Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Αρκαδίας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Νυμφασία: Ονοματοθεσία οδού σε «Αγίου Γερβασίου»

Την ονοματοθεσία οδού στην Δημοτική Κοινότητα Νυμφασίας Γορτυνίας ως οδό Αγίου Γερβασίου, αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Γορτυνίας στην τακτική συνεδρίασή του την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024, τιμώντας την πρόσφατη αγιοκατάταξη και μνήμη του εκ Γορτυνίας καταγόμενου Αγίου της Εκκλησίας μας, ικανοποιώντας το αίτημα του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Νυμφασίας, κου Ιωάννη Παλούκου και του Προέδρου του Σωματείου «Εκπολιτιστικός Σύλλογος των Απανταχού Νυμφασίων ‘Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΣ’», κου Κυριάκου Παναγόπουλου.

Ο ηγιασμένος ιεροκήρυκας Αρχιμανδρίτης Γερβάσιος Παρασκευόπουλος γεννήθηκε το 1877 στην Νυμφασία (παλαιότερα γνωστή ως Γρανίτσα) Δήμου Γορτυνίας όπου και έζησε, ορφανός από μητέρα, τα πρώτα χρόνια του ενάρετου βίου του.
Η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου αποφάσισε την επίσημη κατάταξη του στους δέλτους των Αγίων της κατά Ανατολάς Ορθοδόξου Εκκλησίας στις 16 Νοεμβρίου  2023, με την υπογράμμιση στο ανακοινωθέν ότι ο π.Γερβάσιος έχει χαραχθεί εξ αρχής ως Άγιος στη συνείδηση του Λαού.
Ο Άγιος Γερβάσιος Πατρών, πνευματικό τέκνο του Αγίου Νεκταρίου, εκοιμήθη το 1964 στις 30 Ιουνίου, ημερομηνία που εορτάζεται η μνήμη του.

Εκ του Δήμου Γορτυνίας

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 13 June 2024 | 2:42 pm


Συνελήφθη 27χρονου για κατοχή κάνναβης

Συνελήφθη, χθες (12.6.2024) το απόγευμα, σε τοπική κοινότητα του δήμου Τριφυλίας, από αστυνομικούς της Β΄ Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, 27χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -5,3- γραμμαρίων,
η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 13 June 2024 | 2:30 pm


Μετεγγραφές 1 - 10 Ιουλίου στο ΣΑΕΚ του Παναρκαδικού Νοσοκομείου

Η Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ) του Γενικού Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης, της ειδικότητας "Βοηθός Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας" δέχεται μετεγγραφές καταρτιζόμενων συναφών ειδικοτήτων το χρονικό διάστημα από 1 έως 10 Ιουλίου 2024.

Πληροφορίες στα τηλ: 2713601971 & 6947078332

email : [email protected]

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 13 June 2024 | 2:03 pm


Ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας δημοτικής αρχής 26/6/2024

Σας καλούμε στις 26 Ιουνίου 2024 ημέρα Τετάρτη και ώρα 20.00 όπως προσέλθετε στο κτίριο της ΟΕΒΕΑ επί της οδού Καλαμάτας 113 σε ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας δημοτικής αρχής, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του αρ.67Α του Ν. 3852/2010,

όπως αυτές προστέθηκαν με τις όμοιες του άρθρου 7 Ν. 5056/23 και παρακαλούμε για τις τυχόν δικές σας ενέργειες σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στις εν λόγω διατάξεις (υποβολή θεμάτων για συζήτηση). Σημειώνουμε ότι καταληκτική ημερομηνία υποβολής των θεμάτων ορίζεται η 21 η Ιουνίου 2024. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Δημοσιεύθηκε στις 13 June 2024 | 2:01 pm


Αυτοκίνητα: Ποιοι κινδυνεύουν με πρόστιμο έως 30.000 ευρώ και αφαίρεση διπλώματος για 3 χρόνια

Αυστηρότερο γίνεται το ποινολόγιο για τους κατόχους οχημάτων που τα έχουν θέσει σε ακινησία αλλά τα «βγάζουν στους δρόμους» καθώς με τη νέα ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών θα βρεθούν αντιμέτωποι με βαριές καμπάνες που φθάνουν τα 30.000 ευρώ και με αφαίρεση διπλώματος οδήγησης για τρία έτη.

Μάλιστα για τον εντοπισμό των παραβατών ενεργοποιούνται ηλεκτρονικές διασταυρώσεις της ΑΑΔΕ με άντληση στοιχείων από τους παραχωρησιούχους αυτοκινητοδρόμων καθώς και εξοπλισμός των οργάνων ελέγχου με ειδικές κινητές συσκευές που θα σκανάρουν τις πινακίδες των οχημάτων.

Διαβάστε περισσότερα για το ποιοι κινδυνεύουν με πρόστιμο έως 30.000 ευρώ και αφαίρεση διπλώματος για 3 χρόνια

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 13 June 2024 | 1:47 pm


Εκτός Μουσικού Σχολείου Τρίπολης οι μισοί μαθητές που έκαναν αίτηση - Ανάγκη επέκτασης των Τμημάτων

Ψήφισμα Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Μουσικού Σχολείου Τρίπολης

Για πρώτη φορά στο Μουσικό Σχολείο Τρίπολης οι αιτήσεις έφτασαν σχεδόν τις 100 (97) περίπου 20% περισσότερες απ’ ότι την προηγούμενη χρονιά, καταδεικνύοντας το ενδιαφέρον των γονέων και των παιδιών τους και την αναγνώριση του έργου που πραγματοποιείται στο σχολείο.

Ωστόσο, οι διαθέσιμες θέσεις του σχολείου που εγκρίθηκαν είναι 48, γεγονός που σημαίνει ότι πάνω από τα μισά παιδιά θα μείνουν εκτός, ενώ παράλληλα η βάση εισαγωγής μπορεί να ξεπεράσει το 95/100.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου κρίνοντας ότι το σχολείο διαθέτει επαρκές προσωπικό (περίπου 40 οργανικές θέσεις) και πιθανώς τον μεγαλύτερο Σύλλογο Διδασκόντων στην Αρκαδία, καθώς και ένα καινούργιο κτίριο με κατάλληλες και αρκετές σε αριθμό αίθουσες διδασκαλίας και με ένα αμφιθέατρο κατάλληλο για τις εκδηλώσεις του σχολείου, πρότεινε τη λειτουργία και τρίτου τμήματος στην Α’ Γυμνασίου.

Ωστόσο, η ΠΔΕ Πελοποννήσου και η ΔΔΕ Αρκαδίας ήταν αρνητικές στη λειτουργία ενός τρίτου τμήματος, καθώς το Μουσικό Σχολείο Τρίπολης «δεν έχει επάρκεια σε εκπαιδευτικούς». Ωστόσο, το σχολείο διαθέτει πλήθος οργανικών θέσεων, καλύπτοντας σχεδόν το σύνολο των οργανικών θέσεων που αφορούν μαθήματα γενικής παιδείας, όπως ακριβώς συμβαίνει και στα υπόλοιπα Γυμνάσια και Λύκεια της πόλης, στα οποία τα τελευταία χρόνια παρατηρείται συνωστισμός.

Αντίστοιχα, στο Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας με ίσο αριθμό αιτήσεων με το δικό μας σχολείο και παρόμοιο σε μέγεθος Σύλλογο Διδασκόντων, αποφασίστηκε η λειτουργία τριών τμημάτων. Αναφορικά με τα μαθήματα μουσικής παιδείας, μόλις το 2021 πραγματοποιήθηκαν οι πρώτοι διορισμοί εκπαιδευτικών σε όλα τα Μουσικά σχολεία μετά από 13 χρόνια και το σχολείο έχει ήδη 10 νέες οργανικές θέσεις. Μάλιστα, πρόσφατα έχει ζητηθεί από την ΔΔΕ Αρκαδίας η ίδρυση καλλιτεχνικού σχολείου, για το οποίο δεν υπάρχει καμία οργανική θέση διαθέσιμη, ενώ ο χώρος που έχει επιλεγεί
αποτελεί ένα παλιό Δημοτικό σχολείο χωρίς κατάλληλη διαμόρφωση αιθουσών σύμφωνα με τις απαιτήσεις ενός καλλιτεχνικού σχολείου. Αντίστοιχα, στο Πρότυπο Σχολείο εγκρίθηκαν τρία τμήματα για το 2024-25, ενώ η βάση εισαγωγής των μαθητών είναι μόλις 30/100, κάτι το οποίο είναι παράδοξο και αντίθετο με τη φιλοσοφία ενός Πρότυπου σχολείου. Άλλωστε οι αιτήσεις ήταν πολύ λιγότερες από εκείνες που κατατέθηκαν στο Μουσικό Σχολείο (22% λιγότερες - 79).

Ωστόσο, υπάρχει μεγάλη ανάγκη τοπικά καθώς δεν υπάρχουν ωδεία, όπως στις υπόλοιπες πόλεις πρωτεύουσες Περιφερειακών ενοτήτων. Χαρακτηριστικά, στην πόλη της Δράμας με πληθυσμό 44000 κατοίκων και ενεργό Δημοτικό ωδείο, τα τμήματα που λειτουργούν στην Α’ Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου είναι τέσσερα.
            Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης

Ψήφισμα Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Μουσικού Σχολείου Τρίπολης

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 13 June 2024 | 1:21 pm


Ευρωεκλογές: Πώς είδαν τα αποτελέσματα οι Αρκάδες – Τι λένε για αποχή και εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ (vid)

Στον απόηχο των ευρωεκλογών, οι πολίτες της Αρκαδίας, σχολίασαν το αποτέλεσμα της ευρωκάλπης, την αποχή, αλλά και τις εξελίξεις στην Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής.

«Με ικανοποιεί η αποχή» δήλωσαν οι πολίτες μεταξύ άλλων, σημειώνοντας ότι η αγανάκτηση του κόσμου, από την ακρίβεια και τα προβλήματα στην καθημερινότητά  αποτυπώθηκε στις πρόσφατες εκλογές με την αποχή στην Αρκαδία να ξεπερνά το 66%.

Έχει αγανακτήσει ο κόσμος για αυτό τον λόγο δεν πήγε να ψηφίσει στις ευρωεκλογές. Το μήνυμα «γέρνει» προς τα δεξιά

Για τον ανασχηματισμό στην Νέα Δημοκρατία ανέφεραν ότι ο πρωθυπουργούς, θέλει να ανακατέψει την τράπουλα ενώ και για τους τριγμούς στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής και για το θέμα ηγεσίας που έχει τεθεί, κάποιοι είπαν ότι θα επιθυμούσαν αλλαγή στην προεδρεία, προτείνοντας τον Αρκά βουλευτή Αρκαδίας Οδ. Κωνσνταντινόπουλο, ενώ άλλοι ανέφεραν ότι η τρίτη θέση που κατέκτησε το κόμμα δεν έχει να κάνει με τον πρόεδρο, αλλά με τις πολιτικές που ακολουθεί η παράταξη.

Οι πολίτες περιμένουν από την ευρωβουλή, να στηρίξει τους νέους για να μπορέσουν να ορθοποδήσουν και να λυθεί το δημογραφικό που «απειλεί» την Αρκαδία, καθώς με 600 ευρώ, δεν μπορούν να προχωρήσουν την ζωή τους και να κάνουν οικογένεια.

Άλλοι ζήτησαν οι πολιτικοί μας να σοβαρευτούν, τονίζοντας ότι το θέμα που έχει τεθεί στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, δεν έχει προκύψει λόγω μιας κακής ηγεσίας.

Είναι θέμα των πολιτικών που ακολουθούν

Video: 

ArcadiaPortal.gr Οι πολίτες της Αρκαδίας σχολιάζουν το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών

Video of ArcadiaPortal.gr Οι πολίτες της Αρκαδίας σχολιάζουν το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών

Δημοσιεύθηκε στις 13 June 2024 | 1:02 pm


Ανοιχτή Ακαδημία Ελαιοκομίας: Σε συνεργασία του Επιμελητήριου Αρκαδίας με το Δήμο Βόρειας Κυνουρίας

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας στήριξε έμπρακτα, από την πρώτη στιγμή, τη λειτουργία της Ανοιχτής Ακαδημίας Ελαιοκομίας στη Βόρεια Κυνουρία, μετά από αίτημα του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας συμβάλλοντας τόσο συμβουλευτικά όσο και οικονομικά.

Η νέα εκπαιδευτική δράση, σχεδιάστηκε από τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας και το Επιμελητήριο Αρκαδίας με στόχο την ενίσχυση του κλάδου της ελαιοκομίας, της ευρύτερης περιοχής της Βόρειας Κυνουρίας, μέσω της μεταφοράς τεχνογνωσίας, βασιζόμενη στη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου,
συνεκτικού και παράλληλα ταχύρρυθμου κύκλου σεμιναρίων κατάρτισης πάνω στον κλάδο της ελιάς και του ελαιολάδου, ο οποίος θα περιλαμβάνει και βιωματική εκπαίδευση.

Η δράση υλοποιείται από τον οργανισμό Νέα Γεωργία Νέα Γενιά μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).
Σεμινάρια

Τα σεμινάρια θα καλύψουν τις εξής ενότητες:
• Προετοιμασία και εγκατάσταση ελαιώνα
• Φυσιολογία της ελιάς
• Καλλιεργητικοί χειρισμοί
• Φυτοπροστασία & Κλιματική Αλλαγή
• Ποιότητα
• Μεταποίηση και εμπορία

Σε ποιους απευθύνεται:

Η δράση απευθύνεται σε ελαιοκαλλιεργητές του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, είτε κατ’ επάγγελμα είτε συμπληρωματικά. Επιπλέον, επαγγελματίες από όλη την αλυσίδα αξίας του ελαιολάδου και της ελιάς, όπως ιδιοκτήτες ελαιοτριβείων, μεταποιητές και έμποροι, μπορούν να συμμετάσχουν.
Ιδιαίτερη προτεραιότητα θα δοθεί σε νέους επαγγελματίες παραγωγούς κάτω των 45 ετών, ακολουθούμενοι από άλλους επαγγελματίες παραγωγούς ανεξαρτήτως ηλικίας, βάσει αξιολόγησης των αιτήσεων.

Περιοχή Δράσης: Δήμος Βόρειας Κυνουρίας.
Διάρκεια Δράσης: Η δράση θα ξεκινήσει στις 28 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί αρχές Οκτωβρίου, με συνολική διάρκεια 52 εκπαιδευτικών ωρών που θα καλύψουν έξι (6) διήμερα.
Αιτήσεις Συμμετοχής: Για τη συμμετοχή σας συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας καθώς οι θέσεις θα είναι περιορισμένες.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 13 June 2024 | 12:41 pm


Η Ειρήνη Κατσίγκρη νέα πρόεδρος του Απόλλωνα Τυρού

Την Τρίτη 11 Ιουνίου 2024 διεξήχθησαν εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ.

Η σύνθεση η οποία προέκυψε μετά την συγκρότηση σε σώμα των εκλεγμένων μελών είναι η ακόλουθη :

ΠΡΟΕΔΡΟΣ : Ειρήνη Κατσίγκρη

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ : Κωνσταντίνος Μανούσος

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : Παναγιώτης Μέγας

ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : Μαρία Λυρή

ΤΑΜΙΑΣ : Σταυρούλα Ζαρόκωστα

ΜΕΛΟΣ : Σπύρος Τσουκάτος

ΜΕΛΟΣ : Ευάγγελος Κόκκινος

ΜΕΛΟΣ : Κωνσταντίνος Φωτάκης

ΜΕΛΟΣ : Μιχαήλ Κορολόγος

Αναπληρωματικά Μέλη :

Ευγενία Λαγοδόντη και Στέλιος Πολίτης

Ευχαριστούμε όσους προσήλθαν και με την συμμετοχή τους βοήθησαν στην ομαλή διεξαγωγή των αρχαιρεσιών.

Α.Σ.Π.Τ.Σ Ο ΑΠΟΛΛΩΝ

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 13 June 2024 | 12:19 pm


Διάκριση του 4ου Δημοτικού στον 7ο ετήσιο σχολικό διαγωνισμό «Bravo Schools 2024»

Άλλη μια διάκριση για το σχολείο μας και αυτή τη φορά από τους μικρούς μαθητές του Α1 και του Β2 τμήματος, οι οποίοι πήραν μέρος στον 7 ο ετήσιο σχολικό διαγωνισμό «Bravo Schools 2024».

Το σχολείο μας βρίσκεται ανάμεσα στα 41 σχολεία που διακρίθηκαν πανελλαδικά και πήρε το ένα από τα τρία βραβεία που δόθηκαν για τον 14 ο Παγκόσμιο Βιώσιμο Στόχο Ανάπτυξης με θέμα: «Η ζωή στο νερό», στοχεύοντας σε έναν καλύτερο κόσμο και σε ένα βιώσιμο μέλλον! Ένωσε τη φωνή του με μαθητές, εκπαιδευτικούς και σχολεία σε περισσότερες από 100 χώρες παγκοσμίως που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Την εποπτεία της συμμετοχής των μικρών μαθητών στον διαγωνισμό είχαν οι εκπαιδευτικοί κ. Σοφού Όλγα ΠΕ70, κ. Χρονοπούλου Σταυρούλα ΠΕ70 και κ. Νάστος Βασίλειος ΠΕ08.
Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» σε όλους αυτούς που με την ψήφο τους ενίσχυσαν τη συμμετοχή μας!
Με τη συμμετοχή αυτή, το σχολείο μας εντάσσεται στο Δίκτυο Σχολείων – Πρεσβευτών για τους παγκόσμιους στόχους βιώσιμης
ανάπτυξης!

Δείτε το βίντεο της συμμετοχής μας στον ακόλουθο σύνδεσμο:

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 13 June 2024 | 12:10 pm


H «ευγενική υπενθύμιση» του Κασσελάκη στη Νέα Δημοκρατία

Νέα επίθεση από τον Στέφανο Κασσελάκη κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, που κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι υπόσχεται μέτρα, τα οποία απαιτούν «λεφτόδεντρα».

«Ευγενική Υπενθύμιση προς ΝΔ: Πέρασαν 2 μέρες που ο Κ.Μητσοτάκης μιλούσε για «λεφτόδεντρα» αναφερόμενος στις προτάσεις νόμου μας για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και μια δίκαιη φορολόγηση. Αναμένουμε απάντηση για να πάμε μαζί στο ΓΛΚ για να εξετάσουμε ένα-ένα τα μέτρα που προτείνουμε», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 13 June 2024 | 12:03 pm


«Πρώτη» στις 26 Ιουνίου και τα καλοκαιρινά φιλικά του Αστέρα

Για τις 26 Ιουνίου έχει προγραμματιστεί η πρώτη συγκέντρωση της ομάδας μας για την αγωνιστική περίοδο 2024-2025. Τα φιλικά που έχουν προγραμματιστεί:

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Η πρώτη συγκέντρωση του αγωνιστικού τμήματος του ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ για την αγωνιστική περίοδο 2024-2025 έχει προγραμματιστεί για τις 26 Ιουνίου. Το βασικό στάδιο της προετοιμασίας θα πραγματοποιηθεί στο προπονητικό κέντρο του ΑΣΤΕΡΑ. 

Από τις 29 Ιουλίου έως τις 4 Αυγούστου η ομάδα θα ταξιδέψει στην Ιταλία, όπου θα πραγματοποιηθούν φιλικοί αγώνες προετοιμασίας. Οι αντίπαλοι θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

Τα φιλικά που θα διεξαχθούν στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης" και έχουν ήδη προγραμματιστεί είναι τα εξής:

20 Ιουλίου: ΑΣΤΕΡΑΣ - Λεβαδειακός

27 Ιουλίου: ΑΣΤΕΡΑΣ - Παναιτωλικός

11 Αυγούστου: ΑΣΤΕΡΑΣ - Athens Kallithea

* Οι ώρες των φιλικών θα ανακοινωθούν το προσεχές διάστημα.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 13 June 2024 | 11:48 am


ΑΕΚ Τρίπολης: Arcadian Tennis open by AIRE R&R- Προκήρυξη (Ανδρών – Γυναικών και Juniors)

Ο όμιλος τένις της ΑΕΚ Τρίπολης προκηρύσσει το 4ο Arcadian Tennis Open Ανδρών – Γυναικών και Juniors Sponsored by AIRE R&R, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις μας, από την Τρίτη 25 Ιουνίου 2024 έως και την Κυριακή 14 Ιουλίου 2024 (με ημερομηνία παράτασης αν χρειαστεί την 10/7/2024).

Το μεγάλο τουρνουά της Πελοποννήσου & της Αρκαδίας ξεκινά ΞΑΝΑ…

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για να διαβάσετε την προκήρυξη

 

Δημοσιεύθηκε στις 13 June 2024 | 11:30 am


Ο μέσος όρος των εισιτηρίων στα γήπεδα της Super League

Έγινε γνωστός ο μέσος όρος των εισιτηρίων που κόπηκαν την ποδοσφαιρική χρονιά 2023-2024 στα γήπεδα της Super League με τον Αστέρα Τρίπολης να βρίσκεται στην 9η θέση με 2.094 ανά παιχνίδι.

Αναλυτικά ο μέσος όρος εισιτηρίων 2023-2024

AEK – 27.434

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – 23891

ΠΑΟΚ – 14109

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – 10293

ΑΡΗΣ – 6390

ΟΦΗ – 4298

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – 2553

ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ – 2207

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – 2094

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – 1789

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ – 1286

ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ – 1224

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ – 1030

ΚΗΦΙΣΙΑ – 1027

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 13 June 2024 | 11:24 am


Οι καλύτερες άμυνες της Α’ Αρκαδίας

Το πρωτάθλημα της Α’ Αρκαδίας που ολοκληρώθηκε βρήκε την εφετινή σεζόν ως απόλυτο κυρίαρχο τον Παναρκαδικό έχοντας εξαιρετικές επιδόσεις και φανταστικούς αριθμούς τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση του.

Οι πράσινοι λοιπόν ήταν η καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος με παθητικό 17 τερμάτων με το Λεωνίδιο να είναι η δεύτερη καλύτερη άμυνα της Α’ Αρκαδίας έχοντας δεχθεί 24 γκολ και την Δημητσάνα να κλείνει την πρώτη τριάδα με 27 τέρματα.

Παναρκαδικός 16 γκολ κατά

Λεωνίδιο 24 γκολ κατά

Δημητσάνα 27 γκολ κατά

Πανθυρεατικός 30 γκολ κατά

ΑΕΚ Τρίπολης 31 γκολ κατά

Τεγέα 32 γκολ κατά

Ερμής Μελιγούς 34 γκολ κατά

Ηρακλής Βερβένων 37 γκολ κατά

Αχιλλέας 52 γκολ κατά

Βρασιές 52 γκολ κατά

Κορακοβούνι 58 γκολ κατά

Ορχομενός 87 γκολ κατά

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 13 June 2024 | 11:07 am


Κερδίστε πρoσκλήσεις για την συναυλία «Έλα» με τους Σαλίνα Γαβαλά και Εξάγραμμο

Το ArcadiaPortal.gr θα κληρώσει 5 διπλές προσκλήσεις για την συναυλία «Έλα»

Είναι μία μουσική παράσταση που παρουσιάζει η ερμηνεύτρια Σαλίνα Γαβαλά στο Μαλλιαροπούλειο θέατρο στην Τρίπολη την Κυριακή 16 Ιουνίου στις 21:00

Δηλώστε συμμετοχή στο διαγωνισμό στέλνοντας μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] :

Θέμα: παράσταση «Έλα»

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ
ΑΡΙΘΜΟ ΚΙΝΗΤΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ

Οι τυχεροί θα ενημερωθούν τηλεφωνικά

Δημοσιεύθηκε στις 13 June 2024 | 11:00 am


Ιστορική στιγμή για τον Παναργειακό - 32 χρόνια μετά είναι ξανά ΠΑΕ

12 Ιουνίου 2024 Ώρα 16:00. Μία ημερομηνία σταθμός στη σύγχρονη ιστορία της ομάδας μας.

Σήμερα ξαναγεννήθηκε μετά από 32 χρόνια η Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρία με την επωνυμία ΠΑΕ ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ.

Στο γραφείο της συμβολαιογράφου Αθηνών κ. Ελισάβετ Παπακωστοπούλου η εκλεγείσα από την Γ.Σ. των μελών προσωρινή Διοικούσα επιτροπή αποτελούμενη από τους κ.κ. Τσιόδρα Αθανάσιο, Ηλιόπουλο Βασίλειο, Μπρούσαλη Αλεξάνδρα, Τσιόδρα Μαρία και Ταμπούρη Αλέξανδρο υπέγραψαν την συστατική πράξη της ίδρυσης της ΠΑΕ ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει η διάθεση των μετοχών της ομάδας μας. Καλούμε όλο το φίλαθλο κόσμο της περιοχής μας να προμηθευτεί μετοχές της ομάδας μας για να μπορέσει ο Παναργειακός να είναι δυνατός και ανταγωνιστικός στο μαραθώνιο της Super League 2.

Ευχαριστούμε θερμά τον δικηγόρο Αθηνών κ. Αργύρη Λίβα για την πολύτιμη βοήθεια του.

Ειδήσεις: 

Δημοσιεύθηκε στις 13 June 2024 | 10:36 am


Αντιδράσεις για το θέμα της ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

Σε εξέλιξη βρίσκεται η «κόντρα» στο ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής, λίγες μόλις μέρες μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, καθώς κορυφαία στελέχη πιέζουν για αλλαγή ηγεσίας εντός του 2024, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης παραπέμπει στο καταστατικό χρονοδιάγραμμα που προβλέπει εκλογές τον Οκτώβριο του 2025.

Οι εντάσεις κορυφώθηκαν όταν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ όπως ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος (δείτε ΕΔΩ), η Νάντια Γιαννακοπούλου, ο Παύλος Γερουλάνος, ο Απ. Πάνας αλλά και ο ευρωβουλευτής Ν. Παπανδρέου έθεσαν ανοικτά θέμα προσφυγής στη βάση και εκλογή νέας ηγεσίας.

Από την άλλη πλευρά ο πρόεδρος Ν. Ανδρουλάκης υποστηρίζει ότι το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο αρχίζει να ανακάμπτει, αλλά «κέρδισε» και το πολιτικό Κέντρο, όπου ήρθε πρώτο, και κατηγορεί τους αμφισβητίες ότι έχουν άλλα κίνητρα.

Θέση έσπευσαν να πάρουν και φίλοι του κόμματος. Η περιφερειακή σύμβουλος του ΠεΣυ Πελοποννήσου κυρία Ντίνα Νικολάκου και ο Γιάννης Δαλιάνης εντεταλμένος σύμβουλος Βόρειας Κυνουρίας.

Η κυρία Νικολάκου δήλωσε: Υπάρχουν κάποιοι πολιτικοί που αλλάζουν αρχηγούς σαν τα “πουκάμισα”!

Από πρωτοπαλίκαρα στην αρχή …μετατρέπονται σε μεγάλους αμφισβητίες ,αφού πρώτα φροντίσουν να «πουλήσουν» τον αρχηγό τους , στον επόμενο δελφίνο!

Το τίμημα είναι γνωστό …

Ο επόμενος αρχηγός να τους έχει πάλι «πρωτοπαλίκαρα», μέχρι να τον προδώσουν και αυτόν !

Αυτοί που έκαναν δυο φορές «δώρο» την Πελοπόννησο στην ΝΔ , σήμερα αγωνιούν δήθεν για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ και της Κεντροαριστεράς !

Φυσικά όταν οι αρχηγοί εμπιστεύονται τους γνωστούς ευκαιριακούς αριβίστες της πολιτικής , οι ευθύνες τους είναι μεγάλες !

Ο κ. Δαλιάνης είπε: άποιοι προφανώς ξεχνάνε ότι για 12 χρόνια δεν υπήρχαν πράσινοι Νομοί,ότι προχθές σε 20 νομούς ξαναγίναμε 2η δύναμη ότι κέρδισε με τις επιλογές του Αθήνα , Θεσσαλονίκη και περιφέρεια Κρήτης ότι το 2019 στις ευρωεκλογές με 7.2% βγήκαν 2 ευρωβουλευτές ενώ το 2024 με 13% βγήκαν τρεις ,ότι πολεμήθηκε όσο κανείς άλλος και το εξής παράδοξο και άκρως παράλογο σήμερα τον αμφισβητούν ευθέως άνθρωποι που τον υποστήριξαν ....και τον υποστηρίζουν και δικαίως γιατί αυτό επιβάλει ο κομματικός δεοντολογικός κώδικας άτομα που ήταν απέναντι του στις εσωκομματικες διαδικασίες και σέβονται το αποτέλεσμα και τον Πρόεδρο.

Άμεσα συνέδριο πρόεδρε Androulakis Nikos και τέλος τα χάδια στα νυφιτσοκούναβα.

Μην τους χαρίζεις τίποτα πλέον.

Υπάρχουν και όρια και μην βάζουμε μπροστά τυχόν δημοκρατικές διαδικασίες δήθεν διότι αυτά μόνο φασιστικά μπορούν να χαρακτηριστούν όταν τα ισοπεδώνουν κάποιοι όλα.

Τέλος η Ανοχή

Τέλος η πλάκα

Ανάρτηση στο Facebοοk για τις εξελίξεις έκανε και ο δημοτικός σύμβουλος του ΔΣ Τρίπολης Σ. Παπαδημητρίου

Αυτό που συμβαίνει χρίζει αστροδιαστημικής ανάλυσης.

Αυτοί και αυτές που μας επέβαλαν την σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, που τράβηξαν το χαλί της αείμνηστης Φώφης, μιλάνε για επιβεβλημένη ανάγκη αλλαγής ηγεσίας.

Υ Γ 1

Το πάθημα του Βενιζέλου δεν το έχουν ως μάθημα.

Υ.Γ2

Ψάχνω ανάρτηση μερικών πολύ ομιλητικών και με άποψη παντός επιστητού

Δημοσιεύθηκε στις 13 June 2024 | 10:05 am


Τον Ιούλιο ο 7ος Δρόμος Καραθώνας Αρβανιτιάς

Οι Μαραθωνοδρόμοι & Δρομείς Αργολίδας υπό την αιγίδα του Δήμου Ναυπλιέων και την υποστήριξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού-Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων (http://eoslmay.gr/), συνδιοργανώνουν για 7η χρονιά, αθλητική δρομική δραστηριότητα αναψυχής, που σκοπό έχει να αναδείξει το φυσικό κάλλος της περιοχής μας.

Τοποθεσία

Ναύπλιο Παραλία Καραθώνας. https://maps.app.goo.gl/UPJGho6W94ukpSaL8

Ημερομηνία: Κυριακή 7 Ιουλίου 2024.

Ώρα εκκίνησης: 08:30 π.μ.

Απόσταση: Διαδρομή 9,1 χλμ.

Περιγραφή Διαδρομής

Η διαδρομή ξεκινάει από την ταβέρνα ΠΑΛΑΙΤΣΑΚΗ στο τέρμα του παραλιακού δρόμου της παραλίας Καραθώνας συνεχίζει προς την πλατεία Αρβανιτιάς παραθαλάσσια διαδρομή και καταλήγει πάλι στο τέρμα της παραλίας Καραθώνας. Πρόκειται για βατό χωμάτινο δρόμο απόστασης 5,4χλμ., ενώ η υπόλοιπη διαδρομή είναι σε άσφαλτο.

Τροφοδοσία

Θα υπάρξουν δύο σταθμοί τροφοδοσίας με νερό.

Χρονικό Όριο

Θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση και οι δρομείς θα πρέπει να ολοκληρώσουν τον δρόμο σε 90 λεπτά (11/2 ώρες).

Παραλαβή Συμμετοχών

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται, έως και μια ώρα πριν την εκκίνηση, στο χώρο της αφετηρίας για την παραλαβή των αριθμών.

Έπαθλα

Οι τρεις πρώτοι άνδρες και οι τρεις πρώτες γυναίκες γενικής κατηγορίας θα λάβουν αναμνηστικά κύπελλα και δώρα από τους χορηγούς. Σε όλους τους τερματίσαντες θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής και βαρύτιμο μετάλλιο. Οι απονομές θα γίνουν στις 10:30 π.μ.

Αποτελέσματα

Θα υπάρξει ηλεκτρονική χρονομέτρηση και ανάρτηση σε όλες τις δρομικές ιστοσελίδες.

Δικαίωμα συμμετοχής

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, άνω των 18 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί από ιατρό πρόσφατα. Η συμμετοχή στον αγώνα αθλητών κάτω των 18 ετών ΔΕΝ θα επιτραπεί.

Κατάθεση δηλώσεων – Προθεσμία

Προθεσμία υποβολής δηλώσεων ορίζεται η Δευτέρα 01/07/2024 και ώρα 14:30. Οι διοργανωτές παρακαλούν για την έγκαιρη αποστολή των δηλώσεων συμμετοχής με όριο τις 200 συμμετοχές. Οι δηλώσεις μπορεί να κλείσουν και νωρίτερα αν συμπληρωθεί το όριο. Την ημέρα του αγώνα δεν θα γίνουν δεκτές νέες δηλώσεις εκτός και υπάρχουν ανοιχτές θέσεις η ακυρώσεις.

Κόστος συμμετοχής

7,00 ευρώ που καλείστε να τα καταθέσετε μέχρι και την Δευτέρα 01/07/2024 και ώρα 14:30 στον κάτωθι λογαριασμό:

ALPHA BANK
ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 540-00-2002-013697
ΙΒΑΝ: GR05 0140 5400 5400 0200 2013 697
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ: ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΟΙ ΔΡΟΜΕΙΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Για να είναι έγκυρη η εγγραφή σας θα σας παρακαλούσαμε η απόδειξη πληρωμής να σταλεί στο e-mail: [email protected] η να την προσκομίσετε στην γραμματεία την ημέρα του αγώνα.

Δηλώσεις Συμμετοχής εδώ: https://forms.gle/jDz4JedLTWvtXNjt7

Υγεινομική Υποστήριξη

Η υγειονομική υποστήριξη του αγώνα γίνεται υπό την ευγενική συμμετοχή γιατρού από τον ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

O αγώνας θα έχει την υποστήριξη του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ Περιφερειακό Τμήμα Ναυπλίου της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ και Ιδιωτικού ασθενοφόρου από την ΙΑΤΡΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΓΩΝΑ

Η γραμματεία του αγώνα, θα λειτουργήσει την Κυριακή 7 Ιουλίου 2024 από ώρες 07.00 – 08.30 στην εκκίνηση του αγώνα!

Δείτε εδώ: https://maps.app.goo.gl/UPJGho6W94ukpSaL8

Οργανωτική Επιτροπή

Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων & Δρομέων Αργολίδας (Μέλος της Ε.Ο.Σ.Λ.Μ.Α-Υ).

Δήμος Ναυπλιέων ( Εντεταλμένος Δ. Σύμβουλος Πανουτσόπουλος Αθανάσιος)

Μενάγιας Προκόπης ( Πρόεδρος Σ.Μ.Δ. Αργολίδας)

Βλαχοδημήτρης Δημήτρης (Αντιπρόεδρος Σ.Μ.Δ. Αργολίδας)

Σαμαρτζής Δημήτρης (Ταμίας Σ.Μ.Δ. Αργολίδας)

Βύρλας Δημήτρης (Εκπρόσωπος Ε.Ο.Σ.Λ.Μ.Α-Υ, Μέλος Σ.Μ.Δ. Αργολίδας)

Πανοβράκος Γιώργος ( Μέλος Σ.Μ.Δ. Αργολίδας)

Πληροφορίες

Σιαχάμης Νικόλαος (Γραμματέας Σ.Μ.Δ. Αργολίδας)

Τηλ. 6939672096

Δημοσιεύθηκε στις 13 June 2024 | 9:34 am


Συναυλία στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο Τρίπολης με την Σαλίνα Γαβαλά και τους Εξάγραμμο

«Έλα»

Είναι ο τίτλος της μουσικής παράστασης που παρουσιάζει η ερμηνεύτρια Σαλίνα Γαβαλά στο Μαλλιαροπούλειο θέατρο στην Τρίπολη.

Μαζί της συμπράττουν οι Τριπολίτες μουσικοί Στρατής Παναγιωτόπουλος στην κλασική κιθάρα και ο Χρήστος Γκαργκάσουλας στο μπουζούκι, που έχουν δημιουργήσει το ιδιαίτερο μουσικό σχήμα «εξάγραμμο» που καταφέρνει με μαεστρία να ενώσει τα δυο όργανα και να τα μεταμορφώσει σε μια ορχήστρα.

Στο πρόγραμμα παντρεύονται διαχρονικά τραγούδια σπουδαίων δημιουργών όπως του Μάνου Χατζιδάκι , του Μίκη Θεοδωράκη , του Μάνου Λοϊζου μαζί με τραγούδια πιο σύγχρονα ,αλλά και από την πρόσφατη προσωπική δισκογραφία της Σαλίνας Γαβαλά.

Ξεχωριστή στιγμή στο πρόγραμμα αποτελεί η πρώτη ζωντανή παρουσίαση του νέου της τραγουδιού με τίτλο «Έλα» σε μουσική του Παναγιώτη Μάργαρη.

Ο γνωστός συνθέτης και κιθαρίστας θα είναι και ο εκλεκτός καλεσμένος τις βραδιάς.

Η θεατρικότητα και το πάθος της Σαλίνας Γαβαλά σε συνδυασμό με τις εμπνευσμένες και ανατρεπτικές ενορχηστρώσεις των «εξάγραμμο» με την καλλιτεχνική επιμέλεια του Παναγιώτη Μάργαρη ,μας υπόσχονται μια μυσταγωγική ατμοσφαιρική συναυλία γεμάτη πλούσια συναισθήματα.

«Έλα»

Ένα κάλεσμα για μια μουσική παράσταση, που μιλάει στην ψυχή και στο συναίσθημα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Μαλλιαροπούλειο Θέατρο Τρίπολης Σπετσεροπούλου 3, Τρίπολη τηλ. 2710233111

Κυριακή 16 Ιουνίου

Ώρα έναρξης: 21.00

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Γενική είσοδος: 15 ευρώ

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ

Δισκοπωλείο «Music Center” Γεωρ. Α. 3 Τρίπολη Τηλ 2710224545

Ξενοδοχείο «Ceragio Apartments» Παπαρηγοπούλου 2, Τρίπολη τηλ. 2710242220

Ηλεκτρονικά: more.com

Δημοσιεύθηκε στις 13 June 2024 | 9:22 am


Νομός Αρκαδίας - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στο Νομό Αρκαδίας