Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Ευβοίας   >   Καρυστος    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Απαράδεκτη κατάσταση στο σχολικό συγκρότημα που στεγάζει το Γενικό Λύκειο και το ΕΠΑΛ Μαντουδίου

ΕΡΩΤΗΣΗ στη Βουλή κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ για την απαράδεκτη κατάσταση στο σχολικό συγκρότημα που στεγάζει το Γενικό Λύκειο και το ΕΠΑΛ Μαντουδίου της ΠΕ Εύβοιας.

Οι εγκαταστάσεις που στεγάζουν το Γενικό Λύκειο (ΓΕΛ) και το Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑΛ) Μαντουδίου χρήζουν άμεσων απαραίτητων εργασιών συντήρησης, καθώς η κατάσταση τους εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια των μαθητών και καθηγητών.

Η κατάσταση αυτή επιβαρύνθηκε περαιτέρω με τα

Δημοσιεύθηκε στις 25 April 2024 | 6:56 pm


Συνεδριάζει την Δευτέρα 29 Απριλίου το Δημοτικό Συμβούλιο Καρύστου

Σας καλούμε να προσέλθετε σε τακτική Συνεδρίαση στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλυβίων την 29η Απριλίου 2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 19:00 μ.μ. για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

Δημοσιεύθηκε στις 25 April 2024 | 6:56 pm


Εκδηλώσεις του ΚΚΕ στις Γούβες και την Ιστιαία

Εκδηλώσεις του ΚΚΕ 20 – 21 Απρίλη στις Γούβες και την Ιστιαία για τα 80 χρόνια από τη μάχη του ΕΛΑΣ στην περιοχή

Με σημαντική επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο εκδηλώσεων του ΚΚΕ και της ΠΕΑΕΑ στη Βόρεια Εύβοια το Σαββατοκύριακο 20-21 Απρίλη με αφορμή την συμπλήρωση 80 χρόνων από τη μάχη του ΕΛΑΣ στην Ιστιαία

Το Σάββατο για

Δημοσιεύθηκε στις 25 April 2024 | 6:48 pm


Στην διεθνή έκθεση “Travel Expo Cyprus 2024” η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού

Στην διεθνή έκθεση “Travel Expo Cyprus 2024”, που διεξήχθη στον χώρο κρατικής έκθεσης στην Λευκωσία για 25η χρονιά , παραβρέθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού, κ. Φανή Παπαθωμά.

Το παρών στην εκδήλωση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας αλλά και στο περίπτερο έδωσαν τόσο ο Υφυπουργός Τουρισμού της Κύπρου, κ. Κωνσταντίνος Κουμής, όσο και ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο, κ. Ιωάννης Παπαμελετίου καθώς και ο Διευθυντής του ΕΟΤ Της Κύπρου κ. Πέτρος Σαγάνας, οι οποίοι επιβεβαίωσαν το διαρκώς αυξανόμενο ενδιαφέρον της Κυπριακής αγοράς για την Περιφέρεια στερεάς Ελλάδας αλλά

Δημοσιεύθηκε στις 24 April 2024 | 7:32 pm


Νέα έργα, Σύγχρονο Μουσείο Ευρίπου και “smart lockers” εγκρίθηκαν από το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 24 Απριλίου 2024, δια ζώσης στην αίθουσα συνεδριάσεων «Λάμπρου Παπαδήμα» (Αινιάνων 6-8, Λαμία) και ταυτόχρονα με τηλεδιάσκεψη, ενώ μεταδόθηκε ζωντανά από το
κανάλι της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στο YouTube.

Προ ημερήσιας διάταξης και με αφορμή σχετική επερώτηση, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός ενημέρωσε το σώμα για ζητήματα Πολιτικής Προστασίας, όπως και για το περιεχόμενο των συναντήσεων εργασίας που είχε με την πολιτική ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και

Δημοσιεύθηκε στις 24 April 2024 | 7:31 pm


«Το κορίτσι που ζωγράφιζε τον άνεμο»: Κυκλοφόρησε το νέο παραμύθι του Ευβοιώτη δημοσιογράφου Βασίλη Κάργα

Ανοίγοντας το νέο βιβλίο, του Ευβοιώτη δημοσιογράφου Βασίλη Κάργα, «Το κορίτσι που ζωγράφιζε τον άνεμο», ανοίγετε και τον ασκό του Αιόλου, ελευθερώνοντας τους ανέμους της γης, της θάλασσας και τ’ ουρανού.

Ανέμους που παίζουν και χορεύουν με τα φύλλα του φθινοπώρου, ανέμους που σκορπίζουν τα σύννεφα φέρνοντας την άνοιξη, ανέμους που μας δροσίζουν και μας χαϊδεύουν το καλοκαίρι, αλλά και ανέμους που μας παγώνουν τον χειμώνα και

Δημοσιεύθηκε στις 24 April 2024 | 7:29 pm


Ζεμπίλης: 19 νέες μόνιμες θέσεις νοσηλευτών στο Νοσοκομείο Χαλκίδας

Στον διαγωνισμό πρόσληψης νοσηλευτικού προσωπικού, που αναμένεται να δημοσιευθεί από το ΑΣΕΠ κατά το προσεχές διάστημα, το Νοσοκομείο Χαλκίδας ενισχύεται με 19 νέες μόνιμες θέσεις. 

Συγκεκριμένα, για το Νοσοκομείο Χαλκίδας προβλέπονται: 1 θέση ΠΕ, 13 θέσεις ΤΕ και

Δημοσιεύθηκε στις 24 April 2024 | 5:27 pm


Ξεκινούν εργασίες ανάπλασης στην Στενή Ευβοίας

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας δημοπράτησε και ήδη συμβασιοποίησε το έργο με τίτλο: «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΧΩΡΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΣΤΕΝΗΣ ΔΗΜΟΥ ΔΙΡΦΥΩΝ-ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ», που μπαίνει πλέον στο στάδιο της υλοποίησης.

Πρόκειται για έργο αρχικού προϋπολογισμού 400.000 ευρώ, το οποίο συγχρηματοδοτούν κατά 50% η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ο Δήμος Διρφύων – Μεσσαπίων. Κατόπιν προγραμματικής σύμβασης, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ανέλαβε τη δημοπράτηση και θα επιβλέψει την υλοποίησή του.

Δημοσιεύθηκε στις 24 April 2024 | 5:25 pm


Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στη Χαλκίδα

Με σύνθημα «Πολεμάμε το άδικο, χτίζουμε το αύριο... Με το ΚΚΕ αλλάζουμε τα δεδομένα!» θα πραγματοποιηθεί το μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στη Χαλκίδα, το Σάββατο 27 Απριλίου, στις 19:00, στο Κόκκινο Σπίτι.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Δημοσιεύθηκε στις 24 April 2024 | 5:16 pm


Κινηματογραφική Λέσχη Καρύστου: Αφιέρωμα στην Κωμωδία

Η Κινηματογραφική Λέσχη Καρύστου ολοκληρώνει τις εβδομαδιαίες προβολές της σεζόν με ένα αφιέρωμα στην Κωμωδία!

Την Τετάρτη 24 Απριλίου στις 20:15 σας περιμένουμε για να διασκεδάσουμε με μια ξεκαρδιστική κλασική κωμωδία, όπως ακριβώς και στο ξεκίνημα των προβολών μας τον περασμένο Οκτώβριο!

Ραντεβού στο Γιοκάλειο!

Δημοσιεύθηκε στις 23 April 2024 | 3:35 pm


Συνεχίζεται η πολιτική δραστηριότητα των Κομματικών Οργανώσεων Εύβοιας του ΚΚΕ

Συνεχίζεται η πολιτική δραστηριότητα των Κομματικών Οργανώσεων Εύβοιας του ΚΚΕ με τις θέσεις του κόμματος ενόψει των Ευρωεκλογών αλλά και για κάθε λαϊκό πρόβλημα.

Τετάρτη 24 Απρίλη

Δημοσιεύθηκε στις 23 April 2024 | 2:16 pm


Κάλεσμα της ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ για συζήτηση και ενημέρωση την Τετάρτη στη Χαλκίδα

Συζήτηση – ενημέρωση για τα διακυβεύματα των Ευρωεκλογών οργανώνει την Τετάρτη 24 Απριλίου στη Χαλκίδα η ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ Εύβοιας.

Κύριο θέμα της συνάντησης, τα ευρωπαϊκά εργαλεία που χρειαζόμαστε ως κοινωνία για τη διέξοδο από τη φτώχεια και τον αποκλεισμό, την πρόσβαση στη δημόσια υγεία, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την αλληλεγγύη και, το κυριότερο, την ειρήνη, ώστε η Ευρώπη να σταματήσει την ολέθρια πορεία προς μια

Δημοσιεύθηκε στις 23 April 2024 | 2:14 pm


Zεμπίλης: Να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ η ενοποίηση του αρχαιολογικού χώρου Ερέτριας και η ανάδειξη της καστροπολιτείας Σκύρου

Zεμπίλης: Να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ η ενοποίηση του αρχαιολογικού χώρου Ερέτριας και η ανάδειξη της καστροπολιτείας Σκύρου, συνολικού Π/Υ 3 εκατ. ευρώ.

Συνάντηση με Λ. Μενδώνη.

Στο Υπουργείο Πολιτισμού βρέθηκε σήμερα το πρωί ο Βουλευτής Εύβοιας Θανάσης Ζεμπίλης. Ο σκοπός της συνάντησης αφορούσε κυρίως τις

Δημοσιεύθηκε στις 23 April 2024 | 2:12 pm


Λειτουργία γέφυρας Πορθμού του Ευρίπου την Περίοδο του Πάσχα

Η ΟΛΝΕ Α.Ε. ανακοινώνει ότι από την Μεγάλη Παρασκευή έως και την Κυριακή 
του Πάσχα η συρταρωτή γέφυρα Πορθμού του Ευρίπου δεν θα λειτουργήσει για εξυπηρέτηση αναγκών ναυσιπλοΐας. 

Η συρταρωτή γέφυρα δεν θα λειτουργήσει ούτε την Τρίτη 7 Μαΐου, λόγω της μεταφοράς της Πρωτομαγιάς. 

Το βράδυ της Δευτέρας 6 Μαΐου, η γέφυρα θα λειτουργήσει κανονικά.

Δημοσιεύθηκε στις 23 April 2024 | 2:07 pm


Συμεών Κεδίκογλου: Αποκλεισμός μαθητών των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας από τη δωρεάν μεταφορά

O Βουλευτής Συμεών Κεδίκογλου με Ερώτηση που κατέθεσε από κοινού με 23 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανέδειξε στη Βουλή το κρίσιμο ζήτημα του αδικαιολόγητου αποκλεισμού των μαθητών που φοιτούν στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας από τη δωρεάν μεταφορά τους από και προς τα σχολεία, όπως αυτό ισχύει για τους υπόλοιπους μαθητές.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

Δημοσιεύθηκε στις 23 April 2024 | 2:02 pm


Βρούτσης και Σπανός αποκαλύπτουν στη Χαλκίδα τις διαδρομές του ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024 στη Στερεά Ελλάδα

Ο ΑναπληρωτήςΥπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης και ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας,Φάνης Χ. Σπανός, θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου για τον ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας 2024, την Πέμπτη 25 Απριλίουστις 3 το μεσημέρι στην Αίθουσα Περιφερειακού Συμβουλίου Π.Ε. Εύβοιας(Λ. Χαϊνά 93, Χαλκίδα).

Στη Συνέντευξη Τύπου θα γίνει η επίσημη παρουσίαση του Γύρου από τα στελέχη της Οργανωτικής Επιτροπής Cycling Greece,θα αναφερθούν αναλυτικά οι διαδρομές και τα σημεία ενδιαφέροντος, ενώ

Δημοσιεύθηκε στις 23 April 2024 | 1:57 pm


Εκδήλωση του ΚΚΕ στα Ψαχνα

Τον καθοριστικό ρόλο και τις μεγάλες ευθύνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο έγκλημα που συντελείται στη ΛΑΡΚΟ ανέδειξε ο Παναγιώτης Πολίτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας και υποψήφιος ευρωβουλευτής, μιλώντας σε σύσκεψη της ΚΟΒ Ψαχνών και μεταφέροντας το κάλεσμα μάχης για δυνατό ΚΚΕ και στις ευρωεκλογές της 9ης Ιούνη.

Στη σύσκεψη παρευρέθηκε Γεωργία Πύθουλα, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Αν. Στερεάς και Εύβοιας του ΚΚΕ. Επίσης συμμετείχαν εργαζόμενοι και

Δημοσιεύθηκε στις 23 April 2024 | 1:53 pm


Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος Παράρτημα Εύβοιας: Συμμετέχουμε την Τετάρτη 1η Μαΐου στην απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο

Συμμετέχουμε την Τετάρτη 1η Μαΐου στην 
απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση στις 10:30 στο Εργατικό Κέντρο.

Οι απεργίες στις 17 Απρίλη και στις 28 Φλεβάρη που ήταν η μεγαλύτερη των τελευταίων χρόνων, δίνουν τη σκυτάλη στη φετινή Απεργιακή Εργατική Πρωτομαγιά, μαζί με το σύνθημα που ένωσε τις φωνές των εργαζομένων σε όλη τη χώρα:

Δημοσιεύθηκε στις 23 April 2024 | 1:49 pm


Το Επιμελητήριο Εύβοιας στην Τουριστική Έκθεση TRAVEL EXPO CYPRUS

Το Επιμελητήριο Εύβοιας εκπροσώπησαν (19 έως 21 Απριλίου 2024) στην Τουριστική Έκθεση
TRAVEL EXPO CYPRUS, ο Α΄ Αντιπροέδρος κ. Νίκος Μώρος, ο Γενικός Γραμματέας κ. Γιάννης Μαραγκός και η Υπεύθυνη Τουρισμού κα Παρασκευή Μπουραντά.

Τα εγκαίνια της πολύ αναβαθμισμένης Έκθεσης που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία, προσελκύοντας πέραν των 10.000 επισκεπτών, τέλεσαν από κοινού ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Κώστας Κουμής και ο Πρέσβης της Ελλάδας στη

Δημοσιεύθηκε στις 22 April 2024 | 4:32 pm


Β. Αποστόλου: Εφικτή η αντιμετώπιση της ακρίβειας στα τρόφιμα

Άρθρο του Β. Αποστόλου πρώην Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ευβοίας και πρώην Υπουργού ΑΑΤ

Η συνεχώς αυξανόμενη λιανική τιμή των τροφίμων, σε συνδυασμό με το υπερβολικό κόστος παραγωγής, άφησαν ελεύθερο το πεδίο της αισχροκέρδειας στη χώρα μας, αφού έφτασε μέχρι του σημείου να ελληνοποιεί, ακόμη και

Δημοσιεύθηκε στις 22 April 2024 | 4:28 pm


Ζεμπίλης: Ανοίγει ο δρόμος για τις νέες φυλακές Χαλκίδας μετά την έγκριση της αρχαιολογικής υπηρεσίας

Με ομόφωνη γνωμοδότησή του το Τοπικό Συμβούλιο Μνημείων Στερεάς Ελλάδας αποφάσισε υπέρ της εκπόνησης του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου για τη Μετεγκατάσταση σε Τμήμα του Ακινήτου με ΚΑΕΚ 121623101189 Κυριότητας Ελληνικού Δημοσίου του Καταστήματος Κράτησης Χαλκίδας, εφόσον η συγκεκριμένη έκταση διερευνήθηκε στο σύνολό της επισταμένως με αρχαιολογικές τομές και διαπιστώθηκε αφενός ότι δεν υπάρχουν ακίνητες αρχαιότητες και αφετέρου ότι το συγκεκριμένο έργο δεν προκαλεί βλάβη σε μνημείο, ούτε σε κηρυγμένο αρχαιολογικό χώρο της Χαλκίδας. 

Η ανωτέρω γνωμοδότηση του ΤΣΜΣΕ εκδόθηκε κατόπιν εδαφολογικής μελέτης και σε απάντηση του σχετικού αιτήματος του

Δημοσιεύθηκε στις 22 April 2024 | 4:25 pm


Εβδομαδιαίο πρόγραμμα κουνουποκτονίας στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Το πρόγραμμα συνεργείων της εταιρείας "ΒΙΟΕΦΑΡΜΟΓΕΣ Ο.Ε." στα πλαίσια του έργου καταπολέμησης κουνουπιών στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το οποίο αφορά στην εβδομάδα 22-26 Απριλίου 2024.

Δημοσιεύθηκε στις 22 April 2024 | 4:23 pm


Το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά

Το ψηφοδέλτιο μάχης του συνδυασμού ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά.

Την Παρασκευή 19 Απριλίου κατατέθηκε, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το νόμο, το ψηφοδέλτιο μάχης και νίκης της ενωτικής μας πρωτοβουλίας ΜέΡΑ25 | ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.

Το ενωτικό ψηφοδέλτιο που διαμορφώθηκε από τη συνεργασία

Δημοσιεύθηκε στις 22 April 2024 | 3:59 pm


Εθελοντική Αιμοδοσία της Αδελφότητας Καρυστίων της Αθήνας

Παρασκευή 𝟐𝟔/𝟒/𝟐𝟎𝟐𝟒 𝟏𝟓.𝟎𝟎-𝟏𝟖.𝟎𝟎

Σάββατο 𝟐𝟕/𝟒/𝟐𝟎𝟐𝟒 & Κυριακή 𝟐𝟖/𝟒/𝟐𝟎𝟐𝟒 𝟎𝟖.𝟑𝟎-𝟏𝟑.𝟑𝟎

Στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Καρύστου.

Δημοσιεύθηκε στις 22 April 2024 | 3:59 pm


Α.Ο.Χαλκίς: Καλή επιτυχία στον Α.Ο. Νέας Αρτάκης - Συγχαρητήρια στον Α.Ο.Αμαρυνθιακός

Η Διοίκηση, οι αθλητές και το τεχνικό επιτελείο του Α.Ο.Χαλκίς εύχεται στον Α.Ο. Νέας Αρτάκης καλή επιτυχία στον κρίσιμο αγώνα για την άνοδό του στη Football League.

Επίσης, η οικογένεια του Α.Ο.Χαλκίς συγχαίρει θερμά τον Α.Ο. Αμαρυνθιακός για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α΄ Ε.Π.Σ. Εύβοιας και εύχεται ολόθερμα να πετύχει την άνοδό του στη Γ΄ Εθνική!

Η επιτυχία τους θα είναι επιτυχία του Ευβοϊκού ποδοσφαίρου και όλοι όσοι το αγαπάμε θα είμαστε δίπλα του!

Εκ του Δ.Σ.

Δημοσιεύθηκε στις 22 April 2024 | 3:58 pm


Καρυστος - Ειδήσεις και Νέα

Φωτιά τώρα στην Κάρυστο - Newsbomb.gr

Φωτιά τώρα στην Κάρυστο  Newsbomb.gr

Δημοσιεύθηκε στις 11 August 2023 | 10:00 am


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Καρυστος





Φιλικοί ιστότοποι: