Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Αρκαδίας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν τροποποιείται ούτε καταργείται μονομερώς, ειπε κατηγορηματικά ο Γεραπετρίτης

Eurokinissi

«Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν τροποποιείται ούτε καταργείται μονομερώς από τα μέρη, συνιστά έναν πολύ βασικό κόμβο στον οποίο οικοδομήθηκε η διεθνής σχέση της Βόρειας Μακεδονίας», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Talk radio».

Ο κ. Γεραπετρίτης σημείωσε ότι «δεν τίθεται προς ώρας» ζήτημα κατάργησής της. Τόνισε πως η Ελλάδα σέβεται το εκλογικό αποτέλεσμα στη Βόρεια Μακεδονία, αλλά επεσήμανε πως «ανεξάρτητα με τις ιδεολογικές, πολιτικές διαφορές που μπορεί να έχει η νέα πολιτική ηγεσία απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών, αυτή είναι μία διεθνής συνθήκης η οποία έχει κυρωθεί».

«Αυτονοήτως, η Ευρωπαϊκή Ένωση αξιολογεί τα ζητήματα της Συμφωνίας των Πρεσπών και της πλήρους και συνεπούς εφαρμογής της. Και για τον λόγο αυτόν νομίζω ότι η πολιτική ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας θα αξιολογήσει τα ζητήματα αυτά και θα συμμορφωθεί ως προς τις απαιτήσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών», υπογράμμισε.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 7:36 pm


Το "ευχαριστώ" του Γιώργου Λυτρίβη στον Δημήτρη Πτωχό

Ο νέος Αντιπρόεδρος του Αναπτυξιακού Οργανισμού «Μοριάς ΑΕ» Γιώργος Λυτρίβης με ανάρτησή του στα social media ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχό  για την τιμή που του έκανε ώστε να τον συμπεριλάβει στο ΔΣ.

 

Ευχαριστώ τον Δημήτρης Πτωχός - Περιφερειάρχης Πελοποννήσου για την τιμή να με κάνει μέρος μιας σπουδαίας ομάδας στην κοινή προσπάθεια για να πάμε την Πελοπόννησο μπροστά.

#morias_aota

 

 

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 7:32 pm


Οικονομικό Επιμελητήριο: Επίλυση τρεχόντων φορολογικών θεμάτων

Θέμα: «Μετάθεση χρόνου υποβολών συμβάσεων συμβολαιακής γεωργίας στην πλατφόρμα myBusinessSupport και δήλωσης απασχόλησης συνταξιούχων με αγροτικά εισοδήματα.»

Αξιότιμοι,

Για την εφαρμογή της απαλλαγής από τον φόρο κατά πενήντα τοις εκατό (50%) επαγγελματιών αγροτών και κατά τριάντα τοις εκατό (30%) για όσους καλλιεργούν χωρίς να είναι επαγγελματίες αγρότες (ετεροεπαγγελµατίες, συνταξιούχοι, υπάλληλοι κλπ) τα στοιχεία των σχετικών συμβάσεων συμβολαιακής γεωργίας που αφορούν πωλήσεις προϊόντων που έχουν διενεργηθεί εντός του 2023, υποβάλλονται στην εφαρμογή της Α.Α.Δ.Ε. πριν την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2023 και το αργότερο μέχρι και τις 31/3/2024.

Ωστόσο, λόγω της πρόσφατης έναρξης υποβολής των φορολογικών δηλώσεων η επικοινωνία των περισσότερων υπόχρεων με τους λογιστές τους έγινε μετά το άνοιγμα της εφαρμογής της ΑΑΔΕ, μη γνωρίζοντας τα φορολογικά οφέλη και τις προθεσμίες από την υποβολή συμβάσεων συμβολαιακής γεωργίας.

Επειδή η καθιέρωση της συμβολαιακής γεωργίας και το μέτρο της απαλλαγής του φόρου (50% ή 30%) συμβάλει σημαντικά στη τόνωση του πρωτογενούς τομέα της οικονομίας, ζητάμε τη μετάθεση του χρόνου υποβολών συμβάσεων συμβολαιακής γεωργίας και της αποδοχής τους από τους εμπόρους, έως την ημερομηνία υποβολής της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος των υπόχρεων παραγωγών, προθεσμία η οποία, πιστεύουμε, ότι θα πρέπει να θεσμοθετηθεί παγίως.

Επίσης δεν έχει δοθεί κάποια επιλογή για τους αγρότες που είναι μέλη Αγροτικών Συνεταιρισμών ή Ομάδας Παραγωγών να μπορούν να τύχουν της μείωσης του φόρου, αφού δεν έχουν υποχρέωση υποβολής συμβάσεων συμβολαιακής γεωργίας (έντυπο Ε3 στον κωδικό 943).

Συνεπώς, έτσι όπως είναι δομημένη σήμερα η πλατφόρμα υποβολής φορολογικών δηλώσεων, από όλους όσους έχουν αγροτικά εισοδήματα και δεν είναι επαγγελματίες αγρότες, ελάχιστοι θα τύχουν της έκπτωση του 30% του φόρου, θέμα στο οποίο ζητάμε την μέριμνα σας για την άμεση επίλυση του.

Τέλος, όσον αφορά τους συνταξιούχους με αγροτικά εισοδήματα υποχρεωτική είναι η μετάθεση της δήλωσης απασχόλησης τους τουλάχιστον δύο μήνες μετά το πέρας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, καθώς θα πρέπει πρώτα να έχει προσδιοριστεί το καθαρό εισόδημα τους από τις αγροτικές δραστηριότητες τους.

«Στις εξαιρέσεις από κάθε κράτηση περιλαμβάνονται οι αγρότες συνταξιούχοι του ΟΓΑ που συνεχίζουν την αγροτική δραστηριότητα, οι συνταξιούχοι άλλων Ταμείων που ασκούν αγροτική δραστηριότητα από την οποία αποκτούν ετήσιο εισόδημα έως 10.000 ευρώ, οι πολύτεκνοι και οι συνταξιούχοι ειδικών κατηγοριών (δελτίο τύπου ΕΦΚΑ στις 26/2/2024)».

Με Εκτίμηση,

Για την Διοίκηση του 11ου Π.Τ. Ν/Α Πελοποννήσου του Ο.Ε.Ε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ             ΛΥΤΡΙΒΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 7:30 pm


Ομιλία για τις επιπτώσεις του καπνίσματος στη Μεγαλόπολη

Ομιλία με θέμα: Επιπτώσεις του καπνίσματος και του παθητικού καπνίσματος στην υγεία, θα γίνει την Τετάρτη 22 Μαΐου και ώρα 19:00, στο Πνευματικό Κέντρο Πολύβιος στη Μεγαλόπολη.

Ομιλητής ο κ. Δημήτριος Αιμ. Γράσσος MD,Msc Πνευμονολόγος – Φυματιολόγος Επιμελητής Α΄Πνευμονολογικής Κλινικής του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης.

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 7:10 pm


ΠΟΕ-ΟΤΑ: Πανελλαδική απεργία 21 Μαϊου «ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ!»

Μήνυμα αγανάκτησης, αντίδρασης και οργής για την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας (Ν.Δ.) και έχει οδηγήσει την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια σε ξέφρενη πορεία, εξαθλιώνοντας και συνθλίβοντας τους οικονομικά ασθενέστερους προς όφελος του κεφαλαίου, θα
στείλουν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που δυναμικά, ενωτικά και μαζικά, θα συμμετάσχουν στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία η οποία θα πραγματοποιηθεί την ΤΡΙΤΗ21 ΜΑΪΟΥ 2024.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα συστρατευθούν με τους υπόλοιπους εργαζόμενους στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους σε μία αδιέξοδη πολιτική, η οποία έχει γίνει θηλιά στο λαιμό του Ελληνικού λαού. Θα πουν «ΩΣ ΕΔΩ» στην ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας (Ν.Δ.), προκαλώντας πόνο, θλίψη, φτώχεια και δυστυχία στους πολλούς για να κερδίζουν οι λίγοι.

Από την αρχή των μνημονίων, δεκατέσσερα (14) ολόκληρα χρόνια, οι αποδοχές έχουν μειωθεί κατά 40%, καταργήθηκε ο 13ος και 14ος μισθός, επιβλήθηκε η εισφορά αλληλεγγύης 2%, πάγωσε μισθολογικά η διετία 2016- 2017, μειώθηκε το αφορολόγητο και συνεχίζεται μία πολιτική μεθοδευμένης
εξόντωσης της Ελληνικής Κοινωνίας. Η κυβέρνηση αντί να λάβει ουσιαστικά μέτρα, δέσμια και πιστή στα συμφέροντα, μοιράζει ψίχουλα και μέσω των πληρωμένων Μ.Μ.Ε. θέλει να τα παρουσιάσει ως αποτελεσματική εισοδηματική πολιτική.
Χωρίς ίχνος ντροπής και απύθμενο θράσος κάνουν ότι μπορούν για να κερδίζουν οι επιχειρηματίες και τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, αδιαφορώντας παντελώς για τις ζωές των πολιτών. Θα έλεγε κανείς πώς βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία. Δεν διστάζουν ακόμη και να
εγκληματήσουν προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα αρρωστημένα σχέδια τους και να γεμίσουν τις τσέπες τους. Τα Τέμπη ήταν ένα απ' αυτά τα εγκλήματα. Ο λαός δεν μπορεί και δεν πρέπει να επιτρέψει τα εγκλήματα αυτά να μείνουν ατιμώρητα.

Απέναντι στη φτώχεια και την εξαθλίωση, απέναντι στα πολιτικά και οικονομικά εγκλήματα, οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, μαζί με τους συναδέλφους τους του υπολοίπου Δημοσίου Τομέα, καθώς και του Ιδιωτικού, οφείλουν να αντιδράσουν και να βροντοφωνάξουν «ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. ΔΕΝ
ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ!». ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

 Οριζόντια αύξηση 10% στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο, ώστε να αντιμετωπισθεί το κύμα ακρίβειας και αισχροκέρδειας.
 Επαναφορά ΕΔΩ και ΤΩΡΑ του 13ου και 14ου μισθού.
 Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (Σ.Σ.Ε.) για τους μισθούς μας.
 Αναγνώριση μισθολογικά της διετίας 2016-2017.
 Κατάργηση της εισφοράς 2% υπέρ της ανεργίας.
 Αύξηση του αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ.
 Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να σταματήσει η διάλυση και η ερήμωση των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
 Μονιμοποίηση των εργαζομένων που δουλεύουν με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις για χρόνια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
 Κατάργηση της αντεργατικής «διάταξης Βορίδη» για υποχρεωτικές εφέσεις μόνο σε ότι αφορά τις εργασιακές διεκδικήσεις.
 Αύξηση του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας και ένταξη νέων κατηγοριών.
 Να στελεχωθούν άμεσα με μόνιμους υπαλλήλους όλοι οι κρίσιμοι Δημόσιοι φορείς (Υγεία, Παιδεία, Κοινωνικές Υπηρεσίες, Ασφάλιση κ.λπ.) και να αναβαθμιστούν όλες οι αναγκαίες υποδομές.
 Κατάργηση των «Αναπτυξιακών Οργανισμών» που αποτελούν «όχημα» συναλλαγής, κατασπατάλησης Δημοσίου χρήματος, διαπλοκής και διαφθοράς.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα συμμετάσχουν μαζικά στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία της ΤΡΙΤΗΣ 21 ΜΑΪΟΥ 2024, και θα δώσουν δυναμικό παρών στα Συλλαλητήρια που θα διεξαχθούν ανά την Ελλάδα, όπως και στην κεντρική Απεργιακή Συγκέντρωση που έχει προγραμματισθεί για τις 11:00 το πρωί, έξω από το Υπουργείο Οικονομικών στην Αθήνα (Νίκης 5-7). ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 7:05 pm


Tο 9ο TRIPolis Rock Festival έρχεται τον Ιούλιο

Έφτασε η ώρα που τελειώνει η προεργασία αρκετών μηνών και αρχίζει ο χρόνος να μετρά για το 9ο TRIPolis Rock Fest, Σάββατο και Κυριακή 27 - 28 Ιουλίου στο πάρκο του Πνευματικού Κέντρου της Τρίπολης (εκτός απροόπτου - λόγω των εργασιών που συμβαίνουν). Όλα αυτά με τη συμπλήρωση φέτος των 20 χρόνων από το 1ο φεστιβάλ μας το 2004, με ένα μεγάλο κενό να μεσολαβεί που δεν μας άρεσε καθόλου αλλά με μεγάλη χαρά γιατί η κοινότητα που ξεκίνησε εκείνο το πρώτο φεστιβάλ όχι μόνο βρίσκεται ακόμα εδώ αλλά έχει αυξηθεί και έχει πληθύνει.

Το πρώτο πράγμα που θέλαμε εδώ και καιρό να κάνουμε είναι να ευχαριστήσουμε ΟΛΕΣ τις μπάντες και όλους τους μουσικούς που μας έστειλαν και συνεχίζουν να μας στέλνουν τη δουλειά τους. Είναι πραγματικά τόσοι πολλοί που είναι αδύνατο να απαντάμε σε όλους μεμονωμένα, σας ακούμε όμως όλους με πολλή προσοχή και τις περισσότερες φορές με ευχάριστη έκπληξη. Μακάρι να μπορούσαμε να μοιραστούμε με όλη την κοινότητα τις αμέτρητες ώρες που περνάμε - συνήθως τα μεσημέρια στα στούντιο του Δημοτικού Ραδιοφώνου της Τρίπολης - ακούγοντας τις δουλειές όλων σας που μοιράζεστε μαζί μας. Το φεστιβάλ θα έπρεπε να διαρκεί πολλές εβδομάδες για να εμφανιστούν όλα όσα μας άρεσαν οπότε είμαστε αναγκασμένοι να επιλέξουμε υλικό μόνο για δύο ημέρες, αφήνοντας έξω πολλά όμορφα πράγματα.

Στον άμεσο σχεδιασμό μας είναι να γίνουν ραδιοφωνικά αφιερώματα με κομμάτια από όλες τις μπάντες που έχουν στείλει τη δουλειά τους - άσχετα αν συμμετέχουν φέτος ή όχι στο line up - για να μπορέσουμε να μοιραστούμε όσα περισσότερα πράγματα γίνεται.

Σας ευχαριστούμε όλους πολύ!

Με αυτά τα εισαγωγικά, αρχίζουμε από τις επόμενες ημέρες να προυσιάζουμε το φετινό line-up, τις παράπλευρες δράσεις, το beer pass, τα T-shrits και φυσικά τους χορηγούς μας.

ΟΙ ΧΟΡΗΓΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΟΙΞΕΙ: Οι χορηγοί μας δεν είναι ούτε πολυεθνικές ούτε μεγάλες ανώνυμες εταιρείες. Εκτός από το Δήμο Τρίπολης που κάθε χρόνο μας στηρίζει με πολλούς και σημαντικούς τρόπους (χώρος, ήχος κτλ), όλοι οι υπόλοιποι που συμβάλλουν είναι απλά μέλη της κοινότητας που θέλουν με αυτό τον τρόπο να συνεισφέρουν στα έξοδα. Όποιος επιθυμεί να συμμετέχει για τη φετινή χρονιά, στείλτε μας ένα e-mail στο [email protected] για να επικοινωνήσουμε μαζί σας. Οι χορηγίες είναι ανοιχτές στον οποιονδήποτε.

BEER PASS: Οι μύστες μπορείτε να επικοινωνείτε από τώρα για τα απαραίτητα καρτελάκια.

T-SHIRTS: Όσοι θέλετε να προπαραγγείλετε δηλώστε το νούμερό σας για να μπει στην παραγγελία ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ.

*Όπως πάντα, το φεστιβάλ είναι ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟ, με ελεύθερη είσοδο, τρέχει εθελοντικά από την κοινότητα του TRIPolisRockFest και ο μόνος λόγος που συνεχίζει να υπάρχει είναι εξαιτίας της κοινότητας που συνεισφέρει είτε στα έξοδα είτε με προσωπική εργασία είτε και στα δύο.

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 7:00 pm


Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί στην Τρίπολη την Τρίτη

Σας ενημερώνουμε ότι τη Τρίτη 21/5/2024 θα είναι  κλειστή  η οδός Ερυθρού Σταυρού, από το ύψος της οδού Δόξας έως το ύψος της οδού Αισώπου
και η εκτροπή των οχημάτων που κατευθύνονται στην κεντρική είσοδο του Παναρκαδικού Νοσοκομείου θα γίνεται από τις οδούς Δόξας, Δημοπούλου  και
Αισώπου απο τις 7:00 μέχρι τις 19:00 λόγω εκτέλεσης έργων κοινής ωφέλειας που αφορούν το φυσικό αέριο.''

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 6:57 pm


Κώστας Τζιούμης: Στόχος η Τρίπολη να γίνεται γνωστή παντού, να αυξάνει την επισκεψιμότητά της (pics)

Με party ολοκληρώθηκε το φετινό TEDxKlonatzidika την Κυριακή (19/5/2024) στην Τρίπολη.

Παρών και ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, ο οποίος έδωσε συγχαρητήρια στους διοργανωτές, στα παιδιά επιστήμονες από την Τρίπολη τα οποία «δεν ξεχνούν και ενδιαφέρονται για την πόλη τους».

Στη συνέχεια, ο κ. Τζιούμης αναφέρθηκε στις σημαντικές ομιλίες που έγιναν στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο και υπογράμμισε ότι ο Δήμος Τρίπολης στήριξε – όπως και πέρυσι – έμπρακτα αυτή την εκδήλωση.

«Πρόκειται για μία ωραία πρωτοβουλία, που δείχνει τις δυνατότητες που έχει η πόλη μας με αυτά τα νέα παιδιά τα οποία πρέπει να αξιοποιήσουμε και να βρούμε τρόπο να επιστρέψουν στην Τρίπολη. Η εκδήλωση ήταν ακόμα καλύτερη από πέρυσι και εξελίσσεται σε ένα νέο θεσμό. Στόχος είναι η Τρίπολη να γίνεται γνωστή παντού, να αυξάνει την επισκεψιμότητά της».

 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 6:54 pm


Σημαντικές αποφάσεις για το Ιστορικό-Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου

Την απόφαση της πρόσφατης συνεδρίασης της Περιφερειακής Επιτροπής, σχετικά με την «Προμήθεια προθηκών-Λοιπού εκθεσιακού εξοπλισμού και συνοδευτικές υπηρεσίες επανέκθεσης Ιστορικού-Λαογραφικού Μουσείου Κορίνθου», στην ΠΕ Κορινθίας, σχολίασε ο Αντιπεριφερειάρχης, Αναστάσιος Γκιολής:

«Μετά την κτιριολογική και ηλεκτρομηχανολογική αναβάθμιση προϋπολογισμού 1.270.000€ πέρασε από την Περιφερειακή Επιτροπή και η Προμήθεια προθηκών και λοιπού εκθεσιακού εξοπλισμού του Ιστορικού-Λαογραφικού Μουσείου Κορίνθου προϋπολογισμού 1.040.000€, μέσω του ΕΣΠΑ 2021-2027.

Η Περιφερειακή Αρχή και ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός προχωρούν με πράξεις στην πολιτιστική αναβάθμιση της περιοχής μας», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 6:45 pm


Συνελήφθη ένα άτομο για καταδικαστικό έγγραφο

Συνελήφθη, χθες (19.5.2024) το πρωί, στους Αγίους Θεοδώρους, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αγίων Θεοδώρων, 33χρονος ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, για απόπειρα ληστείας.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 6:30 pm


Στην τελική ευθεία η εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας

Στην τελική ευθεία έχει εισέλθει η οριζόντια εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας και στόχος είναι έως το τέλος του έτους να έχει εφαρμοστεί παντού. Στο υπουργείο Εργασίας ετοιμάζουν βελτιώσεις και παρεμβάσεις ώστε το σύστημα να είναι πιο λειτουργικό και να λύνει παρά να δημιουργεί προβλήματα.

Για τον λόγο αυτό έχει συσταθεί μία εξειδικευμένη ομάδα που απαρτίζεται από εμπειρογνώμονες, η οποία και θα καταγράψει τα προβλήματα που έχουν προκύψει στη λειτουργία και θα προτείνει λύσεις για την καλύτερη εφαρμογή του μέτρου.

Μόλις ολοκληρωθεί η καταγραφή των προβλημάτων και των δυσλειτουργιών στους τομείς όπου εφαρμόζεται πιλοτικά (βιομηχανία και λιανεμπόριο), θα εκδοθούν οδηγίες για την επίλυσή τους. Οι προτεινόμενες παρεμβάσεις δεν θα αλλάξουν την ουσία του μέτρου, αλλά θα βελτιώσουν την εφαρμογή του.

Ένα από τα προτεινόμενα μέτρα είναι η καθιέρωση ενός μικρού, ελαστικού χρονικού διαστήματος, κατά το οποίο ο εργαζόμενος θα μπορεί να χτυπά την κάρτα του χωρίς να μεταβάλλεται το ωράριο εργασίας. Το διάστημα αυτό δεν θα υπερβαίνει τα 15 με 20 λεπτά πριν ή μετά τη λήξη του ωραρίου.

Σημειώνεται ότι η βιομηχανία και το λιανεμπόριο διανύουν το διάστημα προσαρμογής στο νέο μέτρο, με την πλήρη εφαρμογή του να έχει μετατεθεί για τον Ιούλιο.

Οι προβλεπόμενες ποινές

Οι ποινές για τη μη τήρηση της εργατικής νομοθεσίας από τις επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν ήδη την κάρτα εργασίας, αλλά και για αυτές που θα υπαχθούν στο καθεστώς αυτό, περιλαμβάνουν τα εξής:

Μη ενεργοποίηση ψηφιακής κάρτας εργαζομένου: 10.500 ευρώ.

Μη τήρηση για τουλάχιστον δέκα έτη των στοιχείων του συστήματος μέτρησης του χρόνου εργασίας, εφόσον παρεμποδίζεται ο έλεγχος και η επαλήθευση οικονομικών απαιτήσεων εργαζομένου σε εργατική διαφορά: 4.000 ευρώ.

Υποβολή στοιχείων της ψηφιακής κάρτας εργαζομένου που αποκλίνουν από την πραγματική έναρξη ή λήξη της απασχόλησης: 3.000 ευρώ.

Μη υποβολή στοιχείων της ψηφιακής κάρτας εργαζομένου για την πραγματική έναρξη ή λήξη της απασχόλησης: 3.000 ευρώ.

Εφαρμογή ευέλικτου ωραρίου σε εργαζόμενο χωρίς ενεργοποίηση της ευέλικτης προσέλευσης και της ψηφιακής κάρτας εργασίας: 2.000 ευρώ.

Μη υποβολή δήλωσης στοιχείων εργασιακής σχέσης στο Πληροφοριακό Σύστημα ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ σε περίπτωση μεταβολών στοιχείων δήλωσης πριν την εφαρμογή της μεταβολής και σε κάθε περίπτωση πριν την ανάληψη υπηρεσίας από τον εργαζόμενο: 2.000 ευρώ.

Μη υποβολή δήλωσης «Οργάνωσης Χρόνου Εργασίας» μερικώς απασχολούμενου σε περίπτωση μεταβολής της Οργάνωσης Χρόνου Εργασίας πριν την μεταβολή και σε κάθε περίπτωση πριν την ανάληψη υπηρεσίας από τον εργαζόμενο: 2.000 ευρώ.

Μη υποβολή δήλωσης «Οργάνωσης Χρόνου Εργασίας» πλήρως απασχολούμενου σε περίπτωση μεταβολής της Οργάνωσης Χρόνου: 600 ευρώ.

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 6:15 pm


Δερματολογικός Έλεγχος έναντι του Καρκίνου του Δέρματος υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με αφορμή τη καθιέρωση του Μάϊου ως μήνας ευαισθητοποίησης για το Μελάνωμα, διοργανώνει σε συνεργασία με την Ελληνική Δερματολογική και Αφροδισιολογική Εταιρεία και τους κατά τόπους Ιατρικούς Συλλόγους  δράση προληπτικής δερματολογικής εξέτασης με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση του κοινού για τη νόσο, τα μέτρα πρόληψης και τον προσυμπτωματικό έλεγχο για αυτήν.

Τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, παρατηρείται μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων καρκίνου του δέρματος, ιδιαίτερα σε χώρες με μεγάλη ηλιακή ακτινοβολία, όπως η Ελλάδα. Ο καρκίνος του δέρματος μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία αλλά είναι πιο συχνός σε άτομα άνω των 50 ετών. Πολύτιμος σύμμαχος στην πρόληψη και καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση του καρκίνου στο δέρμα είναι ο δερματολόγος, ο οποίος μπορεί είτε να συστήσει την προληπτική αφαίρεση σπίλων είτε να διαγνώσει εγκαίρως έναν καρκίνο του δέρματος. 

Για αυτόν τον λόγο, επενδύοντας στη πρόληψη, η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με τους Ιατρικούς Συλλόγους και υπό το συντονισμό της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας,  διοργανώνουν δράσεις προληπτικής δερματολογικής εξέτασης για τον καρκίνο του δέρματος.

Η δράσεις θα πραγματοποιηθούν στις 24 και 25 Μαΐου 2024 στην Π.Ε. Κορινθίας και Π.Ε. Αρκαδίας ως ακολούθως:

Για την Π.Ε. Κορινθίας:

24 Μαΐου  Κ.Υ. Λουτρακίου  και ώρα 14:00 μ.μ. – 19:00 μ.μ.

25 Μαΐου Κ.Υ. Νεμέας και ώρα 10:00 π.μ. – 15:00 μ.μ.

Για την Π.Ε. Αρκαδίας

24 Μαΐου Κ.Υ. Τρίπολης και ώρα 10:00 π.μ. – 14:00 μ.μ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κλείνουν ραντεβού στα τηλέφωνα:

2744360000 Κ.Υ. Λουτρακίου για τη πραγματοποίηση της Δράσης στο Λουτράκι. 

2746360000 Κ.Υ. Νεμέας για τη πραγματοποίηση της Δράσης στη Νεμέα.

2713610244 Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας για τη πραγματοποίηση της Δράσης στην Τρίπολη.

 

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν, εντελώς δωρεάν από Ιατρούς Δερματολόγους. 

Ο δωρεάν δερματολογικός έλεγχος αναμένεται μέσα στον Ιούνιο να πραγματοποιηθεί στις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες.

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι προτεραιότητά μας η ενημέρωση των πολιτών, η προστασία της υγείας τους και η επένδυση σε προγράμματα Δημόσιας Υγείας.

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 6:11 pm


Οι αλλαγές στο επίδομα ανεργίας

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Στη Βουλή θα κατατεθεί το νομοσχέδιο που θα προβλέπει την αλλαγή του ποσού και των προϋποθέσεων λήψης του επιδόματος ανεργίας της ΔΥΠΑ. Στην πρώτη φάση θα υλοποιηθεί σε πιλοτικό στάδιο για 5.000 ως 10.000 ανέργους και στη συνέχεια θα εφαρμοστεί για το σύνολο των ανέργων.

Σύμφωνα με πληροφορίες μελετάται μέχρι στιγμής το επίδομα ανεργίας να είναι ένα μεταβλητό ποσό που τους πρώτους μήνες μετά την απόλυση μπορεί να φτάνει έως τα 1.200 ευρώ - θα δίνεται στους ανέργους που έχουν διανύσει περισσότερα από 4 χρόνια στην αγορά εργασίας ενώ αντίθετα όσοι έχουν λιγότερα χρόνια θα λαμβάνουν το ποσό των 509 ευρώ. Όσα περισσότερα χρόνια έχει διανύσει ο άνεργος στην αγορά εργασίας, τόσο υψηλότερο θα είναι το επίδομα που θα λάβει.

Επίσης το συνολικό ετήσιο ποσό του επιδόματος ανεργίας - όπως προκύπτει από τον κατώτατο μισθό - δεν θα αυξηθεί αλλά θα καταβάλλεται εμπροσθοβαρώς. Δηλαδή μεγαλύτερο επίδομα τους πρώτους μήνες και μικρότερο στη συνέχεια.

Το ύψος του επιδόματος που θα λαμβάνει ο άνεργος θα εξαρτάται από δυο βασικές προϋποθέσεις: το διάστημα που καταβάλει ασφαλιστικές εισφορές ως εργαζόμενος και το ύψος του μισθού του.

Το νέο επίδομα ανεργίας δεν θα μπορεί να υπερβαίνει ένα ανώτατο όριο που αναμένεται να καθοριστεί, λαμβανομένων υπόψη και των αποτελεσμάτων που θα προκύψουν από την μελέτη του ΟΟΣΑ.

Σύμφωνα με τον έως τώρα σχεδιασμό, συνολικά έχει υπολογιστεί ότι το ύψος του ετήσιου επιδόματος δεν θα είναι χαμηλότερο από το επίδομα που χορηγείται με το ισχύον σύστημα, ωστόσο για κάποιους θα είναι μεγαλύτερο.

Σύμφωνα με την υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Δόμνα Μιχαηλίδου, στόχος του υπουργείου είναι να αυξηθεί η ανταποδοτικότητα και η δικαιοσύνη στο επίδομα ανεργίας, καθώς και να υπάρξει ενοποίηση των επιδομάτων ανεργίας.

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 6:00 pm


Στην 11η Ανθοκομική Έκθεση Καλαμάτας ο Δημήτρης Πτωχός

Παρουσία του Περιφερειάρχη, Δημήτρη Πτωχού, άνοιξε τις πύλες της η 11η Ανθοκομική Έκθεση στην Καλαμάτα, η οποία θα λειτουργήσει στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων έως τις 26 Μαΐου 2024.

«Είναι υπέροχο να βρίσκεσαι σε εκδηλώσεις που μπορούν να σε γεμίσουν εικόνες, βιωματικές εμπειρίες, μουσική, αρώματα, χρώματα, μοναδικούς συνδυασμούς.

Είμαι σίγουρος για την επιτυχία της 11ης Ανθοκομικής Έκθεσης και για την επισκεψιμότητά της από κάθε μέρος της Περιφέρειάς μας και όχι μόνο», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων που πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Παρασκευής 17 Μαΐου.

Η Ανθοκομική, που φέτος είναι αφιερωμένη στην Ελληνική αυλή, θα προσφέρει για ακόμη μια χρονιά στο κοινό τη δυνατότητα να θαυμάσει και να αγοράσει ανθόφυτα, θάμνους και δέντρα, αλλά και εργαλεία ή εφόδια, να λάβει πληροφορίες από ειδικούς για τη φροντίδα του κήπου, να συμμετάσχει σε εκπαιδευτικά προγράμματα, να παρακολουθήσει καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, να χαρεί στιγμές ξεγνοιασιάς στο ανανεωμένο και πάντα φιλόξενο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 5:30 pm


Έρχεται... 112 και για οφειλές: Σε ποιους θα στέλνει η εφορία «σήμα κινδύνου»

Νέο «όπλο» στη μάχη για την ανάσχεση και τον περιορισμό των «κόκκινων» οφειλών στην εφορία ρίχνει η ΑΑΔΕ ενεργοποιώντας από τον Ιούνιο ψηφιακό σύστημα έγκαιρης ειδοποίησης των οφειλετών που βρίσκονται στη ζώνη υψηλού κινδύνου για απώλεια της ρύθμισης.

Ειδικότερα σε περίπτωση που ο φορολογούμενος δεν τηρεί κάποια από τις προϋποθέσεις τήρησης της ρύθμισης θα χτυπάει «συναγερμός» και θα λαμβάνει ειδοποίηση για τακτοποίηση της εκκρεμότητας του μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα με τη προειδοποίηση ότι αν δεν συμμορφωθεί θα τεθεί εκτός ρύθμισης με αυτόματες διαδικασίες κεντρικά από τη φορολογική διοίκηση και όχι από τον προϊστάμενο της ΔΟΥ.

Διαβάστε περισσότερα για το σύστημα συναγερμού για απώλεια ρυθμίσεων και κατασχέσεις που θα χρησιμοποιεί η ΑΑΔΕ

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 5:15 pm


Εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου και ηγέτες της Χαμάς ζήτησε ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου

Eurokinissi

Ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, Καρίμ Χαν ζήτησε την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης κατά του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου και των ηγετών της Χαμάς για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διαπράχθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο εισαγγελέας του ΔΠΔ Καρίμ Χαν δήλωσε σε ανακοίνωσή του ότι ζητεί την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης κατά του Νετανιάχου και του υπουργού Αμυνας του Ισραήλ Γιόαβ Γκάλαντ για εγκλήματα όπως «σκόπιμη πρόκληση λιμού κατά πολιτών», «ανθρωποκτονία εκ προθέσεως» και «εξόντωση ή δολοφονία».

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 5:02 pm


Έκθεση Παιδικής Ζωγραφικής στο.. 8ο Προσκοπικό Μουσικό Φεστιβάλ Τρίπολης

"Έχεις τα πινέλα, έχεις τα χρώματα, ζωγράφισε τον παράδεισο και μπες μέσα..."

Challenge για παιδιά από 7 έως 17 ετών!

Θέματα συμμετοχής:
- Φύση
- Χαμόγελο
- Καλοκαίρι
- Καθημερινότητα 

Είσαι 7 έως 17 ετών;
Σου αρέσει η ζωγραφική;
Έχεις ταλέντο;
Δεν έχεις πού να το παρουσιάσεις;
Επέλεξε μία ή περισσότερες κατηγορίες και...

Έλα κι εσύ στην Έκθεση Παιδικής Ζωγραφικής στο..
8ο Προσκοπικό Μουσικό Φεστιβάλ Τρίπολης 

Όλα τα έργα τέχνης θα πρέπει να είναι έτοιμα και να κατατεθούν τη Δευτέρα 17 Ιουνίου και ώρα 19:00 - 20:00, στην εστία του 3ου Συστήματος Προσκόπων Τρίπολης, επί της οδού Μυστριώτου 4.

Τα έργα θα εκτεθούν στο εξωκλήσι του Αγίου Ευθυμίου, το Σάββατο 29 Ιουνίου, κατά τη διάρκεια του 8ου Προσκοπικού Μουσικού Φεστιβάλ Τρίπολης, από τις 17:00 ως τη λήξη του φεστιβάλ .

Αναμνηστικά δώρα και πολλές εκπλήξεις για όλους τους συμμετέχοντες...

Σάββατο 29 Ιουνίου 
Εξωκλήσι του Αγίου Ευθυμίου 

~ Είσοδος ελεύθερη ~

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 4:55 pm


Διευθύνων Σύμβουλος του Αναπτυξιακού Οργανισμού «Μοριάς ΑΕ» ο Δρ Θεόδωρος Κουναδέας

Καθήκοντα Διευθύνοντα Συμβούλου στον Αναπτυξιακό Οργανισμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου «Μοριάς Α.Ε. - Α.Ο.Τ.Α.», ανέλαβε, έπειτα από επιλογή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, ο Δρ. Θεόδωρος Β. Κουναδέας.

Η δήλωσή του:

«Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή η επιλογή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Δημήτρη Πτωχού προς στο πρόσωπό μου, να αναλάβω καθήκοντα ως Διευθύνων Σύμβουλος του Αναπτυξιακού Οργανισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Στο συλλογικό εγχείρημα να καταστεί η Πελοπόννησος του 2028, Περιφέρεια Πρότυπο, προεκλογική δέσμευση του κ. Πτωχού και πλέον κοινή πρόκληση για τους συνοδοιπόρους, θα εργαστούμε όλοι μαζί με συνεκτικό σχέδιο και υψηλό το αίσθημα ευθύνης που μας διακατέχει προς όφελος της κοινωνίας των πολιτών.

Ως μέλος της Κεντρικής Διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και Επισκέπτης Καθηγητής του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεών και Οργανισμών του ΕΚΠΑ θα συμβάλλω με τις γνώσεις και την εμπειρία μου στο έργο που κλήθηκα να αναλάβω».

Σύντομο Βιογραφικό

Ο Δρ. Θεόδωρος Β. Κουναδέας είναι μέλος της Κεντρικής Διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και Επισκέπτης Καθηγητής στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Συνέχισε τις σπουδές του σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο ΕΚΠΑ και κατέχει MSc στην Εφαρμοσμένη Οικονομική και Χρηματοοικονομική, με ειδίκευση στην Εφαρμοσμένη Λογιστική και Ελεγκτική και MSc στην Πολιτική Επικοινωνία. Ακόμη κατέχει MSc στις Διεθνείς Διαπραγματεύσεις από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εκπόνησε την διδακτορική του διατριβή στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα, «Η εφαρμογή των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων/Διεθνών Προτύπων Χρηματοοικονομικής Αναφοράς (ΔΛΠ/ΔΠΧΑ) στον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο. Η συνεισφορά της υιοθέτησης του ΔΠΧΑ 9 στην ποιότητα της παρεχόμενης λογιστικής πληροφόρησης».

Διαθέτει πολύχρονη επαγγελματική και διδακτική εμπειρία. Έχει εργασθεί ως Λογιστής, ως καθηγητής Λογιστικής σε ιδιωτικούς οργανισμούς τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και ως βοηθός διδασκαλίας στα μαθήματα Λογιστικής του Προπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το ακαδημαϊκό έτος 2021 – 2022 απασχολήθηκε ως visiting fellow στο London School of Economics and Political Science. Έχει διδάξει μαθήματα Λογιστικής σε Μεταπτυχιακά Προγράμματα του Πανεπιστημίου Αθηνών, του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Συνεργάστηκε με εργαστήρια του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών και του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών όπου και απέκτησε σημαντική εμπειρία στην εκπόνηση μελετών, στον σχεδιασμό και στην εκτέλεση αναπτυξιακών προγραμμάτων. Έχει δημοσιεύσει και παρουσιάσει άρθρα του, σχετικά με τη Λογιστική, τα Χρηματοοικονομικά, την οικονομική διαχείριση και ανάπτυξη των ΟΤΑ, σε ελληνικά και ξένα διεθνούς κύρους επιστημονικά περιοδικά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια.

Τα μέλη του ΔΣ

ΣΧΟΙΝΟΧΩΡΙΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΛΥΤΡΙΒΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΟΥΝΑΔΕΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΚΟΥΛΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ

ΜΕΛΟΣ

ΝΙΚΗΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

ΜΕΛΟΣ

ΛΕΓΓΑΣ ΜΑΡΚΟΣ

ΜΕΛΟΣ

ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΜΕΛΟΣ

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 4:51 pm


Ο ΟΠΑΠ αγκαλιάζει τις τοπικές κοινωνίες μέσα από το πρόγραμμα «Μαζί για καλό σκοπό» (pics,vid)

33 κοινωνικές δράσεις σε 21 νομούς από τον ΟΠΑΠ και τους πράκτορες του δικτύου του

 

Από τις παραδόσεις του προγράμματος «Μαζί για καλό σκοπό» σε φορείς ανά την Ελλάδα

Μια ακόμα σημαντική πρωτοβουλία εταιρικής υπευθυνότητας, η οποία δίνει έμφαση στις τοπικές κοινωνίες, υλοποιεί ο ΟΠΑΠ. Πρόκειται για το πρόγραμμα «Μαζί για καλό σκοπό», μέσω του οποίου οι πράκτορες του δικτύου του ΟΠΑΠ σε όλη την Ελλάδα έχουν την ευκαιρία να αναδείξουν τις ιδιαίτερες ανάγκες των περιοχών τους και να προτείνουν αποτελεσματικές δράσεις. 

Ο ΟΠΑΠ στέκεται έμπρακτα στο πλευρό της ελληνικής κοινωνίας, μέσα από πολυάριθμες δράσεις που στόχο έχουν να καλύπτουν τις εκάστοτε ανάγκες της. Με το πρόγραμμα «Μαζί για καλό σκοπό», του οποίου ο πρώτος κύκλος ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2023, ο ΟΠΑΠ «έδωσε φωνή» στους συνεργάτες του δικτύου του, ώστε να υλοποιήσουν από κοινού ενέργειες που κάνουν τη διαφορά για τις τοπικές κοινωνίες. 

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκαν 33 δράσεις κοινωνικής προσφοράς, σε 21 νομούς, μέσω των οποίων ο ΟΠΑΠ και οι συνεργάτες τους ενίσχυσαν το έργο τοπικών οργανισμών και φορέων και στήριξαν συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Στις 33 δράσεις περιλαμβάνονταν δωρεές τροφίμων, ρούχων, ειδών πρώτης ανάγκης, αθλητικού εξοπλισμού, σχολικού τεχνολογικού εξοπλισμού (διαδραστικοί πίνακες, υπολογιστές, εκτυπωτές, κλπ.), απινιδωτών και φαρμακείων πρώτων βοηθειών, μεταξύ άλλων. 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ, JanKaras, δήλωσε: «Η κοινωνική προσφορά είναι διαχρονικά μέρος του DNA του ΟΠΑΠ. Όλα αυτά τα χρόνια, οι συνεργάτες του δικτύου μας συμμετέχουν στις κοινωνικές πρωτοβουλίες του ΟΠΑΠ.Το πρόγραμμα «Μαζί για καλό σκοπό», λοιπόν, είναι ένας ακόμα τρόπος, ώστε να σταθούμε από κοινού στο πλευρό των τοπικών κοινωνιών σε όλη τη χώρα. Ευχαριστώ θερμά όλους όσοι συμμετείχαν μέχρι σήμερα στο πρόγραμμα. Δέσμευσή μας είναι ότι οι δράσεις του ΟΠΑΠ και των πρακτόρων του προς όφελος των πιο ευάλωτων θα συνεχιστούν, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, με την ίδια προσήλωση και συνέπεια». 

Δράσεις κοινωνικής προσφοράς σε όλη την Ελλάδα

Ανάμεσα στα ιδρύματα που ενισχύθηκαν με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης ήταν το Ορφανοτροφείο Χανίων «Ο Άγιος Νεκτάριος», το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αχαρνών, το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Βέροιας και το συσσίτιο του Ι.Ν. Αγίων Πάντων Θεσσαλονίκης, το μεγαλύτερο και πιο ιστορικό συσσίτιο της Βορείου Ελλάδος. Παράλληλα, ο ΟΠΑΠ προσέφερε ανάλογη στήριξη και σε δομές για ΑμεΑ και ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, όπως η Στέγη της ΕΓΝΥΑ (κέντρο κοινωνικής φροντίδας για άτομα με νοητική αναπηρία)  και ο οργανισμός ΠΛΟΕΣ(Εταιρεία Ψυχοκοινωνικών Μελετών), που δραστηριοποιείται στον τομέα της ψυχικής υγείας και της κοινωνικής ένταξης πολιτών που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες.
Επιπλέον, ο ΟΠΑΠ βρέθηκε στο πλευρό 17 σχολείων, παρέχοντας τους σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμόκαι αθλητικό υλικό. Μεταξύ άλλων, ενισχύθηκαν σχολεία στη Χρυσούπολη Καβάλας, στη Δράμα, στην Κοζάνη, στο Καρπενήσι, στην Κρήτη, καθώς και σε χωριά της Ρόδου, της Αμοργού και της Ολυμπίας. Αθλητικός και ιατρικός εξοπλισμός προσφέρθηκε, επίσης, σε αθλητικούς συλλόγους σε διάφορες περιοχές της χώρας. Ακόμη, δωρεές ιατρικού και ειδικού παραϊατρικού εξοπλισμού πραγματοποιήθηκαν σε φορείς στη Μυτιλήνη, το Ρέθυμνο και την Κομοτηνή.

Παρόντες στην παράδοση των δωρεών στους φορείς που ενισχύθηκαν ήταν οι κατά τόπους πράκτορες του ΟΠΑΠ, οι οποίοι πρότειναν τις συγκεκριμένες δράσεις, βιώνοντας τη χαρά της κοινωνικής προσφοράς και της συμβολής στον τόπο τους. 

Από την πλευρά του, ο Ηλίας Κατσαρός, ChiefRetailOfficer του ΟΠΑΠ, τόνισε: «Ο ΟΠΑΠ και οι συνεργάτες του δικτύου του είναι μια ομάδα – και αυτό αναδεικνύεται έμπρακτα μέσα από το πρόγραμμα «Μαζί για καλό σκοπό». Η ανταπόκριση των πρακτόρων μας στο κάλεσμα του ΟΠΑΠ για προσφορά στις τοπικές κοινωνίες ήταν μεγάλη και συγκινητική. Πλέον, έχοντας ολοκληρώσει τον πρώτο κύκλο του προγράμματος, ετοιμαζόμαστε για τη συνέχεια, με ακόμη περισσότερες δράσεις κοινωνικής προσφοράς στις γειτονιές της Ελλάδας».

Φωτογραφίες: Από τις παραδόσεις του προγράμματος «Μαζί για καλό σκοπό» σε φορείς ανά την Ελλάδα

Εταιρικό προφίλ

Ο ΟΠΑΠ είναι η κορυφαία εταιρεία τυχερών παιγνίων στην Ελλάδα και μία από τις πλέον καταξιωμένες στον κλάδο της παγκοσμίως. 

Ιδρύθηκε το 1958 και δραστηριοποιείται στη διεξαγωγή και διαχείριση αριθμοπαιχνιδιών, παιχνιδιών αθλητικού στοιχήματος, αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος, λαχείων, στιγμιαίων τυχερών παιχνιδιών και παιγνιομηχανημάτων (VLTs). Επιπλέον, ο ΟΠΑΠ κατέχει ηγετική θέση στον κλάδο ως προς την ενσωμάτωση των παγκόσμιων αρχών του Υπεύθυνου Παιχνιδιού στις δραστηριότητες του.

Ταυτόχρονα, ο ΟΠΑΠ κατέχει εξέχουσα θέση μεταξύ των πλέον κοινωνικά υπεύθυνων επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Μέσω εκτενούς προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας, το οποίο επικεντρώνεται στην Υγεία, τον Αθλητισμό και την Απασχόληση, η εταιρεία στηρίζει έμπρακτα και διαχρονικά την ελληνική κοινωνία.

Περισσότερες πληροφορίες στο opap.gr

Ειδήσεις: 
Video: 

Ο ΟΠΑΠ αγκαλιάζει τις τοπικές κοινωνίες μέσα από το πρόγραμμα «Μαζί για καλό σκοπό»

Video of Ο ΟΠΑΠ αγκαλιάζει τις τοπικές κοινωνίες μέσα από το πρόγραμμα «Μαζί για καλό σκοπό»

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 4:46 pm


«Εβδομάδα Μητέρας» Σειρά δράσεων ευαισθητοποίησης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η «Εβδομάδα Μητέρας»,  μια σειρά δράσεων ευαισθητοποίησης, που πραγματοποίησε η Συντονιστική Δομή Κοινωνικής Ένταξής της Γενικής Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας  της Περιφέρειας Πελοποννήσου από τις 13 έως τις 17 Μαΐου 2024 στις πέντε Περιφερειακές Ενότητες.

Σκοπό αποτέλεσε η ανάδειξη των πολλαπλών ρόλων της μητέρας μέσω της υλοποίησης διαφορετικών δράσεων ανά περιφερειακή ενότητα σε συγκεκριμένες ομάδες στόχου όπως μητέρες φροντίστριες παιδιών ΑμεΑ, μητέρες στην Τρίτη ηλικία, μητέρες ΡΟΜΑ, μητέρες που έχουν δεχθεί βία.

Aναλυτικά :

13 Μαΐου: Πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «HORIZON BLY» στην Καλαμάτα δράση ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης και γνωριμίας για τις μητέρες φροντίστριες παιδιών ΑμεΑ. Στη δράση συμμετείχε η Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής, κα Μαρία Οικονομάκου και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Μεσσηνίας, κ. Ευστάθιος Αναστασόπουλος, όπου μίλησαν σχετικά με την βαρύτητα του ρόλου των μητέρων παιδιών με αναπηρία.

Στη συνέχεια, το λόγο έλαβε η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελ/σου, η οποία αναφέρθηκε στην επιβαρυμένη καθημερινότητα των μητέρων/φροντιστών παιδιών με αναπηρία και στην αναγκαιότητα φροντίδας και αποφόρτισης αυτών.

Έπειτα, η Διαμεσολαβήτρια ΑμεΑ, της Συντονιστικής Δομής, παρουσίασε το σκοπό και το έργο της Δομής ενώ ο Ψυχολόγος της Δομής επικεντρώθηκε στην ψυχολογική υποστήριξη και ενδυνάμωση της αναφερθείσας ομάδας στόχου.

Η δράση ολοκληρώθηκε με την διεξαγωγή εποικοδομητικού διαλόγου μεταξύ των παρευρισκόμενων και την προσφορά αναμνηστικών δώρων προς τις μητέρες των παιδιών, ως ένδειξη εκτίμησης και σεβασμού.

14 Μαΐου:  Πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας, τη Σύμβουλο Εκπαίδευσης κα Καραβά Χαρούλα και τον Ερυθρό Σταυρό δράση ευαισθητοποίησης στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κορίνθου όπου στελέχη του Ερυθρού Σταυρού υλοποίησαν ενημέρωση σε θέματα υγιεινής.

Σκοπός της δράσης ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μητέρων και μαθητών σχετικά με τη σημασία της υγιεινής στην καθημερινότητα ως μέσο πρόληψης των ασθενειών.

Μέσα από έναν διαδραστικό τρόπο, διδάχθηκαν την έννοια και τα είδη των μικροβίων, δόθηκαν οδηγίες, μέσα από καθημερινά παραδείγματα, για το τί πρέπει να προσέχουν εντός της τάξης. Η δράση ολοκληρώθηκε με την προσφορά αναμνηστικών δώρων στους παρευρισκόμενους, στην οποία συμμετείχε η Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής κα Μαρία Οικονομάκου.

15 Μαΐου:  Πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Συμβουλευτικό Κέντρο και τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Τρίπολης, δράση ευαισθητοποίησης σε χώρο εστίασης στη Τρίπολη. Η δράση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της δημιουργίας ενός δικτύου υπηρεσιών για τη στήριξη γυναικών που έχουν δεχθεί βία. Ο ρόλος της γυναίκας ως μητέρα αποτελεί σημαντικό ανασταλτικό παράγοντα, απομάκρυνσης από ένα νοσηρό περιβάλλον.

Στη δράση συμμετείχαν η Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής κα Οικονομάκου Μ., η Αντιδήμαρχος Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Δήμου Τρίπολης κα Κορώνη Κ., ο Διοικητής του ΑΤ Τρίπολης κ. Κατσιαβάρας Δ., η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Πελοποννήσου κα Παπούλια Δ.,  ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Καμαρινόπουλος Σ.,  υπάλληλοι των Κοινωνικών Υπηρεσιών των Δήμων ΠΕ Αρκαδίας, της ΔΥΠΑ Τρίπολης και ΟΠΕΚΑ/Περιφερειακής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, καθώς και στελέχη από το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Τρίπολης, το Κέντρο Πρόληψης Αρκαδίας «ΑΝΕΛΙΞΗ», το Πολυδύναμο Κέντρο ΟΚΑΝΑ Τρίπολης και την Κινητή Μονάδα ΟΚΑΝΑ Τρίπολης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε αναφορά των παρεχόμενων υπηρεσιών σε γυναίκες θύματα βίας από το Συμβουλευτικό Κέντρο, αναγνώστηκαν μαρτυρίες  γυναικών από τον Ξενώνα Φιλοξενίας ενώ τέλος πραγματοποιήθηκε παρουσίαση του συμβουλευτικού προγράμματος για τους θύτες ενδοοικογενειακής βίας, το οποίο υλοποιείται από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας.

Η δράση ολοκληρώθηκε με την διεξαγωγή διαλόγου μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων και την προσφορά αναμνηστικών δώρων.

16 Μαΐου: Πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα «Οίκος Ευγηρίας – Πρόνοιας Μαρία Κ. Ράδου» στο Ναύπλιο, δράση ευαισθητοποίησης με τη συμμετοχή της Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής κας Οικονομάκου καθώς και στελεχών της Συντονιστικής Δομής.

Κατά τη διάρκεια της δράσης διεξήχθη διάλογος μεταξύ των παρευρισκόμενων, όπου έγινε αναφορά στην καθημερινότητα των οικότροφων, στη λειτουργία του Ιδρύματος και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Επίσης έγινε ανάγνωση ιστοριών από το βιβλίο ‘’΄Μικρές ιστορίες για Μεγάλους ανθρώπους’’. Οι οικότροφοι αφηγήθηκαν τις δικές τους ιστορίες, τραγούδησαν και χόρεψαν τραγούδια του τόπου μας.

Η δράση ολοκληρώθηκε με την προσφορά αναμνηστικών δώρων, ως ένδειξη εκτίμησης και σεβασμού στον γονεϊκό ρόλο.

17 Μαΐου: Πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Παράρτημα Ρομά του Δήμου Σπάρτης και με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας, δράση ευαισθητοποίησης στο Δημοτικό Σχολείο Αμυκλών, όπου στελέχη του Παραρτήματος και συγκεκριμένα η νοσηλεύτρια αυτού υλοποίησε ενημέρωση σχετικά με τη φροντίδα βρεφών σε μητέρες Ρομά.

Στη δράση συμμετείχαν η Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής κα Οικονομάκου Μ., ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Σπάρτης κ. Λάζαρης Θ., η Προϊσταμένη Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ΠΕ Λακωνίας κα Φλεβαράκη Π, η Προϊσταμένη Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας κα Παπούλια Δ. καθώς και στελέχη του Παραρτήματος Ρομά και της Συντονιστικής Δομής.

Η δράση ολοκληρώθηκε με την προσφορά αναμνηστικών δώρων στους παρευρισκόμενους.

Η Συντονιστική Δομή Κοινωνικής Ένταξης της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου ευχαριστεί θερμά όλους τους φορείς αλλά και κάθε συμμετέχουσα/ συμμετέχοντα που παρευρέθηκαν στις ανωτέρω δράσεις και μας  τίμησαν με την παρουσία τους.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου πιστεύει ότι αυτή η αγαστή  συνεργασία αποτελεί τον θεμέλιο λίθο για τη δημιουργία ενός δικτύου φορέων και δομών, το οποίο θα παρέχει ένα ευρύ φάσμα κοινωνικών υπηρεσιών στη διάθεση του πολίτη.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 4:30 pm


Νομός Αρκαδίας - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στο Νομό Αρκαδίας