Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Αρκαδίας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ο Παναρκαδικός καλείται να μην γκρεμίσει ότι με κόπο χτίστηκε

Σενάρια, φήμες, αγωνία και ένα πέπλο μυστηρίου καλύπτει τις τελευταίες ημέρες το ρεπορτάζ του Παναρκαδικού με τον φίλαθλο κόσμο της ομάδας να προσπαθεί να μάθει που κινούνται τα πράγματα λίγες μέρες πριν από την κρίσιμη Γενική Συνέλευση.

Σε φήμες και σενάρια δεν θα μπούμε και προφανώς δεν θα το κάνουμε γιατί δεν οδηγεί αυτό που πουθενά ωστόσο είναι απόλυτα ξεκάθαρο το γεγονός πως η Γενική Συνέλευση που έρχεται και οι εκλογές θα έχουν έντονο χρώμα ενδιαφέροντος αναφορικά βέβαια με την επόμενη μέρα του τριφυλλιού.

Ο Παναρκαδικός την τελευταία διετία και δη την εφετινή χρονιά έκανε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια, μια προσπάθεια συνολική και συλλογική, με αρμονική και αγαστή συνεργασία διοίκηση και επενδυτών με ένα πολύ ξεχωριστό αποτέλεσμα δικαιώνοντας το πλάνο που είχε μπει σε εφαρμογή πριν από σχεδόν έναν χρόνο.

Οι πράσινοι ολοκλήρωσαν την χρονιά αήττητοι, πρώτοι σε τρεις διαφορετικές διοργανώσεις (νταμπλ στην Αρκαδία άνοδος με κορυφή στα μπαράζ), επέστρεψαν στην Γ’ Εθνική και κυρίως με την ποδοσφαιρική τους εικόνα και την υγεία που έβγαζε το σωματείο είδε το γήπεδο να γεμίζει ξανά με κόσμο έπειτα από χρόνια και αυτό να είναι το μεγαλύτερο κέρδος και το επιστέγασμα μιας εξαιρετικής σεζόν.

Θα είναι κρίμα όλα αυτά να διαλυθούν εν μία νυκτί, θα είναι άδικο αυτή η προσπάθεια να μείνει στην μέση και μοιάζει με ανάγκη να επικρατήσει σύνεση και λογική για το καλό του ιστορικού σωματείου ώστε να μην γκρεμιστεί ότι με κόπο χτίστηκε.

Τα στόματα παραμένουν ερμητικά κλειστά και κάπως έτσι οι μέρες μέχρι την Γενική Συνέλευση θα κυλήσουν με αγωνία και πιθανόν με εσωτερικές διεργασίες με στόχο να βρεθεί λύσει και το πλάνο να συνεχιστεί.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 7 June 2024 | 10:09 am


Νέα Αριστερά Αρκαδίας: Την Κυριακή ανοίγουμε μια νέα νικηφόρα πορεία με κορμό την Αριστερά

Ψηφίζουμε για τα δικά μας θέλω

Για να ενισχύσουμε την Αριστερά

Κόντρα στη δεξιά και ακροδεξιά πολιτική

Για την Ευρώπη που θέλουμε. Της ειρήνης, της συνεργασίας, της αλληλεγγύης Δεν υποκύπτουμε σε κανένα δίλημμα

Γιατί η Νέα Αριστερά είναι η πολιτική δύναμη που έχει την προγραμματική δέσμευση, την κουλτούρα, τη στρατηγική αντίληψη, τη μαχητική διάθεση, τους ανθρώπους, το έχουν δείξει στην πράξη, που μπορούν να δράσουν ως καταλύτης στη διαδικασία ενότητας και ανασύνθεσης της αριστεράς και ανάδειξης της σε πρωταγωνίστρια των εξελίξεων Την Κυριακή με την ψήφο μας ανοίγουμε μια νέα νικηφόρα πορεία με κορμό την Αριστερά και την κοινωνία ενεργή για την μεγάλη αλλαγή.

 ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ

                                          ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

                                      Νομαρχιακή Οργάνωση Αρκαδίας

Δελτίο Τύπου

Δημοσιεύθηκε στις 7 June 2024 | 10:00 am


Ο Μιριτέλο καθορίζει τον μεταγραφικό σχεδιασμό του Αστέρα

Ο Χουάν Μιριτέλο αποτελεί την μεγαλύτερη προτεραιότητα του μεταγραφικού σχεδιασμού του Αστέρα Τρίπολης μιας και μιλάμε για τον παίχτη «κλειδί» αναφορικά με τον καταρτισμό του νέου ρόστερ.

Οι κιτρινομπλέ δουλεύουν και επιθυμούν διακαώς την παραμονή του Αργεντινού σέντερ φορ, του πρώτους σκόρερ στο περσινό πρωτάθλημα ώστε να χτίσουν γύρω του όλο το επιθετικό παιχνίδι βάζοντας παίχτες με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά στα «φτερά» και ο πίσω του.

Η παραμονή η όχι του Χουάν Μιριτέλο θα παίξει τον δικό της ρόλο στην επιλογή των εξτρέμ και των χαφ (ένα με δύο ακόμα) στην μεσαία γραμμή ενώ είναι δεδομένο πως αν δεν υπάρχει επέκταση της συνεργασίας η αρκαδική ομάδα θα κινηθεί για τον αντικαταστάτη του στην κορυφή της επίθεσης.

Αυτή την στιγμή ο Αστέρας Τρίπολης φουλάρει για στόπερ και εξτρέμ έχοντας πάντα κατά στην πρώτη γραμμή το θέμα του Χουάν Μιριτέλο με την αισιοδοξία πως ο Αργεντινός «κυνηγός» θα είναι και πάλι στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης».

Ο μεταγραφικός σχεδιασμός της αρκαδικής ομάδας μοιάζει και είναι σαν ντόμινο συγκεκριμένων πραγμάτων με ένα μελετημένο πλάνο και τρόπο για την δημιουργία μιας νέας ανταγωνιστικής ομάδας.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 7 June 2024 | 9:48 am


Εορτή της Αγίας Καλλιόπης στον ΙΝ Προφήτη Ηλία Τρίπολης

Εορτή της Καλλιπάρθενου Οσιομάρτυρος Αγίας Καλλιόπης στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία και Νεομαρτύρων Τρίπολης 8 Ιουνίου.

7 Ιουνίου ώρα 19:00
Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός

8 Ιουνίου ώρα 7:00
Όρθρος και πανηγυρική Θεία Λειτουργία

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 7 June 2024 | 9:42 am


Η Korinthian Foods ανακοινώνει την πρόθεσή της να εισαχθεί στο Χρηματιστήριο Αθηνών

  • Η Korinthian Foods προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες σίτισης και τροφοδοσίας σε μεγάλη κλίμακα
  • Η εισαγωγή στο Χρηματιστήριο Αθηνών, εφόσον ευδοκιμήσει, θα σηματοδοτήσει ένα νέο κεφάλαιο για τον κλάδο της βιομηχανικής εστίασης, καθώς η Korinthian Foods αποτελεί την πρώτη εταιρεία του κλάδου που επιχειρεί να εισαχθεί στην Κύρια Αγορά της Ρυθμιζόμενης Αγοράς Αξιών του Χρηματιστηρίου Αθηνών

Κορινθία, 3 Ιουνίου 2024 – Η «KORINTHIAN FOODS AΝΩΝΥΜΗ EΤΑΙΡΕΙΑ» (η «Korinthian Foods», ή η «Εταιρεία»), ελληνική εταιρεία βιομηχανικής εστίασης, ανακοινώνει ότι έχει λάβει εταιρική απόφαση για την εισαγωγή των μετοχών της στην Κύρια Αγορά της Ρυθμιζόμενης Αγοράς Αξιών του Χρηματιστηρίου Αθηνών («ΧΑ»). Η εισαγωγή στο Χ.Α, αν ευδοκιμήσει, θα σηματοδοτήσει ένα νέο κεφάλαιο για τον κλάδο της βιομηχανικής εστίασης, καθώς η Korinthian Foods θα αποτελέσει την πρώτη Εταιρεία του κλάδου που εισέρχεται στο ΧΑ.

Ο Ηλίας Κακογιάννης, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Korinthian Foods δήλωσε σχετικά: «Η προοπτική εισαγωγής στο Χρηματιστήριο αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για την Korinthian Foods, σηματοδοτώντας μία νέα εποχή και για τον κλάδο μας. Η συμμετοχή μιας ευρύτερης ομάδας επενδυτών, η έκθεση στην κεφαλαιαγορά και οι δυνατότητες που απορρέουν από την αξιοποίησή της, αναμένεται να ενισχύσουν περαιτέρω την ανάπτυξη και την επέκταση της Εταιρείας, προσθέτοντας νέες δυνατότητες στις οικονομικές τις επιδόσεις και τις προοπτικές της. Ταυτόχρονα, θα οδηγήσει την Εταιρεία σε ένα περιβάλλον ενισχυμένης εταιρικής διακυβέρνησης με άμεσα οφέλη στη λειτουργικότητα και τη διαφάνεια. Είμαι ιδιαίτερα περήφανος για την ομάδα μου, η οποία με την αφοσίωση, την εμπειρία και την ομαδικότητά της, οδήγησε την Korinthian Foods στο σήμερα και είμαστε έτοιμοι να γράψουμε το επόμενο κεφάλαιο στην ιστορία της Εταιρείας μας, με αισιοδοξία για το μέλλον».

Σχετικά με την Korinthian Foods. Η Korinthian Foods, ιδρύθηκε το 2004 στον Σολομό Κορινθίας. Δραστηριοποιείται εδώ και δύο δεκαετίες στο χώρο της βιομηχανικής εστίασης, προσφέροντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες σίτισης και τροφοδοσίας σε μεγάλη κλίμακα, δίνοντας έμφαση στην αξιοποίηση των τοπικών και ελληνικών προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας. Απασχολεί περισσότερους από 130 εργαζόμενους και διατηρεί ένα ευρύ δίκτυο διανομής που καλύπτει όλη την Ελλάδα, προσφέροντας καθημερινά λύσεις σίτισης σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους. Επιπλέον, πρόσφατα έλαβε την πιστοποίηση «Great Place to Work®», επιβεβαιώνοντας την ισχυρή και σταθερή δέσμευσή της για ένα περιβάλλον εργασίας που θέτει σε προτεραιότητα τους ανθρώπους της, λειτουργεί με σεβασμό και προσφέρει ίσες και διαρκείς ευκαιρίες ανάπτυξης και εξέλιξης για τους εργαζομένους της.

Πελατολόγιο και συνεργασίες. Η Korinthian Foods διατηρεί ένα ευρύ πελατολόγιο σε αρκετές πόλεις και νησιά της Ελλάδας, καλύπτοντας ένα μεγάλο φάσμα προμήθειας τροφίμων και αναγκών σίτισης χιλιάδων ανθρώπων σε εκπαιδευτικά ιδρύματα, εταιρείες και βιομηχανικές μονάδες, διάφορους φορείς κεντρικής διοίκησης και στρατιωτικές μονάδες, καθώς και άλλους χώρους όπου δημιουργούνται ανάγκες μαζικής εστίασης.

Συγκεκριμένα, συνεργάζεται με εκπαιδευτικά ιδρύματα, όπως το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο κ.ά., εξυπηρετώντας καθημερινά περισσότερους από 5.000 φοιτητές και εκπαιδευτικό προσωπικό μέσω της καθημερινής σίτισής τους και της διαχείρισης κυλικείων. Επίσης, έχει εκμισθώσει και λειτουργεί εστιατόριο-κυλικείο εντός του Νοσηλευτικού Ιδρύματος Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΝΙΜΙΤΣ), καθώς και τα κυλικεία του Γ.Ν. Φιλιατρών και του ΤΕΠ Ηγουμενίτσας. Παράλληλα, προμηθεύει Δημόσιους Φορείς και Νομικά πρόσωπα με είδη διατροφής και παντοπωλείου, καλύπτοντας επίσης τις ανάγκες τους σε είδη βασικής υλικής συνδρομής. Επιπλέον, αναλαμβάνει τη διαχείριση της διατροφής σε Ανοικτές Δομές Φιλοξενίας για Πρόσφυγες και Μετανάστες, καθώς και σε μεμονωμένες εγκαταστάσεις υπό την επίβλεψη του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

Επίσης, η εμπειρία και η τεχνογνωσία ετών, επιτρέπουν στην Korinthian Foods να συμμετέχει σε διαγωνισμούς του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ). Συγκεκριμένα, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του ΤΕΒΑ, η Εταιρεία έχει αναλάβει την προμήθεια και διανομή ειδών διατροφής και ειδών βασικής υλικής συνδρομής σε αρκετούς Δήμους και Περιφέρειες ανά την Ελλάδα.

Εγκαταστάσεις & παραγωγική δυνατότητα. Για να μπορέσει να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των πελατών της, η Korinthian Foods διαθέτει μία κεντρική μονάδα παραγωγής στο Σολομό Κορινθίας, σχεδιασμένη βάσει των προδιαγραφών που επιβάλλουν η Ευρωπαϊκή και Ελληνική νομοθεσία, καθώς και σύγχρονους και ασφαλείς χώρους αποθήκευσης των πρώτων υλών. Επιπρόσθετα, η Εταιρεία διαθέτει μια πλήρως εξοπλισμένη μονάδα παραγωγής στην Κεφαλονιά.

Παράλληλα, κατασκευάζεται μια νέα, σύγχρονη μονάδα παραγωγής γευμάτων στην έδρα της Korinthian Foods στον Σολομό Κορινθίας, σε ιδιόκτητο χώρο της Εταιρείας έκτασης 10.000 τ.μ., η οποία αναμένεται να λειτουργήσει έως το τέλος του 2024. Η νέα μονάδα θα δώσει τη δυνατότητα παραγωγής 90.000 τεμαχίων έτοιμων γευμάτων την ημέρα, εξαπλασιάζοντας την παρούσα παραγωγική ικανότητα, επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα ποιοτική αναβάθμιση του παρεχόμενου προϊόντος. Η υπάρχουσα μονάδα θα παραμείνει εφεδρική και θα τίθεται σε λειτουργία εάν και εφόσον κριθεί απαραίτητο λόγω αυξημένης ζήτησης, αυξάνοντας τη δυνατότητα παραγωγής στις 105.000 μερίδες ημερησίως. Παράλληλα, πέραν του τμήματος παραγωγής, η νέα μονάδα θα διαθέτει σύγχρονους και ασφαλείς χώρους αποθήκευσης των πρώτων υλών που αξιοποιούνται για την παραγωγή των γευμάτων, ενώ θα φιλοξενήσει και τα νέα γραφεία της Διοίκησης.

Δραστηριότητα που καλύπτει ολόκληρη τη χώρα. Η Korinthian Foods έχει επεκτείνει τη δραστηριότητά της και διατηρεί κέντρα αποθήκευσης και διανομής τροφίμων και ειδών βασικής υλικής συνδρομής σε διάφορα σημεία ανά την Ελλάδα. Ειδικότερα, η Εταιρεία διαθέτει πλήρως εξοπλισμένο αποθηκευτικό χώρο 1.000 τ.μ. στην Τρίπολη, ο οποίος λειτουργεί ως κέντρο αποθήκευσης και διανομής για την περιοχή της Πελοποννήσου και περιλαμβάνει ψυκτικούς θαλάμους. Για την εξυπηρέτηση των αναγκών διανομής στις Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας, Ιονίων Νήσων και Ηπείρου η Εταιρεία διαθέτει αποθηκευτικό χώρο 2.760 τ.μ. στην ΒΙ.ΠΕ. Πατρών, ενώ για την εξυπηρέτηση των αναγκών αποθήκευσης και διανομής στην Περιφέρεια Κρήτης, λειτουργεί περιοδικά για λογαριασμό της Εταιρείας μια πλήρως εξοπλισμένη και σύγχρονη αποθήκη 1.600 τ.μ.

Μεγέθη. Στη διάρκεια της 20ετούς πορείας της, η Korinthian Foods σημειώνει σταθερή ανάπτυξη και κερδοφορία. Το 2023, η Εταιρεία παρουσίασε σημαντική ανάπτυξη, καθώς ο Κύκλος Εργασιών της ανήλθε σε €28,2 εκατ., ενώ τα Κέρδη προ Τόκων, Φόρων και Αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε €8,3 εκατ., καταγράφοντας σημαντική αύξηση κατά 136% σε σχέση με τη χρήση του 2022.

Δελτίο Τύπου

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 7 June 2024 | 9:22 am


Συνελήφθη για ναρκωτικά 20χρονος από την ΟΠΚΕ Αρκαδίας

Συνελήφθη, σήμερα (7.6.2024) και πρώτες πρωινές ώρες, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τρίπολης, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Αρκαδίας, 20χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης.

Δελτίο Τύπου

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 7 June 2024 | 9:17 am


«Κουτσή» Δημοκρατία, χωρίς συμμετοχή

Το σκίτσο του Γιώργου Καπράνου.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 7 June 2024 | 9:11 am


Αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας σε όλη την επικράτεια κατά τις Ευρωεκλογές

Η Ελληνική Αστυνομία εφαρμόζει αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας, σε όλη την επικράτεια, κατά την περίοδο των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου 2024. 

Ο σχεδιασμός των μέτρων εντάσσεται στο πλαίσιο ειδικότερων εντολών και κατευθύνσεων για αυξημένη παρουσία και δραστηριοποίηση των Υπηρεσιών Τροχαίας, ώστε να συμβάλλουν στη διαμόρφωση συνθηκών ομαλής και ασφαλούς οδικής κυκλοφορίας και διευκόλυνσης των πολιτών στις μετακινήσεις τους, καθώς επίσης και στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Τα μέτρα αναπτύσσονται σταδιακά από την Παρασκευή 7 Ιουνίου έως και τη Δευτέρα 10 Ιουνίου και θα κλιμακωθούν – κορυφωθούν τις ώρες - ημέρες μαζικής εξόδου-εισόδου των οχημάτων, από και προς τα μεγάλα αστικά κέντρα.

Ο σχεδιασμός πραγματοποιήθηκε με μέριμνα της Διεύθυνσης Τροχαίας Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και περιλαμβάνει τις βασικές κατευθύνσεις για την ανάπτυξη των μέτρων σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, καθώς και τις επιμέρους παρεμβάσεις, με βάση τα τοπικά προβλήματα και τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες που επικρατούν, ανά ευρύτερη περιοχή ή περιφέρεια και ειδικότερα: 

• αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων,

• αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λπ.),

• αυξημένη αστυνομική παρουσία και ενισχυμένη αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.

Η Ελληνική Αστυνομία, υπενθυμίζει και πάλι σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι, η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

Στο πλαίσιο αυτό συνιστά στους πολίτες:

• Πριν ταξιδέψουν να κάνουν τεχνικό έλεγχο στο όχημά τους και να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου και τις καιρικές συνθήκες.

• Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση και να τηρούν τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

• Να σέβονται τις οδικές σημάνσεις και να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των τροχονόμων.

• Να μην χρησιμοποιούν κατά την οδήγηση κινητά τηλέφωνα ή άλλες συσκευές που αποσπούν την προσοχή τους.

• Να μην καταναλώνουν οινοπνευματώδη ποτά, εφόσον πρόκειται να οδηγήσουν.

• Να προστατεύουν τα παιδιά που επιβαίνουν στο όχημα, κάνοντας χρήση των παιδικών καθισμάτων.

• Να «φορούν» απαραίτητα τις ζώνες ασφαλείας, όπως και τα κράνη στις μοτοσικλέτες.

• Να μην υπερεκτιμούν τις οδηγικές τους ικανότητες και τις τεχνικές δυνατότητες των οχημάτων τους.

• Να σέβονται και να προστατεύουν τους συνεπιβάτες και τους συνανθρώπους τους που χρησιμοποιούν το οδικό δίκτυο, οδηγώντας το όχημά τους με υπευθυνότητα και περίσκεψη.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 7 June 2024 | 8:40 am


Δείτε πού θα έχει διακοπή ρεύματος τη Δευτέρα στη Γορτυνία

Σας ενημερώνουμε ότι τη ΔΕΥΤΕΡΑ 10/06/2024 λόγω συντήρησης δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ, θα πραγματοποιηθεί διακοπή ηλεκτροδότησης στα παρακάτω Τ.Δ. :
 
Από ημ/νία και ώρα    Έως ημ/νία και ώρα    Δήμος/κοινότητα    Περιγραφή περιοχής
10/06/2024                   08:30    10/06/2024                14:30    ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ    ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΜΥΓΔΑΛΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΕΡΠΙΝΗ
10/06/2024                   08:30    10/06/2024                13:30    ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ    ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ Δ.Δ. ΝΥΜΦΑΣΙΑΣ (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΡΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ)
10/06/2024                   12:00    10/06/2024                15:00    ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ    ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ Δ.Δ. ΝΥΜΦΑΣΙΑΣ (ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ)

 

Η επανατροφοδότηση θα γίνει χωρίς προειδοποίηση και μπορεί να γίνει και πριν από την αναφερόμενη ώρα, γι' αυτό λοιπόν οι εγκαταστάσεις και τα δίκτυα θα πρέπει να θεωρούνται ότι ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΥΠΟ ΤΑΣΗ.
 
Για λόγους ασφαλείας, απαγορεύεται η προσέγγιση στους αγωγούς ή σε άλλα στοιχεία του δικτύου, έστω και αν βρίσκονται στο έδαφος.

                                                                               ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ    
                                                                         ΔΕΔΔΗΕ/ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
 
 
Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 27950 43780

Δημοσιεύθηκε στις 7 June 2024 | 8:20 am


Η σιωπή, η «αδέκαστη» και η λογική... απούσα!

Φιλαράκια μου καλά και αγαπημένα, γεια σας!

Χαθήκαμε, βρε! Βέβαια, τώρα με τα έξυπνα παγκάκια, δεν υπάρχουν δικαιολογίες για κινητά που μένουν από μπαταρία.

Σκεφτείτε το: Θα σας κυνηγάνε σύζυγοι και εργοδότες...

Για το αν τα μυαλά, είναι «φορτισμένα», δεν ξέρω...

Έξυπνα παγκάκια, έξυπνη πόλη... έξυπνοι πολίτες;;;

 

Κάπου πήρε το αφτί μου πως έχει παραχωρηθεί δημόσιος χώρος δωρεάν για πολιτιστικούς λόγους, και πολύ σωστά μάλιστα, αλλά ο χώρος επενοικιάζεται έναντι αμοιβής!!!!

 

Κακός χαμός με τα αδέσποτα, το μόνο που εύχομαι πραγματικά είναι μην τραγουδήσουμε κάποια στιγμή.... «της φυλακής τα σίδερα είναι για τους λεβέντες», γιατί το μαχαίρι δεν βλέπω να μπαίνει στο κόκκαλο.

Τόσες μέρες και ούτε μία απάντηση για τα όσα καταλογίζονται στη δημοτική αρχή...απούσα και η αντιπολίτευση

Εμείς δεν έχουμε δημοτική αρχή, τη «Μαρία της σιωπής» έχουμε!

 

Μετά τον Μπόζο αρνήθηκε και ο Αθανασιάδης. Όχι, δεν απαξίωσε τους πολίτες που τον ψήφισαν, ο άνθρωπος. Αφού δεν εξελέγη, κι έχει περάσει τόσος καιρός, προχώρησε σε δραστηριότητες που δεν του δίνουν το χρονικό περιθώριο.... Όσο για την αντικαταστάτρια, θα είναι θαύμα αν την ακούσουμε να μιλήσει έστω μία φορά στα 5 χρόνια.

Γέμισε ΠΑΣΟΚ το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης... Τα βλέπουν αυτά τα «γαλάζια» παιδιά στην οδό Πειραιώς;

 

Δεν με αφήνει να αγιάσω η αδέκαστη....

Δεν φτάνει το θέμα με τα κεραμίδια, αλλά και σαν μεγάλο οικονομικό κεφάλι που είναι, προχώρησε σε μειώσεις μισθών την ώρα που όλοι πήραν αυξήσεις! 

Κι όχι μόνο έκανε μειώσεις, αλλά δεν είχε ενημερώσει καν το Διοικητικό Συμβούλιο....

Άγιε, τι υπογράφεις;.. Οι Κωστάκηδες οι Άρχοντες τα επικροτούν αυτα;

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 7 June 2024 | 8:05 am


Απογευματινός περίπατος στο πάρκο Φιλοδένδρων

Το πάρκο Φιλοδένδρων στην Τρίπολη και την πλατεία Άρεως αποτελεί ένα από τα πιο ξεχωριστά σημεία της πόλης και επιπλέον μια πηγή καλοκαιρινής δροσιάς για τους μήνες του καλοκαιριού.

Η φωτογραφία της ημέρας του Α.Χ.

Μπορείτε να συμμετέχετε και εσείς στην στήλη «Η φωτογραφία της ημέρας».

Στείλτε με email: [email protected], την φωτογραφία από κάθε περιοχή της Αρκαδία

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 6 June 2024 | 10:33 pm


To πρόγραμμα προβολών στα Victoria Cinemas Cineville Τρίπολης από 7/6 ως 12/6

Σας παρουσιάζουμε το πρόγραμμα της εβδομάδας που ξεκινά από την Παρασκευή 7 Ιουνίου έως την Τετάρτη 12 Ιουνίου.

VICTORIA CINEMAS ΤΡΙΠΟΛΗ
Δημητρακοπούλου 30 & 28ης Οκτωβρίου 56, Τ.Κ. 221 00
Τηλέφωνο: 271 022 1003

Πληροφορίες για όλο το πρόγραμμα και τις ώρες προβολών ΕΔΩ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ 07/06 έως 12/06

BADBOYS: RIDEORDIE
ΠΡΟΒΟΛΕΣ
Καθημερινά 07/06 έως και 12/06 στις 19:15 και στις 21:45
Σκηνοθεσία: Adil El Arbi & Bilall Fallah
Ηθοποιοί: Vanessa Hudgens, Jacob Scipio, Paola Nunez, Melanie Liburd, Will Smith, Eric Dane, Martin Lawrence, Joe Pantoliano, Alexander Ludwig
Διάρκεια: 115 λεπτά
Είδος ταινίας: ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΔΡΑΣΗΣ
Χώρα παραγωγής: ΗΠΑ

Αυτό το καλοκαίρι, τα πολυαγαπημένα Κακά Παιδιά επιστρέφουν για άλλη μια καταιγιστική και ξέφρενα κωμική περιπέτεια αυτή τη φορά με μια μεγάλη ανατροπή: οι ρόλοι αλλάζουν και οι καλύτεροι πράκτορες του Μαϊάμι είναι αυτοί που καταδιώκονται.
Trailer

ΟΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ
ΠΡΟΒΟΛΕΣ
Καθημερινά 07/06 έως και 12/06 στις 22:00
Σκηνοθεσία: Ishana Shyamalan
Ηθοποιοί: Georgina Campbell, Olwen Fouere, Siobhan Hewlett, Hannah Howland, Dakota Fanning
Διάρκεια: 102 λεπτά
Είδος ταινίας: ΤΡΟΜΟΥ
Χώρα παραγωγής: ΗΠΑ

Η ταινία ακολουθεί τη Μίνα, μία 28χρονη καλλιτέχνιδα, που βρίσκεται χαμένη σε ένα αχανές, αχαρτογράφητο δάσος στη δυτική Ιρλανδία. Όταν η Μίνα βρίσκει καταφύγιο, καταλήγει αιχμάλωτη μαζί με τρεις άγνωστους, τους οποίους κάθε νύχτα παρακολουθούν μυστηριώδη πλάσματα.

Μπορεί να μην τα βλέπεις, αλλά εκείνα βλέπουν τα πάντα.
Trailer

 

FURIOSA: A MAD MAX SAGA
ΠΡΟΒΟΛΕΣ
Καθημερινά 07/06 έως και 12/06 στις 21:45
Σκηνοθεσία: George Miller
Ηθοποιοί: Angus Sampson, Anya Taylor-Joy, Charlee Fraser, Tom Burke, Alyla Browne, Nathan Jones, Chris Hemsworth
Διάρκεια: 148 λεπτά
Είδος ταινίας: ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΔΡΑΣΗΣ
Χώρα παραγωγής: ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Καθώς ο κόσμος καταρρέει, η νεαρή Φουριόζα αρπάζεται από την Green Place of Many Mothers και πέφτει στα χέρια της μεγάλης Ορδής Μηχανόβιων με επικεφαλής τον πολέμαρχο Ντεμέντους. Καθώς περιπλανιούνται στην άγονη γη, καταλήγουν στην Ακρόπολη που βρίσκεται υπό την ηγεμονία του Αθάνατου Τζο. Ενώ οι δύο τύραννοι αλληλοσπαράζονται για το ποιος θα κυριαρχήσει, η Φουριόζα πρέπει να επιβιώσει από πολλές δοκιμασίες για να επιστρέψει στην πατρίδα της.
Trailer

 

ΓΚΑΡΦΙΛΝΤ: ΓΑΤΟΣ ΜΕ ΠΕΤΑΛΑ (ΜΕΤΑΓΛ)
ΠΡΟΒΟΛΕΣ
Καθημερινά 07/06 έως και 12/06 στις 19:00
Σκηνοθεσία: Mark Dindal
Σενάριο: Paul A. Kaplan, Mark Torgove & David Reynolds
Ηθοποιοί: ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ ΟΙ: Κώστας Τερζάκης, Κωνσταντίνος Λάγκος, Βάσια Λακουμέντα, Τηλέμαχος Κρεβάικας, Στεφανία Φιλιάδη, Σοφία Τσάκα, Κωνσταντίνος Ρεπάνης, Δημήτρης Σάρλος, ZoePre, NiVo (Νίκος Βουρλιώτης), Χρήστος Συριώτης, Βασίλης Μήλιος, Βασίλης Παπαστάθης, Γιάννης Υφαντής
Είδος ταινίας: ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ
Χώρα παραγωγής: ΑΓΓΛΙΑ & ΗΠΑ
Διάρκεια: 100 λεπτά
O Garfield ο παγκοσμίως διάσημος κατοικίδιος γάτος που σιχαίνεται τις Δευτέρες και λατρεύει τα λαζάνια πρόκειται να ζήσει την πιο απίθανη περιπέτεια εκτός σπιτιού! Μετά από μια αναπάντεχη συνάντηση με τον εξαφανισμένο εδώ και καιρό πατέρα του- έναν απεριποίητο γάτο του δρόμου με το όνομα Vic – ο Garfield και ο σκυλοφίλος του Odie αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την άνετη ζωή τους στο υπέροχο σπιτικό τους και να ακολουθήσουν τον Vic σε μια ξεκαρδιστική, ριψοκίνδυνη ληστεία.
Trailer

ΠΡΟΣΕΧΩΣ
ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΣ 2 (ΜΕΤΑΓΛ)
ΠΡΟΒΟΛΕΣ
Σκηνοθεσία: KelseyMann
ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ ΟΙ: Κώστας Τερζάκης, Κωνσταντίνος Λάγκος, Βάσια Λακουμέντα, Τηλέμαχος Κρεβάικας, Στεφανία Φιλιάδη, Σοφία Τσάκα, Κωνσταντίνος Ρεπάνης, Δημήτρης Σάρλος, ZoePre, NiVo (Νίκος Βουρλιώτης), Χρήστος Συριώτης, Βασίλης Μήλιος, Βασίλης Παπαστάθης, Γιάννης Υφαντής
Είδος ταινίας: ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ
Χώρα παραγωγής: ΙΑΠΩΝΙΑ & ΗΠΑ
Διάρκεια: 100 λεπτά
Οι φωνούλες μέσα στο κεφάλι της Ράιλι ξέρουν απέξω κι ανακατωτά το μυαλό που κουβαλά - φέτος, όμως, το καλοκαίρι, τα πάντα αλλάζουν όταν η νέα ταινία κινουμένων σχεδίων των Studios της Disney και της Pixar “Τα Μυαλά Που Κουβαλάς 2” μας συστήνει ένα νέο Συναίσθημα: την Ανησυχία. Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη Kelsey Mann, ο νέος χαρακτήρας θα φέρει τα πάνω κάτω στα κεντρικά. «Η Ανησυχία, μπορεί να είναι νέα προσθήκη στην ομάδα, αλλά δεν είναι από αυτούς που κάθονται στον πάγκο» σχολιάζει ο Mann. «Πράγμα που είναι απολύτως λογικό, αν σκεφτείς τι συμβαίνει στα μυαλά που κουβαλάμε όλοι μας».
Trailer

 

Δημοσιεύθηκε στις 6 June 2024 | 10:00 pm


Φουλάρει για στόπερ και εξτρέμ ο Αστέρας

Ο Αϊντίν Ρέτζιτς αποτελεί το πρώτο μεταγραφικό «χτύπημα» του Αστέρα Τρίπολης για την νέα αγωνιστική χρονιά ωστόσο οι κιτρινμπλέ είναι στην αγορά και φουλάρουν για τις επόμενες τους κινήσεις.

Ο Μίλαν Ράσταβατς αναμένεται να κάνει τις επόμενες μέρες μεταγραφικό ταξίδι στην Ισπανία και πιο συγκεκριμένα στην Βαρκελώνη για να τσεκάρει από κοντά παίχτες που είναι στην λίστα και έχουν προταθεί.

Αυτή την στιγμή και με δεδομένη την απόκτηση του Αϊντίν Ρέτζιτς η αρκαδική ομάδα έχει ως προτεραιότητες την απόκτηση ενός στόπερ και ενός εξτρέμ με συγκεκριμένα ποδοσφαιρικά χαρακτηριστικά.

Παράλληλα ανοιχτό είναι το μέτωπο και στο θέμα του Χουάν Μιριτέλο και υπάρχει αισιοδοξία για αίσιο φινάλε και παραμονή του Αργεντινού σέντερ φορ και την νέα σεζόν.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 6 June 2024 | 9:18 pm


Κλειώ Κορώνη – Παπαντωνίου: Οδηγίες για τον καύσωνα – Πού θα λειτουργεί κλιματιζόμενος χώρος στην Τρίπολη (vid)

Το καλοκαίρι είναι εδώ και ήδη οι υψηλές θερμοκρασίες έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους. Σύμφωνα με τα πρόσφατα προγνωστικά μοντέλα το καλοκαίρι του 2024 θα είναι ένα από τα πιο ζεστά καλοκαιριά των τελευταίων ετών με κύριο χαρακτηριστικό των καύσωνα.

Μάλιστα, ο καιρός θα είναι ιδιαίτερα ζεστός από το Σάββατο (8.6.2024), ενώ από τη Δευτέρα αναμένεται και επίσημα ο πρώτος καύσωνας του καλοκαιριού.

Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης κυρία Κλειώ Κορώνη – Παπαντωνίου έδωσε τις συμβουλές της για τις μέρες του καύσωνα και όπως ανακοίνωσε τις μέρες που ακολουθούν ο δήμος Τρίπολης ορίζει κλιματιζόμενο χώρο για διημέρευση ευπαθών ομάδων από τος 09.00 πμ. έως 21.00 μμ., την αίθουσα του ΚΑΠΗ ΤΡΙΠΟΛΗΣ στη διεύθυνση Παπαρηγοπούλου και Ρήγα Φεραίου.

Είμαστε στην διάθεση των ευάλωτων όλο το εικοσιτετράωρο

Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης και Παιδίατρος στο επάγγελμα κυρία Κλειώ Κορώνη απευθυνόμενη στις ευπαθείς ομάδες πρότεινε την αποφυγή των άσκοπων μετακινήσεων τις μέρες του καύσωνα και κυρίως τις ώρες -16:00.

Καλούμε όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις παρακάτω βασικές οδηγίες αυτοπροστασίας από τις υψηλές θερμοκρασίες:

• Να παραμένουν σε χώρους δροσερούς και σκιερούς μακριά από συνωστισμό, να χρησιμοποιούν κλιματιστικά μηχανήματα ή ανεμιστήρες και να αποφεύγουν τη βαριά σωματική εργασία σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια και μεγάλη υγρασία.

• Φοράμε καπέλο, γυαλιά ηλίου και ρούχα ανοιχτόχρωμα από ύφασμα που επιτρέπει στο δέρμα να αερίζεται και διευκολύνει την εξάτμιση του ιδρώτα, αποφεύγοντας τα συνθετικά υφάσματα.

• Να καταναλώνουν ελαφρά γεύματα με φρούτα και λαχανικά, περιορίζοντας τα λιπαρά και την ποσότητα του φαγητού.

• Να πίνουν άφθονο νερό και χυμούς φρούτων, αποφεύγοντας τα οινοπνευματώδη και τα ζαχαρούχα ροφήματα.

Ιδιαίτερη μέριμνα συνιστάται για τα μωρά και τα μικρά παιδιά, καθώς και τους ηλικιωμένους και τους πάσχοντες από χρόνια νοσήματα για την προστασία τους από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Ποτέ δεν αφήνουμε ένα βρέφος ή τους ηλικιωμένους σε ακινητοποιημένο όχημα

Πρέπει πάντα να μεριμνούμε για τους μοναχικούς ανθρώπους, να έχουμε την σκέψη μας σε αυτούς τις μέρες του καύσωνα, μήπως αυτοί χρειάζονται την βοήθειά μας»

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr

Video of ArcadiaPortal.gr

Δημοσιεύθηκε στις 6 June 2024 | 9:00 pm


Τριάντα τρεις συλλήψεις σε ευρεία αστυνομική επιχείρηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκαν από την 4.6.2024 έως και σήμερα (6.6.2024), ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις, τμηματικά, στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας. 

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.  

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έγιναν έλεγχοι σε -1.099- άτομα, εκ των οποίων -905- ήταν ημεδαποί και -194- ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε -812-οχήματα. 

Επιπλέον, προσήχθησαν -67- άτομα, από τα οποία -53- ήταν ημεδαποί και -14-ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν -33- άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

στην Αργολίδα:

• Ένας (1) αλλοδαπός, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

• Τρεις (3) αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους. 

στην Αρκαδία:

• Δύο (2) ημεδαποί, για ναρκωτικά.

• Ένας (1) ημεδαπός, για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

• Τέσσερις (4) ημεδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

στην Κορινθία:

• Δύο (2) ημεδαποί, για καταδικαστικά έγγραφα.

• Ένας (1) ημεδαπός, για στέρηση δελτίου ταυτότητας.

• Τρεις (3) ημεδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. 

στη Λακωνία:

• Τρεις (3) ημεδαποί, για ναρκωτικά.

• Ένας (1) ημεδαπός και ένας (1) αλλοδαπός, για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

• Ένας (1) αλλοδαπός, για καταδικαστικό έγγραφο.

• Πέντε (5) ημεδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. 

στη Μεσσηνία:

• Ένας (1) ημεδαπός, για ναρκωτικά.

• Ένας (1) ημεδαπός, για καταδικαστικό έγγραφο. 

• Δύο (2) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά -277- παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ κατασχέθηκαν:

• μικροποσότητες κοκαΐνης, μικροποσότητα και τσιγαριλίκι κάνναβης, στην Αρκαδία,

• -46- ναρκωτικά δισκία, μικροποσότητες κάνναβης, -1- μαχαίρι, με μήκος λάμας -15- εκατοστά και -1- σουγιάς, με μήκος λάμας -8,5- εκατοστά, στη Λακωνία,

• μικροποσότητα κάνναβης, στη Μεσσηνία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Δημοσιεύθηκε στις 6 June 2024 | 8:45 pm


Εγκρίθηκε ο διαγωνισμός για την «Κατασκευή Αρδευτικού Έργου στο Δυτικό Ξυλόκαστρο»

Η Περιφερειακή Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου ενέκρινε τον διαγωνισμό για την «Κατασκευή Αρδευτικού Έργου στο Δυτικό Ξυλόκαστρο», προϋπολογισμού 2.166.000,00 ευρώ.

Το έργο αυτό αποτελεί μια σημαντική κίνηση για την ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής στην περιοχή, εξασφαλίζοντας την απαραίτητη υποδομή για την ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων. Η κατασκευή του αρδευτικού συστήματος θα επιτρέψει την καλύτερη άρδευση των καλλιεργειών, βελτιώνοντας την αποδοτικότητα και τη βιωσιμότητα των αγροτικών εκμεταλλεύσεων.

Πρόκειται για την κατασκευή ενός σύγχρονου αρδευτικού έργου στην περιοχή του Δυτικού Ξυλοκάστρου έκτασης 1.730 στρεμμάτων. Με το έργο αυτό επιτυγχάνεται έλεγχος των διαρροών, εξοικονόμηση νερού, ορθολογική χρέωση και οικονομική διαχείριση της λειτουργίας του αρδευτικού δικτύου.                                                                                          

Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας, Αναστάσιος Γκιολής, δήλωσε: «Η έγκριση του διαγωνισμού για την κατασκευή του αρδευτικού έργου στο Δυτικό Ξυλόκαστρο αποτελεί ένα μεγάλο βήμα προς την ενίσχυση της αγροτικής μας οικονομίας. Με έργα σαν αυτό, στηρίζουμε έμπρακτα τους αγρότες μας και συμβάλλουμε στην αειφόρο ανάπτυξη της περιοχής».

Δημοσιεύθηκε στις 6 June 2024 | 8:29 pm


Η ΕΠΟ επικύρωσε τις βαθμολογίες των μπαράζ ανόδου για την Γ’ Εθνική

Ολοκληρώθηκαν τα μπαράζ ανόδου των πρωταθλητών ΕΠΣ για την Γ’ Εθνική στους ομίλους 1ο, 2ο, 3ο, 5ο, 6ο και 7ο με την ΕΠΟ να επικυρώνει στους ομίλους αυτούς την βαθμολογία για το τυπικό μέρος.

Απομένουν αγώνες στον 4ο και στον 8ο όμιλο. Οι 22 ομάδες από τις 24 που έχουν πάρει την άνοδο (απομένει μια ομάδα από τον 4ο και μια ομάδα από τον 8ο όμιλο).

Οι 22 από τις 24 ομάδες που πήραν την άνοδο είναι:

1ος όμιλος: ΑΕ Ευόσμου,Αλεξανδρούπολη,Ηρακλής Αμμουδιάς

2ος όμιλος: Απόλλων Κρ. Βρύσης, Αλεξάνδρεια, Κιλκισιακός

3ος όμιλος: ΘύελλαΕλεούσας,ΑμβρακικόςΒόνιτσας,Παναγρινιακός

4ος όμιλος: Ολυμπιακός Βόλου, Ατρόμητος Παλαμά

5ος όμιλος: Παναρκαδικός, ΑΟ ΜΙΛΤΙΆΔΗΣ, Πανγυθεατικός

6ος όμιλοςΑμαρυνθιακός, Απόλλων Ευπαλίου, ΑΟ Λουτράκι

7ος όμιλος Νέα Ιωνία, Μανδραϊκός, ΑΟ Τυμπακίου

8ος όμιλος ΑΟ Κερατέας και Μικρασιατικός Αστέρας

*Οι τύχες των αγώνων Θύελλα Ελεούσας-Αναγέννηση Περιβολίου και Ανθούπολη-Ατρόμητος Παλαμά, καθώς η Θύελλα και ο Ατρόμητος χρησιμοποίησαν από έναν τιμωρημένο παίκτη και οι ενστάσεις τους θα εξεταστούν στην αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ.

Φωτογραφία άρθρου: Eurokinissi

Ειδήσεις: 
Tags: 

Δημοσιεύθηκε στις 6 June 2024 | 8:15 pm


Γιατί θα ακριβύνουν εμφιαλωμένα νερά, μπίρες και αναψυκτικά από 1ης Ιουλίου

Επιπρόσθετη επιβάρυνση στους καταναλωτές και «καπέλο» στις τιμές των εμφιαλωμένων νερών, των αναψυκτικών και των μπυρών φέρνει η εισαγωγή του Συστήματος Επιστροφής Εγγυοδοσίας (Deposit Return System – DRS) στην Ελλάδα από την 1η Ιουλίου.

Λόγω αύξησης της τιμής των πλαστικών, αλουμινένιων και γυάλινων μπουκαλιών οι τιμές υπολογίζεται ότι θα είναι κατά 10 με 15 λεπτά του ευρώ υψηλότερες από τις σημερινές.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε προ διμήνου, η εφαρμογή του DRS θα αφορά στις ακόλουθες συσκευασίες μιας χρήσης: αλουμίνιο έως 1 λίτρο, γυαλί έως 1,3 λίτρα, και πλαστικό έως 3 λίτρα. Οι συγκεκριμένες συσκευασίες χρησιμοποιούνται για προϊόντα όπως μπύρα, κρασί, νερό, αναψυκτικά, χυμούς, στιγμιαία ποτά και γάλα.

Σύµφωνα µε έρευνα που πραγµατοποιήθηκε για λογαριασµό της Συντονιστικής Επιτροπής Παραγωγών και Σούπερ Μάρκετ σε συνεργασία µε την εταιρεία συµβούλων Νetrino και την Εrnst & Young Ελλάδος, κατά το 70% οι καταναλωτές διατίθενται να επιστρέφουν τις συσκευασίες και να εισπράττουν το εγγυοδοτικό αντίτιµο, ενώ κατά το 21% απαντούν ότι το ενδιαφέρον τους συναρτάται µε το ύψος του επιστρεφόµενου ποσού. 

Δημοσιεύθηκε στις 6 June 2024 | 7:53 pm


Caravan Rentals: Νέα εταιρία ενοικίασης πολυθέσιων mini van στην Τρίπολη

Επιλέξτε την Caravan για τις μελλοντικές σας μετακινήσεις και ζήστε μία αξέχαστη εμπειρία!

Μία νέα εταιρία ενοικίασης πολυθέσιων αυτοκινήτων με έδρα την Τρίπολη, ήρθε για εσάς που αναζητάτε ομαδική μετακίνηση, εύκολα και οικονομικά.

Η Caravan Rentals είναι ειδικά σχεδιασμένη για να καλύπτει τις ανάγκες όσων αναζητούν λύσεις για την μετακίνηση πολλών επιβατών. Να σημειώσουμε ότι δεν παρέχεται οδηγός, ενώ δεν απαιτείται επαγγελματικό δίπλωμα.

Τα μίνι βαν της εταιρείας παρέχουν μεγάλη άνεση και ευκολία σε μεγαλύτερα γκρουπ, που μπορούν να φιλοξενήσουν έως 8 ή 9 επιβάτες. Με άνετα καθίσματα και μεγάλη χωρητικότητα αποθήκευσης, μπορείτε να φέρετε όλες τις απαραίτητες αποσκευές και αντικείμενα για ένα ευχάριστο ταξίδι.

Είναι ιδανική επιλογή για μεταφορά προσωπικού εταιρίας ή για τις ανάγκες των μετακινήσεων ενός συνεδρίου ή μιας εκδήλωσης. Ωστόσο, πέρα από την επαγγελματική χρήση, η Caravan Rentals είναι η καλύτερη επιλογή για τις μεγάλες παρέες ή τις πολυμελείς οικογένειες. Και πώς να μην είναι, αφού δίνει την ευκαιρία να απολαύσουν όλοι μαζί τη διαδρομή, μικρή ή μεγάλη, μέχρι τον προορισμό τους.

Είναι μια καλή λύση για:

- ταξίδια-διακοπές με όλη την οικογένεια/ φίλους

- για επαγγελματικά ταξίδια με τους συναδέλφους

- για μικρούς συλλόγους (αθλητικούς κτλ) που συμμετέχουν σε αγώνες εκτός περιοχής

- για να πάει μια παρέα σε μια συναυλία, έναν αγώνα

- για tour καλλιτεχνικών ομάδων (πχ μια μπάντα, έναν θίασο)

- για bachelor/bachelorette

- για οποιονδήποτε λόγο μπορεί να σκεφτεί κάποιος

Στην περίπτωση που κάποιος έχει ξενοδοχείο, τουριστικό πρακτορείο ή εμπλέκεται με τον τουρισμό και ενδιαφέρεται να νοικιάσει ένα mini van εφαρμόζονται τιμές χονδρικής.

Στη Caravan, κατανοούν πλήρως τη σημασία της άνεσης, της ασφάλειας και της ευελιξίας κατά τη διάρκεια των ταξιδιών. Με έναν στόλο αυτοκινήτων υψηλής ποιότητας και το εξειδικευμένο προσωπικό τους, είναι πάντα έτοιμοι να σας εξυπηρετήσουν, διασφαλίζοντας ότι κάθε ταξίδι σας θα είναι άνετο και ευχάριστο.

online booking στο www.caravanrentals.gr

follow στο instagram caravanrentals.gr

[email protected]

 6972555782

CARAVAN RENTALS OE
Δεκάζου Β 37
Τρίπολη

Δημοσιεύθηκε στις 6 June 2024 | 7:44 pm


Η Ελλάδα εξελέγη στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Η Ελλάδα συγκέντρωσε 182 ψήφους στην ψηφοφορία για την ανάδειξη της ως μέλος του ΣΑ του ΟΗΕ, καθώς ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία στην Γενική Συνέλευση, για την περίοδο 2025-26.

Εκτός από την Ελλάδα η ψηφοφορία ανέδειξε τη Δανία, τον Παναμά, τη Σομαλία και το Πακιστάν ως τα πέντε μη μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Η εκλογή της Ελλάδας κρίνεται ως εξαιρετικά σημαντική αφού ενισχύει τον ρόλο της ελληνικής διπλωματίας και συμβάλει στην ανάδειξη των θέσεων μας διεθνώς.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 6 June 2024 | 7:42 pm


Νομός Αρκαδίας - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στο Νομό Αρκαδίας