Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Αιτωλοακαρνανίας   >   Αγρινιο    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Το νέο Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δημόσιων Σχολείων Δήμου Αγρινίου

Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε το νέο Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δημόσιων Σχολείων Δήμου Αγρινίου που προέκυψε από τη Γενική Συνέλευση της 22.04.2024 και συγκροτήθηκε σε σώμα την 15.05.2024, το οποίο αποτελείται από τους κάτωθι:

Πρόεδρος: Αλεξόπουλος Γεώργιος

Αντιπρόεδρος: Ταφιάδης Νικόλαος

Γραμματέας: Τσόλκας Κων/νος

Ταμίας: Κοκκώνη-Αγγελακοπούλου Αλεξάνδρα

Μέλος: Χονδρού Ειρήνη

»Παπαϊωάννου Σπυριδούλα

»Αθανασούλη Βασιλική (Σίσσυ)

»Καρανίκας Σπυρίδων

»Κατσιπάνος Γεώργιος

»Κάππας Ευάγγελος

»Μαυρέλης Απόστολος

Αναπλ. Μέλος :Κόκκα Βασιλική

»Μαυροϊδόγγονα Μαρία

»Βάσσης Βασίλειος

Ελεγκτική Επιτροπή:

Καραγκούνη Μαρία, Αγραφιώτης Γεώργιος και Παπαναστασίου Αθηνά.

Εκπρόσωποι της Ένωσης στις επιτροπές του Δήμου Αγρινίου: στην Επιτροπή Παιδείας ο Αλεξόπουλος Γεώργιος με αναπληρώτρια την Αθανασούλη Βασιλική (Σίσσυ), στην Επιτροπή Α/βάθμιας Εκπαίδευσης ο Ταφιάδης Νικόλαος με αναπληρωτή τον Κατσιπάνο Γεώργιο, στην Επιτροπή Β/θμιας Εκπαίδευσης ο Τσόλκας Κων/νος με αναπληρώτρια την Παπαϊωάννου Σπυριδούλα, στην Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης ο Απόστολος Μαυρέλης με αναπληρωτή τον Καρανίκα Σπυρίδωνα. Εκπρόσωποι της Ένωσης στην Ομοσπονδία Ενώσεων Δυτ. Ελλάδος, λόγω της ικανοποιητικής συμμετοχής των συλλόγων στις εκλογές της Ένωσης, ορίζεται σύσσωμο το Δ.Σ.

Το νεοεκλεγέν Δ.Σ ευχαριστεί και δημόσια το απερχόμενο Δ.Σ και τον Πρόεδρο αυτού κ. Απόστολο Γούναρη, για την πολυετή προσφορά τους στην Ένωση και στο γονεϊκό κίνημα της πόλης μας.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δημόσιων Σχολείων Δήμου Αγρινίου, θα συνεχίσει την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια για την ενεργοποίηση όλων των Συλλόγων Γονέων-Κηδεμόνων σε όλα τα σχολεία του δήμου ή για την ίδρυση εκεί όπου δεν υπάρχουν και θα διεκδικήσει μαζί τους καλύτερες συνθήκες φοίτησης και διαβίωσης όλων των μαθητών, Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του δήμου μας, στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της δημόσιας και δωρεάν Παιδείας και της αληθινής μόρφωσης των παιδιών μας.

Με τιμή

ΤΟ Δ.Σ.

Δημοσιεύθηκε στις 18 May 2024 | 12:15 am


Πως από το χωρίο βρέθηκε στην Γερμανία -Η απίστευτη πορεία ενός Έλληνα μετανάστη(video)

"Όλα δουλεύουν μια χαρά στη Γερμανία, αλλά η Ελλάδα είναι η πατρίδα μου"

Ο Φώτης, ένας 62χρονος άνδρας από το χωριό Άγιος Σπυρίδων της Άρτας, μοιράστηκε μαζί μας την ιστορία του, μια ιστορία μετανάστευσης, προσαρμογής και επιστροφής.

Από μικρός, σε ηλικία 10 ετών, αναγκάστηκε να αφήσει πίσω το χωριό του και να ακολουθήσει τους γονείς του στη Γερμανία, όπου είχαν μεταναστεύσει για να βρουν δουλειά. Τα παιδικά του χρόνια στο χωριό, γεμάτα παιχνίδι στην πλατεία κάτω από τον πλάτανο, έμειναν χαραγμένα στη μνήμη του.

Στη Γερμανία, η αρχή ήταν δύσκολη. Η ξένη γλώσσα και η διαφορετική κουλτούρα δημιούργησαν εμπόδια. Παρόλα αυτά, ο Φώτης όχι μόνο προσαρμόστηκε, αλλά και πέτυχε. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη φιλολογία με ειδικότητα στην ιστορία και βρήκε δουλειά στους γερμανικούς σιδηροδρόμους ως προγραμματιστής. Μιλώντας για τη ζωή στη Γερμανία, ο Φώτης τόνισε την τυπικότητα και την εργατικότητα που απαιτούνται. "Όλα δουλεύουν μια χαρά", σημείωσε, σε αντίθεση με την Ελλάδα.

Παράλληλα, τόνισε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι νέοι μετανάστες, καθώς ένας μισθός δεν είναι πλέον αρκετός για αξιοπρεπή διαβίωση. Συμβούλεψε όσους σκέφτονται να μεταναστεύσουν στη Γερμανία να είναι αποφασισμένοι για σκληρή δουλειά και να προετοιμαστούν για αλλαγή νοοτροπίας, καθώς η τάξη και η πειθαρχία αποτελούν βασικές αξίες στην γερμανική κοινωνία.

Ο Φώτης, αν και προσαρμόστηκε στη Γερμανία, η αγάπη του για την πατρίδα του παραμένει ακλόνητη. Όνειρό του είναι να επιστρέψει στο χωριό του και να περάσει εκεί τα υπόλοιπα χρόνια του. Στις επισκέψεις του στο χωριό, αφιερώνει χρόνο στην μελέτη και την συγγραφή βιβλίων για την ιστορία της περιοχής. Παράλληλα, προτρέπει και άλλους συνταξιούχους που ζουν στο εξωτερικό να επιστρέψουν στην Ελλάδα, εκφράζοντας αισιοδοξία για το μέλλον της χώρας και διακρίνοντας σημάδια προόδου.

Η ιστορία του Φώτη αποτελεί ένα αισιόδοξο παράδειγμα μετανάστευσης και επιστροφής, γεμάτη με δύναμη ψυχής, προσαρμοστικότητα και αγάπη για την πατρίδα.

Δείτε ένα ακόμη υπέροχο αφιέρωμα στο κανάλι Greek Village Life

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2024 | 11:42 pm


Συγκίνησε η εκδήλωση αφιερωμένη στον σπουδαίο Αγρινιώτη συνθέτη Λίνο Κόκοτο,


Η Σχολή Τοπικής Ιστορίας και Πολιτισμού «Αθανάσιος Παλιούρας», παρουσίασε στο Παπαστράτειο Μέγαρο, την Κυριακή 12 Μαΐου 2024, την τελευταία εκδήλωση της περιόδου 2023-2024.

Ήταν μια εκδήλωση αφιερωμένη στον σπουδαίο Αγρινιώτη συνθέτη Λίνο Κόκοτο, ο οποίος τίμησε τους διοργανωτές με την παρουσία του. Η εκδήλωση περιλάμβανε μουσικό μέρος που ετοιμάστηκε από τον Παύλο Μπερμπερίδη και το πενταμελές συγκρότημά του, και συνέντευξη με τον δημιουργό, που επιμελήθηκε ο δημοσιογράφος Νίκος Κανής.

Ακούστηκαν τα γνωστότερα τραγούδια του Λίνου Κόκοτου, των οποίων η πολύ ωραία ερμηνεία από τον Παύλο Μπερμπερίδη και την Κωνσταντίνα Παπαθανασίου, ενθουσίασε τον δημιουργό τους.

Το πολυάριθμο κοινό σιγοτραγούδησε τα τραγούδια και γνώρισε καλύτερα τον συνθέτη, ο οποίος απόλαυσε την εκδήλωση που έγινε προς τιμήν του στην γενέθλια πόλη.

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2024 | 11:33 pm


Η Ανακομιδή Λειψάνων του Αγίου Νικολάου και εορτή Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας

 

Την Ανακομιδή των Λειψάνων του Αγίου Νικολάου, Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας εορτάζει η Εκκλησία μας, την Δευτέρα 20 Μαΐου 2024. Στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας πανηγυρίζουν οι κάτωθι Ιεροί Ναοί, κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:

Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Λουτρού

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου, Αρχιμ. Θεοκλήτου Ράπτη, ο οποίος θα κηρύξει τον θείο λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί η Ακολουθία του Όρθρου και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, μετά θείου κηρύγματος από τον Ιεροκήρυκα, Αρχιμ. Θεολόγο Ντούβαλη.

Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Μεσαρίστης

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Πρωτοπρ. Γεωργίου Τριανταφυλλάκη, ο οποίος θα κηρύξει τον θείο λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί η Ακολουθία του Όρθρου και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, μετά θείου κηρύγματος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Μακρυνείας, Αρχιμ. Σιλουανό Ψιλιά.

Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Παπαδάτου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Ιεροκήρυκος, Αρχιμ. Λαυρεντίου Καρανάσιου, ο οποίος θα κηρύξει τον θείο λόγο.

Ανήμερα της εορτής στην Ακολουθία του Όρθρου και στην πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία θα προεξάρχει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός.

Την ερχομένη Τρίτη 21 Μαΐου 2024 η Εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη των Αγίων Θεοστέπτων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένη. Στην Ιερά Μητρόπολή μας πανηγυρίζουν οι κάτωθι Ιεροί Ναοί, κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:

Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένη Αγρινίου

Την Δευτέρα 20 Μαΐου θα τελεσθεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου, Αρχιμ. Θεοκλήτου Ράπτη, ο οποίος θα κηρύξει τον θείο λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί η Ακολουθία του Όρθρου και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, μετά θείου κηρύγματος από τον Ιεροκήρυκα, Αρχιμ. Λαυρέντιο Καρανάσιο.

Το απόγευμα θα τελεσθεί η Ακολουθία του Μεθέορτου Αρχιερατικού Εσπερινού και η Ιερά Λιτανεία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού.

Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένη Βαρειάς Τριχωνίδος

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Ιεροκήρυκος, Αρχιμ. Παύλου Ντανά, ο οποίος θα κηρύξει τον θείο λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεσθεί η ακολουθία του Όρθρου και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Καλλινίκου Καζαντζή, ο οποίος θα κηρύξει τον θείο λόγο.

Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένη Μαλεσιάδας

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός. Ανήμερα της εορτής θα τελεσθεί η ακολουθία του Όρθρου και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Τον θείο λόγο θα κηρύξει ο Ιεροκήρυξ, Αρχιμ. Παύλος Ντανάς.

Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένη Παλαιομάνινας

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού.

Ανήμερα της εορτής θα τελεσθεί η ακολουθία του Όρθρου και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Πρωτοπρ. Σπυρίδωνος Ράπτη, ο οποίος θα κηρύξει τον θείο λόγο.

Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένη Παπαδατών Μακρυνείας

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Ιεροκήρυκος, Αρχιμ. Λαυρεντίου Καρανάσιου, ο οποίος θα κηρύξει τον θείο λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεσθεί η ακολουθία του Όρθρου και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Αρχιερατικού Επιτρόπου Αγρινίου, Αρχιμ. Νεκταρίου Τριάντη.

Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένη Κουρτελεΐκων Μακρυνείας

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά θείου κηρύγματος. Ανήμερα της εορτής θα τελεσθεί η ακολουθία του Όρθρου και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Των ιερών Ακολουθιών θα προεξάρχει ο Αρχιερατικός Επίτροπος Μακρυνείας, Αρχιμ. Σιλουανός Ψιλιάς.

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2024 | 11:25 pm


Κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας στην Αιτωλοακαρνανία

 

Στο πλαίσιο των επισκέψεων της Νέας Δημοκρατίας, ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, βουλευτής Ηρακλείου  Λευτέρης Αυγενάκης, επισκέφθηκε το Αγρίνιο και το Μεσολόγγι. Στο κλιμάκιο συμμετείχαν οι βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας Κώστας Καραγκούνης και Θανάσης Παπαθανάσης, ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΑΑΤ Γιώργος Στρατάκος, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θανάσης Μαυρομάτης, ο Πρόεδρος Γεώργιος Σακκαρέλης και  στελέχη της ΔΕΕΠ και των δημοτικών τοπικών οργανώσεων του κόμματος, καθώς και υποψήφιοι  ευρωβουλευτές.

Ο κ Αυγενάκης είχε συναντήσεις με εκπροσώπους των αγροτικών φορέων στους οποίους παρουσίασε εκτενώς το πλάνο της Κυβέρνησης για τον πρωτογενή τομέα, τονίζοντας ότι μέχρι το τέλος του έτους στον πρωτογενή τομέα από ΚΑΠ και ΠΑΑ θα καταβληθούν περί τα 2,2 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, προήδρευσε συσκέψεων που οργάνωσαν οι ΔΕΕΠ Αιτωλοακαρνανίας, στο Αγρίνιο και οι ΔΗΜΤΟ Μεσολογγίου και Ναυπάκτου στο Μεσολόγγι. 

Υπογράμμισε ότι οι προτεραιότητες που έχει θέσει το ΥΠΑΑΤ σε σχέση με την ΚΑΠ είναι η δέσμευση του 2% της ΚΑΠ για αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών στον πρωτογενή τομέα, ο περιορισμός και απλοποίηση των οικολογικών σχημάτων και η δυνατότητα μεταφοράς από πυλώνα σε πυλώνα πόρων που μένουν ανεκμετάλλευτοι.

Ο κ. Αυγενάκης αναφέρθηκε και στο νέο Κανονισμό του ΕΛΓΑ υπογραμμίζοντας ότι ο Οργανισμός μετά από 25 χρόνια εισέρχεται σε μια νέα εποχή και κάλεσε τους παραγωγούς να συμμετέχουν στην διαβούλευση που ήδη έχει ξεκινήσει καταθέτοντας τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις τους. Ταυτόχρονα ανακοίνωσε την ίδρυση Αγροτικών Τμημάτων στα Επιμελητήρια, προκειμένου να εισέλθουν οι αγρότες στο επιχειρείν, ενώ κάλεσε τους αγρότες να συμμετάσχουν σε συνεργατικά σχήματα. Σημείωσε ότι το ΥΠΑΑΤ προχωρεί στην κωδικοποίηση της νομοθεσίας για τους συνεταιρισμούς και σύντομα θα καταθέσει προτάσεις για περαιτέρω αλλαγές με στόχο τον εκσυγχρονισμό τους. 

Σχετικά με τον ΟΠΕΚΕΠΕ επανέλαβε ότι στόχος είναι η εξυγίανσή του και λειτουργία του με βάση τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς και διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να καθυστερήσει η καταβολή ενισχύσεων σε κανέναν αγρότη.

Αναφερόμενος στις ευρωεκλογές, ο κ. Αυγενάκης τόνισε: «Το αποτύπωμα της κάλπης των ευρωεκλογών θα κάνει τη ζωή όλων των πολιτών της Ε.Ε. και ιδιαίτερα των αγροτών, πιο εύκολη. Θέλουμε μια Ευρώπη πιο λειτουργική, πιο δυναμική, πιο ευέλικτη, για να μπορεί να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά προς όφελος των αγροτών μας. 

Η Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ε.Ε. για την περίοδο 2023-2027 -έτσι όπως διαμορφώθηκε από την πλειοψηφία των Πρασίνων, των Σοσιαλιστών και της Αριστεράς- είναι επιθετική προς τους αγρότες. Το Ε.Λ.Κ. και η Νέα Δημοκρατία πιστεύουν στην ομαλή πράσινη μετάβαση και στη συνεργασία αγροτικής παραγωγής και περιβάλλοντος. Πρόκειται για ζωτικής σημασίας διαφωνία με δυνάμεις που συμμάχησαν για το σκοπό αυτό. Έχουμε διαφορετική άποψη. Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών είναι σημαντικό και για τους αγρότες μας. Γι’ αυτό δεν  υπάρχουν περιθώρια για χαλαρότητα και πειραματισμούς. Χρειαζόμαστε ισχυρή φωνή. Χρειαζόμαστε ισχυρή Νέα Δημοκρατία».





Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2024 | 6:44 pm


Αγρίνιο :Τυχερή η ηλικιωμένη που εξαπατήθηκε-Αστυνομικοί εξιχνίασαν την απάτη και της επέστρεψαν τα 5000€


Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος άνδρας που αφαίρεσε το χρηματικό ποσό από την παθούσα με το πρόσχημα εμπλοκής του τέκνου της σε τροχαίο ατύχημα

Εξιχνιάσθηκε, μετά από ενδελεχή έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, υπόθεση απάτης, που διαπράχθηκε πριν από μια εβδομάδα, σε βάρος ηλικιωμένης στο Αγρίνιο.

Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη απάτης σε βάρος ενός ημεδαπού άνδρα, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος, στις 10-5-2024 στο Αγρίνιο, επικοινώνησε τηλεφωνικά με ηλικιωμένη γυναίκα και με το πρόσχημα της εμπλοκής της κόρης της, σε σοβαρό ατύχημα, το οποίο χρήζει άμεσης χειρουργικής επέμβασης, απαίτησε χρήματα για να καλυφθούν τα έξοδα του χειρουργείου.

Η ηλικιώμενη πείστηκε από τους ισχυρισμούς του απατεώνα, ο οποίος με έτερο συνεργό του απέσπασαν από την ηλικιωμένη το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ.

Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου ταυτοποίησαν τα στοιχεία του κατηγορούμενου, τον οποίο προσήγαγαν και σε έρευνα που του ενήργησαν βρήκαν στην κατοχή τουκαι κατάσχεσαν 4.950 ευρώ και 770 δολάρια Καναδά.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του κατηγορούμενου θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου, ενώ οι αστυνομικοί απέδωσαν το χρηματικό ποσό των 4.950 ευρώ στην ηλικιωμένη.

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2024 | 5:41 pm


Διακοπές ρεύματος Σάββατο και Κυριακή σε περιοχές του Αγρινίου

 

Λόγω εργασιών του ΔΕΔΔΗΕ στα δίκτυα διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19/5/2024 θα πραγματοποιηθεί διακοπή ρεύματος στις εξής περιοχές του Αγρινίου .

18/5/2024 8:00:00 π.μ- 12:30:00 μμ 
ΘΕΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΙΩΑΝΝΗ ΡΗΓΑΝΑ ΣΤΟ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΔΡΟΜΟ ΠΑΡΑΛΑΓΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΥ

19/5/2024 8:00:00 πμ 10:00:00 πμ
 
ΘΕΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟ ΣΤΙΣ ΟΔΟΥΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΚΙΝΟΠΟΥΛΟΥ, Π.ΜΕΛΑ, ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΟΥ . ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Μ/Σ

19/5/2024 8:00:00 π.μ- 10:30:00 πμ 
ΘΕΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟ ΣΤΟ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΚΡΗΤΙΚΟΣ. ΑΝ/ΣΗ Μ/Σ

19/5/2024 9:30:00 πμ - 11:00:00 πμ
ΘΕΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΙΚΑ. ΑΝΤ/ΣΗ ΣΑΠΙΟΥ ΣΤΥΛΟΥ


Η επανατροφοδότηση θα γίνει χωρίς προειδοποίηση και μπορεί να γίνει πριν την προβλεπόμενη ώρα, για αυτό λοιπόν οι εγκαταστάσεις και τα δίκτυα θα πρέπει να θεωρούνται ότι βρίσκονται συνέχεια υπό τάση.

Για λόγους ασφαλείας απαγορεύεται η προσέγγιση στους αγωγούς ή σε άλλα στοιχεία, έστω και αν βρίσκονται στο έδαφος.

Περισσότερες πληροφορίες για τις περιοχές διακοπής στο site www.deddie.gr

Η ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. είναι η θυγατρική εταιρία της ΔΕΗ Α.Ε. που διαχειρίζεται το Ελληνικό Δίκτυο Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2024 | 3:09 pm


Επίσκεψη κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας στα Ιωάννινα


Στο πλαίσιο των επισκέψεων της Νέας Δημοκρατίας, ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, κλιμάκιο με επικεφαλής τον Υπουργό Ανάπτυξης, βουλευτή Τρικάλων Κώστα Σκρέκα, πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη στα Ιωάννινα. Στο κλιμάκιο συμμετείχαν ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, βουλευτής Ηρακλείου Μάξιμος Σενετάκης, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας Αθανάσιος Κυριαζής, η Πρόεδρος Ελένη Σταμάτη και στελέχη της ΔΕΕΠ Ιωαννίνων και των δημοτικών τοπικών οργανώσεων του κόμματος, καθώς και υποψήφιοι ευρωβουλευτές.

Την πρώτη μέρα, ο κ. Σκρέκας συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη, τον Δήμαρχο Ιωαννιτών Θωμά Μπέγκα και τον Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Σεραφείμ Λιάπη. Σε όλες τις συναντήσεις επισήμανε την έμφαση που δίνει η Κυβέρνηση στην επαναβιομηχάνιση της Ηπείρου και την ένταξη όσο το δυνατόν περισσότερων έργων στον Αναπτυξιακό Νόμο.

Ο κ. Σκρέκας παραβρέθηκε στην εκδήλωση για την υπογραφή της σύμβασης για τη θεμελίωση του νέου σύγχρονου κτηρίου του Ιατροβιολογικού Ινστιτούτου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), στην Πανεπιστημιούπολη Ιωαννίνων. Ένα έργο που, όπως τόνισε, θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της έρευνας και καινοτομίας, ανοίγοντας νέες θέσεις εργασίας και περιορίζοντας το φαινόμενο του brain drain.

Ακολούθως, συνάντησε νέες και νέους μέλη της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ και μέλη της τοπικής ΔΕΕΠ, τους ανθρώπους που αποτελούν την «καρδιά» της Παράταξης.

Τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψης στα Ιωάννινα, ο κ. Σκρέκας επισκέφθηκε τοπικές πτηνοτροφικές μονάδες που στηρίζουν την τοπική κοινωνία με χιλιάδες θέσεις εργασίας και συνολικά την ελληνική οικονομία, υπογραμμίζοντας ότι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με σταθερά βήματα και νέα χρηματοδοτικά εργαλεία ενισχύει ακόμη περισσότερο τη μεταποίηση, μεγεθύνοντας την παραγωγική βάση της χώρας. Συναντήθηκε, επίσης, με μέλη παραγωγικών και επιμελητηριακών φορέων της πόλης.

Στη συνέχεια, ο κ. Σκρέκας συμμετείχε σε διευρυμένη συνεδρίαση της ΔΕΕΠ Ιωαννίνων, όπου ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα που έχει κάνει τις μεγάλες επιλογές ώστε σήμερα η Ελλάδα να έχει σταθερό και ασφαλές παρόν, αλλά και ένα ακόμα καλύτερο μέλλον. Βασικό προτέρημα της Παράταξής μας είναι ότι πάντα λέμε την αλήθεια στους πολίτες ακόμα και όταν αυτή δεν είναι αρεστή. Γι’ αυτό το 2019 ο Κυριάκος Μητσοτάκης κέρδισε την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού. Γι’ αυτό το 2023 η Παράταξή μας κέρδισε πάλι με μια διαφορά που δεν έχει υπάρξει ποτέ ξανά από τη Μεταπολίτευση και μετά. Πάντα, η Νέα Δημοκρατία βάζει το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό. Αυτό μας διαχωρίζει από τις υπόλοιπες Παρατάξεις που βρέθηκαν στη διακυβέρνηση του τόπου στο παρελθόν. Δεν εφησυχάζουμε όμως.

Η Ελλάδα την τελευταία πενταετία έχει κάνει βήματα προόδου. Το 2019 παραλάβαμε μια χώρα προτελευταία στην ανάπτυξη, με ανεργία στο 17%. Καταφέραμε μέσα σε λίγα χρόνια να βρισκόμαστε μεταξύ των τριών πρώτων χωρών σε ανάπτυξη στην Ευρωζώνη, η ανεργία να είναι σε μονοψήφιο νούμερο και η Ελλάδα σήμερα να αναγνωρίζεται διεθνώς για όσα επιτυγχάνει σε όλα τα επίπεδα και να παρουσιάζεται ως παράδειγμα προς μίμηση.

Με ισχυρή πολιτική βούληση, οργανωμένο σχέδιο και σταθερά βήματα δημιουργούμε αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και εργασίας για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες, για όλες τις νέες και όλους τους νέους. Θέλουμε οι νέοι μας να μείνουν στον τόπο τους, να παράγουν έργο εδώ και να δημιουργήσουν τις οικογένειές τους.

Έχουμε αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν ως Έλληνες ότι μπορούμε να γράψουμε χρυσές σελίδες ιστορίας. Αυτό μπορούμε να κάνουμε και στο μέλλον. Στις 9 Ιουνίου δίνουμε ακόμα μια μεγάλη εθνική και ευρωπαϊκή μάχη. Στις 9 Ιουνίου θα γράψουμε μια νέα σελίδα.

Η ψήφος για τις ευρωεκλογές του 2024 είναι ψήφος ευθύνης για την Ελλάδα και την Ευρώπη, για το κοινό μας μέλλον. Η Νέα Δημοκρατία είναι η Παράταξη που υπό τη διακυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κεντροδεξιά κόμματα στην Ευρώπη. Παρούσα στα κέντρα λήψης αποφάσεων για την ήπειρό μας, πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Ας αξιοποιήσουμε την ψήφο μας με τον καλύτερο τρόπο».

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2024 | 3:01 pm


«Spring» :Εαρινή συναυλία μαθητών τάξης Πιάνου στον Ελληνίς


“Spring’ Εαρινή συναυλία μαθητών τάξης Πιάνου της Κωνστάνας Γ. Καμποσιώρα την Κυριακή 26 Μαΐου 2024, ώρα 20.00 Δημοτικός Θερινός Κινηματογράφος ‘’ΕΛΛΗΝΙΣ’’.

Είσοδος Ελεύθερη

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2024 | 2:46 pm


Παναιτωλικός: Επίσημη η ανανέωση του Γιάννη Πετράκη

Ο Γιάννης Πετράκης θα συνεχίσει να κρατάει το τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας του Παναιτωλικού και την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Η επιτυχημένη συνεργασία που άρχισε τον περασμένο Οκτώβριο, επεκτάθηκε με την υπογραφή νέου συμβολαίου έως τον Ιούνιο του 2025.

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2024 | 2:13 pm


Παναιτωλικός: Ανανέωσε ο Μλάντεν για δύο χρόνια


Ο Σεμπάστιαν Μλάντεν θα συνεχίσει να φοράει τη φανέλα του Παναιτωλικού, καθώς υπέγραψε νέο συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα μας για 1+1 χρόνια. Ο Ρουμάνος αμυντικός ήρθε στη χώρα μας το καλοκαίρι του 2022 και σε δύο σεζόν κατέγραψε 53 συμμετοχές στη Super League και άλλες 4 στο κύπελλο Ελλάδας.

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2024 | 12:39 pm


Αγρίνιο :Πήγε να κλέψει αλλά κατέληξε στο κρατητήριο

 Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι αποπειράθηκε να εισέλθει, σε οικία ηλικιωμένης, με σκοπό την κλοπή, ωστόσο έγινε αντιληπτός από την παθούσα και συνελήφθη από τους αστυνομικούς που περιπολούσαν στην περιοχή.

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2024 | 12:19 pm


Αγρίνιο: Καλλιεργούσε κάνναβη μέσα σε γλάστρες

Συνελήφθη, προχθές το απόγευμα, στο Αγρίνιο από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 12,5 γραμμάρια κάνναβης, και πέντε φυτά κάνναβης, που καλλιεργούσε μέσα σε γλάστρες.

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2024 | 11:37 am


Επτά συλλήψεις και συνολικά δεκατρείς νέες δικογραφίες για ενδοοικογενειακή βία στη Δυτική Ελλάδα

Αποτέλεσμα εικόνας για agriniolike αστυνομια

Από τους αστυνομικούς Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας, Ακαρνανίας, Ηλείας και Αιτωλίας συνελήφθησαν επτά άτομα και σχηματίσθηκαν συνολικά δεκατρείς νέες δικογραφίες για υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας στη Δυτική Ελλάδα.

Ειδικότερα

Α) Στην Πάτρα

1. Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός άνδρα, τον οποίο κατήγγειλε η σύντροφός του, για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη.

2. Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός άνδρα, τον οποίο κατήγγειλε ο πατέρας του, αναφέροντας ότι τον χτύπησε με γροθιά στο κεφάλι και τον κλώτσησε, με αποτέλεσμα να του προκαλέσει σωματικές βλάβες.

3. Συνελήφθη, προχθές το βράδυ, ένας άνδρας, τον οποίο κατήγγειλε ο γιός του, αναφέροντας ότι αποπειράθηκε να τον χτυπήσει στο πρόσωπο.

Β) Στη Δυτική Αχαΐα

4. Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός άνδρα, τον οποίο κατήγγειλε η αδερφή του, αναφέροντας ότι την χτύπησε με γροθιά στο πρόσωπό, με αποτέλεσμα να της προκληθούν σωματικές βλάβες.

5. Συνελήφθη, ένας άνδρας, τον οποίο κατήγγειλε η σύζυγός του, για εξύβριση, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και ενδοοικογενειακή βία.

6. Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός άνδρα, τον οποίο κατήγγειλε η μητέρα του, αναφέροντας ότι την εξύβρισε και την χτύπησε στο πρόσωπό.

Γ) Στο Αγρίνιο

7. Συνελήφθη, χθες το βράδυ, ένας άνδρας, τον οποίο κατήγγειλε η σύζυγός του για πρόκληση σωματικών βλαβών.




Δ) Σε περιοχή της Αμφιλοχίας

8. Συνελήφθη, προχθές το βράδυ, μια γυναίκα, την οποία κατήγγειλε ο πρώην σύντροφός της, για ενδοοικογενειακή βία και εξύβριση.

Ε) Σε περιοχή του Ακτίου Βόνιτσας

9. Συνελήφθη, προχθές το μεσημέρι, ένας άνδρας, τον οποίο κατήγγειλαν η μητέρα και τα αδέρφια του, αναφέροντας ότι τους απείλησε για τις ζωές τους κρατώντας ένα σίδερο και ένα σκεπάρνι.

10. Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος μιας γυναίκας, την οποία κατήγγειλε ο εν διαστάσει σύζυγός της, αναφέροντας ότι τον χτύπησε στο κεφάλι με το κοντάρι ηλεκτρικής σκούπας, ενώ τον εξύβρισε και τον απείλησε λεκτικά για την ζωή του, κρατώντας μαχαίρι.

ΣΤ) Στον Πύργο

11. Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, ένας άνδρας, τον οποίο κατήγγειλε η μητέρα του αναφέροντας ότι την απείλησε και τις προκάλεσε σωματικές βλάβες χτυπώντας την με γροθιές στο κεφάλι. Η καταγγέλουσα μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Ζ) Στη Ναύπακτο

12. Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός άνδρα, τον οποίο κατήγγειλε η σύζυγός του για ενδοοικογενειακή απειλή.

Η) Σε περιοχή του Ξηρομέρου

13. Συνελήφθη, προχθές το βράδυ, ένας άνδρας, τον οποίο κατήγγειλε η γιαγιά του, για ενδοοικογενειακή βία, εξύβριση και απειλή.

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2024 | 10:45 am


Κάλεσμα από την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών στην πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία στις 21 Μαΐου


Μετά από τις επιτυχημένες απεργίες στις 28 Φλεβάρη, στις 17 Απριλίου, στην Πρωτομαγιά, που στρίμωξαν την κυβέρνηση και ακύρωσαν στην πράξη τον απεργοσπαστικό και υπονομευτικό ρόλο του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού σε ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ, οι οποίες ως συγκοινωνούντα δοχεία και με καταμερισμένους ρόλους θέλησαν να δώσουν φιλί ζωής στην κυβέρνηση, κλιμακώνουμε τον απεργιακό αγώνα.

Προσπερνάμε τη συμβιβασμένη ηγεσία της ΑΔΕΔΥ, όπως έκαναν δεκάδες ομοσπονδίες και σωματεία του δημοσίου, πολλά Νομαρχιακά τμήματα της ΑΔΕΔΥ στις 17 Απρίλη, όταν οι δυνάμεις που την αποτελούν καταψήφισαν την πρόταση να υπάρξει ενιαία απεργιακή απάντηση μαζί με τα σωματεία στον ιδιωτικό τομέα που ήδη είχαν προκηρύξει απεργία. Αποδείχτηκε για μία ακόμη φορά ότι είναι τα καλύτερα δεκανίκια της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Το ίδιο επιβεβαιώνεται και σήμερα που δεν κάνουν τίποτα, πετώντας «λευκή πετσέτα» για την απεργία στις 21 Μαΐου.

Στις 21 Μαΐου απεργούμε για αυξήσεις στους μισθούς, για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, για άμεσα μέτρα ενάντια στην ακρίβεια, για ζωή με δικαιώματα και αξιοπρέπεια.

Στέλνουμε μήνυμα καταδίκης στην γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος –τρομοκράτη του Ισραήλ. Απαιτούμε να σταματήσει εδώ και τώρα η στήριξη της κυβέρνησης της ΝΔ στο κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ, η συμμετοχή της χώρας μας στον πόλεμο της Ουκρανία και η εμπλοκή της στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Δε δεχόμαστε να πληρώνουμε 500.000 ευρώ κάθε μέρα για να περιπολεί η φρεγάτα Ύδρα στην Ερυθρά θάλασσα για τα συμφέροντα των Ελλήνων εφοπλιστών.

Απεργούμε ενάντια στην ακρίβεια που εξανεμίζει τον μειωμένο μισθό μας κατά 40% συγκριτικά με το 2009, εξαιτίας των μνημονίων και των περικοπών που εφάρμοσαν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις. Οι δήθεν «σταθερές και μόνιμες αυξήσεις στο διαθέσιμο εισόδημα» εξαϋλώνονται από τα ράλι των τιμών στα ράφια. Η κυβέρνηση της ΝΔ με μέτρα ασπιρίνες κατά της ακρίβειας, με pass – καπαμά, με υποδείξεις για την πλοήγηση μας μέσω της πλατφόρμας e–καταναλωτής από σουπερμάρκετ σε σουπερμάρκετ για να φτιάξουμε το φτηνότερο καλάθι, μάταια προσπαθεί να ξεγελάσει την οργή μας. Αρνείται κάθε πρόταση για μείωση – κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης με μόνιμη επωδό τις δημοσιονομικές αντοχές της οικονομίας, την ώρα που οι τράπεζες δεν πληρώνουν καθόλου φόρο εδώ και πάνω από 10 χρόνια και οι εφοπλιστές πληρώνουν φόρο εθελοντικά!

Ενάντια στην προσπάθεια εξαπάτησης, ενσωμάτωσης και διαίρεσης των εργαζομένων στις δημόσιες υπηρεσίες με το «σύστημα κινήτρων και ανταμοιβής των δημοσίων υπαλλήλων».

Τα διάφορα μπόνους υπηρετούν την εξαγορά και την ενσωμάτωση των δημοσίων υπαλλήλων ώστε να συμβάλλουν ενεργά στην πιο αποφασιστική προώθηση της αντιλαϊκής πολιτικής και στην ενίσχυση της αποτελεσματικότητας του κράτους υπέρ των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων και σε βάρος της λαϊκής πλειοψηφίας.

Δεν «παραγράφουμε» τον 13ο και 14ο μισθό, τις μειώσεις στους μισθούς μας, τα μισθολογικά κλιμάκια που μας έχουν αφαιρέσει, την εισφορά αλληλεγγύης, τα χαράτσια για φάρμακα και εξετάσεις που μας βαραίνουν

Δε δεχόμαστε να ψαλιδίζουμε τις διεκδικήσεις μας στα ασφυκτικά όρια των δημοσιονομικών αντοχών της καπιταλιστικής οικονομίας.

Την ώρα που το 2023 ο παραγόμενος πλούτος της Ελλάδας άγγιξε τα 224 δις ευρώ, με βασικούς κερδισμένους 500 μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, εμείς δυσκολευόμαστε να «βγάλουμε το μήνα» εξαιτίας της ακρίβειας και της φοροληστείας που ροκανίζει το εισόδημα μας.

Στις 21 Μαΐου απεργούμε ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, την εμπορευματοποίηση της υγείας και της παιδείας, την πολιτική της Ε.Ε. και των κυβερνήσεων που μετατρέπει τα δικαιώματά μας σε καύσιμα ύλη για τα κέρδη των λίγων.

Βγαίνουμε ξανά στο δρόμο του αγώνα εκεί που κρίνεται το δίκιο μας και ανατρέπονται οι αντιλαϊκές αποφάσεις. Ο ηρωικός ανυποχώρητος αγώνας των εργατών της ΛΑΡΚΟ και σε μια σειρά άλλους κλάδους δείχνει το δρόμο. Η ένταση του αυταρχισμού και της καταστολής, η κατασυκοφάντηση των αγώνων των εκπαιδευτικών και των υγειονομικών από τους υπουργούς της κυβέρνησης και τα παπαγαλάκια τους στα ΜΜΕ είναι η απόδειξη ότι μας φοβούνται.

Απαιτούμε- διεκδικούμε :

Αυξήσεις 20% στους μισθούς μας. Επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού. Ακώλυτη μισθολογική εξέλιξη. Μισθολογική εξέλιξη για όλους κάθε 2 χρόνια υπηρεσίας. Να προσμετρηθεί στη μισθολογική εξέλιξη η διετία 2016 – 2017 που έχει «παγώσει».

Κατάργηση του χαρατσιού της «ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της ανεργίας».

Αύξηση και επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος και άμεση χορήγησή του.

Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Μέτρα ενάντια στην ακρίβεια και στη φοροληστεία.

Όλοι στην απεργία στις 21 Μαΐου.

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2024 | 9:41 am


19η Μαΐου: Ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων


Γράφει ο Νίκος Ταφιάδης*

19η Μαΐου….. ημέρα μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας με κατ΄ ουσίαν συμβολισμό την εναντίωση απέναντι στη λήθη και την απόκρυψη της ιστορίας.

Οι εξ ανατολών γείτονες αρνούνται σήμερα τη σφαγή του 1922 – τη σφαγή των Ελλήνων. Κι όταν βρίσκονται αντιμέτωποι με αδιάσειστα ντοκουμέντα, τα αποδίδουν στις αναπόφευκτες ακρότητες του πολέμου, χωρίς να αντιλαμβλάνονται την πλήρη αποδόμηση των ισχυρισμών τους.

Ύστερα από 27 αιώνες ένας λαός εκριζώνεται από τη γη του αφήνοντας, στα πατρικά εδάφη τις περιουσίες, τους διασκορπισμένους συγγενείς τους, αλλά και τους τάφους των προγόνων τους και καταλήγoυν στην μητέρα πατρίδα ανέστιοι και επιδιδώμενοι σε έναν αγώνα επιβίωσης.

353.000 Έλληνες Πόντιοι σφαγιάστηκαν τις ζοφερές εκείνες ημέρες του ξεριζωμού σε μια ατέρμονη πορεία θανάτου, ενώ 1.250.000 πήραν τον κακοτράχαλο δρόμο της προσφυγιάς.

Και πέτυχαν, μεγαλούργησαν. Μπόλιασαν τον ελληνικό κόσμο με την προοδευτικότητα, την εργατικότητα και τη ευημερία.

Η γενοκτονία των Ελλήνων στον Πόντο υπήρξε ως αποτέλεσμα της απόφασης των Τούρκων εθνικιστών για την επίλυση του εθνικού προβλήματος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας με τη φυσική εξαφάνιση των γηγενών και χριστιανικών κοινοτήτων. Υπήρξε μια συστηματικά προσχεδιασμένη πολιτική γενοκτονία με σφαγές, φρικαλεότητες, βιαιοπραγίες, μαζική βία, συλλήψεις, τάγματα εργασίας, μαζικές εκτοπίσεις, πορείες θανάτου, σφαγιασμοί μαθητών στα σχολεία, καταναγκαστικά έργα, και φυλακίσεις. Εφάρμόστηκαν απάνθρωπες και κτηνώδεις πρακτικές, που δεν μπορεί να τις αντέξει ο ανθρώπινος νους για να αφανίσουν εξ ολοκλήρου το Ελληνικό στοιχείο και να δημιουργήσουν την τουρκική φυλετική καθαρότητα στα εδάφη του Πόντου.

Η εντολή ήταν σαφής : <<Καταστρέψτε καθετί ελληνικό και προστατέψτε την πατρίδα μας από τους Έλληνες και τους χριστιανούς>>.
Η 19η Μαΐου είναι ημέρα μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων και για τις αλησμόνητες πατρίδες του Πόντου και της Μικράς Ασίας. Η νομοθετική καθιέρωσή της από το Ελληνικό Κοινοβούλιο το 1994 , μετά από 75 χρόνια που ο Μουσταφά Κεμάλ αποβιβάστηκε στη Σαμψούντα, και η προώθηση της διεθνούς αναγνώρισής της αποτελεί για όλους μας χρέος τιμής. Καμιά λήθη και καμία σιωπή δεν μπορεί να καλύψει την προσχεδιασμένη δολοφονία των 353.000 Ελλήνων του Πόντου κατά τα έτη 1916-1923.

Η γενοκτονία του Ελληνισμού του Πόντου αλλά και των άλλων εθνοτήτων (Αρμενίων και Ασσυρίων), ήταν εκείνη που δίδαξε αργότερα τους Ναζιστές και Φασίστες κατακτητές να διαπράξουν τις δικές τους γενοκτονίες και τις μαζικές εκκαθαρίσεις.

Στερείται δε οποιασδήποτε αξίας κάθε αναφορά στην ποντιακή υπόθεση, εάν αγνοεί τις διαστάσεις και τη σημασία της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και την ευθύνη του τουρκικού κράτους, των μεγάλων δυνάμεων αλλά και του εθνικού διχασμού, για αυτό το διεθνές έγκλημα. Στις μαύρες σελίδες της ιστορίας με το ολοκαύτωμα των Εβραίων, τη Γενοκτονία των Αρμενίων και την σφαγή των Κούρδων, η σελίδα της Γενοκτονίας του Ποντιακού ελληνισμού γίνεται ακόμα πιο μαύρη, όταν στερείται από τα χιλιάδες θύματα η στοιχειώδης ηθική δικαίωση καθώς και η ολοκληρωτική ανάδειξη των πραγματικών γεγονότων.

Η ιστορική αλήθεια δεν πρέπει να παραποιείται λόγω πολιτικών σκοπιμοτήτων και ταυτόχρονα τα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα να παραμένουν ηθικώς αδικαίωτα. Η ανάδειξη και διεθνοποίηση της εν λόγω Γενοκτονίας υπερβαίνει τον Ποντιακό Ελληνισμό, αφορά όλους τους Έλληνες και έχει μία πανανθρώπινη εμβέλεια λόγω της προσφοράς του ελληνοποντιακού στοιχείου στον παγκόσμιο πολιτισμό. Θα πρέπει ταυτόχρονα να αποτελεί ζωτικό στοιχείο μιας ελληνικής εξωτερικής πολιτικής που να σέβεται την Ιστορία του ελληνικού Έθνους και ταυτόχρονα την Αλήθεια. Η γνώση, η ζωντανή και γόνιμη μνήμη της ιστορικής αλήθειας βοηθούν στην κατανόηση του παρόντος και συντελούν στην καλύτερη προετοιμασία του μέλλοντος για τον ελληνικό λαό αλλά και για όλον τον πολιτισμένο κόσμο. Η σκόπιμη αποσιώπηση ποτέ δεν βοηθά την αδελφοποίηση και την προσέγγιση των λαών και των εθνών. Ο περιορισμός των πνευματικών οριζόντων έχει άμεση αντανάκλαση στην ελλειματική ιστορική μνήμη τόσο των σύγχρονων Ελλήνων όσο και ολόκληρης της οικουμένης. Αντιθέτως, η αναγνώριση, η αμοιβαία κατανόηση, η διατήρηση της μνήμης και ο σεβασμός στην ατομική και συλλογική ανθρώπινη αξιοπρέπεια συντελούν στην επίλυση των διαφορών και στον δρόμο της ειρήνης και της προόδου.

Ο Ποντιακός Ελληνισμός ζητά σύσσωμος την Διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας από τους Τούρκους. Ζητά επίσης και από την Τουρκία, αν πράγματι σέβεται τις ανθρώπινες αξίες, να αναγνωρίσει τα εγκλήματά της. Οι Έλληνες Πόντιοι δεν ζητούν αποζημιώσεις, ζητούν μία επίσημη συγνώμη για να αναπαυθούν οι ψυχές των νεκρών τους.

Καθημερινά δίδεται μία συνεχής μάχη σε διεθνές επίπεδο για την αναγνώριση της γενοκτονίας από την διεθνή κοινότητα με πρωταγωνιστές διακεκριμένους Έλληνες ιστορικούς και διανοούμενους καθώς και από την Παποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ποντιακού Ελληνισμού αλλά και από τον ευρύτερο απόδημο Ελληνισμό.

Δεν είναι συναισθήματα εκδίκησης που υπαγορεύουν την πρόταση αυτή, αλλά η ανάγκη απονομής Δικαιοσύνης στα θύματα, μα και στην ανθρωπότητα ολόκληρη.

«Σβήνοντας ένα κομμάτι από το παρελθόν, είναι σαν να σβήνεις ένα κομμάτι από το μέλλον». Γεώργιος Σεφέρης.


Η Ρωμανία κι αν επέρασεν , ανθεί και φέρει κι άλλο…



*Ταφιάδης Χρ. Νικόλαος

Λιμενικός

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2024 | 8:48 am


Εκδήλωση στον Αστακό με θέμα: «Οι περιφέρειες της Ευρώπης και η ΕΕ: Μια συμβιωτική Σχέση»

Υπό την αιγίδα του Δήμου Ξηρομέρου και του Europe Direct – Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Αριάν Κοντέλη» του ΕΛΙΑΜΕΠ διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Οι περιφέρειες της Ευρώπης και η ΕΕ: Μια συμβιωτική Σχέση», την Παρασκευή, 17 Μαΐου 2024, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων στο Δημαρχείου Αστακού, Αιτωλοακαρνανίας.

Στη εκδήλωση θα συζητηθεί η δυναμική και αμοιβαία επωφελής σχέση μεταξύ των περιφερειών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι ομιλητές θα συζητήσουν για τον τρόπο με τον οποίο οι περιφέρειες και οι τοπικές κοινότητες συνυπάρχουν κάτω από το κοινό ευρωπαϊκό πλαίσιο και το πως επηρεάζουν οι πολιτικές της ΕΕ τις περιφερειακές και τοπικές προτεραιότητες.

Βασικός στόχος είναι η ανάδειξη της συμβιωτικής σχέσης των πολλαπλών επιπέδων παραγωγής πολιτικής (τοπικό, περιφερειακό, εθνικό, ευρωπαϊκό) επισημαίνοντας εν κατακλείδι τη σημασία συμμετοχής των πολιτών σε όλες τις πολιτικές διεργασίες και εν προκειμένω τις επερχόμενες εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι οΑντιπεριφερειάρχης Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας, Αθανάσιος Μαυρομμάτης, ο Δήμαρχος Ξηρομέρου, Γιάννης Τριανταφυλλάκης και ο Καθηγητής, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών/ Κύριος Ερευνητής, Επικεφαλής Προγράμματος Ευρωπαϊκοί Θεσμοί και Πολιτικές, ΕΛΙΑΜΕΠ, Σπύρος Μπλαβούκος. Την συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος, Ελίνα Μακρή.

Η προσέλευση του κοινού θα πραγματοποιηθεί στις 17:30.

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2024 | 8:30 am


Τζόκερ:Ποιοι αριθμοί κληρώθηκαν σήμερα Πέμπτη 16-5


Στην κλήρωση Τζόκερ ΟΠΑΠ, σήμερα Πέμπτη 16-05-2024 (αριθμός κλήρωσης 2754), οι τυχεροί αριθμοί ήταν οι: 12, 25, 29, 32, 42 και τζόκερ το 5.

Δημοσιεύθηκε στις 16 May 2024 | 11:39 pm


Αγρίνιο:Εθελοντική αιμοδοσία το Σάββατο 18 Μαΐου


ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΙΜΑ!

ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΖΩΗ!

Το ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΜΑΪΟΥ 2024 στο χώρο του φροντιστηρίου «ΕΡΕΙΣΜΑ», από τις 9.00 το πρωί μέχρι 1.00 το μεσημέρι

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους Εθελοντές Αιμοδότες, καθώς και κάθε υγιή πολίτη, ηλικίας 18-65 ετών, έχοντας μαζί τους ταυτότητα και ΑΜΚΑ, να αφιερώσουν 10 λεπτά από τον χρόνο τους και να προσφέρουν το δώρο ζωής προς τον συνάνθρωπο!

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ (ΤΜΗΜΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ)

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ «ΕΡΕΙΣΜΑ»

Σας περιμένουμε με χαρά!


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Δημοσιεύθηκε στις 16 May 2024 | 11:10 pm


Αγρίνιο: Η αντιμετώπιση και διαχείριση των καταγγελλομένων περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας στην συνάντηση εργασίας

 Την Πέμπτη 16/5/2024 στα γραφεία της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας & Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας  με εκπροσώπους της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας, με σκοπό τη συντονισμένη προσπάθεια και συνεργασία στην αντιμετώπιση  και διαχείριση των καταγγελλομένων περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν, εκ μέρους της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας & Δημόσιας Υγείας, κα Μπόκα  Γεωργία , η Διευθύντρια, κα Τσίνα Μαρία, η Προϊσταμένη του Ξενώνα Γυναικών κα Τασολάμπρου Ιωάννα και ως μέλος της Ομάδας Διοίκησης Έργου του Ξενώνα, η κα Δημητρογιάννη Ευσεβία. Από την Αστυνομική Διεύθυνση Αιτωλίας παρευρέθηκαν  ο Αστυνομικός Διευθυντής , κος Κυρίτσης Παναγιώτης και ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής , κος Τελώνας Αλέξανδρος. Τέλος, εκ μέρους του Ξενώνα, συμμετείχαν το διοικητικό στέλεχος και η ψυχολόγος.

 Κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπήρξε γόνιμος διάλογος μεταξύ των εκπροσώπων των φορέων, μέσω του οποίου εκφράστηκαν τρόποι αντιμετώπισης των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας και προτάθηκαν λύσεις για γόνιμη  συνεργασία των φορέων ώστε να παρέχεται άμεση και ουσιαστική αρωγή στις κακοποιημένες γυναίκες και στα παιδιά τους.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Αγρινίου λειτουργεί από το 2014 και παρέχει ασφαλή διαμονή, ψυχοκοινωνική στήριξη και εργασιακή συμβουλευτική στις γυναίκες θύματα βίας και τα παιδιά τους και βρίσκεται σε συνεχή και  αγαστή συνεργασία με την Αστυνομία με σκοπό την ουσιαστική και άμεση στήριξη των γυναικών θυμάτων βίας και των παιδιών τους.

16/5/2024


Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ


ΜΠΟΚΑ ΓΕΩΡΓΙΑ

Δημοσιεύθηκε στις 16 May 2024 | 10:24 pm


Επιτεύχθηκε οικονομική και βιώσιμη λύση για την Δ.Ε.Υ.Α Μεσολογγίου

 Βιώσιμη λύση για το μέλλον της Δ.Ε.Υ.Α. Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου εξασφαλίζει η συμφωνία εξωδικαστικής επίλυσης των οικονομικών διαφορών με την εταιρεία Volterra Α.Ε., η οποία επιτεύχθηκε στην Αθήνα προ ολίγων ημερών, την Τρίτη, 14 Μαΐου 2024.


Με τη συμφωνία αυτή, αποτέλεσμα τετράμηνων διαπραγματεύσεων, δίνεται τέλος στο ιδιόμορφο καθεστώς ομηρίας υπό το οποίο τελούσε επί σειρά ετών η δημοτική επιχείρηση, παύουν οριστικά οι σχετικές δικαστικές αγωγές εναντίον της και ανακαλείται η εντολή για διακοπή της ηλεκτροδότησής της.


Επιπλέον, ρυθμίζεται με ευνοϊκούς όρους το συσσωρεμένο χρέος των 3.600.000€, καθώς αποφασίστηκε:


  • «Κούρεμα» όλων των τόκων υπερημερίας σε σύνολο ποσού 252.000€

  • Μηνιαία δόση 70.000€ με ετήσιο επιτόκιο 1% για τη ρύθμιση της οφειλής

  • Υπογραφή νέας σύμβασης χωρίς υποχρέωση καταβολής εγγύησης και με υπαγωγή σε χαμηλότερο, εκπτωτικό τιμολόγιο

  • Παύση χρέωσης τόκων υπερημερίας

  • Άμεση καταβολή ποσού 360.000€ ως καταβολή υπολοίπου για το 2024

  • Προβλεπόμενος χρόνος ολοσχερούς εξόφλησης τα 3,5 έτη


Έτσι, ο Δήμος δεν θα χρειαστεί να καταβάλει την εγγύηση των περίπου 800.000€ (λύση που προέκρινε η προηγούμενη δημοτική αρχή) όπως θα απαιτούσε μια καινούρια σύμβαση με άλλον πάροχο, ενώ το μηνιαίο ενεργειακό κόστος μειώνεται από περίπου 130-140.000€ σε 110-120.000€, με τα 70.000€ εξ αυτών να προορίζονται πλέον για την εξόφληση του χρέους και με το υπόλοιπο ποσό να αφορά στην κάλυψη του ενεργειακού κόστους .


Είναι ωστόσο σημαντικό να υπενθυμίσουμε πως η Δ.Ε.Υ.Α. Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου μαστίζεται από σειρά δυσεπίλυτων προβλημάτων, όπως η διευθέτηση του χρέους ύψους άνω των 3.000.000€ προς την ΔΕΗ, καθώς και ζητήματα εύρυθμης λειτουργίας που οφείλονται στην έλλειψη τεχνικού προσωπικού και οικονομικής ρευστότητας.


Για τους λόγους αυτούς, προτρέπονται όλοι οι δημότες να συμβάλλουν με τον δικό τους τρόπο στην εξυγίανση της δημοτικής επιχείρησης εξοφλώντας έγκαιρα τους λογαριασμούς τους ή προχωρώντας σε ρύθμιση των οφειλών τους (πληροφορίες στα ταμεία της υπηρεσίας).


Το αποτέλεσμα της σειράς των καταστροφικών χειρισμών που είχαν προηγηθεί τα προηγούμενα χρόνια, έχει γίνει πλέον αντιληπτό σε όλους. Ας δώσουμε στη ΔΕΥΑΜ την ευκαιρία να σταθεί και πάλι στα πόδια της!


Δημοσιεύθηκε στις 16 May 2024 | 10:03 pm


H υπουργός πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη εγκαινιάζει το έργο «Ανάδειξη Κάστρου στην Αγία Μαύρα» στη Λευκάδα


Την Τρίτη 21 Μαΐου 2024, ώρα 12.00 μ.μ., θα πραγματοποιηθούν στο Κάστρο της Αγίας Μαύρας τα εγκαίνια του έργου «Ανάδειξη Κάστρου Αγίας Μαύρας στη Λευκάδα», τα οποία θα τελέσει η Υπουργός Πολιτισμού Δρ Λίνα Μενδώνη.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων θα κυματίσει στις επάλξεις αντίγραφο της σημαίας που είχε υψωθεί στο μνημείο στις 21 Μαΐου 1864, ημέρα Ένωσης των Επτανήσων με την μητέρα Ελλάδα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με τη συνδρομή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων – Π.Ε. Λευκάδας και τη συμμετοχή του Μουσικοφιλολογικού ομίλου Λευκάδας «Ορφεύς».

Στο πλαίσιο του εγκαινιασμού των τριών έργων αποκατάστασης εκκλησιαστικών μνημείων στο νησί της Λευκάδας, η Υπουργός Πολιτισμού θα πραγματοποιήσει στις 13.00 επίσκεψη στον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου Πόλεως Λευκάδας, καθώς και στον Ιερό Ναό Αγ. Σπυρίδωνος, όπου υλοποιείται έργο αποκατάστασης του μνημείου από τη Διεύθυνση Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, ώρα 18.00, θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου Λευκάδας ημερίδα παρουσίασης του έργου «Ανάδειξη Κάστρου Αγίας Μαύρας στη Λευκάδα», καθώς και των έργων αποκατάστασης εκκλησιαστικών μνημείων Δ. Λευκάδας από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος. Επιπλέον θα παρουσιαστεί το Λεύκωμα για τις μεταβυζαντινές εικόνες και κειμήλια που φυλάσσονται στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Λευκάδας. Η εκδήλωση, την οποία θα προλογίσει η Υπουργός, πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων – Π.Ε. Λευκάδας.

Δημοσιεύθηκε στις 16 May 2024 | 9:55 pm


Σταμνά: Ιερόσυλοι παραβίασαν το παγκάρι του Ι.Ν Αγίας Παρασκευής(φωτο)

 

Άγνωστο το ποσό που έκλεψαν.

Ιερόσυλοι παραβίασαν τον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής που βρίσκεται στο κοιμητήριο της Σταμνάς Μεσολογγίου.

Σύμφωνα με αναγνώστη-κάτοικο της περιοχής  που επισκέφθηκε πρόσφατα το κοιμητηριακό εκκλησάκι και διαπίστωσε την διάρρηξη ,το παγκάρι παραβιάζεται για πολλοστή φορά ,χωρίς να έχουν εντοπιστεί ο δράστης ή οι δράστες,ενώ άγνωστο παραμένει το ποσό που περιείχε.






Δημοσιεύθηκε στις 16 May 2024 | 8:32 pm


Οικία στην Ματαράγκα καταστράφηκε ολοσχερώς από φωτιά-Συναγερμός στην πυροσβεστική για να μην εξελιχθεί σε πυρκαγιά στον Αράκυνθο(φωτο)


Συναγερμός σήμανε περί τις 18:00 στην Πυροσβεστική Αγρινίου και στον ΕΠΣ Γαβαλούς για φωτιά σε δυόροφη οικία στην θέση « Παναγία» στο βόρειο τμήμα της Ματαράγκας.

Στο σημείο έσπευσαν τα δύο οχήματα του ΕΠΣ Γαβαλούς με τους πυροσβέστες να απομακρύνουν άμεσα μια ηλικιωμένη από το χώρο και στην συνέχεια έσπευσαν τρία οχήματα της Π.Υ Αγρινίου.

Εν'μέσω θυελλωδών ανέμων πυροσβέστες και εθελοντές επιχείρησαν κατάσβεση και έθεσαν άμεσα υπό έλεγχο την φωτιά πριν επεκταθεί σε διπλανές οικίες και απειλήσει την δασική έκταση του Αράκυνθου.

Η οικία στον πρώτο όροφο καταστράφηκε ολοσχερώς ,η ηλικιωμένη διακομίσθηκε με ΕΚΑΒ κυρίως για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο Αγρινίου,ενώ στο σημείο παραμένουν δυνάμεις της πυροσβεστικής .

Το αρμόδιο τμήμα διενεργεί προανάκριση για το συμβάν.

Δημοσιεύθηκε στις 16 May 2024 | 7:55 pm


Αγρινιο - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Αγρινιο





Φιλικοί ιστότοποι: