Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Λαρίσης   »   Λάρισα    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Διακοπές ρεύματος την Παρασκευή στη Λάρισα – Δείτε σε ποιες περιοχές

Σε προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος προχωρά ο ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου σε περιοχές της Λάρισας για να εκτελεσθούν απαραίτητες τεχνικές εργασίες στο δίκτυο.

Παρασκευή 15/11/19

Από ώρα 08:00 – 12:00: Δρόμοι πόλης Λάρισας : Αιόλου από Αγίας Σοφίας έως Γούναρη, Σίτρα από Αιόλου έως Ηρώων Πολυτεχνείου και παλιές εργατικές κατοικίες, Γ.Βλάχου από Αιόλου έως Ηρώων Πολυτεχνείου, Γούναρη από τον αριθμό 50 και 43 έως Ηρώων Πολυτεχνείου.

Αν οι εργασίες τελειώσουν νωρίτερα θα ξαναδοθεί ρεύμα πριν το χρόνο λήξης της διακοπής

Δημοσιεύθηκε στις 13 November 2019 | 12:52 pm


Στην Λάρισα ταξιδεύει το #Grow Your Business της Cosmote

Στην Λάρισα θα πραγματοποιηθεί η επόμενη δωρεάν ημερίδα #Grow Your Business - Meet Τhe Experts της COSMOTE, που δίνει τη δυνατότητα σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες να γνωρίσουν experts από διάφορους κλάδους και να αντλήσουν έμπνευση και ιδέες για την επιχείρησή τους.

Μετά τις επιτυχημένες ημερίδες σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Ηράκλειο Κρήτης, το «Meet The Experts» ταξιδεύει την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου στην Λάρισα, στο Larissa Imperial Hotel (Φαρσάλων 182).

Οι πρώτες τρεις ημερίδες του κύκλου #Grow Your Business – Meet The Experts γνώρισαν ιδιαίτερα θερμή υποδοχή από το επιχειρηματικό κοινό, καθώς συγκέντρωσαν συνολικά πάνω από1.000 συμμετοχές επαγγελματιών από διαφορετικούς κλάδους (τουρισμός, εμπόριο, τρόφιμα/ποτά, λιανική πώληση κ.α.).

Στην ημερίδα, οι επαγγελματίες θα έλθουν σε επαφή με ανθρώπους που έχουν επιτυχημένη δραστηριότητα στον επιχειρηματικό κόσμο, αλλά και ειδικούς στους τομείς των ψηφιακών μέσων, της τεχνολογίας και της εμπειρίας του πελάτη, οι οποίοι μοιράζονται τη γνώση τους, αλλά και πρακτικές ιδέες για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, ο γνωστός σεφ και επιχειρηματίας Άκης Πετρετζίκης εξηγεί τη σημασία που έχει η δημιουργία διαφορετικού περιεχόμενου ανάλογα με την εκάστοτε πλατφόρμα επικοινωνίας με το κοινό στο ψηφιακό περιβάλλον και τονίζει πως«Το digital είναι το μέλλον».

Στους ομιλητές της ημερίδας συγκαταλέγεται και ο Μιχάλης Τσικνάκης, CEO του Cosmos Sport, που παρουσιάζει την πορεία της εταιρείας στον κλάδο της πώλησης επώνυμων αθλητικών ειδών και αναφέρει ότι «μια επιχείρηση δεν μπορεί να θεωρηθεί σύγχρονη, αν μέσα στον πυρήνα των δραστηριοτήτων της δεν έχει εντάξει ψηφιακές δεξιότητες και διαδικασίες».

«Η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει μία επιχείρηση να αναπτυχθεί, με λίγα μέσα και χαμηλό κόστος. Οι νέες τεχνολογίες δεν αφορούν μόνο κολοσσούς και εταιρείες διεθνούς κλίμακας.

Στην πραγματικότητα, αξιοποιούνται ήδη στην καθημερινότητά μας, με λύσεις όπως είναι το τηλεφωνικό κέντρο σε Cloud υποδομές, ή μια έξυπνη εφαρμογή διαχείρισης στόλου»,αναφέρει ο Θάνος Φαλάγγας, Διευθυντής Εnterprise & Business Marketing του Ομίλου ΟΤΕ, στο πλαίσιο της ομιλίας του.

Αναφορικά με την ανταπόκριση των επιχειρηματιών στις δράσεις του #GrowYourBusiness, ο κ. Φαλάγγας σημειώνει:«Σε όλες τις πόλεις που επισκεπτόμαστε, το κοινό δείχνει ενδιαφέρον και συμμετέχει ενεργά στις ημερίδες.

Αυτό που έχει τη μεγαλύτερη αξία για εμάς, είναι ότι οι επιχειρηματίες που συμμετέχουν, φεύγουν με έμπνευση και κυρίως διάθεση να αξιοποιήσουν τα σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία στις επιχειρήσεις τους».

Για την ημερίδα της Λάρισας, οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να δηλώσουν τώρα συμμετοχή και να βρουν τη σχετική agenda στο

www.growyourbusiness.gr.

Δείτε το σχετικό video εδώ.

Δημοσιεύθηκε στις 13 November 2019 | 12:40 pm


Eκμίσθωση κυλικείου στο 2ο Δημοτικό σχολείο Ελασσόνας

Η  A’/θμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου Ελασσόνας προκηρύσσει δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές για την εκμίσθωση του κυλικείου του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ελασσόνας.

Ο διαγωνισμός θα γίνει στο γραφείο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ελασσόνας  στις 28/11/201 και ώρα 12.00 π.μ.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στο Γραφείο του 2ου Δημοτικού Σχολείου τηλ.2493022376 (κ. Δ.Μπουζούκη), και στο Δημοτικό κατάστημα  τηλ. 2493350216 (κ. Αικ. Λούκα ) απ’ όπου μπορούν να παραλάβουν και τη διακήρυξη του διαγωνισμού, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.             

Δημοσιεύθηκε στις 13 November 2019 | 12:24 pm


Επιπλέον 3 εκατ. ευρώ στη βιολογική γεωργία στα τέλη Νοέμβρη

Εγκρίθηκε και υπεγράφη από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη η απόφαση για έγκριση πίστωσης 3 εκατομμυρίων ευρώ, πλέον των 38 εκατομμυρίων ευρώ που είχαν ήδη εγκριθεί και τα οποία θα κατευθυνθούν στη βιολογική γεωργία.

Συγκεκριμένα, το ποσό αυτό αφορά το Μέτρο 11 «Βιολογικές Καλλιέργειες» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 - 2020 και τα χρήματα που θα διατεθούν στους δικαιούχους ανέρχονται συνολικά σε 41 εκατομμύρια ευρώ.

Με τη συγκεκριμένη απόφαση του κ. Βορίδη διασφαλίζεται ότι όλοι οι δικαιούχοι του προγράμματος θα λάβουν κανονικά και στο όλον τα χρήματα τους.
Επισημαίνεται ότι η πίστωση των χρημάτων έχει προγραμματιστεί για τα τέλη Νοεμβρίου.

Δημοσιεύθηκε στις 13 November 2019 | 12:12 pm


Πρόσκληση σε πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους της Ελασσόνας

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Ευφροσύνη Καρκαβανίδου-Σκρέτα και ο πρόεδρος του Δικτύου Περραιβία κ. Κωνσταντίνος Σκριάπας προσκαλούν να παραβρεθούν σε συνάντηση εργασίας την Πέμπτη 21/11/2019 και ώρα 18:30 στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ελασσόνας παρουσία του Δημάρχου Ελασσόνας, όλοι οι Πολιτιστικοί και Αθλητικοί Σύλλογοι της Επαρχίας Ελασσόνας.

Δημοσιεύθηκε στις 13 November 2019 | 11:58 am


Σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό 48 ακίνητα – Διαμέρισμα και στη Λάρισα

Τους οφειλέτες της Εφορίας οι οποίοι γύρισαν την πλάτη στη ρύθμιση των 120 δόσεων βάζει στο μάτι ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός της ΑΑΔΕ επιστρατεύοντας όλα τα όπλα και κυρίως τις κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών και τους πλειστηριασμούς ακινήτων.

Στο κυνήγι των οφειλετών βρίσκονται και οι ράμπο του νεοσύστατου Κέντρου Είσπραξης Οφειλών Αττικής (ΚΕΟΦ Αττικής).

Οι υπάλληλοι έχουν ήδη πιάσει δουλειά αναζητώντας τους οφειλέτες του Δημοσίου οι οποίοι αν και έχουν την οικονομική δυνατότητα είτε δεν εξοφλούν είτε δεν ρυθμίζουν τις οφειλές τους.

Κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών και πλειστηριασμοί ακινήτων βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Ηδη, έχει ξεκινήσει το σαφάρι της  αναζήτησης των οφειλετών οι οποίοι διαθέτουν ακίνητη περιουσία.

Το ηλεκτρονικό σφυρί των πλειστηριασμών θα αρχίσει να χτυπάει μετά από πολύ καιρό.

Σε πρώτη φάση βγαίνουν σε πλειστηριασμό 48 ακίνητα (διαμερίσματα, μονοκατοικίες, οικόπεδα, αγροτεμάχια) που ανήκουν κυρίως σε μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου. Οσο περνάει ο καιρός η λίστα θα μεγαλώνει.

Μετά από μια μεγάλη ανάπαυλα, ξεκινούν από σήμερα οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και ήδη έχουν δρομολογηθεί μέχρι και τις 12 Φεβρουαρίου.

Βέβαια, καθημερινά η λίστα θα μακραίνει καθώς τα νομικά τμήματα των εφοριών ξεσκονίζουν  τα περιουσιακά στοιχεία όσων έχουν χρέη στο δημόσιο.

Από το υπουργείο Οικονομικών δηλώνουν ότι το επόμενο διάστημα οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις θα πάρουν φωτιά ενώ αυτοί που μπαίνουν πρώτοι και καλύτεροι στο στόχαστρο είναι οι οφειλέτες που αγνόησαν τη ρύθμιση της τελευταίας ευκαιρίας των 120 δόσεων.

Αυτό σημαίνει ότι τα πράγματα δυσκολεύουν περισσότερο για τους 1,8 εκατομμύρια οφειλέτες της εφορίας, οι οποίοι είναι ανοιχτοί στην επιβολή αναγκαστικών μέτρων, δηλαδή σε κατασχέσεις και πλειστηριασμούς.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία τα ακίνητα που θα βγουν στον πλειστηριασμό αναρτώνται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα των συμβολαιογράφων 10 ημέρες πριν από την έναρξη της διαδικασίας.

Η τιμή εκκίνησης για τα ακίνητα των οφειλετών του Δημοσίου είναι η εμπορική αξία, η οποία προσδιορίζεται από τον δικαστικό κλητήρα ή ιδιώτη πιστοποιημένο εκτιμητή ακινήτων ανάλογα με την αξία του ακινήτου.

Το ελληνικό Δημόσιο πληρώνει κάθε εκτιμητή από 150 έως 1.000 ευρώ ανάλογα με την αξία και την κατηγορία του ακινήτου.

Στην περίπτωση που για δύο συνεχόμενες φορές ο πλειστηριασμός κηρυχθεί άγονος θα μειώνεται η αρχική τιμή πρώτης προσφοράς. Είτε με εισήγηση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων είτε με εισήγηση οποιουδήποτε από τους επισπεύδοντες.

Ωστόσο, οι οφειλέτες έχουν τη δυνατότητα να σταματήσουν τους πλειστηριασμούς, αλλά και τα αναγκαστικά μέτρα που επιβάλλονται εις βάρος τους από τη φορολογική διοίκηση.

Για να συμβεί αυτό πλέον θα πρέπει να εντάξουν τις οφειλές τους στην πάγια ρύθμιση τμηματικής εξόφλησης των οφειλών των 12 ή 24 δόσεων ανάλογα με το είδος της οφειλής και να την εξυπηρετούν. Δηλαδή να πληρώνουν κάθε μήνα το ποσό της δόσης που τους αναλογεί

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της ΑΑΔΕ:

1. Στις 20 Νοεμβρίου βγαίνουν στον πλειστηριασμό δύο διαμερίσματα 88 τ.μ. και 122 τ.μ. αντίστοιχα τα οποία βρίσκεται επί της οδού Φοίβης και Αγγ. Μεταξά. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει ορισθεί στις 555.000 ευρώ.

2.  Στις 27 Νοεμβρίου βγαίνει στον πλειστηριασμό διαμέρισμα 123,95 τ.μ. με πάρκινγκ στη Λάρισα. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει ορισθεί στις 80.000 ευρώ.

3.  Αγροτεμάχιο 3 στρεμμάτων με δύο κατοικίες 268,58 και 245,67 τ.μ. με πισίνα βγαίνουν στον πλειστηριασμό και τα οποία βρίσκονται στην Αράχωβα. Τιμή πρώτης προσφοράς 930.000 ευρώ

4. Tριώροφη οικοδομή 800 τ.μ. με υπόγεια πάρκινγκ 17 θέσεων και ισόγειο πάρκινγκ  θέσεων εκπλειστηριάζεται στις 18 Δεκεμβρίου. τιμή πρώτης προσφοράς 2,65 εκατ. ευρώ.

news.gr

Δημοσιεύθηκε στις 13 November 2019 | 11:47 am


Στρατιωτική άσκηση διαχείρισης κρίσεων στη Λάρισα

Tην Πέμπτη 14 Νοεμβρίου, από 11:00 έως 15:00, στην έδρα του Ελληνικού Στρατηγείου Επιχειρήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΣΕΕΕ) στη Λάρισα, θα λάβει χώρα η Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών της  Τακτικής Άσκησης Στρατηγείου «CPX MILEX-19».

Δημοσιεύθηκε στις 13 November 2019 | 11:34 am


Επετειακές εκδηλώσεις στην 1η Στραστιά για τα «190 Χρόνια από την Ίδρυση του Όπλου του Μηχανικού»

Tην Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019, πραγματοποιήθηκαν στην έδρα της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU-OHQ (Στρατόπεδο «ΣΤΓΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΛΑΣΤΗΡΑ»), επετειακές εκδηλώσεις για τα «190 Χρόνια από την Ίδρυση του Όπλου του Μηχανικού».

Το πρόγραμμα των επετειακών εκδηλώσεων περιελάμβανε:

- Παρουσίαση της ιστορίας και της δράσης του Όπλου του Μηχανικού στο αμφιθέατρο της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/ΕU-OHQ, «ΑΝΤΓΟΥ ΘΩΜΑ ΑΔΑΜΟΥ».

- Εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφικού υλικού στην Αίθουσα Τιμών της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU-OHQ, «ANTΓΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΤΖΑΝΙΔΑΚΗ», από τον Διοικητή 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU-OHQ, Aντιστράτηγο Κωνσταντίνο Φλώρο.

- Στατική επίδειξη υλικών – μέσων του 730 ΤΜΧ Γ/Φ, ΤΕΝΞ και Ε.Τ.Α.Κ./747 ΕΤΜΧ στον προαύλιο χώρο του Στρατοπέδου «ΣΤΓΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΛΑΣΤΗΡΑ».

Τις εκδηλώσεις παρακολούθησαν μέλη της ΕΑΑΣ και ΣΕΑΝ ΛΑΡΙΣΑΣ, το στρατιωτικό-πολιτικό προσωπικό του Στρατηγείου της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU-OHQ, αντιπροσωπεία σπουδαστών της ΣΜΥ καθώς και των Μονάδων, Ανεξάρτητων Υπομονάδων, Στρατιωτικών καταστημάτων και υπηρεσιών Φρουράς Λάρισας.

 

Δημοσιεύθηκε στις 13 November 2019 | 11:23 am


Στη Λάρισα την Πέμπτη ο Πάνος Σκουρλέτης - Το πρόγραμμα

Ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής και πρώην υπουργός, Παναγιώτης Σκουρλέτης θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στην ανοιχτή γενική συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου στις 7.30 το απόγευμα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του 4ου Δημοτικού σχολείου Λάρισας, Κουμουνδούρου 17-19, Λάρισα.

Το πλήρες πρόγραμμα της διήμερης επίσκεψης του γραμματέα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή έχει ως εξής:

ΠΕΜΠΤΗ 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

12.30 μ.μ.: Συνέντευξη τύπου στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, Δευκαλίωνος 11, 4ος όροφος

13.30 μ.μ.: Συνάντηση με τον Δήμαρχο Λαρισαίων, Απόστολο Καλογιάννη στο Δημαρχείο.

17.30 μ.μ.: Συζήτηση με τα μέλη της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, στα γραφεία του κόμματος.

19.30 μ.μ.: Ανοιχτή γενική συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας στο αμφιθέατρο του 4ου Δημοτικού σχολείου Λάρισας, Κουμουνδούρου 17-19

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

11.00 π.μ.: Συνάντηση με εργαζόμενους της ΔΕΥΑ Λάρισας στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας

13.00 μ.μ.: Συνάντηση με τον Δήμαρχο Ελασσόνας, Νίκο Γάτσα, στο Δημαρχείο Ελασσόνας.
  

Δημοσιεύθηκε στις 13 November 2019 | 11:09 am


Τέσσερις κηδείες σήμερα Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019

Τέσσερις κηδείες σήμερα Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019 στο νομό Λάρισας

1.Νικόλαο Μπακούϊα ετών 90

Ώρα 12 μ. Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Τυρνάβου

2.Ελισάβετ Ιωακειμίδου ετών 93

Ώρα 11:30 μ.μ. Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Χαλκιάδες Φαρσάλων

3. Ουρανία Κωτούλα ετών 96

Ώρα 11:30 π.μ. Ι.Ν. Αναστάσεως του Λαζάρου (νέο κοιμητήριο)

4.Φωτεινή Βλησίδη - Αντωνιάδη

Ώρα 3:30 μμ Ι.Ν. Αναστάσεως του Λαζάρου (νέο κοιμητήριο)

Δημοσιεύθηκε στις 13 November 2019 | 7:15 am


Πρωτοσέλιδο 13/11/2019

Πρωτοσέλιδο 13/11/2019

Δημοσιεύθηκε στις 13 November 2019 | 12:00 am


13/11/2019

(8πμ-11μμ): ΓΚΕΚΑ ΜΥΡΤΩ Παναγούλη 60-62 (πλησίον Οικονόμου εξ Οικονόμων) τηλ. 2410288551 - ΓΚΑΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Μανδηλαρά 13 τηλ. 2410623196 -ΡΩΜΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κύπρου 63 (παραπλεύρως γωνία Κύπρου και Ρούσβελτ) τηλ. 2410251375- ΜΠΕΚΙΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ίωνος Δραγούμη 10-Κεντρική πλατεία (κάθετος στην Παπαναστασίου στο δημαρχείο) τηλ. 2410258114-ΤΖΑΝΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Δήμητρας 23 – Γαριβάλδη τηλ. 2410258215 – ΤΣΑΟΥΣΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ Ηρ. Πολυτεχνείου & 28ης Οκτωβρίου τηλ. 2410283403 - ΑΓΟΡΟΓΙΑΝΝΗ ΕΥΗ Ιωαννίνων 94 (δίπλα στην Πυροσβεστική, απέναντι από την Αγ. Τριάδα) τηλ. 2410618418

Διανυκτερεύει (11μμ-8πμ): ΣΥΡΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 23ης Οκτωβρίου 102 & Γ. Σεφέρη (δίπλα στο Σ/Μ Μασούτης) τηλ. 2410235977  

 

Δημοσιεύθηκε στις 13 November 2019 | 12:00 am


Κούγιας: "Τα δικά μας παιδιά είναι καθαροπαίδια..."

Η βαριά εντός έδρας ήττα από τη Λαμία πίκρανε τον Αλέξη Κούγια, ωστόσο ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ ούτε που θέλει να σκέφτεται πως μπορεί να συνέβη κάτι που σχετίζεται με στοιχηματική απάτη.

Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM την Τρίτη (12/11), το αφεντικό των «βυσσινί» ανέφερε σχετικά: «Το αποκλείω να υπάρχει σχέση του αγώνα με στοιχηματική απάτη. Ο Κρίστινσον είναι ο τερματοφύλακας της Εθνικής Ισλανδίας. Είναι δικηγόρος και πολύ καλό παιδί.

Τα γκολ που τρώμε είναι κωμικά. Στο πρώτο υπάρχουν έξι παίκτες δικοί μας με έναν της Λαμίας. Τον άφησαν μόνο του, αλλά ήταν η κακιά η ώρα. Τα δικά μας παιδιά είναι καθαροπαίδια. Πρέπει να πω πάντως ότι αυτό που γίνεται με τους μάνατζερ δεν υπάρχει. Τους ξέρουμε όμως πλέον τους μάνατζερ που είναι… ματιασμένοι».

Επισης, είπε: «Τώρα έβλεπα τα γκολ και λέω τι να πεις. Ο Κάτσε περνάει μια κάμψη, και με τον Παναθηναϊκό δεν ήταν καλός. Σέβομαι τις επιλογές του κ. Γρηγορίου, ο ίδιος προπονητής αν νικούσε χθες, θα έφερνε τρίτη την ΑΕΛ μετά από 30 χρόνια. Τι να πεις σε έναν τέτοιο προπονητή, που είχε αναλάβει την ομάδα από τόσο χαμηλά και την έχει φτάσει εδώ πού βρίσκεται.

Από 'κει και πέρα εγώ τα παρακολουθώ όλα. Είχα πει ότι θα μετράω μέχρι το 100 πριν πάρω αποφάσεις, τώρα θα μετράω μέχρι το 1000 και ακόμα παραπάνω. Βράζω από την ήττα από την Καλαμάτα στο Κύπελλο, γιατί υπάρχουν ματς που η ΑΕΛ πρέπει να τα παίρνει. Χθες μικρύναμε. Όχι πολύ, αλλά μικρύναμε.

Κάποια παιδάκια πήγαν να αποδοκιμάσουν τον Μόρα και κινήθηκε όλο το γήπεδο εναντίον τους. Αλλά αυτοί είναι αλήτες και έμποροι ναρκωτικών, τι να λέμε τώρα. Ήταν να τους υπερασπιστώ και αρνήθηκα, γι' αυτό ήρθα σε ρήξη μαζί τους».

a-sports.gr

Δημοσιεύθηκε στις 12 November 2019 | 9:35 pm


Αφαντος 39χρονος κρατούμενος των φυλακών Λάρισας - Δεν επέστρεψε από άδεια

Από τις αστυνομικές Αρχές αναζητείται ένας 39χρονος, που κρατείτο στο Κατάστημα Κράτησης Λάρισας και χθες δεν επέστρεψε έπειτα από άδεια που είχε λάβει.

Ο προαναφερόμενος εξέτιε ποινή κάθειρξης για ληστεία και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Δημοσιεύθηκε στις 12 November 2019 | 8:51 pm


Κόκκαλης: Θα ολοκληρωθεί το θεσμικό πλαίσιο για τις μικρές ανεμογεννήτριες και τις ενεργειακές κοινότητες;

Διευκρινήσεις για το αν και πότε θα ολοκληρωθεί το θεσμικό πλαίσιο για τις μικρές ανεμογεννήτριες αλλά και αν θα τροποποιηθεί εκείνο που διέπει τις ενεργειακές κοινότητες, ζητά με ερώτηση που κατέθεσε στη βουλή μαζί με συναδέλφους του, ο αναπληρωτής τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Λάρισας κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Στην ερώτηση προς τον υπουργό Περιβάλλοντος τονίζονται αναλυτικά τα εξής: «Με το νόμο 4513/2018 θεσμοθετήθηκαν οι Ενεργειακές Κοινότητες εισάγοντας μια σημαντική τομή στον ενεργειακό κλάδο της χώρας μας.

Με το νέο αυτό καθεστώς δόθηκε η δυνατότητα σε νοικοκυριά, επιχειρήσεις και ΟΤΑ, να αποκτήσουν ενεργό ρόλο στην παραγωγή, αποθήκευση και πώληση καθαρής ενέργειας.

Επίσης, άνοιξε ο δρόμος για την  ενεργειακή μετάβαση της Ελλάδας σε καθαρές πηγές ενέργειας και μείωσης του ενεργειακού κόστους.

Ο νόμος οδήγησε στη δημιουργία δεκάδων εγχειρημάτων αυτοπαραγωγής και αυτοκατανάλωσης σε όλη τη χώρα, ειδικά σε νησιωτικές και γεωγραφικά απομονωμένες περιοχές, δίνοντας ώθηση στην τοπική ανάπτυξη και στηρίζοντας την εθνική οικονομία, μειώνοντας παράλληλα την κατανάλωση ενέργειας από ρυπογόνες μονάδες πετρελαίου.

Η  ανάπτυξη  φωτοβολταϊκών  σταθμών  από  αυτοπαραγωγούς  θεσπίστηκε  με  την υπουργική απόφαση ΑΠΕΗΛ/Α/Φ1/οικ.24461 ΦΕΚ  3583Β/31.12.2014), η  οποία  αντικαταστάθηκε  αρχικά  από  την ΥΑ  ΑΠΕΗΛ/Α/Φ1/οικ.175067 (ΦΕΚ  1547Β/5.5.2017) και στη συνέχεια από την ΥΑ  ΥΠΕΝ/ΔΑΠΕΕΚ/15084/382, (ΦΕΚ 759Β/5.3.2019) και αφορά στην εγκατάσταση  φωτοβολταϊκών  σταθμών  για  την κάλυψη ιδίων αναγκών από καταναλωτές  ηλεκτρικής ενέργειας, με εφαρμογή ενεργειακού συμψηφισμού.

Με το N.4414/2016 (ΦΕΚ 149Α/9.8.2016) η αυτοπαραγωγή με ενεργειακό συμψηφισμό επεκτάθηκε  και  σε  άλλες  τεχνολογίες  και  συγκεκριμένα  στις  μικρές  ανεμογεννήτριες,  σταθμούς  βιομάζας/βιοαερίου/βιορευστών,  μικρούς  υδροηλεκτρικούς  σταθμούς  και  σταθμούς  συμπαραγωγής  ηλεκτρισμού θερμότητας  (Σ.Η.Θ.Υ.Α.),  ενώ  με  το  Ν.4513/2018,  ΦΕΚ  9Α /23/1/2018 (που  αφορά  τις  Ενεργειακές  Κοινότητες)  και  την υα  ΥΠΕΝ/ΔΑΠΕΕΚ/15084/382, (ΦΕΚ 759Β/5.3.2019) είναι πλέον δυνατή και η εγκατάσταση μονάδων αποθήκευσης σε συνδυασμό  με συστήματα αυτοπαραγωγής

Σημαντικότερο κίνητρο για την ενίσχυση των Ενεργειακών Κοινοτήτων αποτέλεσε εξαρχής η κατά προτεραιότητα σύνδεσης τους στο δίκτυο, γεγονός που τους έδινε πλεονέκτημα σε σχέση με τις συμβατικές μορφές επενδύσεων στις ΑΠΕ καθώς θα μείωνε το γραφειοκρατικό βάρος και τον απαιτούμενο χρόνο για την αδειοδότηση τους.

Ταυτόχρονα όμως, με τον τρόπο αυτό οι Ενεργειακές Κοινότητες έπαιρναν προτεραιότητα σε περιοχές με πεπερασμένο χώρο στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας.

Ωστόσο, ακόμα και σήμερα εκκρεμεί η γνωμοδότηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) και η έκδοση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας της ΥΑ για  με την τιμολόγηση των εγκαταστάσεων μικρών ανεμογεννητριών.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, να  καθυστερούν δεκάδες έργα που βρίσκονται σε καθεστώς προχωρημένης αδειοδοτικής «ωριμότητας» και να ακυρώνονται τα πλεονεκτήματα σε σχέση με την ταχύτητα ολοκλήρωσης τους που προέβλεψε ο νομοθέτης.

Αυτή η αναβλητικότητα  της κυβέρνησης εγείρει ερωτηματικά τόσο  στους πολίτες όσο και τους φορείς που ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στον χώρο της ενέργειας μέσω των Ενεργειακών Κοινοτήτων ενώ προκαλεί φόβους ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να περιορίσει τα προνόμια τους σε σχέση με την προτεραιτότητα τους στην πρόσβαση στο ηλεκτρικό σύστημα της χώρας.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω ερωτάται ο κύριος Υπουργός:

1. Σκοπεύετε να ολοκληρώσετε το θεσμικό πλαίσιο για τη λειτουργία των μικρών ανεμογεννητριών και, αν ναι, πότε σκοπεύετε να εκδώσετε την ΥΑ με την τιμή αναφοράς των διαγωνισμών μέχρι 60 KW;

2. Σκοπεύετε να τροποποιήσετε το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των Ενεργειακών Κοινοτήτων και, αν ναι, σε ποια κατεύθυνση;»

Δημοσιεύθηκε στις 12 November 2019 | 8:37 pm


Ποιοι εκλέγονται στο νέο συμβούλιο της ΠΕΔ Θεσσαλίας

Ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση στις εκλογές της ΠΕΔ Θεσσαλίας με τον Θανάση Νασιακόπουλο να εκλέγεται πρόεδρος.

Στη νέα διοίκηση εκλέγονται οι εξής:

1.    ΕΝΩΜΕΝΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ για το Δ.Σ της ΠΕΔΘ έλαβε 75 ψήφους.

ΔΗΜΑΡΧΟΙ

Νασιακόπουλος Αθανάσιος  68
Νασίκας Δημήτριος  53
Μανώλης Γεώργιος 48
Μαράβας Κωνσταντίνος 45
Σκάρλος Αθανάσιος  43
Σακελλαρίου Ιωάννης 39
Εσκιόγλου Ιορδάνης 37
Κουτσιάφτης Παναγιώτης 37
Στάθης Θεοφάνης 37

ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Μουλάς Γεώργιος 62
Καραλαριώτου Ειρήνη 60
Μπρουζούκη Νικολέττα 53
Βαρδακούλης Αχιλλέας 40

ΓΙΑ ΤΗΝ Γ.Σ. ΤΗΣ ΚΕΔΕ

Καραλαριώτου Ειρήνη 57
Μουλάς Γεώργιος 54
Παπαλός Κωνσταντίνος 50
Σπάνιας Αριστοτέλης 38
Λάππας Μιχαήλ 33
Αλεστά Σοφία 29
Εκίζογλου Σπυρίδων 26

2.    ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ για το Δ.Σ . της ΠΕΔΘ έλαβε 40 ψήφους.

ΔΗΜΑΡΧΟΙ

Γκουντάρας Αντώνιος 36
Χατζηκυριάκος Ευάγγελος 21
Βαφίνης Πέτρος 17
Σακελλαρίου Γεώργιος 16

ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Κολλάτος Κωνσταντίνος 32
Τάχος Δημήτριος 27
Παπαρούνας Χρήστος 26

ΓΙΑ ΤΗ Γ.Σ ΤΗΣ ΚΕΔΕ

Σούλτης Γεώργιος 23
Νταής Παναγιώτης 21
Τσιμπανάκος Δημήτριος 21
Ακριβούλης Γεώργιος 19

3.    ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ για το Δ.Σ.της ΠΕΔΘ έλαβε 7 ψήφους.

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ:

Κρίκης Πέτρος 7

ΓΙΑ ΤΗ Γ.Σ. ΤΗΣ ΚΕΔΕ

Ριζόπουλος Απόστολος 7

Για το ΕΠΟΠΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ με ενιαίο ψηφοδέλτιο εκλέγονται:

Παπαλός Κωνσταντίνοςμε 67 ψήφους
Ευαγγέλου Νικόλαος  με 65 ψήφους
Αναστασίου Μιχαήλ  με 35 ψήφους

Όπως προβλέπεται από το Π.Δ. 75/2011 εντός 10 ημερών, ο δήμαρχος της πλειοψηφούσας παράταξης στις εκλογές  θα συγκαλέσει σε συνεδρίαση το  νέο Δ.Σ της ΠΕΔ Θεσσαλίας με μοναδικό θέμα την εκλογή Προέδρου, Αντιπροέδρου και Γραμματέα καθώς και Εκτελεστικής Επιτροπής.

Δημοσιεύθηκε στις 12 November 2019 | 8:24 pm


Στέλλα Μπίζιου: Μέγιστη πράξη αλληλεγγύης η δωρεά οργάνων

«Δεν υπάρχει πιο απτή και ουσιαστική ανθρώπινη πράξη αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο από τη δωρεά οργάνων. Μια πράξη που αναδεικνύει τη μεγαλοσύνη του ανθρώπου και τον καθιστά πραγματικά μοναδικό έλλογο ον».

Τα παραπάνω τόνισε η βουλευτής ΝΔ του νομού Λάρισας κα Στέλλα Μπίζιου, μετά τη συνάντηση που είχε στο γραφείο της με τον πρόεδρο του Συλλόγου Δωρητών Οργάνων Σώματος νομού Λάρισας κ. Κώστα Μπουγά.

Η Λαρισαία πολιτικός είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί αναλυτικά για τις δράσεις του Συλλόγου καθώς και για τις επόμενες δράσεις που έχουν προγραμματιστεί, ενώ διαβεβαίωσε τον κ. Μπουγά πως η ίδια θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια που κάνουν ώστε να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη.

Δημοσιεύθηκε στις 12 November 2019 | 8:11 pm


«Πετάει» στις αγορές του εξωτερικού το ακτινίδιο Πυργετού

Το ελληνικό ακτινίδιο και ειδικότερα το ακτινίδιο Πυργετού «πετάει» στις αγορές του εξωτερικού. Έτσι, μετά την Ευρώπη, «ταξιδεύει» στη Μέση Ανατολή, Ινδία, Κίνα και ετοιμάζεται για τη Νότια Κορέα.

Αυτό τόνισε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πυργετού Θανάσης Βλάχος ο οποίος επεσήμανε ότι "η αγορά της Κίνας για το ακτινίδιο του Πυργετού και άλλων περιοχών της χώρας, άνοιξε πριν από πέντε χρόνια και η διμερής συμφωνία μεταξύ Ελλάδος και Κίνας έρχεται να ενισχύσει τις εξαγωγές του ακτινιδίου στην μακρινή Κίνα που διαθέτει μια τεράστια αγορά.

Εμείς παράγουμε το 10% της ελληνικής παραγωγής και το 65 με 70% αυτής φεύγει σε αγορές του εξωτερικού. Εντός των ημερών αναμένουμε στην περιοχή μας εκπροσώπους από τη Νοτια Κορέα για στείλουμε και εκεί το εξαιρετικό προϊόν που παράγουμε".

«Η φετινή παραγωγή ήταν καλή, όπως και η τιμή που διαθέσαμε το προϊόν μας», είπε ο αντιπρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πυργετού που τον συναντήσαμε στο περιβόλι κατά την τελευταία ημέρα της συγκομιδής του ακτινιδίου ο ποίος πρόσθεσε: "Ήταν καλή και η παραγωγή αλλά και η τιμή (65 λεπτά το κιλό) που διαθέσαμε το προίόν μας.

Η καλλιέργεια του ακτινιδίου είναι αποδοτική και αυτό οφείλεται, στην άριστη ποιότητα του ακτινιδίου που παράγει η περιοχή του Δέλτα Πηνειού, στο μικροκλίμα, είμαστε ανάμεσα στον Όλυμπο και τον Κίσσαβο, αρδεύουμε τα περιβόλια μας από τον Πηνειό και είμαστε δυο χιλιόμετρα από τη Θάλασσα.

Αν σε αυτά προσθέσουμε την φροντίδα του παραγωγού, τότε καταλαβαίνεται γιατί τα ακτινίδια της περιοχής είναι εξαιρετικά και περιζήτητα από τις αγορές του εξωτερικού".

Όπως, επεσήμανε στην ΕΡΤ ο προϊσταμένος του Φυτοϋγιεινομικού Ελέγχου της Π.Ε. Λάρισας Δημήτρης Σταυρίδης βασική προϋπόθεση για να κλειστούν οι συμφωνίες με άλλα κράτη είναι «η διασφάλιση της ποιότητας του προϊόντος».

Το ακτινίδιο εξασφαλίζει καλό εισόσδημα για τον οικογειακό προϋπολογισμό, όπως λένε οι ίδιοι παραγωγοί, παρουσιάζει ανθεκτικότητα σε αντίξοες συνθήκες και διεισδύει με ολοένα και ταχύτερους ρυθμούς σε νέες αγορές, ενω προσελκύει συνεχώς νέους παραγωγούς.

Στο Δέλτα Πηνειού καλλιεργούνται περίπου τέσσερις χιλιάδες στρέμματα με προοπτικές να αυξηθούν τα επόμενα χρόνια, δήλωσε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πυργετού Θανάσης Βλάχος ο οποίος αποκάλυψε ότι «σύντομα θα προχωρήσουμε στην κατασκευή συσκευαστηρίου και ψυγείου, προκειμένου να δώσουμε μεγαλύτερη αξία στο παραγόμενο προϊόν μας».

Το ακτινίδιο είναι εξωτικό, θρεπτικό και ιδιαίτερα ωφέλιμο για τον οργανισμό και είναι το κατεξοχήν φρούτο του χειμώνα.

ert.gr

Δημοσιεύθηκε στις 12 November 2019 | 7:51 pm


«Άγιο» είχε οδηγός αυτοκινήτου έξω από τη Λάρισα

«Άγιο» είχε οδηγός επιβατικού ΙΧ που «καρφώθηκε» με το όχημα του σε μπαριέρες έξω από τη Λάρισα στο δρόμο προς Τρίκαλα στο ύψος της Τερψιθέας το απόγευμα της Τρίτης.

Ο τυχερός στην ατυχία του οδηγός, για άγνωστο λόγο έχασε τον έλεγχο του οχήματος του, με αποτέλεσμα να «καρφωθεί» στις μπαριέρες.

Μάλιστα διαπέρασαν και το παρμπρίζ του αυτοκινήτου με τον ίδιο όμως να μην φέρει κανένα τραύμα.

Στο σημείο έφθασε όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τον απεγκλωβισμό κόβοντας την μπάρα και τον ίδιο να βγαίνει από το όχημα δίχως κάποιο τραυματισμό έτσι δεν κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

tinealarissa.gr

Δημοσιεύθηκε στις 12 November 2019 | 7:30 pm


Λάρισα - Ειδήσεις και Νέα

Νέο e-branch στη Λάρισα - Ελευθερία

Νέο e-branch στη Λάρισα  Ελευθερία

Δημοσιεύθηκε στις 12 November 2019 | 3:48 pm


Eπίδειξη με F-16 στη Λάρισα - Larissanet.gr

Eπίδειξη με F-16 στη Λάρισα  Larissanet.gr

Δημοσιεύθηκε στις 10 November 2019 | 9:58 am


Στη Λάρισα ο Π. Σκουρλέτης - Larissanet.gr

Στη Λάρισα ο Π. Σκουρλέτης  Larissanet.gr

Δημοσιεύθηκε στις 9 November 2019 | 1:39 pm


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Λάρισα

Φιλικοί ιστότοποι: