Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Δωδεκανήσου    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

2η καλοκαιρινή συνάντηση του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Ο Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου, διοργάνωσε επιτυχώς και με μεγάλη προσέλευση μελών, την 2η καλοκαιρινή συνάντηση του στο Ξενοδοχείο Amathus στην Ιξιά το βράδυ της Τρίτης 23 Μαΐου.
Αρχικά τον λόγο είχε η εταιρεία πιστοποιήσεων CERT 1 και ο Τεχνικός Διευθυντής, κος. Μπουγάτσος ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στην νέα διαδικασία κατηγοριοποίησης των ξενοδοχείων η οποία είναι ήδη υπό εξέλιξη με καταληκτική ημερομηνία την 31/12/2017. Στην συνέχεια ο συνεργάτης της εταιρείας στην Ρόδο, κος. Σπάρταλης απάντησε σε σειρά ερωτήσεων των συναδέλφων επί του θέματος.
Ακολούθησε ενημέρωση από τον Πρόεδρο, κ. Ματσίγκο αναφορικά με την Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ, το υπόλοιπο της σαιζόν, την υπογραφή συμβολαίων και την πολιτική τιμών για το ερχόμενο καλοκάιρι. Αναφορά έγινε και στον προγραμματισμό των αεροπορικών θέσεων από τις βασικές αγορές και το γεγονός ότι η αύξηση για την οποία γινόταν λόγος τον χειμώνα είναι τελικά πολύ μικρή.
Τέλος συζητήθηκε το μείζον θέμα του τέλους διανυκτέρευσης, στο οποίο αντιδρούν τα ξενοδοχεία και οι εμπλεκόμενοι φορείς και για το οποίο δεν υπάρχει ακόμη κάποια σαφής διευκρινιστική οδηγία στο πώς θα εφαρμοστεί. Το γεγονός αυτό το οποίο έχει καθυστερήσει την υπογραφή συμβολαίων και συνεπώς το άνοιγμα των πωλήσεων για το νησί μας για το 2018.
Στην επόμενη προγραμματισμένη ολομέλεια στις 13/06, ο σύλλογος θα φιλοξενήσει τον Προϊστάμενο του ΕΟΤ Δωδεκανήσου κο. Αγαπητό Ξάνθη, που θα ενημερώσει τα μέλη για νέες διατάξεις στην Τουριστική νομοθεσία καθώς και την εταιρεία ΕΒΕΤΑΜ η οποία θα αναφερθεί στην διαδικασία κατηγοριοποίησης των ξενοδοχείων.

Με εκτίμηση,
Ο Πρόεδρος Η Γραμματέας
Γεώργιος Ματσίγκος Τίνα Ξάνθη

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 27 May 2017 | 9:00 pm


Δ. Γάκης: «Στρατηγικός μας στόχος και όραμα η διαπεριφερειακή συνεργασία των νησιωτικών περιοχών της Ελλάδας με μοχλό ανάπτυξης τη γαλάζια οικονομία»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Δ. Γάκης: «Στρατηγικός μας στόχος και όραμα η διαπεριφερειακή συνεργασία των νησιωτικών περιοχών της Ελλάδας με μοχλό ανάπτυξης τη γαλάζια οικονομία»
***
Μιλώντας στο θεματικό επιστημονικό συνέδριο «Νησιωτικότητα και Γαλάζια Οικονομία, που διεξάγεται το διήμερο 26-27 Μαΐου 2017 στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, ο Δημήτρης Γάκης, εκπροσωπώντας τη Βουλή των Ελλήνων, αναφέρθηκε στη σημασία και το ρόλο του Κοινοβουλίου στην αξιοποίηση και την ενσωμάτωση της επιστημονικής γνώσης στα στρατηγικά σχέδια ανάπτυξης των νησιωτικών περιφερειών.
Ο πρόεδρος της αρμόδιας υποεπιτροπής νησιωτικών και ορεινών περιοχών της Βουλής, στο χαιρετισμό του, ευχαρίστησε τους διοργανωτές τονίζοντας ότι το Συνέδριο είναι μια εξαιρετική ευκαιρία συζήτησης της οικονομικής και αναπτυξιακής σημασίας των νησιών. Υπογράμμισε ότι η επιστημονική μελέτη, οι καλές πρακτικές και η επεξεργασία αναπτυξιακών σχεδίων διασφαλίζουν την ισόρροπη και αειφορική σχέση της οικονομικής δραστηριότητας με το φυσικό περιβάλλον στις ευαίσθητες νησιωτικές και παράκτιες περιοχές. «Αποτελούν χρήσιμα εργαλεία και εφόδια στην προσπάθεια για την επίτευξη των κοινών μας στόχων, που είναι η ανάδειξη των νησιωτικών θεμάτων, η αύξηση της αποτελεσματικότητας των αναπτυξιακών δράσεων και η κοινωνική συνοχή στα Ελληνικά νησιά», είπε ο βουλευτής.
Ο Δημήτρης Γάκης, μετέφερε στους συνέδρους την χρήσιμη εμπειρία από τη λειτουργία της Επιτροπής της Βουλής, αναφορικά με την πρόταση για τη δημιουργία ενός νησιωτικού «χάρτη ανάπτυξης» και την πρωτοβουλία για τη διεύρυνση των δια-περιφερειακών συνεργασιών μεταξύ των νησιωτικών περιφερειών της Χώρας, στο τόξο Ιόνιο πέλαγος – Αιγαίο πέλαγος. «Με την ενεργοποίηση της αναγκαίας - σύγχρονης - νέας προσέγγισης στην άσκηση νησιωτικής πολιτικής και την έγκαιρη υιοθέτηση ρεαλιστικών, μεσοπρόθεσμων και στρατηγικών αναπτυξιακών επιλογών, προωθώντας δράσεις «γαλάζιας» ανάπτυξης, που ενισχύουν την οικονομική, κοινωνική και εδαφική συνοχή στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης», πρότεινε ο ίδιος.
Το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
-.-

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 27 May 2017 | 8:39 pm


Συνεχίζεται και απόψε, καιρού επιτρέποντος, το Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Ρόδου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΛΑ ΡΟΔΟΥ ... ΜΟΛΙΣ ΚΑΤΑΛΑΓΙΑΣΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ!
​ ΑΛΛΑ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΓΙΑΣΕΙ ... ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΟΥΜΕ ΕΚ ΝΕΟΥ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ​!

Αύριο Κυριακή​, στις 5μμ ξεκινάει το Παιχνίδι της Αναζήτησης του Δράκου της Ρόδου, από τον Προμαχώνα του Παλατιού.

Και στις 18:30 μία πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία από τον Δρ Βασίλη Λαοπόδη, ιδρυτή και πρόεδρο του Culture Polis, με θέμα:

Μαθαίνοντας για τα μνημεία .... παίζοντας : η περίπτωση της Ρόδου

Μια νέα προσέγγιση στον πολιτιστικό τουρισμό μέσω του έργου DIVERTMENTO (http://divertimentoenterprise.eu/)

του οποίου είναι επικεφαλής η CulturePolis και κυρίως τα αποτελέσματά του δηλ. η Τριλογία Eurothentica {story telling - ibook - games in cultural sites) θα εφαρμοστούν πιλοτικά σε ευρωπαίκές 7 πόλεις - μεταξύ των οποίων και η Ρόδος - με στόχο μετά το πέρας του έργου (Σεπτ. 2017) να γίνει μια επιχείρηση που να προωθεί "αυθεντικό πολιτιστικό τουρισμό"

Συνοπτικό Βιογραφικό Σημείωμα

Δρ. Βασίλειος Λαοπόδης

Ιδρυτής και Πρόεδρος CulturePolis α.μ.κ.ε

Πρώην Στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (1988-2006)

Γεννήθηκε στην Καλλιθέα, Αττικής και σπούδασε Φυσική στην Αθήνα και Πληροφορική και Διοίκηση Επιχειρήσεων στη Τουλούζη, Γαλλία όπου έλαβε το Διδακτορικό του.

Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στην Ελλάδα ως πληροφορικός στον ιδιωτικό τομέα (IBM, FIAT, τραπεζικό κλάδο, συμβουλευτικές κ.ά) καθώς επίσης και στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο και ΤΕΙ Αθήνας.

Το 1988 άρχισε να εργάζεται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή αρχικά στο Λουξεμβούργο και μετά στις Βρυξέλλες, όπου κατέλαβε διάφορες θέσεις ευθύνης σε θέματα πολιτιτικής και διαχείρισης προγραμμάτων ευρωπαϊκής διάστασης σε ΕΤΑ&Κ, Τεχνολογίες Πληροφικής και Επικοινωνιών και ηλεκτρονικό επιχειρείν καθώς και επιπτώσεις τους στην οικονομία, κοινωνία και πολιτισμό.

Υπήρξε ιδρυτής και μέλος διοίκησης επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων (ΕΠΥ, ΚΗΥΗΥ, IFIP, Club Οf Rome/EU-Brussels Chapter and Europe of Cultures Forum κ.ά), Board Member of, and member of several NGOs in Greece and abroad. Πρόεδρος ΔΣ εταιρειών (I-skills). Έχει συγγράψει πολλές επιστημονικές εργασίες και άρθρα σε περιοδικά και συνέδρια και 12 βιβλία / μονογραφίες.

Το 2006 μετά τη συνταξιοδότησή του από την Ε.Είδρυσε στην Κέρκυρα την μη κερδοσκοπική οργάνωση CulturePolis, με την οποία συντόνισε πολλά σημαντικά έργα στην Ελλάδα, Νοτιο-ανατολική Ευρώπη και Μεσόγειο βλ. περισσότερα culturepolis.org.

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 27 May 2017 | 8:20 pm


«Εποικοδομητική η περιοδεία του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε Νάξο και Κουφονήσι»

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
-ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟΣ
-Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής
Γραφείο Υφυπουργού
Τηλ. 2131371736
Φαξ. 2104614439
email: [email protected]
Ακτή Βασιλειάδη, Πύλη Ε 1 - Ε 2,
Τ.Κ. 185 10

Αθήνα, 27/05/17
Θέμα: «Εποικοδομητική η περιοδεία του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε Νάξο και Κουφονήσι»
Στο Κουφονήσι και στην Νάξο παραβρέθηκε στις 24 και 25 Μαΐου ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, στο πλαίσιο της διεξαγωγής ημερίδας από το ΥΝΑΝ και την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου με θέμα «Συμβάσεις Ανάθεσης Δημόσιας Υπηρεσίας και Παράγοντες Ανάπτυξης της Νησιωτικότητας».
Εποικοδομητική και παραγωγική κρίθηκε από τους τοπικούς φορείς αλλά και από τον ίδιο τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριο Σαντορινιό η επίσκεψή του σε Νάξο και Κουφονήσι. Κατά τη διάρκεια της διήμερης παρουσίας του στα δυο νησιά, ο Υφυπουργός συνοδευόταν από τους Βουλευτές Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μανιό και κ. Συρμαλένιο.
Νάξος
Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής συναντήθηκε, με τον Αντιδήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, κ. Λιανό, με τον οποίο συζήτησαν την προτεραιοποίηση των αναγκών του Δήμου (επέκταση λιμανιού, αναβάθμιση αεροδρομίου, κα) και τα προσχώματα που φέρει η Νησιωτικότητα στη ζωή των κατοίκων. Εκτενή συζήτηση είχε, επίσης με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου, κ. Νίκο Σέργη κυρίως για γραφειοκρατικά προβλήματα που αποτελούν τροχοπέδη στον σχεδιασμό του Λιμενικού Ταμείου. Ο Νεκτάριος Σαντορινιός δήλωσε αρωγός των προσπαθειών τόσο του Δήμου, όσο και του Λιμενικού Ταμείου, με το σκοπό της βελτίωσης των υποδομών της Νάξου και των μικρών Κυκλάδων, γεγονός που θα αποτελέσει βασικό αναπτυξιακό μοχλό, όπως τόνισε.
Σειρά συσκέψεων ακολούθησε, ακόμη, με το Λιμενάρχη Νάξου, κ. Αποστολόπουλου και το προσωπικό που στελεχώνει το Λιμεναρχείο. Ο Νεκτάριος Σαντορινιός ενημερώθηκε για τη δράση της Ελληνικής Ακτοφυλακής στον χώρο των Κυκλάδων και τις ανάγκες που υπάρχουν σε ένστολο προσωπικό, ειδικά την περίοδο της μεγάλης τουριστικής κίνησης. Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής διαβεβαιώσε τους εργαζόμενους ότι τόσο η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου, όσο και η Ηγεσία του Λ.Σ.- ΕΛΑΚΤ, έχουν προτεραιότητά τους την ενίσχυση των δομών του Λιμενικού στα νησιά, σκοπό που ήδη υλοποιούν με επιτυχία, όπως αποδεικνύουν τα αριθμητικά και συγκριτικά στοιχεία για τη στελέχωση των νησιωτικών τμημάτων.
Ιδιαίτερα σημαντική ήταν και η συνάντηση που διοργανώθηκε μεταξύ του Υφυπουργού Νεκτάριου Σαντορινιού και συνδικαλιστών της ΕΛΑΣ και του Λιμενικού Σώματος, οι οποίοι υπηρετούν στις Κυκλάδες. Κατά τη συζήτηση με τον κ. Σουλιώτη Στυλιανό, Αντιπρόεδρο της Ένωσης Αστυνομιών Υπαλλήλων Κυκλάδων, τέθηκαν τα προβλήματα του κόστους της υπηρεσιακής μετακίνησης των αστυνομικών από και προς τα νησιά αλλά και ζητήματα που αφορούν την περαιτέρω στελέχωση των τμημάτων.
Σειρά εμπεριστατωμένων αιτημάτων και προτάσεων δέχτηκε ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής από την Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κυκλάδων, η οποία εκπροσωπήθηκε στη συνάντηση από τον Γενικό Γραμματέα, κ. Δέτση Ιωάννη, τον Αντιπρόεδρο, κ. Ιωαννίδη Κωνσταντίνο και το Μέλος του Δ.Σ. κ. Μπερτσιά Αθανάσιο. Ο Νεκτάριος Σαντορινιός συζήτησε για αρκετή ώρα με τους εκπροσώπους της ΕΠΛΣΚ και δεσμεύτηκε πως σε συνεργασία με την Ηγεσία του ΛΣ- ΕΛΑΚΤ θα εξετάσουν προσεκτικά τα θέματα που τέθηκαν ώστε να υπάρξει άμεση παρέμβαση.
Κουφονήσι
Στο Κουφονήσι, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει για αρκετή ώρα με κατοίκους του νησιού αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αλλά και για τις ανάγκες που έχουν ώστε να ενισχυθεί η κοινωνική και οικονομική ζωή του νησιού. Ο Υφυπουργός εξήγησε στους Κουφονησιώτες τα άμεσα μέτρα που έχει προωθήσει το ΥΝΑΝΠ για την αλλαγή του ακτοπλοϊκού νόμου και των όρων ανάθεσης των άγονων γραμμών, ώστε να μην είναι πλέον τα νησιά μας δέσμια της απομόνωσης, όπως χαρακτηριστικά είπε.
Επιπλέον, επιθεώρησε τις μονάδες αφαλάτωσης του νησιού και συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της κοινότητας του νησιού, παρουσία του Προέδρου Κουφονησίου, κ. Κωβαίου, του Χωρικού Αντιδημάρχου, τοπικών παραγόντων και κατοίκων. Στην πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση που διεξήχθη, ο Πρόεδρος, κ. Κωβαίος Αντώνης, επισήμανε την σημασία που έχει για το νησί η επιχορήγηση που δόθηκε από την Γενική Γραμματεία Αιγαίου για ενίσχυση της ισχύος της μονάδας αφαλάτωσης, αφού έτσι θα μπορεί το Κουφονήσι να ανταποκρίνεται στις αυξημένες ανάγκες για υδροδότηση που έχει κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Συζητήθηκαν επίσης και θέματα σχετικά με το πρόβλημα μεταφοράς λυμάτων, το σχέδιο για επεξεργασία απορριμμάτων αλλά και διοικητικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τοπικές αρχές μετά την εφαρμογή του Καλλικράτη. Ο Νεκτάριος Σαντορινιός επισήμανε σε όλους τους παρευρισκόμενους ότι η παραγωγή και εφαρμογή πολιτικών που θα δώσουν διεξόδους στους νησιώτες, θα ενισχύσουν την αναπτυξιακή δυναμική των νησιών και θα τονώσουν την τοπική οικονομία, αποτελεί προτεραιότητα για την Κυβέρνηση.

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 27 May 2017 | 2:52 pm


Ημερίδα με τίτλο «Επίκαιρα θέματα εκπαιδευτικής πολιτικής για τον τουρισμό και τον πολιτισμό με έμφαση την απασχόληση»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Θέμα: «Πρόσκληση στην Ημερίδα με τίτλο «Επίκαιρα θέματα εκπαιδευτικής πολιτικής για τον τουρισμό και τον πολιτισμό με έμφαση την απασχόληση».
-Ο Σύλλογος μας συνδιοργανώνει με:
• το Εργαστήριο Κοινωνιολογίας της Εργασίας και Επαγγελμάτων σχετικών με τις Νέες Τεχνολογίες του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστήμιου Αιγαίου,
• το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας, Τμήμα Δωδεκανήσου, και
• το Τμήμα Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού του Πανεπιστήμιο Αιγαίου,
Ημερίδα με τίτλο «Επίκαιρα θέματα εκπαιδευτικής πολιτικής για τον τουρισμό και τον πολιτισμό με έμφαση την απασχόληση», η οποία θα διεξαχθεί την Παρασκευή 02 Ιουνίου 2017, και ώρα 09:30 έως 17:00, στην αίθουσα «Γιώργος Καραγιάννης» του Επιμελητήριου Δωδεκανήσου, Γρ. Λαμπράκη 8, Ρόδος.
Σκοπός της Ημερίδας είναι η παρουσίαση της υφιστάμενης κατάστασης της Ελληνικής Τουριστικής Εκπαίδευσης στα πλαίσια του διεθνούς ανταγωνισμού, καθώς και οι προοπτικές ανάπτυξής της.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Συνημμένα:
1. Πρόσκληση Ημερίδας
2. Πρόγραμμα Ημερίδας

Για το ΔΣ
Ο
Πρόεδρος

Κασέρης Εμμανουήλ
Καθηγητής Τεχνικών Μαθημάτων
ΑΣΤΕ Ρόδου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
09.30 – 09.45 Προσέλευση
09.45 – 10.30 Χαιρετισμοί
10.30 – 10.50 Γεώργιος Τσομπάνογλου
Καθηγητής Κοινωνιολογίας της Εργασίας – Απασχόλησης και Καινοτομιών στην Εργασία, Τμήμα Κοινωνιολογίας – Πανεπιστήμιο Αιγαίου
«Οι προκλήσεις του Τουρισμού/Πολιτισμού και η δυναμική της απασχόλησης»
10.50 – 11.10 Δημήτρης Λαγός
Καθηγητής Τουριστικής Οικονομικής, Πρόεδρος Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και μέλος της προσωρινής Συνέλευσης του Τμήματος Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου
«Τα χαρακτηριστικά της τουριστικής εκπαίδευσης και απασχόλησης: Η προοπτική αναβάθμισης των ΑΣΤΕ»
11.10 – 11.30 Ζωγραφίδης Κωνσταντίνος
Πρόεδρος Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Τμήμα Δωδεκανήσου
«Ανάγκη για εκπαιδευτικό υπόβαθρο των στελεχών στις τουριστικές επιχειρήσεις της Ρόδου»
11.30 – 11.50 Γιώργος Κουτσοκώστας
Training Executive SETE Training, Ινστιτούτο ΣΕΤΕ
«Προσλαμβάνουμε για τις συμπεριφορές, εκπαιδεύουμε για τις δεξιότητες... η μήπως όχι;» - “Hire 4 Attitude, Train 4 Skills, or NOT?”
11.50 – 12.15 Διάλλειμα
12.15 – 12.35 Εμμανουήλ Κασέρης
Καθηγητής Τεχνικών Μαθημάτων, Α.Σ.Τ.Ε. Ρόδου
«Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της ΑΣΤΕΡ»
12.35 – 13.05 Μαρία Καλογραία
Ερευνήτρια – Εκπαιδευτικός
«Τουριστική Εκπαίδευση και Αγορά Εργασίας στη Ρόδο»
13.05 – 13.30 Συζήτηση ερευνητικών αποτελεσμάτων
Συντονισμός: Τσομπάνογλου Γεώργιος και Λαγός Δημήτριος
13:30 – 14:30 Διάλλειμα / Μπουφές

14.30 – 15.00 Γεώργιος Τσομπάνογλου
Καθηγητής Κοινωνιολογίας της Εργασίας – Απασχόλησης και Καινοτομιών στην Εργασία, Τμήμα Κοινωνιολογίας – Πανεπιστήμιο Αιγαίου
«Κοινωνική Επιχειρηματικότητα για μια Συμμαχία Γνώσης, Τοπική Σύναξη των Εταίρων για την βιώσιμη κοινωνική ανάπτυξη. Το πρόγραμμα RurAction»
15.00 – 16.00 Επιμορφωτικό Εργαστήριο (Educational workshop) με θέμα:
«Η ανάδειξη των τοπικών χαρακτηριστικών της Δωδεκανήσου για βιώσιμη ανάπτυξη τεσσάρων εποχών»
Συντονιστής: Γ. Τσομπάνογλου (Πανεπιστήμιο Αιγαίου)
Συμμετέχοντες: Δ. Λαγός (Πανεπιστήμιο Αιγαίου), Α. Ξάνθης (Ε.Ο.Τ.Ρόδου), Ε. Φτακλάκη (Περιφέρεια Ν.Α.), Ε. Κασέρης(Α.Σ.Τ.Ε.Ρ.), Ε. Τσοσκούνογλου (τ. Α.Σ.Τ.Ε.Ρ.). Με συμμετοχή του ευρύτερου ακροατηρίου.
16.00 – 17.00 Συμπεράσματα – Προτάσεις
Συζήτηση για την συγκρότηση ενός Φόρουμ Διαρκούς Διαλόγου για την κοινωνική βιωσιμότητα στις υπηρεσίες και τα αγαθά του τομέα Τουρισμού / Πολιτισμού.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για όλους
Μετά το πέρας της ημερίδας θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης στους συμμετέχοντες

Χορηγοί:
Κ.Ε.Κ. Γεννηματάς Συνδιοργάνωση στα πλαίσια του έργου «Δράσεις ενημέρωσης, Επιμόρφωσης και Κατάρτισης» της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, Τμήμα Δωδεκανήσου

Φωτοτυπικό Κέντρο “University Press”

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 27 May 2017 | 2:38 pm


Από μπαλκονόπορτα μπήκε κλέφτης και άρπαξε κοσμήματα και χρήματα....

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
[Δ.Α. Α΄ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ]
Κλοπή:Δράστης αναζητείται.25-05-2017/18:20
Ρόδος Άγνωστος, παραβίασε μπαλκονόπορτα οικίας 41χρονης και αφαίρεσε κοσμήματα και μικρό χρηματικό ποσό.

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 27 May 2017 | 2:25 pm


ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Οι προγραμματικές προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για την ανάπτυξη του Τουρισμού Υγείας»

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ-27 Μαΐου 2017
-ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Οι προγραμματικές προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για την ανάπτυξη του Τουρισμού Υγείας»

Στην κατάθεση τολμηρών, όσο και ρεαλιστικών προτάσεων, για την ανάπτυξη του Τουρισμού Υγείας, προχώρησε ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάνος Κόνσολας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Συνέδριο που διοργάνωσαν στην Ιθάκη η ΚΕΔΕ και ο τοπικός Δήμος.
Ο κ. Κόνσολας επισήμανε στην ομιλία του ότι ο Τουρισμός Υγείας συνδέεται με την πρόταξη των ποιοτικών στοιχείων στον Ελληνικό τουρισμό, καθώς και με τη διαφοροποίηση του τουριστικού μας προϊόντος, το άνοιγμα σε νέες αγορές, την αύξηση των εσόδων και το μεγάλο στόχο της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου.
Τόνισε ότι το 2013 έγινε η πρώτη προσπάθεια, από την πρώην Υπουργό, κα. Κεφαλογιάννη, για να δημιουργηθεί ένα ολοκληρωμένο θεσμικό πλαίσιο για την ανάπτυξη του Τουρισμού Υγείας, αλλά και του ιαματικού τουρισμού, όμως, η προσπάθεια αυτή ανακόπηκε, αφού, όπως είπε, στη χώρα μας: «κάποιοι δεν εμφορούνται από την έννοια της συνέχειας του Κράτους. Θεωρούν ότι αλλαγή κυβέρνησης σημαίνει κατεδάφιση όσων θετικών έγιναν από την προηγούμενη κυβέρνηση».
Ο κ. Κόνσολας, αναφέρθηκε στις βασικές προγραμματικές προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για την ανάπτυξη του Τουρισμού Υγείας, μεταξύ των οποίων είναι:
- Η διαμόρφωση ενός πλαισίου για την πιστοποίηση των παροχών που θα δραστηριοποιηθούν στον τομέα του τουρισμού υγείας, σύμφωνα με τα standards που θέτουν διεθνείς οργανισμοί, όπως η διασφάλιση της ποιότητας και της πιστοποίησης των παρεχόμενων υπηρεσιών, η ασφάλεια και οι προδιαγραφές των υποδομών, η εκπαίδευση του επιστημονικού και λοιπού προσωπικού, η διασφάλιση της ατομικότητας και της εμπιστευτικότητας προσωπικών δεδομένων κ.α.
- Η παροχή αναπτυξιακών κινήτρων για επενδύσεις στον τομέα του τουρισμού υγείας, που σήμερα δεν υφίστανται. Νέα προσέγγιση στον αναπτυξιακό νόμο, που θα συνδέει τις ενισχύσεις με τη βιωσιμότητα, το εύρος της επένδυσης αλλά και τον αριθμό των θέσεων εργασίας που αυτή δημιουργεί μαζί με φορολογικά κίνητρα.
- Η δημιουργία Cluster συνεργατικών σχηματισμών ανάμεσα σε νοσοκομεία, ιατρικά κέντρα και ξενοδοχεία, αλλά και σε συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
- Η δημιουργία υπηρεσιών και υποδομών στον Τουρισμό Υγείας με υψηλή προστιθέμενη αξία.
Οι υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και υποδομές, είναι αυτές που θα προσελκύσουν επισκέπτες με υψηλό εισόδημα που θα συμβάλλουν στην αύξηση των τουριστικών εσόδων. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται:
- Η συνεργασία ξενοδοχείων με κέντρα αιμοκάθαρσης.
- Η δημιουργία κέντρων αποκατάστασης με υποδομές φιλοξενίας.
- Η δημιουργία υποδομών ιαματικού τουρισμού για τουρίστες με μυοσκελετικές παθήσεις ή με νευρολογικές παθήσεις αλλά και για τουρίστες που ανήκουν στην τρίτη ηλικία.
- Η στόχευση σε συγκεκριμένες αγορές για την ανάπτυξη του τουρισμού υγείας όπως οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Κίνα, η Γερμανία, οι Σκανδιναβικές χώρες και χώρες της Μέσης Ανατολής και η υπογραφή διακρατικών συμφωνιών και συμβάσεων συνεργασίας με Ασφαλιστικά Ταμεία του εξωτερικού.
Ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε και σε συγκεκριμένες προτάσεις για την ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού όπως:
α) Η διαμόρφωση κανονιστικού πλαισίου για τον καθορισμό του τρόπου διανομής των ιαματικών φυσικών πόρων και για τους κανόνες λειτουργίας των κέντρων ιαματικής ιατρικής.
β) Ο συνδυασμός του ιαματικού τουρισμού με άλλες μορφές εναλλακτικού τουρισμού, όπως ο συνεδριακός, ο εκπαιδευτικός, ο αθλητικός και ο χειμερινός τουρισμός.
γ) Η αναγνώριση και πιστοποίηση των μονάδων ιαματικής θεραπείας, των κέντρων ιαματικού τουρισμού – θερμαλισμού και των κέντρων θαλασσοθεραπείας ως μονάδων παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 27 May 2017 | 2:17 pm


Θλίψη στην οικογένεια του Γ.Σ. Διαγόρας για τον θάνατο του Στέφανου Ντάλια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
-Ρόδος 27-05-2017
-Φτωχότερη έμεινε η οικογένεια του Γ.Σ. Διαγόρας!
Έφυγε από την ζωή ο δικηγόρος Στέφανος Ντάλιας, μέλος της ομάδας των νομικών που κατά καιρούς προσέφερε αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του στο ιστορικό μας σωματείο. Ο ίδιος ήταν πάντα «παρών» στις εύκολες και στις δύσκολες εποχές. Με τις νομικές του γνώσεις, ενίσχυσε σημαντικά το έργο πολλών διοικήσεων.
Ο Γ.Σ. Διαγόρας εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΤΟΥ Γ.Σ. ΔΙΑΓΟΡΑΣ

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 27 May 2017 | 2:11 pm


38χρονος είχε αδυναμία...στα προϊόντα περιποίησης των φαρμακείων!....

Α’ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
-Εξιχνίαση κλοπών στη Ρόδο-Την 25-05-2017 εξιχνιάστηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου τρεις κλοπές και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 38χρονου ημεδαπού, ο οποίος το χρονικό διάστημα από 11-05-2017 έως 23-05-2017, αφαίρεσε από φαρμακεία στην πόλη της Ρόδου, με τη μέθοδο της απασχόλησης κινητό τηλέφωνο και προϊόντα περιποίησης.

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 27 May 2017 | 2:09 pm


Μας κάνατε περήφανους! Η δημοτική αρχή Ρόδου συγχαίρει το 3ο Νηπιαγωγείο Αρχαγγέλου

Μας κάνατε περήφανους-«Ως Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού Ρόδου, θέλω από καρδιάς να εκφράσω τα συγχαρητήρια του Δημάρχου κ. Φώτη Χατζηδιάκου- όσο και εμού- στους λιλιπούτειους μαθητές και μαθήτριες του 3ου Νηπιαγωγείου Αρχαγγέλου για την κατάκτηση του Α’ βραβείου στον 7ο Διεθνή Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους «Σινεμά Διάβασες;» , Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που υλοποιήθηκε με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου.

Ο διαγωνισμός απευθύνονταν σε μαθητές Νηπιαγωγείων, Δημοτικών σχολείων (όλων των τάξεων) της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ομογένειας, δημόσιων και ιδιωτικών, γεγονός που κάνει την επιτυχία των μικρών παιδιών του 3ου Νηπιαγωγείου, ακόμα μεγαλύτερη.

Με την καθοδήγηση της προϊσταμένης του 3ου Νηπιαγωγείου Βασιλικής Γέροντα, της εκπαιδευτικού Μαρίας Χαρτερού, του σκηνοθέτη Γιώργου Μυστιλόγλου, του διευθυντή φωτογραφίας Βαγγέλη Χατζηκέλη, του Προέδρου Μιχάλη Τσακίρη και των μελών του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρχαγγέλου, με τη στήριξη του πρόεδρου της Δημοτικής Κοινότητας Αργύρη Αργυρού και των γονιών τους που στάθηκαν αρωγοί στις προσπάθειες, οι «καταπληκτικοί» μικροί του Αρχαγγέλου κατέκτησαν το 1ο βραβείο στην κατηγορία τεκμηρίωσης.
Όπως ενημερώσαμε το Δημοτικό Συμβούλιο Ρόδου στην προχθεσινή συνεδρίαση 25/5/2017, θα βραβεύσουμε τα παιδιά και τους συντελεστές αυτής της επιτυχίας σε ειδική τελετή που θα ανακοινωθεί εντός ημερών.
Η βράβευσή, μας γεμίζει περηφάνια για τη νεολαία του Αρχαγγέλου που παραμένει φάρος παράδοσης και «κιβωτός» πολιτισμού του τόπου μας».

Με εκτίμηση
Τέρης Χατζηιωάννου
Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 27 May 2017 | 2:02 pm


Αναθεωρούνται τα Χωροταξικά για τις υδατοκαλλιέργειες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
-Αναθεωρούνται τα Χωροταξικά για τις υδατοκαλλιέργειες
Συζητήθηκε την Παρασκευή 26 Μαΐου 2017 στην Ολομέλεια της Βουλής η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ Ηλία Καματερού προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη σχετικά με την Ιδρυση Π.Ο.Α.Υ. (Περιοχή Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών) στην Κάλυμνο.
Ο Ηλίας Καματερός κατά την πρωτολογία του αναφέρθηκε στην Κοινή Υπουργική Απόφαση του 2011, σύμφωνα με την οποία καθορίστηκε το Ειδικό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού για τις υδατοκαλλιέργειες, χαρακτηρίζοντας το πρόχειρο, αφού δε λάμβανε υπόψη του τη γνώμη, τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες των τοπικών κοινωνιών.
Έφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα το νησί της Καλύμνου, όπου, σύμφωνα με την ΚΥΑ, δρομολογήθηκε η ίδρυση και λειτουργία, εκτός των υφιστάμενων, νέων μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας. «Σκέφτηκε άραγε κανένας αν είναι συμβατές οι υδατοκαλλιέργειες με την αλιεία και τους επαγγελματίες ψαράδες; Ναι μεν η υδατοκαλλιέργεια είναι μια δραστηριότητα που προσφέρει στην εθνική οικονομία, κάνει και εξαγωγές, όμως πρέπει να γίνεται με τέτοιο τρόπο που δε θα δημιουργεί προβλήματα στις τοπικές κοινωνίες και δε θα υποθηκεύει τη μελλοντική τους ανάπτυξη. Στην ίδια περιοχή της Καλύμνου που ορίζεται για υδατοκαλλιέργειες, προβλέπεται και καταδυτικό πάρκο!!! Αυτές οι επιχειρήσεις έχουν γίνει σχεδόν μονοπώλιο, με αποτέλεσμα να μην ωφελούνται στο βαθμό που έπρεπε οι τοπικές κοινωνίες.», τόνισε ο Ηλίας Καματερός.
Στην απάντηση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας ότι θεωρείται αναγκαία η επίσπευση αναθεώρησης των ειδικών χωροταξικών, αφού έχει παρέλθει η 5ετία (ν.4447/2016), ο βουλευτής Δωδεκανήσου τόνισε πως, έως ότου ολοκληρωθούν οι χρονοβόρες διαδικασίες, οφείλει το Υπουργείο και οι αρμόδιες υπηρεσίες να εξετάζουν από κάθε άποψη και με ουσιαστικό τρόπο τις νέες αιτήσεις, λαμβάνοντας υπόψη τις αποφάσεις των τοπικών κοινωνιών, όπως αυτές εκφράζονται μέσω των Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβουλίων.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣH
Προς τον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Θέμα: «Ιδρυση Π.Ο.Α.Υ. (Περιοχή Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών) στην Κάλυμνο»
Με την υπ’ αριθμ. 31722/4-11-2011 κοινή απόφαση για «Έγκριση ειδικού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου ανάπτυξης για τις υδατοκαλλιέργειες και της στρατηγικής μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων αυτού» καθορίστηκαν ζώνες ίδρυσης ΠΟΑΥ ανάμεσα στις οποίες και αυτής της Καλύμνου.
Με πρόσφατη ομόφωνη απόφασή του το Δημ. Συμβούλιο Καλύμνου (12/2/2017) δεν αποδέχεται την ίδρυση ΠΟΑΥ εντός των ορίων του Δήμου και εκφράζει την αντίθεσή του σε οποιαδήποτε επέκταση ή διαίρεση υπάρχουσας ιχθυοκαλλιέργειας, ή εγκατάσταση νέας.
Η περιοχή της Καλύμνου θεωρείται κορεσμένη από τις ήδη υπάρχουσες εγκαταστάσεις και η παραπέρα ανάπτυξή τους, ακόμα και η μεταφορά τους, υπονομεύει τον οποιοδήποτε σχεδιασμό και προοπτική για την αειφόρο ανάπτυξη του νησιού αλλά και των γύρω νησιών για αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονασμάτων (όπως π.χ. αναρριχητικού τουρισμού, καταδυτικού, αλιευτικού), αλλά και παραγωγής και τυποποίησης παραδοσιακών τοπικών προϊόντων (όπως π.χ. μελιού).
Με τον Ν. 4447/2016 (ΦΕΚ Α’ 241) δίνεται η δυνατότητα να μπορεί να αναθεωρηθεί το ΕΠΧΣΑΑΥ (Ειδικό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιααμού και Αειφόρου Ανάπτυξης για τις Υδατοκαλλιέργειες.
Με βάση τα παραπάνω:
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Τι θα πράξετε για την αναθεώρηση του ΕΠΧΣΑΑΥ σύμφωνα με την θέληση της τοπικής κοινωνίας και στην κατεύθυνση της αειφόρου ανάπτυξης;
2. Ως τότε τι μέτρα σκέφτεστε να πάρετε ώστε να αποκλειστεί η ίδρυση Π.Ο.Α.Υ. στην Κάλυμνο;

Ο ερωτών βουλευτής

Καματερός Ηλίας

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 27 May 2017 | 10:05 am


Αφιάρτης Καρπάθου, το χτύπημα με κωδικό M.A.Q.3, γράφει ο Μανώλης Δημελλάς

Αφιάρτης Καρπάθου, το χτύπημα με κωδικό M.A.Q.3

Ας ταξιδέψουμε 76 χρόνια προς τα πίσω, στις εποχές του πολέμου και της φωτιάς! Ήταν μεσημέρι 25 Μαΐου 1941, με την κωδική ονομασία M.A.Q.3, έντεκα πλοία του συμμαχικού στρατού, ξεκινούσαν από την Αλεξάνδρεια, είχαν στόχο την καταστροφή της σφηγγοφωλιάς των Στούκας και των Μέσσερσμιθ, στον Αφιάρτη της Καρπάθου.

Τα θωρηκτά QUEEN ELIZABETH και BARHAM, το μοναδικό αεροπλανοφόρο της Μεσογείου FORMIDABLE, με κυβερνήτη τον πλοίαρχο sir James Bisset και 1200 μέλη του πληρώματος, καθώς και τα αντιτορπιλικά HASTY, HEREWARD, JERVIS, JANUS, KANDAHAR, NUBIAN, VENDETTA και VOYAGER.

Τα πολεμικά πλοία είχαν την κωδική ονομασία Δύναμη Α, ξεκίνησαν, αφού πρώτα εξασφάλισαν τουλάχιστον οκτώ μάχιμα αεροπλάνα, για να πραγματοποιήσουν την επιχείρηση.

Ξημέρωνε Δευτέρα 26.5.1941, σύμφωνα με τους Αυστραλούς,το σύνθημα της επίθεσης δόθηκε τις θεοσκότεινες ώρες της νύχτας, 03:30, ενώ οι Εγγλέζοι αναφέρουν ότι τα αεροσκάφη σηκώθηκαν μια στιγμή πριν φέξει, στις 06:00! Τα πλοία είχαν ήδη φτάσει 100 ναυτικά μίλια από τις νότιες, νοτιοδυτικές ακτές τις Καρπάθου.

Στην αρχή πέταξαν 4 Αλμπακόρες και λίγο μετά τα 4 Φουλμάρ. Στο πρώτο χτύπημα αναφέρονται δύο ολοσχερώς κατεστραμμένα Fiat CR42S και δύο χτυπημένα, γερμανικά Ju. 87, τα περίφημα "Stuka".

Τα αεροσκάφη επέστρεψαν σώα στο αεροπλανοφόρο για τον ανεφοδιασμό στις 07:00, εκείνη την στιγμή η Δύναμη Α, ενώθηκε η ομάδα Ajax’s, τα 7 πλοία ήταν:

HM Cruisers AJAX, DIDO και HM Destroyers JACKAL, KELVIN, NAPIER και το NUBIAN. Η επιχείρηση M.A.Q 3 υποστηριζόταν από 18 πλοία των συμμαχικών δυνάμεων.

Ο αεροδιάδρομος Καρπάθου ήταν γεμάτος αεροσκάφη, η περίφημη ομάδα των Ιταλών πιλότων 162 Squadriglia C.T. με FIAT cr42, αλλά και ένας μεγάλος αριθμός από τα γερμανικά Ju. 87 "Stuka" (ακρωνύμιο για το "Sturzkampfflugzeug", που σημαίνει "μαχητικά αεροσκάφη σε μια κατάδυση”), αλλά και τα 150 μονοκινητήρια της 4ης flottarea Luftflotte, με διοικήτη τον πτέραρχο von Richtoten, και μερικά καταδιωκτικά Messerschmitt Bf 109.

Αρκετές μέρες νωρίτερα οι Γερμανοί (800 με 850, αξιωματικοί και στρατιώτες, σύμφωνα με μαρτυρίες, με κεντρικό στρατόπεδο στους κάμπους της Παναγίας, το γνωστό Σταυρί, έξω από τις Μενετές), είχαν απαγορεύσει την προσέγγιση των Καρπάθιων στον αεροδρόμιο, όμως δεν χρειαζόταν να είσαι κοντά για δεις την εντονότατη κινητικότητα.

Μόλις τέσσερις ημέρες νωρίτερα, στις 21 Μαίου 1941, ο Κάστελλος και το αεροδρόμιο είχε δεχτεί την πρώτη επίθεση, εκείνη τη φορά από την θάλασσα και τα κανόνια των Αυστραλιανών αντιτορπιλικών Nizam, HM Ships Ilex, Jervis καιHavock.

Η μαρτυρία του Αναστάσιου Αγγέλου, που εκείνες τις μέρες, έφηβος, δούλευε κουβαλώντας νερό με το μουλάρι μέσα στην καζάρμα του αεροδρομίου και ζούσε στον κοντινό οικισμό Κήπος, είναι συγκλονιστική:

-... το αεροδρόμιο ήταν πυρ, έβγαζε φωτιά, έβραζε, ήταν περίπου 70 βομβαρδιστικά αεροπλάνα, με Ιταλούς και Γερμανούς πιλότους, που κατέβαιναν για λίγο, έκαναν ένα σύντομο ανεφοδιασμό και πάλι πέταγαν στον αέρα.

Εκείνες τις ημέρες, που πάλευαν την Κρήτη, δεν μας άφηναν ούτε να πλησιάσουμε κάποια από τα αεροπλάνα, με το παραμικρό λάθος όπλιζαν τα αυτόματα”.

Αν και τα συμμαχικά αεροσκάφη ήταν μοναχά οκτώ, πραγματοποίησαν συνολικά 24 επιθέσεις στο makri gialo, το Ιταλικό αεροδρόμιο στον Αφιάρτη της Καρπάθου.

Τα επίσημα στοιχεία αναφέρουν 20 αερομαχίες, με τέσσερα εχθρικά αεροσκάφη και ένα βρετανικό φουλμάρ, να τα καταπίνει η θάλασσα.

Τα χαράματα της επομένης, 26ης Μαίου 1941, τα πολεμικά πλοία είχαν μετακινηθεί 150 μίλια νότια του στενού Καρπάθου-Κάσου και ενώ η μάχη ήταν σε εξέλιξη, το μεσημέρι στις 13:20 η δύναμη Α χτυπιέται άγρια από τα Γερμανικά βομβαρδιστικά.

Ανεπιβεβαίωτες, ακόμη και σήμερα, πληροφορίες θέλουν ένα σμήνος από 17 στούκας, Ju87Bs, να φθάνουν από την βάση της Αφρικής και να χτυπούν ανέλεητα τα πλοία.

Καταμετρούν την ρίψη περισσοτέρων από είκοσι βόμβων, του 1 τόνου (2200lbs), δύο βρίσκουν το αεροπλανοφόρο HMS FORMIDABLE, στην δεξιά πλευρά και μεταξύ 17 και 24 διαφραγμάτων, ο πυργίσκος καθώς και το καλώδιο του γκαζιού και ταχυτήτων τέθηκαν εκτός λειτουργίας, ενώ σε ανθρώπινα θύματα καταγράφονται 12 νεκροί και 10 τραυματίες.

Όμως δεν είναι οι μοναδικές απώλειες, και το NUBIAN (κυβερνήτης R. W. Ravenhill) βγαίνει εκτός, με σχεδόν κατεστραμμένη την πρύμνη και με 15 νεκρούς ναύτες, καθώς και 6 τραυματισμένους, έτσι αποχωρεί βιαστικά για την Αλεξάνδρεια.

Το αεροπλανοφόρο ταξίδεψε στην Αμερική για επισκευή, ενώ το αντιτορπιλικό στην Βομβάη της Ινδίας.

Ακόμη και ο ίδιος ο Τσώρτσιλ, είχε πειστεί για την αναγκαιότητα της επίθεσης στον Κάστελο, στο αεροδρόμιο της Καρπάθου, παρόλα αυτά η επιχείρηση M.A.Q.3,

κατάφερε αμελητέα πλήγματα, στην σπουδαία αεροπορία του Γερμανοιταλικού άξονα.

Οι συμμαχικές δυνάμεις, με τον ναύαρχο Cunningham επιβιβασμένο στο QUEEN ELIZABETH, είχαν ετοιμαστεί για έναν ελιγμό, θα περνούσαν για παραπλάνηση, το στενό της Κάσου και θα ανέβαιναν την γραμμή για την Μήλο, που οι μυστικές υπηρεσίες ανέφεραν για την επάνδρωση αλλά και τον ρόλο του εκεί αεροδρομίου. Τελικά εγκατέλειψαν την επιχείρηση και αποχώρησαν έπειτα από τα απανωτά χτυπήματα.

Η Γερμανική υπεροχή στο αέρα ήταν απόλυτη, δεν άφησε περιθώρια στους συμμάχους για διεκδικήσεις.

Παραμονές τις Γερμανικής επιθέσως στην Κρήτη και τα Εγγλέζικα αεροπλάνα δεν ξεπερνούν τα δέκα, ενώ τα σμήνη των Ιταλών και των Γερμανών της Wehrmacht, φτιάχνουν ένα δίχτυ πάνω από το αιγαίο.

Μέγαρα, Ελευσίνα, Τατόι, Άργος, Μυκήνες, Μολάϊ, Μήλος, Κάρπαθος, Ρόδος, τα βασικά αεροδρόμια που ανεφοδιάζουν τον ιπτάμενο εισβολέα.

Όμως στην θάλασσα είναι διαφορετικά για τους συμμάχους, υπάρχουν 4 θωρηκτά, 1 αεροπλανοφόρο, 11 καταδρομικά και 40 αντιτορπιλικά.

Αντίθετα οι Ιταλοί και οι Γερμανοί επιτάσσουν τράττες, ακόμη και ψαρόβαρκες, για να μεταφέρουν προσωπικό, ενώ ούτε λόγος να γίνεται για ναυμαχίες.

Η Γερμανοί είναι οι πρώτοι που χρησιμοποιούν τους αλεξιπτωτιστές στην επιχείρηση mercury, από την ανάγκη μεταφοράς προσωπικού για την κατάληψη της Κρήτης.

Σε αριθμούς, χάνουν περίπου 2000 μαχητές, από τους 22.000, που παίρνουν μέρος. Ενώ οι σύμμαχοι έχουν μόνο από το Πολεμικό Ναυτικό φθάνουν τους 1.828 νεκρούς (άλλους τόσους από τον στρατό ξηράς), 9 πολεμικά βυθισμένα και 15 βαριά πληγωμένα σκάφη.

Το χτύπημα στο αεροδρόμιο Καρπάθου δεν απέφερε ωφέλη ή σπουδαίες αλλαγές στο στρατιωτικό σενάριο που χάρασσαν οι κατακτητές, δεν ξέρουμε πως θα εξελισσόταν η ιστορία, εάν οι σύμμαχοι είχαν πετύχει να αχρηστεύσουν την Ιταλογερμανική βάση στην περιοχή Αφιάρτης.

Η επιχείρηση M.A.Q 3 αποδεικνύει την σπουδαιότητα του αεροδρομίου Αφιάρτη, ακόμη και σήμερα οι πληροφορίες για την χρήση του είναι συγκεχυμένες και πνίγονται σε απόρρητα τηλεγραφήματα και σκοτεινά αρχεία.

(Στην φωτογραφία οι αγωνιστές της απελευθέρωσης Καρπάθου, Μανώλης Χατζησπάνης και ο Αναστάσης Άγγελος)

[email protected]

 

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 27 May 2017 | 9:30 am


Δ. Γάκης: «Ο αγώνας του Ροδιακού λαού δικαιώνεται! Η «Ροδιακή Έπαυλη» αποδίδεται στην πόλη και στους κατοίκους της Ρόδου!»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δ. Γάκης: «Ο αγώνας του Ροδιακού λαού δικαιώνεται! Η «Ροδιακή Έπαυλη» αποδίδεται στην πόλη και στους κατοίκους της Ρόδου!»
Δήλωση του βουλευτή Δωδεκανήσου Δημήτρη Γάκη για την παραχώρηση του κτηριακού συγκροτήματος της «Ροδιακής Έπαυλης» στο Δήμο Ρόδου, όπως προβλέπει σχετική ρύθμιση του σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε σήμερα 26.05.17 στη Βουλή:
«Με τη σημερινή κατάθεση του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με διαφάνεια και αποφασιστικότητα αποδίδει στη «Ροδιακή Έπαυλη» τη σημασία και το ρόλο που της αντιστοιχεί. Αποδίδει ένα από τα αρχιτεκτονικά κοσμήματα του νησιού μας στους πολίτες, στο Ροδιακό λαό στον οποίο και ανήκει.
Η επιτυχία αυτή ανήκει σε όλους τους πολίτες της Ρόδου.
Από την πρώτη στιγμή η «Ροδιακή Έπαυλη» έγινε υπόθεση όλων μας. Μια ενιαία – χωρίς διακρίσεις – προσπάθεια, κατοίκων, φορέων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την άμεση λύση του προβλήματος. Δεν θα ξεχάσω τις «ομηρικές» μάχες σε κάθε θεσμικό επίπεδο που ξεκινήσαμε να δίνουμε με τους τέως Περιφερειάρχη Γιάννη Μαχαιρίδη και Δήμαρχο Ρόδου Στάθη Κουσουρνά, «μάχες» και συνεχίστηκαν μαζί με τους σημερινούς τοπικο-αυτοδιοικητικούς επικεφαλής, τον Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο και το Δήμαρχο Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο, μέχρι τη σημερινή θετική ολοκλήρωσή τους. Κοινές πρωτοβουλίες, στην προσπάθειά μας να σπάσουμε τη γραφειοκρατία και να πείσουμε τους αρμόδιους της ΕΤΑΔ να αποδώσουν «τα του Καίσαρος τω Καίσαρι», τη ΡΟΔΙΑΚΗ ΕΠΑΥΛΗ - ΣΤΟ ΡΟΔΙΑΚΟ ΛΑΟ. Με σύμμαχο τους κατοίκους της πόλης μας και με την έμπρακτη στήριξη της κυβέρνησης, το πετύχαμε!
Νιώθω ιδιαίτερη ικανοποίηση και χαρά που οι κινητοποιήσεις των φορέων και των πολιτών της Ρόδου, η ξεκάθαρη λαϊκή απαίτηση αλλά και οι πρωτοβουλίες που πήραμε όλοι οι Δωδεκανήσιοι βουλευτές σε θεσμικό επίπεδο (η πρώτη κοινοβουλευτική ερώτηση που υπόγραψα για το θέμα ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έγινε το 2013), απέδωσαν καρπούς. Η θετική αυτή κατάληξη, ενδυναμώνει την προσπάθεια μας για την υλοποίηση έργων που θα διασφαλίζουν την πραγματική κοινωνική και εδαφική συνοχή στα νησιά μας.
Διότι αυτό είναι το ηχηρό μήνυμα της απόφασης για την Ροδιακή Έπαυλη: Είμαστε ιστορικά υποχρεωμένοι να αντέξουμε στις προκλήσεις όλοι μαζί και να πετύχουμε, ενωμένοι.
Και η πρώτη μεγάλη πρόκληση είναι μπροστά μας: Η ενεργοποίηση όλων των μηχανισμών για την αποκατάσταση, αξιοποίηση και την ανάδειξη του πολιτιστικού, κοινωνικού και αναπτυξιακού ρόλου της «Ροδιακής Έπαυλης» και η όσο το δυνατόν συντομότερα ένταξή της στα δρώμενα και στη ζωή της πόλης μας. Παράλληλα, θα συνεχίσουμε την προσπάθεια ώστε να αποδοθούν για χρήση και αξιοποίηση στους Δήμους και άλλα ιστορικά κτήρια στη Δωδεκάνησο, που σήμερα βρίσκονται «δέσμια» στα δίχτυα της γραφειοκρατίας.»
Το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
-.-
Σχετ.:

Το link του ν/σχ στην ιστοσελίδα της Βουλής των Ελλήνων

http://www.hellenicparliament.gr/Nomothetiko-Ergo/Anazitisi-Nomothetikou...

***

Σχέδιο νόμου: Προσαρμογή της Ελληνικής Νομοθεσίας στις διατάξεις της Οδηγίας (ΕΕ) 2015/2376 και άλλες διατάξεις.

άρθρο 25
Παραχώρηση δημοσίων κτημάτων στο Δήμο Ρόδου

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 27 May 2017 | 8:01 am


Ενός λεπτού σιγή στο δ.σ Ρόδου για τα θύματα του Μάντσεστερ

Μετά απο πρόταση του δημάρχου Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκου, ενός λεπτού σιγή, τήρησε, πριν απο την έναρξη της συνεδρίασης, το δημοτικό συμβούλιο Ρόδου, στη μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης στο Μάντσεστερ. Την θλίψη και την οργή τους για τα τρομοκρατικά κτυπήματα στην Ευρώπη εξέφρασαν στις τοποθετήσεις τους και οι επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας.

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 26 May 2017 | 9:45 pm


Εδώ και χρόνια ψωνίζουν οι Τούρκοι τρόφιμα από τα νησιά

Εντελώς ανυπόστατο, χαρακτήρισε το δημοσίευμα της «Καθημερινής», περί λαθρεμπορίου κρέατος από τα ελληνικά νησιά στην Τουρκία, ο Γενικός Γραμματέας του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, Νίκος Παπασταματίου.

Σημειώνεται ότι στο ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρετο ακόμη ότι οι Τούρκοι το τελευταίο διάστημα επισκεπτόμενοι τα ελληνικά νησιά, παίρνουν για σουβενίρ κρέας, αλλαντικά και τυριά.

«Κατ’ αρχήν, τόνισε ο κ. Παπασταματίου -μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Ρόδου- οι Τούρκοι εδώ και πολλά χρόνια ψωνίζουν από τα νησιά τρόφιμα.

Κι αυτό, γιατί στη χώρα τους -κυρίως τα εισαγόμενα- φορολογούνται πάνω από 170%», φέρνοντας μάλιστα ως παράδειγμα την παρμεζάνα που το κιλό στην Τουρκία πωλείται 70 ευρώ.

Ο Γενικός Γραμματέας του Επιμελητηρίου, ανέφερε ότι οι Τούρκοι εκτός από κρέας και τυριά αγοράζουν ελληνικό καφέ, τον οποίο θεωρούν ότι είναι καλύτερης ποιότητας από το δικό τους, κουραμπιέδες, με προτίμηση της Νέας Καρβάλης, μπέϊκον και χοιρινό για τους τουρίστες που επισκέπτονται την Τουρκία, καθώς και αλκοόλ, αλλά μόνο 2 λίτρα κατ’ άτομο.

Επίσης, είπε, ψωνίζουν και είδη ένδυσης, μάρκες, καθώς στην γείτονα χώρα δεν είναι γνήσια.

Όσο για το ότι οι επιχειρηματίες των νησιών ψάχνουν λύσεις αεροστεγούς συσκευασίας για τη μεταφορά του κρέατος, ο κ. Παπασταματίου τόνισε ότι το θέμα αυτό, λόγω του ενδιαφέροντος των Τούρκων, έχει λυθεί εδώ και χρόνια.

Σ’ ότι αφορά το λαθρεμπόριο, υποστήριξε ότι αυτό δεν υπάρχει.

«Η αγορά είναι ελεύθερη και ο κάθε καταναλωτής αγοράζει ό,τι θέλει, όσο θέλει».
ert.gr

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 26 May 2017 | 9:33 pm


Συγχαρητήρια επιστολή και ευχαριστίες, στο Χρήστο X.Γαμβρούδη, Ροδίτη επιστήμονα, για ερευνητική Περιβαλλοντική μελέτη

Συγχαρητήρια επιστολή και ευχαριστίες, στο Χρήστο X.Γαμβρούδη, Ροδίτη επιστήμονα, για ερευνητική Περιβαλλοντική μελέτη.
-Στο Δρ. Χρήστο Χρ. Γαμβρούδη, εκ μέρους του παγκοσμίου φήμης περιοδικού
Environmental Earth Sciencesτου κλάδου Περιβαλλοντικών Επιστημών, απεστάλη συγχαρητήρια επιστολή και ευχαριστίες, για τη συμβουλή του στην Περιβαλλοντική Επιστήμη. Τον προτρέπουν δε και σε μελλοντική συνεργασία.
Έγκριση και αποδοχή δημοσίευσης ερευνητικής μελέτης με θέμα:
«Επιπτώσεις της απόκρισης μεταβολής των επιφανειακών και υπογείων υδάτων σε μελλοντικά σενάρια κλιματικής αλλαγής σε λεκάνες απορροής της Μεσογείου"
Στην έρευνα μελετήθηκε η απόκριση των υδατικών πόρων (επιφανειακών και υπόγειων) και των υδρολογικών παραμέτρων (δείκτες ξηρασίας) με την χρήση τριών σεναρίων κλιματικής αλλαγής (Regional Climate Models, RCMs) έως το 2060.
Βασική καινοτομία της έρευνας θεωρείται η μεθοδολογία στο σύνολό της η οποία παρουσιάζει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο προσομοίωσης των φυσικών διεργασιών και αντιμετώπισης των δυσκολιών υπολογισμού του υδατικού δυναμικού μιας σύνθετης υδρολογικής και υδρογεωλογικής λεκάνης στη Μεσόγειο λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες της και εστιάζοντας στη συλλογή δεδομένων σε διάφορες κλίμακες για την ελαχιστοποίηση της αβεβαιότητας που προκύπτει από υφιστάμενους περιορισμούς.
Ο Χρήστος Γαμβρούδης είναι Διδάκτωρ της Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής της Σχολής Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης και Επιστημονικός Σύμβουλος του Δημάρχου Ρόδου, Φώτη Χατζηδιάκου.
Dear Dr. Gamvroudis:
It is my pleasure to accept your manuscript entitled "Impacts of surface and groundwater variability response to future climate change scenarios in a large Mediterranean watershed" for publication in Environmental Earth Sciences in its current state.
On behalf of all the staff of Environmental Earth Sciences, congratulations and thank you for your contribution.
Please keep us in mind for any future work that you consider to be appropriate for our readers.
Thanks again,
James W. LaMoreaux, PhD
Editor-in-Chief
Environmental Earth Sciences

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 26 May 2017 | 8:25 pm


«Γεγονός η παραχώρηση της Ροδιακής Έπαυλης στο Δήμο Ρόδου»

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟΣ
-Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής
-Γραφείο Υφυπουργού
Τηλ. 2131371736
Φαξ. 2104614439
email: [email protected]
Ακτή Βασιλειάδη, Πύλη Ε 1 - Ε 2,
Τ.Κ. 185 10

Αθήνα, 26/05/17
Θέμα:«Γεγονός η παραχώρηση της Ροδιακής Έπαυλης στο Δήμο Ρόδου»
Με το άρθρο 25 στο Σχέδιο Νόμουπου κατατέθηκε σήμερα από το Υπουργείο Οικονομικών με τίτλο «Προσαρμογή της Ελληνικής Νομοθεσίας στις διατάξεις της Οδηγίας (ΕΕ) 2015/2376 και άλλες διατάξεις», εντάσσεται η παραχώρηση, κατά κυριότητα, του εμβληματικού κτιρίου της Ροδιακής Έπαυλης στον Δήμο Ρόδου. Συγκριμένα και όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση η Ροδιακή Έπαυλη, τα συνοδευτικά κτίρια και ο περιβάλλων χώρος παραχωρούνται χωρίς αντάλλαγμα στο Δήμο Ρόδου και κατ΄ επέκταση στην Ροδιακή κοινωνία, για το σκοπό της πραγματοποίησης πολιτιστικών και κοινωφελών δράσεων.
Μετά από την δικαίωση χρόνιων αγώνων και προσωπικής προσπάθειας από τις μέρες που εξελέγην για πρώτη φορά βουλευτής Δωδεκανήσου, ο Νεκτάριος Σαντορινιός, σχολιάζει:
«Με ιδιαίτερη συγκίνηση, περηφάνια και αίσθημα δικαίωσης μετά από χρόνιους αγώνες, υποδέχονται σήμερα όλοι οι κάτοικοι της Ρόδου το άρθρο του σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Οικονομικών με το οποίο παραχωρείται ηΡοδιακή Έπαυλη στον Δήμο. Ο λαός της Ρόδου, δικαιωματικός κτήτορας της Ροδιακής Έπαυλης, μπορεί από τη μέρα ψήφισης του νομοσχεδίου και μετά, να νιώσει ότι ένα κομμάτι της πολιτιστικής κληρονομιάς του, αναπόσπαστο μέρος της καθημερινής κοινωνικής του ζωής, επανέρχεται στα χέρια του.
Η σημερινή μέρα, για την πολιτική μου σταδιοδρομία αποτελεί σταθμό. Μετά από πολυετείς προσπάθειες, τόσο μέσα από την συμμετοχή μου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στα κινήματα αλλά και κατόπιν, από την θέση του Βουλευτή Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ξέχασα ούτε στιγμή την απαίτηση των Ροδίων για «επαναπατρισμό» της κυριότητας της Ροδιακής Έπαυλης, προσπαθώντας για την δικαίωση του σκοπού αυτού. Η σημερινή Κυβέρνηση, πιστή στο αξιακό της υπόβαθρο ότι οι δημόσιες εκτάσεις ανήκουν κατά κυριότητα και χρήση στην τοπική κοινότητα, ανταποκρίθηκε, στο αίτημα του Δήμου Ρόδου και στην ανάγκη των πολιτών για απόδοση της Ροδιακής Έπαυλης στον κόσμο της Ρόδου. Μετά από πολλές αρνήσεις και κούφιες υποσχέσεις που ακούγονταν για χρόνια, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, επιστρέφει την Ροδιακή Έπαυλη στον Ροδιακό λαό και αυτό με κάνει ακόμη πιο περήφανο».

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 26 May 2017 | 8:09 pm


Οργή στο δήμο Ρόδου κατά της ΕΤΑΔ - Δεν παραχωρεί τις παραλίες γιατί ανήκουν στο υπερταμείο...

Η ΕΤΑΔ θα προχωρήσει στην εκμίσθωση των παραλιών της Ρόδου που ανήκουν στην κυριότητα της χωρίς να προχωρήσει σε καμιά παραχώρηση στο δήμο Ρόδου όπως ενημέρωσε χθες το βράδυ το δ.σ Ρόδου ο επι των οικονομικών αντιδήμαρχος Σάββας Διακοσταματίου επειδή όπως είπε οι εν λόγω παραλίες έχουν παραχωρηθεί στο υπερταμείο και η παραχώρηση θα θεωρηθεί ως απιστία σύμφωνα με τα όσα μετέφερε στον ίδιο ο πρόεδρος του φορέα Γιώργος Τερζάκης. Υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από τη δημοτική αρχή αλλά και από τις παρατάξεις της μειοψηφίας. «Ξεπουλάνε τις παραλίες της Ρόδου και δεν ντρέπονται. Τις έχουν ξεπουλήσει στο υπερταμείο. Ενα χρόνο το ήξεραν και μας δούλευαν. Έμεινε μόνο ο αέρας που αναπνέουμε» ανέφερε φανερά οργισμένος ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος. Σημείωσε ότι ο δήμος δεν μπορεί να κάνει καμία παρέμβαση στις συγκεκριμένες παραλίες γιατί οι σχετικές δαπάνες δεν θα εγκρίνονται από τον επίτροπο. Ο Στράτος Καρίκης εξέφρασε την απογοήτευση του δηλώνοντας ότι «γυρίζουμε δεκαετίες πίσω», ο Γιώργος Υψηλάντης αναρωτήθηκε τι θα κάνει ο δήμος αν οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους λουόμενες δεν είναι οι ενδεδειγμένες και ο Τακης Πότσος σημείωσε ότι οι παραλίες ανήκουν στο λαό και εκεί πρέπει να μείνουν. Συμφωνήθηκε ως πρώτη αντίδραση να είναι ένα ψήφισμα διαμαρτυρίας που θα διαβιβαστεί προς όλους τους αρμοδίους.

Να σημειωθεί ότι η ΕΤΑΔ έχει στην κατοχή τις παραλίες από «Ελλη» μέχρι Μπελβεντέρε, Ιαλυσού, Αφάντου, Τραουνού και Τσαμπίκα. Τα έσοδα που θα χάσει ο δήμος Ρόδος από την ΕΤΑΔ το χρόνο ανέρχονται στα 350.000 ευρω.

Οι παραλίες που ανήκουν στην Κτηματική υπηρεσία του Δημοσίου θα παραχωρηθούν στο δήμο, θα δημοπρατηθούν ηλεκτρονικά και θα υπάρχει μοίρασμα στα έσοδα ανάμεσα στους δύο φορείς.

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 26 May 2017 | 7:41 pm


Eκδήλωση με θέμα τον Εξωδικαστικό Συμβιβασμό

Νομαρχιακή Επιτροπή
Ν. Δωδεκανήσου
-Ρόδος, 25-05-2017

Πρόσκληση σε εκδήλωση με θέμα τον Εξωδικαστικό Συμβιβασμό

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Νότιας Δωδεκανήσου καλεί το σύνολο των φορέων της κοινωνίας της Δωδεκανήσου να συμμετάσχει στην ανοικτή εκδήλωση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου για τον Εξωδικαστικό Συμβιβασμό στη Ρόδο, με κεντρικό ομιλητή τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φώτη Κουρμούση, τη Δευτέρα 29 Μαΐου και ώρα 14:00 στο χώρο του Επιμελητηρίου.
Το Γραφείο Τύπου.-

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 26 May 2017 | 6:42 pm


Προσπάθεια να «θωρακιστεί» η Κάρπαθος σε θέματα Πολιτικής Προστασίας και αναπτυξιακών δράσεων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Προσπάθεια να «θωρακιστεί» η Κάρπαθος σε θέματα Πολιτικής Προστασίας και αναπτυξιακών δράσεων

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος στα πλαίσια των επαφών του με τους πολίτες των νησιών μας και τις προσπάθειες επίλυσης των ζητημάτων που απασχολούν την περιοχή, περιόδευσε στις 23 - 24/5/2017 στο νησί της Καρπάθου.

Συγκεκριμένα:

*

Συμμετείχε στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τον ήρωα σμηναγό Κ. Ηλιάκη.
*

Επισκέφθηκε εκτελούμενα έργα στο νησί (νοσοκομείο Καρπάθου που βρίσκεται στην τελική φάση ολοκλήρωσής του και το φράγμα Σχοινά).
*

Περιόδευσε στα δημοτικά διαμερίσματα του νησιού (Πηγάδια, Μενετές, Βολάδα, Σποά, Όλυμπος) συνομιλώντας με τους κατοίκους τους για τα προβλήματα που τους απασχολούν.
*

Είχε συνάντηση στο Επαρχείο Καρπάθου - Κάσου με τον έπαρχο κ. Μηνατσή και τα στελέχη του Επαρχείου και συμμετείχε σε σύσκεψη που αφορούσε αναπτυξιακά θέματα του νησιού.
*

Στο Δήμο Καρπάθου συγκάλεσε και πραγματοποιήθηκε υπηρεσιακή σύσκεψη για θέματα Πολιτικής Προστασίας, παρουσία του δημάρχου Καρπάθου κ. Ηλία Λάμπρου, του βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Μάνου Κόνσολα, του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Θεοδωρίδη, των αντιδημάρχων κ. Μανώλη Τσέρκη και κ. Μηνά Έλληνα, του διοικητή του πυροσβεστικού κλιμακίου Καρπάθου, τη δασονόμο του νησιού και εκπροσώπους εθελοντικών οργανώσεων. Υπήρξε αλληλοενημέρωση για θέματα που αφορούν την Αντιπυρική Περίοδο που διανύουμε και αναφορά σε γενικότερα θέματα Πολιτικής Προστασίας. Συμφωνήθηκε η διαρκής επαγρύπνηση και συνεχής προσπάθεια ώστε να αντιμετωπιστούν -με τον καλύτερο δυνατό τρόπο- έκτακτες καταστάσεις.

Επίσης έγινε ενημέρωση από το δήμαρχο του νησιού για την πορεία των αναπτυξιακών έργων και τα ζητήματα που υπάρχουν για την ολοκλήρωσή τους, τα προβλήματα σχολικής στέγης που αντιμετωπίζει το νησί και η προσπάθεια που γίνεται να στηριχθεί η λειτουργία του ΕΠΑ.Λ. και να παραμείνει σε λειτουργία η πρωινή βάρδια στο σχολικό ωράριο, ώστε να μην επιφέρει επιπλέον προβλήματα στην καθημερινότητα των μαθητών και των γονιών.

*

Κατά την παραμονή του στο νησί ο κ. Χ. Κόκκινος είχε συνάντηση με το διοικητή του Κέντρου Υγείας Καρπάθου κ. Θεοδόση Μαστρομηνά και γιατρούς, όπου συζήτησε τα θέματα υγείας και την καλύτερη στελέχωση σε ιατρικό προσωπικό που είναι αναγκαία για την εύρυθμη λειτουργία του.

-- Mε εκτίμηση,
photo
Χαράλαμπος Κόκκινος Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
p:+30 2241360608 | e:[email protected] | w:http://www.pnai.gov.gr | a:Πλατ. Ελευθερίας 1, α' όροφος, 851 00 Ρόδος

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 26 May 2017 | 5:33 pmΔείτε αγγελίες στο Νομό Δωδεκανήσου

Φιλικοί ιστότοποι:

www.vimaorthodoxias.gr