Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Κορινθίας   >   Δερβενι    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Εκλογές 2023: Αυτή είναι η νέα υπηρεσιακή κυβέρνηση - Όλα τα ονόματα

 Εκλογές 2023: Αυτή είναι η νέα υπηρεσιακή κυβέρνηση  Όλα τα ονόματα

Ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και παρουσία του πρωθυπουργού Ιωάννη Σαρμά, θα ορκιστούν αύριο στις 12.00 το μεσημέρι τα μέλη της νέας υπηρεσιακής κυβέρνησης , που θα παραμείνει μέχρι τις εκλογές της 25ης Ιουνίου και ανακοινώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης.

Η σύνθεσή της υπηρεσιακής κυβέρνησης: 


ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΑΡΜΑΣ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΣΚΟΥΡΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΕΛΑΓΙΔΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΕΛΕΝΗ ΛΟΥΡΗ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΣΚΑΡΕΛΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΙΤΤΑΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΠΑΤΡΙΝΑ ΠΑΠΑΡΡΗΓΟΠΟΥΛΟ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΟΤΑΝΙΔΟΥ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΠΡΟΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΛΑΛΟΥΣΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΥΜΕΝΤΑΚΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΣΠΑΝΟΥ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΥΛΟΥ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΔΑΝΙΗΛ ΕΣΔΡΑΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΑΤΣΙΚΑΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΛΙΑΡΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΙΩΑΝΝΑ ΔΡΕΤΤΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥΡΝΑΣ

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ:
ΗΛΙΑΣ ΣΙΑΚΑΝΤΑΡΗΣ 

Αμέσως μετά οι νέοι υπουργοί, θα μεταβούν στα υπουργεία τους όπου θα πραγματοποιηθούν οι τελετές παράδοσης - παραλαβής.

Στο υπουργείο Εξωτερικών, η τελετή παράδοσης και παραλαβής θα πραγματοποιηθεί στις 13:00, παρουσία της πολιτικής αλλά και της υπηρεσιακής ηγεσίας του υπουργείου Εξωτερικών.

Την Κυριακή 28 Μαΐου στις 18:00 θα ορκιστούν οι βουλευτές που αναδείχθηκαν στις εκλογές της 21ης Μαϊου. Την Δευτέρα 29 Μαΐου αναμένεται και η ανάδειξη του προεδρείου της Βουλής και στη συνέχεια μέσα στην ημέρα η Βουλή θα διαλυθεί για να διεξαχθούν οι νέες εκλογές. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόεδρος της Βουλής αναμένεται να παραμείνει ο Κώστας Τασούλας.

 

 

Δημοσιεύθηκε στις 25 May 2023 | 10:06 pm


Video και φώτο που σοκάρουν! Σκελετωμένο Boxer στην Ζαχάρω Ηλείας. Όλοι έκλειναν τα μάτια. Μόνο 2 τουρίστριες από την Αυστρία αντέδρασαν

 

Κάθε μέρα έχουμε και μια "έκπληξη".
Κάθε μα κάθε μέρα θα υπάρχει ένα περιστατικό που θα μας αφήσει άφωνους κυριολεκτικά.
Πριν λίγες ώρες δεχτήκαμε τηλεφώνημα από δύο κυρίες από την Αυστρία που ήρθαν στην Ζαχάρω του Νομού Ηλείας για διακοπές.
Ακριβώς απέναντι από την παραλία της περιοχής ένα θηλυκό σκυλί ράτσας Boxer δεμένο με χοντρή αλυσίδα. Για την ακρίβεια ένα δείγμα σκυλιού καθώς το ζώο είναι κυριολεκτικά κόκκαλα και δέρμα. Όταν το σηκώσαμε για να το πάρουμε η αλυσίδα του ήταν πιο βαριά από το ίδιο το σκυλί.


Καλέσαμε άμεσα την αστυνομία και αυτή τη στιγμή είμαστε στο τμήμα. Το σκυλί είναι σε άθλια κατάσταση, δεν μπορεί να σταθεί όρθιο και δεν είμαστε σίγουροι αν θα τα καταφέρει καθώς είναι ένα βήμα πριν το κώμα. Είμαστε στον δρόμο για τον κτηνίατρο και θα σας ενημερώσουμε.
Αυτό που αναρωτιόμαστε... τόσος κόσμος, τόσοι άνθρωποι περνάνε καθημερινά από το συγκεκριμένο σημείο...Κανένας δεν ενδιαφέρθηκε, κανένας δεν ρώτησε, κανένας δεν απόρησε. Μόνο δύο κυρίες που ήρθαν από την Αυστρία για να "απολαύσουν" τις ομορφιές του τόπου μας!!!
Αυτός είναι ο τόπος μας, αυτός είναι ο πολιτισμός μας, αυτοί είμαστε!!
Δείτε τα βίντεο της σκυλίτσας κάνοντας κλικ στα παρακάτω Link
https://youtube.com/shorts/pb5bKlLaNCA?feature=share
https://youtube.com/shorts/jHoC5dIQrAc


Η σκυλίτσα θα χρειαστεί νοσηλεία. Τα έξοδά μας είναι τεράστια. Ακόμη και 1€ για μας είναι πολύτιμο για να μπορέσουμε να καλύψουμε τα έξοδά της.
📌Αν επιθυμείτε να βοηθήσετε τους σκοπούς του Συλλόγου μας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το λογαριασμό μας στην Τράπεζα Πειραιώς:
5531-093883-962 EUR
ΙΒΑΝ GR77 0172 5310 0055 3109 3883 962
Δικαιούχος: 14845561 Φιλοζωικός Σύλλογος Kρεστένων Νοιάζομαι
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων.
Νοιαζομαι Φιλοζωικη Κρεστενων | Facebook

Φιλοζωικός Σύλλογος Κρεστένων Νοιάζομαι
[email protected]
https://www.facebook.com/profile.php?id=100024815347723

 ΦΙΛΟΖΩΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ

Δημοσιεύθηκε στις 25 May 2023 | 6:04 pm


ΤΕΕ: Προχωρά η συγκρότηση του Ηλεκτρονικού Μητρώου Μηχανικών - Ελεγκτών Προσεισμικού Ελέγχου

 https://tdm.tee.gr/wp-content/uploads/2020/10/logo_tee-785x505_c.jpg

Σημαντικό βήμα για την ταχεία διεκπεραίωση του απαραίτητου πρωτοβάθμιου προσεισμικού ελέγχου σε σημαντικά και κρίσιμα δημόσια κτίρια αποτελεί η συγκρότηση του Ηλεκτρονικού Μητρώου Μηχανικών - Ελεγκτών Προσεισμικού Ελέγχου που προχωρά άμεσα.

 

Η συγκρότηση του Μητρώου βασίζεται στις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού για τον επείγοντα προσεισμικό έλεγχο δημοσίων κτιρίων, κατόπιν του πρόσφατου καταστροφικού σεισμού της Τουρκίας, στη ψήφιση σχετικών διατάξεων του Ν5037/2023 (άρθρο 265) και στην έκδοση της κοινής υπουργικής απόφασης ΥΠ342 (ΦΕΚΒ/2943/4-5-2023) και υλοποιείται με ταχείες διαδικασίες από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας.

 

Το Ηλεκτρονικό Μητρώο Μηχανικών Προσεισμικού Ελέγχου Κτιρίων καταρτίζεται με τη μορφή ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων και υποστηρίζεται από πληροφοριακό σύστημα, το οποίο ακολουθεί κανόνες και πρότυπα για τη διασύνδεση και διαλειτουργικότητα με τρίτα πληροφοριακά συστήματα και ιδίως με την Ηλεκτρονική Πλατφόρμα του ΟΑΣΠ. Την υλοποίηση, τεχνική διαχείριση και συντήρηση του πληροφοριακού συστήματος του Μητρώου ανέλαβε και υλοποιεί το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας. Το σύστημα θα είναι επιχειρησιακά διαθέσιμο στις αρχές Ιουλίου και η έναρξη εγγραφών θα ανακοινωθεί από το ΤΕΕ προς τους μηχανικούς το επόμενο διάστημα.

 

Παράλληλα, το ΤΕΕ, σε συνεργασία με τον ΟΑΣΠ και το Σύλλογο Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδος, αναλαμβάνει να διενεργεί, τουλάχιστον κάθε τρεις μήνες, εξειδικευμένα εκπαιδευτικά σεμινάρια πρωτοβάθμιου προσεισμικού ελέγχου κτιρίων σε διπλωματούχους μηχανικούς-μέλη του ΤΕΕ που εγγράφονται στο Μητρώο ως Ελεγκτές Προσεισμικού Ελέγχου και λαμβάνουν σχετικό Ηλεκτρονικό Πιστοποιητικό Eπάρκειας.

 

Ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης δήλωσε:

«Το μεγάλο έργο για την πραγματοποίηση προσεισμικού ελέγχου σε δημόσια κτίρια με στόχο την αντισεισμική θωράκιση της χώρας μας παίρνει σάρκα και οστά. Ένα έργο κομβικής σημασίας για την ενίσχυση της Ανθεκτικότητας της Ελλάδας. Για την ασφάλεια των πολιτών.  Ένα έργο που για πρώτη φορά υλοποιείται στοχευμένα, με συντονισμό, συνεργασία και μεθοδικότητα. Με ολοκληρωμένο πλαίσιο και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Η συγκρότηση του Ηλεκτρονικού Μητρώου Μηχανικών – Ελεγκτών Προσεισμικού Ελέγχου που διασφαλίζει τη διαλειτουργικότητα του ΤΕΕ και του ΟΑΣΠ αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Αμέσως μετά την εντολή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας καταγράψαμε τις διαδικασίες και θέσαμε τις βάσεις για την έναρξη της διαδοχικής αποτίμησης των κτιρίων της χώρας μας ως προς τα τρωτά τους σημεία και το επίπεδο ανθεκτικότητάς τους. Μαζί με τους συναρμόδιους Υπουργούς - τον Αναπληρωτή ΥΠΕΣ Στέλιο Πέτσα και τον Υφυπουργό Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Νίκο Ταγαρά -  καθώς και τους Προέδρους όλων των εμπλεκόμενων φορέων -της ΚΕΔΕ Δ. Παπαστεργίου, του ΟΑΣΠ Ευθύμιο Λέκκα και του ΤΕΕ Γιώργο Στασινό. Τους ευχαριστούμε όλους για την άριστη συνεργασία.

Πρόκειται για μια ακόμα δράση που διέπεται από την ολιστική προσέγγιση που έχει υιοθετήσει το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, έχοντας ως οδηγό το  δόγμα «Πρόληψη, Προετοιμασία, Ετοιμότητα». Για την ενίσχυση της Ανθεκτικότητας της περιοχής μας, που είναι ιδιαίτερα ευάλωτη σε προκλήσεις και κινδύνους από φυσικές καταστροφές.

Γιατί στην αποτελεσματική διαχείριση φυσικών καταστροφών απαιτείται συλλογική, ενεργή, δράση. Και αξιοποίηση της επιστημονικής γνώσης και των τεχνολογικών εργαλείων που συμβάλλουν καθοριστικά στην Πρόληψη και την Μείωση των επιπτώσεων.»

 

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός δήλωσε:

«Για πρώτη φορά στη χώρα δημιουργείται ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο για τον προσεισμικό έλεγχο των δημοσίων κτιρίων, καταρχήν, αλλά και των κρίσιμων κτιρίων και υποδομών δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Με χρονοδιάγραμμα και χρηματοδότηση. Και αυτό συμβαίνει με την υποστήριξη του ΤΕΕ και τη συμμετοχή χιλιάδων μηχανικών που έχουν την εμπειρία και τα επαγγελματικά εφόδια να συνδράμουν το Κράτος σε αυτό το απαραίτητο βήμα για την ασφάλεια των πολιτών και την ανθεκτικότητα της Πολιτείας. Είναι μια σταθερή διεκδίκηση του ΤΕΕ για δεκαετίες που τώρα υλοποιείται. Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για την υιοθέτηση των προτάσεων του τεχνικού κόσμου. Και τα συναρμόδια Υπουργεία και τον ΟΑΣΠ για τη συνεργασία, με τον οποία θα πορευθούμε μαζί σε αυτό το τεράστιας σημασίας έργο. Ο πρωτοβάθμιος προσεισμικός έλεγχος θα μας δώσει μια πολύ καλή εικόνα για το επίπεδο ασφάλειας των δημοσίων κτιρίων, θα δώσει πλήρη εικόνα στην Πολιτεία για τις ανάγκες τυχόν παρεμβάσεων, και ελπίζω ότι θα δημιουργήσει στην κοινωνία και στην οικονομία μια κουλτούρα τακτικού, περιοδικού ελέγχου όλων των κτιρίων, δημοσίου και ιδιωτικού τομέα που θα καθιερωθεί και θα μακροημερεύσει τα επόμενα χρόνια. Πρώτος στόχος είναι, με τη συνδρομή των Ελλήνων Μηχανικών, να ελεγχθούν όλα τα κρίσιμα δημόσια κτίρια μέσα στους επόμενους λίγους μήνες.»

 

 

Ποια κτίρια θα ελεγχθούν

Το ΤΕΕ, βάσει των καταχωρήσεων των ελεγχόμενων κτιρίων στη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΟΑΣΠ, αναλαμβάνει να υλοποιήσει τη δράση για τη διενέργεια πρωτοβάθμιων προσεισμικών ελέγχων, μέσω των Ελεγκτών Μηχανικών. Οι έλεγχοι αυτοί θα γίνουν, κατά σειρά προτεραιότητας, σε κτίρια που στεγάζονται δημόσιες και ιδιωτικές εκπαιδευτικές μονάδες όλων των βαθμίδων, δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία και κέντρα υγείας, υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος, δημόσιες επιτελικές υπηρεσίες για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών από σεισμό και, εν συνεχεία, στα υπόλοιπα κτίρια.

 

Οι αρμόδιες υπηρεσίες των Υπουργείων Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υγείας και Προστασίας του Πολίτη, σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε.), υποχρεούνται, εντός χρονικού διαστήματος δύο (2) μηνών από την ολοκλήρωση της ανάπτυξης της σχετικής Ηλεκτρονικής Πλατφόρμας του ΟΑΣΠ, να καταχωρήσουν σε αυτήν τα στοιχεία των κτιρίων, στα οποία στεγάζονται φορείς και κρίσιμες λειτουργίες, όπως αυτά περιγράφονται στην Ενότητα Α της Ταυτότητας του Κτιρίου του Δελτίου Πρωτοβάθμιου Προσεισμικού Ελέγχου του Ο.Α.Σ.Π. (5η έκδοση, 2020), τα στοιχεία επικοινωνίας του εκπροσώπου της οικείας Υπηρεσίας ή Φορέα που στεγάζεται στο ελεγχόμενο κτίριο και, εφόσον υπάρχουν διαθέσιμα, τα στοιχεία επικοινωνίας του αρμόδιου φορέα συντήρησης, το έτος κατασκευής του ελεγχόμενου κτιρίου, καθώς και αρχείο με τον πολεοδομικό φάκελο του κτιρίου (οικοδομική άδεια, σχέδια και μελέτες αδείας, δηλώσεις τακτοποίησης κ.λπ.).

 

 

Διαδικασία εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Μηχανικών Προσεισμικού Ελέγχου

1. Στο Μητρώο εγγράφονται διπλωματούχοι μηχανικοί-μέλη του ΤΕΕ (αποκαλούμενοι ως «Ελεγκτές»), με δικαίωμα εκπόνησης και επίβλεψης ειδικών στατικών μελετών, σύμφωνα με την περίπτωση «κβ» της παρ. 2 του άρθρου 3 του π.δ. 99/2018 (Α’ 187), και ανάλογη εμπειρία. Για την τεκμηρίωση της εμπειρίας τους, συνυποβάλλεται:

[α] πτυχίο μελετητή δημοσίων έργων κατηγορίας 8 (Α’ τάξης και άνω) ή

[β] αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα με τουλάχιστον τετραετή επαγγελματική εμπειρία στην εκπόνηση ή/και επίβλεψη στατικών μελετών ή

[γ] συναφής τίτλος σπουδών διδακτορικού επιπέδου ή

[δ] συναφής μετα-διπλωματικός τίτλος σπουδών (Μ.Δ.Ε.) και αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα με τουλάχιστον διετή επαγγελματική εμπειρία στην εκπόνηση ή/και επίβλεψη στατικών μελετών.

2. Οι Ελεγκτές εγγράφονται στο Μητρώο με όλα τα απαιτούμενα στοιχεία τους και λαμβάνουν αύξοντα αριθμό Μητρώου Μηχανικών Προσεισμικού Ελέγχου. Για την εγγραφή τους στο Μητρώο, οι ενδιαφερόμενοι μηχανικοί υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση, με χρήση των προσωπικών κωδικών που χορηγούνται από το ΤΕΕ, η οποία περιλαμβάνει τα ακόλουθα στοιχεία:

α) Ενημερωμένα στοιχεία επικοινωνίας (κινητό τηλέφωνο, e-mail κ.λπ.)

β) Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ)

γ) Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ)

δ) Αριθμό τραπεζικού λογαριασμού με δικαιούχο τον μηχανικό (ΙΒΑΝ)

ε) Διεύθυνση επαγγελματικής έδρας, όπως έχει δηλωθεί στην ΑΑΔΕ. Σε περίπτωση που ο υποψήφιος δραστηριοποιείται επαγγελματικά, διατηρώντας έδρα σε περισσότερες από μια περιοχές, υποχρεούται να δηλώσει σε ποια από αυτές επιθυμεί να διενεργεί ελέγχους.

στ) πτυχίο μελετητή δημοσίων έργων κατηγορίας 8 (Α’ τάξης και άνω), ή αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα με τουλάχιστον τετραετή επαγγελματική εμπειρία στην εκπόνηση ή/και επίβλεψη στατικών μελετών, ή συναφή τίτλο σπουδών διδακτορικού επιπέδου, ή συναφή μετα-διπλωματικό τίτλο σπουδών (Μ.Δ.Ε.) και αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα με τουλάχιστον διετή επαγγελματική εμπειρία στην εκπόνηση ή/και επίβλεψη στατικών μελετών.

ζ) Υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του ν. 1599/1986 (Α’ 75) με την οποία υπευθύνως δηλώνει ότι:

ζα. δεν έχει καταδικασθεί για κακούργημα, όπως και σε οποιαδήποτε ποινή για κλοπή, υπεξαίρεση (κοινή ή στην υπηρεσία), απάτη, εκβίαση, πλαστογραφία, καταπίεση, δωροδοκία, απιστία σχετική με την υπηρεσία, παράβαση καθήκοντος, καθώς και για οποιοδήποτε έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής,

ζβ. θα ενημερώνει εντός δέκα (10) ημερών το ΤΕΕ σε περίπτωση που δεν συντρέχουν πλέον οι προϋποθέσεις συμμετοχής του στο Μητρώο Ελεγκτών Προσεισμικού Ελέγχου,

ζγ. η συμμετοχή του στο Μητρώο Ελεγκτών Προσεισμικού Ελέγχου παρέχει αυτοδίκαια το δικαίωμα γνωστοποίησης των στοιχείων επικοινωνίας του για τους σκοπούς του ελέγχου,

ζδ. αποδέχεται τη χρήση, στατιστική επεξεργασία και κοινοποίηση στοιχείων σχετικών με τους ελέγχους που έχει προβεί, με την επιφύλαξη της προστασίας των προσωπικών δεδομένων, της πνευματικής ιδιοκτησίας και των εμπορικά ευαίσθητων πληροφοριών.

η) Ηλεκτρονικό Πιστοποιητικό επάρκειας

3. Η ιδιότητα του Ελεγκτή αποκτάται με την εγγραφή του στο Μητρώο.

4. Σε περίπτωση μεταβολής των αρχικά δηλωθέντων στοιχείων μηχανικού εγγεγραμμένου στο Μητρώο, ο Ελεγκτής υποχρεούται να δηλώσει ηλεκτρονικά στο ΤΕΕ τη σχετική μεταβολή, εντός προθεσμίας δέκα (10) ημερών.

5. Για την έναρξη του Μητρώου εκδίδεται διαπιστωτική πράξη του προέδρου του Τ.Ε.Ε., κατά την ολοκλήρωση του πληροφοριακού συστήματος.

 

Στην ΚΥΑ ΥΠ342 (ΦΕΚΒ/2943/4-5-2023) περιλαμβάνεται αναλυτική περιγραφή σχετικά με:

-          Διαδικασία επιλογής και ορισμού Ελεγκτών πρωτοβάθμιου προσεισμικού ελέγχου

-          Διαδικασία και περιεχόμενο του πρωτοβάθμιου προσεισμικού ελέγχου

-          Αποζημίωση των Ελεγκτών

καθώς και κάθε άλλη σχετική λεπτομέρεια (διαγραφές ελεγκτών, χρηματοδότηση δράσης κλπ)

Περισσότερες πληροφορίες θα αναρτώνται προοδευτικά στην ειδική ιστοσελίδα του ΤΕΕ: https://web.tee.gr/mmpe/

Γραφείο Τύπου ΤΕΕ- Χριστίνα Ντζόιδου

Δημοσιεύθηκε στις 25 May 2023 | 5:50 pm


H 25η Μαΐου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Θυρεοειδούς (World Thyroid Day) Ο υποθυρεοειδισμός παχαίνει; Αυτοάνοσος υποθυρεοειδισμός. Νόσος Hashimoto. Αιτίες, συμπτώματα, διάγνωση, θεραπεία

του Ξενοφώντα Τσούκαλη, M.D., medlabnews.gr

Ο θυρεοειδής είναι ένας ενδοκρινής αδένας, ο οποίος βρίσκεται στη βάση του λαιμού και έχει σχήμα πεταλούδας.

Υποθυρεοειδισμός είναι η παθολογική εκείνη κατάσταση κατά την οποία ο θυρεοειδής υπολειτουργεί. Η ανεπάρκεια των θυρεοειδικών ορμονών στο αίμα έχει σαν αποτέλεσμα την πρόκληση του κλινικού συνδρόμου που λέγεται υποθυρεοειδισμός. Η ανεπάρκεια αυτή στην ενδομήτρια ζωή και τη νεογνική ηλικία έχει δυσμενή επίπτωση στην ωρίμανση του εγκεφάλου και στη σωματική αύξηση και ανάπτυξη. Στην παιδική ηλικία παρατηρείται καθυστέρηση σωματικής αύξησης, ενώ στους ενήλικες εκδηλώνεται ως γενική επιβράδυνση των ζωτικών λειτουργιών.

Η πλειοψηφία των περιπτώσεων υποθυρεοειδισμού οφείλεται στη χρόνια θυρεοειδίτιδα (Hashimoto) η οποία αποτελεί μια βραδέως εξελισσόμενη αυτοάνοση πάθηση του θυρεοειδούς. ..................

read more

 

Δημοσιεύθηκε στις 25 May 2023 | 5:45 pm


Εκλογές 2023: Ο Σαρμάς παρέλαβε από τον Μητσοτάκη - Τι περιέχει ο μπλε φάκελος που του παρέδωσε

 mitsotakis-samras-102_2 

Τα καθήκοντα του υπηρεσιακού πρωθυπουργού ανέλαβε ο Ιωάννης Σαρμάς λίγο πριν τις 16:30, αφότου ορκίστηκε και μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου για να αναλάβει από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έως τις εκλογές της 25ης Ιουνίου. 

Ο κ. Μητσοτάκης τον υποδέχτηκε στα σκαλοπάτια του κτηρίου και στην συνέχεια τον συνόδευσε στο πρωθυπουργικό γραφείο. Εκεί αφού του ευχήθηκε «καλή δύναμη» στα καθήκοντά του, του παρέδωσε έναν ογκώδη μπλε φάκελο ο οποίος περιέχει όπως είπε, όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για να εκτελέσει τα καθήκοντά του και να ενημερωθεί για τα τρέχοντα ζητήματα και τις υποχρεώσεις εγχώριες και διεθνείς.

Απαντώντας από πλευράς του ο κ. Σαρμάς είπε πως η υπηρεσιακή κυβέρνηση θα εκτελέσει το έργο της για να συνεχιστεί η λειτουργία του κράτους, έως και τις εκλογές, μέχρι να έρθει ο φυσικός δικαιούχος που θα προκύψει από τη βούληση του λαού.

Αναλυτικά ο διάλογος:Κυριάκος Μητσοτάκης: «Κύριε Πρόεδρε, σας υποδέχομαι στο Μέγαρο Μαξίμου, θέλω να σας ευχηθώ καλή δύναμη στα καθήκοντά σας ως υπηρεσιακός πρωθυπουργός και θα ήθελα με την ευκαιρία αυτή να σας παραδώσω έναν ολίγο ογκώδη φάκελο ο οποίος συμπεριλαμβάνει μια σειρά από στοιχεία τα οποία πιστεύω ότι θα βρείτε χρήσιμα όπως τη συνοπτική παρουσίαση των λειτουργιών και των παραθέντων αποτελεσμάτων της προεδρίας της κυβέρνησης, το υλοποιημένο σχέδιο κυβερνητικής πολιτικής για το 2023, ένα συνολικό σημείωμα με τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας αλλά και τα κρίσιμα επιχειρησιακά ορόσημα του επόμενου τριμήνου καθώς και τα ετήσια σχέδια δράσης των υπουργείων. Πιστεύω ότι καταδεικνύεται με αυτόν τον τρόπο ότι το επιτελικό κράτος διασφαλίζει για τη συνέχεια της λειτουργίας της κρατικής μηχανής και παρότι το Σύνταγμα προβλέπει ορισμένο χρόνο στα καθήκοντα της υπηρεσιακής κυβέρνησης, όπως γνωρίζετε καλύτερα από εμένα είστε διακυβέρνηση με πλήρεις αρμοδιότητες και κατά συνέπεια πρέπει να μεριμνήσουμε ώστε η μετάβαση από την απερχόμενη κυβέρνηση στην υπηρεσιακή κυβέρνηση να γίνει με όλους τους κανόνες που η συνέχεια του κράτους επιβάλλουν. Οπότε και πάλι θέλω να σας ευχηθώ καλή δύναμη στα καθήκοντά σας και προφανώς είμαι πάντα στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνιση μπορεί να έχετε».

Ιωάννης Σαρμάς: «Σας ευχαριστώ πολύ κ. πρόεδρε. Η κυβέρνηση αυτή θα είναι μια κυβέρνηση υπηρεσιακή, θα έχει όλες βέβαια τις εξουσίες αλλά μόνον τις εξουσίες για να εφαρμόσει το νόμο μέχρι ότου εδώ, στο Μαξίμου, επανέλθει πάλι αυτός που θα προέρχεται από τη λαϊκή βούληση. Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός, ένας πρόεδρος ανωτάτου δικαστηρίου, ξέρει πολύ καλά ότι είναι μόνο και μόνο για να οργανώσει τις εκλογές και επίσης για να συνεχιστεί η λειτουργία της εκτελεστικής λειτουργίας και του κράτους χωρίς να υπάρξει κενό. Μέχρι να έρθει αυτός που είναι ο φυσικός δικαιούχος σε αυτό το κτίριο». 

Δημοσιεύθηκε στις 25 May 2023 | 5:32 pm


Ορκίστηκε υπηρεσιακός πρωθυπουργός ο Ιωάννης Σαρμάς

 Ορκίστηκε υπηρεσιακός πρωθυπουργός ο Ιωάννης Σαρμάς 

Ο Ιωάννης Σαρμάς στις 16:00 πέρασε τις πύλες του Προεδρικού Μεγάρου και ορκίστηκε ως ο νέος υπηρεσιακός πρωθυπουργός, μέχρι τις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Ο κ. Σαρμάς ορκίστηκε με θρησκευτικό όρκο ενώπιον της προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου ενώ θα ηγηθεί της υπηρεσιακής κυβέρνησης που θα οδηγήσει τη χώρα μας στις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Στην αίθουσα των διαπιστευτηρίων βρισκόταν η σύζυγος του κ. Σαρμά και οι δυο γιοί τους. Επίσης, ο μέλλων υπουργός Επικράτειας και ανώτατος δικαστικός, Βασίλης Σκουρής και μέλλουσα γενική γραμματέας της κυβέρνησης και καθηγήτρια Νομικής, Εύα Παπαπετροπούλου – Ταλιαδούρου.


Αφού ολοκληρωθεί η σύνθεση της νέας υπηρεσιακής κυβέρνησης, οι υπουργοί αναμένονται να ορκιστούν την Παρασκευή το πρωί. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πρόσωπα που θα απαρτίζουν το υπουργικό συμβούλιο ανήκουν σε ακαδημαϊκούς χώρους, με μακρά εμπειρία και θητεία στο αντικείμενο που αναμένεται να αναλάβουν.

Κρισιμότερα θεωρούνται τα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας λόγω των Τουρκικών εκλογών που θα διεξαχθούν την Κυριακή 28 Μαΐου. Όπως όλα δείχνουν, ο Πρέσβης ε.τ. Ουάσιγκτον – Άγκυρα – Λευκωσία, Βασίλης Κασκαρέλης προορίζεται για υπουργός Εξωτερικών, ενώ το υπουργείο Άμυνας, όπως όλα δείχνουν, θα αναλάβει ο υφυπουργός Άμυνας και επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ, Αλκιβιάδης Στεφανής. Την θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου θα αναλάβει ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Ηλίας Σιακαντάρης.

Την θέση του Τάκη Θεοδωρικάκου στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, θα πάρει ο στρατηγός ε.α. και επίτιμος αρχηγός του ΓΕΣ, Χαράλαμπος Λαλούσης ενώ στο κρίσιμο λόγω της αντιπυρικής περιόδου Πολιτικής Προστασίας μοιάζει να «κλειδώνει» ο νυν υφυπουργός Ευάγγελος Τουρνάς. Επιπλέον, βέβαιο θεωρείται ότι η καθηγήτρια Πνευμονολογίας, Αναστασία Κοτανίδου θα ορκιστεί υπουργός Υγείας. Στην θέση της θα παραμείνει η υπηρεσιακή υπουργός Εσωτερικών, Καλλιόπη Σπανού για να «τρέξει» τις εκλογές. Την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, ακούγεται πως θα αναλάβει ο νυν υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Θεόδωρος Πελαγίδης.

Την ίδια ώρα, με το βλέμμα στις πανελλαδικές εξετάσεις που ξεκινούν την επόμενη εβδομάδα, είναι πιθανό να αναλάβει το υπουργείο Παιδείας ο πρώην πρύτανης του πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος διετέλεσε υπηρεσιακός υπουργός Υγείας το ‘12, Χρήστος Κίττας. Ο καθηγητής Νομικής, Φίλιππος Σπυρόπουλος ενδέχεται να αναλάβει το υπουργείο Δικαιοσύνης, η υποδιοικήτρια της Τράπεζας της Ελλάδας (‘08-’14), Ελένη Λούρη, βολιδοσκοπείται για το υπουργείο Ανάπτυξης.

Ποιος είναι ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς

Ο σημερινός πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου ξεκίνησε τη διαδρομή του στον χώρο της δικαιοσύνης από το Συμβούλιο της Επικρατείας, καθώς το 1986 συμμετείχε στους διαγωνισμούς επιλογής δικαστικών λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας και της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, συμπληρώνοντας και στις δύο κατευθύνσεις την υψηλότερη βαθμολογία μεταξύ των υποψηφίων.

Ο Ιωάννης Σαρμάς υπηρέτησε ως δικαστής του Συμβουλίου της Επικρατείας από το 1987 έως το 1993 και στη συνέχεια βρέθηκε στο Ελεγκτικό Συνέδριο, το οποίο υπηρετεί από τη θέση του προέδρου από το 2019.

Γεννημένος στην Κω το 1957 και πατέρας δύο παιδιών, ο Ιωάννης Σαρμάς ξεκίνησε τη φοιτητική του ζωή στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών αποφοιτώντας με άριστα.

Ο επόμενος «κύκλος» της ζωής του τον βρίσκει στη Γαλλία, όπου με υποτροφίες από τη γαλλική κυβέρνηση και το Ιδρυμα Κρατικών Υποτροφιών ολοκληρώνει τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο Paris ΙΙ στο ποινικό δίκαιο (1980-1981), το δημόσιο δίκαιο (1982-1983) και τα δημόσια οικονομικά (1983-1985).

Συνέχισε να σπουδάζει στη Γαλλία, εκπονώντας διδακτορική διατριβή, και επέστρεψε στην Ελλάδα για να υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία στην Πολεμική Αεροπορία ως δόκιμος αξιωματικός. Χαράσσοντας τη διαδρομή του εκτός από το ΣτΕ, όπου έκανε τα πρώτα του βήματα και το Ελεγκτικό Συνέδριο, όπου έφτασε μέχρι την κορυφαία θέση του προέδρου, έχει διατελέσει μέλος του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου, ενώ έχει διδάξει και στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και στην Εθνική Σχολή Δικαστών.

«Δίκαιος και αποτελεσματικός»

Στα χρόνια της προεδρίας του Ιωάννη Σαρμά ψηφίστηκαν από τη Βουλή -με ευρεία πλειοψηφία- οι νόμοι 4700/2020 (Δικονομία του Ελεγκτικού Συνεδρίου) και 4820/2021 (Οργανικός Νόμος του Ελεγκτικού Συνεδρίου).

Συνάδελφοι του κ. Σαρμά τον χαρακτηρίζουν ως έναν δικαστικό ιδιαίτερα οργανωτικό και μεθοδικό. Με αυτά τα χαρακτηριστικά κατάφερε άλλωστε να περιορίσει σε σημαντικό βαθμό τις εκκρεμείς υποθέσεις που υπήρχαν στο Γ’ Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου, όταν ήταν στην προεδρία του, από 30.000 σε λιγότερες από 8.000 υποθέσεις.

Μάλιστα, όπως είχε αναφέρει ο ίδιος απευθυνόμενος προς τους νέους συναδέλφους του στη διάρκεια της ορκωμοσίας των νεοεισαχθέντων σπουδαστών της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών, δεν αρκεί ένας δικαστής να είναι δίκαιος, πρέπει επίσης να είναι και αποτελεσματικός.

Όπως είχε σημειώσει ο κ. Σαρμάς ο δικαστικός λειτουργός θα πρέπει να διαχειρίζεται τον χρόνο ενασχόλησής του με κάθε υπόθεση, ώστε η δικαιοσύνη να απονέμεται σε εύλογη προθεσμία, όπως απαιτείται από τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας.

 

Δημοσιεύθηκε στις 25 May 2023 | 5:20 pm


Κορωνοϊός - ΕΟΔΥ: 52 νεκροί και 53 διασωληνωμένοι την τελευταία εβδομάδα - Τι έδειξαν τα αστικά λύματα

 Κορωνοϊός  ΕΟΔΥ: 52 νεκροί και 53 διασωληνωμένοι την τελευταία εβδομάδα  Τι έδειξαν τα αστικά λύματα 

  Αύξηση παρουσίασε η θετικότητα για SARS-CoV2 και γρίπη στην κοινότητα, σύμφωνα με την εβδομαδιαία, 15-21 Μαΐου, επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ για τις τις ιογενείς λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος (SARS-CoV-2, ιοί γρίπης και αναπνευστικός συγκυτιακός ιός - RSV).

Ιός SARS-CoV2 – λοίμωξη COVID-19

Η θετικότητα στο σύνολο των ελεγχθέντων δειγμάτων παρουσίασε μικρή αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Ο αριθμός των εισαγωγών για COVID-19 παρουσίασε αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ παρουσίασε μείωση 7% σε σχέση με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό νέων εισαγωγών κατά τις προηγούμενες 4 εβδομάδες. Ο αριθμός των νέων διασωληνώσεων παρουσίασε μείωση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και μείωση 22% σε σχέση με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό νέων διασωληνώσεων κατά τις προηγούμενες 4 εβδομάδες. Ο αριθμός των ασθενών με λοίμωξη COVID-19 που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 53. Καταγράφηκαν 52 θάνατοι με διάμεση ηλικία τα 85 έτη (εύρος 63-106 έτη). Κατά τις τελευταίες εβδομάδες όλα τα αλληλουχηθέντα στελέχη ανήκαν στις υπο-παραλλαγές ΒΑ.2 και ΒΑ.5 της Όμικρον, με τη ΒΑ.2 να υπερτερεί. Η συχνότερη υπο-παραλλαγή της ΒΑ.2 ήταν η XBB.1.5 (95%). Συνολικά έχουν ανιχνευθεί 46 δείγματα θετικά για τη νέα παραλλαγή υπό παρακολούθηση, ΧΒΒ.1.16.

Η επιτήρηση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα έδειξε αύξηση της κυκλοφορίας του ιού SARSCoV-2 σε 3 από τις 10 περιοχές που ελέγχθηκαν.

Ο ιός της γρίπης

Η θετικότητα για γρίπη στην κοινότητα παρουσίασε αύξηση στα δείγματα από την ΠΦΥ (sentinel). Δεν καταγράφηκε νέο σοβαρό κρούσμα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης με νοσηλεία σε ΜΕΘ την εβδομάδα 20/2023, ούτε νέος θάνατος από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη. Συνολικά νοσηλεύτηκαν 68 άτομα με γρίπη σε ΜΕΘ και καταγράφηκαν 26 θάνατοι. Καταγράφηκαν στα δύο κέντρα αναφοράς γρίπης 369 δείγματα θετικά για ιούς γρίπης (δείγματα sentinel και νοσοκομειακά δείγματα), εκ των οποίων 289 (78%) ήταν στελέχη τύπου Α και 80 (22%) στελέχη τύπου Β .

Γριπώδεις συνδρομές (ανεξαρτήτως παθογόνου)

Καταγράφηκε μείωση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα στην κοινότητα.

Αναπνευστικός συγκυτιακός ιός – RSV

Όλα τα εξετασθέντα δείγματα ήταν αρνητικά για RSV.

Δημοσιεύθηκε στις 25 May 2023 | 5:10 pm


ΑΣΕΠ 2Γ2022: Δείτε τα αποτελέσματα και τη βαθμολογία του μεγάλου διαγωνισμού

 ΑΣΕΠ 2Γ2022: Δείτε τα αποτελέσματα και τη βαθμολογία του μεγάλου διαγωνισμού 

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες του μεγάλου διαγωνισμού του ΑΣΕΠ 2Γ2022, βάζοντας τέλος στην αγωνία πολλών υποψηφίων. 

Η ανακοίνωση του ΑΣΕΠ:

Η Κεντρική Επιτροπή Διαγωνισμού (Κ.Ε.Δ.) ανακοινώνει την έκδοση και καταχώριση στην ιστοσελίδα του Α.Σ.Ε.Π. των Πινάκων Βαθμολογίας της γραπτής εξέτασης των υποψηφίων Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης που έλαβαν μέρος στον πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό (Πρόσκληση / Προκήρυξη 2Γ/2022 – Φ.Ε.Κ. 75/21.11.2022/τ. Α.Σ.Ε.Π.), σύμφωνα με το άρθρο 8 του ν. 4765/2021 (Α΄ΣΤΑΔΙΟ).

Η έκδοση των ανωτέρω Πινάκων Βαθμολογίας υπάγεται στις εξαιρέσεις της παρ. 3ε΄ του άρθρου 27 του ν. 5043/2023 «Ρύθμιση προσλήψεων και υπηρεσιακών μεταβολών κατά την προεκλογική περίοδο- Τροποποίηση άρθρου 28 του ν.2190/1994».

Οι υποψήφιοι που συγκέντρωσαν την απαιτούμενη βαθμολογία βάσης (55 μονάδες για κάθε μάθημα/δοκιμασία), εμφανίζονται ανά κατηγορία και κλάδο ή ειδικότητα στους Πίνακες Βαθμολογίας, σύμφωνα με τα δηλωθέντα στην αίτησή τους στοιχεία. Σημειώνεται ότι το ποσοστό των επιτυχόντων στον διαγωνισμό ανήλθε σε 19,3% σε σύνολο 77.073 υποψηφίων που προσήλθαν σε ένα τουλάχιστον μάθημα.

Οι υποψήφιοι που δεν συγκέντρωσαν την απαιτούμενη βαθμολογία βάσης, εμφανίζονται με τον Αριθμό Μητρώου Υποψηφίου, ο οποίος αναγράφεται στην ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής τους.

Όλοι οι υποψήφιοι μπορούν να ενημερωθούν για τη βαθμολογία τους, μέσω της ιστοσελίδας του Α.Σ.Ε.Π., αφού προηγουμένως εισέλθουν στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του με τα στοιχεία σύνδεσής τους, ακολουθώντας τη διαδρομή: www.asep.gr → Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες → Αποτελέσματα → Γραπτά-Βαθμολογίες.

Άσκηση ενστάσεως κατά της βαθμολογίας, όπως και επανεξέταση ή νέα βαθμολόγηση των γραπτών, δεν επιτρέπεται.

Προκειμένου οι επιτυχόντες του Α΄ΣΤΑΔΙΟΥ, να μπορούν να υποβάλουν αίτηση στις προκηρύξεις του Β΄ΣΤΑΔΙΟΥ, πρέπει να έχουν δηλώσει ορθά, σύμφωνα με την Πρόσκληση/Προκήρυξη 2Γ/2022, τα τυπικά προσόντα (τίτλοι σπουδών ή/και πρόσθετα προσόντα) ανά κωδικό θέσης. Σημειώνεται ότι στην παρούσα φάση το ΑΣΕΠ δεν έχει προβεί στη συσχέτιση των κωδικών θέσεων με τα δηλωθέντα προσόντα.

 

Προς διευκόλυνση των υποψηφίων:

Οδηγός εύρεσης Αριθμού Μητρώου Υποψηφίου.
Εγχειρίδιο εύρεσης βαθμολογίας με αναλυτικές οδηγίες χρήσης.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ

http://files.asep.gr/s/0quqVNUr1T7qm2r/download

ΑΠΟΤΥΧΟΝΤΕΣ

http://files.asep.gr/s/4xFc71JohhrPTWO/download

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η πρώτη προκήρυξη θα αφορά μόνιμες προσλήψεις στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ). ADVERTISEMENT Στις προκηρύξεις αυτές θα μπορούν να κάνουν αίτηση αποκλειστικά και μόνο όσοι βρίσκονται στους πίνακες επιτυχόντων του ΑΣΕΠ. Διοριστέοι θα κρίνονται όσοι προηγούνται σε βαθμολογία ανά κλάδο και ειδικότητα στους πίνακες του ΑΣΕΠ.

Οι προκηρύξεις θα ζητούν επίσης από τους υποψηφίους και κάποια πρόσθετα και τυπικά προσόντα, που θα είναι απαραίτητα για τη συμμετοχή των υποψηφίων. Πώς θα γίνεται η αίτηση Οι επιτυχόντες του διαγωνισμού θα πρέπει να κάνουν αίτηση μέσω της ιστοσελίδας του ΑΣΕΠ.

Σε δεύτερη φάση θα καλούνται να υποβάλλουν και τα δικαιολογητικά, που αποδεικνύουν τα προσόντα που έχουν επικαλεστεί κατά την ηλεκτρονική τους αίτηση. Να σημειωθεί τέλος, ότι, επιτυχόντες στον γραπτό διαγωνισμό θεωρούνται μόνο όσοι έχουν πιάσει τη βάση και στα δύο μαθήματα που εξετάστηκαν.

Η βάση έχει οριστεί στις 55 μονάδες για κάθε μάθημα. Η συνολικά βαθμολογία των υποψηφίων προκύπτει από το άθροισμα της σταθμισμένης βαθμολογίας που έχει συγκεντρώσει κάθε υποψήφιος και στα δύο μαθήματα.


 


Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2023 | 11:58 pm


Εκλογές 2023 - Υπηρεσιακή κυβέρνηση: Κασκαρέλης στη θέση του Δένδια - Φαβορί για το Άμυνας ο Στεφανής

 kaskarelis-stefanis_mak 

Ολοκληρώνεται όπως όλα δείχνουν τo παζλ με τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν την υπηρεσιακή κυβέρνηση υπό τον Ιωάννη Σαρμά και η οποία θα οδηγήσει τη χώρα μας στις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Αύριο Πέμπτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πρόκειται να παραδώσει τα «κλειδιά» του Μεγάρου Μαξίμου στον κ. Ιωάννη Σαρμά ενώ την Παρασκευή ο Γιάννης Μπρατάκος και ο Γιώργος Γεραπετρίτης πρόκειται να παραδώσουν τα χαρτοφυλάκιά τους στα πρόσωπα που θα κληθούν να τους αντικαστήσουν μέχρι τις εκλογές.

Την ίδια στιγμή όπως όλα δείχνουν ο πολύπειρος πρέσβης Βασίλης Κασκαρέλης είναι το πρόσωπο που προαλείφεται για να αναλάβει τα ηνία του υπουργείου Εξωτερικών στην υπηρεσιακή κυβέρνηση υπό τον Ιωάννη Σαρμά. Την ίδια στιγμή για το υπουργείο Άμυνας ακούγεται το όνομα του πρώην αρχηγού ΓΕΣ και πρώην υφυπουργού Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή, ο οποίος φαντάζει το φαβορί για να αναλάβει το συγκεκριμένο υπουργείο. Πρόκειται για δύο υπουργεία κρίσιμα λόγω και των εξελίξεων στη γείτονα.

Τις εκλογές θα τρέξει ξανά η Καλλιόπη Σπανού, στο Υπουργείο Υγείας οδεύει η εντατικολόγος Αναστασία Κοτανίδου, ενώ τις Πανελλαδικές θα αναλάβει να τρέξει ο πρύτανης Χρήστος Κίττας. Για το Υπουργείο Οικονομικών ακούγεται ένα πρόσωπο με εμπειρία από την ΤτΕ, ο νυν υποδιοκητής Θεόδωρος Πελαγίδης, ενώ η πρώην υποδιοικήτρια Ελένη Λουρή ακούγεται για το υπουργείο Ανάπτυξης.

Στο κρίσιμο λόγω της αντιπυρικής περιόδου Πολιτικής Προστασίας μοιάζει να «κλειδώνει» ο νυν υφυπουργός Ευάγγελος Τουρνάς και στο Προστασίας του Πολίτη ο επίτημος Αρχηγός ΓΕΣ, στρατηγός Χαράλαμπος Λαλούσης.

Παράλληλα για το υπουργείο Δικαιοσύνης ακούγεται ο συνταγματολόγος Φίλιππος Σπυρόπουλος ενώ τέλος για το υπουργείο Πολιτισμού ο Γιώργος Κουμεντάκης.

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2023 | 11:57 pm


Φεστιβάλ χορωδιών στο Ξυλόκαστρο

 

Το 16ο Φεστιβάλ χορωδιών θα γίνει στο Ξυλόκαστρο το Σάββατο, 27 Μαίου 2023, στις 8 το απόγευμα, στο κλειστό θέατρο ” Άγγελος Σικελιανός ”.

Διοργανωτής είναι ο Μουσικός και Μορφωτικός Σύλλογος Ξυλοκάστρου ." Ο Αυλός". Συμμετέχουν τέσσερις χορωδίες. Το φεστιβάλ στηρίζει η Περιφέρεια της Πελοποννήσου και ο δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2023 | 11:56 pm


Δωρεάν rapid test την Πέμπτη 25 Μαΐου σε 29 σημεία στην Πελοπόννησο.

Σε ποια σημεία γίνοvται δωρεάν rapid test την Πέμπτη 25 Μαΐου 

Συνεχίζονται σε πανελλαδική κλίμακα οι εξορμήσεις από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) με διενέργεια δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Επίσης ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι: «Η έκδοση ψηφιακής βεβαίωσης αποτελέσματος για τους διαγνωστικούς ελέγχους COVID-19 πραγματοποιείται από το gov.gr, στην υπηρεσία «Βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου κορονοϊού COVID-19». Η σύνδεση με τη συγκεκριμένη υπηρεσία απαιτεί τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο taxisnet.

Για τους μη εμβολιασμένους πολίτες η ψηφιακή βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος από το gov.gr είναι διαθέσιμη μόνον εφόσον ο έλεγχος έχει πραγματοποιηθεί σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο».

Την Πέμπτη 25 Μαΐου τα σημεία ελέγχων στην Πελοπόννησο είναι τα ακόλουθα:

1. Αργολίδα, Αίθουσα Δανάη-Στρατώνες Καποδίστρια, Άργος, 09:00-14:00

2. Αργολίδα, Κοινωνικό Ιατρείο, Ναύπλιο, 09:00-14:00

3. Αρκαδία, Πλατεία Πετρινού, Τρίπολη, 09:00-15:00

4. Αρκαδία, Παναρκαδικό Νοσοκομείο, Τρίπολη, 08:00-14:00

5. Αρκαδία, Δ. Ν. Κυνουρίας, Λεωνίδιο, 09:30-12:00

6. Αρκαδία, Δ. Ν. Κυνουρίας, Τυρός, 12:30-13:30

7 Αχαΐα, Πάτρα, Δημαρχείο (Μαιζώνος & Δημ. Βότση), 08:00-14:30

8. Αχαΐα, Πάτρα, Κέντρο Υγείας Βορείου Τομέα, 08:00-20:30

9. Αχαΐα, Πάτρα, Κέντρο Υγείας Νοτίου Τομέα, 08:30-15:00

10. Αχαΐα, Πάτρα, Γενικό Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», 08:00- 20:00

11. Αχαΐα, Αίγιο, Κέντρο Υγείας «Οίκημα Μάνα και Παιδί», 08:30-14:30

12. Αχαΐα, Πάτρα, Παμπελοποννησιακό Στάδιο, 08:30-15:00

13. Αχαΐα, Πάτρα, Αρκτικό Διαμέρισμα, 08:30-14:00

14. Αχαΐα, Κάτω Αχαΐα, Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη», 08:30-14:30

15. Ηλεία, Πύργος, Αποστολική Διακονία-πλατεία Σάκη Καράγιωργα, 09:00-15:00

16. Ηλεία, Πύργος, Γενικό Νοσοκομείο, 09:00-15:00

17. Ηλεία, Βάρδα, Δημαρχείο, 09:30-14:30

18. Ηλεία, Ζαχάρω, Πνευματικό Κέντρο, 09:00-15:00

19. Κόρινθος, Δημοτικό θέατρο Κορίνθου, Δαμασκηνού 57, πλησίον Πανεπιστημίου, 09:00-15:00

20. Κόρινθος, ΚΑΠΗ Ξυλοκάστρου, Αντιπτεράρχου Δέδε Βλάση, 09:30-14:00

21. Λακωνία, Κοινωνικό Φαρμακείο Σπάρτης, Ευαγγελίστριας 93, 09:00-15:00

22. Λακωνία, Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης, 09:00-14:30

23. Λακωνία, Κέντρο Υγείας Αρεόπολης, 08:15-15:30

24. Μεσσηνία, Καλαμάτα, Γενικό Νοσοκομείο, 08:15-14:15

25. Μεσσηνία, Καλαμάτα, Isobox Κεντρικής Αγοράς, 08:30-14:30

26. Μεσσηνία, Καλαμάτα, Isobox Κέντρου Υγείας, 08:30-13:30

27. Μεσσηνία, Μεσσήνη, Δασκαρόλειο Πολιτιστικό Κέντρο, 09:00-14:00

28. Μεσσηνία, Μελιγαλάς, Κέντρο Υγείας, 09:30-13:30

*Ενδέχεται να υπάρξουν τροποποιήσεις – αλλαγές στα σημεία και στο ωράριο των μαζικών δειγματοληψιών.

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2023 | 11:49 pm


Νίκη Κεραμέως: Σας ευχαριστώ από καρδιάς!

  

Φίλες και φίλοι,

Σας ευχαριστώ από καρδιάς που με τιμήσατε με την ψήφο σας σε μια εκλογική νίκη ιστορικής σημασίας, τόσο για τη Νέα Δημοκρατία όσο και για την Ελλάδα.

Εκτός από τη μεγάλη τιμή που μας έκαναν εκατομμύρια πολίτες που επέλεξαν τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μας επιφόρτισαν και με τη μεγάλη ευθύνη να αξιοποιήσουμε αυτή τη δυναμική ψήφο, ώστε να προχωρήσουμε ακόμη πιο τολμηρά, ακόμη πιο αποτελεσματικά.

Η επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη - η κάλπη θα πρέπει να γεμίσει ξανά από την αρχή, γι' αυτό και δεν χωρά εφησυχασμός, επανάπαυση, ολιγωρία. Όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε μία ισχυρή αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας, με στόχο να εξασφαλίσουμε τη σταθερότητα και την πρόοδο που χρειάζεται η χώρα μας.

Συνεχίζουμε να προχωράμε Σταθερά - Τολμηρά - Μπροστά, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία.

Για την Ελλάδα που αξίζει, μας εμπνέει, μας ενώνει.
Μια Ελλάδα για όλους.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ
#MeTiNiki

Νίκη Κεραμέως
Βουλευτής Β1 Βορείου Τομέα Αθηνών

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2023 | 11:27 pm


ΑΔΜΗΕ: ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Ο ΔΥΤΙΚΟΣ ΔΙΑΔΡΟΜΟΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ – Ακολουθεί το έργο του ανατολικού διαδρόμου

   

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

·         Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δοκιμαστική λειτουργία της Γραμμής Μεταφοράς 400 kV που θα αναβαθμίσει την ενεργειακή ασφάλεια της Πελοποννήσου και θα αποσυμφορήσει τα κορεσμένα δίκτυα της περιοχής.

Αθήνα, 24 Μαΐου 2023

Το έργο του Δυτικού Διαδρόμου, με το οποίο η Πελοπόννησος διασυνδέεται για πρώτη φορά στο Σύστημα Υπερυψηλής Τάσης, έθεσε σε πλήρη λειτουργία ο ΑΔΜΗΕ μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της δοκιμαστικής περιόδου.

Ο Διαχειριστής παρέδωσε τη νέα Γραμμή Μεταφοράς στον ταχύτερο δυνατό χρόνο, παρά τα σημαντικά εμπόδια που προέκυψαν κατά την διάρκεια της κατασκευής της.

Mε γνώμονα τη θωράκιση της ενεργειακής ασφάλειας των κατοίκων της Πελοποννήσου, ο ΑΔΜΗΕ κατέβαλε από την πρώτη στιγμή κάθε δυνατή προσπάθεια για την απεμπλοκή του σημαντικού αυτού έργου, ωριμάζοντας και προχωρώντας στο συντομότερο δυνατό χρόνο τον σχεδιασμό και την υλοποίηση εναλλακτικής όδευσης της νέας Γραμμής στα Καλάβρυτα.

Για να το πετύχει αυτό, χρειάστηκε να διεκπεραιώσει εκ νέου πλήθος σύνθετων και χρονοβόρων διαδικασιών (αδειοδοτήσεις, απαλλοτριώσεις, μελέτες, κατασκευή της νέας όδευσης). Επιπλέον, στη δυσμενή οικονομική συγκυρία που ακολούθησε, κυρίως λόγω της πανδημίας, ο Διαχειριστής επωμίστηκε το αυξημένο κόστος που προκάλεσε η αναγκαστική καθυστέρηση του έργου, χωρίς επιπτώσεις στην υλοποίηση του δεκαετούς επενδυτικού του προγράμματος.

Η νέα Γραμμή Μεταφοράς 400 kV Μεγαλόπολης-Πάτρας-Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, είναι μία ιδιαίτερα σημαντική υποδομή για την ασφαλή ηλεκτροδότηση της Πελοποννήσου, με την οποία θα αποσυμφορηθούν τα κορεσμένα δίκτυα της περιοχής και θα δημιουργηθεί ένας ισχυρός διάδρομος τροφοδότησης από και προς την υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα, μέσω των Κέντρων Υπερυψηλής Τάσης Αχελώου και Διστόμου.

Ο Δυτικός Διάδρομος θα δώσει στις τοπικές θερμικές μονάδες ηλεκτροπαραγωγής (φυσικού αερίου ή λιγνίτη) τη δυνατότητα να λειτουργούν έως και στη μέγιστη ισχύ τους, συμβάλλοντας έτσι στην ευστάθεια του Συστήματος και στην αποδοτικότερη λειτουργία της Αγοράς Εξισορρόπησης.

Ένα ακόμη σημαντικό όφελος του έργου, είναι ότι η νέα Γραμμή Μεταφοράς 400 kV θα ισχυροποιήσει περαιτέρω και την υφιστάμενη ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης με τη Λακωνία.

Το έργο του Δυτικού Διαδρόμου αποτελείται από εναέριες και υπόγειες Γραμμές Μεταφοράς  ενώ περιλαμβάνει και το πρώτο υποβρύχιο καλώδιο Υπερυψηλής Τάσης 400 kV που εγκαταστάθηκε μεταξύ Ρίου και Αντιρρίου. Μέχρι σήμερα, η σύνδεση της Πελοποννήσου με το υπόλοιπο Σύστημα γινόταν αποκλειστικά με γραμμές 150 kV, μειωμένης, συνεπώς, ικανότητας μεταφοράς.  

Η επέκταση και αναβάθμιση του Συστήματος 400 kV στην Πελοπόννησο θα ολοκληρωθεί με τον Ανατολικό Διάδρομο που περιλαμβάνει τη διασύνδεση της Μεγαλόπολης με την Κόρινθο και την Αττική, με ορίζοντα το 2025.

Τα δύο έργα θα αυξήσουν δραστικά την ικανότητα μεταφοράς ρεύματος από και προς την Πελοπόννησο, αναβαθμίζοντας συνολικά τη λειτουργία και την ασφάλεια του Νότιου Συστήματος, με άμεσο θετικό αντίκτυπο στην τοπική οικονομία και το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

 

Γραφείο Τύπου ΑΔΜΗΕ


Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2023 | 11:23 pm


Ολυμπιακός: Πάει οριστικά στο Europa League

Ολυμπιακός: Πάει οριστικά στο Europa League μετά τον τελικό Κυπέλλου 

Η ΑΕΚ επικράτησε 2-0 του ΠΑΟΚ στον τελικό του Κυπέλλου και κατέκτησε το τρόπαιο, γεγονός που αυτόματα στέλνει τον Ολυμπιακό οριστικά στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League για τη σεζόν 2023-2024.

Η κλήρωση του Europa είναι προγραμματισμένη για τις 24 Ιουλίου, ενώ τα δύο παιχνίδια που θα δώσουν οι «ερυθρόλευκοι» θα διεξαχθούν στις 10 και 17 του προσεχούς Αυγούστου

Να σημειώσουμε ότι μετά την ήττα του στον τελικό του Κυπέλλου, ο ΠΑΟΚ θα αγωνιστεί στο Conference League και συγκεκριμένα στον 2ο προκριματικό του τρίτου τη τάξει ευρωπαϊκού θεσμού.


Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2023 | 11:13 pm


ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 2-0: Νταμπλ και με «10» η ΑΕΚ - Στο Europa League o Ολυμπιακός!

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 2-0: Νταμπλ και με «10»!  

Δίκαιη και παλικαρίσια νίκη της ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό. Επικράτησε με 2-0 του ΠΑΟΚ, αν και έπαιζε με δέκα παίκτες από το 6' λόγω της αποβολής του Ρότα, πήρε το νταμπλ στην πρώτη χρονιά του Αλμέιδα και άφησε τους Θεσσαλονικείς εκτός από έναν τίτλο αλλά και από το Europa League. Μουκουντί και Φερνάντες ήταν οι σκόρερ της ΑΕΚ, δοκάρι του Σάστρε η καλύτερη στιγμή για τον ΠΑΟΚ. Ιστορική στιγμή για την ΑΕΚ που κάνει νταμπλ έπειτα από 45 χρόνια.

Ο Αλμέιδα άρχισε το ματς με βασικούς και γκολκίπερ τον Στάνκοβιτς, ενώ δεν είχε εκπλήξεις η ενδεκάδα του Λουτσέσκου. Εκπλήξεις είχε το ίδιο το ματς από το ξεκίνημα, καθώς στο 5’ η ΑΕΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία σε απόκρουση του Κοτάρσκι στο κοντινό πλασέ του Λιβάι Γκαρσία και στο επόμενο λεπτό ο Τάισον ξέφυγε από τον Ρότα που τον κράτησε. Κι έδωσε το δικαίωμα στον Μπριχ σωστά να αποβάλλει τον διεθνή μπακ.

 Ο Αλμέιδα πέρασε δεξί μπακ τον Πινέδα και τράβηξε στα πλάγια τον Τσούμπερ, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει τον έλεγχο και να απειλεί με τον Σβαμπ στο 11’, τον Κωνσταντέλια στο 13’ (σπουδαία απόκρουση Στάνκοβιτς) και τον Ζίβκοβιτς στο 19’.


Στο 26’, όμως, η ΑΕΚ ήταν εκείνη που βρήκε το γκολ από στατική φάση. Φάουλ του Ελίασον, ο Μουκουντί δεν βρήκε το σουτ με την πρώτη, αλλά από τις κόντρες στους αμυντικούς του ΠΑΟΚ σημάδεψε σωστά και νίκησε τον Κοτάρσκι για το 1-0.

Οι Θεσσαλονικείς προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά στο 30’ ο Στάνκοβιτς απέκρουσε την κεφαλιά του Σβαμπ, στο 39’ ο Κωνσταντέλιας αστόχησε από τη μικρή περιοχή και στο 42’ ο Σάστρε σούταρε από καλή θέση με την μπάλα να βρίσκει στο δεξί δοκάρι της εστίας της ΑΕΚ! Στη συνέχεια το σουτ του Ισπανού βρήκε στο χέρι του Χατζισαφί, αλλά οι Γερμανοί διαιτητές αποφάσισαν σωστά ότι δεν υπήρχε παράβαση.

Δίχως αλλαγές οι ομάδες στην έναρξη του δεύτερου μέρους, με τους ίδιους έντεκα για τον ΠΑΟΚ και τους ίδιους δέκα για την ΑΕΚ. Το σουτ του Αουγκούστο στο ξεκίνημα ήταν άστοχο, με την ΑΕΚ να έχει καλύτερες στιγμές και μεγαλύτερη επιθετικότητα. Στο 60' έγιναν μαζεμένες αλλαγές από τους δύο τεχνικούς με τον Άμραμπατ δίπλα στον Τσούμπερ και τον ΠΑΟΚ με τρεις στόπερ, μετά την είσοδο του Μπίσεσβαρ.

Στο 67' η κεφαλιά του Ζίβκοβιτς από δύσκολη θέση έφυγε άουτ, με τον ΠΑΟΚ να δυσκολεύεται πολύ στη δημιουργία. Η σέντρα του Κουλιεράκη στο 72' ήταν πολύ κακή από αριστερά, ενώ στο 74' ο Τάισον πλάσαρε αδύναμα από καλό σημείο πάνω στον Στάνκοβιτς.

Μεγάλη ευκαιρία είχε ο ΠΑΟΚ στο 77' με το πλασέ του Αουγκούστο να περνά ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι του Στάνκοβιτς, ενώ στο 81' ο Τσούμπερ πρόλαβε σωτήρια τον Ζίβκοβιτς και έδιωξε μετά το γύρισμα του Μπίσεσβαρ. Ο ίδιος παίκτης έκανε πάσα στη μικρή περιοχή στο 84', αλλά ο Στάνκοβιτς τους πρόλαβε όλους και αμέσως μετά ο Κωσνταντέλιας σούταρε δυνατά, αλλά άστοχα.

Ο ΠΑΟΚ πίεσε στο τέλος με τον Τζίμα στο 88' να σουτάρει δυνατά και τον Στάνκοβιτς να αποκρούει. Αλλά στις καθυστερήσεις ο Πάουλο Φερνάντες με εκπληκτική ντρίμπλα στον Ίνγκασον και πλασέ μετά από προσπάθεια του Τσούμπερ έκανε το 2-0 και τα τελείωσε όλα σφραγίζοντας το νταμπλ για την ΑΕΚ.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα, Μουκουντί, Βίντα, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (60' Γιόνσον), Γκατσίνοβιτς (86' Φερνάντες), Πινέδα (60' Σιντιμπέ), Ελίασον (82' Μάνταλος), Λιβάι Γκαρσία (60' Άμραμπατ), Τσούμπερ

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε (61' Βιεϊρίνια), Ίνγκασον, Κουλιεράκης (86' Κεντζιόρα), Ράφα Σοάρες (61' Μπίσεσβαρ), Σβαμπ (78' Ελ Καντουρί), Αουγκούστο, Τάισον, Κωνσταντέλιας (86' Τζίμας), Α. Ζίβκοβιτς, Τόμας

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2023 | 11:06 pm


Θρήνος στην παγκόσμια μουσική σκηνή - Έφυγε στα 83 της η βασίλισσα του Rock 'n Roll Τίνα Τάρνερ.

tina-turner_mak  

Η Τίνα Τάρνερ, η συγκλονιστική τραγουδίστρια της σόουλ, της οποίας η χαρακτηριστική φωνή, ο σεξουαλικός μαγνητισμός και η εκρηκτική ενέργεια την έκαναν μια αξέχαστη ερμηνεύτρια και μια από τις πιο επιτυχημένες δισκογραφικές καλλιτέχνιδες όλων των εποχών, πέθανε την Τετάρτη στο σπίτι της στο Κούσναχτ της Ελβετίας, κοντά στη Ζυρίχη. Ήταν 83 ετών.


Ο εκπρόσωπός της Bernard Doherty έκανε γνωστό τον θάνατό της με ανακοίνωσή του. «Η Τίνα Τάρνερ, η "βασίλισσα του Rock'n Roll" έφυγε σήμερα ειρηνικά, σε ηλικία 83 ετών, καθώς έδινε μάχη για την υγεία της εδώ και χρόνια. Πέθανε στο σπίτι της στο Küsnacht κοντά στη Ζυρίχη της Ελβετίας. Μαζί της, ο κόσμος χάνει έναν θρύλο της μουσικής και ένα πρότυπο», αναφέρει η ανακοίνωση. 

 Η γεννημένη στις ΗΠΑ σταρ ήταν μια από τις πιο αγαπημένες ροκ τραγουδίστριες σε παγκόσμιο επίπεδο. Τα τραγούδια της αγαπήθηκαν επί δεκαετίες. Η κηδεία της θα γίνει σε στενό κύκλο, σύμφωνα με τη Mirror, με φίλους και συγγενείς.

Η Τάρνερ ξεκίνησε τη μισού αιώνα καριέρα της στα τέλη της δεκαετίας του 1950, ενώ φοιτούσε ακόμη στο γυμνάσιο στο East St. Louis, Ill, όταν άρχισε να τραγουδά με τον Άικ Τάρνερ και το συγκρότημά του, τους Kings of Rhythm. Σύντομα έγινε το αστέρι του συγκροτήματος - και σύζυγος του Άικ. Με την ισχυρή, μπλουζ φωνή της και το φρενήρες χορευτικό της στυλ, έκανε αμέσως εντύπωση.

«Έγραφα τραγούδια με τον Little Richard στο μυαλό μου, αλλά δεν είχα κανέναν Little Richard να τα τραγουδήσει, οπότε η Τίνα ήταν ο Little Richard μου», έγραψε ο Άικ Τάρνερ στο "Takin' Back My Name: The Confessions of Ike Turner" (1999), που έγραψε μαζί με τον Nigel Cawthorne. «Ακούστε προσεκτικά την Τίνα και ποιον ακούτε; Τον Little Richard να τραγουδάει με γυναικεία φωνή». Έγινε γνωστή κατά τα τέλη της δεκαετίας του 1960 ως τραγουδίστρια του συγκροτήματος « Ike & Turner Revue», όμως στη συνέχεια ακολούθησε σόλο πορεία. Ανάμεσα στις μεγαλύτερες επιτυχίες της ήταν τα «What's Love Got To Do With It», «Private Dancer» και «Τhe Best». Πούλησε παραπάνω από 180 εκατ. άλμπουμ, ενώ κέρδισε 12 βραβεία Grammy.

Oι παγκόσμιες περιοδείες της ήταν πάντα sold out για παραπάνω από 30 χρόνια, ενώ θεωρούταν η πιο σκληρά εργαζόμενη γυναίκα στη σόουμπιζ.

Ο γάμος με τον Άικ Τάρνερ   

Η τραγουδίστρια είδε τον Άικ να τραγουδάει για πρώτη φορά το 1960 και αμέσως, αποφάσισε να γίνει μέλος της μπάντας του. Μαζί κυκλοφόρησαν μια σειρά από κορυφαία chart, συμπεριλαμβανομένων των «I Idolize You» και «It's Gonna Work Out Fine», ενώ έκαναν περιοδεία σε όλη τη χώρα. Το 1967, η Τίνα έγινε η πρώτη μαύρη γυναίκα που κάλυπτε το περιοδικό Rolling Stone. 

Παντρεύτηκαν το 1962 και απέκτησαν μαζί έναν γιο, τον Ρόνι. Η Τίνα υιοθέτησε δύο από τα παιδιά του, τον Ike Jr. και τον Michael. Είχε επίσης έναν γιο, τον Κρεγκ, από προηγούμενη σχέση. Μέχρι το 1969, το ζευγάρι αποτελούσε το διασημότερο μουσικό δίδυμο στις ΗΠΑ. Ωστόσο, η Τίνα περιέγραφε αργότερα την κακοποίηση που υπέστη στα χέρια του εθισμένου στην κοκαΐνη Άικ.  «Δεν του άρεσε που έπρεπε να εξαρτάται από μένα. Και δεν ήθελα να ξεκινήσω έναν καβγά γιατί ήταν πάντα ένα μαύρο μάτι, μια σπασμένη μύτη, ένα σπασμένο χείλος, ένα πλευρό», είπε στο CBS News το 2019.

Το ζευγάρι τελικά χώρισε μετά από έναν άσχημο τσακωμό στο Ντάλας. Το διαζύγιό τους οριστικοποιήθηκε το 1978, με την Τίνα να επικαλείται την κακοποίηση του Άικ, καθώς και τις συχνές απιστίες του και την αυξανόμενη χρήση ναρκωτικών και αλκοόλ.

Μετά τον χωρισμό, τόσο ο Άικ όσο και η Τίνα έπεσαν στην αφάνεια για χρόνια. Η Τίνα θα έλεγε αργότερα ότι, όταν έφυγε από τον Άικ, είχε μόλις «36 σεντς και μια κάρτα βενζινάδικου». Ωστόσο, έκανε μια δραματική επιστροφή το 1982 με το πολυπλατινένιο άλμπουμ «Private Dancer», το οποίο περιελάμβανε επιτυχίες «Let's Stay Together» και «What's Love Got To Do With It».

Το άλμπουμ κέρδισε τέσσερα βραβεία Grammy και τελικά πούλησε περισσότερα από 20 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.

 

 

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2023 | 10:36 pm


Γ' Εθνική: Προχώρησαν με νίκες Καμπανιακός και Τηλυκράτης

 Γ' Εθνική: Προχώρησαν με νίκες Καμπανιακός και Τηλυκράτης

Στα σημερινά (24/5) παιχνίδια μπαράζ που δίνουν οι πρωταθλητές των πέντε ομίλων της Γ’ Εθνικής για την άνοδο τεσσάρων ομάδων στη Σούπερ Λιγκ 2, σημειώθηκαν τα παρακάτω αποτελέσματα:

 3η Αγωνιστική

Καμπανιακός – Γιούχτας 2-0 

Τηλυκράτης Λευκάδας – Κοζάνη 1-0.

Ρεπό έχει ο Αιολικός

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1

Καμπανιακός

3

4-2

6

2

Τηλυκράτης

2

2-2

3

3

Αιολικός

2

2-3

3

4

Γιούχτας

2

2-3

3

5

Κοζάνη

3

3-3

3     

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (28/5, 17.00)

Γιούχτας Αρχανών – Τηλυκράτης Λευκάδας, Κοζάνη – Αιολικός.

***Ρεπό έχει ο Καμπανιακός.

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2023 | 7:18 pm


3η Αγωνιστική Μπαράζ Γ Εθνικής- Ο ΠΑΣ Κόρινθος σάρωσε με 6 - 0 την Κορωνίδα Κοιλάδας / Ο Παναιγιάλειος λαχατάρισε αλλα νίκησε 3 - 2 την Εράνη Φιλιατρών.

 https://stoplekto.gr/wp-content/uploads/2019/01/pas-korinthos-18-.jpg

6ος ΟΜΙΛΟΣ | 3η Αγωνιστική

 ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ - ΚΟΡΩΝΙΣ  6 – 0 ( 13΄ Χαρτσιάς πεν., 47΄Σαχσανίδης, 52 Ετσεγκογιέν, 65΄ Ράπτης, 72΄ Μυργιώτης, 84΄Κυπαρίσσης)
ΝΕΑΣ ΑΡΤΑΚΗΣ Α.Ο. – ΑΠΟ ΠΕΡΑΜΑΙΚΟΣ  4 – 1 ( 22΄- 76΄- 80΄Τσούπρος , 72΄ Γκέρσι πεν./ 41΄ Μικάνι)
ΕΛΛΟΠΙΑΚΟ
Σ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΥΠΑΛΙΟΥ 3 – 0 ( 5 - 13 Σπανός, 58΄ Ευθυμίου)

Ρεπό έχει ο Αίολος Καππενησίου

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1

Νέα Αρτάκη

3

10-1

9

2

Ελλοπιακός

2

5-1

6

3

ΠΑΣ Κόρινθος

2

6-0

4

4

Περαμάικος

3

1-4

4

5

Κορωνίς Κοιλάδας

3

3-9

3

6

Αίολος

2

1-5

0

7

Απόλλων Ευπαλίου

3

0-9

0

 

5ος ΟΜΙΛΟΣ | 3η Αγωνιστική 
ΛΕΒΑΝΤΕ ΑΟ ΑΜΥΚΛΙΑΚΟΣ   0 – 2 (75΄ Κρεββάτας , 90,2΄Λεπενιώτης)
ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ 3 – 2 ( 6΄Αρβανίτης, 31΄ - 60΄Γκάτσης / 56΄ Μπάρκας, 58΄Κόλλιας)
ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣΑΣ ΛΕΩΝΙΔΙΟΥ 2 – 1 ( 22΄- 42΄ Λεπενιώτης / 55΄Γιαννούσης Σ.)
Ρεπό έχει ο ΠΑΟ Βάρδας

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1

 Παναιγιάλειος

2

4-2

6

2

Παλληξουριακός

2

3-1

6

3

Αμυκλιακός

3

3-1

6

4

ΠΑΟ Βάρδας

2

4-2

4

5

Εράνη Φιλιατρών

3

6-3

3

6

ΑΟ Λεβάντε

3

2-8

1

7

ΑΣ Λεωνίδιο

3

1-5

0

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2023 | 7:14 pm


Ώρα… τελικού για τους “Δικέφαλους”!

  

ΑΕΚ και ΠΑΟΚ διεκδικούν τον τίτλο του Κυπελλούχου Ελλάδας στον σημερινό (20:30, ΕΡΑΣΠΟΡ) τελικό του θεσμού στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.

Για τέταρτη φορά τα τελευταία έξι χρόνια, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ ρίχνονται στη “μάχη” για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, με την “Ένωση” να στοχεύει για το νταμπλ, το οποίο θα είναι το πρώτο μετά από 45 χρόνια και τους Θεσσαλονικείς να θέλουν να δώσουν συνέχεια στο απόλυτο των 3/3 κατακτήσεων επί της ΑΕΚ.

Το σύνολο του Ματίας Αλμέιδα θέλει να επικυρώσει την εκπληκτική πορεία του φέτος με την κατάκτηση δυο τίτλων, ενώ ο “Δικέφαλος του Βορρά” από την πλευρά του έχει διπλό κίνητρο. Συγκεκριμένα, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου θέλει να “κλείσει” τη σεζόν επιτυχημένα, αλλά και να πάρει το “εισιτήριο” για το Europa League, το οποίο έχασε στο πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό.

Αυτός, θα είναι ο έκτος τελικός τα επτά τελευταία χρόνια για τον ΠΑΟΚ, ενώ η ΑΕΚ μετράει τέσσερις χαμένους τελικούς σε ισάριθμες παρουσίες της εκεί και τις τρεις φορές είχε αντίπαλο τον “Δικέφαλο του Βορρά”, ενώ η άλλη ήταν κόντρα στον Ολυμπιακό. Φέτος, οι δυο ομάδες αναμετρήθηκαν τέσσερις φορές, με την ΑΕΚ να επικρατεί τις τρεις από αυτές και τον ΠΑΟΚ μόλις μία στο δεύτερο γύρο της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Ματίας Αλμέιδα δεν ανακοίνωσε την αποστολή, με την μοναδική δεδομένη απουσία να είναι αυτή του Αραούχο (29 συμ/7 γκολ), ενώ ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Νέλσον Ολιβέιρα (32 συμ/7 γκολ), όμως επέστρεψαν οι Ελ Καντουρί (23 συμ/- γκολ) και Νάσμπεργκ (27 συμ/12 γκολ), χωρίς να ανακοινώνεται η “ασπρόμαυρη” αποστολή επίσης.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως η ΑΕΚ έχει υπάρξει φιναλίστ του θεσμού 27 φορές με 15 κατακτήσεις, ενώ ο ΠΑΟΚ 23 φορές μετρώντας 8 κατακτήσεις, ενώ είναι παράλληλα η δεύτερη φορά που οι δυο “Δικέφαλοι” θα βρεθούν αντιμέτωποι σε τελικό Κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, καθώς το 2017 στο ίδιο γήπεδο, ο τελικός σημαδεύτηκε από τα σοβαρά επεισόδια που διαδραματίστηκαν. 

Έχουν παίξει 6 φορές αντίπαλοι σε τελικό και έχουν από τρεις κατακτήσεις. Η ΑΕΚ τους τρεις πρώτους, ο ΠΑΟΚ τους τρεις τελευταίους.

Στις επτά φορές που συναντήθηκαν σε ημιτελικά, ο ΠΑΟΚ έχει πέντε προκρίσεις και η ΑΕΚ δύο. Στις δύο περιπτώσεις που κληρώθηκαν στα προημιτελικά έχουν από μία πρόκριση και στις επτά φορές που έπαιξαν στη φάση των «16», ο ΠΑΟΚ κυριαρχεί με πέντε προκρίσεις.

Από το 2011, όταν η ΑΕΚ είχε αποκλείσει τον ΠΑΟΚ στην ημιτελική φάση, η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει κυριαρχήσει: κέρδισε τρεις τελικούς και έχει τρεις προκρίσεις σε βάρος της ΑΕΚ.

Συνολικά σε τελικούς: ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 3-3
Συνολικές προκρίσεις: ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 11-5

Όλες οι συναντήσεις τους:

1931-32, ημιτελικά (πέρασε η ΑΕΚ)
18.10.1931: ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 2-1 (50' Μούγκρας, 55' Ηλιάσκος - 75' Παπαϊορδανίδης)

1938-39, τελικός (νικήτρια η ΑΕΚ)
28.05.1939: ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 2-1 (41' Χατζησταυρίδης, 73' Μανέτας-Λάππας - 33' Ιωαννίδης-Αποστόλου)

1963-64, φάση "16" (πέρασε η ΑΕΚ)
24.05.1964: ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 0-3 παράταση (96' Νεστορίδης, 118' Παπαϊωάννου, 120' Πετρίδης)

1964-65, φάση "16" (πέρασε η ΑΕΚ)
18.04.1965: ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 4-0 (35', 67' Νεστορίδης, 64' Παπαγεωργίου, 89' Παπαϊωάννου)

1970-71, ημιτελικά (πέρασε ο ΠΑΟΚ)
26.05.1971: ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 3-2 (42', 60' Ασλανίδης, 44' Παρίδης - 27' Νικολαΐδης, 48' Παπαεμμανουήλ)

1973-74, φάση "16" (πέρασε ο ΠΑΟΚ)
24.02.1974: ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 3-1 (27' Παρίδης, 51' Ασλανίδης, 81' Σαράφης - 39' Νικολαΐδης)

1976-77, φάση "16" (πέρασε ο ΠΑΟΚ)
09.02.1977: ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 2-1 (21' Γκουερίνο, 50' Αποστολίδης - 44' Παπαϊωάννου)

1977-78, τελικός (νικήτρια η ΑΕΚ)
04.06.1978: ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 2-0 (56' Μπάγεβιτς, 80' Μαύρος)

1979-80, φάση "16" (πέρασε ο ΠΑΟΚ)
20.02.1980: ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 1-0 (9' Γκουερίνο)

1980-81, ημιτελικά (πέρασε ο ΠΑΟΚ)
03.06.1981: ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 1-0 (38' Κωστίκος)
10.06.1981: ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 0-2 (52' Δαμανάκης, 80' Γεωργόπουλος)

1981-82, φάση "16" (πέρασε ο ΠΑΟΚ)
03.02.1982: ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 6-1 (8' Κούδας, 26' Ψαρράς, 52', 74' Δημόπουλος, 66' Γκουερίνο, 69' Σίγγας - 25' Μαύρος)
24.02.1982: ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 2-2 (60' Νικολάου, 80' Μαύρος - 30', 53' Δημόπουλος)

1982-83, τελικός (νικήτρια η ΑΕΚ)
29.06.1983: ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 2-0 (27' Μαύρος, 80' Βλάχος)

1990-91, ημιτελικά (πέρασε ο ΠΑΟΚ)
15.04.1992: ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 2-0 (7' Αλεξανδρής, 67' Μανωλάς)
29.04.1992: ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 3-0 παράταση (16' Τζούρτζεβιτς, 57' Αλεξίου, 104' Αλεξίου)

2001-02, προημιτελικά (πέρασε η ΑΕΚ)
30.01.2002: ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 2-1 (36' Τσιάρτας, 61' Μαλαδένης - 49' Φρούσος)
06.02.2002: ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 0-4 (

2002-03, ημιτελικά (πέρασε ο ΠΑΟΚ)
23.04.2003: ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 0-1 (40' Γιασεμάκης)
07.05.2003: ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 1-1 (88' Οκκάς - 8' Μαλαδένης)

2010-11, ημιτελικά (πέρασε η ΑΕΚ)
02.03.2011: ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 0-0
16.03.2011: ΠΑΟ - ΑΕΚ 0-1 (48' Δέλλας)

2011-12, φάση "16" (πέρασε ο ΠΑΟΚ)
18.01.2012: ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 2-0 (33' Λίνο, 54' Αθανασιάδης)

2016-17, τελικός (νικητής ο ΠΑΟΚ)
06.05.2017: ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 2-1 (24' Μπίσεσβαρ, 81' Πέντρο Ενρίκε - 26' Χριστοδουλόπουλος)

2017-18, τελικός (νικητής ο ΠΑΟΚ)
12.05.2018: ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 2-0 (65' Βιεϊρίνια, 88' Πέλκας)

2018-19, τελικός (νικητής ο ΠΑΟΚ)
11.05.2019: ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 1-0 (45' Άκπομ)

2020-21, ημιτελικά (πέρασε ο ΠΑΟΚ)
07.04.2021: ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 0-1 (90' Μουργκ)
29.04.2021: ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 2-1 (84' Κρμέντσικ, 88' Ζίβκοβιτς - 69' Γαλανόπουλος)

2021-22, προημιτελικά (πέρασε ο ΠΑΟΚ)
19.01.2022: ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 0-0
09.02.2022: ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 1-2 (83' Αντρέ Σιμόες - 89' Κούρτιτς, 90' Μιτρίτσα)

Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας:

20:30 ΑΕΚ – ΠΑΟΚ (ΕΡΑΣΠΟΡ)

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2023 | 5:21 pm


Εκλογές 2023: Εντολή σχηματισμού υπηρεσιακής κυβέρνησης έλαβε ο Ιωάννης Σαρμάς

 sarmas_sakellaropoyloy_arthro 

Εντολή σχηματισμού υπηρεσιακής κυβέρνησης έλαβε, το μεσημέρι της Τετάρτης, από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρόεδρος του Ελεγτικού Συνεδρίου, Ιωάννης Σαρμάς, ο οποίος επελέγη ως υπηρεσιακός πρωθυπουργός αφού απέβη άκαρπη η διαδικασία των διερευνητικών εντολών.

Ο κ. Σαρμάς προσήλθε στο Προεδρικό Μέγαρο στη 1 μετά το μεσημέρι προκειμένου μαζί με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, να συναποφασίσουν τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν την υπηρεσιακή κυβέρνηση μετά την τυπική σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών όπου διαπιστώθηκε για άλλη μια φορά ότι δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.Στον διάλογο που είχαν η κυρία Σακελλαροπούλου καλοσώρισε τον κ. Σαρμά στο γραφείο του λέγοντας του ότι «κύριε Πρόεδρε, σας κάλεσα γιατί, όπως γνωρίζετε, μετά τη διαδικασία που ακολουθήθηκε μετά τις εκλογές της 21ηςΜαΐου και τη σημερινή σύσκεψη, τη συνάντηση που είχα με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, όπως προβλέπει το άρθρο 37 του Συντάγματος, όπου διαπιστώθηκε και τυπικά η μη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης, φτάσαμε στην τελευταία πρόβλεψη, που είναι η λύση της υπηρεσιακής κυβέρνησης. Ανακοίνωσα ήδη στους πολιτικούς αρχηγούς ότι σκοπεύω να προτείνω εσάς εκ των τριών Προέδρων των Ανωτάτων Δικαστηρίων και να σας αναθέσω την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, η οποία θα διενεργήσει τις εκλογές».

 «Κυρία Πρόεδρε, σας ευχαριστώ πολύ για τη μεγάλη τιμή. Είναι συνταγματική μου υποχρέωση να αποδεχθώ και συγχρόνως και καθήκον μου ως πολίτη. Σας ευχαριστώ πολύ» απάντησε από την πλευρά του ο κ. Σαρμάς με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας να κλείνει το σύντομο διάλογο με τη φράση «εύχομαι να πάνε όλα καλά».

Σύμφωνα με πληροφορίες η ορκωμοσία του κ. Σαρμά και της νέας κυβέρνησης θα πραγματοποιηθεί στις 4 το απόγευμα της Πέμπτης.

Σημειώνεται ότι ο κ. Σαρμάς επελέγη υπηρεσιακός πρωθυπουργός καθώς είναι ο αρχαιότερος ανώτατος δικαστικός, πρόσωπο που προβλέπεται να αναλάβει υπηρεσιακός πρωθυπουργός όποτε αυτό χρειάζεται.

Τα πρόσωπα που ακούγονται για υπουργοί

Κατά πληροφορίες, στα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας και με δεδομένο ότι η Τουρκία θα έχει κυβέρνηση μετά τις εκλογές στη γείτονα την Κυριακή. αναμένεται να τοποθετηθούν πρόσωπα με μακρά θητεία στο διπλωματικό σώμα. Μεγάλες πιθανότητες να οριστούν συγκεντρώνουν ο πρέσβης ε.τ., Βασίλης Κασκαρέλης για υπηρεσιακός υπουργός Εξωτερικών, ενώ για το υπουργείο Εθνικής Άμυνας προκρίνονται ο πρέσβης ε.τ, Παύλος Αποστολίδης και ο πρεσβης ε.τ, Δημήτρης Παρασκευόπουλος.

Από εκεί και πέρα, ίδιες πηγές αναφέρουν πως η Αναστασία Κοτανίδου φέρεται ως η επικρατέστερη να τοποθετηθεί στην κεφαλή του υπουργείου Υγείας, για το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προκρίνεται η επιλογή του Χαράλαμπου Λαλούση, πρωην Αρχηγού του ΓΕΣ, ενώ ο Ευάγγελος Τουρνάς δείχνει πως αποτελεί τη βασική επιλογή για το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας.

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2023 | 4:39 pm


Οι πρωτοποριακές θεραπείες καρκίνου με ανοσοθεραπεία. Η μετάλλαξη BRAF στο μελάνωμα, καρκίνο θυρεοειδούς, πνεύμονα, ωοθηκών

 

της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακής βιολόγου, medlabnews.gr

Τα τελευταία χρόνια ακούμε όλο και περισσότερο για στοχευμένες θεραπείες στον καρκίνο. Υπάρχουν όλο και περισσότεροι ασθενείς που λένε ότι έκαναν ανοσοθεραπεία και θεραπεύτηκαν, από μεταστάσεις που είχε κάνει το μελάνωμα του δέρματος ή ο καρκίνος του πνεύμονα.

Η μεγάλη πρόοδος σήμερα οφείλεται στην αποσαφήνιση του μηχανισμού ενεργοποίησης της μεταστατικής οδού μέσω του μεταλλαγμένου BRAF. Η πιο συχνή μεταλλαγή του γονιδίου BRAF είναι η μεταλλαγή V600E η οποία εμφανίζεται σε ποσοστό περίπου 86% των μεταλλαγών του BRAF σε καρκινικό ιστό.

Η πρωτεΐνη BRAF είναι το βασικό στοιχείο του μονοπατιού που εμπλέκεται στη διαδικασία φυσιολογικής κυτταρικής ανάπτυξης και επιβίωσης των κυττάρων. Ειδικότερα, οι μεταλλάξεις που «κλειδώνουν» την πρωτεΐνη BRAF σε μια ενεργή κατάσταση, προκαλούν υπερβολική σηματοδότηση του μονοπατιού, οδηγώντας σε ανεξέλεγκτη κυτταρική ανάπτυξη και επιβίωση, δηλαδή σε επέκταση της μεταστατικής νόσου και στη συνέχεια στο θάνατο του ασθενούς ..................

read more

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2023 | 12:13 pm


Γ' Εθνική: Δράση σε Χαλάστρα και Λευκάδα

Γ' Εθνική: Δράση σε Χαλάστρα και Λευκάδα

Με δύο αγώνες που γίνονται την Τετάρτη (24/5), συνεχίζονται τα μπαράζ των πέντε πρωταθλητών στη Γ' Εθνική, για την άνοδο τεσσάρων ομάδων στη Super League 2. Στο γήπεδο της Χαλάστρας, ο Καμπανιακός υποδέχεται τον Γιούχτα Αρχανών (ώρα έναρξης 16.00), ενώ στο δημοτικό γήπεδο Λευκάδας, ο Τηλυκράτης θα φιλοξενήσει την Κοζάνη (17.00). Αυτή την αγωνιστική έχει ρεπό ο Αιολικός.

 

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2023 | 12:04 pm


Super League 2: Τετραήμερο δράσης στην 27η αγωνιστική

 Super League 2: Τετραήμερο δράσης στην 27η αγωνιστική, τρεις τηλεοπτικές μεταδόσεις

 Με το θεσσαλονικιώτικο ντέρμπι ΠΑΟΚ Β’ - Ηρακλής αρχίζει την Παρασκευή (26/5) το τετραήμερο δράσης στην 27η αγωνιστική της Super League 2 

Αναλυτικά το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε από την διοργανώτρια Ένωση Α2/Β’ Εθνικής:

Α’ ΟΜΙΛΟΣ
Παρασκευή 26 Μαΐου
ΠΑΟΚ Β – Ηρακλής (15.15)
Σάββατο 27 Μαΐου
Διαγόρας Ρόδου - Παναθηναϊκός Β (16.00)
Κυριακή 28 Μαΐου
Αναγέννηση Καρδίτσας - Μακεδονικός (16.00)
Ηρακλής Λάρισας – Πανσερραϊκός (16.00)
Νίκη Βόλου – Αλμωπός (16.00)
Δευτέρα 29 Μαΐου
Απόλλων Πόντου – Βέροια (16.00)
Ρεπό: ΑΕΛ

Β’ ΟΜΙΛΟΣ
Σάββατο 27 Μαΐου
Καλλιθέα – Απόλλων Σμύρνης (15.45)
Κυριακή 28 Μαΐου
Προοδευτική - Καλαμάτα (16.00)
ΟΦ Ιεράπετρας - Επισκοπή (16.00)
ΑΕΚ Β – Παναχαϊκή (16.00)
ΠΑΟ Ρουφ - Ηλιούπολη (16.00)
Δευτέρα 29 Μαΐου
Κηφισιά - Χανιά (15.15)
Ρεπό: Αιγάλεω

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2023 | 12:00 pm


Εκλογές 2023: Νέες εκλογές 25 Ιουνίου - Τυπική σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο

 arxigoi_kommatwn_4_xr 

Στο Προεδρικό Μέγαρο βρέθηκαν οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων που πέτυχαν την είσοδό τους στη Βουλή στις εκλογές της Κυριακής καθώς ξεκίνησε λίγο μετά τις 11 το πρωί η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που συγκάλεσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αφού απέβη άκαρπη η διαδικασία των διερευνητικών εντολών. Η σύσκεψη διήρκεσε μισή ώρα.
Όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί αντάλλαξαν χειραψίες τόσο μεταξύ τους όσο και με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου όταν μπήκε τελευταία στην αίθουσα συσκέψεων. 

Κυριάκος Μητσοτάκης, Αλέξης Τσίπρας, Νίκος Ανδρουλάκης, Δημήτρης Κουτσούμπας και Κυριάκος Βελόπουλος κάθησαν γύρω από το τραπέζι με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου για να

καταλήξουν στη λύση της υπηρεσιακής κυβέρνηση με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αποδοχή, η οποία ως μοναδική αρμοδιότητα θα έχει τη διεξαγωγή των επόμενων εκλογών, πιθανότατα στις 25 Ιουνίου.

Είχε προηγηθεί η παραλαβή και παράδοση της διερευνητικής εντολής αρχικά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τη Δευτέρα, και στη συνέχεια από τους Αλέξη Τσίπρα και Νίκο Ανδρουλάκη, την Τρίτη, με διαφορά λίγων ωρών.

Στην θέση του υπηρεσιακού πρωθυπουργού αναμένεται να τοποθετηθεί ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ιωάννης Σαρμάς, ως ο αρχαιότερος ανώτατος δικαστικός, με την ορκωμοσία του να προγραμματίζεται για αύριο, Πέμπτη.

Η Βουλή της μιας ημέρας

Μετά την διορθωτική αλλαγή του Προεδρικού Διατάγματος, η Βουλή συγκαλείται τέσσερις ημέρες νωρίτερα από ότι είχε αρχικά σχεδιαστεί. Σύμφωνα με νεότερο Διάταγμα της Προέδρου της Δημοκρατίας, μετά και από σχετική πρόταση της κυβέρνησης, η Βουλή θα συγκληθεί σε Α’ τακτική Σύνοδο, την Κυριακή 28 Μαΐου, αντί της Πέμπτης 1η Ιουνίου, όπως είχε οριστεί με το Προεδρικό Διάταγμα για τη διάλυση της προηγούμενης Βουλής.

Οι βουλευτές που «κέρδισαν» τον σταυρό των πολιτών ορκίζονται είτε με θρησκευτικό όρκο είτε με πολιτικό, για ένα 24ώρο. Την επόμενη ημέρα, Δευτέρα, στις 10:30 οι βουλευτές θα εκλέξουν τον Πρόεδρο της Βουλής, τους αντιπροέδρους και τους γραμματείς. Σημειώνεται ότι ο Πρόεδρος της Βουλής εκλέγεται με ονομαστική ψηφοφορία και με την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών.Αν κανείς δεν συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται μεταξύ των δύο πρώτων σε ψήφους και εκλέγεται αυτός που έλαβε τις περισσότερες ψήφους.

Εφόσον ολοκληρωθούν τα κοινοβουλευτικά προαπαιτούμενα, το μόνο που θα λείπει είναι το Προεδρικό Διάταγμα διάλυσης της Βουλής, το οποίο θα θυροκολληθεί στην είσοδο του Κοινοβουλίου και θα προσδιορίζει σαφώς και την ημερομηνία σύγκλησης και ορκωμοσίας της Βουλής, που θα προκύψει μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Εφόσον πρόκειται για νέες εθνικές εκλογές, όλες οι σχετικές διαδικασίες, όπως η κατάθεση προγραμμάτων, σημάτων των κομμάτων, συνδυασμών με τα ονόματα των υποψηφίων στον Άρειο Πάγο και η επ' αυτών κρίση της Ολομέλειας του Πρώτου Τμήματός του αναφορικά με το δικαίωμα ή όχι της συμμετοχής τους σε εκλογές, θα επαναληφθούν εξαρχής.

Αυτή την φορά πάντως, δεν υπάρχει δυνατότητα να βάλει «σταυρό» ο ψηφοφόρος, για αυτό άλλωστε και δεν θα υπάρχει στυλό μέσα στα παραβάν. Σημαντικό είναι πως οι προσεχείς εκλογές θα γίνουν με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής, που νομοθετήθηκε κατά την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το ισχύον, πλέον, σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής, το πρώτο κόμμα χρειάζεται το 37,5% των ψήφων για να κατακτήσει την αυτοδυναμία

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2023 | 11:50 am


Εκλογές 2023 - Μητσοτάκης στο CNN: Νικήσαμε τους λαϊκιστές για δεύτερη φορά, οι πολίτες επιβράβευσαν τις λύσεις που δώσαμε

 mitsotakis-cnn  

Στην αύξηση των ποσοστών αλλά και του απόλυτου αριθμού ψήφων στάθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη του συνέντευξη μετά την νίκη του στις εκλογές της 21ης Μαΐου, στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Κριστιάν Αμανπούρ, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε πως σε αυτές τις εκλογές φάνηκε πως νικήθηκαν οι φαντασιώσεις και οι υποσχέσεις για εύκολες λύσεις τονίζοντας πως η Νέα Δημοκρατία όχι μόνο αύξησε τα ποσοστά της αλλά και σε απόλυτο αριθμούς τις ψήφους που έλαβε αλλά πήρε διπλάσιο ποσοστό από την αξιωματική αντιπολίτευση.Μιλώντας σχετικά για την οικονομία είπε πως στόχος της επόμενης κυβέρνησης είναι να διατηρήσει υψηλά ποσοστά ανάπτυξης για να δημιουργηθούν πολλές και καλύτερες δουλειές για όλους, γι’ αυτό όπως είπε είναι σημαντικό η Νέα Δημοκρατία να έχει μία ισχυρή και αυτοδύναμη κυβέρνηση μετά τις νέες εκλογές.

«Είμαι πολύ χαρούμενος για την εκλογική νίκη», είπε. Και συνέχισε: «Πρέπει να κατανοήσουμε πόσο οδυνηρή ήταν η κρίση για όλους τους Έλληνες. Η οικονομία αναπτύσσεται ταχύτερα από οποιαδήποτε άλλη στην ΕΕ, έχουμε αυξήσει τις εξαγωγές μας και επενδύουμε στην καινοτομία μας. Έχουμε πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα και είμαι βέβαιος ότι οι Έλληνες θα μας εμπιστευθούν και πάλι. Προτεραιότητα μας να αυξήσουμε τους μισθούς. Το κόστος της ζωής έχει εκτοξευθεί. Όλα αυτά μειώνοντας το δημόσιο χρέος. Αν εξετάσουμε τον τρόπο που κινούνται τα πράγματα, δεν έχουμε φτάσει την επενδυτική βαθμίδα και ελπίζοντας ότι θα έχουμε ισχυρή κυβέρνηση, θα το πετύχουμε». Για την οικονομία: Πιστεύω πως θα έχουμε μία ισχυρή κυβέρνηση για να συνεχίσουμε το μεταρρυθμιστικό μας έργο και να προσεγγίσουμε επενδύσεις. Έχουμε κάνει την Ελλάδα ελκυστικό επενδυτικό προορισμό και σκοπεύω να συνεχίσω σε αυτό τον δρόμο αν μας εμπιστευθούν και πάλι οι πολίτες. Στόχος είναι να αυξήσουμε τους μισθούς. Θέλουμε να αυξήσουμε το διαθέσιμο εισόδημα αλλά να μην υποθηκεύσουμε το μέλλον μας.

Για το μεταναστευτικό: Είδα το βίντεο των New York Times και ήδη έχω ξεκινήσει έρευνα. Πίσω στο 2015 το 75% των μεταναστών της ΕΕ έμπαιναν από την Ελλάδα. Από όταν ανέλαβα, μίλησα για αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική και καταφέραμε να πολεμήσουμε τα κυκλώματα των διακινητών. Κάναμε σημαντική δουλειά με τα ασυνόδευτα ανήλικα. Είπαμε στην ΕΕ πως δεν μπορείς να έχεις μεταναστευτική πολιτική χωρίς προστασία των συνόρων. Πολλοί λίγοι είναι αυτοί που μιλούν για τα push forward της Τουρκίας που σπρώχνουν απελπισμένους ανθρώπους στη θάλασσα προς τα δικά μας σύνορα.

Για την Τουρκία: Έχουμε υποχρέωση να προστατεύσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Θέλουμε να συνεργαζόμαστε αλλά πρέπει να συμφωνήσουμε πως θα υπάρχουν σχέσεις καλής γειτονίας αλλά και να χρησιμοποιούμε τα διεθνή εργαλεία. Δεν είμαι αδαής, οι διεθνείς σχέσεις δεν αλλάζουν από τη μία στιγμή στην άλλη.

Για το μεταναστευτικό  (ξανά): Έχω υποχρέωση να προστατεύσω τα σύνορά μου, τα εξωτερικά της ΕΕ. Πίσω τον Μάρτιο του 2020 ο Ερντογάν προσπάθησε να παραβιάσει τα σύνορά μας, αλλά τα προστατεύσαμε. Είπαμε στην ΕΕ πως πρέπει να προστατεύονται τα σύνορα, γιατί δεν μπορούμε να ζούμε σε ένα περιβάλλον όπου όλου περνούν μέσα. Πρέπει να συμφωνήσουμε στην ΕΕ για το μεταναστευτικό. Έχουμε δημιουργήσει εργαλεία και προγράμματα για νόμιμη μετανάστευση και προσέλκυση εργατιών χεριών.

Για τις προτεραιότητες της νέας διακυβέρνησης: Στην νέα τετραετία πρέπει να έχουμε περισσότερες δουλειές, μεγαλύτερη ανάπτυξη και σύγχρονη ατζέντα σε υγεία και παιδεία και να μειώσουμε περαιτέρω τις ανισότητες όπως κάναμε τα προηγούμενα δύο χρόνια. Κάναμε εκπληκτικά πράγματα στην ψηφιοποίηση του κράτους, αλλά πρέπει να κάνουμε πολλά για τον σκληρό πυρήνα του κράτους. Νικήσαμε την λαϊκιστική αντιπολίτευση για δεύτερη φορά στη σειρά. Οι φαντασιώσεις των εύκολων λύσεων, νικήθηκαν. Αν παρέχεις λύσεις στους πολίτες αυτοί σε επιβραβεύουν. Κερδίσαμε περισσ΄΄οτες ψήφους, αυξήσαμε τα ποσοστά μας.

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2023 | 2:06 am


Δερβενι - Ειδήσεις και Νέα

Καιρός Δερβένι | ΣΚΑΪ - ΣΚΑΪ

Καιρός Δερβένι | ΣΚΑΪ  ΣΚΑΪ

Δημοσιεύθηκε στις 16 February 2023 | 3:53 pm


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Δερβενι