Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Αρκαδίας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Προύντζος: Αυτή η ομάδα έκανε τον κόσμο του Παναρκαδικού να γυρίσει στο γήπεδο (vid)

Με εμφανή την συγκίνηση στα μάτια του ο πρόεδρος του Παναρκαδικού μίλησε για την μεγάλη επιτυχία της ομάδας η οποία βρίσκεται πλέον αγκαλιά με την άνοδο και την επιστροφή της και πάλι στην Γ’ Εθνική κατηγορία αμέσως μετά το τέλος του αγώνα και την νίκη επί του Μιλτιάδη.

Ο Νίκος Προύνζτος τόνισε πως νιώθει δικαιωμένος και χαρούμενος για το αποτέλεσμα αυτό γιατί οφείλεται σε αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς μαζί με το συμβούλιο και τους χορηγούς της ομάδας τους οποίους και ευχαρίστησε.

Όπως τόνισε ο Νίκος Προύντζος με δάκρυα στα μάτια το μεγαλύτερο κέρδος είναι η παρουσία του κόσμου στο γήπεδο που αγκάλιασε την ομάδα και τους παίχτες στηρίζοντας αυτή την προσπάθεια.

Παράλληλα ο πρόεδρος του τριφυλλιού αναφέρθηκε και στην επόμενη μέρα αναφέροντας πως ο σύλλογος είναι απόλυτα έτοιμος να σχεδιάσει την επιστροφή του Παναρκαδικού στην Γ’ Εθνική κατηγορία.

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Προύνζτος: Γυρίσαμε τον κόσμο του Παναρκαδικού στο γήπεδο

Video of ArcadiaPortal.gr Προύνζτος: Γυρίσαμε τον κόσμο του Παναρκαδικού στο γήπεδο

Δημοσιεύθηκε στις 15 May 2024 | 9:17 pm


Πρώτος και καλύτερος ο Παναρκαδικός - Η βαθμολογία στον 5ο όμιλο

Μόνος πρώτος στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα του 5ου ομίλου των μπαράζ ανόδου για την Γ’ Εθνική κατηγορία βρίσκεται ο Παναρκαδικός έπειτα από το τέλος της 4ης αγωνιστικής.

4η αγωνιστική

Πανγυθεατικός – Ατρόμητος Πατρών 2-0

Παλληξουριακός – Ξενοφών Κρεστένων 3-0

Παναρκαδικός – ΑΟ Μιλτιάδης 1-0

Ρεπό: Θύελλα Αμπελοκήπων

Βαθμολογία

1. Παναρκαδικός 10 (σε τέσσερις αγώνες)

2. Πανγυθεατικός 8 (σε τέσσερις αγώνες)

3. Παλληξουριακός 5 (σε τρεις αγώνες)

4. Ξενοφών Κρεστένων 4 (σε τρεις αγώνες)

5. ΑΟ Μιλτιάδης 3 (σε τρεις αγώνες)

6. Θύελλα Αμπεκοκήπων 3 (σε τρεις αγώνες)

7. Ατρόμητος Πατρών 0 (σε τέσσερις αγώνες)

Ρεπό έχουν κάνει: Ξενοφών Κρεστένων, Μιλτιάδης, Παλληξουριακός, Θύελλα Αμπελοκήπων

5η αγωνιστική

Κυριακή 19 Μαΐου, 17:00

Πανγυθεατικός – Παναρκαδικός

Θύελλα Αμπελοκήπων – Παλληξουριακός

Μιλτιάδης – Ξενοφών Κρεστένων

Ατρόμητος Πατρών: Ρεπό

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 15 May 2024 | 8:59 pm


Ενημερωτική συνάντηση για την ψυχική υγεία με το Κέντρο Ημέρας "Αμάλθεια" στη Δημητσάνα

Ο Ιπποκράτης υποστήριζε πως, "Κάθε ασθένεια ξεκινά πρώτα από την ψυχή και στη συνέχεια καταλήγει στο σώμα". Με βάση αυτή την αρχή τόνιζε τη σπουδαιότητα που έχει η θεραπεία πρώτα της ψυχής και κατ' επέκταση του σώματος.

Προ ημερών σας είχαμε ενημερώσει για την επαφή του Συλλόγου Φίλων Κέντρου Υγείας Δημητσάνας με το Κέντρο Ημέρας "Αμάλθεια" και την συνεργασία του με το Κέντρο Υγείας Δημητσάνας.

Κατά τη συνάντησή μας αποφασίσαμε αρχικά να πραγματοποιηθεί μια ανοιχτή συνάντηση - συζήτηση, ώστε να τους γνωρίσουμε και να ενημερωθούμε όλοι για τις υπηρεσίες που προσφέρουν.

Την Τρίτη 21 Μαΐου και ώρα 12:00μμ. σας περιμένουμε στο φουαγιέ του Διασυνεδριακού Πολιτιστικού Κέντρου Δημητσάνας, για να ακούσουμε και κυρίως να μάθουμε πώς να καλλιεργούμε την προαγωγή στην ψυχική μας υγεία και για την διαχείριση του άγχους, που μας απασχολεί όλους.

Από τον Ιούνιο και κάθε τρίτη Τρίτη του μηνός, το Κέντρο Ημέρας "Αμάλθεια", θα βρίσκεται στο Κέντρο Υγείας Δημητσάνας, όπου μπορούμε έπειτα από ραντεβού, να απευθυνθούμε, για τα θέματα που μας απασχολούν, όπως:

Πώς να βοηθήσουμε τον εαυτό μας ώστε να μπορούμε να διαχειριστούμε αυτά που μας απασχολούν.

Με ποιον τρόπο να αντιμετωπίζουμε τις διαπροσωπικές μας σχέσεις.

Την ενδοοικογενειακή βία.

Την παιδική και εφηβική βία.

Ποιος ο γονικός ρόλος και ποιο το μοντέλο διαπαιδαγώγησης.

Γενικά πώς να διώξουμε από πάνω μας αυτά που μας βαραίνουν.

Το να ζητήσει κάποιος τη στήριξη από επαγγελματία ψυχικής υγείας, δεν είναι ντροπή, ούτε ένδειξη αδυναμίας, αντίθετα δείχνει το θάρρος του να δουλέψει με τον εαυτό του.

Καλούμε όλους τους πολίτες να αξιοποιήσουν τα ωφέλη που μπορούν να αποκομίσουν και να στηρίξουν αυτή την πρωτοβουλία μας.

Απευθύνεται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, δωρεάν.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 6982302059 ή στο email του συλλόγου μας [email protected].

 

Δημοσιεύθηκε στις 15 May 2024 | 8:56 pm


Αποθέωση για Λαγό και παίχτες του Παναρκαδικού (pics)

Στιγμές απόλυτης ευτυχίας και συγκίνησης εκτυλιχθήκαν μετά το τέλος του αγώνα στο γήπεδο του Παναρκαδικού με τον κόσμο να αποθεώνει τους ποδοσφαιριστές και τον Σπύρο Λαγό για την νίκη της ομάδας που φέρνει το τριφύλλι αγκαλιά με την άνοδο και την επιστροφή του στην Γ’ Εθνική κατηγορία.

Αγκαλιές, συνθήματα, φωτογραφίες και αποθέωση για τους πρωταγωνιστές που πλέον από την νέα αγωνιστική χρονιά θα παίζουν εκεί που αξίζει να είναι ο Παναρκαδικός το επιβάλει η μεγάλη του ιστορία.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 15 May 2024 | 8:49 pm


Παναρκαδικός - Μιλτιάδης 1-0 (pics,vid)

Ο Παναρκαδικός νίκησε με 1-0 τον Μιλτιάδη στο κατάμεστο για ακόμα μια φορά γήπεδο του και πλέον βρίσκεται με το τέλος και της 4ης αγωνιστικής των μπαράζ ανόδου αγκαλιά με την άνοδο του στην Γ’ Εθνική.

Το «χρυσό» γκολ της νίκης πέτυχε ο συνήθης ύποπτος Αποστόλης Στρέμπας στο 65ο λεπτό με το τριφύλλι να είναι πλέον με το ενάμιση πόδι στην Γ’ Εθνική και να απομένει μόνο η τυπική και μαθηματική επικύρωση της ανόδου του.

Αποθέωση για τον Σπύρο Λαγό και τους παίχτες του στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι της ομάδας στην Τρίπολη.

Παναρκαδικός: Κουμπαρούλης, Κολοστούμπης, Οπόκου, Νάνος, Μιχόπουλος, Λυμπερόπουλος Δ. (Γιαννακούρας), Στρέμπας, Λυμπερόπουλος Ν. (Πλεμμένος), Σαραντόπουλος (Κοπρένκα), Παναγόπουλος, Τσακωνάκος.

Μιλτιάδης: Κωνσταντακόπουλος, Γεωργιόπουλος (Τσόπελας), Καντούτσης, Μπουτσικάκης, Πολίμος, Κατσιώλης (Σταθόπουλος), Σαραντόπουλος, Δημητρίου (Μπολούν), Αθανασόπουλος, Μπάρκας (Τσιγαρίδης).

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Παναρκαδικός - ΑΟ Μιλτιάδης 1-0

Video of ArcadiaPortal.gr Παναρκαδικός - ΑΟ Μιλτιάδης 1-0

Δημοσιεύθηκε στις 15 May 2024 | 8:35 pm


Συνελήφθησαν δύο άτομα για ληστείες σε οδηγούς ταξί

Δύο ημεδαποί 27 και 32 ετών, συνελήφθησαν στα Καμίνια, για ληστεία σε βάρος οδηγών ταξί.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες είχαν αφαιρέσει άγνωστο χρηματικό ποσό από οδηγό ταξί, αλλά ακινητοποιήθηκαν από αστυνομικές δυνάμεις σε κοντινό σημείο και συνελήφθησαν.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι συλληφθέντες, τουλάχιστον από τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, επιβιβάζονταν σε ταξί προσποιούμενοι τους πελάτες και κατά τη διαδρομή, με χρήση αιχμηρού αντικειμένου ή σωματικής βίας αφαιρούσαν από τους οδηγούς χρηματικά ποσά και άλλα αντικείμενα και διέφευγαν πεζή.

Εξιχνιάστηκαν τουλάχιστον 10 περιπτώσεις ληστειών, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 15 May 2024 | 8:35 pm


Η αφρικανική σκόνη επιστρέφει στη χώρα μας

Η αφρικανική σκόνη μετά την έντονη παρουσία της το διήμερο 23 και 24 Απριλίου επιστρέφει στη χώρα μας και μάλιστα θα συνοδεύεται από ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες. Στην Ελευσίνα έγινε σύσκεψη με τη συμμετοχή και ανθρώπων του Αστεροσκοπείου Αθηνών για την αλλαγή του καιρού τις επόμενες ώρες.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις η αφρικανική σκόνη επανέρχεται δριμύτερη μαζί και με υψηλές θερμοκρασίες οι οποίες αναμένεται να ξεπεράσουν τους 30 βαθμούς από την Παρασκευή και μετά.

Στη σύσκεψη που έγινε στην Ελευσίνα υπό την εποπτεία του Αστεροσκοπείου τέθηκαν επί τάπητος το περιβάλλον, η κλιματική κρίση αλλά και τα έντονα καιρικά φαινόμενα, ανάμεσα τους και η μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Από αύριο Πέμπτη (16.05.2024) αναμένεται ξανά μεγάλη συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα που θα συνεχιστεί μέχρι και τη Δευτέρα 20 Μαΐου.

Η αφρικανική σκόνη σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες προκαλούν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ στην ατμόσφαιρα για τις ευπαθείς ομάδες, οι οποίες θα πρέπει να είναι αρκετά προσεκτικές στις μετακινήσεις τους τις επόμενες ημέρες.

Η μετεωρολόφος της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη τονίζει ότι αναμένονται θερμές αέριες μάζες από την Αφρική που θα κουβαλούν μαζί τους και την αφρικανική σκόνη.

Μάλιστα αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ήδη η μεταφορά σκόνης έχει ξεκινήσει από τα δυτικά και τα νότια, ωστόσο μεγαλύτερες συγκεντρώσεις περιμένουμε αύριο Πέμπτη στα δυτικά και τα νότια και βαθμιαία τις επόμενες ημέρες σε όλη τη χώρα και αυτό θα διαρκέσει μέχρι περίπου τα μέσα της επόμενης εβδομάδας. Οι θερμοκρασίες θα ανέβουν αρκετά. Αναμένεται αύριο Πέμπτη στα δυτικά και τα νότια να πλησιάσει τους 30 βαθμούς και τις επόμενες ημέρες, δηλαδή Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή αλλά και Δευτέρα, Τρίτη να φτάσει γύρω στους 30 βαθμούς.

Η γενική εικόνα για τα κεντρικά και τα νότια της χώρας και τοπικά θα φτάσει και τους 35 βαθμούς. Για παράδειγμα στη βόρεια Κρήτη την Παρασκευή αν ο νοτιάς είναι αρκετά ενισχυμένος τότε θα φτάσουμε τους 35» εξήγησε η μετεωρολόγος και πρόσθεσε «κυρίως στα νότια, κυρίως στην Κρήτη, στην Πελοπόννησο, ίσως και στη Στερεά, αλλά μόνο σε συγκεκριμένες περιοχές και πολύ τοπικά».

Μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας θα έχουμε αυτές τις υψηλές θερμοκρασίες και μετά σιγά – σιγά θα υπάρξει αποκλιμάκωση».

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 15 May 2024 | 8:15 pm


Αγκαλιά με την άνοδο στην Γ’ Εθνική

Ο Παναρκαδικός νίκησε με 1-0 τον Μιλτιάδη στο κατάμεστο για ακόμα μια φορά γήπεδο του και πλέον βρίσκεται με το τέλος και της 4ης αγωνιστικής των μπαράζ ανόδου αγκαλιά με την άνοδο του στην Γ’ Εθνική.

Το «χρυσό» γκολ της νίκης πέτυχε ο συνήθης ύποπτος Αποστόλης Στρέμπας στο 65ο λεπτό με το τριφύλλι να είναι πλέον με το ενάμιση πόδι στην Γ’ Εθνική και να απομένει μόνο η τυπική και μαθηματική επικύρωση της ανόδου του.

Αποθέωση για τον Σπύρο Λαγό και τους παίχτες του στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι της ομάδας στην Τρίπολη.

Μείνετε συντονισμένοι ακολουθούν οι φάσεις και τα γκολ από την αναμέτρηση.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 15 May 2024 | 7:47 pm


Συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την Ακαδημία Αθηνών για τη δημιουργία Παρατηρητηρίου Κλιματικής Αλλαγής

Προς υλοποίηση προχωρά το έργο της δημιουργίας του Παρατηρητηρίου Επιπτώσεων Κλιματικής Αλλαγής, έπειτα και από τις τελικές λεπτομέρειες που συζητήθηκαν στη συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τον Ακαδημαϊκό Καθηγητή, Χρήστο Ζερεφό.

«Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και ο τρόπος αντιμετώπισης των φαινομένων αποτελούν προτεραιότητα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου και όπως έχουμε προαναγγείλει προχωράμε στη δημιουργία ενός παρατηρητηρίου.

Προς αυτήν την κατεύθυνση, βασικός μας υποστηρικτής, σύμβουλος και συνεργάτης είναι ο Καθηγητής, κ. Χρήστο Ζερεφός και η Ακαδημία Αθηνών, προκειμένου να διασφαλίσουμε όλη την απαραίτητη επιστημονική «ομπρέλα», να σημειώσουμε τις λεπτομέρειες και να προχωρήσουμε σε αυτήν τη σημαντική και σπουδαία πρωτοβουλία», σημείωσε ο Περιφερειάρχης, Δημήτρης Πτωχός.

Με τη σειρά του ο Γενικός Γραμματέας της Ακαδημίας Αθηνών και Εθνικός Εκπρόσωπος για την Κλιματική Αλλαγή, Καθηγητής Χρήστος Ζερεφός, ανέφερε:
«Είναι χαρά και τιμή η συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και με τον Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχό, ο οποίος, μέσω των εποικοδομητικών συζητήσεων που είχαμε, μας έδωσε νέους ορίζοντες και νέες ιδέες. Στόχος μας είναι η υλοποίησή τους».

Σκοπός του Παρατηρητηρίου Κλιματικής Αλλαγής θα είναι η διαρκής παρακολούθηση των φαινομένων και κυρίως η άντληση δεδομένων ώστε να είναι εφικτή η επαναδιαστασιολόγηση των έργων υποδομής, που πλέον κρίνονται ακατάλληλα για ακραία φαινόμενα, όπως επίσης και η δημιουργία μιας κατάλληλης

βάσης δεδομένων και για άλλου είδους πρωτοβουλίες.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας στην Τρίπολη, την Τετάρτη 15 Μαΐου, συμμετείχαν επίσης, ο Εκτελεστικός Διευθυντής Γιώργος Σπίνος και ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Αντώνης Ψαράκης.

 Δελτίό Τύπου

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 15 May 2024 | 7:30 pm


ΠΟΕ - ΟΤΑ: 24ωρη απεργία την επόμενη εβδομάδα

Eurokinissi

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) καλεί τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να συμμετάσχουν μαζικά, ενωτικά και δυναμικά στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία που έχει προκηρυχθεί για την ΤΡΙΤΗ 21 ΜΑΪΟΥ 2024, ενάντια στην ακρίβεια και στην οικονομική εξαθλίωση των εργαζομένων από την πολιτική της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας (Ν.Δ.).

Στέλνει επίσης μήνυμα συστράτευσης όλων των δυνάμεων του εργατικού κινήματος, σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα, σε μία προσπάθεια να σταλεί στην κυβέρνηση τελεσίγραφο πώς η Ελληνική Κοινωνία και οι εργαζόμενοι δεν μπορούν άλλο να ζουν υπό τον ζυγό της μνημονιακής-νεοφιλελεύθερης πολιτικής που εφαρμόζει. Δεν μπορούν άλλο να υπομένουν την συνεχιζόμενη και αυξανόμενη αισχροκέρδεια και ακρίβεια που τα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα, τα οποία η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εκπροσωπεί, επιβάλλουν, σπέρνοντας πόνο, θλίψη, φτώχεια και δυστυχία απ’ άκρη σ’ άκρη της χώρας.

Δεκατέσσερα (14) χρόνια τώρα, από την αρχή των μνημονίων, οι αποδοχές έχουν μειωθεί κατά 40%, καταργήθηκε ο 13ος και 14ος μισθός, επιβλήθηκε η εισφορά αλληλεγγύης 2%, πάγωσε μισθολογικά η διετία 2016-2017, μειώθηκε το αφορολόγητο και συνεχίζεται μία πολιτική μεθοδευμένης εξόντωσης της Ελληνικής Κοινωνίας. Η κυβέρνηση αντί να λάβει ουσιαστικά μέτρα, δέσμια και πιστή στα συμφέροντα, μοιράζει ψίχουλα και επιχειρεί μέσω των πληρωμένων Μ.Μ.Ε. να τα παρουσιάσει ως αποτελεσματική εισοδηματική πολιτική. Μοιράζει ασπιρίνες και διατείνεται πώς μπορούν να θεραπεύσουν μία ανίατη ασθένεια για την οποία φέρει την ευθύνη.

Δεν έχουν ίχνος ντροπής. Αντιθέτως, έχουν απύθμενο θράσος και βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία με μοναδικό γνώμονα να κερδίζει το κεφάλαιο σε βάρος των εργαζομένων. Δεν διστάζουν ακόμη και να εγκληματήσουν προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα αρρωστημένα σχέδια τους και να γεμίσουν τις τσέπες τους. Τα Τέμπη ήταν ένα απ’ αυτά τα εγκλήματα. Ο λαός δεν μπορεί και δεν πρέπει να επιτρέψει τα εγκλήματα αυτά να μείνουν ατιμώρητα.

Απέναντι στη φτώχεια και την εξαθλίωση, απέναντι στα πολιτικά και οικονομικά εγκλήματα, οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, μαζί με τους συναδέλφους τους του υπολοίπου Δημοσίου Τομέα, καθώς και του Ιδιωτικού, οφείλουν να αντιδράσουν και να βροντοφωνάξουν ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

• Οριζόντια αύξηση 10% στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο, ώστε να αντιμετωπισθεί το κύμα ακρίβειας και αισχροκέρδειας.

• Επαναφορά ΕΔΩ και ΤΩΡΑ του 13ου και 14ου μισθού.

• Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (Σ.Σ.Ε.) για τους μισθούς μας.

• Αναγνώριση μισθολογικά της διετίας 2016-2017.

• Κατάργηση της εισφοράς 2% υπέρ της ανεργίας.

• Αύξηση του αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ.

• Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να σταματήσει η διάλυση και η ερήμωση των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Τ.Α.).

• Μονιμοποίηση των εργαζομένων που δουλεύουν με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις για χρόνια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

• Κατάργηση της αντεργατικής «διάταξης Βορίδη» για υποχρεωτικές εφέσεις μόνο σε ότι αφορά τις εργασιακές διεκδικήσεις.

• Αύξηση του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας και ένταξη νέων κατηγοριών.

• Να στελεχωθούν άμεσα με μόνιμους υπαλλήλους όλοι οι κρίσιμοι Δημόσιοι φορείς (Υγεία, Παιδεία, Κοινωνικές Υπηρεσίες, Ασφάλιση κ.λπ.) και να αναβαθμιστούν όλες οι αναγκαίες υποδομές.

• Κατάργηση των «Αναπτυξιακών Οργανισμών» που αποτελούν «όχημα» συναλλαγής, κατασπατάλησης Δημοσίου χρήματος και διαφθοράς.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα συμμετάσχουν μαζικά στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία της ΤΡΙΤΗΣ 21 ΜΑΪΟΥ 2024, και θα δώσουν δυναμικό παρών στα Συλλαλητήρια που θα διεξαχθούν ανά την Ελλάδα, όπως και στην κεντρική Απεργιακή Συγκέντρωση που έχει προγραμματισθεί για τις 11:00 το πρωί, έξω από το Υπουργείο Οικονομικών (Νίκης 5-7-Αθήνα).

 

ΠΟΕ - ΟΤΑ

Δημοσιεύθηκε στις 15 May 2024 | 7:00 pm


Αναβλήθηκε η εκδίκαση της προσφυγής ΚΕΔΕ στο ΣτΕ για το τέλος ταφής

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Αναβλήθηκε για τις 8 Οκτωβρίου 2024 η εκδίκαση της προσφυγής της ΚΕΔΕ και 164 δήμων στο Συμβούλιο της Επικρατείας με αίτημα ακύρωσης της επιβολής του τέλους ταφής απορριμμάτων στους δήμους, καθώς Δημόσιο και ΕΟΑΝ δεν κατέθεσαν σχετικό φάκελο απόψεων.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λ. Κυρίζογλου στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, ενώ συμπλήρωσε ότι η ΚΕΔΕ θα προχωρήσει στην κατάθεση αίτησης αναστολής εκτέλεσης της απόφασης περί επιβολής του τέλους ταφής στους δήμους έως την έκδοση της οριστικής απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, προκειμένου να σταματήσει η παρακράτηση του ποσού από την τακτική τους επιχορήγηση για την αποπληρωμή ενός τέλους, που η Αυτοδιοίκηση θεωρεί αντισυνταγματικό και άδικο.

Δημοσιεύθηκε στις 15 May 2024 | 6:45 pm


Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί στην Τρίπολη την Πέμπτη 16/5 λόγω έργων

 ''Σας ενημερώνουμε ότι, την Πέμπτη  16/5/2024 στην οδό Αλ. Σούτσου θα γίνουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ,  στο ύψος της οδού Βουλευτικού,  απο τις 7:00 μέχρι τις 19:00 λόγω εκτέλεσης έργων κοινής ωφέλειας που αφορούν το φυσικό αέριο. ''

 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 15 May 2024 | 6:42 pm


ΕΛ.ΑΣ: 51 συλλήψεις στην Πελοπόννησο σε ευρεία αστυνομική επιχείρηση

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκε χθες (14.5.2024), εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.  
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε -1.142- άτομα, εκ των οποίων τα -912- ήταν ημεδαποί και -230- ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε -800- οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν -82- άτομα, από τα οποία -61- ήταν ημεδαποί και -21-ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν -51- άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

στην Αργολίδα:

•    Ένας (1) ημεδαπός, για ναρκωτικά.
•    Ένας (1) ημεδαπός, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.
•    Ένας (1) ημεδαπός, για στέρηση δελτίου ταυτότητας.
•    Ένας (1) αλλοδαπός, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
•    Ένας (1) ημεδαπός, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
•    Δύο (2) αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

στην Αρκαδία:

•    Ένας (1) ημεδαπός, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
•    Τρεις (3) ημεδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

στην Κορινθία:

•    Ένας (1) ημεδαπός, για ναρκωτικά.
•    Τέσσερις (4) ημεδαποί, για παράβαση της νομοθεσίας περί Αιγιαλού.
•    Ένας (1) ημεδαπός, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
•    Δύο (2) ημεδαποί, για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας του Περιβάλλοντος.
•    Τέσσερις (4) ημεδαποί και δύο (2) αλλοδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

στη Λακωνία:

•    Τρεις (3) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός, για ναρκωτικά.
•    Ένας (1) ημεδαπός, για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.
•    Ένας (1) ημεδαπός, για κλοπή.
•    Τέσσερις (4) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

στη Μεσσηνία:

•    Δύο (2) ημεδαποί, για ναρκωτικά, εκ των οποίων ο ένας κατηγορείται και για παράβαση της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων.
•    Δύο (2) αλλοδαποί, για παράβαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα.
•    Δύο (2) ημεδαποί, για κλοπή.
•    Ένας (1) ημεδαπός, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
•    Ένας (1) ημεδαπός, για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.
•    Ένας (1) ημεδαπός, για ανυποταξία στο εσωτερικό.
•    Ένας (1) ημεδαπός, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.
•    Τρεις (3) ημεδαποί και δύο (2) αλλοδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Εξιχνιάστηκε:

•    από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ναυπλίου, -1- περίπτωση κλοπής σε σχολείο, που είχε γίνει την 7.5.2024, στο Ναύπλιο. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος -6- ανηλίκων, για κλοπή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας, ενώ κατηγορούνται ακόμη -3- άτομα, γονείς των ανήλικων, για παραμέληση της εποπτείας τους.
•    από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μεσσήνης, -1- περίπτωση κλοπής σε όχημα, που έγινε την 12.4.2024 στη Μεσσήνη. Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 19χρονης ημεδαπής, για κλοπή, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστο δράστη.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά -266- παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ κατασχέθηκαν:

•    τσιγαριλίκι κάνναβης και προϊόντα παραεμπορίου, στην Αργολίδα,
•    μικροποσότητα ηρωίνης, στην Κορινθία,
•    τσιγαριλίκι κάνναβης και ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -6,16- γραμμαρίων, μικροποσότητα MDMA, αεροβόλο πιστόλι μετά γεμιστήρα,  στη Λακωνία,
•    ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -21,8- γραμμαρίων, -3- ναρκωτικά δισκία, -1- κροτίδα, -1- κυνηγετικό όπλο, -1- ζυγαριά ακριβείας, -1- σπάθα, με μήκος λάμας -36- εκατοστά, -1- όχημας, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων, στη Μεσσηνία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Δημοσιεύθηκε στις 15 May 2024 | 6:33 pm


Ευρωεκλογές 2024: Πού και πώς ψηφίζουμε μέσω επιστολικής ψήφου

Αναλυτικό οδηγό με τη μορφή 14 + 1 σύντομων ερωτήσεων – απαντήσεων εξέδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών, ο οποίος θα αποτελέσει τον «οδικό χάρτη» των Ελλήνων που θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις προσεχείς ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024 μέσω επιστολικής ψήφου.

Αναλυτικά οι 15 ερωτήσεις – απαντήσεις:

1. Πότε θα λάβω το εκλογικό υλικό;

· Το Υπουργείο Εσωτερικών έχει ήδη αποστείλει το εκλογικό υλικό στους εκλογείς που ενεγράφησαν στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους της επιστολικής ψήφου.

· Αν δεν έχετε ήδη λάβει ενημέρωση, θα ενημερωθείτε στα στοιχεία επικοινωνίας που δηλώσατε κατά την εγγραφή σας (email, SMS ή Viber) για την παράδοση του φακέλου σας. Ο φάκελος θα παραδοθεί από διανομέα στη διεύθυνση που έχετε δηλώσει. Εναλλακτικά, έχετε την επιλογή να τον παραλάβετε από κατάστημα της ταχυδρομικής εταιρείας.

· Μπορείτε να παρακολουθείτε την πορεία της αποστολής του φακέλου σας μέσω του συστήματος αναζήτησης των ταχυδρομικών εταιρειών (tracking).

2. Μπορεί κάποιος άλλος να παραλάβει το εκλογικό υλικό εκ μέρους μου;

· H παραλαβή του φακέλου πρέπει να γίνει από εσάς ή από ρητά εξουσιοδοτημένο για τον σκοπό αυτό τρίτο πρόσωπο. Την εξουσιοδότηση αυτή μπορείτε να τη συμπληρώσετε μέσω της ηλεκτρονικής πύλης «gov.gr» ή με φυσική παρουσία σε ΚΕΠ ή Προξενική Αρχή.

· Κατά την παραλαβή του φακέλου πρέπει να επιδείξετε ταυτοποιητικό έγγραφο στον διανομέα.

· Εναλλακτικά, σε περίπτωση που σας έχει αποσταλεί από την ταχυδρομική εταιρία, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο Προσωπικός Αριθμός Ταυτοποίησης (PIN) σας.

3. Τι περιέχει ο φάκελος που θα λάβω;

Ο φάκελος που θα παραλάβετε περιέχει τα παρακάτω:

Το έντυπο οδηγιών, στο οποίο περιλαμβάνονται αναλυτικές οδηγίες για το πώς να ψηφίσετε με επιστολική ψήφο καθώς και οι κατάλογοι των υποψηφίων Ευρωβουλευτών όλων των συνδυασμών,
Το ψηφοδέλτιο, στο οποίο θα σημειώσετε τον συνδυασμό και τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές της προτίμησής σας,
Τον φάκελο ψηφοφορίας, μέσα στον οποίο πρέπει να τοποθετήσετε αποκλειστικά και μόνο το ψηφοδέλτιο,
Την αίτηση – υπεύθυνη δήλωση επιστολικής ψήφου, την οποία μπορείτε εναλλακτικά να υποβάλετε ψηφιακά μέσω της πλατφόρμας epistoliki.ypes.gov.gr, και
Τον φάκελο επιστροφής της επιστολικής ψήφου, τον οποίο θα αποστείλετε στον χώρο συλλογής επιστολικών ψήφων.

4. Ποια είναι η διαδικασία ψηφοφορίας με επιστολική ψήφο;

Η διαδικασία ψηφοφορίας με επιστολική ψήφο είναι εξαιρετικά απλή και δεν θα σας πάρει πάνω από λίγα λεπτά. Η διαδικασία περιγράφεται αναλυτικά στο έντυπο οδηγιών που θα λάβετε, το οποίο μπορείτε, επίσης, να βρείτε πατώντας εδώ. Μπορείτε επίσης να δείτε το εκπαιδευτικό βίντεο που δημιούργησε το Υπουργείο Εσωτερικών, στο οποίο περιγράφεται οπτικοποιημένη η διαδικασία βήμα προς βήμα πατώντας εδώ. Το χρηστικό βίντεο έχει αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών και συγκεκριμένα στην κατηγορία της επιστολικής ψήφου https://www.ypes.gr/ekloges/ekloges-gia-to-europaiko-koinoboulio/epistol... όπου βρίσκονται συγκεντρωμένα όλα τα, σχετικά με τη διαδικασία της επιστολικής ψήφου, αρχεία.

5. Πόσους υποψηφίους μπορώ να ψηφίσω;

· Στις ευρωεκλογές συμμετέχουν 31 κόμματα και συνασπισμοί κομμάτων, με 21 έως 42 υποψήφιους Ευρωβουλευτές ανά συνδυασμό.

· Μπορείτε να ψηφίσετε μόνο έναν συνδυασμό και από 0 έως 4 υποψήφιους Ευρωβουλευτές του συνδυασμού αυτού. Έχετε επίσης την επιλογή να ψηφίσετε λευκό.

6. Ποια είναι η μορφή του ψηφοδελτίου και πώς το συμπληρώνω;

· Το ψηφοδέλτιο της επιστολικής ψήφου είναι διαφορετικό από τα ψηφοδέλτια που συνήθως χρησιμοποιούνται στις εκλογές στην Ελλάδα. Είναι ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο μίας σελίδας διπλής όψης και όχι ο γνωστός «πάκος» με τις λίστες υποψηφίων του κάθε συνδυασμού.

· Στην πρώτη όψη του ψηφοδελτίου υπάρχουν οι 31 συνδυασμοί που συμμετέχουν στις ευρωεκλογές. Εκεί θα βάλετε σταυρό με μπλε ή μαύρο στιλό δίπλα στον συνδυασμό της προτίμησής σας. Για να ψηφίσετε λευκό, θα βάλετε σταυρό δίπλα στο αντίστοιχο πεδίο «Δεν επιλέγω κανέναν από τους ανωτέρω. Ψηφίζω λευκό.» ή δεν θα επιλέξετε κανέναν συνδυασμό.

· Στην πίσω όψη του ψηφοδελτίου, θα δείτε ένα μεγάλο τετράγωνο, εντός του οποίου περιέχονται 42 μικρότερα τετράγωνα, αριθμημένα από το 1 έως το 42. Για να επιλέξετε έναν/μία υποψήφιο/α του συνδυασμού προτίμησής σας, πρέπει να επιλέξετε τον αριθμό που του/της αντιστοιχεί, όπως αναγράφεται στο έντυπο οδηγιών που περιέχεται στον φάκελο με το εκλογικό υλικό που θα λάβετε. Μπορείτε να ψηφίσετε από 0 έως 4 υποψήφιους Ευρωβουλευτές ενός συνδυασμού.

· Τέλος, κάτω από το τετράγωνο με τους 42 αριθμούς, υπάρχει ειδικό πλαίσιο στο οποίο δηλώνετε τον αριθμό υποψήφιων Ευρωβουλευτών που έχετε ψηφίσει, δηλαδή από 0 έως 4. Αν αφήσετε κενό το ειδικό πλαίσιο ή αν επιλέξετε περισσότερους από 4 υποψηφίους, τότε η ψήφος σας θα ληφθεί υπόψη υπέρ του συνδυασμού που επιλέξατε, πλην όμως κανένας σταυρός προτίμησης δεν θα ληφθεί υπόψη.

7. Υπάρχουν ειδικές ρυθμίσεις για τα άτομα με αναπηρία;

· Στην ιστοσελίδα epistoliki.ypes.gov.gr/myvote μπορείτε να συμπληρώσετε μηχανογραφικά το ψηφοδέλτιο επιλέγοντας τον συνδυασμό και τους υποψηφίους που θέλετε να ψηφίσετε και να το εκτυπώσετε. Η δυνατότητα αυτή διευκολύνει ιδίως τα άτομα με αναπηρία να ασκήσουν απρόσκοπτα το εκλογικό τους δικαίωμα.

· Η ιστοσελίδα αυτή είναι ειδικά διαμορφωμένη για άτομα με αναπηρία και η χρήση της γίνεται εντελώς ανώνυμα.

8. Τι μπορώ να κάνω αν κάνω λάθος κατά τη συμπλήρωση του ψηφοδελτίου ή της αίτησης – υπεύθυνης δήλωσης;

· Σε περίπτωση που κάνετε κάποιο λάθος κατά τη συμπλήρωση του ψηφοδελτίου ή της υπεύθυνης δήλωσης, μπορείτε να εκτυπώσετε το ψηφοδέλτιο και την υπεύθυνη δήλωση σε διαστάσεις Α4 ή Letter από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών. Επισκεφτείτε την πλατφόρμα epistoliki.ypes.gov.gr, επιλέξτε «Οδηγίες επιστολικής ψήφου» και στη συνέχεια «Αρχεία επιστολικής ψήφου» ή πατήστε εδώ.

9. Τι μπορώ να κάνω αν χάσω τον φάκελο με το εκλογικό υλικό;

· Ο φάκελος ψηφοφορίας, μαζί με το υπόλοιπο υλικό, πρέπει να φυλάσσεται σε ασφαλές μέρος. Δυστυχώς δεν υπάρχει δυνατότητα αποστολής εκ νέου του φακέλου, καθώς αυτός είναι προσωπικός και η νέα εκτύπωση θα χρειαστεί χρόνο, ο οποίος δεν θα επιτρέψει την έγκαιρη παραλαβή της ψήφου σας.

10. Πώς μπορώ να ταχυδρομήσω την επιστολική μου ψήφο;

· H αποστολή του φακέλου πρέπει να γίνει από εσάς ή από ρητά εξουσιοδοτημένο για τον σκοπό αυτό τρίτο πρόσωπο ή – εφόσον η ταχυδρομική εταιρία σας έχει αποστείλει Προσωπικό Αριθμό Ταυτοποίησης (PIN) – γνωστοποιώντας αυτόν τον αριθμό. Συστήνεται ο φάκελος επιστροφής να είναι σε καλή κατάσταση και όπως παραδόθηκε.

· Αν είστε στην Ελλάδα, ο φάκελος επιστρέφεται δωρεάν στη διεύθυνση που ήδη αναγράφεται σε αυτόν, με την ίδια ταχυδρομική εταιρεία που σας παρέδωσε το εκλογικό υλικό. Το μόνο που χρειάζεται είναι να μεριμνήσετε για την έγκαιρη αποστολή του φακέλου. Μπορείτε είτε να επικοινωνήσετε με την εταιρεία και να κανονίσετε ώστε υπάλληλος της εταιρείας να παραλάβει τον φάκελο επιστροφής επιστολικής ψήφου από τον χώρο σας ή να προσέλθετε σε ένα από τα καταστήματα της εταιρείας και να παραδώσετε τον φάκελο επιστροφής επιστολικής ψήφου.

· Αν είστε στο εξωτερικό, εφόσον επιθυμείτε να αποστείλετε δωρεάν τον φάκελό σας, απευθυνθείτε στην εταιρεία που σας παρέδωσε τον φάκελο. Εναλλακτικά, μπορείτε με δική σας δαπάνη να επιλέξετε άλλον τρόπο αποστολής, μεριμνώντας για την έγκαιρη παραλαβή της επιστολικής ψήφου σας στον χώρο συλλογής επιστολικών ψήφων έως το Σάββατο 8 Ιουνίου 2024, και ώρα Ελλάδας 17:00.

11. Μέχρι πότε πρέπει να στείλω την επιστολική μου ψήφο για να διασφαλίσω ότι θα καταμετρηθεί;

· O επιστολικές ψήφοι, για να καταμετρηθούν, πρέπει να φτάσουν στον χώρο συλλογής επιστολικών ψήφων έως και το Σάββατο 8 Ιουνίου 2024 και ώρα Ελλάδας 17:00.

· Αν είστε στην Ελλάδα, και επιλέξετε να αποστείλετε τον φάκελο από τον χώρο σας καλώντας υπάλληλο ταχυδρομικής εταιρείας, η καταληκτική ημερομηνία αποστολής είναι η Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024. Σε περίπτωση που προσέλθετε σε ένα από τα καταστήματα της εταιρείας για να παραδώσετε τον φάκελο επιστροφής επιστολικής ψήφου, η καταληκτική ημερομηνία είναι η Τρίτη 4 Ιουνίου 2024. Αν είστε στο εξωτερικό, ο φάκελος πρέπει να αποσταλεί έως και την Τρίτη 28 Μαΐου 2024. Αν αποστείλετε τον φάκελό σας μετά τις ανωτέρω ημερομηνίες, είναι πιθανό να μην φτάσει εγκαίρως.

· Θα λάβετε επιβεβαίωση ότι η επιστολική ψήφος σας έχει παραληφθεί στα στοιχεία επικοινωνίας που δηλώσατε κατά την εγγραφή σας. Αν για οποιοδήποτε λόγο ο φάκελός σας δεν παραληφθεί, τότε θα ειδοποιηθείτε στα στοιχεία επικοινωνίας που έχετε δηλώσει και θα μπορείτε να ασκήσετε το εκλογικό σας δικαίωμα με φυσική παρουσία στο εκλογικό σας τμήμα από τις 11:00 έως τις 19:00 την ημέρα των Ευρωεκλογών. Μπορείτε να επισκεφτείτε την εφαρμογή «Μάθε πού ψηφίζεις» του Υπουργείου Εσωτερικών στο mpp.ypes.gov.gr για να εντοπίσετε το εκλογικό τμήμα στο οποίο μπορείτε να ψηφίσετε.

12. Τι γίνεται αφού στείλω την επιστολική ψήφο μου;

· Ο φάκελος επιστροφής επιστολικής ψήφου θα φτάσει στον χώρο συλλογής επιστολικών ψήφων στην Ελλάδα, όπου θα τον παραλάβει η αρμόδια Επιτροπή Συλλογής Επιστολικής Ψήφου. Θα τοποθετηθεί σε ειδική κάλπη φύλαξης, η οποία φυλάσσεται διαρκώς.

· Την ημέρα διενέργειας των Ευρωεκλογών, οι ειδικές κάλπες φύλαξης θα παραδοθούν στις Εφορευτικές Επιτροπές Διαλογής Επιστολικής Ψήφου, οι οποίες θα ανοίξουν τους φακέλους επιστροφής επιστολικής ψήφου, θα ελέγξουν τα στοιχεία των εκλογέων και θα διαχωρίσουν τους φακέλους ψηφοφορίας, τους οποίους θα τοποθετήσουν στις κάλπες ψηφοφορίας.

· Στις 19:00, οι κάλπες ψηφοφορίας θα ανοίξουν και οι επιστολικές ψήφοι θα καταμετρηθούν, ταυτόχρονα με τις ψήφους σε όλη τη χώρα.

13. Τι γίνεται αν ταχυδρομήσω κατά λάθος την επιστολική μου ψήφο σε λάθος διεύθυνση;

· Η διεύθυνση αποστολής είναι προσυμπληρωμένη πάνω στον φάκελο επιστροφής της επιστολικής ψήφου.

14. Μπορώ να ψηφίσω με φυσική παρουσία αν έχω εγγραφεί στην επιστολική ψήφο;

· Σε περίπτωση που η επιστολική ψήφος σας δεν παραληφθεί εμπρόθεσμα, δηλαδή έως το Σάββατο 8 Ιουνίου 2024 και ώρα Ελλάδας 17:00, τότε ο δικαστικός αντιπρόσωπος στο εκλογικό σας τμήμα θα ενημερωθεί για το γεγονός μη παραλαβής του φακέλου και θα σας επιτρέψει να ψηφίσετε με φυσική παρουσία εκεί την Κυριακή 9 Ιουνίου από τις 11.00 π.μ. έως τις 7.00μμ.

· Σε κάθε άλλη περίπτωση, εφόσον η επιστολική ψήφος σας παραληφθεί έγκαιρα, αυτονοήτως δεν θα μπορέσετε να ψηφίσετε και με φυσική παρουσία την ημέρα των Ευρωεκλογών.

15. Πού μπορώ να βρω περισσότερες πληροφορίες;

· Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε το epistoliki.ypes.gov.gr και επιλέξτε «Οδηγίες επιστολική ψήφου» ή καλέστε στο +30 210 626 6222 όλο το 24ώρο, 7 ημέρες την εβδομάδα.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 15 May 2024 | 6:16 pm


«Ζωντανά» οι συνεδριάσεις του ΔΣ Γορτυνίας (vid)

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Παρακολουθήστε ζωντανά την ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γορτυνίας & την ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής Δήμου Γορτυνίας που θα μεταδοθούν στις 18:00 & 19:00 αντίστοιχα, ακολουθώντας τον σύνδεσμο ΕΔΩ.

Α. Ειδική Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Γορτυνίας

ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ:

Έγκριση Οικονομικών Καταστάσεων, έκθεσης Δημοτικής Επιτροπής για την κατάρτιση του απολογισμού, ισολογισμού και των αποτελεσμάτων χρήσης 01.01.2021 έως 31.12.2021 Δήμου Γορτυνίας.

Β. Ειδική Συνεδρίαση λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής

Δήμου Γορτυνίας

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ Δ.Σ. (07 ΘΕΜΑΤΑ)

(κατά σειρά όπως αυτά εισήλθαν & έλαβαν πρωτόκολλο από την αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου)

Ενημέρωση για την εξέλιξη σύνδεσης της γεώτρησης στον οικισμό Μουριά της Δημοτικής Κοινότητας Πουρναριάς.

(Εισηγητής ο κος Καλλίμαχος Πυρπυρής, Δημοτικός Σύμβουλος μειοψηφίας).

Ενημέρωση για την εξέλιξη της απόφασης δημοσιονομικής διόρθωσης του Τμήματος Α’ της Δ.Υ.Ε.Ε. του ποσού των 21.300 ευρώ που προέκυψε από τον τακτικό έλεγχο στον Δήμο και αφορά σε εσφαλμένο υπολογισμό και μη νόμιμης αμοιβής σε δικηγόρο για την παροχή νομικών υπηρεσιών.

(Εισηγητής ο κος Παναγιώτης Μέγας, Επικεφαλής της μειοψηφίας).

Ενημέρωση για την πορεία του επείγοντος θέματος καθαρισμών και βελτίωσης της βατότητας της αγροτικής οδοποιίας του Δήμου.

(Εισηγητής ο κος Παναγιώτης Παρασκευόπουλος, Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Γορτυνίας).

Ενημέρωση για την εξέλιξη της διάθεσης της ΣΑΤΑ των προηγούμενων ετών και της τρέχουσας καθώς και της πάγιας προκαταβολής των Προέδρων των Κοινοτήτων.

(Εισηγητής ο κος Κωνσταντίνος Σταθάς, Δημοτικός Σύμβουλος μειοψηφίας).

Ενημέρωση για το αίτημα ηλεκτροδότησης του θεάτρου «Κουκούλας» στην Δημοτική Κοινότητα Τροπαίων.

(Εισηγητής ο κος Ιωάννης Τσιόγκας, Δημοτικός Σύμβουλος μειοψηφίας).

Ενημέρωση για την εξέλιξη και τα αποτελέσματα των μελετών που έχουν ανατεθεί στην εταιρεία CONGENIUS Consulting & Systems, ιδιαίτερα δε για την μελέτη «ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΜΕ DRONE – ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΧΡΗΣΕΩΣ ΓΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ».

(Εισηγητής ο κος Δημήτριος Στρίκος, Δημοτικός Σύμβουλος μειοψηφίας).

Ενημέρωση για τα αποτελέσματα του διενεργηθέντος ελέγχου από την Ανεξάρτητη Αρχή Επιθεώρησης Εργασίας στον χώρο στάθμευσης των οχημάτων του Δήμου.

(Εισηγητής ο κος Νικόλαος Μηλιώνης, Δημοτικός Σύμβουλος μειοψηφίας).

ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ Δ.Σ. (03 ΘΕΜΑΤΑ)

(κατά σειρά όπως αυτά εισήλθαν & έλαβαν πρωτόκολλο από την αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου)

Υλοποίηση της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Δήμου Γορτυνίας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου 5x5 στη Δημοτική Κοινότητα Πυρρή.

(Εισηγητής ο κος Ιωάννης Στρίκος, Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Πυρρή).

Πρόσβαση στο γήπεδο 5x5 της Δημοτικής Κοινότητας Τροπαίων και εργασίες βελτίωσης του χώρου.

(Εισηγητής ο κος Μαρίνος Κατσικερός, Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Τροπαίων).

Λύματα στον Μυλάοντα ποταμό.

(Εισηγητής ο κος Ιωάννης Παλούκος, Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Νυμφασίας).

*Επειδή έχουν υποβληθεί συνολικά τρία (03) θέματα από τους Προέδρους Δημοτικών Κοινοτήτων, παραπάνω από τον προβλεπόμενο, από τις διατάξεις, αριθμό ήτοι δυο (02), θα διενεργηθεί δημόσια κλήρωση κατά την έναρξη της ειδικής συνεδρίασης λογοδοσίας.

Δημοσιεύθηκε στις 15 May 2024 | 5:55 pm


Σε ΦΕΚ η επιβεβαίωση και διόρθωση στοιχείων φυσικών προσώπων στα Μητρώα του Δημοσίου

Eurokinissi

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) σχετικά με την επιβεβαίωση και Διόρθωση Στοιχείων Φυσικών Προσώπων σε Μητρώα του Δημοσίου Τομέα.

Αντικείμενο της απόφασης, είναι ρύθμιση των ειδικότερων ζητημάτων σχετικά με τη λειτουργία της εφαρμογής «Στοιχεία προσώπου (myInfo)» η εξειδίκευση των στοιχείων που εμφανίζονται σε αυτή, η διαδικασία επιβεβαίωσης ή διόρθωσής τους, ο καθορισμός των τεχνικών και οργανωτικών μέτρων για την επεξεργασία τους και των αναγκαίων διαλειτουργικοτήτων.

Σκοπός της απόφασης και της δημιουργίας της νέας πλατφόρμας «Στοιχεία προσώπου (myInfo)» είναι η διασφάλιση της ορθότητας, της ακεραιότητας, της ακρίβειας και της διαρκούς επικαιροποίησης των προσωπικών στοιχείων των φυσικών προσώπων που τηρούνται σε επιμέρους μητρώα φορέων του δημόσιου τομέα.
Πεδίο Εφαρμογής

Στην εφαρμογή περιλαμβάνονται τα στοιχεία που αφορούν κάθε φυσικό πρόσωπο, το οποίο είναι εγγεγραμμένο σε ένα ή περισσότερα από τα παρακάτω μητρώα:

α. Μητρώο Πολιτών του Υπουργείου Εσωτερικών,

β. Φορολογικό Μητρώο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ),

γ. Εθνικό Μητρώο ΑΜΚΑ-ΕΜΑΕΣ (Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης – Εθνικό Μητρώο Ασφαλισμένων Εργοδοτών και Συνταξιούχων) της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) Α.Ε.,

δ. Μητρώο Δελτίων Ταυτοτήτων Ελλήνων Πολιτών της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ.),

ε. Μητρώο Πολιτών Τρίτων Χωρών του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου,

στ. Μητρώο Ασύλου του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.
Πρόσβαση στην Ειδική Ηλεκτρονική Εφαρμογή «myInfo»

Η πρόσβαση στην ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή «myInfo» παρέχεται στα φυσικά πρόσωπα με έναν από τους ακόλουθους τρόπους:

α. μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr-ΕΨΠ), κατόπιν αυθεντικοποίησης με τη χρήση των κωδικών-διαπιστευτηρίων της Γ.Γ.Π.Σ.Ψ.Δ. και με χρήση δεύτερου παράγοντα αυθεντικοποίησης.

Πρόσβαση στην εφαρμογή μέσω του gov.gr – ΕΨΠ έχουν μόνο τα φυσικά πρόσωπα για τα οποία ισχύουν σωρευτικά τα ακόλουθα:

i. έχουν προσωπικούς κωδικούς – διαπιστευτήρια της Γ.Γ.Π.Σ.Ψ.Δ. (κωδικοί TAXISnet),

ii. είναι εγγεγραμμένα στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (Ε.Μ.Επ.), και έχουν δυνατότητα επιβεβαίωσης δεύτερου παράγοντα αυθεντικοποίησης.

β. με αυτοπρόσωπη παρουσία στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.) και στις έμμισθες Προξενικές Αρχές, σύμφωνα με το άρθρο 5 του παρόντος.

Λειτουργία Ειδικής Ηλεκτρονικής Εφαρμογής «myInfo» μέσω του gov.gr – ΕΨΠ

1. Μετά την είσοδο του φυσικού προσώπου και κατόπιν αντιστοίχισης των στοιχείων του με τα μητρώα της παρ. 1 του άρθρου 8, στην εφαρμογή εμφανίζονται, κατά περίπτωση και εφόσον έχουν αποδοθεί:

α. Όνομα

β. Επώνυμο

γ. Όνομα πατρός

δ. Όνομα μητρός

ε. Ημερομηνία γέννησης

στ. Δήμος εγγραφής

ζ. Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ)

η. Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) θ. Αριθμός Δελτίου Ταυτότητας (ΑΔΤ)

ι. Προσωπικός Αριθμός (Π.Α.)

ια. Στοιχεία επικοινωνίας από το Ε.Μ.Επ. (Αριθμός Κινητού Τηλεφώνου Επικοινωνίας, Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, Αριθμός σταθερού τηλεφώνου, Διεύθυνση διαμονής, Διεύθυνση επικοινωνίας).

Το φυσικό πρόσωπο ελέγχει τα παραπάνω στοιχεία και δύναται να επιβεβαιώσει την ορθότητά τους. Κατόπιν της επιβεβαίωσης, αντλούνται, με βάση τους αναγνωριστικούς αριθμούς, μέσω του ασφαλούς ψηφιακού μηχανισμού συνεχούς συγχρονισμού, σύμφωνα με τα άρθρα 8 και 9 της απόφασης, και εμφανίζονται στην εφαρμογή τα προσωπικά στοιχεία του φυσικού προσώπου, τα οποία κατά περίπτωση τηρούνται στα κάτωθι μητρώα:

α. Μητρώο Πολιτών του Υπουργείου Εσωτερικών: Επώνυμο, Όνομα, Ονοματεπώνυμο πατρός, Ονοματεπώνυμο μητρός, Ημερομηνία γέννησης, Τόπος γέννησης, Δήμος εγγραφής, Οικογενειακή μερίδα και αριθμός μέλους.

β. Φορολογικό Μητρώο της ΑΑΔΕ: Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) ως αναγνωριστικός αριθμός, Όνομα, Επώνυμο, Ονοματεπώνυμο πατρός, Ονοματεπώνυμο μητρός, Ημερομηνία γέννησης.

γ. Εθνικό Μητρώο ΑΜΚΑ-ΕΜΑΕΣ της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης Α.Ε. (ΗΔΙΚΑ): Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) ως αναγνωριστικός αριθμός, Όνομα, Επώνυμο, Όνομα πα-τρός, Όνομα μητρός, Ημερομηνία γέννησης.

δ. Μητρώο Δελτίων Ταυτότητας Ελλήνων Πολιτών της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ.) του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη: Αριθμός Δελτίου Ταυτότητας (ΑΔΤ) ως αναγνωριστικός αριθμός, Ημερομηνία έκδοσης, Όνομα, Επώνυμο, Όνομα και Επώνυμο πατρός, Όνομα και Επώνυμο μητρός, Ημερομηνία γέννησης.

ε. Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (Ε.Μ.Επ.) της Γ.Γ.Π.Σ.Ψ.Δ. του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Αριθμός Κινητού Τηλεφώνου Επικοινωνίας, Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, Αριθμός σταθερού τηλεφώνου, Διεύθυνση διαμονής, Διεύθυνση επικοινωνίας.

στ. Μητρώο Προσωπικού Αριθμού της Γ.Γ.Π.Σ.Ψ.Δ. του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Όνομα, Επώνυμο, Όνομα πατρός, Όνομα μητρός, Ημερομηνία γέννησης, Τόπος γέννησης, Αριθμός Δελτίου Ταυτότητας, ΑΜΚΑ, ΑΦΜ, Προσωπικός Αριθμός.

3. Εφόσον, κατόπιν του ελέγχου των στοιχείων των περ. α έως στ της παρ. 1 του παρόντος άρθρου, το φυσικό πρόσωπο δεν επιβεβαιώνει την ορθότητά τους, δύναται είτε να δηλώσει στο αντίστοιχο πεδίο της εφαρμογής ότι δεν διαθέτει εγγραφή στο Μητρώο Πολιτών, οπότε και η εφαρμογή ενημερώνεται μόνο ως προς την αντιστοίχιση των αναγνωριστικών αριθμών του φυσικού προσώπου, είτε να αναζητήσει την εγγραφή του στο Μητρώο Πολιτών στο αντίστοιχο πεδίο της εφαρμογής, με βάση τα ακόλουθα στοιχεία:

α. Επώνυμο

β. Όνομα

γ. Όνομα πατρός

δ. Όνομα μητρός

ε. Ημερομηνία Γέννησης

στ. Δήμος εγγραφής, Οικογενειακή μερίδα, Αριθμός μέλους

Δημοσιεύθηκε στις 15 May 2024 | 5:40 pm


Χατζηδάκης: Μέχρι 31 Μαρτίου 2025 θα συνδεθούν με το IRIS όλες ανεξαιρέτως οι επιχειρήσεις

Τη σταδιακή αλλά ταχεία επέκταση των άμεσων πληρωμών –που προσφέρονται σήμερα στην Ελλάδα μέσω του συστήματος IRIS- στο σύνολο των επιχειρήσεων, μέχρι τις 31 Μαρτίου 2025, ανήγγειλε ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας σήμερα στο συνέδριο Payments360, που διοργανώνει η ΔΙΑΣ.

Ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι η Ελλάδα εφήρμοσε πριν από την έκδοση του σχετικού Ευρωπαϊκού Κανονισμού 2024/886 τις υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτόν σε σχέση με τις Person to Person (μεταξύ ιδιωτών) και τις Person to Business (μεταξύ καταναλωτών και επιχειρήσεων) άμεσες πληρωμές. Ο Κανονισμός προβλέπει την καθολική επέκταση της δυνατότητας άμεσων πληρωμών έως τον Οκτώβριο του 2025, ωστόσο η χώρα μας θα προχωρήσει νωρίτερα -έως τις 31 Μαρτίου 2025- και σε αυτόν τον τομέα.

«Το επόμενο βήμα για εμάς αφορά στην επέκταση των άμεσων πληρωμών σε όλο το φάσμα των συναλλαγών: τόσο στο ηλεκτρονικό εμπόριο όσο και στο φυσικό εμπόριο (κατάστημα). Δηλαδή, πλέον σε όλες τις επιχειρήσεις. Αυτή είναι η επόμενη μεγάλη πρόκληση. Και σε αυτό το πλαίσιο η κυβέρνηση και το Υπουργείο θα καταβάλλουν κάθε προσπάθεια ώστε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη (οι τράπεζες, το σύστημα άμεσων πληρωμών ΔΙΑΣ και η ΑΑΔΕ) να συντονιστούν και να κάνουν τις αναγκαίες τεχνικές προσαρμογές με στόχο να διασφαλιστεί ότι θα υπάρχει η δυνατότητα άμεσων πληρωμών και στις συναλλαγές προς όλα τα είδη των επιχειρήσεων», τόνισε ο υπουργός.

Ο κ. Χατζηδάκης επεσήμανε τα πολλαπλά οφέλη από την αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών (συνολικά και όχι μόνο των άμεσων πληρωμών), που είναι η ευκολία, η διαφάνεια και ο περιορισμός της φοροδιαφυγής. «Μόνο το 2023, όπως είπε, η αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών συνέβαλε στην αύξηση των φορολογικών εσόδων κατά πάνω από 500 εκατ. ευρώ».

Δημοσιεύθηκε στις 15 May 2024 | 5:20 pm


Καλοκαιράκι με παγωτό ακριβότερο έως και 25% - Αδιανόητες τιμές και στο λάδι

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Φέτος τα παγωτά φαίνεται πως θα κοστίσουν ακριβότερα στους καταναλωτές καθώς η τιμή της σοκολάτας αναμένεται να αυξηθεί το επόμενο διάστημα έως και 25%.

«Λόγω μειωμένης παραγωγής στη Δυτική Αφρική από τα κακαόδεντρα αλλά και επειδή τα αποθέματα στην Ελλάδα τελείωσαν, στις νέες παραγγελίες που έχουν κάνει οι σοκολατοβιομηχανίες και όσες επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται γύρω από το κακάο και τη σοκολάτα, θα δούμε αυξημένες τιμές. Έτσι θα δούμε στα παγωτά και όσα γλυκά περιέχουν σοκολάτα αυξημένες τιμές από 10% έως 25%» επισημαίνει στο Flash.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Απόστολος Ραυτόπουλος.

Διαβάστε περισσότερα για την ακρίβεια στα παγωτά και τις αυξήσεις λόγω των διεθνών τιμών του κακάο

Δημοσιεύθηκε στις 15 May 2024 | 5:00 pm


Πυροβολισμοί στη Σλοβακία - Τραυματίστηκε ο πρωθυπουργός της χώρας

Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίκο τραυματίστηκε από πυροβολισμούς και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Το περιστατικό με τους πυροβολισμούς συνέβη στην πόλη Handlova, περίπου 150 χλμ βορειοανατολικά από την Μπρατισλάβα, νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης 15 Μαΐου.

Μάρτυρες ανέφεραν ότι ακούστηκαν αρκετοί πυροβολισμοί και στη συνέχεια είδαν τον πρωθυπουργό να τον σηκώνουν οι φρουροί του από τον έδαφος και να τον βάζουν στο αυτοκίνητο. Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας ύποπτος έχει συλληφθεί, ωστόσο δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες.

Κατά τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό σταθμό TA3 ακούστηκαν τέσσερις πυροβολισμοί και ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας χτυπήθηκε στην κοιλιά.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 15 May 2024 | 4:35 pm


Live: Παναρκαδικός - ΑΟ Μιλτιάδης

Φίλες και φίλοι του Αρκαδικού ποδοσφαίρου μείνετε συντονισμένοι στο live του ArcadiaPortal.gr κα παρακολουθήστε την εξέλιξη της αναμέτρησης του Παναρκαδικού με τον ΑΟ Μιλτιάδη για την 4η αγωνιστική του 5ου ομίλου των μπαράζ ανόδου των πρωταθλητών ΕΠΣ για την Γ’ Εθνική κατηγορία.

Τετάρτη 15 Μαΐου, 17:00

Παναρκαδικός-ΑΟ Μιλτιάδης 1-0 (65' Στρέμπας) ΤΕΛΙΚΟ

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 15 May 2024 | 4:20 pm


Νομός Αρκαδίας - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στο Νομό Αρκαδίας