Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Κορινθίας   >   Δερβενι    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ανακοίνωση | Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

 

Σύμφωνα με την υπ’ αρ. 20/2023 Πυροσβεστική Διάταξη (ΦΕΚ 2549/τ’ Β/19-04-2023) οι ιδιοκτήτες, νομείς, επικαρπωτές, μισθωτές και υπομισθωτές οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται σε περιοχές εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων και οικισμών, υποχρεούνται να προβαίνουν σε καθαρισμό των ανωτέρω χώρων μέχρι 30 Απριλίου. Οφείλουν δε, να διατηρήσουν καθαρούς τους χώρους αυτούς σε όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, από 1η Μαϊου έως 31 Οκτωβρίου, για την αποτροπή κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της.

Ο καθαρισμός περιλαμβάνει:

  • Υλοτομία και απομάκρυνση των ξερών και σπασμένων δέντρων και κλαδιών, καθώς και των κλαδιών που βρίσκονται σε άμεση επαφή με κτίσμα
  • Απομάκρυνση της καύσιμης φυτικής ύλης που βρίσκεται στην επιφάνεια του εδάφους, όπως ενδεικτικά το φυλλόστρωμα, τα ξερά χόρτα και τα κατακείμενα ξερά κλαδιά
  • Αποκλάδωση της βάσης της κόμης των δέντρων και αύξηση του ύψους έναρξής της από την επιφάνεια του εδάφους, ανάλογα με την ηλικία και του είδους του δέντρου
  • Αραίωση της θαμνώδους βλάστησης ως προς την κάλυψη του εδάφους
  • Απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων αναφλέξιμων υλικών, αντικειμένων και απορριμμάτων

Δημοσιεύθηκε στις 23 April 2024 | 1:25 am


Το ΚΑΠΗ Ξυλοκάστρου στην τελετή υποδοχής της Ολυμπιακής φλόγας στο Στάδιο της Αρχαίας Νεμέας

  

Δυναμική η παρουσία του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης στην τελετή υποδοχής της Ολυμπιακής φλόγας, στο Στάδιο της Αρχαίας Νεμέας την περασμένη Τετάρτη.

Εκεί βρέθηκε το ΚΑΠΗ Ξυλοκάστρου, με δωρεάν μεταφορά από τον Δήμο, τον οποίο  εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Χρήστος Κολοκυθάς.


Ο Αντιδήμαρχος προσέφερε δώρα στον Δήμαρχο Νεμέας κ. Κωνσταντίνο Φρούσιο και στον Αντιδήμαρχο Παιδείας-Αθλητισμού-Πολιτισμού & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Παναγιώτη Ρογκάκη, οι οποίοι τον ευχαρίστησαν για την παρουσία τους στην σπουδαία αυτή τελετή.

Εκεί βρέθηκαν επίσης γονείς και μαθητές από το Δημοτικό Σχολείο Λυκοποριάς, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων.

Στη συνέχεια το ΚΑΠΗ Ξυλοκάστρου, μεταφέρθηκε στο Μετόχι του Αγίου Αθανασίου της Παναγίας του Βράχου, όπου παρακολούθησε την ακολουθία του Μεγάλου Κανόνα.

 

 

 

Δημοσιεύθηκε στις 23 April 2024 | 1:22 am


Καιρός: Αφρικανική σκόνη θα σκεπάσει όλη τη χώρα – Αποπνικτική ατμόσφαιρα με τον υδράργυρο στους 30 βαθμούς

 https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2024/04/afrikaniki-skoni-reuters-1536x1024.jpg 

Η αφρικανική σκόνη θα καλύψει και πάλι όλη την χώρα την Τρίτη (23.04.2024), ενώ ο καιρός επιφυλάσσει υψηλή άνοδο στη θερμοκρασία και θυελλώδεις ανέμους.

Ο καιρός θα είναι αποπνικτικός σε αρκετές περιοχές της χώρας καθώς η αφρικανική σκόνη σε συνδιασμό με την άνοδο της θερμοκρασίας θα κάνει την κατάσταση δύσκολη.

Σύμφωνα με τη μετεωρολόγου της ΕΡΤ  Νικολέτα Ζιακοπούλου η επέλαση της αφρικανικής σκόνης στην Τρίτη θα φτάσει στο αποκορύφωμά της. Οι προβλέψεις μάλιστα αναφέρουν ότι η αφρικανική σκόνη θα σκεπάσει σχεδόν ολόκληρη τη χώρα.

Αιτία για την επέλαση της αφρικανικής σκόνης είναι οι θυελλώδεις ανατολικοί – νοτιοανατολικοί άνεμοι που θα φθάνουν τα 8 μποφόρ, με ριπές που θα αγγίζουν τα 9 μποφόρ στο Αιγαίο. Θα φέρουν λασποβροχές στα κεντρικά και τα βόρεια, θα μεταφέρουν σκόνη, συννεφιά, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει στους 30 βαθμούς Κελσίου στη βόρεια Κρήτη την ίδια στιγμή που στη Φλώρινα θα έχουν 12 βαθμούς. 

Την Τετάρτη μπαίνει δυτικός άνεμος στα δυτικά και αρχίζει να εκτοπίζει τη σκόνη πιο ανατολικά. Οπότε Πέμπτη και Παρασκευή αναμένεται πιο καθαρή ατμόσφαιρα.

Στην αλλαγή του καιρού με την έλευση της αφρικανικής σκόνης έκανε ιδιαίτερη αναφορά και το meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Την Τρίτη (23.04.2024) εκτός από τις πολύ αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης που θα περιορίζουν την ορατότητα, αναμένεται να εκδηλωθούν και λασποβροχές κυρίως στη βόρεια και δυτική χώρα.

Την Τετάρτη 24/04 η στροφή των ανέμων σε δυτικούς θα έχει ως αποτέλεσμα τον περιορισμό της σκόνης στα Δωδεκάνησα και την προοδευτική απομάκρυνσή της προς τα ανατολικά.

Η πρόγνωση του meteo

Λασποβροχές κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Καταιγίδες και πιθανές χαλαζοπτώσεις στα δυτικά. Νοτιοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις έως 8 μποφόρ στο Αιγαίο. Άνοδος της θερμοκρασίας. Αυξημένες συγκεντρώσεις Σαχαριανής σκόνης.

Πιο αναλυτικά, την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται νεφώσεις. Βροχές θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τμήματα. Καταιγίδες αναμένονται στα δυτικά και ιδιαίτερα στα βορειοδυτικά όπου τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα και ενδέχεται να συνοδευτούν από χαλαζόπτωση. Αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις Σαχαριανής σκόνης στην ατμόσφαιρα με αποτέλεσμα τον περιορισμό της ορατότητας και την εκδήλωση λασποβροχών.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 6 έως 16 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία από 12 έως 19, στη Θράκη από 14 έως 25-26 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 14 έως 27-29, στη Θεσσαλία από 13 έως 23-24 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 15 έως 25-27 βαθμούς, στα Επτάνησα από 16 έως 26 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 15 έως 25 βαθμούς, αλλά στο Ανατολικό Αιγαίοι οι μέγιστες θα φτάσουν στους 27-29 βαθμούς και στην Κρήτη στους 32-33 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις που γενικά θα φτάνουν τα 6 μποφόρ, ενώ στο Νότιο Ιόνιο αναμένονται εντάσεις ανέμων έως 7 μποφόρ τοπικά και στο Νότιο και Ανατολικό Αιγαίο 7-8 μποφόρ τοπικά. Προοδευτικά οι άνεμοι στο Ιόνιο θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με εντάσεις 5-6 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις, με πιθανότητα πρόσκαιρων ασθενών βροχών. Σχετικά αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί με εντάσεις 4-5 μποφόρ, στρεφόμενοι το βράδυ σε δυτικούς βορειοδυτικούς με ίδιες εντάσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 25 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε βροχές κατά περιόδους και σχετικά αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς.

 

 

Δημοσιεύθηκε στις 23 April 2024 | 1:02 am


Έφυγε από την ζωή ο πρώην υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ ,π. Βουλευτής Κορινθίας Νικόλαος Ριζόγιαννης

  

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 94 ετών, ο Κορίνθιος πρώην υφυπουργός  του ΠΑΣΟΚ 1981 – 1989) Νικόλαος Ριζόγιαννης.

Ο Νικόλαος Ριζόγιαννης γεννήθηκε το 1930 στο Στεφάνι Κορινθίας. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και άσκησε τη δικηγορία.

Διετέλεσε βουλευτής Κορινθίας του ΠΑΣΟΚ (1981 – 1989) και υφυπουργός Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων (23 Σεπτεμβρίου 1987 – 2 Ιουλίου 1989).

Δημοσιεύθηκε στις 22 April 2024 | 10:31 pm


Ολυμπιακός - Μίλαν 3-0: Πρωταθλητές Ευρώπης οι μάγκες του Συλαϊδόπουλου - Ευρώπη, άκουσέ το, ο Ολυμπιακός είναι ο νέος… Βασιλιάς!!!

 https://www.fosonline.gr/media/news/2024/04/22/298855/snapshot/hlsNeoi.png 

Οι Νέοι του Ολυμπιακού πραγματοποίησαν εκπληκτική εμφάνιση και νίκησαν με 3-0 τη Μίλαν στον τελικό του UEFA Youth League. Ιστορία έγραψαν οι Νέοι του Ολυμπιακού στη Νιόν της Ελβετίας. Οι παίκτες του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου «κατάπιαν» τη Μίλαν και στέφθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης για πρώτη φορά. Η ομάδα του Πειραιά ήταν εκπληκτική σε ένα ακόμη ευρωπαϊκό παιχνίδι και δικαίως κατέκτησε τον τίτλο αήττητη.

Οι Πειραιώτες ξεκίνησαν πολύ δυνατά τον αγώνα και μόλις στο 3ο λεπτό έφτασαν κοντά στο γκολ. Ο Πνευμονίδης έγινε αποδέκτης της μπάλας εντός περιοχής και έκανε το σουτ, ωστόσο ο Ραβέιρ τον νίκησε. Στη συνέχεια ο Μπάκουλας σούταρε ψηλά άουτ. Η πίεση των «ερυθρόλευκων» συνεχίστηκε και στο 9ο λεπτό απείλησαν ξανά την αντίπαλη εστία. 

Ο Πνευμονίδης έκανε την κούρσα από τα αριστερά και βρήκε στην μεγάλη περιοχή τον Παπακανέλλο, ο οποίος έστειλε τη μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι της Μίλαν.

Δύο λεπτά μετά ο Πνευμονίδης ανατράπηκε εντός περιοχής από τον Ραβέιρ, ωστόσο ο Μπρουκς δεν έδειξε την εσχάτη των ποινών. Στη συνέχεια οι «ροσονέρι» ισορρόπησαν το παιχνίδι και είχαν την κατοχή της μπάλας.

Ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις με δράστες του Παπακανέλλο και Χ. Κωστούλα. Για σχεδόν δέκα λεπτά ο ρυθμός έπεσε, με τις δύο ομάδες να κάνουν αρκετά λάθη. Στο 37ο λεπτό ήρθε άλλη μία καλή στιγμή για τους παίκτες του Συλαϊδόπουλου.

Ο Κουτσογούλας βρήκε στην καρδιά της περιοχής τον Μπάκουλα, αλλά εκείνος έστειλε τη μπάλα στην αγκαλιά του Ραβέιρ. Στη συνέχεια δεν υπήρξε κάποια αξιοσημείωτη φάση και το 0-0 ήταν το σκορ του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος η Μίλαν μπήκε καλύτερα, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει κάτι ουσιαστικό. Αντίθετα ο Ολυμπιακός μέσα σε διάστημα έξι λεπτών καθάρισε το ματς.

Στο 59' ο Παπακανέλλος έβγαλε την σέντρα από τα δεξιά, ο Χ. Κωστούλας πήρε την κεφαλιά, η οποία ακούμπησε στο χέρι του Στάλμαχ. Ο ρέφερι Μπρουκς δεν καταλόγιζε την εσχάτη των ποινών, όμως τον κάλεσαν από το VAR να κοιτάξει τη φάση. Έτσι ο Άγγλος ρέφερι έδειξε την άσπρη βούλα, με τον Μουζακίτη να αναλαμβάνει την εκτέλεση.

Ο χαφ των Πειραιωτών νίκησε τον Ραβέιρ και πέτυχε το 1-0. Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί ήρθε η στιγμή του 2-0. Ο Παπακανέλλος έφυγε στην αντεπίθεση, μπήκε στην περιοχή και με δυνατό σουτ από πλάγια θέση χρίστηκε σκόρερ.

Στο 66ο λεπτό οι «ερυθρόλευκοι» σημείωσαν και τρίτο γκολ. Ο Κουτσογούλας έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Μπάκουλας με ανάποδο ψαλίδι πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ.

Οι «ροσονέρι» δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν και στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Σίνα. Στο 80' ο Λιμπεράλι επιχείρησε το σουτ, αλλά ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού του είπε «όχι», ενώ στην επαναφορά απέκρουσε ξανά την προσπάθεια του παίκτη της Μίλαν.

Ολυμπιακός - Μίλαν 3-0: Πρωταθλητές Ευρώπης οι μάγκες του Συλαϊδόπουλου (highlights)

Το τέλος του αγώνα βρήκε τους «ερυθρόλευκους» να ξεσπούν σε έξαλλους πανηγυρισμούς και να κατακτούν δικαίως το πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο στην Ιστορία τους 

Διαιτητής: Μπρουκς (Αγγλία)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σ. Συλαϊδόπουλος): Σίνα, Πρεκατές, Κουτσίδης, Κ. Κωστούλας, Αλαφάκης (72′ Δάμα), Μουζακίτης, Μπακούλας (87′ Τανούλης), Κουτσογούλας, Πνευμονίδης (87′ Γατόπουλος), Παπακανέλλος (75′ Λιατσικούρας), Χ. Κωστούλας.

ΜΙΛΑΝ (Ι. Αμπάτε): Ραβεγιέ, Μαγκνί, Σίμιτς, Ενσιάλα (69′ Λιμπεράλι), Μπαρτεσάγκι, Στάλματς (63′ Σίμελχακ), Μαλασπίνα Ζερόλι, Σκότι, Σία (78′ Σάλα), Καμάρντα (78′ Μπονόμι).

Δημοσιεύθηκε στις 22 April 2024 | 10:05 pm


Διεθνής Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Θόρυβο, Τετάρτη 24 Απριλίου Ηχορύπανση και υγεία. Ο θόρυβος προκαλεί κώφωση, βουητά, στρες, καρδιακά, αναπνευστικά προβλήματα


 

του Κωνσταντίνου Λούβρου, M.D.,

Η τελευταία Τετάρτη του Απριλίου έχει κηρυχθεί από το 1992 ως Διεθνής Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Θόρυβο, από την Ευρωπαϊκή Ένωση Ακουστικής.

Θόρυβος είναι κάθε ανεπιθύμητος ήχος. Η έντασή του (ακουστότητα) μετράται σε ντεσιμπέλ (dB). Η κλίμακα των ντεσιμπέλ είναι λογαριθμική, επομένως η αύξηση της ηχοστάθμης κατά 3 dB αντιστοιχεί σε διπλασιασμό της έντασης του ήχου.

Τέσσερις στους πέντε ευρωπαίους ζουν σήμερα σε πόλεις και κωμοπόλεις. Οι περισσότερες περιβαλλοντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας, προέρχονται από τις αστικές περιοχές, συνεπώς πολλές προσπάθειες επικεντρώνονται σε αυτές προκειμένου να αντιμετωπιστούν ζητήματα όπως η υγεία και η ηχορύπανση. ......................

read more

Δημοσιεύθηκε στις 22 April 2024 | 5:52 pm


Παρέμβαση Ψυχογιού στη Βουλή για το Δημοτικό Σχολείο Αρχαίας Κορίνθου.

 

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

22/4/2024


Μεταφέροντας την αγωνία και το δίκαιο αίτημα των γονέων και της τοπικής κοινωνίας της Αρχαίας Κορίνθου, ο Βουλευτής Κορινθίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Γιώργος Ψυχογιός, κατέθεσε Ερώτηση προς τους Υπουργούς Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού και Εσωτερικών για την επιτακτική ανάγκη άμεσης παρέμβασης  για την ασφάλεια του κτιρίου του σημερινού Δημοτικού Αρχαίας Κορίνθου και την έναρξη εργασιών για την κατασκευή του νέου Σχολείου. Η Ερώτηση συνυπογράφεται και από τους δύο αρμόδιους τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ψυχογιός ζητά άμεσες ενέργειες θέτοντας στους αρμόδιους  Υπουργούς  τα εξής ερωτήματα:

1.    Πότε θα ξεκινήσει η κατασκευή του νέου σύγχρονου Σχολείου που έχει προβλεφθεί για την Αρχαία Κόρινθο και είναι καθολικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας;

2.    Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε, ώστε να διασφαλιστούν πλήρως τα κονδύλια για την υλοποίηση του έργου, που είναι ενταγμένο και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ;

Θα προχωρήσετε στις απολύτως αναγκαίες άμεσες παρεμβάσεις και αποκαταστάσεις, ώστε να προστατευθεί η ασφάλεια μαθητών και εργαζομένων στο σχολείο μέχρι να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί η κατασκευή του νέου Σχολείου;

 

Ακολουθεί αναλυτικά η Ερώτηση, όπως κατατέθηκε:

 

Αθήνα 22 Απριλίου 2024

ΕΡΩΤΗΣΗ

 

Προς τους  Υπουργούς:

  Εσωτερικών

Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού

 

ΘΕΜΑ: Άμεσες παρεμβάσεις για την ασφάλεια του Δημοτικού Αρχαίας Κορίνθου και την έναρξη εργασιών για την κατασκευή νέου Σχολείου  

Έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία της Αρχαίας Κορίνθου, η κατάσταση που επικρατεί στο Δημοτικό Σχολείο της περιοχής. Ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Αρχαίας Κορίνθου προχώρησε σε σειρά επαφών με τον Δήμο και την Περιφέρεια, οργάνωσε κινητοποίηση έξω από το χώρο του Σχολείου, ενώ ενημέρωσε και τους βουλευτές Κορινθίας σχετικά με αυτό το πολύ κρίσιμο και σημαντικό θέμα που αφορά στα 103 παιδιά που φοιτούν εκεί, το εκπαιδευτικό και λοιπό προσωπικό του Σχολείου και, φυσικά, τους ίδιους, ως γονείς και κηδεμόνες των παιδιών.

Σύμφωνα με τον Σύλλογο, στο Σχολείο το οποίο κατασκευάστηκε περίπου έναν αιώνα πριν υπάρχουν σοβαρά ζητήματα στατικότητας και ρωγμές στο εσωτερικό του θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο την ασφάλεια μαθητών και δασκάλων. Επίσης, επισημαίνουν ότι πολλά μαθήματα γίνονται σε λυόμενα (κοντέινερς) τα οποία, μάλιστα, είναι και αυτά πολύ παλιά κι επικίνδυνα, ενώ εντοπίζουν κακή κατάσταση και ελλείψεις στις τουαλέτες και τις λοιπές υποδομές, καθώς και προβλήματα στην σύνδεση με το διαδίκτυο που χρησιμοποιείται στο πλαίσιο της μαθησιακής διαδικασίας.

Επειδή, η πρόσβαση σε ασφαλείς εγκαταστάσεις και αξιοπρεπείς συνθήκες για τα παιδιά είναι ένα βασικό και αυτονόητο δικαίωμα που πρέπει να εξασφαλίζει η Πολιτεία,

Επειδή, γονείς και κάτοικοι είναι δικαίως εξαιρετικά ανήσυχοι για την κατάσταση που επικρατεί και έχουν κάνει ενέργειες ζητώντας λύσεις σε όλες τις κατευθύνσεις,

Επειδή, στην Αρχαία Κόρινθο που είναι η «ναυαρχίδα» του πολιτισμού και του τουρισμού της Κορίνθου, δεν επιτρέπεται να μην υπάρχουν σύγχρονες και ανθρώπινες υποδομές για τους μόνιμους κατοίκους και τις οικογένειές τους, 

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

3.       Πότε θα ξεκινήσει η κατασκευή του νέου σύγχρονου Σχολείου που έχει προβλεφθεί για την Αρχαία Κόρινθο και είναι καθολικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας;

 

4.       Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε, ώστε να διασφαλιστούν πλήρως τα κονδύλια για την υλοποίηση του έργου, που είναι ενταγμένο και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ;

 

5.       Θα προχωρήσετε στις απολύτως αναγκαίες άμεσες παρεμβάσεις και αποκαταστάσεις, ώστε να προστατευθεί η ασφάλεια μαθητών και εργαζομένων στο σχολείο μέχρι να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί η κατασκευή του νέου Σχολείου;

 

Οι Ερωτώντες Βουλευτές

 

Ψυχογιός Γεώργιος

Καλαματιανός Διονύσιος

Πούλου Παναγιού

Δημοσιεύθηκε στις 22 April 2024 | 5:49 pm


Δήλωση του Προέδρου της Βουλής με αφορμή τη συμπλήρωση 57 ετών από το χουντικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου του 1967

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, με αφορμή το προ 57ετίας χουντικό πραξικόπημα έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η επιβολή της δικτατορίας στις 21/04/1967, σήμερα, 57 χρόνια μετά, μας επιτρέπει, ανάμεσα σε πολλά άλλα διδάγματα και σκέψεις, που κάθε χρόνο διατυπώνονται γι’ αυτήν, να αναλογιστούμε πόσο απόλυτα και εξ ορισμού αντιλαϊκά είναι τα απολυταρχικά καθεστώτα. Η βίαιη επικράτησή τους, η καταπίεση της ελευθερίας και ο σφετερισμός της λαϊκής βούλησης, μαρτυρούν τελικά τη βαθιά τους περιφρόνηση προς τον λαό, που τον θεωρούν ανήμπορο και ακατάλληλο να αναλάβει αντιπροσωπευτικά τις ευθύνες μιας χώρας. Ενώ η κοινοβουλευτική δημοκρατία, που αποκαταστάθηκε στη χώρα μας πριν από 50 χρόνια, μετά την επτάχρονη πολλαπλή δοκιμασία της πατρίδας μας και κυρίως της Κύπρου, είναι το πολίτευμα που κατ’ εξοχήν αναγνωρίζει την αξία και την υπευθυνότητα του κάθε πολίτη από τον οποίο και μόνο αντλεί τη νομιμοποίησή του.

Και σήμερα, 57 χρόνια μετά το χουντικό πραξικόπημα, η δημοκρατία μας στηριγμένη στη λαϊκή κυριαρχία, διεκδικεί και πετυχαίνει ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα, διαψεύδοντας καθημερινά έσχατες μειοψηφίες θιασωτών του αυταρχισμού, που υποκριτικά επικαλούνται τον λαό, τον ίδιο δηλαδή λαό, που θεωρούν ανάξιο να κυβερνήσει υπεύθυνα και αντιπροσωπευτικά τον τόπο του».


Δημοσιεύθηκε στις 22 April 2024 | 5:45 pm


Καιρός: Εκρηκτικό κοκτέιλ αφρικανικής σκόνης με λασποβροχές την Τρίτη – Νέοι χάρτες του meteo με τις «κόκκινες περιοχές»

  

 

Την Τρίτη αναμένεται να κορυφωθεί το φαινόμενο της αφρικανικής σκόνης που πλήττει ήδη τη χώρα, ενώ ο καιρός θα επηρεαστεί σημαντικά από το φαινόμενο με θερμοκρασίες έως και 35 βαθμούς Κελσίου. 

Στην πρόγνωση του καιρού από το meteo σημειώνεται πως παράλληλα με την σαχαριανή (αφρικανική) σκόνη θα σημειωθούν σημαντικά επεισόδια λασποβροχής, ενώ οι συγκεντρώσεις σκόνης θα είναι τόσο ισχυρές που σε κάποιες περιπτώσεις η ορατότητα θα είναι περιορισμένη.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, την Τρίτη εκτός από τις πολύ αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης που θα περιορίζουν την ορατότητα, αναμένεται να εκδηλωθούν και λασποβροχές κυρίως στη βόρεια και δυτική χώρα.

Την Τετάρτη η στροφή των ανέμων σε δυτικούς θα έχει ως αποτέλεσμα τον περιορισμό της σκόνης στα Δωδεκάνησα και την προοδευτική απομάκρυνσή της προς τα ανατολικά. 

Στους προγνωστικούς χάρτες που ακολουθούν παρουσιάζονται:

– Με κόκκινες αποχρώσεις η συγκέντρωση σκόνης στην ατμόσφαιρα κατά τις μεσημεριανές και βραδινές ώρες της Τρίτης 23/04.

– Με κίτρινες αποχρώσεις οι περιοχές όπου θα εκδηλωθούν λασποβροχές κατά τα ίδια χρονικά διαστήματα.

 

Δημοσιεύθηκε στις 22 April 2024 | 5:36 pm


Μητσοτάκης από τη Λαχαναγορά του Ρέντη: Συνεχής η μάχη για την καταπολέμηση της ακρίβειας

 

Δημοσιεύθηκε στις 22 April 2024 | 5:29 pm


Μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα στην Κόρινθο

 Μετά από 20 χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα στην Κόρινθο 

Στις 25 Απριλίου 2024, η Oλυμπιακή Fλόγα θα είναι στην Κόρινθο. Η εκδήλωση υποδοχής θα γίνει στις 8 το βράδυ στον Φλοίσβο της Κορίνθου. Η φλόγα θα περάσει απ’ την Κόρινθο, μετά από 20 χρόνια. Συγχρόνως, η φλόγα, θα διανυκτερεύσει στην Κόρινθο, πριν βρεθεί στην Αθήνα και στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο για να παραδοθεί στους Γάλλους. Στην Κόρινθο, θα γίνει μία λιτή και επιβλητική, συνάμα, τελετή.

Ο Νίκος Ξυλούρης, μέλος της Ολυμπιακής Επιτροπής, θα είναι ο τελευταίος λαμπαδηδρόμος στην Κόρινθο. Η φλόγα, θα αφιχθεί στην Κόρινθο, στις 7.15 το απόγευμα. Η διαδρομή θα ξεκινήσει απ΄ την οδό Πατρών, θα συνεχίσει στις οδούς Γεωργίου Παπανδρέου και Εθνικής Αντίστασης, με λαμπαδηδρόμους Κορίνθιους αθλητές. Θα καταλήξει στον Πήγασο, ΄που η αφή της φλόγας στο βωμό, είναι προγραμματισμένη για τις 8 το βράδυ. Θα ακολουθήσει το τελετουργικό σκέλος της εκδήλωσης, με ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων της Ελλάδας και της Γαλλίας, αλλά και αυτού του Ολυμπιακού Ύμνου.

Θα ακολουθήσουν ομιλίες, σύμφωνα με το πρωτόκολλο. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί, με μουσικά δρώμενα, σε συνεργασία με την Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου και το ” Καλογεροπούλειο Ίδρυμα ”. Θα συμμετέχουν και παιδιά απ’ τα σχολεία της περιοχής.

Δημοσιεύθηκε στις 22 April 2024 | 5:22 pm


Ευρωεκλογές 2024: Σύσκεψη στη ΝΔ παρουσία Μητσοτάκη – Στην μάχη των περιφερειών κορυφαίοι υπουργοί

  

Οι Ευρωεκλογές βρίσκονται προ των πυλών και στη Νέα Δημοκρατία πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αντικείμενο της σύσκεψης στη Νέα Δημοκρατία παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν ο προγραμματισμός και ο συντονισμός των δράσεων του κόμματος σε ολόκληρη την επικράτεια, ενόψει των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου. 

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν οργανωτικά θέματα και έγινε επισκόπηση των προετοιμασιών που έχουν γίνει για την προεκλογική περίοδο.

Μεγάλο βάρος στη Νέα Δημοκρατία δίνεται στην περιφέρεια γι’ αυτό τον λόγο στη μάχη πέφτουν και κορυφαίοι υπουργοί. Καθένα αναλαμβάνει και μια περιφέρεια. 

Αναλυτικά οι περιφέρειες που αναλαμβάνουν κορυφαίοι υπουργοί:

1) Περιφέρεια Κρήτης: Κυριάκος Πιερρακάκης

2) Περιφέρεια Πελοποννήσου: Μάκης Βορίδης

3) Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης: Χρήστος Σταϊκούρας

4) Περιφέρεια Κεντρική Μακεδονίας: Νίκος Δένδιας

5) Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου: Δημήτρης Καιρίδης 

6) Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Άδωνις Γεωργιάδης

7) Περιφέρεια Ηπείρου: Κώστας Σκρέκας

8) Περιφέρεια Θεσσαλίας: Κωστής Χατζηδάκης

9) Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Λευτέρης Αυγενάκης

10) Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: Σοφία Ζαχαράκη

11) Περιφέρεια Ιόνιων Νήσων: Όλγα Κεφαλογιάννη

12) Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου: Δόμνα Μιχαηλίδου 


Δημοσιεύθηκε στις 22 April 2024 | 5:15 pm


Με φόρα από την Ευρώπη ο Ολυμπιακός 2-1 τον ΠΑΟΚ στον Πειραιά

 osfp-m4 

Η πρόκριση στους τέσσερις του Conference League, έχει μπολιάσει με περίσσια αυτοπεποίθηση τους Πειραιώτες, οι οποίοι κέρδισαν χωρίς να πιεστούν τον ΠΑΟΚ με 2-1 και πλησίασαν τους Θεσσαλονικείς στον ένα βαθμό (67 έναντι 66).

Τα γκολ για την ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ σημείωσαν οι Κίνι (27′) και Μαρτίνς (61′), ενώ ο Ολυμπιακός είχε και άλλες ευκαιρίες για να μεγαλώσει το υπέρ του προβάδισμα, με τους Ναβάρο και

Ποντένσε. Μάλιστα ο Πορτογάλος έκανε πολύ ουσιαστική εμφάνιση και πιστώνεται και την ασίστ στο δεύτερο γκολ της ομάδας του. Ο ΠΑΟΚ από την άλλη μεριά φάνηκε αποκαμωμένος από τα συνεχόμενα παιχνίδια, ενώ ο αποκλεισμός από την Μπριζ στα προημιτελικά του Conference League, έχει απογοητεύσει προπονητή και παίκτες. Το γκολ του Μάρκος Αντόνιο στο 91′ έδωσε χαρακτήρα θρίλερ στο παιχνίδι, όμως ο Ολυμπιακός δεν κινδύνευσε να δεχτεί κι άλλο τέρμα και δίκαια κατέκτησε τους βαθμούς της νίκης.

Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν πολύ δυνατά στην αναμέτρηση, πιέζοντας ψηλά τους αμυντικούς των Θεσσαλονικών, οι οποίοι έκαναν αρκετά λάθη στις μεταβιβάσεις τους. Ο Ζέλσον Μαρτίνς σκόραρε μόλις στο 11′, όμως ο διαιτητής ακύρωσε το γκολ, ως offside. Ο ΠΑΟΚ είχε παθητικό ρόλο στο παιχνίδι και μόνο ο Τάισον, προσπάθησε να φανεί απειλητικός για την εστία του Τζολάκη. Ο Ολυμπιακός είδε να ακυρώνεται ξανά τέρμα, που πέτυχε, αφού ο Ναβάρο ήταν λίγο πιο μπροστά από τον Κουλιεράκη. Ο Μεντιλίμπαρ φώναζε στους παίκτες του να παίρνουν μπάλες και να επιτίθενται κατά κύματα κι αυτή η τακτική κεφαλαιοποιήθηκε στο 27ο λεπτό του παιχνιδιού, όταν ο Ναβάρο κέρδισε πέναλτι, λόγω ανατροπής με δράστη από τον Κουλιεράκη. Το εκτέλεσε ο Ποντένσε, ο Κοτάρσκι του είχε “όχι”, όμως ο Κίνι βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και νίκη τον Κροάτη τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ, γράφοντας το 1-0. Μέχρι να ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ, είχε μία ανούσια κατοχή μπάλας, όμως δεν δημιούργησε επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Τζολάκη.

Ο Ναβάρο ήταν σε καλό βράδυ, ταλαιπώρησε αφάνταστα τους αμυντικούς των “ασπρόμαυρων” και στο 48′, λίγο έλειψε να χριστεί σκόρερ, καθώς το σουτ, βγήκε λίγο έξω από τα δεξί δοκάρι του Κοτάρσκι. Ο ΠΑΟΚ δεν είχε τις φυσικές δυνάμεις, αλλά ούτε και τις πνευματικές για να δημιουργήσει ευκαιρίες, ενώ μόνο ο Ζίβκοβιτς προσπάθησε να γίνει απειλητικός για την ομάδα του. Ο Ολυμπιακός από το 60 κι έπειτα, υπηρετούσε έναν πιο συντηρητικό τρόπο παιχνιδιού και σε μία αντεπίθεση, ο Ντάνιελ Ποντένσε βρήκε με κάθετη πάσα τον Ζέλσον Μαρτίνς κι αυτό με ωραίο πλασέ, έγραψε το 2-0, δίνοντας ένα μαξιλαράκι ασφαλείας στους Πειραιώτες. Η ομάδα του Λουτσέκου έκανε την πρώτη της μεγάλη ευκαιρία στο 77ο λεπτό, όταν ο Μπάμπα πήγε να νικήσει από τα αριστερά τον Τζολάκη, όμως ο Έλληνας κίπερ δεν αιφνιδιάστηκε. Οι φιλοξενούμενοι δεν παράτησαν το παιχνίδι και στο 91′ ο Μάρκος Αντόνιο έκανε το 2-1, δίνοντας ενδιαφέρον στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, αν και δύσκολα θα άλλαζε το τελικό αποτέλεσμα. Ο ΠΑΟΚ δεν έκανε άλλη ευκαιρία και ο Ολυμπιακός δικαιότατα πήρε το τρίποντο, παραμένοντας στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας με 66 βαθμούς, έξι λιγότερους από την πρωτοπόρο ΑΕΚ.

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα του διημέρου:

Playouts:

Σάββατο 20 Απριλίου

ΟΦΗ – Βόλος 2-1
Αστέρας Τρίπολης – Παναιτωλικός 0-2
Ατρόμητος – Κηφισιά 1-2

Κυριακή 21 Απριλίου

Πανσερραϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα 2-1

Δείτε τη βαθμολογία

7

Πανσεραϊκός

31

35-52

35

8

Αστέρας Τρίπολης

31

38-54

34

9

Ατρόμητος

31

36-51

34

10

ΟΦΗ

31

34-47

34

11

Παναιτωλικός 

31

33-48

30

12

Βόλος

31

34-57

29

13

Κηφισιά

31

36-63

28

14

ΠΑΣ Γιάννινα

31

29-59

19

 

Playoffs:

Κυριακή 21 Απριλίου

Λαμία – Παναθηναϊκός 0-5
Άρης – ΑΕΚ 1-2
Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 2-1

Η βαθμολογία 

1. ΑΕΚ                      32      72 - 30     72
2. Παναθηναϊκός       32     79 - 27      71
3. ΠΑΟΚ                   31      75 - 29     67
4. Ολυμπιακός          31      69- 70      66
5. Άρης                     32      44 - 39     48
6. Λαμία                   32      39 - 67     34

 

 

Δημοσιεύθηκε στις 21 April 2024 | 10:50 pm


Συνεδριάζει τη Δευτέρα 22 Απριλίου το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης

 

Σας καλούμε σε δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, που θα πραγματοποιηθεί την 22 Απριλίου 2024 ημέρα Δευτέρα & ώρα 21:00 μ.μ. σε τακτική συνεδρίαση: δια ζώσης στην αίθουσα συνεδριάσεων του Κέντρου Νεότητας Ξυλοκάστρου σύμφωνα με διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

  1. Σύσταση πάγιας προκαταβολής στις Κοινότητες του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης.
  2. Λήψη απόφασης σύμφωνης γνώμης για παραχώρηση με αντάλλαγμα και εκμίσθωση με διαγωνιστική διαδικασία κοινοχρήστων χώρων για την τοποθέτηση φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων στο Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.
  3. Αίτημα κ. Καπέλου περί άρσης ρυμοτομικής απαλλοτρίωσης στο σχέδιο πόλης Ξυλοκάστρου ΟΤ 149 & 150.
  4. Αίτημα κ. Γρυπονησιώτη περί άρσης ρυμοτομικής απαλλοτρίωσης στο σχέδιο πόλης Ξυλοκάστρου ΟΤ 142,143 & 135.
  5. Γενική – Τακτοποιητική Τροποποίηση Προϋπολογισμού.
  6. Τροποποίηση Προϋπολογισμού για «Αποζημίωση για επανυποβολή ρυμοτομικής απαλλοτρίωσης ιδιοκτησίας  Γρυπονησιώτη Ανδρέα (Ο.Τ. 142,143 & 135)».
  7. Τροποποίηση Προϋπολογισμού για «κάλυψη δράσεων Πυροπροστασίας».
  8. Τροποποίηση Προϋπολογισμού για «κάλυψη δαπανών αποκομιδής απορριμμάτων του οδικού δικτύου αρμοδιότητας Περιφερειών».
  9. Τροποποίηση Προϋπολογισμού για την εκτέλεση του έργου «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΖΗΜΙΩΝ ΑΠΟ ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ».
  10. Έγκριση «Ετησίου Προγράμματος Τουριστικής Προβολής έτους 2024» & Απολογισμού Δράσεων Τουρισμού 2023.
  11. Προγραμματισμός αθλητικής εκδήλωσης «Πανελλήνιο πρωτάθλημα 10 χλμ βάδην 2024» που θα πραγματοποιηθεί στο Ξυλόκαστρο στις 11 Μαΐου 2024.
  12. Έγκριση έκθεσης αποτελεσμάτων  εσόδων και εξόδων Α’ τριμήνου 2024.
  13. Καθορισμός οικονομικής εισφοράς (τροφεία) των φιλοξενουμένων παιδιών των δημοτικών παιδικών σταθμών.
  14. Έγκριση παράτασης μίσθωσης Δημοτικού ακινήτου στη Συκέα.
  15. Έγκριση δημοπράτησης μίσθωσης Δημοτικού ακινήτου στη Λυκοποριά.
  16. Ορισμός επιτροπής Διαχείρισης θεάτρων «Άγγελος Σικελιανός» & «Βασίλης Γεωργιάδης».
  17. Ορισμός αναπληρωματικών μελών επιτροπής διενέργειας δημοπρασίας για μισθώσεις-εκμισθώσεις, εκποιήσεις αγορές ακινήτων» Απ. Δ.Σ. 11/2024.
  18. Έγκριση συμμετοχής στο ΔΕΔΔΗΕ για την τοποθέτηση φωτιστικού σώματος σε υπάρχοντα στύλο  ηλεκτροφωτισμού στην Κοινότητα Ξυλοκάστρου.
  19. Έγκριση συμμετοχής στο ΔΕΔΔΗΕ για την επέκταση δικτύου ηλεκτροφωτισμού στην Κοινότητα Ξυλοκάστρου.
  20. Έγκριση συμμετοχής στο ΔΕΔΔΗΕ για την επέκταση δικτύου ηλεκτροφωτισμού στην Κοινότητα Κ. Λουτρού.
  21. Έγκριση συμμετοχής στο ΔΕΔΔΗΕ για την τοποθέτηση μίας (1) τριφασικής παροχής επί της Π.Ε.Ο. Κ.Π. στην Κοινότητα Ξυλοκάστρου.
  22. Έγκριση συμμετοχής στο ΔΕΔΔΗΕ για την τοποθέτηση επτά φωτιστικών σωμάτων σε υπάρχοντες στύλους ηλεκτροφωτισμού καθώς και παροχή Φ.Ο.Π. στην Κοινότητα Καμαρίου.
  23. Έγκριση συμμετοχής στο ΔΕΔΔΗΕ για την τοποθέτηση δύο φωτιστικών σωμάτων σε υπάρχοντες στύλους ηλεκτροφωτισμού καθώς και παροχή Φ.Ο.Π. στην Κοινότητα Καμαρίου.
  24. Έγκριση  χορήγησης άδειας εισόδου – εξόδου οχημάτων σε επιχείρηση στα Μερτικέικα.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΣΚΕΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Δημοσιεύθηκε στις 21 April 2024 | 10:21 pm


Άρης - ΑΕΚ 1-2: Ο Άμραμπατ κράτησε την «Ένωση» πρώτη νικώντας τον εκπληκτικό Χουτεσιώτη!

 Άρης - ΑΕΚ 1-2: Ο Άμραμπατ κράτησε την «Ένωση» πρώτη νικώντας τον εκπληκτικό Χουτεσιώτη! 

Τις νίκες της επί του Άρη στα πλέι οφ ζευγάρωσε η ΑΕΚ με 2-1 αλλά και με άγχος αφού χρειάστηκε να να κάνει ανατροπή! Ήρωας των «κιτρινόμαυρων» που παρέμειναν επικεφαλής της βαθμολογίας (με ματς παραπάνω από ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό) ο Νουρεντίν Άμραμπατ, που σκόραρε 6 λεπτά πριν την συμπλήρωση των 90 νικώντας τον εκπληκτικό Χουτεσιώτη που άρπαξε από τα... μαλλιά την ευκαιρία της απουσία του Κουέστα κάνοντας 10 αποκρούσεις σωτήριες! 

Παρά το σοκ της απώλειας του Ισπανού κίπερ λόγω στομαχικών διαταραχών (κι υψηλού πυρετού) λίγες ώρες πριν την έναρξη του αγώνα οι γηπεδούχοι με τον Φατόρε στα δεξιά της οπισθοφυλακής (αντί του Οντουμπάτζιο) βρέθηκαν αρχικά σε φάση άμυνας αλλά άντεξαν στην ορμητικότητα των φιλοξενούμενων, που δεν είχαν (πέραν των Λιβάι, Στάνκοβιτς και Μουκουντί) τους Γκατσίνοβιτς, Μάνταλο και Πισάρο με προβλήματα της τελευταίας στιγμής.

Με άξονες τους Ελίασον και Άμραμπατ (παρότι προερχόταν από προβλήματα) οι «κιτρινόμαυροι» απείλησαν αλλά ο Χουτεσιώτης στην κορυφαία τους ευκαιρία απέκρουσε τρομερό διαγώνιο σουτ του Ελίασον (4').

Ωστόσο οι γηπέδούχοι «απάντησαν» με σουτ των Σαμάρα (4') και Μορόν (22') που έβγαλε ο Αθανασιάδης ενώ στη δεύτερη περίπτωση ο Μανού Γκαρθία αστόχησε στην επαναφορά.

Όμως ο γκολκίπερ της «Ένωσης» καθυστέρησε, λόγω διπλής κόντρας (σε Σιμάνσκι και Βίντα) σε νέο σουτ του Μορόν (38') και κατόπιν μελέτης του βίντεο από το VAR (καθότι ηλεκτρονικός έλεγχος γραμμής δεν υπήρχε) κρίθηκε ότι όλη η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή και το σκορ άνοιξε.

Ήταν το 16ο γκολ του iσπανού στο πρωτάθλημα

To 1-0 ήταν σκορ ημίχρονο αλλά στην επανάληψη διατηρήθηκε μόλις 4 λεπτά. Ο Σιντιμπέ προ κενής εστίας μετά από πλασέ του Πόνσε προ του Χουτεσιώτη έπειτα από κάθετη του

Ακολούθησε μια άνευ προηγουμένου πολιορκία με τον Χουτεσιώτη να κατεβάζει ρολά (σταμάτησε Βίντα, Τσούμπερ, Ελίασον κ.α.) και τη λύση να τη δίνει στους κιτρινόμαυρους στο 84' ο καλύτερος τους, που τιμώρησε λάθος διώξιμο του Ρόουζ σε γέμισμα του Πινέδα με βολίδα από το πέναλτι! 

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Χουτεσιώτης – Φατόρε, Ροζ (90+3’ Δεληζήσης), Μπράμπετς, Μοντόγια – Βερστράτε (46’ Τζούρασεκ), Νταρίντα (77’ Ζιλ) – Παναγίδης, Μάνου Γκαρθία (64’ Φετφατζίδης), Ζαμόρα – Μορόν (77’ Ανσαριφάρντ).

ΑΕΚ (Mατίας Αλμίδα): Αθανασιάδης – Σιντιμπέ (82’ Φερνάντες), Βίντα, Κάλενς, Χατζισαφί – Άμραμπατ (87’ Γαλανόπουλος), Σιμάνσκι (71’ Αραούχο), Γιόνσον, Ελίασον (71’ Πινέδα) – Πόνσε, Τσούμπερ (82’ Λιούμπιτσιτς).

Δημοσιεύθηκε στις 21 April 2024 | 10:08 pm


Super League 2: Νίκες για την Καλλιθέα και τον Ιωνικό

 Super League 2: Νίκες για την Καλλιθέα και τον Ιωνικό 

Η Καλλιθέα επικράτησε πολύ εύκολα της Ηλιούπολης (4-0) στα πλαίσια της έκτης αγωνιστικής των πλέι οφ της Super League 2 και πήρε αποστάσεις στην κούρσα για την άνοδο στα μεγάλα σαλόνια. Την ίδια ώρα, στα Περιβόλια, ο Ιωνικός επικράτησε των Χανίων (0-1) και έτσι η απόσταση της ομάδας του «Ελ Πάσο» από τους κρητικούς αυξήθηκε στους έξι βαθμούς, ενώ απομένουν μόνο τέσσερα ματς μέχρι το φινάλε της περιόδου.

Σπουδαία νίκη στην προσπάθεια για να παραμείνει στη Super League 2 πέτυχε στον βόρειο όμιλο ο ΠΑΟΚ Β’ που επιβλήθηκε του Καμπανιακού (1-0). Στην Καρδίτσα, η Αναγέννηση έφθασε μία ανάσα από το πολύτιμο τρίποντο, αλλά ισοφαρίστηκε στις καθυστερήσεις του ματς από την μαχητική Κοζάνη (1-1).

Στον νότιο όμιλο, η Παναχαϊκή πανηγύρισε μεγάλης βαθμολογικής σημασίας διπλό στις Αρχάνες επί του Γιούχτα (1-2), ενώ στη Λεωφόρο, ο Παναθηναϊκός Β’ και το Αιγάλεω αναδείχθηκαν ισόπαλοι (0-0).

Α’ ΟΜΙΛΟΣ (6η αγωνιστική - Πλέι οφ)
20 Απριλίου
ΑΕΛ – Νίκη Βόλου 2-3
Λεβαδειακός – Μακεδονικός 2-0
Ρεπό: ΑΕΚ Β’

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (7η)
27-29 Απριλίου
Λάρισα – ΑΕΚ Β’
Νίκη Βόλου – Λεβαδειακός
Ρεπό: Μακεδονικός

Βαθμολογία πλέι οφ (6η αγωνιστική)
1. Λεβαδειακός 41
2. ΑΕΛ 28
3. Νίκη Βόλου 24
4. Μακεδονικός 21
5. ΑΕΚ Β’ 18

Α’ ΟΜΙΛΟΣ (6η αγωνιστική - Πλέι άουτ)
21 Απριλίου
Αναγέννηση Καρδίτσας – Κοζάνη 1-1
ΠΑΟΚ Β’ – Καμπανιακός 1-0
ΑΥΡΙΟ
Ηρακλής – Αιολικός (16.00)

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (7η)
27-29 Απριλίου
Καμπανιακός – Αναγέννηση Καρδίτσας
Κοζάνη – Ηρακλής
Αιολικός - ΠΑΟΚ Β’

Βαθμολογία πλέι άουτ (6η αγωνιστική)
1. ΠΑΟΚ Β’ 27
2. Ηρακλής 24
3. Αναγέννηση Καρδίτσας 20
4. Καμπανιακός 19
5. Κοζάνη 19
6. Αιολικός 15

Β’ ΟΜΙΛΟΣ (6η αγωνιστική - Πλέι οφ)
21 Απριλίου
Χανιά – Ιωνικός 1-0
Καλλιθέα – Ηλιούπολη 0-4
Ρεπό: Καλαμάτα

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (7η)
27-29 Απριλίου
Χανιά – Καλαμάτα
Ιωνικός – Καλλιθέα
Ρεπό: Ηλιούπολη

Βαθμολογία πλέι οφ (6η αγωνιστική)
1. Καλλιθέα 34
2. Χανιά 28
3. Ιωνικός 27
4. Ηλιούπολη 25
5. Καλαμάτα 19

Β’ ΟΜΙΛΟΣ (6η αγωνιστική - Πλέι άουτ)
20 Απριλίου
Ολυμπιακός Β’ – Διαγόρας 1-1
21 Απριλίου
Παναθηναϊκός Β’ – Αιγάλεω 0-0
Γιούχτας – Παναχαϊκή 1-2

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (7η)
27-29 Απριλίου
Διαγόρας – Παναθηναϊκός Β’
Αιγάλεω – Γιούχτας
Παναχαϊκή - Ολυμπιακός Β’

Βαθμολογία πλέι άουτ (6η αγωνιστική)
1. Διαγόρας 26
2. Αιγάλεω 22
3. Παναχαϊκή 21
4. Παναθηναϊκός Β’ 19
5. Γιούχτας 17
6. Ολυμπιακός Β’ 16

 

Δημοσιεύθηκε στις 21 April 2024 | 7:16 pm


Λαμία – Παναθηναϊκός 0-5 : Έκανε… βόλτα στη Φθιώτιδα

 Λαμία – Παναθηναϊκός 0-5 : Έκανε… βόλτα στη Φθιώτιδα 

Ο Παναθηναϊκός μετέτρεψε σε... υγιεινό περίπατο το «πονηρό» παιχνίδι με την Λαμία στη Φθιώτιδα κερδίζοντας με 5-0 και παραμένει ακόμα μέσα στο… κόλπο του τίτλου. Η ομάδα του Φατίχ Τερίμ ήταν αποτελεσματική με τους Ιωαννίδη και Μπακασέτα να πραγματοποιούν εντυπωσιακή εμφάνιση και πήρε μια εμφατική νίκη. 

Οι «πράσινοι» κατάφεραν να βάλουν το παιχνίδι στο δικό τους ρυθμό, καθώς στο 23’ άνοιξαν το σκορ με τη «χρυσή αλλαγή» τους τον Μπένιαμιν Βέρμπιτς.

Ο Σλοβένος πέρασε στο 21’ ως αλλαγή στη θέση του Μπερνάρ, που τραυματίστηκε και στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα σκόραρε. Νωρίτερα ο Ιωαννίδης είχε ανοίξει για τον Λημνιό, που σούταρε στο δοκάρι.

Μετά από ένα διάστημα, όπου ο Παναθηναϊκός έδωσε χώρο στη Λαμία και έκλεισε τους διαδρόμους στην άμυνά του, ο Φατίχ Τερίμ είδε τους παίκτες του να «κλειδώνουν» το παιχνίδι.

Στο 44’ ο Μπακασέτας βρήκε τον Ιωαννίδη στον κενό χώρο. Ο διεθνής φορ εκμεταλλεύτηκε τη διστακτικότητα των αμυντικών της Λαμίας και πλαγιοκόπησε την περιοχή του Κοσέλεφ πασάροντας στον Μπακασέτα, που στο μεταξύ είχε κάνει σπριντ στην επίθεση και με δυνατό πλασέ έκανε το 0-2.

Ο… χορός των γκολ συνεχίστηκε για τον Παναθηναϊκό στο β’ μέρος, όπου η πληθωρική παρουσία του Φώτη Ιωαννίδη ήταν καταλυτική.

Έτσι στο 54’ ο αρχηγός του Παναθηναϊκού με κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή μετά από εκτέλεση κόρνερ, έκανε το 0-3 και τρία λεπτά αργότερα έγινε το 0-4.

Ο Βέρμπιτς μπήκε ωραία στην περιοχή, πάσαρε στον Λημνιό, αυτός έκανε το σουτ και η μπάλα βρήκε στα σώματα με τον Μπακασέτα να έρχεται και να κάνει το 0-4 με σουτ.

Στο 60’ ο Ιωαννίδης σημείωσε το δεύτερο γκολ του. Κατέβασε την μπάλα κερδίζοντας τον Τζανετόπουλο και με διαγώνιο σουτ νίκησε τον Κοσέλεφ κάνοντας το 0-5 και στο 71’ αντικαταστάθηκε από τον Σπόραρ μέσα σε αποθέωση.

Το παιχνίδι απέκτησε πλέον διαδικαστικό χαρακτήρα με τον Τερίμ να βγάζει τους βασικούς του και να κάνει «συντήρηση δυνάμεων» και τη Λαμία να χάνει κάποιες ευκαιρίες πριν από το τελικό σφύριγμα του διαιτητή Ευαγγέλου.

ΛΑΜΙΑ (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ - Βασιλαντωνόπουλος, Τζανετόπουλος, Κορνέζος (62΄ Στάνκο), Αμαράλ (46’ Σίντκλεϊ )- Τζανδάρης (62’ Κοντονίκος), Νιούνιες, Τσιλούλης-Λέικ (46’ Μαρτίνεθ )-Σλίβκα, Μάλτσι (77’ Τσούκαλος).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ): Λοντίγκιν - Κώτσιρας, Γεντβάι, Ακαϊντίν (63’ Μαντσίνι), Χουάνκαρ (62’ Μλαντένοβιτς) - Αράο, Tσέριν- Μπακασέτας (63’ Βιλένα), Λημνιός, Μπερνάρ (λ.τ. 21΄Βέρμπιτς) - Ιωαννίδης (71’ Σπόραρ)

 

Δημοσιεύθηκε στις 21 April 2024 | 7:10 pm


Β΄ Κορινθίας ( 27η αγωνιστική): Ο Ολυμπιακός Λουτρακίου έχασε βαθμους (0-0 με Πανκαμαριακό),στο Ξυλόκαστρο και τον πλησίασαν στο. πόντο Κόρινθο 2006 και Σαρωνικός.

  https://www.loutraki365.gr/sites/default/files/olympiakos_loytrakioy_2.png

Με την 28η αγωνιστική συνεχίστηκε  σήμερα Κυριακή 21/4/24 το πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας Κορινθίας

 Μία αγωνιστική όπου ο πρωτοπόρος   Ολυμπιακός Λουτρακίου έχασε βαθμούς , στο Ξυλόκαστρο , μετά από λευκή ισοπαλία με τον  Πανκαμαριακό. Αποτέλεσμα να μειώσουν την διαφορά τους στο -1  η Κόρινθος  2006 κα στους – 2 ο Σαρωνικός Γαλατακίου μετά τα εκτός έδρας νικηφόρα αποτελέσματά  τους με 6 – 0 επί της Λυκοποριάς, , η 2006 και με  1 – 0 επί του Ηρακλή Λεχαίου η ομάδα του Γαλατακόυ. Με το μίνιμουμ σκορ την ήττα γνώρισε και ο Πανευρωστινιακός από τον Εθνικό στην Ξυλοκέριζα.

Ισόπαλη χωρίς  σκορ τελείωσε η αναμέτρηση ανάμεσα στην Δάφνη Εξαμιλίων  με τον ΑΟ Ασπροκάμπου, ενώ ο Αετός Κρυονερίου  έχασε με 1 – 5 από  τον ΠΑΣ Κλένια.

Την ίδια στιγμή ο Παννεμεατικός έχασε 0 – 1 στην έδρα του από τον Αστέρα Κορίνθου , ενώ τέλος στον  Άγιο Βασίλειο  η τοπική  Πρόοδος επικράτησε με 3 – 2 επι της  Θύελλας  Κάτω Διμηνιού..-

28η Αγωνιστική

Πανκαμαριακός

-

ΣΦΛ Ολυμπιακός 0 - 0

ΑΟ Λυκοποριάς

-

Α.Σ. Κόρινθος 2006 0 - 6

Ηρακλής Λεχαίου

-

Σαρωνικός Γαλατακίου 0 - 1

ΠΑΣ Εθνικός Ξυλοκέριζας

-

Πανευρωστινιακός 1 - 0

Δάφνη Εξαμιλίων

-

ΑΟ Ασπροκάμπου 0 - 0

Παννεμεατικός

-

Αστέρας Κορίνθου 0 - 1

Αετός Κρυονερίου

-

ΠΑΣ Κλένια 1 - 5

Πρόοδος Αγ. Βασιλείου

-

Θύελλα Κ. Διμηνιού 3 - 2

 

Η Βαθμολογία

(Σε 28 αγώνες)

1

ΣΦΛ Ολυμπιακός

87-25

68

2

Α.Σ. Κόρινθος 2006

82-29

67

3

Σαρωνικός Γαλατακίου

84-33

66

4

Πανευρωστινιακός

73-41

53

5

ΠΑΣ Εθνικός Ξυλοκερίζης

44-36

45

6

Παννεμεατικός

53-51

44

8

Ηρακλής Λεχαίου

67 -59

42

7

Θύελλα Κ. Διμηνιού

73-68

40

9

Αετός Κρυονερίου

65-58

39

10

Πανκαμαριακός

71- 81

33

11

ΠΑΣ Κλένια

47-47

32

12

ΑΟ Ασπροκάμπου

35-71

28

13

Αστέρας Κορίνθου

34-62

26

13

Δάφνη Εξαμιλίων

34-58

24

14

ΑΟ Λυκοποριάς

41-61

24

16

Πρόοδος Αγ. Βασιλείου

14-124

-2

ΑΟ  Λυκοποριάς και Αετός Κρυονερίου έχουν από 27 αγώνες. . Ο μεταξύ τους αγώνας θα διεξαχθεί στην Λυοποριά την Τετάρτη 24/4/24, 17:00

Δημοσιεύθηκε στις 21 April 2024 | 7:06 pm


Πανσερραϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα 2-1: Σώθηκε και μαθηματικά Είχαν ήδη υποβιβαστεί οι φιλοξενούμενοι

 Πανσερραϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα 2-1: Σώθηκε και μαθηματικά 

Ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε υποβιβαστεί από το Σάββατο (20/4) έπειτα από τα αποτελέσματα στους άλλους αγώνες των play out και μία μέρα μετά ηττήθηκε με 2-1 από τον Πανσερραϊκό, ο οποίος εξασφάλισε και μαθηματικά την παραμονή του στη Stoiximan Super League με αυτό το τρίποντο.

Με τους φιλοξενούμενους να είναι καταδικασμένοι σε υποβιβασμό, το ενδιαφέρον ήταν μονόπλευρο και δεν αποτέλεσε έκπληξη το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι πατούσαν καλύτερα στο ξεκίνημα. Μετά το πρώτο 15λεπτο, πάντως, οι Ηπειρώτες προσπάθησαν να ανέβουν και στο 22′ θα μπορούσαν να ανοίξουν το σκορ αλλά η μπάλα πήγε στο δοκάρι μετά το συρτό σουτ του Ροσέρο. 

Δεν έγινε, επομένως, το 0-1, έγινε όμως λίγα λεπτά μετά και συγκεκριμένα στο 29′ το 1-0 με το ωραίο μακρινό σουτ του Τομάς και με τη μπάλα να βρίσκει και στο δοκάρι πριν καταλήξει στα δίχτυα. Η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία πήρε, έτσι, το προβάδισμα και κατάφερε να το διευρύνει πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Στο 45′ ο Αθανασίου ανέτρεψε τον Μπετανκόρ και ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι, με τον Ουάρντα να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να στέλνει τις ομάδες στα αποδυτήρια με το σκορ στο 2-0.

Από εκεί και πέρα, ο Μιχάλης Γρηγορίου άρχισε με την έναρξη της επανάληψης τις αλλαγές για τον ΠΑΣ Γιάννινα που έψαχνε τον τρόπο για να μπει ξανά στο παιχνίδι και τον βρήκε: Μαρκάρισμα του Δεληγιαννίδη στον Λεό στο 63′, ο διαιτητής έδωσε πέναλτι και ο Κόντε εκτέλεσε στο 65′ και μείωσε σε 2-1.

Λίγα λεπτά μετά, στο 69′, ο Εραμούσπε πλησίασε στην ισοφάριση αλλά ο Γούλερι έδιωξε τη μπάλα πριν περάσει τη γραμμή και το 2-1 παρέμεινε ως το τέλος, με τον Πανσερραϊκό να εξασφαλίζει και μαθηματικά την παραμονή του.

Πανσερραϊκός (Πάμπλο Γκαρσία): Κατσίκας, Μπέργκστρομ, Δεληγιαννίδης, Αυλωνίτης, Πεταυράκης, Ουεντραόγκο, Οικονόμου, Τομάς (88′ Ντανκερλούι), Ουάρντα, Άλεξιτς, Μπετανκόρ (66′ Γούλερι).

ΠΑΣ Γιάννινα (Μιχάλης Γρηγορίου): Αθανασίου, Σόρια, Παντελάκης (49′ Μπακαδήμας), Εραμούσπε, Κιάκος (46′ Πανάγου), Τζίνο (59′ Μπεγκάλα), Ριένστρα (46′ Κύρκος), Καραχάλιος, Λέο (72′ Παμλίδης), Ροσέρο, Κόντε. 

Αναλυτικά το πρόγραμμα του διημέρου:

Playouts:

Σάββατο 20 Απριλίου

ΟΦΗ – Βόλος 2-1
Αστέρας Τρίπολης – Παναιτωλικός 0-2
Ατρόμητος – Κηφισιά 1-2

Κυριακή 21 Απριλίου

Πανσερραϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα 2-1 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

7

Πανσεραϊκός

31

35-52

35

8

Αστέρας Τρίπολης

31

38-54

34

9

Ατρόμητος

31

36-51

34

10

ΟΦΗ

31

34-47

34

11

Παναιτωλικός 

31

33-48

30

12

Βόλος

31

34-57

29

13

Κηφισιά

31

36-63

28

14

ΠΑΣ Γιάννινα

31

29-59

19

Playoffs:

Κυριακή 21 Απριλίου

17:00 Λαμία – Παναθηναϊκός
19:30 Άρης – ΑΕΚ
20:30 Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 

Η βαθμολογία της Super League:

1. ΑΕΚ                      31      70 - 29     69
2. Παναθηναϊκός       31     74 - 27      68
3. ΠΑΟΚ                   30      74 - 27     67
4. Ολυμπιακός          30      67- 29      63
5. Άρης                     31      43 - 37     48
6. Λαμία                   31      39 - 62     34

Δημοσιεύθηκε στις 21 April 2024 | 6:05 pm


Οι 32 “απάτητες παραλίες“ της Πελοποννήσου.

 Aπάτητες παραλίες σε Μονεμβασία, Ανατολική Μάνη, Ελαφόνησο και Κύθηρα 

Yπεγράφη απ΄ τους αρμόδιους υπουργούς Εθνικής Οικονομίας – Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η Κοινή Υπουργική Απόφαση , με την οποία καθορίζονται οι “απάτητες παραλίες“.

Θεσπίστηκαν για πρώτη φορά, με νόμο το 2024.

Πρόκειται για 198 παραλίες σε ολόκληρη τη χώρα, που βρίσκονται εντός του δικτύου “Natura 2000” και στις οποίες θα απαγορεύεται η παραχώρηση και κατ’ επέκταση, η τοποθέτηση ομπρελών, ξαπλωστρών κλπ. Οι  “απάτητες

παραλίες“ της Πελοποννήσου είναι 32 .

Οι “απάτητες παραλίες” προσδιορίστηκαν, ύστερα από εισήγηση του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, με διάφορα κριτήρια στα οποία περιλαμβάνονται: η σημαντική παρουσία οικοτόπων που προστατεύονται από την ενωσιακή ή την εθνική νομοθεσία, σπάνιων ενδημικών ειδών χλωρίδας και πανίδας, η επιτέλεση σημαντικών οικολογικών λειτουργιών για προστατευόμενα είδη, ο χαρακτηρισμός τους ως Καίριων Περιοχών Βιοποικιλότητας η παρουσία σημαντικών οικοσυστημάτων που χρήζουν προστασίας και διατήρησης ή αποκατάστασης.

Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Κωστής Χατζηδάκης, δήλωσε: «Κεντρικός στόχος των ρυθμίσεων που θεσπίσαμε με τον νόμο 5092/2024 είναι ο συνδυασμός της προστασίας του περιβάλλοντος με τη λελογισμένη ανάπτυξη. Το περιβάλλον αποτελεί άλλωστε πολύτιμο συστατικό στοιχείο του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Επιδίωξή μας είναι να είμαστε αποτελεσματικοί, γι’ αυτό εφαρμόζουμε τώρα το γενικό πλαίσιο προστασίας για τις “απάτητες παραλίες”, το οποίο θα ισχύει έως ότου εκπονηθούν οι Ειδικές Περιβαλλοντικές Μελέτες που έχουν ανατεθεί για τις περιοχές Natura 2000. Βάζουμε τάξη στη δημόσια περιουσία, με αυστηρό πλαίσιο κανόνων, ποινών και υποχρεώσεων για τους παραχωρησιούχους, ενισχυμένο σύστημα ελέγχων, διαφάνεια και αποφασιστικότητα για την εφαρμογή του νόμου».

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θόδωρος Σκυλακάκης, τόνισε: «Λαμβάνουμε μια εξαιρετικά σημαντική πρωτοβουλία για την προστασία 198 παραλιών -που προσδιορίστηκαν έπειτα από εισήγηση του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.- και βρίσκονται σε διάφορες περιοχές της χώρας του δικτύου Natura 2000, δηλαδή σε περιοχές υψηλής, οικολογικής σημασίας. Η απόφασή μας για τις λεγόμενες “απάτητες παραλίες” προβλέπει πως δεν θα παραχωρούνται για τουριστική αξιοποίηση, καθώς αυτό που προέχει στις παραλίες αυτές είναι η περιβαλλοντική, έναντι της αναπτυξιακής – επενδυτικής διάστασης». 

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, στις «απάτητες παραλίες» απαγορεύεται η παραχώρηση του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας, καθώς και οποιαδήποτε άλλη δράση μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη μορφολογία τους και την ακεραιότητά τους ως προς τις οικολογικές τους λειτουργίες, και ιδίως:

α) η παρουσία μηχανοκίνητων οχημάτων,

β) η διοργάνωση εκδηλώσεων με συμμετοχή περισσότερων από δέκα άτομα,

γ) η μουσική ή η παραγωγή άλλων ήχων με χρήση συσκευής ηλεκτρικής αναπαραγωγής ή ενίσχυσης, για την άσκηση δραστηριοτήτων,

δ) η τοποθέτηση κινητών στοιχείων, όπως τραπεζοκαθισμάτων, ομπρελών, ξαπλωστρών κ.ά.

ε) η άσκηση δραστηριοτήτων που εξυπηρετούν τους λουόμενους ή την αναψυχή του κοινού, για εκμίσθωση θαλάσσιων μέσων αναψυχής,

στ) η λειτουργία αυτοκινούμενου ή ρυμουλκούμενου τροχήλατου αναψυκτήριου. 

Οι 32  “απάτητες παραλίες“ της Πελοποννήσου: 

1 ΘΙΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ, ΔΑΣΟΣ ΖΑΧΑΡΩΣ, ΛΙΜΝΗ ΚΑΪΑΦΑ, ΣΤΡΟΦΥΛΙΑ,ΚΑΚΟΒΑΤΟΣ

ΖΑΧΑΡΩΣ / ΚΑΤΩ ΣΑΜΙΚΟΥ

2 ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΝΟΤΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ - ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΩΝΗΣ

3 ΘΙΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΔΑΣΟΣ ΖΑΧΑΡΩΣ, ΛΙΜΝΗ ΚΑΪΑΦΑ, ΣΤΡΟΦΥΛΙΑ,ΚΑΚΟΒΑΤΟΣ

ΣΧΙΝΩΝ / ΚΑΚΟΒΑΤΟΥ

4 ΘΙΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ,ΔΑΣΟΣ ΖΑΧΑΡΩΣ, ΛΙΜΝΗ ΚΑΪΑΦΑ, ΣΤΡΟΦΥΛΙΑ, ΚΑΚΟΒΑΤΟΣ

5 NOTIA MANΗ   -ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ

6 NOTIA MANΗ  - ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ

7 ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑ ΠΥΛΟΥ (ΔΙΒΑΡΙ) ΚΑΙ ΝΗΣΟΣ ,ΣΦΑΚΤΗΡΙΑ, ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ -ΔΗΜΟΣ ΝΕΣΤΟΡΟΣ

8 ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑ ΠΥΛΟΥ (ΔΙΒΑΡΙ) ΚΑΙ ΝΗΣΟΣ ,ΣΦΑΚΤΗΡΙΑ, ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ -ΔΗΜΟΣ ΝΕΣΤΟΡΟΣ

9 ΝΗΣΟΙ ΣΑΠΙΕΝΤΖΑ ΚΑΙ ΣΧΙΖΑ, ΑΚΡΩΤΗΡΙΟ ΑΚΡΙΤΑΣ -ΔΗΜΟΣ ΜΕΘΩΝΗΣ

10 ΠΕΡΙΟΧΗ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΝΗΣΟΣ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΣ - ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ

11 ΟΡΗ ΓΙΔΟΒΟΥΝΙ, ΧΙΟΝΟΒΟΥΝΙ, ΓΑΪΔΟΥΡΟΒΟΥΝΙ, ΚΟΡΑΚΙΑ, ΚΑΛΟΓΕΡΟΒΟΥΝΙ, ΚΟΥΛΟΧΕΡΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ - ΣΠΗΛΑΙΟ ΣΟΛΩΜΟΥ ΤΡΥΠΑ ΚΑΙ ΠΥΡΓΟΣ ΑΓ. - ΔΗΜΟΣ ΖΑΡΑΚΑ

12 ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑ ΠΥΛΟΥ (ΔΙΒΑΡΙ) ΚΑΙ ΝΗΣΟΣ ΣΦΑΚΤΗΡΙΑ, ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΔΗΜΟΣ ΝΕΣΤΟΡΟΣ

13 ΠΑΡΑΚΤΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΖΩΝΗ ΑΠΟ ΑΚΡ. ΚΥΛΛΗΝΗ ΕΩΣ ΤΟΥΜΠΙ - ΚΑΛΟΓΡΙΑ- ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΣΟΥ

14 ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΛΟΓΡΙΑΣ, ΔΑΣΟΣ ΣΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΟΣ ΛΑΜΙΑΣ, ΑΡΑΞΟΣ- ΔΗΜΟΣ ΒΟΥΠΡΑΣΙΑΣ

15 NOTIA MANΗ  - ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ

16 NOTIA MANΗ - ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ

17 NOTIA MANΗ - ΔΗΜΟΣ ΟΙΤΥΛΟΥ

18 NOTIA MANΗ - ΔΗΜΟΣ ΟΙΤΥΛΟΥ

19 NOTIA MANΗ - ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ

20 NOTIA MANΗ - ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ

21 NOTIA MANΗ - ΔΗΜΟΣ ΟΙΤΥΛΟΥ

22 NOTIA MANΗ - ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ

23 NOTIA MANΗ - ΔΗΜΟΣ ΟΙΤΥΛΟΥ

24 NOTIA MANΗ - ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ

25 NOTIA MANΗ - ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ

26 NOTIA MANΗ - ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ

27 NOTIA MANΗ - ΔΗΜΟΣ ΟΙΤΥΛΟΥ

28 NOTIA MANΗ - ΔΗΜΟΣ ΟΙΤΥΛΟΥ

29 NOTIA MANΗ - ΔΗΜΟΣ ΟΙΤΥΛΟΥ

30 ΕΚΒΟΛΕΣ (ΔΕΛΤΑ) ΠΗΝΕΙΟΥ -ΚΑΛΥΒΙΩΝ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΩΝ

31 ΘΙΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΔΑΣΟΣ ΖΑΧΑΡΩΣ, ΛΙΜΝΗ ΚΑΪΑΦΑ, ΣΤΡΟΦΥΛΙΑ, ΚΑΚΟΒΑΤΟΣ - ΚΑΤΩ ΣΑΜΙΚΟΥ/ΕΠΙΤΑΛΙΟΥ

32 ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΝΟΤΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ - ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΩΝΗΣ

 

Δημοσιεύθηκε στις 21 April 2024 | 5:53 pm


Super League 2: Σπoυδαία ματς σε Χανιά και Καλλιθέα

 

Τον... δρόμο που χάραξε ο Λεβαδειακός αναζητούν και οι ομάδες που βρίσκονται ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα των play offs του Β' ομίλου.

Άλλωστε ο στόχος της ανόδου στα “σαλόνια” παραμένει “ζωντανός” για τα Χανιά και την Athens Kallithea, ενώ Ηλιούπολη και Ιωνικός ακολουθούν έτοιμοι να εκμεταλλευτούν κάθε στραβοπάτημα των πρωτοπόρων.

Το ματς στα Χανιά ξεχωρίζει, καθώς ο χαμένος… χάνεται και πιθανά θα βρεθεί εκτός διεκδίκησης. Άλλωστε, η ομάδα του Βοσνιάδη, έχει ήδη τρεις βαθμούς διαφορά από τα Χανιά και επτά από αυτή της Νίκαιας.

Η Athens Kallithea υποδέχεται την Ηλιούπολη και είναι στο… χέρι της να παραμείνει στην κορυφή και να είναι αυτή που διαχειρίζεται την τύχη της μέχρι το τέλος της διαδικασίας.

Σημαντικά ματς και για την “μάχη” της παραμονής και στους δύο ομίλους, καθώς τα πράγματα μόνο ξεκάθαρα δεν είναι, με τον Αιολικό που αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον Ηρακλή, να είναι στην δυσκολότερη θέση.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων:

Play off Α’ όμιλος (6η αγωνιστική)

Σάββατο 20 Απριλίου
ΑΕΛ – Νίκη Βόλου 2-3
Λεβαδειακός – Μακεδονικός 2-0
Ρεπό: ΑΕΚ Β’

Play off Β’ όμιλος (6η αγωνιστική)

Κυριακή 21 Απριλίου 2024
17:00 Χανιά – Ιωνικός
17:00 Athens Kallithea – Ηλιούπολη
Ρεπό: Καλαμάτα

Play outs Α’ όμιλος (6η αγωνιστική)

Κυριακή 21 Απριλίου
16:00 Αναγέννηση Καρδίτσας – Κοζάνη
16:00 ΠΑΟΚ Β’ – Καμπανιακός

Δευτέρα 22 Απριλίου
16:00 Ηρακλής – Αιολικός

Play outs B’ όμιλος (6η αγωνιστική)

Σάββατο 20 Απριλίου
Ολυμπιακός Β’ – Διαγόρας Ρόδου 1-1

Κυριακή 21 Απριλίου
16:00 Παναθηναϊκός Β’ – Αιγάλεω
16:00 Γιούχτας – Παναχαϊκή

Δημοσιεύθηκε στις 21 April 2024 | 12:37 pm


Super League: (6η Αγωνιστική play offs): Ντέρμπι στο “Καραϊσκάκης”

  

Επιστροφή στην ελληνική πραγματικότητα για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ με ένα ακόμη σπουδαίο ματς στο Φάληρο.

Με το βλέμμα μόνο στη νίκη και τους τρεις βαθμούς οι δύο ομάδες που καλούνται μέσα σε λίγες μέρες να τιθασεύσοουν τα συναισθήματα που τους άφησαν οι ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις (20:30).

Ο Ολυμπιακός να αφήσει πίσω του την μεγαλειώδη πρόκριση στην Τουρκία και να “προσγειωθεί” στο ελληνικό πρωτάθλημα, ενώ οι φιλοξενούμενοι να ξεχάσει την πίκρα του αποκλεισμού από την Μπριζ.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ άφησε εκτός αποστολής τους Κάρμο, Ροντινέι, Φορτούνη για λόγους ξεκούρασης, ενώ εκτός είναι και οι Αλεξανδρόπουλος, Μπιανκόν, Καμπράλ.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου για τον ΠΑΟΚ δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Γιάννη Κωνσταντέλια, ο οποίος ταλαιπωρείται από ίωση. 

Νωρίτερα, (17:00, ΕΡΑ ΣΠΟΡ) ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται στην Λαμία, στο γήπεδο ππου αναμένεται να είναι κατάμεστο από φίλους των πράσινων.

Οι πράσινοι θέλουν νίκη και μόνο νίκη ώστε να εκμεταλλευτούν τυχόν στραβοπάτημα της ΑΕΚ και να βρεθούν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Στο «πράσινο» απουσιολόγιο, μπήκε το όνομα του Φίλιπ Τζούριτσιτς, ο οποίος έμεινε εκτός λόγω ενοχλήσεων που αισθάνθηκε στη γάμπα, αλλά και των Ζέκα, Ούγκο, Γερεμέγεφ, Παλάσιος για αγωνιστικούς λόγους. Αντίθετα ο Τερίμ επανέφερε μετά από δυο μήνες τον Αϊτόρ.

Οι γηπεδούχοι δεν έχουν γευτεί τη χαρά της νίκης στην διαδικασία των play offs και θέλουν να “διασκεδάσουν” τις εντυπώσεις, γνωρίζοντας ωστόσο τις δυσκολίες της αποστολής τους.

Στο “Κλεάνθης Βικελίδης” (19:30, ΕΡΑ ΣΠΟΡ) η ΑΕΚ θα προσπαθήσει να… ξορκίσει το κακό, στο γήπεδο όπου γνώρισε οδυνηρές ήττες, όπως στο κύπελλο, ή απώλεσε βαθμούς, όπως στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, ώστε να παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, για τον Άρη επέστρεψε στην αποστολή τους ο Φαμπιάνο που ξεπέρασε τον τραυματισμό του, αλλά και ο Κάρσλον, για πρώτη φορά μετά από τέσσερις μήνες. Από την άλληεκτός έμειναν οι τραυματίες Φεράρι και Βέλεθ, ο Σουλεϊμάνοφ.

Για τους φιλοξενούμενους, ο Ματίας Αλμέιδα δεν έχει στην διάθεσή του, τους τραυματίες Γκαρσία, Μουκουντί και Στάνκοβιτς.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της αγωνιστικής

Κυριακή (21/4)
17:00 Λαμία- Παναθηναϊκός
19:30 Άρης- ΑΕΚ
20:30 Ολυμπιακός- ΠΑΟΚ

Την Κυριακή (21/4) διεξάγεται και η αναμέτρηση για τα play outs ανάμεσα στον Πανσερραϊκός και τα Γιάννινα (15:00, ΕΡΑ ΣΠΟΡ), ματς που πλέον δεν έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον, καθώς ο ΠΑΣ μετά τη νίκη της Κηφισιάς, υποβιβάστηκε, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του ματς.

15:00 Πανσερραϊκός- ΠΑΣ Γιάννινα

Δημοσιεύθηκε στις 21 April 2024 | 12:35 pm


Ασφαλιστικό: Τι προβλέπει η νέα αναλογιστική μελέτη για την εξέλιξη του πληθυσμού και το προσδόκιμο ζωής

 Ασφαλιστικό: Τι προβλέπει η νέα αναλογιστική μελέτη για την εξέλιξη του πληθυσμού και το προσδόκιμο ζωής 

Μείωση του πληθυσμού και αύξηση του προσδόκιμου ζωής στην Ελλάδα προβλέπει η νέα έκθεση της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής, η οποία εστάλη στο Ageiing Working Group και δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της Κομισιόν στις 18 Απριλίου 2024.

Η έκθεση της Αναλογιστικής Αρχής την οποία έχει στα χέρια της η Κομισιόν αναφέρει πως ο πληθυσμός στην Ελλάδα προβλέπεται από την EUROSTAT και μειώνεται από 10,438 εκατομμύρια το 2022 σε 7,777 εκατομμύρια το 2070. 

Το προσδόκιμο ζωής κατά τη γέννηση, για τους άνδρες αυξάνεται από 78,8 το 2022 σε 86,5 το 2070 και για τους τις γυναίκες, αυξάνεται επίσης από 84,2 το 2022 σε 90,4 το 2070.

Δημογραφική εξέλιξη

Ο πληθυσμός προβλέπεται από την EUROSTAT και μειώνεται από 10,438 εκατομμύρια το 2022 σε 7,777 εκατομμύρια το 2070. 

Επιπλέον, ο δείκτης εξάρτησης από τους ηλικιωμένους αυξάνεται από 39,0 το 2022 έως
σε 74,4 το 2050 και στη συνέχεια μειώνεται σε 66,0 το 2070.
Το προσδόκιμο ζωής κατά τη γέννηση, για τους άνδρες αυξάνεται από 78,8 το 2022 σε 86,5 το 2070 και για τους τις γυναίκες, αυξάνεται επίσης από 84,2 το 2022 σε 90,4 το 2070.

Το προσδόκιμο ζωής στα 65 έτη για τους άνδρες, αυξάνεται από 18,7 το έτος βάσης σε 23,9 στο τέλος της περιόδου προβολής, ενώ για τις γυναίκες από 21,7 σε 26,7. Η εξέλιξη του προσδόκιμου ζωής στα 65 έτη είναι σημαντικός παράγοντας για την προβολή, καθώς οι νόμιμες ηλικίες συνταξιοδότησης είναι αυτόματα συνδέονται αυτόματα με αυτόν τον παράγοντα.
Η καθαρή μετανάστευση πάνω από τον πληθυσμό μειώνεται από 0,2% το 2022 σε 0,0% το 2030,
φθάνει το 0,1% το 2040 και από το 2060 σταθεροποιείται στο 0,2%.

Εργατικό δυναμικό

Συνολικά, η συμμετοχή στο εργατικό δυναμικό αναμένεται να αυξηθεί για τους εργαζόμενους ηλικίας 20-64 ετών (από 75,4% το 2022 σε 79,9% το 2070 – πίνακας 3), καθώς και για τους εργαζόμενους ηλικίας 20-74 ετών (από 64,7% το 2022 σε 69,7% στο τέλος της προβολής).
Αύξηση της συμμετοχής στο εργατικό δυναμικό προβλέπεται για τους εργαζόμενους ηλικίας 55-64 ετών (από 57,4% το 2022 σε 78,2% το 2070) και επίσης για τους εργαζόμενους ηλικίας 65-74 ετών (από 9,3% το 2022 σε 24,3% το 2070).
Το ποσοστό απασχόλησης για τους εργαζόμενους ηλικίας 65-74 ετών, αυξάνεται από 8,6% το 2022 σε 23,3% το 2070, γεγονός που επηρεάζει τα αποτελέσματα των προβολών.

Λόγω των συνταξιοδοτικών μεταρρυθμίσεων η μέση περίοδος καταβολής εισφορών θα φθάσει τα 38,4 έτη (38,5 για τους άνδρες και 38,3 για τις γυναίκες) έως το 2070.
Το ποσοστό της ενήλικης ζωής που δαπανάται στη συνταξιοδότηση παραμένει σταθερό τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες στο επίπεδο του 30% κατά τη διάρκεια της περιόδου προβολής.

Τα κύρια σημεία είναι τα εξής:
– Οι ακαθάριστες δημόσιες συνταξιοδοτικές δαπάνες ανήλθαν στο 14,5% του ΑΕΠ το 2022, ενώ το αντίστοιχο ποσό για το 2070 φτάνει το 12,0%. Αυτό αντιπροσωπεύει συνολική μείωση κατά 2,5% του ΑΕΠ κατά την περίοδο προβολής 2022-2070. Η μέγιστη τιμή του 14,5% του ΑΕΠ επιτυγχάνεται το 2022. Οι δαπάνες του νέου επικουρικού συστήματος (TEKA – άρχισε να λειτουργεί το 2022), φθάνουν σταδιακά το 0,2% του ΑΕΠ το 2070. Συνολικά, οι ακαθάριστες συνολικές συνταξιοδοτικές δαπάνες ανήλθαν στο 14,5% του ΑΕΠ το 2022, ενώ το αντίστοιχο ποσό για το 2070 φτάνει το 12,2%. Αυτό αντιπροσωπεύει συνολική μείωση κατά 2,3% του ΑΕΠ κατά τη διάρκεια του 2022-2070. Η μέγιστη τιμή του 14,5% του ΑΕΠ επιτυγχάνεται το 2022.

– Οι καθαρές δημόσιες συνταξιοδοτικές δαπάνες ανήλθαν στο 12,6% του ΑΕΠ το 2022, ενώ το
αντίστοιχο ποσό για το 2070 φτάνει το 10,4% του ΑΕΠ. Καθαρή συνολική συνταξιοδοτική δαπάνη
το 2070 (συμπεριλαμβανομένου του νέου συστήματος υπό το ΤΕΚΑ) φθάνει το 10,6% του ΑΕΠ.

– Οι Δημόσιες συνταξιοδοτικές εισφορές από εργοδότες, εργαζόμενους και κράτος για το δημόσιο
συνταξιοδοτικά ταμεία μειώνεται από 12,5% του ΑΕΠ το 2022 σε 10,4% του ΑΕΠ το 2070.

Οι συνολικές συνταξιοδοτικές εισφορές, (συμπεριλαμβανομένων επίσης των εργοδοτών και των εργαζομένων εισφορές των εργαζομένων στο νέο σύστημα υπό το ΤΕΚΑ) μειώνονται από 12,5% του ΑΕΠ το 2020 σε 11,7% του ΑΕΠ το 2070.

Δημοσιεύθηκε στις 20 April 2024 | 10:52 pm


Super League, play out: Έπεσε και μαθηματικά ο ΠΑΣ Γιάννινα / Ο ΟΦΗ δεν χαρίστηκε στον Βόλο. / Ανατροπή ελπίδας για την Κηφισιά στο Περιστέρι /Δεύτερο, σερί, «διπλό» σωτηρίας ο Παναιτωλικός.

 

Νέα δεδομένα προέκυψαν στη μάχη για την παραμονή στη Super League.  Παναιτωλικός και Κηφισιά πέτυχαν δύο σημαντικά διπλά, ενώ ο ΟΦΗ έβαλε σε μπελάδες τον Βόλο. Και μαθηματικά υποβιβάστηκε ο ΠΑΣ Γιάννινα, δύο αγωνιστικές πριν το τέλος της διαδικασίας των play out.

Ο ΟΦΗ δεν χαρίστηκε στον Βόλο. Παρότι δεν κινδυνεύει με υποβιβασμό εν αντιθέσει με τους Θεσσαλούς που ήθελαν να ξεφύγουν κι άλλο από την επικινδυνη ζώνη, επικράτησε με 2-1 χάρη σε δύο τέρματα του Τοράλ σε κάθε ημίχρονο. Ο Τραϊανός Δέλλας έβαλε όλα τα επιθετικά όπλα που είχε, ενώ και ο Χρήστος Κόντης παρέταξε πάνω - κάτω την ίδια ενδεκάδα που είχε κατεβάσει και πριν από μία εβδομάδα με τον Ατρόμητο στο Πανθεσσαλικό, με στόχο - τί άλλο; - να φύγει με το διπλό.


Σε γενικές γραμμές οι Κρητικοί ήταν καλύτεροι στον αγωνιστικό χώρο και αυτό φάνηκε από τα πρώτα κιόλας λεπτά της αναμέτρησης, όταν ο Τοράλ έκανε παράλληλη πάσα και προ του Ισέκα ο Τσοκάνης έβαλε την προβολή και ο Κόβατς μάζεψε την μπάλα προτού περάσει τη γραμμή (9’).

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν στο ίδιο μοτίβο και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 28’. Ο Μπάκου έδωσε στον Τοράλ κι εκείνος επιχείρησε με ψαλιδάκι να νικήσει τον Κόβατς. Ωστόσο, δεν βρήκε την μπάλα και κατέληξε στον Ριέρα που ξαναέδωσε στον Τοράλ που με πλασέ έγραψε το 1-0. Ο ΟΦΗ έφτασε κοντά και σε δεύτερο τέρμα, αλλά ο Κόβατς είπε «όχι» στο σουτ του Μπάκου στο 42’.

Τελικά, οι γηπεδούχοι έφτασαν στο 2-0 στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου πάλι με τον Τοράλ που νίκησε τον Κόβατς με υπέροχο πλασέ στο 49’. Ένα λεπτό νωρίτερα ο πορτιέρε του Βόλου είχε αποκρούσε κεφαλιά του Ισέκα.

Ο Βόλος είχε ένα καλό σουτ του Ασεχόν που πέρασε πάνω από την εστία στο 63’, αλλά σε γενικές γραμμές δεν έδειξε κάτι το ιδιαίτερο. Μπορεί να μείωσε στις καθυστερήσεις του αγώνα με το αυτογκόλ του Λαμπρόπουλου (90’+1’), όμως σε καμία περίπτωση δεν φάνηκε ότι θα μπορούσε να διεκδικήσει έστω τον βαθμό της ισοπαλίας. Δίχως προβλήματα η διαιτησία του Ανδριανού (Αθήνας). 

ΟΦΗ (4-2-3-1): Χριστογεώργος - Μαρινάκης (72’ Λαμπρόπουλος), Τοράρινσον, Βούρος, Λουκάο - Μπάκιτς, Μεγιάδο (79’ Γκλάζερ) - Τοράλ (64’ Γκαγέγκος), Ριέρα, Μπάκου (72’ Μοσκέρα) - Ισέκα (79’ Φελίπε).

ΒΟΛΟΣ (4-2-3-1): Κόβατς - Άλχο, Καλογερόπουλος, Τσοκάνης, Λούνα (85’ Κίτσος) - Ντε Καμπς (62’ Τρουιγέ), Γκλάβτσιτς - Μύγας (62’ Μπερτόλιο), Κόμπα, Ασεχνόν (70’ Ποπέσκου) - Γκαρσία (70’ Μωραϊτης).

 Mε τον Παραγουανό Σέρχιο Ντίας ...μπροστάρη ο Παναιτωλικός πέτυχε δεύτερη σερί εκτός έδρας νίκη: μετά το 1-0 στην Καισαριανή με την Κηφισιά (την οποία υποσκέλισε) ήρθε και το 2-0 επί του (εξασφαλισμένου) Αστέρα στην Τρίπολη!

Αποτέλεσμα που όχι μόνο κράτησε τα «καναρίνια» (του Γιάννη Πετκάκη) πάνω από την επικίνδυνη ζώνη αλλά τα έκανε να... πετάξουν πάνω από τον Bόλο απομακρύνοντας τα από τον υποβιβασμό. 

Aπέναντι σε μια ομάδα που δεν ...καιγόταν, οι φιλοξενούμενοι με το κίνητρο της επιβίωσης να δίνει ώθηση και παίζοντας συνδυαστικό ποδόσφαιρο ήταν καταιγιστικοί στο ξεκίνημα έχοντας πριν το 10λεπτο τρεις ευκαιρίες με σουτ των Λομόνακο και Ντίνας (δις). Tα 2/3 των οποίων εξουδετέρωσε ο Τσιτφτής.


Την ίδια στιγμή με «γιόμες» και «στημένα» έψαχναν οι Αρκάδες ν' αναπτυχθούν με τον Τσάβες να διώχνει σωτήρια σε κόρνερ τακούνι του Ατιένθα, μετά το φάουλ του Μπαρτόλο (22').

Η υπεροχή των Στερεοελλαδιτών καρποφόρησε στο 31' όταν από σέντρα του Τορεχόν, από αριστερά και παρεμβολή του Χουάνπι έγινε... ασίστ στο δεύτερο δοκάρι για τον κορυφαίο του γηπέδου Σέρχιο Ντίας που με ψύχραιμο δεξί διαγώνιο σουτ ανοίξε το σκορ.

Στην επανάληψη κάτι προσπάθησαν να κάνουν περισσότερο οι παίκτες του Ράσταβατς, αλλά εν απειλούσαν. Αντίθετα στην κόντρα ο Παναιτωλικός ήταν ...φωτιά

Έτσι στο 67' ο νεοεισελθών (προ 4λεπτου) Ζοάο Πέδρο έκανε το 0-2 από τρομερή πάσα του Ντίας.

Ο δημιουργός λίγο μετά προσπάθησε με λόμπα από τα 3/4 του γηπέδου να ...κρέμασει τον Τσιφτσή και τα υπόλοιπα ανέλαβε ο Τσάβες σταματώντας μονοκόμματο σουτ του Άλβαρες σέντρα του Ρεγκίς.

Όλα αυτά προς τέρψιν των εκδρομέων του που κέρδισαν... άνετα την μάχη της εξέδρας.

Αντίθετα δεν χάρηκαν καθόλου για το αποτελέσμα στα Ιωάννινα αφού προσυπέγραψε τον μαθηματικό υποβιβασμό του ΠΑΣ

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Ράσταβατς): Τσιφτσής – Λύρατζης (88’ Γκαρσία), Πίτσου, Καστάνιο, Χουχούμης (63’ Άλβαρες) - Γιαμπλόνσκι, Γκος (81’ Αλάγκμπε) – Παλάσιος (63’ Ζούγκλης), Μπαρτόλο (46’ Μάντζης), Ρεγκίς - Μιριτέλο.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Πετράκης):Τσάβες - Μαυρίας, Οικονόμου, Μαλής (82’ Μπρούνο Ντουάρτε), Ταμπίτζε, Τορεχόν – Λιάβας (63’ Χατζηθεοδωρίδης), Πέρες (82’ Τσιγγάρας), Χουάνπι – Λομόνακο (63’ Ζοάο Πέδρο), Ντίνας (82' Φρ. Ντουάρτε).

Η Κηφισιά είναι… εφτάψυχη και εξακολουθεί να παραμένει μέσα στο κόλπο της παραμονής, καθώς επικράτησε με σκορ 2-1 του Ατρομήτου μέσα στο Περιστέρι, αν και έχανε με 1-0 από το πρώτο μέρος.

Πλέον έχει την κατάσταση στα χέρια της παρά την εκτός έδρας νίκη του Παναιτωλικού μέσα στην Τρίπολη επί του Αστέρα και τα play out παίρνουν για τα καλά… φωτιά! 

Στο πρώτο μέρος ο Ατρόμητος ήταν εκείνος που είχε την υπεροχή με την Κηφισιά να έχει σοβαρά προβλήματα στην οργάνωση του παιχνιδιού της και να μην μπορεί να φτάσει απέναντι στον Μαρκετζάνι.

Μάλιστα στο 16’ μετά από ένα παιδαριώδες λάθος του Τσάπαν ο Καμαρά βγήκε στην αντεπίθεση και πλάσαρε τον Νικοπολίδη για να κάνει το 1-0.

Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι έχασαν αρκετές ευκαιρίες κυρίως με τον Αντζιέλσκι, που δεν μπορούσε να σκοράρει.

Στην ανάπαυλα ο Κώστας Μπράτσος άλλαξε την διάταξη της ομάδας του περνώντας παράλληλα τον Κλωναρίδη αντί του Μενέντες στον αγωνιστικό χώρο.

Έτσι η Κηφισιά συνέχισε με 3-5-2 και άρχισε να γίνεται πιο πιεστική και κινητική προσπαθώντας να ανατρέψει την κατάσταση από την ώρα μάλιστα που ο Παναιτωλικός την ίδια στιγμή είχε το προβάδισμα στην Τρίπολη.

Κι όμως οι φιλοξενούμενοι δικαιώθηκαν για την επιλογή του προπονητή τους! Έγιναν πολύ πιο απειλητικοί και μέσα σε τέσσερα λεπτά έκαναν την απόλυτη ανατροπή.

Στο 64’ ο Πρίτσας έκανε τη σέντρα και ο Σναϊντερλάν με κεφαλιά έκανε το 1-1, ενώ στο 68’ ο Σάντος επίσης με κεφαλιά μετά από σέντρα του Κλωναρίδη έδωσε προβάδισμα στην Κηφισιά με 1-2.

Το παιχνίδι απέκτησε ένταση, νεύρα, είχε πολλές δυνατές μονομαχίες και μαρκαρίσματα με τον Ατρόμητο να προσπαθεί να ισοφαρίσει και της Κηφισιά να «κλειδώσει» τη νίκη.

Μετά από οκτώ λεπτά καθυστερήσεων και δύο μεγάλες ευκαιρίες του Μπιφουμά στο 81’ και το 92’το σφύριγμα της λήξης βρήκε την Κηφισιά να κερδίζει με 1-2 και το θρίλερ της παραμονής να συνεχίζεται.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Σάσα Ίλιτς): Μαρκετζάνι – Τριμμάτης (67’ Τσακμάκης), Ασεβέδο (73’ Κιβρακίδης), Τζαβέλλας, Αθανασίου – Έντερ, Κούντε – Βαλένσια, Καμαρά, Βρακάς (62’ Ρομπάιγ) – Αντζιέλσκι (62’ Βέργος).

ΚΗΦΙΣΙΑ (Κώστας Μπράτσος): Νικοπολίδης – Τσανάτζια (58’ Μπιφουμά), Τσάπαν, Βαφέας, Μιλίτσεβιτς – Σολόα, Σναϊντερλάν – Μενέντες (46’ Κλωναρίδης), Πρίτσας (λ.τ. 82’ Τετέι), Σάντος (λ.τ. 75’ Γκόμπελιτς) – Οζέγκοβιτς (82’ Γιόβανσιτς).

Αναλυτικά το πρόγραμμα της αγωνιστικής:

Σάββατο (20/4)
ΟΦΗ– Βόλος 2-1
Αστέρας Τρίπολης- Παναιτωλικός 0-2
Ατρόμητος- Κηφισιά 1-2

Κυριακή (21/4)
15:00 Πανσερραϊκός- ΠΑΣ Γιάννινα

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

7

Αστέρας Τρίπολης

31

38-54

34

8

Ατρόμητος

31

36-51

34

9

ΟΦΗ

31

34-47

34

10

Πανσεραϊκός

30

33-51

32

11

Παναιτωλικός 

31

33-48

30

12

Βόλος

31

34-57

29

13

Κηφισιά

31

36-63

28

14

ΠΑΣ Γιάννινα

30

28-57

19

 



Δημοσιεύθηκε στις 20 April 2024 | 10:38 pm


Δερβενι - Ειδήσεις και Νέα

Φωτια σε ΙΧ στο Δερβένι - Ράδιο Θεσσαλονίκη 94.5 | RThess

Φωτια σε ΙΧ στο Δερβένι  Ράδιο Θεσσαλονίκη 94.5 | RThess

Δημοσιεύθηκε στις 13 February 2024 | 10:00 am


Φωτιά στο Δερβένι Αρκαδίας - Newsbomb.gr

Φωτιά στο Δερβένι Αρκαδίας  Newsbomb.gr

Δημοσιεύθηκε στις 9 February 2024 | 10:00 am


Φωτιά στο Δερβένι Αρκαδίας - aftodioikisi.gr

Φωτιά στο Δερβένι Αρκαδίας  aftodioikisi.gr

Δημοσιεύθηκε στις 9 February 2024 | 10:00 am


Κλειστό το Δερβένι (ΒΙΝΤΕΟ) - Ράδιο Θεσσαλονίκη 94.5 | RThess

Κλειστό το Δερβένι (ΒΙΝΤΕΟ)  Ράδιο Θεσσαλονίκη 94.5 | RThess

Δημοσιεύθηκε στις 7 February 2024 | 10:00 am


Άνοιξε το Δερβένι (VIDEO) - Ράδιο Θεσσαλονίκη 94.5 | RThess

Άνοιξε το Δερβένι (VIDEO)  Ράδιο Θεσσαλονίκη 94.5 | RThess

Δημοσιεύθηκε στις 5 February 2024 | 10:00 am


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Δερβενι