Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Αττικής    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Η ΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ





Γιατί ο Έρντυ είναι αντισιωνιστής;;;;;

Διότι οι Ντονμέ με το κοσμικό κράτος χτύπησαν την παραδοσιακή ισλαμική Τουρκία….όπως εδώ οι κρυφοσιωνιστές, χτυπούν την παραδοσιακή Ελλάδα…





Αναγκαζόμαστε να προχωρήσουμε σε μια ανάλυση της παρούσης καταστάσεως, έξω απο την σταθερά μας να μην μπήγουμε βαθιά το μαχαίρι, διότι, ατυχώς, πέσαμε σε μια ραδιοφωνική και φονική και καλά ανάλυση απο τα παραπολιτικά και κάποιον Κοκορίκο και Κουμουτσάκο, για τα ελληνοτουρκικά….. 


Το τι ακούσαμε δεν λέγεται, αλλά είμαστε σίγουροι ότι και απο όσους ακροάστηκαν την εκπομπή,  ελάχιστοι θα βγήκαν απο τα ρούχα τους , αφού είναι ξεκάθαρο ότι η γνώση που προηγείται της κατανόησης, θάβεται….


Εδώ υπάρχει ειδικός τουρκολόγος, ο οποίος αγνοεί τι είναι οι Ντονμέ..και ποιά η σχέση τους με το κοσμικό κράτος της Τουρκίας….
ΤΕΣΠΑ….


Επειδή το θέμα είναι σύνθετο και πάει πολύ πίσω στην ιστορία, λίγα θα σας πούμε σήμερα και θα ακολουθήσουν και άλλα άρθρα.

Λοιπόν….

Γιατί ο Ερντογάν τα βάζει με την Αμερική;;;;;

Ο Ερντογάν ειναι αντισιωνιστής….κλικ ΕΔΩ

Η πρωτη επισημη δήλωση την οποία έκανε, ήταν ότι ο Σιωνισμός είναι έγκλημα….και γνωρίζουμε πολύ καλά τι είναι η Αμερική…

Εδώ η κόρη του Τράμπιου, έβαλε τον σιωνισμό και επίσημα μέσα στον Λευκό Οίκο…και αυτό δεν περνά στην απέξω για τον ΕΡΝΤΥ…κλικ ΕΔΩ

Γιατί ο Ερντογάν είναι αντισιωνιστής;;;;
ΟΕΟ;;;;

ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ Ο ΔΡΟΥΓΓΟΣ….αστειεύομαι…
ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ..αλλά και να ξέρει….δεν τολμά


Λοιπόν ο Έρντυ, είναι αντίσιωνιστής διότι το κοσμικό κράτος της Τουρκίας είχε εβραική προέλευση, ακριβώς διότι ο Κεμάλ…ήταν παιδί του Ισραήλ…δηλαδή …ΝΤΟΝΜΕ…δηλαδή ΕΒΡΑΙΟΣ και όργανο της υποστήριξης των θρησκευτικών και εθνικών σκοπών του εβραισμού….κλικ ΕΔΩ….   


Επειδή κουραζόμαστε να κάνουμε μεγάλες αναλύσεις…για δείτε με ποιον έγινε  σύμμαχος ο Ερντυ;;;;

Μήπως με τους αντισιωνιστές ιρανούς;;;; λέω εγώ τώρα ο αδαής μη αναλυτής, μη Κοκορόπουλος, μη έγκριτος Κουμουτσάκος;;;;

Γιατί ο Έρντυ είναι αντισιωνιστής;;;;;

Διότι οι Ντονμέ με το κοσμικό κράτος χτύπησαν την παραδοσιακή ισλαμική Τουρκία….όπως εδώ οι κρυφοσιωνιστές, χτυπούν την παραδοσιακή Ελλάδα…


Θα ακολουθήσουν και άλλα άρθρα …ένα και ένα για τον διεξαγόμενο πόλεμο, τον οποίο τον νοιώθετε…στερούμενοι γνώσης και άρα εντελώς καταδικασμένοι….

Για τους δύο έλληνες στρατιωτικούς που απελευθέρωσε ο Έρντυ…..

Πάαααααλι αναλύσεις επι αναλύσεων….

Τα πράγματα κύριοι και καλά στρατιωτικοί παπαρολόγοι…χαφιεδάκια του συστήματος, είναι πολύ απλά…

Ο Έρντυ είναι αυτοδημιούργητος ηγέτης…..και διεξάγει ψυχολογικό πόλεμο επι του μισητου αντιπάλου….

Έδωσε στα ένστολα υπαλληλάκια που η θέση τους είναι στα χοτ σπότια, μια εικόνα της οθωμανικής ισχύος και τα απελευθέρωσε να έρθουν να μας περάσουν το μήνυμα….

Και μόνο που βλέπεις τις φάτσες τους…..στα νεοελληνικά λοατ υποκείμενα, φεύγει κάθε ιδέα να αντιμετωπίσουν τους τούρκους….




Το ίδιο κάναν και οι στρατηγοί του παρελθόντος…

Οι αληθινοί στρατηγοί, όχι τα φλωρίδια και άνευ εγκεφαλικών παρακαλώ,……περνούσαν τους στρατιώτες του εχθρού μια βόλτα απο τα στρατεύματά τους σε μια επίδειξη παντοδυναμίας….

Ο Ερντογάν γνωρίζει πολύ καλά που κατήντησε η μεταπολίτευση την Ελλάδα….και απλά σας τρολάρει μέχρι να έρθει η ώρα ….


ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ


Προτείνουμε στον Κοκκορομύτη να διαβάσει αυτά που γράφουμε και να μην χάνει τον χρόνο τόυ με συστημικές ΚΟΥΜΟΥΤΣΕΣ


ΑΑΑκαι κάτι ακόμα….Ρε Κοκορίκο…σταμάτα την χιλιομασημένη μπαλότσα οτι οι Εβραιομπολσεβίκοι βοήθησαν τον Κεμάλ κατά των Ελλήνων…επειδή είχαμε βοηθήσει τους τσαρικούς με εκστρατευτικό σώμα…

ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ…ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΑΔΑΕΙΣ…ΘΑ ΕΚΤΕΘΕΙΤΕ



Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 18 August 2018 | 1:48 am


Ο Σαλβίνι θα πηδήξει τους Ιταλούς «εργολάβους».





Απ' την πλευρά του, πάντως, ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, δηλώνει ότι η κυβέρνησή του δεν θα περιμένει τους εισαγγελείς να τελειώσουν την έρευνά τους προκειμένου να ανακαλέσουν τη σύμβαση απ' την παραχωρησιούχο εταιρεία Atlantia, που διαχειρίζεται τους μεγαλύτερους αυτοκινητόδρομους στην Ιταλία. Ο υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι ζήτησε σήμερα από την εταιρεία που διαχειρίζεται τη γέφυρα, να αναστείλει ορισμένα διόδια.







Στο ελλαδιστάν, οι  "εργολάβοι", πηδάνε τους πολιτικούς και τους αφήνουν στο κομοδίνο τα ... αργύρια του πηδήματος.

Στο ελλαδιστάν οι πολιτικοί, ιδιωτικοποίησαν όλο τον ελληνικό λαό, που ευτυχώς, δεν είναι σαν την "πουτάνα τη μάνα τους"...

Καλλιόπη Σουφλή

Κάτω από τόνους χάλυβα, τσιμέντου και από δεκάδες πλακωμένα αυτοκίνητα ψάχνουν για τρίτη μέρα οι διασώστες και οι...πυροσβέστες στην Γένοβα, με την ελπίδα να εντοπίσουν κι άλλους επιζώντες, μετά την κατάρρευση της αερογέφυρας.

Σήμερα, ενώ ο επίσημος αριθμός των νεκρών μειώθηκε σε 38 από 39 και εκείνος των αγνοουμένων παραμένει αδιευκρίνιστος, όπως δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας της ιταλικής μεγαλούπολης, Φραντσέσκο Κότσι, εξακολουθούν να αγνοούνται από 10 έως 20 άνθρωποι. Τουλάχιστον έξι απ' τους νεκρούς είναι ξένοι πολίτες. Εξ αυτών τέσσερις Γάλλοι και δύο Αλβανοί. 
 
Όσον αφορά στους τραυματίες αυτοί ανέρχονται σε 15, σύμφωνα με τις ιταλικές Αρχές. Ανάμεσα τους ένας σε κώμα. 
 
Απ' την πλευρά του, πάντως, ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, δηλώνει ότι η κυβέρνησή του δεν θα περιμένει τους εισαγγελείς να τελειώσουν την έρευνά τους προκειμένου να ανακαλέσουν τη σύμβαση απ' την παραχωρησιούχο εταιρεία Atlantia, που διαχειρίζεται τους μεγαλύτερους αυτοκινητόδρομους στην Ιταλία. Ο υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι ζήτησε σήμερα από την εταιρεία που διαχειρίζεται τη γέφυρα, να αναστείλει ορισμένα διόδια.

«Αν ήμουν διευθυντής της Autostrade per l' Italia, θα είχα αναστείλει μερικά διόδια, μέσα στην ώρα που ακολούθησε» την τραγωδία, δήλωσε ο Σαλβίνι αφού επισκέφθηκε τραυματίες.

«Αυτή τη στιγμή, τα ασθενοφόρα πληρώνουν διόδια στους αυτοκινητοδρόμους! Η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει πόλεμο κατά της Autostrade, θυγατρικής του ομίλου Atlantia και διαχειρίστριας του αυτοκινητοδρόμου στον οποίο κατέρρευσε η οδογέφυρα.

«Περιμένω να ανασταλούν σήμερα τα διόδια», πρόσθεσε. «Ας δώσουν τουλάχιστον μια ένδειξη καλής θέλησης. Εισέπραξαν πέρυσι 3,5 δισεκ. ευρώ σε διόδια. Με δεδομένη την καταστροφή που προκάλεσαν, έχουν τη δυνατότητα να επιτρέψουν μερικές εβδομάδες χωρίς διόδια».
Η Autostrade per l' Italia διαχειρίζεται σχεδόν τα μισά από τα περίπου 6.000 χιλιόμετρα των αυτοκινητοδρόμων της Ιταλίας. Είναι εταιρεία του διεθνούς ομίλου αυτοκινητοδρόμων Atlantia, ο οποίος ανήκει στην οικογένεια Μπένετον.

 

Ο κορυφαίος Πανεπιστημιακός "τεχνοκράτης" της "αριστεράς" Gian Maria Gros Pietro...ηταν αυτός στον οποίο η κυβέρνηση του τελευταίου Γενικού Γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ιταλίας, του αριστερού πρωθυπουργού Massimo D'Alema ανέθεσε την προεδρία του Ινστιτούτου για τη Βιομηχανική Ανασυγκρότηση και μετά από διαπραγματεύσεις επωφελείς για την αριστερή κυβέρνηση και τον Ιταλικό Λαό πούλησε τους Εθνικούς Αυτοκινητόδρομους στον Όμιλο Benetton, το "μακρινό" 1999 (Βλ. "Repubblica", 4 Σεπτέμβρη 1999).
 

 

Ευτυχώς που στην Ελλάδα υπάρχουν πραγματικοί αριστεροί και δεν έχουμε ιδιωτικοποιήσεις αλλά επενδύσεις της δημόσιας περιουσίας, με πλήρη διαφάνεια προς όφελος του Ελληνικού Λαού. 

Αλλωστε στην Ελλάδα δεν υπάρχει μαφία και διαφθορά όπως στην Ιταλία.


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 18 August 2018 | 1:25 am


ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ αληθινός Π Α Τ Ρ Ι Ω Τ Η Σ ΥΠΟΥΡΓΟΣ! Όχι κάτι άλλοι...Στήν Ιταλία έγινε π ά τ α γ ο ς! Εδώ; Σιωπή! Α π ό λ υ τ η !



Στήν Ἰταλία ἑτοιμάζονται γιά κατάργησιν τοῦ ἀντιρατσιστικοῦ νόμου ! Ἔμ, δέν εἶναι ἑλλαδική...


Η ΕΙΔΗΣΗ, ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ "ΧΩΝΕΨΕΙ" ΠΙΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΜΕΤΑΔΟΘΕΙ ΑΠΟ  Π  Ο  Υ  Θ  Ε  Ν  Α !










Στήν Ιταλία έγινε π ά τ α γ ο ς!

Πρωτοσέλιδη η είδηση και χαμός απο (αριστερές) αντιδράσεις!
 

Εδώ;Σιωπή!Α π ό λ υ τ η !
 Ονομάζεται Λορέντσο Φοντάνα και είναι υπουργός Οικογενειακών Υποθέσεων στην νέα Ιταλική κυβέρνηση.


Ο κ.Φοντάνα λοιπόν επιχειρεί να ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ τον νόμο του 1993 που καταδικάζει την ρατσιστική βία και την ρητορική μίσους!!!

Δικαιολόγησε μάλιστα αυτήν του την πρωτοβουλία με το επιχείρημα πώς οι πάσης φύσεως αντιρατσιστές, χρησιμοποιούν τον συγκεκριμένο νόμο για να ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΟΥΝ τον αντεθνικό χαρακτήρα του σε "αντιφασιστικό"!

Μέ δύο λόγια, όποιος αντιδρά στην αθρόα εισβολή λαθροπροσφύγων, ή στο γεγονός ότι γέμισαν οι ιταλικές πόλεις με μπούρκες, μαντίλες και τσαντόρ, καταγγέλεται αυτομάτως σαν ...φασίστας και ρατσιστής!



Και να μήν λησμονούμε ότι, ο αντιρατσιστικός ιταλικός νόμος είναι απείρως ηπιότερος απο τον ελληνικό αντίστοιχο, τον οποίο "τσακίσθηκε" να ψηφίσει η θλιβερή συγκυβέρνηση Σαμαρά &"Βενιζέλου" πρό 4ετίας ακριβώς, ήτοι τον Αύγουστο του 2014...
[Πηγή: Ιταλικός Τύπος]
Ι Δ Ε Α !
Άς "προκαλέσουμε" τους δημοσιογράφους "μας", να θέσουν το ερώτημα στους ανθυπο-ελαφρο-δεξιούς πολιτικούς της ...οθόνης, έχουμε αρκετούς και ΛΙΑΝ λαλίστατους απο δαύτους, άν ΟΤΑΝ έλθουν στην εξουσία, θα ΤΟΛΜΟΥΣΑΝ να ζητήσουν την κατάργηση του αντιστοίχου ελληνικού νόμου, όπως πράττει τώρα ο ανωτέρω Ιταλός υπουργός!
Δεν θα το κάνουν, ότι στοίχημα θέλετε!
Γιατί δεν έχουν τα άντερα, όχι να θέσουν την ερώτηση, αλλά ΟΥΤΕ ΚΑΝ να το σκεφθούν! 

Πόσω μάλλον οι υποψήφιοι νουδούληδες του κάθε Κούλη, που ΤΡΕΜΟΥΝ την οποιαδήποτε πατριωτική ενέργεια και πράξη...







Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 18 August 2018 | 12:52 am


Πήραν τους δύο στρατιωτικούς για να δώσουν τη Θράκη (έγγραφο)!!!






 Δυστυχώς, η κυβέρνηση δημιουργεί πλέον τις συνθήκες δημιουργίας και λειτουργίας ενός ντόμινο που θα επιφέρει ιδιαίτερα δυσάρεστες εξελίξεις στην Ελληνική Θράκη, αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα, φτάνοντας στο σημείο έμμεσου ελέγχου της πολιτικής σκηνής της χώρας, αλλά και της δημιουργίας κυβερνήσεων (ελέω του νέου εκλογικού νόμου της απλής αναλογικής).









Και μετά τις φανφάρες με τα πρωθυπουργικά αεροπλάνα και τις σαμπάνιες με τους αξιωματικούς και τους πολιτικοστρατιωτικούς χλαπάτσες και μπιριμπικουλες, έρχεται η λυπητερή... 

Ακόμα δεν έχουμε συνειδητοποιήσει τι έρχεται...

Τους 8 τούρκους που ζήτησαν πολιτικό άσυλο, ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ;;;

96 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΟ ΜΑΤΙ... ΕΚΕΙ ΚΟΝΤΑ ΕΚΡΥΒΑΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ...

ΑΝ ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΠΕΣΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ, ΟΥΤΕ ΨΥΛΛΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΡΦΟ ΜΑΣ.


Καλλιόπη Σουφλή


Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ
 
Οι δύο έλληνες στρατιωτικοί Μητρετώδης και Κούκλατζης ελευθερώθηκαν αιφνιδίως από την Τουρκία του Ερντογάν.
 

Και σχεδόν όλοι είτε αποδέχονταν πως η Τουρκία πιέστηκε από τις ΗΠΑ (ή και την Ευρώπη) ή αναρωτιούνταν τι έδωσε η Ελλάδα στον τούρκο «σουλτάνο» και οι δύο έλληνες στρατιωτικοί αφέθηκαν ελεύθεροι.

Όμως, πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις, οι εξελίξεις είναι αυτές που αποκαλύπτουν το παρασκήνιο που υπήρχε μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας, στο οποίο επικρατούσα άποψη ήταν η διεξαγωγή ενός «ανατολίτικου παζαριού», το οποίο συζητιόταν η απελευθέρωση των δύο ελλήνων στρατιωτικών με ανταλλάγματα που βλάπτουν σοβαρά τα εθνικά θέματα και ιδιαίτερα την εθνική κυριαρχία στην Θράκη. 


Οι ειδικοί αναλυτές, αλλά και πρώην πρέσβεις όπως ο κ. Κοραντής, επέμεναν στην ύπαρξη απαίτησης ισχυρών ανταλλαγμάτων από την πλευρά της Τουρκίας που είχαν ως δεδομένη την αντικατάσταση των νόμιμων μουφτήδων Ξάνθης και Κομοτηνής. 

Η άποψη αυτή ενισχύθηκε από την πρόσφατη τροποποίηση του νόμου περί συνταξιοδότησης δικαστικών λειτουργών, στους οποίους συμπεριελήφθησαν και οι νόμιμοι μουφτήδες Ξάνθης και Κομοτηνής.

Οι εξελίξεις, λοιπόν, αποκαλύπτουν τις μέχρι σήμερα μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, οι οποίες έχουν να κάνουν με την αλλαγή του μέχρι σήμερα μουφτή Ξάνθης, με επίσημο έγγραφο (το παραθέτουμε αμέσως μετά) της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης και συγκεκριμένα της Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικής Λειτουργίας, Διεύθυνση Διοίκησης, Τμήμα Διοικητικού – Οικονομικού Ν. Ροδόπης, στο οποίο αναφέρεται η απόφαση του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης Δρ. Ιωάννη Σάββα, με βάση την οποία αποσύρεται ο μέχρι σήμερα νόμιμος μουφτής Ξάνθης Μεχμέτ Εμίν Σινίκογλου και η θέση του καταλαμβάνει ως Τοποτηρητής Μουφτής ο Μπιλάλ Καρά Χαλήλ του Μπεχρή… 


Με αυτή την κίνηση της κυβέρνησης ενισχύονται σημαντικά οι ψευτομουφτήδες που ελέγχονται απόλυτα από Ερντογάν...


Με βάση την συγκεκριμένη εξέλιξη, καθίσταται περισσότερο από σαφές πως η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται να τηρήσει ούτε τα προσχήματα, αφού προχωρά στην αντικατάσταση του σημερινού μουφτή Ξάνθης προκειμένου να ικανοποιήσει το χρόνιο αίτημα της Τουρκίας για αντικατάσταση των Μουφτήδων και τοποθέτηση άλλων στη θέση τους (με την παγκοσμίως πρωτοφανή μέθοδο της εκλογής;). 


Δυστυχώς, η κυβέρνηση δημιουργεί πλέον τις συνθήκες δημιουργίας και λειτουργίας ενός ντόμινο που θα επιφέρει ιδιαίτερα δυσάρεστες εξελίξεις στην Ελληνική Θράκη, αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα, φτάνοντας στο σημείο έμμεσου ελέγχου της πολιτικής σκηνής της χώρας, αλλά και της δημιουργίας κυβερνήσεων (ελέω του νέου εκλογικού νόμου της απλής αναλογικής).

Τις επόμενες ημέρες αναμένουμε την ανακοίνωση απομάκρυνσης και του νόμιμου Μουφτή Κομοτηνής και αντικατάστασής του με κάποιον άλλο «εκλεκτό» Τοποτηρητή στη Μουφτεία Κομοτηνής…

Το έγγραφο που αποκαλύπτει τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις εις βάρος της Θράκης, με πρόφαση την απελευθέρωση των δύο ελλήνων στρατιωτικών από τις φυλακές της Αδριανούπολης.







Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 17 August 2018 | 11:58 pm


«Χαρισματικός ηγέτης ο Τσίπρας» λέει η Κονιόρδου!





Η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου χαρακτήρισε «χαρισματικό ηγέτη» τον πρωθυπουργό, «όχι μόνο επειδή διαθέτει ρητορική ικανότητα, αλλά και γιατί εκπέμπει την ικανότητα (!) να διακρίνει πού βρίσκεται το δίκιο και πού το σωστό, σε μια ταραγμένη περίοδο παντού» όπως είπε σε πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού epsilon tv. 








Πόσο ερπετοειδή τα λεχθέντα... θυμίζουν αυτούς που σέρνονται γλύφοντας τα αφεντικά τους, για να ανέβουν ή για να διατηρήσουν τη θέση τους..

Πόσο προκλητικά, όταν αναφέρονται στον πρωθυπουργό που έβαψε με αίμα όσο κανείς άλλος, την θητεία του...

Πόσο αιχρά, όταν το χώμα είναι νωπό από τους 96 νεκρούς στο Μάτι... από τα δεκάδες παιδάκια που η ζωή τους σταμάτησε πριν καλά καλά ξεκινήσει... από τους δεκάδες αγνοούμενους... από τους χιλιάδες που είδαν τα σπίτια και τις περιουσίες τους να γίνονται στάχτη σε λίγα λεπτά...

Πόσο ανίερα, όταν η μνήμη από την ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, είναι τόσο νωπή...

Πόσο πρόστυχα, όταν αυτός που θα έσχιζε τα μνημόνια το ίδιο βράδυ της εκλογής του, υπέγραψε το επαχθέστερο όλων;;;

Θα μπορούσα να γράφω για μέρες "τα κατορθώματα" του... "χαρισματικού σου ηγέτη", αλλά σας μισώ και σας σιχαίνομαι αμφότερους, ευχόμενη να έχετε την μοίρα των καμμένων..

Ίσως θα πρέπει να επανέλθει η ποινή του θανάτου, ΣΤΗΝ ΠΥΡΑ, ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ" ΣΑΝ ΚΙ ΕΣΑΣ.


Καλλιόπη Σουφλή

«Χαρισματικός ηγέτης ο Τσίπρας» λέει η Κονιόρδου!


Αν το κάνει για να καλοπιάσει τον πρωθυπουργό ενόψει του ανασχηματισμού, μάλλον δεν θα το καταφέρει, καθότι αναμένουν στην ουρά τα παιδιά του κομματικού σωλήνα. 


Υπάρχει βεβαίως και η εκδοχή να το πιστεύει, καθότι η ψυχή του καλλιτέχνη είναι άβυσσος…. 

Πάντως, το γεγονός κρίνεται σοβαρό. 

Η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου χαρακτήρισε «χαρισματικό ηγέτη» τον πρωθυπουργό, «όχι μόνο επειδή διαθέτει ρητορική ικανότητα, αλλά και γιατί εκπέμπει την ικανότητα (!) να διακρίνει πού βρίσκεται το δίκιο και πού το σωστό, σε μια ταραγμένη περίοδο παντού» όπως είπε σε πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού epsilon tv. 

Την οποία, βεβαίως, έσπευσε να υιοθετήσει το ΑΠΕ.


Αντί να κρύβεται από τη ντροπή της μετά και την αποκάλυψη ότι 100 και πλέον εκθέματα ραντίστηκαν με παραφίνη στο κεντρικότατο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, η υπουργός βρήκε πως επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ όλα έγιναν άριστα στο υπουργείο. 

Επί παραδείγματι, για  το ηλεκτρονικό  εισιτήριο υποστήριξε: «υπήρξε συνέχεια στο θέμα, από τον κ. Ξυδάκη που ανακοίνωσε το ηλεκτρονικό εισιτήριο, τον κ. Μπαλτά που άρχισε να το επεξεργάζεται κι ετέθησαν τα θεμέλια, ο σχεδιασμός, κι από τότε που ανέλαβε η νέα πρόεδρος του ΤΑΠΑ μπήκε σε πιλοτική λειτουργία. 

Εφαρμόζεται σε 11 αρχαιολογικούς χώρους στην επικράτεια. Πάνω από 500.000 επισκέψεις (504.410) καταγράφηκαν τον πρώτο μήνα λειτουργίας του eticket (στις 5/7/2018 λειτούργησε στην Ακρόπολη, στις 3/7/2018 είχε λειτουργήσει στην Κνωσό και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου και στις 2/7/2018 στην Αρχ. Μεσσήνη)

Το νέο ηλεκτρονικό εισιτήριο σε μόλις ένα μήνα απέφερε 9.323.666 ευρώ έσοδα και μετά από δύο μόλις βδομάδες διαδικτυακής παρουσίας μετράμε 143.995 ευρώ έσοδα από πωλήσεις εισιτηρίων στο Internet. Τώρα θα ξεκινήσει το διαφημιστικό σποτ του ηλεκτρονικού εισιτηρίου». 


Τα γεγονότα λένε άλλα: η συνέχεια από τον κ. Ξυδάκη προς τον κ. Μπαλτά υπήρξε ως προς τις υποσχέσεις και τα «θα» και δουλειά δεν έγινε. 

Ακόμα και τώρα, όπως η ίδια λέει, το ηλεκτρονικό εισιτήριο εφαρμόζεται σε 11 αρχαιολογικούς χώρους στην επικράτεια. 

Σε σύνολο 500, αλλά μη το κάνουμε θέμα… 

Οι δε αριθμοί εισιτηρίων που δίνει η υπουργός, είναι για τα πανηγύρια. Τον περσινό Αύγουστο, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή, οι επισκέπτες Ακρόπολης και Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου, είχαν ξεπεράσει τις 500.000. 

Επομένως, δεν έφερε ούτε περισσότερα εισιτήρια, ούτε και περισσότερα χρήματα το ηλεκτρονικό εισιτήριο. Ορθώς θεσμοθετήθηκε, αλλά μόλις στο 2% των αρχαιολογικών χώρων δεν το λες και επιτυχία.


Οσο για την «κωλυσιεργία» σε ό,τι αφορά την κινηματογράφηση ξένων παραγωγών στους αρχαιολογικούς χώρους η κ. Κονιόρδου σημείωσε ότι αυτό αλλάζει με υπουργική απόφαση που αναμένεται να υπογραφεί εντός των ημερών: «για να αποσυμφορηθεί το ΚΑΣ από το πλήθος αιτήσεων αδειοδότησης θα αναλαμβάνουν οι τοπικές εφορίες του υπουργείου Πολιτισμού εκτός κι αν πρόκειται για μεγάλα αρχαιολογικά μνημεία ενταγμένα στην Unesco, όπως για παράδειγμα η Ακρόπολη ή σε περίπτωση μικτών προτάσεων π.χ αίτημα για άδεια κινηματογράφησης σε Σούνιο, Ακρόπολη, Ελευσίνα κ.ά».


Σε απλά ελληνικά: πιο εύκολο είναι να πιεστεί ένας τοπικός έφορος να δώσει άδειες όχι μόνο για την κινηματογράφηση (που μαρτύρησε η κα Κονιόρδου) αλλά και για παραστάσεις, συναυλίες κ.λπ. Χωρίς να θέλω να προσβάλω κανέναν, η περίπτωση να ακουστούν σκυλάδικα σε αρχαία θέατρα είναι μπροστά στα μάτια τους. Πώς δεν τη βλέπουν;


Αγγελική Κώττη



Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 17 August 2018 | 11:00 pm


Αυτά να τα βλέπουν οι μαλακές οι ψηφοφόροι.



Κι όλα αυτά επειδή η πλειοψηφία του ελληνοφωνου λαού δεν είναι Έλληνες, δεν είναι πατριώτες και πουλιούνται στους πολιτικούς για 400 ευρώ το μήνα με πενταμηνη σύμβαση. 
 
Τέτοια ξεφτίλες είμαστε και θα πάρουμε αυτό που μας αξίζει.
 
 
 
 
 
Τα έλεγε ο αρχαίος ημών πρόγονος, Ισοκράτης, αλλά... πόσοι τον άκουγαν;;;
 
"Το ήθος των αρχόντων, είναι ανάλογο του ήθους των  αρχομένων"...
 
ΜΥΑΛΟ, ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΠΟΤΕ;;;
 
Ή ΜΗΠΩΣ ΟΤΑΝ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΛΑΘΡΟ, ΚΑΙ ΚΟΒΟΥΝ ΚΕΦΑΛΙΑ, ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ;;;
 

Καλλιόπη Σουφλή




 
 
Αυτά να τα βλέπουν οι μαλακές οι ψηφοφόροι. 
 
Θα έχουμε μια από τα ίδια το 50%, δεν θα πάει να ψηφίσει και το άλλο 50%, θα ψηφίσει Τον Κυριάκο, τον Τσιπρα την Φώφη, ένα 7%την Χρυσή Αυγή, ένα 5 με 6% το ΚΚΕ και από κάτι ψιλά οι υπόλοιποι 
 
Συμπέρασμα: 
 
Τι να κάνουμε εκλογές; 
Τσάμπα κόπος... τα αποτελέσματα είναι ήδη γνωστά με την μαλάκια που δέρνει τον Έλληνα χωρίς να υπολογίσουμε τις ψήφους των λαθρομεταναστων περίπου 850000 που όλοι θα ψηφίσουν Αλεκθι επειδή είναι καλό παιντι και τους έκανε Έλληνος.
 
Πάντως από τις μεθεπομενες εκλογές κυβέρνηση θα βγάζουν οι λαθρομουσουλμανοι θα έχουν γίνει κάμποσα εκατομμύρια και με την δική τους ψήφο θα ανεβαίνουν οι κυβερνήσεις.
 
Και στο εγγυς μέλλον θα κυβερνανε την Ελλάδα τα μουσουλμανικα κόμματα με νόμο την σαρία.
 
Κι όλα αυτά επειδή η πλειοψηφία του ελληνοφωνου λαού δεν είναι Έλληνες, δεν είναι πατριώτες και πουλιούνται στους πολιτικούς για 400 ευρώ το μήνα με πενταμηνη σύμβαση. 
 
Τέτοια ξεφτίλες είμαστε και θα πάρουμε αυτό που μας αξίζει


 
Πηγή  Σχόλιο στη σελίδα μου στο F.B.
στην ανάρτηση με τίτλο : "ΣΤΡΩΝΕΙ το έδαφος! ΒΟΜΒΑ Κύρτσου για «κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ»..."

Δημοσιεύθηκε στις 17 August 2018 | 10:19 pm


Ο «νόμος του Μέρφι» τούς… εκδικείται




 Και δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι η πολιτική ηγεμονία Τσίπρα χάθηκε στα αποκαΐδια της μεγάλης πυρκαγιάς και πως δεν έχει, πια, ούτε τις δυνάμεις ούτε τις δυνατότητες να ανατάξει το κόμμα και την κυβέρνησή του.

 

 

Ο νόμος του Μέρφι, θα εκδικηθεί την Αριστερά και την συμμορία των ΤσιπροΚαμμένων, αν τους εξαϋλώσει τελείως... έτσι όπως εξαϋλώθηκαν κάποιοι από τους νεκρούς της πυρκαγιάς...

Ο νόμος του Μέρφι όμως, πρέπει να εκδικηθεί και ΣΥΣΣΩΜΟ ΤΟ ΚΥΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΕΞΑΫΛΩΣΕΙ, ΓΙΑΤΙ... ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΑΝΩΤΑ ΤΣΟΥΝΑΜΙΑ...

Αλλά, κύριε αρθρογράφε μου, μην τα βρίζετε τα φασιστερά της Αριστεράς, γιατί λιαν συντόμως, θα σας βάλουν τα ξένα αφεντικά, να συνκυβερνήσετε... ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ... και τότε, αυτά που γράφετε (ορθότατα για την συγκυβέρνηση των δολοφόνων), θα τα κάνετε γαργάρα...

 

Καλλιόπη Σουφλή




Είναι φανερό πως η κυβέρνηση βρίσκεται σε κατάσταση απόγνωσης.


Το τραγικό γεγονός που κόστισε τη ζωή σε δεκάδες συμπολίτες μας άφησε βαριά τη σκιά του στο κυβερνητικό σχήμα, κλόνισε και αποδιοργάνωσε και αυτόν ακόμη τον πρωθυπουργό.


Αυτήν την ώρα, προσωπικά ο κ. Τσίπρας αλλά και συνολικά οι υπουργοί της κυβέρνησης βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα καθολικό κύμα αμφισβήτησης και απόρριψης, που διαπερνά σύμπασα την κοινωνία και ολόκληρη τη χώρα – ως αποτέλεσμα τόσο του μεγέθους της τραγωδίας όσο και των χειρισμών που ακολούθησαν.


Ο μεγάλος αριθμός θυμάτων κλόνισε την κοινωνία και οι χειρισμοί φανέρωσαν ένα σχήμα ενοχικό και ανάλγητο.


Το βράδυ «εκείνης» της Δευτέρας αποκαλύφθηκαν με απόλυτο τρόπο οι διαχειριστικές ανεπάρκειες του κυβερνητικού σχήματος και μαζί φανερώθηκαν σε πανεθνικό δίκτυο οι απέλπιδες προσπάθειες της ηγεσίας να αμβλύνει τις άκρως δυσμενείς εντυπώσεις της τραγωδίας.


Ο συνδυασμός των δύο δοκίμασε πραγματικά τον πρωθυπουργό, ο οποίος αυτήν τη στιγμή βρίσκεται σε εξαιρετικά δεινή θέση. Και το γνωρίζει, όπως το γνωρίζουν και οι συνεργάτες του.


Βρίσκονται στην κυριολεξία κυκλωμένοι από τη φωτιά των ενοχών και των ευθυνών! 
Και αναζητούν εναγωνίως διέξοδο, την οποία, ωστόσο, δεν μπορούν να βρουν. 

Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουν ότι στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος βρίσκονται σε εξέλιξη πρωτοφανείς συγκρούσεις, στο μέσο των οποίων βρίσκεται ο ίδιος ο πρωθυπουργός. 

Και δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι η πολιτική ηγεμονία Τσίπρα χάθηκε στα αποκαΐδια της μεγάλης πυρκαγιάς και πως δεν έχει, πια, ούτε τις δυνάμεις ούτε τις δυνατότητες να ανατάξει το κόμμα και την κυβέρνησή του. 

Οι κινήσεις εντυπωσιασμού και αντιπερισπασμού, στις οποίες επιδίδεται τώρα, περισσότερο επιδεινώνουν την ήδη προβληματική εικόνα της κυβέρνησης, παρά βελτιώνουν τη θέση της.


Ο κ. Τσίπρας, βεβαίως, επιχειρεί να εξαγοράσει χρόνο, προκειμένου να μεταβάλει κάπως τις αρνητικές συνθήκες. 

Και τον διεκδικεί με κινήσεις εντυπωσιασμού. 

Άρχισε (και επιμένει) με… κατεδαφίσεις αυθαιρέτων και συνέχισε με «καρατομήσεις»… ανευθυνοϋπεύθυνων. 

Πρόκειται, όμως, για κινήσεις εντυπωσιασμού και μόνον. 

Όλα ήλθαν πολύ αργά και μόνο υπό την πίεση της κοινής γνώμης. 

Και θα επακολουθήσουν τώρα και οι… πιο εντυπωσιακές: Του ανασχηματισμού και των παροχών!


Αλλά, επί τη ευκαιρία του επερχόμενου ανασχηματισμού, τι θα αλλάξει δηλαδή, αν αλλάξουν δυο τρεις υπουργοί και μετακινηθούν άλλοι δυο τρεις; 

Η νοοτροπία πρέπει να αλλάξει, ο τρόπος διακυβέρνησης, όχι τα πρόσωπα. 

Και δεν μπορεί να αρχίζουμε πάλι με υποσχέσεις και (προεκλογικές) παροχές αμέσως μετά την έξοδό μας από τα μνημόνια. 

Έτσι όπως ήλθαν τα πράγματα, με την κυβέρνηση αποσταθεροποιημένη, να παλεύει για τη δική της πια διάσωση, περιορίζονται στον μέγιστο βαθμό οι δυνατότητές της να αξιοποιήσει τις όποιες ευκαιρίες μπορεί να προσφέρει η έξοδος από τα μνημόνια. 

Μια κυβέρνηση αμφισβητούμενη και αποσταθεροποιημένη περισσότερο εμποδίζει παρά ευνοεί την όποια πρόοδο αναμένουν και προσδοκούν οι πολίτες.


Βέβαια, θα προσπαθήσει να πετύχει την ανάκαμψη ο κ. Τσίπρας. 

Θα ανασχηματίσει την κυβέρνησή του, θα μας καλέσει να γιορτάσουμε την «καθαρή έξοδο», θα τάξει χρήμα στην Έκθεση, θα σκανδαλολογήσει, θα πολώσει, θα γυρίσει τον χρόνο πίσω, κατηγορώντας τους προηγούμενους για όλα τα δεινά αυτού του τόπου, προσπαθώντας να μας κάνει να πιστέψουμε ότι ζούμε στα… προδικτατορικά χρόνια. 

Παλαιά τυπικά κόλπα, στα οποία έχουν καταφύγει ή έχουν επιχειρήσει να καταφύγουν και άλλοι στο παρελθόν, χωρίς αποτέλεσμα.


Δυστυχώς γι’ αυτούς, η κόκκινη γραμμή έσπασε. 
Και έσπασε εκείνο το μοιραίο βράδυ, της αποφράδας 23ης Ιουλίου, και αποκαλύφθηκαν όλα. 
Και στην πολιτική, αν περάσεις την κόκκινη γραμμή, δεν υπάρχει επιστροφή. 

Πλέον, δεν υπάρχει αξιοπιστία ούτε λόγια ικανά να επιτρέψουν την επανάκαμψή της. 
Χάθηκε η εμπιστοσύνη μονομιάς.


O νόμος του Μέρφι (ό,τι μπορεί να πάει στραβά θα πάει) τους… εκδικείται, αφού, κατά το γνωμικό απόφθεγμα, «κάτι θα πάει στραβά, αν δεν έχεις εσύ φροντίσει νωρίτερα να μην πάει»! 

Και δεν είχαν φροντίσει να μην πάνε όλα στραβά.


Τώρα ίσως πιστεύουν ότι με το να… στρίβουν διά των αυθαιρέτων ο χρόνος κυλάει υπέρ τους. Έτσι είναι, αν έτσι νομίζουν…


του Φώτη Σιούμπουρα


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 17 August 2018 | 9:47 pm


Έξι «καυτά» ερωτήματα από τον Νικολόπουλο! Νέο παραδικαστικό κύκλωμα;




Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στα αποτελέσματα της έρευνας για μια σειρά υποθέσεων που πιθανόν να ανοίξουν εκ νέου, προκειμένου να διαπιστωθούν οι παρεμβάσεις, που έγιναν από πρόσωπα πέραν πάσης υποψίας σε δικαστικές υποθέσεις, σε προαγωγές δικαστικών λειτουργών και σε τοποθετήσεις ανώτατων αξιωματικών.

 «Στέλεχος της ΕΥΠ φέρεται να έχει πει ότι «ήδη έχει αρχίσει να ξετυλίγεται το κουβάρι συγκλονιστικών αποκαλύψεων που θα προκαλέσουν πάταγο στη Δικαιοσύνη και την ΕΛ.ΑΣ»!







Τι με λές;;; Πέφτω από τα σύννεφα... 
Ώστε και νέο ... παραδικαστικό;;;

Και δεν με λες Νικολάκη, ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ;;;

Γιατί από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ως ενεργού πολίτη, όλο ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΑ θυμάμαι... 

Οι μη εμπλεκόμενοι στα ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΑ, είναι καμιά πενηνταριά; Ή μήπως ούτε τόσοι δεν είναι;;;

ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ, ΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΑ;;;

ΚΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΝ ΟΙ ΒΡΩΜΙΚΟΙ ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ;;; ΘΑ ΑΘΩΩΘΟΥΝ;;;

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΥΠ, ΕΙΝΑΙ Ή ΟΧΙ ΜΠΛΕΓΜΕΝΟΣ Σ' ΑΥΤΑ ΤΑ... πώς τα είπες;;; ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΑ;;;

ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣτΕ, αυτό το... ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ;;;

ΓΙΑΤΙ ΒΡΕ ΝΙΚΟΛΑΚΗ, ΟΤΑΝ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ... "ΝΟΜΙΜΑ"... 

ΟΤΑΝ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΠΕΤΣΟΚΟΒΟΝΤΑΙ "ΝΟΜΙΜΑ"...

ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΛΥΕΤΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΟΣ Ο ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΕΜΕΙΝΕ ΟΡΘΙΟ ΣΤΗΝ Α-ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ;;;



Καλλιόπη Σουφλή



Η βάσιμη πιθανότητα να υπάρχει ένα νέο παραδικαστικό κύκλωμα αποτελεί το αντικείμενο ερώτησης του Προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Δικαιοσύνης.



Ο βουλευτής επικαλείται πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες «στα ίχνη ενός νέου μεγάλου παραδικαστικού κυκλώματος βρίσκεται το τελευταίο διάστημα η ελληνική Δικαιοσύνη σε συνεργασία με την ΕΛΑΣ, το οποίο είναι πιθανόν να οδηγήσει σε διώξεις, αλλά και να προκαλέσει σοβαρές ανακατατάξεις, τόσο στον χώρο της Δικαιοσύνης, όσο και στα ηγετικά κλιμάκια της Ελληνικής Αστυνομίας».


Εξάλλου, ο Νίκος Νικολόπουλος στην κοινοβουλευτική παρέμβαση αναφέρει ότι υπάρχει πλούσιο ηχητικό υλικό και μάλιστα από νόμιμες συνακροάσεις της ΕΥΠ.


Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στα αποτελέσματα της έρευνας για μια σειρά υποθέσεων που πιθανόν να ανοίξουν εκ νέου, προκειμένου να διαπιστωθούν οι παρεμβάσεις, που έγιναν από πρόσωπα πέραν πάσης υποψίας σε δικαστικές υποθέσεις, σε προαγωγές δικαστικών λειτουργών και σε τοποθετήσεις ανώτατων αξιωματικών.


Ο Νίκος Νικολόπουλος μιλώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες αποκάλυψε ότι: 

«Στέλεχος της ΕΥΠ φέρεται να έχει πει ότι «ήδη έχει αρχίσει να ξετυλίγεται το κουβάρι συγκλονιστικών αποκαλύψεων που θα προκαλέσουν πάταγο στη Δικαιοσύνη και την ΕΛ.ΑΣ»!


Ο βουλευτής έθεσε προς τον αρμόδιο Υπουργό τα εξής έξι ερωτήματα:


1. Πράγματι οι νόμιμες συνακροάσεις της ΕΥΠ απεκάλυψαν νέο μεγάλο παραδικαστικό κύκλωμα;


2. Οι συνακροάσεις κατέδειξαν την εμπλοκή ανώτερων και ανωτάτων δικαστικών και αξιωματικών;


3. Για τα συγκεκριμένα πρόσωπα που συγκροτούν την εγκληματική οργάνωση ασκήθηκαν πειθαρχικές έρευνες και πραγματοποιείται άσκηση άλλων ποινικών διώξεων;


4. Εάν όντως έχουν γίνει παρεμβάσεις στον χειρισμό συγκεκριμένων δικαστικών υποθέσεων τι θα πράξετε για την απονομή της Δικαιοσύνης;


5. Εάν κάποιοι δικαστικοί λειτουργοί και αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ προήχθησαν κατά προκλητικό και αναξιοκρατικό τρόπο θα επανακριθούν;


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 17 August 2018 | 9:19 pm


Τα 5 ερωτήματα του εισαγγελέα για την τραγωδία στο Μάτι



Σύμφωνα με το πόρισμα που αναμένεται να παραδώσει στις εισαγγελικές αρχές ο πραγματογνώμονας που έχει οριστεί από δύο οικογένειες θυμάτων, υπήρξαν εγκληματικές αμέλειες των αρμοδίων οργάνων τα οποία κατηύθυναν τα ΙΧ εσφαλμένα προς το Μάτι ενώ έπρεπε να τα κατευθύνουν προς Αθήνα.  
 
 
 
 
 
 
Στα ερωτήματα του εισαγγελέα, να προσθέσω άλλο ένα:
 
ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΩΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ "ΣΙΩΠΗΛΑ ΟΠΛΑ" ΣΤΟ ΜΑΤΙ, ΚΙ ΑΝ ΝΑΙ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΗΤΑΝ ΓΝΩΣΤΗΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ;;;
 
 
Καλλιόπη Σουφλή
 
Υ.Γ. Θα προσθέσω κι άλλα ερωτήματα, αλλά μόλις πάρω τα στοιχεία στα χέρια μου...
 

 
Απαντήσεις σε μια σειρά από κρίσιμα ερωτήματα για την ανείπωτη τραγωδία της 23ης Ιουλίου, την μέρα που έγινε στάχτη το Μάτι στέλνοντας στον θάνατο τουλάχιστον 96 ανθρώπους αναζητούν οι
εισαγγελικές αρχές. 

Περισσότεροι από 30 μάρτυρες έχουν περάσει το κατώφλι των εισαγγελικών αρχών. 


Σύμφωνα με το ρερορτάζ της Σοφίας Φασουλάκη στην εφημερίδα «Έθνος» οι εισαγγελικές αρχές ξετυλίγουν το κουβάρι των ενεργειών κάθε εμπλεκόμενου φορέα με τις έρευνες να στρέφονται προς όλες τις κατευθύνσεις. 
 
 
Τα βασικά ερωτήματα είναι τα εξής:

1. Γιατί τα περισσότερα πυροσβεστικά οχήματα είχαν μετακινηθεί στην Κινέτα και είχαν μείνει μόνο λίγα στην Ανατολική Αττική; Έγινε σωστή εκτίμηση;

2. Είχε προετοιμαστεί κατάλληλα ο κρατικός μηχανισμός αφού γνώριζε από την προηγούμενη ημέρα ότι ο βαθμός επικινδυνότητας ήταν στο 4 λόγω των θυελλωδών ανέμων;

3. Είχαν κοπεί και απομακρυνθεί τα ξερά χόρτα από την περιοχή; Ήταν γεμάτοι νερό οι κρουνοί για να χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση ανάγκης;

4. Γιατί το Λιμενικό δεν ειδοποιήθηκε να μην αποβιβάζει επιβάτες στη Ραφήνα, δυσχεραίνοντας έτσι την κυκλοφορία προς το Μάτι;

5. Ποιο σχέδιο έλαβε χώρα στις κατασκηνώσεις με αποτέλεσμα αυτές να εκκενωθούν και να σωθούν τα παιδιά; Θα μπορούσε να διαταχθεί τακτική ή ακόμα και άτακτη εκκένωση στην περιοχή; Και γιατί δεν έγινε;
 
 
Οι καταγγελίες για παντελή έλλειψη συντονισμού είναι δεκάδες, από τις οικογένειες των θυμάτων. 
 
Σύμφωνα με το πόρισμα που αναμένεται να παραδώσει στις εισαγγελικές αρχές ο πραγματογνώμονας που έχει οριστεί από δύο οικογένειες θυμάτων, υπήρξαν εγκληματικές αμέλειες των αρμοδίων οργάνων τα οποία κατηύθυναν τα ΙΧ εσφαλμένα προς το Μάτι ενώ έπρεπε να τα κατευθύνουν προς Αθήνα.  
 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ρεπορτάζ του Εθνους, στο ίδιο πόρισμα αναφέρεται πως δεν συνεκλήθη το συντονιστικό όργανο σε επίπεδο Περιφέρειας, Πυροσβεστικής και δήμων ώστε να αντιμετωπιστεί η κατάσταση με συγκεκριμένο σχέδιο και ταχύτητα. 
 
 
Πηγή: Εθνος



Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 17 August 2018 | 8:16 pm


«Σύντομα θα έχουμε αυτοκτονία στα ΚΑΑΥ του Αγίου Ανδρέα»






Ζούμε σαν τα ποντίκια, ήμαστε σκλάβοι δουλειάς και υπηρεσίας.

Κινδυνεύουμε με σοβαρά προβλήματα υγείας επειδή φτιάξαμε όλο το ΚΑΑΥ εμείς οι φαντάροι.

Τα καψώνια συνεχίζονται χωρίς σταματημό.

Ο φόβος της αυτοκτονίας είναι ορατός για τους φαντάρους καθώς η όλη κατάσταση το μόνο που μας κάνει είναι να μας τσαλαπατά την ψυχολογία και νοιώθουμε ότι απειλείται η σωματική μας ακεραιότητα.

Αναγκαζόμαστε να ζούμε σε άθλιες συνθήκες, καθώς στην λέσχη τρώμε κλειδωμένοι στα μαγειρεία για να μην μας βλέπουν οι παραθεριστές γιατί απαγορεύεται να τρώμε δημόσια 
Η κάθε μέρα είναι κόλαση.



Μήπως αυτό ακριβώς είναι ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΤΟΥΣ;;; 

Για ποιόν ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ μιλάμε;;;
Αυτόν που οι ... καραβανάδες, γίνονται  γιουσουφάκια των πολιτικών και των λάθρο;;;
Μήπως έχουμε τελειώσει ως έθνος και δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμα;;

Καλλιόπη Σουφλή




Δραματικές συνθήκες καταγγέλλουν οι φαντάροι που υπηρετούν στα ΚΑΑΥ του Αγίου Ανδρέα, στην ανατολική Αττική. 
Όπως αναφέρεται σε επιστολή καταγγελίας που δημοσιεύει το Δίκτυο Ελευθέρων
Φαντάρων Σπάρτακος, μετά τις καταστροφικές και πολύνεκρες πυρκαγιές στην περιοχή, που είχαν ως αποτέλεσμα οι εγκαταστάσεις των ΚΑΑΥ να υποστούν σοβαρές ζημιές, οι στρατευμένοι αναγκάστηκαν με εξαντλητικά ωράρια να ανοικοδομήσουν τα οικήματα, δουλεύοντας -όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι- ακόμα και από τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.


Οι φαντάροι προειδοποιούν ότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση δεν είναι απίθανο να σημειωθούν απόπειρες αυτοκτονίας στα ΚΑΑΥ.

Αναλυτικά η καταγγελία όπως τη δημοσιεύει το Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος:

«Μετά από τρελή ενταντικοποίηση και ατέλειωτη δουλειά τα ΚΑΑΥ άνοιξαν και το μεγαλύτερο κομμάτι των ΚΑΑΥ έχει αποκατασταθεί.

Όμως τα πράγματα χειροτέρεψαν, η υπηρεσία πάει 3 μέσα-1 έξω ή και 4-1 με δουλειές και τρέξιμο αυτά επικρατούν στα ΚΑΑΥ

Επίσης ζούμε μέσα στην μπόχα.

Ζούμε σαν τα ποντίκια, ήμαστε σκλάβοι δουλειάς και υπηρεσίας.

Κινδυνεύουμε με σοβαρά προβλήματα υγείας επειδή φτιάξαμε όλο το ΚΑΑΥ εμείς οι φαντάροι.

Μόνοι μας, από τις 8 το πρωί έως 9 το βράδυ δουλειά χωρίς διάλειμμα και υπηρεσίες ταυτόχρονα στις οποίες αν δεν είσαι καθώς πρέπει σε τιμωρούν με 5 μέρες φυλάκιση!

Τα καψώνια συνεχίζονται χωρίς σταματημό.

Δράστης, πρώτος και καλύτερος ένας Αρχιλοχίας ο οποίος χώνει φαντάρους σε βαριές αγγαρείες, να καθαρίζουν όλο το ΚΑΑΥ από τις 8 το πρωί μέχρι και τις 7 το απόγευμα.

Από την άλλη, ο Συνταγματάρχης Διοικητής του ΚΑΑΥ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ για την κούραση των φαντάρων και διατάζει ανήμερα της Παναγίας να γίνει λειτουργία και να μην βγει κανένας εξοδούχος θέλοντας να δείξει πόσο χριστιανός είναι!

Άλλοι φαντάροι που πήζουν σε αγγαρείες και υπηρεσίες 3 κα 4 μέρες, πρέπει να μείνουν μέσα και να κάνουν άλλες τόσες σερί μαζί με την αγγαρείες χωρίς σταματημό.

Ο φόβος της αυτοκτονίας είναι ορατός για τους φαντάρους καθώς η όλη κατάσταση το μόνο που μας κάνει είναι να μας τσαλαπατά την ψυχολογία και νοιώθουμε ότι απειλείται η σωματική μας ακεραιότητα.

Αναγκαζόμαστε να ζούμε σε άθλιες συνθήκες, καθώς στην λέσχη τρώμε κλειδωμένοι στα μαγειρεία για να μην μας βλέπουν οι παραθεριστές γιατί απαγορεύεται να τρώμε δημόσια 
Η κάθε μέρα είναι κόλαση καθώς οι περισσότεροι από τους παραθεριστές μας, φέρονται σαν σκουπίδια και έχουνε απαιτήσεις από εμάς όπως να καθαρίζουμε μια μικρή στοίβα πευκοβελόνες από τα σπίτια τους γιατί τους ενοχλεί....

Ζούμε έναν Γολγοθά, δεν υπάρχει σωτηρία!

Σύντομα θα έχουμε αυτοκτονία στα ΚΑΑΥ και θα είναι πολύ αργά.

Επισκευές δεν έγιναν ποτέ.

Τίποτα ψευτοδουλειά έγινε από φαντάρους.

Φέρανε και από άλλες μονάδες να κάνουν διάφορες επιδιορθώσεις όπως ψευτοβάψιμο πάνω από τα καμένα και καθάρισμα αυτά έγιναν μόνο τίποτα παραπάνω.»

topontiki.gr


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 17 August 2018 | 7:11 pm


Ανοιχτή επιστολή στον... "ΘΕΟ"







Λυπάμαι που κάποτε στο Δημοτικό, καθίσαμε σε διπλανά θρανία... 

Λυπάμαι, που κάποτε ήσουν συμμαθητής μου... 


Λυπάμαι για τον τόπο μου που κάηκε... 

Λυπάμαι για τα θύματα που αμέτρητα είν' ακόμα... 

Λυπάμαι που για τους αγνοούμενους, ίσως δεν μάθουμε ποτέ... 

Λυπάμαι που σιωπάς, μπροστά σ' αυτή την τραγωδία... 

Μα την αλήθεια, πόσο ΛΥΠΑΜΑΙ...


Καλλιόπη Σουφλή


 Κάνοντας κλικ πάνω στην εικόνα με τον κένσορα, τη μεγενθύνετε για να διαβάσετε.





Πηγή Εφημερίδα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ

Δημοσιεύθηκε στις 17 August 2018 | 5:52 pm


Ούτε μια λέξη, μωρέ;;;; Ούτε μια λέξη;;;







 Καλά βρε Ιορδάνη Λουίζο, δεν είσαι πλέον δήμαρχος της Νέας Μάκρης και του Μαραθώνα... αλλά ούτε μια λέξη για την τραγωδία που ζει ο τόπος σου... ο τόπος μας;;;



ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΜΩΡΕ;;;; ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ;;;

Δώδεκα χρόνια δήμαρχος στην Νέα Μάκρη και τέσσερα στον ενιαίο δήμο Μαραθώνα, και εισαι ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟΣ;;;;


Αν εμφανίστηκες κάπου και δεν το είδα, σε κάποιο ΜΜΕ και το αγνοώ, σε παρακαλώ να μου στείλεις τα σχετικά, για να ανακαλέσω.

Αλλά μέχρι τότε, θα ρωτάω: ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΓΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΕΙΠΩΤΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ;;;

ΓΙΑ ΤΟΥΣ 96 ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΥΝΤΟΠΙΤΕΣ ΜΑΣ;;;

ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΚΑΔΕΣ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΚΑΗΚΑΝ;;;

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ;;;

Και είσαι και... γιατρός!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΝΤΡΟΠΗ!


Καλλιόπη Σουφλή


Υ.Γ.1. Σου αφιερώνω την εικόνα και τα λόγια, που έχουν τη δύναμη να λυγίσουν και την πιο σκληρή καρδιά...

Μόνον την "καρδιά" του Σατανά δεν λύγισαν... 
Αυτός, το απόλαυσε όλο αυτό... 

Υ.Γ.2. Να υποθέσω πως από το σοκ δεν μπορείς ούτε να μιλήσεις;;;
Σε νοιώθω... γι αυτό και θα σου αφιερώσω την επόμενη ανάρτηση...




Δημοσιεύθηκε στις 17 August 2018 | 5:20 pm


Η ΕΜΥ διαψεύδει την Κυβέρνηση - Απίστευτες καταγγελίες κατοίκων για τους πρώτους καπνούς - Έρευνα για πειραγμένα AVL



 Εξετάζεται, επίσης, καταγγελία ότι εκτός από τη μη χρήση των ασυρμάτων, αλλά τις επικοινωνίες με κινητά τηλέφωνα από τους επικεφαλής αξιωματικούς, έχουν κάνει παρεμβάσεις και στο AVL, το ηλεκτρονικό σύστημα εντοπισμού κίνησης των υπηρεσιακών οχημάτων, με πρόσχημα ότι ήταν χαλασμένο, αλλά το εντυπωσιακό είναι, όπως οι ίδιες πηγές ενημέρωσης σημειώνουν, πως οι σχετικοί ισχυρισμοί φαίνονται να προέρχονται από αξιωματικούς της πυροσβεστικής, τους οποίους… αγγίζει η έρευνα απόδοσης και καταλογισμού ευθυνών. 



ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ... ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ;;;

ΟΝΟΜΑΤΟΥΛΙΑ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΟΥΛΑΚΙΑ ΜΟΥ;;;

 ΕΝΝΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΘΕΣΗ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ, Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ ΜΑΡΑΘΩΝΑ, ΜΕ ΔΥΟ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΤΟ... ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ ΤΟΥ;;;;

ΠΟΣΑ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;


Καλλιόπη Σουφλή

 
Διαψεύδει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, σύμφωνα με τις πληροφορίες του bloko.gr, τους ισχυρισμούς των κυβερνητικών στελεχών, που έκαναν  λόγο για τεράστια δυναμική στην ένταση των
ανέμων, με αποτέλεσμα να ξεπερνά –όπως υποστήριξαν- τα 90 χιλιόμετρα.
 
Η ένταση των ανέμων τη «Μαύρη Δευτέρα» δεν ξεπέρασε τα 7 μποφόρ και μόνο στις 19:15, εξαιτίας του θερμοκλίματος, το οποίο είχε δημιουργηθεί, σημειώθηκε ριπή ανέμου 11 μποφόρ στιγμιαία, κάτι όμως που είναι αναμενόμενο σε τέτοιες καταστάσεις.
 
Το 2ο στοιχείο, που προκύπτει από τη μέχρι τώρα έρευνα, είναι ότι έχουν συγκεντρωθεί μαρτυρίες κατοίκων από το Μάτι, σύμφωνα με τις οποίες καλούσαν το 199, το τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής, ανέφεραν ότι έβλεπαν πυκνό καπνό και η απάντηση, που λάμβαναν, ήταν ότι προέρχεται από τη φωτιά της Κινέτας.
 
 
Εξετάζεται, επίσης, καταγγελία ότι εκτός από τη μη χρήση των ασυρμάτων, αλλά τις επικοινωνίες με κινητά τηλέφωνα από τους επικεφαλής αξιωματικούς, έχουν κάνει παρεμβάσεις και στο AVL, το ηλεκτρονικό σύστημα εντοπισμού κίνησης των υπηρεσιακών οχημάτων, με πρόσχημα ότι ήταν χαλασμένο, αλλά το εντυπωσιακό είναι, όπως οι ίδιες πηγές ενημέρωσης σημειώνουν, πως οι σχετικοί ισχυρισμοί φαίνονται να προέρχονται από αξιωματικούς της πυροσβεστικής, τους οποίους… αγγίζει η έρευνα απόδοσης και καταλογισμού ευθυνών.


Του Γιώργου Καραϊβάζ
_



Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 17 August 2018 | 5:04 pm


ΣΤΡΩΝΕΙ το έδαφος! ΒΟΜΒΑ Κύρτσου για «κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ»...


 Όπως εξήγησε ο ευρωβουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ένα από τα σενάρια που εξετάζουν οι ευρωπαίοι εταίροι μας ως λύση σε πολλά προβλήματα, σχετικά με το ελληνικό πρόγραμμα, είναι κι ένας κυβερνητικός συνασπισμός κομμάτων.





Δεν ξέρω πόσες φορές πρέπει να  το γράψω  και να το ξαναγράψω, ΠΩΣ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ. 

Πάμε ωρέ, να τους ... ΞΕΣΤΡΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ... 
ΜΠΟΡΟΥΜΕ!

ΠΡΩΤΑ ΜΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΕ ΤΑ... ΛΑΔΩΜΕΝΑ ΚΟΚΟΡΙΑ...

ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ, ΧΑΜΕΝΟΙ ΣΕ ΟΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ... ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ;;;
ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΥΠΕΡ ΠΑΝΤΩΝ ΑΓΩΝΑ...



Καλλιόπη Σουφλή


Υ.Γ. Ποιός θα μου κάνει δώρο έναν... κόκορα;;;
Αλλά, να με μάθει και να τον ... λαδώνω... (με κρητικό λάδι ελιάς ή με φυτίνη, ρε;;;)



 
 
Πρόσωπα από την Ευρώπη, με δικαίωμα υπογραφής στα ελληνικά ζητήματα διερευνούν το ενδεχόμενο κυβέρνησης συνεργασίας μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, μετά την έξοδο από το μνημόνιο!
 
 
Aυτό αποκάλυψε  ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κύρτσος μιλώντας σήμερα  στο Ραδιόφωνο 24/7. 
 
Όπως σημείωσε ο ευρωβουλευτής, καθώς ήδη στρώνεται το έδαφος προς αυτή την κατεύθυνση, μια από τις ερωτήσεις που του θέτουν στις Βρυξέλλες, είναι "πώς μπορεί να υπάρξει συνεργασία μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ".
 
 
Όπως εξήγησε ο ευρωβουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ένα από τα σενάρια που εξετάζουν οι ευρωπαίοι εταίροι μας ως λύση σε πολλά προβλήματα, σχετικά με το ελληνικό πρόγραμμα, είναι κι ένας κυβερνητικός συνασπισμός κομμάτων.



Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 17 August 2018 | 4:46 pm


Τι δεν έχουμε ΔΕΙ ακόμη και ...ξυνόμαστε; (Ναι, αλλά έτσι και τα δούμε... πάμε ντουγρού για εγκεφαλικά... )



Νίκος Ρούσσης: "Εντέλει, στην Ελλάδα δεν έχετε παπαράτσι, παπάρια έχετε...."





Άστα... Νικόλα... ούτε αυτά δεν έχουνε... αυτοί που θα 'πρεπε να τα έχουν...

Καλλιόπη Σουφλή


Τι δεν έχουμε ΔΕΙ ακόμη και ...ξυνόμαστε;


*Φωτογραφία του πατέρα Τσίπρα, συνοδευόμενη από απολογισμό επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του στην Χούντα, ΕΙΔΑΜΕ; ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ.

*Φωτογραφία του μνήματος όπου είναι θαμένος ο μακαρίτης, ΕΙΔΑΜΕ; ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ.

*Αντίγραφο της θεραπείας που χορηγήθηκε στον Αλέξη, μετά που τον πήγανε με κρίσεις πανικού στην "Παναγία τη Γρηγορούσα". ΕΙΔΑΜΕ; ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ..

*Φωτογραφία του κανακάρη του Φλαμπουράρη, να κουτουπώνει την κυρά Σταθάκαινα πάνω στο ταχύπλοο-φονιάς της Αιγινας, ΕΙΔΑΜΕ; ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ..

*Φωτογραφία των 100 σορών από τους καμένους στο Μάτι, ΕΙΔΑΜΕ; ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ.

*Νέα Φωτό με τους οκτώ τούρκους που ζήταγε μετ' επιτάσεως ο Ερντογάν, ΕΙΔΑΜΕ; ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ..

*Υποπτες φωτό του Τζέφρυ Πάϊατ με τεκνά στην νυκτερινή Αθήνα, ΕΙΔΑΜΕ; ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ..

*Φωτο του Γαβρίλη, όμου μετά της συζύγου και του τέκνου, να δούμε αν του μοιάζει, ΕΙΔΑΜΕ; ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ..

*Παλιές φωτό της Αχτζιόγλου και της Νοτοπούλου, να καταλάβουμε που και "πώς" έπαιρναν μεζέ, ΕΙΔΑΜΕ; ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ. .

*Αντίγραφο από τα μυστικά κονδύλια της ΕΥΠ, μέσω των οποίων πλερώνονται επιφανείς κυβερνητικοί κονδυλοφόροι, ΕΙΔΑΜΕ; ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ..

*Παλιές φωτό και άρθρα του Καρτερού, όταν έτρωγε δημόσια μαρούλια, για να μας πείσει ότι η έκρηξη στο Τσερνομπίλ ήτανε μία μούφα, ΕΙΔΑΜΕ; ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ..

*Αντίγραφα της μισθοδοσίας των προσληφθέντων στην ΕΡΤ και των νεοπροσληφθέντων στο ΑΠΕ-ΜΠΕΕΕΕ, ΕΙΔΑΜΕ; ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ.

Εντέλει, στην Ελλάδα δεν έχετε παπαράτσι, παπάρια έχετε....


Πηγή

Διευκρίνιση: Τα μπλε γράμματα στο κείμενο του Νίκου Ρούσση, είναι δικά μου...  όχι τίποτις άλλο, αλλά ο Ρούσσης είναι μακράν, κι εγώ σε κατεχόμενη χώρα, με εξουσίες στα 4... (όχι 4 Χ 4, ρε... αυτό είναι τουτού)... και της φυλακής τα σίδερα, δεν τ' αντέχω... 
  

 Καλλιόπη Σουφλή



Δημοσιεύθηκε στις 17 August 2018 | 4:21 pm


Μήνυση κατά υπουργών για την πυρκαγιά στο Μάτι. Ποιους μηνύει η γυναίκα που έχασε σύζυγο και δύο παιδιά





Η οικογένεια θρηνεί τον Γρηγόρη Φύτρο, ποδηλάτη της ΑΕΚ που χάθηκε στη φωτιά μαζί με τον 11χρονο γιό του Ανδρέα και την 15χρονη κόρη του Εβίτα. 

Η υπόθεση της μικρής Εβίτας έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο καθώς βρήκε τραγικό θάνατο πέφτοντας από μεγάλο ύψος στα βράχια της παραλίας στην προσπάθειά της να σωθεί.



























Μήνυση κατά παντός υπευθύνου αλλά και σε βάρος των Πάνου Σκουρλέτη και Νίκου Τόσκα κατέθεσε η χήρα Φύτρου, η οποία έχασε στη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου τον σύζυγο και τα δυο της παιδιά.




Σύμφωνα με τον πληρεξούσιο δικηγόρο της, Βασίλη Καπερνάρο, οι ευθύνες είναι εγκληματικές και τα στοιχεία αδιάσειστα ότι έχει τελεστεί το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση ή με ενδεχόμενο δόλο.

Σύμφωνα με τον κ. Καπερνάρο η μήνυση της οικογένειας θα ανοίξει το δρόμο για την διερεύνηση ευθυνών πολιτικών προσώπων από την Βουλή.

Η οικογένεια θρηνεί τον Γρηγόρη Φύτρο, ποδηλάτη της ΑΕΚ που χάθηκε στη φωτιά μαζί με τον 11χρονο γιό του Ανδρέα και την 15χρονη κόρη του Εβίτα. 

Η υπόθεση της μικρής Εβίτας έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο καθώς βρήκε τραγικό θάνατο πέφτοντας από μεγάλο ύψος στα βράχια της παραλίας στην προσπάθειά της να σωθεί.



Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 17 August 2018 | 4:03 pm


Η Γερμανία στέλνει 2.000 λαθρομετανάστες στην Ελλάδα - «Πέφτουν» οι υπογραφές





Οι «πρόσφυγες» αυτοί δεν έχουν περάσει από κανέναν έλεγχο και πολύ πιθανόν -όπως δείχνουν και πρόσφατα δημοσιεύματα- να είναι πρώην τζιχαντιστές...και γενικότερα «κακά φρούτα» που δεν θέλει η Γερμανία αλλά μετά από ακόμα μία "επιτυχή συμφωνία της κυβέρνησης" θα αλωνίζουν σύντομα ελεύθερα στη χώρα μας.
 
 
 
 
Μετά την φωτιά στο Μάτι, οι κακές γλώσσες, μιλάνε για ... επερχόμενο τεχνητό σεισμό... και μετά, οι ίδιες κακές γλώσσες λένε, πως θα μας την πέσουν τα τζιχάντια... 
 
Άντε καλέ... κακές γλώσσες είναι... 
 
Οι Γερμανοί και τα τζιχάντια, είναι ... φίλοι μας... μας αγαπάνε...
 
Κι ο Αλέξης μας αγαπάει... κι η αγάπη του καίει... είναι καυτερή...
 
 
Καλλιόπη Σουφλή  




Σε λίγες μέρες η Γερμανία και η Ελλάδα θα υπογράψουν τη συμφωνία με την οποία 2000 λαθρομετανάστες από τη Γερμανία θα επαναπροωθηθούν στη χώρα μας.  
 
Οι «πρόσφυγες» αυτοί δεν έχουν περάσει από κανέναν έλεγχο και πολύ πιθανόν -όπως δείχνουν και πρόσφατα δημοσιεύματα- να είναι πρώην τζιχαντιστές... και γενικότερα «κακά φρούτα» που δεν θέλει η Γερμανία αλλά μετά από ακόμα μία "επιτυχή συμφωνία της κυβέρνησης" θα αλωνίζουν σύντομα ελεύθερα στη χώρα μας.   
 
Όπως γράφει η εφημερίδα Τα Νέα, έως την Τρίτη αναμένονται οι υπογραφές με την Αθήνα, ενώ ανάλογη διμερής συμφωνία υπεγράφη ήδη μεταξύ Βερολίνου και Μαδρίτης.    
 
Βάσει της συμφωνίας αυτής η Αθήνα θα υποδεχθεί την επιστροφή περίπου 2.000 μεταναστών. 
 
Με την κυβέρνηση αν παίρνει ως αντάλλαγμα μία αόριστη δέσμευση του Βερολίνου να διεκπεραιώσει σταδιακά ανοιχτές περιπτώσεις οικογενειακής επανένωσης και να αποδεχθεί περισσότερα άτομα από εκείνα που θα στείλει.   
 
Την ίδια στιγμή η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ επισκέφθηκε την Πέμπτη τη Σαξονία, όπου υποσχέθηκε ότι θα ενταθούν οι προσπάθειες στο ομοσπονδιακό επίπεδο για τον επαναπατρισμό μεταναστών οι αιτήσεις των οποίων να τους χορηγηθεί άσυλο απορρίφθηκαν.  
 
«Οι επαναπατρισμοί παραμένουν μείζον πρόβλημα», δήλωσε η Μέρκελ στη Δρέσδη έπειτα από μια συνάντηση με την τοπική οργάνωση της Ένωσης Χριστιανοδημοκρατών (CDU), του κόμματός της.  
 
Η Μέρκελ πρόσθεσε ότι οι κρατιδιακές κυβερνήσεις χρειάζονται τη βοήθεια των ομοσπονδιακών αρχών, που πρέπει να επεξεργάζονται ταχύτερα τα αναγκαία έγγραφα ώστε να διευκολύνονται οι επαναπατρισμοί.  
 
Είναι σαφές, συνέχισε η καγκελάριος, ότι «το έτος 2015 δεν πρέπει να επαναληφθεί και δεν θα επαναληφθεί», αναφερόμενη στη μαζική υποδοχή μεταναστών στη Γερμανία.  
 
Σύμφωνα με τη Μέρκελ, έχει εξανεμιστεί πλέον η πεποίθηση ότι η Γερμανία μπορούσε να ελέγξει και να οργανώσει την υποδοχή ενός τόσο μεγάλου αριθμού μεταναστών.



Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 17 August 2018 | 3:42 pm


ΚΟΤΖΙΑ - ΤΣΙΠΡΑ - ΚΑΜΜΕΝΕ - ΚΚΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΦΤΑΝΕΙ, Η ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ;;;


 ΟΤΑΝ ΛΕΓΑΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΟΤΖΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΡΑΞΗ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΣΥΝΤΕΛΕΣΑΝ Ο ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ, ΜΕ ΚΥΡΙΟ ΟΜΩΣ ΣΧΕΔΙΑΣΤΗ ΤΟ ΚΚΕ ΤΟ ΚΟΙΤΟΥΣΑΤΕ ΜΕ ΑΠΟΡΙΑ;;;


ΟΤΑΝ ΛΕΓΑΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΟΤΖΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΡΑΞΗ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΣΥΝΤΕΛΕΣΑΝ Ο ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ, ΜΕ ΚΥΡΙΟ ΟΜΩΣ ΣΧΕΔΙΑΣΤΗ ΤΟ ΚΚΕ ΤΟ ΚΟΙΤΟΥΣΑΤΕ ΜΕ ΑΠΟΡΙΑ;;;


ΙΔΟΥ ΛΟΙΠΟΝ, ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ:

Η ΑΛΒΑΝΙΑ , ΣΥΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΛΕΓΑΝ,

ΟΤΙ ΔΗΘΕΝ, ΘΕΛΟΥΝ, ΝΑ "ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΟΥΝ "ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ,

ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΠΡΩΩΘΟΥΝ, ΓΙΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΥΛΛΟΓΙΟΥΝΤΑΙ, ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΣΕ ΟΣΑ ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΝ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΚΟΤΖΙΑ - ΤΣΙΠΡΑ - ΚΑΜΜΕΝΕ - ΚΚΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΦΤΑΝΕΙ, Η ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ;;;

ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΤΕ ΘΩΡΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΛΕΟΝ....;;;



Ο UCK με εμπρηστικό ποστ απειλεί με αντάρτικο αν καταψηφιστεί η συμφωνία των Πρεσπών


Ο Αμπεντίν Ζίμπερι, πρώην οπλαρχηγός του UCK στα Σκόπια, με εμπρηστικό ποστ του στο Facebook, έστειλε προειδοποιητικά μηνύματα στους Σκοπιανόυς για το δημοψήφισμα για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Συγκεκριμένα έγραψε πως οι Αλβανοί των Σκοπίων θα συνεχίσουν «χωρίς τους Μακεδόνες» την πορεία τους προς ΝΑΤΟ και ΕΕ, αν οι τελευταίοι ψηφίσουν «όχι» στο δημοψήφισμα.

«Οι Αλβανοί στη «Μακεδονία» θα παλέψουν ως το τέλος με τους «Μακεδόνες» και συνολικά με το κράτος για να ενταχθεί αυτό στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, εάν το δημοψήφισμα αποτύχει. Οι Αλβανοί θα ακολουθήσουν αυτό τον δρόμο, δηλαδή με ή χωρίς τους «Μακεδόνες» θα συνεχίσουν την πορεία τους προς την ΕΕ», έγραψε ο Ζούμπερι.

Σημειώνει ακόμη ότι οι «Μακεδόνες» (σλαβόφωνοι) των Σκοπίων, έπρεπε πρώτα να επιλύσουν την εσωτερική διαμάχη που έχουν με τους Αλβανούς και στη συνέχεια να επιλύσουν την εξωτερική διαμάχη με την Ελλάδα για ένταξη στην ΕΕ.

«Ποιος πηγαίνει στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ με προκλήσεις και προσβολές στους συμπολίτες του;
Όταν κάποιος σέβεται και σας υποστηρίζει γιατί τον κακοποιείτε με προσβολές και προκλήσεις σε εθνικό επίπεδο;

Πραγματικά δεν ξέρω πώς μπορεί κάποιος να ξυπνήσει από το κομμουνιστικό όνειρο, που επί 50 χρόνια σας γέμισε με ψέματα και σας δίδαξε να μισείτε όσους είναι διαφορετικοί από εσάς», σημειώνει ο πρώην διοικητής του UCK.

Θα κλείσει το σημείωμά του:

«Όσο οι Αλβανοί επιδιώκουν τη «Μακεδονία» να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, αυτό είναι ένα σημάδι ότι θέλουμε το κράτος να είναι πλήρες, ασφαλές και κοινό για όλους.

Ποτέ δεν αμφισβητήσαμε κάθε τι που είναι δικό σας, τη γλώσσα, τα σύμβολα και την ταυτότητα του «Μακεδόνα», αλλά και εμείς θέλουμε απλά να σέβεστε τη γλώσσα, τα σύμβολά μας και την εθνική μας ταυτότητα.

Η πολυμορφία είναι ένας θησαυρός για τη χώρα»..




Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 17 August 2018 | 1:37 am


Το εν εξελίξει ξεπούλημα της Θράκης: μια ανασκόπηση…






Το συνεχές μπούλινγκ και οι πρόσφατες πιέσεις προς τους νόμιμους μουφτήδες να παραιτηθούν δεν τελεσφόρησαν κι έτσι φτάσαμε στην άθλια μεθόδευση της 1ης Αυγούστου, με μια τροπολογία που οι κυβερνώντες κατέβασαν ξαφνικά στη Βουλή, εν κρυπτώ και παραβύστω, εν μέσω θέρους και τόσων τραγωδιών και θεομηνιών (κυριολεκτικά σαν τους κλέφτες μες στο σκοτάδι),
μέσα σε ένα ευρύτερο νομοσχέδιο με τον φαινομενικά παντελώς άσχετο τίτλο «Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Ιόνιο πανεπιστήμιο και άλλες διατάξεις»

Και το πέρασαν με τη σύμπραξη μάλιστα ή έστω τη συνενοχή όλου σχεδόν του ανεκδιήγητου πολιτικού μας σκηνικού (για να μην ξεχνιούνται κάποιοι και για να μην τρέφουν ανόητες ψευδαισθήσεις).





Η ΘΡΑΚΗ, ΞΕΠΟΥΛΗΘΗΚΕ...
Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΕΠΟΥΛΗΘΗΚΕ...
Η ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ, ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ...

ΤΟ ΜΑΤΙ ΚΑΗΚΕ...
Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ... 
ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ, ΦΡΑΠΕΔΙΑΖΕΤΑΙ... ΜΗΝ ΤΟΥ ΧΑΛΑΤΕ ΤΑ ΜΠΑΝΙΑ ΤΟΥ...

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΞΙΟΙ ΝΑ ΛΕΓΟΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ...ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΑΝ... ΚΑΙ ΤΗΝ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΑΝ.
 

Καλλιόπη Σουφλή



του Νεκτάριου Δαπέργολα*

      Αφού ολοκληρώθηκε η ασύλληπτη προδοσία της Μακεδονίας και δρομολογήθηκε και μία άθλια συμφωνία με τους Αλβανούς (που μεταξύ άλλων αναμένεται να εκχωρήσει κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας), έρχεται τώρα η σειρά της Θράκης. 

Τουλάχιστον η σειρά για τις έσχατες πινελιές της προδοσίας και του ξεπουλήματος, μια που η Θράκη είναι ούτως ή άλλως προδομένη και αφημένη εδώ και δεκαετίες στις τουρκικές ορέξεις. 

Με ένα Προξενείο στην Κομοτηνή να αποτελεί άτυπο αλλά μείζονα πολιτικό και πολιτειακό παράγοντα με τον πολυσχιδή παρακρατικό μηχανισμό του, με τα εκατομμύρια ευρώ μαύρου τούρκικου χρήματος να ρέουν συνεχώς στην περιοχή, με την οικονομική, κοινωνική και μορφωτική γκετοποίηση της μειονότητας να διαιωνίζεται, με τον εκτουρκισμό των Πομάκων να συνεχίζεται, με τόσους και τόσους ελληνεπώνυμους πολιτικούς (βουλευτές, δημάρχους και λοιπούς παρατρεχάμενους) να λειτουργούν επί δεκαετίες ως φτηνοί ψηφοτσομπάνηδες και παιδιά για τα θελήματα (και το θέτω πολύ κομψά) του Τούρκου προξένου και των ντόπιων φανατικών τουρκοφρόνων, ώστε να εξασφαλίσουν την εκλογή ή επανεκλογή τους, αλλά και με όλες ανεξαιρέτως τις κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών να μετέχουν λίγο-πολύ στο άθλιο αυτό παιχνίδι της συναλλαγής, της συγκάλυψης, του στρουθοκαμηλισμού και της φοβικής ενδοτικότητας, δεν μπορεί κανείς να πει ότι ήρθε τώρα η σειρά της Θράκης. 


Σίγουρα όμως τώρα ήρθε η ώρα να μπει η ταφόπλακα. 

Και αυτή δεν θα μπορούσε παρά να έρθει από τη μακράν πιο χυδαία, αντιδημοκρατική και ψυχωσικά μισελληνική πολιτική ηγεσία που είδε ποτέ αυτός ο τόπος σε όλη συνολικά τη μακραίωνη Ιστορία του.


      Μέσα στην τελευταία ειδικά διετία έγιναν πολλά, που έσπρωξαν τη Θράκη ακόμη πιο βαθιά στην αδηφάγο αγκαλιά της φασιστογείτονος. 

Τα ταξίδια Τούρκων πολιτικών αξιωματούχων (του ιδίου του Ερντογάν συμπεριλαμβανομένου) που περιδιάβασαν την περιοχή λες και επιθεωρούσαν το τσιφλίκι του παππού τους κλιμακώθηκαν, το εξ Αθηνών «μπούλινγκ» προς όσους τοπικούς μουσουλμάνους (σε θέσεις ευθύνης, αλλά και απλούς πολίτες) ήταν φιλικοί προς τη χώρα μας και αρνούνταν να παίξουν το παιχνίδι της Τουρκίας αυξήθηκε κι έγινε ανελέητα ασφυκτικό, οι πράκτορες της ΜΙΤ συνέχισαν να τριγυρνούν νυχθημερόν με απερίγραπτη άνεση σε πόλεις και χωριά της Θράκης (ακόμη και μετά την αισχρή σύλληψη και αιχμαλωσία των Κούκλατζη και Μητρετώδη) και φυσικά όλες οι επανειλημμένα διατυπωθείσες πομφόλυγες των ΑΝΕΛ (δια στόματος Καμμένου, Κουίκ, αλλά και ενίων τοπικών τσανακογλειφτών τους) ότι η Θράκη θα προστατευθεί από τη δράση του Προξενείου και γενικότερα την τουρκική απειλή αποδείχθηκαν ό, τι ακριβώς και οι άλλες δεσμεύσεις τους σε όλα τα θέματα: πιο ευτελείς κι ανάξιες και από σκισμένα κουρελόχαρτα. 


Εκτός όμως αυτών, υπήρξαν και 2-3 ακόμη πράγματα πολύ πιο εμφατικά, που ήχησαν ως ένα άκρως ανησυχητικό και προειδοποιητικό καμπανάκι.


      Η διάλυση του τοπικού κλιμακίου της ΕΥΠ ήταν ένα τέτοιο καμπανάκι. 

Εδώ φυσικά δεν ξέρω αν μπορούμε να μιλήσουμε για συνειδητή προδοσία, καθώς το πραγματικό αίτιο δεν ήταν π.χ. επειδή δούλευε καλά η υπηρεσία και συνεπώς «έπρεπε» (για λόγους εθνομειοδοτικούς) να ξεχαρβαλωθεί, όπως υπονοήθηκε σε κάποια κείμενα (προφανώς υποβολιμαία), καθότι μιλάμε για ένα ούτως ή άλλως αστείο τσίρκο (όσοι γνωρίζουν άλλωστε στοιχειωδώς γενικότερα από ΕΥΠ, ξέρουν ότι το εν λόγω μαγαζί δούλευε όντως καλά ως το 1981, ακολούθως τινάχτηκε στον αέρα από το πέρασμα της σοσιαληστρικής λοιμικής, επανέκαμψε κάπως κατά την περίοδο 1996-2009, ώσπου αποτελειώθηκε επί των ημερών ΓΑΠ). 


Το βασικό αίτιο ήταν προσωπικές στελεχιακές διαμάχες και ξεκαθαρίσματα λογαριασμών. 

Η ουσία όμως δεν αλλάζει, γιατί και μόνο που κάνεις τέτοιο πράγμα ως ηγεσία της ΕΥΠ σε τόσο δύσκολους καιρούς και ειδικά στη Θράκη, ακόμη κι αν οι στόχοι σου δεν είναι ευθέως προδοτικοί, δείχνει για πόση γελοιότητα, ανικανότητα και ανευθυνότητα μπορούμε να μιλάμε. 


      Το άλλο καμπανάκι ήταν φυσικά η επιμονή της φερόμενης ως ελληνικής κυβέρνησης στην πιλοτική εφαρμογή των λεγόμενων δίγλωσσων νηπιαγωγείων. 

Επί του θέματος έχουν γραφτεί αρκετά, που δεν χρειάζεται να επαναλάβουμε. 

Θα επισημάνουμε μόνο ότι κανονικά θα έπρεπε σήμερα να συζητούμε για την αναγκαιότητα κατάργησης του αναχρονιστικού και άκρως αντιπαιδαγωγικού θεσμού της μειονοτικής εκπαίδευσης, τουλάχιστον έτσι όπως είναι δομημένος (που μόνο παράγοντας αναλφαβητισμού, μορφωτικο-κοινωνικο-οικονομικού αποκλεισμού και γκετοποίησης των μουσουλμάνων της Θράκης είναι και τίποτε περισσότερο, γι’ αυτό και για τη διατήρησή του μάχονται λυσσαλέα οι τουρκόφιλοι κύκλοι που ακριβώς έχουν συμφέρον να κρατήσουν τη μειονότητα απομονωμένη, υπανάπτυκτη και συνεπώς ελεγχόμενη). 


Αντ’ αυτού όμως φτάσαμε να προωθούμε επίσημα ως ελληνική πολιτεία επέκταση αυτού του άθλιου θεσμού και στην προσχολική αγωγή, χωρίς αυτό να προβλέπεται από καμία συνθήκη ή μορφωτικό πρωτόκολλο του παρελθόντος και χωρίς επίσης να υπάρχει και απολύτως κανένας άλλος λόγος, πέρα βέβαια από τη γνωστή συριζαϊκή εθνομηδενιστική ψυχασθένεια και φυσικά τη λυσσαλέα πάγια επιθυμία των τουρκοφρόνων της περιοχής που πλέον ικανοποιείται (τόσο λυσσαλέα, που θυμίζω πως τους έχει ωθήσει εδώ και κάμποσα χρόνια στην κατάφωρη παραβίαση της ελληνικής νομοθεσίας - η οποία αποδέχεται την ύπαρξη μόνο ελληνόφωνων νηπιαγωγείων - και στη δημιουργία παράνομων τουρκόφωνων, που λειτουργούν φυσικά χωρίς άδεια, υπόγεια και με «μαύρο» χρήμα που έρχεται από την Τουρκία). 


Άλλη μία συνεπώς άνευ όρων παράδοση στις τουρκικές ορέξεις, κόντρα μάλιστα όχι μόνο στο εθνικό συμφέρον, αλλά και σε κάθε υπεύθυνη γνωμοδότηση από διδασκαλικούς συλλόγους και έτερους παιδαγωγικούς φορείς, που προς τιμήν τους (και προς μείζονα έκπληξη και του γράφοντος, που κάτι…σκαμπάζει από δημόσια εκπαίδευση) αντέδρασαν δυναμικά, αλλά φυσικά αγνοήθηκαν. 

Η…Πρώτη Φορά Αριστερά εξάλλου δεν χαμπαριάζει, ως γνωστόν, από αντιρρήσεις, ενστάσεις και διαλόγους.


      Το τρίτο καμπανάκι (και πιο ηχηρό) ήταν φυσικά το θέμα με τους μουφτήδες. 

Επί δεκαετίες λυσσάει η Άγκυρα για να κατοχυρώσει την εκλογή τους (κι ας μην υπάρχει ασφαλώς τέτοιο πράγμα ούτε στην Τουρκία, ούτε σε καμία άλλη ισλαμική χώρα του πλανήτη), πρώτο θέμα σταθερά στην ατζέντα των αιτημάτων και των ποικίλων πιέσεων που ασκεί στη χώρα μας. 


Και λογικό, γιατί πρόκειται για τις θρησκευτικές (και όχι μόνο) κεφαλές της μειονότητας, άρα πώς να ανεχτεί η Τουρκία το να πληρούνται οι νευραλγικές αυτές θέσεις από νομοταγή και φιλικά κείμενα προς την Ελλάδα πρόσωπα; Γι’ αυτό εδώ και πολλά χρόνια έχει στήσει δικούς της πράκτορες (τους λεγόμενους ψευδομουφτήδες), οι οποίοι αναδείχθηκαν δήθεν με εκλογή (εδώ γελάμε μετά δακρύων) και επί πολλά χρόνια έκαναν από αντιποίηση αρχής έως…καταλήψεις κτιρίων και γραφείων. Και φυσικά εννοείται πως αυτούς αναγνώριζε (και αναγνωρίζει) η Άγκυρα ως μουφτήδες της Θράκης (και όχι τους νόμιμους), αυτούς επισκέπτονται οι Τούρκοι πολιτικοί που έρχονται εδώ και χρόνια στην περιοχή, αυτούς τιμούν οι τουρκόφρονες της Θράκης, αυτούς καλούν στα ιφτάρ, στα πανηγύρια, στις ημερίδες και σε όλες τις λοιπές (και πολυπληθέστατες) εκδηλώσεις τουρκισμού. 


Αλλά αυτό που καμία από τις ούτως ή άλλως άθλιες ελληνικές κυβερνήσεις της αμερικανόδουλης υποτέλειας και της ψοφοδεούς ενδοτικότητας δεν τόλμησε να δώσει, έρχεται τώρα να το προσφέρει στο πιάτο το εθνομηδενιστικό τσίρκο της «Πρώτη Φορά Αριστεράς», ως δώρο στην αδηφάγο επεκτατικότητα του μεγαλοφασίστα σουλτάνου κι ως αντίδωρο στις εν Θράκη συνεργαζόμενες μαζί της τουρκοπρακτοράντζες, κάτι βουλευτές, δημαρχίσκους κι έτερους γκριζόλυκους με συριζαίικη προβιά. 


Το συνεχές μπούλινγκ και οι πρόσφατες πιέσεις προς τους νόμιμους μουφτήδες να παραιτηθούν δεν τελεσφόρησαν κι έτσι φτάσαμε στην άθλια μεθόδευση της 1ης Αυγούστου, με μια τροπολογία που οι κυβερνώντες κατέβασαν ξαφνικά στη Βουλή, εν κρυπτώ και παραβύστω, εν μέσω θέρους και τόσων τραγωδιών και θεομηνιών (κυριολεκτικά σαν τους κλέφτες μες στο σκοτάδι), μέσα σε ένα ευρύτερο νομοσχέδιο με τον φαινομενικά παντελώς άσχετο τίτλο «Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Ιόνιο πανεπιστήμιο και άλλες διατάξεις»

Και το πέρασαν με τη σύμπραξη μάλιστα ή έστω τη συνενοχή όλου σχεδόν του ανεκδιήγητου πολιτικού μας σκηνικού (για να μην ξεχνιούνται κάποιοι και για να μην τρέφουν ανόητες ψευδαισθήσεις).


      Και φυσικά δεν σταματάμε εδώ. 

Είναι απολύτως βέβαιο ότι ετούτος ο προδοτικός εσμός θα συνεχίσει και με νέα βήματα, συνδυάζοντας «το τερπνό με το ωφέλιμο», δηλαδή τη δεδομένη μισελληνική του ψύχωση με την ανάγκη - ενόψει του επικείμενου εκλογικού καταποντισμού του - να κρατήσει ικανοποιημένο τον βασικό εταίρο του στη Θράκη (θυμίζω πως τα εκλογικά ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή, πριν επισύρει το 2015 την αθρόα στήριξη της μειονοτικής ψήφου, ήταν της τάξης του…2%). 

Ο δρόμος λοιπόν των εκχωρήσεων και της προδοσίας σίγουρα δεν τελειώνει εδώ. 

Ίσως αυτό να εννοούσε τελικά ο πολύφερνος ελληνεπώνυμος ΥΠΕΞ, λέγοντας προ μηνών ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να κλείσει γρήγορα τα μέτωπα με Αλβανία και Σκόπια, ώστε να εξασφαλιστεί «διπλωματικό κεφάλαιο» που θα πέσει, μαζί με όλο το βάρος της προσοχής, στο κύριο και σοβαρότερο μέτωπο, στην…προάσπιση δηλαδή των εθνικών μας συμφερόντων έναντι της Τουρκίας. 

Αν τώρα βέβαια η άνευ όρων παράδοση στον Ερντογάν και τις ορέξεις των τουρκοφρόνων στη Θράκη ή το συνεχιζόμενο ξέφραγο αμπέλι σε όλο το Ανατολικό Αιγαίο ή και το επικείμενο ξεπούλημα και της κυπριακής υπόθεσης συνιστούν τέτοια «προάσπιση», αυτό ας προκαλέσει έκπληξη σε όσους ακόμη κοιμούνται ύπνο βαθύ (ενώ για όσους γνωρίζουμε την ανθελληνική υστερία αυτών των ολετήρων ήταν κάτι απολύτως δεδομένο και αναμενόμενο). 

Το επισημαίνουμε όμως και αυτό, ως άλλο ένα θρασύ και αισχρό ψέμα (ανάμεσα φυσικά στα χιλιάδες άλλα) του κυβερνώντος κόμματος, εφάμιλλο με εκείνο του κυβερνητικού του εταίρου που ήδη προαναφέραμε (περί προστασίας της Θράκης, πάταξης της τουρκικής διείσδυσης, περιορισμού του Προξενείου Κομοτηνής και λοιπών παραπλησίων κενολογιών).


      Και για να κλείσουμε: επειδή βλέπουμε μία (δικαιολογημένη) ευφορία τις τελευταίες μέρες εξαιτίας της απελευθέρωσης των δύο στρατιωτικών μας, το γεγονός αυτό είναι αναμφίβολα εξαιρετικό, αλλά περαιτέρω κανέναν δεν πρέπει να αποπροσανατολίζει (πόσο δε μάλλον να καθησυχάζει) ως προς τις τουρκικές προθέσεις αλλά και την εσωτερική μας πολιτική πραγματικότητα. 

Και τούτο επειδή ούτε η Τουρκία μάς έχει συνηθίσει σε φιλικές χειρονομίες καλής θέλησης (οπότε θεωρώ αδύνατο να μην υποκρύπτεται κάποιο αντάλλαγμα από κάτω), ενώ και από την άλλη το γεγονός έρχεται στην… καταλληλότερη στιγμή για μία παραπαίουσα κυβέρνηση, που θα στήσει πάνω σ’ αυτό μία ολόκληρη επικοινωνιακή σπέκουλα χυδαίας προπαγάνδας, σε συνδυασμό φυσικά και με τις εικονικής πραγματικότητας (και απείρου γελοιότητας) επικείμενες τελετές για την δήθεν έξοδο από τα μνημόνια.

 Η ευχή που μπορούμε να κάνουμε εδώ (και θα παραμείνει ευχή μέχρι να μάθουμε περισσότερα δεδομένα) είναι η απελευθέρωση των δύο ομήρων, γεγονός που όλους μας γέμισε χαρά, να μην αποτελεί αντίδωρο πολύ σοβαρότερων παραχωρήσεων προς την Τουρκία. 

Παραχωρήσεων που μπορεί να έχουν σχέση και με το προαναφερθέν θέμα των μουφτήδων (και το πόσο γρήγορη και απροκάλυπτη ή όχι πορεία προς την πλήρη ικανοποίηση των τουρκικών απαιτήσεων μπορεί να έχει), αλλά και με άλλα ζητήματα που επίσης είναι ψηλά στην τουρκική ατζέντα (γιατί υπάρχουν βεβαίως και άλλα). Ελπίζουμε να διαψευστούμε και να μη χρειαστεί να επανέλθουμε. 

Ζώντας πάντως στη Θράκη και παρακολουθώντας - κατά το δυνατόν - εδώ και δύο τουλάχιστον δεκαετίες τόσο την τουρκική διείσδυση όσο και τη συμπεριφορά του ελληνικού παράγοντα στην περιοχή, έχουμε πάψει προ πολλού να τρέφουμε αυταπάτες…



 *Ο Δρ Ιστορίας Νεκτάριος Δαπέργολας, που ζει στην Κομοτηνή, ήταν ως το 2016 επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Σπάρτακος», ιδρυτικό μέλος της «Κίνησης εναντίον του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής» και διαχειριστής της ιστοσελίδας «Προξενείο Στοπ» που επί 7 περίπου χρόνια παρείχε καθημερινή ενημέρωση για τη δράση της Τουρκίας στην ελληνική Θράκη.





Δημοσιεύθηκε στις 17 August 2018 | 12:18 am


Προς άμεση γνώση των πυρόπληκτων του Ματιού και λοιπών οικισμών της καμμένης Νέας Μάκρης







 Γράφει η Καλλιόπη Σουφλή


Πολύ επικερδές το επάγγελμα του μεσίτη... 
Λίγα χρόνια πριν, γέμιζαν χρυσές λίρες τα πουγκιά τους...


Ως κάτοικος της Νέας Μάκρης, έβλεπα τα σπίτια σ' ολόκληρη την περιοχή, να φυτρώνουν σαν μανιτάρια... 

Η Νέα Μάκρη, ήταν ένα μικρό χωριουδάκι, όταν ήρθα, αρχές της δεκαετίας του 60, μια σταλιά μόμολο, κι έγινε μέσα σε λίγα χρόνια, μια κωμόπολη...

Κι ενώ μέχρι πριν λίγο καιρό, αυτό το ... είδος των επαγγελματιών, μου ήταν συμπαθές... ξαφνικά, έφτασε μια φωτιά, να ανατρέψει την ... "συμπάθειά μου"...



Η ΦΩΤΙΑ ΣΤΟΝ ΒΟΥΤΖΑ, ΣΤΟ ΜΑΤΙ, ΣΤΟΝ ΠΡΟΒΑΛΙΝΘΟ, ΣΤΗΝ ΑΜΠΕΛΟΥΠΟΛΗ, ΣΤΟ ΖΟΥΜΠΕΡΙ...



Και μέσα στην μαυρίλα του τοπίου, εμφανίστηκαν κάτι ... "μαύρες σκιές"... 
Έτσι λέγεται στην πιάτσα, ολούθε...

Κυκλοφορεί λοιπόν στην ... πιάτσα, πως αυτές οι ... "μαύρες σκιές", προσεγγίζουν ανθρώπους που έχασαν τις περιουσίες τους από την ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΦΩΤΙΑ, και τους ζητούν να αγοράσουν την καμμένη τους γη, για... ψίχουλα.



ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΩ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΚΑΜΜΕΝΩΝ, ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΨΗ ΤΟΥΣ, ΠΩΣ ΕΛΚΟΥΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΜΜΕΝΗ ΓΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΟΥΤΕ ΠΕΤΡΑΔΑΚΙ... κι ας είναι κι αυτό καμμένο.

 
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΣΚΕΦΘΟΥΝ ΟΤΙ... ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ... ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ, ΛΕΩ, "ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΤΗ ΓΗ ΤΟΥΣ, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΙ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΚΑΨΑΝ..."...;;;;

ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ... ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ...




Δημοσιεύθηκε στις 16 August 2018 | 11:16 pm


Αυτή η φωτογραφία, δεν σας λέει τίποτα για...





... "το είδος" της φωτιάς στο Μάτι;;;
Γύρω, όλα καμμένα ...
Καρέκλα και πλαστική πισίνα, ανέπαφα...


Καλλιόπη Σουφλή








Δημοσιεύθηκε στις 16 August 2018 | 10:55 pm


Περιμένοντας τα στόματα να ανοίξουν είναι βασικό να καταλάβουμε το μέγεθος της κυνικότητας,της αδιαφορίας, των ψεμμάτων, της εκμετάλλευσης



 Επομένως τα νούμερα που μας έδωσαν δεν κολλάνε βεβαίως με την πραγματικότητα μια και ακόμα και στην ακμή της φουλ σαιζόν δεν φτάνει στις 5000....


Αυτό το κρατάμε πολύ σοβαρά υπόψη , γιατί εκτός των άλλων ΚΑΘΟΡΙΣΕ την τύχη των κατοίκων, μια και υιοθετήθηκε κυνικά και πρόστυχα ως η πρώτη δικαιολογία για την μη εκκένωση του οικισμού.



 


 Και το ερώτημα είναι; Θ' ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΜΑΤΑ;;;

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΔΕΤΑΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ, Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΩΝ;;;


ΠΟΣΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΝ ΣΕ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ;

ΠΟΣΟΙ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ, ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΝ ΣΤΙΣ ΒΙΛΕΣ ΤΩΝ ΠΛΟΥΣΙΩΝ;

ΟΙ ΟΚΤΩ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΣΥΛΟ, ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ;;;



Καλλιόπη Σουφλή

Υ.Γ. Ας μην ξεχάσουμε και τον οικισμό του Προβάλινθου.



Περιμένοντας τα στόματα να ανοίξουν είναι βασικό να καταλάβουμε το μέγεθος της κυνικότητας,της αδιαφορίας, των ψεμμάτων, της εκμετάλλευσης που κυριολεκτικά μας βομβαρδίζουν εδώ και μια εβδομάδα. 

Καλό λοιπόν να κρατήσουμε μερικά υπόψη για να καταλάβουμε το μέγεθος του δουλέματος

Και το μέγιστο δούλεμα αφορά ακριβώς στον οικισμό του Ματιού, που από την κυβέρνηση σφραγίστηκε ως ένας αυθαίρετος οικισμός κάποιων πονηρών, αναίσθητων που πήγαν κι έκτισαν αυθαίρετα μέσα στο δάσος, και μάλιστα αυτοί είναι και πολλοί 20.000 οι πονηροί της πόλης που αφέθηκαν στην μοίρα τους να καούν ζωντανοί, αυτοί έφταιγαν, πριν μια εβδομάδα....
 

Όμως το Μάτι όπως και ο Νέος Βουτζάς, τμήματα του Δήμου Μαραθώνα σήμερα, πάντα συνυφασμένοι οικισμοί με την Νέα Μάκρη, ως μικρά τμήματα ως γειτονιές ουδεμία σχέση έχουν με αυτά τα νούμερα, και τα "νούμερα" που μας κυβερνάνε ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα. 

Η Νέα Μάκρη λοιπόν υπό την διοικηση της είχε τους οικισμούς Μάτι, Αγία Μαρίνα (πρώην Γεροσακούλι), Ανατολή (πρώην Ραπεντόσα),Άγιος Ανδρέας, Ζούμπερι, Ξυλοκέριζα και Βάλτος. 

Οι παραπάνω οικισμοί σταδιακά καταργήθηκαν, καθώς ενώθηκαν με το πολεοδομικό συγκρότημα της συνεχώς επεκτεινόμενης Νέας Μάκρης, με πληθυσμό στην απογραφή του 2001η Νέα Μάκρη [ 13.986 ] ενώ ο Νέος Βουτζάς σε ξεχωριστή πολεοδομική οντότητα [ 823 ]. Είναι προφανές και σύμφωνα με τα στοιχεία της απογραφής του 2011, ότι το Μάτι δεν θα μπορούσε ΠΟΤΕ να έχει έναν πληθυσμό 20.000 ψυχών, μια και ολόκληρη η Νέα Μάκρη έχει 16.578 κατοίκους μαζί με τον Νέο Βουτζά. 

 Επομένως τα νούμερα που μας έδωσαν δεν κολλάνε βεβαίως με την πραγματικότητα μια και ακόμα και στην ακμή της φουλ σαιζόν δεν φτάνει στις 5000....


Αυτό το κρατάμε πολύ σοβαρά υπόψη , γιατί εκτός των άλλων ΚΑΘΟΡΙΣΕ την τύχη των κατοίκων, μια και υιοθετήθηκε κυνικά και πρόστυχα ως η πρώτη δικαιολογία για την μη εκκένωση του οικισμού.
 


Αυτό που ακόμη δεν καταλαβαίνουν οι μοιραίοι διαχειριστές της ασφάλειας μας είναι το συμπέρασμα πως ακόμα κι αν τα νούμερα αυτά ίσχυαν, από την στιγμή που στην σκηνή του φονικού μένουν 1500 άτομα στις παραλίες 187 τραυματίες. 

87 νεκροί, και 100 αγνοούμενοι, μένουν λιγότερες από 2000 ψυχές, που σύμφωνα με τα δεδομένα τους ήθελαν μέχρι και 24 ώρες για να τους βοηθήσουν δηλαδή αυτοί κοντολογίς μας είπαν πως αδυνατούν να σώσουν 78 άτομα σε μιαν ώρα... 
 
Κι αυτό δεν είναι το μόνο ψέμα φυσικά.

 ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ 2Ο11


Δεν διατίθεται αυτόματο εναλλακτικό κείμενο.



Δημοσιεύθηκε στις 16 August 2018 | 10:30 pm


ΠΡΟΒΑ ΤΖΕΝΕΡΑΛΕ Η ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟΝ ΒΟΥΤΖΑ - ΡΑΦΗΝΑ - ΜΑΤΙ, ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ; ΓΙ ΑΥΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ΤΟ ΝΑΤΟ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ;;; ΜΑΓΝΗΤΙΚΟ ΤΟΥΝΕΛ ΤΟ... ΜΑΤΙ;;;



 Απ'όσα αναφέρθηκαν στο άρθρο αυτό βγαίνει το συμπέρασμα ότι τίποτε απ'ότι συμβαίνει στον κόσμο δεν είναι τυχαίο.
Οι ισχυροί του πλανήτη μας,οι οποίοι καθοδηγούνται δυστυχώς από σκοτεινές δυνάμεις οι οποίες ρυθμίζουν την τύχη μας εδώ και 13.500 χρόνια,γνωρίζουν τα πάντα.
Έτσι λοιπόν επιλέχθηκε η περιοχή του Μαραθώνα για την εγκατάσταση βάσεων.
Δεν τους την επιλέξαμε εμείς ,αυτοί γνώριζαν και την επέλεξαν για να συνεχίσουν τα περίεργα,για μας βέβαια τους απλούς ανθρώπους,πειράματα τους.
Τα ταξίδια στον χωροχρόνο,είναι λίγο δύσκολο να τα καταλάβει ο απλός ανθρώπινος νους !!! 





ΤΙ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΣΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΑ;;;

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΠΩΣ ΒΟΥΤΖΑΣ ΚΑΙ ΜΑΤΙ, ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΑ.

ΠΟΙΟΙ ΤΟ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ;

ΓΙΑΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΟΥΝ ΒΟΥΤΖΑΣ - ΡΑΦΗΝΑ - ΜΑΤΙ;;;

ΓΙΑΤΙ Η ΦΩΤΙΑ ΗΤΑΝ ΑΦΥΣΙΚΗ;;;

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ;;;

Στο κείμενο που ακολουθεί, συνδέστε τα στοιχεία και... τα συμπεράσματα δικά σας.


Καλλιόπη Σουφλή



ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΗΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ ΚΑΙ Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

ΠΡΟΛΟΓΟΣ
 
Το άρθρο αυτό αποτελεί συνέχεια του άρθρου "Τα Μυστήρια της Πεντέλης" και για να το καταλάβετε συνιστώ να διαβάσετε πρώτα τα περί Πεντέλης.
Υποψη ότι στο παρόν άρθρο θα αναφερθούν πράγματα τα οποία μπορούν να συμβούν μόνο σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας.
Αλλά κανείς δεν ξέρει...άλλωστε όπως λέγεται η τεχνολογία
προηγείται της φαντασίας !!!!!!!
Πχ μέχρι πρίν 25 χρόνια κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει ότι θα είχαμε τηλέφωνο στην τσέπη μας και πολλές φορές οι παλαιότεροι θα θυμούνται ότι το λέγαμε για αστείο πειράζοντας κάποιον !!!! Εγώ όταν το είδα σε Αμερικανό το 1989 δεν πίστευα στα μάτια μου !!!!

Όποιοι λοιπόν δεν έχουν ανοιχτό μυαλό,καλόν θα είναι να μην συνεχίσουν την ανάγνωση !!!!
"Αν δεν πιστεύεις σε κάτι,δεν πάει να πει αυτό το κάτι ότι δεν υπάρχει! Η πιο ισχυρή φαντασία μπορεί να είναι τελικά η πραγματικότητα" !!!
Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ
 
Οκτώ περίπου χιλιόμετρα μακριά από την κορυφή της Πεντέλης,στους πρόποδες του βουνού,ανατολικά και δίπλα ακριβώς στην θάλασσα βρίσκετα η Νέα Μάκρη.
Εδώ ακριβώς ,πάνω στο αποξηραμένο έλος της Μπρεζίζας της πεδιάδας του Μαραθώνα,σε μιά έκταση μεταξύ της λεωφόρου Μαραθώνος και της θάλασσας ,διάλεξαν για έναν παράξενο λόγο οι Αμερικανοί να κτίσουν το 1953 την ισχυρότατη βάση τηλεπικοινωνιών,η οποία μέχρι το 1990 παρακολουθούσε κάθε μορφής
ΒΑΣΗ Ν.ΜΑΚΡΗΣ
τηλεπικοινωνία μέχρι και πέραν της Μέσης Ανατολής.
Μετά την τοποθέτηση στο διάστημα δορυφόρων τελευταίας τεχνολογίας,οι οποίοι ανέλαβαν το έργο της και της λειτουργίας του συστήματος HAARP, δεν υπήρχε λογος υπάρξεως της και έκλεισε.
Αλλά για ποιόν λόγο επέλεξαν αυτή την περιοχή ? 
Στο εξαντλημένο και δυσεύρετο τώρα βιβλίο "Έλληνες πράκτορες της CIA και της KGB" (ντοκουμέντα από το ανέκδοτο αρχείο του πρώην Αμερικανού Πρέσβη στην Αθήνα Χένρι Τάσκα καιτου σταθμάρχη της CIA Τομ Καραμπεσίνη 1965-1975) αναφέρεται η ύπαρξη ενός μοναδικού μαγνητικού διαύλου ή τούνελ στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Ν.Μάκρης και Πεταλιών, στον Ευβοϊκό κόλπο ,με το στόμιο του ακριβώς στην θέση της βάσης.
Στο βιβλίο αυτό αναφέρεται ότι η Γη παρουσιάζει δύο κατηγορίες μαγνητικών φαινομένων.Η πρώτη είναι εξωτερική και συμβαίνει στην Μαγνητόσφαιρα της Γης (πχ ζώνες Van Allen) και είναι υπεύθυνη για τις βιολογικές μεταβολές.
Η δεύτερη κατηγορία είναι εσωτερική και αναπτύσσεται στο εσωτερικό του πλανήτη μας.
Σ'αυτήν ακριβώς την δεύτερη κατηγορία ανήκει το "Μαγνητικό τούνελ" ή "Μάτι"που είναι ένας υποθετικός σωλήνας με διάμετρο από μερικές εκατοντάδες μέτρα μεχρι μερικά χλμ,που ξεκινάει από ένα σημείο της Γης και καταλήγει σε κάποιο άλλο σημείο της επιφανείας της,συνήθως στην "πίσω πλευρά".
Μέσα στο μαγνητικό αυτό τούνελ κινείται συνεχώς ένα κύμα με "ασύλληπτη ενέργεια".Αποτέλεσμα της μαγνητικής διαταραχής μέσα σ'αυτό το τούνελ είναι τα ιδιαίτερα έντονα μαγνητικά φαινόμενα που παρουσιάζονται στα δύο στόμια του,δηλαδή στην "είσοδο" και στην "έξοδο".
Σύμφωνα με τα λεγόμενα του βιβλίου που προανέφερα,οι μαγνητικές διαταραχές που προκαλεί το τούνελ έχουν άμεση επίπτωση και στο φαινόμενο της παλίρροιας που παρατηρείται στο στενό του

ΣΤΕΝΟ ΕΥΡΙΠΟΥ-ΧΑΛΚΙΔΑ
Ευρίπου στην περιοχή της παλαιάς γέφυρας της Χαλκίδας,σε συνδυασμό βέβαια με τη βαρυτική παλιρροϊκή δράση της Σελήνης.( 
Η φυσιολογική ροή του ρεύματος προς μια κατεύθυνση διαρκεί έξι ώρες. Αμέσως μετά ακολουθεί ένα διάστημα δέκα περίπου λεπτών, όπου τα νερά παραμένουν στάσιμα. Μετά αλλάζουν κατεύθυνση και κινούνται εντελώς αντίθετα για διάρκεια επίσης έξι ωρών).
Ένα τέτοιο μαγνητικό τούνελ είναι πάρα πολύ χρήσιμο για τη...δωρεάν επικοινωνία των περιοχών των δύο στομίων του,μέσω της μαγνητικής ενέργειας που μετακινείται συνεχώς ανάμεσα στα άκρα του,στην οποία μπορούν να "φορτωθούν"κατάλληλα ηλεκτρομαγνητικά κύματα για να μεταφερθούν από την μία άκρη του τούνελ στην άλλη.
Η μαγνητική αυτή ενέργεια δεν είναι παρά ένα αντίστοιχο τελλουρικό ρεύμα που συνδέει τις δύο περιοχές.(Τα τελλουρικά ρεύματα προκαλούνται κυρίως από αλληλεπιδράσεις μεταξύ του ηλιακού ανέμου και της μαγνητόσφαιρας ή της ηλιακής ακτινοβολίας με την ιονόσφαιρα.
Συνδέονται με τις μαγνητικές καταιγίδες και βρίσκονται στην μπάντα συχνοτήτων των κυμάτων ELF.
Έχουν συσχετισθεί επίσης με τις "Γραμμές Ley" και άλλα παραφυσικά φαινόμενα ).
Τα "Μαγνητικά Τούνελ" αποκαλύπτονται σχετικά εύκολα. 
Αν δηλαδή σε ένα τόπο υπάρχει έντονη μαγνητική δραστηριότητα, εκεί βρίσκεται το άκρο κάποιου "Μαγνητικού Τούνελ". 
Σ' αυτό το άκρο "φορτώνεται" μια απλή κωδικοποιημένη συχνότητα και "ανιχνεύεται" η απόληξη του, δηλαδή το
ΜΑΓΝΗΤΙΚΑ ΤΟΥΝΕΛ
άλλο άκρο του "Μαγνητικού Τούνελ".

Αυτό γίνεται με τη βοήθεια του υπάρχοντος δικτύου ραντάρ ή και με ιπτάμενα ραντάρ, τα γνωστά AWACKS.
Όταν ανακαλυφθεί το "τέλος" του "Μαγνητικού Τούνελ" και τυχαίνει να βρίσκεται σε συμμαχικό έδαφος, είναι εκμεταλλεύσιμο με ένα ραντάρ (δέκτη - λήπτη). Και αν είναι πολύ σημαντικό, με μεγάλη χωρητικότητα και ισχυρή ενέργεια, γίνεται πολύτιμη στρατιωτική βάση τύπου Νέας Μάκρης.
Ένας λοιπόν μαγνητικός δίαυλος στην μορφή ενός τελλουρικού ρεύματος θα αποτελούσε ένα φυσικό υπόγειο αγωγό κυμάτων ELF και επομένως ήταν εύλογο να πειραματισθούν οι Αμερικανοί με αυτόν,μέσω των υπογείων σπηλαίων της Πεντέλης για να εκμεταλλευτούν τις φυσικές δυνατότητες της περιοχής.
Όπως ανέφερα στο άρθρο μου "Τα μυστήρια της Πεντέλης",η Πεντέλη αποτελείται από τρία στρώματα πετρομάτων.
Ένα ανώτερο και ένα κατώτερο στρώμα μαρμάρου και μεταξύ τους ένα στρώμα αγώγιμου "γραφιτικού σχιστολίθου" που μπορεί να παίξει το ρόλο κεραίας πολλών χιλιομέτρων που χρειαζονται τα κύματα ELF.
Όπως είπαμε η μία άκρη του σπάνιου αυτού μαγνητικού τούνελ βρίσκεται στο θαλάσσιο χώρο μπροστά ακριβώς από τη βάση της Ν.Μάκρης. Αλλά πού βρίσκεται η άλλη άκρη του στην "πίσω πλευρά"της Γης ?

Η απάντηση είναι αποστομωτική: Στην πολιτεία Virginia των ΗΠΑ και μάλιστα στο Langley

VIRGINIA  CIA
!!! Τι βρίσκεται στο Langley ?
H έδρα της CIA !!!!!!!!!!

Έτσι λοιπόν οι Αμερικανοί εκμεταλλεύτηκαν το σπάνιο αυτό φαινόμενο για την ανέξοδη ασφαλή και ταχεία μεταφορά των πληροφοριών που συνέλεγαν,αφού δεν υπήρχε δυνατότητα να μπεί κανένας άλλος με φυσικό ή τεχνικό τρόπο μέσα σ'αυτό το μαγνητικό τούνελ.
Όλες λοιπόν οι απόρρητες πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ για την περιοχή ευθύνης της βάσης,συγκεντρώνονταν στην Ν.Μάκρη και από εκεί ταξίδευαν δωρεάν και με απόλυτη ασφάλεια προς την έδρα της CIA και το Πεντάγωνo !!!!

Αξίζει πάντως να σημειώσουμε ότι όντως στην περιοχή της Βιρτζίνια στο άλλο άκρο του τούνελ,παρατηρούνται έντονες μαγνητικές διαταραχές !!!
Αξιοσημείωτο επίσης είναι ότι οι πρώτες δοκιμές του προγράμματος ELF του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού έγιναν στην Βόρεια Καρολίνα και στη Βιρτζίνια.
Μην ξεχνάμε και τις "συμπτώσεις" της λειτουργίας το 1958 της υπόγειας βάσης του Πολεμικού Ναυτικού στα Βριλήσσια και του Μαγνητικού Παρατηρητηρίου της Πεντέλης.Επίσης από το 1972 υπήρχε σταθμός RADAR και επικοινωνιών του ΝΑΤΟ,όπως λεγόταν,στην κορυφή της Πεντέλης,με οκτώ πιάτα στραμμένα σε τέσσερεις διαφορετικές κατευθύνσεις,ο οποίος συνεργάζετο με την βάση της Ν.Μάκρης και την βάση του Πολεμικού Ναυτικού.
Μετά το κλείσιμο της βάσης έπαψε να υφίσταται.

Εκτός της κύριας βάσης της Ν.Μάκρης υπήρχε στην περιοχή και μία άλλη μικρή βάση των Αμερικανών ,εκτάσεως πέντε στρεμμάτων,την οποία πολλοί λίγοι ξέρουν. 
Η βάση αυτή ήταν κοντά στο χωριό Κάτω Σούλι του Μαραθώνα (αρχαία Τρικόρινθος),ανατολικά του σημερινού κωπηλατοδρομίου,μέσα στο υπάρχον έλος!!!! 
Θα δούμε αργότερα τι σκοπό είχε αυτή !!!
Δεν τελειώσαμε με την βάση της Ν.Μάκρης !!! 
Έχουμε να πούμε και άλλα,αλλά πρώτα θα μιλήσουμε για την ιδιομορφία της πεδιάδας του Μαραθώνα,στο άκρον της οποίας υπήρχε η Αμερικανική βάση και η μικρή βάση του Κάτω Σουλίου.


Η ΙΔΙΟΜΟΡΦΙΑ ΤΗΣ ΠΕΔΙΑΔΑΣ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ
 
Παγκοσμίως γνωστή η πεδιάδα αυτή από την πρώτη μάχη των Περσικών πολέμων που έγινε τον Αύγουστο του 490 πΧ.( κατ'αλλους στις 17 Σεπτεμβρίου) μεταξύ Αθηναίων και Περσών.

Τι ιδιομορφία κρύβει λοιπόν αυτή η ιστορική πεδιάδα ?

Είναι ο μεγαλύτερος φυσικός ηλεκτρικός πυκνώτης του κόσμου !!!!
 
Ας θυμηθούμε τι είναι και τι κάνει ένας πυκνωτής.Ένας πυκνωτής δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα σύστημα δύο αγώγιμων πλακών(οπλισμοί) μεταξύ των οποίων παρεμβάλλεται ένα μονωτικό ή διηλεκτρικό όπως λέγεται στην επίσημη ορολογία.
Η βασική ικανότητα ενός πυκνωτή είναι ότι μπορεί να αποθηκεύει ηλεκτρικά φορτία.
Η ικανότητα αυτή -η χωρητικότητα του-είναι ανάλογη της επιφανείας των αγωγίμων πλακών και αντιστρόφως ανάλογη της μεταξύς τους απόστασης.
Έτσι λοιπόν όσο μικρότερο είναι το πάχος του μη αγώγιμου μονωτικού,τόσο μεγαλύτερα είναι τα ηλεκτρικά φορτία που μπορεί να αποθηκεύσει.
Αν τώρα βραχυκυκλώσουμε τους δύο οπλισμούς του πυκνωτή,αυτός στιγμιαίως(μέσα σε χιλιοστά του δευτερολέπτου) εκφορτίζεται δίνοντας ,σε αυτό το πολύ μικρό χρόνο όλο το φορτίο του,δημιουργώντας έτσι ηλεκτρομαγνητικά πεδία αναλόγου μεγέθους με αυτόν.
Πυκνωτές έχουν όλες οι ηλεκτρονικές συσκευές.
Η πεδιάδα του Μαραθώνα από την αρχαιότητα και μέχρι και σήμερα,είχε έλη !! Στα έλη φύτρωναν πολλά υδρόβια φυτά ,με επικρατέστερα τους Ολόσχοινους,κοινώς Βούρλα.
Όταν αυτά μαραθούν,πέφτουν στο νερό και σαπίζουν.
Τα σάπια φύλλα κατακάθονται στη συνέχεια στον πυθμένα του έλους σχηματίζοντας αρχικά ένα ελαιώδες υπόστρωμα.
Με το πέρασμα του χρόνου το πάχος αυτού του υποστρώματος αυξάνεται και γίνεται σαν μιά ξερή πίσσα.
Εκείνο που διαφοροποιεί το έλος του Μαραθώνα από τα άλλα έλη του κόσμου είναι η ύπαρξη ενός διπλού υδροφόρου ορίζοντα.Ο πρώτος είναι σχεδόν επιφανειακός.Σε πολλά σημεία σε βάθος σχεδόν

ΒΟΥΡΛΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ
ενός μέτρου και άνωθεν του μονωτικού απο τα βούρλα(ξερή πίσσα), συναντάται νερό,που χρησιμοποιείται κυρίως για πότισμα.
Προχωρώντας ένα γεωτρύπανο σε μεγαλύτερο βάθος και κάτω ακριβώς από το στρώμα των βούρλων,συναντά δεύτερο υδροφόρο ορίζοντα με αφθονότερο και καθαρότερο νερό.
Να λοιπόν ο πυκνωτής.Το μη αγώγιμο υλικό είναι το στρώμα των σαν πισσα σαπισμένων βούρλων και τα δύο αγώγιμα υλικά οι δύο υδροφόροι ορίζοντες !!!
Ο πυκνωτής αυτός έχει μέγεθος 60-70 τετραγωνικών χιλιομέτρων !!! 
Έτσι μπορούμε να καταλάβουμε την τεράστια χωρητικότητα του και τα τεράστια ηλεκτρικά φορτία που μπορεί αυτός να αποθηκεύσει ή ακόμα τα τεράστια ρεύματα που μπορεί να δώσει κατά την στιγμιαία εκφόρτιση του ή τα τεράστια μαγνητικά πεδία που μπορούν αυτά να δημιουργήσουν.Εδώ όμως πρέπει να επισημάνουμε ότι ένας πυκνωτής με στοιχεία από νερό θα είχε αμελητέα έως μηδαμινή απόδοση σε εργαστήριο.
Το φαινόμενο που περιγράφουμε υλοποιείται λόγω της τεράστιας έκτασης των "στοιχείων του πυκνωτή",που στην περίπτωσή μας είναι υδροφόροι ορίζοντες της τάξης των 6χ10 χλμ.
Ένα άλλο σημαντικό φαινόμενο που παρατηρείται στην πεδιάδα είναι ότι αν μία κεραία τηλεπικοινωνιών συνδεθεί με τον κάτω υδροφόρο ορίζοντα της πεδιάδας αυξάνονται κατά πολύ οι δυνατότητες της στην εκπομπή και λήψη σημάτων,άρα η πεδιάδα του Μαραθώνα λειτουργεί σαν μία τεράστια κατοπτρική κεραία !!!
Ένα ακόμη παράξενο φαινόμενο είναι η επιβεβαιωμένη και ξαφνική ενίσχυση των τηλεπικοινωνιών των αεροπλάνων όταν αυτά περνούν από πάνω της.

Τι μυστικά κρύβει λοιπόν αυτή η παγκοσμίως γνωστή ιστορική πεδιάδα ?
Σίγουρα δεν είναι ένας συνηθισμένος τόπος.Στον χώρο αυτό αναπτύσσονται δυνάμεις που δεν παρατηρούνται σε άλλα μέρη του πλανήτη μας,εκτός από το Τρίγωνο των Βερμούδων και το Τρίγωνο του Διαβόλου στην θάλασσα της Ιαπωνίας.

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΑΡΧΑΙΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ
Οι παραδοξότητες της πεδιάδας του Μαραθώνα αφορούν κυρίως τις ισχυρές μαγνητικές διαταραχές,τις παράξενες δονήσεις αντικειμένων και διάφορα περίεργα επικοινωνιακά φαινόμενα.

Επίσης η πεδιάδα δείχνει να επηρεάζεται από τον μαγνητικό δίαυλο της Ν.Μάκρης,του οποίου το στόμιο πρέπει να φτάνει μέχρι τον αρχαίο Μαραθώνα (ο σημερινός παραλιακός οικισμός ανατολικά του Τύμβου των Μαραθωνομάχων).

Όλα τα παραπάνω έχουν ερευνηθεί λεπτομερώς με όργανα,απο τον ερευνητή-συγγραφέα μηχανικό Σπύρο Ασλάνη ο οποίος έχει γράψει και σχετικό βιβλίο.

ΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ

Με ποιό τρόπο θα μπορούσε τώρα να φορτισθεί αυτός ο τεράστιος φυσικός πυκνωτής με τα τεράστια φορτία που μπορεί να αποθηκεύσει?
Η απάντηση είναι μέσω των φυσικών κεραυνών που μεταφέρουν τεράστια φορτία στο έδαφος.Αν κάποιος όμως ήθελε να κάνει πειράματα με την χωρητικότητα της πεδιάδας δεν θα περίμενε φυσικά πότε θα πέσει κεραυνός για να την φορτίσει! 
Η φόρτιση θα
μπορούσε κάλλιστα να γίνει με τεχνητά μέσα,χρησιμοποιώντας τεράστιες γεννήτριες,συστοιχίες
ΚΑΛΩΔΙΟ ΦΟΡΤΙΣΗΣ
τρανζίστορ ισχύος και τεράστιες ανορθωτικές διατάξεις,διοχετεύοντας το ρεύμα στούς δύο υδροφόρους ορίζοντες όχι για μερικά κλάσματα του δευτερολέπτου (msec),αλλά για κάποιες ώρες,ακόμα και μέρες.
Όπως προανέφερα,εκτός την κύρια βάση της Ν.Μάκρης,υπήρχε και μία δεύτερη μικρή βάση κοντά στο χωριό Κάτω Σούλι και μάλιστα πάνω από έλος.
Γιατί οι Αμερικανοί επέλεξαν αυτό το μέρος?
Απέναντι από αυτή τη δεύτερη βάση και επάνω σε στερεό έδαφος είχαν κατασκευάσει τέσσερα κτήρια μέσα στα οποία υπήρχαν τεράστιες ηλεκτρογεννήτριες των οποίων η συνολική ισχύ ήταν πολλές χιλιάδες κιλοβάτ !!!
Αυτές οι γεννήτριες είχαν η κάθε μία από ένα ορθογώνιο πηνίο διαμέτρου 2,5-3,5μ. 
Τι ήθελαν λοιπόν εκεί αυτές οι γεννήτριες που μπορούσαν να ηλεκτροδοτήσουν μια πόλη τουλάχιστον 50.000 κατοίκων? (Υπ'οψη οτι και οι δύο βάσεις ηλεκτροδοτούντο από την ΔΕΗ).

Απλούστατα φόρτιζαν τον φυσικο πυκνωτή,δηλαδη την πεδιάδα του Μαραθώνα !!!

Επίσης στην μικρή αυτή βάση υπήρχαν περίεργες πυραμιδοειδείς κεραίες <Δέλτα-Τ> όπως

ΚΤΙΡΙΟ ΒΑΣΗΣ  Κ>ΣΟΥΛΙΟΥ
ονομαζόντουσαν.
Τέτοιες κεραίες είχε και η βάση Modauk στο Long Island της Αμερικής στην οποία γινόντουσαν πειράματα χωροχρόνου.
Αν κάποιος ήθελε να κάνει πειράματα με τον χωροχρόνο και να δημιουργούσε μια πύλη προς μία άλλη εποχή θα επέλεγε ακριβώς αυτόν τον χώρο. Θα χρησιμοποιούσε τέσσερεις πανίσχυρες γεννήτριες οι οποίες θα φόρτωναν επί μέρες με θετικά και αρνητικά ιόντα τους υδροφόρους ορίζοντες. 
Κατόπιν οι τρεις από τις τέσσερις γεννήτριες θα υποστήριζαν τα πηνία που το κολοσσιαίο
μαγνητικό πεδίο που θα δημιουργούσανε θα απορροφούσε οτιδήποτε τρισδιάστατο βρισκότανε μέσα τους. 
Όταν το πεδίο θα είχε φτάσει στο μέγιστο, τότε η τέταρτη και μεγαλύτερη γεννήτρια, μαζί με την εκφόρτιση του φυσικού πυκνωτή της πεδιάδας, θα δημιουργούσε τον τέταρτο και ποιο δυνατό παλμό. 
Αυτός με την σειρά του θα δημιουργούσε την «σκουληκότρυπα» όπως την ονόμαζε ο Αινστάϊν που θα εκτόξευε διαμέσου της σε ένα άλλο πεδίο, σε μια άλλη χωροχρονική κατάσταση οτιδήποτε τρισδιάστατο υπήρχε μέσα στα άλλα τρία πηνία. 
Ο τέταρτος παλμός δηλαδή θα δημιουργούσε τον χρόνο της μετάβασης.
ΒΑΣΕΙΣ ΤΡΙΓΩΝΙΚΩΝ ΚΕΡΑΙΩΝ

Αυτό το οτιδήποτε τρισδιάστατο θα μπορούσε να ήταν ένας στρατιώτης, ένα όπλο θανατηφόρων ακτίνων Λέιζερ, ή και τα δύο μαζί και πολλά άλλα . 
Αυτά τα τερατώδη πεδία δεν απορροφούν μόνο ότι είναι μεταλλικό, απορροφούν τα πάντα.(θεωρία των ενοποιημένων πεδίων του Αινστάϊν).
Όσοι είχαν μείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα στην πεδιάδα του Μαραθώνα,την εποχή της

λειτουργίας των δύο βάσεων,είχαν παρατηρήσει ότι μερικές φορές ο χώρος εταράσσετο από απρόσμενα μπουμπουνιτά,χωρίς να υπάρχουν σύννεφα βροχής.
Επίσης πολλές φορές ακούγονταν σε ανύποπτους χρόνους διάφοροι παράξενοι ήχοι στην ατμόσφαιρα,σαν υπόκωφα "γκάπ".
Σύμφωνα με τον ερευνητή -συγγραφέα Σπ.Ασλάνη και τα δύο αυτά φαινόμενα οφείλονταν στην συνδυασμένη λειτουργία των τεσσάρων γεννητριών,με τα τέσσερα ορθογώνια πηνία τους και τα τεράστια πεδία που αυτά δημιουργούσαν.

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΗΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ
Στο σημείο αυτό,για να καταλάβουμε στη συνέχεια τι έγινε, θα κάνουμε μία παρένθεση για αναφερθούμε σε ένα άλλο πείραμα που έγινε στις ΗΠΑ.
Το περίφημο "Πείραμα της  Φιλαδέλφειας" !!! 
Κάποια σχέση έχει με τον Μαραθώνα !!!!

Το 1943 διεξήχθει στο λιμάνι της Φιλαδέλφειας των ΗΠΑ ένα πείραμα,το οποίο έχει καταγραφεί στην ιστορία ως το πολυσυζητημένο "Πείραμα της  Φιλαδέλφειας".Το πείραμα αυτό ήταν το πρώτο

μέρος του "προγράμματος "Μodauk"που ασχολείτο με πειράματα στρέβλωσις του χωροχρόνου.Το Μοdauk είναι μία υπόγεια βάση της Πολεμικής Αεροπορίας στο Lοng Island των ΗΠΑ.
Το πείραμα έγινε σε δύο φάσεις.Η πρώτη στις 23 Ιουλίου 1943 και η δεύτερη και σπουδαιότερη στις 12 Αυγούστου 1943.Λέγεται ότι έγινε και άλλη μία τον Οκτώβριο του ιδίου έτους.

Στο μέρος αυτό είχαν επικεντρωθεί όλες οι επιστημονικές προσπάθειες της εποχής με στόχο τη δημιουργία μιάς χρονοπύλης, βάση της θεωρίας των ενοποιημένων πεδίων του Αϊνστάϊν.
Στο πείραμα αυτό πρωταγωνιστής ήταν το νεότευκτο Αντιτορπιλικό Eldridge (ναυπήγησης 1943) το οποίο κατά την διάρκεια της δεύτερης φάσης του πειράματος εξαφανίσθηκε για ένα χρονικό διάστημα από το λιμάνι της Φιλαδέλφειας και ενεφανίσθει στο λιμάνι του Νorfolk της Virginia,σε απόσταση 350 χλμ.
Στη συνέχεια το πλοίο επανεμφανίσθηκε στην αρχική του θέση στο λιμάνι της Φιλαδέλφειας.
Όλο αυτό το γεγονός διήρκεσε περίπου τρείς ώρες,κατά την διάρκεια των οποίων δεν μπορεί κανείς να μας πεί με βεβαιότητα τι συνέβη.
Ο κανονικός πλούς θα απαιτούσε περίπου 24 ώρες για την κάλυψη της συγκεκριμένης απόστασης.

Βεβαίως το Αμερικάνικο Ναυτικό ουδέποτε παρεδέχθει ότι έχει γίνει τέτοιο πείραμα !!! Αλλά ποιός τους πιστεύει,άλλωστε αυτά τα πράγματα δεν λέγονται επισήμως !!!

Για το πείραμα εφαρμοσθηκαν οι θεωρίες των Nicola Tesla,Albert Einstein και John Von Neumann,αλλά τα αποτελέσματα ήταν μη αναμενόμενα και εισήγαγαν τους δημιουργούς του πειράματος σε πρωτόγνωρους νόμους της φυσικής.

Τι έκαναν ? 
Τοποθέτησαν μέσα στο πλοίο τεράστιες ηλεκτρογεννήτριες και τέσσερα μεγάλα πηνία σε στεγανά σημεία κατά μήκος όλου του πλοίου,τοποθετημένα κατά τέτοιο τρόπο ώστε το μαγνητικό πεδίο του ενός σχημάτιζε ορθή γωνία με το μαγνητικό πεδίο του άλλου.
Στα δυο άκρα κάθε πηνίου έδωσαν τάση,δηλαδή ηλεκτρικό ρεύμα,εκατομμυρίων Volt και επειδή οι συνήθεις γεννήτριες δεν φτάνουν σε τόσο υψηλά βολτάζ,ενίσχυσαν το ρεύμα με ειδικές ηλεκτρονικές λυχνίες.
Έτσι έφθασαν κοντά στα ρεύματα που αποδίδουν οι κεραυνοί.
Τα τρία πηνία δημιούργησαν τα τρία πεδία που διέπουν τις τρείς διαστάσεις του χώρου(μήκος,πλάτος,ύψος),ενώ το τέταρτο δημιούργησε μια
A/T ELDRIDGE 
παλμική εκπομπή και στα τρία πεδία,που προσδιόριζε τον χρόνο της μετάβασης.
Έτσι όταν τους διοχέτευσαν το ρεύμα, δημιουργήθηκε τεράστιο και πρωτόγνωρο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο,που στην αρχή σαν ομίχλη,πήρε ένα πρασινωπό χρώμα.
(Τι έγραψα παραπάνω ? Ότι τέσσερα τεράστια πηνία είχαν τοποθετηθεί μέσα στα κτήρια με τις ηλεκτρογεννήτριες της βάσης του Κάτω Σουλίου).

Ένα τόσο μεγάλο μαγνητικό πεδίο δεν απορροφά μόνο σιδερένια αντικείμενα.Απορροφά τα πάντα.Έτσι λόγω των τεσσάρων πηνίων δημιουργήθηκε πύλη στον χρόνο.Το πλοίο εξαφανίσθηκε,όταν το τεράστιο μαγνητικό πεδίο που δημιουργήθηκε δίπλωσε τον χώρο και τον χρόνο γύρω του.

Εκτός από το λιμάνι του Norfolk της Virginia,κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει που αλλού και σε ποιές άλλες χρονολογίες μπορεί το πλοίο να εμφανίσθηκε.
Οι χρονολογίες αυτές μπορούσαν να ήταν και στο μέλλον και στο παρελθόν !!!
Υπόψη ότι όταν έγινε το πείραμα υπήρχε εθελοντικό πλήρωμα μέσα στο πλοίο το οποίο ομως αγνοούσε τι πείραμα θα εγίνετο.
Κυκλοφορούν φήμες ότι πολλοί πέθαναν κατά την διάρκεια του πειράματος,άλλοι τρελάθηκαν και άλλοι απέκτησαν ιδιότητες αποσυμπήνωσης και πέρναγαν μέσα από τοίχους.
Το Αμερικάνικό Ναυτικό αλλοίωσε όλα τα έγγραφα του πλοίου ώστε να μην φαίνεται το τι διεξήχθει.
Μάλιστα το 1982 γυρίστηκε ταινία με τίτλο"Το Πείραμα της Φιλαδέλφειας",αλλά οι αρμόδιες αμερικανικές αρχές απαγόρευαν επί δύο χρόνια την προβολή της και παζάρευαν με την κινηματογραφική εταιρεία που την γύρισε,το περιεχόμενο της.
Τελικά προεβλήθει το 1984.
Το Αμερικανικό Ναυτικό είχε 70 πλοία αυτού του τύπου(κλάσης Cannon).Το Eldidge στις 15 Ιανουαρίου του 1951 μεταβιβάζεται στο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό μαζί με άλλα τρία του ιδίου

Α/Τ ΛΕΩΝ
τύπου και παίρνει την ονομασία "Λέων"(D-54).Τα άλλα τρία ήταν ο "Αετός" ο "Πάνθηρ" και ο "Ιέραξ",γνωστά σαν τα τέσσερα "θηρία".Το Λέων έγινε ακόμη πιο διάσημο γιατί σ'αυτό γυρίστηκε η πασίγνωστη ταινία "Η Αλίκη στο Ναυτικό" !!!
Αλλά γιατί αυτό το τόσο περίεργο,λόγω του πειράματος ,πλοίο δόθηκε στο Ελληνικό Ναυτικό ? 
Απλούστατα για να συνεχίσει το αρχικό πείραμα σε συνάρτηση με την ιδιομορφια της πεδιάδας του Μαραθώνα και το μεγάλο μαγνητικό ρεύμα που ξεκινούσε από την βάση της Ν.Μάκρης. 
Kαι όλα αυτά βέβαια εν αγνοία του Ελληνικού Ναυτικού και των Ελληνικών Κυβερνήσεων !!!Να σημειωθεί επίσης ότι, όταν μας παραδόθηκε ήταν μόνο οκτώ ετών και είχε χρησιμοποιηθεί από το Ναυτικό των ΗΠΑ μόνον 33 μήνες.
Υπήρχαν και παλαιότερα του πλοία του ιδίου τύπου και δεν συνηθίζεται να παρέχονται από τις ΗΠΑ για βοήθεια σε άλλα κράτη πλοία σχετικά καινούργια,εκτός αν υπάρχουν ιδιαίτεροι λόγοι !!!

USS SLATER-Α/Τ ΑΕΤΟΣ
ΣΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ HUDSON
Το Αντιτορπιλικό(Α/Τ) "Λέων" υπηρέτησε στο Ελληνικό Ναυτικό 41 χρόνια,δηλαδή μέχρι το 1992,οπότε παροπλίσθηκε και τελικά το 2002 οδηγήθηκε προς διάλυση.
Πριν όμως οδηγηθεί για διάλυση ,ήρθε στην Ελλάδα κλιμάκιο Αμερικανών,οι οποίοι αφαίρεσαν διάφορα εξαρτήματα τα οποία πήραν μαζί τους,ιδίως από μία περιοχή του πλοίου η οποία όλα αυτά τα χρόνια ήταν ερμητικά κλεισμένη με οξυγονοκόλληση.
Λέγεται όμως ότι δεν διαλύθηκε αλλά το πήραν οι αμερικανοί.
Από τα άλλα δύο (Πάνθηρ και Ιέραξ) ουδέν αφαιρέθει,ενώ το Α/Τ Αετός παραχωρήθηκε στην Αμερικανική " Ένωση Ναυτικών Αντιτορπιλικών Συνοδείας" (βετεράνοι που υπηρέτησαν σε αυτού του τύπου πλοία),μεταφέρθηκε στην Αμερική,επανήλθε στην κατάσταση που ήταν κατά τον Β'ΠΠ, ξαναέλαβε το αρχικό του όνομα (USS Slater DE-766) και σήμερα βρίσκεται, σαν μουσείο,στον ποταμό Hudson στην πόλη Albany, πρωτεύουσα της πολιτείας της Νέας Υόρκης.(Φωτο)
Κατά της διάρκεια της υπηρεσίας του Α/Τ Λέων στο Ελληνικό Ναυτικό,σωρεία ανεξηγήτων φαινομένων παρουσιάζοντο στο πλοίο.
Πυξίδες ,ραντάρ και άλλες συσκευές ξαφνικά και χωρίς αιτία τρελαινόντουσαν και έδειχναν άλλα αντί άλλων,καθως επίσης ακούγοντο κατά διαστήματα ανεξήγητοι θόρυβοι και τριγμοί.Μάλιστα μία φορά σε άσκηση του στόλου λέγεται ότι είχε χαθεί για δύο ημέρες από τα άλλα πλοία.
Επίσης ήταν το μοναδικό πλοίο του Στόλου που δεν παιρνούσε ποτέ διαδικασία απομαγνητισμου.
Αυτά τα ξέρω από προσωπικές μαρτυρίες Αξ/κων και ναυτών που υπηρέτησαν στο πλοίο

Η θεωρία των ενοποιημένων πεδίων του Αινστάϊν καθώς και οι θεωρίες του μεγάλου επιστήμονα Τέσλα,κάλλιστα λοιπόν θα μπορούσαν να έχουν εφαρμογή στην περιοχή Πεντέλη-Μαραθώνα,λόγω των μοναδικών ιδιομορφιών που παρουσίαζε και ήταν η πλέον κατάλληλη,ίσως και παγκοσμίως.
Οι Αμερικανοί γνωρίζοντας όλα αυτά, επέλεξαν την περιοχή για την βάση τους,ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν τα πειράματα τους στον χωροχρόνο.
Αυτό θα ήταν ένα ισχυρό κίνητρο για να χαρίσεις ένα τέτοιο πλοίο σε μία φίλη και σύμμαχο χώρα.
Δεν είχε σημασία μετά την παράδοση του πλοίου στην Ελλάδα ,αν το πλήρωμα και τα στελέχη του ήταν Έλληνες και όχι Αμερικανοί.
Το πλοίο ποτέ δεν έκοψε τον ομφάλιο λώρο του με την μαμά-Αμερική,καθώς ήταν υποχρεωμένο στα πλαίσια του ΝΑΤΟ να ακολουθεί ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα ασκήσεων,ενεργειών και συντήρησης.
Στα χρόνια λειτουργίας των δύο βάσεων στην περιοχή του Μαραθώνα,το προσωπικό τους είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει πειράματα όχι μόνο του τύπου της Φιλαδέλφειας,αλλά και άλλα,όπως μαγνητικούς κινητήρες,συσκευές και εφαρμογές αντιβαρύτητας και ηλεκτροβαρύτητας και εφαρμογές πολλών ακόμα θεωριών που ανακαλύφθηκαν μετά το 1943.

Και οι δύο βάσεις,Ν.Μάκρης και Κάτω Σουλίου που μεσουρανούσαν εκείνη την εποχή, ήταν μεν φανερές,η λειτουργία τους όμως ήταν μυστική.
Επισήμως ήταν τηλεπικοινωνιακές !!!


Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ
 
Ας αφήσουμε τώρα για λίγο τα μυστήρια της Πεντέλης και τις ιδιομορφίες της πεδιάδας του Μαραθώνα και ας μεταφερθούμε πίσω κατά 2502 περίπου χρόνια,το έτος 490 πΧ με την τωρινή βέβαια αρίθμηση, στις 12 Αυγούστου (κατ'άλλους στις 17 Σεπτ.) του οποίου διεξήχθη η πρώτη μάχη των Ελληνοπερσικών πολέμων,η "Μητέρα όλων των Μαχών",η περίφημη "Μάχη του Μαραθώνα" μεταξύ Αθηναίων και Περσών κατά την οποία εδοξάσθηκαν τα Ελληνικά όπλα (Αθηναίοι και Πλαταιείς).
Ας θυμηθούμε εν συντομία,τα ιστορικά γεγονότα:
Το 500πΧ οι Ελληνικές Ιωνικές πόλεις της Μ.Ασίας επαναστάτησαν κατά της Περσικής κατοχής τους και ζήτησαν την βοήθεια των Ελλήνων.Ανταποκρίθηκαν η Αθήνα με 20 τριήρεις με στρατό(170 άτομα καθε τριήρη) και η μικρή πόλη της Έυβοιας Ερέτρια με 5 τριήρεις.Στην αρχή σημείωσαν επιτυχίες,αλλά στο τέλος ηττήθηκαν από τον πολυάριθμο Περσικό στρατό.

Με τον τρόπο αυτό έδωσαν την αφορμή που επιζητούσε ο βασιλιάς της Περσίας Δαρείος ο Α'να εισβάλει στην Ελλάδα και να ανοίξει τον δρόμο του προς την Ευρώπη.


Έτσι το 492πΧ απέστειλε με πλοία στρατιωτική δύναμη υπό τον Στρατηγό Μαρδόνιο εναντίον της Ελλάδας,η οποία όμως λόγω σφοδρής θαλασσοταραχής στην περιοχή της χερσονήσου του Άθω της Χαλκιδικής κατεστράφει κατά το μεγαλύτερο μέρος και τα εναπομείνοντα πλοία αναγκάσθηκαν να επιστρέψουν.Έτσι απέτυχε το όλο εγχείρημα.
Το 490πΧ ο Δαρείος αποστέλει νέα δύναμη υπό τον Στρατηγό Δάτη και τον Ναύαρχο Αρταφέρνη με 600 τριήρεις και βοηθητικά πλοία,με 100.000 στρατό(πεζικό και ιππικό) για την κατάληψη και τιμωρία της Αθήνας,της Ερέτριας που είχαν βοηθήσει τους Ίωνες και της Νάξου που τους ώθησε να επαναστατήσουν κατά των Περσών.Η δύναμη αυτή αφού κατέστρεψε πρώτα την Νάξο, αποβιβάστηκε κατ'αρχάς στην περιοχή της Ερέτριας,η οποία μετά πολιορκία έξι ημερών κατελήφθει από προδοσία μιας μερίδος ευγενών-πολιτικών οι οποίοι άνοιξαν τις πύλες των τειχών και κυριεύθει(από τότε διαθέταμε προδότες πολιτικούς).

Εγκαταλείποντες την Ερέτρια,πήραν μαζί τους μεγάλο μέρος των κατοίκων για σκλάβους.Πριν αποβιβασθούν στον Μαραθώνα τους ξεφόρτωσαν από τα πλοία τους στην νησίδα "Αιγίλια" που βρίστεται εμπρός από τα σημερινά Στύρα,τους οποίους ξαναπήραν κατά την αναχώρηση τους μετά την μάχη. Όταν επέστρεψαν στην Περσία τους πήγαν στον Δαρείο,ο οποίος τους χάρισε την ζωή και τους εγκατέστησε σε περιοχή ΒΑ της Βαβυλώνας στην σημερινή πόλη Τικρίτ του Ιράκ,γεννέτηρα του Σαντάμ Χουσεϊν.

Στην συνέχεια,κατόπιν υποδείξεως του εξόριστου Αθηναίου πολιτικού-τυράννου Ιππία υιού του πρώην τυράννου της Αθήνας Πεισίστρατου που τους ακολουθούσε από την Περσία στην οποία είχε καταφύγει,αποβιβάσθησαν στην παραλία της πεδιάδος του Μαραθώνα (στον σημερινό Σχοινιά).

Προκειμένου να ανακοπεί η προέλαση των Περσών προς την Ευρώπη,ήταν απαραίτητη μία βέβαιη ήττα τους.Και μόνο ο Μαραθώνας μπορούσε να εξασφαλίσει αυτή την βέβαιη ήττα των Περσών.(Σημειώστε το αυτό γιατί στην συνέχεια του άρθρου θα σας χρειασθεί για να καταλάβετε κάτι το απίστευτο !!!)

Οι Αθηναίοι απέστειλαν τον αγγελιοφόρο Φειδιππίδη στην Σπάρτη για να ζητήσει βοήθεια,αλλά οι

Σπαρτιάτες λόγω θρησκευτικής εορτής,δεν μπορούσαν άμεσα να προστρέξουν.Έτσι οι Αθηναίοι αποφάσισαν μόνοι τους να αντιμετωπίσουν τους Πέρσες.Προς τούτο απέστειλαν στην πεδιάδα του Μαραθώνα 10.000 οπλίτες υπό την ηγεσία δέκα Στρατηγών,έναν από κάθε Φυλή (δήμο με σημερινή ορολογία).Ένας εκ των δέκα Στρατηγών ήταν ο Μιλτιάδης, ο οποίος ήταν πρώην κυβερνήτης της Αθηναϊκής και κατόπιν υπό Περσική κατοχή "Χερσονήσου" (σημερινά Δαρδανέλια-Ελλήσποντος) και επειδή είχε ακολουθήσει υποχρεωτικά τον Δαρείο κατά την εκστρατεία του στην Σκυθία (σημερινή Ρουμανία) γνώριζε πολύ καλά την τακτική των Περσών στο πεδίο της μάχης.
Επίσης οι Πλαταιείς,παραδοσιακοί σύμμαχοι των Αθηναίων,απέστειλαν δύναμη 1.000 οπλιτών.

Κάθε ημέρα,κατά το έθιμο, αναλάμβανε Αρχιστράτηγος ένας εκ των δέκα στρατηγών,αλλά όσοι συμφωνούσαν με το σχέδιο που είχε ο Μιλτιάδης του παραχωρούσαν την θέση τους.Ο Μιλτιάδης όμως επέλεξε να ενεργήσει την ημέρα που θα ήταν η δική του σειρά.Σ'αυτό βοήθησαν και οι πληροφορίες Ιώνων που υπηρετούσαν αναγκαστικά στο στρατό των Περσών,περί επιβιβάσεως του Περσικού Ιππικού στα μεταγωγικά πλοία.



ΤΥΜΒΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΟΜΑΧΩΝ
Ο Μιλτιάδης,γνωρίζοντας τον τρόπο που παρατάσονταν και πολεμούσαν οι Πέρσες,εφάρμοσε μία νέα τακτική ,αποκλίνοντας εντελώς από την πατροπαράδοτη τακτική της Ελληνικής Φάλλαγγας που χρησιμοποιείτο μέχρι τότε.Η παράταξη και ο ελιγμός κατά την μάχη , που προέβλεπε το σχέδιο του Μιλτιάδη,καθιστούν την "Μάχη του Μαραθώνα" την "μητέρα όλων των μαχών" παγκοσμίως.Η μάχη αυτή έθεσε την βάση της τακτικής των ελιγμών στο πεδίο της μάχης ,την οποία βελτίωσαν στην συνέχεια οι Θηβαίοι και ο Μέγας Αλέξανδρος.Τακτική που χρησιμοποιείται σε γενικές γραμμές μέχρι και σήμερα και προβλέπει την κύκλωση του αντιπάλου.Είναι η πρώτη μάχη που διδάσκεται στις περισσότερες στρατιωτικές σχολές του κόσμου.
Λόγω της μεγάλης αριθμητικής διαφοράς των δύο αντιπάλων(11.000 Έλληνες,100.000 Πέρσες),ο Μιλτιάδης εξίσωσε το μέτωπο του με αυτό των Περσών,δημιουργώντας ένα ασθενές κέντρο με τις φυλές του Αριστείδη και του Θεμιστοκλή βάθους μόνον τεσσάρων ζυγών και δύο ενισχυμένες πτέρυγες δεξιά και αριστερά του κέντρου βάθους οκτώ ζυγών.

Βασικά ο ελιγμός προέβλεπε αρχική επίθεση με όλη την παράταξη σε φάλλαγγα και στην συνέχεια συντεταγμένη υποχώρηση του ασθενούς κέντρου και στροφή των δύο ισχυρών πτερύγων δεξιά,αριστερά και πίσω,αφού πρώτα είχαν απωθήσει τις απέναντι τους εχθρικές πτέρυγες.Σκοπός η κύκλωση του Περσικού κέντρου το οποίο θα νικούσε δήθεν, το υποχωρόν ασθενές Ελληνικό κέντρο.Υποψη ότι οι Πέρσες έθεταν στο κέντρο της παρατάξεως τους τα καλύτερα στρατεύματά τους !!!

Έτσι και έγινε και οι Πέρσες υπέστησαν οδυνηρή ήττα σε μία μάχη που κράτησε μόλις μιάμιση με δύο ώρες.

Η κυρίως μάχη έγινε στην περιοχή της πεδιάδας με την Ελληνική παράταξη στην περιοχή του γνωστού΄"ΤΥΜΒΟΥ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ"(Φωτο) όπου ετάφησαν οι 192 Αθηναίοι και των Περσών στην περιοχή του σημερινού κωπηλατοδρομίου-Κ.Σούλι.Στη συνέχεια οι Πέρσες υποχώρησαν πανικόβλητοι προς την σημερινή παραλία του Σχοινιά όπου και επιβιβάστηκαν στα πλοία τους,αφού προηγουμένως γύρω από αυτά διεξήχθει σκληρή μάχη και οι Αθηναίοι τους πήραν επτά πλοία.
Στη συνέχεια ο Περσικός στόλος κατευθύνθει πρός το Φάληρο της Αθήνας,αλλά οι Αθηναίοι πρόλαβαν με σύντονον πορεία και παρά την κούρασή τους να φθάσουν πρώτοι και έτσι οι Πέρσες όταν αντίκρυσαν τις λάμπουσες από τον Ήλιο ασπίδες τους,δεν απετόλμησαν απόβαση και αναχώρησαν για την πατρίδα τους.

Απώλειες: Πέρσες νεκροί 6400,Έλληνες 192 Αθηναίοι και 11 Πλαταιείς.
 
Την χαρμόσυνη είδηση της νίκης την έφερε στην Αθήνα ένας οπλίτης.Ο Ηρόδοτος δεν αναφέρει τίποτε γι'αυτό το θέμα.
Όμως ο Πλούταρχος στο βιβλίο του <Πότερον Αθηναίοι..37γ) γράφει "Την είδηση της νίκης στη μάχη του Μαραθώνα ανήγγειλε,όπως διηγείται ο Ηρακλείδης από τον Πόντο,ο Θέρσιππος ο Ερχιεύς,οι περισσότεροι όμως λέγουν ότι ο οπλίτης Ευκλής έτρεξε με την πανοπλία του κάθιδρος από την μάχη και καθώς έφθασε στις πόρτες των αρχόντων της πόλης ,τόσο μόνο μπόρεσε να πει,"χαίρετε,χαίρομεν" και ευθύς ξεψύχησε".
Προς τιμήν του μαραθονοδρόμου-αγγελιοφόρου οπλίτη(όποιος και αν ήταν) καθιερώθει από τους πρώτους Ολυμπιακούς αγώνες στη Αθήνα,το 1896, το αγώνισμα του "Μαραθωνίου δρόμου".


ΤΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ
Κατά την διάρκεια της μάχης συνέβησαν ορισμένα παράξενα φαινόμενα πού αναφέρουν οι  ιστορικοί της μάχης,ο Ηρόδοτος που έγραψε την ιστορία των Περσικών πολέμων 25 χρόνια μετά την ληξη τους, ο Παυσανίας και ο Πλούταρχος αργότερα.


ΗΡΟΔΟΤΟΣ (βιβλίο ΣΤ' Ερατώ,παρ.117):
 
"Συνέβη δε κατά την μάχην και το εξής θαύμα.Κατά την διάρκεια της συγκρούσεως συνέβη κάτι πολύ παράξενο, ένας Αθηναίος στρατιώτης, ο Επίζηλος, γιός του Κουφαγόρα, ενώ πολεμούσε γενναία στήθος με στήθος ξαφνικά έχασε την όραση του και στα δύο του μάτια, παρόλο που δεν τον είχε ακουμπήσει τίποτα, ούτε δόρυ ούτε ξίφος ούτε βέλος τόξου". Συνεχίζοντας ο Ηρόδοτος αναφέρει ότι:" 
Ο Επίζηλος διηγείται ότι είδε έναν μεγαλόσωμο οπλίτη που η γενειάδα του κάλυπτε ολόκληρη την ασπίδα του, και ότι αυτό το φάντασμα κρατούσε στα χέρια του ένα πολύ φωτεινό όπλο! Πέρασε ακριβώς δίπλα του, σκοτώνοντας τον παραστάτη του και Πέρσες αντιπάλους και αυτή η σκήνη ήταν η τελευταία που είδε ο Επίζηλος γιατί από κάποια υπερβολική λάμψη, τυφλώθηκε"!!!
Επίσης Ο Ηρόδοτος αναφέρει ότι το σύνθημα να διακόψουν οι Πέρσες την μάχη και να επιβιβασθούν στα πλοία με σκοπό να κατευθυνθούν στο Φάληρο,εδώθει από μια ασπίδα η οποία ανυψώθει στην κορυφή της Πεντέλης, με την ανάκλαση των ακτίνων του ηλίου που έπεφταν επάνω της.
Λέγεται ότι αυτή την ασπίδα την ανύψωσαν οπαδοί του Ιππία της Αλκμεωνίδος φυλής,αλλά ο Ηροδοτος δεν πιστεύει ότι το έκαναν αυτοί και κλείνει λέγοντας "Πράγματι τούτον έγινεν,ποίος όμως ανύψωσε την ασπίδα,δεν δύναμαι να είπω περισσότερα" !!!(Σημειώστε το αυτό γιατί θα μας χρειασθεί στη συνέχεια).
ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ (βιβλίο Αττικά,παρ.15:3 ):
 
Ο Παυσανίας μας προσφέρει μία παραστατική εικόνα της μάχης και γράφει οτι οι Αθηναίοι είδαν Τον Θησέα να βγαίνει μέσα από την γη.Επίσης ο ημίθεος Ηρακλής λαμβάνει μέρος στην μάχη και η θεά Αθηνά,παίρνει μέρος σ'αυτήν πάνοπλη οδηγώντας ένα άρμα με τέσσερα άλογα.Ακόμα στο πλευρό των Αθηναίων ήταν ο τραγοπόδαρος θεός Πάνας,ο οποίος μαζί με τους ακολούθους του Πανίσκους,σκόρπισαν τον τρόμο και τον πανικό στους Πέρσες.

Λέει επίσης πως έτυχε να είναι παρών στη μάχη ένας άνδρας με αγροτική εμφάνιση και καπέλο, σκοτώνοντας πολλούς από τους ξένους με την εχέτλη,ο οποίος στη συνέχεια εξαφανίστηκε.Μετά την μάχη οι Αθηναίοι ρώτησαν το μαντείο των Δελφών,ποιός ήταν ο άγνωστος οπλίτης που με το όπλο αυτό σκότωνε τους Πέρσες.
Ο θεός απλά τους έδωσε την εντολή να τον τιμήσουν ως τον ήρωα "Εχετλαίο".
Εχέτλη στα αρχαία ονομαζόταν η κυρτή λαβή του αρότρου.Άρα το όπλο που κρατούσε ο άγνωστος ήταν κάτι διαφορετικό από τα υπάρχοντα και έμοιαζε με λαβή αρότρου !!!
Όπως περιγράφει ο Παυσανίας,οι Αθηναίοι είχαν αποτυπώσει εικαστικά όλα τα σπουδαία γι'αυτούς γεγονότα στην "Ποικίλη Στοά".

Δεν υπάρχει σήμερα και βρισκόταν στην αρχαία αγορά στο σημερινό Μοναστηράκι βόρεια της γραμμής του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου,στο σημείο που βρίσκεται σήμερα η εκκλησία του Αγίου Φιλίππου.Ένας από τους πίνακες της στοάς,που έγινε περί το 460πΧ απεικόνιζε την μάχη του Μαραθώνα και μεταξύ των άλλων και τον ήρωα Εχετλαίο να σκοτώνει με το περίεργο όπλο του Πέρσες.Επίσης στον πίνακα υπήρχαν,ο Θησέας,ο Ηρακλής,η Αθηνά με το άρμα της και ο Πάνας με τους πανίσκους.(Φωτο).

Εκείνο που κάνει εντύπωση στους παλαιούς και σύγχρονους ιστορικούς,δεν είναι τόσο η δυσανάλογη δύναμη του 1 προς 10,μεταξύ των δύο αντιπάλων,αλλά ο δυσανάλογος αριθμός των νεκρών και μάλιστα σε μία μάχη διαρκείας δύο ωρών περίπου.Παρότι οι Πέρσες διέθεταν και μεγάλο αριθμό τοξοτών,που στερούντο οι Αθηναίοι,ο αριθμός των νεκρών Ελλήνων είναι πολύ μικρός,ενώ των Περσών δυσανάλογα μεγάλος.Δηλαδή αναλογικά κάθε Αθηναίος έπρεπε να αντιμετωπίζει δέκα Πέρσες και να σκοτώνει το 0,64 και για να το στρογγυλέψουμε,έναν περίπου Πέρση και κάθε 529 Πέρσες να σκοτώνουν έναν Αθηναίο !!!Και όλα αυτά σε διάρκεια δύο ωρών.

Λίγο περίεργο δεν φαίνεται αυτό ???

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΞΕΝΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ
Κάτι λοιπόν άλλο έπρεπε να έχει συμβεί !!! Ίσως κάποια έξωθεν βοήθεια !!!! Για να δούμε τι γράφει στο βιβλίο του "ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΗΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ ΚΑΙ Η ΧΩΡΟΧΡΟΝΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΕΡΣΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ" ο ερευνητής-συγγραφέας, μηχανικός Σπύρος Ασλάνης.

Το πρώτο παράξενο είναι από που ξεφύτρωσε ο Εχετλαίος.Είναι βέβαιο ότι δεν βρισκόταν από την αρχή στις τάξεις των Ελλήνων,γιατί αλλιώς δεν θα αναρωτιόντουσαν μετά την μάχη για την ταυτότητα του προσώπου που τους βοήθησε.Τον είδαν και άλλοι και αν τον γνώριζαν δεν θα χρειαζόταν να ρωτήσουν το μαντείο των Δελφών για την ταυτότητα του.Ούτε και ήταν μαζί με τους Πέρσες,γιατί αλλίώς δεν θα τους σκότωνε !!! Άλλωστε η τοιχογραφία της Ποικίλης στοάς τον παρουσίαζε να μάχεται στο πλευρό των Ελλήνων !!

Το παράξενο όπλο του Εχετλαίου δεν πετούσε βέλη,αλλά κάποιο είδος ακτίνας γι'αυτό (μάλλον από λάθος)τύφλωσε μόνιμα τον Επίζηλο και σκότωσε τον παραστάτη του.

Όπως είπαμε η παράταξη των Περσών βρισκόταν στην περιοχή που είναι το σημερινό κωπηλατοδρόμιο,άρα είχαν πίσω τους,σε κάποια απόσταση το έλος που σε κάποια άλλη εποχή εκεί βρισκόταν η Αμερικανική βάση του Κάτω Σουλίου με τις περίεργες γεννήτριες με τα τεράστια πηνία

ΚΩΠΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ
και τις περίεργες κεραίες.
Ξαφνικά κατά την μάχη εμφανίζεται από την κατευθηνση αυτή ο Εχετλαίος,γιατί ο Επίζηλος τον είδε εμπρος του,κατά πρόσωπο,γι'αυτό και τυφλώθηκε.Φοράει αγροτικά ρούχα,καπέλο και έχει μακριά γενειάδα.Κρατάει ασπίδα,άρα από κάτι θέλει να προφυλαχθεί,όχι βέβαια από τα όπλα των δύο αντιπάλων.
Στο άλλο χέρι έχει ένα όπλο μαζικής καταστροφής με εχέτλεια λαβή,δηλαδή στηρίζεται σε καρπό ,μπράτσο,αγκώνα.Τέτοιες λαβές έχουν συνήθως βαριά όπλα που μπορούν να στοχεύσουν με ακρίβεια.Το όπλο του Εχετλαίου θυμίζει πολύ το όπλο της ακτίνας θανάτου του Nicola Tesla,θυμίζει όπλο ΛΕΊΖΕΡ.
Οι Πέρσες υποχωρούν πανικόβλητοι προς τα πλοία βλέποντας την σφαγή που τους γίνεται από τους Έλληνες και τον Εχετλαίο.Συγχρόνως βλέπουν και Έλληνες θεούς και ημίθεους (πιθανώς ολογράμματα).Ξαφνικά ο Εχετλαίος εξαφανίζεται.Δεν τον ξαναείδαν οι Έλληνες για να τον ρωτήσουν ποιος είναι !!

Ο Αρχιστράτηγος Δάτης βλέπει μία λάμψη από την κορυφή της Πεντέληε,την εκλαμβάνει σαν σήμα των οπαδών του Ιππία και διατάζει άμεση επιβίβαση στα πλοία και αναχώρηση για το Φάληρο.Ίσως και να φοβήθηκε κάτι άλλο για να φύγει εσπευσμένα ενώ διαθέτει υπέρτερες δυνάμεις.Μάλλον η ταχύτητα που αποδεκατιζόταν ο στρατός του !!!

Η μάχη κράτησε περίπου μιάμιση με δύο ώρες.Το πως προκύπτει αυτό θα το δούμε μετά.Σε τόσο μικρό διάστημα θα ήταν αδύνατο οι Έλληνες όσο γενναία και αν πολέμησαν,από μονοι τους να έχουν

ξεμπερδέψει με τους Πέρσες τόσο γρήγορα και μάλιστα με δυσανάλογες απώλειες,γεγονός που προκαλεί όπως προανέφερα την εντύπωση και απορία μέχρι σήμερα των περισσοτέρων ιστορικών και αναλυτών !!!!!
Στις 17 Σεπτεμβρίου του 490πΧ(ή κατ'άλλους στις 12 Αυγ.),ο ήλιος στην πεδιάδα του Μαραθώνα ανέτειλε στις 06:08 (εύκολα το βρίσκουμε με τα σημερινά πλανητάρια).
Ο Μιλτιάδης διέταξε τον στρατό του,σύμφωνα με τον Ηρόδοτο,να λάβει παράταξη μάχης,όταν κατάλαβε ότι οι Πέρσες άρχισαν να επιβιβάζονται στα πλοία με σκοπό να αναχωρήσουν από τον Μαραθώνα (ήταν περίπου δέκα μέρες εκεί).Αυτό δεν μπορεί να έγινε πριν την ανατολή του ηλίου.Άρα οι δραστηριότητες τους ας υποθέσουμε ότι ξεκίνησαν με την ανατολή.Ας μην ξεχνάμε όμως ότι οι Πέρσες είχαν ρίξει τα πλοία στην θάλασσα και είχαν φορτώσει το Ιππικό τους στα ιππαγωγά πλοία.Μέσα λοιπόν σ'αυτό το χρονικό περιθώριο θα έπρεπε να αλλάξουν τις κινήσεις τους,να σταματήσουν την επιβίβαση και να παραταχθούν 100.000 στρατιώτες.
Άρα στην καλύτερη των περιπτώσεων η έναρξη της μάχης τοποθετείται στις 07:30.

Στις 09:00 με 09:30 η μάχη έχει τελειώσει.Αν υπολογίσουμε μισή ώρα για να ανασυγκροτήσει τον στρατό του ο Μιλτιάδης,έπρεπε γύρω στις 09:30 με 10:00 να έχει αναχωρήσει για την Αθήνα.
Ο κουρασμένος στρατός των Ελλήνων,,καταϊδρωμένος και με φόρτο 30 κιλών περίπου, χρειάζεται περίπου οκτώ ώρες να φθάσει στο ιερό του Ηρακλέους  στις Κυνοσάργες(ΝΑ των Στυλών του Ολυμπίου Διός εκει που αρχίζει σήμερα η Λ.Βουλιαγμένης) μέσω  Κηφισιάς.
Άρα στην Αθήνα έφθασε γύρω στις 17:30 με 18:00, γιατί δύση ηλίου είχαμε στις 18:30 και οι Πέρσες όταν έφθασαν στο Φάληρο είδαν από μακριά τις ασπίδες των Ελλήνων να λάμπουν από τις ακτίνες του Ηλίου και έφυγαν.
Από όλα αυτά λοιπόν προκύπτει ότι η μάχη κράτησε μιάμιση με δύο ώρες με νεκρούς, 6400 Πέρσες  και 203 Έλληνες (192 Αθηναίοι και 11 Πλαταιείς) !!!

Ο ερευνητής Σπύρος Ασλάνης αναφέρει ότι πιθανώς...κάποιοι από το μέλλον έστειλαν τον Εχετλαίο στο 490πΧ την ημερομηνία και ώρα που διεξήγετο η μάχη,προκειμένου να διαμορφώσουν το αποτέλεσμα της υπέρ των Ελλήνων.
Σ'αυτό βοήθησαν οι ιδιομορφίες της πεδιάδας του Μαραθώνα και οι εγκαταστάσεις των βάσεων που προαναφέρθησαν.
Η Περσία το 490 π.Χ. κατέχει σχεδόν την δύναμη και την αίγλη που κατέχει σήμερα η Αμερική. Μοναδική παραφωνία η μικρή Ελλάδα. 
Αν οι Πέρσες κατακτούσαν την Ελλάδα μετά δεν θα υπήρχε ουσιαστική αντίσταση, ούτε ουσιαστικός αντίπαλος στις επεκτατικές τους βλέψεις. 
Η Περσία την
εποχή των Περσικών πολέμων ελέγχει σχεδόν τα τέσσερα πέμπτα του αρχαίου κόσμου και τείνει να μετατραπεί από υπερδύναμη σε παγκόσμια υπερδύναμη. 
Μοναδικός της και ουσιαστικός της αντίπαλος η Ελλάδα. Μετά την κατάκτηση της Ελλάδας θα προήλαυναν σχεδόν ανενόχλητοι και για την κατάκτηση ολόκληρης της Ευρώπης.

Αν οι Πέρσες είχαν κατακτήσει τότε όλο τον γνωστό κόσμο, σήμερα η πληθυσμιακή και πολιτιστική εικόνα της Ευρώπης θα ήταν δραματικά διαφοροποιημένη. 
Όλες οι πλουτοπαραγωγικές πηγές της Ευρώπης και ειδικά της Ελλάδος θα πέφτανε σε χέρια Περσικά. Αυτό θα οδηγούσε σε μία παγκόσμια μονοκρατορία ολοκληρωτικού τύπου. 
Οι Πέρσες τότε αντιπροσώπευαν ότι αντιπροσωπεύουν για μας σήμερα οι λαοί του Μωαμεθανικού ή του Ισλαμικού τόξου αν προτιμάτε.

Αυτό δεν θα άρεσε καθόλου σε αυτούς που έμεναν απέναντι από τον Ατλαντικό Ωκεανό και ξέρετε πολύ καλά σε ποιους αναφέρομαι. Αυτό θα ήταν ένα ισχυρό κίνητρο για να έκαναν ότι έκαναν και να άλλαζαν τον ρου της ιστορίας.

Μην ξεχνάμε ότι η μεγαλύτερη ανάπτυξη του Ελληνικού πολιτισμού έγινε μετά την λήξη των Περσικών πολέμων το 479 πΧ.
Ο πολιτισμός αυτός διεδόθει στην συνέχεια σε όλο το γνωστό κόσμο και ιδίως στην Ευρώπη στους αιώνες που ακολούθησαν.
Θα υπήρχε λοιπόν αυτός ο μέχρι σήμερα πολιτισμός,αν η Ελλάδα είχε πάψει να υπάρχει λόγω των Περσών ?
Όπως ανεφέρθει πιο πάνω υπήρχε και η μικρή βάση του Κάτω Σουλίου.Την εποχή της ακμής της δεν μπορούσε να περάσει από την περιοχή της όχι άνθρωπος αλλά ούτε κουνούπι χωρίς πρώτα να έχει ελεχθεί. 
Η οδός Κωνσταντινουπόλεως που περνάει έξω από την βάση και συνδέει το Κάτω Σούλι με την λεωφόρο Σχοινιά ήταν κλειστός δρόμος με δίφρακτα και κανείς δεν μπορούσε να περάσει παρά μόνο το προσωπικό των βάσεων. Η φωτογράφηση ήταν αδύνατη λόγω κάποιων προστατευτικών μέτρων που είχαν αναπτύξει στην περιοχή οι Αμερικανοί.

ΔΡΑΚΟΝΕΡΑ
Στην κορυφή του υψώματος της Δρακονέρας πίσω από αυτή την βάση,υπάρχει μέχρι και σήμερα μία παλαιά σκουριασμένη σιδερένια κατασκευή-πινακίδα (φωτό) σαν κι'αυτές που χρησιμοποιούνται για την τοποθέτηση διαφημιστικών γιγαντοαφισσών ιδίως στις εθνικές οδούς.Στο σημείο που βρίσκεται ήταν αδύνατον να είχαν τοποθετηθεί διαφημίσεις,γιατί κανείς δεν θα μπορούσε να τις διαβάσει ούτε και να τις δεί.Επίσης στο σημείο εκείνο δεν πηγαίνει ούτε δρόμος ούτε μονοπάτι για να μεταφερθούν σιδερένια υλικά,άρα πρέπει να μεταφέρθηκαν με ελικόπτερα !!!Άρα λοιπόν δεν είναι πινακίδα,αλλά ανακλαστήρας σήματος,ο οποίος μάλιστα είναι προσανατολισμένος προς την κορυφή της Πεντέλης.
Στην κορυφή της Πεντέλης όσο υπήρχε η Αμερικάνικη βάση ,υπήρχαν οκτώ κεραίες-πιάτα τηλεπικοινωνιών.Πιθανώς να υπήρχε και εκεί ανακλαστήρας.Γι'αυτό και ο Ηρόδοτος μας γράφει για την μυστηριώδη λάμψη από ασπίδα από την κορυφή της Πεντέλης για την ειδοποίηση του Περσών από οπαδούς του Ιππία.
Βέβαια ο Ηρόδοτος γράφει ότι δεν πιστεύει να το έκαναν αυτοί και συνεχίζει λέγοντας"Πράγματι τούτον έγινεν,ποίος όμως ανύψωσε την ασπίδα δεν δύναμαι να είπω περισσότερα".Τι ήταν αυτό που δεν μπορούσε να πεί ?

ΑΝΑΚΛΑΣΤΗΡΑΣ ΔΡΑΚΟΝΕΡΑΣ
Σε καμιά περίπτωση δεν μπορούσε να είναι αντανάκλαση του Ήλιου πάνω σε μια χάλκινη ασπίδα της εποχής εκείνης,με την οποία θα στόχευαν την πεδιάδα,κρατώντας την μάλιστα στα χέρια έτσι ώστε η λάμψη της να πέσει στο σημείο που γινόταν η μάχη και συνάμα αυτή η λάμψη να ήταν τόσο δυνατή που να εντυπωσίαζε τόσο ώστε να σταματήσει η μάχη και να επιβιβασθούν οι Πέρσες στα πλοία για αναχώρηση.
Κατά τον Ασλάνη η λάμψη είχε σχέση ,με ηλεκτρική εκκένωση (φυσικός πυκνωτής της πεδιάδος)η οποία με την συνεργασία των πυραμιδοειδών κεραιών της βάσης του Κάτω Σουλίου και την μεγιστοποίηση της παραγόμενης ισχύος τους, μεταξύ του ανακλαστήρα της Δρακονέρας και κάποιου άλλου ανακλαστήρα στην κορυφή της Πεντέλης, δημιούργησε χρονοπύλη.Ίσως αυτή να ήταν που εξαφάνισε τον Εχετλαίο από το πεδίο της μάχης και τον επανέφερε στην εποχή μας.

Ο Εχετλαίος κάλλιστα θα μπορούσε να φέρει επάνω του σύστημα ασυρμάτου εντοπισμού!!!
Διαφορετικά,πως χάθηκε έτσι απρόσμενα ένας τόσο εντυπωσιακός οπλίτης από τα μάτια των Ελλήνων που πιθανώς να τον αναζητούσαν για να του εκφράσουν την ευχαριστία τους για την βοήθεια που τους προσέφερε!!!
Ότι τον είχαν δεί να μάχεται είναι σίγουρο,άλλως πως θα έστελναν πρεσβεία στο μαντείο των Δελφών για να ρωτήσουν γι'αυτόν ?
Με κάποιον παρόμοιο τρόπο θα τον είχαν στείλει στο παρελθόν.Δεν ήταν υποχρεωτικό να τον είχαν στείλει από τις βάσεις του Μαραθώνα.Μπορούσαν κάλλιστα από την βάση του Μodauk ή από κάπου αλλού.Σ'αυτού του είδους τα πειράματα με τον χώρο και τον χρόνο,οι αποστάσεις και τα ημερολογιακά έτη παύουν να υπάρχουν.

Ο συγγραφέας-ερευνητής Γ.Μπαλάνος στο βιβλίο του "Το αίνιγμα της Πεντέλης",γράφει πως στις 25 Σεπτεμβρίου 1980,δύο περίεργα ελικόπτερα έκαναν την εμφάνιση τους στην κορυφή της Πεντέλης.
Στάθηκαν διαμετρικά σε αντίθετα σημεία και έμειναν εκεί αιωρούμενα.Στην συνέχεια κατέβασαν δύο ογκώδεις συσκευές με μεγάλους διπλούς φακούς και έμειναν εκεί περίπου δέκα λεπτά.Κατά τον Σ.Ασλάνη είναι πολύ πιθανή η συνεργασία των συσκευών αυτών με τον ανακλαστήρα της Δρακονέρας.
Πιθανώς ήταν μέρος ενός σχεδίου το οποίο ήταν σε εξέλιξη !!! Άλωστε η περιοχή (Πεντέλη,Μαραθώνας) ήταν κατάλληλη για τέτοιου είδους παρεμβάσεις με τα μαγνητικά και χωροχρονικά παράδοξα της.
Η μάχη του Μαραθώνα έγινε όπως υποστηρίζουν οι Έλληνες ιστορικοί στις 17 Σεπτεμβρίου του 490.Σύμφωνα όμως με την μελέτη δύο Αμερικανών αστρονόμων,η μάχη έγινε στις 12 Αυγούστου του 490πΧ.
Θυμάστε τι άλλο έγινε στις 12 Αυγούστου 1943 στην Αμερική? Το πείραμα της Φιλαδέλφειας.
Επίσης στις 12 Αυγούστου 1983 τελείωσε επισήμως και το "Πρόγραμμα Modauk" στην ομώνυμη υπόγεια βάση του Long Island στην Αμερική, όταν πλέον ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για μια πλήρως ελεγχόμενη χρονοπύλη.
Λέγεται όμως ότι ανεπισήμως μέχρι και σήμερα συνεχίζεται η λειτουργία της!!!
Το κοντινό χρονικό διάστημα των ημερομηνιών της 12ης Αυγούστου,της 17ης Σεπτεμβρίου και τις 25 Σεπτεμβρίου,δείχνει ότι κάποιοι σ'αυτό περιδιάβαιναν τον χρόνο και τον χώρο !!!
Ποιοί ήταν αυτοί,πιστεύω ότι όλοι το καταλαβαίνετε !!!

Ξέρω ότι είναι αρκετά δύσκολο να γίνουν πιστευτά όλα αυτά, κι'εγω έχω αμφιβολίες,αλλά... οι ιδιομορφίες της περιοχής και η υπάρχουσα τεχνολογία ίσως το επέτρεψαν !!!

Στόν παρακάτω σύδεσμο υπάρχει σχετικό βίντεο με το πείραμα της Φιλαδέλφειας και την λειτουργία της βάσεως του Modauk.

http://www.youtube.com/watch?v=_EFLwml_wbY&feature=related

 
ΕΠΙΛΟΓΟΣ
 Απ'όσα αναφέρθηκαν στο άρθρο αυτό βγαίνει το συμπέρασμα ότι τίποτε απ'ότι συμβαίνει στον κόσμο δεν είναι τυχαίο.
Οι ισχυροί του πλανήτη μας,οι οποίοι καθοδηγούνται δυστυχώς από σκοτεινές δυνάμεις οι οποίες ρυθμίζουν την τύχη μας εδώ και 13.500 χρόνια,γνωρίζουν τα πάντα.
Έτσι λοιπόν επιλέχθηκε η περιοχή του Μαραθώνα για την εγκατάσταση βάσεων.
Δεν τους την επιλέξαμε εμείς ,αυτοί γνώριζαν και την επέλεξαν για να συνεχίσουν τα περίεργα,για μας βέβαια τους απλούς ανθρώπους,πειράματα τους.
Τα ταξίδια στον χωροχρόνο,είναι λίγο δύσκολο να τα καταλάβει ο απλός ανθρώπινος νους !!! 
Του φαίνονται τρελά,στον χώρο του φανταστικού,στον χώρο των παραμυθιών !!!


Όμως μπορούν να γίνουν και δεν υπάρχει σ'αυτά παρελθόν,παρόν και μέλλον.
Υπάρχει η άγνωστη στο ευρύ κοινό τεχνολογία.
Πχ γνωρίζετε ότι υπάρχουν αεροπλάνα που μπορούν να περάσουν σε άλλη διάσταση του χωροχρόνου ? 
Είναι τα λεγόμενα "υπερδιαστατικά"TR-3B"(ΑΚΡΩΣ ΑΠΟΡΡΗΤΑ) που έχουν τριγωνικό σχήμα και πολλοί νομίζουν ότι είναι UFO !!!
Η θεωρία των "ενοποιημένων πεδίων" υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια,τις δε βάσεις της,τις έθεσαν οι αρχαίοι μας πρόγονοι,όπως ο Αριστοτέλης και πολλοί άλλοι.
Υποτίθεται οτι την τελειοποίησε ο Αϊνστάϊν,ο οποίος όμως είχε για καθηγητή του τον μεγάλο Έλληνα Θρακιώτη,Κων/ντίνο Καραθοδωρή,από τον οποίο επανειλλημένως του ζητούσε να του λύσει τις απορίες της παραπάνω θεωρίας που δεν καταλάβαινε (κατα τ'αλλα την ..επινόησε...αστεία πράγματα).
Το επιστημονικό έργο του Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή επεκτείνεται σε πολλούς τομείς των Μαθηματικών, της Φυσικής και της Αρχαιολογίας. Είχε σημαντικότατη συνεισφορά ιδιαίτερα στους τομέις της πραγματικής ανάλυσης, συναρτησιακής ανάλυσης και θεωρίας μέτρου και ολοκλήρωσης.Πόσοι όμως Έλληνες τον γνωρίζουν? Ελάχιστοι,ενώ ο Αϊνστάϊν είναι παγκοσμίως γνωστός !!!
Μπορεί λοιπόν το περιβόητο πείραμα της Φιλαδέλφειας,που ξεκίνησε το 1943 στην Αμερική,να ολοκληρώθηκε την δεκατία του 1980 στην Έλλάδα, εκμεταλευόμενοι οι Αμερικάνοι τις ιδιομορφύες της περιοχής Μαραθώνα-Πεντέλης και γι'αυτό τον λόγο να μας έδωσαν ένα σχεδόν αχρησιμοποίητο Αντιτορπιλλικό !!!

Όσο για την μάχη του Μαραθώνα και πιθανώς και την ναυμαχία της Σαλαμίνας(και εκεί υπήρξαν παράδοξα φαινόμενα),μπορεί και να έγινε η χωροχρονική επέμβαση,όσο απίστευτη και τολμηρή εκδοχή και αν μας φαίνετε,που οδήγησε τους Έλληνες στην αναχαίτηση της επεκτατικής πολιτικής της πανίσχυρης Περσικής αυτοκρατορίας του 5ου πΧ αιώνα της οποίας την χαριστική βολή, της την έδωσε δύο περίπου αιώνες μετά ο Μέγας Αλέξανδρος.

Αν πράγματι έτσι έγιναν τα πράγματα,δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να υποτιμήσουμε και να αγνοήσουμε την ανωτερότητα,την ανδρεία και γενικότερα την πολεμική αρετή των Ελλήνων σε όλες τις μάχες με τους Πέρσες.

Αδιαμφισβήτητα,είμαστε γενναίος λαός και αυτό το έχουμε αποδείξει όχι μόνο στον Μαραθώνα και στην Σαλαμίνα,αλλά σε πλήθος άλλων μαχών,από την αρχαιότητα μέχρι και το πρόσφατο παρελθόν μας.
Και πιστεύω ακράδαντα ότι και σήμερα συνεχίζουμε να είμαστε έτσι,παρότι πολλοί το αμφισβητούν.
Αρκεί να μας δοθεί το έναυσμα για να ενεργοποιηθεί μέσα μας το Ελληνικό μας γονίδιο και τότε θα ξαναγίνουμε άξιοι των προγόνων μας !!!
Κλείνω αυτό το άρθρο πιστεύοντας ότι η αμφισβήτηση είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός μας,αλλά < αν δεν πιστεύεις κάτι,δεν μπορεί να πεί ότι δεν μπορεί να συμβεί> !!!

2/2/2012


ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΔΑΜΙΤΣΗΣ
ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΣ εα


ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ


ΒΙΒΛΙΟ:ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΗΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ ΚΑΙ Η ΧΩΡΟΧΡΟΝΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΕΡΣΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ του συγγραφέα-ερευνητή ΣΠΥΡΟΥ ΑΣΛΑΝΗ.
ΒΙΒΛΙΟ:ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ CIA KAI KGB.ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΤΩΝ XEΝΡΙ ΤΑΣΚΑ-ΤΟΜ ΚΑΡΑΜΠΕΣΙΝΗ.
ΒΙΒΛΙΟ:ΤΟ ΑΙΝΙΓΜΑ ΤΗΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ του συγγραφέα-ερευνητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΠΑΛΑΝΟΥ.
ΒΙΒΛΙΟ:ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΗΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ συγγραφεις ΤΣΑΡΛΣ ΜΠΕΡΛΙΖ και ΓΟΥΙΛΙΑΜ ΜΟΥΡ.
ΗΡΟΔΟΤΟΣ ΒΙΒΛΙΟ ΣΤ'"ΕΡΑΤΩ".
ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ ΒΙΒΛΙΟ "ΠΟΤΕΡΟΝ ΑΘΗΝΑΙΟΙ".
ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ ΒΙΒΛΙΟ "ΑΤΤΙΚΑ".



Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 13 August 2018 | 2:39 pm


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Τα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ, ΑΠΟΚΑΛΥΠΟΥΝ: ΒΟΜΒΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ. ΜΚΟ και προσωπικά συμφέροντα ΜΠΛΟΚΑΡΑΝ το ΓΠΣ στο ΜΑΤΙ! Ένα διαχρονικό ΕΓΚΛΗΜΑ που κατέληξε σε ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ!







Προχθές, σας υποσχέθηκα μια πανελλήνια αποκλειστική αποκάλυψη.

Σήμερα, σας αποκαλύπτω το πρώτο μέρος της... 




ΠΟΙΑ ΜΚΟ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ  ΜΠΛΟΚΑΡΑΝ ΤΟ ΓΠΣ ΣΤΟ ΜΑΤΙ, ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΜΜΕΝΟΥΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ.




Θα πρέπει να γυρίσουμε σε πρώτη φάση, εννέα χρόνια πριν... 
Όταν η εφημερίδα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ, δημοσίευε σε πρωτοσέλιδό της:  




"ΒΟΜΒΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ  ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΝ ΤΟ ΓΠΣ ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ, ΡΑΦΗΝΑΣ.
ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΕΞΑΙΡΕΘΟΥΝ ΜΑΤΙ, ΠΡΟΒΑΛΙΝΘΟΣ, ΒΙΘΥΝΙΑ, ΦΩΣ, ΑΜΠΕΛΟΥΠΟΛΙΣ ΚΑΙ... ΚΟΚΚΙΝΟ ΛΙΜΑΝΑΚΙ.

ΣΑΤΑΝΙΚΕΣ "ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ", ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑΝΝΗ."



Αδιάψευστος μάρτυρας ενός ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ, που έδειχνε ξεκάθαρα, πως θα ερχόταν η στιγμή, να ζήσουμε μια τραγωδία, πέραν των ορίων...

Και τη ζούμε...
Δεκάδες οι νεκροί... δεκάδες οι αγνοούμενοι... χιλιάδες τα καμμένα σπίτια... στάχτη κι αποκαϊδια οι κόποι μιας ζωής... χιλιάδες στρέμματα κατεστραμμένης γης.

ΚΡΑΝΙΟΥ ΤΟΠΟΣ...



Και το τραγικότερο δεν έχει έρθει ακόμα...
ΜΟΛΥΣΜΕΝΟ ΤΟΞΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΡΚΙΝΟΥΣ.




Χωρίς στο ελάχιστο να μειώνονται οι ευθύνες ποινικές, αστικές, ηθικές, μιας αδίστακτης κυβέρνησης και των συνεργατών της, ενός ανίκανου και επικίνδυνου δημάρχου όπως είναι ο Ηλίας Ψινάκης και των συνεργατών του που είναι οι εναπομείναντες δημοτικοί σύμβουλοι, προσθέστε και όσων τα ονόματα αναφέρονται στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΩΝ ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ.



Γιατί ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ...

Τότε που δήμαρχος της Νέας Μάκρης, ήταν ο Ιορδάνης Λουίζος.



Τότε που η ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗ, ως αρμόδια για τον Οργανισμό Αθήνας, αρνιόταν να εντάξει στο ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΗΣ ΤΟ ΜΑΤΙ, ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΛΙΜΑΝΑΚΙ , ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ... 

Τότε που το ΜΠΛΟΚΑΡΑΝ ΜΚΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.

Σ' αυτούς που αναφέρεται το δημοσίευμα της 15ης Ιουλίου 2009, αναζητήστε τους πρώτους ΕΝΟΧΟΥΣ.

Και φυσικά, θα συνεχίσω τις αποκαλύψεις μου, με δημοσιεύματα των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ, από το 2006...



Ναι... η κυβερνητική ΜΑΦΙΑ, έχει την πρώτη ευθύνη της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ...

Η Περιφέρεια Αττικής και η Ρένα Δούρου με άπαντες τους συνεργάτες της Περιφερειακούς Συμβούλους, έχει ευθύνη.



Ο Δήμος Μαραθώνα με τον ανίκανο να διαχειριστεί ακόμα και το μικρότερο θέμα Ηλία Ψινάκη, που αντί να βρίσκεται στον δήμο του, γυρνοβολούσε σε πάρτι στην Μύκονο και σε εμιράτα... 




Ανίκανοι και οι εναπομείναντες δημοτικοί του σύμβουλοι...

Γι αυτό και οι παρευρεθέντες πληγέντες από την τρομακτική τραγωδία κάτοικοι του Ματιού και του Νέου Βουτζά, και άλλων συνοικιών της Νέας Μάκρης, ζητούσαν επίμονα την παραίτηση όλων των δημοτικών συμβούλων.

Θα σταθώ όμως και στο θράσος της αξιωματικής αντιπολίτευσης... και κυρίως στον επικεφαλή της, τον Στέργιο Τσίρκα, που είχε το θράσος να κάνει και επίθεση, αυτοπροβαλόμενος ότι η παράταξή του, ενήργησε σωστά.

Στο σημείο αυτό, να ενημερώσω πως ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα Ιορδάνης Λουίζος, είχε από διετίας παραιτηθεί, μεταβιβάζοντας το... "δαχτυλίδι" του συνδυασμού του, στον Στέργιο Τσίρκα.

Να θυμίσω λοιπόν στον κ. Στέργιο Τσίρκα, πως ΚΡΕΙΤΤΟΝ ΤΟ ΣΙΓΑΝ, γιατί είναι στους ενόχους που σήμερα αποκαλύπτουν τα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ, ως δημοτικός σύμβουλος του Ιορδάνη Λουίζου στις προηγούμενες τετραετίες.

Στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ δημοσίευμα των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ  που ακολουθεί, αποκαλύπτονται όλοι οι ένοχοι με το ονοματεπώνυμό τους...

(Κάντε κλικ πάνω στις εικόνες, για να μεγανθύνετε την σελίδα και να διαβάσετε το ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ δημοσίευμα της εφημερίδας ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ.)












Σήμερα, κάποιοι από αυτούς, έχουν το θράσος να μπλέκονται και πάλι, υποτίθεται για να βοηθήσουν...

Τους δηλώνω ξεκάθαρα, πως θα κάνω κάθε νόμιμη ενέργεια, για να τους πετάξω  έξω.
Αρκετή καταστροφή έφεραν με τις ενέργειές τους.

ΝΑ ΤΟ ΒΟΥΛΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ.

Η "ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ (ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ  «Η ΠΡΟΟΔΟΣ») ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ  ΝΕΟΥ ΒΟΥΤΖΑ", που αιτείται όσα περιγράφονται στο υπόμνημα που κατέθεσαν στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο, έχει υποχρέωση να εξαιρέσει τα πρόσωπα αυτά, για τα οποία φυσικά, θα ενημερωθεί και η αρμόδια εισαγγελέας.

ΝΙΣΑΦΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΙΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ.


Καλλιόπη Σουφλή 


Δεξιά, με τα ξανθά μαλλιά, η ΜΑΡΙΑ ΜΗΛΑ


 ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ (ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ  «Η ΠΡΟΟΔΟΣ»)
ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ
ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ  ΝΕΟΥ ΒΟΥΤΖΑ


03 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018

ΘΕΜΑ : Υπόμνημα  περί δρομολόγησης και υλοποίησης κατεπειγουσών  δράσεων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της καταστροφικής πυρκαγιάς της 23.07.2018 στο πλαίσιο της κατάστασης  έκτακτης ανάγκης των άρθρων 11 και 12 του Νόμου 3013/2002, του Νόμου 3852/2010 και σύμφωνα με την Εγκύκλιο 3752/25.5.18 της Γεν. Γραμ. Πολιτικής Προστασίας.


Αιτούμαστε και αξιώνουμε άμεσα :

1.    Την άμεση στήριξη, χωρίς καμία προϋπόθεση και με κάθε τρόπο, των οικογενειών των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου.

2.    Την πλήρη και ουσιαστική καταγραφή των καμένων εκτάσεων και  περιουσιακών στοιχείων των πολιτών, με βάση περιγραφή τους και φωτογραφικό υλικό, χωρίς εξάρτηση από β/θμιες επιτροπές και λοιπές γραφειοκρατικές  διαδικασίες (να μην απαιτείται η βεβαίωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίες από τους πολίτες). Την αποζημίωση και αποκατάσταση στο 100% των περιουσιών, του περιβάλλοντος χώρου και των τεχνικών έργων και υποδομών.

3.    Την άμεση ανάθεση  και εκτέλεση εργασιών υλοτόμησης ιδιωτικών ή δημοσίων / κοινόχρηστων εκτάσεων σε συνεργασία Δήμου, ΥΠΕΝ, δασαρχείου Πεντέλης ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με υλοτομικούς συνεταιρισμούς κατά τα πρότυπα της απόφασης 27/29.7.2018 του Δήμου Ραφήνας. Καθώς και την άμεση κατασκευή Κορμοδεμάτων η οποία αποτελεί άμεση ενέργεια αρμοδιότητας του Δήμου. Η τυχόν παράλειψη συνιστά ποινικό αδίκημα.

4.    Την άμεση υλοποίηση σχεδίου συλλογής και διαχείρισης αποβλήτων που προέκυψαν από την πρόσφατη πυρκαγιά. Τα προβλήματα αυτά αφορούν κυρίως στη συλλογή κλαδιών, οικοσυσκευών και μπαζών από τα κατεστραμμένα κτήρια. Άμεση μεταφορά των υλικών αυτών  από το Δήμο, την Περιφέρεια και από τις Ένοπλες Δυνάμεις.(άμεση ενέργεια αρμοδιότητας του Δήμου).

5.    Την άμεση τοποθέτηση 300 κάδων απορριμμάτων και 300 κάδων αποβλήτων (οικοδομικών υλικών ή καμένης βλάστησης) με βάση την πύκνωση των κατοικιών ανά οδό και τα δελτία απογραφής ζημιών του Υπουργείου Υποδομών (άμεση ενέργεια αρμοδιότητας του Δήμου). Η τυχόν παράλειψη συνιστά ποινικό αδίκημα.

6.     Την άμεση αποκατάσταση της ύδρευσης και  ηλεκτροδότησης στο 100%, σε όλον τον οικισμό και την τοποθέτηση δημοτικών φωτιστικών στις οδούς του οικισμού. Η τυχόν παράλειψη συνιστά ποινικό αδίκημα. Άμεση αποκατάσταση των δικτύων κινητής και σταθερής τηλεφωνίας. Άμεση συντήρηση και ενεργοποίηση των κρουνών πυρόσβεσης. Άμεση επανακατασκευή των δύο Πυροφυλακίων, και αποκατάσταση της Εκκλησίας, του Σχολείου, των Αθλητικών Κέντρων (Νυμφών και Χρυσ. Σμύρνης), και των κοινοχρήστων χώρων του Οικισμού (Ρήγα Φεραίου και Μιαούλη). 

7.    Την άμεση τοποθέτηση σημάνσεων επικινδυνότητας σε δρόμους με κλαδιά, δέντρα, επικίνδυνα υλικά κλπ.( άμεση ενέργεια αρμοδιότητας του Δήμου) καθώς και την αντικατάσταση όλων των καμένων πινακίδων οδών, σημάνσεων της τροχαίας κλπ. Άμεση κατασκευή στηθαίων ασφαλείας στα πρανή των οδών. Η τυχόν παράλειψη συνιστά ποινικό αδίκημα.

8.    Την έκδοση Απόφασης που θα επιτρέπει την αποκατάσταση των  ζημιών επί τη βάσει προϋφιστάμενων οικοδομικών αδειών με απλή ενημέρωση της υπηρεσίας δόμησης, χωρίς κόστος και άλλη προϋπόθεση για τους πολίτες. (υπό τον όρο της βεβαίωσης στατικής επάρκειας από μηχανικό για τα ολικώς ή μερικώς κατεστραμμένα κτίρια).

9.    Την άμεση  οριοθέτηση του καμένου περιαστικού δάσους και κήρυξή του   ως αναδασωτέου. Σεβασμός των εμπραγμάτων ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων.

10.    Την απαλλαγή των κατοίκων κύριας ή εξοχικής κατοικίας, ΜΟΝΟΝ των πυρόπληκτων περιοχών, ανεξαρτήτως αρμοδιότητας ΔΟΥ που υπάγονται, από τις ασφαλιστικές εισφορές και φορολογικές υποχρεώσεις για την περίοδο από 1/6 εως 31/12/ 2018, τουλάχιστον, την άμεση απαλλαγή του ΕΝΦΙΑ του 2018, και την αναστολή της πληρωμής των στεγαστικών δανείων με ισόχρονη παράταση αυτών. Σε περίπτωση ολοκληρωτικής καταστροφής των οικιών,  την κάλυψη των υπολοίπων των δανείων από το Δημόσιο, ανεξαρτήτως χρηματοπιστωτικού ιδρύματος.

11.    Την εκπόνηση επείγουσας  δασοτεχνικής μελέτης και υλοποίηση  έργων αναδάσωσης και προστασίας του εδάφους από πλημμυρικά φαινόμενα, (αντιδιαβρωτικά και αντιπλημμυρικά έργα). Λήψη μέτρων βοηθείας της φυσικής αναγέννησης και αποκατάστασης των φυσικών πληθυσμών της πανίδας. Εγκατάσταση εναλλακτικών ειδών βλάστησης, ΟΧΙ ΜΕ ΠΕΥΚΗ και ευκάλυπτοι (πχ κουμαριές, βελανιδιές κλπ), σε συνεργασία με τη Γεωπονική Σχολή Αθηνών.

12.    Την άμεση συντήρηση και επέκταση των αντιπυρικών ζωνών και την διαμόρφωση ζώνης στο περίγραμμα του οικισμού του Νέου Βουτζά. Τη διάνοιξη όσων οδών δεν πληρούν τους όρους του Σχεδίου Πόλεως , τον καθορισμό κοινόχρηστων χώρων και την απόδοση τυχόν κατειλλημένων κοινοχρήστων χώρων και ρεμάτων.

13.    Την άμεση εγκατάσταση πυροσβεστικού σταθμού με στόλο τουλάχιστον τριών οχημάτων.

14.    Την άμεση σύσταση Φορέα Διαχείρισης του Δάσους με αρμοδιότητα και τον οικισμό και τη σύνταξη Σχέδιου Μεταπυρικής Διαχείρισης του Καμένου Δάσους.

15.    Την υποστήριξη των παιδιών που πρόκειται να δώσουν Πανελλαδικές Εξετάσεις και έχουν καταστραφεί τα σπίτια τους. Την άμεση ψυχολογική υποστήριξη των παιδιών του Σχολείου του Νέου Βουτζά.

16.    Επέκταση και πύκνωση των δρομολογίων της συγκοινωνίας ΟΑΣΑ ή Τοπική-Δημοτική σε όλους τους κεντρικούς δρόμους του Οικισμού.

17.    Την άμεση και συνεχή  Ενημέρωση της Εισαγγελέως Περιβάλλοντος για την υλοποίηση όλων των ανωτέρω.

18.    Τη συμμετοχή εκπροσώπου της Συντονιστικής Επιτροπής σε κάθε Επιτροπή ή Όργανο του Δήμου που θα ασχοληθεί με οποιοδήποτε τρόπο (διαχείριση κλπ, ιδιαίτερα στον ερανικό λογαριασμό) με οικονομικούς πόρους που συγκεντρώνονται από δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς.

19.     Την εφεξής επακριβή τήρηση του Νόμου 3852/2010 άρθρο 94 παρ. 26 και της υπ’ αρ. 4/2012 Πυροσβεστικής διάταξης (ΦΕΚ 1346/25-04-2012 Τεύχος Β), για καθαρισμό οικοπέδων από ιδιοκτήτες άλλως από τον Δήμο ως υποχρεωτική νόμιμη ενέργειά του. Η τυχόν παράλειψη συνιστά ποινικό αδίκημα.


Για τη Συντονιστική Επιτροπή
των Συλλόγων και Κατοίκων του Νέου Βουτζά

ΕΜΥ ΚΡΟΚΙΔΗ 6979981295, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΜΑΡΙΑ ΜΗΛΑ 6937107163, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΞΩΡΑΙΣΤ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ «Η ΠΡΟΟΔΟΣ»

ΣΤΕΛΛΑ ΡΩΣΣΗ  6974335695, ΠΡΟΕΔΡ. ΑΘΛΗΤ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ «Η ΠΡΟΟΔΟΣ»

ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΚΟΥΛΗΣ 6937150596, ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ- ΜΕΛΟΣ Σ.Ε

ΝΙΚΟΣ ΙΩΝΑΣ 6944585959, ΠΟΛ. ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ-ΜΕΛΟΣ Σ.Ε.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΡΙΖΟΣ 6974114707, ΠΟΛ. ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ-ΜΕΛΟΣ Σ.Ε. 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΧΡΟΝΗΣ 6944942165, ΠΟΛ.ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΜΕΛΟΣ Σ.Ε.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΔΕΛΗΧΑΤΣΙΟΣ 6985022674, ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ-ΜΕΛΟΣ Σ.Ε

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΟΠΟΥΛΟΣ 6944431761, ΕΜΠΟΡΟΣ - ΜΕΛΟΣ Σ.Ε

ΕΙΡΗΝΗ ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΥ 6937396629, ΑΝ.ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΕΛΟΣ Σ.Ε

ΕΛΕΝΗ ΜΠΕΛΛΟΥ 6976523136 ΕΚΠΡ. ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ  ΜΕΛΟΣ Σ.Ε







Οι απαιτήσεις της Συντονιστικής Επιτροπής των κατοίκων του Ν. Βουτζά και του Ματιού, είναι σωστές... 
ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΟΜΩΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΑΙΡΕΘΟΥΝ.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Μαραθώνα, έχει ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ, να ψάξει όλη την ιστορία της ευθύνης τους, εδώ και δεκαετίες...

Τα δημοσιεύματα των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ, θα συνεχιστούν και με άλλες αποκαλύψεις.

Και τότε, κάποιοι θα ψάχνουν λαγούμι να κρυφθούν.



Καλλιόπη Σουφλή








Δημοσιεύθηκε στις 13 August 2018 | 2:27 pm


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΦΡΙΚΗΣ στο ΜΑΤΙ. Στην καρδιά της φωτιάς οι δημοσιογράφοι Γιαν. Κουντούρης και Καλ. Σουφλή.






 Είναι ένα οδοιπορικό φρίκης... ένα οδοιπορικό στους δρόμους της φωτιάς, που άφησε πίσω της δεκάδες νεκρούς, χιλιάδες καμμένα σπίτια και αυτοκίνητα...

Ένα οδοιπορικό  γεμάτο στάχτες, αποκαϊδια και θρήνους...


Με τον δημοσιογράφο Γιάννη Κουντούρη από το Greeknewsondemand.Com, βρεθήκαμε στον τόπο της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ.

Υπήρξαν στιγμές που δεν άντεξα να συνεχίσω το οδοιπορικό του θανάτου.

Στιγμές που γύρισαν στη σκέψη μου, ανάλογες εικόνες μιας άλλης τραγωδίας, που έχει στοιχειώσει χρόνια τώρα τις νύχτες μου.

Η τραγωδία της Αεροπορικής Τραγωδίας του HELIOS  στο Μαύρο Βουνό Γραμματικού.

Στον παλιό εφιάλτη, προστίθεται κι αυτός... ο νέος...

Όσο δυνατός κι αν είσαι, λυγάς...

Μάζεψα τις δυνάμεις μου κι έκανα με τον Γιάννη Κουντούρη, ένα σημαντικό κομμάτι του ρεπορτάζ.

Ότι και να πεις, όποιες λέξεις και να χρησιμοποιήσεις τα συναισθήματα δεν θα δώσουν την ακρίβεια μιας πραγματικότητας που βάφτηκε με αίμα, στάχτες και γκρίζο... το γκρίζο του θανάτου.

Και κανένα συναίσθημα δεν συγκρίνεται μ' όσα νοιώθει, όποιος περπατά ανάμεσα στα συντρίμια που άφησε πίσω της η πύρινη λαίλαπα.

Καμιά εικόνα, κανένα βίντεο, δεν μπορεί να αποτυπώσει την πραγματικότητα, που είναι απίστευτα σκληρή... τόσο σκληρή που νοιώθεις πως είσαι κομμάτι στο γκρίζο του θανάτου.

Κι η μόνη σκέψη, η μόνη ευχή που μπορείς να ψιθυρίσεις, είναι: "Χριστέ μου,  μην επιτρέψεις άλλο αθώων αίμα... μην αφήσεις ατιμώρητους τους ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΟΥΣ.


Καλλιόπη Σουφλή



ΔΕΙΤΕ το σημείο ενός γκρεμού απ’όπου, λέει ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ Πάνος Καμμένος, θα μπορούσαν να είχαν πηδήξει με ασφάλεια οι παπούδες κι οι γιαγιάδες στη θάλασσα…!!!…

ΔΕΙΤΕ τους δύτες να βουτάνε στη θάλασσα με την ελπίδι να βρούνε κάποιους ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΥΣ….!!!….,


-του Ιωάννη Κουντούρη και κας Πόπης Σουφλής από τα «ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ» | 18.59 | 27 Ιουλ. 2018

 

Σήμερα εγώ κι η συνάδελφός μου κα Πόπη Σουφλή πήγαμε στους δήμους Μαραθώνα και Ραφήνας με τις καμένες περιοχές για να κάνουμε ένα επιτόπιο ρεπορτάζ, ιδιαίτερα στους οικισμούς όπου έγιναν οι μεγαλύτερες καταστροφές, από τη φωτιές εκεί. 

Δείτε τα ακόλουθο βίντεο…


Greeknewsondemand.Com, LIVE ΣΤΟΥΣ ΔΉΜΟΥΣ ΜΑΡΑΘΏΝΑ ΚΑΙ ΡΑΦΉΝΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΈΣ!!!

 
Greeknewsondemand.Com, LIVE ΣΤΟΥΣ ΔΉΜΟΥΣ ΜΑΡΑΘΏΝΑ ΚΑΙ ΡΑΦΉΝΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΈΣ!!! Τώρα Είμαστε στην δημοτική κοινότητα Νέας Μάκρης και στα οικισμων Ζουμπερι και Ματι επληγησαν από τον πυρινο Όλεθρο!! ΜΕΡΟΣ Β

 
Greeknewsondemand.Com, στο Μάτι στην καρδιά της Φωτιάς!#Φωτιά

 
Greeknewsondemand.Com, LIVE στο σημείο όπου κάηκαν τα 26 άτομα από τις φωτιές στο Μάτι! Κοντά στην ψαροταβερνα ‘Αργυρη Ακτη’.


 
 
 
 
 
 
Greeknewsondemand.Com, ιδού η διεξοδος θανάτου στο Μάτι! Με την κα Πόπη Σουφλη από τα Αττικά Νέα..

 
Greeknewsondemand.Com, Το ΜΑΤΙ καεί ακόμα… Λιγακι…

 
 


Οι ακόλουθες φώτο. είναι από το Μάτι…..













Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 13 August 2018 | 2:27 pm



Δείτε αγγελίες στο Νομό Αττικής





Φιλικοί ιστότοποι: