Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Φθιώτιδας    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ξεκινά η επένδυση στην Παραλία Αταλάντης για Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινητόδρομου.
  Άρχισαν οι εργασίες για ΣΕΑ στο νοτιοδυτικό τμήμα της εθνικής οδού ,λίγο μετά το σημερινό 140 χλμ.
Από το 2011 ακούγαμε γι΄αυτήν την επένδυση στην περιοχή  και αρχίζει 6 χρόνια μετά! Καινούργιες θέσεις εργασίας θα προκύψουν για την κατασκευή του Σταθμού Εξυπηρέτησης Αυτοκινητόδρομου ,αλλά και για την λειτουργία του . Ας δούμε τι είχε γραφεί παλιότερα:

"ΚΤΗΜΑΤΑ για ΕΞΥΠΗΡΈΤΗΣΗ 1200 ατόμων στην ΣΚΑΛΑ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ για Σείριο 2 ?
Έτσι ακούγεται εδώ και μια βδομάδα μετά από τηλέφωνα που δέχθηκαν κάτοικοι από Αταλάντη , Κυπαρίσσι και Λιβανάτα , από τρία μεγάλα μεσιτικά γραφεία από Αθήνα .

Αυτός ο σχεδιασμός για νέο Σείριο ή ΟΛΥΜΠΟΥΣ ΠΛΑΖΑ υπήρχε στα συρτάρια του τότε ΥΠΕΧΩΔΕ από παλιά , μόνο που δεν είχαν πει ακριβώς την θέση και ήταν τοποθετημένη ανάμεσα Τραγάνα – Αρκίτσα . Τελικά αποφασίστηκε να γίνει από το 140ο χλμ. έως 400μ προ του ανισόπεδου κόμβου Σκάλας Αταλάντης. Ήδη γκρέμισαν το εκεί εγκατελελλειμένο εργοστάσιο και προχωρούν στην αναζήτηση ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ.

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 19 May 2017 | 5:24 pm


Σύγκληση Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου στην Αταλάντη
   Την Δευτέρα  15 Μαΐου 2017 και ώρα 9:30 πμ. στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λοκρών στην Αταλάντη, συγκλήθηκε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο του Δήμου Λοκρών με αφορμή τον απολογισμό της χειμερινής περιόδου 2016 και το σχεδιασμό των δράσεων και ενεργειών που απαιτούνται για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών την αντιπυρική περίοδο 2017.

   Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Λοκρών, οι Αντιδήμαρχοι, εκπρόσωπος του Δασαρχείου Αταλάντης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ο Διοικητής της Αστυνομίας, η Δ/ντρια του Κ.Υ. Αταλάντης, ο Δ/ντης Πολεοδομίας & Περιβάλλοντος του Δήμου Λοκρών, ο Δ/ντης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λοκρών, ο Πρ/νος του τμήματος Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας, ο Δ/κτης του Α’ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων, εκπρόσωπος του Λιμεναρχείου Αταλάντης, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας με το Δ/ντη Πολιτικής Προστασίας και το Πρ/νο Εργοταξίων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. 


Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 16 May 2017 | 12:41 am


Σαρακιώτης: «Η υπουργική απόφαση για το virtual net metering αναμένεται να προσφέρει τεράστιες ευκαιρίες στους κατ’ επάγγελμα αγρότες»
Ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σαρακιώτης σχολίασε ως «εξαιρετικά θετική» την απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναφορικά με τη βελτίωση του υφιστάμενου πλαισίου για την ιδιοπαραγωγή ενέργειας με συμψηφισμό, δηλαδή το λεγόμενο ‘net metering’.

Μέσω της συγκεκριμένης απόφασης, η οποία ελήφθη ύστερα από επίμονες εκκλήσεις, υιοθετείται το πλαίσιο εικονικής ιδιοπαραγωγής ενέργειας με συμψηφισμό (‘virtual net metering’). Έτσι, παρέχεται η δυνατότητα σε κατ’ επάγγελμα αγρότες και νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου που λειτουργούν για σκοπούς δημοσίου ενδιαφέροντος, να ικανοποιούν πολλαπλές καταναλώσεις μέσω ενός φωτοβολταϊκού συστήματος.  
Μάλιστα, ο συμψηφισμός θα αφορά τριετή ορίζοντα αντί του ενός έτους, το οποίο προβλεπόταν έως τώρα.


Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 12 May 2017 | 3:49 pm


Προτάσεις οικονομικής πολιτικής


Του ΘΑΝΑΣΗ ΖΕΚΕΝΤΕ


Η βασική στόχευση της οικονομικής πολιτικής θα πρέπει να είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και η αύξηση της παραγωγής, ώστε να αυξηθούν τα έσοδα της κοινωνικής ασφάλισης και να αυξηθούν τα φορολογικά έσοδα μέσα από την αύξηση του Α.Ε.Π. και όχι μέσω της περαιτέρω επιβάρυνσης της οικονομικής δραστηριότητας.

Η κυβέρνηση στο πλαίσιο του Συμπληρωματικού Μνημονίου Κατανόησης που συμφώνησε με τους δανειστές προχωρά σε μείωση συντάξεων και αφορολογήτου, πλήττοντας με τον τρόπο αυτό την πλειοψηφία των συνταξιούχων και των εργαζομένων πλήρους απασχόλησης. Η μείωση του αφορολογήτου στο άγαμο από 8.636€ σε 5.681€ είτε το 2019 είτε το 2020 ανάλογα με την πορεία του δημοσιονομικού πλεονάσματος και με φορολογικό συντελεστή 22% συνεπάγεται επιπλέον ετήσια επιβάρυνση 650,1€ για κάθε φορολογούμενο, ενώ αν ο φορολογικός συντελεστής μειωθεί στο 20% τότε η ετήσια επιβάρυνση θα είναι 591€. Η πρόταση της κυβέρνησης είναι αν υπάρχει πλεόνασμα πέραν του 3,5% αυτό να διοχετευθεί ως επιδόματα και κοινωνικές παροχές σε αδύναμες κοινωνικές ομάδες. 
  
Η πρόταση της κυβέρνησης θα μειώσει την κατανάλωση εξαιτίας της μείωσης του διαθεσίμου εισοδήματος με αποτέλεσμα την ισόποση μείωση του Α.Ε.Π. ενώ η διάθεση του όποιου πλεονάσματος σε επιδόματα ανέχειας δεν θα έχει κανένα πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα για την οικονομία, καθώς θα έχει στην καλύτερη περίπτωση αύξηση του Α.Ε.Π. ίση με το ύψος των επιδομάτων και κοινωνικών παροχών.

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 12 May 2017 | 3:49 pm


Καμπάνια ενημέρωσης για την Ανακύκλωση στα Σχολεία του Δήμου Λοκρών
Καμπάνια ενημέρωσης κι ευαισθητοποίησης για την αξία της ανακύκλωσης εγκαινίασε χθες 11 Μαΐου ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Νικόλαος Λιόλιος αρχής γενομένης από τα σχολεία της Μαλεσίνας. 

Η συγκεκριμένη ενέργεια εντάσσεται στο πλαίσιο του σχεδιασμού του Δήμου Λοκρών για την ενίσχυση της ανακύκλωσης, τη μείωση των απορριμμάτων και την προστασία του περιβάλλοντος και υλοποιείται σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης.

Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμαρχος  επισκέφτηκε σχολεία της Μαλεσίνας κι ενημέρωσε τους μαθητές για την ανακύκλωση, τα οφέλη που προκύπτουν για το περιβάλλον, την ποιότητα ζωής και την οικονομία, τα υλικά και  τον τρόπο που αυτά ανακυκλώνονται.

Ταυτόχρονα   διανεμήθηκε  σχετικό έντυπο ενημερωτικό υλικό, ενώ παραδόθηκαν στα σχολεία νέοι μπλε κάδοι ανακύκλωσης.

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 12 May 2017 | 3:49 pm


Οικονομικά παραθαλάσσια οικόπεδα ,εντός σχεδίου ,για ΑΓΟΡΑ ΜΕΤΡΗΤΟΙΣ ΜΕΧΡΙ 21/07 /2017 ΕΚΠΤΩΣΗ 21% !
24 plots of land (property from 320m2 - 450 m2), near to the sea only 100 m ,prices from 37.000 euro (half price) ,in the centrale GREECE, 140 klm from ATHENS ,at ATALANTI beach,near to mountain Parnassos (ski),near to Delfi (see the nexts photos).
Земля Инвестиционные возможности BEACH Skalas, до 21/01/2017 скидка 21% на денежные средства в перечисленных цене.
tel. 0030 6936950699 mr Argyris Alexiou - architect .

Το γραφείο μας διαθέτει ιδιόκτητα φθηνά παραλιακά οικόπεδα εντός σχεδίου στήν παραλία Αταλάντης , 100 μ. απο την παραλία ,140 χλμ από ΑΘΗΝΑ- 45 χλμ απο ΛΙΒΑΔΕΙΆ - 55 χλμ απο ΑΡΑΧΩΒΑ , με θέα θάλασσα διότι μπροστά είναι δημόσια έκταση και εκτός σχεδίου. Τα οικόπεδα βρίσκονται στο προτελευταίο τετράγωνο ,σε ήσυχο και καταπράσινο περιβάλλον , δίπλα σε μή διανοιγμένη πλατεία και δίπλα σε 15 περίπου εξοχικές κατοικίες, με φως ,νερό τηλέφωνο και μια κατοικία ήδη κτισμένη μέσα στα οικόπεδα .
Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 12 May 2017 | 2:53 pm


Συνεδρίασε το ΔΣ της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας με βασικό θέμα το πολυνομοσχεδίο του ΥΠΕΣ για την Τοπική ΑυτοδιοίκησηΤην Παρασκευή 5 Μαΐου 2017 πραγματοποιήθηκε η 5η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας στα γραφεία της, στη Λαμία. Βασικό θέμα της συνεδρίασης αποτέλεσε η ανάλυση και η αποτύπωση βελτιωτικών ή νέων προτάσεων επί του προωθούμενου πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Επί του νομοσχεδίου τοποθετήθηκε ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας και Δήμαρχος Ορχομενού, κ. Λουκάς Υπερήφανος αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Σε καμία περίπτωση θα είμαι αφοριστικός. Αδιαμφισβήτητα το προωθούμενο νομοσχέδιο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση εμπεριέχει πολλές διατάξεις, οι οποίες αποτελούν πάγια αιτήματά μας και σίγουρα θα δοθούν καίριες λύσεις.  Ωστόσο, δεν περιλαμβάνονται διατάξεις, στις οποίες είχαμε καταλήξει κατά τη διάρκεια διαβούλευσης με την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου, επί κυρίου Κουρουμπλή. Ορισμένες σημαντικές διατάξεις που κρίνεται απαραίτητο να προστεθούν είναι η σύσταση της Αυτοτελούς Υπηρεσίας Εποπτείας ΟΤΑ, η επίλυση των προβλημάτων σχετικά με την καταστατική θέση των αιρετών, η νομοθετική επίλυση του ζητήματος περί παραχώρησης της απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας στους Δήμους κ.α. Επίσης δεν υπάρχει αναφορά σε φλέγοντα θέματα για την αυτοδιοίκηση όπως είναι:
Η νέα γενιά παρακρατηθέντων
Η τήρηση του ν. 3852/2010 («Καλλικράτης») για τους ΚΑΠ
Η απόδοση των πόρων του Πράσινου Ταμείου και η συμμετοχή της Τ.Α. στην υλοποίηση του ΕΣΠΑ.
Τα θέματα που σας ανέφερα, όπως και πολλά άλλα που περιλαμβάνονταν στο προηγούμενο νομοσχέδιο (σ.σ. πολυνομοσχέδιο «σκούπα» - επί Υπουργίας κ. Κουρουμπλή), δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση θέματα δεύτερης προτεραιότητας και δεδομένου ότι υπάρχει ήδη μια προεργασία και τεκμηρίωση θεωρώ πως θα πρέπει να αποτελέσουν τμήμα της παρούσας πρότασης του Υπουργείου Εσωτερικών».
  
Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 9 May 2017 | 5:07 pm


Συμμετοχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στη Διεθνή Έκθεση BIG 5 SHOWΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΣTH ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΔΟΜΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ

BIG 5 SHOW 2017


Ντουμπάι,  26-29 Νοεμβρίου 2017Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας εξετάζει το ενδεχόμενο συμμετοχής της στη Διεθνή Έκθεση BIG 5 SHOW, που θα λάβει χώρα από 26-29/11/2017, στο εκθεσιακό κέντρο Dubai World Trade Centre στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Tη διοργάνωση της Ελληνικής συμμετοχής έχει αναλάβει η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων & Εξωτερικού Εμπορίου (ENTERPRISE GREECE), αρμόδιος εθνικός φορέας, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης για την προσέλκυση επενδύσεων και την προώθηση των Ελληνικών εξαγωγών.


Η έκθεση συγκεντρώνει και προβάλλει τη μεγαλύτερη ποικιλία σε προϊόντα και υπηρεσίες του τομέα των κατασκευών. Ειδικότερα προβάλλονται :


Δομικά υλικά (δόμηση, μόνωση, οδοποιία, κατασκευές),ηλεκτρολογικό υλικό, κλιματισμός, εξοπλισμός αεροδρομίων, καλώδια, ηλεκτρικά μηχανήματα, τεχνολογία υδάτων & περιβάλλοντος (πισίνες, σιντριβάνια, προστασία περιβάλλοντος, είδη ύδρευσης, άρδευσης),τεχνολογία κλιματισμού (ψύξη – θέρμανση) κατοικιών και επαγγελματικών χώρων, συστήματα καθαρισμού και συντήρησης, προϊόντα  μεταλλουργίας  και υαλουργίας, μπάνια, κεραμικά,  μάρμαρα υλικά επεξεργασίας μαρμάρων και  προϊόντα ξύλου (πόρτες – κουφώματα – πατώματα, ειδικές κατασκευές κ.λ.π).


Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, προτίθεται να συμμετάσχει στο εθνικό περίπτερο της Χώρας μας και θα καλύψει οικονομικά, μέρος του συνολικού κόστους, για τις επιχειρήσεις του κλάδου των δομικών υλικών και υπηρεσιών που δραστηριοποιούνται εντός της χωρικής της αρμοδιότητας και θα συμμετάσχουν στην διεθνή έκθεση BIG 5 SHOW DUBAI 2017.


Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 9 May 2017 | 4:56 pm


Ο Χρήστος Σταϊκουρας για το ζήτημα της προμήθειας νέου αξονικού τομογράφου στο Γ.Ν.ΛαμίαςΤο ζήτημα της προμήθειας νέου αξονικού τομογράφου στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, με πόρους που είχαν εξασφαλισθεί το 2014, αν και μείζον, παραμένει άλυτο.

Και αυτό, παρά τις διαβεβαιώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, στις 12 Σεπτεμβρίου 2016, σε απάντηση σχετικής Κοινοβουλευτικής μου Ερώτησης, πως «Ο Αξονικός Τομογράφος, αξίας 250.000 ευρώ, είναι αναγκαίος για το Νοσοκομείο. Θα προκηρυχθούν οι διαγωνισμοί. Μην ανησυχείτε, δεν πρόκειται να χαθεί ούτε ένα ευρώ από αυτά τα οποία στείλατε τότε ως Υπουργός στο Νοσοκομείο Λαμίας».

Δυστυχώς, έκτοτε, παρά τις συνεχείς Κοινοβουλευτικές Ερωτήσεις μου προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας (οι πιο πρόσφατες με υπ’ αριθ. πρωτ. 3920/06.3.2017 και 4937/10.4.2017) σχετικά με την συγκεκριμένη προμήθεια, απάντηση ακόμη δεν έχω λάβει.

Για το λόγο αυτό, στις 19 Απριλίου 2017, με επιστολή μου προς το Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, ζήτησα να ενημερωθώ, το συντομότερο δυνατόν, για την πορεία υλοποίησης της προμήθειας αξονικού τομογράφου στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας.

Σήμερα, είκοσι (20) μέρες μετά, «ούτε φωνή, ούτε ακρόαση»…

Η αδιαφορία είναι πρωτοφανής.

Οι πολιτικές, διοικητικές και διαχειριστικές ευθύνες, συγκεκριμένες.

Επισυνάπτεται η σχετική επιστολή (αριθ. πρωτ. ΓΝΛ Β8186/19.4.2017).

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 9 May 2017 | 1:45 am


«Δώρο» 1,2 εκατομμύρια ευρώ στο Δήμο Λοκρών για ληξιπρόθεσμα

Γιάννης Σαρακιώτης: «Συγχαρητήρια στην ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, η οποία εισάκουσε τις εκκλήσεις – 1,2 εκ. ευρώ στο Δήμο Λοκρών για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών»

Με το εντυπωσιακό ποσό των 1.168.168 ευρώ επιχορηγείται από το υπουργείο Εσωτερικών, μετά από έγκριση του Πάνου Σκουρλέτη για κάλυψη ληξιπρόθεσμων οφειλών μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, ο Δήμος Λοκρών.

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ενέκρινε έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις και επιχορηγήσεις συνολικού ύψους 1.501.394 ευρώ σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στις δομές τους.

Αποκλειστικά για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων των  Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού προς τρίτους, εγκρίθηκαν οι παρακάτω επιχορηγήσεις συνολικού ύψους 1.271.394 ευρώ, με χρέωση του λογαριασμού του Υπουργείου Εσωτερικών «Επιχορηγήσεις εποπτευόμενων φορέων του ΥΠΕΣ – κάλυψη ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων», που τηρείται στο  Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για αυτούς τους λόγους.


Στον ακόλουθο πίνακα αναφέρονται αναλυτικά τα ποσά:
Δήμος                         Νομός                   Ποσό σε ευρώ
Καντάνου - Σελίνου    Χανίων                   130.226,00
Λοκρών                    Φθιώτιδας              1.168.168,00Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 4 May 2017 | 9:45 pm


ΕΛΜΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ: Αποτελέσματα εκλογών ανάδειξης αντιπροσώπων για το 18ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ
ΕΛΜΕ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ 
ΓΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΟ 18ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΛΜΕ


   Ψήφισαν                    362 
   Άκυρα - Λευκά             15
   Έγκυρα                     347   

 
 Έλαβαν :
            ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ              ΨΗΦΟΙ      ΕΔΡΕΣ      ΠΟΣΟΣΤΟ 
Συνδ. Ανεξ. Καθηγητών           146             2           42,1%   
Ενωτική Κίνηση                         84             1            24,2%   
ΔΑΚΕ                                        70             1            20,2%   
Αγων.Συσπείρωση (ΠΑΜΕ)         47             0       13,5%   


Εκλέγονται :

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 4 May 2017 | 12:02 am


Στο ΓΛΚ προς έλεγχο το Πολυνομοσχέδιο του ΥΠΕΣ για τους ΟΤΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για Πολυνομοσχέδιο του ΥΠΕΣ για τους ΟΤΑ

Χθες, Τρίτη 2 Μαΐου το απόγευμα, κατατέθηκε προς δημοσιονομικό έλεγχο, στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ), το Πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για τους Ο.Τ.Α. («Ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.) - Ρυθμίσεις σχετικές με την οργάνωση, τη λειτουργία, τα οικονομικά και το προσωπικό των Ο.Τ.Α. - Ευρωπαϊκοί Όμιλοι Εδαφικής Συνεργασίας και άλλες διατάξεις»), σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του epoli.gr από κομβικές πηγές του Υπουργείου Οικονομικών.
  
Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 3 May 2017 | 3:17 pm


Προκήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας στη ΛΑΡΚΟ
Σ      Υ       Ν       Δ       Ι       Κ        Α       Τ      Ο
ΣΥΓΚΟΛΛΗΤΩΝ  ΕΡΓ/ΧΝΙΤΩΝ  ΚΑΙ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Μ Ε Τ Α Λ Λ Ο Υ    Ν Ο Μ Ο Υ     Φ Θ Ι Ω Τ Ι Δ Α Σ
 ΕΔΡΑ: ΛΑΜΙΑ ΠΛ. ΔΙΑΚΟΥ  ΕΡΓ. ΚΕΝΤ. ΛΑΜΙΑΣ 
 ΑΡΙΘ.ΕΓΓΡ.   ΒΙΒΛ.ΕΠΑΓΓ.ΣΩΜ.ΠΡΩΤ.ΛΑΜΙΑΣ 46/95   
EMAIL:  [email protected]Τηλ: 6937887924 
   Fax: 22330-41164
Αρ.Πρωτ.    -36-                                                    ΛΑΡΥΜΝΑ 03/05/2017
ΠΡΟΣ:
Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ
                                                Ευρεία κοινοποίηση

Συνάδελφοι,

Στις 26/04/2017   πραγματοποιήσαμε Γ.Σ  των μελών μας  και αποφασίσαμε με βάση την απόφαση που είχαν πάρει από κοινού το Συνδικάτο μας και το Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ. 

Την απόφαση δηλαδή που έλεγε πως αν μέχρι στις 02/04/2017  δε υλοποιούταν από την πλευρά της ΛΑΡΚΟ συνέχιση των ενσωματώσεων, τότε θα προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις.

Επειδή σήμερα 03/05/2017, ένας μήνας επιπλέον δηλαδή από το περιθώριο που είχαμε συμφωνήσει να δώσουμε και δυστυχώς συνέχιση των ενσωματώσεων από την πλευρά της ΛΑΡΚΟ δεν είδαμε, σας ενημερώνουμε πως  με απόφαση Γ.Σ Προκηρύσσουμε 4ωρη στάση εργασίας ανά βάρδια για την Πέμπτη 11/05/2017, τις  4 τελευταίες ώρες κάθε βάρδιας με κύριο αίτημα «κατάργηση του σκλαβοπάζαρου των εργολαβιών και ενσωμάτωση όλων των εργαζομένων από τις εργολαβίες στην ίδια την ΛΑΡΚΟ».

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 3 May 2017 | 12:49 pm


Πνευματικά Δικαιώματα: Οι επιχειρήσεις να πληρώνουν λιγότερα χρήματα και οι δικαιούχοι να παίρνουν περισσότερα
Είμαστε βέβαιοι ότι οι δίκαιες και κοινά αποδεκτές θέσεις των Επιμελητηρίων και των δημιουργών θα γίνουν αποδεκτές από την ελληνική πολιτεία, προκειμένου να ηρεμήσει ο ταραγμένος χώρος των πνευματικών δικαιωμάτων. 

Οι χρήστες θα στηρίξουν με δικαιοσύνη και ανταποδοτικά τον πολιτισμό της χώρας μας και θα είναι περήφανοι γι΄αυτό. Οι δε δικαιούχοι θα μπορέσουν επιτέλους να ζουν με αξιοπρέπεια. 

Οι κατά καιρούς προτάσεις του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων έχουν να κάνουν με:

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 3 May 2017 | 9:58 am


Ξεκινά και επίσημα από σήμερα η αντιπυρική περίοδος

  

Τι πρέπει να προσέχουν όλοι οι πολίτες σύμφωνα με εγκύκλιο της Πυροσβεστικής και της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας που τίθεται σε ισχύ από 1η Μαΐου 


Μία σειρά απαγορεύσεων τίθεται σε ισχύ από σήμερα 1η Μαΐου εξαιτίας της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου. 

Τόσο το  Πυροσβεστικό Σώμα, όσο και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έδωσαν στη δημοσιότητα μέσω ανακοινώσεων και εγκυκλίων οδηγίες για όλα εκείνα που πρέπει να προσέξουν οι πολίτες από την ημέρα έναρξης της αντιπυρικής περιόδου από σήμερα 1η Μαΐου έως και 31η Οκτωβρίου 2017.

   
Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 1 May 2017 | 5:22 pm


Αιμοδοσία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στη Λαμία
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στην προσπάθεια διαμόρφωσης ενός ολοκληρωμένου πλαισίου κοινωνικής προστασίας και εθελοντικών δράσεων, προχώρησε πρόσφατα στη δημιουργία «Τράπεζας Εθελοντικής Αιμοδοσίας Στερεάς Ελλάδας».

Με αφορμή τη δημιουργία της Τράπεζας, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δημήτριος Αργύρης σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας κ.Ευθύμιο Καραΐσκο, διοργανώνουν εθελοντική αιμοδοσία στη Λαμία.

Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί 4 Μαΐου 2017, ημέρα Πέμπτη και ώρα 10.00 π.μ. έως 13.00 μ.μ. στο κτίριο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στη Λαμία (Λ.Καλυβίων 2).

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 1 May 2017 | 2:15 pm


ΚΥΡΙΑΚΗ 9-4-2017 στον ΔΗΜΟ ΛΟΚΡΩΝ 1οι ΑΓΩΝΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Οι αγώνες δρόμου και ποδηλατικοί , θα γίνουν Κυριακή 9/4/2017 , ώρα 11.00 πμ στην πλατεία της ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ ,έδρας του Δήμου ΛΟΚΡΩΝ , με στόχο να συγκεντρωθούν  τρόφιμα για το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου.
Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 28 March 2017 | 3:46 pm


7 ¨"μυστικές" και μικρές παραλίες στην Τραγάνα ,φαγητό και ποτό στην παραλία Τραγάνας!!!
7 παραλίες μικρές στην Τραγάνα που είναι ξεχωριστές αλλά προσβάσιμες με τα πόδια κυρίως με 4Χ4 αλλα και με ΙΧ!!!
Τα 3 καταστήματα στην παραλία Τραγάνας είναι έτοιμα να μας υποδεχτούν μετά απο ένα μπάνιο και ξεκινώντας από το παλαιότερο:
Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 24 March 2017 | 3:47 pm


ΤΙ να ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ για ΓΑΛΑ σε ΧΑΡΤΙΝΗ συσκευασία.ΤΙ να ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ για ΓΑΛΑ σε ΧΑΡΤΙΝΗ συσκευασία


Ξέρετε ότι αν το γάλα στη χάρτινη συσκευασία δεν πουληθεί στην καθορισμένη χρονική διάρκεια επιστρέφει στη βιομηχανία για να ανα-παστεριωθεί και να ξαναγυρίσει στο σουπερμάρκετ; Απίστευτο;

Ο νόμος επιτρέπει στις μεγάλες βιομηχανίες να επαναλάβουν τη διαδικασία έως 5 φορές, κάτι που αφήνει το γάλα χωρίς γεύση και τελικά χωρίς ποιότητα και διατροφική αξία...
Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 20 March 2017 | 5:08 pm


Παραγωγή ελαιοδένδρων σε φυτώρια ελιάς,στην ΤΡΑΓΑΝΑ με αγριελιά. είδη και καλλιέργεια ελιάς.

ΦΥΤΩΡΙΟ ΕΛΙΑΣ από ΑΓΡΙΕΛΙΑ - Α.Α.ΑΛΕΞΙΟΥ στην ΤΡΑΓΑΝΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΤΗΛ. 6936950699 / 2233092368
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε στο σύνδεσμο εδώ: http://greeceoliveoil.blogspot.gr/

Τιμές φυτωρίου ελιάς για τα έτη τιμές σταθερές 2011-12-14-15-16-2017-2018 :
( Χονδρική για όλους)
Α. Μονοετή 5,00-5,60 ευρώ Β. Διετή 6,30 - 7,00 Γ. Τριετή 8,00 - 8,50 Δ. Μεγαλύτερα φυτά από 10,00 - 70,00 (οχτώ χρόνων) και 300 ευρώ των 20 ετών !
Για καλλίτερη επιτυχία στη φύτευση και την καλλιέργεια στο ΧΩΡΆΦΙ ή στο ΚΤΗΜΑ σας ΣΥΝΙΣΤΟΎΜΕ , κυρίως ΜΟΝΟΕΤΗ - το πολύ ΔΙΕΤΗ - και εφόσον υπάρχει δυνατότητα ποτίσματος για 2-3 χρόνια το καλοκαίρι ,κάθε 10 μέρες μέχρι και ΤΡΙΕΤΗ !
Τα μεγαλύτερα 4-10 χρόνων θέλουν περισσότερο πότισμα και περιποίηση για 4-5 χρόνια.

Καλό είναι να φυτεύονται δενδρύλια μονοετή-διετή διότι εγκλιματίζονται πιο γρήγορα στο νέο έδαφος και αναπτύσσουν το νέο ριζικό τους σύστημα στο νέο έδαφος και έτσι αντέχουν περισσότερο,αναπτύσσονται πιο γρήγορα πχ από τα τριετή - τεταρτοετή και καρποφορούν πιο γρήγορα.

Από το κτήμα μας - φυτώριο , χονδρική τιμή για όλους , 5,00-5,60 ΕΥΡΏ τα μονοετή ή σας τα μεταφέρουμε εμείς με ελάχιστη παραγγελία 35-70 δένδρα και με επιβάρυνση 20 λεπτά το χιλιόμετρο (τα καύσιμα) και επιπλέον τα διόδια ...και σε παλέτα (50-80 δένδρα) με ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ σε όλη την ΕΛΛΑΔΑ και το ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ... από το φυτώριο μας ελιάς : Αλέκος Αργ. ΑΛΕΞΙΟΥ στην ΤΡΑΓΑΝΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ...στην πλατεία του χωριού , απέναντι από το δημοτικό ΣΧΟΛΕΊΟ .
Κινητό : 0030-6936 950 699 κ. Αργύρης - 6936882064 κυρά Παναγιώτα και σταθερό 22330 92368 - 22330 80655/ 2233092491....
Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 20 March 2017 | 4:51 pm


ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΛΑΡΚΟ από το κάλεσμα του Δήμου Λοκρών.

ΨΗΦΙΣΜΑ  ΓΙΑ ΛΑΡΚΟ

Σήμερα 12Φλεβάρη 2017 και μετά από κάλεσμα τουΔήμου Λοκρών πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή των εμπλεκομένωνφορέων από τουςνομούς της χώρας  που δραστηριοποιείται η ΛΑΡΚΟ με θέμα την ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ .
Στην σύσκεψη παρευρέθηκαν εκπρόσωποιτων Δήμων Λοκρών, Λεβαδέων, Διρφύων-Μεσσαπίων, Ορχομενού και της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, ο κ. Φάνης Σπανός, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας και ο κ. Κώστας Αποστολόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης  Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής,εκπρόσωποι από τους εργαζόμενους και τους συνδικαλιστικούς  τους φορείς ( Σωματεία, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες), την διοίκηση της ΛΑΡΚΟ και φορείς της ευρύτερης περιοχής,τα πολιτικά κόμματα και Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 13 February 2017 | 4:05 pm


Εκδήλωση Οργάνωσης Συριζα 13/2 στην Αταλάντη ,για τα δυο χρόνια κυβέρνησης Αριστεράς και κοπή πίτας 2017.

Εκδήλωση Οργάνωσης Συριζα 13/2 στην Αταλάντη , ωρα  7,00 μμ  στην καφετέρια "ΙΝ" του κ. Γιάννη ΝΙΑΒΗ ,για τα δυο χρόνια κυβέρνησης Αριστεράς και κοπή πίτας 2017.
Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 10 February 2017 | 5:06 pm


ΔΗΜΟΣ ΛΟΚΡΩΝ: Οικονομική κατάσταση Εσόδων - Εξόδων Οικονομικού έτους 2017


Δημοσίευση περίληψης Απόφασης 17/185/2016  Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Λοκρών
ΔΗΜΟΣ ΛΟΚΡΩΝ: Οικονομική κατάσταση Εσόδων - Εξόδων Οικονομικού έτους 2017 
Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 23 January 2017 | 3:30 pm


ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ για την ευγενική χορηγία σας στην δράση του Κοινωνικού Παντοπωλείου και Κοινωνικού Φαρμακείου.ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ       
Ο Δήμαρχος, το Δημοτικό Συμβούλιο, το Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης και το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού σας ευχαριστεί θερμά και σας συγχαίρει για την ευγενική χορηγία σας στην δράση του Κοινωνικού Παντοπωλείου και Κοινωνικού Φαρμακείου.
       Η προσφορά σας είναι πολύτιμη και ουσιαστική, συντελεί στην προσπάθεια στήριξης των οικογενειών και των ατόμων που δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν σε βασικούς τομείς επιβίωσης.
       Η δράση του Κοινωνικού Παντοπωλείου κ Φαρμακείου συνεχίζεται   και αυτό οφείλεται και σε μεγάλο βαθμό και στη δική σας προσφορά και συμμετοχή. 
Συγκεκριμένα ευχαριστούμε τους :                                             
  1. Βύρωνας Κωλέτης - φαρμακείο : 291 κουτιά φάρμακα
  2. Ψωμάς Ανδρέας - φαρμακείο Τραγάνα: 38 κουτιά φάρμακα
  3. Solin Barde - φαρμακείο Αρκίτσα : 22 κουτιά φάρμακα
  4. Χορωδία Αταλάντης «ΑΡΜΟΝΙΑ» : τρόφιμα
Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 23 January 2017 | 3:07 pmΔείτε αγγελίες στο Νομό Φθιώτιδας

Φιλικοί ιστότοποι:

www.vimaorthodoxias.gr