Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Αρκαδίας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Οργή στη Νέα Δημοκρατία για την φράση «θα τους ξεσκίσω» του Κασσελάκη

Η έκφραση «θα τους ξεσκίσω» που χρησιμοποίησε πρόσφατα σε συνάντησή του με υγειονομικούς στην Πρέβεζα ο Στέφανος Κασσελάκης έφερε την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας.

Απευθυνόμενος στους εργαζόμενους ο προέδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ τόνισε μεταξύ άλλων ότι «πείτε μου ότι θέλετε και μην φοβάστε για αντίποινα, θα τους ξεσκίσω».

Όπως γίνεται αντιληπτό, η έκφραση «θα τους ξεσκίσω» είναι πολύ σκληρή, δεν χρησιμοποιείται από πολιτικούς και μάλιστα σε δημόσια δήλωση.

Το γεγονός προκάλεσε την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, με τον εκπρόσωπο τύπου του κόμματος Νίκο Ρωμανό να εξαπολύει επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

“Ο κ. Κασσελάκης συνομιλώντας με υγειονομικούς στην Πρέβεζα και καλώντας τους να εκθέσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Αν διανοηθεί να σας πει κανείς τίποτα, μου λέτε κατευθείαν και θα τους ξεσκίσω»!

Από το αλήστου μνήμης «έπρεπε να τους χώσω 5 μέτρα κάτω από τη γη» του κ. Πολάκη, στο «θα τους ξεσκίσω» του κ. Κασσελάκη, μια αλλαγή ηγεσίας δρόμος… Να τον χαίρονται… Και τον νέο τους Πρόεδρο και τον πολιτικό πολιτισμό τους!

ΥΓ: Φανταστείτε μόνο τι θα γινόταν αν αυτή τη δήλωση την είχε κάνει για τους πολιτικούς του αντιπάλους, Πρόεδρος άλλου κόμματος”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Ρομανός.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 9 May 2024 | 9:50 pm


Τρίπολη: Έγινε η παρουσίαση του βιβλίου «Τα τρία σκαλοπάτια της αλήθειας» (pics,vid)

Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της συλλογής διηγημάτων «Τα τρία σκαλοπάτια της αλήθειας» της Δέσποινας Αυγουστινάκη την Πέμπτη 9 Μαΐου στο Μεγάλο Καφενείο στην Τρίπολη.

Ομιλητής του βιβλίου ήταν ο Βασίλης Οικονομίδης, στο πιάνο η Αμαλία Γούλα, στο τραγούδι ο Παναγιώτης Παπαντωνίου και η Νίκη Κοπίτα και με την συγγραφέα συνομίλησαν η Εύη Μεντή και η Αριάδνη Ανδριανάκη.

«Ένα γεγονός έχει μια αλήθεια τελικά;

Οχτώ τριλογίες για το πολυδιάστατο της θεώρησης των γεγονότων.

Άπειρες οι γωνίες θέασης.

Άπειρες κι αλήθειες».

Video: 

ArcadiaPortal.gr Τρίπολη: Έγινε η παρουσίαση του βιβλίου «Τα τρία σκαλοπάτια της αλήθειας»

Video of ArcadiaPortal.gr Τρίπολη: Έγινε η παρουσίαση του βιβλίου «Τα τρία σκαλοπάτια της αλήθειας»

Δημοσιεύθηκε στις 9 May 2024 | 9:46 pm


Αυτός σφυρίζει τον Αστέρα στο Περιστέρι

Ορίσθηκαν από την αρμόδια επιτροπή της ΚΕΔ/ΕΠΟ οι διαιτητές των αναμετρήσεων για την τελευταία αγωνιστική των play out του πρωταθλήματος της Super League.

Σάββατο 11/5, 20:00

Ατρόμητος-Αστέρας: Τζήλος (Κολλιάκος, Μπαλιάκας, 4ος Βάτσιος, VAR: Μανούχος, Στάικος)

ΟΦΗ-Παναιτωλικός: Περράκης (Μπουξμπάουμ, Χριστοδούλου, 4ος Κατοίκος, VAR: Γκάμαρης, Στεφανής)

Πανσερραϊκός-Κηφισιά: Πολυχρόνης (Κορωνάς, Λιόντος, 4ος Πουλικίδης, VAR: Παπαπέτρου, Τριανταφύλλου)

ΠΑΣ Γιάννινα-Βόλος: Κουμπαράκης (Δέλλιος, Οικονόμουλ, 4ος Τσιμεντερίδης, VAR: Βεργέτης, Απτόσογλου)

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 9 May 2024 | 9:05 pm


Το νέο Δ.Σ. του Συνδέσμου Συνταξιούχων ΔΕΗ Μεγαλόπολης

Το Διοικητικό Συμβούλιο που προέκυψε από τις εκλογικές διαδικασίες της 25/04/2024 συγκροτήθηκε σε σώμα στις 08/05/2024 με την εξής σύνθεση:

1. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Νικόλαος Πρόεδρος

2. ΠΟΥΛΑΚΗΣ Φίλιππος Αντιπρόεδρος

3. ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος Γεν. Γραμματέας

4. ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ Σαράντος Αναπλ. Γραμματέας

5. ΜΑΡΓΕΛΟΣ Ηλίας Ταμίας

6. ΚΑΝΔΑΛΕΠΑΣ Χαράλαμπος Αναπλ. Ταμίας

7. ΔΟΥΡΑΚΟΣ Ευάγγελος Έφορος

8. ΠΙΤΣΙΚΑΣ Δημήτριος Μέλος - Αντιπρόσωπος Μεσσηνίας

9. ΛΑΓΙΟΣ Αθανάσιος Μέλος

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΝΙΚΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 9 May 2024 | 8:43 pm


Διοικητικές διεργασίες στον Αχιλλέα

Οι εκλογές του ΜΑΝΟ ΑΧΙΛΛΕΥΣ αναμένεται να διεξαχθούν την Κυριακή 19/5/24 με καταληκτική ημερομηνία υποψηφιοτήτων την Πέμπτη 16/5/24.

Η επιβίωση των σωματείων του ερασιτεχνικού αθλητισμού έπαψε εδώ και πολύ καιρό ν'αποτελεί μέλημα των πολλών.

Οι πολλοί προτίμησαν την κριτική της "καρέκλας" του καφενείου που είναι και εύκολη.Όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία, που ήταν η ψυχή των κοινοτήτων καταρρέουν.

Κάποιοι ρομαντικοί...ψυχές των ομάδων έφυγαν,κάποιοι λοιδωρήθηκαν κι απαξιώθηκαν και κάποιοι αντέχουν ακόμη.Αλλά ποιός ξέρει για πόσο.Κάποιοι είδαν τη συμμετοχή ως σκοπιμότητα που μόνο το δικό τους "πονηρό" μυαλό γεννούσε.

Υπάρχει κι άλλη εξήγηση. Αγάπη για το σωματείο και την κοινωνία.Αγάπη για τον τόπο και τους νέους μας. Σίγουρα γίνονται και λάθη. Λάθη δεν κάνουν...μόνον οι αμέτοχοι.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 9 May 2024 | 8:37 pm


Το ΚΚΕ κατηγορεί για υποκρισία την Νέα Αριστερά για την στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ στα παλαιστινιακά εδάφη

Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή καταδίκασε τη στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ στα παλαιστινιακά εδάφη και την εξελισσόμενη γενοκτονία σε βάρος του παλαιστινιακού λαού.

Επίσης, καταδίκασε τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης, που έδωσαν άλλοθι στα εγκλήματα του κράτους του Ισραήλ με την επίκληση του “δικαιώματος στην αυτοάμυνα”, μετατρέποντας τον θύτη σε θύμα.

Ζήτησε να σταματήσει κάθε εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο, να διακοπεί η στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ και να επιστρέψει η φρεγάτα ΥΔΡΑ από την Ερυθρά Θάλασσα.

Το κρίσιμο ζήτημα για το ΚΚΕ είναι η οργάνωση της πάλης του λαού και της νεολαίας ενάντια στη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού και την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ.

Σε αυτήν την υπόθεση το ΚΚΕ δίνει όλες του τις δυνάμεις. Οι όποιες κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες πρέπει να αποτυπώνουν αυτήν ακριβώς τη λαϊκή κινητοποίηση και κατεύθυνση της πάλης.

Η ΕΕ δεν παίζει ρόλο «Πόντιου Πιλάτου», όπως αναφέρεται στην επιστολή του Προέδρου της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς. Παίζει ενεργό ρόλο στη στήριξη του Ισραήλ με βάση τα δικά της συμφέροντα.

Οι προτάσεις της Νέας Αριστεράς για σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών ή συνόδου κορυφής της ΕΕ, το μόνο που κάνουν είναι να δημιουργούν αυταπάτες τόσο για το ρόλο της κυβέρνησης και της ΕΕ, όσο και για τη στάση άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Από εκεί και πέρα δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε την υποκρισία της Νέας Αριστεράς, από τη στιγμή που τα στελέχη της κατείχαν θέσεις κορυφαίων υπουργών στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία αφενός απέρριπτε τις επανειλημμένες προτάσεις του ΚΚΕ για αναγνώριση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους στη βάση της ομόφωνης απόφασης της βουλής, αφετέρου αναβάθμισε τη στρατιωτική συνεργασία με το κράτος - τρομοκράτη του Ισραήλ.

ΑΘΗΝΑ 9/5/2024 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 9 May 2024 | 8:15 pm


Μητσοτάκης για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό στο Final-4: Γατάκια, εγώ γκαντέμης; Εγώ σας το είπα, αλλά δεν με ακούσατε

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε προβλέψει από τις 12 Μαρτίου πως οι δύο ελληνικές ομάδες θα πάνε στο Final Four της EuroLeague και την επομένη της ολοκλήρωσης των playoffs ανέβασε ένα επικό VIDEO στο TikTok για να αποδείξει σε όλους ότι δεν είναι γκαντέμης.

Λίγες ώρες μετά την ολοκήρωση της διαδικασίας των playoffs, ο πρωθυπουργός, βρήκε την ευκαιρία να ανεβάσει ένα χιουμοριστικό VIDEO στον λογαριασμό του στο TikTok για να τρολάρει όσους φίλους των ερυθρολεύκων και των πρασίνων τον είχαν χαρακτηρίσει τότε γρουσούζη, φοβούμενοι πως τα λεγόμενά του μπορούσαν να επηρεάσουν τις πιθανότητες πρόκρισης των ομάδων τους.

"Γατάκια, εγώ γκαντέμης; Τώρα μπορείς να πας να ψάξεις στο αρχείο σου τη δήλωση την οποία είχα κάνει. Οπότε σήμερα τι έχουν να πουν όλοι αυτοί; Εγώ σας το είπα, αλλά δεν με ακούσατε".

 

Δημοσιεύθηκε στις 9 May 2024 | 8:03 pm


Τι είναι το «Fire Rainbow» που φώτισε τον ελληνικό ουρανό

Facebook

Το «fire rainbow», στα ελληνικά «φλεγόμενο ουράνιο τόξο», είναι ένα φυσικό φαινόμενο που, αν και δεν θεωρείται ως ιδιαίτερα σπάνιο, δεν γίνεται συχνά αντιληπτό από το ανθρώπινο μάτι.

Το εν λόγω φαινόμενο φώτισε τον ουρανό σε ορισμένες περιοχές της χώρας, την Τετάρτη 8/5,  αφήνοντας με ανοιχτό το στόμα όσους είδαν τα ζωντανά του χρώματα. Αυτό το οπτικό θέαμα πρόσθεσε στο γαλάζιο ένα φάσμα χρωμάτων που συνήθως εμφανίζεται σε ουράνιο τόξο, αλλά με μια διαφορετική δομή.

Το «fire rainbow» δεν είναι από μόνο του ένα σπάνιο γεγονός, αλλά απαιτεί ένα ακριβές σύνολο ατμοσφαιρικών συνθηκών για να εκδηλωθεί. Αυτό το κάνει λιγότερο εμφανές στο ανθρώπινο μάτι.

Διαβάστε περισσότερα για το Fire Rainbow και την εξήγηση του Θοδωρή Κολυδά για το οριζόντιο ουράνιο τόξο

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 9 May 2024 | 8:00 pm


Ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Λαγός μίλησε την πιστοποίηση του ΔΑΚ Τρίπολης και το κολυμβητήριο (vid)

Σε ερωτήσεις αναφορικά με την πιστοποίηση, τα έργα αλλά και το κολυμβητήριο απάντησε το Αντιδήμαρχος αρμόδιος για θέματα αθλητισμού του Δήμου Τρίπολης Γιώργος Λαγός στο περιθώριο της συνέντευξης τύπου για το Φεστιβάλ Ρίψεων Μανώλης Μανωλόπουλος.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το θέμα της πιστοποίησης: Υπάρχει διαδικασία πιστοποίησης των ρεκόρ και υπάρχουν και ημερομηνίες που δίνουν παρατάσεις για όλα αυτά. Στην διαύγεια έχει γίνει μια ανάρτηση που προχωρούν οι πιστοποιήσεις και οι παραλαβές των χώρων. Βέβαια θα ελεηχθεί και η αρτιότητα τους. Αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα θα φροντίσουμε να διορθωθεί. Τα προβλήματα είναι μεγάλα όπως και ο χώρος είναι μεγάλος. Προβλήματα υπάρχουν με το κλειστό, στον σχεδιασμό μας και ειδικά του Δήμαρχου είναι ένα κλειστό στίβου. Έχουμε συζητήσει και με τον κ. Μανδρώνη αν υπάρχουν χρηματοδοτήσεις να προσπαθήσουμε να μπούμε μέσα. Εμείς προχωράμε την μελέτη για να είμαστε έτοιμοι. Επίσης, έχουμε συζητήσει και με τους ανθρώπους του μπάσκετ για ένα κλειστό τύπου μπαλονιού το οποίο θα προχωρήσει μετά το κολυμβητήριο για να καθαρίσει ο χώρος. Επιπλέον, έχουμε φέρει εργολάβο για να φτιάξουμε το κλειστό γήπεδο της παιτοσφαίρισης και νομίζω θα προχωρήσουν αρκετά πράγματα στο ΔΑΚ Τρίπολης πάντα μαζί με την συνεργασία της Περιφέρειας.

Για το κολυμβητήριο: Παρότι δεν είναι δικό μου θέμα αλλά της τεχνικής υπηρεσίας ωστόσο επειδή το ΔΑΚ Τρίπολης άπτεται στις αρμοδιότητες μου γνωρίζω ότι προχωράει πολύ καλά. Τελειώνει η αποκατάσταση των φθορών του σκελετού και σε λίγο θα αρχίσουν να μπαίνουν όλα τα υπόλοιπα υλικά όπως πάνελ κτλ τα οποία έχουν αποθηκευτεί και είναι εδώ στην Τρίπολη. Όλα αυτά πολλές φορές κολλάνε από την χρηματοδότηση γιατί αυτά πληρώνονται μέσα από προγράμματα ΕΣΠΑ οπότε η μόνη περίπτωση να σταματήσει η διαδικασία είναι να σταματήσει και η χρηματοδότηση. Πιστεύω ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο αν και ο Δήμαρχος λέει πολύ νωρίτερα εγώ νομίζω ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο θα είναι έτοιμο.

Για το αν είναι το κολυμβητήριο προς χρήση από τον Σεπτέμβριο: Άλλαξαν και οι διαδικασίες και πλέον υπάρχει κανονισμός λειτουργίας και στα χωριά που υπάρχουν αθλητικοί χώροι και φίλαθλοι θα έρθει στην Δημοτική Επιτροπή και μετά στο Δημοτικό Συμβούλιο θα γίνει συζήτηση από την αρχή για τους αθλητικούς χώρους με όλα τα σωματεία, με όλους πολίτες και με οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να χρησιμοποιεί τον χώρο. Βέβαια εμείς δεν φτιάξαμε κανονισμό για να τον κλείσουμε η να αποξενώσουμε ανθρώπους αλλά θέλουμε να βάλουμε κακοποιούς κανόνες που θα είναι για την προστασία των σωματείων και των αθλητών και των πολιτών για να γίνει πιο εύκολη η χρήση του Αθλητικού Δημοτικού Κέντρου.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Συνέντευξη τύπου για το Φεστιβάλ Ρίψεων "Μανώλης Μανωλόπουλος"

Video of ArcadiaPortal.gr Συνέντευξη τύπου για το Φεστιβάλ Ρίψεων "Μανώλης Μανωλόπουλος"

Δημοσιεύθηκε στις 9 May 2024 | 7:42 pm


ΑΕΚ Τρίπολης Τένις: Τα ανανεωμένα ταμπλό για τους ομίλους doubles με το σύστημα knock out

Η οργανωτική επιτροπή των τουρνουά ATL  του ομίλου τένις της ΑΕΚ Τρίπολης ανακοινώνει τα ανανεωμένα ταμπλό για τους ομίλους των διπλών και τα ΚΥΡΙΩΣ ταμπλό με το σύστημα knock out για την ATL2024_1 by Volterra Tripolis Shop

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ να δείτε τα ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΑ ταμπλό ΤΩΝ ΟΜΙΛΩΝ.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ να δείτε το ΚΥΡΙΩΣ ταμπλό.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 9 May 2024 | 7:38 pm


Πιθανές διακοπές νερού στα ορεινά χωριά της Βόρειας Κυνουρίας το Σάββατο

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Λόγω της προγραμματισμένης διακοπής ρεύματος από τον ΔΕΔΔΗΕ το Σάββατο 11-05-2024 (8πμ – 1 μμ), ενημερώνουμε προληπτικά  τους κατοίκους των οικισμών:
Ορεινής Μελιγούς, Αγίου Ιωάννη, Μαντικέικων, Καραματζανέικων, Στόλου, Φουντώματος, Αητοχωρίου, Τσιρκολιά, Χάραδρου, Αγιων Ασώματων, Πλάτανου, Σίταινας και Καστάνιτσας,
ότι ενδέχεται να υπάρξουν διακοπές υδροδότησης.

Παρακαλούμε τους καταναλωτές  για τον περιορισμό της κατανάλωσης ύδατος.

 

ΕΚ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΒΚ
ημ/νία: 09-05-2024

Δημοσιεύθηκε στις 9 May 2024 | 7:29 pm


Αυτή είναι η διαιτησία του αγώνα του Παναρκαδικού με την Θύελλα Αμπελοκήπων

Ορίσθηκε η διαιτητική τριάδα της αναμέτρησης της τρίτης αγωνιστικής των μπαράζ ανόδου για την Γ’ Εθνική του πέμπτου ομίλου των πρωταθλητών ΕΠΣ ανάμεσα στον Παναρκαδικό και την Θύελλα Αμελοκήπων.

Κυριακή 12 Μαίου, 15:45

Παναρκαδικός-Θύελλα Αμπελοκήπων: Μαράνος-Βλατάκης-Βαμβακάς (Αθηνών)

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 9 May 2024 | 7:08 pm


«Η Αντιφασιστική Νίκη συνεχίζει να εμπνέει τους λαούς»

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Έναν χρόνο πριν την 80ή επέτειο της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, τα σύννεφα ενός νέου γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου πυκνώνουν. Ο παλαιστινιακός λαός είναι αντιμέτωπος με μία ακόμα επιχείρηση μαζικής εξόντωσης του κράτους - δολοφόνου του Ισραήλ. Παράλληλα κλιμακώνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία, έχει ανοίξει νέα πολεμική εστία στην Ερυθρά, οξύνονται οι αντιθέσεις στα Βαλκάνια, συνεχίζονται οι διεκδικήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο.
Η ηρωική πάλη του Κόκκινου Στρατού, του σοβιετικού λαού, των αντιστασιακών κινημάτων με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές στα καπιταλιστικά κράτη που βρέθηκαν υπό την κατοχή, φανερώνουν διαχρονικά τις ανυπέρβλητες δυνάμεις του οργανωμένου λαού, συνεχίζουν να εμπνέουν τις εργατικές - λαϊκές δυνάμεις όπου Γης, στην πάλη τους ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και το καθεστώς της ταξικής εκμετάλλευσης. Παρά τον ορισμό της 9ης Μάης ως ''Ημέρας της Ευρώπης'', τα υπέρογκα ποσά που διατίθενται από τα εγχώρια αστικά και τα ευρωενωσιακά επιτελεία για το ξαναγράψιμο της Ιστορίας, παρά τις ''διαφημιστικές καμπάνιες'' για την προώθηση του ανιστόρητου ιδεολογήματος της ταύτισης φασισμού - κομμουνισμού, τα εκατομμύρια των νεκρών της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών κατέκτησαν με το αίμα τους τη θέση τους στην καρδιά των λαών, συνεχίζουν να στοιχειώνουν τις σκέψεις των ιμπεριαλιστικών επιτελείων.

Ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος, όπως και ο Πρώτος, ήταν αποτέλεσμα των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών για το μοίρασμα αγορών, εδαφών και σφαιρών επιρροής και της όξυνσής τους σε συνθήκες καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης. Στα καπιταλιστικά κράτη που είχαν ηττηθεί στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο ή είχαν ''αδικηθεί''' από τη μοιρασιά της πολεμικής λείας, ο φασισμός - ναζισμός προωθήθηκε ως πιο αποδοτική μορφή της καπιταλιστικής εξουσίας για την κατάπνιξη του εργατικού - κομμουνιστικού κινήματος και για την αλλαγή του διεθνούς συσχετισμού δυνάμεων που διαμόρφωσαν οι συμφωνίες λήξης του πολέμου, μέσω μιας νέας πολεμικής αναμέτρησης. Γι' αυτό η επικράτηση του φασισμού - ναζισμού χρηματοδοτήθηκε από τα βασικότερα μονοπώλια αυτών των καπιταλιστικών κρατών, ενώ για όσο διάστημα στρέφονταν αποκλειστικά στην καταστολή του εσωτερικού ταξικού εχθρού γνώρισαν τα εγκώμια και των αστικών τάξεων των αντίπαλων καπιταλιστικών κρατών. Η δημαγωγία και η επικράτηση του ναζισμού διευκολύνθηκε από τις ιμπεριαλιστικές συνθήκες λήξης του Α' Παγκοσμίου Πολέμου και τη δυσαρέσκεια που προκάλεσε η μεταπολεμική διαχείρισή τους από τις γερμανικές σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις. Ο φασισμός - ναζισμός προσέφερε τα πάντα στα μονοπώλια, με πρώτο την καταστολή της συνδικαλιστικής δράσης και της απεργίας και τις εκτεταμένες διώξεις των κομμουνιστών.

Ακόμη και όταν η καπιταλιστική εξουσία προέκρινε τη φιλελεύθερη - κοινοβουλευτική μορφή και προχωρούσε σε μέτρα κατά των φασιστών, αυτά ήταν προσχηματικά, προσωρινά και ανώδυνα: Ο Χίτλερ κρατήθηκε στη φυλακή για σύντομο διάστημα και υπό ευνοϊκές συνθήκες μετά το ναζιστικό πραξικόπημα του 1923, ενώ τα τάγματα εφόδου των ναζί συγκροτήθηκαν και δρούσαν σχεδόν ανενόχλητα, κάποτε και με τη συμβολή των κρατικών κατασταλτικών μηχανισμών και πριν την επικράτηση του ναζισμού στη Γερμανία. Λίγο νωρίτερα, στην Ιταλία, ο βασιλιάς αρνήθηκε την κήρυξη στρατιωτικού νόμου για την αντιμετώπιση των ολιγάριθμων φασιστών που κατευθύνονταν στη Ρώμη και παρέδωσε την εξουσία στον Μουσολίνι. Μετά τον διορισμό του Χίτλερ στη γερμανική καγκελαρία από τον Πρόεδρο Χίντεμπουργκ, οι ναζί οργάνωσαν την προβοκάτσια του Ράιχσταγκ και έθεσαν το Κομμουνιστικό Κόμμα Γερμανίας εκτός νόμου, προκειμένου να αποκτήσουν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Ουδέποτε ο φασισμός - ναζισμός ήταν ''αντισυστημικός'', όπως επιχειρούν σήμερα να τον παρουσιάσουν τα αστικά κόμματα. Αντίθετα ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της καπιταλιστικής εξουσίας. Αυτό αποδεικνύεται και σήμερα από την αποκάλυψη των πολυπλόκαμων δεσμών των φασιστικών και ναζιστικών δυνάμεων με καπιταλιστικά συμφέροντα, αλλά και με τους μηχανισμούς του καπιταλιστικού κράτους και των ιμπεριαλιστικών συμμαχιών. Τα κροκοδείλια δάκρυα των αστικών δυνάμεων για την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη δεν μπορούν να συγκαλύψουν το γεγονός ότι είναι οι ίδιες δυνάμεις που συνομιλούν και συναποφασίζουν με την Μελόνι, τον Σαλβίνι και τους άλλους πολιτικούς απογόνους του ιταλικού φασισμού, που παρουσιάζουν τους ναζιστές του Τάγματος Αζόφ ως μαχητές της ελευθερίας. Δεν μπορούν να συγκαλύψουν ότι το νομικό πλαίσιο που διαμόρφωσαν ή υπερασπίζονται από κοινού ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ (ανάμεσά τους και οι διάφορες εκδοχές που προέκυψαν απ' αυτά τα κόμματα) απ' τη μια επιφύλαξε ποινές χάδι για τους εγκληματίες της Χρυσής Αυγής, ενώ απ' την άλλη επιτρέπει τη μεταμφίεση των φασιστικών μορφωμάτων, την ίδια ώρα που αναγορεύει σε έγκλημα κάθε εργατική - λαϊκή κινητοποίηση.

Ουδέποτε το καπιταλιστικό κράτος θέλησε πραγματικά να αντιμετωπίσει τον φασισμό - ναζισμό, αφού αυτός αποτελεί μία από τις πολιτικές μορφές της καπιταλιστικής εξουσίας, η οποία άλλοτε με τον μανδύα της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και άλλοτε με τη ρομφαία της δικτατορίας τάσσεται πάντα υπέρ των καπιταλιστικών συμφερόντων και ενάντια στις ανάγκες των εργατικών - λαϊκών δυνάμεων.

Απέναντι στον φασισμό - ναζισμό στάθηκαν εξαρχής και τελικά τον νίκησαν η ΕΣΣΔ, τα ανά τον κόσμο αντιστασιακά λαϊκά κινήματα, στα οποία πρωτοστάτησαν τα αντίστοιχα κομμουνιστικά κόμματα στις κατεχόμενες χώρες, οι κομμουνιστές και άλλοι ριζοσπάστες αγωνιστές που αντιπάλεψαν τον φασισμό - ναζισμό στην καρδιά του τέρατος, υπό τρομακτικές φυσικά συνθήκες. Οι αριθμοί είναι αδιάψευστοι: Πάνω από 20 εκατομμύρια νεκροί από την ΕΣΣΔ, πολλοί από αυτούς μέλη του Πανενωσιακού Κομμουνιστικού Κόμματος (μπολσεβίκοι) και της Νεολαίας του, της Κομσομόλ. Το 25% του συνόλου των στρατευμάτων του φασιστικού άξονα χάθηκε στο ανατολικό μέτωπο, στην άμυνα της Μόσχας, στην πολιορκία του Λένινγκραντ, στην εποποιία του Στάλινγκραντ, στη Μάχη του Κουρσκ και αλλού. Τίποτα από αυτά δεν θα γινόταν χωρίς την ανωτερότητα του σοσιαλιστικού συστήματος, την εργατική εξουσία, τα πλεονεκτήματα της κοινωνικοποίησης των μέσων παραγωγής και του κεντρικού σχεδιασμού της οικονομίας, τα σημαντικά βήματα της ΕΣΣΔ στη γυναικεία χειραφέτηση και την ενότητα όλων των σοβιετικών εθνοτήτων, τον αξιόμαχο Κόκκινο Στρατό και τον ηρωικό παρτιζάνικο αγώνα του σοβιετικού λαού. Αυτά ενέπνευσαν τους κομμουνιστές και άλλους αγωνιστές σε όλο τον κόσμο στην πάλη τους ενάντια στον φασισμό - ναζισμό.

Στην Ελλάδα το ΕΑΜ, ο ΕΛΑΣ, η ΕΠΟΝ, οι άλλες ΕΑΜικές οργανώσεις με αιμοδότη και καθοδηγητή το ΚΚΕ έσωσαν τον λαό από την πείνα, έδωσαν ηρωικές μάχες, απελευθέρωσαν μεγάλες περιοχές της χώρας, όπου υπό την προστασία του ΕΛΑΣ συγκροτήθηκαν λαογέννητοι θεσμοί τοπικής διοίκησης, εκπαίδευσης και δικαιοσύνης, ματαίωσαν τα σχέδια του φασιστικού Αξονα για την επιστράτευση Ελλήνων εργατών και συνέβαλαν στη νικηφόρα έκβαση του πολέμου.

Ο πόλεμος ήταν δίκαιος από την πλευρά της ΕΣΣΔ, που υπερασπιζόταν τη σοσιαλιστική εξουσία, και από την πλευρά των αντιστασιακών κινημάτων. Ηταν άδικος τόσο από την πλευρά του φασιστικού Αξονα όσο και από την πλευρά των Αγγλοαμερικανών Συμμάχων, που παρά τις διαφορές τους ανταγωνίζονταν μεταξύ τους για τα γεωπολιτικά εκμεταλλευτικά συμφέροντά τους. Αυτή η κοινή ταξική σύμπλευση όλων των καπιταλιστικών κρατών, νικητών και ηττημένων, όσο κι αν έγινε προσπάθεια να κρυφτεί αρχικά, φανερώθηκε την επομένη του πολέμου, όταν ενώθηκαν ενάντια στις χώρες της σοσιαλιστικής οικοδόμησης, ''χτύπησαν'' το εργατικό - λαϊκό και κομμουνιστικό κίνημα όπου χρειάστηκε και ενσωμάτωσαν πρώην φασίστες και ναζιστές στους εγχώριους κρατικούς μηχανισμούς και στους αντίστοιχους των ιμπεριαλιστικών τους συμμαχιών. Πολλοί από τους εγκληματίες πολέμου φυγαδεύτηκαν στη Λατινική Αμερική και αξιοποιήθηκαν ενάντια στο εργατικό - λαϊκό κίνημα. Την ώρα που δεκάδες στρατηγοί του ΝΑΤΟ ήταν πρώην ναζί, το Κομμουνιστικό Κόμμα Γερμανίας, που προσέφερε δεκάδες χιλιάδες μάρτυρες στον αντιφασιστικό αγώνα, τέθηκε και πάλι εκτός νόμου. Ακόμα, ο Βάλτερ Χαλστάιν, πρώτος πρόεδρος της Κομισιόν την περίοδο 1958 - 1967, που στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ενωσης αναφέρεται ως πρωτεργάτης της, υπήρξε στέλεχος του ναζιστικού κόμματος.

Και στην Ελλάδα, αμέσως μετά τον πόλεμο, όσες αστικές δυνάμεις ανέχτηκαν ή και συνεργάστηκαν με τις αρχές Κατοχής και οι άλλες που συμμάχησαν με τον βρετανικό ιμπεριαλισμό ξεπέρασαν την αντιπαλότητά τους και ενώθηκαν υπό τη σκέπη του Παλατιού, με κοινό ταξικό στόχο την υπεράσπιση της καπιταλιστικής εξουσίας και την καταστολή των εργατικών - λαϊκών δυνάμεων, που τόλμησαν να σηκώσουν κεφάλι στα χρόνια της Κατοχής και να διεκδικήσουν τη δική τους εξουσία.

Η μεταπολεμική σταθεροποίηση της καπιταλιστικής εξουσίας στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες δεν σημαίνει ότι η εργατική - λαϊκή πάλη δεν μπορούσε να νικήσει τον ταξικό εχθρό της. Η αναμέτρηση των εργατικών - λαϊκών δυνάμεων με την καπιταλιστική εξουσία αποδυναμώθηκε, έχασε χρόνο και ευκαιρίες γιατί εγκλωβίστηκε στη στρατηγική της ονομαζόμενης ''εθνικής ενότητας'', δεν έθεσε έγκαιρα και ξεκάθαρα τον στόχο της ανατροπής του παλιού, της καπιταλιστικής εξουσίας, την κατάκτηση της νέας εργατικής - λαϊκής εξουσίας.

Οι αδυναμίες του ΚΚΕ και του εργατικού - λαϊκού κινήματος στην Ελλάδα συνδέονταν με αντίστοιχες αδυναμίες στις επεξεργασίες του Διεθνούς Κομμουνιστικού Κινήματος. Το Διεθνές Κομμουνιστικό Κίνημα, το ίδιο το ΚΚΣΕ δεν μπόρεσαν έγκαιρα να αναπροσαρμόσουν τη στρατηγική τους στις συνθήκες που διαμορφώθηκαν προς τη λήξη του πολέμου, ώστε να ενισχυθεί η πάλη για μια σταθερή αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων προς όφελος του σοσιαλισμού - κομμουνισμού.

Παρ' όλα αυτά, η 9η Μάη συνεχίζει να αποδεικνύει τη δύναμη που διαθέτει ο λαός, με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές και τις κομμουνίστριες, να νικήσει τον όποιο ιμπεριαλιστικό συνασπισμό και εγχώριο εκμεταλλευτή, να ανοίξει τον δρόμο για τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό.

Το ΚΚΕ καλεί κάθε εργάτη, βιοπαλαιστή αγρότη, αυτοαπασχολούμενο, νέο και γυναίκα που προέρχεται από την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα να δείξει αυτήν τη δύναμη σε όλες τις μάχες - και στην επικείμενη των ευρωεκλογών - για την ισχυροποίηση του ΚΚΕ, το δυνάμωμα της πάλης για την ικανοποίηση των σύγχρονων εργατικών - λαϊκών αναγκών, ενάντια στην ΕΕ και στην εξουσία των μονοπωλίων, στη γραμμή αποδέσμευσης από ΕΕ και ΝΑΤΟ και όλες τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, με την εξουσία και την οικονομία στα δικά τους χέρια, με επίκεντρο τις σύγχρονες εργατικές - λαϊκές ανάγκες και όχι το καπιταλιστικό κέρδος.

Με ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό σπάμε τα δεσμά της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ανοίγουμε τον δρόμο για πανευρωπαϊκή εργατική - λαϊκή αντεπίθεση, για την Ελλάδα και την Ευρώπη των εργατών, των αγροτών, των λαών, για την Ελλάδα και την Ευρώπη του σοσιαλισμού».

 

Δελτίο Τύπου ΚΚΕ

 

Ειδήσεις: 
Tags: 

Δημοσιεύθηκε στις 9 May 2024 | 7:00 pm


«Σάρωσαν» τα μετάλλια στο διεθνές μίτινγκ ρυθμικής γυμναστικής της Χαλκίδας η Χριστίνα και η Βίκυ Δημοπούλου (pics)

Σάρωσαν για ακόμα μια φορά τα κορίτσια του Α.Ο Νίκη Μεγαλόπολης στο "5ο IRINI CUP" διεθνές μίτινγκ ρυθμικής γυμναστικής που διεξήχθη στην Χαλκίδα.

Συγκεκριμένα η Χριστίνα Δημοπουλου κατέλαβε την πρώτη θέση στο ελεύθερο, ενώ η Βίκυ κατέλαβε την δεύτερη θέση στο ελεύθερο πρόγραμμα με πολύ μικρή διαφορά από την πρώτη θέση!

Η εμφάνιση τους στους αγώνες άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις και έδωσε πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.

Συγχαρητήρια κορίτσια!

Δημοσιεύθηκε στις 9 May 2024 | 6:47 pm


Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί στην Τρίπολη την Παρασκευή λόγω έργων

Σας ενημερώνουμε ότι, την Παρασκευή 10/5/2024 η οδός Καλαμάτας θα είναι κλειστή από το ύψος της οδού Αγ. Παντελεήμονος έως το ύψος της Λεωφ. ΟΗΕ και η εκτροπή, των οχημάτων που κινούνται προς την Λεωφ. ΟΗΕ θα γίνεται, από την οδό Αγ.Παντελεήμονος, απο τις 7:00 μέχρι τις 19:00 λόγω εκτέλεσης έργων κοινής ωφέλειας που αφορούν το φυσικό αέριο.

Ευχαριστούμε, εκ των προτέρων, για την κατανόηση σας, για την επικείμενη κυκλοφοριακή συμφόρηση στη συμβολή των οδών Καλαμάτας, Ταπιας και Λεωφ ΟΗΕ λόγω των εργασιών

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 9 May 2024 | 6:21 pm


Με την «λάμψη» όλων των κορυφαίων αθλητών το Φεστιβάλ Ρίψεων «Μανώλης Μανωλόπουλος» (vid)

Το σπουδαίο αθλητικό γεγονός της Τρίπολης, το κορυφαίο μίτινγκ ρίψεων της χώρας μας, το Φεστιβάλ Ρίψεων «Μανώλης Μανωλόπουλος» έρχεται το Σάββατο 11 Μαίου και στο περιθώριο αυτού το απόγευμα της Πέμπτης (9/5) πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου.

Τα κορυφαία ονόματα της χώρας μας μαζί με τους καλύτερους αθλητές των ρίψεων της Κύπρου θα είναι στην Τρίπολης για να λάβουν μέρος στο «Μανώλης Μανωλόπουλος» γεμίζοντας το Φεστιβάλ Ρίψεων με προυποθέσεις για ρεκόρ και μεγάλες επιδόσεις.

Ο πρόεδρος του ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ της Περιφέρειας Πελοποννήσου Κώστας Βινατσέλας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Κώστας Μανδρώνης, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Τρίπολης αρμόδιος για θέματα αθλητισμού Γιώργος Λαγός και ο Τεχνικός Σύμβουλος του ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ της Περιφέρειας Πελοποννήσου Σπύρος Τριανταφυλλόπουλος μίλησαν για την εφετινή διοργάνωση.

Ο πρόεδρος του ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ της Περιφέρειας Πελοποννήσου Κώστας Βινατσέλας ευχαρίστησε τον Δήμο Τρίπολης και την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την αρωγή και την βοήθεια τους και τόνισε πως το Φεστιβάλ Ρίψεων μαζί με τα μεγάλα ονόματα συνδυάζει και τον αναπτυξιακό χαρακτήρα για να νέα ταλέντα αποτελώντας σκαλοπάτι για την στελέχωση Εθνικών ομάδων.

Παράλληλα, ο Κώστας Βινατσέλας μίλησε και για το διεθνές χαρακτήρα του Φεστιβάλ Ρίψεων της Τρίπολης καθώς εκτός από τους κορυφαίους της Ελλάδας στην δυναμική θα είναι και η παρουσία Κύπριων αθλητών με το μίτινγκ αυτό να έχει μεγάλη σημασία για το καλεντάρι των αθλητών.,

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Κώστας Μανδρώνης αναφέρθηκε στην σημασία τέτοιων μεγάλων διοργανώσεων και στο γεγονός πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι εδώ για να στηρίζει τόσο σημαντικούς αγώνες όπως το Φεστιβάλ Ρίψεων «Μανώλης Μανωλόπουλος» με Πανελλήνια και διεθνή πια εμβέλεια.

Ο Αντιδήμαρχος αρμόδιος για θέματα αθλητισμού Γιώργος Λαγός με συναισθηματικό τρόπο μίλησε για την γνωριμία και την φιλία του με τον αείμνηστο Μανώλη Μανωλόπουλο και πως ο Δήμος Τρίπολης στηρίζει και αυτός με την σειρά του τα μεγάλα αυτά αθλητικά γεγονότα όπως αυτό.

Επίσης, ο Γιώργος Λαγός απαντώντας σε ερωτήσεις για το ΔΑΚ Τρίπολης αναφέρθηκε στο όραμα για την δημιουργία ενός κλειστού στίβου που θα αποτελέσει πόλο αθλητικής έλξης, για τα υπόλοιπα έργα που έχουν δρομολογηθεί εκφράζοντας ταυτόχρονα την αισιοδοξία του πως μέχρι τον προσεχή Σεπτέμβριο το κολυμβητήριο θα έχει τεθεί σε πλήρη λειτουργία.

Ο Τεχνικός Σύμβουλος του ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ της Περιφέρειας Πελοποννήσου Σπύρος Τριανταφυλλόπουλος στάθηκε στις πολλές και ξεχωριστές μάλιστα συμμετοχές και πως η Τρίπολη διοργανώνει έναν αγώνα αντάξιο της μνήμης και της προσφοράς του Μανώλη Μανωλόπουλου στον στίβο αλλά και του επιπέδου των αθλητών που λαμβάνουν μέρος.

Να σημειωθεί ότι οι αγώνες ξεκινούν ανά κατηγορία στις 09:00 το πρωί του Σαββάτου 11 Μαίου και θα ολοκληρωθούν στις 21:00 (πατήστε ΕΔΩ για να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα και ανά κατηγορίες).

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Συνέντευξη τύπου για το Φεστιβάλ Ρίψεων "Μανώλης Μανωλόπουλος"

Video of ArcadiaPortal.gr Συνέντευξη τύπου για το Φεστιβάλ Ρίψεων "Μανώλης Μανωλόπουλος"

Δημοσιεύθηκε στις 9 May 2024 | 6:05 pm


Ν. Παπανδρέου: Αν το ΠαΣοΚ έρθει τρίτο στις ευρωεκλογές, «έχουμε θέμα»

Για το διακύβευμα των επικείμενων Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου μίλησε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Παπανδρέου, ο οποίος έθεσε περί συνεπειών σε περίπτωση που η Χαριλάου Τρικούπη δεν διεκδικήσει τη δεύτερη θέση στις κάλπες για την Ευρωπαϊκή Ένωση, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Status FM 107,7».

Συγκεκριμένα, δήλωσε χαρακτηριστικά πως «αν βγούμε τρίτοι, έχουμε θέμα», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν θα υπάρχει θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, αλλά «αλλά θα πρέπει να γίνει διάλογος», σε περίπτωση που σημειωθούν λάθη.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 9 May 2024 | 6:00 pm


Τα δικαιολογητικά για εγγραφές για τις Παιδικές Κατασκηνώσεις του Δήμου Τρίπολης

Την λειτουργία των παιδικών κατασκηνώσεων του Δήμου Τρίπολης στο Παράλιο Άστρος για το χρονικό διάστημα από 17 Ιουνίου 2024 έως 12 Αυγούστου 2024.

 

Δικαιούχοι είναι τα παιδιά που είναι δημότες του Δήμου Τρίπολης και έχουν γεννηθεί κατά τα έτη 2012 έως και το έτος 2017 (ηλικίας 7-12 ετών).

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΙ

1η ΠΕΡΙΟΔΟΣ: 17/6/2024 ΕΩΣ 25/6/2024 ΑΓΟΡΙΑ ………………… 8–10 ΕΤΩΝ

2η ΠΕΡΙΟΔΟΣ: 25/6/2024 ΕΩΣ 03/7/2024 ΚΟΡΙΤΣΙΑ ……………... 8-10 ΕΤΩΝ

3η ΠΕΡΙΟΔΟΣ: 03/7/2024 ΕΩΣ 11/7/2024 ΑΓΟΡΙΑ ………………. 10-12 ΕΤΩΝ

4η ΠΕΡΙΟΔΟΣ: 11/7/2024 ΕΩΣ 19/7/2024 ΚΟΡΙΤΣΙΑ …………….. 10-12 ΕΤΩΝ

5η ΠΕΡΙΟΔΟΣ: 19/7/2024 ΕΩΣ 27/7/2024 ΑΓΟΡΙΑ ……………….. 10-12 ΕΤΩΝ

6η ΠΕΡΙΟΔΟΣ: 27/7/2024 ΕΩΣ 04/8/2024 ΚΟΡΙΤΣΙΑ …………….. 10-12 ΕΤΩΝ

7η ΠΕΡΙΟΔΟΣ: 04/8/2024 ΕΩΣ 12/8/2024 ΑΓΟΡΙΑ&ΚΟΡΙΤΣΙΑ … 7 - 8 ΕΤΩΝ

Η αναχώρηση των παιδιών για την κατασκήνωση θα γίνεται με λεωφορείο του Δήμου από το Γήπεδο του Αστέρα στις 8:00 το πρωί και θα επιστρέφουν στον ίδιο χώρο στις 10:30 – 11:00 το πρωί.

Δικαιολογητικά εγγραφής:

  1. Αίτηση όπου όλα τα πεδία πρέπει να συμπληρωθούν υποχρεωτικά (Υπόδειγμα επισυνάπτεται στο τέλος της ανακοίνωσης).
  2. Το έντυπο «ΚΑΡΤΕΛΑ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΗ - ΤΡΙΑΣ» συμπληρωμένο και υπογεγραμμένο υποχρεωτικά από τον γιατρό και από τον γονέα (Υπόδειγμα επισυνάπτεται στο τέλος της ανακοίνωσης).
  1. 3. Φωτοτυπία 1ης σελίδας βιβλιαρίου υγείας του παιδιού.
  1. 4. Φωτοτυπία λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος ή τηλεφώνου γονέα, όπου αναγράφεται η διεύθυνση κατοικίας.
  1. 5. Εκκαθαριστικό ή Φορολογική Δήλωση που αφορά το έτος 2022 ή 2023.
  1. 6. Εάν υπάρχει διαζύγιο φωτοτυπία απόφασης επιμέλειας τέκνου.

Τα σχετικά έντυπα είναι συνημμένα στην ανακοίνωση την οποία μπορείτε να αναζητήσετε:

α) στην ιστοσελίδα του Δήμου Τρίπολης (www.tripolis.gr)

β) στο Γραφείο Πρωτοκόλλου του Δήμου και

γ) στα ΚΕΠ του Δήμου Τρίπολης.

Οι Αιτήσεις για τις παιδικές κατασκηνώσεις θα κατατίθενται στο πρωτόκολλο του Δήμου Τρίπολης (Λαγοπάτη και Αταλάντης) το χρονικό διάστημα από Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 έως και την Παρασκευή 24 Μαΐου 2024.

Τα παιδιά που θα συμμετέχουν στην κατασκήνωση θα πρέπει να έχουν μαζί τους ατομικά εφόδια σύμφωνα με την συνημμένη κατάσταση.

Διευκρινίσεις :

-Σε περίπτωση πληρότητας σε κάποια κατασκηνωτική περίοδο θα διενεργείται κλήρωση έτσι ώστε να μετακινούνται αυτόματα τα παιδιά σε αντίστοιχη κατασκηνωτική περίοδο όπου θα υπάρχει κενό.

-Σε περίπτωση πληρότητας σε όλες τις κατασκηνωτικές περιόδους θα γίνεται η επιλογή με βάση το εκκαθαριστικό σημείωμα ή τη φορολογική δήλωση που αφορά το έτος 2022 ή 2023.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2713600425, 2713610456, 2713600480,2713600479

Βρείτε εδώ τα σχετικά έντυπα.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 9 May 2024 | 5:58 pm


Λεωνίδιο: Ομιλία της Παναγιώτας Πανούση την Κυριακή

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Ομιλία από την Πανούση Παναγιώτα, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ

Κυριακή 12 Μάη στις 7:00μμ

Στο καφενείο του ΓΑΛΛΟΥ (παλαιό Δημαρχείο) στο Λεωνίδιο

Δημοσιεύθηκε στις 9 May 2024 | 5:29 pm


Τρεις συλλήψεις, ανάμεσά τους ανήλικος, για απόπειρα κλοπής

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Συνελήφθησαν, χθες (8.5.2024) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του δήμου Σπάρτης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Σπάρτης, -2- ημεδαποί, ηλικίας 24 και 18 ετών, αντίστοιχα και -1- ανήλικος ημεδαπός, γιατί λίγο νωρίτερα, εισήλθαν σε οικία με σκοπό την κλοπή, δίχως όμως να ολοκληρώσουν την πράξη τους, καθώς έγιναν αντιληπτοί.

Τέλος, κατασχέθηκε όχημα ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 9 May 2024 | 5:00 pm


Νομός Αρκαδίας - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στο Νομό Αρκαδίας