Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Κορινθίας   »   Δερβενι    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Παρών ο Αντιπεριφερειάρχς Αναστάσιος Γκιολής στην Εκδήλωση Μνήμης της Μικρασιατικής Στέγης Κορίνθου


Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής, παρευρέθηκε χθες Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου στον Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Ιωνίας Κορίνθου, όπου μετά τη Θεία Λειτουργία «Μνημόσυνο»  για τους εις Κόρινθο κι αλλαχού θανόντες Προγόνους της Μικράς Ασίας, Ανατ. Θράκης, Κωνσταντινούπολης, Πόντου, Ανατ. Ρωμυλίας, Αρμενίων και Ασσυρίων, μετέβη εν πομπή στην πλατεία και στο μνημείο των Μικρασιατών για την κατάθεση δάφνινων στεφάνων.

Η Εκδήλωση Μνήμης της Μικρασιατικής Στέγης Κορίνθου με τους συνδιοργανωτές φορείς, «Μικρασιατικά 2019» για τις Αλησμόνητες Πατρίδες και τη Γενοκτονία των Χριστιανικών Πληθυσμών της Ανατολής από το 1912 έως το 1923, δε θα μπορούσε παρά ν αφιερωθεί με σεβασμό και αγάπη στον Πνευματικό μας Πατέρα, Γέροντα Νεκτάριο Μαρμαρινό.

 

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2019 | 10:56 pm


Η ΝΑΡΚΩΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ

Της Λέττας Καλαμαρά 

Ως "πρόβατο σε σφαγή" η Ελλάδα οδηγείται προς την νέα αποικιοποίησή της στον 21ο αιώνα. Μετά την εθνική χρεοκοπία του 2009 και το ξεπούλημα κάθε εθνικού περιουσιακού μας στοιχείου περήφανα μπαίνουμε και στην τελευταία φάση εκμαυλισμού και διάλυσης της κοινωνίας μας. Επιλεγμένοι πολιτικοί μαριονέτες, προϊόντα του διεθνούς μηχανισμού αποσύνθεσης της Ελλάδας υποκρίνονται καθημερινά και φωτογραφίζονται ξεδιάντροπα ξεπουλώντας την Ελλάδα. Ολόγυρά μας ανώτατοι δημόσιοι λειτουργοί εγκληματούν, προστατεύονται στη διάπραξη απεχθών ενεργειών εις βάρος της ζωής και της περιουσίας του ελληνικού λαού και προσπαθούν άθλια να μας πείσουν ότι ενδιαφέρονται για τη χώρα που παραμένει στον πάτο των ευρωπαϊκών αξιολογήσεων, με την προσδοκία βελτίωσης από τη σημερινή Κυβέρνηση.

Οι καθημερινές ποσότητες υπέρογκων φορτίων ναρκωτικών από και προς την Ελλάδα αποκαλύπτουν τη σημερινή κατάσταση της χώρας όπου το διεθνές οργανωμένο έγκλημα καθορίζει τα πάντα και επιτίθεται σε όποιον αντιστέκεται. Τα νούμερα είναι σοκαριστικά και ομολογούν τη δύναμη του παρακράτους που μέσα από την προβεβελημένη νομενκλατούρα του διαμορφώνουν την καθημερινότητά μας και διαπαιδαγωγούν τις νεότερες γενιές Ελλήνων. Τόνοι ναρκωτικών αξίας δισεκατομμυρίων ευρώ δείχνουν ποιος κυβερνάει την Ελλάδα και όχι μόνο.

Το κόλπο των offshore και των ΙΚΕ πλυντηρίων είναι διεθνώς γνωστό και η σημερινή Κυβέρνηση ετοιμάζεται να το υιοθετήσει πλήρως στο νέο "Αναπτυξιακό" Νόμο με ένα Άρθρο 73 ντροπή που θα αποκρύπτει από τη δημόσια εμφάνιση στο ΓΕΜΗ τη λύση, διαγραφή, αναβίωση και τροποίηση των καταστατικών και τον εταιρικό μετασχηματισμό ΙΚΕ μερικών χιλιάδων ευρώ. Έτσι για παράδειγμα μία ΙΚΕ στα Βριλήσσια με μετοχικό κεφάλαιο 3.000 ευρώ που μέχρι σήμερα αδυνατεί να εμφανίσει νόμιμα κεφάλαια θα μπορεί μετά την ψήφιση του  Νομοσχεδίου Γεωργιάδη να συγχωνεύεται από μια offshore των Νησιών Marshall, των Νησιών Cayman και των Νησιών Channel της Μάγχης χωρίς να το γνωρίζει κανείς δημόσια, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα μέσω του ΓΕΜΗ, και να διεξάγει τις επιχειρήσεις της με "μπροστινό" κάποιον προβεβλημένο πατριώτη επιχειρηματία. Αυτή είναι η πεμπτουσία της ανάπτυξης κ. Μητσοτάκη, άραγε; Αυτή την Ελλάδα ζήτησε ο ελληνικός λαός την 7η Ιουλίου ή ο κ.Μητσοτάκης απλά αδιαφορεί ποιοι τον έφεραν στην εξουσία και ενδιαφέρεται αποκλειστικά για το ποιοι θα τον κρατήσουν στην εξουσία. Κατά την ταπεινή άποψη του thedayaftergr πλανάται οικτρά, όπως και ο προκάτοχός του που πίστευε ότι θα κυβερνάει για δεκαετίες όπως του είχαν υποσχεθεί αν νομίζει ότι θα τον κρατήσει στην εξουσία η Κυρία "Ο" των Παρισίων που δεν κατάφερε ούτε την Παναγία των Παρισίων να κρατήσει ζωντανή. 

Ο κίνδυνος είναι τεράστιος για την Ελλάδα, την οικονομία και την ίδια την πολιτική της χώρας καθώς νέα σχήματα ΙΚΕ αναμένονται να αποκτήσουν τεράστια ισχύ και επιρροή με την είσοδο ξένων funds, ξένων αμέσων επενδύσεων κεφαλαίων αμφιβόλου όμως προέλευσης. Σύντομα θα μπορούν να αποκτήσουν μέσα ενημέρωσης, αθλητικές ομάδες, έργα τέχνης και θα διεξάγουν ανθρωπιστικές δωρεές καλύπτοντας επικοινωνιακά το απροσδιόριστης ταυτότητας χρήμα τους. Δυστυχώς, ο νέος Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ.Γεωργιάδης, διερευνόμενος για την υπόθεση Novartis ακόμα περιέργως, δείχνει να αγνοεί τους κινδύνους και καταθέτει το Νομοσχέδιό του με αυτές τις προβλέψεις μυστικότητας και αδιαφάνειας, χωρίς να είναι κατανοητή η αιτία που το κάνει αυτό. Η άνοδος της Ελλάδας στη διεθνή λίστα επιχειρηματικότητας είναι σημαντική αλλά είναι ανούσια αν όχι και καταστροφική χωρίς την άνοδο της χώρας στη λίστα διαφάνειας. Τι θα ωφελήσει ο πλούτος αν είναι να γίνουμε Καζακστάν με τον ίδιο Πρόεδρο για δεκαετίες. Αυτό είναι το εθνικό συμφέρον;

Για το Νομοσχέδιο Γεωργιάδη κατενθουσιασμένος μέχρι σήμερα παρουσιάστηκε μόνο ο μέχρι τώρα Υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ κ.Ρος, χωρίς να μας λέει το λόγο και ο υπερ-δραστήριος τελευταίως παρά τον πρόσφατο ατυχή τραυματισμό του Πρέσβης των ΗΠΑ κ.Πάιατ που όλο φεύγει και όλο εδώ είναι, παρευρισκόμενος σε συναντήσεις-κλειδιά με Υπουργούς όσο κανείς άλλος Πρέσβης. Μπορεί οι από το παρελθόν επιχειρηματικές προτάσεις του κ.Πάιατ να μην έχουν τελεσφορήσει μέχρι σήμερα, αλλά δεν αποκλείεται το Νομοσχέδιο Γεωργιάδη να ανοίξει τους κρουνούς του παγκόσμιου χρήματος και να εισρεύσει άφθονο στην όμορφη Ελλάδα και στα διάφανα μπλε νερά του Αιγαίου. Εξάλλου ιδιωτικές πλέον ελεγκτικές εταιρείες με το Νόμο Γεωργιάδη θα αναλάβουν την ταχεία διεκπεραίωση των δύσκολων υποθέσεων. Ευχόμαστε όμως να μη γίνει όπως στην υπόθεση της Danske Bank ή άλλων ντόπιων υποθέσεων εξυγίανσης χρεοκοπημένων εταιρειών με τη βούλα ιδιωτικής ελεγκτικής εταιρείας και σχετικής δικαστικής απόφασης που παρά την παρέλευση του νομίμου χρονικού διαστήματος ουδέν νεώτερον υπάρχει δημοσίως, τόσο από τις εμπλεκόμενες επιχειρήσεις όσο όμως και από τους πιστωτές, το κράτος, τις τράπεζες, τις επιχειρήσεις αλλά και τους πολίτες.

Αν το φαινόμενο αυτό της πλυμμηρίδας χρήματος μέσω του αδημοσίευτου του εταιρικού μετασχηματισμού ΙΚΕ της χώρας σε εξωτικά νησιά αλλάξει τον ρου της ιστορίας της Ελλάδας στον 21ο αιώνα, φέρνοντας ανάπτυξη για όλους όπως υποσχέθηκε ο κ.Μητσοτάκης  πρόσφατα στη 84η ΔΕΘ, δεν το ξέρουμε. Αυτό που ξέρουμε σίγουρα είναι ότι ο ελληνικός λαός διψά για εύκολο χρήμα, όπως είχε μάθει από το 1981 μέχρι το 2009, από όπου και να προέρχεται και το ελληνικό καταστημένο με τις γνωστές προσωπικότητες που μας οδήγησαν στην εθνική χρεοκοπία πασχίζει να παραμένει στο προσκήνιο, παίζοντας το καθημερινό έργο του δυσώδους πατριωτισμού όσο καλύτερα μπορεί για να τον ικανοποιήσει. 

Σε κάθε περίπτωση οι πληροφορίες επιβεβαιώνουν ότι offshore εταιρείες συνωστίζονται για να εξαγοράσουν ελληνικές ΙΚΕ 3.000 ευρώ με αδιερεύνητους μέχρι σήμερα τζίρους εκατομμυρίων ευρώ για να προχωρήσουν έργα στρατηγικής σημασίας για τη χώρα, όπως η μετατροπή της σε ένα απέραντο πλυντήριο χρήματος, ρόλο που τόσο πετυχημένα μετά το 1990 ανέλαβαν κράτη όπως η Γερμανία, η Ρωσία, το Λουξεμβούργο και η Κύπρος, ελεύθερη και κατεχόμενη με τη γνωστή κατάληξη. Για την ιστορία, στα τραγικά γεγονότα της οικογένειας Ιωαννίδη του 1974 ανάγεται από ειδικούς και η απαρχή των δεινών της Ελλάδας όταν ξεκίνησε ο πολιτικός, οικονομικός και κοινωνικός εκφυλισμός της και η κατεχόμενη Κύπρο αναδείχθηκε σε πυλώνα του παγκόσμιου ξεπλύματος του χρήματος των ναρκωτικών. Μία ανύπαρκτη περιοχή στον παγκόσμιο χάρτη του ΟΗΕ όπου άνθησαν τράπεζες και φορτο-εκφορτώσεις εμπορευμάτων.

Σε μία κοινωνία που ξεπούλησε τη σύγχρονη Μακεδονία πανηγυρίζοντας και στην οποία ο σημερινός Πρωθυπουργός ακόμα δεν βλέπει κάτι μεμπτό πολιτικά, ούτε στο βρώμικο 2015 που οφείλει να εξεταστεί, όλα είναι πιθανά. Ακόμα και να ψηφιστεί  το άρθρο ντροπή 73 του Νομοσχέδιου Γεωργιάδη που, κατά τη γνώμη του thedayaftergr, ανοίγει τις πύλες της κολάσεως που τόσο πολλοί ρασοφόροι και μη λατρεύουν στην Ελλάδα του 21ου αιώνα και εργάστηκαν πρόθυμα και σκληρά για να σπρώξουν το έθνος μας. 

Αυτή την Ελλάδα μας σχεδίασαν να έχουμε στον 21ο αιώνα οι παγκόσμιοι κλειδοκράτορες, αυτή θέλουμε να έχουμε, αυτή αξίζουμε να ζήσουμε και αυτή θα λάβουμε. Τουλάχιστον δεν γίναμε ακόμα μία διαμελισμένη Ουκρανία, όπως αυτή που άφησε πίσω του φεύγοντας ο κ.Πάιατ, εργαζόμενος για τα συμφέροντα των ΗΠΑ...

Καλή επιτυχία, λοιπόν, στη νέα παράσταση με την ίδια σκηνοθέτη, τους νέους πρωταγωνιστές και τους πάντα ναρκωμένους θεατές με το ίδιο τέλος, τη "σφαγή" της Ελλάδας. Αναφίβολα από το 1821, στο 1922, τώρα το 2023 η νέα έκδοση του θεατρικού έργου της Ελλάδας φαντάζει λιγότερο απάνθρωπη. Ο ευρωπαϊκός πολιτισμός εξελίσσεται και σφάζει καλύτερα "τα ζώα των Κρατών"...

Thedayaftergr

Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2019 | 10:41 pm


''ΣΕΡΓΙΑΝΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ '' ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΙΡΗ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ''ΣΕΡΓΙΑΝΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ '' ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΙΡΗ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ... ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ... ΣΤΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΜΑΣ ΟΘΟΝΕΣ

Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2019 | 7:08 pm


Πολύ πιθανή η συνάντηση Μητσοτάκη με Τραμπ


Πολύ πιθανό είναι το ενδεχόμενο να υπάρξει συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών στα τέλη του μήνα στην Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Ο Στέλιος Πέτσας σημείωσε ότι οι λεπτομέρειες θα οριστικοποιηθούν τις επόμενες ημέρες διευκρινίζοντας πάντως πως αυτή την στιγμή δεν έχει συμφωνηθεί ακριβής ημερομηνία για το ραντεβού με τον Ντόναλντ Τραμπ.
Κατά την συμμετοχή του στην Γενική Συνέλευση ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα
έχει επαφές με πολλούς αρχηγούς κρατών, περιλαμβανομένου του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Ο κ. Πέτσας σημείωσε πως η Αθήνα σχεδιάζει να αναδείξει τις τουρκικές ενέργειες, ειδικά την «παρεμβατικότητα» της Άγκυρας στην Κύπρο όπου δυσκολεύει την εξεύρεση λύσης.
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου έχει δηλώσει επανειλημμένα πως οι κατοχικές Αρχές θα ανοίξουν την Αμμόχωστο ενώ συνεχίζονται οι παράνομες τουρκικές γεωτρήσεις ανοιχτά της Μεγαλονήσου.
Ο εκπρόσωπος επισήμανε πως οι διαφορές δεν λύνονται με τις μονομερείς ενέργειες που επιχειρεί η Τουρκία, προσθέτοντας πως η Αθήνα εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα ώστε να είναι έτοιμη για παν ενδεχόμενο.
Ξεκαθάρισε πάντως ότι πάντοτε είναι καλή συγκυρία για συζήτηση με την Τουρκία Τουρκίας, καθώς ο διάλογος πάντα βοηθά.
Απέρριψε την κριτική ότι ο κ. Ερντογάν απολαμβάνει άτυπη ελευθερία κινήσεων διότι δεν έχουν δημιουργηθεί ακόμα δίαυλοι επικοινωνίας από την νέα ελληνική κυβέρνηση, σημειώνοντας πως οι δύο πλευρές γνωρίζονται πολύ καλά και συνεπώς δεν υπάρχει ανάγκη «τεσταρίσματος».

fimotro.gr

Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2019 | 5:55 pm


Super League (3η αγωνιστική): Εκτόξευση Άρη, όνειρο Ξάνθης.

 Super League (3η αγωνιστική): Εκτόξευση Άρη, όνειρο Ξάνθης  (αποτελέσματα, βαθμολογία, highlights)
O Άρης σκόρπισε τον Παναθηναϊκό 4-0 με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Φετφατζίδη και η Ξάνθη ανέβηκε στην κορυφή με τη νίκη της 2-1 επί του Αστέρα Τρίπολης. Δείτε τα αποτελέσματα, τα highlights, τη βαθμολογία της 3ης αγωνιστικής καθώς και το πρόγραμμα της επόμενης αγωνιστικής...


Ατρόμητος - ΠΑΟΚ 2-3

Στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 3ης αγωνιστικής, ο ΠΑΟΚ πήρε «χρυσή» νίκη με ένα γκολ του Κρέσπο στις καθυστερήσεις.
Ατρόμητος - ΠΑΟΚ 2-3: Με Κρέσπο στις καθυστερήσεις! (HIGHLIGHTS)

ΣΚΟΡΕΡ: 45', 52' Βέλλιος - 17' Άκπομ, 22' Μάτος, 92' Κρέσπο

ΟΦΗ - Παναιτωλικός 3-1

Ματσάρα είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι βρέθηκαν στο «Γεντί Κουλέ», με τον ΟΦΗ να παίρνει τη νίκη επί του Παναιτωλικού με 3-1. Όλα τα γκολ σημειώθηκαν στο 2ο ημίχρονο της αναμέτρησης, όταν και ο Παναιτωλικός αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο.
Τα highlights του ΟΦΗ - Παναιτωλικός 3-1
ΣΚΟΡΕΡ: Τσιλιανίδης 55', 89', Μάνος 61'/ Μοράρ 69'

Ολυμπιακός - Βόλος 5-0

Ολυμπιακός - Βόλος 5-0: Όλα τα γκολ της αναμέτρησης (vids)
Ένα ακόμα σόου έδωσε η ομάδα του Πειραιά στο πρωτάθλημα της Super League, αυτή τη φορά με αντίπαλο τον Βόλο.
Οι ποδοσφαιριστές του Πέδρο Μαρτίνς τέσσερις μέρες πριν την πρεμιέρα τους στους ομίλους του Champions League με την Τότεναμ «καθάρισαν» την ομάδα του Βόλου.
ΣΚΟΡΕΡ: 12' Γκιγιέρμε, 72' Ελ Αραμπί, 80' Γκερέρο, 84' Βαλμπουενά (πεν.), 93' Σουντανί

Ξάνθη - Αστέρας Τρίπολης 2-1

Η Ξάνθη συνεχίζει την υψηλή πτήση της. Τρίτη συνεχόμενη νίκη και πρώτη θέση στη βαθμολογία... Ο Αστέρας εξακολουθεί να αγνοεί τη νίκη...
ΣΚΟΡΕΡ: 19΄Τζουρίτσκοβιτς, 55΄Στούργκεον - 57΄Φερναντέθ
Ξάνθη - Αστέρας 2-1: «Τρία στα τρία» οι Θρακιώτες, έπιασαν Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ! (highlights)

ΑΕΚ - Λαμία 2-0

Με τον Λιβάγια σε μεγάλα κέφια η ΑΕΚ υπέταξε εύκολα τη Λαμία. Χρειάστηκε ωστόσο ένα αυτογκόλ για να ανοίξει το σκορ...
ΣΚΟΡΕΡ: 37΄Πλιάτσικας (αυτ), Βράνιες 45+2)
ΑΕΚ - Λαμία 2-0: «Καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο (highlights)

Πανιώνιος - ΑΕΛ 1-0

Έστω και δύσκολα ο Πανιώνιος πήρε τη νίκη που του έδωσε μια καλή ανάσα στην προσπάθεια να ξεφύγει από την τελευταία θέση της βαθμολογίας.
ΣΚΟΡΕΡ: 55΄Μαξίμοβιτς
Πανιώνιος - ΑΕΛ 1-0: Βαθιά ανάσα για τους Νεοσμυρνιώτες (highlights)

Άρης - Παναθηναϊκός 4-0

Ο δίχως προπονητή Άρης τιμώρησε τα λάθη του Παναθηναϊκού και έφτασε σε εύκολη με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Φετφατζίδη που σημείωσε ένα γκολ κι έδωσε δυο ασίστ...
ΣΚΟΡΕΡ: 20΄Φετφατζίδης, 44΄ Βέλεθ, 54΄Ντιγκινί, 63΄Ιντέγε
Άρης - Παναθηναϊκός 4-0: Τον έκανε σάκο του μποξ (vid)

Η Βαθμολογία

Η επόμενη αγωνιστική (4η)

ΣΑΒΒΑΤΟ 21/9
17:15 Βόλος-ΟΦΗ Πανθεσσαλικό Στάδιο
19:30 Αστέρας Τρίπολης-Ατρόμητος Γηπ. "Θ. Κολοκοτρώνης"
20:00 Παναιτωλικός-ΑΕΚ Γηπ. Παναιτωλικού
ΚΥΡΙΑΚΗ 22/9
15:00 ΑΕΛ-Ξάνθη AEL FC Arena
18:30 ΠΑΟΚ-Άρης Γηπ. Τούμπας
19:30 Λαμία-Πανιώνιος ΔΑΚ Λαμίας
20:30 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός ΟΑΚΑ 

fosonline.gr

Δημοσιεύθηκε στις 15 September 2019 | 11:58 pm


Κύπελλο Ελλάδας: Πρόκριση για Αιγάλεω, Ιωνικό, Τρίκαλα, Πανσερραϊκό και Καβάλα!

 Κύπελλο Ελλάδας: Πρόκριση για Αιγάλεω, Ιωνικό, Τρίκαλα, Πανσερραϊκό και Καβάλα!
Ο Ιωνικός πέρασε «τρένο» από τη Δράμα και απέκλεισε τον Πανδραμαϊκό από τη συνέχεια του Κυπέλλου Ελλάδας. Πέρασαν και οι ΑΟ Τρίκαλα, Αταλάντη.
Ο Ιωνικός κέρδισε εκτός έδρας 3-0 τον Πανδραμαϊκό και συνεχίζει στο θεσμό του Κύπελλο Ελλάδας.Τα γκολ για την ομάδα της Νίκαιας πέτυχαν οι Τιεντσέ, Κρητικός και Ντάγκρας.
Ο ΑΟ Τρίκαλα κέρδισε εκτός έδρας τον ΕΟ Επισκοπής. Οι Άλεξιτς, Τσίπρας έδωσαν προβάδισμα
δυο τερμάτων στους Θεσσαλούς. Για τους Κρητικούς μείωσε ο Τριριγώτης. Πέρασε και η Αταλάντη που νίκησε 1-0 τον Ατρόμητο Πατρών.
Δυσάρεστη εξέλιξη είχε ο κυριακάτικος (15/9) αγώνας Κυπέλλου ανάμεσα στον Ξενοφώντα Κρεστένων και το Αιγάλεω στον Πύργο Ηλείας.
Οπαδοί του «Σίτι» που βρίσκονταν στις εξέδρες συνεπλάκησαν με τις δυνάμεις των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα οι τελευταίες να κάνουν χρήση δακρυγόνων προκαλώντας την προσωρινή διακοπή της αναμέτρησης, καθώς οι παίκτες δεν μπορούσαν να συνεχίσουν υπό αυτές τις συνθήκες. Λίγο αργότερα η μερίδα οπαδών του Αιγάλεω απομακρύνθηκε από την αστυνομία και το παιχνίδι συνεχίστηκε κανονικά από το σημείο που είχε διακοπεί. Ξενοφών Κρεστένων - Αιγάλεω 1-2 (59' Μπουτσικάκης πεν. / Παπανικόλας 83', Πετρόπουλος 90'+2')
Αταλάντη - Ατρόμητος Πατρών 1-0 (82' )
Θιναλιακός - Καβάλα 0-1 (93' Σαριανίδης αυτογκόλ)
Πανθηραϊκός - ΟΦ Ιεράπετρας 5-4(πεν)
Πανσερραϊκός - ΠΟ Τριγλίας 2-0 (24' Παπαβασιλείου, Γκούρτσας 50')
ΑΕ Βαθύλλου Πανσαμιακού - Αιολικός 17/9
*Οι αναμετρήσεις είναι νοκ άουτ.
**Η Αταλάντη προκρίθηκε στην 3η φάση και θα αντιμετωπίσει στην έδρα της, τον Ολυμπιακό Βόλου, σε ημερομηνία που θα ορίσει η ΕΠΟ.
***Η Επιτροπή Διοργανώσεων της ΕΠΟ έχει ανακοινώσει ότι η κλήρωση για τους αγώνες της 4ης Φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 17/9, στις 12:00, στα γραφεία της Ομοσπονδίας.


Δημοσιεύθηκε στις 15 September 2019 | 11:53 pm


Λουτράκι: Ανεξέλεγκτη η φωτιά στα Γεράνεια!

Λουτράκι: Ανεξέλεγκτη η φωτιά στα Γεράνεια! Κίνδυνος πυρκαγιάς σε έξι περιφέρειες την Κυριακή 
 Σε πλήρη εξέλιξη είναι η φωτιά που έχει ξεσπάσει από χθες στο Λουτράκι. Η φωτιά ξεκίνησε από τον Άγιο Φανούριο και πολύ γρήγορα, λόγω και των δυνατών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, επεκτάθηκε στα Γεράνεια.
Η Φωτιά είναι ορατή από όλη την Κορινθία ενώ η στάχτη έχει φτάσει μέχρι την Βόχα. Λόγω της κρίσιμης κατάστασης στο Λουτράκι κρίθηκε αναγκαία η
εκκένωση του Όσιου Παταπίου, του Προφήτη Ηλία και του Αγίου Γεράσιμου. Έτσι και έγινε αρχικά μεμονωμένα και στην συνέχεια με Λεωφορεία του ΚΤΕΛ Κορινθίας.
Ενισχύονται οι δυνάμεις στην πυρκαγιά στο Λουτράκι του δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας & συνολικά επιχειρούν 169 πυροσβέστες, 24 οχήματα, 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 4 Α/Φ & 6 Ε/Π. Συνδρομή παρέχουν μηχανήματα έργου του Ελληνικού Στρατού, Εθελοντές & υδροφόρες της περιφέρειας & ΟΤΑ.
Αυτή την ώρα φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία στο Λουτράκι και σήμερα θα εκτιμηθεί εκ νέου η κατάσταση και η πορεία της πυρκαγιάς.  Τα εναέρια μέσα αποχώρησαν το βράδυ και βγήκαν και πάλι σήμερα στη μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς και η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Στο μέτωπο της πυρκαγιάς επιχειρούν συνολικά 108 πυροσβέστες, 23 οχήματα και 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Συνδρομή παρέχουν ένα μηχάνημα έργου του Ελληνικού Στρατού και τέσσερις υδροφόρες της Περιφέρειας και του δήμου.

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (www.civilprotection.gr), για την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:
• Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης και της νήσου Κυθήρων)
• Περιφέρεια Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα, Λακωνία)
• Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ( Εύβοια)
• Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου (Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία)
• Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες)
• Περιφέρεια Κρήτης (Χανιά, Ρέθυμνο)
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Δημοσιεύθηκε στις 15 September 2019 | 10:16 am


Σαν… τυφώνας ο Θρύλος σκόρπισε με 5 - 0 τον Βόλο

Ολυμπιακός – Βόλος: Σαν… τυφώνας! «Τεσσάρα» πριν από την Τότεναμ
Ένα πρώτης τάξεως μάθημα για νεοφώτιστους, κάτω από τα άστρα του Φαλήρου. Και αν οι δεύτεροι ήταν… Βόλος; Ο Ολυμπιακός έγινε πολύ-Βόλος με το τελικό 5-0 προφανώς να λέει τα περισσότερα για όσα συνέβησαν πριν από λίγο στο «Καραϊσκάκης».
Σε ένα ματς που αν το καλοσκεφτεί κανείς όλα προέκυψαν στην αρχή και στο τέλος. Το γρήγορο γκολ του Γκιγιέρμε (12΄) που έχτισε έναν συγκεκριμένο
αγωνιστικό χαρακτήρα στην παρτίδα. Και βέβαια το εντυπωσιακό εικοσάλεπτο στο φινάλε. Εκεί που οι Πειραιώτες με την εμπειρία τους, τιμώρησαν την προσπάθεια του Βόλου να σταθεί ψηλά και να πιέσει αναζητώντας την ισοφάριση.
Κατηφόρισε ο αγωνιστικός χώρος στο τελευταίο κομμάτι της παρτίδας. Με έξυπνο ποδόσφαιρο. Με στόχευση» στα ρίσκα του αντιπάλου. Και βέβαια με την μπάλα να καταλήγει με ποσοστά… Ολυμπιακού, στα αντίπαλα δίχτυα. Από το 72΄ (Ελ Αραμπί 2-0) ως το 92΄ (Σουντανί 5-0). Με τον Γκερέρο (79΄, 3-0) και τον Βαλμπουενά (82΄πεν, 4-0) να βάζουν και εκείνοι το σημάδι τους στην καταμέτρηση.
Όλα καλά λοιπόν για τους Ερυθρόλευκους. Έγινε και αυτή η δουλειά. Το πρώτο από τα τρία βήματα σε ένα πολύ απαιτητικό οκταήμερο. Για κάποιους αυτό το βήμα ήταν το ευκολότερο μένοντας απλά στο όνομα του αντιπάλου. Για άλλους; Το δυσκολότερο.
Για τα… παιχνίδια του μυαλού που δικαίως προκαλεί η συνέχεια του προγράμματος (Τότεναμ, Παναθηναϊκός) αλλά και για το πρόβλημα «ρυθμού» που προκαλεί κάθε διακοπή.
Τα ξόρκισε και τα δύο αυτά ο Ολυμπιακός. Μπήκε σοβαρά, πίεσε και στο τρίτο κερδισμένο κόρνερ άνοιξε το σκορ νωρίς με τον Γκιγιέρμε (12΄). Θα μπορούσε μάλιστα να είναι στην ασφάλεια του 2-0 από το 21΄αν η μπάλα του έκανε το χατίρι σε ένα άλλο στημένο και από την προσπάθεια του Μυστακίδη να διώξει δεν «σταματούσε» στο δοκάρι των φιλοξενούμενων.
Δεν έγινε βέβαια. Και αυτό για καμιά ώρα ακόμη θα αποδεικνύονταν πρόβλημα. Ευτυχώς όμως για εκείνους όχι άλυτο.
Μέχρι το 72΄όπου ο Ελ Αραμπί καθάρισε τη μπουγάδα, «ρυθμός» καλός για τους Πειραιώτες δεν προέκυπτε. Ο Μαρτίνς όμως πολύ έξυπνα για πολλοστή φορά «διάβασε» σωστά τις σκέψεις του αντίπαλου προπονητή. Περίμενε ο Ολυμπιακός.
Περίμενε την κορύφωση της προσπάθειας των φιλοξενούμενων να μπουν για τα καλά στο «κόλπο» του ματς πιέζοντας ψηλά. Κάποια στιγμή λοιπόν που το γήπεδο άνοιξε; Όλα συνέβησαν φυσιολογικά. Θέλει τόλμη να πιέσεις τους Πειραιώτες ψηλά. Και «γερό» στομάχι για να καταπιείς ένα 5-0.
O Βόλος είχε φρεσκάδα. Σπουδαία τρεξίματα. Είχε ενέργεια. Και μπόλικο θράσος στο μεγαλύτερο μέρος του ματς. Είχε και κάποιες επισκέψεις στα καρέ του Σα που θα μπορούσαν κάλλιστα να έχουν επιβάλλει άλλο σενάριο στην συγκεκριμένη αναμέτρηση. Ο Μουνίθ (19΄) σημάδεψε άουτ, ο Σα σταμάτησε τον Μυστακίδη (23΄) στις δύο πιο χαρακτηριστικές τέτοιες στιγμές.
Η «γενική εικόνα» όμως έφερε στην επιφάνεια τα καλά και τα άσχημα ενός αντιπάλου που δεν ήταν «έτοιμος» να ανταποκριθεί σε μια πρόκληση «επιπέδου» Καραϊσκάκης. Δεν φτάνουν μόνο οι αντοχές.
Γιατί το να παίζεις καλά, να είσαι μέσα στο ματς ως το 72΄και τελικά να χάνεις με 5-0 και παίκτη λιγότερο (αποβλήθηκε σωστά ο Λυριτζής στο 82΄για το πέναλτι που έκανε στον Ποντένσε), δεν είναι ακριβώς μια καλή βραδιά. Συνήθως ακούγεται καλύτερο να χάνεις 5-0 όταν δεν σου πηγαίνει τίποτα.
Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Κούτρης, Μεριά, Σισέ, Ελαμπντελαουί, Γκιγέρμε (84’ Μπενζιά), Καμαρά, Ραντζέλοβιτς (71’ Σουντανί), Ποντένσε, Βαλμπουενά, Ελ Αραμπί (74’ Γκερέρο).
ΝΠΣ Βόλος (Χουάν Φεράντο): Γκαραβέλης, Λύρατζης, Διαμαντής, Δημόπουλος, Φεράρι, Τσοκάνης (56’ Μαξ), Ζοάο, Μπαλογιάννης, Μουνίθ, Μυστακίδης (69’ Ατιγιάπ), Γέντρισεκ. 

Επίσης  με νίκες συνέχισαν τις υποχρεώσεις τους στο πρωτάθλημα της Super League 1 και οι  ΠΑΟΚ και ΟΦΗ, ομάδες που ακόμα δεν έχουν γευθεί την πικρή γεύση της ήττας στο πρωτάθλημα.

Σημαντική νίκη, που τον διατηρεί στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, πέτυχε ο ΠΑΟΚ στο Περιστέρι, επικρατώντας με 3-2 του Ατρόμητου.
Μεγάλο ματς στο Περιστέρι, με τον Ατρόμητο να μην τα παρατάει, να επιστρέφει (2-2) κόντρα στον ΠΑΟΚ που ήταν μπροστά με 2-0 στο 22ο λεπτό αλλά να χάνει το βαθμό στις καθυστερήσεις. Ο Κρέσπο λύτρωσε τον ΠΑΟΚ στο 92’ σε ένα...τρελό παιχνίδι.
Ο ΠΑΟΚ στο 17’ προηγήθηκε με τον Άκπομ μετά την εξαιρετική προσπάθεια του Πέλκα και πέντε λεπτά μετά έγινε και το 0-2 με τον Μάτος και το λάθος του Θεοδωράκη. Ο Ατρόμητος μείωσε στις καθυστερήσεις του α’ μέρους με τον Βέλλιο σε μια φάση όπου ο β’ βοηθός Καλύβας είδε οφσάιντ αλλά τον ...έσωσε το VAR.
Στην επανάληψη ο Ατρόμητος ήταν για περίπου 20 λεπτά κυρίαρχος, έχασε ευκαιρίες και κατάφερε να ισοφαρίσει με υπέροχο τέρμα του Βέλλιου (53’) και να κάνει το παιχνίδι «ροντέο».
Εκεί όπου όλα έδειχναν πως θα πάμε σε ισόπαλο αποτέλεσμα στο Περιστέρι όπως και πέρσι, στα τελευταία λεπτά έγιναν απίθανα πράγματα. Ο Βαρέλα στο 88’ σκόραρε αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφ σάιντ με τη βοήθεια του VAR αφού ο β’ βοηθός και πάλι είδε λάθος.
Στο 92’ σε μια παρόμοια φάση, ο ΠΑΟΚ πήρε τελικά τη νίκη με κεφαλιά του Κρέσπο (2-3).
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γ. Αναστασίου): Θεοδωράκης – Νάτσος, Ρισβάνης, Γούτας, Κατράνης – Χαρίσης, Μάντσον, Καχίλα (75’ Μπαένα) – Ρόσα, Μανούσος (80’ Ενσικουλού), Βέλλιος
ΠΑΟΚ (Α. Φερέιρα): Πασχαλάκης – Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης – Εσίτι (61’ Ελ Καντουρί), Μίσιτς, Λημνιός, Μπίσεσβαρ (61’ Ζαμπά)- Πέλκας (79’ Σφιντέρσκι), Άκπομ

Ματσάρα είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι βρέθηκαν στο «Γεντί Κουλέ», με τον ΟΦΗ να παίρνει τη νίκη επί του Παναιτωλικού με 3-1. Όλα τα γκολ σημειώθηκαν στο 2ο ημίχρονο της αναμέτρησης, όταν και ο Παναιτωλικός αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο...

Το πρόγραμμα της Κυριακής 15/9

Ξάνθη - Αστέρας Τρίπολης (19.00)
ΑΕΚ - Λαμία (19.15)
Πανιώνιος - ΑΕΛ (19.15)
Άρης - Παναθηναϊκός (21.30)Δημοσιεύθηκε στις 15 September 2019 | 12:28 am


Λουτράκι: Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες – Κατακαίει τα πάντα η μεγάλη φωτιά

Φωτιά στο Λουτράκι: Νέες εικόνες που κόβουν την ανάσα – Εκκενώθηκαν μοναστήρια και γηροκομείο μέσα σε μια ατμόσφαιρα αποπνικτική [pics]
Σκληρή μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες στο Λουτράκι, καθώς η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου καίει ανεξέλεγκτη.
Τα εναέρια μέσα όπως είναι φυσικό αποχώρησαν λόγω νύχτας και το βάρος πέφτει στις επίγειες δυνάμεις, που έχουν ενισχυθεί και αντιμετωπίζουν αρκετές
διάσπαρτες εστίες με στόχο να τις θέσουν υπό έλεγχο πριν από τις πρωινές ώρες, που προβλέπεται πάλι αύξηση της έντασης των ανέμων.
Στο μέτωπο της πυρκαγιάς επιχειρούν συνολικά 108 πυροσβέστες, 23 οχήματα και 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Συνδρομή παρέχουν ένα μηχάνημα έργου του Ελληνικού Στρατού και τέσσερις υδροφόρες της Περιφέρειας και του δήμου.
Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις Κεχριές Κορινθίας έχει σβηστεί, ενώ υπό έλεγχο είναι και η πυρκαγιά κοντά στις Πίσσες Λουτρακίου. Οι εικόνες από την φωτιά στο Λουτράκι ωστόσο είναι τρομακτικές, με τον καπνό να έχει «πνίξει» τα πάντα, με το Λουτράκι να έχει «φωτιστεί» από την πύρινη λαίλαπα που καταστρέφει τα πάντα.
Η φωτιά καίει σε δύσβατη περιοχή και αυτό κάνει ακόμα πιο δύσκολο το έργο της κατάσβεσης, 
Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι πως πυροσβέστης δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες από… τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Κορινθίας, κ. Αναστάσιο Γκιολή αλλά και από εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού μετά από έντονη αδιαθεσία που αισθάνθηκε.
Λίγο πριν τις 8.30 το βράδυ το κέντρο της Πυροσβεστικής ενημερώθηκε για ακόμα μια πυρκαγιά λίγα χιλιόμετρα μακρυά από αυτή στο Λουτράκι και ειδικότερα στα Μέγαρα, στην περιοχή Χάνι Δερβενίου, όπου έσπευσαν δυνάμεις προκειμένου να την αντιμετωπίσουν γρήγορα, καθώς αυτή την ώρα έχουν πέσει οι άνεμοι, γεγονός που διευκολύνει τις προσπάθειες των πυροσβεστών. Η φωτιά είναι σε ρεματιά με δάσος και δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή μέχρι στιγμής.
Ήδη στο σημείο βρίσκονται και επιχειρούν 39 πυροσβέστες με 11 οχήματα, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων και δύο ομάδες πεζοπόρων,

Οι πολλές φωτιές στην ίδια περιοχή προβληματίζουν έντονα τις ανακριτικές αρχές γι’ αυτό έχει ξεκινήσει ήδη προανάκριση για τα αίτια, από την Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Π.Σ.
Σημειώνεται ότι το 24ωρο από χτες στις 19:00 έως τις 19:00 σήμερα, Σάββατο, εκδηλώθηκαν συνολικά σε όλη την Ελλάδα, 68 δασικές πυρκαγιές, οι περισσότερες από τις οποίες αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο, ενώ διατέθηκαν συνολικά 846 πυροσβέστες, 287 οχήματα, 28 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ) και περιοδικά τα εναέρια μέσα δασοπυρόσβεσης. Συνδρομή παρείχαν 17 υδροφόρες και έξι μηχανήματα έργου των Περιφερειών και των ΟΤΑ, καθώς και εθελοντές πυροσβέστες με εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα.

Δημοσιεύθηκε στις 14 September 2019 | 11:58 pm


Αναβολή εκδήλωσης στους Αγίους Θεοδώρους λόγω της πυρκαγιάς των Γερανείων


Φωτιά στο Λουτράκι: Νέες εικόνες που κόβουν την ανάσα – Εκκενώθηκαν μοναστήρια και γηροκομείο μέσα σε μια ατμόσφαιρα αποπνικτική [pics]

Δήμος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων

Λουτράκι, 14 Σεπτεμβρίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Λόγω της Πυρκαγιάς που μαίνεται αυτή τη στιγμή στα Γεράνεια όρη στο Λουτράκι, η εκδήλωση «12οΠαραδοσιακό Χορευτικό Σεργιάνι» που είχε προγραμματιστεί για σήμερα το βράδυ στην Πλατεία Φιλοστράτας Αγίων Θεοδώρων,αναβάλλεται.ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Η φωτιά εξελίσσεται ύσβατο σημείο, ενώ οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουντο έργο της κατάσβεσης. Στο σημείο έχει μετασε δβεί και ο Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε το Μοναστήρι του Οσίου Παταπίου αλλά και αυτό του Προφήτη Ηλία, στο οποίο λειτουργεί και γηροκομείο. Από κάθε Μονή απομακρύνθηκαν 25 άτομα.

Δημοσιεύθηκε στις 14 September 2019 | 8:13 pm


Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονή εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και ευπαθείς περιοχές της Π.Ε. Κορινθίας - Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4) για αύριο Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019 για όλους τους Δήμους της Π.Ε. Κορινθίας


https://www.stereanews.gr/wp-content/uploads/2019/08/kindynos_pyrkagias.jpg
ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΑΥΤΟΤΕΛΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Εσωτερικών για αύριο Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4)  για όλους τους Δήμους της Π.Ε. Κορινθίας.

Υπενθυμίζουμε,  ότι οι περιοχές όπου απαγορεύεται η κυκλοφορία και παραμονή εκδρομέων όταν ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι κατηγορίας 4 και 5, σύμφωνα  με την υπ΄ αριθμ. πρωτ.: 174542/947/02.07.2018 (ΑΔΑ:7ΥΤΤ7Λ1-28Ρ) απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας η οποία είναι σε ισχύ με την υπ΄ αριθμ. πρωτ.: 149754/1157/30.05.2019  ΑΔΑ: 6Γ3Δ7Λ1-ΝΨΟ απόφαση Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, είναι:


       α. Δήμος Λουτρακίου-Περαχώρας- Αγ. Θεοδώρων
Μαυρολίμνη στη δεξαμενή, Στραβά – Σχίνο, Αγ. Μαρίνα – Πίσσια, Γερμανικός στη θέση Ν. Πολιτεία, Λουτράκι – Φανερωμένη, Πλάτανος – Φανερωμένη  (Αγ. Αθανάσιος), Αγ. Θεόδωροι – Πράθι (πυροφυλάκιο), θέση Λιοντάρι – Κατσιβίρι, Πίσσια – Λουτράκι δρόμος προς Όσιο Πατάπιο, Βουλιαγμένη – Ηραίο, Εκκλησιαστικό Λύκειο (έλεγχος στις εισόδους Αγ. Ειρήνη, Καλλιθέα)
      β.  Δήμος Κορινθίων
Από Φανερωμένη προς παλαιό μοναστήρι, διασταύρωση Αθικίων – Άγ. Ιωάννη προς Άγ. Δημήτριο, από Κασιντή προς Τσάλικα, από ράντσο Σκούρα προς Τσάλικα, από οδό by pass (Σοφικό) προς Τσάλικα, από Αθίκια προς Ρυτό (δρόμος σκουπιδότοπου), από Αθίκια προς Φανερωμένη, από Σοφικό προς Στήρι, από Κόρφο προς  Στήρι, Ξέστι – Στήρι – Ντοροβάτα, Ρυτό προς εκκλησία Μάζι (κλισαμάζι).
      γ.  Δήμος Σικυωνίων
Λαύκα : είσοδος Λυκόρεμα –διασταύρωση, δρόμος Αγ.Σωτήρα -τέλος χωριού
Κλημέντι : από κατασκήνωση προς Αγ. Κων/νο και από κατασκήνωση προς Βελίνα.
Βελίνα : είσοδος Βελίνας (1οςχωματόδρομος - κρουνός) προς  Αγ. Τριάδα και στην κεντρική διασταύρωση δύο χωματόδρομοι προς δάσος  Αγ. Τριάδας.
Δάσος Μουγγοστό: 1η είσοδος από Κουτρουμπή και 2η από Θροφαρί .
Λέχωβα : Δρόμοι προς  Λέχωβα από Αστεροσκοπείο, από πηγή Κρυονερίου, από Καίσαρι,από Τιτάνη και από Γονούσα.
Πανόραμα – Διάσελο Κυνηγού.
      δ. Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης
 Μέση ΣυνοικίαΤρικάλων – Λίμνη Δασίου (Ψηλή Ράχη, διασταύρωση με δρόμο  Ζήρεια - Γκούρα).
Επαρχιακός δρόμος Καρυάς – Σαραντάπηχου (θέση Δέλτα Δασικών δρόμων και Δοκίμι προς πυροφυλάκιο Προφήτη Ηλία ).

Παράλληλα συνιστούμε στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.ά.

 Σε περίπτωση που οι πολίτες αντιληφθούν πυρκαγιά, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

                                                      Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ
                                                                 Γεώργιος Σταθάς


Δημοσιεύθηκε στις 14 September 2019 | 8:03 pm


O Περιφερειαρχης Αναστάσιος Γκιολής στον Εσπερινό του Τιμίου Σταυρού στην Στυμφαλία.ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής, παρευρέθηκε χθες στον Εσπερινό, στον Ιερό Ναό Στυμφαλίας και στην Περιφορά του Τιμίου Σταυρού τιμώντας έτσι τον ιδιαίτερο πνευματικό συμβολισμό της ημέρας ευχόμενος χρόνια πολλά σε όλη τη Χριστιανοσύνη και τους εορτάζοντες. Μεταξύ άλλων παρευρέθησαν ο Αντινομάρχης και τ. Δήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Λέγγας, ο Δήμαρχος Σικυωνίων κ. Σπύρος Σταματόπουλος και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Στυμφαλίας.

.
Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

Δημοσιεύθηκε στις 14 September 2019 | 7:58 pm


ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ Πλήθος κόσμου αποχαιρετά τον Δημήτρη Ρίζο στο κοιμητήριο της Γλυφάδας

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2019/09/rizos-500.jpg
Στο κοιμητήριο της Γλυφάδας τελέστηκε αυτή την ώρα η εξόδιος ακολουθία για τον Δημήτρη Ρίζο, τον δημοσιογράφο και εκδότη που έφυγε από τη ζωή στα 83 του, την Παρασκευή.
Οικογένεια, φίλοι και συνεργάτες τον συνοδεύουν στην τελευταία του κατοικία στον ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Νέου Κοιμητηρίου Γλυφάδας.
Μεταξύ άλλων, το «παρών» δίνουν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και οι Αλέξανδρος Λυκουρέζος, Πάνος Καμμένος, Γιώργος Πολυχρονίου, Χρήστος Κοπελούζος, Αργύρης Στασινόπουλος, Βάνα Μπάρμπα, Σοφία Βούλτεψη, Φωτεινή Πιπιλή  και Ελίζα Βοζενμπεργκ.
«Είμαστε εδώ για να αποχαιρετήσουμε έναν μεγάλο Έλληνα, τον φίλο μας τον
Δημήτρη Ρίζο» ξεκίνησε τον επικήδειο λόγο του ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης. «Όλοι εμείς που μεγαλώσαμε με τις εφημερίδες του, μεγαλώσαμε με τα κείμενά του. Όλοι εμείς που μαθαίναμε από τη δίκαιη κριτική του, έχουμε μόνο καλά να θυμόμαστε από έναν σπουδαίο άνθρωπο. Ήταν ένας κύριος με κάπα κεφάλαιο, ένας μαχητής που δεν έχανε ποτέ την αξιοπρέπειά του. Ήταν εκεί για να μας στηρίζει και όχι για να τον στηρίζουμε. Εύχομαι εκ μέρους όλης της παρατάξεως θερμά συλλυπητήρια σε όλη την οικογένειά του», ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός.
Ο Δημήτρης Ρίζος αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια προβλήματα υγείας και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Σωτηρία, όπου άφησε την τελευταία του πνοή.
Επιθυμία της οικογένειας είναι αντί στεφάνων να ενισχυθεί η οργάνωση «Κιβωτός του Κόσμου».
Ο Δημήτρης Ρίζος γεννήθηκε το 1936 στην Πρώτη Σερρών. Συνέδεσε το όνομά του με τον Ελεύθερο Τύπο αλλά και με τον Αδέσμευτο Τύπο, του οποίου ήταν εκδότης. Είχε ιδρύσει, επίσης, τον ραδιοφωνικό σταθμό «Λάμψη».
Σε ηλικία 14 ετών ο Δημήτρης Ρίζος είχε υπογράψει το πρώτο του ρεπορτάζ στην εφημερίδα «Πρωινός Τύπος της Δράμας», όντας μαθητής Γυμνασίου ακόμη, ενώ εργάστηκε πολλά χρόνια δίπλα στον εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή. Ακολούθησε η παρουσία του στη «Βραδινή» του Τζώρτζη Αθανασιάδη και μετά στον «Ελεύθερο Τύπο», όπου καθιερώθηκε με την αιχμηρή του πένα και το ιδιαίτερο στυλ του. Μετά την ολική σύγκρουση με τον Γιώργο Κύρτσο, δημιούργησε δική του εφημερίδα, τον «Αδέσμευτο Τύπο», που έκλεισε το 2012, λόγω χρεών.

Δημοσιεύθηκε στις 14 September 2019 | 5:27 pm


Μεγάλη φωτιά στην Περαχώρα – Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες

Μεγάλη φωτιά στο Λουτράκι – Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες | in.gr
Μάχη με τις φλόγες δίνουν επίγειες και εναέριες δυνάμεις στην περιοχή Περαχώρας Λουτρακίου, εξαιτίας της πυρκαγιάς που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου σε αγροτική έκταση.
Στο σημείο επιχειρούσαν συνολικά 30 πυροσβέστες , 12 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ένα ελικόπτερο, δύο Canadair και δύο PZL ενώ συνδράμουν και υδροφόρες ΟΤΑ, οι οποίες ενισχύονται.
Στο σημείο μεταβαίνει και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Δημοσιεύθηκε στις 14 September 2019 | 5:16 pm


Πέθανε ο ηθοποιός Τάκης Σπυριδάκης

Πέθανε ο Τάκης Σπυριδάκης

Έφυγε από τη ζωή την Παρασκευή το βράδυ ο ηθοποιός Τάκης Σπυριδάκης σε ηλικία 61 ετών νικημένος από τον καρκίνο. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη με την ταινία "Γλυκιά Συμμορία". Αγαπήθηκε ως "Μπαλούρδος" στο Λούφα και Παραλλαγή. "Αγαπούλα πούλα" έλεγε στις τηλεοπτικές διαφημίσεις που άφησαν εποχή.
Ο Τάκης Σπυριδάκης γεννήθηκε στην Αίγινα στις 4 Φεβρουαρίου 1958 και
ήταν ηθοποιός, σκηνοθέτης και σεναριογράφος. Ήταν απόφοιτος της δραματικής σχολής του Εθνικού Θεάτρου.
Είχε συμμετάσχει σε 13 ταινίες, ενώ το σκηνοθετικό του ντεμπούτο πραγματοποίησε το 1994 με την ταινία «Ο Κήπος του Θεού», της οποίας έγραψε και το σενάριο. Η ταινία τιμήθηκε με 7 κρατικά βραβεία ποιότητας στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.
Ο Τακης Σπυριδάκης εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη ερμηνεύοντας έναν από τους πρωταγωνιστές της ταινίας «Γλυκιά Συμμορία», σε σκηνοθεσία του Νίκου Νικολαΐδη (1983). Για την ερμηνεία του εκείνη απέσπασε το ειδικό βραβείο ερμηνείας στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, τον ίδιο χρόνο. Αξιοσημείωτη ήταν και η δεύτερη συμμετοχή του, στη «Λούφα και Παραλλαγή» του Νίκου Περάκη (1984).
Ακολούθησαν η «Πρωινή Περίπολος» (Νίκος Νικολαΐδης, 1986), «Προστάτης Οικογένειας» (Νίκος Περάκης, 1997), «Αυτή η Νύχτα Μένει» (Νίκος Παναγιωτόπουλος, 1999), «Μαύρο Γάλα» (Νίκος Τριανταφυλλίδης, 1999), «Κανείς δεν χάνει σε Όλα» (Διονύσης Γρηγοράτος, 2000), «Φτηνά Τσιγάρα» (Ρένος Χαραλαμπίδης, 2000), «Κουράστηκα να σκοτώνω τους αγαπητικούς σου» (Νίκος Παναγιωτόπουλος, 2002), «Λούφα και παραλλαγή: Σειρήνες στο Αιγαίο» (Νίκος Περάκης, 2005), «Ισοβίτες» (Θόδωρος Μαραγκός, 2008) και «4 Μαύρα Κοστούμια» (Ρένος Χαραλαμπίδης, 2009).
Το 1989 ο Τ. Σπυριδάκης έγραψε και σκηνοθέτησε την ταινία μικρού μήκους «Βέρα Κρουζ», που απέσπασε το 1ο βραβείο καλύτερης ταινίας στο αντίστοιχο Φεστιβάλ, τιμήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και βραβεύτηκε από το Εθνικό Κέντρο Ταινιών της Γαλλίας, το 1990.

Η μάχη με τον καρκίνο 

Ο Τάκης Σπυριδάκης σε συνέντευξή του είχε μιλήσει το 2017 ανοιχτά για τη μάχη που είχε δώσει με τον καρκίνο: «Ένα χρόνο πριν έμαθα ότι κάτι δεν πάει καλά. Είχα κάποια συμπτώματα με την έννοια του ότι δεν μπορούσα να φάω καλά. Πίστευα ότι ήταν ένα σύμπτωμα από τη δουλειά μας, το άγχος μας, αλλά τι άγχος. Έκανα μια δουλειά στο θέατρο που πήγαινε εξαιρετικά καλά και πάει ακόμα. Δεν πήγα στον γιατρό. Με την επιμονή της πρώην συζύγου μου, που διατηρούμε μια εξαιρετική σχέση, πήγα σε ένα γιατρό που μου ανακοίνωσε ότι κάτι σοβαρό συμβαίνει.
 Του είπα ότι είμαι μεγάλος άνθρωπος και θα ήθελα να μην μιλάμε περιφραστικά, να μην μιλάμε με μισόλογα και να μου πει ότι είναι για να ξέρω κι εγώ τι να κάνω και να πάρω τις αποφάσεις μου. Πήρα τη γυναίκα μου και πήγαμε σε ένα μπαράκι, χτύπησα τέσσερα ουίσκι απανωτά, κάπνισα κι ένα πακέτο τσιγάρα και είπα από μέσα μου μερικά πράγματα, δεν τα εξομολογήθηκα σε κανέναν. Όταν πήγα σπίτι, ζήτησα απλώς να δω τα παιδιά μου, να κάνουμε μια κουβέντα για να μην τους έρθει απότομα».
«52 μέρες μέσα στο νοσοκομείο, τα είδα όλα. Εκείνο που με έκανε πολλές φορές να δακρύσω ήταν οι συνάδελφοι που ήταν δίπλα μου. Ο Σπύρος Παπαδόπουλος ήταν συνέχεια εκεί, καθόταν σε μια καρέκλα ο άνθρωπος και ξενυχτούσε, που μέχρι τότε είχαμε πει μόνο ένα γεια. Ήταν συγκινητικό, που μάλλον σημαίνει πως όλα αυτά τα χρόνια κάτι καλό έχω κάνει σε αυτό τον χώρο».

Δημοσιεύθηκε στις 14 September 2019 | 4:10 pm


Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονή εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και ευπαθείς περιοχές της Π.Ε. Κορινθίας - Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4) για αύριο Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019 για όλους τους Δήμους της Π.Ε. Κορινθίας.


 https://www.stereanews.gr/wp-content/uploads/2019/08/kindynos_pyrkagias.jpg
ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΑΥΤΟΤΕΛΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Εσωτερικών για αύριο Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4)  για όλους τους Δήμους της Π.Ε. Κορινθίας.

Υπενθυμίζουμε,  ότι οι περιοχές όπου απαγορεύεται η κυκλοφορία και παραμονή εκδρομέων όταν ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι κατηγορίας 4 και 5, σύμφωνα  με την υπ΄ αριθμ. πρωτ.: 174542/947/02.07.2018 (ΑΔΑ:7ΥΤΤ7Λ1-28Ρ) απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας η οποία είναι σε ισχύ με την υπ΄ αριθμ. πρωτ.: 149754/1157/30.05.2019  ΑΔΑ: 6Γ3Δ7Λ1-ΝΨΟ απόφαση Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, είναι:


       α. Δήμος Λουτρακίου-Περαχώρας- Αγ. Θεοδώρων
Μαυρολίμνη στη δεξαμενή, Στραβά – Σχίνο, Αγ. Μαρίνα – Πίσσια, Γερμανικός στη θέση Ν. Πολιτεία, Λουτράκι – Φανερωμένη, Πλάτανος – Φανερωμένη  (Αγ. Αθανάσιος), Αγ. Θεόδωροι – Πράθι (πυροφυλάκιο), θέση Λιοντάρι – Κατσιβίρι, Πίσσια – Λουτράκι δρόμος προς Όσιο Πατάπιο, Βουλιαγμένη – Ηραίο, Εκκλησιαστικό Λύκειο (έλεγχος στις εισόδους Αγ. Ειρήνη, Καλλιθέα)
      β.  Δήμος Κορινθίων
Από Φανερωμένη προς παλαιό μοναστήρι, διασταύρωση Αθικίων – Άγ. Ιωάννη προς Άγ. Δημήτριο, από Κασιντή προς Τσάλικα, από ράντσο Σκούρα προς Τσάλικα, από οδό by pass (Σοφικό) προς Τσάλικα, από Αθίκια προς Ρυτό (δρόμος σκουπιδότοπου), από Αθίκια προς Φανερωμένη, από Σοφικό προς Στήρι, από Κόρφο προς  Στήρι, Ξέστι – Στήρι – Ντοροβάτα, Ρυτό προς εκκλησία Μάζι (κλισαμάζι).
      γ.  Δήμος Σικυωνίων
Λαύκα : είσοδος Λυκόρεμα –διασταύρωση, δρόμος Αγ.Σωτήρα -τέλος χωριού
Κλημέντι : από κατασκήνωση προς Αγ. Κων/νο και από κατασκήνωση προς Βελίνα.
Βελίνα : είσοδος Βελίνας (1οςχωματόδρομος - κρουνός) προς  Αγ. Τριάδα και στην κεντρική διασταύρωση δύο χωματόδρομοι προς δάσος  Αγ. Τριάδας.
Δάσος Μουγγοστό: 1η είσοδος από Κουτρουμπή και 2η από Θροφαρί .
Λέχωβα : Δρόμοι προς  Λέχωβα από Αστεροσκοπείο, από πηγή Κρυονερίου, από Καίσαρι,από Τιτάνη και από Γονούσα.
Πανόραμα – Διάσελο Κυνηγού.
      δ. Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης
 Μέση ΣυνοικίαΤρικάλων – Λίμνη Δασίου (Ψηλή Ράχη, διασταύρωση με δρόμο  Ζήρεια - Γκούρα).
Επαρχιακός δρόμος Καρυάς – Σαραντάπηχου (θέση Δέλτα Δασικών δρόμων και Δοκίμι προς πυροφυλάκιο Προφήτη Ηλία ).

Παράλληλα συνιστούμε στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.ά.

 Σε περίπτωση που οι πολίτες αντιληφθούν πυρκαγιά, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

                                                      Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ
                                                                 Γεώργιος Σταθάς


Δημοσιεύθηκε στις 13 September 2019 | 6:26 pm


Η ΑΛΚΥΩΝ για τις ιχθυοκαλλιέργειες στον Κορινθιακό κόλπο


Με βάση τις απαντήσεις προς την Ομοσπονδία μας των Δ/νσεων Αλιείας των Περιφερειών και των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων που είναι αρμόδιες για τον Κορινθιακό, οι αδειοδοτημένες εγκαταστάσεις ιχθυοκαλλιεργειών ως 4/2018 ήταν ετήσιας δυναμικότητας παραγωγής ιχθύων 15.000 τόνων και σήμερα έχουν φθάσει τους 18.000 τόνους. Στην πράξη η ετήσια παραγωγή είναι σχεδόν
διπλάσια της αδειοδοτημένης. Αντιλαμβανόμαστε όλοι, ότι έχουμε φθάσει σε σημείο κορεσμού για το εύρος της θάλασσάς μας.
Οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις, στις περιοχές που δραστηριοποιούνται, έχουν εξοστρακίσει τόσο τις τουριστικές υπηρεσίες όσο και άλλες ασχολίες ήπιας μορφής στην θάλασσα και την στεριά. Εταιρείες καταθέτουν ΜΠΕ και οριοθετούν τις εγκαταστάσεις τους πάνω σε Ποσειδωνίες (προστατευόμενο είδος σε περιοχή του δικτύου Natura 2000) , πατώντας στο σαθρό – ανεπαρκές νομικό πλαίσιο της χώρας κόντρα στις οδηγίες της Ε,Ε. Επίσης γίνονται αλχημείες στον υπολογισμό της δυναμικότητας των μονάδων τους χρησιμοποιώντας τον μαθηματικό τύπο προσδιορισμού της παραγωγής τους κατά το δοκούν. Οι Αποκ/νες Διοικήσεις το γνωρίζουν και συνεργούν με τις εγκρίσεις τέτοιων ΜΠΕ.
Οι περιοχές του Βόρειου Κορινθιακού από την νήσο Τροιζόνια ως την Ιτέα έχουν καταληφθεί από τέτοιες μονάδες. Ελεύθερες είναι ακόμα μόνο οι παραλίες που έχουν οικισμούς. Πλησιάζουν όμως όλο και περισσότερο προς αυτούς. Καμία μονάδα δεν μετεγκαθίσταται μετά από δεκάδες χρόνια λειτουργίας σε μια περιοχή, ώστε να ανακάμψει το οικοσύστημα της περιοχής. Ούτε εγκαθίστανται στην ανοικτή θάλασσα όπου τα ρεύματα είναι ισχυρά και διασπούν τα φορτία αποβλήτων των εγκαταστάσεων. Αν λάβουμε υπόψιν και την εκτεταμένη εγκατάσταση αιολικών στις ίδιες περιοχές, μιλάμε ουσιαστικά για εκτεταμένη βιομηχανοποίηση του συνόλου της Φωκίδας και της Βοιωτίας. Η ΑΛΚΥΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ:
 - Να χαρακτηριστούν όλες οι περιοχές του Κ.Κ. κορεσμένες από ιχθυοκαλλιέργειες. Καμία νέα μονάδα στην θάλασσά μας.
- Σύνταξη χωροταξικού για τις ιχθυοκαλλιέργειες από την αρχή. Την ευθύνη χωροταξίας τους να αναλάβουν οι Περιφέρειες.
- Καμία επέκτασή των υπαρχόντων ως τώρα.
- Μετεγκατάσταση όλων των λειτουργούντων μονάδων μετά από 10 χρόνια λειτουργίας τους σε νέα περιοχή. Η μετεγκατάστασή τους να γίνει στην ανοικτή θάλασσα. Σήμερα υπάρχει σύγχρονη τεχνολογία και εφαρμόζεται σε άλλες χώρες. Τα ανωτέρω να συμπεριληφθούν σε τροποποιήσεις των ΑΕΠΟ τους.
- Λόγω της ιδιαιτερότητας του Κ.Κ. και της μικρής κλίμακάς του πρέπει να απαγορευτούν οι ιχθυοκαλλιέργειες πάνω σε λιβάδια Ποσειδωνίας ανεξαρτήτως του μεγέθους και της πυκνότητάς τους. Το ΥΠΕΝ να βγάλει σχετική εγκύκλιο .
 -Στις ΑΕΠΟ να ορίζεται σαφώς ότι απαγορεύεται η χρήση φορμόλης σε όλα τα στάδια παραγωγής .
- Οποιαδήποτε υποστηρικτική εγκατάσταση σε αιγιαλό και παραλία θα γίνονται με πλωτά μέσα. Πουθενά μπετόν και άκαμπτα τεχνικά έργα.
 - Οι πλύσεις των διχτυών θα γίνονται σε οργανωμένες μονάδες με λειτουργία συστήματος βιολογικού καθαρισμού. Επίσης το βάψιμο των διχτυών να γίνεται σε παρόμοιες εγκαταστάσεις με κατάλληλη αδειοδότησή τους. Σε καμία περίπτωση δεν θα γίνεται πλύση και βάψιμο των διχτυών στις συνοδές εγκαταστάσεις των μονάδων. Να ορίζεται ρητά στις ΑΕΠΟ. Για τις συνοδές- υποστηρικτικές εγκαταστάσεις 
- Τα ακίνητα που υπάρχουν ή τα νέα που θα κτιστούν, να έχουν μια ενιαία αρχιτεκτονική σύμφυτη με το τοπικό φυσικό περιβάλλον. Δηλ. η πολιτεία θα έχει δώσει δύο προτάσεις αρχιτεκτονικών σχεδίων και οι εταιρείας θα εφαρμόζουν μία από αυτές. Σε καθορισμένο χρονικό διάστημα θα προσαρμοστούν και ταυπάρχοντα οικήματα μέσω νέων ΑΕΠΟ 
 - Οι συνοδές εγκαταστάσεις στην στεριά να επικοινωνούν με το εθνικό δίκτυο μεταφορών με κατάλληλες υποδομές και διαγραμμίσεις (όπως π.χ. τα πρατήρια υγρών καυσίμων κλπ).
 - Να αναπτυχθούν στις μονάδες σύστημα φωτισμού τους που να καλύπτει μόνο Αυτές και να μην διαχέεται στην ευρύτερη περιοχή. 
 Σήμερα βάζουν προβολείς που φωτίζεται όλος ο Κορινθιακός. Από τις ακτές της Πελοποννήσου είναι πολύ ενοχλητικές και ειδικά στον τουρισμό. 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δημοσιεύθηκε στις 13 September 2019 | 6:21 pm


Ενδιαφέρουσα συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Αναστασίου Γκιολή με το σωματείο ΑΜΕΑ ΚορινθίαςΚόρινθος 13/09/2019
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής, πραγματοποίησε χθες Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019 συνάντηση στο γραφείο του με το σωματείο Ατόμων με Αναπηρία του νομού Κορινθίας παρουσία του προέδρου Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Πελοποννήσου. Συζήτησαν για πολλά, σοβαρά προβλήματα και μεταξύ άλλων αναφέρθηκαν σε θέματα που ταλανίζουν πολλούς ανθρώπους στην καθημερινότητά τους όπως η προσβασιμότητα σε διάφορους δημόσιους χώρους αλλά και ιδιωτικούς, σε δημόσια κτήρια, σε θάλασσες, παραλίες κ.α

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

Δημοσιεύθηκε στις 13 September 2019 | 6:13 pm


Δικαστική δικαίωση της Ντόρας Μπακογιάννη για τη συκοφαντική δυσφήμηση του Πάνου Καμμένου

 
Το Πρωτοδικείο Αθηνών καταδίκασε τον Πάνο Καμμένο για συκοφαντική δυσφήμηση της Ντόρας Μπακογιάννη επιβάλλοντάς του χρηματική αποζημίωση 5000 ευρώ.
Η απόφαση είναι ιδιαίτερα σημαντική διότι απέρριψε τον ισχυρισμό του κ. Καμμένου περί αναρμοδιότητας του Δικαστηρίου εξαιτίας της ιδιότητάς του ως

βουλευτής σημειώνοντας ότι η έκφραση γνώμης στον τύπο εκφεύγει του κοινοβουλευτικού έργου.
Η απόφαση εκδόθηκε μετά από αγωγή της Ντόρας Μπακογιάννη για την ακόλουθη υβριστική ανάρτησή του Πάνου Καμμένου στο twitter:
«Με ομήρους 2 Έλληνες στρατιωτικούς η Ντόρα Χριστοφοράκου-Μαρινάκη πάει να υποβάλει τα σέβη της στο Σουλτάνο,το ΣΚΑΙ-ΧΑΜΠΕΡ λιβανίζει ενώ αποκαλεί προδότη τον Έλληνα πρωθυπουργό που δεν στέλνει ούτε κλητήρα λόγω αιχμαλωσίας 2 αδελφών μας. Η Τούρκικη ηρωίνη πληρώνει...ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!!»

Το δικαστήριο έκρινε ότι ο Πάνος Καμμένος προέβη σε σημαντική προσβολή και εξύβριση της υπόληψης της πρώην υπουργού με ψευδείς ισχυρισμούς και του επέβαλε χρηματική ποινή.

Σημειώνεται ότι η Ντόρα Μπακογιάννη είχε υποβάλει και μήνυση για την ίδια ανάρτηση. Όμως ο Πάνος Καμμένος ζήτησε και πέτυχε τη μη άρση της ασυλίας του κρυπτόμενος πίσω από τη βουλευτική του ιδιότητα.  Για το λόγο αυτό η πρώην υπουργός υπέβαλε προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) η οποία αναμένεται να εκδικαστεί το επόμενο διάστημα.

Υπενθυμίζεται ότι η Ντόρα Μπακογιάννη υπέβαλε και  δεύτερη μήνυση μετά από νέα συκοφαντική ανάρτηση του κ. Καμμένου για την οποία η βουλή έκρινε ότι δεν υφίσταται θέμα ασυλίας και θα εκδικαστεί από τα ποινικά δικαστήρια.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

Δημοσιεύθηκε στις 13 September 2019 | 6:05 pm


Πέθανε ο εκδότης Δημήτρης Ρίζος

https://i1.prth.gr/images/963x541/files/2019-09-13/RIZOS0.jpg
Έφυγε σε ηλικία 83 ετών από τη ζωή σήμερα το πρωί ο γνωστός εκδότης, Δημήτρης Ρίζος.
Την είδηση του θανάτου του επιβεβαίωσε στον ΣΚΑΙ ο αδερφός του, Νίκος Ρίζος.

Τα τελευταία χρόνια ο πρώην δημοσιογράφος και εκδότης αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας. Ο Δημήτρης Ρίζος νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα στο νοσοκομείο Σωτηρία, όπου και τα ξημερώματα της Παρασκευής (13.09.2019) άφησε την τελευταία του πνοή.
Είχε γεννηθεί το 1936 στην Πρώτη Σερρών. Συνέδεσε το όνομά του με τον Ελεύθερο Τύπο αλλά και με τον Αδέσμευτο Τύπο, του οποίου ήταν εκδότης.
Είχε ιδρύσει, επίσης, τον ραδιοφωνικό σταθμό «Λάμψη«. Είχε τρία παιδιά, τον Χρήστο, τον Απόστολο και τη Δήμητρα, από τρεις διαφορετικούς γάμους.
Από πολύ μικρός ο Δημήτρης Ρίζος είχε δείξει την κλίση του για τη δημοσιογραφία: σε ηλικία 14 ετών υπέγραψε το πρώτο του ρεπορτάζ στην εφημερίδα "Πρωινός Τύπος Δράμας», όντας μαθητής Γυμνασίου ακόμη. 
Η μετακόμιση της οικογένειας στη Δράμα, από τη γενέτειρα Πρώτη Σερρών, έδωσε την ευκαιρία στον μικρό να δείξει από πολύ νωρίς την κλίση του στη δημοσιογραφία, το λειτούργημα στο οποίο έμελλε να μεγαλουργήσει αργότερα. Πιθανότατα να μη φανταζόταν ούτε ο ίδιος ότι κάποιες δεκαετίες μετά από εκείνο το κρύο απόγευμα θα έγραφε μια ξεχωριστή ιστορία με τις παραπολιτικές του στήλες στον ελληνικό Τύπο, τις διευθυντικές θέσεις σε κορυφαίες εφημερίδες, αλλά και τις εκδοτικές του προσπάθειες. Μια ιστορία που έκλεισε απότομα με το κλείσιμο του «Αδέσμευτου Τύπου» τον Δεκέμβριο του 2012 και τη σύντομη επιστροφή του ως δημοσιογράφου στον «Ελεύθερο Τύπο» όπου είχε μεγαλουργήσει για μια δεκαπενταετία.

Από την Πρώτη Σερρών δίπλα στον Καραμανλή

Ο Δημήτρης Ρίζος άρχισε την πορεία του στη δημοσιογραφία από τον Πρωινό Τύπο της Δράμας. Για εκείνη, τη δημοσιογραφία, σταμάτησε το στίβο. Ήταν αθλητής στίβου στη Δόξα Δράμας με εξαιρετικές επιδόσεις στα 5.000 μέτρα. Γι΄αυτό άλλωστε είχε δώσει και εξετάσεις στη Γυμναστική Ακαδημία. Μόνο που δυο χρόνια μετά και ενώ είχε περάσει στο Πάντειο και δούλευε ως δημοσιογράφος, παράτησε τη Γυμναστική Ακαδημία.
Ο πατέρας του, αν και Αριστερός, ήταν στενός συνεργάτης του Κωνσταντίνου Καραμανλή, με τον οποίο ήταν συμμαθητές στο σχολείο και το πανεπιστήμιο. Όπως είχε αποκαλύψει ο ίδιος ο Δημήτρης Ρίζος σε συνέντευξή του, λόγω αυτής της σχέσης του Καραμανλή με τον πατέρα του, βρέθηκε στο ιδιαίτερο γραφείο του «εθνάρχη». «Σου στέλνω τον μικρό» είχε πει ο πατέρας του στον Καραμανλή όταν του είχε τηλεφωνήσει. Ήταν το 1953 όταν ο Δημήτρης Ρίζος άφησε τη Δράμα για την Αθήνα.
Αφού έκανε αρχικά… όλες τις δουλειές, πριν τη Χούντα είχε πάρει προαγωγή στο γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού. Όταν ο Καραμανλής γύρισε από το Παρίσι, τον πήρε ξανά δίπλα του. «Ταξίδεψα μαζί του σε όλο τον κόσμο, είμαι ίσως ο μόνος δημοσιογράφος που έχω μπει τρεις φορές στο Λευκό Οίκο, στα Ηλύσια Πεδία, στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Ήταν η εποχή που εκείνος αλώνιζε όλο τον κόσμο -και ιδίως την Ευρώπη-, γιατί είχε πάθος να επισπεύσουμε την ένταξή μας στην ΕΟΚ«, είπε πει ο Δημήτρης Ρίζος σε συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο πριν από μερικά χρόνια.

Το 1968, ο Δημήτρης Ρίζος κάνει και τηλεόραση. Στην ΥΕΝΕΔ έκανε τη χιουμοριστική εκπομπή «Τα παραλειπόμενα», κάθε Κυριακή μεσημέρι. Έκανε επίσης και μια εκπομπή με τίτλο «Οι Ρίζοι»: εκείνος, ο αδερφός του Νίκος και ο ηθοποιός Νίκος Ρίζος. Αργότερα, έφτιασε μια εταιρία παραγωγής που έκανε τις ειδήσεις στην ΕΡΤ.

Ο Δημήτρης Ρίζος και ο Ελεύθερος Τύπος

Ενώ ακόμη ήταν το ιδιαίτερο γραφείο του Καραμανλή, πιάνει δουλειά στη Βραδυνή. Εκεί έγραφε τη στήλη «Κεντρί». και η οποία γίνεται πολύ δημοφιλής. Μικρά κείμενα γραμμένα με καυστικό τρόπο, κουίζ και πιπεράτες ειδήσεις από τον χώρο της πολιτικής απλώνονται σε μια ολόκληρη σελίδα της εφημερίδας. Ο ίδιος έλεγε τότε ότι χάρη σε αυτόν η «Βραδυνή» έφτασε να πουλάει 150.000 φύλλα την ημέρα και κάποιοι υποστηρίζουν ότι αυτό στάθηκε η αιτία για τις αρχηγικές του τάσεις στα χρόνια που ακολούθησαν. Ο αείμνηστος Τζώρτζης Αθανασιάδης τον εμπιστευόταν ξέροντας ότι ήταν το πρώτο βιολί της εφημερίδας, αφού πολλές φορές τού έφερνε αποκλειστικά θέματα για το πρωτοσέλιδο. Μιλούσε σχεδόν καθημερινά με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, ο οποίος τον εκτιμούσε επειδή ήξερε ότι τίποτε από τα off the record θέματα που συζητούσαν δεν θα έβλεπε ποτέ το φως της δημοσιότητας.
Όταν όμως δολοφονήθηκε ο Τζώρτζης Αθανασιάδης και ανέλαβαν την εφημερίδα οι κόρες του, ο Δημήτρης Ρίζος αποχώρησε. Ακολούθησε η Ακρόπολη, όπου έγραφε τη στήλη «Ξυπνητήρι».
Το μεγαλύτερο κεφάλαιο, όμως, στην δημοσιογραφική του πορεία ήταν ο Ελεύθερος Τύπος. Πήγε στην εφημερίδα όταν εκδότες ήταν ο Άρης Βουδούρης και η σύζυγός του, Λίλιαν. Έγινε σύμβουλος έκδοσης και έγραφε τη στήλη «Ανάδελφος». Επί των ημερών του, ο Ελεύθερος Τύπος εκτόξευσε τις πωλήσεις του. Όταν πέθανε το ζεύγος Βουδούρη (ο Άρης Βουδούρης σκοτώθηκε σε τροχαίο οκτώ μήνες μετά το θάνατο της συζύγου του), ο Δημήτρης Ρίζος ανέλαβε εξ ολοκλήρου την εφημερίδα όπως ήταν η επιθυμία του Βουδούρη και κάτι το οποίο είχε αποτυπωθεί στη διαθήκη του.
Οι κόντρες του με το συμβούλιο της εφημερίδας έφεραν το «διαζύγιο» και την αποχώρηση του Δημήτρη Ρίζου από τον Ελεύθερο Τύπο ύστερα από 15 χρόνια παρουσίας. Με την αποζημίωση που πήρε τότε, άνοιξε τον Αδέσμευτο Τύπο και μετά δημιούργησε τον «Λάμψη FM«, σε συνεργασία με τον Γιάννη Αλαφούζο. Αργότερα όμως πούλησε τον σταθμό (έναντι 7 δισ. δραχμών όπως είχε αποκαλύψει) και αγόρασε τον «Παρέα FM».

Οι δυο… Αδέσμευτοι

Το 1994 ιδρύεται ο Αδέσμευτος Τύπος, όπου ο Δημήτρης Ρίζος συνεργάζεται με τον Κώστα Μήτση. Συνεχίζουν μαζί, χωρίς όμως ιδιαίτερη επιτυχία, έως το 1998, όταν η κόντρα τους φέρνει κάτι πρωτοφανές στα ελληνικά εκδοτικά χρονικά: δυο εφημερίδες, με το ίδιο όνομα αλλά διαφορετικό εκδότη. Ο «Αδέσμευτος Τύπος» του Ρίζου και ο «Αδέσμευτος Τύπος» του Μήτση. Ακολούθησαν χρόνια δικαστικών… περιπετειών, ασφαλιστικών μέτρων και μηνύσεων και από τις δυο πλευρές.
«Είμαι ο πλέον άχρηστος οικονομολόγος, δεν κάνω για επιχειρηματίας» είχε πει σε συνέντευξή του ο Δημήτρης Ρίζος. Είχε, πάντως, παραδεχτεί πως έβγαλε λεφτά όταν αγόρασε το κανάλι Seven-X («για ένα πιάτο φαΐ, 160 εκατ. δώσαμε, μισά εγώ και μισά ο Κοπελούζος«), το οποίο μετά πούλησε έναντι 1,5 δισ. δραχμών στον επιχειρηματία (και πρώην πρόεδρο του ΠΑΟΚ) Γιώργο Μπατατούδη.

Δημοσιεύθηκε στις 13 September 2019 | 5:59 pm


https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2019/04/panselinos-500.jpg
Το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου, στις 07:33 ώρα Ελλάδας, θα υπάρξει η μικρότερη πανσέληνος του 2019, κάτι που οφείλεται στο ότι περίπου 15 ώρες νωρίτερα το φεγγάρι θα βρεθεί στο πιο μακρινό σημείο της τροχιάς του από τη Γη (στο απόγειο του).
Η Σελήνη θα φαίνεται μικρότερη στον ουρανό από ό,τι σε προηγούμενες
πανσελήνους, π.χ. περίπου 12% μικρότερη από τη μεγάλη πανσέληνο του φετινού Φεβρουαρίου. Η μικρότερη πανσέληνος ενός έτους ονομάζεται και μικρο-σελήνη.
Φέτος στις 14 Σεπτεμβρίου η Σελήνη θα βρίσκεται περίπου 49.000 χιλιόμετρα μακρύτερα από τη Γη από ό,τι η κοντινότερη φετινή Νέα Σελήνη στις 30 Αυγούστου.
Το 2020 η πιο μακρινή και πιο μικρή πανσέληνος θα πέσει στις 31 Οκτωβρίου.

Δημοσιεύθηκε στις 13 September 2019 | 5:34 pm


Δόθηκαν παρατάσεις στην υποβολή δηλώσεων στο Κτηματολόγιο – Ποιες περιοχές αφορούν

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2019/08/ktimatologio-rs-500.jpg
Παρατάσεις στις προθεσμίες υποβολής δηλώσεων στο Κτηματολόγιο δίνονται με απόφαση του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Δημήτρη Οικονόμου.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η απόφαση προβλέπει:
1. Δίνεται παράταση της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων για τους κατοίκους της ημεδαπής, της αλλοδαπής και για το Ελληνικό Δημόσιο από την 16 Σεπτεμβρίου 2019 μέχρι την 30 Σεπτεμβρίου 2019 επί των ακινήτων που κτηματογραφούνται:

Στις υπόλοιπες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Στις υπόλοιπες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Στις υπόλοιπες περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Πρέβεζας και Άρτας της Περιφέρειας Ηπείρου και της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Στους Καλλικρατικούς Δήμους Αγιάς, Κιλελέρ, Λαρισαίων και Φαρσάλων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας της Περιφέρειας Θεσσαλίας και Παροχή Υποστηρικτικών Υπηρεσιών.
2. Δίνεται παράταση της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων για τους κατοίκους της ημεδαπής, της αλλοδαπής και για το Ελληνικό Δημόσιο από την 16 Σεπτεμβρίου 2019 μέχρι την 31 Οκτωβρίου 2019 επί των ακινήτων που κτηματογραφούνται:
Στις υπόλοιπες περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Θάσου και Ροδόπης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Στις υπόλοιπες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.
Στις υπόλοιπες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων της Περιφέρειας Ηπείρου.
Στις υπόλοιπες περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Ευρυτανίας και Φθιώτιδας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Στις υπόλοιπες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Στις υπόλοιπες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Στην Κοινότητα Οινόης της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής.
3. Δίνεται παράταση της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων για τους κατοίκους της ημεδαπής, της αλλοδαπής και για το Ελληνικό Δημόσιο από την 1 Οκτωβρίου 2019 μέχρι την 31 Οκτωβρίου 2019 επί των ακινήτων που κτηματογραφούνται:
Στις υπόλοιπες περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Δράμας και Ξάνθης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Στις υπόλοιπες περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Βοιωτίας και Φωκίδας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Στις υπόλοιπες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Στις υπόλοιπες περιοχές των Καλλικρατικών Δήμων Γόρτυνας, Φαιστού, Μινώα Πεδιάδας, Αρχανών – Αστερουσίων και Βιάννου της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου της Περιφέρειας Κρήτης.
– Στους προκαποδιστριακούς Δήμους Αγίου Κωνσταντίνου, Αγρινίου, Θεστιέων (πρώην κοινότητες Καινουργίου, Προσηλίων), Νεάπολης και Παραβόλας και στις Κοινότητες Αγίου Νικολάου, Δοκιμίου, Καμαρούλας, Νέας Αβόρανης και Παναιτωλίου της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλίας και Ακαρνανίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.
4. Δίνεται παράταση της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων για τους κατοίκους της ημεδαπής, της αλλοδαπής και για το Ελληνικό Δημόσιο από την 1 Οκτωβρίου 2019 μέχρι την 29 Νοεμβρίου 2019 επί των ακινήτων που κτηματογραφούνται:
Στις υπόλοιπες περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Καστοριάς και Φλώρινας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.
Στις υπόλοιπες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Στις υπόλοιπες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Στις υπόλοιπες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Στις υπόλοιπες περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Σάμου, Ικαρίας και Χίου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.
5. Δίνεται παράταση της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων για τους κατοίκους της ημεδαπής, της αλλοδαπής και για το Ελληνικό Δημόσιο από την 16 Σεπτεμβρίου 2019 μέχρι την 29 Νοεμβρίου 2019 επί των ακινήτων που κτηματογραφούνται στις υπόλοιπες περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Κορινθίας και Αργολίδας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
6. Δίνεται παράταση της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων για τους κατοίκους της ημεδαπής, της αλλοδαπής και για το Ελληνικό Δημόσιο από την 28 Σεπτεμβρίου 2019 μέχρι την 29 Νοεμβρίου 2019 επί των ακινήτων που κτηματογραφούνται στις υπόλοιπες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
7. Δίνεται παράταση της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων για τους κατοίκους της ημεδαπής, της αλλοδαπής και για το Ελληνικό Δημόσιο από την 8 Οκτωβρίου 2019 μέχρι την 31 Οκτωβρίου 2019 στις υπόλοιπες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου της Περιφέρειας Κρήτης.
8. Δίνεται παράταση της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων για τους κατοίκους της ημεδαπής, της αλλοδαπής και για το Ελληνικό Δημόσιο από την 13 Σεπτεμβρίου 2019 μέχρι την 31 Οκτωβρίου 2019 επί των ακινήτων που κτηματογραφούνται στους προκαποδιστριακούς Δήμους Ιωλκού (πρώην κοινότητες Αγίου Ονουφρίου, Ανακασιάς και Άνω Βόλου) και Νέας Ιωνίας και στις Κοινότητες Αγίου Βλασίου, Αγίου Λαυρεντίου, Αγριάς, Άλλης Μεριάς, Άνω Λεχωνίων, Διμηνίου, Δρακείας, Κάτω Λεχωνίων, Κατωχωρίου, Μακρινίτσης, Πορταριάς και Σταγιατών της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
9. Δίνεται παράταση της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων για τους κατοίκους της ημεδαπής, της αλλοδαπής και για το Ελληνικό Δημόσιο από την 13 Σεπτεμβρίου 2019 μέχρι την 29 Νοεμβρίου 2019 επί των ακινήτων που κτηματογραφούνται στις υπόλοιπες περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
10. Δίνεται παράταση της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων για τους κατοίκους της ημεδαπής, της αλλοδαπής και για το Ελληνικό Δημόσιο από την 09 Οκτωβρίου 2019 μέχρι την 29 Νοεμβρίου 2019 επί των ακινήτων που κτηματογραφούνται στους προκαποδιστριακούς Δήμους Αιγίου και Ερινεού (πρώην κοινότητες Ζήριας, Νέου Ερινεού, Καμαρών) και στις Κοινότητες Αγίου Κωνσταντίνου, Βαλιμιτίκων, Δημητρόπουλου, Διγελιωτίκων, Κουλούρας, Λόγγου, Ροδοδάφνης, Σελιανιτίκων, Σελινούντος και Τεμένης της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.
11. Δίνεται παράταση της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων για τους κατοίκους της ημεδαπής από την 01 Οκτωβρίου 2019 μέχρι την 14 Οκτωβρίου 2019 επί των ακινήτων που κτηματογραφούνται στις υπόλοιπες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
12. Δίνεται παράταση της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων για τους κατοίκους της ημεδαπής, της αλλοδαπής και για το Ελληνικό Δημόσιο από την 17 Σεπτεμβρίου 2019 μέχρι την 30 Σεπτεμβρίου 2019 επί των ακινήτων που κτηματογραφούντα στις Κοινότητες Αρχαίας Κορίνθου, Εξαμιλίων, Ξυλοκερίζης και Ισθμίας της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Δημοσιεύθηκε στις 13 September 2019 | 5:31 pm


Πέθανε ο σπουδαίος Ελληνας ποιητής Νάνος Βαλαωρίτης


https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2019/09/valaoritis-500.jpgΠέθανε σε ηλικία 98 ετών ο σπουδαίος ποιητής Νάνος Βαλαωρίτης.
Ο Νάνος Βαλαωρίτης γεννήθηκε στην Λωζάννη, στην Ελβετία  Εγραφε  από νέος και πρωτοδημοσιεύει στα Νέα Γράμματα το 1939.
Το 1944 δραπετεύει απ’ την γερμανοκρατούμενη Ελλάδα μέσω του Αιγαίου στην Τουρκία, από εκεί στη Μέση Ανατολή και τελικά στην Αίγυπτο όπου συναντάει τον Σεφέρη ο οποίος υπηρετούσε την εξόριστη ελληνική κυβέρνηση ως γραμματέας της ελληνικής πρεσβείας στο Κάιρο.
Το 1944 μετά από προτροπή του Σεφέρη ο Βαλαωρίτης ταξιδεύει στο Λονδίνο για να βοηθήσει στην ανάπτυξη λογοτεχνικών δεσμών μεταξύ Ελλάδας και Βρετανίας. Συναντά τους Τ.Σ. Έλιοτ, Γ.Χ. Όντεν, Ντύλαν Τόμας και εργάζεται για τον Λούις ΜακΝις στο BBC. Εκτός από τη μελέτη αγγλικής λογοτεχνίας στο πανεπιστήμιο του Λονδίνου, κάνει και μεταφράσεις (στα αγγλικά) Ελλήνων μοντερνιστών ποιητών, μεταξύ των οποίων του Ελύτη και του Εμπειρίκου. Το 1947 εκδίδει την Τιμωρία των Μάγων, την πρώτη του ποιητική συλλογή, στο Λονδίνο. Από το 1954 μέχρι το 1960 συμμετέχει στην ομάδα των σουρεαλιστών του Παρισιού. Στο Παρίσι γνώρισε την μελλοντική (1960) σύζυγό του, την Αμερικανίδα Μαρί Γουίλσον (1922-2017).
Το 1960 επιστρέφει στην Ελλάδα, και ανάμεσα 1963 και 1967 είναι ο εκδότης και διευθυντής του λογοτεχνικού περιοδικού Πάλι. Όταν η χούντα έρχεται στην εξουσία το 1967, νιώθει πως δεν έχει άλλη επιλογή παρά να αυτοεξοριστεί, έτσι το 1968 ταξιδεύει στις ΗΠΑ όπου και διδάσκει συγκριτική λογοτεχνία και δημιουργικό γράψιμο στο πανεπιστήμιο του Σαν Φρανσίσκο, μια θέση που κράτησε για 25 χρόνια.
Το 1983 βραβεύεται με το Α’ Κρατικό Βραβείο Ποίησης για τη συλλογή του Μερικές γυναίκες (ενώ είχε αρνηθεί ανάλογη βράβευση το 1958. Το 1976 είχε επίσης αρνηθεί την πρόταση να γίνει αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών). Το Δεκέμβριο του 2009 του απονεμήθηκε το Μεγάλο Βραβείο Λογοτεχνίας για το σύνολo του έργου του.
Θεατρικά του έργα έχουν παιχτεί σε Παρίσι, Σπολέτο, Ώρχους και Αθήνα. Έχει συνεργαστεί με τα λογοτεχνικά περιοδικά Τετράδιο, Σήμα, Horizon, New Writing και Daylight.
Έργα
Ποίηση
Η Τιμωρία των Μάγων, ιδιωτική έκδοση, Λονδίνο 1947
Κεντρική Στοά, ιδιωτική έκδοση 1958
Terre de Diamant, ιδιωτική έκδοση 1958, 2010
Κάποιος 1963
Hired Hieroglyphs, Kayak 1971
Diplomatic Relations, Panjandrum 1972
Ανώνυμο Ποίημα του Φωτεινού Αηγιάννη, Το καλώδιο, Σαν Φρανσίσκο 1974, Ίκαρος 1977
Εστίες Μικροβίων, Το καλώδιο, Σαν Φρανσίσκο 1977
Ο Ήρωας του Τυχαίου, Τραμ, Θεσσαλονίκη 1979
Flash Bloom, Wire Press, Σαν Φρανσίσκο 1980
Ο Διαμαντένιος Γαληνευτής , Ύψιλον 1981
Η Πουπουλένια Εξομολόγηση, Ίκαρος 1982
Μερικές Γυναίκες, Θεμέλιο, 1982, Α’ Κρατικό Βραβείο Ποίησης 1983
Ποιήματα 1 (1944-1964), Ύψιλον, 1983, 2010
Στο Κάτω Κάτω της Γραφής, Νεφέλη 1984
Ο Έγχρωμος Στυλογράφος, Δωδώνη 1986
Ποιήματα 2 (1965-1974), Ύψιλον 1987, 2010
Ανιδεογράμματα, Καστανίωτης 1996
Ήλιος, ο δήμιος μιας πράσινης σκέψης, Καστανιώτης 1996
Αλληγορική Κασσάνδρα, Καστανιώτης 1998
Η κάθοδος των Μ, Ύψιλον 2002
Μια αλφάβητος κωφαλάλων, Άγκυρα 2003
Άστεγος ο Μέγας, Ύψιλον 2004
Το ξανανοιγμένο κουτί της Πανδώρας, Άγκυρα 2006
Γραμματοκιβώτιον ανεπίδοτων επιστολών, Ύψιλον 2010
Άνθη του θερμοκηπίου, Απόπειρα 2010
Χρίσματα, Κοινωνία των (δε)κάτων 2011
Ουρανός χρώμα βανίλιας, Άγκυρα, 2011
Πικρό καρναβάλι, Ψυχογιός, 2013
Στο υποκύανο μάτι του Κύκλωπα, Ψυχογιός 2015

Πεζά
Ο Προδότης του Γραπτού Λόγου, διηγήματα, Ίκαρος 1980
Απ’ τα Κόκκαλα Βγαλμένη, μυθιστόρημα, Νεφέλη 1982,1999
Μερικές γυναίκες, Θεμέλιο 1982.
Ο Θησαυρός του Ξέρξη, μυθιστόρημα, Εστία 1984, Άγκυρα 2008
Η Δολοφονία, νουβέλα, Θεμέλιο 1984
Ο Ομιλών Πίθηκος ή Παραμυθολογία, Αιγόκερως 1986
My Afterlife Guaranteed, διηγήματα, City Lights, Σαν Φρανσίσκο 1990
Η Ζωή μου Μετά Θάνατον Εγγυημένη, διηγήματα, Νεφέλη 1995
Παραμυθολογία, Νεφέλη 1996
Ο Σκύλος του Θεού, Καστανιώτης 1998, 2004
Τα Σπασμένα Χέρια της Αφροδίτης της Μήλου, Άγρα 2002
Γνωρίζετε την Ελπινίκη; διηγήματα, Ηλέκτρα 2005
Μα το Δία, Ηλέκτρα, 2009

Δοκίμια
Ανδρέας Εμπειρικός, Ύψιλον 1989
Για μια Θεωρία της Γραφής, Εξάντας 1990
Μοντερνισμός, Πρωτοπορία και Πάλι, Καστανιώτης 1997
Αριστοτέλης Βαλαωρίτης, Ένας Ρομαντικός 1998
Αλληλογραφία Γ.Σεφέρη – Ν.Βαλαωρίτη 1945-1968 και επιστολές στον Γ. Κατσίμπαλη, Ύψιλον 2004
Για μια θεωρία της γραφής Β’, Ηλέκτρα 2006
Ο Όμηρος και το αλφάβητο, Ελληνοαμερικανική Ένωση 2010
Ή του ύψους ή του βάθους, Ψυχογιός 2013
Για μια θεωρία της γραφής Γ’, Ψυχογιός 2016

Δημοσιεύθηκε στις 13 September 2019 | 5:22 pm


συναγερμος στην πυροσβεστικη Ένας νεκρός στην φωτιά στην Ανδρίτσαινα – Μάχη στο Λαγονήσι

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2019/08/Gran-Canaria-fotia-500.jpg

Ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούν στην περιοχή Καλλιθέα του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, στην Ηλεία, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που κατακαίει δασική έκταση.
Σύμφωνα με το ilialive.gr, ένας 57χρονος άνδρας είναι νεκρός από τις αναθυμιάσεις στην προσπάθειά του να βοηθήσει στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.
Την ίδια ώρα, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο
διοικητής των πυροσβεστικών υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας, αρχιπύραρχος Ευθύμιος Γεωργακόπουλος, το μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται κοντά σε κατοικημένη περιοχή, χωρίς όμως να απειλεί σπίτια.

Στην περιοχή επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 20 οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο. Επίσης, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συντρέχουν τέσσερις υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

ΣΤΟ ΛΑΓΟΝΗΣΙ
Πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη στο Λαγονήσι στο δήμο Σαρωνικού της Αττικής, μέσα σε κατοικημένη περιοχή. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και οι φλόγες είναι πολύ κοντά στα σπίτια.
Ο επικεφαλής της πυροσβεστικής δύναμης που επιχειρεί επί τόπου έχει ήδη εισηγηθεί την απομάκρυνση των κατοίκων από τα σπίτια που κινδυνεύουν, ενώ λόγω της πυρκαγιάς, κλειστή για την κυκλοφορία των οχημάτων είναι η λεωφόρος Αθηνών – Σουνίου από τη λεωφόρο Καλυβίων έως την οδό Κρέσνας, καθώς επίσης και η οδός Παπαφλέσσα από τη λεωφόρο Καλυβίων έως την οδό Παύλου Μελά.
Λίγο μετά τις 2.30, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν. Συνολικά έχουν κινητοποιηθεί 42 πυροσβέστες,  19 οχήματα, το μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα πυροσβεστικών επιχειρήσεων καθώς και τέσσερα ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα συντονιστικό.

Δημοσιεύθηκε στις 13 September 2019 | 5:17 pm


Η Κληρωση της Γ΄ Έθνικής ( ομάδες Πελοποννήσου).

Γ' Εθνική: Η κλήρωση του πρωταθλήματος, σέντρα στις 22/9
Το πρωί της Τετάρτης (11/9) πραγματοποιήθηκε στα γραφεί της ΕΠΟ η κλήρωση του πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής, με τη σέντρα να είναι στις 22/9. Την ποδοσφαιρικη Πελοπόννησο την έχουν διχοτομήσει   σε 2  ομίλους ( 6ο και 7ο).
Στον Έκτο Όμιλο συμμετέχουν 13 ομάδες, από τις ΕΠΣ Δωδεκανήσου, Βοιωτίας, Ανατολικής Αττικής, Εύβοιας, Λέσβου, Αρκαδίας και Κορίνθου.
Στον Έβδομο Όμιλο συμμετέχουν 14 ομάδες, από τις ΕΠΣ Αχαΐας, Ζακύνθου, Ηλείας, Μεσσηνίας, Αργολίδας και Λακωνίας.
 ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
'06 :

6ος ΟΜΙΛΟΣ
1η αγωνιστική – 14η
Παλληνιακός – ΑΣ Ρόδος
Παναρκαδικός – ΑΣ Κόρινθος 2006
ΑΟ Νέας Αρτάκης – ΑΟ Υπάτου
ΠΑΣ Κιθαιρών- Θύελλα Ραφήνας
Αχαρναϊκός – ΑΕΚ Τρίπολης
Αήττητος Σπάτων – ΓΣ Μαρκό
Ρεπό: Αιολικός

2η αγωνιστική – 15η
Αιολικός – Παλληνιακός
ΑΣ Ρόδος – Παναρκαδικός
ΑΣ Κόρινθος 2006 – ΠΑΣ Κιθαιρών
ΑΟ Υπάτου- Αχαρναϊκός
Θύελλα Ραφήνας – Αήττητος Σπάτων
ΑΕΚ Τρίπολης- ΓΣ Μαρκό
Ρεπό: ΑΟ Νέας Αρτάκης

3η αγωνιστική- 16η
Παλληνιακός – Παναρκαδικός
ΑΟ Νέας Αρτάκης -Αιολικός
ΠΑΣ Κιθαιρών -ΑΣ Ρόδος
Αήττητος Σπάτων -ΑΣ Κόρινθος 2006
ΓΣ Μαρκό – ΑΟ Υπάτου
ΑΕΚ Τρίπολης – Θύελλα Ραφήνας
Ρεπό: Αχαρναϊκός

4η αγωνιστική – 17η
ΑΟ Νέας Αρτάκης – Παλληνιακός
Παναρκαδικός – ΠΑΣ Κιθαιρών
Αιολικός – Αχαρναϊκός
ΑΣ Ρόδος – Αήττητος Σπάτων
ΑΣ Κόρινθος 2006 – ΑΕΚ Τρίπολης
ΑΟ Υπάτου – Θύελλα Ραφήνας
Ρεπό: ΓΣ Μαρκό

5η αγωνιστική – 18η
Παλληνιακός – ΠΑΣ Κιθαιρών
Αχαρναϊκός – ΑΟ Νέας Αρτάκης
Αήττητος Σπάτων – Παναρκαδικός
ΓΣ Μαρκό – Αιολικός
ΑΕΚ Τρίπολης – ΑΣ Ρόδος
ΑΟ Υπάτου – ΑΣ Κόρινθος 2006
Ρεπό: Θύελλα Ραφήνας

6η αγωνιστική – 19η
Αχαρναϊκός – Παλληνιακός
ΠΑΣ Κιθαιρών- Αήττητος Σπάτων
ΑΟ Νέας Αρτάκης – ΓΣ Μαρκό
Παναρκαδικός – ΑΕΚ Τρίπολης
Αιολικός – Θύελλα Ραφήνας
ΑΣ Ρόδος – ΑΟ Υπάτου
Ρεπό: ΑΣ Κόρινθος 2006

7η αγωνιστική- 20η
Παλληνιακός – Αήττητος Σπάτων
ΓΣ Μαρκό- Αχαρναϊκός
ΑΕΚ Τρίπολης – ΠΑΣ Κιθαιρών
Θύελλα Ραφήνας – ΑΟ Νέας Αρτάκης
ΑΟ Υπάτου – Παναρκαδικός
ΑΣ Κόρινθος 2006 – Αιολικός
Ρεπό: ΑΣ Ρόδος

8η αγωνιστική – 21η
ΓΣ Μαρκό – Παλληνιακός
Αήττητος Σπάτων – ΑΕΚ Τρίπολης
Αχαρναϊκός- Θύελλα Ραφήνας
ΠΑΣ Κιθαιρών – ΑΟ Υπάτου
ΑΟ Νέας Αρτάκης -ΑΣ Κόρινθος 2006
Αιολικός – ΑΣ Ρόδος
Ρεπό: Παναρκαδικός

9η αγωνιστική – 22η
Παλληνιακός – ΑΕΚ Τρίπολης
Θύελλα Ραφήνας – ΓΣ Μαρκό
ΑΟ Υπάτου – Αήττητος Σπάτων
ΑΣ Κόρινθος 2006 – Αχαρναϊκός
ΑΣ Ρόδος – ΑΟ Νέας Αρτάκης
Παναρκαδικός – Αιολικός
Ρεπό: ΠΑΣ Κιθαιρών

10η αγωνιστική – 23η
Θύελλα Ραφήνας – Παλληνιακός
ΑΕΚ Τρίπολης – ΑΟ Υπάτου
ΓΣ Μαρκό – ΑΣ Κόρινθος 2006
Αχαρναϊκός – ΑΣ Ρόδος
ΠΑΣ Κιθαιρών – Αιολικός
ΑΟ Νέας Αρτάκης – Παναρκαδικός
Ρεπό:Αήττητος Σπάτων

11η αγωνιστική – 24η
Παλληνιακός – ΑΟ Υπάτου
ΑΣ Κόρινθος 2006 – Θύελλα Ραφήνας
ΑΣ Ρόδος – ΓΣ Μαρκό
Αιολικός – Αήττητος Σπάτων
Παναρκαδικός – Αχαρναϊκός
ΠΑΣ Κιθαιρών – ΑΟ Νέας Αρτάκης
Ρεπό: ΑΕΚ Τρίπολης

12η αγωνιστική – 25η
ΑΣ Κόρινθος 2006 – Παλληνιακός
Θύελλα Ραφήνας – ΑΣ Ρόδος
ΑΕΚ Τρίπολης – Αιολικός
ΓΣ Μαρκό- Παναρκαδικός
Αήττητος Σπάτων – ΑΟ Νέας Αρτάκης
Αχαρναϊκός – ΠΑΣ Κιθαιρών
Ρεπό: ΑΟ Υπάτου

13η αγωνιστική – 26η
ΑΣ Ρόδος – ΑΣ Κόρινθος 2006
Αιολικός – ΑΟ Υπάτου
Παναρκαδικός – Θύελλα Ραφήνας
ΑΟ Νέας Αρτάκης – ΑΕΚ Τρίπολης
ΠΑΣ Κιθαιρών – ΓΣ Μαρκό
Αήττητος Σπάτων – Αχαρναϊκός
Ρεπό: Παλληνιακό
====================
7ος ΟΜΙΛΟΣ – 1η αγωνιστική
ΠΣ η Σπάρτη-ΠΑΟ Βάρδας
Διαγόρας Βραχνέικων-ΑΟ Τσιβιλή
Αστέρας Βλαχιώτη-ΑΟ Διαβολιτσίου
Ολυμπιακός Ζαχάρως-Παναργειακός
Ναύπλιο 2017-Θύελλα Πατρών
ΑΕ Ερμιονίδας-Πανγυθεατικός
Ζάκυνθος-Πανηλειακός

Δημοσιεύθηκε στις 12 September 2019 | 3:32 pm


Δερβενι - Ειδήσεις και Νέα

Τρεις τραυματίες σε τροχαίο στο Δερβένι - Εφημερίδα Μακεδονία

Τρεις τραυματίες σε τροχαίο στο Δερβένι  Εφημερίδα Μακεδονία

Τροχαίο σημειώθηκε νωρίτερα στο Δερβένι, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη.Συγκεκριμένα, στις 16:30 ένα αυτοκίνητο συγκρούστηκε με φορτηγό υπό αδιευκρίνιστες ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 September 2019 | 6:32 am


Το ψεύτικο ασθενοφόρο που μετέφερε τους παρατυπους μετανάστες (φωτ.) - Εφημερίδα Μακεδονία

Το ψεύτικο ασθενοφόρο που μετέφερε τους παρατυπους μετανάστες (φωτ.)  Εφημερίδα Μακεδονία

Σε πιστή απομίμηση ασθενοφόρου είχε μετατρέψει το βαν που χρησιμοποιούσε ο 58χρονος διακινητής που συνελήφθη χθες στο Δερβένι μεταφέροντας 13 ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 September 2019 | 1:27 am


Η Μάχη του Μελιγαλά και η «Πηγάδα» - Ατέχνως

Η Μάχη του Μελιγαλά και η «Πηγάδα»  Ατέχνως

Επί δεκαετίες ακροδεξιές ομάδες, με την ανοχή επίσημων εκπροσώπων της αστικής τάξης και του κράτους της, συναθροίζονται στο Μελιγαλά, για να «τιμήσουν» ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 September 2019 | 9:41 am


Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα στην Αρκαδία - Arcadia Portal

Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα στην Αρκαδία  Arcadia Portal

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (από 16 έως 22 Σεπτεμβρίου) τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 September 2019 | 11:38 am


Ανατροπή αυτοκινήτου το πρωί στην περιοχή του Δερβενίου - Voria

Ανατροπή αυτοκινήτου το πρωί στην περιοχή του Δερβενίου  Voria

Στις 7.30, αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του και ανετράπη, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, λίγο πριν της έξοδο για Ωραιόκαστρο.

Δημοσιεύθηκε στις 13 September 2019 | 8:51 am


Τροχαίο ατύχημα στο Δερβένι - dailythess

Τροχαίο ατύχημα στο Δερβένι  dailythess

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο Δερβένι στο προς Θεσσαλονίκη, στο ύψος του κόμβου Ορφανίδη. Ένα αυτοκίνητο, κάτω από άγνωστες μέχρι ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 September 2019 | 8:38 am


Δερβένι Θεσσαλονίκης: Ανατροπή ΙΧ οχήματος λίγο πριν την έξοδο για Ωραιόκαστρο | Cityportal.gr - Cityportal.gr

Δερβένι Θεσσαλονίκης: Ανατροπή ΙΧ οχήματος λίγο πριν την έξοδο για Ωραιόκαστρο | Cityportal.gr  Cityportal.gr

ΙΧ όχημα εξετράπη της πορεία του και ανετράπη στην κάθοδο Δερβενίου, λίγο πριν την έξοδο για Ωραιόκαστρο με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη νωρίτερα ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 September 2019 | 8:23 am


Προβλήματα στο Δερβένι από την ανατροπή αυτοκινήτου - Εφημερίδα Μακεδονία

Προβλήματα στο Δερβένι από την ανατροπή αυτοκινήτου  Εφημερίδα Μακεδονία

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 4:30 το απόγευμα στο Δερβένι, στο ρεύμα που οδηγεί στην είσοδο της πόλης. Συγκεκριμένα ΙΧ αυτοκίνητο ξέφυγε από ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 September 2019 | 2:41 am


Ανοίγει την πόρτα στους δημότες ο Βλάσσης Τσιώτος - Το νέο προεδρείο - Κορινθία

Ανοίγει την πόρτα στους δημότες ο Βλάσσης Τσιώτος - Το νέο προεδρείο  Κορινθία

Την δέσμευσή του για ανοιχτές πόρτες στον δήμο Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης υλοποιεί από την πρώτη μέρα ο νέος δήμαρχος Βλάσσης Τσιώτος. Με ανακοίνωσή ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 September 2019 | 4:17 am


Νεκρός άνδρας σε τροχαίο στο Δερβένι - seleo.gr

Νεκρός άνδρας σε τροχαίο στο Δερβένι  seleo.gr

Την ζωή του έχασε ένας άνδρας σε τροχαίο που σημειώθηκε στις 11:40, στην Εγνατία Οδό στο ύψος του Δερβενίου, στο ρεύμα εισόδου προς Θεσσαλονίκη. ...

Δημοσιεύθηκε στις 1 September 2019 | 10:00 am


Θεσσαλονίκη: Νεκρός ηλικιωμένος οδηγός στο Δερβένι - CNN Greece

Θεσσαλονίκη: Νεκρός ηλικιωμένος οδηγός στο Δερβένι  CNN Greece

Ειδήσεις - Ένας άνδρας, ηλικίας 89 ετών -σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της Αστυνομίας και του ΕΚΑΒ- είναι νεκρός μετά από εκτροπή του αυτοκινήτου το οποίο ...

Δημοσιεύθηκε στις 1 September 2019 | 10:00 am


Θεσσαλονίκη: Νεκρός ηλικιωμένος οδηγός σε τροχαίο στο Δερβένι - Voria

Θεσσαλονίκη: Νεκρός ηλικιωμένος οδηγός σε τροχαίο στο Δερβένι  Voria

Το όχημα του 89χρονου εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε μεταλλικό στηθαίο με αποτέλεσμα ο άνδρας να χάσει τη ζωή του.

Δημοσιεύθηκε στις 1 September 2019 | 10:00 am


Έφυγε από το Δερβένι η Εθνική - gazzetta.gr

Έφυγε από το Δερβένι η Εθνική  gazzetta.gr

Βόλεϊ: Εθνικές Ομάδες - Χωρίς να έχει υπάρξει κάποια παραπάνω ενημέρωση, η Εθνική ομάδα αποχώρησε από το Δερβένι όπου θα προετοιμαζόταν ενόψει της ...

Δημοσιεύθηκε στις 31 August 2019 | 10:00 am


ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ: Σύγκρουση ΙΧ με φορτηγό έξω από τη Θεσσαλονίκη - Typosthes

ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ: Σύγκρουση ΙΧ με φορτηγό έξω από τη Θεσσαλονίκη  Typosthes

Δεν έχει αναφερθεί τραυματισμός - Κυκλοφοριακό κομφούζιο στο σημείο.

Δημοσιεύθηκε στις 28 August 2019 | 10:00 am


ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ: Σύγκρουση στο Δερβένι – Οι πρώτες πληροφορίες - Parallaxi Mag

ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ: Σύγκρουση στο Δερβένι – Οι πρώτες πληροφορίες  Parallaxi Mag

Σύγκρουση φορτηγού με αυτοκίνητο σημειώθηκε πριν από λίγο στο ρεύμα εισόδου στο ύψος Δερβενίου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την αστυνομία ...

Δημοσιεύθηκε στις 28 August 2019 | 10:00 am


Θεσσαλονίκη: Σύγκρουση Ι.Χ με φορτηγό στο Δερβένι - MetroSport.gr

Θεσσαλονίκη: Σύγκρουση Ι.Χ με φορτηγό στο Δερβένι  MetroSport.gr

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε λίγο πριν τις 09:00, στην ανηφόρα του Δερβενίου, στο ρεύμα εισόδου. Ένα φορτηγό συγκρούστηκε με ΙΧ αυτοκίνητο στην ανηφόρα ...

Δημοσιεύθηκε στις 28 August 2019 | 10:00 am


Σύγκρουση φορτηγού με ΙΧ και μποτιλιάρισμα στο Δερβένι - Voria

Σύγκρουση φορτηγού με ΙΧ και μποτιλιάρισμα στο Δερβένι  Voria

Από τη σύγκρουση του φορτηγού με το αυτοκίνητο έχει προκληθεί έντονη κυκλοφοριακή συμφόρηση - Υπήρξαν μόνο υλικές ζημίες.

Δημοσιεύθηκε στις 28 August 2019 | 10:00 am


Θεσσαλονίκη: ζευγάρι μαχαίρωσε αλλοδαπό που επιχείρησε να τους κλέψει | Θεσσαλονίκη - Cityportal.gr

Θεσσαλονίκη: ζευγάρι μαχαίρωσε αλλοδαπό που επιχείρησε να τους κλέψει | Θεσσαλονίκη  Cityportal.gr

Περαστικοί εντόπισαν έναν άνδρα να είναι πεσμένος και αιμόφυρτος στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στο πεζοδρόμιο στην οδό Μοναστηρίου. Σύμφωνα με ...

Δημοσιεύθηκε στις 26 August 2019 | 10:23 am


«Οργώνουν» την Αρκαδία οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες - Arcadia Portal

«Οργώνουν» την Αρκαδία οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες  Arcadia Portal

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (από 26 Αυγούστου έως 1 Σεπτεμβρίου) τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής ...

Δημοσιεύθηκε στις 23 August 2019 | 10:00 am


Κατέληξε Σέρβος οδηγός μετά από τροχαίο στο Δερβένι - Life events

Κατέληξε Σέρβος οδηγός μετά από τροχαίο στο Δερβένι  Life events

Τραγική κατάληξη σε τροχαίο που συνέβη το μεσημέρι στο Δερβένι, όταν συγκρούστηκαν δύο οχήματα. 55χρονος Σέρβος οδηγός του ενός οχήματος κατέληξε ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 August 2019 | 10:00 am


Παναιγιάλειος: Το Σάββατο το παιχνίδι με το Δερβένι λόγω πένθους - pelop.gr

Παναιγιάλειος: Το Σάββατο το παιχνίδι με το Δερβένι λόγω πένθους  pelop.gr

Η ανακοίνωση του Παναιγιαλείου: Ο Παναιγιάλειος Γ.Σ. εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του ποδοσφαιριστή μας Χρήστου Οικονόμου για τον ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 August 2019 | 10:00 am


Στο Δερβένι Κορινθίας η Εθνική ομάδα βόλεϊ των ανδρών - sfedona.gr

Στο Δερβένι Κορινθίας η Εθνική ομάδα βόλεϊ των ανδρών  sfedona.gr

Στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» στο Ρέντη και στο κλειστό γυμναστήριο στο Δερβένι Κορινθίας θα δώσει τα έξι φιλικά προετοιμασίας της η Εθνική ομάδα βόλεϊ ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 August 2019 | 10:00 am


Τύμβος Δερβενίου: Ενας σπουδαίος μακεδονικός τάφος που έχει το δικό του... επώνυμο! (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ) - Life events

Τύμβος Δερβενίου: Ενας σπουδαίος μακεδονικός τάφος που έχει το δικό του... επώνυμο! (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)  Life events

Το μεγαλοπρεπές ταφικό μνημείο της Θεσσαλονίκης «Μακρίδη Μπέη» – από την ανακάλυψη στην ανάδειξη. Σε απόσταση περίπου 10 χιλιομέτρων στη ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 August 2019 | 10:00 am


Θύμιος και Γιάννης Ρέντζος: Οι περιβόητοι Ηπειρώτες ληστές - Πρώτο ΘΕΜΑ

Θύμιος και Γιάννης Ρέντζος: Οι περιβόητοι Ηπειρώτες ληστές  Πρώτο ΘΕΜΑ

Πώς «βγήκαν» στην παρανομία – Οι εγκληματικές τους ενέργειες – Η αμνήστευσή τους – Η ληστεία της Πέτρας – Η φυγή τους στο εξωτερικό – Η σύλληψή τους ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 August 2019 | 10:00 am


Δερβένι Κορινθίας: Με μεγαλοπρέπεια η λιτανεία της Ιερής εικόνας της Παναγίας - sfedona.gr

Δερβένι Κορινθίας: Με μεγαλοπρέπεια η λιτανεία της Ιερής εικόνας της Παναγίας  sfedona.gr

Με μεγαλοπρέπεια και σε κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης πραγματοποιήθηκε η λιτανεία της Ιερής εικόνας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Δερβένι του Δήμου ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 August 2019 | 10:00 am


Βόλεϊ: Σε Ρέντη και Δερβένι τα φιλικά της εθνικής ανδρών εν όψει Ευρωπαϊκού - Zougla

Βόλεϊ: Σε Ρέντη και Δερβένι τα φιλικά της εθνικής ανδρών εν όψει Ευρωπαϊκού  Zougla

Στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» στο Ρέντη και στο κλειστό γυμναστήριο στο Δερβένι Κορινθίας θα δώσει τα έξι φιλικά προετοιμασίας της η εθνική ομάδα βόλεϊ...

Δημοσιεύθηκε στις 9 August 2019 | 10:00 am


Πάπυρος του Δερβενίου: Το αρχαιότερο χειρόγραφο «βιβλίο» της Ευρώπης στον κατάλογο της Unesco - Pentapostagma

Πάπυρος του Δερβενίου: Το αρχαιότερο χειρόγραφο «βιβλίο» της Ευρώπης στον κατάλογο της Unesco  Pentapostagma

O Πάπυρος ανακαλύφθηκε το 1962 στο Δερβένι Θεσσαλονίκης στη νεκρική πυρά τάφου, ο οποίος ανήκε σε πλούσια κτερισμένη συστάδα τάφων των ύστερων ...

Δημοσιεύθηκε στις 31 July 2019 | 10:00 am


Μαύρα Λιθάρια Κορινθίας: Ένα λιμάνι με βαθιές ρίζες στην ιστορία - News.in.gr

Μαύρα Λιθάρια Κορινθίας: Ένα λιμάνι με βαθιές ρίζες στην ιστορία  News.in.gr

Παραλιακός οικισμός στα όρια των Περιφερειακών Ενοτήτων Κορινθίας και Αχαΐας, τα Μαύρα Λιθάρια βρίσκονται σε απόσταση 5 χιλιομέτρων προς δυσμάς από ...

Δημοσιεύθηκε στις 31 July 2019 | 10:00 am


Έρχεται το 6ο Μουσικό Φεστιβάλ Ευρωστίνης - sfedona.gr

Έρχεται το 6ο Μουσικό Φεστιβάλ Ευρωστίνης  sfedona.gr

Το Μουσικό Φεστιβάλ Ευρωστίνης «ΕΥ ΖΗΝ» υποδέχεται και φέτος το καλοκαίρι, για 6η συνεχόμενη χρονιά,στις 11 Αυγούστου, ένα σύνολο σπουδαίων ...

Δημοσιεύθηκε στις 29 July 2019 | 10:00 am


Κινηματογραφική καταδίωξη στη θαλάσσια περιοχή της Αχαΐας | naftemporiki.gr - naftemporiki.gr

Κινηματογραφική καταδίωξη στη θαλάσσια περιοχή της Αχαΐας | naftemporiki.gr  naftemporiki.gr

Κινηματογραφική καταδίωξη στη θαλάσσια περιοχή δυτικά του Διακοφτού και της Ακράτας, σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου.

Δημοσιεύθηκε στις 27 July 2019 | 10:00 am


3ο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης στο Δερβένι Κορινθίας - Patras Events

3ο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης στο Δερβένι Κορινθίας  Patras Events

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης και η Δημοτική Φιλαρμονική Δερβενίου διοργανώνουν το 3ο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, ...

Δημοσιεύθηκε στις 26 July 2019 | 8:53 am


Η Μελίνα Μακρή έγινε νονά! (pics+video) - Patras Events

Η Μελίνα Μακρή έγινε νονά! (pics+video)  Patras Events

Πρώτη φορά νονά έγινε η Μελίνα Μακρή και έκλεψε τις εντυπώσεις με το λευκό φόρεμά της. Η γνωστή τραγουδίστρια βρέθηκε με τα αγαπημένα της πρόσωπα στο ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 July 2019 | 10:00 am


Τροχαίο ατύχημα στην εξωτερική Περιφερειακή - Αυξημένη η κίνηση - Voria

Τροχαίο ατύχημα στην εξωτερική Περιφερειακή - Αυξημένη η κίνηση  Voria

Από τη σύγκρουση δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί παρά μόνον υλικές ζημιές, ωστόσο στο σημείο η κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη.

Δημοσιεύθηκε στις 8 July 2019 | 10:00 am


Εορτή των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στο Δερβένι (ΦΩΤΟ) - romfea.gr

Εορτή των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στο Δερβένι (ΦΩΤΟ)  romfea.gr

Επί τη ευκαιρία της μεγάλης εορτής των Αγίων ενδόξων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, τελέσθηκε το πρωί Σαββάτου 29 Ιουνίου 2019, ...

Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2019 | 10:00 am


Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη διακινητής να μεταφέρει μετανάστες με όχημα παραλλαγής ασθενοφόρου - Zougla

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη διακινητής να μεταφέρει μετανάστες με όχημα παραλλαγής ασθενοφόρου  Zougla

Στη σύλληψη διακινητή παράτυπων μεταναστών, προχώρησαν, μετά από καταδίωξη, αστυνομικοί, το απόγευμα της Πέμπτης...

Δημοσιεύθηκε στις 28 June 2019 | 10:00 am


Στην Ευρωστίνη περιόδευσε ο Νίκος Ταγαράς - Κορινθία

Στην Ευρωστίνη περιόδευσε ο Νίκος Ταγαράς  Κορινθία

Στην Ευρωστίνη βρέθηκε το βράδυ της Πέμπτης 20 Ιουνίου ο υπ. Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Ταγαράς. Ο πρ. αν. Υπουργός ΠΕΚΑ επισκέφτηκε την ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 June 2019 | 10:00 am


6ο Μουσικό Φεστιβάλ Ευρωστίνης "ΕΥ ΖΗΝ" στο Δερβένι Κορινθίας - Patras Events

6ο Μουσικό Φεστιβάλ Ευρωστίνης "ΕΥ ΖΗΝ" στο Δερβένι Κορινθίας  Patras Events

Το Μουσικό Φεστιβάλ Ευρωστίνης "ΕΥ ΖΗΝ" υποδέχεται και φέτος το καλοκαίρι, για 6η συνεχόμενη χρονιά,στις 11 Αυγούστου, ένα σύνολο σπουδαίων ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 June 2019 | 6:25 pm


Θεσσαλονίκη: Τροχαίο με τέσσερις τραυματίες στο Δερβένι - Voria

Θεσσαλονίκη: Τροχαίο με τέσσερις τραυματίες στο Δερβένι  Voria

Στο σημείο βρίσκεται η οδική βοήθεια προκειμένου να απομακρύνει τα εμπλεκόμενα οχήματα, εξ αιτίας των οποίων έχει δημιουργηθεί μποτιλιάρισμα.

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2019 | 10:00 am


Τροχαίο με φορτηγό στο Δερβένι – Τέσσερις τραυματίες - epiloges

Τροχαίο με φορτηγό στο Δερβένι – Τέσσερις τραυματίες  epiloges

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στο Δερβένι, στη Θεσσαλονίκη.Γύρω στις 16:30 και κάτω από αδιευκρίνιστες έως τώρα συνθήκες, ένα ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2019 | 10:00 am


O θερινός κινηματογράφος Κάρμεν παίζει ξανά, 15 χρόνια μετά - Flix

O θερινός κινηματογράφος Κάρμεν παίζει ξανά, 15 χρόνια μετά  Flix

Μετά από 15 ολόκληρα χρόνια κινηματογραφικής σιωπής, ο ιστορικός διατηρητέος θερινός Κινηματογράφος Κάρμεν ανοίγει ξανά τις πόρτες του, την Πέμπτη 13 ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2019 | 10:00 am


Θεσσαλονίκη: Κυκλοφοριακό χάος στο Δερβένι - Δίπλωσε νταλίκα - Typosthes

Θεσσαλονίκη: Κυκλοφοριακό χάος στο Δερβένι - Δίπλωσε νταλίκα  Typosthes

Δίπλωσε νταλίκα στο ΤΙΤΑΝ - Κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Δημοσιεύθηκε στις 11 June 2019 | 10:00 am


ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ: Νταλίκα δίπλωσε στο Δερβένι – Ουρές 3 χιλιομέτρων - epiloges

ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ: Νταλίκα δίπλωσε στο Δερβένι – Ουρές 3 χιλιομέτρων  epiloges

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε πριν από λίγο στο Δερβένι Θεσσαλονίκης στο ύψος του Τιτάν.Η νταλίκα δίπλωσε και μπήκε στο αντίθετο ρεύμα.

Δημοσιεύθηκε στις 10 June 2019 | 10:00 am


Δίπλωσε νταλίκα στο Δερβένι-Με δυσκολία η κίνηση στο σημείο (φωτο) - Voria

Δίπλωσε νταλίκα στο Δερβένι-Με δυσκολία η κίνηση στο σημείο (φωτο)  Voria

Το όχημα γύρισε με αντίθετη φορά στο ρεύμα στο οποίο κινείτο και ακινητοποιήθηκε στο αριστερό ρεύμα κυκλοφορίας-Με αργές ταχύτητες η κίνηση.

Δημοσιεύθηκε στις 10 June 2019 | 10:00 am


ΤΩΡΑ: Ισχυρή καταιγίδα - ''Διπλώσε'' νταλίκα στον Δερβένι - Ακινητοποιήθηκε λεωφορείο του ΚΤΕΛ - seleo.gr

ΤΩΡΑ: Ισχυρή καταιγίδα - ''Διπλώσε'' νταλίκα στον Δερβένι - Ακινητοποιήθηκε λεωφορείο του ΚΤΕΛ  seleo.gr

Ισχυρή καταιγίδα έχει ξεσπάσει εδώ και λίγη ώρα στην περιοχή του Δερβενίου ενώ στο ρεύμα εξόδου έχει ''διπλώσει'' νταλίκα, σύμφωνα με τις πρώτες πληρο...

Δημοσιεύθηκε στις 5 June 2019 | 10:00 am


Επισκέψιμοι για τον Ιούνιο οι μακεδονικοί τάφοι σε Αγ.Αθανάσιο-Δερβένι - Voria

Επισκέψιμοι για τον Ιούνιο οι μακεδονικοί τάφοι σε Αγ.Αθανάσιο-Δερβένι  Voria

Καλό είναι πριν προγραμματίσετε την επίσκεψή σας να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα της Εφορείας Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, 2310801402 και 2310801428.

Δημοσιεύθηκε στις 31 May 2019 | 10:00 am


Τατούλης από Λουτράκι | Τουρισμός, Αλιευτικό καταφύγιο, Καταδυτικό πάρκο - sfedona.gr

Τατούλης από Λουτράκι | Τουρισμός, Αλιευτικό καταφύγιο, Καταδυτικό πάρκο  sfedona.gr

Περιοδεία στο Δερβένι, στο Ξυλόκαστρο, στο Λουτράκι και στους Αγίους Θεοδώρους πραγματοποίησε ο Πέτρος Τατούλης, την Παρασκευή 10 Μαΐου, όπου είχε ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 May 2019 | 10:00 am


Η Άννα Κοντονή στο πλευρό του Παναγιώτη Νίκα - sfedona.gr

Η Άννα Κοντονή στο πλευρό του Παναγιώτη Νίκα  sfedona.gr

Το Δερβένι και το Ξυλόκαστρο Κορινθίας επισκεφθήκαμε χθες το απόγευμα, εν όψει της περιοδείας μας σε ολόκληρη την Πελοπόννησο. Η ενεργή παρουσία μας ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 April 2019 | 10:00 am


Πινγκ πονγκ: Την Παρασκευή στο Δερβένι το Πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα Λυκείων - In.gr

Πινγκ πονγκ: Την Παρασκευή στο Δερβένι το Πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα Λυκείων  In.gr

Η βασική προϋπόθεση με τον αριθμό συμμετοχών καλύφθηκε και το Πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα Λυκείων στην επιτραπέζια αντισφαίριση κατέστη δυνατό να ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 April 2019 | 10:00 am


Καταχειροκροτήθηκε η Δημοτική Φιλαρμονική Δερβενίου στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου (video) - Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων - Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Καταχειροκροτήθηκε η Δημοτική Φιλαρμονική Δερβενίου στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου (video) - Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων  Πελοποννησιακό Πρακτορείο Ειδήσεων

TwitterΜε σύμμαχο τον καλό καιρό κορυφώθηκε το πρωί της Δευτέρας στο Δερβένι του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης ο διπλός εορτασμός της εθνικής ...

Δημοσιεύθηκε στις 29 March 2019 | 9:00 am


Θεσσαλονίκη : Αυτοκίνητο ανατράπηκε στο ύψος του ΤΙΤΑΝ - In.gr

Θεσσαλονίκη : Αυτοκίνητο ανατράπηκε στο ύψος του ΤΙΤΑΝ  In.gr

Το τροχαίο συνέβη στον δρόμο από Δερβένι προς Θεσσαλονίκη, ενώ οι δρόμοι της πόλης ήταν ολισθηροί εξαιτίας της βροχής.

Δημοσιεύθηκε στις 21 March 2019 | 9:00 am


Μακεδονικός τάφος Λαγκαδά Μακρίδη μπέη στο Δερβένι - Live Lagadas News

Μακεδονικός τάφος Λαγκαδά Μακρίδη μπέη στο Δερβένι  Live Lagadas News

Αρχαιολογικός χώρος Μακεδονικού Τάφου Μακρίδη Μπέη. Άποψη του στεγάστρου προστασίας από Ν. Η ανασκαφική έρευνα. Ο μακεδονικός τάφος του Μακρίδη ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 March 2019 | 9:00 am


Θεσσαλονίκη: Η στιγμή που οδηγός παρασέρνει 17χρονο ποδηλάτη - CNN Greece

Θεσσαλονίκη: Η στιγμή που οδηγός παρασέρνει 17χρονο ποδηλάτη  CNN Greece

Ειδήσεις - Την τελευταία του πνοή άφησε ένας 17χρονος ποδηλάτης στη Θεσσαλονίκη , ο οποίος παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα.

Δημοσιεύθηκε στις 16 March 2019 | 9:00 am


«Βήμα σημειωτόν» η επιστροφή των εκδρομέων - Ουρές στα διόδια - Πρώτο ΘΕΜΑ

«Βήμα σημειωτόν» η επιστροφή των εκδρομέων - Ουρές στα διόδια  Πρώτο ΘΕΜΑ

Μία ώρα και δέκα λεπτά χρειάζονται τα αυτοκίνητα για να φτάσουν από τον Ισθμό μέχρι την Πάχη Μεγάρων! - Με χαμηλές ταχύτητες κινούνται και στη Μαλακάσα ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 March 2019 | 9:00 am


Η Κορινθία σε ρυθμούς καρναβαλιού - sfedona.gr

Η Κορινθία σε ρυθμούς καρναβαλιού  sfedona.gr

Με σύμμαχο το καλό καιρό, πραγματοποιούνται από άκρη σε άκρη στο νομό οι αποκριάτικες εκδηλώσεις που θα ολοκληρωθούν με τα παραδοσιακά κούλουμα ...

Δημοσιεύθηκε στις 9 March 2019 | 10:00 am


Το Σάββατο & την Κυριακή το απόγευμα καρναβαλίζεται και το γειτονικό Δερβένι - BEST News

Το Σάββατο & την Κυριακή το απόγευμα καρναβαλίζεται και το γειτονικό Δερβένι  BEST News

Συμμετέχοντας για 1η φορά από ιδρύσεως της στις εκδηλώσεις του Καρναβαλιού Ευρωστίνης 2019, η Δημοτική Φιλαρμονική του γειτονικού Δερβενίου θα ηγηθεί.

Δημοσιεύθηκε στις 7 March 2019 | 10:00 am


Κλειστός ο παλιός εθνικός δρόμος Καλαμάτας - Τρίπολης στο Δερβένι - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online - Εφημερίδα Ελευθερία

Κλειστός ο παλιός εθνικός δρόμος Καλαμάτας - Τρίπολης στο Δερβένι - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online  Εφημερίδα Ελευθερία

Κλειστός είναι ο παλιός εθνικός δρόμος Τρίπολη - Καλαμάτα στο Δερβένι Αρκαδίας, λόγω καθιζήσεων. Τη διακοπή της κυκλοφορίας ανακοίνωσε η Διεύθυνση Ασ...

Δημοσιεύθηκε στις 27 February 2019 | 10:00 am


Εύβοια: Μεγάλοι βράχοι έπεσαν στο δρόμο προς τον Άγιο - Από τύχη δεν υπήρξαν θύματα! (ΦΩΤΟ) - EviaZoom.gr

Εύβοια: Μεγάλοι βράχοι έπεσαν στο δρόμο προς τον Άγιο - Από τύχη δεν υπήρξαν θύματα! (ΦΩΤΟ)  EviaZoom.gr

Τα συρματοπλέγματα δεν απέτρεψαν μία ακόμη κατολίσθηση και από τύχη αποφεύχθηκαν τα χειρότερα... Πτώση μεγάλων βράχων σημειώθηκε λίγο μετά τις 14:00 ...

Δημοσιεύθηκε στις 26 February 2019 | 10:00 am


Τα τρία μπλόκα των αγροτών που έχουν στηθεί στη Θεσσαλονίκη - Voria

Τα τρία μπλόκα των αγροτών που έχουν στηθεί στη Θεσσαλονίκη  Voria

Αγρότες βρίσκονται στα Πράσινα Φανάρια, στο Δερβένι και στα Μάλγαρα, έχοντας παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους στην άκρη των δρόμων.

Δημοσιεύθηκε στις 14 February 2019 | 10:00 am


Πυκνή χιονόπτωση στην Εύβοια – Άνεμοι που φτάνουν τα 10 μποφόρ (φωτογραφίες – βίντεο) - Η Καθημερινή

Πυκνή χιονόπτωση στην Εύβοια – Άνεμοι που φτάνουν τα 10 μποφόρ (φωτογραφίες – βίντεο)  Η Καθημερινή

Το κύμα κακοκαιρίας που μαστίζει τη χώρα από το βράδυ της Τρίτης σαρώνει την Εύβοια με έντονες χιονοπτώσεις αλλά και ανέμους που φτάνουν έως και τα δέκα ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 February 2019 | 10:00 am


Μπλόκα αγροτών: Άνοιξε ο δρόμος στο Δερβένι - Dikaiologitika News

Μπλόκα αγροτών: Άνοιξε ο δρόμος στο Δερβένι  Dikaiologitika News

Εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες, οι οποίοι τις τελευταίες εβδομάδες βρίσκονται σε κινητοποιήσεις. Newsroom. Αγρότες της Θεσσαλονίκης, έκλεισαν ...

Δημοσιεύθηκε στις 9 February 2019 | 10:00 am


Νέο αγροτικό μπλόκο στον κόμβο Δερβενίου - www.enikonomia.gr

Νέο αγροτικό μπλόκο στον κόμβο Δερβενίου  www.enikonomia.gr

Στον κόμβο Δερβενίου, στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Καβάλας, βρίσκονται σήμερα αγρότες και κτηνοτρόφοι της ευρύτερης περιοχής του Λαγκαδά, έχοντας ...

Δημοσιεύθηκε στις 6 February 2019 | 10:00 am


Ένας υποψήφιος με σχέδιο για το "ξεχασμένο" Δερβένι! - Moriasnews.gr

Ένας υποψήφιος με σχέδιο για το "ξεχασμένο" Δερβένι!  Moriasnews.gr

Στα χρόνια του Καποδίστρια η αλήθεια είναι πως είχε επισκιαστεί από την λάμψη και την αίγλη του κοσμοπολίτικου Ξυλοκάστρου, αίγλη η οποία τελείωσε βέβαια ...

Δημοσιεύθηκε στις 28 January 2019 | 10:00 am


Τροχαίο στο Δερβένι - Εγκλωβίστηκαν δύο άτομα - Dikaiologitika News | Ειδήσεις - Dikaiologitika News

Τροχαίο στο Δερβένι - Εγκλωβίστηκαν δύο άτομα - Dikaiologitika News | Ειδήσεις  Dikaiologitika News

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Τρίτης στο Δερβένι της Θεσσαλονίκης. Newsroom. Ειδικότερα, ένα όχημα κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 January 2019 | 10:00 am


Στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο δυο στρατιώτες μετά το τροχαίο στο Δερβένι - Thestival

Στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο δυο στρατιώτες μετά το τροχαίο στο Δερβένι  Thestival

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε σήμερα, στις 6:30 σήμερα το πρωί, στη διασταύρωση Δερβενίου– Λητής, στη Θεσσαλονίκη.

Δημοσιεύθηκε στις 22 January 2019 | 10:00 am


Θεσσαλονίκη: Ολονύχτια μάχη για να κρατηθεί ανοιχτή η Περιφερειακή - Voria

Θεσσαλονίκη: Ολονύχτια μάχη για να κρατηθεί ανοιχτή η Περιφερειακή  Voria

Αλατιέρες και γκρέιντερ πηγαίνουν διαρκώς πάνω κάτω αλλά λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης η μαύρη άσφαλτος μένει για πολύ λίγο.

Δημοσιεύθηκε στις 5 January 2019 | 10:00 am


Κομφούζιο στη Θεσσαλονίκη λόγω χιονιά - Ποιοι δρόμοι έχουν προβλήματα - Voria

Κομφούζιο στη Θεσσαλονίκη λόγω χιονιά - Ποιοι δρόμοι έχουν προβλήματα  Voria

Σε ποιες κεντρικές και όχι μόνο οδικές αρτηρίες της Θεσσαλονίκης παρουσιάζονται μεγάλα κυκλοφοριακά προβλήματα - Τι γίνεται σε Δερβένι, Καρδία.

Δημοσιεύθηκε στις 4 January 2019 | 10:00 am


Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί και που χρειάζονται αλυσίδες στο νομό Θεσσαλονίκης - Εφημερίδα Μακεδονία

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί και που χρειάζονται αλυσίδες στο νομό Θεσσαλονίκης  Εφημερίδα Μακεδονία

Προβλήματα σε διάφορα σημεία του νομού Θεσσαλονίκης έχει δημιουργήσει η έντονη χιονόπτωση. Μόνο με αλυσίδες κινούνται τα οχήματα που μπαίνουν στη ...

Δημοσιεύθηκε στις 4 January 2019 | 10:00 am


Χιονίζει στη Θεσσαλονίκη - ΦΩΤΟ- ΒΙΝΤΕΟ - www.enikos.gr

Χιονίζει στη Θεσσαλονίκη - ΦΩΤΟ- ΒΙΝΤΕΟ  www.enikos.gr

Οι πρώτες νιφάδες χιονιού άρχισαν να πέφτουν από νωρίς το πρωί της Πέμπτης σε περιοχές γύρω από τη Θεσσαλονίκη. Κάτοικοι στο Φίλυρο, το Ωραιόκαστρο, ...

Δημοσιεύθηκε στις 3 January 2019 | 11:23 am


Καιρός: Στα λευκά η Μακεδονία - Χιόνια σε Θεσσαλονίκη,... - Newsit

Καιρός: Στα λευκά η Μακεδονία - Χιόνια σε Θεσσαλονίκη,...  Newsit

Η κακοκαιρία έντυσε στα λευκά περιοχές της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας. Το έστρωσε στα ορεινά της Θεσσαλονίκης...

Δημοσιεύθηκε στις 3 January 2019 | 10:00 am


Ομαλοποιείται σταδιακά η κυκλοφορία των οχημάτων στο Δερβένι - Thestival

Ομαλοποιείται σταδιακά η κυκλοφορία των οχημάτων στο Δερβένι  Thestival

Καλύτερη είναι αυτή την ώρα η κατάσταση σε ό,τι αφορά την κυκλοφορία των οχημάτων στο Δερβένι, στη Θεσσαλονίκη.

Δημοσιεύθηκε στις 31 December 2018 | 10:00 am


Καραμπόλα με πέντε ΙΧ στο Δερβένι - Τρεις τραυματίες και μποτιλιάρισμα - Voria

Καραμπόλα με πέντε ΙΧ στο Δερβένι - Τρεις τραυματίες και μποτιλιάρισμα  Voria

Από το τροχαίο ατύχημα τραυματίστηκαν ελαφρά τρία άτομα και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο - Στο σημείο έχει προκληθεί μεγάλη κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Δημοσιεύθηκε στις 18 November 2018 | 10:00 am


ΤΩΡΑ - Καραμπόλα οχημάτων στο Δερβένι Θεσσαλονίκης - seleo.gr

ΤΩΡΑ - Καραμπόλα οχημάτων στο Δερβένι Θεσσαλονίκης  seleo.gr

Πέντε οχήματα συγκρουστήκαν πριν από λίγο στην άνοδο του Δερβενίου, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη. Τα αίτια της σύγκρουσης δεν έχουν γίνει γνωστά. ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 November 2018 | 10:00 am


Θεσσαλονίκη: Ανατροπή βυτιοφόρου στο Δερβένι - The TOC

Θεσσαλονίκη: Ανατροπή βυτιοφόρου στο Δερβένι  The TOC

Φορτηγό ανετράπη κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, στο Δερβένι, στο ρεύμα εισόδου στην Θεσσαλονίκη, λίγο μετά το ύψος της εξόδου για Σέρρες.

Δημοσιεύθηκε στις 18 November 2018 | 10:00 am


Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε ξερά χόρτα στο Δερβένι - Zougla

Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε ξερά χόρτα στο Δερβένι  Zougla

Φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι του Σαββάτου, στην ανηφόρα του Δερβενίου, στη Θεσσαλονίκη... Φωτιά Δερβένι.

Δημοσιεύθηκε στις 17 November 2018 | 10:00 am


Ενεργό παραμένει το μέτωπο της φωτιάς ανάμεσα σε Χιράδες και Δερβένι - Τα Νέα Οnline

Ενεργό παραμένει το μέτωπο της φωτιάς ανάμεσα σε Χιράδες και Δερβένι  Τα Νέα Οnline

Σε δύσβατη ορεινή περιοχή, ανάμεσα στις κοινότητες Χιράδες και Δερβένι της Αρκαδίας, βρίσκεται το κύριο μέτωπο της φωτιάς που εκδηλώθηκε νωρίτερα το ...

Δημοσιεύθηκε στις 7 September 2018 | 10:00 am


Δερβένι: Μητροπολίτης που έτρωγε κακαβιά …έστειλε στο πυρ το εξώτερο τις σατανικές ... - Documento

Δερβένι: Μητροπολίτης που έτρωγε κακαβιά …έστειλε στο πυρ το εξώτερο τις σατανικές ...  Documento

Οι …σατανικές τσούχτρες του Κορινθιακού Κόλπου εστάλησαν τελικά στην κόλαση με την βοήθεια δεήσεων και προσευχών ενός μητροπολίτη κι ενός ιερωμένου ...

Δημοσιεύθηκε στις 3 September 2018 | 10:00 am


Δερβένι: Μαρτυρία για θαυμαστή παρέμβαση του Μητροπολίτη Γόρτυνος Ιερεμία (ΒΙΝΤΕΟ) - ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE

Δερβένι: Μαρτυρία για θαυμαστή παρέμβαση του Μητροπολίτη Γόρτυνος Ιερεμία (ΒΙΝΤΕΟ)  ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE

Οι τσούχτρες που είχαν "κατακλύσει" τον Κορινθιακό τα προηγούμενα χρόνια, η φετινή τους... εξαφάνιση και η εξήγηση των ντόπιων.

Δημοσιεύθηκε στις 26 August 2018 | 10:00 am


"Η Μουσική Συναντά το Σινεμά" στο Δημοτικό Κινηματογράφο Δερβενίου - Patras Events

"Η Μουσική Συναντά το Σινεμά" στο Δημοτικό Κινηματογράφο Δερβενίου  Patras Events

Σε μία μαγική ατμόσφαιρα στο θερινο κινηματογράφου Δερβενίου «ΤΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ» και κάτω από νέα Σελήνη , το κοινό του Δερβενίου, αλλά και οι επισκέπτες της ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 August 2018 | 10:00 am


Σύγκρουση νταλίκας με αυτοκίνητο στο Δερβένι - Χανιώτικα Νέα

Σύγκρουση νταλίκας με αυτοκίνητο στο Δερβένι  Χανιώτικα Νέα

Τροχαίο μόνο με υλικές ζημιές σημειώθηκε το πρωί στο Δερβένι, στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας, λίγο μετά τον κόμβο της Λητής. Νταλίκα ...

Δημοσιεύθηκε στις 8 August 2018 | 9:33 am


Τροχαίο ατύχημα στο Δερβένι: Νταλίκα «έφυγε» από τον δρόμο - Voria

Τροχαίο ατύχημα στο Δερβένι: Νταλίκα «έφυγε» από τον δρόμο  Voria

Από το ατύχημα δεν προκλήθηκε τραυματισμός ενώ δεν έχει επηρεαστεί η κυκλοφορία στο σημείο. Δεν έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι του τροχαίου.

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2018 | 10:00 am


Οικοπεδοποίησαν την θάλασσα στο Δερβένι Κορινθίας - Patras Times

Οικοπεδοποίησαν την θάλασσα στο Δερβένι Κορινθίας  Patras Times

Την παρακάτω αποκαλυπτική φωτογραφία από το Δερβένι Κοριθνίας έστειλε αναγνώστης στο zougla.gr. Όπως θα δείτε κάποιοι αποφάσισαν να οριοθετήσουν με ...

Δημοσιεύθηκε στις 29 July 2018 | 10:00 am


2ο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών στο Δερβένι - Patras Events

2ο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών στο Δερβένι  Patras Events

2ο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών, το Σάββατο στην Κεντρική Πλατεία. Ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης και η Δημοτική Φιλαρμονική Δερβενίου διοργανώνουν το 2ο ...

Δημοσιεύθηκε στις 27 July 2018 | 2:13 pm


Τροχαίο τα ξημερώματα στο Δερβένι - Απεγκλωβίστηκε ο οδηγός - Voria

Τροχαίο τα ξημερώματα στο Δερβένι - Απεγκλωβίστηκε ο οδηγός  Voria

Ειδικότερα, γύρω στη μία τα μεσάνυχτα, ΙΧ συγκρούστηκε, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, με προπορευόμενη νταλίκα στο 12χλμ της Παλιάς ...

Δημοσιεύθηκε στις 23 July 2018 | 10:00 am


5ο Μουσικό Φεστιβάλ Ευρωστίνης στο Δερβένι Κορινθίας - Patras Events

5ο Μουσικό Φεστιβάλ Ευρωστίνης στο Δερβένι Κορινθίας  Patras Events

Το 5ο Μουσικό Φεστιβάλ Ευρωστίνης, υποδέχεται και φέτος το καλοκαίρι στις 5 Αυγούστου, ένα σύνολο σπουδαίων καλλιτεχνών, με αποκορύφωμα την Live ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 July 2018 | 9:48 am


Στο Δερβένι Κορινθίας κάθε σπίτι έχει δική του παραλία - Κοινωνία | News 24/7 - News247.gr

Στο Δερβένι Κορινθίας κάθε σπίτι έχει δική του παραλία - Κοινωνία | News 24/7  News247.gr

Το σκηνικό θυμίζει κάτι από... Μαϊάμι όπου το κάθε σπίτι που βρίσκεται κοντά στη θάλασσα, διαθέτει και την δική του παραλία.

Δημοσιεύθηκε στις 13 July 2018 | 10:00 am


Σύγκρουση νταλίκας με βαν στο Δερβένι - Τέσσερις τραυματίες - Voria

Σύγκρουση νταλίκας με βαν στο Δερβένι - Τέσσερις τραυματίες  Voria

Τα δύο οχήματα (ένα τριαξονικό και ένα φορτηγάκι τύπου βαν), την ώρα που βρίσκονταν στο ρεύμα εξόδου, συγκρούστηκαν μεταξύ τους.

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2018 | 10:00 am


Νταλίκα δίπλωσε στο Δερβένι-Με δυσκολία η κυκλοφορία - Voria

Νταλίκα δίπλωσε στο Δερβένι-Με δυσκολία η κυκλοφορία  Voria

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί τραυματισμός. Εξαιτίας του τροχαίου ατυχήματος η κυκλοφορία στο σημείο διεξάγεται με δυσκολία.

Δημοσιεύθηκε στις 25 May 2018 | 10:00 am


Δίπλωσε νταλίκα στο Δερβένι - Ουρά χιλιομέτρων και μικροσυγκρούσεις - Voria

Δίπλωσε νταλίκα στο Δερβένι - Ουρά χιλιομέτρων και μικροσυγκρούσεις  Voria

Από το ατύχημα τραυματίστηκε ο οδηγός του φορτηγού. Τα οχήματα είναι σχεδόν ακινητοποιημένα σχηματίζοντας ουρά περίπου δύο χιλιομέτρων.

Δημοσιεύθηκε στις 10 May 2018 | 10:00 am


Δερβένι: H Δημοτική Φιλαρμονική πήγε Αιτωλικό (pics) - Patras Events

Δερβένι: H Δημοτική Φιλαρμονική πήγε Αιτωλικό (pics)  Patras Events

Συμμετείχε στον εορτασμό των 192 χρόνων της Μάχης του Ντολμά. Με τιμητική πρόσκληση του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, η Δημοτική Φιλαρμονική ...

Δημοσιεύθηκε στις 28 February 2018 | 10:00 am


Δερβένι και Μάλγαρα κλειστά από την αστυνομία του ΣΥΡΙΖΑ - DiferNews

Δερβένι και Μάλγαρα κλειστά από την αστυνομία του ΣΥΡΙΖΑ  DiferNews

Το κέντρο της πόλης κλειστό από την αστυνομία του ΣΥΡΙΖΑ. Απαγορεύεται η προσέγγιση στο συλλαλητήριο σε δεκάδες χιλιάδες πολίτες. Παρόλα αυτά ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 January 2018 | 10:00 am


Αθώοι οι τρεις οπαδοί του ΠΑΟΚ για επίθεση εναντίον οπαδών του Άρη στο Δερβένι - OnSports.gr - Onsports.gr

Αθώοι οι τρεις οπαδοί του ΠΑΟΚ για επίθεση εναντίον οπαδών του Άρη στο Δερβένι - OnSports.gr  Onsports.gr

Αθώοι από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης οι οπαδοί του ΠΑΟΚ που κατηγορούνταν για επίθεση εναντίον φίλων του 'Αρη, τον Νοέμβριο του 2011, ...

Δημοσιεύθηκε στις 24 November 2017 | 10:00 am


Ολοκληρώθηκε η υπόγεια σήραγγα στο Δερβένι για το τρένο - CreteDoc

Ολοκληρώθηκε η υπόγεια σήραγγα στο Δερβένι για το τρένο  CreteDoc

Παρουσία του προέδρου της ΕΡΓΟΣΕ, Χρήστου Δουκάκη και του διευθύνοντος συμβούλου, Χρήστου Διονέλη πραγματοποιήθηκε η πανηγυρική ολοκλήρωση ...

Δημοσιεύθηκε στις 2 October 2017 | 10:00 am


Νέοι σταθμοί διοδίων στην Κορίνθου - Πατρών - Πρώτο ΘΕΜΑ

Νέοι σταθμοί διοδίων στην Κορίνθου - Πατρών  Πρώτο ΘΕΜΑ

Πρόκειται για τους σταθμούς Ελαιώνα Αιγιαλείας και Ρίου, στο ρεύμα προς Πάτρα - Σε λειτουργία και οι νέοι πλευρικοί σταθμοί διοδίων σε Δερβένι, Ακράτα, ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 September 2017 | 10:00 am


Εκτροπή νταλίκας στο Δερβένι - Κλειστή η μία λωρίδα - Voria

Εκτροπή νταλίκας στο Δερβένι - Κλειστή η μία λωρίδα  Voria

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από τις δύο λωρίδες του δρόμου - Η νταλίκα παραμένει διπλωμένη στη δεξιά πλευρά του οδοστρώματος.

Δημοσιεύθηκε στις 21 August 2017 | 10:00 am


«Τούμπαρε» ασθενοφόρο στο Δερβένι - Μετέφερε ασθενή (ΦΩΤΟ) - seleo.gr - seleo.gr

«Τούμπαρε» ασθενοφόρο στο Δερβένι - Μετέφερε ασθενή (ΦΩΤΟ) - seleo.gr  seleo.gr

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ εξετράπη της πορείας του και ανετράπη στο ρεύμα εισόδου προς Θεσσαλονίκη, στο Δερβένι, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους. Τ...

Δημοσιεύθηκε στις 8 June 2017 | 10:00 am


Εντυπωσιακός ο Μακεδονικός τάφος στο Δερβένι,βίντεο - Oraiokastro24

Εντυπωσιακός ο Μακεδονικός τάφος στο Δερβένι,βίντεο  Oraiokastro24

Ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση του εντυπωσιακού μακεδονικού τάφου «Μακρίδη Μπέη» που βρίσκεται στο Δερβένι Λητή της Θεσσαλονίκης. Ο τάφος ...

Δημοσιεύθηκε στις 31 May 2017 | 10:00 am


Το Δερβένι χάνει την παραλία του... | Περιβάλλον | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ - /portal.kathimerini.gr

Το Δερβένι χάνει την παραλία του... | Περιβάλλον | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ  /portal.kathimerini.gr

Το πρόβλημα της διάβρωσης στις ακτές του Κορινθιακού Κόλπου είναι γνωστό. Τι γίνεται όμως όταν οι ανθρώπινες παρεμβάσεις επιτείνουν τα προβλήματα, αντί ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 October 2014 | 10:00 am


Απίστευτη καταστροφή στο Δερβένι Κορινθίας - Η θάλασσα... ρούφηξε, στην κυριολεξία, την κεντρική του παραλία - BEST News

Απίστευτη καταστροφή στο Δερβένι Κορινθίας - Η θάλασσα... ρούφηξε, στην κυριολεξία, την κεντρική του παραλία  BEST News

Μία τρομακτική φυσική καταστροφή, με ανυπολόγιστες συνέπειες για μία από τις σημαντικότερες περιβαλλοντικά παράκτιες περιοχές της Ελλάδας, πλήττει.

Δημοσιεύθηκε στις 26 March 2012 | 10:00 am


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Δερβενι

Φιλικοί ιστότοποι: