Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Άρτας   »   Άρτα    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Το «βατερλώ» του Κ. Μητσοτάκη

Αν μπορούμε να βγάλουμε κάποια βασικά και σε έναν βαθμό ασφαλή συμπεράσματα λίγο πριν την κρίσιμη κάλπη της Κυριακής...


   Αν μπορούμε να βγάλουμε κάποια βασικά και σε έναν βαθμό ασφαλή συμπεράσματα λίγο πριν την κρίσιμη κάλπη της Κυριακής, αυτά θα μπορούσαν συνοψιστούν στα ακόλουθα:
   * Πρώτον η θετική ανταπόκριση ευρύτατων λαϊκών στρωμάτων στο κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ και η εξίσου θετική ανταπόκριση στα μέτρα στήριξης της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας. Αυτός είναι ο "αέρας" που συνεχίζει να φουσκώνει σε όλες τις πλατείες, θυμίζοντας σε έναν βαθμό το αντίστοιχο κλίμα της διετίας 2014 - 2015.
   * Δεύτερον η καταλυτική παρουσία και απόλυτη κυριαρχία του Αλέξη Τσίπρα. Ποτέ στο μακρινό ή το πρόσφατο παρελθόν δεν υπήρξε τέτοια χαώδης διαφορά ανάμεσα σε πρωθυπουργό και αρχηγό αξιωματικής αντιπολίτευσης.
   Πάμε τώρα στα πιο μέσα, σε δύο παραδοχές ορατές πλέον «δια γυμνού οφθαλμού»:
   Αν διαμορφώνεται μια τάση σε σχέση με τα όσα αποτυπώνονταν τα τελευταία τριάμισι χρόνια στα κυρίαρχα ΜΜΕ, αυτή επιβεβαιώνει κυρίως ότι όχι μόνο δεν υπάρχει περίπατος -όπως ήθελαν οι δημοσκόποι- για τη Ν.Δ., αλλά όσο περνάει ο καιρός γίνεται κατανοητό ότι είναι πολύ δύσκολο να είναι η επόμενη κυβέρνηση.
   Αυτό ωστόσο που μάλλον έχει κριθεί οριστικά και αμετάκλητα, συμπαρασύροντας μοιραία και την προηγούμενη παραδοχή, είναι ότι ο Κ. Μητσοτάκης δεν πρόκειται να γίνει πρωθυπουργός!
   Εδώ διαμεσολαβούν δύο επίσης κυρίαρχα θέματα. Ένα αντικειμενικό και ένα μοιραίο λάθος τακτικής:
   * Πρώτον, η Πειραιώς δεν μπορεί να απαντήσει πειστικά στο γεγονός ότι, παρά τις δυσκολίες, τις απογοητεύσεις, τις ελλείψεις, η κυβέρνηση αυτή κατάφερε να προστατεύσει τους αδύναμους, να ενισχύσει τους συνταξιούχους, να βοηθήσει τους ελεύθερους επαγγελματίες να ορθοποδήσουν. Με άλλα λόγια, η κυβέρνηση κατάφερε να πετύχει εκεί που απέτυχαν όλες οι προηγούμενες. Και χωρίς να χάσει την ψυχή της!
   * Δεύτερον, ο Κ. Μητσοτάκης, παρασυρόμενος από τους αυλικούς, τους φίλιους δημοσκόπους και τα ΜΜΕ "χορηγούς", θεώρησε ότι η νίκη θα είναι περίπατος και μετέτρεψε τις ευρωεκλογές σε προσωπική του μάχη εναντίον του Αλέξη Τσίπρα. Επέλεξε, δηλαδή, να παίξει σε ένα γήπεδο στο οποίο χάνει κατά κράτος. Και είναι βέβαιο ότι θα το πληρώσει πολύ ακριβά.
πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 25 May 2019 | 12:39 pm


Με δύναμη και αυτοπεποίθηση!

Η Αριστερά κατάφερε αυτό που δεν κατάφεραν οι κυβερνήσεις του παλιού πολιτικού συστήματος. Και σήμερα, ενισχυμένη από τη στήριξη και την εμπιστοσύνη του κόσμου, ανοίγει τους νέους δρόμους για το αύριο της χώρας


   Οι εκλογές της 26ης Μαΐου είναι ένα πολύ σημαντικό ορόσημο. Είναι οι πρώτες εκλογές μετά την αποδέσμευση της χώρας από τα Μνημόνια και την επιτροπεία.
   Στις αρχές του 2016, κανείς δεν πίστευε και κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι η χώρα θα έφτανε κάποια στιγμή στο τέλος των Μνημονίων. Ότι θα επέστρεφε στις αγορές. Ότι θα ήταν ξανά σε θέση να ασκήσει αυτόνομη οικονομική πολιτική. Και να παίρνει με δική της βούληση μέτρα για τη στήριξη των αδύναμων και την επιτάχυνση της πραγματικής οικονομίας.
   Στις αρχές του 2016, κανείς δεν πίστευε ότι η Αριστερά θα αντέξει αυτή τη μακρά και επίπονη διαδικασία. Ότι θα κλείσει το πρόγραμμα. Ότι θα μπορέσει να εξασφαλίσει δημοσιονομικό χώρο για μέτρα υπέρ των αδύναμων. Ότι θα τηρήσει τις υποσχέσεις της. Ότι θα ανασυγκροτήσει τις κοινωνικές της συμμαχίες.
   Η Αριστερά κατάφερε αυτό που δεν κατάφεραν οι κυβερνήσεις του παλιού πολιτικού συστήματος. Και σήμερα, ενισχυμένη από τη στήριξη και την εμπιστοσύνη του κόσμου, ανοίγει τους νέους δρόμους για το αύριο της χώρας. Για δημοκρατία. Για ανάπτυξη με κοινωνική αλληλεγγύη. Για στήριξη της εργασίας και του κοινωνικού κράτους. Για την Ελλάδα των πολλών.
   Αυτό είναι το σχέδιο της Αριστεράς. Το αντίπαλο σχέδιο υπόσχεται απόλυτη κυριαρχία των οικονομικά ισχυρών πάνω στους αδύναμους. Διάλυση του κοινωνικού κράτους και της ασφάλισης και απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων Με μια κουβέντα: ευημερία για τους λίγους. Και οπισθοδρόμηση για τους πολλούς.
   Αυτό είναι το δίλημμα της εκλογικής μάχης. Και η Αριστερά δίνει αυτή τη μάχη όπως πρέπει: με δύναμη και αυτοπεποίθηση. Και θα την κερδίσει.

το Κύριο Άρθρο στην ΑΥΓΗ της Κυριακής

Δημοσιεύθηκε στις 25 May 2019 | 11:55 am


Πρεμιέρα με 215 φοιτητές κάνει η Γεωπονική Σχολή στην Άρτα

- Αποτελούσε αίτημα των Αρτινών για πάνω από 40 χρόνια και ξεκινά πλέον τη λειτουργία της
- Θα αξιοποιήσει όλη την υποδομή του ΤΕΙ, που θεωρείται μία από τις σημαντικότερες στη χώρα


   Πρεμιέρα κάνουν τα πρώτα τμήματα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, η λειτουργία των οποίων είναι αποτέλεσμα της συνένωσης που επήλθε με το ΤΕΙ Ηπείρου.
   Έτσι, στα μηχανογραφικά δελτία που θα κληθούν να συμπληρώσουν οι υποψήφιοι, μετά τις πανελλαδικές εξετάσεις, θα συναντήσουν μεταξύ άλλων τα τμήματα Ψυχολογίας, Αγωγής και Φροντίδας στην πρώιμη παιδική ηλικία, Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής που έχει έδρα στην Πρέβεζα, Μουσικών Σπουδών με έδρα την Άρτα αλλά και την Γεωπονική.
   Η τελευταία αποτελούσε αίτημα των Αρτινών για πάνω από 40 χρόνια και ξεκινά πλέον τη λειτουργία της ως αναπόσπαστο τμήμα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
   Η Γεωπονική Σχολή με έδρα την Άρτα θα αξιοποιήσει όλη την υποδομή του ΤΕΙ, που θεωρείται μία από τις σημαντικότερες στη χώρα. Η έναρξη λειτουργίας θα γίνει με 215 φοιτητές.
   Συνολικά τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων θα εισαχθούν 4611 φοιτητές. 
  Αναλυτικά:

ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΙΜΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ (ΙΩΑΝΝΙΝΑ) 135
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 53
ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ 131
ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ (ΑΡΤΑ) 215
ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ & ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ 117
ΙΑΤΡΙΚΗΣ 130
ΙΣΤΟΡΙΑΣ & ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ 307
ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ (ΠΡΕΒΕΖΑ) 265
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ (ΙΩΑΝΝΙΝΑ) 145
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ 273
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΥΛΙΚΩΝ 141
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 225
ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΑΡΤΑ) 150
ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ (ΙΩΑΝΝΙΝΑ) 220
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ 281
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 232
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ 276
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ (ΑΡΤΑ) 265
ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ 244
ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ 250
ΦΥΣΙΚΗΣ 235
ΧΗΜΕΙΑΣ 221
ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ (ΙΩΑΝΝΙΝΑ) 100

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2019 | 7:26 pm


«Αν απέχεις από τις εκλογές, αφήνεις κάποιους άλλους να αποφασίσουν για σένα και να ορίσουν το δικό σου μέλλον»

- Πάνω από μισό εκατομμύριο είναι οι νέοι και νέες που ψηφίζουν φέτος για πρώτη φορά και πάνω από 100.000 οι 17χρονες και οι 17χρονοι
- Στη συντριπτική τους πλειοψηφία δηλώνουν αποφασισμένοι να ψηφίσουν


   Η ψήφος τους παραμένει ο άγνωστος Χ. Και είναι πολλοί και πολλές. Πάνω από μισό εκατομμύριο δυνάμει ψηφοφόροι είναι οι νέοι και νέες που ψηφίζουν φέτος για πρώτη φορά. Και πάνω από 100.000 οι 17χρονες και οι 17χρονοι.
   Θα προσέλθουν στις κάλπες ή θα απέχουν; Μπορούν με την ψήφο τους να κάνουν πράξη τα όνειρά τους; Χωράει το δικό τους μέλλον στη σημερινή Ευρώπη; Τι προσδοκούν από τους Ευρωπαίους ηγέτες; Τους φοβίζει η άνοδος της Ακροδεξιάς; Μπορούν -και θέλουν;- να την αναχαιτίσουν με την ψήφο τους; Τι βαραίνει στην επιλογή τους στην κάλπη; Πώς συνδυάζουν τη συμμετοχή τους στο κίνημα με τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες;
   Λίγα εικοσιτετράωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες και ενώ όλα τα κομματικά επιτελεία αγωνιούν για την ψήφο των νέων, η "Αυγή" μίλησε με νέα παιδιά, ακόμη στο σχολείο ή στα πρώτα έτη στο πανεπιστήμιο, τα οποία ψηφίζουν για πρώτη φορά. Με νέα παιδιά αποφασισμένα να πάνε στις κάλπες, αποφασισμένα να μην αφήσουν σε άλλους να επιλέξουν αυτούς που τους εκπροσωπούν.
Αριάδνη Υφαντή, μαθήτρια Γ' Λυκείου18 ετών, Μαρούσι
"Είμαστε η γενιά της κρίσης"
«Είναι πολύ σημαντικό ότι στις εκλογές αυτές δίνεται η ευκαιρία και στους δεκαεπτάχρονους να ψηφίσουν. Εμείς μεγαλώσαμε στην κορύφωση της οικονομικής κρίσης, μιας συγκυρίας που είχε ως αποτέλεσμα πολλοί να απομακρυνθούν από την πολιτική δράση» λέει η Αριάδνη Υφαντή. «Επομένως, όταν μέσα στο σπίτι σου ακούς συνεχώς 'όλοι ίδιοι είναι', είναι λογικό να σου γεννάται απέχθεια ή αδιαφορία για την ευρύτερη πολιτική σκηνή. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, η ψήφος στους 17χρονους έρχεται να μας ταρακουνήσει, να μας πει ότι είμαστε και εμείς πολίτες, ότι έχουμε τη δύναμη να ορίσουμε εμείς την πραγματικότητά μας» προσθέτει.
Οι νέοι είναι φορείς ρήξης
«Σε έναν κόσμο που βιώνει ραγδαίες αλλαγές -με την εμφάνιση νέων μορφών οικογένειας ομόφυλων ζευγαριών ή τη διαμόρφωση πολυπολιτισμικών κοινωνιών με τις μετακινήσεις πληθυσμών και την ταυτόχρονη άνοδο του φασισμού σε όλη την Ευρώπη, - χρειάζεται μια νέα γενιά, που να εμπνέεται από ριζοσπαστικές ιδέες και να είναι φορέας ρηξικέλευθων αλλαγών».
"Η αποχή είναι απαράδεκτη"
«Αν απέχεις από τις εκλογές, αφήνεις κάποιους άλλους να αποφασίσουν για σένα και να ορίσουν το δικό σου μέλλον. Ταυτόχρονα, οι εκλογές σου δίνουν το δικαίωμα ως πολίτης να έχεις γνώμη για τα τεκταινόμενα και στη συνέχεια να κρίνεις, να αποδοκιμάσεις, να απογοητευτείς. Όταν απέχεις δεν χάνεις και το δικαίωμα της γνώμης; Πρέπει καταλάβουμε ότι σε αυτές τις εκλογές διακυβεύεται η ζωή μας, που ξεκινάει τώρα». Όπως τονίζει η Αριάδνη, "ειδικά φέτος, η αποχή δεν μπορεί να είναι παραδεκτή».
«Από μικρή θυμάμαι να τρέχω με μεγάλο ενθουσιασμό στα εκλογικά κέντρα με τους γονείς μου. Όταν άρχισα να μεγαλώνω και να αποκτώ τη δική μου κρίση, η επιθυμία να συμμετέχω στην εκλογική διαδικασία έγινε εντονότερη. Θέλω να δώσω το στίγμα μου, να επηρεάσω και εγώ τη διαμόρφωση των πραγμάτων. Ενδιαφέρομαι πολύ για τις εκλογές, καθώς είναι ένα από τα βασικότερα δικαιώματα που με καθιστούν πολίτη αυτής της χώρας».
Για την Ακροδεξιά
Η Αριάδνη τονίζει την ανάγκη να ανατραπεί ο φασισμός σε Ελλάδα και Ευρώπη.
«Αν το δούμε σε εθνικό επίπεδο, φέτος είχαμε ακραίες εθνικιστικές εκδηλώσεις με αφορμή το 'Μακεδονικό', στις οποίες συμμετείχαν πολύ ενεργά και μαθητές με καταλήψεις σε πολλά ελληνικά σχολεία. Από την άλλη, στην Ευρώπη αυξάνονται τα ποσοστά των ακροδεξιών κομμάτων, όπως π.χ. στην Ισπανία».
Κριτήριο για την ψήφο
«Εγώ θα ψηφίσω με κριτήριο τον κόσμο που θέλω να ζήσω. Αυτός ο κόσμος οφείλει να τους χωράει όλους, ανεξαρτήτως φύλου, θρησκείας, καταγωγής, σεξουαλικής προτίμησης, και να παρέχει σε όλους ίσες ευκαιρίες. Αυτός ο κόσμος πρέπει να κάνει βήματα μπροστά, με πυξίδα το συμφέρον όλων των πολιτών» λέει η Αριάδνη.

Άγγελος Αλμπαχέι, μαθητής Γ' Λυκείου, 18 ετών, Αμπελόκηποι
"Η ψήφος στα 17 ενισχύει τη δημοκρατία"
Ως πρόεδρος δεκαπενταμελούς, ο Άγγελος Αλμπαχέι προσπαθούσε πάντα στο πλαίσιο της μαθητικής κοινότητας να βοηθήσει άτομα που είχαν ανάγκη. Ασχολείται από μικρός με τα κοινά και θέλει να συνεχίσει να το κάνει. «Η ψήφος στα 17 είναι ένα πολύ θετικό γεγονός, διότι με αυτό τον τρόπο ενισχύεται η δημοκρατία, ενώ ταυτόχρονα δίνεται φωνή στους νέους και παράλληλα ώθηση ώστε να ενημερωθούν περισσότερο ως προς την πολιτική κατάσταση της χώρας μας» μας λέει.
«Είναι πολύ σημαντική η ψήφος της νέας γενιάς, διότι είναι η γενιά που μεγάλωσε μέσα στην κρίση και έχει βιώσει τα λάθη των προηγούμενων κυβερνήσεων σε μια πολύ τρυφερή ηλικία. Αυτό βοηθά τα παιδιά να κατανοούν από τα δικά τους βιώματα λάθη τα οποία έπραξαν ανίκανες κυβερνήσεις και έτσι θα αποτρέψουν να έρθουν ξανά στην εξουσία εκείνοι που έφεραν τη χώρα σε κακή κατάσταση».
Συμμετοχή ή αποχή;
Η χειρότερη απάντηση του πολίτη προς την πολιτική ζωή της χώρας μας είναι η αποχή, όπως μας είπε ο Άγγελος. «Από τη μία κατανοώ ότι υπάρχει μεγάλη απογοήτευση από τους πολιτικούς, αλλά από την άλλη, άμα επιθυμούν να αλλάξουν τη χώρα, η ψήφος τους είναι το μεγαλύτερο όπλο. Για εμένα οι εκλογές είναι ένα από τα μεγαλύτερα μέσα του πολίτη για να καθορίσει το μέλλον της χώρας».
Με τι κριτήριο θα ψηφίσει;
Το πρώτο και βασικό κριτήριο που θα καθορίσει το τι θα ψηφίσει, όπως επισημαίνει, είναι τα 'πιστεύω' του. «Άμα συμπίπτουν με τις ιδέες της Αριστεράς, η ψήφος μου θα κατευθυνθεί σε αριστερό κόμμα».
Όχι στον φασισμό
Αυτό που μπορεί -και πρέπει- να ανακοπεί στην Ελλάδα και την Ευρώπη είναι η άνοδος της Ακροδεξιάς, λέει ο Άγγελος. «Εξάλλου, η Ιστορία μάς έχει διδάξει τα δεινά του εθνικισμού και του φασισμού».

Νικόλας Σ., μαθητής Γ' Λυκείου, 18 ετών, Μαρούσι
Ανάγκη να προσέλθουμε στην κάλπη
Από την πλευρά του, ο 18χρονος μαθητής της Γ' Λυκείου Νικόλας Σ. αναφέρει ότι «παρά τις όποιες αντιδράσεις που μπορεί να έχουν προκληθεί, η ψήφος σε μικρή ηλικία κινείται σε σωστή κατεύθυνση. Αρχικά, μπορεί να κεντρίσει το ενδιαφέρον στα νέα παιδιά που προηγουμένως δεν είχαν ενεργή ενασχόληση με πολιτικά ζητήματα, ενώ είναι ιδιαίτερα σημαντικό και για την ίδια τη δημοκρατία, καθώς δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής στα κοινά σε μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού».
«Ενδιαφέρομαι για τις εκλογές διότι είναι μια διαδικασία από την οποία κρίνεται το μέλλον της χώρας μου. Τα αποτελέσματα των φετινών εκλογών πιστεύω ότι θα παίξουν πολύ μεγάλο ρόλο για τα επόμενα χρόνια στην Ελλάδα, γι' αυτό όλοι οι μαθητές πρέπει να προσέλθουμε στην κάλπη». Όπως επισημαίνει ο Νικόλας, θα τον ωθούσε να ασχοληθεί με τα κοινά, διότι αντιλαμβάνεται μια κρίση αξιών στους νέους γύρω του και μια απελπισμένη προσπάθεια της νεοναζιστικής απειλής να τους προσαρτήσει προς το μέρος της.
Στήριξη σ' αυτούς που σέβονται τη διαφορετικότητα
«Θα ψηφίσω ανθρώπους που μεριμνούν για εκείνους τους συμπολίτες μας που δεν έχουν τα βασικά για να ζήσουν με αξιοπρέπεια, για εκείνους που δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στην Υγεία, για εκείνους που δουλεύουν σε άθλιες συνθήκες εργασίας. Θα δώσω τη στήριξή μου σ' αυτούς που σέβονται την διαφορετικότητα και αγωνίζονται με αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια για τον συνάνθρωπό τους, τον πρόσφυγα, τον ανασφάλιστο».

Φραγκούλης Αλιμπέρτης, φοιτητής Φυσικής Αγωγής, 20 ετών, Πεντέλη
"Σημαντική η ψήφος των νέων"
«Θεωρώ ότι η ψήφος της νέας γενιάς είναι ιδιαίτερα σημαντική, διότι αποτυπώνει την τάση των αυριανών πολιτών αυτής της χώρας και την εξέλιξη του λαού» αναφέρει ο Φραγκούλης Αλιμπέρτης και γι' αυτό τον λόγο -όπως υπογραμμίζει- θα παροτρύνει τους συμφοιτητές του να προσέλθουν στην κάλπη.
Ψήφος στην πρόοδο
Ο ενθουσιασμός του που θα ψηφίσει για πρώτη φορά φέτος είναι μεγάλος. Θα συμμετέχει στην εκλογική διαδικασία «με ανοιχτό μυαλό», όπως είπε χαρακτηριστικά. «Θα ακούσω τις απόψεις με προοδευτικό πρόσημο και θα εκτιμήσω τι με εκφράζει περισσότερο όσον αφορά τα θέματα της δικής μου γενιάς. Ποιος θα μας εγγυηθεί καλύτερες εργασιακές συνθήκες και ένα βέβαιο μέλλον σε αυτή τη χώρα» επισημαίνει.

Σταύρος Βάσσος, μαθητής Β' Λυκείου, 17 ετών, Γαλάτσι
Λογική η ψήφος στους 17χρονους
Θεωρεί ότι οι πολιτικές πεποιθήσεις του ατόμου σταθεροποιούνται στην ύστερη εφηβεία, επομένως η επιλογή να ψηφίζουν και οι 17χρονοι είναι απόλυτα λογική. «Η γενιά της πληροφορίας είναι η πιο 'σωστή γενιά' για να ψηφίσει. Έχει φρέσκιες ιδέες και απόψεις και δεν έχει τη συντηρητικότητα που παρατηρεί κανείς στον μεγαλύτερο ηλικιακά κόσμο» αναφέρει.
Η αποχή ισοπεδώνει τη δημοκρατία
«Η ψήφος δεν είναι δικαίωμα, αλλά υποχρέωση κάθε πολίτη» αναφέρει ο Σταύρος. Θεωρεί ότι η αποχή δεν δείχνει μόνο έλλειψη ενδιαφέροντος για το τι συμβαίνει στη χώρα μας, αλλά και την αποτυχία του ατόμου να αναλάβει τις ευθύνες του. «Είναι στην ουσία ένας από τους κυριότερους λόγους για τους οποίους καταρρέει η δημοκρατία» τονίζει. Η λίστα με τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν, σύμφωνα με τον 17χρονο, σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο είναι μεγάλη, ωστόσο θεωρεί πως μια σημαντική αλλαγή θα ήταν η βελτιστοποίηση των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας - Ε.Ε.
Κριτήριο για την ψήφο
«Κανείς δεν πρέπει να ψηφίζει επηρεασμένος από γονείς, φίλους ή γενικότερα τον κοινωνικό του περίγυρο, αλλά με βάση τα δικά του 'πιστεύω' και τις προσωπικές του ιδέες και απόψεις. Οφείλει να παρακολουθήσει την πολιτική σκηνή και να ψηφίσει το κόμμα που τον αντιπροσωπεύει περισσότερο. Εγώ θα ψηφίσω ένα κόμμα το οποίο εμπιστεύομαι και θεωρώ πως οι αλλαγές που θα επιφέρει ταιριάζουν με την ιδεολογία μου» καταλήγει.

106.760 οι 17χρονοι ψηφοφόροι
528.996 οι ψηφοφόροι 17-21 ετών
Η Ελλάδα ήδη από το 2016 ψήφισε στη Βουλή τον σχετικό νόμο που επιτρέπει στους 17χρονους να έχουν δικαίωμα ψήφου, ωστόσο η ψήφος από τα 16 ή τα 17 έχει ήδη υιοθετηθεί από ορισμένα κράτη εντός και εκτός Ε.Ε. Το πρώτο κράτος της Ε.Ε. που υιοθέτησε την ψήφο στα 16 ήταν η Αυστρία. Σήμερα οι 17χρονοι μπορούν και ψηφίζουν σε Ινδονησία, Βόρεια Κορέα, Νότιο Σουδάν και το Σουδάν, ενώ οι 16χρονοι σε Αυστρία, Αργεντινή, Βραζιλία, Κούβα, Ισημερινό και Νικαράγουα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της αναθεώρησης των εκλογικών καταλόγων για το 2019, οι 17χρονοι που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά στις επικείμενες ευρωεκλογές και τις αναμετρήσεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση ανέρχονται σε 106.760, δηλαδή στο 1,07% του εκλογικού σώματος, ενώ το ηλικιακό γκρουπ 17-21 ετών ανέρχεται σε 528.996 άτομα ή σε 5,33% του εκλογικού σώματος.
Οι νέοι λένε "ναι" στην ψήφο
Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος για πρώτη φορά φαίνεται να είναι σημαντική για τους μαθητές, καθώς, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ τον Απρίλιο του 2019, το 72,8% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι προτίθεται να ψηφίσει, ενώ μόλις το 13,3% επέλεξε την αποχή. Παράλληλα, από τα 500 ερωτηματολόγια που δόθηκαν στους μαθητές, αποτυπώνεται μια τάση έντονης πολιτικοποίησης, καθώς το 86,5% δήλωσε ότι ενδιαφέρεται για την πολιτική, ενώ ο δείκτης πολιτικής γνώσης έδειξε ότι το 51,7% των μαθητών είναι επαρκώς ενημερωμένο.

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2019 | 6:48 pm


«Εισιτήριο νίκης» από τo Ηράκλειο (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - VIDEO)

Αλέξης Τσίπρας: "Σήμερα εσείς δίνετε το μήνυμα: Η Ελλάδα δεν θα γυρίσει πίσω στα σκοτεινά χρόνια του μνημονίου και του ΔΝΤ"


   Απευθυνόμενος στον "δημοκρατικό λαό της Κρήτης", ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας σχολίασε τη συμμετοχή του κόσμου στην πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου λέγοντας ότι "η σημερινή συγκλονιστική παρουσία τους είναι παρουσία βγαλμένη από άλλες δεκαετίες, που θυμίζει τη δεκαετία του ‘80 και είναι μήνυμα, το εισιτήριο νίκης".
   "Σήμερα εσείς δίνετε το μήνυμα: Η Ελλάδα δεν θα γυρίσει πίσω στα σκοτεινά χρόνια του μνημονίου και του ΔΝΤ", είπε, προσθέτοντας ότι κάποιοι βιάστηκαν να λογαριάσουν χωρίς τον ξενοδόχο και να προεξοφλήσουν το εκλογικό αποτέλεσμα. Είπε ότι, μέσα σε 20 μέρες, από τότε που βρέθηκε στην Κρήτη έως σήμερα, το κλίμα άλλαξε, αναποδογύρισε και σε κάθε γωνιά της πατρίδας "παίρνουμε μήνυμα νίκης".

Καταφέραμε να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια, να τη βγάλουμε σε ξέφωτο και μπορούμε να ατενίζουμε το μέλλον μας με περισσότερη αισιοδοξία
"Σήμερα μπορώ να σας κοιτώ στα μάτια και να σας πω: Χάρη στη δική σας στήριξη και εμπιστοσύνη, τα καταφέραμε να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια, να τη βγάλουμε σε ξέφωτο και να μπορούμε να ατενίζουμε το μέλλον μας με περισσότερη αισιοδοξία", είπε ο Αλ. Τσίπρας.
Σχολίασε ότι ο δρόμος ήταν δύσκολος, ότι "τα βάλαμε με θεριά ανήμερα, με την ευρωπαϊκή τραπεζοκρατία αλλά και με την εγχώρια ολιγαρχία" που ήθελαν να τιμωρήσουν παραδειγματικά τον ελληνικό λαό που σήκωσε κεφάλι, όπως είπε. Αναφερθείς στον "αναγκαστικό συμβιβασμό" του καλοκαιριού του ‘15, είπε ότι "ποτέ δε ξεχάσαμε το στόχο μας: Να βγάλουμε από το λαιμό της χώρας τη θηλιά των μνημονίων". Μοναδική έγνοια της κυβέρνησης κάθε μέρα από τότε, σημείωσε, "να στηρίξουμε τον κόσμο που υπέφερε, να στήσουμε το κοινωνικό κράτος στα πόδια του, να κόψουμε τις μίζες, τις ρεμούλες, τη διαφθορά".
"Η Ελλάδα από τον Αύγουστο του 2018, είναι μια χώρα κυρίαρχη και ελεύθερη να αποφασίζει η ίδια τις τύχες της. Το ΔΝΤ, οι τεχνοκράτες, οι εκβιασμοί τους και τα καταστροφικά σχέδια τους, δεν είναι πια εδώ. Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι το καταφέραμε ενώ παράλληλα δώσαμε και κερδίσαμε σκληρές μάχες για τους πολλούς, που τότε φαίνονταν χαμένες, μέσα σε καθεστώς δημοσιονομικής ασφυξίας, μάχες απέναντι στους δανειστές", υπογράμμισε.
Σε αυτό το πλαίσιο αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, για την Υγεία, την κοινωνική πρόνοια, την ακύρωση της περικοπής των συντάξεων, την παιδεία.

Να οικοδομήσουμε μαζί την Ελλάδα των πολλών και να βάλουμε οριστικά στο περιθώριο, την Ελλάδα της συντήρησης
"Κάθε μας νίκη απέναντι στους δανειστές που έδινε ανάσα στους πολλούς, μας έκανε να πιστεύουμε ότι πράξαμε σωστά που μείναμε να δώσουμε τη μάχη, που δεν το βάλαμε στα πόδια", είπε ο Αλ. Τσίπρας.
Σημείωσε ότι γι' αυτό "η Αριστερά που δεν δείλιασε να μπει στη μάχη και να αναλάβει ευθύνες, όλα αυτά τα χρόνια έγινε ένα με τον δημοκρατικό και προοδευτικό κόσμο που έδωσε πνοή στις μεγάλες μάχες της δημοκρατικής παράταξης στο τόπο μας". Έγινε ένα, είπε, με τον κόσμο που στήριξε την αλλαγή το '81, "με τον κόσμο που δε μπόρεσε να χωνέψει και να ακολουθήσει τη συντηρητική στροφή της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ αργότερα", "με τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες που δε μπορούν να γίνουν παρακολούθημα και δεκανίκι της δεξιάς και μάλιστα της ακραίας δεξιάς του κ. Μητσοτάκη".
"Για αυτό και σήμερα συναντιόμαστε όλοι μαζί στην Προοδευτική Συμμαχία", τόνισε, για να σημειώσει ότι "σήμερα στο Ηράκλειο, στη κεντρική του πλατεία, είναι το μεγάλο δημοκρατικό προσκλητήριο". "Το προσκλητήριο της δημοκρατικής παράταξης, προσκλητήριο νέας μεγάλης νίκης του λαού μας για να οικοδομήσουμε μαζί την Ελλάδα των πολλών και να βάλουμε οριστικά στο περιθώριο, την Ελλάδα της συντήρησης, την Ελλάδα της ολιγαρχίας, όσους επιθυμούν να μας γυρίσουν πίσω στα σκοτάδια των μνημονίων", τόνισε.

Οι θετικές πρωτοβουλίες στις οποίες προχώρησε η κυβέρνηση αμέσως μετά την έξοδο από το μνημόνιο
Ο Αλ. Τσίπρας αναφέρθηκε στις θετικές πρωτοβουλίες που μπόρεσε να προχωρήσει η κυβέρνηση αμέσως μετά την έξοδο από το μνημόνιο τον Αύγουστο του ‘18, υπογραμμίζοντας τη σημασία αυτής της εξέλιξης για τη χώρα.
Θύμισε μεταξύ άλλων την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 11% και την κατάργηση του υποκατώτατου, την κατάργηση της περικοπή στις συντάξεις και τις αυξήσεις για 600.000 χαμηλοσυνταξιούχους, την επαναφορά του 1-1 στο Δημόσιο. Έτσι, είπε, στην υγεία δρομολογήθηκαν ήδη 19.000 προσλήψεις προσωπικού με σχέδιο για άλλες 10.000 στα επόμενα 4 χρόνια και στην Παιδεία, με την σταδιακή υλοποίηση του σχεδίου 15.000 μόνιμων προσλήψεων, και από Σεπτέμβρη έρχονται 4.500 δάσκαλοι και καθηγητές στην ειδική αγωγή.
Αναφέρθηκε στο κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης -κατηγόρησε όσους κάνουν ρατσιστικά σχόλια για τους Ρομά και την παρουσία τους στις συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Μίλησε επίσης για τις ελαφρύνσεις με τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών απ' το 20% στο 13% για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους μικρομεσαίους, τη μείωση του φόρου για τις επιχειρήσεις κατά 1% κάθε χρόνο, την ένταξη των επιχειρηματικών δανείων στη ρύθμιση για την προστασία της πρώτης κατοικίας, με τη ρύθμιση των 120 δόσεων για οφειλές στο Δημόσιο.
Μίλησε για την προστασία του αγροτικού κόσμου με την κατάργηση του φόρου επιτηδεύματος στους συνεταιρισμένους αγρότες, με τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για την κύρια σύνταξη, με το αφορολόγητο για τη μεγαλύτερο μέρος του αγροτικού κόσμου, με τη δημιουργία ακατάσχετου ως 7.500, με το ακατάσχετο των επιδοτήσεων στο πρώτο πυλώνα ως 12000 και πλήρως στο δεύτερο, με την ουσιαστική ενίσχυση του αγροτικού τομέα, δίνοντας 240 εκατομμύρια από τα δημόσια ταμεία.

Θα αποκαταστήσουμε τις μεγάλες πληγές και τις απώλειες τόσο των συνταξιούχων όσο και των εργαζομένων, στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα
Ο Αλ. Τσίπρας είπε ότι προς θλίψη των αντιπάλων τους, "όποτε μας δόθηκε δυνατότητα αναδιανείμαμε προς τους πολλούς, με ασφάλεια για την δημοσιονομική πορεία της χώρας και αυτό κάναμε και τώρα χάρη στην θετική απόδοση της οικονομίας". Αναφέρθηκε στα μόνιμα μέτρα που έφερε η κυβέρνηση -"και όχι παροχές και δωράκια"- που, όπως είπε, θα διευρυνθούν όσο η οικονομία πηγαίνει καλύτερα (13η σύνταξη, μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και τα τρόφιμα , μείωση του κόστους στο ρεύμα και το φυσικό αέριο).
Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι "αυτά τα μέτρα θα εμπλουτιστούν ακόμη περισσότερο, γιατί αυτά τα μέτρα στήριξης είναι σχεδιασμένα στη βάση των δεδομένων που έχουμε σήμερα, όμως, η διαρκής βελτίωση των οικονομικών της χώρας, η οποία αποδείχθηκε κανόνας την τελευταία τριετία, θα δώσει τη δυνατότητα να προχωρήσουμε σε ακόμα περισσότερα". Τόνισε ότι "αυτό σημαίνει ότι σταδιακά την επόμενη τετραετία θα αποκαταστήσουμε τις μεγάλες πληγές και τις απώλειες τόσο των συνταξιούχων όσο όμως και των εργαζομένων, στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα".
"Κουμάντο στο πορτοφόλι μας θα κάνουμε οι Έλληνες, εσείς κουμάντο στο δικό σας πορτοφόλι και πρωθυπουργούς θα εκλέγει μόνο ο λαός, ούτε η τροίκα, ούτε οι δημοσκόποι", είπε απευθυνόμενος στους πολιτικούς αντιπάλους του ("φωτογραφίζοντας" τη ΝΔ) και τον κ. Βέμπερ.

Να εγγυηθούν όλοι με την ψήφο τους την Κυριακή τις θυσίες του ελληνικού λαού, όσα πετύχαμε μαζί
Επιτιθέμενος στη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη, είπε ότι το μόνο που εγγυώνται είναι "το ασφαλιστικό Πινοσέτ, την 7ημερη εργασία, την επιστροφή στο 1 προς 5 στο δημόσιο και τη φορολογία 9% από το πρώτο ευρώ για τους αγρότες".
Κάλεσε όλους να εγγυηθούν με την ψήφο τους την Κυριακή τις θυσίες του ελληνικού λαού, "όσα πετύχαμε μαζί". Ειδικότερα, κάλεσε τους συνταξιούχους να εγγυηθούν τη 13η σύνταξη τους αλλά και την αύξηση στην εθνική τους σύνταξη που θα έρθει τα επόμενα χρόνια αν συνεχιστεί αυτή η πορεία. Κάλεσε τους αγρότες να εγγυηθούν το αφορολόγητο και τη μείωση των εισφορών τους, τους έμπορους και καταστηματάρχες να εγγυηθούν τη μείωση του ΦΠΑ, τους εργαζόμενους να εγγυηθούν το 8ωρο, την ασφάλιση τους, τα δικαιώματα τους, τα επιδόματα που αντιστοιχούν στην εργασία τους και, τέλος, τους νέους και νέες να εγγυηθούν την αξία των πτυχίων τους, για το μισθό τους, για την προοπτική να ζήσουν και να δημιουργήσουν στον τόπο τους.

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2019 | 2:38 pm


Απόψε στο Σύνταγμα

Μια νίκη για το μέλλον της χώρας. Αυτό θα είναι, απόψε, το μήνυμα από την πλατεία Συντάγματος


   Σήμερα η Αριστερά και ο δημοκρατικός κόσμος θα στείλουν ένα μεγάλο μήνυμα από την πλατεία Συντάγματος. Ένα μήνυμα συσπείρωσης και αγώνα για την Ελλάδα των πολλών. Για την Ελλάδα της δημοκρατίας, της κοινωνικής συνοχής και της δίκαιης ανάπτυξης. Για την Ελλάδα που θα ανοίξει τους δρόμους του μέλλοντος, αφήνοντας πίσω τη διαφθορά, τη διαπλοκή, την εξάρτηση από τα συμφέροντα της ολιγαρχίας, τις παθογένειες του παλιού πολιτικού συστήματος.
   Η πλατεία Συντάγματος θα δώσει μια ηχηρή δημοκρατική απάντηση στην πολιτική της εμπάθειας, της διαστρέβλωσης και των fake news, στον τυφλό ρεβανσισμό του διαπλεκόμενου κατεστημένου. Και ταυτόχρονα θα πει ένα μεγάλο όχι στην πολιτική που μεθοδεύει το ξήλωμα της κοινωνικής ασφάλισης, την κατάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων, την υποβάθμιση της δημόσιας Παιδείας, την εμπορευματοποίηση της Υγείας.
   Το μήνυμα της αποψινής συγκέντρωσης θα είναι ότι αυτή η χώρα και αυτός ο λαός, που σήκωσαν το βάρος μιας πρωτοφανούς κρίσης, δεν πρόκειται να γυρίσουν ούτε στην καταστροφική λιτότητα για τον κόσμο της εργασίας, ούτε στις συνταγές του ΔΝΤ, ούτε στην ασύδοτη κυριαρχία των ελίτ. Θα προχωρήσουν προς το μέλλον ανοίγοντας τον δρόμο της ανάπτυξης με κοινωνική δικαιοσύνη.
   Η Αριστερά έβγαλε τη χώρα από τα Μνημόνια και διασφάλισε τη βιωσιμότητα του χρέους πετυχαίνοντας εκεί που οι παλιές πολιτικές δυνάμεις απέτυχαν. Έφτασε έως εδώ μέσα από μια σκληρή και επίπονη πορεία, αλλά στάθηκε συνεπής σε ό,τι υποσχέθηκε. Τώρα, με τη στήριξη της κοινωνίας και το πρόγραμμά της, διεκδικεί μια μεγάλη πολιτική νίκη. Μια νίκη για το μέλλον της χώρας. Αυτό θα είναι, απόψε, το μήνυμα από την πλατεία Συντάγματος.
το Κύριο Άρθρο στη σημερινή ΑΥΓΗ

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2019 | 12:52 pm


Μήνυμα νίκης και αλλαγής στην περιφέρεια έστειλε από την Άρτα ο Γιώργος Ζάψας - ΦΩΤΟ

Οι πολίτες ζητούν η Ήπειρος ν’ αλλάξει σελίδα


   Πλήθος κόσμου στην ομιλία του υποψήφιου Περιφερειάρχη Ηπείρου Γιώργου Ζάψα, επικεφαλής της παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών», έστειλε από την Άρτα μήνυμα νίκης και αλλαγής στην περιφέρεια στις εκλογές της 26η Μαΐου.
   Ο πεζόδρομος μπροστά από το εκλογικό κέντρο του συνδυασμού γέμισε από πολίτες που ζητούν η Ήπειρος ν’ αλλάξει σελίδα, εκφράζοντας τη στήριξή τους στη μάχη που δίνουν ο Γ. Ζάψας και όλοι οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι του συνδυασμού.


   Την εμπιστοσύνη των Ηπειρωτών για να δημιουργήσουμε την Ήπειρο των ονείρων μας, μια σύγχρονη, ευρωπαϊκή περιφέρεια, προσβάσιμη, φιλόξενη και φιλόδοξη, που θα βγει από τις τελευταίες θέσεις των ελληνικών και ευρωπαϊκών περιφερειών, χάρη στη φύση και τους ανθρώπους της, ζήτησε ο Γιώργος Ζάψας και δεσμεύθηκε για δημοκρατική λειτουργία της περιφέρειας, διαφάνεια και συμμετοχή.
   Επανέλαβε τις 1+5 δεσμεύσεις της παράταξης, ένα κοινωνικό συμβόλαιο, που θα οδηγήσει σε μια κοινωνικά δίκαιη, περιβαλλοντικά βιώσιμη και οικονομικά διατηρήσιμη ανάπτυξη της Ηπείρου.


   Αναφέρθηκε στις προτεραιότητες των υποδομών που έχει ανάγκη η Άρτα, κάνοντας ειδική αναφορά στο έλλειμμα διοικητηρίου της περιφέρειας για το οποίο και δεσμεύτηκε.
   «Την Κυριακή σας θέλουμε όλες και όλους δίπλα μας. Ζητάμε την ψήφο σας για μία Ήπειρο με εξωστρέφεια, με παραγωγή, με υποδομές. Για μία Ήπειρο που θα στέκεται δίπλα στους ανθρώπους της και ιδιαίτερα στους νέους, για την Ήπειρο που όλοι ονειρευόμαστε», κατέληξε, καλώντας τους να φέρουν το Κοινό των Ηπειρωτών πρώτο στην Άρτα.


   Τον υποψήφιο περιφερειάρχη Γιώργο Ζάψα προλόγισαν ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Άρτας Βασίλης Τσίρκας και ο Συντονιστής της Περιφερειακής Συντονιστικής Επιτροπής Ηπείρου του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπασιούκας.Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2019 | 9:07 pm


«Πανωλεθρίαμβος» Μητσοτάκη

Την Κυριακή οι συντηρητικοί ψηφοφόροι αποφασίζουν αν ο προδότης των ιδεών και των κοινωνικών τάξεων της Ν.Δ., Κ. Μητσοτάκης, θα παραμείνει πρόεδρος του κόμματος   Είναι λάθος η εκτίμηση ότι την Κυριακή ψηφίζουμε για την ανάδειξη των νέων ευρωβουλευτών. Για ένα σημαντικό κομμάτι του εκλογικού σώματος την Κυριακή ψηφίζουμε για πρόεδρο της Ν.Δ.!
   Η εικόνα είναι συντριπτική. Την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας αντιμετωπίζεται από τον λαό με εκδηλώσεις κοινωνικού μεσσιανισμού, έχουμε την ψυχολογική και πολιτική κατάρρευση Μητσοτάκη από το δειλό ψιθύρισμα των πολιτικών που θέλει να εφαρμόσει. Την πρώτη εικόνα θα πρέπει να τη μελετήσουμε διεξοδικά και σε βάθος χρόνου.
   Η δεύτερη εικόνα είναι πιο καθαρή. Ο νυν πρόεδρος της Ν.Δ. τόλμησε και έκοψε τις ρίζες με κοινωνικά στρώματα που παραδοσιακά εκφράζει η Δεξιά. Τους συνταξιούχους, στους οποίους δεν εγγυάται τη 13η σύνταξη και θα τους κόψει την επικουρική σύνταξη. Τους μισθωτούς, στους οποίους υποσχέθηκε επταήμερη εργασία. Τους μικρομεσαίους, για τους οποίους επιφυλάσσει, "τον θάνατο του εμποράκου" από την επταήμερη λειτουργία των πολυκαταστημάτων. Τις γυναίκες, που θα τις γυρίσει στο σπίτι όπου είναι “κυρές κι αρχόντισσες”.
   Η μιντιακή υπεροχή της Ν.Δ. δεν μπόρεσε να τα κρύψει. Εις μάτην επιστρατεύθηκε ακόμη και ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Οι επιτελείς απέσυραν τον Κ. Μητσοτάκη από την προεκλογική εκστρατεία. Ο άνθρωπος έφτασε στο σημείο τέσσερις μέρες πριν τις εκλογές να κάνει kalamaraki day! Τον έστειλαν να μιλά για τα προσωπικά του στην Τσιμτσιλή και μετά για καφέ στη Γλυφάδα.
   Η ρήξη της Ν.Δ. με τις παραδοσιακές δυνάμεις που αντιπροσωπεύει η συντηρητική παράταξη είναι πολιτικό γεγονός. Την Κυριακή οι συντηρητικοί ψηφοφόροι αποφασίζουν αν ο προδότης των ιδεών και των κοινωνικών τάξεων της Ν.Δ., Κ. Μητσοτάκης, θα παραμείνει πρόεδρος του κόμματος. Είναι η κρίσιμη μάζα που θα ορίσει (μαζί με την αποχή) τον πραγματικό νικητή των εκλογών.
   Ο «σχεδιασμός» του εκλογικού αποτελέσματος μπορεί να εκπλήξει. Ο νεοδημοκράτης μπορεί να επιλέξει να αλλάξει τώρα αρχηγό, έτσι ώστε να πάει με άλλον στις εθνικές εκλογές. Δεν θέλει να έχει πρωθυπουργό τον Τσίπρα, που φοβάται ότι θα του «κατσικωθεί» για πολλά χρόνια, αλλά δεν θα επιτρέψει στον Μητσοτάκη να μπει νικητής στο Μαξίμου. Μπορεί να του χαρίσει την πρώτη θέση, αλλά με τέτοια ποσοστά που να τον οδηγήσει εκτός ηγεσίας της Ν.Δ.
   Οι τροχιοδεικτικές βολές ήδη εξαπολύθηκαν και προέρχονται από όλες τις ομάδες της Ν.Δ. Και δεξιά, και αριστερά του Κ. Μητσοτάκη. Και από κάτω, και από πάνω. Και από τον Νίκο Δένδια, και από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, και από τον Άδωνι Γεωργιάδη.
   Στον αθλητισμό λένε «νίκη σαν ήττα». Εννοούν αυτό που στην καλύτερη περίπτωση μπορεί να τύχει τον Κ. Μητσοτάκη: ο "πανωλεθρίαμβός" του.
πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2019 | 8:10 pm


Καλώς τα παιδιά. Καλώς τα 3-0

Κάθε μέρα και «καλύτερος»


   Κάθε μέρα και «καλύτερος». Κάθε μέρα και πιο αποκρουστικός. Τόσο πολιτικά όσο και κοινωνικά απεχθής εμφανίζεται σε κάθε συνέντευξή του, σε κάθε δημόσια παρουσία του. Αφού καταφέρνει κάθε μέρα και «σκοράρει», μοιράζοντας άλλοτε άφθονο γέλιο, άλλοτε σκορπίζοντας τον τρόμο για τον αγώνα επιβίωσης στην εργασιακή ζούγκλα που μας έχει ετοιμάσει και άλλοτε κάνοντας ο ίδιος θρύψαλα το υποτίθεται φιλελεύθερο προφίλ του.
   Ας πάρουμε την τελευταία του ραδιοφωνική συνέντευξη κι ας προσπεράσουμε τη φοβερή και τρομερή του πρόβλεψη πως το "Τσίπρας - Μητσοτάκης θα γράφει 1-0 μετά την Κυριακή" κι ας σταθούμε στις τρεις δεσμεύσεις του, αφού, μιλώντας στο News 24/7, δήλωσε πως έτσι κι αναλάβει τη διακυβέρνηση του τόπου, θα καταργήσει με το καλημέρα την απλή αναλογική, τη 13η σύνταξη και το πανεπιστημιακό άσυλο και, για να μην τον λένε και άνθρωπο δίχως όραμα δανείστηκε και μια παράγραφο από το προεκλογικό πρόγραμμα του ανιψιού του πουλώντας για δική του ιδέα την "ενοποίηση του Αρχαιολογικού Μουσείου με το Πολυτεχνείο".
   Κάθε μέρα και πιο μακριά από τον πολίτη. Κάθε και πιο μακριά από τους πολλούς. Κάθε του συνέντευξη και μια δοκιμασία στα νεύρα και στις αντοχές κάποιων δυνάμεων που στο εσωτερικό του κόμματός του τραβούν τα μαλλιά τους μ' αυτά που αποκαλούν αυτογκόλ, αλλά, δυστυχώς γι' αυτούς, δεν πρόκειται για αυτογκόλ ούτε για γκάφες.
   Πρόκειται για τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αυτόν που κρύβεται πίσω από τις στημένες φωτογραφίες και τις στημένες συναντήσεις στον δρόμο. Πρόκειται για τον βαθιά αντικοινωνικό αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, που εχθρεύεται τον κόσμο της εργασίας και θεωρεί απόλυτα φυσιολογικές τις κοινωνικές ανισότητες που το σύστημα γεννά και αναπαράγει.
   Δεν ήταν γκάφες ούτε αυτογκόλ τα όσα είπε για το δώρο των Χριστουγέννων, για το οκτάωρο και την επταήμερη εργασία. Δεν ήταν γκάφα τα όσα αποκάλυψε πως πιστεύει για τον ρόλο της γυναίκας στον 21ο αιώνα, όπως δεν ήταν αυτογκόλ τα περί ψήφου των δεκαεπτάχρονων μόνο σε δικτατορικά καθεστώτα.
   Το πραγματικό του πρόσωπο αποκάλυπτε και αποκαλύπτει κάθε φορά που δημοσίως μιλά και τοποθετείται, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ της αντικοινωνικότητας και του συντηρητισμού που πραγματικά τον διακρίνει. Κι ας τρέχουν μετά τα «εξαπτέρυγά» του να εξηγούν ότι αυτό που είπε δεν είναι αυτό που νομίζουμε.
γράφει ο Πέτρος Κατσάκος

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2019 | 7:24 pm


Άρτα: Καταβάλλονται σήμερα 820.000 € σε δικαιούχους αγρότες και κτηνοτρόφους του νομού

Για το έτος ζημιάς 2018 καταβάλλεται το 70% των αντίστοιχων αποζημιώσεων φυτικής παραγωγής και το 100% των αντίστοιχων αποζημιώσεων ζωικού κεφαλαίου


   Αποζημιώσεις ύψους 6.016.346,35 ευρώ καταβάλει ο ΕΛ.Γ.Α. σήμερα Πέμπτη 23 Μαΐου 2019, σε 5.236 δικαιούχους αγρότες και κτηνοτρόφους.
   Η πληρωμή αυτή αφορά κυρίως αποζημιώσεις φυτικής παραγωγής και ζωικού κεφαλαίου για το έτος ζημιάς 2018. Διευκρινίζεται ότι για το έτος ζημιάς 2018 καταβάλλεται το 70% των αντίστοιχων αποζημιώσεων φυτικής παραγωγής και το 100% των αντίστοιχων αποζημιώσεων ζωικού κεφαλαίου.
   Στους δικαιούχους αγρότες και κτηνοτρόφους του ν. Άρτας θα καταβληθούν 821.366,48 ευρώ.
   Για να δείτε αναλυτικά την κατανομή των ποσών ανά νομό πατήστε εδώ.

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2019 | 1:13 pm


Τι δεν έχει καταλάβει ο Κ. Μητσοτάκης

Η Αριστερά έχει ανασυνταχθεί, συσπειρώνεται και βαδίζει με αυτοπεποίθηση για τη νίκη. Και τη νίκη αυτή θα της τη δώσει ο κόσμος, γιατί, μέσα σε όλες τις δυσκολίες, έπαιξε τίμια, σωστά, καθαρά και δίκαια...


   Είναι ξεκάθαρο ότι το άνετο προβάδισμα που ο Κ. Μητσοτάκης θεωρούσε ότι έχει απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν υφίσταται. Το 2016 ο πρόεδρος της Ν.Δ. θεώρησε ότι η κυβέρνηση της Αριστεράς, με τα χέρια δεμένα, θα ήταν ένας εύκολος αντίπαλος. Ο Κ. Μητσοτάκης είχε τη στήριξη και την προστασία των ισχυρότερων ΜΜΕ.
   Είχε ελεύθερο το πεδίο να ασκεί κριτική εκ του ασφαλούς σε κάθε υποχρεωτικό μέτρο που καθόριζε η συμφωνία με τους θεσμούς. Μπορούσε να πατάει σε όσες βάρκες ήθελε, επενδύοντας στην κόπωση και τη δυσαρέσκεια της κοινωνίας. Και ήταν σε θέση να παίζει ένα χοντρό παιχνίδι αποδόμησης απέναντι στην κυβέρνηση. Γι' αυτό και από τη στιγμή που εξελέγη πρόεδρος της Ν.Δ. άρχισε να ζητάει εκλογές.
   Δεν του βγήκε τίποτα. Το πρόγραμμα δεν απέτυχε. Τέταρτο Μνημόνιο δεν υπήρξε. Το χρέος μειώθηκε. Η έξοδος στις αγορές πέτυχε. Δύο εκστρατείες μίσους και καπηλείας -μία για την τραγωδία στο Μάτι και μία για το μακεδονικό- έπεσαν στο κενό. Και τώρα ο Κ. Μητσοτάκης βλέπει την Αριστερά να συσπειρώνεται.
   Βλέπει ένα πλεονέκτημα, που πριν από τρία χρόνια εθεωρείτο αδιανόητο να καλυφθεί, τώρα να εξανεμίζεται. Και βλέπει τους βαρώνους και τις διάφορες τάσεις του κόμματός του να του βάζουν όρια, να του χρεώνουν ήδη την αποτυχία της Κυριακής και να τον περιμένουν στη γωνία την επόμενη μέρα.
   Η Αριστερά έχει ανασυνταχθεί και βαδίζει με αυτοπεποίθηση για τη νίκη. Και τη νίκη αυτή θα της τη δώσει ο κόσμος, γιατί, μέσα σε όλες τις δυσκολίες, έπαιξε τίμια, σωστά, καθαρά και δίκαια. Αυτό είναι που δεν έχει καταλάβει ο Κ. Μητσοτάκης.
το Κύριο Άρθρο στη σημερινή ΑΥΓΗ

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2019 | 9:01 am


Τζένη Ταπραντζή: Είμαστε στο δεύτερο γύρο, πάμε για μεγάλη νίκη!

Η μεγάλη εκδήλωση στον ΣΚΟΥΦΑ, με την παρουσίαση του 3ου μέρους του προγράμματος και των υποψήφιων συμβούλων της Δημοτικής Αναγέννησης


   «Αυτή ήταν η μεγαλύτερη, μέχρι στιγμής, απάντηση απέναντι στην στασιμότητα στον Δήμο μας… -1η στάση του ταξιδιού μας ο δεύτερος γύρος, δεύτερη στάση η μεγάλη ΝΙΚΗ!!!
   Η μεγάλη συγκέντρωσή μας που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16 Μαΐου 2019, για την παρουσίαση του τελικού κομματιού του προγράμματός μας και του ψηφοδελτίου μας στην αίθουσα «Σκουφάς». Η μεγαλύτερη απάντηση στα «παπαγαλάκια» της «ξαναζεσταμένης σούπας» του παρελθόντος, το πιο αξιόπιστο «γκάλοπ», ήταν η μεγαλύτερη μέχρι τα τώρα, σ’ αυτόν τον προεκλογικό αγώνα, κοσμοσυρροή ανθρώπων, κι αυτή ήταν στο πλευρό μας!» σημειώνει σε δήλωσή της η υποψήφια Δήμαρχος Αρταίων, επικεφαλής Δημοτικής Αναγέννησης, Τζένη Ταπραντζή-Κοίλια.
   Η προεκλογική συγκέντρωσή της, που πραγματοποιήθηκε στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του Σκουφά, δείχνει και τις μελλοντικές εξελίξεις, όπως έλεγαν με ενθουσιασμό φίλοι και συνεργάτες και πολλοί Αρτινοί που κατέκλυσαν την αίθουσα ΣΚΟΥΦΑ.


   Στην ομιλία της η κα Ταπραντζή σημείωσε τα εξής:

φίλες και φίλοι,

συνδημότες και συνδημότισσες,

πιστοί στην δέσμευσή μας πως  θα κάνουμε ότι περνάει απ' το χέρι μας για να αναδείξουμε όλη την επικράτεια του Δήμου μας, κάθε σπιθαμή του, είμαστε σήμερα εδώ, οι μοναδικοί που δώσαμε την σημασία που άξιζε σε κάθε ακριτιά του τόπου μας, μετά την Ροδαυγή και την Κορωνησία,  εδώ στο κέντρο της Πόλης, για να παρουσιάσουμε το τρίτο και τελευταίο κομμάτι του προγράμματός μας.

Νοιώθουμε περήφανοι, όπως έχουμε ξαναπεί, να θεωρούμε αυτό το πρόγραμμα πραγματικά αποτέλεσμα συλλογικής δουλειάς των επιτροπών μας, που αφουγκραζόμενοι την ευρύτερη κοινωνία, και με την δική μου επιστασία, σαν επικεφαλής της "Δημοτικής Αναγέννησης" και σαν υποψήφια Δήμαρχος, παρουσιάζουμε και σήμερα εδώ.

Το 'χουμε ξαναπεί, πως νοιώθουμε τυχεροί που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε σε μια περιοχή, που ευλογήθηκε από την φύση, μα τα τελευταία χρόνια βάλτωσε σε στασιμότητα.

Στο δικό μας όραμα για τον Δήμο, δεν υπάρχουν γειτονιές πρώτης και δεύτερης κατηγορίας. Δεν υπάρχει η βιτρίνα και οι πίσω αυλές της πόλης και του Δήμου. Δεν υπάρχουν Άνθρωποι με διαφορετικά δικαιώματα στην πρόσβαση, στον πολιτισμό, στις κοινωνικές  υπηρεσίες, στα σχολεία, στον αθλητισμό...

θέλουμε έναν Δήμο που θα προσφέρει περισσότερα στους Ανθρώπους του. Ο Δήμαρχος οφείλει να στέκεται στο πλευρό των Ανθρώπων για τα δικαιώματά τους...

Έτσι, φτάσαμε και εδώ,

να κλείνουμε την επικοινωνία μαζί σας για το πρόγραμμά μας και να παρουσιάζουμε τους υποψήφιούς μας. Στο ψηφοδέλτιό μας συμμετέχουν άνθρωποι που ζουν και εργάζονται στον Δήμο μας, στον δήμο της Άρτας από όλους τους κοινωνικούς χώρους και τα κινήματα της πόλης, που ξέρουν τα προβλήματα και τις ανάγκες της, δίνοντας το δικό τους  χρώμα από την αρχή.

σήμερα εδώ, ανάμεσα σε γνώριμα και αγαπημένα πρόσωπα, νοιώθω ότι κάνουμε μια μικρή στάση, σ' ένα μεγάλο περίπατο...

γιατί δεν είμαστε τουρίστες της πόλης, ευκαιριακοί επισκέπτες, πλανόδιοι της πολιτικής φιλοδοξίας και διαφημιστικά προϊόντα. Είμαστε οι Άνθρωποι αυτού του Δήμου, είμαστε οι Άνθρωποι αυτής της πόλης...γιατί ο Δήμος μας ανήκει στις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους,  στους νέους γονείς, στους συνταξιούχους, στα παιδιά, στους ανθρώπους με αμαξίδια, σε όλους όσους ζουν και εργάζονται εδώ...

Σήμερα δεν θα μιλήσω εγώ γι αυτούς, θα μιλήσουν αυτοί...

εμείς, εσείς, όλοι μαζί, πάμε για την επόμενη στάση του τραίνου της αυτοδιοικητικής μας πορείας, είμαστε στον δεύτερο γύρο των εκλογών, και μετά για την μεγάλη στάση...

την τελική ΝΙΚΗ!


   Και στο τελικό κλείσιμο της ομιλίας της η κ. Ταπραντζή καταχειροκροτούμενη είπε:

αγαπητές φίλες και φίλοι,

σήμερα εδώ, κλείσαμε μια πορεία συνδιαμόρφωσης του πρώτου μεγάλου έργου που δημιουργήσαμε...του προγράμματός μας. Κι αυτό βέβαια είναι το μεγαλύτερο καλημέρα με την εμπιστοσύνη των συνδημοτών μας στο Δήμο Αρταίων!

Ακόμη,  παρουσιάσαμε την Ανθρώπινη ταυτότητα της παράταξής μας, το ψηφοδέλτιό μας. Ήταν μια άοκνη προσπάθεια, κυρίως δική μου, με την βοήθεια όλων σας, πολύμηνη προσπάθεια, μα όμορφη, γιατί είχε να κάνει με Ανθρώπους, τωρινούς και αυριανούς συνεργάτες. Σας κοίταξα όλους στα μάτια, είπαμε κουβέντες αληθινές, μέσα απ' την ψυχή μας. Νομίζω, και δεν είναι καθόλου εγωιστικό, πως φτιάξαμε την καλύτερη ομάδα, με διαφορά!

Συναγωνιστές μου, συνεργάτες, φίλοι και φίλες,

μένουν λίγες μόνο μέρες μέχρι την τελική κρίση του λαού μας...

στις μέρες που μένουν, σπίτι το σπίτι, άνθρωπο τον άνθρωπο,

εμπρός για την μεγάλη ΝΙΚΗ!

στην Άρτα της ζωής μας θα είμαστε όλοι εκεί!


  Παρουσίαση 3ου μέρους του προγράμματος


Παρουσιάσαμε, λοιπόν, σε 2 εκδηλώσεις μας τον βασικό κορμό του προγράμματός μας. Το κάναμε αυτό στις 2 ακριτιές του Δήμου μας στην Ροδαυγή και την Κορωνησία, με στόχο να αναδείξουμε το σύνολο της ομορφιάς αλλά και των ιδιαιτεροτήτων του τόπου μας.Στις σελίδες που προηγήθηκαν εκθέσαμε τους βασικούς προγραμματικούς μας πυλώνες. Επιδιώκουμε να δώσουμε το στίγμα, τον τρόπο σκέψης και τη φιλοσοφία μας, τα οποία είναι προϊόν της διάδρασης της ομάδας των υποψήφιων μέσα από συναντήσεις, εκτεταμένες συζητήσεις, και προβληματισμό των ομάδων εργασίας, υπό τον συντονισμό της επικεφαλής της Δημοτικής Αναγέννησης, υποψήφιας Δημάρχου Τζένης Ταπραντζή-Κοίλια. 

Χωροταξικές παρεμβάσεις 

Οι χωροταξικές παρεμβάσεις συνδέονται κυρίως σε έργα μεγάλης κλίμακας και μακράς πνοής. Οι παρεμβάσεις αυτές απαιτούν όραμα, σχεδιασμό, αίσθηση του μέτρου, συντονισμό, συνεργασία με όμορους Δήμους, καθώς και με την Περιφέρεια και την Κυβέρνηση. Επίσης απαιτούν εγρήγορση, εργατικότητα και αγώνα για την διασφάλιση πόρων από εθνικά και κοινοτικά κονδύλια. Είναι ένα «ομαδικό σπορ» και τα αποτελέσματά τους συχνά αργούν να φανούν. Είναι, ωστόσο, το βαρόμετρο για την αποτελεσματικότητα μιας Δημοτικής Αρχής.


Μετά την δρομολόγηση του οριοθέτησης της κοίτης του Αράχθου, έργο το οποίο εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων το 2015 και δημοπρατήθηκε το 2016, θεωρούμε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για την επέκταση του σχεδίου πόλεως της Άρτας με επίκεντρο τον Άραχθο: με επέκταση του Σχεδίου στην περιοχή ανάμεσα στον Περιφερειακό και στο ποτάμι, με υλοποίηση της επέκτασης στην πέραν του Τριγώνου περιοχή, καθώς και από το ποτάμι μέχρι τις Εργατικές Κατοικίες και την Ελεούσα. Στο πλαίσιο αυτό, με δύο νέες γεφυρώσεις, θα μπορέσει να συνδεθεί η Άρτα με την Γραμμενίτσα και την Βλαχέρνα, καθώς και με τις Κεραμάτες. Είναι εξαιρετικής σπουδαιότητας, επίσης, η ολοκλήρωση του Κτηματολογίου.


Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της πόλης της Άρτας είναι το κυκλοφοριακό. Επιβάλλεται να γίνει μια συνολική μελέτη σε συνεργασία με την Τροχαία και τα ΚΤΕΛ, η οποία θα προτείνει λύσεις με βάση τις τρέχουσες ανάγκες και την εμπειρία των συμμετεχόντων, ώστε να αποσυμφορηθεί το οδικό δίκτυο και να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι και οι επισκέπτες. Επιβάλλεται η δημιουργία ενός δικτύου χώρων στάθμευσης περιμετρικά (όπως για παράδειγμα στον χώρο του Εκθεσιακού Κέντρου) και η σύνδεση των χώρων αυτών με δωρεάν δρομολόγια λεωφορείων του Δήμου τα οποία ήδη υπάρχουν και θα μπορούσαν να κάνουν κυκλικές διαδρομές. Παράλληλα, είναι επιβεβλημένο να γίνει καμπάνια για την διάδοση της χρήσης του ποδηλάτου, η οποία θα μπορούσε να ενταχθεί στο πλαίσιο αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων.


Θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο να χωροθετηθεί ένα αμαξοστάσιο του Δήμου στο οποίο θα μπορούσε να λαμβάνει χώρα μια πρώτου  βαθμού συντήρηση και επισκευή των δημοτικών οχημάτων και μηχανημάτων, συμβάλλοντας έτσι στην οικονομία και τον έλεγχο των σχετικών δαπανών.

Εξαιρετικής σημασίας, τέλος, είναι η φροντίδα και ο σεβασμός των δημόσιων χώρων από όλους, καθώς και η καλλιέργεια της κουλτούρας του δημόσιου χώρου μέσα από αθλητικές, πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δράσεις. Είναι ο κατεξοχήν τομέας όπου, με μικρό κόστος, μπορούν να επιτευχθούν πολλαπλάσια αποτελέσματα. Τέτοιες δράσεις θα μπορούσαν να είναι η διαμόρφωση χώρων αναψυχής και βόλτας στη λίμνη, βόλτες με βάρκες, αθλητικές δράσεις στον Λόφο Περάνθης, παιδικές χαρές, πίστες για skateboard και bmx κ.ά.


Ύδρευση 

Η υδροδότηση της Άρτας θα πρέπει να διατηρήσει τον δημόσιο χαρακτήρα της και να γίνει από το νερό του Πουρναρίου, καθώς τόσο από πλευράς ποιότητας, όσο και από πλευράς κόστους προσφέρεται περισσότερο από το νερό του Αγίου Γεωργίου.

Στο σημείο αυτό να σταθούμε λίγο σ’ένα θέμα, που από την πρώτη στιγμή είχαμε θέση, την συνδιαμορφώσαμε και πολύ νωρίς την εκφράσαμε δημοσίως…κάποιοι δεν μπήκαν σε θέση να την διαβάσουν καν, κάποιοι άλλοι ‘καμώνονται’ πως δεν την ξέρουν…


Για τις εξορύξεις, λοιπόν…


Είναι πάγια η θέση των προοδευτικών ανθρώπων ότι η εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο ανάπτυξης και πολιτισμού. Αν, όμως, στο επίκεντρο δεν βρεθεί ο άνθρωπος σε ομόκεντρο κύκλο και ισορροπία με την φύση, αυτό θα καταλήξει να είναι μια προσοδοφόρα επιχείρηση συμφερόντων, αφήνοντας στους κατοίκους το βάρος των επιπτώσεων. Στις δομικές μας κοινωνίες, όπου δεν μπορεί μια πραγματικά λαϊκή διαχείριση "να αναπτύξει ελέγχοντας", δεν επιτρέπεται σε κανέναν να κρυφτεί, ούτε πίσω από όψιμους ψευτοεπαναστατικούς μηδενισμούς, ούτε βέβαια, με πρόσχημα την όποια ανάπτυξη, πίσω από το κέρδος συμφερόντων. Αυτό που είναι άμεσα εφικτό, είναι να υπάρχει σαφής και πλήρης περιβαλλοντολογική μελέτη από αδέκαστο επιστημονικό φορέα, κι από την άλλη ισχυρή ασφαλιστική δικλείδα απόφασης και ελέγχου με διαδικασίες που εμπλέκονται άμεσα οι τοπικές κοινωνίες, που όμως θα είναι και πληροφορημένες αλλά και εκφρασμένες με δημοκρατικές πλατιές διαδικασίες.


Με βάση, λοιπόν, όλα αυτά, να πούμε πως η συμμετοχή του Μετσοβείου Πολυτεχνείου, υπό την επιστημονική επιστασία σαν περιβαλλοντολογική μελέτη του συντοπίτη μας καθηγητή Δημήτρη Καλιαμπάκου, αποτελεί σημαντικό παράγοντα αυτοδιοικητικής προσέγγισης στο ζήτημα... Αυτό, πέρα από την επιστημονική αρτιότητα του εγχειρήματος, την εκφρασμένη θέση για το περιβάλλον, τον διαχωρισμό μεταξύ ερευνών και εκμετάλλευσης, έχει να κάνει με το γεγονός ότι η απαραίτητη συναίνεση των τοπικών κοινωνιών, για πρώτη φορά, εντάσσεται σαν προϋπόθεση στην ίδια την περιβαλλοντική μελέτη.


Ιδού, λοιπόν "πεδίο δόξης λαμπρόν"...  Να ακουστούν,  δηλαδή, όλες οι απόψεις, να υπάρχει ισχυρή επιστημονική τεκμηρίωση των θέσεων, και όλοι μας στα βάθρα της Δημοκρατίας! Ο "Κλεισθένης" μας δίνει την δυνατότητα ώστε τα Δημοτικά συμβούλια, οι τοπικές συνελεύσεις και τα δημοψηφίσματα να γίνουν εργαλεία, όχι μόνον λαϊκής έκφρασης αλλά και απόφασης. Αυτό επιβάλλει η ιδιαιτερότητα της Ηπείρου σαν περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλους, που πρέπει να διαφυλαχτεί και να αποτελέσει εργαλείο ήπιας ανθρωποκεντρικής ανάπτυξης.

Ανάπτυξη 

Η Άρτα βρίσκεται σήμερα σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Από τη μια, η ιστορική και πολιτική συγκυρία, με την σταδιακή έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση. Από την άλλη, οι διέξοδοι και οι προοπτικές που ανοίγονται από τους νέους οδικούς άξονες και τις δυνατότητες διεκδίκησης εθνικών και κοινοτικών χρηματοδοτήσεων, καθώς και από τις ευκολίες που παρέχει η σύγχρονη τεχνολογία. Σε αυτό το περιβάλλον είναι επιβεβλημένη ανάγκη η θέσπιση του Τμήματος Marketing και επιχειρηματικής εξωστρέφειας, το οποίο θα προσφέρει πληροφορίες και νομικές συμβουλές για κάθε είδους επιχειρηματική δράση (πρωτογενής τομέας, τουρισμός κ.λπ.). Το Τμήμα αυτό θα μπορούσε να λειτουργήσει ως «ομπρέλα», πολλαπλασιάζοντας την δυναμική που καθένας από τους ενδιαφερόμενους θα είχε ως μονάδα ή ως σύμπραξη ατόμων και φορέων. Θα μπορούσε, επίσης, να συντονίσει «διαγώνια» πρωτοβουλίες και δράσεις οι οποίες θα έχουν ως σκοπό την πολυδύναμη και πολύπλευρη προβολή της Άρτας.


Ο Δήμος θα πρέπει να βρίσκεται στο πλευρό όσων επιχειρούν. Δίνοντας κίνητρα για νέες επιχειρήσεις, προβαίνοντας σε ρύθμιση των οφειλών για τα δημοτικά τέλη και συμβάλλοντας ώστε να επισπευστούν οι διαδικασίες για την έκδοση αδειών. Η ψηφιακή τεχνολογία θα πρέπει να μπει στην υπηρεσία του δημότη, δίνοντας την δυνατότητα έκδοσης πιστοποιητικών κι άλλων εγγράφων, παρακάμπτοντας, με τον τρόπο αυτό, την γραφειοκρατία.


Πάνω απ’ όλα, ένας σύγχρονος Δήμος θα πρέπει να είναι ένας ανοιχτός Δήμος. Με εξωστρέφεια, με συνεργασία με άλλους Δήμους, Πανεπιστήμια, φορείς, επιμελητήρια. Προσφέροντας ιδέες, προτάσεις και λύσεις και, πάνω απ’ όλα, αποτελώντας πηγή έμπνευσης για όλους! 

Για έναν σύγχρονο Δήμο 


Πάνω απ’ όλα, ένας Δήμος θα πρέπει να είναι το εργαλείο για την έκφραση της βούλησης των Δημοτών. Ως Δημοτική Αναγέννηση, θεωρούμε ότι το μεγαλύτερο στοίχημα που μπορεί να κατακτήσει ένας Δήμος είναι να καταφέρει να αποκτήσει ταυτότητα. Ταυτότητα είναι όλα αυτά που μετατρέπουν έναν Δήμο από απλή διαχειριστική αρχή σε «σπίτι» για τους δημότες. Θα πρέπει να τεθεί σε πρώτο πλάνο η καθημερινότητα του πολίτη. Μέσα από αισθητικές παρεμβάσεις να διασφαλιστούν όλες αυτές οι συνθήκες που συμβάλλουν στην βελτίωση της ποιότητας ζωής. Ζητήματα της καθημερινότητας όπως η καθαριότητα, ο φωτισμός, η ύδρευση, το κυκλοφοριακό, η κοινωνική πολιτική δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζονται μεμονωμένα και αποσπασματικά. Θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως μέρος ενός ενιαίου και στιβαρού παρεμβατικού λόγου, ο οποίος πηγάζει από τις ανάγκες και τις επιθυμίες του συνόλου και καλείται να τις υπηρετήσει, οδηγώντας τον Δήμο, ως σύνολο, στο αύριο. 


  Παρουσίαση των υποψήφιων συμβούλων της Δημοτικής Αναγέννησης, με επικεφαλής την υποψήφια Δήμαρχο Τζένη Ταπραντζή-ΚοίλιαΔημοσιεύθηκε στις 23 May 2019 | 1:31 am


Ξέρουν ήδη ότι χάνουν

Η Ν.Δ. με φτηνιάρικα διαδικαστικά κόλπα προσπαθεί να περιορίσει τη ζημιά...


   Εχθές η εκπρόσωπος της Ν.Δ. Σοφία Ζαχαράκη έστειλε στο ΕΣΡ επιστολή, με την οποία επιχειρεί να μπλοκάρει τη μετάδοση της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα την Παρασκευή το βράδυ.
   Το τυπικό ζήτημα είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως άλλωστε και το ΚΙΝ.ΑΛ. και το ΚΚΕ, ζήτησε από το ΕΣΡ, αντί της προβλεπόμενης διακαναλικής συνέντευξης, η μετάδοση της οποίας είναι υποχρεωτική για τα ιδιωτικά κανάλια, να μεταδοθεί η κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση στο Σύνταγμα. Η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. ζητάει να μην γίνει δεκτό το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο -όπως σημειώνει- προέκυψε «προκειμένου ο Αλ. Τσίπρας να αποφύγει μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου απέναντι σε όλα τα ΜΜΕ». Έχουν και θράσος αυτοί που φυγομάχησαν από το ντιμπέιτ.
   Το ουσιαστικό ζήτημα είναι πιο απλό. Η Ν.Δ. κάνει την κεντρική της συγκέντρωση την Αθήνα, απόψε, στο κλειστό γήπεδο του Περιστερίου. Το γήπεδο χωράει το πολύ 3.000 θεατές -λιγότερους αν τοποθετηθούν αυτά τα μεγάλα ταμπλό που κρύβουν ένα μέρος των κερκίδων- και, βεβαίως, η εικόνα αυτή δεν μπορεί να συγκριθεί με την εικόνα μιας ανοιχτής συγκέντρωσης στην πλατεία Συντάγματος.
   Αυτό θα κοστίσει στη Ν.Δ., η οποία δεν θέλει σε καμία περίπτωση να φανεί ότι οι συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές αυτές υπερέχουν μακράν σε παλμό και μαζικότητα από τις δικές της. Έλα όμως που είναι αλήθεια.
   Δεν μπορείς, φυσικά, με φτηνιάρικα διαδικαστικά κόλπα να δραπετεύσεις από την πραγματικότητα. Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι με τέτοιες κινήσεις η Ν.Δ. συμπεριφέρεται όπως αυτός που χάνει και προσπαθεί να περιορίσει τη ζημιά. Προφανώς κάτι ξέρουν...
το Κύριο Άρθρο στη σημερινή ΑΥΓΗ

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2019 | 8:35 pm


Μια καθαρή νίκη για την Ελλάδα των πολλών

Να γιατί όλος αυτός ο κόσμος, που το προηγούμενο διάστημα παρακολουθούσε τις εξελίξεις επιφυλακτικός και συγκρατημένος, έρχεται τώρα στις συγκεντρώσεις και δίνει το χέρι στον Αλέξη Τσίπρα


   Η μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου στις περιοδείες και τις ομιλίες του Αλέξη Τσίπρα και των άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει την πραγματικότητα: ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας, και ιδιαίτερα οι πιο αδύναμοι, αναγνωρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τίμησε τη δέσμευσή του να οδηγήσει τη χώρα εκτός Μνημονίων, να επαναφέρει την οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης και να στηρίξει πρώτα όλους εκείνους που σήκωσαν το μεγαλύτερο βάρος της κρίσης. Κάτι που το 2016 φαινόταν εξωπραγματικό.
   Να, λοιπόν, γιατί όλος αυτός ο κόσμος, που το προηγούμενο διάστημα παρακολουθούσε τις εξελίξεις επιφυλακτικός και συγκρατημένος, έρχεται τώρα στις συγκεντρώσεις και δίνει το χέρι στον Αλέξη Τσίπρα.
   Αναγνωρίζει ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης, παρά τις τεράστιες δυσκολίες, τις αντιφάσεις και τα προβλήματα, ήταν τίμια, ανιδιοτελής και επιτυχημένη. Βλέπουν ότι η Αριστερά και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή τη στιγμή η μοναδική ασπίδα των πολλών απέναντι στα συμφέροντα και στις επιδιώξεις της ολιγαρχίας.
   Καταλαβαίνει ότι χωρίς την Αριστερά δεν υπάρχει μέλλον ούτε για τις συντάξεις, ούτε για την εργασία, ούτε για το κοινωνικό κράτος. Υπάρχει μόνο το μέλλον του ασφαλιστικού Πινοσέτ, της επταήμερης εργασίας, της παραχώρησης του ΕΣΥ σε ιδιώτες, των σχολείων χωρίς χρηματοδότηση.
   Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διανύσει μια τεράστια πορεία. Ξεκίνησε από μια διψήφια διαφορά με τη Ν.Δ. και ένα Μνημόνιο στην πλάτη του και μπαίνει στην τελευταία εβδομάδα των ευρωεκλογών με ίσους όρους.
   Η κατάληξη της πορείας αυτής μπορεί και πρέπει να είναι μια καθαρή νίκη σε όλες τις εκλογικές μάχες που έχουμε μπροστά μας. Και κυρίως στις εθνικές εκλογές.
   Μια καθαρή νίκη για την Ελλάδα των πολλών.
το Κύριο Άρθρο στην ΑΥΓΗ της Κυριακής

Δημοσιεύθηκε στις 19 May 2019 | 2:37 pm


Σήμερα μπαίνει στους λογαριασμούς 2,6 εκατ. συνταξιούχων η 13η σύνταξη

Αναλυτικά οι κλίμακες της 13ης σύνταξης


   Σήμερα εκδόθηκε το ΦΕΚ για το νόμο που εγκρίθηκε την Τετάρτη στη Βουλή και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και τη 13η σύνταξη σε 2.578.000 συνταξιούχους.
   Αυτό σημαίνει ότι σήμερα θα καταβληθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων οι κύριες συντάξεις γήρατος, θανάτου, αναπηρίας και ανασφάλιστων υπερηλίκων. Θα καταβληθεί επίσης και η προσωρινή σύνταξη.
   Με βάση τα όσα ισχύουν, από τη στιγμή που καταβάλλεται ένα ποσό στην τράπεζα χρειάζεται συνήθως τουλάχιστον μία εργάσιμη μέρα για να το δουν στους λογαριασμούς τους οι δικαιούχοι. Εκτός και αν προγραμματιστεί να καταβληθεί ως επείγον. Πράγμα που σημαίνει ότι εάν το ποσό καταβληθεί σήμερα, οι συνταξιούχοι θα δουν τη 13η σύνταξη τη Δευτέρα. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, καταβάλλονται προσπάθειες από το υπουργείο Εργασίας, ώστε οι συνταξιούχοι να δουν αυτό το ποσό αργά το βράδυ σήμερα.

  Ποιοι δικαιούνται τη 13η σύνταξη
   – 22.000 δικαιούχοι προσωρινής σύνταξης. Θα λάβουν τώρα «13η σύνταξη» με βάση το ποσό της προσωρινής. Οταν δικαιωθούν την οριστική τους σύνταξη, θα ακολουθήσει η διαφορά του ποσού της «13ης σύνταξης», ώστε να εισπράξουν αναδρομικά το υπόλοιπο ποσό.
   – 34.000 ανασφάλιστοι υπερήλικοι που εισπράττουν σύνταξη ή επίδομα. Επειδή όλοι λαμβάνουν ποσά έως 360 ευρώ, θα λαμβάνουν πλέον μόνιμη 13η σύνταξη στο 100%.
   – 800.000 συνταξιούχοι που εισπράττουν κύρια σύνταξη γήρατος, αναπηρίας ή χηρείας έως 500 ευρώ. Θα λαμβάνουν μια επιπλέον πλήρη σύνταξη, δηλαδή στο 100% αυτής.
   – 350.000 συνταξιούχοι που εισπράττουν κύρια σύνταξη γήρατος, αναπηρίας ή χηρείας 501-600 ευρώ. Θα λαμβάνουν επιπλέον ποσό στο 70% της σύνταξής τους.
   – 600.000 συνταξιούχοι που εισπράττουν κύρια σύνταξη γήρατος, αναπηρίας ή χηρείας 601-1.000 ευρώ. Θα λαμβάνουν επιπλέον ποσό στο 50% της σύνταξής τους.
   – 772.000 συνταξιούχοι που εισπράττουν κύρια σύνταξη γήρατος, αναπηρίας ή χηρείας πάνω από 1.001 ευρώ. Θα λαμβάνουν επιπλέον ποσό στο 30% της σύνταξής τους.
   – περίπου 400.000 συνταξιούχοι παίρνουν πάνω από δύο κύριες συντάξεις. Όσοι δικαιούνται περισσότερες κύριες συντάξεις θα λάβουν για τη «13η σύνταξη» ποσό που αντιστοιχεί στο άθροισμα των κύριων συντάξεών τους. Για παράδειγµα, συνταξιούχος που έχει σύνταξη γήρατος 750 ευρώ και µεικτή σύνταξη χηρείας από τον ΕΦΚΑ 450 ευρώ, θα λαµβάνει επιπλέον ως «13η σύνταξη» το 30% του αθροίσµατος των 1.200 ευρώ, συνεπώς 360 ευρώ µεικτά.
   Στην εξίσωση του υπολογισμού μπαίνει το σύνολο του καταβαλλόμενου ποσού προ φόρου και κρατήσεων, που εισπράττει ο συνταξιούχος από τον ΕΦΚΑ, δηλαδή εθνική σύνταξη, ανταποδοτική σύνταξη και η προσωπική διαφορά.

  Πιο αναλυτικά οι κλίμακες της 13ης σύνταξης είναι:
   Οι συνταξιούχοι με κύρια σύνταξη έως 500 ευρώ θα λάβουν το 100% της σύνταξής τους, δηλαδή θα λάβουν μια πλήρη κύρια σύνταξη. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν περίπου 800.000 συνταξιούχοι οι οποίοι θα λάβουν έως 500 ευρώ.
   Για παράδειγμα, συνταξιούχος με κύρια σύνταξη ΕΦΚΑ 420 ευρώ θα λάβει 420 ευρώ ως 13η σύνταξη.
   Οι συνταξιούχοι με κύρια σύνταξη από 501 – 600 ευρώ θα λάβουν το 70% της σύνταξής τους.
   Στην κατηγορία αυτή ανήκουν περίπου 350.000 συνταξιούχοι που θα λάβουν από 350 έως 420 ευρώ.Κατά μέσο όρο θα λάβουν 380 ευρώ.
   Για παράδειγμα συνταξιούχος με κύρια σύνταξη ΕΦΚΑ 550 ευρώ θα λάβει 385 ευρώ.
   Οι συνταξιούχοι με μικτή κύρια σύνταξη από 601 – 1.000 ευρώ θα λάβουν το 50% της σύνταξής τους.
   Στην κατηγορία αυτή ανήκουν περίπου 600.000 συνταξιούχοι οι οποίοι θα λάβουν από 300 έως 500 ευρώ. Κατά μέσο όρο θα λάβουν 400 ευρώ.
   Για παράδειγμα συνταξιούχος με κύρια σύνταξη ΕΦΚΑ 830 ευρώ θα λάβει 13η σύνταξη 415 ευρώ.
   Οι συνταξιούχοι με μικτή κύρια σύνταξη πάνω από 1.000 ευρώ θα λάβουν το 30% της σύνταξής τους.
   Στην κατηγορία αυτή ανήκουν 770.000 συνταξιούχοι, οι οποίοι θα λάβουν από 300 ευρώ και πάνω.
   Για παράδειγμα συνταξιούχος με κύρια σύνταξη 1.500 ευρώ θα λάβει 450 ευρώ. Ενώ άλλος με κύρια σύνταξη 2.000 ευρώ θα λάβει 600 ευρώ.
   Όσοι δικαιούνται διπλές ή περισσότερες κύριες συντάξεις αναμένεται να λάβουν το ποσό που αντιστοιχεί στο άθροισμα των κύριων συντάξεών τους.

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2019 | 6:55 pm


Εγκρίθηκε το Open Mall στην Άρτα με χρηματοδότηση 100% και προϋπολογισμό 1.900.000€

Υπογράφηκε χθες από την Ευγενία Φωτονιάτα


   Το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και η Ειδική Γραμματεία ΕΤΠΑ & ΤΣ ανακοινώνουν τον βαθμολογικό πίνακα κατάταξης των προτάσεων που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της δράσης «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομίας 2014 -2020».
  Ο αρχικός προϋπολογισμός της δράσης ήταν 50 εκατ.€ και αυξήθηκε στα 96.3 εκατ.€ προκειμένου να καλύψει το εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε από Δήμους και Επιμελητήρια – Εμπορικούς Συλλόγους σε όλη τη χώρα.
   Με βάση τον αυξημένο προϋπολογισμό, συνολικά πενήντα έξι (56) προτάσεις θα χρηματοδοτηθούν με ποσοστό ενίσχυσης 100%, ανάμεσα τους και η πρόταση Εμπορικού Συλλόγου Άρτας - Δήμου Αρταίων, με χρηματοδότηση 100% και προϋπολογισμό 1.899.800 €.
   Δείτε ΕΔΩ τον Πίνακα Εγκεκριμένων Προτάσεων.
   Οι εγκεκριμένες προτάσεις θα υλοποιηθούν από Σχήματα συνεργασίας μεταξύ Δήμων και Εμπορικών Συλλόγων ή Επιμελητηρίων.
   Κάθε Σχήμα θα υλοποιήσει ένα σύνολο συνεκτικών και αλληλένδετων παρεμβάσεων με στόχο την ενίσχυση και τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας που αναπτύσσεται σε εμπορικές περιοχές και ειδικότερα σε περιοχές που διαθέτουν σημαντικούς πολιτιστικούς πόρους και τουριστική δυναμική.Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2019 | 3:51 pm


Ανοιχτή πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία στην Άρτα

Το Σάββατο 18/5/2019, στις 7.30 μ.μ. στην αίθουσα ΣΚΟΥΦΑ


   Ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία διοργανώνει το Σάββατο 18/5/2019, στις 7.30 μ.μ. στην αίθουσα ΣΚΟΥΦΑ, ανοιχτή πολιτική εκδήλωση με θέμα «Προοδευτικό μέτωπο ενάντια στην ακροδεξιά και στον νεοφιλελευθερισμό».
   Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο Γιάννης Ραγκούσης, πρώην υπουργός, ο Νίκος Μπίστης, πρώην υπουργός, η Όλγα Γεροβασίλη, υπουργός Προστασίας του Πολίτη και βουλευτής Άρτας και ο Βασίλης Τσίρκας, βουλευτής Άρτας.

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2019 | 2:52 pm


Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας μας ξεναγεί στο Ιμαρέτ τη Δευτέρα 20 Μαΐου

Στο πλαίσιο της δράσης "Γνωρίζουμε τα Μνημεία της Άρτας"


   Στο πλαίσιο της δράσης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας, με τίτλο "Γνωρίζουμε τα Μνημεία της Άρτας", θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στο Ιμαρέτ τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2019 και ώρα 18:30.
   Το κοινό θα ξεναγήσει στο μνημείο ο αρχαιολόγος της Υπηρεσίας κ. Άρης Βάσιος

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2019 | 1:57 pm


Σχολικές καθαρίστριες: Αύξηση 10% στους μισθούς, βαρέα κι ανθυγιεινά και συμβάσεις 2 ετών - VIDEO

Αλέξης Τσίπρας: «Ασπίδα προστασίας από τα συμφέροντα εκείνα που εκμεταλλεύονται την εργασία σας και τον κόπο σας προκειμένου να κερδίσουν»


   Συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, είχε χθες για σχεδόν δύο ώρες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τις σχολικές καθαρίστριες. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης και η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία, Κωνσταντίνα Κούνεβα.
   Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την αύξηση κατά 10%, του μισθού των εργαζομένων αλλά και την ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά. Παράλληλα τόνισε πως οι συμβάσεις, οι οποίες γίνονται από τους δήμους, πλέον θα έχουν διετή διάρκεια.
   Να σημειωθεί ότι η τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών προβλέπει την αύξηση κατά 10% στους μισθούς των εργαζομένων, την ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά, ενώ με τροπολογία που έχει σταλεί ήδη στους δήμους, υποχρεούνται πλέον να υπογράφουν διετείς συμβάσεις και να τηρούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας και υγιεινής προς τις εργαζόμενες.

«Το θέμα είναι να δούμε μέσα από αυτή τη συζήτηση πώς θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ώστε να έχετε καλύτερες απολαβές, πιο ασφαλή εργασία και μια προοπτική σταθερότητας», τόνισε ο πρωθυπουργός. «Εγώ ξέρω παρά πολύ καλά, μου τα έχει και η Κωνσταντίνα Κούνεβα ότι ειδικά εσείς είστε το κομμάτι εκείνο της εργατικής τάξης στη χώρα που δουλεύει στις πιο δύσκολες συνθήκες και στις πιο επισφαλείς», σημείωσε. Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως ο στόχος της κυβέρνησης είναι η προσπάθεια για τις απαραίτητες θεσμικές αλλαγές ώστε να προκύψουν και καλύτερες απολαβές, «αλλά κυρίως», όπως τόνισε, «να δημιουργήσουμε μια ασπίδα προστασίας από τα συμφέροντα εκείνα που εκμεταλλεύονται την εργασία σας και τον κόπο σας προκειμένου να κερδίσουν».
[«Η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων, όλων όσων δουλεύουν κάτω από αντίξοες συνθήκες», ήταν το μήνυμα που έστειλε μετά τη συνάντηση, μέσω social media ο Αλ. Τσίπρας]:
Ο πρωθυπουργός έκανε εκτενή αναφορά στο πώς λειτουργούσαν οι εργολαβικές εταιρείες καθαρισμού τα προηγούμενα χρόνια στο χώρο των σχολείων αλλά και των νοσοκομείων και άλλων φορέων του Δημοσίου υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση «προσπαθεί να βάλει φρένο στο κυρίαρχο εκείνο φαινόμενο όπου δυστυχώς όχι απλά υπήρχαν φαινόμενα εκμετάλλευσης αλλά φαινόμενα απανθρωπιάς», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, που σημείωσε ακόμη πως η μετατροπή των συμβάσεων έργου- ορισμένου χρόνου- όπως ισχύουν σήμερα, σε συμβάσεις δύο ετών, δίνουν ανάσα στις εργαζόμενες για τον οικογενειακό προγραμματισμό και επίσης δεν θα εξαρτάται από του Δήμους η πρόσληψη κατά το δοκούν.
Ο πρωθυπουργός είπε απευθυνόμενος στις σχολικές καθαρίστριες ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες κα δεν καλούνται εκτάκτως, τουναντίον καλύπτουν μια ανάγκη που θα υπάρχει όσο υπάρχουν δημόσια σχολεία. «Σε πρώτη φάση αυτό που επιχειρήσαμε με τον Αλέξη Χαρίτση είναι να κάνουμε τις συμβάσεις δια νόμου τουλάχιστον 2ετείς. Να μην μπορεί να απολύει κανένας και να ξέρετε και εσείς ότι έχετε ένα χρονικό ορίζοντα για να κάνετε τον οικογενειακό σας προγραμματισμό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.
Συνεχίζοντας είπε: «Δώσαμε μια πρώτη αύξηση 10% το 2017 και σήμερα ερχόμαστε να δώσουμε μια δεύτερη αύξηση 10%. Αυτό είναι για μένα το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε προκειμένου να αναγνωρίσουμε ηθικά το έργο σας απέναντι στην κοινωνία αλλά και να προστατέψουμε τα εργασιακά σας δικαιώματα», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας..
«Γνωρίζετε ότι η χώρα σταδιακά ανακτά τις δυνατότητες της, βρέθηκε σε μια πολλή μεγάλη περιπέτεια», ανέφερε ο πρωθυπουργός και υπογράμμισε πως ό,τι κατάφερε η κυβέρνηση να κερδίσει σε κάθε διαπραγμάτευση, το επέστρεφε στην κοινωνια με δικαιοσύνη, κυρίως όπως είπε πρώτα σε εκείνους που το είχαν μεγάλη ανάγκη. Και υπενθύμισε πως η κυβέρνηση βρήκε μια συμφωνία που αφορούσε στις προσλήψεις στο Δημόσιο, μία πρόσληψη ανά πέντε αποχωρήσεις, και σήμερα ο κανόνας αυτός έχει μετατραπεί σε μία πρόσληψη ανά μία αποχώρηση. «Τώρα έχουμε μια στοιχειώδη σταθερότητα», υπογράμμισε.
«Οι πρώτες ανάγκες όμως ήταν να προσλάβουμε γιατρούς, νοσηλευτές και δασκάλους στα σχολεία μας, γιατι τα πρώτα που θέλαμε να στηρίξουμε» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας και εκτίμησε ότι σταδιακά ενδεχομένως να υπάρξει η δυνατότητα για μεγαλύτερο χώρο προσλήψεων. «Όμως μέχρι να φτάσουμε σε αυτή τη δυνατότητα εμείς θελουμε να βάλουμε μια τάξη, να υπάρχουν τα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα, να υπάρχει ασφάλεια στην εργασία, να υπάρχουν στοιχειωδώς αξιοπρεπείς αμοιβές» συμπλήρωσε ο Αλ. Τσίπρας.
Ο πρωθυπουργός είπε επίσης ότι εξετάζεται ο τρόπος αλλαγής του θεσμικού πλαισίου που αφορά στη χρηματοδότηση των συμβάσεων των σχολικών καθαριστριών με στόχο να υπάρχει η καλύτερη δυνατή εποπτεία. Παράλληλα υπογράμμισε ότι στο πλαίσιο των αλλαγών και τον τρόπο υπολογισμού των ημερομισθίων -αξίζει να σημειωθεί πως οι σχολικές καθαρίστριες πληρώνονται στη βαση των αιθουσών που καθαρίζουν και όχι των κοινόχρηστων χωρών, όπως το προαύλιο και οι τουαλέτες- εξετάζεται και η πληρωμή των εργαζομένων για το σύνολο των χώρων.
«Εγώ έχοντας δίπλα μου και την Κωνσταντίνα Κούνεβα που είναι ένα σύμβολο αγώνων και διεκδίκησε τα δικαιώματα των ανθρώπων χωρίς φωνή -των καθαριστών και των καθαριστριών - στη χώρα και στην Ευρώπη τα προηγούμενα πέντε χρόνια από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έχοντας ακούσει και βιώσει τις δυσκολίες, τις πιέσεις και τους εκβιασμούς, θέλω να σας πω ένα πράγμα, το οποίο ίσως έχει μεγαλύτερη αξία από τα όποια μέτρα ανακοινώσουμε ή από όσες προσπάθειες κάνουμε να εξορθολογίσουμε τη διαδικασία και να δώσουμε αυξήσεις. Αυτό που θέλω να σας πω είναι ότι έχουμε την έγνοια των απλών ανθρώπων σαν και εσάς και θελουμε να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας και ό,τι μπορούμε για να δώσουμε μια ελπίδα, μια προοπτική, να γίνει καλύτερη η δική σας ζωή. Γιατί εάν η δική σας ζωή γίνει καλύτερη, η ζωή όλων μας θα γίνει καλύτερη» είπε ο πρωθυπουργός κλείνοντας την εισήγηση του.
Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα εξετάσει σε συνεργασία με τα Υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας την αναδρομική ισχύ για την ένταξη των εργαζομένων σχολικών καθαριστριών στα Βαρέα και Ανθυγιεινά.
 «Αποκαθιστούμε σταδιακά τις αδικίες σε βάρος των εργαζομένων που δημιούργησαν οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ», σημείωσε μέσω social media ο υπουργός Εσωτερικών:

View image on TwitterView image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter

Σήμερα είναι μια ξεχωριστή μέρα! Ανακοινώσαμε με τον ΠΘ & εκπροσώπους των σχολικών καθαριστριών την αύξηση των αμοιβών τους κατά 10% & την ένταξή τους στα βαρέα & ανθυγιεινά. Αποκαθιστούμε σταδιακά τις αδικίες σε βάρος των εργαζομένων που δημιούργησαν οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ.«Συνεχίζουμε μαζί τον αγώνα στο πλευρό των εργαζομένων»

Βίντεο από τη συνάντηση αναρτήθηκε στον λογαριασμό της Κ. Κούνεβα η οποία έλαβε μέρος: 
«Τα μέτρα άρσης των αδικιών εις βάρος τους που εξήγειλε προχθές ο Αλ. Χαρίτσης είναι ένα πρώτο, πολύ σημαντικό βήμα. Έχουμε ακόμη πολύ δουλειά μπροστά μας για να πετύχουμε την αποκατάσταση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στον κλάδο του καθαρισμού, τόσο των σχολικών κτιρίων όσο και των νοσοκομείων, των πανεπιστημίων, των υποδομών των μέσων μεταφορών. Αυτή η κυβέρνηση έχει δείξει και αποδεικνύει πως έχει τη θέληση. Συνεχίζουμε μαζί τον αγώνα στο πλευρό των εργαζομένων», τόνισε μετά το πέρας της συνάντησης η ευρωβουλεύτια του ΣΥΡΙΖΑ:
Δείτε φωτογραφίες και στο σχετικό άλμπουμ του Left.gr:
Αναλυτικά η εισήγηση του πρωθυπουργού στη συνάντηση με εκπροσώπους από σωματεία καθαριστριών:
Σήμερα είναι η πιο ωραία σύσκεψη που έχει γίνει ποτέ σε αυτήν εδώ την αίθουσα.
Δική μου είναι η τιμή. Το θέμα είναι να μπορέσουμε, πέραν της συζήτησης αυτής, που εγώ θέλω να ακούσω περισσότερα από εσάς, να δούμε πώς θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις εκείνες ώστε να έχετε καλύτερες απολαβές, πιο ασφαλή εργασία και μια προοπτική σταθερότητας.
Εγώ ξέρω πάρα πολύ καλά, μου τα έχει πει και η Κωνσταντίνα, πολλές φορές τα έχουμε κουβεντιάσει, ότι ειδικά εσείς είσαστε το κομμάτι εκείνο της εργατικής τάξης στη χώρα που δουλεύει στις πιο δύσκολες συνθήκες και στις πιο επισφαλείς, θα έλεγε κανείς, συνθήκες εργασίας. 
Και ο στόχος μας είναι να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε τις αλλαγές εκείνες τις θεσμικές, ώστε και να έχετε καλύτερες απολαβές, αλλά κυρίως να δημιουργήσουμε μία ασπίδα προστασίας από τα συμφέροντα εκείνα που εκμεταλλεύονται την εργασία σας, εκμεταλλεύονται τον κόπο σας, προκειμένου να κερδίσουν.
Στον χώρο των σχολικών μονάδων και των δήμων, βέβαια, η αλήθεια είναι ότι καταφέραμε να βάλουμε ένα φρένο σε αυτό το φαινόμενο, το οποίο είχε κυριαρχήσει σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες, όπως είναι τα νοσοκομεία, που υπήρχαν τα συνεργεία, οι εταιρείες δηλαδή που είχαν τα συνεργεία του καθαρισμού, όπου εκεί δυστυχώς τα προηγούμενα χρόνια βρεθήκαμε μπροστά και σε όχι απλά φαινόμενα εκμετάλλευσης, αλλά σε φαινόμενα απανθρωπιάς. Αλλά και στα σχολειά μας, νομίζω, στους δήμους δηλαδή, στόχος μας είναι να βάλουμε μια τάξη ώστε να αρχίσει να εφαρμόζεται πρώτα από όλα ο νόμος. Να εφαρμόζεται ο νόμος και να υπάρχουν συμβάσεις, σε πρώτη φάση διετείς, και όχι ο κάθε δήμος κατά το δοκούν να παίρνει προσωπικό για ένα μικρό χρονικό διάστημα, κάποιων μηνών ή ενός ορισμένου χρόνου, που να απειλεί και να εκβιάζει ο καθένας τους εργαζόμενους αν θα συνεχίσουν να δουλεύουν ή θα τους σταματήσουν. Διότι, αυτό το οποίο εσείς κάνετε είναι μια πάγια και καθημερινή ανάγκη. Να είναι καθαρές οι αίθουσες των παιδιών μας που πηγαίνουν στα σχολειά δεν είναι κάτι το οποίο είναι έκτακτο. Είναι μια πάγια και διαρκής ανάγκη, την οποία την έχουμε όσο θα έχουμε δημόσια σχολειά και θα θέλουμε τα παιδιά μας να πηγαίνουν στο σχολειό.
Σε πρώτη φάση αυτό το οποίο επιχειρήσαμε, και με τον προηγούμενο υπουργό, τον Πάνο Σκουρλέτη, τώρα και με τον Αλέξη Χαρίτση, ήταν να κάνουμε τις συμβάσεις διά νόμου τουλάχιστον διετείς, δηλαδή να είναι δύο τα σχολικά έτη όπου θα γίνεται μία σύμβαση, να μη μπορεί κάποιος δηλαδή να απολύει ή να διώχνει προσωπικό, και να ξέρει ο καθένας και η καθεμιά από εσάς ότι έχει έναν χρονικό ορίζοντα συγκεκριμένο για να κάνει έναν οικογενειακό προγραμματισμό.
Δώσαμε μία πρώτη αύξηση 10% το 2017. Και σήμερα ερχόμαστε να δώσουμε μία δεύτερη αύξηση 10% στις απολαβές σας. Αυτό είναι κατ’ εμέ το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε, προκειμένου να αναγνωρίσουμε ηθικά το έργο σας απέναντι στην κοινωνία, και δεύτερον προκειμένου να προστατεύσουμε στοιχειωδώς τα εργασιακά σας δικαιώματα.
Πιστεύω, όμως, ότι δεν πρέπει να μείνουμε εδώ. Είπα πιο πριν ότι καλύπτετε πάγιες ανάγκες. Από την άλλη πλευρά, γνωρίζετε όμως κι εσείς ότι η χώρα σταδιακά ανακτά τις δυνατότητές της. Βρέθηκε σε μία πολύ μεγάλη περιπέτεια τα τελευταία χρόνια. Για οκτώ χρόνια, η αλήθεια είναι, και ας την πούμε αυτήν την αλήθεια, τα κλειδιά και τις τελικές αποφάσεις τα είχαν αυτοί που κρατούσαν τα χρήματα, οι δανειστές. Και μας ανάγκασαν κι εμάς σε συμβιβασμούς, πάντοτε όμως με μια προσπάθεια διαπραγμάτευσης να πετυχαίνουμε και ό,τι πετυχαίνουμε να το μοιράζουμε, θέλω να πιστεύω, με απόλυτη δικαιοσύνη και ιδίως πρώτα σε αυτούς που έχουν ανάγκη.
Καταφέραμε να πάμε τη συμφωνία που βρήκαμε για μία πρόσληψη στον ευρύτερο δημόσιο τομέα για κάθε πέντε αποχωρήσεις, που ήταν μέχρι πρότινος, στο 1 προς 1. Άρα τώρα έχουμε μια στοιχειώδη σταθερότητα. Οι πρώτες ανάγκες, όμως, ήταν να προσλάβουμε γιατρούς, νοσηλευτές και δασκάλους στα σχολειά μας. Αυτές ήταν οι πρώτες ανάγκες, γιατί τα δημόσια νοσοκομεία και τα σχολειά μας ήταν το πρώτο που θέλαμε να στηρίξουμε. Σταδιακά, ενδεχομένως να υπάρξει η δυνατότητα να έχουμε μεγαλύτερο χώρο στο προσωπικό που καλύπτει πάγιες ανάγκες, για να δούμε και τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Όμως, μέχρι να φτάσουμε σε αυτήν τη δυνατότητα, εμείς θέλουμε να βάλουμε μια τάξη. Να υπάρχουν τα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα, να υπάρχει ασφάλεια στην εργασία, να υπάρχουν στοιχειωδώς αξιοπρεπείς αμοιβές. Δεν έχουμε φτάσει ακόμη σε αυτό το επίπεδο. Πιστεύω ότι σταδιακά θα φτάσουμε. Να υπάρχουν όλα τα μέτρα υγιεινής, ειδικά για εσάς που κάνετε μία δουλειά η οποία έχει κινδύνους. Άρα να διασφαλίσουμε ότι καθεμιά από εσάς, όταν θα δουλεύει, θα έχει γάντια, θα έχει τα κατάλληλα εργαλεία, καθαριστικά, θα έχει πλήρεις συνθήκες υγιεινής.
Και, βεβαίως, αυτό που θέλουμε να δούμε τώρα είναι να αλλάξουμε και πλήρως τη διαδικασία μέσα από την οποία χρηματοδοτούνται οι δήμοι για να κάνουν τις συμβάσεις σας. Μέχρι σήμερα αυτό πηγαίνει από το Ινστιτούτο Διά Βίου Μάθησης, το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. Πιστεύουμε ότι θα μπορούσε να γίνεται απευθείας αυτή η διαδικασία, θα τα πει και ο υπουργός Εσωτερικών με λεπτομέρειες, χωρίς να παρεμβάλλεται το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. Ο λόγος είναι για να έχουμε μια καλύτερη εποπτεία ότι δεν θα υπάρχει κανένας δήμος και κανένας δήμαρχος, σε καμία πόλη της χώρας, ο οποίος θα παραβιάζει τους κανόνες και τους νόμους της εργασιακής νομοθεσίας. Και, επιπλέον, να δούμε τη δυνατότητα εφόσον κάποιοι από εσάς δεν καθαρίζετε μονάχα σχολικές αίθουσες, αλλά και προαύλια, δημόσιους χώρους δηλαδή, να πληρώνεστε για όλη την εργασία σας, για ό,τι δηλαδή αναλαμβάνετε και όχι μόνο για τις σχολικές αίθουσες.
Έχω δίπλα μου και την Κωνσταντίνα, που δεν της αρέσει να την κολακεύουμε, αλλά δεν είναι για την ίδια. Είναι ένα σύμβολο αγώνα. Και ως τέτοιο σύμβολο διεκδίκησε τα δικαιώματα των ανθρώπων χωρίς φωνή, των καθαριστών και των καθαριστριών σε όλη τη χώρα, και όχι μόνο σε όλη τη χώρα, σε όλη την Ευρώπη, τα προηγούμενα πέντε χρόνια από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Έχοντας, λοιπόν, δίπλα μου και την Κωνσταντίνα και έχοντας ακούσει και έχοντας βιώσει τις δυσκολίες, την αγωνία, αλλά και τις πιέσεις, τους εκβιασμούς που δέχεστε κι εσείς και συναδέλφισσές σας, όλα τα προηγούμενα χρόνια, θέλω να σας πω ένα πράγμα, το οποίο ίσως έχει μεγαλύτερη αξία και από όσα μέτρα ανακοινώσουμε ή από όσες προσπάθειες κάνουμε να εξορθολογήσουμε τη διαδικασία ή να δώσουμε αυξήσεις.
Αυτό που θέλω να σας πω είναι ότι έχουμε την έγνοια των απλών ανθρώπων σαν κι εσάς. Και θέλουμε να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας και ό,τι μπορούμε. Αν μπορούμε να δώσουμε μια ελπίδα και μια προοπτική να γίνει καλύτερη η ζωή η δική σας, καλύτερη η ζωή των καθημερινών ανθρώπων, θα γίνει καλύτερη η ζωή όλων μας.

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2019 | 12:46 pm


Τσίπρας από Λαμία: Δεν είναι ντέρμπι οι εκλογές της 26ης Μαΐου, έχουμε κερδίσει ήδη το πρώτο ημίχρονο - VIDEO

"Ο δικός μας κόσμος, ο κόσμος των πολλών, είναι ένα λαϊκό ποτάμι που πλημμυρίζει τις πόλεις και τα χωριά της Ελλάδας. Είναι η συλλογική δύναμη ενός λαού που πέρασε πολλά και βρίσκει ξανά την αξιοπρέπεια και το δίκιο του"


   "Ο δικός μας κόσμος, ο κόσμος των πολλών, είναι ένα λαϊκό ποτάμι που πλημμυρίζει τις πόλεις και τα χωριά της Ελλάδας. Είναι η συλλογική δύναμη ενός λαού που πέρασε πολλά και βρίσκει ξανά την αξιοπρέπεια και το δίκιο του" ανέφερε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στη Λαμία.
   "Η παρουσία σας εδώ δείχνει πως όσοι έχουν προδιαγράψει πριν αποφασίσει ο λαός το μέλλον του έχουν κάνει τραγικό λάθος", είπε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος στους πολίτες που συμμετέχουν στην προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στην Πλατεία Πάρκου στη Λαμία.
   "Σε όλες τις πλατείες που έχω πάει... η παρουσία του λαού μας θυμίζει μέρες του 2015. Η συγκέντρωση αυτή, όπως και οι προηγούμενες, γκρεμίζουν τα ψέματα και την απάτη με την οποία είχαν προδιαγράψει τις εξελίξεις".Ο ελληνικός λαός παίρνει στα χέρια του το μέλλον του
Μήνυμα νίκης στις εκλογές της 26ης Μαΐου έστειλε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, λέγοντας: ""Ο λαός της Λαμίας, όλος ο ελληνικός λαός είναι στο πόδι αυτές τις μέρες και παίρνει στα χέρια του το μέλλον του, γκρεμίζοντας σε κάθε συγκέντρωση μας, σε κάθε περιοδεία μας τα χυδαία ψέματα των δημοσκόπων και των επικοινωνιολόγων της συμφοράς του κ. Μητσοτάκη".


Ανατριχιαστικά επίκαιρα τα λόγια του Άρη Βελουχιώτη
Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την ομιλία του με ένα απόσπασμα ομιλίας του Άρη Βελουχιώτη στη Λαμία, πριν από 75 χρόνια, την "πιο συναρπαστική πολιτική ομιλία", όπως είπε.
Χαρακτήρισε "ανατριχιαστικά επίκαιρα" τα λόγια του Άρη Βελουχιώτη, τα οποία λένε: "Χρόνια και χρόνια απάτης και ρεμούλας μας κράτησαν μακριά από την ευτυχία και τον πολιτισμό και μας ρίξανε μέσα στην εξαθλίωση, την πείνα, την κακομοιριά και τη δυστυχία. Έτσι η Ελλάδα που υπήρξε κάποτε η πηγή των φώτων και του πολιτισμού, κατάντησε να βρίσκεται στο πιο χαμηλό επίπεδο οικονομικής, κοινωνικής και εκπολιτιστικής ανάπτυξης, όχι μόνο έναντι των λαών της Ευρώπης, αλλά και των Βαλκανίων."
Το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ γράφει με μεγάλα γράμματα τα θετικά μέτρα που πήραμε μετά την έξοδο από τα Μνημόνια
"Υπάρχει ένα ψηφοδέλτιο που γράφει πάνω κατάργηση της 13ης σύνταξης, 7ημερη εργασία, κατάργηση οκτάωρου, απολύσεις και ένα άλλο ψηφοδέλτιο που με μεγάλα γράμματα γράφει πάνω όσα τα θετικά μέτρα που πήραμε μετά την έξοδο από τα Μνημόνια του Αυγούστου του 2018", είπε ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ και του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, αντίστοιχα.
Για το πρόγραμμα της Ν.Δ. είπε ότι είναι "χειρότερο" και από αυτό του ΔΝΤ, είναι ένα "σκληρό νεοφιλελεύθερο, αντιλαϊκό πρόγραμμα".
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα ηττηθεί στις εκλογές της 26ης Μαΐου
"Τα στημένα πλάνα με κομπάρσους, που του στήνουν οι επικοινωνιολόγοι του, κάνουν κακό στον κ. Μητσοτάκη", είπε ο κ. Τσίπρας και εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα ηττηθεί στις εκλογές της 26ης Μαΐου.
Ο δικός μας κόσμος, ο κόσμος των πολλών, είναι ένα λαϊκό ποτάμι που πλημμυρίζει τις πόλεις και τα χωριά της Ελλάδας
"Ο δικός μας κόσμος, ο κόσμος των πολλών, είναι ένα λαϊκό ποτάμι που πλημμυρίζει τις πόλεις και τα χωριά της Ελλάδας, είναι η συλλογική δύναμη ενός λαού που πέρασε πολλά και βρίσκει ξανά την αξιοπρέπεια και το δίκιο του και ορίζει ξανά τις τύχες του, χωρίς τεχνοκράτες, χωρίς Τρόικα, χωρίς ΔΝΤ, χωρίς τους ντόπιους εκπροσώπους τους", δήλωσε ο πρωθυπουργός.
"Σε αυτό το μεγάλο όραμα για την επόμενη μέρα, ενώνουμε τις δυνάμεις μας. Εμείς είμαστε αυτοί που μας έλαχε ο κλήρος της ιστορίας, να είμαστε μπροστά σε αυτό τον όμορφο αγώνα. Δεν το ονειρευτήκαμε. Δε μεγαλώσαμε με οράματα μεγαλείου και εξουσίας. Εμάς η ψυχή μας γεμίζει όταν νιώθουμε τους ανθρώπους που πέρασαν χρόνια δύσκολα, να μας σφίγγουν το χέρι. Όταν τους ακούμε να μας λένε ότι τα τελευταία χρόνια, η ζωή τους έγινε λίγο καλύτερη. Ότι βρήκαν ξανά το θάρρος και τη δύναμη που τους στέρησε η λιτότητα. Όταν βλέπουμε τη δίψα για ένα καλύτερο αύριο στα μάτια των ανθρώπων που γεμίζουν γήπεδα και πλατείες σε πόλεις και χωριά για να μας υποδεχτούν. Γιατί αυτοί μας έφεραν στο τιμόνι αυτού του τόπου. Με την έγνοια όλων σας ξυπνάμε το πρωί και κοιμόμαστε το βράδυ. Γιατί εμείς είμαστε από τον κόσμο των πολλών", πρόσθεσε.
Η κυβέρνηση έχει δώσει λύσεις σε αρκετά προβλήματα των Ρομά και συνεχίζει να νοιάζεται για αυτούς τους ανθρώπους
Ο πρωθυπουργός καλωσόρισε την παρουσία στη συγκέντρωση Ρομά, λέγοντας ότι η κυβέρνηση έχει δώσει λύσεις σε αρκετά προβλήματα τους και συνεχίζει να νοιάζεται για αυτούς τους ανθρώπους που κάποιοι τους θεωρούσαν "παιδιά ενός κατώτερου Θεού".
Το πιο σημαντικό κατόρθωμα της κυβέρνησης δεν είναι η έξοδος από τα Μνημόνια, αλλά το γεγονός ότι αυτή έγινε με την κοινωνία όρθια
Τα θετικά μέτρα που νομοθέτησε και υλοποιεί η κυβέρνηση δεν είναι ελεημοσύνη, όπως ισχυρίζεται η αντιπολίτευση, αλλά το ελάχιστο από τις θυσίες του ελληνικού λαού που μπορεί να επιστρέψει, είπε ο κ. Τσίπρας.
Πρόσθεσε πως το πιο σημαντικό κατόρθωμα της κυβέρνησής του δεν είναι η έξοδος από τα Μνημόνια, αλλά το γεγονός ότι αυτή έγινε με την κοινωνία όρθια.
Στον νομό Φθιώτιδας από το 2015 μέχρι σήμερα εγκρίθηκαν νέα έργα προϋπολογισμού σχεδόν 500 εκατ. ευρώ από ΕΣΠΑ και ΠΔΕ
Αναφερόμενος στο νομό Φθιώτιδας ο πρωθυπουργός είπε ότι από το 2015 μέχρι σήμερα εγκρίθηκαν νέα έργα προϋπολογισμού σχεδόν 500 εκατ. ευρώ από ΕΣΠΑ και ΠΔΕ, δηλαδή, πάνω από τα διπλάσια σε σχέση με την προηγούμενη τετραετία.
Και σε ολόκληρη την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας πενταπλασιάστηκαν τα έργα που χρηματοδοτούνται μέσω ΕΣΠΑ από το 2015, δίνοντας 1,2 δισ. έναντι μόλις 232 εκατ. ευρώ την προηγούμενη τετραετία, τόνισε και σχολίασε: "Βέβαια, γι΄ αυτά δεν θα ακούσετε κουβέντα από τον απερχόμενο περιφερειάρχη σας, διότι δεν θέλει να επαινεί την κυβέρνηση. Είναι άλλωστε απασχολημένος, θέλει να γίνει δήμαρχος της Αθήνας. Δεν πειράζει, εμείς είμαστε μεγαλόκαρδοι".
Πρόσθεσε πως ο επόμενος περιφερειάρχης θα τα χαρεί και θα μπορέσει να τους δώσει προοπτική, γιατί, όπως, είπε, θα είναι ο Δημήτρης Αναγνωστάκης, που έχει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.
Η Ελλάδα των πολλών είναι η Ελλάδα που ενώνει. Η Ελλάδα των ελίτ διχάζει
Ο πρωθυπουργός απάντησε σε όσους τον κατηγορούν ότι είναι "διχαστικό" το δίλημμα "η Ελλάδα των ελίτ απέναντι στην Ελλάδα των πολλών" και τους διέψευσε, λέγοντας: "Η Ελλάδα των πολλών είναι η Ελλάδα που ενώνει. Ενώνει τις επιθυμίες και τις ανάγκες των φτωχών ανθρώπων, της μεσαίας τάξης, των αγροτών, των εργαζομένων, της νεολαίας. Η Ελλάδα των ελίτ διχάζει. Σπέρνει το μίσος και το φανατισμό μέσα στο λαό για να το διχάσει. Για να στρέψει τη μία κοινωνική ομάδα έναντι της άλλης. Για να διαιρέσει τους πολλούς, ώστε να εξουσιάζουν οι λίγοι. Δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε. Και ξέρω ότι δεν θα το επιτρέψουμε. έχει έρθει η ώρα της νέας μεγάλης νίκης. Έχει έρθει η ώρα να πάρουμε ξανά την πατρίδα στις πλάτες μας. Έχει έρθει η ώρα των πολλών".
Δεν είναι ντέρμπι οι εκλογές της 26ης Μαΐου, έχουμε κερδίσει ήδη το πρώτο ημίχρονο
"Δεν είναι ντέρμπι οι εκλογές της 26ης Μαΐου, έχουμε κερδίσει ήδη το πρώτο ημίχρονο κύριε Μητσοτάκη", δήλωσε ο πρωθυπουργός.
Όπως εξήγησε, τη βεβαιότητα αυτή αποκομίζει συνεχώς από τότε που άφησε το Μέγαρο Μαξίμου και είναι καθημερινά με τις περιοδείες του μέσα στους απλούς ανθρώπους.
Περισσότερες  φωτογραφίες στο άλμπουμ: Θριαμβευτική παρουσία του Αλ. Τσίπρα στη Λαμία

Αναλυτικά η ομιλία του Πρωθυπουργού και Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στη Λαμία:
Πολίτες της Λαμίας, πολίτες της Στερεάς Ελλάδας.

Η σημερινή σας παρουσία εδώ, αποδεικνύει ότι όλοι όσοι έχουν προδιαγράψει πριν ακόμα αποφασίσει ο ελληνικός λαός το μέλλον του, μάλλον έχουν κάνει τραγικό λάθος. Διότι σήμερα εδώ από την Λαμία, από τον ιστορικό αυτό τόπο, δίνετε με την παρουσία σας ένα μήνυμα ισχυρό, ένα μήνυμα που κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει, ένα μήνυμα νίκης, αποφασιστικότητας και αγώνα. Ένα μήνυμα που θα δικαιωθεί στην κάλπη στις 26 του Μάη.

Με την παρουσία σας εδώ, όπως και με την παρουσία του ελληνικού λαού σε όλες τις περιοδείες που έχω κάνει μέχρι σήμερα, σε όλες τις περιφέρειες που έχω βρεθεί, σε όλες τις μεγάλες πόλεις, όπου γεμίζουν πλατείες, όπου μας θυμίζει το μεγάλο λαϊκό ρεύμα του 2015, που έφερε τη μεγάλη πολιτική αλλαγή, για να μπορέσουμε μαζί να δώσουμε τις μάχες, να βγάλουμε τη χώρα μας, τη πατρίδα μας από την χαράδρα της χρεοκοπίας, αυτό το ρεύμα θυμίζει τούτες τις μέρες η παρουσία του λαού μας, η αποφασιστικότητά του, η μεστή αγκαλιά με την οποία περιβάλλει τις πολιτικές μας εκδηλώσεις. 

Και γκρεμίζει και αυτή η συγκέντρωση, όπως και κάθε άλλη συγκέντρωσή μας έως σήμερα, γκρεμίζει τα χυδαία ψέματα, την απάτη, τον κόσμο της απάτης που είχαν δημιουργήσει το προηγούμενο διάστημα όλοι όσοι είχαν προδιαγράψει τις εξελίξεις.

Είμαι,  φίλες και φίλοι της Λαμίας, ιδιαίτερα ευτυχής που βρίσκομαι γι άλλη μια φορά απέναντί σας, γιατί πιστεύω ότι εδώ, στην πόλη σας, χτυπά η καρδιά της δημοκρατικής Ελλάδας. Εδώ, στην πόλη σας, χτυπά η καρδιά της Ελλάδας της Αντίστασης, της Ελλάδας των προοδευτικών αγώνων, της Ελλάδας που ποτέ δεν λύγισε, που ποτέ δεν το έβαλε κάτω. 

Και κανείς δεν μπορεί να παραγνωρίσει ότι σε τούτο τον ιστορικό τόπο, λίγο πιο πάνω από εδώ που είμαστε τούτη την ώρα, στην κεντρική σας πλατεία, πριν από 75 ολόκληρα χρόνια εκφωνήθηκε η πιο συναρπαστική πολιτική ομιλία που έχει εκφωνηθεί ποτέ σε τούτον τον τόπο. Η ομιλία του Άρη που συγκίνησε και συγκινεί ακόμα και σήμερα όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες, όλες τις πατριώτισσες και τους πατριώτες  ανεξάρτητα από την πολιτική τους τοποθέτηση. Γιατί μιλούσε στην καρδιά της Ελληνίδας και του Έλληνα. Και γιατί αφορούσε και τότε, όπως και τα δικά μας λόγια τώρα, αφορούσε τους πολλούς,  και είχε την αγωνία, την έγνοια, για την πορεία αυτού του τόπου, την έγνοια για τους πολλούς, για το μέλλον, για την προκοπή αυτού του τόπου.

Καθώς λοιπόν ερχόμουν να μιλήσω σε εσάς σήμερα, θυμήθηκα και επιτρέψτε μου να ανατρέξω σε δυο στροφές μόνο από αυτή την συναρπαστική ομιλία, που αποδεικνύουν πόσο ανατριχιαστικά επίκαιρα είναι και σήμερα τα λόγια, εκείνα, τα λόγια της Αντίστασης, εκείνα τα λόγια του αγώνα, εκείνα τα λόγια που ήταν βγαλμένα από τους καημούς, τους πόθους και τις αγωνίες του τελευταίου Έλληνα στα πιο δύσκολα χρόνια  που πέρασε ο τόπος. Έλεγε λοιπόν τότε ο Άρης:

«Χρόνια και χρόνια απάτης και ρεμούλας μας κράτησαν μακριά από την ευτυχία και τον πολιτισμό και μας ρίξανε μέσα στην εξαθλίωση, την πείνα, την κακομοιριά και τη δυστυχία. Έτσι, η Ελλάδα που υπήρξε κάποτε η πηγή των φώτων και του πολιτισμού, κατάντησε να βρίσκεται στο πιο χαμηλό επίπεδο οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ανάπτυξης, όχι μόνο έναντι των λαών της Ευρώπης, αλλά και των Βαλκανίων».

Και σας καλώ, φίλες και φίλοι να αναρωτηθείτε: μήπως αυτά τα λόγια δεν θα μπορούσαν να ειπωθούν και μέσα στην καρδιά των δύσκολων χρόνων που περάσαμε, των χρόνων των μνημονίων, όπου κάποιοι έριξαν την χώρα μας σε αυτόν τον Καιάδα; Λεηλάτησαν τον ελληνικό λαό, χρεοκόπησαν την οικονομία του, κατασπατάλησαν του πόρους και τις δυνατότητές του. Και πράγματι, η πατρίδα μας, μια πατρίδα με μεγάλες δυνατότητες, με πολύ μεγάλες προοπτικές, με έναν κόσμο ο οποίος ξέρει να τιμά τη δουλειά του, ξέρει να δουλεύει, ξέρει να παράγει, δεν είναι τεμπέλης όπως μας είπαν και μας διέσυραν σε όλη την Ευρώπη πριν από 8 χρόνια οι τεχνοκράτες και τα γεράκια του ΔΝΤ, αυτός ο κόσμος, ο κόσμος της προκοπής,  άξιζε να έχει ένα καλύτερο μέλλον. 

Αυτά τα λόγια, λοιπόν, που ακούστηκαν πριν 75 χρόνια, είναι λόγια βαθιά χαραγμένα στην μνήμη και στην καρδιά κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα. Είναι η παρακαταθήκη, η βαριά παρακαταθήκη των αγώνων ενός λαού, που πολλές φορές στο διάβα της ιστορίας του χτυπήθηκε, πόνεσε, έπεσε κάτω, αλλά ξανασηκώθηκε. Έτσι κι εμείς τώρα, χτυπηθήκαμε, πονέσαμε από την κρίση, αλλά σηκωθήκαμε ξανά και τώρα είμαστε ξανά στα πόδια μας, διαφεντεύουμε εμείς το μέλλον και τις τύχες μας και είμαστε εδώ για να δώσουμε προοπτική, ελπίδα, σε έναν λαό που υπέφερε άδικα για πάρα πολλά χρόνια.


Πολίτες της Λαμίας, πολίτες της Στερεάς Ελλάδας, η ιστορία μας είναι μια βαριά ιστορία, οι μεγάλες στιγμές του λαού μας, οι νίκες του λαού μας, είναι αυτές που έχουν γράψει την ιστορία. Και όλοι και όλες μας είμαστε παιδιά αυτής της Ελλάδας που δεν λύγισε στα δύσκολα. Της Ελλάδας που πάλεψε και νίκησε. Ξανά και ξανά. Έτσι και τώρα.

Εμείς είμαστε η κληρονομιά της. Όλοι όσοι πιστεύουμε ότι αυτός ο λαός μπορεί να ζει με δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια. Ότι αυτή η χώρα μπορεί να αξιοποιήσει τις τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες της, τα ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα. Και να γίνει ξανά παράδειγμα για όλους τους λαούς της Ευρώπης και του κόσμου.

Όμως, το ξέρουμε πια όλοι καλά, ότι δεν όλοι αυτοί οι οποίοι έδωσαν μάχη για να βγει αυτός ο τόπος, αυτή η οικονομία, αυτή η χώρα, αυτός ο λαός από τη βαθιά χαράδρα της χρεοκοπίας. Είναι και κάποιοι που έχουν βαριά την ευθύνη που οδήγησαν τα πράγματα έως εκεί. Και είναι αυτοί που ακόμα και σήμερα θεωρούν ότι τους ανήκει η ιδιοκτησία της εξουσίας. Είναι οι νόμιμοι λένε ιδιοκτήτες της εξουσίας και κάποιοι άλλοι τους έχουν κλέψει προσωρινά τα κλειδιά της οικίας τους. Έτσι νομίζουν.

Εμείς τους απαντάμε, κανείς σε αυτόν τον τόπο, όποιος κι αν έρθει να κυβερνήσει, και τώρα και αύριο, δεν θα είναι μόνιμος ιδιοκτήτης. Μόνιμος ιδιοκτήτης της εξουσίας είναι μονάχα ο λαός. Αφέντης μας είναι μονάχα ο λαός. Όλοι οι υπόλοιπο είμαστε υπηρέτες αυτού του λαού.

Τώρα πια όμως, πολίτες της Λαμίας, φίλες και φίλοι, τώρα πια έπεσαν οι μάσκες,  και τα πράγματα έχουν γίνει ξεκάθαρα στον ελληνικό λαό. Σφίξαμε τα δόντια, είναι αλήθεια, τα προηγούμενα χρόνια.  Σφίξαμε τα δόντια και δώσαμε μια μάχη σκληρή. Αναγκαστήκαμε να κάνουμε ένα βήμα πίσω για να κάνουμε όλοι μαζί πολλά βήματα μπροστά. Λοιδορηθήκαμε όλα αυτά τα χρόνια. Όλα αυτά τα χρόνια, απέναντι σε ένα σύστημα εξουσίας που είχε αφήσει τα πλοκάμια του παντού, γίναμε αντικείμενο πολλές φορές παραπληροφόρησης, ψεύτικων ειδήσεων, επιθέσεων, στοχοποίησης, διότι η έγνοια μας και το μυαλό μας ήταν μονάχα να σφίξουμε τα δόντια και να δουλέψουμε για να βγάλουμε την οικονομία, να βγάλουμε την χώρα από την βαθιά χαράδρα της χρεοκοπίας, να φύγουμε επιτέλους από τα μνημόνια, να διώξουμε το ΔΝΤ και τους τεχνοκράτες πάνω από το κεφάλι μας και  να μπορούμε να ατενίζουμε το μέλλον μας με περισσότερη αισιοδοξία. Και ναι, αυτό το καταφέραμε, παρά τις δυσκολίες, παρά τις μεγάλες και αντίξοες συνθήκες  που αντιμετωπίσαμε.

Και σήμερα πια, το μεγάλο πρόβλημα των πολιτικών μας αντιπάλων είναι ότι δεν έχουν κανένα αφήγημα για το πώς έφτασε η χώρα ως εδώ, για το πώς αυτοί έχουν βαριές ευθύνες για αυτή την εξέλιξη και κυρίως για το πως, ενώ αυτοί απέτυχαν σε 3 διαδοχικές κυβερνήσεις να βγάλουν την χώρα από την οικονομική κρίση στην οποία την έριξαν, εμείς καταφέραμε να βγούμε από τα μνημόνια με την κοινωνία όρθια.

Και σήμερα φίλες και φίλοι, δεν υπάρχει πια καμιά αμφιβολία για το ποιο είναι το σχέδιό τους. Δεν επιθυμούν μόνο να επιστρέψουν στις θέσεις της εξουσίας, επειδή καθόλου δεν αντέχουν μακριά από αυτήν. Γεννήθηκαν και μεγάλωσαν σε αυτήν, δεν αντέχουν ούτε μέρα, ούτε λεπτό, ούτε στιγμή μακριά της. Αλλά δεν είναι μονάχα αυτός ο λόγος. Σήμερα, είναι και ένας ακόμα σημαντικότερος λόγος, για να έχει πλήρη την εικόνα ο κάθε Έλληνας και η κάθε Ελληνίδα και όχι μόνο οι προοδευτικοί πολίτες αλλά και οι δημοκρατικοί πολίτες που ανήκουν παραδοσιακά στη συντηρητική παράταξη και βλέπουν τις τελευταίες ημέρες ξεκάθαρα ότι υπάρχουν πολλά ψηφοδέλτια σε αυτές τις ευρωπαϊκές εκλογές, αλλά υπάρχει ένα ψηφοδέλτιο  που πάνω πάνω γράφει με μεγάλα γράμματα: 

Κατάργηση της 13ης σύνταξης           

Εφταήμερη εργασία

Κατάργηση του οκταώρου

Απολύσεις

Και ξεπούλημα της δημόσιας υγείας


Και αυτό το ψηφοδέλτιο, είναι το ψηφοδέλτιο της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη. Και από την άλλη πλευρά, υπάρχει και ένα ψηφοδέλτιο το οποίο γράφει επίσης με μεγάλα γράμματα ένα ένα τα μέτρα ελάφρυνσης και στήριξης της κοινωνικής πλειοψηφίας που ψηφίσαμε από τον Αύγουστο του 2018 και μετά, που βγήκε η χώρα από το μνημόνιο.  Ένα ψηφοδέλτιο που γράφει:

Αξιοπρέπεια

Προοπτική

Κοινωνική δικαιοσύνη

Έξοδος από την κρίση με ασφάλεια

Προοδευτική πορεία για τον τόπο, σε μια Ευρώπη που ανήκει στους λαούς της και όχι σε μια Ευρώπη που τιμωρεί αυτούς που αγωνίζονται.


Όμως, φίλες και φίλοι, πολίτες της Λαμίας, τις τελευταίες ημέρες, κάθε φορά που ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης βγαίνει σε μια τηλεοπτική συνέντευξη κάνει ολοένα και πιο φανερά τα διλήμματα. Και κάνει ολοένα και πιο φανερό το πρόγραμμα και αυτά τα μεγάλα γράμματα που σας είπα πιο πριν που είναι ψηλά ψηλά στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ και πείθει και τον τελευταίο πολίτη ότι η ψήφος στο κόμμα του δεν είναι η παραδοσιακή ψήφος σε ένα κόμμα της ευρύτερης συντηρητικής παράταξης, που έδωσε αγώνες και είχε και αυτή τη συμβολή της στην προκοπή αυτού του τόπου, αλλά είναι η ψήφος εμπιστοσύνης σε ένα πρόγραμμα που είναι αντιγραφή του προγράμματος του ΔΝΤ και ακόμα χειρότερα, ένα σκληρό νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα, το οποίο θα γυρίσει την Ελλάδα πίσω στα ελλείμματα, αλλά και τον ελληνικό λαό πίσω ξανά στις δύσκολες ημέρες, στις μέρες της σκληρής λιτότητας που ζήσαμε από το 2010 ως το 2014.

Κάθε φορά, λοιπόν, που βγαίνει και μιλάει γι αυτά, για την εφταήμερη εργασία, για το παρωχημένο και  ξεπερασμένο οκτάωρο, για την κοινωνική αδικία η οποία είναι στην ανθρώπινη φύση, για την δημόσια υγεία που πρέπει να παραδοθεί σε ιδιωτικά συμφέροντα, για τα δώρα των Χριστουγέννων που πρέπει να καταργηθούν, για τις απολύσεις που πρέπει να ενισχυθούν και στον δημόσιο τομέα, καθώς είναι υπέρ της μιας πρόσληψης για κάθε πέντε αποχωρήσεις και όχι μια πρόσληψη για κάθε μια αποχώρηση όπως εμείς έχουμε καταφέρει.

Κάθε φορά που βγαίνει και λέει ότι η 13η σύνταξη είναι λαϊκισμός και ανέφικτο και δεν δεσμεύεται γι αυτήν, φανερώνει το σχέδιο συρρίκνωσης  και λεηλάτησης της κοινωνικής πλειοψηφίας. Φανερώνει το καταστροφικό του σχέδιο για την κοινωνία και κάθε φορά, μα κάθε φορά, βγαίνει το έρμο το Γραφείο Τύπου της ΝΔ για να κάνει διευκρινιστικές δηλώσεις και να πει: Αγαπητοί ψηφοφόροι, δεν είναι αυτό που νομίζετε, δεν είναι αυτό που ακούσατε, είναι κάτι άλλο, μην το παίρνετε τοις μετρητοίς.

Όμως, δυστυχώς, είναι αυτό που νομίζετε, είναι αυτό που ακούτε, είναι το πιο σκληρό, το πιο κυνικό, είναι το πιο αντιλαϊκό πρόγραμμα με το οποίο έχει κατέβει ποτέ στην εκλογική αναμέτρηση ένα πολιτικό κόμμα.

Φίλες και φίλοι, ακούσατε προχθές τι μας είπανε για τους πολίτες, τις νέες και τους νέους που μεγαλώνουν στις λαϊκές γειτονιές της Αθήνας. Όχι μόνο της Αθήνας θα έλεγα εγώ, αλλά τις νέες και τους νέους που μεγαλώνουν σε λαϊκές περιοχές σε όλη την Ελλάδα.

Τους ακούσαμε να μιλάμε με μια πολύ μεγάλη δόση αδιαφορίας, τους ακούσαμε να μιλάνε για τους νέους ανθρώπους με έναν τρόπο υποτιμητικό και κάθε φορά που τα ακούμε όλα αυτά σκεφτόμαστε ότι έχουν ένα σοβαρό πρόβλημα κατανόησης,  διότι οι ίδιοι δεν μπορούν να καταλάβουν εξαιτίας της δικής τους ταξικής καταγωγής πώς ακριβώς σκέφτονται, ποιες είναι οι ανάγκες, ποιες είναι οι αγωνίες της μεγάλης πλειοψηφίας των ανθρώπων και ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων σε αυτόν τον τόπο.

Ποτέ δεν έζησαν αυτοί με την αγωνία για το αν θα μπορούν στο τέλος του μήνα να πληρώσουν τον λογαριασμό της ΔΕΗ. Ποτέ δεν έζησαν αυτοί με την αγωνία για το αν θα έχουν να δώσουν ένα χαρτζιλίκι στα παιδιά η στα εγγόνια τους. Ποτέ δεν έζησαν αυτοί με την αγωνία για το αν βγαίνει ο μήνας διότι δεν φτάνουν τα λεφτά που είναι στα ATM. Και γι αυτό δεν μπορούν να κατανοήσουν και το γεγονός ότι τα επιδόματα, το επίδομα ενοικίου, το επίδομα για τα τέκνα, το κοινωνικό επίδομα αλληλεγγύης, το κατώτερο εγγυημένο εισόδημα, όλα αυτά τα επιδόματα δεν είναι, όπως μας λένε, επιδότηση της φτώχειας, δεν είναι ελεημοσύνη, είναι κοινωνική δικαιοσύνη την οποία εμείς θέλουμε να βαθύνουμε σε αυτόν τον τόπο.

Έχουνε λοιπόν πρόβλημα μεγάλο κατανόησης των προβλημάτων. Αν θέλετε δεν τους βοηθάνε και οι επικοινωνιολόγοι τους. Αυτά τα στημένα πλάνα με τους κομπάρσους που τους στήνουν οι επικοινωνιολόγοι  κάνουν πολύ κακό στον κ. Μητσοτάκη. Μεγαλύτερο κακό από αυτό το πρόβλημα κατανόησης που έχει. Διότι θα του είναι πολύ δύσκολο την άλλη Κυριακή να κατανοήσει τους λόγους και τις αιτίες, που νομίζει ότι θα κερδίσει αλλά θα χάσει στην κάλπη για άλλη μια φορά. Διότι αυτό το ρεύμα δείχνει ότι το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Αυτό το ρεύμα είναι ρεύμα νίκης. Και δεν μπορεί να μας γελάνε τα μάτια μας, σε όποια πλατεία και αν βρεθούμε.

Δεν μπορεί, λοιπόν, να καταλάβει γιατί ο δικός μας κόσμος, είναι ο κόσμος των πολλών. Και είναι σαν ένα ποτάμι που πλημμυρίζει τις πόλεις και τα χωριά της Ελλάδας. Και αυτό το ποτάμι δεν είναι τίποτε άλλο από τη συλλογική δύναμη ενός λαού που πέρασε πολλά και βρίσκει ξανά την αξιοπρέπεια και το δίκιο του. Το μόνο που θέλει είναι να μπορεί ο ίδιος να ορίζει τις τύχες του. Χωρίς τεχνοκράτες, χωρίς τρόικα, χωρίς ΔΝΤ, και βεβαίως χωρίς τους ντόπιους εκπροσώπους τους.

Και σε αυτό το μεγάλο όραμα για την επόμενη μέρα, για το αύριο αυτού του τόπου, σε αυτό το όραμα οφείλουμε να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας. Και αυτός είναι ο σκοπός της μεγάλης προοδευτικής συμμαχίας που συγκροτήσαμε.

Εμείς είμαστε απλά αυτοί που μας έλαχε ο κλήρος της ιστορίας, να είμαστε μπροστά σε αυτό τον όμορφο αγώνα. Δεν το ονειρευτήκαμε. Δεν το σχεδιάσαμε. Εμείς, δεν μεγαλώσαμε με οράματα μεγαλείου και εξουσίας. Εμάς η ψυχή μας γεμίζει, όχι με τις θέσεις της εξουσίας, αλλά η ψυχή μας γεμίζει όταν νιώθουμε ότι μπορούμε να προσφέρουμε κάτι στους ανθρώπους εκείνους που πέρασαν χρόνια δύσκολα όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Εμάς η ψυχή μας γεμίζει, όταν αυτοί οι άνθρωποι μας σφίγγουν το χέρι. Όταν μας ακούνε και τους ακούμε να  λένε ότι όλα αυτά τα χρόνια πέρασαν δύσκολα, αλλά τα τελευταία χρόνια, η ζωή τους έγινε λίγο καλύτερη. Ότι βρήκαν ξανά το θάρρος και τη δύναμη που τους στέρησε η λιτότητα. Όταν τους βλέπουμε με τη δίψα για ένα καλύτερο αύριο στα μάτια τους,  να γεμίζουν τις συγκεντρώσεις μας. Και σήμερα, είμαι πολλαπλά χαρούμενος διότι ανάμεσα στους δημοκρατικούς πολίτες της Λαμίας που κατέκλυσαν αυτή την πλατεία, βλέπω και πολλούς και πολλές που κάποιοι τους θεωρούν παιδιά ενός κατώτερου θεού και εμείς λέμε: όχι, δεν υπάρχουν παιδιά ενός κατώτερου θεού. Χαιρετίζω, λοιπόν, την παρουσία και σε αυτή την πλατεία, συμπολιτών μας Ρομά που έρχονται εδώ για να ενώσουν τις δυνάμεις τους, τις φωνές τους μαζί μας. Είμαστε μαζί, είμαστε ένα, είμαστε όλοι παιδιά του ίδιου θεού και μαζί θα προχωρήσουμε.

Όπως ήμερα το πρωί είχα την χαρά να συναντήσω τις εκπροσώπους, 52 τον αριθμό, από όλα τα προεδρεία των συλλόγων των καθαριστριών σχολικών κτηρίων. Που ήρθαν και με επισκέφθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου. Μου είπαν τα προβλήματά τους. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να στηρίξουμε αυτούς τους ανθρώπους, κάνουμε ό,τι μπορούμε για να στηρίξουμε τους εργαζόμενους που δεν έχουν φωνή, που δεν έχουν δύναμη, όσο  μπορούμε και όπως μπορούμε όλα αυτά τα χρόνια. Αλλά ακόμα περισσότερο τώρα, που δεν έχουμε τα χέρια μας δεμένα πίσω από την πλάτη των μνημονίων. Θα είμαστε δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους που δεν έχουν φωνή. Για εμάς η μεγαλύτερη ικανοποίηση είναι να μπορούμε να δίνουμε μια αύξηση σε αυτούς τους ανθρώπους. Η μεγαλύτερη ικανοποίηση είναι να μπορούμε να δίνουμε επιδόματα στους ανθρώπους που δεν έχουν δύναμη. Η μεγαλύτερη ικανοποίηση είναι να βλέπουμε τους ηλικιωμένους ανθρώπους να παίρνουν μια 13ησύνταξη, για να μπορούν να ζήσουν με μεγαλύτερη αξιοπρέπεια και να δώσουν στα εγγόνια τους, να κάνουν τον οικογενειακό τους καταμερισμό καλύτερα. Αυτή είναι η δικιά μας ικανοποίηση και η δικιά μας ευτυχία.

Θέλω να σας πω, φίλες και φίλοι, ότι δεν πετάμε στα σύννεφα. Έχουμε πλήρη επίγνωση ότι, παρά το γεγονός ότι βγήκαμε από την κρίση, ακόμα και σήμερα υπάρχουν πολλοί συμπολίτες μας, εγώ θα πω η πλειοψηφία, που ενώ οι αριθμοί πλέον ευημερούν, ενώ έχουμε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ανάπτυξη, ενώ είμαστε σχεδόν στον ένατο μήνα εκτός μνημονίων, δεν έχουν ακόμα νιώσει τη μεγάλη αλλαγή στη ζωή τους. Και υποχρέωση δική μας είναι να κάνουμε αυτούς τους ανθρώπους να νιώσουν ότι βγήκαμε από την κρίση και από τα μνημόνια.

Αυτός είναι και ο λόγος που σχεδιάζουμε πλέον αυτή τη νέα οικονομική πολιτική. Αυτός είναι και ο λόγος που προχωρήσαμε τώρα στον σχεδιασμό αυτόν που αφορά και το 2019, αλλά και το 2020. Με μέτρα ύψους 1,2 δις το 2019 και 1,3 δις το 2020. Μέτρα, όμως, όχι έκτακτα αλλά μόνιμα, που θα δώσουν μόνιμη ανάσα, ελάφρυνση και προοπτική στους ανθρώπους που πρέπει να στηριχθούν. Στους πολλούς, σε αυτούς που έβαλαν πλάτη στα δύσκολα.

Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι μας λένε ότι αυτά είναι προεκλογικά δώρα. Εμείς τους απαντάμε δεν είναι δώρα, δεν είναι παροχές. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να επιστρέψουμε σε όλους αυτούς που έβαλαν πλάτη. Είναι οι δικές σας θυσίες που επιστρέφονται. Δεν είναι δώρα δικά μας προς τον ελληνικό λαό. Είναι οι θυσίες του ελληνικού λαού, που τώρα που η ελληνική οικονομία πηγαίνει καλύτερα έχουμε τη δύναμη να ανταποδώσουμε.

Όμως, φίλες και φίλοι, εγώ θέλω να σας πω ότι κατά τη δική μου εκτίμηση, το μεγαλύτερο  κατόρθωμα της διακυβέρνησής μας, της δύσκολης διακυβέρνησής μας αυτά τα χρόνια, δεν ήταν ότι βγήκαμε από το μνημόνιο. Αλλά ότι βγήκαμε από το μνημόνιο με την κοινωνία όρθια. Και ότι μέσα σε δύσκολες συνθήκες δημοσιονομικά, μέσα στην περίοδο του μνημονίου καταφέραμε να κάνουμε πολλά βήματα μπροστά στον τομέα της υπεράσπισης της μεγάλης πλειοψηφίας των πολλών. Επιτρέψτε μου να πω, όσο πιο επιγραμματικά μπορώ κάποιες από της σημαντικές επιτυχίες, κατά τη δική μου εκτίμηση πιο σημαντικές και από αυτήν της εξόδου από το μνημόνιο.

Στον χώρο της Υγείας, σε δύσκολους καιρούς μνημονίου ήμασταν εμείς αυτοί που δώσαμε ελεύθερη πρόσβαση σε 2,5 εκατομμύρια συμπολίτες μας ανασφάλιστους σε δωρεάν υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Σε περίοδο μνημονίων ήμασταν εμείς αυτοί που κάναμε 19.000 προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών. Και είμαστε εμείς αυτοί που τώρα σχεδιάζουμε 10 χιλιάδες προσλήψεις για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, 2,5 χιλιάδες κάθε χρόνο για τα επόμενα χρόνια από το 2019. Ήμασταν εμείς αυτοί που ιδρύσαμε ΤΟΜΥ, δίνοντας έμφαση στην δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας. Ήμασταν εμείς αυτοί οι οποίοι εξυγίαναν τα δημόσια οικονομικά στα νοσοκομεία. Βρήκαμε νοσοκομεία απολύτως ελλειμματικά με χρέη 900 εκατομμύρια ευρώ και σήμερα τα  νοσοκομεία έχουν πλεόνασμα πάνω από 300 εκατομμύρια ευρώ. Και το ερώτημα είναι γιατί το καταφέραμε αυτό; Πώς τα καταφέραμε αυτό; Και η απάντηση είναι πάρα πολύ απλή. Σταματήσαμε το πάρτι στο χώρο της δημόσιας Υγείας. Σταματήσαμε τη σπατάλη, σταματήσαμε τη ρεμούλα, σταματήσαμε τη διαφθορά. Διότι, όταν κάποιοι έκοβαν μισθούς και συντάξεις, έβαζαν πεντάευρο στην είσοδο των πολιτών στα νοσοκομεία, την ίδια στιγμή κράταγαν στα συρτάρια τους κλειδωμένες τις επιστροφές από το ριμπέιτ των φαρμακοβιομηχάνων, ύψους 240 εκατομμυρίων ευρώ. Δεν εισέπρατταν τα λεφτά για το ελληνικό δημόσιο, κάνοντας δωράκια στο μεγάλο κεφάλαιο, κάνοντας δωράκια στους λίγους και εκλεκτούς.

Στον χώρο της Πρόνοιας, αυξήσαμε τους πόρους από 780 εκατομμύρια στα 3 δις ευρώ. Μην απορείτε, πολίτες της Λαμίας, για αυτή την θαυμάσια εικόνα που βλέπετε σήμερα εδώ και που βλέπουμε και σε όλες τις συγκεντρώσεις μας. Τα παιδιά που κάποιοι τα ήθελαν ενός κατώτερου θεού έρχονται και ενώνουν τις δυνάμεις μαζί σας. Γιατί; Γιατί εμείς δώσαμε από 700 εκατομμύρια 3 δις, με το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, χωρίς διακρίσεις. Όλοι οι Έλληνες πολίτες με χαμηλά εισοδήματα, ανεξάρτητα σε ποιον θεό πιστεύουν και στο τι χρώμα έχει το δέρμα τους. Και αντιμετωπίσαμε, ιδίως το 2015, το μεγάλο θέμα της ανθρωπιστικής κρίσης, που έπληττε δυστυχώς τον πυρήνα της Ευρωπαϊκής  Ένωσης. Γιατί η Ελλάδα του 2015 ήταν μια Ελλάδα που έβλεπες χιλιάδες ανθρώπους να τρώνε αποκλειστικά από τα συσσίτια και χιλιάδες ανθρώπους να βγαίνουν δυστυχώς να αναζητήσουν  ένα πιάτο φαί ακόμα και ανθρώπους να τους βλέπεις να ψαχουλεύουν στους κάδους των απορριμμάτων. Αυτή η εικόνα είναι μια εικόνα που μας έχει στοιχειώσει ως κοινωνία, αλλά είναι μια εικόνα που ανήκει οριστικά στο παρελθόν. Διότι το πρώτο μας μέλημα ήταν κανένας μόνος απέναντι στην κρίση.

Και, βεβαίως, η προσπάθειά μας σήμερα να σταθούμε δίπλα στους νέους ανθρώπους που θέλουν να κάνουν οικογένεια, που θέλουν να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι, αλλά στα 30 τους ζουν ακόμα στο παιδικό δωμάτιο, και κάποιοι μας είπαν ότι είναι πεταμένα λεφτά. Ε λοιπόν, όχι. Σήμερα 240 χιλιάδες νοικοκυριά παίρνουν το επίδομα ενοικίου, το επίδομα στέγης που είναι ένα σημαντικό στήριγμα στους πολίτες εκείνους που τα βγάζουν δύσκολα πέρα, για να μπορέσουν να έχουν μια ζωή με αξιοπρέπεια.

Στον χώρο της Παιδείας, ήμασταν εμείς αυτοί που τελειώσαμε αυτό το αίσχος με τις φωτοτυπίες αντί για βιβλία, με τις ελλείψεις, με τα σχολεία που άνοιγαν αλλά καθηγητές ερχόντουσαν τον Δεκέμβρη. Επιστρέψαμε σε ένα πλαίσιο κανονικότητας. Προχωρήσαμε σε ένα σχέδιο για 15.000 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και το Σεπτέμβρη προσλαμβάνουμε 4.500 καθηγητές στην Ειδική Αγωγή. Διότι θεωρούμε εμείς ότι τα παιδιά με αναπηρία, τα παιδιά αυτά κυρίως, πρέπει να προσεχθούν. Δεν υπάρχουν διακρίσεις, όλοι έχουν δικαίωμα στη γνώση. Και βεβαίως προχωρήσαμε και σε μια ριζική αναδιάρθρωση του χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην πατρίδα μας. Ιδρύσαμε νέα πανεπιστημιακά τμήματα, αυξήσαμε τον προϋπολογισμό  σε όλα τα ΑΕΙ, αλλά και τον προϋπολογισμό για την έρευνα, που για πρώτη φορά στα χρονικά έφτασε πάνω από το 1% του ΑΕΠ.

Στο Ασφαλιστικό, ενοποιήσαμε και εξυγιάναμε τα ελλειμματικά ταμεία που άθροιζαν τρύπα άνω του ενός δις, και πλέον ο ΕΦΚΑ βγάζει πλεονάσματα αντί για ελλείμματα. Παραλάβαμε 400.000 εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης το 2014 και έχει δοθεί λύση στο 75% εξ’ αυτών. Ενώ, μία από τις μεγαλύτερες κατακτήσεις ήταν ότι ενώ σχεδόν όλοι είχαν προεξοφλήσει ότι από 1/1/2019 θα είχαμε περικοπές στις συντάξεις ύψους 2 δις ευρώ, εμείς όχι μόνο δεν φέραμε περικοπές, αλλά δώσαμε και μικρές αυξήσεις σε 600.000 συνταξιούχους. Και σήμερα, αποκαθιστούμε και τη 13η σύνταξη, η οποία είναι μόνιμη και όσο πηγαίνει η οικονομία καλύτερα θα αυξάνεται και το μέγεθος του ποσού. Θα φορά όλους τους συνταξιούχους και στο σύνολο το ποσού.

Στην εργασία, καταφέραμε μέσα σε δύσκολες συνθήκες να μειώσουμε την ανεργία κατά 9 ποσοστιαίες μονάδες. Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι καταστήσαμε το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, ένα σώμα λειτουργικό και αληθινό. Όχι μπιμπελό, όχι για να κάνει συμφωνίες πίσω από την κουρτίνα με εργοδότες και να κάνει τα στραβά μάτια. Πλέον δεν υπάρχει επιχείρηση που να μην έχει στο μυαλό της ότι πρέπει να τηρήσει την εργασιακή νομοθεσία. Διότι εμείς είμαστε εδώ για να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα των πολλών. Αλλά το πιο σημαντικό για εμάς είναι ότι  επαναφέραμε αμέσως μετά την έξοδο από τα μνημόνια τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, καταργήσαμε τον υποκατώτατο μισθό για τους νέους ανθρώπους και αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό κατά 11% για τους νέους και παλαιότερους εργαζόμενους.

Φίλες και φίλοι, θα μπορούσα να μιλάω πολύ ώρα για τα σημαντικά αυτά επιτεύγματα, δεδομένων των δύσκολων δημοσιονομικών συνθηκών, που είχαμε όλα αυτά τα τέσσερα χρόνια. Όμως πιστεύω ότι το έργο μας δεν είναι ένα έργο που αφορά μόνο την κεντρική πολιτική σκηνή. Δώσαμε βάση και στον κάθε ένα τόπο ξεχωριστά. Επιτρέψτε μου, λοιπόν, σε αυτό εδώ τη σημείο, να μην κάνω αναφορά μόνο στα κεντρικά μεγάλα θέματα, αλλά να μιλήσω και λίγο ξεχωριστά για το δικό σας τόπο. Να μιλήσω λίγο ξεχωριστά για το νομό σας, το νομό Φθιώτιδας, τη Στερεά Ελλάδα.

Πρώτα απ' όλα στον τομέα των χρηματοδοτήσεων, από το 2015 μέχρι σήμερα προχωρήσαμε στην έγκριση νέων έργων για τον Νομό Φθιώτιδας προϋπολογισμού σχεδόν 500 εκατ. ευρώ  από ΕΣΠΑ και ΠΔΕ. Πάνω από τα διπλάσια δηλαδή σε σχέση με την προηγούμενη τετραετία. Αλλά και σε ολόκληρη την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας πενταπλασιάσαμε τα έργα που χρηματοδοτούνται μέσω ΕΣΠΑ από το 2015, δίνοντας 1,2 δις έναντι μόλις 230 εκατ. ευρώ την προηγούμενη τετραετία.

Βέβαια, πολίτες της Λαμίας, πολίτες της Στερεάς Ελλάδας ευρύτερα που μας ακούτε σήμερα, γι’ αυτά δεν θα ακούσετε κουβέντα από τον απερχόμενο Περιφερειάρχη σας, διότι δεν θέλει να επαινεί την κυβέρνηση. Είναι άλλωστε απασχολημένος τώρα  να θέλει να γίνει δήμαρχος στην Αθήνα. Δεν πειράζει όμως. Εμείς είμαστε μεγαλόκαρδοι, διότι εμάς μας αρκεί το γεγονός ότι αυτά τα χρήματα και αυτά τα έργα θα τα χαρεί ο λαός της Λαμίας, ο λαός της Στερεάς Ελλάδας, ανεξάρτητα από το αν ο σημερινός Περιφερειάρχης μας επαινεί ή όχι. Είμαστε, όμως, βέβαιοι ότι ο επόμενος Περιφερειάρχης θα είναι αυτός που θα μπορέσει όχι απλώς να τα χαρεί, αλλά να δώσει και πνοή και προοπτική σε αυτά τα έργα. Διότι θα είναι ο Περιφερειάρχης που θα εκλεγεί από το ψηφοδέλτιο της στήριξης του ΣΥΡΙΖΑ και της Προοδευτικής Συμμαχίας.

Ολοκληρώνουμε στον τομέα των Υποδομών μια σειρά μεγάλων και μικρότερων οδικών έργων για την Φθιώτιδα και την Στερεά γενικότερα. Ο Ε65 έχει επιτέλους βρει το δρόμο του. Ολοκληρώσαμε το τμήμα Ξυνιάδα – Τρίκαλα ενώ υλοποιείται με εντατικούς ρυθμούς το τμήμα από Ξυνιάδα έως Λαμία. Ολοκληρώσαμε έργα ύψους 18 εκ. στο τμήμα Σκάρφεια-Λαμία-Ράχες, καθώς και έργα βελτίωσης σε τμήμα της εθνικής Λαμίας-Καρπενησίου, ύψους 25 εκ. Να πω όμως και για την ιστορική γέφυρα της Αλαμάνας. Που κάνουμε την αρχή, την κατασκευή αυτού του συμβολικού, όχι για τον τόπο σας αλλά για όλη την Ελλάδα έργου. Μια ανταπόδοση στον τόπο σας, στην περιοχή σας, για τον ρόλο της στην Επανάσταση του 1821 που σε δύο μόλις χρόνια από τώρα θα γιορτάσουμε τα 200 χρόνια από το ξέσπασμά της.

Επίσης, έχουμε πλέον έναν υπερσύγχρονο σιδηρόδρομο με ηλεκτροκίνηση 450 χλμ. Ολοκληρώσαμε τα έργα που εκκρεμούσαν από το 1997 που τα παραλάβαμε με ποσοστό υλοποίησης μόλις στο 17%. Ανάμεσά τους η μεγαλύτερη μεταλλική σιδηροδρομική γέφυρα των Βαλκανίων στο Δομοκό και η μεγαλύτερη σιδηροδρομική σήραγγα στο Καλλίδρομο.


Στον αγροτικό τομέα, προωθούμε πληθώρα νέων έργων για την υποστήριξη της αγροτικής παραγωγής. Και σήμερα μπορώ να ανακοινώσω ότι εντάσσεται στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης ένα σημαντικότατο έργο, η κατασκευή αρδευτικού δικτύου στην περιοχή της Ηρακλειάς με προϋπολογισμό 5 εκατ. ευρώ που θα δώσει μόνιμη λύση στο αρδευτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της περιοχής.


Επίσης, προχωράμε την Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων  και τον ΧΥΤΥ Λαμίας, συνολικού προϋπολογισμού 31 εκ €.  Καθώς και έργα για τη διαχείριση υγρών αποβλήτων στους 11 οικισμούς στην Περιφέρεια.

Επίσης χρηματοδοτούμε ένα σημαντικό έργο για τη Λαμία και για τη νέα γενιά της, την κατασκευή κλειστού Κολυμβητηρίου στη Λαμία με 9,5 εκατ. ευρώ.

Και, τέλος, στο χώρο της Παιδείας με το νέο χάρτη πανεπιστημιακών σχολών που δημιουργήσαμε σε  όλη την Ελλάδα με την ουσιαστικά κατάργηση επιτέλους αυτού του αναχρονιστικού θεσμού των ΤΕΙ. Έχουμε προχωρήσει κι εδώ στη Λαμία  σήμερα υπάρχουν 6 πανεπιστημιακά τμήματα. Η  Λαμία έχει μετατραπεί σε μία πανεπιστημιούπολη.

Και δεν σκοπεύουμε αυτό να το αφήσουμε στην τύχη του. Δρομολογούμε την παραχώρηση της έκτασης του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, την περιοχή του πρώην ΠΑΒΥ για να χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες των πανεπιστημιακών τμημάτων εδώ στη Λαμία.


Φίλες και φίλοι, πολίτες της Λαμίας,

Τα πεπραγμένα μας και το σχέδιό μας για την επόμενη μέρα είναι η πυξίδα γι αυτό που εμείς οραματιζόμαστε και ονομάζουμε Ελλάδα των πολλών.

Όμως, σας είπα στην αρχή, κάποιοι έχουν διαφορετικά σχέδια. Κάποιοι απ’ αυτούς τα σχέδια αυτά τους ξεφεύγουν, τους ξεφεύγουν προγραμματικές θέσεις που μας γεμίζουν αγωνία και φρίκη για το τι μπορεί να συμβεί ξανά στον τόπο. Σε άλλα όμως καταφέρνουν και κρύβουν τις προθέσεις και τις διαθέσεις τους. Παρά το γεγονός ότι μας είπαν ότι τα μέτρα στήριξης των πολλών που πήραμε για το ΄19 και το ΄20 είναι ανέφικτα και λαϊκισμός, αναγκάστηκαν χθες να τα ψηφίσουν ένα προς ένα.

Εμάς μας αρκεί που τα ψήφισαν ένα προς ένα, γιατί θέλω να θυμίσω κάποια άλλη εποχή, το 2016, όταν πάλι δώσαμε έκτατο τότε μέρισμα εν είδη 13ης στους συνταξιούχους, έκαναν ολόκληρη φασαρία ότι η Ελλάδα θα ξαναγυρίσει στη δραχμή, ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει, ότι τα μνημόνια θα μείνουν για πάντα, ότι οι αξιολογήσεις δεν θα κλείσουν και πήγαιναν στην Ευρώπη να χτυπήσουν την πόρτα του κ. Σόιμπλε για να μας τραβήξει το αυτί.

Σήμερα κράτησαν μια πιο έξυπνη στάση. Φαίνεται όμως ότι έβαλαν άλλους να κάνουν τη βρώμικη δουλειά. Πρώτος και καλύτερος ο ανθέλληνας υποψήφιος του ΕΛΚ για την Προεδρεία της Κομισιόν, που υποστηρίζει και ο κ. Μητσοτάκης, ο Βαυαρός κ. Βέμπερ, ο οποίος το ίδιο βράδυ που ανακοινώθηκαν τα μέτρα βγήκε να μας πει ότι τα μέτρα αυτά είναι μέτρα τα οποία θα τα πληρώσουν οι ευρωπαίοι πολίτες.

Απευθυνόμαστε λοιπόν στον κ. Βέμπερ και του λέμε. Σταμάτα να μας κουνάς το δάχτυλο. Να ασχοληθείς με τη Βαυαρία. Να ασχοληθείς με τη Γερμανία που έχει γίνει ο αδύναμος κρίκος της ευρωπαϊκής οικονομίας. Ξέχασε πια το γεγονός που ήξερες παλιότερα. Η Ελλάδα πια είναι μια χώρα εκτός μνημονίων. Η Ελλάδα πια είναι μια χώρα που κυβερνιέται από τον κυρίαρχο λαό της και όχι από τους τεχνοκράτες. Και τα χρήματα αυτά κ. Βέμπερ και κάθε κ. Βέμπερ της ευρωπαϊκής τεχνοκρατίας και νομενκλατούρας είναι χρήματα από τις θυσίες του ελληνικού λαού, όχι από τα δάνεια που μας δώσατε με υπέρογκα επιτόκια. Είναι χρήματα από τις θυσίες και από τους κόπους του ελληνικού λαού. Γι αυτό δεν είναι δωράκια, όπως είπα στην αρχή, αλλά είναι η επιστροφή αυτών των θυσιών.


Αλλά δεν ήταν  μόνον ο κ. Βέμπερ που έσπευσε να δημιουργήσει κλίμα. Ήταν και κάποιοι γνωστοί και μη εξαιρετέοι, εγκατεστημένοι από την περίοδο Σαμαρά σε θεσμικά προπύργια της ελληνικής οικονομίας, εγκατεστημένοι εκεί για να σαμποτάρουν κάθε στιγμή το έργο και την προσπάθεια αυτής της κυβέρνησης να βγει η Ελλάδα από τα μνημόνια και να καταφέρει να σηκώσει λίγο ψηλότερα τους πολλούς και τον ελληνικό λαό.

Κάθε φορά σε κάθε σκληρή διαπραγμάτευση τους βρίσκαμε απέναντί μας. Άλλοτε βγαίνοντας και κατηγορώντας μας όταν μοιράζαμε το υπερπλεόνασμα στους φτωχούς. Άλλες φορές βγαίνοντας και προεξοφλώντας ότι πρέπει να κοπούν οι συντάξεις ύψους 2 δις το 2019 γιατί θα καταρρεύσει η οικονομία.  Άλλοτε προεξοφλώντας ότι δεν θα βγούμε από τα μνημόνια και θα έχουμε πιστοληπτική γραμμή στήριξης, δηλαδή νέο μνημόνιο. Άλλοτε βγαίνοντας και λέγοντας ότι δεν θα βγούμε στις αγορές.

Φτάνει πια. Σας ακούσαμε πολύ. Φτάνει πια. Η Ελλάδα προχωράει μπροστά. Είσαστε παρελθόν. Δεν σας έχουμε ανάγκη. Δεν μας είστε εμπόδιο.


           Όσο λοιπόν κι αν κάποιοι θέλουν να πιστεύουν ότι έχουν τη δύναμη να γυρίσουν πίσω την πορεία της χώρας, να γυρίσουν πίσω την πορεία ανάπτυξης της οικονομίας,  να ξέρουν κάτι πάρα πολύ καλά. Ούτε τη δύναμη έχουν, ούτε πρόκειται να τους αφήσουμε να το πράξουν. Διότι τη δύναμη την έχει μονάχα ο ελληνικός λαός. Αυτός κρατά τα κλειδιά της ανάπτυξης, της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας αλλά και της διακυβέρνησης του τόπου.


 Και όσο φτάνει, πλησιάζει, η ώρα που αυτός θα μιλήσει ξανά, όπως μίλησε τρεις φορές όταν χρειάστηκε, τις κρίσιμες φορές το 2015, και τον Γενάρη και τον Σεπτέμβρη και τον Ιούλη τότε που πάλι ήταν όλοι απέναντί μας, όσο λοιπόν φτάνει αυτή η ώρα, αυτή η κρίσιμη ώρα, τόσο θα γίνεται πιο σαφές το δίλημμα  των εκλογών. Και τόσο πιο αγχώδης και αγωνιώδης η προσπάθειά τους να εκτρέψουν τη συζήτηση από όλα αυτά που αφορούν τους πολλούς και τις ανάγκες τους σε μια κίτρινη χυδαιολογία, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσουν εντυπώσεις.

Εμείς λοιπόν τους απαντάμε. Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Εμείς έχουμε τη στήριξη της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας, γιατί αυτοί μας έφεραν ως εδώ, αυτοί μας στήριξαν να φτάσουμε ως εδώ, κι αυτοί θα μας δώσουν εντολή να συνεχίσουμε να τους υπηρετούμε.


Και το δίλημμα της κάλπης είναι σαφές, φίλες και φίλοι,  τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.

Στην Ευρώπη που βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι. Στην Ευρώπη που απειλείται από την άνοδο της ακροδεξιάς. Στην Ευρώπη που δεινοπάθησε από τις πολιτικές των τεχνοκρατών και της λιτότητας.

Αλλά και στην Ελλάδα. Στην Ελλάδα που αποτελεί ίσως ένα από τα λίγα θετικά παραδείγματα ενός λαού που με αξιοπρέπεια σήκωσε ανάστημα, σήκωσε μεγάλο βάρος αλλά άντεξε, δεν λύγισε, δεν το έβαλε κάτω, και τώρα είναι έξω από τα προγράμματα της λιτότητας. Και ταυτόχρονα, δίνει παράδειγμα σε όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς και αξιοπρέπειας και αγώνα και αντίστασης.


Το δίλημμα λοιπόν για τη χώρα μας είναι, με την Ελλάδα των πολλών ή με την Ελλάδα της ελίτ.


Μας λένε ότι το δίλημμα αυτό είναι ένα δίλημμα διχαστικό.

Επιτρέψτε μου να τους διαψεύσω.

Η Ελλάδα των πολλών είναι η Ελλάδα που ενώνει.

Ενώνει τις επιθυμίες και τις ανάγκες των φτωχών ανθρώπων, της μεσαίας τάξης, των αγροτών, των εργαζομένων, της νεολαίας.

Αυτή που διχάζει είναι  η Ελλάδα των ελίτ.

Διότι η Ελλάδα των πολλών είναι η Ελλάδα του 99%. Οι ελίτ που θα κερδίσουν  από αυτά τα προγράμματα φρίκης του ΔΝΤ που θέλει να εφαρμόσει ο κ. Μητσοτάκης είναι μόνο το 1%.

Και γι αυτό απευθύνομαι και στους συντηρητικούς πολίτες, τους πολίτες εκείνους που δεν μπορούν  να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ και τους λέω: Θα επικροτήσετε στην κάλπη αυτό το φρικιαστικό πρόγραμμα της 7ημερης εργασίας; Θα επικροτήσετε στην κάλπη αυτό το φρικιαστικό σχέδιο που θεωρεί το 8ωρο ξεπερασμένο; Θα επικροτήσετε στην κάλπη το σχέδιο που θέλει να καταργήσει την 13η σύνταξη που εμείς τώρα θεσπίσαμε; Θα μας ξαναγυρίσετε με την επιλογή σας πίσω στα φριχτά χρόνια της κοινωνικής καταστροφής και λεηλασίας;


Όχι, φίλες και φίλοι, κανείς δεν θα το κάνει αυτό, και κανείς δεν έχει το δικαίωμα.

Η Ελλάδα των πολλών λοιπόν είναι η Ελλάδα που ενώνει. Η Ελλάδα των ελίτ είναι που διχάζει. Γιατί σπέρνει το μίσος, τον φανατισμό μέσα στο λαό για να τον διχάσει, για να στρέψει την μία κοινωνική ομάδα απέναντι στην άλλη. Για να διαιρέσει τους πολλούς, ώστε να εξουσιάζουν για πάντα οι λίγοι και οι εκλεκτοί. Αυτοί που τα χρόνια της κρίσης έβγαλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό και δεν υπέστησαν τις θυσίες που υποστήκαμε όλοι οι υπόλοιποι.


Αυτό λοιπόν φίλες και φίλοι, όχι, δεν μπορεί ο ελληνικός λαός να το αφήσει να συμβεί.

Δεν θα το επιτρέψουμε. Γιατί είμαι βέβαιος και όσο βρίσκομαι μέσα στο λαό, μιλώ με τους απλούς ανθρώπους, τώρα που έφυγα πια από το Μαξίμου, που είμαι κάθε μέρα εκεί κλεισμένος και βλέπω κι εγώ τα επικοινωνιακά παπαγαλάκια να μας ζαλίζουν τα μυαλά και είμαι μέσα στους απλούς και καθημερινούς ανθρώπους και βλέπω ότι ναι, αυτό είναι ρεύμα νίκης

Έκανα λάθος προχθές που μίλησα για ντέρμπι. Δεν είναι ντέρμπι. Έχουμε κερδίσει ήδη το πρώτο ημίχρονο κ. Μητσοτάκη. Κι ελάτε, σας περιμένουμε και στο δεύτερο ημίχρονο. Στις εθνικές εκλογές, εκεί που θα δώσουμε την μεγάλη απάντηση σε όσους σχεδιάζουν δίχως τον ξενοδόχο, που είναι ο ελληνικός λαός.


Σας ευχαριστώ θερμά, για τη ζεστή σας υποδοχή. Σας ευχαριστώ θερμά γι αυτό το μήνυμα νίκης που εκπέμψατε σήμερα, εδώ, από την ιστορική Λαμία, από τη Λαμία της αντίστασης και του αγώνα.


Καλή δύναμη, καλούς αγώνες και με τη νίκη. Γεια σας.ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

16/05/2019


Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2019 | 11:54 am


Καραγκιοζιλίκια μπροστά στην ήττα

- Τι σημαίνει «διάχυτη πληροφόρηση»;
- Είναι αμήχανοι, πανικόβλητοι και προετοιμάζονται για ήττα. Και καλά κάνουν...


   Το είπε καθαρά ο κ. Αυγενάκης. Δεν νομίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει «συντονισμένες ενέργειες» για την αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος.
   Υπάρχει μόνο η «διάχυτη πληροφόρηση» ότι κάποιοι είναι αποφασισμένοι να κάνουν τέτοιες ενέργειες. Και κάλεσε τους νεοδημοκράτες και τους πολίτες να επαγρυπνούν.
   Τι σημαίνει «διάχυτη πληροφόρηση»;
   Σημαίνει, πολύ απλά, ότι ο κ. Αυγενάκης δεν έχει καμία πληροφόρηση. Σενάρια από το κεφάλι του κατεβάζει. Λέει χοντρά ψέματα εν πλήρει συνειδήσει. Και τα λέει για να δηλητηριάσει λίγο ακόμα το πολιτικό κλίμα. Να ενεργοποιήσει τους πιο χαλαρούς νεοδημοκράτες και αντισυριζαίους. Να προετοιμάζει κάπως τον κόσμο της Ν.Δ. ότι το αποτέλεσμα δεν θα είναι θρίαμβος. Και να κρατάει και μια καβάτζα -αν οι ευρωεκλογές είναι σφαλιάρα για τον Κ. Μητσοτάκη- μήπως παίξει και λίγο το χαρτί της νοθείας των αδίστακτων μαδούρων.
   Σε τέτοιο επίπεδο πολιτικής και πολιτισμικής εξαθλίωσης έχει καταντήσει η αξιωματική αντιπολίτευση. Σε κάθε αυτογκόλ που βάζει ο Κ. Μητσοτάκης, κατεβαίνουν και τρία σκαλοπάτια χαμηλότερα. Fake news, συκοφαντίες, ύβρεις και τώρα καταγγελίες για νοθεία στις εκλογές. Πόσο απελπισμένοι μπορεί να είναι;
   Κατά τα άλλα, καταγέλλουν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δηλητηριάζει την πολιτική ζωή του τόπου. Αυτοί που για να αποφύγουν την συζήτηση για τις πραγματικές τους θέσεις, στα εργασιακά, το ασφαλιστικό, την υγεία, χρησιμοποίησαν διαδοχικά: το Μάτι, το κότερο, τον Πολάκη που καπνίζει, λάσπη για τον πατέρα του Τσίπρα, λάσπη γενικώς και αορίστως για τη Γεροβασίλη και τώρα καταγγελίες για νοθεία. Και όλα αυτά τα καραγκιοζιλίκια μόλις μέσα σε μία εβδομάδα.
   Είναι αμήχανοι, πανικόβλητοι και προετοιμάζονται για ήττα. Και καλά κάνουν.
το Κύριο Άρθρο στη σημερινή ΑΥΓΗ

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2019 | 11:15 am


Το Νοσοκομείο Άρτας απαντά στην παραπληροφόρηση και καταγγέλλει τους διακινητές των fake news

Υποτιμούν τη νοημοσύνη των πολιτών και προσβάλλουν αδιακρίτως και με εξαιρετικά βάναυσο τρόπο το σύνολο των εργαζομένων στο νοσοκομείο


   Η διοίκηση του Νοσοκομείου Άρτας καταγγέλλει τους διακινητές της ψεύτικης πληροφορίας (περί μη λειτουργίας του αξονικού τομογράφου, επειδή «απέναντι λειτουργεί ιδιωτικός»...) που υποτιμούν τη νοημοσύνη των πολιτών και προσβάλλουν αδιακρίτως και με εξαιρετικά βάναυσο τρόπο το σύνολο των εργαζομένων στο νοσοκομείο.
   Υπενθυμίζεται ότι η διακίνηση της ψεύτικης είδησης εντάσσεται στην ενορχηστρωμένη επίθεση, με fake news, από τη Ν.Δ., στην Όλγα Γεροβασίλη, για την οποία η βουλευτής Άρτας και υπουργός Προστασίας του Πολίτη προσφεύγει στη Δικαιοσύνη. Ότι πρόκειται για fake news, αποδεικνύεται εξόφθαλμα από το γεγονός ότι ΔΕΝ υπάρχει αξονικός στο ακτινοδιαγνωστικό ιατρείο, στο οποίο, από το 2015, ΔΕΝ είναι πλέον μέτοχος η κ. Γεροβασίλη, λόγω ασυμβίβαστου! (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ).
   Αναλυτικά η ανακοίνωση του Νοσοκομείου της Άρτας:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η ενημέρωση των πολιτών, δια της μεταδόσεως ή αναμεταδόσεως πληροφοριών μέσω των εντύπων, ηλεκτρονικών, τηλεοπτικών  ή ραδιοφωνικών μέσων ενημέρωσης, οφείλει πρωτίστως να διασφαλίζει την ακρίβεια, την αλήθεια και την πληρότητα των μεταδιδομένων πληροφοριών.

Πολλώ δε μάλλον όταν το αντικείμενο της δημοσιοποιούμενης πληροφορίας αφορά το απολύτως ευαίσθητο και αυστηρά προστατευτέο αγαθό της δημόσιας υγείας,  το ύψιστο δηλαδή αγαθό, το οποίο δεν μπορεί, δεν δικαιολογείται και δεν συγχωρείται σε καμία περίπτωση, να αποτελεί πεδίο παραπληροφόρησης και κατατρομοκράτησης των πολιτών, αλλά και φυσικά αποσυντονισμού αυτού καθ’ αυτού του συστήματος υγείας, με την δημόσια μετάδοση απολύτως ανακριβών, ψευδέστατων και αυταπόδεικτα επικίνδυνων για την δημόσια υγεία  πληροφοριών.

Για πολλοστή φορά η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας αναγκάζεται να προβεί στα αυτονόητα, καθώς η μετάδοση από πρωίας μέσω δημοσίων τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών συχνοτήτων της «πληροφορίας» ότι «…δεν είναι σε λειτουργία ο αξονικός τομογράφος στο Δημόσιο Νοσοκομείο Άρτας, διότι απέναντι λειτουργεί ο ιδιωτικός τομογράφος …», μπορεί να μην βρίσκει ευήκοα ώτα στην τοπική κοινωνία της Άρτας και της ευρύτερης περιοχής, οι πολίτες της οποίας μειδιούν στο άκουσμα της «είδησης», καθώς γνωρίζουν πολύ καλά ότι από τον περασμένο Μάρτιο του έτους 2018 στο Νοσοκομείο της Άρτας λειτουργεί ο νέος, υπερσύγχρονος, αξονικός τομογράφος, ο οποίος τοποθετήθηκε από την παρούσα Διοίκηση, κατόπιν ανοιχτού, δημόσιου, διεθνούς διαγωνισμού, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα ετών, ωστόσο η απαράδεκτη αυτή «δημοσιογραφική» ενέργεια «μεγαλόσχημων» δημοσιογράφων, οι οποίοι διανθίζοντας την ανωτέρω «έγκυρη πληροφορία» τους και με την περίφραση «…μην πουλάτε σανό στην κοινωνία…», προσομοιάζοντας έτσι την κοινωνία με ιπποφορβείο, με την αρχική μετάδοσή της και την αυτόματη διασπορά της στο σύνολο της επικράτειας, θορύβησε και αναστάτωσε πολίτες και κατοίκους όμορων και πιο απομακρυσμένων περιφερειών, πολλοί εκ των οποίων εξυπηρετούνται από το Νοσοκομείο μας, με συνέπεια να αναγκαζόμαστε να καθησυχάζουμε, χωρίς να συντρέχει κανένας απολύτως λόγος, πλήθος συμπολιτών μας, οι οποίοι επικοινωνούν έντρομοι με το Νοσοκομείο μας.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Άρτας, καταγγέλλει τους διακινητές της ψευδέστατης πληροφορίας, οι οποίοι αφενός μεν υποτιμούν τη νοημοσύνη των πολιτών και αφετέρου προσβάλλουν αδιακρίτως και με εξαιρετικά βάναυσο τρόπο το σύνολο των εργαζομένων (ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και λοιπό επιστημονικό προσωπικό) του Νοσοκομείου μας, που καθημερινά στέκονται, ανεπηρέαστοι και απερίσπαστοι, στο ύψος των περιστάσεων.

Δημοσιεύθηκε στις 16 May 2019 | 1:29 pm


Έχουν ξεφύγει: Είναι καλές οι ιδέες του Μητσοτάκη, να γκρεμιστούν τα δημόσια νοσοκομεία! - VIDEO

- Δεν το πίστευα, μέχρι που τ' άκουσα με τ' αυτιά μου!
- Να φύγει ο Τσίπρας, να εφαρμοστούν οι "καλές ιδέες" του Μητσοτάκη
- Πορτοσάλτε - Παπαδημητρίου σε ρόλο "λαγού" γι' αυτά που σχεδιάζονται


   Δεν μπορεί, βλέπω ταινία του Όργουελ, δεν είναι δυνατόν να είναι πραγματικότητα αυτό. Δεν το πίστευα, ώσπου το άκουσα με τα αυτιά μου.
   Πού;
   Πού αλλού;
   Στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ με Άρη Πορτοσάλτε και Μπάμπη Παπαδημητρίου σε παραληρηματικό κρεσέντο νεοφιλελευθερισμού. Ποια δημόσια υγεία; Ποια νοσοκομεία; Να γκρεμιστούν όλα.
   Να φύγει ο Τσίπρας, που δεν καταλαβαίνει, να εφαρμοστούν οι "καλές ιδέες" του Μητσοτάκη
   Ακούστε το διάλογο:

Μπάμπης: «οι καλές ιδέες (του Μητσοτάκη) στα έξυπνα κράτη δεν έχουν από πίσω μια ιδεολογία να σέρνεται»

Ακροατής: «Έχετε δει το Κρατικό Νίκαιας;»

Mπάμπης: «Ναι, να σου πω, να σου πω. Εγώ έχω ακούσει ως ιδέα, ότι ενδεχομένως από τα κρατικά νοσοκομεία τα μισά τουλάχιστον πρέπει να κλείσουν. Γιατί είναι φορείς ασθενειών, γιατί έχουν πρόβλημα … ».

Πορτοσάλτε «Πρέπει να γκρεμιστούν κιόλας, όχι να κλείσουν».

Μπάμπης: «Ναι, να γκρεμιστείΜπορεί να συζητηθεί αυτό; Μόνο αν υπάρξει ηρεμία. Αν όμως έχεις τον Τσίπρα ως Πρωθυπουργό και λέει αυτά που λέει, δεν μπορείς να κάνεις μια σοβαρή συζήτηση (να γκρεμιστούν)».

πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 16 May 2019 | 12:33 pm


ΝΔ: Οι εργολάβοι ξέρουν καλύτερα από τις καθαρίστριες... να καθαρίζουν τα νοσοκομεία! - VIDEO

- Δηλαδή, σύμφωνα με τη ΝΔ, τα ίδια άτομα, με τους εργολάβους, που «έπαιρναν τα λεφτά και δεν τα έδιναν στους εργαζόμενους», δούλευαν καλύτερα
- Το ζοφερό μέλλον που σχεδιάζουν


   «Σαφώς χειρότερη ποιοτικά» είναι η κατάσταση σήμερα στα νοσοκομεία στο θέμα της καθαριότητας, όπως είπε ο βουλευτής της Ν.Δ. Ιάσονας Φωτήλας χθες στην ΕΡΤ1, , υπερασπιζόμενος τους εργολάβους.
   Υποστήριξε ότι η αλλαγή του θεσμικού πλαισίου, δηλαδή το γεγονός ότι οι καθαρίστριες σε πάρα πολλές περιπτώσεις (περίπου στα μισά νοσοκομεία της χώρας), με πιο εμβληματική την περίπτωση του «Ευαγγελισμού», γλίτωσαν από τους εργολάβους και υπέγραψαν απευθείας συμβάσεις με τα νοσοκομεία, έριξε την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.   Δηλαδή, σύμφωνα με τη ΝΔ, τα ίδια άτομα με τους εργολάβους δούλευαν καλύτερα, καθώς «ο ιδιώτης (σ.σ.: ο εργολάβος καθαριότητας) είναι «ειδικός» σε μία εργασία και έχει τεράστιο κέρδος από το να λειτουργεί σωστά», αλλιώς χάνει…
   Το μόνο πρόβλημα, που παραδέχθηκε ως μικρή λεπτομέρεια ο κ. Φωτήλας, είναι ότι «οι άνθρωποι, οι εργολάβοι έπαιρναν τα λεφτά και δεν τα έδιναν στους εργαζόμενους».
   Το ότι αυξήθηκε ο προϋπολογισμός των νοσοκομείων, από τα κέρδη που γλίτωσαν με την αλλαγή του καθεστώτος, δεν το είδε… όπως δεν είδε και τις προσλήψεις στην υγεία που έγιναν τα τελευταία χρόνια. 19.000 μόνιμες προσλήψεις στο ΕΣΥ από το 2016, ενώ έχουν συμπεριληφθεί στο σχεδιασμό άλλες 2.500 μόνιμες προσλήψεις, όπως είπε πρόσφατα ο πρωθυπουργός, για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας…
   Όμως, αυτά για τη Ν.Δ. προφανώς είναι περιττά γιατί το μέλλον είναι: οι εργολάβοι, οι ιδιώτες, γενικά οι... ειδικοί που «ξέρουν»!
πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 16 May 2019 | 12:07 pm


Δεν βάζουν μυαλό στη ΝΔ: Νέα επικοινωνιακή γκάφα με «κομπάρσους» σε «αυθόρμητες» εκδηλώσεις αγάπης προς τον Μητσοτάκη - VIDEO

Επικός διάλογος με δασκαλεμένη οπαδό


   Στα Τρίκαλα έλαβε χώρα η νέα επικοινωνιακή γκάφα (;) της ΝΔ με τους «κομπάρσους» του προέδρου της
   Μετά τις πετυχημένες παρουσίες και την αυθόρμητη αντίδραση του κόσμου στο πέρασμα του Κυριάκου Μητσοτάκη (ποιος δεν θυμάται την... αυθόρμητη συνάντηση με τη γυναίκα που εν συνεχεία αποδείχθηκε κουμπάρα τού Κωστή Χατζηδάκη), χθες προστέθηκε και άλλη μία στα Τρίκαλα.
   Αυθόρμητα πάντα, κάποιοι, λένε στην κυρία του βίντεο τι να πει, μόλις δει τον αρχηγό της Ν.Δ. «Πρόεδρε, είσαι πάρα πολύ ωραίος» και τέτοια. «Μην φύγεις, περίμενε εδώ, θα έρθει αυτός», την προτρέπει μια άλλη φωνή. «Δεν φεύγω, θα περιμένω» απαντά η κυρία.
   Στήνεται λοιπόν και περιμένει. Και το ίδιο αυθόρμητα, πάντα, ακολουθεί ο επικός διάλογος:
   - «Κύριε πρόεδρε καλωσορίσατε, είστε πολύ ωραίος από κοντά, εξωτερικά και εσωτερικά.»
   - «Έτσι μπράβο, να τα πείτε και στις φίλες αυτά σας παρακαλώ!»

Δημοσιεύθηκε στις 16 May 2019 | 11:41 am


Άρτα - Ειδήσεις και Νέα

Άρτα Σήμερα:Το THE SWING έχει γενέθλια!Κλείνει 10 χρόνια λειτουργίας - artabest.net

Άρτα Σήμερα:Το THE SWING έχει γενέθλια!Κλείνει 10 χρόνια λειτουργίας  artabest.net

To the swing κλείνει τα 10 χρόνια λειτουργίας του και συνεχίζει με αμείωτη αγάπη. Υποδέχεται τους LES AU REVOIR για μια και μοναδική εμφάνιση σήμερα ...

Δημοσιεύθηκε στις 25 May 2019 | 9:19 am


Άρτα:Δείτε εδώ όλη την ομιλία του Χρήστου Τσιρογιάννη(κείμενο-βίντεο) - artabest.net

Άρτα:Δείτε εδώ όλη την ομιλία του Χρήστου Τσιρογιάννη(κείμενο-βίντεο)  artabest.net

Σήμερα Παρασκευή 24 Μαΐου 2019, δύο ημέρες πριν την αποφασιστική εκλογική μάχη των δημοτικών εκλογών, για τη διεκδίκηση της Δημοτικής Αρχής στον Δήμο ...

Δημοσιεύθηκε στις 25 May 2019 | 12:21 am


Πάθος και παλμός στην προεκλογική ομιλία του Γιώργου Μπαλάγκα - MAXITIS ARTAS

Πάθος και παλμός στην προεκλογική ομιλία του Γιώργου Μπαλάγκα  MAXITIS ARTAS

Ο συνδυασμός «ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ για τον Δήμο Αρταίων» είναι η συνέχεια των καλύτερων αυτοδιοικητικών παραδόσεων και παρατάξεων αυτού του τόπου, ...

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2019 | 10:55 pm


Πρεμιέρα με 215 φοιτητές για τη Γεωπονική του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων - Το Κουτί της Πανδώρας

Πρεμιέρα με 215 φοιτητές για τη Γεωπονική του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων  Το Κουτί της Πανδώρας

Πρεμιέρα κάνουν τα πρώτα τμήματα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων η λειτουργία των οποίων είναι αποτέλεσμα της συνένωσης που επήλθε με το ΤΕΙ Ηπείρου.

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2019 | 7:18 pm


Άρτα: Φορτηγό παρέσυρε δύο πεζούς - Νεκρός ένας 36χρονος - Epoli.gr

Άρτα: Φορτηγό παρέσυρε δύο πεζούς - Νεκρός ένας 36χρονος  Epoli.gr

Θανατηφόρο τροχαίο, σημειώθηκε σήμερα μετά τα μεσάνυχτα στο ύψος της Περιφερειακής ...

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2019 | 2:11 pm


Άρτα: Οδηγός φορτηγού πάτησε και σκότωσε 39χρονο άστεγο - Athens Voice Online

Άρτα: Οδηγός φορτηγού πάτησε και σκότωσε 39χρονο άστεγο  Athens Voice Online

Τραγικό δυστύχημα στην Άρτα. Οδηγός φορτηγού σκότωσε κατά λάθος 39χρονο άστεγο και τραυμάτισε σοβαρά μία 51χρονη.

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2019 | 1:15 pm


Αποκαταστάσεις ζημιών από Θεομηνίες σε όλη την Άρτα - artabest.net

Αποκαταστάσεις ζημιών από Θεομηνίες σε όλη την Άρτα  artabest.net

Υπεγράφη μεταξύ του Δημάρχου Αρταίων Χρήστου Τσιρογιάννη και του αναδόχου το έργο που αφορά εργασίες αποκατάστασης ζημιών που προκλήθηκαν από ...

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2019 | 6:41 pm


Έργα διαγραμμίσεων στην Άρτα - Pame Preveza

Έργα διαγραμμίσεων στην Άρτα  Pame Preveza

Προβλέπεται να διαγραμμισθούν οριογραμμές δημοτικών οδών σε όλο το εύρος του Δήμου.

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2019 | 6:35 pm


Άρτα: Αυτοί είναι οι συνδυασμοί που διεκδικούν τον δήμο (φωτο) - andrika.gr

Άρτα: Αυτοί είναι οι συνδυασμοί που διεκδικούν τον δήμο (φωτο)  andrika.gr

Με πλήρες ψηφοδέλτιο, που απαρτίζεται από 51 δημοτικούς συμβούλους κατέθεσε το ψηφοδέλτιό της η Τζένη Ταπραντζή-Κοίλια υποψήφια Δήμαρχος Αρταίων, ...

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2019 | 5:55 pm


Μαθητές από την Άρτα χτίζουν Γέφυρες με την Ευρώπη - Ύπαιθρος Χώρα

Μαθητές από την Άρτα χτίζουν Γέφυρες με την Ευρώπη  Ύπαιθρος Χώρα

Με πρωτοβουλία του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ολοκληρώθηκε ο εκπαιδευτικός διαγωνισμός με σκοπό τη διάχυση των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ...

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2019 | 4:36 pm


Συνέντευξη του υποψηφίου Δημάρχου Αρταίων Χρήστου Τσιρογιάννη στο maxitisartas.gr - MAXITIS ARTAS

Συνέντευξη του υποψηφίου Δημάρχου Αρταίων Χρήστου Τσιρογιάννη στο maxitisartas.gr  MAXITIS ARTAS

Αποκλειστικά στο maxitisartas.gr ο Δήμαρχος Αρταίων και εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος κ. Χρήστος Τσιρογιάννης, απαντάει στις ερωτήσεις μας και δίνει καίριες ...

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2019 | 2:42 pm


Απόπειρα διάρρηξης αυτοκίνητου στην Άρτα - artabest.net

Απόπειρα διάρρηξης αυτοκίνητου στην Άρτα  artabest.net

Συνελήφθησαν, χθες (22-05-2018) το πρωί στην Άρτα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας, δύο ...

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2019 | 12:20 pm


Κεντρική προεκλογική ομιλία Χρ. Τσιρογιάννη την Παρασκευή στην Άρτα - artabest.net

Κεντρική προεκλογική ομιλία Χρ. Τσιρογιάννη την Παρασκευή στην Άρτα  artabest.net

Η κεντρική προεκλογική ομιλία του Δημάρχου και υποψηφίου Δημάρχου Αρταίων Χρήστου Τσιρογιάννη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Μαΐου 2019 και ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2019 | 8:03 pm


Άρτα:Εργασίες αποκατάστασης φθορών στο οδικό δίκτυο που προκλήθηκαν από έντονα καιρικά φαινόμενα - artabest.net

Άρτα:Εργασίες αποκατάστασης φθορών στο οδικό δίκτυο που προκλήθηκαν από έντονα καιρικά φαινόμενα  artabest.net

Υπεγράφη μεταξύ του Δημάρχου Αρταίων και του αναδόχου η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Αποκατάστασης Τεχνικών και φθορών οδικού δικτύου που ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2019 | 3:42 pm


Άρτα:Ο Καθηγ.Χρυσόστομος Στύλιος συμμετείχε στη συνάντηση για το σχεδιασμό βιομηχανικών διδακτορικών διατριβών στην Ιταλία - artabest.net

Άρτα:Ο Καθηγ.Χρυσόστομος Στύλιος συμμετείχε στη συνάντηση για το σχεδιασμό βιομηχανικών διδακτορικών διατριβών στην Ιταλία  artabest.net

Στην 5η συνάντηση εταίρων του έργου GIENAHS συμμετείχε ο Καθηγητής Χρυσόστομος Στύλιος, Διευθυντής του Εργαστηρίου Γνώσης και Ευφυούς ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2019 | 12:46 am


Στην Άρτα το 11ο Συνεδρίο Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του Φόρουμ των Επιμελητηρίων της Μακροπεριφέρειας Αδριατικής & Ιονίου (ΦΩΤΟ) - Sinidisi.gr

Στην Άρτα το 11ο Συνεδρίο Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του Φόρουμ των Επιμελητηρίων της Μακροπεριφέρειας Αδριατικής & Ιονίου (ΦΩΤΟ)  Sinidisi.gr

Η Άρτα επιλέχθηκε για τη φιλοξενία του 11ου Συνεδρίου Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του Φόρουμ των Επιμελητηρίων της Μακροπεριφέρειας Αδριατικής.

Δημοσιεύθηκε στις 21 May 2019 | 8:41 pm


Πλήθος κόσμου τίμησαν τους Αγ. Κωνσταντίνο και Ελένη στην Άρτα - Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Πλήθος κόσμου τίμησαν τους Αγ. Κωνσταντίνο και Ελένη στην Άρτα  Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Διαδώστε: AddThis Sharing Buttons. Share to LinkedIn LinkedInShare to Pinterest Pinterest. Πλήθος κόσμου τίμησαν τους Αγ. Κωνσταντίνο και Ελένη στην Άρτα.

Δημοσιεύθηκε στις 21 May 2019 | 6:18 pm


Συνέντευξη στο ARTAbest Yποψ.Δημάρχου Αρταίων:XΡΗΣΤΟΣ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ «Ξέρουμε, Θέλουμε και Μπορούμε να πάει η Άρτα ψηλά» - artabest.net

Συνέντευξη στο ARTAbest Yποψ.Δημάρχου Αρταίων:XΡΗΣΤΟΣ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ «Ξέρουμε, Θέλουμε και Μπορούμε να πάει η Άρτα ψηλά»  artabest.net

Σε απολογισμό του έργου κατά την τρέχουσα θητεία, όπως και στη σκιαγράφηση σχεδιασμών και προτεραιοτήτων για το επόμενο χρονικό διάστημα προχωρά ο ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 May 2019 | 12:07 am


Επισκέψεις – Ομιλίες Α. Καχριμάνη σε Άρτα, Ζαγόρι, Μέτσοβο - Epirus News

Επισκέψεις – Ομιλίες Α. Καχριμάνη σε Άρτα, Ζαγόρι, Μέτσοβο  Epirus News

Την Κυριακή 26 Μαΐου, δεν υπάρχει πολυτέλεια για πειραματισμούς. Θέλουμε να μας δώσετε τη δυνατότητα να συνεχίσουμε και να ολοκληρώσουμε όσα έργα και ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2019 | 9:00 pm


Άρτα: Debate ζητά ο Χ. Τσιρογιάννης - Epirus News

Άρτα: Debate ζητά ο Χ. Τσιρογιάννης  Epirus News

Με δύο επιστολές, μια προς τον τηλεοπτικό σταθμό της περιοχής και μια προς ραδιοφωνικό σταθμό ο Δήμαρχος Αρταίων και υποψήφιος Δήμαρχος Χρήστος ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2019 | 8:37 pm


Άρτα:Δεν θα δοθεί παράταση για το Κτηματολόγιο για κατοίκους εσωτερικού - artabest.net

Άρτα:Δεν θα δοθεί παράταση για το Κτηματολόγιο για κατοίκους εσωτερικού  artabest.net

Η «ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ Α.Ε. – ΨΑΡΡΑΣ» ανάδοχος κοινοπραξία εκπόνησης της μελέτης Κτηματολογίου σε Άρτα, Πρέβεζα, Λευκάδα και Ιωάννινα διευκρινίζει ότι δεν θα ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2019 | 10:49 am


Δραπέτης μετέφερε μετανάστη με κλεμμένο αμάξι στην Άρτα - Πρώτο ΘΕΜΑ

Δραπέτης μετέφερε μετανάστη με κλεμμένο αμάξι στην Άρτα  Πρώτο ΘΕΜΑ

Σαν σε πίστα της Φόρμουλα 1 έτρεχε στην Ιόνια Οδό ο οδηγός ενός Ι.Χ. αυτοκινήτου που δεν σταμάτησε σε σήμα των αστυνομικών της Ασφάλειας Άρτας!

Δημοσιεύθηκε στις 19 May 2019 | 7:06 pm


Άρτα: Το τηλεφώνημα που έκαψε τους διαρρήκτες - Τη δεύτερη... - Newsit

Άρτα: Το τηλεφώνημα που έκαψε τους διαρρήκτες - Τη δεύτερη...  Newsit

Συνελήφθησαν, χθες (17-05-2019) το απόγευμα στον Άγιο Νικόλαο Άρτας, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, τρεις 19χρονοι Έλληνες, σε βάρος των ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 May 2019 | 6:38 pm


Ενθουσιώδης υποδοχή του Αλέξανδρου Καχριμάνη στην Άρτα - MAXITIS ARTAS

Ενθουσιώδης υποδοχή του Αλέξανδρου Καχριμάνη στην Άρτα  MAXITIS ARTAS

Καταχειροκροτούμενος και με μεγάλο ενθουσιασμό και ελπίδα για συνέχεια του τεράστιου και σπουδαίου έργου που επιτελείται και στην Άρτα, κατέφθασε την ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 May 2019 | 5:47 pm


Άρτα: Ξενάγηση “Γνωρίζουμε τα μνημεία της Άρτας” - Epirus News

Άρτα: Ξενάγηση “Γνωρίζουμε τα μνημεία της Άρτας”  Epirus News

Στο πλαίσιο της δράσης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας με τίτλο "Γνωρίζουμε τα Μνημεία της Άρτας" θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στο Ιμαρέτ τη Δευτέρα 20 ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 May 2019 | 1:03 pm


Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Άρτα - Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Άρτα  Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Διαδώστε: AddThis Sharing Buttons. Share to LinkedIn LinkedInShare to Pinterest Pinterest. Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Άρτα. Το Σάββατο 18 Μαΐου ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 May 2019 | 9:20 am


«Ήχοι Αρχαίων» στην Άρτα - artabest.net

«Ήχοι Αρχαίων» στην Άρτα  artabest.net

Η Διεθνής Ημέρα Μουσείων, που εορτάζεται στις 18 Μαΐου, είναι αφιερωμένη στον ρόλο που διαδραματίζουν τα μουσεία στη σύγχρονη κοινωνία ως φορείς ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 May 2019 | 12:13 am


Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου (Open Mall) στην Άρτα - artabest.net

Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου (Open Mall) στην Άρτα  artabest.net

Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ με αρχικό προϋπολογισμό 3,5 εκ. ευρώ το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου (Open Mall) στην Άρτα Ακόμη ένα μεγάλο έργο του Δήμου Αρταίων ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2019 | 9:36 pm


Στην Άρτα η Αριστερή Παρέμβαση - Typos-i.gr

Στην Άρτα η Αριστερή Παρέμβαση  Typos-i.gr

Στο Πέτα, στο Κομπότι και στην κεντρική αγορά της Άρτας περιόδευσαν υποψήφιοι-ες περιφερειακοί σύμβουλοι της Αριστερής Παρέμβασης στην Ήπειρο (ΑΡ.

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2019 | 11:16 am


Άρτα:Καθορίστηκαν οι δημοτικοί χώροι που διατίθενται για την προεκλογική περίοδο - artabest.net

Άρτα:Καθορίστηκαν οι δημοτικοί χώροι που διατίθενται για την προεκλογική περίοδο  artabest.net

Συνεδρίασε εν όψει των Ευρωεκλογών και των Αυτοδιοικητικών εκλογών της επόμενης εβδομάδας η διακομματική επιτροπή των υποψηφίων συνδυασμών για τον ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2019 | 7:39 am


Δ. Δημητρίου: Εκλογικό κέντρο στην Άρτα - Typos-i.gr

Δ. Δημητρίου: Εκλογικό κέντρο στην Άρτα  Typos-i.gr

Τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της περιφερειακής παράταξης «Ήπειρος Όλον» θα γίνουν στις 17 Μαΐου στις 6 το απόγευμα, στην Άρτα, επί της οδού ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 May 2019 | 4:25 pm


Αλ. Καχριμάνης: Περιοδεία στην Άρτα - Typos-i.gr

Αλ. Καχριμάνης: Περιοδεία στην Άρτα  Typos-i.gr

Στην Άρτα βρέθηκε για περιοδεία ο Αλέκος Καχριμάνης και οι υποψήφιοι-ες της Αξιοβίωτης Ανάπτυξης. Σύμφωνα με την παράταξη, οι κάτοικοι στις Συκιές ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 May 2019 | 4:08 pm


Πρόγραμμα αντιπλημμυρικών στην Άρτα - EpirusPost.gr

Πρόγραμμα αντιπλημμυρικών στην Άρτα  EpirusPost.gr

Στο πρόγραμμα της Περιφέρειας Ηπείρου για την υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων έγινε εκτενή αναφορά από τον νυν και εκ νέου υποψήφιο Περιφερειάρχη ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 May 2019 | 3:25 pm


Πολιτική εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ και στην Άρτα - ΕΡΤ

Πολιτική εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ και στην Άρτα  ΕΡΤ

Μια μέρα νωρίτερα μεθαύριο Σάββατο, αντίστοιχη πολιτική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και στην Άρτα, στην αίθουσα ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 May 2019 | 9:27 am


Γεροβασίλη: Μηνύσεις για τις “χρυσές δουλειές” στην Άρτα - City View

Γεροβασίλη: Μηνύσεις για τις “χρυσές δουλειές” στην Άρτα  City View

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, λόγω της αναπαραγωγής, σήμερα, της ευθείας προσωπικής επίθεσης που ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 May 2019 | 4:16 pm


Βιογραφικό Υποψήφιου Δημάρχου Αρταίων: Γιάννη Παπαλέξη - artabest.net

Βιογραφικό Υποψήφιου Δημάρχου Αρταίων: Γιάννη Παπαλέξη  artabest.net

Ο Γιάννης Παπαλέξης γεννήθηκε στην Άρτα το 1957. Κατάγεται από φτωχή και πολύτεκνη οικογένεια. Μεγάλωσε και τελείωσε Γυμνάσιο στην Άρτα το 1975.

Δημοσιεύθηκε στις 15 May 2019 | 3:07 pm


Αίτημα επανεκτίμησης ζημιών στην Άρτα - EpirusPost.gr

Αίτημα επανεκτίμησης ζημιών στην Άρτα  EpirusPost.gr

Επανεκτίμηση των ζημιών που προκλήθηκαν από τον παγετό στις καλλιέργειες εσπεριδοειδών της Άρτας, ζητά με έγγραφό του (αρ.πρωτ. 70144/587/13-5-2019), ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 May 2019 | 10:00 am


ΠΟΕΔΗΝ: Το διαγνωστικό κέντρο στην Άρτα ακόμη φέρει στην πινακίδα το όνομα της Γεροβασίλη - Πρώτο ΘΕΜΑ

ΠΟΕΔΗΝ: Το διαγνωστικό κέντρο στην Άρτα ακόμη φέρει στην πινακίδα το όνομα της Γεροβασίλη  Πρώτο ΘΕΜΑ

Η ΠΟΕΔΝ υποστηρίζει ότι επί χρόνια τα περιστατικά που χρειάζονταν αξονική τομογραφία μεταφέρονταν στο Διαγνωστικό Κέντρο της κυρίας Γεροβασίλη – Για ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 May 2019 | 10:00 am


Άρτα: Από τον Μάρτιο του 2018 λειτουργεί στο Νοσοκομείο αξονικός τομογράφος - Zougla

Άρτα: Από τον Μάρτιο του 2018 λειτουργεί στο Νοσοκομείο αξονικός τομογράφος  Zougla

Από το Μάρτιο του 2018 λειτουργεί στο Νοσοκομείο Άρτας αξονικός τομογράφος, τονίζεται σε ανακοίνωση του διοικητή του Νοσοκομείου, Βασίλη Μπαλάσκα,...

Δημοσιεύθηκε στις 15 May 2019 | 10:00 am


Άρτα:Ξεκινούν αρχές καλοκαιριού τα 50 χιλιόμετρα ασφαλτοστρώσεων αγροτικών δρόμων - artabest.net

Άρτα:Ξεκινούν αρχές καλοκαιριού τα 50 χιλιόμετρα ασφαλτοστρώσεων αγροτικών δρόμων  artabest.net

Ανάδοχοι σε έργα ασφαλτοστρώσεων αγροτικών δρόμων, στη Διευθέτηση του Ρέματος Αμμοτόπου, σε καθαρισμούς αυλάκων και σε απεντομώσεις Στην τελευταία ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 May 2019 | 10:00 am


Αυτόφωρες συλλήψεις ατόμων, κατά το τελευταίο 24ωρο σε Αρτα, Γιάννενα και Θεσπρωτία - artabest.net

Αυτόφωρες συλλήψεις ατόμων, κατά το τελευταίο 24ωρο σε Αρτα, Γιάννενα και Θεσπρωτία  artabest.net

Στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων, κατά το τελευταίο 24ωρο, πραγματοποιήθηκαν αυτόφωρες συλλήψεις και σχηματισμοί δικογραφιών, για διάφορα ποινικά ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 May 2019 | 10:00 am


Εορτή του Αγίου Θεράποντα στην Αρτα (ΦΩΤΟ) - ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Εορτή του Αγίου Θεράποντα στην Αρτα (ΦΩΤΟ)  ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Την Δευτέρα 13 Μαΐου 2019, το απόγευμα, στον πανηγυρίζοντα Ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Ιερομάρτυρος Θεράποντος του θαυματουργού, στους Αγίους ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 May 2019 | 10:00 am


Κεντρική Προεκλογική Εκδήλωση στην Άρτα του ΚΚΕ& της Λαϊκής Συσπείρωσης - artabest.net

Κεντρική Προεκλογική Εκδήλωση στην Άρτα του ΚΚΕ& της Λαϊκής Συσπείρωσης  artabest.net

Την Παρασκευή 17 Μαΐου στις 8:30 μ.μ. στο πεζόδρομο Σκουφά και Παντροκράτορος θα πραγματοποιηθεί η Κεντρική Προεκλογική Εκδήλωση του ΚΚΕ και της ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 May 2019 | 10:00 am


ΝΔ: "Χρυσές δουλειές" έκανε η Γεροβασίλη με το ακτινοδιαγνωστικό στην Άρτα - Sofokleousin.gr

ΝΔ: "Χρυσές δουλειές" έκανε η Γεροβασίλη με το ακτινοδιαγνωστικό στην Άρτα  Sofokleousin.gr

Επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ με αιχμές κατά της υπουργού Προστασίας του Πολίτη Όλγας Γεροβασίλη, εξαπέλυσε το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, α.

Δημοσιεύθηκε στις 14 May 2019 | 10:00 am


Ταξίδεψε στην Λευκωσία η Άρτα - EpirusPost.gr

Ταξίδεψε στην Λευκωσία η Άρτα  EpirusPost.gr

Στην τουριστική έκθεση ΤΑΞΙΔΙ που πραγματοποιήθηκε στην Λευκωσία της Κύπρου συμμετείχε ο Δήμος Αρταίων για μια ακόμη χρονιά. Η αγορά της Κύπρου ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 May 2019 | 10:00 am


Εκλογές 2019-Δήμος Αρταίων: Τι δείχνουν τα στοιχήματα-Τα φαβορί - artabest.net

Εκλογές 2019-Δήμος Αρταίων: Τι δείχνουν τα στοιχήματα-Τα φαβορί  artabest.net

Μόλις 13 ημέρες πριν από τη στιγμή που θα στηθούν οι κάλπες σε όλη την Ελλάδα για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, οι στοιχηματζήδες, οι άνθρωποι, ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 May 2019 | 10:00 am


Ιερά Παράκληση για τους εξεταζομένους μαθητές στην Άρτα - ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online

Ιερά Παράκληση για τους εξεταζομένους μαθητές στην Άρτα  ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online

Την Κυριακή 12 Μαΐου 2018, το απόγευμα, στον Ιερό Ναό του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου, στην πόλη της Άρτας, ετελέσθη Ιερά ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 May 2019 | 10:00 am


Παππάς: "Το τι έγινε στην Άρτα το είδατε" - Red Pepper News

Παππάς: "Το τι έγινε στην Άρτα το είδατε"  Red Pepper News

Ανάρτηση στο Twitter έκανε ο Νίκος Παππάς από την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Άρτα. Ο Νίκος Παππάς με tweet του έσπευσε να δώσει το στίγμα αυτής της ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 May 2019 | 12:20 pm


Αρτα: Κυριακή των Μυροφόρων στην Μονή Θεοτοκιού (ΦΩΤΟ) - ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Αρτα: Κυριακή των Μυροφόρων στην Μονή Θεοτοκιού (ΦΩΤΟ)  ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Την Κυριακή 12 Μαΐου 2019, το πρωΐ, στην Ιερά Μονή Θεοτοκιού Άρτης, ελειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος. Σύμφωνα με ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 May 2019 | 10:00 am


Δ. Τζανακόπουλος: Οι πραγματικές δημοσκοπήσεις είναι οι εικόνες από Άρτα και Πρέβεζα - dailythess

Δ. Τζανακόπουλος: Οι πραγματικές δημοσκοπήσεις είναι οι εικόνες από Άρτα και Πρέβεζα  dailythess

“Οι χθεσινές εντυπωσιακότατες εικόνες από την περιοδεία του πρωθυπουργού στην Άρτα και την Πρέβεζα δείχνουν ότι έχουμε να κάνουμε με ένα μεγάλο, ισχυρό, ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 May 2019 | 10:00 am


2,1 εκατομμύρια για όμβρια στην Άρτα - EpirusPost.gr

2,1 εκατομμύρια για όμβρια στην Άρτα  EpirusPost.gr

Στο ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 2.116.000 ευρώ εντάχθηκε το έργο της κατασκευής τμημάτων του δικτύου ομβρίων υδάτων από τη ΔΕΥΑ Άρτας. Σκοπός του έργου ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 May 2019 | 10:00 am


Η αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα όταν είδε τον... Ντάισελμπλουμ στην Άρτα (video) - ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ

Η αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα όταν είδε τον... Ντάισελμπλουμ στην Άρτα (video)  ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ

Περιοδεία στην Ήπειρο πραγματοποιεί το Σαββατοκύριακο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και στην Άρτα έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από τους κατοίκους της ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 May 2019 | 8:47 pm


Περιοδεία Τσίπρα στην Αρτα: Βρισκόμαστε εδώ γιατί μας στηρίζει ο λαός - iefimerida

Περιοδεία Τσίπρα στην Αρτα: Βρισκόμαστε εδώ γιατί μας στηρίζει ο λαός  iefimerida

Στην Ήπειρο βρίσκεται για περιοδεία αυτό το Σαββατοκύριακο ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ο οποίος επισκέφτηκε την Αρτα. | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | iefimerida.gr ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 May 2019 | 7:10 pm


Τώρα Άρτα :Ισόπαλο ημίχρονο Αναγέννηση- Σκουφά Κομποτίου - artabest.net

Τώρα Άρτα :Ισόπαλο ημίχρονο Αναγέννηση- Σκουφά Κομποτίου  artabest.net

Ισόπαλο το ημίχρονο 0-0 στο Δημοτικό Στάδιο Αρτας, μεταξύ Αναγέννησης και Σκουφά Κομποτίου.

Δημοσιεύθηκε στις 11 May 2019 | 5:47 pm


Τιμήθηκε η Ημέρα Εθνικών Αγώνων και Εθνικής Αντίστασης στην Άρτα (ΦΩΤΟ) - ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Τιμήθηκε η Ημέρα Εθνικών Αγώνων και Εθνικής Αντίστασης στην Άρτα (ΦΩΤΟ)  ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Την Πέμπτη 9 Μαΐου 2019, το πρωΐ, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Άρτης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος προεξήρχε ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 May 2019 | 1:08 pm


Υποδοχή του Αλ. Τσίπρα στην Αρτα (Video) - Η Αυγή

Υποδοχή του Αλ. Τσίπρα στην Αρτα (Video)  Η Αυγή

Yποδοχή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Αρτα στην πλατεία Κιλκίς και πορεία στον κεντρικό δρόμο της Αρτας.

Δημοσιεύθηκε στις 11 May 2019 | 10:00 am


H… αποθέωση του Τσίπρα στην Αρτα μέσα από τα μάτια του Αθηναϊκού Πρακτορείου - In.gr

H… αποθέωση του Τσίπρα στην Αρτα μέσα από τα μάτια του Αθηναϊκού Πρακτορείου  In.gr

Πώς ένα τηλεγράφημα του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων, που οφείλει να είναι ανεξάρτητο, αναδεικνύει μια καθεστωτική νοοτροπία που δεν έχει ανάγκη ούτε ο ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 May 2019 | 10:00 am


Περιοδεία Τσίπρα σήμερα σε Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Λευκάδα - Voria

Περιοδεία Τσίπρα σήμερα σε Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Λευκάδα  Voria

Στα Ιωάννινα, την Άρτα, την Πρέβεζα και τη Λευκάδα θα περιοδεύσει σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή (11-12 Μαΐου) ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 May 2019 | 10:00 am


Αδέλφια συνελήφθησαν για διάρρηξη με πλούσια λεία στην Άρτα - Πρώτο ΘΕΜΑ

Αδέλφια συνελήφθησαν για διάρρηξη με πλούσια λεία στην Άρτα  Πρώτο ΘΕΜΑ

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένη κλοπή που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Δημοσιεύθηκε στις 11 May 2019 | 10:00 am


Τσίπρας από Άρτα: Βρισκόμαστε εδώ γιατί μας στηρίζει ο λαός - Athens Voice Online

Τσίπρας από Άρτα: Βρισκόμαστε εδώ γιατί μας στηρίζει ο λαός  Athens Voice Online

Νέες αιχμές Τσίπρα. «Εμείς, αν βρισκόμαστε εδώ, δεν βρισκόμαστε επειδή μας στηρίζουν κάποιοι κουμπάροι και παρακούμπαροι», είπε από την Άρτα.

Δημοσιεύθηκε στις 11 May 2019 | 10:00 am


Video O Τσίπρας Στην Άρτα - www.star.gr

Video O Τσίπρας Στην Άρτα  www.star.gr

Video «Με την ολοκλήρωση της Εθνικής Οδού Αθηνών-Πατρών και της Ιόνιας Οδού, που έγιναν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η Άρτα ήρθε πιο κοντά στην ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 May 2019 | 10:00 am


Yποδοχή Εlvis είχε ο Τσίπρας στα Γιάννενα, την Αρτα και την Πρέβεζα - Κουρδιστό Πορτοκάλι

Yποδοχή Εlvis είχε ο Τσίπρας στα Γιάννενα, την Αρτα και την Πρέβεζα  Κουρδιστό Πορτοκάλι

Yποδοχή Εlvis είχε ο μπαγάσας ο Τσίπρας στα Γιάννενα, την Αρτα και την Πρέβεζα καθώς χιλιάδες οξυδερκείς Ηπειρώτες έσπευδαν να τον ακουμπήσουν και να ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 May 2019 | 10:00 am


Παππάς: «Το τι έγινε στη Άρτα το είδατε, πάρτε μια γεύση και από Πρέβεζα»! (Video) - Documento

Παππάς: «Το τι έγινε στη Άρτα το είδατε, πάρτε μια γεύση και από Πρέβεζα»! (Video)  Documento

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζει την περιοδεία του στην Ήπειρο ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, με χιλιάδες φίλους και οπαδούς του ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 May 2019 | 10:00 am


Περιοδεία Τσίπρα σε Άρτα, Πρέβεζα, Λευκάδα και Ιωάννινα το Σαββατοκύριακο - Patras Times

Περιοδεία Τσίπρα σε Άρτα, Πρέβεζα, Λευκάδα και Ιωάννινα το Σαββατοκύριακο  Patras Times

Σε Άρτα, Πρέβεζα, Λευκάδα, Ακτιο και Ιωάννινα θα περιοδεύσει σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή (11-12 Μαΐου) ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 May 2019 | 8:20 am


Περιοδεία του Αλ. Τσίπρα σε Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Λευκάδα - Thestival

Περιοδεία του Αλ. Τσίπρα σε Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Λευκάδα  Thestival

Περιοδεία στα Ιωάννινα, την Άρτα, την Πρέβεζα και τη Λευκάδα θα πραγματοποιήσει από σήμερα Σάββατο μέχρι αύριο Κυριακή (11-12 Μαΐου) ο πρωθυπουργός ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 May 2019 | 8:12 am


Περιοδεία Τσίπρα σε Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα και Λευκάδα το Σαββατοκύριακο - www.enikos.gr

Περιοδεία Τσίπρα σε Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα και Λευκάδα το Σαββατοκύριακο  www.enikos.gr

Περιοδεία σε Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα και Λευκάδα θα πραγματοποιήσει ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, το Σάββατο και την Κυριακή, 11 και 12 Μαΐου.

Δημοσιεύθηκε στις 11 May 2019 | 1:00 am


Εξόρμηση Τσίπρα το Σαββατοκύριακο σε Ιωάννινα, Αρτα, Πρέβεζα Λευκάδα - iefimerida

Εξόρμηση Τσίπρα το Σαββατοκύριακο σε Ιωάννινα, Αρτα, Πρέβεζα Λευκάδα  iefimerida

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, θα πραγματοποιήσει περιοδεία το Σάββατο και την Κυριακή 11 και 12 Μαΐου, σε Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα και Λευκάδα.

Δημοσιεύθηκε στις 10 May 2019 | 7:32 pm


Πρόγραμμα περιοδείας πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα σε Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα και Λευκάδα - Sinidisi.gr

Πρόγραμμα περιοδείας πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα σε Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα και Λευκάδα  Sinidisi.gr

Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα πραγματοποιήσει περιοδεία το Σάββατο και την Κυριακή 11 και 12 Μαΐου, σε Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα και ...

Δημοσιεύθηκε στις 10 May 2019 | 10:00 am


Περιοδεία Τσίπρα σε Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα και Λευκάδα - politik.gr

Περιοδεία Τσίπρα σε Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα και Λευκάδα  politik.gr

Διήμερη περιοδεία σε Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα και Λευκάδα θα πραγματοποιήσει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, το ερχόμενο σαββατοκύριακο (11-12/5).

Δημοσιεύθηκε στις 10 May 2019 | 10:00 am


Σε Άρτα, Ιωάννινα, Πρέβεζα και Λευκάδα ο Αλ. Τσίπρας - Athens Voice Online

Σε Άρτα, Ιωάννινα, Πρέβεζα και Λευκάδα ο Αλ. Τσίπρας  Athens Voice Online

Περιοδεία σε Άρτα, Ιωάννινα, Πρέβεζα και Λευκάδα πραγματοποιεί ο Αλέξης Τσίπρας το Σαββατοκύριακο.

Δημοσιεύθηκε στις 10 May 2019 | 10:00 am


Αλ. Τσίπρας: Περιοδεία σε Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Λευκάδα το Σαββατοκύριακο | naftemporiki.gr - naftemporiki.gr

Αλ. Τσίπρας: Περιοδεία σε Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Λευκάδα το Σαββατοκύριακο | naftemporiki.gr  naftemporiki.gr

Σε Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα και Λευκάδα θα περιοδεύσει το Σάββατο και την Κυριακή, 11-12 Μαΐου, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Δημοσιεύθηκε στις 10 May 2019 | 10:00 am


Επιστημονική ημερίδα στην Άρτα “ Η Σεξουαλικότητα των Ατόμων με Αναπηρία ” - artabest.net

Επιστημονική ημερίδα στην Άρτα “ Η Σεξουαλικότητα των Ατόμων με Αναπηρία ”  artabest.net

Το Oικοτροφείο «Αίολος» της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Έρευνας και Παρέμβασης (Ε.Ψ.Ε.Π.), το Κ.Δ.Η.Φ «Αγία Θεοδώρα» του Συλλόγου Γονέων και Φίλων ...

Δημοσιεύθηκε στις 9 May 2019 | 10:00 am


Άρτα:Εγγραφές σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς - artabest.net

Άρτα:Εγγραφές σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς  artabest.net

Γίνεται γνωστό ότι η υποβολή αιτήσεων εγγραφής και επανεγγραφής βρεφών και προνηπίων στους Παιδικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Νομικού ...

Δημοσιεύθηκε στις 9 May 2019 | 10:00 am


Άρτα:Εκδηλώσεις για την επέτειο των Ιστορικών Μαχών Γριμπόβου 11&12 Μαΐου - artabest.net

Άρτα:Εκδηλώσεις για την επέτειο των Ιστορικών Μαχών Γριμπόβου 11&12 Μαΐου  artabest.net

Το Σάββατο 11 Μάιου και την Κυριακή 12 Μαΐου 2019 θα πραγματοποιηθούν στο Γρίμποβο του Δήμου Αρταίων οι επετειακές εκδηλώσεις των Ιστορικών Μαχών ...

Δημοσιεύθηκε στις 9 May 2019 | 10:00 am


Ημέρα Εθνικών Αγώνων και Εθνικής Αντίστασης στην Άρτα - ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online

Ημέρα Εθνικών Αγώνων και Εθνικής Αντίστασης στην Άρτα  ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online

Αρχική » ΝΕΑ » Ημέρα Εθνικών Αγώνων και Εθνικής Αντίστασης στην Άρτα. Εκκλησία Online · Ιστότοπος Facebook Google+ Twitter YouTube. Όλη η Ορθοδοξία ...

Δημοσιεύθηκε στις 9 May 2019 | 10:00 am


Άρτα: Οι διαρρήκτες έφυγαν με χρυσές λίρες - Pame Preveza

Άρτα: Οι διαρρήκτες έφυγαν με χρυσές λίρες  Pame Preveza

PAMEPREVEZA.GR - ΑΓΓΕΛΙΕΣ: Με μικρό κόστος και μεγάλο αποτέλεσμα. Ένας 31χρονος και ένας 28χρονος ταυτοποιήθηκαν ως οι δράστες διάρρηξης ...

Δημοσιεύθηκε στις 9 May 2019 | 10:00 am


Περιοδεία Ν. Χουντή στην Άρτα - ΕΡΤ

Περιοδεία Ν. Χουντή στην Άρτα  ΕΡΤ

Την Πέμπτη 9 Μαϊου 2019, θα βρίσκονται στην Άρτα και θα περιοδεύσουν στο κέντρο της ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος ξανά με τη Λαϊκή Ενότητα Νίκος ...

Δημοσιεύθηκε στις 8 May 2019 | 10:00 am


Άρτα: «Κυνηγοί μετάλλων» έκλεβαν βάνες και κρουνούς - Πρώτο ΘΕΜΑ

Άρτα: «Κυνηγοί μετάλλων» έκλεβαν βάνες και κρουνούς  Πρώτο ΘΕΜΑ

Πρόκειται για δυο Έλληνες ηλικίας 32 και 44 χρόνων - Άρπαξαν συνολικά τέσσερις μεταλλικούς κρουνούς άρδευσης και τέσσερις μπρούτζινες βάνες από ...

Δημοσιεύθηκε στις 8 May 2019 | 10:00 am


Ο αδιάφορος ΑΟ Τρίκαλα στάθηκε στο ύψος του στην Άρτα - goaltrikala.gr - Η αθλητική ενημέρωση των Τρικάλων

Ο αδιάφορος ΑΟ Τρίκαλα στάθηκε στο ύψος του στην Άρτα  goaltrikala.gr - Η αθλητική ενημέρωση των Τρικάλων

Λένε – και δεν έχουν άδικο – ότι στην κοινωνία του σήμερα κανείς δεν χρωστά καλό σε κανέναν. Πολλές φορές το ίδιο ισχύει και για τον καλό λόγο. Δύσκολα ...

Δημοσιεύθηκε στις 7 May 2019 | 10:00 am


Σε Άρτα και Γιάννινα ο Πρωθυπουργός - EpirusPost.gr

Σε Άρτα και Γιάννινα ο Πρωθυπουργός  EpirusPost.gr

Την Άρτα και τα Γιάννινα θα επισκεφθεί ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την Τρίτη 7 Μαίου. Η επίσκεψη μπορεί να πραγματοποιείται σε χρόνο προεκλογικό, ...

Δημοσιεύθηκε στις 6 May 2019 | 10:00 am


Παίκτης του Big Brother παντρεύτηκε το Σάββατο στην Άρτα (Photos) - Gossip TV

Παίκτης του Big Brother παντρεύτηκε το Σάββατο στην Άρτα (Photos)  Gossip TV

Παίκτης του Big Brother παντρεύτηκε το Σάββατο στην Άρτα (Photos)

Δημοσιεύθηκε στις 6 May 2019 | 10:00 am


Άρτα: Εγκαινίασε το Εκλογικό του Κέντρο ο Χ. Τσιρογιάννης - Epirus News

Άρτα: Εγκαινίασε το Εκλογικό του Κέντρο ο Χ. Τσιρογιάννης  Epirus News

Πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Παρασκευής, παρουσία υποστηρικτών της παράταξης, τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού «Αρτινών ...

Δημοσιεύθηκε στις 4 May 2019 | 10:00 am


Οι ΣΑΚΑΦΛΙΑΔΕΣ ταξιδεύουν στην Αρτα την Κυριακή - trikalaidees.gr

Οι ΣΑΚΑΦΛΙΑΔΕΣ ταξιδεύουν στην Αρτα την Κυριακή  trikalaidees.gr

Την στήριξη φιλάθλων του θα έχει ο Α Ο Τρίκαλα στον Κυριακάτικο αγώνα στην Άρτα με τον Καραϊσκάκη. Οι «Σακαφλιάδες» εξέδωσαν την παρακάτω ...

Δημοσιεύθηκε στις 3 May 2019 | 10:00 am


Η θεατρική παράσταση «Οδυσσεβάχ» στην Άρτα με τον Φώτη Σπύρο - artabest.net

Η θεατρική παράσταση «Οδυσσεβάχ» στην Άρτα με τον Φώτη Σπύρο  artabest.net

Η θεατρική παράσταση "Οδυσσεβάχ" της Ξένιας Καλογεροπούλου σε μουσική Διονύση Σαββόπουλου στην Άρτα στην Αίθουσα του Συλλόγου Σκουφά την ...

Δημοσιεύθηκε στις 2 May 2019 | 10:00 am


Γοήτευσε η Βυζαντινή Άρτα - EpirusPost.gr

Γοήτευσε η Βυζαντινή Άρτα  EpirusPost.gr

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά από το Δήμο Αρταίων η «Βυζαντινή Άρτα». Με μια σειρά σχεδόν 20 εκδηλώσεων που ...

Δημοσιεύθηκε στις 2 May 2019 | 10:00 am


Thesauri: To ελληνικό χαβιάρι που έρχεται από την Άρτα - Ethnos

Thesauri: To ελληνικό χαβιάρι που έρχεται από την Άρτα  Ethnos

Ξεκινώντας από το Ψαθοτόπι, τα πολύτιμα μαύρα και φαιοπράσινα «μαργαριτάρια» της μοναδικής εταιρείας στην Ελλάδα που ασχολείται με την εκτροφή ...

Δημοσιεύθηκε στις 2 May 2019 | 10:00 am


Αναστάσιμος Εσπερινός στην Μονή Κάτω Παναγιάς στην Άρτα - artabest.net

Αναστάσιμος Εσπερινός στην Μονή Κάτω Παναγιάς στην Άρτα  artabest.net

Την Δευτέρα του Πάσχα, 29 Απριλίου 2019, το απόγευμα, στην Ιερά Μονή Κάτω Παναγιάς Άρτας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος τέλεσε ...

Δημοσιεύθηκε στις 2 May 2019 | 10:00 am


Σακαφλιάδες: “Ραντεβού στην Άρτα” - goaltrikala.gr - Η αθλητική ενημέρωση των Τρικάλων

Σακαφλιάδες: “Ραντεβού στην Άρτα”  goaltrikala.gr - Η αθλητική ενημέρωση των Τρικάλων

Με ανακοίνωση τους οι Σακαφλιάδες καλούν τους Τρικαλινούς φιλάθλους στην Άρτα για το ματς με τον Καραϊσκάκη: ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕΡΗ ΘΑ ΞΑΝΑΒΡΕΘΟΥΜΕ

Δημοσιεύθηκε στις 2 May 2019 | 10:00 am


Αρτα: Πανήγυρις Αγίων Αυταδέλφων Αποστόλου και Θεοχάρους (ΦΩΤΟ) - ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Αρτα: Πανήγυρις Αγίων Αυταδέλφων Αποστόλου και Θεοχάρους (ΦΩΤΟ)  ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Την Τρίτη της Διακαινησίμου, 30 Απριλίου 2019, το απόγευμα, στον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας, στην πόλη της Άρτας, ετελέσθη πανηγυρικός Εσπερινός,

Δημοσιεύθηκε στις 1 May 2019 | 10:00 am


ΑΡΤΑ: Πλήθος πιστών και βαθιά κατάνυξη στην περιφορά Επιταφίων(φώτο-βίντεο) - artabest.net

ΑΡΤΑ: Πλήθος πιστών και βαθιά κατάνυξη στην περιφορά Επιταφίων(φώτο-βίντεο)  artabest.net

Η κορυφαία στιγμή της εβδομάδας των παθών, η αποκαθήλωση και η περιφορά επιτάφιων την Μ. Παρασκευή στην πόλη της Άρτας. Η παράδοση στην πόλη ...

Δημοσιεύθηκε στις 28 April 2019 | 10:00 am


Ανάσταση στην Παρηγορήτισσα στην Άρτα (βίντεο – φωτογραφίες) - artabest.net

Ανάσταση στην Παρηγορήτισσα στην Άρτα (βίντεο – φωτογραφίες)  artabest.net

Εκρηκτική ήταν από κάθε άποψη η Ανάσταση και φέτος στον Βυζαντινό Ναό της Παρηγορήτισσας στην Αρτα, κάτι που αποτύπωσε και ο φωτογραφικός φακός ...

Δημοσιεύθηκε στις 28 April 2019 | 10:00 am


Η πρώτη Ανάσταση στην Άρτα και το σπάσιμο των πήλινων σταμνών(video) - artabest.net

Η πρώτη Ανάσταση στην Άρτα και το σπάσιμο των πήλινων σταμνών(video)  artabest.net

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε και φέτος το έθιμο της πρώτης Ανάστασης στην Άρτα με το σπάσιμο των σταμνών στην κεντρική αγορά της οδού Σκουφά. Με το ...

Δημοσιεύθηκε στις 27 April 2019 | 10:00 am


Πριν λίγο Άρτα:Νωρίτερα η Ανάσταση στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων(video) - artabest.net

Πριν λίγο Άρτα:Νωρίτερα η Ανάσταση στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων(video)  artabest.net

Πριν λίγη ώρα η Ανάσταση στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων στην Αρτα. Δείτε το βίντεο ΕΔΩ.

Δημοσιεύθηκε στις 27 April 2019 | 10:00 am


Έριξαν τα μπότια στην Άρτα… - EpirusPost.gr

Έριξαν τα μπότια στην Άρτα…  EpirusPost.gr

Το έθιμο της πρώτης Ανάστασης τηρήθηκε και φέτος στην Άρτα. Μόλις οι καμπάνες σήμαναν την πρώτη Ανάσταση με αφετηρία το Ιστορικό Δημαρχείο της Άρτας, ...

Δημοσιεύθηκε στις 27 April 2019 | 10:00 am


Άρτα: Οι αστυνομικοί τον είδαν την ώρα που έκρυβε τα ναρκωτικά έξω από το νεκροταφείο - Pame Preveza

Άρτα: Οι αστυνομικοί τον είδαν την ώρα που έκρυβε τα ναρκωτικά έξω από το νεκροταφείο  Pame Preveza

PAMEPREVEZA.GR - ΑΓΓΕΛΙΕΣ: Με μικρό κόστος και μεγάλο αποτέλεσμα. Συνελήφθη, στο Πέτα Άρτας, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος ...

Δημοσιεύθηκε στις 26 April 2019 | 10:00 am


Άρτα:Άφησε τα ψώνια για λίγο και έκαναν «φτερά» - artabest.net

Άρτα:Άφησε τα ψώνια για λίγο και έκαναν «φτερά»  artabest.net

Σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, σε βάρος 21χρονης ημεδαπής, διότι πρωινές ώρες της 18-04-2019 στην Άρτα, ...

Δημοσιεύθηκε στις 26 April 2019 | 10:00 am


Περιφορά Επιταφίων στην Άρτα - ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online

Περιφορά Επιταφίων στην Άρτα  ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online

Την Μεγάλη Παρασκευή, 26 Απριλίου 2019, εσπέρας, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Άρτης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ.

Δημοσιεύθηκε στις 26 April 2019 | 10:00 am


3.500 δρομείς έτρεξαν στον 5ο "Δρόμο του Γιοφυριού" στην Άρτα - Pame Preveza

3.500 δρομείς έτρεξαν στον 5ο "Δρόμο του Γιοφυριού" στην Άρτα  Pame Preveza

Η Άρτα επίκεντρο πλέον μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων, τονίζει ο Χρήστος Τσιρογιάννης.

Δημοσιεύθηκε στις 1 April 2019 | 10:00 am


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Άρτα

Φιλικοί ιστότοποι: