Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Θεσσαλονίκης    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Πορεία υπεράσπισης του πανεπιστημιακού ασύλου την Τρίτη στα Προπύλαια-500 φοιτητές υπογράφουν ενάντια στην κατάργηση

Σε πορεία υπεράσπισης του πανεπιστημιακού ασύλου καλούν μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί και μεταδιδακτορικοί φοιτητές την Τρίτη 23 Ιουλίου στις 6 μ.μ. στα Προπύλαια. Διαδήλωση για το ίδιο θέμα θα πραγματοποιηθεί και στη Θεσσαλονίκη στις 7:30 στην Καμάρα.

Οι φοιτητές τονίζουν μεταξύ άλλων στο κάλεσμά τους ότι «η διαχρονική επιδίωξη της κατάργησης του ασύλου, και τώρα με την επιθετική πολιτική που ετοιμάζεται να ακολουθήσει η νέα κυβέρνηση το ζητούμενο ήταν και είναι η καταστολή των αγώνων της νεολαίας και του συνόλου του εργαζόμενου δυναμικού μέσα στους χώρους του πανεπιστημίου». Σημειώνουν ακόμη ότι «θα αγωνιστούν για πανεπιστημιακά ιδρύματα ζωντανά και ανοιχτά στην κοινωνία, ικανά να αποτελούν χώρους έρευνας, γνώσης και αγώνων για τις ανάγκες και τα δικαιώματα των εργαζομένων και του λαού».

Δείτε ολόκληρο το κάλεσμα των φοιτητών:

Δεν χάνει λεπτό η Νέα Δημοκρατία και πανηγυρίζει τη νίκη της με ρύθμιση για την κατάργηση του ασύλου στο πρώτο νομοσχέδιο που θα καταθέσει, όπως ακριβώς το είχε προγραμματίσει προεκλογικά. Η βιασύνη είναι επίδειξη προθέσεων αλλά και ισχύος, συμβολική αλλά και ουσιαστική. Η κατάργηση του ασύλου θα είναι για τη Νέα Δημοκρατία ιδεολογική νίκη, μία απόδειξη της πυγμής της νέας κυβέρνησης και κυρίως ένα πλήγμα στο φοιτητικό κίνημα και τους αγώνες του. Κι αυτή η επίθεση στο φοιτητικό κίνημα είναι αναγκαία για να προχωρήσουν όλα τα μεγαλεπήβολα σχέδια της υπουργού Παιδείας για διαγραφές φοιτητ(ρι)ών, ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων και περιορισμός/μείωση των εισακτέων.

Τα μεγάλα ΜΜΕ και η νέα κυβέρνηση μιλάνε διαρκώς για τα «μεγάλα προβλήματα» των πανεπιστημίων και δημιουργούν μία εικόνα καταστροφής και πανικού, για να κερδίσουν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης με το μέρος τους. Πρόκειται για γνωστό και δοκιμασμένο κόλπο. Την ίδια στιγμή, βέβαια, κουβέντα δεν τολμάνε να πουν για τα πραγματικά μεγάλα προβλήματα όσων σπουδάζουν και δουλεύουν μέσα στο πανεπιστήμιο. Δεν είδαμε κανένα ρεπορτάζ σε κάποιο κανάλι να μιλάει για την υποχρηματοδότηση, τις ελλείψεις προσωπικού, τα απαρχαιωμένα κτίρια, συγγράμματα και εργαστηριακές υποδομές. Δεν είδαμε μονόστηλα για την απαξίωση των πτυχίων των φοιτητ(ρι)ών, για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν όσες και όσοι πρέπει να δουλέψουν ταυτόχρονα με τις σπουδές τους.

Προφανώς, επίσης, δεν είδαμε τίποτα για τα δικά μας προβλήματα, για την απλήρωτη εργασία πολλών μεταπτυχιακών και υποψήφιων διδακτόρων, για την υπο-αμειβόμενη εργασία δεκάδων ωρών την εβδομάδα σε εργαστήρια, για τα δίδακτρα στα μεταπτυχιακά, για τη μετάθεση εργασιακών δικαιωμάτων μας από το πτυχίο στα μεταπτυχιακά, για την απουσία προοπτικής για όσους και όσες θέλουμε να εργαστούμε στην έρευνα και τη διδασκαλία, για τη σχεδόν πλήρη ανυπαρξία υλικοτεχνικής υποδομής (πρόσβαση σε έντυπες και ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες, επιστημονικά περιοδικά, κ.λπ.).

Το ουσιαστικό πρόβλημα των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων δεν είναι η εγκληματικότητα – εξάλλου σε περιπτώσεις παραβάσεων, η εγκληματικότητα θα καταπολεμηθεί με άλλα μέσα και όχι με την αστυνομία μέσα τις σχολες, η οποία τις περισσότερες φορές αποτελεί κομμάτι του προβλήματος. Το πρόβλημα του πανεπιστημίου, ως ερευνητές και ερευνήτριες, το βλέπουμε στην απειλή της ανεξαρτησίας του, στην κλιμακούμενη υποταγή της έρευνας αλλά και των προγραμμάτων σπουδών στις ανάγκες της αγοράς, στην όλο και βαθύτερη επιχειρηματικοποίηση του πανεπιστημίου, στη συνεχή υποβάθμιση μέχρι του βαθμού πλήρους εξαφάνισης των ανθρωπιστικών/κοινωνικών σπουδών, και την αντίστοιχη όξυνση των αποκλεισμών στην εκπαίδευση συνολικά.

Με τη διαχρονική επιδίωξη της κατάργησης του ασύλου, και τώρα με την επιθετική πολιτική που ετοιμάζεται να ακολουθήσει η νέα κυβέρνηση το ζητούμενο ήταν και είναι η καταστολή των αγώνων της νεολαίας και του συνόλου του εργαζόμενου δυναμικού μέσα στους χώρους του πανεπιστημίου. Μόνο έτσι θα καταφέρουν να μετατρέψουν εξ ολοκλήρου τους χώρους σπουδών σε χώρους απρόσκοπτης επιχειρηματικής δραστηριότητας, ελεγχόμενης έρευνας, κοινωνικών διακρίσεων. Μόνο έτσι θα καταφέρουν να μετατρέψουν τις σχολές σε πεδία κερδοφορίας, «υγιών επενδύσεων» ιδιωτών και φυσικά σε χώρους πειθάρχησης και υποταγής της νεολαίας.

Υπερασπιζόμαστε την ελεύθερη και ανεμπόδιστη διακίνηση των ιδεών, την δυνατότητα των φοιτητ(ρι)ών, των εργαζομένων των σχολών, της πανεπιστημιακής κοινότητας να οργανώνονται, να διεκδικούν, να αμφισβητούν. Υπερασπιζόμαστε την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και τις διεκδικήσεις για δημόσια και δωρεάν παιδεία, δημοκρατία και ελευθερία, αξιοπρεπή εργασία, την οργανωμένη μαζική και μαχητική δράση των φοιτητικών συλλόγων, των σωματείων εργαζομένων, των συλλόγων διδακτικού προσωπικού.

Ως ερευνητές και ερευνήτριες, μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί φοιτητές και φοιτήτριες, δεν αντιλαμβανόμαστε ως εμπόδιο στη δραστηριότητά μας τους αγώνες του φοιτητικού κινήματος. Δεν υποστηρίζουμε και θα σταθούμε απέναντι σε κάθε προσπάθεια διαμόρφωσης αστυνομοκρατούμενων χώρων σπουδών και έρευνας, όπου θα καταστέλλονται οι κοινωνικές δραστηριότητες και οι αγώνες. Πολύ περισσότερο δεν κατανοούμε σαν «εκσυγχρονισμό» και «πρόοδο» τη διεξαγωγή της έρευνας σε ένα αποστειρωμένο από τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις περιβάλλον. Η ιστορία των επιστημών και του φοιτητικού κινήματος έχει αποδείξει ότι η αλληλεπίδραση με την κοινωνία αλλά και η ελεύθερη διακίνηση των ιδεών, η άσκηση κριτικής στο περιεχόμενο των επιστημών, αλλά και του ίδιου του κοινωνικού και πολιτικού γίγνεσθαι είναι όρος για να προχωρά η επιστημονική σκέψη, η έρευνα και η επιστήμη να διεξάγεται προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας και όχι να καθοδηγείται από επιχειρηματικά, κρατικά ή ιδιοτελή συμφέροντα για τις ανάγκες των λίγων.

Ως ερευνητές και ερευνήτριες, ως εργαζόμενες, άνεργοι, επισφαλώς απασχολούμενες, θα αγωνιστούμε ενάντια σε όλα αυτά που σχεδιάζουν. Θα υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο το πανεπιστημιακό άσυλο και τη λειτουργία των φοιτητικών συλλόγων. Πάνω απ’ όλα θα αγωνιστούμε για πανεπιστημιακά ιδρύματα ζωντανά και ανοιχτά στην κοινωνία, ικανά να αποτελούν χώρους έρευνας, γνώσης και αγώνων για τις ανάγκες και τα δικαιώματα των εργαζομένων και του λαού.

Την Τρίτη, 23 Ιουλίου διαδηλώνουμε στις 6 μ.μ. στα Προπύλαια, μαζί με τους φοιτητικούς συλλόγους ενάντια στην κατάργηση του ασύλου.

Υπογραφές συλλέγονται εδώ:

Ονοματεπώνυμο Ιδιότητα Τμήμα και Πανεπιστήμιο
1.     Aντώνης Νάσσης Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Πανεπιστήμιο Κρήτης
2.     Αγγέλα Δημητρόπουλου Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
3.     Αγγελική Δεμερτζή Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, ΕΜΠ
4.     Αγγελόπουλος Αθανάσιος Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογία, Πανεπιστήμιο Κρήτης
5.     Άγγελος Κωνσταντινίδης Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα eLearning, Ανοικτό Πανεπιστήμιο Καταλονίας (UOC)
6.     Άγγελος Παπαδόπουλος Μεταπτυχιακός/η Φοιτητής/τρια Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων
7.     Άγγελος Σπηλιώτης Μεταπτυχιακός/η Φοιτητής/τρια Φυσικό ΕΚΠΑ
8.     Αδαμαντία Ζαμπέλη Μεταδιδακτορικός/η Ερευνητής/τρια Πανεπιστήμιο του Καρόλου, Πράγα
9.     Αδαμίδης Ιωάννης Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια Αγρονόμων τοπογράφων ΑΠΘ
10.  Αθανάσιος Αναστασίου Μεταπτυχιακός/η Φοιτητής/τρια Τμήμα Φυσικής ΕΚΠΑ
11.  Αθανάσιος Βασιλάκης Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα ΕΜΠ
12.  Αθανάσιος Λιάπας Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Europa Universtität Viadrina, Germany
13.  Αθανάσιος Μακρής Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια Τμήμα Βιοχημείας & Βιοτεχνολογίας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
14.  Αθανάσιος Σταματόπουλος Μεταδιδακτορικός/η Ερευνητής/τρια ΣΕΜΦΕ, ΕΜΠ
15.  Αθηνά Αραμπατζή Μεταδιδακτορικός/η Ερευνητής/τρια Αυτόνομο Πανεπιστήμιο της Μαδρίτης
16.  Αθηνά Βασιλακάκη Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια Βιολογία, ΕΚΠΑ
17.  Αθηνά Μαρκοπούλου Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Φιλολογία, ΕΚΠΑ
18.  Αικατερίνη Κοντού Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια ΕΑΠ  ΜΑ – LRM
19.  Αιμιλία Βήλου Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο
20.  Αιμιλία Σαλβάνου Μεταδιδακτορικός/η Ερευνητής/τρια Πανεπιστήμιο Ουτρέχτης
21.  Αϊσέ Γιλμάζ Μεταπτυχιακός/η Φοιτητής/τρια Τμήμα Φιλολογίας, ΕΚΠΑ
22.  Άκης Παλαιολόγος Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
23.  Αλβέρτη Χλόη Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
24.  Αλεξάνδρα Καραμούτσιου Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
25.  Αλεξανδρα Μακρη Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια ΕΚΠΑ
26.  Αλεξάνδρα Μούργου Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα ΕΜΠ
27.  Αλεξανδρόπουλος Σταμάτιος-Άγγελος Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Μαθηματικών/Πατρών
 

 

28.  Αλέξανδρος Γλέντης

 

 

Μεταδιδακτορικός/η Ερευνητής/τρια

 

 

Paris Diderot

29.  Αλέξανδρος Μεσάρης Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
30.  Αλέξανδρος Μινωτάκης Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ, ΕΚΠΑ
31.  Αλέξανδρος Ράπτης Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Πολιτικών Επιστημών, Α.Π.Θ
32.  Αλέξανδρος Ρήγας Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα ΗΜΜΥ – ΕΜΠ
33.  Αλεξάντερ – Κρίστιαν Κάντζιας – Ρόντε Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
34.  Αλέξης Ιωάννου Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, ΕΜΠ
35.  Αλινα Εκταμι Μεταδιδακτορικός/η Ερευνητής/τρια CNRS Paris
36.  Άλκης Καποκάκης Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Πανεπιστήμιο Κρήτης
37.  Άλκηστις Πρέπη Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, ΕΜΠ
38.  Αναστασία Σταντσίδου Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Τμήμα Ιατρικής, ΔΠΘ
39.  Αναστάσιος Αλαντζάς Μεταδιδακτορικός/η Ερευνητής/τρια Βιοτεχνολογίας ΓΠΑ
40.  Ανδρέας Γουδέλης Μεταδιδακτορικός/η Ερευνητής/τρια Laboratoire de Physique Theorique et Hautes Energies, CNRS/Sorbonne Universite
41.  Ανδρέας Δημόπουλος Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια ΠΕΔΔ ΕΚΠΑ
42.  Ανδρεας Ελματζογλου Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια Αιων δραματοθεραπεια
43.  Ανδρέας Ζούπας Μεταδιδακτορικός/η Ερευνητής/τρια Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
44.  Ανδρέας Κυριακόπουλος Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Οικονομικών Επίστημών ΕΚΠΑ
45.  Ανδρέας Φανδρίδης Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Τμήμα Κοινωνιολογίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο
46.  Ανδριανόπουλος Ιωάννης Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Θεατρικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
47.  Άννα Κατσίκη Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Τμήμα Βιολογίας, ΕΚΠΑ
48.  Άννα Κρινάκη Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Πολιτικής επιστήμης και Ιστορίας – Πάντειο Πανεπιστήμιο
49.  Άννα Λάμπρου Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, ΕΜΠ
50.  Αννα Μουρουτσου Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Εκπα
51.  Άννα Μπεκα Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια Σχολή Ναυτιλίας και Βιομηχανίας, ΠΑΠΕΙ
52.  Αντώνης Βουλγαρέλλης Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Ε.Κ.Π.Α.
53.  Αντώνης Φλέγκας Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια Ιστορίας & Αρχαιολογίας, ΕΚΠΑ
54. Απετροαιε Μάριος Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια Μαθηματικό, Καποδιστριακο
54.  Αποστολάκη Τιτίκα Αικατερίνη Μεταπτυχιακός/η Φοιτητής/τρια Τμήμα Φιλολογίας, ΑΠΘ
55.  Απόστολος Καψάλης Μεταδιδακτορικός/η Ερευνητής/τρια Πάντειο Πανεπιστήμιο, Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής
56.  Αργυριου Γιαννης Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια ΟΠΑ
57.  Άρης Καφαντόγιας Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Τμήμα Οικονομικής και Κοινωνικής Ιστορία Πανεπιστήμιο Βιέννης
58.  Άρης Λιανός Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια University of Copenhagen
59.  Αριάδνη Μιχαλίτση Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
60.  Αρχοντούλα Βαρβάκη Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ, ΕΚΠΑ
61.  Ασπασία Λυκουργιώτη Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Θεατρικών Σπουδών Πανεπιστήμιο Πατρων
62.  Ασπασία Χαλκιαδάκη Μεταπτυχιακός/η Φοιτητής/τρια ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ-ΤΜΗΜΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ
63.  Αφροδίτη Καλογιάννη Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
64.  Βαγενά Κυριακή Μεταπτυχιακός/η Φοιτητής/τρια Ψυχολογία Πάντειο
65.  Βάγια Βλαχομήτρου Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια ΕΜΠ
66.  Βαλια Λιοντου Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Τμήμα μαθηματικων, University of Toronto
67.  Βαρβάρα (Βέρα) Ξηρόπητα Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών
68.  Βαρβάρα Μανταίου Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια Δημόσια Ιστορία ΕΑΠ
69.  Βασίλης Ευαγγέλου Μεταπτυχιακός/η Φοιτητής/τρια Μαθηματικό ΕΚΠΑ
70.  Βασίλης Κουτσουγερας Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Φυτικής Παραγωγής
71.  Βασίλης Μανουσάκης Μεταδιδακτορικός/η Ερευνητής/τρια Ιστορίας και Αρχαιολογίας Πανεπιστήμιο Κρήτης
72.  Βασίλης Πανοπουλος Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια ΕΜΠ
73.  Βασιλική Απατζιδου Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης τμήμα νομικής
74.  Βασιλική Ατταρτ Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Αρχιτεκτονική Σχολή
75.  Βασιλική Ξυδιά Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Βιολογικό Τμήμα Πανεπιστήμιο Πατρών
76.  Βασιλικη Ρουμπινη Αργύρη Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια Αρχιτεκτονικη Σχολη ΕΜΠ
77.  Βάσω Κατσίκη Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο
78.  Βάσω Λύκουρα Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Μαθηματικών Πάτρας
79.  Βαταβάλη Φερενίκη Μεταδιδακτορικός/η Ερευνητής/τρια Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο
80.  Βίλλυ Μπελογιάννη Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Τμήμα Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο
81.  Βιλυ Μυλωνα Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Αρχιτεκτονική ΕΜΠ
82.  Βιόλα Μακρίνα Κώστη Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Τμήμα Πληροφορικής ΑΠΘ
83.  Βλαχάβα Δάφνη Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια Τμήμα οικονομικών επιστημών, ΕΚΠΑ
84.  Βρογκιστινός Μιχαήλ Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια ΙΑΚΑ – Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
85.  Γεωργακης Σπύρος Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Ιατρική σχολή , πανεπιστήμιο Κρήτης
86.  Γεωργαντζόγλου Μιλτιάδης Μεταπτυχιακός/η Φοιτητής/τρια Πανεπιστήμιο Πατρών
87.  Γεωργία Λεοντοπούλου Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Τμήμα μηχανικών ορυκτών Πόρων Πολυτεχνείου Κρήτης
88.  Γεωργία Μπέκα Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Πανεπιστήμιο Κρήτης
89.  Γεωργία Σαρικούδη Μεταδιδακτορικός/η Ερευνητής/τρια Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
90.  Γεώργιος Μάνθος Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια Τμήμα Χημικών Μηχανικών, Πανεπιστήμιο Πατρών
91.  Γεώργιος Μαυροειδής Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια Δημοσια Ιστορία  – ΕΑΠ
92.  Γεώργιος Μπάκας Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
93.  Γεώργιος Πανταζίδης Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Department of Physics and Astronomy, Aarhus University
94.  Γιάννης Βαγγελοκώστας Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Φιλολογίας ΑΠΘ
95.  Γιάννης Γιαννούλης Μεταδιδακτορικός/η Ερευνητής/τρια ΣΗΜΜΥ ΕΜΠ
96.  Γιάννης Γονατίδης Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Πανεπιστήμιο Κρήτης
97.  Γιάννης Δημόπουλος Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ΕΜΠ
98.  Γιάννης Δηράκης Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια Maastricht university, United Nations university – MERIT
99.  Γιάννης Κανάκης Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα ΣΗΜΜΥ ΕΜΠ
100.   Γιάννης Κτενάς Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Πάντειο Πανεπιστήμιο, τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας
101.   Γιάννης Λιαγούρης Μεταδιδακτορικός/η Ερευνητής/τρια Department of Computer Science, ETH Zürich
102.   Γιάννης Νικολάου Μεταδιδακτορικός/η Ερευνητής/τρια Πανεπιστήμιο Αιγαίου
103.   Γιάννης Νίνος Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης, Πολυτεχνείο Κρήτης
104.   Γιάννης Νόρρα Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Universidad de Girona
105.   Γιάννης Παπαδάκης Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Queen Mary University of London
106.   Γιάννης Παπαϊωάννου Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα ΣΗΜΜΥ ΕΜΠ
107.   Γιάννης Τζιάλλας Μεταπτυχιακός/η Φοιτητής/τρια Musicologie – Université Paris 8
108.   Γιάννης Τσίκολης Μεταπτυχιακός/η Φοιτητής/τρια Τμήμα Πολιτικών Επιστημών, ΑΠΘ
109.   Γιάννης Χριστοδούλου Μεταδιδακτορικός/η Ερευνητής/τρια Παν/μιο Αιγαίου – Τμήμα Πολιτιστικής Τεχνολογίας & Επικοινωνίας
110.   Γιάννης-Άγγελος Τράντος Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ
111.   Γιασεμή Μοριανού Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος, Πολυτεχνείο Κρήτης
112.   Γιώργος Βελεγράκης Μεταδιδακτορικός/η Ερευνητής/τρια Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο
113.   Γιώργος Γεωργαράκης Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Πολιτικής Επιστήμης, Columbia University & Sciences Po, Paris
114.   Γιώργος Καλαμπόκας Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Πολιτική Οικονομία ΕΜΠ
115.   Γιώργος Καλογήρου Μεταπτυχιακός/η Φοιτητής/τρια Φιλολογία ΕΚΠΑ
116.   Γιώργος Κεσίσογλου Μεταδιδακτορικός/η Ερευνητής/τρια ΕΚΠΑ
117.   Γιώργος Κουκουφίκης Μεταδιδακτορικός/η Ερευνητής/τρια Χαροκοπειο
118.   Γιώργος Λ. Βλάχος Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα European University Institute
119.   Γιώργος Μαριάς Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Πολιτική Επιστήμη, ΑΠΘ
120.   Γιώργος Μήτσης Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα ΗΜΜΥ ΕΜΠ
121.   Γιώργος Παπαγκίκας Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ΕΜΠ
122.   Γιώργος Παππάς Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Ε.Κ.Π.Α Τμήμα Φυσικης
123.   Γιώργος Πάτσιος Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Hasselt University
124.   Γιώργος Πισίνας Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια Οικονομικών Επιστήμων, ΕΚΠΑ
125.   Γιώργος Σαββίδης Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Queen’s University, Ontario
126.   Γιώργος Σοϊμοίρης Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ
127.   Γιώργος Φελέκης Μεταπτυχιακός/η Φοιτητής/τρια ΕΚΠΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ
128.   Γιωργος Χρηστιδης Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια Τμημα Βιολογιας Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονικης
129.   Γιώτα Σεχίδου Μεταδιδακτορικός/η Ερευνητής/τρια ΕΚΚΕ
130.   Γκόντας Λάμπρος Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια ΙΑΚΑ – Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
131.   Γλένη Αγγελική Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια Ιατρική σχολή πανεπιστημίου Κρήτης
132.   Γουλιέλμος Ορεστίδης Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα ΕΜΠ
133.   Γούναρη Σωτηρία Ισμήνη Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
134.   Γουσέτη Φωτεινή Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας
135.   Γρηγόρης Γκουγκούσης Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια Κοινωνική και Πολιτισμική Ανθρωπολογία, Πάντειο Πανεπιστήμιο
136.   Γρηγορίου Πέτρος Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Χημείας Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
137.   Δανάη Κωτίδου Μεταπτυχιακός/η Φοιτητής/τρια Τμήμα Ψυχολογίας, ΕΚΠΑ
138.   Δανάη Ρώσσιου Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια Τμήμα Βιοχημείας Βιοτεχνολογίας Παν. Θεσσαλίας, Λαρισα
139.   Δανάη Σιδεράκου Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου
140.   Δάφνη Χασούρου Μεταπτυχιακός/η Φοιτητής/τρια Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης, ΕΚΠΑ
141.   Δέσποινα Μαγκίρη – Σκουλούδη Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα ΕΜΠ
142.   Δέσποινα Παρασκευά- Βελουδογιάννη Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης, ΕΚΠΑ
143.   Δέσποινα Τσιλίκη Μεταπτυχιακός/η Φοιτητής/τρια ΜΠΔ Πολυτεχνείο Κρήτης
144.   Δέσποινα Φαμελιάρη Μεταπτυχιακός/η Φοιτητής/τρια Τμήμα Φαρμακευτικής, ΕΚΠΑ
145.   Δημάκης Αντώνης Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Τμήμα Ψυχολογίας Πάντειο Πανεπιστήμιο
146.   Δήμητρα Αλιφιεράκη Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Βερολίνου
147.   Δήμητρα Ευθυμίου Μεταπτυχιακός/η Φοιτητής/τρια Τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας, Ιόνιο Πανεπιστήμιο
148.   Δήμητρα Κεντριφυλλη Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια Εθνικό και Καποδιστριακο πανεπιστήμιο Αθηνών
149.   Δήμητρα Σταυρομητρου Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Πάντειο Πανεπιστήμιο
150.   Δημήτρης Καλογιαννίδης Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
151.   Δημήτρης Κανάκης Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια Niel Bohr Institute, University of Copenhagen
152.   Δημήτρης Κάσσης Μεταδιδακτορικός/η Ερευνητής/τρια Μεταδιδάκτορας Φυσικής Ωκεανογραφίας, Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών
153.   Δημήτρης Κοπανάς Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
154.   Δημήτρης Κρασάκης Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια ΗΜΤΥ Πανεπιστήμιο Πατρών
155.   Δημήτρης Κυπριωτάκης Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα ΝΕΩΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΑΝ. ΚΡΗΤΗΣ
156.   Δημήτρης Μαριόλης Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Πάντειο Πανεπιστήμιο, Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας
157.   Δημήτρης Μπάρκας Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Πάντειο Πανεπιστήμιο
158.   Δημήτρης Ντούρος Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, ΕΚΠΑ
159.   Δημήτρης Οικονομόπουλος Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Universität Bonn
160.   Δημήτρης Πέττας Μεταδιδακτορικός/η Ερευνητής/τρια Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο
161.   Δημήτρης Πολυχρονιάδης Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας – Πάντειο
162.   Δημήτρης Πούλιος Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, ΕΜΠ
163.   Δημήτρης Σεραφής Μεταδιδακτορικός/η Ερευνητής/τρια Università della Svizzera italiana, Δρ. Παντειο Πανεπιστήμιο & University of Neuchatel
164.   Δημήτρης Χαλαστάνης Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
165.   Δημήτριος Γεραλής Μεταπτυχιακός/η Φοιτητής/τρια Φυσικής Πανεπιστήμιο Πατρών
166.   Δημήτριος Παναγιωτακόπουλος Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Τμήμα Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής
167.   Δημοσθένης Χούπας Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Αρχιτεκτόνων Εθνικό Μετσοβιο Πολυτεχνείο
168.   Διονύσης Χατζηδάκης Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Σχολή Μηχανικών Περιβάλλοντος Πολυτεχνείου Κρήτης
169.   Δραγωτης Θύμιος Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Διοίκησης Επιχειρήσεων Πανεπιστημίου Πατρών
170.   Δρακουλακης Χαραλαμπος Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια Ιστοριας αρχαιολογιας Πανεπιστημιο κρητης
171.   Εβίτα Δανδάλη Μεταπτυχιακός/η Φοιτητής/τρια Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Πανεπιστήμιο Κρήτης
172.   Ειρήνη Δούνα Μεταπτυχιακός/η Φοιτητής/τρια Τμήμα βιοχημείας και βιοτεχνολογίας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
173.   Ειρήνη Ηλιοπούλου Μεταδιδακτορικός/η Ερευνητής/τρια Παντειο Παν/μιο
174.   Ειρήνη Θάνου Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Τμήμα Βιολογίας, ΕΚΠΑ
175.   Ειρηνη Σφουγκατακη Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Ιατρικη Σχολη, ΕΚΠΑ
176.   Ειρήνη Τζοβάρα Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Τμήμα Ιατρικής, ΕΚΠΑ
177.   Ειρήνη-Εριφύλη Τζέκου Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
178.   Ελένη Θεοτοκάτου Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα ΕΜΠ, Σχολή Αρχιτεκτόνων
179.   Ελένη Μπάντιου Μεταπτυχιακός/η Φοιτητής/τρια Γλωσσολογίας, ΑΠΘ
180.   Ελενη Παπαποστολου Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια ΠΤΔΕ. ΕΚΠΑ
181.   Ελένη Τριανταφυλλοπούλου Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Humboldt Universitaet zu Berlin
182.   Ελένη Φουντουλάκη Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ
183.   Ελευθερία Παπαστεφανάκη Μεταδιδακτορικός/η Ερευνητής/τρια ΦΠΨ, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
184.   Έλια Αλεξίου Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Διεθνές Δίκαιο – Université Paris II
185.   Ελισάβετ Τσέκερη Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος, Πολυτεχνείο Κρήτης
186.   Έμμυ Καρίμαλη Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ΕΜΠ
187.   Ερμιόνη Τσαρνά Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια Τμημα Ιατρικης, ΕΚΠΑ
188.   Ερμόλαος Καρακλίδης Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια Πανεπιστήμιο Κρήτης, τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας
189.   Εύα Πολίτου Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Πανεπιστήμιο Τορόντο
190.   Ευαγγελια Κατσιφου Μεταπτυχιακός/η Φοιτητής/τρια The London School of Economics and Political Science
191.   Ευάγγελος Καρατζής Μεταπτυχιακός/η Φοιτητής/τρια ΠΜΣ Πολιτικής Επιστήμης & Ιστορίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο
192.   Ευάγγελος Χρήστου Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια Τμήμα Ιατρικής, ΕΚΠΑ
193.   Εύη Παπατζανή Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα ΕΜΠ
194.   Εύη Χριστοδούλου Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Τμήμα Χημείας, ΑΠΘ
195.   Ευθαλία Καβύρη Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, ΕΜΠ
196.   Ευσταθία Παλιοτζήκα Μεταπτυχιακός/η Φοιτητής/τρια Φιλολογία Α.Π.Θ.
197.   Ευτυχία Γεωργούλια Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας, Πάντειο
198.   Έφη Γαρίδη Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα ΕΚΠΑ, Τμήμα Αγγλικης Γλώσσας και Φιλολογίας
199.   Έφη Παπαπαύλου Μεταδιδακτορικός/η Ερευνητής/τρια BOKU Universität Wien
200.   Ζαμπέτα Καλογεροπουλου Μεταδιδακτορικός/η Ερευνητής/τρια Πανεπιστημιο Κρητης
201.   Ζαφειρόπουλος Χάρης Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα ΕΛΚΕΘΕ, Πανεπιστήμιο Κρήτης
202.   Ζωή Κόκκα Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
203.   Ηλέκτρα Καλαϊτζοπούλου Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Βιολογικό, πανεπιστήμιο Πατρών
204.   Ηλεκτρα Κανελλου Μεταδιδακτορικός/η Ερευνητής/τρια ΕΦΠ Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνων
205.   Ηλιανα Ατσαλακη Μεταπτυχιακός/η Φοιτητής/τρια Ι-Α Πανεπιστημιο Κρητης
206.   Ηρακλής Μπεκιάρης Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών, Πανεπιστήμιο Κρήτης
207.   Θανάσης Γαλανάκης Μεταπτυχιακός/η Φοιτητής/τρια Φιλολογία, ΕΚΠΑ
208.   Θανάσης Δημάκας Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια Πολιτικών επιστημών Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
209.   Θανασης Μπετας Μεταδιδακτορικός/η Ερευνητής/τρια Ιστοριας-Αρχαιολοφιας Παν/μιο Ιωαννινων
210.   Θάνος Ανδρίτσος Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο
211.   Θανος Ταγαρης Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα ΣΗΜΜΥ ΕΜΠ
212.   Θεμιστοκλής Λιανός Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Τμήμα Ιστοριας και Αρχαιολογιας, Πανεπιστήμιο Κρήτης
213.   Θεοδώνη Παναγιώτα Μεταδιδακτορικός/η Ερευνητής/τρια NYU
214.   Θεοδώρα Σολοβού Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Τμήμα Βιοχημείας & Βιοτεχνολογίας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
215.   Θεόδωρος Λάμπρος Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Πανεπιστήμιο Ιωαννινων
216.   Θεόδωρος Πολίτης Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, ΕΜΠ
217.   Θεοφιλάτος Δημήτρης Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Ιατρική Σχολή Πανεπιστημιο Κρητης
218.   Θωμάς Λεριάς Μεταπτυχιακός/η Φοιτητής/τρια ΕΜΠ
219.   Θωμάς Μάνθιος Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια ΠΜΣ Οικονομικής Επιστήμης ΕΚΠΑ
220.   Θωμοπούλου Μαργαρίτα Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Τμημα Βιοτεχνολογίας Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
221.   Ιάσονας Σκουλάς Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
222.   Ιλόνα Συμεωνίδου Μεταπτυχιακός/η Φοιτητής/τρια Δ.Π.Θ.
223.   Ισμήνη Γάτου Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
224.   Ισμήνη-Νικολέτα Μαθιουδάκη Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Παντειο πανεπιστημιο Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών – Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας
225.   Ιωάννα Καζάκου Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, ΕΚΠΑ
226.   Ιωάννα Μπαρτσίδη Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Université Nanterre – Paris 10
227.   Ιωάννα Μπαρτσίδη Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Υποψήφια Διδάκτορας Φιλοσοφίας, Université Nanterre Paris X
228.   Ιωάννης Μυλωνέλης Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια Θεολογίας Α.Π.Θ.
 

 

229.   Ιωάννης Χ. Δρίβας

 

 

 

Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα

 

 

Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής | Τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης

230.   Καββαδία Βασιλική Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια ΕΑΠ
231.   Καββαδία Φωτεινή Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια ΦΠΨ ΕΚΠΑ
232.   Καίτη Πάπαρη Μεταδιδακτορικός/η Ερευνητής/τρια Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, ΕΚΠΑ
233.   Καλαμπάκα Κατερίνα Μεταπτυχιακός/η Φοιτητής/τρια Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
234.   Καλέσιος Θωμάς Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Πανεπιστήμιο Κρήτης
235.   Καλλιόπη Βασιλάκη Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Πανεπιστήμιο Κρήτης
236.   Καλλιόπη Κατσικαβέλη Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, ΕΜΠ
237.   Καλτσογιάννη Αποστολία Μεταπτυχιακός/η Φοιτητής/τρια Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας Πανεπιστήμιο Κρήτης
238.   Καποκακης Αλκης Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Ιστοριας και αρχαιολογιας, Κρητη
239.   Καραγεώργη Άννα Μαρία Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
240.   Καραγιάννης Ηρακλής Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια Κοινωνική Ανθρωπολογία, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
241.   Καράλη Χρυσή Μεταπτυχιακός/η Φοιτητής/τρια Τμήμα μαθηματικό Σχολή θετικών επιστημών Απθ
242.   Καραλής Ιωάννης Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια πολιτικών επιστημών ΑΠΘ
243.   Καραμπέλη Μαρία Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια Ιατρικής ΕΚΠΑ
244.   Καρασάββας Δημητριος Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Εθνικο και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
245.   Καρλή Χριστίνα Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια Τμήμα Βιολογίας, Πανεπιστήμιο Κρήτης
246.   Κατερίνα Καρκανοραχάκη Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος, Πολυτεχνείο Κρήτης
247.   Κατερίνα Σεργίδου Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Πάντειο Πανεπιστήμιο και Universidad del pais Vasco
248.   Κατερίνα Στρατήγη Μεταπτυχιακός/η Φοιτητής/τρια Τμημα Αρχιτεκτονικης Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
249.   Κατερίνα Χριστοφοράκη Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, ΕΜΠ
250.   Κατσιγιάννης Αλέξανδρος Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας Παντείου
251.   Κατσικη Ηλέκτρα Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια Παντειο
252.   Κατσινής Δημήτριος Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Τμήμα Φυσικής, ΕΚΠΑ
253.   Καφάση Αθανασία Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Τμήμα Ιατρικής, ΕΚΠΑ
254.   Κλάρα Κύρου Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια Οικονομικών Επιστημών ΠΑΜΑΚ – Νομική ΑΠΘ
 

 

 

255.   Κλήμης Λαζαρίδης

 

 

 

Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα

 

 

 

ΣΧΟΛΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

256.   Κοντούδακης Νικόλαος Μεταδιδακτορικός/η Ερευνητής/τρια Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων – Γ. Π. Α.
257.   Κοσκολετος Σωτήρης Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Τμήμα Γεωγραφίας Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο
258.   Κοσυφολόγου Αλίκη Μεταδιδακτορικός/η Ερευνητής/τρια Διδάκτορας Πολιτικής Επιστήμης και Κοινωνιολογίας, Συμβασιούχος διδάσκουσα, Ερευνήτρια
259.   Κούλος Δημήτρης Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα ΜΠΔ, Πολυτεχνείο Κρήτης
260.   Κουτσανδρέα Νέλη Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Αρχιτεκτονικη, ΕΜΠ
261.   Κτιστάκης Μάνος Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Τμήμα Ιατρικής, Πανεπιστήμιο Κρήτης
262.   Κυριακή Κλοκίτη Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα ΕΚΠΑ
263.   Κυριακή Παυλίδου Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Freie Universität Berlin
264.   Κυριάκης Βασίλειος Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια Θεολογική- Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
265.   Κυριακίδη Σοφια Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Χημείας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
266.   Κυριάκος Διονύσιος Μποτώνης Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια ΠΜΣ Συμβουλευτικής Ψυχολογίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
267.   Κυριάκος Μελίδης Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Κοινωνιολογία, Friedrich-Schiller-Universität Jena
268.   Κυριάκος Φυτάκης Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Université Paris 1 Panthéon-Sorbonne
269.   Κωνσταντίνα Δούκα Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, ΕΜΠ
270.   Κωνσταντίνα Θεοδώρου Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, ΕΜΠ
271.   Κωνσταντίνα Κωνσταντίνου Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια Πανεπιστημιο Πατρών
272.   Κωνσταντίνα Λιάκου Ζάρδα Μεταπτυχιακός/η Φοιτητής/τρια ΤΡΑΠΕΖΙΚΉ ΛΟΓΙΣΤΙΚΉ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ-ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΑΝΕΟΙΣΤΗΜΙΟ
273.   Κωνσταντίνος Αποστολίδης Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
274.   Κωνσταντίνος Βαρελάς Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα CMAP, Ecole Polytechnique
275.   Κωνσταντίνος Δημολιός Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια Δημοσιογραφίας και Μ.Μ.Ε., Α.Π.Θ.
276.   Κωνσταντίνος Ζαφείρης Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Τμήμα Γεωγραφίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
277.   Κωνσταντίνος Κουδουνάς Μεταδιδακτορικός/η Ερευνητής/τρια University of Tours
278.   Κωνσταντίνος Λαμπράκης Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Πολιτικής Επιστήμης & Ιστορίας, Πάντειο
279.   Κωνσταντίνος Μπακογιάννης Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα ΗΜΜΥ, ΕΜΠ
280.   Κωνσταντίνος Παπαβασιλείου Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠ
 

 

 

281.   Κωνσταντίνος Παπαδάκης

 

 

 

Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα

 

 

 

Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, ΕΜΠ

282.   Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών & Φυσικών Επιστημών, Ε.Μ.Π.
283.   Κωνσταντίνος Προμπονάς Μεταπτυχιακός/η Φοιτητής/τρια ΕΚΠΑ
284.   Κωνσταντίνος Τσαμης Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Τμήμα Μαθηματικών Πανεπιστήμιο Πατρών
285.   Κωνσταντίνος Τσιούπης Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια Γλωσσική Εκπαίδευση για Μετανάστες και Πρόσφυγες του ΕΑΠ
286.   Κωνσταντίνος Φουρίκος Μεταπτυχιακός/η Φοιτητής/τρια Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ, ΕΚΠΑ
287.   Κώστας Βουρεκάς Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ΕΜΠ
288.   Κώστας Γούσης Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα University of Roehampton
289.   Κώστας Πετράκος Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Αρχιτεκτονική ΕΜΠ
290.   Κώστας Φαγογένης Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Τμήμα Κοινωνιολογίας, Πανεπιστήμιο Κρήτης
291.   Κωστής Μασούρας Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ΕΜΠ
292.   Κώτσης Αθανάσιος Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Τμήμα Ιστορίας και αρχαιολογίας. Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
293.   Λαζαρίδου Μαρία Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα ΑΠΘ
294.   Λάμπρος Φραντζεσκακης Μεταδιδακτορικός/η Ερευνητής/τρια UC Berkeley
295.   Λευτέρης Παύλου Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Τμήμα Ιατρικής, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
296.   Λεωνίδας Μαρούλης Μεταπτυχιακός/η Φοιτητής/τρια Βιολογίας, Πανεπιστήμιο Κρήτης
297.   Λιανός Παναγιώτης Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια Μεταπτυχιακό Εικαστικών Τεχνών ΑΣΚΤ
298.   Λιλιάννα Σανταβά Μεταπτυχιακός/η Φοιτητής/τρια Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, ΕΜΠ
299.   Λινάρδου Αλεξάνδρα Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Αρχιτεκτονική ΕΜΠ
300.   Λιώση Αγγελική Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
301.   Λουκάς Τριάντης Μεταδιδακτορικός/η Ερευνητής/τρια Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ΕΜΠ
302.   Λουκία Κοτρωνάκη Μεταδιδακτορικός/η Ερευνητής/τρια Πάντειο Πανεπιστήμιο, Πανεπιστήμιο Κρήτης
303.   Λουκία Τσαφούλια Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Τμημα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, ΕΜΠ
304.   Μαθιουδάκη Αγγελική Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
305.   Μαίρη Χατζηελευθερίου Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα ESPCI Paris
306.   Μακρίδη Ευδοκια Μεταπτυχιακός/η Φοιτητής/τρια Ιστορία και φιλοσοφία της επιστήμης,Σχολή Θετικών επιστημων,ΕΚΠΑ
307.   Μαλλιάρης Μαργαρίτης Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια Τμήμα Φιλοσοφίας FU Berlin
308.   Μανάβη Στέλλα-Ευτυχία Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Τμήμα Χημικών Μηχανικών, Πανεπιστήμιο Πατρών
309.   Μάνθος Σαριδάκης Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα ΔΠΘ
310.   Μανούκας Δημήτρης Μεταπτυχιακός/η Φοιτητής/τρια Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού, Πάντειο
311.   Μανουρα Μαρια-Ελενη Μεταπτυχιακός/η Φοιτητής/τρια Πανεπιστήμιο Κρητης
312.   Μανώλης Πλουμίδης Μεταδιδακτορικός/η Ερευνητής/τρια Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας
313.   Μανωλούκου Εμμανουέλα Μεταπτυχιακός/η Φοιτητής/τρια Φυσικης ΕΚΠΑ
314.   Μαργαριτα Βιτοροπουλου Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Ημμυ εμπ
315.   Μαργαρίτη Ελπίδα Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια Οικονομικό ΕΚΠΑ
316.   Μάρθα Βασίλη Μεταπτυχιακός/η Φοιτητής/τρια Ιστορικό Αρχαιολογικό Πανεπιστήμιο Κρήτης
317.   Μαρία Αλεμπάκη Μεταδιδακτορικός/η Ερευνητής/τρια Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας & Ανάπτυξης – Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
318.   Μαρία Βελαώρα Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
319.   Μαρία Κακογιάννου Μεταπτυχιακός/η Φοιτητής/τρια Τμήμα Πληροφορικής/ Πανεπιστήμιο Πειραιά
320.   Μαρία Καρδουλάκη Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια Τμήμα Κοινωνιολογίας , Πανεπιστήμιο Κρήτης
321.   Μαρία Κουκουριτάκη Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια Βιολογικών εφαρμογών και τεχνολογιών Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
322.   Μαρία Μαργώση Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, ΕΚΠΑ
323.   Μαρία Μίχου Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα ΕΜΠ, Σχολή Αρχιτεκτόνων
324.   Μαρία Μπάστα Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Τμήμα Φιλολογίας, Πανεπιστήμιο Πατρών
325.   Μαρία Νεφέλη Γιαννάκη Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης, Πάντειο Πανεπιστήμιο
326.   Μαρία Παπαδοπούλου Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια Εθνικο και Καποδιστριακο Πανεπιστημιο Αθηνων Τμημα Δημοτικης εκπαιδευσης
327.   Μαρία Σακελλαρίου Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Α.Π.Θ.
328.   Μαρία Τζελάτη Μεταπτυχιακός/η Φοιτητής/τρια Κοινωνιολογία, πανεπιστημιο Κρήτης
329.   Μαρία Χατζηνικολάου Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα ΑΠΘ
330.   Μαρία Χατζοπούλου Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Αρχιτεκτονική ΕΜΠ
331.   Μαριάνθη Γαλάτεια Νικολούλια Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια University of Leiden
332.   Μαριάνθη-Ελένη Διαμαντοπούλου Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Τμήμα Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ
333.   Μαριάννα Σκιπητάρη Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Τμήμα Βιολογίας, Πανεπιστήμιο Πατρών
334.   Μαριλένα Γάτσιου Μεταπτυχιακός/η Φοιτητής/τρια Aarhus University
335.   Μαριλένα Καρρά Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα υποψήφια διδάκτορας Παντείου Πανεπιστημίου και Université Toulouse 2 – Jean Jaurès
336.   Μαριλένα Μαντέλα Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Τμ. Φυσικής ΕΚΠΑ
337.   Μαρίνα Μπουρτούλη Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία – Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
338.   Μαρίνα Χριστοδούλου Μεταπτυχιακός/η Φοιτητής/τρια Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Πολυτεχνείο Κρήτης
339.   Μαριος Αυγερης Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα ΕΜΠ
340.   Μαρκάτης Ελευθέριος Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Τμήμα Ιατρικής
341.   Ματίνα Ρούσσου Μεταπτυχιακός/η Φοιτητής/τρια Τμήμα Βιολογίας ΕΚΠΑ
342.   Ματίνα Ρούσσου Μεταπτυχιακός/η Φοιτητής/τρια Uppsala university, Sweden
343.   Μαχαίρας Ευθύμιος Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Πανεπιστήμιο Κρήτης Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας
344.   Μάχη Μαρουδα Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Ιόνιο Πανεπιστημιο
345.   Μελίνα Αικατερίνη Καλφαντή Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
346.   Μελίνα Πατσώνη Μεταπτυχιακός/η Φοιτητής/τρια TU Dresden
347.   Μέντε Μελπομένη Σοφία Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια Βιολογία Πανεπιστήμιου Κρήτης
348.   Μερμίγκης Παναγιώτης Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Χημικών Μηχανικών Πανεπιστημίου Πατρών
349.   Μερόπη Μαρή Μεταδιδακτορικός/η Ερευνητής/τρια Πανεπιστήμιο Κρήτης
350.   Μηλιορδος Δημητριος Ευαγγελος Μεταδιδακτορικός/η Ερευνητής/τρια Γεωπονικο Πανεπιστημιο Αθηνων
351.   Μηλιώνη Δήμητρα Μεταδιδακτορικός/η Ερευνητής/τρια ΙΜΒΒ, ΙΤΕ
352.   Μιχαήλ Χριστοδούλου Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Ehess, Paris
353.   Μιχαηλίδου Σοφία Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Ιατρική, ΕΚΠΑ
354.   Μιχάλης Σάμαρης Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Τμήμα Διοίκησης Επιστήμης και Τεχνολογίας, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
355.   Μιχάλης Ταστσόγλου Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ, ΕΚΠΑ
356.   Μοίρας Λεωνίδας Μεταδιδακτορικός/η Ερευνητής/τρια Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών
357.   Μουγιακάκος Σταύρος Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Paris-Saclay, IPhT
358.   Μουράτ Ισσί Μεταδιδακτορικός/η Ερευνητής/τρια Πανεπιστήμιο Κρήτης
359.   Μπάλλιος Δημήτρης Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια ΙΦΕ – ΕΚΠΑ
360.   Μπάλτσου Γεωργία Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Πληροφορική ΑΠΘ
 

 

361.   Μπάρτζος Βαγγέλης

 

 

Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα

 

 

Τμήμα Πληροφορικής ΕΚΠΑ

362.   Μυρσίνη Μαυραντώνη Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια ΑΠΘ
363.   Μυρτώ Σμυρίλιου – Ζέρβα Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια Βιολογικό Πάτρας
364.   Μυρτώ Στενού Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Αρχιτεκτονική, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
365.   Μυρτώ Τουργελη Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια Πανεπιστημιο Αιγαιου
366.   Μυρτώ Τσικνιά Μεταδιδακτορικός/η Ερευνητής/τρια ΓΠΑ
367.   Μυρτώ Χαβιαρά Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Πάντειο Κοινωνική Ανθρωπολογία
368.   Ναντινα Βγοντζα Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα New York University
369.   Ναρινα Σουβατζιδου Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Σχολη Αρχιτεκτονων ΕΜΠ
370.   Ναταλία Νάτσικα Μεταδιδακτορικός/η Ερευνητής/τρια Πανεπιστήμιο του Γκέτεμποργκ
371.   Νίκη Βαχαβιώλου-Καπράνου Μεταπτυχιακός/η Φοιτητής/τρια Τμήμα Φαρμακευτικής, ΕΚΠΑ
372.   Νικόλαος Βρύζας Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα ΑΠΘ
373.   Νικόλαος Γεώργιος Συκάς Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα University of Manchester Metropolitan
374.   Νικόλαος Κάνιστρας Μεταπτυχιακός/η Φοιτητής/τρια Τμήμα Επιστήμης των Υλικών Πανεπιστήμιο Πατρών
375.   Νικόλαος Μάσιος Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Βιέννης
376.   Νίκος Βασιλόπουλος Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο
377.   Νίκος Δημητρίογλου Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Σχολή Χημικών Μηχανικών, ΕΜΠ
378.   Νίκος Ισμυρνίογλου Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, ΕΚΠΑ
379.   Νίκος Καλογερής Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια ΕΚΠΑ, Οικονομικών Επιστημών
380.   Νικος Καστρινακης Μεταπτυχιακός/η Φοιτητής/τρια Συγχρονης ιστοριας.τμημα ιστοριας και αρχαιολογιας.πανεπιστημιο κρητης
381.   Νίκος Κατσουλάκος Μεταδιδακτορικός/η Ερευνητής/τρια Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο – Μετσόβιο Κέντρο Διεπιστημονικής Έρευνας
382.   Νίκος Λεωνιδάκης Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Ιστορίας-Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης
383.   Νίκος Μαντέλας Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, ΕΚΠΑ
384.   Νίκος Μελίστας Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Ιστορίας & Αρχαιολογίας, Παν. Κρήτης
385.   Νικος Παλληκαρακης Μεταδιδακτορικός/η Ερευνητής/τρια ΕΜΠ
386.   Νίκος Ποντης Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια ΕΚΠΑ
387.   Νίκος Σανταβάς Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα ΔΠΘ
388.   Ντανα Παπαχρηστου Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Ιονιο Πανεπιστημιο & Paris 8 Vincennes St. Denis
389.   Ξένια Διδυμιώτη-Βεντούρη Μεταπτυχιακός/η Φοιτητής/τρια Τμήμα Φαρμακευτικής, ΕΚΠΑ
390.   Ξενιά Μαρία Ιωάννα Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα ΕΤΔΑ, ΓΠΑ
391.   Ξένια Παπαδέα Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Τμήμα Βιολογίας, Πανεπιστήμιο Πατρών
392.   Οδυσσέας Πιπεραγκας Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών, πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
393.   Όλγα Λαφαζάνη Μεταδιδακτορικός/η Ερευνητής/τρια Τμήμα Γεωγραφίας, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο
394.   Όλγα Μούτσιανου Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Τμήμα Ανθρωπιστικών Σπουδών Ε.Α.Π
395.   Όλγα Τσάρνα Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια ΠΜΣ Τοξικολογίας τμήμα βιοχημείας και βιοτεχνολογίας  πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
396.   Ολύβια Τζιουβάρα Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Τμήμα Ιατρικής, ΕΚΠΑ
397.   Ορέστης Διδυμιώτης Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης, ΕΚΠΑ
398.   Ορέστης Λάγκας Νικολός Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
399.   Ορφέας Α. Ξανθούλης Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Πολιτισμική Τεχνολογία και Επικοινωνία/ Πανεπιστήμιο Αιγαίου
400.   Ορφέας Πρωτοψάλτης Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, ΕΚΠΑ
401.   Παΐδα Μελπομένη Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια Ιατρική Α.Π.Θ
402.   Παναγιώτα Στάππα Μεταπτυχιακός/η Φοιτητής/τρια Τμήμα Βιολογίας Πανεπιστήμιο Πατρών
403.   Παναγιωτακοπούλου Ελένη Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια ΕΚΠΑ ΘΠΑΕΕ
404.   Παναγιώτης Δεβελέκος Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια ΕΚΠΑ Νομική
405.

 

406.   Παναγιώτης Διδάχος

 

 

Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα

 

 

Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας Πάντειο Πανεπιστήμιο

407.   Παναγιώτης Κοροντζής Μεταπτυχιακός/η Φοιτητής/τρια Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας Πάντειο Πανεπιστήμιο
408.   Παναγιώτης Μπέλλος Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα ΕΚΠΑ, Τμήμα φυσικής
409.   Παναγιώτης Τουμάσης Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα ΗΜΜΥ ΕΜΠ
410.   Παναγιωτοπούλου Σταυρούλα Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής, Πανεπιστήμιο Πατρών
411.   Πάνος Τίγκας Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
412.   Πάνος Χαραλαμπόπουλος Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια University of Copenhagen, Niels Bohr Institute
413.   Παντελής Προμπονάς Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Τμήμα ΙΑΚΑ, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
414.   Παπαδήμας Λάμπρος Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα ΠΤΔΕ – Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
415.   Παπαδοπούλου Ειρήνη Μεταδιδακτορικός/η Ερευνητής/τρια ΑΠΘ
416.   Παπαμάρκου Φένια Μεταπτυχιακός/η Φοιτητής/τρια Επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού- Πάντειο Πανεπιστήμειο
417.   Παπαναστασίου Θεοδώρα Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Université Grenoble Alpes
418.   Παρασκευάς Γιαννείος Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Τμήμα Φυσικής – Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
419.   Παρασκευή Τασσοπούλου Μεταπτυχιακός/η Φοιτητής/τρια Charité – Universitätsmedizin Berlin
420.   Παρασκευη Τζουμερκα Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια Clinical psychology Εast London
421.   Παρασκευή Τσιολάκη Μεταδιδακτορικός/η Ερευνητής/τρια Dept Biochemistry & Biophysics, UCSF
422.   Πασσαλίδης Στέλιος Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Sorbonne Université
423.   Παύλος Κρανάς Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Universidad Politecnica de Madrid, ΗΜΜΥ ΕΜΠ
424.   Παύλος Μούλιος Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Πάντειο Πανεπιστήμιο
425.   Πένη Γαλάνη Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Τμήμα Ιατρικής, ΕΚΠΑ
426.   Πέτρος Καστρινάκης Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Πανεπιστήμιο Κρήτης
427.   Πλωμαριτη Χριστινα Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Ιατρικη ΑΠΘ
428.   Πολυξένη Συμεωνίδου Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας-Δημοκρίτειο Παν/μιο
429.   Πολυχρόνης Καράμπελας Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια Πολιτικών Επιστημών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
430.   Πριόβολου Αναστασία Μεταπτυχιακός/η Φοιτητής/τρια Αξιοποίηση φυσικών πορων
431.   Πρωτοψάλτη Παναγιώτα Μεταπτυχιακός/η Φοιτητής/τρια Ιστορίας, Ιόνιο
432.   Ράπτης Παναγιώτης Μεταδιδακτορικός/η Ερευνητής/τρια Ινστιτούτο Ερευνών Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης , Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
433.   Ραφαέλα Πάνου Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας, Πάντειο
434.   Ρεμπούτσικα Εύη Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών- Παν. Πειραιώς
435.   Ρόζα Μπαρότση Μεταδιδακτορικός/η Ερευνητής/τρια Ιταλικό Ίδρυμα Ερευνών
436.   Ρώτας Ρένος Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια ΕΜΠ
437.   Σαλώμη Χατζηβασιλείου Μεταδιδακτορικός/η Ερευνητής/τρια Αρχιτεκτονική Σχολή ΕΜΠ
438.   Σανταβά Λιλιάννα Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια ΕΜΠ
439.   Σανταβάς Νικόλαος Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης ΔΠΘ
440.   Σέργιος Στριγκλόγιαννης Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Σχολή Αρχ.Μηχ. Ε.Μ.Π
441.   Σιδέρης Δημήτρης Μεταπτυχιακός/η Φοιτητής/τρια Πληροφορικής ΕΚΠΑ
442.   Σιματη Ανδριανή Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Κοινωνική Ανθρωπολογία και Ιστορία
443.   Σιμάτου Αθηνά Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Πάντειο Πανεπιστήμιο, Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού
444.   Σοφία Γρηγοριάδου Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Κοινωνική Ανθρωπολογία, Πάντειο Πανεπιστήμιο
445.   Σοφία Μαμαλη Μεταπτυχιακός/η Φοιτητής/τρια ΠΤΔΕ ΕΚΠΑ
446.   Σοφία Τσάδαρη Μεταδιδακτορικός/η Ερευνητής/τρια Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ΕΜΠ
447.   Σοφία Τσιώλη Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, ΕΚΠΑ
448.   Σοφία Τσουρινάκη Μεταπτυχιακός/η Φοιτητής/τρια Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ, ΕΚΠΑ
449.   Σπαθαρακης Δημητριος Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Ηλεκτρολογων Μηχανικων και Μηχανικων Υπολογιστων , ΕΜΠ
450.   Σπυριδούλα Κοντογιάννη Μεταπτυχιακός/η Φοιτητής/τρια Κοινωνιολογία, Πανεπιστήμιο Κρήτης
451.   Σπυριδων Χαυλης Μεταδιδακτορικός/η Ερευνητής/τρια Institute of Computer Science – FORTH
452.   Σπύρος Δρίτσας Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Ιατρικη Σχολή ΕΚΠΑ
453.   Στάθης Αβραμιώτης Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια Αγρονόμων & Τοπογράφων Μηχανικών, Ε.Μ.Π.
454.   Στάθης Κοντός Μεταπτυχιακός/η Φοιτητής/τρια ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΠΑΝΤΕΙΟ
455.   Στάθης Λαγός Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
456.   Σταμάτης Τσούμαρης Μεταπτυχιακός/η Φοιτητής/τρια Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
457.   Σταματοπούλου Έλενα Μεταδιδακτορικός/η Ερευνητής/τρια Θεάτρου ΑΠΘ
458.   Σταυρόπουλος Ευαγγελος Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια Πανεπιστήμιο Αθηνών
459.   Σταύρος Πλυμάκης Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Πανεπιστήμιο Κρήτης
460.   Σταυρούλα Βασιλοπούλου Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας – ΕΚΠΑ
461.   Σταυρούλα Διαμαντή Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών Πανεπιστήμιο Κρήτης
 

 

462.   Στέλλα Μπάμπη

 

 

Μεταπτυχιακός/η Φοιτητής/τρια

 

 

Οδοντιατρική Σχολή, ΕΚΠΑ

463.   Στέφανος Βλάχος Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Τμήμα Ιατρικής, ΕΚΠΑ
464.   Στέφανος Γιαρέμης Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Τμήμα Φυσικής, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
465.   Στέφανος Ιωαννίδης Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Ιστορίας Αρχαιολογίας ΕΚΠΑ
466.   Στέφανος Ρέγκας Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Πολιτικών Επιστημών, Αριστοτέλειο
467.   Στυλιανός Κανελλόπουλος Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια TU Delft
468.   Συραγώ Σπανού Μεταπτυχιακός/η Φοιτητής/τρια Τμ. Βιολογιας, Παν. Κρήτης
469.   Σωτήριος Παπαδόπουλος Μεταπτυχιακός/η Φοιτητής/τρια Τμήμα Ιατρικής, Πανεπιστήμιο Κρήτης
470.   Τατίδου Σοφία Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Τμήμα Πολιτικών Επιστημών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
471.   Τιμόκλεια Ψαλλιδάκη Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, ΕΜΠ
472.   Τομάρας Ανάργυρος Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια Τμήμα Βιολογίας, Πανεπιστήμιο Πατρών
473.   Τριβήλου Χρυσούλα Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Αρχιτεκτονων ΕΜΠ
474.   Φαίδων Μουδόπουλος Αθανασίου Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ
475.   Φανή Τσιτούρα Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια Τμήμα Βιολογίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ)
476.   Φάνης Ζαχαράτος Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα ΔΕΑΠΤ – ΠΑΝ. ΠΑΤΡΩΝ
477.   Φιλύρα Βλαστού Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Ε.Μ.Π.
478.   Φούφας Νίκος Μεταδιδακτορικός/η Ερευνητής/τρια Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας
479.   Φώτης Κανταρτζής Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστοριας – Πάντειο Πανεπιστήμιο
480.   Φώτιος Αναγνωστόπουλος Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Φυσικής
481.   Χαρά Καραγιαννάκη-Μιχάλογλου Μεταπτυχιακός/η Φοιτητής/τρια Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο
482.   Χαρά Κούκη Μεταδιδακτορικός/η Ερευνητής/τρια Ελληνικό ανοικτό πανεπιστήμιο
483.   Χαρά Τρυπάκη Μεταπτυχιακός/η Φοιτητής/τρια Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο
484.   Χαρά Χαρσού Μεταδιδακτορικός/η Ερευνητής/τρια Πανεπιστήμιο του Όσλο
485.   Χαράλαμπος Ζάχαρης Μεταπτυχιακός/η Φοιτητής/τρια ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
486.   Χαρούλα Βλάτα Μεταδιδακτορικός/η Ερευνητής/τρια ΙΤΕ ΙΜΒΒ
487.   Χρήστος Αβραμίδης Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο
488.   Χρήστος Ανδριανόπουλος Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Centre de recherches historiques
489.   Χρήστος Γεώργιος Κρητικός Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ΕΜΠ
490.   Χρήστος Μάλλιος Μεταπτυχιακός/η Φοιτητής/τρια Μηχανολόγων Μηχανικών και Αεροναυπηγών Πανεπιστημίου Πατρών
491.   Χρήστος Σταυρακάκης Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα ΕΜΠ
492.   Χρήστος Τσάμης Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Φιλολογία Πατρών
493.   Χρήστος Χρυσανθόπουλος Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Τμήμα Τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών, Πανεπιστήμιο Πατρών
494.   Χριστινα Βασιλοπουλου Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Σχολη Αρχιτεκτονων Μηχανικων, ΕΜΠ
495.   Χριστίνα Μπότσου Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
496.   Χριστίνα Ραφτοπούλου Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, ΕΜΠ
497.   Χριστοδουλόπουλος Ζάχος Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα ΣΕΜΦΕ, ΕΜΠ
498.   Χρίστος Τουλιάτος Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Πανεπιστημιου Πατρων
499.   Χρύσα Ζουμάκη Μεταπτυχιακός/η Φοιτητής/τρια Ιστορίας και αρχαιολογιας , Πανεπιστήμιο Κρήτης
500.   Alex Mirtchev Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών Πανεπιστημίου Πατρών
501.            Marianna Kontos Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Τμήμα Αρχιτεκτονικής, Université Paris Nanterre
502.        Ihab Shabana Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου – Τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Διεθνών σχέσεων
503.            Giovanni Villanti Υποψήφιος/α Διδάκτορας/ισσα Ιστορίας και αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ
Θεματικές: 

Δημοσιεύθηκε στις 22 July 2019 | 8:51 pm


Επίθεση σε ελεγκτές του ΠΕΚΑ Κεντρικής Μακεδονίας από εργοδότη στη Χαλκιδική

Επίθεση δέχτηκαν το Σάββατο ελεγκτές του Περιφερειακού Ελεγκτικού Κέντρου Ασφάλισης Κεντρικής Μακεδονίας (υπηρεσία ελέγχου επιχειρήσεων του ΕΦΚΑ) από εργοδότη-ιδιοκτήτη σιδερωτήριου πλυντηρίου λευκών ειδών στην Καλάνδρα Χαλκιδικής. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες το βίαιο περιστατικό σημειώθηκε στον βιοτεχνικό χώρο του σιδερωτήριου-πλυντηρίου λευκών ειδών όταν συνεργείο ελεγκτών του Π.Ε.Κ.Α Κεντρικής Μακεδονίας αποτελούμενο από τρία άτομα πραγματοποιούσε έλεγχο καταγραφής των εργαζόμενων και ασφάλισής τους. Το συνεργείο κατέγραψε δύο ανασφάλιστους εργαζόμενους ενώ κατά τη διάρκεια του ελέγχου διέφυγαν δύο εργαζόμενοι χωρίς να καταγραφούν. Όταν οι ελεγκτές ζήτησαν να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι και ενημέρωσαν για την ευνοϊκή ρύθμιση του νόμου που προβλέπει μείωση του προστίμου σε περίπτωση πρόσληψης με πλήρη απασχόληση, ο εργοδότης επιτέθηκε στους τρεις ελεγκτές ρίχνοντας τους δύο από ύψος 1,5 μέτρου με αποτέλεσμα να προκληθούν σωματικές βλάβες και πανικός.

Το συνεργείο του ΕΦΚΑ κάλεσε την αστυνομία και προσπάθησε να διαφύγει την ίδια στιγμή που ο εργοδότης ζητούσε «να του φέρουν μια καραμπίνα».

Οι τρεις ελεγκτές επισκέφθηκαν το Κέντρο Υγείας της περιοχής και στη συνέχεια κατέθεσαν μηνύσεις στην αστυνομία εναντίον του εργοδότη για σωματική βλάβη. Μήνυση έχει καταθέσει και η υπηρεσία του ΠΕΚΑ για παρεμπόδιση ελέγχου σύμφωνα με τον νόμο 4611/19.

Δεν πρόκειται για μεμονωμένο κρούσμα καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, και άλλα παρόμοια περιστατικά βίαιης συμπεριφοράς εργοδοτών απέναντι σε ελεγκτές του ΠΕΚΑ έχουν καταγραφεί κατά το διάστημα λειτουργίας του νέου ελεγκτικού σώματος.

Να σημειωθεί ότι το νέο ελεγκτικό κέντρο του ΕΦΚΑ λειτουργεί εδώ και ένα χρόνο στην Κεντρική Μακεδονία με σκοπό την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής, της αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας καθώς και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Σταυρούλα Πουλημένη

Πηγή: Στο Κόκκινο 

Θεματικές: 

Δημοσιεύθηκε στις 22 July 2019 | 5:53 pm


Η καύση αποβλήτων προ των πυλών της Θεσσαλονίκης

Με συνοπτικές διαδικασίες και μέσα στο καλοκαίρι περνάει τη Δευτέρα 22/7 απο την Επιτροπή Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας η γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ), για την κατασκευή Μονάδας Επεξεργασίας Αποβλήτων (ΜΕΑ) και Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων (ΜΕΒΑ), του Ανατολικού Τομέα ΠΕ Θεσ/νίκης.

Η μονάδα θα κατασκευαστεί στην περιοχή του Δήμου Θέρμης, κοντά στον Αγ. Αντώνιο  και θα δέχεται 150.000 τν απορρίμματα. Αυτά θα αποτελούν το 36% των απορριμμάτων της ΠΕ Θεσ/νίκης και το σύνολο της ΠΕ Χαλκιδικής.

Ως προϋπόθεση για την λειτουργία της μονάδας θεωρείται η εφαρμογή απο τους Δήμους της ανακύκλωσης με διαλογή στην πηγή, όπως και η χωριστή συλλογή βιοαπόβλητων, σε ποσοστό 50%. Αυτό το ποσοστό δεν είναι τυχαίο αφού η Ε.Ε. αρνείται την χρηματοδότηση μονάδων επεξεργασίας σύμμεικτων.

Η συγκεκριμένη ΜΠΕ αποδέχεται ότι βασικό προϊόν της ΜΕΑ θα είναι το απορριμματογενές καύσιμο (περίπου 30000-40000 τν ετησίως), για το οποίο μάλιστα όπως λέγεται στην ΜΠΕ έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απορρόφησή του οι τσιμεντοβιομηχανίες ΤΙΤΑΝ και ΧΑΛΥΨ.

Ερώτημα αποτελεί πώς θεωρείται δεδομένο οτι οι Δήμοι θα επιτύχουν 50% ποσοστό ανακύκλωσης, όταν σήμερα δεν ξεπερνούν το 10% και ακόμη περισσότερο δεν σχεδιάζουν τίποτα σ' αυτή την κατεύθυνση;  Δεδομένου ότι ακόμη και στο Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης (ΠΕΣΔΑ) η καύση θεωρείται μία απο τις τελευταίες επιλογές (αφού έχουν εφαρμοσθεί τα προηγούμενα στάδια, ανακύκλωση, επανάχρηση κλπ), πως λοιπόν ξαφνικά περνάει σε πρώτο πλάνο; Επιπλέον δεν εξηγείται πως θα χρηματοδοτηθεί η κατασκευή της ΜΕΑ, ποιο θα είναι δηλαδή το καθεστώς λειτουργίας της. Είναι όμως, γνωστό απο την ΜΕΑ Σερρών και Δυτ. Μακεδονίας ότι το μοντέλο που επικρατεί είναι τα ΣΔΙΤ και η λειτουργία με ιδιώτη για 25 χρόνια, με εξασφαλισμένα κέρδη απο τα ανταποδοτικά των Δήμων, τα οποία συνήθως παίρνουν την ανιούσα. Σύμφωνα με τις παρατηρήσεις της αρμόδιας υπηρεσίας επί της ΜΠΕ, η περιοχή της ΜΕΑ καταλαμβάνει έκταση 102 στρεμμάτων, εκ των οποίων τα 30 στρέμματα αφορούν σε εν γένει δασικές εκτάσεις, σύμφωνα με τον μερικώς κυρωμένο δασικό χάρτη. 

Να σημειωθεί πως δεν γίνεται καμιά αναφορά για τις επιπτώσεις στο περιβάλλον και στην δημόσια υγεία απο τους ρύπους που εκλύονται στην ατμόσφαιρα κατά την καύση στις τσιμεντοβιομηχανίες, όταν οι πολίτες του Βόλου και οι αντιστάσεις που έχουν αναπτυχθεί εκεί ενάντια στην καύση απορριμμάτων απο την ΑΓΕΤ, αποδεικνύουν με μελέτες οτι έχουν αυξηθεί τα ποσοστά θνησιμότητας εξαιτίας αυτού του γεγονότος.  

Τελικά, γιατί μέσα στο καλοκαίρι χωρίς να φαίνεται οτι έγινε οποιαδήποτε διαβούλευση ή ακόμα και ενημέρωση των εμπλεκόμενων φορέων (Δήμοι κλπ), βιάζεται η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να κλείσει ενα τόσο σημαντικό θέμα;
 
      

Δημοσιεύθηκε στις 21 July 2019 | 8:54 pm


Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Καραγεώργος

Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός Βαγγέλης Καραγεώργος. Υπηρέτησε τη δημοσιογραφία από τις σελίδες της «Ελευθεροτυπίας» και της «Εφημερίδας των Συντακτών», ενώ ήταν και ραδιοφωνικός παραγωγός στον 105,5 Στο Κόκκινο από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του το 2006.

Γεννημένος το 1966, μεγαλωμένος στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, πρωτοστάτησε στους φοιτητικούς και κοινωνικούς αγώνες της δεκαετίας του '80 και του '90 μέσα από τις γραμμές οργανώσεων της Επαναστατικής Αριστεράς, είχε μακρά πορεία στον χώρο της Αριστεράς ενώ διετέλεσε και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Το alterthess εκφράζει τα συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους φίλους και τους οικείους του.

 

 

Θεματικές: 

Δημοσιεύθηκε στις 21 July 2019 | 7:42 pm


Σέρρες: Νεκρός εργάτης στο ΧΥΤΑ Παλαιοκάστρου

Tραγικό θάνατο βρήκε την Παρασκευή 48χρονος στον ΧΥΤΑ Παλαιοκάστρου Σερρών. Ο άτυχος άντρας έπεσε από ύψος πέντε μέτρων, την ώρα που καθάριζε μηχάνημα μεταφοράς απορριμμάτων.

Στο σημείο μετέβη και κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 7 πυροσβέστες και 2 οχήματα για τον απεγκλωβισμό του.

Προανάκριση για το δυστύχημα διεξάγει το Αστυνομικό Τμήμα Σερρών.

Θεματικές: 

Δημοσιεύθηκε στις 21 July 2019 | 1:51 pm


Αστυνομική επίθεση καταγγέλλει η Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν

Αναίτια επίθεση και καταστολή της παράστασης διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στην πρεσβεία της Γερμανίαςστην Αθήνα κατήγγειλε στις 20 Ιουλίου η Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν.

Η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε ως ένδειξη αλληλεγγύης στον Erdal Gokoglu που καταδικάστηκε σε φυλάκιση 5 ετών στην Γερμανία ενώ όπως καταγγέλεται από την αστυνομική επίθεση τραυματίστηκαν διαδηλωτές και προσήχθησαν έξι άτομα.

Σε φωτογραφίες που δημοσίευσε η Επιτροπή φαίνονται τα τραύματα των διαδηλωτών

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Επιτροπής Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν

«Σήμερα στις 6 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά από την πρεσβεία της Γερμανίας  για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στον Erdal Gokoglu που καταδικάστηκε σε φυλάκιση 5 ετών για τις νόμιμες δράσεις του στην Γερμανία. Η αστυνομία επιτέθηκε στην συγκέντρωση.  Έχουν τραυματιστεί μερικοί από αυτούς κατά την επίθεση της αστυνομίας. 6 άτομα προσάχθηκαν σε μια νόμιμη συγκέντρωση και αύριο το πρωί θα μεταφερθούν στην Εισαγγελία. 
Η πράξη αυτή είναι κατά των δημοκρατικών δικαιωμάτων, της νέας κυβέρνησης ΝΔ. 
Απαιτούμε να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι.
Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν»

Δημοσιεύθηκε στις 21 July 2019 | 12:30 pm


Έρευνες για τον εντοπισμό λέμβου με μετανάστες κοντά στην Πύλο

Έρευνες για τον εντοπισμό λέμβου στην οποία επιβαίνουν αρκετοί μετανάστες γίνονται αυτή την ώρα από τις λιμενικές αρχές στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Πύλου.

Σύμφωνα με το Λιμενικό επιβαίνων στη λέμβο τηλεφώνησε στη διεθνή γραμμή βοήθεια 112 και ζήτησε συνδρομή. Άμεσα ξεκίνησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του σκάφους από δυο πλωτά περιπολικά του Λιμενικού Σώματος, ένα ναυαγοσωστικό και 3 παραπλέοντα πλοία, ενώ πρόκειται να απογειωθεί και ελικόπτερο της Frontex.

Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή είναι καλές, ενώ οι άνεμοι που πνέουν είναι βορειοδυτικοί εντάσεως 4 Μποφόρ.

Πηγή: efsyn.gr

Θεματικές: 

Δημοσιεύθηκε στις 20 July 2019 | 2:15 pm


Το παρελθόν σαν ξένη χώρα. Του Χρήστου Λάσκου

Marc van de Mieroop, Ιστορία της αρχαίας Εγγύς Ανατολής [περ. 3000-323 π.Χ.], εκδόσεις Πατάκη, σελ. 532, μετάφραση: Κωνσταντίνος Κοπανιάς

Η τρίτη αμερικανική έκδοση του βιβλίου του φαν ντε Μίροοπ, από την οποία πραγματοποιήθηκε η ελληνική μετάφραση, παρουσιάστηκε το 2016. Αποτελεί, λοιπόν, μια εξαιρετικά ενημερωμένη πάνω στο θέμα της έκδοση. Και για να παίξουμε λίγο με τον κλισέ τίτλο της παρουσίασής μου, μπορούμε να πούμε πως η μακρινή ιστορία της Εγγύς Ανατολής καταγράφει ένα παρελθόν, που, ενώ, όπως όλα, είναι μια ξένη χώρα, το συγκεκριμένο είναι η λιγότερο ξένη. Η Εγγύς Ανατολή, με κέντρο τη Μεσοποταμία, είναι η περιοχή του κόσμου που μας προσφέρει τις περισσότερες δυνατότητες για «επίσκεψη». Είναι η περιοχή από την οποία έχουμε τις πρώτες γραπτές πηγές -πολυάριθμες, μάλιστα, και ποικίλες- και, από αυτήν την άποψη, σε αυτήν μας δίνεται η πρώτη δυνατότητα να μιλήσουμε για Ιστορία.

Από την άλλη, για τον ίδιο περίπου λόγο, το γεγονός, δηλαδή, πως πρόκειται για την πιο μακρινή μας στο χρόνο ιστορία, το «μυστήριο» μας κατακλύζει από παντού. Δεν είναι μόνο τα ονόματα -Σαργών, Νάραμ Σιν, Χαμουραμπί, Καντασμάν Ενλίλ, Ναβουκαδνεζάρ, Σουπιλιουλιούμα, Μουρσίλις, Ταρσάτα, Ασουρμπαλίτ, Τουκούλτι Νινούρτα- ή και των γυναικών -Εάννα, Σάσα, Χατσεπσούτ ή Νεφερτίτι- που μοιάζουν απόκοσμα ή οι τόποι και τα γεγονότα που συνδέονται μαζί τους -και για τα οποία, παραδόξως, πολλές φορές, ξέρουμε πολύ περισσότερα από ό,τι θα υποθέταμε. Είναι και οι καταπληκτικές μυθ-ιστορίες, όπως αυτή του Κατακλυσμού, η οποία, μέσω του Έπους του Γκιλγκαμές, που λέγονταν ήδη εδώ και 5000 χρόνια και καταγράφτηκε περισσότερο από 4000 χρόνια πριν από την εποχή μας -χίλια πεντακόσια χρόνια πριν από την Παλαιά Διαθήκη ή τα Ομηρικά Έπη.

Η ανάγνωση του βιβλίου συντηρεί αυτήν τη μυστηριακή ατμόσφαιρα σε όλη την έκτασή του, παρόλο που πρόκειται για μια πολύ απαιτητική επισκόπηση μεγάλου χρονικά εύρους και παρόλο που μεθοδολογικά βάζει σε πρώτο πλάνο ερωτήματα από τον χώρο της πολιτικής οικονομίας, της κοινωνιολογίας και της πολιτικής επιστήμης. Ο φαν ντε Μίροοπ δεν κάνει ιστοριογραφία, ούτε επιχειρεί να φτιάξει ένα εύπεπτο εκλαϊκευτικό «αφήγημα». Το βιβλίο του είναι κοινωνική, οικονομική και πολιτική ιστορία αυτής της, καθοριστικής για την πορεία ολόκληρου του κόσμου, περιοχής. Χωρίς να αγνοεί «τους βασιλείς και τους άρχοντες», δεν παραλείπει καθόλου στην παρουσίασή του τους «μικρούς ανθρώπους» -όσο του επιτρέπεται, μάλιστα, από τον χαρακτήρα του βιβλίου ως επισκόπησης, κάνει ακόμη και μικροϊστορία (μπορούμε να καταλάβουμε πόσο ενδιαφέρον π.χ. είναι να διαβάζουμε σήμερα επιστολές μεταξύ Βαβυλώνιων ή Ασσύριων συζύγων από το 1700 π.Χ. και πόσα πράγματα μας λέει αυτή η γνώση για την πραγματική κοινωνία της εποχής).

Το βιβλίο, λοιπόν, είναι εξαιρετικά ελκυστικό ανάγνωσμα, καλογραμμένο, πολύ ενδιαφέρον και ερεθιστικό από πολλές απόψεις. Δεν είναι, ωστόσο, αυτός ο λόγος που το προτείνω. Το κυριότερο είναι πως, μέσα από την συγκεκριμένη παρουσίαση της ιστορίας, όσοι έχουν πολιτικά ενδιαφέροντα, προβληματίζονται σχετικά με καταστατικά ζητήματα, που συνδέονται με την πολιτική δράση.

Οι ανθρώπινες κοινότητες, εξελίχθηκαν επί πολλές δεκάδες χιλιάδες -ίσως και εκατοντάδες χιλιάδες, σύμφωνα και με τα νέα στοιχεία από το σπήλαιο Απήδημα- χρόνια, βασιζόμενες στην τροφοσυλλογή και στο κυνήγι, εξισωτικά, χωρίς ιεραρχία και συγκεντρωτική εξουσία, σε μια κατάσταση παλαιολιθικής «κοινωνίας της αφθονίας», για να θυμηθούμε τα Stone Age Economics(1) του Marshall Sahlins. Ο εξισωτικός και αντιιεραρχικός τους χαρακτήρας δεν αλλοιώθηκε για πολύ καιρό και μετά τη «νεολιθική επανάσταση» και τη μόνιμη εγκατάστασή τους, όταν ένα μεγάλο μέρος της ανθρωπότητας ήταν πλέον γεωργοί και κτηνοτρόφοι -μια εξέλιξη, για την οποία ακόμη δεν έχουμε επαρκή εξήγηση, δεδομένου ό,τι η προηγούμενη κατάσταση είχε σαφή πλεονεκτήματα.

Τι ήταν αυτό που διαμόρφωσε τη νέα κατάσταση, της ανισότητας και της ιεραρχίας; Η συζήτηση αυτών των θεμάτων υπήρξε ιστορικά καίρια στους ριζοσπαστικούς κύκλους. Από τον Μόργκαν και τον Ένγκελς, στη Λούξεμπουργκ, και πρόσφατα στον Μπούκτσιν , τον Κλαστρ, τον Μάικλ Μαν και τον Γκράμπερ αυτός ο μακροϊστορικά «Μεγάλος Μετασχηματισμός» βρέθηκε στο κέντρο του προβληματισμού.

Το βιβλίο του φαν ντε Μίροοπ, εκτός του να συνοψίζει την ιστορία της αρχαίας Εγγύς Ανατολής, βοηθάει πολύ στην διερεύνηση αυτών των θεματικών.

Πώς διαμορφώθηκαν οι ταξικές κοινωνίες, πώς εμφανίστηκαν γενικότερα κοινωνικές ιεραρχίες, τι συνέβη με την επικράτηση της πατριαρχίας, τι ξέρουμε για την εξέλιξη των μορφών ιδιοκτησίας, κυριότητας και νομής στις πρώτες τους εκδοχές; Πώς πρωτοεμφανίζεται το κράτος, πώς εξελίσσεται από τον τύπο της εδαφικά περιορισμένης πόλης -κράτους, στο πολύ εκτεταμένο εδαφικό κράτος της δεύτερης προχριστιανικής χιλιετίας και στη συνέχεια στις αυτοκρατορίες των Ασσυρίων, των Νεοβαβυλωνίων και των Περσών της πρώτης χιλιετίας; Με ποιο τρόπο διαμορφώνεται ένα εκπληκτικά συνεκτικό διεθνές σύστημα, μεταξύ του 1500 και του 1200 π.Χ., η «πρώτη παγκοσμιοποίηση», με εκτεταμένη ανταλλαγή εμπορευμάτων και μετακίνηση ανθρώπων σε όλη την επικράτεια της Ανατολικής Μεσογείου και της Εύφορης Ημισελήνου, από τη μυκηναϊκή Ελλάδα μέχρι το δυτικό Ιράν και από τη βόρεια Ανατολία μέχρι την Αίγυπτο, όπου τα εδαφικά κράτη της Αιγύπτου, του Μιτάννι (αργότερα της Ασσυρίας), της Βαβυλωνίας και, δυτικά της Χάττι και της Αχιγιάβα (των Μυκηνών) συγκροτούν ενιαίο χώρο και οι Μεγάλοι Βασιλείς του αλληλοαποκαλούνται «αδελφοί»; Πώς, τελικά, μέσα από ένα συνδυασμό παραγόντων, όπως εξωτερικές εισβολές των «Λαών της Θάλασσας», εσωτερικές κοινωνικές εξεγέρσεις οφειλόμενες σε ακραία άνοδο της ανισότητας, σε ένα φόντο κλιματικής αλλαγής και λιμού, με την πιθανή συνέργεια και φυσικών καταστροφών -κυρίως, μεγάλων σεισμών- το σύστημα αυτό οδηγείται στην κατάρρευση και σε μια εκτεταμένη περίοδο «Σκοτεινών Αιώνων», που στη δική μας περιοχή θα κρατήσει περίπου 400 χρόνια;

Ο Μαρκ φαν ντε Μίροοπ στο βιβλίο του ξεκινάει με τις προϊστορικές εξελίξεις, οι οποίες συγκλίνουν στη μεγάλη τομή του 3000 περίπου π.Χ., με την εμφάνιση στην νότια Μεσοποταμία της πρώτης ανθρώπινης πόλης στην ιστορία, της Ούρουκ. Στη συνέχεια, παρακολουθεί τη διάχυσή της, με τη δημιουργία πολλών δεκάδων αντίστοιχων πόλεων, από τη Λαγκάς μέχρι τη Νιπούρ, από την Ουρ μέχρι τη Βαβυλώνα… Ταυτόχρονα, συνδέει τις εξελίξεις αυτές με τις κοινωνικές μεταβολές, που πραγματοποιούνται.

Συνεχίζει με την πρώτη εμφάνιση του πολιτικού συγκεντρωτισμού, με τους βασιλείς της Ακκάδ στην ύστερη τρίτη χιλιετία, με τη διαμόρφωση των πρώτων εδαφικών κρατών από τον Σάμσι Αχάντ στην Άνω Μεσοποταμία, τον Χαμουραμπί στη Βαβυλώνα και τον Χατουσίλι στην κεντρική Μικρά Ασία (το Παλαιοχεττιτικό βασίλειο του 17ου αιώνα π.Χ.), με τη δημιουργία για τρεις αιώνες (1500 -1200 π.Χ.) της πρώτης στην ιστορία «Λέσχης των Μεγάλων Δυνάμεων», από τους Αχιγιάβα (Αχαιούς) μέχρι το ιρανικό Ελάμ. Επιχειρεί να εξηγήσει την κατάρρευσή της στις αρχές του 12ου αιώνα και ολοκληρώνει αυτή την περιοδολόγηση των 3000 χρόνων με τις μεγάλες Αυτοκρατορίες της πρώτης χιλιετίας, την Ασσυριακή, τη Βαβυλωνιακή του Δεύτερου Ναβουχοδονόσορα, τη Μηδική και την Περσική, μέχρι την κατάλυση της τελευταίας από τους Μακεδόνες του Αλέξανδρου το 323.

Η Ιστορία της αρχαίας Εγγύς Ανατολής αποτελεί ένα πραγματικό συγγραφικό άθλο. Το ίδιο και η εξαιρετική ελληνική της μετάφραση. Κατά τη γνώμη μου, αποτελεί ένα από τα καλύτερα βιβλία στο πεδίο των ιστορικών και κοινωνικών επιστημών, που κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Αξίζει να διαβαστεί και να διαδοθεί πολύ πέρα από το χώρο των ειδικών στον κλάδο.

1. Το οποίο, με πρώτη έκδοση το 1974, κυκλοφορεί σε νέα έκδοση του Απριλίου του 2017, με πρόλογο του David Graeber στη σειρά Routledge Classics.

Θεματικές: 

Δημοσιεύθηκε στις 20 July 2019 | 2:11 pm


Αμετανόητος ο Ρουπακιάς για τη δολοφονία Φύσσα

Προκλητικός και με αστείες δικαιολογίες εμφανίστηκε ο Γιώργος Ρουπακιάς στην απολογία του για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Ο καθ' ομολογίαν δολοφόνος του αντιφασίστα μουσικού έδωσε τη δική του έωλη εκδοχή για τα όσα συνέβησαν το βράδυ της 17ης - 18ης Σεπτεμβρίου 2013.

Πιο αυστηρά από άλλες μέρες τα μέτρα ασφαλείας. Παρών στο δικαστήριο, κοντά στον πατέρα του Παύλου Φύσσα και ο πατέρας του Λουκμάν.

Το βράδυ της δολοφονίας

Ο Γιώργος Ρουπακιάς, μιλώντας για το βράδυ της δολοφονίας, επέμεινε στον ισχυρισμό του Πατέλη ότι το μήνυμα που ενεργοποίησε το τάγμα εφόδου αφορούσε διανομή φυλλαδίων, αλλά, σε αντίθεση με τον Πατέλη, λέει ότι ξεκίνησε από την Τοπική τάγμα εφόδου με μηχανές, το οποίο εκείνος ακολούθησε.

Κάποιος του είπε «Έπιασαν ένα δικό μας και πάμε να τον απεγκλωβίσουμε» ανέφερε σε άλλο σημείο.

Υποστήριξε, ακόμη, ότι ήταν εκεί οι Κομιανός, Σταμπέλος, Δήμου, Σκάλκος, αλλά είναι σίγουρος μόνο για τον Δήμου και για τους άλλους το συμπεραίνει από τον… σωματότυπό τους.

Το δολοφονικό χτύπημα στον Φύσσα

Κατηγορούμενος: Μου είπε ο Φύσσας “τι είναι ρε; Γιατί όλα αυτά;” δύο φορές.

Πρόεδρος: Είστε κλεισμένος σε ένα αμάξι και έρχεται κάποιος η κίνηση είναι να κατέβετε και να πάρετε το μαχαίρι; Σήμερα τι θα κάνατε;

Κατηγορούμενος: Είχα ανοιχτά παράθυρα. Σήμερα δεν θα έπαιρνα το μαχαίρι.

Πρόεδρος: Γιατί δεν βάλατε μπρος να φύγετε; Όπως μπήκατε αντίθετα, να φύγετε αντίθετα. Είχατε την ευχέρεια να κινηθείτε με το αυτοκίνητό σας και αντί αυτού ανοίγετε την πόρτα και παίρνετε και το μαχαίρι;

Κατηγορούμενος: Είχε κίνηση ο δρόμος.

Στο σημείο αυτό ο Γιώργος Ρουπακιάς υποστηρίζει ότι ο Φύσσας τον χτύπησε με την πρόεδρο να του απαντά ότι ο ιατροδικαστής δεν αναγράφει κάτι τέτοιο στην έκθεσή του.

Συνεχίζοντας ο Ρουπακιάς, αμετανόητος, έφτασε στο σημείο να κάνει λόγο για μία απλή ανθρωποκτονία που προκλήθηκε επειδή ο Φύσσας έσκυψε και το μαχαίρι τον πήρε στην καρδιά.

Λίγα λεπτά μετά τις 12.30 η δίκη ξεκίνησε εκ νέου με τον Γιώργο Ρουπακιά να επιχειρεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα και να λέει μέσα στην αίθουσα: Επειδή έκατσα και το σκέφτηκα έξω, ήταν ατυχής έκφραση η απλή ανθρωποκτονία, έχω μετανιώσει, μακάρι να γύρναγε ο χρόνος πίσω ήταν τραγικότατη ανθρωποκτονία.

«Είπα στον Πατέλη να πάρει και τον Λαγό»

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι από το αστυνομικό τμήμα τηλεφώνησε στη σύζυγό του, την αδερφή του και πέντε – έξι φορές μίλησε στο τηλέφωνο με τον Πατέλη. Ισχυρίστηκε ότι πήρε τον Πατέλη για να τον συμβουλευτεί για δικηγόρο, ενώ δήλωσε «δεν σας το κρύβω ότι στο τρίτο τηλεφώνημα με τον Πατέλη του είπα να πάρει και τον Λαγό».

Πρόεδρος: Περιμένατε από τον Λαγό να σας βρει δικηγόρο;

Κατηγορούμενος: Ναι

Γιατί είχε μαζί του μαχαίρι

Σε ερώτηση γιατί είχε το μαχαίρι στο αυτοκίνητο ο Γιώργος Ρουπακιάς απάντησε για να κόβει την ταινία από τις κασέλες με τα ψάρια, όταν βοηθούσε στο ψαράδικο της αδερφής του και παραλάμβανε κασέλες ξημερώματα.

Το μοιραίο χτύπημα

Έδρα: Το χτύπημα ήταν τόσο αριστοτεχνικά βαλμένο, κάποιος έπρεπε πολύ καλά να γνωρίζει, δεν συνάδει με άνθρωπο που χτυπάει από φόβο, δείχνει καίριο χτύπημα.

Ρουπακιάς: Σας λέω, την ώρα που προσπαθούσα να τον χτυπήσω στο πόδι, έσκυψε και έγινε το μοιραίο χτύπημα. Εγώ τέτοιος γνώστης δεν είμαι, ούτε έχω ασχοληθεί με μαχαίρια.

Έδρα: Αυτόπτες μάρτυρες μας έχουν πει ότι ήσασταν τελείως ατάραχος και σε τρία δευτερόλεπτα μαχαιρώσατε

Ρουπακιάς: Όχι έκανε τρία, τέσσερα βήματα ο Φύσσας, ήρθε προς τα πάνω μου, σας το λέω με το χέρι στην καρδιά.

Ο όρκος και ο ναζιστικός χαιρετισμός

Κατά την έναρξη της απολογίας του ο Γιώργος Ρουπακιάς ανέφερε «Μέσα καλοκαιριού του 2012 πήγα στην Τοπική της Νίκαιας πρώτη φορά, ήταν πάρα πολύ κοντά στο σπίτι μου, μαζί με τη σύζυγό μου. Ο πρώτος που γνώρισα ήταν ο κ. Πατέλης, δεν τον γνώριζα πριν. Δεν υπέγραψα φόρμα υποστηρικτή επειδή δεν είχα 20 ευρώ, στην αρχή πήγαινα αραιά, μετά πιο τακτικά. Βοήθαγα σε διανομές, πηγαινοέρφερνα και πράγματα από τα κεντρικά γραφεία της Μεσογείων».

Παραδέχθηκε ότι εκτελούσε χρέη ταμία, λέγοντας πως ήταν στις αρμοδιότητες του Τσακανίκα, τον οποί αντικαθιστούσε, ενώ δήλωσε ότι είχε λάβει μέρος σε εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής σε Θερμοπύλες, Ίμια, Μελιγαλά και στην κατασκήνωση στη Νέδα.

Πρόεδρος: Εχετε δώσει όρκο;

Κατηγορούμενος: Ναι. Ήμασταν στη Νέδα και λέει ο Πατέλης πάμε πιο κει, με Καζαντζόγλου και Τσακανίκα, και εκφώνησαν έναν λόγο, δεν ξέρω αν ήταν όρκος, νομίζω τον εκφώνησε ο Τσακανίκας

Πρόεδρος: Φωτιζόταν από κάτι ο χώρος;

Κατηγορούμενος: Υπήρχαν δύο δάδες, αλλά πιο πέρα ήταν κι άλλοι, ήταν τουριστικός χώρος. Κανονικά έπρεπε να μη γίνεται ο χαιρετισμός στο τέλος και ο Χίτλερ χαιρετάει έτσι, αλλά δεν το εκλάβαμε έτσι, ήταν αρχαίος ελληνικός ο χαιρετισμός, είναι τι νιώθεις εκείνη την ώρα

Πρόεδρος: Πριν πάτε στα γραφεία της Νίκαιας χαιρετούσατε έτσι; 

Κατηγορούμενος: Όχι 

Πηγή: efsyn.gr

 

Θεματικές: 

Δημοσιεύθηκε στις 18 July 2019 | 9:15 pm


ΓΑΔΑ: Ο πολίτης φταίει που τον ξυλοκοπήσαμε

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ) εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τις καταγγελίες κατοίκων της περιοχής των Εξαρχείων που κάνουν λόγο για ξυλοδαρμό άστεγου πολίτη από δυνάμεις των ΜΑΤ.

Σε ανακοίνωσή της η ΓΑΔΑ απαντάει στις καταγγελίες κατοίκων της περιοχής των Εξαρχείων που κάνουν λόγο για ξυλοδαρμό άστεγου πολίτη από δυνάμεις των ΜΑΤ, επισημαίνοντας ότι «επιχείρησαν να διενεργήσουν αστυνομικό έλεγχο σε διερχόμενο πεζό, ο οποίος αρνήθηκε, εξυβρίζοντας τους αστυνομικούς και προβαίνοντας σε άσεμνες χειρονομίες».

Εν συνεχεία η ανακοίνωση κατηγορεί τον πολίτη ότι «για να αποφύγει τον έλεγχο τράπηκε σε φυγή και εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς», και κατά τη προσπάθεια των αστυνομικών να τον ακινητοποιήσουν και να τον συλλάβουν εκείνος «αντιστάθηκε σθεναρά, απωθώντας τους με τα χέρια και τα πόδια του, ενώ παράλληλα τους απειλούσε φραστικά». Η ανακοίνωση επισημαίνει παράλληλα ότι ο πολίτης τραυμάτισε έναν αστυνομικό, χτυπώντας τον με λάκτισμα. Έρευνα έχει διενεργηθεί για τις καταγγελίες των κατοίκων των Εξαρχείων.

Η ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής:

«Την 00.35 ώρα της 16ης Ιουλίου 2019, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, που εκτελούσαν διατεταγμένη υπηρεσία πλησίον γραφείων πολιτικού κόμματος στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, επιχείρησαν να διενεργήσουν αστυνομικό έλεγχο σε διερχόμενο πεζό, ο οποίος αρνήθηκε, εξυβρίζοντας τους αστυνομικούς και προβαίνοντας σε άσεμνες χειρονομίες.

Επιπλέον, για να αποφύγει τον έλεγχο τράπηκε σε φυγή και εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς που τον ακολούθησαν στην συμβολή των οδών Χαριλάου Τρικούπη και Δερβενίων.

Κατά την προσπάθεια των αστυνομικών να τον ακινητοποιήσουν και να τον συλλάβουν αντιστάθηκε σθεναρά, απωθώντας τους με τα χέρια και τα πόδια του, ενώ παράλληλα τους απειλούσε φραστικά.

Κατά τη διαδικασία της δέσμευσής του, χτύπησε με λάκτισμα αστυνομικό, ο οποίος τραυματίσθηκε και μεταφέρθηκε στο "401" Γ.Σ.Ν.Α., όπου διαγνώστηκε με κάκωση στον αγκώνα του αριστερού του χεριού και αποχώρησε.

Ο ιδιώτης συνελήφθη, μεταφέρθηκε σε Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύθηκε στην Νευρολογική κλινική και θα εξέλθει σήμερα.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σωματικής βλάβης, εξύβρισης, απείθειας, απειλής σε βάρος αστυνομικών και βίας κατά υπαλλήλων, ενώ με εντολή του αρμόδιου Εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος.

Για τις καταγγελίες ιδιωτών σχετικά με τη συμπεριφορά των αστυνομικών διατάχτηκε η διενέργεια διοικητικής έρευνας».  

Δημοσιεύθηκε στις 18 July 2019 | 2:06 pm


Νομός Θεσσαλονίκης - Ειδήσεις και Νέα

Θεσσαλονίκη: Νησίδα με πασαλάκια στην Αλ. Παπαναστασίου (ΦΩΤΟ) - Typosthes

Θεσσαλονίκη: Νησίδα με πασαλάκια στην Αλ. Παπαναστασίου (ΦΩΤΟ)  Typosthes

Τι δήλωσε στο TyposThes ο αντιδήμαρχος αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Θανάσης Παππάς.

Δημοσιεύθηκε στις 23 July 2019 | 1:00 am


ΑΕ Λεμεσού: Το video με την άφιξη στη Θεσσαλονίκη - novasports.gr

ΑΕ Λεμεσού: Το video με την άφιξη στη Θεσσαλονίκη  novasports.gr

Η άφιξη της κυπριακής ομάδας που παίζει με τον Αρη για το Europa League....

Δημοσιεύθηκε στις 23 July 2019 | 12:21 am


Θεσσαλονίκη: Έκαναν ανακαίνιση στο σπίτι και τους... - Newsit

Θεσσαλονίκη: Έκαναν ανακαίνιση στο σπίτι και τους...  Newsit

Αποφάσισαν να επενδύσουν και να αλλάξουν εικόνα στο σπίτι τους. Τα όσα ακολούθησαν όμως ήταν αδύνατον να μείνουν ασχολίαστα...

Δημοσιεύθηκε στις 22 July 2019 | 11:39 pm


Νεαρός τραυματίστηκε κάνοντας παραπέντε στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης - Newsbeast.gr

Νεαρός τραυματίστηκε κάνοντας παραπέντε στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης  Newsbeast.gr

Σε δύσβατη περιοχή στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης έπεσε 23χρονος που έκανε παραπέντε...

Δημοσιεύθηκε στις 22 July 2019 | 11:01 pm


Εκατομμύρια λαθραία τσιγάρα εντόπισε ο... «Χάκερ» στη Θεσσαλονίκη - Sputnik Ελλάδα

Εκατομμύρια λαθραία τσιγάρα εντόπισε ο... «Χάκερ» στη Θεσσαλονίκη  Sputnik Ελλάδα

Ένας «Χάκερ» επιβεβαίωσε πως το εμπόρευμα που βρέθηκε στο Α' τελωνείο Θεσσαλονίκης δεν επρόκειτο για κλιματιστικά αλλά για λαθραία τσιγάρα.

Δημοσιεύθηκε στις 22 July 2019 | 10:52 pm


Νεκροί λουόμενοι σε παραλίες σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική - Typosthes

Νεκροί λουόμενοι σε παραλίες σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική  Typosthes

Ηλικιωμένοι οι δύο άνδρες που έχασαν τη ζωή τους σε παραλίες της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής.

Δημοσιεύθηκε στις 22 July 2019 | 10:00 pm


ΑΕΛ: Το οδοιπορικό των κυπελλούχων μέχρι να φτάσoυν στη Θεσσαλονίκη, άρχισε η αντίστροφη μέτρηση (video) - Politis News

ΑΕΛ: Το οδοιπορικό των κυπελλούχων μέχρι να φτάσoυν στη Θεσσαλονίκη, άρχισε η αντίστροφη μέτρηση (video)  Politis News

Σε κλίμα Θεσσαλονίκης επιχειρούν να εγκλιματιστούν από σήμερα στην ΑΕΛ καθώς η αποστολή της μετέβη οδικώς στην ελληνική πόλη για το πρώτο ευρωπαϊκό ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 July 2019 | 9:56 pm


Τραυματισμός και διάσωση αιωροπτεριστή στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης - Voria

Τραυματισμός και διάσωση αιωροπτεριστή στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης  Voria

Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ αδυνατούσε να προσεγγίσει τον 23χρονο άνδρα στο σημείο που κατέπεσε με αποτέλεσμα να ζητηθεί η συνδρομή της πυροσβεστικής.

Δημοσιεύθηκε στις 22 July 2019 | 9:26 pm


Νέες εγκαταστάσεις του OPEN στη Θεσσαλονίκη - CNN Greece

Νέες εγκαταστάσεις του OPEN στη Θεσσαλονίκη  CNN Greece

Ειδήσεις - Στη διαδικασία δημιουργίας γραφείων και στούντιο στη συμπρωτεύουσα βρίσκεται ο τηλεοπτικός σταθμός OPEN, το οποίο θα είναι το πρώτο κανάλι ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 July 2019 | 9:08 pm


48 ώρες στην Θεσσαλονίκη με 20 ευρώ! - Typosthes

48 ώρες στην Θεσσαλονίκη με 20 ευρώ!  Typosthes

Μπορείς με ένα εικοσάρικο στην τσέπη να μείνεις σε μία από τις πιο όμορφες πόλης της Ευρώπης, χωρίς να σου λείψει τίποτα; Η απάντηση είναι Ναι μπορείς!

Δημοσιεύθηκε στις 22 July 2019 | 8:50 pm


H Ευρωπαϊκή λίστα της ΑΕΛ για τα παιχνίδια με τον Άρη Θεσσαλονίκης - Alphanews.Live

H Ευρωπαϊκή λίστα της ΑΕΛ για τα παιχνίδια με τον Άρη Θεσσαλονίκης  Alphanews.Live

Η ΑΕΛ από σήμερα (22/07) βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη όπου αναμένεται να ολοκληρώσει την προετοιμασία της για το πρώτο παιχνίδι με τον Άρη την προσεχή ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 July 2019 | 8:31 pm


Θεσσαλονίκη: PRESS_taratsa03 με μουσική και σινεμά - Typosthes

Θεσσαλονίκη: PRESS_taratsa03 με μουσική και σινεμά  Typosthes

Η πολυδιάστατη μουσική του Πέτρου Παρασκευά, το δεύτερο live των Viewmaster και δύο εμβληματικά φιλμ είναι οι προτάσεις της επόμενης εβδομάδας από το ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 July 2019 | 8:22 pm


Κλειστό παραμένει και το δεύτερο μεγάλο χαλυβουργείο της Θεσσαλονίκης - Εφημερίδα Μακεδονία

Κλειστό παραμένει και το δεύτερο μεγάλο χαλυβουργείο της Θεσσαλονίκης  Εφημερίδα Μακεδονία

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο χαλυβουργείο της Σιδενόρ, με αποτέλεσμα το εργοστάσιο να παραμένει κλειστό από τις αρχές Ιουνίου.

Δημοσιεύθηκε στις 22 July 2019 | 6:56 pm


Συζητήθηκε στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης το σχέδιο εξυγίανσης της ΕΒΖ - Capital.gr

Συζητήθηκε στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης το σχέδιο εξυγίανσης της ΕΒΖ  Capital.gr

Συζητήθηκε ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης το σχέδιο εξυγίανσης της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) για ένταξη στις προβλέψεις ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 July 2019 | 6:44 pm


Είναι περιττό το γραφείο πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη; - Εφημερίδα Μακεδονία

Είναι περιττό το γραφείο πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη;  Εφημερίδα Μακεδονία

Της Κατερίνας Καραμπατάκη Η τύχη του γραφείου πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται στο ζύγι του Κυριάκου Μητσοτάκη και των επιτελικών στελεχών ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 July 2019 | 6:11 pm


Θεσσαλονίκη: Αστυνομική επιχείρηση για καλό σκοπό - 7χρονος "αστυνομικός" συνέλαβε κλέφτη και παρασημοφορήθηκε - Thestival

Θεσσαλονίκη: Αστυνομική επιχείρηση για καλό σκοπό - 7χρονος "αστυνομικός" συνέλαβε κλέφτη και παρασημοφορήθηκε  Thestival

Ένα δώρο ανεκτίμητης για τον ίδιο αξίας έκανε η ομάδα του Make-A-Wish σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία στον 7χρονο Χρήστο – Ραφαήλ.

Δημοσιεύθηκε στις 22 July 2019 | 5:46 pm


Φαρμακείο με είδη πρώτων βοηθειών στις διακοπές συνιστά ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης - Real.gr

Φαρμακείο με είδη πρώτων βοηθειών στις διακοπές συνιστά ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης  Real.gr

Μία σίγουρη θέση στη βαλίτσα των καλοκαιρινών διακοπών θα πρέπει να έχει το φαρμακείο με τα είδη πρώτων βοηθειών, ώστε, όπως επισημαίνει ο ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 July 2019 | 5:43 pm


Οι γεύσεις της Θεσσαλονίκης "κατέκτησαν" το φεστιβάλ γαστρονομίας στο Λονδίνο! - Εφημερίδα Μακεδονία

Οι γεύσεις της Θεσσαλονίκης "κατέκτησαν" το φεστιβάλ γαστρονομίας στο Λονδίνο!  Εφημερίδα Μακεδονία

«Έκλεψαν» τις εντυπώσεις οι συνταγές της Θεσσαλονίκης, στο Φεστιβάλ Γαστρονομίας που διοργανώθηκε στις 20 και 21 Ιουλίου, στο Λονδίνο, από το περιοδικό ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 July 2019 | 4:54 pm


Η ανακοίνωση του Δ. Θεσσαλονίκης για τo αναψυκτήριο στην Casa Bianca – Διαπίστωσε παραβάσεις - Parallaxi Mag

Η ανακοίνωση του Δ. Θεσσαλονίκης για τo αναψυκτήριο στην Casa Bianca – Διαπίστωσε παραβάσεις  Parallaxi Mag

Με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με τη λειτουργία του αναψυκτηρίου στο διατηρητέο κτίριο της Casa Bianca, όπου στεγάζεται η Δημοτική Πινακοθήκη, ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 July 2019 | 4:31 pm


Από σήμερα ο κύκλος κινηματογραφικών προβολών του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης - 902.gr

Από σήμερα ο κύκλος κινηματογραφικών προβολών του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης  902.gr

Ένα κύκλο κινηματογραφικών προβολών με ελεύθερη είσοδο για όλους διοργανώνει ο Δήμος Ικαρίας από σήμερα έως και την Τέταρτη 31 Ιούλη, με ώρα έναρξης ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 July 2019 | 4:25 pm


«Ο ρώσος βασιλιάς της Θεσσαλονίκης» - DW (Ελληνικά)

«Ο ρώσος βασιλιάς της Θεσσαλονίκης»  DW (Ελληνικά)

Δυο γνωστοί έλληνες επιχειρηματίες και η οικονομική τους δράση στις σελίδες του ευρωπαϊκού Τύπου: η Frankfurter Allgemeine Zeitung για τον Ευάγγελο ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 July 2019 | 4:21 pm


H καλύτερη ατζέντα εβδομάδας στη Θεσσαλονίκη (22-28/7) - Parallaxi Mag

H καλύτερη ατζέντα εβδομάδας στη Θεσσαλονίκη (22-28/7)  Parallaxi Mag

Για πολλούς και διάφορους λόγους τυχαίνει να βρίσκεσαι στην εκπνοή του Ιουλίου στην πόλη, αντί σε κάποιο- ερημικό ενδεχομένως- νησί. Καθόλου άσχημα, αν ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 July 2019 | 3:55 pm


Χωρίς νερό περιοχές της Θεσσαλονίκης - Thestival

Χωρίς νερό περιοχές της Θεσσαλονίκης  Thestival

Χωρίς νερό έχουν μείνει εδώ και λίγη ώρα περιοχές της Θεσσαλονίκης.

Δημοσιεύθηκε στις 22 July 2019 | 2:52 pm


Κατερίνα Νοτοπούλου: Ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε να τιμωρήσει τη Θεσσαλονίκη - Η Αυγή

Κατερίνα Νοτοπούλου: Ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε να τιμωρήσει τη Θεσσαλονίκη  Η Αυγή

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε ένα αναβαθμισμένο ΥΜΑΘ - Οικοδομήσαμε σχέσεις φιλίας και ειρήνης με τη συμφωνία των Πρεσπών. Τα οφέλη της, τα βλέπουν ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 July 2019 | 2:44 pm


Θεσσαλονίκη: 69χρονος έκρυβε βυζαντινό αμφορέα στο σπίτι του - Η Καθημερινή

Θεσσαλονίκη: 69χρονος έκρυβε βυζαντινό αμφορέα στο σπίτι του  Η Καθημερινή

Βυζαντινό αμφορέα έκρυβε στο σπίτι του 69χρονος, ο οποίος συνελήφθη στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης. Η σύλληψή του έγινε ύστερα από επιχείρηση του ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 July 2019 | 1:48 pm


Έκτακτες διακοπές νερού σε τέσσερα σημεία της Θεσσαλονίκης - Parallaxi Mag

Έκτακτες διακοπές νερού σε τέσσερα σημεία της Θεσσαλονίκης  Parallaxi Mag

Σύμφωνα με την σελίδα για βλάβες της ΕΥΑΘ: ΕΚΤΑΚΤΗ,ΒΙΠΕΘ ΟΤ 18 / Α7 και σε όλες τις παρακείμενες οδούς. Εκτιμώμενος χρόνος αποκατάστασης ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 July 2019 | 1:40 pm


Πρωτοποριακή επέμβαση στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης - Parallaxi Mag

Πρωτοποριακή επέμβαση στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης  Parallaxi Mag

Πρωτοποριακή, πλήρως αρθροσκοπική επέμβαση αυτόλογης μεταμόσχευσης χονδροκυττάρων στο γόνατο, χωρίς επιπλέον χρήση ικριωμάτων και χωρίς την ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 July 2019 | 1:11 pm


Πακιστανός κρατούσε ομήρους 19 μετανάστες σε αποθήκη στον Στίβο Θεσσαλονίκης - Εφημερίδα Μακεδονία

Πακιστανός κρατούσε ομήρους 19 μετανάστες σε αποθήκη στον Στίβο Θεσσαλονίκης  Εφημερίδα Μακεδονία

Σε εγκαταλελειμμένη αποθήκη, στο χωριό Στίβος του δήμου Βόλβης, έξω από τη Θεσσαλονίκη, 26χρονος Πακιστανός κρατούσε 19 μετανάστες, υπό την απειλή ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 July 2019 | 12:52 pm


Σιμόπουλος για μετρό Θεσσαλονίκης: Απόσπαση και επανατοποθέτηση αρχαιοτήτων η λύση για τον «Βενιζέλο» - LiFO

Σιμόπουλος για μετρό Θεσσαλονίκης: Απόσπαση και επανατοποθέτηση αρχαιοτήτων η λύση για τον «Βενιζέλο»  LiFO

Την απόσπαση και επανατοποθέτηση αρχαιοτήτων στον σταθμό του μετρό Θεσσαλονίκης, «Βενιζέλο», υποστηρίζει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Στράτος ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 July 2019 | 12:45 pm


Θεσσαλονίκη: Βυζαντινό αμφορέα ήθελαν να πουλήσουν αρχαιοκάπηλοι - Πρώτο ΘΕΜΑ

Θεσσαλονίκη: Βυζαντινό αμφορέα ήθελαν να πουλήσουν αρχαιοκάπηλοι  Πρώτο ΘΕΜΑ

Το protothema.gr ξανά case study για τη Google - Μαζί με μεγαθήρια όπως New York Times και Washington Post! Μία ακόμα μεγάλη επιτυχία για το ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 July 2019 | 11:54 am


Η εποχή που η Θεσσαλονίκη αποθέωνε το αυτοκίνητο! - Parallaxi Mag

Η εποχή που η Θεσσαλονίκη αποθέωνε το αυτοκίνητο!  Parallaxi Mag

Εδώ και 51 χρόνια ο Αυτοκινητιστικός Όμιλος Θεσσαλονίκης προωθεί τον μηχανοκίνητο αθλητισμό στην πόλη αλλά και συνολικά στην Ελλάδα. Στην Parallaxi ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 July 2019 | 11:02 am


Γκρίνιες στον ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, αμηχανία στο ΚΙΝΑΛ - Voria

Γκρίνιες στον ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, αμηχανία στο ΚΙΝΑΛ  Voria

Χαρακτήρα ανοιχτής νομαρχιακής συνέλευσης η κομματική συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ συγγενών και φίλων αυτή του Κινήματος Αλλαγής.

Δημοσιεύθηκε στις 22 July 2019 | 10:06 am


Μια στροφή έσωσε τη Θεσσαλονίκη από την υπερκαταιγίδα - Ethnos

Μια στροφή έσωσε τη Θεσσαλονίκη από την υπερκαταιγίδα  Ethnos

Ο µετεωρολόγος Σταύρος Ντάφης, ο οποίος έχει δηµιουργήσει µια βραβευµένη εφαρµογή για την έγκαιρη διάγνωση ακραίων φαινοµένων, περιγράφει την ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 July 2019 | 9:34 am


ΕΙΚΟΝΕΣ: Τα συνθήματα με κιμωλίες που γέμισαν τη Θεσσαλονίκη! - Parallaxi Mag

ΕΙΚΟΝΕΣ: Τα συνθήματα με κιμωλίες που γέμισαν τη Θεσσαλονίκη!  Parallaxi Mag

Το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, μια πρωτότυπη δράση έλαβε χώρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, γύρω από τον Λευκό Πύργο. Η ομάδα The Save ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 July 2019 | 8:31 am


Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης: Απαγόρευση απόπλου για το καραβάκι ''Ποσειδών'' | Cityportal.gr - Cityportal.gr

Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης: Απαγόρευση απόπλου για το καραβάκι ''Ποσειδών'' | Cityportal.gr  Cityportal.gr

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης χθες το βράδυ ότι μετά την ολοκλήρωση του τελευταίου δρομολογίου του Ε/Γ-Δ/Ρ ”ΠΟΣΕΙΔΩΝ” Ν.Π. 5779, και κατά ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 July 2019 | 8:18 am


Εργασίες συντήρησης στην επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης - Μηχανιώνας - Zougla

Εργασίες συντήρησης στην επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης - Μηχανιώνας  Zougla

Εργασίες συντήρησης θα πραγματοποιηθούν στην 27η επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης - Μηχανιώνας από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων... Εργασίες συντήρησης.

Δημοσιεύθηκε στις 22 July 2019 | 6:41 am


Κωπηλασία: Πρωταθλητής ξανά ο Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης - Εφημερίδα Μακεδονία

Κωπηλασία: Πρωταθλητής ξανά ο Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης  Εφημερίδα Μακεδονία

Με τον Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων να αναδεικνύεται ο πολυνίκης στην κατηγορία παίδων-κορασίδων κατακτώντας τέσσερα χρυσά μετάλλια ολοκληρώθηκε στην ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 July 2019 | 7:37 pm


Τραυματίστηκε ποδηλάτης στο λιμάνι Θεσσαλονίκης - Εφημερίδα Μακεδονία

Τραυματίστηκε ποδηλάτης στο λιμάνι Θεσσαλονίκης  Εφημερίδα Μακεδονία

Ο ποδηλάτης έχασε τον έλεγχο, με αποτέλεσμα να πέσει στο οδόστρωμα και να τραυματιστεί - Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο "424" Στρατιωτικό ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 July 2019 | 6:50 pm


Μια Γαλλίδα το 1916 γνώρισε τη Θεσσαλονίκη καλύτερα από σένα! - Parallaxi Mag

Μια Γαλλίδα το 1916 γνώρισε τη Θεσσαλονίκη καλύτερα από σένα!  Parallaxi Mag

Ποτέ δε λείπει η ευκαιρία να πιάσεις στα χέρια σου ένα βιβλίο που παρουσιάζει ένα άγνωστο κομμάτι της Θεσσαλονίκης. Η πόλη συντίθεται από τόσες διαφορετικές ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 July 2019 | 3:05 pm


Θεσσαλονίκη: Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν απόψε για να μεταφερθούν ογκώδη φορτία - Εφημερίδα Μακεδονία

Θεσσαλονίκη: Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν απόψε για να μεταφερθούν ογκώδη φορτία  Εφημερίδα Μακεδονία

Στην διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων σε οδικά τμήματα και την εφαρμογή κυκλοφοριακών ρυθμίσεων προχωρά, σήμερα, από τις 8 το βράδυ, ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 July 2019 | 2:13 pm


Χωρίς ρεύμα περιοχές του κέντρου της Θεσσαλονίκης - Athens Voice Online

Χωρίς ρεύμα περιοχές του κέντρου της Θεσσαλονίκης  Athens Voice Online

Χωρίς ρεύμα θα μείνουν περιοχές στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, αλλά και στην περιοχή του Ζωολογικού Κήπου. Συγκεκριμένα, η διακοπή ρεύματος θα διαρκέσει ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 July 2019 | 12:39 pm


Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν 15 άτομα στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας | Θεσσαλονίκη - Cityportal.gr

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν 15 άτομα στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας | Θεσσαλονίκη  Cityportal.gr

Στο ευρύτερο πλαίσιο ειδικών δράσεων διαφόρων αστυνομικών υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, κατά το τελευταίο 24ωρο ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 July 2019 | 12:27 pm


Έξι συλλήψεις για ναρκωτικά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης - Voria

Έξι συλλήψεις για ναρκωτικά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης  Voria

Δύο αλλοδαποί κατελήφθησαν από αστυνομικούς να κατέχουν μικροδέμα κάνναβης βάρους 35,4 γραμμαρίων, το οποίο απέρριψαν στο έδαφος προ του ελέγχου.

Δημοσιεύθηκε στις 21 July 2019 | 10:56 am


Θεσσαλονίκη: Χωρίς ρεύμα περιοχές του κέντρου και της Άνω Πόλης - Πρώτο ΘΕΜΑ

Θεσσαλονίκη: Χωρίς ρεύμα περιοχές του κέντρου και της Άνω Πόλης  Πρώτο ΘΕΜΑ

Το protothema.gr ξανά case study για τη Google - Μαζί με μεγαθήρια όπως New York Times και Washington Post! Μία ακόμα μεγάλη επιτυχία για το ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 July 2019 | 10:19 am


Οι «εραστές» του θρυλικού σκαραβαίου στη Θεσσαλονίκη - Parallaxi Mag

Οι «εραστές» του θρυλικού σκαραβαίου στη Θεσσαλονίκη  Parallaxi Mag

Η είδηση ότι η Volkswagen ρίχνει τίτλους τέλους σε ένα θρυλικό όχημα που σημάδεψε την ιστορία όχι μόνο της εταιρείας αλλά ολόκληρης της ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 July 2019 | 9:44 am


Εργοτάξιο μέχρι σήμερα το βράδυ η Εγνατία (φωτογραφίες) - Εφημερίδα Μακεδονία

Εργοτάξιο μέχρι σήμερα το βράδυ η Εγνατία (φωτογραφίες)  Εφημερίδα Μακεδονία

Συνεχίζονται και σήμερα, Κυριακή 21/7, οι εργασίες ασφαλτόστρωσης σε τμήματα της οδού Εγνατίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Οι εργασίες ξεκίνησαν από ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 July 2019 | 9:23 am


Τα ψηφιδωτά της Θεσσαλονίκης και της Ραβέννα «συνομιλούν» στη Ροτόντα - tech.in.gr

Τα ψηφιδωτά της Θεσσαλονίκης και της Ραβέννα «συνομιλούν» στη Ροτόντα  tech.in.gr

Μέσα στο περίκεντρο παλίμψηστο μνημείο της Θεσσαλονίκης, τη Ροτόντα, που στέκεται στο ύψος της από τον τέταρτο αιώνα, οπότε και δημιουργήθηκε, ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 July 2019 | 9:08 am


Εργασίες και σήμερα στην Εγνατία- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Θεσσαλονίκης - Thestival

Εργασίες και σήμερα στην Εγνατία- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Θεσσαλονίκης  Thestival

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν και σήμερα Κυριακή 21 Ιουλίου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, λόγω εκτέλεσης εργασιών αποκατάστασης ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 July 2019 | 6:38 am


Αποκαταστάθηκε η σιδηροδρομική σύνδεση Θεσσαλονίκης - Αλεξανδρούπολης - Εφημερίδα Μακεδονία

Αποκαταστάθηκε η σιδηροδρομική σύνδεση Θεσσαλονίκης - Αλεξανδρούπολης  Εφημερίδα Μακεδονία

Η πρωτοφανής θεομηνία δημιούργησε προβλήματα στις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες της Βόρειας Ελλάδας. Η σφοδρότητα των καιρικών φαινομένων χθες το ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 July 2019 | 3:40 am


Εκτροπές της κυκλοφορίας στην "καρδιά" της Θεσσαλονίκης (φωτογραφίες) - Εφημερίδα Μακεδονία

Εκτροπές της κυκλοφορίας στην "καρδιά" της Θεσσαλονίκης (φωτογραφίες)  Εφημερίδα Μακεδονία

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις εφαρμόζονται σήμερα, Σάββατο 20, και αύριο Κυριακή 21 Ιουλίου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, λόγω εργασιών ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 July 2019 | 1:55 am


Θεσσαλονίκη: Θάνατος 84χρονου λουόμενου στην Αγία Τριάδα - Πρώτο ΘΕΜΑ

Θεσσαλονίκη: Θάνατος 84χρονου λουόμενου στην Αγία Τριάδα  Πρώτο ΘΕΜΑ

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης, ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

Δημοσιεύθηκε στις 20 July 2019 | 11:25 pm


Θάνατος 84χρονου λουόμενου στην Αγία Τριάδα Θεσσαλονίκης - Newsbeast.gr

Θάνατος 84χρονου λουόμενου στην Αγία Τριάδα Θεσσαλονίκης  Newsbeast.gr

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε σήμερα το απόγευμα 84χρονος από τη θαλάσσια...

Δημοσιεύθηκε στις 20 July 2019 | 10:44 pm


Κ. Μητσοτάκης: Πέντε έργα αλλάζουν την όψη στο κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης | naftemporiki.gr - naftemporiki.gr

Κ. Μητσοτάκης: Πέντε έργα αλλάζουν την όψη στο κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης | naftemporiki.gr  naftemporiki.gr

Εμβληματικά κτήρια, συγκροτήματα αλλά και ολόκληρες γειτονιές στο κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης προβλέπεται να αλλάξουν όψη σύμφωνα με το ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 July 2019 | 8:22 pm


Δήμος Θεσσαλονίκης: Από σήμερα μειώνεται η γραφειοκρατία - Εφημερίδα Μακεδονία

Δήμος Θεσσαλονίκης: Από σήμερα μειώνεται η γραφειοκρατία  Εφημερίδα Μακεδονία

Το σύστημα ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα πιλοτικά στο δήμο Θεσσαλονίκης. Με την πλήρη εφαρμογή του συστήματος ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 July 2019 | 7:14 pm


Δύο τροχαία ατυχήματα στην ΕΟ Θεσσαλονίκης - Μουδανιών - Voria

Δύο τροχαία ατυχήματα στην ΕΟ Θεσσαλονίκης - Μουδανιών  Voria

Δύο τροχαία ατυχήματα σημειώθηκαν λίγο πριν τις 12:00 σήμερα στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Μουδανιών - Δεν υπήρξε τραυματισμός.

Δημοσιεύθηκε στις 20 July 2019 | 12:49 pm


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σαββατοκύριακο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης - MetroSport.gr

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σαββατοκύριακο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης  MetroSport.gr

Εκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν σήμερα, Σάββατο 20, και αύριο Κυριακή 21 Ιουλίου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, λόγω εκτέλεσης εργασιών ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 July 2019 | 10:00 am


Λίφτινγκ στα πεζοδρόμια στην παραλιακή της Θεσσαλονίκης (φωτο) - Voria

Λίφτινγκ στα πεζοδρόμια στην παραλιακή της Θεσσαλονίκης (φωτο)  Voria

Πρόκειται για εργασίες αναβάθμισης στα πεζοδρόμια και τους κοινόχρηστους χώρους στη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου και στην οδό 30ης Οκτωβρίου. Λίφτινγκ ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 July 2019 | 6:23 am


Παρανάλωμα του πυρός αυτοκίνητο στα Διαβατά Θεσσαλονίκης - Voria

Παρανάλωμα του πυρός αυτοκίνητο στα Διαβατά Θεσσαλονίκης  Voria

Δύο οχήματα με επτά άνδρες της Υπηρεσίας έσπευσαν στο σημείο, ωστόσο το αμάξι, πιθανότατα εγκαταλελειμμένο, είχε ήδη καεί ολοσχερώς. Παρανάλωμα του ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 July 2019 | 11:05 pm


Θεσσαλονίκη: Έβαλαν πάνω σε παράνομα παρκαρισμένο αυτοκίνητο μία πολυθρόνα - LiFO

Θεσσαλονίκη: Έβαλαν πάνω σε παράνομα παρκαρισμένο αυτοκίνητο μία πολυθρόνα  LiFO

Την αγανάκτησή τους εξέφρασαν πολίτες στη Θεσσαλονίκη τοποθετώντας μία πολυθρόνα πάνω σε ένα παράνομα σταθμευμένο αυτοκίνητο.

Δημοσιεύθηκε στις 19 July 2019 | 9:02 pm


Η Ροτόντα καθαρή από γκράφιτι - Η εντυπωσιακή ανάδειξη του μνημείου της Θεσσαλονίκης - LiFO

Η Ροτόντα καθαρή από γκράφιτι - Η εντυπωσιακή ανάδειξη του μνημείου της Θεσσαλονίκης  LiFO

Άλλαξε όψη το επιβλητικό μνημείο της Ροτόντας στη Θεσσαλονίκη, καθώς α γκράφιτι και τα ταγκς καθαρίστηκαν.

Δημοσιεύθηκε στις 19 July 2019 | 7:44 pm


Λουκέτο έβαλε γνωστή ταβέρνα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης - Typosthes

Λουκέτο έβαλε γνωστή ταβέρνα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης  Typosthes

Τίτλοι τέλους για την ταβέρνα «Οψοποιείον η ωραία Ελλάς»

Δημοσιεύθηκε στις 19 July 2019 | 1:47 pm


12 εικόνες από τη νύχτα που η Θεσσαλονίκη αποθέωσε το σινεμά - Parallaxi Mag

12 εικόνες από τη νύχτα που η Θεσσαλονίκη αποθέωσε το σινεμά  Parallaxi Mag

Εικόνες: Νόπη Ράντη. Μια μαγική βραδιά, κάτω απ'τη λάμψη της πανσελήνου, απόλαυσαν εκατοντάδες Θεσσαλονικείς, στο πλαίσιο της κινηματογραφικής ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 July 2019 | 11:22 am


Χωρίς ρεύμα για τις επόμενες ώρες περιοχή του δήμου Θεσσαλονίκης - Parallaxi Mag

Χωρίς ρεύμα για τις επόμενες ώρες περιοχή του δήμου Θεσσαλονίκης  Parallaxi Mag

Προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος σημειώνεται αυτή την ώρα σε περιοχή του δήμου Θεσσαλονίκης με σκοπό τη συντήρηση. Πρόκειται για την περιοχή που ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 July 2019 | 8:40 am


Αναδεικνύονται τα μνημεία της Θεσσαλονίκης - Ethnos

Αναδεικνύονται τα μνημεία της Θεσσαλονίκης  Ethnos

Τις έτοιμες μελέτες καθώς και αυτές που εκπονούνται για τη συντήρηση των μνημείων της Θεσσαλονίκης, παρουσίασε ο προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 July 2019 | 10:42 pm


Συνδικάτο Οικοδόμων: Το "πολύπαθο" έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης βαλτώνει - Thestival

Συνδικάτο Οικοδόμων: Το "πολύπαθο" έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης βαλτώνει  Thestival

Για ακόμη μία φορά το πολύπαθο έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης φαίνεται να βαλτώνει», σημειώνει σε ανακοίνωσή του Συνδικάτο Οικοδόμων και εργαζομένων στα ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 July 2019 | 10:00 pm


Διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης - seleo.gr

Διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης  seleo.gr

Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι, θα εκτελεστούν έκτακτες εργασίες αποκατάστασης ασφαλτοτάπητα σε τμήματα κατά μήκος της ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 July 2019 | 8:45 pm


Παραδοσιακό ξύλινο σκάφος - Μουσείο του Κατάρ στην παραλία της Θεσσαλονίκης | naftemporiki.gr - naftemporiki.gr

Παραδοσιακό ξύλινο σκάφος - Μουσείο του Κατάρ στην παραλία της Θεσσαλονίκης | naftemporiki.gr  naftemporiki.gr

Ένα 40μετρο παραδοσιακό ξύλινο σκάφος, χαρακτηριστικό δείγμα της ναυτικής παράδοσης του Κατάρ, πρόκειται να φθάσει στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη 24 ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 July 2019 | 3:08 pm


Θεσσαλονίκη: Επιχείρηση-«σκούπα» της ΕΛ.ΑΣ. σε ΑΠΘ και Ροτόντα – Συνελήφθησαν πέντε άτομα - Πρώτο ΘΕΜΑ

Θεσσαλονίκη: Επιχείρηση-«σκούπα» της ΕΛ.ΑΣ. σε ΑΠΘ και Ροτόντα – Συνελήφθησαν πέντε άτομα  Πρώτο ΘΕΜΑ

Στην κατοχή των συλληφθέντων εντοπίστηκαν ναρκωτικές ουσίες – Η επιχείρηση έγινε στην ευρύτερη περιοχή της πλατείας Γεωργίου καθώς και σε χώρους εντός ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 July 2019 | 3:06 pm


Δείτε ΦΩΤΟ από το καμένο Ι.Χ. στα Διαβατά Θεσσαλονίκης - Thestival

Δείτε ΦΩΤΟ από το καμένο Ι.Χ. στα Διαβατά Θεσσαλονίκης  Thestival

Στις φλόγες τυλίχθηκε σήμερα τα ξημερώματα σταθμευμένο αυτοκίνητο επί της οδού Σωκράτους, στα Διαβατά Θεσσαλονίκης. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τι ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 July 2019 | 2:55 pm


Συμπλοκή αστυνομικών με αγνώστους στη Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης - HuffPost Greece

Συμπλοκή αστυνομικών με αγνώστους στη Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης  HuffPost Greece

Συμπλοκή μεταξύ αστυνομικών και αγνώστων σημειώθηκε μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα σε αγροτική περιοχή της Νεοχωρούδας στη Θεσσαλονίκη. Κοινή περιπολία ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 July 2019 | 9:26 am


Θεσσαλονίκη: Έτσι θα προσελκύσει δεκάδες κρουαζιερόπλοια και θα αναπτύξει τουρισμό και οικονομία - Pronews

Θεσσαλονίκη: Έτσι θα προσελκύσει δεκάδες κρουαζιερόπλοια και θα αναπτύξει τουρισμό και οικονομία  Pronews

Στόχος είναι από την επόμενη τουριστική περίοδο να φτάνουν στην πόλη δεκάδες luxury κρουαζιερόπλοια, που έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν 2.500-4.000 ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 July 2019 | 5:39 pm


Η γαστρονομία της Θεσσαλονίκης στο National Geographic Food Festival του Λονδίνου - Real.gr

Η γαστρονομία της Θεσσαλονίκης στο National Geographic Food Festival του Λονδίνου  Real.gr

Στο Φεστιβάλ Γαστρονομίας που διοργανώνει στις 20 και 21 Ιουλίου στο Λονδίνο, το έγκριτο και δημοφιλές περιοδικό National Geographic Traveler θα ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 July 2019 | 5:29 pm


Η «Ανθρώπινη φωνή» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης - ert.gr - ΕΡΤ

Η «Ανθρώπινη φωνή» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης - ert.gr  ΕΡΤ

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης παρουσιάζει το μονόπρακτο «Ανθρώπινη φωνή» του Ζαν Κοκτό, ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 July 2019 | 12:16 pm


Μεγάλη έκθεση του Νίκου Κούνδουρου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης - The TOC

Μεγάλη έκθεση του Νίκου Κούνδουρου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης  The TOC

Μέσα από ζωγραφικά έργα του Νίκου Κούνδουρου (πολλά από τα οποία παρουσιάζονται πρώτη φορά στο κοινό) η έκθεση επιχειρεί μια χαρτογράφηση του ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 July 2019 | 10:14 am


Φωτιά σε διαμέρισμα στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης - Zougla

Φωτιά σε διαμέρισμα στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης  Zougla

Φωτιά σε κουζίνα διαμερίσματος δευτέρου ορόφου στην οδό Ευζώνων στην περιοχής της Ηλιούπολης στη Θεσσαλονίκη, ξέσπασε το βράδυ της Τρίτης.

Δημοσιεύθηκε στις 16 July 2019 | 10:44 pm


Τα σιντριβάνια της Θεσσαλονίκης σε εγκατάλειψη - Parallaxi Mag

Τα σιντριβάνια της Θεσσαλονίκης σε εγκατάλειψη  Parallaxi Mag

Τα σιντριβάνια αποτελούν διακοσμητικά στοιχεία σε πάρκα και πλατείες. Πολλά από αυτά συνοδεύονται από αγάλματα εκπληκτικής ομορφιάς και γίνονται τόπος ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 July 2019 | 5:15 pm


Υπερασπίζεται ο δήμος Θεσσαλονίκης την απόφαση να συζητηθεί ο ισολογισμός του 2018 - Newsbeast.gr

Υπερασπίζεται ο δήμος Θεσσαλονίκης την απόφαση να συζητηθεί ο ισολογισμός του 2018  Newsbeast.gr

Δικαιολογημένη, νόμιμη, ηθική και δεοντολογική χαρακτηρίζει η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης την απόφασή της να συζητηθεί ο ισολογισμός του έτους 2018 ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 July 2019 | 5:07 pm


Δύο τροχαία με τρεις τραυματίες στη Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης - Voria

Δύο τροχαία με τρεις τραυματίες στη Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης  Voria

Επί τόπου έσπευσαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, τα οποία παρέλαβαν και μετέφεραν τους τρεις ελαφρά τραυματίες στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου. Δύο τροχαία ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 July 2019 | 4:30 pm


Άνοιξε το νέο κατάστημα Adidas στο κέντρο της Θεσσαλονίκης - Voria

Άνοιξε το νέο κατάστημα Adidas στο κέντρο της Θεσσαλονίκης  Voria

Το πρώτο της κατάστημα, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, απέκτησε η γερμανική αλυσίδα αθλητικών ειδών. Τι να περιμένουν οι καταναλωτές.

Δημοσιεύθηκε στις 16 July 2019 | 7:05 am


Επίτιμος Διδάκτορας του ΑΠΘ ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος - romfea.gr

Επίτιμος Διδάκτορας του ΑΠΘ ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος  romfea.gr

Σὲ μία λαμπρὴ τελετή, σήμερα Δευτέρα 15η Ἰουλίου 2019, στὸ Ἐπισκοπεῖο τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης ὁ Παναγ. Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.

Δημοσιεύθηκε στις 15 July 2019 | 9:29 pm


Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου συνεργάζεται με το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης - CultureNow

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου συνεργάζεται με το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης  CultureNow

Το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου ανακοινώνει τη συνεργασία του με το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας – ΕΚΟΜΕ ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 July 2019 | 5:05 pm


Παλιά ταβέρνα της Θεσσαλονίκης έκλεισε οριστικά – Τα μηνύματα αποχαιρετισμού - Parallaxi Mag

Παλιά ταβέρνα της Θεσσαλονίκης έκλεισε οριστικά – Τα μηνύματα αποχαιρετισμού  Parallaxi Mag

Μια παραδοσιακή ταβέρνα που λειτουργούσε εδώ και δεκαετίες στη Θεσσαλονίκη έκλεισε πριν από λίγες ημέρες οριστικά. Πρόκειται για το «Οψοποιείον η Ωραία ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 July 2019 | 3:51 pm


152 θέσεις εργασίας για το 60ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης! - Neolaia.gr

152 θέσεις εργασίας για το 60ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης!  Neolaia.gr

Νέες θέσεις εργασίας ανακοινώθηκαν στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, μέσα από σχετική προκήρυξη που δημοσιεύτηκε. Οι ενδιαφερόμενοι και ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 July 2019 | 3:04 pm


Εργασίες συντήρησης από αύριο στον Περιφερειακό της Θεσσαλονίκης - Voria

Εργασίες συντήρησης από αύριο στον Περιφερειακό της Θεσσαλονίκης  Voria

Η Τροχαία θα προχωρήσει στις απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ασφαλέστερη διεξαγωγή της κυκλοφορίας στη διάρκεια των εργασιών.

Δημοσιεύθηκε στις 15 July 2019 | 12:54 pm


«Έξωση» από το λιμάνι Θεσσαλονίκης για τον Ιβάν - Φήμες για φλερτ Βαρδινογιάννη - https://www.parapolitika.gr

«Έξωση» από το λιμάνι Θεσσαλονίκης για τον Ιβάν - Φήμες για φλερτ Βαρδινογιάννη  https://www.parapolitika.gr

Τα τυπικά απομένουν για να δρομολογηθεί η «έξωση» του Ιβαν Σαββιδη από το λιμάνι Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για μια εξέλιξη που αν και θεωρείται ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 July 2019 | 11:10 am


Ετοιμάζονται για κρατικές καρέκλες οι γαλάζιοι της Θεσσαλονίκης - Voria

Ετοιμάζονται για κρατικές καρέκλες οι γαλάζιοι της Θεσσαλονίκης  Voria

Τα ταξίδια των γαλάζιων στελεχών της Θεσσαλονίκης στην Αθήνα, οι κινήσεις - ματ Ζέρβα και η αποχώρηση του πολιτικού διοικητή του Αγίου Όρους.

Δημοσιεύθηκε στις 14 July 2019 | 10:00 am


Επιτέθηκαν και λήστεψαν πεζό στο κέντρο της Θεσσαλονίκης - Voria

Επιτέθηκαν και λήστεψαν πεζό στο κέντρο της Θεσσαλονίκης  Voria

Πραγματοποιήθηκαν συντονισμένοι έλεγχοι από αστυνομικούς διαφόρων υπηρεσιών, για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας.

Δημοσιεύθηκε στις 13 July 2019 | 11:54 am


Χωρίς ρεύμα αύριο περιοχές της Θεσσαλονίκης - Parallaxi Mag

Χωρίς ρεύμα αύριο περιοχές της Θεσσαλονίκης  Parallaxi Mag

Προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης, αύριο Κυριακή, 14 Ιουλίου, σε περιοχές της Θεσσαλονίκης. Ειδικότερα, χωρίς ρεύμα θα μείνουν, από τις 8:00 έως ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 July 2019 | 10:00 am


Πάμε αεροδρόμιο: Τα λαμπερά βράδια μιας άλλης καλοκαιρινής Θεσσαλονίκης - Parallaxi Mag

Πάμε αεροδρόμιο: Τα λαμπερά βράδια μιας άλλης καλοκαιρινής Θεσσαλονίκης  Parallaxi Mag

Λέξεις: Θοδωρής Μπούντας | Εικόνες: Πάνος Κονιός. Στροφή καζίνο Αεροδρόμιο. Αυτό έγραφαν όλα τα διαφημιστικά των καλοκαιρινών κλαμπ και μπουζουκιών ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 July 2019 | 10:00 am


Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης - Thestival

Συνεδριάζει τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης  Thestival

Με 57 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019, στις 16.00, η 21η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 July 2019 | 1:25 pm


Σε εφαρμογή η πρώτη ποινική διαπραγμάτευση στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης - Η Καθημερινή

Σε εφαρμογή η πρώτη ποινική διαπραγμάτευση στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης  Η Καθημερινή

Σε εφαρμογή τέθηκε η διαδικασία της ποινικής διαπραγμάτευσης, όπως αυτή προβλέπεται στον νέο Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, για πρώτη φορά στα δικαστήρια ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 July 2019 | 10:00 am


Στη σκιά των τεσσάρων γιγάντων: Ανοιχτή προβολή στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης - CultureNow

Στη σκιά των τεσσάρων γιγάντων: Ανοιχτή προβολή στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης  CultureNow

Η πιο συναρπαστική, διασκεδαστική και θεαματική ταινία του Άλφρεντ Χίτσκοκ, το αριστουργηματικό «Στη σκιά των τεσσάρων γιγάντων» , είναι η ταινία της ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 July 2019 | 10:00 am


Αποτελέσματα εκλογών 2019: Η «γαλάζια φρουρά» της Θεσσαλονίκης - Ethnos

Αποτελέσματα εκλογών 2019: Η «γαλάζια φρουρά» της Θεσσαλονίκης  Ethnos

Καθάρισαν τα φαβορί στην Α' περιφέρεια, ενώ στη Β' η ΝΔ κατάφερε να πάρει και τρίτη έδρα. Στον ΣΥΡΙΖΑ η Νοτοπούλου πήρε τη ρεβάνς, αλλά έµεινε εκτός ...

Δημοσιεύθηκε στις 9 July 2019 | 10:00 am


Πώς εξηγείται η χαμηλή πτήση της ΝΔ στην Α' Θεσσαλονίκης - Voria

Πώς εξηγείται η χαμηλή πτήση της ΝΔ στην Α' Θεσσαλονίκης  Voria

Το θέμα συζητείται στα γαλάζια πηγαδάκια και οι ερμηνείες που δίνονται ποικίλουν - Ικανοποίηση στον ΣΥΡΙΖΑ, τι λένε σε ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ.

Δημοσιεύθηκε στις 9 July 2019 | 10:00 am


Ποιοι εκλέγονται στη Β' Θεσσαλονίκης | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ - Η Καθημερινή

Ποιοι εκλέγονται στη Β' Θεσσαλονίκης | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ  Η Καθημερινή

Σαρωτική η επικράτηση της ΝΔ στη Β' περιφέρεια Θεσσαλονίκης, με ποσοστό που αγγίζει το 43%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ οριακά ξεπερνά το 25%. | Η πολιτική ...

Δημοσιεύθηκε στις 8 July 2019 | 10:00 am


O Γιάνης Βαρουφάκης καταλαμβάνει την έδρα της Α' Θεσσαλονίκης - Πρώτο ΘΕΜΑ

O Γιάνης Βαρουφάκης καταλαμβάνει την έδρα της Α' Θεσσαλονίκης  Πρώτο ΘΕΜΑ

Το κόμμα του ΜέΡΑ25 αποφάσισε ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης καταλαμβάνει την έδρα της Α' Θεσσαλονίκης, «δεδομένου ότι η συνοδοιπόρος Σοφία Φουντουκίδου ...

Δημοσιεύθηκε στις 8 July 2019 | 10:00 am


«Μετρό-ντας την Ιστορία της Θεσσαλονίκης» |thetoc.gr - The TOC

«Μετρό-ντας την Ιστορία της Θεσσαλονίκης» |thetoc.gr  The TOC

Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου «Μετρό-ντας την Ιστορία της Θεσσαλονίκης», μια συν-έκδοση του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών – ΑΤΤΙΚΟ ...

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2019 | 10:00 am


Θεσσαλονίκη: «Βούτηξε» κινητό με απίστευτο θράσος - Πρώτο ΘΕΜΑ

Θεσσαλονίκη: «Βούτηξε» κινητό με απίστευτο θράσος  Πρώτο ΘΕΜΑ

Το protothema.gr ξανά case study για τη Google - Μαζί με μεγαθήρια όπως New York Times και Washington Post! Μία ακόμα μεγάλη επιτυχία για το ...

Δημοσιεύθηκε στις 28 June 2019 | 10:00 am


Οι υποψήφιοι της Νέας Δημοκρατίας σε Α' και Β' Θεσσαλονίκης - Η Καθημερινή

Οι υποψήφιοι της Νέας Δημοκρατίας σε Α' και Β' Θεσσαλονίκης  Η Καθημερινή

Παρουσία του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, ο οποίος και μίλησε στην εκδήλωση στέλνοντας μήνυμα συστράτευσης, έγινε στην κατάμεστη αίθουσα ...

Δημοσιεύθηκε στις 26 June 2019 | 10:00 am


«Ακτωρ» κατά «Αττικό Μετρό» για το μετρό Θεσσαλονίκης, του Γιώργου Λιάλιου - Η Καθημερινή

«Ακτωρ» κατά «Αττικό Μετρό» για το μετρό Θεσσαλονίκης, του Γιώργου Λιάλιου  Η Καθημερινή

Νέο κύκλο αποζημιώσεων και καθυστερήσεων ετοιμάζεται να ανοίξει η «Αττικό Μετρό» στη Θεσσαλονίκη. Με επιστολή του, ο ανάδοχος του έργου (Ακτωρ) ...

Δημοσιεύθηκε στις 25 June 2019 | 10:00 am


Δείτε αγγελίες στο Νομό Θεσσαλονίκης

Φιλικοί ιστότοποι: