Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Λαρίσης   »   Λάρισα    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Πρωτοσέλιδο 16/11/2018

Πρωτοσέλιδο 16/11/2018

Δημοσιεύθηκε στις 16 November 2018 | 12:00 am


Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Θεσσαλίας - Μείωση δαπανών κατά 60%

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Θεσσαλίας για το 2019 σε ειδική συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Oπως σημειώνεται, μεταξύ άλλων, στο σχετικό δελτίο Τύπου ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, σημείωσε πως πρόκειται για έναν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό που τηρεί το αυστηρό πλαίσιο που επιβάλει το Υπουργείο Εσωτερικών επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως τα λειτουργικά έξοδα της Περιφέρειας έχουν μειωθεί κατά 60%.
Ο κ. Αγοραστός αναλύοντας τα στοιχεία είπε πως ο προϋπολογισμός για το 2019 ανέρχεται στο ποσό των 155 εκατ. ευρώ.  Ενώ σημείωσε ότι «είναι ένας προϋπολογισμός  που διακρίνεται από την υποχρηματοδότηση από την κεντρική κυβέρνηση μιας και για παράδειγμα για τα έργα υποδομής μας δίνει μόνο 2,2 εκατ. ευρώ. Ένα ποσό πολύ μικρό που δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες της και για να ασκήσει τις αρμοδιότητές της η Περιφέρεια».
Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο κονδύλι για την πληρωμή των επιδομάτων των νευροπαθών τονίζοντας ότι «θα ήθελα να επισημάνω ότι ο φετινός προϋπολογισμός για πρώτη φόρα δεν περιέχει τα επιδόματα των νεφροπαθών. Οι νεφροπαθείς από εδώ και στο εξής δεν θα πληρώνονται με την υφιστάμενη διαδικασία από την Περιφέρεια Θεσσαλίας αλλά θα πληρώνονται απευθείας από το Υπουργείο».
«Είναι ένας προϋπολογισμός ο οποίος εκπονείται σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου, που δεν αφήνει βαθμούς ελευθερίας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας αλλά και γενικότερα στις Περιφέρειες, ώστε να μπορούν να εντάξου έργα που χρειάζονται και να υλοποιήσουν τη στρατηγική τους.» επεσήμανε ο κ. Αγοραστός και πρόσθεσε «είναι ένας προϋπολογισμός ισοσκελισμένος. Παράλληλα έχοντας ως χρηματοδοτικό εργαλείο το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας εντάσσουμε έργα για όλους τους τομείς της κοινωνικοοικονομικής ζωής, είτε για τα νοσοκομεία, είτε για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς είτε για τα έργα διαχείρισης απορριμμάτων, πολιτισμού, υποδομών, ηλεκτροκίνησης του σιδηροδρόμου,  αγροτικής οδοποιίας, υπογειοποίησεων του νερού συνολικού προϋπολογισμού 610 εκατ. ευρώ.
Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε και να διεκδικούμε και να λαμβάνουμε χρηματοδότηση προκειμένου να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις ανάγκες που έχει η Περιφέρεια Θεσσαλίας για να βελτιώσει την καθημερινότητα των πολιτών».
Ο κ. Αγοραστός με αφορμή τη ψήφιση του Προϋπολογισμού του 2019 της Περιφέρειας  Θεσσαλίας άδραξε την ευκαιρία και αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η Τοπική Αυτοδιοίκηση στη χώρα μας προκειμένου να συμβάλει στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας.
Πιο συγκεκριμένα ανέφερε ότι «Η κύρια οδός μεταρρύθμισης του κεντρικού κράτους είναι η αποκέντρωση. Καθαρές κουβέντες. Με αυτό το κράτος, η Ελλάδα δεν μπορεί να πάει πουθενά. Είναι ένα κράτος δουλοκτητικό. Ένα κράτος που εκεί που απαγορεύει, εκεί και επιτρέπει. Εκεί που τιμωρεί, εκεί και αθωώνει. Εκεί που σου λέει πήγαινε γρήγορα, εκεί και ορθώνει εμπόδια. Αυτό το κράτος πρέπει να αλλάξει.
Ο πλανήτης τρέχει με διαστημικές ταχύτητες και η χώρα μας δυστυχώς μοιάζει να κινείται με τον αραμπά. Σύμφωνα με τις εκθέσεις του ΟΟΣΑ, η Ελλάδα συγκαταλέγεται στα πλέον κεντρικοποιημένα, υπερσυγκεντρωτικά, centralized κράτη του Οργανισμού, μαζί με την Τουρκία και τη Χιλή. Ενώ στις ώριμες δημοκρατίες και τα οικονομικά αναπτυγμένα κράτη, η Αυτοδιοίκηση διαδραματίζει έναν ολοένα και σημαντικότερο ρόλο, στην Ελλάδα εξακολουθεί να παραμένει ο φτωχός συγγενής. Πάρτε για παράδειγμα τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, ένα πλέον αναχρονιστικό απολίθωμα, που παραπέμπει σε προηγούμενες δεκαετίες. Αναφέρω ενδεικτικά, οι δαπάνες των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Περιφερειών και Δήμων, ανέρχονται μόνο στο 6,7% του συνόλου των δημοσίων δαπανών ενώ ο μέσος όρος στις χώρες του ΟΟΣΑ είναι 40,2%. Όσον αφορά τις δημόσιες επενδύσεις, η Αυτοδιοίκηση καλύπτει μόνο το 17,9% του συνόλου, ενώ ο μέσος όρος στις χώρες του ΟΟΣΑ, ανέρχεται στο 58,8%».
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε, ακόμη, στην ελλιπή χρηματοδότηση και στελέχωση των Περιφερειών υπογραμμίζοντας ότι «τα τελευταία χρόνια έχει περικοπεί το 60% έως 65% των πόρων της Αυτοδιοίκησης. Ταυτόχρονα, λόγω των αθρόων συνταξιοδοτήσεων, Περιφέρειες και Δήμοι έχουν αδειάσει από το απαιτούμενο προσωπικό. Η κατάσταση είναι πραγματικά τραγική σε ειδικότητες αιχμής και συγκεκριμένες περιοχές όπως είναι τα νησιά μας. Άλλωστε και όταν εξασφαλίζουμε πόρους για επενδύσεις και έργα, συναντούμε ανυπέρβλητα πολλές φορές προβλήματα, λόγω του ακατανόητου νομοθετικού πλαισίου του Υπουργείου Υποδομών.
Μοχθούμε καθημερινά να είμαστε μια θετική δύναμη αλλαγής, θετικής ανατροπής, με προτάσεις, λύσεις και το κυριότερο, αποτελέσματα. Αποδείξαμε ότι είμαστε doers.
Αποδείξαμε ότι με λίγα μπορούμε να κάνουμε πολλά. Αποδείξαμε ότι σεβόμαστε και το τελευταίο ευρώ του σκληρά εργαζόμενου και ακόμη σκληρότερα φορολογούμενου Έλληνα πολίτη. Αποδείξαμε ότι είμαστε υπερκομματικά πατριώτες και βάζουμε πάνω από όλα την Ελλάδα, τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Αποδείξαμε ότι μπορούμε να συνεργαστούμε, αποδείξαμε ότι υπακούμε στο συμφέρον της πατρίδας και μόνο σε αυτό. Αποδείξαμε ότι ξέρουμε να συνεργαζόμαστε και να φτάνουμε στο τελικό αποτέλεσμα, που είναι η ωφέλεια προς τον πολίτη. Για αυτό και οι προτάσεις μας είναι συγκεκριμένες, τεκμηριωμένες και κυρίως εφαρμόσιμες» και πρόσθεσε «η μεταρρύθμιση στην Αυτοδιοίκηση δεν είναι σήμερα πολυτέλεια, αλλά αδήριτη ανάγκη. Δεν εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια, στην καλή θέληση μιας κυβέρνηση ή ενός Υπουργού. Είναι ανάγκη των καιρών, είναι επιταγή των πολιτών. Είναι επιλογή προοπτικής για την ελληνική κοινωνία. Είναι εκ ων ουκ άνευ προϋπόθεση ώστε η πατρίδα μας να βρει το δρόμο της και να ξεπεράσει την πολύπλευρη κρίση.
Μείζον θέμα για τις Περιφέρειες και το επισημάναμε είναι οι παρακρατηθέντες πόροι, δηλαδή η διαφορά μεταξύ των χρημάτων που αποδόθηκαν στις Περιφέρειες από τον προϋπολογισμό συγκριτικά με όσα προβλέπονται από το Νόμο του «Καλλικράτη» (4,2% επί των συνολικών ετήσιων εισπράξεων του Φόρου Εισοδήματος Φυσικών και Νομικών Προσώπων και 4% επί των συνολικών ετήσιων εισπράξεων ΦΠΑ). Από το 2011 οι παρακρατηθέντες πόροι των Περιφερειών ξεπερνούν το 1,9 δις ευρώ, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Βεβαίως, στη συγκεκριμένη οικονομική συγκυρία δεν ζητάμε όλα αυτά τα χρήματα, αξιώνουμε, όμως εκείνα τα χρήματα για να μην κάνουμε εκπτώσεις στις υπηρεσίες αλληλεγγύης και πρόνοιας προς τους συνανθρώπους μας καθώς και το στρατηγικό αναπτυξιακό χαρακτήρα των Περιφερειών, που είναι ένας εκ των βασικών πυλώνων ανάπτυξης της χώρας μας».


Δημοσιεύθηκε στις 15 November 2018 | 9:22 pm


Αλλάζει το σκηνικό του καιρού – Τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Θεσσαλίας

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από την Παρασκευή (16/11) με πτώση της θερμοκρασίας, σποραδικές καταιγίδες αλλά και χιόνια!
Ειδικότερα, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ νεφώσεις με τοπικές βροχές αναμένονται στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια της χώρας. Σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη δυτική Στερεά και από τις βραδινές ώρες στην Κρήτη.
Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά κυρίως της κεντρικής και νότιας χώρας από τις απογευματινές ώρες.
Στη Θεσσαλία προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά από τις απογευματινές ώρες.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια τοπικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Οι χιονπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας θα συνεχιστούν και το Σάββατο και την Κυριακή.

Δημοσιεύθηκε στις 15 November 2018 | 8:41 pm


«Ο Καραγκιόζης Μάστερ Σεφ» στη Λάρισα

Όταν το σαράι μένει χωρίς μάγειρα, όλοι θέλουν να φορέσουν τον πιο διάσημο λευκό σκούφο. Ανάμεσα στους υποψήφιους, ο μπαρμπα-Γιώργος, ο Διονύσιος, ο Μορφονιός και ο Καραγκιόζης βάζουν τις ποδιές και όλη τους την τέχνη για να μαγειρέψουν και να μαγέψουν τον Πασά.
Ποια είναι η σπεσιαλιτέ του καθενός;  Θα καταφέρουν να ολοκληρώσουν τα πιάτα τους;  Και, τελικά, ποιός θα κερδίσει τον τίτλο του Μάστερ Σεφ του Παλατιού;
Την Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2018, ο «Θίασος του Άρη» και ο καραγκιοζοπαίχτης Δημήτρης Κίτσος παρουσιάζουν στη Λάρισα, στον κινηματογράφο Βικτώρια, παράσταση κουκλοθέατρου και θεάτρου σκιών με τίτλο: «Ο Καραγκιόζης Μάστερ Σεφ» για μικρούς και μεγάλους.
Ώρες παραστάσεων: 11:30 π.μ. και 5:30 μ.μ.
Προπώληση στο ταμείο του κινηματογράφου έως και το Σάββατο: 5 €.
Γενική είσοδος την ημέρα της παράστασης: 6 €.

Δημοσιεύθηκε στις 15 November 2018 | 8:14 pm


Προβολή της Λίμνης Κάρλας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχεδιάζει να υλοποιήσει καμπάνια επικοινωνίας για την ενίσχυση της θετικής εικόνας της ΕΕ σε επιλεγμένες χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Η καμπάνια θα τρέξει τον Δεκέμβριο του 2018 ως τα τέλη του 2019 και έχει λάβει τίτλο «EU delivers in the regions».
Στόχος της είναι να αναδείξει ότι οι δράσεις που χρηματοδοτεί η ΕΕ είναι πολύ σημαντικές για την ανάπτυξη και ενίσχυση των Περιφερειών, ενώ επιδίωξη της Επιτροπής είναι η καμπάνια αυτή να συνδεθεί όπου είναι δυνατόν με τοπικές καμπάνιες επικοινωνίας ή άλλες δράσεις προβολής έργων των ΠΕΠ.
Η εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο είναι η HAVAS http:/havasparis.com, και έχει δικό της δίκτυο συνεργατών σε κάθε χώρα. Κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνάντησης του Δικτύου Υπευθύνων Επικοινωνίας των ΕΠ του ΕΣΠΑ στις 26/4/18, έγινε και παρουσίαση της ιδέας της καμπάνιας από την διαφημιστική Havas/Solid. Μετά από εκδήλωση ενδιαφέροντος από τα ίδια τα ΕΠ, συμφωνήθηκε με τον ανάδοχη ότι θα συμμετέχουν 7 Περιφερειακά και 1 τομεακό με 8 έργα που έχουν συγχρηματοδοτηθεί από πόρους της ΕΕ.
Ειδικά για το ΕΠ Θεσσαλίας, προκρίθηκε ως γνωστόν η προβολή της Επαναδημιουργίας της Λίμνης Κάρλας.
Οι κύριες επικοινωνιακές ενέργειες  που προβλέπονται, και για να υλοποιηθούν χρειάζεται η συνεργασίας του υπεύθυνου επικοινωνίας και του φορέα λειτουργίας του έργου, είναι μεταξύ άλλων:
    Διαδραστική σήμανση στο ίδιο το έργο για πληροφόρηση/πρόσκληση προς τους ενδιαφερόμενους.
    Διαφημιστικές αφίσες σε γεωγραφική έκταση 30 χλμ γύρω από το έργο.
    Διαφήμιση στα τοπικά ΜΜΕ.
    Προσαρμοσμένη κατά περίπτωση στρατηγική με μίγμα Δημοσίων Σχέσεων, Ηλεκτρονικών Δημοσίων Σχέσεων και τοπικών πολλαπλασιαστών πληροφόρησης.
Κάθε έργο θα έχει την δική του καμπάνια προβολής, διάρκειας ενός μήνα, και ο καθορισμός του κατάλληλου χρόνου προβολής θα γίνει λαμβάνοντας υπόψη ενδιαφέρουσες τοπικές εκδηλώσεις, ή άλλες σημαντικές ημέρες που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν επικοινωνιακά ως συνέργιες. Για την οργάνωση της καμπάνιας κάθε έργου και τη δημιουργία του επικοινωνιακού υλικού χρειάζεται χρόνος 10 εβδομάδων.
Με δεδομένα τα παραπάνω παρακαλούμε να μας υποδείξετε το καταλληλότερο χρονικό διάστημα για την υλοποίηση της καμπάνιας, προκειμένου να ξεκινήσει έγκαιρα ο σχεδιασμός και οι σχετικές προετοιμασίες.
Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός για την επιλογή της Λίμνης Κάρλας δήλωσε ότι «στόχος μέσα από την προβολή της Λίμνης Κάρλας είναι να αναδείξει δράσεις που χρηματοδοτεί η ΕΠ. οι οποίες είναι πολύ σημαντικές για την ανάπτυξη και την ενίσχυση των περιφερειών. Εμείς έχουμε επιλεγεί ως Περιφέρεια Θεσσαλίας να προβάλουμε το έργο της καλής πρακτικής, το έργο της επαναδημιουργίας της Λίμνης Κάρλας. Το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έργο στα Βαλκάνια. Συνεπώς η Περιφέρεια Θεσσαλίας βάζει βαθύ το αποτύπωμα της αποτελεσματικότητας και της  στρατηγικής. Η Λίμνη Κάρλα έρχεται στην επικαιρότητα ξανά μέσω της Ευρωπαϊκής  Επιτροπής ως  σημαντική πρακτική  και σημαντικό έργο για το περιβάλλον το οποίο θα προβληθεί παντού».

ert.gr

Δημοσιεύθηκε στις 15 November 2018 | 7:52 pm


Λαμπερά τα εγκαίνια του Fashion City Outlet στη Λάρισα (Εικόνες)

Πολύς κόσμος σήμερα το απόγευμα στη Λάρισα για τα λαμπερά εγκαίνια του Fashion City Outlet, τοu πρώτου εκπτωτικού και ψυχαγωγικού κέντρου της Θεσσαλίας που άνοιξε τις πύλες του.
Εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, διεθνών και τοπικών επιχειρήσεων και πλήθος καταναλωτών έδωσαν το παρών στην εκδήλωση.
Η παρουσίαση έγινε από τη Φαίη Σκορδά, ενώ ακολούθησε η μεγάλη συναυλία του Κωνσταντίνου Αργυρού όπου επικράτησε το αδιαχώρητο.


(*) φωτογραφίες από tinealarissa.gr

Δημοσιεύθηκε στις 15 November 2018 | 7:25 pm


O B. Kόκκαλης στα εγκαίνια της πρώτης αγροτικής Ενεργειακής Κοινότητας

Αύριο Παρασκευή 16 Νοεμβρίου στις 12:30, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης θα εγκαινιάσει την επίσημη έναρξη των εργασιών για τη λειτουργία της πρώτης αγροτικής Ενεργειακής Κοινότητας, στην Κοιλάδα του δήμου Λάρισας.

Δημοσιεύθηκε στις 15 November 2018 | 6:54 pm


Equal Game στη Λάρισα από τη γυναικεία ομάδα της ΑΕΛ

Ενα ιδιαίτερο αθλητικό γεγονός διεθνών διαστάσεων, με άκρως κοινωνικό  και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, πρόκειται να διεξαχθεί την Κυριακή  23 Δεκεμβρίου 2018 στη Λάρισα και καλούμαστε όλοι μας να στηρίξουμε  αυτή την προσπάθεια με κάθε δυνατό τρόπο.
Η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου της ΑΕΛ και σύσσωμη η οικογένεια του  μεγαλύτερου αθλητικού σωματείου της πόλης, υπό την αιγίδα του Δήμου  Λαρισαίων, την συνδρομή του συλλόγου Selecte 2017 του κου Δημήτρη  Πιερουτσάκου που δρα με έδρα το Αίγιο και ανταποκρίθηκε άμεσα στην  πρόσκληση, την συνεργασία της A.n.d. Communication και φυσικά, τις  ευλογίες της UEFA, αποδέχθηκαν την πρόκληση της διοργάνωσης ενός  #EQUAL GAME, αφιερωμένου ειδικότερα στη μάχη που δίνει εδώ και μήνες  για τη ζωή της η μικρή Λαρισαία, Ελένη Μαβίδη, συγκινώντας το  πανελλήνιο και όχι μόνο!!!
Η καμπάνια του #EQUAL GAME (equalgame.com) αποτελεί την εξέλιξη του  προηγούμενου UEFA RESPECT drive «No to Racism» και σχετίζεται με τη  μόνιμη μάχη της UEFA, σε συνεργασία με τη FARE, εναντίον του ρατσισμού  και των κοινωνικών διακρίσεων. Αυτό άλλωστε σημαίνει και το #EQUAL  GAME... Ότι στο ποδόσφαιρο μπορούν να συμμετέχουν και να το χαίρονται  όλοι, ανεξαρτήτως ποιοι είναι, από πού προέρχονται και  πόσο καλά  παίζουν... Και φυσικά, ότι το ποδόσφαιρο είναι εδώ για να επιστρέψει  στην κοινωνία την δυναμική που του δίνει...
*ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ*
Ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής υπάρχει ήδη προς τον οργανισμό Save  Moras, αλλά και κάθε άλλον οργανισμό ή σύλλογο κι επώνυμο ή ανώνυμο  αθλητή ή μη, που δραστηριοποιείται στην Λάρισα και θέλει να στείλει  ενεργά μαζί με τους διοργανωτές το μήνυμα της εκδήλωσης για ισότητα σε  όλα τα επίπεδα, βοηθώντας ταυτόχρονα την 3χρονη Ελένη να βγει οριστικά  νικήτρια απ’τον ατέρμονο αγώνα της!!!
Ταυτόχρονα, ξεκίνησαν οι σχετικές προγραμματικές επαφές προκειμένου να  τιμήσουν με την παρουσία τους την εκδήλωση γνωστά πρόσωπα του  ποδοσφαίρου και ευρύτερα του αθλητισμού της χώρας.

Δημοσιεύθηκε στις 15 November 2018 | 6:34 pm


Ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας σε ανακοίνωσή του για τη συμπλήρωση 45 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου αναφέρει τα εξής:
"Τα γεγονότα του Πολυτεχνείου αποτελούν  κορυφαία στιγμή  στη νεώτερη ελληνική ιστορία. Η μάχη της νεολαίας και του ελληνικού λαού ενάντια στη χούντα των συνταγματαρχών, η μάχη ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό,  ακόμα και σήμερα, εμπνέουν και δείχνουν το δρόμο, τον ανυποχώρητο δρόμο και την εναντίωση ενάντια σε κάθε μορφή φασισμού και ρατσισμού. Αποτελεί παρακαταθήκη που περνάει από γενιά σε γενιά.
Τα αιτήματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου παραμένουν και σήμερα επίκαιρα  γιατί σηματοδοτούν:
τη διαρκή πάλη κατά του φασισμού. Ειδικά σήμερα που η ακροδεξιά στην Ευρώπη προσπαθεί να διευρύνει με δυναμικό τρόπο το ακροατήριο της υψώνοντας τείχη φόβου και μίσους ενάντια σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Οφείλουμε να απαντήσουμε στην προσπάθεια εκφασισμού της ελληνικής κοινωνίας και στα ακραία φαινόμενα βίας όπως αυτό της  δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου, στη ρατσιστική και αντιμεταναστευτική ρητορική, προβάλλοντας την αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες , την ισονομία των πολιτών ανεξάρτητα από καταγωγή, θρησκευτικές πεποιθήσεις, εισόδημα, φύλο σεξουαλικό προσανατολισμό, την διεύρυνση των ατομικών ελευθεριών και δικαιωμάτων, την αναγκαία συνταγματική αναθεώρηση
την πάλη υπέρ της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης. Ειδικά σήμερα που οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης συνεχώς επαναφέρουν την αναθεώρηση του άρθρου 16, την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων ενώ παράλληλα στοχοποιούν το άσυλο και τις δημοκρατικές κατακτήσεις του φοιτητικού κινήματος με το πρόσχημα επιβολής του δόγματος περί «νόμου και τάξης» στα πανεπιστήμια.
Η εξέγερση του Πολυτεχνείου είναι συνυφασμένη με τη δράση αλλά και την ψυχή της Αριστεράς, της δικιάς μας Αριστεράς. Μιας Αριστεράς που ο αγώνας της υπήρξε καθοριστικός για την αφύπνιση του δημοκρατικού αισθήματος του λαού. Που έδωσε και δίνει τη μάχη της μνήμης ενάντια στη λήθη, τη μάχη του ανθρώπου ενάντια στην εξουσία και τις εξουσίες, τη μάχη της δημοκρατίας και του λαού, ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό.
Ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας καλεί τα μέλη του κόμματος να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση για την επέτειο της εξέγερσης στο Πολυτεχνείο που διοργανώνει το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Λάρισας το Σάββατο 17 Νοεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία Νομαρχίας."

Δημοσιεύθηκε στις 15 November 2018 | 6:13 pm


Aνοιξε τις πύλες του στο κοινό το Fashion City Outlet (Eικόνες)

To δικό της outlet, το Fashion City Outlet, στην πόλη της Λάρισας, απέκτησε η Θεσσαλία.

Το πρώτο εκπτωτικό και ψυχαγωγικό κέντρο της Θεσσαλίας άνοιξε σήμερα, Πέμπτη 15 Νοεμβρίου, τις πόρτες του στο κοινό, παρουσία εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, διεθνών και τοπικών επιχειρήσεων και πλήθους καταναλωτών.
Το Fashion City Outlet αποτελεί μια νέα επένδυση στη Θεσσαλία, ύψους 9 εκατ. ευρώ, τα οποία διοχετεύτηκαν στην ανακαίνιση των υπαρχουσών εγκαταστάσεων και την ανάπτυξη του νέου εκπτωτικού κέντρου. Αποτελεί εγχείρημα της Sonae Sierra, διεθνούς εταιρείας που ειδικεύεται σε επενδύσεις σε εμπορικά ακίνητα, στην ανάπτυξη και διαχείρισή τους, καθώς και της επενδυτικής εταιρείας ακινήτων Bluehouse, η οποία εισήγαγε στην ελληνική αγορά την εμπειρία των outlets.
Ο κος Θάνος Ευθυμιόπουλος, Managing Director της Sonae Sierra στην Ελλάδα, σχολίασε: «Το νέο μας εγχείρημα θα ωφελήσει πολλαπλώς την οικονομία της Θεσσαλίας, μέσω της αύξησης της εμπορικής κίνησης, της δημιουργίας θέσεων εργασίας και εισοδήματος για τους κατοίκους, της συνεργασίας με τοπικούς επιχειρηματίες. Επιθυμία μας είναι να δημιουργήσουμε ευρύτερες συνέργειες ώστε να μεγιστοποιήσουμε τα οφέλη για την τοπική οικονομία».
Μόλις λίγα λεπτά με το αυτοκίνητο από το κέντρο της Λάρισας και σε λιγότερο από μία ώρα από τον Βόλο, την Καρδίτσα και τα Τρίκαλα, το Fashion City Outlet προσφέρει μια μοναδική εμπειρία αγορών μόδας, ηλεκτρονικών ειδών και ψυχαγωγίας, εύκολη πρόσβαση, 1.600 θέσεις πάρκινγκ, καθώς και μια ευρεία γκάμα επιλογών για τους λάτρεις της μόδας, τους φίλους και την οικογένειά τους.
Σε έναν μοντέρνο χώρο περίπου 20.000 τ.μ., το νέο εκπτωτικό κέντρο φιλοξενεί δεκάδες καταστήματα νεανικής, γυναικείας και ανδρικής ένδυσης και υπόδησης, αξεσουάρ και καλλυντικών, μεταξύ των οποίων συναντώνται τόσο επώνυμοι οίκοι, όσο και ευρέως δημοφιλείς αλυσίδες. Ορισμένες δε από αυτές, θα είναι διαθέσιμες στη Θεσσαλία για πρώτη φορά.

Ενδεικτικά, οι γυναίκες μπορούν να επιλέξουν ρούχα, παπούτσια  και αξεσουάρ των Guess, Attrattivo, Anonima, Ingrosso Luna, Kalogirou, Haralas, Tsakiris Mallas, Fratelli Petridi, The Women με σήματα όπως Moschino, Ocean Drive, Au Soleil, Echo NY και Dondup, και το Lapel για τις μοναδικές τους εμφανίσεις, ενώ οι άνδρες θα επισκέπτονται τα καταστήματα Brooks Brothers, Man & Manetti, Camel Active, Prince Oliver και Mega Emporio.

Επώνυμα ρούχα και αξεσουάρ είναι διαθέσιμα, μεταξύ άλλων, στα καταστήματα The Men με σήματα όπως Hugo Boss, MC2 Saint Barth και Berna, καθώς και στα καταστήματα Tommy Hilfiger και Clodist, ενώ streetwear επιλογές προσφέρουν τα καταστήματα Replay, Lee, Wrangler, Funky Buddha, Pop Air, American Stars, Staff, Edwards, Cotton Bank και όχι μόνο.

Οι λάτρεις των σπορ έχουν να επιλέξουν από μια μεγάλη γκάμα sportswear από το κατάστημα Sports Collection με σήματα όπως PUMA, Umbro, Fila, Saucony, Arena, Freddy, καθώς και από το ADMIRAL. Και για τα μικρότερα μέλη της οικογένειας, εταιρείες όπως οι Matou France, Kozee και SAM 0-13 διαθέτουν μοναδικά ρούχα και παπούτσια για ξεχωριστές εμφανίσεις.

Oι επισκέπτες μπορούν, παράλληλα, να προμηθεύονται τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς από τα καταστήματα φυσικών καλλυντικών Fresh Line και Regenis Organic Products, καθώς και αρώματα από το 43 Blue Perfume.
Η Media Markt θα συνεχίσει να προσφέρει μεγάλη γκάμα ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών ειδών, ενώ στις εγκαταστάσεις του Fashion City Outlet λειτουργεί σούπερ μάρκετ Bazaar Cash & Carry. Ταυτόχρονα, το νέο εκπτωτικό κέντρο διαθέτει επιλεγμένα εστιατόρια και καφέ, όπως Goody’s, Bufala Gelato, Mikel, Hot Pot Pasteria, Pizza.gr/Crepamou, Το Παραδοσιακό, Hachiko Sushi και Goldie’s Hot Dog & Wings, μαζί με τον πρώτο πολυκινηματογράφο Village Cinemas στην πόλη της Λάρισας με τρεις αίθουσες, και τον σύγχρονο παιδότοπο Volta Fun Town 1.000 τ.μ. για τους μικρούς επισκέπτες.


Ο κος Νίκος Ρούπακας, Director για τα εκπτωτικά κέντρα στη Bluehouse, σημείωσε σχετικά: «Τα εμπορικά κέντρα τύπου outlet αποτελούν παγκόσμια τάση. Πρόκειται για μια νέα φιλοσοφία λιανικής, που προσφέρει ακόμη περισσότερες επιλογές στους καταναλωτές και τους εμπόρους. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που φέρνουμε στη Θεσσαλία το πρώτο εκπτωτικό και ψυχαγωγικό κέντρο της περιοχής, σε μια πόλη που αναζητά διαρκώς νέες εμπειρίες αγορών και διασκέδασης».
Στο Fashion City Outlet, οι καταναλωτές θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν «έξυπνες» αγορές, επιλέγοντας από ενημερωμένες συλλογές προηγούμενων σεζόν, αλλά και νέες ειδικές συλλογές, για κάθε εποχή και κάθε περίσταση. Και όλα αυτά σε τιμές σημαντικά χαμηλότερες  από τις κανονικές με έκπτωση 30-70%, όλο τον χρόνο.
Ο κος Σωτήρης Σιγάλας, Γενικός Διευθυντής του Fashion City Outlet, δήλωσε ότι: «Το Fashion City Outlet θα προσφέρει ό,τι καλύτερο, τόσο στη μόδα όσο και στη διασκέδαση. Ανυπομονούμε να υποδεχθούμε τους Θεσσαλούς καταναλωτές, καθώς και τους επισκέπτες της περιοχής, στο νέο μας εκπτωτικό κέντρο για να απολαύσουν μια μοναδική, απόλυτη εμπειρία αγορών.»

Δημοσιεύθηκε στις 15 November 2018 | 5:55 pm


Συνεργασία Τράπεζας Πειραιώς - Δημοσίου για πληρωμή κοινοτικών ενισχύσεων μέσω ΟΠΕΚΕΠΕ

Την τήρηση, την ταμειακή διαχείριση και τη χρηματοδότηση του Ειδικού Λογαριασμού Εγγυήσεων Γεωργικών Προϊόντων για τα επόμενα τέσσερα χρόνια ανέλαβε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η Τράπεζα Πειραιώς μετά από ανοικτό διεθνή ηλεκτρονικό διαγωνισμό (Διακήρυξη 3494/Χ.Δ/2018).
Με τη στρατηγικής σημασίας συμφωνία αυτή, η Τράπεζα Πειραιώς επιβεβαιώνει έμπρακτα την ενεργό στήριξή της στον πρωτογενή τομέα της οικονομίας και στον αγροτικό κόσμο της χώρας.
Το έργο συνδέεται με χρηματοδότηση ύψους έως 2,5 δισ. ευρώ ετησίως, μέχρι το 2022. Στόχος είναι η έγκαιρη πληρωμή των αγροτικών ενισχύσεων, που προβλέπονται από την Κοινή Αγροτική Πολιτική, στους δικαιούχους αγρότες και κτηνοτρόφους.
Η Τράπεζα διαθέτει την τεχνογνωσία, την εμπειρία και το εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό, ώστε να ανταποκριθεί με συνέπεια και αποτελεσματικότητα στις ανάγκες της συνεργασίας αυτής, καθώς εκτελεί ήδη το έργο με απόλυτη επιτυχία.
Σημειώνεται ότι, η Τράπεζα Πειραιώς είναι η μοναδική στην Ελλάδα που έχει πιστοποιηθεί, μέχρι σήμερα, κατά ISO 9001:2015 στην ταμειακή διαχείριση και στις πληρωμές Κοινοτικών Γεωργικών Ενισχύσεων προς παραγωγούς.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου, δήλωσε: “O Αγροτικός Τομέας διαθέτει τεράστιες προοπτικές και μπορεί να αποτελέσει πυλώνα ανάπτυξης της Εθνικής μας Οικονομίας. Η ολοκληρωμένη υποστήριξή του αποτελεί στρατηγική επιλογή για την Τράπεζα Πειραιώς, η οποία και κατευθύνει κάθε πρωτοβουλία που αναλαμβάνουμε για το χώρο. Διαθέτουμε το σχέδιο και τους πόρους, κατανοούμε τις ανάγκες του χώρου και των ανθρώπων του, συνδράμουμε τις υγιείς παραγωγικές και επιχειρηματικές δυνάμεις του αγροδιατροφικού τομέα για να συνεχίσουν να παράγουν υψηλής ποιότητας και διεθνώς ανταγωνιστικά προϊόντα, να δημιουργούν θέσεις εργασίας και εισόδημα στην περιφέρεια. Αυτό είναι το πλαίσιο λειτουργίας της Τράπεζας Πειραιώς και αυτό υπογραμμίζει τη δέσμευσή μας για την υποστήριξη του αγροδιατροφικού τομέα στο σύνολό του”.

Δημοσιεύθηκε στις 15 November 2018 | 5:42 pm


Χαρακόπουλος: Αναπάντητα ερωτήματα στη δολοφονία του ομογενούς Κατσίφα!

«Ποιες ήταν οι “πηγές της ΕΛΑΣ” που διέρρευσαν τα περί εμπλοκής του Κωνσταντίνου Κατσίφα σε διακίνηση ναρκωτικών και οι οποίες διαβεβαίωναν ότι η δολοφονία του δεν είχε σχέση με την ανάρτηση της ελληνικής σημαίας στο χωριό του, κάτι που υποστήριξε και η αλβανική πλευρά; Προτίθεστε να ζητήσετε άμεσα τη διενέργεια ΕΔΕ για την απόδοση ευθυνών;».

Τα παραπάνω ζητά να πληροφορηθεί, μεταξύ άλλων, ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με ερώτησή του που απευθύνει στην υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Όλγα Γεροβασίλη και στον πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών κ. Αλέξη Τσίπρα.
Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει στην ερώτησή του ότι «στις 28 Οκτωβρίου, στο χωριό Βουλιαράτες της Β. Ηπείρου, δολοφονήθηκε από ειδικές δυνάμεις της Αλβανικής Αστυνομίας ο Κ. Κατσίφας, Έλληνας υπήκοος που καταγόταν από το συγκεκριμένο χωριό, το οποίο ανήκει στην περιοχή της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία» και «ενώ το Υπουργείο Εξωτερικών με την πρώτη ανακοίνωσή του, αφού χαρακτήρισε ως “απαράδεκτο το γεγονός” ανέφερε ότι “περιμένει να χυθεί άπλετο φως”, στα ΜΜΕ δημοσιεύεται η είδηση ότι πηγές της ΕΛΑΣ υποστήριζαν πως “δεν υπάρχουν στοιχεία ή μαρτυρίες που να συνδέουν την ένοπλη συμπλοκή κατά την οποία σκοτώθηκε ο Κατσίφας με την ύψωση τη ελληνικής σημαίας”, υιοθετώντας, προφανώς, την εκδοχή της αλβανικής πλευράς, χωρίς να υπάρχει οποιαδήποτε άλλη ενημέρωση, και ενώ, σύμφωνα με την ίδια πηγή, “το αίτημα για συνδρομή που διατυπώθηκε μέσω των συνδέσμων των δύο αστυνομιών δεν απαντήθηκε από την αλβανική πλευρά”. Επιπλέον, πάλι από πηγές της ΕΛΑΣ πληροφορούμαστε ότι ο δολοφονηθείς είχε συλληφθεί το 2008 “για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών”. Τις επόμενες ημέρες, ωστόσο, έγινε γνωστό ότι ο Κατσίφας στην υπόθεση αυτή είχε αθωωθεί πανηγυρικά από το δικαστήριο, κάτι που οι “πηγές της ΕΛΑΣ” το απέκρυψαν επιμελώς, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα την παραπλάνηση της κοινής γνώμης για την προσωπικότητα του δολοφονηθέντος ομογενούς, και την ενίσχυση της επιχειρηματολογίας της αλβανικής πλευράς».
Θα καταγγείλετε τη στάση της Αλβανίας;
Ο κ. Χαρακόπουλος επισημαίνει ακόμη ότι εύλογες απορίες προκαλούν επίσης:
«Α) Το γεγονός ότι τα Τίρανα επέτρεψαν την επίσκεψη Έλληνα ιατροδικαστή, για να εξετάσει τη σορό του νεαρού ομογενή, και αυτό μόνο για 5 λεπτά, και αφού είχαν πλυθεί και ραφτεί τα σημεία του σώματός του που είχαν πλήξει οι σφαίρες των Αλβανών αστυνομικών.
Β) Η πρωτοφανής καθυστέρηση αποστολής αρμοδίων αξιωματικών της ΕΛΑΣ (σύμφωνα με τα προβλεπόμενα για συνεργασία από τις διμερείς συμφωνίες) για να συμμετάσχουν στις έρευνες για την ένοπλη συμπλοκή και τον θάνατο του αειμνήστου Κατσίφα».
Κατόπιν τούτων, οι αρμόδιοι υπουργοί καλούνται να απαντήσουν:
1. Ποιες ήταν οι «πηγές της ΕΛΑΣ» που διέρρευσαν τα περί εμπλοκής του Κ. Κατσίφα σε διακίνηση ναρκωτικών και οι οποίες διαβεβαίωναν ότι η δολοφονία του δεν είχε σχέση με την ανάρτηση της ελληνικής σημαίας στο χωριό του, κάτι που υποστήριξε και η αλβανική πλευρά; Προτίθεστε να ζητήσετε άμεσα τη διενέργεια ΕΔΕ για την απόδοση ευθυνών;
2. Τι προβλέπεται από τις διακρατικές συμφωνίες και το διεθνές δίκαιο όταν υπήκοος μιας χώρας δολοφονείται από τις αστυνομικές αρχές άλλης; Ποια η επίσημη ενημέρωση που είχατε για το συμβάν και σε ποιες ενέργειες προβήκατε ώστε να πεισθούν οι αλβανικές αρχές να συμμετάσχουν Έλληνες εμπειρογνώμονες στη διαλεύκανση των συνθηκών της δολοφονίας του Κ. Κατσίφα; Για ποιο λόγο επετράπη ο Έλληνας ιατροδικαστής να κάνει αυτοψία της σορού μόνον για ένα 5λεπτο, και αφού είχαν αλλοιωθεί τα στοιχεία επ’ αυτής;
3. Προτίθεσθε να καταγγείλετε τις αρχές της Αλβανίας για τον τρόπο που χειρίστηκαν το όλο θέμα και την άρνησή τους να παράσχουν, ως όφειλαν, στην Ελλάδα τη δυνατότητα να έχει άμεση ενημέρωση, καθώς ο δολοφονηθείς ομογενής ήταν Έλληνας υπήκοος;

Δημοσιεύθηκε στις 15 November 2018 | 5:22 pm


Έξαλλοι στην ΑΕΛ με το πρόστιμο των 30.000 ευρώ στον Κούγια

Μεγάλες αντιδράσεις προκάλεσε στην ΑΕΛ η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ να επιβάλλει πρόστιμο 30.000 ευρώ στον Αλέξη Κούγια για τις δηλώσεις του περί διαιτησίας μετά την αναμέτρηση με την Ξάνθη.
Με ανακοίνωσή τους την Πέμπτη (15/11) εκφράζουν τη λύπη τους για την τιμωρία και δηλώνουν πως αν επαναληφθεί ανάλογη μεταχείριση από διαιτητής όπως αυτή που είχαν στα Πηγάδια θα καταθέσουν όλα τα δελτία των παικτών στον Βαγγέλη Γραμμένο.
Παράλληλα, υπογραμμίζουν πως θα καταθέσουν έφεση κατά της απόφασης.
Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Η ΑΕΛ ανακοινώνει ότι σήμερα εξεδόθη η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ για τις δηλώσεις του κ. Κούγια αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα με τη βρώμικη διαιτησία των Λάμπρου - Γιαννίκου στο παιχνίδι Ξάνθη - ΑΕΛ, όπου έγινε το όργιο των διαιτητών Λάμπρου - Γιαννίκου εις βάρος της ΑΕΛ, με τις δύο αποβολές σε καθαρές φάσεις, τις 10 κίτρινες κάρτες, τον καταλογισμό ανύπαρκτων οφσάιντ εις βάρος της ΑΕΛ και τον καταλογισμό πέναλτι εις βάρος της ΑΕΛ στο 85ο λεπτό σε φάση 5 μέτρα έξω από την περιοχή, που δεν ήταν καν φάουλ.
Γι αυτήν την διαιτησία των δύο αυτών νέων φρούτων της διαιτησίας, που όμοια της δεν έχει υπάρξει ούτε στην περίοδο της πρώτης παράγκας του Θωμά Μητρόπουλου και των μαθητών του, εξαιτίας της οποίας η ΑΕΛ έχασε 3 βαθμούς στην Ξάνθη, αλλά και άλλους 3 βαθμούς στο παιχνίδι με τη Λαμία, λόγω των αποβολών και των τραυματισμών των καλυτέρων παικτών της, η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ, αντί να απαλλάξει τον κ. Κούγια για τις αλήθειες που αποκάλυψε μετά το βρώμικο αυτό παιχνίδι, του επέβαλε πρόστιμο 30.000€ αρχίζοντας το σκεπτικό της αποφάσεως "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΤΟΥ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΠΕΚΑΛΥΨΕ Ο κ. ΚΟΥΓΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ" του επιβάλλουμε πρόστιμο 30.000€ "ΓΙΑΤΙ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΘΕΙ Η ΕΚΔΟΧΗ ΤΟΥ ΑΝ Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΕΠΑΙΞΕ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ".
Δυστυχώς η νέα διοίκηση της ΕΠΟ και η Πειθαρχική της Επιτροπή επαναλαμβάνουν το σκεπτικό των αλήστου μνήμης αποφάσεων των Πειθαρχικών Επιτροπών της ΕΠΟ, όταν ο κ. Κούγιας κατήγγειλε όσα αποκαλύφθηκαν με καθυστέρηση 3 ετών, το 2012, από τα πορίσματα των εντίμων Εισαγγελέων Παπανδρέου και Κορέα και επέβαλαν τότε χρηματικές ποινές στον κ. Κούγια για να κλείσει το στόμα του, ποσά τα οποία ξεπέρασαν τις 500.000€, αντί να τον αθωώνουν και να στέλνουν τις αποφάσεις τους στους Αθλητικούς Εισαγγελείς για περαιτέρω διερεύνηση των καταγγελιών του.
Λυπούμεθα για αυτήν την απόφαση, όμως δηλώνουμε ότι εφ' όσον επαναληφθεί κρούσμα τέτοιας διαιτησίας σαν αυτή των Λάμπρου - Γιαννίκου δεν θα κάνουμε την παραμικρή δήλωση διαμαρτυρίας, γιατί αντιληφθήκαμε με τη σημερινή απόφαση ότι, εάν δεν κλείσουμε το στόμα μας, θα εξοντωθούμε οικονομικά και αγωνιστικά, αλλά την επομένη ημέρα το πρωί θα καταθέσουμε όλα τα δελτία των ποδοσφαιριστών μας στον εξυγιαντή Πρόεδρο της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένο και στον πρώην Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΑΕΚ Αλέξη Δέδε, ο οποίος και δημιούργησε την παρούσα υπόθεση ως τώρα Εκτελεστικός Γραμματέας της ΕΠΟ, για να γίνει παγκόσμιος σάλος και να αντιληφθούν όλοι, με πρώτο τον έντιμο Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Βασιλειάδη για το τι ακριβώς συμβαίνει σήμερα στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο, παρά τις προσπάθειες του Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα, του ιδίου και του προκατόχου του κ. Κοντονή.
Η ΑΕΛ δεν είναι καμία από τις ομάδες που από το 1996 και μετά ήταν στο ευνοικό περιβάλλον της οποιασδήποτε παράγκας, έχει πάρει Πρωτάθλημα και 2 Κύπελλα, ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΣΤΗΝ SUPER LEAGUE ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, και η τωρινή ιδιοκτησία της έχει αποδείξει ότι ούτε φοβάται κανένα από αυτά τα υποκείμενα της βρωμιάς του ποδοσφαίρου, ούτε υποκύπτει σε εκβιασμούς, ούτε αποφεύγει να αποκαλύψει τα πάντα στη Δικαιοσύνη.
Αυτονόητο είναι ότι θα εφεσιβάλλουμε την απόφαση και θεωρούμε απλή σύμπτωση ότι αμέσως μόλις ο κ. Γραμμένος έγινε Πρόεδρος της ΕΠΟ με αποφάσεις των Επιτροπών Εφέσεων ανατράπηκαν αποφάσεις των Πρωτοβαθμίων Επιτροπών και ο θεοσεβούμενος Άγγελος Αναστασιάδης κέρδισε αποζημίωση 56.000€ γιατί δήθεν τον απολύσαμε, ενώ είχε παραιτηθεί μόνος του και σήμερα εξεδόθη η πρώτη απόφαση εις βάρος αξιωματούχου ΠΑΕ για δηλώσεις του, ο οποίος κατά τύχη είναι ο μοναδικός μάρτυρας κατηγορίας εις βάρος του βρώμικου παρασκηνίου του ποδοσφαίρου που από το 1996 και μέχρι σήμερα καταστρέφει τη χαρά των Ελλήνων οπαδών του ποδοσφαίρου».
Η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής αναφέρει τα εξής: «Συνεκδικάζει παρόντος του εγκαλουμένου Αλεξίου Κούγια του Χρήστου, μεγαλομετόχου της ΠΑΕ  ΛΑΡΙΣΑΣ: α) την υπ’ αριθμ. 33188/15-10-2018 πειθαρχική δίωξη που ασκήθηκε αυτεπάγγελτα από τον Αναπληρωτή Υπεύθυνο Άσκησης Πειθαρχικής Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, όπως ορθώς επαναλήφθηκε με το υπ’ αριθμ. 33301/16-10-2018 έγγραφό του και β) την  υπ’ αριθμ. 33189/15-10-2018  πειθαρχική δίωξη που ασκήθηκε αυτεπάγγελτα από τον Αναπληρωτή Υπεύθυνο Άσκησης Πειθαρχικής Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, όπως ορθώς επαναλήφθηκε με το υπ’ αριθμ. 33300/16-10-2018 έγγραφό του. ΚΗΡΥΣΣΕΙ τον εγκαλούμενο πειθαρχικά ελεγκτέο για την πρώτη (α) πειθαρχική δίωξη και την αναλυτικά αναφερόμενη στο σκεπτικό άδικη πράξη.
ΑΠΑΛΛΑΣΕΙ τον εγκαλούμενο για τη δεύτερη (β) πειθαρχική δίωξη και την αναλυτικά αναφερόμενη στο σκεπτικό άδικη πράξη.
ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στον εγκαλούμενο χρηματική ποινή ύψους τριάντα χιλιάδων ευρώ (30.000€).
Μιλάει ο Κούγιας
Παράλληλα, η ΑΕΛ ενημέρωσε ότι την Τρίτη (20/11) ο Αλέξης Κούγιας θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ομάδας χωρίς, πάντως, να κάνει γνωστό το θέμα της.
«Η ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοινώνει ότι την Τρίτη 20/11/2018 και ώρα 3 το μεσημέρι ο κ. Αλέξης Κούγιας θα παραθέσει συνέντευξη τύπου στα γραφεία της ΠΑΕ στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας (οδού Κύπρου 72, 5ος όροφος)», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

a-sports.gr

Δημοσιεύθηκε στις 15 November 2018 | 5:10 pm


Διακοπή ρεύματος την Κυριακή στο νομό Λάρισας – Δείτε σε ποιες περιοχές

Σε προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος προχωρά την Κυριακή 18 Νοεμβρίου ο ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε στο νομό Λάρισας για να εκτελεσθούν απαραίτητες τεχνικές  εργασίες στο δίκτυο.
Αναλυτικά:
Από ώρα 08:00 – 12:00: α) Δημοτικά Διαμερίσματα Δ. Κιλελέρ: Χάλκη, Πρόδρομος, Μόδεστος, Μελία, Νάματα, β) Πελάτες κατά μήκος παλαιάς Εθνικής  οδού Λάρισα – Βόλου από κόμβο Γλαύκης μέχρι κόμβο Αναγέννησης. 
Από ώρα 09:00 – 11:00: α) Δημοτικό Διαμέρισμα Νίκαιας οριζόμενο από δρόμο Φαρσάλων έως Εθνική Οδό, β) Πρατήριο Νταϊλιάννη, γ) Πολυκατάστημα LEROY MERLYN
Από ώρα 11:00 – 14:00: α)Βιομηχανίες εγκατεστημένες στην Β.Ι.Π.Ε. Λάρισας: οδός 2, οδός 5, οδός 7, οδός 1, οδός 3, οδός 5Α,οδός 9, οδός 12, οδός 12Α, β) Δημοτικό Διαμέρισμα Αμφιθέας
Αν οι εργασίες τελειώσουν νωρίτερα θα ξαναδοθεί ρεύμα πριν το χρόνο λήξης της διακοπής.

Δημοσιεύθηκε στις 15 November 2018 | 3:06 pm


AEΛ: «Παρελθόν από την ΑΕΛ ο Μόρσι»

Παρελθόν αναμένεται να αποτελέσει από την Λάρισα ο Μπασίμ Μόρσι σύμφωνα με δημοσιεύματα του αιγυπτιακού Τύπου.
O 26χρονος επιθετικός βρίσκεται εδώ και ένα μήνα στην Αίγυπτο προκειμένου να διευθετήσει ένα πρόβλημα που προέκυψε με την στρατιωτική του θητεία, ωστόσο λόγω γραφειοκρατικών επιπλοκών η σχετική άδεια για να επιστρέψει στην Ελλάδα δεν έχει εκδοθεί ακόμα.
Η υπομονή των ανθρώπων της Λάρισας φαίνεται πως έχει εξαντληθεί και ως εκ τούτου ο Μόρσι αναμένεται να αποτελέσει και τυπικά παρελθόν.

sdna.gr

Δημοσιεύθηκε στις 15 November 2018 | 2:44 pm


Περιοδική έκθεση στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας

Οι Εφορείες Αρχαιοτήτων Λάρισας και Τρικάλων συνεργάζονται στην περιοδική έκθεση του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας με τίτλο «Ελπίδα και Πίστη. Εκκλησία και Τέχνη στη Θεσσαλία τον 16ο αιώνα», που παρουσιάζει μια σπουδαία εποχή της μεταβυζαντινής τέχνης.

Μέσα από τα εκκλησιαστικά αντικείμενα της εποχής επιχειρείται η ερμηνεία της μεγάλης καλλιτεχνικής άνθησης του 16ου αιώνα, όταν, στο πλαίσιο της οθωμανικής κυριαρχίας, δημιουργήθηκαν και διακοσμήθηκαν δεκάδες ναοί υψηλών προθέσεων, που άφησαν σημαντικό αποτύπωμα στην τέχνη.
Χάρη στην ευγενική παραχώρηση των Ιερών Μητροπόλεων της Θεσσαλίας, συγκεντρώθηκαν εικόνες, άμφια, σκεύη και χειρόγραφα της εποχής, τα οποία στην πλειοψηφία τους βγήκαν για πρώτη φορά από τις εκκλησιαστικές και μοναστηριακές συλλογές, για να εικονογραφήσουν την εποχή τους καθώς και τα πρόσωπα της εκκλησίας, που σχετίζονται με τη δημιουργία τους.
Πίσω από την αναμφισβήτητη καλλιτεχνική αναγέννηση βρίσκονται οι απαρχές της οικονομικής ανόδου του ελληνισμού καθώς και οι φωτισμένοι ιεράρχες, οι οποίοι, χρησιμοποιώντας τα προνόμια που τους παρείχε η οθωμανική διοίκηση, ανύψωσαν το κύρος της τοπικής Εκκλησίας, ερμηνεύοντας τα μηνύματα που έρχονταν από το Πατριαρχείο, και δημιούργησαν τις προϋποθέσεις της συσπείρωσης του ορθόδοξου πληθυσμού γύρω από αυτή. Με το πλούσιο έργο τους πολλοί από αυτούς εξυψώθηκαν ως άγιοι στη συνείδηση των πιστών και έγιναν η Ελπίδα του Γένους.
Στην έκθεση έχουν παραχωρήσει κειμήλια οι Μητροπόλεις Λαρίσης και Τυρνάβου, Τρίκκης και Σταγών, Σταγών και Μετεώρων, Δημητριάδος, Ελασσόνος, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, καθώς και οι ιερές μονές των Μετεώρων (Μεγάλου Μετεώρου, Βαρλαάμ και Αγίου Στεφάνου), Δουσίκου, Κορώνας, Ολυμπιώτισσας, Αγίου Παντελεήμονα Αγιάς και Φλαμουρίου.
Η έκθεση αφιερώνεται στη μνήμη του καθηγητή Δημήτρη Σοφιανού, ο οποίος, ως Διευθυντής του Μεσαιωνικού Αρχείου της Ακαδημίας Αθηνών, κατέγραψε και δημοσίευσε εκατοντάδες χειρόγραφα των μονών των Μετεώρων και της μονής Δουσίκου, προβάλλοντας έτσι την ιστορία και την πνευματική παρακαταθήκη των μοναστηριών της Θεσσαλίας.

Δημοσιεύθηκε στις 15 November 2018 | 2:32 pm


Oι γεωπόνοι στην ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης

Εκπρόσωποι του Δ.Σ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Γεωπόνων είχαν συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και συγκεκριμένα με τους κ. Αραχωβίτη Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κόκκαλη Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και κα. Τελιγιορίδου Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Το Δ.Σ της ΠΟΣΓ παρέθεσε ξεχωριστά και στον καθένα Υπουργό τα παρακάτω θέματα που αφορούν τον κλάδο των Γεωπόνων και την Πρωτογενή παραγωγή γενικότερα.
Ειδικότερα συζητήθηκαν τα παρακάτω:
    Προσλήψεις Γεωπόνων
    Επαγγελματικά δικαιώματα Γεωπόνων και αναφορά στην απαλοιφή διατάξεων στο πρόσφατο Π.Δ. 99/2018 (ΦΕΚ 187/Α’) και στην προσπάθεια υφαρπαγής των επιστημονικών και επαγγελματικών αντικειμένων των γεωτεχνικών – μελών του και την εκχώρησή τους σε επαγγελματίες άλλων κλάδων.
    Προβλήματα στην λειτουργία της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης γεωργικών φαρμάκων και δημιουργία μόνιμης θεσμοθετημένης επιτροπής για τα γεωργικά φάρμακα
    Άμεση αξιολόγηση των Μέτρων 4.1.1 και 4.1.3 (Σχέδια βελτίωσης) και τη μέγιστη υπεδέσμευση ποσού
    Περικοπή ενισχύσεων του Πυλώνα 1 και του Πυλώνα 2 εξαιτίας  προβλημάτων   λόγω της κύρωσης των δασικών χαρτών
    Πορεία προγραμμάτων αγροτικής ανάπτυξης – Υπογραφή Γεωπόνων – Θέματα του κλάδου στην ΥΑ των Γεωργικών Συμβουλών
    Υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας
    Προβλήματα στην λειτουργία της δακοκτονίας
    Δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και στήριξη των υπαρχόντων θέσεων των γεωπόνων στον ιδιωτικό τομέα μέσω στοχευμένων επιδοτούμενων προγραμμάτων
    Άμεση προκήρυξη της εκπαίδευσης και κατάρτισης των νέων αγροτών του Μέτρου 6.1
    Επανασύσταση και λειτουργία της Αβερώβειου Γεωργικής Σχολής και δημιουργία πλαισίου εκπαίδευσης Επαγγελματιών Γεωργών
Εκ μέρους του Δ.Σ παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος κ.Σοφολόγης Δημήτρης, ο Γενικός Γραμματέας Παναγούλης Χρήστος, ο Αντιπρόεδρος κ.Παπαδόπουλος Σωτήρης, ο Υπεύθυνος Τύπου και Δημοσίων σχέσεων κ.Θεοδωράτος Φώτης, και το μέλος του Δ.Σ κ.Νάνος Ευάγγελος.

Δημοσιεύθηκε στις 15 November 2018 | 2:13 pm


Μ. Κόλλια - Τσαρουχά από Λάρισα: Μέσα στο Νοέμβριο τα αναδρομικά στους ένστολους

Εντός του μηνός αναμένεται να λάβουν τα αναδρομικά τους οι ένστολοι, καθώς μετά και την ψήφιση της σχετικής τροπολογίας απομένουν μόνο διαδικαστικά θέματα, υποστήριξε σήμερα από τη Λάρισα η υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Μαρία Κόλλια -Τσαρουχά, στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποίησε σε 1η Στρατιά, Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας και Στρατιωτικό Νοσοκομείο.
Η υφυπουργός έφθασε στην 1η Στρατιά συνοδευόμενη από τον αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή και έγινε δεκτή από τον διοικητή αντιστράτηγο Δημόκριτο Ζερβάκη και άλλους επιτελείς του Σχηματισμού.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους η κα Κόλλια -Τσαρουχά δήλωσε ικανοποιημένη από το έργο που επιτελείται και σημείωσε με έμφαση πως η πολιτεία έχει υποχρέωση να καλύπτει τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων, προκειμένου να φέρνουν εις πέρας το μεγάλο έργο της εθνικής ασφάλειας, της άμυνας και της διασφάλισης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.

ert.gr

Δημοσιεύθηκε στις 15 November 2018 | 1:55 pm


Εξιχνιάστηκαν 133 κλοπές μετασχηματιστών της Δ.Ε.Η στην Καρδίτσα!

Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι και το απόγευμα στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Καρδίτσας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καρδίτσας, οκτώ άτομα, ηλικίας από 19 έως 38 ετών, ενώ αναζητούνται δύο ακόμη άτομα.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος και της παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών.
Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων για οργανωμένη αγορά και μεταφορά χαλκού, προερχόμενου από κλοπές μετασχηματιστών της Δ.Ε.Η., εξακριβώθηκε ότι τις πρώτες πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας, τρεις από τους συλληφθέντες, μαζί με τους δύο συνεργούς τους που αναζητούνται, αποκόλλησαν αρχικά τους μετασχηματιστές από πέντε στύλους της Δ.Ε.Η.

Στη συνέχεια, με τη χρήση ειδικών εργαλείων– γάντζων και διαρρηκτικών εργαλείων, αφαίρεσαν από το εσωτερικό των μετασχηματιστών τα χάλκινα εξαρτήματά τους (πηνία κλπ), καθώς και τα καλώδια παροχής ρεύματος, συνολικού βάρους (422) κιλών, ενώ ο τέταρτος συλληφθείς κατευθυνόταν με Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο στο σημείο για να αγοράσει τα αφαιρεθέντα χάλκινα αντικείμενα.
Τα κλοπιμαία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν σε υπεύθυνο της Δ.Ε.Η., ενώ επιπλέον κατασχέθηκαν το προαναφερόμενο όχημα και ένα ακόμη Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, καθώς και μικροποσότητα κάνναβης, μία ηλεκτρονική ζυγαριά και το χρηματικό ποσό των (3.845) ευρώ.
Από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας εξακριβώθηκε ότι τουλάχιστον από τις (22-01-2018) έως και χθες (14-11-2018), οι δράστες είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη οργανωμένων κλοπών μετασχηματιστών από χωράφια της ευρύτερης περιοχής των Σοφάδων Καρδίτσας.
Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί (133) κλοπές μετασχηματιστών της Δ.Ε.Η., ενώ η συνολική ζημία που υπέστη η επιχείρηση ανέρχεται στο συνολικό χρηματικό ποσό των (479.644,86) ευρώ.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργών τους συνεχίζονται.
Το προανακριτικό έργο διεξάγει το Τμήμα Ασφάλειας Καρδίτσας.

Δημοσιεύθηκε στις 15 November 2018 | 1:47 pm


Χαρακόπουλος: Οι Έλληνες της Κριμαίας χρειάζονται έμπρακτη στήριξη!

«Η Ελλάδα οφείλει, χωρίς να παραβλέπει το διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας, να βρίσκει τρόπους να στηρίζει εμπράκτως τους Έλληνες της ομογένειας, ιδιαίτερα αυτούς που βρίσκονται σε δυσμενή θέση λόγω συγκεκριμένων συνθηκών.

Το να μην αναγνωρίζεται από το υπουργείο Εξωτερικών η ιδιόμορφη κατάσταση που έχουν περιέλθει οι Έλληνες της Κριμαίας, λόγω γεγονότων για τα οποία δεν φέρουν ευθύνη οι ίδιοι, και να εμφανίζεται ότι όλα βαίνουν καλώς, είναι τουλάχιστον αποποίηση ευθυνών. Φοβούμαστε ότι και σε αυτήν την περίπτωση, η ισχυριζόμενη από τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό συνδρομή της κυβέρνησης στους ομογενείς μας είναι μόνον στα λόγια».

Τα παραπάνω τόνισε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή την απάντηση που έλαβε από τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών κ. Γιώργο Κατρούγκαλο, σε σχετική του ερώτηση.
Υπενθυμίζεται ότι το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε απευθύνει ερώτηση προς το υπουργείο Εξωτερικών, ζητώντας να διευκολυνθούν οι Έλληνες της Κριμαίας να επισκέπτονται την Ελλάδα, καθώς μετά την προσάρτηση της χερσονήσου από τη Ρωσία, αυτό καθίσταται σχεδόν αδύνατο, λόγω της αδυναμίας πρόσβασης στις ελληνικές προξενικές αρχές στην Ουκρανία και έλλειψης των ουκρανικών εγγράφων.
Στην απάντησή του προς τον κ. Χαρακόπουλο, ο κ. Κατρούγκαλος αναφέρει:
«Όπως είναι γνωστό, η χώρα μας υποστηρίζει την εδαφική ακεραιότητα, την ανεξαρτησία και κυριαρχία της Ουκρανίας και ακολουθεί πολιτική μη αναγνώρισης της παράνομης προσάρτησης της Κριμαίας. Συνεπεία του γεγονότος αυτού είναι ότι η αρμοδιότητα για την εξέταση αιτημάτων θεωρήσεων κατοίκων της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας και της πόλης της Σεβαστούπολης ανήκει στις αρμόδιες Προξενικές Αρχές της Ουκρανίας, όπως συνέβαινε και πριν την προσάρτηση της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας και της πόλης της Σεβαστούπολης στην Ρωσική Ομοσπονδία.
Η πρακτική αυτή, η οποία ακολουθείται για τους προεκτεθέντες λόγους, με βάση και τον σεβασμό της χώρας στο Διεθνές Δίκαιο και τα ισχύοντα περί θεωρήσεων σε πλαίσιο Schengen δεν συνιστά απαγόρευση εισόδου στην χώρα μας των κατοίκων της Κριμαίας, πολλώ μάλλον των ομογενών μας.
Επιπροσθέτως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι, πλέον, οι κάτοχοι ουκρανικών βιομετρικών διαβατηρίων, άρα και όσοι κάτοικοι της Κριμαίας τα διαθέτουν, δύνανται να ταξιδεύσουν στον χώρο Schengen άνευ θεωρήσεων.
Η Ελληνική Κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι συνδράμει εμπράκτως τους ομογενείς, με όσα μέσα διαθέτει, σεβόμενη το διεθνές δίκαιο και τις συμβατικές υποχρεώσεις της, και θα συνεχίσει να το πράττει».

(*) Στο φωτογραφικό στιγμιότυπο ο Μάξιμος Χαρακόπουλος με τον πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Κριμαίας, ομογενή βουλευτή, Ιωάννη Σόνους και την πρόεδρο της «Ελληνικής Νεολαίας Ρωσίας» Ευγενία Ποπόβα, που του έθεσαν το θέμα της βίζας κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Μόσχα.

Δημοσιεύθηκε στις 15 November 2018 | 1:31 pm


Λάρισα - Ειδήσεις και Νέα

Μουσικοθεατρική εκδήλωση στη Λάρισα για τον Μπρεχτ

 1. Μουσικοθεατρική εκδήλωση στη Λάρισα για τον Μπρεχτ  Larissanet.gr (Σάτιρα) (Δελτίο Τύπου) (Ιστολόγιο)
 2. Full coverage

Δημοσιεύθηκε στις 15 November 2018 | 9:33 pm


Equal Game στη Λάρισα

 1. Equal Game στη Λάρισα  SportLarissa
 2. Μεγάλο αθλητικό γεγονός διοργανώνεται στη Λάρισα  Larissanet.gr (Σάτιρα) (Δελτίο Τύπου) (Ιστολόγιο)
 3. Full coverage

Δημοσιεύθηκε στις 15 November 2018 | 5:59 pm


Τροχαίο στη Λάρισα

 1. Τροχαίο στη Λάρισα  Larissanet.gr (Σάτιρα) (Δελτίο Τύπου) (Ιστολόγιο)
 2. Full coverage

Δημοσιεύθηκε στις 15 November 2018 | 4:16 pm


Λάρισα: Τροχαίο με έναν τραυματία

 1. Λάρισα: Τροχαίο με έναν τραυματία  Larissanet.gr (Σάτιρα) (Δελτίο Τύπου) (Ιστολόγιο)
 2. Full coverage

Δημοσιεύθηκε στις 15 November 2018 | 11:08 am


Σύλληψη 45χρονου στη Λάρισα

 1. Σύλληψη 45χρονου στη Λάρισα  Larissanet.gr (Σάτιρα) (Δελτίο Τύπου) (Ιστολόγιο)
 2. Full coverage

Δημοσιεύθηκε στις 15 November 2018 | 10:14 am


Λάρισα: 39χρονος έκλεψε τη μοτοσικλέτα 54χρονου

 1. Λάρισα: 39χρονος έκλεψε τη μοτοσικλέτα 54χρονου  Larissanet.gr (Σάτιρα) (Δελτίο Τύπου) (Ιστολόγιο)
 2. Full coverage

Δημοσιεύθηκε στις 15 November 2018 | 10:11 am


Τα Village Cinemas στη Λάρισα

 1. Τα Village Cinemas στη Λάρισα  Newsbeast.gr
 2. Η Λάρισα αποκτά Village Cinemas  Ελευθερία
 3. Village Cinemas και στην Λάρισα  Move It Magazine (Δελτίο Τύπου) (Ιστολόγιο)
 4. Full coverage

Δημοσιεύθηκε στις 14 November 2018 | 4:16 pm


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Λάρισα

Φιλικοί ιστότοποι: