Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Φωκίδας   >   Ιτεα Φωκιδας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

ΠΡΙΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΕΙ ΧΡΟΝΟΣ! «ΦΥΤΡΩΣΑΝ» ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΟ ΚΑΜΕΝΟ ΔΑΣΟΣ ΤΩΝ ΔΕΡΒΕΝΟΧΩΡΙΩΝ...


Δεν πέρασε ούτε ένας χρόνος από τις καταστροφικές πυρκαγιές στα Δερβενοχώρια, στο δυτικό τμήμα της Πάρνηθας και ήδη άρχισαν να ξεφυτρώνουν ανεμογεννήτριες!
Αποκαλυπτικό βίντεο από την περιοχή δείχνει ήδη να έχουν «σηκωθεί» τρεις ανεμογεννήτριες, μία τέταρτη να είναι υπό κατασκευή από γερανό και ενώ ήδη έχουν τοποθετηθεί άλλες κολώνες για την κατασκευή άλλων τριών!
Όλα αυτά βέβαια σε ένα επίπεδο. Στο βάθος και λίγο ψηλότερα ήδη έχουν κατασκευαστεί καμιά δεκαριά ανεμογεννήτριες όπως φαίνεται ξεκάθαρα στο βίντεο.
Να θυμίσουμε την δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη τον περασμένο Αύγουστο όταν οι πυρκαγιές είχαν κατακάψει την χώρα, όταν είπε ότι «από τη στιγμή που ο νόμος επιτρέπει -υπό προϋποθέσεις- την τοποθέτηση ανεμογεννητριών μέσα στα δάση, τότε «εκείνοι» που δεν θέλουν τις ανεμογεννήτριες, θα καίνε τα δάση για να μην μπαίνουν»!
Τον περασμένο Ιούλιο είχε πει επίσης ότι «πρέπει να στηρίξουμε τις ΑΠΕ. Πρέπει να σπάσουμε αυτόν τον μύθο που υπάρχει, και έχουμε όλοι μαζί ευθύνη για αυτό, ότι τις φωτιές δήθεν τις βάζουμε για να μπουν ανεμογεννήτριες». Τώρα πως βρέθηκαν τόσες ανεμογεννήτριες στα Δερβενοχώρια 8-9 μήνες μετά την πυρκαγιά, θα είναι τελικά σύμπτωση…

Δημοσιεύθηκε στις 2 June 2024 | 9:44 am


"ΦΟΒΑΤΑΙ!" ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΒΟΜΒΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΥΣΤΙΑΝΟΥ ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ...

antonis kelaidonis
#Καρυστιανού,Μυτιλήνη
 «Πριν λίγες μέρες, με πήρε τηλέφωνο ένας συνταξιούχος εισαγγελέας, αφού μου ειπε συνεχίστε, είμαστε μαζι σας κ μου έδωσε καποιες πληροφορίες, ξέρετε πως έκλεισε το τηλέφωνο;
―θα σας βοηθήσω όπως θέλετε αλλά μην αναφέρεται το όνομα μου γιατι τους φοβάμαι―»

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 9:09 am


«ΌΛΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΗ ΡΑΦΑ!» Η ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΕΝΟΣ ΣΥΝΘΗΜΑΤΟΣ...


Την ώρα που τα ισραηλινά τανκς προελαύνουν στην Ράφα σκορπώντας τον θάνατο, ένα σύνθημα αλληλεγγύης στον σφαγιαζόμενο παλαιστινιακό λαό έχει κατακλύσει το διαδίκτυο και ήδη περνά στους δρόμους: «All Eyes On Rafah» («Όλα τα μάτια στη Ράφα»).

Το σύνθημα, όπως γράφει το Forbes, φαίνεται να προήλθε από ένα σχόλιο του Rick Peeperkorn, διευθυντή του Γραφείου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τα Κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη, ο οποίος τον Φεβρουάριο δήλωσε ότι «όλα τα μάτια είναι στραμμένα στη Ράφα» λίγες ημέρες αφότου ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, διέταξε την εκκένωση της πόλης ενόψει – τότε – της χερσαίας εισβολής του ισραηλινού στρατού.
Η φράση προφανώς είναι μια έκκληση προς όλον τον κόσμο να μην αποστρέφουν το βλέμμα τους από τα όσα συμβαίνουν στην Ράφα – όπου έχουν καταφύγει έως και 1,4 εκατομμύρια άνθρωποι από όλη τη Γάζα για να σωθούν – καθώς το Ισραήλ συνεχίζει την γενοκτονική επίθεσή του στον άμαχο πληθυσμό.
Οργανώσεις και ομάδες πίεσης όπως οι Save the Children, Oxfam, Americans for Justice in Palestine Action, Jewish Voice for Peace και η Palestine Solidarity Campaign επανέλαβαν στη συνέχεια το σύνθημα και χρησιμοποιήθηκε σε διαμαρτυρίες στο Παρίσι, το Λονδίνο, τις Κάτω Χώρες, τη Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες και αλλού.

Δημοσιεύθηκε στις 31 May 2024 | 5:19 pm


"ΠΑΛΙ ΣΚΛΑΒΟΙ ΞΥΠΝΗΣΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΑΔΕΡΦΙΑ..."

ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΛΙ ΣΚΛΑΒΟΙ ΞΥΠΝΗΣΑΜΕ ΑΔΕΡΦΙΑ!
Χαρήκαμε όλοι για τον Ολυμπιακό.
πανηγυρίσαμε,
Εκστασιαστήκαμε
Γιορτάσαμε!
Σήμερα όμως
Πάλι σκλάβοι
Ξυπνήσαμε αδέρφια!
Ένας Μαροκινός έδωσε τη νίκη στον Ολυμπιακό. Μάλιστα. Θα χαιρομουν πιο πολύ αν ήταν ενας Έλληνας. Επίσης, η Ελλάδα τι κέρδισε; Αυτό είναι το ζητούμενο. Λίγο σεβασμό; Ίσως. Ο λαός μας είχε ανάγκη μετά τόσες ήττες και ρεζιλεματα παγκόσμια, να γιορτάσει μια ΝΙΚΗ. Να χαρεί! Να εκτονωθεί! Κι αυτό συνέβη. Όμως το κέρδος για την Ελλάδα είναι σχεδόν μηδενικό σε πολιτικό επίπεδο. Κέρδη θα υπάρξουν για τους παίχτες, τους παράγοντες και τον επιχειρηματία ιδιοκτήτη της Ομάδας. Εμείς παίρνουμε μόνο την " ηθική ικανοποίηση", αυτό που παίρνουμε μια ζωή σε κάθε πολιτική, κοινωνικη ή αθλητική αναμέτρηση. Και αρκουμαστε σ' αυτό. Οι πολίτες, έξαλλοι πανηγύρισαν για ένα σύμβολο. Το Σύμβολο της Σημαίας, το Σύμβολο της Πατρίδας, πότε θα πανυγηριστεί και θα γιορταστεί; Πότε θα λευτερωθει η Χώρα, η Ελλάδα μας, που σέρνεται σκλαβωμένη και ταπεινωμένη στα σκλαβοπάζαρα; Το ότι δεν είναι προτεραιότητα αυτός ο σκοπός, αυτό με θλίβει και δεν μπορώ να χαρώ και να γιορτάσω. Είναι λάθος προτεραιότητα να γιορτάζουμε τη νίκη μιας Ομάδας, όταν η Πατρίδα σέρνεται, αλώνεται και ξεψυχά. Για αυτό είπα παραπάνω, ότι δεν άλλαξε κάτι.
Πάλι σκλάβοι ξυπνήσαμε σήμερα αδέρφια.
Την καλημέρα μου σε όλους Ολυμπιακούς και μη.
Δημήτριος Μαντές
30/05/2024

Δημοσιεύθηκε στις 31 May 2024 | 5:16 pm


"ΣΥΓΚΡΙΝΕΙ ΤΗΝ ΤΡΙΧΑ ΜΕ..." ΔΙΑΣΥΡΕΙ ΤΟΝ ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ ΑΔΕΡΦΟΣ ΘΥΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ!


Η λογική κύριε Πρετεντέρη είναι στο να μη συγκρίνουμε την τρίχα με την pija. 
Στη Γαλλία και στο δυστύχημα της TGV δεν υπήρξαν "αξεδιάλυτα μυστήρια" γιατί εκεί είχαν θεσπίσει και λειτουργούσε το ΒΕΑ-ΤΤ "Bureau d'Enquêtes sur les Accidents de Transport Terrestre" το οποίο έλυσε τα πάντα.
 Αντίθετα, στην Ελλάδα η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν είχε στελεχώσει (όπως είχε την υποχρέωση) εδώ και 4 χρόνια τον αντίστοιχο ανεξάρτητο οργανισμό, τον ΕΟΔΑΣΑΑΜ που θα αναλάμβανε την όλη διαδικασία.
 Όταν μάλιστα αποφάσισε να το κάνει, μετά τα Τέμπη φυσικά, στη θέση του ανθρώπου που θα αναλαμβάνει τη διερεύνηση σιδηροδρομικών δυστυχημάτων έβαλε ένα συγγραφέα αστυνομικών μυθιστορημάτων. 
Αν λοιπόν είχαν γίνει έστω τα βασικά στο επίπεδο της διερεύνησης τουλάχιστον θα είχαμε γλιτώσει από πολλά, και κυρίως από άρθρα σαν αυτό. Αλλά ούτε για αυτό δεν είστε ικανοί, άσε που υπήρχε και ανάγκη για συγκάλυψη. 
Επίσης, κανείς συγγενής δεν ζήτησε τίποτα από τον Μακρόν, γιατί ο Μακρόν ούτε ξεμπάζωσε, ούτε μπάζωσε, ούτε πέταξε κοκκαλάκια αυτών των 11 θυμάτων σαν σκουπίδια σε αμμορυχεία και χωράφια. Έχουμε κουραστεί να ακούμε συνεχώς συγκρίσεις χωρίς νόημα με άλλα συμβάντα, ατυχήματα, και δυστυχήματα τρένων στο εξωτερικό. 
Όσο και να ψάξετε δεν πρόκειται να βρείτε ένα τόσο διαλυμένο και διεφθαρμένο σκηνικό όπως αυτό των Τεμπών.

Δημοσιεύθηκε στις 31 May 2024 | 5:14 pm


ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ! ΝΕΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ «ΜΠΑΖΩΜΑ» ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ...

Εικόνες ντοκουμέντα από το «μπάζωμα» στα Τέμπη έδωσε την Πέμπτη στην δημοσιότητα η Επιτροπή Διερεύνησης Ανεξάρτητων Πραγματογνωμόνων Οικογενειών των θυμάτων. Στις φωτογραφίες καταδεικνύεται τι συνέβη λίγες ώρες μετά το ομαδικό έγλημα και την προσπάθεια συγκάλυψής του.
Η ΕΔΑΠΟ κατέθεσε συμπληρωματική τεχνική έκθεση, η οποία προέκυψε από την επεξεργασία και ανάλυση βιντεοσκοπικού υλικού που της παραδόθηκε πρόσφατα. Εντόπισε νέα στοιχεία σε βίντεο της Πυροσβεστικής, που είχε σπεύσει στο σημείο της τραγωδίας τα μεσάνυχτα της 28ης Φεβρουαρίου. Οι λήψεις γίνονταν κατά την διάρκεια των εργασιών διάσωσης με drones και η εικόνα μεταδίδονταν ζωντανά στο Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων (ΕΣΚΕΔΙΚ) του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας.
«Προκύπτουν παρατηρήσεις που συμπληρώνουν περαιτέρω τη χαρτογράφηση και το χρονολόγιο των γεγονότων, μέσω και της αντιπαραβολής και της συσχέτισης με τα ευρήματα που προέκυψαν στους διαφορετικούς χώρους απόθεσης υλικών. Η έρευνα συνεχίζεται και στα υπόλοιπα ζητήματα» αναφέρει η ΕΔΑΠΟ και προσθέτει:
«Η τρισδιάστατη απεικόνιση του χώρου και του μηχανισμού της σύγκρουσης έχει ολοκληρωθεί και υποδεικνύει πλέον με ακρίβεια το σημείο έναρξης της ανάφλεξης και την περαιτέρω εξέλιξη αυτής, ενώ εντός της εβδομάδας αναμένεται να οριστικοποιηθούν οι προσομοιώσεις με τη βοήθεια υπολογιστικών μεθόδων με Πεπερασμένα Στοιχεία (CFD) σχετικά με το είδος και την ποσότητα της καύσιμης ύλης που κάηκε».
Oι φωτό ελήφθησαν γύρω στις 05:30

Ελάχιστες ώρες μετά την σύγκρουση στα Τέμπη, τα drones της Πυροσβεστικής φωτογραφίζουν μια μπουλντόζα να μεταφέρει κορμούς δέντρων οι οποίοι, όμως, δεν εντοπίστηκαν στον χώρο φύλαξης συντριμμιών στο Κουλούρι. Εάν δεν βρεθούν ούτε στον δεύτερο χώρο που ερευνήθηκε πρόσφατα, θα σημαίνει ότι υπάρχει και τρίτος μυστικός χώρος φύλαξης υπολειμμάτων του εγκλήματος
Στην αριστερή πλευρά βλέπουμε τα βαγόνια της εμπορικής αμαξοστοιχίας που παραμένουν στις ράγες και δεξιά δίπλα τους, εκτροχιασμένα, τα βαγόνια της επιβατικής που δεν έχουν μετατραπεί σε συντρίμμια. Προς το κέντρο της φωτογραφίας, ξαπλωμένο, το πρώτο βαγόνι της Β’ θέσης, μέσα στο οποίο βρήκαν τον θάνατο 11 επιβάτες. Η μπουλντόζα είναι σημειωμένη με μαρκαδόρο και απομακρύνει κάποια δέντρα από τον τόπο του δυστυχήματος.

Το βελάκι αριστερά δείχνει ότι ακριβώς δίπλα στις περιοχές Α και Β, όπου εντοπίστηκαν 6 θύματα του δυστυχήματος, μπουλντόζες έχουν ήδη παρέμβει σκάβοντας και πατώντας το έδαφος. Οι ροδιές των μηχανημάτων δείχνουν ότι ο τόπος του εγκλήματος έχει αλλοιωθεί ανεπίτρεπτα.
Οι άλλες φωτογραφίες που έδωσε στην δημοσιότητα η ΕΔΑΠΟ



Δημοσιεύθηκε στις 31 May 2024 | 5:00 pm


ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ! ΝΕΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ Ν. ΠΛΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΟΥ...

Plakiasnikos
Μετά το χτεσινό με την κόρη μου και την παρέα της και ότι έγινε ένα πράγμα μου έμεινε . Εγώ η σύζυγος μου η κόρη μου ο αδερφός μου και η οικογένεια του η ζωή μας πέταξε σε αυτό το μονοπάτι το πιο δύσκολο που μπορεί να τύχει στον καθένα σας . 

Εμείς έτσι θα συνεχίσουμε με χτυπήματα στο καρφί με γυμνά χέρια με αξιοπρέπεια και σεβασμό στα παιδιά μας που χάθηκαν τόσο άδικα αυτή θα είναι η ζωή μας από εδώ και πέρα και έχουμε μάθει πλέον να την αντιμετωπίζουμε . Με θλίβει το γεγονός ότι ακούμπησαν αυτά τα 6 παιδιά που πήγαν να συμπαρασταθούν την φίλη τους για τον γολγοθά που περνά . 
Θα προτιμούσα να ακουμπήσουν μόνο την ίδια παρά τα άλλα παιδιά. Αυτά τα παιδιά που έπρεπε να είναι χιλιάδες διπλά της και όχι μόνο 6. Με θλίβει που έβλεπα δίπλα γονείς παππούδες να κοιτούν και να μην προστατεύουν αυτά τα παιδιά που θα μπορούσαν να είναι σε κάποια άλλη φάση της ζωής τους δικά τους παιδιά σε ανάλογη κατάσταση . 
Με θλίβει που της λέγανε διάφορα άσχετα και πολιτικούς χαρακτηρισμούς αντίθετους με αυτούς που εκπροσωπούσαν οι ίδιοι . Αυτήν είναι η κοινωνία ; Αυτοί είμαστε ;
 Δυστυχώς οι παροιμίες που λέγανε οι παππούδες μας ήταν προφητικές και αληθινές Η ΦΩΤΙΑ ΚΑΙΕΙ ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΕΦΤΕΙ Εύχομαι ποτέ τα παιδιά των ευρισκομένων εκεί να μην βρεθούν στην θέση της κόρης μου και των φίλων της αν και θα τους άξιζε Γιατί εμάς δεν μας άξιζε

Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2024 | 9:38 am


ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ: Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ-ΦΩΤΙΑ

Η μη λειτουργία του τηλ. κέντρου 1555 τον οδήγησε σε ανάρτηση στο Facebook, που συγκέντρωσε εκατοντάδες αντιδράσεις και σχόλια

Για την δραματική εμπειρία που βίωσε στον ΕΦΚΑ Αμαρουσίου, είχε μιλήσει στα τέλη Φεβρουαρίου, ο Γιώργος Προβόπουλος στην τελευταία του ανάρτηση στο Facebook.

Ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, που έφυγε σήμερα από τη ζωή στα 74 του χρόνια, με την κίνησή του αυτή στηλίτευσε δημοσίως το επίπεδο της δημόσιας διοίκησης.

Ο Γιώργος Προβόπουλος χαρακτήρισε το επίπεδο δημόσιας διοίκησης «χρονίως πολύ χαμηλό». Παράλληλα όπως διαπίστωσε ο ίδιος, «τα τελευταία χρόνια μια συνεχή υποχώρηση, αφού ελάχιστα έχουν γίνει για να αντιστραφεί η τραγική κατάσταση».

Τι έγραφε στην ανάρτησή του

Όλα ξεκίνησαν αφού ενώ είχε κλείσει ραντεβού με τον οργανισμό μέσω του 1555, έμαθε μετά πως η υπηρεσία αυτή μάλλον δεν λειτουργεί, ή καλύτερα λειτουργεί κάποιες ώρες… και χρειάστηκε να ξανακλείσει το ραντεβού του. Και όλα αυτά «πληρώνοντας το αντίτιμο της αποτυχίας μιας κυβέρνησης που επαίρεται για τις συνεχείς “μεταρρυθμίσεις” της, κάποιες από αυτές εντελώς άστοχες».

Αναλυτικά η ανάρτησή του

«Είχα σήμερα μια τραυματική εμπειρία, από αυτές που ζουν καθημερινά οι Έλληνες, όταν έρχονται σε επαφή με την ευρύτερη δημόσια διοίκηση. Το επίπεδο της δημόσιας διοίκησης της χώρας, όπως όλοι γνωρίζουμε, είναι χρονίως πολύ χαμηλό. Όμως διαπιστώνουμε τα τελευταία χρόνια μια συνεχή υποχώρηση ,αφου ελάχιστα έχουν γίνει για να αντιστραφεί η τραγική κατάσταση. Κάποιες επιτυχείς πρωτοβουλίες, τύπου Πιερρακάκη, δεν στοχεύουν στην αναμόρφωση/αναβαθμιση του επιπέδου της δημόσιας διοίκησης, δηλαδή του πυρήνα της, αλλά στην παράκαμψη της τελευταίας με πρωτοβουλίες τύπου by pass. Ο πρωθυπουργός διετέλεσε στην κυβέρνηση Σαμαρά Υπουργός Δημόσιας Διοίκησης, και γνωρίζει, υποθέτω, τα θέματα. Αν θυμάμαι καλά, επί της δικής του υπουργείας δεν αναλήφθηκε κάποια σοβαρή πρωτοβουλία, που θα μπορούσαμε να την θυμόμαστε εκ των υστέρων ως αξιόλογη. Και μετά από αυτήν την σύντομη εισαγωγή, έρχομαι στην δοκιμασία που βίωσα σήμερα στο κατάστημα του ΕΦΚΑ στο Μαρούσι. Εκεί είχα κλείσει τηλεφωνικά ραντεβού μέσω του 1555 κάποιες εβδομάδες πριν για σήμερα στις 12:00».

«Παρουσιάζομαι λοιπόν στο χώρο υποδοχής λέγοντας στην υπάλληλο ότι έχω ραντεβού. Η κυρία ψάχνει τα χαρτιά της αλλά δεν βρίσκει το όνομα μου. Με ρωτά: πώς κλείσατε το ραντεβού; Της απαντώ μέσω του 1555. Και τι απαντά; Μα αυτό το τηλ. κέντρο δεν δουλεύει,

δεν σας έκλεισε ραντεβού (πρώτο σοκ). Και συνεχίζει. Αυτό το έχει αναλάβει μια ιδιωτική εταιρία και οι κοπέλες που απαντούν στο τηλέφωνο δεν έχουν ιδέα. (δεύτερο σοκ). Υποθέτω ότι όταν εξαγγέλθηκε πανηγυρικά η «καινοτομία» του 1555, ως είθισται στα ελληνικά πολιτικά πράγματα , θα έγινε πολύς θόρυβος και ο αρμόδιος υπουργός θα συνέχαιρε εαυτόν στα κανάλια και στα social media για την φοβερή πρωτοβουλία του αυτή. Με προέτρεψε όμως η κυρία της υποδοχής να κλείσω νέο ραντεβού, πάλι μέσω του 1555, αλλά συγκεκριμένες μέρες και μόνον τα απογεύματα. Ομολογώ δεν κατανόησα γιατί ένα σύστημα που δεν δουλεύει γενικώς ,κάνει τη δουλειά του λίγες ώρες, συγκεκριμένες όμως, την εβδομάδα. Και αναρωτήθηκα: ο Διοικητής του Οργανισμού έχει ελέγξει, ως όφειλε, αν η Υπηρεσία αυτή του 1555 και κατ επέκταση η ιδιωτική εταιρία που αμείβεται πλουσιοπάροχα γι αυτό ,προσφέρει πράγματι την υπηρεσία για την οποία αμείβεται@; ( Σημειώνω ότι οι εταιρίες αυτές, ενώ δεν ανταποκρίνονται επαρκώς στις συμβατικές τους υποχρεώσεις, στις εκλογικές αναμετρήσεις αποδεικνύονται πολύ δραστήριες ,προσφέροντας τις υπηρεσίες τους δωρεάν προς τα πολιτικά πρόσωπα που τις έχουν επιλέξει προηγουμένως να υπηρετήσουν συγκεκριμένες ανάγκες στο χώρο της δημόσιας διοίκησης.) Εδώ με λύπη μου θα προσθέσω ότι οι διοικητές των δημοσίων οργανισμών της χώρας ακόμη επιλέγονται σταθερά με τα συνήθη κομματικά κριτήρια και πολλοί είναι αντικειμενικά ακατάλληλοι. Η επιλογή των διοικήσεων μέσω των λεγόμενων head hunters, μετά από μνημονιακές πιέσεις, λειτουργεί κατά κανόνα ως εξής: οι head hunters, πριν παραδώσουν στην κυβέρνηση μια λίστα με τους υποψήφιους προέδρους των οργανισμών, έχουν πάρει ήδη σαφή κατεύθυνση από τον αρμόδιο Υπουργό για τα πρόσωπα που προκρίνει . Στο τέλος, από την λεγόμενη short list ο Υπουργός επιλέγει έναν εξ αυτών ,που έχει προ επιλέξει φυσικά ο ίδιος. Βεβαίως οι head hunters έχουν και οι ίδιοι ευθύνη γι αυτήν την αδιανόητη ελληνική ευρεσιτεχνία, όμως γιατί να αρνηθούν να κάνουν μια δουλειά «εύκολη», για την οποία αμείβονται άλλωστε πλουσιοπάροχα;

Προσωπικά, έχοντας χάσει μισή μέρα, χωρίς να ολοκληρώσω μια δουλειά που θα μπορούσε να γίνει και με μέιλ, θα ξανα χάσω πολύτιμο χρόνο και πάλι προσεχώς, πληρώνοντας το αντίτιμο της αποτυχίας μιας κυβέρνησης που επαίρεται για τις συνεχείς «μεταρρυθμίσεις» της, κάποιες από αυτές εντελώς άστοχες, όπως πχ η πανεπιστημιακή αστυνομία, που πάντως αντί να στοχεύσουν να πάνε την δημόσια διοίκηση μπροστά, την αφήνουν να χάνει συνεχώς έδαφος, τιμωρώντας τους Έλληνες πολίτες με χαμένο χρόνο, απουσία από τις άλλες επαγγελματικές υποχρεώσεις τους και σπατάλη χρήματος, γιατί η απώλεια χρόνου μεταφράζεται σε απώλεια οικονομικών πόρων και ανάπτυξης. Είναι ακριβώς αυτές οι απίστευτες ολιγωρίες που προξενούν τελικά τις αδιανόητες @συγκρούσεις τραινων με τεράστιες απώλειες ανθρώπινων ζωών, τις εκτεταμένες πυρκαγιές ή το κλείσιμο εθνικών οδών με το πρώτο χιόνι κλπ. Ολα αυτά τα χάλια που βιώνουμε επί σειρά ετών, αδιαμαρτύρητα , δεν δείχνουν χώρα Ευρωπαϊκή αλλά χώρα τριτοκοσμική. Αν η δημόσια διοίκηση δεν ανακόψει αυτόν τον θλιβερό κατήφορο της, πραγματική, γνήσια και διατηρήσιμη ανάπτυξη δεν πρόκειται να δούμε. Κι ας μην καμαρώνουμε για την ταχύτερη τάχα ανάπτυξη έναντι άλλων Ευρωπαϊκών χωρών, γιατί όλοι γνωρίζουμε που οφείλεται. Οφείλεται στα υπεράφθονα και φθηνά μέσα που εξασφαλίζουν στην χώρα οι τεράστιοι πόροι από την ΕΕ τα χρόνια που έρχονται. Τα μεγάλα προβλήματα της χώρας είναι ακόμη εδώ και αναζητούν εναγωνίως λύση: είναι η φθίνουσα πορεία της δημόσιας διοίκησης, το τεράστιο δημόσιο χρέος, που τελευταία μειώνεται ως % επί του ΑΕΠ λόγω υψηλού πληθωρισμού, τα δυσμενέστατα δημογραφικά, η χωλαινουσα λειτουργία κρίσιμων θεσμών, συμπεριλαμβανομένης της δικαιοσύνης, η πολύ χαμηλή ανταγωνιστικότητα, η εξίσου χαμηλή παραγωγικότητα η οποία, μόνον αυτή, αν βελτιωθεί, μπορεί να οδηγήσει σε διατηρήσιμη άνοδο του βιοτικού επιπέδου των πολιτών κλπ. Η βελτίωση του βιοτικού επιπέδου δεν επιτυγχάνεται με κυβερνητική προτροπή προς τις επιχειρήσεις να αυξήσουν τους μισθούς, αλλά με την συνεχή βελτίωση της παραγωγικότητας, όπου όμως η ευθύνη της ίδιας της κυβέρνησης είναι μεγάλη, γιατί οι πολιτικές της είναι εκείνες που μπορούν να πετύχουν μια βιώσιμη άνοδό της. Πρόοδο που δεν την βλέπουμε, στον βαθμό και στην έκταση που απαιτούνται. Επαναπαυόμαστε λοιπόν στους τεράστιους πόρους της ΕΕ, που λειτουργούν όμως πρόσκαιρα, αν και περιορισμένα, αν λάβει κάνεις υπόψη με ποια κριτήρια( συνήθως ταμειακά και μόνον) γίνεται η κατανομή τους.
Έγινα φοβάμαι κουραστικός ,που η σημερινή προσωπική μου ταλαιπωρία έγινε αφορμή να γενικεύσω τις αναφορές μου και να σας ταλαιπωρήσω κι εσάς, όσους τουλάχιστον αντέξατε να διαβάσετε όλο το σχόλιο μου. Γι αυτό και σας ευχαριστώ, που μοιραστήκατε τις αγωνίες μου».


https://www.in.gr/2024/05/28/economy/oikonomikes-eidiseis/giorgos-provopoulos-teleytaia-anartisi-fotia/

Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2024 | 9:33 am


ΜΕΡΑ25 : Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ, ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ. ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙ ΣΟΟΥ ΣΤΟ TIK TOK ΤΟΥ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ.


Ο αγώνας των Παλαιστινίων δεν είναι σόου στο Tik Tok


Δήλωση των συντονιστών της Κεντρικής Επιτροπής του ΜέΡΑ25
Ηρώς Διώτη και Νίκου θεοχαράκη
 

Όταν ξεκίνησε ο νέος γύρος του πολέμου στη Γάζα, πόλεμος ο οποίος σταθερά μετατρέπεται σε επιχείρηση εθνοκάθαρσης και γενοκτονίας από την πλευρά του Ισραήλ, ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε μια θέση πρωτοφανούς στήριξης του Ισραήλ, πρωτοφανούς ακόμα και για τα μέτρα αυτού του νέου ΣΥΡΙΖΑ που δεν έχει καμία σχέση με τα κινήματα και τις αντιστάσεις.

Και συνέχισε να έχει την ίδια θέση στήριξης της γενοκτονίας, την οποία βάπτιζε "άμυνα", ακόμα και όταν οι κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη, στις οποίες πρωταγωνιστούσαν το ΜέΡΑ 25 και άλλες αριστερές δυνάμεις, αναδείκνυαν το έγκλημα που συντελείται.

Σήμερα, υπό το βάρος και της απόφασης του Διεθνούς Δικαστηρίου, που κρίνει τον Νετανιάχου ως ένοχο εγκλημάτων πολέμου και της γενικευμένης διεθνούς κατακραυγής, ο ΣΥΡΙΖΑ ταυτίζεται με την υποκριτική θέση των ΗΠΑ, που κάνουν γενικόλογες ευχές για ειρήνευση, συνεχίζοντας να εξοπλίζουν το Ισραήλ και αναφέρονται στη λύση των δύο κρατών με τρόπο που είναι αδύνατο να επιτευχθεί.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δυστυχώς βαρύνεται και με την στρατιωτική συμμαχία με το Ισραήλ του Νετανιάχου και τη χούντα της Αιγύπτου,

θα έκανε καλά να απολογηθεί για το γεγονός ότι αποκάλεσε "νόμιμη άμυνα" τη δολοφονία δεκάδων χιλιάδων παιδιών και αμάχων αντί να προχωρά στην ύβρη των άνευ ουσίας και άνευ σημασίας επισκέψεων σε άλλες περιοχές της Παλαιστίνης για προεκλογικές σκοπιμότητες.

Ο αγώνας για την Παλαιστίνη, είναι εδώ και δεκαετίες αγώνας για την ανθρωπότητα. Δεν θα τον κάνει και αυτόν σόου στο Tik Tok του ο κύριος Κασσελάκης.

Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2024 | 9:20 am


ΕΝΩΣΗ ΔΩΡΙΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                         ΑΘΗΝΑ 28.05.2024

 Σημαντική η ημερίδα για την προοπτική ανάπτυξης της Δωρίδας από την Ένωση Δωριέων Επιστημόνων (ΕΔΕΠ)

Με σημαντικά ενδιαφέροντα θέματα πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην Αθήνα χθες Δευτέρα στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ, η Ημερίδα της Ένωσης Δωριέων Επιστημόνων (ΕΔΕΠ) με θέμα “Δωρίδα, Αναπτυξιακή Προοπτική”.

Τον συντονισμό της Ημερίδας, την παρουσίαση των εισηγητών και τον σχολιασμό είχε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΠ καθηγητής Πανεπιστημίου Αθήνας Δημήτρης Παναγιωτόπουλος.

Ευχαρίστησε τους διακεκριμένους ομιλητές καθώς και όλους όσους παραβρέθηκαν και παρακολούθησαν την Ημερίδα, και ευχήθηκε όλοι μαζί πολίτες και φορείς της Δωρίδας να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε να δώσουμε την προοπτική και την ανάπτυξη της Δωρίδας μας που της αξίζει.

Χαιρετισμό έκανε εκ μέρους του Δήμου Δωρίδας ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γρηγόρης Αλεξανδρής, τονίζοντας τη σημασία της Ημερίδας για τη δημιουργία θετικών αναπτυξιακών προτάσεων που θα βοηθήσουν και το Δήμο στην υλοποίησή τους στο μέτρο του εφικτού. Άλλωστε η ΕΔΕΠ είναι επιστημονικός συνεργάτης του Δήμου.

Τα θέματα που ανέπτυξαν οι ομιλητές ήταν :

·        «Οι προοπτικές του ορεινού τουρισμού στο Δήμο Δωρίδος»  από τον  Κώστα Κατσιγιάννη, Πολιτικό Μηχανικό ΕΜΠ, π. Γενικό Διευθυντή του ΕΟΤ

·        «Ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της ορεινής Δωρίδας» από τον Μιλτιάδη Κατσαρό, Επίκουρο Καθηγητή Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ΕΜΠ

·        «Αναπτυξιακά Χρηματοδοτικά Εργαλεία για Δήμους και Περιφέρειες» από τον Μιχάλη Δρίτσα Μηχανολόγο Μηχανικό ΕΜΠ, MSc, ΜΒΑ, Στέλεχος Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, ΜΟΔ  ΑΕ.

 

Ολόκληρες οι εισηγήσεις-ομιλίες θα αναρτηθούν στο διαδίκτυο και στην ιστοσελίδα της ΕΔΕΠ για όσους πολίτες και φορείς ενδιαφέρονται.

 

Στην ημερίδα παρεμβάσεις-τοποθετήσεις για διάφορα κρίσιμα και επίκαιρα θέματα έκαναν από αυτούς που την παρακολούθησαν ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Βορειοδυτικής Δωρίδας  Στέλιος Τσιώρης, ο π.Πρόεδρος της Αδελφότητας Λευδιωτών Μάκης Κυριανάκης, ο π. Πρόεδρος της Δωρικής Αδελφότητας Κώστας Λιάπης και ο Αντιπρόεδρος της ΕΔΕΠ, π.Αντιδήμαρχος Δωρίδας Κώστας Αντωνόπουλος.

Τέλος ο Γραμματέας της ΕΔΕΠ Γιώργος Παπαθανασίου παρουσίασε επιγραμματικά τα πεπραγμένα της ΕΔΕΠ την περσινή χρονιά 2023 καθώς και τις δραστηριότητές της που έχει προγραμματίσει για το 2024 όπου πολλές έχουν ήδη δρομολογηθεί από το 2023, αναφέροντας συγκεκριμένα:

1. Ενέργειες και δράσεις σχετικά με την επιχειρούμενη εγκατάσταση του Φωτοβολταϊκού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 279.992 MW στη θέση «Μαλανδρίνο» . Συγκεκριμένα:

1.1. Συμμετοχή στην κινητοποίηση διαμαρτυρίας των κατοίκων Λιδωρικίου, Μαλανδρίνου, Αμυγδαλιάς και λοιπών Κοινοτήτων του Δήμου Δωρίδος

1.2. Πραγματοποίηση των πρώτων ενεργειών για την υλοποίηση της πρότασης αξιοποίησης και συνδυασμού ενεργού και  σχολάζοντος κεφαλαίου της Δωρίδας με τη δημιουργία του κατάλληλου Φορέα ανάληψης της Οργάνωσης, Διοίκησης και Διαχείρισης.

1.3. Συμμετοχή στην ενημερωτική Ημερίδα «ΑΠΕ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΗ ΔΩΡΙΔΑ» που έγινε την 17/2/24 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δήμου Δωρίδος στο Λιδωρίκι

1.4. Ανάθεση σχετικής υποστηρικτικής προς την Κίνηση γνωμοδότησης, η οποία επιχορηγήθηκε από τον Πρόεδρο της ΕΔΕΠ Δημήτρη Παναγιωτόπουλο

1.5. Προγραμματισμός διενέργειας εκδήλωσης στο Μαλανδρίνο το Σάββατο 22/6 /24 με βασικό θέμα : «ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΟΥ ΜΟΡΝΟΥ- ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ- ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ».

2. Βράβευση από την ΕΔΕΠ σε ειδικές τελετές των αποφοίτων των τριών Λυκείων της Δωρίδας (Λιδωρικίου, Ερατεινής και Ευπαλίου) που εισήχθησαν   σε Α.Ε.Ι, κατά τις ακαδημαϊκές περιόδους 2022- 23 και 2023-24

3. Προγραμματισμός  διενέργειας σεμιναρίων  προληπτικής Υγιεινής στη Δωρίδα από το μέλος της ΕΔΕΠ συνταξιούχο Ιατρό κ. Μαρία Φακάλου

4. Πραγματοποίηση συνεργασίας με τον Καθηγητή Σεισμολογίας Ευθύμιο Λέκκα για διοργάνωση   σχετικών με την προστασία  από τους  σεισμούς ενημερωτικών επισκέψεων στα σχολεία της Δωρίδας.

5. Δρομολόγηση σύναψης Συμφωνιών συνεργασίας  με Πανεπιστήμια (Γεωπονικό κλπ)

6. Έκδοση Επιστημονικού Περιοδικού της ΕΔΕΠ , το οποίο θα φέρει τον τίτλο «ΔΩΡΙΕΙΣ»

7. Δρομολόγηση των ενεργειών ίδρυσης της «Δωρικής Ακαδημίας Τεχνών, Πολιτισμού και Ανάπτυξης» στο Μαλανδρίνο.

8. Συμμετοχή μελών του Δ.Σ  με αρθρογραφία και επιστημονικές  δημοσιεύσεις στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο της Δωρίδας

9. Παρακολούθηση ή/και συμμετοχή , όπου υπήρξε δυνατότητα, σε διάφορα επί μέρους θέματα  , που επίσης απασχόλησαν το Δ.Σ., ενδεικτικά:

9.1. Παρακολούθηση των προτάσεων της ΕΔΕΠ για δράσεις και έρευνες, που υιοθετήθηκαν από την Επιτροπή Δωρίδα '21, και εγκρίθηκε η χρηματοδότηση τους από τον Δήμο Δωρίδος.

9.2 Παρακολούθηση του έργου διάνοιξης του ιστορικού μονοπατιού ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ –ΑΜΦΙΣΣΑΣ, στο πλαίσιο του προγραμματιζόμενου Εορτασμού το 2026.

Σημείωση: Στο σχέδιο έργων και δράσεων που εκπονήθηκε από το Δ.Σ. της ΕΔΕΠ , περιλαμβάνονται και τα πιο κάτω η ενασχόληση με τα οποία θα εξαρτηθεί από την περαιτέρω  σχετική δυνατότητα των μελών του Δ.Σ., δεδομένου ότι έχουν προτεραιότητα τα ήδη σε εξέλιξη έργα, καθώς   και από το ενδιαφέρον για υποστήριξη από τα  λοιπά μέλη και φίλους της ΕΔΕΠ , των οποίων η συμμετοχή και συμβολή τους είναι επιθυμητή και αναγκαία.

Ø Σχεδιασμός ,  μελέτη και υποβολή προτάσεων για  το έργο « Η Τουριστική προβολή της Δωρίδας» 

Ø Συγκρότηση Ομάδων Επιστημόνων με συγκεκριμένες δεξιότητες, για να προσφέρουν χρηστικό έργο επί θεμάτων που αφορούν τη Δωρίδα.

Ø Ανακίνηση του θέματος των Αντισταθμιστικών Οφελών της Λίμνης Μόρνου

Ø Ανέγερση Μνημείου πεσόντων Δωριέων στον κήπο του Μεσολογγίου

Ø Ανάδειξη του χώρου όπου ήταν το σπίτι του Μακρυγιάννη στο Αβορίτι Κροκυλίου

Ø Μελέτη ανάδειξης των πέτρινων γεφυριών της Δωρίδας

 

 

 

 

Βερανζέρου 4, 10677, ΑΘΗΝΑ Τηλ.: 210 3810329,  

Ε-mail: edep@doriep.g και  gpap1944@gmail.c

Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2024 | 9:10 am


ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟΣ! Ο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ "ΓΚΡΕΜΙΣΕ" ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ...

Marka2
Συγκλονιστικος ο Ευάγγελος Μυτιληναιος, τάραξε με όσα είπε τους παριστάμενους στο ΣΕΒ Ο κατ εξοχήν άνθρωπος της ενέργειας αποδομησε όσα ακούτε από τον Μητσοτακη και ευρωπαίους για την πράσινη ενέργεια και μιλησε με ειλικρίνεια για το εγκλημα της Ευρώπης με τη Ρωσία

Δημοσιεύθηκε στις 28 May 2024 | 9:31 am


"ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΤΩΝ 400.000 ΣΤΟ ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ;;"


Γιάννης Παπουτσάνης
Τα 40.000 ευρω πρόστιμο που επιβλήθηκε στην κύρια Ασημακοπούλου, για την υποκλοπή των προσωπικών δεδομένων εκλογέων, αντιλαμβάνομαι ότι θα τα πληρώσει (δεν έχω λόγο να πιστεύω το αντίθετο) η ίδια.Τα 400.000 που επιβλήθηκαν στο υπουργείο Εσωτερικών θα είχατε την καλοσύνη να με ενημερώσετε ποιος θα τα πληρώσει;

Δημοσιεύθηκε στις 28 May 2024 | 9:30 am


«ΈΚΑΨΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ»: ΣΦΑΓΗ ΑΜΑΧΩΝ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟ ΣΤΗ ΡΑΦΑ

Πηγή: ΕφΣυν

Δεκάδες νεκροί και τραυματίες • Η Διεθνής Αμνηστία ζητά από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο έρευνα για «εγκλήματα πολέμου» •

Το Ισραήλ διέπραξε μεγάλη σφαγή αμάχων βομβαρδίζοντας προσφυγικό καταυλισμό κοντά στη Ράφα, στη νότια Λωρίδα της Γάζας, σκοτώνοντας τουλάχιστον 40 ανθρώπους και τραυματίζοντας σοβαρά δεκάδες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε υποστελεχωμένα ιατρικά κέντρα -που δεν έχουν τη δυνατότητα να περιθάλψουν όλους τους ασθενείς. 

Ο βομβαρδισμός προκάλεσε μεγάλη πυρκαγιά που κατέστρεψε τον προσφυγικό καταυλισμό. «Έκαψαν ανθρώπους ζωντανούς. Έκαψαν ένα ολόκληρο τετράγωνο στο Τελ αλ-Σουλτάν», είπε ένας επιζών στο Al Jazeera.

Ο ισραηλινός στρατός παραδέχεται την επίθεση αλλά υποστηρίζει πως έπληξε συγκρότημα όπου δρούσαν «σημαντικοί τρομοκράτες», διαμηνύοντας πως είχε βάλει στο στόχαστρο δύο υψηλόβαθμα στελέχη της Χαμάς που είναι πλέον νεκρά. Ωστόσο η περιοχή ήταν προκαθορισμένη ζώνη ασφαλείας και ήταν γνωστό πως κατοικούν πρόσφυγες και εκτοπισμένες οικογένειες – γεγονός που δεν απέτρεψε την ισραηλινή θηριωδία.

Φρικιαστικά βίντεο με καμένα, νεκρά παιδιά κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, φανερώνοντας τα εγκλήματα που διαπράχθησαν. Σε ένα βίντεο, άνδρας ουρλιάζει και δείχνει στους διασώστες το σώμα ενός ακρωτηριασμένου και ακέφαλου παιδιού. Δεκάδες απανθρακωμένα και λιωμένα πτώματα στο έδαφος, ανάμεσα στα ερείπια, γυναίκες που ουρλιάζουν, νοσοκόμοι να τρέμουν, ενώ οι φλόγες τυλίγουν τη σκηνή της πόλης Τελ αλ-Σουλτάν, στα βορειοδυτικά της Ράφα. Στην πόλη έχουν καταφύγει 700 χιλιάδες πρόσφυγες πολέμου, ενώ βομβαρδισμοί αναφέρθηκαν και σε άλλες περιοχές της Ράφα χθες
«Τα περισσότερα πτώματα απανθρακώθηκαν και κάηκαν», σχολίασε ο δρ Mohammed al-Mughayyir, επικεφαλής των ομάδων Πολιτικής Άμυνας. «Αυτή η φρικιαστική σφαγή που διαπράχθηκε από την ισραηλινή κατοχή αποτελεί πρόκληση για όλους τους διεθνείς θεσμούς και τη διεθνή νομιμότητα», υπογράμμισε η προεδρία της Παλαιστινιακής Αρχής σε ανακοίνωσή της, καταγγέλλοντας πως ο ισραηλινός στρατός «έβαλε στο στόχαστρο εσκεμμένα» τον καταυλισμό εκτοπισμένων Μπαρκάσατ, τον οποίο διαχειρίζεται το Γραφείο Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (UNRWA) και βρίσκεται βορειοδυτικά της Ράφα. 

Η Χαμάς κάλεσε το βράδυ της Κυριακής προς Δευτέρα τους Παλαιστίνιους να «σηκωθούν», να βγουν στους δρόμους να κάνουν «πορεία οργής» μετά τη «σφαγή» που  διέπραξε ο ισραηλινός στρατός. 

Όλα αυτά συνέβησαν δύο ημέρες αφότου το Διεθνές Δικαστήριο διέταξε να σταματήσει κάθε ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση που θα μπορούσε να βλάψει άμαχο πληθυσμό. Το Ισραήλ συνεχίζει την στρατιωτική δράση παρά την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου με την οποία του ζητήθηκε να σταματήσει αμέσως, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της Εξωτερικής Πολιτικής της Ε.Ε. Ζοζέπ Μπορέλ. Η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου πρέπει να εφαρμοστεί, σημείωσε ο Μπορέλ ενόψει του συμβουλίου υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε., προσθέτοντας ότι θα εργαστεί επίσης προς την επίτευξη πολιτικής απόφασης για την έναρξη ειδικής αποστολής συνοριακής συνδρομής για τη μεθοριακή διάβαση της Ράφα, η οποία είναι γνωστή ως EUBAM.
Η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου είναι δεσμευτική και πρέπει να γίνει σεβαστή, δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Αναλένα Μπέρμποκ πριν την έναρξη της συνεδρίασης των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες.
Ακόμα, η Διεθνής Αμνηστία καλεί το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο να αρχίσει να διενεργεί έρευνα για «εγκλήματα πολέμου», μετά από τρεις βομβαρδισμούς που έγιναν την 16η Απριλίου στον καταυλισμό προσφύγων Αλ Μαγάζι και τη 19η και 20ή Απριλίου στη Ράφα, στον νότο, σκοτώνοντας 44 αμάχους- ανάμεσά τους 32 παιδιά.

Η Αμνηστία αναφέρει πως ο βομβαρδισμός της 16ης Απριλίου στο Αλ Μαγάζι έπληξε δρόμο όπου έπαιζαν παιδιά, σκοτώνοντας 10 εξ αυτών, ηλικιών μεταξύ 4 και 15 ετών, καθώς και πέντε άνδρες. Την 20ή Απριλίου, βομβαρδισμός κατέστρεψε το σπίτι της οικογένειας Αμπντελάλ στην ανατολική Ράφα, με αποτέλεσμα 20 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους —16 παιδιά και τέσσερις γυναίκες— και να τραυματιστούν άλλα 4 παιδιά.

Την ίδια ώρα, περισσότεροι από 70 διεθνείς οργανισμοί καλούν όλες τις αρχές και τους διεθνείς θεσμούς να κηρύξουν επίσημα λιμό στη Γάζα, ανέφερε σε δήλωση το Euro-Med Human Rights Monitor.

Δημοσιεύθηκε στις 28 May 2024 | 9:23 am


ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ Ο Ν. ΠΛΑΚΙΑΣ! "ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΣΕ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΜΟΥ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ..."

Προπηλακισμό νέων παιδιών, μεταξύ άλλων και της κόρης του, οι οποίοι έκαναν παρέμβαση κατά την ομιλία του πρωθυπουργού στην Κέρκυρα, κατήγγειλε ο Νίκος Πλακιάς, πατέρας των διδύμων κοριτσιών που σκοτώθηκαν στα Τέμπη.
Σε ανάρτησή του αναφέρει ότι η κόρη του, η οποία σπουδάζει στην Κέρκυρα, μαζί με φίλους της και χωρίς την παραμικρή πρόθεση να προκαλέσουν κανέναν, πήγαν να ακούσουν τον πρωθυπουργό και αν μπορούσαν να κάνουν κάποια ερώτηση.

«Μόλις όμως είδανε τις μπλούζες που φορούσαν τα παιδιά τα απομάκρυναν βίαια διώχνοντάς τα με πολύ άσχημο τρόπο και χρησιμοποιώντας σωματική και λεκτική βία πάνω τους» γράφει και καλεί τον πρωθυπουργό να πάρει θέση άμεσα και να οδηγήσετε τα άτομα αυτά από την ασφάλειά του «εκεί που πρέπει και είναι η θέση τους».

«Δεν είναι δυνατόν να μιλάτε για δημοκρατία και να λέτε ότι απεχθάνεστε την βία τον φασισμό και τους τραμπούκους και να έχετε στην φρουρά σας τους χειρότερους του είδους τους. Δεν είναι δυνατόν σε ένα κορίτσι που έχασε τις δίδυμες αδερφές τις και την ξαδέρφη της από κρατική αμέλεια να συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο άντρες τις προσωπικής φρουράς σας» σημειώνει και καλεί όποιον γνωρίζει «τα στοιχεία του (Κύριου) στην φωτογραφία» να τον ενημερώσει ή αν γίνεται να τον φέρει σε επαφή μαζί του.

Δημοσιεύθηκε στις 28 May 2024 | 9:14 am


Η ΜΑΡΙΧΟΥΑΝΑ-ΧΑΣΙΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ!

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

 «Στης Χούντας το αλισβερίσι λεύτερο ήταν το χασίσι, ποτέ ο λαός να μη ξυπνήσει!»

Οι αρχές των ουκροναζί έχουν ήδη αφαιρέσει την κάνναβη από τη λίστα των απαγορευμένων ουσιών και οι αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ στις 16 Αυγούστου 2024.
Τώρα ο κοκαϊνομανής μικρός φύρερ των ουκροναζί... είναι περήφανος!
Μια μεγάλη "δημοκρατική" κατάκτηση που χαροποιεί ιδιαιτέρως τις ΗΠΑ και την αποικία τους, τη λεγόμενη "Ευρωπαϊκή Ένωση".

Η χαρά γι' αυτό το τεράστιο βήμα πολιτισμού της Ουκρανίας διαπερνάει και το ελληνικό πολιτικό που παλεύει εναντίον του Ρωσικού ιμπεριαλισμού...

«Ο κόσμος το 'χει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι!»

Ευτυχώς... διαχρονικά στην -αποικία Ελλάδα... σταθερά με τη "σωστή πλευρά της ιστορίας"... με τους ουκροναζί και σιωναζί!

 
 
Η Σακελλαροπούλου με τους ουκροΝαζί στο Κίεβο, για να μεταφέρει τα σέβη της αποικίας Ελλάδα στον κοκαϊνομανή παλιάτσο και την υποστήριξη του "αγώνα" εναντίον του Ρωσικού ιμπεριαλισμού...   Γιατί δεν πρέπει να ξεχάσουμε την Οδησσό... καμία συγχώρεση στη βρώμικη ελληνόφωνη εμπλοκή!
 
«Τι τρομερή εποχή...
αυτή όπου ηλίθιοι κυβερνούν τυφλούς»
Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, "Βασιλιάς Ληρ" (1609)

✔️ Την συνολική αρθρογραφία στο φιλόξενο "PRESS-GR", βρίσκουμε: ΕΔΩ

Επειδή η φίμωση κι η λογοκρισία από το 4ο Ράιχ είναι σκληρή κι αμείλικτη, ειδικότερα σήμερα με την εθνοκάθαρση στην Παλαιστίνη και θα εντείνεται καθημερινά... όσοι κι όσες θέλουν μπορούν ν' ακολουθούν... 
Για να μην "χαθούμε" θα βρισκόμαστε στο Telegram: ΕΔΩ
Στο "VK": ΕΔΩ

Δημοσιεύθηκε στις 28 May 2024 | 9:06 am


ΑΠΟ ΤΗΝ «ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΟΥ ΧΑΒΙΑΡΙΟΥ» ΣΤΗΝ «ΑΝΤΙ-ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ ΔΕΞΙΑ» – Η ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΜΠΛΟΚ


 

Του 

Ηλία Παπαναστασίου

 


   

Ευθύς εξ αρχής θα θέλαμε να 

ξεκαθαρίσουμε την σχετικότητα των όρων που χρησιμοποιούμε. Όπως δεν 

υπάρχει μόνο η «Αριστερά του Χαβιαριού» έτσι και ο «αντισυστημικός πατριωτικός χώρος» όπως αυτοαποκαλείται δεν είναι μόνο ή κυρίως «Δεξιός». Και αν ονομάζεται «ακροδεξιά» από τους δημοσκόπους του συστήματος της Φιλελεύθερης Αστικής Ελίτ, ο όρος δεν μας βρίσκει σύμφωνους όχι μόνο για πολιτικούς αλλά και για κοινωνικούς και ταξικούς λόγους.

 


  

Από πολιτική άποψη η λεγομένη «Ακροδεξιά» όπως την χαρακτηρίζουν οι συστημικοί δημοσιογράφοι, δημοσιολόγοι και δημοσκόποι, προβάλλει έναν εντονότατα πατριωτικό, εθνικοκρατικό και πολλές φορές αντι-ολιγαρχικό λόγο, με σαφή –σε πολλές περιπτώσεις– αντικαπιταλιστικά χαρακτηριστικά. Με χαρακτηριστικό παράδειγμα Πρόεδρο παρόμοιου Κόμματος της Βουλής που κατονόμασε τους Ολιγάρχες με τα ονόματά τους, ταυτόχρονα ο ίδιος καταγγέλλει εντονότατα τους «Καπιταλιστές και Ολιγάρχες» αλλά και την ίδια την Δικαιοσύνη (παρόμοιες καταγγελίες δεν έκαναν οι πλήρους αστικής και μικροαστικής ευγένειας μελιστάλακτοι «αριστεροί/κεντροαριστεροί» του λεγόμενου προοδευτικού χώρου). Θα μπορούσαμε δε να αναφέρουμε πολλά παρόμοια παραδείγματα όπου ο εθνοκρατικός λόγος με έντονα κοινωνικά χαρακτηριστικά και αντι/ολιγαρχική πολεμική είναι εντονότατος. Και εάν παρόμοια τακτική χαρακτηρίζεται «Λαϊκισμός» και «Δημαγωγία» ας θυμηθούμε εάν παρόμοιος λόγος κυριαρχούσε ή όχι και στον ΣΥΡΙΖΑ της περιόδου 2012-15 ή στο ΠΑΣΟΚ της περιόδου 1974-81. Άλλωστε, περιμένουμε να μας διαφωτίσουν οι φωστήρες της συστημικής Δημοσιογραφίας τι εστί «Λαϊκισμός» γιατί με την φόρα που έχουν πάρει και ο Σοσιαλισμός –γι’ αυτούς– θεωρείται λαϊκισμός όπως και οποιαδήποτε κριτική που ασκείται στα πεπραγμένα της Αστικής Ελίτ. Οι κεραυνοί και τα αστροπελέκια περί «Λαϊκισμού» πέφτουν βροχηδόν μόλις κάποιος κάνει κριτική στην Ελίτ και ειδικότερα στην Οικονομική/Κοινωνική Πολιτική της. Δημιουργήθηκε ένας «Υγειονομικός χώρος», μια Buffer Zone (Ανασχετική ζώνη), όπου ο παραβαίνων τα όρια είναι αυθωρεί και παραχρήμα εξοβελιστέος και αποβάλλεται σαν μικρόβιο!



 

   

Εάν λοιπόν ο «αντι/συστημικός λαϊκίστικος» λόγος (όπως τον χαρακτηρίζει η Ελίτ) ή «ο αντισυστημικός εθνοκρατισμός» (όπως τον χαρακτηρίζουμε εμείς) είναι σαφέστατα πιο αντισυστημικός, ριζοσπαστικός, αντι-ολιγαρχικός και οιονεί πιο επαναστατικός από αυτόν της ψοφοδεούς, χορτασμένης από τον καπιταλισμό και παρηκμασμένης σε επίπεδο πολιτισμικής συμπεριφοράς «Κεντρο/Αριστεράς και Αριστεράς» του χαβιαριού και της άνεσης, μένει να εξετάσουμε σε ποια Κοινωνικά στρώματα και Κοινωνικές τάξεις αντιστοιχεί αυτός ο πολιτικός λόγος του Αντι/συστημικού Εθνοκρατισμού και το κυριότερο,

εάν έχει μέλλον. Γιατί «κάτι μας λέει» πως ο λόγος των Αντισυστημικών και Εθνοκρατικών Κομμάτων, αντιστοιχεί σε στρώματα που πριν 4-5 δεκαετίες ανήκαν στην Ιστορική Αριστερά και μετακινήθηκαν «απέναντι». Γιατί όταν μειώνονταν τα ημερομίσθια και οι μισθοί της Γαλλικής Εργατικής Τάξης στην Αυτοκινητοβιομηχανία της Πεζό λόγω της αθρόας μετανάστευσης από τις βορειοαφρικανικές χώρες και οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονταν, οι συνδικαλιστές της CGT –Συνδικάτο του Γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος– τους αποκαλούσαν σχεδόν ρατσιστές ώσπου είδαν και αποείδαν οι εργαζόμενοι και έφυγαν τρέχοντας. Σήμερα, το Γαλλικό Κομμουνιστικό Κόμμα από 23% το 1973 κατέρρευσε στο 2,5-3,5%, ανάλογες δε «θριαμβευτικές προόδους κατάρρευσης» έχει κάνει και το Γαλλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα. Πλέον τα δυο κόμματα, αντιπροσωπεύουν απολειφάδια μικροαστικής διανόησης της κακιάς ώρας, ΛΟΑΤΚΙ παντός καιρού, non-binary Βορείου και Νοτίου Ημισφαίριου συν το απαραίτητο desert από υστερικές φεμινίστριες αλλά και πολιτικά διαταραγμένους «με άποψη».

 


 

Από κοινωνικο/ταξική άποψη, εξετάζοντας ταξικά και κοινωνικά τις αντιπροσωπεύσεις Κοινωνικών Στρωμάτων και Τάξεων των Πολιτικών Κομμάτων, θα πρέπει να αναφερθούμε στην ανάλυση του Ινστιτούτου Ζαν Ζωρές του Γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος για τις εκλογές του 2022 στην Γαλλία όπου διαπίστωσε πως το 58% της Γαλλικής Εργατικής Τάξης (Classe Ouvrière) ψήφισε Λεπέν. Ανάλογα είχαν ψηφίσει υπέρ της Λεπέν μικροαστικά και φτωχά στρώματα. Παραπλήσια συμπεράσματα έγιναν και για τις εκλογές του 2016 στις ΗΠΑ όπου διαπιστώθηκε πως η πλειοψηφία των Μεσοδυτικών Αγροτικών Πολιτειών αλλά και τεράστια στρώματα της άνεργης και φτωχομεσαίας Εργατικής Τάξης, ψήφισαν το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα του Τραμπ. Αντίθετα, οι ευνοημένες Ανατολική και Δυτική ακτή της αστικής Ελίτ και της συστημικής «διανόησης», Ατλαντικού και Ειρηνικού αντίστοιχα, ψήφισαν Χίλαρι 


(Η ίδια μάλιστα αποκαλούσε ανερυθρίαστα τους φτωχούς «αξιοθρήνητους» –
deplorables– όμως διέθετε θαυμάστριες στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Θεσσαλονίκη!).


 

 

Όπως διαπιστώνεται, υπάρχει αφύπνιση των «αφανών» στρωμάτων, «παραμελημένων» από τους συστημικούς δημοσκόπους, δηλαδή μεγάλων λαϊκών στρωμάτων στην Ευρώπη και στην Ελλάδα τα οποία ψηφίζουν υπέρ των αντι/συστημικών Εθνοκρατικών κομμάτων. Παρατηρείται καταφανώς μια «Μεγάλη αντιστροφή των Κοινωνικών Μπλοκ». Αυτό σημαίνει μετακίνηση του μπλοκ των λαϊκών στρωμάτων που ξεκίνησε τον Μάη του 2012 εκμηδενίζοντας την Κεντρο/Αριστερά του ΠΑΣΟΚ, κατεβάζοντάς το από το 44% (2009) στο 4,6% (2015) και συνεχίστηκε με τις εκλογές του Ιούνη του 2023 εξαϋλώνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ και κατεβάζοντάς τον στο 50% του ποσοστού του το 2015, δηλαδή από το 36,3% (2015) στο 17,83% (Ιούνης 2023).

 

Μετακινούμενο λοιπόν το Κοινωνικό Μπλοκ λαϊκών στρωμάτων της Κεντροαριστεράς/Αριστεράς σε μεγάλο βαθμό στα κόμματα της Αντι/συστημικής Εθνικο/Κρατικής πλευράς, αλλάζει τελείως το Κοινωνικο/Ταξικό Πρόσημο της «Αριστεράς» και της «Αντισυστημικής Εθνοκρατικής» παράταξης. Τα «Αριστερά» Κόμματα διατηρούν το ψευδεπίγραφο πρόσημο της Κεντρο/Αριστεράς ενώ κοινωνικά/ταξικά αντιπροσωπεύουν τους προνομιούχους του συστήματος. Αντίστοιχα, τα λαϊκά στρώματα «μετακομίζουν» από την «Αριστερά» στα Αντισυστημικά Εθνοκρατικά Κόμματα και τα οποία είναι αριστερότερα από κοινωνική και ταξική άποψη από τα παραδοσιακά «Αριστερά» κόμματα, επίσης δε τα Εθνοκρατικά κόμματα, πλέον,  αντιπροσωπεύουν, σε μεγάλο βαθμό, τα λαϊκά και εν δυνάμει ριζοσπαστικότερα στρώματα που διεκδικούν κοινωνική δικαιοσύνη, συνδυασμένη με πατριωτισμό.

 

Τα αντι/συστημικά Εθνοκρατικά κόμματα αντιπροσωπεύουν την Κοινωνική/ Πατριωτική Αριστερά μάλλον χωρίς να το έχουν συνειδητοποιήσει ενώ τα (δήθεν) «Αριστερά» κόμματα αντιπροσωπεύουν τους προνομιούχους χωρίς να το έχουν καταλάβει. Μεταβάλλονται σε μια (πρώην) «Αριστερά» που παριστάνει την Αριστερά ενώ τα Εθνοκρατικά κόμματα μεταβάλλονται σε μια Κοινωνική Αριστερά χωρίς να το έχουν κατανοήσει. Η «Αριστερά/Κεντροαριστερά» μένει με τα σύμβολά της εκφράζοντας τους βολεμένους και χορτασμένους ενώ η Αντι/συστημική Εθνοκρατική Παράταξη, μάλλον συκοφαντημένη ως «ακροδεξιά» από τους άθλιους συστημικούς Δημοσκόπους και τις γελοίες αναλύσεις τους, αντιπροσωπεύει κοινωνικά και ταξικά το Αριστερό Φάσμα των λαϊκών και φτωχών τάξεων. Ανέτειλε λοιπόν η Αυγή της Μεγάλης Κοινωνικής/Ταξικής αντιστροφής, δηλαδή της μετακίνησης των Κοινωνικών Μπλοκ και για την οποία μιλούσαν εδώ και χρόνια οι πλέον διορατικοί των πολιτικών και κοινωνικών αναλυτών.


 

 

H «Αριστερά του Χαβιαριού» είναι η μεσοαστική τάξη, τμήματα της αστικής τάξης και μερίδες μικροαστών που μπορούν να φάνε χαβιάρι και απομυζούν τις ανέσεις του καπιταλισμού, η δε Αντισυστημική Εθνοκρατική πλευρά των αντίστοιχων κομμάτων, αντίθετα, ελκύει και συσπειρώνει ολοένα και περισσότερο λαϊκά και φτωχά στρώματα που στιγματίζονται ως «ακροδεξιά» ενώ ανήκαν κάποτε στο Ιστορικό Κοινωνικό μπλοκ της Αριστεράς. Ο πολιτικός και ιδεολογικός κρετινισμός και ηλιθιοποίηση της επίσημης (δήθεν) Αριστεράς αφήνει «εκτός οπτικού πεδίου» τα φτωχά στρώματα, τα κατατάσσει στα «ακροδεξιά στρώματα» (!) και διαρκώς πτύει τόνους σιέλου καταπάνω τους περιφρονώντας τους με ελιτίστικο, ματαιόδοξο και νεοπλουτίστικο τρόπο. Για την «Αριστερά του Σαλονιού» (Α. Παπανδρέου στη Βουλή το 1987) οι φτωχοί και γενικότερα τα λαϊκά στρώματα είναι Terra incognita, μια αληθινή έρημος Σαχάρα στην οποία οι (δήθεν) «Αριστεροί» δεν καταδέχονται να ρίξουν το παραμικρό βλέμμα. Διαθέτουν πολλούς καλοβολεμένους του Συστήματος και εξαιρετικά φιλόδοξους μεσοαστούς νεόπλουτους και μικροαστούς της εγκεφαλικής εξαθλίωσης ώστε να καταλάβουν τον παραμικρό πόνο, την οποιαδήποτε χαραμάδα φτώχειας αυτών των λαϊκών στρωμάτων που θα μπορούσε να εισέλθει στο γελοίο οπτικό τους πεδίο. Δώσε LOATKI+ σε αυτήν την «Αριστερά» και τους πήρες την ψυχή. Εάν δε προσθέσεις και λίγο Ketchup στο σπαγγέτι της «Αντι-Πατριαρχίας, του Μισανδρισμού των Φεμινιστριών «με μπόλικη δόση αποδόμησης του Ανδρικού Φύλου μέσω του αστείου ιδεολογήματος περί «Τοξικής Αρρενωπότητας», δεν τους πήρες απλώς την ψυχή αλλά τους έστειλες κατευθείαν στα μπαράκια να το πανηγυρίσουν.


 

 

Αντίθετα με την «Αριστερά του Χαβιαριού» (Gauche caviar) του ελιτισμού, του σνομπισμού, του ναρκισσισμού, της ματαιοδοξίας και του άκρατου νεοπλουτισμού τρόπων και λεξιλογίου, η Αντισυστημική, Εθνοκρατική και Πατριωτική πλευρά των αντίστοιχων κομμάτων στην Ελλάδα (και όχι μόνο) εκφέρει, αρθρώνει και προτάσσει έναν κατανοητό, λαϊκό στο λεξιλόγιο και λογικότατο στη δομή του πολιτικό λόγο, με λέξεις-καρφιά όπως «Παραγωγή», «Εκμετάλλευση ορυκτού πλούτου», «υψηλές συντάξεις μέσω του ορυκτού πλούτου» φέροντας ως παράδειγμα την εξαιρετικά πετυχημένη «Νορβηγία των συντάξεων» όπου ο ορυκτός πλούτος της απέφερε 1 τρις ευρώ(!) έσοδα στα Ταμεία των Εργαζομένων, «εξασφαλίζοντας τις συντάξεις των Νορβηγών για 2.000 χρόνια» (Απάντηση του πρώην Νορβηγού Πρωθυπουργού στις καταγέλαστες προτάσεις ξένων αργυρώνητων δημοσιογράφων περί «εκμετάλλευσης» του 1 τρις στο Χρηματιστήριο).


 

 

Παράλληλα τα αντισυστημικά, εθνοκρατικά κόμματα καταφέρονται οξύτατα κατά της Παγκοσμιοποίησης, των ΛΟΑΤΚΙ, της γενικότερης παρακμής των αξιών και ειδικότερα της οικογένειας και όλα τα παραπάνω με προβολή της πατρίδας ως έννοια σε περίοπτη θέση.


Τουναντίον, οι λέξεις «Πατρίδα», «πατριωτισμός», «έθνος» κλπ. προκαλούν αλλεργία μέχρι ιδεολογικό παροξυσμό στην «Αριστερά του χαβιαριού», στην «Αριστερά» του «συνωστισμού των προσφύγων στην παραλία της Σμύρνης», στην «Αριστερά» της ιδεολογικής επίλυσης του Μακεδονικού προβλήματος με Αμερικανική επίβλεψη και υπαγόρευση αλλά και Γερμανική παρέμβαση λόγω των «υψηλών» πολιτικών των Αμερικανο/Γερμανών στα Δ. Βαλκάνια. Άνθρωπος των Αμερικανών ο Τσίπρας, το «έλυσε» αμερικανοπρεπώς.


 

 

Πώς όμως να υπερασπιστούν την οικογένεια οι «Αριστεροί του Χαβιαριού» όταν βγάζουν φλύκταινες και μόνο στο άκουσμα των λέξεων «οικογενειακές αξίες» και «οικογένεια» λησμονώντας πως το μοναδικό καταφύγιο απέναντι στο σύστημα που απέμεινε στον φτωχό και τον λαϊκό άνθρωπο είναι η οικογένεια. Πώς να υπερασπιστούν τις διαχρονικές αξίες του ελληνικού λαού όταν ο Νεόπλουτος και κατά δήλωσή του «εφοπλιστής» Κασσελάκης λέει κατά λέξη πως «Πρέπει να εγκαταλείψουμε τις παραδοσιακές ελληνικές αξίες από τις οποίες ταλαιπωρηθήκαμε»(!). Σοβαρά, αξιότιμε πρόεδρε του ΣΥΡΙΖΑ; Τις γνωρίζεις αυτές τις αξίες τόσο καλά;


 

 

Πώς να υπερασπιστούν τους Γονείς και ειδικότερα τα δικαιώματα του διαζευγμένου Πατέρα οι «Αριστεροί του Χαβιαριού» όταν υστερίζονται και μόνο ακούγοντας τις λέξεις «πατρότητα», «πατέρας» και γενικότερα στην ιδέα της πλήρους ισότητας δικαιωμάτων των δυο Γονέων. Γι’ αυτούς, το ζευγάρι των ομοφυλόφιλων ανδρών που θέλει να υιοθετήσει παιδιά μέσω της «αγοράς μήτρας», έχει απείρως περισσότερα δικαιώματα από τον φυσικό και φυσιολογικό πατέρα, γι’ αυτό άλλωστε «έψαλλαν και ούρλιαζαν» εν χορώ εναντίον του Νομοσχεδίου περί Συνεπιμέλειας και το οποίο καταψήφισαν, του υποκριτικότατου ΚΚΕ συμπεριλαμβανομένου. Ίσως να ήταν από τα λίγα εξαιρετικά Νομοσχέδια της παρούσας Κυβέρνησης...


 

 

Και πώς να αντισταθούν στην γενικότερη παρακμή αυτής της διαλυμένης, παρηκμασμένης και εκφυλισμένης χώρας, όταν οι ίδιοι αποτελούν την «πρωτοπορία» αυτής της Μεταμοντέρνας Φιλελεύθερης Αστικής Παρακμής;


 

 

Δεν είδαμε ποτέ κάποιον ΣΥΡΙΖΑΙΟ, ΠΑΣΟΚ ή ΝΑΡίτη της κ. Αχτσιόγλου και του κ. Τσακαλώτου να μάχεται για τα δικαιώματα των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα με τόσο φανατισμό όσο μάχονται για τους ΛΟΑΤΚΙ, ούτε είδαμε κάποιον ΣΥΡΙΖΑΙΟ να κόπτεται για τους άστεγους των Μεγάλων Πόλεων και οι οποίοι –για δική τους ατυχία...– είναι όλοι άνδρες άνω των 45-50 ετών... Αντίθετα, τους βλέπουμε ανελλιπώς στις παρελάσεις του Gay Pride, να διαδηλώνουν εναντίον της «Πατριαρχίας του Ιράν», να βεβηλώνουν την Ελληνο-Σερβική φιλία, να αδιαφορούν για τον θρυμματισμό των σχέσεων με την Ρωσία, να αδιαφορούν για την Συρία και γενικότερα, να αποτελούν το «Αριστερό συμπλήρωμα» του Νεοδημοκρατικού Κεντροδεξιού Φιλελευθερισμού του Μητσοτάκη και ο οποίος γνωρίζει άριστα –ευφυέστατος ων...– πως δεν κινδυνεύει από τον Κασσελάκη και το «Κόμμα Κασσελάκη» της Μεταμοντέρνας, «Αριστεράς του Χαβιαριού». Γι’ αυτό και έξυπνα και επιφανειακά «ρίχνει τα βέλη» του στον Κασσελάκη, όχι γιατί κινδυνεύει από αυτόν όπως προείπαμε αλλά γιατί θέλει να φαίνεται πως «κινδυνεύει» ώστε ο Κασσελάκης, που του είναι εύκολος αντίπαλος με τις ανοησίες που σερβίρει σωρηδόν, να υποστεί μάλλον εύκολη ήττα και εάν προχωρήσει σε νέα τετραετία –δυστυχώς, είναι ενδεχόμενο...– να χρησιμοποιήσει ως «Κυβερνητικό Εταίρο» τον πολλαπλά στρυμωγμένο Ανδρουλάκη και τον οποίο ο Μητσοτάκης, όπως φαίνεται, τον «κρατά στο χέρι»...


 

 

Όμως, το βασικότερο πρόβλημα της «Αριστεράς του Χαβιαριού» είναι η έλλειψη κοινωνικής και ταξικής ενσυναίσθησης. Η επαφή τους με τα λαϊκά στρώματα –ιστορικά, ο «προνομιούχος» κοινωνικός χώρος των Αριστερών Κομμάτων γεγονός που δεν συμβαίνει πλέον– είναι από ανύπαρκτη έως μηδαμινή. Αυτό φάνηκε και στα 4,5 χρόνια Κυβερνητικής διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και σήμερα. Ο εκατομμυριούχος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνει πως «Αγόρασα διαμέρισμα 1,8 εκατομμυρίων ευρώ και νιώθω άσχημα που οι σημερινοί νέοι δεν έχουν ανάλογη δυνατότητα». Ομολογουμένως, ανατριχιάσαμε από συγκίνηση όμως θα θέλαμε να ρωτήσουμε τον Στέφανο Κασσελάκη σε ποιους απευθύνεται; Τα ίδια ακούγαμε και από τους Κυβερνητικούς ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ για να μην ξεχνούμε και του ενδόξους ΠΑΣΟΚΟΥΣ του ύστερου, παρακμιακού ΠΑΣΟΚ, κυρίως της περιόδου Σημίτη και ΓΑΠ.


 

 

Εάν λοιπόν κοινωνικά και ταξικά, η «Αριστερά του Χαβιαριού» ετελεύτησε τον βίον εκφράζοντας τους «άνετους και τακτοποιημένους» του Συστήματος, «αγωνιζόμενη» μόνο για τις μειονότητες – ΛΟΑΤΚΙ, Φεμινίστριες και άλλες δημοκρατικές δυνάμεις – και για την «συμπερίληψή» τους στη «Φιλελεύθερη Δημοκρατία της Ελίτ», το κοινωνικο/πολιτικό και ταξικό «παιχνίδι» θα διεξάγεται στο εξής μάλλον από άλλες δυνάμεις. Όσοι δυσαρεστηθούν με τα αναμενόμενα πλέον αποτελέσματα των Ευρωεκλογών στην Ελλάδα και την Ευρώπη, ίσως κατανοήσουν πως το παρόν άρθρο πιθανόν έδωσε ένα «έναυσμα διαλόγου» και έριξε «σπόρο συζήτησης» για ένα κυριολεκτικά κατακλυσμιαίο φαινόμενο, αυτό της «Αντιστροφής των Κοινωνικών Μπλοκ».


 

 

«Ο Βασιλιάς είναι γυμνός» αποκάλυψε ένα αγόρι σε μια πολύ γνωστή ιστορία, όταν όλοι σιωπούσαν και δεν τολμούσαν. Καιρός να κάνουμε το ίδιο για κοινωνικο/πολιτικά και εκλογικά γεγονότα που βλέπουμε και παρατηρούμε με τα μάτια  μας αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε.


 

 

ΥΓ. Προσπαθήσαμε να κάνουμε μια συνοπτική, απλοποιημένη στον λόγο και κατανοητή στα νοήματα «Ταξική Ανάλυση» (Class analysis) και να υποστηρίξουμε σαν πρωτεύον το στοιχείο της Κοινωνίας και της Τάξης και όχι μόνο ή κυρίως της Πολιτικής. Εάν έχουμε να επιλέξουμε μεταξύ ενός «συντηρητικού», «δεξιού» (σύμφωνα με το Ψευδο-Κριτήρια της δημοσιογραφίας της Ελίτ) φτωχού, εργάτη και εργαζόμενου που προτίθεται να ψηφίσει Αντι/συστημικά κόμματα και ενός εκπρόσωπου της Πανεπιστημιακής «διανόησης» ή ενός καλοβολεμένου μεσοαστού/αστού γιατρού και δικηγόρου που παριστάνει τον «Αριστερό» και «μάχεται» υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ, του #MeToo και της «Συμπερίληψης» της Πολιτικής Ορθότητας, προτιμούμε τον πρώτο, δηλαδή τον φτωχό μεροκαματιάρη είτε είναι φτωχός μικρομεσαίος, μισθωτός του Ιδιωτικού Τομέα ή άνεργος και άστεγος. Γιατί ο φτωχός, ασχέτως του «ιδεολογικού κομφούζιου» που πιθανόν να έχει, ταξικά ανήκει στο μοναδικό μπλοκ που προσφέρει προοπτική. Αντίθετα, ο βολεμένος μεσοαστός της «Αριστεράς», είναι αυτός που απομυζά το Σύστημα ζώντας μέσα στην άνεση και ταυτόχρονα διαλαλώντας την Ψευδο/Αριστερή πραμάτειά του για λόγους άκρατου Ναρκισσισμού και ανίατης ματαιοδοξίας. O πρώτος, ο φτωχός και λαϊκός, όταν εξεγερθεί επαναστατεί εναντίον της αθλιότητας στην οποία είναι «βουτηγμένος» μέχρι τον λαιμό ενώ ο δεύτερος που «ονειρεύεται την επανάσταση με το όπλο στο χέρι» σύμφωνα με την Νατάσσα Μποφίλιου του ΚΚΕ, όταν ο κοινωνικός βρασμός φθάσει σε κρίσιμο σημείο, το σκέφτεται, οπισθοχωρεί τρέχοντας και συμβιβάζεται χοροπηδώντας. Ο φτωχός, τι να χάσει; Αυτά που δεν έχει; Ενώ ο καλοβολεμένος της «Αριστεράς του Χαβιαριού» κινδυνεύει να χάσει αυτά με τα οποία είναι «δεμένος» μέχρι τα μύχια της ύπαρξής του δηλαδή τις ανέσεις του καπιταλισμού που χαρούμενος λαμβάνει και βουλιμικά καταναλώνει. Αυτή είναι η θεμελιακή διαφορά μεταξύ φτωχού «δεξιού» που υποφέρει καθημερινά και ενός βολεμένου μεσοαστού «αριστερού» που περνά καλά –δόξα τω θεώ– με το σύστημα το οποίο κατηγορεί νυχθημερόν αλλά είναι κρυφά ερωτευμένος μαζί του θυμίζοντας σχέση «Αγάπης και Μίσους» ενός ζευγαριού που μαλώνει διαρκώς αλλά δεν χωρίζει ποτέ. Άλλωστε, έτσι εύκολα χωρίζεις από τα «καλούδια» του καπιταλισμού, σοβαρά μιλάτε τώρα;


resaltomag.blogspot.com

Δημοσιεύθηκε στις 28 May 2024 | 8:53 am


ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΚΙ ΕΚΕΙ! ΤΟ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ» ΣΤΗΝ ΠΕΛΛΑ...

Προεκλογική εκστρατεία και στην... Έδεσσα πραγματοποιεί το μειονοτικό κόμμα ΚΙΕΦ το οποίο επιδιώκει ετσι να αλιεύσει ψήφους από το ακροατήριο του «Ουράνιου Τόξου» σε μια προσπάθεια να εμφανισθεί ως ο εκπρόσωπος «Εθνικών μειονοτήτων» στην Ελλάδα.


Το ΚΙΕΦ το οποίο προωθεί τον τουρκισμό στην Θράκη και εκφράζει τον σκληροπυρηνικό πυρήνα της μειονότητας υποστηρίζοντας ότι προωθεί τα αιτήματα της «τουρκικής μειονότητας» εδώ και καιρό και με παρασκηνιακές διαβουλεύσεις είχε έρθει σε επαφή με ακτιβιστές στην δυτική Μακεδονία που υποστηρίζουν ότι ανήκουν σε «μακεδονική μειονοτητα» ώστε να υπάρξει κοινή κάθοδος στις εκλογές.

Καθώς αυτές οι προσπάθειες δεν ευοδώθηκαν το ΚΙΕΦ συμπεριέλαβε στην λίστα των υποψηφίων του για τις ευρωεκλογές την Ευγενία Νατσουλίδου της «Μακεδονικής Κίνησης Προώθησης της μητρικής γλώσσας Κρστε Μισιρκοβ». Η σχέση του ΚΙΕΦ με την κ. Νατσουλιδου έχει ξεκινήσει μήνες πριν καθώς πέρυσι είχε παραστεί ως ομιλήτρια στην εκδήλωση για την επέτειο θανάτου του Σαδικ Αχμετ καταθέτοντας και στεφάνι στον τάφο του.

Σε ανάρτηση του το ΚΙΕΦ γνωστοποιεί την επίσκεψη του στην Έδεσσα που ενημερώθηκε όπως αναφέρεται για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η «μακεδονική μειονότητα» στην Ελλάδα.

Και επισημαίνεται ότι η συνεργασία αυτή με τα «μέλη των υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της μακεδονικής μειονότητας, οι οποίοι αγωνίζονται για το δίκαιο και τα δικαιώματα τους όπως και η τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης».

Παρά το γεγονός ότι η προσπαθεια καταγραφής «μακεδονικής μειονότητας» σε εκλογές έχει αποτύχει με τα πενιχρά αποτελέσματα που είχε το Ουράνιο Τόξο ,η επιδίωξη του ΚΙΕΦ και αυτών που το υποστηρίζουν είναι να δημιουργηθεί η εντύπωση «ενότητας» των υποτιθέμενων εθνικών μειονοτήτων στην Ελλάδα .

Πάντως δημιουργεί ερωτηματικά το γεγονός ότι Κόμμα το οποίο κατέρχεται τις εκλογές επικαλείται την ύπαρξη «τουρκικής μειονότητας» κατά παράβαση των προβλέψεων της Συνθήκης της Λωζάννης, αλλά και «μακεδονικής μειονότητας» η οποία όχι μόνο δεν αναγνωρίζεται νομικά αλλά και η Συμφωνία των Πρεσπών έδωσε τέλος σε τέτοιου είδους ισχυρισμούς.

Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν υπάρξει συνεχή δημοσιεύματα και στα κρατικά ΜΜΕ της Τουρκίας που προβάλουν με κάθε τροπο τα προβλήματα της «τουρκικής μειονότητας» της Θράκης ώστε να αποτυπώνονται τα ζητήματα που θέτει σε επίσημο επίπεδο ο τούρκος πρόεδρος Τ. Ερντογαν αλλά και ως μήνυμα στήριξης στο ΚΙΕΦ.

Στο πλαίσιο τέτοιων παράλληλων «δράσεων» στο Πανεπιστήμιο της Ραιδεστού η Ενωση Πανεπιστημίων Θράκης οργανώνει εκδήλωση για την «θρησκευτική ελευθερία στην Βουλγαρία και στην Ελλάδα» με ομιλητές τους ψευδομουφτήδες Κομοτηνής και Ξάνθης Ιμπραήμ Σεριφ και Μουσταφά Τράμπα.

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2024 | 5:00 pm


ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ! Ο (ΥΦΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ) Β. ΣΠΑΝΑΚΗΣ ΕΙΧΕ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ ΔΟΥ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ...

Η προϊσταμένη της ΔΟΥ Χαλκίδας, η οποία συνελήφθη μαζί τον υποδιευθυντή και άλλους τρεις υπαλλήλους της εφορίας για την εμπλοκή τους σε κύκλωμα εκβιασμού επιχειρηματιών της πόλης, φαίνεται πως είχε άριστες… δημόσιες σχέσεις!
Αυτό, αν μη τι άλλο, πιστοποιεί το γεγονός ότι  τον περασμένο Φεβρουάριο είχε βραβευθεί από τον υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Βασίλη Σπανάκη, στο πλαίσιο εκδήλωσης του Τμήματος Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας του Οικονομικού Επιμελητηρίου. Μάλιστα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Επιμελητηρίου στο Facebook, η προϊσταμένη της ΔOY Χαλκίδας βραβεύτηκε «για το σημαντικό έργο που επιτελείται στην εν λόγω Υπηρεσία».

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του eviatop.gr, στη βράβευση της προϊσταμένης της ΔOY Χαλκίδας συμμετείχε η βουλευτής Ευβοίας της ΝΔ, Κωνσταντίνα Καραμπατσώλη, με τη φωτογραφία που συνοδεύει το εν λόγω δημοσίευμα να δείχνει τους τρεις τους να χαμογελάνε πλατιά…

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2024 | 4:52 pm


ΣΤΗΝ ΔΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ! ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ ΣΕ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ, ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ...

Στη σύλληψη επτά ατόμων, 5 εφοριακών και 2 ιδιωτών για υπόθεση διαφθοράς προχώρησαν αστυνομικοί την Τρίτη 21/5, έπειτα από απροειδοποίητο έλεγχο στη ΔΟΥ Χαλκίδας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 13:00, άνδρες της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. (Αδιάφθοροι) ήλεγξαν τόσο τα γραφεία όσο και τα αυτοκίνητα των εφοριακών, και προχώρησαν στη σύλληψη της διευθύντριας, του υποδιευθυντή, 3 υπαλλήλων της ΔΟΥ και 2 ιδιωτών.

Παράλληλα, οι Αρχές προχώρησαν στην κατάσχεση κινητών τηλεφώνων και υπολογιστών, με τους επτά συλληφθέντες να μεταφέρονται στην Αθήνα, καθώς κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης για την τέλεση οικονομικών αδικημάτων.

Η διευθύντρια της ΔΟΥ Χαλκίδας, όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση, φέρεται να ήταν η αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης και εκείνη που φέρεται να λάμβανε τα χρήματα και στη συνέχεια τα διένειμε στα υπόλοιπα μέλη.
Παράλληλα, φέρεται να εξασφάλιζε κατάλληλες πληροφορίες σχετικά με εταιρείες, για τη συνέχιση της εγκληματικής τους δράσης, ενώ επικοινωνούσε με την υποομάδα.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν στα σπίτια των εμπλεκομένων στην υπόθεση ποσό της τάξης των 80.000 ευρώ, όπως και τέσσερα σημειωματάρια από το 2020, στα οποία υπήρχαν σημειώσεις με ονόματα πολιτών και εμπλεκομένων στο κύκλωμα και δίπλα χρηματικά ποσά, από 250 ευρώ έως 11.000 ευρώ.
Ο λογιστής και η διεκπεραιώτρια φέρονται να εντόπιζαν φορολογούμενους με φορολογικές εκκρεμότητες και φέρονται να τους παρέπεμπαν στη διευθύντρια και τους άλλους τέσσερις υπαλλήλους της ΔΟΥ Χαλκίδας.

Ανάμεσα στα θύματα του φερόμενου κυκλώματος ήταν ιδιώτες, επιχειρηματίες, ιδιοκτήτες εργοστασίων και άλλοι που είχαν επιστροφή φόρου.
Αφού τους εντόπιζαν, στη συνέχεια τα μέλη του κυκλώματος φέρονται να τους έλεγαν πως δεν θα την πάρουν αν δεν έδιναν το χρηματικό αντίτιμο που επιθυμούσαν.
Αντίστοιχα μεγάλα χρηματικά ποσά φέρονται να ζητούσαν από πολίτες σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν αποφάσεις προστίμων, τα οποία τα μέλη του κυκλώματος είτε μείωναν είτε δεν επέβαλλαν.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την έφοδο στη ΔΟΥ Χαλκίδας

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση αποτελούμενη από εφοριακούς υπαλλήλους και ιδιώτες – εκβίαζαν επιχειρηματίες σχετικά με φορολογικές εκκρεμότητες για να αποσπούν χρηματικά ποσά.

Συνελήφθησαν -7- μέλη, μεταξύ των οποίων και το αρχηγικό. Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη -6- άτομα. Σε διάστημα τριών μηνών απέσπασαν συνολικά -95.600- ευρώ σε -17- περιπτώσεις. Συνολικά κατασχέθηκαν -88.795- ευρώ, -10- κινητά, σημειώσεις και όπλο.

Πώς δρούσε το κύκλωμα
Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, αποτελούμενη από εφοριακούς υπαλλήλους και ιδιώτες, που δραστηριοποιούνταν σε διευκολύνσεις, πράξεις ή παραλείψεις διαδικασιών, εφοριακής αρμοδιότητας, καθώς και σε εκβιάσεις επιχειρηματιών, προκειμένου να λαμβάνουν χρηματικά ποσά.
Για την αποδόμηση της οργάνωσης πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση χθες, Τρίτη 21 Μαΐου 2024, στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθησαν συνολικά -7- μέλη της, εκ των οποίων -5- υπάλληλοι και -2- ιδιώτες, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα -6- άτομα.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία –κατά περίπτωση- για εγκληματική οργάνωση, δωροληψία υπαλλήλου κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, παράβαση καθήκοντος, εκβίαση και απόπειρα αυτής κατ’ επάγγελμα, δωροδοκία υπαλλήλου κατ’ εξακολούθηση και όπλα.
Προηγήθηκε καταγγελία σε βάρος δύο υπαλλήλων, οι οποίοι, εκμεταλλευόμενοι την ιδιότητά τους, απαιτούσαν και λάμβαναν χρηματικά ποσά, ώστε να μην μπλοκάρουν διαδικασίες επιστροφής χρημάτων σε δικαιούχους.
Στο πλαίσιο της έρευνας, κατά την οποία αξιοποιήθηκαν ειδικές ανακριτικές τεχνικές και στοιχεία που προέκυψαν από την αξιολόγηση και ανάλυση πληροφοριακών και προανακριτικών δεδομένων, προέκυψε η ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης, αποτελούμενη από υπαλλήλους και ιδιώτες (λογιστές – διεκπεραιωτές), ιεραρχικά δομημένης και με διακριτούς ρόλους, καθώς και μιας υποομάδας, αποτελούμενης από δύο μέλη.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε, τουλάχιστον από το Νοέμβριο του 2023, τα μέλη της οργάνωσης προέβαιναν σε διευκολύνσεις, παραλείψεις ή πράξεις διαδικασιών εφοριακής αρμοδιότητας που αντίκειται στα υπηρεσιακά τους καθήκοντα ως υπάλληλοι, καθώς και σε εκβιάσεις επιχειρηματιών, εκμεταλλευόμενοι την ιδιότητά τους, απαιτώντας χρηματικά ποσά ως αντίτιμο, ώστε να διεκπεραιωθούν οι φορολογικές τους εκκρεμότητες.
Όπως προέκυψε, η αρχηγός της οργάνωσης, προϊστάμενη των υπαλλήλων, είχε αναλάβει τον συντονισμό τη λήψη και τη διανομή στα υπόλοιπα μέλη των χρηματικών ποσών. Παράλληλα, εξασφάλιζε κατάλληλες πληροφορίες σχετικά με εταιρείες, για τη συνέχιση της εγκληματικής τους δράσης, ενώ επικοινωνούσε με την υποομάδα.
Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, εντοπίστηκε πολίτης που εισήλθε σε κτήριο Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας (Δ.Ο.Υ.), κρατώντας φάκελο, ο οποίος βρέθηκε στην κατοχή υπαλλήλου και περιείχε το ποσό των -10.000- ευρώ.
Σε επακόλουθες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες, οχήματα, καθώς και στην κατοχή των κατηγορουμένων, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
το συνολικό χρηματικό ποσό των -78.795- ευρώ,
10 κινητές τηλεφωνικές συσκευές,
4 σημειωματάρια με χειρόγραφες σημειώσεις,
πλήθος φωτοαντιγράφων εφοριακών υποθέσεων και
δίκαννο κυνηγετικό όπλο, για το οποίο δεν υπήρχε άδεια κατοχής
Από τις έως τώρα έρευνες, έχουν εξιχνιαστεί -17- περιπτώσεις εκβιασμών, από τις οποίες η οργάνωση αποκόμισε παράνομο όφελος ύψους -95.600- ευρώ, σε διάστημα τριών μηνών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2024 | 7:32 pm


ΜΕΡΑ 25: ΤΟ ΕΣΡ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ


Γραφείο Τύπου

22.05.2024

Το ΕΣΡ προειδοποιεί – Τα κανάλια θα σεβαστούν τον νόμο;

Επιστολή της προέδρου του ΕΣΡ στα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας 
 

Προειδοποιητική επιστολή σε όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς της Αθήνας έστειλε η πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης Ευτέρπη Κουτζαμάνη, με αφορμή την δημόσια καταγγελία της ενωτικής πρωτοβουλίας ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά ως προς την τήρηση της αναλογικότητας στην προβολή των πολιτικών κομμάτων και συνδυασμών ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Η κίνηση - προειδοποίηση της προέδρου του ΕΣΡ είναι θετική όσο και αυτονόητη. Το ερώτημα βέβαια είναι αν οι τηλεοπτικοί σταθμοί θα σεβαστούν τη σαφή αυτή σύσταση, αν θα τηρήσουν τη νομοθεσία και αν θα υπάρξει ουσιαστικός έλεγχος σε περίπτωση μη τήρησης της θεμελιώδους υποχρέωσής τους.

Δείτε εδώ την επιστολή της προέδρου του ΕΣΡ:


Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2024 | 7:25 pm


ΟΙ 63 ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ... «ΣTHΡIZOYME ΤΗ ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ!»

Τους λόγους ανοιχτής στήριξής τους στην Νέα Αριστερά εξηγούν σε κοινό κείμενό τους 63 πρώην Υπουργοί και Βουλευτές, προερχόμενοι στην πλειοψηφία τους από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, εξηγώντας πως «τα καθήκοντα που αναλαμβάνει η Νέα Αριστερά δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν με πληρότητα αν δεν συστρατευθούμε όλες και όλοι, αν δεν προχωρήσει η ανασύνθεση ολόκληρης της Αριστεράς τόσο στη χώρα μας όσο και στην Ε.Ε. και αν δεν εμπεδωθεί ο ειλικρινής προγραμματικός διάλογος με τις άλλες δημοκρατικές δυνάμεις».

Ανάμεσα στις υπογραφές που ξεχωρίζουν είναι αυτές των πρώην Υπουργών και βουλευτών Κώστα Ζουράρι, Γιώργου Πάντζα, Θανάση Παπαχριστόπουλου και Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη, καθώς πολλά από τα στελέχη που συντάσσονται με την Νέα Αριστερά ανήκαν στο παρελθόν στις αριστερόστροφες τάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Αναλυτικά, το κείμενο:
Εν όψει των προσεχών Ευρωπαϊκών εκλογών εξήντα τρείς (63) πρώην βουλευτές, βουλεύτριες, υπουργοί, καλούμε τους αριστερούς και εν γένει προοδευτικούς πολίτες να ενισχύσουν με την ψήφο τους τη ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.
• Γιατί το προγραμματικό πλαίσιο που έχει διαμορφώσει η Νέα Αριστερά και οι προγραμματικές κατευθύνσεις που προβάλλει ανταποκρίνονται με πληρότητα στις δύσκολες απαιτήσεις της περιόδου τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.

• Γιατί η παρουσία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς υπήρξε αυτούς τους λίγους μήνες υποδειγματική. Όχι μόνο δικαίωσε απόλυτα τον σχηματισμό της, αλλά με τις πολιτικές πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις της, τις ομιλίες των στελεχών της εντός και εκτός Βουλής, τις ερωτήσεις και επερωτήσεις της, κατέδειξε τι σημαίνει πολιτική ευστοχία, πολιτική σοβαρότητα και πολιτικό ήθος.

• Γιατί το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς αντανακλά με σαφήνεια την επιτακτική ανάγκη να οικοδομηθεί και να επικρατήσει μια προοπτική που θα θεμελιώνει εκ νέου την Ε.Ε. ως διακρατικό θεσμό ειρήνης,

συμπεριληπτικής δημοκρατίας, ενεργού και ισχυρής κοινωνικής και οικολογικής ευαισθησίας παράλληλα με την προοπτική να επέλθει επιτέλους προοδευτική διέξοδος στη διακυβέρνηση της χώρας. Η καταστροφική κυβέρνηση της ΝΔ πρέπει να ηττηθεί.

• Γιατί εκείνες και εκείνοι που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς έχουν διακριθεί στους χώρους της δραστηριότητάς τους, στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες με την ενεργό και δημιουργική παρουσία, την κατάρτιση, την ανιδιοτέλεια, το ήθος και την αποτελεσματικότητά τους.

Οι υπογράφουσες και οι υπογράφοντες έχουμε κατά καιρούς αναλάβει σημαντικές πολιτικές ευθύνες. Έχουμε θητεύσει στην κυβέρνηση, στο Κοινοβούλιο, στις διοικήσεις δημόσιων οργανισμών, στην τοπική αυτοδιοίκηση. Κρίνουμε ότι είναι επιτακτική η αξιοποίηση αυτής της συλλογικής εμπειρίας και απαραίτητος ο κριτικός αναστοχασμός προκειμένου να επανέλθει η πολιτική στο προσκήνιο και να ανακάμψει ενεργά η ελπίδα ότι οι αναγκαίες ριζικές τομές είναι εφικτές.

Με τη Νέα Αριστερά δυναμικά παρούσα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη σε ρόλο καταλύτη.
Τα καθήκοντα που αναλαμβάνει η Νέα Αριστερά δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν με πληρότητα αν δεν συστρατευθούμε όλες και όλοι, αν δεν προχωρήσει η ανασύνθεση ολόκληρης της Αριστεράς τόσο στη χώρα μας όσο και στην Ε.Ε. και αν δεν εμπεδωθεί ο ειλικρινής προγραμματικός διάλογος με τις άλλες δημοκρατικές δυνάμεις. Όπου τόσο η ανασύνθεση της Αριστεράς όσο ο ειλικρινής προγραμματικός διάλογος δεν μπορεί να στηρίζονται παρά στην ανάπτυξη των κοινωνικών αγώνων και στην ελεύθερη έκφραση των ποικίλων κοινωνικών κινημάτων. Γιατί μόνον τέτοιοι αγώνες και τέτοια κινήματα διαμορφώνουν κοινωνικά αγκυρωμένα αιτήματα και ελέγχουν έμπρακτα τις πολιτικές δυνάμεις που τα υιοθετούν.


Αγαθοπούλου Ειρήνη, Αθανασίου Νάσος, Αλεξόπουλος Απόστολος, Αποστόλου Βαγγέλης, Βαγιωνάκη Βάλια, Βάκη Φωτεινή, Βαρεμένος Γιώργος, Βίτσας Δημήτρης, Βούτσης Νίκος, Γάκης Δημήτρης, Γιαννακάκη Μαρία (υποψ. ευρωβουλεύτρια), Γιαννακίδης Στάθης, Γκιόλας Γιάννης, Δέδες Γιάννης, Δρίτσας Θοδωρής, Ζουράρις Κώστας, Θηβαίος Νίκος, Θραψιανιώτης Μανώλης, Ιγγλέζη Κατερίνα, Καββαδία Αννέτα, Κανελλοπούλου Μαρία, Καραγιαννίδης Χρήστος, Καρασαρλίδου Φρόσω, Καραγιουσούφ Αϊχάν, Καστόρης Αστέριος, Κατριβάνου Βασιλική, Κυρίτσης Γιώργος, Κωστοπαναγιώτου Ηλίας, Μαντάς Χρήστος, Μάρκου Κωνσταντίνος, Μηταφίδης Τριαντάφυλλος, Μιχαλάκης Νίκος, Μπαλαούρας Μάκης, Μπαξεβανάκης Δημήτρης, Μπαλτάς Αριστείδης, Ξυδάκης Νίκος, Ξανθός Ανδρέας, Πάντζας Γιώργος, Παπαδόπουλος Σάκης, Παπαδόπουλος Χριστόφορος, Παπανάτσιου Κατερίνα, Παπαφιλίππου Γιώργος, Παπαχριστόπουλος Θανάσης, Παρασκευόπουλος Νίκος, Πρατσόλης Τάσος, Πάλλης Γιώργος, Πελεγρίνης Θεοδόσης, Ριζούλης Ανδρέας, Ρουπακιώτης Αντώνης, Γαβριήλ Σακελλαρίδης (υποψ.ευρωβουλευτής), Σηφάκης Γιάννης, Σκουρλέτης Πάνος, Σμίας Χρήστος, Σπαρτινός Κώστας, Σταθάκης Γιώργος (υποψ. ευρωβουλευτής), Σταματάκη Ελένη, Σταμπουλή Αφροδίτη, Συρμαλένιος Νίκος, Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος, Φίλης Νίκος (υποψ. ευρωβουλευτής), Φωτάκης Κώστας, Χατζησοφιά Άννα, Χριστοδουλοπούλου Τασία.

Ως γνωστόν η Κ.Ο. της ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ αποτελείται από τους εξής:
Αναγνωστοπούλου Σία, Αχτσιόγλου Έφη, Ηλιόπουλος Νάσος, Κούλογλου Στέλιος (υποψ. ευρωβουλευτής), Παπαδημούλης Δημήτρης (ευρωβουλευτής), Πέρκα Πέτη, ΤζανακόπουλοςΔημήτρης, Τζούφη Μερόπη, Τσακαλώτος Ευκλείδης, Φερχάτ Οζγκιούρ, Φωτίου Θεανώ, Χαρίτσης Αλέξης, Ζεϊμπέκ Χουσεῒν.

Δημοσιεύθηκε στις 21 May 2024 | 5:19 pm


ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ! ΟΤΑΝ Ο Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΑΡΑΠΛΑΝΟΥΣΕ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΣΤΗ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ...

Περιοδεύοντας σήμερα στην Δυτική Μακεδονία ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι βέβαιον ότι θα προσπαθήσει με νέου τύπου κορόνες να παραπλανήσει τους κατοίκους (και ψηφοφόρους της ΝΔ) για τις Πρέσπες. Η καινούργια “καραμέλα” είναι ότι δεν θα προχωρήσει στην κύρωση των τριών μνημονίων της Συμφωνίας. Δυστυχώς για αυτόν όμως υπάρχουν, ακόμη, στην μνήμη όσα έλεγε ακριβώς στα ίδια μέρη πριν γίνει πρωθυπουργός ...
“153 πρόθυμοι βουλευτές επικύρωσαν την τελευταία πράξη μιας μεγάλης εθνικής υποχώρησης. Δεν πρόκειται να απεμπολήσω το δικαίωμα της Ελλάδος να βάλει βέτο στην ενταξιακή διαδικασία των Σκοπίων εφόσον κρίνω ότι δεν εξυπηρετούνται τα εθνικά συμφέροντα” διακήρυσσε καταχειροκροτούμενος στην Σιάτιστα στις 10 Φεβρουαρίου 2019.


Τα ίδια επανέλαβε αυθημερόν και από την Κοζάνη όπου κλείνοντας την αναφορά του στα εθνικά θέματα φρόντισε να αναφερθεί στον παππού του Κυριάκο “που πολέμησε στην Σιάτιστα το 1912 για να παραμείνει η Μακεδονία σε ελληνικά χέρια”. Σήμερα θα τολμήσει άραγε να “υπενθυμίσει” κάτι τέτοιο, έχοντας συμπράξει στο μεταξύ στην παράδοση της Μακεδονίας σε ξένα χέρια;

“Λίγα χιλιόμετρα από εδώ βρίσκεται μια άλλη λίμνη, των Πρεσπών, η οποία είναι πια γνωστή σήμερα στην ελληνική κοινωνία όχι για την απαράμιλλη φυσική της ομορφιά αλλά για την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών” έλεγε κι από την Καστοριά...

«Να μην πάει καμιά ψήφος χαμένη, να μην σπαταληθούν ψήφοι σε μικρά κόμματα τα οποία δε θα έχουν λόγο και ρόλο την επόμενη μέρα. Μην ξεχνάτε ποτέ, ότι εμείς είμαστε η πραγματική πατριωτική παράταξη αυτού του τόπου. Και για το ζήτημα της Μακεδονίας και για το ζήτημα των Πρεσπών, μόνο εμείς δώσαμε πραγματικό αγώνα, με επιχειρήματα και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να απαλύνουμε τις αρνητικές συνέπειες αυτής της κακής συμφωνίας» βροντοφώναζε από την πλατεία Τημενιδών, στην Έδεσσα, στις 24 Μαϊου 2019, λίγα εικοσιτετράωρα πριν από τις πρώτες εθνικές κάλπες εκείνης της χρονιάς.

Διόλου τυχαία είχε κλείσει εκείνη την προεκλογική του εκστρατεία από την ιδιαίτερα ευαίσθητη Φλώρινα. “Είναι μια κακή συμφωνία η οποία προσέβαλε τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων και δεν εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα” τόνιζε ξιφουλκώντας κατά της τότε κυβέρνησης. Κι ακόμη φρόντιζε να επισημάνει ότι “από την πρώτη στιγμή βγήκαμε απέναντι και συγκρουστήκαμε και στην Ευρώπη. Ήμασταν απολύτως ξεκάθαροι ότι η συμφωνία αυτή δεν εξυπηρετεί τα εθνικά μας συμφέροντα. Είμαστε απέναντι σε αυτή τη συμφωνία και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να απαλύνουμε τις αρνητικές της συνέπειες...”

Σήμερα τι θα πει άραγε, στους ίδιους ανθρώπους, ζητώντας (παραπλανητικά πάλι) να τον εμπιστευθούν; Διότι ούτε καν για το “ό,τι περνάει από το χέρι μας για να απαλύνουμε τις αρνητικές της συνέπειες” έχει να παρουσιάσει κάποιο θετικό απολογισμό. Αντιθέτως τώρα εκλιπαρεί για την “πιστή εφαρμογή” μιας συμφωνίας η οποία “πλήγωσε όλους τους Έλληνες”, κατά τα τότε λεγόμενά του...

Ο ΚΟΡΙΟΣ

Δημοσιεύθηκε στις 21 May 2024 | 5:14 pm


€ΜVΟΛΙΑ... ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΕΛΕΓΑΝ ΟΙ "ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΙ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΟΙ", ΟΙ "ΑΡΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ", ΟΙ "ΑΜΟΡΦΩΤΟΙ";

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

"PANORAMA" 15 Μάη 2024 (τίτλος): «ΕΜΒΟΛΙΑ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ. ΟΙ ΞΕΧΑΣΜΕΝΕΣ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ»

(σχόλιο εξωφύλλου): «Έχουν υποφέρει και υποφέρουν από εγκεφαλική ομίχλη, εμβοές, μυοκαρδίτιδα και πολλά άλλα.
Όμως, από την Ιταλία μέχρι τις Ηνωμένες Πολιτείες, τα θύματα των εμβολιασμών Covid παραμένουν "αόρατα".
Δεν υπάρχει σε βάθος έρευνα για την ασφάλεια
» 
 «VACCINI TRE ANNI DOPO. I DIMENTICATI DEGLI EFFETTI AVVERSI» («ΕΜΒΟΛΙΑ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ. ΟΙ ΞΕΧΑΣΜΕΝΕΣ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ»)

Αυτά δεν τα έλεγαν οι "ψεκασμένοι συνωμοσιολόγοι", οι "αρνητές της επιστήμης", οι "αμόρφωτοι"... που κυνηγήθηκαν αγρίως με πραγματικό μίσος από τους "ειδικούς επιστήμονες" με νομοθετημένο "ακαταδίωκτο", τους πολιτικούς όλων των κομμάτων, τα συνδικάτα; Όλοι τους πλασιέ, ιατρικοί επισκέπτες €μVολίων Big Pharma! Ας θυμηθούμε, 21 Μάρτη 2020 Τι κρύβει η θεατρική προβολή θυμάτων κορωνοϊού -και fake news- στο Μπέργκαμο της Ιταλίας;

"PANORAMA" 26 Φλεβάρη 2021: «Η Ιταλία ξαναγεννιέται με ένα λουλούδι.
Εμβολιασμός κατά του Covid 19
»

Βέβαια, τώρα στην Ιταλία είναι σε δικαστική εξέλιξη η δίωξη εναντίον του Περιφερειάρχη της Liguria, Giovanni Toti, για παραποίηση στοιχείων αναφορικά με τους "εμβολιασμούς": Τέθηκε σε κατ' οίκον περιορισμό την Τρίτη και διεξάγεται έρευνα για διαφθορά μαζί με τους επιχειρηματίες Πάολο Εμίλιο Σινιορίνι και Άλντο Σπινέλι,

μεταξύ άλλων...

Ένα γιγάντιο ενιαίο "εθνικό" Μέτωπο: "Κόμμα 3η, 4η, 5η Δόση" και πάμε μέχρι όπου αποφασίσουν οι πραγματικοί κυβερνώντες, το ενιαίο "Κόμμα Μαζικοί €μVολιασμοί -πιστοποιητικό για εργασία & καθημερινότητα"... όπως επιτάσσουν οι πολυεθνικές Big Pharma...  3 Γενάρη 2022, «Εγώ πιστεύω στην επιστήμη»... Ένα από τα πιο ηλίθια πράγματα που έχουν ακουστεί ποτέ σ' αυτούς τους καιρούς...

"Κανένας δεν ξεχνάει, κανένας δεν θα συγχωρεθεί. Κανένας δεν θα γλυτώσει"!

Στην Ελλάδα ποια κόμματα μπουκώνουν οι πολυεθνικές
φαρμακοβιομηχανίες €μVολίων Big Pharma;
 Αγόρασαν μια "πανδημία" κι έναν "πόλεμο"!

Εύστοχη η Ιωάννα Υψηλάντη, τον Φλεβάρη του 2022  Αν η εξουσία σάς ζητήσει να στειρωθείτε, ή να λοβοτομηθείτε, "για το κοινό καλό", θα το κάνετε;

 Περισσότερες δόσεις, περισσότερες λοιμώξεις! Η διαφθορά είναι έγκλημα για όλους...

«Δεν θα μπορέσουν να ψεύδονται αιωνίως.
Θα πρέπει αργά ή γρήγορα να λογοδοτήσουν στη λογική με λογική,
στις ιδέες με ιδέες, στο συναίσθημα με συναίσθημα.
Και τότε θα σιωπήσουν: το κάστρο των εκβιασμών τους.
της βίας και των ψεμάτων θα καταρρεύσει»
Πιέρ Πάολο Παζολίνι

✔️ Την συνολική αρθρογραφία στο φιλόξενο "PRESS-GR", βρίσκουμε: ΕΔΩ

Επειδή η φίμωση κι η λογοκρισία από το 4ο Ράιχ είναι σκληρή κι αμείλικτη, ειδικότερα σήμερα με την εθνοκάθαρση στην Παλαιστίνη και θα εντείνεται καθημερινά... όσοι κι όσες θέλουν μπορούν ν' ακολουθούν... 
Για να μην "χαθούμε" θα βρισκόμαστε στο Telegram: ΕΔΩ
Στο "VK": ΕΔΩ

Δημοσιεύθηκε στις 21 May 2024 | 5:06 pm


ΒΙΝΤΕΟ! ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΓΛΕΙΨΙΜΟ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΗ ΣΤΟΝ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ....


Πεν Νταλαούρα
Δηλώσεις (γλείψιμο) του κ. Γιαννίτση στον Σταϊκούρα. 
Ο Γιαννίτσης, είναι ιδιοκτήτης της εταιρίας catering που δηλητηριάστηκαν 63 παιδιά στη Λαμία. Χθες βράδυ, λίγο πριν τον έλεγχο στις εγκαταστάσεις από τις αρχές, κάηκε η επιχείρηση. Άτυχος άνθρωπος

Δημοσιεύθηκε στις 21 May 2024 | 5:03 pm


ΔΥΟ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ – ΔΥΟ ΚΟΣΜΟΙ. – ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ Η ΥΠΟΤΑΓΗ. 16 ΜΑΗ 1941

Ηταν 16 Μάη 1941, όταν δημοσιεύεται στις εφημερίδες «Εσπερινός Ταχυδρόμος» των Χανιών και «Κρητικά Νέα» του Ηρακλείου, ένα κείμενο που το υπέγραφε ο  δικηγόρος και  βουλευτής του ΚΚΕ Μιλτιάδης Πορφυρογένης.
Σ’ αυτό γινόταν ένα σάλπισμα ενότητας και αγώνα για τη νίκη και το «τσάκισμα του Χιτλερισμού».

Και, όπως συμβαίνει πάντα σε ανάλογες ιστορικές στιγμές υπήρξε ο λαός, με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές, που πολέμησε με κάθε τρόπο τον εισβολέα. Υπήρξαν όμως και κάποια ντόπια καθάρματα που όχι μόνο συνεργάστηκαν με τον κατακτητή, αλλά διέπραξαν τις ίδιες θηριωδίες μ’ αυτόν, απέναντι στον άμαχο κόσμο.

Γι΄ αυτούς τους “δυο κόσμους” θα μιλήσουμε σ’ αυτή μας την ανάρτηση. Και έχει σημασία να κάνουμε τέτοιες αναφορές ειδικά στην σημερινή εποχή που παρουσιάζονται και προβάλλονται απ’ όλα τα αστικά ΜΜΕ κάποιοι τύποι -σαν τον Στάθη Καλύβα και Νίκο Μαραντζίδη– οι οποίοι αυτοπροσδιορίζονται σαν “ιστορικοί μελετητές” και προσπαθούν να ξαναγράψουν την πρόσφατη ιστορία μας στα καλούπια της αστικής τάξης.

Ας δούμε, λοιπόν το άρθρο  του κομμουνιστή Πορφυρογένη το οποίο κινείται στο πλαίσιο του πρώτου ανοικτού γράμματος (2 Νοεμβρίου 1940) με το οποίο ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Νίκος Ζαχαριάδης προέτρεπε τους αγωνιζόμενους Ελληνες «ο κάθε βράχος, η κάθε ρεματιά, το κάθε χωριό, καλύβα με καλύβα, η κάθε πόλη, σπίτι με σπίτι, πρέπει να γίνει φρούριο του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα».

Στην συνέχεια παρακολουθούμε και την στάση που επέλεξε ο αστικός κόσμος της εποχής που σε ένα μεγάλο μέρος του συνεργάστηκε και υπηρέτησε με αφοσίωση τις κατοχικές δυνάμεις.

_________________

Βασιλική ΛάζουΔιδάκτορας Ιστορίας – Hot Doc History

Το άρθρο Πορφυρογένη,

και το διάγγελμα Τζανακάκη απέναντι στην πρόσκληση Τσολάκογλου για υποταγή.

Μάιος 1941: Γερμανοί, Ιταλοί και Βούλγαροι διαμοιράζουν την ηπειρωτική Ελλάδα. Το μόνο ελληνικό έδαφος που παραμένει ελεύθερο, η Κρήτη. Στις 20 Μαΐου αρχίζει και εκεί η μάχη. Λίγες μέρες αργότερα ο βασιλιάς και η «κυβέρνησή» του εγκαταλείπουν το νησί και θέτουν εαυτούς μακράν του εχθρού. Οι λίγοι Βρετανοί, Νεοζηλανδοί και Αυστραλοί που στάλθηκαν για να ανατάξουν άμυνα υποχωρούν για να συνεχίσουν τον αγώνα κατά του Αξονα σε άλλα μέτωπα. Η 5η Μεραρχία των Κρητών δεν επιστρέφει ποτέ στο νησί οργανωμένα.

Και μένει πίσω ο λαός: άντρες, γυναίκες, γέροι και νέοι, βενιζελικοί, λαϊκοί και κομμουνιστές να αγωνιστούν για τις πεζούλες και την ελευθερία τους. Και το κάνουν με όλη τους την ψυχή. Με κάθε μέσο. Εως εκεί που φτάνει η αδάμαστη καρδιά τους και ο πενιχρός τους οπλισμός. Και ας έχει μαζέψει ο Μεταξάς όλα τα όπλα από το 1938.
Ξεθάβονται τα πατρογονικά κειμήλια από τα σεντούκια. Και μαζί με όξινες, τσεκούρια, φτυάρια, ξύλα, ακόμη και με τα χέρια οι Κρητικοί δημιουργούν ένα διαρκές πεδίο μάχης, όπου καραδοκεί ο θάνατος για τον από αέρος εισβολέα.

Σε αυτούς που αγωνίστηκαν υπερασπιζόμενοι τα σπίτια τους και τη γη των προγόνων τους δεν αναγνωρίζεται καν το δικαίωμα αντίστασης. Δεν είναι, βλέπετε, τακτικός στρατός. Απλός λαουτζίκος είναι. Ατακτοι, ανοργάνωτοι (αντάρτες, «συμμορίτες» τους είπαν μετά). Και για τη Νέα Τάξη πραγμάτων οι λαοί δεν αντιστέκονται. Υποτάσσονται. Το μήνυμα σαφές. Αντιστέκεσαι; Τιμωρείσαι.

Αμέσως μετά τη μάχη ξεσπά η εκδικητική μανία των ναζί πάνω στον άμαχο πληθυσμό. Μέχρι το καλοκαίρι του ’41 πάνω από 2.000 Κρητικοί εκτελούνται και δεκάδες χωριά καταστρέφονται.

Γκράδες εναντίον Στούκας Απόσπασμα πολεμικής έκθεσης περιγράφει τη δύσκολη αποστολή του Τάγματος Χανιών, το οποίο με μόλις 90 όπλα Γκρα (γαλλικά όπλα του 1874 τα οποία χρησιμοποίησε ο ελληνικός στρατός έως και τον A’ Παγκόσμιο Πόλεμο) καλούνταν να παρεμποδίσει τυχόν εχθρική απόβαση και να εκκαθαρίσει την πόλη των Χανιών από τους Γερμανούς αλεξιπτωτιστές.

Το Τάγμα Χανιών, ούτινος η Διοίκησις μοι είχεν ανατεθεί παρά της Στρατιωτικής Διοικήσεως Κρήτης από 15 [δυσανάγνωστο] -1941 είχεν ειδικήν αποστολήν διαθέτον μαχίμους παρόντος αξιωματικούς 10, οπλίτας δε ληξαδιούχους 300 περίπου οπλισμένους διά 90 όπλων γκρα μετά 10 φυσιγγίων έκαστος, την επιτήρησιν και παρεμπόδισα/ αποβάσεως από θαλάσσης εχθρικών αγημάτων και την εκκαθάρισα/ της πόλεως Χανιών από τυχόν πίπτοντας αλεξιπτωτιστάς. Προς τούτο το Τάγμα είχε διατάξει την κατάληψη/ επίκειρων σημείων τόσον δια την Α όσον και δια την Β περίπτωσιν.

Ο εχθρός ούτινας τας προθέσεις εγνωρίζομεν την δε ενέργειαν αναμένομεν από πολλών ημερών ενήργη καθημερινώς δις και τρις της ημέρας αναγνωριστικός πτήσεις δι’ ενός ή και δύο αεροπλάνων υπεράνον τόσον της Σούδας όσον και της πόλεως Χανιών και όλων εν γένει των πέριξ σημείων εις α υπήρχον έργα αμυντικά, συγκεντρώσεις υλικών, πυρομαχικών, καυσίμων κ.λπ. Και θέσεις διαφόρων όπλων (αντιαεροπορικών, πυροβολείων, πολυβολείων, επάκτιων, προβολέων κ.λπ). 

Συγχρόνως εβομβάρδιζεν τον λιμένα της Σούδας και τας πέριξ διαφόρους εγκαταστάσεις και θέσεις πάντοτε μεν αλλά από της 20 Απριλίου 1941 δι’ αλλεπαλλήλων κυμάτων αεροπλάνων συνεχώς και αδειαλείπτως δις και τρις της ημέρας. Ολίγας δε ημέρας (4-5) προ της πτώσεως των αλεξιπτωτιστών εβομβάρδιζεν καθ’ εκάστην και την 6ην -7ην πρωινήν ώραν τας θέσεις του αντιαεροπορικού πυροβολικού δια 3-4 κυμάτων αεροπλάνων καθέτου εφορμήσεως.

Ενωμένοι απέναντι  στη φασιστική κτηνωδία

Με άρθρο του στις εφημερίδες «Εσπερινός Ταχυδρόμος» Χανιών και «Κρητικά Νέα» Ηρακλείου στις 16 Μαΐου 1941 ο δικηγόρος και βουλευτής του ΚΚΕ Μιλτιάδης Πορφυρογένης κάνει ένα σάλπισμα ενότητας και αγώνα για τη νίκη και το «τσάκισμα του Χιτλερισμού».

Το άρθρο κινείται στο πλαίσιο του πρώτου ανοικτού γράμματος (2 Νοεμβρίου 1940) με το οποίο ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Νίκος Ζαχαριάδης προέτρεπε τους αγωνιζόμενους Ελληνες «ο κάθε βράχος, η κάθε ρεματιά, το κάθε χωριό, καλύβα με καλύβα, η κάθε πόλη, σπίτι με σπίτι, πρέπει να γίνει φρούριο του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα». Το παραθέτουμε ολόκληρο καθώς καταδεικνύει τη βάση πάνω στην οποία συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία του ΚΚΕ το Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο (ΕΑΜ) που αγκάλιασε πλατιές λαϊκές μάζες και αποτέλεσε ένα ευρύ κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο αντίστασης στους κατακτητές.

***

Ο Χιτλερισμός, γερμανικός και ιταλικός, αφού στη χώρα του στραγγάλισε τις ελευθερίες και τα δικαιώματα του λαού και τον έρριξε σε αφάνταστη δυστυχία και πείνα, ανέλαβε μια πρωτοφανή σε έκταση και ένταση εκστρατεία για να υποδουλώσει ολόκληρο τον κόσμο στο ζυγό της φασιστικής κτηνωδίας και βαρβαρότητας. Η μικρή μας σε έκταση μα μεγάλη σε ζωή και σε αγώνες για τη λευτεριά χώρα, παραδόθηκε ηθικά νικήτρια και όχι νικημένη στα χέρια του καταχτητή. Στην Ακρόπολη του Περικλή και της δημοκρατικής Αθήνας, εκεί όπου ακούστηκαν οι συνταρακτικές, και για σήμερα, εκκλήσεις του Δημοσθένη υπέρ της ελευθερίας, σηκώθηκε το σύμβολο της βαρβαρότητας και της δουλείας, ο αγκυλωτός σταυρός.

Και μένη η Κρήτη… Το νησί όπου και η κάθε πέτρα έχει να διηγηθή για κάποιο αίμα που χύθηκε σε αγώνα για τη λευτεριά, για κάποιο ηρωισμό που του στάθηκε μάρτυρας. Στην καινούργια αυτή φάση του τιτανείου αγώνα της Ελλάδας μας, όπου η Κρήτη γίνεται ο προμαχώνας της ελευθερίας, καθήκον κάθε Ελληνα είναι να σταθή άξιος στρατιώτης του μεγάλου και ιστορικού αυτού αγώνα που οι συνέπειές του για το μέλλον του ελληνικού λαού θάναι τεράστιες.

Το ίδιο καθήκον πέφτει και πάνω στους κομμουνιστές. Είναι τιμή μας που ο φασισμός μας έχει ανακηρύξει του απ’ αριθμ. 1 εχθρό του και που έχουμε ανοιχτές ακόμα τις πληγές που μας έδωσε. Και αν μισήσαμε το φασισμό γιατί οδηγεί την ανθρωπότητα σε βαρβαρότητα χειρότερη από μεσαιωνική, τον μισούμε πιο πολύ τώρα που η βρώμικη μπότα του πατάει σκληρά πάνω στο ματωμένο, το ρημαγμένο σώμα της πατρίδας μας. Στον αγώνα για την άμυνα της Κρήτης που είναι αγώνας για την απελευθέρωση της Ελλάδος, οι κομμουνιστές πρέπει νάνοι στις πρώτες γραμμές. 

Δεν υπάρχουν διαφωνίαι ή επιφυλάξεις, που να μπορούν να τεθούν πάνω από το πρώτο, το κύρια το μοναδικό για σήμερα αυτό καθήκον. Ο καθένας μας πρέπει να είναι ανεπιφύλακτα στο πλευρό της Κυβέρνησης στον αγώνα για την άμυνα της Κρήτης, για το τσάκισμα του Χιτλερισμού, για την απελευθέρωση της Ελλάδος μας. Βλέπουμε την απελευθέρωση της Ελλάδος για το τσάκισμα του
Χιτλερισμού και των πρακτόρων σαν ένα τεράστιο βήμα προς την κοινωνική χειραφέτηση των εργαζομένων, προς την κοινωνική πρόοδο. Και όταν ο Ελληνικός λαός νικήσει και θα νικήση, τότε στους ήρωες του σημερινού αγώνα θα υψώση ένα μνημείο αθάνατο μέσα στους αιώνες: θάναι το ζωντανό μνημείο μιας Ελλάδος λεύτερης, πραγματικά λεύτερης, ανεξάρτητης, πραγματικά ανεξάρτητης, ευτυχισμένης, πραγματικά ευτυχισμένης.

 Ας φιλοδοξήση ο κάθε Ελληνας να βάνη, όπου ταχθεί, από ένα λιθαράκι στο μεγάλο αυτό ζωντανό μνημείο. Ας δόση το παν για να γίνη η Κρήτη, η ανίκητη Κρήτη, το γρανιτένιο θεμέλιο, όπου θα σπάση η Χιτλερική θύελλα και όπου θα οικοδομηθή αύριο το μεγαλύτερο οικοδόμημα της λεύτερης και ευτυχισμένης Ελλάδος. Απαραίχητη προϋπόθεση για την οικοδόμηση αυτού του ιερού καθήκοντος είναι να δημιουργηθή μια πραγματική εθνική ενότητα από όλους τους Έλληνες που τίμια και ειλικρινή ήλθον να συμμετάσχουν στον αγώνα ανεξάρτητα από καταγωγή ή πολιτικά φρονήματα. 

Υποχρέωση όλων μας ντόπιων και ξένων είναι να συμβάλουμε για αυτό παραμερίζοντας διαφορές, πικρίες ή μνησικακίες. Ενωμένοι όλοι σε με τέτοια ιερή ένωση και με τη βοήθεια των μεγάλων Δημοκρατιών της γης θα διατηρήσουμε ακλόνητα την πίστη μας στον τελικό θρίαμβο του δικαίου και ωραίου αγώνα μας. Ας μην ξεχνούμε πως όλοι οι υπόδουλοι Ελληνες με κρυφά σφιγμένες τις γροθιές και με υγρά από τον πόνο μάτια ατενίζουν σε μας με ελπίδες και με εμπιστοσύνη. Ας γίνουμε άξιοι της εμπιστοσύνης τους και ας δικαιώσουμε τις ελπίδες τους,

***

Στο ίδιο πνεύμα και το διάγγελμα (14 Μαΐου 1941) του απόστρατου βενιζελικού υποστράτηγου Εμμανουήλ Τζανακάκη ο οποίος διορίστηκε υπουργός Στρατιωτικών στην κυβέρνηση Εμμ. Τσουδερού και το οποίο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα του Ηρακλείου «Ανόρθωσις», καλώντας τους Κρητικούς να αποδείξουν για άλλη μια φορά ότι: «Η Κρήτη δικαίως θαυμάζεται».

Γνωρίζομεν όλοι ότι μόνον η Κρήτη μας απομένει ελεύθερον έδαφος της αγαπητής μας πατρίδος επί του οποίου δεν επάτησαν ακόμη οι βέβηλοι πόδας των βαρβάρων επιδρομέων αποτελούσαν ήδη τον στίβον του εθνικού αγώνος. Η ιστορία μας διδάσκει ότι οι Κρήτες  γνωρίζουσι να υπερασπίζονται την ελευθερίαν των και δε διστάζουσι να αποθνήσκωσι υπέρ αυτής όπου ταχθώσι, πιστοί εις τα κελεύσματα της Πατρίδος.

Η πεποίθησίς μου αυτή μου δίνει το δικαίωμα να πιστεύω ότι τόσον υμείς οι συμπολίται μου όσον και οι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί και στρατιώται Κρήτες και εκ της άλλης Ελλάδος, ήτις αυτήν την στιγμήν στενάζει υπό το πέλμα του κατακτητού θα με επικουρήσετε εις το έργον μου ως συνεργάτου της Εθνικής κυβερνήσεως και ιδιαιτέρως ως Υπουργού των Στρατιωτικών.

Πίσω στη σκλαβωμένη ηπειρωτική Ελλάδα εκδηλώνονταν οι πρώτες αντιστασιακές πράξεις ενάντια στους καταχτητές. Στην ανακοίνωση του φρούραρχου Αθηνών αμέσως μετά τη λήξη της μάχης της Κρήτης στις 31 Μαΐου 1941 καταγράφεται εκτός από το κατέβασμα της σβάστικας από την Ακρόπολη από τον Μανόλη Γλέζο και τον Απόστολο Σάντα -τότε ακόμη «άγνωστοι δράστες»- και οι αντιδράσεις στα νέα της ηρωικής αντίστασης του Κρητικού λαού ενάντια στους εισβολείς:
Τα γεγονότα εν Κρήτη αι παρά το Διεθνές Δίκαιον διαπραχθείσαι κακοποιήσεις Γερμανών αιχμαλώτων όχι μόνον δεν συζητούνται μετ’ αποστροφής αλλά εις ευρείς κύκλους και μάλιστα μετ’ ευαρεσκείας.

Παραινέσεις ενός δωσίλογου: συμπεριφερθείτε ευγενώς

Σε αντίστιξη με τις εκκλήσεις για ενότητα του αγώνα και σε πλήρη αντίθεση με το λαϊκό αίσθημα ο διορισμένος από τους καταχτητές ως «πρωθυπουργός» Γ. Τσολάκογλου απευθύνει διάγγελμα στους Κρητικούς νουθετώντας τους για τη συμπεριφορά τους απέναντι στους Γερμανούς εισβολείς:

Αγαπητοί Κρήτες επληροφορήθην ότι η συμπεριφορά σας προς αιχμαλώτους Γερμανούς δεν είναι η αρμόζουσα προς τα διεθνή νόμιμα και εις τον πολιτισμόν μας. Οι ανδρείοι πολεμισταί, ως είσθε εσείς, συμπεριφέρονται με καλωσύνην και ευγένειαν προς τους αιχμαλώτους ως όλοι μας συμπεριφέρθήμεν άριστα προς άπαντας τους αιχμαλώτους.

Γνωρίζετε καλώς ότι οι αιχμάλωτοι τυγχάνουν ασυλίας και ιερού σεβασμού ως εκτελούντες το ύψιστον προς την πατρίδα καθήκον των. Επειδή δε εσείς έχετε και το αίσθημα της φιλοξενίας υπεραναπτυγμένον, πρέπει να το επιδείξητε εις τους ανδρείους αντιπάλους με όλην σας την καρδιά. 

Αναλογισθήτε τας βαρείας ευθύνας που αναλαμβάνετε έναντι της ωραίας Κρήτης, έναντι της ιστορίας και έναντι του πολιτισμού μας. Συμπεριφερθήτε ευγενώς. Δεν πρέπει να ξεχωρίσητε σεις, ως μη σεβόμενοι τους αιχμαλώτους.

Ο Τσολάκογλου και οι συνεργάτες του δεν είναι βέβαια τίποτε άλλο από φερέφωνα των Γερμανών καταχτητών.

Ανακοίνωση της ανώτατης διοίκησης του γερμανικού στρατού προς τους κατοίκους της Κρήτης έδινε διαταγές «προς αντεκδίκηση»:

Επληροφορήθην ότι Γερμανοί στρατιώτας οι οποίοι περιήλθον εις χείρας του εχθρού, εκακοποιήθησαν κατά τον αισχρότερον και απανθρωπότερον τρόπον. Ως εκ τούτου εξεδόθη η κάτωθι διαταγή προς αντεκδίκησιν:

1ον) Οποιος διαπράττει προς Γερμανούς αιχμαλώτους αντιθέτως προς το Διεθνές Δίκαιον, θα τιμωρηθή αμειλίκτως και κατά τον ίδιον τρόπον, είτε άνδρας είτε γυναίκα.
2ον) Εάν γίνονται τοιαύτα κακουργήματα πλησίον εις χωριά θα τα κατακαύσωμεν και οι κάτοικοι θα αναλάβουν υπ’ ευθύνη των άλας τας συνέπειας.

3ον) Περί τούτων θα επιφυλαχθούν εις αυτούς και άλλα αυστηρότερα μέτρα ανταμοιβής.

Τυπικοί οι Γερμανοί τήρησαν τον λόγο της «ιπποτικής τους τιμής». Η πινακίδα στην Κάνδανο, η καρέ καρέ εκτέλεση στο Κοντομαρί, τα δεκάδες μνημεία σε σχεδόν κάθε χωριό της Κρήτης θα στέκονται στο διηνεκές αδιάψευστοι μάρτυρες της ναζιστικής θηριωδίαςΕνός βάρβαρου εγκλήματος που παραμένει αδικαίωτο όσο είναι ανοιχτό το θέμα των γερμανικών επανορθώσεων.

Οσο εξακολουθεί η ανιστορική – αντιεπιστημονική προπαγάνδα περί «ιπποτών Γερμανών στρατιωτών» και ντόπιων ατάκτων. Οσο με προκάλυμμα την αυτονόητη ελευθερία του λόγου και τη μη εφαρμογή του «δίκαιου του πολέμου» (που εκείνη την εποχή σήμαινε για τους ναζί μεθοδική – φυλετική εκκαθάριση ή τελική λύση) εκφράζονται και διαδίδονται νεοναζιστικές απόψεις. Οσο οι θύτες προκειμένου να αποφύγουν την πολιτική και ηθική ευθύνη χρηματοδοτούν ιστορικές έρευνες και προγράμματα που κάνουν συμψηφιστική μοιρασιά των ευθυνών με τα θύματα και αλώνουν συνειδήσεις. Γιατί τελικά το ζητούμενο είναι τούτο: να πάψουν οι λαοί να αντιστέκονται σε όποιον επιβουλεύεται την ελευθερία τους. Και να υποταχθούν. Είτε με τα όπλα είτε με άλλα, εξίσου δραστικά μέτρα.

http://vathikokkino.gr

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2024 | 8:45 am


Ιτεα Φωκιδας - Ειδήσεις και Νέα

Σεισμός τώρα στην Ιτέα - Newsbeast.gr

Σεισμός τώρα στην Ιτέα  Newsbeast.gr

Δημοσιεύθηκε στις 22 February 2024 | 10:00 am


Απτά τ' αποτελέσματα! - Η Ώρα της Φωκίδας

Απτά τ' αποτελέσματα!  Η Ώρα της Φωκίδας

Δημοσιεύθηκε στις 22 January 2024 | 10:00 am


Πάμε Camping στον Αγιάννη Ιτέας! - Η Εφημερίδα των Συντακτών

Πάμε Camping στον Αγιάννη Ιτέας!  Η Εφημερίδα των Συντακτών

Δημοσιεύθηκε στις 22 July 2022 | 10:00 am


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Ιτεα Φωκιδας