Ελλάδα > Ν. Αχαϊας > Καλαβρυτα > Ειδήσεις & Τοπικά Νέα
Αχαΐα: Συνελήφθη για κλοπές σε σταθμευμένα φορτηγά
Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος προχθές το πρωί, στο Ρίο Πατρών, αφαίρεσε από σταθμευμένο ιδιωτικής χρήσεως φορτηγό, ένα τσαντάκι, που περιείχε -4.000 ευρώ, -5.000- δολάρια, τρεις τραπεζικές κάρτες και έγγραφα, ενώ την ίδια ημέρα το μεσημέρι, στην Παλαιά Εθνική Οδό Πατρών Πύργου, στο ύψος της Μανωλάδας, αφαίρεσε από έτερο σταθμευμένο φορτηγό αυτοκίνητο -1.300- ευρώ, μια αλυσίδα αξίας 300 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο και έγγραφα. Για την διερεύνηση των υποθέσεων των κλοπών διενεργήθηκαν ενδελεχείς έρευνες από τους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα την ταυτοποίηση των στοιχείων του κατηγορούμενου και τη σύλληψη του.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αχαΐας.
📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 17 December 2025 🕒 12:28
«Τρεις Παίδες εν Καμίνω» - Το Πυροσβεστικό Σώμα γιορτάζει
Οι Τρεις Παίδες εν Καμίνω ήταν τρία εβραιόπουλα, ο Ανανίας, ο Αζαρίας και ο Μισαήλ, που κατάγονταν από βασιλικό γένος και ζούσαν στα Ιεροσόλυμα. Όταν η πόλη τους κυριεύτηκε από τον βασιλιά των Βαβυλωνίων, Ναβουχοδονόσορα Β' τον Μέγα (634-562 π.Χ), τα τρία παιδιά σύρθηκαν αιχμάλωτα στη Βαβυλώνα μαζί με τον φίλο τους Δανιήλ, τον μετέπειτα προφήτη. Εκεί ξεχώρισαν για τη φρόνηση και την αρετή τους και ο βασιλιάς τους διόρισε επιστάτες στην Αυλή του.
Όμως, όταν αρνήθηκαν να προσκυνήσουν τη χρυσή εικόνα του, ο Ναβουχοδονόσωρ εξοργίστηκε και διέταξε να τους ρίξουν σ’ ένα ιδιαίτερα πυρακτωμένο καμίνι. Τότε εμφανίστηκε άγγελος Κυρίου και τους προστάτευσε, απλώνοντας πάνω τους τις φτερούγες του και μεταβάλλοντας τη φωτιά σε δροσιά.
Έκπληκτος ο Ναβουδονόσωρ από το θαύμα που συντελέστηκε ενώπιόν του, ομολόγησε ότι ο Θεός των Ιουδαίων είναι μεγάλος και τους χάρισε τη ζωή. Έκτοτε, οι «τρεις παίδες» έζησαν εν ειρήνη.
Οι Τρεις Παίδες εν Καμίνω είναι προστάτες Άγιοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ελλάδας και Κύπρου και η μνήμη τους τιμάται με σειρά εκδηλώσεων.
📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 17 December 2025 🕒 11:57
Αυξήσεις στις συντάξεις μετά τις μειώσεις φόρων και την ετήσια αναπροσαρμογή
Οι αυξήσεις προκύπτουν από τον ετήσιο μηχανισμό αναπροσαρμογής, ο οποίος φτάνει το 2,4%, αλλά και από τις φοροελαφρύνσεις που ανακοινώθηκαν στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, με μείωση κατά 2 μονάδες των φορολογικών συντελεστών για εισοδήματα έως 40.000 ευρώ.
Ποιοι και πόσα κερδίζουν
Το συνολικό ετήσιο όφελος κυμαίνεται από 230 έως και πάνω από 500 ευρώ, ανάλογα με το ύψος της σύνταξης. Για τα ζευγάρια συνταξιούχων τα οφέλη διπλασιάζονται, καθώς τα μέτρα αφορούν το ατομικό και όχι το οικογενειακό εισόδημα.
Ενδεικτικά:
Συνταξιούχος με 953 ευρώ καθαρά τον μήνα κερδίζει 230 ευρώ από την αναπροσαρμογή και 40 ευρώ από τη φοροελάφρυνση, ενώ με το επίδομα των 250 ευρώ το συνολικό όφελος φτάνει τα 520 ευρώ.
Με 1.143 ευρώ καθαρά, το καθαρό ετήσιο κέρδος ανέρχεται σε 388 ευρώ.
Με 1.333 ευρώ καθαρά, το συνολικό όφελος διαμορφώνεται στα 506 ευρώ.
Τέλος στις «παγωμένες» συντάξεις
Η καταβολή του Δεκεμβρίου σηματοδοτεί την πρώτη οριζόντια αύξηση για όλους τους συνταξιούχους, καθώς τίθεται σε εφαρμογή η κατάργηση του 50% της προσωπικής διαφοράς.
Με τον τρόπο αυτό ωφελούνται και περίπου 670.000 συνταξιούχοι που είχαν μείνει χωρίς αυξήσεις επί σειρά ετών. Η προσωπική διαφορά δεν επηρεάζει τις φοροελαφρύνσεις, οι οποίες ισχύουν για όλους τους φορολογούμενους.
Χαρακτηριστικά, συνταξιούχος με προσωπική διαφορά και 1.270 ευρώ καθαρή σύνταξη θα δει 163 ευρώ αύξηση από την αναπροσαρμογή και 140 ευρώ μείωση φόρου, δηλαδή 303 ευρώ συνολικό ετήσιο όφελος.
Πλήρης κατάργηση το 2027
Η πλήρης κατάργηση της προσωπικής διαφοράς θα γίνει με την πρώτη καταβολή συντάξεων για το 2027, τον επόμενο Δεκέμβριο, οδηγώντας στην άρση των τελευταίων ανισοτήτων μεταξύ των συνταξιούχων.
📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 17 December 2025 🕒 10:42
Χριστουγεννιάτικο Παζάρι της Ιεράς Μονής Μακελλαριάς Καλαβρύτων στην Πάτρα
Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να βρουν:
- χειροποίητες δημιουργίες του εργαστηρίου της Μονής
- μοναστηριακά προϊόντα
- γλυκίσματα, είδη δώρων και παραδοσιακά καλούδια
- χριστουγεννιάτικες συνθέσεις και μοναδικά αντικείμενα για τις γιορτές
Η παρουσία και η στήριξη του κόσμου είναι πολύτιμη, τόσο για τη διατήρηση της ιστορικής Μονής.
📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 17 December 2025 🕒 10:17
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ
Τους εκκλησιαστικούς ύμνους των Χριστουγέννων θα αποδώσει η χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Αιγιαλείας 1918 «Ιωάννης ο Κουκουζέλης», υπό τη διεύθυνση του Χοράρχου κ. Φωτίου Θεοδωρακόπουλου.
Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής “Παναγία η Πάντων Χαρά” και Υπεύθυνος Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα: «Η Ενανθρώπηση του Χριστού ως μυστήριο φιλανθρωπίας και αγάπης».
Κατόπιν των ανωτέρω, προσκαλούμε άπαντες τους ευσεβείς χριστιανούς να τιμήσουν διά της παρουσίας τους την εν λόγω εορταστική εκδήλωση, προκειμένου όλοι από κοινού να προσεγγίσουμε πνευματικώς το νόημα της Εορτής των Αγίων Χριστουγέννων, της Εορτής της χαράς, της ελπίδος, της αγάπης και της ειρήνης.
📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 17 December 2025 🕒 10:14
Πάτρα: Ανήλικοι επιτέθηκαν με μαχαίρι σε 19χρονη για να την ληστέψουν!
📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 17 December 2025 🕒 09:38
Rose Kalavrita: Χειροποίητα Γούρια – Στήριξη της ActionAid
Φέτος, ωστόσο, υπάρχει μια σημαντική διαφοροποίηση: τα έσοδα από τις πωλήσεις των γουριών θα κατατεθούν στην ActionAid, με στόχο την ενίσχυση και υποστήριξη του έργου του οργανισμού.
Σας ευχαριστούμε θερμά για τη στήριξή σας και τη συμβολή σας σε αυτή την προσπάθεια. Μαζί, θα βάλουμε ένα μικρό λιθαράκι στην αλληλεγγύη.
Καλά Χριστούγεννα και Καλές Γιορτές σε όλους, με υγεία και ευημερία.
📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 17 December 2025 🕒 09:34
Παρεμβάσεις Για Τη Στεγαστική Κρίση - Επιστροφή δύο ενοικίων σε εργαζόμενους στην επαρχία
Η βασική φιλοσοφία των μέτρων κινείται σε δύο κατευθύνσεις: αφενός στο «ξεκλείδωμα» κλειστών ή υποβαθμισμένων ακινήτων μέσω ανακαινίσεων και αλλαγών χρήσης, αφετέρου στη θέσπιση αυστηρότερου πλαισίου για τη βραχυχρόνια μίσθωση σε περιοχές όπου παρατηρείται έντονη έλλειψη κατοικιών και υψηλό κόστος στέγασης.
Στον πυρήνα του πακέτου βρίσκεται ένα νέο πρόγραμμα ανακαίνισης κατοικιών, με επιδότηση που φτάνει έως και το 90% της δαπάνης. Το πρόγραμμα διαθέτει συνολικούς πόρους 400 εκατ. ευρώ και προβλέπει επιδότηση έως 36.000 ευρώ για την αναβάθμιση παλαιών, κλειστών ακινήτων. Το εισοδηματικό όριο ορίζεται στα 35.000 ευρώ για ζευγάρι, με προσαύξηση 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.
Δεύτερος βασικός άξονας είναι η επιστροφή δύο ενοικίων ετησίως σε περίπου 50.000 εκπαιδευτικούς, νοσηλευτές και γιατρούς που υπηρετούν εκτός των μεγάλων αστικών κέντρων της Αττικής και της Θεσσαλονίκης. Το μέτρο δεν συνοδεύεται από εισοδηματικά κριτήρια και αποσκοπεί στη στήριξη εργαζομένων-κλειδιά σε περιοχές με περιορισμένη προσφορά κατοικιών. Παράλληλα, προωθούνται τοπικά σχέδια αξιοποίησης δημοτικών και κρατικών κτιρίων σε ορεινές και νησιωτικές περιοχές, τα οποία θα αναβαθμιστούν και θα διατεθούν ως κατοικίες για δημόσιους υπαλλήλους.
Στο πεδίο της βραχυχρόνιας μίσθωσης, προβλέπεται επέκταση των περιορισμών και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Επιπλέον, στις περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης όπου ισχύει ήδη απαγόρευση νέων καταχωρίσεων, ένα ακίνητο που μεταβιβάζεται και είχε προηγουμένως διατεθεί για βραχυχρόνια μίσθωση θα διαγράφεται αυτόματα από το Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής.
Το πακέτο συμπληρώνεται με νέο πλαίσιο κινήτρων για ιδιωτικές επενδύσεις στην προσιτή στέγη. Κατασκευαστικές εταιρείες θα μπορούν να ανεγείρουν ή να μετατρέπουν υφιστάμενα κτίρια σε κατοικίες που θα διατίθενται αποκλειστικά προς ενοικίαση για τουλάχιστον 10 χρόνια. Σε αντάλλαγμα, προβλέπεται φορολογική έκπτωση επί των μισθωμάτων, καθώς και ανώτατο όριο ενοικίου, το οποίο θα καθορίζεται κεντρικά.
Τέλος, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προαναγγέλλει πολεοδομική ρύθμιση για την ταχύτερη μετατροπή υφιστάμενων ακινήτων σε κατοικίες. Στόχος είναι εγκαταλελειμμένα ή ημιτελή κτίρια να εντάσσονται πιο γρήγορα στην αγορά, με επιπλέον κίνητρο την παροχή φορολογικής έκπτωσης.
Τι κερδίζουν οι πολίτες
Στην πράξη, τα μέτρα μεταφράζονται σε τρία άμεσα οφέλη:
Πρώτον, όσοι πληρούν τα κριτήρια αποκτούν σημαντική μείωση στο κόστος ανακαίνισης, γεγονός που καθιστά περισσότερα παλιά ακίνητα ξανά κατοικήσιμα και διαθέσιμα στην αγορά.
Δεύτερον, η επιστροφή δύο ενοικίων λειτουργεί ως άμεση οικονομική ενίσχυση για εργαζόμενους-κλειδιά στην περιφέρεια, μειώνοντας το πραγματικό κόστος στέγασης σε περιοχές όπου η διαθεσιμότητα είναι συχνά περιορισμένη.
Τρίτον, το αυστηρότερο πλαίσιο στη βραχυχρόνια μίσθωση σε συνδυασμό με τα κίνητρα για μακροχρόνια ενοικίαση στοχεύει στη μεταφορά μέρους του στεγαστικού αποθέματος από την τουριστική χρήση πίσω στη μόνιμη κατοικία, ιδίως σε ζώνες υψηλής πίεσης.
📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 17 December 2025 🕒 08:46
Δωρεά της ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ στήριξε την εκπαιδευτική μετακίνηση του ΓΕΛ Κλειτορίας στη Βιέννη
Καθοριστική για την υλοποίηση της μετακίνησης υπήρξε η οικονομική στήριξη της ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ – Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας Πολιτιστικού και Κοινωφελούς Έργου «ΑΙΓΕΑΣ» των κ.κ. Αθανασίου και Μαρίνας Μαρτίνου.
Η δωρεά αυτή επέτρεψε τη συμμετοχή μαθητών/μαθητριών των οποίων οι οικογένειες δεν θα μπορούσαν να ανταποκριθούν στο υψηλό κόστος της μετακίνησης, διασφαλίζοντας την ισότιμη συμμετοχή των παιδιών σε μια σημαντική εκπαιδευτική και ευρωπαϊκή εμπειρία.
• Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι μαθητές/μαθήτριες συνεργάστηκαν με το συμμετείχαν σε κοινές δράσεις και εργαστήρια με το αδελφοποιημένο σχολείο,
• γνώρισαν πτυχές της ιστορίας και του πολιτισμού της Βιέννης,
• ήρθαν σε επαφή με την ευρωπαϊκή πραγματικότητα, στο πλαίσιο δράσης που υλοποιήθηκε στο πρόγραμμα «Σχολεία–Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (EPAS)».
Η Διευθύντρια του ΓΕΛ Κλειτορίας, κα Βασιλική Παπουτσή, Μαθηματικός, δήλωσε:
«Για ένα μικρό, ορεινό σχολείο όπως το δικό μας, η δυνατότητα να σταθεί ισότιμα στον ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό χάρτη δεν είναι αυτονόητη. Η ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ άνοιξε για τα παιδιά μας έναν δρόμο προς νέες εμπειρίες και ορίζοντες. Τους ευχαριστούμε θερμά για τη γενναιόδωρη στήριξή τους.»
Το ΓΕΛ Κλειτορίας εκφράζει δημόσια τις θερμές του ευχαριστίες προς την ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ και τους κ.κ. Αθανάσιο και Μαρίνα Μαρτίνου για την ουσιαστική συμβολή τους στην εκπαίδευση και τη νεολαία της περιοχής μας.
📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 17 December 2025 🕒 08:28
Κέρτεζη: Έφυγε από την ζωή η Γεωργία (χήρα) Ευθ. Αλεξοπούλου
📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 16 December 2025 🕒 22:43
Αφράτοι Κουραμπιέδες λευκοί σαν τις χιονισμένες βουνοκορφές μας
📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 16 December 2025 🕒 22:29
ΔΙΠΛΕΣ: Συνταγή για το αγαπημένο παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο γλυκό
Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα
Χρόνος τηγανίσματος: 30 λεπτά
Υλικά:
5 αυγά (όσο πιο φρέσκα γίνεται)
½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη άχνη
½ κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 σφηνάκι ούζο (προαιρετικά)
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
1 πρέζα αλάτι
Για το σιρόπι:
1 ½ ποτήρι ζάχαρη
1 ½ ποτήρι μέλι
1 ποτήρι νερό
Για πασπάλισμα
1 ποτήρι καρυδόψιχα
1 κουταλάκι κανέλα
Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 16 December 2025 🕒 22:29
Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων: Χειμερινή περίοδο 2025–2026 -Δείτε τις εκδηλώσεις
Το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων με ανακοίνωση του κάνει γνωστό ότι θα ανοίξει τις πύλες του το Σαββατοκύριακο 20-21 Δεκεμβρίου και έχει προγραμματίσει και πολλά event.
Η ανακοίνωση: “Το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων καλωσορίζει τη χειμερινή περίοδο 2025–2026 με ανανεωμένη ενέργεια, υψηλού επιπέδου διοργανώσεις και τη χαρακτηριστική φιλοξενία του Χελμού. Με επίκεντρο την εμπειρία του επισκέπτη, παρουσιάζουμε το πλήρες πρόγραμμα, που απλώνεται σε όλη τη διάρκεια του χειμώνα και φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τους λάτρεις του βουνού.
Η επίσημη έναρξη της περιόδου γίνεται το σαββατοκύριακο 20-21 Δεκεμβρίου 2025 και ξεκινάει δυναμικά την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου με το Kalavrita O’clock Opening Party by METAXA στο Chalet. Η unexpected electronica συνάντηση της Εύας Θεοτοκάτου και της Μαρίας Παπιδάκη, δίνει το στίγμα ενός χειμώνα που ξεκινά με έντονο παλμό και νέες εμπειρίες.
Το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων καλωσορίζει τη χειμερινή περίοδο 2025–2026 με ανανεωμένη ενέργεια, υψηλού επιπέδου διοργανώσεις και τη χαρακτηριστική φιλοξενία του Χελμού. Με επίκεντρο την εμπειρία του επισκέπτη, παρουσιάζουμε το πλήρες πρόγραμμα, που απλώνεται σε όλη τη διάρκεια του χειμώνα και φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τους λάτρεις του βουνού.
Kalavrita O’clock Opening Partyby METAXA
Kυριακή 21.12 | ChaletΗ επίσημη έναρξη της περιόδου γίνεται το σαββατοκύριακο 20-21 Δεκεμβρίου 2025 και ξεκινάει δυναμικά την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου με το Kalavrita O’clock Opening Party by METAXA στο Chalet. Η unexpected electronica συνάντηση της Εύας Θεοτοκάτου και της Μαρίας Παπιδάκη, δίνει το στίγμα ενός χειμώνα που ξεκινά με έντονο παλμό και νέες εμπειρίες.
Event Calendar 2025–2026
Το φετινό πρόγραμμα είναι πιο πλούσιο και πολυθεματικό από ποτέ. Μουσικές διοργανώσεις, αθλητικά events, συνεργασίες με κορυφαία brands και δραστηριότητες για κάθε επισκέπτη, συνθέτουν τέσσερις μήνες γεμάτους δράση στο βουνό.
New Year’s Celebration
Την Παραμονή Πρωτοχρονιάς, η Ηρώ και η μπάντα της ανεβάζουν τη διάθεση στο New Year’s Celebration, μια βραδιά με live μουσική, εορταστικές γεύσεις και ζεστή ατμόσφαιρα! Μετά από πολλά χρόνια κάνουμε ξανά την αλλαγή της χρονιάς στο Chalet του χιονοδρομικού κέντρου, δημιουργώντας ένα σκηνικό που υπόσχεται την πιο φωτεινή στιγμή του χειμώνα.
Μουσικά Events
Το 2026 ξεκινά δυναμικά, με τα Σάββατα του Γενάρη να μας κρατούν ως στο βράδυ στο Terrain Park με τα Park Dark Sessions & Night Riding by ΒΙΚΟΣ COLA, τρεις θεματικές νύχτες με μουσική και νυχτερινή χιονοδρομία.
Το Apres Ski Party by ΟΠΑΠ μας καλεί να γιορτάσουμε το τέλος μιας χιονοδρομικής ημέρας, ενώ το «Music 89.2 – The Snow Party» επιστρέφει στο Chalet με τον γνώριμο ρυθμό του. Το Disco Carnival Party by ΜΠΥΡΑ ΛΑΤΙΝΑ & BURGER DISCO έρχεται… μασκέ: μια ημέρα όπου οι πίστες γεμίζουν μεταμφιεσμένους σκιέρ και snowboarders σε μία από τις πιο χαρούμενες εικόνες του χειμώνα. Extra tip: παράγγειλε εγκαίρως τη στολή σου — μην πεις ότι δεν σε προειδοποιήσαμε. Στην Καντίνα συνεχίζουμε μέχρι τέλη Μαρτίου, με τα ΒΙΚΟΣ Below Zero Sessions, ενώ τα Red Bull Winter Vibes ολοκληρώνουν το πρόγραμμα με εμπειρίες που… ανεβάζουν!
Αθλητικά Events
Η σεζόν φιλοξενεί και φέτος σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις:
• Adventure Slam by THE NORTH FACE, μια αποκλειστική outdoor εμπειρία.
• Run Up The Hills “Θανάσης Σωτηρόπουλος”, αγώνας ορειβατικού σκι που τιμά την παράδοση του τόπου.
• Red Bull Homerun, η πλέον καθιερωμένη downhill πρόκληση επιστρέφει στον Χελμό.
• Freeride Contest GR MT HELMOS FWT Qualifier by The North Face, ο κορυφαίος freeride αγώνας που συγκεντρώνει τα βλέμματα της κοινότητας.
• Helmos Team Battle by FIFTYFIFTY και Parkoluna vol.8 by Microxtreme, διοργανώσεις που δίνουν νέα δυναμική στο Terrain Park.
• Τα Slopestyle & Big Air National Championship της Ε.Ο.Χ.Α., που ολοκληρώνουν τον Μάρτη με υψηλού επιπέδου freestyle δράση.
Σταθεροί Σύμμαχοι – Χορηγοί & Συνεργάτες
Η ανάπτυξη και το όραμα του ΧΚΚ εξελίσσονται χάρη στους σταθερούς συνοδοιπόρους μας. Στη φετινή σεζόν έχουμε την υποστήριξη των: ANYTIME, JAMESON, JTI, CF MOTO, SMITH, REAL GREEK DAIRIES, Συνεταιρισμού Καλαβρύτων, LAVAZZA, Cadbury, Tyrrell’s.
Πολύτιμοι συνεργάτες παραμένουν οι Σχολές Χιονοδρομίας PEAK SNOW SCHOOL, 4 SEASONS OUTDOOR, ALTITUDE, KALAVRITA SKI ACADEMY, καθώς και οι εταιρείες snowmobile Snowmobile, KALAVRITA SNOWMOBILES και WHITE WAYS SNOWMOBILES.Με κοινό μας στόχο την ποιοτική εμπειρία στο βουνό, συνεχίζουμε να εξελίσσουμε το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, διατηρώντας το ανοικτό και προσβάσιμο για όλους.
📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 16 December 2025 🕒 22:27
Πάτρα: Δείτε την παρουσίαση της «Ιθάκης» του Αλέξη Τσίπρα
Ο πρώην πρωθυπουργός φέρνει το πολιτικό του μανιφέστο στην Πάτρα.
Η επιλογή της Πάτρας ως πρώτης πόλης στην περιφέρεια δεν είναι τυχαία. Ο Αλέξης Τσίπρας είχε εκφράσει την επιθυμία να είναι η αχαϊκή πρωτεύουσα ο πρώτος σταθμός εκτός Αθηνών, κυρίως, λόγω της δημοκρατικής ιστορίας της περιοχής.
📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 16 December 2025 🕒 21:43
Βουλή: Υπερψηφίστηκε ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2026 με 159 ψήφους
Συνολικά 136 βουλευτές ψήφισαν όχι, ενώ συνολικά ψήφισαν 295 βουλευτές.
«Ναι» στον προϋπολογισμό ψήφισαν οι 156 βουλευτές της ΝΔ και 3 ανεξάρτητοι, οι Κωνσταντίνος Φλώρος, Γιώργος Ασπίωτης και Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς.
📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 16 December 2025 🕒 21:40
Εγκρίθηκε το νέο Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2026-2030 της ΠΔΕ,
Το νέο πρόγραμμα, που είχε ήδη την έγκριση της Περιφερειακής Επιτροπής, χαρακτηρίζεται από νέο ρεκόρ πόρων, καθώς η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εξασφάλισε το δεύτερο μεγαλύτερο πρόγραμμα πανελλαδικά, αμέσως μετά την Περιφέρεια Αττικής.
Συγκεκριμένα, ο αρχικός προϋπολογισμός ανέρχεται στα 285 εκατομμύρια ευρώ, ενώ με τη δυνατότητα υπερδέσμευσης του 30% - «εργαλείο» που η Περιφέρεια αξιοποιεί στο έπακρο - οι συνολικοί πόροι που θα διοχετευθούν στην τοπική οικονομία και κοινωνία, φτάνουν τα 371 εκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για ένα ποσό κατά 14 εκατομμύρια ευρώ μεγαλύτερο σε σχέση με την τρέχουσα περίοδο 2021-2025.
«Αυτή η επιτυχία δεν ήρθε τυχαία. Βασίστηκε στην αξιοπιστία που χτίσαμε τα προηγούμενα χρόνια» ανέφερε μεταξύ άλλων στην τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, εξηγώντας ότι: «Για την περίοδο 2021-2025, διαχειριστήκαμε ένα πρόγραμμα που με την υπερδέσμευση έφτασε τα 352 εκατ. ευρώ. Σήμερα, μπορώ να σας κοιτάξω στα μάτια και να πω ότι τιμήσαμε κάθε ευρώ. Η Περιφέρειά μας έχει φτάσει σε ένα σύνολο προσκλήσεων που φτάνει το 100%, με τις νομικές δεσμεύσεις που ξεπερνούν στο 95%. Μπορώ να πω ότι σπάσαμε το ρεκορ μας».
Αναφορικά με το Νέο Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης, ορίζεται η στρατηγική και το λειτουργικό πλαίσιο παρέμβασης για την περίοδο 2026-2030. Οι επτά αναπτυξιακοί στόχοι του Ε.Π.Α. είναι οι ακόλουθοι: κοινωνική συνοχή και ανάπτυξη, ανάπτυξη υποδομών και μεταφορών, πολιτική προστασία και αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, καινοτομία, εξωστρέφεια και ανταγωνιστικότητα, ψηφιακός μετασχηματισμός και τεχνητή νοημοσύνη, πράσινη ανάπτυξη και πράσινος μετασχηματισμός, υποστήριξη των επιμέρους προγραμμάτων του Ε.Π.Α.
Σημειώνεται ότι μόνο με Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου που εγκρίνει το Ε.Π.Α. κάθε προγραμματικής περιόδου, μπορούν να εξειδικεύονται, να τροποποιούνται ή να καταργούνται οι παραπάνω αναπτυξιακοί στόχοι.
Σε ό,τι αφορά την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας,το νέο Πρόγραμμα ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται σε τρία βασικά μέτωπα που απορροφούν τη συντριπτική πλειοψηφία των πόρων, με στόχο τη μείωση των ανισοτήτων και τη θωράκιση της περιοχής:Υποδομές (51%), Πολιτική Προστασία & Κλιματική Κρίση (19%), Κοινωνική Συνοχή (12%).
Κατά την εισήγησή του, ο Περιφερειάρχης τόνισε πως η επιτυχία της εξασφάλισης των αυξημένων πόρων βασίστηκε στην αξιοπιστία και την αποτελεσματικότητα των προηγούμενων ετών. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει επιτύχει ποσοστό προσκλήσεων που αγγίζει το 100% και νομικές δεσμεύσεις άνω του 95% για την τρέχουσα περίοδο.
Παράλληλα, ο Περιφερειάρχης τόνισε την ανάγκη το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, να προχωρήσει στη θεσμοθέτηση μητρώου δαπανών συντήρησης. Αυτό σημαίνει ότι τα πάγια έξοδα συντήρησης υποδομών (ηλεκτροφωτισμός, αντιπλημμυρικά κ.α.) θα καλύπτονται πλέον από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους και όχι από το Πρόγραμμα Ανάπτυξης, απελευθερώνοντας έτσι πολύτιμα κονδύλια για νέα έργα ουσίας.
Το επόμενο βήμα είναι η επίσημη έγκριση από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και η ενσωμάτωση του προγράμματος στο Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2026-2030.
Ο κ. Φαρμάκης έκλεισε την τοποθέτησή του καλώντας όλους σε συνεργασία: «Σας καλώ όλους να εργαστούμε μαζί, ώστε αυτό το νούμερο των 371 εκατομμυρίων να μετατραπεί σε έργο ουσίας για κάθε πολίτη, από την Πάτρα μέχρι το πιο απομακρυσμένο χωριό της Περιφέρειάς μας».
📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 16 December 2025 🕒 20:07
Κινητοποίηση Δημάρχων: Ψήφισμα της ΚΕΔΕ στη Βουλή – Έκτακτη συνέλευση για τον νέο Κώδικα Τ.Α.
Την Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΕΔΕ υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος, ως πρώην Δήμαρχος Αθηναίων και πρώην Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, υπογράμμισε τη γνώση του για τα ζητήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τη σημασία του θεσμικού διαλόγου. Κατά τη συνάντηση, διαβιβάστηκε ψήφισμα που αναδεικνύει κρίσιμα θεσμικά, διοικητικά και οικονομικά ζητήματα που απασχολούν τους δήμους, καθώς και τα αιτήματα της ΚΕΔΕ για την αποτελεσματικότερη λειτουργία τους.
Στην κινητοποίηση συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Θανάσης Παπαδόπουλος, ο Δήμαρχος Ερυμάνθου κ. Θεόδωρος Μπαρής και ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας κ. Γρηγόρης Αλεξόπουλος, στηρίζοντας τις διεκδικήσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού.
Η αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ που συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Βουλής αποτελούνταν από τους κ.κ. Λάζαρο Κυρίζογλου, Γρηγόρη Κωσταντέλλο, Γιώργο Παπαναστασίου, Δημήτρη Καφαντάρη, Θεόδωρο Αμπατζόγλου, Συμεών Δανιηλίδη, Κωνσταντίνο Ζαχαριάδη, Ευάγγελο Μπαρμπάκο, Ελευθέριο Ραβιόλο, Χρήστο Τεντόμα και Βασίλη Τσιάκο.
Παράλληλα, η ΚΕΔΕ ανακοίνωσε τη διεξαγωγή έκτακτης γενικής συνέλευσης την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου στις 9:30 π.μ. σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, με μοναδικό θέμα τον «Νέο Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης», ζήτημα που αφορά άμεσα τη θεσμική, διοικητική και οικονομική λειτουργία των δήμων.
📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 16 December 2025 🕒 16:09
Εορταστικές δράσεις Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας
Η πρώτη πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, 13 Δεκεμβρίου, στη φιλόξενη αίθουσα του ενοριακού κέντρου του Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αβύθου και αφορούσε στο «Τσάι αγάπης και φιλανθρωπίας» που ετοίμασαν οι εθελόντριες του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου και της ως άνω ενορίας υπό την επίβλεψη του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Αλεξάνδρου Λουκάτου, Πρωτοσυγκέλλου και υπευθύνου του Ταμείου Ευποιίας και Φιλανθρωπίας και του Αιδεσιμολογιωτάτου Πρωτοπρεσβυτέρου π. Λουκά Τσούλη, Προϊσταμένου της αναφερομένης ενορίας.
Σκοπός της ανωτέρω πρώτης αυτής εκδήλωσης, την οποία τίμησε ικανός αριθμός προσώπων από την ευρύτερη περιοχή του Αιγίου και της Δυτικής Αιγιαλείας, καθώς και κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως, ήταν η ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου, το οποίο συνδράμει στην ενίσχυση των εμπεριστάτων αδελφών μας σε όλη την ευρύτερη περιοχή των Καλαβρύτων και της Αιγιαλείας.
Την εκδήλωση προλόγισε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως π. Αλέξανδρος Λουκάτος εκ προσώπου του Σεπτού Ποιμενάρχου, μεταβιβάζοντας τις ευχές του Σεβασμιωτάτου και ευχαριστώντας εκ μέρους του όλους όσοι συνεισφέρουν και ενισχύουν έργω και κόπω το φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως.
Προσεφέρθησαν νηστίσιμα εδέσματα προσφορά της κ. Μαρίας Ποιμενίδη, ενώ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι νέοι του αναλογίου του Ιερού Ναού Ταξιαρχών Αβύθου κ. Αλέξης Αποστολόπουλος και Μιχαήλ Παναναστασόπουλος έψαλαν τα βυζαντινά κάλαντα στους παρευρισκομένους. Υπήρξε επίσης λαχειοφόρος αγορά με εκλεκτά δώρα που προσέφεραν ευγενώς οι κάτωθι επιχειρήσεις:
· Ανθοπωλείο "Μανώλια" των Ιωάννη και Δημητρίου Δαβανέλλου.
· Ανθοπωλείο "Ορχιδέα" των Όλγας Ανέστη και Δημήτρη Ντότα.
· Εστιατόριο "Αλάτι και Πιπέρι" του κ. Παναγιώτη Ανδριόπουλου, Δημάρχου Αιγιαλείας
· Οδοντιατρείο κ. Κλαίρης Σταυρίδου.
· Προϊόντα αισθητικής της κ. Ελευθερίας Μαρνέλη, συμβούλου τοπικής κοινότητας Αιγίου.
· Ταξιδιωτικά γραφεία "Gina tours", "Ματθαίος tours" και "Σγουραδίτης tours".
· Βιβλιοπωλείο "Σύγχρονη σκέψη" της κ. Αρτέμιδος Θεολόγη.
· Κατάστημα "Μελένιο" της κ. Ρούλας Χρυσανθακοπούλου – Βασιλειάδη.
· Κομμωτήριο "Cinderella" της κ. Kυριακής Τζίκα – Λαμπροπούλου.
· Κατάστημα "Εlectronet" του κ. Βασίλη Σπυρόπουλου
· και άλλα δώρα προσφορά των κυριών του Γενικού Φιλοπτώχου.
Την εκδήλωση τίμησαν με τη παρουσία τους η κ. Γεωργία Γαλάκη, εκ μέρους του Υφυπουργού Πολιτισμού κ. Ιάσονος Φωτήλα, ο πρόεδρος της Κοινότητας Ροδοδάφνης κ. Γεώργιος Παλαιολογόπουλος, και οι κ. Ιωάννης Μεντζελόπουλος και Σωκράτης Μαυρίδης.
Η δεύτερη εκδήλωση αφορούσε στην έναρξη του Εορταστικού Bazaar που διοργανώθηκε με αφορμή την εορτή των Χριστουγέννων, η οποία φιλοξενείται στο Αρχοντικό Παναγιωτοπούλου (Μητροπόλεως 23) και πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Δήμου Αιγιαλείας, των μοναζουσών της Ιεράς Μονής Μακελλαριάς και χορηγών της περιοχής.
Η έναρξη της εορταγοράς πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Ιερώνυμο, ο οποίος τέλεσε την ακολουθία του Αγιασμού, παρουσία του Δημάρχου Αιγιαλείας κ. Παναγιώτη Ανδριόπουλου, των Αντιδημάρχων Εθιμοτυπίας κ. Μαρίας Αγγελοπούλου, Παιδείας κ. Δημητρίου Ελευθεριώτη και Πολιτισμού κ. Γεωργίου Φραγκονικολόπουλου, του Προέδρου της Κοινότητας Αιγίου κ. Φάνη Ραμπαβίλα, της κ. Γεωργία Γαλάκη εκ μέρους του Υφυπουργού Πολιτισμού κ. Ιάσονος Φωτήλα, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και της Δημοτικής ενότητας Αιγίου, κληρικών και πλήθους κόσμου.
Ο Σεβασμιώτατος μίλησε με επαινετικά λόγια για όσους συνεισφέρουν καθημερινά από το υστέρημά τους ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες των ενδεών αδελφών μας και ευχαρίστησε θερμά τόσο τον κ. Δήμαρχο Αιγιαλείας κ. Ανδριόπουλο για τη στήριξη και την κ. Αγγελοπούλου για τη διάθεση του Αρχοντικού, όσο και τους εθελοντές και εθελόντριες του Φιλοπτώχου καθώς και τους κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως για την προσφορά τους στον συνάνθρωπο μέσω των δύο αυτών ιδιαιτέρως επιτυχών διοργανώσεων.
Κατόπιν δε, ο Αξιότιμος κ. Δήμαρχος αναφέρθηκε στις καθημερινές ανάγκες που καλύπτονται από την αγαστή συνεργασία Δήμου και Ιεράς Μητροπόλεως.
Στην εν λόγω εορταστική αγορά θα πωλούνται χριστουγεννιάτικα είδη και τοπικά προϊόντα φτιαγμένα με μεράκι και αγάπη, όπως παραδοσιακά προϊόντα, γλυκίσματα, Χριστουγεννιάτικα είδη κ.ά., ενώ θα λειτουργεί καθημερινά έως και τη Κυριακή 21 Δεκεμβρίου και ώρες από 10.00 έως 13.00 και από 18.00 έως 20.00.
📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 16 December 2025 🕒 15:58
ΟΠΕΚΕΠΕ: Πώς δρούσε η εγκληματική οργάνωση με τις παράνομες επιδοτήσεις
Τμηματικά από σήμερα και τις επόμενες ημέρες από την ευρωπαία ανακρίτρια θα περάσουν οι συλληφθέντες για τις παράνομες επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, προκειμένου να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους, με τα αρχηγικά τους μέλη να δίνουν τελευταία το παρόν.
Σύμφωνα με τις έρευνες αλλά και με το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ η απάτη βασίστηκε σε ετήσιες ψευδείς αιτήσεις οι οποίες περιείχαν διογκωμένα στοιχεία για εκτάσεις και ζωικό κεφάλαιο.
Μάλιστα, αρκετές φορές οι αιτήσεις για αγροτική γη δεν αντιστοιχούσαν στα ίδια πρόσωπα καθώς χρησιμοποιήθηκαν ακόμα και εκτάσεις νεκρών.
«Στο πλαίσιο της ανωτέρω έρευνας, διακριβώθηκε η δράση εγκληματικής ομάδας η οποία δραστηριοποιείται στις Αρχάνες Ηρακλείου Κρήτης, για τα μέλη της οποίας προέκυψαν στοιχεία μεταξύ τους σύνδεσης και οργανωμένης δράσης με σκοπό τη λήψη σχετικών επιδοτήσεων από τον ως άνω Οργανισμό, με χρήση ψευδών στοιχείων, όπως εκτάσεις που δεν τους ανήκουν, ανύπαρκτο ζωικό κεφάλαιο που δήθεν κατέχουν, καθώς και τραπεζικούς λογαριασμούς που ανήκουν σε διαφορετικά φυσικά πρόσωπα από τους αιτούντες ή σε άτομα που έχουν αποβιώσει» αναφέρεται στο διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ και συνεχίζοντας, συμπληρώνεται ότι:
«Το σύνολο των παράνομων εσόδων που αποκόμισαν τα μέλη της Εγκληματικής Οργάνωσης ανέρχεται για τα έτη 2019-2024 στο χρηματικό ποσό των 1.710.277,00 ευρώ, ενώ για το έτος 2025 παρόλο που έχουν υποβάλλει αιτήσεις προς λήψη παράνομων επιδοτήσεων, σύμφωνα με τα κατασχεθέντα από την Υπηρεσία μας δεδομένα πληρωμών του Οργανισμού, δεν έχει πιστωθεί μέχρι σήμερα κανένα χρηματικό ποσό στους τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν δηλώσει και διαχειρίζονται. Τα μέλη της οργάνωσης φέρεται να χρησιμοποίησαν έντεκα λογαριασμούς στους οποίους πραγματοποιούνταν οι καταβολές των επιδοτήσεων, παρότι οι κάτοχοι τους δεν ήταν οι δικαιούχοι. Μετά την οριστική υποβολή της αίτησης, γίνονταν τροποποιητικές δηλώσεις αλλαγής λογαριασμού, ώστε μέρος ή το σύνολο της επιδότησης να καταλήξει σε άλλους αποδέκτες».
Ο αρχηγικός ρόλος του συνδικαλιστή
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο διαβιβαστικό ο «γαλάζιος» αγροτοσυνδικαλιστής και πρόεδρος αγροτικού συνεταιρισμού της Κρήτης, Μύρωνας Χιλετζάκης, βρίσκονταν στην κορυφή της ιεραρχίας της εγκληματικής οργάνωσης.
«Το σύνολο των μελών της ομάδας, καθοδηγούμενα από τον ανωτέρω Μύρωνα Χιλετζάκη, προέβαινε στην υποβολή ψευδών Αιτήσεων Ενιαίας Ενίσχυσης στον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε., δηλώνοντας είτε ιδιόκτητα, είτε μισθωμένα, είτε κληρονομούμενα από θανούντες αγροτεμάχια. Μέλη της ομάδας συμμετείχαν στην καταχώρηση και οριστικοποίηση των Αιτήσεων Ενιαίας Ενίσχυσης ανά έτος, μέσω των Κέντρων Υποδοχής Δηλώσεων, στων οποίων τη διαχείριση συμμετείχε ο Μύρωνας Χιλετζάκης προκειμένου να διευθύνει και να εποπτεύει την υλοποίηση και την καταχώρηση των σχετικών αιτήσεων» αναφέρεται το διαβιβαστικό για τον 47χρονο συνδικαλιστή και συνεχίζοντας προσθέτει:
«Υπέβαλε Ενιαίες Αιτήσεις Ενίσχυσης προς τον «Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.» για τα έτη 2019 έως 2024, για τις οποίες προέκυψε ότι παρέστησε ψευδώς πως δήθεν κατείχε ως ιδιόκτητα και μισθωμένα, αγροτεμάχια για καλλιέργειες και αγρανάπαυση. Για τις εν λόγω αιτήσεις, εγκρίθηκε και καταβλήθηκε ως οικονομική ενίσχυση από τον οργανισμό, στους δηλωθέντες κατά περίπτωση τραπεζικούς λογαριασμούς, το συνολικό ποσό των 64.325,69 ευρώ. Για τα έτη 2021 και 2022 δηλώθηκε προς καταβολή του εγκεκριμένου ποσού των 20.097,13€ ο υπ’ αριθ. GR…… λογαριασμός στην τράπεζα, στον οποίο δικαιούχοι αυτού τυγχάνουν οι ανωτέρω κατηγορούμενοι Γεώργιος Λαμπράκης και Χρυσάνθη Κουτάντου.
Επίσης, την 27/08/2025 ο Χιλετζάκης υπέβαλε Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης μέσω του Κ.Υ.Δ. «ΝΕΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΑΡΧΑΝΩΝ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», τα οποία ταυτίζονται απόλυτα ως προς τα δηλωθέντα στοιχεία τους, στο σύνολό τους, με τα αγροτεμάχια των Ε.Α.Ε. 2020 έως 2024, ενώ διαπιστώθηκε ότι για τα αγροτεμάχια αυτά, τα οποία έχουν ήδη ελεγχθεί από την Υπηρεσία μας, δεν προκύπτει το καθεστώς της ισχυριζόμενης ιδιοκτησίας, με βάση τα δεδομένα του «Ελληνικού Κτηματολογίου».
Όσον αφορά για την εταιρεία του Μύρωνα Χιλετζάκη προέκυψε ότι υποβλήθηκαν από το 2019 έως το 2024 αιτήσεις ενίσχυσης από την εταιρεία του προς τον ΟΠΕΚΕΠΕ.
«Παρέστη ψευδώς πως δήθεν μισθώνει αγροτεμάχια για εκμετάλλευση ως καλλιέργειες και βοσκότοπους. Για τις εν λόγω αιτήσεις, εγκρίθηκε και καταβλήθηκε ως οικονομική ενίσχυση από τον Οργανισμό, στους υποδεικνυόμενους κατά περίπτωση τραπεζικούς λογαριασμούς, το συνολικό χρηματικό ποσό των 103.107,06 ευρώ» αναφέρεται στο διαβιβαστικό και προστίθεται:
«Πλέον των ανωτέρω, από την προδικαστική έρευνα διαφαίνεται ότι ο κατηγορούμενος Χιλετζάκης Μύρωνας του Εμμανουήλ αποτελεί τον συντονιστή της εγκληματικής ομάδας, καθόσον από το έτος 2019 μέχρι σήμερα, σύστησε και διηύθυνε εγκληματική ομάδα, επιδίωξη της οποίας ήταν η κατ΄ εξακολούθηση τέλεσης απάτης σχετική με τις επιχορηγήσεις».
Ο ρόλος του λογιστή
Ο λογιστής Γιώργος Λαμπράκης εντάσσεται στη δομή της εγκληματικής οργάνωσης ως βασικό μέλος της. Μάλιστα ο ρόλος του κουμπάρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη ήταν κομβικός, ενώ βασική «παίχτρια ήταν και η σύζυγος του Χρυσάνθη Κουτάντου.
«Ο κατηγορούμενος Λαμπράκης Γεώργιος αποτελεί βασικό μέλος του συντονιστή της εγκληματικής ομάδας Χιλετζάκη Μύρωνα, καθόσον από το έτος 2019 μέχρι σήμερα, εντάχθηκε ως κύριο μέλος στην εγκληματική ομάδα την οποία σύστησε και διηύθυνε ο προαναφερόμενος Χιλετζάκης, με σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους με τη μορφή της οικονομικής ενίσχυσης (επιδότηση), μέσω υποβολής Αιτήσεων Ενιαίας Ενίσχυσης (Ε.Α.Ε) προς τον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε, με παράσταση ψευδών στοιχείων του ιδίου, μελών της οικογένειας του και έτερων τρίτων προσώπων που καθοδηγούσε».
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται, ο Γιώργος Λαμπράκης «έχει διαρκή συμμετοχή στην εγκληματική ομάδα καθώς τυγχάνει είτε διαχειριστής ή συμμετέχει στη διοίκηση νομικών προσώπων τα οποία είχαν ποσοστό συνιδιοκτησίας, σε Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων. Με τον τρόπο αυτό συνεπικουρούσε άμεσα τον προαναφερόμενο Χιλετζάκη Μύρωνα, ο οποίος εκμεταλλευόμενος την πολυπλοκότητα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του Νομικού Προσώπου του Κέντρου Υποδοχής Δηλώσεων, στα οποία δεν εμφανιζόταν ο ίδιος ως συμμετέχων μέλος – αλλά ως υποκρυπτόμενος μέσω του Νομικού Προσώπου που συμμετείχε αντί γι’ αυτόν αλλά στο όνομα και για λογαριασμό του, διεύθυνε Κ.Υ.Δ. τα οποία προέβαιναν συνεχώς σε ψευδείς-ανακριβείς δηλώσεις με σκοπό την προσπόριση του παράνομου οικονομικού οφέλους στον ίδιο, στις εταιρείες του αλλά και στους πελάτες του.
Ο Λαμπράκης εντάσσεται στη δομή της εγκληματικής οργάνωσης ως βασικό μέλος της μαζί με τα επίσης βασικά μέλη τον Μύρωνα Χιλετζάκη, τη σύζυγό του Χρυσάνθη Κουτάντου και άλλα πέντε άτομα. Για το έτος 2025, δήλωσε στην αίτηση του ότι κατέχει συνολικά οκτώ αγροτεμάχια, εκ των οποίων τα δύο ως ιδιόκτητα και τα έξι ως μισθωμένα, ενώ για το έτος 2025 υπέβαλε Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης μέσω του Κ.Υ.Δ. «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΡΟΟΔΟΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» τα στοιχεία της οποίας ταυτίζονται απόλυτα ως προς τα δηλωθέντα στοιχεία στο σύνολό τους, με τα αγροτεμάχια της Ε.Α.Ε. 2024. Δέον να σημειωθεί ότι τα αγροτεμάχια αυτά έχουν ήδη ελεγχθεί από την Υπηρεσία μας και δεν προκύπτει το καθεστώς φερόμενης ιδιοκτησίας, με βάση τα δεδομένα του «ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ», ενώ δεν προκύπτει μισθωτήριο συμβόλαιο με τον φερόμενο ως ιδιοκτήτη – εκμισθωτή.
Επιπλέον, «προέβη στην υποβολή Ε.Α.Ε. σε Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων στα οποία είχε ο ίδιος συμμετοχή στη διαχείριση τους. Συγκεκριμένα για τα έτη Ε.Α.Ε. 2020 και 2021 υπέβαλε αίτηση μέσω του Κ.Υ.Δ. «ΕΝΩΣΗ ΣΟΥΛΤΑΝΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΚΡΗΤΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και για τα έτη Ε.Α.Ε. 2023- 2024 μέσω του Κ.Υ.Δ. «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΡΟΟΔΟΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ». Επισημαίνεται ότι ο ανωτέρω τυγχάνει συνδικαιούχος με τη σύζυγό του κατηγορουμένη Κουτάντου Χρυσάνθη σε λογαριασμό, ο οποίος δηλώνεται ως λογαριασμός προς πίστωση της οικονομικής ενίσχυσης από τον Χιλετζάκη και άλλα δύο μέλη της εγκληματικής οργάνωσης».
«Ο βαρύνουσας σημασίας ρόλος του Λαμπράκη ως επικουρικός του συντονιστή της εγκληματικής οργάνωσης Χιλετζάκη καταδεικνύεται από την επαγγελματική του δραστηριότητα. Κατά το παρελθόν έχει εργαστεί με την ιδιότητα του οικονομολόγου ενώ είναι νόμιμος εκπρόσωπος της επιχείρησης με επωνυμία «SUPPORT PARTNER ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», η οποία έχει ως κύρια δραστηριότητα την παροχή λογιστικών υπηρεσιών.
Ο ρόλος της δικηγόρου συζύγου του
Όσον αφορά τώρα το ρόλο της δικηγόρου και συζύγου του λογιστή, Χρυσάνθη Κουτάντου, αυτή εμφανίζεται να δηλώνει ψευδώς ότι μισθώνει και καλλιεργεί αγροτεμάχια.
«Υπέβαλε Ενιαίες Αιτήσεις Ενίσχυσης προς τον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. για τα έτη 2020 έως 2024, για τις οποίες προέκυψε ότι παρέστησε ψευδώς πως δήθεν μισθώνει αγροτεμάχια για εκμετάλλευση ως καλλιέργειες. Για τις εν λόγω αιτήσεις, εγκρίθηκε και καταβλήθηκε ως οικονομική ενίσχυση από τον οργανισμό, στους δηλωθέντες κατά περίπτωση τραπεζικούς λογαριασμούς, το συνολικό ποσό των 5.470,14 ευρώ. Σύμφωνα με τα αρχεία του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε., η εν λόγω υπέβαλε και για το έτος 2025 Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης μέσω του Κ.Υ.Δ. Στην αίτηση αυτή, δήλωσε συνολικά έντεκα 11 αγροτεμάχια, εκ των οποίων τα δύο δύο ως ιδιόκτητα και τα εννιά ως μισθωμένα. Ορισμένα από τα ανωτέρω αγροτεμάχια ταυτίζονται με τα δηλωθέντα αγροτεμάχια στις ΕΑΕ 2020 έως 2024. Τα όμοια αγροτεμάχια έχουν ήδη ελεγχθεί από την Υπηρεσία μας δίχως να προκύπτει το καθεστώς φερόμενης ιδιοκτησίας, με βάση τα δεδομένα του «ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ» και επιπλέον χωρίς να προκύπτει μισθωτήριο συμβόλαιο με τον φερόμενο ως ιδιοκτήτη – εκμισθωτή».
📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 16 December 2025 🕒 15:40
Κλειτορία: Σοβαρές ελλείψεις και επισφαλείς συνθήκες λειτουργίας στο Κ.Υ. Κλειτορίας
Αυτή η κατάσταση αφορά έναν από τους πολυδιαφημισμένους δήμους της περιοχής για την τουριστική ανάπτυξη, ωστόσο φαίνεται ότι αυτή αφορά μόνο τους μεγάλους επιχειρηματίες της περιοχής και όχι τον πληθυσμό που αποτελείται από φτωχούς αγροτοκτηνοτρόφους με τα 2/3 να είναι πάνω από 55 ετών. Την ώρα που δίνονται δεκάδες εκατομμύρια για επιδοτήσεις στις μεγάλες τουριστικές επιχειρήσεις, μεγάλο μέρος του πληθυσμού παραμένει χωρίς πρόσβαση σε στοιχειώδεις υπηρεσίες υγείας που στην καλύτερη αφορούν μια ανανέωση της συνταγογράφησης από έναν αγροτικό ιατρό μία φορά το μήνα με ελλιπή μάλιστα εκπαίδευση. Μεγάλο κίνδυνο αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής και λόγω της έλλειψης στελεχωμένου στόλου του ΕΚΑΒ που πραγματοποιεί διακομιδές καλύπτοντας μεγάλες αποστάσεις σε Τρίπολη και Πάτρα σε άσχημες καιρικές συνθήκες.
Ο ρόλος της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας είναι η προαγωγή και πρόληψη της υγείας του πληθυσμού που απαιτεί ΚΥ πλήρως οργανωμένα και στελεχωμένα με κινητές μονάδες που να είναι συνδεδεμένες με τα ΚΥ και να φροντίζουν για τις κατ’ οίκον επισκέψεις και σε δύσβατες περιοχές και όχι αποσπασματικά μία στο τόσο επίσκεψη από έναν ανειδίκευτο ιατρό που μάλιστα επωμίζεται και τα έξοδα μετακίνησης πολλές φορές. Φαίνεται πως το τουριστικό θαύμα δεν αγγίζει το μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού στο οποίο η πρόληψη της υγείας ανάγεται σε ατομική ευθύνη με ..ολίγη από τεχνητή νοημοσύνη, ψηφιακό βοηθό και τηλεϊατρική όπως παρουσιάζεται από το υπουργείο εμπορίας της υγείας αντί για ολοκληρωμένη παροχή υψηλού επιπέδου και δωρεάν υπηρεσίες υγείας.
Απαιτούμε:
· Άμεση προκήρυξη με κατεπείγουσες διαδικασίες όλων των απαιτούμενων μόνιμων θέσεων ιατρονοσηλευτικού προσωπικού στα ΚΥ Κλειτορίας και ΓΝ Καλαβρύτων
· Κανείς αγροτικός ιατρός να μην εφημερεύει χωρίς την παρουσία ειδικευμένου ιατρού
· Κανένα ιατρός να μη δουλέψει πάνω από τον εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας
· Άμεση στελέχωση του ΕΚΑΒ με προσωπικό και οχήματα
· Αποζημίωση των ιατρών που μεταβαίνουν σε κατ’ οίκον επισκέψεις με δικό τους όχημα
📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 16 December 2025 🕒 15:34
ΑΙΓΙΟ: Περιτονίτιδα και ισχαιμικό επεισόδιο έδειξε η νεκροψία του 43χρονου μποξέρ
📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 16 December 2025 🕒 15:28
Παρέμβαση του Επιμελητηρίου Αχαΐας στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τα ζητήματα του πρωτογενούς τομέα
Στην τοποθέτησή του, ο κ. Παπαχριστόπουλος ανέδειξε τη σοβαρότητα της κατάστασης που βιώνουν σήμερα οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Αχαΐας, επισημαίνοντας ότι ο πρωτογενής τομέας βρίσκεται σε οριακό σημείο επιβίωσης, με άμεσες επιπτώσεις όχι μόνο στους παραγωγούς, αλλά στο σύνολο της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο οξύ πρόβλημα της άρδευσης, το οποίο, όπως τόνισε, έχει λάβει διαστάσεις κρίσης στην Αχαΐα. Η έλλειψη επαρκών υδάτινων πόρων, η παλαιότητα των αρδευτικών δικτύων, η απουσία ολοκληρωμένου σχεδιασμού και οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής έχουν οδηγήσει σε μείωση της αγροτικής παραγωγής, αύξηση του κόστους καλλιέργειας και εγκατάλειψη καλλιεργήσιμων εκτάσεων. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «όταν ο αγρότης και ο κτηνοτρόφος δεν έχουν εισόδημα, ολόκληρη η τοπική οικονομία υποχωρεί».
Στο πλαίσιο αυτό, το Επιμελητήριο Αχαΐας ζήτησε:
• Την άμεση κατάρτιση και εφαρμογή ολοκληρωμένου σχεδίου διαχείρισης υδάτινων πόρων σε επίπεδο Περιφέρειας
• Την ενίσχυση των κτηνιατρικών υπηρεσιών
• Τον ουσιαστικό συντονισμό Περιφέρειας, Δήμων, Υπουργείων και Επιμελητηρίου για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα
• Τη θεσμική συμμετοχή του Επιμελητηρίου στον σχεδιασμό πολιτικών που επηρεάζουν άμεσα την αγροτική και κτηνοτροφική επιχειρηματικότητα
Κλείνοντας την παρέμβασή του, ο κ. Παπαχριστόπουλος τόνισε ότι η στήριξη του πρωτογενούς τομέα δεν αποτελεί επιλογή αλλά αναγκαιότητα, που αφορά το παρόν και το μέλλον της Αχαΐας, την αυτάρκεια, την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή. Το Επιμελητήριο Αχαΐας θα συνεχίσει να στέκεται θεσμικά, υπεύθυνα και δυναμικά στο πλευρό των αγροτών και των κτηνοτρόφων, διεκδικώντας λύσεις και όχι απλές διαπιστώσεις.
Στο πλαίσιο της καλύτερης ενημέρωσης για ζητήματα που απασχολούν την επιμελητηριακή κοινότητα, από την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου στις 18.00 -και σε κάθε συνεδρίαση- θα μπορείτε να παρακολουθείτε σε ζωντανή μετάδοση τις συνεδρίασεις του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Αχαΐας μέσα από την ιστοσελίδα e-a.gr. Μια ακόμα προεκλογική δέσμευση της διοίκησης του Επιμελητηρίου Αχαΐας γίνεται πραγματικότητα, αρχής γενομένης από το τελευταίο διοικητικό συμβούλιο για το 2025.
📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 16 December 2025 🕒 15:24
Αίγιο: Εξιχνιάστηκαν κλοπές σε μηχανήματα παιδικών παιχνιδιών
📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 16 December 2025 🕒 15:21
Βόλτα στον Χελμό (Ιστορικά - Λαογραφικά - Φωτογραφίες)
Ο κυρίως όγκος του Χελμού, αν και σχετικά μικρός, έχει πλούσιο ανάγλυφο. Στο κέντρο του βουνού ξεχωρίζει το τρίγωνο της ψηλότερης κορυφής (Ψηλή Κορυφή, 2355μ.) και γύρω της αρθρώνονται κορυφογραμμές και ράχες, που οριοθετούν διαδοχικές ρεματιές και χαραδρώσεις. Μια από τις χαραδρώσεις αυτές είναι η απόκρημνη χαράδρα της Στύγας, στην παρειά της οποίας σχηματίζεται ο ομώνυμος καταρράχτης. Το νερό της Στύγας πηγάζει ψηλά μέσα από το βράχινο τοίχο της Νεραϊδόραχης, μιας στενής και σχεδόν ισοϋψούς ράχης, που μετά από μια τελευταία έξαρση στο βόρειο άκρο της - «στον Ήλιο» όπως λέγεται χαρακτηριστικά - γκρεμίζεται σε μια τεράστια ανατολική ορθοπλαγιά. Η αντικρινή παρειά της χαράδρας, ξεκινά από την κορυφή Νεραϊδάλωνα και προεκτείνεται με την απόκρημνη Αετόραχη. Ανατολικά από την Αετόραχη ανοίγεται η δύσβατη και πυκνά δασωμένη Λυκοχαράδρα, η οποία συμβάλλει με τη ρεματιά της Στύγας (το Κλουκινιώτικο ρέμα) στη θέση Καστράκι.
Σε μια από τις ψηλότερες κορυφές του Χελμoύ, στην τοποθεσία Νεραϊδοράχη, στα 2,340 μέτρα βρίσκεται ο «Αρίσταρχος», το υπερσύγχρονο τηλεσκόπιο που εγκαταστάθηκε στο Αστεροσκοπείο Χελμού πριν από μία περίπου δεκαετία, με σκοπό να δώσει ώθηση στην ελληνική αστροφυσική.
Ο «Αρίσταρχος» είναι το μεγαλύτερο τηλεσκόπιο στη χώρα μας και το δεύτερο μεγαλύτερο στην ηπειρωτική Ευρώπη, με διάμετρο κατόπτρου 2,30 μέτρα, ύψος 8,40 μέτρα και βάρος 34 τόνους. Έχει πάρει το όνομά του από τον Αρίσταρχο τον Σάμιο, τον γνωστό αστρονόμο της αρχαιότητας, ο οποίος πρώτος διατύπωσε ότι το κέντρο του τότε γνωστού σύμπαντος ήταν ο ήλιος και όχι η Γη, όπως υποστήριζε η τότε επικρατούσα άποψη. Θεωρείται από τα πιο προηγμένα οπτικά τηλεσκόπια, με μεγάλη ακρίβεια στόχευσης και δυνατότητα γρήγορης εναλλαγής. Ανήκει στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και μπορεί μάλιστα να κάνει μετρήσεις και παρατηρήσεις τηλεχειριζόμενο από πρωτεύουσά μας.
Το 1988 άρχισε να λειτουργεί το Χιονοδρομικό Κέντρο στη θέση Ξηρόκαμπος, σε απόσταση 14 χλμ. από τη μαρτυρική πόλη των Καλαβρύτων.
Ο ορεινός αυτός τόπος αξιοποίησε το πλεονέκτημά του που ήταν το χιόνι και τις θαυμάσιες βουνοπλαγιές του Χελμού, σε μεγάλη έκταση είναι καλυμμένες από ελατοδάση.
Η λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου αντέστρεψε τη φθίνουσα πορεία της περιοχής και την έθεσε σε ανιούσα αναπτυξιακή τροχιά.
Πλέον τα Καλάβρυτα έχουν εξελιχθεί σ’ ένα Τουριστικό Κέντρο με δεκάδες ξενοδοχειακές μονάδες, ανάλογο αριθμό καταστημάτων αναψυχής (καφέ, ταβέρνες, μπαρ) και χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο.
Το Χιονοδρομικό Κέντρο βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του Χελμού και σε υψόμετρο από 1.650 έως 2.340 μέτρα.
Χιονοδρομικό Κέντρο λειτουργεί καθημερινά κατά την χειμερινή περίοδο η οποία διαρκεί από τα μέσα Δεκεμβρίου έως τα τέλη Απριλίου. Οι επισκέπτες του κέντρου ξεπερνούν τους 100.000 κατά τη χειμερινή περίοδο και είναι στην πλειοψηφία τους νεαρής ηλικίας και όλων των επιπέδων γνώσης του σκι.
kastriacave.gr
Φωτογραφίες Νίκος Κυριαζής - Ανδρέας Μεσσήνης
Επιμέλεια Νίκος Κυριαζής
📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 16 December 2025 🕒 14:45
Πάτρα: Στην πυρά μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών
Συγκεκριμένα, καταστράφηκαν κατασχεθέντα ναρκωτικά από -192- υποθέσεις συνολικά, ως εξής:
• -36- κιλά και -700- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
• -1- κιλό και -88- γραμμάρια κοκαΐνης,
• -206- γραμμάρια ηρωίνης,
• -1.425- δενδρύλλια
• -406- ναρκωτικά δισκία
• -32- γραμμάρια MDMA και
• -32- γραμμάρια αμφεταμίνη
Παράλληλα, στα πλαίσια ενημέρωσης των πολιτών, σας ενημερώνουμε ότι όλες οι ναρκωτικές ουσίες, που κατάσχονται από τις Αστυνομικές Αρχές φυλάσσονται σε αποθήκες μέχρι την καταστροφή τους.
Αποκλειστικός τρόπος καταστροφής όλων των κατασχεμένων ποσοτήτων ναρκωτικών είναι η καύση, η οποία γίνεται σε κατάλληλους για το σκοπό αυτό χώρους - εγκαταστάσεις σε τακτά χρονικά διαστήματα, παρουσία ειδικής επιτροπής.
📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 16 December 2025 🕒 14:40
Καλαβρυτα - Ειδήσεις και Νέα
Συντάξεις και επιδόματα πριν από τα Χριστούγεννα: Πότε καταβάλλονται - Καλάβρυτα Press
Συντάξεις και επιδόματα πριν από τα Χριστούγεννα: Πότε καταβάλλονται Καλάβρυτα Press
📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 17 December 2025 🕒 11:49
Χριστουγεννιάτικη εορταστική εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως - Καλάβρυτα Press
Χριστουγεννιάτικη εορταστική εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Καλάβρυτα Press
📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 17 December 2025 🕒 11:38
Χριστουγεννιάτικο Παζάρι της Ιεράς Μονής Μακελλαριάς Καλαβρύτων στην Πάτρα - Καλάβρυτα Press
Χριστουγεννιάτικο Παζάρι της Ιεράς Μονής Μακελλαριάς Καλαβρύτων στην Πάτρα Καλάβρυτα Press
📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 17 December 2025 🕒 11:31
Κέρτεζη: Έφυγε από την ζωή η Γεωργία (χήρα) Ευθ. Αλεξοπούλου - kalavrytanews.com
Κέρτεζη: Έφυγε από την ζωή η Γεωργία (χήρα) Ευθ. Αλεξοπούλου kalavrytanews.com
📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 16 December 2025 🕒 22:44
Ο Δήμαρχος Αιγιαλείας παρών στη συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΚΕΔΕ έξω από τη Βουλή των Ελλήνων. - Καλάβρυτα Press
Ο Δήμαρχος Αιγιαλείας παρών στη συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΚΕΔΕ έξω από τη Βουλή των Ελλήνων. Καλάβρυτα Press
📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 16 December 2025 🕒 16:32
Ο Αθήνα 9.84 προσφέρει χαρά στα παιδιά – Χριστουγεννιάτικη δράση στις 19 Δεκεμβρίου - Καλάβρυτα Press
Ο Αθήνα 9.84 προσφέρει χαρά στα παιδιά – Χριστουγεννιάτικη δράση στις 19 Δεκεμβρίου Καλάβρυτα Press
📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 16 December 2025 🕒 16:00
Διήμερο ενημερωτικών ημερίδων: «Από το Σχολείο στην Κοινωνία: Ο κύκλος της βίας και οι δρόμοι της πρόληψης» υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας - Καλάβρυτα Press
📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 16 December 2025 🕒 15:55
Γιώργος Παπαχριστόπουλος: «Η στήριξη των αγροτών και κτηνοτρόφων είναι αναγκαιότητα» - Καλάβρυτα Press
Γιώργος Παπαχριστόπουλος: «Η στήριξη των αγροτών και κτηνοτρόφων είναι αναγκαιότητα» Καλάβρυτα Press
📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 16 December 2025 🕒 15:52
Καλάβρυτα: Ζευγάρι συνταξιούχων δημιούργησε ενεργειακά αυτόνομο Ζωολογικό Κήπο - PatrisNews
Καλάβρυτα: Ζευγάρι συνταξιούχων δημιούργησε ενεργειακά αυτόνομο Ζωολογικό Κήπο PatrisNews
📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 16 December 2025 🕒 15:21
Περιτονίτιδα και ισχαιμικό επεισόδιο έδειξε η νεκροψία του 43χρονου μποξέρ στο Αίγιο - Καλάβρυτα Press
Περιτονίτιδα και ισχαιμικό επεισόδιο έδειξε η νεκροψία του 43χρονου μποξέρ στο Αίγιο Καλάβρυτα Press
📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 16 December 2025 🕒 14:14
Ημερίδα για την Εξαγωγική Ετοιμότητα και τις Νέες Αγορές στη Δυτική Ελλάδα - Καλάβρυτα Press
Ημερίδα για την Εξαγωγική Ετοιμότητα και τις Νέες Αγορές στη Δυτική Ελλάδα Καλάβρυτα Press
📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 16 December 2025 🕒 14:11
Αύριο η παρουσίαση του βιβλίου του Μητροπολίτου πρ. Καλαβρύτων & Αιγιαλείας κ.κ. Αμβροσίου «Τετκτονισμός και Φιλική εταιρεία» στην Αθήνα - Καλάβρυτα Press
Αύριο η παρουσίαση του βιβλίου του Μητροπολίτου πρ. Καλαβρύτων & Αιγιαλείας κ.κ. Αμβροσίου «Τετκτονισμός και Φιλική εταιρεία» στην Αθήνα Καλάβρυτα Press
📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 16 December 2025 🕒 14:06
Εορταστικές δράσεις Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας - Καλάβρυτα Press
Εορταστικές δράσεις Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Καλάβρυτα Press
📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 16 December 2025 🕒 13:50
ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ- ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ - Καλάβρυτα Press
ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ- ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ Καλάβρυτα Press
📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 16 December 2025 🕒 13:33
Ο νέος πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Καλαβρύτων της ΝΔ, Δ. Νικολόπουλος στην «Π»: «Με πίστη στις δυνάμεις του τόπου μας» - pelop.gr
📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 16 December 2025 🕒 13:00
Δήμος Ερυμάνθου: Εγκρίθηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2026 - kalavrytanews.com
Δήμος Ερυμάνθου: Εγκρίθηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2026 kalavrytanews.com
📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 16 December 2025 🕒 12:58
Παναγιώτης Χαμακιώτης: Ευφυής γεωργία και… βλακείες - Καλάβρυτα Press
Παναγιώτης Χαμακιώτης: Ευφυής γεωργία και… βλακείες Καλάβρυτα Press
📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 16 December 2025 🕒 12:37
Στην επέτειο μνήμης του Ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων ο Δήμαρχος Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας κ. Ιωάννης Σταθάς - Καλάβρυτα Press
Στην επέτειο μνήμης του Ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων ο Δήμαρχος Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας κ. Ιωάννης Σταθάς Καλάβρυτα Press
📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 16 December 2025 🕒 12:13
Κρίσιμη ημέρα για το αγροτικό: Τι σκέφτονται στα μπλόκα μετά το πακέτο Τσιάρα και τι θα πει σήμερα ο Μητσοτάκης - Καλάβρυτα Press
Κρίσιμη ημέρα για το αγροτικό: Τι σκέφτονται στα μπλόκα μετά το πακέτο Τσιάρα και τι θα πει σήμερα ο Μητσοτάκης Καλάβρυτα Press
📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 16 December 2025 🕒 11:20
Να πληρώσει η Γερμανία για τη ναζιστική θηριωδία στα Καλάβρυτα: Η Ευρώπη και η Δύση να έχουν ενιαία φωνή, να μην επαναληφθούν τέτοιους είδους βαρβαρότητες σε αμάχους πουθενά ξανά... - Hellasjournal.com -
📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 16 December 2025 🕒 06:20
Συλλήψεις στο Αίγιο - kalavrytanews.com
Συλλήψεις στο Αίγιο kalavrytanews.com
📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 16 December 2025 🕒 00:00
Καιρός: Βροχές το Σαββατοκύριακο, oι δύο διαταραχές που θα επηρεάσουν τη χώρα ως την εβδομάδα των Χριστουγέννων - Καλάβρυτα Press
Καιρός: Βροχές το Σαββατοκύριακο, oι δύο διαταραχές που θα επηρεάσουν τη χώρα ως την εβδομάδα των Χριστουγέννων Καλάβρυτα Press
📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 15 December 2025 🕒 23:07
«Λουκέτο» στους Δήμους την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου - Στο προσκήνιο η οικονομική ασφυξία της Αυτοδιοίκησης - kalavrytanews.com
«Λουκέτο» στους Δήμους την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου - Στο προσκήνιο η οικονομική ασφυξία της Αυτοδιοίκησης kalavrytanews.com
📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 15 December 2025 🕒 22:45
Νηπιαγωγείο Καλαβρύτων: Επικοινωνία γονέων παιδιών γεννημένων το 2022 - kalavrytanews.com
Νηπιαγωγείο Καλαβρύτων: Επικοινωνία γονέων παιδιών γεννημένων το 2022 kalavrytanews.com
📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 15 December 2025 🕒 22:26
Κλειστός ο Δήμος Καλαβρύτων την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου - kalavrytanews.com
Κλειστός ο Δήμος Καλαβρύτων την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου kalavrytanews.com
📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 15 December 2025 🕒 22:24
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης αναλαμβάνει την ανακαίνιση του Παναθηναϊκού Σταδίου - Καλάβρυτα Press
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης αναλαμβάνει την ανακαίνιση του Παναθηναϊκού Σταδίου Καλάβρυτα Press
📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 15 December 2025 🕒 19:49
Στ. Καφούνης: Η άμεση επιβολή δασμών από το πρώτο ευρώ παραμένει κρίσιμος στόχος – Μεταβατικό βήμα αλλά όχι επαρκές το προσωρινό τέλος των 3 ευρώ - Καλάβρυτα Press
📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 15 December 2025 🕒 19:20
Ενεργειακή αναβάθμιση κτηρίωνΣημαντικά βήματα αλλά και ανάγκη επιτάχυνσης - Καλάβρυτα Press
Ενεργειακή αναβάθμιση κτηρίωνΣημαντικά βήματα αλλά και ανάγκη επιτάχυνσης Καλάβρυτα Press
📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 15 December 2025 🕒 19:15
Αντώνης Ποταμίτης: Δεν τηρούν πλέον ούτε τα προσχήματα – Νέα ανάθεση σε υποψήφιο της παράταξης Λουλούδη - Καλάβρυτα Press
Αντώνης Ποταμίτης: Δεν τηρούν πλέον ούτε τα προσχήματα – Νέα ανάθεση σε υποψήφιο της παράταξης Λουλούδη Καλάβρυτα Press
📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 15 December 2025 🕒 19:02
Συγκλονιστικό πανό των οπαδών του Παναιγιαλείου για τα Καλάβρυτα - Voria
Συγκλονιστικό πανό των οπαδών του Παναιγιαλείου για τα Καλάβρυτα Voria
📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 15 December 2025 🕒 18:58
Αχαΐα: Το Επιμελητήριο σε καμπάνια ενίσχυσης των τοπικών επιχειρήσεων και την τόνωση της γιορτινής αγοράς - Καλάβρυτα Press
Αχαΐα: Το Επιμελητήριο σε καμπάνια ενίσχυσης των τοπικών επιχειρήσεων και την τόνωση της γιορτινής αγοράς Καλάβρυτα Press
📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 15 December 2025 🕒 18:32
Έναρξη ενημερωτικών ενεργειών - focusgroup του Περιφερειακού Παρατηρητηρίου Διάγνωσης της Αγοράς Εργασίας (www.pae-pde.gr) της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας - Καλάβρυτα Press
📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 15 December 2025 🕒 18:27
Συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην 12η Athens International Tourism&Culture Expo - Καλάβρυτα Press
Συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην 12η Athens International Tourism&Culture Expo Καλάβρυτα Press
📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 15 December 2025 🕒 18:02
Το ζητούµενο είναι, πρωτίστως, κοινωνικό και εθνικό - Καλάβρυτα Press
Το ζητούµενο είναι, πρωτίστως, κοινωνικό και εθνικό Καλάβρυτα Press
📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 15 December 2025 🕒 17:33
Παραβατικότητα ανηλίκων: Οι παράγοντες που τη γεννούν ως οδηγός για την αντιμετώπισή της - Καλάβρυτα Press
Παραβατικότητα ανηλίκων: Οι παράγοντες που τη γεννούν ως οδηγός για την αντιμετώπισή της Καλάβρυτα Press
📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 15 December 2025 🕒 16:40
Ο Σύλλογος Καλαβρυτινών Σίδνεϊ Αυστραλίας Τίμησε τα Θύματα του Ολοκαυτώματος του 1943 - Ετήσια Γενική Συνέλευση της Αδελφότητάς μας - Καλάβρυτα Press
Ο Σύλλογος Καλαβρυτινών Σίδνεϊ Αυστραλίας Τίμησε τα Θύματα του Ολοκαυτώματος του 1943 - Ετήσια Γενική Συνέλευση της Αδελφότητάς μας Καλάβρυτα Press
📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 15 December 2025 🕒 16:07
Μαθήτρια επιτέθηκε με μαχαίρι και τραυμάτισε 14χρονη μέσα σε σχολείο στην Κυψέλη, «είδα το κορίτσι μέσα στα αίματα - Καλάβρυτα Press
Μαθήτρια επιτέθηκε με μαχαίρι και τραυμάτισε 14χρονη μέσα σε σχολείο στην Κυψέλη, «είδα το κορίτσι μέσα στα αίματα Καλάβρυτα Press
📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 15 December 2025 🕒 15:46
Συνελήφθη 16χρονος κατηγορούμενος για πώληση ναρκωτικών σε δυο ενήλικους - kalavrytanews.com
Συνελήφθη 16χρονος κατηγορούμενος για πώληση ναρκωτικών σε δυο ενήλικους kalavrytanews.com
📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 15 December 2025 🕒 14:30
Αχαΐα: Συνελήφθησαν τρεις άνδρες για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και επικίνδυνη σωματική βλάβη - kalavrytanews.com
Αχαΐα: Συνελήφθησαν τρεις άνδρες για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και επικίνδυνη σωματική βλάβη kalavrytanews.com
📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 15 December 2025 🕒 14:30
Οι αλλαγές του νέου νόμου 5239/2025 για την Υγεία και Ασφάλεια στις επιχειρήσεις παρουσιάστηκαν στο Επιμελητήριο Αρκαδίας - Καλάβρυτα Press
Οι αλλαγές του νέου νόμου 5239/2025 για την Υγεία και Ασφάλεια στις επιχειρήσεις παρουσιάστηκαν στο Επιμελητήριο Αρκαδίας Καλάβρυτα Press
📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 15 December 2025 🕒 13:55
Ανδρέας Παναγιωτόπουλος στην Ολομέλεια για τον Προϋπολογισμό 2026 - Καλάβρυτα Press
Ανδρέας Παναγιωτόπουλος στην Ολομέλεια για τον Προϋπολογισμό 2026 Καλάβρυτα Press
📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 15 December 2025 🕒 13:53
Πρωτάθλημα Πολιτιστικών Συλλόγων Αττικής: ΠΑΣ Καλαβρύτων Vs Ένωση Απανταχού Μανιατών (2-2) - Καλάβρυτα Press
Πρωτάθλημα Πολιτιστικών Συλλόγων Αττικής: ΠΑΣ Καλαβρύτων Vs Ένωση Απανταχού Μανιατών (2-2) Καλάβρυτα Press
📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 15 December 2025 🕒 13:14
Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Καλαβρύτων: 24ωρη Πανελλαδική Πανδημοσιοϋπαλληλική Απεργία - Καλάβρυτα Press
Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Καλαβρύτων: 24ωρη Πανελλαδική Πανδημοσιοϋπαλληλική Απεργία Καλάβρυτα Press
📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 15 December 2025 🕒 12:19
Συμβολικό κλείσιμο των Δήμων την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2025 με κύριο αίτημα την αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στους Δήμους. - Καλάβρυτα Press
Συμβολικό κλείσιμο των Δήμων την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2025 με κύριο αίτημα την αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στους Δήμους. Καλάβρυτα Press
📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 15 December 2025 🕒 11:46
Κλειτορία – Τραγικές ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας και στον στόλο του ΕΚΑΒ - Καλάβρυτα Press
Κλειτορία – Τραγικές ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας και στον στόλο του ΕΚΑΒ Καλάβρυτα Press
📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 15 December 2025 🕒 11:39
Νίκος Δένδιας: Τιμάμε τη μνήμη των θυμάτων της Σφαγής στα Καλάβρυτα - Καλάβρυτα Press
Νίκος Δένδιας: Τιμάμε τη μνήμη των θυμάτων της Σφαγής στα Καλάβρυτα Καλάβρυτα Press
📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 15 December 2025 🕒 11:00
Αγιασμός και Έναρξη Λειτουργίας του νέου Υπεραστικού Σταθμού Λεωφορείων του ΚΤΕΛ Αχαΐας - Καλάβρυτα Press
Αγιασμός και Έναρξη Λειτουργίας του νέου Υπεραστικού Σταθμού Λεωφορείων του ΚΤΕΛ Αχαΐας Καλάβρυτα Press
📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 15 December 2025 🕒 10:47
Διαδοχικές συνεδριάσεις για το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας - Καλάβρυτα Press
Διαδοχικές συνεδριάσεις για το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας Καλάβρυτα Press
📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 15 December 2025 🕒 10:32
Το μήνυμα του Νίκου Δένδια για το ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων - kalavrytanews.com
Το μήνυμα του Νίκου Δένδια για το ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων kalavrytanews.com
📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 15 December 2025 🕒 09:50
Διαδοχικές συνεδριάσεις για το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας - kalavrytanews.com
Διαδοχικές συνεδριάσεις για το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας kalavrytanews.com
📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 15 December 2025 🕒 09:07
Καλάβρυτα: Ζευγάρι συνταξιούχων δημιούργησε ενεργειακά αυτόνομο Ζωολογικό Κήπο - LiFO
Καλάβρυτα: Ζευγάρι συνταξιούχων δημιούργησε ενεργειακά αυτόνομο Ζωολογικό Κήπο LiFO
📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 14 December 2025 🕒 18:19
Η αντιφώνηση του Προέδρου της Δημοκρατίας στο γεύμαπου παρέθεσε προς τιμήν του ο Δήμαρχος Καλαβρύτων - Καλάβρυτα Press
Η αντιφώνηση του Προέδρου της Δημοκρατίας στο γεύμαπου παρέθεσε προς τιμήν του ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Καλάβρυτα Press
📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 14 December 2025 🕒 15:01
Ανυποχώρητοι στα μπλόκα οι αγρότες – Σε συμβολικό αποκλεισμό της Πούντας Καλαβρύτων - Καλάβρυτα Press
Ανυποχώρητοι στα μπλόκα οι αγρότες – Σε συμβολικό αποκλεισμό της Πούντας Καλαβρύτων Καλάβρυτα Press
📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 14 December 2025 🕒 14:57
Deutsche Welle - Καλάβρυτα: Ο χρόνος σιωπά, η Ιστορία μιλά - Liberal.gr
Deutsche Welle - Καλάβρυτα: Ο χρόνος σιωπά, η Ιστορία μιλά Liberal.gr
📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 13 December 2025 🕒 22:41
Η έκθεση «Α. Τάσσος. Η Τέχνη και η Ιστορία, ο Λαός και το Βίωμα» έρχεται να τιμήσει την επέτειο των 82 χρόνων από το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων - Καλάβρυτα Press
Η έκθεση «Α. Τάσσος. Η Τέχνη και η Ιστορία, ο Λαός και το Βίωμα» έρχεται να τιμήσει την επέτειο των 82 χρόνων από το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων Καλάβρυτα Press
📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 13 December 2025 🕒 22:35
Καλάβρυτα: Δυνατό το μήνυμα της νέας γενιάς από μαθητές και μαθήτριες, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα. - Καλάβρυτα Press
Καλάβρυτα: Δυνατό το μήνυμα της νέας γενιάς από μαθητές και μαθήτριες, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα. Καλάβρυτα Press
📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 13 December 2025 🕒 21:05
Κωνσταντίνος Τασούλας από τα Καλάβρυτα: Οι αποζημιώσεις από τα εγκλήματα πολέμου είναι ενεργές και διεκδικήσιμες - NewsIT
📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 13 December 2025 🕒 16:39
Καλάβρυτα: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τίμησε τα θύματα της 82ης επετείου του Ολοκαυτώματος - ΤΑ ΝΕΑ
Καλάβρυτα: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τίμησε τα θύματα της 82ης επετείου του Ολοκαυτώματος ΤΑ ΝΕΑ
📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 13 December 2025 🕒 14:57
Καλάβρυτα: Συγκίνηση στις εκδηλώσεις μνήμης για το Ολοκαύτωμα παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας - Newsbomb
Καλάβρυτα: Συγκίνηση στις εκδηλώσεις μνήμης για το Ολοκαύτωμα παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Newsbomb
📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 13 December 2025 🕒 14:53
Κωνσταντίνος Τασούλας από Καλάβρυτα: «Οι γερμανικές αποζημιώσεις είναι ενεργές, διεκδικήσιμες και έγκυρες» ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ - pelop.gr
📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 13 December 2025 🕒 14:48
Στα Καλάβρυτα ο ΠτΔ Κ. Τασούλας για την επέτειο του ολοκαυτώματος - ertnews.gr
Στα Καλάβρυτα ο ΠτΔ Κ. Τασούλας για την επέτειο του ολοκαυτώματος ertnews.gr
📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 13 December 2025 🕒 10:30
Σαν σήμερα το ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων: Η μέρα που σώπασε η πόλη - Newsbomb
Σαν σήμερα το ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων: Η μέρα που σώπασε η πόλη Newsbomb
📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 13 December 2025 🕒 08:05
Μπλόκο των αγροτών και στα Καλάβρυτα - Aftodioikisi.gr
Μπλόκο των αγροτών και στα Καλάβρυτα Aftodioikisi.gr
📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 13 December 2025 🕒 00:03
Αχαϊα: Μπλόκο και στα Καλάβρυτα - Ημεροδρόμος
Αχαϊα: Μπλόκο και στα Καλάβρυτα Ημεροδρόμος
📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 12 December 2025 🕒 23:21
Οι δηλώσεις συμμετοχής για το XMAS Night Run Korinthos 2025 άνοιξαν! - Καλάβρυτα Press
Οι δηλώσεις συμμετοχής για το XMAS Night Run Korinthos 2025 άνοιξαν! Καλάβρυτα Press
📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 12 December 2025 🕒 22:30
Άγγελος Τσιγκρής: «Τιμή και δόξα στους μάρτυρες του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος…» - Καλάβρυτα Press
Άγγελος Τσιγκρής: «Τιμή και δόξα στους μάρτυρες του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος…» Καλάβρυτα Press
📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 12 December 2025 🕒 18:33
Η κίνηση στα Καλάβρυτα και οι υποδομές - Ο Κώστας Κακκαβάς στον ΑΝΤ1 Πάτρας 105,3 (Ηχητικό) - Καλάβρυτα Press
Η κίνηση στα Καλάβρυτα και οι υποδομές - Ο Κώστας Κακκαβάς στον ΑΝΤ1 Πάτρας 105,3 (Ηχητικό) Καλάβρυτα Press
📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 12 December 2025 🕒 12:45
Η μνήμη χαραγμένη στο ξύλο:Τα χαρακτικά του Τάσσου στα Καλάβρυτα - News 24/7
Η μνήμη χαραγμένη στο ξύλο:Τα χαρακτικά του Τάσσου στα Καλάβρυτα News 24/7
📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 12 December 2025 🕒 09:08
Ένωση Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος-Υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας στο Ιστορικό Νεκροταφείο Καλαβρύτων - Καλάβρυτα Press
Ένωση Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος-Υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας στο Ιστορικό Νεκροταφείο Καλαβρύτων Καλάβρυτα Press
📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 12 December 2025 🕒 00:02
Καλάβρυτα: Αναπλάσεις, λειψυδρία και Τουρισμός οι βασικοί άξονες του τεχνικού προγράμματος - pelop.gr
Καλάβρυτα: Αναπλάσεις, λειψυδρία και Τουρισμός οι βασικοί άξονες του τεχνικού προγράμματος pelop.gr
📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 11 December 2025 🕒 16:00
Ένωση Καλαβρυτινών Αθήνας: Τρισάγιο στην πλατεία «Ολοκαυτώματος Καλαβρύτων» - Καλάβρυτα Press
Ένωση Καλαβρυτινών Αθήνας: Τρισάγιο στην πλατεία «Ολοκαυτώματος Καλαβρύτων» Καλάβρυτα Press
📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 11 December 2025 🕒 12:02
Καλάβρυτα 1943: Η υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας «Μνήμες Επετείων» του Θεοφάνη Παπαγεωργίου - Το ντοκιμαντέρ «Τα τελευταία γενέθλια» του Πάνου Τσαπάρα - Η Συγκλονιστική παρουσία της Φιλαρμονικής του Δήμου. - Καλάβρυτα Press
📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 11 December 2025 🕒 10:00
Καλάβρυτα: Έκθεση φωτογραφίας με τίτλο “Μνήμες επετείων” του φωτογράφου Θεοφάνη Παπαγεωργίου. - Καλάβρυτα Press
Καλάβρυτα: Έκθεση φωτογραφίας με τίτλο “Μνήμες επετείων” του φωτογράφου Θεοφάνη Παπαγεωργίου. Καλάβρυτα Press
📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 10 December 2025 🕒 22:01
ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: Ο Γιώργος Δημόπουλος έφυγε από την ζωή στις 12 Ιουλίου 2024 ένας από τους τελευταίους επιζώντες της Σφαγής των Καλαβρύτων (Βίντεο) - Καλάβρυτα Press
ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: Ο Γιώργος Δημόπουλος έφυγε από την ζωή στις 12 Ιουλίου 2024 ένας από τους τελευταίους επιζώντες της Σφαγής των Καλαβρύτων (Βίντεο) Καλάβρυτα Press
📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 10 December 2025 🕒 10:56
Τα Καλάβρυτα ανήκουν και αυτά στους δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς της Πελοποννήσου. - Καλάβρυτα Press
Τα Καλάβρυτα ανήκουν και αυτά στους δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς της Πελοποννήσου. Καλάβρυτα Press
📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 9 December 2025 🕒 18:21
Από το Κομμένο στα Καλάβρυτα με σύνθημα δικαιοσύνη και αποζημίωση - Η Εφημερίδα των Συντακτών
Από το Κομμένο στα Καλάβρυτα με σύνθημα δικαιοσύνη και αποζημίωση Η Εφημερίδα των Συντακτών
📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 9 December 2025 🕒 16:00
Καλάβρυτα: Απεβίωσε η Ανδριάνα Δαρμογιάννη-Θεοδωροπούλου(1930-2025)Υπήρξε Θύμα του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος. - Καλάβρυτα Press
Καλάβρυτα: Απεβίωσε η Ανδριάνα Δαρμογιάννη-Θεοδωροπούλου(1930-2025)Υπήρξε Θύμα του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος. Καλάβρυτα Press
📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 9 December 2025 🕒 12:56
Καλάβρυτα: Δεν υποχωρούν οι αγρότες, Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους και σήμερα Τρίτη 9/12 στα Καλάβρυτα (Βίντεο - Φωτογραφίες) - Καλάβρυτα Press
Καλάβρυτα: Δεν υποχωρούν οι αγρότες, Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους και σήμερα Τρίτη 9/12 στα Καλάβρυτα (Βίντεο - Φωτογραφίες) Καλάβρυτα Press
📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 9 December 2025 🕒 11:46
Καλάβρυτα: Το ειδυλλιακό θέρετρο της Δυτικής Ελλάδας - News 24/7
Καλάβρυτα: Το ειδυλλιακό θέρετρο της Δυτικής Ελλάδας News 24/7
📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 9 December 2025 🕒 06:23
Ηχηρό μήνυμα από τα Καλάβρυτα για τον Οδοντωτό – Καμία ανοχή στην υποβάθμιση - ota voice
Ηχηρό μήνυμα από τα Καλάβρυτα για τον Οδοντωτό – Καμία ανοχή στην υποβάθμιση ota voice
📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 8 December 2025 🕒 16:48
Καλάβρυτα: Η στιγμή που ο σεισμός «χτυπά» την περιοχή - Reader.gr
Καλάβρυτα: Η στιγμή που ο σεισμός «χτυπά» την περιοχή Reader.gr
📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 7 December 2025 🕒 10:00
Σεισμός στα Καλάβρυτα: Η στιγμή που χτυπά ο Εγκέλαδος - ANT1 TV
Σεισμός στα Καλάβρυτα: Η στιγμή που χτυπά ο Εγκέλαδος ANT1 TV
📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 7 December 2025 🕒 10:00
Η στιγμή που τα 4,6 Ρίχτερ «ταρακουνούν» τα Καλάβρυτα – Δείτε βίντεο - Newsbomb
Η στιγμή που τα 4,6 Ρίχτερ «ταρακουνούν» τα Καλάβρυτα – Δείτε βίντεο Newsbomb
📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 7 December 2025 🕒 09:26
Καλάβρυτα: Αναστάτωσε την περιοχή ο σεισμός - «Γνωστή ενεργός ζώνη, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας» - Newsbomb
Καλάβρυτα: Αναστάτωσε την περιοχή ο σεισμός - «Γνωστή ενεργός ζώνη, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας» Newsbomb
📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 7 December 2025 🕒 06:25
Γερ. Παπαδόπουλος για σεισμό στα Καλάβρυτα: «Γνωστή φωλιά» - Προς το παρόν δε διαβλέπω ιδιαίτερο κίνδυνο - Dnews
📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 6 December 2025 🕒 23:27
Ισχυρός σεισμός στα Καλάβρυτα-Αισθητός και στην Καλαμάτα - Messinia Live - Messinia Live
Ισχυρός σεισμός στα Καλάβρυτα-Αισθητός και στην Καλαμάτα - Messinia Live Messinia Live
📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 6 December 2025 🕒 23:01
Σεισμός Τώρα στα Καλάβρυτα - 4,6 Ρίχτερ - Star
Σεισμός Τώρα στα Καλάβρυτα - 4,6 Ρίχτερ Star
📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 6 December 2025 🕒 22:57
Σεισμός 4,7 Ρίχτερ στα Καλάβρυτα - CNN.gr
Σεισμός 4,7 Ρίχτερ στα Καλάβρυτα CNN.gr
📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 6 December 2025 🕒 22:55
Σεισμός τώρα στα Καλάβρυτα - Dnews
Σεισμός τώρα στα Καλάβρυτα Dnews
📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 6 December 2025 🕒 22:50
Σεισμός 4,6 Ρίχτερ κοντά στα Καλάβρυτα – Έγινε αισθητός σε Πάτρα, Κόρινθο, Αρκαδία - Aftodioikisi.gr
Σεισμός 4,6 Ρίχτερ κοντά στα Καλάβρυτα – Έγινε αισθητός σε Πάτρα, Κόρινθο, Αρκαδία Aftodioikisi.gr
📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 6 December 2025 🕒 10:00
Σεισμός τώρα με επίκεντρο κοντά στα Καλάβρυτα - Athens Voice
Σεισμός τώρα με επίκεντρο κοντά στα Καλάβρυτα Athens Voice
📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 6 December 2025 🕒 10:00
Σεισμός στα Καλάβρυτα: «Δεν μας ανησυχεί, αλλά χρειάζεται προσοχή» λέει ο Ευθύμης Λέκκας - ΤΑ ΝΕΑ
Σεισμός στα Καλάβρυτα: «Δεν μας ανησυχεί, αλλά χρειάζεται προσοχή» λέει ο Ευθύμης Λέκκας ΤΑ ΝΕΑ
📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 6 December 2025 🕒 10:00
Σεισμός τώρα στα Καλάβρυτα - Αισθητός σε Τρίπολη, Πύργο, Καλαμάτα - LiFO
Σεισμός τώρα στα Καλάβρυτα - Αισθητός σε Τρίπολη, Πύργο, Καλαμάτα LiFO
📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 6 December 2025 🕒 10:00
Σεισμός στα Καλάβρυτα – Ιδιαίτερα αισθητός σε Πάτρα και Κόρινθο - Newsbeast
Σεισμός στα Καλάβρυτα – Ιδιαίτερα αισθητός σε Πάτρα και Κόρινθο Newsbeast
📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 6 December 2025 🕒 10:00
Σεισμός τώρα 4,6 Ρίχτερ στα Καλάβρυτα – Σείστηκε η Πελοπόννησος - ΤΟ ΒΗΜΑ
Σεισμός τώρα 4,6 Ρίχτερ στα Καλάβρυτα – Σείστηκε η Πελοπόννησος ΤΟ ΒΗΜΑ
📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 6 December 2025 🕒 10:00
Σεισμός 4,6 Ρίχτερ στα Καλάβρυτα - ertnews.gr
Σεισμός 4,6 Ρίχτερ στα Καλάβρυτα ertnews.gr
📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 6 December 2025 🕒 10:00
Σεισμός 4,6 Ρίχτερ στα Καλάβρυτα - Τι αναφέρει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο - Flash.gr
Σεισμός 4,6 Ρίχτερ στα Καλάβρυτα - Τι αναφέρει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Flash.gr
📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 6 December 2025 🕒 10:00
Σεισμός τώρα 4,6 Ρίχτερ στα Καλάβρυτα - Newsbomb
Σεισμός τώρα 4,6 Ρίχτερ στα Καλάβρυτα Newsbomb
📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 6 December 2025 🕒 10:00
Σεισμός στα Καλάβρυτα: Η στιγμή που χτυπά ο Εγκέλαδος – Δείτε βίντεο - NewsIT
Σεισμός στα Καλάβρυτα: Η στιγμή που χτυπά ο Εγκέλαδος – Δείτε βίντεο NewsIT
📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 6 December 2025 🕒 10:00
Τα Καλάβρυτα ετοιμάζουν διαμαρτυρία για τον Οδοντωτό μέσα στον Δεκέμβριο - Καλάβρυτα Press
Τα Καλάβρυτα ετοιμάζουν διαμαρτυρία για τον Οδοντωτό μέσα στον Δεκέμβριο Καλάβρυτα Press
📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 2 December 2025 🕒 21:42
Καλάβρυτα: Ο Πρόεδρος του ΔΣ Θ.Τζόβολος ξεσπά για τον Οδοντωτό στον MAΧ FM: «Ετοιμάζουμε κινητοποιήσεις» (Ηχητικό) - Καλάβρυτα Press
Καλάβρυτα: Ο Πρόεδρος του ΔΣ Θ.Τζόβολος ξεσπά για τον Οδοντωτό στον MAΧ FM: «Ετοιμάζουμε κινητοποιήσεις» (Ηχητικό) Καλάβρυτα Press
📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 25 November 2025 🕒 17:54
Δρόμος Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος στις 7 Δεκεμβρίου 2025 - iRunmag
Δρόμος Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος στις 7 Δεκεμβρίου 2025 iRunmag
📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 17 November 2025 🕒 10:00
Χιονοδρομικό: Το υπουργείο Τουρισμού… έριξε τα Καλάβρυτα - pelop.gr
Χιονοδρομικό: Το υπουργείο Τουρισμού… έριξε τα Καλάβρυτα pelop.gr
📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 9 November 2025 🕒 10:00
Στο Δημοτικό Σχολείο Σκεπαστού, στα Καλάβρυτα η υπ. Παιδείας - ESOS
Στο Δημοτικό Σχολείο Σκεπαστού, στα Καλάβρυτα η υπ. Παιδείας ESOS
📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 6 November 2025 🕒 10:00
Καλάβρυτα: Ακινητοποιήθηκε ο Οδοντωτός – Ταλαιπωρία για 101 επιβάτες - Kathimerini
Καλάβρυτα: Ακινητοποιήθηκε ο Οδοντωτός – Ταλαιπωρία για 101 επιβάτες Kathimerini
📢 Δημοσιεύθηκε στις 📅 12 October 2025 🕒 10:00




.jpg)





























.jpg)



























