Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Δωδεκανήσου    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

H Ευρώπη καλωσορίζει την Αστυπάλαια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
-ΕU OPEN DAY 2017
H Ευρώπη καλωσορίζει την Αστυπάλαια
Στις φετινές εορταστικές εκδηλώσεις των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων για την Ημέρα της Ευρώπης, η Ευρώπη θα καλωσορίσει την μυθολογική αδελφή της Αστυπάλαια.
Σύμφωνα με τον ελληνικό μύθο, η Ευρώπη και η Αστυπάλαια ήσαν κόρες του Φοίνικα και της Περιμήδης. Η απαράμιλλη ομορφιά των κορασίδων προκάλεσε το ερωτικό ενδιαφέρον των θεών του Ολύμπου.
Ο Δίας θαύμασε την Ευρώπη, μεταμορφώθηκε σε ταύρο και την απήγαγε μεταφέροντας την στην Κρήτη.
Ο Ποσειδώνας, σαγηνευμένος από τα φυσικά κάλλη της Αστυπάλαιας, μεταμορφώθηκε σε θαλάσσιο δράκο και την απήγαγε τοποθετώντας την στη μέση του πελάγους.
Από τότε, η Αστυπάλαια λούζεται στα αιγαιοπελαγίτικα νερά, με λευκά σπιτάκια στη ράχη της και ένα βενετσιάνικο κάστρο για στέμμα.
Στις 6 Μαΐου 2017 (ώρες 10:00 – 18:00), οι αδελφές θα ανταμώσουν και θα υποδεχθούν τους Ευρωπαίους πολίτες στο ενημερωτικό περίπτερο του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπείας στο αίθριο του JUSTUS LIPSIUS.
Η Αντιδήμαρχος Αστυπάλαιας, Καμπούρη Μαρία και η Χρυσοχού Βιργινία, μέλος της Τουριστικής επιτροπής, θα βρίσκονται εκεί προκειμένου να σας ξεναγήσουν στο απέραντο ελληνικό γαλάζιο.

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 27 April 2017 | 5:47 pm


Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου: Εργατική Πρωτομαγιά: Ημέρα ΜΝΗΜΗΣ-ΤΙΜΗΣ-ΑΓΩΝΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
-«Εργατική Πρωτομαγιά
Ημέρα ΜΝΗΜΗΣ-ΤΙΜΗΣ-ΑΓΩΝΑ»

Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου τιμά τους αγωνιστές του εργατικού κινήματος που θυσιάστηκαν για τα εργατικά δικαιώματα και όλους εκείνους που υπερασπίστηκαν τη δικαιοσύνη, την ισότητα και την ελευθερία, συμμετέχοντας στην συγκέντρωση που Οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Ρόδου για την 24ωρη Γενική Απεργία της 1ης Μαϊου, έξω από το Ε.Κ.Ρ. στις 10:30 π.μ. .

ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ

 Για την κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντασφαλιστήκαν διατάξεων.
 Για την πλήρη εργασία και τα ίσα δικαιώματα για όλους.
 Για τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις, την επέκταση των ΣΣΕ, και την επαναφορά των κατωτάτων μισθών και των προσαυξήσεων προϋπηρεσίας.
 Για την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση
 Για την ενίσχυση της προστασίας από τις ομαδικές άλλα και ατομικές απολύσεις.
 Για την επαναφορά της χορήγησης του ΕΦΑΠΑΞ κατά την 20ετια άλλα και του πόσου του ΕΦΑΠΑΞ στα επίπεδα πριν τις δύο μειώσεις που υπέστη.
 Για την επαναφορά του επιδόματος ανεργίας των εποχιακά εργαζόμενων.
 Για την επαναλειτουργία της Σχολής Μετεκπαίδευσης και
 Για τους απλήρωτους εργαζόμενους του κλάδου.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους ξενοδοχοϋπάλληλους να δώσουν παρόν και να τιμήσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ αυτή την μεγάλη ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΙΜΗΣ και ΑΓΩΝΑ της εργατιάς.

ΟΛΟΙ στην 24ωρη απεργία και στη συγκέντρωση του Ε.Κ.Ρ., έξω από το Ε.Κ.Ρ, τη Δευτέρα, 1η Μάη και ώρα 10:30 πμ.

̋̋ ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ̋

Πέμπτη, 27 Απριλίου 2017

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 27 April 2017 | 5:19 pm


Προτάσεις για την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού από τον Μάνο Κόνσολα – Διεξαγωγή ημερίδας θρησκευτικού τουρισμού στα Δωδεκάνησα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-27 Απριλίου 2017
-ΘΕΜΑ: «Προτάσεις για την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού από τον Μάνο Κόνσολα – Διεξαγωγή ημερίδας θρησκευτικού τουρισμού στα Δωδεκάνησα»
-Συγκεκριμένες προτάσεις για την ανάπτυξη του θρησκευτικού και προσκυνηματικού τουρισμού κατέθεσε ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής με την παρουσία εκπροσώπων της Εκκλησίας.
Ο κ. Κόνσολας επισήμανε ότι η Νέα Δημοκρατία πιστεύει στην ιδέα της Πολυκεντρικής Τουριστικής Ανάπτυξης που τροφοδοτείται από ένα συνδυασμό μορφών τουρισμού, ανάμεσα στους οποίους είναι και ο Θρησκευτικός τουρισμός.
Τόνισε με έμφαση ότι η Ορθοδοξία, που τόσο άκριτα βάλλεται από ορισμένους τον τελευταίο καιρό, αποτελεί κιβωτό και θεματοφύλακα ιστορίας αλλά και πολιτισμού του Έθνους και της χώρας.
Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου ζήτησε την ενεργοποίηση και υλοποίηση των πρωτοκόλλων συνεργασίας που έχουν υπογραφεί ανάμεσα στην Πολιτεία και την Εκκλησία και τη σύνδεσή τους με συγκεκριμένες δράσεις.
Ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας έκανε λόγο για την ανάγκη διαμόρφωσης ενός ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδίου και σχεδίου δράσης για την ανάπτυξη του θρησκευτικού και προσκυνηματικού τουρισμού και, ως παράδειγμα, κατέθεσε στα πρακτικά το σχέδιο δράσης για το θρησκευτικό τουρισμό των Κυκλάδων, που εκπονήθηκε από το Εργαστήριο Τοπικής Νησιωτικής Ανάπτυξης και Εργαστήριο Τουριστικών Ερευνών και Μελετών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, που αποτυπώνει μια δεδομένη κατεύθυνση, αλλά και τις προτεραιότητες για την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού στα νησιά.
Στο πλαίσιο της παραπάνω κατεύθυνσης κατέθεσε εννέα (9) προτάσεις:
1ον: Τη χαρτογράφηση όλων των μνημείων θρησκευτικού ενδιαφέροντος με τη συνεργασία της Εκκλησίας. Στην κατεύθυνση αυτή μπορούν να αξιοποιηθούν ευρωπαϊκοί πόροι για τη δημιουργία υποδομών ψηφιακής περιήγησης και προβολής.
2ον: Την οργανωμένη και ενισχυμένη παρουσία μας στις διεθνείς εκθέσεις για τον θρησκευτικό τουρισμό.
3ον: Τη σύνδεση του θρησκευτικού τουρισμού με τα ιστορικά και πολιτισμικά στοιχεία που συνοδεύουν την διαδρομή της Ορθοδοξίας. Αναφέρομαι σε ναούς που έχουν ισχυρές ιστορικές αναφορές όπως η Μονή της Αγίας Λαύρας ή η Μονή του Αρκαδίου.
4ον: Τη συνδυαστική αξιοποίηση των θρησκευτικών εορτών. Υπάρχουν ναοί και μνημεία στους οποίους διοργανώνονται εορτές και εκδηλώσεις, που μπορούν να λειτουργήσουν ως πόλος έλξης. Ενδεικτικό παράδειγμα είναι το τελετουργικό της Μεγάλης Πέμπτης στην Πάτμο αλλά και η αναπαράσταση των Θείων Παθών στην Πάρο.
5ον: Την ανάδειξη ναών και μνημείων με ιστορική και πολιτισμική ταυτότητα που μπορούν να προσελκύσουν επισκέπτες από άλλα θρησκευτικά δόγματα.
6ον: Την επιτάχυνση και διευκόλυνση των διαδικασιών χορήγησης βίζας για τους επισκέπτες του θρησκευτικού τουρισμού που προέρχονται από χώρες εκτός Σένγκεν. Αυτό προϋποθέτει ενίσχυση του προσωπικού και των υποδομών στα προξενεία και νέα visa centers, όχι μόνο την περίοδο αιχμής αλλά και τη λεγόμενη χαμηλή περίοδο.
7ον: Την ύπαρξη προγραμμάτων συντήρησης και ανάδειξης θρησκευτικών μνημείων και ναών που αποτελούν πόλους έλξης, με τον ίδιο τρόπο που συντηρούνται τα αρχαιολογικά μνημεία.
8ον: Την αναβάθμιση και ανάδειξη των Εκκλησιαστικών Μουσείων που πρέπει να ενταχθούν στον πολιτιστικό χάρτη της χώρας και να πάρουν τη θέση που τους αξίζει. Υπάρχουν θρησκευτικά κτίσματα τα οποία είναι ανενεργά εδώ και αρκετό καιρό και τα οποία θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν ως μουσεία και να καταστούν επισκέψιμοι χώροι.
9ον: Τη συνδυαστική συνύπαρξη του θρησκευτικού τουρισμού με την ελληνική πολιτεία και με άλλες μορφές εναλλακτικού τουρισμού.
Ο κ. Κόνσολας κλείνοντας την ομιλία του επεσήμανε ότι μέσα από την ανάπτυξη του θρησκευτικού και προσκυνηματικού τουρισμού, αναδεικνύονται πολιτιστικές και θρησκευτικές αξίες και καταθέτοντας την εκτίμηση ότι μπορούν να ενταχθούν στο χάρτη της πολυκεντρικής τουριστικής ανάπτυξης συγκεκριμένες περιοχές της χώρας.
Πρότεινε, για το σκοπό αυτό, αφενός την περαιτέρω συζήτηση στη Βουλή για την ανάπτυξη του θρησκευτικού και προσκυνηματικού τουρισμού σε κοινή συνεδρίαση της Επιτροπής Περιφερειών με την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου και αφετέρου την πραγματοποίηση ειδικής ημερίδας στα Δωδεκάνησα με τη συνεργασία των επίτροπων της Βουλής, της αυτοδιοίκησης και των Εκκλησιών της Δωδεκανήσου.

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 27 April 2017 | 5:11 pm


Πολιτιστικό Ημερολόγιο - Μάιος 2017

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ – ΜΑΙΟΣ 2017
-1 Μαΐου, 10:00
Λόφος Φιλερήμου
Εκδηλώσεις εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς
Οργάνωση Δημοτική Κοινότητα Ιαλυσού
Με τη στήριξη του Δήμου Ρόδου- Δ.Ο.Π.Α.Ρ και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

5 Μαΐου
Δημοτικό Θέατρο
Παρουσίαση project Β Λυκείου με θέμα «Μάνα»
Οργάνωση Μουσικό Σχολείο Ρόδου

6 Μαΐου, 20:00
Θεατράκι Γυμνασίου Σορωνής
«Ο Μικρός Πρίγκιπας» από την Παιδική Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Σορωνής «Το Αμπερνάλλι»
Οργάνωση: Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Σορωνής «Το Αμπερνάλλι»
Με τη στήριξη του Δήμου Ρόδου- Δ.Ο.Π.Α.Ρ. και της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου.

7 Μαΐου , 19:30
Δημοτικό Θέατρο
«Αφιέρωμα στον 20ο αιώνα»
Ρεσιτάλ πιάνου με συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Ορχήστρας του Μουσικού Σχολείου Ρόδου.
Συνδιοργάνωση: Μουσικό Σχολείο Ρόδου- Δήμος Ρόδου- Δ.Ο.Π.Α.Ρ.
Είσοδος Ελεύθερη

20:00
Θεατράκι Γυμνασίου Σορωνής
«Ροδάκινο κομπόστα» από την Εφηβική Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Σορωνής «Το Αμπερνάλλι»
Οργάνωση: Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Σορωνής «Το Αμπερνάλλι»
Με τη στήριξη του Δήμου Ρόδου- Δ.Ο.Π.Α.Ρ. και της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου.

8 & 9 Μαΐου, 21:00
Δημοτικό Θέατρο
Παράσταση «Η σπασμένη στάμνα» του Ερρίκου Φον Κλάιστ,από την θεατρική ομάδα Theorion
Επιμέλεια παράστασης: Κωνσταντίνος Μανής
Οργάνωση Σύλλογος Νέων Παραδεισίου ΩΡΙΩΝΑΣ
Είσοδος 5€ (για φιλανθρωπικό σκοπό)
Με τη στήριξη του Δήμου Ρόδου – Δ.Ο.Π.Α.Ρ. και της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου

10 Μαϊου, 20:00
Δημοτικό Θέατρο
«Οι ηλίθιοι» του Νηλ Σάιμον ,σε διασκευή Βίκυς Θεολόγη, από την Θεατρική Ομάδα του Συλλόγου διδασκόντων 1ου Δημοτικού Σχολείου Ιαλυσού
Είσοδος Ελεύθερη
Με τη στήριξη του Δήμου Ρόδου – Δ.Ο.Π.Α.Ρ.

13 Μαΐου, 11:00
Πλατεία Δημαρχείου
Εκδήλωση Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Bergmann Kord με τίτλο HAIR FOR HELP, υπό την αιγίδα της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου, όπου καλούνται κυρίως μαθητές και μαθήτριες, αλλά και συμπολίτες μας, να χαρίσουν τα μαλλιά τους, στους άπορους συνανθρώπους μας που πάσχουν από νεοπλασματικές ασθένειες και αλωπεκία.

13 & 14 Μαΐου, 20:30
Δημοτικό Θέατρο
«Κοντζές και Διωματάρης»
Από την Αδελφότητα Κρητών Ρόδου
Είσοδος 5€ (τα έσοδα θα δοθούν για κοινωνικό σκοπό)
Με τη στήριξη του Δήμου Ρόδου – Δ.Ο.Π.Α.Ρ.

14 Μαΐου, 09:00
Ανάβαση Ατταβύρου
Οργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Ισιδώρου
Με τη στήριξη του Δήμου Ρόδου- Δ.Ο.Π.Α.Ρ. και της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου.

10:00
Πεζοπορία στην περιοχή Σουλουτράνια (Αρχάγγελος)
Οργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Αρχαγγέλου « Ο ΑΙΘΩΝΑΣ»
Με τη στήριξη του Δήμου Ρόδου- Δ.Ο.Π.Α.Ρ. και της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου.

15 & 16 Μαΐου,
Δημοτικό Θέατρο
Διήμερο Κινηματογραφικών Προβολών με γενικό θεματικό τίτλο «Από το βιβλίο στην οθόνη» για μαθητές , εκπαιδευτικούς και γονείς.
09:00-14:00 Προβολές για μαθητές/τριες
19:00 – 10:00 Προβολές για εκπαιδευτικούς – γονείς
Οργάνωση Όμιλος Cine- Εκπαίδευσης και Λέσχη Ανάγνωσης Παιδικής & Εφηβικής Λογοτεχνίας Ρόδου
Με τη στήριξη του Δήμου Ρόδου – Δ.Ο.Π.Α.Ρ.

17 Μαϊου, 20:00
Δημοτικό Θέατρο
«Οι ηλίθιοι» του Νηλ Σάιμον , σε διασκευή Βίκυς Θεολόγη, από την Θεατρική Ομάδα του Συλλόγου διδασκόντων 1ου Δημοτικού Σχολείου Ιαλυσού
Με τη στήριξη του Δήμου Ρόδου – Δ.Ο.Π.Α.Ρ.
Είσοδος Ελεύθερη

18 Μαΐου, 19:00
Δημοτικό Θέατρο
Προβολή των δημιουργικών έργων παιδιών Δημοτικού Σχολείου & συναυλία για μικρούς μεγάλους από τους Burger Project, στο πλαίσιο του κοινωνικοπολιτιστικού προγράμματος διαπολιτισμικής μη τυπικής εκπαίδευσης για παιδιά προσφύγων και παιδιά Δημοτικών Σχολείων της Ρόδου.
Οργάνωση “Ani-Mate & Meet the Other”
Με τη στήριξη του Δήμου Ρόδου – Δ.Ο.Π.Α.Ρ.

19 Μαϊου , 21:00
Δημοτικό Θέατρο
Προβολή της ταινίας ΤΑΜΑΜΑ
Οργάνωση Σύλλογος Ποντίων Ρόδου « Ο ΔΙΓΕΝΗΣ»
Με τη στήριξη του Δήμου Ρόδου- Δ.Ο.Π.Α.Ρ. και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου
Είσοδος Ελεύθερη

20 Μαΐου, 20:30
Δημοτικό Θέατρο
Ομιλία με θέμα την γενοκτονία των Ποντίων « Συγκλονιστικές μαρτυρίες- λόγοι και αίτια», από τον δημοσιογράφο και παραγωγό Ποντιακών εκπομπών Ιερεμία Καρασαββίδη.
Συμμετέχει η Μικτή Χορωδία Δήμου Ρόδου, υπό την δ/νση του Μιχάλη Καλαεντζή.
Οργάνωση Σύλλογος Ποντίων Ρόδου « Ο ΔΙΓΕΝΗΣ»
Με τη στήριξη του Δήμου Ρόδου- Δ.Ο.Π.Α.Ρ. και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου
Είσοδος Ελεύθερη
Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται με το μνημόσυνο και την κατάθεση στεφάνων, την Κυριακή 21/05 στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου

22- 28 Μαΐου, 10:00- 13:30 & 19:00 – 21:30
Κατάλυμα Ισπανίας
Έκθεση Ζωγραφικής του Τριαντάφυλλου Ηλιάδη
Εγκαίνια 22/5 , 19:00
Μετά τα εγκαίνια θα ακολουθήσει ομιλία από τον ίδιο τον ζωγράφο με θέμα «Η δύναμης της θέλησης»
Είσοδος Ελεύθερη

24 Μαΐου, 18:30
Δημοτικό Θέατρο
«Ταξιδεύοντας με τους νόμους» θεατρική παράσταση από το 7ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου.
Με τη στήριξη του Δήμου Ρόδου- Δ.Ο.Π.Α.Ρ.
Είσοδος Ελεύθερη

25-28 Μαΐου
Δημοτικό Θέατρο
10ο Διεθνές Φόρουμ Πιάνου και Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Τέχνης Ρόδου
Οργάνωση Ωδείο Ρόδου Καίτη Καστρουνή – Με τη στήριξη του Δ.Ο.Π.Α.Ρ.
Περισσότερες πληροφορίες: www.rhodesmusicconservatorykatykastrouni.gr

26-28 Μαΐου, 18:00
Προμαχώνας Παλατιού Μεγάλου Μαγίστρου & Πλατανάκια (Ζωγράφοι)
11ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Ρόδου
Εργαστήρια, παιχνίδια, αφηγηματικές αναπαραστάσεις εμπνευσμένες από ιστορίες του Μεσαίωνα, καπηλειό και άλλα πολιτιστικά δρώμενα
Συνδιοργάνωση: «Μεσαιωνικό Ρόδο», Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου Τμήμα Πολιτισμού και Δήμος Ρόδου – Δ.Ο.Π.Α.Ρ.

27 & 28 Μαΐου, (27/5 στις 6μ.μ. και 28/5 στις 12 το μεσημέρι)
Προαύλιος χώρος Γυμνασίου Παραδεισίου- Αγ. Μαρίνα
10η ΓΙΟΡΤΗ ΦΡΑΟΥΛΑΣ
Συνδιοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Παραδεισίου Βιλλανόβα, Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και Δήμος Ρόδου- Δ.Ο.Π.Α.Ρ.

27 & 28 Μαΐου, 20:30
Θεατράκι Γυμνασίου Σορωνής
«Η παράσταση συνεχίζεται» από την Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Σορωνής «Το Αμπερνάλλι»
Οργάνωση: Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Σορωνής «Το Αμπερνάλλι»
Με τη στήριξη του Δήμου Ρόδου- Δ.Ο.Π.Α.Ρ. και της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου.

29,30 & 31 Μαΐου, 21:00
Δημοτικό Θέατρο
Παράσταση «Ο Γυάλινος Κόσμος» του Τένεσι Ουίλιαμς από την Θεατρική Ομάδα της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου
Με τη στήριξη του Δήμου Ρόδου – Δ.Ο.Π.Α.Ρ.
Είσοδος Ελεύθερη

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
 Για κάθε αλλαγή – πληροφορία στο πρόγραμμα την ευθύνη φέρει ο διοργανωτής
 Θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση για τις νέες εκδηλώσεις- πληροφορίες που τυχόν προκύψουν.

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 27 April 2017 | 4:59 pm


Ληστεία σε βάρος 40χρονου

Σχηματισμός δικογραφίας για ληστεία στην Ρόδο-Την 26-04-2017 από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αγνώστων δραστών οι οποίοι, σύμφωνα με σχετική καταγγελία, την 25-04-2016 το μεσημέρι επιτέθηκαν σε 40χρονο ημεδαπό και με τη χρήση βίας του αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και προσωπικά έγγραφα-αντικείμενα.

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 27 April 2017 | 4:48 pm


MadClip&LightLive στη μουσική σκηνή του Colorado!!

MadClip&LightLive στη μουσική σκηνή του Colorado!!
-Δυο από τους πιο ανερχόμενους rapper στην Ελλάδα ο MadClip& ο Light το Σάββατο 29 Απριλίου στη μουσική σκηνή του Coloradoστην πρώτη τους live εμφάνιση μετα την κυκλοφορία του νέου τους τραγουδιού DEALER!!

Σάββατο 29 Απριλίου στη μουσική σκηνή του Colorado
SupportGroup: YoungMontanas

Οι πόρτες ανοίγουν στις 21.30
Έναρξη προγράμματος 22.30
Γενική είσοδο :10 ευρώ
Τηλ. Πληροφοριών: 6940616800
Τηλ. Κρατήσεων: 2241075120
Διοργάνωση: 12ηχος

Σημεία Προπώλησης:
Βlack Sheep by X-musicland-Σοφ. Βενιζέλου 60, τηλ: 2241021282

Espressο deli καφέ bar Ορφανίδου 57, τηλ. 2241075120
D'amboiseκαφέ bar Δ.Θεοδωράκη 23, τηλ. 2241075212
Πλατεία Κύπρου τηλ.6978323518

Coffee Island-Εθνικής Αντιστάσεως 39, τηλ:2241022234
Γρηγόρης Coffee Ride-Λεωφόρος Ηρακλειδών, τηλ:2241091766

YungLight: Ο ποιό γνωστός ράππερ στην CapitalMusic μετά τον Ύπο είναι ο 21χρόνος Ελληνό-Αφρικανός ΡαππερYungLight (Κριστιαν Ιωαννίδης). Ο πρώτος δίσκος του στην Capital ήταν το 2013 στην ηλικία των 18 χρονών με τον ανώνυμο δίσκο (Light) που αποτελούταν από τα κομμάτια (1.Οράματα 2. Άλωση 3.Σκουπίδια 4.Champaign forbreakfast 5.Τόσο Μπροστά) μετά ακολούθησαν 3 τραγούδια ως YungLight (1.Λάθος Δρόμος 2.Vice City 3."30 Βαθμοί") και έπειτα ο δίσκος πουν τον έκανε ευρέος γνωστό που ονομάζεται NeroGreco, Οι μεγαλύτερες επιτυχίες απο τον δίσκο του ήταν τα τραγούδια "Θέλω Να Πιώ" (5 εκατ. Views) "Ζούγκλα" (2 εκατ.) και "Οι Φίλοι Μου Έιναι Λίγοι" (1.5 εκατ.) μετά συνέχισε της επιτυχίες του με τα solo τραγούδια "Ποιός Είμαι" το οποίο έχει ξεπεράσει τις 8,5 εκατομμύρια προβολές, Το dissαπευθυνόμενο στον ράππερSlogan με τίτλο "Κατάπινε Αργά" και οι συνεργασίες του με τον SNIK στα τραγούδια GucciMane, TonyMontana. Το πιο πρόσφατο τραγούδι του είναι το "YAYO" σε συνεργασία με τον MadClip. Στις 12 Απριλίου 2017 κυκλοφόρησε το νέο τραγούδι του με όνομα ''Περού'' σε συνεργασία με τον Υποχθόνιο αλλά και ακριβώς 2 εβδομάδες αργότερα κυκλοφόρησε το Dealer σε συνεργασία με τον MadClip.

MadClip: Ο "Αμερικανός" ήταν μέλος του labelOutkastExellence μαζί με τους Ν.Ο.Ε, ConstantineTheG, Tarek. Ύστερα ακολούθησε το ταξίδι του στην Αμερική καθώς προσεγγίστηκε από τον Jojo Simmons ιδρυτή του γνωστού συγκροτήματος RUN DMC. Μετά την πορεία του στην Αμερική επέστρεψε στην Ελλάδα δημιούργησε το δικό του κανάλι στο Youtube αποκτώντας έτσι γρήγορα κοινό που τον ακολουθεί και μερικά hit όπως το "Είμαι Τρελός" στο οποίο συμμετέχει ο ΤάκιΤσαν και το "Αμερικάνος".Έτσι δεν άργησε να τραβήξει την προσοχή του Ύπο και του Skive, που είναι οι ιδρυτές του μεγαλύτερου hip-hoplabel της Ελλάδας CapitalMusic και να του κάνουν πρόταση για να ενταχτεί στην Capital. Μέχρι στιγμής στην Capital τα τραγούδια που έχει συμμετέχει είναι το ΥΑΥΟ και το Dealer σε συνεργασία και των δυο τραγουδιών με τον YungLight.

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 27 April 2017 | 4:46 pm


Στη Ρόδο τα “Ελαττώματα” είναι must , του Μανώλη Δημελλά

φωτογραφία Καλλιόπη Μαλλόφτη
Έντεκα χρόνια πίσω ο Αντρέας Χαλκιάς και η Μαρία Παπλέκα άνοιγαν την πρώτη επιχείρηση τους στο κέντρο της Ρόδου. Εκείνη σίγουρα είναι η μάγισσα! Η μάστερ Σεφ της κουζίνας, ενώ ο Αντρέας ο Βασιλιάς της τραπεζαρίας.

Οι foodies του πλανήτη έχουν γνώση, δεν χρειάζεται να πολυ-παινέψω την κουζίνα τους, άλλωστε την προηγούμενη φορά που έγραψα για αυτούς κατηγορήθηκα ότι έκανα διαφήμιση, λες και το έχουν ανάγκη.

Η πρωτοτυπία των πιάτων, η μοναδικότητα των γεύσεων και του ιδιαίτερου στυλ κυριαρχούν σε κάθε κίνηση! Το πασίγνωστο Ταμάμ, το εστιατόριο τους, είναι για ακόμη μια χρονιά πρώτο στη λίστα του tripadvisor.

Υπάρχει μια λεπτομέρεια που για μένα κάνει τη διαφορά, το Ταμάμ δεν δέχεται κρατήσεις, όποιος προλάβει ή έχει υπομονή και διάθεση να περιμένει τη σειρά του, αυτός θα απολαύσει την μεσογειακή κουζίνα του!

Όμως το θέμα δεν είναι το Ταμάμ, μόλις πριν έναν χρόνο, αρχές Ιουλίου 2016, ο Αντρέας Χαλκιάς υλοποίησε μια ιδέα που τη σχεδίαζε αρκετά χρόνια, δημιούργησε ένα ολόφρεσκο μπαρ. Τα υλικά και η κατασκευή δεν ήταν θέμα, το ζήτημα ήταν το όνομα, έτσι εκεί όλη η οικογένεια κάθησε στο τραπέζι και έβαλε τα δυνατά της.

Κι ο Αντρέας αποφάσισε, άφησε πίσω τα ηχηρά και γκλαμουράτα ονόματα, που συνήθως βαφτίζουν τέτοια μαγαζιά και διάλεξε το πιο παράξενο και ιδιότροπο όνομα! Το είπε flaws δηλαδή...ελαττώματα!

Διάλεξε αυτό το όνομα γιατί όπως γράφει και στην κάρτα του «είναι τα ελαττώματα μας, αυτά που μας κάνουν τόσο τέλειους» (ρήση της συγγραφέως θρίλερ Paige Dearth).

Λοιπόν αυτός ο Καρπάθιος, γιατί ο Αντρέας έχει καταγωγή από το παραθαλάσσιο χωριό Αρκάσα, έχει ταλέντο και μαγικό άγγιγμα. Από τα φίνα κρυστάλινα ποτήρια, στη μηχανή που φτιάχνει τετράγωνο πάγο για να μην νερώνει τα ποτά, μέχρι τον ιδιαίτερο τρόπο σερβιρίσματος!

Όλα μέσα στο flaws έχουν τη σφραγίδα του και κρύβουν το πάθος για τελειότητα.

Βρεθήκαμε εκεί 12.00 το μεσημέρι, αφήσαμε στην άκρη τους καφέδες, δεν μπορέσαμε να αντισταθούμε και πιάσαμε τα απεριτίβι! Μην φανταστείτε τίποτε γνωστά κοκτέηλ κι εδώ ο Αντρέας κάνει αναπάντεχα μικρά θαύματα, δημιούργησε τα ποτά των “ελλατωμάτων”.

Το flaws, όπως και το εστιατόριο Ταμάμ, μοιάζουν με σειρήνες των σύγχρονων ταξιδιωτών, φτάνει ένα βλέμμα, μια μυρωδιά, για να σε αρπάξουν κι από τότε με κάποιο τρόπο σε αλυσοδένουν πάνω τους.

Το flaws και το Ταμάμ είναι εμπειρίες. Εμπειρίες που χαϊδεύουν ταυτόχρονα όλες τις αισθήσεις. Μα είναι το σπάνιο ταλέντο που έχει ο Αντρέας κι Μαρία, με έναν απίθανο τρόπο αναγνωρίζουν τη μοναδικότητα που έχουμε όλοι και ο καθένας ξεχωριστά κι ας είμαστε γεμάτοι flaws!
 

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 27 April 2017 | 1:17 pm


Δ. Γάκης: «Ανάδειξη του θρησκευτικού και πολιτισμικού πλούτου της Χώρας με στρατηγικό σχέδιο και όραμα»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Δ. Γάκης: «Ανάδειξη του θρησκευτικού και πολιτισμικού πλούτου της Χώρας με στρατηγικό σχέδιο και όραμα»
Τα θέματα της ανάπτυξης του θρησκευτικού - προσκυνηματικού τουρισμού στην Ελλάδα στο επίκεντρο της δραστηριότητας της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής
Στους τρόπους ενίσχυσης των προγραμμάτων προβολής και αξιοποίησης των πολιτισμικών και θρησκευτικών μνημείων της Χώρας, με στρατηγικό σχέδιο, όραμα και με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, αναφέρθηκε στην εισαγωγική του ομιλία για το θρησκευτικό τουρισμό και τις προσκυνηματικές περιηγήσεις, χθες 26.04.17, ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής Δημήτρης Γάκης.
Για τις δυνατότητες και τις προοπτικές ανάπτυξης του θρησκευτικού τουρισμού στις Ελληνικές Περιφέρειες, ενημέρωσαν την Επιτροπή ο γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Γ. Τζιάλλας και οι υπεύθυνοι για θέματα θρησκευτικού τουρισμού και προσκυνηματικών περιηγήσεων, από την Εκκλησία της Ελλάδος ο σεβ. Μητροπολίτης Δωδώνης κ Χρυσόστομος, από την Εκκλησία της Κρήτης ο σεβ. Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος και ο σεβ. Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος, εκπροσωπώντας τις Ιερές Μητροπόλεις της Δωδεκανήσου.
Επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου
«Η προβολή – με έμφαση τη χρήση των μέσων της σύγχρονης τεχνολογίας και του διαδικτύου - των θρησκευτικών μνημείων και των μεγάλων προσκυνημάτων που βρίσκονται διάσπαρτα σε όλες τις Ελληνικές Περιφέρειες, η διασύνδεση των περιηγήσεων με τις τοπικές πολιτισμικές δραστηριότητες και τον αγροδιατροφικό τομέα, η ενίσχυση των υποδομών φιλοξενίας και η παροχή κατάλληλης εκπαίδευσης στους ξεναγούς, αποτελούν κρίσιμα ζητήματα που η επιτυχής υλοποίησή τους θα βοηθήσει στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, καθώς και στην ανάδειξη της αξιακής σημασίας των χώρων λατρείας και της θρησκευτικής λαϊκής τέχνης. Παράλληλα, θα δώσει τη δυνατότητα σε περισσότερους ανθρώπους να περιηγηθούν σε μερικά από τα ομορφότερα μέρη της πατρίδας μας», είπε ο βουλευτής Δωδεκανήσου.
Προσκυνήματα και ουμανιστικές αξίες
Ο Δημήτρης Γάκης, αναφερόμενος ειδικά για τη Δωδεκάνησο και το σημαντικό έργο που υλοποιούν οι Ιερές Μητροπόλεις Δωδεκανήσου στην προστασία και την ανάδειξη των θρησκευτικών/προσκυνηματικών και πολιτισμικών μνημείων και χώρων που είναι διάσπαρτα σε κάθε γωνιά των νησιών μας, επαίνεσε το έργο των Ιερών Μητροπόλεων των νησιών μας και υπογράμμισε τη σημασία της δυναμικής συνέργειας τουρισμού – πολιτισμού στη Δωδεκάνησο, που γίνεται με σχέδιο, συνέπεια και όραμα εδώ και πολλά χρόνια.
Η εκτενής χρήση της σύγχρονης ψηφιακής τεχνολογίας και του διαδικτύου, η διασύνδεση των περιηγήσεων με άλλες δραστηριότητες που αυτή τη στιγμή «τρέχουν» στο Ν. Αιγαίο, όπως ο γαστρονομικός τουρισμός, αποτελούν παράγοντες που συμβάλουν στην περεταίρω προβολή των θρησκευτικών και ιστορικών μνημείων της Δωδεκανήσου.
Το σχέδιο δράσεων, τις δυνατότητες και τις προοπτικές του θρησκευτικού / προσκυνηματικού τουρισμού στη Δωδεκάνησο, ανέλυσε εμπεριστατωμένα στην Επιτροπή ο σεβ. Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος. Επίσης,, για τις δράσεις θρησκευτικού τουρισμού και προσκυνηματικών περιηγήσεων στις υπόλοιπες Ελληνικές Περιφέρειες, καθώς και για την παγκόσμια πολιτιστική σημασία των θρησκευτικών μνημείων της Χώρας, αναφέρθηκαν διεξοδικά ο σεβ. Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, εκπροσωπώντας την Εκκλησία της Ελλάδος και ο σεβ. Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος, από την πλευρά της Εκκλησίας της Κρήτης.
Ταυτόχρονα, ο βουλευτής Δωδεκανήσου, αναφέρθηκε στην αξιακή πλευρά αυτών των περιηγήσεων. Το τεράστιο πολιτισμικό και θρησκευτικό δυναμικό της Ελλάδας, χριστιανικό, ισλαμικό, ιουδαϊκό, με παγκόσμια ακτινοβολία, δεν αφορά μόνο στα μνημεία, προσκυνήματα, τις ιστορικές και λαογραφικές παραδόσεις που σχετίζονται με αυτά. «Είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με πανανθρώπινες αρχές και αξίες, όπως αυτές του ουμανισμού, της αλληλεγγύης και της προσφοράς, που κάνουν τους χώρους αυτούς μοναδικούς και προσελκύουν τους ταξιδιώτες τόσο ως τουριστικοί προορισμοί, όσο και ως τρόπος ζωής και έκφρασης. Αυτό το βλέπουμε στο σεβασμό που δείχνουν οι περιηγητές σ’ αυτούς που με φροντίδα και αγάπη τα έχτισαν και τα συντηρούν με ευθύνη απέναντι στη μεγάλη, ιστορική πολιτισμική κληρονομιά μας, αλλά και τη συμμετοχή τους στα πανηγύρια και στα λαογραφικά δρώμενα σε μεγάλες θρησκευτικές γιορτές σε μοναστήρια και τόπους λατρείας, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου», κατέληξε στην ομιλία του ο Δ. Γάκης.
Το Γραφείο ΤΥΠΟΥ
-.-

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 27 April 2017 | 1:14 pm


Συμμετοχή εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ρόδου, σε σεμινάριο Α΄ βοηθειών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Θέμα: Συμμετοχή εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ρόδου, σε σεμινάριο Α΄ βοηθειών.
-Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το σεμινάριο Α΄ Βοηθειών, με τη συμμετοχή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και των εργαζομένων των δύο (2) παιδικών σταθμών του Δήμου Ρόδου και συγκεκριμένα του παιδικού σταθμού «Μ.Καβαρινού» και του Προσχολικού Κέντρου Αγίων Αποστόλων, των εργαζομένων στο Κέντρο Παροχής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών καθώς και των νοσηλευτριών των Δημοτικών Ιατρείων.
Το σεμινάριο περιλάμβανε θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις και πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26 Απριλίου , στο χώρο του παλαιού Νοσοκομείου Ρόδου από τον εκπαιδευτή του Ε.Ε.Σ. κ. Δημήτριο Γαλατά και τις βαθμοφόρους κ. Γεωργία Καπόττου και κ. Σταματία Παρασκευά.
Οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να εξοικειωθούν σε πραγματικές συνθήκες πρώτων βοηθειών , ώστε να μπορούν να σώσουν ανθρώπινες ζωές σε περίπτωση ανάγκης .
Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Άννα Ζωάννου , ο Πρόεδρος κ. Σωτήρης Πετράκης , τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και η Διευθύντρια του Δημοτικού Οργανισμού Πρόνοιας Ρόδου, εκφράζουν στην Πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ρόδου κ. Δέσποινα Δελαπόρτα τις θερμές τους ευχαριστίες ,για την άμεση ανταπόκρισή της στο αίτημά μας για εκπαίδευση , για την άρτια οργάνωση του παραπάνω σεμιναρίου και την προσφορά εδεσμάτων .
Επίσης στον εκπαιδευτή κ. Δημήτριο Γαλατά και τις βαθμοφόρους κ. Γεωργία Καπόττου, κ. Σταματία Παρασκευά για την εμπεριστατωμένη ενημέρωση τους καθώς και τις εθελόντριες νοσηλεύτριες οι οποίες παρευρέθηκαν και υποστήριξαν το παραπάνω σεμινάριο.

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 27 April 2017 | 1:08 pm


Το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Ρόδου συμμετέχει στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Ρόδου

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΔΕΔΥ ΡΟΔΟΥ
-ΟΛΟΙ – ΟΛΕΣ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ
Με τους αγώνες γράφουμε ιστορία
Αιώνες ζωής μετρούν οι αγώνες των εργαζομένων σε όλο τον κόσμο. Το 8ωρο, οι Συλλογικές Συμβάσεις, η κοινωνική ασφάλιση, η άδεια μητρότητας, η κανονική άδεια, οι συνδικαλιστικές ελευθερίες, όλα τα δικαιώματα και συνολικά το εργατικό δίκαιο, δεν χαρίστηκαν. Κατακτήθηκαν με σκληρούς αγώνες, με θυσίες και αίμα, μέσα από μια μακριά διαδρομή του Εργατικού Κινήματος.
Εκατό τριάντα ένα χρόνια μετά το Σικάγο στην Ελλάδα του 2017, οι εργαζόμενοι ζουν τη βαρβαρότητα της πιο σκληρής επίθεσης του κεφαλαίου, που θέλει να πάρει την ιστορική ρεβάνς, να μηδενίσει το κοντέρ των κατακτήσεων και να επαναφέρει τους εργαζόμενους στον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα.
Εδώ και επτά χρόνια οι Κυβερνήσεις των μνημονίων και η Τρόικα ξεζουμίζουν το λαό και τους εργαζόμενους. Σαρώνουν ό,τι έχει απομείνει από το Κοινωνικό Κράτος, την Υγεία, την Παιδεία, την Κοινωνική Ασφάλιση, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, καταστρέφουν κάθε ίχνος παραγωγικού ιστού, πισωγυρίζουν την οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας.
Εμείς, οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, καλούμαστε να σηκώσουμε ψηλά το κεφάλι, να πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας, να σταματήσουμε την καταστροφή στην οποία μας οδηγούν για να πολλαπλασιάσουν τα κέρδη των τραπεζιτών και των μεγαλοεπιχειρηματιών, να ανατρέψουμε τις αντιλαϊκές και αντεργατικές πολιτικές της Κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΔΝΤ και του κεφαλαίου.
Το μήνυμα της φετινής Εργατικής Πρωτομαγιάς είναι ότι οι εργαζόμενοι και ο ελληνικός λαός δεν αντέχουν άλλες θυσίες. Το σύνθημα «Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ» είναι επίκαιρο, αναγκαίο και εφικτό.
Τέρμα στις θυσίες των εργαζομένων
ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ
Να ανατρέψουμε τις αντεργατικές πολιτικές της λιτότητας
Όλες και όλοι
Τη Δευτέρα, 1 Μάη 2017 και ώρα 10.30
στην απεργιακή συγκέντρωση και στη μουσική εκδήλωση,
έξω από το Εργατικό Κέντρο Ρόδου

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 27 April 2017 | 1:05 pm


Παρουσίαση της Ρόδου σε Νέα Υόρκη και Ουάσιγκτον

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Θέμα: Θεματικές δράσεις και παρουσίαση της Ρόδου σε Νέα Υόρκη και Ουάσιγκτον από την αντιδήμαρχο Τουρισμού κα Μαρίζα Χατζηλαζάρου σε συνεργασία με την Ομογένεια, στο πλαίσιο της “Greek Panorama- Tourism, Culture, Gastronomy 2017” -

Πρόσκληση από τη Διεύθυνση Τουρισμού Δήμου Ρόδου σε Ροδίτες επιχειρηματίες για συμμετοχή τους στην Έκθεση και στις παράλληλες δράσεις.

Στην 1η Έκθεση Τουρισμού, Πολιτισμού και Γαστρονομίας “Greek Panorama 2017- Tourism, Culture, Gastronomy” που είναι αφιερωμένη αποκλειστικά στην Ελλάδα, θα συμμετάσχει η Διεύθυνση Τουρισμού Δήμου Ρόδου μέσω της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Η έκθεση θα λάβει χώρα από τις 11-13 Μαϊου 2017 στον εμβληματικό σταθμό Grand Central Terminal, ένα ιστορικό κτίριο - σύμβολο αρχιτεκτονικής, στη καρδιά του Μανχάτταν, στη Νέα Υόρκη. Πρόκειται για έναν χώρο από τον οποίο διέρχονται καθημερινά περισσότερα από 750.000 άτομα, εργαζόμενοι και ξένοι επισκέπτες.

Η έκθεση “Greek Panorama 2017 διοργανώνεται από την Hellas North Events Inc. και είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται μία τέτοια έκθεση στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής αποκλειστικά για την προβολή της Ελλάδας, του τουρισμού και της γαστρονομίας της. Στο πλαίσιο δε της έκθεσης η εταιρεία διοργανώνει επίσης την Πέμπτη 11 Μαΐου τα «Greek Panorama Β2Β Sessions», αφιερωμένα αποκλειστικά στους επαγγελματίες από την αμερικανική και την ελληνική αγορά.
Σύμφωνα δε με τα στοιχεία της Γενικής Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΓΕ.Π.Ο.Ε.Τ), οι Αμερικανοί τουρίστες επιστρέφουν στην χώρα μας, εμφανίζοντας αύξηση στις κρατήσεις μεγαλύτερη του 20% σε σχέση με πέρυσι, ενώ η Ρόδος και η Κως παρουσιάζουν εξαιρετικά ποσοστά κρατήσεων για τη φετινή τουριστική περίοδο.

Ενδεικτικό της υψηλής ζήτησης από τις ΗΠΑ για ταξίδια στην Ελλάδα είναι ότι φέτος πέντε αεροπορικές εταιρείες, οι αμερικανικές Delta Airlines, American Airlines, United Airlines και Jet Blue και η αραβική Emirates θα πραγματοποιούν πτήσεις προς την Αθήνα αλλά και σε απευθείας ελληνικούς προορισμούς, όπως η Ρόδος και η Κως.

Το Δήμο Ρόδου θα εκπροσωπήσει στην Έκθεση “Greek Panorama 2017” στη Νέα Υόρκη η αντιδήμαρχος Τουρισμού, Διεθνούς Προβολής και Αποδήμων Ροδίων κα Μαρίζα Χατζηλαζάρου, η οποία μαζί με την προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου κα Βεατρίκη Σέρβου και σε συνεργασία με την Ελληνική Ομογένεια και δη τους Απόδημους Ρόδιους, σκοπεύουν να παρουσιάσουν τη Ρόδο σε θεματικές δράσεις που θα λάβουν χώρα σε Νέα Υόρκη παράλληλα με την έκθεση και σε Ουάσιγκτον.
Στόχος του Δήμου Ρόδου μέσω των συγκεκριμένων δράσεων, αλλά και των παραγωγικών φορέων του τόπου είναι η περαιτέρω προβολή της Ρόδου στις ΗΠΑ και η προσέλκυση περισσοτέρων Αμερικανών τουριστών στο νησί, από τη φετινή κιόλας τουριστική περίοδο.
Συγκεκριμένα, πέραν της καθιερωμένης ενημέρωσης των επισκεπτών της έκθεσης και της διανομής εντύπων από στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού στο stand της Ρόδου, στο περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ο Δήμος Ρόδου προτίθεται να συμμετάσχει στις εξής δράσεις:
EU Open Day: Η Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου θα μετέχει με ενημερωτικό υλικό της Ρόδου ως τουριστικού προορισμού, σε ένα stand στην Ελληνική Πρεσβεία της Ουάσιγκτον, το Σάββατο 13 Μαΐου 2017, ημέρα κατά την οποία διοργανώνεται το EU Open Day (European Month of Culture EUMC, www.euopenhouse.org) στη διάρκεια του οποίου όλες οι Πρεσβείες ανοίγουν τις πόρτες τους για να ενημερώσουν το Αμερικανικό κοινό για την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό διανέμοντας φυλλάδια, παραδοσιακά προϊόντα, ενημερωτικό υλικό.

Kellari Manhattan– New York- Εκδήλωση Παρουσίασης: Την Πέμπτη 11 Μαΐου 2017, θα πραγματοποιηθεί από την αντιδήμαρχο κα Χατζηλαζάρου παρουσίαση του Δήμου Ρόδου σε δημοσιογράφους, τουριστικά γραφεία και παράγοντες της τουριστικής βιομηχανίας της Αμερικής για τον προορισμό, σε ειδική εκδήλωση στο χώρο Kellari Manhattan (παράλληλη εκδήλωση με την ημέρα Greek Panorama B2B Sessions).

Hellas FM - Συνέντευξη: Ο ραδιοφωνικός σταθμός Hellas FM είναι ο μεγαλύτερος στην Αμερική – στο TriState Area – που εκπέμπει τα τελευταία 10 έτη σε όλο τον Απόδημο Ελληνισμό, διαθέτοντας έγκριτη δημοσιογραφική ενημέρωση και κάλυψη σε 24ωρη βάση, όπως και μέσω Internet.
Ο Δήμος Ρόδου θα έχει την ευκαιρία, μέσω της αντιδημάρχου κας Χατζηλαζάρου και σε εκπομπή υψηλή ακροαματικότητας, να παρουσιάσει τη Ρόδο και να προβάλλει το νησί, τις δράσεις όλων των φορέων του τόπου που καθιστούν τον τόπο αυτό μοναδικό τουριστικό προορισμό, τον οποίο μπορούν να ανακαλύψουν και πάλι οι Αμερικανοί επισκέπτες και φυσικά οι Απόδημοι Έλληνες.

Καλούνται λοιπόν οι επιχειρηματίες του νησιού που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις σημαντικές αυτές δράσεις του Δήμου Ρόδου και φυσικά στην έκθεση “Greek Panorama- Tourism, Culture, Gastronomy 2017” στη Νέα Υόρκη, να επικοινωνήσουν με τη Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου και να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα: 22410 35240 και 22410 35945 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να δηλώσουν τη φυσική τους παρουσία ως εκπρόσωποι φορέα ή της επιχείρησής τους θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τη Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου στα προαναφερόμενα τηλέφωνα και email.
Όσοι επιθυμούν να αποστείλουν υλικό τουριστικής προβολής θα πρέπει να το παραδώσουν στο κεντρικό γραφείο της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου το αργότερο μέχρι τις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής 5 Μαϊου 2017.

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 27 April 2017 | 1:01 pm


Αφιέρωμα στον Ανδρέα Λεντάκη απο τον Σύλλογο Απανταχού Καρπαθίων

Αφιέρωμα στον Ανδρέα Λεντάκη θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος Απανταχού Καρπαθίων στην αίθουσα εκδηλώσεων τ. Δημαρχείου Υμηττού.
Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την Παρασκευή 28 Απριλίου 2017 και ώρα 6.00μ.μ.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό θα απευθύνει και ο Πρόεδρος του ΣΑΚ κος ΚαραΪτιανός Ιωάννης, ενώ τον Σύλλογο μας θα εκπροσωπήσουν τα χορευτικά συγκροτήματα του Ομίλου Καρπαθίων Νέων και του Ομίλου Ολυμπιτών Καρπάθου "Η ΔΗΜΗΤΡΑ''.Ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι επίσης και ο συμπατριώτης μας Ομ.καθηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών κος Αλεξιάδης Μηνάς.

Σας περιμένουμε με χαρά,

Από την Γραμματεία του ΣΑΚ

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 26 April 2017 | 11:14 pm


Αυτόνομα φωτοβολταϊκά συστήματα απο την ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. MyPefkos

AYTONOMA ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. MyPefkos
-Η ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. MYPEFKOS στα πλαίσια της Πράσινης Ανάπτυξης του προορισμού και της συνεχής αναβάθμισης των υποδομών των Πευκών προχώρησε στην αγορά και τοποθέτηση 7 αυτόνομων φωτοβολταικών συστημάτων φωτισμού σε ρήμη η οποία δεν φωτίζονταν πολλά χρόνια τώρα και στην οποία φιλοξενούντε περίπου 700 τουρίστες.
Το έργο καλύφθηκε εξολοκλήρου με ιδία κεφάλαια της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. ύψους 8.000€. Με την κίνηση αυτή οι τουρίστες μας αλλά και οι μόνιμοι κάτοικοι θα εξυπηρετούντε καλύτερα αφού μέχρι σήμερα αγόραζαν φακούς για να πάνε στα καταλύματά τους πράγμα το οποίο είναι αδιανόητο για την εποχή μας.
Είμαστε περήφανοι για το έργο μας το οποίο θα συνεχίσουμε με μεράκι για να καταστήσουμε τους Πεύκους και το νησί μας πρώτο στις προτιμήσεις των τουριστών μας
Για περισσότερες πληροφορίες στο site μας www.mypefkos.com
Με εκτίμηση το Δ.Σ. της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. MyPefkos

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 26 April 2017 | 11:02 pm


Το έργο του χαρτοφυλακίου Νησιωτικής Πολιτικής βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη

Αθήνα, 26/04/17-Θέμα:«Το έργο του χαρτοφυλακίου Νησιωτικής Πολιτικής βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη»
Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης για τα θέματα της ακτοπλοΐας, την κρουαζιέρα, τις λιμενικές υποδομές, την Υγεία, τις αφαλατώσεις και την ενεργειακή διασύνδεση των νησιώνπαραχώρησε την Τρίτη (25/4/2017), ο Νεκτάριος Σαντορινιός, Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στο ραδιόφωνο AegeanVoice. http://www.youtube.com/watch?v=K-OVr39SM8s

Για την ακτοπλοΐα
• Προγραμματικές συμβάσεις για τις άγονες σε συνεργασία με την Τ.Α.
«Το ζήτημα των προγραμματικών συμβάσεων άγονων γραμμών μέσω της τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι ρύθμιση που προωθείται μέσω του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και το οποίο σε σύντομο διάστημα θα κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση. Αυτό που σχεδιάζουμε είναι να δίνεται η δυνατότητα σε Δήμους που έχουν στην επικράτειά τους άγονες γραμμές και αυτή τη στιγμή υπάρχει δυσλειτουργία στην εξυπηρέτηση κατά τη μεταφορά των νησιωτών, σε συνεργασία με ναυτιλιακές εταιρείες και με την εποπτεία του ΥΝΑΝΠ, να γίνεται η διαχείριση αυτών των γραμμών σε τοπικό επίπεδο, με σκοπό να βελτιωθεί ο τρόπος που διασυνδέονται τα μικρά νησιά- ή συστάδες μικρών νησιών- μεταξύ τους και με την πρωτεύουσα του νομού στο οποίο ανήκουν».
«Αναλυτικότερα, οι μικροί Δήμοι θα εμπλακούν στον προγραμματισμό των δρομολογίων. Την χρηματοδότηση, όπως και σήμερα, των άγονων γραμμών θα συνεχίσει να είναι καθήκον του Υπουργείου Ναυτιλίας. Τέλος, η ναυτιλιακή εταιρεία, σε συνεργασία με τους Δήμους και το ΥΝΑΝΠ, θα εντάσσει τα δρομολόγια στο πρόγραμμά της».
• Επιτροπή για εξέταση νέου νόμου για τα δρομολόγια
«Παράλληλα, έχει αξία να αναφέρω ότι δική μας πρόθεση είναι να αλλάξουμε συνολικά τον δρομολογιακό νόμο (2932/2001), ο οποίος συμπληρώνει φέτος 16 χρόνια εν ισχύ και έχει δείξει ποιες είναι οι παθογένειές του. Σε συνεργασία, λοιπόν, με την Ένωση Περιφερειών, την ΚΕΔΕ και τους φορείς της ακτοπλοΐας έχουμε συγκροτήσει μια επιτροπή που τις επόμενες μέρες ξεκινά την λειτουργία της και θα διαμορφώσει προτάσεις για ένα καινούργιο νομοθετικό πλαίσιο».

• Επιτροπή για τις συνδυασμένες μεταφορές
«Ταυτόχρονα, στο νομοσχέδιο του ΥΝΑΝΠ, υπάρχει ρύθμιση που προβλέπει την συγκρότηση, μιας επιπλέον επιτροπής που θα εξετάζει τις συνδυασμένες μεταφορές των νησιών- ακτοπλοΐα, αεροπορία και χρήση νέων μέσων, όπως τα υδροπλάνα».
• Δίκτυο ακτινωτών μεταφορών
«Το δίκτυο ακτινωτών μεταφορών είναι ιδανικό για την αύξηση της τουριστικής κίνησης στα νησιά. Όμως δεν είναι εύκολο να σχεδιαστεί, ούτε αρκεί μόνο η πολιτική βούληση. Χρειάζεται την βοήθεια ειδικών επιστημόνων στην μελέτη του αλλά και σοβαρές υποδομές στα λιμάνια των νησιών προορισμού. Εμείς σκοπό έχουμε να εμπλέξουμε σε αυτή την διαδικασία και τα μέλη της επιστημονικής επιτροπής του Ινστιτούτου Νησιωτικής Πολιτικής- του οποίου σχεδιάζουμε άμεσα την επαναλειτουργία του σε νέα βάση-, αλλά και την σχολή Ναυπηγών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και, πιθανότητα, επιστήμονες του Πανεπιστημίου Αιγαίου που έχουν κάνει σοβαρές μελέτες για το μεταφορικό ισοδύναμο».
«Το όλα πλάνο, όπως ανέλυσα, χρειάζεται μεθοδικότητα και για αυτό το λόγο δεν προχωράμε σε εξαγγελίες για δομικές αλλαγές στον ακτοπλοικό χάρτη των νησιών από την επόμενη κιόλας περίοδο. Εμείς από τώρα βάζουμε τις βάσεις για μια σωστή και επιστημονική προσέγγιση που, πλήρως, θα αποδώσει σε δύο με τρία χρόνια. Εμείς δε θα μπούμε στην λογική του εντυπωσιασμού, μέσω εξαγγελιών, που ακολουθούσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, ούτε των μικροπαρεμβάσεων που έκαναν ευκαιριακά και που τελικά δεν λειτουργούσαν».
Για την κρουαζιέρα
«Ο σχεδιασμός των συναρμόδιων Υπουργείων είναι να ενταχθούν στα προγράμματα της κρουαζιέρας όσα περισσότερα νησιά είναι δυνατόν. Η επέκταση των προορισμών της κρουαζιέρας, γνωρίζουμε πολύ καλά, πως έχει άμεση σχέση με τις λιμενικές υποδομές των νησιών. Επειδή θεωρούμε πολύ σημαντική την ενίσχυση της τουριστικής κίνησης των νησιών μας, συζητάμε διερευνητικά προτάσεις ιδιωτικών φορέων, όπου μέσω ΣΔΙΤ, θα εκσυγχρονιστούν και θα ενισχυθούν οι νησιωτικές υποδομές με έργα μακροπρόθεσμης απόδοσης».
Για τα λιμάνια των νησιών
«Το ζήτημα της μη νομιμοποίησης, ακόμη, πολλών λιμανιών της χώρας είναι πολύ σοβαρό. Υπάρχουν ευθύνες τόσο της κεντρικής Διοίκησης, όσο και των Τοπικών Δημοτικών Αρχών. Στο νομοσχέδιο του Υπουργείο Ναυτιλίας που σε λίγο καιρό θα προωθηθεί για συζήτηση στη Βουλή, δίνεται μια τελευταία ευκαιρία στα δημοτικά λιμενικά ταμεία να νομιμοποιήσουν τις λιμενικές τους υποδομές ώστε να μπορέσουν να επεκταθούν και να αποτελέσουν άξονες ανάπτυξης».
«Αντιπροσωπευτικό παράδειγμα της κατάστασης που επικρατεί αυτή τη στιγμή και της αναγκαιότητας να προχωρήσει η νομιμοποίηση των λιμανιών είναι ένα εγκαταλελειμμένο λιμάνι στην Κίμωλο, που είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ στην πρόσφατη περιοδεία μου στο νησί. Αυτό το λιμάνι θα μπορούσε να βελτιώσει πάρα πολύ την προσβασιμότητα των τουριστών από την Μήλο στην Κίμωλο- αν λειτουργούσε το ταξίδι Μήλος- Κίμωλος θα μειωνόταν στο 1/3 από το σημερινό χρόνο. Αυτή λοιπόν η λιμενική υποδομή δεν είναι νομιμοποιημένη, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να την αποκαταστήσουμε παρότι χρειάζεται πολύ μικρό κόστος για να λειτουργήσει. Κατά την επίσκεψή μου στο νησί, συζήτησα το θέμα με τον Δήμαρχο Κιμώλου και συμφωνήσαμε να γίνουν, εκατέρωθεν προσπάθειες για ένταξή του σε διαδικασία νομιμοποίησής, ώστε να αποκτήσει το νησί μια ακόμη αναπτυξιακή ευκαιρία».
Για τα άνυδρα νησιά
«Είναι αλήθεια ότι το ελληνικό δημόσιο πληρώνει κάθε χρόνο στην υδροδότηση των άνυδρων νησιών περί τα 3,5 εκ. Στοίχημα για την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής είναι μέσα στο 2017 να λειτουργήσουν, όσο το δυνατόν περισσότερες μονάδες αφαλάτωσης στα νησιά αυτά με το σκοπό της εξοικονόμησης του δημόσιου χρήματος, από τη μια, και από την άλλη της παροχής καλύτερης ποιότητας νερού στους νησιώτες. Σε καθημερινή βάση ασχολούμαστε με τα προβλήματα υδροδότησης των νησιών, είτε με την πορεία των έργων εγκατάστασης των μονάδων, είτε με την επαύξησηισχύος της αφαλάτωσης, μέσω χρηματοδότησης για αγορά νέας μονάδας, όπως έγινε πρόσφατα στις Σχοινούσες».
«Ήδη έχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση μονάδων αφαλάτωσης, στη Δονούσα, Αμοργό (Αιγιάλη) και Λέρο. Πρόσφατα υπεγράφη σύμβαση εγκατάστασης -λειτουργίας και συντήρησης των μονάδων αφαλάτωσης στα νησιά Πάτμου και Αρκιών»
Για την Υγεία των νησιών
«Το χρόνιο πρόβλημα που υπάρχει είναι ότι ενώ προκηρύσσονται θέσεις για αγροτικούς και γενικούς γιατρούς στα νησιά και παρά το γεγονός ότι έχουν δοθεί, από την δική μας Κυβέρνηση, αρκετά βαθμολογικά και οικονομικά κίνητρα, εντούτοις υπάρχουν ακόμη κενά. Εμείς προσπαθούμε, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας να δώσουμε ακόμη περισσότερα κίνητρα για να γίνουν θελκτικές οι θέσεις. Ταυτόχρονα όμως για να καλυφθούν οι ανάγκες των νησιωτών, σε συνεργασία με το Υπουργείο Αμύνης, φροντίζουμε, έστω και προσωρινά, να στελεχώνουν τις δομές υγείας των νησιών οπλίτες γιατροί ή και μόνιμοι στρατιωτικοί γιατροί».
«Ποτέ δε θα μπορούμε να πούμε ότι είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από την κάλυψη των υγειονομικών αναγκών στα νησιά, αλλά με αυτές τις προσπάθειες που έχουμε καταβάλει πιστεύω ότιέχουν γίνει αρκετά βήματα ώστε να αισθάνονται πιο ασφαλείς οι νησιώτες».
Για την ενεργειακή διασύνδεση των νησιών
«Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα διασύνδεσης των νησιών αυτό είναι αρκετά προχωρημένο και πιστεύουμε ότι θα μπορέσουν έτσι οι νησιώτες να αποκτήσουν πρόσβαση σε ποιοτικότερο ρεύμα».

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 26 April 2017 | 10:58 pm


Πένθος στο ΤΕΕ Δωδεκάνησου για την απώλεια του Κίμωνα Πετρόπουλου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
-ΡΟΔΟΣ 26.04.2017
-Ο Πρόεδρος και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του Περιφερειακού Τμήματος ΤΕΕ Δωδεκανήσου εκφράζουμε τη βαθιά οδύνη και τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια για τον απρόσμενο και άδικο θάνατο του συναδέλφου Πολιτικού Μηχανικού Κίμωνα Πετρόπουλου.
Ο Κίμωνας Πετρόπουλος εργαζόταν τα τελευταία χρόνια στη Ρόδο και αποτέλεσε παράδειγμα ήθους και εργατικότητας για τους συναδέλφους και όσους είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν.
Είναι τραγική η απώλεια ενός νέου ανθρώπου, ενός άρτιου και συνεπή επαγγελματία, ενός ιδιαίτερα αγαπητού συναδέλφου.
Η οικογένεια των Μηχανικών είναι από σήμερα φτωχότερη.
Καλό σου ταξίδι Συνάδελφε

Για το Περιφερειακό Τμήμα ΤΕΕ Δωδεκανήσου

Ο Πρόεδρος
Γιάννης Γλυνός

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 26 April 2017 | 10:54 pm


Το Σωματείο Οικοδόμων της Ρόδου συμμετέχει στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤ/ΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
&
ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΡΟΔΟΥ
-Ρόδος 26/04/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά,
που αποτελεί ορόσημο Αγώνων, Θυσιών και Διεκδικήσεων.

Η 1η Μάη είναι δική μας μέρα, μέρα των εργατών, που σηματοδοτεί τον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.
Μπροστά στις νέες εξελίξεις οι εργαζόμενοι, ενώνουν τις δυνάμειςτους και αγωνίζονται για την διασφάλιση και διεύρυνση των κοινωνικών, ασφαλιστικών και εργασιακών τους δικαιωμάτων, για την απόκρουση και ακύρωση των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, οι οποίες, στο βωμό του κέρδους και των συμφερόντων τους, καταπατούν και περιφρονούν κάθε έννοια δικαίου και ανθρωπιάς.
Τιμάμε τους αγώνες μας, οργανώνοντας την πάλη για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας. Δε συμβιβαζόμαστε με την ανέχεια, τη φτώχεια, την ανεργία, το τσάκισμα της ζωής μας. Η αντεργατική βαρβαρότητα δεν έχει τέλος.
Εμείς με τον αγώνα μας μπορούμε να τους σταματήσουμε!
Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά,
που αποτελεί ορόσημο Αγώνων, Θυσιών και Διεκδικήσεων.
Με την οργάνωση της πάλης μας σε κάθε χώρο δουλειάς να επιβάλλουμε τις λύσεις που έχουμε ανάγκη. Δεν μπορούμε να περιμένουμε τη σωτηρία μας από αυτούς που μας σκάβουν το λάκκο.
ΟΛΟΙ στην απεργιακή συγκέντρωση και στη μουσική εκδήλωση
τη Δευτέρα, 1η Μάη,
στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου, Στ. Καζούλη 30, ώρα 10.30 πμ.

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ !

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 26 April 2017 | 10:50 pm


Εξακολουθεί να υπάρχει πρόβλημα ελλείψεως ιατρού στη Λίνδο - κατάθεση Επίκαιρης Ερώτησης

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, Βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Κρεμαστινός κατέθεσε και πάλι Επίκαιρη Ερώτηση μετά το πρόσφατο ατύχημα Αμερικανίδας τουρίστριας στη Λίνδο. Είναι η τρίτη κατά σειρά Επίκαιρη Ερώτηση που καταθέτει για την ενίσχυση των Περιφερειακών Ιατρείων, και της Λίνδου συγκεκριμένα. Σε όλες έχει προειδοποιήσει για τους κινδύνους και το διασυρμό που θα υποστεί η χώρα σε κάποιο έκτακτο επείγον περιστατικό μέσα στα εκατομμύρια των τουριστών που επισκέπτονται το καλοκαίρι τη Λίνδο και, σε μικρότερο αλλά πολύ σημαντικό βαθμό, την Όλυμπο Καρπάθου και την Αντιμάχεια Κω όπου υπάρχουν αντίστοιχα Ιατρεία κλειστά ή σε υπολειτουργία, αλλά το Υπουργείο Υγείας δεν έχει ακόμα ανταποκριθεί.

Το πλήρες κείμενο, ακολουθεί:

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Δημ. Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Θ. ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

26.04.2017

Αρ. Πρωτ.: 770/24-4

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό

Θέμα: «Εξακολουθεί να υπάρχει πρόβλημα ελλείψεως ιατρού στη Λίνδο»

Αν και στην αρχή ακόμα της τουριστικής περιόδου, η Λίνδος παραλίγο να θρηνήσει θύμα μεταξύ των τουριστών όταν ηλικιωμένη Αμερικανίδα τουρίστρια έπεσε στην Ακρόπολη με αποτέλεσμα κόψιμο αρτηρίας και τραυματισμό στο κεφάλι, όπως πληροφορηθήκαμε από δημοσιεύματα των εφημερίδων. Από καθαρή της τύχη, της παρείχε τις πρώτες βοήθειες μια ομάδα Γάλλων πυροσβεστών που ήταν επίσης τουρίστες. Η τραυματίας διακομίστηκε μετά από ταλαιπωρία και αναμονή με ασθενοφόρο που ήρθε από τον Αρχάγγελο, 20' μακριά, στο Νοσοκομείο που βρίσκεται άλλη μία ώρα μακριά.

Έχω επανειλημμένα ζητήσει με Επίκαιρες Ερωτήσεις προς το Υπουργείο Υγείας, ενίσχυση του Περιφερειακού Ιατρείου Λίνδου που μόνο κατ΄ όνομα είναι «Πολυδύναμο», καθώς ο μοναδικός γιατρός που υπηρετεί στη Λίνδο ως εκ των αρμοδιοτήτων του δεν έχει διαρκή παρουσία.

Ακόμα όμως και αν είχε, δεν θα μπορούσε να καλύπτει τις μέρες και ώρες υψηλής επισκεψιμότητας της Ακρόπολης. Η Λίνδος δέχεται κάθε χρόνο την καλοκαιρινή περίοδο εκατομμύρια τουρίστες. Είναι ένας από τους 10 πιο επισκέψιμους προορισμούς της Ελλάδας. Είναι, λοιπόν, τουλάχιστον αυτονόητο ότι πρέπει να υπάρχει διαρκώς διαθέσιμος γιατρός και μάλιστα σε βάρδιες.

Από την πρώτη κιόλας επίκαιρη ερώτηση που σας είχα απευθύνει είχα προβλέψει τους κινδύνους υγείας και τον τουριστικό διασυρμό της χώρας από την έλλειψη γιατρού. Εντούτοις, τίποτα δεν έχει αλλάξει εδώ και 7 μήνες.

Για τα ανωτέρω, ερωτάται ο Υπουργός Υγείας:

- Σε ποιες ενέργειες έχει προβεί για την σωστή στελέχωση και λειτουργία του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Λίνδου και τι προτίθεται να πράξει για να μπορέσει το Ιατρείο να καλύψει τις ανάγκες της περιοχής ενόψει και της κορύφωσης της τουριστικής περιόδου;

Ο ερωτών βουλευτής

Δημήτριος Κρεμαστινός

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 26 April 2017 | 5:24 pm


Χ. Κόκκινος: «Με κοινή προσπάθεια τα Δωδεκάνησα θα ανταπεξέλθουν στην πιο δύσκολη αντιπυρική περίοδο που ξεκινά»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Χ. Κόκκινος: «Με κοινή προσπάθεια τα Δωδεκάνησα θα ανταπεξέλθουν στην πιο δύσκολη αντιπυρική περίοδο που ξεκινά»
-Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Νοτίου Αιγαίου Περιφερειακής Ενότητας Δωδεκανήσου

Συνεδρίασε σήμερα 26.4.2017 σε πολύ καλό και συνθετικό κλίμα απόψεων το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Δωδεκανήσου το οποίο συγκάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χ. Κόκκινος.

Πραγματοποιήθηκε αλληλοενημέρωση και ουσιαστικός διάλογος και κατάθεση προτάσεων από τα μέλη του. Καταγράφηκε η βούληση και η συλλογική προσπάθεια που πρέπει να καταβληθεί ώστε να βρίσκεται σε ετοιμότητα τα νησιά της Δωδεκανήσου και να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα πυρκαγιών, εφόσον παρουσιαστούν, κατά την αντιπυρική περίοδο.

Ο κ. Χ. Κόκκινος στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε σε ενέργειες που έχει πραγματοποιήσει η Π.Ν.Αι. για την αντιπυρική περίοδο που ξεκινά, επισήμανε την ανάγκη εμπρόθεσμης παρουσίας εναέριων μέσων πυρόσβεσης στα νησιά μας, αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις του στην κεντρική εξουσία για θέματα Πολιτικής Προστασίας, ζήτησε την επίσπευση των διαδικασιών που θα επιτρέψουν τη λειτουργία της ΕΤΑΙ.ΠΡΟ.ΦΥ.ΚΑ. και την ολοκλήρωση πιστοποίησής τους από την Πυροσβεστική Ακαδημία για θέματα πυρόσβεσης και εξέφρασε τη βούληση να εξακτινωθεί η δράση της και στα υπόλοιπα νησιά της Δωδεκανήσου. Τόνισε την ανάγκη ατομικής αλλά και συλλογικής προσπάθειας και διαρκούς επαγρύπνησης που πρέπει να καταβληθεί από όλους τους συναρμόδιους φορείς. Ευχαρίστησε τις εθελοντικές οργανώσεις, την Πυροσβεστική Υπηρεσία και όλες τις δημόσιες υπηρεσίες για τη θετική συνεργασία που έχει αναπτυχθεί και έκανε αποτίμηση της αντιπλημμυρικής περιόδου που σε και αυτήν τη χρονιά λειτούργησαν τα αντανακλαστικά της Πολιτείας και των ενεργών πολιτών -όταν χρειάστηκε- με επιτυχία.

Αναφέρθηκε και στην προσπάθεια δημιουργίας ομάδας για θέματα Πολιτικής Προστασίας σε κάθε νησί της Δωδεκανήσου με τη συμμετοχή ανθρώπων της Αυτοδιοίκησης και εθελοντών, αλλά και στις μεγάλες ελλείψεις σε πυροσβεστικό υλικό που υπάρχουν στα μικρά νησιά της περιοχής μας.

Τέλος έδωσε έμφαση στην ανάγκη ενημέρωσης της κοινωνίας για θέματα Πολιτικής Προστασίας και συμφωνήθηκε από τους συμμετέχοντες του Σ.Ο.Π.Π. να γίνουν από τις αρχές Ιουνίου τέτοιου είδους δράσεις.

Ο κ. Χ. Κόκκινος με περιοδείες του στο νησί της Ρόδου και στα υπόλοιπα νησιά της Δωδεκανήσου, θα επιδιώξει μαζί με τα στελέχη του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Δωδεκανήσου την εφαρμογή των αποφάσεων των Σ.Ο.Π.Π. και την κινητοποίηση όλων των δυνάμεων για την επίτευξη των στόχων που τέθηκαν.

Παραθέτονται τα θέματα Ημερήσιας Διάταξης που συζητήθηκαν:
Θέματα Ημερήσιας ∆ιάταξης Σ.Ο.Π.Π. Π.Ε. Δωδεκανήσου (26.4.2017)

1. Χαρτογράφηση κινδύνου δασικής πυρκαγιάς και «ευπαθών» περιοχών ανά νησί της Π.Ε. ∆ωδεκανήσου με βάση τα στοιχεία των τελευταίων ετών.

2. ∆ράσεις πρόληψης και πυροπροστασίας που έχουν γίνει.

3. Καθαρισμοί βλάστησης για τη μείωση του κινδύνου, πρόοδος εργασιών. Συντήρηση δικτύων διανομής ∆Ε∆∆ΗΕ (πρόοδος εργασιών)

4. Μέτρα για την αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιάς από τη λειτουργία Χώρων Ανεξέλεγκτης Εναπόθεσης Αστικών Απορριμμάτων που ανήκουν στους ΟΤΑ Α’.

5. Μέτρα για την αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιάς από την εκτέλεση γεωργικών και άλλων εργασιών περιορισμένης έκτασης στην ύπαιθρο. Ενεργοποίηση επιτροπών βόσκησης, Επιτροπών ανεπιτήρητων ζώων.

6. Επιτήρηση «ευπαθών περιοχών» – Μικτές Περιπολίες. Επάνδρωση πυροφυλακείων της πρώην ∆ασικής Υπηρεσίας.

7. Συνεργασία φορέων με το Πυροσβεστικό Σώμα και Π.Ν.Αι. για τη διάθεση υλικών και μέσων.

8. Οργανωμένη απομάκρυνση πολιτών λόγω δασικής πυρκαγιάς. ∆ασικοι δρόμοι,

Τουριστικές περιοχές σε δάσος χωρίς εναλλακτικές εξόδους διαφυγής σε Ρόδο και Κω

9. Κινητοποίηση και συντονισμός Εθελοντικών Οργανώσεων. Κατάσταση εθελοντικών ομάδων ανά νησί.
-- Mε εκτίμηση,
photo
Χαράλαμπος Κόκκινος Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
p:+30 2241360608 | e:[email protected] | w:http://www.pnai.gov.gr | a:Πλατ. Ελευθερίας 1, α' όροφος, 851 00 Ρόδος

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 26 April 2017 | 4:57 pm


Τα εμβόλια σώζουν ζωές – Ο εμβολιασμός προστατεύει την υγεία σε παιδιά και ενήλικες

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμού που πραγματοποιείται φέτος στις 24-30 Απριλίου, αποτελεί μία πρωτοβουλία, η οποία εφαρμόζεται από τα κράτη μέλη και συντονίζεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).
Ο εμβολιασμός αποτελεί μία από τις πιο αποτελεσματικές παρεμβάσεις πρόληψης στη δημόσια υγεία διότι προλαμβάνει, ετησίως, περίπου 2 με 3 εκατομμύρια θανάτους.
Από την βρεφική ηλικία έως και την ενήλικο ζωή, ο εμβολιασμός προστατεύει από νοσήματα όπως διφθερίτιδα, τέτανο, κοκκύτη, πολιομυελίτιδα, ιλαρά, ερυθρά, παρωτίτιδα, ανεμευλογιά και έρπητα ζωστήρα, μηνιγγιτιδοκοκκικές και πνευμονιοκοκκικές λοιμώξεις, γαστρεντερίτιδα από ρότα ιό, ηπατίτιδα Α και Β, λοιμώξεις από HPV και γρίπη.
Παρ’ όλα αυτά, ακόμα και σήμερα παγκοσμίως, κατ’ εκτίμηση 22 εκατομμύρια βρέφη δεν εμβολιάζονται πλήρως με τα προτεινόμενα εμβόλια, ενώ πάνω από 1,5 εκατομμύρια παιδιά κάτω των 5 ετών, πεθαίνουν από νοσήματα τα οποία προλαμβάνονται με εμβολιασμό.
Ο εμβολιασμός πρέπει να γίνεται με την καθοδήγηση του θεράποντος ιατρού βάσει πάντοτε της ισχύουσας νομοθεσίας. Να θυμίσουμε πως το τελευταίο πρόγραμμα Εθνικού εμβολιασμού νομοθετήθηκε στις 22 Ιανουαρίου 2015 από τον Υπουργό Υγείας κ. Μάκη Βορίδη. Τα τελευταία χρόνια οι Ιατρικοί Σύλλογοι και διάφοροι επιστημονικοί φορείς ασκούνε πιέσεις για την επικαιροποίηση του Εθνικού προγράμματος εμβολιασμών ώστε να ενταχθεί σε αυτούς και το εμβόλιο για τη μηνιγγίτιδα τύπου Β, ωστόσο παρά τις υποσχέσεις δεν υπάρχει κανένα θετικό αποτέλεσμα.
Τα εμβόλια που συμπεριλαμβάνονται στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών χορηγούνται δωρεάν σε όλους τους πολίτες.

O Ι.Σ.Ρ προβληματίζεται από το γεγονός πως μια μικρή μερίδα του πληθυσμού αρχίζει να αμφισβητεί την αποτελεσματικότητα των εμβολίων.
Το αντιεμβολιαστικό κίνημα άρχισε να καταγράφεται στην Ελλάδα έπειτα από την πανδημία της γρίπης, το 2009. Οι πρώτες επιφυλάξεις αφορούσαν το εμβόλιο για τη γρίπη αυτές επεκτάθηκαν στη συνέχεια και στα παιδιατρικά εμβόλια. Όλες όμως αυτές οι απόψεις παραμένουν βέβαια αβάσιμες και επιστημονικά ατεκμηρίωτες.
Η μαζική εφαρμογή των εμβολιασμών τα προηγούμενα 30 έτη οδήγησε σε σημαντικά θετικά επιτεύγματα στην ιατρική προληπτική της Υγείας. Η Ευρωπαϊκή Ήπειρος ανακηρύχθηκε το 2002 ελεύθερη πολιομυελίτιδας,
ενώ την περασμένη δεκαετία τα κρούσματα της ιλαράς μειώθηκαν πάνω από 90%, γεγονός το οποίο καταδεικνύει πόσο αποτελεσματικές μπορεί να είναι οι στρατηγικές των εμβολιασμών.

Για τον Ι.Σ.Ρ
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Χρήστος Απ. Μαντάς Ηλίας Ιωάν. Τσέρκης

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 26 April 2017 | 3:34 pm


Τρεις κλοπές απο 23χρονο

Α’ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
-Εξιχνίαση κλοπών στη Ρόδο-Την 25-04-2017 εξιχνιάστηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου -3- κλοπές και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 23χρονου ημεδαπού, ο οποίος όπως εξακριβώθηκε το χρονικό διάστημα από 24-03-2017 έως 03-04-2017 αφαίρεσε χρήματα, διάφορα εργαλεία, υδραυλικά υλικά και είδη αλουμινίου από αποθήκη, εμπορική επιχείρηση και αγρόκτημα.

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 26 April 2017 | 3:28 pmΔείτε αγγελίες στο Νομό Δωδεκανήσου

Φιλικοί ιστότοποι:

www.vimaorthodoxias.gr