Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Κορινθίας   »   Κόρινθος    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Τατούλης «Προσφέρουμε προοπτική στους πολίτες της Πελοποννήσου με τα μεγάλα έργα που υλοποιούμε»

Υπογράφηκαν οι συμβάσεις για την παράκαμψη των Κάτω Δολιανών και των παραδρόμων του αυτοκινητοδρόμου Την ικανοποίησή του για την εξασφάλιση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου της υλοποίησης δύο σημαντικών έργων στην Αρκαδία εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την υπογραφή των συμβάσεων για τα έργα των παραδρόμων του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου – Τρίπολης και της παράκαμψης των Κάτω Δολιανών, συνολικού αρχικού προϋπολογισμού 11,5 εκατομμυρίων ευρώ. Το έργο των παραδρόμων θα αλλάξει τη μορφή της κυκλοφορίας στην περιοχή της Τρίπολης, δίνοντας παράλληλη κυκλοφορία κατά μήκος του αυτοκινητοδρόμου, δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου. Σε ότι αφορά την παράκαμψη των Κάτω Δολιανών ο κ. Τατούλης τόνισε «λύνουμε το μεγάλο αυτό πρόβλημα και ολοκληρώνουμε το δρόμο Τρίπολης – Άστρους, διευκολύνοντας κατά πολύ την πρόσβαση προς το Άστρος, αυξάνοντας παράλληλα το επίπεδο ασφάλειας». Αυτά τα δύο μεγάλα έργα αποτελούν μια σημαντική πρόοδο για το σύνολο της οδοποιίας γύρω από την Τρίπολη και στην πρόσβαση προς το Άστρος, σημείωσε ακόμη ο κ. Τατούλης και υπογράμμισε «προχωράμε σταθερά, αξιοποιώντας όλες τις χρηματοδοτικές δυνατότητες, ώστε να βελτιώνουμε συνεχώς το οδικό μας δίκτυο και τις υποδομές μας, προσφέροντας καλύτερες προοπτικές στους πολίτες του τόπου μας». Ειδικότερα, σε ότι αφορά το έργο της βελτίωσης των παραδρόμων του αυτοκινητοδρόμου Κόρινθος – Τρίπολη, από διάβαση Σκοπής – Πελάγους έως διάβαση Μάκρης αντικείμενο της παρούσας εργολαβίας αποτελεί η βελτίωση των παράπλευρων οδών (παράλληλοι και εγκάρσιοι) του Αυτοκινητόδρομου Κορίνθου-Τριπόλεως εντός των ορίων της Δημοτικής Ενότητας Τρίπολης του Δήμου Τρίπολης και πιο συγκεκριμένα από τη Διάβαση (Άνω Διάβαση ως προς τον Αυτοκινητόδρομο) που εξυπηρετεί τους οικισμούς Σκοπής και Πελάγους έως τη […]

The post Τατούλης «Προσφέρουμε προοπτική στους πολίτες της Πελοποννήσου με τα μεγάλα έργα που υλοποιούμε» appeared first on eKorinthos.

Δημοσιεύθηκε στις 16 November 2018 | 4:29 pm


Χιόνια στη Ζήρεια

Όμορφες εικόνες από το Χιονοδρομικό

The post Χιόνια στη Ζήρεια appeared first on eKorinthos.

Δημοσιεύθηκε στις 16 November 2018 | 2:17 pm


«Εχασε» τη μητέρα του ο Χρήστος Μελετης

Την πολυαγαπημένη του μητερα έχασε ο αντιδήμαρχος Κορινθίων Χρήστος Μελέτης.  Η κηδεία θα γίνει αύριο Σάββατο 17 Νοεμβρίου στα Εξαμίλια. 

The post «Εχασε» τη μητέρα του ο Χρήστος Μελετης appeared first on eKorinthos.

Δημοσιεύθηκε στις 16 November 2018 | 11:36 am


Το είπε και το έκανε ο Παρτσινέβελος. Ξεκίνα το μάζεμα των αδεσποτων

Από τη Διαυγεια… Ανάθεση παροχής υπηρεσιών περισυλλογής αδέσποτων. Α Π Ο Φ Α Σ Η   Ο Δήμαρχος Κορινθίων ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Μ. ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ Έχοντας υπόψη: 1. Τις διατάξεις του άρθρου 58 του Ν.3852/2010. 2. Τις διατάξεις του άρθρου 118 του Ν.4412/2016. 3. Τις διατάξεις του Ν. 3463/2006 «Δημοτικός και Κοινοτικός Κώδικας», 4. Τις διατάξεις του Ν. 4555/2018. 5. Τον δημοτικό προϋπολογισμό τρέχοντος έτους, όπου έχει εγγραφεί πίστωση στο σκέλος των εξόδων  του ΚΑ 15/6474.0002 με τίτλο εξόδου «Πρόγραμμα προστασίας δημόσιας υγείας από αδέσποτα ζώα  του Δήμου Κορινθίων» .  6. Την υπ΄αριθμ. 8/102/12-03-2018 Απόφαση Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Κορινθίων περί έγκρισης  πραγματοποίησης δαπανών και διάθεσης πίστωσης του ΚΑ 15/6474.0002, ποσού 24.713,20€ του  προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2018. 7. Την με αρ. πρωτ. 8752/632/2018 (ΑΔΑ:ΨΩ4ΕΩΛ7-Σ4Μ) Απόφαση Ανάληψης Υποχρέωσης έγκρισης  δέσμευσης σχετικής πίστωσης. 8. Την σχετική προσφορά του οικονομικού φορέα Φούκη Αν. Κων/νο –«KYNERGON» Εκπαίδευση  σκύλων Εμπόριο για την παροχή υπηρεσιών περισυλλογής αδέσποτων ζώων. 9. Την αναγκαιότητα της παροχής υπηρεσιών περισυλλογής αδέσποτων ζώων για την υλοποίηση του  προγράμματος προστασίας δημόσιας υγείας από αδέσποτα ζώα του Δήμου Κορινθίων. Α π ο φ α σ ί ζ ε ι Α) Εγκρίνει την σύναψη σύμβασης για την παροχή περισυλλογής αδέσποτων ζώων για την υλοποίηση του  προγράμματος προστασίας δημόσιας υγείας από αδέσποτα ζώα Δήμου, δαπάνης 4.960,00€. Β) Αναθέτει στον Φούκη Αν. Κων/νο με ΑΦΜ 034536122, ΔΟΥ Κορίνθου, Ταχ. Δ/νση:Αρχαία Κόρινθος,  Τηλ.: 2741031077, την παροχή υπηρεσιών περισυλλογής αδέσποτων ζώων , σύμφωνα με την προσφορά  του, και τους όρους της υπ’ αριθμ. 15/2018 Μελέτης της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας έναντι  του ποσού των 4.000,00ευρώ και συμπεριλαμβανομένου του […]

The post Το είπε και το έκανε ο Παρτσινέβελος. Ξεκίνα το μάζεμα των αδεσποτων appeared first on eKorinthos.

Δημοσιεύθηκε στις 16 November 2018 | 11:05 am


Η απάντηση του Παν. Λαμπρινου για τα στυλό 

Κύριε ΤΣΑΡΜΠΕ τόσο εγώ όσο και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι Ψηφίσαμε 35000 € για την επαναλειτουργία της σχολής επιμόρφωσης γονέων @ κηδεμόνων…Στην εισήγηση υπήρχε κονδύλι 7000 € περίπου για αγορά αναμνηστικών..Χωρίς όμως καμμία επεξήγηση σε ότι αφορούσε το είδος των δώρων. Πιστέψαμε πως επρόκειτο για δώρα για όλους τους συμμετέχοντες στην σχολή…Δεν γνωρίζαμε ότι για 15 στυλό θα δίναμε πόσον 7000€ …Είναι ένα πόσον έξω πραγματικό για τα σημερινά δεδομένα..Η συγκεκριμένη απόφαση είναι αποκλειστικά απόφαση του κου Πνευματικού…και κανενός αλλού..Αυτό τι δείχνει??? ότι πλέον δεν πρεπει να έχουμε καμμία εμπιστοσύνη στον Δήμαρχο και προσωπικά θα σκεφτώ πολύ αν πρέπει να ψηφίσω ξανά πιστώσεις που θα φέρει προς ψήφιση ο Κος Πνευματικός…αυτά είναι τα δεδομένα και αυτή ειναι η αλήθεια..

The post Η απάντηση του Παν. Λαμπρινου για τα στυλό  appeared first on eKorinthos.

Δημοσιεύθηκε στις 16 November 2018 | 10:56 am


Συγκλονιζουν οι αποκαλύψεις για το κύκλωμα ντόπας 

Συγκλονιστικές λεπτομέρειες για το κύκλωμα της ντόπας, όπως τις κατέγραψε ο σούπερ κοριός της αστυνομίας – Ακόμα και ο ίδιος ο αρχηγός του κυκλώματος που πουλούσε αναβολικά σε αθλητές παραδεχόταν ότι τα φάρμακα οδηγούν στον θάνατο.  Υπόσχονταν θαύματα, επιδόσεις που ξεπερνούσαν τα ανθρώπινα όρια και διακρίσεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Τα πλοκάμια τους τα είχαν απλώσει εκτός από τα γυμναστήρια και σε καφετέριες αναζητώντας πελάτες-πειραματόζωα που θα δέχονταν να βάλουν στον οργανισμό τους ουσίες που οδηγούν ακόμη και στον θάνατο για να χτίσουν το κορμί τους.  Μάλιστα, είχαν «επιστημονικές» απαντήσεις για να καθησυχάζουν τους πελάτες που εμφάνιζαν παρενέργειες από τα φαρμάκια που κυλούσαν στο αίμα τους. Ωστόσο, στις ιδιωτικές συζητήσεις τους ήταν ειλικρινείς. «Τα φάρμακα είναι ό,τι χειρότερο υπάρχει, ρε φίλε. Κακά τα ψέματα…» έλεγε ο αρχηγός σε έναν φίλο του αθλητή του κυκλώματος της ντόπας, όταν αυτός του είπε ότι ένας κοινός γνωστός τους από τη χρήση αναβολικών εμφάνισε μέσα σε ένα εξάμηνο καρκίνο. Στις συνομιλίες που κατέγραψε ο σούπερ κοριός της ΕΛ.ΑΣ. φέρεται μάλιστα να συμπληρώνει κυνικά: «Και καλά όταν πεθαίνει ένας, ρε φίλε. Ομως βλέπεις μετά από μια βδομάδα να πεθαίνει και κάποιος άλλος. Δεν το παρατήρησες πέρυσι που «έφυγε» ο ένας μετά τον άλλον;Μέσα από τη δικογραφία που παρουσιάζει το «ΘΕΜΑ» αποκαλύπτονται συγκλονιστικές λεπτομέρειες για την ομάδα των αναβολικών που έστησε ένας πρωταθλητής bodybuilding από την Κρήτη μαζί με έναν «φουσκωτό» προπονητή-παράγοντα της Ομοσπονδίας και ένα λαϊκό παιδί που χρησιμοποιούσε ιδιόκτητο καφέ στα δυτικά προάστια για να προωθεί τις «σούπερ ουσίες» του θανάτου.  Τα αναβολικά έρχονταν από την Κίνα, μετατρέπονταν σε συγκεκριμένα φάρμακα […]

The post Συγκλονιζουν οι αποκαλύψεις για το κύκλωμα ντόπας  appeared first on eKorinthos.

Δημοσιεύθηκε στις 16 November 2018 | 10:50 am


Ξεκίνησαν τα έργα και στην υπόλοιπη πλατεία 

Ξεκίνησε να μπαίνει το πλέγμα στην υπόλοιπη μισή πλατεία Παναγή Τσαλδάρη στο κέντρο της Κορίνθου. 

The post Ξεκίνησαν τα έργα και στην υπόλοιπη πλατεία  appeared first on eKorinthos.

Δημοσιεύθηκε στις 16 November 2018 | 10:27 am


Σάρωσαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταε Κβον Ντο οι αθλητες της Κορινθου

Τρια χρυσά ενα ασημένιο και ένα χάλκινο μετάλλιο κατεκτησαν οι αθλητες της Κορίνθου στο Πανελλήνιο κύπελλο 14 Νοεμβρίου 2018 στο Ολυμπιακό στάδιο των Άνω Λιοσίων  Χρυσό μετάλλιο Μηλιώτης Θάνος 45 kg Τζαμαρία Σοφία 44 kg Κατσούρη Μαριάνα 47 kg.  Ασημένιο μετάλλιο η Παντελιδη Ελένη 44 kg και χάλκινο μετάλλιο η Μαρκου Ιωάννα 51 kg. Συμμετοχή ΚΟΛΛΙΑ Μαρία Αγγελακης Γιαννης Τρικατζης Νίκος, Καραγεωργος Χρηστος, Αλεξόπουλος Γιώργος 53kg Κωστουρου Κλαιρη 41kg. Όλα τα παιδιά εδωσαν πολύ δυνατούς αγώνες και μας έκαναν υπερήφανους για άλλη μια φορά. 

The post Σάρωσαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταε Κβον Ντο οι αθλητες της Κορινθου appeared first on eKorinthos.

Δημοσιεύθηκε στις 16 November 2018 | 10:23 am


Μια εκδήλωση από το «Φοίβο» στο Ρεμπετικο

Στις 18-11-2018 ο «Φοίβος» τραγουδά Ρεμπέτικα στο δημοτικό θέατρο Κορίνθου. Το πρόγραμμα.

The post Μια εκδήλωση από το «Φοίβο» στο Ρεμπετικο appeared first on eKorinthos.

Δημοσιεύθηκε στις 16 November 2018 | 9:38 am


Παπαφωτιου: 1.2 εκ ευρώ για το Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου

Ο Απ. Παπαφωτίου μας ενημέρωσε για τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ιστορικού Λαογραφικού Μουσείου και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Περιφερειας Πελοποννήσου ύψους πάνω από 1,2 εκατομμύρια ευρώ.

The post Παπαφωτιου: 1.2 εκ ευρώ για το Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου appeared first on eKorinthos.

Δημοσιεύθηκε στις 16 November 2018 | 9:17 am


Τατούλης προς Γοντικα: Να ανοίξουν και των δύο μας και των οικογενειών μας οι λογαριασμοί

Πρόκληση να εξεταστούν οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί απέναντι στη συνεχιζόμενη συκοφαντική επίθεση που δέχεται από τον κ. Γόντικα με έωλες κατηγορίες απηύθυνε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου. «Περιμένω μέχρι αύριο απάντησή του αν δέχεται να ανοίξουν και να ελεγχθούν άμεσα και των δυο μας οι τραπεζικοί λογαριασμοί, ακόμα και της ευρύτερης οικογένειάς μου. Οι πολίτες ποτέ δεν ανέχθηκαν ρουφιάνους και συκοφάντες» τόνισε χαρακτηριστικά.

The post Τατούλης προς Γοντικα: Να ανοίξουν και των δύο μας και των οικογενειών μας οι λογαριασμοί appeared first on eKorinthos.

Δημοσιεύθηκε στις 16 November 2018 | 9:08 am


Η Κόρινθος κοντά στην Εθνική

Πάντα κοντά στην Εθνική ο Σύλλογος φίλων εθνικής «Ο Ισθμός»

The post Η Κόρινθος κοντά στην Εθνική appeared first on eKorinthos.

Δημοσιεύθηκε στις 16 November 2018 | 9:01 am


Δεν επέτρεψαν σε Σκουρλέτη, Ρήγα Τόσκα και Φίλη να μπουν στο Πολυτεχνείο. Video του προπηλακισμου…

Συγκεντρωμένο πλήθος δεν επέτρεψε στα στελέχη της κυβέρνησης να μπουν στο χώρο του Πολυτεχνείου. Αυτοί επέμειναν και τους προπηλακισαν.

The post Δεν επέτρεψαν σε Σκουρλέτη, Ρήγα Τόσκα και Φίλη να μπουν στο Πολυτεχνείο. Video του προπηλακισμου… appeared first on eKorinthos.

Δημοσιεύθηκε στις 16 November 2018 | 8:46 am


5 περίεργα για τα φρουτάκια

Αναμφίβολα, τα φρουτάκια είναι το πιο δημοφιλές παιχνίδι καζίνο σε όλο τον κόσμο και από τα πρώτα που κάποιος που ασχολείται με το καζίνο επιχειρεί να δοκιμάσει. Επίσης, είναι ένας από τους πιο γρήγορους και εύκολους τρόπους να διώξεις το άγχος. Αν πάλι δεν έχεις δοκιμάσει να παίξεις μπορείς να διαβάσεις τα παρακάτω 5 πολύ ενδιαφέροντα παράδοξα που σχετίζονται με τα φρουτάκια και εν συνεχεία να μπεις σε ένα online casino ή σε μια ιστοσελίδα που σχετίζεται με τα καζίνο και να δοκιμάσεις εντελώς δωρεάν. Ο πρώτος άνθρωπος που έπαιξε κουλοχέρη στο σπίτι του Αν και συνέβη πριν από πολλά χρόνια ήταν ο πρώτος άνθρωπος που έπαιξε κουλοχέρη μέσα στο σαλόνι του σπιτιού του χωρίς να χρειαστεί να φύγει από αυτό. Ποιος ήταν αυτός; Ήταν ο γνωστός ροκ μουσικός Lemmy ο «θρυλικός» τραγουδιστής των Motorhead. Ο συγκεκριμένος αγαπούσε τόσο πολύ τον τζόγο και τα φρουτάκια που είχε τοποθετήσει κουλοχέρηδες σε ένα μέρος του σπιτιού του και έπαιζε όχι μόνο αυτός αλλά και όσοι επισκέπτονταν τα τρελά πάρτι που διοργάνωνε. Μια μαστίχα για τους νικητές Η ονομασία κουλοχέρης και τα συγκεκριμένα μηχανήματα ξεκίνησαν την πορεία τους στα τέλη του 19ου αιώνα στην Αμερική. Ωστόσο, η κυβέρνηση της Αμερικής δυσκολευόταν με την εν λόγω βιομηχανία, βάζοντας πολλούς περιορισμούς. Η εταιρία Bell-Fruit Gum κατάφερε με μια πρωτοποριακή μέθοδο να παρακάμψει τους περιορσιμούς προσφέροντας τσιχλόφουσκα στους νικητές όταν εμαφνιζόταν ένας συνδυασμός στον κουλοχέρη. Στους πρώτους κουλοχέρηδες τα σύμβολα αποτελούνταν από διάφορα φρούτα κάτι που έχει μείνει μέχρι και σήμερα σε πολλά μοντέρνα φρουτάκια θυμίζοντας ακριβώς εκείνη την εποχή. Κουλοχέρης […]

The post 5 περίεργα για τα φρουτάκια appeared first on eKorinthos.

Δημοσιεύθηκε στις 16 November 2018 | 8:31 am


Δείτε μια από τις πιο όμορφες διαφημίσεις ever.

Με πρωταγωνιστή τον Έλτον Τζον μια εταιρεία πιάνο μας προσφέρει ένα απίστευτο διαφημιστικό. Απολαύστε το…

The post Δείτε μια από τις πιο όμορφες διαφημίσεις ever. appeared first on eKorinthos.

Δημοσιεύθηκε στις 16 November 2018 | 8:27 am


Έκτακτη σύγκληση της Ιεραρχίας με τους 82 Αρχιερείς

Εν μέσω αντιθέσεων, από κληρικούς και λαϊκούς, συνεδριάζει σήμερα εκτάκτως η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος προκειμένου να αποφανθεί αναφορικά με το προσύμφωνο του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τις σχέσεις Εκκλησίας – Πολιτείας. Κατά τη διάρκειά της, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα πραγματοποιήσει εισήγηση με θέμα «Ενημέρωσις περί προτάσεως υπό της Ελληνικής Κυβερνήσεως επί του θέματος της Εκκλησιαστικής Περιουσίας», θα ενημερώσει τα μέλη της Συνόδου για το περιεχόμενο και τη σημασία της κατ’ αρχήν συμφωνίας και εν συνεχεία θα ακολουθήσει συζήτηση επί της εισηγήσεως, προκειμένου να διαμορφωθούν τελικά οι θέσεις της Εκκλησίας από τους 82 Αρχιερείς της. Εν αναμονή τελούν 9.200 κληρικοί, οι οποίοι αντέδρασαν έντονα, διότι σύμφωνα με το προσύμφωνο θα τεθούν εκτός του δημόσιου ταμείου και ζητούν απαντήσεις σε ερωτήματα για τη μισθοδοσία τους. Υπενθυμίζεται ότι μετά την κατ’ αρχήν συμφωνία ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό «διότι είστε συντελεστής σ’ αυτή την ιστορική στιγμή, σ’ αυτό το μεγάλο γεγονός που η Εκκλησία θα αισθάνεται όχι ότι γίνεται πιο πλούσια, δεν την ενδιαφέρει αυτό, αλλά ότι γίνεται πιο λειτουργική στην πραγματοποίηση των οραμάτων που έχει». Επιπλέον, μεταξύ άλλων, δήλωσε ότι «βρήκα ανταπόκριση στα ερωτήματά μου και θέλω να σας ευχαριστήσω και στο συγκεκριμένο θέμα για το οποίο συναντηθήκαμε θα μας βρείτε στενούς συνεργάτες. Πιστεύω ότι όλοι κρινόμαστε από αυτό που εκπέμπουμε και αυτή η συμφωνία εκπέμπει την πρόθεσή μας να πάμε ένα βήμα πιο μπροστά σεβόμενοι ο ένας τον άλλο». Τέλος, ανέφερε πως «θα προχωρήσουμε σε ένα πνεύμα αυτοτέλειας και συνεργασίας. Να γίνει η […]

The post Έκτακτη σύγκληση της Ιεραρχίας με τους 82 Αρχιερείς appeared first on eKorinthos.

Δημοσιεύθηκε στις 16 November 2018 | 7:58 am


Τηλεφώνημα για βόμβα στο Νομισματικό Μουσείο

προσθήκη στα αγαπημένα Κλειστή αυτή την ώρα η Πανεπιστημίου. Άγνωστοι τηλεφώνησαν στις 6:21 στην Αστυνομία και είπαν ότι θα εκραγεί βόμβα στις 07:00 στο Νομισματικό Μουσείο. Η περιοχή αυτή την ώρα είναι αποκλεισμένη. Πηγή

The post Τηλεφώνημα για βόμβα στο Νομισματικό Μουσείο appeared first on eKorinthos.

Δημοσιεύθηκε στις 16 November 2018 | 7:52 am


Έρχεται το κοινωνικό μέρισμα για το 2018

Κοινωνικό μέρισμα που θα φτάνει κοντά στο 1,5 δισ. ευρώ αναμένεται να κλειδώσει για φέτος στις γιορτές των Χριστουγέννων. Πέρυσι στις γιορτές των Χριστουγέννων χορηγήθηκε κοινωνικό μέρισμα ύψους 1,4 δισ. ευρώ σε 3,4 εκατ. δικαιούχους, εκ των οποίων τα 720 εκ.ευρώ διατέθηκαν σε χαμηλοσυνταξιούχους, ανέργους, αγρότες, μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους με βάση συγκεκριμένα δηλωθέντα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Από τα υπόλοιπα 675 εκατ. ευρώ ένα σημαντικό κομμάτι τους ύψους 360 εκατ. ευρώ χορηγήθηκε σε 400.000 συνταξιούχους στους οποίους είχαν παρανόμως παρακρατηθεί τα προηγούμενα χρόνια υψηλές εισφορές υγείας. Συνολικά τα 3,4 εκατ. φορολογούμενοι έλαβαν ως μέρισμα 250-1.350 ευρώ. Για φέτος, τελευταία χρονιά διανομής κοινωνικού μερίσματος στο τέλος του χρόνου, εκτιμάται ότι θα διατεθούν περίπου 1,5 δισ. ευρώ. Στόχος είναι να ενισχυθούν φέτος στις γιορτές περισσότερο οι αδύναμες κοινωνικά ομάδες με υψηλότερα ποσά μερίσματος. Προτεραιότητα θα έχουν, όπως και πέρυσι, περίπου 55.000 άνεργοι ηλικίας 18-24 ετών, οι μακροχρόνια άνεργοι (άνω των 2 ετών εκτός εργασίας), και οι περίπου 600.000 δικαιούχοι του κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης. Στόχος επίσης της Κυβέρνησης είναι να ενισχυθούν οι 600.000 συνταξιούχοι του ΟΓΑ πού λαμβάνουν από 300-600 ευρώ σύνταξη το μήνα αλλά και οι 800.000 χαμηλοσυνταξιούχοι που έχασαν το ΕΚΑΣ. Υπολογίζεται ότι το ποσό που θα λάβουν οι δικαιούχοι θα είναι από 300 ευρώ ως και 1.400 ανάλογα με τα μέλη της οικογένειας. Το κυβερνητικό επιτελείο υπολογίζει ότι φέτος θα ωφεληθούν 1.300.000 νοικοκυριά. Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος μπαίνουν εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για να μπορέσει κάποιος να λάβει το κοινωνικό μέρισμα. Τα κριτήρια που ίσχυαν πέρσι ήταν: Για μονοπρόσωπο νοικοκυριό: 9.000 ευρώ / […]

The post Έρχεται το κοινωνικό μέρισμα για το 2018 appeared first on eKorinthos.

Δημοσιεύθηκε στις 16 November 2018 | 7:51 am


Κόρινθος - Ειδήσεις και Νέα

Κόρινθος-Πανθηραϊκός 1-1

  1. Κόρινθος-Πανθηραϊκός 1-1  SDNA
  2. Full coverage

Δημοσιεύθηκε στις 28 October 2018 | 8:52 pm


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Κόρινθος

Φιλικοί ιστότοποι: