Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Χίου   »   Χίος    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Η ΧΙΟΣ ΕΤΡΕΞΕ ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΛΟΥΖΑ ΖΩΓΡΑΦΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΖΛ ΤΟΥ ΑΥΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

12Η Χίος έτρεξε με την μπλούζα ζωγραφισμένη με το πάζλ του Αυτισμού στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας 17-03-2019, στέλνοντας ένα μήνυμα στηρίξεις για τα παιδιά ΑμεΑ, ακόμα για την αγωνία των γονέων από τις συνεχόμενες μειώσεις για τις θεραπείες των παιδιών τους  κατά 40% που έχει υποστεί μέσα σε μία τετραετία ο προϋπολογισμός του ΕΚΠΥ, ο οποίος από 115.000.000 ευρώ το 2015 φέτος περιορίζεται στα 65.000.000 ευρώ. 

 

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 10:23 pm


ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΣ! ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΚΡΑΥΓΑΖΑΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΧΙΟΥ

12Σε χάβρα κομμουνιστών μετατράπηκε το δημοτικό συμβούλιο Χίου με αφορμή την επικείμενη επένδυση ίδρυσης μονάδας παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος από χρησιμοποιημένα έλαια στη Λαγκάδα. Στο δημοτικό συμβούλιο εμφανίστηκε μια μικρή ομάδα κατοίκων της Λαγκάδας – Συκιάδας (αναλόγως του πληθυσμού), έχοντας ως μπροστάρηδες γνωστούς κομμουνιστές, κραυγάζοντας να ριχτεί στον Kαιάδα η εν λόγω επένδυση και να μην υλοποιηθεί όχι μόνο στη Λαγκάδα, αλλά και σε όλη τη Χίο! Αυτά συμβαίνουν ενώ έχει ξεκινήσει η συζήτηση στο Eπιμελητήριο για το πόσες καφετέριες και σουβλατζίδικα μπορούν ακόμη να χωρέσουν στη Χίο…

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο κατά πλειοψηφία έλαβε την απόφαση να χρησιμοποιήσει ένδικα μέσα και να προσβάλλει την αδειοδότηση της επένδυσης.

 

Ο μόνος που στάθηκε στο ύψος του 21ου αιώνα ήταν ο Β. Μυριαγκός, ο οποίος ζήτησε να τονιστεί ότι το δημοτικό συμβούλιο είναι υπέρ των επενδύσεων στο νησί και ότι διαφωνεί μόνο στην επιλογή της θέσης χοροθέτησης της εν λόγω επένδυσης. Την πρότασή του ψήφισε και ο Σ. Συριώδης, διαφοροποιούμενος από τον συνδυασμό του.

 

Στο δημοτικό συμβούλιο επικράτησαν κραυγές και κινδυνολογίες και δεν έγινε καμιά συζήτηση για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της επένδυσης. Κανείς δεν αναρωτήθηκε για το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της επένδυσης και για το εάν είναι μεγαλύτερο από τα τζάκια, σόμπες, λέβητες που καίνε στην Λαγκάδα και τη Συκιάδα. Για την επιβάρυνση στο περιβάλλον των οχήματων που διέρχονται από την περιοχή κ.α..

 

Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι το εργοστάσιο της ΔΕΗ δεν έχει μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

 

Από εκεί και πέρα στο δημοτικό συμβούλιο επικράτησαν και σκηνές πολύ χαμηλού επιπέδου με τους κομμουνιστές Αμπαζή και Κούνουπα να ωρύονται υπέρ του συντρόφου τους Τσίγκου (προέδρου κοινότητας Λαγκάδας), ο οποίος θιγόταν από φήμη που κυκλοφορούσε ότι γνώριζε και δεν ενέργησε νωρίτερα. Φυσικά η ευθύνη ανήκει στους πολίτες της Λαγκάδας που έχουν πρόεδρο της κοινότητάς τους εν έτει 2019 έναν άνθρωπο που ομολόγησε ότι δεν γνωρίζει να χειρίζεται ένα απλό e-mail.

 

Από αυτούς τους ανθρώπους περιμένουμε να έρθει η ανάπτυξη στη Χίο;

 

 

Γράφει ο Σχολιάρχης

ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ

 

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 10:20 pm


ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΤΑ 12.476,90€ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΟΥ ΚΟΚΚΑΛΙΑ - ΕΔΩΣΑΝ ΚΑΙ 11.700,00€ ΜΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΣΤΗ ΜΝΗΣΤΗ ΤΟΥ

12Νέος σάλος προκλήθηκε σήμερα, καθώς έρχεται στο φως της δημοσιότητας ότι η Δημοτική Αρχή Βουρνού εκτός από τα 12.476,90 ευρώ που έδωσε, υπό μορφή επιχορήγησης, στο σύλλογο «ΧΙΟΣ ΤΑΝΓΚΟ» του υποψηφίου δημοτικού συμβούλου της, Β. Κοκκαλιά έδωσε και 11.700 ευρώ στη μνηστή του κ. Κοκκαλιά, Ν. Καλλέργη και μάλιστα με απευθείας ανάθεση!

 

Συγκεκριμένα πριν από λίγους μήνες το Λιμενικό Ταμείο προχώρησε σε απευθείας ανάθεση στην κ. Καλλέργη του ποσού των 11.700 ευρώ για την παροχή υπηρεσιών. Στην ουσία πρόκειται για πρόσληψη με την τακτική της εργολαβίας, που η δημοτική αρχή χρησιμοποιεί αρκετά συχνά.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΣΤΗΝ ΜΝΗΣΤΗ ΤΟΥ κ. ΚΟΚΚΑΛΙΑ: https://diavgeia.gov.gr/doc/7%CE%91%CE%937%CE%9F%CE%A1%CE%9B%CE%A9-%CE%9C%CE%9B%CE%92?inline=true

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 12.476,90€ ΣΕ ΕΝΑ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΑΝΓΚΟ - 0€ ΣΕ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΝ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ

 

 

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 8:14 pm


Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΧΙΟΥ, ΨΑΡΩΝ ΚΑΙ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ .

12Μέ τήν προσήκουσα ἐκκλησιαστική τάξη καί λειτουργική λαμπρότητα ἑορτάσθηκε στήν Ἱερά Μητρόπολη Χίου, Ψαρῶν καί Οἰνουσσῶν ἡ μεγάλη ἑορτή τῆς Κυριακῆς τῆς Ὀρθοδοξίας.

Τό Σάββατο 16 Μαρτίου ἐ.ἔ. καί ὥρα 17.00’ στήν Ἱερά Νέα Μονή, τελέσθηκε ὁ Μέγας Ἑσπερινός, μέ τή συμμετοχή πολλῶν Κληρικῶν τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως καί πλήθους πιστῶν. Κατά τόν Μ. Ἑσπερινό ὡμίλησε ὁ Αἰδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος κ. Ἰωάννης Τσιμούνης μέ θέμα «Ὀρθοδοξία καί Ἑλληνισμός»

Τήν κυριώνυμο ἡμέρα τῆς Κυριακῆς τῆς Ὀρθοδοξίας τελέσθηκε ἡ Ἀκολουθία τοῦ Ὄρθρου καί στή συνέχεια ἡ Ἀρχιερατική Θεία Λειτουργία στόν Ἱερό Μητροπολιτικό Ναό Χίου, προεξάρχοντος τοῦ Σεβ. Μητροπολίτου Χίου, Ψαρῶν καί Οἰνουσσῶν κ. Μάρκου, ὁ ὁποῖος ὡμίλησε μέ θέμα : «Θεολογική διάσταση τῆς Ὀρθοδοξίας».

Ὁ Σεβασμιώτατος μεταξύ ἄλλων ἀνέφερε: «Ἡ ἕνωσή μας μέ τήν Ἁγίαν Τριάδα, μέ τήν βοήθεια τῆς θείας Χάριτος, ἀποτυπώνεται λαμπρά μέ πολλή ἄσκηση καί πλήρη σωματική καί πνευματική κάθαρση, καθώς καί μέ οὐράνιες καί θεουργικές ἀρετές στό θεόμορφο πνεῦμα τῶν ἁγίων, καθισταμένων ἱκανῶν γιά μυστικές πτήσεις καί ἀγαπητική ἔκσταση. Ἐκεῖ βλέπουν τόν Θεό καί γεύονται τήν θεία ζωή στόν Παράδεισο.

Αὐτή εἶναι ἡ Ὀρθόδοξος Ἐκκλησία μας! Αὐτή εἶναι ἡ Ὀρθόδοξος Θεολογία μας!

Ἔρχου καί ἴδε!».

Στήν Ἀρχιερατική Θεία Λειτουργία συμμετέσχον οἱ Πολιτικές καί Στρατιωτικές Ἀρχές τῆς Χίου, ἡ «Ὀρθόδοξος Χριστιανική Ἕνωσις Κυριῶν καί Νεανίδων», ἡ ὁποία ἐτέλεσε καί τήν καθιερωμένη ἀρτοκλασία καί τό ἱ. μνημόσυνον γιά τά κοιμηθέντα μέλη τῆς Ἑνώσεως, οἱ Σπουδαστές τῶν ΑΕΝ Πλοιάρχων Οἰνουσσῶν καί Μηχανικῶν Χίου, Χῖοι ὁμογενεῖς ἀπό τίς Η.Π.Α. καί πλῆθος πιστῶν.

Μετά τό πέρας τῆς Θ. Λειτουργίας ὁ Σεβασμιώτατος ἐδεξιώθη στό Ἐπισκοπεῖο τούς λειτουργούς Κληρικούς, τίς Πολιτικές καί Στρατιωτικές Ἀρχές τοῦ τόπου, τά Μέλη τοῦ Ἐκκλησιαστικοῦ Συμβουλίου τοῦ Ἱ. Μητροπολιτικοῦ Ναοῦ Χίου, τά Μέλη τῆς Ὀρθοδόξου Χριστιανική Ἕνωσις Κυριῶν καί Νεανίδων, καθώς καί τούς Σπουδαστές τῶν ΑΕΝ (Πλοιάρχων ) Οἰνουσσῶν καί (Μηχανικῶν) Χίου.

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 7:43 pm


ΤΑΞΙΔΑΚΙ ΒΟΥΡΝΟΥ ΣΤΟ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

12Ο Δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς συμμετέχει στις 14 και 15 Μαρτίου στην 8η Ευρωπαϊκή Σύνοδο Περιφερειών και Πόλεων, στο Βουκουρέστι. Η Σύνοδος οργανώνεται στα πλαίσια της προετοιμασίας για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ και σε αυτή έχουν προσκληθεί περίπου 600 αιρετοί της αυτοδιοίκησης από όλη την Ευρώπη.

Οι θεματικές συζητήσεις της Συνόδου περιλαμβάνουν τη βιώσιμη ανάπτυξη των πόλεων και περιφερειών, την επικουρικότητα, την κοινωνική συνοχή και ενσωμάτωση, και τη γεωγραφική συνοχή.

Σε μια εποχή που οι πόροι των πολιτικών συνοχής αποτελούν την κύρια πηγή των δημοσίων επενδύσεων για την Ελληνική περιφέρεια, είναι πολύ σημαντικό η Χίος να δίνει το παρόν, να αφουγκράζεται και να συμβάλει στην εξασφάλιση κοινοτικών πόρων για την περιφερειακή ανάπτυξη.

Ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία στα πλαίσια δημοσίου panel για την πολιτική συνοχής να απευθύνει ερώτηση προς την Επίτροπο Περιφερειακής Ανάπτυξης κα Κρέτσου για το κατά πόσον περιλαμβάνονται ειδικές πολιτικές για τα νησιά στο πλαίσιο που η Επιτροπή εισηγείται για την περίοδο 2021-2028. Η Επίτροπος απάντησε ότι είναι απόφαση στην DG REGIO τα θέματα των ειδικών πολιτικών για τα νησιά να εξετάζονται κατά περίπτωση μιας και όλες οι νησιωτικές περιοχές δεν έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 7:31 pm


ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΑΦΡΟΔΙΣΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ «ΑΓΙΑΣΜΑΤΑ»

Την Κυριακή 24 Μαρτίου 2019 θα πραγματοποιηθεί καθαρισμός των  Αφροδισίων και των γύρω περιοχών του από την Εθελοντική Ομάδα «Αγιάσματα». Θα ακολουθήσει κέρασμα προς όλους τους εθελοντές, με φαγητό και ποτό. Όποιος επιθυμεί, Αφροδισιανός και μη, μπορεί να παρευρεθεί να βοηθήσει στην ενίσχυση του έργου της ομάδας που βοηθάει την Αμανή μας και κυρίως τα χωριά μας Χάλανδρα, Αφροδίσια, Κέραμος, Λεπτόποδα, Αγιάσματα!

Καθαρισμός Αφροδισίων από την Εθελοντική Ομάδα "Αγιάσματα" την Κυριακή 24/03

* Η φωτογραφία είναι από προηγούμενο καθαρισμό από την Ομάδα

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 7:17 pm


NTOKIMANTEΡ: «ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ – Ο ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ»

Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος/Παράρτημα Χίου με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Νερού διοργανώνει δημόσια προβολή ενημερωτικού ντοκιμαντέρ τη Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019 στις 18:00 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατικού Κέντρου Χίου. Το ντοκιμαντέρ έχει τίτλο   «Μέχρι την Τελευταία Σταγόνα – Ο μυστικός πόλεμος του νερού στην Ευρώπη» του Γιώργου Αυγερόπουλου, SmallPlanet Productions © 2017 και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

12

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 6:59 pm


ΤΑ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΑ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ

12Στο 1ο Διεθνές Συνέδριο Λουτρακίου, με θέμα «Υδατοδρόμια - Κρουαζιέρα -Αεροδρόμια - Ανάπτυξη - Ασφάλεια» που πραγματοποιήθηκε στο Λουτράκι, στις 15 και 16 Μαρτίου 2019, παραβρέθηκε ο Γενικός  Γραμματέας Λιμένων,  Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Χρήστος Λαμπρίδης. Ο Γενικός Γραμματέας, αφού ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την πρόσκληση, τόνισε την σημασία υδατοδρομίων για την ανάπτυξη του τουρισμού αλλά και του κλάδου των θαλάσσιων μεταφορών. 

Ο κ. Λαμπρίδης μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον τομέα της κρουαζιέρας και των λιμενικών υποδομών και τόνισε ότι η κρουαζιέρα τα τελευταία χρόνια αντιμετώπισε δυσκολίες στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, λόγω των αρνητικών εξελίξεων σε κράτη της περιοχής, γεγονός που επηρέασε και τη χώρα μας, παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι ένας ασφαλής προορισμός. Ο περιορισμός των προορισμών στην ευρύτερη περιοχή “αδυνάτισε”  το προϊόν της κρουαζιέρας στην Ανατολική Μεσόγειο και οδήγησε στην αλλαγή του προγραμματισμού των εταιρειών. 
   «Παρά το γεγονός ότι δεν ομαλοποιήθηκε ιδιαίτερα η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή, η χώρα μας την φετινή χρονιά παρουσίασε αύξηση στις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων και κατάφερε να αναδείξει νέους προορισμούς, γεγονός που μπορεί να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο, με την χρήση των υδροπλάνων. Με τα υδροπλάνα ακόμη περισσότεροι προορισμοί θα μπορούν να ενταχθούν στο σχεδιασμό των εταιρειών κρουαζιέρας και θα ενισχυθεί το προϊόν της κρουαζιέρας για τη χώρα μας. Αυτός είναι και ο στόχος του Υπουργείου Ναυτιλίας, αλλά και όλων των συναρμόδιων φορέων.»    
Ακόμη ο κ. Λαμπρίδης αναφέρθηκε στην Εθνική Συντονιστική Επιτροπή Κρουαζιέρας (ΕΣΕΚ) η οποία συστάθηκε πριν από τρία χρόνια και στην οποία συμμετέχει μεγάλος αριθμός εμπλεκόμενων φορέων, μεταξύ αυτών όλα τα συναρμόδια Υπουργεία όπως το Υπουργείο Τουρισμού, το Υπουργείο Οικονομικών κ.α. «Η ΕΣΕΚ αποτελεί παράδειγμα συνεργασίας πολλών συναρμόδιων φορέων. Παρόλο που λέμε ότι  στην Ελλάδα δεν έχουμε κουλτούρα συνεργασίας, η ΕΣΕΚ απέδειξε το αντίθετο και πραγματικά λύθηκαν αρκετά ζητήματα και ήρθαν σοβαρές προτάσεις που εξέπληξαν θετικά ακόμα και την πολιτική ηγεσία που είχε την πρωτοβουλία να συστήσει την Επιτροπή»    
  Ο κ. Λαμπρίδης  σημείωσε επίσης τις ευκαιρίες που δημιουργεί το νέο θεσμικό πλαίσιο για την λειτουργία και εκμετάλλευση των λιμανιών. Τόσο ο νόμος 4504/2017 που έλυσε σημαντικά γραφειοκρατικά προβλήματα και έδωσε δυνατότητες καλύτερης λειτουργίας των λιμανιών όσο και ο νέος νόμος που αφορά στην αξιοποίηση των δέκα λιμανιών που την μετοχή τους διαχειρίζεται το ΤΑΙΠΕΔ, δίνουν τη δυνατότητα να πραγματοποιηθούν επενδύσεις στον τομέα της κρουαζιέρας, του γιότινγκ, αλλά και στα υδατοδρόμια, τα οποία θα μπορέσουν να λειτουργήσουν με ένα συνδυασμένο τρόπο, εμπλουτίζοντας το τουριστικό προϊόν κρουαζιέρας στην Ελλάδα  με νέους προορισμούς, είπε ο κ. Λαμπρίδης.
  Επιπρόσθετα, ο Γενικός Γραμματέας επανέλαβε την ανάγκη συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων που σχετίζονται με την  κρουαζιέρα και τα υδατοδρόμια, όπως για παράδειγμα οι εταιρείες διαχείρισης κρουαζιέρας, οι φορείς διαχείρισης και εκμετάλλευσης λιμένων, η τοπική αυτοδιοίκηση, οι εργαζόμενοι του κλάδου κ.α. σε μια βάση  αμοιβαίου οφέλους και με στόχο την αύξηση των ωφελειών από την κρουαζιέρα.     
  Τέλος, ο κ. Λαμπρίδης ανέφερε ότι ο νέος νόμος του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών για τα υδατοδρόμια ρυθμίζει με τρόπο αποτελεσματικό τα θέματα της λειτουργίας των υδατοδρομίων και διασφαλίζει  με τον καλύτερο τρόπο το δημόσιο συμφέρον και την ανάπτυξη του κλάδου. 

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 6:33 pm


ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

12Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Χίου για έβδομη συνεχόμενη χρονιά προκηρύσσει διαγωνισμό Ζωγραφικής μεταξύ των μαθητών των Δημοτικών , Γυμνασίων και Λυκείων Σχολείων με θέμα: «ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ».

Τα έργα των παιδιών θα πρέπει να παραδοθούν στην Γραμματεία του Ε.Κ.Χ. μέχρι την 24η ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019 ημέρα Τετάρτη για να εκτεθούν στο χώρο της εκδήλωσης της Πρωτομαγιάς. Τα έργα θα χωριστούν σε ηλικιακές ομάδες, θα αξιολογηθούν και θα βραβευθούν. Στα παιδιά κάθε ομάδας που θα διακριθούν θα δοθεί έπαινος & δώρα. Σ’ όλα τα παιδιά που θα συμμετέχουν στο διαγωνισμό θα δοθεί  αναμνηστικό  δίπλωμα.

Για οποιαδήποτε περεταίρω πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στο τηλ 22710-23550 και στο email: [email protected].

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 6:28 pm


ΕΝΗΜΕΡΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΒΙΟΜΑΖΑΣ ΛΕΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΧΙΟΥ

12Ο Δήμος Χίου εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση αναφορικά με τη θεμελίωση εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα στη Λάγκαδα. Αναλυτικά:

Μετά από τη λαϊκή συνέλευση της 17/3/2019 και δεδομένου ότι προέκυψαν ερωτηματικά για το αν ο Δήμος είχε ενημερωθεί και γιατί δεν αντέδρασε σχετικά με την επένδυση της εταιρείας «ΑΙΓΑΙΟΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α. ΣΙΔΕΡΙΔΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.» στην περιοχή Καρυδά της Λαγκάδας, θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι το Τοπικό Συμβούλιο της Λαγκάδας ήταν ενημερωμένο για το θέμα από τον Απρίλιο του 2017, αλλά ποτέ δεν εξέφρασε την οποιαδήποτε άποψη ή αντίρρηση.

Αναλυτικά, παραθέτουμε τα παρακάτω γεγονότα:

α) Ο Δήμος Χίου δεν περιλαμβάνεται στους φορείς που απαιτείται η γνώμη τους, προκειμένου να προχωρήσει η περιβαλλοντική αδειοδότηση, τόσο για τη συγκεκριμένη, όσο και για πολλές άλλες περιπτώσεις. Παρόλα αυτά, ενημερώνεται στο πλαίσιο της διαβούλευσης και αν έχει κάποιους λόγους, τότε διατυπώνει τις απόψεις του.

β) Για τη συγκεκριμένη επένδυση, ο Δήμος ενημερώθηκε με έγγραφο της Περιφερειακής Επιτροπής Χωροταξίας & Περιβάλλοντος, στις 24/4/2017.

γ) Πάγια τακτική του Δήμου αποτελεί η αποστολή του εγγράφου της Περιφέρειας σε όλους τους δυνητικά ενδιαφερόμενους φορείς, ώστε να διατυπώσουν γνώμες, επιφυλάξεις ή και αντιρρήσεις για την επένδυση.

δ) Στο πλαίσιο αυτής της τακτικής, το έγγραφο της Περιφέρειας διαβιβάστηκε στον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Λαγκάδας, με ηλεκτρονική αλληλογραφία, την ίδια ημέρα, δηλαδή στις 24/4/2017, επομένως ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου είχε επίσημα ενημερωθεί για τη συγκεκριμένη επένδυση.

ε) Καμιά απάντηση ή αντίδραση δεν προέκυψε από το Τοπικό Συμβούλιο Λαγκάδας, που θα ενεργοποιούσε άμεσα τα αρμόδια όργανα του Δήμου να συζητήσουν το θέμα.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 6:06 pm


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΡΜΑΝΤΖΗ ΜΕ ΑΡΧΗΓΟ ΓΕΣ

12Με τον αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Γεώργιο Καμπά συναντήθηκε το πρωί της Δευτέρας 18/3/2019 ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης. Ο Αρχηγός ΓΕΣ συνοδεύονταν από τον Διοικητή της ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγο Γεώργιο Δημητρόπουλο και τον Διοικητή της 96 ΑΔΤΕ Ταξίαρχο Σταύρο Παπασταθόπουλο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης εξέφρασε συγχαρητήρια στο νέο Αρχηγό ΓΕΣ καθώς και τις εγκάρδιες ευχές του για επιτυχία στα καθήκοντά του.

Επίσης ο κ. Κάρμαντζης εξέφρασε την εκτίμηση, την αγάπη και την εμπιστοσύνη των πολιτών της ακριτικής Χίου προς τις ένοπλές μας δυνάμεις, τον άγρυπνο φρουρό της εθνικής μας ανεξαρτησίας.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 5:56 pm


ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ΟΥ ΕΠΑΛ ΧΙΟΥ

12Το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019 διεξήχθη στους χώρους του Βυζαντινού Μουσείου Θεσσαλονίκης το 5ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο Θεολογίας με θέμα Η Θεολογία διαλέγεται με τον σύγχρονο κόσμο. Το Συνέδριο διοργανώθηκε από το 1ο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Θεσσαλονίκης ‘’Μανόλης Ανδρόνικος’’ και απευθυνόταν σε μαθητές που φοιτούν σε Γυμνάσια και Λύκεια όλης της Ελλάδας. Σ’ αυτό παρουσιάστηκαν 56 ομαδικές εργασίες μαθητών από 50 σχολεία της χώρας (μεταξύ αυτών ήταν του Μουσικού Σχολείου Κέρκυρας, του Κολλεγίου Αθηνών, της Σχολής Μωραΐτη, του ΓΕΛ Σκιάθου κ. ά.). Επίσης, διοργανώθηκαν παιχνίδια για μαθητές Γυμνασίου και ηθικά διλήμματα για μαθητές Λυκείου.

Στο Συνέδριο αυτό συμμετείχαν και δύο μαθητές της Δευτέρας Τάξης του 1ου ΕΠΑΛ Χίου (Κερρέτη Αιμιλιάνο και Χατζιάϊ Μαρσίλντο) με τη συνοδεία του Θεολόγου Καθηγητή τους κ. Καρατζά Κωνσταντίνου. Παρουσίασαν το βίντεο που δημιούργησαν στους χώρους της Βιβλιοθήκης του σχολείου μαζί με συμμαθητές τους για την Αγία Μαρκέλλα της Χίου κατά το σχολικό έτος 2017–2018 στα πλαίσια του μαθήματος της Ζώνης Δημιουργικών Δραστηριοτήτων υπό την καθοδήγηση του Θεολόγου Καθηγητή του σχολείου τους κ. Καρατζά Κωνσταντίνου και του Γυμναστή κ. Ιωάννη Φράγκου.

Κατά την διοργάνωση του Συνεδρίου οι μαθητές που έλαβαν μέρος σ’ αυτό είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο χώρο του Βυζαντινού Μουσείου Θεσσαλονίκης, να λάβουν αναμνηστικά δώρα και βιβλία για την συμμετοχή τους στο Συνέδριο, καθώς και βεβαιώσεις συμμετοχής.

Η συμμετοχή του 1ου ΕΠΑΛ Χίου στην καινοτόμο δράση που έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη έδωσε την ευκαιρία στους Χιώτες μαθητές να συναντηθούν με μαθητές σχολείων από πολλά μέρη της Ελλάδος, αλλά και να περιηγηθούν στα αρχαιολογικά μνημεία και στους βυζαντινούς ναούς της συμπρωτεύουσας. Είναι βέβαιο ότι οι γνώσεις και οι εμπειρίες που αποκόμισαν τα παιδιά συμμετέχοντας στις εργασίες του Συνεδρίου θα λειτουργήσουν ανατροφοδοτικά για τους ίδιους και τους συμμαθητές τους στο μέλλον κατά την υλοποίηση νέων καινοτόμων δράσεων και προγραμμάτων στα πλαίσια της σχολικής ζωής.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 5:47 pm


2η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΑΓΡΟ-ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

12Στις 14-15/03/2019 πραγματοποιήθηκε στη Λεμεσό της Κύπρου η δεύτερη συνάντηση των εταίρων του έργου ΑΓΡΟ-ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ. Στόχος του έργου ΑΓΡΟ-ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ είναι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων του αγροδιατροφικού τομέα μέσω της ταυτοποίησης της αυθεντικότητας τοπικών παραδοσιακών προϊόντων στη διασυνοριακή περιοχή Β. Αιγαίου - Κύπρου και της δόμησης των μηχανισμών ενίσχυσης της αγροτικής επιχειρηματικότητας για την εμπορική τους αξιοποίηση σε εγχώριες και διεθνείς αγορές.  

Κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας της συνάντησης, πραγματοποιήθηκε ανασκόπηση της πορείας του έργου, οριστικοποιήθηκε το χρονοδιάγραμμα άμεσων ενεργειών καθώς και ο μακροπρόθεσμος σχεδιασμός υλοποίησης. Στη συνάντηση συμμετείχαν εκ μέρους της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, η οποία αποτελεί τον επικεφαλής εταίρο του έργου ΑΓΡΟ-ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ, οι  Κ. Αδαμίδης Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Πολιτικής και Γ. Λαγουτάρης Προϊστάμενος Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Ενώ συμμετείχαν εκπρόσωποι από το Εθνικό Κέντρο Έρευνας της Ελλάδας (ΕΚΕΤΑ), το Γενικό Χημείου του κράτους της Κύπρου και του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου της Κύπρου καθώς και εκπρόσωπος της Διαχειριστικής Αρχής του Interreg Ελλάδας-Κύπρου. Στο πλαίσιο των εργασιών της συνάντησης και με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, συμφωνήθηκε  να ενταθούν οι προσπάθειες για την καλύτερη δυνατή ενημέρωση των ΜμΕ του αγροδιατροφικού τομέα και την ενεργό συμμετοχή τους στις δράσεις του έργου. Σημείο αναφοράς αποτελεί ο στόχος που τέθηκε προκειμένου να ολοκληρωθούν όλες απαραίτητες ενέργειες ώστε από να ξεκινήσει εντός των επόμενων μηνών η ταυτοποίηση τοπικών προϊόντων από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και η χορήγηση σχετικού σήματος αυθεντικότητας.

Η πρώτη ημέρα έκλεισε με ανοιχτή εκδήλωση για την ενημέρωση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΜμΕ) και τοπικών φορέων της Κύπρου σε σχέση με τις δράσεις του έργου, τις καινοτόμες επιστημονικές μεθοδολογίες και τεχνικές καθώς και τις δυνατότητες συμμετοχής των τελικών χρηστών σε αυτό. Αντίστοιχες εκδηλώσεις ενημέρωσης των τοπικών επιχειρήσεων θα πραγματοποιηθούν στο άμεσο χρονικό διάστημα σε Λέσβο, Χίο, Σάμο και Ικαρία ενώ έχει ήδη πραγματοποιηθεί στη Λήμνο. Η δεύτερη ημέρα περιελάμβανε τεχνικές συναντήσεις των εταίρων με ΜμΕ παραγωγής τοπικών προϊόντων για την προώθηση της συνεργασίας στο πλαίσιο του έργου και την προώθηση της ενεργού συμμετοχής τους στην επίτευξη των στόχων του έργου ΑΓΡΟ-ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 5:42 pm


101 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΝΑ ΔΕΙΣ & ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗ ΧΙΟ

12Ο Σύλλογος "ΜΑΣΤΙΧΑ" στα πλαίσια των στόχων του που είναι η διατήρηση και η προώθηση του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου της Χίου, αποδέχθηκε με χαρά πρόσκληση της ομάδας έκδοσης και τουρισμού ARAB WORLD TOURS του τουριστικού οδηγού "101 THINGS TO SEE & DO IN CHIOS" (101 ΠΡAΓΜΑΤΑ ΝΑ ΔΕΙΣ & ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗ ΧΙΟ), να ταξιδέψει στο εξωτικό Μπαχρέιν τη χώρα των μαργαριταριων.

 

Στα πλαίσια της διοργάνωσης εκεί θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει προϊόντα με μαστίχα από τα Mastiha Shop - Mediterra SA & Kottatis products, Χιώτικες παραδοσιακές στολές προσφορά του Μορφωτικού συνδέσμου Βαρβασίου Χίου Βιβλιοθήκη "ο Φάρος", μουσικές επιλογές Γιώργος Ζηρριάς (Υπεύθυνος χορευτικής ομάδας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών/ Τοπικής Διοίκησης Χίου (International Police Association) και παράλληλα θα διανείμει φυλλάδια τουριστικού και πολιτιστικού περιεχομένου.

 

Ο Σύλλογος "ΜΑΣΤΙΧΑ" θα εκπροσωπηθεί από την Πρόεδρο κ. Άννα Κλαδιά και ένα μέλος.

 Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 5:06 pm


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

12Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου συμμετείχε σε μια σειρά από εκθέσεις τουρισμού από την αρχή του έτους, με στόχο την τουριστική προβολή και την ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας των νησιών. Συγκεκριμένα συμμετείχε με stand στο περίπτερο του ΕΟΤ στις παρακάτω εκθέσεις :

Στην Ουτρέχτη, στη διεθνή έκθεση VAKANTIEBEURS, 9 ως 13 Ιανουαρίου. Με τη συμμετοχή αρκετών επαγγελματιών από τα νησιά έγινε προβολή στο Ολλανδικό κοινό, που δείχνει μια σταθερή προτίμηση στο Βόρειο Αιγαίο, αποτελώντας μια από τις πιο σημαντικές τουριστικές αγορές για τα νησιά μας. Σε συνεργασία με το Γραφείο ΕΟΤ Κάτω Χωρών προετοιμάζονται φιλοξενίες για το καλοκαίρι, καθώς και μια σειρά από webinars για τουριστικούς πράκτορες και Tour Operators, ώστε να εξοικειωθούν με τους προορισμούς και το τουριστικό προϊόν που προσφέρουν.

Στις Βρυξέλλες, στην έκθεση Salon des Vacances, 7 ως 10 Φεβρουαρίου, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου συμμετείχε για πρώτη φορά. Το Βελγικό κοινό ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τον ελληνικό πολιτισμό και την ελληνική γαστρονομία, γι’ αυτό και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου κίνησαν αρκετά το ενδιαφέρον τους. Σε συνεννόηση με την Προϊσταμένη του Γραφείου ΕΟΤ, κα. Ελένη Σκαρβέλη, προγραμματίζεται εκδήλωση παρουσίασης των νησιών και των τοπικών προϊόντων στη Μπρυζ, τον Οκτώβριο του 2019.

Στο διάστημα 21 ως 23 Φεβρουαρίου, τα νησιά παρουσιάστηκαν ταυτόχρονα στην Πράγα, στο Βουκουρέστι και στο Βελιγράδι. H τουριστική αγορά της Τσεχίας επανέρχεται δυναμικά στη Λέσβο και στη Σάμο, ενώ παράλληλα αυξάνονται οι συνεργασίες στις κοντινές Βαλκανικές αγορές και κυρίως σε αυτήν της Ρουμανίας όπου έχουν δρομολογηθεί από το 2018 απ’ ευθείας συνδέσεις με τη Σάμο και τη Λέσβο.

Στη Διεθνή Έκθεση “ITB” στο Βερολίνο, που αποτελεί την κορυφαία διεθνή έκθεση τουρισμού, με μεγάλη επισκεψιμότητα, καθώς φιλοξενεί επαγγελματίες από όλο τον κόσμο, και πραγματοποιήθηκε 6 έως 10 Μαρτίου, η συμμετοχή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου πλαισιώθηκε από την παρουσία πολλών επιχειρηματιών και φορέων του τουρισμού από τη Λέσβο, τη Λήμνο, τη Σάμο και τη Χίο. Πραγματοποιήθηκαν σημαντικές συναντήσεις με φορείς της Ελλάδας και της Γερμανίας στο επίπεδο της ενίσχυσης της αναγνωρισιμότητας και της διάχυσης της θετικής εικόνας των προορισμών μας, ενώ ειδικότερα συμφωνήθηκε με το Γραφείο ΕΟΤ Γερμανίας η δρομολόγηση δράσεων ενίσχυσης της προβολής και προώθησης των νησιών του Βορείου Αιγαίου στο εξωτερικό.

Τις παραπάνω συμμετοχές οργάνωσε και συντόνισε η Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, με επιτόπια παρουσία στελεχών της, ενώ την πολιτική εκπροσώπηση της Περιφέρειας είχαν εκ περιτροπής η Εντεταλμένη Σύμβουλος Τουρισμού & Πολιτισμού, κ. Αγγελική Σαραντινού (Ουτρέχτη, Βρυξέλλες, Πράγα) και ο Εκτελεστικός Γραμματέας κ. Γιώργος Καμπούρης (Βουκουρέστι, Βερολίνο). Από το σύνολο των συναντήσεων και των επαφών με επαγγελματίες και κοινό, προέκυψε ότι υπάρχει ενδιαφέρον για τους προορισμούς του Βορείου Αιγαίου και γενικά υπάρχουν ενθαρρυντικά μηνύματα για τα νησιά μας. Οι εκθέσεις του Α΄ εξαμήνου 2019 ολοκληρώνονται με την συμμετοχή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στην έκθεση «ΤΑΞΙΔΙ» στη Λευκωσία, η οποία προγραμματίζεται από 3 έως 5 Μαΐου 2019.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 4:56 pm


ΕΠΑΛ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ: «ΠΑΡΑΤΗΡΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ» Η ΜΟΛΥΝΣΗ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ

12Τη Δευτέρα 18 Μαρτίου οι μαθητές του ΕΠΑΛ Οινουσσών είχαν την τύχη να μιλήσουν με τον καθηγητή του τμήματος Επιστημών της Θάλασσας του Πανεπιστημίου Αιγαίου κύριο Κώστα Τοπουζέλη, ειδικό στη διαχείριση φυσικών καταστροφών σε παράκτιο και θαλάσσιο περιβάλλον.

Ο ομιλητής εξήγησε με απλό και κατανοητό τρόπο πως γίνεται στις μέρες μας η «Θαλάσσια τηλεπισκόπηση» δηλαδή η παρατήρηση της θάλασσας με δορυφορικό τρόπο και αεροφωτογραφίες που λαμβάνονται από μη επανδρωμένα αεροπλανάκια και ελικοπτεράκια. Με αυτό τον τρόπο η ερευνητική του ομάδα μπορεί να εντοπίζει πετρελαιοκηλίδες και σκουπίδια στη θάλασσα και στη συνέχεια να ειδοποιεί τους αρμόδιους για την απορρύπανση.    

Κλείνοντας τη συνάντηση αυτή ο καθηγητής κλήθηκε να επισκεφθεί τις Οινούσσες και να αποτυπώσει τη ρύπανση που υπάρχει στις μη προσβάσιμες οδικά παραλίες του νησιού, ώστε να δρομολογηθεί κάποιος τρόπος καθαρισμού τους.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 4:46 pm


Γ' ΕΘΝΙΚΗ: ΗΤΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΟΛ

12Την ήττα με σκορ 63-70 από τα ΜΕΛΙΣΣΙΑ γνώρισε ο ΒΑΟΛ Χίου το απόγευμα της Κυριακής στο κατάμεστο Κλειστό, στα πλαίσια της 19ης αγωνιστικής της Γ΄ Εθνικής.

ΒΑΟΛ Χίου (Βούλικας - Συμιακάκης): Σαμιώτης 13, Κουτσαντωνάκης 4, Ανδρουλάκης 2, Σουλίκας 6, Φουντουλάκος, Αγγελίδης 4, Καραφαντής, Τσουρής 16(1), Ορφανόπουλος, Τροβάς 7(1), Σουλινάρης 6, Κωνσταντινάκος 5(1).

ΚΑΟ Μελισσίων (Δάγλας - Μπαρτζός): Κυπαρίσης 7(1), Στεργίου, Ηλιόπουλος, Οικονομόπουλος 17(2), Λέπουρης, Κοντός 10(1), Σωφρονάς 11(2), Ζήρος 7(2), Πολιτόπουλος, Τρίχας 5(1), Καραχάλιος 7(1), Καραβανάς 6.

Δημοσιεύθηκε στις 17 March 2019 | 8:25 pm


«ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2019» ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΟΡΑΗ

Την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019 και ώρα 19:00 στο Αναγνωστήριο της Βιβλιοθήκης Κοραής παρουσιάζεται μια νέα έκδοση της Δ.Κ.Ι.Β. Χίου «Κοραής», το «Ημερολόγιο 2019» αφιερωμένο στο Φρίξο Αριστέα.

Το Ημερολόγιο, καθώς και τη βιογραφία του Φ. Αριστέα  θα παρουσιάσει ο φιλόλογος Γιάννης Κουγιούλης και αποσπάσματα θα διαβάσει η φιλόλογος Μαρία Νούσια.

Τους πίνακες  του Φ. Αριστέα, που αφορούν τη Χίο θα παρουσιάσει ο Δήμαρχος και Αντιπρόεδρος του Ε.Σ, Μανώλης Βουρνούς.

Για τον καλλιτεχνικό έργο του Φ. Αριστέα θα μιλήσει ο αγιογράφος Νικολής Φράσκος.

12

Δημοσιεύθηκε στις 17 March 2019 | 6:06 pm


12.476,90€ ΣΕ ΕΝΑ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΑΝΓΚΟ - 0€ ΣΕ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΝ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ

12Εδώ και λίγες μέρες που ήρθε στο φως της δημοσιότητας ότι ο σύλλογος «Χίος Τάνγκο» του υποψηφίου δημοτικού συμβούλου του Βουρνού, Β. Κοκκαλιά έλαβε ως επιχορήγηση από το Ν.Π. Δήμου Χίου 12.476,90€ έχουν επικοινωνήσει με τη ChiosPress μεγάλος αριθμός ενεργών παραγόντων ερασιτεχνικών σωματείων της Χίου, δηλώνοντας την οργή και την αγανάκτησή τους για το προκλητικό αυτό γεγονός.

 

Ο εν λόγω σύλλογος που απασχολεί με τις δραστηριότητες του μια μικρή ελιτίστικη ομάδα έλαβε ένα υπερβολικά μεγάλο ποσό για τον κοινωνικό αντίχτυπο που έχει. Από την άλλη δεκάδες αθλητικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι του νησιού που είτε καλλιεργούν τον αθλητισμό σε εκατοντάδες μικρά παιδιά είτε διδάσκουν τις παραδόσεις μας λαμβάνουν τίποτα ή στην καλύτερη περίπτωση ελάχιστα ψίχουλα.

 

Το παραπάνω γεγονός κάνει τους πολίτες να μιλούν για οικονομική συνδιαλλαγή του Δημάρχου με τον υποψήφιο του, κ. Κοκκαλιά και μάλιστα με δημόσιο χρήμα. Ο κ. Βουρνούς θα πρέπει να πάρει θέσει και να απαντήσει με ποια κριτήρια δόθηκε αυτό το μεγάλο ποσό στον συγκεκριμένο σύλλογο;

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΜΕΓΙΣΤΟ ΗΘΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ: ΕΔΩΣΑΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΣΕ ΣΥΛΛΟΓΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΤΟΥ ΒΟΥΡΝΟΥ 12.476,90€!

Δημοσιεύθηκε στις 17 March 2019 | 10:00 am


ΗΤΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΟΧ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ

12Νίκη σε ρυθμούς ρελαντί, που τον διατηρεί στη 2η θέση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών πέτυχε ο ΝΟ Βουλιαγμένης. Για την 19η αγωνιστική επιβλήθηκε με 13-3 του ΝΟ Χίου Astra Air Lines στο κολυμβητήριο του Λαιμού.

Η ομάδα του Χρβόγιε Κόλιανιν προηγήθηκε και με 9-0 στις αρχές της τρίτης περιόδου, στη συνέχεια χαλάρωσε και οι Χιώτες πέτυχαν 3 γκολ. Στην τελευταία περίοδο οι Βουλιαγμενιώτες πέτυχαν άλλα τρία αναπάντητα γκολ για το τελικό 13-3. Κοορυφαίος σκόρερ για τον ΝΟΒ ο Γκιουέτσης με 5 γκολ.

 

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ – ΝΟ ΧΙΟΥ Astra Airlines 13-3

Οκτάλεπτα: 5-0, 3-0, 2-3, 3-0.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Χρβόγιε Κόλιανιν): Χρύσανθος, Μπάσιτς 2, Καλογερόπουλος, Γκιουβέτσης 5, Κουρούβανης Ν. 1, Γούβης 2, Αφρουδάκης 1, Μπούχα 1, Ποντικέας 1, Καπετανάκης, Τίγκας, Σολανάκης, Κουρούβανης Δ., Χριστοφορίδης, Ηλιόπουλος.

ΝΟ ΧΙΟΥ Astra Airlines (Γιώργος Ντόσκας): Γρηγοριάδης, Μιμίδης Στ., Ρουστάμοφ 1, Τζελάτης, Παππάς, Μιμίδης Μ., Κανδιόγλου, Μόκκας, Γκίλλας, Γαβαλάς Σ., Φράνκο Ρούντα 1, Ντούλος, Καρακούρος Ι., Κόλλιας, Καρακούρος Μ. 1.

 

 

ΓΡΑΦΕΙ: Γ. ΚΟΡΑΚΗΣ

Δημοσιεύθηκε στις 16 March 2019 | 7:10 pm


«ΓΑΛΑΖΙΟΣ» ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ (ΔΕΝ) ΞΕΡΕΙ ΑΠΟ ΕΣΠΑ - ΠΩΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΤΟΝ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

12Απέλπιδα προσπάθεια να πείσει ότι η απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ στο Βόρειο Αιγαίο είναι υψηλή, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η aftodioikisi.gr βρίσκεται στην τρίτη θέση από το τέλος,  κάνει η οικεία Περιφέρεια και η περιφερειάρχης Χριστιάνα Καλογήρου. Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της, προφανώς αναφερόμενη σε σχετική ανακοίνωση του συνυποψηφίου της Κ. Μουτζούρη, κάνει λόγο για «πολιτική κερδοσκοπία» αλλά και για παραπληροφόρηση, εισάγοντας την καινοφανή θεωρία ότι καθώς βρισκόμαστε στην αρχή (!!!) του ΕΣΠΑ (σ.σ. πέντε χρόνια μετά την έναρξή του και δύο πριν την ολοκλήρωσή του) δεν μετρούν οι δαπάνες (σ.σ. δηλαδή, τα χρήματα που έχουν πέσει στην αγορά) αλλά οι εντάξεις έργων (σ.σ. δηλαδή οι συμβάσεις που έχουν υπογραφεί)!!! Με αυτό τον τρόπο, ωστόσο, η περιφερειάρχης Χρ.Καλογήρου είτε δείχνει πλήρη άγνοια είτε συνειδητά επιχειρεί να βαπτίσει το κρέας ψάρι, προκειμένου να το «πουλήσει», μιας και διανύουμε την Σαρακοστή, στους εν δυνάμεις ψηφοφόρους της. Δεν αντιλαμβάνεται, βεβαίως, ότι με αυτό τον τρόπο στην ουσία επικρίνει τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας και υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων του κόμματός της Κώστα Μπακογιάννη*, ο οποίος πρόσφατα μίλησε για πρωτιά της περιφέρειάς του στην απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ, χρησιμοποιώντας, βεβαίως, τα ποσοστά των δαπανών ( «η απορρόφηση των διαθέσιμων κοινοτικών πόρων του ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας 2014-2020 στις 31 Δεκεμβρίου 2018 , έφτασε στο 36,6 %, φέρνοντας την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στην κορυφή  των 13 ελληνικών Περιφερειών, σημαντικά πάνω από το μέσο όρο συνολικής απορρόφησης του «ΕΣΠΑ 2014-2020»  που ήταν 25,2%», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπακογιάννης).

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου:

Με αφορμή στοιχεία του site aftodioikisi.gr που αναφέρονται στην απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ πάνω στα οποία επιχειρείται μια μάταιη πολιτική κερδοσκοπία, τα πραγματικά δεδομένα έχουν ως εξής:

  1. Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2014-2020 εγκρίθηκε τον Δεκέμβριο του 2014. Η ενεργοποίησή του για το σύνολο της χώρας έγινε το 2016 και λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2023. Δηλαδή βρισκόμαστε στον τρίτο χρόνο μετά την έναρξή του και σχεδόν πέντε χρόνια πριν τη λήξη του.
  2. Στην παρούσα χρονική στιγμή που το ΕΣΠΑ βρίσκεται στα πρώτα στάδια της υλοποίησής του, το κριτήριο αξιολόγησης είναι οι εντάξεις έργων, ενώ η απορροφητικότητα είναι κριτήριο αξιολόγησης στο τέλος των Προγραμμάτων ΕΣΠΑ. Και αυτό καθόσον στην έναρξη του ΕΣΠΑ η απορροφητικότητα, δηλαδή οι πληρωμές σε έργα, αφορούν κυρίως έργα από το προηγούμενο ΕΣΠΑ (2007-2013) που έχουν μεταφερθεί στο καινούργιο (2014-2020) επειδή δεν ολοκληρώθηκαν.
  3. Από τον δημοσιευμένο πίνακα στο site aftodioikisi.gr που αφορά τα επίσημα στοιχεία του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος του ΕΣΠΑ της χώρας, προκύπτει ότι η κατάταξη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στις εντάξεις έργων είναι στην τέταρτη θέση με ποσοστό 81,94%. Ποσοστό πολύ μεγαλύτερο από τον εθνικό μέσο όρο, ο οποίος είναι 75,23%. Και αυτό είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας και της αποτελεσματικότητας όλων των Φορέων Υλοποίησης, δηλαδή όλων των Δικαιούχων του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Όποιος δεν κατανοεί, παραπληροφορεί.

Όποιος συνειδητά παραποιεί, κερδοσκοπεί.

 

Απάντηση aftodioikisi.gr:

*Με βάση την καινοφανή θεωρία της κ. Καλογήρου η περιφέρεια του κ. Μπακογιάννη με εντάξεις έργων μόλις 66,04% βρίσκεται σημαντικά κάτω από το μέσο όρο των 13 περιφερειών (σ.σ. 75,23%), μόλις στην τρίτη θέση από το τέλος και, άρα, σύμφωνα με την ίδια λογική, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας και υποψήφιος της ΝΔ για τον πρώτο δήμο της χώρας είτε «επιχειρεί μια μάταιη πολιτική κερδοσκοπία», είτε  «δεν κατανοεί (και) παραπληροφορεί», είτε «συνειδητά παραποιεί (και) κερδοσκοπεί».

Για το λόγο αυτό η aftodioikisi.gr προτείνει στην κ. Καλογήρου «λιγότερα συνθήματα και πιο πολύ δουλειά». Άλλωστε κάτι παραπάνω από εκείνη, φαίνεται, να γνωρίζουν οι εφτά συνάδελφοί της που βρίσκονται «κάτω από την βάση» στην απορροφητικότητα (Ηπείρου, Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας, Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, Κρήτης, Θεσσαλίας και Δυτικής Μακεδονίας) που σιώπησαν μετά την αποκάλυψη της ιστοσελίδας. 

 

 

 

 

Πηγή: aftodioikisi.gr

Δημοσιεύθηκε στις 16 March 2019 | 5:23 pm


ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΚΑΚΙΟΥ

12

Δημοσιεύθηκε στις 16 March 2019 | 5:13 pm


ΤΡΟΧΑΙΟ ΜΕ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ ΔΥΟ ΑΤΟΜΩΝ

12Σε δημοτική οδό στη Χίο, δίκυκλη μοτοσικλέτα, οδηγούμενη από 30χρονο αλλοδαπό, συγκρούστηκε με έτερη δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε 42χρονος ημεδαπός, με συνέπεια τον τραυματισμό και των δύο προαναφερόμενων.

 

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Δημοσιεύθηκε στις 16 March 2019 | 4:53 pm


ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΤΗ ΦΑΡΕΤΡΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΤΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

12Μια ακόμη σημαντική υποψηφιότητα εξασφάλισε ο Κ. Τριαντάφυλλος, καθώς υποψήφια με τον συνδυασμό του θα είναι η δικηγόρος, Α. Παπαντωνάκη.

 

Δημοσιεύθηκε στις 15 March 2019 | 8:20 pm


ΟΙΝΟΥΣΣΕΣ: ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

12Με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ, υποψ. Δήμαρχος Οινουσσών κ. Γεώργιος Στ. Δανιήλ συνάντησε στις Οινούσσες τις υποψήφιες δημοτικές συμβούλους καθώς και συνεργάτιδες της παράταξής του.

Η συζήτηση και το δείπνο, που επακολούθησε, ανέδειξε αρκετά από τα σοβαρά ζητήματα, που έχει ν’ αντιμετωπίσει η «Δύναμη Ευθύνης» μετά τη νίκη της στις επόμενες Δημοτικές Εκλογές.

Οι γυναίκες ως μητέρες μαθητών τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση έθιξαν την ανεπάρκεια και το ελλιπές ενδιαφέρον του Δήμου για την εύρυθμη λειτουργία των εκπαιδευτηρίων αναφορικά με σοβαρά ζητήματα καθημερινότητας και υποδομών.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Γ. Δανιήλ διαβεβαίωσε ότι οι Σχολικές Επιτροπές θα συνεδριάζουν δημόσια ανελλιπώς κάθε μήνα σε τακτή ημερομηνία. «Γονείς, εκπαιδευτικοί και αιρετοί θα καλούνται να βρίσκονται εκεί για να επιλύονται επιτόπου και με υπευθυνότητα τα προβλήματα! Καμία έκπτωση δεν θα επιτρέψω στις δαπάνες και τις υποδομές της εκπαίδευσης στις Οινούσσες» επεσήμανε ο επικεφαλής της Δύναμης Ευθύνης.

Ο κ. Δανιήλ τόνισε ότι από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα μεριμνήσει για την άμεση λειτουργία Σχολής Γονέων στις Οινούσσες. Κατά τακτά διαστήματα ειδικοί επιστήμονες θα επισκέπτονται το σχολείο για να συζητούν με τους γονείς για την αρτιότερη επίλυση των ζητημάτων, που αφορούν τα παιδιά και τους εφήβους.

Εν συνεχεία οι γυναίκες δεν έκρυψαν την αγωνία τους για το καυτό πρόβλημα της ανεργίας, που πλήττει καίρια τις ίδιες και τους συζύγους τους. «Η ανεργία είναι η θηλιά, που πνίγει την τοπική μας κοινωνία! Δεν επιλύεται με «ξόρκια», με εκθέσεις ιδεών, με «θα» και πολιτικάντικες συνταγές» τόνισε ο κ. Γ. Δανιήλ. «Κύριο μέλημά μου είναι η εκπόνηση τοπικού προγράμματος απασχόλησης και εξατομικευμένης καταγραφής των προσόντων και δυνατοτήτων κάθε εργαζόμενου. Τα προσόντα αυτά όπου απαιτείται θ’ αναβαθμιστούν με προγράμματα κατάρτισης, εκμάθησης και εξειδίκευσης. Μοναδικό μας στοίχημα είναι η ανάπτυξη! Θα φέρει δουλειές, έσοδα, σταθερή απασχόληση και αξιοπρεπή εργασία! Εκεί, που το Κράτος αποδείχθηκε αναποτελεσματικό, η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα δώσει προτάσεις και λύσεις»!

Ο υποψήφιος Δήμαρχος κάλεσε τις γυναίκες να κρατήσουν κι εκείνες αποφασιστικά το τιμόνι στην Αυτοδιοίκηση. «Στα δημοτικά πράγματα θα παίξετε πρωταγωνιστικό ρόλο! Όπως με επιτυχία αγωνίζεστε καθημερινά για την τάξη του σπιτικού και την προκοπή της οικογένειας, επιδιώκω να έχετε ρόλο ευθύνης στη λειτουργία του Δήμου και των δημοτικών θεσμών! Γιατί μπορείτε! Μαζί θα πάμε την Αιγνούσα πολύ ψηλά!»

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Δημοσιεύθηκε στις 15 March 2019 | 7:12 pm


Χίος - Ειδήσεις και Νέα

Πεζοπορία στο Φαράγγι Καμπιών και το Αγρελωπό την Κυριακή - alithia.gr

Πεζοπορία στο Φαράγγι Καμπιών και το Αγρελωπό την Κυριακή  alithia.gr

Η άγνωστη υπέροχη, μοναδική Χίος είναι δίπλα μας. Ο Σύλλογος Φίλων των Μονοπατιών της Χίου διοργανώνει την Κυριακή πεζοπορική διαδρομή στο φαράγγι ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 March 2019 | 7:04 am


Χίος και Κοζάνη τίμησαν στο Βελβεντό τον ΕΠ.ΟΠ. Επιλοχία (ΠΒ) Αντώνη Τσιαπανίκα - kozanilife.gr

Χίος και Κοζάνη τίμησαν στο Βελβεντό τον ΕΠ.ΟΠ. Επιλοχία (ΠΒ) Αντώνη Τσιαπανίκα  kozanilife.gr

Η στρατιωτική οικογένεια της Χίου (με επικεφαλής τον αντισυνταγματάρχη – Διοικητή 96 ΜΕΘ Χίου κ. Χρήστο Λιάπη) και της Κοζάνης (με πολλούς βαθμοφόρους ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 10:25 pm


Αγώνας μήνυμα στήριξης στα παιδιά ΑμΕΑ - alithia.gr

Αγώνας μήνυμα στήριξης στα παιδιά ΑμΕΑ  alithia.gr

Ο Γιώργος Πατεριμός έρεξε στον ημιμαραθώνιο της Αθήνας στέλνοντας μας το παρακάτω λιτό αλλά ουσιαστικό μήνυμα: Η Χίος έτρεξε με την μπλούζα ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 9:39 pm


Επιτυχής η Χοροεσπερίδα του Συλλόγου Βρυσέων Αναβρυτής - Eθνικός Κήρυξ

Επιτυχής η Χοροεσπερίδα του Συλλόγου Βρυσέων Αναβρυτής  Eθνικός Κήρυξ

Στο φωτογραφικό στιγμιότυπο διακρίνονται καθήμενοι από αριστερά: Δάφνη Παυλούνη, Σταύρος Αλάτσας, Γεώργιος Κατσίχτης πρόεδρος, Γεωργία Καρούνου, ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 7:05 pm


Οι βραβευθέντες μικροί Μαθηματικοί Γυμνασίων και Λυκείων - alithia.gr

Οι βραβευθέντες μικροί Μαθηματικοί Γυμνασίων και Λυκείων  alithia.gr

Το Σάββατο 23 Μαρτίου στις 7.00 μ.μ. θα βραβευτούν στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Χίου οι παρακάτω μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 4:35 pm


Τίτλοι Περιφέρειας 18-3-2019 (audio) - ΕΡΤ

Τίτλοι Περιφέρειας 18-3-2019 (audio)  ΕΡΤ

Οι κυριότερες ειδήσεις από την Περιφέρεια σε τίτλους. Play. Current Time 0:00. /. Duration Time 0:00. Remaining Time -0:00. Stream TypeLIVE. Loaded: 0%.

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 4:03 pm


Έρχονται παρεμβάσεις σε 23 αεροδρόμια ανάμεσά τους και αυτό της Χίου - Politischios

Έρχονται παρεμβάσεις σε 23 αεροδρόμια ανάμεσά τους και αυτό της Χίου  Politischios

Σειρά παρεμβάσεων και έργων στα 23 κρατικά περιφερειακά αεροδρόμια, τα οποία είναι υπό τον έλεγχο της ΥΠΑ, περιλαμβάνει το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 3:45 pm


Ο «άγνωστος πόλεμος» για τον ΦΠΑ στα νησιά - alithia.gr

Ο «άγνωστος πόλεμος» για τον ΦΠΑ στα νησιά  alithia.gr

Το ότι μέχρι τώρα δεν έχει μπει στη δημόσια συζήτηση το τι θα γίνει με τον μειωμένο ΦΠΑ στα πέντε νησιά που έχουν δεχτεί τον μεγαλύτερο όγκο προσφυγικών ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 3:21 pm


Επιστρέφει στην Ελλάδα το «Νήσος Χίος». Σε ποια γραμμή θα δρομολογηθεί - alithia.gr

Επιστρέφει στην Ελλάδα το «Νήσος Χίος». Σε ποια γραμμή θα δρομολογηθεί  alithia.gr

Στην Ελλάδα επιστρέφει το πλοίο Νήσος Χίος ενόψει της θερινής δρομολογιακής περιόδου.Είχε ναυλωθεί το φθινόπωρο του 2018 για λογαριασμό των εταιριών ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 3:10 pm


Χίος – Κυριακή Ορθοδοξίας: «Αυτή είναι η Ορθόδοξος Εκκλησία μας!» - Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Χίος – Κυριακή Ορθοδοξίας: «Αυτή είναι η Ορθόδοξος Εκκλησία μας!»  Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Εορτάσθηκε στήν Ἱερά Μητρόπολη Χίου, Ψαρῶν καί Οἰνουσσῶν ἡ μεγάλη ἑορτή τῆς Κυριακῆς τῆς Ὀρθοδοξίας. Τό Σάββατο 16 Μαρτίου ἐ.ἔ. καί ὥρα 17.00' ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 7:12 am


Η «κανονικότητα» και το μιντιακό τέρας - Η Αυγή

Η «κανονικότητα» και το μιντιακό τέρας  Η Αυγή

Το αποκρουστικό εκτόπλασμα Χίος και τα φασιστικά πρωτοσέλιδά του δεν είναι παρά μόνο μία από τις όψεις του εκτρωματικού μιντιακού μας συστήματος.

Δημοσιεύθηκε στις 17 March 2019 | 6:05 pm


H Xίος με τον χρωστήρα του Φρίξωνος Αριστέα - alithia.gr

H Xίος με τον χρωστήρα του Φρίξωνος Αριστέα  alithia.gr

Μια εν πολλοίς μη γνωστή πτυχή της ιστορίας του νησιού μας στους μη μυημένους αναδεικνύει μια καλαίσθητη έκδοση της Βιβλιοθήκης Κοραή για τον ζωγράφο ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 March 2019 | 7:51 pm


Χίος: Και 2η σύλληψη για λαθραία τσιγάρα και καπνό - ΕΡΤ

Χίος: Και 2η σύλληψη για λαθραία τσιγάρα και καπνό  ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο: Facebook · Twitter · LinkedIn; Pinterest. Κατασχέθηκαν 500 πακέτα τσιγάρων, 105 συσκευασίες καπνού και το χρηματικό ποσό των 385 ευρώ ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 March 2019 | 2:58 pm


Κώστας Τριαντάφυλλος: μετατροπή της τοπικής οικονομίας σε τουριστική - Chios news

Κώστας Τριαντάφυλλος: μετατροπή της τοπικής οικονομίας σε τουριστική  Chios news

«Επιδιώκουμε στο τέλος της θητείας μας ο σημερινός τουρισμός των 20 καλοκαιρινών ημερών να έχει επεκταθεί σε φιλοξενία τεσσάρων εποχών, με τα οφέλη της ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 March 2019 | 9:46 am


Μια γοητευτική ιστορία αγάπης και δύναμης στα Γενοβέζικα και Βυζαντινά κάστρα της Χίου. - alithia.gr

Μια γοητευτική ιστορία αγάπης και δύναμης στα Γενοβέζικα και Βυζαντινά κάστρα της Χίου.  alithia.gr

Το νέο μυθιστόρημα ''Πορφυρένιο δάκρυ'' της Ελένης Συράκη κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις ΕΞΗ και παρουσιάστηκε στο ''book cafe'' του Βιβλιοπωλείου ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 March 2019 | 6:29 am


Στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο Περιφερειών και Πόλεων στο Βουκουρέστι ο Δήμαρχος Χίου - alithia.gr

Στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο Περιφερειών και Πόλεων στο Βουκουρέστι ο Δήμαρχος Χίου  alithia.gr

Στην 8η Ευρωπαϊκή Σύνοδο Περιφερειών και Πόλεων, στο Βουκουρέστι, η οποία ξεκίνησε χθες και συνεχίζεται σήμερα, συμμετέχει και ο Δήμαρχος Χίου, Μανώλης ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 March 2019 | 3:12 pm


Φιλοδοξία Κ. Τριαντάφυλλου να γίνει η Χίος τουριστικός προορισμός - alithia.gr

Φιλοδοξία Κ. Τριαντάφυλλου να γίνει η Χίος τουριστικός προορισμός  alithia.gr

Τις θέσεις του για τον τομέα του τουρισμού ανέπτυξε σήμερα σε συγκέντρωση στο Metropolis στην Προκυμαία ο υπ. Δήμαρχος Κ. Τριαντάφυλλος.Αναλυτικά οι ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 March 2019 | 9:57 pm


Από τη Χίο των 20 ημερών στη Χίο των 4 εποχών - Politischios

Από τη Χίο των 20 ημερών στη Χίο των 4 εποχών  Politischios

Το σχέδιο του για την τουριστική ανάπτυξη της Χίου παρουσίασε το απόγευμα της Πέμπτης ο συνδυασμός «Συμμαχία Αξιών» του υποψηφίου Δημάρχου Κώστα ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 March 2019 | 6:35 pm


Συμμαχία Αξιών: εκδήλωση για τον τουρισμό (VIDEO) - Chios news

Συμμαχία Αξιών: εκδήλωση για τον τουρισμό (VIDEO)  Chios news

Ανοιχτή εκδήλωση για τον Τουρισμό, πραγματοποιεί σήμερα Πέμπτη 14 Μαρτίου, στις 6.00 μμ, η νέα Δημοτική Παράταξη «ΣυμμαΧία Αξιών». Η εκδήλωση με θέμα ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 March 2019 | 6:28 pm


Στέφανος Χίος: Βαριά «καμπάνα» για τα συκοφαντικά σχόλια για τον Θύμιο Λυμπερόπουλο - ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ

Στέφανος Χίος: Βαριά «καμπάνα» για τα συκοφαντικά σχόλια για τον Θύμιο Λυμπερόπουλο  ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ

«Καμπάνα» 15.000 ευρώ στον Στέφανο Χίο για τα συκοφαντικά και προσβλητικά σχόλια προς τον πρόεδρο του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ), ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 March 2019 | 6:04 pm


Οι ταινίες της εβδομάδας 14-20/3 - Politischios

Οι ταινίες της εβδομάδας 14-20/3  Politischios

ΜΟΝΟ για 3 ΗΜΕΡΕΣ - «Το Μυστικό της ασημένιας λίμνης» Καθημερινά στις 20:00 Πέμπτη 14 Μαρτίου - Παρασκευή 15 Μαρτίου και Κυριακή 17 Μαρτίου Μετά ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 March 2019 | 4:45 pm


H αποκατάσταση του REX στο δημοτικό συμβούλιο - alithia.gr

H αποκατάσταση του REX στο δημοτικό συμβούλιο  alithia.gr

Το έργο της αποκατάστασης και επανάχρησης του κινηματογράφου REX είναι ένα από τα 41 συνολικά θέματα της ημερήσιας διάταξης του δημοτικού συμβουλίου ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 March 2019 | 4:03 pm


Διανομή γάλακτος από το Σύλλογο Διαβητικών Χίου - alithia.gr

Διανομή γάλακτος από το Σύλλογο Διαβητικών Χίου  alithia.gr

Ο Σύλλογος Διαβητικών Χίου καλεί τα μέλη του την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019, από τις 4 έως τις 6.30 μ.μ. στα γραφεία του Συλλόγου στην πλατεία Φατούρου, ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 March 2019 | 3:14 pm


Στέφανος Χίος: Η... συγγνώμη του στις ιερόδουλες που τις συνέκρινε με τις γυναίκες του ΣΥΡΙΖΑ! - Athens Magazine

Στέφανος Χίος: Η... συγγνώμη του στις ιερόδουλες που τις συνέκρινε με τις γυναίκες του ΣΥΡΙΖΑ!  Athens Magazine

Ο Στέφανος Χίος, ζητά δημόσια συγγνώμη για τις ιερόδουλες που της σύγκρινε με τις γυναίκες του ΣΥΡΙΖΑ. Τι αναφέρει σχετικό με το εξώφυλλο του ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 March 2019 | 9:45 am


Οι Αρβύλες μεγέθυναν τη φωνή του Χίου - Mikrometoxos

Οι Αρβύλες μεγέθυναν τη φωνή του Χίου  Mikrometoxos

Το «Μακελειό» έγινε θέμα των ημερών και όχι μόνο εκδοτικό! Ο εκδότης του αποκηρύσσεται με βδελυγμία, αποδοκιμάζεται, μηνύεται, συλλαμβάνεται (όχι μια ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 March 2019 | 4:47 am


Η ημερήσια διαταγή του παραδίδοντος Διοικητή της 96 ΑΔΤΕ Υποστράτηγου Παναγιώτη Κιμουρτζή - alithia.gr

Η ημερήσια διαταγή του παραδίδοντος Διοικητή της 96 ΑΔΤΕ Υποστράτηγου Παναγιώτη Κιμουρτζή  alithia.gr

Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Στρατιώτες, Εθνοφύλακες και Πολιτικό Προσωπικό της 96 Ανωτέρας Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής «ΧΙΟΣ».Με απόφαση του ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 March 2019 | 7:16 pm


Το κατ' εξακολούθηση μακέλεμα της κοινωνικής και πολιτικής ζωής - Η Αυγή

Το κατ' εξακολούθηση μακέλεμα της κοινωνικής και πολιτικής ζωής  Η Αυγή

Να μπει επιτέλους ένα τέλος. Μηνυτήρια αναφορά κατά της εφημερίδας "Μακελειό" από το Παρατηρητήριο Ρατσιστικών Εγκλημάτων.

Δημοσιεύθηκε στις 13 March 2019 | 7:00 pm


Σε κλίμα πένθους η αλλαγή φρουράς στην 96 ΑΔΤΕ «ΧΙΟΣ» - Politischios

Σε κλίμα πένθους η αλλαγή φρουράς στην 96 ΑΔΤΕ «ΧΙΟΣ»  Politischios

Η είδηση του αδικοχαμένου Επιλοχία Πυροβολικού επισκίασε την τελετή παράδοσης – παραλαβής της 96 ΑΔΤΕ «Χίος» που πραγματοποιήθηκε το πρωί της ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 March 2019 | 3:44 pm


Χίος: Χαιρετισμοί στον Αγιο Δημήτριο Τσαγκαράδων - ΕΡΤ

Χίος: Χαιρετισμοί στον Αγιο Δημήτριο Τσαγκαράδων  ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο: Facebook · Twitter · LinkedIn; Pinterest. Α΄Χαιρετισμοί αυτή την Παρασκευή και όπως κάθε χρόνο, στις 4.00 μ.μ. θα τελείται η Ακολουθία των ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 March 2019 | 3:04 pm


Η ηχηρή έκκληση του πρώην διοικητή της 96 ΑΔΤΕ στους φορείς της Χίου - Politischios

Η ηχηρή έκκληση του πρώην διοικητή της 96 ΑΔΤΕ στους φορείς της Χίου  Politischios

Στη σκιά του αδικοχαμένου Επιλοχία Πυροβολικού Αντώνιου Τσαπανίκα που κατέληξε την Τρίτη στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο έπειτα από τροχαίο ατύχημα, ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 March 2019 | 3:02 pm


Τεχνολογία | Page 14 - alithia.gr

Τεχνολογία | Page 14  alithia.gr

24/03/2014 - 11:20. Ο Τιμ Μπέρνερς Λι ήταν ο πνευματικός πατέρας του hypertext και του αντίστοιχου πρωτοκόλλου επικοινωνίας: του Http, δύο Έλληνες, όμως, ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 March 2019 | 8:46 pm


Ανακοίνωση - κόλαφος της ΕΣΗΕΑ για το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «ΜΑΚΕΛΕΙΟ» - thepressroom.gr

Ανακοίνωση - κόλαφος της ΕΣΗΕΑ για το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «ΜΑΚΕΛΕΙΟ»  thepressroom.gr

Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «ΜΑΚΕΛΕΙΟ» του περασμένου Σαββατοκύριακου ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, ενώ αλγεινή εντύπωση προκάλεσε και η ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 March 2019 | 8:38 pm


Χίος: Αεροδιακομιδή τραυματία από πλοίο | naftemporiki.gr - naftemporiki.gr

Χίος: Αεροδιακομιδή τραυματία από πλοίο | naftemporiki.gr  naftemporiki.gr

Αεροδιακομιδή ενός τραυματία από το φορτηγό πλοίο προς το νοσοκομείο της Χίου πραγματοποίησε το απόγευμα της Τρίτης ένα ελικόπτερο Super Puma της ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 March 2019 | 7:44 pm


Αυτή τη φορά STOP στις εξετάσεις οδήγησης από τους εκπαιδευτές - alithia.gr

Αυτή τη φορά STOP στις εξετάσεις οδήγησης από τους εκπαιδευτές  alithia.gr

Ειλικρινά δεν ξέρουμε αν είναι για γέλια ή για κλάματα η κατάσταση έτσι όπως έχει εξελιχθεί στο ζήτημα των εξετάσεων οδήγησης στο νησί μας, αφού πάνω που ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 March 2019 | 3:35 pm


Οι πρώτες δηλώσεις του Παντ. Λεγάτου μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του - Politischios

Οι πρώτες δηλώσεις του Παντ. Λεγάτου μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του  Politischios

Με μία λιτή και κατατοπιστική ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Παντελής Λεγάτος, εξηγεί τους λόγους ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 March 2019 | 3:16 pm


Και το 2018 περισσότεροι οι θάνατοι από τις γεννήσεις στη Χίο! - alithia.gr

Και το 2018 περισσότεροι οι θάνατοι από τις γεννήσεις στη Χίο!  alithia.gr

Για μια ακόμη χρονιά η Χίος καταγράφει περισσότερους θανάτους από γεννήσεις, με την πληθυσμιακή συρρίκνωση του νησιού να συνεχίζεται και το 2018.

Δημοσιεύθηκε στις 12 March 2019 | 2:53 pm


Τα Μυλωναδάκια δίνουν το σύνθημα για το φετινό «Let's Do It» - Politischios

Τα Μυλωναδάκια δίνουν το σύνθημα για το φετινό «Let's Do It»  Politischios

Η Χίος θα αποτελέσει το επίκεντρο των φετινών πανελλαδικών δράσεων του προγράμματος Let's Do It Greece αφού πέρυσι το νησί βραβεύτηκε για τη συμμετοχή ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 March 2019 | 2:12 pm


ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΧΙΟΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ! Γιατί ο Σύριζα μισεί τον Δρομέα - Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΧΙΟΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ! Γιατί ο Σύριζα μισεί τον Δρομέα  Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ

Οι άνθρωποι δεν παίζονται. Μιλάμε για χουντοκατσιαπλιάδικη προσέγγιση και στη Τέχνη. Κι όσο βλέπουν ότι ο οξυδερκής λαός δεν αντιδρά τόσο πιο

Δημοσιεύθηκε στις 12 March 2019 | 2:01 pm


Ο «μακελάρης» της δημόσιας σφαίρας | Η Εφημερίδα των Συντακτών - Η Εφημερίδα των Συντακτών

Ο «μακελάρης» της δημόσιας σφαίρας | Η Εφημερίδα των Συντακτών  Η Εφημερίδα των Συντακτών

Εκτός του ότι κάθε δημοσίευμά του παραβιάζει άρθρα του Ποινικού Κώδικα και σίγουρα τον αντιρατσιστικό νόμο, βάλλει και κατά της συνταγματικής νομιμότητας ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 March 2019 | 1:38 pm


Στους Χιώτες αιρετούς ο νέος Ταξίαρχος της 96 ΑΔΤΕ «ΧΙΟΣ» - Politischios

Στους Χιώτες αιρετούς ο νέος Ταξίαρχος της 96 ΑΔΤΕ «ΧΙΟΣ»  Politischios

Συνάντηση γνωριμίας με τον Αντιπεριφερειάρχη Σταμάτη Κάρμαντζη αλλά και τον Δήμαρχο Μανώλη Βουρνού είχε το πρωί της Τρίτης ο νέος διοικητής της 96 ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 March 2019 | 1:31 pm


ΣΥΡΙΖΑ Χίου: «Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από το έργο μας» - Politischios

ΣΥΡΙΖΑ Χίου: «Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από το έργο μας»  Politischios

Ακολουθεί η ανακοίνωση: "Διαβάσαμε τελευταία άλλη μια ανακοίνωση-ατάκα του Βουλευτή Χίου της ΝΔ, η οποία χωρίς διάθεση επί ουσίας πολιτικού διαλόγου και ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 March 2019 | 12:41 pm


Θρήνος! Πέθανε στο 401 ΓΣΝΑ ο ΕΠΟΠ - θύμα τροχαίου στην Χίο - armyvoice.gr

Θρήνος! Πέθανε στο 401 ΓΣΝΑ ο ΕΠΟΠ - θύμα τροχαίου στην Χίο  armyvoice.gr

Θρήνος! Πέθανε στο 401 ΓΣΝΑ ο 40χρονος ΕΠΟΠ που έπεσε θύμα τροχαίου στην Χίο – Το ΓΕΣ ανακοίνωσε σήμερα τον θάνατό του. Ο 40χρονος υπαξιωματικός ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 March 2019 | 12:38 pm


Αλώνισε τη Χίο το τριήμερο ο Μουτζούρης - Politischios

Αλώνισε τη Χίο το τριήμερο ο Μουτζούρης  Politischios

Στη Χίο επέλεξε να περάσει το τριήμερο των Αποκριών και της Καθαρής Δευτέρας ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, ο οποίος ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 March 2019 | 9:46 am


Προσοχή: Εκτός από τον Χίο υπάρχει και το κοινό του - TVXS - TV Χωρίς Σύνορα

Προσοχή: Εκτός από τον Χίο υπάρχει και το κοινό του  TVXS - TV Χωρίς Σύνορα

Ο διαβόητος Χίος είναι παλιό φρούτο στης εμφανισμένης χυδαιολογίας. Εδώ και χρόνια από το διαδίκτυο, από περιθωριακά τηλεοπτικά κανάλια και από ένα ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 March 2019 | 8:47 am


Η ηλεκτρονική έκδοση της Καθημερινής στο διαδίκτυο - Η Καθημερινή

Η ηλεκτρονική έκδοση της Καθημερινής στο διαδίκτυο  Η Καθημερινή

«Η γνώση είναι δύναμη. Όταν κάτι το γνωρίζεις, μπορείς να γίνεις καλός σε αυτό». Λίγες ημέρες πριν ξεκινήσουν τα φετινά Σχολεία Τουρισμού OnTour του ΙΝΣΕΤΕ, ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 March 2019 | 1:50 am


Οτι δεν κατάφεραν ο Ψυχάρης με τον Μαρινάκη θα το καταφέρει ο Χίος - Κουρδιστό Πορτοκάλι

Οτι δεν κατάφεραν ο Ψυχάρης με τον Μαρινάκη θα το καταφέρει ο Χίος  Κουρδιστό Πορτοκάλι

Γύρευε ότι δεν κατάφεραν να κάνουν (και έφαγαν τα μούτρα τους) μεγαλοεκδότες όπως ο Ψυχάρης και ο Μαρινάκης να το καταφέρει μόνος του ο Στέφανος Χίος ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 March 2019 | 9:55 pm


Χίος: Αναβίωσε και φέτος το έθιμο του Αγά στα Μαστιχοχώρια - iefimerida

Χίος: Αναβίωσε και φέτος το έθιμο του Αγά στα Μαστιχοχώρια  iefimerida

Το έθιμο του Αγά είναι ένα από παλαιότερα της Χίου και αναβιώνει κάθε Καθαρά Δευτέρα στην κεντρική πλατεία των Μαστιχοχωρίων (Μεστά, Ολύμποι, Λιθί, ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 March 2019 | 8:12 pm


Ένα νησί γεμάτο… αδέσποτα - Politischios

Ένα νησί γεμάτο… αδέσποτα  Politischios

Αλαλούμ επικρατεί με το θέμα των αδέσποτων στο νησί μας, ειδικότερα τον τελευταίο μήνα, καθώς οι αναρτήσεις από απλούς πολίτες αλλά και από τις Φιλοζωικές ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 March 2019 | 7:56 pm


Με Γιούσεφ και υποψήφιους ο Αγάς στην Ελάτα - Politischios

Με Γιούσεφ και υποψήφιους ο Αγάς στην Ελάτα  Politischios

Με την καυτή παρουσία της Αναστασίας Γιούσεφ συνοδεύτηκαν οι δικές του Αγά στην Ελάτα, εκεί όπου η πλατεία του χωριού πλημμύρισε από κόσμο αλλά και ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 March 2019 | 4:42 pm


Σ.Χίος: «Ζητώ συγγνώμη από τις ιερόδουλες που τις συνέκρινα με τις γυναίκες της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ» - Pronews

Σ.Χίος: «Ζητώ συγγνώμη από τις ιερόδουλες που τις συνέκρινα με τις γυναίκες της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ»  Pronews

Ο Στέφανος Χίος έδωσε σήμερα απάντηση για το περίφημο εξώφυλλο του Σαββατοκύριακου στο οποίο «λούζει» με «κοσμητικά» επίθετα συζύγους στελεχών της ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 March 2019 | 2:41 pm


Προκαλεί ο Στέφανος Χίος και με την απάντησή του στην κατακραυγή που ξεσήκωσε το εμετικό πρωτοσέλιδο του «Μακελειό» - thepressroom.gr

Προκαλεί ο Στέφανος Χίος και με την απάντησή του στην κατακραυγή που ξεσήκωσε το εμετικό πρωτοσέλιδο του «Μακελειό»  thepressroom.gr

Απτόητος από την κατακραυγή που ξεσήκωσε το Σαββατιάτικο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Μακελειό» με το χυδαίο σεξισμό, ο Στέφανος Χίος επανήλθε με ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 March 2019 | 11:59 am


Μόστρα η Βασίλισσα του Καρναβαλιού στη Χίο και φέτος - alithia.gr

Μόστρα η Βασίλισσα του Καρναβαλιού στη Χίο και φέτος  alithia.gr

Βασίλισσα των καρναβαλικών εκδηλώσεων στο νησί στέφτηκε και για το 2019 η Μόστρα των Θυμιανών.Χιλιάδες επισκέπτες μαζί με τους πάνω από 1000 ...

Δημοσιεύθηκε στις 10 March 2019 | 6:00 pm


Απασφάλισε ο Πολάκης: Για πόσο θα αποθρασύνονται φασιστοειδή ερπετά τύπου Χίου - ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ

Απασφάλισε ο Πολάκης: Για πόσο θα αποθρασύνονται φασιστοειδή ερπετά τύπου Χίου  ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ

Με μια οργισμένη ανάρτηση στο Facebook σχολίασε το χθεσινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Μακελειό», ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

Δημοσιεύθηκε στις 10 March 2019 | 10:00 am


Η Χίος στους ρυθμούς της απόκριας - Politischios

Η Χίος στους ρυθμούς της απόκριας  Politischios

Από τα βόρεια ως τα κεντρικά και νότια του νησιού, ολόκληρος ο νομός «χορεύει» στους ρυθμούς της Απόκριας αυτό το τριήμερο το οποίο ξεκινάει σήμερα με το ...

Δημοσιεύθηκε στις 9 March 2019 | 10:00 am


Στο δίκτυο υδατροδρομίων της Περιφέρειας Χίος, Ψαρά και Οινούσσες - Politischios

Στο δίκτυο υδατροδρομίων της Περιφέρειας Χίος, Ψαρά και Οινούσσες  Politischios

Με το ποσό των 20.000 ευρώ θα χρηματοδοτηθεί το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χίου, προκειμένου να εκπονήσει μελέτες για την κατασκευή υδατοδρομίων σε ...

Δημοσιεύθηκε στις 7 March 2019 | 10:00 am


Πρώτο βραβείο από τις «Δομές 2019» στο μοναδικό Μουσείο Μαστίχας Χίου - Elculture.gr

Πρώτο βραβείο από τις «Δομές 2019» στο μοναδικό Μουσείο Μαστίχας Χίου  Elculture.gr

Στην κατηγορία «Καλύτερο πραγματοποιημένο έργο των ετών 2014-2018», το βραβείο απέσπασε το Μουσείο Μαστίχας Χίου, στο Πυργί από το Γραφείο του ...

Δημοσιεύθηκε στις 7 March 2019 | 10:00 am


96 ΑΔΤΕ: Ποιος αναλαμβάνει διοικητής στην Χίο • www.armyvoice.gr - armyvoice.gr

96 ΑΔΤΕ: Ποιος αναλαμβάνει διοικητής στην Χίο • www.armyvoice.gr  armyvoice.gr

96 ΑΔΤΕ: Ποιος Ταξίαρχος αναλαμβάνει διοικητής στην Χίο με απόφαση του Ανωτάτου ΣτρατιωτικούΣυμβουλίου (ΑΣΣ)

Δημοσιεύθηκε στις 6 March 2019 | 10:00 am


Έτσι θα πάμε στη Μόστρα χωρίς να ψάχνουμε για πάρκινγκ - Politischios

Έτσι θα πάμε στη Μόστρα χωρίς να ψάχνουμε για πάρκινγκ  Politischios

Το Αστικό Κ.Τ.Ε.Λ Χίου Α.Ε. σας ενημερώνει ότι θα εκτελεστεί ειδικό πρόγραμμα δρομολογίων την Κυριακή 10/3/2019 για την ΜΟΣΤΡΑ ΘΥΜΙΑΝΩΝ Τα ...

Δημοσιεύθηκε στις 5 March 2019 | 10:00 am


Χίος: Η άγνωστη ιστορία πίσω από αυτή την εικόνα που... - Newsit

Χίος: Η άγνωστη ιστορία πίσω από αυτή την εικόνα που...  Newsit

Αυτό είναι το κύριο υδραγωγείο που τροφοδοτούσε με νερό την δεξαμενή της πόλης της Χίου. Η ιστορία του εντυπωσιάζει.

Δημοσιεύθηκε στις 4 March 2019 | 10:00 am


Αυτή τη φορά η Χίος θα χάσει την ευκαιρία των ανεμογεννητριών; - Politischios

Αυτή τη φορά η Χίος θα χάσει την ευκαιρία των ανεμογεννητριών;  Politischios

Επανενεργοποιείται το ενδιαφέρον μεγάλων ξένων επενδυτών του κλάδου των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας για την εγχώρια αγορά. Η ισπανική Ιberdrola ...

Δημοσιεύθηκε στις 4 March 2019 | 10:00 am


Χίος: Έκαναν γυαλιά - καρφιά εκκλησία - Business News

Χίος: Έκαναν γυαλιά - καρφιά εκκλησία  Business News

Άγνωστοι εισέβαλαν στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Λειαπυργούσενας στο Χαλκειός της Χίου και με πρωτοφανή αγριότητα προκάλεσαν μεγάλες υλικές ζημιές.

Δημοσιεύθηκε στις 4 March 2019 | 10:00 am


Ο Μόνος Αγάς με... χανούμα - alithia.gr

Ο Μόνος Αγάς με... χανούμα  alithia.gr

Μπορεί ο Αγάς των Μεστών να ξεκίνησε δίνοντας συνέντευξη στην "Αλήθεια TV", όπου όπως αποκαλύπτει έχει... χαρέμι, αλλά ο Αγάς των Ολύμπων είναι ο μόνος ...

Δημοσιεύθηκε στις 4 March 2019 | 10:00 am


Όλη η Χίος σε ρυθμούς... Μόστρας - Politischios

Όλη η Χίος σε ρυθμούς... Μόστρας  Politischios

Ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Όμιλος Θυμιανών (Μ.Ε.Ο.Θ) εδώ και μέρες έχει ξεκινήσει το στολισμό της πόλης της Χίου, του λιμανιού καθώς και των Θυμιανών ...

Δημοσιεύθηκε στις 4 March 2019 | 10:00 am


Χίος: Πυργί, το χωριό που μοιάζει εκπληκτικά με κέντημα [vid] - Newsit

Χίος: Πυργί, το χωριό που μοιάζει εκπληκτικά με κέντημα [vid]  Newsit

Το Πυργί στη Χίο μοιάζει να είναι βγαλμένο από άλλη εποχή. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο εντυπωσιακά χωριά της Χίου και διατηρείται έτσι όπως χτίστηκε, ...

Δημοσιεύθηκε στις 3 March 2019 | 10:00 am


Τι λέτε μας νοιάζει εμάς το φράγμα Γαδουρά της Ρόδου; - alithia.gr

Τι λέτε μας νοιάζει εμάς το φράγμα Γαδουρά της Ρόδου;  alithia.gr

Κατ' αρχήν και η Χίος και η Ρόδος είναι νησιά.Βεβαίως έχουν άλλον γεωγραφικό και οικονομικό προσδιορισμό αλλά το νερό είναι εξ΄ίσου πολύτιμο.

Δημοσιεύθηκε στις 3 March 2019 | 10:00 am


Χίος: Πέθανε ο 59χρονος που είχε αυτοπυροβοληθεί - Newsit

Χίος: Πέθανε ο 59χρονος που είχε αυτοπυροβοληθεί  Newsit

Ο 59χρονος υπέκυψε μετά την έξοδό του από το χειρουργείο.

Δημοσιεύθηκε στις 2 March 2019 | 10:00 am


Χίος: Αερογέφυρα ζωής για 40χρονο στρατιωτικό - Κοινωνία | News 24/7 - NEWS 24/7

Χίος: Αερογέφυρα ζωής για 40χρονο στρατιωτικό - Κοινωνία | News 24/7  NEWS 24/7

Ενεπλάκη σε τροχαίο και μεταφέρθηκε με C-27 στην Αθήνα για περαιτέρω νοσηλεία καθώς η κατάσταση του είναι κρίσιμη.

Δημοσιεύθηκε στις 2 March 2019 | 10:00 am


Χίος και Σάμος στη δίχρονη υποχρεωτική Προσχολική Εκπαίδευση - ΕΡΤ

Χίος και Σάμος στη δίχρονη υποχρεωτική Προσχολική Εκπαίδευση  ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο: Facebook · Twitter · LinkedIn; Pinterest. Την επέκταση της δίχρονης υποχρεωτικής Προσχολικής Εκπαίδευσης σε επιπλέον 114 δήμους για ...

Δημοσιεύθηκε στις 1 March 2019 | 10:00 am


Προσχολική Εκπαίδευση- εφαρμογή του θεσμού και στη Χίο, ανακοίνωση ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ - ΕΡΤ

Προσχολική Εκπαίδευση- εφαρμογή του θεσμού και στη Χίο, ανακοίνωση ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ  ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο: Facebook · Twitter · LinkedIn; Pinterest. Την απόφαση του Υπουργείου για εφαρμογή του μέτρου και στο Δήμο Χίου της δίχρονης ...

Δημοσιεύθηκε στις 1 March 2019 | 10:00 am


Σεισμός κοντά στη Χίο - NewsBomb

Σεισμός κοντά στη Χίο  NewsBomb

Ειδήσεις - Σεισμός σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (01/03) κοντά στη Χίο.

Δημοσιεύθηκε στις 1 March 2019 | 10:00 am


Χίος: Μετανάστες βρήκαν πορτοφόλι και το παρέδωσαν - Έθνος

Χίος: Μετανάστες βρήκαν πορτοφόλι και το παρέδωσαν  Έθνος

Πορτοφόλι που περιείχε 200 ευρώ καθώς και διάφορα προσωπικά έγγραφα βρήκαν τρεις Ιρακινοί μετανάστες στην περιοχή της ΒΙΑΛ, στο Χαλκειός Χίου. Οι τρεις ...

Δημοσιεύθηκε στις 1 March 2019 | 10:00 am


Χίος: Μετανάστες βρήκαν γεμάτο πορτοφόλι και το παρέδωσαν - Newsit

Χίος: Μετανάστες βρήκαν γεμάτο πορτοφόλι και το παρέδωσαν  Newsit

Το πορτοφόλι με το ποσό των 200 ευρώ και διάφορα προσωπικά έγγραφα, βρήκαν τρεις νεαροί Ιρακινοί μετανάστες στην περιοχή της ΒΙΑΛ, στο Χαλκειός Χίου.

Δημοσιεύθηκε στις 1 March 2019 | 10:00 am


Αποστρατεύεται ο Ταξίαρχος Παναγιώτης Κιμουρτζής - alithia.gr

Αποστρατεύεται ο Ταξίαρχος Παναγιώτης Κιμουρτζής  alithia.gr

Αφήνοντας τουλάχιστον στο νησί τις αρίστες των εντυπώσεων, σε ανώτατο επίπεδο υπήρξε διαφορετική κρίση, και έτσι με απόφαση του Ανωτάτου Στρατιωτικού ...

Δημοσιεύθηκε στις 1 March 2019 | 10:00 am


Χίος: Δυνατός σεισμός 3,8 Ρίχτερ - ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ

Χίος: Δυνατός σεισμός 3,8 Ρίχτερ  ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ

Σεισμός σημειώθηκε πριν από λίγο στη θαλάσσια περιοχή κοντά στη Χίο. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 3,8 ...

Δημοσιεύθηκε στις 1 March 2019 | 10:00 am


Μαινόμενος Κάρμαντζης βάλλει κατά Καλογήρου - alithia.gr

Μαινόμενος Κάρμαντζης βάλλει κατά Καλογήρου  alithia.gr

Άστραψε και βρόντηξε, για πρώτη φορά μάλιστα δημοσίως, μέσω της πρωινής εκπομπής «Καλημέρα Χίος» του «Ράδιο Αλήθεια» ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου ...

Δημοσιεύθηκε στις 28 February 2019 | 10:00 am


Εισαγόμενοι εξεταστές από Λέσβο και Σάμο για τις εξετάσεις οδήγησης - Politischios

Εισαγόμενοι εξεταστές από Λέσβο και Σάμο για τις εξετάσεις οδήγησης  Politischios

Λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την παραίτηση των εξεταστών οδήγησης στη Χίο, δίνει μέσα από παρέμβασή του ο αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών ...

Δημοσιεύθηκε στις 28 February 2019 | 10:00 am


Xίος: Σοβαρός τραυματισμός στρατιωτικού - ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ

Xίος: Σοβαρός τραυματισμός στρατιωτικού  ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ

Τροχαίο ατύχημα με σοβαρό τραυματισμό ενός στρατιωτικού (υπαξιωματικός), ηλικίας 40 ετών, συνέβη στην περιοχή της Αγίας Βάσσας, στο Νεχώρι της Χίου,

Δημοσιεύθηκε στις 28 February 2019 | 10:00 am


Εφυγε η Κλειώ Μαστοράκη - alithia.gr

Εφυγε η Κλειώ Μαστοράκη  alithia.gr

Καταβεβλημένη από την άνιση ολιγόμηνη μάχη με τον καρκίνο, έφυγε από την ζωή η δημοσιογράφος Κλειώ Μαστοράκη, σε ηλικία 57 ετών.Αρθρογράφος της ...

Δημοσιεύθηκε στις 27 February 2019 | 10:00 am


Χίος: Νεκρός 54χρονος ναυτικός λίγο πριν αναλάβει υπηρεσία - CNN Greece

Χίος: Νεκρός 54χρονος ναυτικός λίγο πριν αναλάβει υπηρεσία  CNN Greece

Ειδήσεις - Την τελευταία του πνοή άφησε ο Χιώτης Α.Μ. πλήρωμα του Ψαρά Γκλόρυ λίγο πριν επιβιβαστεί στο πλοίο για να αναλάβει υπηρεσία.

Δημοσιεύθηκε στις 27 February 2019 | 10:00 am


Ο Γιώργος Χατζηπαύλου έρχεται στη Χίο με την 4η σόλο stand-up comedy του «Τάιμινγκ» - Politischios

Ο Γιώργος Χατζηπαύλου έρχεται στη Χίο με την 4η σόλο stand-up comedy του «Τάιμινγκ»  Politischios

Ο Γιώργος Χατζηπαύλου έρχεται στις 3 Μαρτίου, στη Χίο. Για μία μόνο βραδιά, θα βρεθεί στον κινηματογράφο Premiere, παρουσιάζοντας την ολοκαίνουρια ...

Δημοσιεύθηκε στις 25 February 2019 | 10:00 am


Στην κατάψυξη η Λέσβος, "καθαρή" την βγάζει η Χίος - alithia.gr

Στην κατάψυξη η Λέσβος, "καθαρή" την βγάζει η Χίος  alithia.gr

Η δεύτερη μέρα της επέλασης της κακοκαιρίας «Ωκεανίς» βρήκε τη Λέσβο με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και χιονισμένα τα περισσότερα χωριά, ενώ η Χίος απ' ότι ...

Δημοσιεύθηκε στις 24 February 2019 | 10:00 am


Ολυμπιακός - Χίος 25-3 - SDNA

Ολυμπιακός - Χίος 25-3  SDNA

Ακόμη μία νίκη στο πρωτάθλημα της Α1 πόλο ανδρών σημείωσε ο Ολυμπιακός που επικράτησε με 25-3 της Χίου για τη 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Δημοσιεύθηκε στις 23 February 2019 | 10:00 am


Χίος: Προς δημοπράτηση έργο 1,2 εκατ. στον λιμένα Βολισσού | naftemporiki.gr - naftemporiki.gr

Χίος: Προς δημοπράτηση έργο 1,2 εκατ. στον λιμένα Βολισσού | naftemporiki.gr  naftemporiki.gr

Την προγραμματική σύμβαση του υπουργείου Τουρισμού με τον δήμο Χίου και το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χίου, για την προστασία της λιμενολεκάνης του ...

Δημοσιεύθηκε στις 23 February 2019 | 10:00 am


Θανατηφόρο τροχαίο στο Βαρβάσι - alithia.gr

Θανατηφόρο τροχαίο στο Βαρβάσι  alithia.gr

Θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στην οδό Αεροπόρου Περρίκου στο Βαρβάσι στις 6 πρωί του Σαββάτου, όταν δίκυκλο που οδηγούσε ο 40χρονος ...

Δημοσιεύθηκε στις 23 February 2019 | 10:00 am


Η Βάσω Κριτάκη ερμηνεύει Σταμάτη Κραουνάκη - Politischios

Η Βάσω Κριτάκη ερμηνεύει Σταμάτη Κραουνάκη  Politischios

Ένα πολύ όμορφο και ιδιαίτερο video clip που αναδεικνύει μέσα από ξεχωριστά πλάνα το νησί μας, δημοσίευσε η ανατρεπτική Βάσω Κριτάκη. Αυτή τη φορά ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 February 2019 | 10:00 am


«Στη Χίο των 50.000 κατοίκων πρέπει να δούμε τελικά πόσες καφετέριες μπορούν να λειτουργήσουν» - Politischios

«Στη Χίο των 50.000 κατοίκων πρέπει να δούμε τελικά πόσες καφετέριες μπορούν να λειτουργήσουν»  Politischios

Ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου, Κ. Βεζέρης, μιλάει στον «π» για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά εδώ και χρόνια οι επαγγελματίες στον ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 February 2019 | 10:00 am


Η 26χρονη από τη Χίο που καλλιεργεί κι εξάγει 14 είδη φυτών και βοτάνων - Έθνος

Η 26χρονη από τη Χίο που καλλιεργεί κι εξάγει 14 είδη φυτών και βοτάνων  Έθνος

Μίλησε στο Open TV για την επιχειρηματική της πρόταση, που είναι καινοτόμα κι έχει πολλά να προσφέρει.

Δημοσιεύθηκε στις 19 February 2019 | 10:00 am


Χίος: Διατροφικές βόμβες με αποδείξεις - Άσχημα παιχνίδια... - Newsit

Χίος: Διατροφικές βόμβες με αποδείξεις - Άσχημα παιχνίδια...  Newsit

Μέσα σε μόλις 6 μήνες, από το Τμήμα Κτηνιατρικής Χίου κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 5 τόνοι ληγμένα τρόφιμα. Ανησυχούν οι καταναλωτές.

Δημοσιεύθηκε στις 19 February 2019 | 10:00 am


Έφυγε ο Γιάννης Ντομάτας - alithia.gr

Έφυγε ο Γιάννης Ντομάτας  alithia.gr

Έφυγε από τη ζωή ο συμπατριώτης μας, Γιάννης Ντομάτας.Ο Σύνδεσμος Διαιτητών Ποδοσφαίρου Χίου, με αφορμή το δυσάρεστο αυτό γεγονός εξέδωσε το ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 February 2019 | 10:00 am


Η πρώτη φουρνιά των στελεχών της «Συμμαχίας Αξιών» - Politischios

Η πρώτη φουρνιά των στελεχών της «Συμμαχίας Αξιών»  Politischios

Την πρώτη φωτογραφία μελών του συνδυασμού του δημοσιοποίησε μέσω του Facebook ο υποψήφιος Δήμαρχος Χίου Κώστας Τριαντάφυλλος το βράδυ της ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 February 2019 | 10:00 am


Κατασχέθηκαν 5 τόνοι ληγμένων τροφίμων στη Χίο! - alithia.gr

Κατασχέθηκαν 5 τόνοι ληγμένων τροφίμων στη Χίο!  alithia.gr

5 τόνοι ακατάλληλων και ληγμένων τροφίμων κατασχέθηκαν το τελευταίο εξάμηνο από την Κτηνιατρικη Υπηρεσία Χίου ενώ μόνο σε μια περίπτωση επιχείρησης ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 February 2019 | 10:00 am


Χίος: Η μανούβρα του πλοίου στο λιμάνι - Η κίνηση του... - Newsit

Χίος: Η μανούβρα του πλοίου στο λιμάνι - Η κίνηση του...  Newsit

Τα λιμάνια των νησιών στο Βόρειο Αιγαίο γίνονται κάθε χρόνο... viral με αφορμή συνήθως μία μανούβρα καπετάνιου. Δείτε το βίντεο που ακολουθεί, και θα ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 February 2019 | 10:00 am


Η μεγάλη γιορτή του πόλο αρχίζει σήμερα στη Χίο - Politischios

Η μεγάλη γιορτή του πόλο αρχίζει σήμερα στη Χίο  Politischios

Στη Χίο ανοίγει το απόγευμα της Παρασκευής (15.2) η αυλαία του 2ου Κυπέλλου πόλο στις Γυναίκες. Ο θεσμός που ξεκίνησε πέρσι από το Καρπενήσι, με πρώτο ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 February 2019 | 10:00 am


Χίος: Η κυβέρνηση αναζητά έκταση για νέο hotspot - Πρώτο ΘΕΜΑ

Χίος: Η κυβέρνηση αναζητά έκταση για νέο hotspot  Πρώτο ΘΕΜΑ

Ποιες είναι οι ελάχιστες απαιτήσεις που θέτει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Δημοσιεύθηκε στις 13 February 2019 | 10:00 am


Στέφανος Χίος: Φωτογραφίες - ντοκουμέντο που πυροβολεί κατά του δικαστικού επιμελητή - ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ

Στέφανος Χίος: Φωτογραφίες - ντοκουμέντο που πυροβολεί κατά του δικαστικού επιμελητή  ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης στα γραφεία της εφημερίδας «Μακελειό» στην Καλλιθέα, αποδεικνύουν ότι ο Στέφανος Χίος ...

Δημοσιεύθηκε στις 4 February 2019 | 10:00 am


Η Χίος που αντιστέκεται... - Politischios

Η Χίος που αντιστέκεται...  Politischios

ΕΚΔΟΣΕΙΣ «άλφα πι»: ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΘΕ ΔΕΚΑ ΗΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΒΩΤΟ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΧΙΟΥ Ο εκδοτικός οίκος του νησιού επιμένει σε χαρτί και ...

Δημοσιεύθηκε στις 30 January 2019 | 10:00 am


Πριν πείτε ξανά ότι η Χίος δεν έχει νερά δείτε αυτά τα βίντεο - Politischios

Πριν πείτε ξανά ότι η Χίος δεν έχει νερά δείτε αυτά τα βίντεο  Politischios

"Την ώρα που η Χίος πίνει θάλασσα, στα Καρδάμυλα χάνονται εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού. Την ίδια ώρα στη Χίο έχουν φτιαχτεί φράγματα νερού παρωδίες ...

Δημοσιεύθηκε στις 24 January 2019 | 10:00 am


Η Χίος ντυμένη νύφη… από ψηλά - Politischios

Η Χίος ντυμένη νύφη… από ψηλά  Politischios

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν κατακλιστεί από εικόνες που απαθανατίζουν τοπία ντυμένα στα λευκά. Φαίνεται πως ο «Τηλέμαχος» έκανε καλά τη δουλειά ...

Δημοσιεύθηκε στις 9 January 2019 | 10:00 am


Η χιονισμένη Χίος σε μαγεύει με την πρώτη ματιά - Politischios

Η χιονισμένη Χίος σε μαγεύει με την πρώτη ματιά  Politischios

Μπορεί η «Σοφία» να μην καταδέχτηκε- κι ευτυχώς- να περάσει από τη Χίο, ωστόσο η παρουσία της έγινε αισθητή στις ορεινές περιοχές του νησιού, που από το ...

Δημοσιεύθηκε στις 7 January 2019 | 10:00 am


Χίος, προικισμένη αφειδώλευτα από τη φύση - /finance.in.gr

Χίος, προικισμένη αφειδώλευτα από τη φύση  /finance.in.gr

Η Χίος, το νησί του Βορείου Αιγαίου με τους υπέροχους ανθρώπους, τα «μεσαιωνικά χωριά», τη μακρά παράδοση στη ναυτιλία και το εμπόριο, κατορθώνει να ...

Δημοσιεύθηκε στις 3 September 2018 | 10:00 am


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Χίος

Φιλικοί ιστότοποι: