Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Αχαϊας   >   Καλαβρυτα    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑ: Η ομάδα κρούσης έδρασε και πάλι - Εκκλησία, Κοινότητα και Σύλλογος σε ειδικές αποστολέςΓια άλλη μια φορά η Γουμένισσα δείχνει το δρόμο για τον εθελοντισμό και την συνεργασία. Όλοι μαζί, σύλλογος τοπική κοινότητα, Εκκλησία, μικροί και μεγάλοι, ένωσαν δυνάμεις, πήραν τα χορτοκοπτικά, τα μηχανήματα και ότι χρειάστηκε και έκαναν το χωριό να λάμπει και κυρίως να είναι ασφαλές αφού καθάρισαν όλα τα χορτάρια και τις επικίνδυνες εστίες. Αφού ολοκλήρωσαν τις επίπονες εργασίες, ακολούθησε το γνωστό Γουμενισσάνικο τσιμπούσι μέχρι αργά. 

Δημοσιεύθηκε στις 26 May 2024 | 8:26 pm


Καλάβρυτα: Εκδήλωση μνήμης για τον Αντιστράτηγο Βασίλειο Καποτά (ΦΩΤΟ)Εκδήλωση μνήμης για τον Αντιστράτηγο Βασίλειο Καποτά που έπεσε μαχόμενος στην Αμμόχωστο στις 11 Μαΐου 1964, πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 25 Μαϊου στα Καλάβρυτα. Παραβρέθηκε ο Διοικητής του ΚΕΤΧ Πάτρας ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ κ. Αλεξίου, ο Αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Βαρβιτσιώτης, ο Διοικητής του Α.Τ. Καλαβρύτων και Σταθούλιας ως εκπρόσωπος του Αρχηγού της ΕΛΑΣ, ο Διοικητής της Π.Υ.Καλαβρύτων κ. Κωνστάντης ως εκπρόσωπος του Αρχηγού της Πυροσβεστικής, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Φλογεράς, ο αδερφός και μέλη της οικογένειας του Βασιλείου Καποτά, ο Πρόεδος του Δ.Δ. Καλαβρύτων κ. Αρμπής, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων.
Ομιλία εκφώνησε η ανιψιά του Βασιλείου Καποτά, Γεωργία Καποτά η οποίος αναφέρθηκε στον Βασίλειο Καποτά και τα τραγικά γεγονότα του 1964, όταν ο Λοχαγός Βασίλειος Καποτάς, δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από τους Τούρκους στις 11 Μαΐου όταν από λάθος μπήκε στην τουρκοκρατούμενη Αμμόχωστο.
Ο πατέρας του και ο αδελφός του Βασιλείου Καποτά, είχαν δολοφονηθεί από τους Γερμανούς στη σφαγή των Καλαβρύτων την αποφράδα ημέρα της 13ης Δεκεμβρίου 1943. Μεγάλωσε και σπούδασε με χίλιες στερήσεις. Τέλειωσε τη Σχολή Ευελπίδων το 1953 και ως λοχαγός είχε σταλεί το 1964 στην Κύπρο με τη δύναμη της ΕΛΔΥΚ όπου και δολοφονήθηκε από τους Τούρκους.
Σύμφωνα με το επίσημο ανακοινωθέν του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας η δολοφονία του Καποτά έγινε κάτω από τις ακόλουθες συνθήκες:
«Την 14.30 ώραν της 11ης Μαΐου 1964, τρεις ‘Έλληνες αξιωματικοί υπηρετούντες εις την ελληνικήν δύναμιν της Κύπρου, ο ταγματάρχης Πεζικού Πούλιος Δημήτριος, ο λοχαγός του Μηχανικού Καποτάς Βασίλειος και ο λοχαγός του Πεζικού Ταρσούλης Παναγιώτης, επιστρέφοντες εις Λευκωσίαν, δι' αυτοκινήτου, μέσω Αμμοχώστου, εισήλθαν εκ λάθους εις τον τουρκικόν τομέαν της Αμμοχώστου.Αντιληφθέντες την πλάνην των, προσεπάθησαν νο οπισθοχωρήσουν, αλλά συνελήφθησαν υπό πενταμελούς περιπόλου Τουρκοκυπρίων, εξ' ων τέσσαρες έφερον στολήν, ο δε πέμπτος πολιτικήν περιβολήν, οι οποίοι και εζήτησαν τας ταυτότητάς των.Οι Έλληνες αξιωματικοί επέδειξαν τας ταυτότητας των, ως Ελλήνων αξιωματικών, υπηρετούντων εις την ΕΛΔΥΚ. Μετά την επίδειξιν της ταυτότητας των, ο άνευ στολής άτακτος Τουρκοκύπριος τους επυροβόλησε με ριπήν οπλοπολυβόλου, φονεύσας τον ταγματάρχην Πούλιον, τον λοχαγό Καποτά, τον οδηγόν του αυτοκινήτου Παντελίδη, υιόν του αστυνομικού διευθυντού Λευκωσία ς και τραυματίσας βαρύτατα τον λοχαγόν Ταρσούλην. Τα πτώματα των τριών φονευθέντων και ο τραυματισθείς λοχαγός Ταρσούλης παρεδόθησαν την 15.30 ώραν εις το νοσοκομείον Αμμοχώστου».
Η έκθεση αναφέρει ότι, σύμφωνα με τουρκοκυπριακές μαρτυρίες, το αυτοκίνητο σταμάτησε και ένας από τους Έλληνες αξιωματικούς βγήκε από αυτό και άρχισε να πυροβολεί ενώ παρευρισκόμενος Τ/Κ αστυνομικός ανταπέδωσε τα πυρά. Η έκθεση αναφέρει χωρίς να προσδιορίζει την πηγή ότι στο αυτοκίνητο των Αξιωματικών που έφεραν πολιτική περιβολή βρέθηκαν 3 όπλα, δύο από τα οποία χρησιμοποιήθηκαν! Επίσης ότι στο επεισόδιο σκοτώθηκε 1 Τουρκοκύπριος από αδέσποτη σφαίρα. Η έκθεση αναφέρει ότι σύμφωνα με τον επιζήσαντα αξιωματικό Παναγιώτη Ταρσούλη το αυτοκίνητο ανακόπηκε από Τ/Κ και όταν οι αξιωματικοί κατέβηκαν από αυτό πυροβολήθηκαν εν ψυχρώ.
Είναι βέβαιο ότι οι Τούρκοι ψεύδονται διότι στο σώμα του ταγματάρχη Πούλιου βρέθηκαν 17 σφαίρες!
Το όνομα του Λοχαγού ΜΧ Βασίλειου Καποτά δόθηκε, τιμής ένεκεν, στο μεγάλο στρατόπεδο της Λευκωσίας, το γνωστό ως Μπι-Εμ-Έϊτζ και το στρατόπεδο στην περιοχή του Μενιδίου Αττικής.
Στην γενέτειρά του τα Καλάβρυτα, στην Λευκωσία και σε άλλες πόλεις υπάρχουν δρόμοι με τα ονόματα του Βασιλείου Καποτά.

Δημοσιεύθηκε στις 26 May 2024 | 12:32 pm


Στο ιστορικό Σούλι ο Δήμαρχος ΚαλαβρύτωνΣτο ιστορικό Σούλι βρίσκεται από το Σάββατο 25 Μαΐου ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας και Δήμαρχος Καλαβρύτων προσκεκλημένος των τοπικών αρχών για τις εκδηλώσεις  που γίνονται κάθε χρόνο σε ανάμνηση του Ολοκαυτώματος του Σουλίου και της αυτοθυσίας του καλόγερου Σαμουήλ και των Σουλιωτών υπέρ της Ελευθερίας. Οι εκδηλώσεις είναι τριήμερες και κορυφώνονται σήμερα Κυριακή 26 Μαΐου στον ιστορικό χώρο του Σουλίου. Οι φετινές εκδηλώσεις είναι αφιερωμένες στα 200 χρόνια από τον θάνατο του Μάρκου Μπότσαρη.

Δημοσιεύθηκε στις 26 May 2024 | 12:03 pm


Αίγιο: Ιερόσυλοι διέρρηξαν την Παναγία την ΤρυπητήΗ Ιερά Μητρόπολη ανακοινώνει ότι, τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 26.05.2024, άγνωστοι δράστες παραβίασαν από την πλευρά του Ασκητηρίου τον Ιερό Ναό του Προσκυνήματος της Παναγίας Τρυπητής, και περικόπτοντας μέρος του κιγκλιδώματος ενός εκ των παραθύρων, εισήλθαν στον Ναό, προκάλεσαν φθορές στο πολυκάντηλο που ευρίσκεται πάνω από το προσκυνητάριο της Παναγίας, παραβίασαν το προστατευτικό τζάμι του προσκυνηταρίου και αφαίρεσαν από την Ιερά Εικόνα της Παναγίας ορισμένα μόνο  τάματα, καθώς ο συναγερμός που ενεργοποιήθηκε δεν τους άφησε περισσότερα περιθώρια δράσης.
 Άμεσα κινητοποιήθηκε η Διεύθυνση Ασφαλείας, η οποία προέβη στις προβλεπόμενες ενέργειες για την διερεύνηση της υπόθεσης και την αναζήτηση των δραστών.

Δημοσιεύθηκε στις 26 May 2024 | 11:49 am


Σοβαρό τροχαίο στην Πατρών- Πύργου με τραυματίεςΜετωπική σύγκρουση δύο οχημάτων πριν λίγο στην εθνική οδό Πατρών- Πύργου στο 14ο χιλιόμετρο.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπάρχουν τραυματιές , ενώ έχει κλείσει ο δρόμος .

Δημοσιεύθηκε στις 26 May 2024 | 11:46 am


Σοκ από την είδηση της απώλειας του Άγγελου ΜητρόπουλουΣοκ προκάλεσε στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου του Άγγελου Μητρόπουλου (Άκη) από την Ζαχλωρού, ενός δυναμικού, παρεμβατικού και με δυνατό χιούμορ συμπατριώτη που όλοι αγαπούσαν. 
Ο Άγγελος Μητρόπουλος σπούδασε στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και εργάστηκε ως προσωπάρχης στον Δήμο Καλαβρύτων και ακολούθως ως υπάλληλος στον Δήμο Διακοπτού και στον Δήμο Αιγιαλείας αργότερα. Γνωστός για τη συνδικαλιστική του δράση, υπήρξε επί σειρά ετών πρόεδρος και μέλος ΔΣ στον Σύλλογο Δημοτικών Υπαλλήλων Αιγιαλείας αλλά και σε ανώτερα συνδικαλιστικά όργανα, έχοντας δώσει μεγάλες και διαρκείς μάχες για τα δικαιώματα των συναδέλφων του υπαλλήλων της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Άνθρωπος με εξαιρετικό χιούμορ και γλαφυρή πένα, αγαπούσε ιδιαίτερα τα ταξίδια και το καλό φαγητό, ενώ μοιραζόταν συχνά εικόνες στα social media από διάφορες εξορμήσεις του.
Η κηδεία του θα τελεστεί τη Δευτέρα στις 4 μ.μ. στον Ι.Ν. Αγίου Χαραλάμπους Ζαχλωριτίκων.

Δημοσιεύθηκε στις 26 May 2024 | 8:55 am


ΠΕΔ: Κινητοποιήσεις προανήγγειλαν οι Δήμαρχοι Δυτικής ΕλλάδαςΣε ανακοίνωση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας, αναφέρονται τα εξής:
Επίκειται κοινή συνεδρίαση με το ΔΣ της ΚΕΔΕ τις επόμενες ημέρες στο Αγρίνιο, προκειμένου να διερευνηθεί η ταύτιση των απόψεων και να μεθοδευτεί μια κοινή συντονισμένη διεκδικητική προσπάθεια .
Την έντονη ανησυχία τους για τα χρονίζοντα προβλήματα που απασχολούν τους Δήμους και ακυρώνουν η περιορίζουν αισθητά το έργο τους εξέφρασαν οι δήμαρχοι της Δυτικής Ελλάδας.
Κυρίαρχο πρόβλημα της Αυτοδιοίκησης το Χρηματοδοτικό. Οι Δήμοι συνεχώς καλούνται να αναλάβουν νέες και σύνθετες Αρμοδιότητες χωρίς μεταφορά πόρων και με περιορισμένους τούς ήδη υπάρχοντες . Επιτακτική είναι η ανάγκη η κυβέρνηση να επεξεργαστεί άμεσα ένα “ Νεο Χρηματοδοτικό Εργαλείο “ αντίστοιχο με το Πρόγραμμα Θησέας του παρελθόντος που να αφορά την υλοποίηση ολοκληρωμένων αναπτυξιακών έργων από την ΤΑ με ενισχυμένους Προϋπολογισμούς. Επιπλέον επιτακτική είναι η ανάγκη για μια γενναία έκτακτη χρηματοδότηση, καθώς και να διευθετηθεί άμεσα η χρονίζουσα εκκρεμότητα με τα παρακρατηθέντα έσοδα του παρελθόντος. Παραπέρα οι Δήμοι αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους συνέπεια της υποστελέχωσης . Το προσωπικό συνεχώς περιορίζεται με τις αποχωρήσεις συνταξιοδότησης χωρίς να αντικαθίσταται. Άμεσος είναι ο κίνδυνος να διαταραχθεί η συνέχεια της διοικητικής τους λειτουργίας, αφού δεν υπάρχουν νέα στελέχη να αντικαταστήσουν τα επερχόμενα. Το πρόβλημα αποτελεί ασφυκτική απειλή για τους μικρούς και απομακρυσμένους Δήμους.
Το ΔΣ επεξεργάζεται πρόταση, να την παρουσιάσει στην κοινή συνεδρίαση του Αγρινίου. Καταλήγοντας όλοι συμφώνησαν ότι οι συνθήκες απαιτούν σύμπνοια, συνεργασία και κοινό διεκδικητικό βηματισμό που να μπορεί να κορυφωθεί όσο απαιτηθεί , σε συνεννόηση με τις υπόλοιπες ΠΕΔ της Χώρας και το επιτελικό Όργανο την ΚΕΔΕ.

Δημοσιεύθηκε στις 26 May 2024 | 7:00 am


Τα πρωτοσέλιδα των Αθλητικών εφημερίδων

Τα πρωτοσέλιδα των Αθλητικών εφημερίδων

Δημοσιεύθηκε στις 26 May 2024 | 12:04 am


Κυπελλούχος Ελλάδας ο Παναθηναϊκός, 1-0 τον Άρη στο 97 - Δείτε το γκολ

Με γκολ του Βαγιαννίδη στο 96ο λεπτό, λίγο πριν την παράταση, ο Παναθηναϊκός των 10 παικτών νίκησε με 1-0 τον Άρη που έμεινε με 9 και κατέκτησε το κύπελλο Ελλάδας για 20ή φορά στην ιστορία του, εξασφαλίζοντας και την έξοδο στην Ευρώπη.

Δημοσιεύθηκε στις 25 May 2024 | 10:43 pm


ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: Ο Αλέξης Δούκας στην Ενεργειακή Ακαδημία μελλοντικών ηγετών της ενέργειαςΤα Καλάβρυτα δηλώνουν "παρών" και στις επιστήμες και στις τεχνολογίες. Ένα νέος επιστήμονας, γέννημα θρέμμα Καλαβρυτινός, ο Ηλεκτρολόγος Μηχανικός MSc energy law and economics Αλέξης Δούκας, ο οποίος εργάζεται στον Καλαβρυτινών συμφερόντων ενεργειακό όμιλο Ecovar- Power, επιλέχθηκε να συμμετάσχει στην Ενεργειακή ακαδημία μελλοντικών ηγετών της ενέργειας - 3rd "Energy Transition Future Leaders” Academy, που διοργανώθηκε απο το Αμερικανικό Κολλέγιο της Ελλάδας και το Greek Energy Forum υπο την αιγίδα της Αμερικανικής Πρεσβείας και του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Για την ενεργειακή ακαδημία, επιλέχθηκαν απο την επιτροπή αξιολόγησης μέσα απο ένα αυστηρό σύστημα αξιολόγησης 50 νέοι επαγγελματίες του τομέα απο 11 χώρες, όπου συμμετείχαν σε workshops και debates σχετικά με σύγχρονα ζητήματα του τομέα.
Στο 3rd "Energy Transition Future Leaders” Academy, παρευρέθη ο Αμερικανός Πρέσβης George Tsunis και ο Βρετανός Πρέσβης Matthew Lodge καθώς και αντιπρόσωποι του Υπουργείου Ενέργειας, ο ειδικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού για ενεργειακά θέματα Νίκος Τσάφος, ο πρόεδρος της ΡΑΑΕΥ και άλλοι εκπρόσωποι οργανισμών του χώρου
Έδωσαν διαλέξεις 24 ομιλητές προερχόμενοι απο τις μεγαλύτερες εταιρείες του χώρου (Exxonmobil, Όμιλος ΤΕΡΝΑ, Motor Oil, Ameresco, Energean, HelleniQ Energy, S&P Global, BayWa r.e. κ.α).

Δημοσιεύθηκε στις 25 May 2024 | 6:58 pm


Ο Καλαβρυτινός Ήρωας Βασίλειος Καποτάς - Κύπρος Μάιος 1964

Το Μάιο του 1964 ένας νεαρός αξιωματικός ο Βασίλειος Καποτάς από τα Καλάβρυτα, πότισε με το αίμα του το δένδρο της Κυπριακής ελευθερίας. Δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από τους Τούρκους στις 11 Μαΐου όταν από λάθος μπήκε στην τουρκοκρατούμενη Αμμόχωστο. Ο πατέρας του και ο αδελφός του είχαν δολοφονηθεί από τους Γερμανούς στη σφαγή των Καλαβρύτων την αποφράδα ημέρα της 13ης Δεκεμβρίου 1943. Ο Βασίλειος Καποτάς μεγάλωσε και σπούδασε με χίλιες στερήσεις. Τέλειωσε τη Σχολή Ευελπίδων το 1953 και ως λοχαγός είχε σταλεί το 1964 στην Κύπρο με τη δύναμη της ΕΛΔΥΚ όπου και δολοφονήθηκε από τους Τούρκους.
Σύμφωνα με το επίσημο ανακοινωθέν του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας η δολοφονία του Καποτά έγινε κάτω από τις ακόλουθες συνθήκες:
«Την 14.30 ώραν της 11ης Μαΐου, τρεις ‘Έλληνες αξιωματικοί υπηρετούντες εις την ελληνικήν δύναμιν της Κύπρου, ο ταγματάρχης Πεζικού Πούλιος Δημήτριος, ο λοχαγός του Μηχανικού Καποτάς Βασίλειος και ο λοχαγός του Πεζικού Ταρσούλης Παναγιώτης, επιστρέφοντες εις Λευκωσίαν, δι' αυτοκινήτου, μέσω Αμμοχώστου, εισήλθαν εκ λάθους εις τον τουρκικόν τομέαν της Αμμοχώστου.Αντιληφθέντες την πλάνην των, προσεπάθησαν νο οπισθοχωρήσουν, αλλά συνελήφθησαν υπό πενταμελούς περιπόλου Τουρκοκυπρίων, εξ' ων τέσσαρες έφερον στολήν, ο δε πέμπτος πολιτικήν περιβολήν, οι οποίοι και εζήτησαν τας ταυτότητάς των.Οι Έλληνες αξιωματικοί επέδειξαν τας ταυτότητας των, ως Ελλήνων αξιωματικών, υπηρετούντων εις την ΕΛΔΥΚ. Μετά την επίδειξιν της ταυτότητας των, ο άνευ στολής άτακτος Τουρκοκύπριος τους επυροβόλησε με ριπήν οπλοπολυβόλου, φονεύσας τον ταγματάρχην Πούλιον, τον λοχαγό Καποτά, τον οδηγόν του αυτοκινήτου Παντελίδη, υιόν του αστυνομικού διευθυντού Λευκωσία ς και τραυματίσας βαρύτατα τον λοχαγόν Ταρσούλην. Τα πτώματα των τριών φονευθέντων και ο τραυματισθείς λοχαγός Ταρσούλης παρεδόθησαν την 15.30 ώραν εις το νοσοκομείον Αμμοχώστου».
Το όνομα του Λοχαγού ΜΧ Βασίλειου Καποτά δόθηκε, τιμής ένεκεν, στο μεγάλο στρατόπεδο της Λευκωσίας, το γνωστό ως Μπι-Εμ-Έϊτζ (πρώην British Military Hospital) και το στρατόπεδο στην περιοχή του Μενιδίου Αττικής. 
Στην γενέτηρά του τα Καλάβρυτα, στην Λευκωσία και σε άλλες πόλεις υπάρχουν δρόμοι με τα ονόματα του Βασιλείου Καποτά.

Δείτε την  αυθεντική αναφορά για το το γεγονός από το Συμβούλιο Ασφαλείας ΕΔΩ

Η έκθεση αναφέρει ότι, σύμφωνα με τουρκοκυπριακές μαρτυρίες, το αυτοκίνητο σταμάτησε και ένας από τους Έλληνες αξιωματικούς βγήκε από αυτό και άρχισε να πυροβολεί ενώ παρευρισκόμενος Τ/Κ αστυνομικός ανταπέδωσε τα πυρά. Η έκθεση αναφέρει χωρίς να προσδιορίζει την πηγή ότι στο αυτοκίνητο των Αξιωματικών που έφεραν πολιτική περιβολή βρέθηκαν 3 όπλα, δύο από τα οποία χρησιμοποιήθηκαν! Επίσης ότι στο επεισόδιο σκοτώθηκε 1 Τουρκοκύπριος από αδέσποτη σφαίρα. Η έκθεση αναφέρει ότι σύμφωνα με τον επιζήσαντα αξιωματικό Παναγιώτη Ταρσούλη το αυτοκίνητο ανακόπηκε από Τ/Κ και όταν οι αξιωματικοί κατέβηκαν από αυτό πυροβολήθηκαν εν ψυχρώ.
Είναι βέβαιο ότι οι Τούρκοι ψεύδονται διότι στο σώμα του ταγματάρχη Πούλιου βρέθηκαν 17 σφαίρες!

Δημοσιεύθηκε στις 25 May 2024 | 6:55 pm


Επίσκεψη της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Καλαβρύτων στην ΠλατανιώτισσαΤην Κυριακή 25 Μαΐου και ώρα 20:00 θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Καλαβρύτων στην Πλατανιώτισσα παρουσία του βουλευτή Αχαΐας κ. Ανδρέα Παναγιωτόπουλου.

Δημοσιεύθηκε στις 25 May 2024 | 6:47 pm


Καιρός: Μεταβολή εξπρές με βροχές, καταιγίδες και ανέμους

Η «ψυχρή λίμνη» αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα από τις επόμενες ώρες και για το υπόλοιπο του Σαββατοκύριακου με βροχές, καταιγίδες και μικρή πτώση της θερμοκρασίας.
Όπως αναφέρει το meteo.gr, η ατμοσφαιρική διαταραχή στη μέση και ανώτερη τροπόσφαιρα που θα επηρεάσει την Ελλάδα θα έχει ως κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι τοπικές βροχές και καταιγίδες, φαινόμενα που θα είναι ισχυρότερα κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες.
Πιο αναλυτικά, τοπικές βροχές και καταιγίδες αναμένονται από το μεσημέρι του Σαββάτου έως το βράδυ της Κυριακής κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά αλλά και σε περιοχές χαμηλότερου υψομέτρου των ηπειρωτικών, στο Ιόνιο, στην Κρήτη, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα.
Τα φαινόμενα θα είναι εξασθενημένα κατά τη διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου προς Κυριακή, καθώς και το πρωί της Κυριακής και θα παρουσιάσουν νέα ενίσχυση από το μεσημέρι της Κυριακής.
Στους χάρτες που ακολουθούν παρουσιάζεται ενδεικτικά ο υετός που αναμένεται τις πρώτες απογευματινές ώρες του Σαββάτου και το μεσημέρι της Κυριακής.
Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση. Στα πελάγη θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι, οι οποίοι την Κυριακή 26/05 στο Αιγαίο θα παρουσιάσουν ενίσχυση και θα φτάνουν κατά τόπους τα 6 μποφόρ.

Δημοσιεύθηκε στις 25 May 2024 | 4:45 pm


Ο ρόλος των θεσμικών φορέων στην υποστήριξη των τοπικών επιχειρήσεωνΤου Θ. Λουλούδη, Εκδότη της εφημερίδας ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ και υποψήφιου προέδρου του Επιμελητήριου Αχαΐας.
Στην Αρχαία Ρώμη ο θεός “Ιανός” ήταν διπρόσωπος, όπως και ο Δήμος Καλαβρύτων που σήμερα «εμφανίζεται» με δύο πρόσωπα ταυτόχρονα.
Το ένα πρόσωπο είναι της ακμής. Αποτελεί πασίγνωστο τουριστικό προορισμό για τον Οδοντωτό, το Χιονοδρομικό, ως city brake, τις Λίμνες Καστριών, τα ιστορικά Μοναστήρια κ.α. Υποδέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες ετησίως. Ο πολιτιστικός και φυσικός πλούτος έχει πολύ σοβαρή δυναμική να αναπτύξει περαιτέρω την περιοχή, να αναδείξει τα τοπικά της προϊόντα, να κρατήσει τον νέο κόσμο στον τόπο του.
Το άλλο πρόσωπο είναι της παρακμής. Αντιπροσωπευτικότερο παράδειγμα το οδικό δίκτυο, κατασκευασμένο πριν από 65 και πλέον έτη, η κακή κατάσταση του οποίου απειλεί τα χωριά με ερημοποίηση. Ο Δήμος έχει ανάγκη και από άλλες υποδομές όπως στον Οδοντωτό, στις δομές υγείας κ.α. Όπως και από κίνητρα για την προσέλκυση επενδύσεων, δημιουργίας σοβαρών brand για τα τοπικά προϊόντα και προβολής. Όλα αυτά διατυπώνονται εύστοχα στην πρόσφατη συνεδρίαση της Τουριστικής Επιτροπής Ανάπτυξης.
Ποιοι επηρεάζουν το εάν θα αναπτυχθεί η περιοχή και με ποια ταχύτητα ? Που έχουν την ευθύνη ώστε η περιοχή να εκμεταλλευτεί τα πλεονεκτήματά της και να αντιμετωπίσει τις προσκλήσεις της: Είναι η Κεντρική κυβέρνηση με τα Υπουργεία, η Περιφέρεια, ο Δήμος, Περιφερειακοί και Δημοτικοί φορείς και ενώσεις, οι ίδιοι οι πολίτες και οι ενώσεις και σύλλογοί τους, αλλά και ο επιχειρηματικός κόσμος και τα Επιμελητήρια. Οι επιχειρηματίες και τα Επιμελητήρια είναι, μαζί με τους δημόσιους φορείς που υλοποιούν έργα υποδομής, οι 2 πιο σημαντικοί παράγοντες επιτάχυνσης της ανάπτυξης.
Τι μπορεί να κάνει το Επιμελητήριο Αχαΐας ώστε να συμβάλει στην βιώσιμη ανάπτυξη του Δήμου Καλαβρύτων:
• Να στηρίζει, να συμβουλεύει, να κατευθύνει και να συνδιαλέγεται με όλους.
• Να χρηματοδοτήσει τις απαραίτητες μελέτες.
• Να μετέχει, εάν χρειαστεί, σε μεγάλες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται στην περιοχή.
• Να παίρνει πρωτοβουλίες προσέλκυσης επενδύσεων, δημιουργίας επιχειρήσεων, εισοδήματος και απασχόλησης. Ότι χρειάζεται δηλαδή για να κρατήσουμε τον νέο κόσμο στον τόπο.
Ασχολούμενος με την οικονομία των Δήμων της Αχαίας για περισσότερα από 30 χρόνια, έχω μελετήσει τα σημαντικότερα ζητήματα που απασχολούν την περιοχή και επηρεάζουν (άμεσα και έμμεσα) την επιχειρηματικότητα. Αυτά είναι:

Εικόνα πόλης – αστικές αναπλάσεις:
• Η ανάπλαση τμήματος της πόλης, ενίσχυσε την τοπική επιχειρηματικότητα και τον τουρισμό. Το ίδιο μοντέλο να επεκταθεί και στα μεγάλα χωριά με φροντισμένη πλατεία, γήπεδο, παιδική χαρά και χώρο για στάθμευση. Αυτά βελτιώνουν την εμπειρία των επισκεπτών.
• Αγκάθι για την εικόνα της πόλης είναι η εικόνα του δικαστικού μεγάρου στην είσοδο της πόλης.
Περιβάλλον – ενέργεια – απορρίμματα:
• Οι συνέπειες της κλιματικής κρίσης είναι πολύ ορατές στον Δήμο. Απαιτείται εκπόνηση σχεδίου με τη συμμετοχή του αρμόδιου υπουργείου και της περιφέρειας. Για όσα μέτρα προβλεφθούν, πρέπει να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση.
• Απαιτούνται πόροι από το ΠΕΠ «Δυτική Ελλάδα» και το ΕΠ «Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή» για την επέκταση/ολοκλήρωση έργων ύδρευσης, άρδευσης και αποχέτευσης.
• Απαιτείται χρηματοδότηση για την υλοποίηση του τοπικού σχεδίου διαχείρισης αποβλήτων (από κοινού με τον Δήμο Αιγιαλείας).
Μεταφορές – διασύνδεση – κυκλοφορία :
• Αναβάθμιση και άρση επικινδυνότητας της οδικής σύνδεσης Καλαβρύτων – Διακοπτού και Καλαβρύτων – Πατρών (μέσω της ΕΟ111)
• Αναβάθμιση της οδικής σύνδεσης με τα αξιοθέατα της περιοχής όπως και μεταξύ των χωριών/οικισμών του Δήμου.
• Εξασφάλιση χώρων - δημιουργία επιπλέον χώρων στάθμευσης σε σημεία με έντονη επισκεψιμότητα.
• Βελτίωση της προσβασιμότητας στα πεζοδρόμια των Καλαβρύτων, μεγάλων χωριών και σε αξιοθέατα της περιοχής
Ψηφιακός μετασχηματισμός:
• Ο Δήμος έχει λάβει ορισμένες πρωτοβουλίες ψηφιοποίησης της λειτουργίας του, που τον κατατάσσουν σε καλή θέση μεταξύ των μικρών δήμων της χώρας.
• Χρειάζεται η υλοποίηση περισσότερων πρωτοβουλιών smart city για την βελτίωση της εξυπηρέτησης των κατοίκων και των επιχειρήσεων από τις δημοτικές υπηρεσίες, πιθανά η εισαγωγή έξυπνων κάδων (που θα επιτρέψουν τη βελτιστοποίηση των δρομολογίων των απορριμματοφόρων, μειώνοντας το κόστος αποκομιδής), η επέκταση της αντικατάστασης οδοφωτισμού από ενεργειακά αποδοτικά φωτιστικά σώματα, κοκ.
• Πρόβλημα αποτελεί η υποστελέχωση υπηρεσιών του Δήμου – πιθανά μπορεί να αμβλυνθεί με επιπλέον ψηφιοποίηση λειτουργιών του Δήμου.
Παιδεία – κοινωνική πολιτική:
• Η δημοτικός μηχανισμός για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων πρέπει να βελτιώσει την επιχειρησιακή του αποτελεσματικότητα.
• Κίνδυνος για την επιχειρηματικότητα και τη λειτουργία της κοινωνίας η ερήμωση της υπαίθρου και η υπογεννητικότητα.
Αθλητισμός:
• Ανάγκη αναβάθμισης και δημιουργίας δημόσιων χώρων άθλησης και ποδηλατοδρόμων.
• Ανάγκη ανάδειξης αθλητικού, φυσιολατρικού, περιπατητικού τουρισμού.
• Ανάγκη κεφαλαιοποίησης της αναβάθμισης του χιονοδρομικού κέντρου.
Πολιτισμός – τουρισμός:
• Η στρατηγική του brand και της προώθησης της περιοχής πρέπει να σχεδιαστεί και να επανεξετάζεται τακτικά, για να ανταποκρίνεται στις συνεχώς μεταβαλλόμενες συνθήκες. Ο Δήμος πρέπει να συμμετέχει σε αποστολές σε εκθέσεις τουρισμού που διοργανώνει ο ΕΟΤ και η Περιφέρεια.
• Ο Δήμος και οι φορείς της περιοχής μπορούν να καταγράψουν το πολιτιστικό προϊόν και να το διαθέσουν οργανωμένα (πχ. μέσα από ένα διεθνές ετήσιο φεστιβάλ) προσδίδοντας επιπλέον δυναμική στο τουριστικό προϊόν της περιοχής. Πολύ πετυχημένο παράδειγμα το Helmos Mountain Festival.
Επιχειρηματικότητα:
• Η δημοτική αρχή και οι φορείς της περιοχής έχουν εκμεταλλευτεί ευκαιρίες για χρηματοδότηση της εξωστρέφειας και της προβολής των τοπικών επιχειρήσεων (πχ. μέσω Interreg). Πρέπει η προσπάθεια αυτή να ενταθεί.
• Στο παρελθόν έχουν υλοποιηθεί προγράμματα που επιδοτούν την έναρξη επιχείρησης σε ορεινές/ απομακρυσμένες περιοχές ή/ και σε περιοχές που απέχουν αρκετά χιλιόμετρα από αστικά κέντρα. Οι φορείς της περιοχής πρέπει να επενδύσουν στην ενημέρωση των δυνητικά ωφελούμενων, ώστε α) να αναπτυχθεί περαιτέρω η επιχειρηματικότητα, β) να συγκρατηθεί ο πληθυσμός στις περιοχές αυτές.
• Απαιτείται η βελτίωση οδικών συνδέσεων σε κτηνοτροφικές μονάδες, καθώς και η ηλεκτροδότησή τους.

Δημοσιεύθηκε στις 25 May 2024 | 12:43 pm


ΠΡΙΟΛΙΘΟΣ: Εκδήλωση μνήμης για τους ηρωικώς πεσόντες εκ Πριολίθου και για τον Εύελπι Πέτρο Νικ. ΚωστόπουλοΜε σεβασμό στη μνήμη για τους πεσόντες εκ Πριολίθου και του Εύελπι Πέτρου Νικ. Κωστόπουλου, πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο 25 Μαΐου, εκδήλωση τιμής και μνήμης στο πρόσφατα δημιουργηθέντα χώρο μνημείω πεσόντων στον εξαιρετικά διαμορφωμένο και φιλόξενο χώρο της Αγίας Παρασκευής στον Πριόλιθο.
Της εκδήλωσης προηγήθηκε Επιμνημόσυνη δέηση από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Καλαβρύτων πρωτ. Χρήστο Μπίρμπα, ως εκπροσώπου του σεπτού ποιμενάρχου μας σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ.κ. Ιερωνύμου ακολούθησε ομιλία από τον Πρόεδρο της Παγκαλαβρυτινής Ένωσης κ. Δημήτριο Βαρβιτσιώτη, με θέμα «Ο εθελοντισμός ως ισχυρό συστατικό του πατριωτισμού», προσκλητήριο πεσόντων και κατάθεση στεφάνων.
Παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος, ο Αντιδήμαρχος κ. Τάκης Βαρβιτσιώτης, ο Πρόεδρος του Τ.Δ. Πριολίθου κ. Μπουρδής, ο Υποστράτηγος ε.α. Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ κ. Αθανασόπουλος, ο Διοικητής του Α.Τ.Καλαβρύτων κ. Σταθούλιας, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού της Αστυνομίας, ο Διοικητής της Π.Υ.Καλαβρύτων κ. Κωνστάντης, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων, Εκπρόσωποι Συλλόγων.

Δημοσιεύθηκε στις 25 May 2024 | 12:15 pm


ΑΧΑΪΑ: Αστυνομικό δελτίοΣύλληψη ημεδαπού για παραβάσεις στα κέντρα διασκέδασης, στα μπαρ και στα όμοια καταστήματα
Συνελήφθη, χθες αργά το βράδυ, σε περιοχή της Πάτρας, από αστυνομικούς του Γ’ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι λειτουργούσε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και είχε θέσει σε λειτουργία στερεοφωνικό συγκρότημα, συνδεδεμένο με ενισχυτή και ηχεία, αναπαράγοντας μουσική, εκτός του καταστήματος, που υπερέβαινε τη μέγιστη επιτρεπόμενη ηχοστάθμη, καθ’ υπέρβαση της άδειας λειτουργίας μουσικών οργάνων από την αρμόδια Αρχή.

Σύλληψη ημεδαπής για παραβάσεις στα κέντρα διασκέδασης, στα μπαρ και στα όμοια καταστήματα
Συνελήφθη, σήμερα τα ξημερώματα, στο Ρίο Πατρών, από αστυνομικούς του Α’ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών, μια ημεδαπή γυναίκα, διότι λειτουργούσε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και είχε θέσει σε λειτουργία στερεοφωνικό συγκρότημα, συνδεδεμένο με ενισχυτή και ηχεία, αναπαράγοντας μουσική, εκτός του καταστήματος, που υπερέβαινε τη μέγιστη επιτρεπόμενη ηχοστάθμη, καθ’ υπέρβαση της άδειας λειτουργίας μουσικών οργάνων από την αρμόδια Αρχή.

Δημοσιεύθηκε στις 25 May 2024 | 11:50 am


ΣΚΕΠΑΣΤΟ: 40ημερο Μνημόσυνο για τον Ανδρέα Κων. Αλεξόπουλο

 


Την Κυριακή 26 Μάϊου 2024 στον Ιερό Ναό  Αγίου Ανδρέου Σκεπαστού θα τελεστεί το 40ημερο Μνημόσυνο υπερ αναπαύσεως του Ανδρέα Κων. ΑλεξόπουλουΔημοσιεύθηκε στις 25 May 2024 | 10:17 am


Σε Πάτρα και Αίγιο ο Πρωθυπουργός

Ο πρωθυπουργός θα βρεθεί στην Πάτρα την Πέμπτη 30 Μαΐου και θα μιλήσει στους φίλους της ΝΔ στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου στο ύψος της οδού Γεροκωστοπούλου, στις 12 το μεσημέρι, ενώ θα έχει προηγηθεί και στάση του στο Αίγιο. Ο Πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της περιοδείας του σε όλη την Ελλάδα ενόψει των Ευρωπαϊκών Εκλογών της 9ης Ιουνίου, θα επισκεφθεί το Αίγιο και συγκεκριμένα τα γραφεία του κόμματος, που βρίσκονται στην οδό Μητροπόλεως 38 έναντι του Ιερού Ναού Παναγίας Φανερωμένης.

Δημοσιεύθηκε στις 25 May 2024 | 7:42 am


Καρτέλ με 210 κιλά κοκαΐνης - Άνθρωπος της Δίωξης ήταν μέσα στο κύκλωμα και δεν έγινε αντιληπτός

Άνδρας της δίωξης είχε διεισδύσει στο κύκλωμα που παρέλαβε τα 210 κιλά κοκαΐνης από τον Πειραιά και αυτός ήταν που έδινε τις απαραίτητες πληροφορίες στην αστυνομία, ώστε να καταφέρουν να συλλάβουν τους 4 που θα μετέφεραν την κοκαΐνη στην Αλβανία.
Αυτό αποκάλυψε μιλώντας στην τηλεόραση του Action 24, για την ποσότητα κοκαΐνης μαμούθ που εντοπίστηκε σε κοντέινερ στον Πειραιά, η εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας, Κωνσταντίνα Δημογλίδου.

Η Κωνσταντίνα Δημογλίδου μίλησε για τα 210 κιλά κοκαΐνης που βρέθηκε κρυμμένο μέσα σε φορτίο με γαρίδες στον Πειραιά. Μίλησε, δε, και για τα 100 κιλά κοκαΐνης λέγοντας πως η αστυνομία ακόμα δεν γνωρίζει ποιοι θα το παραλάμβαναν, χαρακτηρίζοντάς το «ορφανό».
Σημείωσε πως τα 100 κιλά κοκαΐνης δεν φαίνεται να συνδέονται με τα 210 κιλά, που εντοπίστηκαν αρχικά.

Όπως είπε οι αστυνομικοί μπορεί να μην γνώριζαν το μέγεθος της ποσότητας που βρέθηκε μέσα στο κοντέινερ – ψυγείο με τις γαρίδες, ωστόσο γνώριζαν ότι μέσα υπήρχαν ναρκωτικά τα οποία θα παραλάμβαναν οι συγκεκριμένοι 4 που συνελήφθησαν.

Η κ. Δημογλίδου τόνισε ότι τα 210 κιλά κοκαΐνης αρχικά θα μεταφέρονταν στην Αλβανία και από εκεί θα διακινούνταν σε χώρες της Ευρώπης και της Ασίας.
Υπογράμμισε πως οι συλληφθέντες είναι 4, 3 αλλοδαποί και 1 Έλληνας, ενώ αποκάλυψε πως ο ένας αλλοδαπός είχε απασχολήσει τις Αρχές το 2017 με την υπόθεση των ναρκωτικών Captagon και εκκρεμούσε εις βάρος του δικαστική απόφαση για κάθειρξη 20 ετών. Η ίδια υπογράμμισε πως ο Έλληνας είχε συλληφθεί το 2012 στην Κόστα Ρίκα για τρομοκρατία.
Σε αυτό το σημείο αποκάλυψε πως η δίωξη ναρκωτικών εντόπισε τη μεγάλη ποσότητα, καθώς είχε «φυτέψει» δικός της άνθρωπο στο κύκλωμα, που είχε απόλυτη γνώση των κινήσεων του κυκλώματος και έδινε πληροφορίες στη δίωξη. Μάλιστα, όπως είπε ο άνδρας αυτός δεν έγινε αντιληπτός και έτσι οι Αρχές οδηγήθηκαν στο κοντέινερ με τα 210 κιλά κοκαΐνης.

Δημοσιεύθηκε στις 25 May 2024 | 7:39 am


Δελτίο Καιρού

Βροχερός σε αρκετές περιοχές της χώρας θα είναι ο καιρός σήμερα 25 Μαΐου σύμφωνα με το δελτίο της ΕΜΥ.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με την ΕΜΥ ο καιρός σήμερα 25 Μαΐου θα είναι γενικά αίθριος σε όλη τη χώρα, ενώ από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις.
Στα ηπειρωτικά και σταδιακά στο Ιόνιο θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Στη Μακεδονία θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες οι οποίες τις βραδινές ώρες στα δυτικά θα ενταθούν.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 5 με 6 και στα νότια Δωδεκάνησα έως 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 27 με 30 και στη νησιωτική χώρα τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.
ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και το απόγευμα στα ηπειρωτκά κυρίως ορεινά θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 30 βαθμούς Κελσίου.
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και από το βράδυ στην κεντρική Στερεά και τη βορειοανατολική Πελοπόννησο μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το μεσημέρι στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Δημοσιεύθηκε στις 25 May 2024 | 7:33 am


Ανακαινίζετε την κουζίνα σας;

 


Η κατασκευή κουζίνας είναι πολύ πιο εύκολη υπόθεση απ’ ό,τι πιστεύετε, αρκεί να την αναλάβει η Xilotech, με έδρα την Αθήνα. Στο εργοστάσιό της κατασκευάζονται έπιπλα κουζίνας και έτοιμες κουζίνες, που ενδείκνυνται τόσο για ιδιώτες, όσο και για επαγγελματίες, που αναζητούν λύσεις ποιοτικές, πρακτικές και οικονομικές. Εξερευνήστε τη συλλογή και βρείτε κουζίνες γωνιακές ή σε σχήμα π, διαφορετικά επιλέξτε την κατάλληλη σύνθεση ή τα κατάλληλα έπιπλα πάγκου κουζίνας, για να δημιουργήσετε τη δική σας, όπως ακριβώς τη θέλετε στις τιμές που θέλετε!

 

Μηχανισμοί κουζίνας για ευκολία στην καθημερινότητα!

 

Οι μηχανισμοί κουζίνας Blum είναι ό,τι καλύτερο για την κουζίνα σας! Στη Xilotech σάς περιμένουν έξυπνοι μηχανισμοί ντουλαπιών και συρταριών, που θα διευκολύνουν την καθημερινότητά σας στην κουζίνα. Ιδανικοί για το άνοιγμα και κλείσιμο των συστημάτων ανύψωσης των ντουλαπιών, με φρένο και κουμπάσα, είναι ασύγκριτης ποιότητας και διαθέσιμοι σε εξαιρετικές τιμές. Συνδυάστε με τους κατάλληλους οδηγούς συρταριών, μεντεσέδες και κουταλοθήκες και ολοκληρώστε την άνεση, με την εγγύηση ποιότητας της Blum.

 

Πάγκοι κουζίνας που κάνουν τη διαφορά!

Οι πάγκοι κουζίνας της Xiotech εξασφαλίζουν την αναβάθμιση κάθε κουζίνας. Ξύλινοι ή ακρυλικοί, με νησίδα ή χωρίς, είναι αυτοί που θα χαρίσουν την πολυπόθητη αισθητική και λειτουργικότητα και στην οικιακή ή επαγγελματική κουζίνα σας. Επιλέξτε, λοιπόν, εκείνον που ταιριάζει στον χώρο σας και ικανοποιήστε στο μέγιστο την ανάγκη σας για ποιοτική αναδιαμόρφωση της κουζίνας σας!

 

Μοντέρνες κουζίνες με νησίδα!


 

Οι μοντέρνες κουζίνες με νησίδα αποτελούν την τελευταία τάση της μόδας και στη Xilotech θα βρείτε τις καλύτερες! Επώνυμες, ξύλινες, μονόχρωμες ή με σχέδια, είναι ιδανικές για μικρούς χώρους ή μεγαλύτερους και διαθέσιμε σε πολύ προσιτές τιμές. Επισκεφθείτε σήμερα το xilotech.gr ή κάποιο από τα φυσικά καταστήματα σε Αθήνα και Γλυκά Νερά και αποκτήστε, λοιπόν, τη νέα, μοντέρνα κουζίνα σας, εύκολα και γρήγορα!

 

Δημοσιεύθηκε στις 25 May 2024 | 1:00 am


Ξέφρενοι πανηγυρισμοί από τους... πράσινους στα ΚαλάβρυταΟ Παναθηναϊκός με τρομερή άμυνα επιβλήθηκε της Φενέρμπαχτσε και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό της EuroLeague (73-57) στην Uber Arena και έπειτα από δεκατρία χρόνια θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει το 7ο αστέρι στη φανέλα.
Στα Καλάβρυτα οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού πανηγύρισαν έντονα σε κάθε στέκι τη μεγάλη πρόκριση στο τελικό, ανανεώνοντας το ραντεβού για τον μεγάλο τελικό της Κυριακής
(φωτό από το καφενείο "ΚΕΝΤΡΙΚΌ" (Τσάφος) στα Καλάβρυτα)  

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ AKTOR (Αταμάν): Καλαϊτζάκης 5 (1 τρίποντο, 4 ριμπάουντ), Σλούκας 4 (0/3 τρίποντα), Παπαπέτρου 9 (1), Γκραντ 13 (4/6 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 2/3 βολές), Ναν 14 (2/4 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 4 λάθη), Λεσόρ 17 (6/10 δίποντα, 5/10 βολές, 10 ριμπάουντ, 5 λάθη), Αντετοκούνμπο, Γκριγκόνις 6 (3 ασίστ), Χουάντσο 3 (1), Μήτογλου 2 (4 ριμπάουντ).
ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Γιασικεβίτσιους): Μότλι, Γουίλμπεκιν 2 (1/10 σουτ, 4 λάθη), Σανλί 7 (1), Παπαγιάννης 3 (1), Χέιζ-Ντέιβις 14 (2/6 τρίποντα), Μπιμπέροβιτς 4, Πιερ, Γκούντουριτς 10 (2/6 τρίποντα), Ντόρσεϊ 2 (0/2 τρίποντα), Καλάθης 5 (1 τρίποντο, 9 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 3 κλεψίματα, 3 λάθη), Σέστινα 10 (2).

Δημοσιεύθηκε στις 25 May 2024 | 12:08 am


Euroleague: Στον τελικό για το 7ο o Παναθηναϊκός, 73-57 την Φενέρ

O Παναθηναϊκός ισοπέδωσε την Φενέρ στον ημιτελικό του Final-4 του Βερολίνου και επέστρεψε μετά από 13 χρόνια στον τελικό - Την Κυριακή (21:00) θα κοντραριστεί με Ολυμπιακό ή Ρεάλ Μαδρίτης για τον τίτλο

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2024 | 9:47 pm


ΑΧΑΪΑ: Αστυνομικό δελτίοΣχηματισμός δικογραφίας για αθλητική βία σε αγώνα καλαθοσφαίρισης
Από τους αστυνομικούς του Α’ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών, σχηματίσθηκε δικογραφία για αθλητική βία σε βάρος ενός άνδρα, ο οποίος αναζητείται, διότι χθες το βράδυ, στην Πάτρα, μετά τη λήξη αγώνα καλαθοσφαίρισης, κατηγορείται ότι πλησίασε παίκτη της φιλοξενούμενης ομάδας, κατά το χρόνο που ο τελευταίος ήταν πεσμένος στο παρκέ και τον κλώτσησε στα πλευρά. Ο παίκτης της φιλοξενούμενης ομάδας έχει ήδη καταθέσει σχετικά στο Α΄ Αστυνομικό Τμήμα Πατρών.
Σύλληψη ανήλικου για παράβαση του νόμου περί όπλων 
Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 16χρονος, διότι σε αστυνομικό έλέγχο, που του διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε ένα αναδιπλούμενο μαχαίρι τύπου σουγιά.
Σύλληψη ημεδαπού για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος 
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας ημεδαπός άνδρας, ιδιοκτήτης καταστήματος για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.
Ειδικότερα οι αστυνομικοί μετέβησαν στο κατάστημα του κατηγορούμενου, όπου ο τελευταίος τους παρέδωσε ένα κινητό τηλέφωνο, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή σε υπηρεσία της Αττικής, ενώ είχε αφαιρεθεί σε περιοχή της Ηλείας από αυτοκίνητο σταθμευμένο αυτοκίνητο.
Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών 
Συνελήφθη, χθες το βράδυ, σε περιοχή της Δυτικής Αχαίας, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε ηρωίνη σε μορφή βράχου συνολικού βάρους 37,6 γραμμαρίων, το χρηματικό ποσό των 310 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2024 | 3:18 pm


Καλαβρυτα - Ειδήσεις και Νέα

ΑΧΑΪΑ: Αστυνομικό δελτίο - ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS

ΑΧΑΪΑ: Αστυνομικό δελτίο  ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS

Δημοσιεύθηκε στις 25 May 2024 | 11:51 am


Με... χιούμορ - ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS

Με... χιούμορ  ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2024 | 10:30 am


Το Άγιο Φως στα Καλάβρυτα - ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS

Το Άγιο Φως στα Καλάβρυτα  ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS

Δημοσιεύθηκε στις 5 May 2024 | 10:00 am


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Καλαβρυτα