Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Αττικής    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

δυνατός, είναι αυτός που είναι ... Ο ΕΑΥΤΟΣ ΤΟΥ! (3 βίντεο)


Αντέχεις άραγε, να δεις ποιός πραγματικά είσαι;
Να κοιταχτείς στον καθρέπτη και να δεις τον εαυτό σου χωρίς ρόλους;Ναι... ξέρεις για ποιούς ρόλους σου μιλώ...

Ρόλοι... ρόλοι ... ρόλοι... αυτό είσαι, μα δεν είσαι εσύ...

Δυσκολεύεσαι ν' απαντήσεις... το ξέρω...

Φοβάσαι να επικεντρωθείς στον εαυτό σου... να ψαχτείς... να βρεις εσένα...

Μπορείς να διώξεις τους εσωτερικούς φόβους σου, να δεις τις δικές σου αδυναμίες και να βγάλεις στο φως, όλα εκείνα που κρατάς στο σκοτάδι...

Και να θυμάσαι, πως δυνατός, είναι αυτός που είναι ... Ο ΕΑΥΤΟΣ ΤΟΥ!


 Καληνύχτα


Καλλιόπητα βίντεο εδώ... εδώ... κι εδώ... 


Δημοσιεύθηκε στις 23 April 2018 | 2:19 am


Ρε ξευτίλα όταν σου ζητήθηκε να ενισχύσεις τα παιδιά που ήταν φυλακή μέχρι και πριν μέρες όλο ''οικονομικά θέματα ''προέκυπταν!


 Τι μας λέει λοιπόν ο κύριος Συναδινός;;

Ότι του ζητήσαμε να <<παρανομήσει>>δίνοντας μέρος των χρημάτων του στο εθνικιστικό κίνημα !!!
Δλδ ο κύριος Συναδινός αθέτησε και την υπόσχεση Τιμής προς το κίνημα που τον ανέδειξε αλλά και σφυρίζει κλέφτικα την ώρα που γνώριζε ότι η ΧΑ δεν χρηματοδοτείτε από το 2013!

Το δίκαιο και η δεοντολογία λένε, να ακουστεί και η άλλη πλευρά... κι ο λαός αποφασίζει...

Καλλιόπη Σουφλή


Για να κατανοήσουμε κάποια πράγματα..
Δυστυχώς κάποιοι είναι τόσο ''πάνκουτοι''που δίνονται μόνοι τους.Τι μας λέει λοιπόν ο κύριος Συναδινός;;

Ότι του ζητήσαμε να <<παρανομήσει>>δίνοντας μέρος των χρημάτων του στο εθνικιστικό κίνημα !!!
Δλδ ο κύριος Συναδινός αθέτησε και την υπόσχεση Τιμής προς το κίνημα που τον ανέδειξε αλλά και σφυρίζει κλέφτικα την ώρα που γνώριζε ότι η ΧΑ δεν χρηματοδοτείτε από το 2013!


Κάναμε πολύ υπομονή με όλους σας για το καλό της ενότητας και του έθνους αλλά ο θεός αγαπάει τον κλέφτη αγαπάει και τον νοικοκύρη..

Ρε ξευτίλα όταν σου ζητήθηκε να ενισχύσεις τα παιδιά που ήταν φυλακή μέχρι και πριν μέρες όλο ''οικονομικά θέματα ''προέκυπταν!


Ρε ξευτίλα τι μαθήματα ηθικής να κάνεις;


Ένα μπιζέλι δεν έστειλες στα παιδιά ένα μπιζέλι τόσα χρόνια !!


Και αν δεν ήταν ο αρχηγός ο Κας,ο Λαγός,ο Ηλ.Παναγιώταρος και πολλοί ακόμα να βάζουν συνεχώς απο την τσέπη τους οι μισοί θα ήταν ακόμα μέσα !!


Σιχάματα !
Φωτογραφία του χρήστη Εξέγερση Ελλήνων - Ελληνόψυχοι Αγωνιστές.

Εξέγερση Ελλήνων - Ελληνόψυχοι Αγωνιστές
 
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 23 April 2018 | 1:38 am


Κάντε λίγο υπομονή , άρχισε η διάλυση της Τουρκίας . Ο Ερντογάν χάνει τις εκλογές.
Ο Ερντογάν ακόμα και σήμερα ,αντιμετωπίζεται από μεγάλο μέρος του Στρατού ως παραβάτης της παρακαταθήκης τους Κεμάλ , το πρόσφατο πραξικόπημα έθεσε ανώτατα όρια αποδοχής του Ερντογάν στο εσωτερικό της χώρας και το πρόσφατο δημοψήφισμα έδειξε την μεγαλύτερη αποδοχή που μπορεί να έχει .

Με απλά λόγια η επανεκλογή του είναι οριακή κα βαίνει προς τα κάτω .Των «απεσταλμένων μας στην Άγκυρα »

Οι δυνάμεις που έχουν δρομολογήσει τη δημιουργία ενός τεράστιου Κουρδιστάν, 
( χρήσιμο σε Δύση και Ισραήλ ) μια τριχοτομημένη Σ. Αραβία, μια τετραπλάσια Ιορδανία και ένα διασπασμένο Πακιστάν έχουν «μπλοκάρει»Με τον πόλεμο στη Συρία η Δύση εξασφάλισε ξεκάθαρα ζητήματα ενεργειακής ασφάλειας , όμως γεωπολιτικά η αστάθεια παραμένει απειλώντας αυτήν την ενεργειακή ασφάλεια. Στο στόχαστρο μπαίνει η Τουρκία και το λάθος της είναι ότι θέλει να πρωταγωνιστεί σε λάθος χρονική στιγμή στην ευρύτερη περιοχή .


Όλη η πίεση θα διοχετευτεί στην Τουρκία προκειμένου το Ισραήλ που είχε άριστες σχέσεις με την μετακεμαλιστική Τουρκία να τις επανακτήσει .


Η Μοσάντ ενόψει των εκλογών του Ιουνίου στην Τουρκία ¨έχει πιάσει δουλειά ¨ επεμβαίνοντας έτσι ξεκάθαρα στα εσωτερικά της Τουρκίας όπου βρίσκονται και όλες της οι αδυναμίες . 

Το κόμμα της Μεράλ Ακσενέρ, πρώην υπουργού Εσωτερικών και γνωστής εθνικίστριας η οποία ίδρυσε πέρυσι το δικό της κόμμα αφού αποχώρησε από το MHP του Ντεβλέτ Μπαχτσελί, είναι η πολιτική δύναμη που ευνοεί το Ισραήλ μέσω της Μοσάντ

Ο Ερντογάν ακόμα και σήμερα ,αντιμετωπίζεται από μεγάλο μέρος του Στρατού ως παραβάτης της παρακαταθήκης τους Κεμάλ , το πρόσφατο πραξικόπημα έθεσε ανώτατα όρια αποδοχής του Ερντογάν στο εσωτερικό της χώρας και το πρόσφατο δημοψήφισμα έδειξε την μεγαλύτερη αποδοχή που μπορεί να έχει .

Με απλά λόγια η επανεκλογή του είναι οριακή κα βαίνει προς τα κάτω .

Το ίδιο πρόβλημα έχει και ο εταίρος του ο επικεφαλής του MHP Ντεβλέτ Μπαχτσελί ο οποίος επιθυμεί να μειωθεί το όριο του 10% των ψήφων που απαιτείται για να μπει ένα κόμμα στο κοινοβούλιο προσπαθώντας έτσι να ανάκτηση το χαμένο έδαφος και να αποκρούσει την πρόκληση της Μεράλ Ακσενέρ, πρώην υπουργού Εσωτερικών και γνωστής εθνικίστριας η οποία ίδρυσε πέρυσι το δικό της κόμμα αφού αποχώρησε από το MHP.

Η προκλητικότητα της Τουρκίας σε Ελλάδα και Κύπρος, η στάση της στις ΑΟΖ ,η απομάκρυνσή της από την ΕΕ , τα πολεμικά μέτωπα που έχει ανοίξει , η ταλάντωσή της μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας κ.α θα συνδεθούν προεκλογικά με την οικονομική βαρύτητα που υφίσταται και θα εμφανιστούν περισσότερο ως αποτυχίες από τους αντιπάλους του , που θα επιβαρύνουν τον Ερντογάν

Ο Ερντογάν θα χρειαστεί και το Ντεβλέτ Μπαχτσελί και τη Μεράλ Ακσενέρ για να παραμείνει στην Εξουσία .

Πολύ γρήγορα έτσι ο Ερντογάν που έχει χάσει τους Γκιουλενιστές θα χάσει και τους Κεμαλιστές και τότε , ο εμφύλιος στην Τουρκία θα πάρει σάρκα και οστά , όπως στην Συρία .

Με την προκήρυξη των πρόωρων εκλογών στην Τουρκία , επισπεύτηκε ο διαμελισμός της .
Σε μια εποχή αστάθειας κερδίζεις όταν κρατηθείς σταθερός


ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ 
( Α΄ Υποδιοικητής )
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 23 April 2018 | 1:31 am


Το Φανάρι, η προπαγάνδα των Οικουμενιστών και το αστείο άλλοθι της «τουρκικής ομηρείας»Φυσικά το επί χρόνια χαϊδεμένο (των ΗΠΑ, της CIA, της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ και ετέρων…ευαγών ιδρυμάτων) Φανάρι μόνο όμηρος δεν ήταν ποτέ (και εννοώ κατά τις τελευταίες 6-7 δεκαετίες), αλλά αντίθετα ήταν οργανισμός απολύτως προστατευόμενος από τα παραπάνω… καθιδρύματα, για να μπορεί να παίζει με όλο και μεγαλύτερη άνεση τον ρόλο του ως βασικότατου πυλώνα του νεοταξίτικου και νεοεποχίτικου σχεδίου των παγκοσμιοποιητών για τη νόθευση και διάλυση της Ορθοδοξίας, την άμβλυνση των θρησκευτικών διαφορών με τον υπόλοιπο κόσμο, την πολτοποιημένη πνευματική ενοποίηση των λαών του πλανήτη και την προώθηση και εδραίωση της Πανθρησκείας. 
 Αυτά, για να τελειώνουμε επιτέλους με τις ανυπόστατες δικαιολογίες και τα αστεία άλλοθι…
του Νεκτάριου Δαπέργολα
Διδάκτορος Ιστορίας

      Ως γνωστόν, κάθε μέρα που περνάει κλιμακώνεται ολοένα και περισσότερο το οικουμενιστικό ξεσάλωμα του Φαναρίου και απάσης της ελλαδικής αρχιερατικής ομήγυρης που συμμετέχει (όχι απλά συρόμενη, αλλά πρωτοστατούσα, διαγκωνιζόμενη και ασθμαίνουσα) σε όλη αυτή την κατάπτωση. 

Στην εν λόγω ομήγυρη μετέχει βέβαια δυστυχώς και μέγα μέρος του λεγόμενου κατώτερου κλήρου, σαφές δείγμα του πόσο βαθιά έχει προχωρήσει τα τελευταία χρόνια το δηλητήριο της πλάνης και έχει διαποτίσει ακόμη και χώρους, που μάλλον διαφορετική εικόνα έδειχναν κάποτε. 

Φυσικά όμως μετέχει και μέγα μέρος του λαϊκού χριστεπωνύμου πληρώματος, που τελεί σε βαθιά σύγχυση και χαρακτηριστική αδυναμία διάκρισης της πραγματικότητας και του τι εξυφαίνεται γύρω μας. 

Όλα αυτά αποτελούν άλλη μία ξεκάθαρη απόδειξη ότι αυτό που συχνά λέμε για τον επανευαγγελισμό που χρειάζεται άμεσα η πατρίδα μας, δεν αφορά μόνο στους λεγόμενους άθεους ή στους ζώντας εκτός Εκκλησίας, αλλά και στους εντός αυτής (και δυστυχώς, όπως φαίνεται, ίσως και πρωτίστως σ’ αυτούς).      Στην απειροελάχιστη βέβαια αντίδραση που παρατηρείται απέναντι στο εν λόγω οικουμενιστικό ξεσάλωμα (εντυπωσιακά και αδικαιολόγητα μικρή, ειδικά για την μετά το Κολυμπάρι περίοδο, οπότε και οι θιασώτες της Παναίρεσης πέταξαν απροκάλυπτα πλέον κάθε πρόσχημα και κάθε προσωπείο) παίζουν σίγουρα ρόλο και άλλα αίτια, όπως ο φόβος πολλών - κυρίως - κληρικών έναντι των (συνήθως καισαροπαπικών στη συμπεριφορά) επισκόπων τους, αλλά φυσικά και ακόμη πιο ταπεινά…«ένστικτα» (όπως π.χ. το βόλεμα και το συμφέρον). 

Το κύριο αίτιο είναι όμως η άμβλυνση των συνειδήσεων μετά από δεκαετίες αγαπολογίας, συγκρητιστικής ψευτοπροοδευτικότητας, «διαλόγων», συμπροσευχών και λοιπών ενωσιακών δράσεων, σε συνδυασμό με την ούτως ή άλλως τραγική θεολογική κατάρτιση των πιστών, αλλά συνήθως και των ίδιων των κληρικών. 

Η πλήρης πλέον άλωση των Θεολογικών Σχολών από «λύκους βαρείς» που υποδύονται τους καθηγητές και τους διδάκτορες «πλανώντες και πλανώμενοι» και η διόγκωση ψευδοθεολογικών κινήσεων, όπως ο τραγικός «Καιρός», που διδάσκουν με απροκάλυπτη αλαζονεία την αίρεση δια της εγωμανιακής βλασφημίας της λεγόμενης «μεταπατερικότητας» και έχουν ταχθεί να παράγουν «υιούς γεένης διπλοτέρους αυτών», επιτείνει καθημερινά το πρόβλημα. 

Και έτι περαιτέρω βέβαια το επιτείνει η συνεχής εξοικείωση (έως βαθμού εξηλιθίωσης) του λαού μας με όλη την ευρύτερη νεοταξίτικη ατζέντα που προωθείται από τα στημένα βοθροκάναλα, τη δημόσια εκπαίδευση και πλείστους ακόμη επίσημους κι ανεπίσημους φορείς. 

Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα όχι μόνο την εξοικείωση με τη δήθεν θεολογία της οικουμενιστικής νεοεποχίτικης βλασφημίας, αλλά και με τη σταδιακή εμπέδωση στη σκέψη των πολλών ότι οι λίγοι που μάχονται υπέρ της αυθεντικής Ορθοδοξίας δεν είναι παρά σκοταδιστές και σχεδόν ψυχασθενείς Ταλιμπάν, την ώρα που ο πατριάρχης Βαρθολομαίος εξαγιάζεται λεκτικά ως πατριάρχης της «αγάπης», της «ανεκτικότητας», της «οικολογίας», του «ανυπόκριτου διαλόγου» και όποιας άλλης άθλιας στρέβλωσης η νεοταξίτικη αλλοίωση της αυθεντικής σημασίας των λέξεων κατά πώς βολεύει τους ινστρούχτορές της (για να θυμηθώ παραφραστικά και τον μέγιστο Θουκυδίδη) έκανε να δείχνει ως αξιοθαύμαστη αρετή.


      Στη μαζική, συστηματική και πολυεπίπεδη πάντως πλύση εγκεφάλου που γίνεται για την εξύμνηση του πατριάρχη και των συν αυτώ, πέρα από τα προαναφερθέντα, μόνιμη θέση κατέχει και η γνωστή αυτή τεράστια ανοησία περί της δήθεν ομηρείας από το τουρκικό κράτος και παρακράτος (η διαφορά αυτών των δύο είναι άλλωστε δυσδιάκριτη) στην οποία τελεί το Φανάρι. 

Την έχουμε ακούσει όλοι μας πάμπολλες φορές στο παρελθόν, την ακούσαμε και πρόσφατα με αφορμή την κατάπτυστη επιστολή «ευλογίας των όπλων» του Ερντογάν ενόψει της εισβολής στη Συρία, την ακούσαμε ως δικαιολογία της απαράδεκτα μακράς σιωπής του Φαναρίου για τους δύο αιχμαλώτους στρατιωτικούς μας, τη διαβάσαμε όμως βέβαια προ ολίγου καιρού (και κυριολεκτικά φρίξαμε) και κατά την άθλια προσπάθεια διάσημου (και για πολλούς θεωρούμενου δυστυχώς ως υπεράνω πάσης υποψίας) «πατριώτη» - και διαχειριστή μεγάλου ιστολογίου - να εξουθενώσει τους επικριτές του Βαρθολομαίου ως άσχετους, μικρονοϊκούς και περίπου ανθέλληνες και να εξυμνήσει ταυτόχρονα τον τελευταίο ως μαρτυρική και ηρωική μορφή, παραλληλίζοντας τον μάλιστα expressis verbis με τον μεγάλο εθνομάρτυρα και άγιο της Εκκλησίας μας Γρηγόριο τον Ε΄!


      Ασφαλώς όμως το πόσο κωμικά είναι όλα αυτά αποτελεί θέμα στοιχειώδους σκέψης και λογικής. Και κατ’ αρχάς να ξεκαθαρίσουμε βέβαια ότι ακόμη και αν ίσχυαν τα περί ομηρείας, τουρκικής πίεσης ή οτιδήποτε άλλου παρόμοιου απέναντι στο Φανάρι, θα μπορούσαμε να δούμε ίσως με κατανόηση κάποια μουδιασμένη και παθητική στάση σε θέματα σχετικά με τα εθνικά μας δίκαια, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, τις σχέσεις του Πατριαρχείου με τον λοιπό ορθόδοξο κόσμο κλπ, θα αδυνατούσαμε ωστόσο παντελώς και πάλι να αντιληφθούμε γιατί μια τέτοια κατάσταση ομηρείας μπορεί να δικαιολογεί όλο το οικουμενιστικό και ευρύτερα πανθρησκειακό ξεσάλωμα των τελευταίων δεκαετιών (εκτός δηλαδή και αν υπονοούν οι υποστηρικτές αυτής της θέσης ότι η τουρκική πίεση είναι που επιβάλλει την οικουμενιστική ατζέντα και δη σε τέτοιο υπερμεγέθη βαθμό, ενώ οι καημένοι οι…ελεύθεροι πολιορκημένοι του Φαναρίου άλλα φρονούν, πράγμα όμως βέβαια που ούτε ως κακόγουστο αστείο δεν μπορεί να λεχθεί). 


Είναι πασιφανές λοιπόν ότι ακόμη και αν υπήρχε θέμα ομηρείας, μόνο ως σοφιστεία και ως άλλοθι μπορεί να το χρησιμοποιούν οι υποστηρικτές του Φαναρίου, μήπως και πείσουν κάποιους αφελείς για τα παντελώς αδικαιολόγητα.

      Για να προχωρήσουμε όμως πλέον λίγο περισσότερο τον συλλογισμό μας, καιρός να ξεκαθαρίσουμε ότι και αυτό που παραπάνω δεχθήκαμε (για την οικονομία της συζήτησης και δίκην υπόθεσης εργασίας) ως πιθανότητα κατάστασης ομηρείας, είναι στην πραγματικότητα παντελώς ανυπόστατο. 

Καθότι φυσικά το επί χρόνια χαϊδεμένο (των ΗΠΑ, της CIA, της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ και ετέρων…ευαγών ιδρυμάτων) Φανάρι μόνο όμηρος δεν ήταν ποτέ (και εννοώ κατά τις τελευταίες 6-7 δεκαετίες), αλλά αντίθετα ήταν οργανισμός απολύτως προστατευόμενος από τα παραπάνω… καθιδρύματα, για να μπορεί να παίζει με όλο και μεγαλύτερη άνεση τον ρόλο του ως βασικότατου πυλώνα του νεοταξίτικου και νεοεποχίτικου σχεδίου των παγκοσμιοποιητών για τη νόθευση και διάλυση της Ορθοδοξίας, την άμβλυνση των θρησκευτικών διαφορών με τον υπόλοιπο κόσμο, την πολτοποιημένη πνευματική ενοποίηση των λαών του πλανήτη και την προώθηση και εδραίωση της Πανθρησκείας. 

Η προστασία αυτή υπήρξε επί σειρά ετών ξεκάθαρη και απολύτως χαρακτηριστική, όπως πιστοποιείται περίτρανα από την όλη ευχέρεια και το πολυσχιδές πλέγμα μετακινήσεων και δράσεων του πατριάρχη (αλλά και ετέρων εκπροσώπων του) σε όλο σχεδόν τον πλανήτη (κυρίως δε στις ΗΠΑ και τη Δυτική Ευρώπη), τεκμηριώνεται δε πάνω και σε άλλες πληροφορίες, στις οποίες πάντως δεν χρειάζεται να υπεισέλθουμε αυτή τη στιγμή.


      Ένα παραμύθι με δήθεν δράκους και δήθεν φυλακισμένες πριγκηποπούλες είναι λοιπόν όλο αυτό το αφήγημα για τη δυσχερή θέση του Πατριαρχείου λόγω των τουρκικών πιέσεων. 

Όμηρος ήταν πράγματι το σεπτό μας και συχνά μαρτυρικό Πατριαρχείο επί αιώνες, όσο ήταν πραγματικός θεματοφύλακας της Ορθοδοξίας, αλλά και του Ελληνισμού. 

Η τραγική εξέλιξη ωστόσο της διολίσθησής του στην αγκαλιά του Σιωνισμού και της σταδιακής μετάλλαξής του σε άντρο της πλάνης και της κακοδοξίας, ειδικά κατά το β΄ μισό του 20ού αιώνα, κατάντησε και όλη αυτή την κάποτε πασιφανή διαπίστωση σε κωμικό ανέκδοτο. 

Φυσικά όμως, αν θέλουμε (για να είμαστε απολύτως δίκαιοι) να καλύψουμε όλες τις παραμέτρους του ζητήματος, μπορούμε ειδικά κατά τα 2-3 τελευταία χρόνια να αποδεχθούμε ίσως την ύπαρξη κάποιας φοβίας των ενοίκων του Φαναρίου και την εμφάνιση κάποιας πολιτικής πιέσεων. 

Αλλά αυτό, ακόμη κι αν συμβαίνει, δεν μπορεί παρά να οφείλεται στις προβληματικές σχέσεις του ξεσαλωμένου εσχάτως νεο-οθωμανού σουλτάνου Ερντογάν με τη Δύση και ειδικά τις ΗΠΑ και όχι επειδή είναι το Φανάρι προπύργιο Ορθοδοξίας και Ελληνισμού. 

Μία τέτοια όμως ενδεχόμενη ανασφάλεια των συγκεκριμένων ενοίκων του Φαναρίου και για τους συγκεκριμένους λόγους, τον υποφαινόμενο τουλάχιστον τον αφήνει παγερά αδιάφορο. 

Αυτά, για να τελειώνουμε επιτέλους με τις ανυπόστατες δικαιολογίες και τα αστεία άλλοθι…


Δημοσιεύθηκε στις 23 April 2018 | 1:10 am


Άρχισαν να «ψάχνονται» οι Έλληνες τώρα, μόνο που τα πάντα είναι πια σάπια... Κάτι λίγοι που μιλάγαμε, μάς έστελναν πουτανο-πρακτοράκια οι... Ραχωβίτσες !


Περί των διαφόρων πουτανο-πρακτορακίων
τού Ραχωβίτσα και τού κάθε Ραχωβίτσα...

 

 

 

 

 

Αμάν, Διηνέκη, κάποιες "απαιτήσεις" που έχεις κι εσύ...

Και πώς θα κάνουν τις... "δουλειές τους" οι ... Ραχωβίτσες, μωρέ;;; 


Καλλιόπη Σουφλή


Περισσότερα, εδώ.Περί των διαφόρων πουτανο-πρακτορακίων
τού Ραχωβίτσα και τού κάθε Ραχωβίτσα,
εδώ...Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 23 April 2018 | 12:56 am


ΥΠΟ ΔΙΑΛΥΣΗ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ…Πανσπερμία "πατριωτικών κομμάτων" με φερετζέ ή χωρίς…...


 Στην Πατρίδα άρχισε να δημιουργείται μια πανσπερμία πατριωτικών κομμάτων!
 Δηλαδή, κόμματα που με ασύστολα ψεύδη προσπαθούν προεκλογικά να πείσουν το λαό για τον πατριωτισμό τους και την αντιμνημονιακή πολιτική τους και μετά τις εκλογές ευχαρίστως θα συμμαχούσαν και θα συμμετείχαν σε μια κυβέρνηση με το ΣΥΡΙΖΑ ή τη ΝΔ! Παρακάτω θα σας παρουσιάσω κάποια από αυτά τα κόμματα και πιστεύω θα αντιληφθείτε ποια από αυτά κρύβουν με φερετζέ την εξουσιολαγνεία τους και ποια όχι!

Πόσο ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΕΣ πρέπει να είναι αυτοί που θα ψηφίσουν ... τα ίδια κόμματα που μας έβαλαν στα Μνημόνια;;;

Πόσο ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ, πρέπει να είναι αυτοί που θα ψηφίσουν τον Νικολόπουλο που ψήφισε Μνημόνιο, τον Βελόπουλο που ψήφισε Μνημόνιο ή τον Φαήλο, που ήταν κολλητός του Σαμαρά που ψήφισε Μνημόνιο;;;

Πόσο ΗΛΙΘΙΟΙ πρέπει να είναι αυτοί που θα ψηφίσουν τον Καρατζαφύρερ;;;

Ένας ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ, πρέπει να αποτελείται από ΟΜΑΔΑ ΕΛΛΗΝΩΝ επικεφαλής και όχι κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο και που θα έχει ως πρώτο μέλημα, να διώξει όλους τους οβριούς από την Ελλάδα και θα ΚΡΕΜΑΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.
Απο κει κι ύστερα, όλα τα άλλα γίνονται...


Καλλιόπη Σουφλή

Υ.Γ. Τα χεράκια του Καραμάν Αλή, ΙΛΟΥΜΙΝΑΤΙ!Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Αρθρογράφος-πολιτικός αναλυτήςΣε τρία τελευταία άρθρα μου, τα οποία δημοσιεύθηκαν στην Ελεύθερη Ώρα: “Επανεκλογή του Τσίπρα με ΠτΔ τον Καραμανλή” την Κυριακή 1η Απριλίου 2018, “Η διάσπαση της ΝΔ φέρνει ξανά στην Εξουσία τον Τσίπρα” την Μεγάλη Τετάρτη 4 Απριλίου 2018 και “Ο Σαμαράς ευνουχίζει τη ΝΔ” την Κυριακή 15 Απριλίου 2018, προσπάθησα να σας ενημερώσω για το τι ακριβώς γίνεται στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως, που ευελπιστεί να κυβερνήσει εκ νέου αυτόν τον Τόπο! 


Προσπάθησα να σας αποδείξω με στοιχεία, αλλά και με μια ανάλυση της πολιτικής εκτίμησής μου, πως ενδεχομένως να μην θέλει η ίδια η ΝΔ στο σύνολό της να γίνει κυβέρνηση! 

Αφού αυτήν την στιγμή σπαράσσεται από τις πολιτικές φατρίες του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Κώστα Καραμανλή και του Αντώνη Σαμαρά! 

Σπαράσσεται από τα πολιτικά ανοίγματα προς το ΠΑΣΟΚ των κυβερνήσεων Κώστα Σημίτη! 

Έτσι, αυτό το πολιτικό παρασκήνιο και τον λυσσαλέο πόλεμο στη ΝΔ που αποκάλυπτα σε αυτά τα τρία άρθρα μου, έρχεται να επιβεβαιώσει η “δεξιά” εφημερίδα “Δημοκρατία” της Παρασκευής 20 Απριλίου 2018, η οποία έχει με πηχυαίους τίτλους στο πρωτοσέλιδό της: “Απέραντο φρενοκομείο η ΝΔ” και με μικρότερους τίτλους, ως συμπλήρωμα: “Ακατανόητα ανοίγματα στα παλαιά στελέχη του βρώμικου ΠΑΣΟΚ και του μοιραίου Σημίτη”!

 

Κλείνει η ψαλίδα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ…

Επίσης σε αυτά τα άρθρα μου αποκάλυπτα πως, αυτή η εσωστρέφεια στη ΝΔ των ηγετικών της στελεχών θα έφερνε ξανά στην Εξουσία τον Αλέξη Τσίπρα και την μπολσεβίκικη παρέα του! 

Καθώς επίσης, τα επιτελεία του Τσίπρα με την αμέριστη συνδρομή των ΗΠΑ και της Γερμανίας, απεργάζονται σχέδια “τύφλωσης” του λαού στην αντιλαϊκή πολιτική τους, προκειμένου να κλείσει η ψαλίδα των 10+ μονάδων που όλες οι δημοσκοπήσεις έφερναν μπροστά τη ΝΔ! Και “πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρις”, σε τελευταία δημοσκόπηση της ALCO η διαφορά ανάμεσα στη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ περιορίζεται στις 4,7 ποσοστιαίες μονάδες! 

Έτσι, πηγαίνει περίπατο η προσδοκία του Κυριάκου Μητσοτάκη για δημιουργία ενός ισχυρού ρεύματος που θα του εξασφάλιζε την αυτοδυναμία! 

Μήλον της έριδος λοιπόν, είναι το ΠΑΣΟΚ ή “Κίνημα Αλλαγής” ή όπως αλλιώς θέλετε να το πείτε, αφού κάθε τρεις και λίγο, αλλάζει ονόματα… 

Έτσι, ο ΣΥΡΙΖΑ προσεγγίζει την Πρόεδρο Φώφη Γεννηματά (σ.σ. μαζί με τον Γιώργο Παπανδρέου και το κόμμα του) και η ΝΔ, άλλα επιτελικά στελέχη του πάλαι ποτέ ισχυρού ΠΑΣΟΚ (σ.σ. Βενιζέλο, Λοβέρδο, Διαμαντοπούλου κλπ)! 

Από κοντά βεβαίως στην προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ για να καταλάβει την Εξουσία θα είναι και το κόμμα “Ποτάμι” του διεθνιστή Σταύρου Θεοδωράκη, που από μόνο του δεν πρόκειται να περάσει ποτέ το κατώφλι της Βουλής…

Τελείωσαν “Ανεξάρτητοι Έλληνες” και “Ένωση Κεντρώων”…

Όπως δεν πρόκειται να περάσουν το κατώφλι της Βουλής ούτε το θνησιγενές κόμμα των ψευτοπατριωτών, των τάχατες “Ανεξάρτητων Ελλήνων” και γι΄ αυτό ο Πρόεδρός του Πάνος Καμμένος εκλιπαρεί για να βρεθεί σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ! 

Το κατώφλι της Βουλής δεν πρόκειται να περάσει ούτε το κόμμα αχταρμάς του Βασίλη Λεβέντη, η “Ένωση Κεντρώων”, από τη στιγμή που ο λαός πήρε χαμπάρι την ανυπαρξία τους και την ανεδαφικότητα των πράξεών τους και έτσι αυτοί, βάλανε μπρος διάφορα τσαμπουκαλέματα στη Θεσσαλονίκη (σ.σ. βλέπε βουλευτής Φωκάς) προκειμένου να συγκινήσουν τους Θεσσαλονικιούς, από τη στιγμή που από εκεί άντλησαν τα μεγαλύτερα εκλογικά αποτελέσματα στις τελευταίες εκλογές!

Στάσιμη η “Χρυσή Αυγή”… 

Από φοβερή εσωστρέφεια, χαρακτηρίζεται επίσης η “Χρυσή Αυγή”! Η οποία, από τη στιγμή που έγινε Κοινοβουλευτικό Κόμμα δεν έκανε καμιά ανανέωση του δυναμικού της πρώτης γραμμής της, μη εντάσσοντας στους κόλπους της υγιή και άφθαρτα πατριωτικά στοιχεία! 

Δεν ενέταξε στους κόλπους της προσωπικότητες της Κοινωνίας μας, που θα της έδιναν τη δύναμη της εκτίναξης των εκλογικών της ποσοστών, όπως ακριβώς έγινε σε άλλες χώρες της Ευρώπης, που κόμματα με την ίδια ιδεολογική πλατφόρμα με τη “Χρυσή Αυγή”, είτε έγιναν κυβέρνηση, είτε είναι στην αντιπολίτευση με ισχυρά ποσοστά! 

Επίσης, η ακραία πολλές φορές ρητορική της, παρ΄ ότι εξόχως πατριωτική, δεν επιτρέπει την εκτίναξή της και την κρατάει στα ίδια ποσοστά που κατέλαβε στις τελευταίες εκλογές!

Πανσπερμία πατριωτικών κομμάτων…   

Από την ημέρα που ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωνε τον Απρίλιο του 2010 την υπαγωγή της χώρας στον μηχανισμό στήριξης (σ.σ. Μνημόνιο), στην Πατρίδα άρχισε να δημιουργείται μια πανσπερμία πατριωτικών κομμάτων! 

Κόμματα που η δημιουργία τους υπαγορεύτηκε από την ανένταχτη ψυχή κάποιων Ελλήνων, που δεν μπορούσαν να αποδεχτούν την υποτακτική πολιτική των κομμάτων Εξουσίας στους δυνάστες – δανειστές και “εταίρους” μας και άλλα κόμματα, τάχατες πατριωτικά, που θα λειτουργούσαν μελλοντικά ως εξαπτέρυγα της Εξουσίας (σ.σ. όπως ο ΛΑΟΣ και οι ΑΝΕΛ)! 

Δηλαδή, κόμματα που με ασύστολα ψεύδη προσπαθούν προεκλογικά να πείσουν το λαό για τον πατριωτισμό τους και την αντιμνημονιακή πολιτική τους και μετά τις εκλογές ευχαρίστως θα συμμαχούσαν και θα συμμετείχαν σε μια κυβέρνηση με το ΣΥΡΙΖΑ ή τη ΝΔ! Παρακάτω θα σας παρουσιάσω κάποια από αυτά τα κόμματα και πιστεύω θα αντιληφθείτε ποια από αυτά κρύβουν με φερετζέ την εξουσιολαγνεία τους και ποια όχι!

Ο λαοπλάνος Γιώργος Καρατζαφέρης…

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης με νύχια και με δόντια προσπαθεί να αποκτήσει κάποια από τα περασμένα του μεγαλεία και διατυμπανίζει μαζί με τα φερέφωνά του, πως θα είναι στην επόμενη Βουλή! Ωστόσο, να σας θυμίσω πως ψήφισε το Πρώτο επαχθές και καταστροφικό Μνημόνιο μαζί με την 15μελή Κοινοβουλευτική του Ομάδα! 

Όταν τρεις Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είχαν το σθένος να το καταψηφίσουν (σ.σ. Γιάννης Δημαράς, Σοφία Σακοράφα και Βασίλης Οικονόμου)! 

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης στήριξε για Πρωθυπουργό της χώρας τον τραπεζίτη και άνθρωπο των Διεθνών Αγορών – και του Κώστα Σημίτη – Λουκά Παπαδήμο, συμμετέχοντας στην καταστροφική για την Ελλάδα και το λαό της κυβέρνησή του, με τέσσερεις (4) Βουλευτές! 

Μπορεί λοιπόν, να μαζεύει γύρω του διάφορους γυρολόγους πολιτικούς, όπως ο Παναγιώτης Ψωμιάδης (πρώην βουλευτής της ΝΔ και Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας), ο Νίκος Μίχος (πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής και τώρα ανεξάρτητος) και η Σταυρούλα Ξουλίδου (πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ), αλλά αυτοί δεν θα του δώσουν ποτέ τη δυναμική εισόδου στην επόμενη Βουλή! 

Άλλωστε, μπορεί ο στόχος του να μην είναι αυτός, αφού γνωρίζει την ωμή πραγματικότητα, δηλαδή πως ο λαός δεν ξεχνά το βρώμικο πολιτικό του παρελθόν, αλλά να επιδιώκει μόνο, την κατάληψη του ποσοστού 1 με 1,5% που του παρέχει τη χρηματοδότηση από το δημόσιο κουρβανά!

Η “Ελληνική Λύση” του Κυριάκου Βελόπουλου…

Τον Ιούνιο του 2016 ο πρώην Βουλευτής του ΛΑΟΣ Κυριάκος Βελόπουλος ίδρυσε το κόμμα “Ελληνική Λύση”! 

Ωστόσο, ο Κυριάκος Βελόπουλος ήταν ένας από την 15μελή Κοινοβουλευτική Ομάδα του Γιώργου Καρατζαφέρη που ψήφισε το πρώτο επαχθές Μνημόνιο και δεν έφερε καμιά αντίδραση στην συμμετοχή του ΛΑΟΣ στην τρικομματική κυβέρνηση (σ.σ. ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ) που κατέστρεψε την Ελλάδα, ψηφίζοντας όλους τους νόμους αυτής της επάρατης κυβερνήσεως! 

Βέβαια, γνωρίζω πως ο Κυριάκος Βελόπουλος ήταν αρχικά κατά της ψηφίσεως του Μνημονίου (σ.σ. το είχε αποκαλύψει τέσσερεις ημέρες πριν την ψηφοφορία στη Βουλή στον τηλεοπτικό σταθμό Alter και στον δημοσιογράφο Άκη Παυλόπουλο)! 

Δεν είμαι σε θέση όμως, να γνωρίζω τι ακριβώς συνέβη στο μεσοδιάστημα και στην Βουλή τελικά το ψήφισε! Πάντως, παρουσία μου σε τηλεοπτική εκπομπή του Zoom και του Στέφανου Χίου (σ.σ. εκπομπή Μακελειό) ζήτησε δημόσια συγγνώμη για την ψήφιση αυτού του τρισκατάρατου Μνημονίου! 
Αρκεί αυτή η συγγνώμη; 

Ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει στις προσεχείς εκλογές!

Φαήλος Κρανιδιώτης και “Νέα Δεξιά”…

Τον Μάιο του 2016 ιδρύθηκε το πολιτικό κόμμα “Νέα Δεξιά” από το πρώην μέλος της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ Φαήλο Κρανιδιώτη! 

Ο κ. Κρανιδιώτης υπήρξε ακραιφνής Σαμαρικός! 

Τότε, που ο Αντώνης Σαμαράς ως Αξιωματική Αντιπολίτευση καταψήφιζε το πρώτο Μνημόνιο, διαγράφοντας από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ την Ντόρα Μπακογιάννη, επειδή εκείνη το ψήφισε και τότε, που ο Αντώνης Σαμαράς ως Πρωθυπουργός ψήφιζε το δεύτερο Μνημόνιο! 

Τι είναι λοιπόν ο κ. Φαήλος Κρανιδιώτης και το κόμμα του; Είναι Μνημονιακοί ή αντιμνημονιακοί; Εάν είναι αντιμνημονιακοί, μπορούν να μας δώσουν μια δήλωση καταδίκης της Μνημονιακής πολιτικής του Αντώνη Σαμαρά; 
Έτσι, για να γνωρίζει και ο λαός όταν θα προσέλθει στις κάλπες!

 

Νίκος Νικολόπουλος και “Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα”…

Ο Νίκος Νικολόπουλος σε εποχή που η οικονομική κρίση στην Ελλάδα ήταν στο ζενίθ της και υπήρχε κοινωνική αναταραχή, ψήφισε στις 12 Φεβρουαρίου 2012 το δεύτερο Μνημόνιο! 

Ωστόσο, αναλαμβάνοντας υφυπουργός Εργασίας στην κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ τον Ιούνιο του 2012 παραιτήθηκε λόγω της διαφωνίας του κατά τη διαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης με τους “εταίρους” μας! 

Τον Μάιο του 2013 ίδρυσε το “Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα” διατυπώνοντας μια αντιμνημονιακή πολιτική, με πλούσια δράση ως ανεξάρτητος Βουλευτής στην σημερινή Βουλή! 

Αντίθετος, με πολλά αντεθνικά και αντιχριστιανικά ζητήματα που ψηφίζει η σημερινή Βουλή! 

Πρόσφατα έγινε άρση της βουλευτικής του ασυλίας για να δικαστεί για τις απόψεις που έχει διατυπώσει δημόσια για τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών και της ομοφυλοφιλίας!

Γιατί είναι δύσκολη η δημιουργία “Πατριωτικού Συνασπισμού”…

Από εκεί και μετά υπάρχουν πολλά άλλα μικρότερης εμβέλειας κόμματα, τα οποία έχουν κάνει πολλές προσπάθειες συνένωσης ή σύμπραξης, στο πλαίσιο ενός ευρύτερου Πατριωτικού Σχηματισμού! 

Προσπάθειες αποτυχημένες μέχρι στιγμής, όχι γιατί κυριαρχεί το “εγώ”, όπως διατείνονται κάποιοι, αλλά γιατί ενδεχομένως δεν υπάρχει κοινή συνισταμένη σε κορυφαία ζητήματα που εξ αρχής θα έπρεπε να συμφωνούν! 

Όπως επί παραδείγματι:
 • Ανεξάρτητος επικεφαλής του “Πατριωτικού Συνασπισμού” που θα είναι ίσος απέναντι ίσων!
 • Εξωτερική πολιτική (διακομματική επιτροπή χάραξής της με τη συμμετοχή ανωτάτων ιδρυμάτων)!
 • Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας!
 • Μόνιμος υφυπουργός Εθνικής Αμύνης και Εξωτερικών, μεγάλης προσωπικότητας, κοινής αποδοχής των κοινοβουλευτικών κομμάτων!
 • Ζήτημα εθνικού νομίσματος ή όχι!
 • Συνταγματικό Δικαστήριο με σαφή διαχωρισμό Εκτελεστικής και Δικαστικής Εξουσίας!
 • Αποσαφήνιση του μη διαχωρισμού Κράτους και Εκκλησίας!
 • Παράνομη μετανάστευση!
 • Δημογραφικό ζήτημα!
 • Θέματα Ομογένειας με συμμετοχή στα κοινά!
 • Κοινωνική εθνικοποίηση!
 • Καταπολέμηση εγκληματικότητας!
 • Συμφωνία για παραπομπή σε Ειδικό Δικαστήριο όλων εκείνων των πολιτικών που κατακερματίζουν την Πατρίδα και φτωχοποιούν το λαό της!
Στα παραπάνω, ενδεχομένως θα μπορούσαν να προστεθούν και άλλες σκέψεις και προτάσεις προς το συμφέρον της Πατρίδος μας και θα τίθονταν σε ένα γόνιμο διάλογο μεταξύ εκείνων που θα δημιουργούσαν αυτόν τον “Πατριωτικό Συνασπισμό”! 

Το επιτάσσει η αποχή του λαού με 47% στις τελευταίες εκλογές και το 50% του λαού, που δεν θέλουν για Πρωθυπουργό, τον Τσίπρα ή τον Μητσοτάκη!
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 23 April 2018 | 12:15 am


ΤΟ ΠΡΟΚΑΛΥΜΜΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΩΦΕΛΙΜΟΘΗΡΙΑΣ

ΤΟΥ Α.Μ.

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΣΟ ΑΙΓΑΙΟ.

ΘΕΛΟΥΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΔΗΛΩΣΕΙ.


ΘΕΛΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΩΡΟ ΔΗΘΕΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΕΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ.

ΘΕΤΟΥΝ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ ΑΣΚΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΒΡΙΔΙΚΗ Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΜΕΤΕΞΕΛΙΧΘΕΙ ΣΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΥΒΡΙΔΙΚΗ. 

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ. 

ΠΟΝΗΡΟΙ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΟΙΤΟΥΝ ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΟ ΧΡΗΜΑ. 

ΠΟΥΛΑΝΕ ΚΑΙ ΤΗ ΨΥΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΛΛΑΧ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑ,ΖΗΤΟΥΝ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ Ο,ΤΙΔΗΠΟΤΕ. 

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΗΘΙΚΟΥΣ ΦΡΑΓΜΟΥΣ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΩΣ ΠΟΛΕΜΟΧΑΡΕΙΣ ΠΑΤΡΙΔΟΚΑΠΗΛΟΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΚΡΑΤΩΝ,ΕΘΝΩΝ ΚΑΙ ΛΑΩΝ,ΣΤΗΝΟΥΝ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΧΩΡΑ. 

ΘΕΛΟΥΝ ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΜΕ 2018. 

ΓΙ ΑΥΤΟ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΤΙ ΛΕΝΕ ΝΑ ΤΟ ΠΕΤΑΕΙ ΣΤΟΝ ΚΑΛΑΘΟ ΤΩΝ ΑΧΡΗΣΤΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΡΑΞΕΙ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ,ΠΟΛΙΤΙΚΗ .

ΝΑ ΕΞΟΠΛΙΣΕΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΧΩΡΑ ΜΕΧΡΙ «ΤΑΜΠΟΥΝΙΑ» ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΚΑΤΑ ΜΕΡΟΣ ΤΙΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΤΩΝ ΜΚΟ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΠΟΥ ΠΙΕΖΟΥΝ ΓΙΑ ΑΠΟΝΑΡΚΩΘΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΦΟΠΛΙΣΜΟ.


Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙ ΚΕΦΑΛΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΩΠΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ,ΠΩΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ,ΟΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΑΞΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΠΥΡΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΕΤΟΙΜΟΠΟΛΕΜΑ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ.


Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΑΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΚΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΝΙΞΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΑΥΤΟΙ ΜΕ ΕΜΑΣ ΟΤΑΝ ΗΜΑΣΤΑΝ ΑΔΥΝΑΜΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ.


ΞΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ, ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ. 

ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΜΑΣ. 

ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ «ΜΠΑΜΠΕΣΙΑ» ,ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΠΑΤΑΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΥΒΡΙΔΙΚΗΣ ΠΡΩΤΑ ΕΠΕΚΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΕΚΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ.

ΤΟΥΡΚΟΙ,ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ. 

ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΡΟΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ,ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΕ ΟΛΑ. 

Α.Μ. Τα «8» σενάρια πολεμικής εμπλοκής με τη Τουρκία που μελετούν τα υπουργεία Εθνικής Άμυνας και ΕξωτερικώνΕπιχειρησιακά σενάρια «θερμού» επεισοδίου, αλλά και σειράς διαδοχικών «θερμών» επεισοδίων μελετούν τα υπουργεία Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών σε μία προσπάθεια να είναι έτοιμοι για οποιαδήποτε κατάσταση που θελήσει να δημιουργήσει η Αγκυρα, έστω και αν η πραγματικότητα κανά κανόνα υπερβαίνει τα σενάρια, όπως συνέβη στην περίπτωση της αιχμαλωσίας των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Εβρο.
Τα σενάρια έχουν επεξεργαστεί από κοινές ομάδες εργασίας των υπουργείων Εξωτερικών και Αμυνας.

Σενάριο πρώτο – Το σενάριο «εφιάλτης»: Κατάληψη εθνικού νησιωτικού εδάφους
Το σενάριο-εφιάλτης: Αφορά την κατάληψη ελληνικού κατοικημένου νησιού «μη κατονομαζόμενο ευθέως από τις συνθήκες Λονδίνου, Λωζάννης, Παρισίων», δηλαδή ένα από τα 16 (προστέθηκε και το Μαράθι της Πάτμου εσχάτως, άρα 17) το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών στην επίσημη ιστοσελίδαα του περιγράφει ως «Μην διευκρινισμένης κυριαρχίας».
Αιχμαλωτίζεται η φρουρά και εν συνεχεία, συλλαμβάνονται όλοι οι κάτοικοι μαζί με την φρουρά αιχμάλωτοι μεταφέρονται σε διπλανό νησί που κατονομάζεται από τις συνθήκες. Ας πούμε ότι πρόκειται για την περίπτωση Αγαθονησίου-Σάμου.

Ακολουθεί, σε πολιτικό επίπεδο, η αίτηση της Άγκυρας για έναρξη διαπραγματεύσεων. Ακόμη όπως πιο ενδιαφέρουσα είναι η εξέλιξη του σεναρίου. Η ελληνική στρατιωτική επιχείρηση που ακολουθεί αποτυγχάνει και ξεκινούν διαπραγματεύσεις. Εδώ το σενάριο καταλήγει στο ερώτημα αν θα πρέπει να κλιμακωθεί η δράση των Ενόπλων Δυνάμεων ή να επιδιωχθεί μέσω διαπραγμάτευσης η αποχώρηση των τουρκικών δυνάμεων από το νησί και η επιστροφή των κατοίκων!


Σενάριο δεύτερο: Σύγκρουση για πετρελαϊκές έρευνες στην υφαλοκρηπίδα
Το πρώτο βασικό σενάριο το οποίο βλέπουμε ότι επανέρχεται από καιρού εις καιρόν, αλλά μένει μόνο σε επίπεδο «ψυχρής» αντιπαράθεσης των αεροναυτικών δυνάμεων Ελλάδας και Τουρκίας, είναι  αυτό που αφορά τις πετρελαϊκές έρευνες στην υφαλοκρηπίδα. Τελευταίο επεισόδιο είχαμε  στις 21 Οκτωβρίου του 2016.


Τα ερευνητικό σκάφος RV Med Surveyor εκτελούσε για λογαριασμό της Ελλάδας επιστημονικές έρευνες σε περιοχή που εκτείνεται νότια του Καστελόριζου μέχρι και δυτικά της Ρόδου.
Οι ελληνικές αρχές και ο αρμόδιος Σταθμός του Ηρακλείου εξέδωσαν την NAVWARN 502/16 στις 21 Οκτωβρίου οπού ανήγγειλαν την διεξαγωγή των επιστημονικών ερευνών από το συγκεκριμένο σκάφος χωρίς να καθορίζεται η ημερομηνία λήξης των ερευνών («μέχρι νεωτέρας» ανέφερε η NAVWARN)

Όμως ήδη την επόμενη ημέρα και ενώ το σκάφος βρισκόταν σε περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στην περιοχή νότια του Καστελόριζου ζητήθηκε από την τουρκική φρεγάτα “Gelibolu”, να αποχωρήσει καθώς «Δεν έχει έγκυρη άδεια για έρευνες στην περιοχή που αποτελεί μέρος της τουρκικής υφαλοκρηπίδας και συνεπώς για την συνέχιση των εργασιών του θα έπρεπε να απευθυνθεί στις τουρκικές αρχές».

Ακολούθησε διπλωματικό παρασκήνιο και η Αθήνα έστειλε την φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς», μέχρις ότου το ερευνητικό σκάφος ολοκλήρωσε την αποστολή του και αποχώρησε.
Στην ίδια ακριβώς περιοχή 80 ν. μ. νοτίως της Ρόδου, στην ευρύτερη περιοχή του Καστελορίζου, στο όριο του FIR Αθηνών, είχαμε το «ανάποδο» επεισόδιο: Μεταξύ 14-16 Νοεμβρίου 2008 το νορβηγικό ερευνητικό πλοίο MALENE OSTERVOLD που είχε μισθωθεί από την Τουρκία για έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.
Τότε το νορβηγικό σκάφος που ενεργούσε για λογαριασμό της τουρκικής εταιρίας πετρελαίων (ΤΡΑΟ) που απέπλευσε από τη Μερσίνα, συνοδευόμενο από τη τουρκική φρεγάτα GEDIZ (τύπου O.H. Perry) και άρχισε στις14 Νοεμβρίου, έρευνες σε περιοχή 80 ναυτικά μίλια νότια-νοτιανατολικά του Καστελόριζου εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.
Η κανονιοφόρος Ρ-61 «Πολεμιστής» κάλεσε τα δύο πλοία, να διακόψουν τη δραστηριότητα τους γιατί βρίσκονται εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, και μόνη αρμόδια να χορηγήσει άδεια ερευνών για τη συγκεκριμένη περιοχή είναι η ελληνική κυβέρνηση.
Νωρίτερα καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, και τα 3 σκάφη βρισκόταν περίπου 120 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά του Καστελόριζου μέσα στα όρια της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.
Η κρίση έληξε στις 16 Νοεμβρίου του ίδιου έτους , όταν αποχώρησε το νορβηγικό πλοίο και η τουρκική φρεγάτα.
Αργότερα τα Wikileaks αποκάλυψαν τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, σύμφωνα με το οποίο, ο τότε Α/ΓΕΕΘΑ, Δ.Γράψας είχε απειλήσει με βύθιση το MALENE OSTERVOLD, αν συνέχιζε την αποστολή του…
Το σενάριο προβλέπει την κλιμάκωση της ελληνικής παρουσίας στην περιοχή που θα εκτυλιχθεί το επεισόδιο με ανάληψη ιδιαίτερου ρόλου από την 115 ΠΜ (βάση των F-16C/D Block 52+) στην διαχείρισή της, αλλά και κινητοποίηση της 2ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών που επανασυστήθηκε στην Κρήτη, προς επάνδρωση βραχονησίδων και ενίσχυση της άμυνας των νήσων Ρω, Μεγίστης(Καστελόριζο) και της Στρογγύλης, μέσω αερομεταφοράς.

Σενάριο τρίτο: Εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας σε νησί του Αιγαίου
Το σενάριο που ακολουθεί αποτελεί μια πολύ δύσκολη περίπτωση αντιμετώπισης από την ελληνική πλευρά: Αυτό αφορά την εγκατάσταση υπό συνθήκες μυστικότητας, δηλαδή χωρίς να γίνει αντιληπτό από τις ελληνικές αρχές,  κεραίας δικτύου εταιρείας τουρκικής κινητής τηλεφωνίας σε μικρό νησί του Ανατολικού Αιγαίου, μη κατονομαζόμενο ονομαστικά από τις συνθήκες Λονδίνου, Λωζάννης και Παρισίων, και, συνεπώς, κατά την τουρκική άποψη «ώριμο» για διεκδίκηση.

Η εκ των υστέρων «τυχαία» ανακάλυψη ή αποκάλυψη (αν αυτό τη δεδομένη στιγμή εξυπηρετεί τους πολιτικούς σχεδιασμούς της Άγκυρας) της ύπαρξης της κεραίας θα έθετε εξ ορισμού θέμα «ιδιοκτησίας» της νήσου και μάλιστα όσο περισσότερος χρόνος έχει παρέλθει από την εγκατάστασή της, τόσο πιο ισχυρή θα γινόταν η τουρκική θέση, καθώς η Τουρκία θα παρουσίαζε την έλλειψη ελληνικής αντίδρασης στην κατασκευή της κεραίας ως σιωπηλή αποδοχή των τουρκικών δικαιωμάτων στη νήσο (φυσικά η ελληνική πλευρά δεν μπορεί να επικαλεστεί απλά αβλεψία ή έλλειψη επιτήρησης, γιατί σε αυτή την περίπτωση δεν μπορεί να ισχύει!).
Από στρατιωτικής άποψης, το σενάριο δεν παρουσιάζει ιδιαιτερότητα, αλλά από διπλωματικής είναι αυτό που λέμε «αδύνατον να επιλυθεί χωρίς την επέμβαση ξένου παράγοντα».

Σενάριο τέταρτο: «Ναυτικός αποκλεισμός»
Αποτελεί ίσως το πιο συχνά εφαρμοζόμενο στην πράξη σενάριο.

Κάθε φορά που η Τουρκία διεξάγει ναυτική άσκηση στα διεθνή ύδατα του Αιγαίου, έστω και αν εφαρμόζει κατά γράμμα τους κανόνες και τα προβλεπόμενα του Διεθνούς Δικαίου (με άλλα λόγια αιτείται και ανακοινώνει τις δεσμευμένες περιοχές), αρκεί μία ματιά σε αυτές για να γίνει αντιληπτό ότι, στην πράξη, η οριοθέτησή τους γίνεται κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να «αποκλείσουν» [σε εικονικό, ψυχολογικό (;) επίπεδο] τις ανατολικές «παρυφές» του Αρχιπελάγους του Αιγαίου από τη λοιπή ηπειρωτική και νησιωτική χώρα.

Εδώ βέβαια θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην πράξη ο ναυτικός αποκλεισμός από δυνάμεις επιφανείας ή/και υποβρύχια αποτελεί πολεμική ενέργεια η οποία, στο ήδη διαμορφωμένο πλαίσιο των Εθνικών Κανόνων Εμπλοκής (ΕΚΕ) αντιμετωπίζεται ως τέτοια.

Η εξέλιξη στο σενάριο αναφέρει ότι σημειώνεται αεροναυτικό επεισόδιο με ελληνικά μαχητικά ή πλοία που θα επιχειρήσουν να εισέλθουν στην περιοχή του «αποκλεισμού», το οποίο δεν έχει θετική κατάληξη για την ελληνική πλευρά. Οπότε τίθεται το ερώτημα: Κλιμάκωση με αποστολή περαιτέρω δυνάμεων ή καθόμαστε στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης για το καθεστώς στο Αιγαίο;

Σενάριο πέμπτο: Κατάληψη βραχονησίδας ή «σενάριο Ιμίων»
Το συγκεκριμένο σενάριο είναι το μόνο που έχει υλοποιηθεί πλήρως και να χαρακτηρίσει, σε καθοριστικό βαθμό μάλιστα, την κρίση των Ιμίων τον Ιανουάριο του 1996.

Αποτέλεσε δε την αιτία για μία πλήρη αναδιάρθρωση του ελληνικού αμυντικού συστήματος, το οποίο ανέπτυξε δομές και δυνάμεις εξειδικευμένες στον πόλεμο σε αρχιπελαγικές περιοχές, αλλά και νέες τακτικές.

Από αυτή την άποψη η κρίση στα Ίμια μπορεί μεν να απέφερε πολιτικά οφέλη στην Τουρκία, με την έννοια ότι έδωσε υπόσταση στις «γκρίζες» ζώνες και συνεπώς προώθησε ακόμη περισσότερο την τουρκική πολιτική στο Αιγαίο, ταυτόχρονα όμως κατέστησε πιο δύσκολη την υλοποίηση των τουρκικών σχεδιασμών.

Από το 1996 και μετά, σε τουλάχιστον 10 μικρά νησιά του Ανατ. Αιγαίου υπάρχει συνεχής ελληνική παρουσία με την ύπαρξη φρουράς και μόνιμων εγκαταστάσεων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το Φαρμακονήσι όπου για τις ανάγκες της φρουράς έχουν κατασκευαστεί μόνιμες εγκαταστάσεις στρατωνισμού, ελικοδρόμιο, μώλος, χωμάτινα δρομολόγια και (πιθανώς) αμυντικά έργα, ενώ το ίδιο ισχύει και στη νήσο Παναγιά στο συγκρότημα των Οινουσσών, όπου τον Απρίλιο του 2016 είχαμε καταστάσεις επικίνδυνες.

Λόγω δε ακριβώς αυτής της συνεχούς παρουσίας (έστω και ενόπλων) τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα όχι μόνο διασφαλίζονται, αλλά, το πιο σημαντικό, αποκτούν υπόσταση όχι μόνο στη χερσαία αλλά τη θαλάσσια και τη ναυτική διάσταση.

Ας προσθέσουμε στην εικόνα τη συχνή σε προγραμματισμένα χρονικά διαστήματα πτήση από και προς το Φαρμακονήσι πτήση του ελικοπτέρου CH-47D Chinook που αντικαθιστά τη φρουρά και μεταφέρει εφόδια. Είναι δε τόσο «ισχυρή» η ελληνική παρουσία που οι οχλήσεις των Τούρκων ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας (όπως έγινε τα τέλη του 2008), περί σεβασμού του τουρκικού εναέριου χώρου, στερούνται οποιασδήποτε αξίας και για αυτό δεν επαναλήφθηκαν.


Σενάριο έκτο: Έρευνα και διάσωση
Αφορά την αμφισβήτηση της ελληνικής αρμοδιότητας έρευνας & διάσωσης στην πράξη από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και εμπλοκή με ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις.  

Η θαλάσσια διακίνηση τεράστιων μαζών παράνομων μεταναστών και η απαίτηση για ιδιαίτερη πολιτική μεταχείριση του ζητήματος μπορεί να προκαλέσει εύκολα μια κρίση κατά την οποία τα εμπλακούν ελληνικές και τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις.

Στο συγκεκριμένο σενάριο προβλέπεται να εμπλακεί άμεσα το ΝΑΤΟ και η η FRONTEX, αλλά το ερώτημα που δεν απαντάται είναι αν βληθούν ελληνικά στρατιωτικά μέσα ποια θα είναι η απάντηση: Και εδώ πέρα από την εφαρμογή κανόνων εμπλοκής, το ΥΠΕΞ ζητεί την μη κλιμάκωση, αλλά την περαιτέρω εμπλοκή του ξένου παράγοντα.


Σενάριο έβδομο: «Εξέγερση» στη δυτική Θράκη
Προβοκάτσιες από εξτρεμιστές της μειονότητας και εν συνεχεία ξέσπασμα συγκρούσεων των εξτρεμιστών με τις δυνάμεις ασφαλείας – Απόπειρα άλωσης αποθηκών στρατιωτικού υλικού:

Επίσης ένα εφιαλτικό σενάριο, αφού στην συνέχεια προβλέπει την αποστολή τελεσίγραφου από την πλευρά της Αγκυρας. Εγινε ιδιαίτερα επίκαιρο μετά την φράση του προέδρου της Τουρκίας Ρ.Τ.Ερντογάν ότι

«Δεν μπορούμε και δεν θα αδιαφορήσουμε για την τύχη των Τούρκων αδελφών μας στην Δυτική Θράκη».


Εδώ προβλέπεται ταυτόχρονη δράση σε τρία επίπεδα: Εσωτερικής ασφάλειας, προς αποκατάσταση της έννομης τάξης, κινητοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων και ενημέρωση των ξένων δυνάμεων (ΗΠΑ, Ρωσία, ΕΕ και ΟΗΕ). Ο εφιάλτης του Κοσσυφοπεδίου στοιχειώνει την ελληνική αντίδραση.

Από την εφαρμογή των σεναρίων και την εντατική επεξεργασία επιχειρησιακών παιγνίων αποκαλύπτονται ελλειματικές δομές υποστήριξης και διαδικασίες λήψης απόφασης (το ΚΥΣΕΑ ή Πολεμικό Συμβούλιο στον πόλεμο αποτελεί στην πράξη μία επί τούτου «σύναξη» επιλεγμένων μελών του υπουργικού συμβουλίου, οι οποίοι καλούνται να πάρουν αποφάσεις χωρίς καμία σχεδόν «τεχνοκρατική» υποστήριξη), τα θέματα που άπτονται μιας κρίσης αντιμετωπίζονται με μόνο κριτήριο τη θέληση, τη γνώση, την αποφασιστικότητα του πολιτικού ηγέτη που έχει την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας, δηλαδή η απόφαση είναι κατά βάση προσωποπαγής και απόλυτα πολιτική…

Σενάριο όγδοο: Κατάρριψη ή πτώση σε αναχαίτιση ελληνικού ή τουρκικού μαχητικού στο Αιγαίο

Εδώ το βάρος της αντιμετώπισης αρχικά πέφτει στο ΓΕΑ και το ΓΕΕΘΑ με την προσπάθεια άμεσης διακρίβωσης των ακριβών συνθηκών κάτω από τις οποίες έπεσε το αεροσκάφος, ελληνικό ή τουρκικό.

Η ενεργοποίηση ολόκληρης της διαθέσιμης αεροπορικής δύναμης και η φόρτωση όπλων με πρόβλεψη εκτέλεσης αποστολής αέρος-αέρος ή αέρος-εδάφους ή αέρος-επιφανείας είναι τα πρώτα βήματα στην αντιμετώπισή του.


 

«Βόμβα» Ρ.Τ. Ερντογάν: «Δώστε μας τους 8, να συζητήσουμε για τους δύο Ελληνες»- Ξεκάθαρο ζήτημα ανταλλαγής

 

 

Αυτό που όλοι σιγοψιθύριζαν, περί ανταλλαγής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης, με τους 8 Τούρκους αξιωματικούς  βγήκε και το είπε ξεκάθαρα και δημόσια ο Τούρκος Πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν. 
Σε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στα τηλεοπτικά δίκτυα «NTV» και «STAR», ο Τούρκος Πρόεδρος (πρώτη μετά την προκήρυξη πρόωρων εκλογών στη χώρα) ανέφερε ότι πρώτα πρέπει η Ελλάδα να εκδώσει τους 8 Τούρκους αξιωματικούς που κατηγορούνται ως γκιουλενιστές από τον Ερντογάν και μετά να τεθεί στο τραπέζι συζητήσεων το θέμα της επιστροφής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών  Άγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε για το θέμα στην συνέντευξη του:
«Όσον αφορά στους Έλληνες στρατιωτικούς, μας ζήτησαν να τους δώσουμε. Κι εμείς τους είπαμε: ‘Αν ζητάτε κάτι τέτοιο από εμάς, πρώτα υπάρχουν οι γκιουλενιστές που έκαναν πραξικόπημα εναντίον του κράτους μας. Κι αυτοί στρατιωτικοί είναι. Κι εμάς πρέπει να μας τους δώσουν. Αν μας τους δώσουν, τότε κι εμείς θα τους βάλουμε (τους δύο Έλληνες) στο τραπέζι. Γιατί αυτοί παραβίασαν τα σύνορα.


Και στους δικούς μας στρατιώτες που είχαν παραβιάσει τα σύνορα στο παρελθόν, από όσο γνωρίζω, για παράδειγμα μία φορά σε έναν στρατιώτη μας, που παραβίασε τα σύνορα, τον καταδίκασαν σε 6 μήνες φυλακή. 

Επομένως, κι εμείς τώρα είμαστε αντιμέτωποι με μία τέτοια κατάσταση.
Εδώ έγινε μία παραβίαση συνόρων, επομένως για να ‘σβήσουμε’ αυτή την παραβίαση και να τη φέρουμε στο τραπέζι, επιστρέψτε μας εσείς αυτά τα άτομα που προέβησαν σε πραξικόπημα εναντίον της χώρας μας κι εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε τα απαραίτητα βήματα προς τη δικαιοσύνη’, είπαμε. 
Κι έτσι το κλείσαμε αυτό το θέμα στη Βάρνα. Αλλά η Ελλάδα αυτή τη στιγμή έχει διαφορετική θέση. 
Η Ελλάδα δεν το καταλαβαίνει. 
Και ποια είναι η θέση αυτή τη στιγμή της Ελλάδας; Αυτή τη στιγμή η πρώτη στάση των γκιουλενιστών που διαφεύγουν στην Ευρώπη είναι η Ελλάδα. Σε αυτή την κατάσταση έχει περιέλθει η Ελλάδα.  

Οι δραπέτες σταματούν πρώτα στην Ελλάδα…»
-Δημοσιογράφος: «Έχει γίνει «κέντρο συγκέντρωσης»…»
«Ναι, κάτι τέτοιο έχει γίνει… Και μετά σκορπίζονται σε όλη την Ευρώπη. Κανονίστε πρώτα τους 8. Ξέρετε ότι η κατάσταση που αντιμετωπίζουμε είναι αυτή. Εσείς μας πιέζετε, εμείς θέλουμε να το κάνουμε εύκολο, αλλά εσείς δεν είστε σε είστε σε αυτό το σημείο και αυτή τη στιγμή αυτό, που λέει η έκθεση, δείχνει μετά βεβαιότητας ότι είναι μία έκθεση που θέλει να καταστρέψει τελείως τις σχέσεις. Μόνο εποικοδομητική δεν είναι και επίσης είναι και άδικη».

Π.Καμμένος: «Δυστυχώς επιβεβαιώνομαι με την «πρόταση ανταλλαγής» του Ρ.Τ. Ερντογάν»

Με ανάρτηση στο Twitter σχολίασε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Καμμένος τη συνέντευξη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με την οποία έθεσε θέμα ανταλλαγής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους 8 Τούρκους αξιωματικούς που βρίσκονται στην Ελλάδα.
Ο υπουργός Άμυνας στην ανάρτησή του υποστηρίζει ότι δικαιώνεται για το χαρακτηρισμό «ομηρία» που χρησιμοποίησε για τους δύο στρατιωτικούς, φράση για την οποία, όπως γράφει, «δέχτηκα ακόμη μια φορά επίθεση, χλευασμό».
«Η Ελλάδα επιθυμεί την ειρηνική συμβίωση που είναι προς όφελος των Λαών μας, η άμεση απελευθέρωση των ομήρων η λύση» καταλήγει ο υπουργός Άμυνας στην ανάρτησή του.

Panos Kammenos@PanosKammenos
Όταν μίλησα για ομηρία των Ελλήνων στρατιωτικών δέχτηκα ακόμη μια φορά επίθεση, χλευασμό δυστυχώς επιβεβαιώνομαι με την «πρόταση ανταλλαγής». Η Ελλάδα επιθυμεί την ειρηνική συμβίωση που είναι προς όφελος των Λαών μας, η άμεση απελευθέρωση των ομήρων η λύση


Ο Ερντογάν αφηγείται το παραμύθι του «κλειστού Αιγαίου» ζητά μοιρασιά και ανταλλαγή των 2 με τους…


Τα όσα είπε ο Ερντογάν στην πρώτη τηλεοπτική του συνέντευξη για την προεκλογική του εκστρατεία κάθε άλλο παρά θα πρέπει να μας καθησυχάζουν. Ο Ερντογάν δεν έκανε βήμα πίσω απ΄ όσα παράλογα διεκδικεί…

Απέρριψε ο Π. Παυλόπουλος το τελεσίγραφο Ρ.Τ. Ερντογάν για ανταλλαγή των 2 Ελλήνων αιχμαλώτων με τους 8 Τούρκους φυγάδες

Από το Χρυσοβίτσι της Αρκαδίας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις χθεσινές δηλώσεις του Τούρκου ομολόγου του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τονίζοντας ότι «δηλώσεις για την ειρηνική συνύπαρξη των λαών μας έχουν σημασία και αξία όταν συνοδεύονται από έργα».Επίσης, ο Προκόπης Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι «δεν τίθεται ζήτημα ανταλλαγής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη, με τους οκτώ Τούρκους που βρίσκονται στην Ελλάδα» απορρίπτοντας την «βόμβα» Ερντογάν περί ανταλλαγής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης, με τους 8 Τούρκους αξιωματικούς.Ειδικότερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε χαρακτηριστικά: «Θέλω να τονίσω ότι για εμάς τους Έλληνες είναι ευπρόσδεκτες οι χθεσινές δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, για την ειρηνική συνύπαρξη των λαών μας.


Μόνο που τέτοιες δηλώσεις έχουν σημασία και αξία όταν συνοδεύονται από έργα. Και κάτι τέτοιο δεν προκύπτει, αν αναλογιστεί κανείς αυτό το οποίο τονίστηκε από την πλευρά του, σχετικά με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, οι οποίοι κρατούνται αυθαιρέτως για μεγάλο χρονικό διάστημα κατά παράβαση κάθε έννοιας φιλίας και καλής γειτονίας.


Τα όσα δε υπονοούν κάποιοι και δυστυχώς ο Τούρκος πρόεδρος, εάν έχουν αποδοθεί σωστά αυτά τα οποία είπε, ότι τίθεται ζήτημα ανταλλαγής, διαμηνύουμε ότι κάτι τέτοιο είναι αδιανόητο.


Όπως επίσης είναι πραγματικά λυπηρό να υπάρχει τέτοια σύγχυση, ανάμεσα σε στρατιωτικούς που κρατούνται όπως είπα αυθαιρέτως, και Τούρκους πολίτες, οι οποίοι έχουν πάρει πολιτικό άσυλο, σύμφωνα με τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου. Μία τέτοια σύγχυση σημαίνει άγνοια του Διεθνούς Δικαίου και της διεθνούς νομιμότητας, η οποία είναι απαράδεκτη».


Σε άλλο σημείο των δηλώσεων που έκανε σήμερα στο Χρυσοβίτσι Αρκαδίας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, με αφορμή τον εορτασμό της 197ης επετείου του προσκυνήματος του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην «Παναγιά στο Χρυσοβίτσι», τόνισε μεταξύ άλλων:


«Το παράδειγμα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη υπενθυμίζει, προς κάθε κατεύθυνση, ότι εμείς, οι Έλληνες, είμαστε λαός και έθνος της ειρήνης. Είμαστε όμως, εξίσου και αυτονοήτως, λαός και έθνος της ελευθερίας.


Την οποία θα υπερασπιζόμαστε πάντοτε και στο ακέραιο, αποδεικνύοντας, έναντι πάντων και κυρίως έναντι εκείνων που θα τολμούσαν να επιβουλευθούν τα σύνορά μας, το έδαφός μας και την κυριαρχία μας -που είναι σύνορα, έδαφος και κυριαρχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης- ότι είμαστε άξιοι απόγονοι μεγάλων προγόνων και άξιοι της πατρίδας».


Ακόμη, ο Προκόπης Παυλόπουλος είπε ότι «ο εορτασμός της 197ης επετείου του προσκυνήματος του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη εδώ στην Παναγία, στο Χρυσοβίτσι, μας παρέχει την ιστορική ευκαιρία αφενός ν’ αποτίσουμε τον οφειλόμενο φόρο τιμής στον θρυλικό «Γέρο του Μοριά» και, αφετέρου, ν’ αναλογιστούμε τι σηματοδοτεί αυτή η βαριά κληρονομιά του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη για όλους εμάς σήμερα και τι εκπέμπει το εθνικό, κυριολεκτικώς, ηγετικό του πρότυπο».


«Πριν απ’ όλα», συνέχισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «έχουμε χρέος να θυμόμαστε την απαράμιλλη προσφορά του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Εθνεγερσία του 1821 εν γένει», διότι όπως σημείωσε, «δίχως την γενναιότητα, την στρατηγική ικανότητα και το εθνικό ήθος του «Γέρου του Μοριά», η πορεία της Εθνεγερσίας του 1821 και, η πορεία του νεώτερου Ελληνικού κράτους δεν θα είχε ευοδωθεί με τον τρόπο που την κατέγραψε η ιστορία».«Δεύτερον», όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «το παράδειγμα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη αποδεικνύει, ότι εμείς, οι Έλληνες, είμαστε λαός και έθνος της ειρήνης»«Είμαστε όμως», συνέχισε, «εξίσου και αυτονοήτως, λαός και έθνος της ελευθερίας, την οποία θα υπερασπιζόμαστε πάντοτε έναντι πάντων και στο ακέραιο, αποδεικνύοντας, έναντι πάντων και κυρίως έναντι εκείνων που θα τολμούσαν να επιβουλευθούν τα σύνορά μας, το έδαφός μας και την κυριαρχία μας -που είναι σύνορα, έδαφος και κυριαρχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης- ότι είμαστε άξιοι απόγονοι μεγάλων προγόνων και άξιοι της πατρίδας».


«Τρίτον», σύμφωνα με τον Προκόπη Παυλόπουλο, «τα έργα και οι ημέρες» του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη μας εμπνέουν ν’ αναλογιζόμαστε ότι τα μεγάλα και τα σημαντικά τα επιτύχαμε μόνον ενωμένοι, και μάλιστα με αρραγή ενότητα, ενώ ο διχασμός και ο φθόνος μας στοίχισαν ιστορικώς πολύ ακριβά, ακόμη και εις βάρος του εθνικού μας κορμού».


Επίσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι «το προσκύνημα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη εδώ στην Παναγία, στο Χρυσοβίτσι, μας καθοδηγεί να μην λησμονάμε το αδιαμφισβήτητο γεγονός, ότι η Ορθοδοξία και η Εκκλησία ήταν πάντα εμβληματικώς παρούσες στους αγώνες του λαού και του έθνους μας, για την υπεράσπιση της πατρίδας και της ελευθερίας».


Κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στο Χρυσοβίτσι ο Προκόπης Παυλόπουλος παρέστη στην δοξολογία που τελέστηκε στον ιερό ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου, προεξάρχοντος του μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας, Αλέξανδρου.


Στην συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε την αποκάλυψη του Ηρώου στον περιβάλλοντα χώρο του ιερού ναού και κατόπιν κατέθεσε στεφάνι στην προτομή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, στην πλατεία της κοινότητας.


Ακολούθησαν τιμητικοί πυροβολισμοί από τα μέλη του Σκοπευτικού Ομίλου Παραδοσιακών Όπλων Πατρών, καθώς και παραδοσιακοί χοροί από τα μέλη του λαογραφικού σωματείου «Μοραΐτες».


Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Χρυσοβίτσι, ο Προκόπης Παυλόπουλος εγκαινίασε στο μουσείο δασικής ιστορίας την έκθεση παλαιών Βυζαντινών εικόνων της προσωπικής συλλογής του Δημήτριου Ταλαγάνη.


Στις εκδηλώσεις παρέστησαν μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος, ο οποίος εκπροσώπησε την κυβέρνηση, οι βουλευτές Αρκαδίας Γιώργος Παπαηλιού, και Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, οι αντιπεριφερειάρχες Βαγγέλης Γιαννακούρας και Γιώργος Ρουμελιώτης ο δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής, αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πλήθος κόσμου.
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 22 April 2018 | 11:30 pm


Μαντέψτε ποιοι μασαμπούκωναν τα λεφτά της UNICEF και φάγαμε σούτΠοια είναι η πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής της Unicef;
Μα εδώ και 2 χρόνια η Σοφία Τζιτζίκου (από Μάιο του 2016)  και... υποψήφια στις εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ

Τώρα που την πιάσανε με τη γίδα στην πλάτη και ξεφτίλισε τη χώρα διεθνώς, λέει ότι για το φαγοπότι φταίει το προηγούμενο ΔΣ... στο οποίο ήταν αντιπρόεδρος και ο Κατρούγκαλος μέλος.


Γι αυτό άδειασαν τα γιδομαντριά... γιδοκατσικώθηκαν στις πλάτες των ΣΥΡΙΖΑίων...κι έγιναν ένα... 

Σφάξιμο για το ... επόμενο Πάσχα... και τα γίδια, δώρο στους οβριούς...


Καλλιόπη Σουφλή
 


 Διαβάζεις Grexit από τη Unicef επειδή τα λαμόγια έκαναν πλιάτσικο στο ταμείο και μασαμπούκωναν


Λες να το ψάξεις λίγο παραπάνω...

Ποια είναι η πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής της Unicef;
Μα εδώ και 2 χρόνια η Σοφία Τζιτζίκου (από Μάιο του 2016)

Μεγάλη ακτιβίστρια, "ανθρωπίστρια", με κοινωνικούς αγώνες, περγαμηνές, εθελοντισμούς και... υποψήφια στις εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ

Τώρα που την πιάσανε με τη γίδα στην πλάτη και ξεφτίλισε τη χώρα διεθνώς, λέει ότι για το φαγοπότι φταίει το προηγούμενο ΔΣ... στο οποίο ήταν αντιπρόεδρος και ο Κατρούγκαλος μέλος

Ρε! ένας από δαύτους να μην είναι ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΝΙΚΑΝΟΣ & ΛΑΜΟΓΙΟ; ΕΝΑΣ;Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 22 April 2018 | 11:19 pm


ΜΠΗΚΕ Η ΑΝΟΙΞΗ, «ΜΥΡΙΖΟΥΝ» ΕΚΛΟΓΕΣ! Τα τέσσερα σενάρια στο γραφείο του Μαξίμου Υπέρ των πρόωρων εκλογών το φθινόπωρο του 2018 είναι και η βασική εκτίμηση στην κυβέρνηση ότι, μέχρι τότε, η κυβέρνηση δεν θα έχει έρθει στη θέση να φέρει συμφωνία για το ονοματολογικό των Σκοπίων στη Βουλή προς ψήφιση.

Σενάρια πρόωρων εκλογών επανέρχονται δυναμικά στο προσκήνιο, μετά τη συζήτηση περί παράτασης του Μνημονίου, αλλά και τις αποκαλύψεις για δυσκολίες στη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς για τη συμφωνία-πακέτο.


Ο ρεαλιστικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές είναι να κόψει το δρόμο της Νέας Δημοκρατίας προς την αυτοδυναμία. 

Σε αυτό το συμπέρασμα έχουν καταλήξει οι δημοσκόποι που συμβουλεύουν το πρωθυπουργικό επιτελείο, αλλά και στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού, με μακρά εμπειρία στην ανάγνωση και ανάλυση των μετρήσεων, βλέποντας ότι εδώ και μήνες -και παρά τα σημαντικά γεγονότα και τις διακυμάνσεις στη συμπεριφορά της κοινής γνώμης- η εικόνα των δημοσκοπήσεων στα λεγόμενα βασικά αλλά και στα λεγόμενα ποιοτικά στοιχεία είναι «σχεδόν ακίνητη, παγιωμένη».

Για να αντιμετωπίσει αυτό το κλίμα, το Μέγαρο Μαξίμου αφήνει να διαρρεύσει ότι ο κ. Τσίπρας έχει ήδη απορρίψει τις πρόωρες εκλογές για το φθινόπωρο του 2018 ή τον Μάιο του 2019 παράλληλα με τις ευρωεκλογές και σχεδιάζει εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2019 ή ακόμα και τον Οκτώβριο, μαζί με τις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, που με νομοσχέδιο που πέρασε από τη Βουλή, η κυβέρνηση τις μετέθεσε κατά πέντε μήνες. 

Αυτό είναι πάντα ένα σενάριο που «παίζει», συνδέεται με τις εξελίξεις στην οικονομία και στα εθνικά θέματα, οι αποφάσεις όμως θα ληφθούν από τον πρωθυπουργό με γνώμονα ένα και μόνο κριτήριο: Πότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα κρίνει ότι έχει τις περισσότερες πιθανότητες να μειώσει το εύρος της εκλογικής του ήττας και να κόψει το δρόμο της Νέας Δημοκρατίας προς την αυτοδυναμία. 

Με βάση αυτό το κριτήριο, πέραν του σεναρίου για εξάντληση της τετραετίας που «παίζει» το Μαξίμου, είναι «ζωντανά» τα σενάρια για πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο του 2018 ή τον Μάιο του 2019, ακόμα -με τις λιγότερες πιθανότητες- και ο απόλυτος αιφνιδιασμός με εκλογές τον ερχόμενο Ιούνιο, αν οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς τιναχτούν στον αέρα.


1) ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2018
Πρόωρες αν το πακέτο των θεσμών φέρει… πρόωρα μέτρα

Θα μπει στο κέντρο του εκλογικού σχεδιασμού της κυβέρνησης, αν, εν όψει της επικείμενης συμφωνίας-πακέτου με τους θεσμούς, το ΔΝΤ επιμείνει στην επίσπευση του ψηφισμένου μέτρου για μείωση του αφορολογήτου από 1/1/2019 και οι Ευρωπαίοι δεν δώσουν στην κυβέρνηση την αναβολή του επίσης ψηφισμένου μέτρου για μείωση στις συντάξεις, επίσης από 1/1/2019. Το πακέτο αύξησης φόρων και εισφορών, που έχει ψηφιστεί και θα εφαρμοστεί από 1/1/2019, ιδίως για μικρομεσαίους επιχειρηματίες, ελεύθερους επαγγελματίες και εργαζομένους με μικτές αποδοχές πάνω από 20.000 ευρώ, που συνιστούν τη συντριπτική πλειονότητα της μεσαίας τάξης, είναι εξαιρετικά βαρύ.


Σε αυτό το προαναγγελθέν διαζύγιο με αυτές τις κοινωνικές ομάδες, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αντέξει και νέους κραδασμούς στην εκλογική του σχέση με κατώτερα και κατώτατα οικονομικά στρώματα, που θα πλήξουν η νέα μείωση του αφορολόγητου ορίου και η νέα μείωση στις συντάξεις. 

Στο μυαλό στελεχών κοντά στον πρωθυπουργό υπάρχει πάντα και το σενάριο της «δεξιάς παρένθεσης», δηλαδή η νέα κυβέρνηση, που θα προκύψει από τις εκλογές του φθινοπώρου του 2018, να πληγεί από τα μέτρα που θα αναγκαστεί να υλοποιήσει μέσα στο 2018 και το 2019 και το 2020 ο ΣΥΡΙΖΑ -εφόσον η επόμενη κυβέρνηση της Ν.Δ. ή με κορμό τη Ν.Δ. δεν καταφέρει να βρει 200 ψήφους για να αλλάξει τον εκλογικό νόμο- να προκαλέσει ξανά πρόωρες εκλογές, με αφορμή την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.

Στα «κίνητρα» αυτού του σεναρίου παραμένει το θετικό κλίμα για την οικονομία που θα δημιουργήσουν οι δηλώσεις των αξιωματούχων της Ε.Ε., εφόσον η συμφωνία-πακέτο κλείσει, κλίμα που στην κυβέρνηση γνωρίζουν πολύ καλά ότι θα έχει μικρή χρονική διάρκεια, την οποία θα πρέπει να εκμεταλλευθεί. 

Στα στοιχεία που το ενισχύουν, οι -στα όρια της ανοχής των θεσμών- ανακοινώσεις μέτρων προεκλογικού χαρακτήρα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ., όπως οι προσλήψεις στο στενό αλλά κυρίως στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, η επανάληψη του κοινωνικού μερίσματος σε χαμηλοσυνταξιούχους και μισθωτούς που ήδη προαναγγέλλεται, η καταβολή έκτακτου επιδόματος στους κατοίκους των νησιών που έμειναν έξω από την απόφαση για διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ μέχρι τον Ιούνιο του 2018, το έκτακτο επίδομα 400 ευρώ σε κάθε εγγεγραμμένο στον ΟΑΕ∆ µη επιδοτούμενο άνεργο ηλικίας 18 έως 24 ετών, οι δεσμεύσεις για αυξήσεις στον κατώτατο μισθό στον ιδιωτικό τομέα από Δραγασάκη, Αχτσιόγλου κ.ά., ακόμα και η απόφαση για… μπόνους στους υπαλλήλους του ΕΟΦ, που «κλείνει» το μάτι σε δημοσίους υπαλλήλους για μελλοντικές αντίστοιχες κινήσεις σε άλλους οργανισμούς και επιχειρήσεις του Δημοσίου. 

Υπέρ των πρόωρων εκλογών το φθινόπωρο του 2018 είναι και η βασική εκτίμηση στην κυβέρνηση ότι, μέχρι τότε, η κυβέρνηση δεν θα έχει έρθει στη θέση να φέρει συμφωνία για το ονοματολογικό των Σκοπίων στη Βουλή προς ψήφιση.


2) ΜΑΪΟΣ 2019, ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ


Το ρίσκο στην ιδέα της εκτόνωσης

Το σενάριο αυτό στηρίζεται στην ιδέα της εκτόνωσης της ψήφου διαμαρτυρίας στις κάλπες των ευρωεκλογών. 

Υποστηρίζεται από όσους εισηγούνται στον πρωθυπουργό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αφενός πρέπει να δώσει χρόνο στην κυβέρνηση μήπως και βελτιώσει τη δημοσκοπική του θέση (σ.σ.: αυτή είναι η παγίδα όπου έχουν πέσει όλες οι κυβερνήσεις όταν πλέον έχουν εισέλθει στον κύκλο φθοράς, όπως σήμερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ.), αφετέρου όμως, δεν μπορεί να κάνει εθνικές εκλογές μετά τις ευρωεκλογές, καθώς η πιθανότατη εκλογική ήττα του κυβερνώντος κόμματος στις ευρωεκλογές δεν θα του επιτρέψει να συνεχίσει στην εξουσία και να φτάσει ως τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο του 2019. 

Οσο και αν το σενάριο αυτό είναι κόντρα στη λογική για τον ΣΥΡΙΖΑ, έχει πολλές πιθανότητες να επικρατήσει τελικά, με μία προϋπόθεση: Οι μετρήσεις, που παίρνει στα χέρια του ο πρωθυπουργός κάθε μήνα ως και τον Αύγουστο, να μην του δώσουν το δικαίωμα να υπολογίζει βασίμως ότι, προκηρύσσοντας εκλογές το φθινόπωρο του 2018, θα καταφέρει να μην επιτρέψει στον Κυριάκο Μητσοτάκη να υπερβεί το όριο της αυτοδυναμίας.


3) ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ Ή ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2019
Διπλές κάλπες και σκηνικό σύγχυσης


Είναι το σενάριο που διακινεί η κυβέρνηση και ως τέτοιο συγκεντρώνει λίγες πιθανότητες, όχι όμως μηδαμινές. 

Οι υποστηρικτές του επιχειρηματολογούν ότι ο στόχος της εκτόνωσης της ψήφου διαμαρτυρίας κατά της παρούσας κυβέρνησης μπορεί να υπηρετηθεί και με τις διπλές κάλπες εθνικών και αυτοδιοικητικών εκλογών, ενώ εκτιμούν ότι, πέντε μήνες μετά, θα έχει «εξατμιστεί» το κλίμα της πιθανής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές.

Βλέπουν ακόμα ότι δεν είναι πρόβλημα να «τρέξουν» τρεις παράλληλες προεκλογικές περίοδοι, μία των υποψηφίων δημάρχων, μία των περιφερειαρχών και μία των κομμάτων. 


Επιπροσθέτως υποστηρίζουν ότι το κλίμα ήττας του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πιο ήπιο με αυτή την επιλογή καθώς θα «μπερδευτεί» με τις αναλύσεις για τα αποτελέσματα των περιφερειακών εκλογών και των μεγάλων δήμων. 

Τέλος, επενδύουν -και αυτό δεν είναι κολακευτικό για τους πολίτες- στη σύγχυση και τα λάθη που μπορεί να προκαλέσει στους ψηφοφόρους το στήσιμο τριών καλπών, μία για τις εθνικές εκλογές, μία για τους αιρετούς περιφερειάρχες και μία για τους δημάρχους.


4) ΙΟΥΝΙΟΣ 2018
Σε δύο μήνες αν όλα πάνε… στραβά

Είναι το σενάριο που συγκεντρώνει τις λιγότερες πιθανότητες, δεν είναι όμως εκτός τραπεζιού. Προϋπόθεση ωστόσο είναι η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς να τιναχτεί στον αέρα, κάτι που, με βάση τις πληροφορίες που υπάρχουν ακόμα και από τους θεσμούς, δεν είναι πιθανό. 

Θεωρείται δύσκολο, αλλά όχι απίθανο -καθώς έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν, ανεξάρτητα από το τι επιχείρησε το κυβερνών κόμμα να «σερβίρει» στον ελληνικό λαό- η κυβέρνηση να μην καταφέρει να πετύχει κανέναν από τους στόχους της στη διαπραγμάτευση. 

Δηλαδή να μην καταφέρει, έστω και σε επίπεδο ρητορικής, να μιλήσει για «καθαρή έξοδο», με τους όρους της αυστηρής εποπτείας να μην το επιτρέπουν, να μην πετύχει γενναία μέτρα για τη διευθέτηση του χρέους, να μην πείσει τους θεσμούς να αναβάλουν τη μείωση των συντάξεων για λίγους μήνες, να μην πείσει το ΔΝΤ να κάνει πίσω στο αίτημά του για επίσπευση της μείωσης του αφορολογήτου από 1/1/2019, να υποχωρήσει στη σημερινή θέση των δανειστών ότι η εφαρμογή των λεγόμενων «αντίμετρων», όπου η κυβέρνηση έχει επενδύσει πολιτικά, πρέπει να αναβληθεί επ’ αόριστον… 

Η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να πάει σε αιφνιδιαστικές εκλογές σε κλίμα συγκρουσιακό με τους θεσμούς, αν το χαρτί της παράτασης του προγράμματος δεν είναι χαρτί για τη διαπραγμάτευση, ώστε να τραβηχτεί πίσω προκειμένου να υπάρξει συμφωνία-πακέτο, αλλά πραγματική απειλή.

Ο κ. Τσίπρας φέρεται διατεθειμένος να κάνει πίσω στις διεκδικήσεις που έχει βάλει στο τραπέζι, η προσωπική του δέσμευση όμως για έξοδο από το Μνημόνιο τον Αύγουστο αποτελεί πραγματική «κόκκινη γραμμή» και μονόδρομο, καθώς αποτελεί προϋπόθεση πολιτικής επιβίωσης. 

Αν δεν υλοποιηθεί, με δεδομένη και την πίεση που ασκείται από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, δεν αποκλείεται να αλλάξει ρότα, να συγκρουστεί με τους θεσμούς και να πάει σε αιφνιδιαστική εκλογική αναμέτρηση, από τη μία καταγγέλλοντας τους δανειστές ότι δεν σεβάστηκαν τις θυσίες του ελληνικού λαού και τις υποχωρήσεις της κυβέρνησής του και από την άλλη καλώντας τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας να υλοποιήσει τις απαιτήσεις τους.


Πηγή: Ελεύθερος Τύπος της ΚυριακήςΠηγή

Δημοσιεύθηκε στις 22 April 2018 | 11:02 pm


Κραυγή αγωνίας από τον Δήμαρχο Λέσβου: «Είμαστε σε καθεστώς ομηρίας»


  


Ο Δήμαρχος Λέσβου κ. Γαληνός αναφέρει ότι «εδώ και τέσσερις ημέρες βιώνουμε μια εντελώς απαράδεκτη κατάσταση με την κατάληψη της κεντρικής πλατείας της πόλης της Μυτιλήνης από αιτούντες άσυλο μετανάστες. 
Είναι ανήκουστο μια ολόκληρη πόλη να βρίσκεται υπό καθεστώς ομηρίας, το κεντρικότερο σημείο της πρωτεύουσας του νησιού υπό κατάληψη και η αστυνομία να μην τολμά να επέμβει για να αποκαταστήσει την τάξη».Θα γράψω τα ίδια που απάντησα και σε μια φίλη Ελληνίδα:   Προσωπικά, δεν τους λυπάμαι καθόλου. Όταν δυο χρόνια πριν τους φωνάζαμε ... ουρλιάζαμε για να τους αποτρέψουμε να το παιξουν αλληλέγγυοι στους λαθροεισβολείς, μας έβριζαν. 

Σήμερα, ας κόψουν τον λαιμό τους. 

Νταραβερίστηκαν με ΜΚΟ για να βγάλουν χρήμα, νταραβερίστηκαν με τους λαθρο που παίρνουν επιδόματα. 
Να κόψουν τον λαιμό τους. 

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.

 Ας πάνε στα τσακίδια. 
Δεν τους λογίζω ως ΕΛΛΗΝΕΣ, αλλά ως τουρκόφιλους και ανθέλληνες. 

Ας το πάρει το νησί η Τουρκία... ουδόλως θα κλάψω... άλλωστε εκεί αφήνουν όλα τους τα χρήματα οι Λέσβιοι, ψωνίζοντας, δεκαετίες τώρα.


Καλλιόπη Σουφλή Κραυγή αγωνίας από τον Δήμαρχο Λέσβου: «Είμαστε σε καθεστώς ομηρίας»

  Τη λήψη άμεσων μέτρων «προκειμένου να λάβει τέλος η κατάληψη της πλατείας Σαπφούς και να γίνει επιτέλους πράξη η ουσιαστική αποσυμφόρηση της Λέσβου»
ζητά ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός με επιστολή του προς τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Βίτσα, και τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, που κοινοποιείται στο γραφείο του πρωθυπουργού και στους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων.

Στην επιστολή του αυτή, ο κ. Γαληνός αναφέρει ότι «εδώ και τέσσερις ημέρες βιώνουμε μια εντελώς απαράδεκτη κατάσταση με την κατάληψη της κεντρικής πλατείας της πόλης της Μυτιλήνης από αιτούντες άσυλο μετανάστες.


 Είναι ανήκουστο μια ολόκληρη πόλη να βρίσκεται υπό καθεστώς ομηρίας, το κεντρικότερο σημείο της πρωτεύουσας του νησιού υπό κατάληψη και η αστυνομία να μην τολμά να επέμβει για να αποκαταστήσει την τάξη».
 

Σύμφωνα με το δήμαρχο Λέσβου, «η προκλητική αυτή αδράνεια, μεταθέτει όλο το βάρος στο δήμο, ο οποίος είναι ο μοναδικός φορέας που βρίσκεται εξ αρχής στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση του προβλήματος, μας κάνει να διερωτόμαστε εάν τελικά οι νόμοι του κράτους έχουν πραγματική ισχύ και αν ναι γιατί οι αρμόδιοι για την εφαρμογή τους φοβούνται να κάνουν τη δουλειά τους και να πράξουν τα αυτονόητα;».

Σε άλλο σημείο της επιστολής του ο κ. Γαληνός τονίζει πως «σε λίγες μέρες θα βρεθεί στη Λέσβο ο ίδιος ο πρωθυπουργός για να μιλήσει στους νησιώτες για ανάπτυξη, για νέες επενδύσεις και για έργα πνοής. 


Πώς μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο τη στιγμή που η ασφάλεια και η τήρηση των νόμων, έννοιες αυτονόητες για άλλες κοινωνίες, δεν ισχύουν στη Λέσβο; 

Σε ένα τέτοιο κλίμα δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και πώς μπορούν να γίνουν νέες επενδύσεις».
 

Και καταλήγει ο κ. Γαληνός: «Αυτή τη στιγμή στη Λέσβο βρίσκονται περίπου 10.000 αιτούντες άσυλο σε μια πόλη 27.000 κατοίκων και το νησί μας βρίσκεται για ακόμα μια φορά όμηρος. 
Η Λέσβος δεν μπορεί να αντέξει άλλο. 

Θα ήθελα να γνωρίζετε ότι ως Δήμος Λέσβου, σε περίπτωση που δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, θα προβούμε σε όλες τις ενέργειες προκειμένου να προστατεύσουμε τα δικαιώματα των πολιτών μας και την κοινωνική συνοχή».Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 22 April 2018 | 10:44 pm


Σάββας Καλεντερίδης: Υπουργεία και Υπηρεσίες εκτός τόπου και χρόνου – Λάθος εκτιμήσεις, οδηγούν την Ελλάδα στην καταστροφή


  


Τελικά, μήπως κάποιοι άλλοι τζογάρουν με τα εθνικά μας θέματα για εσωτερικούς λόγους και άγραν ψήφων;
ΝΑΙ... ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ, ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ... ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝΤΕΣ... ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΚΑΙ .. ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΚΥΝΟβούλιο... ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΟΙ ΣΤΟΕΣ ΤΩΝ... "ΑΘΑΝΑΤΩΝ"...

Καλλιόπη Σουφλή
Ποιος ρίχνει νερό στο μύλο της τουρκικής επεκτατικότητας και ποιος τζογάρει παίζοντας με τα εθνικά θέματα;


Την Πέμπτη, 19 Απριλίου, μια μέρα μετά την ανακοίνωση της απόφασης του διδύμου Ερντογάν – Μπαχτσελί για διεξαγωγή πρόωρων εκλογών τις 24 Ιουνίου, σχεδόν το σύνολο των ελληνικών εφημερίδων βγήκε με πρωτοσέλιδα που προμήνυαν επερχόμενο πόλεμο με την Τουρκία.

Είχαν προηγηθεί ανάλογου περιεχομένου εκτιμήσεις από υπουργεία και φορείς του κράτους, που θεσμικά δικαιούνται να γνωρίζουν καλύτερα από τους αναλυτές και τους δημοσιογράφους, που πολλές φορές πέφτουν θύματα των εκτιμήσεων αυτών.

Ο πυρήνας της εκτίμησης αυτής, που αντικατοπτρίστηκε στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, είναι το ότι θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι ο Ερντογάν θα επιδιώξει μια κρίση ή ένα θερμό επεισόδιο με την Ελλάδα, και με τρόπαιο μια νικηφόρο έκβαση, να κερδίσει με άνεση τις εκλογές.

Ναι, η κατάσταση στις δομές του κράτους είναι τραγική, κυρίως λόγω του κομματισμού και της αναξιοκρατίας, ενώ τραγικότερη είναι η κατάσταση στο κοινοβούλιο και τα άτομα που στελεχώνουν την κυβέρνηση. Ποτέ άλλοτε στην ιστορία της η Ελλάδα δεν ήταν τόσο φτωχή, εκτός από ήθος και σε πολιτικό νου, ποτέ δεν ήταν τόσο ευτελής και αλλοπρόσαλλη σε επίπεδο πολιτικής σκέψης και ανάλυσης.

Και δεν πρέπει να ξεχνάμε, από το επίπεδο πολιτικής σκέψης και ανάλυσης εξαρτάται η πορεία ενός κράτους αλλά και η ίδια η επιβίωση του έθνους.
Για να εξάγεις λοιπόν ένα τέτοιο συμπέρασμα, πρέπει να συμβαίνουν δυο τινά.

Ή να έχεις πληροφορίες για κάτι τέτοιο ή να υπάρχουν στοιχεία στον τουρκικό τύπο αλλά και στην πολιτική συμπεριφορά της Τουρκίας, που να σε οδηγούν με σχετική ασφάλεια σε τέτοιο συμπέρασμα.

Όσον αφορά το δεύτερο, δηλαδή τα τουρκικά ΜΜΕ, όλο αυτό το διάστημα που ο Ερντογάν διεξάγει μια άτυπη προεκλογική περίοδο, η Ελλάδα δεν υπάρχει σχεδόν πουθενά, παρά μόνο σε δηλώσεις που γίνονται τις περισσότερες φορές αντανακλαστικά, ως απάντηση σε δηλώσεις Ελλήνων επισήμων ή σε ενέργειες που ενδιαφέρουν την Τουρκία.

Το μόνο θέμα που έπαιξε στα τουρκικά ΜΜΕ χωρίς να σχετίζεται με δηλώσεις ή ενέργειες που συνέβησαν στην Ελλάδα, είναι το θέμα των 18 νησιών που υποτίθεται ότι κατέλαβε η Ελλάδα με στρατό, το οποίο θέτει πιεστικά και κατηγορεί την κυβέρνηση του ΑΚΡ και τον Ερντογάν η αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά και σ’ αυτό η τουρκική κυβέρνηση τηρεί αμυντική στάση.

Με άλλα λόγια, η Ελλάδα δεν έπαιξε ούτε ενδέχεται να παίξει στο κυνήγι του σταυρού και της ψήφου στις διπλές τουρκικές εκλογές της 24ης Ιουνίου, γιατί το διάστημα αυτό δεν «πουλάει», αλλά και επειδή τα ελληνοτουρκικά οι Τούρκοι τα χειρίζονται με βάση τον εθνικό τους σχεδιασμό και σχεδόν ποτέ ευκαιριακά, όπως προσπαθούν να μας πείσουν οι… ειδήμονες της κυβέρνησης και του κράτους.

Όσον αφορά το πρώτο, αν έχεις σχετικές πληροφορίες για προετοιμασίες ενός θερμού επεισοδίου, που δεν υπάρχουν, τότε δεν τις καις στα ΜΜΕ, άλλα πράττεις…

Εν κατακλείδι για το θέμα, ο Ερντογάν μπορεί να έχει κατηγορηθεί για πολλά, αλλά τρελός και ανισόρροπος δεν είναι.

Τις δυο επιχειρήσεις που έκανε, την «Ασπίδα του Ευφράτη», τον Αύγουστο του 2016, στην Τζαραμπλούς και την Αλ Μπαμπ και τον «Κλάδο Ελαίας», τον Ιανουάριο του 2018, στο Αφρίν, τις έκανε για δυο λόγους.

Ο πρώτος ήταν γιατί ο αντίπαλος ήταν κατά πολύ μικρότερης πολεμικής ισχύος από την Τουρκία και μάλιστα οργάνωση και όχι κράτος, άρα είχε προεξοφλήσει το αποτέλεσμα.

Ο δεύτερος γιατί και στις δυο είχε την σαφή υποστήριξη και άδεια μιας μεγάλης δύναμης, της Ρωσίας.

Έτσι, εκ του ασφαλούς και με πολύ σαφή γεωπολιτικό στόχο και όχι για λόγους εσωτερικής πολιτικής, ο Ερντογάν προχώρησε στις δυο αυτές επιχειρήσεις.

Και η Ελλάδα ούτε οργάνωση είναι ούτε ανίσχυρη αμυντικά και ο Ερντογάν γνωρίζει ότι αν συγκρουστεί με την Ελλάδα, μπορεί να οδηγήσει και τη χώρα του στην καταστροφή.

Επίσης, ο Ερντογάν, ως κύρια αιτιολογία της προκήρυξης πρόωρων εκλογών, ανέφερε τις εξελίξεις που πρόκειται να συμβούν στο βόρειο Ιράκ και τη βόρειο Συρία, που είναι ζωτικής σημασίας για την Τουρκία.

Άρα, μας έδειξε και την εθνική προτεραιότητα της Τουρκίας.
Με βάση ποια στοιχεία και ποια αναλυτική διαδικασία, λοιπόν, βγάλαμε εμείς στο συμπέρασμα ότι οι 66 μέρες μέχρι τις εκλογές, είναι περίπου μέρες πολέμου;

Για να μην παρεξηγηθούμε.

Αυτές τις 63 μέρες, παραβιάσεις θα έχουμε και μάλιστα πολλές, λόγω των ασκήσεων «Θαλασσόλυκος» και «Εφές», που είναι σε εξέλιξη και ολοκληρώνονται τις 10 Μαΐου και πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή, όπως σε επιφυλακή πρέπει να είμαστε 365 μέρες του χρόνου, γιατί η τουρκική προκλητικότητα και επεκτατικότητα είναι πάντα εκεί.

Τέλος, έλεος με αυτήν την επιπολαιότητα των πολιτικών. Οι τρεις νεαροί που έβαλαν τις σημαίες στα νησάκια γύρω από τους Φούρνους, είχαν το σκεπτικό τους και κρίνονται γι’ αυτό.

Όμως, όταν βγαίνουν υπουργοί της κυβέρνησης και λένε με πομπώδεις δηλώσεις ότι η τοποθέτηση της σημαίας σε ελληνικό έδαφος είναι θέμα της εξωτερικής πολιτικής, δεν αντιλαμβάνονται ότι οι ίδιοι διολισθαίνουν και αποδέχονται τις τουρκικές θέσεις και με τις δηλώσεις τους γκριζάρουν όχι μόνο τα νησάκια αλλά και τους ίδιους τους Φούρνους, γιατί κι αυτοί είναι στον ίδιο κατάλογο των αμφισβητούμενων νησιών με τους Ανθρωποφάγους;

Οι διπλωμάτες τι κάνουν, δεν συμβουλεύουν πλέον τους πολιτικούς;

Τελικά, μήπως κάποιοι άλλοι τζογάρουν με τα εθνικά μας θέματα για εσωτερικούς λόγους και άγραν ψήφων


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 22 April 2018 | 10:26 pm


Συναγερμός στις Ένοπλες δυνάμεις για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο – Έτσι θα «χτυπήσουν» οι ΤούρκοιΦουσκωτό σκάφος που θα ξεκινήσει από τα τουρκικά παράλια με παράνομους μετανάστες ή πρόσφυγες από τη Συρία θα οδηγηθεί εσκεμμένα σε ναυάγιο από τους Τούρκους, μέλη των κυκλωμάτων που δρουν στην Τουρκία, πάνω σε συγκεκριμένα βραχονησίδα, η οποία θα έχει προεπιλεγεί από τη ΜΙΤ (τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες) και τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις. Τα πράγματα, είναι πολύ απλά.
ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΛΙΜΕΝΙΚΟ:
ΤΙΝΑΞΤΕ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΚΑΘΕ ΣΚΑΦΟΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ!

ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΩΝ!

ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ!

ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΣΥΝΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΩΣ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΘΑ ΣΑΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ!


Καλλιόπη Σουφλή

Συναγερμός στις Ένοπλες δυνάμεις για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο – Έτσι θα «χτυπήσουν» οι ΤούρκοιΤουρκικό σχέδιο για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο έχει στα χέρια της η ΕΥΠ 

– Γιατί η Τουρκία επιχειρεί να κλιμακώσει επικίνδυνα την ένταση 
– Σε επιφυλακή οι ελληνικές Αρχές 
– Δείτε το σενάριο τρόμου που έχει σημάνει συναγερμό στην Ελλάδα

Συναγερμό έχει προκαλέσει στις ελληνικές Υπηρεσίες Ασφαλείας ένα σενάριο πρόκλησης θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο από την Άγκυρα.

Στόχος άνδρες της τουρκικής ακτοφυλακής να αποβιβαστούν σε ελληνική βραχονησίδα με το πρόσχημα της διάσωσης παράνομων μεταναστών ή προσφύγων. 

Οι συγκεκριμένες πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών επέφεραν αλλαγές και στο σχέδιο δράσης του Λιμενικού Σώματος. 

Το σενάριο που διαβιβάστηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφορίων έθεσαν σε εγρήγορση κυρίως τα πληρώματα των σκαφών που περιπολούν συνεχώς στα σημεία τριβής του ανατολικού Αιγαίου.

 

Ποιο είναι το επικίνδυνο σχέδιο των Τούρκων 


Σύμφωνα με ενημερωμένες πηγές της εφημερίδας Realnews, το άκρως απόρρητο πληροφοριακό δελτίο της ΕΥΠ σχετικά με το συγκεκριμένο σενάριο, το οποίο δεν έχει γίνει γνωστό αν εκπονήθηκε βάσει πληροφοριών, εκτιμήσεων ή συνδυασμού και των δύο, αναφέρει τα εξής:

Φουσκωτό σκάφος που θα ξεκινήσει από τα τουρκικά παράλια με παράνομους μετανάστες ή πρόσφυγες από τη Συρία θα οδηγηθεί εσκεμμένα σε ναυάγιο από τους Τούρκους, μέλη των κυκλωμάτων που δρουν στην Τουρκία, πάνω σε συγκεκριμένα βραχονησίδα, η οποία θα έχει προεπιλεγεί από τη ΜΙΤ (τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες) και τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις. 

Το φουσκωτό σκάφος θα ακολουθεί σε μικρή απόσταση σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής, το πλήρωμα του οποίου άμεσα θα ξεκινήσει διαδικασίες «διάσωσης» των ναυαγών και μεταφοράς τους πάνω στη βραχονησίδα για την ασφάλειά τους, αναφέροντας επίσημα ότι η όλη επιχείρηση πραγματοποιείται σε τουρκικό έδαφος.

Όπως είναι φυσικό, θα υπάρξει η αντίδραση της ελληνικής πλευράς και, από εκεί και πέρα, η κλιμάκωση από πλευράς της τουρκικής κυβέρνησης, σε βαθμό που βέβαια είναι άγνωστος στους αναλυτές των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών.

 

Σε επιφυλακή όλα τα δίκτυα πληροφορίων που διαθέτει η Ελληνική Αστυνομία

 

Το συγκεκριμένο σενάριο προκάλεσε νέο επιχειρησιακό σχεδιασμό στις κινήσεις των πλωτών του Λιμενικού Σώματος, τα οποία παρακολουθούνται από μεγαλύτερα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού.

Παράλληλα, τα ραντάρ σαρώνουν όλο το 24χρονο τη θαλάσσια περιοχή, στην οποία πυκνώνουν τις περιπολίες τους οι τουρκικές ακταιωροί. Κι αυτό με στόχο να προλάβουν οποιαδήποτε κίνηση του τουρκικού σκάφους προς ελληνική βραχονησίδα, ειδικά αν μπροστά από αυτό πλέει φουσκωτό σκάφος με παράνομους μετανάστες ή πρόσφυγες.

Σε ανάλογο βαθμό επιφυλακής έχουν τεθεί και όλα τα δίκτυα πληροφορίων που διαθέτει η Ελληνική Αστυνομία, προκειμένου στις περιοχές που είναι δυνατό να εφαρμοστεί από τουρκικής πλευράς ανάλογο σχέδιο προβοκάτσιας να υπάρχει – κατά το δυνατό – άμεση ενημέρωση σε κεντρικό επίπεδο για οποιαδήποτε κίνηση πλοιαρίου που μεταφέρει πρόσφυγες από την αντίστοιχη περιοχή των τουρκικών παραλίων.

Στελέχη της Κατεχάκη εκτιμούν ότι οι πρόωρες εκλογές που προκήρυξε ο Ερντογάν φέρνουν ακόμη πιο κοντά την πιθανότητα πρόκλησης κάποιου σοβαρού επεισοδίου στο ανατολικό Αιγαίο.Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 22 April 2018 | 10:02 pm


μια καλησπέρα με Ελύτη κι ένα τραγούδι με ψυχή... (1 βίντεο)

 "Μέσα στη θλίψη της απέραντης μετριότητας, που μας πνίγει από παντού, παρηγοριέμαι ότι κάπου, σε κάποιο καμαράκι, κάποιοι πεισματάρηδες αγωνίζονται να εξουδετερώσουν τη φθορά". 


Οδυσσέας Ελύτης

Μια καλησπέρα με Ελύτη κι ένα τραγούδι με ψυχή... για να εξουδετερώσουμε τη φθορά και τους φόβους μας...


Καλλιόπη
Δημοσιεύθηκε στις 22 April 2018 | 9:50 pm


στο κενό της ψυχής τους, απάντα με σιωπή... (3 βίντεο)


Υπάρχουν κι αυτοί... αυτοί που είναι ανίκανοι να νοιώσουν ... ανίκανοι να προσφέρουν κάτι παραπάνω από τη αίσθηση του ... "όλα, μέσα στο τίποτα"...


Αυτοί που προσπαθούν να  παρουσιάσουν το τίποτα , μέσα στην κενότητα των λέξεων που ποτέ δεν θα κάνουν πράξη...

Αυτοί, που την απουσία τους, προσπαθούν να την μετατρέψουν και να την πλασάρουν  σαν... γοητεία και μυστήριο... οι κενοί...

Στο κενό της ψυχής τους, απάντα με σιωπή... 


Καλό ξημέρωμα.. να έχετε μια όμορφη Κυριακή...


Καλλιόπη
τα βίντεο εδώ... εδώ... κι εδώ...
Δημοσιεύθηκε στις 22 April 2018 | 2:30 am


Γιάαα... να τα κάνουμε "πενηνταράκια" μπας και ξυπνήσουμε σιγά σιγά...

Το σκάφος του Γεωργίου Μπαλταδώρου ΚΑΤΑΡΡΙΦΘΗΚΕ. 

Σε αυτό δεν υπάρχει ουδεμία αμφιβολία στο μυαλό του κάθε νοήμονος και καθαρά σκεπτόμενου Έλληνα αλλά και ξένου.

Όλα τα ατυχήματα στο Αιγαίο, ακόμα και πολιτικά αεροπορικά και ναυτικά δυστυχήματα, ήταν καταρρίψεις. Και το "Ήλιος" ακόμα, ήταν προορισμένο να πέσει πιο νωρίς από ότι έπεσε... στην θάλασσα!
 Ο Γεώργιος Μπαλταδώρος ΗΤΑΝ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΤΟΧΟΣ,  όχι το σκάφος! 
Γιατί ήταν Ένας αλλά Λέων!
Και όλοι γνωρίζουμε το βιογραφικό του, τις απόψεις του και την δράση του.

Μια χαρά τα γράφεις για τα αεροπορικά "ατυχήματα"... Εξαιρετικά!

Τον Καμμένο, το φελέκι μου μέσα, τι τον ανακατεύεις και τον ... "ηρωποιείς";;;

ΕΝΑ ΚΑΘΑΡΜΑ ΕΙΝΑΙ... ΕΝΑΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ... ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΡΝΗ, όπως ο ίδιος χαρακτήρισε τον εαυτό του.

Ποιός μωρέ είναι πατριώτης; Ποιός είναι ο... "αδύναμος κρίκος των σιωνιστών";;; 
Ο άνθρωπος των οβριών;;;

ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥ!


Καλλιόπη Σουφλή

Υ.Γ. Το σίγουρο είναι, πως δεν είσαι υπερασπιστής του Καμμένου... απλά έκανες μια λάθος εκτίμηση... 
Θα μιλήσω για δύο τρία ουσιαστικά πραγματάκια, με τον μεγαλύτερο κίνδυνο "να μου ρίξουν το μπλογκ", και τον μικρότερο "να κατηγορηθώ για πρακτοράκι του Καμμένου". 
Κούνια που σας κούναγε όμως, έμμισθα πρακτοράκια και "τρολο-πρακτοράκια" του συστήματος και του ίντερνετ, και συριζο-διαλυμμένοι εγκέφαλοι της ελληνικής κοινωνίας και του αναγνωστικού κοινού. Δεν εξυπηρετώ την πολιτική κανενός και δεν έχω κανέναν πληροφοριοδότη. 
Ή μάλλον...έχω:
Την "γκλάβα" μου.


Λοιπόν..,

Το σκάφος του Γεωργίου Μπαλταδώρου ΚΑΤΑΡΡΙΦΘΗΚΕ. 

Σε αυτό δεν υπάρχει ουδεμία αμφιβολία στο μυαλό του κάθε νοήμονος και καθαρά σκεπτόμενου Έλληνα αλλά και ξένου.

Όλα τα ατυχήματα στο Αιγαίο, ακόμα και πολιτικά αεροπορικά και ναυτικά δυστυχήματα, ήταν καταρρίψεις. Και το "Ήλιος" ακόμα, ήταν προορισμένο να πέσει πιο νωρίς από ότι έπεσε... στην θάλασσα!

Τί επιτυγχάνουν οι διαχρονικοί εχθροί της Ελλάδος με αυτό: 

Μα, να δημιουργήσουν προηγούμενα "κακής διαχείρισης του θαλασσίου χώρου μας, από την πλευρά του Ελληνικού Κράτους. Και ανικανότητα της υποστήριξης της ανθρώπινης ζωής, ανικανότητα για αποτελεσματικές διασώσεις δηλαδή, πράγμα στο οποίο δείχνει "ιδιαίτερο ζήλο", "τεχνική κατάρτιση" και "ετοιμότητα"..... η Τουρκία!

Έτσι προωθείται το σχέδιο της "Συνδιαχείρησης του Αιγαίου" μετά της Τουρκίτσας και της ελληνοτουρκικής συνομοσπονδίας κατ'επέκταση.
Καλά λέει ο Διηνέκης.

Ο Γεώργιος Μπαλταδώρος ΗΤΑΝ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΤΟΧΟΣ,  όχι το σκάφος! 
Γιατί ήταν Ένας αλλά Λέων!
Και όλοι γνωρίζουμε το βιογραφικό του, τις απόψεις του και την δράση του.


Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες για τα, ικανά για κατάρριψη, συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου, όπως επισταμένως έχουν αναλυθεί από τα ιστολόγια Έσχατη Γραμμή Ανασχέσεως, ΕργΔημΕργ και Μποτίλια στο Πέλαγος.  

Η προσωπική μου γνώμη είναι πως "κατάφεραν... ο υψομετρητής του αεροσκάφους να δείχνει στον σμηναγό μας, ένδειξη 1000 μέτρων περίπου πάνω από το έδαφος, ενώ βρισκόταν μόλις στα περίπου 200 μέτρα. Αλλά δεν μπορούσε να το δει λόγω της ομίχλης. Όλα έγιναν γρήγορα, και πριν μπορέσει να συνεννοηθεί σωστά με τον συνοδό του, ο οποίος είχε σωστές ενδείξεις στο δικό του σκάφος... σκοτώθηκε.

Η τόση επιμονή του Συστήματος, να μας πείσει πως έπαθε vertigo (που να τους κάτσει ο Χίτσκοκ στο στομάχι..), με φέρνει και στο σημείο να αναρωτιέμαι... μήπως και χρησιμοποιήθηκε όπλο Ηλεκτρονικού Πολέμου, όχι μόνο για το σκάφος, αλλά και για τον ίδιο τον πιλότο, ώστε να είναι σίγουροι για την επιτυχία της επιχειρήσεώς τους/δολοφονίας;... 
Κάποια τεχνολογία όπως... "ηλεκτρομαγνητικό όπλο βιοσυντονισμού που στοχεύει στη βιολογία τού αεροπόρου";... (διαβάστε εδώ).

Όπως είπα, όλα τα ατυχήματα.. δεν ήταν ατυχήματα. 
Και ο Αθανάσιος Μπατσαράς έτσι δολοφονήθηκε, και οι αξιωματικοί μας στην Κίναρο, έτσι δολοφονήθηκαν, και οι αξιωματικοί μας στο Σαραντάπορο Ελασσόνας επίσης έτσι δολοφονήθηκαν. Διότι ήταν σημαντικά πρόσωπα, ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΑ!
Στενοχωριέμαι μάλιστα, για το πόσο γρήγορα προσπεράσαμε και "κατάπιαμε αμάσητο" το σενάριο περί ομίχλης και καλωδίων της ΔΕΗ, στην περίπτωση του Σαραντάπορου.

Μα γιατί να θέλουν να τους δολοφονήσουν όλους αυτούς;... 

Μήπως γιατί τους είχαν κατατάξει στα άτομα που μελλοντικά μπορεί να αψηφούσαν εντολές του στρατεύματος, κατ'επέκταση της πολιτικής ηγεσίας, και θα κατέρριπταν εχθρικά σκάφη;.....

Σάμπως... έναν παρόμοιο φόβο δεν έχουν και για τον Πάνο Καμμένο, την στιγμή που οι βασικές τρεις ηγεσίες των Σωμάτων Στρατού είναι ήδη "Δικές Τους";...

"Τί" δηλαδή συζητάει στο ψιθυριστό, ο περιούσιος Τζέφρυ Πάιατ μαζί με τους αρχηγούς του στρατεύματος... 

ΤΣΕΚΑΡΕΙ ΑΝ ΤΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ.. ΕΚΤΙΜΟΥΝ ΚΑΙ ΔΥΝΑΝΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΥΠΑΚΟΥΟΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ...Ή ΣΤΟΝ ΠΑΝΟ ΚΑΜΜΕΝΟ! 

Η απάντηση φυσικά, πρέπει να γέρνει περισσότερο προς τον Καμμένο.

Γιατί ο Καμμένος, παρόλα τα "καντήλια" με τα οποία τον "στολίζουμε" όλοι μας... ξέρουμε κατά βάθος ότι είναι ο αδύναμος κρίκος των Σιωνιστών. Ξέρουμε ότι "όσο διεφθαρμένος μπορεί να υπήρξε, με την ιδιότητα του επιχειρηματία, εντός κι εκτός Βουλής-εντός κι εκτός Κυβέρνησης"...
μια θερμή αγάπη για την πατρίδα την έχει.

Και μια "τρέλλα" επίσης... κι ας μην ρέει στις φλέβες του κεφαλλονίτικο αίμα, όπως εμένα λίγο...

Η τρέλλα του αυτή έχει καταχωρηθεί σε "λίστα στοιχείων επικινδυνότητας".

Ήρθε η στιγμή που τους συμφέρει "με τα μπούνια" να τον απομακρύνουν. 
Αν δούμε εκλογές μέσα στο 2018, γι αυτό το λόγο θα είναι κυρίως.

ΝΑΤΟ, "Ευρωπαίοι", Ερντογάν... τον Αλ6 αγαπάνε και θέλουν ακόμα.
Τον Καμμένο όχι.


Ο Αλεξάκης ΜΌΝΟ!.. είναι αυτός που αν μείνει στο θρόνο του πρωθυπουργού "θα μας βγάλει από τα μνημόνια" πετώντας μας ακόμα πιο βαθειά στο πηγάδι της οικονομικής καταστροφής και εξαθλίωσης
Ο Αλεξάκης είναι.. ο μόνος που θα προσφέρει στο πιάτο των "Δανειστών" τα 15 χιλιάδες ακίνητα των πλειστηριασμών
Ο Αλεξάκης είναι αυτός που από Δεκέμβριο 2018 θα αρχίσει να αναγκάζει το λαό, ξεκινώντας από δημοσίους υπαλλήλους ("που τους αγαπά γιατί τον αγαπούν και τον στηρίζουν"..) να αντικαταστήσουν την αστυνομική τους ταυτότητα με την τσιπαριστή κάρτα του πολίτη
Ο Αλεξάκης ΜΟΝΟ!.. είναι αυτός που θα φουλάρει την Ελλάδα με άλλο μισό εκατομμύριο "λαθρο-τζιχαντιστο-μεταναστόπουλα".

ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΩΣ ΑΥΤΟ "ΤΟ ΝΕΟ" ΜΙΣΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ... (σύμφωνα με την νέα ρύθμιση περί νεοεισερχομένων λαθρό) ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ "ΛΙΑΖΕΤΑΙ" ΟΠΟΥ ΘΕΛΕΙ  ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ! 


Ελπίζω να σας διασκέδασα, Ευχαριστώ που με ακούσατε...


ΚΩΣΤΑΣ-ΤΑΥΡΟΣ
21/4/18


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 22 April 2018 | 12:20 am


EYXOMAI ΚΑΙ ΕΓΚΑΛΩ: ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΕΣ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΝΕΜΕΣΗ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΑΞΗ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΥΣΙΑΣΘΕΝΤΟΣ ΠΙΛΟΤΟΥ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΒΕΡΚΟ ΤΩΝ ΦΟΝΙΑΔΩΝ ΤΟΥ. ΣΜΙΛΕΥΟΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: "ΓΕΝΟΙΤΟ ΤΟ ΝΟΜΕΝ ΕΣΤ ΟΜΕΝ"`


ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΟΥΜΕ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΦΡΟΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΑΝΕΞΟΔΕΣ ΙΑΧΕΣ, ΦΘΗΝΑ ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΑ ΜΕΛΑΝΙΑ ΟΘΟΝΩΝ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΓΚΥΛΩΣΕΙΣ.

ΑΜΑ ΛΑΧΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΝΑΤΟΪΚΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΤΖΙΧΑΝΤΙΑ ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ.


ΟΜΩΣ Η ΘΥΣΙΑ ΕΝΟΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΟΣ, ΕΝΩ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΝΟΣ ΜΙΑΣΜΑΤΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΟΝΟΝ ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ. 

ΟΧΙ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΗ, ΑΛΛΑ ΓΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΟΝΕΙΡΩΞΗ ΟΤΙ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ.

ΠΥΚΝΩΣΤΕ ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΣΜΙΛΕΥΟΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: "ΓΕΝΟΙΤΟ ΤΟ ΝΟΜΕΝ ΕΣΤ ΟΜΕΝ"`

EYXOMAI ΚΑΙ ΕΓΚΑΛΩ:

ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΕΣ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΝΕΜΕΣΗ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΑΞΗ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΥΣΙΑΣΘΕΝΤΟΣ ΠΙΛΟΤΟΥ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΒΕΡΚΟ ΤΩΝ ΦΟΝΙΑΔΩΝ ΤΟΥ.

NOMEN  EST OMEN:
ΜΠΑΛΤΑΣ ΔΩΡΟ


 Όσο οι ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ, στελεχώνονται από ανθρώπους που ορίζουν οι ΠΟΥΛΗΜΕΝΕΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ, Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΑ ΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ.


Καλλιόπη Σουφλή


Υ.Γ. Έζησα σχεδόν από την πρώτη στιγμή την ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ του HELIOS... λυπάμαι, αλλά πιστεύω πως δεν βγήκε όλη Η ΑΛΗΘΕΙΑ στο φως...Φρονώ, ότι ο κύριος Α. Τσολάκης τα εξηγεί ξεκάθαρα στην αρχή τού κάτωθι βίντεο:


Από αρκετούς φίλους και συναγωνιστές εκφράστηκε η επιθυμία - ευχή:
"Να μην υπάρξουν άλλοι Έλληνες πιλότοι, που θα θανατωθούν πάνω από το Αιγαίο"

Φρονώ, ότι για να γίνει η επιθυμία τους πράξη αρμόζει και επιβάλλεται:

1. Να προσπαθήσουμε να ξεσκεπάσουμε τούς δολοφόνους.
2. Να ενστερνιστούμε τις ιδέες και το θάρρος και να συνεχίσουμε τον αγώνα τού Γιώργου Μπαλταδώρου.


1. ΤΟ ΒΑΡΥ ΠΕΠΛΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Επειδή είναι προφανές, ότι οι "αρμόδιες" επιτροπές διελεύκανσης θα επιχειρήσουν τον αποπροσανατολισμό τής κοινής γνώμης, όπως συνέβη με αντίστοιχα συμβάντα στο παρελθόν, ορθώς ανέλαβαν έντιμοι διαφωτιστές στο διαδίκτυο να διεισδύσουν στα αίτια τής πτώσεως τού αεροπλάνου κατά την 12.04.2018 και να ενημερώσουν σχετικά με τα συμπεράσματα και τις εκτιμήσεις τους την κοινή γνώμη. 

 Παρόλο που οι εκτιμήσεις τους διίστανται, θεωρώ, ότι άπαντες αυτοί είναι αξιέπαινοι. Καθ' ότι τιμητές τής αλήθειας δεν είναι οι κάθε λογής ειδικοί, παρ' όλο που λόγω αρμοδιότητος ωφείλουν αυτοί να υπηρετούν με πλήρη ειλικρίνεια το καθήκον που επωμίζονται - χωρίς να το πράττουν αυτό ως υποταγμένοι σε αλλότριες σκοπιμότητες - αλλά αυτοί, που με το παρρησία εκτίθενται στο κόστος να την υπηρετούν την επικράτησή της.

Προσωπικά είμαι δεδηλωμένος αντίπαλος τής ιδεολογικής μονοκουλτούρας. Η κατ' αποκλειστικότητα εμμονή σε μια και μόνο άποψη - όποια και εάν είναι αυτή - οδηγεί σε πνευματικό μαρασμό. 

Άλλη είναι η οπτική τής πραγματικότητος που μπορεί να προσλαμβένει ένα πτηνό, άλλη αυτή που μπορεί να προσλαμβάνει ένα έντομο και άλλη αυτή που μπορεί να προσλαμβάνει ένας σκύλος. Όλες οι προσλήψεις, αντίστοιχα με την θέση και τις αισθητηριακές δυνατότητες ενός παρατηρητού, εμπεριέχουν κάποια διαπίστωση τής πραγματικότητος, που έχει όμως μερικό χαρακτήρα. Η σύνθεση τών καλής προαιρέσως προσλήψεων και αντιλήψεων είναι αυτή που μπορεί να αποδώσει μια σφαιρική άποψη.

Καταθέτοντας εδώ την άποψή μου, το πράττω  με συνείδηση τών ορίων, που με διέπουν. Προσπαθώ όμως κατά κανόνα να οριοθετώ συγκεκριμένα και χωρίς περιστροφές την βάση, από την οποία επιχειρώ την εκάστοτε επισκόπηση δεδομένων και καταστάσεων.

Αναφορικά με την επιλογή τής όποιας αναλυτικής αφετηρίας μπορεί να ασκώ κριτική.

Όμως χωρίς να συγχέω τις προθέσεις άλλων καλοθελητών, με τούς οποίους θεωρώ, ότι αποτελούμε μέλη ενός και τού αυτού διαγνωστικού σώματος, θεωρώντας καθοριστικής σημασίας τον ιμάντα που συνδέει τις κοινές μας προθέσεις.

Το υπ' αριθμόν ένα συνειδησιακό οργανο που δώθηκε ως δώρημα στούς ανθρώπους είναι η καρδιά. Αυτή είναι που λειτουργικά μας εντάσσει όλους στην ίδια δέσμη ανατροπής τού ψεύδους, τόσο στην θεωρία όσο και στην πράξη.

Όταν αναφέρομαι σε εικασίες, δεν έχω λόγο να το κρύψω. Όταν αναφέρομαι σε ενδείξεις, επίσης. Όταν αναφέρομαι σε βεβαιότητες βάσει πειστηρίων - πάντοτε κατά την γνώμη μου και μόνον - ωφείλω να το αναφέρω. Κάθε άλλη πρακτική, δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη.
Θεωρώ, ότι τα υπάρχοντα πειστήρια, σχετικά με όσα ακολουθούν, είναι επαρκή, ώστε να εγείρω σχετικά με αυτά αίτημα βεβαιότητος. Ακολούθως τα καταθέτω στην κρίση σας.

Θεωρώ στοιχειώδη την αναλυτική αρχή, να μην εξετάζονται τα εκάστοτε δεδομένα μεμονωμένα, αλλά να επιχειρείται πάντοτε η ένταξή τους στα γενικότερα πλαίσια τής φάσεως, που αυτά εγκύπτουν.

Δεύτερη στοιχειώδης αρχή στην εξέταση συγκεκριμένων δεδομένων αρμόζει να είναι ο παραλληλισμός και η σύγκρισή τους με άλλα παρόμοια, ώστε να εντοπιστούν οι δυνατές ποιότητες, που μπορεί να τα διέπουν από κοινού. 


Οι λόγοι τής καταρρίψεως τού αεροσκάφους τού Γιώργου Μπαλταδώρου αρμόζει να αναζητηθούν βάσει τής πρώτης αρχής - προσέγγιση Α.
Μέσω τής δεύτερης αρχής - προσέγγιση Β. - καθίσταται δυνατός ο τρόπος κατάρριψης τού αεροσκάφους και δολοφονίας τού πιλότου. 2. ΕΝΑΣ ΚΟΣΜΟΣ ΑΓΓΕΛΙΚΑ ΠΛΑΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΠΛΗΘΩΡΑ ΤΑΓΩΝ

Α.
Στην περίπτωση τής καταρρίψεως τού αεροσκάφους τού Γιώργου Μπαλταδώρου, θεωρώ κατά σειράν ιεραρχήσεως, ότι η συγκυρία στην παρούσα φάση χαρακτηρίζεται από τα εξής δεδομένα:


1. Ο πόλεμος στην Συρία. Συνέπειες αυτού τού πολέμου είναι η απώλεια για την Δύση τών πετρελαιοπηγών τής Συρίας και η ήττα που καταγράφεται εκεί τού ΝΑΤΟ και τών δυο διεκπεραιωτών του στην περιοχή, που είναι οι τζιχαντιστές και η φιλοδυτική ηγεσία τού Κουρδικού κινήματος εθνικής αποκαταστάσεως (Αίτημα το οποίο θεωρώ καθ' όλα δίκαιο, αλλά καναλιζαρισμένο σε λάθος στρατηγική, η οποία επιβαίνει άκρως επιζήμια για το Κουρδικό έθνος).
Άλλη συνέπεια αυτού τού πολέμου είναι η ματαίωση τού αγωγού διέλευσης καταριανού πετρελαίου μέσω τής Συρίας. 

Επίσης σημαντική συνέπεια αυτού τού πολέμου είναι η επαμφοτερίζουσα στάση τής ηγεσίας τής Τουρκίας, η οποία αποστασιούμενη μερικώς από το ΝΑΤΟ, σύναψε λυκοφιλία με την Ρωσία, επιχειρώντας ένα χορό πάνω σε τεντωμένο σχοινί.


2. Η απόφαση τού ΝΑΤΟ να αντληθούν τα πετρελαϊκά αποθέματα τού Αιγαίου και ίσως τού Κρητικού πελάγους, στα οποία επί δεκαετίες είχε επιβληθεί σφράγισμα, ως αποθέματα β΄τάξεως.

Σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα τού πολέμου στην Συρία, το επικείμενο ενεργεικό στράγγιγμα τής Σαουδικής Αραβίας και την συνεχούμενη αποστασιοποίηση τού πετρελαιοπαραγωγού Ιράκ από την δύση, καθίσταται προφανής ο κίνδυνος ενεργεικής ασφυξίας τών δυτικών δυνάμεων, η οποία επέρχεται εάν δεν αντληθούν τα ενεργειακά αποθέματα τού Αιγαίου.


3. Η επιβεβλημένη από την αποστασιοποίηση τής Τουρκίας μεταφορά τών στρατιωτικών - επιθετικών υποδομών τού ΝΑΤΟ στην Ελλάδα και η μετατροπή τής πατρίδας μας σε κεντρικό θέρετρο στρατηγικής στηριξής του στην περιοχή.

Με δεύτερο στρατηγικό στήριγμα το σιωνιστικό κρατίδιο. Αυτό μέρα με την ημέρα περικυκλώνεται περισσότερο, όχι μόνον από τούς παραδοσιακούς του αντιπάλους, αλλά διακατέχεται και από την τάση να ωθεί κάποιες επαμφοτερίζοντες προς αυτό δυνάμεις, όπως η Τουρκία, στον στρατόπεδο τών αντιπάλων του, μέσω μιας αμετροεπούς επιθετικότητος προς πάσα κατεύθυνση.


4. Η αυξανόμενη επιθετικότητα τής τουρκίας εναντίον τής Ελλάδος.  

Αυτή πατρονάρεται σκοπίμως και από τούς Ρώσους στην μείζωνα περιοχή, στην οποία εντάσσεται και η Κυπριακή ΑΟΖ, με στόχο την παρακόλληση στην άντληση τών πετρελαϊκών αποθεμάτων τού Αιγαίου, όπως και στην κατασκευή τού αγωγού EAST MED.

 Η αυξανόμενη ένταση στις σχέση Ελλάδος - Τουρκίας εξυπηρετεί δυστυχώς όλες τις δυνάμεις, που παρεμβαίνουν στην περιοχή:

- Το ΝΑΤΟ, ως υποτιθέμενο σύμμαχο και εγγυητή τής άμυνας τής Ελλάδος ένεκα τής πολύπλευρης  τουρκικής επιθετικότητος, που αυτή υφίσταται, με στόχο την μεταφορά τών πολεμικών υποδομών από το Ιντσιρλίκ στην Ελλάδα και την επέκτασή τους με ακόμη περισσότερες πολεμικές εγκαταστάσεις.

- Το σιωνιστικό κρατίδιο, που επιχειρεί ισχυρή πρόσδεση τής Ελλάδος στην πολεμική του επιχειρησιακή δομή, ενώ αυτό απομονώνεται και περικυκλώνεται, ευρισκόμενο σε καλπάζουσα φυματίωση.

- Την Ρωσία, για λόγους παρεμπόδισης άντλησης τών πετρελαϊκών αποθεμάτων τού Αιγαίου και κατασκευής τού EAST MED.

- Την κυβέρνηση τής Τουρκίας, η οποία πιασμένη κυριολεκτικά από τα μαλλιά της, δεν αναγνωρίζει άλλη διέξοδο στα τα διογκούμενα αδιέξοδά της πέραν τής καλλιέργειας έξαρσης στο εσωτερικό μέσω φιλοπολεμικού κλίματος, αλλά και λόγω τών πάγιων κεμαλικών, μετακεμαλικών και νεοοθωμανικών ονειρώξεων.

- Την κυβέρνηση τής Ελλάδος, η οποία ευρισκόμενη σε πλήρη πτώχευση τής εσωτερικής της νομιμοποίησης απέναντι στην συντριπτική πλεοψηφία τής κοινωνίας, δεν έχει άλλη δυνατότητα επιβίωσης από το φόβητρο τών εξωτερικών κινδύνων. Τα ψεύτικα δάκρυα περί απελευθερώσεως τών ομήρων και οι πασχαλινοί δεκάρικοι τού κάθε τσίπρα δεν πείθουν κανένα, στο βαθμό που η ομηρεία θρέφει την ένταση και το καθεστώς εξωτερικών απειλών.


3. ΟΤΑΝ Ο ΚΑΦΕΤΖΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΕΙ ΕΝΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΚΑΘΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΛΟΗΓΗΣΕΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΙΛΟΤΟΙ ΠΕΦΤΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΝΤΑΛΙΚΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΝΕΣΕΙ Η ΘΕΙΑ ΜΟΥ ΣΤΟ ΜΠΡΑΧΑΜΙ


Β.
Η εξέταση τής κατάρριψης τού εν λόγω αεροσκάφους θεωρώ, ότι πρέπει να γίνει σε συνδυασμό με την κατάρριψη τού αεροσκάφους τών Κυπριακών αερογραμμών HELIOS τής πτήσεως 522 στις 14 Αυγούστου τού 2005, καθώς και με την κατάρριψη τού αεροσκάφους τού Κωνσταντίνου Ηλιάκη στις 23 Μαΐου 2006 στα ανοιχτά τής Καρπάθου.

Εάν ασχοληθούμε με το αεροσκάφος τής πτήσεως 522, έστω και χοντρικά, έστω και επιδερμικά, τι συμπέρασμα βγαίνει; Σκοτωθήκανε δεκάδες άνθρωποι, δεν ειπώθηκε από επίσημοι αρχή τίποτε άξιο λόγου, τα καταπιήκαμε, το χωνέψαμε - τελείωσε, σαν μην τρέχει τίποτε. Μετά αναρωτιόμαστε, για ποιο λόγο πέφτουν τα μαχητικά κατά δεκάδες, σαν είναι μυίγες που ζαλιστήκανε. Πρώτα από όλα: Οι αξιωματικοί τής αεροπορίας τι κάνουν για όλα αυτά;

ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΙΠΤΑΜΕΝΟΙ, ΠΟΥ ΡΙΣΚΑΡΟΥΝΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ, ΤΙ ΚΑΝΟΥΝΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΑΧΕΣ "ΑΘΑΝΑΤΟΣ", ΕΝΩ ΤΟ ΣΤΗΜΕΝΟ ΔΟΚΑΝΟ ΕΙΝΑΙ ΟΡΑΤΟ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΒΛΕΠΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΥΤΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΟΝΕΥΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΒΡΟΧΘΗΣΕΙ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ;

Με το αεροσκάφος τής πτήσεως 522 συμβήκανε σημεία και τέρατα, βγαίνει ο Ακριβός Τσολάκης, ειδικός εμπειρογνώμων για αεροπορικά ατυχήματα και τα λέει με το νι και με το σίγμα - ακούστε το βίντεο τα τρία πρώτα λεπτά, εάν δεν προτίθεσθε να δαπανήσετε περισσότερο χρόνο - πράγματα που τα ξέρει στο φινάλε και η "κουτσή Μαρία" και εμείς θάβουμε το κεφάλι ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ μέσα στην άμμο, εγκλωβισμένοι μέσα στις αγκυλώσεις μας.

Το αεροπλάνο γύριζε κανα μισάωρο πέρα - δώθε στην Αττική, τύποις ακυβέρνητο, με ένα φροντιστή στο τιμόνι, από αυτούς που σρβίρουν καφέδες, κάνοντας σινιάλα με το χέρι στούς πιλότους τών πολεμικών αεροπλάνων, που πέταγαν γύρω του ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΠΩΣ ΕΝΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΜΠΟΡΕΪ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΕΛΕΓΧΟΥ, ΠΟΣΩΣ ΔΕ ΜΑΛΛΟΝ ΑΠΟ ΤΑ ΤΖΟΫΣΤΙΚ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΟ ΤΕΞΑΣ.


Είχε τεράστια τύχη ο Κώστας Καραμανλής, επειδή οι πιλότοι τής πολεμικής αεροπορίας απέφυγαν να εκτελέσουν την διαταγή που πήραν για κατάρριψη τού αεροσκάφους, εάν αυτό έπεφτε σε κατωκημένη περιοχή. Αυτός ήταν και ο βασικός λόγος, που οργανώθηκε αυτό το μαζικό έγκλημα. 

Σε μια τέτοια περίπτωση ο Καραμανλής θα έπερνε πόδι πολύ πριν γκρεμιστεί ο Ζαχόπουλος, πολύ πριν μπουν οι εμπρησμοί στην Ηλεία και πολύ πριν οι ορδές τού Σόρος μετατρέψουν το κέντρο τής Αθήνας σε μπάζα. 

Τότε θα ερχόταν μια ώρα πιο γρήγορα το ψυχανώμαλο τού μέθυσου, για να στρώσει με τον Στρως Καν το νταμάρι του μνημονείου. 

Έγινε ευραίως γνωστό, ότι ενώ διεξάγετο ο πρώτος πόλεμος τού κόλπου, κατά την διάρκεια τής μάχης, που ο Σαντάμ Χουσεΐν είχε ονομάσει "μητέρα όλων τών μαχών", τα άρματα τού Ιράκ εξοντώθηκαν πολύ πριν αποκτήσουν την όποια επαφή σκόπευσης με τα άρματα τής "συμμαχίας τών πρόθυμων" κατσαπλιάδων. 

Βγήκαν τότε τα επίσημα μαζικά μέσα και ανέφεραν, ότι οι εντολές πυρός και η σκόπευση γινόντουσαν από τα κεντρικά ηλεκτρονικού πολέμου στο τέξας. 

Κούναγε τότε περιχαρής ο Σβάρτσκοπφ τα προγούλια του μπροστά στις κάμερες, διακηρύσσοντας, ότι τα δεδομένα αυτής τής σύγκρουσης θα διδάσκονται πλέον για χρόνια στις στρατιωτικές ακαδημίες. 

Ενώ ο Ντικ Τσένυ κόμπαζε: "We won because we have a better software!".  Τότε κανείς δεν έκανε λόγο για ναυτίες και βέρντιγκο στα χαρακώματα τής ερήμου, όταν οι μπολντόζες τών ΗΠΑ έθαβαν ζωντανούς τούς Ιρακινούς στρατιώτες, για να μην ξοδεύσουν σφαίρες.


Τραβάς δυο ριπές λέιζερ στούς πιλότους και αφήνεις μετά τον καφετζή να προσγειώσει ένα αεροπλάνο, τού οποίου έχει αφαιρεθεί κάθε έλεγχος πλοήγησης

Ας δούμε στην συνέχεια ΜΟΝΟ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ, ΑΛΛΑ ΕΞΟΧΩΣ ΣΑΡΔΑΝΑΠΑΛΑ τής καταρρίψεως τού Κώστα Ηλιάκη. Για να μην αναρτούμε μόνον τις φωτογραφίες του και αναλωνόμαστε μόνον σε επετειακούς διθυράμβους.


ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΔΙΟΤΙ Ο ΗΛΙΑΚΗΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΕΚΔΙΚΗΣΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΘΕ ΙΠΤΑΜΕΝΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΙΛΟΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΖΩΝΤΑΝΟ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ.


Μεταφέρω από δημοσίευμα στον ημερήσιο τύπο τής εποχής:

"Στις 23 Μαΐου 2006, κατά την διάρκεια αερομαχίας με τουρκικά μαχητικά στα ανοιχτά τής Καρπάθου, έχασε τη ζωή του ο 36 ετών σμηναγός Κωνσταντίνος Ηλιάκης.

Επισήμως ο θάνατός του αποδόθηκε σε "ατύχημα" που προήλθε από ανθρώπινο λάθος" τού Τούρκου πιλότου, με τον οποίον ενεπλάκη  σε αερομαχία, ο οποίος αν και έπεσε σε διεθνή χωρικά ύδατα, εντός τού FIR Αθηνών, τελικά τον περισυνέλεξαν Τούρκοι και επέστρεψε στην χώρα του.

Όταν συναντήθηκαν οι δυο σχηματισμοί στον αέρα και ξεκίνησε η καταδίωξή τους ο Ηλιάκης δέχθηκε ξαφνικά επίθεση από το ένα τουρκικό μαχητικό.

Ο Τούρκος χειριστής Χαλί Ιμπραήμ Οσκεμπίρ, χτυπώντας με το δεξί φτερό τού RF-4 την καλύπτρα τού αεροσκάφους τού Ηλιακη, το οδήγησε σε κάθετη και ανεξέλεγκτη πτώση, οδηγώντας τον στον θάνατο.
Μετά την σύγκρουση που είχε  ως αποτέλεσμα τον θάνατο τού Ηλιάκη , ο Τούρκος πιλότος έπεσε στην θάλασσα και διασώθηκε από δεξαμενόπλοιο που έπλεε στην περιοχή".

Ρε ζωντόβολα τι είναι οι αερομαχίες; 
Μπιλιάρδο η ποδόσφαιρο για να παίζουν κουτουλιές τα αεροπλάνα μεταξύ τους; 

Στην προκειμένη περίπτωση καθίσταται προφανές. ότι είναι αδύνατο να ήθελε ο τούρκος πιλότος να επιτεθεί με σύγκρουση στο Ελληνικό αεροπλάνο, εκτός εάν ήθελε να αυτοκτονήσει. 

Οι αερομαχίες διαξάγονται με προειδοποιήσεις και στην έσχατη ανάγκη με πτροειδοποιητικά πυρά στην αντίθετη κατεύθυνση, από αυτή που ακολουθεί ο παραλήπτης τής προειδοποίησης.

Είναι προφανές, ότι το θύμα έξωθεν υφαρπαγής τής πλήγησης τού αεροσκάφους ήταν αρχικά ο τούρκος πιλότος. 

Άσχετα εάν αυτός μέσα στον πανικό μπόρεσε να καταλάβει τι είχε συμβεί. Ο θάνατος τού Ηλιάκη, σαν αποτέλεσμα τής σύγκρουσης, θα μπορούσε να μην ήταν ο μοναδικός στην περίπτωση. Εκτός και εάν οι τούρκοι πιλότοι μπερδεύουν τις συγκρούσεις στον αέρα με τις σφαλιάρες που τρώνε από τούς αξιωματικούς τους, με τις οποίες πονάει η γκλάβα τους και όχι η χερούκλα που φιλάνε γονατιστοί τα μεμέτια, ως θείο σκεύος.

Η συγκεκριμένη περίπτωση είναι σαν να κουτουλάει κέποιος μια διερχόμενη με φόρα νταλίκα, για να φοβίσει τον οδηγό.

Τέτοια "ανθρώπινα λάθη", που διατείνονται οι "ειδικοί", δεν συμβαίνουν ούτε από γριές, όταν οδηγούν πατήνια, όχι από έμπειρους μάχιμους πιλότους με πείρα εκατοντάδων ωρών πτήσεως, που θέτουν κατ' επανάληψη την ζωή τους σε ζώνες υψηλών κινδύνων.


4. ΠΟΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΛΑΘΟΣ; ΠΟΙΑ VERTIGO; 

Ο καιρός την ώρα τής πτώσεως τού Mirage 2000 ήταν πολύ καλός. Η θάλασσα ήταν τελείως ήρεμη. Ναι, υπήρχε κάποια ομίχλη, η οποία όμως δεν εμπόδιζε την ορατότητα μεταξύ τών δύο αεροπλάνων.

Δεν είμαι ειδικός στο θέμα πλοηγήσεως πολεμικών αεροπλάνων. Είναι όμως εκατοντάδες άλλοι. Και κάποιοι από αυτούς σχολίασαν στο διαδίκτυο. Θεωρώ, ότι τα αναγκαία συμπεράσματα μπορούν να διεξαχθούν αβίαστα από τα σχόλια που καταθέτω:

- Το να μην έχει δώσει "σήμα" ο χειριστής τού Mirage ένα μόνο πράγμα σημαίνει: ΑΙΦΝΙΔΙΟ ΓΕΓΟΝΟΣ, όπως ο καθένας μπορεί να το αποκωδικοποιήσει..

- Το mirage έχει FWB (Fly by Wire) και αυτόματο πιλότο Thomson - Brandt, περίπου σαν AIRBUS, Πρακτικά μπορεί να προσγειωθεί μόνο του, εάν συνυπολογίσουμε και το FWB, ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΛΑΘΟΣ.
Το FWB παρέχει πτήση μέσω υπολογιστή, που στνδέει και ενδιάμεσο υπολογιστή, για τον έλεγχο τού πρώτου.

Σχετικά με άλλες εκδοχές που έχουν αναφερθεί:

- Το GPS λειτουργεί με σύγκριση των σημάτων από τουλάχιστον τρεις δορυφόρους και triangulation, δεν μπορεί ισχυρότερο εχθρικό σήμα να το κάνει να δείχνει συνεχώς μικρότερο υψόμετρο πχ. γιατί θα αποτύγχανε ο υπολογισμός και δεν θα ανανεώνονταν η θέση, θα κολλούσε στην τελευταία θέση όπου λειτουργούσε κανονικά, κάτι που θα φαινόταν στον πιλότο και αυτός ΔΕΝ θα στηριζόταν τυφλά στο GPS.

Θεωρώ, ότι η υφαρπαγή τής πλοήγησης τού αεροσκάφους από τον Γιώργο Μπαλταδώρο καθίσταται προφανής. Και αυτήν την τεχνολογία κατέχουν οι ΗΠΑ.

Τις συνέπειες τού ηλεκτρονικού πολέμου γνωρίζω από προσωπική εμπειρία, πολύ πριν το 2005, 2006, ή 2018, όταν συμμετείχα στην εθελοντική πυρόσβεση στις αρχές τής δεκαετίες τού '90 στην μεγάλη πυρκαγιά τής Πεντέλης. Σε άλλη ανάρτηση έχω περιγράψει τα στοιχεία, βάσει των οποίων ο εμπρησμός τών δασών γινόταν εμφανέστατα από δορυφόρο, προφανώς τών "συμμάχων".


4. ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΧΑΣΑΠΗΔΕΣ ΠΡΟΣΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΦΗΤΕΣ

Και να που βγαίνει ο ανθρωποχασάπης τής Ουκρανίας να προ-φυτεύσει θερμό επισόδειο με εαροπλάνο ή σκάφος θαλάσσης μεταξύ Ελλάδος και τουρκίας, λίγες ημέρες πριν την δολοφονία τού Γιώργου Μπαλταδώρου.


Και παρακολουθεί τα συμβάντα μέσα από τον θάλαμο επιχειρήσεων τού υπουργείου άμυνας μαζί με τον υπουργό.

ΑΝΟΧΥΡΩΤΗ ΧΩΡΑ.

ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ: ΤΕΙΧΗ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΣ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ.

ΕΡΩΤΩ:

QUI BONO?


ΘΕΛΕΤΕ ΕΞΥΠΝΟΙ ΝΑ ΛΙΑΝΙΣΕΤΕ ΤΑ ΚΟΡΜΙΑ ΜΑΣ;
ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ
ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΑΓΓΙΞΕΤΕ. 
ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΕΙΡΩΣ ΕΞΥΠΝΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ. 
ΕΜΕΙΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΧΩΜΑ ΜΑΣ ΕΝΩ ΕΣΕΙΣ ΕΠΙΤΙΘΕΣΘΕ.
ΚΑΙ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΝΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ


ΠΑΡΑΤΗΣΕ ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ
ΤΗΝ ΜΑΣΚΑ ΠΕΤΑΞΕ
ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΜΠΑΛΚΑΝΙΑ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΞΕ - ΓΕΛΑΣΕ

Είναι αυτονόητο ότι οι Έλληνες πατριώτες οφείλουν να αγωνισθούν - όμως με σκόπιμο και αποτελεσματικό τρόπο - με στόχο την πλήρη διάλυση τού τουρκικού κράτους - εκτρώματος. Ταυτοχρόνως υποχρεούμεθα να μην παραδούμε, ότι η ένταση η οποία καλλιεργείται μεταξύ Ελλάδος και τουρκίας - αναμφίβολα με πρώτο θιασώτη την τουρκική ηλιθιότητα και μεγαλομανία - αλλά και από το ΝΑΤΟ και το σιωνιστικό κρατίδιο, προάγει εξίσου ένα αντιτουρκικό μένος αλλά και το φόβητρο μιας πολιτικής αναμέτρησης με την Τουρκία στην Ελλαδική κοινωνία. Αυτό το κλίμα είναι απαραίτητο για την μεταφορά τών νατοϊκών εγκαταστάσεων από το Ιντσιρλίκ στην Ελλάδα και την μετατροπή της σε προκεχωρημένο επιθετικό πεδίο εναντίον τών χωρών τής Μέσης Ανατολής. Ένα από τα κύρια όπλα τού νατο είναι ο ψυχολογικός πόλεμος. Και αυτός εφαρμόζεται με κλιμακούμανη ένταση σε βάρος τής Ελλάδος, από την ημέρα που ιδρύθηκε αυτή η „συμμαχία“.

Σχετικά με την πρόσφατη πτώση τού αεροσκάφους γράφει ο Γιώργος Αδαλής,
θέτοντας επί τάπητος κάποιες στοιχειώδης πλευρές τού ζητήματος, που περνούν κατά την γνώμη μου ξώφαλτσα δίπλα στις ιαχές „Αθάνατος“ και τον κατακλυσμό τών οθονών από γαλανόλευκη μελάνη:
Θα πείτε ότι „για την μη καθαρή έξοδο στις αγορές τον Αύγουστο αλλά και για τα επί πλέον οικονομικά μέτρα σε βάρος τών ελλήνων φταίει τώρα η Τουρκική Προκλητικότητα που μας αναγκάζει να δαπανήσουμε δις τάχα μου για στρατιωτικές δαπάνες“.5. ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΓΝΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ, Ή ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΕΙΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ, ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΟΙΟΥΜΕΘΑ ΟΤΙ ΑΓΝΟΟΥΜΕ
1) Τις τελευταίες δεκαετίες έχουν υποστεί πτώση 125 αεροσκάφη τής πολεμικής αεροπορίας. Επί τού προκειμένου δεν μπορούμε να παραδούμε, ότι δεν πρόκειται για μόνον για ένα στόλο αεροσκαφών, αλλά για στόλους. Τούς οποίους έχει πληρώσει μια από οικονομικής πλευράς καρκινοβατούσα κοινωνία πανάκριβα. 


Εάν αναλογισθούμε, ότι σε σημερινές τιμές κοστίζει ένα αεροσκάφος από Γαλλία 40.000.000 και από Αμερική 150.000.000 δολάρια, μπορούμε ίσως να κατανοήσουμε, γιατί με την πτώση τών 125 αεροσκαφών τρίβουν τα χέρια τους από χαρά, αυτοί που ξεσκονίζουν τα βιβλία παραγγελιών των εξοπλιστικών εταιρειών τών χωρών τών „συμμάχων“ μας. Εταιρείες που είναι κράτος εν κράτει μαζί με τα όπισθεν αυτών τραπεζικά συγκροτήματα σε αυτές τις χώρες. Πέραν ότι με την „μυστηριώδη“ πτώση τής πλειοψηφίας αυτών τών αερισκαφών απαλάγησαν οι „σύμμαχοί“ μας από κάποιοα „ενοχλητικά“ για αυτούς πολιτικά στελέχη, όπως ο υφυπουργός εξωτερικών Κρανιδιώτης και κάποιοι ανώτεροις ιεράρχες.
Δεν είναι τυχαίο, ότι εχθές ακριβώς δήλωσαν οι δυτικοί μας „σύμμαχοι“, παρόλο που η τουρκία έχει αποστασιοποιηθεί έντονα από το νατο, ότι η ελληνοτουρκική διένεξη δεν τούς ενδιαφέρει, δεν τούς αφορά και ότι αυτή αποτελεί εσωτερική διένεξη. Καθίσταται προφανές, ότι οι έννοια τής συμμαχίας είναι για αυτούς σαπουνόφουσκα, όταν πρόκειται να αρμέξουν οιμκονομικά, να φτωχοποιήσουν και μεσοπρόθεσμα να διαλύσουν μια χώρα, επιβάλλοντας της τήν πώληση ιπταμένων φερέτρων μεταξύ πολλών άλλων.

2) Ενώ οι πολυεθνικές τών κατασκευαστών και οι μεσάζοντές τους στην Ελλάδα καταβροχθίζουν δισεκατομμύρια, οι ιπτάμενοι, που διακινδυνεύουν καθημερινά την ζωή τους, αλλά και οι στρατιωτικοί γενικότερα „αμοίβονται“ με μισθούς πείνας. 


Αυτό το δεδομένο βρήκε ιδιαίτερη προβολή στην δημοσιότητα μετά τον θάνατο τού Γιώργου Μπαλταδώρου. 

Με αυτήν την αφορμή βγήκαν στελέχη τών ενόπλων δυνάμεων, να δηλώσουν ότι „το κάνουν για την πατρίδα“. 

Στην προκειμένη περίπτωση όμως δεν δικαιούμεθα να παραβλέψουμε το εξής δεδομένο. Οι πλειψηφία τών στελεχών τών ενόπλων δυνάμεων εισήχθη στις στρατιωτικές σχολές πριν την επιβολή τού μνημομονείου. 

Τα τελευταία χρόνια πριν την επιβολή τού μνημονίου αποτελούσαν οι σχολές τού στρατού και τών σωμάτων ασφαλείας την πλέον επιθυμητή  επιλογή από όλες τις υπόλοιπες σχολές ανώτερης και ανώτατης εκπαίδευσης. 


Για ποιο λόγο όμως έπαψαν οι νέοι να στρέφονται προς την ιατρική, τα μηχανιλίκια και την δικηγορεία; 

Ήταν τελικά ο πατριωτισμός, ή η βέβαιη εξασφάλιση απασχόλησης και ο ικανοποιητικός μισθός μετά τις σπουδές, που τούς ώθησε εκεί; 

Νά γιατί σήμερα οι στρατιωτικοί κάθονται στούς ίδιους καναπέδες με τούς πολίτες, έχοντας βάλλει το δάχτυλο στο στόμα, μπροστά στα αίσχη που κλιμακώνονται, ενώ
 

- Η χώρα βρίσκεται υπό κατοχή
 

- Τής απαγορεύεται να αναπτύξει την όποια οικονομία
 

- Κατακλύζεται από αλλογενείς, ενώ οι ημεδαποί επιλέγουν κατά εκατοντάδες χιλιάδες την εκούσια προσφυγιά
 

- Το κράτος διαλύει την κοινωνία προωθώντας συστηματικά την διάδοση τής πρέζας, την έκκληση τών ηθών, την διάλυση τής οικογένειας και τον ευνουχισμό παιδιών και εφήβων.
 

Κατά συνέπεια οι ιαχές και οι μπογιές στις οθόνες είναι παρηγοριά στον άρρωστο, που έχουν σαν μόνον στόχο να καλύψουν την κοινωνική μας ανεπάρκεια και την εθνική μας ολιγωρία.

 ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΧΩΡΙΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΤΟΙΑΥΤΗ.
 

Με ποιο στρατό σε δέκα χρόνια θα μπορεί να αμυνθεί το έθνος, όταν οι μισοί νέοι είναι πρεζάκηδες, οι άλλοι μισοί είναι έγχρωμοι και οι τρίτοι μισοί φοράνε ροζ στριγγάκι με ευνουχισμένα αχαμνά;
Αυτά δεν τα βλέπουν οι ένοπλες δυνάμεις;

3) Το Εθνος διασπάται συστηματικά από εθνίκια τής πλάκας και αλητάμπουρες αριστερούς. 

Αμφότεροι προωθούν μέσα από υποτιθέμενο ενδιαφέρον για εθνικά και κοινωνικά θέματα ακραιφνώς παραταξιακή προπαγάνδα και διασπαστική αγκύλωση. Τόσο η κομμουνιστική, όσο και η αντικομμουνιστική προπαγάνδα αποτελούν σαπίλα στην προοπτική συσπειρώσεως τού Εθνους και τής Κοινωνίας και οφείλουμε να απομονώσουμε τούς φορείς τους.


ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΟΥΜΕ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΦΡΟΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΑΝΕΞΟΔΕΣ ΙΑΧΕΣ, ΦΘΗΝΑ ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΑ ΜΕΛΑΝΙΑ ΟΘΟΝΩΝ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΓΚΥΛΩΣΕΙΣ.
ΑΜΑ ΛΑΧΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΝΑΤΟΪΚΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΤΖΙΧΑΝΤΙΑ ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ.
ΟΜΩΣ Η ΘΥΣΙΑ ΕΝΟΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΟΣ, ΕΝΩ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΝΟΣ ΜΙΑΣΜΑΤΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΟΝΟΝ ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ. ΟΧΙ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΗ, ΑΛΛΑ ΓΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΟΝΕΙΡΩΞΗ ΟΤΙ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ.

ΠΥΚΝΩΣΤΕ ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΑΓΩΝΑ
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 21 April 2018 | 10:58 pm


Η Λέσβος κινείται στους ρυθμούς των εποικιστών της


 Ο μοναδικός τρόπος να σωθεί το νησί, είναι οι κάτοικοι της Λέσβου να ζητούν επιτακτικά την αποτροπή των μεταναστευτικών ροών μέσω της φύλαξης των συνόρων από το Ελληνικό Κράτος, την εντατικοποίηση (ουσιαστικά ενεργοποίηση) των επιστροφών, τη δημιουργία κλειστών κέντρων κράτησης και την απαγόρευση δραστηριοποίησης ΜΚΟ σε θέματα μεταναστευτικού για λόγους εθνικής ασφάλειας, ειδικά αυτών που χρηματοδοτούνται από το εξωτερικό, καθώς πρόκειται για οργανώσεις που ουσιαστικά προωθούν και στηρίζουν την παράνομη μετανάστευση
Αστειεύεται ο αρθρογράφος... οι κάτοικοι της Λέσβου στην πλειοψηφία τους, κάνουν "κονέ" με τους λάθρο, τους εχθρούς της Πατρίδας των ΕΛΛΗΝΩΝ.
Αγκάλιασαν με αγάπη τους λάθρο... 
Φαίνεται πως ξεχνάει τις γριές που κανάκευαν το μεταναστάκι... 
Βγάζουν χρήμα από τους λάθρο... την Πατρίδα θα σκεφθούν;;;


Καλλιόπη Σουφλή Η Λέσβος κινείται στους ρυθμούς των εποικιστών της


Του  Γιάννη Παγώνη


Η Λέσβος αποτελούσε πάντα από τότε που ξεκίνησε η μεταναστευτική κρίση την κύρια πύλη εισόδου για τους λαθρομετανάστες αναφορικά με τα θαλάσσια σύνορα. 

Από τις 12.187 το 2014, στις 512.327 το 2015, τις 98.960 το 2016 (μετά την Κοινή Δήλωση ΕΕ – Τουρκίας 20.03.2016) και τις 12.862 το 2017 (στοιχεία ΕΛΑΣ).Η πλημμύρα λαθρομεταναστών προσέλκυσε στο νησί πλήθος ΜΚΟ, αλληλέγγυων, εθελοντών, που κατέφθασαν στο νησί γιατί μυρίστηκαν χρήμα, οι οποίοι εδώ και χρόνια ρυθμίζουν την άφιξη, τη διαμονή και το ευ ζην όλων όσων έχουν εισέλθει παράνομα στην χώρα αδιαφορώντας προκλητικά για τους κατοίκους και τους επαγγελματίες του νησιού. 

Ειδικότερα, οι ΜΚΟ λειτουργούν ανεξέλεγκτα ως κράτος εν κράτει.


Η τοπική κοινωνία αναστατώθηκε, ξεσηκώθηκε και αντέδρασε, βλέποντας τη ζωή της να αλλάζει άρδην. 

Η τοπική οικονομία, η οποία βασίζεται στο τουριστικό προϊόν, καταστράφηκε, εξαιρουμένων κάποιων «πονηρών» που έσπευσαν να επωφεληθούν από την διαμορφωθείσα κατάσταση. 

Τότε ήταν που ακούστηκαν και οι φωνές των λεγομένων «αλληλέγγυων» και αντιεξουσιαστών, αποκαλώντας τους κατοίκους, όπως άλλωστε γίνεται παντού όπου υπάρχει αντίδραση, ως φασίστες και ρατσιστές.


Ο πολιτικός κόσμος κωφεύει από την πρώτη στιγμή. 

Φωτογραφίες τραβήχτηκαν πολλές, σε πρόχειρους καταυλισμούς, σε hotspots, με celebrities, όμως απολύτως κανείς δεν ενδιαφέρθηκε για τους κατοίκους.

Η εγκληματικότητα αυξήθηκε κατακόρυφα, μαζί και οι απαιτήσεις και η θρασύτητα των νεοφερμένων, οι οποίοι καταλαβαίνουν μόνον τη λέξη «δικαίωμα» και καθόλου τη λέξη «υποχρέωση», πάντα υπό την καθοδήγηση και την αρωγή των υποστηρικτών τους και των μέσων ενημέρωσης, τοπικών και μη.


Και φθάσαμε στο σήμερα. Στην κατάληψη της πλατείας Σαπφούς, όπου οι λαθρομετανάστες επιδόθηκαν σε δημόσια προσευχή στον Αλλάχ, με την αστυνομία να παρακολουθεί αμέτοχη. 

Στο σήμερα, όπου ενοικιάζονται χώροι από ΜΚΟ με μακροχρόνια μίσθωση, όπως ο χώρος στην παραλία Παμφίλων για χρήση ως χώρος ψυχαγωγίας για «μετανάστες», με το όνομα "Habibi Land Community Center", χωρίς τις απαραίτητες άδειες και παρά τις διαμαρτυρίες των κατοίκων.
Τελειώνοντας, θα ήθελα να θίξω δύο θέματα.


Πρώτον, η απόφαση του ΣτΕ με οριακή πλειοψηφία για άρση του γεωγραφικού περιορισμού των αιτούντων ασύλου, δεν είναι προς όφελος των κατοίκων της Λέσβου, μιας και αποτελεί ουσιαστικά άλλη μια πρόσκληση προς τους λαθρομετανάστες

 Γιατί οι τελευταίοι θα γνωρίζουν ότι δεν θα παραμείνουν εγκλωβισμένοι σε ένα νησί, απ` όπου είναι δύσκολο να φύγουν, αλλά θα μεταφερθούν στην ενδοχώρα, όπου όλα είναι δυνατά, ακόμη και ο πολυπόθητος προορισμός της κεντρικής Ευρώπης μέσω των κυκλωμάτων των διακινητών. Θα λειτουργήσει λοιπόν ως πόλος έλξης. 

Με αυτόν τον τρόπο οι ροές θα συνεχιστούν με ακόμη μεγαλύτερη ένταση. Η ζωή των κατοίκων δεν πρόκειται να αλλάξει προς το καλύτερο.


Δεύτερον, οι κάτοικοι δεν θα πρέπει να ζητούν μονοσήμαντα την μεταφορά των λαθρομεταναστών στην ενδοχώρα προσβλέποντας στην αποσυμφόρηση του νησιού τους. 

Μπορεί μεν κανείς να τους καταλάβει, αλλά ούτε αυτό θα λειτουργήσει τελικά υπέρ τους, για τον ίδιο λόγο που ανέφερα παραπάνω.


Ο μοναδικός τρόπος να σωθεί το νησί, είναι οι κάτοικοι της Λέσβου να ζητούν επιτακτικά την αποτροπή των μεταναστευτικών ροών μέσω της φύλαξης των συνόρων από το Ελληνικό Κράτος, την εντατικοποίηση (ουσιαστικά ενεργοποίηση) των επιστροφών, τη δημιουργία κλειστών κέντρων κράτησης και την απαγόρευση δραστηριοποίησης ΜΚΟ σε θέματα μεταναστευτικού για λόγους εθνικής ασφάλειας, ειδικά αυτών που χρηματοδοτούνται από το εξωτερικό, καθώς πρόκειται για οργανώσεις που ουσιαστικά προωθούν και στηρίζουν την παράνομη μετανάστευση

Μπορεί να φαίνεται ουτοπικό, μιας και ασκούνται πολιτικές, ευρωπαϊκές και εθνικές, οι οποίες αυταπόδεικτα κινούνται προς την ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση, αλλά δεν θα έπρεπε να παραγνωρίζεται ο παράγων του πολιτικού κόστους.


Η Λέσβος είναι ένα ακριτικό νησί και αυτή τη στιγμή εποικίζεται, με ότι αυτό συνεπάγεται για την εθνική ασφάλεια. 

Δεν πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί ως πόλος έλξης των λαθρομεταναστών, γιατί αυτοί έτσι θα παραμείνουν στην Ελλάδα, μιας και οι διαδικασίες μετεγκατάστασης έχουν παγώσει οριστικά.


Γιάννης Παγώνης – Γραμματέας Μεταναστευτικού-Δημογραφικού της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ

Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 21 April 2018 | 10:16 pm


Το Κομμουνιστικό Κόμμα των ΗΠΑ και οι Εβραίοι
 
 
Εβραίοι μελετητές δείχνουν ειλικρινείς στην αποδοχή όλων των γεγονότων που κάποιοι άλλοι σπεύδουν να καταγγείλουν ως «αντισημιτική» ή και «ναζιστική» προπαγάνδα. 
 
Ένας από αυτούς είναι ο συγγραφέας Arthur Liebman, ο οποίος στο “Jews and the Left” που έγραψε το 1979, καταδεικνύει με βεβαιότητα ότι όλα τα κομμουνιστικά (ή «σοσιαλιστικά») κινήματα που αναπτύχθηκαν μέσα στην αμερικανική κοινωνία, την οποία εν τέλει μεταμόρφωσαν ή παραμόρφωσαν, προήλθαν από Εβραίους μετανάστες που ήρθαν από το “Pale of Settlement” (“Όρια Εγκατάστασης”, η περιοχή της αυτοκρατορικής Ρωσίας όπου ήταν αναγκασμένοι να ζουν όλοι οι Εβραίοι)
 
 
Δεν αποτελεί κανένα μυστικό ότι το κίνητρο όλων αυτών των Εβραίων μπολσεβίκων και των συμμάχων τους ήταν το μίσος για την καπιταλιστική (και χριστιανική) αμερικανική κοινωνία, όπως με τον ίδιο τρόπο μισούσαν την τσαρική (και χριστιανική) αριστοκρατία. (Το ομολόγησε ο εκτελεστής του Τσάρου, ο Εβραίος Jocob Yurovsky: "Η πρώτη μου διαμαρτυρία ήταν κατά των θρησκευτικών και εθνικών παραδόσεων. Μισούσα τον Θεό όπως και τα αφεντικά")
 
Φυσικά, ο Liebman δεν είναι ο μόνος εβραϊκής καταγωγής μελετητής που λέει αυτά τα πράγματα. 
 
Οι Tony Michels, Jonathan Frankel, Nora Levin, Gerald Sorin, Rafael Medeff και πολλοί άλλοι μελετητές εξέτασαν το ίδιο υλικό και κατέληξαν σε παρόμοια συμπεράσματα.

 
Η «κλίση» των Εβραίων της Αμερικής, της πρώτης και δεύτερης γενιάς μεταναστών προς την αριστερά - είτε μέσω συνδικαλιστικών οργανώσεων, πολιτικών οργανώσεων ή τεχνών - έχει προσελκύσει εδώ και καιρό ακαδημαϊκή προσοχή. 
 
Ωστόσο, ο πραγματικός ρόλος των Εβραίων στο αμερικανικό κομμουνιστικό κίνημα είχε αγνοηθεί ή υποτιμηθεί από τους περισσότερους ακαδημαϊκούς - με εξαίρεση τον αριστερό κοινωνιολόγο Nathan Glazer - μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 1970. 
 
Πράγματι πολλά από τα βιβλία που ασχολούνται με την ιστορία των Εβραίων της Αμερικής που γράφτηκαν τις τρεις δεκαετίες μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, υποβαθμίζουν την ιστορική έκκληση του κομμουνισμού προς τους Εβραίους της Αμερικής σε ένα θέμα λίγων επικρίσεων. Στα τέλη της δεκαετίας του 1970, όμως, η Νέα Αριστερά (New Left) και άλλοι νεότεροι λόγιοι, όπως ο Paul Buhle, ο Maurice Isserman, ο Paul Lyons και ο Arthur Liebman, άρχισαν να ασχολούνται με αυτό το θέμα. 
 
Ο Paul Buhle και ο Paul Lyons ειδικότερα έκαναν πολλά για να αποκαλύψουν τον ρόλο της εβραϊκής συμμετοχής στα πολιτικά, κοινωνικά, καλλιτεχνικά και πνευματικά κινήματα της περιόδου της Μεγάλης Ύφεση και του Πολέμου. Το έργο τους καταδεικνύει σαφώς ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα των ΗΠΑ (CPUSA) οφείλει μεγάλο μέρος της ενέργειας, της κίνησης και των ιδεών του στην πρώτη και δεύτερη γενιά Εβραίων. 
 
Στις αρχές της δεκαετίας του 1930 η εκπροσώπηση των Εβραίων αναλογούσε περίπου στο ένα τρίτο του κόμματος.

Το πρώτο σοσιαλιστικό πολιτικό κόμμα των ΗΠΑ ήταν το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα (Socialist Labor Party ή SLP), που σχηματίστηκε το 1876 και για πολλά χρόνια ήταν μια δύναμη στο διεθνές σοσιαλιστικό κίνημα. 
 
Μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1890, όμως, το SLP ήρθε υπό την επιρροή του εβραϊκής καταγωγής μαρξιστή εκδότη Daniel De Leon(1852 – 1914 - φώτο) και οι ριζοσπαστικές του απόψεις οδήγησαν σε ευρεία δυσαρέσκεια μεταξύ των μελών, οδηγώντας στο σχηματισμό του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Αμερικής προσανατολισμένου στις μεταρρυθμίσεις γύρω στις αρχές του 20ου αιώνα.

Τον Ιανουάριο του 1919, ο Λένιν κάλεσε την «αριστερή πτέρυγα» του SLP να συμμετάσχει στην Κομιντέρν. 
 
Την άνοιξη του 1919, η Αριστερή Φράξια του SLP γέμισε από μια μεγάλη εισροή νέων μελών από τις χώρες που εμπλέκονταν στη «επανάσταση» των μπολσεβίκων στην Ρωσία, και πήρε τον έλεγχο στο κόμμα από τους «μετριοπαθείς». 
 
Ωστόσο, οι διαφορετικές γλωσσικές / εθνοτικές ομοσπονδίες, στις οποίες τελικά εντάχθηκαν οι C.E. Ruthenberg (γερμανικής ή για άλλους εβραϊκής καταγωγής) και Louis C. Fraina(ιταλικής καταγωγής), αποχώρησαν και σχημάτισαν το δικό τους κόμμα, το Κομμουνιστικό Κόμμα Αμερικής (Communist Party USA ή CPUSA) την 1η Σεπτεμβρίου 1919.  
 
Αξίζει να πούμε, ότι το μουμιοποιημένο πτώμα του Ruthenberg βρίσκεται στο μαυσωλείο που είναι η μούμια του Λένιν!  
 
 
Την ηγεσία του CPUSA ανέλαβε ο Ruthenberg μαζί με τον εβραϊκής καταγωγής Jay Lovestone (κανονικό όνομα Jacob Liebstein - φώτο). 
 
Αλλά μια φράξια κάτω από την ηγεσία των Nicholas I. Hourwich (γιου του οικονομολόγου και «ακτιβιστή» Isaac Aronovich Hourwich) και Alexander Bittelman (Berdychiv) - και οι δύο εβραϊκής καταγωγής - συνέχισε να λειτουργεί ανεξάρτητα ως Κομμουνιστικό Κόμμα Αμερικής. 
 
Εκνευρισμένη η Κομιντέρν για την πολυδιάσπαση των κομμουνιστών, οι οποίοι δεν αριθμούσαν πάνω από 12.000 μέλη, έστειλε αυστηρή ντιρεκτίβα ένωσης και τα κόμματα τελικά συγχωνεύθηκαν το Μάιο του 1921. Μόνο το 5% των μελών του νεοσυσταθέντος κόμματος μιλούσαν την αγγλική ως μητρική τους γλώσσα.

Γράφει στο κεφάλαιο «Jews and the Left» ο καθηγητής Kevin Macdonald στο γνωστό βιβλίο του “The Culture of Critique”:

Στα τέλη της δεκαετίας του 1920, οι Εβραίοι διαδραμάτισαν πολύ σημαντικό ρόλο στο CPUSA
 
Η απλή αναφορά των ποσοστών των Εβραίων ηγετών δεν υποδεικνύει επαρκώς την έκταση της εβραϊκής επιρροής, διότι δεν λαμβάνει υπόψη τα προσωπικά χαρακτηριστικά των εβραϊκών «ριζοσπαστών» ως μια ταλαντούχα, μορφωμένη και φιλόδοξη ομάδα, αλλά και επειδή καταβλήθηκαν προσπάθειες για την πρόσληψη εθνικών (gentiles) προκειμένου να αποκρύψουν την έκταση της εβραϊκής κυριαρχίας (Klehr 1978, 40, Rothman & Lichter 1982, 99). 
 
Ο Lyons παραθέτει έναν εθνικό κομμουνιστή πολιτικό ο οποίος δήλωσε ότι πολλοί εθνικοί της εργατικής τάξης θεώρησαν ότι είχαν προσληφθεί για να «διαφοροποιήσουν την εθνοτική σύνθεση του Κόμματος». 
 
Ο ίδιος αφηγείται την εμπειρία του ως αντιπρόσωπος των εθνικών σε μια διάσκεψη για τη νεολαία που οργανώθηκε από τους κομμουνιστές στο Ουισκόνσιν:

Γίνεται όλο και πιο προφανές στους περισσότερους συμμετέχοντες ότι ουσιαστικά όλοι οι ομιλητές ήταν Εβραίοι νεοϋορκέζοι. 
 
Ομιλητές με βαριά νεοϋορκέζικη προφορά ονομάζονταν ως "ο εκπρόσωπος από το Lower East Side" ή "ο σύντροφος από το Brownsville". 
 
Η εθνική ηγεσία βρέθηκε σε αμηχανία. Πώς θα μπορούσε μια υποτιθέμενη εθνική φοιτητική οργάνωση να κυριαρχείται τόσο εξ ολοκλήρου από  Εβραίους της Νέας Υόρκης; 
 
Τέλος, αποφάσισαν να παρέμβουν και να αποκαταστήσουν την τάξη ζητώντας από τους «νεοϋορκέζους» να δώσουν στους "προσκεκλημένους" την ευκαιρία να μιλήσουν.

Ο Klehrεκτιμά ότι από το 1921 έως το 1961, οι Εβραίοι αποτελούσαν το 33,5% των μελών της Κεντρικής Επιτροπής και η εκπροσώπηση των Εβραίων ήταν συχνά πάνω από το 40%. 
 
Οι Εβραίοι ήταν η μόνη εθνική ομάδα από την οποία το κόμμα ήταν σε θέση να προσλάβει μέλη. 
 
Ο Glazerδηλώνει ότι τουλάχιστον το ήμισυ της συμμετοχής του CPUSA που απαριθμούσε 50.000, ήταν Εβραίοι στη δεκαετία του 1950 και ότι τα ποσοστά των νέων «προσήλυτων» ήταν πολύ υψηλά, ενώ υπήρχε «ένας ίδιος ή μεγαλύτερος αριθμός που ήταν σοσιαλιστές του ενός ή του άλλου είδους».

 
Οι Ethelκαι Julius Rosenberg,οι οποίοι καταδικάστηκαν για κατασκοπεία για λογαριασμό της Σοβιετικής Ένωσης, (εκτελέστηκαν το 1953), αποτελούν παράδειγμα της αίσθησης της ισχυρής εβραϊκής παρουσίας στην αριστερά. 
 
Ο Svonkinλέει ότι θεωρούσαν τους εαυτούς τους «Εβραίους μάρτυρες», (δηλαδή προσδιορίζονταν περισσότερο εθνολογικά και όχι ιδεολογικά)
 
Όπως πολλοί άλλοι Εβραίοι αριστεροί, αντιλήφθηκαν μια ισχυρή σχέση μεταξύ του Ιουδαϊσμού και των κομμουνιστικών τους φρονημάτων. 
 
Η αλληλογραφία τους τον καιρό που ήταν στην φυλακή ήταν γεμάτη με μια "διαρκή εμφάνιση του Ιουδαϊσμού και της εβραϊκότητας", συμπεριλαμβανομένου και ενός σχολίου που έλεγε ότι "σε μερικές ημέρες, θα έχουμε τον εορτασμό του Πάσχα, την αναζήτηση του λαού μας για ελευθερία. Αυτή η πολιτιστική κληρονομιά έχει για εμάς μια πρόσθετη σημασία, γιατί είμαστε φυλακισμένοι μακριά ο ένας από τον άλλο και τους αγαπημένους μας από τους σύγχρονους Φαραώ".

Όπως και στην περίπτωση της Σοβιετικής Ένωσης κατά τα πρώτα χρόνια, το CPUSAδιέθετε ξεχωριστά τμήματα για διάφορες εθνοτικές ομάδες, συμπεριλαμβανομένης μιας εβραϊκής ομοσπονδίας που μιλούσε γίντις. 
 
Όταν αυτά καταργήθηκαν το 1925 προκειμένου να αναπτυχθεί περαιτέρω το κόμμα, να "αμερικανοποιηθεί" ώστε να απευθυνθεί στους ντόπιους Αμερικάνους (που έτειναν να έχουν χαμηλό επίπεδο εθνοτικής αυτοσυνειδησίας), υπήρξε μαζική έξοδος Εβραίων από το κόμμα και πολλοί από αυτούς που παρέμειναν συνέχισαν να συμμετέχουν σε μια ανεπίσημη εβραϊκή υποκουλτούρα στο κόμμα.

Στα επόμενα χρόνια η εβραϊκή υποστήριξη προς το CPUSA αυξάνονταν και έπεφτε ανάλογα με την υποστήριξη του κόμματος σε συγκεκριμένα εβραϊκά ζητήματα. Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1930, το CPUSA άλλαξε τη θέση του και έκανε μεγάλες προσπάθειες για να απευθύνει έκκληση σε συγκεκριμένα εβραϊκά ενδιαφέροντα, όπως επικέντρωση στον «αντισημιτισμό», στήριξη στον Σιωνισμό και τελικά στο Ισραήλ και στηρίζοντας τη «σημασία της διατήρησης» των εβραϊκών πολιτιστικών παραδόσεων.
 
 Όπως και στην Πολωνία κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, «Το αμερικανικό ριζοσπαστικό κίνημα δόξαζε την εξέλιξη της εβραϊκής ζωής στη Σοβιετική Ένωση. . . . 
 
Η Σοβιετική Ένωση ήταν ζωντανή απόδειξη ότι κάτω από το σοσιαλισμό το εβραϊκό ζήτημα θα μπορούσε να λυθεί» (Kann 1981, 152-153). Ως εκ τούτου, ο κομμουνισμός θεωρήθηκε ως "κάτι καλό για τους Εβραίους". 
 
Παρά τα προσωρινά προβλήματα που προκάλεσε η σοβιετική-γερμανική συνθήκη μη πολέμου του 1939, το αποτέλεσμα ήταν να σταματήσει η απομόνωση του CPUSAαπό την εβραϊκή κοινότητα κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και τα αμέσως μεταπολεμικά χρόνια.

ΚΟ / από εδώ, εδώ κι εδώ

 
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 21 April 2018 | 9:21 pm


Ο “ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ” ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣΓέμισαν ναρκωτικά την Ελλάδα οι Τουρκαλβανοί…

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου


Την Τρίτη 17 Απριλίου 2018 στην στήλη μου “Κόκκινο πιπέρι” στην εφημερίδα Ελεύθερη Ώρα, δημοσίευα την πληροφορία πολύ αξιόπιστης πηγής μου: 


«Στην οδό Μ……. στην Κυψέλη, μας ενημερώνουν ότι μένει μόνιμα στην Ελλάδα ένας Αλβανός, που είναι στέλεχος στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών του αλβανικού ΓΕΕΘΑ! 

Εκεί, μας λένε, έχουν πυκνώσει τα τελευταία βράδια οι συσκέψεις με Τούρκους πράκτορες στην Ελλάδα! 

Εκεί, στον τέταρτο όροφο, μας επισημάνθηκε, ότι συμμετείχε και Τουρκοκύπριος από τα Κατεχόμενα, που φέρεται ότι κάνει επισκέψεις και στην Κομοτηνή! Έχοντας σχέση με εταιρεία εισαγωγής φρούτων από την Τουρκία! 

Σε μια από τις συσκέψεις τον Μάρτιο που έγινε από 23:00 – 04:00 το πρωί συμμετείχε και στέλεχος της Zirat Bank, που όπως μας μεταφέρθηκε, είναι Κοσοβάρος, κρυφό στέλεχος του UCK, επιφορτισμένος σε θέματα συνεργασίας με τη ΜΙΤ! Λέτε να αληθεύουν αυτές οι πληροφορίες;;»!

Ο πόλεμος των ναρκωτικών διαλύει τη νεολαία μας…

Προ ημερών εξαρθρώθηκε από την Ελληνική Αστυνομία στην Αττική, εγκληματική οργάνωση Αλβανών, η οποία αποθήκευε, νοθεύοντας και διακινώντας τεράστιες ποσότητες σκληρών ναρκωτικών! 

Οι διαμένοντες στην Ελλάδα πέντε Αλβανοί κακοποιοί – σύμφωνα με τις πληροφορίες μας – είχαν αναπτύξει μεγάλη δράση στην Αττική, σε μια προσπάθεια να καταστήσουν την ελληνική νεολαία εξαρτημένη των ναρκωτικών ουσιών, ώστε να διευκολυνθούν τα αιμοβόρικα αλυτρωτικά τους σχέδια! 

Ωστόσο, στόχος των Αλβανικών Μυστικών Υπηρεσιών δεν είναι μόνο η Αττική! 
Στόχος τους είναι και τα Δωδεκάνησα, που είναι διακαής πόθος των συμμάχων τους, Τούρκων! 

Έτσι, διαβάζουμε στο “Βήμα της Κω” την παρακάτω είδηση: 

«Εισβολές τοξικομανών σε γραφεία γιατρών, απειλές για την σωματική τους ακεραιότητα, αλλά και φθορές σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό, είναι μόνο ένα μικρό μέρος των άγριων καταστάσεων που βιώνουν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο της Καλύμνου! 

Άτομα τοξικοεξαρτημένα σπέρνουν τον πανικό, σε μια προσπάθεια να πάρουν ναρκωτικά δισκία, καθώς δεν έχουν χρήματα προκειμένου να πάρουν τη δόση τους! 

Κατά το πρόσφατο παρελθόν έχουν καταγραφεί επιθέσεις και απειλές κατά των γιατρών για τη σωματική τους ακεραιότητα, προκειμένου να ενδώσουν στην επιθυμία των τοξικομανών! 

Οι εισβολές των τοξικομανών γίνονται παρουσία των υπολοίπων ασθενών, οι οποίοι φοβισμένοι, παρακολουθούν τα τεκταινόμενα»!

 

Μας διαλύουν και η κυβέρνηση δεν ανησυχεί;

 

Τι κάνουν άραγε οι αρμόδιοι Υπουργοί της κυβερνήσεως;
Γνωρίζουν την έκταση του προβλήματος; Γνωρίζουν αυτές τις μεθόδους των Μ.Υ των Τουρκαλβανών; (σ.σ. η Αλβανία είναι από τις χώρες με την μεγαλύτερη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών)! 

Πάντως, ο Βουλευτής της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης κατέθεσε ερώτηση που φρικάρει με θέμα την έξαρση της μάστιγας των ναρκωτικών στην Κάλυμνο, σύμφωνα και με τα επίσημα στοιχεία του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ), αναφέροντας πως η χρήση των ναρκωτικών ουσιών ξεκινά από τις ηλικίες των εννέα (9) έως δεκαπέντε (15) ετών, ενώ είναι ενδεικτικό πως το 55% αυτών των χρηστών εγκαταλείπουν πρόωρα το σχολείο…

Είμαστε προετοιμασμένοι σε έναν άγνωστο πόλεμο;


Αυτές ο ανθελληνικές δράσεις των Τουρκαλβανικών Μ.Υ. δεν έχουν συγκεκριμένα κλισέ! 

Γιατί ο ορίζοντάς τους δεν έχει όρια, αφού θα θυμάστε την πρόσφατη βιντεοσκόπηση της 117 Πτέρυγας Μάχης στην Ανδραβίδα, από Αλβανό που είχε ναυλώσει ελικόπτερο (σ.σ. είχαμε αναφερθεί εκτενώς σε προηγούμενο άρθρο μου)! 

Καθώς επίσης, ο νέος εμπρησμός στην περιοχή Φρίξας Ηλείας έγινε από 46χρονο αλλοδαπό (σ.σ. κατά τις πληροφορίες μας είναι αλβανικής καταγωγής) που συνελήφθη και κατηγορείται για διάπραξη του αδικήματος του εμπρησμού από αμέλεια (;;;)! 

Είναι λοιπόν προετοιμασμένη η ελληνική κυβέρνηση να αντιμετωπίσει πιθανή δολιοφθορά, εντός ή στην περίμετρο της 117 Π.Μ. στην οποία εδρεύουν τα αναβαθμισμένα F–4 AUP, τα οποία μαζί με τα Miraz 2000-5 και τους χειριστές τους, έχουν μπει στο μάτι και στο στόχαστρο των Τουρκαλβανικών Μ.Υ.;

Σχεδιάζεται απαγωγή των 8 Τούρκων;

 

Μας ενημέρωσαν ότι στις 17 Απριλίου 2018 και περί την ώρα 11:45 στη διασταύρωση των οδών Αθηνάς και Ερμού (πλατεία Μοναστηρακίου), περιφέρονταν έξη άνδρες που σύμφωνα με την πληροφόρησή μας, ήταν άνδρες της ΜΙΤ! 

Γνωρίζει αυτήν την πληροφορία η ΕΥΠ; 

Σε μια περιοχή που εν πολλοίς (σ.σ. όπως πολλές φορές έχουμε αναφερθεί) έχουν εξαγορασθεί από τουρκικά συμφέροντα, καταστήματα, διαμερίσματα, ξενοδοχεία, εστιατόρια, ταχυφαγεία, οβεληστήρια κ.α. 

Μήπως ενδεχομένως, η δράση αυτή των έξη ανδρών μπορεί να συνδεθεί με τη λήξη του 18μηνου κρατήσεως των οκτώ (8) Τούρκων στρατιωτικών αντιφρονούντων του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ – Ταγίπ Ερντογάν; 

Που όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής θα αποφυλακιστούν τον προσεχή Μάιο, παρ΄ ότι δεν έχει εκδοθεί ακόμη η απόφαση χορηγήσεως ασύλου, αφού εκκρεμεί στο ΣτΕ! 

Έχει κατά νου η κυβέρνηση πως η ελευθέρωση των 8 Τούρκων αντιφρονούντων στο καθεστώς Ερντογάν, θα θέσει σε κίνδυνο τη ζωή τους; 

Έχει τον λογισμό – η κυβέρνηση – πως, μήπως γι΄ αυτό αφίχθησαν νέα κλιμάκια στην Αθήνα της ΜΙΤ επανδρώνοντας τα ήδη υπάρχοντα; Μήπως σχεδιάζεται η απαγωγή τους;

 

Σχεδιάζουν απαγωγές οι Τούρκοι;

 

Επίσης, τι θα μπορούσε να σημαίνει η έξαρση δραστηριότητας που παρατηρείται το τελευταίο 8ήμερο στο κλιμάκιο της ΜΙΤ στην Αγία Παρασκευή Αττικής; 

Μήπως – όπως μας πληροφόρησαν – συνδέεται με την πιθανή απόπειρα κατάληψης από τις τουρκικές δυνάμεις, ελληνικής βραχονησίδας στην περιοχή που εκτείνεται από τη νήσο Ικαρία και τη νήσο Πάτμο; 

Ή από τις νήσους Κάλυμνο και Ψέριμο; Μπορεί να είναι τυχαία τα συνεχή ταξίδια του Πρωθυπουργού μας στο Αιγαίο Πέλαγος; 

Έχουν, άραγε, κάποια σχέση οι δηλώσεις Τούρκων Αξιωματούχων περί της υπάρξεως δικτύου δυο χιλιάδων Γκιουλενιστών στην Ελλάδα, ως απόδειξη ανησυχίας τους για την επικείμενη εξάρθρωση κάποιων κλιμακίων της ΜΙΤ στην Ελλάδα ή απλώς αποτελεί κάποιο ισχυρό άλλοθι για τις προσεχείς απαγωγές των 8 Τούρκων ή κάποιας απαγωγής Ελλήνων στρατιωτικών, όπως ήδη έχουμε γράψει…Παναγιώτης Αποστόλου
Αρθρογράφος – πολιτικός αναλυτής
[email protected]
www.egerssi.gr

 
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 21 April 2018 | 9:05 pm


Μαρξισμός κι ἀριστεροί μᾶς τελειώνουνΓι’αὐτό καὶ προσπαθοῦν νὰ καταργήσουν κάθε ἀντίθετη φωνή καὶ ἰδιαίτερα τὴν ἀρχαιοελληνική καὶ πατερικὴ διανόηση, φιλοσοφία, ἱστορία, δηλαδή Παιδεία.


 Τοῦ Γιώργου Κακαρελίδη
Καθηγητοῦ Ἐφαρμογῶν στὴν Ἐπιχ. Ἒρευνα & Στατιστικὴ τοὒ ΤΕΙ Δυτικῆς Ἑλλάδος
[email protected]

 
Ἀναρωτιέται κανείς, πῶς μπόρεσαν ἀριστεροί, ὑποτίθεται, ἀπό αὐτούς, ποὺ μετεῖχαν σὲ ἀγῶνες ὑπὲρ ἐργαζομένων, καταπιεσμένων καὶ λοιπῶν ἀναξιοπαθούντων (!), νὰ προδώσουν τὰ ἰδανικά τους, νὰ ἀποτάξουν τὴν μαρξική ‘σκέψη’,
νὰ ἐνσωματωθοῦν στὸ ‘Σύστημα’, νὰ ὑποκύπτουν στὰ νεοταξικὰ κελεύσματα, νὰ ἐκχωροῦν ἀνενδοίαστα, ἐθνική κυριαρχία καὶ κρατικὺ ὑπόσταση, ἀλλά καὶ νὰ ἀπομυζοῦν χωρὶς ντροπή, τὸ ὑστέρημα τοῦ Λαοῦ καὶ νὰ ἑτοιμάζονται γιὰ τῆν ὑφαρπαγή τῶν σπιτιῶν του, ἔχοντας ‘ρυθμίσει’ πλήρη ἀτιμωρησία τους.


Ὅλοι αὐτοί, εἶχαν βαθειὰ ἐντρυφήσει καὶ ἀποδεχθῆ τὸν μαρξισμό, ὡς Φιλοσοφία ἀπόλυτη, σὲ βαθμό ‘Θεολογίας’. 

Ἀκόμη καὶ γιὰ τὰ διαπραττώμενα ὑπὸ τοῦ Ὑπαρκτοῦ, ἐγκλήματα, ἔλεγαν ὅτι προεῖχε ἡ συγκράτηση τῶν μαζῶν, μὲ τὴν ἐφεύρεση τῶν διαφοροποιήσεων καὶ  ἰδιαιτεροτήτων τοῦ Εὐρωπαϊκοῦ χώρου, μαζὶ μὲ τὴν ‘ἀληθή’ ἑρμηνεία τοῦ Μαρξισμοῦ ἀπὸ ἀναθεωρητές (Καστοριάδη, Αξελό, Αλτουσέρ, Μαρκούζε, Σαρτρ κλπ).


Μάταια, ὅπως ἀπεδείχθη. 

Γιατὶ ὁ Μαρξισμός ὡς Ὑλισμός, δὲν μπορεῖ νὰ εἶναι φιλοσοφία, δηλαδὴ μεταφυσική οὔτε νὰ γονιμοποιῇ κάποια φιλοσοφικὴ ἤ ἄλλη σκέψη. 

Ὁ Μἀρξ ὑπάγει τὴν γνώση, δηλαδὴ τὴν κουλτούρα, στὴν δικαιοδοσία τῶν παραγωγικῶν δυνάμεων, τὴν δὲ διανομή – διάθεση τοῦ προϊόντος στὴν (προλεταριακή) Τάξη. 

Τόνισε ἰδιαίτερα τὴν συνδετικὴ δύναμη τῆς ταξικῆς προλεταριακῆς ἑνότητος, στὴν παρόρμηση ἱκανοποίησης καὶ μάλιστα ἀναδρομικά, ματαιωμένων ἐπιθυμιών ζώντων, τεθνεώτων καὶ ἐπερχομένων, μελῶν της, ποὺ προτρέπει σὲ διαρκὲς ἐπαναστατικό προτσές, χαρακτηρίζοντας μάλιστα ὡς ‘κλοπή’ τὴν διάθεση τῆς ὑπεραξίας.


Εὐφυῶς βέβαια, ἀπέφυγε νὰ ὁρίσῃ τὸ Εἶναι τῶν Τάξεων καὶ ἰδιαίτερα τῆς ἐργατικῆς, προκαλὼντας θλίψη, τόσο στὸν Φρ. Εγκελς, ποὺ ἐπιμελήθηκε τὴν τελικὴ ἔκδοση τοῦ ‘Κεφαλαίου’ ὅσο καὶ στὸν Λούκατς, δίνοντας ὅμως ἰδιαίτερη χαρά, στὴν συμμορία Λένιν-Στάλιν πού, βασισμένοι στήν ‘μικρή’ αὐτή παράλειψη, ἐδημιούργησαν τὴν Σοβιετικὴ Αὐτοκρατορία πάνω στὶς πλάτες, μὲ ἤ χωρίς κεφάλια, τῶν ὑπηκόων τους, ὑπὸ μανδύα τῆς ἐξαγομένης ..διεθνοῦς ‘επανάστασης’.  

Πιό εἰλικρινής, ὁ Μάο, διερωτώμενος ἄν ὁ μαρξισμός ‘καταστρέφει κάθε δημιουργική διάθεση’ ἀπήντησε μόνος, ὡς δικαστὴς καὶ ἐκτελεστής, θετικά καὶ φρόντισε νὰ ξεπαστρέψῃ μὲ τὴν σειρὰ του, κάποια ἑκατομμύρια ‘πράγματα’ (ἀνθρώπους κατὰ τὸν ἱστορικό ὑλισμό) ἐν ὀνόματι τῆς ‘μορφωτικῆς’ του ἐπανάστασης.

Ἔτσι ἐλυμάνθηκαν τὶς οἰκονομίες λαῶν, ἀλλὰ καὶ τὶς ἐλπίδες τῶν ἀπανταχοῦ ‘μαρξιστῶν’, ἀριστερῶν, σοσιαλιστῶν, ἀριστεριστῶν κλπ! 

Καὶ εἶναι ἀπορίας ἄξιον, πῶς ἡ εὐρωπαίκὴ διανόηση δὲν ἀντελήφθη ὅτι ἡ ‘κλοπή’ τῆς ὑπεραξίας, ‘…αὐτόματα διατυπώνει πρόταση ἠθικής τάξεως, ποὺ παραπέμπει στὸν πολιτισμό, δηλαδὴ στὸν Χριστιανισμό’ (Γ. Γεράσης). 

Καὶ ὲνῷ δι’ Αὐτοῦ, ὁλόκληρη ἡ κοινωνικὴ τάξη εἶχε καταχωρηθῆ ὡς ἀπαξία, μὲ ἐπακόλουθο τὴν ἔκλειψη κάθε νομιμοποιητικῆς βάσεως γιὰ διάκριση σὲ προνομιούχους καὶ μή (ἤ σὲ προνομιοῦχες καὶ μή, ἐργασίες) ἀναδεικνύοντας τὴν πλατωνική ἱερότητα τοῦ ἀνθρώπου, ὁ Μάρξ μὲ τὰ περὶ κλοπῆς, ἐπανέφερε τὶς διακρίσεις, καθώρισε τούς ‘δικαιούχους’ τῆς ἐπιχείρησης ἐκμετάλλευσης καὶ ἔδωσε τὴν δυνατότητα στοὺς πάσης φύσεως ‘βαθμοφόρους’ του, νὰ φᾶνε ἐνσυνειδήτως, τήν ‘ὑπεραξία’ ἑκατομμυρίων, χωρὶς κανένα φιλοσοφικὸ προβληματισμό. 

Γι’αὐτό καὶ προσπαθοῦν νὰ καταργήσουν κάθε ἀντίθετη φωνή καὶ ἰδιαίτερα τὴν ἀρχαιοελληνική καὶ πατερικὴ διανόηση, φιλοσοφία, ἱστορία, δηλαδή Παιδεία.

Πεῖτε, τὸν μαρξισμό, ἄν θέλετε, οἰκονομικὴ θεωρία, κοινωνιολογία, κρατισμό, θεωρία στρατοπέδων ἤ ὁδηγό παραδεισιολόγων. 

Σὲ κάθε περίπτωση συνιστᾶ ἀθεμελίωτη ὀντολογία, ποὺ ἀγνοεῖ δραματικά, τί εἶναι ὁ ἄνθρωπος. 

Κάτι ποὺ φάνηκε, στὴν περίπτωση τῆς Ἑλλάδος. 

Ἁρκεῖ νὰ κοιτάξουμε ὅλους τοὺς ἀνανήψαντες ‘Σοσιαλιστές’ καὶ ἀριστερούς ποὺ μᾶς κυβέρνησαν καὶ κυβερνοῦν, ἀκόμη καὶ πρίν ἀπὸ τὴν κρίση.Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 21 April 2018 | 8:27 pm


Το ανώμαλο ρήμα «συμμετέχω» στην πολιτική και την Στοά

Το «ανώμαλο» ρήμα «συμμετέχω» όταν χρησιμοποιείται με την πολιτική έννοια αλλά και στις Στοές, δεν έχει τρίτο πληθυντικό πρόσωπο.


Στα άλλα πρόσωπα κλίνεται κανονικά: Συμμετέχω, συμμετέχεις, συμμετέχει, συμμετέχουμε, συμμετέχετε. 

Αλλά στο τρίτο Πληθυντικό κάνει, είτε «ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ». 
Είτε, «Ότι πει το αφεντικό».

Ο κατσαπλιάς ψευτοπρωθυπουργός της Πρίστινα Ραμούς Χαραντινάι για παράδειγμα , επειδή είναι ηλίθιος είπε σε τηλεοπτική του συνέντευξη: 

«Είμαστε μέρος της Ευρώπης και συνεργαζόμαστε με τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο. 

Αλλά , όταν πρόκειται για θέματα διεθνούς πολιτικής, είμαστε μέρος του Κλαμπ, που βρίσκεται υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. 

Για μας δεν είναι πρόβλημα να το παραδεχτούμε. 

Δεν έχουμε χρόνο να ασχοληθούμε με τα παγκόσμια προβλήματα. 

Σε αυτά ακολουθούμε τις ΗΠΑ. 

Δεν ντρέπομαι να το παραδεχτώ».

 

Ο Χαβαναγκίλα, ο Τζώνυ Γουώκερ και ο σύντροφος Κοτζιάς όμως ντρέπονται.


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 21 April 2018 | 8:09 pm


Η προπαγάνδα των βαρόνων των media για το Σκοπιανό καλά κρατεί.
Εν τέλει υπάρχουν ιστοσελίδες και εταιρείες δημοσκοπήσεων που να μην υπηρετούν «συμφέροντα»; 

Που να μην μας εμφανίζουν την γνώμη 1000 αγνώστων συμπολιτών μας που απάντησαν σε βροχή ερωτήσεων υπό άγνωστες (τηλεφωνικές!) συνθήκες, ως απεμπόληση από τον λαό των οσίων και ιερών του; 

Που να ενημερώνουν την κοινή γνώμη και όχι να την διαμορφώνουν; 

Ιστοσελίδες ανεξάρτητες, που δεν υπηρετούν κανένα σύστημα, υπάρχουν.
Εταιρείες δημοσκοπήσεων, όχι.


Καλλιόπη ΣουφλήΠαρότι οι Ψευτομακεδόνες έχουν κάνει σαφείς τις προθέσεις τους (όχι ότι τις έκρυψαν και ποτέ) και υπό φυσιολογικές συνθήκες οποιαδήποτε διαπραγμάτευση θα έπρεπε να είχε διακοπεί (με κλωτσιές), τόσο η υπερεθνική ελίτ (ΝΑΤO και ΕΕ) όσο και η εγχώρια (βαρόνοι των ελληνόφωνων media), δίνουν ρέστα (στην προπαγάνδα). 

Τελευταίο παράδειγμα (αφόρητης γελοιότητας) το παρακάτω.
Δημοσίευμα του ειδησεογραφικού in.gr, σήμερα 19 Απριλίου 2018. 

Πρόκειται για αναδημοσίευση «ανάλυσης» αποτελεσμάτων δημοσκόπησης της εταιρείας Alco για λογαριασμό τού επίσης ειδησεογραφικού news247. 
Αν δεν γνωρίζετε σε ποιους ανήκουν τα σάιτ news247 και in.gr και η δημοσκοπική εταιρεία Alco, ψάξτε το λίγο. Δεν θα εκπλαγείτε. 
Ακολουθεί η «ανάλυση» και με κόκκινη γραμματοσειρά τα δικά μου σχόλια. 
Τη διαμόρφωση μιας ρεαλιστικής αντίληψης για το ζήτημα της ΠΓΔΜ καταγράφει δημοσκόπηση της Alco. («Ρεαλιστική». Αυθαίρετος προσδιορισμός, μιας αυθαίρετης κρίσης αγνώστων συντακτών. Την πραγματική αντίληψη αποδίδουν μόνο οι κάλπες και σε καμία περίπτωση τα μικρά δείγματα ερευνών, αγνώστων συμμετεχόντων, που απαντούν υπό πίεση χρόνου σε ειδικά διαμορφωμένα τηλεφωνικά ερωτηματολόγια. Την υποτιθέμενη ρεαλιστική αντίληψη θα κατέγραφε μόνο ένα δημοψήφισμα. Καμία έκπληξη. Οι δημοσιογράφοι-υπάλληλοι των βαρόνων αναλώνονται επί δεκαετίες στο να πείσουν τον Έλληνα ότι είναι ραγιάς και ότι πρέπει να αποδεχθεί τη μιζέρια του «ρεαλιστικά». 

Ενδιαφέρον επίσης είναι το ότι ο συντάκτης τού news247 έχει θέσει το ρεαλιστική εντός εισαγωγικών, ο συντάκτης τού in.gr όμως όχι! 

Είναι σαφές ότι ο συντάκτης του in.gr εμφανίζεται βασιλικότερος (Συριζαϊκότερος!) εκείνου τού news247, αφού άλλωστε αφιερώνει ειδικό άρθρο στην υποκειμενική κρίση περί «ρεαλιστικής» αντίληψης, ενώ εκείνος τού news247 απλώς την ενσωματώνει σε όλη την έρευνα!) 

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η πλειοψηφία των ελλήνων πολιτών έχουν κατανοήσει ότι η διαπραγμάτευση θα οδηγήσει σε σύνθετη ονομασία η οποία θα περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία». (Αγνοήστε το γλωσσικό-συντακτικό σκύβαλο και αναρωτηθείτε: ακόμη και αν είναι έτσι, αν δηλαδή οι ερωτηθέντες – και μόνο – έχουν «κατανοήσει», ζητήθηκε η γενικότερη γνώμη τους για τη διαπραγμάτευση; Διότι αν έχουν κατανοήσει ότι η διαπραγμάτευση οδηγεί σε εκχώρηση, πιθανόν να έχουν την γνώμη να μην γίνει καμία διαπραγμάτευση και ποτέ.) 

Συγκεκριμένα, η έρευνα για λογαριασμό του news247, σημειώνει ότι οι ερωτηθέντες στην πλειοψηφία τους (ποσοστό 50%) θεωρούν ότι τα ελληνικά συμφέροντα υπηρετούνται από μία κοινά αποδεκτή λύση και όχι από το ισχύον καθεστώς (32%). (Θαυμάσιο παράδειγμα προπαγάνδας ή «πώς να πάρετε την απάντηση που θέλετε»: διαμορφώστε την ερώτηση κατά τέτοιο τρόπο, ώστε ο ερωτώμενος να αναγκαστεί να στραφεί σε απάντηση που περιλαμβάνει κάποια γενική αλήθεια ή γενικώς αποδεκτή αρχή. 

Όταν η ερώτηση επισείει τους κινδύνους για τα «συμφέροντα» που εγκυμονεί μια εκκρεμότητα, είναι φυσικό ο ερωτώμενος να διαλέξει την σιγουριά της «κοινής αποδοχής». Ο καθένας θα επέλεγε μια απάντηση που περιέχει τις σταθερές αξίες «φιλία», «συνεργασία», «ειρήνη» κτλ. Και φυσικά, όπως και προηγουμένως, μήπως οι ερωτώμενοι εννοούσαν μια κοινά αποδεκτή λύση, χωρίς καθόλου Μακεδονία; 

Κι ακόμη, τι ακριβώς εννοεί ο ερωτών με την έκφραση «ελληνικά συμφέροντα»; Έχουν όλοι οι ερωτώμενοι την ίδια αντίληψη για το τι σημαίνει συμφέρον και μάλιστα «εθνικό»; Έχει ο λαός τα ίδια συμφέροντα με τα διαπραγματευόμενα πολιτικά ανδρείκελα και τους δημοσιογράφους-παπαγάλους;) 
Τα ερωτήματα όπως τα δημοσιεύει το news247
Εν τέλει υπάρχουν ιστοσελίδες και εταιρείες δημοσκοπήσεων που να μην υπηρετούν «συμφέροντα»; 

Που να μην μας εμφανίζουν την γνώμη 1000 αγνώστων συμπολιτών μας που απάντησαν σε βροχή ερωτήσεων υπό άγνωστες (τηλεφωνικές!) συνθήκες, ως απεμπόληση από τον λαό των οσίων και ιερών του; 

Που να ενημερώνουν την κοινή γνώμη και όχι να την διαμορφώνουν; 


Υ.Γ Θα ‘θελα να ΄ξερα ποια ήταν η ηλικία του νεότερου των χιλίων συμμετεχόντων. 

Διότι οι συμμετέχοντες ήταν ηλικιακά 17+ και το δείγμα σταθμίστηκε ανάλογα και με την ψήφο των εκλογών του Σεπτεμβρίου 2015. 

Ο 17άρης όμως (άντε 18άρης) δεν ψήφισε τον Σεπτέμβριο του 2015.

Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 21 April 2018 | 7:40 pm


Γιώργος Σκουλάς: "Σε οριακό σημείο η Τουρκία με όρους δημοκρατίας"Ο Ερντογάν αλλά και το πολιτικό σύστημα της Τουρκίας εκφεύγει πλέον και από τα στοιχειώδη ενός διαλόγου στη βάση του διεθνούς δικαίου, ποντάροντας στην ισχύ.Αυτοί ήταν ανέκαθεν οι Τούρκοι... μ' αυτούς συνεργάζονταν πάντα οι Δυτικοί αλλά και οι Αμερικανοί, δηλαδή οι εβραιοσιωνιστές... και συνεργάζονται ακόμα, προκειμένου να κρατούν την Ελλάδα υποταγμένη...

Καλλιόπη Σουφλή


 Ο Ερντογάν μετά τις εκλογές που θα τις κερδίσει ακόμη και με βία και νοθεία, θα μετατραπεί σε απόλυτο ηγεμόνα της Τουρκίας, αλλά
ταυτόχρονα θα αποκτήσει μια εξουσία που θα τον φθείρει πολύ γρηγορότερα από όσο φαντάζεται, είπε στον 98.4 ο καθηγητής πολιτικής θεωρίας στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Γιώργος Σκουλάς

Το γεγονός ότι ο Ερντογάν αλλά και το πολιτικό σύστημα της Τουρκίας εκφεύγει πλέον και από τα στοιχειώδη ενός διαλόγου στη βάση του διεθνούς δικαίου, ποντάροντας στην ισχύ , θα αποδειχθεί σύντομα και η βασική αιτία απομόνωσης του από την Δύση , καθώς θα μετατρέψει την χώρα τους σύντομα σε δύναμη εγχειρήματος υλοποίησης ανασύστασης των οθωμανικών ορίων , γεγονός που θα οδηγήσει και στη κατάρρευση του Ερντογάν και για ενδογενείς οικονομικούς λόγους και για εξωγενείς από την αντίδραση των μεγάλων παικτών ισχύος, εκτιμά ο πανεπιστημιακός Γιώργος Σκουλάς.

 
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 21 April 2018 | 7:31 pm


Το αλφαβητάριο της Αποτρεπτικής Στρατηγικής. Άμεση αποτροπή, ενδοπολεμική αποτροπή και τα σύνορα κρίσεων χαμηλής έντασης, ενδοπολεμικής αποτροπής-κλιμάκσης και γενικευμένου πολέμου.
 Όταν διαπεραστεί η αποτροπή του αμυνόμενου κράτους δημιουργούνται πλέον λεπτά σύνορα μεταξύ «μικρών», «μεσαίων» και μιας πιθανής γενικευμένης πολεμικής σύγκρουσης. Το αλφαβητάριο της Αποτρεπτικής Στρατηγικής. Άμεση αποτροπή, ενδοπολεμική αποτροπή και τα σύνορα κρίσεων χαμηλής έντασης, ενδοπολεμικής αποτροπής-κλιμάκσης και γενικευμένου πολέμου.
 Γράφει ο Παναγιώτης Ήφαιστος.


Ο πόλεμος είναι μια μεγάλη αλυσίδα με πολλούς κρίκους εκ των οποίων μόνο τελευταίος είναι η ένοπλη σύρραξη. 

Στην εποχή του πολιτικού πολιτισμού ισχύει η Κλαουζεβιτσιανή ρήση «ο πόλεμος είναι η συνέχεια της πολιτικής με άλλα μέσα», δηλαδή, εντάσσεται στην λογική εκπλήρωσης πολιτικών σκοπών. Δεν είναι αυτοσκοπός. Για τον αμυνόμενο σκοπός είναι η ασφάλεια της Επικράτειάς και σύνορα σύμφωνα με την διεθνή νομιμότητα.

Όταν ένα κράτος αμύνεται κατά αναθεωρητικών απειλών οι «μικρές» εμπλοκές, οι ενδιάμεσες πολεμικές αναμετρήσεις και πολύ περισσότερο ο γενικευμένος πόλεμος σημαίνουν, βασικά, ότι η αποτρεπτική στρατηγική απέτυχε.

Αυτή είναι η περίπτωση της Ελλάδας εδώ και δεκαετίες, καθότι οι αναθεωρητικές αξιώσεις της Τουρκίας, η επιθετική ανάπτυξη δυνάμεων στην Θράκη, στο Αιγαίο με την «Στρατιά του Αιγαίου» και στην Κύπρο και επί δεκαετίες παρουσία μεγάλου στρατού στην Μεγαλόνησο, συνοδεύονται και με διαρκείς παραβιάσεις της κρατικής Επικράτειας της Ελλάδας σε πεδία μάλιστα τα οποία η Άγκυρα διεκδικεί κατά παράβαση της διεθνούς νομιμότητας.


Το ίδιο ισχύει για τις Τουρκικές απειλές (που συμπεριλάμβαναν και casusbelli) οι οποίες τελικά οδήγησαν σε παράλειψη της Ελλάδας να επεκτείνει τα χωρικά ύδατα σύμφωνα με την διεθνή νομιμότητα. 

Το αποτέλεσμα είναι μέχρι στιγμής η απώλεια εισοδημάτων από τους πολύ μεγάλους όπως γνωρίζουμε πλέον υποθαλάσσιους πλουτοπαραγωγικούς πόρους.

 


Ενδιαμέσως είχαμε μικρές πιο επιθετικές εμπλοκές το 1987, το 1996 και μερικές λιγότερο γνωστές προκλήσεις στην Κύπρο.  

Οι δε πολεμικές ενέργειες, κυρίως στον αέρα και όχι μόνο σε πεδία τα οποία εγείρονται αναθεωρητικές αξιώσεις, είναι εδώ και δεκαετίες καθημερινότητα. 


Στο πιο πάνω πλαίσιο τα γεγονότα στην ΑΟΖ της Κύπρου, ξανά στα Ίμια πριν λίγες εβδομάδες και στον Έβρο με την σύλληψη δύο στρατιωτών ομήρων πλέον, συνιστούν κλιμάκωση βαθύτατων προεκτάσεων.  

Η κλιμάκωση της Τουρκικής επιθετικότητας συνοδεύεται και από μεγάλες πλέον διεκδικήσεις και απειλές στρατιωτικής επίθεσης και εντάσσεται σε αυτό που στην στρατηγική θεωρία ορίζεται ως «απέραντη απειλή». 

Σκληρά πλέον τίθεται το ζήτημα περαιτέρω κλιμάκωσης των Τουρκικών πολεμικών ενεργειών αλλά και το ενδεχόμενο ενός μεγάλου γενικευμένου πολέμου.
Αυτό σημαίνει, βασικά και ουσιαστικά, ότι πλέον βρισκόμαστε σε αυτό που στην στρατηγική ανάλυση ονομάζεται «ενδοπολεμική αποτροπή» (intra–wardeterrence). Η Τουρκία πέρασε το φράγμα των απειλητικών δηλώσεων και προβαίνει σε ενέργειες που υποδηλώνουν ότι τόσο η γενική αποτροπή (μια γενική εξισορροπητική κατάσταση) όσο και η άμεση αποτροπή (ετοιμότητα αντίκρουσης επικείμενων στρατιωτικών ενεργειών) διαπεράστηκαν. 

Επειδή αυτή είναι η κατάσταση εδώ και δεκαετίες για την αποκατάσταση μιας γενικής ή άμεσης αποτροπής οι εναλλακτικές επιλογές λιγοστεύουν: 
 1. Ελεγχόμενη ανταπόδοση με σκοπό να αποτραπεί ο αντίπαλος να συνεχίσει να κλιμακώνει τις ενέργειές του με τον γενικευμένο πόλεμο, εάν δεν σταματήσει, πιθανό ενδεχόμενο. Το αμυνόμενο αποτρέπων κράτος πρέπει να καλλιεργεί αξιόπιστα την παράσταση ενός νικηφόρου γενικευμένου πολέμου εάν ο επιτιθέμενος αποφασίσει να οδηγηθεί στα άκρα. Αυτή η παράσταση, ακριβώς, είναι και ο πιο αποφασιστικός αποτρεπτικός παράγων για να σταματήσει ο επιτιθέμενος ενέργειες χαμηλής έντασης και κλιμάκωση.
 2. Αποδοχή των τετελεσμένων, εδώ της μη επέκτασης των χωρικών υδάτων, της παράνομης αμφισβήτησης νησιών όπως τα Ίμια και όχι μόνο, της σύλληψης στρατιωτών στα σύνορα και της παράνομης κατοχής μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας η οποία με την ΔΔΟ δολοφονείται, καταργείται και εντάσσεται στα πεδία της Τουρκικής επικυριαρχίας. Αυτά υποδηλώνονται με αγωνιώδεις προσπάθειες όχι τερματισμού των τετελεσμένων αλλά μείωσης των ζημιών, με αναποτελεσματικές διπλωματικές κινήσεις, με διάλογο με όρους του επιτιθέμενου, διαλλακτικές συμπεριφορές και δηλώσεις, εκπομπή ειρηνιστικών δήθεν μηνυμάτων αντί αποτρεπτικών παραστάσεων και γενικότερα συμπεριφορές που αποτελούν κατευνασμό και προσαρμογή στην θέληση του επιτιθέμενου, δηλαδή το αντίθετο της αποτρεπτικής στρατηγικής. Ο επιτιθέμενος «κερδίζει τον πόλεμο χωρίς μάχη».
 

Σε κάθε περίπτωση όταν διαπεραστεί η αποτροπή του αμυνόμενου κράτους δημιουργούνται πλέον λεπτά σύνορα μεταξύ «μικρών», «μεσαίων» και μιας πιθανής γενικευμένης πολεμικής σύγκρουσης. 

Επίσης,  επειδή ο πόλεμος είναι πολύ σοβαρή υπόθεση, όταν πλέον ολοφάνερα η αποτροπή στο Αιγαίο και στην Θράκη πλήγηκε, απαιτείται υπευθυνότητα στην διατύπωση θέσεων από αναλυτές αλλά και από πολιτικά πρόσωπα.


Όμως, η επίδειξη στρατιωτικής και πολιτικής υπευθυνότητας για το δέον γενέσθαι είναι ένα πράγμα και άλλο τα γνωστά αυθαίρετα άλματα και οι κραυγές που υποβάλλουν κατευναστικές και υποχωρητικές αποφάσεις ο οποίες πουθενά δεν οδηγούν παρά μόνο σε αδιέξοδα και πολύ πιθανό μεγάλο πόλεμο. 

Τέτοιες κραυγές τις ακούγαμε επί δεκαετίες και εδώ που καταντήσαμε είναι ακραία ανεύθυνο να επαναλαμβάνονται. 

Μέχρι που ακούσαμε ότι το μεγάλο έρεισμα της Ελλάδας είναι ο … ευρωπαϊκός στρατός. 

Ως αυτό το ζήτημα έχουμε χιλιάδες δημοσιευμένες σελίδες σε βιβλία και άρθρα όπου εξηγείται ότι η συμμετοχή σε προσπάθειες συζητήσεων για διπλωματική και αμυντική ανάπτυξη της ΕΕ είναι επιβεβλημένη. 

Αυτό όμως είναι ένα πράγμα και άλλο να περιμένουμε εγγύηση των συνόρων μας ή ακόμη και ουσιαστική ενίσχυση από ένα ουσιαστικό ανύπαρκτο εγγυητικό ευρωπαϊκό στρατό. 


Επαναλαμβάνουμε ότι η ΕΕ είναι ένας νομικός γίγαντας που εκκολάφτηκε μέσα σε ένα Αμερικανικό στρατηγικό θερμοκήπιο μετά το 1945, αλλά ταυτόχρονα και ένας πολιτικός και στρατηγικός νάνος.

Πιο συγκεκριμένα, ενώ η Μεγάλη Βρετανία και η Γαλλία είναι μεσαίες συν πυρηνικές δυνάμεις και η Γερμανία υπό στρατηγική επιτήρηση, αφενός οι ενδο-Ευρωπαϊκές διαφορές είναι μεγάλες για να επιτρέψουν μια αξιόπιστη συμμαχία και αφετέρου μετά το 1969 όταν άρχισε η Ευρωπαϊκή Πολιτική Συνεργασία μέχρι και σήμερα, αλληλουχία αποφάσεων καταμαρτυρεί ότι οι συνεργασίες είναι οριακές και κατά το πλείστο υποβοηθητικές των Αμερικανικών στρατηγικών κινήσεων. 

Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να είναι στρατηγικά παρούσες επισκιάζοντας τα πάντα. 

Είναι, εξάλλου, και η μεγάλη ναυτική δύναμη πάνω στην Περίμετρο της Ευρασίας με συντριπτική στρατιωτική υπεροχή από την Ευρώπη μέχρι την Άπω Ανατολή.


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 21 April 2018 | 4:11 pm


"Παραλειπόμενα" στην πτώση του Μιράζ... Όσα δεν ειπώθηκαν και δεν θα ειπωθούν από διαπλεκόμενα και ελεγχόμενα ΜΜΕ

Παραλειπόμενα στην πτώση του Μιράζ –1

 

 

Ο πιλότος μας αναφέρθηκε πως χάθηκε κάπου στις 12 καί 15′, την Πέμπτη, 12/04/2018. Τότε αναφέρθηκε η απώλειά του, ναί. 

Διότι τον σκοτώσανε νωρίτερα. 

Πάρτε, λοιπόν, την τελετουργία του μαύρου ιερατείου:
«Κάτω απ’ τον ορίζοντα» στη συμβολική γλώσσα «αυτών» σημαίνει θάνατος!
Να τους χαιρόμαστε, τέτοιους …συμμάχους!…  

Τους εύχομαι πολύ σύντομα να καταλήξουν στα σκατά της Κόλασης!
ζαλάδα καί το βέρτιγκο -όχι του μακαρίτη σμηναγού Μπαλταδώρου, αλλά τα δικά μου- έφαγαν γιά πρωϊνό κάποια σημαντικά στοιχεία στην ανάπτυξη του θέματος. Αλλά, κάλλιο αργά παρά ποτέ. Τα παραθέτω, έστω καί κατόπιν εορτής.

α. Πώς ακριβώς κατερρίφθη το Μιράζ
Οι πιό ψαγμένοι είπαμε (αγνοώντας επιδεικτικά τις «εξηγήσεις» -του  κώλου- των διαφόρων «ειδικών» – επίσης του κώλου) ευθύς εξ αρχής ότι το αεροπλάνο κατερρίφθη από ηλεκτρονικά αντίμετρα. Πλήν όμως, έμεναν πολλές παράμετροι αναπάντητες, πχ γιατί δεν κατερρίφθη καί το δεύτερο. Αυτό θα συνέβαινε, εάν πράγματι τα αντίμετρα ήσαν μιά χοντρή παρεμβολή περιοχής, που θα «τύφλωνε» τα όργανα των σκαφών. Ένα ηλεκτρομαγνητικό κύμα …χύμα εκτοξευόμενο, δηλαδή, κι όποιον πάρ’ ο Χάρος.


Μόνον ο «Μποτίλιας» χθές βράδυ έδωσε τη σωστή εξήγηση, ότι κάποια άγνωστη πηγή ανέλαβε τον έλεγχο του σκάφους καί το στούκαρε κάτω.

Είχα ήδη καταλάβει το πώς, όταν διάβασα το άρθρο του – αλλά καλύτερα που πρόλαβα να το διαβάσω πρίν γράψω τα δικά μου, διότι θα γινόμουνα ρεζίλι διεκδικώντας ανύπαρκτες πρωτιές!
Λοιπόν.


i. Κωδικοί


Τα αεροπλάνα κατασκευής χοντρικά από το 1955 καί μετά, διαθέτουν υπολογιστές πτήσεως καί «αυτόματο πιλότο» (τα επιβατικά). Αυτή η δουλειά λέγεται «fly by wire», ήγουν: πετώντας με βοήθεια καλωδίων. Τα πολεμικά κατασκευής από 1970 καί μετά, διαθέτουν τα παραπάνω, σύν κωδικοποιημένα σήματα στα ηλεκτρονικά τους.


Δηλαδή: εάν είναι να εκτοξεύσουν πχ ένα πυραυλάκι από το δεξιό φτερό, το ηλεκτρικό σήμα που πυροδοτεί το βλήμα καί ταυτόχρονα απελευθερώνει τη δαγκάνα που το κρατάει, είναι κωδικοποιημένο. Δηλαδή (δίς) το σήμα είναι μία σειρά από ιδεατούς «άσσους» καί ιδεατά «μηδενικά», παναπεί «περνάει ρεύμα-δεν περνάει ρεύμα» – η βασική αρχή λειτουργίας των ψηφιακών ηλεκτρονικών υπολογιστών. Αυτοί οι άσσοι καί τα μηδενικά μεταφράζονται σε παίξιμο του βολτάζ του σήματος, φερ’ ειπείν από μηδέν βόλτς στα πέντε βόλτς (στα κομπιούτερς του εμπορίου).
Υποθέτω ότι στα πολεμικά αεροπλάνα το ηλεκτρικό σήμα πρέπει να είναι παραπάνω, πχ μηδέν έως σαράντα βόλτς – καί τούτο, διότι όσο υψηλότερο το σήμα, τόσο λιγώτερη η παρενόχληση (καί η αλλοίωση) από τα χύδην ηλεκτρονικά αντίμετρα του εχθρού.


Εν πάσει περιπτώσει, το θέμα είναι πόσα τέτοια 1 / 0 περιέχει ο κωδικός. Πάλι κατά τη γνώμη μου, καί γνωρίζοντας την εξέλιξη της σχετικής τεχνολογίας, αν μιλάμε γιά αεροπλάνα του 1976, αυτά είναι 16. Όπως αλλιώς λέγεται, «ο κωδικός είναι των 16 μπίτς, δεκαεξάμπιτος».


Σήμερα, οι δεκαεξάμπιτοι κωδικοί είναι τελείως της πλάκας, διότι οι ταχύτητες λειτουργίας των υπολογιστών επιτρέπουν την ανακάλυψή τους καί αχρήστευσή τους σ’ ελάχιστο χρόνο. Σήμερα, οι κωδικοί έχουν μήκος τουλάχιστον οκτώ χιλιάδων (καί κάτι ψιλά – 8192 ακριβώς) μπίτς. Όμως, το 1976 με κωδικό 16 bits ήσουνα θεουτζίκος!


Ωστόσο, σημειώστε: οι τουρκαλάδες,  οι οποίοι από χρόνια κατασκευάζουν ανταλλακτικά των F-16, ου μήν κι ολόκληρα αεροπλάνα, πρίν λίγα χρόνια απαίτησαν καί πήραν από τους ηπαπαραίους καί τους κωδικούς του ηλεκτρονικού μηχανισμού του σκάφους, διότι δεν τους ήξεραν – καί, προφανώς, δεν μπορούσαν να τους ξετρυπώσουν. (Μιλάμε γιά σκάφος σχεδιάσεως 1971, έ;!) Αυτό το «δεν μπορούσαν», κρατήστε το γιά παρακάτω.


Τί τους ήθελαν; γιά να προσθέσουν καί δικούς τους, ώστε να το κάνουν να σηκώσει καί βλήματα δικής τους κατασκευής! (Ευνόητο, βέβαια, ότι οι δικοί μας οι πωλητικοί αγρόν ηγόρασαν· ποιούς κωδικούς καί ποιά βλήματα;…) Με λίγα λόγια, οι τουρκαλάδες έχουν μέν κάποια τεχνολογία δική τους, αλλά καί σε κάποιους τομείς υστερούν. Πάμε, όμως, παρακάτω.


ii. Sniffing


Πώς ανακαλύπτεις, τώρα, τους κωδικούς ενός αεροσκάφους; Γενικά, πώς ανακαλύπτεις τους κωδικούς;


Η τεχνική αυτή είναι γνωστή από τους «χάκερς» των ηλεκτρονικών υπολογιστών, καί λέγεται «sniffing» – δηλαδή, να κάνεις όπως κάνουν τα κυνηγόσκυλα, που σηκώνουν τη μούρη τους καί οσμίζονται τον αέρα γιά θήραμα. Επί της ουσίας, είναι να προσπαθείς να μαντέψεις πού περίπου κινείται ο κωδικός που θέλεις, παρατηρώντας την κίνηση των λοιπών ψηφιακών δεδομένων.


Οπότε, τώρα καταλαβαίνουμε πώς ακριβώς κατερρίφθη ο Γιώργος Μπαλταδώρος – καί κυρίως, από ποιούς. Σας είπα ήδη ότι οι τουρκαλάδες είναι αμέτοχοι· όχι επειδή είναι Παναγίες (αν μπορούσαν, θα έκαναν τα ίδια), αλλά από ανικανότητα στον σχετικό τομέα.


Κάποιο υποβρύχιο Νατοϊκής χώρας, η οποία κατέχει τη σχετική τεχνολογία (λέγε με ηπαπάρα ή αγγλίτσα), αναδύθηκε σε βάθος τέτοιο, που απλά να προεξέχει λίγο η κεραία του sniffing. (Καί τρέχα γύρευε μιά μικρή προεξοχή κεραίας μέσα στην απεραντοσύνη του Αιγαίου!) Εφ’ όσον τα δύο δικά μας Μιράζ έπαιζαν κυνηγητό με τους τουρκαλάδες επί μιά ώρα καί πλέον, το κομπιούτερ του υποβρυχίου είχε όλη την ευχέρεια να «σνιφάρει» καί να σπάσει τους κωδικούς του ενός Μιράζ – καί παραλίγο του δεύτερου. 

Στρίψε αριστερά, στρίψε δεξιά, ανέβα, κατέβα, γκάζι, «κράτει»… δεν ήταν καί πολλοί οι κωδικοί κινήσεως των σκαφών, κι αυτό δεν ήθελε πολύ να τους βρεί. Αμέσως μετά, αφού βεβαιώθηκε, άλλη κεραία ηλεκτρονικών αντιμέτρων του υποβρυχίου έριξε πολύ χοντρό κωδικοποιημένο όπως έπρεπε ηλεκτρομαγνητικο παλμό, υπερκέρασε τα σήματα από το χέρι του σμηναγού, καί έδωσε εντολή στα πηδάλια να ρίξουν το αεροπλάνο στη θάλασσα με φούλ ταχύτητα. Όσο κι αν αντέδρασε ο υπολογιστής πτήσεως στις υποτιθέμενες «ανοησίες» του μακαρίτη πιλότου, η απόσταση από τη θάλασσα ήταν μικρή· δεν γινόταν να διορθωθεί η πορεία.


Ο δεύτερος πιλότος τη γλύτωσε στο τσάκ, επειδή το κωλοϋποβρύχιο δεν ολοκλήρωσε το έργο του καί μ’ αυτόν.

Έτσι ακριβώς έγινε.

Κι έτσι ακριβώς γίνεται καί με τα αυτοκίνητα, που διαθέτουν κομπιούτερ στη μηχανή τους. (Σχεδόν όλα τα σημερινά.) Επομένως, μην απορείτε όταν βλέπετε στις ειδήσεις γιά αμάξια, που «ξαφνικά» καρφώθηκαν σε τσιμέντα ή πήραν φωτιά, κτλ, καί σκοτώθηκε ο οδηγός τους (που πολλοί θα τον ήθελαν νεκρό). Το σπάσιμο των κωδικών των αυτοκινήτων είναι «ευκολάκι» γιά τη Μαφία. Μόνο που με τα πολεμικά αεροπλάνα η Μαφία πρέπει να είναι …κρατική.


Το σύστημα ηλεκτρονικών αντιμέτρων των τουρκαλάδων, το Κοράλ, είναι σύστημα που απλά εκπέμπει έναν δυνατό αδιαμόρφωτο (δηλ. όχι με κωδικούς) ηλεκτρομαγνητικό παλμό κατά στόχου, με την ελπίδα να του κάψει (ή να του πετάξει εκτός ομαλής λειτουργίας) τα ηλεκτρονικά του συστήματα. Φυσικά, γιά όσο διαρκεί η εκπομπή του παλμού. Όμως, ξέρουμε ότι αυτού του είδους οι παλμοί θέλουν οπτική επαφή με τον στόχο, γιά να έχουν αποτέλεσμα. Αλλά, μιά ματιά στον χάρτη δείχνει ότι το πλησιέστερο Κοράλ οπτικής επαφής με βόρεια Σκύρο απέχει τουλάχιστον 230 χιλιόμετρα. (Τα πιθανώς πιό κοντινά καλύπτονται –«σκρηνάρονται», όπως λέγεται- απ’ τα νησιά μας.) Καί σιγά μην έχει τόση εμβέλεια!


iii. Ακόμη μία εκδοχή.

Εδώ, ανακύπτει ένα πολύ σοβαρό ερώτημα:
 • Όλα τα Μιράζ που αγοράσαμε (νομίζω καμιά πενηνταριά) έχουν τους ίδιους κωδικούς γιά τα ίδια πράγματα; Πχ πηδάλιο αριστερά, ο ίδιος κωδικός καί γιά τα πενήντα.
 • Ή υπάρχουν διαφορετικοί κωδικοί γιά κάθε Μιράζ;
Σημειώστε πως όντως μπορούμε να έχουμε διαφορετικούς κωδικούς γιά όχι μόνο 50 Μιράζ, αλλά γιά πολλά περισσότερα! Πώς; Διότι δεκαεξάμπιτος κωδικός σημαίνει 2^16 πιθανούς συνδυασμούς. Δηλαδή, 65536. Αν κάθε σκάφος χρειάζεται εκατό κωδικούς διαφορετικούς, τότε μιλάμε γιά 655 αεροσκάφη. 

Μετά, βέβαια, πρέπει να πέσουμε στην επανάληψη. Όπως ακριβώς γίνεται πχ με τις ηλεκτρονικές κλειδαριές των αυτοκινήτων. 

Όπου, φυσικά, το εργοστάσιο παραγωγής φροντίζει ώστε οι κλειδαριές που πωλούνται στην Ελλάδα έως κορεσμού των συνδυασμών, να πωλούνται μετά πχ στην Ταϋλάνδη. Ώστε να καταστεί εξαιρετικά απίθανο το να κλέψεις το ίδιο αυτοκίνητο με το δικό σου ηλεκτρονικό κλειδί. (Άντε πήγαινε στην Ταϋλάνδη, καί πάτα συνέχεια το κουμπάκι μέχρι να δείς αμάξι ν’ αναβοσβήνει τα φλάς του! Lol!!!)

Έτσι, στη δεύτερη εκδοχή τα Μιράζ που πωλούνται στην Ελλάδα έχουν τους ίδιους κωδικούς με τα Μιράζ πχ της Αγκόλας. Τρέχα γύρευε, δηλαδή!

Τί από τα δύο γίνεται, όμως, στην πραγματικότητα;
Δεν γνωρίζω. Αν καί η πρακτική συνηγορεί υπέρ της πρώτης εκδοχής (δηλ. όλα τα Μιράζ ίδιο κωδικό γιά την ίδια λειτουργία), διότι στα εργοστάσια το κόστος παραγωγής πέφτει με την ομοιομορφία.

Εν πάσει περιπτώσει, υπάρχει ένα ακόμη φρικτό ενδεχόμενο:

Όποια καί νά ‘ταν η διάταξη των κωδικών των Ελληνικών Μιράζ, οι Γάλλοι να έδωσαν εν ψυχρώι τους κωδικούς τους στο «άγνωστο» υποβρύχιο!… καί να τό ‘βγαλαν από τον κόπο να ψάχνει.
Βλέπετε, έχουν παρελθόν στην ιστορία αυτή.


Στον πόλεμο των Φώκλαντς, οι Αργεντίνοι έριξαν ένα Γαλλικής κατασκευής βληματάκι Εξοσέτ, καί βύθισαν το αγγλίτσικο αντιτορπιλλικό Σέφφηλντ. Καί διατί, ώ ‘γαθοί, κοτζάμ αντιτορπιλλικό έκανε μπλού μπλού μπλού στον νότιο Ατλαντικό, καί δεν φρόντισε ν’ αμυνθεί από το βλήμα των Αργεντίνων; Διότι τα Εξοσέτ ήταν βλήματα κατασκευής Νατοϊκής χώρας, καί οι κωδικοί τους δεν είχαν καταχωρηθεί στο κομπιούτερ του σκάφους ως εχθρικοί.


Μετά απ’ αυτό, όμως, κι ενώι κινδύνευε κι όλος ο υπόλοιπος αγγλίτσικος στόλος να μετατραπεί σε υποβρύχιον απ’ τα Εξοσέτ, η (τότε πρωθυπουργός της αγγλίτσας) Θάτσερ ξύπνησε άγρια μεσάνυχτα τον (τότε πρόεδρο της Φραγκιάς οβραίον) Μιττεράν, καί απαίτησε να της δώσει τους κωδικούς των Εξοσέτ – όπερ καί εγένετο. Καί οι αγγλίτσοι ενίκησαν! Επίσης, να ξέρετε καί το εξής: ότι η Γαλλία κάποτε δεν πούλαγε Εξοσέτ στο οξαποδουήλ. Το οποίο, όμως, λάδωσε τους Αργεντίνους καί του πούλησαν έναν!… τον οποίο καί έκανε φύλλο καί φτερό.


Οπότε… Ποιός με βεβαιώνει εμένα ότι ο Μακρόν δεν έδωσε εν ψυχρώι τους κωδικούς των Ελληνικών Μιράζ στους κωλο-Νατοϊκούς;


iv. Γιατί τα Μιράζ;


Έτερο σοβαρό ερώτημα. Το ένα φέρνει τ’ άλλο…

Αν οι Γάλλοι έδωσαν εν ψυχρώι τους κωδικούς των δικών μας Μιράζ, τότε δεν είναι λίγο ηλίθιοι; Δεν ροκανίζουν το κλαδί, πάνω στο οποίο κάθονται; Μ’ άλλα λόγια, ποιός να τους εμπιστευτεί, ώστε να ξαναγοράσει δικά τους αεροπλάνα στο μέλλον; Ήτοι, πόσο μεγάλη θα είναι η οικονομική ζημιά τους σε βάθος χρόνου πχ τριακονταετίας;


Πιστεύω ότι το πρόβλεψαν το ενδεχόμενο… Χαζοί δεν είναι. Κι αν έδωσαν στεγνά τους κωδικούς, το έκαναν με το πολύ χοντρό αζημίωτο. (Αν θεωρείτε τους Σκωτσέζους τσιγκούνηδες, πού να δήτε καί τους Γάλλους!)  

Ώστε, καί σύμφωνα με τη θέληση των ηπαπάρα, γιά το προβλέψιμο μέλλον ν’ αγοράζουμε μόνον ηπαπαραίϊκα αεροπλάνα. 

 Άλλως τε, βρίσκεται σ’ εξέλιξη η αναβάθμιση των F-16 που έχουμε. (Καί στο κάτω-κάτω, μιά φαληρημένη χώρα δεν μπορεί να ταΐζει πολλούς.)


Αυτή η τακτική είναι πασίγνωστη από τους διαγωνισμούς των εργολάβων: όποιος θέλει να πάρει τον διαγωνισμό, δίνει προκαταβολικά ένα χοντρό νταβατζηλίκι στους υπόλοιπους, ώστε ν’ αποσυρθούν. Όθεν, ουδόλως αναρωτιόμαστε ποιά μπορεί να είναι η συμπεριφορά των διεθνών μεγαλονταβατζήδων.


Αυτά να τα βλέπουν οι διάφοροι «Μενουμευρώπηδες», καί οι διάφοροι «Ελλάς-Γαλλία-συμμαχία». Ας το βάλουν καλά στο μυαλουδάκι τους: το φράγκικο ιερατείο είναι καί ούλτρα ανθελληνικό, καί ούλτρα επικίνδυνο.


Τα ίδια σκατά με το αγγλοσαξωνικό καί το τευτονικό, δηλαδή.

v. Κι εμείς, κύριε, τί κάνουμε;

Εμείς, τίποτε απολύτως.

Έχουμε πολλά σαΐνια, που θα μπορούσαν να μετατρέψουν τα πρωτόγονα ηλεκτρονικά του 1976 σε σύγχρονα – πρακτικώς αδιάβλητα. Πχ να πάρουν τους κωδικούς καί να τους κάνουν του ενός μέγα (ένα εκατομμύριο bits καί πλέον). Κι άντε μετά να βρεθεί ο μάγκας, να τους σπάσει!


Επιπροσθέτως… Κάθε μέρα, ο πιλότος να μπαίνει στο αεροπλάνο του μ’ ένα στικάκι, που θα περιέχει τον κωδικό της ημέρας εκείνης! (Θα του το δίνουν από το αρχηγείο της μονάδας του.) 

Ξέρετε πόσους συνδυασμούς βγάζει ένα μεγαμπίτ; Μέχρι την υποτιθέμενη συντέλεια του Σύμπαντος θα βγάζει, καί δεν θα τελειώνουν! Lol!!! Οπότε, ο πιλότος πρίν ξεκινήσει θα κοτσάρει το στικάκι, η μηχανή του θα παίρνει κάθε μέρα άλλον κωδικό, καί γειά σας!
Γιατί, όμως, δεν το κάνουμε;


Διότι, όταν αγοράζουμε αεροπλάνα, υπογράφουμε συμβάσεις που δεν επιτρέπουν να βάλουμε εμείς το χεράκι μας. Αν το κάνουμε, τότε σταματάει η υποστήριξη από τον αρχικό πωλητή! Βέβαια, αυτό είναι όντως νταβατζηλίκι καί δεν μπορούμε να κάνουμε αλλοιώς (διότι επιμένουμε ν’ αγοράζουμε, καί να ΜΗΝ κατασκευάζουμε δικά μας οπλικά συστήματα), αλλά επιτέλους, κι η μαλακία έχει όρια! 

Γιατί υπογράφουμε ρήτρες που κρατάνε γιά πάνω από εικοσιπέντε χρόνια; Τί νόημα έχει κάτι τέτοιο; Τα Μιράζ τά ‘χουμε από το 1988 (απ’ την «αγορά του αιώνα», του Ανδρέα Παπανδρέου). Τριάντα χρόνια πέρασαν από τότε! Νισάφι! Γιατί να μην κάνουμε εμείς πλέον καμιά μετατροπή; Με το στανιό να πορευόμαστε με μέσα του 1976, τη στιγμή που όλοι οι υπόλοιποι έχουν αφήσει οριστικά πίσω τους την εποχή εκείνη;


Είναι το ίδιο, σα να είμαστε στην εποχή που αγοράσαμε τα Μιράζ, καί να έχουμε …Σπιτφάϊρ!!! Καί να μή μας αφήνουν να τα σουλουπώσουμε εμείς οι ίδιοι!

Άει στο διάολο, πιά, με τους προδότες!


β. Περί «πυλών» ολίγα ακόμη


Αυτό το θέμα όντως είναι ξεχωριστό απ’ αυτά που είπαμε, αν καί πιθανώτατα (κατά τη γνώμη μου πάντα) επικαλύπτει κι αυτό την κατάρριψη του πιλότου μας. Πράγματι, η εκτεταμένη έρευνα στις «πύλες» του Αιγαίου απαιτεί ίσως άλλα δέκα χρόνια του ιστολογίου! Όμως, δεν τις ανέφερα κουτουρού· δεν έβγαλα την πληροφορία απ’ το κεφάλι μου.


Βλέπετε, παγκοσμίως οι «πύλες» ταρακουνάνε όχι μόνον αεροπλάνα, αλλά καί διαστημόπλοια! Γνωστές ιστορίες -γιά τους περισσότερους από μας- απ’ το τρίγωνο των Βερμούδων, κτλ. Αλλά πάρτε κι ένα πολύ καλό (καί πολύ εκτεταμένο) σχετικό διδακτικό άρθρο εδώ, καί καλή υπομονή με την ανάγνωσή του! 

Ο δέ δορυφόρος «Τζήο Πρόουμπ 2», ο οποίος αρκετά χρόνια πρίν δήθεν θα χαρτογραφούσε λεπτομερώς το βαρυτικό πεδίο της Γής, έστελνε κάτω κρυπτογραφημένα αποτελέσματα!!!… αν σας λέει κάτι αυτό. (Τη χαρτογράφηση του βαρυτικού πεδίου του πλανήτη μας τή θέλουν γιά τον προγραμματισμό του κομπιούτερ πτήσεως των διηπειρωτικών πυρηνικών βλημάτων τους, αλλά καί η ανακάλυψη της τυχούσας «πύλης» δεν θα τους έπεφτε πλάκωμα.)

Φυσικά, η έρευνα στο θέμα συνεχίζεται – καί γιά οποιαδήποτε εξέλιξη, θα σας ενημερώσω.


γ. Ήταν ανθρωποθυσία; ΝΑΙ!!!!!!!

Έχω ξαναπεί ότι «αυτοί» έχουν τον τρόπο τους καί τους …κωδικούς τους, όταν κάνουν τελετουργίες. Στις οποίες τελετουργίες συμπεριλαμβάνονται καί οι ανθρωποθυσίες.

Ο πιλότος μας αναφέρθηκε πως χάθηκε κάπου στις 12 καί 15′, την Πέμπτη, 12/04/2018. Τότε αναφέρθηκε η απώλειά του, ναί. 
Διότι τον σκοτώσανε νωρίτερα. 
Πάρτε, λοιπόν, την τελετουργία του μαύρου ιερατείου:
Ο Σείριος στις 19.47 μοίρες κάτω απ’ τον ορίζοντα.Κι ο Βασιλίσκος στις 33 μοίρες κάτω απ’ τον ορίζοντα.

«Κάτω απ’ τον ορίζοντα» στη συμβολική γλώσσα «αυτών» σημαίνει θάνατος!
Να τους χαιρόμαστε, τέτοιους …συμμάχους!…  

Τους εύχομαι πολύ σύντομα να καταλήξουν στα σκατά της Κόλασης!Διαβάστε και μερικά ενδιαφέροντα σχόλια


Bougas
Απρ. 16, 2018 @ 13:06:39
Hθικόν δίδαγμα:
Δεν εμπιστευόμαστε κανένα ηλεκτρονικό σύστημα που δεν κατασκευάζουμε οι ίδιοι
Όσο τα όπλα μας θα έχουν πάνω κωδικούς ΝΑΤΟ δεν θα είναι δικά μας αλλά του ΝΑΤΟ. Οποιαδήποτε στιγμή αν θέλουν τα απενεργοποιούν ή τα ρίχνουν. Δεν είναι εύκολο αλλά είναι εφικτό ειδικά σε κρίσιμες φάσεις.

Επειδή τα ηλεκτρονικά κυριαρχούν στο πεδίο του πολέμου και στο μέλλον θα αντικατασταθούν και από αυτόνομα συστήματα, ουσιαστική εθνική ανεξαρτησία θα έχουν μόνο χώρες με 100% δικιά τους αμυντική βιομηχανία. Η λύση των μετατροπών όπως πχ κάνει το Ισραήλ είναι ημίμετρο.
Άσχετο-σχετικό: κάθε πιλότος που σκοτώνεται στο Αιγαίο θα πρέπει η οικογένεια του να παίρνει 1 εκ ευρώ τιμής ένεκεν, δια νόμου.


Παλαιός
Απρ. 16, 2018 @ 13:35:43
«Καλιγώστονα» …
Καθυστερημένος μεν αλλά δικαιολογημένος δέ … καθώς σου είχε παρασχεθεί άδεια χώνεψης των κοψιδίων.
Αν και πολλά απ’ αυτά που γράφεις τα είπαμε … καθόλου όμως δεν μετράει το ποιός … άλλωστε δεν κάνουμε κάποιον διαγωνισμό να βρούμε τους πρώτους ή τους επόμενους … καθώς αυτό που μετράει η ανάλυση και η στοιχειοθέτηση … ώστε να πάμε πάρα πέρα.
Πάλι θα σημειώσω ότι όλα όσα γράφουμε δεν είναι παρά εικασίες και λογικές θέσεις, τίποτε πραγματικό και αποδεδειγμένο, εάν παρ’ όλα αυτά επιμένουμε να το θέτουμε διαφορετικά τότε εκ των πραγμάτων είμαστε υποχρεωμένοι να φέρουμε-παρουσιάσουμε τα αποδεικτικά στοιχεία … αλλιώς κοινώς μαλακιζόμαστε και ανακατεύουμε τον τραχανά.
Εννοείται ότι ακόμη και αν είχαμε στοιχεία, από άλλες μη ανακοινώσιμες όμως πηγές, πάλι όσα παραθέτουμε μένουν στο πλαίσιο εικασιών μέχρι να είναι δυνατόν με κάποιον τρόπο να παρουσιασθούν τα εν λόγω στοιχεία … ή να καταρριφθούν ως ψευδή τα παρουσιαζόμενα οπότε και γίνεται εμφανές πλέον το κουκούλωμα και η προσπάθεια απόκρυψης …

Θα προχωρήσω μόνο σε κάνα δυό παρατηρήσεις ….

α). Το εν λόγω αεροσκάφος ήταν της φουρνιάς του 2007 … οπότε κάλλιστα θα μπορούσε να έχει προχωρημένους κωδικούς (άλλωστε η στρατιωτική τεχνολογία προηγείται της εμπορικής χρήσεως)
Βέβαια το θέμα δεν είναι απλά το μέγεθος του κωδικού αλλά και άλλα πράγματα … πάντως εάν δεν είσαι αυτοδύναμος πάντα θα είσαι υποχείριο … κλπ. κλπ.

β). Η θέση τώρα κάποιου απλανούς και όχι μόνο, σε Δύση, Ανατολή, Διαστατικά και λοιπά σημεία, συμβαίνει συνεχώς πάμπολλες φορές καθημερινά … όθεν δεν μπορεί να αποτελέσει απόδειξη ανθρωποθυσίας … μονής μάλιστα … ακόμη και αν συνδέεται με παραγωγή συναισθημάτων μεγάλης κλίμακας.
Τέλος αυτό που πρέπει να λάβουμε υπ’ όψιν μας πέραν του ποιός, και εάν ωφελείται είναι και το Πόσο μπορεί να ωφεληθεί από κάτι … οπότε θέση μου είναι να μην προτρέχουμε πρίν να έχουμε στοιχεία.
Βέβαια το όλο θέμα μπορεί να ήταν πίεση για κάτι μη γνωστό (για την ώρα) σε μας …


 Μποτίλια στο Πέλαγος
Απρ. 16, 2018 @ 20:51:12

Αγαπητέ οικοδεσπότα,
Τα συγχαρητήριά μου για την ανάρτηση.
Εσύ έθεσες πρώτος το θέμα, εγώ ακολούθησα.

Όμως το κύριο στην περίπτωση είναι να αποκτήσει το ζήτημα αυτό την απαραίτητη δημοσιοποίηση, αλλά και να φθάσει στους εν τέλει παραλήπτες, που είναι οι θιγόμενοι. Διότι αυτοί θα πρέπει να αποφασίσουν, κατά πόσο προτίθενται να πάνε αρνιά στην σφαγή, ή να μεριμνήσουν για την προάσπιση τής ζωής τους. Τι νόημα έχει να προασπίζεται κάποιος την ζωή άλλων, όταν δεν μεριμνά για την εξουδετέρωση προδιαγεγραμμένων κινδύνων και συνωμοσιών, που απειλούν τον ίδιο και τούς συναδέλφους του;

Κατ’ εμέ η έννοια τού πατριωττισμού πάει πιο μακρυά από να θρηνούμε θύματα προαναγγελθέντων θανάτων, να φωνάζουμε περί αθανασίας μπροστά στα μνήματα, να σκεπάζουμε τούς δολοφονημένους με την σημαία και μετά να στρεφόμαστε πέρα από τις αιτίες, που αυτοί θανατώθηκαν και απειλούνται οι επόμενοι μελλοθάνατοι. Διότι εδώ πρόκειται για 125 αεροσκάφη, με πολύ μεγαλύτερο αριθμό νεκρών. Το να αρκούμεθα σε εκθέσεις επιτροπών δήθεν «διελεύκανσης», που συκοτίζουν τα αίτια και επιχειρούν άνωθεν επιβεβλημένη παραπληροφόρηση, είναι δειλία και ανευθυνότητα. Και αυτό ιχύει πρωτίστως για τα στελέχη τών ενόπλων δυνάμεων, αλλά και ολόκληρο το κοινωνικό σώμα.

Εύγε και στον Βουγά, που θέτει σύνολη την προβληματική τών κωδικών τών αμυντικών συστημάτων στην βάση που αρμόζει. Δεν μπορώ όμως να συμφωνήσω με κανένα τρόπο, τουλάχιστον στην προοπτική μελλοντικής ισχύος, με θέσπιση οικονομικής αποζημιώσεως θυμάτων εκ «συμμαχικής» προμελέτης. Για αναδρομική ισχύ, μπορούν να γίνουν σκέψεις. Όμως να προετοιμάζεται ο φορολογούμενος να συμβάλλει στον κορβανά για αποζημίωση μελλοντικών θανατάσεων, είναι λίπανση τού χώματος, που θα καταπιεί αυτά τα θύματα. Δεν θέτω υπό αμφισβήτηση την αυτονόητη αποκατάσταση των οικογενειών τών εκλιπόντων. 

ΟΜΩΣ Η ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΜΠΟΙΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΜΟΝΟ ΜΙΑ: ΝΑ ΠΝΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΧΙΔΝΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΩΝ ΘΑΝΑΤΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ «ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ». 

Πάσα ανοχή προς αυτή την κατεύθυνση είναι όνειδος για το στράτευμα και την κοινωνία. Εδώ υπάρχουν υπεύθυνοι για τούς φόνους. ΑΥΤΟΙ Ν&Al