Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Αιτωλοακαρνανίας    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2019from Ειδήσεις Newsit.gr https://ift.tt/2FxSx6e
via IFTTT

Δημοσιεύθηκε στις 28 March 2019 | 5:48 pm


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2019from Ειδήσεις Newsit.gr https://ift.tt/2FxSx6e
via IFTTT

Δημοσιεύθηκε στις 28 March 2019 | 5:41 pm


ΕΚΛΟΓΕΣ 2019from Ειδήσεις Newsit.gr https://ift.tt/2O1eq1z
via IFTTT

Δημοσιεύθηκε στις 13 March 2019 | 6:39 pm


ΕΚΛΟΓΕΣ 2019from Ειδήσεις Newsit.gr https://ift.tt/2O1eq1z
via IFTTT

Δημοσιεύθηκε στις 13 March 2019 | 6:20 pm


Βόμβα στην αγορά: Με ποια γνωστή εταιρεία συνεργάζεται η ΙΚΕΑ, τι ετοιμάζουν. Ξετρελαίνουν τους καταναλωτές


Με ποια εταιρεία ξεκινά συνεργασία η ΙΚΕΑ;

Η κινεζική εταιρεία παραγωγής κινητών τηλεφώνων Xiaomi ανακοίνωσε την συνεργασία της με την σουηδική Ikea για την ανάπτυξη έξυπνων οικιακών συσκευών στη διάσκεψη MIDC που διοργάνωσε η κινεζική εταιρία στο Πεκίνο.

Από τον Δεκέμβριο, οι χρήστες θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον έξυπνο φωνητικό βοηθό της XiaoAi και την εφαρμογή κινητού τηλεφώνου Mijia, προκειμένου να ελέγχουν τις έξυπνες συσκευές φωτισμού της Ikea.

Η συνεργασία μεταξύ της Xiaomi και της Ikea έχει ως στόχο την διεύρυνση της συνεργασίας τους, στους τομείς της τεχνητής νοημοσύνης (AI), αλλά και του διαδικτύου των πραγμάτων (IoT) με “την δημιουργία έξυπνων προϊόντων για αρκετούς ανθρώπους που θα μπορούν να τα αγοράζουν σε προσιτές τιμές, αλλά και θα τα κατανοούν με ευκολία,” δήλωσε ο Μπτζορν Μπλοκ υπεύθυνος του τομέα έξυπνων οικιακών συσκευών της Ikea, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “China Daily.”

Aξίζει να σημειωθεί ότι, όπως αναφέρουν κινεζικά ΜΜΕ, η Xiami αποτελεί πλέον τη μεγαλύτερη πλατφόρμα IoT παγκοσμίως με πωλήσεις που αντιστοιχούν στο 1,7% των καταναλωτικών αγαθών. Ποσοστό που ξεπερνά σημαντικά τα αντίστοιχα της Apple (0,9%), της Google (0,6%) και της Amazon (0,9%).

ΠΗΓΗ: fimes.gr

Δημοσιεύθηκε στις 25 February 2019 | 11:17 am


Έγινε Αυτό Που Έτρεμαν Οι Τούρκοι !! Αναδύθηκε Στην Επιφάνεια Η


Έγινε Αυτό Που Έτρεμαν Οι Τούρκοι !! Αναδύθηκε Στην Επιφάνεια Η 13η Πριγκιπόννησος!
Επιβεβαιώθηκε ο χειρότερος φόβος των Τούρκων.

Βγήκε στην επιφάνεια πλέον η 13η Πριγκιπόννησος.

Η χαμένη νήσος Βόρδωνες είχε γίνει γνωστή την περίοδο του πατριάρχη Ιγνάτιου

Η πρόσφατη ανακάλυψη της 13ης Πριγκηποννήσου αλλά και οι προφητείες…γύρω από τα ερείπια της ιεράς μονής έχει αναστατώσει τους Τούρκους, αφού αυτές

συνδέονται με το μέλλον της Κωνσταντινούπολης σε χέρια ελληνικά, όπως έχουν προβλέψει πολλοί προφήτες αλλά και ‘Αγιοι, όπως ο Παϊσιος.

Επίκεντρο ειδικών ερευνών -όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο- από τους Τούρκους έχει

γίνει η αναδυθείσα από την θάλασσα χαμένη δεκάτη τρίτη Πριγκηπόννησος, που έχει την βυζαντινή ονομασία, Βόρδωνες.

Η χαμένη νήσος αποκαλύφτηκε πρόσφατα από Τούρκους ερευνητές καθώς μετάαπό κάποιες υποθαλάσσιες σεισμικές δονήσεις αναδύθηκε με εντυπωσιακό τρόπο λίγο κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Η νήσος βρίσκεται περίπου 500 μέτρα από την ακτή στην περιοχή του Μποσταντζή και είναι σήμερα μερικά μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Η χαμένη νήσος Βόρδωνες είχε γίνει γνωστή την περίοδο που στην Κωνσταντινούπολη ήταν πατριάρχης ο Ιγνάτιος, (μιλάμε για την περίοδο της διαμάχης Ιγνατίου και Μέγα Φωτίου),

ο όποιος έζησε στο διάστημα 797-877 μ. Χ. Πάνω στο νησάκι αυτό υπήρχε μεγάλο μοναστήρι που φιλοξενούσε αρκετούς μοναχούς καθώς και προσκυνητές από την γύρω περιοχή.

Το μοναστήρι αυτό άκμασε από τον όγδοο μέχρι στις αρχές του εντέκατου αιώνα. Το 1010 ένας μεγάλος σεισμός έπληξε το νησάκι το οποίο το βύθισε μερικά μέτρα κάτω από την

επιφάνεια της θάλασσας με αποτέλεσμα το μοναστήρι και τα κτίσματα του να βυθιστούν κάτω από τα νερά της θάλασσας του Μαρμαρά.

Το μοναστήρι αυτό συνδέθηκε άμεσα με τον μεγάλο πατριάρχη της Ορθοδοξίας, τον Μέγα Φώτιο, ο οποίος λέγεται ότι είχε εξοριστεί στην νήσο αυτή. Το μοναστήρι της νήσου

Βόρδωνες σύμφωνα με τον Ιταλό ερευνητή, Alessandro Ricci, του πανεπιστημίου του Σαλέρνο που συνεργάζεται με τους Τούρκους, κτίστηκε την περίοδο της διαμάχης που είχε

ξεσπάσει τότε μεταξύ του Ιγνατίου και του Φωτίου, την περίοδο της αρχής της μεγάλου σχίσματος και της παπικής αποστασίας.

Σύμφωνα με τους βυζαντινούς ιστορικούς στους Βόρδωνες υπήρχε το βυζαντινό μοναστήρι του Γόρδωνος ή των Αρμενιακών, στο οποίο σύμφωνα με μία εκδοχή είχε ταφεί ο

Πατριάρχης Μέγα Φώτιος Α΄ ενώ απέναντι στην περιοχή του Küçükyalı βρίσκονταν το μοναστήρι του Σταυρού.

Η προφητεία ΠαϊσιουΣε μια από τις προφητείες του είχε πει:

«Οι Ρώσοι, τελικά, θα νικήσουν και θα πέσει η Πόλη στα χέρια τους. Μετά θα την πάρουμε εμείς… Θα αναγκασθούν να μας τη δώσουν…»

Η προφητεία αυτή φαίνεται, στην «ανάγνωση» κάποιων, να επαληθεύεται όταν πριν καιρό ακούστηκε ο Εθνικός Ύμνος με την Νίκη του Ολυμπιακού στην Κωνσταντινούπολη.

Οι ελληνικές σημαίες κυμάτισαν στο κατάμεστο γήπεδο και η νίκη ήρθε σα βάλσαμο , έστω προσωρινό, στον πόνο των πολιτών εν μέσω οικονομικής κρίσης και ακυβερνησίας.

Άλλωστε μια αφορμή θέλει η ιστορία για να γυρίσει ο τροχός…

Πέρα από προφητείες και ερμηνείες, το βέβαιο είναι ότι η ελληνική ψυχή φαίνεται στα δύσκολα.

Και κάνει πραγματικότητα κατακτήσεις, που ελάχιστες ώρες νωρίτερα φάνταζαν εξωπραγματικές…Απόδοση Ελεύθερος Λόγος Αργυροκάστρου.

Πηγή: fanpage.gr

Δημοσιεύθηκε στις 24 February 2019 | 8:36 pm


ΕΚΤΑΚΤΟ: Συναγερμός για ενεργό ηφαίστειο δίπλα στην Αθήνα,ΚΑΝΕΊΣ ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ


Για πρώτη φορά το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΓΙ/ΕΑΑ) θα παρακολουθήσει συστηματικά το ενεργό ηφαίστειο των Μεθάνων, που βρίσκεται στον Σαρωνικό Κόλπο, σε απόσταση μόνο 50 χιλιομέτρων από την Αθήνα.

Ήδη μάλιστα εγκαταστάθηκαν οι πρώτοι τρεις μη μόνιμοι σεισμολογικοί σταθμοί που άρχισαν να λειτουργούν εδώ και μία εβδομάδα περίπου, ενώ θα εγκατασταθούν άλλοι τρεις μόνιμοι.

Η πιο πρόσφατη εκρηκτική δραστηριότητα του ηφαιστείου συνέβη τον 3ο αιώνα π.Χ. και αναφέρεται από τους αρχαίους ιστορικούς Στράβωνα, Παυσανία και Οβίδιο. Στην ευρύτερη περιοχή των Μεθάνων η πιο πρόσφατη έκρηξη συνέβη πριν από περίπου 300 χρόνια, στον υποθαλάσσιο χώρο ενάμισι χιλιόμετρο βόρεια της χερσονήσου, όπου έχουν εντοπισθεί ίχνη τουλάχιστον 30 παλαιών ηφαιστείων, των οποίων η δραστηριότητα ξεκίνησε πριν από ενάμισι εκατομμύριο χρόνια. Δείτε επίσης Γιατί δεν μπορούμε να είμαστε ευτυχισμένοι: Ένα συγκλονιστικό animation τα λέει όλα σε 5′Αυτό είναι Το «Χρυσό Βουνό» της Ρωσίας,Τρίκαλα: Στο ένα μέτρο το χιόνι στο Περτούλι,ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΟΔΟΥΣ!Ο άκακος «γίγαντας» που δεν τον έδειρε κανείς, αλλά τον νίκησε ο θάνατος νωρίςΜονόδρομος η δημιουργία τριτοβάθμιου εκπαιδευτικού ιδρύματος στην Αιτωλοακαρνανία

Η σύγχρονη υδροθερμική δραστηριότητα στη λουτρόπολη των Μεθάνων σχετίζεται με την ηφαιστειακή γεωθερμία. Αν και πιο πρόσφατα το ηφαίστειο δεν έχει δώσει ανησυχητικά σημάδια, η κοντινή απόστασή του από την Αθήνα δεν παύει να αποτελεί πηγή ανησυχίας. Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Δρ Χρήστος Ευαγγελίδης, εντεταλμένος ερευνητής του ΓΙ/ΕΑΑ, υπεύθυνος του Σεισμολογικού Δικτύου του ΕΑΑ, ο οποίος είχε και την πρωτοβουλία για τους νέους σταθμούς στα Μέθανα, «το ηφαίστειο των Μεθάνων μπορεί να μην είναι τόσο επικίνδυνο όσο της Σαντορίνης ή της Νισύρου, δεν παύει όμως να είναι ενεργό και να βρίσκεται απέναντι από την Αθήνα.

Έως τώρα κανείς δεν το παρακολουθούσε». Σύμφωνα με τον ίδιο, «η έγκαιρη εκτίμηση της όποιας επερχόμενης ηφαιστειακής δραστηριότητας και των επιπτώσεων της είναι κρίσιμοι παράγοντες τόσο για την ασφάλεια του τοπικού πληθυσμού, όσο και για την προστασία του τουρισμού, του περιβάλλοντος και των θαλάσσιων και εναέριων μεταφορών στην ευρύτερη περιοχή του Αργοσαρωνικού και της πρωτεύουσας». Όπως επισημαίνει, αντίθετα με τους σεισμούς που είναι ξαφνικοί, τα ηφαίστεια συνήθως προειδοποιούν, γι’ αυτό παρακολουθούνται από μια ποικιλία οργάνων, ώστε να γίνει η όσο το δυνατόν πιο έγκαιρη αναγνώριση κάποιων μεταβολών στον ηφαιστειακό κώνο πριν από μια έκρηξη.

 Η μέχρι πρότινος σχετική υποδομή παρακολούθησης που ήταν εγκατεστημένη στο ηφαίστειο των Μεθάνων, κρίθηκε αμελητέα, γι’ αυτό σχεδιάζεται πλέον ένα δίκτυο έξι σεισμολογικών σταθμών και ένα γεωδαιτικό δίκτυο στο πλαίσιο του -χρηματοδοτούμενου από το ΕΣΠΑ- έργου ΓΕΩΡΙΣΚ του ΕΑΑ, που ξεκίνησε τον Οκτώβριο 2017 και θα ολοκληρωθεί στο τέλος του 2020. Στόχος είναι να εφαρμοστούν στο ηφαίστειο των Μεθάνων πιλοτικές καινοτόμες σεισμικές και γεωδαιτικές μέθοδοι για την εκτίμηση του επερχόμενου ηφαιστειακού κινδύνου. Σε πρώτη φάση, σε στενή συνεργασία με τον δήμο Τροιζηνίας-Μεθάνων, ο οποίος ανταποκρίθηκε πολύ θετικά στην πρωτοβουλία του Αστεροσκοπείου, εγκαταστάθηκε ένα μη μόνιμο σεισμολογικό δίκτυο πυκνής διάταξης με τρεις σταθμούς στους Αγίους Θεοδώρους, στο Μακρύλογγο και στο Μεγαλοχώρι Μεθάνων, οι οποίοι θα λειτουργήσουν για δύο έως τρία χρόνια.

Οι σταθμοί αυτοί, που θα είναι διαθέσιμοι και για μελλοντική επανεγκατάσταση σε μια ενδεχόμενη ηφαιστειακή ή σεισμική έξαρση, χρησιμοποιούνται ήδη για την καθημερινή σεισμική ανάλυση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του ΕΑΑ. Παράλληλα, άρχισαν τα κατασκευαστικά έργα για να εγκατασταθούν άλλοι τρεις μόνιμοι σταθμοί στην Καμένη Χώρα (όπου υπάρχει κρατήρας βάθους περίπου 50 μέτρων και διαμέτρου 100 μέτρων), στην πόλη των Μεθάνων (κοντά στο δημοτικό γήπεδο) και ένας τρίτος στο ‘Ανω Φανάρι Αργολίδας ή στο νησί Αγκίστρι. Στόχος των επιστημόνων είναι να καλύψουν και το γειτονικό υποθαλάσσιο ηφαίστειο «Παυσανίας». Οι σταθμοί, που θα διαθέτουν αισθητήρες ευρέος φάσματος, αναμένεται να αρχίσουν να λειτουργούν φέτος το καλοκαίρι. Εκτός του σεισμολογικού δικτύου, θα αναπτυχθεί στην περιοχή ένα γεωδαιτικό δίκτυο από τρεις κεραίες GPS, που θα καταγράφει και τις παραμικρές αργές μετακινήσεις στην επιφάνεια του εδάφους, ακόμα και της τάξης του ενός χιλιοστού ετησίως, οι οποίες μπορεί να οφείλονται σε υπόγεια δράση του ηφαιστείου.

Υπάρχουν ήδη δύο κεραίες GPS, μία του Πανεπιστημίου Αθηνών και μία του ΕΜΠ (που προς το παρόν δεν λειτουργεί), ενώ θα προστεθεί και μία τρίτη από το ΕΑΑ. Ο κ. Ευαγγελίδης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «ούτε το πιο επικίνδυνο ηφαίστειο της Νισύρου καλύπτεται σωστά. Υπάρχουν σε αυτό δύο σεισμολογικοί σταθμοί, από τους οποίους δουλεύει μόνο ο ένας, ενώ κανονικά θα έπρεπε να υπάρχουν πέντε. Δυστυχώς υπάρχει πρόβλημα χρηματοδότησης τους». Κάτι ανάλογο είπε συμβαίνει και σε άλλα ελληνικά ηφαίστεια, με εξαίρεση τη Σαντορίνη.

Στη Μήλο υπάρχει ήδη ένας σταθμός του ΕΑΑ, ενώ θα εγκατασταθεί ένας ακόμη, αλλά στο Σουσάκι δεν υπάρχει κανένας, ενώ θα έπρεπε να υπάρχει τουλάχιστον ένας σεισμολογικός σταθμός παρακολούθησης. Συνολικά, σύμφωνα με τον κ. Ευαγγελίδη, πανελλαδικά υπάρχουν περίπου 150 σεισμολογικοί σταθμοί, από τους οποίους όμως μόνο περίπου 100 λειτουργούν αυτή τη στιγμή. Από αυτούς, οι μισοί (75) ανήκουν στο ΓΙ/ΕΕΑ (περίπου οι 65 λειτουργούν σήμερα).
Πηγή:https://xiromeropress.gr

Δημοσιεύθηκε στις 24 February 2019 | 7:56 pm


Η στιγμή που ο Ρουβίκωνας τα κάνει «γυαλιά – καρφιά» σε γνωστό πολυκατάστημα στην Κηφισίας

Η στιγμή που ο Ρουβίκωνας τα κάνει «γυαλιά – καρφιά» σε γνωστό πολυκατάστημα στην Κηφισίας | Newsit.gr
Λαμπόγυαλο τα έκανε ο Ρουβίκωνας τα ξημερώματα της Κυριακής (17.02.2019) σε γνωστό πολυκατάστημα στην λεωφόρο Κηφισίας.
Όπως δείχνει το βίντεο που ανέβασ ο ίδιος ο Ρουβίκωνας στε γνωστή ιστοσελίδα του αναρχικού χώρου, κρανιοφόροι επιτέθηκαν στο κατάστημα και άρχισαν να σπάνε… ότι βρουν.

Αφού χτυπούν με μανία τις τζαμαρίες, κάποιοι μπαίνουν και μέσα για να σπάσουν ότι βρουν. Στο τέλος πετούν μπογιές και αποχωρούν. Όπως σημειώνει το βίντεο, η επίθεση έγινε ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το 9ωρο που προσπαθεί να επιβάλει η εταιρεία στους εργαζόμενούς της.

Η αναρχική ομάδα έχει αναρτήσει και σχετικό κείμενο.
Το κείμενο
«Τα αφεντικά της πολυεθνικής Leroy Merlin γνωστής για τα DIY λιανικού εμπορίου προϊόντα της, αλλά κυρίως για την καταπάτηση εργατικών δικαιωμάτων, συνεχίζει να απαξιώνει τους εργαζόμενους της. Αυτή τη φορά με τις νέες συμβάσεις υποχρεωτικού 9ώρου.

Μόλις 7 μήνες μετά από την αβάσιμη και παράνομη απόλυση εργαζόμενης με σοβαρά προβλήματα υγείας η Leroy Merlin μας υπενθυμίζει τον “ανθρωποκεντρικό” χαρακτήρα της προτείνοντας στο προσωπικό της να υπογράψουν συμβάσεις 9ώρου, συγκεκριμένα 9:00-18:00. Αυτές οι συμβάσεις όμως δεν πιστοποιούν μόνο την αύξηση του ωραρίου, αλλά πιστοποιούν και το τρίπτυχο με το οποίο η εταιρεία αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους της: ευελιξία ωραρίου, εντατικοποίηση εργασίας και ανακύκλωση τους.Εκμεταλλευόμενη την αντιεργατική νομοθεσία η πολυεθνική Leroy Merlin με αφορμή την επίσκεψη του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) και την ανακάλυψή του ότι οι υπάλληλοι δούλευαν αδήλωτες υπερωρίες, προσπαθεί τώρα να τις νομιμοποιήσει. Ενώ τα προηγούμενα χρόνια, οι εργαζόμενοι ήταν άτυπα αναγκασμένοι να ανέχονται τραμπουκισμό και απειλές από τα τσιράκια των αφεντικών σε ό,τι αφορά στην αβεβαιότητα της θέσης εργασίας τους και να εκτελούν παράλληλα υπερωρίες που δε φαίνονταν πουθενά παρά μόνο στην ψυχική και σωματική τους κούραση, πλέον καλούνται να συμφωνήσουν στη νομιμοποίηση της εκμετάλλευσής τους υπό τις ίδιες συνθήκες απειλών και τραμπουκισμού.

Φυσικά αυτές οι συνθήκες τρομοκρατίας εργαζομένων επικρατούν στις περισσότερες πολυεθνικές που θέλουν να επιτύχουν τους στόχους τους δίχως να νοιάζονται για “παράπλευρες απώλειες”, όπως οι εργαζόμενοι ή τα δικαιώματά τους. Έτσι λοιπόν, στη Leroy Merlin εκτός από τις υπερωρίες «φαντάσματα», η εντατικοποίηση είναι άλλος ένας πυλώνας της εκμετάλλευσης που υφίστανται όσοι επιλέγουν να εργαστούν στην εν λόγω εταιρεία. Όπως δήλωσε απροκάλυπτα ο γενικός διευθυντής της Leroy Merlin Ελλάδας και Κύπρου, Olivier Arduin, ο ετήσιος τζίρος της εταιρείας το 2017 ήταν 150 εκατομμύρια, ενώ μέχρι το 2025 αποβλέπει ο τζίρος να είναι 500 εκατομμύρια. Προφανώς, όταν εκθίαζε σε συνέντευξη του τους “υψηλούς” επιχειρηματικούς στόχους που βάζει η Leroy Merlin δεν ανέφερε ότι αυτοί δε θα επιτευχθούν με νέες προσλήψεις, παρά με το ξεζούμισμα των ήδη υπάρχοντων “ανακυκλώσιμων” υπαλλήλων, στερώντας τους άδειες, υποχρεώνοντάς τους να δουλεύουν Κυριακές ή να εργάζονται παραπάνω από το επιτρεπόμενο 8ωρο.Παρά τον τζίρο της τάξης των 150 εκατομμυρίων, το ίντερνετ βρυχάται με καταγγελίες για χαμηλούς μισθούς, οικονομία σε φως τουαλέτας ή προσωπικό για διαφημίσεις ή ακόμα και παράνομες απολύσεις με την πρόφαση ότι “το budget της εταιρείας δε δικαιολογεί τη θέση σου”. Έχοντας, λοιπόν, άψογη συνεργασία με το εκμοντερνισμένο σκλαβοπάζαρο, η Leroy Merlin είτε απολύει, είτε εξωθεί στην παραίτηση υπαλλήλους, και έπειτα ενοικιάζει νέους “σκλάβους” από εταιρεία ενοικίασης εργαζομένων ανακυκλώνοντάς τους συνεχώς. Τα αφεντικά, οι μεγαλομέτοχοι και τα τσιράκια τους “πετώντας” τους παλιούς, τους “προβληματικούς”, τους “μη αποδοτικούς”, ενοικιάζοντας εργαζόμενους με συμβάσεις 4ωρου, 6ωρου ή ορισμένους αορίστου χρόνου, προσπαθούν να κερδοσκοπήσουν εις βάρος των εργατικών δικαιωμάτων. Μάλλον για τη Leroy Merlin και το μεγαλομέτοχο της Παύλο Φουρλή οι εργαζόμενοι είναι εξίσου αναλώσιμοι με τα λιανικού εμπορίου προϊόντα τους.

Για αυτό και εμείς στεκόμαστε απέναντι στις στυγνές υστερόβουλες τακτικές τους και καλούμε τους εργαζόμενους να σταθούν απέναντι στα αφεντικά και να μην ενδώσουν στις απειλές τους.

Οι εργαζόμενοι να οργανωθούν σε σωματεία βάσης, να μην υπογράψουν τις συμβάσεις και να μην νομιμοποιήσουν την καπιταλιστική πολιτική των εκμεταλλευτών που δεν υπολογίζει ανθρώπους και δικαιώματα παρά μόνο αριθμούς.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΤΗΣ 9ΩΡΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ !

Αναρχική Συλλογικότητα Ρουβίκωνας».

Δημοσιεύθηκε στις 17 February 2019 | 11:55 am


ΘΛΙΨΗ…«Χτυπημένος» από την επάρατη νόσο, «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία μόλις 28 ετών, ο …….


«Χτυπημένος» από την επάρατη νόσο, «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία μόλις 28 ετών, ο

ποδοσφαιριστής Χρήστος Σιβρήκας, σκορπίζοντας θλίψη στο τοπικό ποδόσφαιρο και όχι μόνο!Από την Επιτροπή Πρωταθλήματος ανακοινώνεται ότι, ο προγραμματισμένος για το Σάββατο

15/12/2018 και ώρα 15:00 αγώνας για το πρωτάθλημα Α’ Κατηγορίας ΑΟ Ρηγανά –

Αράκυνθος Ματαράγκας, αναβάλλεται λόγω θανάτου ποδοσφαιριστή του φιλοξενούμενου

σωματείου και ορίζεται όπως διεξαχθεί στο ίδιο γήπεδο (Αγίου Κωνσταντίνου) την Τετάρτη 19/12/2018 και ώρα 15:00.ΠΗΓΗ patrastimes.gr

Δημοσιεύθηκε στις 17 December 2018 | 4:00 pm


: Άνδρας οπλισμένος με…μαχαίρια εισέβαλε σε γάμο!

Πάτρα: Άνδρας οπλισμένος με…μαχαίρια εισέβαλε σε γάμο! | Newsit.gr
Ένας πολύ περίεργο περιστατικό σημειώθηκε στην Πάτρα και συγκεκριμένα στο ναό του Αγίου Ανδρέα, την ώρα που γινόταν ένας γάμος!
Ένας άνδρας εισέβαλε στην εκκλησία κατά την διάρκεια της γαμήλιας τελετής στη Πάτρα, ο οποίος είχε περίεργη συμπεριφορά ενώ δεν τον γνώριζε κανείς από τους παρευρισκόμενους.

Ο άνδρας, πιθανόν αλλοδαπός, καθόταν για αρκετά λεπτά σε περίεργη στάση στη μέση του ναού, κάτι που κίνησε την περιέργεια των καλεσμένων που κάλεσαν την αστυνομία.

Άνδρες της ΕΛΑΣ έσπευσαν στο σημείο, έλεγξαν τον άνδρα και βρήκαν πάνω του δυο μαχαίρια με αποτέλεσμα να προχωρήσουν στη σύλληψή του!

Πηγή: patrastimes

Δημοσιεύθηκε στις 17 December 2018 | 2:00 pm


Η τραγική ιστορία πίσω από το 100ο θύμα στο Μάτι


Ο 73χρονος Σπύρος Σπυρίδης έδωσε μάχη για τη ζωή στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού για σχεδόν 5 μήνες

Να σώσει τον εγγγονό του για να μην τον τυλίξουν οι φλογες είχε προσπαθήσει ο 73χρονος Σπύρος Σπυρίδης, το 100ο θύμα της φωτιάς στο Μάτι

που άφησε την τελευταία του πνοή στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» μετά από νοσηλεία περίπου 5 μηνών.

Την ιστορία του Σπύρου Σπυρίδη είχε περιγράψει στη Ναυτεμπορική πριν από μερικές μόλις μέρες ο γιος του, Κώστας.

Ο Σπύρος Σπυρίδης παραθέριζε στο Μάτι μαζί με την 72χρονη σύζυγό του και τα δύο του εγγόνια, την 8χρονη Ελισάβετ και τον 10χρονο Σπύρο όταν ξέσπασε η φωτιά της 23ης Ιουλίου.

Όπως δήλωσε ο γιός του, παππούς, γιαγιά και εγγόνια επιχείρησαν να διαφύγουν μέσω της παραλιακής αλλά αποκλείστηκαν εκεί.

Όταν βρήκαν μια μικρή δίοδο προς τη θάλασσα τους πρόλαβε το θερμικό κύμα με τον

73χρονο να αγκαλιάζει τον 10χρονο εγγονό του με συνέπεια ο ίδιος να υποστεί εγκαύματα β΄ βαθμού σε ποσοστό 19% σε πόδια, χέρια και πλάτη.

Εγκαύματα υπέστη και η 72χρονη σύζυγός του σε ποσοστό 14% με αποτέλεσμα και αυτή να νοσηλευτεί για μεγάλο διάστημα, 2,5 μήνες στο νοσοκομείο.

Ο αγώνας που έδωσε ο Σπύρος Σπυρίδης στη ΜΕΘ ήταν άνισος καθώς, όπως είπε ο γιός του, «τη δεύτερη κιόλας μέρα νοσηλείας του έπαθε κολπική μαρμαρυγή, αλλά τον ανάταξαν.

Είχε από πριν τη φωτιά μια αδυναμία στην καρδιά, έκανε και δυο ανακοπές μέσα στην Εντατική.

Και όχι μόνο. Υπέστη και ανεύρυσμα-εσωτερική αιμορραγία στο νεφρό. Τον προλάβαμε στο “τσακ”, έχασε το ένα νεφρό».

Ο Κώστας Σπυρίδης είχε μιλήσει και για τα δύο παιδιά του που υπέστησαν διάσπαρτα εγκαύματα β΄ βαθμού σε χέρια και πόδια και τα οποία,

ευτυχώς, έχουν επανέλθει από το σοκ που υπέστησαν χάρη και στην υποστήριξη που έλαβαν από την Παιδοψυχιατρική κλινική του «Γ. Γεννηματάς».diaforetiko.gr

Δημοσιεύθηκε στις 17 December 2018 | 12:00 pm


Χριστούγεννα: Προσοχή στην αγορά τροφίμων – Τι συνιστά ο ΕΦΕΤ

Χριστούγεννα: Προσοχή στην αγορά τροφίμων – Τι συνιστά ο ΕΦΕΤ | Newsit.gr
Όπως αναφέρει ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), η προστασία των καταναλωτών στον τομέα της υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων, καθώς και η προστασία τους από πρακτικές παραπλάνησης, αποτελεί πρωταρχικό στόχο για την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.


Ο ΕΦΕΤ ενημερώνει τους καταναλωτές, ειδικότερα κατά την εορταστική περίοδο, να είναι προσεκτικοί στα παρακάτω:

Απλές συμβουλές για την αγορά τροφίμων
Γενικά, για την προμήθεια κρέατος:
Το νωπό κρέας πρέπει πάντα να διατίθεται υπό ψύξη μεταξύ +2ºC και +5ºC, ενώ το κατεψυγμένο σε θερμοκρασία –18ºC ή χαμηλότερη. Το κρέας δεν πρέπει ποτέ να διατίθεται σε ανοιχτούς μη ψυχόμενους χώρους.
Ο καταναλωτής πρέπει να αναζητά τις σφραγίδες υγειονομικών ελέγχων, που αποδεικνύουν ότι οι αρμόδιες κτηνιατρικές υπηρεσίες έχουν πραγματοποιήσει τον απαιτούμενο έλεγχο.
Ειδικότερα, για την προμήθεια κρέατος πουλερικών, όπως γαλοπούλες και κοτόπουλα ή προϊόντων πτηνοτροφίας:
Οι γαλοπούλες διατίθενται προς πώληση είτε νωπές (συσκευασμένες ή μη) είτε κατεψυγμένες.
Οι νωπές γαλοπούλες πρέπει να διατηρούνται υπό ψύξη μεταξύ +2ºC και +4ºC και ποτέ σε ανοιχτούς μη ψυχόμενους χώρους. Οι κατεψυγμένες πρέπει να διατηρούνται σε κατάψυξη στους –18ºC ή σε χαμηλότερη θερμοκρασία.
Οι νωπές εγχώριες μη συσκευασμένες γαλοπούλες πρέπει να είναι εκσπλαχνισμένες (απεντερωμένες), αποπτιλωμένες και να φέρουν σήμανση καταλληλότητας είτε με τη μορφή σφραγίδας είτε, συνηθέστερα, σε καρτελάκι μίας χρήσης, κατάλληλα τοποθετημένο πάνω στο κρέας.
Οι συσκευασμένες νωπές ή κατεψυγμένες γαλοπούλες πρέπει να φέρουν τη σήμανση καταλληλότητας της χώρας προέλευσης και την ημερομηνία ανάλωσης (τοποθετημένη επάνω ή κάτω από τη συσκευασία ή το περιτύλιγμα, κατά τρόπο ευανάγνωστο).
Τα κατεψυγμένα πουλερικά, τα οποία προέρχονται από ομαδική συσκευασία και πωλούνται ασυσκεύαστα, μπορούν να πωλούνται, χωρίς ατομική ένδειξη, με την προϋπόθεση ότι οι ενδείξεις της δεύτερης συσκευασίας θα έχουν μεταφερθεί στην προθήκη του καταψύκτη πώλησης.
Η διάθεση στην αγορά πτηνοτροφικών προϊόντων, όπως πουλερικά ή αυγά ορνίθων, με ενδείξεις περί ειδικού τρόπου παραγωγής τους (π.χ. «ελευθέρας βοσκής», «εκτατικής εκτροφής», κ.ά.) πρέπει να συνοδεύεται και από το ειδικό, κατά περίπτωση, σήμα που χορηγεί ο Ο.Π.Ε.Γ.Ε.Π. – «AGROCERT» για τις Ειδικές Πτηνοτροφικές Εκτροφές.
Για την προμήθεια κρέατος θηραμάτων:
Κατά την αγορά σφαγίων άγριων ή εκτρεφόμενων θηραμάτων θα πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα να είναι εκσπλαχνισμένα και να φέρουν σφραγίδα καταλληλότητας τα θηράματα που διατίθενται ολόκληρα.
Τυποποιημένα εισαγόμενα ή εγχώρια θηράματα πρέπει να φέρουν, επίσης, σήμανση καταλληλότητας και αναγραφή ημερομηνίας ανάλωσης.
Για την προμήθεια γαλακτοκομικών προϊόντων:
Τα συσκευασμένα τυριά θα πρέπει να φέρουν σήμανση αναγνώρισης («οβάλ» σφραγίδα) με τα αρχικά της χώρας παραγωγής και τον αριθμό έγκρισης του παρασκευαστή. Επίσης, η ημερομηνία ανάλωσης θα πρέπει να αναγράφεται επάνω στη συσκευασία.
Τα τυριά πρέπει να συντηρούνται στο ψυγείο.
Τα προϊόντα που περιέχουν φυτικά λιπαρά (αντί ζωικού λίπους) είναι μη γαλακτοκομικά προϊόντα και πρέπει να διατίθενται προς πώληση σε διακριτούς χώρους από αυτούς των γαλακτοκομικών.
Για την προμήθεια προϊόντων ζαχαροπλαστικής:
Για την ασφάλεια ορισμένων προϊόντων ζαχαροπλαστικής, όταν αυτό απαιτείται, θα πρέπει τα προϊόντα αυτά να διατηρούνται στο ψυγείο στις ορθές θερμοκρασίες συντήρησης, για τις οποίες ο παρασκευαστής πρέπει να ενημερώνει τον καταναλωτή.
Ο παρασκευαστής πρέπει να ενημερώνει τον καταναλωτή για την ύπαρξη αλλεργιογόνων σε προϊόντα ζαχαροπλαστικής.
Ο ΕΦΕΤ συνιστά, επίσης, στους καταναλωτές:
Να αγοράζουν τρόφιμα από επιχειρήσεις που διαθέτουν τις σχετικές άδειες λειτουργίας ή έχουν γνωστοποιήσει τη λειτουργία τους στις αρμόδιες αρχές, καθώς και ελεγχόμενα σημεία της αγοράς.
Να αποφεύγουν τις αγορές τροφίμων από πλανόδιους πωλητές που δεν διαθέτουν τις σχετικές άδειες ή από δήθεν παραγωγούς που μπορεί να τους παραπλανήσουν ή να προκαλέσουν ενδεχόμενους κινδύνους στην υγεία του καταναλωτών.
Να αγοράζουν κάθε είδος κρέατος ή κρεατοσκευάσματος που επιλέγουν για το τραπέζι των Χριστουγέννων (π.χ. σφάγια πουλερικών), μόνο εφόσον είναι τοποθετημένα σε ψυγεία ή ψυχόμενες προθήκες (προθήκες–ψυγεία) και όχι τεμάχια κρέατος που βρίσκονται εκτός ψυγείου κρεμασμένα από τσιγκέλια και εκτεθειμένα σε σκόνη και μικρόβια.
Να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στους χειρισμούς των τροφίμων από το προσωπικό, στις συνθήκες καθαριότητος του προσωπικού, του εξοπλισμού και του χώρου απ' όπου προμηθεύονται κάθε είδος κρέατος ή κρεατοσκευάσματος ή άλλα ευαλλοίωτα προϊόντα (γαλακτοκομικά, αυγά, κ.ά.).
Η διατροφή κατά την εορταστική περίοδο να στηρίζεται στην ποικιλία και στο μέτρο, όπως παραδοσιακά αρμόζει και να συνοδεύεται με φυσική άσκηση, ενώ η κατανάλωση αλκοόλ να γίνεται με μέτρο.
Όταν πραγματοποιούν αγορές τροφίμων, να αγοράζουν τελευταία τα προϊόντα που χρειάζονται ψύξη ή κατάψυξη και να τα τοποθετούν το συντομότερο δυνατόν στο οικιακό ψυγείο ή στην οικιακή κατάψυξη.
Να πραγματοποιούν, πριν από το μαγείρεμα, πλήρη απόψυξη του κατεψυγμένου κρέατος (π.χ. κατεψυγμένη γαλοπούλα, κατεψυγμένο κοτόπουλο), κατά προτίμηση εντός της συντήρησης του οικιακού ψυγείου.

Δημοσιεύθηκε στις 17 December 2018 | 10:00 am


Μερομήνια: Με τι καιρό θα κάνουμε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά;


Τα μερομήνια είναι η πανάρχαια μέθοδος πρόβλεψης του καιρού όπου έχει πολλούς υποστηρικτές.

Οι γνώστες, λοιπόν, διάβασαν τα μερομήνια και αποκαλύπτουν τι καιρό θα κάνει τις γιορτές, μέχρι και τα Θεοφάνεια.

Η έναρξη των γιορτών (14 Δεκεμβρίου) θα ξεκινήσει με βελτιωμένο καιρό αλλά σταδιακά θα σημειωθεί συνεχής και σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας.

Την εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα ο καιρός θα είναι κρύος με λίγες βροχές και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα ( από 20 έως 25 Δεκεμβρίου).

Αναμένεται να σημειωθεί περαιτέρω επιδείνωση του καιρού το διάστημα ανάμεσα στα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά,

με πολύ κρύο, βροχές και αρκετά χιόνια, ακόμη και σε πολλές πεδινές περιοχές (από 26 έως 29/12).

Με κακοκαιρία θα ξεκινήσει και η καινούργια χρονιά. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα

μερομήνια ο καιρός θα είναι έντονα βροχερός, με πολλές χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά (από 1η έως 5 Γενάρη).

Σταδιακή βελτίωση του καιρού αναμένεται το Σαββατοκύριακο των Φώτων (6 έως 12/1).

Δημοσιεύθηκε στις 17 December 2018 | 8:00 am


Το δράμα πίσω από την απόπειρα αυτοκτονίας 35χρονου από τη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου

«Χαρίλαος Τρικούπης», καταγράφουν άνδρα να έχει περάσει από τα κάγκελα και να βρίσκεται ένα βήμα πριν πέσει στο κενό.

Αμέσως σημάνει συναγερμός, ενημερώνεται η Αστυνομία, ενώ όχημα της Γέφυρας κινείται προς τον πυλώνα Μ1 (στην πλευρά του Ρίου, όπου βρίσκεται ο άνδρας. Στο σημείο σπεύδει και διαπραγματευτής της ΕΛ.ΑΣ. Τη θαλάσσια περιοχή έχει προσεγγίσει πλωτό σκάφος του Λιμενικού

Ο άνδρας, έχει εκφράσει την πρόθεση να βάλει τέλος στη ζωή του. Ο διαπραγματευτής της Αστυνομίας συνεχώς μιλά μαζί του και μετά από αρκετή ώρα, καταφέρνει να τον πείσει να μην προχωρήσει στο απονενοημένο διάβημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news, η αιτία της παρολίγον αυτοχειρίας ειναι αυτή της ερωτικής απογοήτευσης που σε συνδυασμό με την απώλεια της μητέρας του, επιδείνωσαν τη δύσκολή ψυχολογική κατάσταση που καλείται να διαχειριστεί ο 35χρονος το τελευταίο διάστημα.

Μαρία Παπαγιαννακοπούλου

Δημοσιεύθηκε στις 17 December 2018 | 6:00 am


Ελλάδα έχεις Ταλέντο – Τελικός: Με αβυσσαλέο ντεκολτέ η Μεσολογίτισσα Μαρία Μπακοδήμου! (Βίντεο)

Ελλάδα έχεις Ταλέντο – Τελικός: Με αβυσσαλέο ντεκολτέ η Μεσολογίτισσα Μαρία Μπακοδήμου! (Βίντεο)
Κομψότατη εμφανίστηκε η Μαρία Μπακοδήμου στον τελικό του Ελλάδα έχεις Ταλέντο. Η γνωστή παρουσιάστρια φορούσε ένα υπέροχο σύνολο, το οποίο ήταν ανοικτό μπροστά και τόνιζε το πλούσιο μπούστο της.
Με το αβυσσαλέο ντεκολτέ της, αναμφίβολα, τράβηξε πάνω της όλα τα βλέμματα!
zappit.gr

Δημοσιεύθηκε στις 17 December 2018 | 2:00 am


Σπολάιτα: Αγροτικό εξετράπη της πορείας του και κατέληξε σε λιοστάσι (φωτό)Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες και συγκεκριμένα στις 02:15  στην επ.ο Αγρινίου-Εμπεσού στην Σπολάιτα.

Ι.Χ αγροτικό που οδηγούσε άνδρας γύρω στα 70έτη εξετράπη της πορείας του για άγνωστη αιτία με αποτέλεσμα να καταλήξει σε λιοστάσι παράπλευρα του οδοστρώματος.


Στο σημείο έφτασε άμεσα η Π.Υ Αγρινίου, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, καθώς και η Τροχαία Αγρινίου.


Ο οδηγός ελαφρά τραυματισμένος σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μεταφέρθηκε στο Γ. Νοσοκομείο Αγρινίου.

Τα αίτια του συμβάντος ερευνά η Τροχαία Αγρινίου.
υ.


trianteikanews

Δημοσιεύθηκε στις 17 December 2018 | 12:00 am


Θρήνος: Νεκρός σε τροχαίο γνωστός επιχειρηματίας


Νεκρός γνωστός επιχειρηματίας σε τροχαίο στη Μεταμόρφωση.

Σκοτώθηκε σε τροχαίο στη Μεταμόρφωση.

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία στα Καμένα Βούρλα από τον χαμό του 56χρονου επαγγελματία Απόστολου Τσιτσιπά τα ξημερώματα Σαββάτου 15 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, ο άτυχος άνδρας ήταν με το αυτοκίνητό του στο ρεύμα προς Αθήνα, όταν όχημα που ακολουθούσε με

οδηγό έναν Αλβανό υπήκοο, κάτω από άγνωστες συνθήκες έπεσε με ιλιγγιώδη ταχύτητα

πάνω του, ρίχνοντάς τον πάνω σε στηθαίο νησίδας και προκαλώντας τον θανάσιμο τραυματισμό του.Η οικογένειά του 56χρονου είναι από τις πιο γνωστές στην λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων, λειτουργώντας για δεκαετίες στο χώρο της εστίασης.

Ο ίδιος ήταν ιδιαίτερα αγαπητό πρόσωπο, που διακρινόταν για τον επαγγελματισμό και το ήθος του και η είδηση του θανάτου του έπεσε σαν κεραυνός στην τοπική κοινωνία.

Δημοσιεύθηκε στις 16 December 2018 | 10:00 pm


Ναύπακτος: Άναψε το Χριστουγεννιάτικο δένδρο στην κεντρική πλατεία (ΒΙΝΤΕΟ)


Στην κεντρική πλατεία της Ναυπάκτου, χθες το απόγευμα,ο Δήμοςμε τη συμμετοχή του συλλόγου «Ναύπακτος Πολιτιστικές διαδρομές», εθελοντών, της Φιλαρμονικής του δήμου, αλλά και πλήθους κόσμου, άναψε το μεγάλο φυσικό έλατο.

Ο ουρανός φωτίστηκε από δεκάδες πυροτεχνήματα,υπό τους ήχους χριστουγεννιάτικων μελωδιών από τη δημοτική φιλαρμονική,ενώ η παρουσία του Άη Βασίλη και των ξυλοπόδαρων εντυπωσίασε τους μικρούς φίλους.


Στο Χριστουγεννιάτικο χωριό που έχει στηθεί στην κεντρική πλατεία,όλο το εορταστικό 20ήμερο,θα υπάρχουν καλλιτεχνικές δραστηριότητες για τα παιδιά,εργαστήρι χειροτεχνίας και ζωγραφικής,εργαστήρι ζαχαρωτών.
.

Παράλληλα θα υπάρχουν και υπάλληλοι υοθ κοινωνικού παντοπωλείου του δήμου Ναυπακτίας οι οποίοι θα παραλαμβάνουν απ΄όλους εμάς ρουχισμό,παιγνίδια και τρόφιμα μακράς διαρκείας,τα οποία θα ενισχύσουν μέσω της αντίστοιχης δομής του δήμου,οικονομικά ασθενείς συμπολίτες μας.
Στην εκδήλωση παραυρέθηκαν και ευχήθηκαν ο δήμαρχος Ναυπακτίας Τ.Λουκόπουλος ο οποίος με την αντίστροφη μέτρηση έδωσε το σύνθημα της φωταγώγησης του δένδρου,οι αντιδήμαρχοι Α.Κοτσανάς και Αντ.Φράγκος,ο πρόεδρος της ΚΕΔΝ Π.Κονίδας,ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Ντ.Τσουκαλάς,ο πρόεδρος της τ.κ.Ναυπάκτου Νικ.Πλούμης κ.α.

trianteikanews

Δημοσιεύθηκε στις 16 December 2018 | 8:00 pm


Έσκαβαν για το Metro στην Θεσσαλονίκη ΑΛΛΑ με Αυτό που Βρήκαν Έμειναν Άφωνοι (εικόνες-video)


Σοκ και Δέος στη Θεσσαλονίκη: Τα Έργα του Μετρό Αποκάλυψαν Καθηλωτικές Εικόνες. Έκπληκτοι οι αρχαιολόγοι.

Τα έργα του μετρό προχωρούν και φέρνουν στο φως εικόνες που παρέμεναν καλά κρυμμένες στα έγκατα της γης. Τι διαπιστώνουν οι αρχαιολόγοι…

Την εικόνα της παλαιοχριστιανικής Θεσσαλονίκης, μιας πόλης που χαρακτηρίζεται από

μεγαλοπρέπεια, αίγλη και δύναμη, σκιαγραφούν τα ευρήματα των ανασκαφών στον σταθμό του μετρό της Αγίας Σοφίας.

Ανάμεσα σε αυτά συγκαταλέγεται και το μνημειώδες κρηναίο οικοδόμημα που βρέθηκε στο νοτιοανατολικό άκρο της μαρμαρόστρωτης πλατείας,

που ήρθε στο φως στις ανασκαφές του σταθμού, στο τμήμα πάνω από την Εγνατία. Το αρχαιολογικό διαμαντάκι έγινε η αιτία αρχαιολόγοι και μηχανικοί του μετρό να καθίσουν

ξανά στο ίδιο τραπέζι και να αποφασίσουν πως θα καταφέρουν να διατηρήσουν το σημαντικό μνημείο και

ταυτόχρονα να παραδώσουν τον σταθμό στην ώρα του και χωρίς επιβάρυνση του προϋπολογισμού.

Η λύση βρέθηκε και έτσι η Θεσσαλονίκη μόλις «απέκτησε» ένα νέο μνημείο που αποκαλύπτει πολλά για τον χαρακτήρα της πόλης κατά τα παλαιοχριστιανικά χρόνια.

Βλέποντας τα απομεινάρια του κρηναίου οικοδομήματος, δεν μπορεί να φανταστεί κανείς

εύκολα ότι το μήκος του ξεπερνούσε τα 15 μέτρα και το ύψος του τα 2,85 μέτρα, περίπου δηλαδή όσο ένας όροφος πολυκατοικίας.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο μνημειακό κρηναίο οικοδόμημα που έχει βρεθεί έως τώρα σε ανασκαφές στη Θεσσαλονίκη και εκτιμάται ότι αποτελεί και ένα από τα μεγαλύτερα του ρωμαϊκού κόσμου.

Κατασκευάστηκε τον 4ο αιώνα μ.Χ. ενώ πέρασε από αλλεπάλληλες κατασκευαστικές φάσεις που δείχνουν ότι βρισκόταν σε χρήση,

αποτελώντας την κεντρική πηγή τροφοδότησης νερού στο κέντρο της πόλης μέχρι και τον 7ο αιώνα.

Οι εικόνες που αποκάλυψαν τα έργα του μετρό
Στην πρώτη κατασκευαστική του φάση, έφερε κατά μήκος ενός ευθύγραμμου τοίχου δύο σειρές από ημικυκλικές, ορθογώνιες και ελλειψοειδείς κόγχες.

Από κάποιες κόγχες έρεε το νερό στη μεγάλη δεξαμενή του κρηναίου ενώ κάποιες άλλες χρησιμοποιούνταν μόνο για διακοσμητικούς λόγους καθώς φιλοξενούσαν αγάλματα.

Σε μεταγενέστερες φάσεις, η κρήνη απέκτησε το σχήμα Π, ανυψώθηκε και το νερό έπεφτε από ψηλότερο σημείο πρώτα σε λεκανίδες με πλούσια ανάγλυφη διακόσμηση και έπειτα στη δεξαμενή.

Τόσο το μέγεθος όσο και ο μνημειακός χαρακτήρας της κρήνης δικαιολογούνται απόλυτα τόσο από την τοποθεσία όσο και την εποχή της κατασκευής της.Η Θεσσαλονίκη έγινε τον 4ο μΧ πρωτεύουσα μέρους μιας τετραρχίας και έφερε την ανάλογη αίγλη και μεγαλοπρέπεια.

Το κρηναίο οικοδόμημα, οι μαρμαρόστρωτες πλατείες που εντοπίστηκαν εκατέρωθεν της σημερινής Εγνατίας και οι στοές που ήρθαν στο φως

αποδεικνύουν ότι η πόλη από τον 4ο έως και τον 6ο με 7ο αιώνα μΧ χαρακτηριζόταν από μεγάλους και συνάμα μεγαλοπρεπείς δημόσιους χώρους αλλά και μνημειώδεις κατασκευές.Τόσο πάνω στην μαρμαρόστρωτη πλατεία όσο και στην κρήνη, χτίστηκαν μετέπειτα, στα μεσοβυζαντινά χρόνια, λασπόχτιστα οικοδομήματα, στα οποία λειτουργούσαν κυρίως

καταστήματα. Οι μεταγενέστερες αυτές κατασκευές έχουν κρατηθεί στην περίπτωση της πλατείας ενώ στην περίπτωση της κρήνης αφαιρέθηκαν προκειμένου να αναδειχθεί το μνημείο.

Η κρήνη θα αποσπαστεί και θα επανατοποθετηθεί στο σημείο που βρέθηκε, ενώ ο σταθμός της Αγίας Σοφίας όπως και αυτό της Βενιζέλου θα λειτουργήσουν ως ανοιχτά μουσεία.

Πηγή: voria.gr

Δημοσιεύθηκε στις 16 December 2018 | 6:00 pm


Αλέξανδρος Μαλής στο TrianteikaNews: «Χαίρομαι διπλά πού βοήθησα και κάνω υπερήφανους όλους τούς δικούς μου ανθρώπους και τους ανθρώπους πού με εμπιστεύτηκαν και μου έδωσαν αυτή την ευκαιρία»


Το πρώτο γκολ της καριέρας του σημείωσε ο Αλέξανδρος Μαλής στο χθεσινό παιχνίδι με αντίπαλο τον Άρη στο «Κλ. Βικελίδης».

Ο νεαρός αμυντικός του Παναιτωλικού που κατάγεται από τα Τριανταίικα και διαμένει στο χωρίο του Αγρινίου , στο 62ο λεπτό εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας του Άρη, μετά την εκτέλεση κόρνερ του Μοράρ, στέλνοντας την μπάλα στο βάθος της εστίας του Αναγνωστόπουλου.
Ο Αλέξανδρος Μαλής μίλησε στο TrianteikaNews  για τον αγώνα με τον AΡH και το πρώτο του γκολ στην καριέρα του..

ΕΡ: Πρώτο γκολ με την φανέλα του Παναιτωλικού Αλέξανδρε,  τα συναισθήματα σου για την επίτευξη του γκολ ;

ΑΠ: «Τα συναισθήματα μου δεν είναι αλλά από αυτά της ευτυχίας εκτός από το γκολ κερδίσαμε σε μια πόλη δύσκολη έδρα κόντρα σε μια δύσκολη ομάδα και χαίρομαι δίπλα πού βοήθησα και κάνω υπερήφανους όλους τούς δικούς μου ανθρώπους και τους ανθρώπους πού με εμπιστεύτηκαν και μου έδωσαν αυτή την ευκαιρία φέτος να έχω αυτά τα συναισθήματα»

ΕΡ: Παρά το σοκ του σοβαρού τραυματισμού του Αλχασάν Καμαρά, καταφέρατε να βγάλετε αντίδραση.. Ήταν ένα κίνητρο και αυτό; Να κερδίσετε για τον Καμαρά;

ΑΠ: «Ναι βγάλαμε αντίδραση θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει 1-2 Γκολ στα τετ α τετ πού είχαμε και το πέναλτι  πού ακόμα ο Άρης ήταν με 11 παίχτες. Σίγουρα παίζαμε και για τον Καμάρα γιατί είναι πολύ άσχημο να παθαίνεις τραυματισμό πάνω που το είχε βρει με τα γκολ που είχε πετύχει στα προηγούμενα παιχνίδια και σίγουρα είναι μια μεγάλη απώλεια.

Του ευχόμαστε περαστικά να είναι σύντομα κοντά μας  και η νίκη ανήκει σε αυτόν»


ΕΡ: Που αφιερώνεις το πρώτο σου γκολ;;

ΑΠ: «Το γκολ το αφιερώνω στην οικογένεια μου και στον πατέρα μου πού με βλέπει από ψηλά και ελπίζω να τον κάνω υπερήφανο»

Σε ευχαριστώ πολύ Αλέξανδρε.. Συνέχισε να μας κάνει υπερήφανους με τις εμφανίσεις σου..

Ο 21χρονος αμυντικός που φέτος διανύει μια εκπληκτική σεζόν με την φανέλα του Παναιτωλικού έχει αγωνιστεί σε 8 ματς στην σούπερ λιγκ  έχοντας ένα γκολ (το χθεσινό), δυο κίτρινες κάρτες και 706 λεπτά συμμετοχής..


 

Δημοσιεύθηκε στις 16 December 2018 | 4:00 pm


ΤΩΡΑ - Άνδρας απειλεί να αυτοκτονήσει στη Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου

Συναγερμός στις αρχές. Κατα τις ίδιες πληροφορίες, αυτή τη στιγμή βρίσκονται κοντά του, διαπραγματευτές της Αστυνομίας. Άγνωστη προς το παρόν η αιτία της ενέργειας του 35χρονου.

Δημοσιεύθηκε στις 16 December 2018 | 3:03 pm


Σεισμός πριν λίγο στην χώρα…


Μέγεθος: 3.9R
Επίκεντρο: 20 χλμ Βόρεια – Βορειοανατολικά του Πολύγυρου Χαλκιδικής
Εστιακό Βάθος: 5 χλμ

Πριν λίγο…

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών ο σεισμός είχε Μέγεθος: 3.8R

Επίκεντρο: 34 χλμ Ανατολικά της Κω
Εστιακό Βάθος: 10 χλμ

Το επίκεντρο εντοπίζεται περίπου 34 χλμ Ανατολικά της Κω

και επίσεις ακόμα ένας αισθητός σεισμός Μέγεθος:

Μέγεθος: 3.3R

Επίκεντρο: 52 χλμ Ανατολικά της Ρόδου
Εστιακό Βάθος: 10 χλμ

Ενώ δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής ζημιές, με τους σεισμολόγους να παρατηρούν πάντως το φαινόμενο.

Δημοσιεύθηκε στις 16 December 2018 | 1:44 pm


Οι αγρότες βγαίνουν ξανά στους δρόμους - Ποτέ ξεκινούν κινητοποιήσεις!

Αποτέλεσμα εικόνας για αγρότες βγαίνουν ξανά στους δρόμους

Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες καθώς δεν έμειναν ικανοποιημένοι, όπως είπαν, από τη συνάντηση που είχαν σήμερα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρο Αραχωβίτη στο υπουργείο.

Οι κινητοποιήσεις θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα από την περιοχή της Θεσσαλίας και συγκεκριμένα τον Πλατύκαμπο της Λάρισας, τα Φάρσαλα και τον αυτοκινητόδρομο Ε65 στην Καρδίτσα.«Τη Δευτέρα να βγουν τα τρακτέρ στη Θεσσαλία ξεκινώντας το χορό των κινητοποιήσεων με μαζική συμμετοχή των αγροτών της περιοχής ώστε τα άμεσα αιτήματα που έχουμε να υλοποιηθούν από την κυβέρνηση», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, Ρίζος Μαρούδας.

«Οι απαντήσεις που πήραμε όχι μόνο δεν μας ικανοποιούν, αλλά δείχνει ότι η κυβέρνηση έχει κάνει την επιλογή της να μη στηρίξει τον πρωτογενή τομέα με μια σειρά μέτρα που είναι αναγκαία, αλλά και να στηρίξει άλλα συμφέροντα σε βάρος των παραγωγών και των καταναλωτών», ανέφερε.

Από την πλευρά του, ο αρμόδιος υπουργός σημείωσε πως πολλά από τα αιτήματα που έχουν κατατεθεί από την πλευρά της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων «έχουν ήδη επιλυθεί, κάποια άλλα βρίσκονται στο στάδιο της επεξεργασίας και της επίλυσης και κάποια άλλα, θεωρώ, ότι είναι κάπως υπερβολικά για τις δεδομένες συνθήκες που έχει η οικονομία και ολόκληρη η κοινωνία».


Ο κ. Αραχωβίτης αναφέρθηκε και στην πολιτική του υπουργείου για το επόμενο χρονικό διάστημα που είναι η «μείωση του κόστους παραγωγής στο χωράφι», η οποία θα γίνει «είτε μέσω του πετρελαίου κίνησης είτε μέσω των εφοδίων ή μέσω της ενέργειας».

Τόνισε ότι αυτό που πρέπει να προσέξουν όλες οι πλευρές είναι «να μη δημιουργήσουμε κοινωνικούς αυτοματισμούς. Ξέρουμε ότι μετά από το 2010, όταν και η χώρα μπήκε στα μνημόνια, όλες οι κοινωνικές ομάδες, όλοι οι εργαζόμενοι, υπέστησαν μεγάλη πίεση. Δεν θα πρέπει να δημιουργήσουμε κοινωνικούς αυτοματισμούς μέσα στην κοινωνία. Αυτό είναι το πρώτο μέλημα μας σαν πολιτεία».

Υπογράμμισε ότι από την πλευρά της πολιτείας γίνονται όλες οι ενέργειες που μπορούν να γίνουν στο πλαίσιο της δημοσιονομικής πολιτικής που έχουμε» και πρόσθεσε: «Όσο περνάει ο καιρός και η κατάσταση της οικονομίας βελτιώνεται, αφού βγήκαμε από τα μνημόνια, τόσο και οι δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας να στηρίξει είναι περισσότερες. Αυτό το είδαμε, ήδη, φέτος που καταφέραμε να στηρίξουμε την κτηνοτροφία, όσο και τους ροδακινοπαραγωγούς και τους καπνοπαραγωγούς, αλλά και ειδικές άλλες περιπτώσεις, και προχωράμε, ήδη, στη στήριξη και νέων καλλιεργειών και νέων προϊόντων, που έχουν ανάγκη μέσα στην καινούργια χρονιά».


Δημοσιεύθηκε στις 16 December 2018 | 12:00 pm


Ραγίζει καρδιές το γράμμα της 17χρονης Δήμητρας που πάσχει από λευχαιμία – Οι ευχές σε ζευγάρι που παντρεύτηκε [pics]

Κρήτη: Ραγίζει καρδιές το γράμμα της 17χρονης Δήμητρας που πάσχει από λευχαιμία – Οι ευχές σε ζευγάρι που παντρεύτηκε [pics] | Newsit.gr
Οι λέξεις της 17χρονης Δήμητρας προκαλούν συγκίνηση. Η μάχη που δίνει με τη λευχαιμία είναι συνεχής και σκληρή...
Ένα μήνυμα που ραγίζει καρδιές. Ένα συγκινητικό – ευχαριστήριο γράμμα έγραψε η 17χρονη Δήμητρα για την δωρεά ενός ζευγαριού στην Κλινική Αιματολογίας – Ογκολογίας Παίδων του ΠΑΓΝΗ.

Το ζευγάρι,  αποφάσισε αντί για μπομπονιέρες να δωρίσει τα χρήματα για να καλυτερεύσουν οι συνθήκες στην Κλινική Αιματολογίας-Ογκολογίας Παίδων Πανεπιστημίου Κρήτης ΠΑΓΝΗ και η 17χρονη λέει το δικό της ευχαριστώ.

Μία κίνηση που η Άννα και ο Μιχάλης, έκαναν με την καρδιά τους και που τόσο άγγιξε τις ευαίσθητες ψυχές των μικρών παιδιών. Όλα τα παιδιά αποφάσισαν να στείλουν το καλύτερο δώρο στους νεονύμφους αλλά και στο μωρό τους που βαφτίστηκε, το οποίο να τους συντροφεύει για πάντα στο νέο τους αυτό ξεκίνημα.

Δώρισαν μοναδικές ζωγραφιές. Η Δήμητρα ήθελε όμως να τους στείλει και ένα γράμμα στο οποίο αποτυπώνονται τα συναισθήματα της και οι σκέψεις της.

Το γράμμα της 17χρονης Δήμητρας
«Ονομάζομαι Δήμητρα, είμαι 17 ετών και αυτή η κλινική είναι το δεύτερο σπίτι μου από τα μέσα του Αυγούστου όταν νόσησα από λευχαιμία.

Μέχρι πριν λίγο καιρό, όταν άκουγα σε γάμους και βαφτίσεις ότι αφιέρωναν κάποιο χρηματικό ποσό σε τέτοιους είδους ιδρύματα δεν μπορούσαν καταλάβω τι αξία είχε! Όμως τώρα μπορώ! Και είναι πραγματικά μιά κίνηση ανεκτίμητης αξίας.

Σας ευχαριστούμε πολύ που δίνετε την ευκαιρία στην κλινική να κάνει κάτι ακόμη καλύτερο για μας τους μικρούς μαχητές της ζωής!

Σας εύχομαι ολόψυχα να ζήσετε ευτυχισμένοι και να δείτε το αγγελούδι σα να μεγαλώνει με πολλά χαμόγελα και ΥΓΕΙΑ γιατί τελικά αυτό αξίζει! Με εκτίμηση Δήμητρα»

Πηγή: cretapost.gr

Δημοσιεύθηκε στις 16 December 2018 | 10:00 am


Τραγωδία: Αυτό είναι το ζευγάρι που έπεσε από τον γκρεμό και βρήκε τραγικό θάνατο! (photos)


Δύο δημοφιλείς bloggers, οι οποίοι τα δύο τελευταία χρόνια ταξίδευαν ανά τον κόσμο, βρήκαντραγικό θάνατο, όταν έπεσαν από έναν γκρεμό στο Εθνικό Πάρκο Yosemite της Καλιφόρνια στις 24 Οκτωβρίου.

Ο εκπρόσωπος του πάρκου Jaime Richards, δήλωσε πως οι bloggers ήταν παντρεμένοι: "Ταυτοποιήθηκαν ως ο 29χρονος Vishnu Viswanath και η 30χρονη Meenakshi Moorthy. Και οι δύο είναι από την Ινδία και ζούσαν στις ΗΠΑ".Το ζευγάρι έπεσε από ύψος 243 μέτρων στο Taft Point. Το σημείο είναι ιδιαίτερα δύσκολο, αλλά είναι δημοφιλές στους τουρίστες που επιζητούν να τραβήξουν την τέλεια φωτογραφία με την ομολογουμένως εντυπωσιακή θέα.


Τραγωδία: Αυτό είναι το ζευγάρι που έπεσε από τον γκρεμό και βρήκε τραγικό θάνατο! (photos)
Πολλοί επισκέπτες πλησιάζουν στην άκρη του βράχου, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους, καθώς δεν υπάρχει προστατευτικό.


Δημοσιεύθηκε στις 16 December 2018 | 8:00 am


Νομός Αιτωλοακαρνανίας - Ειδήσεις και Νέα

Ένας από τους πρώτους γεωφυσικούς χάρτες της Αιτωλοακαρνανίας - ΑgrιnιοΝews.gr

Ένας από τους πρώτους γεωφυσικούς χάρτες της Αιτωλοακαρνανίας  ΑgrιnιοΝews.gr

Του Λίνου Υφαντή. Πολλοί χάρτες κυκλοφόρησαν από ξένους περιηγητές ιδίως από τον 16ο αιώνα και μετά. Οι περισσότεροι από αυτούς είχαν αποτυπώσει τις ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 April 2019 | 10:32 am


Στην Κομισιόν φέρνει ο Ν. Χουντής το θέμα των μονάδων καύσης βιορευστών στις Φυτείες Αιτωλοακαρνανίας - Sinidisi.gr

Στην Κομισιόν φέρνει ο Ν. Χουντής το θέμα των μονάδων καύσης βιορευστών στις Φυτείες Αιτωλοακαρνανίας  Sinidisi.gr

Στην Κομισιόν φέρνει με ερώτησή του ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας και εκ νέου υποψήφιος με τη «Λαϊκή Ενότητα – Μέτωπο Ανατροπής», Νίκος ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 April 2019 | 2:42 pm


Αιτωλοακαρνανία - Έκλεψαν 600 κιλά λαβράκια από ιχθυοκαλλιέργεια - Patras Events

Αιτωλοακαρνανία - Έκλεψαν 600 κιλά λαβράκια από ιχθυοκαλλιέργεια  Patras Events

Μεγάλη ιχθυοκλοπή σημειώθηκε σε εγκαταστάσεις ιχθυοκαλλιέργειας στη θαλάσσια περιοχή "Καμηλαύκα" του Αστακού Αιτωλοακαρνανίας. Ακολούθησε ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 April 2019 | 12:30 pm


Eκλεψαν 600 κιλά λαβράκια από ιχθυοκαλλιέργεια στην Αιτωλοακαρνανία - Patras Times

Eκλεψαν 600 κιλά λαβράκια από ιχθυοκαλλιέργεια στην Αιτωλοακαρνανία  Patras Times

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Λευκάδας, για περιστατικό ιχθυοκλοπής από εγκαταστάσεις ιχθυοκαλλιέργειας στη θαλάσσια περιοχή »ΚΑΜΗΛΑΥΚΑ» ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 April 2019 | 8:50 am


Ξεκινά η ανακύκλωση των μπαζών και στην Αιτωλοακαρνανία - Sinidisi.gr

Ξεκινά η ανακύκλωση των μπαζών και στην Αιτωλοακαρνανία  Sinidisi.gr

Τέλος στους μπαζότοπους, τέλος στα μπάζα και στην ανεξέλεγκτη απόθεση τους στον νομό Αιτωλοακαρνανίας βάζει η άδεια που έλαβε η ΑΝΑΚΕΜ για ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 April 2019 | 8:49 pm


Νέα παράταση για το Κτηματολόγιο – Αναλυτικά οι ημερομηνίες για όλες τις περιοχές σε Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία - BEST News

Νέα παράταση για το Κτηματολόγιο – Αναλυτικά οι ημερομηνίες για όλες τις περιοχές σε Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία  BEST News

Παρατείνεται, ύστερα από απόφαση του ΝΠΔΔ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ», η προθεσμία υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας για τους κατοίκους εσωτερικού, ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 April 2019 | 7:00 pm


Το πρώτο Δ.Σ. του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Αιτωλοακαρνανίας - ΑgrιnιοΝews.gr

Το πρώτο Δ.Σ. του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Αιτωλοακαρνανίας  ΑgrιnιοΝews.gr

Ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Αιτωλοακαρνανίας, με έδρα το Αγρίνιο, ανακοινώνει ότι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που προέκυψε από τις εκλογές της 31ης Μαρτίου ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 April 2019 | 3:28 pm


Συνάντηση Σταύρου Καμμένου με το Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Αιτωλοακαρνανίας και το Σωματείο καθαριστών-στριών (ΦΩΤΟ) - Sinidisi.gr

Συνάντηση Σταύρου Καμμένου με το Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Αιτωλοακαρνανίας και το Σωματείο καθαριστών-στριών (ΦΩΤΟ)  Sinidisi.gr

Με το Δ.Σ του συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν.Αιτωλ/νίας, καθώς και το σωματείο καθαριστών-τριών Ν.Αιτωλ/νίας & Ευρυτανίας "Η ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ", συναντήθηκε ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 April 2019 | 3:21 pm


4.500 ευρώ το ανώτατο όριο εκλογικών δαπανών ανά Υποψήφιο Περιφερειακό Σύμβουλο Αιτωλοακαρνανίας - ΑgrιnιοΝews.gr

4.500 ευρώ το ανώτατο όριο εκλογικών δαπανών ανά Υποψήφιο Περιφερειακό Σύμβουλο Αιτωλοακαρνανίας  ΑgrιnιοΝews.gr

Εκδόθηκε την 17η Απριλίου η αριθμ.25436 Απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών (Φ.Ε.Κ. Β' 1303/16.4.2019) που καθορίζει το ανώτατο όριο εκλογικών δαπανών ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 April 2019 | 1:22 pm


Εκπαιδευτική επίσκεψη τάξεων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου στο Σύνδεσμο Εργολάβων Αιτωλοακαρνανίας (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ) - Sinidisi.gr

Εκπαιδευτική επίσκεψη τάξεων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου στο Σύνδεσμο Εργολάβων Αιτωλοακαρνανίας (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)  Sinidisi.gr

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 18/4/2019 ημέρα Πέμπτη επίσκεψη δύο τάξεων της 5ης δημοτικού του 6ου Δημοτικού σχολείου Αγρινίου με την παρουσία δύο ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 April 2019 | 12:46 pm


Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Συλλόγων Απανταχού Μακρύνειων Αιτωλοακαρνανίας - AgrinioVoice

Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Συλλόγων Απανταχού Μακρύνειων Αιτωλοακαρνανίας  AgrinioVoice

Η 1η Ετήσια Γενική Συνέλευση των μελών της Ομοσπονδίας Συλλόγων Απανταχού Μακρύνειων Αιτωλοακαρνανίας (Ο.Σ.Α.Μ.Α.) πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 April 2019 | 12:33 pm


Ο Γιάννης Σύψας για την πρόταση της παράταξης Φαρμάκη για την Αιτωλοακαρνανία (video) - AgrinioPress

Ο Γιάννης Σύψας για την πρόταση της παράταξης Φαρμάκη για την Αιτωλοακαρνανία (video)  AgrinioPress

Ο Γιάννης Σύψας, υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Αιτωλοακαρνανιας με το Νεκτάριο Φαρμάκη, μιλά στο emprosnews.gr για την απόφασή του να ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 April 2019 | 11:37 am


Τρύφος - Ένα μαγευτικό τοπίο της Αιτωλοακαρνανίας (Βίντεο+φωτογραφίες) - TRAVEL - Εφημερίδα Ελευθερία

Τρύφος - Ένα μαγευτικό τοπίο της Αιτωλοακαρνανίας (Βίντεο+φωτογραφίες) - TRAVEL  Εφημερίδα Ελευθερία

Είναι από τα μέρη εκείνα, που μόλις τα ανακαλύπτεις, αισθάνεσαι πως βρήκες τον επίγειο παράδεισο. Είναι ένα τοπίο εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς, με την...

Δημοσιεύθηκε στις 18 April 2019 | 10:04 am


Νέα παράταση στο Κτηματολόγιο μέχρι 10 Ιουνίου για περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας - Sinidisi.gr

Νέα παράταση στο Κτηματολόγιο μέχρι 10 Ιουνίου για περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας  Sinidisi.gr

Nεα παράταση προθεσμίας υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας ακινήτων δόθηκε για περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας στις οποίες η προθεσμία έληγε αρχικά.

Δημοσιεύθηκε στις 18 April 2019 | 9:42 am


Σε ποιες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας δίνεται παράταση έως τις 10 Ιουνίου για την κτηματογράφηση - ΑgrιnιοΝews.gr

Σε ποιες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας δίνεται παράταση έως τις 10 Ιουνίου για την κτηματογράφηση  ΑgrιnιοΝews.gr

Nέα παράταση προθεσμίας υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας ακινήτων θα ισχύσει σε περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας στις οποίες η προθεσμία έληγε αρχικώς την ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 April 2019 | 9:11 am


Και διαδικτυακή η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αιτωλοακαρνανίας - ΑgrιnιοΝews.gr

Και διαδικτυακή η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αιτωλοακαρνανίας  ΑgrιnιοΝews.gr

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αιτωλοακαρνανίας απέκτησε και site. H ανακοίνωση της: Η «Λαϊκή Συσπείρωση» στο νομό Αιτωλοακαρνανίας, τώρα και στο διαδίκτυο!

Δημοσιεύθηκε στις 17 April 2019 | 11:17 pm


Ν.Ε. Αιτωλοακαρνανίας ΚΙΝΑΛ: Να ανακληθούν οι άδειες για τα βιορευστά στις Φυτείες - AgrinioPress

Ν.Ε. Αιτωλοακαρνανίας ΚΙΝΑΛ: Να ανακληθούν οι άδειες για τα βιορευστά στις Φυτείες  AgrinioPress

Η απάνθρωπη πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ άρχισε να επεκτείνεται πια και σε βάρος του Περιβάλλοντος, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 April 2019 | 6:57 pm


Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας: ενημερώνει για επιχειρηματική αποστολή στο Πακιστάν - ΑgrιnιοΝews.gr

Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας: ενημερώνει για επιχειρηματική αποστολή στο Πακιστάν  ΑgrιnιοΝews.gr

Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας ανακοίνωσε επιχειρηματική αποστολή στο Πακιστάν στην οποία θα συμμετέχει. Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:.

Δημοσιεύθηκε στις 17 April 2019 | 3:25 pm


Πασχαλινό Φιλανθρωπικό Bazaar του Σκοπού Ζωής Αιτωλοακαρνανίας - Sinidisi.gr

Πασχαλινό Φιλανθρωπικό Bazaar του Σκοπού Ζωής Αιτωλοακαρνανίας  Sinidisi.gr

Η Οµάδα Εθελοντών του Σκοπού Ζωής Αιτωλοακαρνανίας μαζί με την κλόουν Παστελίτσα, διοργανώνει Πασχαλινό Φιλανθρωπικό Bazaar χειροποίητων ειδών.

Δημοσιεύθηκε στις 17 April 2019 | 1:25 pm


Η άγνωστη εξωτική παραλία της Αιτωλοακαρνανίας που μαγεύει τους πάντες (βίντεο) - Pentapostagma

Η άγνωστη εξωτική παραλία της Αιτωλοακαρνανίας που μαγεύει τους πάντες (βίντεο)  Pentapostagma

Το Βαθυαβάλι είναι ένας όρμος μαγευτικός, ο οποίος βρίσκεται στην Αιτωλοακαρνανία, 10 λεπτά από την Πογωνιά της Παλαίρου. Τα γαλαζοπράσινα νερά και το.

Δημοσιεύθηκε στις 17 April 2019 | 8:15 am


Παιχνίδια εξουσίας - "Ανταρσία" στην Αιτωλοακαρνανία για τον Θανάση Μωραΐτη - Βουλευτικές Εκλογές - AgrinioTimes

Παιχνίδια εξουσίας - "Ανταρσία" στην Αιτωλοακαρνανία για τον Θανάση Μωραΐτη - Βουλευτικές Εκλογές  AgrinioTimes

Βαρεμένος -Τριανταφύλλου- Κοκκινοβασίλης διαμηνύουν στο Μαξίμου πως δεν θα είναι υποψήφιοι αν ο προερχόμενος από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. υφυπουργός ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 April 2019 | 1:41 am


Φώτης Σκληρός: H Αιτωλοακαρνανία και πάλι αδικημένη - AgrinioPress

Φώτης Σκληρός: H Αιτωλοακαρνανία και πάλι αδικημένη  AgrinioPress

«H Αιτωλοακαρνανία και πάλι αδικημένη από τις αλλαγές στον Ακαδημαϊκό χάρτη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Δυτική Ελλάδα», αναφέρει ο Υποψήφιος ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 April 2019 | 9:58 pm


Περιοδεία της Γεννηματά στην Αιτωλοακαρνανία και ομιλία στο Αγρίνιο - AgrinioVOICE.gr - AgrinioVoice

Περιοδεία της Γεννηματά στην Αιτωλοακαρνανία και ομιλία στο Αγρίνιο - AgrinioVOICE.gr  AgrinioVoice

Επίσημη επίσκεψη στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας θα κάνει η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, την Κυριακή των Βαΐων 21 Απριλίου 2019.

Δημοσιεύθηκε στις 16 April 2019 | 6:25 pm


Λιβανός: "Η Αιτωλοακαρνανία πρέπει να γίνει ο Νομός που θα θέλεις να ζεις" - AgrinioVoice

Λιβανός: "Η Αιτωλοακαρνανία πρέπει να γίνει ο Νομός που θα θέλεις να ζεις"  AgrinioVoice

Το όραμά του για τον Νομό και οι λόγοι που αποφάσισε ν' ασχοληθεί ξανά με την πολιτική. Τo όραμά του για την ανασυγκρότηση και ανάπτυξη της ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 April 2019 | 5:53 pm


Θέρμο: Ημερίδα για τον Σακχαρώδη Διαβήτη από τον Σύλλογο Διαβητικών Αιτωλοακαρνανίας - Sinidisi.gr

Θέρμο: Ημερίδα για τον Σακχαρώδη Διαβήτη από τον Σύλλογο Διαβητικών Αιτωλοακαρνανίας  Sinidisi.gr

Την Κυριακή 14 Απριλίου 2019 και ώρα 11:00 π.μ. πραγματοποιήθηκε στο Σεμιναριακό Κέντρο του Δήμου Θέρμου ενημερωτική ημερίδα για το Σακχαρώδη ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 April 2019 | 4:05 pm


Περιοδείες του ΚΚΕ στην Αιτωλοακαρνανία - AgrinioVOICE.gr - AgrinioVoice

Περιοδείες του ΚΚΕ στην Αιτωλοακαρνανία - AgrinioVOICE.gr  AgrinioVoice

Δραστηριότητες σε διάφορες περιοχές του Νομού διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Αιτωλοακαρνανίας, της ΚΝΕ, των υποψήφιων Ευρωβουλευτών του ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 April 2019 | 12:28 pm


Το νέο Δ.Σ. του Συνδέσμου Εργολάβων Ηλεκτρικών Έργων Ν. Αιτωλοακαρνανίας «Ο Θαλής - Sinidisi.gr

Το νέο Δ.Σ. του Συνδέσμου Εργολάβων Ηλεκτρικών Έργων Ν. Αιτωλοακαρνανίας «Ο Θαλής  Sinidisi.gr

Η σύνθεση του Νέου Διοικητικού Συμβουλίου, του Συνδέσμου Εργολάβων Ηλεκτρικών Έργων Ν. Αιτωλοακαρνανίας «Ο Θαλής» όπως προέκυψε από τη ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 April 2019 | 11:36 am


Εκδήλωση στο Αγρίνιο από το "ΜέΡΑ25" Αιτωλοακαρνανίας - AgrinioVoice

Εκδήλωση στο Αγρίνιο από το "ΜέΡΑ25" Αιτωλοακαρνανίας  AgrinioVoice

Το ΜέΡΑ25 Αιτωλοακαρνανίας καλεί σε πολιτική εκδήλωση στο Imperial Agrinio Hotel (Αίθουσα Ιουλία – 1ο Χλμ. Ε.Ο. Αγρινίου – Αμφιλοχίας), την Παρασκευή 19 ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 April 2019 | 10:18 am


10ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου Αιτωλοακαρνανίας: Στο ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου οι «Τρωάδες» του Ευριπίδη (ΦΩΤΟ) - Sinidisi.gr

10ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου Αιτωλοακαρνανίας: Στο ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου οι «Τρωάδες» του Ευριπίδη (ΦΩΤΟ)  Sinidisi.gr

Με διευρυμένη συμμετοχή σχολείων από την Δυτική Ελλάδα, βρίσκεται σε εξέλιξη στο ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου, το 10ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου Αιτωλοακαρνανίας, ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 April 2019 | 8:46 pm


Συγχαίρει την ομάδα "Μεσολόγγι 2008" η ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας - Sinidisi.gr

Συγχαίρει την ομάδα "Μεσολόγγι 2008" η ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας  Sinidisi.gr

Η Διοίκηση της Ε.Π.Σ. Αιτωλοακαρνανίας, εκφράζοντας το ποδοσφαιρικό κόσμο του Νομού μας, συγχαίρει την γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ 2008.

Δημοσιεύθηκε στις 15 April 2019 | 7:23 pm


Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας: Εκδηλώσεις σε Αγρίνιο, Αμφιλοχία και Ναύπακτο για τις 120 δόσεις - ΑgrιnιοΝews.gr

Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας: Εκδηλώσεις σε Αγρίνιο, Αμφιλοχία και Ναύπακτο για τις 120 δόσεις  ΑgrιnιοΝews.gr

Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας έχοντας στόχο την ευρύτερη ενημέρωση των επιχειρήσεων μελών του διοργανώνει ενημερωτικές εκδηλώσεις με θέμα, «120 ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 April 2019 | 5:30 pm


Ψήφισμα της Β' ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας για την απώλεια του Φώτη Τσουκαλή - Sinidisi.gr

Ψήφισμα της Β' ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας για την απώλεια του Φώτη Τσουκαλή  Sinidisi.gr

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Β΄ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας σημειώνει πως μόλις πληροφορήθηκε τη θλιβερή είδηση του θανάτου του εκλεκτού συνταξιούχου ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 April 2019 | 1:04 pm


"Ανταρσία" στην Αιτωλοακαρνανία για τον Θανάση Μωραΐτη - Παιχνίδια Εξουσίας | News 24/7 - NEWS 24/7

"Ανταρσία" στην Αιτωλοακαρνανία για τον Θανάση Μωραΐτη - Παιχνίδια Εξουσίας | News 24/7  NEWS 24/7

Βαρεμένος -Τριανταφύλλου- Κοκκινοβασίλης διαμηνύουν στο Μαξίμου πως δεν θα είναι υποψήφιοι αν ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ υφυπουργός Μεταφορών ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 April 2019 | 10:53 am


Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης: «Καμία πρόταση χρηματοδότησης αποστραγγιστικό και αρδευτικό δίκτυο της Αιτωλοακαρνανίας! - AgrinioPress

Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης: «Καμία πρόταση χρηματοδότησης αποστραγγιστικό και αρδευτικό δίκτυο της Αιτωλοακαρνανίας!  AgrinioPress

Στον απόηχο της επίσκεψης του υποψηφίου Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Κώστα Σπηλιόπουλου, στην Παραχελωίτιδα ζώνη, όπου κατέδειξε με τον πιο ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 April 2019 | 8:00 pm


Επίσκεψη του Σταύρου Καμμένου στο Γενικό Νοσοκομείο Αιτωλοακαρνανίας (ΦΩΤΟ) - Sinidisi.gr

Επίσκεψη του Σταύρου Καμμένου στο Γενικό Νοσοκομείο Αιτωλοακαρνανίας (ΦΩΤΟ)  Sinidisi.gr

Το Γενικό Νοσοκομείο Αιτ/νίας (νοσηλευτική μονάδα Αγρινίου) επισκέφθηκαν ο υποψήφιος Δήμαρχος Αγρινίου Σταύρος Καμμένος, μαζί.

Δημοσιεύθηκε στις 14 April 2019 | 1:31 pm


Σύσκεψη τριών δημάρχων της Αιτωλοακαρνανίας που ζητούν τη δημιουργία Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας - BEST News

Σύσκεψη τριών δημάρχων της Αιτωλοακαρνανίας που ζητούν τη δημιουργία Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας  BEST News

Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας ζητούν οι δήμαρχοι Μεσολογγίου, Αγρινίου και Ναυπακτίας Σε κοινή ανακοίνωση τους αναφέρουν: «Σε συνέχεια των αποφάσεων ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 April 2019 | 1:00 am


Συνελήφθησαν 2 ληστές σήμερα στο Μενίδι Αιτωλοακαρνανίας - artabest.net

Συνελήφθησαν 2 ληστές σήμερα στο Μενίδι Αιτωλοακαρνανίας  artabest.net

Συνελήφθησαν, σήμερα (12-04-2019) στο Μενίδι Αιτωλοακαρνανίας, στο πλαίσιο αστυνομικών ερευνών, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας σε ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 April 2019 | 11:07 pm


Ομιλία του Βασίλη Φεύγα στην Αθήνα - Τι είπε για την Αιτωλοακαρνανία - AgrinioVoice

Ομιλία του Βασίλη Φεύγα στην Αθήνα - Τι είπε για την Αιτωλοακαρνανία  AgrinioVoice

«Ισχυρό πολιτικό μήνυμα» έστειλαν οι Αιτωλοακαρνάνες της Αττικής σύμφωνα με τον υποψήφιο Βουλευτή της ΝΔ. «Ισχυρό πολιτικό μήνυμα» έστειλαν οι ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 April 2019 | 5:55 pm


Επίσκεψη Νίκου Παπανδρέου στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ) - Sinidisi.gr

Επίσκεψη Νίκου Παπανδρέου στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)  Sinidisi.gr

Τον υποψήφιο ευρωβουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Νίκο Παπανδρέου υποδέχθηκε σήμερα, 12 Απριλίου, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 April 2019 | 4:33 pm


Πολιτική εκδήλωση στο Αγρίνιο του Μέρα25 Αιτωλοακαρνανίας - Sinidisi.gr

Πολιτική εκδήλωση στο Αγρίνιο του Μέρα25 Αιτωλοακαρνανίας  Sinidisi.gr

Πολιτική εκδήλωση στο Αγρίνιο του Μέρα25 Αιτωλοακαρνανίας. Το ΜέΡΑ25 απαντά στην χρεουδοπαροικία που μας επέβαλε το «τρίγωνο της αμαρτίας» με το ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 April 2019 | 4:24 pm


Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγρινίου ευχαριστεί τον πρόεδρο του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας - ΑgrιnιοΝews.gr

Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγρινίου ευχαριστεί τον πρόεδρο του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας  ΑgrιnιοΝews.gr

Τις θερμές τους ευχαριστίες εκφράζουν από την Πυροσβεστική Υπηρεσία του Αγρινίου, προς τον πρόεδρο του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας κ. Λίνο Μπλέτσα.

Δημοσιεύθηκε στις 12 April 2019 | 3:57 pm


Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας: Απεργιακή συγκέντρωση για …λίγους στο Αγρίνιο - AgrinioPress

Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας: Απεργιακή συγκέντρωση για …λίγους στο Αγρίνιο  AgrinioPress

Χαρακτηριστικά μικρή ήταν η συμμετοχή των καθηγητών του Αγρινίου στο κάλεσμα της Β' ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας τη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση στην ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 April 2019 | 3:27 pm


Δυτική Ελλάδα: Έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε δήμους της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας - Patras Events

Δυτική Ελλάδα: Έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε δήμους της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας  Patras Events

Σε έκτακτη οικονομική ενίσχυση για μικρούς ορεινούς και νησιωτικούς δήμους προχωρά για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το υπουργείο Εσωτερικών. Με απόφαση του ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 April 2019 | 6:27 pm


Κινητοποίηση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας - 902.gr

Κινητοποίηση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας  902.gr

Αγρότες και κτηνοτρόφοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας και συγκεντρώθηκαν την Τετάρτη στον κόμβο ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 April 2019 | 1:27 pm


Σχολική εκπαιδευτική επίσκεψη στο Σύλλογο Εργολάβων Ηλεκτρολόγων Ν. Αιτωλοακαρνανίας «Ο Θαλής» (ΦΩΤΟ) - Sinidisi.gr

Σχολική εκπαιδευτική επίσκεψη στο Σύλλογο Εργολάβων Ηλεκτρολόγων Ν. Αιτωλοακαρνανίας «Ο Θαλής» (ΦΩΤΟ)  Sinidisi.gr

Στις 10/4/2019 ημέρα Τετάρτη πραγματοποιήθηκε για ακόμη μια φορά εκπαιδευτική επίσκεψη δύο τάξεων της 5ης δημοτικού του 7ου Δημοτικού σχολείου.

Δημοσιεύθηκε στις 11 April 2019 | 1:20 pm


ΔΑΟΚ Αιτωλοακαρνανίας: Μέτρα και συμβουλές μετά το κρούσμα Τριστέτσας στο Ευηνοχώρι (χάρτης) - ΑgrιnιοΝews.gr

ΔΑΟΚ Αιτωλοακαρνανίας: Μέτρα και συμβουλές μετά το κρούσμα Τριστέτσας στο Ευηνοχώρι (χάρτης)  ΑgrιnιοΝews.gr

Το τμήμα Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Αιτωλ/νιας ενημερώνει τους καλλιεργητές ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 April 2019 | 10:00 am


Κυπελλούχος Αιτωλοακαρνανίας ο Όμηρος Νεοχωρίου - Αιχμή News - Αιχμή

Κυπελλούχος Αιτωλοακαρνανίας ο Όμηρος Νεοχωρίου - Αιχμή News  Αιχμή

Νίκη με σκορ 2-1 για τον Όμηρο Νεοχωρίου επί της ΑΕΜ στον φετινό τελικό κυπέλλου Αιτωλοακαρνανίας, με την ομάδα του Νεοχωρίου να στέφεται δίκαια ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 April 2019 | 9:49 am


Η Β΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας καλεί στην αυριανή απεργιακή συγκέντρωση - AgrinioPress

Η Β΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας καλεί στην αυριανή απεργιακή συγκέντρωση  AgrinioPress

To Δ.Σ. της Β΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας σε συνεργασία με την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων του Δήμου Αγρινίου, καλεί όλους τους ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 April 2019 | 9:21 am


Αγρίνιο: Πασχαλινό Παζάρι από τις Μητέρες-Γυναίκες Αιτωλοακαρνανίας - Αιτωλοακαρνανία - AgrinioTimes

Αγρίνιο: Πασχαλινό Παζάρι από τις Μητέρες-Γυναίκες Αιτωλοακαρνανίας - Αιτωλοακαρνανία  AgrinioTimes

Το Σάββατο και την Κυριακή, στις 20 και 21 Απριλίου, οι Μητέρες-Γυναίκες Αιτωλοακαρνανίας.

Δημοσιεύθηκε στις 10 April 2019 | 6:52 pm


Όλος ο αγώνας του Κυπέλλου Αιτωλοακαρνανίας Όμηρος Νεοχωρίου – ΑΕΜ (video) - AgrinioPress

Όλος ο αγώνας του Κυπέλλου Αιτωλοακαρνανίας Όμηρος Νεοχωρίου – ΑΕΜ (video)  AgrinioPress

Δείτε σε απευθείας μετάδοση από την κάμερα του nafpaktianews.gr τον τελικό του 48ου Κυπέλλου Αιτωλοακαρνανίας μεταξύ του Ομήρου Νεοχωρίου και της ...

Δημοσιεύθηκε στις 10 April 2019 | 6:35 pm


Σε ετοιμότητα το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας εν όψει της αντιπυρικής περιόδου - ΑgrιnιοΝews.gr

Σε ετοιμότητα το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας εν όψει της αντιπυρικής περιόδου  ΑgrιnιοΝews.gr

Πραγματοποιήθηκε χθές, Τρίτη 09.04.2019, η Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας στο Μεσολόγγι ...

Δημοσιεύθηκε στις 10 April 2019 | 12:59 pm


ΑΕΜ: Χωρίς ελλείψεις στον τελικό του Κυπέλλου Αιτωλοακαρνανίας με τον Όμηρο - ΑgrιnιοΝews.gr

ΑΕΜ: Χωρίς ελλείψεις στον τελικό του Κυπέλλου Αιτωλοακαρνανίας με τον Όμηρο  ΑgrιnιοΝews.gr

Με προπόνηση στο ΔΑΚ Μεσολογγίου την Τρίτη ολοκληρώθηκε η μίνι προετοιμασία της ΑΕΜ για τον αυριανό 48ο τελικό κυπέλλου Αιτωλοακαρνανίας κόντρα στο ...

Δημοσιεύθηκε στις 9 April 2019 | 9:27 pm


Εξαπλώνεται η συγκρότηση ενιαίων-ανεξάρτητων ψηφοδελτίων σε Κοινότητες της Αιτωλοακαρνανίας - AgrinioPress

Εξαπλώνεται η συγκρότηση ενιαίων-ανεξάρτητων ψηφοδελτίων σε Κοινότητες της Αιτωλοακαρνανίας  AgrinioPress

Διαστάσεις παίρνουν οι πρωτοβουλίες σε πολλές Τοπικές και Δημοτικές Κοινότητες της Αιτωλοακαρνανίας, ώστε να δημιουργηθούν ενιαία ψηφοδέλτια, πέρα από ...

Δημοσιεύθηκε στις 9 April 2019 | 7:42 pm


ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας: Οι αγώνες του σαββατοκύριακου 13 & 14 Απριλίου - AgrinioPress

ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας: Οι αγώνες του σαββατοκύριακου 13 & 14 Απριλίου  AgrinioPress

Η διοίκηση της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αιτωλοακαρνανίας, γνωστοποίησε στα σωματεία – μέλη της, το πρόγραμμα αγώνων από 13 έως 14/4/2019.

Δημοσιεύθηκε στις 9 April 2019 | 12:51 pm


Οι ευθύνες της Αντιπεριφέρειας Αιτωλοακαρνανίας - Sinidisi.gr

Οι ευθύνες της Αντιπεριφέρειας Αιτωλοακαρνανίας  Sinidisi.gr

Το απαρχαιωμένο αρδευτικό δίκτυο αποτελούσε και αποτελεί το εκρηκτικό πρόβλημα του πρωτογενούς τομέα στην περιοχήΔεκάδες συσκέψεις, εκατοντάδες ...

Δημοσιεύθηκε στις 9 April 2019 | 10:00 am


Ενημέρωση μαθητών από τον Σύνδεσμο Ηλεκτρολόγων Αιτωλοακαρνανίας για τη χρήση του ρεύματος - ΑgrιnιοΝews.gr

Ενημέρωση μαθητών από τον Σύνδεσμο Ηλεκτρολόγων Αιτωλοακαρνανίας για τη χρήση του ρεύματος  ΑgrιnιοΝews.gr

Θα πραγματοποιηθεί αύριο 10/4/2019, ημέρα Τετάρτη και ώρα 10:00 π.μ. εκπαιδευτική επίσκεψη δύο τμημάτων της πέμπτης τάξης του 7ου Δημοτικού.

Δημοσιεύθηκε στις 9 April 2019 | 10:00 am


Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Μεσολογγίου περιόδευσε κλιμάκιο της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ (ΦΩΤΟ) - Sinidisi.gr

Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Μεσολογγίου περιόδευσε κλιμάκιο της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ (ΦΩΤΟ)  Sinidisi.gr

Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Μεσολογγίου περιόδευσε την Δευτέρα 8 Απρίλη κλιμάκιο της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ με επικεφαλής τους Νίκο Μωραΐτη, ...

Δημοσιεύθηκε στις 9 April 2019 | 10:00 am


ΕΦΚΑ Αγρινίου: Παράσταση διαμαρτυρίας από την Ένωση Οικοδόμων Αιτωλοακαρνανίας (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ) - Sinidisi.gr

ΕΦΚΑ Αγρινίου: Παράσταση διαμαρτυρίας από την Ένωση Οικοδόμων Αιτωλοακαρνανίας (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)  Sinidisi.gr

Με απόφαση της γενικής συνέλευσης που πραγματοποίησε το Σωματείο Οικοδόμων Αιτωλοακαρνανίας στις 21 Μαρτίου, τα μέλη του σωματείου.

Δημοσιεύθηκε στις 9 April 2019 | 10:00 am


Η Αιτωλοακαρνανία απαιτεί αυτόνομο Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας - 29 Δυτικά

Η Αιτωλοακαρνανία απαιτεί αυτόνομο Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας  29 Δυτικά

Κοινή σύσκεψη Δημάρχων Ι.Π.Μεσολογγίου – Αγρινίου – Ναυπακτίας: Μετά από τη δημοσιοποίηση του πολυνομοσχεδίου που αφορά και την Τριτοβάθμια ...

Δημοσιεύθηκε στις 8 April 2019 | 2:15 pm


Εκλογή του Α΄ Αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας κου. Παναγιώτη Ράπτη στη θέση του Β΄ Αντιπροέδρου της ΓΣΕΒΕΕ - Sinidisi.gr

Εκλογή του Α΄ Αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας κου. Παναγιώτη Ράπτη στη θέση του Β΄ Αντιπροέδρου της ΓΣΕΒΕΕ  Sinidisi.gr

Την Τρίτη 2 Απριλίου 2019 πραγματοποιήθηκε κεντρική εκδήλωση εορτασμού για τα 100 χρόνια από την ίδρυση της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών.

Δημοσιεύθηκε στις 8 April 2019 | 10:00 am


48ος Τελικός Κυπέλλου Αιτωλοακαρνανίας: η προϊστορία του θεσμού - ΑgrιnιοΝews.gr

48ος Τελικός Κυπέλλου Αιτωλοακαρνανίας: η προϊστορία του θεσμού  ΑgrιnιοΝews.gr

Τελικός κυπέλλου ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας την προσεχή Τετάρτη στις 18:30 στο γήπεδο του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο μεταξύ των ομάδων...

Δημοσιεύθηκε στις 8 April 2019 | 10:00 am


Περιφερειακές εκλογές Δυτικής Ελλάδας: Οι υποψήφιοι της Αριστερής Παρέμβασης στην Αιτωλοακαρνανία (ΦΩΤΟ + VIDEO) - Sinidisi.gr

Περιφερειακές εκλογές Δυτικής Ελλάδας: Οι υποψήφιοι της Αριστερής Παρέμβασης στην Αιτωλοακαρνανία (ΦΩΤΟ + VIDEO)  Sinidisi.gr

Την πολιτική πρόταση του σχήματος ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ (ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ στην ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ) παρουσίασε την Κυριακή 7 Απριλίου στην ...

Δημοσιεύθηκε στις 7 April 2019 | 10:00 am


Γιάννης Σύψας: Ιαματικές πηγές Αιτωλοακαρνανίας – Ένας «γίγαντας» που κοιμάται - AgrinioPress

Γιάννης Σύψας: Ιαματικές πηγές Αιτωλοακαρνανίας – Ένας «γίγαντας» που κοιμάται  AgrinioPress

Η Αιτωλοακαρνανία είναι ένας προνομιακός τόπος για την ανάπτυξη των ιαματικών πηγών. Γιατί; Μα γιατί είναι τόσες πολλές οι πηγές μας, αλλά και τόσο καλής ...

Δημοσιεύθηκε στις 6 April 2019 | 10:00 am


Πρόσληψη Αρχαιολόγου στην ΕΦΑ Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος - AgrinioPress

Πρόσληψη Αρχαιολόγου στην ΕΦΑ Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος  AgrinioPress

H Eφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος ανακοινώνει την πρόσληψη επιστημονικού προσωπικού, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ...

Δημοσιεύθηκε στις 6 April 2019 | 10:00 am


Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας: Συλλαλητήριο την Τετάρτη στην Αμφιλοχία - Sinidisi.gr

Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας: Συλλαλητήριο την Τετάρτη στην Αμφιλοχία  Sinidisi.gr

Με αφορμή τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοιΗ ΟΑΣ Αιτ/νίας διοργανώνει συλλαλητήριο την Τέταρτη 10 Απριλίου και ώρα 10.30 το ...

Δημοσιεύθηκε στις 5 April 2019 | 10:00 am


Επίσκεψη Μητσοτάκη στο Yπεραστικό ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ) - Sinidisi.gr

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο Yπεραστικό ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)  Sinidisi.gr

Στο Αγρίνιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης,επισκέφθηκε το υπεραστικό ΚΤΕΛ Αιτ/νιας (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ). Σήμερα το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος.

Δημοσιεύθηκε στις 5 April 2019 | 10:00 am


Δημαρχιακό… άρωμα Αιτωλοακαρνανίας στη Δυτική Αθήνα - Αυτοδιοικητικές Εκλογές - AgrinioTimes

Δημαρχιακό… άρωμα Αιτωλοακαρνανίας στη Δυτική Αθήνα - Αυτοδιοικητικές Εκλογές  AgrinioTimes

Γειτνιάζουν τα προάστια Χαϊδαρίου, Αιγάλεω και Αγίας Βαρβάρας στον Δυτικό Τομέα της Αθήνας, όπου έχουμε και ένα χαρακτηριστικό με κοινή καταγωγή ...

Δημοσιεύθηκε στις 5 April 2019 | 10:00 am


Στα προβλήματα και τους πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Epoli.gr

Στα προβλήματα και τους πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης  Epoli.gr

Δυο γιαγιάδες που έκαναν νεύμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη να σταματήσει πάνω ...

Δημοσιεύθηκε στις 5 April 2019 | 10:00 am


To ΕΕΑ στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας για την IDD - insuranceworld.gr

To ΕΕΑ στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας για την IDD  insuranceworld.gr

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές του Νομού Αιτωλοακαρνανίας εξελίχθηκε η ενημερωτική εκδήλωση για την IDD και τη νέα ...

Δημοσιεύθηκε στις 4 April 2019 | 10:00 am


Αγρίνιο: Συνάντηση Δ.Σ. του Συνδέσμου Εργολάβων Ηλεκτρολόγων Αιτωλοακαρνανίας "Ο Θαλής" με τον Απ. Κατσιφάρα (ΦΩΤΟ) - Sinidisi.gr

Αγρίνιο: Συνάντηση Δ.Σ. του Συνδέσμου Εργολάβων Ηλεκτρολόγων Αιτωλοακαρνανίας "Ο Θαλής" με τον Απ. Κατσιφάρα (ΦΩΤΟ)  Sinidisi.gr

Πραγματοποιήθηκε χθες 3/4/2019 συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Εργολάβων Ηλεκτρολόγων Ν. Αιτ/νιας "Ο Θαλής" με τον περιφερειάρχη ...

Δημοσιεύθηκε στις 4 April 2019 | 10:00 am


Ο άγνωστος παράδεισος της Αιτωλοακαρνανίας - Newsbeast.gr

Ο άγνωστος παράδεισος της Αιτωλοακαρνανίας  Newsbeast.gr

Είναι από τα μέρη εκείνα, που μόλις τα ανακαλύπτεις, αισθάνεσαι πως βρήκες τον επίγειο παράδεισο. Είναι ένα τοπίο εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς, με την ...

Δημοσιεύθηκε στις 4 April 2019 | 10:00 am


ΓΕΕΘΑ: Ολοκληρώθηκαν οι οδικές εργασίες στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας - ΦΩΤΟ - onalert.gr

ΓΕΕΘΑ: Ολοκληρώθηκαν οι οδικές εργασίες στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας - ΦΩΤΟ  onalert.gr

Η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ Την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης τμήματος περίπου 3 χιλιόμετρα του ...

Δημοσιεύθηκε στις 3 April 2019 | 10:00 am


Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας: Ενημέρωση για επιχειρηματικές συναντήσεις του κλάδου των τυροκομικών - ΑgrιnιοΝews.gr

Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας: Ενημέρωση για επιχειρηματικές συναντήσεις του κλάδου των τυροκομικών  ΑgrιnιοΝews.gr

Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας ενημερώνει τα μέλη του που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των τυροκομικών ότι ο Οργανισμός Enterprise Greece.

Δημοσιεύθηκε στις 2 April 2019 | 10:00 am


Τετάρτη 10 Απριλίου στο γήπεδο του Παναιτωλικού ο τελικός του Κυπέλλου Αιτωλοακαρνανίας - ΑgrιnιοΝews.gr

Τετάρτη 10 Απριλίου στο γήπεδο του Παναιτωλικού ο τελικός του Κυπέλλου Αιτωλοακαρνανίας  ΑgrιnιοΝews.gr

Η ΕΠΣΑ ανακοίνωσε την ημερομηνία διεξαγωγής του τελικού του Κυπέλλου Αιτωλοακαρνανίας, όπως και το γήπεδο που θα φιλοξενήσει...

Δημοσιεύθηκε στις 1 April 2019 | 10:00 am


Στις 10 Απριλίου ο τελικός του Κυπέλλου Αιτωλοακαρνανίας στο γήπεδο του Παναιτωλικού - AgrinioPress

Στις 10 Απριλίου ο τελικός του Κυπέλλου Αιτωλοακαρνανίας στο γήπεδο του Παναιτωλικού  AgrinioPress

Την Τετάρτη 10 Απριλίου στο γήπεδο του Παναιτωλικού, όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια, θα λάβει χώρα ο τελικός του Κυπέλλου Αιτωλοακαρνανίας ...

Δημοσιεύθηκε στις 1 April 2019 | 10:00 am


Αιτωλοακαρνανία: Kατέστρεψαν τον ηλεκτροφωτισμό στην σήραγγα του Αγ. Ηλία - Epoli.gr

Αιτωλοακαρνανία: Kατέστρεψαν τον ηλεκτροφωτισμό στην σήραγγα του Αγ. Ηλία  Epoli.gr

Επίθεση αγνώστων, δέχθηκε πριν από λίγες μέρες ο εξοπλισμός ηλεκτροφωτισμού της σήραγγας Αγίου Ηλία στην Αιτωλοακαρνανία, με αποτέλεσμα προσωρινά να ...

Δημοσιεύθηκε στις 1 April 2019 | 10:00 am


Εκ περιτροπής η έδρα του «Πανεπιστημίου Αιτωλοακαρνανίας»- τι συμφώνησαν Καραπάνος-Παπαναστασίου! - AgrinioPress

Εκ περιτροπής η έδρα του «Πανεπιστημίου Αιτωλοακαρνανίας»- τι συμφώνησαν Καραπάνος-Παπαναστασίου!  AgrinioPress

Πολλοί ήταν εκείνοι που απόρησαν από την πρόσφατη ανεπίσημη συνάντηση που είχαν στο Μεσολόγγι οι δήμαρχοι της Ιεράς Πόλης και του Αγρινίου, η οποία εκ ...

Δημοσιεύθηκε στις 1 April 2019 | 10:00 am


Αγρίνιο: Την Τετάρτη το απόγευμα η ομιλία Αραχωβίτη στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας - Sinidisi.gr

Αγρίνιο: Την Τετάρτη το απόγευμα η ομιλία Αραχωβίτη στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας  Sinidisi.gr

Όπως από χθες έγραψε το sinidisi.gr την Τετάρτη στις 20:00 το απόγευμα, στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, θα μιλήσει σε κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, ...

Δημοσιεύθηκε στις 31 March 2019 | 10:00 am


Τι δήλωσαν οι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας το 2018 – Τέταρτοι στην Ελλάδα - AgrinioPress

Τι δήλωσαν οι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας το 2018 – Τέταρτοι στην Ελλάδα  AgrinioPress

Οι αγρότες από τους νομούς Λάρισας, Ηρακλείου, Θεσσαλονίκης και Αιτωλοακαρνανίας δήλωσαν σωρευτικά, τα περισσότερα εισοδήματα από αγροτική ...

Δημοσιεύθηκε στις 30 March 2019 | 9:00 am


Στις κάλπες ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Αιτωλοακαρνανίας - Αιτωλοακαρνανία - AgrinioTimes

Στις κάλπες ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Αιτωλοακαρνανίας - Αιτωλοακαρνανία  AgrinioTimes

Η προσωρινή Δ.Ε. του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Αιτωλοακαρνανίας υπενθυμίζει στους συναδέλφους, που έχουν επαγγελματική έδρα στον Νομό Αιτωλοακαρνανίας ...

Δημοσιεύθηκε στις 29 March 2019 | 9:00 am


Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας επανεξελέγη αντιπρόεδρος του ΕΦΕΠΑΕ - ΑgrιnιοΝews.gr

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας επανεξελέγη αντιπρόεδρος του ΕΦΕΠΑΕ  ΑgrιnιοΝews.gr

Συνεδρίασε στις 27/03/2019 στην Πάτρα το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΦΕΠΑΕ μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Διαχειριστικής...

Δημοσιεύθηκε στις 29 March 2019 | 9:00 am


Υποψήφια με το ΚΙΝΑΛ στην Αιτωλοακαρνανία η Νίκη Φούντα - The TOC

Υποψήφια με το ΚΙΝΑΛ στην Αιτωλοακαρνανία η Νίκη Φούντα  The TOC

Υποψήφια με το Κίνημα Αλλαγής στην Αιτωλοακαρνανία θα είναι η πρώην βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Νίκη Φούντα. Η κ. Φούντα είχε δεχτεί και πρόταση από τη ΝΔ, ...

Δημοσιεύθηκε στις 29 March 2019 | 9:00 am


ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας: Ξεκινά η δεύτερη φάση του Πρωταθλήματος Υποδομών Κ-16 - Sinidisi.gr

ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας: Ξεκινά η δεύτερη φάση του Πρωταθλήματος Υποδομών Κ-16  Sinidisi.gr

Σε ανακοίνωση της Ε.Π.Σ. Αιτωλοακαρνανίας προς τα ποδοσφαιρικά σωματεία, μεταξύ αυτών και ο ΠΑΟΚ Καλυβίων, που συμμετείχαν στο πρωτάθλημα ...

Δημοσιεύθηκε στις 28 March 2019 | 9:00 am


Και σε σχολεία της Αιτωλοακαρνανίας το Δίκτυο Σχολικών Βιβλιοθηκών - Sinidisi.gr

Και σε σχολεία της Αιτωλοακαρνανίας το Δίκτυο Σχολικών Βιβλιοθηκών  Sinidisi.gr

Σε συνέχεια της πρόσκλησης του ΥΠ.Π.Ε.Θ. προς τις Σχολικές Μονάδες της χώρας για τη διεύρυνση του Δικτύου Σχολικών Βιβλιοθηκών Δημόσιων Δημοτικών.

Δημοσιεύθηκε στις 28 March 2019 | 9:00 am


Παραστάσεις διαμαρτυρίας τον Απρίλιο αποφάσισε η Ένωση Οικοδόμων Αιτωλοακαρνανίας - AgrinioPress

Παραστάσεις διαμαρτυρίας τον Απρίλιο αποφάσισε η Ένωση Οικοδόμων Αιτωλοακαρνανίας  AgrinioPress

Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μελών του σωματείου της Ένωσης Οικοδόμων Αιτωλ/νίας, που πραγματοποιήθηκε στις 21/3/2019, θα προβεί το ...

Δημοσιεύθηκε στις 28 March 2019 | 9:00 am


Πρώτη Γ.Σ. της Ομοσπονδίας Συλλόγων Απανταχού Μακρύνειων Αιτωλοακαρνανίας - Sinidisi.gr

Πρώτη Γ.Σ. της Ομοσπονδίας Συλλόγων Απανταχού Μακρύνειων Αιτωλοακαρνανίας  Sinidisi.gr

Πρόσκληση στην 1η Τακτική Γενική Συνέλευση, της Ομοσπονδίας Συλλόγων Απανταχού Μακρύνειων Αιτωλοακαρνανίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 7 ...

Δημοσιεύθηκε στις 27 March 2019 | 9:00 am


ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας: Προσέξτε σε ποιους απευθύνεστε για την κτηματογράφηση - ΑgrιnιοΝews.gr

ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας: Προσέξτε σε ποιους απευθύνεστε για την κτηματογράφηση  ΑgrιnιοΝews.gr

Η διαδικασία υποβολής δηλώσεων κτηματολογίου για τους ιδιοκτήτες ακινήτων στην Αιτωλοακαρνανία βρίσκεται σε εξέλιξη.Οι πολίτες σε μεγάλο βαθμό έχουν ...

Δημοσιεύθηκε στις 27 March 2019 | 9:00 am


Τους υποψηφίους του στην Αιτωλοακαρνανία παρουσίασε ο Κώστας Σπηλιόπουλος (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ + VIDEO) - Sinidisi.gr

Τους υποψηφίους του στην Αιτωλοακαρνανία παρουσίασε ο Κώστας Σπηλιόπουλος (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ + VIDEO)  Sinidisi.gr

Τον κύριο κορμό του ψηφοδελτίου του, στην Αιτωλοακαρνανία, παρουσίασε σήμερα στο Αγρίνιο, σε μία κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου Imperial, ...

Δημοσιεύθηκε στις 27 March 2019 | 9:00 am


Τρεις πλειστηριασμοι ακινήτων της Αιτωλοακαρνανιας μέχρι την Παρασκευή - AgrinioPress

Τρεις πλειστηριασμοι ακινήτων της Αιτωλοακαρνανιας μέχρι την Παρασκευή  AgrinioPress

Το Σωματείο «Δικαίωμα στη Ζωή» ενημερώνει ότι την Τετάρτη 27/03/19 – Πέμπτη 28/03/19 και Παρασκευή 29/03/19 στην Αιτωλοακαρνανία έχουν ...

Δημοσιεύθηκε στις 27 March 2019 | 9:00 am


Πανεπιστήμιο Αιτωλοακαρνανίας: Μια εφικτή επιλογή - ΑgrιnιοΝews.gr

Πανεπιστήμιο Αιτωλοακαρνανίας: Μια εφικτή επιλογή  ΑgrιnιοΝews.gr

Του Άγγελου Αθ. Σταυρόπουλου*. Παραμονές εκλογών, με την εφαρμογή του νέου μοντέλου Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης η κυβέρνηση έρχεται να επιδεινώσει μία ...

Δημοσιεύθηκε στις 26 March 2019 | 9:00 am


Ενημερωτική εσπερίδα του Συλλόγου Επαγγελματιών Ψυκτικών και Κλιματιστικών Εγκαταστάσεων Αιτωλοακαρνανίας - Λευκάδος - Sinidisi.gr

Ενημερωτική εσπερίδα του Συλλόγου Επαγγελματιών Ψυκτικών και Κλιματιστικών Εγκαταστάσεων Αιτωλοακαρνανίας - Λευκάδος  Sinidisi.gr

Ο Σύλλογος Επαγγελματιών Ψυκτικών και Κλιματιστικών Εγκαταστάσεων των νομών Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος και το περιοδικό «Ο ΨΥΚΤΙΚΟΣ»,

Δημοσιεύθηκε στις 26 March 2019 | 9:00 am


ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας: Οι αγώνες στις 30 και 31 Μαρτίου - AgrinioPress

ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας: Οι αγώνες στις 30 και 31 Μαρτίου  AgrinioPress

Η διοίκηση της Ένωσης Ποδοσφαιρικών γνωστοποίησε στα Σωματεία – μέλη της το πρόγραμμα των αγώνων που θα διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο 30 και 31 ...

Δημοσιεύθηκε στις 26 March 2019 | 9:00 am


Η περιοδεία του Παναγιώτη Κουρουμπλή στην Αιτωλοακαρνανία (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ) - Sinidisi.gr

Η περιοδεία του Παναγιώτη Κουρουμπλή στην Αιτωλοακαρνανία (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)  Sinidisi.gr

Ο Βουλευτής, τέως Υπουργός και υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, πραγματοποίησε επί τριημέρου περιοδεία στην.

Δημοσιεύθηκε στις 25 March 2019 | 9:00 am


Ανήμερα της Εθνικής Επετείου - 23.3 βαθμούς στη Γαβαλού Αιτωλοακαρνανίας - Ειδήσεις - AgrinioTimes

Ανήμερα της Εθνικής Επετείου - 23.3 βαθμούς στη Γαβαλού Αιτωλοακαρνανίας - Ειδήσεις  AgrinioTimes

Με πολύ καλές καρικές συνθήκες και θερμοκρασίες που έφτασαν στους 23.3 βαθμούς Κελσίου στην Γαβαλού Αιτωλοακαρνανίας εορτάστηκε η Εθνική Επέτειος ...

Δημοσιεύθηκε στις 25 March 2019 | 9:00 am


Εκδήλωση του Συλλόγου Ποντίων Αιτωλοακαρνανίας για τα 100 χρόνια από την Γενοκτονία (φωτο) - ΑgrιnιοΝews.gr

Εκδήλωση του Συλλόγου Ποντίων Αιτωλοακαρνανίας για τα 100 χρόνια από την Γενοκτονία (φωτο)  ΑgrιnιοΝews.gr

Ο Σύλλογος Ποντίων Αιτωλοακαρνανίας "Δημήτρης Ψαθάς" διοργάνωσε εκδήλωση με αφορμή τα 100 χρόνια (1919 - 2019) από την Γενοκτονία των Ελλήνων του ...

Δημοσιεύθηκε στις 24 March 2019 | 9:00 am


Κτηματολόγιο: Παράταση έως τις 24 Απριλίου στην Αιτωλοακαρνανία - AgrinioPress

Κτηματολόγιο: Παράταση έως τις 24 Απριλίου στην Αιτωλοακαρνανία  AgrinioPress

Την Εφορία σχεδιάζουν να επιστρατεύσουν από το υπουργείο Περιβάλλοντος προκειμένου να ολοκληρωθεί η κτηματογράφηση και ταυτόχρονα να μπουν ...

Δημοσιεύθηκε στις 23 March 2019 | 9:00 am


Σταρακά: «Απαραίτητες οι συνέργειες με το ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας - AgrinioVoice

Σταρακά: «Απαραίτητες οι συνέργειες με το ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας  AgrinioVoice

Συζήτηση για οδικούς άξονες, πολεοδομικό σχέδιο, πάρκο και επιχειρηματικό πάρκο. Συνάντηση με την υποψήφια Δήμαρχο Αγρινίου Χριστίνα Σταρακά είχαν ο ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 March 2019 | 9:00 am


Ανοιχτές Πολιτικές Εκδηλώσεις της Ν.Ε. Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ - Η Αυγή

Ανοιχτές Πολιτικές Εκδηλώσεις της Ν.Ε. Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ  Η Αυγή

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιεί ανοιχτές πολιτικές εκδηλώσεις την Παρασκευή 22 και το Σάββατο 23/3 με ομιλητές τους ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 March 2019 | 9:00 am


Δείτε αγγελίες στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας

Φιλικοί ιστότοποι: