Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Αιτωλοακαρνανίας   >   Καινουργιο    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Η Ανακομιδή Λειψάνων του Αγίου Νικολάου και εορτή Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας

 

Την Ανακομιδή των Λειψάνων του Αγίου Νικολάου, Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας εορτάζει η Εκκλησία μας, την Δευτέρα 20 Μαΐου 2024. Στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας πανηγυρίζουν οι κάτωθι Ιεροί Ναοί, κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:

Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Λουτρού

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου, Αρχιμ. Θεοκλήτου Ράπτη, ο οποίος θα κηρύξει τον θείο λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί η Ακολουθία του Όρθρου και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, μετά θείου κηρύγματος από τον Ιεροκήρυκα, Αρχιμ. Θεολόγο Ντούβαλη.

Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Μεσαρίστης

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Πρωτοπρ. Γεωργίου Τριανταφυλλάκη, ο οποίος θα κηρύξει τον θείο λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί η Ακολουθία του Όρθρου και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, μετά θείου κηρύγματος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Μακρυνείας, Αρχιμ. Σιλουανό Ψιλιά.

Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Παπαδάτου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Ιεροκήρυκος, Αρχιμ. Λαυρεντίου Καρανάσιου, ο οποίος θα κηρύξει τον θείο λόγο.

Ανήμερα της εορτής στην Ακολουθία του Όρθρου και στην πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία θα προεξάρχει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός.

Την ερχομένη Τρίτη 21 Μαΐου 2024 η Εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη των Αγίων Θεοστέπτων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένη. Στην Ιερά Μητρόπολή μας πανηγυρίζουν οι κάτωθι Ιεροί Ναοί, κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:

Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένη Αγρινίου

Την Δευτέρα 20 Μαΐου θα τελεσθεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου, Αρχιμ. Θεοκλήτου Ράπτη, ο οποίος θα κηρύξει τον θείο λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί η Ακολουθία του Όρθρου και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, μετά θείου κηρύγματος από τον Ιεροκήρυκα, Αρχιμ. Λαυρέντιο Καρανάσιο.

Το απόγευμα θα τελεσθεί η Ακολουθία του Μεθέορτου Αρχιερατικού Εσπερινού και η Ιερά Λιτανεία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού.

Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένη Βαρειάς Τριχωνίδος

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Ιεροκήρυκος, Αρχιμ. Παύλου Ντανά, ο οποίος θα κηρύξει τον θείο λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεσθεί η ακολουθία του Όρθρου και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Καλλινίκου Καζαντζή, ο οποίος θα κηρύξει τον θείο λόγο.

Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένη Μαλεσιάδας

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός. Ανήμερα της εορτής θα τελεσθεί η ακολουθία του Όρθρου και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Τον θείο λόγο θα κηρύξει ο Ιεροκήρυξ, Αρχιμ. Παύλος Ντανάς.

Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένη Παλαιομάνινας

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού.

Ανήμερα της εορτής θα τελεσθεί η ακολουθία του Όρθρου και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Πρωτοπρ. Σπυρίδωνος Ράπτη, ο οποίος θα κηρύξει τον θείο λόγο.

Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένη Παπαδατών Μακρυνείας

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Ιεροκήρυκος, Αρχιμ. Λαυρεντίου Καρανάσιου, ο οποίος θα κηρύξει τον θείο λόγο.

Ανήμερα της εορτής θα τελεσθεί η ακολουθία του Όρθρου και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Αρχιερατικού Επιτρόπου Αγρινίου, Αρχιμ. Νεκταρίου Τριάντη.

Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένη Κουρτελεΐκων Μακρυνείας

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά θείου κηρύγματος. Ανήμερα της εορτής θα τελεσθεί η ακολουθία του Όρθρου και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Των ιερών Ακολουθιών θα προεξάρχει ο Αρχιερατικός Επίτροπος Μακρυνείας, Αρχιμ. Σιλουανός Ψιλιάς.

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2024 | 11:43 pm


Πως από το χωρίο βρέθηκε στην Γερμανία -Η απίστευτη πορεία ενός Έλληνα μετανάστη(video)

"Όλα δουλεύουν μια χαρά στη Γερμανία, αλλά η Ελλάδα είναι η πατρίδα μου"

Ο Φώτης, ένας 62χρονος άνδρας από το χωριό Άγιος Σπυρίδων της Άρτας, μοιράστηκε μαζί μας την ιστορία του, μια ιστορία μετανάστευσης, προσαρμογής και επιστροφής.

Από μικρός, σε ηλικία 10 ετών, αναγκάστηκε να αφήσει πίσω το χωριό του και να ακολουθήσει τους γονείς του στη Γερμανία, όπου είχαν μεταναστεύσει για να βρουν δουλειά. Τα παιδικά του χρόνια στο χωριό, γεμάτα παιχνίδι στην πλατεία κάτω από τον πλάτανο, έμειναν χαραγμένα στη μνήμη του.

Στη Γερμανία, η αρχή ήταν δύσκολη. Η ξένη γλώσσα και η διαφορετική κουλτούρα δημιούργησαν εμπόδια. Παρόλα αυτά, ο Φώτης όχι μόνο προσαρμόστηκε, αλλά και πέτυχε. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη φιλολογία με ειδικότητα στην ιστορία και βρήκε δουλειά στους γερμανικούς σιδηροδρόμους ως προγραμματιστής. Μιλώντας για τη ζωή στη Γερμανία, ο Φώτης τόνισε την τυπικότητα και την εργατικότητα που απαιτούνται. "Όλα δουλεύουν μια χαρά", σημείωσε, σε αντίθεση με την Ελλάδα.

Παράλληλα, τόνισε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι νέοι μετανάστες, καθώς ένας μισθός δεν είναι πλέον αρκετός για αξιοπρεπή διαβίωση. Συμβούλεψε όσους σκέφτονται να μεταναστεύσουν στη Γερμανία να είναι αποφασισμένοι για σκληρή δουλειά και να προετοιμαστούν για αλλαγή νοοτροπίας, καθώς η τάξη και η πειθαρχία αποτελούν βασικές αξίες στην γερμανική κοινωνία.

Ο Φώτης, αν και προσαρμόστηκε στη Γερμανία, η αγάπη του για την πατρίδα του παραμένει ακλόνητη. Όνειρό του είναι να επιστρέψει στο χωριό του και να περάσει εκεί τα υπόλοιπα χρόνια του. Στις επισκέψεις του στο χωριό, αφιερώνει χρόνο στην μελέτη και την συγγραφή βιβλίων για την ιστορία της περιοχής. Παράλληλα, προτρέπει και άλλους συνταξιούχους που ζουν στο εξωτερικό να επιστρέψουν στην Ελλάδα, εκφράζοντας αισιοδοξία για το μέλλον της χώρας και διακρίνοντας σημάδια προόδου.

Η ιστορία του Φώτη αποτελεί ένα αισιόδοξο παράδειγμα μετανάστευσης και επιστροφής, γεμάτη με δύναμη ψυχής, προσαρμοστικότητα και αγάπη για την πατρίδα.

Δείτε ένα ακόμη υπέροχο αφιέρωμα στο κανάλι Greek Village Life

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2024 | 8:57 pm


Κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας στην Αιτωλοακαρνανία

 

Στο πλαίσιο των επισκέψεων της Νέας Δημοκρατίας, ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, βουλευτής Ηρακλείου  Λευτέρης Αυγενάκης, επισκέφθηκε το Αγρίνιο και το Μεσολόγγι. Στο κλιμάκιο συμμετείχαν οι βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας Κώστας Καραγκούνης και Θανάσης Παπαθανάσης, ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΑΑΤ Γιώργος Στρατάκος, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θανάσης Μαυρομάτης, ο Πρόεδρος Γεώργιος Σακκαρέλης και  στελέχη της ΔΕΕΠ και των δημοτικών τοπικών οργανώσεων του κόμματος, καθώς και υποψήφιοι  ευρωβουλευτές.

Ο κ Αυγενάκης είχε συναντήσεις με εκπροσώπους των αγροτικών φορέων στους οποίους παρουσίασε εκτενώς το πλάνο της Κυβέρνησης για τον πρωτογενή τομέα, τονίζοντας ότι μέχρι το τέλος του έτους στον πρωτογενή τομέα από ΚΑΠ και ΠΑΑ θα καταβληθούν περί τα 2,2 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, προήδρευσε συσκέψεων που οργάνωσαν οι ΔΕΕΠ Αιτωλοακαρνανίας, στο Αγρίνιο και οι ΔΗΜΤΟ Μεσολογγίου και Ναυπάκτου στο Μεσολόγγι. 

Υπογράμμισε ότι οι προτεραιότητες που έχει θέσει το ΥΠΑΑΤ σε σχέση με την ΚΑΠ είναι η δέσμευση του 2% της ΚΑΠ για αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών στον πρωτογενή τομέα, ο περιορισμός και απλοποίηση των οικολογικών σχημάτων και η δυνατότητα μεταφοράς από πυλώνα σε πυλώνα πόρων που μένουν ανεκμετάλλευτοι.

Ο κ. Αυγενάκης αναφέρθηκε και στο νέο Κανονισμό του ΕΛΓΑ υπογραμμίζοντας ότι ο Οργανισμός μετά από 25 χρόνια εισέρχεται σε μια νέα εποχή και κάλεσε τους παραγωγούς να συμμετέχουν στην διαβούλευση που ήδη έχει ξεκινήσει καταθέτοντας τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις τους. Ταυτόχρονα ανακοίνωσε την ίδρυση Αγροτικών Τμημάτων στα Επιμελητήρια, προκειμένου να εισέλθουν οι αγρότες στο επιχειρείν, ενώ κάλεσε τους αγρότες να συμμετάσχουν σε συνεργατικά σχήματα. Σημείωσε ότι το ΥΠΑΑΤ προχωρεί στην κωδικοποίηση της νομοθεσίας για τους συνεταιρισμούς και σύντομα θα καταθέσει προτάσεις για περαιτέρω αλλαγές με στόχο τον εκσυγχρονισμό τους. 

Σχετικά με τον ΟΠΕΚΕΠΕ επανέλαβε ότι στόχος είναι η εξυγίανσή του και λειτουργία του με βάση τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς και διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να καθυστερήσει η καταβολή ενισχύσεων σε κανέναν αγρότη.

Αναφερόμενος στις ευρωεκλογές, ο κ. Αυγενάκης τόνισε: «Το αποτύπωμα της κάλπης των ευρωεκλογών θα κάνει τη ζωή όλων των πολιτών της Ε.Ε. και ιδιαίτερα των αγροτών, πιο εύκολη. Θέλουμε μια Ευρώπη πιο λειτουργική, πιο δυναμική, πιο ευέλικτη, για να μπορεί να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά προς όφελος των αγροτών μας. 

Η Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ε.Ε. για την περίοδο 2023-2027 -έτσι όπως διαμορφώθηκε από την πλειοψηφία των Πρασίνων, των Σοσιαλιστών και της Αριστεράς- είναι επιθετική προς τους αγρότες. Το Ε.Λ.Κ. και η Νέα Δημοκρατία πιστεύουν στην ομαλή πράσινη μετάβαση και στη συνεργασία αγροτικής παραγωγής και περιβάλλοντος. Πρόκειται για ζωτικής σημασίας διαφωνία με δυνάμεις που συμμάχησαν για το σκοπό αυτό. Έχουμε διαφορετική άποψη. Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών είναι σημαντικό και για τους αγρότες μας. Γι’ αυτό δεν  υπάρχουν περιθώρια για χαλαρότητα και πειραματισμούς. Χρειαζόμαστε ισχυρή φωνή. Χρειαζόμαστε ισχυρή Νέα Δημοκρατία».



Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2024 | 6:50 pm


Καινούργιο: Φωτιά σε σκουπίδια στην οδό Αναπαύσεως(φωτο)


Φωτιά εκδηλώθηκε περί τις 17:30 στην οδό Αναπαύσεως στο Καινούργιο στο σημείο όπου υπάρχουν σκουπίδια.

Στο σημείο έσπευσαν όχημα του Ε.Π.Σ Παραβόλας και δύο οχήματα της Πυροσβεστικής με έξι άτομα προκειμένου να την κατασβέσουν.




Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2024 | 6:29 pm


Αγρίνιο:Αστυνομικοί εξιχνίασαν απάτη και επέστρεψαν 5000€ σε ηλικιωμένη ,θύμα του απατεώνα


Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος άνδρας που αφαίρεσε το χρηματικό ποσό από την παθούσα με το πρόσχημα εμπλοκής του τέκνου της σε τροχαίο ατύχημα

Εξιχνιάσθηκε, μετά από ενδελεχή έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, υπόθεση απάτης, που διαπράχθηκε πριν από μια εβδομάδα, σε βάρος ηλικιωμένης στο Αγρίνιο.

Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη απάτης σε βάρος ενός ημεδαπού άνδρα, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος, στις 10-5-2024 στο Αγρίνιο, επικοινώνησε τηλεφωνικά με ηλικιωμένη γυναίκα και με το πρόσχημα της εμπλοκής της κόρης της, σε σοβαρό ατύχημα, το οποίο χρήζει άμεσης χειρουργικής επέμβασης, απαίτησε χρήματα για να καλυφθούν τα έξοδα του χειρουργείου.

Η ηλικιώμενη πείστηκε από τους ισχυρισμούς του απατεώνα, ο οποίος με έτερο συνεργό του απέσπασαν από την ηλικιωμένη το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ.

Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου ταυτοποίησαν τα στοιχεία του κατηγορούμενου, τον οποίο προσήγαγαν και σε έρευνα που του ενήργησαν βρήκαν στην κατοχή τουκαι κατάσχεσαν 4.950 ευρώ και 770 δολάρια Καναδά.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του κατηγορούμενου θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου, ενώ οι αστυνομικοί απέδωσαν το χρηματικό ποσό των 4.950 ευρώ στην ηλικιωμένη.

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2024 | 5:43 pm


Παναιτωλικός: Ανανέωσε και επίσημα ο Γιάννης Πετράκης

Ο Γιάννης Πετράκης θα συνεχίσει να κρατάει το τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας του Παναιτωλικού και την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Η επιτυχημένη συνεργασία που άρχισε τον περασμένο Οκτώβριο, επεκτάθηκε με την υπογραφή νέου συμβολαίου έως τον Ιούνιο του 2025.

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2024 | 3:33 pm


Διακοπές ρεύματος Σάββατο και Κυριακή σε περιοχές του Αγρινίου

 

Λόγω εργασιών του ΔΕΔΔΗΕ στα δίκτυα διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19/5/2024 θα πραγματοποιηθεί διακοπή ρεύματος στις εξής περιοχές του Αγρινίου .

18/5/2024 8:00:00 π.μ- 12:30:00 μμ 
ΘΕΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΙΩΑΝΝΗ ΡΗΓΑΝΑ ΣΤΟ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΔΡΟΜΟ ΠΑΡΑΛΑΓΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΥ

19/5/2024 8:00:00 πμ 10:00:00 πμ
 
ΘΕΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟ ΣΤΙΣ ΟΔΟΥΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΚΙΝΟΠΟΥΛΟΥ, Π.ΜΕΛΑ, ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΟΥ . ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Μ/Σ

19/5/2024 8:00:00 π.μ- 10:30:00 πμ 
ΘΕΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟ ΣΤΟ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΚΡΗΤΙΚΟΣ. ΑΝ/ΣΗ Μ/Σ

19/5/2024 9:30:00 πμ - 11:00:00 πμ
ΘΕΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΙΚΑ. ΑΝΤ/ΣΗ ΣΑΠΙΟΥ ΣΤΥΛΟΥ


Η επανατροφοδότηση θα γίνει χωρίς προειδοποίηση και μπορεί να γίνει πριν την προβλεπόμενη ώρα, για αυτό λοιπόν οι εγκαταστάσεις και τα δίκτυα θα πρέπει να θεωρούνται ότι βρίσκονται συνέχεια υπό τάση.

Για λόγους ασφαλείας απαγορεύεται η προσέγγιση στους αγωγούς ή σε άλλα στοιχεία, έστω και αν βρίσκονται στο έδαφος.

Περισσότερες πληροφορίες για τις περιοχές διακοπής στο site www.deddie.gr

Η ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. είναι η θυγατρική εταιρία της ΔΕΗ Α.Ε. που διαχειρίζεται το Ελληνικό Δίκτυο Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2024 | 3:15 pm


Καινούργιο: Πανηγυρίζει ο Ι.Ν στο κοιμητήριο του Αγίου Νικολάου


Εκ του ιερού ναού Αγίου Νικολάου Καινούργιου ανακοινώνεται την Δευτέρα 20/5/2024 πανηγυρίζει ο παλαιός ενοριακός ιερός ναός Αγίου Νικολάου στο κοιμητήριο.
Την Κυριακή  19/5 ,6:30 το απόγευμα θα τελεστεί πανηγυρικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος ενώ ανήμερα της εορτής την Δευτέρα  από ώρα 7: 00 ο όρθρος και η πανηγυρική θεία λειτουργία μετά θείου κηρύγματος .


Εκ του ιερού ναού

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2024 | 1:15 pm


Αγρίνιο: Καλλιεργούσε χασίς μέσα σε γλάστρες


Συνελήφθη, προχθές το απόγευμα, στο Αγρίνιο από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 12,5 γραμμάρια κάνναβης, και πέντε φυτά κάνναβης, που καλλιεργούσε μέσα σε γλάστρες.

φωτο αρχείου

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2024 | 11:50 am


Κάλεσμα από την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών στην πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία στις 21 Μαΐου


Μετά από τις επιτυχημένες απεργίες στις 28 Φλεβάρη, στις 17 Απριλίου, στην Πρωτομαγιά, που στρίμωξαν την κυβέρνηση και ακύρωσαν στην πράξη τον απεργοσπαστικό και υπονομευτικό ρόλο του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού σε ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ, οι οποίες ως συγκοινωνούντα δοχεία και με καταμερισμένους ρόλους θέλησαν να δώσουν φιλί ζωής στην κυβέρνηση, κλιμακώνουμε τον απεργιακό αγώνα.

Προσπερνάμε τη συμβιβασμένη ηγεσία της ΑΔΕΔΥ, όπως έκαναν δεκάδες ομοσπονδίες και σωματεία του δημοσίου, πολλά Νομαρχιακά τμήματα της ΑΔΕΔΥ στις 17 Απρίλη, όταν οι δυνάμεις που την αποτελούν καταψήφισαν την πρόταση να υπάρξει ενιαία απεργιακή απάντηση μαζί με τα σωματεία στον ιδιωτικό τομέα που ήδη είχαν προκηρύξει απεργία. Αποδείχτηκε για μία ακόμη φορά ότι είναι τα καλύτερα δεκανίκια της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Το ίδιο επιβεβαιώνεται και σήμερα που δεν κάνουν τίποτα, πετώντας «λευκή πετσέτα» για την απεργία στις 21 Μαΐου.

Στις 21 Μαΐου απεργούμε για αυξήσεις στους μισθούς, για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, για άμεσα μέτρα ενάντια στην ακρίβεια, για ζωή με δικαιώματα και αξιοπρέπεια.

Στέλνουμε μήνυμα καταδίκης στην γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος –τρομοκράτη του Ισραήλ. Απαιτούμε να σταματήσει εδώ και τώρα η στήριξη της κυβέρνησης της ΝΔ στο κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ, η συμμετοχή της χώρας μας στον πόλεμο της Ουκρανία και η εμπλοκή της στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Δε δεχόμαστε να πληρώνουμε 500.000 ευρώ κάθε μέρα για να περιπολεί η φρεγάτα Ύδρα στην Ερυθρά θάλασσα για τα συμφέροντα των Ελλήνων εφοπλιστών.

Απεργούμε ενάντια στην ακρίβεια που εξανεμίζει τον μειωμένο μισθό μας κατά 40% συγκριτικά με το 2009, εξαιτίας των μνημονίων και των περικοπών που εφάρμοσαν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις. Οι δήθεν «σταθερές και μόνιμες αυξήσεις στο διαθέσιμο εισόδημα» εξαϋλώνονται από τα ράλι των τιμών στα ράφια. Η κυβέρνηση της ΝΔ με μέτρα ασπιρίνες κατά της ακρίβειας, με pass – καπαμά, με υποδείξεις για την πλοήγηση μας μέσω της πλατφόρμας e–καταναλωτής από σουπερμάρκετ σε σουπερμάρκετ για να φτιάξουμε το φτηνότερο καλάθι, μάταια προσπαθεί να ξεγελάσει την οργή μας. Αρνείται κάθε πρόταση για μείωση – κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης με μόνιμη επωδό τις δημοσιονομικές αντοχές της οικονομίας, την ώρα που οι τράπεζες δεν πληρώνουν καθόλου φόρο εδώ και πάνω από 10 χρόνια και οι εφοπλιστές πληρώνουν φόρο εθελοντικά!

Ενάντια στην προσπάθεια εξαπάτησης, ενσωμάτωσης και διαίρεσης των εργαζομένων στις δημόσιες υπηρεσίες με το «σύστημα κινήτρων και ανταμοιβής των δημοσίων υπαλλήλων».

Τα διάφορα μπόνους υπηρετούν την εξαγορά και την ενσωμάτωση των δημοσίων υπαλλήλων ώστε να συμβάλλουν ενεργά στην πιο αποφασιστική προώθηση της αντιλαϊκής πολιτικής και στην ενίσχυση της αποτελεσματικότητας του κράτους υπέρ των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων και σε βάρος της λαϊκής πλειοψηφίας.

Δεν «παραγράφουμε» τον 13ο και 14ο μισθό, τις μειώσεις στους μισθούς μας, τα μισθολογικά κλιμάκια που μας έχουν αφαιρέσει, την εισφορά αλληλεγγύης, τα χαράτσια για φάρμακα και εξετάσεις που μας βαραίνουν

Δε δεχόμαστε να ψαλιδίζουμε τις διεκδικήσεις μας στα ασφυκτικά όρια των δημοσιονομικών αντοχών της καπιταλιστικής οικονομίας.

Την ώρα που το 2023 ο παραγόμενος πλούτος της Ελλάδας άγγιξε τα 224 δις ευρώ, με βασικούς κερδισμένους 500 μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, εμείς δυσκολευόμαστε να «βγάλουμε το μήνα» εξαιτίας της ακρίβειας και της φοροληστείας που ροκανίζει το εισόδημα μας.

Στις 21 Μαΐου απεργούμε ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, την εμπορευματοποίηση της υγείας και της παιδείας, την πολιτική της Ε.Ε. και των κυβερνήσεων που μετατρέπει τα δικαιώματά μας σε καύσιμα ύλη για τα κέρδη των λίγων.

Βγαίνουμε ξανά στο δρόμο του αγώνα εκεί που κρίνεται το δίκιο μας και ανατρέπονται οι αντιλαϊκές αποφάσεις. Ο ηρωικός ανυποχώρητος αγώνας των εργατών της ΛΑΡΚΟ και σε μια σειρά άλλους κλάδους δείχνει το δρόμο. Η ένταση του αυταρχισμού και της καταστολής, η κατασυκοφάντηση των αγώνων των εκπαιδευτικών και των υγειονομικών από τους υπουργούς της κυβέρνησης και τα παπαγαλάκια τους στα ΜΜΕ είναι η απόδειξη ότι μας φοβούνται.

Απαιτούμε- διεκδικούμε :

Αυξήσεις 20% στους μισθούς μας. Επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού. Ακώλυτη μισθολογική εξέλιξη. Μισθολογική εξέλιξη για όλους κάθε 2 χρόνια υπηρεσίας. Να προσμετρηθεί στη μισθολογική εξέλιξη η διετία 2016 – 2017 που έχει «παγώσει».

Κατάργηση του χαρατσιού της «ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της ανεργίας».

Αύξηση και επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος και άμεση χορήγησή του.

Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Μέτρα ενάντια στην ακρίβεια και στη φοροληστεία.

Όλοι στην απεργία στις 21 Μαΐου.

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2024 | 11:42 am


Αγρίνιο:Εθελοντική αιμοδοσία το Σάββατο 18 Μαΐου


ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΙΜΑ!

ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΖΩΗ!

Το ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΜΑΪΟΥ 2024 στο χώρο του φροντιστηρίου «ΕΡΕΙΣΜΑ», από τις 9.00 το πρωί μέχρι 1.00 το μεσημέρι

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους Εθελοντές Αιμοδότες, καθώς και κάθε υγιή πολίτη, ηλικίας 18-65 ετών, έχοντας μαζί τους ταυτότητα και ΑΜΚΑ, να αφιερώσουν 10 λεπτά από τον χρόνο τους και να προσφέρουν το δώρο ζωής προς τον συνάνθρωπο!

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ (ΤΜΗΜΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ)

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ «ΕΡΕΙΣΜΑ»

Σας περιμένουμε με χαρά!


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2024 | 8:28 am


Αγρίνιο: Συνάντηση εργασίας για την αντιμετώπιση και διαχείριση των καταγγελλομένων περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας

 Την Πέμπτη 16/5/2024 στα γραφεία της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας & Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας  με εκπροσώπους της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας, με σκοπό τη συντονισμένη προσπάθεια και συνεργασία στην αντιμετώπιση  και διαχείριση των καταγγελλομένων περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν, εκ μέρους της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας & Δημόσιας Υγείας, κα Μπόκα  Γεωργία , η Διευθύντρια, κα Τσίνα Μαρία, η Προϊσταμένη του Ξενώνα Γυναικών κα Τασολάμπρου Ιωάννα και ως μέλος της Ομάδας Διοίκησης Έργου του Ξενώνα, η κα Δημητρογιάννη Ευσεβία. Από την Αστυνομική Διεύθυνση Αιτωλίας παρευρέθηκαν  ο Αστυνομικός Διευθυντής , κος Κυρίτσης Παναγιώτης και ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής , κος Τελώνας Αλέξανδρος. Τέλος, εκ μέρους του Ξενώνα, συμμετείχαν το διοικητικό στέλεχος και η ψυχολόγος.

 Κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπήρξε γόνιμος διάλογος μεταξύ των εκπροσώπων των φορέων, μέσω του οποίου εκφράστηκαν τρόποι αντιμετώπισης των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας και προτάθηκαν λύσεις για γόνιμη  συνεργασία των φορέων ώστε να παρέχεται άμεση και ουσιαστική αρωγή στις κακοποιημένες γυναίκες και στα παιδιά τους.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Αγρινίου λειτουργεί από το 2014 και παρέχει ασφαλή διαμονή, ψυχοκοινωνική στήριξη και εργασιακή συμβουλευτική στις γυναίκες θύματα βίας και τα παιδιά τους και βρίσκεται σε συνεχή και  αγαστή συνεργασία με την Αστυνομία με σκοπό την ουσιαστική και άμεση στήριξη των γυναικών θυμάτων βίας και των παιδιών τους.

16/5/2024


Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ


ΜΠΟΚΑ ΓΕΩΡΓΙΑ

Δημοσιεύθηκε στις 16 May 2024 | 10:29 pm


«Ανέβζηγος Φλόγα Μνήμης»- Εκδήλωση στον Άγιο Κωνσταντίνο για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου


Το Σάββατο 18 Μαϊου 2024 και ώρα 8:00 μ.μ, ο Σύλλογος Ποντίων Αιτωλοακαρνανίας "Δημ. Ψαθάς" διοργανώνει εκδήλωση, αφιερωμένη στην Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, στην πλατεία της Δημοτικής Κοινότητας Αγίου Κωνσταντίνου.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η διαφύλαξη της ιστορικής μνήμης.

Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε ώστε η 19η Μαϊου εκτός από Ημέρα Μνήμης γίνει και Ημέρα Δικαίωσης.

Παρουσίαση εκδήλωσης :

Δέσποινα Κοτταρίδου, Δικηγόρος.

Απαγγέλλουν :

Λεωνίδας Σταρακάς, Δάσκαλος.

Χάρης Σανδαλίδης, Δάσκαλος.

Δημοσιεύθηκε στις 16 May 2024 | 10:26 pm


Οικία στην Ματαράγκα καταστράφηκε ολοσχερώς από φωτιά(φωτο)


Συναγερμός σήμανε περί τις 18:00 στην Πυροσβεστική Αγρινίου και στον ΕΠΣ Γαβαλούς για φωτιά σε δυόροφη οικία στην θέση « Παναγία» στο βόρειο τμήμα της Ματαράγκας.


Στο σημείο έσπευσαν τα δύο οχήματα του ΕΠΣ Γαβαλούς με τους πυροσβέστες να απομακρύνουν άμεσα μια ηλικιωμένη από το χώρο και στην συνέχεια έσπευσαν τρία οχήματα της Π.Υ Αγρινίου.

Εν'μέσω θυελλωδών ανέμων πυροσβέστες και εθελοντές επιχείρησαν κατάσβεση και έθεσαν άμεσα υπό έλεγχο την φωτιά πριν επεκταθεί σε διπλανές οικίες και απειλήσει την δασική έκταση του Αράκυνθου.

Η οικία στον πρώτο όροφο καταστράφηκε ολοσχερώς ,η ηλικιωμένη διακομίσθηκε με ΕΚΑΒ κυρίως για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείου Αγρινίου,ενώ στο σημείο παραμένουν δυνάμεις της πυροσβεστικής .

Το αρμόδιο τμήμα διενεργεί προανάκριση για το συμβάν.

Η ανακοίνωση του Π.Σ

Για πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε μονοκατοικία στη Δ.Κ. Ματαράγκα, του δήμου Αγρινίου, Αιτωλοακαρνανίας, ειδοποιήθηκε η Υπηρεσία μας κατά τις μεσημεριανές ώρες σήμερα, 16 Μαΐου 2024. Στο έργο της κατάσβεσης έλαβαν μέρος οχτώ (8) πυροσβέστες με τέσσερα (4) οχήματα. Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές στην οικία.

Για το ανωτέρω περιστατικό, προανάκριση διενεργείται από το αρμόδιο ανακριτικό τμήμα.

Δημοσιεύθηκε στις 16 May 2024 | 7:59 pm


Καινούργιο:Αύριο η κηδεία του Σωτήρη Καραγιώργου


Την Παρασκευή 17-5-2024 θα πουν το τελευταίο αντίο συγγενείς και φίλοι στον Σωτήρη Χρ. Καραγιώργο. 

Η κηδεία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καινουργίου στις 11:00 π.μ.

Η τοπική κοινωνία του Καινουργίου βυθίστηκε στην θλίψη χθες το απόγευμα από την ώρα που έγινε γνωστή η απώλεια του 57χρονου με τραγικό τρόπο.

Δημοσιεύθηκε στις 16 May 2024 | 6:46 pm


Συστάσεις της Περιφέρειας για την προστασία από την αφρικανική σκόνη



Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος στο πλαίσιο πρόληψης και προστασίας της Δημοσίας Υγείας και με αφορμή τις πρόσφατες μετεωρολογικές προγνώσεις αναφορικά με την εκδήλωση του φαινομένου μεταφοράς αφρικανικής σκόνης που θα πλήξει την επικράτεια τις επόμενες ημέρες, καθώς και τις σχετικές συστάσεις του Υπουργείου Υγείας, σας ενημερώνει:

H “Αφρικανική σκόνη” αποτελεί ένα συχνό φαινόμενο, κατά το οποίο σωματίδια σκόνης από την επιφάνεια περιοχών της Βόρεια Αφρικής με τη βοήθεια ισχυρών ανέμων διασκορπίζονται στην ατμόσφαιρακαι μεταφέρονται σε απομακρυσμένες περιοχές του πλανήτη. Τα αιωρούμενα σωματίδια μπορούν να προκαλέσουν ή να επιδεινώσουννοσήματα του αναπνευστικού συστήματος (Άσθμα, ΧΑΠ, βρογχίτιδα κ.α.), αλλεργίες (αλλεργική ρινίτιδα, επιπεφυκίτιδα, δερματίτιδες κ.α.) καρδιαγγειακές παθήσεις καθώς και να δημιουργήσουν μακροχρόνια προβλήματα υγείας. Τα άτομα που είναι περισσότερο ευάλωτα στην έκθεση της “Αφρικανικής σκόνης” είναι τα βρέφη, παιδιά, ηλικιωμένοι και άτομα με χρόνιες αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις.

Ως εκ τούτου συστήνεται,ειδικά για τα πιο ευάλωτα άτομα:

• Περιορισμός των δραστηριοτήτων εκτός σπιτιού όσο το φαινόμενο παραμένει έντονο (να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις, χειρονακτικές εργασίες και η εξωτερική άθληση ειδικότερα τις ώρες με τις υψηλότερες συγκεντρώσεις σκόνης).

• Ερμητικό κλείσιμο στα παράθυρα και τις θύρες ( π.χ. τοποθέτηση χαλιών στις εισόδους) του σπιτιού με σκοπό τον περιορισμό της εισόδου της σκόνης.

• Προστασία των ματιών, της μύτης και του στόματος (π.χ. χρήση μάσκας)

• Εξασφάλιση της απαραίτητης ενυδάτωσης, κυρίως με την επαρκή κατανάλωση νερού.

• Τακτική ενημέρωση για την τρέχουσα ποιότητα του αέρα στην περιοχή.

• Αναζήτηση ιατρικής συμβουλής και βοήθειας σε περίπτωση εμφάνισης ή και επιδείνωσης κλινικών συμπτωμάτων όπως, βήχας, δύσπνοια, φαγούρα κ.α.

Δημοσιεύθηκε στις 16 May 2024 | 6:41 pm


Ι.Σ.Αγρινίου: «Η κατάφορη αδικία που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί με το clawback και το rebate να σταματήσει άμεσα»(video)



Είναι γνωστό ότι ο Π.Ι.Σ. και οι Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας με υψηλό αίσθημα ευθύνης, στηρίζουν και καλύπτουν απόλυτα τους εργαστηριακούς γιατρούς της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στη δίκαιη κινητοποίησή τους που ξεκίνησε την Τετάρτη 8 Μαΐου, και συνεχίζεται και αυτή την εβδομάδα.



Οι εργαστηριακοί γιατροί διεκδικούν την κατάργηση του επαίσχυντου clawback που για 12 ολόκληρα χρόνια τους έχει στραγγαλίσει οικονομικά και ζητούν το αυτονόητο, να αμείβονται δηλαδή όπως όλοι οι εργαζόμενοι, για το σύνολο των υπηρεσιών που παρέχουν στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Στο πλαίσιο αυτό ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου κ. Αγραφιώτης Γεώργιος, η Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιωτών Εργαστηριακών Ιατρών Δυτικής Ελλάδος κα. Κώτσα Κυριακή, η γραμματέας του Συλλόγου κα. Κατσαρού Καλλιόπη και η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών κα. Μαστοράκου Άννα παραχώρησαν τη Δευτέρα 14 Μαΐου 2024 κοινή συνέντευξη τύπου προκειμένου να αναδείξουν το πρόβλημα με το οποίο έρχονται αντιμέτωποι όλοι οι εργαστηριακοί ιατροί σε πανελλαδικό επίπεδο.


Η κατάφορη αδικία που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί με τα μνημονιακά μέτρα του clawback και του rebate, τις καθηλωμένες τιμές στις εξετάσεις από το 1991, την υποτιμολόγηση, τις ατομικές και όχι συλλογικές συμβάσεις πρέπει να σταματήσει άμεσα.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου είναι αλληλέγγυος στον αγώνα των συναδέλφων.

 Στηλιτεύουμε:

1. Την αδιαφορία του Υπουργού Υγείας και του Πρωθυπουργού που προεκλογικά υποσχέθηκε καλύτερες υπηρεσίες υγείας.

2. Τη μη υποβολή ισολογισμού από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ επί 7ετία και την αυθαίρετη και ανεξέλεγκτη αναφορά υπερβάσεων του προϋπολογισμού του. Κατακρίνουμε απερίφραστα την ευνοϊκή μεταχείριση των μεγάλων ιδιωτικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον εργαστηριακό τομέα της υγείας.
3. Τις απειλές που εκτοξεύει ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ περί διακοπής των συμβάσεων των γιατρών που κινητοποιούνται με ενεργοποίηση του άρθρου 69 του Νόμου 5102/2024 .

Τα εργαστήρια, με τα υπέρογκα ποσά που τους καταλογίστηκαν, καταστράφηκαν οικονομικά χωρίς να έχουν ευθύνη, και ταυτόχρονα απειλούνται με διακοπή της σύμβασής τους! Η πιο ηχηρή απάντηση απέναντι στις απειλές που εκτοξεύει ο ΕΟΠΥΥ είναι η μαζικότητα της κινητοποίησης των εργαστηριακών γιατρών! Οι επιπτώσεις, στην περίπτωση που ο ΕΟΠΥΥ επιχειρήσει να προχωρήσει στην απονενοημένη διακοπή χιλιάδων συμβάσεων, θα είναι τραγικές για τους ασθενείς της χώρας. Οι γιατροί δεν εκβιάζονται και δεν απειλούνται!!!
Απεναντίας, ο ΕΟΠΥΥ οφείλει να καθίσει άμεσα στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης για κατάρτιση Συλλογικής Σύμβασης με τον Π.Ι.Σ, όπως έχει υποχρέωση από το νόμο, αλλά αρνείται πεισματικά να το πράξει παρά τις επανειλημμένες προτροπές του ΠΙΣ τόσο προς τη Διοίκησή του όσο και προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Τέλος ζητούμε: Τη συμπαράσταση της κοινωνίας γιατί κινδυνεύει να χάσει την άμεση και αξιόπιστη πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας.





Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΡΩΣΣΑΣ





Δημοσιεύθηκε στις 16 May 2024 | 3:50 pm


Έξυπνες-πρότυπες διαβάσεις πεζών σε κόμβους του Αγρινίου


Στο πλαίσιο εργασιών για την εκτέλεση του έργου "Κατασκευή Πρότυπων Διαβάσεων σε Κόμβους", που υλοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, θα ξεκινήσουν παρεμβάσεις σε δρόμους του Αγρινίου, για την εγκατάσταση υπογείων αγωγών και συστημάτων σήμανσης σε διαβάσεις πεζών.

Προκειμένου να πραγματοποιηθεί το έργο προβλέπονται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και διακοπή της κυκλοφορίας σταδιακά σε σημεία της πόλης.

Την Παρασκευή 17 Μαΐου θα γίνει μερικός αποκλεισμός ( μια λωρίδα εναλλάξ) στη διασταύρωση των οδών Μακρή και Γοργοποτάμου, στις τρεις διαβάσεις, από 7.30 π.μ. έως 15.00 μμ.

Θα υπάρξει ενημέρωση για τις δρομολογούμενες παρεμβάσεις.

Δημοσιεύθηκε στις 16 May 2024 | 3:40 pm


Ιερές Παρακλήσεις για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι

  

Από την Πέμπτη 30 Μαΐου 2024 ξεκινούν, με την χάρη του Θεού, οι Πανελλήνιες Εξετάσεις για όλους τους μαθητές της Τρίτης Λυκείου. Χιλιάδες αγόρια και κορίτσια θα συμμετάσχουν και εφέτος στην κορυφαία και κρίσιμη αυτή εκπαιδευτική διαδικασία, με σκοπό την εισαγωγή τους στις Σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η Τοπική μας Εκκλησία αφουγκραζόμενη την αγωνία των μαθητών της Τρίτης Λυκείου και επιθυμώντας να συμπαρασταθεί προσευχητικά σε αυτή την κρίσιμη στιγμή της ζωής τους, θα τελέσει δύο Ιερές Παρακλήσεις στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου και στο Αγρίνιο.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή 26 Μαΐου 2024 στις 8.30’ το βράδυ, στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου και την Τρίτη 28 Μαΐου 2024 στις 8.30’ το βράδυ στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Αγρινίου θα τελεσθεί Ιερά Παράκληση και θα αναγνωσθεί ειδική ευχή από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνό.

Προτρέπουμε και παρακινούμε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες της Τρίτης Λυκείου, που θα συμμετάσχουν στις φετινές Πανελλήνιες Εξετάσεις, να προσέλθουν στις δύο ακολουθίες, τόσο στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου, όσο και στο Αγρίνιο για να λάβουν την ευλογία του Θεού και τον φωτισμό του Αγίου Πνεύματος για την επιτυχία τους και την εισαγωγή τους στη Σχολή της αρεσκείας τους.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Δημοσιεύθηκε στις 16 May 2024 | 12:41 pm


Καταγραφή αδειούχων πωλητών υπαίθριου εμπορίου στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα «Ανοικτή Αγορά»


Από τη Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ανακοινώνεται ότι γίνεται καταγραφή στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα «Ανοικτή Αγορά» (Ο.Π.Σ.Α.), όλων των πωλητών που απέκτησαν άδεια πριν την 1η Φεβρουαρίου 2022. Η καταχώριση γίνεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση openmarket.mindev.gov.gr με τους προσωπικούς κωδικούς ΤAXIS του αδειούχου πωλητή, σύμφωνα με τις οδηγίες στο εγχειρίδιο χρήσης που είναι αναρτημένο στο Σύστημα.

Ειδικότερα, αναφορικά με το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα «Ανοικτή Αγορά» (Ο.Π.Σ.Α.) του άρθρου 56 του ν. 4849/2021 (Α΄207) για το υπαίθριο εμπόριο και σχετικά με την καταγραφή σε αυτό των υφιστάμενων αδειούχων πωλητών υπαίθριου εμπορίου, δηλαδή των παραγωγών και επαγγελματιών πωλητών (λαϊκών αγορών, στάσιμου εμπορίου), καθώς και των χειροτεχνών - καλλιτεχνών, οι οποίοι απέκτησαν άδεια πριν την 1η Φεβρουαρίου 2022 γίνονται γνωστά τα εξής:

Οι κάτοχοι άδειας παραγωγού και επαγγελματία πωλητή στο στάσιμο και το πλανόδιο εμπόριο θα πρέπει να καταχωρίσουν τις άδειές τους στο Σύστημα από τις 15/02/2024 έως τις 15/05/2024. Επισημαίνεται ότι η καταχώριση θα αφορά άδειες οι οποίες δεν έχουν καταργηθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.4849/2021 ή προγενέστερου νομοθετικού πλαισίου.

Οι κάτοχοι άδειας χειροτέχνη-καλλιτέχνη θα πρέπει να καταχωρίσουν τις άδειές τους στο Σύστημα ομοίως από τις 15/02/2024 έως τις 15/05/2024. Επισημαίνεται ότι η καταχώριση θα αφορά μόνο τις άδειες οι οποίες έχουν χορηγηθεί σύμφωνα με το άρθρο 45 του ν. 4497/2017.

Οι κάτοχοι άδειας παραγωγού και επαγγελματία πωλητή λαϊκών αγορών θα πρέπει καταχωρίσουν τις άδειές τους στο Σύστημα από τις 15/03/2024 έως τις 15/06/2024. Επισημαίνεται ότι η καταχώριση θα αφορά άδειες, οι οποίες δεν έχουν καταργηθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.4849/2021 ή προγενέστερου νομοθετικού πλαισίου.

Μετά το πέρας των ανωτέρω προθεσμιών και των τυχόν παρατάσεων δεν θα είναι δυνατή η καταχώριση στο Σύστημα αδειών από τους κατόχους τους.

Δημοσιεύθηκε στις 16 May 2024 | 8:39 am


Γκολ για καλό σκοπό γέμισαν τα δίχτυα στο γήπεδο του Παναιτωλικού (φωτο)



Με γκολ ανθρωπιάς γέμισαν τα δίχτυα στο γήπεδο του Παναιτωλικού το απόγευμα της Τετάρτης 15/05/2024. 
Οι αστυνομικοί της Ακαρνανίας και της Αιτωλίας μαζί με τους βετεράνους ποδοσφαιριστές του Παναιτωλικού και της ΑΕΚ Αγίου Κωνσταντίνου, έπαιξαν για φιλανθρωπικό σκοπό στο τουρνουά που διοργάνωσαν από κοινού οι τοπικές διοικήσεις Ακαρνανίας και Αιτωλίας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών. Νικήτρια ομάδα στο γήπεδο αναδείχθηκε η ΑΕΚ Αγίου Κωνσταντίνου η οποία επικράτησε της ομάδας των αστυνομικών της Ακαρνανίας, αλλά πραγματικός νικητής αναδείχθηκε η αγάπη και η αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο.

Τα έσοδα που συγκεντρώθηκαν θα διατεθούν για την υποστήριξη συμπολίτη μας που καταστράφηκε το σπίτι του πρόσφατα από πυρκαγιά. Στο γήπεδο έδωσαν το παρόν ο Διευθυντής της Δ.Α Ακαρνανίας, Ταξίαρχος κύριος Γαλαζούλας Δημήτρης, ο Διευθυντής της Δ.Α Αιτωλίας Α/Δ κύριος Καπνιάρης Αποστόλης, ο εκπρόσωπος του Ελληνικού Τμήματος της Δ.Ε.Α, μέλος στο Παγκόσμιο συμβούλιο και πρόεδρος της παγκόσμιας επιτροπής κοινωνικών υποθέσεων της ένωσής μας κύριος Παργινός Χρήστος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Αιτωλοακαρνανιας κύριος Δημήτρης Τσούνης, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας και Γενικός Γραμματέας της ΠΟΑΣΥ κύριος Μαυραγάνης Χρήστος, ο πρόεδρος της Τοπικής Διοίκησης Αχαΐας κύριος Νικολάου Τάσος, ο εκπρόσωπος της Τοπικής Διοίκησης Λευκάδας κύριος Κακιώνης Θωμάς, πλήθος αξιωματικών και διοικητών υπηρεσιών από τις δύο Διευθύνσεις Αστυνομίας και απλοί συμπολίτες μας που αγαπούν το ποδόσφαιρο και ήρθαν να παρακολουθήσουν τους αγώνες.



Οι πρόεδροι των δύο τοπικών διοικήσεων Ακαρνανίας και Αιτωλίας κ. Ταμπακέλης Δημοσθένης και Τσιριμώκος Ιωάννης εκφράζουμε εκ μέρους των τοπικών μας διοικήσεων τις θερμές μας ευχαριστίες σε όλους όσους συνέβαλλαν στην διοργάνωση και την επιτυχία του τουρνουά. Τον Δήμο Αγρινίου, την ΠΑΕ Παναιτωλικός, την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας, τους Διαιτητές των αγώνων, την γιατρό και τον Ηχολήπτη μας οι οποίοι όλοι τους συμμετείχαν αφιλοκερδώς.

Τις ομάδες και τους παίκτες που έδωσαν τον καλύτερό τους ευατό και μας έδειξαν πως είναι στην πράξη το ευ αγωνίζεσθαι. Όλους τους συναδέλφους μας και συμπολίτες μας που αγόρασαν εισιτήρια έστω και αν δεν ήρθαν στο γήπεδο για να υποστηρίξουν τον σκοπό.

Συνεχίζουμε πάντα να υπηρετούμε δια της φιλίας, της προσφοράς και της αγάπης προς τον συνάνθρωπο και την κοινωνία.

Servo per amikeco.











Δημοσιεύθηκε στις 16 May 2024 | 8:36 am


Βράβευση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και των Εφορειών Αρχαιοτήτων για την ανάδειξη των Κάστρων Ρίου & Ναύπακτου


Με ιδιαίτερη επιτυχία και σε συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 12 Μαΐου 2024 στις 11.30 το πρωί, η ανοιχτή εκδήλωση - βράβευση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας καθώς και των Εφορειών Αρχαιοτήτων, Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας, από τον φορέα «The Fortress Study Group, με αφορμή την ανάδειξη των Κάστρων του Ρίου και της Ναύπακτου ως των καλύτερα συντηρημένων κάστρων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Η ομάδα«The Fortress Study Group», είναι άμεσα σχετιζόμενη με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και αποτελεί τον κατ’ εξοχή φορέα, διεθνούς εμβέλειας, που μελετά ενδελεχώς τη διαχείριση φρουρίων και οχυρωματικών έργων και κάστρων, ενώ βραβεύει όσα έχουν διακριθεί μέσα από τις εργασίες συντήρησης και ανάπλασης. Η ομάδα έχοντας μελετήσει εις βάθος την ιστορία και τις εργασίες ανάπλασης του φρουρίου του Ρίου και του κάστρου της Ναυπάκτου, ήρθε σε επικοινωνία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, προκειμένου να απονείμει βραβείο και τιμητικές πλακέτες τόσο στην Περιφέρεια όσο και στις Εφορείες Αρχαιοτήτων Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας για το σημαντικό έργο που έχει έως σήμερα επιτελεστεί.

Στην τελετή βράβευσης απηύθυναν χαιρετισμό ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχη Χαράλαμπος Μπονάνος, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης, Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, η Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας, Αρχαιολόγος- Βυζαντινολόγος, Δρ. Αναστασία Κουμούση, επικεφαλής της ομάδας των αναστηλωτικών εργασιών στο Φρούριο Ρίου, η Έλενα Κατσούλη, εκπρόσωπος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος, Πολιτικός μηχανικός και επιβλέπουσα στα αναστηλωτικά έργα του Κάστρου Ναυπάκτου, και ο John Harris, εκπρόσωπος της ομάδας The Fortress Study Group.

Ο κ. Harris, στο τέλος της εκδήλωσης απένειμε βραβείο, για λογαριασμό της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στον κ. Σακελλαρόπουλο, ο οποίος το παρέλαβε και εκ μέρους του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού, Παναγιώτη Μπράμου, καθώς ο κ. Μπράμος στήριξε έμπρακτα την πραγματοποίηση της συγκινητικής αυτής απονομής. Τέλος, τιμητικές πλακέτες, για λογαριασμό των Εφορειών Αρχαιοτήτων Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας απονεμήθηκαν στις Δρ Κουμούση και κ. Κατσούλη.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης υπογράμμισε ότι «η βράβευση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και των Εφορειών Αρχαιοτήτων Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας & Λευκάδος αποτελεί ένα πρώτο δείγμα της αναγνωρισιμότητας της κοινής, πολυσυλλεκτικής αυτής προσπάθειας που μεταλαμπαδεύει την πολιτιστική μας κληρονομιάς και καταδεικνύει ότι η μακραίωνη ιστορία, η πολιτιστική μας παράδοση και τα φημισμένα μνημεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, αποτελούν ζωντανά στοιχεία της ταυτότητάς μας που μας ενώνουν και μας εμπνέουν. Η παραπάνω, κοινή προσπάθεια ήδη αποδίδει καρπούς, αφού σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, οι επισκέπτες των αρχαιολογικών χώρων και των μουσείων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας το 2023, αυξήθηκαν σε σύγκριση με το 2022, σε αριθμό κατά 161.493. Είμαστε συνοδοιπόροι και έτοιμοι να συνεισφέρουμε στην ευόδωση των προσπαθειών ο τόπος μας να καταστεί σπουδαίο τουριστικό και πολιτισμικό σημείο αναφοράς, έχοντας ως αφετηρία και στόχο τον άνθρωπο και την καρδιά των δυνητικών επισκεπτών».

Η Δρ Κουμούση και η κ. Κατσούλη στο χαιρετισμό τους εξήραν την ιστορικότητα των μνημείων και αναφέρθηκαν στον επιμελή και μεθοδικό τρόπο με τον οποίο έχουν πραγματοποιηθεί τα έργα αναστήλωσης έως σήμερα, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020, με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδα και τη Διεύθυνση Βυζαντινών και μεταβυζαντινών μνημείων του ΥΠΠΟΑ με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Περαιτέρω, ο John Harris εκπρόσωπος της ομάδας The Fortress Study Group υπογράμμισε στην ομιλία του ότι η ομάδα ξεκίνησε τη δράση της εδώ και πενήντα χρόνια με σκοπό τη μελέτη και τη βράβευση κάστρων και οχυρωματικών φρουρίων σε όλο τον κόσμο. Τόνισε δε, ότι οι εργασίες αναστήλωσης που έχουν πραγματοποιηθεί έως τώρα στο φρούριο του Ρίου και το κάστρο της Ναυπάκτου, είναι εξαιρετικές και αποτελούν δείγμα καλής πρακτικής της συνέργειας μεταξύ της πολιτικής βούλησης και της επιστημονικής τεχνογνωσίας. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, λειτουργούν ως πόλος έλξης του τουρισμού που αρμόζει στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Χ. Μπονάνος στον χαιρετισμό του επεσήμανε ότι «η σημερινή βράβευση για την αναστήλωση των κάστρων στην περιφέρειά μας, από τη διεθνή ομάδα «The Fortress Study Group», αποτελεί μία σημαντική διάκριση για το έργο που έχει υλοποιηθεί έως σήμερα, με τη συνεργασία και τη χρηματοδοτική στήριξη της ΠΔΕ, από τις Εφορίες Αρχαιοτήτων, και αποτελεί κίνητρο ώστε να ενδυναμωθούν οι καλές πρακτικές αυτού του είδους ακόμα περισσότερο, να προβληθούν οι κρυμμένοι θησαυροί και να συνδεθεί ο αρχαίος και βυζαντινός πολιτισμός της περιοχής με τον σύγχρονο πολιτισμό. Εξαίρω πραγματικά τη δουλειά των Προϊσταμένων αρχών των Εφορειών καθώς και των εργαζομένων για το σπουδαίο έργο που έχουν επιτελέσει».

Μετά τις ομιλίες, έγινε ξενάγηση της ομάδας στο χώρο του Φρουρίου από την Δρ. Κουμούση.

Στη εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Ναυπακτίας, Βασίλης Γκίζας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπακτίας, Άγγελος Σταυρόπουλος, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Χρήστος Παΐσιος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, Πλάτωνας Μαρλαφέκας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, Παναγιώτης Τσιχριτζής, εκπρόσωποι των δημοτικών διαμερισμάτων Ρίου και Αντιρρίου, εκπρόσωπος της Μητροπόλεως Πατρών και εκπρόσωποι Α και Β βαθμού της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Τουρισμού και Απασχόλησης, Δρ Λαυρέντιος Βασιλειάδης, η Προϊσταμένη Τμήματος Σχεδιασμού Τουριστικής Στρατηγικής, Γεωργία Παπασπύρου και τα στελέχη της Διεύθυνσης, Βασιλική Καραπάνου και Γιολάντα Δελή.



Δημοσιεύθηκε στις 16 May 2024 | 8:36 am


Καινούργιο:Ευρεία σύσκεψη με τους Σταθάκη-Κασίμη ,της Νέας Αριστεράς


Στο πλαίσιο περιοδείας στην Αιτωλοακαρνανία

Ολοκληρώθηκε την Τρίτη το βράδυ η περιοδεία που πραγματοποίησαν σε περιοχές του νομού μας οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές της ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Γιώργος Σταθάκης (πρώην βουλευτής και υπουργός) και Μπάμπης Κασίμης (πρώην Γ.Γ υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης) συνοδευόμενοι από κλιμάκια και μέλη της Νομαρχιακής Οργάνωσης Αιτωλ/νίας


Η περιοδεία των δύο υποψηφίων ξεκίνησε από τη Βόνιτσα όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με μέλη και φίλους της Νέας Αριστεράς αλλά και εκπροσώπους των αγροτών της περιοχής Ακτίου-Βόνιτσας. Ο επόμενος σταθμός των εκπροσώπων της ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ήταν η Αμφιλοχία που άρχισε με την επίσκεψη του κ. Σταθάκη και Κασίμη στο δημαρχείο της πόλης και συναντήθηκε με τον δήμαρχο Θανάση Τορουνίδη. Ακολούθησε η συνάντηση και συζήτηση με εκπροσώπους το Αγροτικού Συλλόγου Αμφιλοχίας (μέλος της Ομοσπονδίας Α.Σ. Αιτ/νίας) στην διάρκεια της οποίας έγινε εκτενής συζήτηση για τα θέματα που αφορούν κτηνοτρόφους και αγρότες της περιοχής.



Να σημειωθεί ότι στην Αμφιλοχία μετά τις συναντήσεις των κ. Σταθάκη και Κασίμη η Οργάνωση της πόλης μαζί με φίλους από την περιοχή συζήτησαν και για ζητήματα που αφορούν την φυσιογνωμία αλλά κυρίως την επόμενη ημέρα της αριστεράς συνολικότερα στη χώρα.

Το απόγευμα της Δευτέρας οι κύριοι Σταθάκης και Κασίμης συναντήθηκαν στα γραφεία του ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ο «ΕΡΜΗΣ» με το προεδρείο του ιστορικού συλλόγου, ενώ λίγο αργότερα έδωσαν συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΧΕΛΩΟΣ. 

Το βράδυ της Δευτέρας ήταν αφιερωμένο σε περιοδεία στην βόρεια πλευρά της Τριχωνίδας με επίκεντρο το Καινούργιο στο οποίο μετά τις επισκέψεις στα καταστήματα και τους επαγγελματίες του, στα γραφεία του ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ πραγματοποιήθηκε ευρεία και μακρά σύσκεψη με το προεδρείο του Συνεταιρισμού αλλά και κατοίκους του.


Το πρωϊ της Τρίτης μετά την συνάντηση που είχαν οι υποψήφιοι της ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ με το προεδρείο του Συλλόγου Εμπόρων-Επιχειρηματιών Αγρινίου ακολούθησαν επισκέψεις σε καταστήματα του κέντρου του Αγρινίου όπου οι κύριοι Σταθάκης και Κασίμης είχαν την ευκαιρία και δυνατότητα να συνομιλήσουν με εκατοντάδες αγρινιώτες και να ακούσουν από πρώτο χέρι τις δυσκολίες και τα προβλήματα που ταλανίζουν και τους ίδιους αλλά και την ευρύτερη περιοχή μας.

Τελευταίος σταθμός της περιοδείας της ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ήταν το Νιοχώρι όπου έγινε μεταξύ άλλων συνάντηση με το Δ.Σ. του ΤΟΕΒ. Στην συνάντηση αυτή ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ κ. Μακρής και πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου κ. Γεωργούσης ανέδειξαν τα ζητήματα του κόστους λειτουργίας του ΤΟΕΒ και την ανάγκη εκσυγχρονισμού του μηχανολογικού εξοπλισμού του δικτύου άρδευσης.

Από την πλευρά ο κ. Γιώργος Σταθάκης στις τοποθετήσεις που έκανε σε όλες τις συναντήσεις και συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν αυτό το παραγωγικό πολιτικά διήμερο είπε μεταξύ άλλων:

“Η Ε.Ε. αντιμετωπίζει μια κρίση, και κινείται σε λάθος κατεύθυνση, καθώς επικρατεί η συντηρητική παράταξη, η οποία εδώ και χρόνια παράγει συνεχώς προβλήματα.

Στόχος της ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ στις ευρωεκλογές είναι να έχει μια ισχυρή παρουσία για την επόμενη ημέρα, ώστε να συμβάλει στην ανασύνθεση της κεντροαριστεράς, η οποία θα πρέπει να είναι ισχυρή απέναντι στη Ν.Δ”.

Είπε επίσης πως αιχμή του δόρατος για τη ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ είναι:

“Η οικονομική πολιτική και η αποτυχία της κυβέρνησης, η οποία είναι υπεύθυνη για την ακρίβεια, για τον πληθωρισμό υπερκερδών, με αποτέλεσμα εκατομμύρια νοικοκυριά να δυσκολεύονται να επιβιώσουν”. Σημειώνοντας, πως “απαιτείται αλλαγή οικονομικής πολιτικής , με το κόστος της κρίσης να το πληρώσουν οι κάτοχοι του πλούτου και ενίσχυση του Κοινωνικού κράτους”.

“Τα θέματα πολέμου και ειρήνης… Στόχος και θέση της Νέας Αριστεράς επισήμανε ο κ. Σταθάκης μας είναι η αποκλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία και στη Γάζα ενώ έκανε λόγο για “γενοκτονία στον λαό της Παλαιστίνης” από την πλευρά του στρατού του Ισραήλ.

Από την πλευρά του και κυρίως στις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν με φορείς των αγροτών σε Βόνιτσα, Αμφιλοχία και Νιοχώρι ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Χαράλαμπος Κασίμης καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (στο παρελθόν χρημάτισε και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο στο Αγρίνιο) τόνισε μεταξύ άλλων: «Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι υπερασπίζεται τα συμφέροντα του αγροτικού κόσμου. Ο πρωθυπουργός ζητάει την ψήφο των πολιτών στις ευρωεκλογές γιατί όπως λέει «είναι αυτός και η κυβέρνησή του οι μόνοι που μπορούν να υπερασπιστούν τα συμφέροντα των αγροτών». Όμως ότι κανείς από τους ευρωβουλευτές τους της Ν.Δ. δεν συμμετείχε στην πανίσχυρη Επιτροπή Γεωργίας της Ευρωβουλής.

Η Ν.Δ. μετακυλά τις ευθύνες της για τις προβληματικές πτυχές της Κ.Α.Π. στις ευρω-ομάδες της Αριστεράς και των Πρασίνων, ενώ αυτή ήταν που διαπραγματεύτηκε και υπερψήφισε τη νέα ΚΑΠ, επέδειξε μεγάλη διαχειριστική ανεπάρκεια και έλλειψη προετοιμασίας του διοικητικού μηχανισμού για την εφαρμογή της, και άφησε τους ίδιους τους παραγωγούς ανενημέρωτους. Οι κινητοποιήσεις των αγροτών αποκάλυψαν τα προβλήματα της νέας ΚΑΠ και της Πράσινης Συμφωνίας, καθώς και τις συνέπειες της εφαρμογής τους στη γεωργική παραγωγή και το γεωργικό εισόδημα, σε μία περίοδο παράλληλης εκτίναξης του κόστους παραγωγής.

Και ο κ. Κασίμης συμπλήρωσε: «Δεν είναι τυχαίο ότι, μετά τις πρόσφατες μαζικές κινητοποιήσεις των Ευρωπαίων αγροτών,που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωκοινοβούλιο, το Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και η πρόσφατη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ «υποχρεώθηκαν» σε προτάσεις αναθεώρησης της ΚΑΠ και λήψης μέτρων «ανακούφισης» των αγροτών, που θα οριστικοποιήσουν τον Απρίλιο.

ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Στη ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ κατέληξε, θεωρούμε ότι η αναθεώρηση της Κ.Α.Π προϋποθέτει αύξηση του προϋπολογισμού της, ευελιξία και μείωση της γραφειοκρατίας, επιπλέον εργαλεία πολιτικής για την αποτελεσματική εφαρμογή της και τη δίκαιη κατανομή των πόρων, για να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του γεωργικού εισοδήματος και η ανθεκτικότητα των αγροτικών περιοχών, χωρίς να ακυρωθεί η πράσινη μετάβαση.

Υ.Γ.: Ευχαριστούμε τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης που σε αντίθεση με άλλα δήθεν μεγάλα και κεντρικά καλύπτουν επαρκώς και αντικειμενικά τις δραστηριότητες του κόμματος μας



Δημοσιεύθηκε στις 16 May 2024 | 12:21 am


Συγκλονισμένο το Καινούργιο από την αυτοκτονία του 57χρονου


Στη θλίψη βυθίστηκε η κοινωνία του Καινουργίου με την αυτοκτονία του 57χρονου Σ.Κ σήμερα το απόγευμα.

Συγκλονισμένο το χωριό από την αυτοχειρία ενός αγαπητού συντοπίτη ,ήπιων τόνων, μέλος πολύτεκνης οικογένειας, με καθημερινή και διακριτική παρουσία στην χωριό.

Οι γείτονες του άλλα και όσοι των γνώριζαν δεν  μπορούν να συνειδητοποιήσουν το τραγικό συμβάν,αφού λίγες ώρες νωρίτερα χαιρετήθηκαν όπως καθημερινά και είναι συγκλονισμένοι .

Δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί η ημέρα της κηδείας καθώς αναμένεται η ιατροδικαστική εξέταση της σορού ,ενώ  η αστυνομία διεξάγει έρευνα για το συμβάν.

Δημοσιεύθηκε στις 15 May 2024 | 11:46 pm


Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας Λίνος Μπλέτσας για τις Εκλογές στο TEE

Την προσεχή Κυριακή 19/05/2024 οι Μηχανικοί όλης της χώρας θα προσέλθουν στις κάλπες για την ανάδειξη των αιρετών μελών και των οργάνων τόσο του κεντρικού Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (Τ.Ε.Ε.) όσο και του Περιφερειακού Τμήματος του Ν. Αιτωλοακαρνανίας.

Είναι αυτονόητο, πως πρόκειται για μία πολύ σημαντική εκλογική διαδικασία, στην οποία η συμμετοχή των συναδέλφων μηχανικών θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα αυξημένη, προκειμένου να δοθεί η μέγιστη δυνατή δημοκρατική νομιμοποίηση στις νέες διοικήσεις, που θα αναλάβουν τον υπεύθυνο ρόλο της εκπροσώπησής τους.

Αποτελεί κοινή παραδοχή, πως όλη την προηγούμενη περίοδο το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας συνέβαλε καθοριστικά στην είσοδο της χώρας μας σε αναπτυξιακή τροχιά. Με αιχμή του δόρατος τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας, οι Μηχανικοί πρωτοστάτησαν τα τελευταία χρόνια στη θεσμοθέτηση αξιόλογων και σύγχρονων εργαλείων όπως ο Ενιαίος Ψηφιακός Χάρτης, το Εθνικό Μητρώο Υποδομών και το πρόγραμμα πολεοδομικών μεταρρυθμίσεων “Κωνσταντίνος Δοξιάδης” που αποδεικνύουν στην πράξη την καθοριστική συμβολή του ΤΕΕ στην ανάπτυξη της χώρας.

Σε τοπικό επίπεδο, τα τελευταία χρόνια η δράση του ΤΕΕ Ν. Αιτωλοακαρνανίας χαρακτηρίστηκε από έντονη εξωστρέφεια και είχε σημαντικό επιστημονικό και κοινωνικό αποτύπωμα. Παρά τον ανασταλτικό χαρακτήρα της πανδημίας και των συνακόλουθων περιοριστικών της μέτρων, διοργανώθηκαν πλήθος πρωτοποριακών σεμιναρίων και εκδηλώσεων για το Κτηματολόγιο, του Δασικούς Χάρτες, το «Εξοικονομώ», τα Γεωγραφικά Συστήματα Πληροφοριών κ.ά.

Παράλληλα, η συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση υπήρξε διαρκής αποφέροντας σημαντικά αποτελέσματα. Σταχυολογώντας, θα μπορούσε να σταθεί κανείς στα αξιοσημείωτα πορίσματα  Ομάδων Εργασιών όπως:

Τις προδιαγραφές ομοιογένειας των κοινόχρηστων χώρων του Δ. Αγρινίου,

Την πρόταση ανάπλασης των Κ.Χ. περιμετρικά του Γηπέδου του Παναιτωλικού,

Τον αντισεισμικό έλεγχο σχολικών μονάδων στους Δήμους Ξηρομέρου και Θέρμου,

Την ανάδειξη ιστορικών τοπόσημων στους Δήμους Αμφιλοχίας και Ακτίου – Βόνιτσας,  

Την ανάδειξη και τις προτάσεις αξιοποίησης των κτιρίων του παλιού Νοσοκομείου Χατζηκώστα και της Παλαμαϊκής Σχολής του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου,

Την πιο πρόσφατη πρόταση νέας χάραξης του οδικού άξονα Αγρινίου – Καρπενησίου.

Επιπροσθέτως, η συγκέντρωση ψηφιακού υλικού στην ιστοσελίδα του Τμήματος προς υποβοήθηση της επαγγελματικής καθημερινότητας των συναδέλφων μηχανικών αποτέλεσε άλλη μία καινοτομία σε επίπεδο Περιφερειακών Τμημάτων Τ.Ε.Ε. πανελλαδικά.

Είναι προφανές, ότι το Τ.Ε.Ε. Ν. Αιτωλοακαρνανίας παράγει ουσιώδες επιστημονικό έργο προς όφελος  της περιοχής ευθύνης του, των πολιτών της και των Μηχανικών – μελών του. 

Το επόμενο διάστημα ο ρόλος του Τ.Ε.Ε. Ν. Αιτωλοακαρνανίας θα είναι ακόμη πιο καθοριστικός για την αειφόρο ανάπτυξη του τόπου μας, με την παρακολούθηση των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων που αναμένεται να υλοποιηθούν στην ΠΕ Αιτ/νιας, την συμβολή του στην επιτάχυνση των αναγκαίων έργων υποδομής, την οριοθέτηση της χωροταξίας των ΑΠΕ, την άμβλυνση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής και την ανάδειξη σημαντικών μνημείων της περιοχής με ορθό, τεχνικό τρόπο.

Όλα τα παραπάνω συνθέτουν ένα ευρύ και πολυεπίπεδο επιστημονικό πεδίο στο οποίο το ΤΕΕ Ν. Αιτωλοακαρνανίας θα κληθεί να διαδραματίσει αποφασιστικό και αναντικατάστατο ρόλο τα επόμενα χρόνια.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας καλώ να συμμετέχουμε μαζικά στις εκλογές του ΤΕΕ, προκειμένου να στείλουμε το μήνυμα συσπείρωσης γύρω από τον επιστημονικό και συνδικαλιστικό μας φορέα, προκειμένου να εμπεδωθεί πλήρως η αναγκαιότητα της απρόσκοπτης συνέχισης του πολυσχιδούς έργου του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας με σταθερό, υπεύθυνο και δημιουργικό τρόπο.


                                                                        Με εκτίμηση,


                                                                        Λίνος Μπλέτσας


                                                            Πρόεδρος Δ.Ε. Τ.Ε.Ε. Ν. Αιτ/νιας

Δημοσιεύθηκε στις 15 May 2024 | 11:22 pm


Καινουργιο - Ειδήσεις και Νέα

Lacoste τζιν καινουργιο - € 49,00 - Vendora

Lacoste τζιν καινουργιο - € 49,00  Vendora

Δημοσιεύθηκε στις 21 December 2023 | 12:02 pm


Ένα Καινούργιο Αύριο - Θερινά Σινεμά

Ένα Καινούργιο Αύριο  Θερινά Σινεμά

Δημοσιεύθηκε στις 6 November 2023 | 6:46 am


Ενα Καινούργιο Αύριο - Flix

Ενα Καινούργιο Αύριο  Flix

Δημοσιεύθηκε στις 22 October 2023 | 10:00 am


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Καινουργιο





Φιλικοί ιστότοποι: