Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Δωδεκανήσου    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Συλλυπητήριο ψήφισμα για τον χαμό του Βασίλη Πλάτση

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΜΟΙΒΟΜΕΝΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΤΑΞΙ ΡΟΔΟΥ
-Ρόδος 16/10/2017
-ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΨΗΦΙΣΜΑ

Η Διοίκηση του Σωματείου Αμοιβομένων Οδηγών ΤΑΞΙ Ρόδου στην αναγγελία του θανάτου του Βασιλείου Πλάτση, γιού του συναδέλφου Κωνσταντίνου Πλάτση, αποφάσισε τα παρακάτω :
1) Να εκφράσει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένειά του.
2) Να παραστεί στην κηδεία αντιπροσωπεία του Σωματείου.
3) Να κατατεθεί στεφάνι στη σορό του.
4) Να δημοσιευθεί το παρόν στον τοπικό τύπο.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Κοντός Παναγιώτης Χατζημηνάς Μηνάς

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 16 October 2017 | 10:29 pm


«Η «Οδύσσεια» των εργαζόμενων στις ΔΕΥΑ Ιαλυσού και Αρχαγγέλου τελείωσε με την πλέον κατάλληλη απόφαση που ενισχύει τη ΔΕΥΑΡ και ωφελεί τη Ροδιακή κοινωνία»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- «Η «Οδύσσεια» των εργαζόμενων στις ΔΕΥΑ Ιαλυσού και Αρχαγγέλου τελείωσε με την πλέον κατάλληλη απόφαση που ενισχύει τη ΔΕΥΑΡ και ωφελεί τη Ροδιακή κοινωνία»
***-Ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης του Κοινοβουλίου, βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης, αναφερόμενος στη σημερινή (16 Οκτωβρίου) απόφαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΡ, με την οποία προχωράει στην επαναπρόσληψη 67 εργαζομένων που δικαιώθηκαν δικαστικά και επιστρέφουν στην επιχείρηση, με βάση το νόμο για το θεσμικό και οργανωτικό εκσυγχρονισμό των ΔΕΥΑ που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή, δήλωσε:
«Ένα δίκαιο αίτημα των εργαζομένων στις Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ιαλυσού και Αρχαγγέλου, ικανοποιήθηκε με τον πλέον κατάλληλο τρόπο. Νιώθω ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση που μια πολύχρονη κοινοβουλευτική προσπάθεια, για την οποία μαζί με τους εργαζόμενους στη ΔΕΥΑΡ έχουμε αγωνιστεί με επιμονή, με επιχειρήματα και με συνέπεια, βρίσκει την τελική δικαίωσή της.
Ήταν ένας αγώνας δύσκολος και μακρόχρονος, γι’ αυτό και ήταν όμορφος. Λίγοι τον πίστεψαν αλλά τον πίστεψαν πολύ ισχυρά. Ο Λευτέρης και τ’ άλλα παιδιά, θα πρέπει να νιώθουν υπερήφανοι όχι γιατί θα επαναπροσληφθούν, αλλά κυρίως γιατί επιβεβαιώθηκε η πίστη τους στο δίκαιο. Μαζί τους νιώθω και εγώ λίγη από την περηφάνια τους. Εξήντα επτά (67) άνθρωποι, που ως εργαζόμενοι συνέβαλαν στην αποτελεσματική λειτουργία των ΔΕΥΑ στη Ρόδο, βλέπουν την «Οδύσσειά» τους να φτάνει σε αίσιο τέλος. Εξήντα επτά οικογένειες ανακουφίζονται από τη λύση που δόθηκε.
Σήμερα, μετατρέπεται σε πράξη μια σημαντική ρύθμιση ενός νόμου που εκσυγχρονίζει τις ΔΕΥΑ, δημιουργώντας νέες δυνατότητες στον αναπτυξιακό και κοινωνικό ρόλο των ΟΤΑ για τη χώρα. Στο παραπάνω πλαίσιο, με την επαναπρόσληψη των 67 εργαζομένων, η ΔΕΥΑ Ρόδου, ενισχύεται με έμπειρο προσωπικό για να προσφέρει - από καλύτερη θέση - ποιοτικές υπηρεσίες, βοηθώντας παράλληλα το Δήμο Ρόδου να είναι πιο λειτουργικός και αποτελεσματικός στο έργο του απέναντι στη Ροδιακή κοινωνία.
Θα ήθελα με την ευκαιρία, να σημειώσω τη σημασία της συλλογικής στήριξης που είχε αυτή η θεσμική παρέμβαση και να ευχαριστήσω όλους τους Δωδεκανήσιους βουλευτές που πίστεψαν στον αγώνα αυτό, με εμπιστεύθηκαν και συνέβαλαν στη θετική ολοκλήρωση του προς όφελος των εργαζόμενων στη ΔΕΥΑΡ και της Ροδιακής κοινωνίας. Επίσης, θα ήθελα να τονίσω τη σημαντική συμβολή του Δήμου Ρόδου και των διοικήσεων της ΔΕΥΑΡ στη θετική έμβαση του ζητήματος.
Τέλος, θα ήθελα να σημειώσω τη συνέπεια με την οποία η κυβέρνηση ανταποκρίνεται στις τοπικές και περιφερειακές προκλήσεις, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας σταδιακά ένα νέο τοπικο-αυτοδιοικητικό και αναπτυξιακό μοντέλο, που στοχεύει στη θεσμική και υλικοτεχνική στήριξη των λιγότερο ευνοημένων νησιωτικών περιοχών.»

***
Το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
-.-

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 16 October 2017 | 6:34 pm


Η Μελίνα Ασλανίδου στη Ρόδο!!

Μετά από απαίτηση του κοινού, η αγαπημένη Μελίνα Ασλανίδου επιστρέφει στη Ρόδο για μια μοναδική εμφάνιση την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου στη μουσική σκηνή του Colorado.
Η Μελίνα είναι ο δικός μας άνθρωπος ! Είναι η Μελίνα της καρδιάς μας, που πάντα μας συγκινεί με την ιδιαίτερη χροιά της φωνής της και την εντυπωσιακή της σκηνική παρουσία. Με καινούρια μπάντα, μια παρέα εξαιρετικών μουσικών, θα ηλεκτρίσει την σκηνή, με ένα πρόγραμμα «Προσωπική Επιλογή», από αγαπημένα της τραγούδια.

Λεπτομέρειες προσεχώς!!
Διοργάνωση-Παραγωγή:12ηχος

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 16 October 2017 | 6:24 pm


Μεσογειακό πάρκο στο Φράγμα Γαδουρά - Μελέτη διαχείρισης των ελαφιών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Θέμα: Συνάντηση εργασίας Δημάρχου Ρόδου με το Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου
-Συνάντηση εργασίας είχε ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος με το Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου Νίκο Θεοδωρίδη τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου. Η συνάντηση αφορούσε σε προγραμματισμό για θέματα που άπτονται στο στρατηγικό σχεδιασμό του Δήμου, και καλύπτουν σημαντικές παρεμβάσεις που επηρεάζουν τη λειτουργία και την εικόνα του νησιού προς το θετικότερο. Ο κος. Θεοδωρίδης τόνισε ότι η συνεργασία με το Δήμαρχο είναι πάντα παραγωγική, ενώ ο κος Χατζηδιάκος τον ευχαρίστησε για τη μέχρι τώρα άψογη συνεργασία, ζητώντας την επιτάχυνση των αδειοδοτήσεων προκειμένου να υλοποιηθούν όλες οι μεγάλες παρεμβάσεις.
Πρώτο θέμα στη συζήτηση ήταν οι διεργασίες για τη δημιουργία του Μεσογειακού Πάρκου στην περιοχή του Φράγματος Γαδουρά. Ένα έργο πνοής για την οικολογική αλλά και οικονομική ανάπτυξη του νησιού που με βιώσιμο τρόπο θα προωθήσει εναλλακτικές μορφές τουρισμού αναβαθμίζοντας παράλληλα το πράσινο περιβάλλον της Ρόδου και την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Πρόκειται για ένα σύνθετο έργο του οποίου οι απαραίτητες ενέργειες για την υλοποίηση απαιτούν συνεργασία μέσω προγραμματικής σύμβασης μιας σειράς φορέων, εμπλέκοντας το Δήμο, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου μέσω της Διεύθυνσης Δασών, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, αλλά και το Ινστιτούτο Μεσογειακών & Δασικών Οικοσυστημάτων, το οποίο θα συμβάλλει στην υλοποίηση με την εξειδικευμένη εμπειρία σε έργα ανάπτυξης και βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας του δασικού κεφαλαίου.
Στη σύσκεψη τέθηκε το θέμα της συντήρησης και περαιτέρω ανάδειξης του οικολογικού μνημείου της Κοιλάδας των Πεταλουδών. Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον κο. Θεοδωρίδη για το χρηματοδοτικό πρόγραμμα του οποίου έχει ζητηθεί η έγκριση και περιλαμβάνει εκτός από επεμβάσεις δημιουργίας υποδομών επισκεψιμότητας, σημαντικές και αναγκαίες παρεμβάσεις κοπής των ξερών δέντρων και καθαρισμού της Κοιλάδας, ενίσχυση των συστημάτων προστασίας της Κοιλάδας, εγκατάσταση συστήματος υδρονέφωσης που θα βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης για τις Πεταλούδες αλλά και εκκολαπτηρίου για τις Πεταλούδες. Ο κος. Θεοδωρίδης πρότεινε μάλιστα τη δημιουργία παράλληλου εκκολαπτηρίου και για τις “πασχαλίτσες”, μετά την επιτυχημένη παρέμβαση του Δήμου χρησιμοποιώντας τις “πασχαλίτσες“ προκειμένου να αντιμετωπιστεί το έντομο που προσβάλλει τους Ιβίσκους της Ρόδου.
Στη συνέχεια συζητήθηκε το θέμα της αξιολόγησης και διαχείρισης του αριθμού των ελαφιών αλλά και το θέμα των ζημιών που προκαλούνται στις αγροτικές καλλιέργειες Ο Δήμαρχος και ο Γενικός συμφώνησαν ότι απαιτείται η ολοκλήρωση μιας συνολικής μελέτης διαχείρισης των ελαφιών η οποία θα πραγματοποιηθεί από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο σε συνεργασία με το Δήμο Ρόδου, την ΠΝΑΙ και τη Διεύθυνση Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου. Θα αφορά στην καταμέτρηση των ελαφιών, τη διαχείριση του ζωικού κεφαλαίου, και τη λήψη μέτρων για την προστασία των καλλιεργειών.
Τέλος συζητήθηκαν οι από κοινού ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν σε συνεργασία της Διεύθυνσης Πρασίνου και Περιβάλλοντος του Δήμου, με τη Διεύθυνση Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, για την υλοποίηση ήπιας μορφής παρεμβάσεων στην καμένη έκταση του Μόντε Σμιθ (λόφος Αγίου Στεφάνου), προκειμένου τόσο να προστατευθεί το έδαφος από πιθανή διάβρωση, αλλά και να γίνουν οι κατάλληλες επεμβάσεις για την αισθητική ανάδειξη του χώρου, το οποίο αποτελεί ένα από τα ομορφότερα σημεία του νησιού.
Το περιβάλλον και το πράσινο βρίσκονται στην καρδιά της αναπτυξιακής πολιτικής του Δήμου Ρόδου, και απαιτούνται συντονισμένες ενέργειες για την υλοποίηση ενός πλούσιου σχεδίου δράσεων, με το Συντονιστή της Αποκεντρωμένης να δηλώνει ότι θα στηρίξει το σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής.

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 16 October 2017 | 6:17 pm


Συλλήψεις σε Ρόδο και Κάρπαθο

Α’ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
-Σύλληψη (2) ημεδαπών για ηχορύπανση από κατάστημα στη Ρόδο-α) Την 14-10-2017 το βράδυ συνελήφθη στον Αρχάγγελο Ρόδου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αρχαγγέλου, 28χρονος ημεδαπός, ο οποίος λειτουργούσε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος εκπέμποντας μουσική πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια ήχου.
β) Την 15-10-2017 πρώτες πρωινές ώρες συνελήφθη στην πόλη της Ρόδου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ρόδου, 46χρονος ημεδαπός, ο οποίος λειτουργούσε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος εκπέμποντας μουσική πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια ήχου.
Σύλληψη (2) ατόμων για παράνομες εργασίες στην Κάρπαθο Την 15-10-2017 το πρωί συνελήφθησαν στην Κάρπαθο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καρπάθου, 43χρονος ημεδαπός και 41χρονος υπήκοος Αλβανίας, οι οποίοι προέβαιναν σε κατασκευή αυθαίρετου κτίσματος καταλαμβάνοντας δημόσιο χώρο.

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 16 October 2017 | 4:07 pm


Εκθεση με τίτλο: «ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ»

Η Ισραηλιτική Κοινότητα της Ρόδου σε συνεργασία με το Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου διοργανώνει:

-'Εκθεση με τίτλο: «ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ»

Η έκθεση διερευνά το θέμα των κρυμμένων εβραιόπαιδων της Κατοχής, μέσα από ιστορίες παιδιών από όλο τον ελλαδικό χώρο, οι οποίες καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα από τις εμπειρίες, εξελίξεις και καταλήξεις που βίωσαν αυτά τα άτυχα « παιδιά του πολέμου».

Άνθρωποι απλοί , οι οποίοι χωρίς κανένα ιδιαίτερο συμφέρον προστάτεψαν τους κατατρεγμένους, σε στιγμές που εκείνοι βρίσκονταν στα έσχατα όρια της απόγνωσης, μην έχοντας τρόπο να αμυνθούν τον απηνή διωγμό που οι κατακτητές είχαν εξαπολύσει εναντίον τους. Όχι μόνο μεμονομένα άτομα, αλλά συχνά οικογένειες ολόκληρες, βρήκαν καταφύγιο σε σπίτια Χριστιανών συμπολιτών τους.

Η έκθεση θα λάβει μέρος από την 1η Νοεμβρίου έως 7 Νοεμβρίου στο κατάλυμα της Γαλλίας, οδός Ιπποτών, Μεσαιωνική Πόλη

Ώρες λειτουργίας: 10.00 πμ – 13.00 μμ για τα σχολεία

17.00μμ – 20.00 μμ για το κοινό

Θα παραμείνει ανοιχτή και το Σαββατοκύριακο

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν στις 31 Οκτωβρίου και ώρα 18.00 μμ

Στην έκθεση θα παρευρεθούν και δύο από τα «Κρυμμένα Παιδιά»

ο κ. Αλέξανδρος Σιμχά και η κα Ρέινα Σιακκή - Μόλχο.

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 16 October 2017 | 4:00 pm


Επίσκεψη της Κινητής Οδοντιατρικής Μονάδας του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην Κάσο, αναβολή για την Κάρπαθο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ
ΜΟΝΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΠΑΘΟ

Πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη της Κινητής Οδοντιατρικής Μονάδας του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο νησί της Κάσου, από τις 11 έως τις 14 Οκτωβρίου, όπου εξετάσθηκαν 50 και πλέον άτομα κυρίως μαθητές. Όπως ήδη έχει ανακοινωθεί, την πρωτοβουλία είχε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, μέσω της ΑΜΚΕ «Γαληνός» σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Δωδεκανήσου και το «Χαμόγελο του Παιδιού». Η ομάδα επρόκειτο να επισκεφθεί την Κάρπαθο από τις 15 έως τις 18 Οκτωβρίου, κάτι όμως που τελικά δε θα γίνει αφού όπως μας ενημέρωσε ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Δωδεκανήσου κ. Νίκος Διακογεωργίου, ο οποίος ηγείται της ομάδας των συναδέλφων του, η μονάδα έπαθε βλάβη και θα χρειασθεί να σταλούν ανταλλακτικά από την Αθήνα για να επισκευασθεί. Εξ’ αιτίας αυτού του απρόβλεπτου γεγονότος, η προγραμματισμένη για την Κάρπαθο επίσκεψη, αναβλήθηκε και θα ορισθεί νέα ημερομηνία η οποία θα ανακοινωθεί, μόλις αποκατασταθεί η βλάβη της μονάδας.

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 16 October 2017 | 3:57 pm


3ο Φιλανθρωπικό Τουρνουά 5Χ5

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου Άγιος Εφραίμ, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου και το Σύλλογο Πελοποννησίων Ρόδου "Ο Μοριάς", σας προσκαλούν στο 3ο Φιλανθρωπικό Τουρνουά 5Χ5, το Σάββατο 18 & την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017 στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Βιτζηλαίου.

Ώρα έναρξης: 17:00

Είσοδος ελεύθερη

Με τη στήριξη της ΔΟΠΑΡ και της ΕΠΣ Δωδεκανήσου.

Όσοι επιθυμούν μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα 2241360112/2241069444.

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 16 October 2017 | 3:51 pm


Στη Ρόδο, ο αντιπρόεδρος του ΤΕΕ για το συνέδριο Αρχιτεκτονικής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΣΤΗ ΡΟΔΟ ΕΙΧΑΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ
-ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΤΟ ΤΕΕ ΤΗΝ 1Η ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

-ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ Κ ΜΗΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥ Κ ΣΚΙΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Ιδιαίτερα θετικά χαρακτηρίζονται τα αποτελέσματα των διήμερων συνεργασιών που είχαν ο Αντιπρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας κ Νίκος Μήλης με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου κ Γιώργο Σκιαδόπουλο.

Ο κ Σκιαδόπουλος ευχαρίστησε τον Αντιπρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας κ Μήλη για την άφιξη του στη Ρόδο 1 εβδομάδα πριν από την έναρξη του Συνεδρίου, γεγονός που καταδεικνύει την έμπρακτη και ουσιαστική συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών, αλλά και την σημαντική στήριξη από πλευράς Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας προς τις εργασίες του Συνεδρίου.

Ο κ Μήλης, αφού συνεχάρη τον κ Σκιαδόπουλο για το μέχρι στιγμής υλοποιημένο έργο του Συλλόγου, έθεσε ψηλά τον πήχη για τα πορίσματα και τις ανακοινώσεις που θα δοθούν στο Συνέδριο που ανοίγει την αυλαία του ερχόμενο Σάββατο. Συγκεκριμένα, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας θα προχωρήσει στην ανακοίνωση της πρωτοβουλίας του για τον νέο ψηφιακό χάρτη που θα διευκολύνει και θα συντομεύει στο μέγιστο επενδύσεις στον χώρο του τουρισμού, και όχι μόνο.

Το ΤΕΕ προτείνει μία ολοκληρωμένη, θεσμικά θωρακισμένη και σύγχρονη λύση για τη δημιουργία ενός και μόνο ψηφιακού χάρτη, κοινού για όλη την δημόσια διοίκηση αλλά και τους πολίτες, με όλες τις «θεσμικές γραμμές», δηλαδή με όλα τα απαραίτητα για την αδειοδότηση κάθε είδους επένδυσης γεωχωρικών δεδομένων. Στόχος είναι να μπορεί ο οποιοσδήποτε πολίτης, μηχανικός ή επενδυτής, από το σπίτι του ή το γραφείο του, με το πάτημα ενός κουμπιού στον υπολογιστή του, να πάρει ολοκληρωμένη, έγκυρη και θεσμικά ασφαλή πληροφορία, με ισχύ διοικητικής πράξης, για το τί επιτρέπεται, τί απαγορεύεται, με ποιους όρους και προϋποθέσεις, για να φτιάξει αυτό που τον ενδιαφέρει. Να γνωρίζει δηλαδή με ένα κλικ στον ψηφιακό χάρτη την οικοδομική και ρυμοτομική γραμμή, τις δασικές εκτάσεις, τους αρχαιολογικούς χώρους, τη γραμμή αιγιαλού, τις προστατευόμενες περιοχές, τα ρέματα, τους όρους δόμησης και τις χρήσεις γης και όταν τελειώσει το Κτηματολόγιο τα όρια των οικοπέδων και το σύνολο των παραπάνω πληροφοριών να αποτελεί μια, μοναδική διοικητική πράξη σύμφωνα με την οποία θα εκδίδονται οι απαραίτητες άδειες.

Ο κ Σκιαδόπουλος συνεχάρη τον Αντιπρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας κ Μήλη για την εξαιρετική πρωτοβουλία του ΤΕΕ σχετικά με τους ψηφιακούς χάρτες, ενώ οι 2 άντρες συμφώνησαν πως το εγχείρημα αυτό θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον για τους επισκέπτες που θα έρθουν στην Ρόδο από όλη την Ελλάδα για να παρακολουθήσουν το ερχόμενο Συνέδριο.

Η επίσημη συνεργασία μεταξύ του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου είχε ξεκινήσει τον Φεβρουάριο του 2017 στην Αθήνα. Τότε, ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας κ Γιώργος Στασινός σε μία ευ όλης της ύλης και ιδιαίτερα διεξοδική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα με τον κ Σκιαδόπουλο, μεταξύ άλλων έδωσε την Αιγίδα του ΤΕΕ για το επικείμενο Συνέδριο. Το 2οΣυνέδριο Αρχιτεκτονικής και Τουρισμού θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο στις 21 και 22 Οκτωβρίου στο Ξενοδοχείο Rodos Palace.

Σκοπός είναι να θεσμοθετηθεί ένας ουσιαστικός διάλογος μεταξύ Αρχιτεκτονικής και Τουρισμού, που θα καθοδηγήσει αυτές τις 2 έννοιες να εξελίσσονται παράλληλα και σε άμεση διάδραση μεταξύ τους. Στόχος είναι τα αποτελέσματα των Συνεδρίων να είναι τόσο σημαντικά, ώστε να προσελκύουν μεγάλο αριθμό επισκεπτών (Αρχιτέκτονες, Ξενοδόχους και γενικότερα επαγγελματίες του Τουρισμού και του Σχεδιασμού) από όλον τον πλανήτη.

Τα Συνέδρια Αρχιτεκτονικής και Τουρισμού αποτελούν πρωτοβουλία του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου. Το 1ο Συνέδριο είχε συνδιοργανωθεί τον Οκτώβριο του 2015 από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου και την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου, προσελκύοντας 450 συνέδρους. Η είσοδος θα είναι και φέτος ελεύθερη για το κοινό.

Το 2ο Συνέδριο Αρχιτεκτονικής και Τουρισμού

Ø Θα πραγματοποιηθεί υπό την ΑΙΓΙΔΑ:

· Υπουργείου Τουρισμού,

· Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ),

· Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ),

· Ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Αρχιτεκτόνων (UIA),

· Πανελλήνιας Ένωσης Αρχιτεκτόνων (ΣΑΔΑΣ – ΠΕΑ).

Ø Αποτελεί ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ μεταξύ:

· Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου,

· Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου,

· Τεχνικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου,

· Πανεπιστημίου Αιγαίου,

· Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου,

· Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου.

Την επιμέλεια του Συνεδρίου έχουν αναλάβει οι κ. Γιώργος Σκιαδόπουλος, κ. Γιάννης Γλυνός, κ. Χαρούλα Γιασιράνη, κ. Βασίλης Μπαρτζώκας, κ. Γιώργος Περνάρης, κ. Αναστασία Μαργιέ, κ. Νίκος Παπαγρηγορίου και κ. Γιάννης Ματσαμάς. Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί μέσα στα πλαίσια του Οκτωβρίου, που έχει ανακηρυχτεί με πρωτοβουλία του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου και τη στήριξη πολλών φορέων ως «Μήνας Αρχιτεκτονικής, Πολιτισμού και Τουρισμού».

Γιώργος Σκιαδόπουλος

Πρόεδρος Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου

Γιώργος Περνάρης

Αντιπρόεδρος Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου

Αναστασία Μαργιέ

Γ. Γραμματέας Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου

Νίκος Παπαγρηγορίου

Μέλος ΔΣ Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου

Γιάννης Ματσαμάς

Μέλος ΔΣ Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 16 October 2017 | 3:50 pm


Στην αλλαγή της ηγεσίας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Χαράλαμπος Κόκκινος

Δελτίο Τύπου-Στην αλλαγή της ηγεσίας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος
-Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος παρέστη σήμερα 16.10.2017 στη διαδικασία της αλλαγής της ηγεσίας στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου. Νέα καθήκοντα διοικητή στην Π.Υ. Ρόδου αναλαμβάνει ο αντιπύραρχος Γιάννης Τσιτσικάς, που αντικαθιστά τον πύραρχο Ηλία Τσαπούρα που μετατίθεται στην Αθήνα.

Ο κ. Χ. Κόκκινος ευχαρίστησε τον κ. Τσαπούρα για τις υπηρεσίες του και την προσφορά του στον τόπο και του ευχήθηκε καλή συνέχεια στην υπηρεσιακή του πορεία και συγχρόνως ευχήθηκε καλή συνεργασία και επιτυχία στο έργο του στο νέο διοικητή κ. Τσιτσικά.

Ο κ. Χ. Κόκκινος επισήμανε ότι: «Η παρουσία και συνεισφορά της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο κοινωνικό σύνολο είναι ιδιαίτερα σημαντική και στόχος όλων μας είναι να συνεχιστεί αυτή η επιτυχημένη πορεία και η συνεργασία.»

Χαράλαμπος Κόκκινος
Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 16 October 2017 | 3:46 pm


Εκδήλωση βράβευσης για τους μαθητές που διακρίθηκαν σε μαθηματικούς διαγωνισμούς

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
-ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
-ΡΟΔΟΣ 13/10/ 2017
-Αρ. Πρωτοκόλλου:63/2017
-ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ 35
ΡΟΔΟΣ Τ.Κ.85100
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ :
email :[email protected]
Ιστοσελίδα: http://emedod.mysch.gr/
Facebook: www.facebook.com/emedod
Αργύρης Γαμβρέλλης : 6948683172
Ολυμπία Μπαντουβάκη : 6939293292 ΠΡΟΣ : Σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Δωδεκανήσου,
Μέλη παραρτήματος, Μ.Μ.Ε.

-ΘΕΜΑ: Εκδήλωση βράβευσης
Το Παράρτημα Δωδεκανήσου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, για να τιμήσει τους μαθητές και τις μαθήτριες από το νησί της Ρόδου που διακρίθηκαν στους μαθηματικούς διαγωνισμούς κατά τα σχολικά έτη 2015-16 και 2016-17 διοργανώνει εκδήλωση βράβευσης το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017. Η βράβευση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, κτίριο «Κλεόβουλος» και ώρα 6:00 μ.μ.Την εκδήλωση αυτή θα τιμήσει με την παρουσία του ο υπαρχηγός της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας Μαθηματικών κ. Μπραζιτίκος Σιλουανός.
Αναλυτικά, τα ονόματα των διακριθέντων μαθητών και μαθητριών είναι:
ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ 2015 - 2016
1 ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Μεγάλοι
2 ΣΚΟΥΜΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ Μικροί
ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ 2015 - 2016
1 ΑΝΑΣΤΑΣΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
2 ΣΚΟΥΜΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
3 ΒΑΣΙΛΑΚΗ ΑΓΝΗ Α ΛΥΚΕΙΟΥ
4 ΚΑΡΑΒΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Α ΛΥΚΕΙΟΥ
5 ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ
ΘΑΛΗΣ 2015 - 2016
1 ΑΝΑΝΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
2 ΒΑΓΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
3 ΒΑΡΕΛΗ ΕΛΠΙΔΑ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
4 ΚΩΣΤΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
5 ΚΩΣΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
6 ΚΩΣΤΑΚΗΣ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
7 ΜΑΓΚΑΚΗ ΜΑΡΙΑ-ΙΩΑΝΝΑ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
8 ΜΑΡΑΒΕΛΙΑ ΜΑΙΡΗ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
9 ΜΑΥΡΑΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
10 ΠΑΜΠΙΔΗ ΕΥΓΕΝΙΑ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
11 ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ-ΣΤΑΥΡΟΣ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
12 ΠΗΔΙΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
13 ΧΑΤΖΗΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
14 ΑΝΑΣΤΑΣΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
15 ΓΙΑΝΝΑΚΑΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
16 ΓΛΥΝΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
17 ΚΑΒΑΛΑΚΗ ΜΑΡΙΑ-ΧΡΙΣΤΙΝΑ Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
18 ΜΙΧΑΛΑΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
19 ΠΡΩΤΟΓΕΡΑΚΗΣ ΜΑΝΟΣ Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
20 ΣΚΟΥΜΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ-ΑΓΓΕΛΟΣ Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
21 ΒΑΣΙΛΑΚΗ ΑΓΝΗ Α ΛΥΚΕΙΟΥ
22 ΔΟΝΤΑΣ ΣΑΒΒΑΣ Α ΛΥΚΕΙΟΥ
23 ΚΑΡΑΒΑΣ ΝΑΣΟΣ Α ΛΥΚΕΙΟΥ
24 ΜΑΡΙΕΤΤΑΚΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ-ΡΑΦΑΗΛΙΑ Α ΛΥΚΕΙΟΥ
25 ΣΥΜEΩΝΙΔΗΣ ΑΔΑΜ Α ΛΥΚΕΙΟΥ
26 ΑΛΕΒΙΖΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Β ΛΥΚΕΙΟΥ
27 ΚΟΖΑ ΣΥΛΒΙΑ-ΑΓΓΕΛΙΚΗ Β ΛΥΚΕΙΟΥ
28 ΛΙΑΚΟΥ ΣΤΑΜΑΤΙΑ-ΑΡΓΥΡΩ Β ΛΥΚΕΙΟΥ
29 ΤΣΑΤΤΑΛΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Β ΛΥΚΕΙΟΥ
30 ΤΣΙΤΣΙΜΟΙΡΗ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ Β ΛΥΚΕΙΟΥ
31 ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ
32 ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ
33 ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΜΙΧΑΗΛ-ΑΓΓΕΛΟΣ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ
34 ΠΑΠΑΝΙΚΗΤΑ ΡΗΓΑ-ΑΓΓΕΛΙΚΗ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ
35 ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΠΑΥΛΟΣ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ
36 ΠΑΤΑΤΟΥΚΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ-ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ
ΙΠΠΑΡΧΟΣ 2015 - 2016
1 ΣΚΟΥΜΙΟΥ ΑΡΓΥΡΩ 1ο ΒΡΑΒΕΙΟ
2 ΕΓΓΛΕΖΟΥ ΚΑΡΟΛΙΝΑ 2ο ΒΡΑΒΕΙΟ
3 ΚΟΝΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΑΜΠΙΚΟΣ 2ο ΒΡΑΒΕΙΟ
4 ΠΟΥΛΑΚΗΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ 2ο ΒΡΑΒΕΙΟ
5 ΦΡΑΡΑΚΗ ΜΑΡΙΑ 3ο ΒΡΑΒΕΙΟ
6 ΜΠΡΑΤΙΤΣΗΣ ΝΙΚΟΣ ΕΠΑΙΝΟΣ
7 ΤΣΙΓΑΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΠΑΙΝΟΣ
ΕΥΔΗΜΟΣ 2015-2016
1 ΑΝΤΕΡΣΕΝ ΙΩΑΝΝΗΣ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
2 ΔΟΝΤΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
3 ΕΓΓΛΕΖΟΥ ΚΑΡΟΛΙΝΑ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
4 ΖΙΒΑΝΟΒΙΤΣ ΑΝΤΖΕΛΑ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
5 ΚΟΝΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΑΜΠΙΚΟΣ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
6 ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΥΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
7 ΜΠΡΑΤΙΤΣΗΣ ΝΙΚΟΣ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
8 ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΕΙΡΗΝΗ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
9 ΠΑΠΑΖΑΧΑΡΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
10 ΠΟΤΣΑΚΗΣ ΜΑΝΟΣ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
11 ΠΟΥΛΑΚΗΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
12 ΡΟΥΣΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
13 ΣΚΟΥΜΙΟΥ ΑΡΓΥΡΩ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
14 ΤΣΙΓΑΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
15 ΦΡΑΡΑΚΗ ΜΑΡΙΑ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
16 ΦΡΟΚΟΥ ΠΑΤΡΙΚ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ 2016 - 2017
1 ΒΑΡΕΛΗ ΕΛΠΙΔΑ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
2 ΜΠΡΑΤΙΤΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
3 ΦΡΑΡΑΚΗ ΜΑΡΙΑ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
4 ΨΑΡΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
5 ΚΑΡΑΒΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Β ΛΥΚΕΙΟΥ
ΘΑΛΗΣ 2016 - 2017
1 ΒΑΡΔΕΛΛΗ ΕΒΕΛΙΝΑ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
2 ΒΑΡΕΛΗ ΕΛΠΙΔΑ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
3 ΕΓΓΛΕΖΟΥ ΚΑΡΟΛΙΝΑ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
4 ΚΑΣΛΗΟΓΛΟΥ ΣΕΡΧΑΝ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
5 ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΥΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
6 ΜΠΡΑΤΙΤΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
7 ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΕΙΡΗΝΗ ΑΝΔΡΙΑΝΗ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
8 ΠΑΥΛΑΚΗΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
9 ΣΚΟΥΜΙΟΥ ΑΡΓΥΡΩ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
10 ΦΡΑΡΑΚΗ ΜΑΡΙΑ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
11 ΦΩΤΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΘΟΛΙΚΗ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
12 ΑΝΑΝΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
13 ΒΙΤΖΗΛΑΙΟΥ ΦΑΙΔΡΑ Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
14 ΓΛΥΝΟΥ ΣΕΒΑΣΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
15 ΚΩΣΤΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
16 ΜΑΓΚΑΚΗ ΜΑΡΙΑ ΙΩΑΝΝΑ Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
17 ΦΟΥΤΟΥΛΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΥΡΑ Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
18 ΧΑΤΖΗΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
19 ΨΑΡΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
20 ΑΝΑΣΤΑΣΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Α ΛΥΚΕΙΟΥ
21 ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ Α ΛΥΚΕΙΟΥ
22 ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗ ΕΛΕΝΗ Α ΛΥΚΕΙΟΥ
23 ΓΙΑΝΝΑΚΑΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ Α ΛΥΚΕΙΟΥ
24 ΓΛΥΚΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ Α ΛΥΚΕΙΟΥ
25 ΔΟΝΤΑΣ ΣΑΒΒΑΣ Α ΛΥΚΕΙΟΥ
26 ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Α ΛΥΚΕΙΟΥ
27 ΜΙΧΑΛΑΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Α ΛΥΚΕΙΟΥ
28 ΝΙΚΟΛΙΔΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α ΛΥΚΕΙΟΥ
29 ΠΟΛΙΤΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ Α ΛΥΚΕΙΟΥ
30 ΣΚΟΥΜΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ Α ΛΥΚΕΙΟΥ
31 ΒΑΣΙΛΑΚΗ ΑΓΝΗ Β ΛΥΚΕΙΟΥ
32 ΚΑΡΑΒΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Β ΛΥΚΕΙΟΥ
33 ΠΑΠΑΝΙΚΗΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΙΧΑΗΛ ΑΓΓΕΛΟΣ Β ΛΥΚΕΙΟΥ
34 ΣΠΑΝΟΥ ΔΙΟΓΕΝΗΣ Β ΛΥΚΕΙΟΥ
35 ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ ΑΝΤΑΜ ΤΖΕΙΜΣ Β ΛΥΚΕΙΟΥ
36 ΤΣΙΝΝΑΣ ΝΙΚΗΤΑΣ Β ΛΥΚΕΙΟΥ
37 ΓΕΩΡΓΟΥΔΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ
38 ΚΩΣΤΑΣ ΣΑΒΒΑΣ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ
ΙΠΠΑΡΧΟΣ 2016 - 2017
1 ΔΙΑΚΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΣΩΤΗΡΙΑ 2ο ΒΡΑΒΕΙΟ
2 ΓΑΡΥΦΑΛΛΗ ΒΑΛΙΑ 3ο ΒΡΑΒΕΙΟ
3 ΠΑΠΑΣΙΔΕΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 3ο ΒΡΑΒΕΙΟ
4 ΚΕΛΛΑΡΗΣ ΙΑΣΟΝΑΣ 3ο ΒΡΑΒΕΙΟ
ΕΥΔΗΜΟΣ 2016-2017
1 ΓΑΡΥΦΑΛΛΗ ΒΑΛΙΑ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
2 ΔΙΑΚΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
3 ΙΑΤΡΙΔΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
4 ΚΑΒΑΛΑΚΗ ΣΟΦΙΑ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
5 ΚΑΘΟΠΟΥΛΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΑΡΙΑ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
6 ΚΑΛΙΟΖΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
7 ΚΕΛΛΑΡΗΣ ΙΑΣΟΝΑΣ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
8 ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
9 ΚΥΠΡΙΩΤΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
10 ΜΑΤΣΑΜΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΕΚΤΟΡΑΣ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
11 ΜΙΤΡΟ ΕΥΗ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
12 ΜΠΑΚΙΡΗ ΤΣΑΜΠΙΚΑ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
13 ΜΩΡΑΪΤΗ ΕΛΕΝΗ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
14 ΝΙΚΗΤΑΣ ΙΑΣΟΝΑΣ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
15 ΟΙΚΟΥΤΑ ΧΡΥΣΑΦΕΝΙΑ ΜΑΡΙΝΑ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
16 ΠΑΓΩΜΕΝΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
17 ΠΑΜΠΙΔΗ ΙΩΑΝΝΑ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
18 ΠΑΠΑΣΙΔΕΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
19 ΠΑΥΛΑΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
20 ΣΩΤΗΡΑΚΗ ΗΛΙΑΝΑ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
21 ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ ΗΛΕΚΤΡΑ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
22 ΦΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
23 ΧΑΤΖΗΣΤΑΜΑΤΙΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
24 ΨΑΡΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Με απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του Παραρτήματος Δωδεκανήσου της Ε. Μ. Ε. και με τη στήριξη τοπικών αρχών και μελών του παραρτήματος θα οργανωθούν το προσεχές διάστημα αντίστοιχες εκδηλώσεις βραβεύσεων στα νησιά της Κω, της Καλύμνου, της Κάσου και της Λέρου. Η Διοικούσα Επιτροπή ευχαριστεί θερμά τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών για το ενδιαφέρον τους και όλουςτους συναδέλφους εκπαιδευτικούς για την εθελοντική στήριξη που παρέχουν στη διεξαγωγή των διαγωνισμών και των αντίστοιχων εκδηλώσεων.

Για τη Διοικούσα Επιτροπή

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 16 October 2017 | 3:41 pm


ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία του Περιφερειακού Ιατρείου Σορωνής»

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ 16 Οκτωβρίου 2017
-ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία του Περιφερειακού Ιατρείου Σορωνής»

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, με την οποία στηλιτεύει την πρακτική των μετακινήσεων και αποσπάσεων γιατρών από μία νησιωτική περιοχή στην άλλη, κατέθεσε ο Τομέαρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, επισημαίνοντας ότι με την απόσπαση και τη μετακίνηση των γιατρών, ουσιαστικά, μετακινείται και δεν επιλύεται το πρόβλημα.
Αφορμή για την Ερώτηση του κ. Κόνσολα είναι το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στο Περιφερειακό Ιατρείο στη Δημοτική Κοινότητα Σορωνής, του οποίου ο γιατρός μετακινήθηκε στην Τήλο για να καλύψει τις εκεί ανάγκες.
Ο Μάνος Κόνσολας ζητά να εγκαταλειφθεί αυτή η πρακτική και να αποκατασταθεί άμεσα η ομαλή λειτουργία του Περιφερειακού Ιατρείου Σορωνής, το οποίο καλύπτει τις ανάγκες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας της ευρύτερης περιοχής.

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα.
Αθήνα, 16 Οκτωβρίου 2017
Αρ.Πρ.: 418 16/10/17

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η
Προς
Κύριο Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ: «Αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του Περιφερειακού Ιατρείου Σορωνής»

Κύριε Υπουργέ,

Η πρακτική που ακολουθεί η 2η ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου να καλύπτει τα κενά σε δομές δημόσιας υγείας μετακινώντας γιατρούς από άλλες νησιωτικές περιοχές, δεν δίνουν λύση στο πρόβλημα.
Ιδιαίτερα, μάλιστα, όταν δημιουργούνται νέα προβλήματα στις περιοχές από τις οποίες μετακινούνται οι γιατροί.
Πρόσφατο παράδειγμα τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στη Δημοτική Κοινότητα Σορωνής στη Ρόδο και στο Περιφερειακό Ιατρείο με το γιατρό που υπηρετούσε εκεί να μετακινείται στην Τήλο για να καλύψει τις εκεί ανάγκες.
Η απουσία του γιατρού δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα αφού το Περιφερειακό Ιατρείο δεν εξυπηρετεί μόνο τους κατοίκους της Δημοτικής Κοινότητας Σορωνής αλλά και την ευρύτερη περιοχή.
Πρέπει, επίσης, να τονιστεί ότι στην περιοχή υπάρχουν αυξημένες ανάγκες που πρέπει να καλυφθούν από το Περιφερειακό Ιατρείο που αποτελεί την εγγύτερη δημόσια δομή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.
Το Υπουργείο οφείλει να αντιμετωπίσει άμεσα το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και όχι απλώς να μετακινεί το πρόβλημα, μετακινώντας και τους γιατρούς από τη μία νησιωτική περιοχή στην άλλη.

Κατόπιν των ανωτέρω
Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

1. Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί για την αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του Περιφερειακού Ιατρείου στη Δημοτική Κοινότητα Σορωνής;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μάνος Κόνσολας
Βουλευτής Δωδεκανήσου

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 16 October 2017 | 3:36 pm


«Για ΣΤΕΡΓΚΟΣ το μωρό...αλγκιώς ΓΑΜΟΣ ΓΙΟΚ» - Αρχαγγελίτικη παράσταση απο τον "Αίθωνα"

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ «Ο ΑΙΘΩΝΑΣ»
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Για ΣΤΕΡΓΚΟΣ το μωρό...αλγκιώς ΓΑΜΟΣ ΓΙΟΚ» για 3 παραστάσεις στον Αρχάγγελο
Παρασκευή 3, Σάββατο 4, Κυριακή 5 Νοεμβρίου στις 19.00

Ο ΠολιτιστικόςΣύλλογος Αρχαγγέλου «Ο ΑΙΘΩΝΑΣ» θα παρουσιάσει την αρχαγγελίτικη ηθογραφία του Μιχάλη Τσακίρη «Για ΣΤΕΡΓΚΟΣ το μωρό... αλγκιώς ΓΑΜΟΣ ΓΙΟΚ»σε σκηνοθεσία του Παναγιώτη Τσακίρη, σκηνικά Αντώνη Τσακίρη και μουσική επιμέλεια Αντώνη Κολιού.
Τους ρόλους ερμηνεύουν οι ερασιτέχνες ηθοποιοί: Γ. Βασιλειάδης, Β. Γέροντα, Σ. Ζανεσής, Μ. Κόζα, Τσ. Κοντόγιαννου, Φλ. Λεβέντη, Τσ. Μακιάρη, Σ. Νικολού, Τσ. Πολυχρόνη, Σ. Σακελλάρης, Χρ. Σαρή, Μ. Σαρικάς, M. Τουβραδόπουλος, Ν. Τσακίρη, Ν. Τσακίρης.
Οι παραστάσεις θα δοθούν στο ΠνευματικόΚέντροΤαξιαρχών Αρχαγγέλου στον Άγιο Σάββα την Παρασκευή 3, Σάββατο 4 και Κυριακή 5 Νοεμβρίου στις 19.00 το απόγευμα.
Είσοδος 5 ευρώ
Πληροφορίες - Κρατήσεις στο τηλέφωνο: 6977986700

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 16 October 2017 | 3:24 pm


Κίνδυνος για την ασφάλεια των πολιτών και διασυρμός για την Αστυνομία η ακινητοποίηση των περιπολικών

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Κρεμαστινός κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών για την ακινητοποίηση των περιπολικών της Αστυνομίας Ρόδου λόγω έλλειψης καυσίμων.
-Ο Δημήτρης Κρεμαστινός επισημαίνει τους κινδύνους που προκαλούνται από την υπολειτουργία της Αστυνομίας στη Ρόδο σε μια χρονική στιγμή που αφενός η τοπική τουριστική κίνηση δεν έχει τελειώσει αφετέρου οι μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές αυξάνονται και ρωτά τον Υπουργό αν θα επιλύσει άμεσα το πρόβλημα ή θα επιτρέψει τη συνέχιση του διασυρμού της Αστυνομίας.

Ολόκληρο το κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης ακολουθεί:

Koινοβουλευτική Ομάδα: Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ

Δημήτριος Θ. Κρεμαστινός

Βουλευτής Δωδεκανήσου

Αρ. Πρωτ. 85/16.10.17

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Π. Σκουρλέτη

Θέμα: «Υπολειτουργία της Αστυνομίας Ρόδου λόγω ακινητοποίησης των περιπολικών»

Η ασυνέπεια στην εξόφληση των οφειλών για καύσιμα έχει φέρει σε αδιέξοδο την Αστυνομία Ρόδου καθώς τα 12 περιπολικά της έχουν κατ' ουσίαν αποσυρθεί από την κυκλοφορία. Η μη καταβολή έστω τμήματος της οφειλής που ξεπερνά τις 60.000 ευρώ επέφερε διακοπή της πίστωσης και, κατά συνέπεια, αναστολή των περιπολιών, όπως αναφέρουν αναλυτικά δημοσιεύματα του τοπικού τύπου.

Για να αντισταθμίσουν στο ελάχιστο αυτή την σοβαρή δυσλειτουργία, οι αστυνομικοί της Ρόδου διατηρούν ένα περιπολικό σε κυκλοφορία με καύσιμα που προμηθεύονται από την 95ΑΔΤΕ και χρησιμοποιούν ακόμα και τα δικά τους οχήματα ενώ δημοσιεύονται και πληροφορίες ότι έχουν κατά περίπτωση πληρώσει οι ίδιοι βενζίνη των περιπολικών.

Επειδή αυτή η κατάσταση, έχοντας λάβει και δημοσιότητα, αυξάνει τους κινδύνους για τη δημόσια ασφάλεια και ήδη έχει δημιουργήσει ανησυχία στους κατοίκους του νησιού του οποίου η τουριστική κίνηση δεν έχει τελειώσει για φέτος ενώ και οι ροές προσφύγων και μεταναστών αυξάνονται,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Θα καταβληθούν άμεσα τα οφειλόμενα ώστε να αποκατασταθεί η πίστωση σε καύσιμα για τα περιπολικά της Ρόδου ή θα συνεχιστεί ο διασυρμός της Αστυνομίας;

Ο ερωτών Βουλευτής

Δημήτριος Θ. Κρεμαστινός

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 16 October 2017 | 3:17 pm


Ο Διοικητής της ΠΥΡ Ηλίας Τσαπούρας αποχαιρετά τη Ρόδο

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
-ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
-ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
-ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ
-ΠΕ.Π.Υ. ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΝΟΤ. ΑΙΓΑΙΟΥ
-ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΡΟΔΟΥ-Ρόδος 16 Οκτωβρίου 2017
-Εθελοντών Δωδεκανησίων 44
Τηλ. : 22410-43560 fax : 22410-43565
e-mail: [email protected]
Τ.Κ. 851 00 ΡΟΔΟΣ
-Ήρθε η ώρα να αποχαιρετήσω το όμορφο νησί της ρόδου και τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα. Γνώρισα πολλούς αξιόλογους ανθρώπους και έκανα πραγματικούς φίλους. Από την πρώτη στιγμή η κοινωνία της Ρόδου με αγκάλιασε, με κάθε δυνατό τρόπο και αυτό είναι κάτι που δε θα μπορέσω να το ξεχάσω. Αποχωρώντας από τα Δωδεκάνησα δε θα μπορούσα να ξεχάσω τους ανθρώπους που βοήθησαν στο δύσκολο έργο του Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου , αλλά και εμένα προσωπικά.
Οφείλω λοιπόν, ένα μεγάλο ευχαριστώ στις εθελοντικές ομάδες , που κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού στάθηκαν δίπλα μας σε κάθε κρίση που ξεσπούσε στο νησί , με μοναδικό ενδιαφέρον το καλό του τόπου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Δήμο Ρόδου , την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την Αστυνομική Διεύθυνση Ρόδου , το Λιμενικό σώμα , τον Στρατό και τη Δασική Υπηρεσία για την άψογη συνεργασία που είχαμε . Ένα, ακόμη, ξεχωριστό ευχαριστώ στους συναδέλφους μου με τους οποίου περάσαμε μαζί όλες τις κρίσεις και πάντοτε ο ένας βρισκόταν στο πλευρό του άλλου. Τέλος , ευχαριστώ την Ένωση Ξενοδόχων , το Εμπορικό Επιμελητήριο και τα τοπικά ΜΜΕ που προσέφεραν απλόχερα τη βοήθεια τους σε κάθε έκκληση μας .
Η Ρόδος είναι το σπίτι μου και φεύγοντας νιώθω ότι αφήνω ένα κομμάτι μου πίσω μου. Τελειώνει η δεύτερη θητεία μου στη Ρόδο , πάραυτα για εμένα αυτό δεν είναι το «αντίο» , καθώς θα προσπαθώ όσο πιο συχνά γίνεται να επισκέπτομαι τη δεύτερη πατρίδα μου. Και πάλι ευχαριστώ και καλή αντάμωση !
Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
ΗΛΙΑΣ Ι. ΤΣΑΠΟΥΡΑΣ
ΠΥΡΑΡΧΟΣ

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 16 October 2017 | 3:15 pm


Συνεδρίαση του Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017 ΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ
-Παρακαλούμε να προσέλθετε σε συνεδρίαση στις 18 του μηνός Οκτωβρίου 2017, ημέρα Τετάρτη και ώρα 12:00 μ.μ. στα γραφεία του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΝΟΤΙΑΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ, στο Εμπορικό Λιμάνι Ρόδου με θέματα:
-1. Εξέταση πρακτικού Επιτροπής Εξέτασης Ενστάσεων Συνοπτικού Διαγωνισμού με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει τιμής, για την ανάδειξη αναδόχου που θα αναλάβει την εκπόνηση χρηματοοικονομικής μελέτης, φακέλου προκήρυξης και την συνολική υποστήριξη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου, για την διαδικασία διενέργειας ανοικτού διεθνούς δημόσιου πλειοδοτικού διαγωνισμού για την ανάδειξη φορέα διαχείρισης του Κέντρου Επισκευής Πλοιαρίων στην περιοχή Καναμάτ Δήμου Ρόδου, προϋπολογισμού 40.000,00€ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α., σύμφωνα με την υπ’ αριθμό 02/2017 Διακήρυξη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου (Ν.Π.Δ.Δ.), σύμφωνα με τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας.

2. Έγκριση δαπανών διαφόρων προμηθειών και εργασιών

3. Έγκριση οδοιπορικών εξόδων του προσωπικού του Δ.Λ.Τ.Ν.Δ

4. Έγκριση 1ου Λογαριασμού για την παροχή υπηρεσίας καθαρισμού λιμενολεκάνης αλιευτικού καταφυγίου Φανών Ρόδου ποσού 187.800,00€ με ΦΠΑ υπό του αναδόχου Κυριάκου Παπαγεωργίου.

5. Έγκριση πρωτοκόλλων παραλαβής παροχής υπηρεσιών και προμηθειών της υπηρεσίας του Δ.Λ.Τ.Ν.Δ.

6. Συγκρότηση επιτροπής προσωρινής & οριστικής παραλαβής του έργου: "Διαμόρφωση αίθουσας Home Port στο Τουριστικό Λιμάνι Ρόδου", εργολαβίας Ευθυμίου Παρή & ΣΙΑ ΕΕ δαπάνης 284.560,94 € με ΦΠΑ

7. Συγκρότηση επιτροπής προσωρινής & οριστικής παραλαβής του έργου: "Εργασίες βελτίωσης λειτουργικότητας αίθουσας Home Port στο Τουριστικό Λιμάνι Ρόδου", εργολαβίας Ευθυμίου Παρή & ΣΙΑ ΕΕ δαπάνης 25.056,00 € με ΦΠΑ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΜΙΧΑΗΛ

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 16 October 2017 | 3:09 pm


O Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Τσιρώνης, θα επισκεφθεί τη Ρόδο

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Τσιρώνη

Ο Γιάννης Τσιρώνης, Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο νησί της Ρόδου την Τετάρτη και Πέμπτη, 18 και 19 Οκτωβρίου αντίστοιχα. Το πρόγραμμά της επίσκεψης είναι το ακόλουθο:

Τετάρτη 18 Οκτωβρίου
10:30 Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Χατζημάρκο στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
12:30 Συνάντηση με τον Δήμαρχο Ρόδου κ. Χατζηδιάκο στο Δημαρχείο
13:30 Συνέντευξη Τύπου προς τα τοπικά ΜΜΕ στην αίθουσα Εθιμοτυπίας του Δημαρχείου Ρόδου

Πέμπτη 19 Οκτωβρίου
12:00 Επίσκεψη στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Δωδεκανήσου

Το Γραφείο Τύπου.-

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 16 October 2017 | 3:05 pm


"Ένας Περίπατος στον Προμαχώνα της Καλής Θέας" - Τελετή βράβευσης του Έργου Αποκατάστασης-Ανάδειξης του Προμαχώνα του Παλατιού του μεγάλου μαγίστρου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-"Ένας Περίπατος στον Προμαχώνα της Καλής Θέας"
Τελετή βράβευσης του Έργου Αποκατάστασης-Ανάδειξης του Προμαχώνα του Παλατιού του μεγάλου μαγίστρου

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου και η Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου διοργανώνουν το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Οκτωβρίου διήμερο εκδηλώσεων για την απόδοση του Προμαχώνα του Παλατιού του μεγάλου μαγίστρου στο κοινό, με αφορμή την βράβευση του έργου αποκατάστασης-ανάδειξης του με το σημαντικό βραβείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την πολιτιστική κληρονομιά / Βραβείο Europa Nostra 2017.

Το Σάββατο 21 Οκτωβρίου:
- στις 10.00 π.μ ,με αφετηρία τον χώρο προ της κύριας εισόδου του Παλατιού, θα ξεκινήσει ξενάγηση στα αποκατεστημένα μνημεία της μεσαιωνικής πόλης από τους μελετητές και τους επιβλέποντες των έργων
- στις 6.00μ.μ στον Προμαχώνα του Παλατιού του μεγάλου μαγίστρου θα γίνει η κεντρική εκδήλωση της πανελλαδικής δράσης του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού
"Περιβάλλον και Πολιτισμός - Πνοές Ανέμων»
στα πλαίσια της οποίας θα εγκαινιασθεί φωτογραφική έκθεση με τίτλο :"Όσα κινεί ο άνεμος. Ανεμόμυλοι και Ανεμαντλίες της Δωδεκανήσου" στην αποκατεστημένη υπόγεια "στοά της πυροβολαρχίας" και θα προβληθεί το βίντεο " Τα φτερά της Πάτμου".
Θα ακολουθήσει μουσική εκδήλωση στο Παλάτι του μεγάλου μαγίστρου.

Την Κυριακή 22 Οκτωβρίου στον Προμαχώνα του Παλατιού του μεγάλου μαγίστρου θα γίνει η τελετή βράβευσης του έργου αποκατάστασης -ανάδειξης του από την EU/Europa Nostra, που θα περιλάβει:
- στις 12.00 μ.μ περιήγηση στους αποκατεστημένους χώρους του "προμαχώνα της καλής θέας" με τους μελετητές και επιβλέποντες του έργου .
-στις 13.00μ.μ σύντομοι χαιρετισμοί των εκπροσώπων της Europa Nostra , του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Επιστημονικής Επιτροπής Μνημείων Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου / αποκαλυπτήρια της αναμνηστικής πλάκας της Europa Nostra / και παρουσίαση των
ενημερωτικών βίντεο , των πολυμεσικών προγραμμάτων εικονικής περιήγησης σε επιλεγμένα μνημεία και της έκδοσης "Μεσαιωνική Πόλη Ρόδου . Έργα Αποκατάστασης 2011-2016"

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 16 October 2017 | 1:04 pm


Ληστεία σε βάρος 67χρονης στην Κάλυμνο

[Δ.Α. Β΄ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ]
-Ληστεία:Δράστες αναζητούνται-15-10-2017/04:00
Κάλυμνος-Δύο (2) άγνωστοι δράστες, με καλυμμένα χαρακτηριστικά παραβίασαν παράθυρο διώροφης μονοκατοικίας, ακινητοποίησαν 67χρονη ιδιοκτήτρια και αφαίρεσαν χρήματα και τιμαλφή. Η 67χρονη διακοσμήθηκε προληπτικά, στο Νοσοκομείο Καλύμνου.

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 16 October 2017 | 12:58 pm


Το θανατηφόρο τροχαίο στο αστυνομικό δελτίο

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
[Δ.Α. Α΄ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ]
-Θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα:
Ενεργείται προανάκριση 15-10-2017/23:10
3ο χλμ. Επ. Ο. Ρόδου-Καμείρου Μοτ-τα, που οδηγούσε 16χρονος ημεδαπός, συγκρούστηκε με Ι.Χ.Ε αυτ-το, που οδηγούσε 48χρονος υπήκοος Ολλανδίας και επέβαινε 39χρονος υπήκοος Αγγλίας, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του δικυκλιστή και το σοβαρό, του συνεπιβάτη του οχήματος.

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 16 October 2017 | 12:55 pmΔείτε αγγελίες στο Νομό Δωδεκανήσου

Φιλικοί ιστότοποι:

tilegrafima.gr

ekklisiaonline.gr

7news.gr

Nea Smyrni Online

www.vimaorthodoxias.gr