Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Θεσσαλονίκης    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Όχι στο συλλαλητήριο του αλυτρωτισμού και του μίσους

Σε αντιφασιστική επαγρύπνηση και συμμετοχή στην διεθνιστική- αντιφασιστική κινητοποίηση στα Προπύλαια καλεί η «Συνάντηση για μια αντικαπιταλιστική διεθνιστική Αριστερά».

«Την Κυριακή σύσσωμη η (ακρο)Δεξιά μαζί με τους φονταμενταλιστές της Εκκλησίας επιχειρούν μια πρώτης τάξης εθνικιστική πρόκληση. Το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία προάγει τον αλυτρωτισμό και το μίσος για τους άλλους λαούς γιατί:

Οι φασίστες τραμπούκοι βρίσκονται στο πολιτικό και οργανωτικό κέντρο του. Όπως συνέβη και στις προηγούμενες κινητοποιήσεις, τα συλλαλητήριο δίνει ζωτικό χώρο για την ακροδεξιά βία και προπαγάνδα.
Το σύνθημα «Η Μακεδονία είναι ελληνική» είναι ψευδές και αλυτρωτικό. Η Μακεδονία δεν είναι μόνο μία και δεν είναι μόνο ελληνική. Εδώ κι έναν αιώνα είναι  μοιρασμένη σε τρία κράτη. Από αυτά, μόνο η ελληνική Μακεδονία είναι ελληνική. Κατά συνέπεια, η μη αναγνώριση στους γείτονες δικαιωμάτων επί του ονόματος υποκρύπτει εδαφικές διεκδικήσεις.
Παραχαράσσει την Ιστορία και προάγει το μίσος μεταξύ των λαών. Από τον 19ο αιώνα υπάρχει ένας λαός που αυτοπροσδιορίζεται ως μακεδονικός. Ούτε ο Τίτο ούτε ο… Σόρος τον επινόησαν για να απειλήσουν (τίνι τρόπω;) την Ελλάδα.
Η συνωμοσιολογία, η τερατολογία και η απροκάλυπτη φαλκίδευση της πραγματικότητας που χαρακτηρίζουν τα καλέσματα των διοργανωτών, συνιστούν διαχρονικά βασικά εργαλεία της εθνικιστικής χειραγώγησης των συνειδήσεων» αναφέρει στην ανακοινωσή της.

«Την Κυριακή όλες και όλοι βρισκόμαστε σε αντιφασιστική επαγρύπνηση. Περιφρουρούμε τους Κοινωνικούς χώρους και τις δομές Αλληλεγγύης σε Πρόσφυγες & Μετανάστες..
Στη 1:00μμ συμμετέχουμε στην κινητοποίηση στα Προπύλαια.Όχι για να αποτρέψουμε κανέναν από το να ασκήσει το δικαίωμά του στη διαδήλωση, αλλά για να ορθώσουμε αντιφασιστική ασπίδα απέναντι στις ναζιστικές συμμορίες που θέλουν να χρησιμοποιήσουν το συλλαλητήριο ως εφαλτήριο για τα πογκρόμ τους, όπως έκαναν και στα προηγούμενα αντίστοιχα συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη» καταλήγει.

Θεματικές: 

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 1:12 pm


Διεθνιστική-αντιφασιστική συγκέντρωση στα Προπύλαια την Κυριακή

Αντιφασιστική -διεθνιστική συγκέντρωση διοργανώνεται την Κυριακή στη 13:00 στα Προπύλαια της Αθήνας κόντρα στον εθνικισμό, τον φασισμό και τη μισαλλοδοξία που πριμοδοτεί το  συλλαλητήριο ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών το οποίο διοργανώνεται την ίδια μέρα έξω από τη Βουλή. 

Πολιτικές ομάδες και συλλογικότητες απο την Αριστερά και τον αντιεξουσιαστικό χώρο, καταλήψεις και στέκια καλούν σε έναν κοινό αγώνα με όπλο τη διεθνιστική και ταξική αλληλεγγύη και σε περιφρούρηση των κοινωνικών χώρων και των δομών αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες. «Να αγωνιστούμε από κοινού μετανάστες/στριες, εργαζόμενοι/ες, άνεργοι/ες, φοιτητές/τριες, μαθητές/τριες και νεολαίοι/ες για την οικοδόμηση μιας νέας κοινωνίας αλληλεγγύης, ισότητας, ελευθερίας, μακριά από επίπλαστους και κατευθυνόμενους από τα πάνω διαχωρισμούς» αναφέρουν μεταξύ άλλων στα καλέσματα τα οποία υπενθυμίζουν ότι μέσα από τα συλλαλητήρια για το Μακεδονικό επανεμφανίστηκαν παρακρατικές νεοναζιστικές ομάδες στο δημόσιο πεδίο που επιχειρούν να διαχύσουν το φασιστικό μίσος (ακόμα και στα σχολεία) με επιθέσεις σε καταλήψεις και χώρους αγώνα (όπως ο εμπρησμός της κατάληψης Libertatia τον Γενάρη του 2018).

Παράλληλα την ίδια ώρα αντιεθνικιστική συγκέντρωση διοργανώνεται από αναρχικές συλλογικότητες και καταλήψεις στην πλατεία Βικτωρίας.

Θεματικές: 

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 1:01 pm


Άστεγοι πρόσφυγες στο σταθμό των τρένων, μια αθέατη Θεσσαλονίκη

Αν περπατήσει κανείς το βράδυ πίσω από το σταθμό των τρένων στην Θεσσαλονίκη, μια αθέατη πόλη αποκαλύπτεται. Μια συνάντηση ανθρώπων αόρατων, προσφύγων που δεν έχουν ούτε σπίτι ούτε πρόσβαση σε νερό, τρόφιμα και μπάνιο. Άνθρωποι που έχουν έρθει από τις “λάθος” χώρες και για τους οποίους ούτε η Ε.Ε. αλλά ούτε και το ελληνικό κράτος παρέχει κάποιου είδους μέριμνα.

Ρεπορτάζ: Σταυρούλα Πουλημένη

Φωτογραφίες: Giovanni Lo Curto

Ζουν σε εγκαταλελειμμένα σπίτια, μπροστά από εισόδους καταστημάτων, σε πάρκα και πλατείες και κάθε βράδυ συγκεντρώνονται σε μια μεγάλη αλάνα για να πάρουν φαγητό από αλληλέγγυους προκειμένου να επιβιώσουν. Στην καθημερινότητά τους όλα είναι προσωρινά, ο τόπος, τα έγγραφα, οι φίλοι. Στόχος για κάποιους είναι να βρουν τους τρόπους για να φύγουν από τα Βαλκάνια στην Ευρώπη, και για άλλους να χτίσουν μία νέα ζωή στην Θεσσαλονίκη. Μέρα με τη μέρα, εδώ και κάποιους μήνες αυτή η καθημερινότητα έχει βρει τη δική της οργάνωση, τους δικούς της δεσμούς ανάμεσα στις σκηνές, πάνω στο λιωμένο χιόνι και τις ξύλινες παλέτες και σε εκείνη την μικρή φωτιά που ανάβουν για να ζεσταθούν. Την ίδια στιγμή στον κοινωνικό χώρο Οικόπολις αλληλέγγυοι από πολλές χώρες μαζί και πρόσφυγες, που ζούσαν μέχρι πρόσφατα χωρίς σπίτι, οργανώνονται για να βοηθήσουν τους άστεγους από την Ελλάδα, το Μαρόκο, το Αφγανιστάν και το Πακιστάν.

Η ζωή του Μιράν με λίγες κουβέρτες στην Μοναστηρίου

Ο Μιράν ήρθε στην Ελλάδα πριν δύο χρόνια από το Πακιστάν λόγω πολιτικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε εκεί. Στην πόλη Gujrat όπου ζούσε, δούλευε ως τεχνικός εργαστηρίου σε ένα νοσοκομείο και παράλληλα δραστηριοποιούνταν πολιτικά σε ένα κόμμα που είχε ως στόχο να βοηθάει τους φτωχούς ανθρώπους του Πακιστάν. «Αποφάσισα να φύγω όταν η πολιτική κατάσταση έκανε τη ζωή μου αβίωτη. Πέρασα από το Ιράν στην Τουρκία και ύστερα ήρθα στη Θεσσαλονίκη. Έχω κάνει αίτηση για άσυλο αλλά η συνέντευξή μου έχει οριστεί για τον Μάιο του 2019. Μέχρι τότε έχω κάποια προσωρινά χαρτιά τα οποία όμως δεν μου εξασφαλίζουν διαμονή και σίτιση» λέει.

Αρχικά ο Μιράν προσπάθησε να μείνει στο καμπ των Διαβατών, όπου βρήκε για ένα μικρό διάστημα στέγη, χωρίς όμως να έχει λάβει τη κάρτα για την σίτιση και τις άλλες παροχές που δίνονται σε άλλους πρόσφυγες. Όταν ο χώρος εξαντλήθηκε και το κέντρο απέκτησε υπερπληρότητα αναγκάστηκε να φύγει από εκεί. Στο καμπ των Διαβατών, σύμφωνα με τις πληροφορίες, περίπου 300 πρόσφυγες ζουν σε σκηνές χωρίς θέρμανση ακόμη και όταν οι θερμοκρασίες στην πόλη έπεσαν κάτω από το μηδέν. Για κάποιο διάστημα ο Μιράν βρήκε στέγη στο Υπνωτήριο Αστέγων και όταν πια σταμάτησε να έχει τη δυνατότητα αυτή έφτιαξε το σπίτι του στο δρόμο, μπροστά από ένα κλειστό κατάστημα στην Μοναστηρίου. Ένα σπίτι που αποτελείται από δύο παπλώματα, κάποια χαρτόνια και λίγες κουβέρτες ενώ στην ίδια «γειτονιά» κοιμούνται τα βράδια και άλλα δύο άτομα, επίσης από το Πακιστάν.

«Ζω στο δρόμο εδώ και δύο μήνες, τα πρωινά πηγαίνω σε δομές όπως της Πράξις και της Αλκυόνης για πρωινό και για μεσημεριανό. Μερικές φορές νοιώθω ότι δεν είμαι άνθρωπος, όλα γύρω μου είναι βρώμικα και μένω για αρκετές μέρες χωρίς καθαρά ρούχα στο κρύο», εξιστορεί.

Ο Μιράν πρέπει καθημερινά να αναζητάει λίγη ζεστασιά, ένα ντουζ, ένα δεύτερο sleeping bag για τις κρύες νύχτες ενώ ταυτόχρονα προσπαθεί να ενταχθεί στην πόλη κάνοντας μαθήματα ελληνικών στο Blue Refugees Center. Είναι αυτές οι “δυνατότητες” που δίνονται για πρόσφυγες στους οποίους δεν έχει αναγνωριστεί η προσφυγική ιδιότητα και ζουν άστεγοι. «Το να είναι κανείς από το Πακιστάν φαίνεται ότι δημιουργεί πολλά προβλήματα, ωστόσο εγώ θέλω να μείνω στην Ελλάδα να δουλέψω και να προσπαθήσω να φέρω εδώ την γυναίκα μου και το παιδί μου που έχουν μείνει πίσω» σημειώνει.

Δίπλα στον Μιράν, εκείνο το βράδυ, περίπου 150 πρόσφυγες και μετανάστες που ζουν επίσης στο δρόμο παίρνουν φαγητό από την συλλογικότητα «Philoxenia kitchen -food and kindness» που μαγειρεύει καθημερινά στο «Οικόπολις». Κάθε μέρα η συλλογικότητα πηγαίνει στην αλάνα αυτή κοντά στον παλιό σταθμό, μετράει τους ανθρώπους που χρειάζονται φαγητό και το βράδυ μοιράζει τις αντίστοιχες μερίδες. Οι πρόσφυγες κάνουν μια ουρά και μαζί με το φαγητό ζητούν βασικά πράγματα όπως παπούτσια, μία κουβέρτα, στέγη.

Το συσσίτιο κοντά στον σταθμό

«Φιλοξενούμαστε στο Οικόπολις από τον Απρίλιο. Είμαστε μια ανεξάρτητη οργάνωση που χρηματοδοτείται από δωρεές. Κάθε μέρα κάνουμε ένα γεύμα 150 μερίδων για μεσημεριανό και 250 για βραδινό. Συλλέγουμε το φαγητό με τη βοήθεια άλλων ομάδων που συνεργάζονται με λαϊκές αγορές προκειμένου να βρούμε λαχανικά, φρούτα κ.α.. Στους δρόμους οι άστεγοι έρχονται στην πλειοψηφία τους από το Μαρόκο, το Πακιστάν και το Αφγανιστάν, και φυσικά υπάρχουν και πολλοί Έλληνες. Κάποιοι έρχονται και από το καμπ των Διαβατών γιατί δεν έχουν χαρτιά. Οι περισσότεροι είναι νέοι άνδρες, όταν έχεις οικογένεια είναι λίγο πιο εύκολο να ενταχθείς στις δομές» λέει ο Φραντσέσκο Σεραντίνι, μέλος της κουζίνας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Αραβική κοινότητα ζει σε διάφορες πλευρές της πόλης ενώ κάποιοι άλλοι ζουν σε εγκαταλελειμμένα κτίρια και προσπαθούν να διαφύγουν από τη χώρα. «Ο τρόπος ζωής είναι προσωρινός μέχρι να φύγουν μέσω των Βαλκανικών χωρών στην Ευρώπη» λέει ο Φραντσέσκο. «Κάνουμε ουσιαστικά κάτι που δεν γίνεται από άλλες οργανώσεις, να δίνουμε φαγητό στο δρόμο. Υπάρχουν πολλοί αόρατοι άνθρωποι. Τους δίνουμε βασικά πράγματα στα οποία δεν έχουν πρόσβαση, όπως το νερό, και ταυτόχρονα προσπαθούμε να τους δικτυώσουμε με άλλες οργανώσεις που κάνουν επίσης σημαντική δουλειά, όπως τους γιατρούς από το Doc Mobile» σχολιάζει.

Ιατρική περίθαλψη στο δρόμο

Καθημερινά από το πρωί έως το βράδυ, η ΜΚΟ Doc Mobile προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες υγείας σε πρόσφυγες που ζουν στο δρόμο. Η Ρόουζ Χάνσεν, υπεύθυνη της οργάνωσης αντιμετωπίζει συχνά το φαινόμενο νέων αφίξεων οικογενειών που έρχονται από την Τουρκία αναζητώντας στέγη. Κάθε μέρα μοιράζεται και η ίδια ένα μέρος των προβλημάτων τους που δεν βρίσκουν, όμως, πάντα λύση.

«Συχνά βλέπουμε οικογένειες στο δρόμο που ψάχνουν κάπου να μείνουν. Σήμερα ήρθαν τρεις οικογένειες από το Ιράκ, 17 άτομα, δεν ξέρουν τι να κάνουν. Αυτό που κάνουμε είναι να τους φέρνουμε σε επαφή με άλλες οργανώσεις» αναφέρει η Ρόουζ. Η Doc Mobile, που έχει έρθει αρκετές φορές στο παρελθόν στη Θεσσαλονίκη, θα παραμείνει στην πόλη μέχρι τον Απρίλιο. «Τα μεγαλύτερα προβλήματα τα αντιμετωπίζουν οι μόνοι άνδρες από το Πακιστάν, το Αφγανιστάν, το Μαρόκο και την Αλγερία που συνήθως δεν μπορούν να βρουν στέγη στα Διαβατά, πρέπει να περιμένουν αρκετό διάστημα μέχρι να γίνει η εγγραφή τους και όσον αφορά στο φαγητό συνήθως βρίσκουν μόνο αν κάτι περισσέψει. Εδώ ζητούν ιατρική περίθαλψη αλλά πολλές φορές και ένα μπουφάν ή ένα sleeping bag που όταν έχουμε δίνουμε» προσθέτει.

Τα περισσότερα περιστατικά που αντιμετωπίζει η ομάδα Doc Mobile έχουν να κάνουν με πυρετό, μυοσκελετικούς πόνους και οδοντιατρικά προβλήματα. Οι περισσότεροι έχουν πληγές είτε από το ταξίδι και την προσπάθεια να διασχίσουν τα σύνορα, είτε γιατί ζουν σε εγκαταλελειμμένα κτίρια (ένα από αυτά το έκλεισε πρόσφατα η αστυνομία αλλά πολλοί επιστρέφουν), στα πάρκα και σε παλιά τρένα σε πολύ κακές συνθήκες υγιεινής. Συχνά, επίσης, έχουν υποστεί μολύνσεις, υποφέρουν από δερματικές ασθένειες, πονοκεφάλους και, φυσικά, κρυώματα.

Σύμφωνα με την Ρόουζ, οι αριθμοί των αστέγων προσφύγων στην Θεσσαλονίκη είναι αυξημένοι σε σχέση με τον περσινό χειμώνα. Ενδεικτικό είναι ότι τότε στην διανομή φαγητού που κάνει η ομάδα του Οικόπολις συμμετείχαν περίπου 80 άτομα ενώ τώρα ξεπερνούν τα 200. Παράλληλα, καθημερινά 50-70 πρόσφυγες και μετανάστες δέχονται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. «Τους προηγούμενους μήνες είχαμε περιστατικά από χτυπήματα της αστυνομίας σε επαναπροωθήσεις από την Τουρκία, σπασμένους ώμους και δάχτυλα. Για την αντιμετώπιση των αναγκών έχουμε δεχτεί βοήθεια σε υλικά από το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης αλλά και από οργανώσεις όπως η Αλκυόνη κ.α. Εμείς επιλέγουμε αυτό το μέρος, γιατί πιστεύουμε ότι εδώ μας χρειάζονται περισσότερο» συνεχίζει η Ρόουζ.

«Τα κλειστά σύνορα είναι το βασικότερο όλων των προβλημάτων. Όλοι προσπαθούν να φτάσουν στην Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη και πολλοί αποτυγχάνουν όταν φτάνουν στην Βοσνία ή στην Κροατία, όπου έχουν πολύ άσχημη αντιμετώπιση από την αστυνομία και τον στρατό. Από την άλλη, η Αυστρία και άλλες χώρες της Ευρώπης δεν θέλουν τους πρόσφυγες. Για αυτούς αυτοί οι άνθρωποι έχουν τη λάθος εθνικότητα, Μαρόκο, Πακιστάν, Αφγανιστάν. Τους θεωρούν οικονομικούς μετανάστες. Αλλά σε όλες αυτές τις χώρες υπάρχουν πολιτικά, οικονομικά προβλήματα και πόλεμος» καταλήγει.

Σπίτι του το Οικόπολις

Σε έναν από τους χώρους του Οικόπολις βρήκε σπίτι, φίλους και ζεστασιά, ο Ουμέρ Σουφιάν πρώην άστεγος πρόσφυγας από το Πακιστάν ο οποίος καθημερινά μοιράζει σούπα σε ανθρώπους που ζουν σε σκηνές και σε χαρτόκουτα. «Ήρθα με μία μικρή βάρκα από τον Έβρο μαζί με άλλα 15 άτομα, η βάρκα τρύπησε και μας έσωσαν δύο άνδρες τραβώντας μας με ένα σχοινί. Ευτυχώς χάσαμε μόνο τα πράγματα μας», μας λέει ξεναγώντας μας στον χώρο. «Περπατήσαμε αρκετά όταν βρήκαμε τον διακινητή που μας πήρε με ένα αμάξι. Έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα, δεν σταμάτησε στο σήμα της αστυνομίας με αποτέλεσμα να τρακάρουμε με ένα άλλο όχημα. Ο διακινητής έφυγε και εμάς μας συνέλαβαν. Μας πήγαν στο Μεταγωγών όπου έμεινα ένα μήνα και σε ένα μήνα έπρεπε να φύγω από τη χώρα, σύμφωνα με τα χαρτιά που μου έδωσαν. Όταν βγήκα από τη φυλακή πήγα στην Αθήνα για δύο μήνες, η κάρτα μου έληξε, ήρθα ξανά στην Θεσσαλονίκη, ζήτησα να με συλλάβουν αλλά δεν το έκαναν γιατί δεν είχαν χώρο στα καμπ. Τους ζήτησα να κάνω αίτηση ασύλου και ξαναβρέθηκα στο Μεταγωγών όπου έμεινα δύο μήνες. Μετά μου έδωσαν ένα άλλο χαρτί που έλεγε ότι σε λίγες μέρες έπρεπε να εγκαταλείψω την χώρα. Κάθε μέρα πήγαινα στο γραφείο για αίτηση ασύλου και κάθε μέρα μου έλεγαν “έλα αύριο”. Δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί συνέβαινε αυτό» συνεχίζει να διηγείται.

Ο Ουμέρ μη έχοντας άλλη επιλογή έμεινε στο δρόμο κοντά στον σταθμό των τρένων μαζί με άλλους πρόσφυγες από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν, κάποιες μέρες στο εγκαταλελειμμένο κτίριο κοντά στον σταθμό, άλλες σε ένα πάρκο στην πλατεία Μενεμένης. Τον περσινό χειμώνα έμεινε σχεδόν 2,5 μήνες στον δρόμο. Έβρισκε φαγητό στην Αλκυόνη, τα βράδια από την κουζίνα «Philoxenia kitchen» και κάπως έτσι γνώρισε τους ανθρώπους του Οικόπολις.

«Ερχόμουν κάθε μέρα στο Οικόπολις και μου άρεσε να βοηθάω εθελοντικά. Μου έδωσαν ένα σπίτι το οποίο νοίκιαζαν για ένα διάστημα και μέναμε μαζί με άλλα πέντε άτομα. Όταν το συμβόλαιο έληξε μου πρότειναν να μείνω στο στέκι ενώ οι άλλοι εγκατέλειψαν την πόλη. Η ζωή εδώ ξεκινάει το πρωί με μαθήματα, μετά μαγειρεύουμε για τους άστεγους Έλληνες και πρόσφυγες, εδώ μαθαίνω ελληνικά, για μένα είναι κάτι σαν σπίτι και οικογένεια μαζί» λέει ακόμη ενώ προετοιμάζει το γεύμα για την βραδινή βάρδια.

Ο Ουμέρ βρίσκεται σε αναμονή για την συνέντευξη που πρέπει να δώσει προκειμένου να αιτηθεί άσυλο και η οποία έχει οριστεί για τον Απρίλιο. Εδώ και κάποιους μήνες βγαίνει τα βράδια με το ποδήλατό του και μοιράζει σε άστεγους μαζί με άλλα μέλη του Οικόπολις σούπα, ζεστά ρούχα, κουβέρτες μαθαίνοντας τις νέες κάθε φορά ανάγκες. «Έτσι είναι η αλληλεγγύη, να βοηθάς και να σε βοηθάνε. Έχω πολλούς φίλους που ζουν στο δρόμο και για μένα η καθημερινή αυτή σχέση έχει μεγάλη σημασία», λέει. Όνειρό του είναι να βρει δουλειά στην πληροφορική που είχε σπουδάσει στο Πακιστάν, το οποίο εγκατέλειψε πριν τρία χρόνια για οικονομικούς λόγους.

Η διανομή φαγητού σε άστεγους ντόπιους και πρόσφυγες ξεκίνησε από ομάδες του Οικόπολις όταν χιλιάδες πρόσφυγες είχαν εγκλωβιστεί στην Ειδομένη. Εκεί δημιουργήθηκε από εθελοντές η Colour Kitchen που στήριξε τους ανθρώπους αυτούς σε απίστευτα δύσκολες συνθήκες διαβίωσης.

«Βοηθούσαμε άστεγους ανθρώπους της πόλης με διανομή φαγητού και στο παρελθόν και με διανομή ρούχων και ξηράς τροφής για οικογένειες που είναι σε ανάγκη. Μετά την Ειδομένη, κρατήσαμε το γεύμα της Τρίτης επειδή αυτή την ημέρα δεν δίνεται συσσίτιο από άλλες οργανώσεις και εκκλησίες. Η διανομή γίνεται στη στοά κάτω από το Οικόπολις και είναι ανοιχτή σε όλους, δεν ζητάμε τίποτα. Το χειμώνα φτιάχνουμε περίπου 130 μερίδες» λέει ο Δημήτρης Καντερές, μέλος του Οικόπολις. Επιπλέον, εδώ και αρκετούς μήνες το Οικόπολις συνεργάζεται με την ομάδα «Philoxenia-food and kindness» που μαγειρεύει εδώ και κάνει τη διανομή του φαγητού κοντά στο σταθμό των τρένων.

«Για τα γεύματα ζητούμε στήριξη με δωρεές και κάθε Πέμπτη πηγαίνουμε στην λαϊκή αγορά της Κράτσιου όπου παραγωγοί μας δίνουν αυτά που δεν πουλάνε για να τα αξιοποιήσουμε. Στην ομάδα της κουζίνας συμμετέχουν εθελοντές από την Ελλάδα και εδώ και μερικούς μήνες και πρόσφυγες που ζουν σε δομές και θέλουν να κάνουν κάτι ως ανταπόδοση στην αλληλεγγύη που είχαν δεχτεί στο παρελθόν. Γνωρίζουμε ότι κάνουμε πράγματα που θα έπρεπε να είχε προβλέψει το κράτος, αλλά δεν μπορούμε να σηκώσουμε τα χέρια ψηλά. Κάνουμε αλληλεγγύη και ταυτόχρονα ασκούμε πιέσεις στην πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της».

Για τον Δημήτρη η κρίση μόνο στο τέλος της δεν βρίσκεται. Οι πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν έρθει από τον Έβρο στη Θεσσαλονίκη ζουν ακόμη πρακτικές διαχωρισμού που η Ευρώπη των κλειστών συνόρων επιβάλλει. Έτσι, καταλήγουν πολλές φορές να γίνονται μια παράπλευρη απώλεια ενός παράλογου συστήματος. Στη Θεσσαλονίκη της προσφυγιάς αυτονόητα πράγματα, όπως η στέγη, αποτελούν στοιχήματα ενός καθημερινού αγώνα σε μια ζωή στους παγωμένους δρόμους που θέτει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια υπό διαρκή αμφισβήτηση. Για όλους αυτούς τους λόγους κινήσεις όπως του Οικόπολις, βρίσκουν ξανά την ανθρωπιά στις σχέσεις μας και δίνουν υλική υπόσταση στην αλληλεγγύη.

Θεματικές: 

Δημοσιεύθηκε στις 18 January 2019 | 8:06 pm


Τι θα δούμε αυτή την εβδομάδα στις αίθουσες του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Το φιλμ Στους διαδρόμους του Τόμας Στούμπερ, μια τρυφερή ματιά στη ζωή, τον έρωτα, τη φιλιά και την απώλεια (αίθουσα Ολύμπιον)

Το ντοκιμαντέρ Πώς να κλέψετε μια καρέκλα του Κωνσταντίνου Καμπούρογλου, το πορτρέτο του designer – συλλέκτη Στέργιου Δελιαλή και της δημιουργικής διαδρομής του, στο πλαίσιο των προβολών Τετάρτες στο Λιμάνι με το CineDoc (αίθουσα Σταύρος Τορνές).

Επίσης, συνεχίζονται στις αίθουσες του Φεστιβάλ:

  • Το παιχνίδι με τη φωτιά του Λι Τσανγκ Ντογκ, ένα αριστούργημα πάνω στην ερωτική εμμονή, που συγκέντρωσε εξαιρετικές κριτικές στο Φεστιβάλ Καννών (αίθουσα Τζον Κασσαβέτης).
  • Η στολή του λοχαγού, ένα καθηλωτικό παιχνίδι «μεταμορφώσεων» που αποκαλύπτει την πιο σκοτεινή πλευρά της ανθρώπινης ύπαρξης, με φόντο το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου (αίθουσα Σταύρος Τορνές). 
  • Το καθηλωτικό θρίλερ Ο ένοχος που απέσπασε το Βραβείο Κοινού Fischer και το βραβείο ανδρικής ερμηνείας της Κριτικής Επιτροπής για την ερμηνεία του Γιάκομπ Σιντεργκρέν στο 59ο ΦΚΘ (αίθουσες Παύλος Ζάννας & Σταύρος Τορνές).
  • Το ψυχολογικό δράμα Το ξέρουν όλοι του βραβευμένου με Όσκαρ Ασγκάρ Φαραντί, με τους Πενέλοπε Κρουζ και Χαβιέ Μπαρδέμ (αίθουσα Παύλος Ζάννας)
  • Το αριστουργηματικό Ρόμα του Αλφόνσο Κουαρόν, μεγάλου νικητή του φετινού Φεστιβάλ Βενετίας, που απέσπασε πρόσφατα Χρυσές Σφαίρες Καλύτερης Σκηνοθεσίας και Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας (αίθουσα Τζον Κασσαβέτης).  
  • Το συναρπαστικό φιλμ Κλέφτες καταστημάτων του Ιάπωνα Χιροκάζου Κόρε-Έντα, που κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα στο πρόσφατο Φεστιβάλ Καννών (αίθουσα Σταύρος Τορνές).

 

Οι ταινίες

Στους διαδρόμους / In The Aisles / In Den Gängen
(Γερμανία, 2018)

Σκηνοθεσία: Τόμας Στούμπερ / Thomas Stuber. Σενάριο: Clemens Meyer, Thomas Stuber. Με τους: Sandra Hüller, Franz Rogowski. Έγχρωμη, 125΄.

Όταν ο ντροπαλός Κρίστιαν χάνει τη δουλειά του, βρίσκει καινούργια δουλειά στο τοπικό σούπερμαρκετ. Ο Μπρούνο υπεύθυνος στον διάδρομο των Ποτών τον παίρνει υπό την προστασία του και του δείχνει τα κόλπα της δουλειάς. Στους διαδρόμους ο Κρίστιαν θα συναντήσει την Μάριον, υπεύθυνη του διαδρόμου των Γλυκών. Η μυστηριώδης αύρα της τον συνεπαίρνει και την ερωτεύεται. Στη μηχανή του καφέ συναντιούνται καθημερινά κι εκεί αρχίζουν να γνωρίζουν ο ένας τον άλλον. Εκείνη όμως είναι παντρεμένη κι ο έρωτάς του δείχνει αδιέξοδος. Ώσπου μια μέρα η Μάριον δεν εμφανίζεται στη δουλειά της…

Δείτε το τρέιλερ: https://www.youtube.com/watch?v=Oiwfi2n8I2c
Αίθουσα ΟΛΥΜΠΙΟΝ: 17:15, 19:45, 22:15.
* Το Σάββατο 19/1, η προβολή των 19:45 θα πραγματοποιηθεί με αγγλικούς υπότιτλους

 

Το παιχνίδι με τη φωτιά / Burning / Beoning
(Νότια Κορέα, 2018)

Σκηνοθεσία:  Λι Τσανγκ Ντογκ / Chang-dong Lee. Σενάριο: Jungmi Oh, Chang-dong Lee. Με τους: Ah-in Yoo, Steven Yeun, Jong-seo Jun. Έγχρωμη, 148΄.  

Ένας επαρχιώτης νεαρός, μια όμορφη γνώριμη από το παρελθόν και ένας ευκατάστατος άντρας. Όταν το κορίτσι εξαφανίζεται μυστηριωδώς, το αγόρι κυριεύεται από υποψίες ότι βασικός υπεύθυνος μπορεί να είναι ο πλούσιος φίλος της. Ένα διήγημα του Χαρούκι Μουρακάμι εμπνέει σε έναν από τους κορυφαίους Ασιάτες δημιουργούς ένα μικρό αριστούργημα πάνω στην ερωτική εμμονή, συγκεντρώνοντας πανηγυρικά τις καλύτερες κριτικές που γράφτηκαν για διαγωνιζόμενη ταινία την τελευταία δεκαετία στο Φεστιβάλ Καννών.

Δείτε το τρέιλερ: https://www.youtube.com/watch?v=bWaTCTnQoBM
Αίθουσα ΤΖΟΝ ΚΑΣΣΑΒΕΤΗΣ: 20:30

 

Η στολή του λοχαγού / The Captain
(Γερμανία - Γαλλία - Πολωνία, 2017)

Σκηνοθεσία: Ρόμπερτ Σβέντκε / Robert Schwentke. Με τους: Max Hubacher, Milan Peschel, Frederick Lau.  Έγχρωμη, 118΄.

Λίγο πριν το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, με την ήττα της Γερμανίας να θεωρείται πλέον δεδομένη, πολλοί στρατιώτες των Ναζί λιποτακτούν. Ένας απ’ αυτούς, ο νεαρός Ουίλι Χέρολντ, τρέχοντας να διαφύγει, βρίσκει σε ένα αυτοκίνητο μια βαλίτσα με το παλτό, τη στολή και ένα ζευγάρι παπούτσια ενός λοχαγού. Σε μια ύστατη προσπάθειά να ζεσταθεί, φοράει τη στολή και, ως δια μαγείας, μεταμορφώνεται στον απόλυτο σωσία του λοχαγού, όχι μόνο εμφανισιακά, αλλά και ως προς την τερατώδη προσωπικότητά του.

Δείτε το τρέιλερ: https://www.youtube.com/watch?v=VrEtiyZd2hY
Αίθουσα ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΡΝΕΣ: 21:45, εκτός Τετάρτης 23/1

 

Ο ένοχος / Den Skyldige

(Δανία, 2018)

Σκηνοθεσία: Γκούσταφ Μίλερ / Gustav Möller. Σενάριο: Gustav Möller, Emil Nygaard Albertsen. Με τους: Jakob Cedergren, Jessica Dinnage, Johan Olsen, Omar Shargawi, Jacob Hauberg. Έγχρωμη, 85΄.

Ένας αστυνομικός που έχει υποπέσει σε δυσμένεια κι έχει βρεθεί να διεκπεραιώνει μόνο δουλειά γραφείου δέχεται ένα ανώνυμο τηλεφώνημα από μια γυναίκα που έχει πέσει θύμα απαγωγής. Καθηλωμένος στην καρέκλα του, αναγκάζεται να πείσει άλλους να γίνουν τα μάτια και τα αυτιά του, καθώς αποκαλύπτεται σταδιακά το μέγεθος του εγκλήματος... Ένα καθηλωτικό θρίλερ που ανανεώνει συναρπαστικά τη σκανδιναβική παράδοση σ’ αυτό το κινηματογραφικό είδος, χάρη στην ευρηματικότητα της αφήγησης και της αναπαράστασης, αλλά και στην ανατριχιαστική διείσδυση στα άδυτα ενός χαρακτήρα.

  • Βραβείο Κοινού για ταινία του Διεθνούς Διαγωνιστικού Τμήματος του 59ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
  • Βραβείο Ανδρικής Ερμηνείας της Κριτικής Επιτροπής του 59ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, στον Γιάκομπ Σιντεργκρέν.

Δείτε το τρέιλερ: https://www.youtube.com/watch?v=RpaAjcncF5U

Αίθουσα ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ: 17:30.

Αίθουσα ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΡΝΕΣ:  20:00 εκτός Τετάρτης 23/01

 

Το ξέρουν όλοι / Todos lo saben

(Ισπανία - Γαλλία - Ιταλίά, 2018)

Σκηνοθεσία - σενάριο: Ασγκάρ Φαραντί / Asghar Farhadi. Με τους: Penélope Cruz, Javier Bardem, Ricardo Darín. Έγχρωμη, 132΄.

Η Λόρα ταξιδεύει με την κόρη και το γιο της στο χωριό που μεγάλωσε για το γάμο της αδερφής της. Οι εντάσεις όμως δεν λείπουν από την οικογένεια της και τα συναισθήματα που τρέφει για τον παλιό της φίλο Πάκο περιπλέκουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση. Η γιορτή συνεχίζεται όταν το ρεύμα πέφτει ξαφνικά και η κόρη της Λόρα εξαφανίζεται.

Αίθουσα ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ: 19:30, 22:00

Δείτε το τρέιλερ: https://www.youtube.com/watch?v=18-8mSomOSc

 

Κλέφτες Καταστημάτων / Manbiki Kazoku

(Ιαπωνία, 2018)

Σκηνοθεσία - σενάριο: Χιροκάζου Κόρε-έντα / Hirokazu Kore-Eda. Με τους: Lily Franky, Ando Sakura, Matsuoka Mayu, Kiki Kilin, Jyo Kairi, Sasaki Miyu. Έγχρωμη, 121΄. 

Επιστρέφοντας από ένα σούπερ μάρκετ με τα κλοπιμαία τους, ο Οσάμου και ο γιος του συναντούν ένα μικρό κορίτσι εγκαταλελειμμένο μέσα στο κρύο. Αρχικά, αποφασίζουν να τη φιλοξενήσουν προσωρινά· όταν όμως καταλαβαίνουν ότι αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα, θα της δώσουν μια κανονική θέση στο σπίτι τους. Αν και η μεγάλη οικογένεια είναι φτωχή και ίσα ίσα τα βγάζει πέρα με τις δουλειές τους και τις μικροκλοπές, ζουν ευτυχισμένοι όλοι μαζί, ώσπου ένα απρόσμενο γεγονός αποκαλύπτει κρυμμένα μυστικά, θέτοντας σε κίνδυνο τους δεσμούς που τους ενώνουν. Ο τελευταίος Χρυσός Φοίνικας του Φεστιβάλ των Καννών είναι μια ευγενής, ζωογόνος αναθεώρηση του ορισμού της οικογένειας, με τη χαρακτηριστική διεισδυτική ματιά του μεγάλου Ιάπωνα κινηματογραφιστή.

Δείτε το τρέιλερ: https://www.youtube.com/watch?v=B-YJ77NiiVw

Αίθουσα ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΡΝΕΣ: 17:30

 

Ρόμα / Roma

(Μεξικό, 2018)
Σκηνοθεσία - σενάριο: Αλφόνσο Κουαρόν / Alfonso Cuarón. Με τους: Yalitza Aparicio, Marina de Tavira, Marco Graf, Daniela Demesa, Carlos Peralta, Nancy García. Ασπρόμαυρη, 135΄.

Η πιο προσωπική δουλειά του βραβευμένου με Όσκαρ σκηνοθέτη και σεναριογράφου Αλφόνσο Κουαρόν ακολουθεί τα ίχνη μιας νεαρής οικιακής βοηθού που δουλεύει για μια μεσοαστική οικογένεια στη γειτονιά Ρόμα της Πόλης του Μεξικού. Σ’ αυτόν τον ύμνο αγάπης για τις γυναίκες που τον μεγάλωσαν, ο Κουαρόν αντλεί από τις μνήμες της παιδικής του ηλικίας για φτιάξει ένα ζωντανό, συναισθηματικό πορτρέτο της κοινωνικής πυραμίδας στο Μεξικό, με φόντο την ταραχώδη δεκαετία του ’70. Η βράβευση αυτής της παραγωγής του Netflix με το Χρυσό Λιοντάρι στο Φεστιβάλ Βενετίας άλλαξε μια για πάντα το τοπίο της κινηματογραφικής βιομηχανίας.

Δείτε το τρέιλερ: https://www.youtube.com/watch?v=-qIbibJBq0k
Αίθουσα ΤΖΟΝ ΚΑΣΣΑΒΕΤΗΣ: 17:45

 

Πώς να κλέψετε μια καρέκλα – Τετάρτες στο Λιμάνι με το CineDoc

 (ΗΠΑ, 2017)

Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Καμπούρογλου. Έγχρωμο, 87΄.

Η ταινία σκιαγραφεί το πορτρέτο του designer – συλλέκτη Στέργιου Δελιαλή και της δημιουργικής διαδρομής του. Τον ακολουθεί ενώ ζει ανάμεσα στα συντρίμμια του ονείρου του, του Μουσείου Design Θεσσαλονίκης, και καταγράφει την ασυμβίβαστη, δονκιχωτική σύγκρουσή του με την πραγματικότητα. Ο Δελιαλής αρνείται να αποχωριστεί τη συλλογή του, ενώ επιχειρεί να στήσει την αναδρομική έκθεση της προσωπικής του δουλειάς στον χώρο που προοριζόταν για μόνιμη στέγη του Μουσείου Design.

Αίθουσα ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΡΝΕΣ: Τετάρτη 23/01, 21:00

Θεματικές: 

Δημοσιεύθηκε στις 17 January 2019 | 7:50 pm


Το πρόγραμμα προβολών του σινέ Φαργκάνη από την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου

Με τις ταινίες «Γουίλι», «Πολιορκία», «Το πράσινο βιβλίο» και «Το βαποράκι» συνεχίζει τις προβολές του το σινέ Φαργκάνη Art  από την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019 (Αγ. Παντελεήμονος 10 , Αρχή Ιασωνίδου- Καμάρα, τηλ. 2310-208-007).

Γουίλι

Animation 2018 | Έγχρ. | Διάρκεια: 90'

Μαλαισιανή ταινία, σκηνοθεσία Γιούσρι Αμπντούλ Χαλίμ

Ο Γουίλι είναι ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο που ύστερα από ένα ατύχημα, το οποίο του προξένησε σοβαρή βλάβη, δουλεύει ως ταξί. Όμως μια όμορφη σπορ κούρσα και μια διεθνής συνωμοσία απαγωγής αμαξιών θα τον ξαναβάλουν στη γρήγορη λωρίδα.

Πολιορκία

Μέσα στο πολεμικό – εχθρικό κλίμα της εποχής δύο οικογένειες συναντώνται σε ένα μοναστήρι προκειμένου να γίνει με μυστικότητα ένας γάμος. Αυτό όμως δεν περνάει απαρατήρητο. Μια προδοσία θα οδηγήσει έξω από το μοναστήρι χιλιάδες τούρκους στρατιώτες. Ο ηγούμενος της μονής, οι μοναχοί και τα μέλη των δύο οικογενειών, πιάνουν στα χέρια τα όπλα και η Πολιορκία ξεκινά.  Μαζί της αρχίζουν επίσης, ένας αγώνας επιβίωσης κι ένας κύκλος αποκαλύψεων. Η ιστορία ξεδιπλώνεται στη μεγάλη οθόνη, μέσα από την συζήτηση 2 αξιωματικών του ελληνικού στρατού, στο οχυρό Ρούπελ, τον Μάρτιο του 1941.

Η «Πολιορκία», αποτελεί μέρος της τριλογίας της Aratos Films για το 1821.  Υπενθυμίζουμε ότι η πολυσυζητημένη «Έξοδος 1826» του Βασίλη Τσικάρα, ήταν η πρώτη. Αποτέλεσε δε, την πρώτη ταινία με θέμα το 1821 μετά από 46 ολόκληρα χρόνια («Παπαφλέσσας», 1971).

Το πράσινο βιβλίο

Δραματική κομεντί 2018 | Έγχρ. | Διάρκεια: 130'

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Πίτερ Φαρέλι με τους: Βίγκο Μόρτενσεν, Μαερσάλα Αλί, Λίντα Καρντελίνι

Το 1962 ένας Ιταλοαμερικανός μπράβος αναλαμβάνει χρέη σοφέρ ενός Αφροαμερικανού πιανίστα, ο οποίος περιοδεύει στον αμερικανικό Νότο.

Το βαποράκι

Περιπέτεια 2018 | Έγχρ. | Διάρκεια: 116'

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Κλιντ Ίστγουντ με τους: Κλιντ 'Ιστγουντ, Μπράντλεϊ Κούπερ, Νταϊάν Γουίστ, Μάικλ Πένια

Έχοντας χρεοκοπήσει ως ανθοκαλλιεργητής, ο 88χρονος Ερλ Στόουν δέχεται να δουλέψει ως σοφέρ-βαποράκι ενός μεξικάνικου καρτέλ ναρκωτικών.

 

Το πρόγραμμα των προβολών:

Γουίλι  (Μεταγλωττισμένη)  (Προβολές: Παρασκευή και Σάββατο 17.00, Κυριακή 15:00)

Πολιορκία (Προβολές: 18.30, Κυριακή 19.10) 

Το πράσινο βιβλίο (Προβολές: 20.10, Κυριακή  20.50)  

Το βαποράκι (Προβολές: 22.15, Κυριακή 23.00 )

 

*Φωτογραφία από την ταινία "Πολιορκία"

Θεματικές: 

Δημοσιεύθηκε στις 17 January 2019 | 7:46 pm


Και μνημεία της UNESCO στη λίστα του Υπερταμείου

«O Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων τονίζει για μία ακόμη φορά ότι τα μνημεία προστατεύονται από το Σύνταγμα και αποτελούν de facto ακίνητη περιουσία του δημοσίου, εκτός κάθε συναλλαγής». Αυτό είπαν, μεταξύ άλλων στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν πριν λίγες ώρες τα μέλη του ΣΕΑ και δεσμεύτηκαν ότι δεν θα σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι να επιλυθεί το θέμα.

Κατήγγειλαν την επιχειρούμενη εκχώρηση της διαχείρισης (κομβικό σημείο στην υπόθεση) όλων των μνημείων, αρχαίων και νεώτερων, τα οποία περιλαμβάνονται στην υπ΄ αριθμ. ΥΠΟΙΚ 0004586 ΕΞ 2018 «Μεταβίβαση, κατ' άρθρα 196 παρ. 6 και 209 του Ν. 4389/2016, ακινήτων στην Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία «Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε.» (ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε.)», σύμφωνα με την υπ΄ αριθμ. 86/18.06.2018 Απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΦΕΚ 2320/ 19-6-2018/ Τεύχος Β΄).

Και έδωσαν στη δημοσιότητα 587 ΚΑΕΚ που κατάφεραν να ταυτοποιήσουν από τα 2.330 ακίνητα πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Είναι ανατριχιαστικό να βρίσκονται εκεί από τον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας, της Κνωσού, τα ενετικά τείχη του Ηρακλείου, ολόκληρη η Σπιναλόγκα μέχρι τον προϊστορικό οικισμό στο Ακρωτήρι Θήρας.

Στα Χανιά δεν έχει μείνει και τίποτα εκτός λίστας αφού διαβάζουμε: Αρχαιολογικός Χώρος παλιάς πόλης Χανίων, Φρούριο Σούδας Ιτζεδίν, Φρούριο Φιρκά, Μουσουλμανικό λουτρό, Τμήμα Νότιας Βυζαντινής Οχύρωσης, Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων, Ενετικός Ναός Αγίου Φραγκίσκου, κ.α. Στη λίστα του Υπερταμείου βρίσκονται πλήθος μνημείων της Θεσσαλονίκης ακόμα και κηρυγμένα μνημεία της UNESCO όπως: Ροτόντα, Επταπύργιο, Γαλεριανό ανάκτορο, Παναγία Αχειροποίητος, βασιλικοί τάφοι των Αιγών και μαζί με αυτά ολόκληρο το Δάσος του Σέιχ Σου. 

«Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για δύο θέματα: Εξαίρεση των 2.329 ακινήτων πολιτιστικού ενδιαφέροντος νέα Υπουργική Απόφαση (προσφάτως είπαν και με νέα συνεδρίαση του ΚΥΤΣΟΙΠ) και θεσμική θωράκιση για να μην ξαναβρεθεί κανένα μνημείο ή κτίριο πολιτιστικού ενδιαφέροντος στα διαφιλονικούμενα» είπε η Τούλα Μαρκέτου, πρόεδρος του ΣΕΑ.

Ο Θέμης Βακούλης, γραμματέας, τόνισε το εξής: «Η κυριότητα των αρχαίων μνημείων, με βάση το Σύνταγμα και τον αρχαιολογικό νόμο, δεν μπορεί να ανήκει σε κανέναν άλλον παρά μόνο στο δημόσιο.  Αυτό το γνωρίζουμε καλά και εμείς και το ΥΠΟΙΚ και το Υπερταμείο. Το ήξεραν εξαρχής ότι δεν θα πάρουν ποτέ την κυριότητα της Κνωσού. Τι είναι αυτό που επιδιώκουν; Είναι αυτό που αποσιωπούν συνειδητά: το θέμα της Διαχείρησης. Γι αυτό ήθελαν τα μνημεία να περιλαμβάνονται στην μεταβίβαση και να εξαιρεθούν μετά: για να διεκδικήσουν τη διαχείρηση.

»Το Υπερταμείο ενδιαφέρεται για τα ΕΣΟΔΑ από τους αρχαιολογικούς χώρους, τα μνημεία και τα μουσεία. Και ξέρουν πολύ καλά ότι ο ίδιος νόμος 4389/16, σε άλλο άρθρο, λέει ότι «5.H ΕΤΑΔ εξακολουθεί να διαχειρίζεται τα περιουσιακά στοιχεία που εξαιρούνται από τη μεταβίβαση» (άρθρο 195 παρ. 5). Δηλαδή να έρθουν και να ζητήσουν τα εισιτήρια της Κνωσού, τις εκδηλώσεις που θα γίνονται στην Ροτόντα, το αν θα ενοικιάζονται χώροι στα ενετικά τείχη του Ηρακλείου και πάει λέγοντας. Άρα αυτό που ζητάμε εμείς  είναι να διασφαλιστεί η εξαίρεση από τη μεταβίβαση της κυριότητας, της νομής και της διαχείρισης τόσο των 2.329 μνημείων, όσο και όσων μνημείων περιλαμβάνονται στα 72.000 ακίνητα που έχουν περάσει στην ΕΤΑΔ από το 2016, και η θεσμική κατοχύρωση όλων των ακινήτων του ΥΠΠΟΑ από δω και πέρα».

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων από κοινού με τον Δήμαρχο Πατρέων Κωνσταντίνο Πελετίδη και την Δήμαρχο Σπάρτης Ευάγγελο Βαλιώτη έχουν καταθέσει αίτηση ακύρωσης κατά της απόφασης στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Η υπόθεση επρόκειτο να δικαστεί την επόμενη Τρίτη 22 Ιανουαρίου.

Οπως όλα δείχνουν, όμως, θα πάρει αναβολή αφού το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει ακόμα αποστείλει το σκεπτικό του στο ΣτΕ κάτι που είναι απολύτως απαραίτητο προκειμένου να εκδικαστεί η υπόθεση. Η αναβολή που θα δοθεί αναμένεται να είναι δύο μηνών. 

Παράλληλα, αναμένεται από μέρα σε μέρα η υπουργική απόφαση του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, που θα εξαιρεί τα μνημεία από τη λίστα των 10.119 ακινήτων. Στη συνέχεια το υπουργείο Πολιτισμού θα καταθέσει ρύθμιση «η οποία θα εξασφαλίζει στο διηνεκές την πολιτιστική κληρονομιά από προσπάθειες ιδιωτικοποίησης όπως εκείνη της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου τα έτη 2013-2014 που μεταβίβασε για εκποίηση στο ΤΑΙΠΕΔ τα ακίνητα του υπουργείου Πολιτισμού στην Πλάκα» όπως είπε πριν δύο ημέρες ο υφυπουργός Πολιτισμού, Κώστας Στρατής.

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

Δημοσιεύθηκε στις 17 January 2019 | 7:32 pm


Εργατικό δυστύχημα στα Διαβατά - 57χρονος τραυματίστηκε θανάσιμα

Εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε στις 8.30 το πρωί της Πέμπτης στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, που 57χρονος τραυματίστηκε θανάσιμα κατά την εκτέλεση εργασιών σε κατασκευαστική εταιρεία της περιοχής.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι αστυνομικές αρχές, το δυστύχημα συνέβη όταν μεταλλική δοκός έπεσε στο κεφάλι του άτυχου τεχνίτη.

Στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, αλλά φαίνεται ότι θάνατός του ήταν ακαριαίος.

Οι ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες ο 57χρονος έχασε τη ζωή του ερευνώνται.

ΕΚΘ: Να εξεταστούν τα αίτια του εργατικού δυστυχήματος στα Διαβατά

Τη βαθύτατη θλίψη του για τον θανάσιμο τραυματισμό του 57χρονου τεχνίτη, σήμερα το πρωί, εν ώρα εργασίας σε κατασκευαστική εταιρεία στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, εκφράζει με ανακοίνωσή του το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο (ΕΚΘ) και δίνει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους οικείους του άτυχου άντρα. 

Τονίζει, ότι τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα θα πρέπει να εξετάσουν άμεσα τα αίτια του εργατικού δυστυχήματος και να αποδοθούν ευθύνες για το θάνατό του και προσθέτει ότι "είναι ζήτημα ζωής και ασφάλειας η δημιουργία και η απαρέγκλιτη τήρηση των κανόνων προστασίας των εργαζομένων και των μέτρων υγιεινής στους χώρους εργασίας, τόσο από την πλευρά της εργοδοσίας, όσο και από την πλευρά των εργαζομένων οι οποίοι θα πρέπει να αρνούνται την έκθεση τους σε κίνδυνο". 

Κλιμάκιο του Ε.Κ.Θ, μαζί με μέλη του Συνδικάτου Μετάλλου Μακεδονίας - Θράκης θα επισκεφτούν αύριο το πρωί την κατασκευαστική εταιρεία, όπου συνέβη το εργατικό δυστύχημα.

Δημοσιεύθηκε στις 17 January 2019 | 7:19 pm


Η Eldorado έξω κι από την Certeju de Sus της Ρουμανίας- Μπλόκο στο εξορυκτικό σχέδιο

Μια σημαντική δικαστική νίκη κατά της δημιουργίας του ορυχείου χρυσού Deva στο Certeju de Sus στη Ρουμανία ανακοίνωσε το Mining Watch România αναφέροντας ότι το δικαστήριο της Cluj ακύρωσε το Χωροταξικό Σχέδιο (ΧΣ) της περιοχής το οποίο είναι απαραίτητο για να επιτραπεί η εξόρυξη. Χωρίς εγκεκριμένο ΧΣ, οι άδειες δόμησης για το εργοστάσιο της εξόρυξης δεν μπορούν πλέον να εκδοθούν.

Όπως αναφέρεται στο Mining Watch România το εξορυκτικό σχέδιο του Certej που είναι γνωστό και ως Deva Gold SA, είναι από κοινού επιχείρηση της καναδικής εταιρείας Eldorado Gold (80 %) και της κρατικής εταιρείας Minvest Deva (20 %). Η Eldorado Gold που είναι μια εταιρεία εξόρυξης χρυσού χαμηλού κόστους (TSX: ELD και NYSE: EGO), σκοπεύει να ανοίξει το πρώτο ανοικτό ορυχείο χρυσού με βάση το κυάνιο στην Ρουμανία. Ωστόσο, τα σκάνδαλα, τα επιχειρησιακά προβλήματα, οι εθνικές και διεθνείς αποτυχίες, καθώς και οι αντιδράσεις στην Ρουμανία και διεθνώς, που σχετίζονται με τη χρήση πολύ μεγάλων ποσοτήτων κυανίου και την καταστροφή των βοσκοτόπων, των δασών, ακόμη και των προστατευόμενων δασών (Ν 2000) έχουν χτυπήσει το εξορυκτικό σχέδιο. Τα φράγματα των αποβλήτων, ύψους 169 και 70 μέτρων αντίστοιχα, θα βρίσκονται σε μια περιοχή με πολλά χωριά: Hondol, Bócsa Mică και Certej, όπως και στο ορυχείο της Rosia Montana που σταμάτησε.

Το Χωροταξικό σχέδιο της περιοχής του Certej, το οποίο εγκρίθηκε από το τοπικό συμβούλιο της Certeju (με την απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου HCL 11/2010), καθόρισε τους όρους για τη χρήση γης και την κατασκευή ανοιχτών ορυχείων, τα φράγματα αποβλήτων και την μονάδα επεξεργασίας της εξόρυξης. Μετά την ακύρωση του ΧΣ από το δικαστήριο του Cluj, είναι πλέον αδύνατο να εκδοθούν οι αδειοδοτήσεις που προβλέπονταν με βάση αυτό το ΧΣ.

«Αυτό είναι το πιο σημαντικό βήμα για να τελειώσει αυτό το παράνομο εξορυκτικό σχέδιο. Το δικαστήριο έκρινε ότι η ανάπτυξη του ορυχείου, το οποίο θα χρησιμοποιούσε 1653 τόνους κυανίου ετησίως και θα δημιουργούσε μόλις 221 θέσεις εργασίας, δεν ήταν σύμφωνη με την ισχύουσα νομοθεσία. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η εξορυκτική εταιρεία  έχει αψηφήσει τη ρουμανική νομοθεσία. Το 2014, οι δραστηριότητες εξόρυξης ξεκίνησαν παράνομα και οι εργασίες σταμάτησαν μόνο όταν παρενέβησαν τα δικαστήρια», σημείωσε η Roxana Pencea Brădățan της Mining Watch Romania.

Το δικαστήριο του Cluj αναγνώρισε ότι η έγκριση του ΧΣ είχε εκδοθεί κατά παράβαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας και, ως εκ τούτου, ακύρωσε την απόφαση 11/2010 του Τοπικού Συμβουλίου της Certeju de Sus.

Η περιβαλλοντική άδεια που ακυρώθηκε από το δικαστήριο Cluj, εκδόθηκε από τον Περιφερειακό Γραφείο Προστασίας του Περιβάλλοντος του Timiş (REPA του Timiş) τον Απρίλιο του 2010.

Η δίκη για την αίτηση ακύρωσης του ΧΣ ξεκίνησε το 2016 από το «Ανεξάρτητο Κέντρο για την Ανάπτυξη των Περιβαλλοντικών Πόρων» οργάνωση που στηρίζει η Mining Watch Romania.

Το 2015, η ίδια ΜΚΟ πέτυχε την ακύρωση του ΧΣ για την Roșia Montană και η απόφαση αυτή του δικαστηρίου είχε ως αποτέλεσμα την οριστική παύση των αδειοδοτήσεων (των εξορυκτικών σχεδίων).

«Μετά από πολλά χρόνια παρακολούθησης των εξορυκτικών σχεδίων στη Ρουμανία, δεν έχω δει κανένα σχέδιο που να έχει αναπτυχθεί σεβόμενο το νόμο. Οι εξορυκτικές εταιρείες χρησιμοποιούν τις ίδιες τακτικές για να ξεφύγουν από τις νομικές διατάξεις. Οι εταιρείες θα έκαναν τα πάντα για να αγνοήσουν τα δικαιώματα των τοπικών κοινοτήτων ή να αποφύγουν την υποχρέωση προστασίας των φυσικών περιοχών», κατέληξε στο σχόλιό της η Roxana Pencea.

Πηγή: http://miningwatch.ro

Δημοσιεύθηκε στις 17 January 2019 | 6:07 pm


Πέθανε η Μαρίτσα, η γιαγιά - σύμβολο της Λέσβου

Η Μαρίτσα Μαυροπούλου ήταν η μια από τις τρεις γιαγιάδες - σύμβολο της Λέσβου, που είχαν απαθανατιστεί το 2015 να φροντίζουν ένα βρέφος προσφύγων. Η Μαρίτσα έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών.

Οι συγχωριανοί της, θα πουν αύριο το τελευταίο αντίο στη Σκάλα Σκαμιάς ενώ όπως είπε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο πρόεδρος της κοινότητας Γιώργος Σαρόγλου « θα τη θυμόμαστε πάντα, μια τίμια γυναίκα που μας έκανε περήφανους»

Τον γύρο του κόσμου έκανε τον Οκτώβριο του 2015 η φωτογραφία του  Λευτέρη Παρτσάλη από τη Μυτιλήνη (Σκάλα Συκαμιάς) που έδειχνε τρεις ηλικιωμένες Ελληνίδες να φροντίζουν ένα μικρό παιδί την ώρα που η μητέρα του αλλάζει ρούχα καθώς μόλις έχει φτάσει στο νησί από τα τουρκικά παράλια.

Η κυρία Ευστρατία, η κυρία Μαρίτσα και η κυρία Μηλίτσα, οι γιαγιάδες  της Λέσβου είχαν δηλώσει ότι «του τραγουδούσαμε και ήπιε το γάλα μονορούφι».

Για το περιστατικό  και τη φωτογραφία όπως το αφηγήθηκε η Μαρίτσα: 

«Ήταν πολύς κόσμος μαζωμένος στον Πλάτανο καθώς είχαν φτάσει τρεις βάρκες. Είδαμε τη μητέρα την ώρα που άλλαζε τα ρούχα της και της είπαμε ότι το μωρό πεινάει. Έδωσαν στο μωρό ένα μπιμπερό αλλά αυτό δεν ήθελε το γάλα. Το δοκίμασα στο χέρι μου και ήταν καυτό. Εκεί δίπλα είχε μια βρύση και κρύωσα εκεί το μπιμπερό και μετά το μωρό το ήπιε το γάλα»

πηγή: lesvosnews.gr

Θεματικές: 

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2019 | 8:54 pm


«Έλληνες λιμενικοί πήγαν να μας σκοτώσουν» λέει Ιρακινός πρόσφυγας που διασώθηκε στο Αιγαίο

Ένας ιρακινός πρόσφυγας, ο οποίος διασώθηκε από την Τουρκική Ακτοφυλακή μαζί με 45 άλλους, στο Αιγαίο Πέλαγος, δήλωσε ότι οι Έλληνες λιμενικοί «προσπάθησαν να τους σκοτώσουν».

Ομάδες της Ακτοφυλακής έσωσαν τους πρόσφυγες μετά τη βύθιση της βάρκας όπου επέβαιναν. Ο ιρακινός πρόσφυγας Mohammed Fadil, το 4χρονο κοριτσάκι του οποίου πνίγηκε, ισχυρίστηκε ότι οι Έλληνες λιμενικοί ήταν υπεύθυνοι για το περιστατικό. Ένα σκάφος που ανήκε στην Ελληνική Ακτοφυλακή διέταξε να μας σταματήσει στην ανοιχτή θάλασσα, δήλωσε ο Φαντίλ στους δημοσιογράφους στο κρατικό νοσοκομείο του Κουσάντασι.

«Υπήρχαν δυνατά κύματα. Θεωρήσαμε ότι ήρθαν για να μας σώσουν. Μας είπαν να σταματήσουμε τον κινητήρα. Έδεσαν το σκάφος μας στο δικό τους με συρματόσχοινο μας και άρχισαν να κάνουν κύκλους «, δήλωσε ο Φαντίλ. «Ήταν τόσο απάνθρωπο. Προσπάθησαν να μας σκοτώσουν», πρόσθεσε. Ο Φαντίλ είπε ότι χωρίς κανένα έλεος τους άφησαν να πεθάνουν και τότε ήρθαν οι ομάδες της Ακτοφυλακής της Τουρκίας και τους έσωσαν, προσθέτοντας: «Έσωσα τα δύο μου παιδιά, αλλά δεν μπορούσα να σώσω το άλλο.

πηγή: kar.org, aa.com.tr

 

 

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2019 | 8:36 pm


Νομός Θεσσαλονίκης - Ειδήσεις και Νέα

Θεσσαλονίκη: Με νταούλια, τραγούδια και σημαίες έφυγαν οι πρώτοι διαδηλωτές για το συλλαλητήριο - Πρώτο ΘΕΜΑ

Θεσσαλονίκη: Με νταούλια, τραγούδια και σημαίες έφυγαν οι πρώτοι διαδηλωτές για το συλλαλητήριο  Πρώτο ΘΕΜΑ

Με παλμό, συνθήματα, ελληνικές σημαίες και μπλούζες της Μακεδονίας αναχωρούν οι πρώτοι διαδηλωτές από την Θεσσαλονίκη για το συλλαλητήριο της Αθήνας.

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 11:29 pm


Θεσσαλονίκη: Σύμφωνο αδελφοποίησης υπέγραψαν Πόντιοι και Βλάχοι (vids) - Έθνος

Θεσσαλονίκη: Σύμφωνο αδελφοποίησης υπέγραψαν Πόντιοι και Βλάχοι (vids)  Έθνος

Περίπου 2.500 Πόντιοι και Βλάχοι χόρεψαν μαζί στο Βελλίδειο!

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 8:38 pm


Δεν βρίσκει υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης η Κεντροαριστερά - politik.gr

Δεν βρίσκει υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης η Κεντροαριστερά  politik.gr

Ψάχνει, αλλά δεν βρίσκει κοινό υποψήφιο η Κεντροαριστερά στο δήμο Θεσσαλονίκης. Μπορεί τα ονόματα που έπεσαν στο τραπέζι του διαλόγου να ήταν πολλά, ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 8:03 pm


Ξεχασμένος κάδος σε περιοχή της Θεσσαλονίκης-Στο έδαφος αφήνουν τα σκουπίδια (ΦΩΤΟ) - seleo.gr

Ξεχασμένος κάδος σε περιοχή της Θεσσαλονίκης-Στο έδαφος αφήνουν τα σκουπίδια (ΦΩΤΟ)  seleo.gr

Γεμάτος και... ξεχασμένος είναι μπλε κάδος σε περιοχή της Νεάπολης, στη Θεσσαλονίκη. Όπως φαίνεται σε φωτογραφία που έστειλε αναγνώστης του sel...

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 7:00 pm


O κολυμβητής του Ηρακλή Θεσσαλονίκης, που διαπρέπει ως χρηματιστής στις ΗΠΑ (ΕΙΚΟΝΕΣ) - seleo.gr

O κολυμβητής του Ηρακλή Θεσσαλονίκης, που διαπρέπει ως χρηματιστής στις ΗΠΑ (ΕΙΚΟΝΕΣ)  seleo.gr

Μια ζωή σαν παραμύθι. Δεν έχει κλείσει ακόμη τα 30 του χρόνια και ζει εδώ και χρόνια το αμερικάνικο όνειρο στον... υπέρτατο βαθμό. Ο Ανέ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 6:00 pm


Η Wanderlust Greece μας συστήνει τη Θεσσαλονίκη μέσα σε 72 ώρες - dailythess

Η Wanderlust Greece μας συστήνει τη Θεσσαλονίκη μέσα σε 72 ώρες  dailythess

H Wanderlust Greece, το πρώτο Digital Travel Show που σχεδίασε και υλοποιεί η Marketing Greece, ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη, αποτύπωσε τη μοναδικότητα της ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 2:58 pm


Χωρίς νερό περιοχή της Θεσσαλονίκης - seleo.gr

Χωρίς νερό περιοχή της Θεσσαλονίκης  seleo.gr

Έκτακτη διακοπή νερού σε εξέλιξη αυτή την ώρα στην οδό Ιουλιάνη 9 και σε όλες τις παρακείμενες οδούς, στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με την ΕΥΑΘ, η υδ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 2:45 pm


Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ΟΑΣΘ - Πρώτο ΘΕΜΑ

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ΟΑΣΘ  Πρώτο ΘΕΜΑ

Αιτήματα της κινητοποίησης η αύξηση των δρομολογίων των λεωφορείων του ΟΑΣΘ, οι ασφαλείς μετακινήσεις, η ανανέωση του στόλου και να μην γίνει καμία ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 2:36 pm


Έκλεψαν τρεισήμισι τόνους χαλκού από την παραλία της Θεσσαλονίκης (video) - ΕΡΤ

Έκλεψαν τρεισήμισι τόνους χαλκού από την παραλία της Θεσσαλονίκης (video)  ΕΡΤ

Θεωρείται βέβαιο οτι χρειάστηκε μεγάλη ομάδα ανθρώπων για την αποκόλληση και τη μεταφορά του χαλκού.

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 1:30 pm


Με σαράντα λεωφορεία οι "μακεδονομάχοι" της Θεσσαλονίκης στην Αθήνα - Η Αυγή

Με σαράντα λεωφορεία οι "μακεδονομάχοι" της Θεσσαλονίκης στην Αθήνα  Η Αυγή

Θεσσαλονίκη: Πάνω από 40 λεωφορεία έχουν ναυλωθεί μέχρι στιγμής από «γαλάζιους» δημάρχους, εθνικολαϊκούς συλλόγους, ενοριακούς ναούς, εθνικιστικές και ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 1:14 pm


Για ανθρωποκτονία συνελήφθη άνδρας σε περιοχή της Θεσσαλονίκης - seleo.gr

Για ανθρωποκτονία συνελήφθη άνδρας σε περιοχή της Θεσσαλονίκης  seleo.gr

Αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θέρμης συνέλαβαν βραδινές ώρες χθες (18-01-2019) νεαρό αλλοδαπό, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 12:45 pm


Νομός Θεσσαλονίκης: «Κλειδώνουν» οι υποψήφιοι στους δήμους -Όλα τα ονόματα - aftodioikisi.gr

Νομός Θεσσαλονίκης: «Κλειδώνουν» οι υποψήφιοι στους δήμους -Όλα τα ονόματα  aftodioikisi.gr

Στο τελικό στάδιο βρίσκονται οι διεργασίες για τις υποψηφιότητες στους δήμους του νομού Θεσσαλονίκης, με τις περισσότερες από αυτές να έχουν «κλειδώσει».

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 11:35 am


Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Ένας νεκρός από φωτιά σε διαμέρισμα - NewsBomb

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Ένας νεκρός από φωτιά σε διαμέρισμα  NewsBomb

H φωτιά ξέσπασε στη 1.30 τα ξημερώματα σε μονοκατοικία στην οδό Σουφλίου στην Άνω Πόλη.

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 10:55 am


Παίζει στα Πηγάδια και πάει Θεσσαλονίκη - novasports.gr

Παίζει στα Πηγάδια και πάει Θεσσαλονίκη  novasports.gr

Η αναμέτρηση του Ατρομήτου στα Πηγάδια με την Ξάνθη θα είναι η τελευταία του Δημήτρη Γιαννούλη με τη φανέλα της ομάδας του Περιστερίου, καθώς στη ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 10:32 am


Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην περιφερειακή της Θεσσαλονίκης - Εφημερίδα Μακεδονία

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην περιφερειακή της Θεσσαλονίκης  Εφημερίδα Μακεδονία

Επανήλθε η ομαλότητα στην κυκλοφορία των οχημάτων επί του ρεύματος προς τα ανατολικά στην εξωτερική περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 10:24 am


ΠΑΟΚ: Έφτασε στη Θεσσαλονίκη ο Σβιντέρσκι - SPORT24

ΠΑΟΚ: Έφτασε στη Θεσσαλονίκη ο Σβιντέρσκι  SPORT24

Ο νεαρός Πολωνός έφτασε ήδη στην Ελλάδα για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ. - SPORT 24 - Συνεχής Αθλητική Ενημέρωση.

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 10:11 am


Ντάνγκαρα: Το νέο γαστριμαργικό bar της Θεσσαλονίκης - Parallaxi Mag

Ντάνγκαρα: Το νέο γαστριμαργικό bar της Θεσσαλονίκης  Parallaxi Mag

Στην Φλώρινα όταν περνάνε καλά τότε η κατάσταση είναι “ντάνγκαρα” κάτι αντίστοιχο του αστικού μας “καλή φάση”. Γύρω από την λέξη αυτή της μακεδονίτικης ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 9:38 am


Με το Novasports.gr σε Ιωάννινα και Θεσσαλονίκη - novasports.gr

Με το Novasports.gr σε Ιωάννινα και Θεσσαλονίκη  novasports.gr

Οι αναμετρήσεις του Ολυμπιακού στα Ιωάννινα, κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα (17:15 Novasports1HD) και του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, κόντρα στον Πανιώνιο (19:30 ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 9:28 am


Διακοπές ρεύματος αύριο σε περιοχές δύο δήμων της Θεσσαλονίκης - Thestival

Διακοπές ρεύματος αύριο σε περιοχές δύο δήμων της Θεσσαλονίκης  Thestival

Διακοπές ρεύματος είναι προγραμματισμένες για αύριο σε περιοχές δύο δήμων της Θεσσαλονίκης. Δήμος Χαλκηδόνας. Ειδικότερα, χωρίς ρεύμα θα μείνουν , από ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 9:14 am


Το «πάρκο τσέπης» της Θεσσαλονίκης - Εφημερίδα Μακεδονία

Το «πάρκο τσέπης» της Θεσσαλονίκης  Εφημερίδα Μακεδονία

Tου Κώστα Καραελευθερίου To «Πάρκο Τσέπης» είναι μια πρωτοβουλία εθελοντών οι οποίοι έχουν ως όραμα να αλλάξουν τις «μαύρες γωνίες» της πόλης τους ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 9:03 am


Νέα «καραμπόλα» στην Περιφερειακή της Θεσσαλονίκης - dailythess

Νέα «καραμπόλα» στην Περιφερειακή της Θεσσαλονίκης  dailythess

Νέα «καραμπόλα» σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην Περιφερειακή Οδό της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές σημειώθηκε σύγκρουση τεσσάρων ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 8:37 am


ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ: Καραμπόλα 4 Ι.Χ. στον Περιφερειακό της Θεσσαλονίκης - Thestival

ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ: Καραμπόλα 4 Ι.Χ. στον Περιφερειακό της Θεσσαλονίκης  Thestival

Σύγκρουση τεσσάρων Ι.Χ. αυτοκινήτων σημειώθηκε πριν από λίγο στον Περιφερειακό της Θεσσαλονίκης, πριν την έξοδο προς τα Κωνσταντινοπολίτικα, στο ρεύμα ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 8:20 am


Big Bang School: Έτσι θα είναι το εναλλακτικό σχολείο της Θεσσαλονίκης - Voria

Big Bang School: Έτσι θα είναι το εναλλακτικό σχολείο της Θεσσαλονίκης  Voria

Στην τελική ευθεία η θεμελίωση του εναλλακτικού - βιωματικού σχολείου που αναμένεται να ξεκινήσει να λειτουργεί τον Σεπτέμβριο. Δείτε φωτογραφίες.

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 7:29 am


Θεσσαλονίκη: Το «Φεγγαράκι στην Ακτή» επέστρεψε στη Νέα Παραλία μετά από τρία χρόνια (pics) - NewsBomb

Θεσσαλονίκη: Το «Φεγγαράκι στην Ακτή» επέστρεψε στη Νέα Παραλία μετά από τρία χρόνια (pics)  NewsBomb

Μετά από τρία χρόνια απουσίας το «Φεγγαράκι στην Ακτή» επέστρεψε και πάλι στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης, φωτίστηκε και θα αποτελεί πλέον ένα νέο ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 2:00 am


Δ. Θεσσαλονίκης: Υποψηφίους παρουσίασε η «Οικολογία-Αλληλεγγύη» - aftodioikisi.gr

Δ. Θεσσαλονίκης: Υποψηφίους παρουσίασε η «Οικολογία-Αλληλεγγύη»  aftodioikisi.gr

Την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της έκοψε απόψε η αυτοδιοικητική κίνηση "Οικολογία-Αλληλεγγύη" στην Θεσσαλονίκη , παρουσιάζοντας, παράλληλα και τους 20 ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 January 2019 | 11:07 pm


Ελάτε να βοηθήσουμε μια σπουδαία ιστορία της Θεσσαλονίκης! - Parallaxi Mag

Ελάτε να βοηθήσουμε μια σπουδαία ιστορία της Θεσσαλονίκης!  Parallaxi Mag

Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες ιστορίες της Θεσσαλονίκης χρειάζεται τη βοήθεια μας. Το Παρατηρητήριο για τα Δικαιώματα στην Ψυχική Υγεία εδώ και 12 χρόνια ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 January 2019 | 10:34 pm


Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης #10yearschallenge - Protagon

Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης #10yearschallenge  Protagon

Τέτοιες ακριβώς μέρες πριν από 10 χρόνια, η Θεσσαλονίκη ζούσε ένα όνειρο. Τον Νοέμβριο του 2008 είχε παραδοθεί το πρώτο κομμάτι της ανάπλασης της Νέας ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 January 2019 | 9:46 pm


Ποιές είναι 6 γραμμές του ΟΑΣΘ που παραχωρούνται στα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης - Real.gr

Ποιές είναι 6 γραμμές του ΟΑΣΘ που παραχωρούνται στα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης  Real.gr

Δρομολόγια γραμμών του ΟΑΣΘ θα εκτελούν τα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη η ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 January 2019 | 8:21 pm


Ουραγός στις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων το λιμάνι της Θεσσαλονίκης - Εφημερίδα Μακεδονία

Ουραγός στις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων το λιμάνι της Θεσσαλονίκης  Εφημερίδα Μακεδονία

Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης κατακτά μία από τις τελευταίες θέσεις σε αφίξεις κρουαζιερόπλοιων σε όλη την Ελλάδα, αφού σύμφωνα με όσα ανέφερε ο πρόεδρος ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 January 2019 | 6:41 pm


Θεσσαλονίκη: Αγρότες προετοιμάζονται για μπλόκα από τις 28/1 - Έθνος

Θεσσαλονίκη: Αγρότες προετοιμάζονται για μπλόκα από τις 28/1  Έθνος

Στην τελική ευθεία των προετοιμασιών τους, προκειμένου στις 28/1 να βγάλουν συντεταγμένα τα τρακτέρ τους στους ελληνικούς δρόμους, βρίσκονται οι ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 January 2019 | 5:46 pm


Ημέρα Μνήμης των Μαρτύρων του Ολοκαυτώματος: Εκδηλώσεις στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης - CultureNow

Ημέρα Μνήμης των Μαρτύρων του Ολοκαυτώματος: Εκδηλώσεις στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης  CultureNow

Στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθούν φέτος δύο εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 January 2019 | 3:44 pm


Τουριστικό άνοιγμα στις αγορές Μάλτας και Δουβλίνου από τον δήμο Θεσσαλονίκης - Euro2day

Τουριστικό άνοιγμα στις αγορές Μάλτας και Δουβλίνου από τον δήμο Θεσσαλονίκης  Euro2day

Η αποστολή στη Μάλτα θα είναι ουσιαστικά η 20ή αποστολή της «Διπλωματίας των Πόλεων», που διοργανώνεται με πρωτοβουλία του δήμου Θεσσαλονίκης και ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 January 2019 | 3:32 pm


Χιλιάδες κουδουνοφόροι θα ξεσηκώσουν τον Φεβρουάριο τη Θεσσαλονίκη - Thestival

Χιλιάδες κουδουνοφόροι θα ξεσηκώσουν τον Φεβρουάριο τη Θεσσαλονίκη  Thestival

Τα ...κουδούνια είναι έτοιμα και φέτος να ξεσηκώσουν, με τον εκκωφαντικό ήχο που παράγουν, την πόλη της Θεσσαλονίκης. Περισσότεροι από 1.500 ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 January 2019 | 1:50 pm


Νέα μουσικά όργανα για την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης - Εφημερίδα Μακεδονία

Νέα μουσικά όργανα για την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης  Εφημερίδα Μακεδονία

Αναγκαία για τη λειτουργία μιας ευρωπαϊκής συμφωνικής ορχήστρας όργανα, αλλά και πόρους για την επισκευή όσων έχουν παλαιώσει και φθαρεί χωρίς να ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 January 2019 | 1:27 pm


Θεσσαλονίκη: Νεκρός 41χρονος Αρχιλοχίας - Η ανακοίνωση του ΓΕΣ - Dikaiologitika News - ΕΙΔΗΣΕΙΣ - Dikaiologitika News

Θεσσαλονίκη: Νεκρός 41χρονος Αρχιλοχίας - Η ανακοίνωση του ΓΕΣ - Dikaiologitika News - ΕΙΔΗΣΕΙΣ  Dikaiologitika News

Ανακοίνωση για το θάνατο 41χρονου Αρχιλοχία, ο οποίος διέμενε στην Επτάλοφο Θεσσαλονίκης, εξέδωσε το Γενικό Επιτελείο Στρατού.

Δημοσιεύθηκε στις 18 January 2019 | 12:59 pm


Ομαλοποιείται η κατάσταση στην Περιφερειακή Θεσσαλονίκης μετά την καραμπόλα - Newsbeast.gr

Ομαλοποιείται η κατάσταση στην Περιφερειακή Θεσσαλονίκης μετά την καραμπόλα  Newsbeast.gr

Ομαλοποιείται σταδιακά η κυκλοφορία στην περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης, όπου είχε κλείσει το ρεύμα προς δυτικά, μετά τις διαδοχικές συγκρούσεις ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 January 2019 | 12:33 pm


Διακοπές υδροδότησης σε τρεις περιοχές της Θεσσαλονίκης - Voria

Διακοπές υδροδότησης σε τρεις περιοχές της Θεσσαλονίκης  Voria

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΥΑΘ για τις διακοπές στην υδροδότηση σε τρεις περιοχές της Θεσσαλονίκης, λόγω έκτακτης βλάβης.

Δημοσιεύθηκε στις 18 January 2019 | 10:25 am


Θεσσαλονίκη: Αλισβερίσι μεταξύ τριών νεαρών για 12 κιλά χασίς - Πρώτο ΘΕΜΑ

Θεσσαλονίκη: Αλισβερίσι μεταξύ τριών νεαρών για 12 κιλά χασίς  Πρώτο ΘΕΜΑ

Οι τρεις νεαροί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ο οποίος άσκησε σε βάρος τους δίωξη για διακίνηση ναρκωτικών σε βαθμό ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 January 2019 | 10:24 am


Σάκης Τανιμανίδης - Χριστίνα Μπόμπα: Η βόλτα τους στο κέντρο της Θεσσαλονίκης! - Gossip-tv.gr - Gossip TV

Σάκης Τανιμανίδης - Χριστίνα Μπόμπα: Η βόλτα τους στο κέντρο της Θεσσαλονίκης! - Gossip-tv.gr  Gossip TV

Το ζευγάρι είναι full in love! Όταν δεν έχουν επαγγελματικές υποχρεώσεις, δεν λείπουν τα ταξιδάκια και οι εξορμήσεις. Αυτή τη φορά, ο Σάκης Τανιμανίδης και η ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 January 2019 | 9:20 am


Κυκλοφοριακό κομφούζιο στον περιφερειακό δρόμο της Θεσσαλονίκης - ert.gr - ΕΡΤ

Κυκλοφοριακό κομφούζιο στον περιφερειακό δρόμο της Θεσσαλονίκης - ert.gr  ΕΡΤ

Μία εκτροπή και έξι συγκρούσεις αυτοκινήτων προκάλεσε κυκλοφοριακό κομφούζιο στον περιφερειακό δρόμο της Θεσσαλονίκης στο ρεύμα προς δυτικά μετά το ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 January 2019 | 9:16 am


Ο θαυμαστός πράσινος λίθος των λατομείων της Θεσσαλονίκης στα μνημεία της πόλης [εικόνες] - iefimerida

Ο θαυμαστός πράσινος λίθος των λατομείων της Θεσσαλονίκης στα μνημεία της πόλης [εικόνες]  iefimerida

Πίσω από τα σημαντικά μνημεία και τα έργα τέχνης στη Θεσσαλονίκη υπάρχει και μια καλά κρυμμένη ιστορία, εκείνη των υλικών από τα οποία κατασκευάστηκαν.

Δημοσιεύθηκε στις 18 January 2019 | 9:05 am


Η γαστρονομία της Θεσσαλονίκης σε ένα λεπτό! - Parallaxi Mag

Η γαστρονομία της Θεσσαλονίκης σε ένα λεπτό!  Parallaxi Mag

Ναι, η Θεσσαλονίκη έχει κουζίνα! Έχει παράδοση, γεύσεις, υλικά και εξελίσσεται. Το βίντεο του δήμου για την γαστρονομία μια πόλης με παράδοση στο καλό ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 January 2019 | 8:52 am


Διαδοχικές καραμπόλες στην περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης | Η Εφημερίδα των Συντακτών - Η Εφημερίδα των Συντακτών

Διαδοχικές καραμπόλες στην περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης | Η Εφημερίδα των Συντακτών  Η Εφημερίδα των Συντακτών

Ένα όχημα εξετράπη της πορείας του στην περιφερειακή oδό της Θεσσαλονίκης για να ακολουθήσουν διαδοχικές καραμπόλες σε καθεμία από τις οποίες ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 January 2019 | 8:29 am


Εργασίες στην Επ. Οδ. Θεσσαλονίκης-Ασβεστοχωρίου-Χορτιάτη-Κορυφής - Voria

Εργασίες στην Επ. Οδ. Θεσσαλονίκης-Ασβεστοχωρίου-Χορτιάτη-Κορυφής  Voria

Οι εργασίες θα εκτελεσθούν στη διασταύρωση Λεωφόρου Παπανικολάου με Νερομύλων (αμαξοστάσιο Δήμου Νεάπολης-Συκεών), στην αριστερή λωρίδα.

Δημοσιεύθηκε στις 18 January 2019 | 8:22 am


Τουλάχιστον 40 λεωφορεία θα ξεκινήσουν από τη Θεσσαλονίκη για το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα - Εφημερίδα Μακεδονία

Τουλάχιστον 40 λεωφορεία θα ξεκινήσουν από τη Θεσσαλονίκη για το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα  Εφημερίδα Μακεδονία

Σύλλογοι, τουριστικά πρακτορεία, φορείς αλλά και ιδιώτες ναυλώνουν λεωφορεία για το συλλαλητήριο κατά της συμφωνίας των Πρεσπών που θα γίνει την ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 January 2019 | 7:04 am


Δεν θα είναι υποψήφια στο Δήμο Θεσσαλονίκης η Καλυψώ Γούλα - Πρώτο ΘΕΜΑ

Δεν θα είναι υποψήφια στο Δήμο Θεσσαλονίκης η Καλυψώ Γούλα  Πρώτο ΘΕΜΑ

Υπέβαλε και την παραίτησή της από πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου της πόλης.

Δημοσιεύθηκε στις 17 January 2019 | 8:21 pm


ΑΑΔΕ: Κατασχέθηκαν 10,49 εκατ. τσιγάρα από το τελωνείο Θεσσαλονίκης - Euro2day

ΑΑΔΕ: Κατασχέθηκαν 10,49 εκατ. τσιγάρα από το τελωνείο Θεσσαλονίκης  Euro2day

Από την καταμέτρηση του περιεχομένου του εντοπίστηκαν συνολικά δέκα εκατομμύρια τετρακόσια ενενήντα πέντε χιλιάδες (10.495.000) τεμάχια τσιγάρων. Οι.

Δημοσιεύθηκε στις 17 January 2019 | 5:58 pm


Μαζεύει υπογραφές για τη Μακεδονία υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης - Newsit

Μαζεύει υπογραφές για τη Μακεδονία υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης  Newsit

Πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση υπογραφών εναντίον της επικύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή, αναλαμβάνει ο πρώην υπουργός ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 January 2019 | 5:49 pm


Σε χρηματοδότηση τεσσάρων νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης προχωρά η ΠΚΜ - ΕΡΤ

Σε χρηματοδότηση τεσσάρων νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης προχωρά η ΠΚΜ  ΕΡΤ

Στην ανάθμιση κλινικών τεσσάρων νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης προχωρά η Μητροπολιτική Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης. Ο συνολικός προϋπολογισμός των ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 January 2019 | 5:48 pm


Σύγκρουση δύο αυτοκινήτων στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης - Voria

Σύγκρουση δύο αυτοκινήτων στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης  Voria

Τα δύο αυτοκίνητα συγκρούστηκαν μεταξύ τους, το μεσημέρι της Πέμπτης, για άγνωστους ακόμη λόγους, στο ρεύμα προς δυτικά.Α.

Δημοσιεύθηκε στις 17 January 2019 | 4:52 pm


Αναβιώνει το πιο κοσμικό γεγονός της Θεσσαλονίκης όλων των εποχών! - Parallaxi Mag

Αναβιώνει το πιο κοσμικό γεγονός της Θεσσαλονίκης όλων των εποχών!  Parallaxi Mag

Το 2019 θα αναβιώσει το κοσμικό γεγονός που άφησε ιστορία στην Θεσσαλονίκη μισό αιώνα πριν, και σας καλεί σε μια μοναδική βραδιά χορού, φυσικά για καλό ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 January 2019 | 4:26 pm


Κουλούρι Θεσσαλονίκης με αβγά, τοματίνια και προσούτο Ευρυτανίας - /finance.in.gr

Κουλούρι Θεσσαλονίκης με αβγά, τοματίνια και προσούτο Ευρυτανίας  /finance.in.gr

2 κουλούρια Θεσσαλονίκης. 2 αβγά 2 λεπτές φέτες προσούτο Ευρυτανίας, κομμένες στη μέση ή στα τέσσερα 4 τοματίνια κομμένα στα δύο λάδι για τηγάνισμα

Δημοσιεύθηκε στις 17 January 2019 | 1:47 pm


Συναγερμός! Εντοπίστηκε ουράνιο στο νερό σε περιοχή της Θεσσαλονίκης - Απαγορεύεται η κατανάλωση λόγω ραδιε... - Dikaiologitika News

Συναγερμός! Εντοπίστηκε ουράνιο στο νερό σε περιοχή της Θεσσαλονίκης - Απαγορεύεται η κατανάλωση λόγω ραδιε...  Dikaiologitika News

Συναγερμός σήμανε στη Θεσσαλονίκη όταν εντοπίστηκε ουράνιο στο νερό στην περιοχή της Νυμφόπετρας. Λόγω της ραδιενέργειας που εντοπίστηκε, ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 January 2019 | 12:21 pm


Εργα ασφαλτόστρωσης με διακοπές κυκλοφορίας στην Εθνική Θεσσαλονίκης-Εδέσσης - iefimerida

Εργα ασφαλτόστρωσης με διακοπές κυκλοφορίας στην Εθνική Θεσσαλονίκης-Εδέσσης  iefimerida

Εργασίες συντήρησης θα πραγματοποιηθούν από σήμερα Πέμπτη 17 Ιανουαρίου έως την επόμενη Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019 στην Εθνική Οδό ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 January 2019 | 12:20 pm


Περπατώντας στην Θεσσαλονίκη ανάμεσα σε «αφίσες» - gazzetta.gr

Περπατώντας στην Θεσσαλονίκη ανάμεσα σε «αφίσες»  gazzetta.gr

Plus: Γνώμες - Ο Χρήστος Κιούσης γράφει για την αφισοκόλληση στους δρόμους της Θεσσαλονίκης με αφορμή την Συμφωνία των Πρεσπών.

Δημοσιεύθηκε στις 17 January 2019 | 12:03 pm


Χωρίς νερό περιοχή του δήμου Θεσσαλονίκης - Thestival

Χωρίς νερό περιοχή του δήμου Θεσσαλονίκης  Thestival

Έκτακτη διακοπή νερού είναι σε εξέλιξη σε περιοχή του δήμου Θεσσαλονίκης.

Δημοσιεύθηκε στις 17 January 2019 | 8:40 am


To νέο πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης με μία ματιά [πρόγραμμα] - iefimerida

To νέο πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης με μία ματιά [πρόγραμμα]  iefimerida

Ένα πρόγραμμα πλούσιο σε αριθμό και ποικιλία εκδηλώσεων θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το κοινό στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης κατά την ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 January 2019 | 8:36 am


Μαζικές μετακινήσεις ελεγκτών στις εφορίες Αθήνας και Θεσσαλονίκης - CNN Greece

Μαζικές μετακινήσεις ελεγκτών στις εφορίες Αθήνας και Θεσσαλονίκης  CNN Greece

Από τους ελεγκτές των εφοριών ξεκινά το σχέδιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για κυκλική μετακίνησης των υπαλλήλων.

Δημοσιεύθηκε στις 17 January 2019 | 7:40 am


Παίκτης του The Voice «κατεβαίνει» για δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης [εικόνα & βίντεο] - iefimerida

Παίκτης του The Voice «κατεβαίνει» για δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης [εικόνα & βίντεο]  iefimerida

Την υποψηφιότητά του ως δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Μάκη Κυριζίδη, «Θεσσαλονίκη Θετικά», ανακοίνωσε ο τραγουδιστής, Γιάννης Μπέκας.

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2019 | 11:13 pm


Αφιέρωμα στα ζώα στο 21ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης - Protagon

Αφιέρωμα στα ζώα στο 21ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης  Protagon

Μια σχέση που ξεκινά από την αρχή του κόσμου, που όμως έχει αλλοιωθεί επικίνδυνα με το πέρασμα του χρόνου: η σχέση του ανθρώπου με τα ζώα ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2019 | 7:27 pm


Το πιο πετυχημένο παράδειγμα της Θεσσαλονίκης στην κρίση γίνεται ντοκιμαντέρ! - Parallaxi Mag

Το πιο πετυχημένο παράδειγμα της Θεσσαλονίκης στην κρίση γίνεται ντοκιμαντέρ!  Parallaxi Mag

Πέρασαν κιόλας επτά χρόνια από την ίδρυση του Κοινωνικού Καταναλωτικού Συνεταιρισμού Θεσσαλονίκης “Βίος Coop” και πέντε χρόνια από το άνοιγμα του ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2019 | 3:09 pm


Οκτώ συλλήψεις για ναρκωτικά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης - ert.gr - ΕΡΤ

Οκτώ συλλήψεις για ναρκωτικά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης - ert.gr  ΕΡΤ

Οκτώ άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών, συνέλαβαν – κατά το τελευταίο 24ωρο- ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2019 | 12:50 pm


Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης: Απαραίτητες οι εργασίες στήριξης του Ναού της Αφροδίτης - iefimerida

Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης: Απαραίτητες οι εργασίες στήριξης του Ναού της Αφροδίτης  iefimerida

Στο τελευταίο στάδιο εκτιμάται πως βρίσκεται πλέον η διαδικασία της απαλλοτρίωσης χώρου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, παραπλεύρως της Πλατείας ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2019 | 12:46 pm


Πιάστηκαν επ' αυτοφώρω – Ρήμαζαν καταστήματα ξημερώματα στο κέντρο Θεσσαλονίκης - Parallaxi Mag

Πιάστηκαν επ' αυτοφώρω – Ρήμαζαν καταστήματα ξημερώματα στο κέντρο Θεσσαλονίκης  Parallaxi Mag

Η άμεση κινητοποίηση αστυνομικών της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης οδήγησε στον εντοπισμό και την αυτόφωρη σύλληψη 3 ατόμων, οι οποίοι ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2019 | 11:50 am


Δ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Απεργιακή συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη 17/1 - AlfaVita

Δ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Απεργιακή συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη 17/1  AlfaVita

Μόνιμοι μαζικοί διορισμοί τώρα! ΠΕΜΠΤΗ 17/1. Aναπληρωτές –Mόνιμοι συμμετέχουμε στην νέα 24ωρη απεργία που έχει προκηρυχτεί. από ΑΔΕΔΥ ΟΛΜΕ ΔΟΕ ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2019 | 11:43 am


ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης για αφισοκόλληση: Φασιστική πρακτική ο εκφοβισμός βουλευτών - iefimerida

ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης για αφισοκόλληση: Φασιστική πρακτική ο εκφοβισμός βουλευτών  iefimerida

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης με αφορμή την αφισοκόλληση με πρόσωπα πολιτικών σε σημεία της πόλης και το ερώτημα «Εσύ θα προδώσεις τη ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2019 | 11:24 am


Αφίσες για τη Μακεδονία: Συνέλαβαν έξι άτομα σε Γρεβενά, Κοζάνη και Θεσσαλονίκη - Πρώτο ΘΕΜΑ

Αφίσες για τη Μακεδονία: Συνέλαβαν έξι άτομα σε Γρεβενά, Κοζάνη και Θεσσαλονίκη  Πρώτο ΘΕΜΑ

Κατηγορούνται για παράνομη αφισοκόλληση - Οι αφίσες που τοιχοκολλήθηκαν σε πολλές μεγάλες πόλεις έχουν τις φωτογραφίες βουλευτών και το ερώτημα «Εσύ ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2019 | 10:31 am


Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Το προσοντολόγιο δεν θα περάσει! Απεργία 17/1 - AlfaVita

Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Το προσοντολόγιο δεν θα περάσει! Απεργία 17/1  AlfaVita

Συνεχίζουμε τον αγώνα! – Μόνιμοι μαζικοί διορισμοί τώρα!

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2019 | 8:50 am


Αφίσες κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και σε πόλεις της Β. Ελλάδας - Real.gr

Αφίσες κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και σε πόλεις της Β. Ελλάδας  Real.gr

Αφίσες με τα πρόσωπα τοπικών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και του Ποταμιού, που στηρίζουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, αναρτήθηκαν σε κεντρικά ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2019 | 8:44 am


Αφίσες στη Θεσσαλονίκη: «Εσύ θα προδώσεις τη Μακεδονία μας;» σε όλο το κέντρο! - Πρώτο ΘΕΜΑ

Αφίσες στη Θεσσαλονίκη: «Εσύ θα προδώσεις τη Μακεδονία μας;» σε όλο το κέντρο!  Πρώτο ΘΕΜΑ

Τα πρόσωπα όλων των βουλευτών που έχουν εκλεγεί στην Θεσσαλονίκη και προτίθενται να ψηφίσουν την Συμφωνία των Πρεσπών «τοιχοκολλήθηκαν» παντού.

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2019 | 6:41 am


Αγριογούρουνα Έξω Από Σπίτια Στο Ρετζίκι Θεσσαλονίκης - www.star.gr

Αγριογούρουνα Έξω Από Σπίτια Στο Ρετζίκι Θεσσαλονίκης  www.star.gr

Ένα ασυνήθιστο θέαμα αντίκρισαν οι κάτοικοι στο Ρετζίκι. Μια αγέλη πεινασμένα αγριογούρουνα εμφανίστηκε έξω από σπίτια τους.

Δημοσιεύθηκε στις 15 January 2019 | 9:30 pm


Λίφτινγκ στις υποδομές του Εθνικού Κολυμβητηρίου Θεσσαλονίκης (φωτο) - Voria

Λίφτινγκ στις υποδομές του Εθνικού Κολυμβητηρίου Θεσσαλονίκης (φωτο)  Voria

Η διοίκηση των ΕΑΚΘ προχωρά στην αναβάθμιση των υποδομών του Κολυμβητηρίου. Κλειστή για περίπου 20 ημέρες η εξωτερική πισίνα.

Δημοσιεύθηκε στις 15 January 2019 | 9:18 pm


Ψήφισμα της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης για την ονομασία των Σκοπίων - Pontos News

Ψήφισμα της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης για την ονομασία των Σκοπίων  Pontos News

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης εξέδωσε ψήφισμα στο οποίο εκφράζει την πλήρη διαφωνία του σχετικά με τη Συμφωνία των ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 January 2019 | 5:27 pm


Πρόβλημα με πέντε τηλεοπτικούς σταθμούς της Θεσσαλονίκης - Life events

Πρόβλημα με πέντε τηλεοπτικούς σταθμούς της Θεσσαλονίκης  Life events

Μια δύσκολη απόφαση για το ΕΣΡ, το οποίο καλείται να δώσει λύση στο ψηφιακό αδιέξοδο της τηλεοπτικής εκπομπής στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για πέντε ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 January 2019 | 3:35 pm


Ένας δρόμος της Θεσσαλονίκης που δεν ήξερες ότι υπάρχει και το γκράφιτι-αφιέρωμά του - Parallaxi Mag

Ένας δρόμος της Θεσσαλονίκης που δεν ήξερες ότι υπάρχει και το γκράφιτι-αφιέρωμά του  Parallaxi Mag

Όσα χρόνια κι αν ζεις στην Θεσσαλονίκη, πάντα κάποιος δρόμος της θα σε βγάζει μπροστά σε μια νέα έκπληξη. Η περιοχή των Μετεώρων στον Δήμο Πολίχνης ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 January 2019 | 7:19 am


Μια διαφορετική διαδρομή: Διακοσμητικοί λίθοι στα μνημεία της Θεσσαλονίκης - Thestival

Μια διαφορετική διαδρομή: Διακοσμητικοί λίθοι στα μνημεία της Θεσσαλονίκης  Thestival

Μια γνωριμία με τα υλικά με τα οποία κατασκευάστηκαν τα μνημεία της Θεσσαλονίκης σε μια διαφορετική διαδρομή με τον Αναπληρωτή Καθηγητή Γεωλογίας του ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 January 2019 | 11:55 pm


Ξανά στη θέση του το "Φεγγαράκι" στην παραλία της Θεσσαλονίκης - ΕΡΤ

Ξανά στη θέση του το "Φεγγαράκι" στην παραλία της Θεσσαλονίκης  ΕΡΤ

Tην Τετάρτη θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την τοποθέτηση του πολύπαθου γλυπτού «Φεγγαράκι στην Ακτή«, στην παραλία Θεσσαλονίκης, όπως είπε ο ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 January 2019 | 9:02 pm


Η Γιούλη Καραγκούνη στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης - CultureNow

Η Γιούλη Καραγκούνη στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης  CultureNow

Εξαιρετικές άριες και περίφημα κομμάτια από τις πιο γνωστές όπερες και οπερέτες θα παρουσιάσει η Θεσσαλονικιά λυρική τραγουδίστρια Γιούλη Καραγκούνη στο ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 January 2019 | 5:12 pm


Κορμοράνοι και αργυροπελεκάνοι κατέκλυσαν το λιμάνι της Θεσσαλονίκης (pics) - SKAI

Κορμοράνοι και αργυροπελεκάνοι κατέκλυσαν το λιμάνι της Θεσσαλονίκης (pics)  SKAI

Ασφαλές καταφύγιο στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης έχουν βρει τις τελευταίες μέρες, λόγω του δριμύ ψύχους, σπάνια πουλιά που δημιουργούν ένα φτερωτό, ονειρικό ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 January 2019 | 2:31 pm


Ryanair: Τέλος οι πτήσεις Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Επιχειρήσεις | News 24/7 - NEWS 24/7

Ryanair: Τέλος οι πτήσεις Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Επιχειρήσεις | News 24/7  NEWS 24/7

Πότε σταματάει τις πτήσεις η Ryanair μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Αναστάτωση στην αεροπορική αγορά από την κίνηση της εταιρείας low cost.

Δημοσιεύθηκε στις 14 January 2019 | 11:32 am


Εαρινό εξάμηνο Ανοικτού Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης - Life events

Εαρινό εξάμηνο Ανοικτού Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης  Life events

Με δύο νέους θεματικούς κύκλους μαθημάτων, συνεχίζεται η λειτουργία του Ανοικτού Πανεπιστημίου του Δήμου Θεσσαλονίκης κατά το εαρινό εξάμηνο ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 January 2019 | 10:30 pm


Ο αλληγορικός Ινγκμαρ Μπέργκμαν στην ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης [πρόγραμμα] - iefimerida

Ο αλληγορικός Ινγκμαρ Μπέργκμαν στην ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης [πρόγραμμα]  iefimerida

Με ένα αντιπροσωπευτικό αφιέρωμα στον μεγαλύτερο ψυχαναλυτή των εικόνων, τον κορυφαίο Σουηδό σκηνοθέτη και σεναριογράφο Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 January 2019 | 2:19 pm


Νεκρός 50χρονος στη Θεσσαλονίκη, τον παρέσυρε αμαξοστοιχία - Newsbeast.gr

Νεκρός 50χρονος στη Θεσσαλονίκη, τον παρέσυρε αμαξοστοιχία  Newsbeast.gr

Την τελευταία του πνοή στις σιδηροδρομικές γραμμές στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης άφησε σήμερα το πρωί ένας άνδρας περίπου 50 ετών.

Δημοσιεύθηκε στις 13 January 2019 | 9:38 am


Διακοπή ρεύματος σε δήμους της Θεσσαλονίκης - Εφημερίδα Μακεδονία

Διακοπή ρεύματος σε δήμους της Θεσσαλονίκης  Εφημερίδα Μακεδονία

Διακοπές ηλεκτροδότησης θα πραγματοποιηθούν σήμερα Κυριακή, 13/1, σε περιοχές των δήμων Δέλτα, Πυλαίας Χορτιάτη, Λαγκαδά, προκειμένου ο ΔΕΔΔΗΕ να ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 January 2019 | 7:41 am


Το καφέ της Θεσσαλονίκης που αγκαλιάζει τα ΑμεΑ - Εφημερίδα Μακεδονία

Το καφέ της Θεσσαλονίκης που αγκαλιάζει τα ΑμεΑ  Εφημερίδα Μακεδονία

Απέναντι από τον ιερό ναό της Παναγίας Αχειροποιήτου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, λειτουργεί εδώ και δύο χρόνια ένα καφέ-γκαλερί διαφορετικό από όλα τα ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 January 2019 | 5:01 pm


Παράνομος οίκος ανοχής στο κέντρο της Θεσσαλονίκης - Αναζητείται η ιδιοκτήτρια - Πρώτο ΘΕΜΑ

Παράνομος οίκος ανοχής στο κέντρο της Θεσσαλονίκης - Αναζητείται η ιδιοκτήτρια  Πρώτο ΘΕΜΑ

Ο παράνομος οίκος ανοχής εντοπίστηκε σε αιφνιδιαστικό έλεγχο αστυνομικών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης – Αναζητείται η ιδιοκτήτρια.

Δημοσιεύθηκε στις 12 January 2019 | 12:19 pm


Ακόμα ένα ποτηράκι: Ταβέρνες και γλέντια της παλιάς Θεσσαλονίκης | Θεσσαλονίκη - Cityportal.gr

Ακόμα ένα ποτηράκι: Ταβέρνες και γλέντια της παλιάς Θεσσαλονίκης | Θεσσαλονίκη  Cityportal.gr

Η ταβέρνα, το γλέντι, το πιοτό είναι θαρρείς συνδεδεμένα με τη ζωή της Θεσσαλονίκης. Η ιστορία τους παλιά αφού έχουμε μαρτυρίες από τον Τούρκο περιηγητή ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 January 2019 | 2:15 pm


Για Μόναχο πετάει αύριο ο Ζάεφ μέσω Θεσσαλονίκης! - Πρώτο ΘΕΜΑ

Για Μόναχο πετάει αύριο ο Ζάεφ μέσω Θεσσαλονίκης!  Πρώτο ΘΕΜΑ

Η προγραμματισμένη πτήση του Σκοπιανού πρωθυπουργού αποκαλύπτει την πεποίθησή του ότι οι τροποποιήσεις στο σύνταγμα της FYROMθα επικυρωθούν ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 January 2019 | 10:00 am


Τα ιστορικά τείχη της Θεσσαλονίκης με τους σταυρούς και τα αρχαιοελληνικά σύμβολα [εικόνες] - iefimerida

Τα ιστορικά τείχη της Θεσσαλονίκης με τους σταυρούς και τα αρχαιοελληνικά σύμβολα [εικόνες]  iefimerida

Περπατώντας κατά μήκος των δυτικών κυρίως τειχών αναζητούμε τα σημαντικά εκείνα γεγονότα που καθόρισαν την ιστορία της Θεσσαλονίκης αλλά και τη ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 January 2019 | 9:57 am


Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο δήμος Θεσσαλονίκης - Newsbeast.gr

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο δήμος Θεσσαλονίκης  Newsbeast.gr

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο δήμος Θεσσαλονίκης με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Ταφύλλη, προκειμένου ...

Δημοσιεύθηκε στις 10 January 2019 | 10:00 am


Κλειστά και την Παρασκευή όλα τα σχολεία του νομού Θεσσαλονίκης - iefimerida

Κλειστά και την Παρασκευή όλα τα σχολεία του νομού Θεσσαλονίκης  iefimerida

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στον νομό Θεσσαλονίκης, λόγω της κακοκαιρίας, με απόφαση ...

Δημοσιεύθηκε στις 10 January 2019 | 10:00 am


Έκτακτη αναστολή λειτουργίας των σχολείων στον δήμο Θεσσαλονίκης | naftemporiki.gr - naftemporiki.gr

Έκτακτη αναστολή λειτουργίας των σχολείων στον δήμο Θεσσαλονίκης | naftemporiki.gr  naftemporiki.gr

Την αναστολή λειτουργίας των σχολείων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, για σήμερα Τετάρτη 9 Ιανουαρίου ανακοίνωσε ο δήμος Θεσσαλονίκης, εξαιτίας της ...

Δημοσιεύθηκε στις 9 January 2019 | 10:00 am


Καιρός: Χιονίζει στο κέντρο της Θεσσαλονίκης - Πρώτο ΘΕΜΑ

Καιρός: Χιονίζει στο κέντρο της Θεσσαλονίκης  Πρώτο ΘΕΜΑ

Η κυκλοφορία στην Περιφερειακή Οδό της Θεσσαλονίκης διεξάγεται μέχρι στιγμής κανονικά παρά τη χιονόπτωση, όπως επίσης στους κεντρικούς οδικούς άξονες ...

Δημοσιεύθηκε στις 9 January 2019 | 10:00 am


Η NOVARTIS της Θεσσαλονίκης - Εφημερίδα Μακεδονία

Η NOVARTIS της Θεσσαλονίκης  Εφημερίδα Μακεδονία

Η υπόθεση του καθηγητή Μανιαδάκη της περίφημης υπόθεσης NOVARTIS, όπως παρουσιάστηκε τις τελευταίες ημέρες, αναπτύσσει μπροστά μας διάφορα ...

Δημοσιεύθηκε στις 8 January 2019 | 1:01 pm


Το… έστρωσε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης [ΕΙΚΟΝΕΣ] - ANT1

Το… έστρωσε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης [ΕΙΚΟΝΕΣ]  ANT1

Πυκνό χιόνι πέφτει από το πρωί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μετά την επέλαση του χαμηλού βαρομετρικού "Σοφία" που έχει φέρει κακοκαιρία σε όλη τη χώρα.

Δημοσιεύθηκε στις 4 January 2019 | 10:00 am


Η αντιπολίτευση για το μετρό στη Θεσσαλονίκη | Η Εφημερίδα των Συντακτών - Η Εφημερίδα των Συντακτών

Η αντιπολίτευση για το μετρό στη Θεσσαλονίκη | Η Εφημερίδα των Συντακτών  Η Εφημερίδα των Συντακτών

Άμεσες ήταν οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για την εκδήλωση στον σταθμό «Σιντριβάνι-Έκθεση» του Μετρό Θεσσαλονίκης και τις δηλώσεις του ...

Δημοσιεύθηκε στις 29 December 2018 | 10:00 am


Δείτε LIVE: Ο Τσίπρας εγκαινιάζει σταθμό του Μετρό στη Θεσσαλονίκη, αλλά το τρένο θα έρθει σε... δύο χρόνια - Πρώτο ΘΕΜΑ

Δείτε LIVE: Ο Τσίπρας εγκαινιάζει σταθμό του Μετρό στη Θεσσαλονίκη, αλλά το τρένο θα έρθει σε... δύο χρόνια  Πρώτο ΘΕΜΑ

Φιέστα με ένα έργο που οι Θεσσαλονικείς θα δουν να υλοποιείται στο τέλος του 2020 - Καλαφάτης: Θα ξηλώσουν τον σταθμό μετά τα «εγκαίνια» για να συνεχίσουν ...

Δημοσιεύθηκε στις 29 December 2018 | 10:00 am


ΝΔ Θεσσαλονίκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαινιάζει... κυλιόμενες σκάλες - Πρώτο ΘΕΜΑ

ΝΔ Θεσσαλονίκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαινιάζει... κυλιόμενες σκάλες  Πρώτο ΘΕΜΑ

Επανάληψη της φιέστας με το γρήγορο τρένο που έφεραν για μια μέρα στη ΔΕΘ.

Δημοσιεύθηκε στις 29 December 2018 | 10:00 am


Βίντεο από την επίθεση αναρχικών στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης - Πρώτο ΘΕΜΑ

Βίντεο από την επίθεση αναρχικών στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης  Πρώτο ΘΕΜΑ

Η αναρχική συλλογικότητα Pueblo επιτέθηκε το πρωί της 14ης Δεκεμβρίου με μπογιές και τρικάκια στον Ιερό Ναό στο κέντρο της πόλης και σήμερα ανήρτησαν το ...

Δημοσιεύθηκε στις 26 December 2018 | 10:00 am


Δείτε αγγελίες στο Νομό Θεσσαλονίκης

Φιλικοί ιστότοποι: