Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Αρκαδίας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ο δρόμος προς το ηλιοβασίλεμα

Τα χρώματα του ουρανού δημιουργού τις δικές τους ξεχωριστές εικόνες και η Τρίπολη βγάζει μια μοναδική ομορφιά την ώρα που ο ήλιος δύει για να πάρει την θέση του το ανοιξιάτικο φεγγάρι.

Η φωτογραφία, του Α.Χ.

Μπορείτε να συμμετέχετε και εσείς στην στήλη «Η φωτογραφία της ημέρας».

Στείλτε με email: [email protected], την φωτογραφία από κάθε περιοχή της Αρκαδίας.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 30 May 2024 | 10:06 pm


Τζιούμης: Το δημοτικό καταφύγιο για τα αδέσποτα είναι ανοιχτό στους πολίτες

Ο Δήμαρχος κ. Κώστας Τζιούμης, επικοινώνησε live με δημότες, μέσω facebook, την Πέμπτη (30/5/2024), απαντώντας σε ζητήματα τα οποία τέθηκαν και αφορούν τον Δήμο Τρίπολης.

Αρχικά, ο Δήμαρχος ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλες τις μαθήτριες και όλους τους μαθητές που συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις.

ΑΔΕΣΠΟΤΑ – <<Ο Δήμος Τρίπολης καταβάλλει μια τεράστια προσπάθεια για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Είμαστε ένας από τους μεγαλύτερους δήμους, σε έκταση, που σημαίνει ότι ο αριθμός των αδέσποτων είναι μεγάλος. Στην προσπάθειά μας αυτή, κατορθώσαμε με τη χρηματοδότηση του «Φιλόδημος» να κατασκευάσουμε ένα σύγχρονο καταφύγιο. Ελάχιστοι δήμοι έχουν τέτοιες εγκαταστάσεις. Με πλήρως εξοπλισμένο κτηνιατρείο. Στην προσπάθεια αυτή, έχουμε προσλάβει μία εξαιρετική κτηνίατρο που καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες και δύο ανθρώπους για την καθαριότητα και την τροφή των ζώων. Όταν κάνει κάποιος όλα αυτά, θα ήταν παράλογο να μην ταΐζει τα ζώα. Το καταφύγιο είναι ανοιχτό στους πολίτες, μπορούν να το επισκέπτονται Τετάρτη και Σάββατο. Το έχουν ήδη επισκεφθεί σχολεία, πολίτες, ΜΜΕ. Είναι λογικό ότι όλα τα ζώα που είναι στο καταφύγιο, δεν μπορούν να έχουν το ίδιο βάρος. Κάποια ζώα μπορεί να έχουν κάποια ασθένεια. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ταΐζονται. Είναι άδικο να μηδενίζεται η προσπάθεια. Εμείς λέμε να πάει όποιος θέλει να δει ποια είναι η κατάσταση των ζώων. Λειτουργεί το σάιτ του καταφυγίου και έχουν ξεκινήσει υιοθεσίες.>>

ΠΑΣΧΑ – «Είχαμε χιλιάδες επισκέπτες, υπήρξε μεγάλη διαφήμιση από κεντρικά μέσα ενημέρωσης και στόχος είναι η Τρίπολη να ξαναγίνει το κέντρο του Πάσχα στην Πελοπόννησο».

TEDXKlonatzidika – «Είναι μία εκδήλωση με πρωτοβουλία νέων παιδιών της πόλης και την προσπάθεια αυτή στηρίζει ο Δήμος Τρίπολης, με σκοπό να γίνει θεσμός.»

ΕΡΓΑ – «Η πλατεία Αγίου Βασιλείου οδεύει προς το τέλος της. Όλα τα έργα προχωρούν. Είναι πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν την εξέλιξη του κάθε έργου, συνήθως εξωγενείς από τον ίδιο τον δήμο. Με πολύ γρήγορους ρυθμούς προχωρά και το έργο στην πλατεία Αγίας Βαρβάρας. Προχωράμε στο δρόμο για το Πανεπιστήμιο, προχωράμε σε έργα αναμόρφωσης των πάρκων της πόλης, ολοκληρώνεται η διαδικασία του διαγωνισμού με τον οδοφωτισμό, περιμένουμε την προέγκριση της σύμβασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Με το έργο αυτό, θα υπάρχει μια τεράστια βελτίωση στον οδοφωτισμό, πέρας τη ενεργειακής εξοικονόμησης. Έχουμε καταθέσει προτάσεις για το ΒΑΑ και θα έχουμε νέα στο επόμενο live.»

ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ- «Υπάρχει ανοιχτή εργολαβία από πέρυσι. Δεν έχει νόημα να κάνουμε ασφαλτοστρώσεις τώρα και μετά να πηγαίνει το φυσικό αέριο να σκάβει το δρόμο. Η εταιρεία έχει διαβεβαιώσει ότι ως το τέλος 2024 θα έχει ολοκληρωθεί το 90% του έργου και μετά θα μπορούμε να κάνουμε ασφαλτοστρώσεις.»

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ – «Θα γίνουν σύντομα οι ανακοινώσεις από την αρμόδια Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, κυρία Καρούντζου για το πολιτιστικό καλοκαίρι.»

ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΥΑΛΩΤΕΣ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ – «Είμαστε σε πρόγραμμα για βασικές ιατρικές εξετάσεις για γυναίκες ΡΟΜΑ, υπό την επίβλεψη της Αντιδημάρχου, κυρίας Κορώνη. Ο Δήμος πρέπει να μεριμνά για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Κανείς συμπολίτης μας δεν πρέπει να νιώθει απομονωμένος.»

ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΜΕΑ – «Στηρίζουμε τέτοιες δράσεις. Οργανώθηκε μια εξαιρετική δράση, μέσα από την οποία μαθητές έμαθαν βιωματικά να σέβονται τα άτομα με αναπηρία.»

ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ – «Διοργανώσαμε μία δράση που είχε μεγάλη επιτυχία. Ήταν μια ιδέα του δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης κ. Βέρρου. Συνεργαστήκαμε άριστα μαζί και διοργανώθηκε μία πολύ ωραία εκδήλωση και το Μαλλιαροπούλειο Θέατρο γέμισε με παιδιά που άκουσαν εξαιρετικούς ομιλητές.»

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΣΤΙΣ ΔΑΒΙΕΣ – «Εξαιρετική πρωτοβουλία του Πρόεδρου με τον Σύλλογο της περιοχής και με τη στήριξη του δήμου, οργανώθηκε ένα χώρος για τη ζωή τα προηγούμενα χρόνια στην περιοχή. Τα συγχαρητήριά μου στον Πρόεδρο κ. Γιαννακόπουλο, στο Σύλλογο, αλλά και στον άνθρωπο που έκανε τη δωρεά».

ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΧΩΡΟΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ – «Γίνεται μια τεράστια προσπάθεια με την ελεγχόμενη στάθμευση και τους ελεύθερους χώρους στάθμευσης. Θέλουμε να μειώσουμε το πρόβλημα του πάρκινγκ στο κέντρο της πόλης. Υπάρχει ανάγκη για νέους χώρους και ήδη έχει βγει δημοπρασία.»

ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ – «Φτιάξαμε 25 παιδικές χαρές την πρώτη τετραετία. Θα προσπαθήσουμε να φτιάξουμε κι άλλες. Ξεκινάμε από τα μεγαλύτερα χωριά που έχουν και περισσότερα παιδιά».

ΓΗΠΕΔΑ ΜΠΑΣΚΕΤ – «Είναι αλήθεια ότι υπάρχει μια έλλειψη ανοιχτών χώρων για γήπεδα μπάσκετ και γήπεδα βόλεϊ για να παίζουν τα παιδιά που δεν είναι σε συλλόγους. Θα φτιάξουμε γήπεδο βόλεϊ στο ΔΑΚ, είμαστε στο στάδιο της μελέτης. Θα προσπαθήσουμε να ανακαινίσουμε και κάποια γήπεδα στο ΔΑΚ. Έχουμε κάνει πρόταση στο ΒΑΑ για γήπεδα σε αύλειους χώρους σχολείων.»

 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 30 May 2024 | 9:43 pm


Λυτρίβη: Σας ενθαρρύνω να αντιμετωπίσετε την εξεταστική διαδικασία με ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση

Το δικό της ξεχωριστό μήνυμα έστειλε η Υφυπουργός Παιδείας Ιωάννα Λυτρίβη αναφορικά με την έναρξη των Πανελλήνων Εξετάσεων

Αγαπητά μου παιδιά,

Οι Πανελλήνιες εξετάσεις δεν είναι μόνο μια δοκιμασία γνώσεων, αλλά και μια ευκαιρία να αποδείξετε στον εαυτό σας τη δύναμη, την αφοσίωση και την επιμονή που έχετε αναπτύξει στη διάρκεια της σχολικής ζωής.

Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, είστε ήδη νικητές γιατί φτάσατε ως εδώ. Θυμηθείτε πως κάθε εμπόδιο είναι μια ευκαιρία για ανάπτυξη και κάθε δοκιμασία μια ευκαιρία για βελτίωση.

Εμείς, από την πλευρά μας, θα συνεχίσουμε να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου οι δρόμοι των επιλογών σας να είναι καλοστρωμένοι και ανοιχτοί. Να εξασφαλίσουμε ότι θα έχετε κάθε δυνατή βοήθεια όποια εκπαιδευτική διαδρομή και αν επιλέξετε. Θα είμαστε δίπλα σας, υποστηρικτές στο ταξίδι σας, να σας ακούμε, να σας υποστηρίζουμε και να προσφέρουμε όλα τα απαραίτητα εφόδια για να πετύχετε τους στόχους σας.

Σας ενθαρρύνω να αντιμετωπίσετε την εξεταστική διαδικασία με ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση. Οι εξετάσεις είναι μόνο ένας σταθμός στην πορεία σας.

Με πάθος και πίστη στον εαυτό σας, συνεχίστε να κυνηγάτε τα όνειρά σας.

Να έχετε υγεία και δύναμη.

Καλή επιτυχία!

Δημοσιεύθηκε στις 30 May 2024 | 9:30 pm


Ευρωεκλογές: Κάντε το τεστ για να δείτε με ποιο κόμμα συμφωνείτε

Eurokinissi/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Αν δεν ξέρετε τι να ψηφίσετε στις ευρωεκλογές, το EU&I, ένας ηλεκτρονικός σύμβουλος ψήφου, ίσως βοηθήσει.

Οι πολίτες σε αυτό το τεστ καλούνται να απαντήσουν σε 30 ερωτήσεις και από τις απαντήσεις τους προκύπτει με τις θέσεις ποιου κόμματος ταυτίζονται περισσότερο οι απόψεις τους.

Οι ερωτήσεις αφορούν ζητήματα όπως η φορολογία, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειες, η μετανάστευση, ο πόλεμος στην Ουκρανία, ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών και η λειτουργία της ΕΕ.

Στις δηλώσεις για κάθε ένα από αυτά τα θέματα, ο χρήστης καλείται να απαντήσει σε μια πενταβάθμια κλίμακα, από «συμφωνώ απόλυτα» έως «διαφωνώ απόλυτα», ενώ υπάρχει και η επιλογή «καμία γνώμη».

Το EU&Ι αναπτύχθηκε από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο στη Φλωρεντία, σε συνεργασία με την επιστημονική επιτροπή ερευνητών πάνω στα εργαλεία VAA, με έδρα τα πανεπιστήμια της Λωζάνης και της Λουκέρνης.

Η πλατφόρμα επισημαίνει ότι το εν λόγω εργαλείο για τις ευρωεκλογές 2024 «δεν αποσκοπεί σε καμία περίπτωση να ευνοήσει οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα ή ομάδα κομμάτων».

Το εργαλείο χρησιμοποιεί έναν μαθηματικό αλγόριθμο για να δώσει μεγαλύτερη έμφαση στις θέσεις που ο χρήστης σταθμίζει ως πιο σημαντικές και το αντίστροφο.

Σε ό,τι αφορά στην επιλογή των κομμάτων η ομάδα του EU&Ι επισημαίνει ότι προσπάθησε να είναι όσο το δυνατόν πιο περιεκτική. Ο αποκλεισμός κόμματος εξετάστηκε μόνο εάν σε μια σειρά δημοσκοπήσεων αυτό συγκέντρωνε κάτω από το 1%.

Όσο για τις ερωτήσεις που περιλαμβάνονται, επιλέχθηκαν θέσεις στις οποίες τα κόμματα που συμμετέχουν στις ευρωεκλογές 2024 εκφράζουν διαφορετικές απόψεις.

«Για να εντοπίσουμε ένα ευρύ φάσμα σχετικών και πολωτικών θεμάτων, χρησιμοποιούμε τα αποτελέσματα δημοσκοπήσεων, πηγές από τα μέσα ενημέρωσης, ακαδημαϊκές έρευνες, γνώμες εμπειρογνωμόνων - συμβουλευόμαστε πολλές από αυτές τις πηγές για να μάθουμε ποια θέματα είναι σημαντικά στην ευρωπαϊκή πολιτική», εξηγεί η ομάδα του εργαλείου.

Επιπλέον η πλατφόρμα επισημαίνει ότι επικοινώνησε με τα κόμματα που συμμετέχουν στις ευρωεκλογές 2024 και τους ζήτησε να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο, αιτιολογώντας τις επιλογές τους. Παράλληλα, εμπειρογνώμονες κωδικοποίησαν τις θέσεις των κομμάτων, ανεξάρτητα από αυτά.

Απαντήστε στο ερωτηματολόγιο για τις ευρωεκλογές 2024 ΕΔΩ.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 30 May 2024 | 9:28 pm


Κοντοζαμάνης: Ουδέποτε στη ζωή μου ονειρεύτηκα να γίνω «Παύλος Πολάκης»

Ουδέποτε στη ζωή μου ονειρεύτηκα να γίνω «Παύλος Πολάκης».

Να ευτελίζω την πιο ιερή επιστήμη ή να κρατάω διπλά βιβλία και ταμεία ως Δήμαρχος Σφακίων.

Τόσα χρόνια, εργάζομαι, δραστηριοποιούμαι πολιτικά και έχω ένα προνόμιο που δεν θα έχει ποτέ ο ίδιος.

Να έχω φίλους σε όλους τους χώρους και ανθρώπους που, ακόμα κι αν διαφωνούμε πολιτικά, μπορούμε να συνεργαζόμαστε για το καλό του τόπου.

Ας σταματήσει επιτέλους να κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια και να καταλάβει πως με άναρθρες κραυγές και αναίτιους τραμπουκισμούς τα προβλήματα στον ευαίσθητο

χώρο της υγείας βρίσκουν λύση.

Η καταγεγραμμένη αλήθεια για το Γενικό Νοσοκομείο Βέροιας είναι πως στις ημέρες Πολάκη κινδύνεψε να χάσει κάθε εγκεκριμένη χρηματοδότηση λόγω καθολικής κωλυσιεργίας των έργων για την οποία ευθύνεται καθολικά.

Η προσπάθεια εξόδου του από την πολιτική απομόνωση που του έχει επιβάλλει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορεί να είναι άλλοθι για προσπάθειες δολοφονίας χαρακτήρα και διασποράς ψευδών ειδήσεων.

 

Δημοσιεύθηκε στις 30 May 2024 | 9:18 pm


Έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του Παναγιώτη Βέμμου «Τριπολιτσά Μαρτυρική πόλη» (pics,vid)

Τα ΓΑΚ-Αρχεία Ν. Αρκαδίας, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Τρίπολης, η Θεατρική Ομάδα Τρίπολης, ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων και ο Φιλοτεχνικός Όμιλος Τρίπολης παρουσίασαν το βιβλίο του Παναγιώτη Βέμμου, "ΤΡΙΠΟΛΙΤΣΑ - Μαρτυρική πόλη" την Πέμπτη 30 Μαΐου στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο Τρίπολης.

Εισηγητές του βιβλίου ήταν οι:

Ζαχαριάς Κώστας, ιατρός, τ. βουλευτής

Ηλιόπουλος Γιώργος, δημοσιογράφος

Χαλκιάς Ηλίας, φιλόλογος, τ. αντιδήμαρχος Τρίπολης

Ο ίδιος ο συγγραφέας, ο Παναγιώτης Βέμμος τόνισε πως το βιβλίο αυτό είναι μια προσπάθεια πολλών χρόνων που έχει γίνει σε συνεργασία με πολλούς πολίτες έχοντας ως στόχο την διάσωση της ιστορίας και της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου αυτού.

Πρόκειται για ένα βιβλίο επιτομή της ιστορίας της Τριπολιτσάς από την ίδρυση ως και την καταστροφή της από τον Ιμπραήμ το 1928 αλλά και στην προετοιμασία της Επανάστασης του 1821 και την Άλωση αναδεικνύοντας τον πολιτισμό και την εθνική μας συνειδητοποίηση.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του Παναγιώτη Βέμμου «Τριπολιτσά Μαρτυρική πόλη»

Video of ArcadiaPortal.gr Έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του Παναγιώτη Βέμμου «Τριπολιτσά Μαρτυρική πόλη»

Δημοσιεύθηκε στις 30 May 2024 | 9:05 pm


Εκδήλωση στο Ψηφιακό Μουσείο Τρίπολης με θέμα την εισβολή στην Κύπρο από τους Επιβάτες στο Τρένο του Πολιτισμού

Η ομάδα Επιβάτες στο Τρένο του Πολιτισμού σας καλούν αύριο  Παρασκευή 31 Μαΐου και ώρα 19:30, λίγο πριν τη λήξη της έκθεσης μας στο Ψηφιακό Μουσείο Τρίπολης για μια εκδήλωση με θέμα την εισβολή στην Κύπρο.

Θα γίνουν απαγγελίες μαρτυριών από κύπριες γυναίκες που γνώρισαν τον αποτροπιασμό και την αγωνία της εισβολής. Μαρτυρίες,  παρμένες από το βιβλίο  της κύπριας συγγραφέως Δήμητρας  Δημητρίου με τίτλο «Αγωνίες» (Εκδόσεις Σμίλη)

Στη συνέχεια θα γίνει αφιέρωμα στον μεγάλο κύπριο χαράκτη Χαμπή Τσαγγάρη

Τίτλος αφιερώματος ΕΚΤΟΠΙΣΜΟΣ τζ̆ι ΕΣΣΩΤΕΡΙΚΗ ΕΞΟΡΙΑ - Η έκφραση του Χαμπή

Σας περιμένουμε!

Δημοσιεύθηκε στις 30 May 2024 | 9:00 pm


Δύο μαθήτριες ζωγράφισαν ένα μικρό έργο τέχνης στον τοίχο του Γυμνασίου Τεγέας (pics)

Δυο εξαιρετικά ταλαντούχες μαθήτριες, η Μαρίζα Μητροπούλου και η Κωνσταντίνα Τζιντή, έφεραν με το έργο τους τη φύση στο σχολείο μας... Επέλεξαν μόνες τους το σχέδιό τους και το ζωγράφισαν στον τοίχο του σχολείου μας με την καθοδήγηση της εικαστικού κ. Σταματάρη και την υποστήριξη του MSVF - Κοινωφελές 'Ιδρυμα Μιχαήλ Ν. Στασινόπουλος-ΒΙΟΧΑΛΚΟ και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. 

Εκφράστηκαν καλλιτεχνικά, συνεργάστηκαν με τους συμμαθητές τους και οραματίστηκαν ένα σχολείο ανοιχτό στη φύση και στη ζωή!

Δημοσιεύθηκε στις 30 May 2024 | 8:40 pm


Η Αρκαδία στην κορυφή της Ευρώπης με… Παναγιώτη Ρέτσο

Ο Παναγιώτης Ρέτσο με καταγωγή από το Σκορτσινού Αρκαδίας και εκ των αρχηγών του Ολυμπιακού είναι ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές των ερυθρολεύκων σε όλη την διάρκεια της σεζόν και ασφαλώς στην κατάκτηση του Conference League.

Ο διεθνής Αρκάδας κεντρικός αμυντικός μάλιστα πραγματοποίησε σπουδαίο παιχνίδι κόντρα στην Φιορεντίνα στο κέντρο της άμυνας του Ολυμπιακού έχοντας άψογη συνεργασία με τον Κάρμο.

Ο Ολυμπιακός και το Ελληνικό ποδόσφαιρο γιορτάζουν την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού τροπαίου και ο νομός μας νιώθει υπερήφανος για τον Παναγιώτη Ρέτσο.

Ο διεθνής κεντρικός, στις δηλώσεις του μετά το τέλος του τελικού με τη Φιορεντίνα, έπλεε σε πελάγη ευτυχίας, τονίζοντας αρχικά: «Δεν ξέρω τι να πω είναι το καλύτερο συναίσθημα που έχω ζήσει στο ποδόσφαιρο. Είχα πολλά σκαμπανεβάσματα στην καριέρα μου αλλά είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Την ομάδα στην οποία μεγάλωσα, που έκανα την πρώτη μου μεταγραφή, που πέρασα πολλές καλές στιγμές. Είναι το καλύτερο δώρο για τους εαυτούς μας, για τους ανθρώπους της ομάδας για τα 99 χρόνια που συμπληρώνουμε 100 την επόμενη σεζόν».

Για του που αφιερώνει το τρόπαιο: «Στην οικογένεια μου, στην κοπέλα μου τους φίλους, σε όλους τους ανθρώπους της ομάδας, σε όλο τον κόσμο θέλω να το αφιερώσω αλλά περισσότερο στην οικογένεια μου και στους ανθρώπους που που μου στάθηκαν».

Φωτογραφία άρθρου: ΠΑΕ Ολυμπιακός

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 30 May 2024 | 8:15 pm


Οι Βρετανοί ψήφισαν: Αυτά είναι τα φθηνότερα ελληνικά νησιά για το καλοκαίρι

Τη λίστα με τα ελληνικά νησιά  που επιλέγουν φέτος οι Βρετανοί για τις διακοπές τους βάσει κόστους , παρουσιάζει η οργάνωση προστασίας καταναλωτών Which?.
Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Κάλυμνος, η οποία με κόστος 843 λίρες το άτομο δεν είναι απλώς το φθηνότερο νησί στην Ελλάδα για διακοπές 7 διανυκτερεύσεων, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη.
 

Διαβάστε περισσότερα για τα 10 φθηνότερα ελληνικά νησιά για το καλοκαίρι όπως τα ψήφισαν οι Βρετανοί.

Δημοσιεύθηκε στις 30 May 2024 | 8:00 pm


Αλέξης Τσίπρας: Επιβολή κυρώσεων στο Ισραήλ αν δεν υπάρξει άμεση κατάπαυση πυρός στη Γάζα

Το Συμβούλιο της Ευρώπης πρέπει να δώσει σαφές μήνυμα - στο πλαίσιο της Έκθεσής του - ότι υποστηρίζει την επιβολή κυρώσεων στο Ισραήλ αν δεν υπάρξει άμεση κατάπαυση πυρός στη Γάζα, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο της Πολιτικής Επιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης που πραγματοποιείται στο Όσλο.

Υπογράμμισε, ότι τα λόγια δεν φτάνουν, πρέπει να πραγματοποιηθεί άμεσα Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για τη Γάζα και να αποφασιστεί ουσιαστική πίεση στο Ισραήλ για άμεσο τερματισμό των επιχειρήσεων με παράλληλη πίεση για άμεση επιστροφή ομήρων από Χαμάς. Τα δύο μέτρα και δύο σταθμά που εφαρμόζει η Ευρώπη, υπονομεύουν καθημερινά την έννοια των ευρωπαϊκών αξιών.

Δημοσιεύθηκε στις 30 May 2024 | 7:42 pm


Μητσοτάκης από Πάτρα: Αγωνιζόμαστε για να έχουν τα νέα παιδιά καλύτερες δυνατότητες προκοπής στον τόπο τους

Στην Πάτρα βρέθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 30 Μαΐου ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο των περιοδειών του ενόψει των ευρωεκλογών, με τον πρωθυπουργό να ζητά την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή στις κάλπες της 9ης Ιουνίου για να ακούγεται πιο δυνατή η φωνή της Ελλάδας στην Ευρώπη.

Αρχικά ο πρωθυπουργός ζήτησε «να στείλουμε μήνυμα στις Ευρωεκλογές ότι το μήνυμα της Ελλάδας θα ακούγεται πιο έντονη στα κέντρα των αποφάσεων» και στη συνέχειε αναφέρθηκε ευχόμενος καλή επιτυχία «σε όλα τα παιδιά που ξεκινούν τον δύσκολο δρόμο των Πανελλαδικών για να διεκδικήσουν μια θέση στο δημόσιο πανεπιστήμιο και τελικά καλύτερες δυνατότητες προκοπής στον τόπο τους. Γι αυτά τα παιδιά αγωνιζόμαστε και καλούμε τους 17αρηδες να ψηφίσουν γιατί όσα θα γίνουν στην Ευρώπη τους αφορούν».

Στο πλαίσιο αυτό ήταν κατηγορηματικός ότι «δεν πρόκειται ποτέ να επιτρέψουμε στη χώρα να επιστρέψει σε μια εποχή άκρατων ελλειμμάτων, άκρατου λαϊκισμού και λεφτόδεντρων που δεν υπάρχουν. Δεν θα γυρίσουμε εκεί». Όπως είπε, μάλιστα, δείχνοντας προς την αντιπολίτευση «ξέρουμε ότι ορισμένες φορές θα είμαστε δυσάρεστοι. Καλύτερα να σας λέμε τι μπορούμε και τι δεν μπορούμε να κάνουμε παρά να σας κοροϊδέψουμε ξεδιάντροπα όπως κάνουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Γιατί ξέρουμε ότι την επόμενη μέρα μπορούμε να διεκδικήσουμε περισσότερα».

«Γι’ αυτό έχει σημασία την επόμενη μέρα στην Ευρωβουλή να είναι ευρωβουλευτές που γνωρίζουν πώς να κινηθούν στο ευρωκοινοβούλιο και βέβαια η κυβέρνηση να έχει ισχυρή εντολή να μπορέσει να διαμορφώσει ευρωπαϊκές εξελίξεις προς όφελος όλων των Ελληνίδων και όλων των Ελλήνων. Γινόμαστε Ευρώπη βήμα-βήμα και απέναντι στη μιζέρια της αντιπολίτευσης, αντιπαρατάσσουμε μια πιο αισιόδοξη, πιο φωτεινή Ελλάδα. Όχι χωρίς προβλήματα. Υπάρχει όμως πράγματι κάποιος που μπορεί να υποστηρίξει ότι η Ελλάδα δεν είναι σε καλύτερη μοίρα από ότι ήταν πριν από πέντε χρόνια;» αναρωτήθηκε ο πρωθυπουργός.

«Αυτό που κάνουμε είναι να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας. Έχω κουραστεί με την αντιπολίτευση να κατηγορεί την κυβέρνηση για την "αλαζονεία του 41%". Αυτό είναι προσβλητικό για εσάς, εσάς προσβάλει. Εμείς προσπαθούμε κάθε μέρα να κάνουμε την καθημερινότητα σας καλύτερη».

Με αφορμή, δε, την επιστολή του στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι «ερχόμαστε εμείς και τα βάζουμε με τις πολυενικές και η αριστερά που υποτίθεται ότι είναι μόνο απέναντι στα μονοπώλια και στα ολιγοπωλια, ασκεί κριτική στην κυβέρνηση, μόνο και μόνο για να κερδίσει» για να τονίσει ότι «εμείς βάζουμε το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομμάτικό».

Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους συγκεντρωμένους «να συμμετέχουμε μαζικά στις εκλογές» καθώς, όπως είπε, «υπάρχει ο κίνδυνος της αδιαφορίας επειδή αυτές οι ευρωεκλογές δεν γίνονται μαζί με δημοτικές όπως το άλλαξε ο ΣΥΡΙΖΑ. Δώστε μου τη δύναμη να πηγαίνω στην Ευρώπη για λέω ότι είμαι ο πρόεδρος του ισχυρότερου κεντροδεξιού κόμματος στο ΕΛΚ όχι για να τονώσουμε τον εγωισμό μας αλλά για να διεκδικήσουμε περισσότερα. Πάτε στην παραλία αλλά φροντίστε να πάτε να ψηφίσετε πριν ή έστω μετά».

Κλείνοντας την ομιλία του ο πρωθυπουργός είπε: «Θέλω να βλέπω ανάμεσά σας το γαλάζιο της ΝΔ και της ελληνικής σημαίας αλλά και να βλέπουμε περισσότερα κόκκινα μπλουζάκια είναι εντάξει γιατί πανηγυρίζουμε τη νίκη του Ολυμπιακού. Πάμε να σκοράρουμε το τρίποντο μετά τις δύο εκλογικές νίκες, πάμε να κρατήσουμε την Αχαΐα γαλάζια και να στείλουμε το μήνυμα ότι συνεχίζουμε σταθερά πιο κοντά στην Ευρώπη».

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 30 May 2024 | 7:40 pm


Ολοκληρώθηκε η Β’ φάση της Σχολής Προπονητών UEFA C στην Τρίπολη

Ολοκληρώθηκε η Β’ Φάση της Σχολής Προπονητών UEFA C που φιλοξενήθηκε αυτές τις μέρες στην Τρίπολη όπως έγινε γνωστό από την ΕΠΣ Αρκαδίας.

Αναλυτικά

Η Β´ΦΑΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ UEFA C ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΕΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ. ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΜΕ ΝΕΕΣ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ !!

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 30 May 2024 | 7:34 pm


Πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή στο 6ο Εργαστήριο Παραδοσιακής Τέχνης της Πέτρας στα Λαγκάδια

Το 6ο Εργαστήριο της παραδοσιακής τέχνης της πέτρας που διοργανώνουν τα ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ, θα διεξαχθεί στα Λαγκάδια Αρκαδίας, το κυριότερο μαστοροχώρι της Πελοποννήσου, την περίοδο 22-28 Ιουλίου 2024, σε συνέχεια των πέντε προηγούμενων, ιδιαίτερα επιτυχημένων εργαστηρίων.

Η θεματική του Εργαστηρίου θα εστιάσει σε πέτρινες κατασκευές (κτίσματα, κρήνη, καλντερίμια, μαντρότοιχοι κτλ.), εντός του παραδοσιακού οικισμού των Λαγκαδίων. Βασικός του στόχος είναι η εκπαίδευση της νέας γενιάς μαστόρων της πέτρας καθώς και προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδαστριών-σπουδαστών αρχιτεκτόνων-πολιτικών μηχανικών, οι οποίοι έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την παραδοσιακή τέχνη της πέτρας. Η ομάδα των εκπαιδευτών θα περιλαμβάνει ντόπιους και προσκεκλημένους έμπειρους μαστόρους της πέτρας αλλά και διακεκριμένους ειδικούς επιστήμονες. Ο βασικός κορμός του προγράμματος θα αφορά την τεχνική κατάρτιση των εκπαιδευόμενων μέσω της πρακτικής άσκησης και της βιωματικής επαφής τους με την εμπειρική γνώση των παλιών μαστόρων. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα είναι εμπλουτισμένο με θεωρητικά σεμινάρια σχετικά με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική.

Η συμμετοχή στο Εργαστήριο θα είναι δωρεάν και οι διοργανωτές θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διευκόλυνση των εκπαιδευόμενων. Τα ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ σε συνεργασία με τους επιχειρηματίες της περιοχής θα εξασφαλίσουν για τους εκπαιδευόμενους, ειδικές τιμές για διαμονή και την εστίαση.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι/ες, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους, μέσω e-mail, αναφέροντας τα πλήρη στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, επάγγελμα, τηλ. κινητό-σταθερό, e-mail στη γραμματεία των ΑΝΘΕΩΝ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ ([email protected]), μέχρι 30-06-2024. Η φόρμα υποβολής του αιτήματος έχει αναρτηθεί στον σύνδεσμο  ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ.

Στοιχεία επικοινωνίας:    e-mail: [email protected],  Αναστοπούλου Αγγελική, Γεν. Γραμματέας 6974426422

Δημοσιεύθηκε στις 30 May 2024 | 7:20 pm


Τρίπολη: Ανοιχτή ξανά η οδός Κύπρου - Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες (pics)

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στο τμήμα της οδού Κύπρου που έχει άμεση επαφή με την πλατεία Αγίου Βασιλείου στην Τρίπολη.

Έτσι, το τμήμα της οδού Κύπρου που ήταν κλειστό, δόθηκε ξανά στην κυκλοφορία.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, έχουν τοποθετηθεί κυβόλιθοι και έχουν γίνει όλες οι εργασίες για την ασφαλή διέλευση οχημάτων και πεζών από το σημείο.

Τα έργα στο κέντρο της Τρίπολης συνεχίζονται.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 30 May 2024 | 7:02 pm


Υποκλοπές: Η ΕΥΠ αρνείται να αποκαλύψει στον Νίκο Ανδρουλάκη τους λόγους παρακολούθησής του

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Γλαβίνας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών στη Χαριλάου Τρικούπη, δήλωσε ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης παρέλαβε το μεσημέρι επιστολή από τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, Χρήστο Ράμμο, με την οποία τον ενημερώνει ότι παρά την σχετική απόφαση του ΣτΕ, η ΕΥΠ αρνείται να του δώσει στοιχεία ώστε να τον ενημερώσει σχετικά με τους λόγους παρακολούθησής του.

«Τι έχει να πει ο πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ, πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, για την άρνησή της να εφαρμόσει την απόφαση ενός Ανωτάτου Δικαστηρίου;» ανέφερε ο κ. Γλαβίνας.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τόνισε ότι ο κ. Ανδρουλάκης, όπως έχει κατ επανάληψη πει, θα ακολουθήσει τη νομική οδό για όσους είναι υπόλογοι. Σε διευκρινιστικές ερωτήσεις για συγκεκριμένες ενέργειες από τον κ. Ανδρουλάκη κι αν αυτές θα αφορούν και τον κ. Μητσοτάκη, ο κ. Γλαβίνας δεν επεκτάθηκε και περιορίστηκε να πει ότι όλες οι νομικές πτυχές θα μελετηθούν από το νομικό επιτελείο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε: «Υπόλογοι είναι όσοι εμπλέκονται στη μη εφαρμογή της απόφασης. Περιμένουμε τις περαιτέρω ενέργειες της ΑΔΑΕ και ο πρόεδρος θα κινηθεί ανάλογα».

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 30 May 2024 | 6:40 pm


Αίτηση αναστολής είσπραξης του τέλους ταφής απορριμμάτων για όλους τους Δήμους κατέθεσε η ΚΕΔΕ

Να προχωρήσει η ίδια και οι 165 δήμοι που έχουν προσφύγει στο ΣτΕ για την κατάργηση του τέλους ταφής απορριμμάτων, στην κατάθεση αίτησης αναστολής εκτέλεσης δύο αποφάσεων του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών περί επιβολής του τέλους έως την έκδοση της οριστικής απόφασης Ανώτατου Δικαστηρίου επί της προσφυγής τους και δεύτερον, να δοθεί προσωρινή διαταγή άμεσης εκτέλεσης και να σταματήσει η παρακράτηση του ποσού από την τακτική επιχορήγηση των δήμων για αποπληρωμή του, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ κατά τη σημερινή του συνεδρίαση στο Αγρίνιο.

Να σημειωθεί ότι η εκδίκαση της προσφυγής της ΚΕΔΕ και των 165 δήμων με αίτημα ακύρωσης της επιβολής του τέλους ταφής απορριμμάτων στους δήμους αναβλήθηκε για τις 8 Οκτωβρίου 2024 καθώς Δημόσιο και ΕΟΑΝ δεν κατέθεσαν σχετικό φάκελο απόψεων. Ως εκ τούτου κρίθηκε απολύτως αναγκαία η κατάθεση της αίτησης αναστολής προκειμένου να σταματήσει η αφαίμαξη των τακτικών εσόδων των δήμων, για ένα τέλος που η Αυτοδιοίκηση θεωρεί αντισυνταγματικό και άδικο.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 30 May 2024 | 6:33 pm


Η περιοδεία του Στέφανου Κασσελάκη στην Πελοπόννησο

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης πραγματοποίησε περιοδεία στους Νομούς της Πελοποννήσου και επισκέφθηκε μεταξύ άλλων την Τρίπολη, τη Σπάρτη και την Καλαμάτα.

Από το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αρκαδίας και Κορινθίας και την Περιφερειακή Παράταξη "Πρώτα η Πελοπόννησος" (Μ. Μάκαρης) είχαμε την τιμή να συνοδεύσουμε στην Περιοδεία.

Η ανταπόκριση του κόσμου, ήταν συγκινητική.

Κατέδειξε την ανοδική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προς τις Ευρωεκλογές και τη μετέπειτα πορεία προς την Πολιτική Αλλαγή και τη Δίκαιη Διακυβέρνηση.

Ένα μικρό απόσπασμα από την ομιλία του Προέδρου:

«Μετά, για τρία χρόνια, δεν υπάρχουν άλλες εκλογές στη χώρα. Αν δεν τους στείλετε τώρα το μήνυμα “αλαζονεία τέλος”, θα ζήσετε τα επόμενα τρία χρόνια σε μία έρημο αλαζονείας. Ή τώρα ή ποτέ».

Γεώργιος Ι. Φαράντος
μέλος ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αρκαδίας
Περιφερειακή Παράταξη "Πρώτα η Πελοπόννησος"

Δημοσιεύθηκε στις 30 May 2024 | 6:20 pm


Η στιγμή του γκολ στον Πειραιά: Θεέ μου… Τι γίνεται; (vid)

Ένα συγκλονιστικό βίντεο κάνει την εμφάνιση του τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο με την στιγμή του «χρυσού» γκολ του Ελ Κααμπί στο 115’ του δεύτερου ημιχρόνου της παράτασης που ουσιαστικά χάρισε το Conference League στον Ολυμπιακό.

Στο βίντεο από την πλατεία του Δημοτικού Θεάτρου στην Λεωφόρο Ηρώων Πολυτεχνείου στον Πειραιά κόβει την ανάσα καθώς μιλάμε για μια επική στιγμή έκρηξης με το πλήθος να παραληρεί σε ένα ανεπανάληπτο κυριολεκτικά στιγμιότυπο.

Η λέξη πανικός είναι πολύ λίγη για να φανερώσει την αλήθεια… Δείτε και θα καταλάβετε!

Φωτογραφία άρθρου: Eurokinissi

 

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 30 May 2024 | 6:14 pm


Στο Συμβούλιο της Επικρατείας έφερε ο Δ. Βερβεσός τη διάσωση του Μύλου στον Άγιο Ανδρέα Κυνουρίας

Η διάσωση του Μύλου στον Άγιο Ανδρέα Κυνουρίας, ό,τι έχει απομείνει από αυτόν, τουλάχιστον, έφθασε στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατόπιν ενεργειών του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρη Βερβεσού, ο οποίος κατάγεται από τον Άγιο Ανδρέα και έχει ασχοληθεί επισταμένως με το μνημείο.

Ο Μύλος βρίσκεται σήμερα μέσα στη θάλασσα. Πρόκειται για ένα  ιστορικής και λαογραφικής αξίας λιθόκτιστο κτίσμα, το οποίο ανεγέρθηκε το 1856 από Τηνιακούς μάστορες, και  από το οποίο μάλιστα ονοματοδοτήθηκε και η συγκεκριμένη παραλία στον Άγιο Ανδρέα.

Συν τω χρόνω, το κτίσμα έχει υποστεί εκτεταμένες φθορές και μάλιστα ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας τα προηγούμενα καλοκαίρια είχε τοποθετήσει προειδοποιητικές πινακίδες στην παραλία, ώστε να μην κολυμπούν λουόμενοι γύρω του, καθώς υπάρχει κίνδυνος.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα είχαν ειπωθεί σε συνεδρίαση του ΔΣ Βόρειας Κυνουρίας τον Ιούνιο του 2022 εκ μέρους του αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας τότε  Μανώλη Σκαντζού, ο Μύλος δεν χαρακτηρίστηκε ποτέ ως μνημείο.

Για την ιστορία, αξίζει να αναφερθεί ότι ο Μύλος δεν ήταν αλευρόμυλος, αλλά εκεί γινόταν επεξεργασία του υπερχυλίσματος του σχίνου σαν ουσία βαφής.

 

Δείτε ΕΔΩ την ιστορία του Μύλου στον Άγιο Ανδρέα.

Δημοσιεύθηκε στις 30 May 2024 | 6:01 pm


Νομός Αρκαδίας - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στο Νομό Αρκαδίας