Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Θεσσαλονίκης    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Δεν κατεβαίνει στις εκλογές η δημοτική κίνηση «Γειτονιές σε Δράση»

Με μια μακροσκελή της ανακοίνωση η δημοτική κίνηση του οικολογικού χώρου στον δήμο Θεσσαλονίκης, «Γειτονιές σε Δράση» ανακοίνωσε το απόγευμα τα Δευτέρας τη μη συμμετοχή της στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, παρά το γεγονός ότι είχε αναδείξει υποψήφιο δήμαρχο τον ακτιβιστή δικηγόρο Παναγιώτη Λογγινίδη και συμμετείχε στην διαπαραταξιακή επιτροπή της κεντροαριστεράς.

Σημειώνεται ότι στις εκλογές του δήμου Θεσσαλονίκης υποψήφιος δήμαρχος θα είναι ο Μιχάλης Τρεμόπουλος, που προέρχεται επίσης από τον οικολογικό χώρο της πόλης, ενώ η εν ενεργεία δημοτική σύμβουλος που εκλέχθηκε με τις «Γειτονιές σε Δράση» και ανεξαρτητοποιήθηκε, Μόνικα Αϊβάζογλου, θα είναι υποψήφια με τον συνδυασμό του Σπύρου Βούγια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της δημοτικής κίνησης:

«Οι Γειτονιές σε δράση  - Οικολογία-Αλληλεγγύη-Πολιτισμός, από την πρώτη μέρας της εκλογής μας, τιμήσαμε την ψήφο των δημοτών που μας εμπιστεύτηκαν: Με διαφανείς και δημοκρατικές διαδικασίες, χωρίς υπόγειες διαπραγματεύσεις ή υποσημειώσεις, στηρίξαμε την εκλογή Μπουτάρη στο δεύτερο γύρο. Πριν αναλάβουμε τα καθήκοντά μας, ενώσαμε παρατάξεις στην απόφαση απομόνωσης των νεοναζί στο δημοτικό συμβούλιο. Την ημέρα της ορκωμοσίας μας, με το σύμβολο του Ολοκαυτώματος στο πέτο της εκπροσώπου μας και του Δημάρχου, θυμίσαμε την ιστορία της πόλης μας σε όσους έστειλαν στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου της έναν υμνητή του Ολοκαυτώματος.

Στη διάρκεια της θητείας μας, εφαρμόσαμε τις προγραμματικές μας δεσμεύσεις, δίνοντας βάρος στις προτεραιότητες μας, την προάσπιση του περιβάλλοντος και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Συμβάλαμε με ποικίλους τρόπους στην διαμόρφωση των πολιτικών αποφάσεων για θέματα όπως η ένταξη της Θεσσαλονίκης στο Δίκτυο των πόλεων ενάντια στο Ρατσισμό, η διατήρηση του μουσειακού χαρακτήρα της Ροτόντας, η στήριξη της Παρέλασης Υπερηφάνειας και των δικαιωμάτων των ΛΟΑΚΤΙ προσώπων, η καταδίκη από το δημοτικό συμβούλιο της μισαλλόδοξης ρητορικής εκκλησιαστικών παραγόντων και η διαμόρφωση των πρώτων πολιτικών του δήμου μας για τους πρόσφυγες. Καταθέσαμε προτάσεις για την εναλλακτική διαχείριση των απορριμμάτων, τον εκσυγχρονισμό και την εξοικονόμηση ενέργειας στο δημοτικό φωτισμό, τα δικαιώματα των πεζών, των ποδηλατών και των ΑμεΑ, την ανάδειξη των Αλευρόμυλων Αλλατίνη, τη διάσωση του Ορφανοτροφείου “Μέγας Αλέξανδρος” και διεκδικήσαμε την ανατροπή της παραχώρησης των ελάχιστων δημόσιων χώρων σε ιδιώτες -είτε με τραπεζοκαθίσματα, είτε αλλοιώνοντας τη χρήση ελεύθερων χώρων, όπως της νέας παραλίας-, την πεζοδρόμηση της παλιάς παραλίας, τη σύμπλευση της πόλης μας με το κίνημα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, και, πιστοί στο αποτέλεσμα του μαζικότατου άτυπου δημοψηφίσματος της 18 Μαΐου 2014, διεκδικήσαμε το νερό της πόλης μας ως ανθρώπινο δικαίωμα. Πριν ακόμα την εφαρμογή του Κλεισθένη, υπήρξαμε έμπρακτοι πρεσβευτές του πνεύματος που τον διέπει.

Το νέο αυτό θεσμικό πλαίσιο για την τοπική αυτοδιοίκηση σκοπεύει στην δημοκρατικότερη έκφραση των πολιτών και στην συνεργασία των παρατάξεων. Μέχρι να ομαλοποιηθεί αυτή η νέα κατάσταση, αυτό που παρατηρούμε είναι η απελευθέρωση των προσωπικών στρατηγικών που αποσκοπούν σε μια θέση στο τραπέζι της εξουσίας. Αυτός ο πληθωρισμός υποψηφίων δημάρχων, οι περισσότεροι εκ των οποίων θα έπρεπε να ονομάζονται “υποψήφιοι αντιδήμαρχοι”, περιορίζει τις δυνατότητες για προεκλογικές συνεργασίες σε προγραμματική βάση.

Σε ένα άλλο επίπεδο, ο χώρος της πολιτικής οικολογίας ακόμα δεν έχει συνέλθει από τις διαφοροποιήσεις και ρήξεις που έγιναν την τελευταία πενταετία. Βασική αιτία αυτών υπήρξε η διαφοροποίηση στη στρατηγική των πολιτικών συνεργασιών και κυρίως απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ. Οι Γειτονιές σε δράση - Οικολογία -Αλληλεγγύη -Πολιτισμός, σε όλη την θητεία μας, είχαμε μια ξεκάθαρη αυτοδιοικητική προσέγγιση, τόσο απέναντι στην κυβέρνηση, όσο και στα ζητήματα του δημοτικού συμβουλίου. Στηρίξαμε πολιτικές και συγκρουστήκαμε με πολιτικές, αποκλειστικά με βάση τις ιδεολογικές μας αρχές και την εντολή που μας έδωσαν οι γυναίκες και οι άνδρες της Θεσσαλονίκης και όχι με βάση ιδιοτελείς στρατηγικές.

Εν όψει των επερχόμενων εκλογών, οι Γείτονες και οι Γειτόνισσες αποφασίσαμε να παραμείνουμε πιστοί σε όσα διακηρύξαμε το 2014. Επιλέξαμε συλλογικά ως επικεφαλής για την εκλογική μας προσπάθεια, τον ακτιβιστή δικηγόρο Παναγιώτη Λογγινίδη, αλλά και συμμετείχαμε σε σειρά πρωτοβουλιών που είχαν στόχο την εκλογική συνεργασία.

Λόγω της κατάστασης που περιγράψαμε, αλλά και πρακτικών δυσκολιών που συνδέονται άμεσα με τα παραπάνω, οι Γειτονιές δεν θα συμμετάσχουν στις επόμενες εκλογές και δεν θα εκπροσωπηθούν στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Θεωρούμε απόδειξη της χρησιμότητας και του θετικού πρόσημου της παρουσίας μας την προσπάθεια διαφόρων συνδυασμών να παρουσιάσουν ότι εκφράζουν μια άτυπη συνέχεια των Γειτονιών, λόγω της συμμετοχής στα ψηφοδέλτια τους, ανθρώπων που συμμετείχαν στην παράταξή μας. Σεβόμαστε τις προσωπικές επιλογές της καθεμιάς και του καθενός και ελπίζουμε να καταφέρουν να συμβάλλουν ουσιαστικά στην συνέχιση των πρωτοβουλιών μας και τη διαμόρφωση των πράσινων πολιτικών που η Θεσσαλονίκη χρειάζεται απεγνωσμένα. Οφείλουμε να σημειώσουμε ότι, αν και στην συνείδηση μας το μπόλιασμα είναι μια καλή πρακτική, τούτο δεν ισχύει, όταν αυτό το μπόλι γίνεται, τραυματίζοντας το δέντρο που το γέννησε.

Οι Γειτονιές, όμως, έχουν ρίζες στην πολύχρωμη εναλλακτική νεολαία της πόλης, στα κινήματα για την ποιότητα ζωής, στις συλλογικότητες για την διατροφή, το ποδήλατο, την ιστορική μνήμη της Θεσσαλονίκης, για τα δικαιώματα κάθε ομάδας συμπολιτών μας που τα στερείται κι ένα σωρό άλλα. Με το τέλος αυτής της θητείας, επιστρέφουμε σε αυτές μας τις ρίζες. Ευχαριστούμε όσες και όσους μοιραστήκαν τις ελπίδες μας και μας εμπιστεύτηκαν.  

Οι Γειτόνισσες και Γείτονές σας».

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 8:12 pm


Arctic

O κορυφαίος σύγχρονος Δανός ηθοποιός, Μαντς Μίκελσεν πρωταγωνιστεί στο σκηνοθετικό ντεμπούτο του Βραζιλιάνου, Τζο Πένα σε ένα ψυχολογικό θρίλερ που κόβει την ανάσα μέχρι το φινάλε. Πρεμιέρα στο Φεστιβάλ των Καννών, εκτός συναγωνισμού από την μακρινή Αρκτική και την Ισλανδία, έφτασε και στη Θεσσαλονίκη για να γεμίσει τις αίθουσες του Λιμανιού. Σε μία εβδομάδα μάλιστα που αρκετές νέες ταινίες έκαναν την πρώτη τους προβολή, μετά το Φεστιβάλ.

Γράφει ο Μίλτος Τόσκας

Ένας άνθρωπος σκαλίζει επίμονα τον πάγο. Το πλάνο ξεμακραίνει και βλέπουμε χαραγμένο ένα SOS. Ο Όβεργκαρντ είναι επιζώντας ενός αεροπορικού δυστυχήματος, ωστόσο έχει αποκλειστεί κυριολεκτικά στην μέση του πουθενά. Κάνει επίμονες προσπάθειες να καλέσει σε βοήθεια με τα λιγοστά μέσα που έχει στη διάθεσή του κι ως τότε τρέφεται λιτά με ψάρια. Ο κίνδυνος όμως συνεχώς παραμονεύει. Την ώρα που βλέπει μία σανίδα σωτηρίας στο βάθος ενός ατελείωτου λευκού τούνελ, η μοίρα θα του παίξει ένα πολύ άσχημο παιχνίδι.

Έχει διπλό φορτίο κι ευθύνη πλέον στην πλάτη του. Δε χάνει την πίστη του. Είναι αποφασισμένος να ξεπεράσει τα όριά του, βιολογικά και ψυχικά. Η ηλιαχτίδα μέσα στα σύννεφα τον οδηγεί σαν ένα άλλο άστρο της Βηθλεέμ προς τον πολυπόθητο στόχο. Η επιστροφή στον πολιτισμό είναι ζωτικής σημασίας κι η κλεψύδρα συνεχώς αδειάζει. Τα εφόδια τελειώνουν κι όσα έμειναν είναι αναγκασμένος να τα πετάξει στον δρόμο για την ύστατη απόπειρα σωτηρίας κόντρα στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

H διαδρομή μοιάζει τραγική και το τέλος προδιαγεγραμμένο. Αναζητείται ένα θαύμα. Eλάχιστες κουβέντες κι ένα " hello " σαν ένα ευχαριστώ για την τεράστια δύναμη ψυχής. Ο αγώνα άνισος. Η εσωτερική πάλη στο βλέμμα του πρωταγωνιστή. Συνεχίζει μόνος για να αυξήσει τις πιθανότητές του ή με σημαία το ηθικό χρέος μέχρι τέλους; Aλύγιστος. Ένας αληθινός βράχος που σηκώνει τους πραγματικούς και συνεχίζει. Κάθε μέρα μία καινούρια αρχή κι ένα ακόμα λιθαράκι στον χάρτη.

Ο Μαντς Μίκελσεν μιλώντας γι΄αυτό το φιλμ ξεκαθαρίσει πως με ευχαρίστηση ανέλαβε αυτό το βαρύ φορτίο. Οι δυσκολίες στα γυρίσματα ήταν μεγάλες. Καθυστερήσεις κι αλλαγή πλάνου λόγω του καιρού. Δεν μπορώ να πω με ευκολία, όπως πολλοί πως είναι η κορυφαία ερμηνεία του. Για μένα έχει μείνει στο μυαλό μου ως δάσκαλος του "Jagten" κι εδώ όμως φτάνει σε πολύ υψηλά επίπεδα απόδοσης. Μάλιστα σε έναν ρόλο μοναχικό, που ουσιαστικά τονίζει την εκφραστικότητά του, καθώς στο μεγαλύτερο μέρος διακρίνουμε μόνο τα μάτια του.

Μία ταινία με διαχρονική αξία, καθώς ο άνθρωπος επιστρέφει στις ρίζες του, μακριά από την "ασφάλεια" και τη βοήθεια της τεχνολογίας. Εκεί πρέπει να επιβιώσει σαν θηρίο. Η αρχέγονη πάλη του ανθρώπου με την μητέρα φύση που τόσο έχει πληγώσει με τη συμπεριφορά και τις εφευρέσεις του. Το τέλος βρίσκει τους δύο αγωνιστές της ζωής αγκαλιασμένους, χέρι χέρι. " Δεν είσαι μόνη, δεν είσαι μόνη ". Η τελευταία κουβέντα δίνεται από τον Πένα στον θεατή να ερμηνεύσει αν τελικά νίκησε το καλό ή όχι.

Θεματικές: 

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 8:04 pm


Εκδήλωση για τα Κινήματα και το Περιβάλλον: Νερό, Χρυσός, Αιολικά

Η Περιβαλλοντική Οργάνωση Καλλιστώ  διοργανώνει ανοιχτή συζήτηση με θέμα τις εξελίξεις γύρω από τα περιβαλλοντικά κινήματα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του Νερού, την εξόρυξη Χρυσού  και την κατασκευή αιολικών σταθμών τύπου Β.Α.Π.Ε.

Τη συζήτηση θα ανοίξουν:
-Νομικός  συλλογικοτήτων για το νερό
-Μέλος της Επιτροπής Αγώνας Μεγάλης Παναγιάς ( 3 χιλιόμετρα κάτω απ' τις Σκουριές)
-Μέλος της Elliniki Ornithologiki Etaireia

Μετά τις αρχικές  τοποθετήσεις, όποιος/α θέλει παίρνει τον λόγο είτε αντιπροσωπεύει κάποια συλλογικότητα (κατά προτεραιότητα) είτε απλά το άτομό του/της (στην συνέχεια).

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21 Μαρτίου στις 19:30 στον Πολυχώρο ΕΝΕΚΕΝ (Πρ. Κορομηλά 37).

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 7:59 pm


«Οι δρόμοι του νερού της βυζαντινής Θεσσαλονίκης»

Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού προσκαλεί στη διάλεξη της Δρος Ιστορίας της Αρχιτεκτονικής και πολιτικού μηχανικού κ. Ε. Γκαλά-Γεωργιλά με τίτλο «Οι δρόμοι του νερού της βυζαντινής Θεσσαλονίκης. Το υδροδοτικό δίκτυο και η οργάνωση της πόλης» τη Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019 στις 20.00 στο Αμφιθέατρο «Μελίνα Μερκούρη» του Μουσείου.  Την εκδήλωση προλογίζει η διευθύντρια του Μ.Β.Π. Δρ. Αγαθονίκη Τσιλιπάκου.

Είσοδος ελεύθερη.

Θεματικές: 

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 12:07 pm


#Φωτοσχόλιο_στο_alterthess

Εκατοντάδες πολίτες της Θεσσαλονίκης, Εβραίοι επιζήσαντες του Ολοκαυτώματος, Εβραίοι από την Γαλλία, εκπρόσωποι φορέων, μικρά παιδιά και μεγάλοι φώναξαν «Ποτέ ξανά» στην Πορεία Μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος, για έβδομη συνεχή χρονιά στη Θεσσαλονίκη. 

 

Φωτογραφία: Σταυρούλα Πουλημένη

Θεματικές: 

Δημοσιεύθηκε στις 17 March 2019 | 4:10 pm


Πώς «φτιάχνεται» η εργατική τάξη; Του Δημοσθένη Παπαδάτου-Αναγνωστόπουλου

Ε.P. Thompson, Η συγκρότηση της αγγλικής εργατικής τάξης (μετάφραση: Γιάννης Παπαδημητρίου – επιμέλεια και εισαγωγή στην ελληνική έκδοση: Αντώνης Λιάκος), Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς 2018

Στις 16 Αυγούστου του 1819, στο Σεντ Πήτερσφιλντ του Μάντσεστερ, το αγγλικό ιππικό σφαγιάζει ένα πλήθος 60-80.000 ανθρώπων που διεκδικεί εκλογικά δικαιώματα: το Peterloo, του Μάικ Λη, μια από τις σπουδαιότερες ταινίες του 2018, παίρνει αφορμή από το αιματηρό γεγονός για να μας γνωρίσει τις λαϊκές γειτονιές της Αγγλίας στα χρόνια της Βιομηχανικής Επανάστασης πριν από το κίνημα των Χαρτιστών. Ξεκινά χαρακτηριστικά αργά, ακολουθώντας τους ρυθμούς της οργάνωσης και της συνείδησης – τους ρυθμούς συγκρότησης του κινήματος· σύντομα μας βάζει στο κλίμα των αντιθέσεων «στους κόλπους του λαού», για να επιταχύνει λίγο πριν το τέλος, σημάδι πως πλησιάζει η αναμέτρηση με τον αμείλικτο κόσμο της ιδιοκτησίας και το κράτος του.

Ευτυχής σύμπτωση: όσο το Peterloo παιζόταν στις ελληνικές αίθουσες, έπαιρνε το δρόμο για τα βιβλιοπωλεία η Συγκρότηση της αγγλικής εργατικής τάξης, το δεύτερο βιβλίο του Βρετανού ιστορικού E.P. Thompson που έχουμε στα ελληνικά (προηγήθηκε το Χρόνος, εργασιακή πειθαρχία και βιομηχανικός καπιταλισμός [μτφρ.: Βασίλης Τομανάς, Νησίδες 2008]), κι αυτό που τον καταξίωσε διεθνώς. Διαβάζοντας, πείθεσαι πως ο Λη έφτιαξε το σκηνικό της ταινίας του πάνω στις 800 περίπου σελίδες του βιβλίου του Τόμσον, που κυκλοφόρησε στη Βρετανία το 1963.

Ακόμα και μια βιαστική πρώτη ανάγνωση αποκαλύπτει, πριν από οτιδήποτε, ένα συναρπαστικό ανάγνωσμα που έλειπε – και που, όχι μόνο λόγω όγκου, θα παρέμενε δυσπρόσιτο για το ελληνικό κοινό. Όσο «παλιά» κι αν φαντάζει δε η εποχή για την οποία γράφει ο Τόμσον, σωστά σημειώνεται στην εισαγωγή της ελληνικής έκδοσης: είμαστε μπροστά σε ένα βασικό έργο παιδείας, η εμβέλεια του οποίου δεν περιορίζεται στο θέμα του. Την ίδια στιγμή, έχουμε μια ιστορία γραμμένη από συγκεκριμένη σκοπιά – θεωρητική και πολιτική: στη Συγκρότηση, ο Τόμσον προτείνει πώς πρέπει να διαβάζουμε την ιστορία και, μέσα από αυτήν, την ταξική σύγκρουση.

Ιστορία των χαμένων

Εξηγεί ο ίδιος:

Κατά την επιλογή των θεμάτων, συνειδητοποίησα ενίοτε πως έγραφα αντιστεκόμενος στο βάρος των κυρίαρχων ορθοδοξιών. Υπάρχει η φαβιανή ορθοδοξία, σύμφωνα με την οποία οι περισσότεροι εργαζόμενοι είναι παθητικά θύματα του laissez-faire, εξαιρουμένων κάποιων ελάχιστων διορατικών κοινωνικών μεταρρυθμιστών […] Υπάρχει η ορθοδοξία των εμπειριστών της οικονομικής ιστορίας, οι οποίοι εκλαμβάνουν τους εργαζόμενους ως εργατικό δυναμικό, ως μετανάστες ή στατιστικά δεδομένα. Υπάρχει η ορθοδοξία της Πορείας του προσκυνητή [ένα βιβλίο του 1678, του John Bunyan, που άσκησε επίδραση στον πρώιμο εργατικό ριζοσπαστισμό στην Αγγλία], στο πλαίσιο της οποίας η υπό εξέταση περίοδος διερευνάται διεξοδικά για να εντοπιστούν πρόδρομοι-πρωτοπόροι του Κράτους Πρόνοιας.

[…] Η αντίρρησή μου ως προς την πρώτη και τη δεύτερη είναι ότι τείνουν να αποκρύπτουν την εμπρόθετη δράση των εργαζομένων, τον βαθμό στον οποίο αυτοί συνέβαλαν, με συνειδητές προσπάθειες, στη διαμόρφωση της ιστορίας. Η αντίρρησή μου ως προς την τρίτη ορθοδοξία είναι ότι ερμηνεύει την ιστορία υπό το πρίσμα υστερόχρονων μελημάτων, και όχι όπως αυτή πράγματι συνέβη. Διατηρεί στη μνήμη μόνο τους «επιτυχημένους», δηλαδή τους ανθρώπους που είδαν τις φιλοδοξίες τους να προλαβαίνουν τις κατοπινές εξελίξεις. Αντίθετα, τα αδιέξοδα, οι χαμένες υποθέσεις αλλά και οι ίδιοι οι χαμένοι πέφτουν στη λήθη (σ. 30).

Γιατί όμως έχει σημασία, πολιτική και θεωρητική, αυτή η τριπλή αντιπαράθεση;

Τόμσον εναντίον Χάγεκ, Τόμσον εναντίον Αλτουσέρ

Στα 1954, ο Φρίντριχ Χάγεκ και συνεργάτες του οικονομολόγοι και ιστορικοί ξεκινούν μια πολεμική κατά των Ευρωπαίων και Αμερικανών διανοουμένων, και ειδικότερα των φαβιανών και σοσιαλιστών ιστορικών. Υποστηρίζουν πως η Βιομηχανική Επανάσταση βελτίωσε κατά κανόνα τη ζωή των εργατών· σε αντίθεση με τη φιλελεύθερη ιστοριογραφία του 19ου αιώνα –λένε–, εκείνη δηλαδή την ιστοριογραφία που θεμελίωνε την πίστη στην πρόοδο, οι φαβιανοί και οι μαρξιστές ιστορικοί έβλεπαν με προκατάληψη και απαισιοδοξία τους βιομηχάνους, απηχώντας τους συντηρητικούς γαιοκτήμονες και τους αριστοκράτες πολιτικούς που είχαν λόγους να δυσφημούν τον βιομηχανικό κόσμο – χωρίς, επιπλέον, να έχουν ασχοληθεί ερευνητικά με τις βιομηχανικές περιοχές (σ. 15)[1].

Ο Τόμσον απαντά στην κριτική αυτή από τη σκοπιά της αριστερής ιστοριογραφίας – αλλά όχι μιας οποιασδήποτε. Από τη δεκαετία του ’50 ο ίδιος ανήκει σε έναν κύκλο μαρξιστών ιστορικών του Καίμπριτζ, όπως ο Έρικ Χόμπσμπάουμ, ή ο Τζορζ Ρουντέ, που μελετά τις αγροτικές εξεγέρσεις και τη Γαλλική Επανάσταση. Ο κύκλος αυτός ενδιαφέρεται για μια ιστορία «από τα κάτω» και, στα 1952, ιδρύει το περιοδικό Past and Present. Μέλος του ΚΚ Βρετανίας ως το 1956, και ψυχή του εσωκομματικού αντισταλινικού περιοδικού The Reasoner (The New Reasoner μετά το κλείσιμό του, και μεταξύ 1957-1959), ο Τόμσον αποχωρεί από το KK μετά τη σοβιετική εισβολή της ίδιας χρονιάς στην Ουγγαρία. Tο 1960 γίνεται από τους βασικούς συντελεστές του New Left Review, από το οποίο παίρνει αποστάσεις δύο χρόνια μετά – όταν αναλαμβάνουν οι Πέρι Άντερσον και Τάρικ Άλι. Αμφισβητεί τη θέαση της ιστορίας ως διαδικασίας/σύγκρουσης «χωρίς υποκείμενο», και τον φιλοσοφικό αντι-ανθρωπισμό του Αλτουσέρ. Από τη σκοπιά ενός ανθρωπιστικού μαρξισμού, ο ίδιος επιμένει στην ιστορική λογική: στον ιστορικά συγκεκριμένο τρόπο με τον οποίο, όπως μπορούν να βεβαιώσουν μαρτυρίες, η εργατική υποκειμενική εμπειρία έγινε στην Αγγλία ταξική συνείδηση. Η πολεμική κατά του Αλτουσέρ θα κορυφωθεί δεκαπέντε χρόνια μετά την έκδοση της Συγκρότησης, με το The poverty of theory (1978).

Ταξική εμπειρία και ταξική συνείδηση

Αντί, λοιπόν, για τις δομές και τους μηχανισμούς, η ιστορία του Τόμσον δίνει προτεραιότητα στις ταξικές εμπειρίες: στις εμπειρίες (εξηγεί ο ίδιος) που «προσδιορίζ[ον]ται εν πολλοίς από τις παραγωγικές σχέσεις μέσα στις οποίες οι άνθρωποι γεννιούνται – ή εισέρχονται παρά τη θέλησή τους». Τον ενδιαφέρει η ταξική συνείδηση, ο τρόπος δηλαδή «με τον οποίο αυτές οι εμπειρίες μεταπλάθονται με πολιτισμικούς όρους: γίνονται παραδόσεις, συστήματα αξιών, ιδέες και θεσμικές μορφές» (σ. 28).

Το να μιλάς, όμως, για ταξική εμπειρία και ταξική συνείδηση, προϋποθέτει μια ιδέα για το τι είναι «τάξη»:

Λέγοντας τάξη, εννοώ ένα ιστορικό φαινόμενο το οποίο ενοποιεί διάφορα ετερόκλητα και φαινομενικώς ασύνδετα γεγονότα, τόσο στο ακατέργαστο υλικό της εμπειρίας, όσο και στη συνείδηση. Και τονίζω πως πρόκειται για φαινόμενο ιστορικό. Δεν εκλαμβάνω την τάξη ούτε ως «δομή» ούτε και ως «κατηγορία», αλλά ως κάτι το οποίο συμβαίνει (και το οποίο μπορεί να αποδειχτεί ότι έχει συμβεί) στις ανθρώπινες σχέσεις. Επιπλέον, η έννοια της τάξης συνεπάγεται την έννοια της ιστορικής σχέσης […] Είναι αδιανόητος ο έρωτας χωρίς εραστές, όπως και η υποτακτικότητα χωρίς γαιοκτήμονες και αγρεργάτες. Και η τάξη συμβαίνει όταν κάποιοι άνθρωποι, εξαιτίας των κοινών τους εμπειριών […] καταλαβαίνουν ότι έχουν κοινά συμφέροντα οι ίδιοι και, ακόμα, ότι αυτά είναι διαφορετικά και αντίθετα από τα συμφέροντα άλλων

[…] δεν μπορούμε να κατανοήσουμε την τάξη παρεκτός αν την εκλάβουμε ως ένα κοινωνικό και πολιτισμικό μόρφωμα το οποίο προκύπτει από διαδικασίες που μπορούν να μελετηθούν μόνο στο πλαίσιο της εξέλιξής τους κατά τη διάρκεια μιας σχετικά μεγάλης ιστορικής περιόδου […] Μεταξύ 1780 και 1832 οι περισσότεροι Άγγλοι εργαζόμενοι αντιλαμβάνονται τα συμφέροντά τους ως ταυτιζόμενα μεταξύ τους αλλά και ως αντίθετα από τα συμφέροντα των αρχόντων και των εργοδοτών τους  (σ. 27-29).

 

Πώς άρχισαν όλα

Ανατρέχοντας σε εφημερίδες της εποχής, απομνημονεύματα, ημερολόγια, λαϊκά θρησκευτικά αναγνώσματα, φιλοσοφικές πραγματείες, ποιητικές συλλογές και τις διαθέσιμες ως τις αρχές του ‘60 ιστορικές μελέτες, ο Τόμσον παραδίδει «μια βιογραφία της αγγλικής εργατικής τάξης από την εφηβεία ως τα πρώτα χρόνια της ενηλικίωσής της», όπως λέει – μια βιογραφία λογοτεχνικών αξιώσεων. Η πρώτη σκηνή της παίζεται στο Λονδίνο του υποδηματοποιού Τόμας Χάρντι, ιδρυτή και πρώτου γραμματέα της Αντεπιστέλλουσας Εταιρείας Λονδίνου (ΑΕΛ).

Η ΑΕΛ δεν είναι ακριβώς η πρώτη εργατική οργάνωση, αλλά μάλλον μια «λαϊκή ριζοσπαστική». Εγγράφει μέλη με βάση τις απαντήσεις σε τρία ερωτήματα και, κυρίως, στο εξής: «Είσαι απολύτως πεπεισμένος ότι προϋπόθεση για την ευημερία σε αυτά τα βασίλεια είναι κάθε ενήλικος που έχει τα λογικά του και που δεν έχει διαπράξει κάποιο αδίκημα να έχει το δικαίωμα να εκλέγει βουλευτές;» (σ. 38). Ο πολιτικός αγώνας –είτε ο αγώνας για την ψήφο, που αμφισβητεί το μονοπώλιο στην πολιτική που κατέχουν οι ιδιοκτήτες (εξού και ο Χάρντι δικάζεται για εσχάτη προδοσία!)· είτε αυτός απέναντι στη βίαιη στρατολόγηση· είτε, τέλος, η αντιπαράθεση με την αιματηρή (αν και φιλελεύθερα προσηλωμένη στην τήρηση κανόνων) καταστολή– είναι θεμελιώδης για την αντίληψη των κοινών συμφερόντων. Η αντίληψη αυτή, από την άλλη, δεν εκδηλώνεται καταρχήν ή αποκλειστικά μέσα σε οργανώσεις: εξαρχής, και πολύ συχνά, εκφράζεται με «υποπολιτικούς» τρόπους: «ο ταξικός πόλεμος διεξαγόταν, από τη μια με το Τάιμπερν, τα κάτεργα και τα σωφρονιστήρια σαν το Μπράιντγουελ· και, από την άλλη, με το έγκλημα, τις ταραχές και τις ενέργειες του όχλου» (σ. 77).

Μέσα σε έξι μήνες, από τον Μάρτιο ως τον Σεπτέμβριο του 1792, η ΑΕΛ του Χάρντι και των τεσσάρων ακόμα, γράφει 2.000 μέλη. Μέσα σε 50 χρόνια, το 1842, 500.000 άτομα συμμετέχουν στη Γενική Απεργία κατά των περικοπών μισθών – τη σημαντικότερη κινητοποίηση του 19ου αιώνα, που μένει γνωστή ως Plug Riots, λόγω της αφαίρεσης της τάπας (plug) από τους ατμολέβητες, χάρη στην οποία οι απεργοί αχρήστευαν τις εργοστασιακές μηχανές (σ. 79).

Ας έχουμε στο μυαλό μας τη συγκυρία, πολιτική και διανοητική: είμαστε στην «επόμενη μέρα» της Γαλλικής Επανάστασης και στην Αγγλία διαβάζεται ευρέως η απάντηση του Τόμας Παίην στην αντεπαναστατική κριτική του Έντμουντ Μπερκ (Δικαιώματα του Ανθρώπου 1791). Στην εποχή που τη φιλοσοφία του Παίην «γονιμοποιεί» η Αμερικανική Επανάσταση. Στην εποχή των Ναπολεόντειων Πολέμων που, για τον κόσμο της ιδιοκτησίας στην Αγγλία, κάνουν την «ελευθερία» συνώνυμο τόσο της εθνικής ανεξαρτησίας, όσο και της ασυδοσίας των ιδιοκτητών (σ. 93-116). Στην εποχή, τέλος, μιας πανσπερμίας θρησκευτικών σεκτών, άλλες από τις οποίες κηρύσσουν τη συμμόρφωση με τους πλούσιους, ενώ άλλες οξύνουν την ένταση ανάμεσα στο εξωτερικό και το εσωτερικό βασίλειο, δείχνοντας τους αριστοκράτες ως εχθρούς του Χριστιανού: «ο λόρδος Τέρψις Σαρκός, ο λόρδος Χλιδής, ο λόρδος Πόθος Ματαιοδοξίας, ο γηραιός λόρδος Ακόλαστος, ο σερ Άπληστος και όλα τα άλλα μέλη της ανώτερης αριστοκρατίας μας» έχουν στιγματιστεί νωρίτερα από τον Μπάνιαν στην Πορεία του προσκυνητή (σ. 51).

Αν η τάξη είναι σχέση, το ασυμφιλίωτο της σχέσης αυτής βρίσκεται παντού στο βιβλίο του Τόμσον, προεικονίζοντας πολλά απ’ όσα ξέρουμε για τον κοντινότερό μας εικοστό αιώνα. «Στο Νότιγχαμ», διαβάζουμε, «οι γυναίκες "πήγαιναν από τον έναν φούρνο στον άλλο, έθεταν τη δική τους τιμή στα προϊόντα μέσα στο κατάστημα, άφηναν τα χρήματα και παίρνοντας τα προϊόντα, έφευγαν», σε μια εκδοχή «αυτομείωσης» στα 1795, χρονιά πανευρωπαϊκής ακραίας σιτοδείας (σ. 82). Λίγα χρόνια πριν από τη σφαγή του Peterloo, το 1812, ένα από τα μέλη του Γεωργικού Συλλόγου του Βόρειου Ντέβον, του ίδιου που νωρίτερα επέβαλε το σταθερό μέτρο του Ουίντσεστερ για την πώληση του αλευριού, λάμβανε μια επιστολή που τον έκανε να καταλάβει ότι με την τιμή του ψωμιού δεν ήταν να παίζει κανείς:

Οι Νύχτες του Χειμώνα δεν πέρασαν, και το άτομό σας δεν πρόκειται να φτάσει στο σπίτι του ζωντανό. Εάν κατά τύχη γλιτώσετε από το χέρι που κρατά αυτή την πένα, ένα αναμμένο σπίρτο θα σας βάλει στη θέση σας. Την οικογένειά σας δεν τη γνωρίζω. Όλα τα μέλη της όμως θα τα καταπιούν οι φλόγες. Και αν κάποτε βρεθεί το Κουφάρι σας, θα ριχτεί αμέσως στα Σκυλιά, αν βέβαια του έχει απομείνει κάποιο ίχνος Σάρκας για να το καταβροχθίσουν τα Ζώα […].

 

*Φωτογραφία: Σκηνή από το Peterloo, του Mike Leigh (πηγή: IMDB)

 

[1] Βλ. στον συλλογικό τόμο Capitalism and the Historians , το εισαγωγικό κείμενο του Χάγεκ “History and Politics” (σ. 3-29) και αυτά των Lοuis M. Hacker για τους Αμερικανούς ιστορικούς (“The anticapitalist bias of American historians, σ. 64-92) και Bertrand de Jouvenel για τη «δυτική διανόηση» και τον Μαρξ (“Treatment of Capitalism by Continental Intellectuals”, σ. 93-123).

Θεματικές: 

Δημοσιεύθηκε στις 16 March 2019 | 5:32 pm


#Φωτοσχόλιο_στο_alterthess

Συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν το πρωί του Σαββάτου μέλη συλλογικοτήτων και οργανώσεων στο πλαίσιο της διεθνούς ημέρας ενάντια στον φασισμό και τον ρατσισμό που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις 16 Μαρτίου.

Φωτογραφία: Δημήτρης Τοσίδης/ Alterthess

Δημοσιεύθηκε στις 16 March 2019 | 2:39 pm


Κείμενο-απάντηση στους απογόνους του δωσίλογου Α. Χρυσοχόου

Ιστορικοί, νομικοί και πολιτικοί επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ανταποκρινόμενοι στο από 9/1/2019 κάλεσμα του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ), 1967-1974, συνέταξαν και συνυπέγραψαν κείμενο υποστήριξης προς τον Αλέκο Γρίμπα, τον Σπύρο Σακέττα και τον Τριαντάφυλλο Μηταφίδη, από τη Θεσσαλονίκη, που ενάγονται από τους απογόνους του κατοχικού φρουράρχου της πόλης στρ. Αθανάσιου Χρυσοχόου με την κατηγορία της «προσβολής μνήμης νεκρού».

Ο λόγος είναι ότι υποστήριξαν με ανοιχτή επιστολή τους προς το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης την αποκαθήλωση του ονόματος του στρ. Αθανάσιου Χρυσοχόου, που απέδωσε σε δρόμο της πόλης το 1971 το Δ.Σ. που διόρισε η χούντα και πλέον αναγράφει το όνομα του Εβραίου Θεσσαλονικιού λογοτέχνη Αλμπέρτου Ναρ.

«Η ιστορία δεν δικάζεται»

Κείμενο υποστήριξης σε πολίτες της Θεσσαλονίκης που ενάγονται από απογόνους του κατοχικού φρουράρχου της πόλης.

«Οι πολιτικές σκοπιμότητες που επικράτησαν στη μεταπολεμική περίοδο και ακύρωσαν τη νομοθετημένη τιμωρία των συνεργατών των κατοχικών δυνάμεων, επιτρέπουν, 75 χρόνια μετά την Απελευθέρωση της χώρας μας, στους απογόνους του διορισμένου κατοχικού Φρούραρχου Θεσσαλονίκης Αθανάσιου Χρυσοχόου, να καταθέσουν αγωγή αποζημίωσης 600.000 ευρώ συνολικά και προσωπική κράτηση έξι μηνών στον καθένα για «προσβολή μνήμης νεκρού», κατά τριών πολιτών της Θεσσαλονίκης, των Αλέξανδρου Γρίμπα, Σπυρίδωνα Σακέττα, Τριαντάφυλλου Μηταφίδη.

Οι ενάγοντες συνειδητά αποσιωπούν σειρά αποφάσεων των κατοχικών κυβερνήσεων με τις οποίες διορίζουν τον Αθανάσιο Χρυσοχόου, από τον Ιούλιο του 1941 και σ΄ όλη τη διάρκεια της Κατοχής, σε σειρά καίριων θέσεων. Θέσεις οι οποίες, σε συνδυασμό με τις αποφάσεις που παίρνει και τη δραστηριότητα που αναπτύσσει, τον τοποθετούν στον εσμό των συνεργατών των κατακτητών, όπως αυτοί προσδιορίζονται στην πρώτη Συντακτική Πράξη «Περί επιβολής κυρώσεων κατά των Προδοτών», που θεσπίστηκε στις 14 Οκτωβρίου 1944, καθώς και στις αντίστοιχες που ακολούθησαν.

Η πορεία του συνταγματάρχη Αθ. Χρυσοχόου συνιστά άλλη μία χαρακτηριστική περίπτωση αποκατάστασης, όπως εκείνη των στελεχών της Ειδικής Ασφάλειας Αθηνών, στις τάξεις των ευυπόληπτων πολιτών. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο διορισμένος από τον Γερμανό κατακτητή κατοχικός Φρούραρχος Θεσσαλονίκης επιβραβεύεται και με την αντιπροεδρία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, σύμφωνα με το κείμενο αγωγής.

Η ιστορική έρευνα έχει πλέον τεκμηριώσει την επανειλημμένα μεθοδευμένη απαλλαγή και αθώωση ατόμων η δράση των οποίων στη διάρκεια της Κατοχής πρόσβαλε βάναυσα το κοινό περί δικαίου αίσθημα.

Η αγωγή αποσιωπά εσκεμμένα την εγκληματική δραστηριότητα των κατοχικών δυνάμεων στη Θεσσαλονίκη και των συνεργατών τους, στους οποίους ο Αθ. Χρυσοχόου κατείχε εξέχουσα θέση. Και στην περίπτωση αυτή είναι προφανής η προσπάθεια αναθεώρησης της πρόσφατης ελληνικής ιστορίας.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία των τριών εναγόμενων να ανατραπεί η απόφαση του διορισμένου χουντικού Δημοτικού Συμβουλίου κα να μετονομαστεί σε Αλβέρτου Ναρ η οδός που φέρει το όνομα του Αθ. Χρυσοχόου, ολοκληρώθηκε με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης της 26ης Μαρτίου 2018 και της αρμόδιας επιτροπής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας.

Εκτός από την αποκατάσταση πράξεων και παραλείψεων των προηγούμενων κρατικών και δημοτικών αρχών η πρωτοβουλία αυτή συνιστά και επιβεβλημένη συμβολική και ηθική δικαίωση των θυμάτων του μεγαλύτερου εγκλήματος σε βάρος μερίδας του ελληνικού λαού στο πλαίσιο της αποκατάστασης της ιστορικής μνήμης και της κραυγαλέας παραποίησης των γεγονότων.

Οι εκλεκτικές συγγένειες του Αθ. Χρυσοχόου με τη σκοτεινότερη πλευρά της γερμανικής κατοχής και των οργάνων της συνεχίζονται και μετά τη συντριβή του ναζισμού. Αποδεικνύονται από την επιλογή του να καταθέσει μάρτυρας υπεράσπισης στη δίκη του καταζητούμενου για εγκλήματα πολέμου Μαξ Μέρτεν στις 11 Φεβρουαρίου 1959. Ο Μέρτεν καταδικάστηκε σε 25 χρόνια κάθειρξη κατά συγχώνευση για παράνομες φυλακίσεις και εγκλεισμούς Ισραηλιτών και Ελλήνων σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, φόνους και θανάτους Ισραηλιτών από ασιτία, εκτοπίσεις περισσότερων από 45.000 Εβραίων σε γερμανικά στρατόπεδα.

Κατά συνέπεια, η «προσβολή της μνήμης του», που επικαλούνται οι ενάγοντες, έχει επέλθει από την ίδια την ενεργό συνεργασία του με τους κατακτητές, από τις τραγικές συνέπειές της για τον υπόδουλο λαό, από τις ίδιες τις δικές του επιλογές.

Σε μια δημοκρατική κοινωνία τα ζητήματα της Ιστορίας και της ιστορικής μνήμης δεν κρίνονται στις αίθουσες των δικαστηρίων.

Δημοσιεύθηκε στις 16 March 2019 | 12:58 pm


Το πρόγραμμα προβολών του σινέ Φαργκάνη από την Πέμπτη 14 Μαρτίου

Με τις ταινίες  «Η ταινία  Lego 2», «Δύση του ηλίου», «Το πράσινο βιβλίο» και «Η χήρα» συνεχίζει τις προβολές του το σινέ Φαργκάνη Art  από την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019 (Αγ. Παντελεήμονος 10, Αρχή Ιασωνίδου- Καμάρα, τηλ. 2310-208-007).

Η ταινία  Lego 2

Animation 2019 | Έγχρ. | Διάρκεια: 106'

Κατάλληλη για όλες τις ηλικίες Αμερικανο-δανέζικη ταινία, σκηνοθεσία Μάικ Μίτσελ

Έχουν περάσει πέντε χρόνια από τότε που η εισβολή των LEGO Duplo κατέστρεψε ολοσχερώς το Μπρίκσμπουργκ και η αρχηγός του «εξωγήινου» στρατού επιστρέφει. Απαγάγει τους Λούσι και Μπάτμαν, αναγκάζοντας έτσι τον Έμετ να ταξιδέψει στα πέρατα του γαλαξία για να τους φέρει πίσω.

Δύση του ηλίου

Δραματική 2018 | Έγχρ. | Διάρκεια: 142'

Ουγγρική ταινία, σκηνοθεσία Λάζλο Νέμες με τους: Βλαντ Ιβάνοφ, Γιούλι Γιάκαμπ, Έβελιν Ντόμπος

Στις παραμονές του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου η νεαρή Ίρις επιστρέφει στη Βουδαπέστη για να εργαστεί στο κατάστημα καπέλων που κάποτε ανήκε στην οικογένειά της και μπλέκει σε μια παράξενη περιπέτεια πολιτικών συνωμοσιών.

Το πράσινο βιβλίο

Δραματική κομεντί 2018 | Έγχρ. | Διάρκεια: 130'

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Πίτερ Φαρέλι με τους: Βίγκο Μόρτενσεν, Μαερσάλα Αλί, Λίντα Καρντελίνι

Το 1962 ένας Ιταλοαμερικανός μπράβος αναλαμβάνει χρέη σοφέρ ενός Αφροαμερικανού πιανίστα, ο οποίος περιοδεύει στον αμερικανικό Νότο.

Η χήρα

Θρίλερ 2018 | Έγχρ. | Διάρκεια: 97'

Αμερικανο-ιρλανδική ταινία, σκηνοθεσία Νιλ Τζόρνταν με τους: Ιζαμπέλ Ιπέρ, Κλόι Γκρέις Μόρετζ, Μάικα Μονρό

Η Φράνσις βρίσκει μια γυναικεία τσάντα στο μετρό της Νέας Υόρκης, την οποία επιστρέφει στην ιδιοκτήτριά της. Μια αινιγματική Γαλλίδα χήρα, με την οποία γρήγορα γίνονται φίλες. Τα κίνητρα της τελευταίας όμως δεν είναι τόσο αγνά…

 

Το πρόγραμμα των προβολών:

Η ταινία  Lego 2 (Μεταγλωττισμένη) (Προβολές: Σάββατο, Κυριακή 15.00) 

Δύση του ηλίου (Προβολές: 17.00) 

Το πράσινο βιβλίο (Προβολές: 19.30) 

Η χήρα (Προβολές: 21.40 - 23.30)

Θεματικές: 

Δημοσιεύθηκε στις 16 March 2019 | 12:56 pm


Ξενοφοβική υποδοχή σε ευάλωτους πρόσφυγες στα Βίλια

Το άγριο πρόσωπο της ξενοφοβίας έδειξαν οι κάτοικοι και η δημοτική αρχή των Βιλίων Αττικής στους περίπου 80 ευάλωτους πρόσφυγες που φιλοξενούνται από σήμερα (Παρασκευή) στο ξενοδοχείο Verori, στο πλαίσιο του προγράμματος Filoxenia που υλοποιεί ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ). 

Επικαλούμενοι πρόσφατη ξενοφοβική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να μη γίνουν δεκτοί πρόσφυγες στην περιοχή, περίπου 100 κάτοικοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ξενοδοχείο, που βρίσκεται στην είσοδο της πόλης, φωνάζοντας συνθήματα κατά της παρουσίας των προσφύγων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν.», ορισμένοι πέταξαν πέτρες προς το ξενοδοχείο, με αποτέλεσμα να σπάσει η τζαμαρία της εισόδου, ενώ οι πρόσφυγες παρακολουθούσαν εμβρόντητοι και φοβισμένοι από τα μπαλκόνια. 

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ανάμεσα στους συγκεντρωμένους ήταν η δήμαρχος Μάνδρας - Ειδυλλίας Γιάννα Κριεκούκη κι άλλα μέλη της δημοτικής αρχής. Οι αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι οι συγκεντρωμένοι μίλησαν με τους υπεύθυνους του ξενοδοχείου και αποχώρησαν.

Το πρόγραμμα Filoxenia του ΔΟΜ ξεκίνησε να υλοποιείται το φθινόπωρο και αφορά την προσωρινή φιλοξενία ευάλωτων ανθρώπων που έχουν ζητήσει άσυλο και που έχουν έρθει στην ενδοχώρα από τα νησιά σε συνολικά 6.000 θέσεις σε ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα.

Πηγή: efsyn.gr

Δημοσιεύθηκε στις 16 March 2019 | 12:54 pm


Νομός Θεσσαλονίκης - Ειδήσεις και Νέα

ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ: Στις φλόγες εγκαταλελειμμένο σπίτι στην Μενεμένη Θεσσαλονίκης - Thestival

ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ: Στις φλόγες εγκαταλελειμμένο σπίτι στην Μενεμένη Θεσσαλονίκης  Thestival

Φωτιά σε εγκαταλελειμμένο Ι.Χ. όχημα είναι σε εξέλιξη στην οδό Στρατάρχου Αλεξάνδρου Παπάγου στην Μενεμένη Θεσσαλονίκης.

Δημοσιεύθηκε στις 19 March 2019 | 7:16 am


ΝΔ Θεσσαλονίκης: Σκληρή κριτική για ασφαλιστικό και εργασιακά - Εφημερίδα Μακεδονία

ΝΔ Θεσσαλονίκης: Σκληρή κριτική για ασφαλιστικό και εργασιακά  Εφημερίδα Μακεδονία

Εκδήλωση για το ασφαλιστικό, και τα εργασιακά και συνταξιοδοτικά θέματα, διοργάνωσε το τμήμα Οικογενειακής Πολιτικής - Ισότητας των Φύλων της Διοικούσας ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 March 2019 | 6:38 am


Η ταυτότητα της Θεσσαλονίκης μέσα από το παραλιακό μέτωπο - Εφημερίδα Μακεδονία

Η ταυτότητα της Θεσσαλονίκης μέσα από το παραλιακό μέτωπο  Εφημερίδα Μακεδονία

Στη συμβολή που θα έχει η σχεδιαζόμενη ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Θεσσαλονίκης στη διαμόρφωση του νέου brand name της πόλης, αναφέρθηκαν ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 March 2019 | 6:19 am


ΠΚΜ: Συγκαλείται το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Θεσσαλονίκης - Thestival

ΠΚΜ: Συγκαλείται το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Θεσσαλονίκης  Thestival

Σύγκληση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης με θέμα «Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 March 2019 | 6:06 am


Βουλγαράκης - Ορφανός: «Συνάντηση κορυφής» των δύο γαλάζιων διεκδικητών Αθήνας και Θεσσαλονίκης - Newpost.gr - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ

Βουλγαράκης - Ορφανός: «Συνάντηση κορυφής» των δύο γαλάζιων διεκδικητών Αθήνας και Θεσσαλονίκης  Newpost.gr - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ

Βουλγαράκης και Ορφανός τα είπαν επί μακρόν. Και οι δύο, μάλιστα, εμφανίστηκαν βέβαιοι ότι θα βρίσκονται στον δεύτερο γύρο των εκλογών, προκειμένου να ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 March 2019 | 2:00 am


Ληστεία σε φαρμακείο στην ανατολική Θεσσαλονίκη - Zougla

Ληστεία σε φαρμακείο στην ανατολική Θεσσαλονίκη  Zougla

Ληστεία με την απειλή όπλου σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας σε φαρμακείο, στην ανατολική Θεσσαλονίκη... ληστεία φαρμακείο Ανατολική Θεσσαλονίκη.

Δημοσιεύθηκε στις 19 March 2019 | 12:00 am


Πρόγραμμα εορτασμού της 25ης Μαρτίου 1821 στη Θεσσαλονίκη - Pontos News

Πρόγραμμα εορτασμού της 25ης Μαρτίου 1821 στη Θεσσαλονίκη  Pontos News

Γενικό σημαιοστολισμό της πόλης, από το πρωί της 23ης Μαρτίου μέχρι και το τέλος της ημέρας της 25ης Μαρτίου, φωταγώγηση όλων των δημόσιων και ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 10:06 pm


Αυτή είναι η πρόταση για τη «Ριβιέρα της Θεσσαλονίκης» - Voria

Αυτή είναι η πρόταση για τη «Ριβιέρα της Θεσσαλονίκης»  Voria

To «ρεαλιστικό όραμα» για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου των 40 χλμ της Θεσσαλονίκης και μία πρόταση για την ανάπτυξη πρασίνου.

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 10:01 pm


Δ. Θεσσαλονίκης: Αντιδράσεις από τους κατοίκους της Ε' Δημοτικής Κοινότητας για το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης - Thestival

Δ. Θεσσαλονίκης: Αντιδράσεις από τους κατοίκους της Ε' Δημοτικής Κοινότητας για το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης  Thestival

Την αντίδραση των μόνιμων κατοίκων προκάλεσε το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης που εφαρμόζει ο δήμος Θεσσαλονίκης, στην περιοχή της Ε' Δημοτικής ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 8:50 pm


Θεσσαλονίκη: Τέλος οι «Γειτονιές σε δράση» - Δεν κατεβαίνουν στις εκλογές - Typosthes

Θεσσαλονίκη: Τέλος οι «Γειτονιές σε δράση» - Δεν κατεβαίνουν στις εκλογές  Typosthes

Χωρίς… Γειτονιές σε δράση θα έρθουν οι επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, εφόσον με μια μακροσκελή ανακοίνωση, ο γνωστός συνδυασμός ανακοίνωσε ότι δεν ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 8:43 pm


Βανδαλισμοί από αγνώστους στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης - Alpha tv News

Βανδαλισμοί από αγνώστους στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης  Alpha tv News

Νέοι βανδαλισμοί στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Ομάδα ατόμων μπήκε στην Πολυτεχνική Σχολή και ξήλωσε την σιδερένια πόρτα που εμπόδισε ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 8:24 pm


Το «φάντασμα» του θαλάσσιου αποκλεισμού πλανάται στη Θεσσαλονίκη - Εφημερίδα Μακεδονία

Το «φάντασμα» του θαλάσσιου αποκλεισμού πλανάται στη Θεσσαλονίκη  Εφημερίδα Μακεδονία

Αίολη παραμένει η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τα νησιά των Σποράδων, όπως ανέφερε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 7:08 pm


Ο Κώστας Σημίτης για... βόλτα στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ) - MetroSport.gr

Ο Κώστας Σημίτης για... βόλτα στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ)  MetroSport.gr

Στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης περπάτησε σήμερα το πρωί ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, συνοδεία του υποψήφιου περιφερειάρχη Κεντρικής ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 6:00 pm


Ημέρα γνωριμίας με το Γαλλικό Σχολείο Θεσσαλονίκης - Typosthes

Ημέρα γνωριμίας με το Γαλλικό Σχολείο Θεσσαλονίκης  Typosthes

Ημέρα γνωριμίας με το Γαλλικό Σχολείο Θεσσαλονίκης διοργανώνεται την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019 ώρες 17:00-19:00, στη Λεωφ. Στρατού 2A. Οι ενδιαφερόμενοι ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 5:50 pm


Απ. Τζιτζικώστας: "Δώρο ζωής και αλληλεγγύης" η πρώτη Τράπεζα Μητρικού Γάλακτος στη Θεσσαλονίκη - Εφημερίδα Μακεδονία

Απ. Τζιτζικώστας: "Δώρο ζωής και αλληλεγγύης" η πρώτη Τράπεζα Μητρικού Γάλακτος στη Θεσσαλονίκη  Εφημερίδα Μακεδονία

Παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα πραγματοποιήθηκαν σήμερα τα εγκαίνια της Τράπεζας Μητρικού Γάλακτος στο ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 5:42 pm


Θεσσαλονίκη: Η συνεργασία μεταξύ φορέων δίνει ώθηση στον τουρισμό - Εφημερίδα Μακεδονία

Θεσσαλονίκη: Η συνεργασία μεταξύ φορέων δίνει ώθηση στον τουρισμό  Εφημερίδα Μακεδονία

Η έλλειψη σταθερής πολιτικής, η ελάχιστη παρουσία τουρισμού κρουαζιέρας και η γραφειοκρατία αποτελούν τρεις από τις βασικές παθογένειες του τουρισμού, ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 5:35 pm


Η κρατικοποίηση εκτροχίασε τις Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης, του Βαγγέλη Μανδραβέλη - Η Καθημερινή

Η κρατικοποίηση εκτροχίασε τις Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης, του Βαγγέλη Μανδραβέλη  Η Καθημερινή

Σχεδόν 18 μήνες παρήλθαν από την κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ. Η κίνηση αυτή που έγινε με στόχο την εξυγίανση του Οργανισμού, τη βελτίωση του ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 5:25 pm


Ο αστυνομικός της Θεσσαλονίκης και τα προβλήματά του - Εφημερίδα Μακεδονία

Ο αστυνομικός της Θεσσαλονίκης και τα προβλήματά του  Εφημερίδα Μακεδονία

Στέλιος Παζαρλής Ο αστυνομικός της Θεσσαλονίκης και τα προβλήματά του. Πρόκειται για μια εκδήλωση που διοργανώνει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 4:56 pm


Νοτοπούλου: Το ΙΧ πρέπει να εξαφανιστεί από το κέντρο της Θεσσαλονίκης - Voria

Νοτοπούλου: Το ΙΧ πρέπει να εξαφανιστεί από το κέντρο της Θεσσαλονίκης  Voria

Η υποψήφια δήμαρχος θέλει ισχυρό μητροπολιτικό χαρακτήρα. Προτείνει εναλλακτικό μοντέλο καθαριότητας με Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις.

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 4:31 pm


ΕΚΤΑΚΤΟ: Σε εξέλιξη πυρκαγιά στον Λοφίσκο Θεσσαλονίκης - Parallaxi Mag

ΕΚΤΑΚΤΟ: Σε εξέλιξη πυρκαγιά στον Λοφίσκο Θεσσαλονίκης  Parallaxi Mag

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα πυρκαγιά στον Λοφίσκο Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με πληροφορίες της Πυροσβεστικής, η φωτιά έχει ξεσπάσει σε πουρνάρι και ξερά ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 3:37 pm


Ανοιχτή πρόσκληση υποβολής προτάσεων για καλλιτεχνικές δράσεις στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης - Εφημερίδα Μακεδονία

Ανοιχτή πρόσκληση υποβολής προτάσεων για καλλιτεχνικές δράσεις στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης  Εφημερίδα Μακεδονία

Στo πλαίσιo των εορτασμών της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής (21 Ιουνίου 2019) ο Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (ΟΜΜΘ) απευθύνει ανοιχτή ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 3:32 pm


Mεγάλη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη στον Λοφίσκο Θεσσαλονίκης - Voria

Mεγάλη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη στον Λοφίσκο Θεσσαλονίκης  Voria

Στο σημείο επιχειρούν οκτώ οχήματα με 25 άνδρες της Πυροσβεστικής, ενώ παράλληλα άγνωστα παραμένουν τα αίτια της πυρκαγιάς. Σε εξέλιξη βρίσκεται ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 3:24 pm


«Ρίχνουμε άκυρο στο νομοσχέδιο», είπαν οι μαθητές της Θεσσαλονίκης - Typosthes

«Ρίχνουμε άκυρο στο νομοσχέδιο», είπαν οι μαθητές της Θεσσαλονίκης  Typosthes

Με πανό και τρικάκια και με το σύνθημα «ρίχνουμε άκυρο στο νομοσχέδιο» μαθητές συγκεντρώθηκαν σήμερα και στη Θεσσαλονίκη, στο Άγαλμα Βενιζέλου και ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 3:00 pm


Χωρίς νερό περιοχές της Θεσσαλονίκης - Thestival

Χωρίς νερό περιοχές της Θεσσαλονίκης  Thestival

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα έκτακτες διακοπές νερού σε περιοχές της Θεσσαλονίκης.

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 2:55 pm


ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ: Πυρκαγιά σε ξερά χόρτα στο χωριό Λοφίσκος Θεσσαλονίκης - Thestival

ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ: Πυρκαγιά σε ξερά χόρτα στο χωριό Λοφίσκος Θεσσαλονίκης  Thestival

Φωτιά ξέσπασε πριν από λίγο σε ξερά χόρτα στο χωριό Λοφίσκος της Θεσσαλονίκης.

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 2:35 pm


Νέος Μαγνητικός Τομογράφος Προηγμένης Τεχνολογίας στην Affidea Θεσσαλονίκης - Nextdeal.gr

Νέος Μαγνητικός Τομογράφος Προηγμένης Τεχνολογίας στην Affidea Θεσσαλονίκης  Nextdeal.gr

Η διαγνωστική δυνατότητα και η κλινική απόδοση μεγιστοποιούνται Η Affidea με ανακοίνωση ενημερώνει πως στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 2:27 pm


Διακοπή νερού σε περιοχές της Θεσσαλονίκης - seleo.gr

Διακοπή νερού σε περιοχές της Θεσσαλονίκης  seleo.gr

Έκτακτη διακοπή νερού εδώ και λίγη ώρα σε περιοχές της Θεσσαλονίκης. Προβλήματα υδροδότησης αντιμετωπίζουν οι καταναλωτές στους δήμους ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 2:00 pm


Ημερίδα για την «μητρότητα, τα στερεότυπα και τις προκλήσεις» σήμερα στη Θεσσαλονίκη - Εφημερίδα Μακεδονία

Ημερίδα για την «μητρότητα, τα στερεότυπα και τις προκλήσεις» σήμερα στη Θεσσαλονίκη  Εφημερίδα Μακεδονία

Η κοινωνική υπηρεσία της ΧΕΝ Θεσσαλονίκης διοργανώνει σήμερα, Δευτέρα 18 Μαρτίου, ημερίδα με θέμα «ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ – Στερεότυπα και Προκλήσεις».

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 12:18 pm


Πώς θα γιορτάσει η Θεσσαλονίκη την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης - Parallaxi Mag

Πώς θα γιορτάσει η Θεσσαλονίκη την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης  Parallaxi Mag

«Δεν υπάρχει τέχνη χωρίς ποίηση», είπε κάποτε ο Ντελακρουά και εμείς δεν μπορούμε παρά να συμφωνήσουμε. Για μια πόλη σαν τη Θεσσαλονίκη, η οποία βρίθει ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 12:15 pm


ΤΩΡΑ: Μαθητές διαδηλώνουν στο κέντρο Θεσσαλονίκης - Parallaxi Mag

ΤΩΡΑ: Μαθητές διαδηλώνουν στο κέντρο Θεσσαλονίκης  Parallaxi Mag

Μαθητική διαμαρτυρία βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα στη Θεσσαλονίκη. Πιο συγκεκριμένα μαθητές πραγματοποιούν πορεία στο κέντρο της πόλης ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 11:51 am


Ινδοί τουριστικοί πράκτορες μαγεύτηκαν από τις ομορφιές της Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ) - Thestival

Ινδοί τουριστικοί πράκτορες μαγεύτηκαν από τις ομορφιές της Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ)  Thestival

Έξι κορυφαίοι τουριστικοί πράκτορες της Ινδίας που εξειδικεύονται σε MICE ταξίδια, επισκέφτηκαν την προηγούμενη εβδομάδα την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη,...

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 11:20 am


2.500+ Θεσσαλονικείς καλλιέργησαν τα δικά τους λαχανικά στην πόλη - Parallaxi Mag

2.500+ Θεσσαλονικείς καλλιέργησαν τα δικά τους λαχανικά στην πόλη  Parallaxi Mag

Περισσότεροι από 2500 μεμονωμένοι πολίτες ή οικογένειες έχουν μέχρι στιγμής αποκτήσει, για τουλάχιστον μία χρονιά, ένα από τα αγροκτήματα του ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 11:15 am


Ομιλία Ιερομονάχου Νίκωνος στον Ι.Ν. Αγίου Φωτίου Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ) - romfea.gr

Ομιλία Ιερομονάχου Νίκωνος στον Ι.Ν. Αγίου Φωτίου Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ)  romfea.gr

Μέσα σε πνευματική κατάνυξη τελέσθηκε ο Β' Κατανυκτικός Εσπερινός, χθες, Κυριακή της Ορθοδοξίας, 17η Μαρτίου 2019, στον Ιερό Ναό του Αγίου Φωτίου του ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 9:37 am


Μετρό Θεσσαλονίκης: Αρχαία τείχη έφεραν στο φως οι ανασκαφές | naftemporiki.gr - naftemporiki.gr

Μετρό Θεσσαλονίκης: Αρχαία τείχη έφεραν στο φως οι ανασκαφές | naftemporiki.gr  naftemporiki.gr

Νέα δεδομένα για την ελληνιστική Θεσσαλονίκη από τις ανασκαφές του μετρό» παρουσίασε με εισήγησή της, στο πλαίσιο της 32ης επιστημονικής συνάντησης για ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 9:00 am


Θεσσαλονίκη: Ξήλωσαν σιδερένια πόρτα από την πολυτεχνική σχολή του ΑΠΘ - SKAI

Θεσσαλονίκη: Ξήλωσαν σιδερένια πόρτα από την πολυτεχνική σχολή του ΑΠΘ  SKAI

Οι δράστες αφού ξήλωσαν την πόρτα, την πέταξαν στον φωταγωγό του κτηρίου. Το περιστατικό σημειώθηκε το Σαββατοκύριακο στο ΑΠΘ. ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 8:25 am


Θεσσαλονίκη: Όταν ο εγγονός ενός στρατιώτη της Βέρμαχτ συνάντησε έναν επιζώντα της ναζιστικής θηριωδίας... - Εφημερίδα Μακεδονία

Θεσσαλονίκη: Όταν ο εγγονός ενός στρατιώτη της Βέρμαχτ συνάντησε έναν επιζώντα της ναζιστικής θηριωδίας...  Εφημερίδα Μακεδονία

Η τελετή για τα θύματα του Ολοκαυτώματος, με την οποία κορυφώθηκε η χθεσινή πορεία μνήμης, είχε μόλις ολοκληρωθεί στον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό της ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 8:07 am


Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης: Εγκαινιάζεται σήμερα 18/3 η Τράπεζα Μητρικού Γάλακτος | Θεσσαλονίκη - Cityportal.gr

Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης: Εγκαινιάζεται σήμερα 18/3 η Τράπεζα Μητρικού Γάλακτος | Θεσσαλονίκη  Cityportal.gr

Είναι πλέον πραγματικότητα η δημιουργία της Πρώτης Τράπεζας Μητρικού Γάλακτος στη Θεσσαλονίκη, στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, το οποίο στεγάζει δύο ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 8:01 am


Στις φλόγες τυλίχθηκε τα ξημερώματα μονοκατοικία στη Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης | Θεσσαλονίκη - Cityportal.gr

Στις φλόγες τυλίχθηκε τα ξημερώματα μονοκατοικία στη Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης | Θεσσαλονίκη  Cityportal.gr

Στις φλόγες τυλίχθηκε περί τις 4.00 τα ξημερώματα λυόμενη μονοκατοικία στη Νεα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στην οδό Σμύρνης . Στο σημείο ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 7:51 am


Διαμαρτυρία μαθητών σήμερα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης - Thestival

Διαμαρτυρία μαθητών σήμερα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης  Thestival

Συγκέντρωση μαθητών θα πραγματοποιηθεί σήμερα το πρωί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Οι μαθητές θα συγκεντρωθούν στις 10.30, στο Άγαλμα Βενιζέλου και ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 7:28 am


Οι υποψήφιοι σύμβουλοι του Τρεμόπουλου για τον Δ. Θεσσαλονίκης - Voria

Οι υποψήφιοι σύμβουλοι του Τρεμόπουλου για τον Δ. Θεσσαλονίκης  Voria

Πραγματοποιήθηκε ένας πλούσιος διάλογος πάνω σε βασικές πτυχές του προγράμματος, με τη συμμετοχή των υποψηφίων αλλά και των πολιτών.

Δημοσιεύθηκε στις 17 March 2019 | 8:32 pm


Ανοιξιάτικες βόλτες στην παραλία της Θεσσαλονίκης - Alpha tv News

Ανοιξιάτικες βόλτες στην παραλία της Θεσσαλονίκης  Alpha tv News

Ο καλός καιρός, έδωσε την ευκαιρία σε πολλούς κατοίκους της Θεσσαλονίκη να κατέβουν για βόλτες στην πόλη. Η παραλία της Θεσσαλονίκης, γέμισε από κόσμο ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 March 2019 | 8:13 pm


Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης. Έπεσε στύλος της ΔΕΗ. Στο σημείο η πυροσβεστική | Θεσσαλονίκη - Cityportal.gr

Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης. Έπεσε στύλος της ΔΕΗ. Στο σημείο η πυροσβεστική | Θεσσαλονίκη  Cityportal.gr

Η Πυροσβεστική υπηρεσία ειδοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα το απόγευμα για πτώση στύλου της ΔΕΗ, στην περιοχή της Σταυρούπολης και συγκεκριμένα στην οδό ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 March 2019 | 7:15 pm


Έτοιμο το σχέδιο ανάπλασης του Δ. Θεσσαλονίκης για το παραλιακό μέτωπο - Voria

Έτοιμο το σχέδιο ανάπλασης του Δ. Θεσσαλονίκης για το παραλιακό μέτωπο  Voria

Το σχέδιο ανάπλασης του παράκτιου μετώπου του Θερμαϊκού Κόλπου περιλαμβάνει την περιοχή από την Α' Προβλήτα του ΟΛΘ έως τον Κελλάριο Όρμο.

Δημοσιεύθηκε στις 17 March 2019 | 6:03 pm


«Ποτέ ξανά»-76 χρόνια από την αναχώρηση του πρώτου συρμού, με Εβραίους της Θεσσαλονίκης, για το Αουσβιτς [εικόνες] - iefimerida

«Ποτέ ξανά»-76 χρόνια από την αναχώρηση του πρώτου συρμού, με Εβραίους της Θεσσαλονίκης, για το Αουσβιτς [εικόνες]  iefimerida

Με μια σκέψη στο μυαλό τους, “Ποτέ ξανά”, όπως αναγράφονταν άλλωστε και στα λευκά μπαλόνια πάνω από τα κεφάλια τους, εκατοντάδες άτομα συμμετείχαν ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 March 2019 | 5:45 pm


Θεσσαλονίκη - «Ποτέ ξανά»: 76 χρόνια από το πρώτο βαγόνι με Εβραίους για το Άουσβιτς - LiFO

Θεσσαλονίκη - «Ποτέ ξανά»: 76 χρόνια από το πρώτο βαγόνι με Εβραίους για το Άουσβιτς  LiFO

Εκατοντάδες άτομα συμμετείχαν σήμερα στην πορεία μνήμης, για τα 76 χρόνια από την αναχώρηση του πρώτου συρμού με Εβραίους και Εβραίες της ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 March 2019 | 5:17 pm


Σέιχ Σου: 1.500 βραδυφλεγή φυτά στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης για πυροπροστασία | Θεσσαλονίκη - Cityportal.gr

Σέιχ Σου: 1.500 βραδυφλεγή φυτά στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης για πυροπροστασία | Θεσσαλονίκη  Cityportal.gr

Στη φύτευση βραδυφλεγών φυτών κατά μήκος της περιφερειακής οδού Θεσσαλονίκης προχώρησε σήμερα, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, για την ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 March 2019 | 3:55 pm


Θύμα κλοπής μια 23χρονη μέσα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης - Voria

Θύμα κλοπής μια 23χρονη μέσα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης  Voria

Ο 45χρονος διέπραξε κλοπή σε βάρος μιας 23χρονης γυναίκας, ενώ συνδρομή στους λιμενικούς παρείχαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ.

Δημοσιεύθηκε στις 17 March 2019 | 3:51 pm


Χωρίς νερό μέχρι το απόγευμα περιοχή της Θεσσαλονίκης - seleo.gr

Χωρίς νερό μέχρι το απόγευμα περιοχή της Θεσσαλονίκης  seleo.gr

Έκτακτη διακοπή νερού σε εξέλιξη αυτή την ώρα στην οδό Αμπελοκήπων 26 και σε όλες τις παρακείμενες οδούς, στη Σταυρούπολη. Σύμφωνα με τη...

Δημοσιεύθηκε στις 17 March 2019 | 3:30 pm


«Τσακωτοί» από πλήρωμα περιπολικού δυο διαρρήκτες στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης - Real.gr

«Τσακωτοί» από πλήρωμα περιπολικού δυο διαρρήκτες στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης  Real.gr

«Τσακωτοί» από πλήρωμα περιπολικού δυο διαρρήκτες στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης - Δύο διαρρήκτες, ηλικίας 22 και 31 ετών, μπήκαν χθες το βράδυ σε σπίτι στη ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 March 2019 | 2:40 pm


Λίγα λουλούδια και μια ελιά για τα θύματα του Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ&VIDEO) - Thestival

Λίγα λουλούδια και μια ελιά για τα θύματα του Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ&VIDEO)  Thestival

Αναμένα κεριά και λίγα λουλούδια πάνω στις ράγες και στα βαγόνια των τρένων του παλιού σιδηροδρομικού σταθμού της Θεσσαλονίκης. Μένουν εκεί για να μας ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 March 2019 | 2:15 pm


ΤΩΡΑ: Κοσμοσυρροή για... ηλιοθεραπεία στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ) - seleo.gr

ΤΩΡΑ: Κοσμοσυρροή για... ηλιοθεραπεία στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ)  seleo.gr

Με σύμμαχο τον καλό καιρό Θεσσαλονικείς και επισκέπτες της πόλης βγήκαν να απολαύσουν τον ήλιο. Μάλιστα, οι Αποθήκες στο λιμάνι μετατράπηκαν σε... πλα...

Δημοσιεύθηκε στις 17 March 2019 | 2:00 pm


Νεάπολη Θεσσαλονίκης: Πιάστηκαν ''στα πράσα'' δυο διαρρήκτες | Θεσσαλονίκη - Cityportal.gr

Νεάπολη Θεσσαλονίκης: Πιάστηκαν ''στα πράσα'' δυο διαρρήκτες | Θεσσαλονίκη  Cityportal.gr

Δύο Έλληνες διαρρήκτες ηλικίας 22 και 32 ετών, πιάστηκαν στα πράσα αφου ''μπούκαραν'' στο εσωτερικό σπιτιού στην περιοχή της Νεάπολης Θεσσαλονίκης.

Δημοσιεύθηκε στις 17 March 2019 | 11:38 am


Μετρό Θεσσαλονίκης: Νέος γύρος ανασκαφών στο σταθμό Βενιζέλου - Έθνος

Μετρό Θεσσαλονίκης: Νέος γύρος ανασκαφών στο σταθμό Βενιζέλου  Έθνος

Νέος γύρος ανασκαφών ξεκινά από το Φθινόπωρο και για περίπου ένα χρόνο στο σταθμό Βενιζέλου στην Θεσσαλονίκη. Οι ανασκαφικές εργασίες θα γίνουν σε ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 March 2019 | 11:11 am


Είχε ''αδυναμία'' στα κινητά τηλέφωνα- Συνελήφθη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης - seleo.gr - seleo.gr

Είχε ''αδυναμία'' στα κινητά τηλέφωνα- Συνελήφθη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης - seleo.gr  seleo.gr

Συνελήφθη χθες το μεσημέρι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, 21χρονος αλλοδαπός, ο οποίος αφαίρεσε από την κατοχή αλλοδαπής το κινητό της τηλέφωνο.

Δημοσιεύθηκε στις 17 March 2019 | 10:30 am


Στα χέρια της αστυνομίας Μαροκινός που έκλεβε κινητά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης - Thestival

Στα χέρια της αστυνομίας Μαροκινός που έκλεβε κινητά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης  Thestival

Συνελήφθη από δικυκλιστές αστυνομικούς ομάδας «Ζ» χθες το μεσημέρι 21χρονος Μαροκινός αφού προηγουμένως έκλεψε το κινητό μίας αλλοδαπής γυναίκας ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 March 2019 | 10:24 am


Μια εξαιρετική «πράσινη» πρωτοβουλία από την παράταξη ΝΑΙ στη Θεσσαλονίκη - Parallaxi Mag

Μια εξαιρετική «πράσινη» πρωτοβουλία από την παράταξη ΝΑΙ στη Θεσσαλονίκη  Parallaxi Mag

Σε μία εθελοντική πρωτοβουλία προχώρησαν τα μέλη και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «ΝΑΙ στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ». Προσκάλεσαν όλη την ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 March 2019 | 9:30 am


Διακοπή νερού στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης - Εφημερίδα Μακεδονία

Διακοπή νερού στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης  Εφημερίδα Μακεδονία

Σε εξέλιξη βρίσκεται έκτακτη διακοπή υδροδότησης στο Πανόραμα του δήμου Πυλαίας Χορτιάτη, σύμφωνα με τη ζωντανή ενημέρωση από την ιστοσελίδα της ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 March 2019 | 8:44 am


Χωρίς ρεύμα περιοχές σε δήμους της Θεσσαλονίκης - Εφημερίδα Μακεδονία

Χωρίς ρεύμα περιοχές σε δήμους της Θεσσαλονίκης  Εφημερίδα Μακεδονία

Διακοπή ρεύματος σε περιοχές των δήμων Χαλκηδόνος, Δέλτα, Θέρμης και Βόλβης έχει προγραμματίσει για σήμερα, Κυριακή 17/3, ο Διαχειριστής του Ελληνικού ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 March 2019 | 8:41 am


Έκτακτη διακοπή νερού σε περιοχή της Θεσσαλονίκης | Θεσσαλονίκη - Cityportal.gr

Έκτακτη διακοπή νερού σε περιοχή της Θεσσαλονίκης | Θεσσαλονίκη  Cityportal.gr

Έκτακτη διακοπή νερού βρίσκεται σε εξέλιξη αυτήν την ώρα σε περιοχή της Θεσσαλονίκης. Ειδικότερα, χωρίς νερό έχουν μείνει οι καταναλωτές στο Πανόραμα ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 March 2019 | 8:31 am


Συνεχίζονται οι εργασίες στην Επαρχιακή οδό 8 Θεσσαλονίκης - seleo.gr

Συνεχίζονται οι εργασίες στην Επαρχιακή οδό 8 Θεσσαλονίκης  seleo.gr

Εργασίες συντήρησης στην Επαρχιακή οδό 8 θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας τη Δευτέρα 18 ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 March 2019 | 5:45 pm


Μπάχαλο με την αντικατάσταση Μανδρίνου από την ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης - Voria

Μπάχαλο με την αντικατάσταση Μανδρίνου από την ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης  Voria

Απίστευτες καταγγελίες: «παραμάγαζο» η ΟΝΝΕΔ, αιχμές για τα οικονομικά της οργάνωσης και κύκλος εσωστρέφειας εκ νέου στη ΝΔ.

Δημοσιεύθηκε στις 16 March 2019 | 5:34 pm


«Τάδε Έφη Ζαρατούστρα» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης - dailythess

«Τάδε Έφη Ζαρατούστρα» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης  dailythess

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης παρουσιάζει, σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, το συμφωνικό ποίημα 'Τάδε Έφη Ζαρατούστρα', που ο ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 March 2019 | 4:37 pm


Απόγονοι του κατοχικού φρουράρχου της Θεσσαλονίκης κατά τριών αντιστασιακών για την ονομασία δρόμου - HuffPost Greece

Απόγονοι του κατοχικού φρουράρχου της Θεσσαλονίκης κατά τριών αντιστασιακών για την ονομασία δρόμου  HuffPost Greece

Στα δικαστήρια προσφεύγουν οι απόγονοι του στρ. Αθανάσιου Χρυσοχόου ο οποίος διετέλεσε φρούραρχος της Θεσσαλονίκης την περίοδο της Κατοχής κατά ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 March 2019 | 4:30 pm


Το Κέντρο Ειδικής Αγωγής Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε ο Δ. Κουτσούμπας (VIDEO - ΦΩΤΟ) - 902.gr

Το Κέντρο Ειδικής Αγωγής Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε ο Δ. Κουτσούμπας (VIDEO - ΦΩΤΟ)  902.gr

Your browser does not currently recognize any of the video formats available. Click here to visit our frequently asked questions about HTML5 video.

Δημοσιεύθηκε στις 16 March 2019 | 4:13 pm


Πορεία κατά του φασισμού στο κέντρο της Θεσσαλονίκης [εικόνες] - iefimerida

Πορεία κατά του φασισμού στο κέντρο της Θεσσαλονίκης [εικόνες]  iefimerida

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα μέλη της ΚΕΕΡΦΑ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Η διαδήλωση πραγματοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 March 2019 | 2:20 pm


Νεαροί είχαν ξαφρίσει καταστήματα, σπίτι και όχημα σε περιοχή της Θεσσαλονίκης - seleo.gr

Νεαροί είχαν ξαφρίσει καταστήματα, σπίτι και όχημα σε περιοχή της Θεσσαλονίκης  seleo.gr

Σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Νεάπολης-Συκεών σε βάρος δύο αλλοδαπών ηλικίας 19 και 25 ετών, οι οποίοι ενέχονται σε ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 March 2019 | 1:45 pm


Επίσκεψη του Δ. Κουτσούμπα στο Κέντρο Ειδικής Αγωγής Θεσσαλονίκης (VIDEO - ΦΩΤΟ) - 902.gr

Επίσκεψη του Δ. Κουτσούμπα στο Κέντρο Ειδικής Αγωγής Θεσσαλονίκης (VIDEO - ΦΩΤΟ)  902.gr

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά την επίσκεψή του στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, επισκέφθηκε το Κέντρο Ειδικής Αγωγής Θεσσαλονίκης και ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 March 2019 | 1:13 pm


«H Βυζαντινή Τέχνη της Θεσσαλονίκης» - Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

«H Βυζαντινή Τέχνη της Θεσσαλονίκης»  Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Διαδώστε: AddThis Sharing Buttons. Share to Facebook FacebookShare to Twitter TwitterShare to LinkedIn LinkedInShare to E-mail E-mailShare to Copy Link ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 March 2019 | 9:58 am


Θεσσαλονίκη: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και διακοπή κυκλοφορίας στην Εγνατία - iefimerida

Θεσσαλονίκη: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και διακοπή κυκλοφορίας στην Εγνατία  iefimerida

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα προχωρήσει από σήμερα Σάββατο η Τροχαία Θεσσαλονίκης λόγω έκτακτων εργασιών κατασκευής δικτύου υδροφρέζας, ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 March 2019 | 7:30 am


Πολύωρη διακοπή ρεύματος στο κέντρο της Θεσσαλονίκης - seleo.gr

Πολύωρη διακοπή ρεύματος στο κέντρο της Θεσσαλονίκης  seleo.gr

Χωρίς ρεύμα θα μείνουν σήμερα καταναλωτές στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και ειδικότερα στις οδούς Στρ.Καλλάρη, Π.Μελά και Δ.Γούναρη. Η διακοπή θα σημειω.

Δημοσιεύθηκε στις 16 March 2019 | 7:15 am


Θεσσαλονίκη: Τα καλύτερα πράγματα που μπορείς να κάνεις αυτό το Σ/Κ! - Typosthes

Θεσσαλονίκη: Τα καλύτερα πράγματα που μπορείς να κάνεις αυτό το Σ/Κ!  Typosthes

Της Λεμονιάς Βασβάνη. Το Σαββατοκύριακο έφτασε και γιατί να μείνετε σπίτι; Το TyposThes επέλεξε μερικές από τις εκδηλώσεις που γίνονται στην πόλη μας και ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 March 2019 | 1:00 am


Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης: Η 16χρονη Κατερίνα εξαφανίστηκε - SKAI

Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης: Η 16χρονη Κατερίνα εξαφανίστηκε  SKAI

Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, παρακαλείται να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με «Το Χαμόγελο του Παιδιού», όλο το 24ωρο, στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή για ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 March 2019 | 9:29 pm


Θεσσαλονίκη: Στα χέρια του Ιβάν Σαββίδη και με τη βούλα το Maison Crystal - Έθνος

Θεσσαλονίκη: Στα χέρια του Ιβάν Σαββίδη και με τη βούλα το Maison Crystal  Έθνος

Υπογράφηκε την Παρασκευή μεταξύ Δήμου Θεσσαλονίκης και εκπροσώπων της πλειοδότριας εταιρίας «DIMERA», η σύμβαση για τη μίσθωση του ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 March 2019 | 7:19 pm


Η ιπτάμενη ιστορία της Θεσσαλονίκης - Parallaxi Mag

Η ιπτάμενη ιστορία της Θεσσαλονίκης  Parallaxi Mag

Ελάχιστα έχουν γραφτεί για την ιπτάμενη ιστορία της Θεσσαλονίκης, παρότι έχει γνωρίσει ένδοξες στιγμές και σημαντικές πρωτιές. Ο συγγραφέας και υποψήφιος ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 March 2019 | 4:30 pm


Εκδήλωση για νέους την Κυριακή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης - Voria

Εκδήλωση για νέους την Κυριακή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης  Voria

Η εκδήλωση της Κυριακής απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 12-17 ετών από τα προσκοπικά συστήματα 6ο Νεάπολης,16ο Πεύκων και 21ο Τούμπας.

Δημοσιεύθηκε στις 15 March 2019 | 2:42 pm


IX όχημα συγκρούστηκε με ηλεκτρικό πατίνι στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης. | Θεσσαλονίκη - Cityportal.gr

IX όχημα συγκρούστηκε με ηλεκτρικό πατίνι στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης. | Θεσσαλονίκη  Cityportal.gr

Ένα ατύχημα...χωρίς προηγούμενο σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα στην περιοχή της Καλαμαριάς στη Θεσσαλονίκη. Ειδικότερα, σύμφωνα με την τροχαία περί τις ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 March 2019 | 2:10 pm


Χωρίς νερό περιοχή της Θεσσαλονίκης - Thestival

Χωρίς νερό περιοχή της Θεσσαλονίκης  Thestival

Έκτακτη διακοπή νερού είναι σε εξέλιξη αυτήν την ώρα σε περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Δημοσιεύθηκε στις 15 March 2019 | 1:30 pm


Εκδήλωση με θέμα: «Στρατηγική ανάπλασης παραλιακού μετώπου Θεσσαλονίκης» | Θεσσαλονίκη - Cityportal.gr

Εκδήλωση με θέμα: «Στρατηγική ανάπλασης παραλιακού μετώπου Θεσσαλονίκης» | Θεσσαλονίκη  Cityportal.gr

Χώρος: Αίθουσα Συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης Βασιλέως Γεωργίου Α 1 , 54640, Θεσσαλονίκη Δείτε τη διεύθυνση στον χάρτη. Τιμή: 0.00 €.

Δημοσιεύθηκε στις 15 March 2019 | 1:27 pm


Από Μάιο σε λειτουργία οι υπόγειοι κάδοι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης - Voria

Από Μάιο σε λειτουργία οι υπόγειοι κάδοι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης  Voria

Εντός του Απριλίου ο ανάδοχος θα έχει αρχίσει να τοποθετεί τους υπόγειους κάδους σε ορύγματα, τα οποία έχουν ήδη κατασκευαστεί.

Δημοσιεύθηκε στις 15 March 2019 | 12:34 pm


Απόπειρα διάρρηξης σε ΑΤΜ στην Επανομή Θεσσαλονίκης - parapolitika.gr

Απόπειρα διάρρηξης σε ΑΤΜ στην Επανομή Θεσσαλονίκης  parapolitika.gr

Ανατίναξαν μηχάνημα ΑΤΜ τα ξημερώματα στους Θρακομακεδόνες. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ. Οι δράστες προκάλεσαν φθορές. Αγνωστοι αποπειράθηκαν τα ξημερώματα ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 March 2019 | 9:03 am


Τα γαλλικά σουβενίρ της Θεσσαλονίκης - Protagon

Τα γαλλικά σουβενίρ της Θεσσαλονίκης  Protagon

Οι πρώτοι Γάλλοι ήρθαν στη Θεσσαλονίκη τον 17ο αιώνα, κυρίως για εμπορικούς σκοπούς, καθώς το λιμάνι της ήταν από τα σημαντικότερα της Οθωμανικής ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 March 2019 | 8:00 am


Δ. Θεσσαλονίκης VS Σύλ. Αστυνομικών Θεσσαλονίκης- Αγώνας μπάσκετ για καλό σκοπό - Thestival

Δ. Θεσσαλονίκης VS Σύλ. Αστυνομικών Θεσσαλονίκης- Αγώνας μπάσκετ για καλό σκοπό  Thestival

Ο δήμος Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα το Τμήμα Εκδηλώσεων & Προγραμμάτων Αθλητισμού της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Αθλητισμού, σε συνεργασία με ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 March 2019 | 6:16 am


15 ελληνικά ντοκιμαντέρ από το 21ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης - εντελώς δωρέαν - στο σπίτι σας - Flix

15 ελληνικά ντοκιμαντέρ από το 21ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης - εντελώς δωρέαν - στο σπίτι σας  Flix

Μέχρι και τις 24 Μαρτίου μπορείτε να δείτε εντελώς δωρεάν στο Festival Scope 15 από τα ελληνικά ντοκιμαντέρ που έκαναν την πρεμιέρα τους στο 21ο Φεστιβάλ ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 March 2019 | 11:03 pm


Αυτοκίνητο παρέσυρε 17χρονο ποδηλάτη στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης - Πρώτο ΘΕΜΑ

Αυτοκίνητο παρέσυρε 17χρονο ποδηλάτη στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης  Πρώτο ΘΕΜΑ

Ο ανήλικος μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Δημοσιεύθηκε στις 14 March 2019 | 10:46 pm


Απίστευτη κακοτεχνία στον πιο κεντρικό δρόμο της Θεσσαλονίκης - Πως έβαλαν τις ράμπες για ΑμΕΑ (φωτό) - seleo.gr

Απίστευτη κακοτεχνία στον πιο κεντρικό δρόμο της Θεσσαλονίκης - Πως έβαλαν τις ράμπες για ΑμΕΑ (φωτό)  seleo.gr

Μια κακοτεχνία που όχι μόνο βγάζει μάτι αλλά σε κάνει να βγεις κι από τα ρούχα στην παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης. Όπως βλέπετε στη φωτογρα...

Δημοσιεύθηκε στις 14 March 2019 | 9:30 pm


Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης: ΙΧ όχημα παρέσυρε 17χρονο ποδηλάτη στην οδό Λαγκαδά | Θεσσαλονίκη - Cityportal.gr

Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης: ΙΧ όχημα παρέσυρε 17χρονο ποδηλάτη στην οδό Λαγκαδά | Θεσσαλονίκη  Cityportal.gr

Το ατυχές περιστατικό συνέβη πριν μία ώρα περίπου όταν 17χρονος ποδηλάτης παρασύρθηκε από διερχόμενο ΙΧ στην οδό Λαγκαδά στο ύψος της ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 March 2019 | 8:49 pm


Προσφυγιά η πληγή των λαών: Ομαδική έκθεση στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης - CultureNow

Προσφυγιά η πληγή των λαών: Ομαδική έκθεση στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης  CultureNow

Ο Σύλλογος Ποντίων Ευόσμου «Παναγία Κρεμαστή» υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης διοργανώνει έκθεση πρωτότυπων εικαστικών έργων με θέμα ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 March 2019 | 11:29 am


Έκτακτες διακοπές νερού σε αρκετές περιοχές της Θεσσαλονίκης - seleo.gr

Έκτακτες διακοπές νερού σε αρκετές περιοχές της Θεσσαλονίκης  seleo.gr

Χωρίς νερό σπίτια και καταστήματα σε περιοχές της Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, προβλήματα στην υδροδότηση αντιμετωπίζουν οι καταναλωτές στους δήμους ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 March 2019 | 10:30 am


Έργα για δύο εβδομάδες στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Νέων Μουδανιών - Εφημερίδα Μακεδονία

Έργα για δύο εβδομάδες στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Νέων Μουδανιών  Εφημερίδα Μακεδονία

Εργασίες συντήρησης στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Νέων Μουδανιών θα πραγματοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 March 2019 | 7:28 am


Εκδήλωση για το παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης - dailythess

Εκδήλωση για το παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης  dailythess

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ενημερωτική εκδήλωση, με θέμα τις προοπτικές της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου της πόλης, που εκτείνεται σε μήκος ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 March 2019 | 8:42 am


Νόμπελ αρχιτεκτονικής για το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης - The TOC

Νόμπελ αρχιτεκτονικής για το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης  The TOC

Ο Ιάπωνας Αράτα Ισοζάκι, του οποίου το έργο επηρεάζεται ταυτόχρονα από τη Δύση και την Ανατολή, απέσπασε το βραβείο Pritzker 2019, γνωστό και ως το ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 March 2019 | 8:20 am


Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης ή του κέντρου της; - Εφημερίδα Μακεδονία

Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης ή του κέντρου της;  Εφημερίδα Μακεδονία

Η αντιπαράθεση των υποψηφίων δημάρχων μέχρι στιγμής είναι, για άλλη μια φορά, προσανατολισμένη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Εστιατόρια, καφέ, μπαρ ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 March 2019 | 11:02 pm


Καθαρίζονται πενήντα ρέματα στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Θεσσαλονίκης - Εφημερίδα Μακεδονία

Καθαρίζονται πενήντα ρέματα στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Θεσσαλονίκης  Εφημερίδα Μακεδονία

Σε εντατικές εργασίες για τον καθαρισμό πενήντα ρεμάτων, μεταξύ αυτών, της περιφερειακής τάφρου και του Δενδροποτάμου, θα προχωρήσει το επόμενο ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 March 2019 | 3:23 pm


Απευθείας αεροπορική σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τη Μάλτα - iefimerida

Απευθείας αεροπορική σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τη Μάλτα  iefimerida

Μια πρόκληση και ένα στοίχημα: πώς ένας σχετικά άγνωστος προορισμός για τους Μαλτέζους, όπως είναι η Θεσσαλονίκη, μπορεί να γίνει δημοφιλής.

Δημοσιεύθηκε στις 12 March 2019 | 11:58 am


Δήμος Θεσσαλονίκης: Αγριεύει η κόντρα Νοτοπούλου - Ταχιάου - Έθνος

Δήμος Θεσσαλονίκης: Αγριεύει η κόντρα Νοτοπούλου - Ταχιάου  Έθνος

Στα άκρα η κόντρα Νοτοπούλου - Ταχιάου για τον ∆ήµο Θεσσαλονίκης. Σεξιστή χαρακτήρισε τον υποψήφιο της Ν∆ η Κατερίνα Νοτοπούλου υποψήφια του ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 March 2019 | 8:18 am


Τα βραβεία του 21ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης | Η Εφημερίδα των Συντακτών - Η Εφημερίδα των Συντακτών

Τα βραβεία του 21ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης | Η Εφημερίδα των Συντακτών  Η Εφημερίδα των Συντακτών

Σε μια... Ισραηλινή «Συνήγορο» που αφιέρωσε ολόκληρη τη ζωή της στην απονομή δικαιοσύνης και την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και προσφέρει ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 March 2019 | 10:32 am


Οι Εβραίοι της Θεσσαλονίκης και οι γυναίκες του Χόλιγουντ - Η Εφημερίδα των Συντακτών

Οι Εβραίοι της Θεσσαλονίκης και οι γυναίκες του Χόλιγουντ  Η Εφημερίδα των Συντακτών

Η Θεσσαλονίκη είναι δύο πόλεις. Στο πλαίσιο της δράσης Market Talks της Αγοράς Doc Market του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, δύο νέοι και αιχμηροί ...

Δημοσιεύθηκε στις 10 March 2019 | 7:49 pm


Χαρταετό πετούν οι... δήμοι της Θεσσαλονίκης - Εφημερίδα Μακεδονία

Χαρταετό πετούν οι... δήμοι της Θεσσαλονίκης  Εφημερίδα Μακεδονία

Με σύμμαχο τον καλό καιρό ετοιμάζονται να γιορτάσουν τα Κούλουμα και να πετάξουν χαρταετό οι Θεσσαλονικείς. Οι δήμοι της μητροπολιτικής ενότητας ...

Δημοσιεύθηκε στις 10 March 2019 | 12:32 pm


«Χρυσή» φέτος για τους Θεσσαλονικείς η λαγάνα - In.gr

«Χρυσή» φέτος για τους Θεσσαλονικείς η λαγάνα  In.gr

Από 2,20 ευρώ μέχρι και 3 ευρώ θα κυμαίνεται φέτος κατά το τριήμερο η τιμή της παραδοσιακής λαγάνας για τους Θεσσαλονικείς.

Δημοσιεύθηκε στις 9 March 2019 | 10:00 am


Δείτε αγγελίες στο Νομό Θεσσαλονίκης

Φιλικοί ιστότοποι: