Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Θεσσαλονίκης    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Φάκελος ΑΕΠΙ: «Ασμα 450+» σε θέση μάχης

Σε θέση μάχης μπήκε κατευθείαν με τη σύστασή του το καινούργιο σωματείο Ελλήνων δημιουργών «Ασμα 450+». Οι καιροί ου μενετοί. Θέση μάχης τόσο απέναντι στην ιδιοκτησία τής ΑΕΠΙ όσο και απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση εφόσον αυτό χρειαστεί. «Τότε το Ασμα θα γίνει άσμα επικό» όπως εύστοχα δήλωσε χθες στην παρθενική τους συνέντευξη Τύπου ο Φοίβος Δεληβοριάς.

Γράφει ο Δημήτρης Κανελλόπουλος για την Εφημερίδα των Συντακτών

»Το σωματείο θα εναντιωθεί στην κυβέρνηση, αν η τελευταία προσπαθήσει να αιχμαλωτίσει τους καλλιτέχνες με το υπό κατάθεση νομοσχέδιο για τα πνευματικά δικαιώματα. Να τους αιχμαλωτίσει με καμία περίεργη διάταξη που, αντί για τη είσοδο επιτρόπου στην ΑΕΠΙ προκειμένου να καθαρίσει την κόπρο του Αυγεία, θα ορίζει συνδιοίκηση με την οικογένεια Ξανθοπούλου που ώς τώρα, όπως είπε πιο μετά ο Παναγιώτης Καλατζόπουλος, «δεν διαχειρίζεται τα δικαιώματά μας, αλλά τα λυμαίνεται».

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Πάρα πολλοί δημιουργοί (συνθέτες και στιχουργοί), περισσότεροι από 450 ήδη, αποφάσισαν να συστήσουν ένα καινούργιο σωματείο ώστε να διεκδικήσουν τα πνευματικά και γενικότερα τα δικαιώματά τους. Συμβολικό μπροστάρη έχρισαν τον Σταύρο Ξαρχάκο.

Η κατάσταση με την ΑΕΠΙ είναι γνωστή, οι ιδιοκτήτες της ελέγχονται για έξι-επτά κακουργήματα, ενώ το πόρισμα των ορκωτών λογιστών που είδε το φως της δημοσιότητας ήταν καταπέλτης. Οι δημιουργοί πρέπει να έχουν χάσει άπειρα χρήματα, ενώ η οικογένεια Ξανθοπούλου που διαχειρίζεται εδώ και δεκαετίες τα δικαιώματά τους πλούτισε σε εξωφρενικό βαθμό.

Στο «Ασμα 450+» είναι ανένδοτοι: ή θα μπει επίτροπος στην ΑΕΠΙ ή θα ακολουθήσει χαλασμός. «Οι μέρες της οικογένειας Ξανθοπούλου στην ΑΕΠΙ έχουν τελειώσει διά παντός και ευθύνονται οι ίδιοι γι' αυτό», τόνισε ο Αντώνης Πλέσσας.

Κι εκτός από τον επίτροπο ζητούν από την πολιτεία να προχωρήσει σε ενδελεχή διαχειριστικό έλεγχο στην ΑΕΠΙ και να την αναγκάσει να ακολουθήσει την κοινοτική οδηγία ορίζοντας εποπτικό συμβούλιο αποτελούμενο από τους ίδιους τους δημιουργούς. Ηδη κάποιοι (Ξαρχάκος, Γιώργος Χατζιδάκις κ.ά.) έχουν καταθέσει μήνυση εναντίον της οικογένειας Ξανθοπούλου, ενώ το «Ασμα 450+» θα προχωρήσει σε παράσταση πολιτικής αγωγής στην προκαταρκτική έρευνα του εισαγγελέα. Επίσης θα καταθέσουν ασφαλιστικά μέτρα ζητώντας τη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων των μελών του Δ.Σ. της ΑΕΠΙ. Ως γνωστόν είναι μπλοκαρισμένοι και οι τραπεζικοί λογαριασμοί της οικογένειας Ξανθοπούλου.

Συνθέτες και στιχουργοί ζητούν να μπει επίτροπος στην ΑΕΠΙ και διεκδικούν τη δίκαιη διανομή των πνευματικών δικαιωμάτων τους | EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Οι δημιουργοί από το «Ασμα 450+» θεωρούν πως την καλύτερη δουλειά στο θέμα της ΑΕΠΙ την έκανε ως υπουργός Πολιτισμού ο Νίκος Ξυδάκης, ενώ ο επόμενος που τον διαδέχτηκε στο υπουργείο, ο Αριστείδης Μπαλτάς, ξεκίνησε καλά και τελείωσε άσχημα. «Τραγικό πρόσωπο ο Μπαλτάς», είπε ο Παναγιώτης Καλατζόπουλος, «πήρε τα εύγε μας στην αρχή, αλλά φέρει την ευθύνη για τη συνέχεια».

Αναφέρεται στην αρχική κατάθεση του νομοσχεδίου για τα πνευματικά δικαιώματα, την απόσυρσή του κατόπιν, και την επαναφορά του στη Βουλή μήνες αργότερα, εντελώς αλλαγμένου ωστόσο και με διάφορες φωτογραφικές διατάξεις υπέρ ΑΕΠΙ. Η νέα υπουργός Λυδία Κονιόρδου διαβεβαιώνει τον κόσμο πως έχουν εξαλειφθεί οι περίεργες διατάξεις, αλλά όταν οι καλλιτέχνες τής ζητούν να τους το δείξει (το Ν/Σ) αυτή αρνείται δημιουργώντας εύλογες υποψίες.

Οι δημιουργοί κατηγορούν την ΕΠΕΚΕ Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ και τους βουλευτές που συμμετέχουν σε αυτή για ύποπτα παιχνίδια και παραπλάνηση όχι μόνο των υπουργών Πολιτισμού αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Ο Γιάννης Γλέζος, μάλιστα, πρόεδρος της Αυτοδιαχείρισης, που γρήγορα αντιλήφθηκε τι εστί Ξανθόπουλος και ΑΕΠΙ και αποχώρησε εγκαίρως, συσχέτισε τους συγκεκριμένους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με μερίδα καλλιτεχνών.

Σημειώστε πως ανάμεσα στους δημιουργούς έχουν δημιουργηθεί κάποια στρατόπεδα, όχι αντίστοιχου μεγέθους μεταξύ τους. Το «Ασμα 450+» είναι σίγουρα το πιο πολυπληθές, κάτι που μπορούσε εύκολα να το διαπιστώσει οποιοσδήποτε, χθες, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου. Αν έπεφτε... βόμβα στο Passport όπου έγινε η σύναξη, θα χάναμε μεμιάς μεγάλο μέρος του ελληνικού τραγουδιού.

Ενδεικτικά μερικά ονόματα: Χάρης και Πάνος Κατσιμίχας, Σταύρος Ξαρχάκος, Δήμητρα Γαλάνη, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Παύλος Παυλίδης, Νότης Μαυρουδής, Αφροδίτη Μάνου, Θανάσης Πολυκανδριώτης, Μάνος Ελευθερίου, Γιώργος Νταλάρας, Αναστασία Μουτσάτσου, Παντελής Θαλασσινός, Γιώργος Χατζιδάκις, Παρασκευάς Καρασούλος κ.ά.

Φωτογραφία:  EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Θεματικές: 

Δημοσιεύθηκε στις 25 April 2017 | 3:35 pm


Έκκληση της Διεθνούς Αμνηστίας για μεταφορά των προσφύγων από το Ελληνικό

Επείγουσα έκκληση δημοσίευσε την Τρίτη η Διεθνής Αμνηστία αναφορικά με τους πάνω από 1.200 πρόσφυγες που διαμένουν στους τρεις καταυλισμούς του Ελληνικού, στην Αθήνα. Ζητεί από τις αρχές να κλείσουν οι συγκεκριμένοι χώροι και οι άνθρωποι να μεταφερθούν σε εναλλακτικούς τόπους στέγασης, καθότι οι συνθήκες διαβίωσης κρίνονται «απαράδεκτες», θέτοντας σε κίνδυνο ιδιαίτερα τις γυναίκες και τα κορίτσια.

Η πλειονότητα των ατόμων που ζουν στους καταυλισμούς στο Ελληνικό, κατάγεται από το Αφγανιστάν και κοιμούνται σε σκηνές για περισσότερο από ένα χρόνο, σε συνθήκες πολύ κακής υγιεινής, με ανεπαρκή αριθμό τουαλετών και ντους και περιορισμένη ιδιωτικότητα, σύμφωνα με την οργάνωση. Οι ανθρωπιστικοί φορείς που δραστηριοποιούνται στους καταυλισμούς, αναφέρουν σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας, όπως κατάθλιψη, άγχος και απόπειρες αυτοκτονίας, τα οποία επιδεινώνονται από τις συνθήκες στον καταυλισμό. «Όλοι χάνουν τα λογικά τους στο Ελληνικό», δήλωσε μια πρόσφυγας στη Διεθνή Αμνηστία τον Μάρτιο.

Πολλές γυναίκες περιέγραψαν στη Διεθνή Αμνηστία ότι ζουν με το διαρκή φόβο μην τους επιτεθούν στις σκηνές τους, στις τουαλέτες ή στα ντους και κάποιες δήλωσαν, ότι δεν θέλουν να βγαίνουν έξω από τις σκηνές τους -ούτε για τις βασικές τους ανάγκες- για να αποφύγουν αυτού του είδους την παρενόχληση: «Οι κόρες μας δεν μπορούν να περπατήσουν, ανύπαντροι άνδρες τις παρενοχλούν».

Η οργάνωση συστήνει να προηγηθούν διαβουλεύσεις με τους διαμένοντες, σχετικά με την μετακίνησή τους. Οι δομές φιλοξενίας θα πρέπει να βρίσκονται είτε στην Αθήνα είτε σε περιοχές με εύκολη πρόσβαση στην πόλη, τονίζει η Διεθνής Αμνηστία. «Έτσι, οι διαμένοντες στο Ελληνικό θα εξακολουθήσουν να λαμβάνουν υποστήριξη από τα δίκτυα, που έχουν δημιουργήσει κατά τη διάρκεια της διαμονής τους εκεί, που συμπεριλαμβάνουν ιατρική θεραπεία και ψυχολογική στήριξη».
 
Σύμφωνα με αναφορές των μέσων ενημέρωσης, οι ελληνικές αρχές σκοπεύουν να κλείσουν τους καταυλισμούς, αλλά οι διαμένοντες εκεί αναφέρουν, πως δεν τους έχει δοθεί καμία πληροφόρηση για το χρονοδιάγραμμα ενός κλεισίματος, ούτε έχουν διαβουλευθεί με τις αρχές για εναλλακτικούς χώρους.

Δημοσιεύθηκε στις 25 April 2017 | 3:30 pm


Ήττα Μπουτάρη για τα τραπεζοκαθίσματα στην Αγίας Σοφίας

Δεν εγκρίθηκε η πρόταση της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης για κανονιστική ρύθμιση σχετικά με την οριοθέτηση των τραπεζοκαθισμάτων στην Αγ. Σοφίας με τους δημοτικούς συμβούλους ακόμη και της συμπολίτευσης να εκφράζουν φόβους για μη δυνατότητα τήρησης του νόμου εκ μέρους των καταστηματαρχών αλλά και ελέγχου από πλευράς της δημοτικής αρχής. 

Γράφει η Σταυρούλα Πουλημένη για το stokokkino.gr

Η προτεινόμενη ρύθμιση για τις δύο ζώνες στον πεζόδρομο της Αγ. Σοφίας μετά από εισήγηση της αρχαιολογικής υπηρεσίας και της εφορίας Νεότερων Μνημείων όριζε σε τρία σημεία χώρους 1,5 μέτρου μήκους και 5 πλάτους, για την τοποθέτηση των τραπεζοκαθισμάτων ενώ στις κάθετες οδούς (Γ. Σταύρου και Αγ.Θεοδώρας) η ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων θα έπρεπε να περιοριστεί μόνο μπροστά από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και να μην επικαλύπτουν τον αστικό εξοπλισμό.

Μεταξύ των δημοτικών συμβούλων της διοίκησης Μπουτάρη που διαφοροποιήθηκαν από την εισήγηση του δημάρχου ο Α. Κουράκης ο οποίος τόνισε ότι το σχέδιο δεν είναι ώριμο, δεν θα τηρηθεί και ότι είναι προτιμότερο στον άξονα της Αγ. Σοφίας να μην δοθεί η δυνατότητα για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων. 
 
Υπέρ της απρόσκοπτης διέλευσης στον πεζόδρομο της Αγ. Σοφίας τάχθηκε και ο Κ. Ζέρβας ψηφίζοντας λευκό στην πρόταση. Λευκό ψήφισαν και οι δημοτικοί σύμβουλοι  Θ.Παπαναστασίου, Π. Αβραμόπουλος και Γ.Αρβανίτης καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι της Ανοιχτής Πόλης (Μ.Αγαθαγγελίδου, Γ. Αβαρλής, Ρ. Καλφακάκου) τονίζοντας ότι το ενδεχόμενο παραβάσεων της ρύθμισης είναι μεγάλο, δεν θα υπάρχει η δυνατότητα ελέγχου και τήρησής της και ότι ουσιαστικά η ρύθμιση καθίσταται ανεφάρμοστη.

Κατά ψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης “Εντάξει” τονίζοντας ότι η ρύθμιση θα δημιουργήσει μεγαλύτερα προβλήματα στους καταστηματάρχες αλλά και οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης (Γ. Δελλής, Μ. Κωνσταντινίδης) και της δημοτικής παράταξης “Μένουμε Θεσσαλονίκη” Κ. Σεβρής και «Γειτονιές σε δράση» (M. Αιβαζόγλου) σημειώνοντας ότι ο δήμος αδυνατεί να βάλει φρένο στους καταστηματάρχες και ο κίνδυνος να γεμίσει τραπεζοκαθίσματα η Αγ. Σοφίας είναι μεγάλος. 
 
Ο Γ. Μπουτάρης στην τοποθέτηση του τόνισε ότι με την ρύθμιση αυτή, διασφαλίζεται η απρόσκοπτη διέλευση από τον μνημειακό άξονα, προστατεύονται οι επιχειρηματίες που ενοχλούνται από την συνεχή επιβολή προστίμων ενώ παράλληλα χαρακτήρισε υπερβολικές τις τοποθετήσεις ότι θα πλημμυρίσει η Αγ. Σοφίας με τραπεζοκαθίσματα, τοποθετήσεις που, όπως είπε, κακώς έγιναν και από δημοτικούς συμβούλους της συμπολίτευσης για την περίπτωση της Νέας παραλίας.
 
«Κάποιοι νομίζουν ότι ζούμε στα Σκόπια τη δεκαετία του `60, όπου όλη η πόλη ήταν ένα άδειο πεζοδρόμιο. Αν ψηφιστεί η ρύθμιση θα μπορούμε να εντοπίζουμε τους παραβάτες» δήλωσε μεταξύ άλλων.
 
«Να μην είμαστε φοβικοί με τα τραπεζοκαθίσματα. Είμαστε υποχρεωμένοι να τιθασεύσουμε την παραβατικότητα» είπε από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Περιβάλλοντος Θανάσης Παππάς.

Δημοσιεύθηκε στις 25 April 2017 | 3:27 pm


Μπαράζ κατασχέσεων το πρώτο δίμηνο του έτους - Σχεδόν 1.000 τη μέρα τον Φεβρουάριο

Με ραγδαίους ρυθμούς αυξάνονται οι κατασχέσεις από την εφορία για όσους χρωστούν στο ελληνικό Δημόσιο, οι οποίες αφορούν μισθούς, συντάξεις (εφόσον δεν υπάρχει ακατάσχετος λογαριασμός), ενοίκια, αποταμιεύσεις και ακίνητα. Στο πρώτο δίμηνο του έτους επιβλήθηκαν μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης σε 33.933 φορολογουμένους με οφειλές άνω των 500 ευρώ. Μόνο τον Φεβρουάριο έγιναν 21.231 κατασχέσεις, κάτι που σημαίνει σχεδόν 1000 κατασχέσεις τη μέρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) τον Φεβρουάριο επιβλήθηκαν κατασχέσεις σε 21.231 οφειλέτες (φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις)   και έτσι ο αριθμός των οφειλετών που δέχτηκαν τα αναγκαστικά μέτρα σε βάρος τους από την εφορία  έφτασε πλέον τους 873.049 σε σύνολο 4 εκατ. φορολογουμένων που χρωστούν  στην εφορία.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία τα ληξιπρόθεσμα χρέη στην εφορία αυξήθηκαν κατά 989 εκατ. ευρώ τον Φεβρουάριο και 2,1 δισ. ευρώ το πρώτο δίμηνο του έτους ξεπερνώντας πλέον τα 94 δισ. ευρώ. Δηλαδή σχεδόν ένας στους δύο φορολογουμένους είναι οφειλέτης της εφορίας. Από αυτούς μόλις 69 φυσικά και νομικά πρόσωπα χρωστούν πάνω από 100.000.000 ευρώ έκαστος και συνολικά 28,7 δισ. ευρώ ή το 31% περίπου του συνόλου των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο. Ακόμη, 7.296 οφειλέτες έχουν οφειλές ύψους άνω του 1 εκατ. ευρώ. Οι οφειλέτες με αρχικό ποσό χρέους μεγαλύτερο των 300.000 ευρώ είναι μόλις 16.290 και αντιπροσωπεύουν το 0,4% του συνόλου των φορολογουμένων με ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο. Το 83,8% του συνόλου των οφειλετών του Δημοσίου -που αντιστοιχεί σε ένα πλήθος 3.614.047 φυσικών και νομικών προσώπων- χρωστά ποσά οφειλής μέχρι 3.000 ευρώ.

Τα περισσότερα από αυτά χρωστά ένα μικρό  ποσοστό οφειλετών καθώς από τα 4 εκατ. φορολογουμένων - οφειλετών η συντριπτική πλειονότητα χρωστά στην εφορία έως 3.000 ευρώ.

Το 1/3 από τα 94 δισ. ευρώ (31,5 δισ. ευρώ) προέρχονται από πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες έως το 2013 με τον Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων για έκδοση η λήψη πλαστών και εικονικών φορολογικών παραστατικών, ενώ τα υπόλοιπα αποτελούν οφειλές από μη καταβολή φόρου εισοδήματος, μη απόδοση ΦΠΑ και φόρων κεφαλαίου (ακίνητα).

Σημειώνεται επίσης ότι το 2016 επιβλήθηκαν συνολικά 1.602.835 μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, με κατασχέσεις, πλειστηριασμούς, υποθήκες και ποινικές διώξεις για απλήρωτους φόρους. Στην πρώτη γραμμή, με βάση τα στατιστικά στοιχεία, βρέθηκαν οι κατασχέσεις εις χείρας τρίτων, που αποτελεί το πιο αποτελεσματικό μέτρο.

• Οι οφειλέτες στους οποίους η εφορία θα στραφεί το επόμενο διάστημα ανέρχονται σε 1.655.636.

• Μέσα στους δύο πρώτους μήνες του έτους, οι νέες οφειλές έφτασαν στα 2,619 δισ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση περίπου 1 δισ. ευρώ μέσα σε μόλις ένα μήνα. Από τα 2,6 δισ. ευρώ τα αμιγώς φορολογικά χρέη ανέρχονται σε 1,6 δισ. ευρώ.

Θεματικές: 

Δημοσιεύθηκε στις 25 April 2017 | 3:24 pm


Κ. Σιτέλας: Δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει στην ΕΛΒΟ

Για ένα «ξεπούλημα που είχε ξεκινήσει από την περίοδο Σαμαρά- Βενιζέλου και ολοκληρώνεται σήμερα» έκανε λόγο ο Κώστας Σιτέλας, μέλος του Δ.Σ. του σωματείου εργαζομένων στην ΕΛΒΟ μιλώντας στον ρ/σ Στο Κόκκινο σχετικά με την δημοσίευση της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πώληση της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων (ΕΛΒΟ ΑΒΕ) με κατώτατη τιμή προσφοράς τα 10 εκατ. ευρώ, στην οποία το ελληνικό δημόσιο κατέχει ποσοστό περίπου 86%.  

«Στη προκήρυξη του διαγωνισμού για την ΕΛΒΟ δεν περιγράφεται πουθενά η λέξη εργαζόμενοι και δεν υπάρχει ούτε το επενδυτικό σχέδιο των υποψήφιων αγοραστών σε γνώση των εργαζομένων ούτε οι συμφωνίες για το τι θα γίνει με το προσωπικό μεταξύ του εκκαθαριστή και των υποψηφίων επενδυτών» τόνισε ο κ. Σιτέλας επισημαίνοντας ότι «Η βραδυφλεγής βόμβα της ΕΛΒΟ που υπάρχει εδώ και 6 χρόνια αναμένεται να εκραγεί το επόμενο διάστημα καθώς οι εργαζόμενοι είναι επί ξύλου κρεμάμενοι και δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει».
 
Ερωτηθείς για τυχόν διαβεβαιώσεις εκ μέρους του Υπουργείου ο κ. Σιτέλας τόνισε ότι σε συνάντηση του υπουργού Εθνική Άμυνας Δ. Βίτσα με το σωματείο, οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν ότι ο ένας εκ των δύο υποψηφίων επενδυτών δεσμεύεται για το σύνολο των θέσεων εργασίας και ο δεύτερος για τις 230 θέσεις εργασίας. «Αυτό όμως σε μας δε λέει απολύτως τίποτα καθώς στην προκήρυξη του διαγωνισμού δεν αναφέρεται απολύτως τίποτα τι θα γίνει με το σύνολο των εργαζομένων» δήλωσε σχετικά ο εργαζόμενος στην ΕΛΒΟ.
 
Τέλος σημείωσε ότι η πώληση αφορά τα ακίνητα, οικόπεδα 272 στρεμμάτων στη βιομηχανική περιοχή της Σίνδου, τις κτιριακές εγκαταστάσεις, τον εξοπλισμό και τα δικαιώματα στην πνευματική και βιομηχανική ιδιοκτησία. 
 
Να υπενθυμίσουμε ότι οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν την Πέμπτη στα δικαστήρια  με αφορμή την ημέρα εκδίκασης παλαιότερης υπόθεσης διεκδίκησης βαρέων και ανθυγιεινών ενσήμων από ένα μέρος του προσωπικού της επιχείρησης, συγκέντρωση που θα πάρει τον χαρακτήρα εναντίωσης στην πώληση της ΕΛΒΟ ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία στην πόλη. 

Πηγή: stokokkino.gr

Δημοσιεύθηκε στις 25 April 2017 | 3:21 pm


Προσχέδιο μνημονίου έστειλαν στην Αθήνα οι δανειστές – Τι προβλέπει

Τα προσχέδια του νέου «επικαιροποιημένου» μνημονίου που θα αποτελέσουν τη βάση της διαπραγμάτευσης έστειλαν στην ελληνική κυβέρνηση οι εκπρόσωποι των δανειστών. Στις 75 σελίδες των κειμένων προβλέπεται η νέα μείωση των συντάξεων το 2019, η πώληση του 40% της ΔΕΗ, η κατάργηση του δικαιώματος βέτο του υπουργείου Εργασίας στις ομαδικές απολύσεις η άρση των περιορισμών στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές και η πλήρης εφαρμογή του σχεδίου ιδιωτικοποιήσεων του ΤΑΙΠΕΔ

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο μνημόνιο προβλέπει τα εξής:

Αποκρατικοποιήσεις

Προβλέπεται η πλήρης εφαρμογή του master plan του ΤΑΙΠΕΔ. Μεταξύ άλλων το σχέδιο του ΤΑΙΠΕΔ προβλέπει πώληση όπως του 17% της ΔΕΗ, του 35% των ΕΛΠΕ, του 30% του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, του 65% της ΔΕΠΑ, του 74% της ΕΥΑΘ και του27% της ΕΥΔΑΠ.

Καταστήματα

Aρση των περιορισμών στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές

Συντάξεις

Όπως είχε ήδη γίνει γνωστό. το 2019 θα ληφθούν μέτρα μείωσης της συνταξιοδοτικής δαπάνης κατά 1% του ΑΕΠ μέσω της προσωπικής διαφοράς. Οι εκπρόσωποι των θεσμών σε αυτή τη φάση τουλάχιστον δέχονται την πρόταση της ελληνικής πλευράς για μείωση έως 22%. Εδώ ωστόσο μπαίνει ο όρος ότι εάν με τον τρόπο αυτό δεν επιτυγχάνεται ο στόχος για το 1% του ΑΕΠ, τότε θα επιβάλλονται περικοπές και στις επικουρικές συντάξεις έτσι ώστε να καλυφθεί το κενό. Οι περικοπές αυτές θα επιβληθούν στην προσωπική διαφορά επί των επικουρικών συντάξεων.

Στα εργασιακά

Καταργείται το δικαίωμα βέτο του υπουργείου Εργασίας στις ομαδικές απολύσεις.Όπως αναφέρεται επίσης, μέχρι το τέλος του προγράμματος θα συνεχίσουν να ισχύουν όσα αποφασίστηκαν με τα προηγούμενα μνημόνια κάτι που σημαίνει ότι δεν θα αποκατασταθεί η επεκτασιμότητα των κλαδικών συμβάσεων και σε επιχειρήσεις που δεν τις υπογράφουν.

Ενέργεια

Προβλέπεται η σταδιακή μείωση της λιγνιτικής ισχύος της ΔΕΗ κατά περίπου 40%, ενώ μειώνονται σταδιακά και οι ποσότητες ηλεκτρικές ενέργειας που υποχρεούται να πουλήσει η επιχείρηση σε ιδιώτες μέσω δημοπρασιών.

Πηγή: thepressproject.gr

Photo Credit: Nikos Libertas/ SOOC

Δημοσιεύθηκε στις 25 April 2017 | 3:19 pm


«Έκλεισε» η πώληση του Λιμανιού: Το σχήμα DIEP- CMA CGM - Σαββίδη πλειοδότης για το 67% του ΟΛΘ

Η κοινοπραξία της γερμανικής «Deutsche Invest Equity Partners GmbH», της θυγατρικής της γαλλικής CMA CGM «Terminal Link SAS» και της «Belterra Investments Ltd.» συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη ανακηρύχθηκε πλειοδότης για την απόκτηση του 67% του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε.

Όπως έκανε γνωστό με ανακοίνωσή του το ΤΑΙΠΕΔ, η ένωση των εν λόγω εταιριών κατέθεσε στο πλαίσιο του διεθνούς διαγωνισμού σημαντικά βελτιωμένη προσφορά. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, η βελτιωτική δεσμευτική προσφορά προβλέπει την καταβολή τιμήματος ύψους €231.926.000 για την απόκτηση του 67% της εταιρείας ΟΛΘ Α.Ε. Κατά την αξιολόγηση της βελτιωτικής οικονομικής προσφοράς, όπως προστίθεται, το ΤΑΙΠΕΔ έλαβε υπόψη καθεμία από τις αποτιμήσεις, τις οποίες εκπόνησαν δύο διαφορετικοί αποτιμητές για τον ΟΛΘ Α.Ε. και ανακήρυξε την ανωτέρω ένωση ως πλειοδότη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ, η συνολική αξία της συμφωνίας ανέρχεται σε €1,1 δισ. και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την ανωτέρω προσφορά των €231.926.000, υποχρεωτικές επενδύσεις ύψους €180 εκατ. την επόμενη επταετία και τα αναμενόμενα έσοδα του Ελληνικού Δημοσίου από τη Σύμβαση Παραχώρησης (αντάλλαγμα παραχώρησης σε ποσοστό 3,5% του κύκλου εργασιών της ΟΛΘ Α.Ε.), αναμενόμενου συνολικού ύψους πλέον των €170 εκατ. Στο συνολικό ποσό λαμβάνονται επίσης υπόψη τα αναμενόμενα μερίσματα που θα εισπραχθούν από το ΤΑΙΠΕΔ για το υπολειπόμενο ποσοστό του 7,22%, καθώς και οι εκτιμώμενες (πέραν των ελάχιστων υποχρεωτικών) επενδύσεις μέχρι την λήξη της παραχώρησης το 2051.

Ο φάκελος του διαγωνισμού θα υποβληθεί τις προσεχείς εβδομάδες στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο, η δε σύμβαση αγοραπωλησίας μετοχών θα υπογραφεί μετά από την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Η ολοκλήρωση της συναλλαγής τελεί υπό την αίρεση των εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές και την ικανοποίηση ορισμένων περαιτέρω προϋποθέσεων που προβλέπονται στη σύμβαση αγοραπωλησίας μετοχών, προστίθεται επίσης στην ανακοίνωση.

Δημοσιεύθηκε στις 24 April 2017 | 6:57 pm


Τεύχος Μαΐου: Η «σχεδία» της γονεϊκότητας

Σχεδιάζουμε πολιτικές για τη στήριξη της οικογένειας, ανοίγουμε κουβέντα με έναν διάσημο ηθοποιό του Χόλιγουντ για πατριωτισμό, πολιτική αλλά και για το νέο επεισόδιο από τον «Πόλεμο των Άστρων», αποτυπώνουμε  το κοινωνικό φαινόμενο των αστέγων μέσα στην ιστορία της Θεσαλονίκης των τελευταίων 100 χρόνων, ανασύρουμε από τη λησμονιά την ιδιοφυή όσο και ιδιόρρυθμη πεζογραφία ενός συγγραφέα που έχασε το «ρυθμό του κόσμου», συνάπτουμε ένα νέο φυσικό συμβόλαιο, γινόμαστε πρόσφυγες για 24 ώρες και φυτεύουμε τους σπόρους της ελπίδας. Αυτά και άλλα πολλά μόνο στη «σχεδία» Μαΐου 2017 (τεύχος #48). Από την Τετάρτη 26 Απριλίου στους δρόμους της πόλης.

Παγκοσμίως, ολοένα και περισσότερες χώρες εφαρμόζουν ολοκληρωμένες στρατηγικές για τη στήριξη της οικογένειας που εδράζονται στο τρίπτυχο: εκτεταμένες γονικές άδειες (που αφορούν και τα δύο φύλα), υπηρεσίες προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης αλλά και συμβουλευτικές στήριξης της γονεϊκότητας, όπως και μέτρα στην αγορά εργασίας για τη συμφιλίωση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής. Μέσα από το ρεπορτάζ με τίτλο «Η μοναξιά της γονεϊκότητας» αναδεικνύουμε αυτές τις πρότυπες πρακτικές, και εξετάζουμε τις πολιτικές για την οικογένεια που ισχύουν στην Ελλάδα και οι οποίες παραμένουν τουλάχιστον ελλειματικές. «Η οικογένεια έχει καταντήσει να είναι μία καθαρά ιδιωτική υπόθεση, όπου το κράτος δεν εμπλέκεται παρά με ελάχιστα ψίχουλα στις περιπτώσεις του επιδόματος τέκνου. Δεν γίνεται αντιληπτό ότι η στήριξη των παιδιών και της οικογένεια είναι μία παραγωγική επένδυση».

«Αναζητώντας ενεργά την ελπίδα». Ο Άνταμ Ντράιβερ, ένας από τους σημαντικότερους πλέον ηθοποιούς του Χόλιγουντ μιλάει περί πατριωτισμού, πολιτικής, αλλά και για το νέο επεισόδιο του «Star Wars». «Κατατάχθηκα μετά τις 11 Σεπτεμβρίου κυρίως για αντίποινα, για να πάρω εκδίκηση. Έπειτα, όμως, με εξέπληξε το πώς, μόλις μπεις στο στρατό, όλες αυτές οι σκέψεις εξαφανίζονται», αναφέρει, μεταξύ άλλων, στη συνέντευξή του. 

«Εγώ είμαι η Θεσσαλονίκη». Ξεκινώντας από τη μεγάλη πυρκαγιά του 1917, ένας εναλλακτικός χάρτης (που διανέμεται δωρεάν στους αναγνώστες της Θεσσαλονίκης από τους πωλητές της «σχεδίας» μαζί με την αγορά του τεύχους) αφηγείται την ιστορία της πόλης μέσα από πέντε χρονολογίες-κλειδιά και αποτυπώνει το κοινωνικό φαινόμενο των αστέγων μέσα στην ιστορία της πόλης των τελευταίων 100 χρόνων. «Επιχειρούμε να αναδείξουμε μια διαφορετική εικόνα της πόλης, μπαίνοντας στη θέση του άλλου και βλέποντας μέσα από τα δικά του μάτια, αφού τόσο ο χώρος είναι φορέας μνήμης της ανθρώπινης παρουσίας όσο και οι άνθρωποι φορείς διαμόρφωσης και εξέλιξης του αστικού περιβάλλοντος», σημειώνει ο αρχαιολόγος-ξεναγός κ. Βασίλης Νάνης.

«Ο τρίτος αδάμας της Τριανδρίας». Μια νέα έκδοση ανασύρει από τη λησμονιά την ιδιόρρυθμη όσο και ιδιοφυή πεζογραφία του Μιχαήλ Μητσάκη, ενός συγγραφέα που έχασε το «ρυθμό του κόσμου». «Δεν πιστεύει μολονότι θεωρεί ακόμη τον εαυτό του ιδιοφυή, ότι είναι το Α και το Ω. Καταλαβαίνει από ένα σημείο κι έπειτα ότι μπορει να μπει στο ψυχιατρείο και λέει: “Ας μην ενοχληθεί κανείς”», επισημαίνει, ανάμεσα σε άλλα, στη συνέντευξή του στη «σχεδία» ο συγγραφέας του βιβλίου «Στον φεγγίτη του μυαλού του Μιχαήλ Μητσάκη» Κώστας Ξ. Γιαννόπουλος.

«Πρόσφυγας για 24 ώρες». Πώς θα σας φαινόταν αν μια μέρα σάς πρότειναν να στείλετε τα παιδιά σας σε έναν καταυλισμό που να προσομοιάζει με καταυλισμό προσφύγων, όπως οι δεκάδες που έχουμε αυτήν την εποχή στην Ελλάδα, και να ζήσουν όλη τη διαδικασία της πρώτης επαφής που έχει ο πρόσφυγας με μια ξένη χώρα; Και όμως, στη Νορβηγία, η παραπάνω ιδέα έχει γίνει πράξη, και έτσι κάθε χρόνο χιλιάδες γονείς στέλνουν τα παιδιά τους να περάσουν 24 ώρες σε εικονικά στρατόπεδα προσφύγων, ώστε να πάρουν μια γεύση για το πώς είναι να είσαι πρόσφυγας. Γεύση και μάθημα ζωής.

«Οι σπόροι της ζωής». Το 2012 είχαν απομείνει στο Ντιτρόιτ μονάχα 700.000 άνθρωποι, χάνοντας τα δύο τρίτα του πληθυσμού που είχε πριν από την κρίση, θυμίζοντας αστική έρημο και τις δυστοπικές εικόνες που βλέπουμε σε ταινίες καταστροφής. Όμως, σε λιγότερο από δέκα χρόνια δημιουργήθηκαν σην πόλη 1.800 οικογενειακοί ή συλλογικοί λαχανόκηποι που καλλιεργούνται από περίπου 15.000 νεόκοπους αγρότες που δίνουν τροφή και ελπίδα στους εναπομείναντες κατοίκους της. 

«Είναι η σχέση με τον κόσμο το πλέον αμφιλεγόμενο, δύστροπο και ημιτελές έργο της ανθρωπότητας;» Με αυτό το ερώτημα ξεκινάει η ιστορικός τέχνης Νάντια Αργυροπούλου της επιμέλεια μιας «παράδοξης» όσο και άκρως γοητευτικής έκθεσης με τίτλο «Παρατοξικά Παράδοξα». Η έκθεση περιλαμβάνει έργα κινούμενης εικόνας έντεκα καλλιτεχνών απ΄όλο τον κόσμο, ανακινώντας θέματα που αφορούν το περιβαλλον, την οικολογία, τη σχέση μας με τη φύση όπως και με τον άνθρωπο. «Το περιβάλλον και η προστασία του είναι θέμα κατεξοχήν πολιτικό. Γιατί αφορά τα δικαιώματα όλων των στοιχείων που το συνθέτουν (έμβιων κα μη) και δεν εξαντλούνται στη σωτηρία “της φύσης” και “του πράσινου”», υπογραμμίζει στη συνέντευξή της στη «σχεδία». «Να συνάψουμε ένα νέο φυσικό συμβόλαιο» είναι ο τίτλος της.

«Οι δρόμοι είναι δικοί μας». Η «ομάδα ειδικών αποστολών» της «σχεδίας» θα είναι παρούσα για δέκατη συνεχή χρονιά στις γραμμές εκκίνησης του Αυθεντικού Μαραθωνίου το Νοέμβριο. Χρόνος υπεραρκετός για όποιον θέλει να προετοιμαστεί ώστε να τρέξει μαζί της. «Συζητώντας με φίλους, πάντα τους προτρέπω να τρέχουν στους αγώνες τους με κάποια ομάδα, είτε της “σχεδίας” ή  κάποιας άλλης δομής αλληλεγγύης. Ας βρει ο καθένας αυτό που του ταιριάζει, στο τελος της ήμέρας η προσφορά στο συνάνθρωπο μας θα είναι αυτή που θα μείνει και θα έχει τη δική της σημασία», σημειώνει το μέλος της ομάδας και αναγνώστης της «σχεδίας» κ. Δημήτρης Χριστούλης. 

Ακόμη, επιστρέφουμε στην Αίγυπο της εποχής του βασιλιά Φαρούκ  μέσα από την ιστορία μιας μικρής αγγελίας και καταγράφουμε τα τελευταία νέα της «σχεδίας» στο τακτικό μας ημερολόγιο. Ο Δημήτρης Κούντουρας και η Δώρα Μπάκα μιλούν για μια φιλία που έρχεται από το Μεσαίωνα. Ο Γιώργος Μπαζίνας περιγράφει πώς η ενοχή έχει αποδειχθεί ένα ισχυρό όπλο χειραγώγησης του μυαλού και αποτελεσματικό εργαλείο από πανάρχαιους χρόνους.  Οι φακοί του Κωστή Μπακόπουλου και του Χρήστου Παπαχρήστου καταγράφουν μεσημεριανές και απογευματινές εικόνες από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη αντίστοιχα, ενώ κορυφαίοι έλληνες γελοιογράφοι σχολιάζουν με το πενάκι τους αυτά που συμβαίνουν γύρω μας και μέσα μας. Κλείνουμε τραπέζι σε ένα κουτούκι όπου το σύνθημα «όξω η φτώχεια» πλανάται πάνω από το κεφάλι μας, ενώ δοκιμάζουμε μπορς από μία Ουκρανέζα που βρέθηκε, ελέω Τσέρνομπιλ, οικολογική πρόσφυγας στην Αθήνα. 

Αυτά και άλλα πολλά. Στο τεύχος #48 της «σχεδίας» (Μάϊος 2017), που κυκλοφορεί στους δρόμους της πόλης από την Τετάρτη  26 Απριλίου 2017. 

Υπενθυμίζεται ότι η «σχεδία», όπως συμβαίνει με όλα τα περιοδικά δρόμου του πλανήτη, δεν πωλείται στα συνήθη σημεία διάθεσης Τύπου (περίπτερα κ.λπ.). Πωλείται αποκλειστικά και μόνο στους δρόμους της πόλης από διαπιστευμένους πωλητές. Οι πωλητές αυτοί προέρχονται από ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες: Άστεγοι, άνεργοι και γενικώς άνθρωποι που αποδεδειγμένα ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Είναι άνθρωποι που βιώνουν με τον πιο σκληρό τρόπο τις συνέπειες της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που μαστίζει την ελληνική γη. Από την τιμή πώλησης του περιοδικού (3,00 ευρώ), το 50% (δηλαδή το 1,50€) πηγαίνει απευθείας στον ίδιο τον πωλητή.

«112 εφημερίδες δρόμου, 41 χώρες, 5 ήπειροι, 14.000 άστεγοι πωλητές, 6.000.000 αναγνώστες, 1 φωνή ενωμένη ενάντια στη φτώχεια» είναι το σύνθημα του Διεθνούς Δικτύου Εφημερίδων του Δρόμου (International Network of Street Papers – INSP, www.street-papers.org).

ΥΓ.: Να θυμάστε, επίσης, ότι οι πωλητές της «σχεδίας» δίνουν και απόδειξη. Σας παρακαλούμε θερμώς να μην ξεχνάτε να την παίρνετε!
 

Θεματικές: 

Δημοσιεύθηκε στις 24 April 2017 | 6:38 pm


Ναυάγιο με 16 νεκρούς πρόσφυγες και μετανάστες στη Λέσβο

Σε τραγωδία εξελίσσεται το σημερινό ναυάγιο, ανοικτά της Μήθυμνας (Μόλυβου), όταν νωρίς το πρωί ανατράπηκε πλαστική βάρκα με περίπου 25 επιβαίνοντες πρόσφυγες και μετανάστες διαφόρων εθνικοτήτων.

Μέχρι στιγμής έχουν περισυλλεγεί ζωτανές δύο γυναίκες, εκ των οποίων η μία σε προχωρημένη εγκυμοσύνη. Επίσης, έχουν περισυλλεγεί, από τις ελληνικές λιμενικές Αρχές και σκάφη της Frontex, εννέα σοροί. Άλλοι επτά σοροί έχουν περισυλλεγεί από την τουρκική ακτοφυλακή.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έδωσε η μία γυναίκα ναυαγός (η έγκυος νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης σε κατάσταση σοκ), η βάρκα ξεκίνησε νωρίς το πρωί από παραλία στην ακτή απέναντι από τη Λέσβο και ανατράπηκε για άγνωστους λόγους. Η διασωθείσα γυναίκα ανέφερε τον πιθανό αριθμό των επιβαινόντων.

Πάντως, στην περιοχή έπνεαν άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοι, σχετικά πολύ μικρής έντασης, και στελέχη του Λιμενικού Σώματος εκτιμούσαν ότι η ανατροπή δεν μπορεί να έγινε εξαιτίας της θαλασσοταραχής.

ΚΚΕ: Πληρώνουν με πνιγμούς και βάσανα τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους

«Το νέο πολύνεκρο ναυάγιο ανοικτά της Λέσβου με γυναικόπαιδα-πρόσφυγες, θύματα των πολέμων, γεννά μόνο αισθήματα βαθιάς θλίψης για τους αδικοχαμένους και οργής για τους ενόχους. Κανένας άνθρωπος δεν μπορεί ούτε πρέπει να μείνει ασυγκίνητος και αδρανής» υπογραμμίζει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του για το νέο πολύνεκρο ναυάγιο, ανοιχτά της Λέσβου.
 
«Οι λαοί της Συρίας, της Μέσης Ανατολής πληρώνουν ασταμάτητα με το αίμα τους, με προσφυγιά, με πνιγμούς και βάσανα τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Έχουμε χρέος να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στους λαούς που δοκιμάζονται, να δυναμώσουμε την πάλη μας για να σταματήσει η συμμετοχή της χώρας στους επιθετικούς σχεδιασμούς και τους πολέμους των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ» προσθέτει στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, καταλήγοντας: «Να καταδικάσουμε την απάνθρωπη πολιτική της ΕΕ κατά των προσφύγων και μεταναστών. Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας και να φύγει το ΝΑΤΟ των πολέμων από το Αιγαίο».

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Θεματικές: 

Δημοσιεύθηκε στις 24 April 2017 | 5:55 pm


Λαϊκή Ενότητα: Πού το πάει ο νεοφιλελεύθερος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης;

Τεράστια ερωτηματικά προκύπτουν, σύμφωνα με τη Λαϊκή Ενότητα Θεσσαλονίκης, από το προωθούμενο μνημόνιο συνεργασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης με την Παγκόσμια Τράπεζα, που θα αφορά ένα σχέδιο με τον αινιγματικό στόχο: «Ανάπτυξη της αστικής ανθεκτικότητας της Θεσσαλονίκης».

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΛΑΕ Θεσσαλονίκης:

Ειδικότερα, τα ερωτηματικά πολλαπλασιάζονται ως προς το είδος της «βοήθειας» και τις τυχόν δεσμεύσεις που θα προκύπτουν από αυτήν, δεδομένου ότι, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, το μνημόνιο συνεργασίας προβλέπει «την παροχή βοήθειας για την ανασυγκρότηση του παραλιακού τμήματος του Θερμαϊκού».

Ιδιαίτερα, όταν πληροφορούμαστε, ότι «η μελέτη για την ανασυγκρότηση του παραλιακού μετώπου της Θεσσαλονίκης» θα χρηματοδοτηθεί από το γνωστό για τις νεοφιλελεύθερες κατευθύνσεις του Ίδρυμα Ροκφέλερ, και ότι αυτή θα προβλέπει ως βασικό εργαλείο για την ανασυγκρότηση τις ιδιωτικές επενδύσεις, χωρίς, μάλιστα, περαιτέρω διευκρινίσεις για τον χαρακτήρα τους και τον προσανατολισμό τους.

Ως Λαϊκή Ενότητα Α΄ Θεσσαλονίκης διατυπώνουμε την έντονη ανησυχία μας για τις οικονομικές, τις κοινωνικές, τις οικολογικές και αισθητικές συνέπειες μιας «ανασυγκρότησης», που θα ξεκινάει από ιδιωτικά συμφέροντα και θα αποβλέπει σε κερδοσκοπικά οφέλη.

Ασφαλώς το παραλιακό μέτωπο αλλά και η ίδια η πόλη της Θεσσαλονίκης χρειάζονται στήριξη, ανάπλαση και ανασυγκρότηση.

Αυτή η ανασυγκρότηση όμως, πρέπει να γίνει με ευθύνη του δημόσιου και της κοινωνίας, στο φως, με δημόσιο διάλογο, με τους φορείς και με τους κατοίκους της, και με στόχο την ποιοτική, οικονομική, κοινωνική, οικολογική και αισθητική αναβάθμιση της πόλης και του παραλιακού της μετώπου, με γνώμονα το συμφέρον πρώτα απ' όλα των λαϊκών τάξεων και συνολικά το βιώσιμο μέλλον της Θεσσαλονίκης.

Θεματικές: 

Δημοσιεύθηκε στις 24 April 2017 | 5:44 pmΔείτε αγγελίες στο Νομό Θεσσαλονίκης

Φιλικοί ιστότοποι:

www.vimaorthodoxias.gr