Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Κέρκυρας    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Στο Εξής Μόνο Σε Ειδικά Πλαίσια τα Αγγελτήρια Γραφείων Τελετών

tampeles teletesΑπό τη Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Κέρκυρας εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

Με τον ισχύοντα Κανονισμό Καθαριότητας, ο οποίος ψηφίστηκε με την 10-163/03-04-2014 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, υποδεικνύεται η συμπεριφορά όλων των δημοτών και επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στο Δήμο Κέρκυρας, με στόχο την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος , την προστασία και ανάδειξη των περιοχών ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και τουριστικού ενδιαφέροντος και την αναβάθμιση της εικόνας της παλιάς πόλης της Κέρκυρας που έχει εγγραφεί στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.


Σε αυτό το πλαίσιο, δεδομένου ότι σημαντικό πρόβλημα αισθητικής ρύπανσης αποτελεί η επικόλληση, από τα γραφεία τελετών, αγγελτηρίων σε στύλους, δένδρα κλπ, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Μαρτίου, συνάντηση των επαγγελματιών του κλάδου, με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και υπηρεσιακούς παράγοντες.


Μετά από γόνιμη συζήτηση, συναποφασίσθηκε ότι έως και την Πέμπτη 30 Μαρτίου, θα απομακρυνθούν, με μέριμνα των επαγγελματιών οι παράνομες επικολλήσεις / τοιχοκολλήσεις από όλο το Δήμο.


Παράλληλα, η επικόλληση των αγγελτηρίων θα γίνεται στο εξής μόνο στα κοινοτικά καταστήματα είτε σε διατιθέμενα για το σκοπό αυτό πλαίσια. Καμία επικόλληση αγγελτηρίου δε θα λαμβάνει χώρα εκτός αυτών.


Επίσης, θα αναληφθεί πρωτοβουλία, με πρόταση των τοπικών συμβουλίων, να καθορισθούν θέσεις τοποθέτησης ειδικών πλαισίων.

Δημοσιεύθηκε στις 28 March 2017 | 2:15 am


60 Χρόνια Από Την Ιδρυση Της ΕΡΤ Κέρκυρας

ert egkainiaΉταν 28η Μαρτίου του 1957, όταν για πρώτη φορά ακούστηκε στα ερτζιανά κύματα η εκφώνηση «Εδώ Κέρκυρα. Ραδιοφωνικός Σταθμός Βορειοδυτικής Ελλάδας»!


Ήταν η πρώτη εκπομπή του Ραδιοφωνικού Σταθμού Κέρκυρας του Εθνικού Ιδρύματος Ραδιοφωνίας, που εξέπεμψε στους 1008 χιλιόκυκλους από τον πομπό των μεσαίων κυμάτων ισχύος 50KW.

 

Ο σταθμός ξεκίνησε να εκπέμπει το πρωί της 28ης Μαρτίου με πρώτο εκφωνητή το Γιώργο Κάρτερ, ο οποίος καταγόταν από την Κέρκυρα και είχε έρθει από την κεντρική υπηρεσία του ΕΙΡ προκειμένου να οργανώσει το πρόγραμμα του νέου τοπικού σταθμού.


Το κτίριο του σταθμού είχε ξεκίνησε να κατασκευάζεται από το 1953 ενώ το 1955 μεταφέρθηκαν τα υλικά για να συναρμολογηθεί ο ισχυρός πομπός που προηγουμένως είχε τοποθετηθεί σε πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ και εξέπεμπε το πρόγραμμα του Voice of America.

 

Εκατοντάδες προσωπικότητες από την κερκυραϊκή και ελληνική πολιτική, κοινωνική και αθλητική σκηνή έχουν περάσει από τα στούντιο του σταθμού. Η ΕΡΑ Κέρκυρας κάλυψε και καλύπτει με συνέπεια 6 δεκαετιών τα γεγονότα αλλά και την πολιτιστική δραστηριότητα του τόπου μας, ενώ στη νέα εποχή της με τη δημιουργία τηλεοπτικού στούντιο, τηλεοπτικής μονάδας αλλά και νέου ραδιοθαλάμου ηχογραφήσεων, έχει επεκτείνει τη δραστηριότητά της σε όλο το φάσμα των αντικειμένων της ΕΡΤ (ραδιόφωνο, τηλεόραση, διαδίκτυο, τεχνική υποστήριξη, αρχείο, εξωτερικές μεταδόσεις, αθλητικές μεταδόσεις κ.α.) με 10ωρό καθημερινό ραδιοφωνικό πρόγραμμα και κάλυψη της ειδησεογραφίας του νησιού στα κεντρικά τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά προγράμματα της ΕΡΤ, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.


Από την Τρίτη 28 Μαρτίου και για τις επόμενες δύο εβδομάδες, πρόσωπα από την πολιτική, την κοινωνία, τους φορείς του πολιτισμού και του αθλητισμού αλλά και ακροατές θα φιλοξενούνται στις εκπομπές της ΕΡΤ Κέρκυρας για τα 60 χρόνια προσφοράς της Ελληνικής Ραδιοφωνίας στην Κέρκυρα και τη ΒΔ Ελλάδα, ενώ θα μεταδοθούν εκπομπές παλαιών συνεργατών από το πλούσιο αρχείο του σταθμού.

 

Συντονιστείτε στους 99,3 MHZ στα FM και τους 1008 KHZ στα ΑΜ και στο διαδίκτυο, στη διεύθυνση www.ert.gr/news/kerkira ή www.erakerkyras.com

Δημοσιεύθηκε στις 28 March 2017 | 2:10 am


Ερευνα Δείχνει Οτι τα Ρομπότ Θα Πάρουν Τις Δουλειές Των Ανθρώπων

robotΓια τους εργαζόμενους, ο βασικός παράγοντας διαφοροποίησης αναφορικά με τον κίνδυνο απώλειας της θέσης εργασίας τους είναι η εκπαίδευση. Για εκείνους με βασική εκπαίδευση ο δυνητικός κίνδυνος από την εισαγωγή των ρομπότ φθάνει έως και το 46% στο Ηνωμένο Βασίλειο, υποχωρώντας στο 12% για τα άτομα με τις προπτυχιακές τους σπουδές και φυσικά με ανώτερες σπουδές.

 

Ταυτόχρονα όμως, σύμφωνα με την ίδια μελέτη, οι νέες τεχνολογίες σε τομείς όπως η τεχνητή νοημοσύνη και η ρομποτική θα δημιουργήσουν κάποιες εντελώς νέες θέσεις εργασίας στον τομέα της ψηφιακής τεχνολογίας και, μέσω της αύξησης της παραγωγικότητας που θα δημιουργήσουν, θα προσθέσουν επιπλέον πλούτο που θα στηρίξει επιπλέον θέσεις εργασίας σε τομείς όπως των υπηρεσιών που είναι λιγότερο εύκολο να υπάρξει πλήρης αυτοματοποίηση.

 

Μελέτη της McKinsey εκτιμά επίσης ότι περίπου το 50% των δραστηριοτήτων στον τομέα της εργασίας θα αυτοματοποιηθεί σε κάποιο βαθμό από την εισαγωγή νέων τεχνολογιών. Εκτιμά πάντως ότι μόνον το 5% των επαγγελμάτων θα μπορούσε να αυτοματοποιηθεί πλήρως από τις νέες τεχνολογίες.

 

Στο ίδιο μήκος κύματος μελέτη του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης εκτιμά ότι από το 47% περίπου των επαγγελμάτων στις ΗΠΑ κινδυνεύει από τον αυτοματισμό και την εισαγωγή νέων τεχνολογιών.

 

Μερικά παραδείγματα που δίνονται γενικά είναι η μείωση των θέσεων εργασίας από την αυτόνομη οδήγηση(σε οδηγούς ταξί, φορτηγών κλπ), την ρομποτική χειρουργική, την ενημέρωση καταναλωτών από ρομπότ κλπ.

 

Πηγή : http://www.newsbeast.gr

Δημοσιεύθηκε στις 28 March 2017 | 2:04 am


Σταμάτης Γονίδης: «Γυναίκες που υπήρξαν στη ζωή μου έχουν κάνει εκτρώσεις. Μετάνιωσα…»

gonidisΟ Σταμάτης Γονίδης έδωσε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στο περιοδικό «People» και μεταξύ άλλων μίλησε για τη νυν σύζυγό του Κατερίνα Κατερίνα Κουργιουξίδου και την πιθανότητα να αποκτήσουν μαζί ένα παιδί.

 

«Η σχέση μου με την Κατερίνα είναι χρονικά η μεγαλύτερη αλλά και η καλύτερη. Η πιο υγιής» εξομολογήθηκε ο τραγουδιστής.

 

Όσο για το αν σκέφτεται να κάνει παιδί μαζί της; «Δεν το επιδιώκω. Αν γίνει, θα το κάνω για την Κατερίνα. Δεν θέλω, όμως, να αποκτήσουμε παιδί με τη μέθοδο της επιστήμης, αλλά με φυσιολογικό τρόπο και θα σου πω το γιατί: Γυναίκες που υπήρξαν στη ζωή μου έχουν κάνει εκτρώσεις και το θεωρώ πολύ εγωιστικό μετά από τόσα παιδιά που ρίξαμε να γίνει με διαφορετικό τρόπο. Μετάνιωσα για αυτές τις εκτρώσεις, αλλά φοβόμουν πως θα με εκμεταλλευτούν μέσω του παιδιού. Γι’ αυτό και αν ξαναγίνω πατέρας, θέλω να γίνει χωρίς εξωσωματική», αποκάλυψε ο Σταμάτης Γονίδης.

 

Πηγή : http://www.zougla.gr

Δημοσιεύθηκε στις 28 March 2017 | 2:00 am


Η Λευκίμμη Κυπελλούχος Κέρκυρας

lefkimh kypeloΗ ΑΕ Λευκίμμης είναι η φετινή κυπελλούχος Κέρκυρας. Η ομάδα του Γ. Σφακιανάκη επικράτησε 1-0 του Αχιλλέα Νυμφών στον τελικό κυπέλλου ΕΠΣΚ, που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στο γήπεδο της ΕΠΣΚ.

 

Το χρυσό γκολ, που έκρινε τον Τελικό πέτυχε ο Βασιλάκης στις καθυστερήσεις του Α΄ημιχρόνου.

 

Στα τελευταία λεπτά του ματς «άναψαν τα αίματα» με αποτέλεσμα να αποβληθούν ένας παίκτης από κάθε ομάδα. Η σημερινή κατάκτηση κυπέλλου είναι η τετάρτη για τη Λευκίμμη (Παλλευκιμμιακός 1986-87, ΑΕΛ 1992-93,2004 -05 και 2016-17). Αξίζει να σημειωθεί ότι το γήπεδο της ΕΠΣΚ γέμισε ασφυκτικά και οι φίλαθλοι των δύο ομάδων δημιούργησαν γιορταστική ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα. Πριν από την έναρξη της αναμέτρησης ο πρόεδρος της ΕΠΣΚ Π. Ποζίδης παρέδωσε τιμητική πλακέτα στον εγγονό του αείμνηστου Άκη Γιούργα στη μνήμη του οποίου ήταν αφιερωμένος ο φετινός τελικός κυπέλλου.

 

Διαιτητής του Τελικού ο Ν. Πουλημάς με βοηθούς του Θ. Βλάσση και Χ. Διαβάτη. Τέταρτος, ο Κ. Τόμπρος, ενώ παρατηρητής διαιτησίας ήταν ο Τ. Κάκος.

 

Ο Τελικός κρίθηκε στις καθυστερήσεις του Α΄


Οι δύο ομάδες μπήκαν στο ματς αποφασισμένες για την κατάκτηση της κούπας. Στο Α΄ημίχρονο η υπεροχή ήταν με το μέρος της Λευκίμμης, η οποία ευτύχησε να προηγηθεί στις καθυστερήσεις του Α΄μέρους. Η ομάδα του Γ. Σφακιανάκη κέρδισε φάουλ έξω από την περιοχή του Αχιλλέα. Ο Πατινιώτης το εκτέλεσε με γέμισμα, ο Βασιλάκης σηκώθηκε πιο ψηλά από όλους και με κεφαλιά κρεμάει τον Χανδρινό ανοίγοντας το σκορ. Το γκολ αυτό έμελε να κρίνει και τον αγώνα. Αφού στο Β΄ημίχρονο παρά τις προσπάθειες, η ομάδα του Π. Παπαδιώτη δεν κατάφερε να λυγίσει την άμυνα της Λευκίμμης. Στο τέλος «άναψαν και τα αίματα». Στο 88΄ο Σγούρος του Αχιλλέα έριξε κεφαλιά εκτός φάσης στον Πατινιώτη, αντικρίζοντας την κόκκινη κάρτα του διαιτητή Πουλημά. Ενώ και «το θύμα» δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια, με αποτέλεσμα να δει κι αυτός την κόκκινη κάρτα και οι δύο φιναλιστ ολοκλήρωσαν τον τελικό με δέκα παίκτες.

 

Oι συνθέσεις των δύο ομάδων:


ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΝΥΜΦΩΝ (Π.Παπαδιώτης): Χανδρινός, Ερ. Μπάρντι, Αλ. Μπάρντι, Ρίζος, Θανάσης, Λαγοπάτης (80΄Τσενεμπής), Βοντετσιάνος (62΄Κλ. Μπάρντι), Μεταλληνός, Αγόρας, Μαρτίνος (83’ Σγούρος), Κεφαλληνός.

 

ΑΕ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ (Γ. Σφακιανάκης): Βάρελης, Πατηνιώτης, Βασιλάκης, Μυρίλλας, Βούλγαρης (46’ Αραμπατζής), Α. Ίσερης (79’ Κουλούρης), Βιτουλαδίτης, Τσεβανέδης, Δ. Ίσερης (64’ Μπονέρης), Θεοδωράκης, Αναστασιάδης.

 

Πηγή : http://www.kerkyrasimera.gr

Δημοσιεύθηκε στις 28 March 2017 | 1:53 am


ΗΠΑ: Αεροπορική Εταιρεία Απαγόρευσε Σε Δύο Κορίτσια Να Ταξιδέψουν Επειδή Φορούσαν Κολάν

united airlinesΤην Κυριακή η αμερικανική αεροπορική εταιρεία United Airlines απαγόρευσε σε δύο έφηβες που φορούσαν κολάν να επιβιβαστούν σε αεροπλάνο με την αιτιολογία ότι δεν πληρούσαν τον κώδικα ενδυμασίας που αφορά άτομα που ταξιδεύουν με ειδικά κουπόνια.

 

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας, Τζόναθαν Γκουέριν, ανέφερε ότι οι δύο έφηβες, που ταξίδευαν συνοδευόμενες από τρίτο άτομο, δεν θα εμποδίζονταν εάν είχαν πληρώσει για κανονικό εισιτήριο. Συνήθως αυτοί που δικαιούνται τα κουπόνια της United για δωρεάν ή χαμηλού κόστους πτήσεις είναι υπάλληλοι της εταιρείας και συγγενείς ή φίλοι τους.

 

«(Οι δύο κοπέλες) έλαβαν την οδηγία ότι δεν θα μπορέσουν να επιβιβαστούν αν δεν διορθώσουν την ενδυμασία τους. Δεν είχαν θέμα και το κατάλαβαν πλήρως», είπε ο Γκουέριν, προσθέτοντας ότι και οι τρεις έχασαν την πτήση τους.

 

Αν και οι τρεις επιβάτες δεν παραπονέθηκαν για την αντιμετώπισή τους, μια άλλη επιβάτις, η Σάνον Ουάτς, που άκουσε τη συνομιλία, κοινοποίησε το θέμα μέσω Twitter πυροδοτώντας έναν «πόλεμο» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Αυτή η συμπεριφορά είναι σεξιστική. Για να μην αναφερθώ και στο ότι οι οικογένειές (τους) ντροπιάστηκαν και αναστατώθηκαν» σχολίασε η Ουάτς στο Twitter.

 

Από την πλευρά της, η αεροπορική εταιρεία εξέδωσε ανακοίνωση με τίτλο «Στους πελάτες μας… Τα κολάν σας είναι ευπρόσδεκτα» όπου εξηγούσε με περισσότερη λεπτομέρεια τους κανονισμούς ενδυμασίας για όσους ταξιδεύουν με ειδικά εισιτήρια όπως τα παραπάνω.

 

Ο Γκουέριν αναγνώρισε ότι η εταιρεία, στην αρχική της αντίδραση στο επεισόδιο, θα μπορούσε να είχε εξηγήσει την κατάσταση καλύτερα. «Σίγουρα θα πάρουμε κάτι από την εμπειρία μας σήμερα, αλλά θα συνεχίσουμε να συνδιαλεγόμαστε με τους πελάτες μας (στα κοινωνικά μέσα)», πρόσθεσε.

 

Πηγή : http://www.corfupost.gr

Δημοσιεύθηκε στις 28 March 2017 | 1:48 am


Άφαντος ο Eργολάβος

erga limaniΟύτε την Παρασκευή, όπως είχε υποσχεθεί στους φορείς, ούτε τη Δευτέρα όπως είπε στον πρόεδρο του λιμανιού, εμφανίστηκε ο εργολάβος του κόμβου του ΟΛΚΕ.


Οι προσδοκίες του Οργανισμού ότι θα επιδείξει συμπεριφορά σύμφωνη με τις συμβατικές του υποχρεώσεις λιγοστεύουν κι έτσι η συζήτηση έχει ήδη ξεκινήσει για τις εναλλακτικές λύσει που προσφέρονται ώστε να μην παραταθεί αυτή κατάσταση εκεί έως και τις μέρες του Πάσχα. Σημειωτέον ότι ο κόμβος, στον οποίο ουδέποτε διακόπηκε η κυκλοφορία, στερείται σήμανσης ενώ παραμένουν υλικά για την κατασκευή του, που επιβάλλεται να διευθετηθούν.

 

Πηγή : http://www.enimerosi.com

Δημοσιεύθηκε στις 28 March 2017 | 1:43 am


Σχέδια Για Νέο Πολυτελές Ξενοδοχείο Στην Κέρκυρα το 2018

kontokali bayΗ κατασκευή μιας νέας μονάδας για το 2018, στα σχέδια του ξενοδοχειακού ομίλου που έχει επίσης το Kontokali Bay και το Aeolos Beach

 

Τα ξενοδοχεία του Ομίλου είναι το Kontokali Bay Resort & Spa πέντε αστέρων (bed & breakfast hotel) και το Aeolos Beach Hotel, τεσσάρων αστέρων (all inclusive hotel), δύο πολυτελή παραλιακά ξενοδοχεία της Κέρκυρας.

 

Στα δύο πολυτελή ξενοδοχεία Kontokali Bay Resort & Spa και Aeolos Beach Hotel, έγινε πέρσι ανακαίνιση, με τη δαπάνη 9 εκατ. ιδίων κεφαλαίων, είπε στη Travelling News ο κ.Χρήστος Κατσιγιάννης, Sales & Marketing Manager του ξενοδοχειακού ομίλου.

 

Οι πληρότητες

Περισσοτερα

Δημοσιεύθηκε στις 28 March 2017 | 1:31 am


Ποιοι Ιδιοκτήτες Δικαιούνται Αποζημίωση Για Μεταφορά Συντελεστή Δόμησης

akinitaΤο Δημόσιο υποχρεούται να αποζημιώνει με τεράστια ποσά χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν κατόρθωσαν επί σειρά ετών να αξιοποιήσουν τον τίτλο Mεταφοράς Συντελεστή Δόμησης (ΜΣΔ), τον οποίο τους έχει δώσει μεν η Πολιτεία και τον έχουν στα χέρια τους, αλλά λόγω των αποφάσεων της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που επί σειρά ετών κρίνουν αντισυνταγματικό το νομοθετικό πλαίσιο της ΜΣΔ, δεν μπορούν να αξιοποιήσουν τον τίτλο ο οποίος παραμένει νεκρός.

 

Αντίθετα, το Δημόσιο, δεν υποχρεούται να καταβάλει στους κατόχους «νεκρών» τίτλων ΜΣΔ διαφυγόντα κέρδη και αποζημίωση για αδικαιολόγητο πλουτισμό του Δημοσίου.

 

Εδώ και δεκαετίες στο

Περισσοτερα

Δημοσιεύθηκε στις 28 March 2017 | 1:25 am


Ο Μπάμπης Στόκας Συναντά Τον Κώστα Παρίση Στο ΕΠΤΑ!

stokas parishsΟ Μπάμπης Στόκας, ένας από τους πιο ταλαντούχους Έλληνες τραγουδοποιούς, με εφόδιο την σπουδαία φωνή του και την ξεχωριστή ερμηνεία, συναντάει τον Κώστα Παρίσση από τα Υπόγεια Ρεύματα σε ένα ιδιαίτερο μουσικό ταξίδι.

 

Μετά από τις καλοκαιρινές τους εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα ,οι δύο τραγουδοποιοί με νέους μουσικούς συνοδοιπόρους, παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα από τους Πυξ Λαξ και τα Υπόγεια ρεύματα μέχρι τις προσωπικές τους δισκογραφίες, αλλά και τραγούδια φίλων που έχουν αγαπήσει.
Η "αυλή των τρελών" μπερδεύεται με την 'Ασημένια σφήκα" και ο "Βασιλιάς της μοναξιάς" με την "Παράξενη κοπέλα" σ’ ένα μαγικό ταξίδι.

 

Δύο φίλοι, μια βόλτα σε απρόσμενα μουσικά μονοπάτια.
"Γέλα ψυχή μου, το σκοτάδι του ενός δύο μαζί το κάνουν φως"

 

Μαζί τους 3 εξαιρετικοί μουσικοί:


Ακης Κατσουπάκης – πλήκτρα, Ντίνος Χατζηιορδάνου - ακορντεόν και Γιάννης Παπαγιαννούλης – κρουστά. Ηχοληψία: Σάκης Πυριόχος
Οργάνωση παραγωγής: STRAY MUSIC

 

 Επιμέλεια παραγωγής: "ΕΠΤΑ, Τεχνών Τόπος",


"Φίλοι του ΕΠΤΑ"


Ώρα Έναρξης: 22.00
Προπώληση 10€ - Πόρτα 12€
Τηλέφωνο κρατήσεων 6974354460
«ΕΠΤΑ, Τεχνών Τόπος»,
Βιρός Κέρκυρας
Προπώληση:
Κατάστημα «Κορνίζα», Σπύρου Αρβανιτάκη 4, έναντι Πλατείας Γιωργάκη
& Corfuland Shop, Αλμπέρ Κοέν 2 έναντι Hondos, Κέρκυρα.

 

Χορηγοί: Μεζεδοπωλείο Μουράγια, Corfu Beer
& Μεζεδοπωλείο "Αυλή" στη Γαρίτσα.

Δημοσιεύθηκε στις 28 March 2017 | 1:20 amΔείτε αγγελίες στο Νομό Κέρκυρας

Φιλικοί ιστότοποι:

www.vimaorthodoxias.gr