Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Φωκίδας   >   Ιτεα Φωκιδας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

ΓΙΑ ΤΟ "SIRIZATV!" «ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΣΙΠΡΑ, ΠΑΠΠΑ, ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΑΡΒΑΝΙΤΗ...»

Σε απόλυτη συνεργασία με την κυβέρνηση και πιο συγκεκριμένα με τον τότε πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, βρισκόταν ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας κατά τη διάρκεια των διεργασιών που λάμβαναν χώρα στο παρασκήνιο, πριν από τον πρώτο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες, προσωπικά οι κύριοι Αλέξης Τσίπρας και Νίκος Παππάς ασχολούνταν, μέχρι και την παραμονή του διαγωνισμού, με την περίπτωση Καλογρίτσα, ο οποίος -η αλήθεια είναι ότι- δεν έδειχνε ιδιαίτερο ζήλο να ασχοληθεί με τα τηλεοπτικά δρώμενα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν οι καλά γνωρίζοντες το παρασκήνιο εκείνης της περιόδου, λίγο πριν από τον διαγωνισμό,

πραγματοποιήθηκε ραντεβού στο σπίτι του δημοσιογράφου και σήμερα ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Αρβανίτη, στην περιοχή του Χαλανδρίου, στο οποίο μετείχαν ο τότε πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο τότε υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, ο κατασκευαστής Χρήστος Καλογρίτσας και ο οικοδεσπότης, που φλέρταρε με την ιδέα της διεύθυνσης του καναλιού.

Το αντικείμενο της συνάντησης των τεσσάρων δεν ήταν άλλο από τη λήψη κοινής απόφασης σχετικά με το ύψος του τιμήματος που θα έδινε την επομένη ο Ιωάννης-Βλαδίμηρος Καλογρίτσας, ο οποίος θα εκπροσωπούσε στον διαγωνισμό την εταιρεία που είχε καταθέσει τον φάκελο. Στη συνάντηση, ο κ. Παππάς, μεταξύ άλλων, μετέφερε πληροφορίες σχετικά με τις προθέσεις των υπόλοιπων διαγωνιζομένων.
«Ο Βαρδινογιάννης θα ποντάρει από 15 έως 17 εκατ. ευρώ», είπε ο υπουργός. Ακούστηκαν και άλλα νούμερα, με τα εκατομμύρια να πέφτουν βροχή.

Με δεδομένο ότι ο κ. Τσίπρας ήθελε πάση θυσία να εξασφαλίσει μία από τις τέσσερις άδειες (σ.σ.: για λογαριασμό του κόμματος, όπως ειπώθηκε), έδειξε να μην υιοθετεί την εκτίμηση του κ. Παππά αναφορικά με το ύψος του τιμήματος.
«Ο Μαρινάκης θα ρίξει 40-45 εκατ. ευρώ...», φέρεται να ακούστηκε από έναν εκ των συνδαιτυμόνων.

Ανάμεσα στα δεκάδες εκατομμύρια, πληροφορίες θέλουν τον κ. Καλογρίτσα να διατυπώνει, παρουσία του πρωθυπουργού, έναν εύλογο προβληματισμό, που είχε να κάνει με το γεγονός ότι, ενώ κουβέντιαζαν για δεκάδες εκατομμύρια, κανείς δεν είχε μπει στον κόπο να σκεφτεί ότι όλα αυτά που συζητούσαν κινούνταν σε θεωρητική βάση, αφού, επί της ουσίας, δεν υπήρχαν διαθέσιμα χρήματα.

«Και πού θα βρούμε όλα αυτά τα λεφτά;», φέρεται να ρώτησε ο κ. Καλογρίτσας, λαμβάνοντας, χωρίς δεύτερη σκέψη, την αποστομωτική απάντηση ενός εκ των παρευρισκομένων: «Καπετάνιε, είναι δυνατόν να συζητάμε αν ο πρωθυπουργός μπορεί να βρει και 30 και 40 και 50 εκατομμύρια ή ακόμα και 70 εκατ. ευρώ;».
Κάπου εκεί έλαβε τέλος η κουβέντα, με τον πρωθυπουργό να εξουσιοδοτεί τον κ. Παππά να συζητήσει ακολούθως τις λεπτομέρειες με τον κ. Χρήστο Καλογρίτσα.

Όντως, μετά, υπουργός και εργολάβος συνέχισαν τη συζήτηση, με τον δεύτερο να δίνει εντολή στον γιο του να μην ξεπεράσει τα 55 εκατ. ευρώ.
Και η απόφαση αυτή ελήφθη -όπως επισημαίνουν πρόσωπα που συνομιλούσαν με τον εργολάβο- αφού προηγουμένως είχε διατυπώσει τις επιφυλάξεις του σχετικά με την εξεύρεση των χρημάτων, κάτι που έδειξε να μην ανησυχεί τον (συνομιλητή του) Νίκο Παππά.
«Χρήστο (έτσι αποκαλεί τον Καλογρίτσα ο Παππάς, ενώ οι υπόλοιποι τον προσφωνούν ''καπετάνιο''), το ζητούμενο είναι να πάρουμε την άδεια. Τα λεφτά θα τα βρούμε». Μάλιστα, η τελική συμφωνία «έκλεισε» στο σπίτι του εργολάβου, στο οποίο προσήλθε ο τότε υπουργός Επικρατείας.

Πηγή: lykavitos.gr

Δημοσιεύθηκε στις 14 July 2020 | 5:22 pm


ΌΤΑΝ Ο ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΣΑΜΠΑ "ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ"...

Φασίστας τηλέμπορας: «Eγώ έδωσα τη μαρίνα της Μυτιλήνης στους Τούρκους!»

Δημοσιεύθηκε στις 14 July 2020 | 5:16 pm


ΕΟΦ: ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΪΟΝ ΜΕ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ – ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΑΔΕΙΑ

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) ανακοινώνει ότι, μέσω του Διαδικτύου, διαφημίζεται και διακινείται το προϊόν INSUMED, με θεραπευτικές ενδείξεις, το οποίο όμως δεν διαθέτει άδεια φαρμακευτικού προϊόντος.

Eφιστάται η προσοχή των καταναλωτών ώστε σε περίπτωση που έρθει στη κατοχή τους το παραπάνω προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.
Ο Οργανισμός επισημαίνει ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητάς του από μη εγκεκριμένες πηγές, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή, καθώς δεν διασφαλίζεται η ποιότητα και η ασφάλεια των προϊόντων.

Δημοσιεύθηκε στις 14 July 2020 | 5:11 pm


ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΙΟΥΛΙΑΝΑ ΚΑΙ Η ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ – ΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΕΡΙΞΕ ΤΟΝ Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Δείτε τι έγινε στις 15 Ιουλίου 1965. 
Με τον όρο Αποστασία ή Ιουλιανά αναφέρεται στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας η περίοδος πολιτικής ανωμαλίας,  που ακολούθησε την αποπομπή της κυβέρνησης του Γεωργίου Παπανδρέου στις 15 Ιουλίου 1965 , έως την επιβολή της δικτατορίας των συνταγματαρχών την 21η Απριλίου του 1967.
Η Ένωση Κέντρου με επικεφαλής τον Γ. Παπανδρέου είχε νικήσει στις βουλευτικές εκλογές του Φεβρουαρίου του 1964,  με ένα από τα υψηλότερα ποσοστά στην ιστορία των ελληνικών εκλογών (52,72%). Και ο Γ. Παπανδρέου είχε σχηματίσει,  για πρώτη φορά,  αυτοδύναμη κυβέρνηση με 171 βουλευτές.
Αφορμή για τον εξαναγκασμό σε  παραίτηση  του Γ. Παπανδρέου  από την πρωθυπουργία τον Ιούλιο του 1965,  υπήρξε η διαμάχη του με τον τότε βασιλιά Κωνσταντίνο,  για το πρόσωπο του υπουργού Εθνικής Άμυνας και την αλλαγή του αρχηγού ΓΕΣ. 
Ο Παπανδρέου επιθυμούσε,
να αντικαταστήσει τον ως τότε υπουργό Πέτρο Γαρουφαλιά και τον αρχηγό ΓΕΣ στρατηγό Γεννηματά, οι οποίοι κατά την άποψή του,  ελέγχονταν από το παλάτι, με ανθρώπους της εμπιστοσύνης του. Συγκεκριμένα είχε επιλέξει ως νέο υπουργό Άμυνας το γιό του Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος την ίδια περίοδο εφέρετο αναμεμιγμένος στην πολύκροτη υπόθεση «ΑΣΠΙΔΑ». Ο βασιλιάς αρνούνταν να υπογράψει τα σχετικά διατάγματα, αν δεν ενέκρινε πρώτα τους αντικαταστάτες τους.
Στις 7:00 το απόγευμα της 15ης Ιουλίου,
πραγματοποιήθηκε στα ανάκτορα (σημερινό Προεδρικό Μέγαρο, στην οδό Ηρώδου Αττικού) η τελευταία συνάντηση του Κωνσταντίνου με τον Παπανδρέου. Η συνάντηση διήρκησε μόνο δέκα λεπτά και επιβεβαίωσε το αδιέξοδο και τη ρήξη του Βασιλιά  με τον Πρωθυπουργό.
Οι προδότες χαμογελαστοί
Πενήντα λεπτά αργότερα, ορκίστηκε ο πρώτος «αποστάτης» Πρωθυπουργός, ο τότε πρόεδρος της Βουλής, Γεώργιος Αθανασιάδης-Νόβας, μέλος της Ενώσεως Κέντρου, ο οποίος είχε ήδη ειδοποιηθεί και περίμενε κρυπτόμενος σε ένα διπλανό δωμάτιο.  Επειδή η ορκωμοσία του Νόβα ήταν προφανώς προαποφασισμένη και προσυνεννοημένη με τον βασιλιά, ονομάστηκε και «κατεψυγμένος πρωθυπουργός».Η κυβέρνηση Νόβα ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης στις 4 Αυγούστου του 1965, αλλά καταψηφίστηκε από τους Βουλευτές.
Στις 18 Αυγούστου εντολή σχηματισμού κυβέρνησης παίρνει ο Ηλίας Τσιριμώκος, πρώην στέλεχος της ΕΔΑ (η κοινοβουλευτική  έκφραση του ΚΚΕ), αλλά και η δική του Κυβέρνηση καταψηφίζεται στη Βουλή.
Για δύο μήνες, ΙΟΥΛΙΟΣ ΚΑΙ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ του 1965, η Αθήνα συγκλονίζεται από ογκώδεις διαδηλώσεις πολιτών, που αποδοκιμάζουν τους αποστάτες βουλευτές, εκδότες εφημερίδων  και τις ενέργειες του Βασιλιά. Φοβερά επεισόδια, άγριες συμπλοκές διαδηλωτών με την αστυνομία στο κέντρο της Αθήνας.
Τελικά,  δόθηκε εντολή σχηματισμού Κυβέρνηση στο στέλεχος της Ένωσης Κέντρου  Στέφανο   Στεφανόπουλο , που έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή στις 24 Σεπτεμβρίου,   με 152 ψήφους υπέρ και 148 κατά. Η κυβέρνηση Στεφανόπουλου θα παραμείνει στην εξουσία ως την 21η Δεκεμβρίου 1966, οπότε και θα ανατραπεί,  ύστερα από συμφωνία του βασιλιά, του αρχηγού της ΕΡΕ Π. Κανελλόπουλου και του αρχηγού της Ε.Κ. Γ. Παπανδρέου,  για διορισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης και διεξαγωγή εκλογών. Εκλογές , που δεν έγιναν ΠΟΤΕ, διότι τους πρόλαβαν οι Συνταγματάρχες, και την 21 Απριλίου του 1967 επέβαλαν στη χώρα μας καθεστώς στρατιωτικής Δικτατορίας.
Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι, η  απέραντη κοινωνική δυσαρέσκεια  οδήγησε εκατοντάδες χιλιάδες λαού σε πρωτοφανείς αγώνες διαρκείας, κατά των κατεστημένων κέντρων εξουσίας, που αποφάσιζαν,  αγνοώντας τη βούληση του Λαού.

Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΙΑ
Η συνάντηση γίνεται στα ανάκτορα στις επτά το απόγευμα και είναι πολύ σύντομη. Και οι δυο πλευρές επιμένουν στις θέσεις τους. Ακολουθεί η εξής στιχομυθία:
ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ:  Ώστε, μεγαλειότατε, ευρισκόμεθα εν διαφωνία;  ΒΑΣΙΛΙΑΣ: Δυστυχώς. Και αυτό σημαίνει ότι παραιτείσθε;
ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Βεβαιότατα. Αύριον θα σας υποβάλλω εγγράφως την παραίτησιν της Κυβερνήσεως μου.
ΒΑΣΙΛΙΑΣ: Δεν χρειάζεται κύριε πρόεδρε. Μου αρκεί και η προφορική υποβολή της. θεωρώ την παραίτησίν σας ως δεδομένην από την στιγμήν αυτήν.
Η ενέργεια αυτή του Κωνσταντίνου ισοδυναμούσε με ουσιαστική απόλυση του πρωθυπουργού, αν ληφθεί υπόψη το τελείως παράτυπο της (εσπευσμένη «επισημοποίηση» προφορικής και μη καταγραμμένης παραίτησης). Εξάλλου, χαρακτηριστικό είναι ότι την ίδια ώρα ο Γαρουφαλιάς είχε διατάξει «αυτοβούλως» στρατιωτική επιφυλακή στην περιοχή της πρωτεύουσας (εν αγνοία του νόμιμου πρωθυπουργού),ενώ είχε ήδη μεθοδευτεί και η διάδοχη λύση.

Η πρώτη κυβέρνηση αποστατών
Μια ώρα περίπου μετά τη στιχομυθία αυτή, ο βασιλιάς ολοκληρώνει το κοινοβουλευτικό του «πραξικόπημα», ορκίζοντας στα ανάκτορα (εν αγνοία του ακόμη νόμιμου πρωθυπουργού Παπανδρέου) την πρώτη «κυβέρνηση αποστατών». Πρωθυπουργός αναλαμβάνει ο πρόεδρος της Βουλής Γεώργιος Αθανασιάδης Νόβας, με υπουργούς άλλα στελέχη της Ένωσης Κέντρου (Κ. Μητσοτάκης, Δ. Παπασπύρου, Σ. Αλαμανής, Γ. Μπακατσέλος κ.ά.).
Οι βασιλικοί χειρισμοί προκαλούν πραγματική πολιτική έκρηξη και ο Γ. Παπανδρέου καταγγέλλει εξοργισμένος τόσο τη στάση του Κωνσταντίνου, όσο και τα στελέχη του κόμματος του που δέχτηκαν να συμπράξουν μ’ αυτόν. Τους αποκαλεί «αποστάτες» και «προδότες» και καλεί το λαό ν’ αγωνιστεί για την αποκατάσταση της δημοκρατικής νομιμότητας. Κατά τις ημέρες που ακολουθούν η Αθήνα συγκλονίζεται από πρωτοφανείς σε όγκο και πάθος διαδηλώσεις, κατά τη διάρκεια των οποίων σκοτώνεται ένας φοιτητής (ο 23χρος Σωτήρης Πέτρουλας) και τραυματίζονται δεκάδες. Παράλληλα, στη Βουλή διαδραματίζονται «σκηνές απείρου κάλλους», με τους βουλευτές του Κέντρου ν’ αποδοκιμάζουν έντονα τα μέλη της νέας κυβέρνησης. Ιδιαίτερα έντονες είναι οι επιθέσεις κατά του Νόβα, που (ας σημειωθεί) εκείνες τις μέρες γίνεται και στόχος ειρωνικών επιθέσεων από τον κεντρώο Τύπο για το ποιητικό του παρελθόν. Παίρνει, μάλιστα, και το ελάχιστα τιμητικό τίτλο του «Γαρνάλατα» (για κάποιους άτυχους στίχους των οποίων φερόταν συγγραφέας).
Η κυβέρνηση Νόβα αποδοκιμάζεται από τη Βουλή στις 5 Αυγούστου, με 131 ψήφους υπέρ (25 των «αποστατών», 98 της ΕΡΕ και 8 του Κόμματος των Προοδευτικών του Μαρκεζίνη) και 167 κατά (145 της ΕΚ και 22 της ΕΔΑ). Μετά από το αποτέλεσμα αυτό, υποχρεώνεται να παραιτηθεί.
Η δεύτερη κυβέρνηση αποστατών.
Η αποδοκιμασία των ενεργειών του από τη Βουλή δεν πτοεί το νεαρό βασιλιά, που πρωτοστατεί σε παρασκηνιακές ενέργειες για τη «σαλαμοποίηση» του Κέντρου και την προσέλκυση και νέων βουλευτών του (με κύριο αντάλλαγμα την υπουργοποίησή τους). Έτσι, στις 20 Αυγούστου προχωρά στη συγκρότηση μιας δεύτερης κυβέρνησης «αποστατών», με πρωθυπουργό αυτή τη φορά τον άλλοτε κεντροαριστερό και εαμικό ηγέτη Ηλία Τσιριμώκο. Ο τελευταίος θα ισχυριστεί αργότερα ότι με την πράξη του εκείνη προσπάθησε να λειτουργήσει συμβιβαστικά και να αποτρέψει τον κίνδυνο της διαφαινόμενης στρατιωτικής δικτατορίας.
Η κυβέρνηση Τσιριμώκου αντιμετωπίζει πραγματική θύελλα λαϊκών αντιδράσεων. Λίγες ημέρες αργότερα αποδοκιμάζεται κι αυτή στη Βουλή, με μικρότερη όμως πλειοψηφία. Υπέρ της ψηφίζουν 135 βουλευτές (37 των «αποστατών» και 98 της ΕΡΕ) και εναντίον της 159 (134 της Ένωσης Κέντρου, 22 της ΕΔΑ και 3 του Κόμματος των Προοδευτικών).
Η τρίτη κυβέρνηση αποστατών.
Μετά και το νέο αυτό αποτέλεσμα, όλοι πιστεύουν ότι ο βασιλιάς θα ενδώσει επιτέλους και θα συμβάλει στην εκτόνωση της κατάστασης, οδηγώντας τη χώρα σε εκλογές (όπως ζητούσε ο Γ. Παπανδρέου). Όμως δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Αντίθετα, πεισματωμένος από τις αλλεπάλληλες αποτυχίες του, εντείνει (με τους συμβούλους του) τις προσπάθειες για απόσπαση και νέων βουλευτών του Κέντρου και δημιουργία τρίτης αυλικής κυβέρνησης. Έτσι (με τη συνεχιζόμενη διαρροή κεντρώων βουλευτών) προχωρά στις 18 Σεπτεμβρίου στην πρωθυπουργοποίηση του Σ. Στεφανόπουλου, ο οποίος (λίγες ημέρες πιο πριν) καταδίκαζε την αποστασία του Γ. Νόβα και του Η.Τσιριμώκου και καταψήφιζε τις κυβερνήσεις τους! Σημειώνεται ότι εκείνες της μέρες, πολλοί οπαδοί του Κέντρου θεώρησαν «ύποπτο» για φιλοβασιλισμό το ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΛΑΜΠΡΑΚΗ (που τελικά έμεινε πιστό στον Γ. Παπανδρέου) και έκαψαν δημόσια φύλλα των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Το Βήμα».
Η νέα κυβέρνηση θα εμφανιστεί στη βουλή και στις 24 Σεπτεμβρίου θα πάρει την ποθούμενη ψήφο εμπιστοσύνης, με 152 θετικές ψήφους. Κατά τους μήνες που ακολουθούν, τα πρώην στελέχη του Κέντρου που είχαν συμπράξει με τ’ ανάκτορα, προχωρούν στη δημιουργία δικού τους κόμματος (φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κέντρο), το οποίο δεν θα κατορθώσει ποτέ ν’ αποκτήσει έστω και στοιχειώδη λαϊκή βάση. Αντίθετα, η κυβέρνηση Στεφανόπουλου θα στηριχτεί απόλυτα στην ΕΡΕ (τη μεγάλη χαμένη των τελευταίων εκλογών του 1964), η οποία μάλιστα θ’ αντιπροσωπευτεί σε κυβερνητικό επίπεδο μ’ έναν υπουργό-τοποτηρητή.
Η κυβέρνηση Στεφανόπουλου θα παραμείνει στην εξουσία μέχρι το Δεκέμβριο του 1966 και επί των ημερών της θα μεθοδευτούν οι δίκες για την υπόθεση ΑΣΠΙΔΑ και την υπόθεση της δολοφονίας Λαμπράκη (που θα πείσουν ελάχιστα για την αντικειμενικότητα τους). Τελικά, θα ανατραπεί από την ΕΡΕ και θ’ ακολουθήσουν οι κρίσιμες πολιτικές εξελίξεις που οδήγησαν στη δικτατορία της 21 ης Απριλίου 1967.

Καινούργια υπηρεσιακή κυβέρνηση
Η κυβέρνηση του Στέφανου Στεφανόπουλου (που ανέλαβε την εξουσία το Σεπτέμβριο του 1965) παραμένει στην εξουσία περισσότερο από ένα χρόνο, με την κοινοβουλευτική υποστήριξη της ΕΡΕ (της «χαμένης» των τελευταίων εκλογών του 1964). Κατά την περίοδο αυτή κατασιγάζονται σημαντικά τα έντονα πολιτικά πάθη και γίνεται κοινή συνείδηση στις ηγεσίες των δυο μεγαλύτερων κομμάτων (της Ένωσης Κέντρου και της ΕΡΕ) η ανάγκη της προσφυγής στις κάλπες. Στα μέσα Δεκεμβρίου επιτυγχάνεται σχετική συμφωνία μεταξύ Γ. Παπανδρέου – Π. Κανελλόπουλου (με τη σύμφωνη γνώμη και του Κωνσταντίνου) και στις 20 του ίδιου μήνα η ΕΡΕ ανακοινώνει ότι αποσύρει την εμπιστοσύνη της από την κυβέρνηση. Την επομένη ο Στεφανόπουλος παραιτείται, κλείνοντας με την ενέργεια του αυτή τη θλιβερή περίοδο των «Ιουλιανών». Ακολουθεί ο σχηματισμός μεταβατικής – υπηρεσιακής κυβέρνησης υπό τον Ιωάννη Παρασκευόπουλο (τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό που είχε ενεργήσει τις εκλογές και του 1964), επιφορτισμένη να προετοιμάσει το δρόμο προς τη νέα και αποφασιστική εκλογική αναμέτρηση του Μαΐου 1967. Σημειώνεται ότι ο βασιλιάς δεν περιορίζεται στο να εγκρίνει τον κατάλογο των υποψήφιων υπηρεσιακών υπουργών (που όφειλε να του προτείνει ο νέος πρωθυπουργός) αλλά (κατά παράβαση κάθε συνταγματικής αρχής) τους επιλέγει ο ίδιος!
Η λύση Παρασκευόπουλου γίνεται και επίσημα αποδεκτή από τις ηγεσίες της ΕΡΕ και της Ένωσης Κέντρου, όχι όμως χωρίς προβλήματα. Πολλοί βουλευτές της ΕΡΕ εμφανίζονται να διαφωνούν με την επιλογή του Π. Κανελλόπουλου, ενόψει βέβαια και της διαφαινόμενης ήττας του κόμματος τους στις προσεχείς εκλογές. Σοβαρότερες είναι οι αντιδράσεις στους κόλπους της Ένωσης Κέντρου, όπου ο ηγέτης της κεντροαριστερής πτέρυγας Ανδρέας Παπανδρέου (γιος του ηγέτη του κόμματος) εκφράζει ανοιχτά τη δυσφορία του για το συμβιβασμό με την ΕΡΕ και το παλάτι και ζητά να καταγγελθεί η νέα κυβέρνηση και να αποδοκιμαστεί στη Βουλή. Η «ακραία» εκείνη πολιτική στάση του βρίσκει σύμφωνους δεκάδες βουλευτές της Ένωσης Κέντρου (περίπου 30-40), καθώς και μεγάλο μέρος των οπαδών του κόμματος.
Ο Γ. Παπανδρέου θα αντιδράσει δυναμικά στην «αριστερή εξέγερση» του γιου του και θα κάνει σαφές ότι όσοι καταψηφίσουν την κυβέρνηση του I. Παρασκευόπουλου, «θα θέσουν εαυτούς εκτός κόμματος». Με τη στάση του εκείνη υποχρεώνει τον Ανδρέα και τους πιστούς του βουλευτές να υποχωρήσουν και στις 13 Ιανουαρίου 1967 η κυβέρνηση Παρασκευόπουλου παίρνει ψήφο εμπιστοσύνης, με 215 «ναι», επί 276 παρόντων (δεν ψήφισαν υπέρ της οι βουλευτές της ΕΔΑ και οι «αποστάτες»).
Η κυβέρνηση αυτή θα παραμείνει στην εξουσία μέχρι τις 30 Μαρτίου 1967.

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Η πραγματική αιτία της πτώσης της Κυβέρνησης Παπανδρέου ήταν το Κυπριακό. Δεν υπάρχει πλέον καμιά αμφιβολία,  ότι η πτώση της κυβέρνησης Παπανδρέου σχετίζεται και με τις εξελίξεις στο Κυπριακό και με την αποδοχή του σχεδίου ΑΤΣΕΣΟΝ. Ο Έλληνας  πρωθυπουργός είχε αρνηθεί να υποστηρίξει τις αμερικανικές προτάσεις επίλυσης του κυπριακού προβλήματος, επικαλούμενος το Σύνταγμα της Ελλάδας,  που απαγόρευε την παραχώρηση ελληνικού εδάφους. Πίεζαν οι αμερικανοί και βρετανοί διπλωμάτες , για την  παραχώρηση του Καστελόριζου στην Τουρκία, όπου  θα εγκαθιστούσε στρατιωτικές βάσεις, ως αντάλλαγμα,  για την Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα.
ΕΝΝΕΑ χρόνια αργότερα, μετά τα Ιουλιανά του 1965, κατά περίεργη ιστορική συγκυρία,  στις 15 ΙΟΥΛΙΟΥ του 1974, η χούντα των Αθηνών ανατρέπει τον εκλεγμένο πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Αρχιεπίσκοπο Μακάριο.
Με τον  γνωστό ισχυρισμό του Δικτάτορα Δ.Ιωαννίδη,  «Βγάλτε από τη μέση τον Παπά,  που δεν θέλει την Ένωση», ξεκίνησε το πραξικόπημα κατά του Μακαρίου. Είχε προηγηθεί ,  επιστολή του  Μακάριου  στον «χουντοΠρόεδρο» Γκιζίκη στις   2 Ιουλίου 1974 , με την οποίαν  του ζητούσε, να αποχωρήσουν από την Κύπρο ΟΛΟΙ οι Έλληνες αξιωματικοί.
Το καθεστώς του Δικτάτορα  Ιωαννίδη είχε συμφωνήσει από τις αρχές του 1974, με ανθρώπους της αμερικανικής Πρεσβείας,  για το πραξικόπημα και  την ανατροπή του Μακαρίου. Μάλιστα το σχέδιο της πραξικοπηματικής ανατροπής ,  στις κρυπτογραφημένες συνομιλίες αναφερόταν με την κωδική ονομασία «Κόκα- Κόλα»!
Οι Αμερικανοί , που είχαν αντιληφθεί με ποιους συνομιλούσαν, είχαν «αποκοιμίσει»  τη χούντα με τη διαβεβαίωση ότι,  « σε περίπτωση ανατροπής του Μακαρίου, οι Τούρκοι δεν επρόκειτο να εκμεταλλευτούν την κατάσταση, για να εισβάλουν στην Κύπρο».

Δημοσιεύθηκε στις 14 July 2020 | 7:52 am


ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ! Ο "ΔΟΥΛΟΣ" ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ...

Γιάννης Σιάτρας 
Ο (δούλος)  Κέρκυρας, μπροστά στην Ηγέτη.
Πώς μπορεί να πάει μπροστά μια κοινωνία έτσι; 😡🥶🤮
Konstantinos Konis 
Μπας και έχουμε γίνει Βόρειος Κορέα;
Ζούμε ιστορικές στιγμές... Η φωτογραφία αυτή θα μείνει στην ιστορία, σαν ντοκουμέντο της εποχής της μητσοτακικής κανονικότητας.
Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κέρκυρας Λεωνίδας Ρουμπάτης, παραδίδει το πορτραίτο που φιλοτέχνησε γι αυτόν, στον Κυριάκο, τον πρωθυπουργό της κανονικότης, της αξιολόγησης και της αξιοκρατίας, που τον διόρισε εκεί. Δεν ξέρουμε αν του φίλησε το χέρι. Και αυτονόητα, είναι και κομματικό στέλεχος της ΝΔ και συγκεκριμένα τομεάρχης κοινωνικών θεμάτων της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων. Ερωτευμένο τον βλέπω τον διοικητή, με την μητσοτακική κανονικότητα, έτσι που κοιτάει.
Γιατί απορούν οι Κερκυραίοι που το νοσοκομείο υπολειτουργεί; Δεν έχει χρόνο ο διοικητής... Ζωγραφίζει ο άνθρωπος μέρα νύχτα,

το πορτραίτο του Μωυσή. Έκανε ότι έπρεπε. Για να μη φτάσει στο σημείο να κάνει αυτό που πρέπει!!!
Πάντως, μην εκπλήσσεστε, είναι συνηθισμένο φαινόμενο στις Ευρωπαϊκές Χώρες,τα στελέχη της Διοίκησης να φιλοτεχνούν πορτραίτα με τον Πρωθυπουργό και να του τα προσφέρουν όταν τα επισκέπτεται χα..χα...χα..

Δημοσιεύθηκε στις 14 July 2020 | 7:51 am


ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΠΟΖΑΡΕΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 July 2020 | 7:49 am


ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΙΡΟΥ, ΧΡΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ...

Κι όμως, είναι ΙΔΙΟΙ!!!.. Μόνο που διαφέρουν στην… αμφίεση. Συριζαίοι χωρίς γραβάτες οι μεν, Συριζαίοι με γραβάτες οι δε… ΔΥΣΤΥΧΩΣ!!!.. Και δυστυχώς γιατί με κυβερνώντες σαν τους χθεσινούς και τους σημερινούς θα είμαστε πάντα χαμένοι!!!.. Θα είναι πάντα η Ελλάδα χαμένη!!!..
Οι πρώτοι, αφού μας έσπρωξαν στον γκρεμό, παραδέχτηκαν ότι είχαν... αυταπάτες. Αυτοί που έχουμε σήμερα μπορούν, άραγε, να επικαλεστούν το ίδιο, όταν τους φωνάζουμε με χίλιες φωνές τι συμβαίνει με τα εθνικά θέματα και εκείνοι αντιδρούν χλιαρά και ετεροχρονισμένα; Όταν τους προειδοποιεί ο Τούρκος για τα βραχυπρόθεσμα σχέδιά του κι αυτοί επικοινωνούν μαζί του για να ανταλλάξουν απόψεις για τον τουρισμό και για τον κορονοϊό;
- Τόσο καταλάβαιναν, τόσο έκαναν, θα μου πείτε... Μόνο ας μην πουν κάποια στιγμή, σαν τους προκατόχους τους, ότι πλανεύτηκαν, ξεγελάστηκαν... Γιατί θα τους απαντήσω με τα λόγια του Νίτσε, γιατί αυτά τους αξίζουν:
- ''Η πλάνη δεν είναι τύφλωση, η πλάνη είναι ανανδρία''!!!.., στην περίπτωσή σας κύριοι της Νέας Δημοκρατίας.
Με δεδομένο αυτό, ενεργούν μονίμως κατόπιν εορτής, γιατί δίνουν μεγαλύτερη σημασία στο ''φαίνεσθαι'',
παρά στο ''είναι''. Ενδιαφέρονται κυρίαρχα για την επικοινωνία και τις καλές φωτογραφίες που θα βγάλουν, για να τις διοχετεύσουν προπαγανδιστικά στον οικείο τους Τύπο, παρά για να δουν πώς θα αντιμετωπίσουν έγκαιρα και αποτελεσματικά το τσουνάμι των δυσμενών εξελίξεων που έρχεται στα εθνικά θέματά μας....
Ενεργούν μονίμως ετεροχρονισμένα στην Εξωτερική πολιτική Δένδιας και Μητσοτάκης, ενώ θα έπρεπε να κινητοποιηθούν μήνες πριν, γιατί ο Τούρκος προανήγγειλε από νωρίς τα σχέδιά του. Αλλά αυτοί ασχολούνταν με τη γρίπη...
Πολύ βολικό αυτό, για να μη βάλουν τα χέρια τους στη φωτιά έγκαιρα αφήνοντας αναπάντητες τις ανίερες προκλήσεις των Τούρκων. Αφήνοντας τις εθνικές μας εκκρεμότητες να σήπονται δυσεπίλυτες μέσα στο χρόνο λόγω της ανικανότητάς τους να τις αντιμετωπίσουν και να τις λύσουν προς όφελος των εθνικών συμφερόντων!!!..
Η αντίδραση των κυβερνώντων για την Αγια Σοφιά, για παράδειγμα, είναι ίδια και απαράλλαχτη με τις ετεροχρονισμένες, χλιαρές δικές τους αντιδράσεις στο Βορειοηπειρωτικό, το Θρακικό, το Αιγαιακό, το Κυπριακό και με τις άλλες του ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο ακολουθούν κατά πόδας σε… εθνικοφροσύνη.
Κλαίνε πάνω από το χυμένο γάλα περιμένοντας να μας λυπηθούν. Ποιοι, άραγε, όταν σχεδόν όλοι μάς έχουν γυρίσει την πλάτη επί της ουσίας κι όχι... εικονοπλαστικά; Τι νόημα έχει η συνεχιζόμενη μοιρολατρική στάση τους, όταν το σπίτι μας έχει πάρει φωτιά ποικιλοτρόπως; Τι νόημα έχει η αφ' υψηλού αντιμετώπιση της αμαύρωσης του ένδοξου παρελθόντος μας (συμπεριλαμβανομένου και του βυζαντινού) απ' τους Τούρκους;
Σαν να μην ξέρουν ότι: ”Σβήνοντας ένα κομμάτι από το παρελθόν, σβήνει κανείς κι ένα αντίστοιχο κομμάτι από το μέλλον”, όπως έλεγε ο Σεφέρης. Αλλά πού να το συνειδητοποιήσουν αυτό οι γαλάζιοι εθνομηδενιστές, ανάμεσα στους οποίους εντρυφούν φιλοσκοπιανοί και ''προοδευτικοί της Σημιτοκρατίας που διαπνέονται απ' την Παγκάλεια φιλοσοφία.
Τη φιλοσοφία που λέει ότι ο Αλέξανδρος, οι Σουλιώτες και οι Αρβανίτες ήταν Αλβανοί, ότι τη σημαία στα Ίμια την πήρε ο αέρας κι ότι δεν υπήρχε ελληνικό έθνος πριν απ’ το 1830, λες και οι μέχρι τότε ήρωες της ελληνικής ιστορίας ήταν πλάσματα της φαντασίας μας. Δεν έδρασαν, δεν μάτωσαν, δεν θυσιάστηκαν για την Ελλάδα...
Είναι φως φανάρι, λοιπόν, ότι οι διακομματικοί εθνομηδενιστές παντός καιρού, χρώματος και ιδεολογίας, θέλουν τους Έλληνες
χωρίς ταυτότητα και χωρίς προγόνους, για να οδηγηθούν στον εθνικό αφανισμό, όπως άλλοι λαοί που έσβησαν στο διάβα του χρόνου.
Γιατί όποιος δεν έχει παρελθόν, δεν έχει και μέλλον, αφού δεν θα υπάρχει έθνος από πίσω του. Κι αυτό σημαδεύουν οι εθνομηδενιστές όλων των κομματικών αποχρώσεων: Να διαλύσουν το όμαιμον, ομόγλωσσον, ομόθρησκον και ομότροπον (Ηρόδοτος), για να μην υπάρχει ελληνικό έθνος. Γι’ αυτό ο Σαμαράς υπενθυμίζει στους ανιστόρητους ”Ντόκους” όλων των επιπέδων της κυβέρνησης, που είναι έτοιμοι προς εκποίηση κεκτημένων, ότι ”Όποιοι δεν υπερασπίζονται την ταυτότητα και τον πολιτισμό τους, αφανίζονται”…
Κρινιώ Καλογερίδου (Βούλα Ηλιάδου, συγγραφέας)http://www.antinews.gr/action.read/antitheseis/ethnomidenistes-pantos-kairou-xromatos-kai-ideologias-/10.145891

Δημοσιεύθηκε στις 13 July 2020 | 7:55 am


«BOMBA» ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ...

Οι Ισραηλινοί είναι αποκαλυπτικοί και ρίχνουν ''βόμβα'' για το επόμενο σχέδιο Ερντογάν. Χθες ίσως κανείς δεν παρατήρησε στην ομιλία του Τούρκου Προέδρου για την Αγία Σοφία, την αναφορά που έκανε για το τέμενος Αλ-Ακσά. 

"Η αναγέννηση της Αγίας Σοφίας είναι ένας προάγγελος ελευθερίας του Αλ- Ακσά και τα βήματα των μουσουλμάνων αναδύονται ύστερα από μια περίοδο διαλείμματος”,
 δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος αργά το βράδυ της Παρασκευής, σε μια αναφορά του στο τζαμί Αλ-Ακσά της Ιερουσαλήμ, το οποίο πολλοί μουσουλμάνοι θεωρούν ότι τελεί υπό κατοχή!
Άρα με λίγα λόγια ο Ερντογάν ετοιμάζει νέα κίνηση, με ''όπλο'' τους Παλαιστίνιους, τους οποίους ελέγχει και που επιτέλους κάποιοι πρέπει να σταματήσουν να τους στηρίζουν στην Ελλάδα!

Τι αναφέρει η Jerusalem Post:
''Η Τουρκία δεσμεύεται να «απελευθερώσει to Αλ-Ακσά» αφού μετέτρεψε την Αγία Σοφία σε τζαμί''.
''Η ανάσταση της Αγίας Σοφίας είναι τα βήματα της βούλησης των Μουσουλμάνων σε ολόκληρο τον κόσμο.Η ανάσταση της Αγίας Σοφίας είναι η αναβίωση της φωτιάς της ελπίδας των Μουσουλμάνων και όλων των καταπιεσμένων.
Η ομιλία του Τούρκου Προέδρου, η οποία ήταν στα τουρκικά, μεταφράστηκε ελαφρώς διαφορετικά στα αραβικά και στα αγγλικά, προφανώς ως τρόπος απόκρυψης μέρους των πλήρων απόψεων της Άγκυρας σχετικά με το πώς έχει συνδέσει την Αγία Σοφία με μια ευρύτερη ατζέντα.
Στα αραβικά, η ομιλία αναφέρει ότι η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί αποτελεί μέρος της «επιστροφής της ελευθερίας στο Αλ Ακσά», ουσιαστικά σημαίνει ότι το Ισραήλ πρέπει να εκδιωχθεί από τον έλεγχο της Παλιάς Πόλης της Ιερουσαλήμ όπου βρίσκεται το Αλ Ακσά", 
σημειώνει η Jerusalem Post.

Ο Τούρκος Πρόεδρος συνέδεσε την απόφαση μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, με την αναβίωση του Ισλάμ από το Ουζμπεκιστάν έως την Ανδαλουσία της Ισπανίας.
Η σύνδεση της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί με την Ιερουσαλήμ δείχνει ότι οι φιλοδοξίες της Άγκυρας είναι μέρος μιας μεγαλύτερης ισλαμικής ατζέντας για την περιοχή.
Το κυβερνών κόμμα AKP της Τουρκίας,
 γράφει η Jerusalem Post, έχει τις ρίζες του στη Μουσουλμανική Αδελφότητα και η Τουρκία είναι στενός σύμμαχος της Χαμάς στη Γάζα.
Η Χαμάς επίσης έχει τις ρίζες της στη Μουσουλμανική Αδελφότητα.
Αυτή η στρατηγική της Τουρκίας επιδιώκει επομένως περισσότερη επιρροή σε ολόκληρη την περιοχή με οργανώσεις και κράτη που ελέγχονται από ομοϊδεάτες της, όπως το Κατάρ και η κυβέρνηση της Εθνικής Συμφωνίας στη Λιβύη.
Η Τουρκία επιδιώκει να αντικαταστήσει τη Σαουδική Αραβία και άλλες χώρες της περιοχής, όπως το θρησκευτικό ίδρυμα Αλ Αζχάρ της Αιγύπτου και τον ρόλο του Βασιλείου της Ιορδανίας (του προστάτη των προσκυνημάτων) στην Ιερουσαλήμ, ως ο κύριος καθοριστικός παράγοντας του τι είναι «ισλαμικό»''
, καταλήγει το άρθρο της Jerusalem Post. 

Οι Τούρκοι εδώ καιρό ασκούν μεγάλη επίδραση στον αραβικό πληθυσμό της Ιερής πόλης λόγω της οθωμανικής κληρονομιάς της Ιερουσαλήμ, δίνοντας άφθονη βοήθεια και επηρεάζοντας πολιτιστικά τους Άραβες στην περιοχή.
Οι Ισραηλινοί κατανοώντας το τι ακριβώς ετοιμάζει ο Ερντογάν, αποφάσισαν μέσω ενός σχεδίου που ετοιμάστηκε από τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας, να βάλουν ανάχωμα στους Τούρκους με την ανακήρυξη αρχικά της «μουσουλμανικής αδελφότητας» ως παράνομης οργάνωσης εντός και εκτός Ισραήλ, (είναι γνωστό ότι η οργάνωση αυτή χρηματοδοτείται από την Άγκυρα και ορισμένα καθεστώτα του Κόλπου), ενώ στη συνέχεια αποφάσισαν να αλλάξουν τη σύνθεση του συμβουλίου που είναι υπεύθυνο για το Τέμενος Αλ Ακσά.


Το απόσπασμα του βίντεο στα Τουρκικά:
https://youtu.be/4X64i7H8QH8

Η είδηση στην Jerusalem Post:
https://www.jpost.com/…/turkey-vows-to-liberate-al-aqsa-aft…

Δημοσιεύθηκε στις 13 July 2020 | 7:49 am


ΟΤΑΝ Η ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ ΕΨΑΛΕ ΤΟ «ΤΗ ΥΠΕΡΜΑΧΩ ΣΤΡΑΤΗΓΩ» ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ...

Τιμόθεος Ηλιάκης 
ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ. Ως Υπουργός Πολιτισμού επισκέπτεται την Πόλη. Πάει στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ συνοδευόμενη από τον Τούρκο ομόλογό της και υπηρεσιακούς παράγοντες του ΥΠ. Μια στιγμή γυρίζει προς έναν Διευθυντή του ΥΠ και του λέει:
 -Νίκο, να ψάλλουμε το ΤΗ ΥΠΕΡΜΑΧΩι!.. 
-Κυρία Υπουργέ, δεν μπορούμε, και μάλιστα μπροστά στα μάτια του ομολόγου σας. Δεν γίνεται! 
Και τότε η μεγάλη Ελληνίδα στέκεται προσοχή κι αρχίζει μόνη της να ψάλλει: ΤΗ ΥΠΕΡΜΑΧΩ ΣΤΡΑΤΗΓΩ ΤΑ ΝΙΚΗΤΗΡΙΑ... Το τελείωσε με δάκρυα, χωρίς κανείς να τολμήσει να τη σταματήσει. Αιωνία της η Μνήμη .
( Από Μητροπολίτη Προικονήσου Ιωσήφ )

Δημοσιεύθηκε στις 13 July 2020 | 7:45 am


ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ: ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΠΕΝΤΕ ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ – ΠΩΣ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΩΣ ΤΖΑΜΙ

Διευκρινίσεις για τον τρόπο που θα λειτουργήσει η Αγία Σοφία ως τζαμί έδωσε ο πρόεδρος της τουρκικής Υπηρεσίας Θρησκευτικών Υποθέσεων, Αλί Ερμπάς.
Μετά την επίσκεψη του στην Αγιά Σοφιά μαζί με τον υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού της χώρας και την έναρξη των εργασιών προκειμένου να καλυφθούν τα μωσαϊκά και οι αγιογραφίες, δήλωσε πως η προσευχή από τους μουσουλμάνους θα γίνεται 5 φορές τη μέρα, ενώ τόνισε πως δεν θα υπάρξουν ειδικές προσκλήσεις για την προσευχή της 24ης Ιουλίου.
Επίσης σημείωσε πως θα τηρηθούν οι κοινωνικές αποστάσεις και η χρήση μάσκας εντός του μνημείου και αναμένεται να διοριστούν δύο ιμάμηδες και 4 μουεζίνηδες για να ασκούν καθήκοντα θρησκευτικά. Μάλιστα, όπως είπε, θα επιλεχθούν με βασικό κριτήριο την καλή φωνή.
Για τις επισκέψεις τουριστών, ο Αλί Ερμπάς ανέφερε ότι
θα γίνουν διευθετήσεις με τρόπο ώστε να μπορούν οι τουρίστες να επισκέπτονται το μνημείο χωρίς να περνούν στους χώρους προσευχής.

Δημοσιεύθηκε στις 13 July 2020 | 7:41 am


ΠΡΟΣΒΛΗΘΗΚΕ Ο ΠΩΛΗΤΗΣ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ "ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΈΝΩΣΗΣ"...

Μητσοτάκης: Προσβολή η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί
Έτσι δεν προσβλήθηκε όταν ξεπούλησαν τη Μακεδονία;
Έτσι δεν έχει προσβληθεί όταν από το 1974 η Κύπρο μας είναι υπό...
τουρκική κατοχή;
Γι' αυτό προσφάτως με την ψήφο (σε ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκή Ένωση) της ψωροκώσταινας στηρίχθηκε (Δένδιας-Μητσοτάκης) η Τουρκία στην εισβολή της στη Συρία;
Γι' αυτό δεν προχωρούν απρόσκοπτα και σε μόνιμη βάση οι συνομιλίες ΜΟΝΙΜΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ για την οικοδόμηση φιλίας με το τουρκικό καθεστώς;
Άσχετο...
Μητσοτάκη... τον Κυρατσάκη δεν τον γνώρισες;

Δημοσιεύθηκε στις 12 July 2020 | 9:48 am


Η ΝΕΟΝΑΖΙ ΒΟΛΕΥΤΙΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ...

Ένα σούργελο, κατασκεύασμα της πολιτιστικής παρακμής του λεγόμενου "Fame Story", σήμερα βολευτίνα μέσω του κατ' εξοχήν εκπροσώπου του 4ου Ράιχ στην Ελλάδα, του συριζα της ιμπεριαλιστικής "αριστεράς", προκαλεί για ζητήματα που της έγραψαν να πει για τους νεκρούς της Marfin...

Δημοσιεύθηκε στις 12 July 2020 | 9:45 am


ΤΖΑΜΙ-ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ-Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-Ο ΤΕΛΕΙΟΣ ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ

Του Παναγιώτη Λαφαζάνη

Ο Ερντογάν απέδειξε για άλλη μια φορά ότι δεν λέει απλώς λόγια. Αυτό που λέει, συνήθως το κάνει πράξη.
 Η Αγιά Σοφιά, αυτό το μεγαλειώδες μνημείο του παγκόσμιου πολιτισμού, το σύμβολο της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας στο απόγειό της, το τελευταίο πιο μεγαλοπρεπές, ένδοξο και καλαίσθητο απομεινάρι του Ελληνισμού στην Ανατολή και το μεγαλύτερο ιστορικό σύμβολο του Χριστιανισμού, ιδιαίτερα της Ορθοδοξίας,
μετατράπηκε ανυπεράσπιστο και εγκατελειμμένο από όλη την πολιτισμένη ανθρωπότητα, μέσα σε μια νύχτα σε τζαμί!
Η υποτελής Ελλάδα και σύσσωμη η ψοφοδεής Δύση έχουν μείνει αποσβολωμένοι μπροστά στην αποφασιστικότητα και τη θρασύτητα της τουρκικής απόφασης και απλώς ψελλίζουν κάποιες ακαταλαβίστικες φοβικές, αμήχανες, αναιμικές και ανούσιες κριτικές, που περισσότερο προσφέρονται για οίκτο και περιφρόνηση προς όσους τις εκστομίζουν, ενώ οι ΗΠΑ, με μια δήλωση ντροπής,

τόνισαν ότι “ανυπομονούν” να μάθουν τα σχέδια της τουρκικής κυβέρνησης για το πως η Αγιά Σοφιά θα “παραμείνει προσβάσιμη σε όλους“!.
Πολλοί στη Δύση δίνουν πολλές ερμηνείες στην απόφαση του Ερντογάν για την Αγιά Σοφιά και φυσικά στο παιχνίδι της λύσης αυτού του αινίγματος μετέχει με τον πλέον καταγέλαστο τρόπο και η Ελλάδα.
Οι περισσότεροι ερμηνεύουν τη στάση του Ερντογάν με εσωτερικές πολιτικές και εκλογικές σκοπιμότητες, άλλοι με την προσπάθεια Ερντογάν να υποσκελίσει τον Κεμάλ και άλλοι θεωρούν την κίνηση Ερντογάν ως αδιέξοδο αντιπερισπασμό, ο οποίος θα πληρωθεί, υποτίθεται, ακριβά από τον ίδιο και την Τουρκία.
Δυστυχώς, όλοι αυτοί μάλλον βρίσκονται, όπως βρίσκονται εδώ και πολλά χρόνια, εκτός κάθε πραγματικότητας και σκέφτονται με όρους άλλων εποχών και άλλων καταστάσεων στην περιοχή μας, την Ευρώπη και τον κόσμο, καταστάσεων που έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί.
Δυστυχώς στη Δύση και πολύ περισσότερο στο προτεκτοράτο που λέγεται Ελλάδα, δεν θέλουν να αντιληφθούν ότι η βαθύτατα στρατηγική κίνηση του Ερντογάν, δεν ήταν καθόλου μια πράξη άμυνας αλλά πρώτα από όλα και κυρίως μια πολιτική και πολιτισμική κίνηση “ματ” του καθεστώτος του, η οποία αντιπροσωπεύει μια σχεδιασμένη στρατηγική επίθεσης, που από καιρό ξεδιπλώνει η Τουρκία, απέναντι σε μια ξιπασμένη, μέσα στη μιζέρια της και την φθίνουσα παρακμιακή πορεία τηςΔύση και απέναντι σε ένα μουσουλμανικό κόσμο που αναζητεί ηγεσία για να τονίσει την παρουσία του και για να εκφράσει τις φιλοδοξίες του στην παγκόσμια σκηνή.
Ο Ερντογάν και ο τουρκικός νεοθωμανισμός με “σύγχρονο” ισλαμικό προσωπείο, το οποίο θεωρούν ότι ταιριάζει στις περιστάσεις, έχουν εντοπίσει εδώ και καιρό το διπλό κενό στην Ανατολική Μεσόγειο, την Μέση Ανατολή, την Κεντρική Ασία, την Βόρεια και Υποσαχάρια Αφρική και εν μέρει στα Βαλκάνια. Αφενός το κενό δυτικής ισχύος σε όλες αυτές τις νευραλγικές περιοχές, που διαμορφώνεται από την κρίση, την απόδραση και την φθίνουσα πορεία των ΗΠΑ και της Ευρώπης και το κενό μιας μουσουλμανικής ηγεσίας, που θα μπορέσει να εκφράσει, πέρα από τις ακραίες λογικές τύπου Al Qaida, τον μουσουλμανικό κόσμο, κάτι, που είναι αδύνατον, πλέον, να συμβεί κάτω από άνευρες και υποδουλωμένες στη Δύση κοσμικές ηγεσίες.
Αυτό το κενό επιχειρεί να καλύψει το καθεστώς Ερντογάν, προβάλλοντας μια νέα τουρκική ηγεμονία στην περιοχή και εκεί αποβλέπουν τόσο η θεωρία της “γαλάζιας πατρίδας” και η στήριξη παντού των “Αδελφών Μουσουλμάνων” και των μουσουλμανικών χαλιφάτων όσο και η τουρκική εισβολή στη Συρία, η τουρκική μισθοφορική επέμβαση στη Λιβύη και η εξάπλωση τουρκικών στρατιωτικών βάσεων και θυλάκων σε χώρες της Αφρικής, του Κόλπου, της κεντρικής Ασίας και των Βαλκανίων.
Η απόφαση  για μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί, μόνο αν συνδεθεί με όλο το πλέγμα των στρατηγικών και πολιτικών επιδιώξεων που αναπτύσσει η Τουρκία στην περιοχή, μπορεί να αποκτήσει το πραγματικό της νόημα. Και τότε θα αποκαλυφθεί ο πολύ ευρύτερος χαρακτήρας της, σε ένα ιδιαίτερα συμβολικό τομέα, τον θρησκευτικοπολιτιστικό και τον τομέα αναζήτησης μιας διακριτής και ισχυρής πολιτιστικής ταυτότητας, στον οποίον πάντα, δίπλα στη στρατιωτική και οικονομική ισχύ, δοκιμάζονται στην ιστορία οι εκδηλούμενες ηγεμονικές φιλοδοξίες.
Όσοι περιμένουν ότι η σπαρασσόμενη και φθίνουσα Δύση και πολύ περισσότερο η φοβική και γονυπετής Ελλάδα θα αντιδράσουν, πέρα των ανούσιων λόγων  και με ενοχλητικές πράξεις απέναντι στη μείζονα πρόκληση της Τουρκίας, έχουν, μάλλον, οικτρές αυταπάτες.
Η Δύση, είτε η γερμανική Ε.Ε είτε οι ΗΠΑ, θα βάλουν ανήμπορες την ουρά στα σκέλια και θα κάνουν ότι δεν κατάλαβαν τίποτα από ότι συνέβη και πολύ περισσότερο δεν κατάλαβαν τίποτα από τις προεκτάσεις της μετατροπής της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί.
Η ελληνική πολιτική  και η οικονομική κατεστημένη τάξη, έρμαιη άλλων εποχών, γονυπετής σε μια Δύση που θεωρεί τη χώρα μας ως πρόβατον επί σφαγήν και ευρισκόμενη σε τέλεια σήψη και παραίτηση από κάθε νόμιμη εθνική φιλοδοξία, πέραν του Ταμείου και του κορβανά, δεν θέλει και δεν μπορεί να αντιληφθεί το κατάντημα στο οποίο έχει φέρει την χώρα. Αυτή η πολιτική τάξη έχει ήδη σηκώσει τα χέρια ψηλά απέναντι στην Τουρκία, έχει, ήδη, “ουδετεροποιήσει” και θέσει υπό αμφισβήτηση όλο το Αιγαίο (βλέπε πρωτόκολλο Βέρνης), έχει αποδεχθεί την “ουδετερότητα” ελληνικού εδάφους (βλέπε Ίμια), έχει αναγνωρίσει ζωτικά συμφέροντα, πέραν των νομίμων, της Τουρκίας στο Αιγαίο και  έχει, περίπου, αποδεχθεί  τα τετελεσμένα της τουρκικής κατοχής στη Βόρειο Κύπρο, είναι έτοιμη, πλέον, ακόμα και μέσω του “bullying” ενός ελληνοτουρκικού διαλόγου, να δώσει την “χαριστική” βολή στη χώρα.
Αυτή η κατεστημένη πολιτική και οικονομική τάξη προτιμά να διακινδυνεύσει μεγάλες εθνικές συμφορές, εθνικές περιπέτειες, ακόμα και ακρωτηριασμό της χώρας, παρά να θέσει σε κίνδυνο την ανατροπή της και την απώλεια των δικών της συμφερόντων και των συμφερόντων των κηδεμόνων της.

Το βάρος επομένως μιας δημοκρατικής ανατροπής το επωμίζεται πρώτα απ’ όλα ο ελληνικός λαός, εφόσον έχει τη δύναμη και το κουράγιο να το σηκώσει για την πατρίδα του και το μέλλον των παιδιών του!

Δημοσιεύθηκε στις 12 July 2020 | 9:41 am


ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ: «ΟΜΑΔΕΣ ΚΡΟΥΣΗΣ» ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΟΥ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕ Η «ΑΡΙΣΤΕΡΑ»

Η ιστορία καθυστερεί, αλλά στο τέλος τιμωρεί αυτούς που την παραχαράσσουν και την περιφρονούν…
Δεκαετίες, τώρα, η άθλια «αριστερά» του Κεφαλαίου, νομιμοποίησε τους κουκουλοφόρους. Όχι μόνο τους αγκάλιασε, αλλά και αποτέλεσε αυτή η «αριστερά» φυτώριο της παραγωγής τους και της ενίσχυσής τους: 
Το παχνί που τάιζε τον προνομιακό αυτό χώρο κατασκευής προβοκατόρων από της μυστικές υπηρεσίες, το κράτος και το παρακράτος…


Η «αριστερά» είναι αυτή που έθρεψε και νομιμοποίησε αυτό το Τέρας της κουκουλοφόρικης προβοκάτσιας.

ΟΥΔΕΠΟΤΕ, ενώ η πραγματικότητα βοούσε, ΟΧΙ μόνο δεν κατάγγειλε, ούτε αποκάλυπτε ότι οι κουκουλοφόροι αποτελούν τις «ομάδες κρούσης» των μηχανισμών προβοκάτσιας, αλλά συχνότατα κατέγραφε αυτές τις ομάδες της «ροζ Πανούκλας» στα αριστερά κινήματα…
Χαρακτηριστικό παράδειγμα: Τα δεκεμβριανά του 2008!!!
Εδώ την κουκουλοφόρικη αλητεία την …,απογείωσε: Την χαρακτήρισε «Επανάσταση»!!!,

Διαβάστε σχετικά κείμενα εδώ:
https://resaltomag.blogspot.com/2018/12/2008.html


ΟΙ συριζαίοι φυσικά, ήταν αυτοί που πλειοδοτούσαν ΥΣΤΕΡΙΚΑ υπέρ του κουκουλοφόρικου υπόκοσμου…

Σήμερα αυτό το προβοκατόρικο τέρας που έθρεψαν επί δεκαετίες, στέκεται μακάβρια εναντίον τους.

Οι καθεστωτικοί μηχανισμοί προβοκάτσιας, με τον μαιτρ του είδους, τον Χρυσοχοΐδη (ο μεγαλύτερος σκηνοθέτης των τρομοκρατικών παιχνιδιών), αξιοποιούν, για άλλη μια φορά, τις εκπαιδευμένες (επί δεκαετίες) «ομάδες κρούσης» τους (κουκουλοφόρους) για να διαλύσουν και να συκοφαντήσουν τις λαϊκές διαδηλώσεις κατά του χουντικού νομοσχεδίου-«γύψου».

Σήμερα
 αυτή η πανάθλια «αριστερά», για το θεαθήναι, ψελλίζει και κάποιες φράσεις περί προβοκάτσιες.

Σήμερα
 που οι γραφειοκράτες των λαϊκών κινημάτων το έχουν χαμένο το παιχνίδι ψελλίζουν περί προβοκάτσιας, αυτό, δηλαδή, που ελληνικός λαός το έχει βιώσεις δεκαετίες και το γνωρίζει…

Όπως γνωρίζει, ότι αυτοί που σήμερα μιλάνε (δειλά και διφορούμενα) για κουκουλοφόρικες προβοκάτσιες, είναι οι ίδιοι που έχουν νομιμοποιήσει ΠΟΛΙΤΙΚΑ τους κατασκευασμένους προβοκάτορες, είναι οι ίδιοι (ιδιαίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ) που θρέψανε στον κόρφο τους τα «δίκτυα» αυτά των μυστικών υπηρεσιών, του κράτους και του παρακράτους…

Το ΡΕΣΑΛΤΟ, συστηματικά και επίμονα, όλα αυτά τα χρόνια, αποκάλυπτε αυτό το προβοκατόρικο παιχνίδι των μυστικών υπηρεσιών και του παρακράτους.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ:

Στο άρθρο μας «Ροζ Πανούκλα», γραμμένο το 2006, σημειώναμε:

«ΠΡΕΠΕΙ επιτέλους να το καταλάβουμε. Αυτός ο «πολιτικός υπόκοσμος» είναι συμμορίες συγκροτημένες και καθοδηγούμενες από τους πλανητικούς μηχανισμούς προπαγάνδας και καταστολής.
Χρησιμοποιούνται, με την κάλυψη και ιδεολογική υποστήριξη της νεοταξικής «αριστεράς» και των προπαγανδιστικών τους Μαντείων για το προβοκάρισμα, τη συκοφάντηση και τρομοκράτηση των κινημάτων και του ελληνικού λαού…
…Πάντα ξεπηδούν στις διαδηλώσεις και μετατοπίζουν το πολιτικό ζήτημα σε ένα παιχνίδι «κλεφτών και αστυνόμων» με την αστυνομία.
Πάντα διαπράττουν βανδαλισμούς, καταστροφές, χρησιμοποιούν όπλα ακόμα και χειροβομβίδες στο κέντρο της Αθήνας και …ΜΕΝΟΥΝ ΑΣΥΛΛΗΠΤΟΙ!!!»


Ολόκληρο το άρθρο εδώ:
https://resaltomag.blogspot.com/2011/05/blog-post_21.html


Επίσης, στο Κουκουλοφόροι-«μπάτσοι»: Στο ίδιο έργο θεατές…, το 2016, επισημαίναμε:

«Κάθε φορά που η συμπιεσμένη λαϊκή ΟΡΓΗ προσεγγίζει το «σημείο» ανάφλεξης και έκρηξης εμφανίζεται το τρομοκρατικό υπερθέαμα σύγκρουσης ανάμεσα στους κουκουλοφόρους και τους «μπάτσους»…
Κάθε φορά που διαγράφεται ο κίνδυνος (για το καθεστώς) να «σπάσει» η λαϊκή ΟΡΓΗ το κάδρο της καθεστωτικής «νομιμότητας», ανάβει ο «πόλεμος» ανάμεσα στους κουκουλοφόρους και τους «μπάτσους»…
Αυτή η κακόγουστη και μακάβρια θεατρική παράσταση παίζεται μονότονα εδώ και δεκαετίες…
Στο ίδιο έργο θεατές και σήμερα με την κυβέρνηση των «αριστερών» ανδρεικέλων…
Πρέπει επιτέλους να μπει ένα τέλος στην πολιτική κωμωδία που παίζεται αναφορικά με τη σύγκρουση ανάμεσα στους «τρομοκράτες» και τις αστυνομικές δυνάμεις, ανάμεσα στους κουκουλοφόρους και στους «μπάτσους»: Κουκουλοφόροι και «μπάτσοι» είναι τα πιόνια στη σκακιέρα, τα «στρατιωτάκια» που παίζουν στο σκηνοθετημένο, τελετουργικό πόλεμο (του θεάματος) ανάμεσα στο κράτος και τους «τρομοκράτες».
Κουκουλοφόροι και «μπάτσοι» έχουν τους ίδιους σκηνοθέτες και στρατηγούς: Το ίδιο το κράτος και τις παρακρατικές μυστικές υπηρεσίες των μαφιών του χρήματος…».


Ολόκληρο το άρθρο εδώ:
http://resaltomag.blogspot.com/2016/11/blog-post_35.html


Αυτά σαν ένα μικρό δείγμα…

Στη συνέχεια θα αναδημοσιεύσουμε το άρθρο: Κουκουλοφόροι-προβοκάτορες: Η σκηνοθεσία για να κτυπηθεί η λαϊκή οργή (γραμμένο το 2011)


 Διαβάστε και εδώ:
https://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=11505


ΠΗΓΗ.resaltomag.blogspot.com

Δημοσιεύθηκε στις 12 July 2020 | 9:39 am


«ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» ΠΡΟΤΡΕΠΕΙ ΜΕΣΩ ΤΟΥ IEFIMERIDA Η ΞΕΝΑΓΟΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ

ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ
H απόφαση να μετατραπεί η Αγιά Σοφιά από μουσείο σε τζαμί πάγωσε τους Έλληνες την Πόλης.
Παρ’ ότι η συζήτηση άνοιγε ξανά και ξανά από τον Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν θεωρούσαν ότι δε θα τολμήσει να ανατρέψει την ιστορική απόφαση του Κεμάλ Ατατούρκ. Τη νέα πραγματικότητα προσπαθεί να διαχειριστεί η ξεναγός Αναστασία Γκαλίτση που ξεναγεί εδώ και 30 χρόνια στο εμβληματικό μνημείο γκρούπ επισκεπτών, όπως επίσης προσωπικότητες από τον πολιτικό, τον επιχειρηματικό και τον καλλιτεχνικό χώρο. «Είμαι πολύ στενοχωρημένη με αυτή την είδηση δεν το περίμενα . Παρ΄όλο που το συζητούσε ο Τούρκος Πρόεδρος δεν φαντάστηκα ότι θα φτάσει σε αυτό το αποτέλεσμα να κάνει την Αγία Σοφία τζαμί, είχα την εντύπωση ότι μπλοφάρει,
αλλά δυστυχώς το κατόρθωσε» λέει η κ. Γκαλίτση στο iefimerida.

Παράλληλα στέλνει το δικό της μήνυμα να αντιδράσουν οι Έλληνες απέχοντας από τις επισκέψεις στο Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco. «Παρ’ όλο που είμαι ξεναγός ,θα ήθελα κανένας Έλληνας να μην επισκεφθεί αυτό τον ιερό χώρο. Διότι εμείς έτσι το αισθανόμαστε παρ’ όλο που ήταν μουσείο , πολλοί από τους επισκέπτες που ξεναγούσα έκαναν το σταυρό τους όταν έμπαιναν στην Αγιά Σοφιά διότι θεωρούσαν ότι μπαίνουν σε εκκλησία και όχι σε μουσείο», λέει η κ. Γκαλίτση.


Η Αναστασία Γκαλίτση που ξεναγεί εδώ και 30 χρόνια στο εμβληματικό μνημείο γκρούπ επισκεπτών

Οταν τα ψηφιδωτά της Αγίας Σοφίας καλύφθηκαν από αραβουργήματα
Μόλις πριν ενάμισι χρόνο έκανε την πρώτη της ξενάγηση σε Έλληνα πρωθυπουργό όταν ο Αλέξης Τσίπρας και η σύζυγός του Περιστέρα είχαν επισκεφθεί το μνημείο, τον Φεβρουάριο του 2019 και είχαν δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα ψηφιδωτά ρωτώντας γιατί κάποια φαίνονται και κάποια άλλα είναι καλυμμένα. Τότε η Αναστασία Γκαλίτση τους είχε εξηγήσει πως στη διάρκεια των 500 ετών που η Αγιά Σοφιά λειτουργούσε ως τζαμί, πριν την απόφαση του Κεμάλ, τα ψηφιδωτά καλύφθηκαν από αραβουργήματα τα οποία είναι προσευχές από το κοράνι καθώς οι μουσουλμάνοι δεν έχουν εικόνες.

Το 1935 που από τζαμί έγινε μουσείο, ορισμένα άρχισαν να αποκαλύπτονται. Ήταν αυτά που είχαν καλυφθεί μόνο με σοβά όπως η Παναγία η Πλατυτέρα, ενώ ο Παντοκράτορας που ήταν καλυμμένος με αραβουργήματα δεν έχει αποκαλυφθεί. Η ξεναγός που γνωρίζει με λεπτομέρειες την ιστορία κάθε γωνιάς στην Πόλη, έχει ξεναγήσει στην Αγιά Σοφιά και την Πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά. Όπως επισημαίνει πάντως, ό,τι κι αν κάνουν οι Τούρκοι, δεν μπορούν να ακυρώσουν την αξία και την αίγλη του μνημείου.
Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/ellada/na-min-episkeptontai-ellines-tin-agia-sofia

Δημοσιεύθηκε στις 12 July 2020 | 9:36 am


ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΩΣ ΑΤΟΜΟ

Η ψυχολογική ηλικία είναι η ηλικία που κάποιος αισθάνεται, ενεργεί και συμπεριφέρεται και επομένως δεν είναι απαραιτήτως ίση με τη βιολογική ηλικία, η οποία είναι η ηλικία από τη γέννηση.
Επομένως, ένα άτομο μπορεί να έχει μια ψυχολογική ηλικία που υπερβαίνει τη χρονολογική ηλικία του εάν είναι ώριμος. Έστω, να αισθάνεται μεγαλύτερης ηλικίας από ό, τι είναι στην πραγματικότητα.
Για παράδειγμα, αυτό μπορεί να είναι συνηθισμένο στην εφηβεία. Είναι όταν οι νέοι έφηβοι, που νιώθουν μεγαλύτερης ηλικίας από ό, τι πραγματικά είναι, επιδίδονται σε "περίεργες" συμπεριφορές. Συμπεριφορές που είναι χαρακτηριστικές για μεγαλύτερους εφήβους, ή και νεαρούς ενήλικες. Φυσικά, μπορεί να ισχύει και το αντίθετο.

Ψυχολογική ηλικία VS Χρονολογική ηλικία

Οι ψυχολόγοι έχουν απαξιώσει εδώ και πολύ καιρό την αξία της χρονολογικής ηλικίας,
ως καίριο παράγοντα στις έρευνές τους. Δεν είναι μια «ανεξάρτητη» μεταβλητή, επειδή δεν μπορεί να ελεγχθεί πειραματικά. Οι ερευνητές δεν μπορούν να πουν σε έναν 30χρονο συμμετέχοντα: «Θα ήθελα να είστε 60 ετών σήμερα για το πείραμά μας στη γήρανση και να έχετε μια πάθηση μεσήλικα». Οι μελέτες σχετικά με τη γήρανση δεν μπορούν ποτέ να είναι πειραματικές. Κυρίως επειδή δεν υπάρχει τρόπος σύγκρισης της «θεραπείας» με την ομάδα ελέγχου. Δεν μπορούν, δηλαδή, να εκχωρήσουν τυχαία συγκεκριμένες παθήσεις σε συγκεκριμένα άτομα. Επομένως, δεν είναι δυνατόν να προσδιορίσουν την αιτία και το αποτέλεσμα.
Διαφορετικά άτομα στην ίδια ηλικιακή ομάδα μπορεί να ενεργούν διαφορετικά, επειδή έχουν διαφορετικές εμπειρίες, διαφορετικό επίπεδο ωριμότητας. Έχουν, επομένως, διαφορετική ψυχολογική ηλικία.
Η ψυχολογική ηλικία μπορεί να κατανεμηθεί σε γνωστική λειτουργία (η ικανότητά σας να μαθαίνετε και να θυμάστε) και συναισθηματική λειτουργία (η ικανότητά σας να διαχειρίζεστε τα συναισθήματά σας). Καθώς οι άνθρωποι μεγαλώνουν, τείνουν να έχουν περισσότερες δυσκολίες με ορισμένες πτυχές της μνήμης. Οπότε το να διατηρήσουν μια μικρότερη ψυχολογική ηλικία απαιτεί να υπερβούν αυτά τα προβλήματα μνήμης. Από την άλλη πλευρά, οι ικανότητες των ανθρώπων να διαχειρίζονται αρνητικά συναισθήματα βελτιώνονται όσο μεγαλώνουν. Για να παραμείνετε νεότεροι θα έχετε περισσότερες συναισθηματικές μεταπτώσεις, που μπορούν να κάνουν τη ζωή σας πιο χαοτική.
Σε γενικές γραμμές, όλοι θέλουμε η ψυχολογική ηλικία μας να είναι μικρή, αναφορικά με την μνήμη. Αλλά όταν πρόκειται για τα συναισθήματά μας, είναι πιο αποτελεσματικό να έχουμε μεγαλύτερη ψυχολογική ηλικία.

Το πρόχειρο τεστ για να βρείτε την δική σας Ψυχολογική Ηλικία

Φυσικά, όπως έχουμε επισημάνει σε κάθε αντίστοιχη περίπτωση, ένα γρήγορο και διασκεδαστικό τεστ που θα βρείτε στο διαδίκτυο δεν μπορεί ΠΟΤΕ να αποτελέσει κάποιου είδους «διάγνωση» για κάτι που σας συμβαίνει. Όλα αυτά τα τεστ χρησιμεύουν επί της ουσίας απλά και μόνο ως ένας «μπούσουλας» για κάτι που σας απασχολεί, όπως ένα θέμα υγείας, ψυχολογικής και μη.
Το τεστ που ακολουθεί βασίζεται στα χρώματα. Κάντε το και δείτε ποια είναι η Ψυχολογική Ηλικία σας:

Δημοσιεύθηκε στις 12 July 2020 | 9:26 am


ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ 9ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ: ΜΗΝ ΤΟ ΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΜΑΜΑ ΜΟΥ, ΤΡΩΜΕ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΡΥΖΙ - ΦΩΤΟ

Γροθιά στο στομάχι συνιστά το σημείωμα ενός παιδιού από την Πάτρα που επισκέφθηκε με τους γονείς του το «Φωτεινό αστέρι» προκειμένου να παραλάβουν ρούχα.

Oπως αποκαλύπτει στο σημείωμα του ο εννιάχρονος, τρώει με την οικογένεια του ρύζι εδώ και μία εβδομάδα, ενώ παράλληλα ζητεί από τους ανθρώπους στο «Φωτεινό αστέρι» να μη μιλήσουν στη μαμά του για το συγκεκριμένο σημείωμα. «Η κατάσταση είναι τραγική. Και μέσα από ένα μικρό παιδί μαθαίνεις την αλήθεια. Το συγκεκριμένο αγοράκι κατά την παραμονή του στο «Φωτεινό αστέρι» κάθισε να ζωγραφίσει για λίγο στα τραπεζάκια που έχουμε στον χώρο μας. Έγραψε αυτό το σημείωμα και μας το έδωσε» αναφέρει η κα. Νικολακοπούλου η οποία τονίζει ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη για τρόφιμα.
«Αυτό που ζούμε και βλέπουμε αυτή την περίοδο, δεν το έχουμε ζήσει ξανά. Έρχονται άνθρωποι με ντροπή και ζητάνε, αν έχουμε να τους δώσουμε γάλα και μακαρόνια» αναφέρει χαρακτηριστικά η κα Νικολακοπούλου.
Δείτε την ανάρτηση
Δημοσιεύθηκε στις 11 July 2020 | 6:41 am


ΘΡΥΛΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ... ΠΟΥ ΤΡΟΜΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ!

Η επιβλητική εικόνα της “Αγίας του Θεού Σοφίας”, που θεμελιώθηκε το από τον Μεγάλο Κωνσταντίνο το 330 μ.Χ., δεσπόζει ακόμα και σήμερα στη σκέψη των χριστιανών σε όλο τον κόσμο. Από πάνω της κρέμονταν 30 στέμματα των αυτοκρατόρων, ανάμεσα τους και αυτό του Μ. Κωνσταντίνου. Αυτά θέλει να καταστρέψει ο Ρ.Τ.Ερντογάν ξανακάνοντας την Αγία Σοφία «τζαμί».

Μύθοι, θρύλοι και παραδόσεις στέκουν ακόμα ζωντανοί στο πέρασμα των αιώνων, όπως αυτή για την Αγία Τράπεζα της Αγιά Σοφιάς. Οι θρύλοι την θέλουν να είναι κατασκευασμένη από χρυσό.
Όπως αναφέρει στο ιστολόγιό του ο πρωτοπρεσβύτερος Δημήτριος Αθανασίου, σύμφωνα με την παράδοση πριν ο Μωάμεθ ο Β΄ καταλάβει την Κωνσταντινούπολη, ο αυτοκράτορας Κων/νος διέταξε να μεταφέρουν την αγία τράπεζα και όλα τα κειμήλια της Αγίας Σοφίας μακριά από την πόλη για να μην πέσουν στα χέρια των Τούρκων. Τρία καράβια Ενετικά λοιπόν ξεκίνησαν από την πόλη γεμάτα με όλα αυτά τα κειμήλια, όπως λέει και ο θρύλος, αλλά το τρίτο από αυτά που μετέφερε την αγία τράπεζα βυθίστηκε στα νερά του Βοσπόρου στην περιοχή του Μαρμαρά.

Από τότε μέχρι σήμερα στο σημείο εκείνο,

που είναι βυθισμένη η αγία τράπεζα τα νερά της θάλασσας είναι πάντοτε ήρεμα και γαλήνια, ασχέτως με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην γύρω περιοχή.

Το φαινόμενο μαρτυρούν και σύγχρονοι Τούρκοι επιστήμονες, που έχουν κάνει κατά καιρούς απόπειρες να ανακαλύψουν που οφείλεται αυτό το περίεργο φαινόμενο, αλλά λόγω της λασπώδους σύστασης του βυθού, επέστησαν άκαρπες.

Δεκάδες ίσως κι εκατοντάδες είναι οι θρύλοι που έχουν επιζήσει μέχρι σήμερα. Και δεν λέγονται μόνο μέσα από χείλη χριστιανών. Και στη μουσουλμανική Τουρκία, τα τελευταία χρόνια γίνεται μεγάλη συζήτηση για τα θαύματα της Αγίας Σοφιάς.

Όλα ξεκίνησαν στο τέλος του Ιουλίου του 2009, όταν ήρθε στο φως η παράσταση ενός αγγέλου, η οποία ήταν καλυμμένη εδώ και έξι αιώνες κάτω από στρώματα μετάλλου και γύψου. Βρέθηκε πάνω σε μωσαϊκά τα οποία είχαν καλυφθεί λίγο μετά την Άλωση της Πόλης, το 1453, και τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Οι συντηρητές ανακάλυψαν άλλους τέσσερις αγγέλους ζωγραφισμένους πάνω στα μωσαϊκά, οι οποίοι βρίσκονταν κάτω από πολλά στρώματα ασβέστη ο καθένας τους έχει έξι φτερά, δημιουργήθηκαν μεταξύ 900 – 1300 π.Χ.

Οι άγγελοι μοιάζουν να φτερουγίζουν και να αιωρούνται στο ναό σε σημείο τέτοιο που η εφημερίδα Milliyet αναφερόμενη στο γεγονός έκανε και νύξεις «για σημαδιακή εμφάνιση μέσα στον ιστορικό ναό της Αγίας Σοφίας που ίσως έχει και άλλες προεκτάσεις….».

Σύμφωνα με αναφορές στον τουρκικό Τύπο ο πρόεδρος του «Saadet» ενός μικρού κόμματος, που όμως σχετίζεται με το κόμμα του Ερτνογάν, ο Numan Kurtulmus,σε ομιλία του που έκανε στην Κωνπολη σε κλειστό στάδιο, αναφερόμενος στην αποκάλυψη του Αγγέλου της Αγίας Σοφίας», δήλωσε πως η αποκάλυψη αυτή ήταν προμήνυμα, σε συνδυασμό με τις εξελίξεις της περιόδου εκείνης, του τελικού διαμελισμού και της οριστικής κατάρρευσης της σύγχρονης Τουρκίας !

Στους τουρκικούς θρύλους είναι και το φέρετρο της βασίλισσας Σοφίας (προφανώς γίνεται κάποια ταύτιση με την Αγιά Σοφία) το οποίο προστατεύουν οι τέσσερις αρχάγγελοι που βρίσκονται πάνω στον Θόλο του ναού.

Οι αρχάγγελοι αυτοί, όπως αναφέρουν και πιστεύουν οι Τούρκοι, είναι οι Τζεμπραΐλ, Μιχαήλ, Ισραφήλ και Αζραήλ. Σύμφωνα πάντα με τους Τούρκους, ο Τζεμπραήλ προστατεύει τους αυτοκράτορες, ο Μιχαήλ τον ναό από τις εχθρικές επιθέσεις, ενώ οι Τζεμπραηλ και Ισραφήλ ήταν οι αγγελιοφόροι των γεγονότων από τις πολεμικές επιχειρήσεις στους αυτοκράτορες.

Και οι τέσσερις αυτοί αρχάγγελοι έχουν ταχτεί μετά την πτώση της Πόλης να προφυλάσσουν το φέρετρο της βασίλισσας Σοφίας από τον κίνδυνο κάποιος βέβηλος να το ανοίξει και να επέλθει η δευτέρα παρουσία.

Θαύμα είναι σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας Σαμπάχ οι σταυροί που εμφανίζονται στην εκκλησία.

Στην οροφή του ναού υπάρχει ο Σταυρός του Αγίου Ανδρέα σε διαγώνιο μορφή, ένα σημαντικό σύμβολο που όχι μόνο δεν χάθηκε στους αιώνες της οθωμανικής κατοχής αλλά δεσπόζει με όλη την συμβολική σημασία του.

Παράλληλα και ο «Σταυρός του Ιουστινιανού» τρομάζει τους Τούρκους καθώς οι θρύλοι αναφέρουν για ένα πανάρχαιο κειμήλιο που βρίσκεται άγνωστο που μέσα στην Αγία Σοφία και μάλιστα προέρχεται από την Αίγυπτο και έχει τρομακτική δύναμη. Γενικότερα η κατασκευή του μεγάλου αυτού ορθοδόξου αρχιτεκτονικού αριστουργήματος, σύμφωνα με τις ίδιες τις τουρκικές πηγές, βασίστηκε στο χριστιανικό σύμβολο του Σταυρού και το γεγονός αυτό εμπνέει το δέος αλλά και μια αδιόρατη φοβία για την μελλοντική επάνοδο της Αγίας Σοφίας στον φυσικό της κάτοχο, δηλαδή στην Ελληνορθόδοξη λατρεία.

“Μεγάλο δέος δημιουργεί στους Τούρκους, όπως αναφέρει η Σαμπάχ και τα διάφορα μωσαϊκά που έχουν αναδυθεί με όλη την μεγαλοπρέπεια τους τις τελευταίες δεκαετίες μέσα στο ιερό ναό της Αγίας Σοφίας της Κωνσταντινούπολης, παρά του ότι η μουσουλμανική θρησκεία θεωρεί σαν αμάρτημα την απεικόνιση προσώπων που σχετίζονται με θρησκευτικά γεγονότα.

Ιδιαίτερο δέος τους προκαλεί το γνωστό μωσαϊκό που απεικονίζει τον Ιησού έχοντας την Παναγία και τον Ιωάννη τον Βαπτιστή στα δεξιά και αριστερά Του. Οι Τούρκοι το έχουν ονομάσει χαρακτηριστικά το «Μωσαϊκό της Αποκάλυψης» και ο συμβολισμός αυτός ανάγει στην εσχατολογική σημασία του που είναι έντονη στους μουσουλμάνους Τούρκους”, γράφει ο δημοσιογράφος και τουρκολόγος Νίκος Χειλαδάκης.

Το 2009 ομάδες ειδικών δυτών με εξελιγμένο εξοπλισμό, εξερεύνησαν τα θεμέλια του ναού. Πέρασαν από στις στενές εισόδους των υπόγειων τούνελ που ως επί το πλείστον είναι πλημμυρισμένα.

Την κάθοδο επιχείρησαν, μέσα από στόμιο μικρής διαμέτρου, ένας κάμεραμαν και ένας δύτης-φωτογράφος. «Είναι σαν να βυθίζεσαι στην Ιστορία», είπε ο δύτης Οζάν Τσοκντεγιέρ, που διήνυσε 283 μέτρα μέσα σε στοές. Κάτω από την Αγία Σοφία υπάρχουν δύο στοές με νερό που συνδέονται με το Βυζαντινό Υδραγωγείο, το οποίο βρίσκεται κοντά στον ναό.

Το 1945 είχε γίνει μια προσπάθεια να αντληθεί το νερό, αλλά αυτό δεν στέρευε ποτέ, γεγονός που υποχρέωσε τη διακοπή των εργασιών.

Οι δύτες πιστεύουν, από αυτά που αντίκρισαν, ότι επαλήθευσαν κάποιες εικασίες: ότι η Αγία Σοφία συνδεόταν υπόγεια με το παλάτι του Κωνσταντίνου του Πορφυρογέννητου και βέβαια με το Βυζαντινό Υδραγωγείο. Θρύλοι αναφέρουν ότι οι Οθωμανοί επεξέτειναν τις στοές ώστε να μπορούν μέσω αυτών να πηγαίνουν οι Σουλτάνοι στην Αγία Σοφία, που είχαν μετατρέψει σε τζαμί, για να προσευχηθούν.

Στα μωσαϊκά της Αγιά Σοφιάς, αναπαριστούν γνωστούς Βυζαντινούς αυτοκράτορες, όπως τον Ιωάννη τον Κομνηνό με τον Ιησού Χριστό και τον αυτοκράτορα Κωνσταντίνο τον Μονομάχο με την αυτοκράτειρα Ζωή.

Όλες αυτές οι απεικονίσεις προκαλούν έντονο δέος καθώς όλη αυτή η ελληνορθόδοξη χριστιανική μεγαλοπρέπεια και η εσωτερική δύναμη που αναδύουν αυτά τα ψηφιδωτά, έχουν γεννήσει διάφορους θρύλους για τους εσχατολογικούς τους συμβολισμούς. Οι συμβολισμοί αυτοί σχετίζονται με τις τουρκικές φοβίες για την επάνοδο στην επιφάνεια και στην εξουσία της αγίας Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας με την ευλογία του ίδιου του Ιησού Χριστού.

Τέλος, από τους πλέον εντυπωσιακούς ορθόδοξους μύθους είναι ένας νεοεελληνικός θρύλος από την περιοχή της Θράκης που μας πληροφορεί για τον τρόπο που με τον οποίο ο αυτοκράτορας Ιουστινιανός βρήκε το σχέδιο για το χτίσιμο της Αγίας Σοφίας μετά το 530 π.Χ.

Την αποδίδει ο ποιητής Γεώργιος Βιζυηνός, στην ποιητική του συλλογή «Ατθίδες αύραι».
«Ηταν ο καιρός που ο αυτοκράτορας στην Πόλη είχε αποφασίσει να χτίσει την Αγία Σοφία. Είχε καλέσει τον πρωτομάστορα, και ο τελευταίος είχε κάνει ένα σχέδιο και ύστερα και άλλο και ύστερα και άλλα σχέδια, πώς να χτιστεί η μεγάλη εκκλησία . Κανένα όμως από αυτά τα σχέδια δεν ευχαριστούσε το βασιλιά. Ηθελε κάτι άλλο, πολύ πιο σπουδαίο. Και ο πρωτομάστορας κάθε μέρα προβληματιζόταν και πιο πολύ και σκεφτόταν τι νέο σχέδιο να φτιάξει.
Μια Κυριακή, την ώρα που τελείωνε η λειτουργία, ζύγωσε πρώτος ο αυτοκράτορας να πάρει το αντίδωρο, εκείνο όμως του ξεφεύγει από το χέρι και πέφτει κάτω. Μια στιγμή αργότερα παρουσιάζεται μια μέλισσα που φτεροκοπούσε προς το ανοιχτό παράθυρο, κρατώντας το πεσμένο αντίδωρο του αυτοκράτορα. Βγάζει αμέσως διαταγή ο βασιλιάς ότι όσοι έχουνε μελίσσια να τ΄ανοίξουνε και να ψάξουν, για να βρεθεί το αντίδωρο.
Ψάχνει και ο πρωτομάστορας στα δικά του μελίσσια και τι βλέπει; Είχανε κάτσει οι μέλισσες μέρες πριν και είχανε φτιάξει με το κερί μέσα στην κυψέλη μιαν εκκλησία πανέμορφη και σκαλιστή και μεγαλοπρεπή, που δεν είχε όμοιά της σ΄ολόκληρη την Οικουμένη.
Όλες οι λεπτομέρειες είχανε γίνει στην εντέλεια μέσα κι έξω στην εκκλησία. Η πόρτα της ανοιχτή, ο τρούλος έτοιμος οι κολώνες στη θέση τους, ως και η Αγία Τράπεζα τελειωμένη. Την είχαν αποτελειώσει σ΄όλα της την εκκλησία, και επάνω στην Αγία Τράπεζα της είχε φέρει εκείνη η μέλισσα και είχε αποθέσει το αντίδωρο του βασιλιά.
Είδε την εκκλησιά ο πρωτομάστορας και θαύμασε το τέλειο σχέδιό της. Την είδε κατόπιν και ο αυτοκράτορας και ήταν όλος χαρά. Το σχέδιο που είχανε φτιάξει οι μέλισσες, έγινε το σχέδιο που χτίστηκε η Αγία Σοφία»!


Δημοσιεύθηκε στις 11 July 2020 | 6:39 am


ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ (ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΜΕΡΙΚΗΣ) ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ... ΔΕΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ!

Dimitris Chatzis 
Όχι μόνον καθυστέρησε.. να βγάλει ανακοίνωση ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, αλλά μας απογοήτευσε διότι αναμέναμε μία πιο σκληρή δήλωση για την απόφαση του Ερντογάν να μετατρέψει το σύμβολο της παγκόσμιας Ορθοδοξίας και για μας τους Έλληνες σύμβολο τεράστιας ιστορικής και συναισθηματικής αξίας, σε τζαμί. Αν οι παγκόσμιες αντιδράσεις χαρακτηρίστηκαν χλιαρές πώς να χαρακτηρίσουμε τη δική του;

Περιμέναμε από τον πνευματικό ηγέτη της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας -κι όχι τον φυσικό ηγέτη του Ελληνοαμερικανικού λόμπυ όπως αυτοανακηρύχθηκε σε πρόσφατη συνέντευξή του στην ΕΡΤ- να καταδικάσει την ενέργεια αυτή της Τουρκίας. Αντιθέτως,

απλώς εξέφρασε τον φόβο του για την επιδείνωση της πολιτικής της Τουρκικής κυβέρνησης έναντι του Οικουμενικού Πατριαρχείου και των άλλων χριστιανικών μειονοτήτων της Τουρκίας.

«Καταργώντας την Αγία Σοφία ως μνημείο» είπε, η Τουρκία κλείνει το παράθυρο που ο Ατατούρκ άνοιξε στον κόσμο». Αυτό ας το αφήσω ασχολίαστο… γιατί δεν θα είμαι ευγενικός.

Ακολουθεί το tweet δήλωση του Αρχιεπισκόπου:
Tα συνταρακτικά νέα σχετικά με την Αγία Σοφία ελπίζουμε να μην σηματοδοτούν την επιδείνωση της πολιτικής της Τουρκικής κυβέρνησης έναντι του Οικουμενικού Πατριαρχείου και των άλλων χριστιανικών μειονοτήτων της Τουρκίας, δηλαδή την προσβολή της θρησκευτικής ελευθερίας.
Η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί αποτελεί το χειρότερο παράδειγμα θρησκευτικού φανατισμού. Καταργώντας την Αγία Σοφία ως μνημείο, η Τουρκία κλείνει το παράθυρο που ο Ατατούρκ άνοιξε στον κόσμο.

We hope that the terrible news about Hagia Sophia does not signal a deterioration of the stand of the Turkish government toward the Ecumenical Patriarchate and the other Christian minorities of Turkey, and a negative turn from respect for religious freedom. #HagiaSophia
The re-conversion of Hagia Sophia into a mosque is the worst example of religious chauvinism. By shuttering Hagia Sophia as a monument, Turkey has shut the window that Ataturk opened to the world. #HagiaSophia


http://www.press-gr.com/2020/07/blog-post_871.html

Δημοσιεύθηκε στις 11 July 2020 | 6:31 am


ΛΙΒΥΗ: ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΕ ΚΑΙ ΒΥΘΙΣΕ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΛΟΙΟ ΜΕ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΥΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες ένα τούρκικο πλοίο φορτωμένο με όπλα και μισθοφόρους στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης, βομβαρδίστηκε από αταυτοποίητα αεροσκάφη και βυθίστηκε.
Η πληροφορία παραμένει άκρως απόρρητη από το φόβο ότι θα μεγαλώσει η οργή κατά των ιθυνόντων του τούρκικου λαού μετά κι από το καίριο χτύπημα που δέχθηκε η τούρκικη πολεμική μηχανή στην αεροπορική βάση al Watiyah όπου σκοτώθηκαν δεκάδες Τούρκοι στρατιώτες και Σύριοι μισθοφόροι. 
Tην ίδια στιγμή η Γαλλία μιλούσε για επικίνδυνες τουρκικές ναυτικές ασκήσεις στη Λιβύη σύμφωνα με το al Hadath και o Γάλλος εκπρόσωπος στο Συμβούλιο Ασφαλείας τόνιζε ότι το τουρκικό ναυτικό μεταφέρει όπλα στην Τρίπολη, κατά κατάφωρη παραβίαση των ψηφισμάτων της Διάσκεψης του Βερολίνου και του Συμβουλίου Ασφαλείας. Προειδοποιούσε ότι “όλες οι ξένες δυνάμεις και μισθοφόροι πρέπει να αποσυρθούν από τη Λιβύη.” Ο Γάλλος εκπρόσωπος, στο Συμβούλιο Ασφαλείας τόνισε πως η Λιβύη αρχίζει να γίνεται Συρία..
Και πυρά της ιρακινής Προεδρίας κατά Τουρκίας: Οι στρατιωτικές επεμβάσεις της Τουρκίας παραβιάζουν την κυριαρχία και την ασφάλειά μας στην περιοχή…

Δημοσιεύθηκε στις 11 July 2020 | 6:16 am


ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΑΣΚΟΣ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΞΑΦΝΙΚΗ(;) ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ...

“ΑΣ ΣΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ Ο ΙΒΑΝ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ...”!

Τα πάνω κάτω φέρνει η ξαφνική κίνηση του Β. Μαρινάκη να επιστρέψει -και μάλιστα με μια εξευτελιστική για την κυβέρνηση ανακοίνωση- τα ποσά που εισέπραξε ο όμιλός του από τη διαφημιστική καμπάνια για τον κορονοϊό. Η ενέργεια αυτή αποτελεί κι ένα γενικότερο κόλαφο για το Μέγαρο Μαξίμου αφού εκτός από τις σχέσεις που διαταράσσονται με τον επιχειρηματία και μιντιάρχη ενισχύονται και τα ερωτήματα για το σκάνδαλο των 20 εκατ. ευρώ. 
Στην ανακοίνωση της Alter Ego γίνεται λόγος για “αμφισβητούμενες διαδικασίες και διανομές” ενώ λίγες ώρες νωρίτερα ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης προσπαθούσε να υπερασπιστεί το όλο εγχείρημα αρνούμενος ότι έγινε και το παραμικρό λάθος. Μετά το κατά μέτωπον χτύπημα Μαρινάκη στην κυβέρνηση επικρατούσε αμηχανία καθώς φαίνεται ότι ανοίγει ο ασκός του Αιόλου και εκφράζονται φόβοι ότι,
μπορεί να επηρεαστούν και οι πολιτικές εξελίξεις και ισορροπίες σε μια φάση που το πρωθυπουργικό επιτελείο έδειχνε επαναπαυμένο ότι έχει τα πάντα υπό έλεγχο...

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, την οργή του κ. Μαρινάκη τροφοδότησε το γεγονός ότι στη λίστα με τα ποσά που ανακοινώθηκαν το Mega εμφανίζεται να έχει λάβει λιγότερα ακόμη και από το Open του κ. Σαββίδη. Όπως αναφέρεται μάλιστα το αφεντικό της Alter Ego επικοινώνησε με το Μέγαρο Μαξίμου και αφού τους ανακοίνωσε την απόφασή του να επιστρέψει τα χρήματα φέρεται μεταξύ άλλων βαριών εκφράσεων να τους είπε εν εξάλλω: “Ας σας προστατεύσει ο Ιβάν του Τσίπρα...”.

Με βάση την επίσημη ανακοίνωση των ποσών, για το Mega ο όμιλος Μαρινάκη πήρε 470.527 ευρώ ενώ η πλευρά Σαββίδη για το Open πήρε 557.566 ευρώ. Αντίστοιχα για την ιστοσελίδα του Mega δόθηκαν 21.080 ευρώ ενώ για την ιστοσελίδα του Open 124.000 ευρώ. Σύμφωνα με τη «λίστα Πέτσα» το ποσό που αναλογούσε συνολικά στον Όμιλο Μαρινάκη (κανάλι, εφημερίδες, περιοδικά, ιστοσελίδες) ήταν 1.231.886 ευρώ. Άλλες 306.260 ευρώ ήταν για τα Παραπολιτικά.

Με ενδιαφέρον αναμένεται τώρα να φανεί ποια στάση θα τηρήσουν εφεξής τα μέσα που ελέγχει ο κ. Μαρινάκης -δηλαδή, εκτός από το τηλεοπτικό κανάλι, οι εφημερίδες Τα Νέα, το Βήμα αλλά και τα Παραπολιτικά, εφημερίδα και ραδιόφωνο- δεδομένου ότι τουλάχιστον έως τώρα ήταν ένας από τους βασικούς υποστηρικτές, εάν όχι ο βασικότερος- της κυβέρνησης και του κ. Μητσοτάκη προσωπικά. Επίσης, σημασία έχει εάν θα υπάρξουν και πολιτικές παρενέργειες δεδομένης της ρευστότητας που επικρατεί και των ανακατατάξεων που αναμένονται από το φθινόπωρο λόγω της ύφεσης και της επαπειλούμενης νέας οικονομικής κρίσης. Κάποιοι ήδη λένε με νόημα ότι “αρχίζουν τα όργανα”.

Όσον αφορά τις βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις, είναι φανερό ότι υπό το βάρος και των καταγγελιών αυτών το εν λόγω διαφημιστικό πρόγραμμα, που εξελίχθηκε σε σκάνδαλο, τινάζεται στον αέρα ενώ μένει να φανεί εάν το παράδειγμα Μαρινάκη θα ακολουθήσουν και άλλοι όμιλοι ΜΜΕ. Σε πολιτικό επίπεδο η πρώτη αντίδραση εκδηλώθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ που μιλώντας για “φιάσκο” σημειώνει ότι «οι κ.κ. Μητσοτάκης και Πέτσας δεν είναι πλέον μόνο βαριά εκτεθειμένοι, αλλά και καταγέλαστοι».

Στην ανακοίνωση της Alter Ego αρχικά αναφέρεται ότι όλα τα μέσα του ομίλου από την εμφάνιση της πανδημίας φιλοξένησαν αναλυτικά ρεπορτάζ, επιστημονικές καταγραφές, έρευνες, συνεντεύξεις ειδικών επιδημιολόγων και πλήθος σχετικών άρθρων και εκπομπών “με μόνο γνώμονα την ορθή και έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών. Και χωρίς βεβαίως καμία προσδοκία κρατικών ή άλλων διαφημιστικών εσόδων. Αυτή ήταν η υποχρέωσή μας, αυτήν εκπληρώσαμε και με γνώμονα την προστασία της υγείας των πολιτών θα συνεχίσουμε ενημερώνουμε την κοινή γνώμη, καθώς η υγειονομική κρίση εξελίσσεται και συνεχίζει να απειλεί τη χώρα μας”. Και προσθέτει: “Επειδή δεν συντασσόμεθα με τη μέθοδο, τα μέτρα και τα σταθμά διανομής των διαφημιστικών κονδυλίων της καμπάνιας «Μένουμε στο σπίτι» και επιπροσθέτως, επειδή θέλουμε να δηλώσουμε με ευθύ και καθαρό τρόπο την ανεξαρτησία μας από κρατικούς πόρους και αμφισβητούμενες διαδικασίες και διανομές, επιστρέψαμε από το μεσημέρι της 8ης Ιουλίου – τα ποσά που προέκυψαν για τον όμιλό μας από τις σχετικές κρατικές διαφημίσεις. Προτρέπουμε δε την κυβέρνηση να διαθέσει το επιστραφέν ποσό στις οικογένειες των άνεργων εργαζομένων στα ΜΜΕ.”


Δημοσιεύθηκε στις 10 July 2020 | 5:43 pm


ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑ ΣΕ ΑΜΦΙΣΣΑ, ΧΡΙΣΣΟ, ΤΟΛΟΦΩΝΑ, ΕΡΑΤΕΙΝΗ, ΠΑΝΟΡΜΟ

Το Σάββατο 11/07/2020, εάν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, θα ξεκινήσουν δολωματικοί ψεκασμοί στα πλαίσια του Προγράμματος Συλλογικής Καταπολέμησης του Δάκου της Ελιάς στην Π.Ε. Φωκίδας στην Τ.Κ. Άμφισσας και στην Τ.Κ. Χρισσού.
Την Δευτέρα 13/07/2020, εάν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, θα ξεκινήσουν δολωματικοί ψεκασμοί στα πλαίσια του Προγράμματος Συλλογικής Καταπολέμησης του Δάκου της Ελιάς στην Π.Ε. Φωκίδας στην Δ.Ε. Τολοφώνας (Τολοφώνα, Ερατεινή, Πάνορμος).
Παρακαλούνται οι ιδιοκτήτες των περιφραγμένων ελαιοκτημάτων,
που επιθυμούν τον ψεκασμό να αφήσουν διόδους για την ομαλή διέλευση των ψεκαστικών συνεργείων καθώς και όσοι ιδιοκτήτες δεν επιθυμούν τον ψεκασμό να έχουν σημάνει κατάλληλα τα κτήματά τους (πινακίδες, κορδέλες).
       Για την ανάδοχο του έργου Κοινοπραξία
                          ο διαχειριστής
                          Σιτές Χρήστος

Δημοσιεύθηκε στις 10 July 2020 | 5:34 pm


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΟΛΩΜΑΤΙΚΟ ΨΕΚΑΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΑΚΟ


                        Δελτίο Τύπου

"Ολοκληρώθηκε ο πρώτος δολωματικός ψεκασμός για τον δάκο της ελιάς"
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο πρώτος δολωματικός ψεκασμός για τον δάκο της ελιάς στις περιφερειακές ενότητες Φθιώτιδας, Ευβοίας και συνεχίζουμε προς ολοκλήρωση στην Βοιωτία και Φωκίδα, καλύπτοντας εκτάσεις εκατοντάδων χιλιάδων στρεμμάτων και εκατομμυρίων ελαιοδένδρων που καλλιεργούνται στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Έπειτα από αποτελεσματικό συντονισμό όλων των εμπλεκομένων πραγματοποιείται έγκαιρα και σύμφωνα με τις υποδείξεις των ειδικών ο ψεκασμός σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, ώστε να επιτύχουμε την προστασία του ελαιοκάρπου προς βρώση και ελαιοποίηση,
από τον σοβαρότερο εχθρό, το "Δάκο", που επεκτείνεται σε όλη την λεκάνη της Μεσογείου.
Η σπουδαιότητα της άμεσης εφαρμογής του προγράμματος της δακοκτονίας στην Περιφέρειά μας αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι προστατεύει πάνω από 13 εκατομμύρια ελαιόδενδρα και κατ’ επέκταση το εισόδημα χιλιάδων αγροτών. Η δε ορθή και αποτελεσματική εφαρμογή του, αποτελεί υψίστης σημασίας γεγονός, για την τοπική οικονομία και την παραγωγή ασφαλών και ποιοτικών προϊόντων ελιάς.
Συνεχίζουμε με τους ίδιους ρυθμούς τις ενέργειες καθ’ όλη την περίοδο μέχρι την συγκομιδή της παραγωγής το φθινόπωρο, με την αυστηρή επίβλεψη των διαδικασιών από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Με αφορμή την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου δακοκτονίας, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Δημήτρης Βουρδάνος, δήλωσε: «Στόχος μας είναι να προστατεύσουμε την παραγωγή και να στηρίξουμε τον πρωτογενή τομέα, καθώς αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της οικονομίας μας, διεκδικώντας παράλληλα τις απαιτούμενες αυξήσεις πιστώσεων από τα αρμόδια υπουργεία.  Βάζουμε τα δυνατά μας ώστε να αποφύγουμε περαιτέρω μείωση της παραγωγής του ελαιολάδου, καθώς και τυχόν ποιοτική υποβάθμιση των προϊόντων.»

Δημοσιεύθηκε στις 10 July 2020 | 5:34 pm


Ιτεα Φωκιδας - Ειδήσεις και Νέα

Φλέγεται ο Αρκτικός Κύκλος - Euronews Ελληνικά

Φλέγεται ο Αρκτικός Κύκλος  Euronews Ελληνικά

Δημοσιεύθηκε στις 29 July 2019 | 10:00 am


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Ιτεα Φωκιδας

Φιλικοί ιστότοποι: