Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Αττικής - Αθηνών    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

κι ότι πονάει, δεν είναι αγάπη...(3 βίντεο και μια ταινία)


Στην άλλη πλευρά του φεγγαριού είναι τα μάτια της ψυχής... σ' αυτή που δεν φωτίζεται, μα σε προσκαλεί να την ανακαλύψεις... να την αγκαλιάσεις και να την κάνεις να λάμψει...


Κι αν φοβάσαι, να σου δώσω το χέρι μου για να γράψεις...


Κι αν δεν θες να δεις, να σου δώσω τα μάτια μου...


Κι αν δεν ξέρεις ν' αγαπάς, να σου δώσω την ψυχή μου για να σε μάθει, μια και τη δική σου την φυλάκισες, για να μην πονάς...


Κι αν φοβάσαι την προδοσία, τον πόνο... την δυστυχία, σου λέω πως τίποτ' απ' αυτά δεν φοβάσαι, παρά τον φόβο...


Μ' αυτόν πρέπει να παλέψεις... και να τον νικήσεις...


Γιατί η αγάπη, δεν πονάει... κι ότι πονάει, δεν είναι αγάπη!
να έχετε ένα όμορφο ηλιοξημέρωμα...

Καλλιόπη
τα βίντεο εδώ... εδώ... κι εδώ...η ταινία, εδώ... 

 


Δημοσιεύθηκε στις 24 January 2020 | 1:46 am


Τέλος εποχής
Το Ξίφος με τη Πένα, έγινε το νέο μοντέλο. 
Η Διπλωματία της Ισχύος. Όπλα και Οικονομία.
Αφήσαμε τους καουμπόηδες να καβαλήσουν τον Πολιτισμό μας.
Εμείς πρέπει να επικρατήσουμε, χωρίς να χάσουμε την ανθρωπιά μας.
Αυτό μόνο ο Έλληνας μπορεί να το διδάξει. Αυτή είναι η πρόκληση και η αποστολή μας.
Στο διάβα των αιώνων πάντα σταθήκαμε απέναντι στον κάθε βάρβαρο και επικρατήσαμε.

Σε αυτό το Νέο περιβάλλον θα επικρατήσει ο Αποφασισμένος.

 Άρθρο Γνώμης του Ευάγγ. Αθανασιάδη

Οι μάσκες έπεσαν.

Ας μας ξυπνήσει η διάσκεψη του Βερολίνου για την Λιβύη, αυτή που τουλάχιστον μας άγγιξε.


Τέσσερα τα κύρια σημεία:
1ονΗ Γερμανία τι αρμοδιότητα είχε, για την περιοχή;
2ονΤι γύρευαν οι υπόλοιποι, Τούρκοι κλπ. ;
3ονΟι καθ αυτό αντιμαχόμενοι απουσίαζαν. Βρισκόταν σε άλλο χώρο, απομονωμένοι, ενημερωνόμενοι και πόσο άραγε ; Αυτός είναι ο ορισμός του συγκεκαλυμμένου «ερήμην», δλδ χωρίς την παρουσία του ενδιαφερομένου.

4ονΑποφάσισαν, την μη ανάπτυξη δυνάμεων του ΟΗΕ (κυανοκράνων), αλλά δυνάμεων και παρουσίας άλλων κρατών.

Τα δύο τελευταία (3ον και 4ον) είναι καταλυτικά.
Αποφάσεις Ερήμην των ενδιαφερομένων(3ον) και εφαρμογές Ερήμην του ΟΗΕ(4ον).
Δλδ όλος ο κόσμος ανάποδα. Ο ορισμός της πλήρους αυθαιρεσίας, παραφροσύνης και τελικά, της πλήρους ασυδοσίας και αβεβαιότητας.
Εμφανώς η δικαιοδοσία του ΟΗΕ μειώνεται, και κάποια κράτη αναλαμβάνουν ρόλους επιβολής του διεθνούς δικαίου, χωρίς εγγυήσεις και έλεγχο. Τι διαπιστώνουμε;

1ονΣταδιακή κατάργηση του ΟΗΕ, όπως παλαιότερα της ΚτΕ (Κοινωνίας των Εθνών).

2ονΑλλά τώρα δεν πάμε σε δημιουργία ενός άλλου διεθνούς οργανισμού, αλλά επιστρέφουμε στο μοντέλο της αποικιοκρατίας (προ του Β΄ΠΠ) ή των Ζωνών Επιρροής (αμέσως μετά τον Β΄ΠΠ). Το διεθνές δίκαιο στα χέρια Ισχυρών Κρατών.

Μα μήπως είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό, που το μεγιστοποιούμε; Ας το δούμε λοιπόν.

1ον Ο σταδιακός παραγκωνισμός του ΟΗΕ:
            α. Στον πόλεμο του Ιράκ, το 1991, η Αμερική πήγε με εντολή του ΟΗΕ. Πλήρως νομιμοποιημένη ενέργεια.
β. Στον Πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας, το 1999, τελικά η Αμερική ενήργησε σαν ΝΑΤΟ. Το ΝΑΤΟ είναι πράγματι μία πολυεθνική μεν αμυντική συμμαχία, αλλά με καμία εξουσιοδότηση ή αρμοδιότητα να ενεργεί αυτοδικαίως κατά άλλου κράτους.
γ. Από εκεί και πέρα η Αμερική ενήργησε σε άλλες περιπτώσεις, όπως στη Λιβύη, Σύρια και αλλού, σαν Αμερική, μαζί με άλλα συνασπιζόμενα κράτη, όπως Γερμανία, Γαλλία, Αγγλία, Ολλανδία κά.
Η παρουσία ή η παρέμβαση του ΟΗΕ, ανύπαρκτος. Δλδ Διεθνής ασυδοσία.

2ον Στη συμφωνία ειρηνεύσεως της σύρραξης Τουρκίας-Συρίας τις αποφάσεις πήραν η Αμερική και η Ρωσία με δύο διμερείς συναντήσεις-συμφωνίες. Πρώτα Αμερικής-Τουρκίας και μετά  Ρωσίας-Τουρκίας.

Δλδ σε εκείνη την Βαβυλωνία των αντιμαχομένων, δεν ελήφθη υπόψη η βούληση κανενός των εμπλεκομένων. Ούτε της Συρίας, ούτε των ηρωικών Κούρδων, ούτε του στρατού των Συρίων αντιφρονούντων, ούτε του εμπλεκομένου Ιράν (επίσημου συμμάχου της Συρίας, με τους πολιτοφύλακες του Σουλεϊμανί, και εκτεταμένες βάσεις και εξοπλισμό), ούτε βέβαια του ISIS. Απόφαση ερήμην όλων.

Μία λεπτομέρεια. Τον προηγούμενο Ιούνιο (2019), είχε προηγηθεί μια «μυστική» συνάντηση Ισλαήλ-Αμερικής-Ρωσίας, στην Ιερουσαλήμ. Το ότι έγινε το μάθαμε. Το τι ειπώθηκε δεν κοινοποιήθηκε. Αλλά το είδαμε, σε αυτό που έγινε. Ποια καλύτερη χρεία μαρτύρων έχουμε; Η ΗΠΑ έκαναν τον πρόλογο στην Τουρκία και η Ρωσία τον επίλογο, όπως προαναφέραμε.

Και το αποτέλεσμα:

α. Ο Άσαντ κρίθηκε σαν ο καταλληλότερος Κύριος της Συρίας και ο κερδισμένος. Επεκράτησε. Προς τι λοιπόν η τόση πολύχρονος πολεμική εναντίον του; Θα απολογηθεί κανένας; Θα αποδοθούν ευθύνες, ποιός ξεκίνησε αυτόν τον πόλεμο; Είναι σημαντικό ζήτημα Διεθνούς Δικαίου. Υπάρχουν, έγιναν, εγκλήματα πολέμου.

β. Η Τουρκία περιορίστηκε.

γ. Η Ρωσία ανεδείχθη στον μοναδικό Κυρίαρχο της περιοχής, πλην πετρελαίων που τα κράτησε η Αμερική.


Για πρώτη φορά συνεργασία κυριαρχίας Αμερικής-Ρωσίας.
Νέο Μοντέλο: Παγκόσμιος Συγκυριαρχία των Δύο, απέναντι σε Ιράν και Κίνα;;….
Δευτερεύουσες πτυχές του αποτελέσματος:

δ. Το Ιράν κατέληξε δακτυλοδεικτούμενο σαν ο επόμενος στόχος, της συγκυριαρχίας. Δεν θα ξεχνάμε που ελήφθη η απόφαση.
ε. Οι Κούρδοι οι αδικημένοι και με το Κουρδικό κράτος χαμένο μακρινό όνειρο.

Σημειώστε την ώρα και την στιγμή.

- Μήπως είμαστε σε μία Νέα Γιάλτα και σε ένα νέο Μοντέλο επιβολής Νέου Δικαίου, μάλλον του όποιου ισχυρού, σε αντικατάσταση του Διεθνούς Δικαίου ;

- Μήπως ο Πολιτισμός μας γύρισε πολλά χρόνια πίσω ; Σε εποχές αποικιών σε χώρες Ιθαγενών, σε παγκόσμια Ζούγκλα. Σε εποχές όχι και τόσο μακρινές, με πιο γνώριμη σε εμάς την Αγγλοκρατία στην Κύπρο, με την ΕΟΚΑ.

Τα μοντέλα παρεμβάσεως του ΟΗΕ ας τα ξεχάσουμε. Ας μη στηρίζουμε τις ελπίδες μας σε αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας και των Διεθνών Δικαστηρίων. Η εμπειρία της Κύπρου το 1974, είναι νωπή.

Όλα ορίζονται από διμερείς συμφωνίες και με την εποπτεία Στρατιωτικών Δυνάμεων.  

Ζούμε το λυκόφως των ρομαντισμών του Διεθνούς Δικαίου.
 
Τώρα οι κονδυλοφόροι με το δάκτυλο στην σκανδάλη έχουν τον λόγο.
Ξανά στην εποχή που οι διπλωμάτες προσέρχονταν στις συνθήκες ειρήνης, με τα σπαθιά τους.
Το Ξίφος με τη Πένα, έγινε το νέο μοντέλο. 
Η Διπλωματία της Ισχύος. Όπλα και Οικονομία.
Αφήσαμε τους καουμπόηδες να καβαλήσουν τον Πολιτισμό μας.
Εμείς πρέπει να επικρατήσουμε, χωρίς να χάσουμε την ανθρωπιά μας.
Αυτό μόνο ο Έλληνας μπορεί να το διδάξει. Αυτή είναι η πρόκληση και η αποστολή μας.
Στο διάβα των αιώνων πάντα σταθήκαμε απέναντι στον κάθε βάρβαρο και επικρατήσαμε.

Σε αυτό το Νέο περιβάλλον θα επικρατήσει ο Αποφασισμένος.


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 24 January 2020 | 1:12 am


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΦΩΤΙΑ. Ρεπουμπλικανικό κόμμα Ελλάδος... Βόρειος Ήπειρος και ... φωτογραφιες και βίντεο, ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΠΟΛΛΑ...Δεν θυμάμαι ποιός είπε πως ... "ο δρόμος για την ΚΟΛΑΣΗ, είναι στρωμένος με καλές προθέσεις, αλλά...όταν έγραφα καιρό τώρα για... ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ, περίμενα ... "ΕΝΑ ΛΑΘΟΣ", για να επιβεβαιώσω "τα μαύρα φίδια" που είχαν ζώσει την διαίσθησή μου και η οποία ποτέ δεν με έχει προδώσει...


Θέλετε κάποια πρόσωπα...;;;

Θέλετε αυτό το... "Ρεπουμπλικανικό Κόμμα" που δεν μου καθόταν καλά...;;;

Θέλετε πολλά άλλα που δεν είναι ακόμα ώρα επί του παρόντος να αναδείξω, αλλά ... όλα με παρέπεμπαν σε κάτι που θα το  χαρακτηρίσω επιεικώς, "ΠΕΡΙΕΡΓΟ" για την Πατρίδα μας και τον Ελληνικό Λαό, καθώς και την συγκυρία που γίνεται όλο αυτό...


Σας παρουσιάζω το θέμα όπως αναρτήθηκε  σε γνωστή  ιστοσελίδα, από την οποία δυστυχώς το πήραν κι άλλοι ανάμεσά τους και πατριώτες bloggers, και γράφω "ΔΥΣΤΥΧΩΣ", γιατί, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΟΥΝ "ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ" και να ψάξουν λίγο το... παρασκήνιο... τι κρύβεται δηλαδή, πίσω από την κουρτίνα... το ανάρτησαν... 


Μου έκανε εντύπωση το γεγονός πως το συγκεκριμενο συνέδριο, πριμοδοτεί και η ... ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ... και για μένα αυτό, λέει πολλά...  (εδώ)

Ακολουθούν  τα  ερωτήματα που θέτω για σκέψη και συζήτηση, καθώς και οι φωτογραφίες και τα βίντεο,  που είναι ενδεικτικά και πρέπει να μας προβληματίσουν ΟΛΟΥΣ, ή τουλάχιστον, να μας βάλει να σκεφθούμε...
Καλλιόπη Σουφλή


Βόρειος Ήπειρος – Ώρα Μηδέν: Η δημογραφική αποψίλωση, ο εποικισμός και η αρπαγή των ελληνικών περιουσιών ως ζητήματα Εθνικής ΑσφάλειαςΜεγάλη επιτυχία του προσυνεδρίου «Βόρεια Ήπειρος Ώρα Μηδέν»

Το παράρτημα Βορειοηπειρωτών του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος των ΗΠΑ στην Ελλάδα, διοργάνωσε στις 10 Ιανουαρίου 2020. στην Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων Αθηνών προσυνέδριο με θέμα: «Βόρειος Ήπειρος – Ώρα Μηδέν», «Η δημογραφική αποψίλωση, ο εποικισμός και η αρπαγή των ελληνικών περιουσιών ως ζητήματα Εθνικής Ασφάλειας».

Σε μία κατάμεστη αίθουσα από Έλληνες της Βορείου Ηπείρου, ΕλληνοΑμερικανούς Ομογενείς, εκπροσώπους της ΑΧΕΠΑ και Έλληνες της Κύπρου έγινε μια τεκμηριωμένη και νηφάλια παρουσίαση του θέματος η οποία κατέληξε σε συγκεκριμένες προτάσεις, μεταξύ των οποίων η ίδρυση παρατηρητηρίου εντός της Βορείου Ηπείρου για την καταγραφή παραβιάσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Ομογένειας και για πρώτη φορά προτάθηκε τόσο η ίδρυση τριτοβαθμίου Ελληνόφωνου ιδιωτικού Πανεπιστημίου εντός της Βορείου Ηπείρου, χρηματοδοτούμενου από την Ομογένεια, όσο και η ανέγερση με μέριμνα του παραρτήματος των Ρεπουμπλικανών, ανδριάντων των ηρώων του ΜΑΒΗ οι οποίοι δολοφονήθηκαν από το κομμουνιστικό καθεστώς, αλλά και άλλες δράσεις οι οποίες θα λάβουν σάρκα και οστά μετά την διεξαγωγή του κυρίως συνεδρίου του κόμματος κατά το τέλος του θέρους.

Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο καταξιωμένος δημοσιογράφος Λάμπρος Καλαρρύτης.

Χαιρετισμούς και παρεμβάσεις απηύθυναν ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κος Κωνσταντίνος Μπογδάνος με θέμα «Το τέλος του υποχωρητικού κατευνασμού», ο Αρχιμανδρίτης Αρίσταρχος Γκρέκας, πολιτικός επιστήμων με θέμα «οι προοπτικές ενδυνάμωσης του Ελληνισμού σήμερα», ο υπαρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Δημήτριος Μπονώρας με θέμα «ενδυνάμωση ΕλληνοΑμερικανικών σχέσεων» μετέφερε δε και τον χαιρετισμό του Αρχηγού ΓΕΣ στρατηγού Γεωργίου Καμπά, ο Γιάννης Παπαγιάννης, υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στον Νομό Θεσπρωτίας και Επόπτης του Τμήματος Ηπείρου του Ελληνικού Παραρτήματος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος των ΗΠΑ με θέμα «η Ήπειρος στο πλευρό της Βορείου Ηπείρου», μετέφερε δε τον χαιρετισμό του Πέτρου Γαλάτουλα, προέδρου της δευτεροβάθμιας Ομοσπονδίας Ομογενειακών Σωματείων των ΗΠΑ, ο Οδυσσέας Παναγιώτου, μέλος του Οργανωτικού του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για την Θεσπρωτία ο οποίος ανέγνωσε και τον χαιρετισμό του Νίκου Γκατζογιάννη, Προέδρου της Πανηπειρωτικής στις ΗΠΑ, ο κος Νίκος Νικολόπουλος, τέως Βουλευτής και Πρόεδρος του κόμματος «Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος», ο Δημήτρης Γερογιάννης εκπρόσωπος του πανελλήνιου συλλόγου ΕΟΕ Ναπολέων Ζέρβας και ο Ανδρέας Κούρτης, εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Ελλήνων Βορειοηπειρωτών.

Τέλος, την εκδήλωση τίμησε η Ερμιόνη Κατσίφα, αδελφή του Κωνσταντίνου Κατσίφα, αλλά και πολλοί παράγοντες τόσο από την Βόρειο Ήπειρο, ΗΠΑ, Κύπρο αλλά και από την Μητέρα Πατρίδα.


Οι ομιλίες και παρεμβάσεις δημοσιεύονται στην ειδησεογραφική σελίδα του κόμματος www.eastmednews.org στην ενότητα «Συνέδρια».
ΠηγήΠάμε τώρα στα ερωτήματα και στην συνέχεια οι φωτογραφίες, που θα πρέπει να μας προβληματίσουν πολύ σοβαρά και υπεύθυνα, όλους μας, γιατί το θέμα είναι τεράστιο και φοβάμαι, πως τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται...
Εύχομαι να διαψευστώ... 

Όσο για τους συμμετέχοντες και ομιλούντες, αξίζει να ερωτηθούν, ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΡΕΠΟΥΜΠΙΚΑΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ.

Γιατί είτε γνώριζαν και συμμετείχαν, είτε πήγαν για να ακούσουν ή να προβληθούν ως ομιλητές χωρίς να ελέγξουν τι βρισκεται πίσω από την κουρτίνα, τότε... τους λυπάμαι...

Λυπάμαι για κάποιους λίγους πατριώτες ιστολόγους, που την πάτησαν και ανάρτησαν το σχετικό θέμα...

Καλά βρε παιδιά... αυτό το "eastmednews.org" τίποτα δεν σας λέει;;;

Το ιδρυθέν "Ρεπουμπλικανικό Κόμμα" στην Ελλάδα, δεν σας κάνει "κλικ";;;

Έχετε ξανακούσει για ίδρυση αντίστοιχου ελληνικού κόμματος σε ξένη χώρα;;;
Εγώ, όχι... 

Το πρόσωπο του προέδρου του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, τίποτα δεν σας θυμίζει;;;

Τα φωνάζω και τα γράφω καιρό... μπας και ξυπνήσει κανείς... σχεδόν πλήρης η αποχαύνωση... μόνο κάποιοι λίγοι είναι αφυπνισμένοι στο παιχνίδι που έχει στηθεί γενικώς στην πλάτη της Ελλάδας και των Ελλήνων, για να  εγκλωβίσει  για μια ακόμη φορά αυτόν τον λαό...

Ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά τους, γιατί όλα έχουν τεράστια σημασία, ακόμα και κάποιες λέξεις... ακόμα και κάποια πρόσωπα...

Ας ξεκινήσω από εδώ  που έγραφα στο σχόλιό μου: "ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΟ ΕΤΕΡΟΝ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ, ΟΥΔΕΝ... ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ! ΕΣΕΙΣ ΑΠΛΑ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΤΙΣ... ΥΠΟΓΕΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ  ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ! 

Άντε να δω πόσο καλοί είστε στο ... παζλ..."

Και θα συνεχίσω με παλαιότερη ανάρτησή μου  εδώ, που έγραφα στο σχόλιό μου, μεταξύ άλλων, πως "ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ... ΚΑΙ ΘΑ ΚΛΑΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΤΡΑΓΩΔΙΕΣ..."

ΔΕΝ ΤΟ ΕΓΡΑΦΑ ΤΥΧΑΙΑ...

Κι αν πάμε ακόμα πιο παλιά, εδώ, θα διαβάσετε ότι, "Η ΚΟΛΑΣΗ, ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ... και σε αναμονή τα...ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΗΡΗ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΜΑΣ."

Και εδώ όμως προσφάτως, σας εφιστώ την προσοχή...  για ένα σχόλιο, που φαίνεται "πατριωτικό", αλλά... κάτι υποκρύπτει... 

Κάποιοι σχολιαστές, "έπιασαν" το νόημα... 
 

Ο κ. Τζόναθαν Κωνσταντίνου, είναι ο ιδρυτής του ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Δηλαδή, είναι ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος Αμερικανικού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, που κάνει παρέμβαση σε άλλο κράτος;;;  

Δεν το καταλαβαίνω αυτό... Εσείς, το καταλαβαίνετε;;;

Γράφουν στην ιστοσελίδα τους εδώ :,"Ποιοι είμαστε


Η σελίδα Ρεπουμπλικανοί στο Εξωτερικό(RepublicansOverseas) παρέχει αμφίδρομη υποδομή για να διατηρήσει τους Ρεπουμπλικανούς που ζουν πέραν του Ατλαντικού πολιτικά ενημερωμένους και ταυτόχρονα παρέχει μηχανισμούς για να κατευθύνει τις πολιτικές τους ανησυχίες τους ξανά σε πολιτικούς αρχηγούς και υποψήφιους προέδρους.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Να εμπνεύσουμε τα εννέα εκατομμύρια των Αμερικανών πέραν του Ατλαντικού, ώστε εμπλακούν όλο και πιο πολύ στη δημοκρατική πολιτική διαδικασία των ΗΠΑ μέσω των ενημερώσεων, της πολιτικής έρευνας και της υποστήριξης.

ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ: Οι Αμερικανοί που ζουν και δουλεύουν πέρα από τον Ατλαντικό αγαπούν την πατρίδα τους και επιθυμούν μια δυνατή και ακμάζουσα Αμερική που χαίρει σεβασμού σε όλο τον κόσμο.

Οι Ρεπουμπλικανοί στο Εξωτερικό κρατούν τους Αμερικανούς πέραν του Ατλαντικού πολιτικά ενήμερους και παρέχουν μηχανισμό απεύθυνσης του πολιτικού τους ενδιαφέροντος ξανά σε πρεσβύτερους πολιτικούς ηγέτες και προεδρικούς υποψηφίους.

Το όραμα των Ρεπουμπλικανών στο Εξωτερικό είναι να εκπροσωπήσουν το απαράμιλλο ενδιαφέρον των Αμερικανών πέραν του Ατλαντικού ώστε να εκλέξουν ομοσπονδιακούς υποψηφίους που θα ανταποκριθούν σε αυτό το ενδιαφέρον, και να επηρεάσουν αποτελεσματικά την πολιτική."

Άρα όπως μας γράφει το "Ποιοί είμαστε", στόχος τους είναι ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.


Διαβάστε και την Ιδρυτική τους Διακήρυξη, εδώ...  αλλά και οι σκαναρισμένες φωτογραφίες που ακολουθούν, δίνουν το σαφές πλαίσιο που θα ακολουθήσει το ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Αυτό το... "να οργανώσει υποδομές στην Ελλάδα, που αφορούν τους Αμερικανούς πολίτες που ζουν στην χώρα μας και όχι μόνον, αφήνει πολλά παραθυράκια επιρροής και παρέμβασης στα εσωτερικά της Πατρίδας μας, από ένα ΞΕΝΟ ΚΟΜΜΑ, ή μήπως εγώ το αντιλαμβάνομαι έτσι;;;;;
Και ποιός τους είπε όλων αυτών, πως θέλουμε τις Αμερικανικές τους ιδέες και πρακτικές;

Ποιός τους είπε πως οι πρακτικές της επιβολής των Αμερικανών σε άλλα κράτη, αρέσουν στην συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού, ο οποίος ανεξάρτητα κομματικής επιλογής, φωνάζει εδώ και δεκαετίες το "ΕΞΩ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΑΩΝ", διαπιστώνοντας πως ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΘΕΩΣ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥΣ, ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΥΦΗΛΙΟ ΣΕ ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΕΣΤΙΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΣΗΣ - ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΉΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ;;;

Ποιός είπε στον Τζόναθαν Κωνσταντίνου και τον κάθε Κωνσταντίνου ή όπως αλλιώς λέγεται, πως ο ελληνικός λαός, έχει διάθεση, να ακολουθήσει μια "υπερδύναμη" που αποτελεί ΤΟΥΣ ΓΚΑΓΚΣΤΕΡ ΤΗΣ ΥΦΗΛΙΟΥ, ΠΟΥ ΕΙΣΒΑΛΟΥΝ ΣΕ ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΣΕ .. ΑΠΟΙΚΙΕΣ ΤΟΥΣ;;;

Δηλώνουν ξεκάθαρα, πως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ, ΟΥΤΕ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΑΜΕΣΑ Ή ΕΜΜΕΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ.

ΤΟΤΕ, ΓΙΑΤΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ, ΤΖΟΝΑΘΑΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΣΤΕΛΝΕΙ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΣΕΡΝΟΝΤΑΙ ... "ΑΠΕΙΛΕΣ";;;

ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ, όπως η ανωτέρω ανάρτηση;;;

ΤΟ ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΧΕΙ ΕΚΛΕΓΕΙ ΩΣ ΦΟΡΕΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ;;;

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ;;;
ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ;;;;
ΤΙ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΟΥΝ;;;
ΜΗΠΩΣ ΠΡΑΚΤΟΡΙΚΟ;;;;

ΜΗΠΩΣ ΟΛΟ ΑΥΤΟ, ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ;;;

ΡΩΤΑΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΩ, ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΩ ΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΟΒΑΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.

 Και μην μου απαντήσει κάποιος, "γιατί δεν πάτε να του πάρετε μια συνέντευξη, κυρία Σουφλή", γιατί θα σας απαντήσω πως παίρνω συνεντεύξεις από πρόσωπα που εκτιμώ πως μπορεί να βοηθήσουν ουσιαστικά και ανιδιοτελώς την Πατρίδα μου και όχι από πρόσωπα που κομπάζουν φωτογραφιζόμενα με ΣΥΜΒΟΛΑ ΤΟΥ  ΒΑΘΕΩΣ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΛΑΩΝ... 

ΓΙΑΤΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΟΥ ΦΟΡΕΑ, ΚΑΤΑΠΑΤΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΙΔΡΥΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ;;;

ΟΙ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ, ΤΙ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΟΥΝ;;;

ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙ Η ΑΔΕΛΦΗ ΤΟΥ ΗΡΩΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΤΣΙΦΑ, ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ;;;
ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ, ΣΤΙΣ ΗΜΕΡΙΔΕΣ ΤΟΥ ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ;;;
Για διαβάστε και τα σχόλια που ακολουθούν γι αυτό το συνέδριο, εδώ

ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΟΜΙΛΗΤΕΣ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ... "ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΗ ΣΟΡΟΣ, ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ";;;


" Ανάμεσα στους αξιόπιστους συμμάχους του Σόρος ,σύμφωνα με το αρχείο,  απο Ελληνικής πλευράς βρίσκονται οι υποτακτικοί ,  Δημήτρης Παπαδημούλης,  Γιώργος Κατρούγκαλος ,  Σοφία Σακοράφα,  Κύρκος Μιλτιάδης και ο επαναστάτης της δεκάρας ,που ζήτησε συγγνώμη γιατί δεν ήξερε όπως μας λέει  ο Μανώλης Γλέζος.

Εκτός απο αυτούς είδαμε και κύπριους υποτακτικούς του Σόρος , όπως η Ελένη Θεοχάρους (Συνδεδεμένη με τους  Lions και τους Rotary, σύμφωνα με το αρχείο) , τον Συλικιώτη Νεοκλή , ευρωβουλευτή των ΑΚΕΛ , και τον Χατζηγεωργίου Τάκη , δημοσιογράφο." (εδώ)

 

Ε, κυρία Θεοχάρους;;;
Έχετε να πείτε κάτι γι αυτό;;;

ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΗ ΣΟΡΟΣ, ΚΥΡΙΑ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ;;;
Δεν θέλω να το πιστέψω, αλλά... παρακαλώ, διαψεύστε με... 

ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;;;

ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ;;;

Ο ΤΖΟΝΑΘΑΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ.
ΠΩΣ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΕ ΑΛΛΟ ΚΡΑΤΟΣ;

ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ;

 ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΝΕΙ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ;;;

ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ;;;

ΕΧΕΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;;;

ΓΙΑΤΙ ΕΝΑΣ ΠΑΡΑΜΕΘΩΡΙΟΣ ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΟΠΩΣ Η ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ, ΕΧΕΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΣΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ;;;

ΓΙΑΤΙ ΕΝΑ ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ, ΕΧΕΙ ΤΟΜΕΑ, ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, Ή ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ, Ή ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ;;;

ΠΟΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ, ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ, ΕΧΕΙ ΤΟΜΕΑ... ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ, ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ, ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ κλπ;;;;

ΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ;;;

ΜΗΠΩΣ "ΚΑΠΟΙΟΙ" ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΕΝΩΣΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΑΙ ΗΠΕΙΡΟΥ, ΣΕ ΕΝΑ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ ΤΟΥ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΒΑΘΕΩΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΩΝ ΗΠΑ;;;

ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΠΩΣ ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΕΞΕΛΕΓΗ ΕΒΡΑΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ;;;

ΜΗΠΩΣ Ο ΤΟΜΕΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΤΟΥ ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΑΣ, ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ Μ' ΑΥΤΉΝ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ;;;

ΟΛΟ ΑΥΤΟ, ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ;;;

ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΚΑΤΙ... ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΣΙΩΝΙΣΤΗΣ, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.

ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΩΣ... ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ, ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΕ ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΟΠΩΣ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ;;;

ΤΟ ... "ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ" ΠΟΥ ΠΡΩΤΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΒΙΑΣΤΗΚΑΝ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΟΥΝ, ΔΕΝ ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΑΝ ΠΩΣ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ  ΣΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΕΝΑ ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ;;;

Δεν αντιλαμβάνονται πως αυτό αποτελεί ΩΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στα εσωτερικά πολιτικά θέματα της χώρας μας σε μια συγκεκριμένη ευαίσθητη περιοχή της Πατρίδας μας;;;

ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ, ΩΣ ΟΜΙΛΗΤΕΣ, ΤΙ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΟΥΝ;;;
ΙΔΙΩΣ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ... ;;;;
ΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ;;;


Προσέξτε αυτό το ... "ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ"... του δημάρχου...

Και προχωράμε στα επόμενα ενδιαφέροντα βήματα...

Δηλαδή, αν δημιουργείτο ένα γερμανικό κόμμα στην Ελλάδα και έκανε το ίδιο, τι θα γινόταν;;;
 
ΤΙ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΤΖΟΝΑΘΑΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΠΩΣ... "Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΑΜΕΡΙΚΗ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ"... ;;;

ΜΗΠΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΑΥΤΟΙ ΟΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ, ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΩΜΑ, ΒΙΑΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΞΕΔΙΑΝΔΡΟΠΑ ΣΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ;;;


ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΗΤΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, Ή ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ, ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Η ΑΜΕΡΙΚΗ  ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ;;;

ΠΟΙΟΣ ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΤΟΥ ΤΖΟΝΑΘΑΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΠΩΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ, ΠΟΥ ΑΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΘΥ ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ;;;


ΤΙ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΕΙ Ο ΤΖΟΝΑΘΑΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΠΟΥ ΑΛΛΟΤΕ ΤΟΝ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΝΑ ... ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΤΗΣ ΛΑΕ, ΩΣ... ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ, ΚΑΙ ΑΛΛΟΤΕ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ... ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΑΝΟΤΑΛΙΜΠΑΝ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ;;;
Κι εκεί, βρίσκουμε... τελείως συμπτωματικά, κι άλλα πρόσωπα... όπως την πρώην βουλευτή ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ που ήταν στους ΑΝΕΛ και μετά στην ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ της Ζωής Κωνσταντοπούλου, και μετά, με δικό της κόμμα (από την Δεξιά στην Αριστερά, δηλαδή), όπως και τον κ. Βιλιάρδο, βουλευτή του Βελόπουλου... περίεργα πράγματα...

Στα συνέδριά του όμως, με τα οποία στην ουσία παρεμβαίνει στα εσωτερικά ζητήματα της Πατρίδας μας, παραβαίνοντας τους όρους της διακήρυξης του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, βρίσκουμε κι άλλα πολιτικά πρόσωπα...

ΟΥΠΣ... Πάλι ο Βιλιάρδος... και η Βούλτεψη της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ... και ο Μανιάτης, του ΠΑΣΟΚ...

Μήπως σας λένε κάτι όλα αυτά;;;
 Διαβάζουμε για το συνέδριο για την Βόρειο Ήπειρο εδώ :Στο σημείο αυτό, να ξεκαθαρίσουμε κάτι, γιατί οι λέξεις έχουν τεράστια σημειολογικη σημασία...

Το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, που έχει παράρτημα στην Ελλάδα, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ, ΑΠΛΑ ΕΧΕΙ ΕΔΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.

ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΩΝ, ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ; ΟΙ ΑΝΩΤΕΡΩ ΟΜΙΛΗΤΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ;;; ΟΙ ΑΝΩΤΕΡΩ, ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ;;;


ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΩΤΕΡΩ, ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ, ΕΧΟΥΝ ΒΑΘΕΙΑ  ΚΑΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΤΗΣ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ, ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ;;;

ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΕΥΑΛΩΤΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΡΡΕΠΕΙΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ... ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΜΑΝΔΥΑ;;;

Μήπως η επικινδυνότητα ενός μείζονος θέματος έχει κτυπήσει ταβάνι;;;

Τελικά το ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΙΣ ΗΠΑ, Ή ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΒΑΘΥ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ;

Από την σελίδα του κ. Θαλή Καραγιαννόπουλου, που είναι και ΕΠΟΠΤΗΣ (!!!) ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ας παρακολουθήσουμε την ομιλία του στο συνέδριο...


Thales KarayannopoulosΟ κ. Καραγιαννόπουλος, κάνει λόγο στην σύντομη ομιλία του, για εσφαλμένες πολιτικές των ελληνικών κυβερνήσεων και στα ζητήματα της Βορείου Ηπείρου.

Αυτό όμως δεν έρχεται σε πλήρη αντίθεση αφενός μεν με το γεγονός πως όλες οι κυβερνήσεις ήταν δοτές από την Αμερική, αφετέρου με τις δηλώσεις του προέδρου του ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ στην Ελλάδα, που δήλωσε ότι  "Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΑΜΕΡΙΚΗ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ";;;

ΟΙ "ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ" ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ,  κύριε Καραγιαννόπουλε, ήταν ανέκαθεν ερπετοειδείς και υποταγμένες στην Αμερική και στους άλλους εξωχώριους δυνάστες μας και ουδέποτε υπηρέτησαν τα συμφέροντα της Ελλάδος.

ΞΕΧΝΑΤΕ τα ΙΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ... "ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ" ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ;

ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΤΟ "ΚΕΙΤΑΙ ΜΑΚΡΑΝ" ΤΟΥ "ΕΘΝΑΡΧΗ";;;

ΕΚΑΤΟ  ΧΡΟΝΙΑ ΣΧΕΔΟΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΜΑΘΑΝ ΤΙΠΟΤΑ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΚΟΜΜΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ;;;

Θα σταθώ όμως και σε μια εικόνα που βρήκα στην σελίδα του, και αφορά στην άποψή του, για τον Αγωγό Φυσικού Αερίου, τον EAST MED...Γιατί κύριε Καραγιαννόπουλε, αργυρώνητοι ή ηλίθιοι;
Δεν μπορούν να είναι απλά... ΕΛΛΗΝΕΣ;;;


Κι ας πάμε λίγο στον Πρόεδρο του εν Ελλάδι ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ...

Διαβάζουμε από τη σελίδα του στο f.b.: προς αποφυγή παρανοήσεων.... διαθέτω δύο προφίλ λόγω πλήθους φίλων.

Σε αυτό το προφίλ πραγματεύομαι κυρίως δικηγορικά και συνδικαλιστικά θέματα καθώς και θέματα που αφορούν το Τάγμα, συνεπώς φίλοι από Harley Clubs, Kayak και Republicans κάντε αίτημα φιλίας στο Jonathan Constantine
to avoid misunderstandings.... I operate two profiles due to my so many friends.
In this profile I deal mainly with legal affairs and relations with other attorneys, as well as brothers from the Order, so friends from Harley Clubs, Kayak and outdoor enthusiasts, as well as Republicans, please make friend requests to Jonathan Constantine

 ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ... "ΤΑΓΜΑ";;;


Ας δούμε και την συμμετοχή της κ. Ραχήλ Μακρή στο Συνέδριο του ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΧΕΣΗ ΤΗΣ κ. ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΜΕ ΤΟΝ κ. ΤΖΟΝΑΘΑΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ;;;Εισήγηση της π. βουλευτή και Γραμματέα της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Βουλής των Ελλήνων Ραχήλ Μακρή στο Ενεργειακό Συνέδριο του ελληνικού παραρτήματος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος των ΗΠΑ (01.11.2019)Χαιρετισμός του εκπροσώπου του ΜΕΡΑ25, κ. Δημήτριου Δρόσου, στο Ενεργειακό Συνέδριο του ελληνικού παραρτήματος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος των ΗΠΑ (01.11.2019)


Χαιρετισμός του Αντιπροέδρου της Ελληνικής Λύσης, κ. Βασίλη Βιλλιάρδου, στο Ενεργειακό Συνέδριο του ελληνικού παραρτήματος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος των ΗΠΑ (01.11.2019)

Θα σταθώ όμως, στο βίντεο που ακολουθεί... και παρακαλώ να το προσέξετε πολύ...

Ποιός είναι ο κύριος δίπλα στον πρόεδρα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στην Ελλάδα;
Τον γνωρίζετε;;;

ΑΚΟΥΣΤΕ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ... "ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΤΑΛΙΜΠΑΝ" ο πρόεδρος Τζόναθαν Κωνσταντίνου και τα συμπεράσματα, δικά σας.
Από την ΛΑΕ του Λαφαζάνη, ο κ. Τζόναθαν Κωνσταντίνου, στις φωτογραφίες που ακολουθούν.ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ, ΔΙΚΑ ΣΑΣ.


Καλλιόπη Σουφλή

Υ.Γ. Δύστυχη Πατρίδα μου... πότε θα ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙΣ;;;
Αυτός ο λαός, πότε θ' ανοίξει τα μάτια του να δει τις ... ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ;;;Δημοσιεύθηκε στις 24 January 2020 | 1:03 am


Κρίση εν όψει και με τη Ρωσία: Η Oλομέλεια του ΣτΕ στέλνει τον «Μr. Bitcoin» προς «εκτέλεση» στις ΗΠΑ


 Ο «Mr Bitcoin» αρνείται κάθε σχέση με την υπόθεση, ενώ οι συνήγοροί του ισχυρίζονται ότι οι γαλλικές αρχές δεν έχουν ασκήσει δίωξη εναντίον του και τον διεκδικούν προσχηματικά για να καταλήξει από εκεί στις ΗΠΑ. 

Ο Βίνικ δηλώνει αθώος για ό,τι του προσάπτει κάθε χώρα, αλλά συναινεί να εκδοθεί στην πατρίδα του όπου ζουν τα παιδιά και η βαριά άρρωστη σύζυγός του. Θεωρεί ότι μόνο εκεί θα έχει δίκαιη δίκη.
 Πρώτη Αρχή της Δικαιοσύνης είναι: ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ ΝΑ ΑΘΩΩΣΕΙΣ ΕΝΑΝ ΕΝΟΧΟ, ΠΑΡΑ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙΣ ΕΝΑΝ ΑΘΩΟ.

Το κρίμα στο λαιμό σας, κύριοι... "δικαστές"... και να 'ναι βαρύ, αμείλικτο και ανελέητο...

Καλλιόπη ΣουφλήΕκδίδεται τελικά στην Γαλλία ο Ρώσος Αλεξάντερ Βίννικ, γνωστός και ως «Mr Bitcoin», καθώς σήμερα σε έκτακτη συνεδρίασή της η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση του όπου ζητούσε να ακυρωθεί η απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Κωνσταντίνου Τσιάρα, με την οποία διατάχθηκε η έκδοση του στην Γαλλία και εν συνεχεία στην Αμερική και τέλος στην Ρωσία.


Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με προεδρεύοντα τον αντιπρόεδρο Αθανάσιο Ράντο και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Διομήδη Κυριλλόπουλο, έκρινε ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης διαθέτει ευρύτατη διακριτική ευχέρεια, να διατάξει ή όχι την έκδοση του εκζητουμένου.

Η Ρωσία θεωρεί την απόφαση στημένη και απόρροια της συνεννόησης με τις ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι o υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, στις 25 Δεκεμβρίου είχε δηλώσει: 
«Σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουμε, η ελληνική δικαιοσύνη έλαβε μια αρκετά δόλια απόφαση, επειδή υπήρχαν τρία αιτήματα έκδοσης: γαλλικό, αμερικανικό και ρωσικό. Αντίθετα με αυτά που συζητήσαμε εδώ με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, ο οποίος υποσχέθηκε να εξεταστούν εκ νέου προσεκτικά τα επιχειρήματά μας, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που επικαιροποιήθηκαν για να αντικατοπτρίσουν αλλαγές στην ελληνική νομοθεσία, ελήφθη, χωρίς να έχουμε ενημερωθεί, η απόφαση που λέει ότι το δικαστήριο σύστησε την έκδοση και το υπουργείο Δικαιοσύνης συμφώνησε με αυτό, πρώτα στη Γαλλία, στις ΗΠΑ και μετά στη Ρωσία.
Θεωρούμε απολύτως απαράδεκτη προσέγγιση των Ελλήνων συναδέλφων μας, οι οποίοι υποσχέθηκαν να μπουν στην ουσία των επιπρόσθετων, υπογραμμίζω στοιχείων που τους δώσαμε. Είμαστε σε στενή επαφή με τις ελληνικές αρχές και επιμένουμε να γίνουν επιπλέον ενέργειες για να εξεταστεί το αίτημά μας». 

Μόλις προχθές o Σ.Λαβροφ με μια φράση που έδειχνε ότι η Μόσχα ετοιμάζεται για «απότομες» κινήσεις κατά της Αθήνας σε περίπτωση που εν τέλει εκδοθεί στις ΗΠΑ ο «Mr Bitcoin», Αλεξάντερ Βίνικ, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών είχε δηλώσει ότι «Προσπαθείτε να δώσετε τον άνθρωπό μας στους Αμερικανούς και δεν είναι καθόλου σωστό».


Ο ΥΠΕΞ της Ρωσίας Σ.Λαβρόβ για την υπόθεση έκδοσης του Ρώσου υπηκόου Α.Βίννικ:
"Σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουμε, η ελληνική δικαιοσύνη έλαβε μια αρκετά δόλια απόφαση, επειδή υπήρχαν τρία αιτήματα έκδοσης: γαλλικό, αμερικανικό και ρωσικό. Αντίθετα με αυτά που συζητήσαμε εδώ με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, ο οποίος υποσχέθηκε να εξεταστούν εκ νέου προσεκτικά τα επιχειρήματά μας, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που επικαιροποιήθηκαν για να αντικατοπτρίσουν αλλαγές στην ελληνική νομοθεσία, ελήφθη, χωρίς να έχουμε ενημερωθεί, η απόφαση που λέει ότι το δικαστήριο σύστησε την έκδοση και το Υπουργείο Δικαιοσύνης συμφώνησε με αυτό, πρώτα στη Γαλλία, στις ΗΠΑ και μετά στη Ρωσία”.
"Θεωρούμε απολύτως απαράδεκτη προσέγγιση των Ελλήνων συναδέλφων μας, οι οποίοι υποσχέθηκαν να μπουν στην ουσία των επιπρόσθετων, υπογραμμίζω, στοιχείων που τους δώσαμε. Είμαστε σε στενή επαφή με τις ελληνικές αρχές και επιμένουμε να γίνουν επιπλέον ενέργειες για να εξεταστεί το αίτημά μας".
Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κουστούμι και γυαλιάΗ δήλωση έγινε στον Έλληνα ανταποκριτή στην Μόσχα, Θανάση Αυγερινό και μόνο συνήθης δεν είναι από τον ισχυρό άνδρα της ρωσικής διπλωματίας.

Στις 25 Ιουλίου 2017 ο τότε 38χρονος Βίνικ συνελήφθη σε τουριστικό θέρετρο της Χαλκιδικής, όπου παραθέριζε μαζί με τη γυναίκα του και τα δύο παιδιά τους. Εκκρεμούσε εις βάρος του διεθνές ένταλμα των αμερικανικών αρχών με την κατηγορία του «ξεπλύματος» 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέσω κρυπτονομισμάτων.

Κατά τις ΗΠΑ, ο Βίνικ, γνωστός πλέον ως «Mr Bitcoin», ήταν διαχειριστής της πλατφόρμας ανταλλαγής ψηφιακών νομισμάτων BTC-e, μέσω της οποίας έμποροι ναρκωτικών, κυβερνοεκβιαστές, χάκερ και διεφθαρμένοι ομοσπονδιακοί πράκτορες φέρονται να «ξέπλεναν» τα έσοδά τους.


Ο ίδιος αρνήθηκε κατηγορηματικά όσα του αποδίδουν οι Αμερικανοί. 

Αντιδρώντας στο αίτημα των ΗΠΑ, η Ρωσία ζήτησε και εκείνη την έκδοση του υπηκόου της, αρχικά εμπλέκοντάς τον σε απάτη αγοραπωλησίας εμπορευμάτων ύψους περίπου 10.000 ευρώ. 

Αργότερα, η ρωσική πλευρά επανήλθε με δεύτερο αίτημα κατηγορώντας τον Βίνικ για «ξέπλυμα» χρήματος από επιθέσεις κατά ρωσικών τραπεζών που είχαν μολυνθεί με τον ιό Buhtrap.


Στη διελκυστίνδα διεκδίκησης του Βίνικ προστέθηκε και η Γαλλία, η οποία εξέδωσε εις βάρος του ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης. Η υπόθεση που κινητοποίησε τη Γαλλία αφορά τη διασπορά του ransomware Locky, ένα από τα πιο δημοφιλή κακόβουλα λογισμικά σε περιστατικά ψηφιακής ομηρίας.

Ο «Mr Bitcoin» αρνείται κάθε σχέση με την υπόθεση, ενώ οι συνήγοροί του ισχυρίζονται ότι οι γαλλικές αρχές δεν έχουν ασκήσει δίωξη εναντίον του και τον διεκδικούν προσχηματικά για να καταλήξει από εκεί στις ΗΠΑ. 

Ο Βίνικ δηλώνει αθώος για ό,τι του προσάπτει κάθε χώρα, αλλά συναινεί να εκδοθεί στην πατρίδα του όπου ζουν τα παιδιά και η βαριά άρρωστη σύζυγός του. Θεωρεί ότι μόνο εκεί θα έχει δίκαιη δίκη.

 

Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 24 January 2020 | 12:27 am


Στον Metropolis 95,5 η Καλλιόπη Σουφλή. Σακελλαροπούλου, EAST MED και Δημητράς, στο... μενού...

 Τα θέματα της επικαιρότητας, συζήτησαν εχθές 19-1-2020 στον μεγαλύτερο ραδιοσταθμό της Θεσσαλονίκης Metropolis 95,5, που ακούγεται και διαδικτυακά σ' όλη την Ελλάδα και στην Αμερική, και στην εκπομπή του Κώστα Παπαζαφειρίου, με προσκεκλημένη την διαχειρίστρια των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ, Καλλιόπη Σουφλή.


Από την ατζέντα δεν θα μπορούσε να λείψει το θέμα της επιλογής της προέδρου της... μνημονιακής δικτατορίας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, που έχει προκαλέσει την οργή της πλειψηφίας του λαού, το μείζον θέμα του EAST MED και την άμεση σχέση του με την δολοφονία του πρωτοκλασάτου στελέχους της κυβέρνησης του Ιράν, Σουλεϊμανί και φυσικά την αθώωση των κ.κ. Καλ. Σουφλή και Παν. Αποστόλου από τον δικομανή εθνομηδενιστή Παναγιώτη Δημητρά.

Ακούστε την εκπομπή  εδώ, από το 1.20.00 έως το 1.45.30


Δημοσιεύθηκε στις 24 January 2020 | 12:05 am


Η ελληνική "γάγγραινα"... ..και ο αναπόφευκτος "ακρωτηριασμός".
Ποτέ και καμία δεξιά πολιτική δεν βρήκε αντίσταση από τη λαϊκή αντίδραση, γιατί απλούστατα η αντίδραση αυτή ήταν πάντα προδομένη. Με εντολές τής Δεξιάς την αντίδραση αυτήν πάντα τη διαχειρίζονταν οι αριστεροί χαφιέδες τής Δεξιάς Ασφάλειας. 
Αναρωτιέμαι... αυτός ο λαός, πότε θα αντιληφθεί πως παίζεται το βρώμικο πολιτικό παιχνίδι Δεξιάς - Αριστεράς, στην πλάτη του;;;
ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ - ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΤΩΝ ΔΕΞΙΩΝ ΒΟΛΕΥΤΩΝ ΣΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΔΡΑΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΜΠΑΛΙΝ;;;

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ, ΠΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΕΚΥΕΣ ΤΩΝ ΜΑΣΣΟΝΙΚΩΝ ΣΤΟΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ... ΑΘΕΑΤΩΝ;;;


Καλλιόπη Σουφλή

 


Όποιος βόλευε τη Δεξιά, γινόταν κοινωνικός "ήρωας" ..."Ήρωας" της Ασφάλειας και του Παρακράτους. 


Φλωράκηδες, Γλέζοι, Κύρκοι, Θεοδωράκηδες, Δαμανάκισσες και όλοι οι υπόλοιποι - μηδενός εξαιρουμένου - πρώτα περνούσαν το "casting" της Ασφάλειας και της Αμερικανικής Πρεσβείας και μετά "βαπτίζονταν" "ήρωες". 

Ο Τσίπρας ήταν ακόμα ένας "επιτυχών" τής Αμερικανικής Πρεσβείας, της Ασφάλειας και του Παρακράτους τού Καραμανλή, της Παναγιωταρέα και της ΕΡΤ. Αυτή η Αριστερά των χαφιέδων και τον προβοκατόρων πάντα εμφανιζόταν όταν βόλευε και "εξαφανιζόταν" μόλις ολοκλήρωνε τη δουλειά της. Εμφανιζόταν, για να "εκτονώσει" την αντίδραση εναντίον τής Δεξιάς και στη συνέχεια "εξαφανιζόταν", γιατί υποτίθεται απειλούσε τη Δημοκρατία.

 
Η Ελλάδα είναι ένα κράτος, το οποίο έχει φτιαχτεί πάνω στο "πατρόν" των σύγχρονων κρατών τής Δυτικής Democracy. Ως εκ τούτου έχει την ίδια "παθογένεια" με όλα τα υπόλοιπα. 

Όπως συμβαίνει και σε όλα τα υπόλοιπα κράτη, η εξουσία μονοπωλείται από τους μόνιμους εκφραστές ενός νόμιμου δικομματισμού. 

Ο λαός κινείται επίσης μόνιμα ανάμεσα στα "άκρα" τής Δεξιάς και της Αριστεράς. 

Οι σχεδιαστές, δηλαδή, του συστήματος έχουν φτιάξει ένα πολιτικό "σκηνικό" και μέσα εκεί είναι εγκλωβισμένος ο λαός. Οι ηγεσίες εναλλάσσονται με τον "δημοκρατικό" τρόπο των εκλογών, ενώ όλοι πλέον γνωρίζουν ότι απλά κάποιοι προδότες παίρνουν τα "χρίσματα" από τις πρεσβείες των ιμπεριαλιστών.

 Η μόνη ελαφρά ιδιομορφία τής Ελλάδας είναι η ελαφρά "κουτσαμάρα" της. Οι δύο "πόλοι" τού δικομματισμού δεν ήταν ισοδύναμοι, όπως συνέβαινε σε άλλα κράτη. Στην Ελλάδα η Δεξιά εμφανίζεται πιο "ισχυρή" από την Αριστερά στο θέμα τής διακυβέρνησης. Δεν υπάρχει δηλαδή η συνήθης "ισορροπία", η οποία υπάρχει μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων και των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ ή των Τόρρυς με τους Εργατικούς στη Βρετανία. 

Στην Ελλάδα το σύστημα "τραβάει" λίγο προς τα Δεξιά ...Δεν εναλλάσσονται μεταξύ τους στην εξουσία. Αυτή η Δεξιά μονοπωλεί για πάνω από έναν αιώνα την εξουσία για έναν απλό λόγο: ...Δεν έχει ισότιμο αντίπαλο. Ο εμφανής αντίπαλός της, που είναι η Αριστερά, είναι "υπάλληλός" της. Στην πραγματικότητα ούτε καν "υπάλληλός" της είναι ..."Όμηρός" της είναι. Αυτή η ιδιομορφία τής "κουτσαμάρας" οφείλεται στον "τραυματισμό" τής χώρας από τον Εμφύλιο.

Από τον Εμφύλιο και μετά η Αριστερά σε επίπεδο στελεχών είναι καθαρά ένα χαφιεδομάγαζο της Δεξιάς. Από τον Ζαχαριάδη και τον στημένο Εμφύλιο, η Δεξιά έχει υπό την ομηρία της τους προδότες ηγέτες της. Ως εκ τούτου μπορεί και "κατασκευάζει" μόνη της τους "ήρωες" της Αριστεράς, για να μπορεί να τους "διορίζει" επικεφαλής τού πιο δυναμικού και αντιδραστικού τμήματος της ελληνικής κοινωνίας ...Επικεφαλής τού λεγόμενου προοδευτικού χώρου και ως εκ τούτου να ελέγχει τις αντιδράσεις σε όλες τις αντιλαϊκές και αντεθνικές πολιτικές της. 

Το κόλπο ήταν απλό. Από τη στιγμή που ήθελε να νικάει την αντίδραση και ταυτόχρονα δεν την συνέφερε η σύγκρουση μ' αυτήν, επέλεξε την προδοσία τής αντίδρασης. 

Ποτέ και καμία δεξιά πολιτική δεν βρήκε αντίσταση από τη λαϊκή αντίδραση, γιατί απλούστατα η αντίδραση αυτή ήταν πάντα προδομένη. Με εντολές τής Δεξιάς την αντίδραση αυτήν πάντα τη διαχειρίζονταν οι αριστεροί χαφιέδες τής Δεξιάς Ασφάλειας.

Με τον τρόπο αυτόν η "δικομματική" Δεξιά μονοπωλεί την εξουσία Η Δεξιά τού Νεοδημοκρατικού Πασόκ ...Η Δεξιά, η οποία και η ίδια σε επίπεδο στελεχών δεν διέφερε ποιοτικά από το χαφιεδαριό τής Αριστεράς. Στο μόνο που διαφέρουν είναι η ταυτότητα των αφεντικών τους. Οι Αριστεροί ήταν πάντα χαφιέδες τής Δεξιάς και οι δεξιοί ήταν χαφιέδες των ξένων. Η Δεξιά στην Ελλάδα ήταν πάντα το "μαγαζί" των δωσίλογων, των ομοφυλόφιλων, των ανώμαλων και των διεφθαρμένων "εθναρχών" και αυτοί όλοι ήταν οι εκβιαστές και τα αφεντικά των αριστερών χαφιέδων. Αυτή η Δεξιά τού δικομματισμού με "σκονάκι" - και υπό τη μόνιμη καθοδήγηση των Αμερικανών και των Εγγλέζων - "κατασκεύασε" την Αριστερά κατ' εικόνα και καθ' ομοίωσιν ...Από τον Παπανδρέου και τον Καραμανλή μέχρι τον Αβέρωφ και τους γόνους τους όλοι είναι ίδιοι και ελέγχονται από τα ίδια κέντρα.

Απέναντί τους οι αντίπαλοι είναι "στημένοι" ...Από τον Ζαχαριάδη κάποτε μέχρι τον Τσίπρα σήμερα ...Από τον Γλέζο κάποτε μέχρι τον ίδιο Γλέζο σήμερα ...Από τον Θεοδωράκη κάποτε μέχρι τον ίδιο Θεοδωράκη σήμερα. Υπάρχει, δηλαδή, μια πολύ συγκεκριμένη συμμορία προσώπων με ονοματεπώνυμο, τα οποία διχάζουν τον λαό και παριστάνουν τους ηγέτες του. Μόνοι τους δημιουργούν την αριστερή και τη δεξιά "παράταξη" και μόνοι τους ηγούνται αυτών των "παρατάξεων". Αλληλοϋποστηρίζονται, για να μονοπωλούν την ηγεσία τής "Μπανανίας". Πάντα όμως στην κρίσιμη κατάσταση θα βρεθεί ένας Φλωράκης να στηρίξει την προδοσία τού Μητσοτάκη ή ένας Κουβέλης να στηρίξει την προδοσία τού Παπανδρέου ...Αυτά βέβαια στα όρια, γιατί στην καθημερινότητα απλά "δουλεύουν" τον κόσμο. Μόνοι τους παίζουν το παιχνίδι τού καλού και του κακού "μπάτσου" και έχουν τρελάνει τον κόσμο ...Ο ένας τον βαράει διαρκώς και ο άλλος αναλαμβάνει να υπερασπιστεί το "δίκιο" του, ενώ μεταξύ τους είναι συνέταιροι.

Αρκεί να σκεφτεί κάποιος το πώς "καπελώθηκε" στις ημέρες μας η μεγαλύτερη λαϊκή κινητοποίηση της Μεταπολίτευσης και θα καταλάβει ολόκληρο τον μεταπολεμικό σχεδιασμό. Πώς καπελώθηκε η αντίδραση του κόσμου στη μεγαλύτερη μεταπολεμική "σφαλιάρα" που δέχθηκε ο ελληνικός λαός από τα κόμματα της Δεξιάς; ...Οι ίδιοι άνθρωποι, οι οποίοι σήμερα υπογράφουν τα Μνημόνια της Δεξιάς και πετσοκόβουν τις συντάξεις τού λαού, ήταν αυτοί, οι οποίοι είχαν "καπελώσει" τους "Αγανακτισμένους" σαν αριστεροί "επαναστάτες" ...Από τον Τσακαλώτο και τον Βαρουφάκη μέχρι τον Κατρούγκαλο. "Εκτόνωσαν" τα πάθη τού κόσμου με "επαναστατικές" μπουρδολογίες και αφού τον "οδήγησαν" στη "λαιμητόμο", σήμερα τον "δουλεύουν" κιόλας ...Τον "δουλεύουν" όπως μόνον οι σταλινικοί μπορούν ...Χωρίς κανένα έλεος και χωρίς κανέναν σεβασμό ...Από τον Τσίπρα, ο οποίος έχει παραδώσει τα πάντα στους ξένους και εξακολουθεί να παριστάνει τον γενναίο που ξέρει να "ξανασηκώνεται" - προφανώς από τα "τέσσερα"—, μέχρι τον Κατρούγκαλο, ο οποίος στέλνει "επιστολές" στους συνταξιούχους που περιμένουν χρήματα. 

Έτσι λειτουργούσε πάντα η Αριστερά, γιατί αυτός είναι ο ρόλος της. Αυτήν την προβοκατόρικη Αριστερά την έχει "κατασκευάσει" η ίδια η Δεξιά ...Την έχει "κατασκευάσει", για να μπορεί να ελέγχει και να εκτονώνει την κοινωνική αντίδραση, η οποία προκαλείται από την αθλιότητα και τις προδοσίες της. Είναι η Αριστερά, που της έχει παραδοθεί ο οργανωμένος και κρατικοδίαιτος συνδικαλισμός, ώστε να "καπελώνεται" κάθε μορφής κοινωνική αντίδραση. Είναι η Αριστερά, που, μέσω ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, υπέταξε τον κόσμο στους δανειστές, όταν ο κόσμος είχε τη δύναμη να σταματήσει τα Μνημόνια ...Όταν τα ομολογιακά χρέη ήταν "υποσχέσεις" σε τοκογλύφους και όχι ενυπόθηκα δάνεια σε λαούς. Αυτή η Αριστερά - της Κρατικής Ασφάλειας και του Παρακράτους—, ήταν αυτή, η οποία, προκειμένου να μην βγει ο κόσμος στους δρόμους, έβγαινε η ίδια και έπαιζε "πόλεμο" με τους αστυνομικούς τού Παρακράτους, μέχρι να υπογραφούν τα Μνημόνια. Αυτή η Αριστερά θα τη "γλίτωνε", αν δεν έμπαινε στη "δοκιμασία" τής εξουσίας ...Στη "δοκιμασία" αυτή, στην οποία την υπέβαλε ο ίδιος ο λαός με την ψήφο του.

Η Αριστερά των επαγγελματιών χαφιέδων ήταν πάντα το "δεκανίκι" τής Δεξιάς των δωσίλογων και των ανώμαλων ...Το "δεκανίκι" αυτό, το οποίο επέτρεπε στη δικομματική Δεξιά να ακολουθεί όποια πολιτική τη βόλευε, γιατί δεν φοβόταν την αντίδραση του λαού. Γνώριζε ότι ακόμα και τη μεγαλύτερη αντίδραση, η οποία θα προέκυπτε από την πολιτική της, μπορούσε να την ελέγξει. Θα την "καπέλωνε" εύκολα το "δεκανίκι" των χαφιέδων και η εξουσία δεν θα έφευγε από τα χέρια της. Παιδεραστές - σαν τον γέρο Παπανδρέου - ή ομοφυλόφιλοι - σαν τον γέρο Καραμανλή - μπορούσαν ν' απολαμβάνουν τη μονιμότητα στην εξουσία, δημιουργώντας δυναστείες. Ποιος θα τους απειλούσε; ...Ο χαφιές Φλωράκης ή ο Μίκης με τον "ήρωα" Γλέζο; Αυτός ήταν κι ο λόγος που τον "μύθο" τής Αριστεράς των αγώνων και της κοινωνικής "ευαισθησίας" τον "έπλεξε" η Δεξιά με τους δικούς της ασφαλίτες "συγγραφείς".

Όποιος βόλευε τη Δεξιά, γινόταν κοινωνικός "ήρωας" ..."Ήρωας" της Ασφάλειας και του Παρακράτους. Φλωράκηδες, Γλέζοι, Κύρκοι, Θεοδωράκηδες, Δαμανάκισσες και όλοι οι υπόλοιποι - μηδενός εξαιρουμένου - πρώτα περνούσαν το "casting" της Ασφάλειας και της Αμερικανικής Πρεσβείας και μετά "βαπτίζονταν" "ήρωες". Ο Τσίπρας ήταν ακόμα ένας "επιτυχών" τής Αμερικανικής Πρεσβείας, της Ασφάλειας και του Παρακράτους τού Καραμανλή, της Παναγιωταρέα και της ΕΡΤ. Αυτή η Αριστερά των χαφιέδων και τον προβοκατόρων πάντα εμφανιζόταν όταν βόλευε και "εξαφανιζόταν" μόλις ολοκλήρωνε τη δουλειά της. Εμφανιζόταν, για να "εκτονώσει" την αντίδραση εναντίον τής Δεξιάς και στη συνέχεια "εξαφανιζόταν", γιατί υποτίθεται απειλούσε τη Δημοκρατία.

Αυτό ήταν το "κόλπο" και εμφανιζόταν πάντα με τον ίδιο μονότονο τρόπο ...Η Αριστερά ήταν αυτή που "φούντωνε", για να σωθούν οι δωσίλογοι μετά τον πόλεμο ...Η Αριστερά ήταν αυτή που "φούντωνε", για να επιβληθεί η "πατριωτική" και "δημοκρατική" Χούντα ...Η Αριστερά ήταν αυτή που "φούντωνε", για να περάσουν τα Μνημόνια. Πάντα την άφηναν να λαϊκίζει ασύστολα, για να παρασέρνει τον λαό σε λάθος "δρόμους". Την άφηναν - όταν τους βόλευε - να εμφανίζεται ως "ζάχαρη" της ελπίδας για κοινωνική "σωτηρία" και όταν έκαναν τη δουλειά τους την εξαφάνιζαν ως επικίνδυνο για τη Δημοκρατία "δηλητήριο". Πάντα "εξαφανιζόταν", για να μην απειλείται το μονοπώλιο της εξουσίας από τη δικομματική Δεξιά. Αυτό ήταν το "παιχνίδι", το οποίο επέτρεπε στην Αριστερά να παίζει πάντα τον ρόλο της, χωρίς να φθείρεται ...Να παριστάνει τον "συμπαραστάτη" τού λαού, ενώ ήταν ένας κοινός "μπράβος" τού δεξιού συστήματος εξουσίας.

 Εμφανιζόταν σαν μεγάλη δύναμη και, όταν το κατάφερνε να δείχνει σαν "μνηστήρας" τής εξουσίας, εμφανιζόταν σαν απειλή, και αποσυρόταν. Η ίδια η Αριστερά έπαιζε οικειοθελώς το παιχνίδι αυτό, εφόσον η ίδια έκανε τα βολικά εκείνα "λάθη", τα οποία βόλευαν τα δεξιά "αφεντικά" της, επιτρέποντάς τους να εμφανίζονται σαν προστάτες τής Δημοκρατίας. Η ίδια η Αριστερά έπαιζε το παιχνίδι τού λαϊκισμού και της δημαγωγίας, παριστάνοντας τη σωτήρια "ζάχαρη", και η ίδια, όταν ερχόταν η ώρα, έδειχνε την επικινδυνότητα ενός "δηλητηρίου", το οποίο δεν πρέπει να αγγιχτεί ..."Ζαχαριάδηδες", όνομα και πράγμα. Μέσα σε αυτήν την "παγίδα" των ιμπεριαλιστών, των δωσίλογων, των χαφιέδων και των πρακτόρων ο ελληνικός λαός πάντα "εγκλωβιζόταν" ανάμεσα στα νεοδημοκρατοπακοσοκομάγαζα.

Στο όνομα της Δημοκρατίας έδινε ξανά την εξουσία σε εκείνους, οι οποίοι προηγουμένως τον είχαν αναγκάσει ν' αντιδράσει ...Αυτοί, οι οποίοι αντιδρούσαν στον φασισμό τής Δεξιάς, στο τέλος προτιμούσαν τους φασίστες από τους μπολσεβίκους. Το αποτέλεσμα, για τους σχεδιαστές αυτής της κατάστασης, ήταν "σιγουράκι" ...Ο δημοκρατικός λαός με μαθηματική βεβαιότητα θα επέλεγε να υπομείνει τα χειρότερα από το να δει τους μπολσεβίκους να παίρνουν την εξουσία ...Θα επέλεγε να ρισκάρει ακόμα και το "υπογλυκαιμικό σοκ" τής φτώχειας, παρά να ρισκάρει τη δηλητηριώδη "ζάχαρη" ...Θα επέλεγε να βιώνει τη χείριστη μορφή τής δημοκρατίας παρά την όποια εκδοχή τού κομμουνισμού. Όταν οι λαϊκιστές μπολσεβίκοι είναι η επιλογή σου, προτιμάς καί τον "Καραμανλή" καί τα "τανκς". Ό,τι κι αν σου βάλουν μπροστά σου, θα το στηρίξεις ...Κωστάκηδες, Γιωργάκηδες, Φώφηδες κι Αντωνάκηδες. Αυτό ήταν το κόλπο και η εξουσία εναλλασσόταν ανάμεσα στους εκλεκτούς της Αμερικανικής Πρεσβείας.

Η Αριστερά όλα αυτά τα χρόνια έκανε το προδοτικό "μεροκάματό" της και την κατάλληλη στιγμή αποτραβιόταν χωρίς φθορά. Υπό την προστασία των δεξιών αφεντικών, μετά από κάθε προδοσία, έπιανε ασφαλές "καταφύγιο". Μετά έκανε την δήθεν "αυτοκριτική" της, αλλά πολυτελώς και εκ του ασφαλούς. Τα αφεντικά όμως αποφάσιζαν ποιοι θα ήταν οι "Ζαχαριάδηδες" προδότες που έπρεπε να "τιμωρηθούν" για τα "λάθη" τους και ποιοι θα ήταν οι "Φλωράκηδες" ή οι "Κουβέληδες", οι οποίοι θα αφηνόταν στη "λήθη" μέχρι να ξαναγίνονταν νόμιμοι "υπερασπιστές" των δίκαιων του λαού. Την δουλειά τους όμως θα την είχαν κάνει, όπως προέβλεπε ο "τυφλοσούρτης". Ο λαός σε αυτές τις περιπτώσεις "αυτοεξουδετερωνόταν" εγκλωβισμένος σε μια κατάσταση αυτοκαταστροφικής εσωστρέφειας. Διχαζόταν, εφόσον για τους μισούς Έλληνες θα έφταιγαν οι άλλοι μισοί και οι προδότες θα επιβίωναν στο σύνολό τους.

Αυτό γινόταν πάντα και αυτό προβλεπόταν να γίνει και στη σημερινή εποχή τής προδοσίας των Μνημονίων. Αυτός ήταν ο σχεδιασμός, ο οποίος είχε δοθεί από τους "δανειστές" στους Καραμανλήδες και τους Παπανδρέου τής Δεξιάς ...Τότε που η Δεξιά είχε κάνει την προδοσία της και ήταν έτοιμη να δεχθεί επιθέσεις από τους αντιπάλους της. Τότε θεωρητικά ήταν μια ευκαιρία για τον γράφοντα να πρωταγωνιστήσει στην πολεμική εναντίον τής προδοτικής Δεξιάς - είτε αυτή εμφανιζόταν ως ΝΔ είτε ως ΠΑΣΟΚ—. Τότε κάποιοι ένθερμοι και "βιαστικοί" αναγνώστες ενθάρρυναν τον γράφοντα να βγει μπροστά και να τα "πει" ...Να  βγει μπροστά και να συγκρουστεί με το σύστημα.

Πόσο όμως ευκαιρία ήταν αυτό; Εκ του αποτελέσματος όλοι πλέον καταλαβαίνουμε πως αυτό θα ήταν λάθος κίνηση. Θα γινόμασταν άλλο ένα κομμάτι "κρέας" στον "μύλο" τού συστήματος. Το να κατηγορήσουμε τη Δεξιά για τα Μνημόνια, θα ήταν σαν να "κομίζουμε γλαύκας στην Αθήνα" ...Κανένα νόημα. Οι επαγγελματίες Αριστεροί το έκαναν ήδη πιο γλαφυρά με μεγαλύτερο "ηρωισμό" και πολλά "εφέ" τύπου μολότοφ, αλλά και λοσταριών. Είχαν πιάσει ήδη τα "στασίδια" στα ΜΜΕ τής Δεξιάς και τα πεζοδρόμια στους δρόμους των πόλεων. Η Αριστερά ήταν πολύ "φωνακλού", για να αφήσει κάποιον νέο παράγοντα να "ακουστεί" ...πράγμα, το οποίο ουδόλως θα πρόσφερε οτιδήποτε διαφορετικό.  

Πού να τους προλάβεις τους χαφιέδες, οι οποίοι παρίσταναν τους επαναστάτες με τις "γροθιές" στον αέρα και υπόσχονταν να "χορέψουν" τις "Αγορές"; Μπορείς να τους προλάβεις; Μπορείς να τους ανταγωνιστείς; Χρόνια εκπαιδεύονται στο επαναστατικό "θέατρο". Μέχρι και ο χολεριασμένος Κουτσούμπας - με έναν τόνο τριγλυκερίδια πάνω του - δείχνει έτοιμος να κάνει διπλό "επαναστατικό" τόλουπ και τριπλό "αντιστασιακό" άξελ πριν πάρει τα όπλα και "πιάσει" τα βουνά για την "αποθέωσή" του. Ως εκ τούτου δεν είχαμε λόγο να πάρουμε μέρος σε μια στημένη "παράσταση" επαγγελματιών χαφιέδων. Δεν μπορούσαμε να τους ανταγωνιστούμε. Μπορεί ακόμα και ο πιο καταρτισμένος επιστήμονας να ανταγωνιστεί σε υποσχέσεις τον ψεύτη κομπογιαννίτη;

 Πώς να ανταγωνιστείς με τη φωνή σου τους επαγγελματίες με τις "ντουντούκες" τής Ασφάλειας; Πώς να ανταγωνιστείς τους "επαναστάτες", οι οποίοι πετάνε μολότοφ στα ΜΑΤ και μετά τους πηγαίνουν στα σπίτια τους με τις ίδιες κλούβες; Πώς να ανταγωνιστείς τους "επαναστάτες", οι οποίοι πληρώνονται από τα ίδια ταμεία με τους "αντιπάλους" τους; Πώς να ανταγωνιστείς αυτούς, οι οποίοι φωνάζουν "φονιάδες των λαών Αμερικάνοι", και ...πληρώνονται από την Πρεσβεία; Πώς να ανταγωνιστείς αυτούς, οι οποίοι έχουν μάθει να πλειοδοτούν στα πάντα, γιατί απλούστατα είναι ψεύτες; Πώς να ανταγωνιστείς τη συμμορία των "καλών" και των "κακών", εφόσον οι πάντες θα είναι εναντίον σου, είτε φανερά είτε κρυφά;

Τι μας έμενε να κάνουμε; ...Να εκμεταλλευτούμε τη γνώση μας ...Να επιμείνουμε στην αρχική στρατηγική μας και να μην παρασυρθούμε σε μερικά εύκολα "συγχαρητήρια" και φιλικά χτυπήματα στην "πλάτη" ...Να περιμένουμε να ολοκληρωθεί η "παράσταση" των "καλών" μπάτσων ...Να ολοκληρωθεί η "παράσταση" του αριστερού χαφιεδαριού. Γνωρίζοντας ποιο είναι το "σενάριο" της παράστασης, "επενδύσαμε" στο να εκμεταλλευτούμε τα αδιέξοδα στα οποία αναγκαστικά θα οδηγούνταν το σύστημα απ' αυτούς τους καραγκιόζηδες. "Επενδύσαμε" στο να περιοριστούμε να "βοηθήσουμε" αυτούς τους καραγκιόζηδες στους στόχους τους. Από εχθρούς εξίσου κακούς επιλέξαμε να στηρίξουμε τους πιο "χρήσιμους" για τη στρατηγική μας ...Προσπαθήσαμε να επηρεάσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τον κόσμο προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση, ώστε να αλλοιώσουμε το τέλος αυτής της "παράστασης" ...Το προκαθορισμένο και χρήσιμο για τους συνωμότες τέλος της.

 Εφόσον γνωρίζαμε ότι οι αριστεροί "κομπάρσοι" έχουν αξία για το σύστημα ΜΟΝΟΝ μέχρι ένα συγκεκριμένο σημείο, επενδύσαμε στο να "σπρώξουμε" το σενάριο πέρα από το σημείο αυτό. Εφόσον γνωρίζαμε ότι οι αριστεροί χαφιέδες ήταν χρήσιμοι για την εξουσία μέχρι να γυρίσει η "πλάκα" και να τους εμφανίσει σαν απειλή για τη Δημοκρατία, θελήσαμε εκεί να εστιάσουμε τη στρατηγική μας και να επιμείνουμε. Εφόσον οι "μπολσεβίκοι" ήθελαν την εξουσία στη Δημοκρατία μας, έπρεπε να την πάρουν ...Να μην τη "γλιτώσουν" κι επανέλθει η εξουσία στα χέρια τής Δεξιάς ...Να μην προλάβουν αυτοί να "ξεπλυθούν" στην "κολυμπήθρα" των δήθεν κοινωνικών αγώνων.

Την ώρα δηλαδή που οι Σαμαράδες και οι Βενιζέλοι θα παρίσταναν τους "προστάτες" τής Δημοκρατίας και θα εμφανίζονταν σαν κομμουνιστοφάγοι, εμείς θα υποστηρίζαμε την επιλογή των κομμουνιστών ...Δεν έπρεπε να "τραβηχτούν" οι χαφιέδες, για να σωθούν οι προδότες. Όταν ωθούσαμε το κόσμο να ψηφίσει τον Τσίπρα και το ΣΥΡΙΖΑ, γι' αυτόν τον λόγο το κάναμε. Θέλαμε να στερήσουμε από το σύστημα τις επιλογές εκείνες, οι οποίες θα του απέμεναν στο θέμα τής επιβίωσής του.  Αυτός ήταν ο στόχος μας ...Να το βάλουμε να παίξει τα καλά "χαρτιά" του, τα οποία τα χρησιμοποιεί μόνον "εκφοβιστικά" και μόνον όταν θέλει να αγωνιστεί για την επιβίωσή του ...Να το αναγκάσουμε να τα "ακουμπήσει" στο "τραπέζι" και όχι να μας τα κραδαίνει απειλητικά μπροστά στα "μούτρα" μας ...Να σπρώξουμε την εξουσία τού συστήματος πάνω στο "δεκανίκι" τής Αριστεράς, χωρίς όμως να έχει τη δυνατότητα να "ξαναεπιστρέψει" στην αρχική του ισορροπία ...Να το αναγκάσουμε να ρίξει το "βάρος" του στο "δεκανίκι", για να παγιδευτεί ...Να γίνει αναγκαστικά το μέχρι τότε πανίσχυρο αριστερό "δεκανίκι" τού συστήματος μια ασθενής βάση του, που με μια πιθανή του "θραύση" θα το οδηγούσε στην "πτώση" ...Να φέρουμε σε δύσκολη θέση τόσο την καθεστωτική Δεξιά όσο και τη χαφιεδο-Αριστερά.

...Υπομονή χρειαζόταν και πίστη στην ορθότητα της γνώσης και άρα της στρατηγικής που είχε επιλεγεί. Η εξουσία στα χέρια τής Αριστεράς ήταν θέμα χρόνου ν' "αποκαλύψει" την παθογένεια του ελληνικού συστήματος. Η δήθεν Αριστερά των "αγώνων" και της κοινωνικής "ευαισθησίας" με τους κρατικοδίαιτους "στρατούς" των "επαναστατών" και των "διανοουμένων" έπρεπε να "ξεβρακωθεί" ...Να αποκαλυφθεί η σχέση της με τη Δεξιά και με τα αφεντικά τής Πρεσβείας ...Να αποκαλυφθεί το "θέατρο" των πορειών γύρω από την Αμερικανική Πρεσβεία ...Να αποκαλυφθεί το κόμπλεξ τού σταλινικού Τσίπρα να ψελλίσει κάποια κουτσοαμερικανικά μπροστά στον διεφθαρμένο σεξομανή Κλίντον ...Να αποκαλυφθεί η "αγωνία" τής Αλέκας, η οποία έκανε δήλωση "υποταγής", στέλνοντας την κόρη της στο Αμερικανικό Κολέγιο.

Τι απ' όλα θα βλέπαμε σήμερα, αν ο Τσίπρας παρέμενε στην αντιπολίτευση; Ακόμα θα παρίστανε τον "επαναστάτη". Το σύστημα θα έκανε τη δουλειά του με τους Μητσοτάκηδες, τους Βενιζέλους και τις Φώφες και ο Τσίπρας θα εξακολουθούσε να παριστάνει τον "επαναστάτη". Ο άνθρωπος είναι καραγκιόζης ...Spineless, όπως θα έλεγαν τα αφεντικά του στη γλώσσα που πρόσφατα ανακάλυψε ...Κάνει τα χειρότερα και κάνει το κορόιδο ...Τον φτύνουν και κάνει "έξυπνη" πρόγνωση για πιθανή βροχόπτωση. Το ίδιο κάνει κι όλος ο "θίασος" που τον ακολουθεί. Υπογράφουν τα πάντα κι εξακολουθούν να "τσαμπουκαλεύονται" με τα αριστερά τού "τζάμπα". Ξεπουλάνε τα πάντα και μας δηλώνουν πως είναι "επαναστάτες", γιατί ..."στεναχωριούνται", ενώ οι δεξιοί, οι οποίοι θα έκαναν τα ίδια, προφανώς θα ...χαίρονταν. Πετσοκόβουν συντάξεις εργαζομένων και παριστάνουν τους "αριστερούς" με την απαγόρευση των προσευχών στα σχολεία και τους αλλοδαπούς σημαιοφόρους στις παρελάσεις.

Οι άνθρωποι είναι καραγκιόζηδες. Σηκώνουν γροθιές και αρνούνται γραβάτες σε μια κοινωνία, η οποία τους βλέπει μπροστά της να κατεβάζουν "παντελόνια", για να μην δυσαρεστήσουν τις "αφέντρες". Τους βλέπει να πέφτουν στα "τέσσερα", για να εξασφαλίσουν λίγες επιπλέον ημέρες εξουσίας. Πού είναι η "Αριστερά" σήμερα; Πού είναι τα πολυδιαφημισμένα "αγωνιστικά" στελέχη της. Πού είναι οι "ήρωες" των Πολυτεχνείων και των τεκέδων;

Στην πρώτη Κυβέρνηση της Αριστεράς οι υπουργοί - σε όλα τα υπουργεία που ενδιαφέρουν τη Διαπλοκή - είναι φθαρμένοι Πασόκοι. Κυβέρνηση της Αριστεράς με τον διεφθαρμένο Σταθάκη, τον απατεώνα Φλαμπουράρη, τον γιδοβοσκό Πολάκη και τον μονόφρυδο εθνικό μας ξάδερφο. Αυτή η Κυβέρνηση της Αριστεράς, η οποία θα αποδείκνυε το απεχθές τού χρέους, παρέδωσε το τραπεζικό σύστημα - και βέβαια τα αρχεία του - στον "ήρωα" Στουρνάρα, και στη "συντρόφισσα" Κατσέλη. Στον πρώτο της ανασχηματισμό έγινε ακόμα πιο "αριστερή". Παρέδωσε τα κρίσιμα υπουργεία σε έναν "Αμερικανό" οικονομολόγο τής Wall Street και στον προδότη Πιτσιόρλα, που εκποιεί τη δημόσια περιουσία ...Στην κυριολεξία Αριστερά από τα Lidl τής Μέρκελ.

Όλα αυτά - για κάποιον που έχει γνώσεις - ήταν προβλέψιμα. Όλοι όσοι είχαν γνώσεις γνώριζαν τη "φτώχεια" τής Αριστεράς των χαφιέδων και της Ασφάλειας ...Την Αριστερά με το κατά φαντασίαν ηθικό πλεονέκτημα ...Την Αριστερά τής "σαβούρας" και του κοινωνικού "πάτου" με την αγωνιστική "πίστωση" στην Κρατική Ασφάλεια ...Την Αριστερά, η οποία στο "αγροτικό" τής ΠΣΚ έκανε καριέρα με μερικές πέτρες και καδρόνια και μετά πήγαινε να αποζημιωθεί με έναν διορισμό στο Δημόσιο. Όταν λοιπόν κάποιος ξέρει ότι αυτό το "δεκανίκι" τού συστήματος είναι ασθενές και έχει ρόλο μόνον για στιγμιαία υποστήριξη του συστήματος - που μοιάζει με "προσποίηση"—, τότε "σπρώχνει" το σύστημα προς την κατεύθυνσή του, για να ελπίζει σε κατάρρευσή του.

Όταν λοιπόν ο "επαναστάτης" Τσίπρας εμφανίστηκε στο προσκήνιο, θεωρήσαμε πως είναι δυνατόν η κατάσταση να γίνει εκμεταλλεύσιμη. Γιατί ήταν τότε κατάλληλη η στιγμή και όχι παλαιότερα που κάτω από πιο δύσκολες συνθήκες αντιδρούσε το ελληνικό σύστημα επιτυχώς; ...Γιατί συμβαίνει αυτό που είπαμε. Το ελληνικό σύστημα, εξαιτίας τής Νέας Τάξης, "αρρώστησε" ...Έγινε "διαβητικό". Τα εύκολα δάνεια, τα χρηματιστήρια, οι "φούσκες" τής εποχής Σημίτη το είχαν "αρρωστήσει" ...Ήταν η εποχή που είχαν μάθει και οι γριές τα σουάπ, τα λίμιτ-απ και τα μουαγιέ ...Ήταν εποχή που οι τοκογλύφοι έριξαν φτηνή "γλυκόζη" στην ελληνική οικονομία. Για ελάχιστα χρόνια προκάλεσαν μια τεχνητή "υπερδιέγερση", αλλά αυτό δεν έχει ποτέ καλή κατάληξη. Από εκεί και πέρα τα πράγματα επιδεινώθηκαν με τρομερούς ρυθμούς. Μέσα σε λίγα χρόνια οι πλούσιοι έγιναν πλουσιότεροι - αλλά και πολύ λιγότεροι - και οι φτωχοί έγιναν άπειροι. Το έγκλημα του Χρηματιστηρίου, η ύφεση και τα Μνημόνια διέλυσαν ό,τι υπήρχε στη χώρα ...Τους νεόπλουτους τους διαδέχθηκαν οι νεόφτωχοι. Η αναγκαστική διορθωτική "ινσουλίνη" θα ισοπέδωνε τα πάντα, εφόσον θα "στέγνωνε" την αγορά από χρήμα.

Η "αρρώστια" είχε αρχίσει να κατατρώει το ελληνικό "κορμί" ...Είχε αρχίσει να "τρώει" τον πιο "παχύ" και "εύρωστο" ιστό της. Καταστράφηκε η μεσαία τάξη και αυτό σημαίνει πως άνοιξε πολύ η "ψαλίδα" μεταξύ πλουσίων και φτωχών. Ως εκ τούτου οι συμμορίτες τής Αριστεροδεξιάς έχασαν τη "ραχοκοκαλιά" των οπαδών τους ...Έχασαν αυτούς, οι οποίοι είχαν συμφέροντα από τη νομή τής εξουσίας ...Αυτούς, οι οποίοι στήριζαν μονοπώλια εξουσίας, για να πάρουν το μερτικό τους σε θέσεις στο δημόσιο, σε προμήθειες ή δημόσια έργα. Η κατάρρευση αυτού του κοινωνικού "στρώματος" απογύμνωσε το σύστημα εξουσίας από τον "οπλισμό" του και το έκανε ευάλωτο στην εξωτερική παρέμβαση ...Το έκανε ευάλωτο στον λαϊκισμό και στη δημαγωγία. Το έκανε πρόθυμο ν' αναζητά την εύκολη "λύση" με την προθυμία που κάποιος διαβητικός αναζητά τη ζάχαρη σε περίπτωση υπογλυκαιμίας ...Γι' αυτόν τον λόγο διαγνώσαμε τη μεγάλη ευκαιρία.

Δεν έπρεπε να αφήσουμε το σύστημα να παίξει με τα ένστικτα του λαού ...Δεν θέλαμε απλά να χρησιμοποιήσει προς όφελός του τον λαϊκιστή και άρα "ζαχαρώδη" Τσίπρα μέχρι να εκτονωθεί η κατάσταση ...Δεν θέλαμε να τον χρησιμοποιήσει προς όφελός του, παρουσιάζοντάς τον ως έναν σταλινικό μπολσεβίκο, για να ξεκινήσει τη γνωστή "φιλοδημοκρατική" του παράσταση ...Την αντικομμουνιστική παράσταση, η οποία έσωσε κάποτε τους δωσίλογους και βύθισε τον λαό στον Εμφύλιο ...Την παράσταση την οποία προλάβαμε να τη δούμε λίγο στη σημερινή Βουλή ...Προλάβαμε να δούμε τον διεφθαρμένο Βαγγέλη Βενιζέλο να παρασταίνει τον προστάτη τής Δημοκρατίας ...Προλάβαμε να δούμε τον κομμουνιστοφάγο Άδωνη να ζώνεται τα "άρματα" της Δημοκρατίας.

Αυτό ήταν το "θέατρο" που έστηναν τότε ...Το "θέατρο" των δωσίλογων και των προδοτών των Μνημονίων, το οποίο βόλευε το σύστημα και αυτό προφανώς μεθόδευε. Γι' αυτό αμόλησε όλους τους δωσίλογους προδότες να παριστάνουν τους "ήρωες" της Δημοκρατίας και από "απέναντι" να έχουν τον Τσίπρα να μιλάει μονότονα για αριστερή Κυβέρνηση, "αντιστάσεις" και σκισίματα των Μνημονίων. Τότε ακριβώς ήταν η "ευκαιρία" μας. Εφόσον το σύστημα αποφάσισε να παίξει το παιχνίδι τού λαϊκισμού των χαφιέδων τής Αριστεράς, δεν θα το αφήναμε να το "σταματήσει" εκεί όπου το βόλευε. Με τη γνώση μας έπρεπε να "πιέσουμε" να παιχτεί η "παράσταση" μέχρι τέλους ...Μέχρι να πάρει την εξουσία η "ζαχαρώδης" Αριστερά και όχι μέχρι εκεί που βόλευε την εξουσία, όπου η Αριστερά θα εμφανιζόταν μόνον στιγμιαία ως φόβητρο, που θα απειλούσε να την πάρει.

Είναι λοιπόν κάτι παραπάνω από προφανές ότι η πρωθυπουργία τού δημαγωγού Τσίπρα ήταν ένα "ατύχημα" ...Ένα "ατύχημα", το οποίο οφείλεται στην αδυναμία τής "αρρώστιας" ...Τους "ξέφυγε" η κατάσταση και "κάθισε" παρακάτω η "μπίλια". Το σύστημα απλά ήθελε να "φουσκώσει" τον χρήσιμο Τσίπρα, για να τον χρησιμοποιήσει ως διχαστικό παράγοντα της κοινωνίας ...Να τον χρησιμοποιήσει σαν "ελπίδα" για κάποιους και σαν "φόβητρο" για κάποιους άλλους ...Να διχάσει την κοινωνία, ώστε να αποκτήσει συμμάχους εκεί όπου εκείνη την ώρα υπήρχαν μόνον εχθροί ...Να μεταβιβάσει την εξουσία από τον Σαμαρά σε κάποιον άλλο δικό του άνθρωπο, για να μην κυβερνήσουν δήθεν οι "μπολσεβίκοι" και καταλυθεί η Δημοκρατία ...Να ξαναπαιχτεί δηλαδή το γνωστό και χιλιοπαιγμένο παιχνίδι, όπου την κοινωνική αντίδραση της Δεξιάς θα την έπαιρνε στιγμιαία ένας αριστερός "ήρωας", για να προκαλέσει με τη δύναμή του και τα "αριστερίστικα" "κόλπα" του τα δημοκρατικά ένστικτα του λαού, ώστε η Δεξιά να επιβιώσει ως αναγκαίο "κακό".

Την απόπειρα επανάληψης της πετυχημένης αυτής "εφαρμογής" τού συστήματος τη θεωρήσαμε ευκαιρία. Εφόσον το σύστημα - μετά από τις φοβερές προδοσίες του - έφτασε σε εκείνα τα όρια, ώστε να βγάλει από το "μανίκι" του το εκφοβιστικό "χαρτί" της δημαγωγικής Αριστεράς, έπρεπε - ως λαός - να το αναγκάσουμε να το "παίξει" ...Να το αναγκάσουμε να το "κάψει. Γι' αυτόν τον λόγο από την αρχή υποστηρίζαμε πως συμφέρει τον λαό να πάρει την εξουσία ο χαφιές ο Τσίπρας. Γνωρίζαμε εξ' αρχής πως είναι ένας τενεκές ξεγάνωτος και επαγγελματίας ψεύτης ...Ένας αγράμματος βλάκας, απ' αυτούς που ζούνε με χαρτζιλίκια από τα κόμματα. Γνωρίζαμε πως είναι παντελώς άχρηστος. Γνωρίζαμε πως δεν θα έκανε τίποτε απ' όσα έλεγε.

Εκείνη την ώρα λοιπόν κρίναμε ότι συνέφερε τον λαό να συνεχιστεί η "παράσταση", έστω κι αν θα έπρεπε να δούμε και ν' ανεχθούμε "αυτοσχεδιασμούς" ελλείψει "σεναρίου". Γι' αυτό προτείναμε αναφανδόν και ανενδοίαστα τον Τσίπρα ως επιλογή. Η συνέχιση αυτής της "ροής" ήταν το συμφέρον τού λαού και όχι βέβαια ο ίδιος ο Τσίπρας, ο οποίος παρίστανε τον "επαναστάτη". Γι' αυτόν τον λόγο επιμέναμε από την αρχή υπέρ της επιλογής Τσίπρα. Έπρεπε να βοηθήσει ο κόσμος να "καεί" το "εργαλείο" σωτηρίας που έχει το σύστημα στη "φαρέτρα" του και το οποίο είναι η πάντα διαθέσιμη αριστερή "ζάχαρη" ...Η αριστερή "ζάχαρη" της ελπίδας, η οποία τους βολεύει για να "εκτονώσουν" την κατάσταση και η οποία - μόλις τους βολέψει - εύκολα παρουσιάζεται ως "δηλητήριο". Δίνοντας ο λαός την εξουσία στον Τσίπρα, νόμιζε ότι βρήκε τη "λύση" των προβλημάτων του ...Ένα "διαβητικό" σύστημα πήρε την υποτιθέμενη σωτήρια "ζάχαρη" μπροστά στον κίνδυνο ενός "υπογλυκαιμικού σοκ", το οποίο φαινόταν αναπόφευκτο.

Αυτός ήταν ο στόχος μας και γι' αυτό επιμέναμε με κίνδυνο να παρεξηγηθούμε και να θεωρηθούμε οπαδοί τού Τσίπρα Έπρεπε να "γευτεί" και άρα να δει ο κόσμος τι είδους "ζάχαρη" ήταν η Αριστερά ...Να δει πως αυτή η "ζάχαρη" ήταν καθαρά δημαγωγία και ψέμα με στόχο να παρασύρει τον "άρρωστο" και όχι να τον θεραπεύσει ...Να "φάει" αυτήν τη "ζάχαρη" και όχι μόνον να μην βοηθηθεί, αλλά να κινδυνεύει να οδηγηθεί ακόμα πιο γρήγορα στο "κώμα". Αυτό ήταν το ζητούμενο. Τσίπρα ήθελαν να "παίξουν" τα αφεντικά και οι τοκογλύφοι; ...Τσίπρα θα "έπαιζε" κι ο κόσμος. Το αποτέλεσμα; ...Τραγικό για το σύστημα και βέβαια τραγικό και για εκείνες τις αντιλήψεις, τις οποίες το ίδιο το σύστημα - με πολύ χρήμα και πολύ κόπο - είχε παγιώσει στα χρόνια τής Μεταπολίτευσης.

Μέσα σε δύο χρόνια όλος ο "μύθος" τής Αριστεράς, ο οποίος καλλιεργήθηκε για πάνω από μισό αιώνα, εξανεμίστηκε. Ο "βόθρος" τής Αριστεράς ξεχείλισε και "έπνιξε" τα πάντα. Οι αριστεροί μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια εξευτελίστηκαν όσο δεν πάει άλλο. Όχι μόνον οι κυβερνητικοί, αλλά και οι "δορυφόροι". Αποδείχθηκαν οπορτουνιστές, αριβίστες και συμφεροντολόγοι όσο κανένας άλλος. Πραγματικές "κατσαρίδες", που μπροστά στην επιβίωση δεν έχουν καμία αναστολή. Ο ένας "πουλούσε" τον άλλο, για να βολευτεί σε μια θεσούλα στη Βουλή τής προδοσίας. Ποιον να πρωτοθυμηθούμε ...Τον Κουβέλη, τον Ψαριανό ή τον Λυκούδη; Μιλάμε για "βόθρο". Αυτόν τον "βόθρο" άνοιξε η "επιτυχία" τού Τσίπρα. Αν δεν σχημάτιζε Κυβέρνηση ο Τσίπρας, όλοι αυτοί θα ήταν συνοδοιπόροι και θα "κρύβονταν" σε μια "αγέλη" "ηρωικών" και "αντιμνημονιακών" συντρόφων. Η ανάληψη της εξουσίας από την Αριστερά δίχασε την "αγέλη" των αρπακτικών και των παρασίτων. Ανάγκασε όλες τις "κατσαρίδες", που δεν χωρούσαν στο κυβερνητικό κόμμα, να κάνουν το μόνο που γνώριζαν να "πουλάνε" και άρα να πάρουν θέση "απέναντι".

Από εκεί και πέρα όλα έγιναν όπως ήταν φυσιολογικό γι' αυτού του είδους το δυναμικό. Ο Τσίπρας, προκειμένου ως εξουσία να εξυπηρετήσει τα αφεντικά του, "εξανέμισε" όλη την αριστερή "πίστωση". "Ο λαός, πλέον, δεν ξεχνά τι σημαίνει Αριστερά". Τώρα αρκεί κάποιος να δηλώσει αριστερός και στην καλύτερη περίπτωση θα προκαλέσει το γέλιο ...αν δεν τον αρχίσουν στις κλωτσιές ...Πραγματικές κλωτσιές, γιατί μπορεί ο κόσμος να ανέχεται τη φτώχεια ή την εκμετάλλευση, αλλά δεν μπορεί πλέον να ανέχεται την κοροϊδία ...Δεν μπορεί να ανέχεται τον κρατικοδίαιτο Πολάκη - ο οποίος υπογράφει τα πάντα - να του λέει ότι η Αριστερά ξέρει να πολεμάει. Ποιον ξέρει να πολεμάει; ...Τον λαό; ...Γιατί απέναντι στους δανειστές είναι προφανές ότι δεν πολεμάει ...Απέναντι στους δανειστές έχει πάρει όλες τις "στάσεις" στον οριζόντιο άξονα ...Δεν μπορεί να ανέχεται την κάθε αριστερή "Κατίνα" να του λέει ότι μπορεί να επιβιώσει με γεμιστές πιπεριές ...Δεν μπορεί να ανέχεται τον εθνικό "ξάδερφο" να δηλώνει υπερήφανος για την ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων, τη στιγμή που έπιασε "στασίδι" στην εξουσία, υποσχόμενος τα αντίθετα.

Ο Τσίπρας έχει ήδη εξασφαλίσει περίοπτη θέση στην ελληνική ιστορία, γιατί θα είναι αυτός, ο οποίος εξευτέλισε την Αριστερά. Για να καθίσει άρον-άρον στην καρέκλα τής εξουσίας, της έβγαλε το "πέπλο" και αποκάλυψε την ασχήμια της ...Αποκάλυψε τους "κατασκευαστές" της ...Αποκάλυψε τον χαφιεδισμό της. Αυτό ήταν το ποθούμενο για όλους εμάς, οι οποίοι πολεμάμε το σύστημα. Τώρα πλέον μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα πως δεν υπάρχει καμία πολιτική "σκηνή" στην Ελλάδα. Αυτοί, οι οποίοι έχουν εκπαιδευτεί να "εξευτελίζουν" τη Δεξιά, αυτοεξευτελίζονται καθημερινά λόγω της εξουσίας. Οι αριστεροί ρολίστες, οι οποίοι έπαιρναν τα πλούσια "μεροκάματά" τους σαν "επαναστάτες" και "αντιδραστικοί", κάθονται τώρα να τους "φτύνει" ο κόσμος ως καθεστωτικούς μόνο και μόνο για να κλέψουν καμιά επιπλέον μέρα στις θέσεις εξουσίας ...

Ούτε καν την αισθητική αυτών των κρατικοδίαιτων επαγγελματιών φτωχομπινέδων δεν ανέχεται. Γραβάτες μπορεί να μην φοράει ο "επαναστάτης" Τσίπρας, αλλά έμαθε γρήγορα τα ακριβά κουστούμια τής μπουρζουαζίας ως γνήσιος εκπρόσωπος της μπουρτζοβλαχίας. Φόρεσε και ο ξυπόλητος Καρανίκας Hogan και κανείς πλέον δεν ξέρει τι είναι διατεθειμένος να κάνει για να τα διατηρήσει.

Αυτός είναι ο "θρίαμβος" της Αριστεράς. Οι αριστεροί χαφιέδες τής Δεξιάς κατόρθωσαν επιτέλους και έγιναν και οι ίδιοι χαφιέδες των ξένων. Τώρα είναι ίσοι με τους δεξιούς ...Τους κοιτάνε στα "μάτια". Δεν θα μιλάνε μόνον οι Καραμανλήδες, οι Μητσοτάκηδες και οι Παπανδρέου απευθείας με την Πρεσβεία ...Θα μιλάνε και οι Τσιπραίοι, οι οποίοι πρόσφατα έμαθαν και κάτι κουτσοαγγλικά ...Συνάδερφοι, και άρα όλοι μαζί "απέναντι" στον κόσμο. Τώρα θα "υποδέχονται" κι αυτοί τους πρώην "φονιάδες των λαών Αμερικάνους". Τώρα θα "ξεκατινιάζονται" κι αυτοί για μια "καρέκλα" δίπλα στο αφεντικό ...Στο "ληγμένο" αφεντικό ...Επιτέλους απαλείφθηκαν οι διαφορές μεταξύ τους.

Αυτό ήταν το κέρδος τής τακτικής που θεωρούσαμε ιδανική και αυτό το κέρδος είναι μεγάλο. Το ελληνικό "σύστημα" δεν πρόσεξε όσο θα έπρεπε την "αρρώστια" του. Αντιδρώντας σαν υγιές, έπαιξε το παλιό του παιχνίδι, αγνοώντας τον κίνδυνο ...Στο τέλος την έφαγε τη "ζάχαρη" που το τάισε ο κόσμος με την ψήφο του και κατάλαβε πως ούτε μ' αυτήν έχει σωτηρία. Τώρα βρίσκεται στο "κώμα" των Μνημονίων. Ο κόσμος πλέον το έχει εγκαταλείψει και μπορεί ανά πάσα στιγμή να τους "αδειάσει" με ένα δημοψηφισματικού τύπου δίλημμα.

Αυτό ήταν το ζητούμενο της στρατηγικής μας ...Να "νεκρωθεί" το ελληνικό πολιτικό και οικονομικό σύστημα ...Να γίνει ένα "άκρο" για το παγκόσμιο σύστημα, το οποίο πρέπει να "ακρωτηριαστεί" λόγω του Διαβήτη ...Να γίνει ένα "άκρο", το οποίο θα απειλεί την υγεία τού συνόλου τού συστήματος. Για να επιτευχθεί αυτό, θα έπρεπε να αποσυνδεθεί τελείως ο λαός από την οποιαδήποτε εξουσία θα του έβαζαν μπροστά του οι ισχυροί ...Να καεί το πολιτικό προσωπικό της Αριστεράς ...Να μην μπορούν με αριστερούς "λαγούς" τού λαϊκισμού να τον παρασύρουν σε ψεύτικες λύσεις, εξασφαλίζοντας παρατάσεις ζωής μέχρι να τους σώσουν οι ξένοι ...Να ξεπεράσει το ελληνικό σύστημα ακόμα και το στάδιο τής εσπευσμένης χρήσης της "ζάχαρης" για την καταπολέμηση του "υπογλυκαιμικού σοκ" και να μην είχε τίποτε άλλο ως επιλογή ...Να ξεπεράσει δηλαδή και το στάδιο των "μαγικών" λύσεων των δημαγωγών και των λαϊκιστών, χωρίς ελπίδες να συνέρθει ...Να "φάει" και τον Τσίπρα και να μην συνέρχεται.

Στόχος τής στρατηγικής μας ήταν να "κάψει" το σύστημα ΟΛΑ τα χαρτιά του, ώστε να μην έχει "χαρτιά" να συνεχίσει το "παιχνίδι" του ...Να μπει στη διαδικασία τής πλειοδοτικής διαδικασίας - και άρα της δημοψηφισματικής λογικής—, αλλά να "ξοδευτούν" οι προβοκάτορες πλειοδότες ...Να "ξοδευτούν" οι δικοί του "στημένοι" πλειοδότες ...Να "ξοδευτούν" οι "Κασιδιάρηδες" και οι "Τσιπραίοι" πλειοδότες, οι οποίοι ήταν χρήσιμοι μόνον για να "σύρουν" τη democracy στη διαδικασία τής "διελκυστίνδας" ...Στη διαδικασία τού "αυτοί" ή "εμείς" ...Στην διαδικασία να διαλέγει ανάμεσα σε "προδότες" ή "σωτήρες". Αυτό ήταν το ζητούμενο ...Να δημιουργήσουμε "Κερκόπορτα", για να ανοίξει το σύστημα της democracy ακόμα και χωρίς τη θέλησή του ...Να δημιουργήσουμε εκείνες τις συνθήκες, οι οποίες θα παρακάμπτουν την ελεγχόμενη από το ίδιο δημοκρατική λειτουργία των δικομματικών μονοπωλίων.

Με τον τρόπο αυτόν μπορεί ακόμα και ΕΝΑΣ άνθρωπος ΜΟΝΟΣ του να το νικήσει, χωρίς να έχει καν την ανάγκη ενός υποτυπώδους κομματικού μηχανισμού. Όταν ένας Τραμπ ή ένας Φάραντς μπορούν να αλλάξουν την "πορεία" ενός συστήματος, έχοντας απέναντί τους τούς γίγαντες των δικομματισμών, των ΜΜΕ και των τοκογλύφων, ευνόητα είναι μερικά πράγματα ...Το σύστημα απέκτησε "Κερκόπορτα" που δεν κλείνει. Στο πρώτο σοβαρό δίλημμα, που θα τεθεί στον κόσμο ως ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ, θα παρατήσουν τους πολιτικούς χωρίς δεύτερη σκέψη...

...Ή αυτοί ...ή... ο ΥΔΡΟΧΟΟΣ.

...Ή τίποτα ...ή... τα ΠΑΝΤΑ.

Το προφανές τής επιλογής θα τους εξαφανίσει άπαξ και δια παντός.


 Απόσπασμα από το άρθρο Aquarius ante portas


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 24 January 2020 | 12:04 am


Κάφτε τα...Κάφτε τα...και λογαριασμό μην δίνετε πουθενά...!!!Αντί,όμως, όλοι αυτοί οι φορείς να ενθαρρύνουν τις Αποκεντρωμένες Δημοτικές ή Διαδημοτικές υποδομές με προσανατολισμό το όφελος για τον Δημότη, προτιμούν να συνάπτουν συμβάσεις με τέτοιες εταιρίες που μόνο στόχο έχουν το κέρδος. Πριμοδοτούν το εύκολο, μεγάλο και χωρίς έλεγχο κέρδος των ιδιωτών σε βάρος της κοινωνίας και της προστασίας της Δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος.

Οι εξαγγελίες της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, για ιδιώτες στη Διαχείριση-Ανακύκλωση Απορριμμάτων, ακολουθούν κατά γράμμα την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ κι έχουν μοναδικό σκοπό το κέρδος και όχι την προστασία του περιβάλλοντος.
 Όταν κυβέρνηση ήταν το ΠΑΣΟΚ, έτρεχαν οι βολευτάδες της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, να καταγγείλουν την ασυδοσία των ΠΑΣΟΚων...
Όταν κυβέρνηση ήταν η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, έτρεχαν οι ΠΑΣΟΚοι βολευτές, να καταγγείλουν την ασυδοσία των ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤών...
ΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ, ΠΟΥ "ΒΑΖΟΥΝ ΠΛΑΤΕΣ" ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΤΑΣΙΡΕΙΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ...
Και στη μέση οι δημότες, να πληρώνουν την καταστροφή τους, και να ψηφίζουν τα .... "πολιτικά μπουρδέλα" συνεχώς...

Καλλιόπη Σουφλή

Υ.Γ. Στο τέλος της ανάρτησης, μερικές φωτογραφίες από ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟΝ ΧΥΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ.Της Τζούλιας Λιακοπούλου

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) έχει καταγγείλει σε όλους τους τόνους την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική (την τέως και τη σημερινή) στη Διαχείριση Απορριμμάτωνκαι ιδιαίτερα στον τομέα της «Ανακύκλωσης». 


Στη διαδικασία ψήφισης του Νομοσχεδίου του Οκτωβρίου 2017 είχε επισημάνει, κατά την διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή ότι, μόνο η Δημόσια Διαχείριση εξασφαλίζει το Δημόσιο συμφέρον, την προστασία του Περιβάλλοντος και την Υγεία και Ασφάλεια των Πολιτών.

Τους τελευταίους μήνες και όχι μόνο… (από το 2018) έχει παρατηρηθεί να εκδηλώνονται πυρκαγιές σε Κέντρα Διαλογής Ανακύκλωσης (Κ.Δ.Α.Υ.), σε όλη την Ελλάδα, με τελευταία αυτή στην Κόρινθο. Είχαν προηγηθεί φωτιές στη Σίνδο, στο Άστρος, στην Πάτρα και στον Ασπρόπυργο.


Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, η λειτουργία των Κ.Δ.Α.Υ. έχει ανατεθεί σε Ιδιωτικές Εταιρείες, ειδικά όσον αφορά σε υλικά όπως Μέταλλα, Μπαταρίες, Ελαστικά, Λάδια, κ.λπ. με κυρίαρχη υποτίθεται τη «γνώση» για τις συσκευασίες των μπλε κάδων.Η χρηματοδότηση τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το κράτος καθώς και τα επιχειρησιακά σχέδια (διάθεση, πώληση υλικών, εναπόθεση, ποσότητες κ.λπ.) παραμένουν επτασφράγιστο μυστικό.

Τα στοιχεία για τις επιδόσεις των Δήμων, καθώς και τα στοιχεία για το πόσα είναι τα έσοδα, από πού προέρχονται και πως διανέμονται είναι άγνωστα.

Όμως, τι γίνεται και με τα βιομηχανικά απόβλητα, την καύση και τα υπολείμματα;Ο πλημμελής έλεγχος λειτουργίας, η μη τήρηση κανόνων και η τελική εναπόθεση των προϊόντων θα έπρεπε να έχει απασχολήσει την Δικαιοσύνη, τους Εισαγγελείς Περιβάλλοντος, την Πυροσβεστική αλλά κυρίως την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους Αιρετούς.
 
Αντί,όμως, όλοι αυτοί οι φορείς να ενθαρρύνουν τις Αποκεντρωμένες Δημοτικές ή Διαδημοτικές υποδομές με προσανατολισμό το όφελος για τον Δημότη, προτιμούν να συνάπτουν συμβάσεις με τέτοιες εταιρίες που μόνο στόχο έχουν το κέρδος. Πριμοδοτούν το εύκολο, μεγάλο και χωρίς έλεγχο κέρδος των ιδιωτών σε βάρος της κοινωνίας και της προστασίας της Δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος.

Οι εξαγγελίες της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, για ιδιώτες στη Διαχείριση-Ανακύκλωση Απορριμμάτων, ακολουθούν κατά γράμμα την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ κι έχουν μοναδικό σκοπό το κέρδος και όχι την προστασία του περιβάλλοντος.

Όσο η πολιτική των Ιδιωτικοποιήσεων συνεχίζεται, τόσο η επιβάρυνση θα μεγαλώνει από την αύξηση στο κόστος διαχείρισης και για τις αυξανόμενες ποσότητες που θα ζητάνε οι ιδιώτες.


Τα αρμόδια όργανα θα έπρεπε να ασκούν πλήρη έλεγχο όλων αυτών που μας «παραμυθιάζουν» για την ανακύκλωση, αν τηρούν τους κανόνες ασφαλείας, αν και πως διαχειρίζονται τα υλικά, τις οικονομικές δοσοληψίες που έχουν και με ποιους. Ποιες χρηματοδοτήσεις έχουν πάρει και από πού;

Η μόνη αξιόπιστη και αποτελεσματική ανακύκλωση είναι η Δημόσια Δημοτική Διαχείριση που παράλληλα διασφαλίζει και εγγυάται την προστασία του Περιβάλλοντος, της Υγείας και Ασφάλειας μας αλλά και της τσέπης μας.


Πηγή: Μέτωπο του ΟΧΙ

ΠηγήΛίγες φωτογραφίες, από το αρχείο της εφημερίδας ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ, στον ΧΥΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ, εκεί που γράφτηκε με μελανά γράμματα  Η ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ του HELIOS, που αποδεικνύουν το πολιτικό παιχνίδι στην πλάτη των κατοίκων, από τα "πολιτικά μορμολίκια"...

Καλλιόπη Σουφλή


ΔΥΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ: ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΧΥΤΑ, ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ HELIOS


Δενδροφύτευση για τα 121 θύματα της Αεροπορικής Τραγωδίας

Μάκης Βορίδης, τότε βουλευτής του ΛΑΟΣ, μαζί με τον τότε Νομάρχη Ανατολικής Αττικής Λεωνίδα Κουρή

Ο πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ, Βασίλης Οικονόμου και νυν βουλευτής ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣΔημοσιεύθηκε στις 23 January 2020 | 11:40 pm


Μαζική επίθεση χάκερς σε δεκάδες κυβερνητικές ιστοσελίδες - Ανάμεσά τους του πρωθυπουργού
Μεταξύ αυτών είναι των Υπουργείων  Εσωτερικών, Εξωτερικών, Εμπορικής Ναυτιλίας αλλά και τα site της αστυνομίας και της Πυροσβεστικής αλλά η ιστοσελίδα του Πρωθυπουργού.

ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΟΙ ΛΟΓΟΙ 
 
 
 
 
Τι ν' αρχίσουμε να σκεπτόμαστε;;;
 
ΜΗΠΩΣ ΠΡΟΒΑ ΤΖΕΝΕΡΑΛΕ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΙ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΩΝ ΜΑΖΙ;
 
ΜΗΠΩΣ ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ MR. BITCOIN;;;
 
ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΔΕΙΞΟΥΝ... ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΤΡΙΤΩΣΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ... ΤΟΤΕ... ΚΑΝΤΕ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ... 
 
ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ "ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ" Η ΕΠΙΘΕΣΗ;;;
ΙΚΑΝΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΟΥΣ ΕΧΩ... ΚΑΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΥΣ.
 
 
Καλλιόπη Σουφλή
 
Υ.Γ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΡΡΙΞΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΑΑΔΕ;;;
Θα γουστάριζα πολύ, να κτύπαγαν και να έκαιγαν τα αρχεία της ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ...  
 
 
Μαζική επίθεση χάκερς: Eπεσαν κυβερνητικές ιστοσελίδες, ανάμεσά τους και του Πρωθυπουργού

Εδώ και λίγα λεπτά έχουν «πέσει» πολλές κυβερνητικές ιστοσελίδες, ανάμεσά τους εκείνη του ελληνικού ΥΠΕΞ, αλλά και του Πρωθυπουργού.


Μεταξύ αυτών είναι των Υπουργείων  Εσωτερικών, Εξωτερικών, Εμπορικής Ναυτιλίας αλλά και τα site της αστυνομίας και της Πυροσβεστικής αλλά η ιστοσελίδα του Πρωθυπουργού.

Yπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες κυβερνοεπιθέσεις από Τούρκους χάκερς δέχθηκαν αρκετές ελληνικές κυβερνητικές ιστοσελίδες.

Tο μήνυμα που δείχνει η αρχική σελίδα του ΥΠΕΞ

Δείτε τι βλέπει κάποιος αν προσπαθεί να μπει στην ιστοσελίδα του Ελληνα πρωθυπουργού:
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 23 January 2020 | 11:02 pm


Ρουβίκωνας: ένας κοινός μπάτσος Προβλέψιμους μέχρι αηδίας, με «παρεμβάσεις» βούτυρο στο ψωμί του συστήματος, εκεί που πρέπει, την ώρα που πρέπει.

Οι μπατσίνες τού Ρουβίκωνα, εκτός από το ότι δρουν ανενόχλητες (ο ένας μπάτσος νίβει τον άλλον και οι δυό το καθεστώς), μεταφέρουν αυτολεξεί την προπαγάνδα της Νέας Τάξης, τις ανοησίες δηλαδή περί «αυτοδιάθεσης», δεχόμενες μάλιστα «τελική πάσα» (ασίστ) από προπαγανδιστικά έντυπα μεγιστάνων που κατά τα άλλα είναι «συντηρητικοί» και «θεοσεβούμενοι» (πού τον χάνεις, πού τον βρίσκεις τον Μαρινάκη, σε τελετές αγκαλιά με τον Σεραφείμ του Πειραιώς).


ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ. Όχι ένας κοινός μπάτσος... αλλά κάτι πολύ χειρότερο... 


ΟΤΑΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ... ΟΤΑΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΗΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΥΣΚΟΛΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ... Ε... ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΝΙΑΟΥ ΝΙΑΟΥ ΣΤΑ ΚΕΡΑΜΙΔΙΑ;;;

Σεραφείμ Πειραιώς...
ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


Καλλιόπη ΣουφλήΑριστείδης (ο Δίκαιος;)

 Το σούπερ σάιτ τού Μαρινάκη (in.gr), μόνο που δεν πανηγυρίζει σήμερα Τετάρτη 22 Γενάρη 2020.

Η είδηση, προσεκτικά διατυπωμένη ώστε να μην κινεί υποψίες, αναφέρει τα εξής:
«Παρέμβαση σε ιατρείο γυναικολόγου του Κέντρου Υγείας Πατησίων, η οποία φέρεται να αρνήθηκε να κάνει άμβλωση σε ασθενή, πραγματοποίησε ο φεμινιστικός τομέας του Ρουβίκωνα.»
«Αντικειμενική»
η εισαγωγή, το δίχως άλλο.

Αμέσως μετά όμως, πριν περάσει στο τι έκανε (ή τι δεν έκανε) ο Ρουβίκωνας, ο άγνωστος συντάκτης τού Μαρινάκη (το άρθρο φέρει τη «γενική» υπογραφή τού in.gr και όχι το όνομα δημοσιογράφου), επικαλούμενος άλλο άρθρο τού in.gr, αναμασά τα περί «καταγγελίας» γυναίκας, «σάλου», «θρησκευτικής κατήχησης», «εκφοβισμού» κτλ. Όλα αναπόδεικτα, όλα αυθαίρετα, όλα δεδομένα.

Ο λόγος προφανής:

Ο αρθρογράφος του Μαρινάκη ΑΒΑΝΤΑΡΕΙ την ενέργεια του Ρουβίκωνα. Αφού «τελεσιδικεί» για τους κακούς σκοταδιστές που αρνήθηκαν την έκτρωση, προϊδεάζοντας (ορθότερα: υποβάλλοντας) τον αναγνώστη, μετά περνά στο ψητό:

«Η καταγγελία αυτή προκάλεσε την αντίδραση του φεμινιστικού τομέα του Ρουβίκωνα…» και μπλα, μπλα, μπλα ... αναπαράγει την ανακοίνωση.

Διαβάστε και θαυμάστε:
https://www.in.gr/2020/01/22/greece/rouvikonas-paremvasi-tou-feministikou-tomea-se-iatreio-gynaikologou-pou-arnithike-na-kanei-amvlosi/

Εδώ λοιπόν έχουμε να κάνουμε με μπάτσους.

Προβλέψιμους μέχρι αηδίας, με «παρεμβάσεις» βούτυρο στο ψωμί του συστήματος, εκεί που πρέπει, την ώρα που πρέπει.

Οι μπατσίνες τού Ρουβίκωνα, εκτός από το ότι δρουν ανενόχλητες (ο ένας μπάτσος νίβει τον άλλον και οι δυό το καθεστώς), μεταφέρουν αυτολεξεί την προπαγάνδα της Νέας Τάξης, τις ανοησίες δηλαδή περί «αυτοδιάθεσης», δεχόμενες μάλιστα «τελική πάσα» (ασίστ) από προπαγανδιστικά έντυπα μεγιστάνων που κατά τα άλλα είναι «συντηρητικοί» και «θεοσεβούμενοι» (πού τον χάνεις, πού τον βρίσκεις τον Μαρινάκη, σε τελετές αγκαλιά με τον Σεραφείμ του Πειραιώς).

Καθόλου πρωτότυπο πάντως.

Τα λαϊκά και εργατικά κινήματα έχουν αντικατασταθεί από καιρό. Τη θέση τους πήραν οι αοριστίες περί «διαφορετικότητας», «αυτοδιάθεσης» και «χειραφέτησης». 

Όλες οι «προοδευτικιές» και «δικαιωματικιές» κομπλεξάρες χρησιμοποιούν τα όπλα που τους παρέχει δωρεάν ο καπιταλισμός από το δικό του οπλοστάσιο. Εξορισμού αναποτελεσματικά εναντίον του και δραστικά μόνο έναντι των πραγματικών λαϊκών αναγκών.

Όλοι οι μπάτσοι τα ίδια όπλα.Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 23 January 2020 | 10:38 pm


Δικαστικό σκάνδαλο με φόντο καταγγελίες για βιομηχανία ιχθυοκαλλιέργειας
Μία ανήκουστη ποινή, στα δικαστικά χρονικά, για τα συγκεκριμένα αδικήματα τα οποία δεν μπορούν να επιφέρουν πάνω από δυο χρόνια ανωτάτης ποινής ακόμα και αν εξαντληθεί η αυστηρότητα του δικαστή.

Μια κραυγαλέα περίπτωση δικαστικής κακοδικίας που θα έπρεπε την ίδια στιγμή να επισημανθεί με παρέμβαση τόσο από την εισαγγελέα της έδρας όσο και από την Πολιτική Αγωγή, ώστε να διορθωθεί αμέσως, και μην εκθέτοντας έτσι, τους τρεις παράγοντες της δίκης σε ολόκληρο το δικαστικό και δικηγορικό σώμα.

ΚΑΚΟΔΙΚΙΑ, Ή ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ;;;; 

Άλλωστε η... "ελληνική δικαιοσύνη", έχει να επιδείξει και "να υπερηφανεύεται", για πολλά παραδικαστικά.

Και επειδή σε τέτοιες περιπτώσεις, η οργή ξεχειλίζει, ΕΥΧΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΝΑ ΚΤΥΠΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΣΑΣ Η ΝΕΜΕΣΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ, ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΟ ΚΑΙ ΑΝΕΛΕΗΤΟ ΤΡΟΠΟ.


Καλλιόπη Σουφλή


stelakatos-5

Μια απόφαση από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηγουμενίτσας, με οσμή δικαστικού σκανδάλου, γεννά άλλη μια φορά τεράστια ερωτήματα για το εάν οι περιπτώσεις δικαστικής κακοδικίας οφείλονται σε βαριά αμέλεια ή σε παραδικαστικές σκοπιμότητες, δόλο και υπόγειες διαδρομές διεφθαρμένης συναλλαγής και κακόβουλης νομικής υπέρβασης σε βάρος πολιτών.


Μια καταδικαστική απόφαση που υπερβαίνει την άσκηση λειτουργίας και καθηκόντων των δικαστών, ξεπερνώντας δικογραφίες, τον τρόπο που αποφασίζουν και δικάζουν, επιβάλλοντας ποινές πέρα και έξω από κάθε προβλεπόμενο άρθρο του Ποινικού Κώδικα.

Τέτοια είναι και η καταδικαστική απόφαση που επιβλήθηκε πρόσφατα στον ιχθυολόγο Χρήστο Λοβέρδο Στελακάτο, ύστερα από μήνυση για απειλή και εξύβριση, με την ποινή των 7 χρόνων χωρίς αναστολή από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηγουμενίτσας για αδικήματα όπου με βάση τα άρθρα 333 (απειλή) και 361 (εξύβριση) του Ποινικού Κωδικά, προβλέπουν το καθένα ξεχωριστά ανωτάτη ποινή φυλάκισης έως ένα έτος.

stelakatos-1

Ο Χρήστος Λοβέρδος Στελακάτος εργάστηκε για 13 χρόνια για λογαριασμό της εταιρείας «ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ» που δραστηριοποιείται στο χώρο των ιχθυοκαλλιεργειών.

Απολύθηκε εξαιτίας της χρόνιας εναντίωσής του στις πρακτικές τής εταιρείας, καταγγέλλοντας, τη -κατά τους ισχυρισμούς του- χρήση χημικών ουσιών, όπως η φορμόλη, τις σάπιες τροφές, και τα χρώματα των διχτυών των κλωβών στις ιχθυοκαλλιέργειες που εκμεταλλεύεται η εταιρία, μαζί με παρόμοιες επιβλαβείς πρακτικές προς τη δημόσια υγειά και το περιβάλλον.

Ο Χρήστος Λοβέρδος Στελακάτος εργάζονταν ως ιχθυοτρόφος στη συγκεκριμένη εταιρεία η οποία μετά την απόλυσή του, κατέθεσε αγωγή εναντίον του απαιτώντας το ποσό του 1.000.055 ευρώ ως αποζημίωση για ηθική βλάβη και διαφυγόντα κέρδη, ζητώντας παράλληλα τη φυλάκισή του με ποινή 2 χρόνων.

Στα πλαίσιο, λοιπόν, των διώξεων αυτών δέχεται μηνύσεις και από υπαλλήλους της εταιρίας ενώ του ασκήθηκε μήνυση από υπάλληλο της εταιρείας για εξύβριση και απειλή.

Η δικαστική περιπέτεια του Χρήστου Λοβέρδου Στελακάτου με «στοχευμένες και πολλαπλές διώξεις εναντίον του» όπως αναφέρουν σε δηλώσεις τους οι δύο συνήγοροι υπεράσπισής του, δικηγόροι Άννυ Παπαρρούσου και Χρύσα Πετσιμέρη, μας οδήγησε σε μια σειρά από διαπιστώσεις που ξεπερνούν ακόμα και τις πιο κραυγαλέες δικαστικές κακοδικίες, όπως η ποινή των 7 ετών φυλάκισης χωρίς αναστολή και χωρίς ανασταλτικό δικαίωμα στην έφεση.


stelakatos-2

Μία ανήκουστη ποινή, στα δικαστικά χρονικά

Καταρχάς ας δούμε τον τρόπο κλήτευσής του και επίδοσης τού «Κλητήριου Θεσπίσματος» που δεν παρέλαβε ποτέ, για τη μήνυση που του έγινε, για εξύβριση και απειλή από την υπάλληλο της εταιρείας.

Παρά το γεγονός ότι στα πλαίσια της προδικασίας είχε δηλώσει μέσω των έγγραφων εξηγήσεων που κατέθεσε τη νέα του διεύθυνση και οι αρμόδιες δικαστικές και αστυνομικές αρχές το γνώριζαν, το «Αποδεικτικό επίδοσης του Κλητήριου Θεσπίσματος» θυροκολλείται σε διεύθυνση που δεν αντιστοιχεί πλέον στον ίδιο.

Στην ανωμοτί εξέταση του, ως μηνυόμενος, ενώπιον του Πταισματοδίκη Ηγουμενίτσας στις 5 Δεκεμβρίου 2017, δηλώνει τα στοιχεία της νέας του διεύθυνσης στις Καμάρες Πατρών και το κινητό του τηλέφωνο.

Το έγγραφο που φέρνουμε στη δημοσιότητα φέρει τη δική του υπογραφή όπως και του αρμόδιου Πταισματοδίκη μαζί με αυτή της Γραμματέως, μετά την κατάθεσή του στη διενέργεια αυτής της προκαταρκτική εξέτασης, πιστοποιώντας τη νέα του διεύθυνση όπως γίνεται γνωστή στις αρμόδιες δικαστικές αρχές της Ηγουμενίτσας. [Ολόκληρο το έγγραφο μπορείτε να το δείτε εδώ.]


stelakatos-3

Παρόλα αυτά, σχεδόν τέσσερις μήνες μετά, στις 13 Απριλίου 2018, το «Αποδεικτικό επίδοσης του Κλητήριου Θεσπίσματος» -που ορίζει τον χρόνο, τον τόπο εκδίκασης και τις κατηγορίες- προς τον κατηγορούμενο πλέον Χρήστο Λοβέρδο Στελακάτο, επιδίδεται με εντολή και παραγγελία του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας- Ηγουμενίτσας από τον αρμόδιο Αρχιφύλακα του αστυνομικού τμήματος Ηγουμενίτσας στη διεύθυνση που δεν διαμένει πια και όχι στη νέα διεύθυνση κατοικίας του, στη Πάτρα.

Στο έγγραφο που σας παρουσιάζουμε φαίνεται πως το «Αποδεικτικό επίδοσης του Κλητήριου Θεσπίσματος» δεν το παραλαμβάνει κανείς και θυροκολλείται στη διεύθυνση όπου δεν διαμένει πλέον, παρουσία, δε, αστυνομικού μάρτυρα του ίδιου τμήματος.

Η διαδικασία κλήτευσης που ακολούθησαν οι δικαστικές αρχές είχε σαν αποτέλεσμα ο Χρήστος Λοβέρδος Στελακάτος να μη λάβει ποτέ γνώση ότι πρόκειται να δικαστεί ως κατηγορούμενος με τακτική δικάσιμο στις 18 Μαΐου 2018 με τις κατηγορίες της απειλής (άρθρο Π.Κ 333) και εξύβρισης (άρθρο Π.Κ. 361).

stelakatos-4

Στις 18 Μαΐου 2018 σύμφωνα με την απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ηγουμενίτσας με πρόεδρο τον Πλημμελειοδίκη Ιωάννη Τζαφέστα και εισαγγελέα Πλημμελειοδικών την Ανδρομέδα Στεφανίδου και κατά παράβαση των άρθρων, όπως ορίζει ο Ποινικός Κώδικας τις ποινές, καταδικάζεται για τα αδικήματα της απειλής και της εξύβρισης σε 5 χρόνια για το καθένα ξεχωριστά που μετατρέπονται μετά τη συγχώνευση των ποινών σε 7 χρόνια (5+2) χωρίς αναστολή ή χρηματική μετατροπή της ποινής.

Μία ανήκουστη ποινή, στα δικαστικά χρονικά, για τα συγκεκριμένα αδικήματα τα οποία δεν μπορούν να επιφέρουν πάνω από δυο χρόνια ανωτάτης ποινής ακόμα και αν εξαντληθεί η αυστηρότητα του δικαστή.

Μια κραυγαλέα περίπτωση δικαστικής κακοδικίας που θα έπρεπε την ίδια στιγμή να επισημανθεί με παρέμβαση τόσο από την εισαγγελέα της έδρας όσο και από την Πολιτική Αγωγή, ώστε να διορθωθεί αμέσως, και μην εκθέτοντας έτσι, τους τρεις παράγοντες της δίκης σε ολόκληρο το δικαστικό και δικηγορικό σώμα.

Ας σημειώσουμε, ότι η μηνύουσα τον Χρήστο Λοβέρδο Στελακάτο, ορίζει να την εκπροσωπήσει ως συνήγορος Πολιτικής Αγωγής η δικηγόρος Αλίκη Βαγγελή η οποία εκπροσωπεί ταυτόχρονα και την εταιρεία «ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ», στην αγωγή εναντίον του. 

Η Αλίκη Βαγγελή όχι μόνο δεν επεσήμανε την κακοδικία αλλά λειτουργώντας από ότι φαίνεται εκ του πονηρού, χρησιμοποίησε την καταδικαστική ποινή στις προτάσεις του αστικού δικαστηρίου που εκδικάζεται η αγωγή της εταιρείας εναντίον του Χρήστου Λοβέρδου Στελακάτου. Αστικό δικαστήριο που εκδικάζεται στο Πολυμελές Πλημμελειοδικείο Ηγουμενίτσας. 

Το απόσπασμα των προτάσεων στο οποίο υπάρχει αναφορά στην ποινή που του επιβλήθηκε φαίνεται παρακάτω:

stelakatos-6Ακόμα όμως και αν η ίδια η Πολιτική Αγωγή λειτούργησε εκ του πονηρού, η ίδια η εισαγγελέας Ανδρομέδα Στεφανίδου ήταν υποχρεωμένη να παρέμβει σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα, αντί να δεχθεί τέτοια απόφαση κατά παράβαση των προβλεπόμενων ποινών, ακόμα και με τη χρήση που της παρέχει ο νόμος με αντί-έφεση στην απόφαση. 

Καθώς η ίδια στην αρχική της πρόταση, προτείνει μερικούς μήνες ποινής σύμφωνα με το νόμο, προκαλεί εντύπωση άλλα και αφήνει αναπάντητα σημαντικά ερωτήματα αν υπήρξαν άλλοι λόγοι που δεν προστάτευσε τον κατηγορούμενο αλλά και τον εαυτό της.

Το ίδιο ισχύει και για τον πρόεδρο Πλημμελειοδίκη Ιωάννη Τζαφέστα – είχε ήδη προαχθεί σε πρόεδρο Πρωτοδικών Νάξου όπως δημοσιεύεται στο αντίστοιχο ΦΕΚ λίγες μέρες μετά στις 24 Μάιου 2018- ο οποίος παρά τη δυνατότητα που του παρέχει το άρθρο 145 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας περί «Αίτησης διόρθωσης Απόφασης», να διορθώσει ακόμα και μερικώς την απόφασή του, εμμένει σε μια εξωπραγματική απόφαση για τα δικαστικά χρονικά. 

Επιμένοντας, έτσι, να υπερασπίζεται μια ανυπόστατη ποινή δικαστικής κακοδικίας -όπως ο ίδιος την επέβαλλε- με καθαρά εξοντωτικό χαρακτήρα η οποία θα μπορούσε να εκτελεστεί ανά πάσα στιγμή και να οδηγήσει καταχρηστικά στη φυλακή τον Χρήστο Λοβέρδο Στελακάτο.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο άρθρο 145: «Ό­ταν στην απόφαση ή στη διάταξη υπάρχουν λάθη ή παραλείψεις που δεν δημιουργούν ακυρότητα, ο δικα­στής που τις εξέδωσε διατάσσει αυτεπαγγέλτως ή με αί­τηση του εισαγγελέα ή κάποιου από τους διαδίκους τη διόρθωση ή τη συμπλήρωσή τους, αν δεν μεταβάλλονται ουσιαστικά και δεν αλλοιώνεται η αληθινή εικόνα αυτών που πράγματι συνέβησαν στο ακροατήριο».

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη απόφαση από τον Μάιο του 2018 έως σήμερα, έξι μήνες μετά δηλαδή, δεν έχει ακόμα καθαρογραφεί.

«Ο αγώνας του Χρήστου δεν πρόκειται να ανακοπεί από τις στοχευμένες και πολλαπλές διώξεις εναντίον του»

Οι συνήγοροι υπεράσπισής του Χρήστου Λοβέρδου Στελακάτου, δικηγόροι, Άννυ Παπαρρούσου και Χρύσα Πετσιμέρη, άσκησαν στις 26 Οκτωβρίου 2018 έφεση -μέσω του συναδέλφού τους Πέτρου Παππά, δικηγόρου στην Ηγουμενίτσα- ζητώντας τη χορήγηση αναστολής στην έφεσή του Λοβέρδου Στελακάτου, όπως και συνέβη.

Η απόφαση αυτή θα κριθεί πλέον από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηγουμενίτσας το οποίο θα κληθεί να αντιμετωπίσει την κραυγαλέα αυτή νομική υπέρβαση.

Σε ανακοίνωση τους, μάλιστα, αναφέρουν:

«Η απόφαση που εκδόθηκε τον καταδίκασε σε επτά χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή και χωρίς ανασταλτικό δικαίωμα στην έφεση.

Για την υπόθεση αυτή δεν κλητεύθηκε σύννομα, καθώς η κλήση παραδόθηκε στην παλιά του διεύθυνση, παρά το γεγονός ότι στα πλαίσια της προδικασίας είχε δηλώσει μέσω των έγγραφων εξηγήσεων που κατέθεσε τη νέα του διεύθυνση.

Η απόφαση που εκδόθηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηγουμενίτσας είναι προδήλως εσφαλμένη διότι τα αδικήματα της εξύβρισης και της απειλής τιμωρούνται με ανώτατη ποινή μέχρι ένα έτος το καθένα.

Κατά της απόφασης αυτής άσκησε σήμερα 26/10/2018 έφεση ζητώντας παράλληλα τη χορήγηση αναστολής στην έφεσή του, όπως και συνέβη.

Η απόφαση αυτή θα κριθεί πλέον από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηγουμενίτσας το οποίο θα κληθεί να αντιμετωπίσει την κραυγαλέα αυτή νομική υπέρβαση.

Ο αγώνας του Χρήστου Λοβέρδου Στελακάτου δεν πρόκειται να ανακοπεί από τις στοχευμένες και πολλαπλές διώξεις εναντίον του, γιατί δεν θα επιτρέψουμε η ανάδειξη των θεμάτων που έχουν σχέση με την υγεία, το φυσικό περιβάλλον και την ίδια μας τη ζωή να οδηγεί στην ακραία στοχοποίηση και εντέλει στην εξόντωση του ανθρώπου που είχε το θάρρος να σταθεί απέναντι στο πρόταγμα της αδηφάγου καπιταλιστικής κερδοφορίας».

Δικάζονται οι δικαστές;

Προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση ότι δεν υπήρξε καμία παρέμβαση ή ενέργεια από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές της εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσπρωτίας όπως του προϊσταμένου της Διοίκησης του Πρωτοδικείου Ηγουμενίτσας ή από τον αρμόδιο εισαγγελέα Εφετών ώστε να ελεγχθεί η εισαγγελέας Ανδρομέδα Στεφανίδου και ο πρόεδρος Ιωάννης Τζαφέστας και να αποδοθούν, όπως επιβάλλεται, οι ευθύνες τους, οι οποίες αν οριακά δεν ξεπερνούν το δόλο στη συγκεκριμένη δίκη, σίγουρα ορίζονται σαν περίπτωση βαριάς αμέλειας ή αρνησιδικίας.

Οι δικαστές πέρα από το ειδικό καθεστώς ευθύνης τους -όπως συνταγματικά ορίζεται από το άρθρο 99, με τις λεγόμενες «αγωγές κακοδικίας»- κατά δικαστικών λειτουργών και εκδικάζονται από το Ειδικό Δικαστήριο Αγωγών Κακοδικίας, έχουν τις ίδιες αστικές και ποινικές ευθύνες όπως όλοι μας, συνέπεια της πρόβλεψης συνταγματικά αφού οι Έλληνες και οι Ελληνίδες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου χωρίς εξαιρέσεις.

Εκτός αν στα «ψηλά» γράμματα των νόμων και του Συντάγματος η καταχρηστική άσκηση εξουσίας του δικαστικού σώματος νομιμοποιείται η έννοια της συγκάλυψης ευθυνών, διεφθαρμένων σκευωριών, συναλλαγής, και εκδικητικότητας των ισχυρών σε βάρος των αδυνάτων ακόμα και με την ορατή ή αόρατη εξόντωση τους.


Ο ίδιος ο Χρήστος Λοβέρδος Στελακάτος στην «Προσθήκη – Αντίκρουση κατά της Αγωγής» προς την «ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ»- όπως την κατάθεσαν οι συνήγοροι υπεράσπισής του- και κατά τους ισχυρισμούς του, διατυπώνει μια σειρά από επιστημονικές μελέτες για τις επικίνδυνες συνέπειες στη διατροφική αλυσίδα, την υγεία, την οικολογική καταστροφή στο θαλάσσιο και φυσικό περιβάλλον από τις βιομηχανίες ιχθυοκαλλιέργειας και τη χρήση υδατικών διαλυμάτων φορμαλδεΰδης (φορμόλη). 

 Την «Προσθήκη – Αντίκρουση κατά της αγωγής» μπορείτε να τη δείτε παρακάτω ή σε αυτό το link.


Binder4


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 23 January 2020 | 9:11 pm


ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ; ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΑΘΩΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΘΩΟΙ ΦΥΛΑΚΗ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΠΛΗΜΜΕΛΗΜΑ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΕΦΕΣΗ

ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΟΙ ΝΟΜΙΚΟΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Πόσα;;;;
ΚΑΙ Ο ΝΟΩΝ, ΝΟΕΙ ΤΟ.


ΔΕΝ ΝΤΡΑΠΗΚΕ Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ, Μ' ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΟΙΝΗ ΠΟΥ ΕΠΕΒΑΛΕ;;;
 
ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ, ΘΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΙ;;; 


Καλλιόπη Σουφλή 

Υ.Γ. ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ, ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ;;; 

ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΤΕ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΧΟΛΕΡΙΑΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΡΡΩΣΤΗ!

Στους δικαστικούς που εκδίδουν τέτοιες ποινές, αφιερώνω το φωτογραφικό υλικό στο τέλος της ανάρτησης.


10 ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΠΛΗΜΜΕΛΗΜΑ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΕΦΕΣΗ

ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΟΙ ΝΟΜΙΚΟΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΑΘΩΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΘΩΟΙ ΦΥΛΑΚΗ
Λοβερδος Στελακατος Χρήστος


Πηγή
Δημοσιεύθηκε στις 23 January 2020 | 8:46 pm


Η Ελλάδα διέλυσε συμμαχίες δεκαετιών για να συσφίξει τις σχέσεις με ΗΠΑ και Ισραήλ εις το όνομα των υδρογονανθράκων και τώρα ο Ερντογάν αμφισβητεί και την Κρήτη Τώρα, οι πολιτικοί και οι στρατηγοί συνειδητοποιούν ότι είμαστε μόνοι μας. Και ετοιμάζουν τον λαό. 
Η Μπακογιάννη επανέλαβε ότι αν γίνει πόλεμος κανείς δε θα έρθει να πολεμήσει για εμάς. 

Όμως, ποιανού παιδιά, κ. Μπακογιάννη θα πάνε να πολεμήσουν αυτό τον πιθανό πόλεμο; 

 Όχι τα δικά σας.

Τον πόλεμο αυτό θα τον πολεμήσουν τα παιδιά των “μπαταξήδων”, τα παιδιά αυτών που από τον Απρίλη τα σπίτια τους θα μπούνε σε πλειστηριασμό, όχι τα παιδιά των εργολάβων, των εφοπλιστών και των μεγάλων πολιτικών τζακιών.

ΣΥΝΤΕΚΝΟΙ, ΕΧΕΤΕ ΕΥΘΥΝΗ, ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΑΙΙΚΟ, ΜΙΑ ΖΩΗ ΗΤΑΝ ΦΙΔΙ ΣΤΟΝ ΚΟΡΦΟ ΣΑΣ, ΚΑΙ ΤΟ ΨΗΦΙΖΑΤΕ...

ΔΥΟ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΦΙΔΙΑ ΒΓΑΛΑΤΕ... ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟ ΜΠΕΝΙ ΖΕΛΟΝ, ΚΑΙ ΤΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΑΙΙΚΟ... 


Καλλιόπη Σουφλή
Αυτά που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στη χώρα μας δεν έχουν προηγούμενο. 


Η Ελλάδα διέλυσε συμμαχίες δεκαετίων, έδωσε τα πάντα σε νέες συμμαχίες με πρόφαση την εξόρυξη των υδρογονανθράκων που θα κάνουν αμερικάνικες και γαλλικές εταιρείες δίχως να οριοθετήσει ουσιαστικά ανταλλάγματα και τώρα βρίσκεται μόνη σα την καλαμιά στον κάμπο σε ένα πεδίο που μυρίζει μπαρούτι και με την Κρήτη να βρίσκεται στο επίκεντρο.

Ποτέ στη μεταπολίτευση η Ελλάδα δε βρέθηκε τόσο ισχυρά δεμένη με τις ΗΠΑ.  

Η προηγούμενη κυβέρνηση της “Ριζοσπαστικής Αριστεράς” έδωσε τα πάντα στους Αμερικάνους, νέες βάσεις, επενδύσεις, μεγάλα συμβόλαια σε αμερικάνικες εταιρείες με αντάλλαγμα σχεδόν τίποτα.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τις φωτογραφίες του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα όπου όλο χαμόγελα χαιρετούσε τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ λέγοντας, “η προσέγγισή του στα πράγματα και ο τρόπος που αντιμετωπίζει την πολιτική μπορεί να μοιάζει διαβολικός αλλά είναι για καλό”.

Την ίδια περίοδο η Ελλάδα έσπασε δεσμούς που είχαν σφυρηλατηθεί εδώ και δεκαετίες με τους αραβικούς λαούς για έναν αμφίβολης αξιας συνασπισμό με το Ισραήλ.Από εκεί που άφησε το νήμα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με νέες προκλητικές παραχωρήσεις προς τις ΗΠΑ, που όχι μόνο δεν έφεραν κάποιο αποτέλεσμα αλλά σε ένα ρεσιτάλ αποθράσυνσης οι ΗΠΑ έφτασαν να ζητούν αλλαγή πολιτικής από την Ελλάδα σε σχέση με τις Ρώσικες και Κινέζικες επενδύσεις στη χώρα μας σε μία ωμή παρέμβαση που δεν έχει προηγούμενο τις τελευταίες δεκαετίες.

Είναι άλλωστε ο Μητσοτάκης που κατάφερε να μετατρέψει τη χώρα και ειδικά την Κρήτη και τα Χανιά σε στόχο επίθεσης και του Ιράν αφού έσπευσε να δώσει διαπιστευτήρια στον αμερικάνο πρόεδρο Τραμπ ως ο πρώτος και μοναδικός ηγέτης των χωρών της Ευρώπης που επικρότησε τη δολοφονία Σουλεϊμανί.

Οι βάσεις γιγαντώθηκαν και θα γιγαντωθούν ακόμη παραπάνω με κάποιους να θεωρούν ότι αυτό συντελεί στην… ασφάλειά μας. Λες και εκεί που υπάρχει το περισσότερο μπαρούτι είναι λιγότερο πιθανό να γίνει η έκρηξη. Ή λες και οι εταιρείες εξορύξεων ενδιαφέρονται με ποια χώρα θα κάνουν μπίζνες.

Τώρα, η Ελλάδα βρίσκεται σε μία θέση όπου οι ΗΠΑ κρατούν στάση ουδετερότητας, ουσιαστικά στηρίζοντας τον Ερντογάν, είμαστε απομονωμένοι στον αραβικό κόσμο, η Ρωσία βρίσκεται πιο κοντά στην Τουρκία και η Κίνα απλά δεν αναμειγνύεται.

Όσο για την Ευρώπη; Δεν υπολογίζουν την Ελλάδα. Υπολογίζουν όμως την Τουρκία και τους εκατομμύρια πρόσφυγες που ζουν εκεί τους οποίους ο Ερντογάν χρησιμοποιεί ως μοχλό πίεσης για να προωθεί την πολιτική του. Και έτσι, βλέπουμε την Μέρκελ να σέρνεται πίσω από τον Τούρκο πρόεδρο υπό τον φόβο ενός νέου κύματος προσφύγων και των συνεπειών που μπορεί αυτό να έχει σε μία πιθανή άνοδο της ακροδεξιάς στη Γερμανία.

Η ίδια ακροδεξιά που η άνοδος και η κυριαρχία της σε μία σειρά ευρωπαϊκές χώρες μετατρέπει τους πρόσφυγες σε όπλο του Ερντογάν και την Ελλάδα σε ένα μεγάλο στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Σήμερα, φθάσαμε στο σημείο τόσο ο Ερντογάν όσο και η αντιπολίτευσή του Ρεπουμπλικανικού Κομματος της Τουρκίας να αμφισβητούν ανοιχτά την Κρήτη.

Την Κρήτη, όχι το Καστελόριζο…

Και μη χειρότερα…

Τώρα, οι πολιτικοί και οι στρατηγοί συνειδητοποιούν ότι είμαστε μόνοι μας. Και ετοιμάζουν τον λαό. Η Μπακογιάννη επανέλαβε ότι αν γίνει πόλεμος κανείς δε θα έρθει να πολεμήσει για εμάς. Όμως, ποιανού παιδιά, κ. Μπακογιάννη θα πάνε να πολεμήσουν αυτό τον πιθανό πόλεμο; Όχι τα δικά σας.

Τον πόλεμο αυτό θα τον πολεμήσουν τα παιδιά των “μπαταξήδων”, τα παιδιά αυτών που από τον Απρίλη τα σπίτια τους θα μπούνε σε πλειστηριασμό, όχι τα παιδιά των εργολάβων, των εφοπλιστών και των μεγάλων πολιτικών τζακιών. 

Πηγή: ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 23 January 2020 | 8:20 pm


ΟΛΟΙ ΞΕΒΡΑΚΩΝΟΝΤΑΙ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ! Όπλα από το Ισραήλ στον στρατάρχη Χάφταρ στη Λιβύη από τη Mossad… μέσω ΗΑΕ;


 Ο Χάφταρ φέρεται να ήρθε σε επαφή με πράκτορες της Mossad, σε ένα ραντεβού που κανονίστηκε με παρέμβαση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ), προφανώς διά των ομοειδών τους υπηρεσιών…

 Όπως συμβαίνει στη Μέση Ανατολή, η αναφορά των λέξεων Ισραήλ και Mossad κινητοποιούν ενίοτε αρνητικά αντανακλαστικά.

ΟΛΟΙ ΞΕΒΡΑΚΩΝΟΝΤΑΙ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!
 ΟΤΑΝ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΚΟΣ ΟΜΙΛΗΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ, ΕΣΕΙΣ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΠΩΣ Ο ΧΑΦΤΑΡ, ΕΙΝΑΙ...  ΑΘΩΟΣ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ;;;
Μήπως θεωρείτε πως και οι δικοί μας πολιτικοί, είναι... ΕΛΛΗΝΕΣ, που θα υπερασπιστούν τα ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ;;;


Καλλιόπη Σουφλή

 
Την εμπλοκή της ισραηλινής υπηρεσίας κατασκοπείας εξωτερικού Mossad στον εξοπλισμό των δυνάμεων του Λίβυου στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, αναφέρεται δημοσίευμα του ιστοχώρου Middle East Monitor. 
 
Ο Χάφταρ φέρεται να ήρθε σε επαφή με πράκτορες της Mossad, σε ένα ραντεβού που κανονίστηκε με παρέμβαση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ), προφανώς διά των ομοειδών τους υπηρεσιών…
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η διαρροή της είδησης έγινε από υψηλόβαθμο αξιωματούχο της πλευράς Χάφταρ, που μίλησε στην “The New Arab” και αφορά συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν τα δύο τελευταία χρόνια. 
 
Η πλευρά Χάφταρ φέρεται να εξασφάλισε -μεταξύ άλλων - τυφέκια και εξοπλισμό νυχτερινής όρασης.

Το δημοσίευμα μοιάζει εύλογο εάν κανείς αναλογιστεί τις γνωστές χώρες που συμμαχούν με τη μία ή την άλλη πλευρά. 
 
Ωστόσο, ο συγκεκριμένος ιστοχώρος φέρεται να διατηρεί ¨προνομιακές σχέσεις με το Κατάρ, το οποίο συντάσσεται με την Τουρκία και την “κυβέρνηση της Τρίπολης” του Σάρατζ.
Σε συνδυασμό με το ότι τα πιο επιτυχημένα fake news στηρίζονται σε αληθοφανή σενάρια, λογικά θα πρέπει να τηρηθούν αποστάσεις από το δημοσίευμα. 
 
Γιατί η ενίσχυση να μην γινόταν επί παραδείγματι, μέσω της Αιγύπτου; 
 
Όπως συμβαίνει στη Μέση Ανατολή, η αναφορά των λέξεων Ισραήλ και Mossad κινητοποιούν ενίοτε αρνητικά αντανακλαστικά. 
 
Αυτό θα μπορούσε να αποτελεί μέρος του κινήτρου διακίνησης της είδησης από την πλευρά της διένεξης με επικεφαλής την Τουρκία…
 

 
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 23 January 2020 | 7:24 pm


Τα είχαν όλα "προβλέψει"... Κι όμως μπορεί να ορκιστεί η Σακελλαροπούλου, δια... χειρός Βενιζέλου...


Η ευκαιρία του όρκου του προέδρου

Αν εκλεγεί πρόεδρος της δημοκρατίας που για λόγους θρησκευτικών πεποιθήσεων αρνείται να ορκιστεί ή να ορκιστεί επί τη βάσει του τύπου αυτού, μπορεί να ορκιστεί ή να παράσχει την ίδια διαβεβαίωση με άλλη επίκληση (π.χ. στην τιμή του) και να υπογράψει το σχετικό πρωτόκολλο.

Και αυτό είναι σαφές. Αλλωστε, η Βουλή που εξέλεξε έναν πρόεδρο της δημοκρατίας με παρόμοιες πεποιθήσεις θα του παράσχει και τη δυνατότητα να ορκιστεί ή να διαβεβαιώσει στην τιμή του κατά τον τρόπο αυτό.

 Μάλιστα, το γεγονός πως ο πρόεδρος της δημοκρατίας δεν ορκίζεται (τυπικά και υποχρεωτικά) ενώπιον της Ιεράς Συνόδου, αλλά ενώπιον της Βουλής και το γεγονός πως δεν ορκίζεται να προστατεύει την επικρατούσα θρησκεία θεωρήθηκαν πολύ σημαντικές καινοτομίες του συντάγματος του 1975 προς την κατεύθυνση της χαλάρωσης των σχέσεων κράτους και Εκκλησίας».

 

  

 

 

 

 

Σαφέστατο πως βήμα βήμα, ΚΑΤΗΡΓΗΣΑΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ 

ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

 

Καλλιόπη Σουφλή 

 

 27 Φεβρουαρίου 2005


Το ζήτημα των σχέσεων κράτους και Εκκλησίας δεν πρέπει να τίθεται συγκυριακά, ούτε εξαρτάται από τη διακύμανση του κύρους και της κοινωνικής απήχησης της εκκλησιαστικής ιεραρχίας. 


Δεν πρέπει, άλλωστε, να ξεχνάμε: Πρώτον, ότι αυτό που θεωρείται ως ισχύον καθεστώς είναι αποτέλεσμα πρακτικών, παραδόσεων και νομοθετικών αδρανειών και όχι συνταγματική ρύθμιση. 

Και δεύτερον, ότι το ισχύον καθεστώς ιστορικά επιβλήθηκε αμέσως μετά την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του ελληνικού κράτους (σε συνδυασμό με την αυτοκεφαλία της Ελλαδικής Εκκλησίας) ως πρωτοβουλία όχι της Εκκλησίας, αλλά της κρατικής εξουσίας που ήθελε να έχει υπό έλεγχο την Εκκλησία.

Η διαδικασία και ο τύπος της ορκοδοσίας του προέδρου της δημοκρατίας δεν πρέπει, συνεπώς, να αντιμετωπίζεται ως «κύρωση» κατά της Εκκλησίας και των εκπροσώπων της, αλλά με κριτήρια θεσμικά και απρόσωπα. 

Για το θέμα αυτό, που έθεσε με έμφαση σε άρθρο του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» ο εκδότης της εφημερίδας και έγκριτος νομικός Θανάσης Τεγόπουλος, είχα την ευκαιρία να γράψω τα εξής στο βιβλίο μου «Οι σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας», που εκδόθηκε το 2000:

«Η διάταξη του άρθρου 33 παρ. 2 του συντάγματος δεν μπορεί να ερμηνευθεί έτσι ώστε να εισάγεται εκ του πλαγίου η πίστη στο ορθόδοξο δόγμα ή έστω στη χριστιανική θρησκεία ως θετικό προσόν εκλογιμότητας στη θέση του αρχηγού του κράτους.

Τα θετικά προσόντα εκλογιμότητας καθορίζονται ρητά και περιοριστικά στο άρθρο 31 του συντάγματος και σε αυτά δεν περιλαμβάνεται η ύπαρξη συγκεκριμένης θρησκευτικής πεποίθησης.

Αυτό, άλλωστε, συγκαταλέγεται μέσα στις καινοτομίες του ισχύοντος συντάγματος ως προς την πλήρη κατοχύρωση της θρησκευτικής ελευθερίας. 

Συνεπώς το άρθρο 33 παρ. 2 πρέπει και μπορεί να εναρμονιστεί ερμηνευτικά με τα άρθρα 13 και 31.

Αν, επομένως, εκλεγεί πρόεδρος της δημοκρατίας που για λόγους θρησκευτικών πεποιθήσεων αρνείται να ορκιστεί ή να ορκιστεί επί τη βάσει του τύπου αυτού, μπορεί να ορκιστεί ή να παράσχει την ίδια διαβεβαίωση με άλλη επίκληση (π.χ. στην τιμή του) και να υπογράψει το σχετικό πρωτόκολλο. 

Δεν εξετάζουμε εδώ το όποιο πολιτικό πρόβλημα προκύψει από μία τέτοια επιλογή, αλλά το συνταγματικό πλαίσιο που διέπει την εκλογή και την ανάληψη των καθηκόντων του νέου αρχηγού του κράτους. 

Και αυτό είναι σαφές. Αλλωστε, η Βουλή που εξέλεξε έναν πρόεδρο της δημοκρατίας με παρόμοιες πεποιθήσεις θα του παράσχει και τη δυνατότητα να ορκιστεί ή να διαβεβαιώσει στην τιμή του κατά τον τρόπο αυτό.

Το ίδιο ισχύει και ως προς τον όρκο των βουλευτών κατά το άρθρο 59 παρ. 1. Η παρ. 2 του ίδιου άρθρου (που αναλογικά μπορεί να ισχύσει και επί του προέδρου της δημοκρατίας) δίνει ρητή απάντηση ως προς τους αλλοθρήσκους ή ετεροδόξους, που δίνουν τον όρκο κατά τον τύπο της δικής τους θρησκείας ή του δικού τους δόγματος. Το ίδιο, αναλογικά, πρέπει να θεωρήσουμε ότι ισχύει και ως προς τους άθρησκους ή άθεους ή αυτούς που για οποιονδήποτε συνειδησιακό λόγο δεν θέλουν να ορκιστούν, αλλά να διαβεβαιώσουν επικαλούμενοι την τιμή τους...

Στη Βουλή της Θ' περιόδου (1996-2000), που διαπίστωσε την ανάγκη αναθεώρησης μεγάλου αριθμού διατάξεων του συντάγματος υποβλήθηκε πρόταση 53 βουλευτών (52 του ΠΑΣΟΚ και 1 της Νέας Δημοκρατίας) για την αντικατάσταση της επίκλησης της Αγίας Τριάδας με την επίκληση του ονόματος του ελληνικού λαού κατά την "ορκωμοσία" τόσο του προέδρου της δημοκρατίας όσο και των βουλευτών, με ανάλογη αναθεώρηση των αντίστοιχων συνταγματικών διατάξεων (άρθρα 33 παρ. 2 και 59). 

Ετσι ο τύπος του "όρκου" έπρεπε να γίνει, κατά την πρόταση: "Ορκίζομαι στο όνομα του ελληνικού λαού και του έθνους". Είναι, όμως, προφανές ότι αυτή καθ' εαυτήν η έννοια του όρκου έχει θρησκευτικό περιεχόμενο και προϋποθέτει επίκληση του θείου.

Οταν κάποιος θέλει να διαβεβαιώσει για κάτι χωρίς να επικαλεστεί το θείο, επικαλείται την τιμή του και όχι αυτόν χάριν του οποίου καλείται να ασκήσει τις αρμοδιότητές του, δηλαδή το λαό και το έθνος.  

Ανεξάρτητα, όμως, από αυτό, τυχόν αναθεώρηση των άρθρων 33 παρ. 2 και 59 θα εμπεριείχε τεράστιο συμβολικό βάρος άνευ κανονιστικού λόγου:

Η συστηματική ερμηνεία των άρθρων 31, 33 παρ. 2 και 13 παρ. 1, σε συνδυασμό και με την αντιδιαστολή που υπάρχει στο ισχύον σύνταγμα, σε σχέση με τα προγενέστερα, ως προς τα θετικά προσόντα εκλογιμότητας του προέδρου της δημοκρατίας, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο πρόεδρος της δημοκρατίας μπορεί να ορκιστεί κατά τον τύπο του θρησκεύματός του ή να διαβεβαιώσει στην τιμή του εάν είναι άθρησκος ή άθεος.

Αυτό δέχθηκε και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στην απόφασή του της 18.2.1999 στην υπόθεση Buscarini κ.λπ. κατά Σαν Μαρίνο...

Ο τύπος του όρκου αποτυπώνει τον κανόνα, το συνήθως συμβαίνον, αλλά δεν αποκλείει να εκλεγεί πρόεδρος της δημοκρατίας άλλων θρησκευτικών πεποιθήσεων. 

Το ίδιο ισχύει κατά μείζονα λόγο για τους βουλευτές ενόψει της διάταξης του άρθρου 59 του συντάγματος. 

Μάλιστα, το γεγονός πως ο πρόεδρος της δημοκρατίας δεν ορκίζεται (τυπικά και υποχρεωτικά) ενώπιον της Ιεράς Συνόδου, αλλά ενώπιον της Βουλής και το γεγονός πως δεν ορκίζεται να προστατεύει την επικρατούσα θρησκεία θεωρήθηκαν πολύ σημαντικές καινοτομίες του συντάγματος του 1975 προς την κατεύθυνση της χαλάρωσης των σχέσεων κράτους και Εκκλησίας».

Το ενδιαφέρον είναι ότι παρόμοια ζητήματα τίθενται και σε χώρες με πανηγυρικά διακηρυγμένο καθεστώς θρησκευτικής ουδετερότητας, όπως οι ΗΠΑ. 

Η ορκωμοσία, για δεύτερη φορά, του προέδρου Μπους ενώπιον του προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου, αλλά επί της Βίβλου και αφού αναπέμφθηκαν ευχές από εκπροσώπους της προτεσταντικής εκκλησίας στην οποία ανήκει ο κ. Μπους, προκάλεσε μέχρι και προσφυγή πολίτη στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Είναι, επίσης, προφανές ότι είναι άλλο πράγμα η πολιτειακή διαδικασία ορκωμοσίας ή διαβεβαίωσης του νέου προέδρου της δημοκρατίας και άλλο η οργάνωση θρησκευτικών τελετών (π.χ. δοξολογίας) με αφορμή την εκλογή και την ανάληψη των καθηκόντων του στις οποίες, αν θέλει, μπορεί να παρίσταται.

Η συγκυρία, συνεπώς, που διανύουμε σε συνδυασμό με την σύμπτωση να επίκειται η ανάληψη των καθηκόντων του νέου προέδρου της δημοκρατίας διαμορφώνει το πλαίσιο μιας άσκησης των θεσμικών αλλά και των ιστορικών αντανακλαστικών.

Οχι μόνο των πολιτικών οργάνων, αλλά και της κοινωνίας και της ίδιας της Εκκλησίας: Αν η Εκκλησία θέλει να διαμορφώσει ουσιαστικές και μακροπρόθεσμες προϋποθέσεις για την υπέρβαση της κρίσης που αντιμετωπίζει, πρέπει να θέσει η ίδια με έμφαση το θέμα του χωρισμού ως άσκηση πνευματικότητας και ως μέθοδο αναζήτησης της αυθεντικότητάς της. 

Αλλιώς, μένει η πολιτειακή και θεσμική θεώρηση του θέματος που είναι απλή και σαφής.* Άρθρο Ευ. Βενιζέλου στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, 27 Φεβρουαρίου 2005Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 23 January 2020 | 6:55 pm


Νέα Πρόεδρος: Η ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ στο προτεκτοράτο… Η ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ,
δηλαδή, η ολοκληρωτική ομοφωνία καταγράφηκε και στην εκλογή της νέας Προέδρου: Αικατερίνης Σακελλαροπούλου!!!

Είναι η πρώτη που λαμβάνει θετική ψήφο από τρία κόμματα της Βουλής (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ)!!!

Το ΚΚΕ στο σταθερό ρόλο του διακοσμητικού «δημοκρατικού» άλλοθι… 
Σε τελευταία ανάλυση, είναι "τιμή", να σε επιλέγει ομόφωνα ένα σάπιο πολιτικό σύστημα, κυρία Σακελλαροπούλου και να σε ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ;;;


Θα είστε πρόεδρος αυτού του σάπιου και διεφθαρμένου πολιτικού συστήμας, αλλά δεν θα γίνετε ποτέ, η Πρόεδρος των ΕΛΛΗΝΩΝ.
 

Καλλιόπη Σουφλή 

Υ.Γ. Σας αφιερώνω το φωτογραφικό υλικό, προς σκέψη, μέχρι την ημέρα της ορκωμοσίας σας.


Σε ένα προτεκτοράτο τα ΠΑΝΤΑ πρέπει να λειτουργούνε δίχως σοβαρές τριβές και δυσαρμονίες…
 
Την ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ (και ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ) ομοφωνία τη διασπά μόνο το διακοσμητικό «άλλοθί» της: Οι επεισοδιακές «διαφωνίες», οι θεατρικές «διαφωνίες» στα Επουσιώδη, οι «διαφωνίες» για το θεαθήναι… 


 
 
Η ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ,
δηλαδή, η ολοκληρωτική ομοφωνία καταγράφηκε και στην εκλογή της νέας Προέδρου: Αικατερίνης Σακελλαροπούλου!!!

Είναι η πρώτη που λαμβάνει θετική ψήφο από τρία κόμματα της Βουλής (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ)!!!

Το ΚΚΕ στο σταθερό ρόλο του διακοσμητικού «δημοκρατικού» άλλοθι… 

Διακοσμητικά «άλλοθι» και κάποιοι απόντες, όπως ο Ζουράρις…

Αυτός, πιθανότατα, να εμπορευτεί, πολιτικά, την απουσία του με κάποιο εντυπωσιακό θεατρικό εύρημα: Στα γκαροζιλίκια είναι άφθαστος… 

Καιρός, αυτός ο στυγνός πολιτικός έμπορας, ενώ έχει φιλήσει, πιθηκίζοντας, όλες τις κατουρημένες ποδιές και ιδιαίτερα αυτές των «αριστερών» ανδρεικέλων, να μας το παίξει πάλι …αντικαθεστωτικός αμφισβητίας…


 Διαβάστε και εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=11326


 

Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 23 January 2020 | 6:16 pm


Ο Πούτιν βασικός ομιλητής στο Παγκόσμιο Φόρουμ για το Ολοκαύτωμα στο ΙσραήλΌπως διευκρίνισε ο Ουσακόφ, ο Βλαντιμιρ Πούτιν «θα είναι ο πρώτος από του ξένους προσκεκλημένους που θα μιλήσει στο φόρουμ, αμέσως μετά τον πρόεδρο του Ισραήλ Ρεουβέν Ρίβλιν, τον πρωθυπουργό του Ισραήλ και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Εβραϊκού Κογκρέσου Βιτσισλάβ Κάντορ, ο οποίος προσωπικά διοργανώνει και χρηματοδοτεί το φόρουμ αυτό».

Ας μιλήσουν οι εικόνες που επέλεξα...
Επί του θέματος, ουδέν σχόλιον από εμένα...

Μόνον μια επισήμανση: Ο φερόμενος ως "αρθρογράφος", μήπως είναι το ένα από τα ... "καλά παιδιά" των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ HOAXES...;;;... και έτερον ουδέν.


Καλλιόπη Σουφλή 

Υ.Γ.  ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΟΡΟΥΜ, ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΑ, ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ;;;

Thanos S. Epachtitis


Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά την διάρκεια της αυριανής επίσκεψης του στο Ισραήλ θα εκφωνήσει στο Παγκόσμιο Φόρουμ για το Ολοκαύτωμα ομιλία με τίτλο «Διατηρούμε την μνήμη για το Ολοκαύτωμα, αγωνιζόμαστε κατά του αντισημιτισμού», θα έχει επαφές με την ισραηλινή κυβέρνηση και θα επισκεφθεί την Παλαιστίνη όπου θα έχει συνομιλίες με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούτ Αμπάς.

Ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου Γιούρι Ουσακόφ, αναφερόμενος στην επίσκεψη αυτή, είπε ότι η επίσκεψη μειώθηκε κατά μια μέρα από τις δύο όπως είχε προγραμματισθεί, λόγω του σχηματισμού της ρωσικής κυβέρνησης, διευκρινίζοντας ότι γι αυτόν τον λόγο το πρόγραμμα του Ρώσου προέδρου θα είναι «εξαιρετικά φορτωμένο».
Ο Ουσακόφ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ομιλία του Ρώσου προέδρου στο Παγκόσμιο Φόρουμ στην Μνήμη του Ολοκαυτώματος, λέγοντας ότι ο Ρώσος πρόεδρος θα μιλήσει για την καθοριστική συμβολή της Σοβιετικής Ένωσης στην νίκη επί του ναζισμού, για το ότι ο Κόκκινος στρατός απελευθέρωσε το Άουσβιτς στις 27 Ιανουαρίου του 1945, υπενθυμίζοντας ότι η ημέρα αυτή έχει ορισθεί από την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ως Διεθνής Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος.


Παράλληλα ο Ουσακόφ επεσήμανε ότι ο Ρώσος πρόεδρος θα τονίσει ότι είναι ανεπίτρεπτο να παραποιείται η Ιστορία του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ενώ θα αναφερθεί σε ορισμένα διεθνή ζητήματα.

Αναφερόμενος στην ομιλία του Ρώσου προέδρου είπε ότι «θα είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία, πολύ περισσότερο που ο πρόεδρος μας θα μιλήσει ως ο κύριος ξένος προσκεκλημένος».

Όπως διευκρίνισε ο Ουσακόφ, ο Βλαντιμιρ Πούτιν «θα είναι ο πρώτος από του ξένους προσκεκλημένους που θα μιλήσει στο φόρουμ, αμέσως μετά τον πρόεδρο του Ισραήλ Ρεουβέν Ρίβλιν, τον πρωθυπουργό του Ισραήλ και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Εβραϊκού Κογκρέσου Βιτσισλάβ Κάντορ, ο οποίος προσωπικά διοργανώνει και χρηματοδοτεί το φόρουμ αυτό».
Ο Ρώσος πρόεδρος σύμφωνα με τις δηλώσεις του Ουσακόφ, μετά τις εκδηλώσεις στις οποίες θα παραστεί στο Ισραήλ και τις επαφές με την ισραηλινή ηγεσία, θα συναντηθεί στην Βηθλεέμ με τον πρόεδρο της Παλαιστίνης Μαχμούτ Αμπάς. Στην συνάντηση αυτή θα συζητηθούν, είπε ο Ουσακόφ διάφορα ζητήματα που αφορούν τις διμερείς σχέσεις , όπως και η κατάσταση στην Μέση Ανατολή με έμφαση στην προοπτική διευθέτησης της παλαιστινιακο-ισραηλινής διένεξης,. Παράλληλα επεσήμανε ότι «θέση μας είναι ευρέως γνωστή: τασσόμαστε υπέρ των νόμιμων επιδιώξεων των παλαιστινίων, περιλαμβανομένου του δικαιώματος τους να αποκτήσουν δικό τους ανεξάρτητο κράτος».


Ο Ουσακόφ επέκρινε επίσης τις ΗΠΑ λέγοντας ότι με τις μονομερείς του ενέργειες υπονομεύουν τις διεθνείς προσπάθειες που καταβάλλονται για την έναρξη των απευθείας συνομιλιών μεταξύ Παλαιστίνης και Ισραήλ.


ΑΠΕ-ΜΠΕΠηγή

Δημοσιεύθηκε στις 23 January 2020 | 5:37 pm


Πρώτος στόχος των τουρκαλάδων το σύμπλεγμα Μεγίστης (Καστελλόριζο - Ρω - Στρογγύλη) - Δεύτερος η Κρήτη (βίντεο)  - Κωστίδης σαν «χεσμένος» 

- Πολύ αργά  

- Έρχεται «χοντρό γ@μήσι» Κ Α Ι σε τουρκομόγγολα Κ Α Ι σε ανθέλληνες πωλητικούς Κ Α Ι σε λακέδες / συνεργάτες των εχθρών μας 

- Τους γνωρίζουμε Ο Λ Ο Υ Σ 

- Είναι ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ... 

 

Στο 12:40 τού video και κατόπιν, παρακολουθήστε το ολόκληρο«Θα φάτε καλά» στην Κρήτη μογγόλια, όπως Κ Α Ι στο Καστελλόριζο !!!

Περισσότερα, εδώ.


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 23 January 2020 | 5:17 pm


Αν δεν κλάψετε, θα κλάψει το σώμα: το κλάμα είναι απαραίτητο.


 Όσο αγνοείτε τις προειδοποιήσεις του σώματός σας, αυτό θα προσπαθεί να σας δείξει ότι κάτι δεν πάει καλά, μέχρι να δώσετε τέλος σε ό,τι σας κάνει τόσο δυστυχισμένους.
Όταν στο ταξείδι της ζωής σου, έχεις κλάψεις πολύ κι έχεις θρηνήσεις γοερά, έρχεται μια στιγμή που το κλάμα σταματάει στην άκρη των ματιών και γίνεται εσωτερικός βουβός θρήνος...


Καλλιόπη


Το κλάμα είναι απαραίτητο. Αν δεν κλάψετε, θα κλάψει το σώμα σας. Αν πιέζετε τον εαυτό σας να τα κρατάει όλα μέσα του, αν καταπιέζετε όλον τον πόνο σας και δεν τον εξωτερικεύετε, τελικά θα εκραγείτε.Δεν είμαστε σχεδιασμένοι να γεμίζουμε συναισθήματα και να τα συγκρατούμε χωρίς να τα εκφράζουμε.

Ο φόβος για την αντίδραση των άλλων, για αυτό που θα πουν για σας ή για το ότι μπορεί να σας απορρίψουν, σας κάνει να κρατάτε μέσα σας πράγματα τα οποία, αργά ή γρήγορα, θα ξεχειλίσουν από μόνα τους.

 

Αν δεν κλάψετε, θα αρχίσετε να υποφέρετε. Το κλάμα είναι απαραίτητο


Αν δεν κλάψετε, θα αρχίσετε να βιώνετε περισσότερη λύπη, απελπισία, κατάθλιψη και ανησυχία.Έχετε κάθε ευκαιρία να μην αφήσετε τα πράγματα να είναι έτσι. Το να κρατάτε τα πάντα μέσα σας δεν είναι το σωστό μονοπάτι.

Ακολουθεί ένα παράδειγμα. Ας πούμε ότι ο σύντροφός σας βάζει πάντα τα πόδια του πάνω στο τραπέζι. Δεν του είπατε ποτέ τίποτα επειδή στην αρχή θέλατε να πιστέψετε ότι αυτό δεν σας πείραζε.

Ο μήνας του μέλιτος μας κάνει αρκετά ανόητους. Τι γίνεται όταν περάσει αυτή η φάση; Η πραγματικότητα κάνει την εμφάνισή της: ό,τι στην αρχή κάνατε ότι δεν σας πειράζει, τώρα πραγματικά σας ενοχλεί.

Πιθανώς θα αρχίσετε να κατηγορείτε το άλλο άτομο. Ίσως του λέτε πότε-πότε, “ξέρεις ότι αυτό δεν μου αρέσει”, ή δείχνετε με την έκφραση του προσώπου σας ότι αυτό δεν σας ευχαριστεί.

Όμως είναι ανώφελο. Το ανέχεστε ξανά και ξανά. Θα συνεχίσετε να του ρίχνετε ενοχλημένες ματιές, μέχρι που μια μέρα θα εκραγείτε για το τίποτα.

Το μεγάλο λάθος εδώ είναι ότι προσποιείστε ότι κάτι δεν σας πειράζει ενώ σας ενοχλεί πραγματικά και ότι δεν το εκφράζετε όταν πρέπει. Ίσως πιστεύετε ότι δεν θα ξανασυμβεί.
Ωστόσο πρόκειται για ένα από τα χειρότερα λάθη: μπαίνετε στον κόσμο των προσδοκιών.

Το σώμα σας σάς λέει πότε κάτι δεν πάει καλά, το κλάμα είναι απαραίτητο


Αν το να κρατάτε τα συναισθήματά σας μέσα σας έχει γίνει για σας τρόπος ζωής, το σώμα σας θα αρχίσει να στέλνει προειδοποιητικά σημάδια.
Οι επαναλαμβανόμενοι πονοκέφαλοι, η ανησυχία, οι στομαχικές διαταραχές, το έκζεμα και πλήθος άλλων προβλημάτων μπορεί να αποτελούν μια κραυγή για βοήθεια που έρχεται από κάτι μέσα σας που σας λέει ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά.

Δεν θα πρέπει να το αγνοήσετε.

Ίσως δεν ξέρετε τι συμβαίνει επειδή αυτό οφείλεται σε κάποια εμπειρία του παρελθόντος που δεν θυμάστε πολύ καλά.

Όμως, αν περιορίζει τη ζωή σας, αν αισθάνεστε ανησυχία ή αν συχνά δεν νιώθετε καλά και δεν είστε ευτυχισμένοι, ακούστε το σώμα σας.

Είναι σοφό. Χρησιμοποιήστε το για να κατανοήσετε τον πυρήνα του προβλήματος. Το σώμα σας δεν αντιδρά έτσι χωρίς λόγο.

Το σώμα και ο νους σας συνδέονται. Αν αγνοήσετε το πρόβλημα, αν δεν ασχοληθείτε με το ζήτημα, το σώμα σας θα σας το δείξει.

Υπάρχει και συνέχεια. Αν δεν εμβαθύνετε στα πιο ενδόμυχα μέρη και δεν αντιμετωπίσετε αυτό που σας βλάπτει τόσο πολύ, οι στομαχικές διαταραχές μπορεί να γίνουν έκζεμα, το έκζεμα πρόβλημα στο κυκλοφορικό σύστημα και το πρόβλημα στο κυκλοφορικό σύστημα δερματίτιδα.

Όσο αγνοείτε τις προειδοποιήσεις του σώματός σας, αυτό θα προσπαθεί να σας δείξει ότι κάτι δεν πάει καλά, μέχρι να δώσετε τέλος σε ό,τι σας κάνει τόσο δυστυχισμένους.

 

Πεποιθήσεις, τραύματα και εμπειρίες


Τα προβλήματά σας συχνά πηγάζουν από πεποιθήσεις, τραύματα και εμπειρίες που δεν επιλέξατε να βάλετε στον νου σας ή να βιώσετε.
Ωστόσο, στην πραγματικότητα όλα αυτά μπορεί να αποτελούν ευκαιρίες για να ανοίξετε τα μάτια σας, να μάθετε και να απελευθερωθείτε.

Ο φόβος του να πείτε “όχι” μπορεί να προέρχεται από κάποια πεποίθηση ή κάποια τραυματική εμπειρία που κουβαλάτε από τότε που ήσασταν μικροί.

Αυτός ο τεράστιος φόβος του να λέτε αυτό που αισθάνεστε όταν το αισθάνεστε μπορεί να οφείλεται σε μια αρνητική εμπειρία που οδήγησε σε χαμηλή αυτοεκτίμηση και έλλειψη αυτοπεποίθησης.

Μην ενδίδετε σε όλα αυτά. Δεν υπάρχει λόγος να τους παραδοθείτε και να τα αποδεχτείτε.

Κάθε τραύμα και κάθε εμπειρία αποτελεί μια ευκαιρία να γίνετε αυτό που πραγματικά θέλετε να είστε.


Να θυμάστε λοιπόν το εξής: αν δεν κλάψετε, θα κλάψει το σώμα σας. Το κλάμα είναι απαραίτητο. Αρχίστε να αφήνετε τον εαυτό σας να κλάψει όταν το χρειάζεται. Απελευθερώστε το σώμα σας από τις σωματικές εκδηλώσεις του πόνου.
Είστε έτοιμοι να επιλέξετε την ευημερία αντί τη δυστυχία;


Εικονογράφηση: Sylvie Ann
Πηγή:  meygeia.grΠηγή

Δημοσιεύθηκε στις 23 January 2020 | 4:53 pm


το κλάμα... (3 βίντεο και μια ταινία)

Το να κλαίει ένας άνθρωπος, δεν σημαίνει πως είναι αδύναμος... 
... σημαίνει πως έχει καρδιά...

 
Το να μην κλαίει ένας άνθρωπος, δεν σημαίνει πως δεν έχει καρδιά... 
... σημαίνει πως η καρδιά του πάγωσε από τα πολλά στραπάτσα της ζωής...


 Καλησπέρα... 

Καλλιόπητα βίντεο εδώ... εδώ... κι εδώ...η ταινία, εδώ... 
Δημοσιεύθηκε στις 23 January 2020 | 4:30 pm


είναι η ώρα μηδέν... (3 βίντεο και μια ταινία) Το καθήκον της καρδιάς για ν' αντέξει, θέλει να μη στενέψεις στου μυαλού τους κύβους... κι ακούρδιστο να τ' αφήσεις... αγεωμέτρητο...

Κουράστηκε η ψυχή να παίρνει εντολές απ' εποχές ριμαγμένες κι ο νους αδυνατεί να μεταφράσει εξισώσεις...

Κι είν' η ώρα μηδέν στους μονολόγους της τρέλλας, που η φωνή γίνεται ψίθυρος... που οι σκέψεις ακυρώνονται στον χρόνο... που η ισορροπία γίνεται βρόγχος για το κενό που χάσκει κάτ' απ' τα πόδια..

Κι είν' η ώρα μηδέν, που η ανθρώπινη δομή, γίνεται Προκρούστης της ψυχής, χωρίς Θησέα... χωρίς μίτο... 

... ριζομένα στη γη τα πόδια και το βλέμμα στα ουράνια... κι οι δονήσεις να μεγαλώνουν...

Κι είν' η ώρα μηδεν, που δεν χρειάζονται πια οι οδηγίες χρήσης για τον δρόμο που θα διαλέξεις... 

... τ' αυθεντικό, δεν βρίσκεται ούτε στο μέτρημα των αριθμών, ούτε στις αναλύσεις των γραμμάτων, ούτε στο λυσάρι  των εξισώσεων...

Μην σπας πια τις λέξεις... τα δεσμά σου πρέπει να σπάσεις...

Κι αν κουράστηκε η ψυχή, δεν είν' από δειλία... ούτ' από κούραση...

Είν' το σημάδι για ν' αλλάξεις... Καληνύχτα... η καινούργια μέρα, ας φέρει κάτι καλλίτερο, για να γαληνέψει τις ψυχές μας...


Καλλιόπητα βίντεο   εδώ... εδώ... εδώ...η ταινία εδώ..


 

Δημοσιεύθηκε στις 23 January 2020 | 1:35 am


Ένα "φίδι" στον κόρφο της Ελλάδος... Υπόθεση «Δημητράς και άλλοι κατά Ελλάδος» ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ Η ΣΑΤΑΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΗΣ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ!


Υπάρχουν κάποιοι "άνθρωποι" που για το χρήμα είναι αποφασισμένοι να καταστρέψουν και να αφανίσουν, ότι σηματοδοτούν για τον Ελληνικό Λαό, H ΙΣΤΟΡΙΑ,  O ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ, Η ΠΙΣΤΗ, και ΟΙ ΑΞΙΕΣ.

Το ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΕΛΣΙΝΚΙ, είναι ακριβώς αυτό... 


ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ.

ΕΧΘΡΟΣ ΠΟΥ ΣΤΟΧΟ ΕΧΕΙ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΗ ΤΖΟΡΤΖ ΣΟΡΟΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ... ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ, Η ΣΑΤΑΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΗΣ ΦΡΑΝΦΟΥΡΤΗΣ.
Παρακάτω λίγα από τα ... ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ μιας ΜΚΟ, που κατέφερε να απεχθάνονται και αυτήν και τα πρόσωπα που την απαρτίζουν, Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

 

Καλλιόπη Σουφλή
Ανοίγουν και το θέμα των συμβόλωνΠρωτοστατούντος του γνωστού κ. Δημητρά του «Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι» ανοίγει και το θέμα της αφαίρεσης των εικόνων από τα σχολεία.
Δείτε τι γράφει σήμερα η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ:

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_100028_09/01/2010_386129

Προσφυγή γονέων για την αφαίρεση των εικόνων στα σχολεία των παιδιών τους

«Ανοίγει» και στη χώρα μας η «ακανθώδης» συζήτηση για τα θρησκευτικά σύμβολα με την προσφυγή τεσσάρων γονέων στον Συνήγορο του Πολίτη με αίτημα την αφαίρεση των εικόνων στα σχολεία όπου φοιτούν τα παιδιά τους. Όπως σημειώνει στην «Κ» ο εκπρόσωπος του ΕΠΣΕ (Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι) κ. Παναγιώτης Δημητράς «θεωρούμε ότι η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για την αφαίρεση των θρησκευτικών συμβόλων στα ιταλικά σχολεία πρέπει να εφαρμοσθεί και στην Ελλάδα».

Το επόμενο βήμα

Η προσφυγή στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων είναι το επόμενο βήμα του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι, εάν τελικά η ελληνική δικαιοσύνη δεν αποφανθεί υπέρ της απομάκρυνσης των θρησκευτικών συμβόλων από τα σχολεία, καθώς και της κατάργησης της προσευχής και του εκκλησιασμού.

Εν τω μεταξύ, μια ακόμα προσφυγή προς τον Συνήγορο του Πολίτη σχετιζόμενη με τη θρησκευτική ελευθερία πραγματοποιήθηκε αυτές τις ημέρες. Πρόκειται για μαθήτρια, που υποχρεώθηκε μετά από δίχρονη απαλλαγή να παρακολουθήσει το μάθημα των θρησκευτικών, ενώ έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη προσδιορίζει, ότι δεν υποχρεούται κανένας μαθητής της παρακολούθησης του μαθήματος. Ομως, τον περασμένο Αύγουστο, εκδόθηκε εγκύκλιος, που απαλλάσσει μόνο ετερόδοξους και αλλόθρησκους μαθητές. «Αιτούμε τη δυνατότητα εξαίρεσης από το μάθημα, χωρίς αιτιολόγηση», σημειώνει ο κ. Δημητράς, «δεν ζητάμε κατάργηση του μαθήματος, αλλά το δικαίωμα της ελευθερίας συνείδησης».

«Αρχικά, πρέπει να διαχωρίσουμε το μάθημα των θρησκευτικών από τα θρησκευτικά σύμβολα» λέει στην «Κ» ο δρ Θεολογίας και σύμβουλος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, κ. Σταύρος Γιαγκάζογλου. «Για το πρώτο ισχύουν διατάξεις που δίνουν στους μαθητές το δικαίωμα απαλλαγής». Οι εικόνες, ωστόσο, που υπάρχουν στις σχολικές αίθουσες δεν σχετίζονται μόνο με την θρησκευτική πίστη, αλλά και με την ελληνορθόδοξη παράδοση. «Τα θρησκευτικά σύμβολα ανήκουν στην πολιτισμική παράδοση της χώρας μας, η οποία δεν διαμορφώνεται από νομοθεσίες», επισημαίνει ο κ. Γιαγκάζογλου.

 «Σε μια δημοκρατική χώρα πρέπει να σεβόμαστε τα δικαιώματα των μειονοτήτων, αλλά και της πλειονότητας», σχολιάζει. «Θεωρώ ότι θα ισορροπούσε η κατάσταση, αν το μάθημα των θρησκευτικών από ομολογιακό γινόταν θρησκειολογικό με επίκεντρο τη χριστιανική ορθόδοξη θρησκεία, που είναι η επικρατούσα. Τα παιδιά χρειάζονται έγκυρη ενημέρωση για θρησκευτικά ζητήματα, εφόσον ζουν σε μια πολυπολιτισμική χώρα», καταλήγει.

Τι θα συμβεί, όμως, αν η υπόθεση φθάσει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο; «Το πιο πιθανό είναι ότι θα έχουμε μια καταδίκη της χώρας μας, όπως συνέβη και με την Ιταλία, με την οποία θα πρέπει να συμμορφωθούμε» υπογραμμίζει η δρ Συνταγματικού Δικαίου, κ. Αλκμήνη Φωτιάδου. 
«Οι Ιταλοί ισχυρίστηκαν ότι ο εσταυρωμένος δεν είναι θρησκευτικό σύμβολο και ότι το σχολείο είναι ουδέτερο θρησκευτικά, αφού το μάθημα των Θρησκευτικών είναι θρησκειολογικό. Αυτό δεν μπορεί να το επικαλεστεί η Ελλάδα».


Αυτοπροσδιορισμός

Προτιμότερο είναι η χώρα μας να αυτοπροσδιοριστεί στο εν λόγω ζήτημα προτού της επιβληθούν έξωθεν περιορισμοί «λαμβάνοντας υπόψη την πολιτισμική παράδοση, αλλά και τις απόψεις του δικαστηρίου περί θρησκευτικής ελευθερίας, ευαλωτότητας της παιδικής ηλικίας και σεβασμού των δικαιωμάτων των μειονοτήτων».
 
Πηγή

Ο Βαλλιανάτος «καταδίκασε» την Ελλάδα για τον υποχρεωτικό θρησκευτικό όρκο στα Δικαστήρια 

 ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

 

Ο Βαλλιανάτος καταδίκασε την Ελλάδα για τον υποχρεωτικό θρησκευτικό όρκο στα Δικ

Για παραβίαση του δικαιώματος στη θρησκευτική ελευθερία, καταδικάστηκε η Ελλάδα από το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, επειδή την περίοδο 2009-2010 οι μάρτυρες των δικαστηρίων υποχρεώνονταν να ορκίζονται στο Ευαγγέλιο.

Ανακοινώνοντας προειλημμένη του απόφαση, στην υπόθεση «Δημητράς και άλλοι κατά Ελλάδος», το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε την Ελλάδα, για παραβίαση των άρθρων 9 (θρησκευτική ελευθερία) και 13 (αποτελεσματικό ένδικο μέσο) της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, λόγω της διαδικασίας καταγραφής προσωπικών στοιχείων και υποχρέωσης θρησκευτικού όρκου, κατά τα έτη 2009-2010, που καθιστούσαν υποχρεωτική για τους μάρτυρες των ελληνικών δικαστηρίων, τη δήλωση του θρησκεύματος.

Το θέμα της κατάργησης του υποχρεωτικού θρησκευτικού όρκου στα δικαστήρια, είχαν θέσει, με την προσφυγή τους, οι Παναγιώτης Δημητράς, Αντρέα Τζίλμπερτ, Νικόλαος Μυλωνάς, Γρηγόρης Βαλλιανάτος, Ευαγγελία Βλάμη, Αντωνία Παπαδοπούλου, Ναυσικά Παπανικολάτου και Δημήτρης Τσαμπρούνης, μέλη της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Ελληνικό Παρατηρητήριο του Ελσίνκι».

Σημειώνοντας ότι τα μέλη του «Ελληνικού Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι» παραβρέθηκαν ως μάρτυρες υπεράσπισης σε 48 ποινικές υποθέσεις, που αφορούσαν παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα, οι προσφεύγοντες υποστήριξαν ότι η υποχρέωση των μαρτύρων να ορκίζονται στο Ευαγγέλιο συνιστά παραβίαση του δικαιώματος στον σεβασμό της ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής, του δικαιώματος στην ελευθερία της σκέψης, συνείδησης και θρησκείας των σχετικών διατάξεων της Σύμβασης, με τις οποίες απαγορεύονται οι διακρίσεις.

Πηγή


ΕΠΣΕ: Aπομάκρυνση ευαγγελίου και εικόνων από τα ελληνικά δικαστήρια

November 8, 2009


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ) γνωστοποιεί πως αύριο 9 Νοεμβρίου 2009, στα πλαίσια προγραμματισμένης δίκης στο Γ’ Τριμελές Εφετείο Αθηνών (αίθουσα Δ80Γ, 2ος όροφος, ώρα 9πμ, αριθμός πινακίου 2Α) για διόρθωση παλαιότερης απόφασης, τα στελέχη του ΕΠΣΕ Andrea Gilbert και Παναγιώτης Δημητράς και ο νομικός σύμβουλος του ΕΠΣΕ Βασίλης Σωτηρόπουλος θα ζητήσουν από το δικαστήριο την απομάκρυνση των θρησκευτικών συμβόλων (εικόνα Χριστού και Ευαγγέλιο) σε εφαρμογή και της πρόσφατης καταδίκης της Ιταλίας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) αλλά και των γενικών αρχών δικαίου, όπως έχουν αναπτυχθεί ειδικά για το θέμα αυτό (υποχρέωση ουδετερότητας της πολιτείας στα θέματα θρησκείας) από τον Καθηγητή Νομικής Μιχάλη Σταθόπουλο.

Όπως είναι γνωστό, το ΕΔΔΑ, στις 3 Νοεμβρίου 2009, δημοσιοποίησε την απόφαση στην υπόθεση Lautsi κατά Ιταλίας (προσφυγή 30814/06) με την οποία διαπίστωσε παραβίαση του άρθρου 2 του πρώτου προσθέτου Πρωτοκόλλου σε συνδυασμό με το άρθρο 9 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), λόγω της ανάρτησης του «εσταυρωμένου» (crucifix) στα δημόσια ιταλικά σχολεία. Το ΕΠΣΕ έκανε παρέμβαση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) ως τρίτος στην υπόθεση την οποία το ΕΔΔΑ αναφέρει σε περίληψη στις παραγράφους 45 και 46 της απόφασης. Το πλήρες κείμενο της περίληψης αυτής στα γαλλικά καθώς και δύο άρθρα που αναφέρονται στην απόφαση και στη συμβολή του ΕΠΣΕ ακολουθούν.
[…]
Περισσότερα, εδώ.


ΠηγήΚαταδίκη της Ελλάδας για παραβίαση του δικαιώματος στη θρησκευτική ελευθερία

 

Για παραβίαση του δικαιώματος στη θρησκευτική ελευθερία, καταδικάστηκε η Ελλάδα από το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, επειδή την περίοδο 2009-2010 οι μάρτυρες των δικαστηρίων υποχρεώνονταν να ορκίζονται στο Ευαγγέλιο.
Ανακοινώνοντας προειλημμένη του απόφαση, στην υπόθεση «Δημητράς και άλλοι κατά Ελλάδος», το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε την Ελλάδα, για παραβίαση των άρθρων 9 (θρησκευτική ελευθερία) και 13 (αποτελεσματικό ένδικο μέσο) της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, λόγω της διαδικασίας καταγραφής προσωπικών στοιχείων και υποχρέωσης θρησκευτικού όρκου, κατά τα έτη 2009-2010, που καθιστούσαν υποχρεωτική για τους μάρτυρες των ελληνικών δικαστηρίων, τη δήλωση του θρησκεύματος.

Το θέμα της κατάργησης του υποχρεωτικού θρησκευτικού όρκου στα δικαστήρια, είχαν θέσει, με την προσφυγή τους, οι Παναγιώτης Δημητράς, Αντρέα Τζίλμπερτ, Νικόλαος Μυλωνάς, Γρηγόρης Βαλλιανάτος, Ευαγγελία Βλάμη, Αντωνία Παπαδοπούλου, Ναυσικά Παπανικολάτου και Δημήτρης Τσαμπρούνης, μέλη της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Ελληνικό Παρατηρητήριο του Ελσίνκι».


Σημειώνοντας ότι τα μέλη του «Ελληνικού Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι» παραβρέθηκαν ως μάρτυρες υπεράσπισης σε 48 ποινικές υποθέσεις, που αφορούσαν παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα, οι προσφεύγοντες υποστήριξαν ότι η υποχρέωση των μαρτύρων να ορκίζονται στο Ευαγγέλιο συνιστά παραβίαση του δικαιώματος στον σεβασμό της ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής, του δικαιώματος στην ελευθερία της σκέψης, συνείδησης και θρησκείας των σχετικών διατάξεων της Σύμβασης, με τις οποίες απαγορεύονται οι διακρίσεις.


Πηγή: ΑΜΠΕ

Πηγή 
 Να θυμίσω τι εστί ΕΠΣΕ ή ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΣΙΝΚΙ και .. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΣ - ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΙΑΝΑΤΟΣ ΚΑΙ... "ΣIA"....
 Η Διεθνής Ομοσπονδία Ελσίνκι για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα χρεοκόπησε λόγω οικονομικού σκανδάλου και διαλύθηκε την 27η Νοεμβρίου του 2007 και ο πρώην οικονομικός διευθυντής της, Αυστριακός Rainer Tannenberger, καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών ετών για υπεξαίρεση 1.2 εκατομμυρίου ευρώ.

Η ελληνική οργάνωση ιδρύθηκε το 1993 και δηλωμένος σκοπός της είναι "να παρακολουθεί, να δημοσιοποιεί, να ασκεί πίεση και να παρεμβαίνει για θέματα ανθρώπινων δικαιωμάτων και διακρίσεων στην Ελλάδα, και, περιστασιακά, στα Βαλκάνια". Επίσης, παρακολουθεί συντονισμένα τα ελληνικά και βαλκανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης όσον αφορά ρατσιστικά, μισαλλόδοξα ή εθνικιστικά στερεότυπα μίσους. 

Το έργο της περιλαμβάνει, σε συνεργασία με άλλες ΜΚΟ, τη δημοσίευση δελτίων τύπου, αναλυτικών ετήσιων εκθέσεων, εναλλακτικών εκθέσεων προς τις Επιτροπές Εμπειρογνώμων για τις Συμβάσεις του ΟΗΕ, όπως επίσης εξειδικευμένες εκθέσεις αναφορικά με εθνοτικές ή εθνικές, εθνογλωσσικές, θρησκευτικές και μεταναστευτικές κοινότητες που υφίστανται στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια.

 Θα ήταν σοβαρή παράλειψή μου, να μην σας δώσω και το πρόσωπο που αποτελεί στενό συνεργάτη του ... ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΕΛΣΙΝΚΙ...

Τον φιλοσκοπιανό ("ή μήπως Σκοπιανό";;;) δικηγόρο τους... Δηλαδή, ένα "φίδι" στον κόρφο της Ελλάδος, ΠΟΥ ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΑ ... ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΩΝ.

ΚΑΙ Μ' ΑΥΤΟ ΤΟ "ΦΙΔΙ", ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!

Βοήθειά μας... μέχρι να έρθει η ΝΕΜΕΣΙΣ.Καλλιόπη Σουφλή

Δημοσιεύθηκε στις 23 January 2020 | 1:19 am


Έκθεση των Αμερικανών μοιράζει το Αιγαίο απο το 1976! Ήξεραν για τα πετρέλαια! (βίντεο)Όλα τα γνώριζαν για το προτεκτοράτο τους, οι Αμερικανοί... δηλαδή οι ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ... 


25ος ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟΣ!

ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΑΝ ΤΑ ΙΜΙΑ;;;ΓΙΑΤΙ ΕΙΠΕ "ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ" ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΑΝΟΥΣ, Ο ΧΑΖΑΡΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΣΗΜΙΤΗΣ;;;


ΤΙ ΕΛΕΓΕ Ο ΓΑΠ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ;;;ΓΙΑΤΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ, ΔΗΛΩΣΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ... ΣΥΝΟΡΑ;;;ΓΙΑΤΙ ΕΙΠΑΜΕ ΠΩΣ ΚΑΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΙ;;;

ΓΙΑΤΙ ΜΙΛΑΕΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΓΙΑ... "ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ";;;ΜΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ, ΤΑ ΕΒΑΛΕ Ο ... ΔΡΑΚΟΥΜΕΛ ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ.

Αφιερωμένο το παρόν κομμάτι, στις ... "θαυμάστριες" του ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ, ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ.ΓΙΑΤΙ ΕΠΕΛΕΓΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΙΚΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΟΡΚΙΣΤΕΙ ΣΤΟ ΙΕΡΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ;;; 

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΕΕΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΤΡΑΓΩΔΙΕΣ!Καλλιόπη Σουφλή

Υ.Γ. Πάντα πίσω από τις ΕΘΝΙΚΕΣ ΤΡΑΓΩΔΙΕΣ, ένας ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΗΣ, όπως ο ΧΕΝΡΙ ΚΙΣΣΙΓΚΕΡ.
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΔΗΛΩΝΟΥΝ:
Δημοσιεύθηκε στις 23 January 2020 | 12:36 am


Δεν μπορεί να ορκιστεί με πολιτικό όρκο η νέα πρόεδρος της Δημοκρατίας
Η ίδια στην ορκωμοσία της όταν ανέλαβε πρόεδρος του ΣτΕ είχε ορκιστεί με πολιτικό όρκο και φαίνεται ότι το ίδιο θα επιθυμούσε και τώρα. Άλλωστε ήταν από εκείνους που είχαν συνταχθεί σθεναρά με το κίνημα κατά της αναγραφής του θρησκεύματος στις ταυτότητες.

Ωστόσο με βάση το Σύνταγμα η νέα πρόεδρος της Δημοκρατίας, δεν μπορεί να ορκιστεί με πολιτικό όρκο, καθώς το άρθρο 33 ορίζει ρητά:

 O Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πριν αναλάβει την άσκηση των καθηκόντων του, δίνει ενώπιον της Bουλής τον ακόλουθο όρκο: “Oρκίζομαι στο όνομα της Aγίας και Oμοούσιας και Aδιαίρετης Tριάδας να φυλάσσω το Σύνταγμα και τους νόμους, να μεριμνώ για την πιστή τους τήρηση, να υπερασπίζω την εθνική ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της Xώρας, να προστατεύω τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των Eλλήνων και να υπηρετώ το γενικό συμφέρον και την πρόοδο του Eλληνικού Λαού”.

Γρήγορα να αλλάξετε το ΣΥΝΤΑΓΜΑ... να το προσαρμόσετε στην... κυρία...  

Πάρτε της και τα μέτρα, για να μην είναι αταίριαστο με  το ύψος, τα κιλά της, την περίμετρο της μέσης και του στήθους της... 

Κάντε το να σέρνεται σαν... νυφικό θέλετε... σαν κάπα, θέλετε... σαν δαντέλα σε ολόχρυση τιάρα, θέλετε... 

Έτσι κι αλλιώς το ΣΥΝΤΑΓΜΑ, όλα αυτά τα χρόνια, το έχετε ξεχειλώσει σαν χεσμένο βρακί... κάντε το και σαν ... σερβιέτα σε  έμμηνο ρήση, κι ας έχει περάσει κλιμακτήριο... 

ΘΕΕ ΜΟΥ, ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΔΟΥΜΕ;;;

ΤΙ ΤΡΑΓΩΔΙΕΣ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ... "ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ" ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ;;;
 

Καλλιόπη Σουφλή

Είναι η 8η πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας από την μεταπολίτευση και 13η από συστάσεως Ελληνικού κράτους. 


Στις 13 Μαρτίου – ημέρα Παρασκευή – η Κατερίνα Σακελλαρόπουλου, θα ορκιστεί στην Ολομέλεια της Βουλής και στις 14 Μαρτίου θα αναλάβει και τυπικά τα καθήκοντα της “πρώτης πολίτη” της χώρας στο ύπατο αξίωμα της Ελληνικής Δημοκρατίας.


Γράφει ο Σωκράτης Λαδόπουλος

Πρόκειται για ιστορική στιγμή καθώς αυτή είναι η πρώτη φορά που μια γυναίκα καταλαμβάνει το αξίωμα της προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας. Πολλοί μάλιστα υποστηρίζουν ότι στην προσωπικότητά της εκφράζεται μια νέα εποχή ισότητας και μια ευρεία συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων, έστω κι αν τα κόμματα που την υπερψήφισαν είχαν διαφορετικό σκεπτικό.

Πολιτικός ή Θρησκευτικός όρκος;

Ένα θέμα όμως το οποίο απασχολεί ήδη τον πολιτικό κόσμο της χώρας μας, είναι ο τρόπος με τον οποίο η Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα ορκιστεί την ημέρα που θα αναλάβει τα καθήκοντά της.

Η ίδια στην ορκωμοσία της όταν ανέλαβε πρόεδρος του ΣτΕ είχε ορκιστεί με πολιτικό όρκο και φαίνεται ότι το ίδιο θα επιθυμούσε και τώρα. Άλλωστε ήταν από εκείνους που είχαν συνταχθεί σθεναρά με το κίνημα κατά της αναγραφής του θρησκεύματος στις ταυτότητες.

Ωστόσο με βάση το Σύνταγμα η νέα πρόεδρος της Δημοκρατίας, δεν μπορεί να ορκιστεί με πολιτικό όρκο, καθώς το άρθρο 33 ορίζει ρητά:

“1. O εκλεγόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναλαμβάνει την άσκηση των καθηκόντων του από την επομένη της ημέρας που έληξε η θητεία του απερχόμενου Προέδρου και σε όλες τις άλλες περιπτώσεις από την επομένη της εκλογής του.

2. O Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πριν αναλάβει την άσκηση των καθηκόντων του, δίνει ενώπιον της Bουλής τον ακόλουθο όρκο: “Oρκίζομαι στο όνομα της Aγίας και Oμοούσιας και Aδιαίρετης Tριάδας να φυλάσσω το Σύνταγμα και τους νόμους, να μεριμνώ για την πιστή τους τήρηση, να υπερασπίζω την εθνική ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της Xώρας, να προστατεύω τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των Eλλήνων και να υπηρετώ το γενικό συμφέρον και την πρόοδο του Eλληνικού Λαού”.

3. Νόμος ορίζει τη χορηγία που καταβάλλεται στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τη λειτουργία των υπηρεσιών που οργανώνονται για την εκτέλεση των καθηκόντων του”.


Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της συνταγματικής αναθεώρησης είχε προτείνει τη δυνατότητα του πολιτικού όρκου για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά η πρόταση απορρίφθηκε αφού δεν συγκέντρωσε 180 ψήφους.

Γκρίνιες στην ΝΔ

Από τους βασικότερους λόγους που κάποια στελέχη της ΝΔ διαφωνούσαν με την υποψηφιότητα Σακελλαροπούλου ήταν το θέμα του πολιτικού όρκου, καθώς θεωρούσαν ότι δεν συνάδει με τις αντιλήψεις και τις αρχές που εκφράζονται στην Νέα Δημοκρατία.

Στο ίδιο κλίμα και η Ελληνική Λύση – η οποία δεν στήριξε την υποψηφιότητα της Κατερίνας Σακελλαροπούλου – με τον πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Βελόπουλο να σπεύδει μετά την ψηφοφορία να δηλώσει : “Σεβόμαστε τον θεσμό, της ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο της και μία παράκληση: Όταν και εφ’ όσον ορκιστεί να ορκιστεί με θρησκευτικό όρκο”.

261 ψήφοι υπερ της Σακελλαρόπουλου

 

Η νέα ΠτΔ εκλέχθηκε με 261 ψήφους, Επί 294 παρόντων βουλευτών, και μετά από φανερή ονομαστική ψηφοφορία, η κα Σακελλαροπούλου έλαβε τις ψήφους των βουλευτών της ΝΔ (157), του ΣΥΡΙΖΑ (82) και του Κινήματος Αλλαγής (22) ενώ “παρών” δήλωσαν 33 βουλευτές του ΚΚΕ (15), της Ελληνικής Λύσης (10) και του ΜέΡΑ (8).

Από την ψηφοφορία απουσίαζαν οι βουλευτές: Α. Σαμαράς (ΝΔ), Τρ. Αλεξιάδης (ΣΥΡΙΖΑ), Ν. Συρμαλένιος (ΣΥΡΙΖΑ), Κ. Ζουράρις (ΣΥΡΙΖΑ), Αλ. Μεϊκόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ) και Κ. Αδάμου (ΜέΡΑ25).

Ειδικότερα ο Α. Σαμαράς βρισκόταν στις ΗΠΑ, ενώ ο Τρ. Αλεξιάδης και ο Ν. Συρμαλένιος ήταν ασθενείς και έστειλαν επιστολή με την οποία δήλωναν ότι εάν παρίσταντο θα ψήφιζαν την κα Σακελλαροπούλου, ενώ η κα Αδάμου ότι θα ψήφιζε “παρών”. 

Δεν έστειλαν επιστολή οι κ. Μεϊκόπουλος και Ζουράρις. Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ο μεν πρώτος δεν πρόλαβε να προσέλθει στη Βουλή λόγω βλάβης του αυτοκινήτου του, ο δε δεύτερος δεν μπορούσε να μετακινηθεί από τη Θεσσαλονίκη για λόγους υγείας.

Μητσοτάκης: “Συμβολίζει τη μετάβαση στη νέα εποχή”

Ικανοποιημένος για το γεγονός ότι “η εθνική αντιπροσωπεία εξέλεξε με μεγάλη πλειοψηφία πρώτη γυναίκα Πρόεδρο της Δημοκρατίας την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, μία σπουδαία νομικό και μία προσωπικότητα που ενώνει όλους τους Έλληνες” εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε δήλωσή του μετά το πέρας της ψηφοφορία που διεξήχθη στη Βουλή.

“Η νέα Ελλάδα μπαίνει σε μία νέα εποχή. Άνοιξε ένα παράθυρο στο μέλλον” ανέφερε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι η εκλογή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου ως πρώτης γυναίκας Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας με πολύ μεγάλη πλειοψηφία “συμβολίζει τη μετάβαση στη νέα εποχή” και “επιβεβαιώνει ότι στα μεγάλα μπορούμε να συμφωνήσουμε για μια Ελλάδα που μπαίνει σε μια νέα εποχή με πρώτη γυναίκα Πρόεδρο την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου”.
 

Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 22 January 2020 | 11:48 pm


Γιατί ἀφαιροῦνται καί θά ἀ φ α ι ρ ε θ ο ῦ ν ΤΕΛΕΙΩΣ ἀπό δημόσιους χώρους ὁ Σ τ α υ ρ ό ς, ὁ Χριστός καί οἱ εἰκόνες τῆς Παναγίας καί τῶν Ἁγίων!

Ἡ Παγκόσμια Νέα Τάξη Πραγμάτων καί τά ὄργανά της σέ ὅλους τούς πολιτικούς, θρησκευτικούς (δυστυχῶς…) καί κοινωνικούς χώρους, ὡς γνωστόν, εἶναι τό ὄχημα ἐλεύσεως τοῦ Ἀντιχρίστου καί ἐγκαθιδρύσεως τῆς μελλοντικῆς Παγκόσμιας Κυβέρνησής του καί τῆς Παγκόσμιας Πανθρησκείας τοῦ Σατανᾶ καί πατρός του (τοῦ Ἀντιχρίστου).

 
Μαρία, Ἐκπαιδευτικός
Μέ ἀφορμή τήν δημοσίευση τοῦ πρόσφατου ἄρθρου μέ τίτλο: «Μολδαβία: Αφαιρείται ο Σταυρός από δημόσιες υπηρεσίες» (aktines), παραθέτω τήν ἁπλή μου σκέψη καί ἐξήγηση, γιατί ἀφαιροῦνται καί θά ἀφαιρεθοῦν ἐν καιρῷ τελείως ἀπό τούς δημόσιους χώρους ὁ Σταυρός, ὁ Χριστός καί οἱ εἰκόνες τῆς Παναγίας καί τῶν Ἁγίων!


Ἡ Παγκόσμια Νέα Τάξη Πραγμάτων καί τά ὄργανά της σέ ὅλους τούς πολιτικούς, θρησκευτικούς (δυστυχῶς…) καί κοινωνικούς χώρους, ὡς γνωστόν, εἶναι τό ὄχημα ἐλεύσεως τοῦ Ἀντιχρίστου καί ἐγκαθιδρύσεως τῆς μελλοντικῆς Παγκόσμιας Κυβέρνησής του καί τῆς Παγκόσμιας Πανθρησκείας τοῦ Σατανᾶ καί πατρός του (τοῦ Ἀντιχρίστου).

Εἶναι ἀφελές, αὐτά τά διαβολικά ὄργανα καί ὁποιοσδήποτε ἄλλος πού συναινεῖ μέ αὐτά, νά ἐπικαλοῦνται «ἀντιρατσιστικούς» καί «δημοκρατικούς» «νόμους» καί λόγους, προκειμένου νά δικαιολογήσουν τήν ἀφαίρεση τῶν Χριστιανικῶν Συμβόλων (Σταυροῦ, Χριστοῦ, Παναγίας, Ἁγίων) ἀπό τούς δημόσιους χώρους.
Ὁ πραγματικός λόγος πού δρομολόγησαν ἤδη κατά καιρούς καί κατά τόπους τέτοιες ἀφαιρέσεις εἶναι καθαρά πνευματικός.

Πετᾶνε τόν Ἀληθινό Θεό ἔξω ἀπό τίς ψυχές καί τίς συνειδήσεις τῶν ἀνθρώπων (βλέπε: Παιδεία, τηλεόραση, Μ.Μ.Ε. γενικώτερα, «life style» κ.λ.π.) κα ἔξω ἀπό τίς κοινωνίες καί τά «προοδευτικά» κοινωνικά, ἰδεολογικά καί φιλοσοφικά συστήματα, στρώνοντας τό χαλί ἐλεύσεως τοῦ Ἀντιχρίστου καί τῆς Πανθρησκείας-λατρείας τοῦ Σατανᾶ καί κατά τήν Ἁγία Γραφή «κοσμοκράτορος» καί «ἄρχοντος τοῦ κόσμου τούτου»!

Ἡ «ἀφαιρετική» αὐτή διάθεση… ὀφείλεται στό ὅτι ὅταν θά γίνει γεγονός ἡ ἔλευση τοῦ Ἀντιχρίστου καί ἡ ἐγκαθίδρυση τῆς Παγκόσμιας Κυβέρνησεώς του, τό «βδέλυγμα τῆς ἐρημώσεως» καί καταραμένος θά βλασφημήσει ἐπίσημα καί δημόσια τόν Ἀληθινό Θεό (σημειωτέον τόν ἤδη ἀποδομημένο σέ παγκόσμιο ἐπίπεδο καί μεγάλο βαθμό) καί θά θελήσει νά προσκυνήσουν αὐτόν ὡς Μεσσία-Θεό, εἴτε τόν ἴδιο ὅπου θά ἐμφανίζεται διά ζώσης, εἴτε τήν εἰκόνα του!
Ἡ παραμονή τοῦ Σταυροῦ, τοῦ Χριστοῦ, τῆς Παναγίας Μητέρας Του καί τῶν φίλων Ἁγίων Του, θά ἀποτελεῖ ἐμπόδιο, τό ὁποῖο πρέπει νά ἔχει φύγει ἀπό τήν μέση νωρίτερα, ἔτσι ὥστε νά προετοιμάζονται καλύτερα οἱ ἀνθρώπινες μάζες γιά τήν τελευταία μεγάλη παγίδα καί πλάνη στίς ὁποῖες θά πέσουν κατά πλειοψηφία, παράλληλα μέ τήν ἀποχριστιανοποίηση, ἀνηθικοποίηση καί ἀποβλάκωση στίς ὁποῖες ὑπόκεινται σταδιακά καί συστηματικά, χρόνια τώρα ἀπό τήν Νέα Ἐποχή τοῦ Ὑδροχόου!
Παραθέτω, διά τοῦ λόγου τό ἀληθές, τό κεφάλαιο τῆς  Ἁ π ο κ α λ ύ ψ ε ω ς πού μαρτυρεῖ τόν λόγο τῆς ἀφαίρεσης τῶν Χριστιανικῶν Συμβόλων:


ποκάλυψη ωάννου, κεφάλαιο 13:           

Απ Αποκ. 13,1         Κα στάθην π τν μμον τς θαλάσσης· κα εδον κ τς θαλάσσης θηρίον ναβανον, χον κέρατα δέκα κα κεφαλς πτά, κα π τν κεράτων ατο δέκα διαδήματα, κα π τς κεφαλς ατο νόματα βλασφημίας.

Απ Αποκ.13,1                 Και εστάθηκα εις την αμμουδιά της θαλάσσης και είδα να ανεβαίνη από την θάλασσαν (η οποία συμβολίζει την άβυσον του Αδου και τον τεταραγμένον αμαρτωλόν κόσμον) θηρίον, το οποίον είχε δέκα κέρατα και επτά κεφαλάς και επάνω εις τα κέρατα δέκα διαδήματα, (σύμβολα της κυριαρχίας του επάνω εις τας βασιλείας του κόσμου) και εις τας κεφαλάς αυτού ήσαν γραμμένα ονόματα βλασφημίας. (Ονόματα θεοποιηθέντων αυτοκρατόρων της Ρωμης και άλλων κυριάρχων εις τα βασίλεια της γης).

ΑπΑποκ. 13,2         κα τ θηρίον εδον ν μοιον παρδάλει, κα ο πόδες ατο ς ρκου, κα τ στόμα ατο ς στόμα λέοντος. κα δωκεν ατ δράκων τν δύναμιν ατο κα τν θρόνον ατο κα ξουσίαν μεγάλην· –

Απ Αποκ.13,2                Και το θηρίον, το οποίον είδα ήτο όμοιον με πάνθηρα και τα πόδια του σαν της αρκούδας και το στόμα του σαν στόμα λέοντος. (Δια των θηρίων αυτών, που εκφράζουν την αιμοβορίαν, την λαιμαργίαν, την θηριωδίαν και αλαζονείαν συμβολίζεται η απανθρωπία, η απληστία και η αλαζονεία των διεφθαρμένων κοσμικών αυτοκρατοριών και ειδικώτερα της Ρωμης). Και ο δράκων έδωκε εις αυτό το θηρίον, που συμβόλιζε τον θηριώδη αντίχριστον, την δύναμιν του και τον θρόνον του και την μεγάλην εξουσίαν του (εφ’ εσον άλλωστε θα το εχρησιμοποιούσε ως όργανον του εναντίον της Εκκλησίας).

ΑπΑποκ.13,3         κα μίαν κ τν κεφαλν ατο ς σφαγμένην ες θάνατον. κα πληγ το θανάτου ατο θεραπεύθη, κα θαύμασεν λη γ πίσω το θηρίου.

Απ Αποκ.13,3                 Και είδα μίαν από τας κεφαλάς του σαν σφαγμένην κατά ένα τρόπον θανατηφόρον. Αλλ’ η θανάσιμος αυτού πληγή εθεραπεύθη (προφανώς από τον σατανά) και εθαύμασεν όλη η οικουμένη και ηκολούθησεν οπίσω από το θηρίον.

Απ Αποκ.13,4         κα προσεκύνησαν τ δράκοντι τ δεδωκότι τν ξουσίαν τ θηρί, κα προσεκύνησαν τ θηρί λέγοντες· τίς μοιος τ θηρί; τίς δύναται πολεμσαι μετ᾿ ατο;

Απ Αποκ.13,4                Και επροσκύνησαν τον δράκοντα, τον σατανά, ο οποίος έδωκε αυτήν την εξουσίαν στο θηρίον, στον αντίχριστον. Και επροσκύνησαν ακόμη το θηρίον, λέγοντες· “ποιός είναι όμοιος με το θηρίον και ποιός ημπορεί να πολεμήση εναντίον του;”

Απ Αποκ. 13,5         κα δόθη ατ στόμα λαλον μεγάλα κα βλασφημίαν· κα δόθη ατ ξουσία πόλεμον ποισαι μνας τεσσαράκοντα δύο.

Απ Αποκ.13,5                 Και εδόθη εις αυτό από τον σατανάν βέβηλον στόμα, το οποίον λαλεί αλαζονικάς καυχησιολογίας και βλασφημίας εναντίον του Θεού. Και εδόθη εις αυτό (κατά παραχώρησιν Θεού) η άδεια και η εξουσία να κάμη πόλεμον επί τρία έτη και μισό.

Απ Αποκ. 13,6         κα νοιξε τ στόμα ατο ες βλασφημίαν πρς τν Θεόν, βλασφημσαι τ νομα ατο κα τν σκηνν ατο, τος ν τ οραν σκηνοντας.

Απ Αποκ.13,6                Και ήνοιξε το στόμα του εις βλασφημίας εναντίον του Θεού, δια να βλασφημήση το άγιον όνομα του Θεού και την ουράνιον κατοικίαν του και όλους τους αγγέλους και τους αγίους, που κατοικούν μαζή του στον ουρανόν (με την μοχθηράν διάθεσιν να εξαλείψη το όνομα του Θεού από την γην και να θεοποιήση τον φαύλον εαυτόν του).

Απ Αποκ.13,7         κα δόθη ατ πόλεμον ποισαι μετ τν γίων κα νικσαι ατούς, κα δόθη ατ ξουσία π πσαν φυλν κα λαν κα γλσσαν κα θνος.

Απ Αποκ.13,7                 Και εδόθη στο θηρίον αυτό, κατά παραχώρησιν Θεού, η άδεια να κάμη πόλεμον εναντίον των Χριστιανών και να τους νικήση· και του εδόθη ακόμη η εξουσία να κυριαρχήση εις κάθε φυλήν και λαόν και γλώσσαν και έθνος (και να γίνη έτσι η Ρωμη, που συμβολίζεται με το θηρίον, με τον αντίχριστον, κοσμοκράτειρα).

Απ Αποκ.13,8         κα προσκυνήσουσιν ατν πάντες ο κατοικοντες π τς γς, ν ο γέγραπται τ νομα ν τ βιβλί τς ζως το ρνίου το σφαγμένου π καταβολς κόσμου.

ΑπΑποκ.13,8                Και θα προσκυνήσουν αυτόν, που αλαζονικώς θα παριστάνη τον ευατόν του Θεόν, όλοι οι κάτοικοι της γης, εκείνοι δηλαδή, των οποίων το όνομα από καταβολής κόσμου δεν έχει γραφή στο βιβλίον της ζωής του σφαγμένου Αρνίου.

Απ Αποκ.13,9         Ε τις χει ος, κουσάτω.

Απ Αποκ.13,9                Οποίος έχει ανοικτά τα αυτιά της ψυχής του, ας ακούση.

Απ Αποκ. 13,10        ε τις ες αχμαλωσίαν πάγει, ες αχμαλωσίαν πάγει· ε τις ν μαχαίρ ποκτέννει, δε ατν ν μαχαίρ ποκτανθναι. δέ στιν πομον κα πίστις τν γίων.

Απ Αποκ.13,10               Οποιος σύρει άλλους εις αιχμαλωσίαν, βαδίζει και ο ίδιος εις αιχμαλωσίαν. Οποιος φονεύσει με μαχαίρι, πρέπει και αυτός σύμφωνα με την δικαιοσύνην του Θεού, με μαχαίρι να φονευθή. (Τα εγκλήματα και τα αδικήματα θα πληρωθούν και θα τιμωρηθούν με το ίδιο μέτρον). Εδώ φαίνεται η υπομονή και η πίστις των Χριστιανών.

ΑπΑποκ.13,11        Κα εδον λλο θηρίον ναβανον κ τς γς, κα εχε κέρατα δύο μοια ρνί, κα λάλει ς δράκων.

Απ Αποκ.13,11               Και είδα άλλο θηρίον να ανεβαίνη από την γην· και είχε δύο κέρατα, που εμοιαζαν σαν κέρατα αρνίου· ωμιλούσε όμως σαν δράκων. (Εσυμβόλιζε τους ψευδοπροφήτας, οι οποίοι σαν αθώα πρόβατα ομιλούν με γλυκύτητα, αλλ’ έχουν την καρδίαν και τα φρονήματα του διαβόλου).

Απ Αποκ.13,12        κα τν ξουσίαν το πρώτου θηρίου πσαν ποιε νώπιον ατο. κα ποιε τν γν κα τος ν ατ κατοικοντας να προσκυνήσωσι τ θηρίον τ πρτον, ο θεραπεύθη πληγ το θανάτου ατο.

ΑπΑποκ.13,12               Υποτάσσεται δε και εκτελεί όλην την εξουσίαν του πρώτου θηρίου, πειθαρχικόν σαν εκτελεστικόν όργανον εμπρός εις αυτό. Παρασύρει δε και κάμνει την γην και εκείνους που κατοικούν εις αυτήν να προσκυνούν το πρώτον θηρίον, του οποίου η θανάσιμος πληγή έχει θεραπευθή.

ΑπΑποκ. 13,13        κα ποιε σημεα μεγάλα, κα πρ να κ το ορανο καταβαίν ες τν γν νώπιον τν νθρώπων.

Απ Αποκ.13,13               Και κάμνει, το προβατόσχημον αυτό θηρίον (με την δύναμιν του διαβόλου) μεγάλα και τερατώδη σημεία, ώστε και από τον ουρανόν να κατεβαίνη εις την γην εμπρός εις τα μάτια των ανθρώπων φωτιά (κατά μίμησιν του προφήτου Ηλιού).

ΑπΑποκ. 13,14        κα πλαν τος κατοικοντας π τς γς δι τ σημεα δόθη ατ ποισαι νώπιον το θηρίου, λέγων τος κατοικοσιν π τς γς ποισαι εκόνα τ θηρί, ς εχε τν πληγν τς μαχαίρας κα ζησε.

ΑπΑποκ.13,14               Και παρασύρει εις την πλάνην τους κατοίκους της γης με τα αγυρτικά αυτά θαύματα, δια τα οποία του εδόθη άδεια εκ μέρους του Θεού να τα κάμη, λέγων και προτρέπων τους κατοίκους της γης να κάμουν είδωλον και να θεοποιήσουν το θηρίον, τον Αντίχριστον, το οποίον καίτοι είχε λάβει την πληγήν της μαχαίρας, εν τούτοις έζησε.

Απ Αποκ.13,15        κα δόθη ατ πνεμα δοναι τ εκόνι το θηρίου, να κα λαλήσ εκν το θηρίου κα ποιήσ, σοι ἐὰν μ προσκυνήσωσι τ εκόνι το θηρίου, να ποκτανθσι.

ΑπΑποκ.13,15               Και του παρεχωρήθη άδεια να δώση ζωήν στο είδωλον του θηρίου, ώστε να ομιλήση το είδωλον του θηρίου. Ακόμη δε του επετράπη να ενεργήση, ώστε να φονευθούν όσοι δεν θα ήθελαν να προσκυνήσουν το είδωλον του θηρίου.

Απ Αποκ.13,16        κα ποιε πάντας, τος μικρος κα τος μεγάλους, κα τος πλουσίους κα τος πτωχούς, κα τος λευθέρους κα τος δούλους, να δώσωσιν ατος χάραγμα π τς χειρς ατν τς δεξις π τν μετώπων ατν,

Απ Αποκ.13,16               Παρασύρει δε και πείθει όλους, τους μικρούς και τους μεγάλους, τους πλουσίους και τους πτωχούς, τους ελευθέρους και τους δούλους, να προσκυνήσουν το είδωλον και να υποταχθούν στο θηρίον και να τους δώσουν ανεξάλειπτον χαραγμένην σφραγίδα στο δέξι των χέρι και εις τα μέτωπά των, όπως γίνεται με τους δούλους, (δια να διαλαλούν έτσι την ισόβιον υποταγήν των στο θηρίον).

Απ Αποκ.13,17        κα να μή τις δύνηται γοράσαι πωλσαι ε μ χων τ χάραγμα, τ νομα το θηρίου τν ριθμν το νόματος ατο.

Απ Αποκ.13,17               Και δια να θλίψη και ταλαιπωρήση τους Χριστιανούς, πειθαναγκάζει, κανείς να μη ημπορή να αγοράση η να πωλήση, εκτός εκείνων που έχουν το χάραγμα και την σφραγίδα του θηρίου, η οποία σφραγίς είναι το όνομα του θηρίου η ο αριθμός, που συμβολίζουν τα γράμματα του ονόματός του.

Απ Αποκ.13,18        δε σοφία στίν· χων νον ψηφισάτω τν ριθμν το θηρίου· ριθμς γρ νθρώπου στί· κα ριθμς ατο χξς.

Απ Αποκ.13,18               Εδώ είναι η θεία σοφία· εκείνος που έχει φωτισμένον και καθαρόν νουν ας υπολογίση το σύνολον των αριθμών, που συμβολίζουν τα γράμματα του ονόματός του. Διότι είναι αριθμός ονόματος ανθρώπου. Και ο αριθμός αυτός, που βγαίνει, από την άθροισιν των γραμμάτων λαμβανομένων ως αριθμών, κατά το ελληνικόν σύστημα, είναι εξακόσια εξήκοντα εξ η χξστ’. 

Είναι δε το όνομα του Αντιχρίστου.

htt        aktines.blogspot.com/2020/01/blog-post_574.html#more


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 22 January 2020 | 11:06 pm


Στο «κόκκινο» το προσφυγικό- Εμπλοκή των Ενόπλων ΔυνάμεωνΤο τελευταίο διάστημα πάντως έπειτα και από αλλεπάλληλες συσκέψεις ελήφθησαν μια σειρά μέτρων. 

Στόχος να ‘’σφραγιστεί’’ το ποτάμι, να περιοριστούν οι μεταναστευτικές ροές και ταυτόχρονα να σταλεί το μήνυμα ότι ο Έβρος όχι μόνο για πρόσφυγες και μετανάστες αλλά και για άτομα τα οποία ενδεχομένως να επιχειρήσουν οποιουδήποτε είδους προβοκάτσια είναι ισχυρά φυλασσόμενος έως και απροσπέλαστος.

«Σφραγίζεται» ο Έβρος
Η πιο ενεργή εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων η οποία αποφασίστηκε πρόσφατα αφορά κυρίως τη συνδρομή προς το λιμενικό τόσο του Πολεμικού Ναυτικού όσο και τμημάτων Ειδικών Δυνάμεων με πλωτά μέσα.


Πέρα από τα υπόλοιπα σοβαρά προβλήματα που έχει προκαλέσει το προσφυγικό στη χώρα αποκάλυψε σε αρκετές περιπτώσεις δυσκολίες και ‘’νεκρές’’ περιοχές στην επιτήρηση των συνόρων από τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

 Τόσο στα χερσαία σύνορα του Έβρου όσο και στα θαλάσσια στα ακριτικά μας νησιά.

Προβλήματα τα οποία ανάγκασαν τις δυνάμεις επιτήρησης των συνόρων είτε κατά μήκος του Έβρου, είτε στο Αρχιπέλαγος να επανασχεδιάσουν και να ενισχύσουν τον τρόπο φύλαξης και ελέγχου. Το ζήτημα της επιτήρησης στα νησιά χωρίς αμφιβολία είναι εξαιρετικά πολύπλοκο και σαφέστατα πολύ πιο δύσκολο από τον έλεγχο των χερσαίων συνόρων.

Η πιο ενεργή εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων η οποία αποφασίστηκε πρόσφατα αφορά κυρίως τη συνδρομή προς το λιμενικό τόσο του Πολεμικού Ναυτικού όσο και τμημάτων Ειδικών Δυνάμεων με πλωτά μέσα.

Επιπλέον τις τελευταίες ημέρες αποφασίστηκε η μεταφορά στα ακριτικά νησιά του Βόρειου και Κεντρικού Αιγαίου ελικοπτέρων Huey της Αεροπορίας Στρατού αλλά και ΑΒ-212 του Πολεμικού Ναυτικού.

Όσον αφορά τα πλωτά πανίσχυρα Magna αλλά και τα μικρότερα VTR τα οποία ρίχτηκαν στη μάχη της επιτήρησης αυτά αποτελούν τα βασικά μεταφορικά μέσα των αμφίβιων καταδρομέων που επιχειρούν στο Αιγαίο.

Οι χιλιάδες ώρες που ήδη έχουν ‘’γράψει’’ πάνω στη θαλάσσια οριογραμμή έχουν καταπονήσει τα πολύτιμα για τις Ένοπλες Δυνάμεις θαλάσσια μέσα. Το κόστος συντήρησης αλλά και εκσυγχρονισμού τους αποτελεί ένα ακόμα βάρος για τα περιορισμένα οικονομικά του Επιτελείου.

Η θετική είδηση είναι ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις έπειτα από πίεση του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας και Συντονιστή για το προσφυγικό Αλκιβιάδη Στεφανή φαίνεται ότι εξασφαλίζουν σημαντικά κονδύλια για συντήρηση και εκσυγχρονισμό.

 Τα χρήματα σύμφωνα με πληροφορίες αφορούν πιστώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς το λιμενικό και θα διοχετευτούν στη συντήρηση των πλωτών, σε αλλαγές μηχανών αλλά και σε προμήθεια ραντάρ και θερμικών καμερών. 

Ότι εξοπλισμός υπάρχει στα Magna θα περάσει και στα VTR ώστε με αυτό τον τρόπο οι καταδρομείς των νησιών να ενισχυθούν σημαντικά.

Επιπλέον οι δύο προτάσεις που εκπονήθηκαν από την 13η Διοίκηση Ειδικών Δυνάμεων και αφορούν την συντήρηση και αναβάθμιση των σκαφών κρούσης φαίνεται πως αντιμετωπίζονται θετικά από την ηγεσία. Κατά συνέπεια το επόμενο διάστημα συνολικά 12 Μagna θα περιπολούν στο Αιγαίο με νέες πανίσχυρες "1000άρες" έσω-έξω μηχανές.

Ακόμη 4 νέα σκάφη τα οποία προέρχονται από δωρεές θα ενισχύσουν τις προσπάθειες των αμφίβιων καταδρομέων οι οποίοι μαζί με τους λιμενικούς περιπολούν στα ανατολικά σύνορα του Αρχιπελάγους.

‘’Σφραγίζεται’’ ο Έβρος

Στο Στρατό Ξηράς το ‘’καμπανάκι’’ είχε χτυπήσει έπειτα από την αιχμαλωσία των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις Καστανιές. Ήδη μεγάλος αριθμός προσφύγων και μεταναστών κατάφερνε να περνά χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα στο Ελληνικό έδαφος ακόμα και όταν ο ποταμός ήταν φουσκωμένος κατά τη διάρκεια του Χειμώνα ή της άνοιξης που λιώνουν τα χιόνια.

Το τελευταίο διάστημα πάντως έπειτα και από αλλεπάλληλες συσκέψεις ελήφθησαν μια σειρά μέτρων. Στόχος να ‘’σφραγιστεί’’ το ποτάμι, να περιοριστούν οι μεταναστευτικές ροές και ταυτόχρονα να σταλεί το μήνυμα ότι ο Έβρος όχι μόνο για πρόσφυγες και μετανάστες αλλά και για άτομα τα οποία ενδεχομένως να επιχειρήσουν οποιουδήποτε είδους προβοκάτσια είναι ισχυρά φυλασσόμενος έως και απροσπέλαστος.

Τουλάχιστον τέσσερα ελικόπτερα Huey μεταφέρθηκαν στα σύνορα και πραγματοποιούν συνεχείς πτήσης επιτήρησης ημέρα και νύχτα από το ‘’τριεθνές’’ στο Βορειότερο άκρο του νομού έως και το Δέλτα του ποταμού.

Ταυτόχρονα αυξήθηκε κατακόρυφα ο αριθμός σκοπών και περιπόλων οι οποίες άλλωστε είχαν ήδη αναβαθμιστεί και ποιοτικά όχι μόνο ποσοτικά μετά την σύλληψη των δύο στρατιωτικών. Άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων αρχικά μεταφέρθηκαν στις Μονάδες της περιοχής ενώ ενισχύθηκαν σε οπλισμό αλλά και σε μέσα επιτήρησης όπως θερμικές κάμερες τις οποίες δανείστηκαν από τα Ειδικά Τάγματα Εθνοφυλακής.

Αποτέλεσμα ήταν να περιοριστεί κατακόρυφα το πέρασμα μεταναστών. 

Ωστόσο ο νέος πονοκέφαλος για τις Ελληνικές αρχές είναι ότι οι δουλέμποροι πλέον είτε επιχειρούν να τους μεταφέρουν δια θαλάσσης, ανοιχτά από τις εκβολές του ποταμού Έβρου, είτε περνώντας τους στη Βουλγαρία και από εκεί στην Ελλάδα μέσω δύσβατων περιοχών.

Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 22 January 2020 | 10:40 pm


Νομός Αττικής - Αθηνών - Ειδήσεις και Νέα