Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Λαρίσης   »   Λάρισα    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Μία κηδεία σήμερα Τρίτη

Μία κηδεία σήμερα Τρίτη 19 Μαρτίου στη Λάρισα

Ελένη Σιαϊνη 99 ετών

Ώρα 11 π.μ. Ι.Ν. Αναστάσεως του Λαζάρου Νέο Κοιμητήριο

Δημοσιεύθηκε στις 19 March 2019 | 7:06 am


19/3/2019

(8πμ-11μμ): ΛΕΓΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ Ασκληπιού 26 τηλ. 2410535620- ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ Ρούσβελτ 73 τηλ. 2410625232- ΚΥΛΙΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Κύπρου 43 & Ασκληπιού (γωνία) τηλ. 2410533910 – ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΙΝΑ Παπακυριαζή 53 & Διογένους (γωνία, έναντι- ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΖΗ-ΚΥΠΑΡΙΣΣΟΥ ΕΛΕΝΗ Φαρσάλων 89 (πλησίον στρατοπέδου Μπουγά) τηλ. 2410239560 – ΜΕΤΑΞΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ηρ. Πολυτεχνείου 236 & Αυξεντίου (πλησίον πλατείας ΑΤΑ) τηλ. 2410533929 – ΚΑΦΑΝΕΛΗΣ ΠΕΤΡΟΣ Αβδήρων 44 (Άγιος Θωμάς, δίπλα στο δημοτικό σχολείο) τηλ. 2410620128 

Διανυκτερεύει (11μμ-8πμ): ΤΣΑΟΥΣΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ Ηρ. Πολυτεχνείου & 28ης Οκτωβρίου τηλ. 2410283403 

Δημοσιεύθηκε στις 19 March 2019 | 7:00 am


Αρχίζουν τα έργα στην Ασκληπιού

Στο χρονοδιάγραμμα των έργων στην οδό Ασκληπιού αφορά η σύσκεψη που θα γίνει σήμερα στον Δήμο Λαρισαίων με τη συμμετοχή εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας και της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου. Η οδός Ασκληπιού – στο τμήμα που δεν είναι πεζοδρομημένο - θα μετατραπεί σε οδό ήπιας κυκλοφορίας όπως διευκρινίζει ο αντιδήμαρχος Έργων Γ. Σούλτης.

Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι τα έργα θα αρχίσουν από το τμήμα μεταξύ των οδών Μανδηλαρά και Ηπείρου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις η ολοκλήρωση των εργασιών θα απαιτήσει 6-7 μήνες. Το έργο στοιχίσει 1 εκ. ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο του Δήμου.

Λ.Ε. με πληροφορίες από Ελευθερία

Δημοσιεύθηκε στις 19 March 2019 | 6:56 am


Πρωτοσέλιδο 19/3/2019

Πρωτοσέλιδο 19/3/2019

Δημοσιεύθηκε στις 19 March 2019 | 12:00 am


Γιορτή των Kατηχητικών Σχολείων για την 25η Μαρτίου στο ΔΩΛ

Το Σάββατο 23 Μαρτίου, στις 6:00 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Λαρίσης, η Εορτή των Κατηχητικών Σχολείων της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, η οποία θα είναι αφιερωμένη στην επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821, στον αγώνα των Ελλήνων προγόνων μας για την απελευθέρωσή τους από τον τουρκικό ζυγό, με ειδικό αφιέρωμα στον πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδος Ιωάννη Καποδίστρια.

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 9:04 pm


Περιοδεία Κρίκη σε σχολεία και λαϊκή αγορά

Στο 10o Γυμνάσιο και 10ο Λύκειο Λάρισας περιόδευσε το πρωί της Δευτέρας ο δημοτικός σύμβουλος και υπ. δήμαρχος Λάρισας Κρίκης Πέτρος, μαζί με τους υποψήφιους του συνδυασμού Παζιάνα Γιώργο, Παπαδούλη Γιώργο και Παντελίδη Γιάννη.
Oπως σημειώνεται στο σχετικό δελτίο Τύπου "στην συνάντηση που είχε με του εκπαιδευτικούς συζήτησε για την υποσυντήρηση και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολικά κτήρια, ως αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης μείωσης κατά 50%  των πόρων στις σχολικές επιτροπές του Δήμου, αλλά και τις καθυστερήσεις εκτέλεσης των εργολαβιών στην αποπεράτωση των ανακαινίσεων, εξαιτίας της υποστελέχωσης του δήμου από το απαραίτητο προσωπικό στην τεχνική υπηρεσία που θα του επέτρεπε να πραγματοποίει παρεμβάσεις με αυτεπιστασία.
Τόνισε ότι μπροστά στις 4 κάλπες που θα στηθούν τον Μάη, οι εργαζόμενοι και οι εκπαιδευτικοί πρέπει να σταθούν με ενιαίο κριτήριο και να βγάλουν ενισχυμένο το ΚΚΕ παντού,  γιατί ενιαία είναι και η επίθεση που δέχονται από την Ε.Ε. την κυβέρνηση, την δημοτική και περιφερειακή αρχή. Ανέδειξε τις ευθύνες της παρούσας δημοτικής αρχής του κ. Καλογιάννη, όπως και των προηγούμενων της ΝΔ, διότι φόρτωσαν τα βάρη της κρίσης στις πλάτες των δημοτών αυξάνοντας την τοπική φορολογία, μειώνοντας τους πόρους για τις λαϊκές ανάγκες, ενισχύοντας την ανταποδοτικότητα σε πολιτισμό και αθλητισμό. Παράλληλα κάλεσε τις σχολικές κοινότητες της συνοικίας του Ιπποκράτη να κάνουν δική τους υπόθεση την διεκδίκηση από το δήμο και την κυβέρνηση των απαραίτητων πόρων για την απαλλοτρίωση των τελευταίων ελεύθερων χώρων της περιοχής που προορίζονται από το σχέδιο πόλης για πλατείες, Λέσχη πολιτισμού και αθλητικό κέντρο.
Τέλος τους κάλεσε να ενισχύσουν αποφασιστικά τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δήμο Λάρισας και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, γιατί θα αποτελέσουν τη δική τους φωνή και δύναμη το επόμενο διάστημα και δεν θα μπούνε σε καμιά διαδικασία ανταλλαγμάτων και κομπρεμί.


«Το μεσημέρι στη Λαϊκή Αγορά της συνοικίας Ανθούπολης»
Σε εγκάρδιο κλίμα έγινε η περιοδεία υποψηφίων της Λαϊκής Συσπείρωσης στη Λαϊκή αγορά στη συνοικία Ανθούπολης το μεσημέρι της Δευτέρας, αποτελούμενο από τον δημοτικό σύμβουλο και υπ. δήμαρχο Λάρισας Κρίκη Πέτρο, και τους υποψήφιους συμβούλους Παζιάνα Γιώργο, δημοτικό Σύμβουλο, Μαραγκόζη Στέλιο και Παπαδούλη Γιώργο. Στις συζητήσεις που έγιναν με τους επαγγελματίες και τους μικροπαραγωγούς αναδείχθηκαν για άλλη μια φορά οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην επιβίωση τους από τις ακολουθούμενες πολιτικές, την δυσβάσταχτη φορολογία που καλούνται να πληρώνουν, τα χαράτσια του δήμου και φυσικά τις συνέπειες στον τζίρο τους από το λεηλατημένο λαϊκό εισόδημα των νοικοκυριών της πόλης.
Ο υπ. δήμαρχος Κρίκης Πέτρος τόνισε ότι ο δήμος δεν πρέπει να αποτελεί έναν επιπλέον βραχνά στις τσέπες των μικροεπαγγελματιών της πόλης και των λαϊκών νοικοκυριών, γι’ αυτό και η πρώτη προτεραιότητα της Λαϊκής Συσπείρωσης ως νέας δημοτικής αρχής, θα είναι να ελαφρύνει τα βάρη από τις πλάτες των μικρών επαγγελματιών, των λαϊκών νοικοκυριών του δήμου, εξοικονομώντας εκατοντάδες ευρώ για κάθε νοικοκυριό, μέσα από τις μειώσεις των ανταποδοτικών τελών, των τροφείων, των προκαταβολών και των προστίμων κάθε είδους."

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 8:41 pm


Λάρισα: Εκπαίδευση 160 αστυνομικών για την αντιμετώπιση της παιδικής κακοποίησης

Το ζήτημα της διαχείρισης περιστατικών παιδικής κακοποίησης αποτέλεσε το βασικό θέμα της ημερίδας που πραγματοποίησε σήμερα στη Λάρισα η Εταιρεία κατά της Κακοποίησης Παιδιού-Ελίζα. 160 αστυνομικοί από την Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα ενημερώθηκαν για τους τρόπους διαχείρισης ενός απόλυτα ευαίσθητου θέματος, ώστε να είναι περισσότερο αποτελεσματικοί σε κάθε περίπτωση.
«Τα περιστατικά που καταγράφονται πλέον είναι η κορυφή του παγόβουνου» αναφέρει η διοικητική διευθύντρια του «Ελίζα», Αφροδίτη Στάθη, καθώς ουσιαστικά αυτό που προκύπτει είναι η αύξηση της καταγραφής και όχι των περιστατικών. Όπως επισημαίνει, η Ελλάδα κινείται στον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ό,τι αφορά τα περιστατικά παιδικής κακοποίησης, απλά πλέον εντοπίζονται σε μεγαλύτερο βαθμό. Αυτό και μόνο το γεγονός «δείχνει» το πόσο αναγκαία είναι η συνεχής εκπαίδευση των αρμοδίων για τον εντοπισμό αλλά και τη διαχείριση τέτοιου είδους περιστατικών.
Η Εταιρία κατά της Κακοποίησης του Παιδιού- ΕΛΙΖΑ είναι μια εξειδικευμένη Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2008, με μοναδικό σκοπό την προστασία και προαγωγή των δικαιωμάτων των παιδιών που έχουν υποστεί ή κινδυνεύουν να υποστούν κακοποίηση ή παραμέληση και είναι η μόνη στην Ελλάδα που επικεντρώνεται στην προσχολική ηλικία.
Υψηλά ποσοστά έκθεσης των παιδιών σε κακοποίηση και παραμέληση έχουν εντοπισθεί στην Ελλάδα:
-9 στις 10 σοβαρές περιπτώσεις κακοποίησης παραμένουν χωρίς διάγνωση, προστασία και αντιμετώπιση
-1 στα 2 παιδιά έχει πέσει θύμα κάποιας μορφής σωματικής βίας τουλάχιστον 1 φορά
-1 στα 5 παιδιά έχει υποστεί σεξουαλική βία
- Τα παιδιά κάτω των 4 ετών διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο θανάτου από κακοποίηση
Επίσης, σε εκδηλώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι τώρα:
-2.000 γονείς και 1.000 δάσκαλοι έμαθαν πώς να αναγνωρίζουν και να αντιμετωπίζουν τα συμπτώματα της σεξουαλικής κακοποίησης.
-2.600 παιδιά 5-9 ετών έμαθαν πώς να προστατεύουν τον εαυτό τους από τη σεξουαλική κακοποίηση μέσα από Εργαστήρια σε σχολεία.
-1.200 γονείς και παιδαγωγοί συμμετείχαν σε ανοιχτές συναντήσεις με στόχο την ευαισθητοποίηση για θέματα ανατροφής παιδιών προσχολικής ηλικίας.
-800 εκπαιδευτικοί επιμορφώθηκαν για το πολυδιάστατο φαινόμενο της κακοποίησης και το δικό τους ρόλο στην πρόληψη και αντιμετώπισή του.
-800 αστυνομικοί επιμορφώθηκαν σε 5 Ημερίδες σε όλη την Ελλάδα για τη σωστή διάγνωση και προστασία κακοποιημένων παιδιών.
75 δικαστές και εισαγγελείς ενημερώθηκαν για το διεθνές πλαίσιο προστασίας των κακοποιημένων παιδιών.
-1.450 επαγγελματίες Υγείας έλαβαν επιστημονική κατάρτιση στοχεύοντας στη βελτιστοποίηση του μηχανισμού διαχείρισης περιστατικών εντός και εκτός Νοσοκομείου.

Χρυσόστομος Τρίμμης (thessaliatv.gr)

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 8:19 pm


Kατεβαίνοντας με σκι από την κορυφή του Αγ. Αντωνίου στον Ολυμπο (Βίντεο)

Μοναδικά κλικ από την κορυφή του Αγ. Αντωνίου στον Όλυμπο (υψόμετρο 2817) και επίσης μοναδικό βίντεο από τον Φαρσαλινό Βασίλη Τσιάμπα, κατεβαίνοντας από την κορυφή του Αγίου Αντωνίου.

Δείτεο το βίντεο:

ifarsala.gr

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 7:55 pm


Η Λάρισα άνθισε μουσικά με το Μουσικότροπο

Με μια μεγαλειώδη συναυλία με τα παιδιά να είναι πρωταγωνιστές στη μουσική σκηνή του Δημοτικού ωδείου Λάρισας έπεσε η αυλαία του φεστιβάλ Μουσικότροπο.
Η Camerata Junior του Συλλόγου των Φίλων της Μουσικής υπό τη διεύθυνση του μαέστρου της Νίκου Χαλιάσα, έκανε μια εξαιρετική εμφάνιση, δείχνοντας ότι οι μαθητές μπορούν να παρουσιαστούν σαν επαγγελματίες όταν η καθοδήγηση που τους παρέχεται αξιώνει μια τέτοια εμφάνιση.
Ο Νίκος Χαλιάσας είναι ένας καταξιωμένος μαέστρος με σοβαρές σπουδές στη διεύθυνση ορχήστρας και στο βιολί, ο οποίος από τη φετινή σχολική χρονιά ανέλαβε τη διεύθυνση της συγκεκριμένης ορχήστρας.
Έργα των Χατσατουριάν, Μότσαρτ και Χολστ παρουσιάστηκαν στο πρώτο μέρος με πρωταγωνιστές δύο ταλαντούχους 12χρονους πιανίστες, σπουδαστές του Δημοτικού ωδείου, τον Σταύρο Καριώτη και τον Έκτορα Παπαϊωάννου - Καράντζιο να ερμηνεύουν αριστουργηματικά το σολιστικό μέρος του κοντσέρτου του Μότσαρτ Κ.414 για πιάνο και ορχήστρα.
Καταχειροκροτήθηκαν οι νεαροί σολίστες μας, που “αναγκάστηκαν” να εκτελέσουν ένα επιπλέον έργο σόλο ο έκαστος, αναδεικνύοντας το μέγεθος της δεξιοτεχνίας και του ταλέντου τους.
Είναι πραγματική απόλαυση να παρατηρεί κανείς την απλότητα και το καλλιτεχνικό μέγεθος των δύο νεαρών σολιστών, οι οποίοι φαίνεται να υπόσχονται πολλά για τη μουσική τους εξέλιξη.
Στο δεύτερο μέρος η παρουσία του αγαπημένου Νίκου Κυπουργού ήταν διπλή, στο ρόλο του συνθέτη αλλά και του μαέστρου. Όλο το μέρος ήταν αφιερωμένο σε έργα του, δίνοντας  την ευκαιρία στο πολυπληθές κοινό να ακούσει ζωντανά τη μουσική του που είναι τόσο αγαπημένη. Αρχικά. ερμηνεύτηκε η Κινηματογραφική Σουίτα αρ. 1 και η Orient Express Suite υπό τη διεύθυνση του Νίκου Χαλιάσα, ενώ στη συνέχεια έγινε μια ενθουσιώδης υποδοχή του Νίκου Κυπουργού στη σκηνή, μαζί με την Παιδική Χορωδία του Δημοτικού ωδείου.
Παρουσιάστηκαν τρία χορωδιακά κομμάτια σε σύμπραξη με την Camerata Junior και αποθεώθηκαν από το ακροατήριο με δυνατό και παρατεταμένο χειροκρότημα.

Η Παιδική Χορωδία του Δημοτικού ωδείου, αποτελεί μια από τις καλύτερες χορωδίες της χώρας μας, της οποίας τη διδασκαλία και επιμέλεια έχει ο διακεκριμένος μαέστρος Δημήτρης Καρβούνης.
Η αυλαία του Μουσικότροπου έπεσε αφήνοντάς μας υπέροχες αναμνήσεις από τη συνολική του παρουσία, και, κατά κοινή ομολογία, η Λάρισα άνθισε μουσικά.
Μεγάλες ορχήστρες, πρωτότυπες χορευτικές παραστάσεις, πάντρεμα της παράδοσης με τη σύγχρονη τέχνη, αλληλεπίδραση κορυφαίων μουσικών σχημάτων με μουσικά σύνολα, καλλιτέχνες και μαθητές του τόπου μας, ήταν μερικά από όσα συνέβησαν.
Η επιμόρφωση, η εκπαιδευτική και παιδαγωγική προσέγγιση του Μουσικότροπου, δημιούργησε  ένα κύκλο δράσεων αναγκαίο για την καλλιτεχνική εξέλιξη και κουλτούρα της πόλης μας. Δράσεις για κάθε ηλικία, για επαγγελματίες, ερασιτέχνες στον χώρο της μουσικής και γενικά για όλους όσοι έχουν αγάπη και ενδιαφέρον για τη μουσική.
Τέλος, ακολουθώντας τη βασική αρχή ότι η κοινωνική δικαιοσύνη απαιτεί ίσες ευκαιρίες για όλους στη ζωή αλλά και στην τέχνη, το Μουσικότροπο αφιέρωσε στα άτομα με απώλεια ακοής ένα πρωτότυπο εργαστήριο συναίσθησης της μουσικής, μετατρέποντας το, σε φεστιβάλ για “ακούοντες και μη”.
Την καλλιτεχνική διεύθυνση και σύλληψη έχει ο Χρήστος Λενούτσος.
Το φεστιβάλ Μουσικότροπο διοργανώνει το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας.


Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 7:43 pm


Στη Λάρισα και φέτος ο εμβολιασμός κατά της λύσσας κόκκινων αλεπούδων

Σε 24 Περιφερειακές Ενότητες της χώρας θα διενεργηθεί σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης το πρόγραμμα του δια του στόματος εμβολιασμού των αλεπούδων κατά της λύσσας την άνοιξη του 2019.
Oι ΠΕ Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Κιλκίς, Σερρών, Πέλλας, Ημαθίας, Πιερίας, Κοζάνης, Γρεβενών, Καστοριάς, Φλώρινας, Ιωαννίνων, Λάρισας, Τρικάλων, Καρδίτσας, Άρτας, Ροδόπης, Ξάνθης, Έβρου, Καβάλας, Δράμας και οι περιοχές των ΠΕ Ευρυτανίας, Πρεβέζης και Αιτωλοακαρνανίας που βρίσκονται σε ακτίνα 50km γύρω από εντοπισμένα κρούσματα λύσσας.
Η συνολική έκταση που θα διενεργηθούν εναέριοι εμβολιασμοί εκτιμάται ότι θα είναι περίπου 60.477,34 km2. Εκτός από τις περιφερειακές ενότητες αυτές, ο αντιλυσσικός εμβολιασμός επεκτείνεται κατά περίπτωση σε απόσταση – ακτίνας 50 χιλιομέτρων γύρω από το σημείο εντοπισμού των νέων θετικών κρουσμάτων, εφόσον αυτές οι περιοχές δεν περιλαμβάνονται ήδη στην καθορισμένη, με την παρούσα απόφαση, περιοχή εμβολιασμού.
Ο εμβολιασμός θα πραγματοποιηθεί με δολώματα φέροντα εμβόλιο κατά της λύσσας και η διασπορά τους θα γίνει με τη ρίψη από αέρος. Υπολογίζεται η διασπορά 25 δολωμάτων ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο επιφάνειας (τουλάχιστον >20 δολώματα/km2).
Εμβολιασμός δε θα διενεργηθεί σε κατοικημένες αστικές και περιαστικές περιοχές, μεγάλα οδικά δίκτυα, λίμνες.

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 7:24 pm


Παραδοσιακό Ναπολιτάνικο Κουκλοθέατρο στον Μύλο του Παππά

Ο Δημοτικός Κουκλοθίασος Τιριτόμπα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Κουκλοθεάτρου και μας… παρασύρει να δούμε παραδοσιακό ναπολιτάνικο κουκλοθέατρο στον Μύλο του Παππά!
Η Παγκόσμια Ημέρα Κουκλοθεάτρου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Μαρτίου, με παραστάσεις , εκδηλώσεις, κατασκευές, παιχνίδια, ζωγραφική από τον κόσμο της μαριονέτας και του θεάτρου σκιών, προκειμένου να αναδειχθεί η τέχνη του κουκλοθεάτρου, μια  τέχνη με πανάρχαια ιστορία και παράδοση.
Οι θεατρικές και λογοτεχνικές ρίζες των δραματικών τεχνών σε όλους τους πολιτισμούς συνδέονται με το κουκλοθέατρο, το οποίο έχει εξελιχθεί κατά τη διάρκεια των αιώνων με ποικίλους και εξαιρετικούς τρόπους.
Η Λάρισα φημίζεται για τη σχέση της με το κουκλοθέατρο.
Φέτος, στην πόλη μας θα το γιορτάσουμε έξω, στο προαύλιο του  Μύλου του Παππά , στρώνοντας τα μαξιλαράκια μας και τις κουρελούδες μας, μαζί με τα παιδιά, για να δούμε  Λαϊκό Παραδοσιακό Κουκλοθέατρο της Νάπολης (Θέατρο της Γουαραττέλλας - Πουλσινέλλα) και την παράσταση «Οι περιπέτειες του Πουλσινέλλα» από την κουκλοθεατρική ομάδα Τερατό.
Πρωταγωνιστής και ψυχή της ιστορίας είναι ο Πουλσινέλλα που με το ελεύθερο πνεύμα του και τη μαγική του φωνή, φέρνει στη σκηνή την αιώνια πάλη ανάμεσα στο καλό και το κακό, το λευκό και το μαύρο της ίδιας του της μάσκας, μια ρυθμική εναλλαγή από τον έρωτα στον θάνατο.
Ο Πουλσινέλλα, συνοδευόμενος από την αγαπημένη του Τερεζίνα, θα θα εμπλακεί με έναν σκύλο, τον «όμορφο» νταή Πασκουάλε. Μέχρι και με τον χάρο αυτοπρόσωπως θα τα βάλει!
Σε κάθε παράσταση ζει τη μια και μοναδική του ζωή, που μας παρουσιάζει χωρίς πολλές λέξεις, με το δικό του μοναδικό ρυθμό και μουσικότητα, τα συναισθήματα της ζωής του ανθρώπου, χαρά, φόβο, αγάπη, αγωνία, που κάθε θεατής αναγνωρίζει.
Θα ακολουθήσει ζωγραφική με τα παιδιά , τα οποία θα μάθουν πολλά για την ιστορία του Πουλσινέλλα και τη συγγένειά του με τον δικό μας παραδοσιακό Φασουλή, μετά μουσικής!
Η παράσταση είναι με ελεύθερη είσοδο, με το γνωστό σε όλους μας «καπέλο», άμεσα συνδεδεμένο με την κουλτούρα των  παραστάσεων δρόμου και με την τέχνη του κουκλοθεάτρου. Την τέχνη, πρέπει να την ανταμείβεις όταν έρχεται στο δρόμο σου. Αυτός είναι πολιτισμός που πρέπει να διδάξουμε στα παιδιά μας.
Στην προκειμένη περίπτωση, βέβαια, όποιος δεν ρίξει τον οβολόν του θα «τις φάει» από τον Πουλσινέλλα για τα καλά, γι’ αυτό κανονίστε την κουκλοθεατρική πορεία σας.
Η ώρα της παράστασης είναι στις 19.00. στο προαύλιο του Μύλου.
Για τους ενήλικες που πονάνε τα πόδια τους και δεν μπορούν να κυλιστούν στις κουρελούδες, θα δοθεί και δεύτερη παράσταση μέσα στο Κουκλοθέατρο, με ελεύθερη συνεισφορά στο καπέλο στις 21.00 .
-Διάρκεια παράστασης: 40΄ - Καλλιτεχνικές τεχνικές: Γαντόκουκλα -Ηλικία θεατών: 3+ ετών

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 7:07 pm


Χαρακόπουλος: Το Δικαστικό Μέγαρο σε πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης

«Χαίρομαι γιατί οι διαμαρτυρίες και οι οχλήσεις με τις κατ’ επανάληψη αναφορές και ερωτήσεις μου στη Βουλή για τα προβλήματα στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας φαίνεται πως πιάνουν τόπο!
Ο υπουργός Δικαιοσύνης με την απάντησή του στην ερώτησή μου προαναγγέλλει την ένταξη του Δικαστικού Μεγάρου σε πρόγραμμα παρεμβάσεων για την ενεργειακή του αναβάθμιση -πέραν της αποκατάστασης των ψευδοροφών στις αίθουσες όπου υπήρχαν προβλήματα- ώστε να μπορεί να είναι λειτουργικό και να πάψει να αποτελεί εστία κινδύνου για εργαζόμενους και επισκέπτες.
Θα παρακολουθούμε την πορεία της υπόθεσης, ελπίζοντας ότι δεν πρόκειται για προεκλογική εξαγγελία χωρίς αντίκρισμα».
Τα παραπάνω δήλωσε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, σχολιάζοντας την απάντηση που έλαβε από τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Μιχάλη Καλογήρου, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Υπενθυμίζεται ότι ο Θεσσαλός πολιτικός, μετά από ενημέρωση που είχε από τον Δικηγορικό Σύλλογο Λάρισας, είχε ζητήσει από το υπουργείο Δικαιοσύνης την έγκριση κονδυλίου για την αποκατάσταση των ψευδοροφών σε 3 αίθουσες του Δικαστικού Μεγάρου Λάρισας, ενώ έθεσε με σειρά ερωτήσεων επιτακτικά το ζήτημα συνολικής ανακαίνισης του Μεγάρου.
Στην απάντησή του ο αρμόδιος υπουργός αναφέρει συγκεκριμένα «Σε απάντηση της υπ’ αριθ.: 6091/27-02-2019 Ερώτησης που κατέθεσε στη Βουλή των Ελλήνων ο Βουλευτής κ. Μ. Χαρακόπουλος, με θέμα ‘‘Κλειστές, υπό τον φόβο κατάρρευσης της οροφής, οι 3 από τις 9 αίθουσες του Δικαστικού Μεγάρου Λάρισας!’’ σημειώνουμε τα ακόλουθα:
Οι αρμόδιες Διευθύνσεις Τεχνικών Υπηρεσιών και Οικονομικού του Υπουργείου μας, έλαβαν αίτημα της Διευθύνουσας το Εφετείο Λάρισας και Προέδρου της Διαχειριστικής Επιτροπής του Δικαστικού Μεγάρου Λάρισας μόλις την 27-02-2019, το οποίο αφού ενέκριναν στη συνέχεια προώθησαν άμεσα στο Ταμείο Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτιρίων (ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ.). Το εν λόγω αίτημα αφορούσε προμήθεια και εγκατάσταση ψευδοροφής ορυκτών ινών στις αίθουσες ακροατηρίων του Δικαστικού Μεγάρου Λάρισας στις οποίες σημειώθηκε πτώση των επιχρισμάτων ψευδοροφής. Το ΤΑΧΔΙΚ (ΝΠΔΔ εποπτευόμενο από το Υπουργείο Δικαιοσύνης Δ. & Α.Δ.) άμεσα, την 04-03-2019, ενέκρινε πίστωση ύψους 12.633,00 ευρώ προς αποκατάσταση των προαναφερόμενων βλαβών, με την υπ’ αριθ.4690/04-03-2019 απόφαση ανάληψης υποχρέωσης.
Περαιτέρω θέτουμε υπόψη σας ότι η Επιτελική Δομή (ΕΔ) ΕΣΠΑ Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων (ΥΔΔΑΔ) έχει προχωρήσει στην επιλογή πέντε (5) κτιρίων αρμοδιότητας Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μεταξύ των οποίων και το Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας, προκειμένου να ενταχθούν σε πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης και έκδοσης Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης από πόρους του ΕΣΠΑ 2014-2020.
Για το σκοπό αυτό έχει πραγματοποιηθεί σειρά συναντήσεων με στελέχη της Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ ΥΠΕΝ (Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας- Τομέας Ενέργειας) και είναι σε εξέλιξη διαβούλευση μεταξύ των εμπλεκομένων μερών προκειμένου να εκδοθεί Πρόσκληση προς το ΥΔΔΑΔ, ώστε να ενταχθούν προς χρηματοδότηση τα πέντε (5) ως άνω κτίρια αρμοδιότητας του ΥΔΔΑΔ, μεταξύ αυτών και το Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας».

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 6:41 pm


Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Γαλλικό Ινστιτούτο σε νέες συνεργασίες

Στην πόλη μας βρέθηκε η κ. Laetitia Kulyk , Ακόλουθος Οπτικοακουστικών Μέσων καλεσμένη της διευθύντριας του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας κ. Χρύσας Βουλγαράκη.
Σε συνάντηση που είχαν με τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού & Επιστημών Δήμου Λαρισαίων κ. Πάνο Σάπκα, συμφώνησαν να συνεργαστούν το 2019 στις εξής διοργανώσεις: 
Φεστιβάλ Επιστήμης Θεσσαλίας (Οκτώβριος),  Jour le plus Court / Η πιο μικρή ημέρα (Δεκέμβριος), Journée de l'Animation / Διεθνής ημέρα κινούμενου σχεδίου (Νοέμβριος),  Cinedoc (καλοκαίρι), Φεστιβάλ Ποίησης (Μάρτιος), Εβδομάδα Αστρονομίας (Απρίλιος), Φεστιβάλ Πηνειού - Καραβάνι Θεάτρου (Ιούνιος), Αφιέρωμα στην Μελίνα Μερκούρη (Οκτώβριος),  Χορός από Γαλλική ομάδα (“Eπτά πριγκίπισσες” του Maurice Maeterlinck) - έργο για 7 χορεύτριες-ερμηνεύτριες (Ιούνιος), Ημέρα Ευρώπης (Μάιος), Κύκλος «Η νεολαία που καινοτομεί» Προβολή του ντοκιμαντέρ «Το παραφορτωμένο μου μυαλό» (Μάρτιος), Ευρωπαϊκή Ημέρα Πολυγλωσσίας (Σεπτέμβριος).

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 6:31 pm


Τρένο: Κερδίζει έδαφος η υπεργειοποίηση των γραμμών στη Λάρισα

To θέμα της υπογειοποίησης των σιδηροδρομικών γραμμών που περνούν μέσα από τον αστικό ιστό απασχόλησε το 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Θεσσαλίας που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα, στις 15-16 Μαρτίου. Στο πάνελ με θέμα τις υποδομές μίλησε για το θέμα τόσο ο Γενικός Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών, κ. Θάνος Βούρδας, όσο και ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Καλογιάννης.
Αυτό που φαίνεται να κερδίζει τελικά έδαφος και λόγω κόστους αλλά και λόγω τεχνικών δυσκολιών είναι η πιθανή υπεργειοποίηση των γραμμών που έχει πολλά περισσότερα συγκριτικά πλεονεκτήματα. Το κόστος σε σχέση με ένα υπόγειο έργο είναι σαφώς μικρότερο καθώς όπως σημειώθηκε λόγω της ύπαρξης μιας τάφρου σε ένα σημείο θα πρέπει το έργο να φτάσει 17 μέτρα κάτω από τη γη, δεν θα χρειαστουν απαλλοτριώσεις ή καταλήψεις ακινήτων, δεν θα επηρεαστεί η γραμμή Αθήνας-Θεσσαλονίκης και βέβαια επιτρέπει την ελεύθερη διέλευση κάτω από τις υπεργειοποιημένες γραμμές οχημάτων και πολιτών.
"Μία αλήθεια είναι πως η πόλη βρήκε τον σιδηρόδρομο και όχι ο σιδηρόδρομος την πόλη", είπε ξεκινώντας την ομιλία του ο κ.Βούρδας ο οποίος αποκάλυψε παράλληλα πως η ΕΡΓΟΣΕ έχει ξεκινήσει την εκπόνηση ειδικής μελέτης σκοπιμότητας για τη διερεύνηση εναλλακτικών σεναρίων με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση της Λάρισας, σε συνδυασμό με την αναβάθμιση της σιδηροδρομικής διέλευσης μέσα από την πόλη.
Η μελέτη που θα εκπονηθεί με πρωτοβουλία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, καθώς διασφαλίστηκαν σχετικοί πόροι, θα επικεντρώνεται στην εξέταση ρεαλιστικών λύσεων που αφ’ ενός θα μειώνουν την όχληση των κατοίκων, όπως για παράδειγμα θα είναι λύσεις που θα μετακινούν τον Εμπορευματικό Σταθμό εκτός του πυκνοδομημένου αστικού ιστού και αφ’ ετέρου θα εξασφαλίζουν καλύτερες συνθήκες σιδηροδρομικής και οδικής κυκλοφορίας στην πόλη, όπως για παράδειγμα θα συμβεί εάν υλοποιηθεί η βύθιση ή η υπερύψωση της σιδηροδρομικής γραμμής όπου απαιτείται.
Η μελέτη στα συμπεράσματά της: Θα παρουσιάσει όλες τις δυνατές χαράξεις/ μηκοτομές της σιδηροδρομικής γραμμής μέσα από τη Λάρισα, θα υπολογίσει για κάθε λύση όλα τα σχετικά κόστη και τις αντίστοιχες ωφέλειες, θα προτείνει ρεαλιστικούς τρόπους χρηματοδότησης.
Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, η μελέτη θα ανατεθεί εντός του Απριλίου 2019 και θα ολοκληρωθεί εντός του φθινοπώρου του 2019, η δημοπράτηση θα πραγματοποιηθεί το 2020 με στόχο μέχρι το 2023 η Λάρισα να αποκτήσει τις κατάλληλες σιδηροδρομικές υποδομές που θα εξασφαλίζουν τα μέγιστα δυνατά οφέλη για την πόλη.
Πάντως ο κ. Βούρδας ξεκαθάρισε πως σε κάθε περίπτωση, όποια λύση πρόκειται να υλοποιηθεί θα πρέπει να λαμβάνει υπ’ όψιν τόσο τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας όσο και τους περιορισμούς, που προκύπτουν λόγω της ανάγκης συνεχούς λειτουργίας των σιδηροδρομικών γραμμών, της αδιάλειπτης, δηλαδή, ύπαρξης δρομολογίων και των γενικότερων ελληνικών και ευρωπαϊκών απαιτήσεων λαμβάνοντας υπόψη ότι η εν λόγω σιδηροδρομική γραμμή αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του βασικού Ευρωπαϊκού Σιδηροδρομικού Άξονα, κοινώς η γραμμή δεν μπορεί να σταματήσει.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Λαρισαίων εξέφρασε την ικανοποίησή του, υπογραμμίζοντας ότι «οι ανακοινώσεις αυτές είναι αποτέλεσμα συσκέψεων και διεκδικήσεων της τελευταίας διετίας».
Παράλληλα τέθηκε και το θέμα της αξιοποίησης του περιβάλλοντος χώρους του Σιδηροδρομικού Σταθμού (που ανήκει στον ΟΣΕ) που θα πρέπει να σημειώσουμε ότι συγκαταλέγεται ανάμεσα στους 5 σημαντικότερους επιβατικούς σταθμούς της χώρας. Επίσης όπως ανακοίνωσε ο Π.Θεοχάρης Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ, ξεκινά εργολαβία για την τοποθέτηση νέου περιφράγματος εκατέρωθεν των γραμμών για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια τρένων και πεζών.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com
 

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 6:22 pm


Ημερίδα για την αναπηρία στο Λαογραφικό Μουσείο Λάρισας

Το σύγχρονα Μουσεία και οι πολιτιστικοί οργανισμοί γενικότερα, αναγνωρίζοντας τα διαφορετικά χαρακτηριστικά, ενδιαφέροντα και ανάγκες των πολιτών, αναπτύσσουν  διάφορες επικοινωνιακές δράσεις, στην προσπάθειά τους να δημιουργήσουν γέφυρες προσέλκυσης μεγαλύτερου κοινού, συμπεριλαμβανομένων και των ευπαθών ομάδων.
Η επίσκεψη των ΑμεΑ στους χώρους των μουσείων, βοηθά την προσαρμογή τους στο κοινωνικό σύνολο και συμβάλλει στην ενδυνάμωση της ψυχολογικής τους διάθεσης.
Στο πνεύμα αυτό, το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας διοργανώνει ημερίδα με θέμα: «Η σύγχρονη αντιμετώπιση της αναπηρίας: Υγεία, Πολιτισμός, Τύπος», παράλληλα με την περιοδική έκθεση «Ο Τύπος στον 20ό αι. και το φαινόμενο ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»,  που θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο του Μουσείου, το Σάββατο 30 Μαρτίου 2019 στις 11 το πρωί.
Στην ημερίδα θα μιλήσουν διακεκριμένοι επιστήμονες από τον χώρο της ιατρικής, του πολιτισμού και της δημοσιογραφίας, προσεγγίζοντας το θέμα της Αναπηρίας από τη δική τους οπτική.
Πρόγραμμα:
11:00-11:15 Χαιρετισμοί
11:15 -11:35 Παναγιώτης Λιάκος, Αναπληρωτής Καθηγητής Ιατρικής Βιοχημείας στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.  «Εργαστηριακή διαγνωστική προσέγγιση νοσημάτων που οδηγούν στην αναπηρία».
11:35-11:55 Ζωή Νταϊλιάνα, Καθηγήτρια Ορθοπαιδικής, στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. “Σύγχρονη ιατρική προσέγγιση στην αντιμετώπιση της αναπηρίας”.
11:55-12:15 Γεωργία Σταματίου, τ. επικ. Καθηγήτρια αναισθησιολογίας Π.Θ., Αναισθησιολόγος ΙΑΣΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ. «Αναπηρία και πόνος».
12:15 – 12:35 Μαριάννα Φραγκάκη, Φυσίατρος – Ιατρός Αποκατάστασης, Επιστημ. Διευθύντρια ΚΑΑ “ANIMUS”.
«Η αναπηρία με την προσέγγιση της αποκατάστασης».
12:35-12:50 Διάλειμμα
12:50 – 13:10 Φανή Καλοκαιρινού, Αρχαιολόγος, Λαογράφος, Διευθύντρια Λαογραφικού Ιστορικού Μουσείου Λάρισας. «Μουσεία και αναπηρία: προσβασιμότητα, εκπαίδευση, κοινωνική ενσωμάτωση».
13:10 – 13:30 Πάνος Σάπκας, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων. « Καλλιτεχνική δημιουργία και αναπηρία».
13:30 – 13:50 Βαγγέλης Ρηγόπουλος, δημοσιογράφος. «Τα ΑμεΑ και η “Ελευθερία”».
13:50 – 14:00 Συζήτηση
Την εκδήλωση συντονίζει η κ. Στέλλα Λαχανά, βιβλιοθηκονόμος του Τμήματος Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και μέλος του Συλλόγου του Μουσείου.
Είσοδος ελεύθερη.
Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 6:03 pm


Επτά νέα έργα 4 εκατ. ευρώ για την Π.Ε Λάρισας - Προχωρούν το επόμενο διάστημα

Επτά νέα σημαντικά οδικά έργα συνολικού προϋπολογισμού 3.924.500 ευρώ προχωρά το επόμενο διάστημα στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας η Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Μεταξύ των έργων περιλαμβάνονται η αποκατάσταση του παραλιακού δικτύου του Δήμου Αγιάς, η αποκατάσταση του τμήματος της Ε.Ο. Λάρισας – Φαρσάλων στο ύψος των Χαλκιάδων, αποκατάσταση στο επαρχιακό δίκτυο Κεφαλόβρυσο- Ευαγγελισμός μέχρι όρια του νομού Λάρισας και η κατασκευή πεζοδρομίων στα Δένδρα.
Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός επεσήμανε τα εξής: «Στόχος μας είναι να βελτιώνεται συνεχώς η ποιότητα της καθημερινότητας στη Θεσσαλία. Οι μετακινήσεις αποτελούν ένα από τα πιο σημαντικά κριτήρια γι αυτό.
Δεν σταματάμε ούτε μέρα να μελετάμε, να σχεδιάζουμε και να παρεμβαίνουμε για την ασφάλεια του οδικού δικτύου. Προκειμένου ο πολίτης να μετακινείται σε δρόμους σύγχρονους και με υψηλές προδιαγραφές.
Στεκόμαστε δίπλα σε κάθε συνάνθρωπό μας. Με σταθερά βήματα μπροστά υλοποιούμε όλα όσα δεσμευτήκαμε στους συμπολίτες μας. Η Θεσσαλία  γίνεται η Περιφέρεια που θέλεις να ζεις και να δημιουργείς».
Αναλυτικότερα τα έργα έχουν ως εξής:
-    Δημοπράτηση του έργου: «Αποκατάσταση ολισθήσεων, αντιμετώπιση καθιζήσεων, ενίσχυση τεχνικών σε όλο το παραλιακό οδικό δίκτυο Δήμου Αγιάς», συνολικού προϋπολογισμού 609.500 ευρώ
-     Δημοπράτηση του έργου: «Αποκατάσταση μεγάλης ολίσθησης στο δρόμο Σκήτης – Πολυδενδρίου – Σκλήθρου και κυρίως κοντά στη διασταύρωση προς Κεραμίδι Βόλου», συνολικού προϋπολογισμού 605.000 ευρώ
-    Δημοπράτηση του έργου: « Άμεση αποκατάσταση οδών διαφυγής εκτάκτου ανάγκης Δήμου Αγιάς», συνολικού προϋπολογισμού 300.000 ευρώ
-    Έγκριση αποτελέσματος διαγωνισμού του έργου: «Αποκατάσταση μεγάλης  ολίσθησης Ε.Ο. Φαρσάλων – Λάρισας (ύψος Χαλκιάδων), συνολικού προϋπολογισμού 601.000 ευρώ
-    Έγκριση  αποτελέσματος διαγωνισμού του έργου: «Κατασκευή πεζοδρομίου και ηλεκτροφωτισμός στη δημοτικό οδό Δημοτικού Διαμερίσματος Δέντρων», συνολικού προϋπολογισμού 150.000 ευρώ
-     Έγκριση αποτελέσματος διαγωνισμού του έργου: «Αποκατάσταση επαρχιακής οδού Κεφαλόβρυσο – Ευαγγελισμός – όρια νομού Λάρισας», συνολικού  προϋπολογισμού 1.730.000 ευρώ
-    Δημοπράτηση του έργου: «Αποκατάσταση οδού Αγιά – Μελίβοια – παράλια Δήμου Αγιάς», συνολικού προϋπολογισμού 530.000 ευρώ

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 5:53 pm


«Η Ποίηση συναντά τη Μουσική» από το Μουσικό Σχολείο Λάρισας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, το Μουσικό Σχολείο Λάρισας διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Η Ποίηση συναντά τη Μουσική». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Σχολείου την Τετάρτη 3 Απριλίου 2019 στις 10:30 π.μ
Η οικογένεια του Μουσικού Σχολείου απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση στους ποιητές της πόλης μας που διαθέτουν δημοσιευμένο ποιητικό έργο να συμμετέχουν στην εκδήλωση,με στόχο τη γνωριμία των μαθητών μας με την ποιητική δημιουργία και την πολιτιστική παραγωγή του τόπου μας.
Τηλ. Επικοινωνίας: 2410627121.

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 5:37 pm


Ποίηση κόντρα στην εγκατάλειψη… στη Βελίκα

Γιορτάζοντας την Παγκόσμια ημέρα ποίησης, ο Κύκλος ποιητών, σε συνεργασία με το λογοτεχνικό περιοδικό θράκα και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων, διοργανώνει την εκδήλωση «Ποίηση κόντρα στην εγκατάλειψη, κοντά στη φύση και στο περιβάλλον» στα παράλια Λάρισας (Βελίκα), την Πέμπτη 21 Μαρτίου στις 18:30 στην Καφετέρια - εστιατόριο  "Ηλιάτορας."
Ποίησή τους θα διαβάσουν οι: Denis Skofic, Ελένη Αναστασοπούλου, Σοφία Γουργουλιάνη, Θάνος Γώγος, Κώστας Λάνταβος, Σοφία Μπεκιώτη.
Επιμέλεια εκδήλωσης: Θάνος Γώγος.
Είσοδος ελεύθερη.
Με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του λογοτεχνικού Project Κυκλικών διαμονών "Το καταφύγιο του Οδυσσέα".
Πολύτιμος Υποστηρικτής ΟΣΔΕΛ.
 

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 5:26 pm


Στο ψηφοδέλτιο του Αγοραστού στη Λάρισα ο Ανδρέας Μπρέζας

Υποψήφιος, με το συνδυασμό «Συμμαχία υπέρ των πολιτών» του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, είναι στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου στη ΠΕ Λάρισας ο Ανδρέας Μπρέζας.
Ο Ανδρέας Μπέζας είναι γεννημένος το 1991, ζει και δραστηριοποιείται στον Τύρναβο. Είναι απόφοιτος του τμήματος Logistics ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης ενώ από την ηλικία των  20 χρόνων είναι ελεύθερος επαγγελματίας στο χώρο του χονδρικού εμπορίου τροφίμων, σε υπηρεσίες ταχυμεταφορών και Logistics.
Παράλληλα είναι εκλεγμένος στο Επιμελητήριο Λάρισας και είναι αντιπρόεδρος του Εμπορικού τμήματος. Η οικογένεια του έχει σημαντική κοινωνική προσφορά στην περιοχή του Τυρνάβου, με τον ίδιο να συνεχίζει την ίδια δράση.

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 5:18 pm


O Kώστας Τσιάνος συναντά τον Βασίλη Τσιτσάνη

Μια μοναδική κειμενική – μουσική προσέγγιση στον Βασίλη Τσιτσάνη ετοιμάστηκε από τον σκηνοθέτη Κώστα Τσιάνο. Πρόκειται για τα «Τραγούδια της Αγάπης και του Θρήνου», που θα παρουσιαστούν την Παρασκευή 29 Μαρτίου, στις 21:00 στο Μουσείο Τσιτσάνη , μετά το πέρας της Γ’ στάσης των Χαιρετισμών.
Ο Λαρισαίος σκηνοθέτης επέλεξε συγκεκριμένα τραγούδια του Τρικαλινού δημιουργού, που σχετίζονται με την Αγάπη (ως πόνο, ως απόγνωση, ως χαμένη αίσθηση) και τον Θρήνο, σε διάφορες εκφάνσεις της ζωής. Εξάλλου, όπως ο ίδιος τονίζει, «ο Τσιτσάνης έχει θρηνήσει τον βίο του ανθρώπου».
Ετσι, μετά από μια επίσκεψη του σκηνοθέτη στο μουσείο, η ιδέα γεννήθηκε ανδρώθηκε, σχεδιάστηκε και παρουσιάζεται σε όλους τους λάτρεις της σύμπηξης τεχνών. Σε αυτήν την παρουσίαση, ο Λόγος και η Μουσική αποτελούν τα σημεία, στα οποία ενώνονται τα συναισθήματα που πηγάζουν από τραγούδια και κείμενα που σημαδεύουν τους Ελληνες στο πέρασμα των χρόνων. Το μοτίβο της παρουσίασης, θα είναι η εκτέλεση τραγουδιών από ορχήστρα και η ανάγνωση κειμένων από τον σκηνοθέτη, αναδεικνύοντας κοινά στοιχεία.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους/ες.

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 5:10 pm


Λάρισα - Ειδήσεις και Νέα

Περισσότερος διάλογος για μια δικαιότερη ΚΑΠ | Ειδήσεις, νέα για Λάρισα - Θεσσαλία TV

Περισσότερος διάλογος για μια δικαιότερη ΚΑΠ | Ειδήσεις, νέα για Λάρισα  Θεσσαλία TV

Μήνυμα του Β. Κόκκαλη από το Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε.Στις 18 Μαρτίου 2019 πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες η τακτική σύνοδος του ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 March 2019 | 12:06 am


Λάρισα: Νεαροί "σακάτεψαν" στο ξύλο γυναίκα μέσα σε... - Newsit

Λάρισα: Νεαροί "σακάτεψαν" στο ξύλο γυναίκα μέσα σε...  Newsit

Αναστάτωση προκλήθηκε στο κέντρο της Λάρισας και συγκεκριμένα στην Τρίγωνη πλατεία στην πάροδο της Ηλιοδώρου λίγο πριν τις 10 το βράδυ, όταν σύμφωνα ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 11:48 pm


Σε εκκρεμότητα δασικές εκτάσεις για πληρωμές σε Λάρισα- Μαγνησία | Ειδήσεις, νέα για Θεσσαλία - Θεσσαλία TV

Σε εκκρεμότητα δασικές εκτάσεις για πληρωμές σε Λάρισα- Μαγνησία | Ειδήσεις, νέα για Θεσσαλία  Θεσσαλία TV

Παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργού κ. Αραχωβίτη, μετά τη συνάντηση με τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό ότι οι εκκρεμότητες με τους δασικούς χάρτες θα ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 9:16 pm


Η Λάρισα άνθισε μουσικά με το Μουσικότροπο - Larissanet.gr

Η Λάρισα άνθισε μουσικά με το Μουσικότροπο  Larissanet.gr

Με μια μεγαλειώδη συναυλία με τα παιδιά να είναι πρωταγωνιστές στη μουσική σκηνή του Δημοτικού ωδείου Λάρισας έπεσε η αυλαία του φεστιβάλ Μουσικότροπο ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 8:49 pm


Θα βγάλει κι άλλον Ολυμπιονίκη η Λάρισα; Έτοιμος ο γιος της Φανής Χαλκιά – Το απίστευτο …χόμπι του (βίντεο) - onlarissa.gr

Θα βγάλει κι άλλον Ολυμπιονίκη η Λάρισα; Έτοιμος ο γιος της Φανής Χαλκιά – Το απίστευτο …χόμπι του (βίντεο)  onlarissa.gr

Η Λαρισαία Ολυμπιονίκης Φανή Χαλκιά, διανύει μια από τις καλύτερες περιόδους της ζωής της. Η ίδια, έχει φέρει πριν από έναν περίπου χρόνο στη ζωή το ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 6:34 pm


Επτά νέα έργα ύψους 4 εκατ. ευρώ για την Π.Ε Λάρισας | Ειδήσεις, νέα για Λάρισα - Θεσσαλία TV

Επτά νέα έργα ύψους 4 εκατ. ευρώ για την Π.Ε Λάρισας | Ειδήσεις, νέα για Λάρισα  Θεσσαλία TV

Επτά νέα σημαντικά οδικά έργα συνολικού προϋπολογισμού 3.924.500 ευρώ προχωρά το επόμενο διάστημα στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας η Περιφέρεια ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 6:25 pm


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στις οδούς Ιωαννίνων και Λαγού στη Λάρισα λόγω έργων των κυκλικών κόμβων - onlarissa.gr

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στις οδούς Ιωαννίνων και Λαγού στη Λάρισα λόγω έργων των κυκλικών κόμβων  onlarissa.gr

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, στις οδούς Ιωαννίνων και Λαγού, για την εκτέλεση εργασιών των κυκλικών κόμβων, στο πλαίσιο κατασκευής και ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 6:08 pm


Στο ψηφοδέλτιο του Αγοραστού στη Λάρισα ο Ανδρέας Μπρέζας - onlarissa.gr

Στο ψηφοδέλτιο του Αγοραστού στη Λάρισα ο Ανδρέας Μπρέζας  onlarissa.gr

Υποψήφιος, με το συνδυασμό «Συμμαχία υπέρ των πολιτών» του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, είναι στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου στη ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 5:17 pm


Φιλανθρωπικός αγώνας της Ολύμπιας Λαρισας με την Εθνική Ενόπλων Δυνάμεων στη Λάρισα - onlarissa.gr

Φιλανθρωπικός αγώνας της Ολύμπιας Λαρισας με την Εθνική Ενόπλων Δυνάμεων στη Λάρισα  onlarissa.gr

Σπουδαίο φιλικό φιλανθρωπικού σκοπού θα δώσει η Γυναικεία ομαδα της Ολύμπια Λάρισας με την Εθνική Ελλάδος ενόπλων δυνάμεων την Τρίτη 19/3/2019.

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 5:03 pm


Εκδήλωση στη Λάρισα με θέμα: «Η Φορολογική Δικαιοσύνη Όχημα για την Ανάπτυξη - onlarissa.gr

Εκδήλωση στη Λάρισα με θέμα: «Η Φορολογική Δικαιοσύνη Όχημα για την Ανάπτυξη  onlarissa.gr

Το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας και το Περιφερειακό Τμήμα Θεσσαλίας διοργανώννει εκδήλωση στη Λάρισα, την Παρασκευή 22 Μαρτίου και ώρα 7.30 μ.μ.

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 4:26 pm


Οι "Λευκές Σελίδες" στη Λάρισα - Larissanet.gr

Οι "Λευκές Σελίδες" στη Λάρισα  Larissanet.gr

Γέλιο και δάκρυ, χιούμορ και συγκίνηση εναλλάσσονται με μια άψογη αρμονία στην παράσταση «Λευκές Σελίδες». Το κείμενο του Βαγγέλη Δουκουτσέλη είναι.

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 3:35 pm


Ι. Σακκόπουλος: Παράνομος ο σχεδιασμός για δημιουργία εμπορευματικού κέντρου στη Λάρισα - ΕΡΤ

Ι. Σακκόπουλος: Παράνομος ο σχεδιασμός για δημιουργία εμπορευματικού κέντρου στη Λάρισα  ΕΡΤ

Δυστυχώς, την Παρασκευή 15 Μαρτίου από τη Λάρισα, ο Γεν. Γραμματέας Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών κος Θάνος Βούρδας, επιβεβαίωσε τη πρόθεση ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 3:01 pm


Ρένα Καραλαριώτου: Στηρίζουμε τον μηχανοκίνητο αθλητισμό στη Λάρισα - onlarissa.gr

Ρένα Καραλαριώτου: Στηρίζουμε τον μηχανοκίνητο αθλητισμό στη Λάρισα  onlarissa.gr

«Μαζί με τον ΣΜΑΛ, μπορούμε να συνεργαστούμε και να εργαστούμε για τη δημιουργία ενός κατάλληλου, άλλου, μόνιμου χώρου που θα μπορεί να φιλοξενεί ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 2:42 pm


Διακοπή υδροδότησης σε περιοχές της Λάρισας αύριο Τετάρτη | Ειδήσεις, νέα για Λάρισα - Θεσσαλία TV

Διακοπή υδροδότησης σε περιοχές της Λάρισας αύριο Τετάρτη | Ειδήσεις, νέα για Λάρισα  Θεσσαλία TV

Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ανακοίνωσε ότι την Τετάρτη 20 Μαρτίου και από ώρα 9:00 μέχρι 15:00 θα γίνει διακοπή νερού λόγω εκτέλεσης έργων ύδρευσης στις παρακάτω ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 2:34 pm


Οι Γόννοι αποκτούν το δικό τους μετεωρολογικό σταθμό | Ειδήσεις, νέα για Λάρισα - Θεσσαλία TV

Οι Γόννοι αποκτούν το δικό τους μετεωρολογικό σταθμό | Ειδήσεις, νέα για Λάρισα  Θεσσαλία TV

Υλοποιήθηκε η εγκατάσταση του μετεωρολογικού σταθμού του Λυκείου Γόννωνς στο σχολείο μας την Παρασκευή 15 Μαρτίου και αναμένεται προσεχώς με την ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 2:01 pm


Στη Λάρισα η δουλειά της Λέσχης Φωτογραφίας και Κινηματογράφου Καρδίτσας - Larissanet.gr

Στη Λάρισα η δουλειά της Λέσχης Φωτογραφίας και Κινηματογράφου Καρδίτσας  Larissanet.gr

Η Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας στο πλαίσιο της συνεργασίας και των αμοιβαίων ανταλλαγών παρουσιάζει τη φωτογραφική δουλειά μελών της Λέσχης ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 1:58 pm


Συλλήψεις σε Λάρισα και Τρίκαλα μετά από καταδίκες - Larissanet.gr

Συλλήψεις σε Λάρισα και Τρίκαλα μετά από καταδίκες  Larissanet.gr

Συλλήψεις σε Λάρισα και Τρίκαλα μετά από καταδικαστικές αποφάσεις περιλαμβάνει το αστυνομικό δελτίο. Αναλυτικά: *Συνελήφθη χθες (17-03-2019) το πρωί ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 12:32 pm


Λάρισα: Χειροπέδες σε 66χρονη για φυλάκιση 10 μηνών λόγω κλοπής - onlarissa.gr

Λάρισα: Χειροπέδες σε 66χρονη για φυλάκιση 10 μηνών λόγω κλοπής  onlarissa.gr

Συνελήφθη χθες το πρωί στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κιλελέρ, μία 66χρονη, διότι σε βάρος της εκκρεμεί ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 12:27 pm


Τι ετοιμάζεται στο γωνιακό ισόγειο κατάστημα απέναντι από το αρχαίο θέατρο της Λάρισας; - onlarissa.gr

Τι ετοιμάζεται στο γωνιακό ισόγειο κατάστημα απέναντι από το αρχαίο θέατρο της Λάρισας;  onlarissa.gr

Συνεργεία εργάζονται πυρετωδώς τις τελευταίες ημέρες στο γωνιακό ισόγειο κατάστημα στη συμβολή των οδών Βενιζέλου και Παπαναστασίου, απέναντι από το ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 12:11 pm


Εξαφάνιση 59χρονης στη Λάρισα: Τι λέει ο αδελφός της για την τελευταία τους επικοινωνία (video) - onlarissa.gr

Εξαφάνιση 59χρονης στη Λάρισα: Τι λέει ο αδελφός της για την τελευταία τους επικοινωνία (video)  onlarissa.gr

Κορυφώνεται η αγωνία για την τύχη της της ασιλική Κουκουνασούλη – Σιλεβίστα που εξαφανίστηκε την Κυριακή της Αποκριάς, στη Λάρισα. Ο αδελφός της ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 12:04 pm


Ο «Παριζιάνος» από τη Λάρισα που νίκησε την ανεργία με ένα τρίκυκλο - Newsbeast.gr

Ο «Παριζιάνος» από τη Λάρισα που νίκησε την ανεργία με ένα τρίκυκλο  Newsbeast.gr

Ονομάζεται Νίκος Ζεϊμπέκης και αν είστε φίλος του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου στη Λάρισα, αποκλείεται να μην τον γνωρίζετε από την μακρά του ποδοσφαιρική ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 11:55 am


Κ. Παπανάτσιου και Γ. Πιτσιλής την Παρασκευή στη Λάρισα - Larissanet.gr

Κ. Παπανάτσιου και Γ. Πιτσιλής την Παρασκευή στη Λάρισα  Larissanet.gr

Εκδήλωση με θέμα: «Η Φορολογική Δικαιοσύνη Όχημα για την Ανάπτυξη. Στόχος ένα Απλό και Σταθερό Φορολογικό Σύστημα»

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 11:40 am


Εκδηλώσεις στη Λάρισα από τον Σύλλογο Σαμαριναίων «Η Αγία Παρασκευή» - onlarissa.gr

Εκδηλώσεις στη Λάρισα από τον Σύλλογο Σαμαριναίων «Η Αγία Παρασκευή»  onlarissa.gr

Στο πλαίσιο του 4ου Διεθνούς Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΚΑΝΤΩΝΙΑ» που διοργανώνει ο Σύλλογος Σαμαριναίων Λάρισας και Περιχώρων «Η ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 11:25 am


Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας σε Θήβα και Λάρισα - 902.gr

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας σε Θήβα και Λάρισα  902.gr

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα επισκεφθεί τη Θήβα και τη Λάρισα, την Τετάρτη 20 και την Πέμπτη 21 Μάρτη αντίστοιχα. Το πρόγραμμα της ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 10:09 am


4ο Φεστιβάλ Open Nights στη Λάρισα - Larissanet.gr

4ο Φεστιβάλ Open Nights στη Λάρισα  Larissanet.gr

Το Φεστιβάλ Open Nights είναι ένα διακαλλιτεχνικό φεστιβάλ που διοργανώνεται από την ομάδα χοροθεάτρου OFF ART και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 8:56 am


Λάρισα: Απεβίωσε 61χρονος - Larissanet.gr

Λάρισα: Απεβίωσε 61χρονος  Larissanet.gr

Απεβίωσε ο Αθανάσιος Γρηγορίου σε ηλικία 61 ετών. Ο εκλιπών αφήνει πίσω αδέλφια και ανίψια. Η κηδεία του θα τελεστεί σήμερα Δευτέρα και ώρα 3.00 μ.μ. από ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 7:29 am


Μίνι χασισοφυτείες σε σπίτια σε Λάρισα και Πύργο - Πρώτο ΘΕΜΑ

Μίνι χασισοφυτείες σε σπίτια σε Λάρισα και Πύργο  Πρώτο ΘΕΜΑ

Δεν πρόλαβαν να… μεγαλώσουν τα χασισόδεντρα που καλλιεργούσε στην κατοικία του στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας ένας 58χρονος Έλληνας, γιατί η ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 March 2019 | 11:58 pm


Ερχονται τα πρώτα προγράμματα σπουδών των νέων τμημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λάρισα - Ελευθερία

Ερχονται τα πρώτα προγράμματα σπουδών των νέων τμημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λάρισα  Ελευθερία

Με ταχείς ρυθμούς προχωρά η συγχώνευση του ΤΕΙ με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ώστε μέχρι τον Μάιο να είναι έτοιμα τα περισσότερα προγράμματα σπουδών ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 March 2019 | 10:00 pm


Απάντηση Καραλαριώτου στον ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας: “Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί” - onlarissa.gr

Απάντηση Καραλαριώτου στον ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας: “Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί”  onlarissa.gr

Κατά του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας βάλλει η υποψήφια Δήμαρχος Λαρισαίων με τον συνδυασμό Λάρισα Μπροστά κ. Ρένα Καραλαριώτου, με αφορμή ανακοίνωση του ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 March 2019 | 9:35 pm


Θέλει ξένους διαιτητές η Λάρισα - Capitano

Θέλει ξένους διαιτητές η Λάρισα  Capitano

Η Λάρισα έκανε γνωστό πως θα ζητήσει από την ΚΕΔ ξένους διαιτητές. Η ΑΕΛ έχει πολλά παράπονα από τη διαιτησία στα ματς με ΟΦΗ και ΠΑΣ Γιάννινα γι' αυτό ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 March 2019 | 9:22 pm


Επιστροφή στα γήπεδα για το Θανάση Τζήλο μετά τον ξυλοδαρμό του – Βραβεύτηκε σε αγώνα στη Λάρισα (φωτό – βίντεο) - onlarissa.gr

Επιστροφή στα γήπεδα για το Θανάση Τζήλο μετά τον ξυλοδαρμό του – Βραβεύτηκε σε αγώνα στη Λάρισα (φωτό – βίντεο)  onlarissa.gr

Στη δράση επέστρεψε ο Θανάσης Τζήλος, τρεις μήνες μετά τον ξυλοδαρμό του έξω από το σπίτι του στη Λάρισα. Ο Θεσσαλός ρέφερι, που χαίρει άκρας υγείας, ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 March 2019 | 9:19 pm


Λάρισα: Συγκέντρωση για την 109η επέτειο της εξέγερσης του Κιλελέρ [εικόνες] - iefimerida

Λάρισα: Συγκέντρωση για την 109η επέτειο της εξέγερσης του Κιλελέρ [εικόνες]  iefimerida

Συγκέντρωση με την συμμετοχή αγροτών της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Κιλελέρ, με σκοπό να γιορταστεί η 109η ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 March 2019 | 8:42 pm


Έκκληση βοήθειας για να έρθει σε κέντρο αποκατάστασης στη Λάρισα - Larissanet.gr

Έκκληση βοήθειας για να έρθει σε κέντρο αποκατάστασης στη Λάρισα  Larissanet.gr

Εδώ και ενάμιση μήνα ο Μάριος δίνει τη δική του μάχη στο νοσοκομείο Χανίων για να βγει νικητής.

Δημοσιεύθηκε στις 17 March 2019 | 7:52 pm


Λάρισα: Τι καιρό αναμένουμε το τριήμερο της 25ης Μαρτίου - Larissanet.gr

Λάρισα: Τι καιρό αναμένουμε το τριήμερο της 25ης Μαρτίου  Larissanet.gr

Μικρή πτώση κυρίως λόγω των βορείων ανέμων θα έχουμε από τα μέσα της εβδομάδας.

Δημοσιεύθηκε στις 17 March 2019 | 6:11 pm


Κυριακή της Ορθοδοξίας με λαμπρό εορτασμό στη Λάρισα - Larissanet.gr

Κυριακή της Ορθοδοξίας με λαμπρό εορτασμό στη Λάρισα  Larissanet.gr

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου, στην Λάρισα την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019.

Δημοσιεύθηκε στις 17 March 2019 | 3:19 pm


Επικίνδυνη πατέντα με ξύλινες κολόνες της ΔΕΗ στη Νεάπολη Λάρισας (φωτο) - onlarissa.gr

Επικίνδυνη πατέντα με ξύλινες κολόνες της ΔΕΗ στη Νεάπολη Λάρισας (φωτο)  onlarissa.gr

Πατέντα με ξύλινες κολόνες της ΔΕΗ που έχει κάνει έξω φρένων κατοίκους της περιοχής της Νεάπολης στη Λάρισα. Μια ιστορία που κρατάει δύο χρόνια τώρα ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 March 2019 | 2:38 pm


Καρατζαφέρης από Λάρισα: «Στόχος μας η εξισορρόπηση των πραγμάτων στην Ευρώπη» - onlarissa.gr

Καρατζαφέρης από Λάρισα: «Στόχος μας η εξισορρόπηση των πραγμάτων στην Ευρώπη»  onlarissa.gr

Για την ανάγκη αλλαγής της Ευρώπης έκανε λόγο ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γιώργος Καρατζαφέρης σε ομιλία του στο Επιμελητήριο Λάρισα το πρωί της Κυριακής, ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 March 2019 | 2:29 pm


Επίθεση από κουκουλοφόρους δέχθηκε μαθητής στη Λάρισα - SKAI

Επίθεση από κουκουλοφόρους δέχθηκε μαθητής στη Λάρισα  SKAI

Μάλιστα, ο ένας εκ των δραστών τον χτύπησε με μεταλλικό αντικείμενο στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί πολύ κοντά στο ένα του μάτι και να ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 March 2019 | 12:26 pm


Λάρισα: Έφεση Δήμου κατά δικαστικής απόφασης για 13ο-14ο μισθό σε 82 εργαζόμενους - aftodioikisi.gr

Λάρισα: Έφεση Δήμου κατά δικαστικής απόφασης για 13ο-14ο μισθό σε 82 εργαζόμενους  aftodioikisi.gr

Την άσκηση έφεσης κατά απόφασης δικαστηρίου της Λάρισας, που δικαιώνει 82 εργαζομένους, αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας εν ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 March 2019 | 12:24 pm


Λάρισα: Κλειστή και σήμερα η οδός Μανδηλαρά - Larissanet.gr

Λάρισα: Κλειστή και σήμερα η οδός Μανδηλαρά  Larissanet.gr

Εκεί όπου έχει παρουσιαστεί το γνωστό πρόβλημα της μερικής καθίζησης, στην ζώνη διέλευσης των οπτικών ινών.

Δημοσιεύθηκε στις 17 March 2019 | 9:05 am


Ο «Ηρακλής και οι 12 Άθλοι του» φέρνουν πολύ κόσμο στη Λάρισα – 20.000 προκρατήσεις (φωτο) - onlarissa.gr

Ο «Ηρακλής και οι 12 Άθλοι του» φέρνουν πολύ κόσμο στη Λάρισα – 20.000 προκρατήσεις (φωτο)  onlarissa.gr

Το θεματικό πάρκο «Ηρακλής και οι 12 Άθλοι» με τα τρισδιάστατα εκθέματα να κλέβουν την παράσταση μπήκαν στην ζωή των Λαρισαίων σε ότι αφορά την ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 March 2019 | 8:54 am


Δύο άντρες έφυγαν από τη ζωή στη Λάρισα - onlarissa.gr

Δύο άντρες έφυγαν από τη ζωή στη Λάρισα  onlarissa.gr

Δύο άντρες έφυγαν από τη ζωή στη Λάρισα Απεβίωσε σε ηλικία 83 ετών ο Ιωάννης Φυλακτός. Η κηδεία του θα τελεστεί σήμερα Κυριακή στις 12.30μ.μ. από τον ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 March 2019 | 8:27 am


Όταν η Λάρισα γίνεται πύλη για κόσμους φαντασίας – Η ανοδική πορεία του Dungeons and Dragons (φωτο) - onlarissa.gr

Όταν η Λάρισα γίνεται πύλη για κόσμους φαντασίας – Η ανοδική πορεία του Dungeons and Dragons (φωτο)  onlarissa.gr

Στη σειρά βιβλίων «Τα χρονικά της Νάρνια» του Κλάιβ Στέιπλς Λιούις, τέσσερα μικρά παιδιά βρίσκουν μια ντουλάπα και μπαίνοντας μέσα σε αυτήν μεταφέρονται ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 March 2019 | 8:12 am


Πήρε βαθμό η Λάρισα στα Γιάννινα - Athina 9.84 fm

Πήρε βαθμό η Λάρισα στα Γιάννινα  Athina 9.84 fm

Ο ΠΑΣ είχε την υπεροχή και ένα δοκάρι, όμως δεν κατάφερε να σκοράρει κι έμεινε στο 0-0 απέναντι στους «βυσσινί». Η Λάρισα πήρε τον βαθμό μέσα στα Γιάννενα ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 March 2019 | 10:05 pm


Super League: Εμειναν στο «Χ» (0-0) ΠΑΣ Γιάννινα και Λάρισα - iefimerida

Super League: Εμειναν στο «Χ» (0-0) ΠΑΣ Γιάννινα και Λάρισα  iefimerida

Ο ΠΑΣ Γιάννινα πλήρωσε την επιθετική αδυναμία του με άλλους δυο χαμένους βαθμούς στους «Ζωσιμάδες», καθώς η ΑΕΛ τον υποχρέωσε σε «λευκή ισοπαλία», ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 March 2019 | 9:50 pm


Συγκίνηση σε εκδήλωση για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα – Τι είπε η αδελφή του - onlarissa.gr

Συγκίνηση σε εκδήλωση για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα – Τι είπε η αδελφή του  onlarissa.gr

Εκδήλωση αφιερωμένη στον Κωνσταντίνο Κατσίφα πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο ξενοδοχείο Imperial στη Λάρισα, από τον Πατριωτικό ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 March 2019 | 9:41 pm


«Όρθια» η Λάρισα στους Ζωσιμάδες (0-0) - In.gr

«Όρθια» η Λάρισα στους Ζωσιμάδες (0-0)  In.gr

Η Λάρισα άντεξε στα Γιάννενα και απέσπασε ισοπαλία (0-0) από τον ΠΑΣ που «καίγεται» για βαθμούς. Από το 74' με αριθμητικό μειονέκτημα οι Βυσσινί.

Δημοσιεύθηκε στις 16 March 2019 | 9:37 pm


Λάρισα: Λιτανεία της εικόνας των Αγίων Θεοδώρων (φωτ.) - Larissanet.gr

Λάρισα: Λιτανεία της εικόνας των Αγίων Θεοδώρων (φωτ.)  Larissanet.gr

Λιτανεία της εικόνας των Αγίων Θεοδώρων πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στη συνοικία της Νέας Πολιτείας στη Λάρισα.

Δημοσιεύθηκε στις 16 March 2019 | 9:21 pm


Έρχεται το 1ο Μαθηματικό Φεστιβάλ στη Λάρισα - onlarissa.gr

Έρχεται το 1ο Μαθηματικό Φεστιβάλ στη Λάρισα  onlarissa.gr

Οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου Μαθηματικών Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνος Μπουραζάνας και Κωνσταντίνος Παναγιώτου, σε συνεργασία με το ΚΕΣΥ ν.

Δημοσιεύθηκε στις 16 March 2019 | 6:13 pm


Εξαφάνιση 59χρονης στη Λάρισα: Το βίντεο που ελέγχουν οι αρχές - Athens Voice Online

Εξαφάνιση 59χρονης στη Λάρισα: Το βίντεο που ελέγχουν οι αρχές  Athens Voice Online

Οι έρευνες σε πολλά σημεία της πόλης και στον Πηνειό, συνεχίζονται.

Δημοσιεύθηκε στις 16 March 2019 | 5:36 pm


Λάρισα: Μία σκοτωμένη γάτα στα… αζήτητα! (φωτό) - onlarissa.gr

Λάρισα: Μία σκοτωμένη γάτα στα… αζήτητα! (φωτό)  onlarissa.gr

Στην εφημερίδα μας απευθύνθηκε μία Λαρισαία αναγνώστης καθώς όπως καταγγέλλει δεν κατάφερε να βρει… άκρη με τις υπηρεσίες του δήμου Λαρισαίων.

Δημοσιεύθηκε στις 16 March 2019 | 2:33 pm


“Βούλιαξαν” τα καφέ στο κέντρο της Λάρισας με τον ανοιξιάτικο καιρό – Δείτε φωτορεπορτάζ - onlarissa.gr

“Βούλιαξαν” τα καφέ στο κέντρο της Λάρισας με τον ανοιξιάτικο καιρό – Δείτε φωτορεπορτάζ  onlarissa.gr

Μετά από μία μικρή… χειμωνιάτικη ανάπαυλα, ο καλός καιρός επέστρεψε το Σάββατο στη Λάρισα και χιλιάδες Λαρισαίοι και επισκέπτες έσπευσαν να τον ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 March 2019 | 2:19 pm


Λάρισα: 52χρονος είχε στο σπίτι του ολόκληρη… φυτεία χασίς! - onlarissa.gr

Λάρισα: 52χρονος είχε στο σπίτι του ολόκληρη… φυτεία χασίς!  onlarissa.gr

Συνελήφθη χθες το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας, ένας 58χρονος, διότι σε ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 March 2019 | 2:04 pm


Συλλήψεις για ναρκωτικά στη Λάρισα - Larissanet.gr

Συλλήψεις για ναρκωτικά στη Λάρισα  Larissanet.gr

Συνελήφθη στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας, ένας 31χρονος,

Δημοσιεύθηκε στις 16 March 2019 | 1:40 pm


Το φθινόπωρο του 2019 η μελέτη για τον σιδηρόδρομο στη Λάρισα - Sofokleousin.gr

Το φθινόπωρο του 2019 η μελέτη για τον σιδηρόδρομο στη Λάρισα  Sofokleousin.gr

Συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα για την υλοποίηση από την ΕΡΓΟΣΕ «μελέτης σκοπιμότητας για τη διερεύνηση εναλλακτικών σεναρίων με στόχο την καλύτερη ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 March 2019 | 11:47 am


Η φιλόλογος από τη Λάρισα που διδάσκει ελληνική φιλολογία στην Ινδία - Τα Νέα Οnline

Η φιλόλογος από τη Λάρισα που διδάσκει ελληνική φιλολογία στην Ινδία  Τα Νέα Οnline

Η συμμετοχή της σε πολλά παγκόσμια συνέδρια, αλλά και η δικτύωση μέσω των συνεδρίων δημιούργησε ένα έντονο ενδιαφέρον σε διάφορους φορείς του ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 March 2019 | 11:42 am


Χρήστος Βλούχος: «Ονειρεύομαι μια Λάρισα πρότυπο εκπαιδευτικής καινοτομίας - Larissanet.gr

Χρήστος Βλούχος: «Ονειρεύομαι μια Λάρισα πρότυπο εκπαιδευτικής καινοτομίας  Larissanet.gr

O κ. Χρήστος Βλούχος είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη «Συμπαράταξη Λαρισαίων». Συνέντευξη στον Γιάννη Ανδρεάκη. Έχοντας δώσει απτά ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 March 2019 | 10:01 am


Λάρισα: Ταυτοποιήθηκε ο ληστής που χτύπησε ηλικιωμένη - Πρώτο ΘΕΜΑ

Λάρισα: Ταυτοποιήθηκε ο ληστής που χτύπησε ηλικιωμένη  Πρώτο ΘΕΜΑ

Δύο βίαιοι ληστές χτύπησαν την ανυπεράσπιστη γυναίκα για να αρπάξουν τις οικονομίες της – Συνεχίζονται οι έρευνες για να ταυτοποιηθεί και ο δεύτερος ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 March 2019 | 9:48 am


Οικονόμου- Φωτήλας από Λάρισα: Τέλος το «τσάμπα» στην Υγεία - Larissanet.gr

Οικονόμου- Φωτήλας από Λάρισα: Τέλος το «τσάμπα» στην Υγεία  Larissanet.gr

Επικεφαλής κλιμακίου βρίσκονται σήμερα στην Λάρισα ο Βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Υγείας κ.Βασίλης Οικονόμου και ο Βουλευτής Αχαΐας και ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 March 2019 | 1:43 pm


Από τη Λάρισα ξεκινά το Run Greece 2019 - Larissanet.gr

Από τη Λάρισα ξεκινά το Run Greece 2019  Larissanet.gr

Από την Λάρισα θα ξεκινήσει η διοργάνωση του μεγάλου αθλητικού γεγονότος Run Greece για το 2019.

Δημοσιεύθηκε στις 15 March 2019 | 1:16 pm


Δημήτρης Ζερβουδάκης: «Κοινή περπατησιά με τη Λάρισα - Larissanet.gr

Δημήτρης Ζερβουδάκης: «Κοινή περπατησιά με τη Λάρισα  Larissanet.gr

Παλιός γνώριμος στους Λαρισαίους. Και η αποψινή εμφάνιση του Δημήτρη Ζερβουδάκη στο Μύλο 1927 αποτελεί άλλο ένα κρίκο στις στενές σχέσεις με την πόλη.

Δημοσιεύθηκε στις 15 March 2019 | 12:28 pm


Λάρισα: 53χρονος κυκλοφορούσε ελεύθερος με φυλάκιση ενός έτους για ναρκωτικά - onlarissa.gr

Λάρισα: 53χρονος κυκλοφορούσε ελεύθερος με φυλάκιση ενός έτους για ναρκωτικά  onlarissa.gr

Συνελήφθη χθες το μεσημέρι στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, ένας 53χρονος, διότι εκκρεμεί σε βάρος του απόφαση του ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 March 2019 | 10:34 am


Συλλήψεις φυγόποινων σε Λάρισα και Τρίκαλα - Larissanet.gr

Συλλήψεις φυγόποινων σε Λάρισα και Τρίκαλα  Larissanet.gr

Συλλήψεις φυγόποινων περιλαμβάνει το αστυνομικό δελτίο σε Λάρισα και Τρίκαλα.

Δημοσιεύθηκε στις 15 March 2019 | 10:33 am


Πλήθος κόσμου στην παρουσίαση υποψηφίων για τον δήμο Λάρισας (ΦΩΤΟ) - 902.gr

Πλήθος κόσμου στην παρουσίαση υποψηφίων για τον δήμο Λάρισας (ΦΩΤΟ)  902.gr

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 14 Μάρτη στο Επαγγελματικό Τεχνικό Επιμελητήριο Λάρισας η εκδήλωση παρουσίασης ενός μέρους των υποψηφίων ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 March 2019 | 11:09 pm


Π. Κρίκης: «Χορτάσαμε στο δήμο Λάρισας από σωτήρες» - Δείτε τους υποψηφίους της Λαϊκής Συσπείρωσης (ονόματα-φωτο) - onlarissa.gr

Π. Κρίκης: «Χορτάσαμε στο δήμο Λάρισας από σωτήρες» - Δείτε τους υποψηφίους της Λαϊκής Συσπείρωσης (ονόματα-φωτο)  onlarissa.gr

Μέρος των υποψηφίων του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωση στο Δήμο Λάρισας παρουσίασε ο υποψήφιος Δήμαρχος Λαρισαίων Πέτρος Κρίκης, ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 March 2019 | 7:52 pm


Αναπτυξιακό συνέδριο στη Λάρισα - Χανιώτικα Νέα

Αναπτυξιακό συνέδριο στη Λάρισα  Χανιώτικα Νέα

Με στόχο της διερεύνηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιφέρειας Θεσσαλίας στον αγροδιατροφικό τομέα, την υγεία, τη βιομηχανία, την καινοτομία και ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 March 2019 | 6:25 pm


Λάρισα: Καλλιεργούσε 23 φυτά κάνναβης - Larissanet.gr

Λάρισα: Καλλιεργούσε 23 φυτά κάνναβης  Larissanet.gr

(φωτ. αρχείου). Συνελήφθη χθες (13-03-2019) το μεσημέρι στη Λάρισα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας, ένας 46χρονος, διότι ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 March 2019 | 2:27 pm


Δωρεάν Εργαστήρι Animation στη Λάρισα από το ΕΑΠ - Larissanet.gr

Δωρεάν Εργαστήρι Animation στη Λάρισα από το ΕΑΠ  Larissanet.gr

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο σε συνεργασία με το μέλος ΣΕΠ του ΕΑΠ και Επίκουρο Καθηγητή 3D Animation – Gaming, του Πανεπιστημίου Δυτικής ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 March 2019 | 4:49 pm


Πέρασε από το Ρέθυμνο η Λάρισα - Sports - Πόλο - ΣΠΟΡ FM 94.6

Πέρασε από το Ρέθυμνο η Λάρισα - Sports - Πόλο  ΣΠΟΡ FM 94.6

Ζωντανός στη μάχη της παραμονής στην Α1 πόλο γυναικών έμεινε ο ΝΟ Λάρισας, μετά τη νίκη του με 7-5 επί του ΝΟ Ρεθύμνου.

Δημοσιεύθηκε στις 13 March 2019 | 3:53 pm


Οι άθλοι του Ηρακλή στη Λάρισα - ert.gr - ΕΡΤ

Οι άθλοι του Ηρακλή στη Λάρισα - ert.gr  ΕΡΤ

Ενα ανεπανάληπτο ταξίδι στο χρόνο, το χώρο και στην ελληνική μυθυλογία ξεκινά μεθαύριο Παρασκευή 15 του μηνός στον πολυχώρο Thessalia, στη Λάρισα.

Δημοσιεύθηκε στις 13 March 2019 | 2:51 pm


Λάρισα: Αγνοείται η 59χρονη σύζυγος παλαίμαχου ποδοσφαιριστή - CNN Greece

Λάρισα: Αγνοείται η 59χρονη σύζυγος παλαίμαχου ποδοσφαιριστή  CNN Greece

Ειδήσεις - Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση των Αρχών για τον εντοπισμό μιας 59χρονης στη Λάρισα , η οποία αναζητείται από την Κυριακή (10/03) από ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 March 2019 | 2:46 pm


Λάρισα: Ανοίγει τις πύλες του το Πάρκο του Ηρακλή - Larissanet.gr

Λάρισα: Ανοίγει τις πύλες του το Πάρκο του Ηρακλή  Larissanet.gr

Από τις 15 Μαρτίου μέχρι τις 31 Μαΐου το θεματικό πάρκο «Ηρακλής – Οι 12 Άθλοι» θα βρίσκεται στη Λάρισα.

Δημοσιεύθηκε στις 13 March 2019 | 2:44 pm


Χιόνι και θερμοκρασίες κοντά στο μηδέν στη Λάρισα - LiFO

Χιόνι και θερμοκρασίες κοντά στο μηδέν στη Λάρισα  LiFO

Με χιόνι και θερμοκρασίες κοντά στο μηδέν ξεκίνησε η μέρα για ορεινές και ημιορεινές περιοχές στο νομό της Λάρισας.

Δημοσιεύθηκε στις 13 March 2019 | 9:18 am


Καλογιάννης: Η Λάρισα αποχαιρετά σήμερα έναν παθιασμένο δημοσιογράφο - onlarissa.gr

Καλογιάννης: Η Λάρισα αποχαιρετά σήμερα έναν παθιασμένο δημοσιογράφο  onlarissa.gr

Δήλωση δημάρχου Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη για την απώλεια του δημοσιογράφου Δημ. Βάλλα: Η Λάρισα αποχαιρετά σήμερα έναν παθιασμένο δημοσιογράφο ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 March 2019 | 8:46 am


Λάρισα: Κλειστή λόγω εργασιών η νέα Εθνική Οδός - Larissanet.gr

Λάρισα: Κλειστή λόγω εργασιών η νέα Εθνική Οδός  Larissanet.gr

Ύστερα από απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, λόγω εκτέλεσης εργασιών συντήρησης – αναβάθμισης των ηλεκτρονικών συστημάτων.

Δημοσιεύθηκε στις 13 March 2019 | 8:17 am


Παρουσίαση υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων στη Λάρισα (VIDEO - ΦΩΤΟ) - 902.gr

Παρουσίαση υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων στη Λάρισα (VIDEO - ΦΩΤΟ)  902.gr

Your browser does not currently recognize any of the video formats available. Click here to visit our frequently asked questions about HTML5 video.

Δημοσιεύθηκε στις 12 March 2019 | 10:54 pm


«Όλο γελούσε» στη Λάρισα (φωτ.) | larissanet.gr - H Νέα Εφημερίδα της Λάρισας - Larissanet.gr

«Όλο γελούσε» στη Λάρισα (φωτ.) | larissanet.gr - H Νέα Εφημερίδα της Λάρισας  Larissanet.gr

Την νέα του ταινία με τίτλο «όλο γελούσε» παρουσίασε ο Θόδωρος Μαραγκός σε προβολή στα Victoria Cinemas, στο πλαίσιο του 11ου Διεθνούς Φεστιβάλ.

Δημοσιεύθηκε στις 12 March 2019 | 8:43 pm


Πρόβλημα ηλεκτροδότησης στη Λάρισα - Larissanet.gr

Πρόβλημα ηλεκτροδότησης στη Λάρισα  Larissanet.gr

Η κακοκαιρία φέρνει προβλήματα και στην πόλη της Λάρισας και κυρίως στην ηλεκτροδότησή της. Διακοπή ρεύματος καταγράφεται στη συνοικία του Ιπποκράτη, ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 March 2019 | 7:11 pm


Η «Μαρία Πολυδούρη» στη Λάρισα - Larissanet.gr

Η «Μαρία Πολυδούρη» στη Λάρισα  Larissanet.gr

Το τριήμερο 15, 16 και 17 Μαρτίου θα ανεβεί στο «Θέατρο Τεχνών» Λάρισας το έργο «Μαρία Πολυδούεη». Στο έργο «ΜΑΡΙΑ ΠΟΛΥΔΟΥΡΗ» οι ήρωες ζουν την ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 March 2019 | 3:37 pm


H Barcelona στη Λάρισα! - Larissanet.gr

H Barcelona στη Λάρισα!  Larissanet.gr

Πρόσκληση γονέων των ΚΔΑΠ του Δήμου Λαρισαίων για συμμετοχή στο πρόγραμμα της Βarcelona FUTBOL NET – “Μια μπάλα για τα παιδιά”

Δημοσιεύθηκε στις 12 March 2019 | 12:53 pm


Ο Πρέσβης της Βενεζουέλας στη Λάρισα - Larissanet.gr

Ο Πρέσβης της Βενεζουέλας στη Λάρισα  Larissanet.gr

Ο Πρέσβης της Βενεζουέλας Freddy Jesus Fernandez Torres θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση που διοργανώνει η Αντιπολεμική Κίνηση Λάρισας την ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 March 2019 | 12:23 pm


H νέα τάση στην αρχιτεκτονική που ξεκίνησε από την Λάρισα - Larissanet.gr

H νέα τάση στην αρχιτεκτονική που ξεκίνησε από την Λάρισα  Larissanet.gr

Στη χώρα μας με τη φυσική δόμηση ασχολείται ο κοινωνικός συνεταιρισμός από τη Λάρισα με το όνομα Cob.

Δημοσιεύθηκε στις 12 March 2019 | 10:30 am


Συνελήφθη στη Λάρισα με λαθραίο καπνό - Larissanet.gr

Συνελήφθη στη Λάρισα με λαθραίο καπνό  Larissanet.gr

(φωτ. αρχείου). Συνελήφθη, χθες (11-03-2019) το βράδυ στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 March 2019 | 10:28 am


Λάρισα: Αναστάτωση από ένα φωτιστικό (φωτ.) - Larissanet.gr

Λάρισα: Αναστάτωση από ένα φωτιστικό (φωτ.)  Larissanet.gr

Συναγερμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας, σε μία ιδιαίτερα δύσκολη ημέρα αφού κορυφώθηκαν οι φωτιές σε υπολείμματα χωραφιών, πριν από λίγη ώρα ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 March 2019 | 9:15 pm


Από τις ακτές του Ειρηνικού στη Λάρισα! - Larissanet.gr

Από τις ακτές του Ειρηνικού στη Λάρισα!  Larissanet.gr

Ήρθε στη Λάρισα από τις ακτές του Ειρηνικού Ωκεανού! Το περασμένο φθινόπωρο, στα 23 της, πήρε τη μεγάλη απόφαση, να ταξιδέψει αρκετές χιλιάδες ...

Δημοσιεύθηκε στις 10 March 2019 | 3:30 pm


Προεργασίες για τη «Γέφυρα» και στη Λάρισα - Larissanet.gr

Προεργασίες για τη «Γέφυρα» και στη Λάρισα  Larissanet.gr

Ακόμη περισσότερο τάραξε τα έτσι και αλλιώς… τρικυμιώδη νερά της κεντροαριστεράς η Πρωτοβουλία «Γέφυρα» που δημιουργήθηκε από προσωπικότητες του ...

Δημοσιεύθηκε στις 10 March 2019 | 3:08 pm


Νίκη σωτηρίας για την Λάρισα - In.gr

Νίκη σωτηρίας για την Λάρισα  In.gr

Η Λάρισα με πρωταγωνιστή τον Ντέλετιτς επικράτησε με 2-0 του Λεβαδειακού εντός έδρας και πήρε μια πολύτιμη νίκη στη μάχη που δίνει για να παραμείνει στη ...

Δημοσιεύθηκε στις 10 March 2019 | 10:00 am


Κλικς του Γιάννη Μπεχράκη στη Λάρισα - Larissanet.gr

Κλικς του Γιάννη Μπεχράκη στη Λάρισα  Larissanet.gr

Στην πόλη μας ήρθε αρκετές φορές ως προσκεκλημένος, ενώ με το φακό του «αιχμαλώτισε» για πάντα μοναδικές στιγμές.

Δημοσιεύθηκε στις 10 March 2019 | 8:30 am


Εξόρμηση «γαλάζιων» στελεχών στη Λάρισα - Larissanet.gr

Εξόρμηση «γαλάζιων» στελεχών στη Λάρισα  Larissanet.gr

Με πρωτοβουλία της ΝΟΔΕ Λάρισας ξεκινάει από την περιοχή μας η παρουσίαση του προγράμματος Υγείας και Παιδείας της ΝΔ.

Δημοσιεύθηκε στις 9 March 2019 | 7:05 pm


Με ομίχλη «ξυπνάει» η Λάρισα (φωτ.) - Larissanet.gr

Με ομίχλη «ξυπνάει» η Λάρισα (φωτ.)  Larissanet.gr

Ομίχλη από νωρίς το πρωί της Παρασκευής στους δρόμους της Λάρισας με το φαινόμενο να καταγράφεται από τους διερχόμενους...

Δημοσιεύθηκε στις 8 March 2019 | 10:00 am


Λάρισα: Συνελήφθη 31χρονος για σύσταση εγκληματικής ομάδας - Larissanet.gr

Λάρισα: Συνελήφθη 31χρονος για σύσταση εγκληματικής ομάδας  Larissanet.gr

Συνελήφθη χθες (07-03-2019) το βράδυ στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, ένας 31χρονος, διότι σε βάρος του εκκρεμεί ...

Δημοσιεύθηκε στις 8 March 2019 | 10:00 am


Ανθίζουν οι μανόλιες στη Λάρισα (φωτ.) - Larissanet.gr

Ανθίζουν οι μανόλιες στη Λάρισα (φωτ.)  Larissanet.gr

Αν και λίγο νωρίτερα από την εποχή τους, οι μανόλιες στη Λάρισα ξεπέταξαν τα πρώτα τους άνθη, μια ευχάριστη εξέλιξη η οποία δίνει χρώμα στους δρόμους και ...

Δημοσιεύθηκε στις 7 March 2019 | 10:00 am


Λάρισα: Εξιχνιάστηκαν 25 περιπτώσεις κλοπών - Larissanet.gr

Λάρισα: Εξιχνιάστηκαν 25 περιπτώσεις κλοπών  Larissanet.gr

Συνελήφθησαν, χθες το βράδυ στη Λάρισα, από αστυνομικούς της προαναφερόμενης Υπηρεσίας δύο άτομα, ηλικίας 29 και 20 ετών, κατηγορούμενα για ...

Δημοσιεύθηκε στις 6 March 2019 | 10:00 am


Λάρισα: Παρουσιάζει υποψήφιους ο Τ. Τσιαπλές - Larissanet.gr

Λάρισα: Παρουσιάζει υποψήφιους ο Τ. Τσιαπλές  Larissanet.gr

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας της Λαϊκής Συσπείρωσης, Τάσος Τσιαπλές την Τρίτη 12 Μαρτίου 2019 και ώρα 6,30 μ.μ, στο Εργατικό Κέντρο Ν.

Δημοσιεύθηκε στις 6 March 2019 | 10:00 am


Διοργάνωση Διακρατικής Εκπαιδευτικής Δραστηριότητας στη Λάρισα - Larissanet.gr

Διοργάνωση Διακρατικής Εκπαιδευτικής Δραστηριότητας στη Λάρισα  Larissanet.gr

Υλοποιήθηκε από 22 έως 25 Φεβρουαρίου στη Λάρισα η 4η Διακρατική Εκπαιδευτική Δραστηριότητα του προγράμματος Erasmus+ KA201 - Σχολική Εκπαίδευση ...

Δημοσιεύθηκε στις 5 March 2019 | 10:00 am


Λάρισα: Φόβος για έκρηξη σε φλεγόμενο εργοστάσιο με φιάλες προπανίου - Κοινωνία | News 24/7 - NEWS 24/7

Λάρισα: Φόβος για έκρηξη σε φλεγόμενο εργοστάσιο με φιάλες προπανίου - Κοινωνία | News 24/7  NEWS 24/7

Μεγάλη πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε εργοστάσιο στην παλαιά εθνική οδό Λάρισας - Βόλου. Αποκλείστηκε η περιοχή. Φόβος για έκρηξη, καθώς στον χώρο του ...

Δημοσιεύθηκε στις 27 February 2019 | 10:00 am


Παράσυρση ηλικιωμένου στη Λάρισα - Larissanet.gr

Παράσυρση ηλικιωμένου στη Λάρισα  Larissanet.gr

Τροχαίο σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στη Λάρισα. Συγκεκριμένα μοτοσικλέτα παρέσυρε πεζό ηλικιωμένο στη συμβολή Ηρώων Πολυτεχνείου και Παναγούλη με.

Δημοσιεύθηκε στις 21 February 2019 | 10:00 am


Λάρισα: Τρανή Αποκριά με συναυλία του Πετρολούκα Χαλκιά - Larissanet.gr

Λάρισα: Τρανή Αποκριά με συναυλία του Πετρολούκα Χαλκιά  Larissanet.gr

Παράλληλα, ο Δήμος Λαρισαίων, το μεσημέρι της Τσικνοπέμπτης 28 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιήσει εκδήλωση με μουσική και χορό στην Κεντρική Πλατεία.

Δημοσιεύθηκε στις 18 February 2019 | 10:00 am


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Λάρισα

Φιλικοί ιστότοποι: