Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Φθιώτιδας    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Το Εργατ. Κέντρο Λαμίας για τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού για τους πλειστηριασμούς

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΚΛΗΣΗ
ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ


Ο πρωθυπουργός με δηλώσεις του για τους πλειστηριασμούς προκάλεσε για άλλη μια φορά το λαό, λέγοντας ότι όσοι τους μπλοκάρουν υπηρετούν τους κακοπληρωτές που έχουν βγάλει τα χρήματα τους στο εξωτερικό και έχουν αφήσει εδώ απλήρωτους τους εργαζόμενους τους. 

Μιλάει:
Αυτός που αρνείται να φέρει νόμο στη Βουλή για την προστασία της α΄ κατοικίας. 
Αυτός που αρνείται να ψηφίσει νόμο για να τιμωρούνται αυστηρά όσοι εργοδότες αφήνουν απλήρωτους τους εργάτες. 
Αυτός που έχει στηρίξει με χέρια και πόδια τη μεγαλοεργοδοσία, που ετοιμάζεται να φέρει νόμο για τη μείωση της φορολογίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Τολμάει να λέει ότι ο αγώνας κατά των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών εξυπηρετεί συμφέροντα. Σ΄ αυτό το άθλιο σημείο έφτασε, να αντιγράφει τα επιχειρήματα της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ, να υλοποιεί τις απαιτήσεις του ΣΕΒ, των τραπεζιτών, των ξένων funds, που επιχειρούν να βάλουν στο χέρι σαν τα κοράκια τη λαϊκή κατοικία. 

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 14 October 2017 | 3:36 am


Ενημέρωση επαγγελματιών χρηστών σχετικά με τη συνταγή χρήσης γεωργικών φαρμάκων
ΘΕΜΑ: «Ενημέρωση επαγγελματιών χρηστών σχετικά με τη συνταγή χρήσης γεωργικών φαρμάκων και την απαίτηση κατοχής πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων»

ΣΧΕΤ.: Η με αριθ. 9497/104760/20-8-2014 Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ Β΄2310), σχετικά με τη συνταγή χρήσης γεωργικών φαρμάκων» (ΦΕΚ Β΄2724), όπως τροποποιήθηκε με τη με αριθ. 8670/83089/1-8-2017 Απόφαση του Υπουργού και του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Καθώς έχουν τεθεί επανειλημμένα αιτήματα στην υπηρεσία μας παρακαλούμε όπως προβείτε σε κάθε απαραίτητο μέτρο, όπως ανακοινώσεις, δελτία τύπου κ.α. έτσι ώστε οι επαγγελματίες χρήστες φυτοπροστατευτικών προϊόντων να ενημερωθούν για τα παρακάτω:

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 13 October 2017 | 3:26 pm


ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ: «Καταβολή του ειδικού Εποχικού Βοηθήματος έτους 2017»


Αριθ. Πρωτ. 1                                               Λαμία  13/10/2017

Συνάδελφοι,
Από την Πέμπτη 12 Οκτώβρη ξεκίνησε η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων των δικαιούχων του ειδικού εποχικού βοηθήματος και λήγει στις 30 Νοεμβρίου 2017.
Ø  Οι αιτήσεις υποβάλλονται στo Κέντρo Προώθησης Απασχόλησης του ΟΑΕΔ είτε μέσω οποιουδήποτε άλλου χώρου ηλεκτρονικής πρόσβασης.
Ø  Το ποσό του ειδικού εποχικού βοηθήματος για τους οικοδόμους είναι 678,06 ευρώ.
Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 13 October 2017 | 1:28 pm


Πατούλης: Προτεραιότητα για την Τ.Α. είναι η δρομολόγηση έργων υψηλής προστιθέμενης αξίας για το περιβάλλον

Την ανάγκη αποκέντρωσης αρμοδιοτήτων και πόρων από το συγκεντρωτικό κράτος προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση προκειμένου να δοθεί νέα ώθηση στους στόχους της «πράσινης» οικονομίας, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ.Πατούλης.

Κατά την τοποθέτησή του στο Συνέδριο που διοργάνωσε στο ΤΕΕ η Ένωση Διπλωματούχων Ελλήνων Μηχανικών με τίτλο «Περιβάλλον και Ενέργεια», ο κ. Πατούλης εστίασε στις άοκνες προσπάθειες της αυτοδιοίκησης για να υπηρετήσει τις κοινωνικές ανάγκες και την υπόθεση της ανάπτυξης.

Χαρακτηρίζοντας τα θέματα περιβάλλοντος και ενέργειας ζητήματα στρατηγικής σημασίας για τη χώρα, τόνισε πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση δίνει ώθηση στους στόχους της λεγόμενης «πράσινης» ή «κυκλικής» οικονομίας υλοποιώντας σειρά έργων που αξιοποιούν τις δυνατότητες που δίνει η αειφορική διαχείριση των πόρων, η ανακύκλωση, και η ορθολογική διαχείριση των στερεών αποβλήτων.
«Η χωριστή συλλογή βιοαποβλήτων, η επεξεργασία τους αλλά και η χωριστή συλλογή ανακυκλώσιμων υλικών όλων σχεδόν των κατηγοριών στα Πράσινα Σημεία θα αποτελέσει το πρώτο σημαντικό βήμα μιας ορθολογικής και περιβαλλοντικής αποδεκτής διαχείρισης των στερεών αποβλήτων» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Ωστόσο σημείωσε πως βασικές προϋποθέσεις είναι η ταχύτατη έκδοση των αδειών εγκατάστασης των Πράσινων Σημείων, Σταθμών Μεταφόρτωσης ή/και κλειστών κομποστοποιήσεων στις συνοικίες και γειτονιές και η διευκόλυνση διαδικασιών χωροθέτησης και αδειοδότησης αυτών (Διαδικασίες Fast Track). 
Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 12 October 2017 | 4:12 pm


Αντισταθμιστικά για τις ανεμογεννήτριες ζητάει ο Δήμος Διστόμου- Αράχοβας- Αντίκυρας
Ο Δήμος Διστόμου- Αράχοβας- Αντίκυρας καλεί τους δημότες Διστόμου και Στειρίου καθώς και κάθε ενδιαφερόμενο,  σε λαϊκή ενημερωτική συγκέντρωση στον προαύλιο χώρο του παρεκκλησίου του Αγίου Μήνα, την Κυριακή 15 Οκτώβρη στις 11.00 το πρωί.

Αντικείμενο της συγκέντρωσης, την οποία συγκαλούν ο Δήμος, η Δημοτική Κοινότητα Διστόμου και η Τοπική Κοινότητα Στειρίου, είναι το θέμα των ανεμογεννητριών στη θέση Κούκος (Αγ. Μηνάς) και συγκεκριμένα η ενημέρωση για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την κατασκευάστρια εταιρία καθώς και η περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Το σχετικό πλαίσιο διαπραγμάτευσης, η κινητοποίηση και οι λαϊκές συγκεντρώσεις αποφασίστηκαν από το έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου που συνεδρίασε το απόγευμα της Τρίτης.


Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 12 October 2017 | 5:15 am


Επιστολή προς τον κ. Δήμαρχο Λοκρών σχετικά με τα σκουπίδια


Καλησπέρα σας
Σας κοινοποιούμε τη σημερινή επιστολή μας προς το Δήμαρχο Λοκρών κ. Ν. Λιόλιο σχετικά με την κατασταση με τα σκουπίδια που επικρατεί στους δυο οικισμούς Θεολόγου και ΟΣΜΑΕΣ.

Το ΔΣ        ΠΡΟΣ: κ. Νίκο Λιόλιο 
Δήμαρχο Λοκρών


Θέμα: Χώροι εναπόθεσης απορριμμάτων στους οικισμούς Θεολόγου και ΟΣΜΑΕΣ 
Σχετικά: Ψηφιακές φωτογραφίες στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις του Δήμου [email protected] και [email protected]

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 11 October 2017 | 3:35 pm


Σκουρλέτης: Έρχεται ο διαγωνισμός ΑΣΕΠ για 5.000 προσλήψεις στην καθαριότητα
Τις επόμενες ημέρες πρόκειται να δημοσιοποιηθεί ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για 5.000 προσλήψεις στην καθαριότητα των δήμων. 

Αυτό τόνισε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης

«Τις επόμενες ημέρες πρόκειται να δημοσιοποιηθεί ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για τις προσλήψεις στον τομέα καθαριότητας των δήμων. Μένει ο έλεγχος των αιτημάτων των 325 δήμων…Περίπου θα κυμαίνονται σε 5.000 και  θα αντικαταστήσουν τους συμβασιούχους σε μεγάλο βάθμο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης.

Αναφορικά με τους απλήρωτους συμβασιούχους, ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι «είναι πολύ λίγες περιπτώσεις προβλήματα με Επιτρόπους. Δεν υπάρχει καμία νόμιμη διακιολόγια να μένουν απλήρωτοι οι άνθρωποι. Όπου υπάρχουν τα προβλήματα θα λυθούν», πρόσθεσε.

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 11 October 2017 | 2:26 pm


Τέως δήμαρχος με αδήλωτα εισοδήματα 1,2 εκατ. ευρώ
Αδήλωτα εισοδήματα, ύψους 1,2 εκατ. ευρώ, φέρεται ότι απέκρυπτε σε τραπεζικούς του λογαριασμούς ο τέως δήμαρχος Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης, Χριστόδουλος Οικονομίδης.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) και ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες. Ο φάκελος της δικογραφίας διαβιβάστηκε ήδη σε ειδικό εφέτη ανακριτή, ενώπιον του οποίου ο επί 11 χρόνια δήμαρχος Καλαμαριάς θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις.

Η υπόθεση άρχισε να ερευνάται κατόπιν καταγγελιών που έφτασαν, τόσο στον αντιεισαγγελέα Εφετών, αρμόδιο για θέματα διαφθοράς και πόθεν έσχες, Αχιλλέα Ζήση, όσο και στην αρμόδια Οικονομική Επιτροπή της Βουλής, όπου οι εκλεγμένοι αυτοδιοικητικοί είναι υποχρεωμένοι να υποβάλουν ετησίως Δήλωση Περιουσιακής Κατάστασης (όσο ασκούν τα καθήκοντά τους και επιπλέον τρία χρόνια μετά το πέρας αυτών).

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 11 October 2017 | 1:57 pm


Πάνω από 5.000 τα αιτήματα Δήμων για μόνιμο προσωπικό στην Καθαριότητα
Ξεπερνούν μέχρι στιγμής τα 5.000 τα αιτήματα των Δήμων για μόνιμες θέσεις στην Καθαριότητα, ενώ εκκρεμεί από πολλούς Δήμους ανά την Χώρα να τροποποιήσουν τους Οργανισμούς Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) για να “ξεκλειδώσουν” οι νέες θέσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του epoli.gr, το Υπουργείο Εσωτερικών αναμένεται να εκδώσει νέα εγκύκλιο, ζητώντας από τους Δήμους να επισπεύσουν τις διαδικασίες, ώστε να μην αποκλειστούν από την διαδικασία πρόσληψης μόνιμου προσωπικού στις υπηρεσίες καθαριότητας.

Προς το παρόν οι υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών συγκεντρώνουν τα αιτήματα, που έχουν εγκρίνει οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις για την τροποποίηση των ΟΕΥ των Δήμων και τις νέες θέσεις που ζητούν στον τομέα της Καθαριότητας.

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 11 October 2017 | 1:37 pm


Προκήρυξη Διαγωνισμού για τον Ηλεκτροφωτισμό του Γηπέδου της Αταλάντης
Προκήρυξη Διαγωνισμού για το έργο “Ηλεκτροφωτισμός Γηπέδου Δ.Κ. Αταλάντης”Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 11 October 2017 | 3:32 am


Φρένο «στις άλλου είδους ''σκέψεις'' πολύ λίγων δημάρχων»

Έτοιμη η προκήρυξη μόνιμων θέσεων εργασίας στην καθαριότητα των δήμων
Εντός των επόμενων ημερών ξεκινούν οι διαδικασίες του διαγωνισμού για την προκήρυξη των μόνιμων θέσεων εργασίας στην καθαριότητα των δήμων.Ο ακριβής αριθμός των προσλήψεων θα ανακοινωθεί τις επόμενες βδομάδες ενώ τον Μάρτιο θα γίνει η ανακοίνωση των προσωρινών πινάκων, με βάσει τους οποίους θα τοποθετηθούν στις θέσεις τους οι εργαζόμενοι.

Τα παραπάνω είπε ο υπουργός Εσωτερικών Π. Σκουρλέτης, μιλώντας «Στο Κόκκινο», ενώ αναφερόμενος στις προβλέψεις του σχεδίου προϋπολογισμού έτους 2018 για τη χρηματοδότηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είπε ότι αυξάνονται τα κονδύλια κατά 5% σε σχέση με φέτος.

Στο θέμα των συμβασιούχων των Δήμων, ειδικά αυτών που υπηρετούν στην καθαριότητα των δήμων, ο κ. Σκουρλέτης εκτίμησε ότι «δεν αντιμετωπίζουμε προβλήματα … υπάρχουν ελάχιστες περιπτώσεις Επιτρόπων που θέτουν κάποια ερωτήματα -αδικαιολόγητα κατά τη γνώμη μου.Έχουμε ξεπεράσει αυτό το σκόπελο, στη συντριπτική πλειοψηφία των δήμων σε όλη τη χώρα».

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 10 October 2017 | 8:35 pm


Κυνήγι θησαυρού αρωματικών φυτών
Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Παρνασσού σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο Αμφίκλειας, σχεδίασαν μια ξεχωριστή δραστηριότητα ευαισθητοποίησης για τον εμπλουτισμό των γνώσεων των μαθητών αναφορικά με τα είδη των αρωματικών φυτών και το «διάβασμα» επιμέρους στοιχείων ενός χάρτη, μέσα από ένα κυνήγι θησαυρού αρωματικών φυτών, σε μονοπάτι κοντά στην έδρα του ΦΔΕΔ Παρνασσού.
  
Στο πλαίσιο προετοιμασίας της δράσης, προηγήθηκε την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017, επίσκεψη από στέλεχος του φορέα διαχείρισης στο Δημοτικό Σχολείο Αμφίκλειας,  όπου πραγματοποιήθηκε  παρουσίαση στους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης αναφορικά με τα αρωματικά φυτά, το ρόλο των αιθέριων ελαίων τους, τη θετική τους επίδραση στον ανθρώπινο οργανισμό και τον ορθό τρόπο συλλογής τους. 

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να επεξεργαστούν δείγματα τεσσάρων αρωματικών φυτών (Mentha piperita, Melissa officinalis, Rosmarinus officinalis, Lavandula stoechas) από το βοτανικό κήπο του φορέα, ώστε να εξοικειωθούν με αυτά, ενώ, δόθηκαν οδηγίες και κατευθύνσεις για την ανάγνωση ενός χάρτη.
   
Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 10 October 2017 | 5:56 pm


Φθιώτιδα: Αυτοκίνητο παρέσυρε αστυνομικούς της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων

Είχαν σταματήσει να σημάνουν ακινητοποιημένο αυτοκίνητο στην εθνική οδό και έπεσε άλλο αυτοκίνητο πάνω τους...
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το τροχαίο έγινε στο 148χλμ Αθηνών - Λαμίας στο ύψος των Λιβανατών, ρεύμα προς Λαμία. 

Ένα αυτοκίνητο είχε ακινητοποιηθεί από μηχανική βλάβη και το συμβατικό αυτοκίνητο του Α΄ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Φθιώτιδας, έφτασε στο σημείο για να σημάνει το αυτοκίνητο που λένε ότι έβγαζε καπνό από τη μηχανή.

Μέσα στο συμβατικό αυτοκίνητο ήταν ο Διοικητής του Τμήματος, Αστυνομικός Δ/ντης Βασίλης Ριζάκος και δυο ακόμη αστυνομικοί, ένας άνδρας και μια γυναίκα.

Ο ένας αστυνομικός είχε βγει από το αυτοκίνητο και είχε πάρει ένα πυροσβεστήρα για να σβήσει τη φωτιά, ενώ o Διοικητής και η γυναίκα αστυνομικός ήταν ακόμη μέσα στο περιπολικό.

Εκείνη τη στιγμή ήρθε ένα αυτοκίνητο και έπεσε πάνω τους.

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 9 October 2017 | 7:15 pm


Έναρξη λειτουργίας Κέντρου Κοινότητας Δήμου Λοκρών (vid)
Ο Δήμος Λοκρών σας ενημερώνει ότι ξεκίνησε από 5/10/2017 η λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας. Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου λειτουργεί στην οδό Νικολάου Αβραάμ 1 στην Αταλάντη ( στο κτίριο που στεγάζεται η Κοινωνική Υπηρεσία ) και είναι στελεχωμένο με επιστημονικό προσωπικό. Οι πολίτες του Δήμου θα εξυπηρετούνται από Δευτέρα έως Παρασκευή, πρωινές ώρες.

Ο Δήμος είναι ο δικαιούχος εκτέλεσης της Πράξης «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Λοκρών» και εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Στερεά Ελλάδα στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020 που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Παρεχόμενες Υπηρεσίες:

Οι υπηρεσίες του Κέντρου κινούνται σε τρείς άξονες:
Α) Υποδοχή-Ενημέρωση-Υποστήριξη των πολιτών
Β) Συνεργασία με Υπηρεσίες, Φορείς και Δομές παροχής υπηρεσιών κοινωνικής προστασίας και
Γ) Παροχή Υπηρεσιών που αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών και θα διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των ωφελούμενων.

Η λειτουργία του Κέντρου εστιάζει στην υποδοχή και στην ενημέρωση των πολιτών ειδικά όσων ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, σε συνεργασία με τις λοιπές κοινωνικές δομές και υπηρεσίες του Δήμου όπως την Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας κ΄ Αλληλεγγύης και το ΝΠΔΔ Κοινωνικής Προστασίας κ΄ Αλληλεγγύης του Δήμου Λοκρών.

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 9 October 2017 | 12:36 pm


Ανεξέλεγκτη Χωματερή
Καλησπέρα σας

Σήμερα Κυριακή 8-10-2017 ώρα 5.30μμ και η κατάσταση στην "ανεξέλεγκτη χωματερή" του Δήμου Λοκρών ήταν τρίσχειρότερη από αυτήν της Παρασκευής!

Ουδείς των υπευθύνων συγκινείται ούτε βέβαια παραιτείται!
 
Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 9 October 2017 | 11:30 am


Τα τραγικά «παιχνίδια» της μοίρας - Αύριο το τελευταίο αντίο στο Μιχάλη

Αύριο, Δευτέρα 9 Οκτωβρίου στις 16:00,
στον Ι.Ν. Αγιου Γεωργίου Λιβανατών,
το τελευταίο αντίο στον Μιχάλη


  


Η είδηση έπεσε σαν κεραυνός στην κοινότητα των Λιβανατών, τη Λοκρίδα και όλη τη Φθιώτιδα. Ο χαμός του 37χρονου Μιχάλη Ρούσση το πρωί της Κυριακής στα χωράφια του έξω από το χωριό, γέμισε θλίψη όλον τον κόσμο αφήνοντας στα χείλη τους ένα μεγάλο «γιατί».

Το τρακτέρ του, με το οποίο φρόντιζε τη γη, τον είχε καταπλακώσει βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του. Μια σύζυγο έγκυο στο δεύτερο τους παιδί με το πρώτο να είναι μόλις τριών ετών!

Η μοίρα είχε παίξει ένα ακόμη άσχημο παιχνίδι στο ψιλόλιγνο παληκαράκι που από το δημοτικό μεγάλωσε ορφανός από πατέρα, χάνοντας τον με παρόμοιο τραγικό τρόπο, πάλι εκεί έξω στα χωράφια.

Πριν από 30 χρόνια ο πατέρας του στο ίδιο περίπου σημείο κάνοντας εργασίες με σωλήνες δεν πρόσεξε ότι αυτές είχαν φτάσει στο ύψος των καλωδίων της ΔΕΗ και σκοτώθηκε από ηλεκτροπληξία. Βαρύ το πένθος, αλλά η οικογένειά του τον μεγάλωσε με αξίες για να γίνει ένας χρήσιμος άνθρωπος για τη δική του οικογένεια και την κοινωνία. Από 19 χρονών μέχρι και σήμερα δούλευε στο Εργοστάσιο με τα λάδια, ενώ πολλοί τον θυμούνται και ως αθλητή.

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 9 October 2017 | 12:25 am


"ΟΣΟ ΖΟΥΜΕ...ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ...!".-

[ Του ΜΠΑΜΠΗ ΜΩΚΟΥ ]
  Ηρθε και –καλά έκανε-η Ενωση Πατατοπαραγωγών Νάξου, και…προκάλεσε την μεγαλύτερη συγκέντρωση απλών ανθρώπων ώστε να προμηθευτούν δωρεάν ένα τρίκιλο με πατάτες!. Μιά εικόνα ντροπής ,συμπληρωματική συσιτίων από ανθρώπους που στις γειτονιές όταν πέφτει ο ήλιος σκύβουν να μαζέψουν από τους κάδους των σκουπιδιών ότι…αποφάγια θα τους θρέψουν. Τα συσίτια των ματωμένων πλεονασμάτων. Συσίτια φτώχειας, αναξιοπρέπειας, πείνας. Συσίτια «καθαρής» εξόδου από τα μνημόνια. Φρίκη,πλιάτσικο που οι κυβερνώντες το βαφτίζουν…σωτηρία..Ανακολουθίες λόγων και έργων. Ωστόσο «σύντροφοι», ο καθένας είναι ελεύθερος να ξεφτιλίζεται.

  Πάντως,πέραν των ανωτέρω,το θέμα που όντως…καίει! τη  ελληνική κοινωνία είναι η αντιπαράθεση Χρυσόγονου-Καρανίκα. Οπου ο Κος καθηγητής διαμαρτύρεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιεί εναντίον του σταλινικές μεθόδους.Τι θέλετε βρε παιδιά και εμπλέκετε στα…ωραία σας…ξεμαλλιάσματα,τον Στάλιν; Πλακωνόσαστε, ξεκατινιαζ όσαστε και μετά σας φταίει ο Στάλιν; Δηλαδη για όσα τάξατε και τάζετε για όσα δεν κάνατε και, κυρίως, για όσα συνεχίσετε να υπόσχεστε και δεν κάνετε ,σας φταίει ο Στάλιν ,ο..Βισίνσκυ ,ακόμα και η…Κούπσκαγια; Τόσο πολύ; Και δεν ήταν η πρώτη φορά που ο κ.Καρανίκας σε αντιπαραθέσεις του ενέπλεξε τον Στάλιν.Κρίμα που δεν ενέπλεξε και την Κα Μενεγάκη!.
  
Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 8 October 2017 | 10:57 pm


«ΝΤΡΟΠΗ και ΑΙΣΧΟΣ στο Δήμο Λοκρών!»

«Αν δεν παραιτηθεί τώρα ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κ. Αλέκος Κούρος πότε περιμένει να το κάνει;»
  


Χωματερή!

Καλημέρα σας

Αυτήν την εικόνα συναντήσαμε χθες Παρασκευή μεσημέρι με ελάχιστους οικιστές και στους δυο οικισμούς Θεολόγου και ΟΣΜΑΕΣ.

Και αυτή είναι η συνήθης εικόνα του του Θεολόγου σε όποιον έρχεται και με την ίδια εικόνα φεύγει.

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 8 October 2017 | 3:36 pm


Φθιωτιδα - Λοκρίδα: Οικολογικό έγκλημα μετά από διαρροή στη ΛΑΡΚΟΓια οικολογικό έγκλημα κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η ΛαΪκή Συσπείρωση Λοκρών γνωστοποιώντας περίπτωση διαρροής υποπροϊόντων της ΛΑΡΚΟ και ρύπανση του κόλπου της Λάρυμνας.

Διαβάστε την καταγγελία:

Τεράστιο καταστρεπτικό περιβαλλοντικό- οικολογικό έγκλημα στη θάλασσα της Λάρυμνας. 
Ο κόλπος της Λάρυμνας έχει κατακλεισθεί από μία κόκκινη κηλίδα λάσπης, η οποία διέφυγε από την εγκατάσταση της δεξαμενής του τμήματος PELLETS της ΛΑΡΚΟ, η οποία εμπεριέχει την σκόνη που εξέρχεται με τα απαέρια των περιστροφικών καμίνων και αποτελείται από διάφορα βαρέα μέταλλα και άλλα ρυπογόνα υλικά. 
Αυτό συνέβη γιατί η Διοίκηση της ΛΑΡΚΟ στα πλαίσια των πολιτικών της επιλογών έχει εγκαταλείψει σχεδόν όλο το εργοστάσιο, αλλά και το συγκεκριμένο τμήμα χωρίς προσωπικό, χωρίς ανταλλακτικά και χωρίς την προληπτική συντήρηση που απαιτείται. 
Οι ευθύνες της Διοίκησης  είναι τεράστιες γι’ αυτή την κατάσταση αλλά και γιατί ενώ αντιλήφθησαν την ζημιά που προκλήθηκε δεν σταμάτησαν την παραγωγική διαδικασία ως όφειλαν και συνέχισαν να λειτουργούν. 

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 8 October 2017 | 4:54 am


Με επιτυχία η ενημερωτική εκδήλωση της ΒΙΟΖΩΚΑΤ στην Αταλάντη
Η Βιομηχανία Ζωοτροφών ΒΙΟΖΩΚΑΤ Α.Ε. σε συνεργασία με τον αντιπρόσωπό της στην περιοχή της Αταλάντης Γιώργο Θεοφανόπουλο διοργάνωσε ενημερωτική εκδήλωση στο Hotel “ΠΑΝΟΡΑΜΑ”, Σκάλα – Αταλάντης.

Η εκδήλωση είχε ως σκοπό την επιμόρφωση και την ενημέρωση των προβατοτρόφων & αιγοτρόφων, με θέμα: «Διατροφή προβατίνων και αιγών στις διάφορες φάσεις του παραγωγικού τους κύκλου»

Στην εκδήλωση συμμετείχαν κτηνοτρόφοι από την ευρύτερη περιοχή της Αταλάντης.

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 8 October 2017 | 4:39 am


Πρόστιμα σε δήμους και πολίτες λόγω μη ανακύκλωσης

Προσδοκία για δημιουργία περίπου 16.000 θέσεις εργασίας και για αύξηση  κατά 1,6 δισ. ευρώ του ετήσιου κύκλου εργασιών του τομέα διαχείρισης αποβλήτων
Οικονομικά κίνητρα για την προώθηση της ανακύκλωσης κατ’ αρχάς σε επίπεδο δήμων και στη συνέχεια και σε επίπεδο πολίτη, εισάγει το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την εναλλακτική διαχείριση απορριμμάτων που αναμένεται να εισαχθεί σήμερα στη Βουλή.

Η άλλη όψη, όμως, είναι η απειλή επιβολής προστίμων σε δήμους, αλλά και πολίτες σε περίπτωση που δεν συνεργάζονται ή και σαμποτάρουν τη διαδικασία της ανακύκλωσης.

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 7 October 2017 | 5:48 pm


Θρήνος για 37χρονο πατέρα στις Λιβανάτες Φθιώτιδας

Καταπλακώθηκε ενώ ψέκαζε με το τρακτέρ 


  

Σοκ προκάλεσε η είδηση του τραγικού θανάτου ενός νέου αγρότη στις Λιβανάτες Φθιώτιδας, σήμερα το πρωί.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ο 37χρονος Μιχάλης Ρούσης του Ιωάννη ψέκαζε με το τρακτέρ τις ελιές σε επικλινές χωράφι με συνέπεια το τρακτέρ να ανατραπεί και να τον καταπλακώσει.

Το τραγικό συμβάν έγινε στις 10:00' το πρωί σε ορεινή αγροτική περιοχή των Λιβανατών και συγκεκριμενα στη θέση "Αγία Βαρβάρα".

Τον 37χρονο απεγκλώβισαν πυροσβέστες του κλιμακίου της Αταλάντης με επικεφαλής τον αναπληρωτή διοικητή, ενώ ομάδα κατοίκων έσπευσε στο σημείο να βοηθήσει τον άτυχο αγρότη που δυστυχώς μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο κέντρο υγείας Αταλάντης. 

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 7 October 2017 | 4:22 pm


Πρόγραμμα ΑΚΣΙΑ: 9,3 εκατ. ευρώ σε Δήμους για την εξόφληση υποχρεώσεων από δικαστικές αποφάσεις και διαταγές πληρωμής
Χορήγηση 9,3 εκατ. ευρώ σε Δήμους για την εξόφληση υποχρεώσεων από δικαστικές αποφάσεις και διαταγές πληρωμής, με απόφαση του Υπουργού  Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη. 
Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνεται ο Δήμος Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου.

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ενέκρινε την επιχορήγηση συνολικού ποσού 9.369.219,24 ευρώ στους Δήμους της Χώρας που αναφέρονται στον ακόλουθο πίνακα, αποκλειστικά και μόνο για την εξόφληση υποχρεώσεών τους που προέρχονται από δικαστικές αποφάσεις και διαταγές πληρωμής που έχουν καταστεί τελεσίδικες έως 31/7/2017, με χρέωση του λογαριασμού του Υπουργείου Εσωτερικών που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με τον τίτλο «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Δήμων», στο πλαίσιο του ΠρογράμματοςΑυτοδιοίκηση Κοινωνική Συνοχή - Ισόρροπη Ανάπτυξη (ΑΚΣΙΑ).
Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 5 October 2017 | 7:29 pm


Opengov local για Αξιοκρατία και Διαφάνεια στην Αυτοδιοίκηση!

Του
Ιωάννη Γεωργαντά
Το 2009, στα πλαίσια της πολιτικής ηλεκτρονικής διακυβέρνησης της τότε Κυβέρνησης, υιοθετήθηκε το opengov.

  Ένα εργαλείο ανοιχτής διακυβέρνησης που λοιδορήθηκε, όμως αποτέλεσε σημαντικό βήμα προόδου σε σχέση με την αξιοκρατία και τη διαφάνεια στο ελληνικό κράτος!

  Μεταξύ άλλων στο opengov ετέθησαν σε ανοικτή διαβούλευση όλα τα νομοσχέδια και έγινε προκήρυξη πολλών θέσεων κρατικών αξιωματούχων.

  Έτσι, πολλές αξιόλογες προτάσεις πολιτών ενσωματώθηκαν σε νομοσχέδια και αρκετοί επιτυχημένοι επαγγελματίες ανέλαβαν διοικητικές θέσεις κρατικών φορέων!

  Θεωρώ πως είναι ώρα η Τοπική Αυτοδιοίκηση να αποκτήσει το δικό της εξωστρεφές εργαλείο Αξιοκρατίας και Διαφάνειας!
   
Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 5 October 2017 | 1:28 pmΔείτε αγγελίες στο Νομό Φθιώτιδας

Φιλικοί ιστότοποι:

tilegrafima.gr

ekklisiaonline.gr

7news.gr

Nea Smyrni Online

www.vimaorthodoxias.gr