Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Φθιώτιδας    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΗΜΟΥ ΜΩΛΟΥ-ΑΓ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Τοποθέτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Στερεάς για τα προβλήματα του Δήμου Μώλου Αγ. Κων/νου

Κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στα Καμένα Βούρλα η Λαϊκή Συσπείρωση έθεσε τα παρακάτω ζητήματα της περιοχής:


«Ο Δήμος ΜΩΛΟΥ - ΑΓ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ είναι μια σημαντική περιοχή για τη Στερεά Ελλάδα.


Με αξιόλογη παραγωγική δραστηριότητα και έντονο τουριστικό ενδιαφέρον, με επίκεντρο τις πολύ γνωστές ιαματικές πηγές των Καμένων Βούρλων.


Τον ενδιαφέρον του λαού της περιοχής συγκεντρώνεται :


·        Στον τουρισμό και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, εμπορικού κυρίως χαρακτήρα.

·        Στην αγροτική παραγωγή (ελιές, οπωροκηπευτικά και ελάχιστη κτηνοτροφία)

·        Στην αλιεία.


Πρέπει να κατανοηθεί ότι σε αυτό το επίπεδο υπάρχουν σοβαρά προβλήματα, που πρέπει το Περιφερειακό Συμβούλιο να τα πάρει υπόψη του διαμορφώνοντας ανάλογα την πολιτική του πρακτική.


ü Οι περιοριστικές πολιτικές (η μείωση των μισθών και των συντάξεων, η αύξηση της φορολογίας, ο περιορισμός στις κοινωνικές δαπάνες για την παιδεία την υγεία και την πρόνοια, η φτώχεια και η ανεργία) δυσκολεύουν αφάνταστα τη ζωή των εργατικών λαϊκών οικογενειών και μειώνουν σοβαρά τον ντόπιο τουρισμό, που ήταν ο κορμός της τουριστικής κίνησης στην περιοχή.

ü Η αγροτική πολιτική προσαρμοσμένη στις Κοινοτικές Οδηγίες (ΚΑΠ) έχει απαξιώσει την αγροτική απασχόληση και την παραγωγή, ενώ το κόστος των εφοδίων και οι χαμηλή τιμή των προϊόντων δημιουργούν αδιέξοδα στους αγρότες. Η τιμή της βρώσιμης ελιάς και του λαδιού για τον παραγωγό είναι εξευτελιστική. Το ίδιο και τα οπωροκηπευτικά, που, ακόμα και αν τα διαθέσει κανείς στο απευθείας εμπόριο της λαϊκής, αποδίδουν ελάχιστα λόγω της υπερφορολόγησης.


Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 14 May 2018 | 11:57 am


Απέρριψε κατά πλειοψηφία η ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας τον «Κλεισθένη Ι»
Με βασικό θέμα τη συζήτηση του νομοσχεδίου Κλεισθένης Ι του Υπουργείου Εσωτερικών συνεδρίασε χθες στη Λαμία το διοικητικό συμβούλιο της ΠΕΔ Φθιώτιδας.

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς Λ. Υπερήφανος σχετικά με το νομοσχέδιο του ΥΠΕΣ ανέφερε: «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση βρίσκεται σε αναστάτωση  με το νομοσχέδιο “Κλεισθένης Ι” του ΥΠΕΣ και με τον ελάχιστο χρόνο διαβούλευσης που το συνοδεύει. Δεν είμαι από αυτούς που θα πουν ότι δεν εμπεριέχει και θετικές διατάξεις, ωστόσο είναι βέβαιο ότι δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από αυτά που επιλύει. Το σημαντικότερο πρόβλημα που διαφαίνεται ότι θα προκύψει από το νομοσχέδιο είναι η ακυβερνησία των Δήμων, γεγονός που θα έχει άμεσο αντίκτυπο στους δημότες μας. Ουσιαστικά δεν πρόκειται για μεταρρύθμιση, αλλά για σημειακές παρεμβάσεις, καθώς μια ουσιαστική μεταρρύθμιση θα έπρεπε να ξεκινά από την ορθολογική κατανομή των αρμοδιοτήτων και την διοικητική και οικονομική αποκέντρωση.  Σε κάθε περίπτωση η αλλαγή του εκλογικού συστήματος θα έπρεπε να εξεταστεί σε μεταγενέστερο χρόνο. Θα ήθελα να τοποθετηθούμε όλοι με υπευθυνότητα και να προχωρήσουμε σε ενιαία γραμμή ως Αυτοδιοίκηση».

Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν τα μέλη της ΠΕΔ και οι υπόλοιποι παρόντες Δήμαρχοι και πραγματοποιήθηκε διαλογική συζήτηση.
Με την ολοκλήρωση των τοποθετήσεων η ΠΕΔ αποφάσισε κατά πλειοψηφία και σύμφωνα με το πνεύμα του ψηφίσματος της ΚΕΔΕ, τα ακόλουθα:

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 10 May 2018 | 8:50 am


Φθιώτιδα: Οι παραλίες στη που πήραν την Γαλάζια Σημαία για το 2018
Τη δεύτερη θέση – ανάμεσα σε 47 χώρες – κατέχει η Ελλάδα στις βραβεύσεις ακτών και μαρινών, όπως ανακοινώθηκε από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία».

Συγκεκριμένα, η Ελλάδα κατέχει τη 2η θέση παγκοσμίως , με 519 βραβευμένες ακτές. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι φέτος, στο σύνολο των 47 χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, η Ελλάδα κατείχε το 12% των συνολικών βραβεύσεων. Πρώτη στην Ελλάδα αναδείχθηκε φέτος, με 89 σημαίες, η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής. Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε φέτος 3.687 ακτές,  679 μαρίνες και 55 σκάφη αειφόρου τουρισμού σε όλο τον κόσμο. Η ετήσια αναγγελία των βραβεύσεων του Προγράμματος  «Γαλάζια Σημαία», έλαβε χώρα στο Παράλιο Άστρος, παρουσία πολλών εκπροσώπων της πολιτείας και κλαδικών φορέων του Τουρισμο.

Δείτε τις παραλίες στη Φθιώτιδα που  πήραν την Γαλάζια Σημαία για το 2018:


Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 10 May 2018 | 8:36 am


Στον Βαρλαμίτη για το 'Calypso' ο Γιάννης Σαρακιώτης

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων Κωνσταντίνο Βαρλαμίτη είχε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης την Τετάρτη 2 Μαΐου. Στο πλαίσιο της σύσκεψης ο κ. Σαρακιώτης είχε την ευκαιρία να θέσει για πολλοστή φορά το ζήτημα της αξιοποίησης και εύρεσης βιώσιμης λύσης, αναφορικά με το ξενοδοχειακό συγκρότημα Calypso Club στην Αρκίτσα, καθώς αυτό εξακολουθεί να ανήκει στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.


Σύμφωνα με τον Βουλευτή, «περαιτέρω κωλυσιεργία είναι ανεπίτρεπτη και οι ιθύνοντες οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους», ενώ προσέθεσε ότι «δεδομένης της ανάγκης προσέλκυσης επενδύσεων και της δυνατότητας του ‘Calypso’ να αποτελέσει μοχλό τουριστικής ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής, οι έως τώρα καθυστερήσεις συνιστούν πολυτέλεια».


Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 3 May 2018 | 3:10 pm


Μεγάλη φωτιά στη Λοκρίδα

Σε  ποιμνιοστάσιο στην περιοχή των Λιβανατών
Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Φωτιά σε ποιμνιοστάσιο στην περιοχή των Λιβανατών κινητοποίησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία στη Φθιώτιδα.

Πυροσβέστες και οχήματα από την Αταλάντη και τον Άγιο Κωνσταντίνο έσπευσαν στο σημείο για να θέσουν υπό έλεγχο τις φλόγες. Τρία οχήματα με πυροσβέστες από το Π.Κ. Αταλάντης,  με επικεφαλής τον διοικητή Άρη Μπεκιάρη βρέθηκαν στο σημείο και κατάφεραν τελικά να θέσουν υπό έλεγχο τις φλόγες.


Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 2 May 2018 | 10:43 pm


Προσλήψεις Φυλάκων για τα Μουσεία Λαμίας και Αταλάντης
Την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά δύο (2) ατόμων προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες φύλαξης και να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία Αρχαιολογικών Χώρων και Μουσείων αρμοδιότητάς της, ανακοίνωσε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας και Ευρυτανίας.

Συγκεκριμένα πρόκειται για θέσεις ΔΕ φύλαξης – πληροφόρησης ημερήσιων φυλάκων αρχαιοτήτων, με σύμβαση ΙΔΟΧ για επτά (7) μήνες στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αταλάντης και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Λαμίας.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.6 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας στην ακόλουθη διεύθυνση:


Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 1 May 2018 | 11:09 pm


Βούλιαξε φορτηγίδα με σκουριά στη Λάρυμνα

Φορτηγίδα γεμάτη σκουριά από την ΛΑΡΚΟ βούλιαξε νωρίς το πρωί στη Λάρυμνα
Η φορτηγίδα βρισκόταν στο λιμάνι της ΛΑΡΚΟ και ήταν γεμάτη με σκουριά, προκειμένου να την μεταφέρει μακρύτερα και να την πετάξει στη θάλασσα. 

Δεν κινδύνευσε άνθρωπος ενώ πρόλαβαν τη ρύπανση σύμφωνα με το Λιμενικό.
Κινητοποίηση νωρίς το πρωί στο λιμάνι της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, μετά από ολική ανατροπή και επικάθιση της ρυμουλκούμενης φορτηγίδας «ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΧΙΧ», που βρισκόταν παραβεβλημένη στο σημείο, έμφορτη με σκουριά.

Ο Πλοίαρχος του ρυμουλκού ειδοποίησε την οικεία Λιμενική Αρχή που κατέπλευσε στο σημείο με περιπολικό, καθώς και με τη βοήθεια λάντζας, προκειμένου να τοποθετηθούν πλωτά φράγματα.


Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 1 May 2018 | 11:00 pm


Και το νέο όνομα αυτού... Δήμος Καμένων Βούρλων

Αλλάζει οριστικά ονομασία ο Δήμος Μώλου – Αγίου Κωνσταντίνου…
Οι επαφές με τον Υπουργό Πάνο Σκουρλέτη είχαν πραγματοποιηθεί εδώ και καιρό.

Ο Δήμαρχος Μώλου – Αγίου Κωνσταντίνου, Γιάννης Συκιώτης, είχε ενημερώσει τον Υπουργό για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με το οποίο ζητούσαν την αλλαγή του ονόματός τους σε Δήμο Καμένων Βούρλων. Μια αλλαγή ονομασίας που αναβλήθηκε μετεκλογικά αν και κάποιοι ήδη είχαν ξεκινήσει να αναφέρουν το Δ¨ημο με την καινούρια του ονομασία.

Η αιτιολόγηση ήταν η αναγνωρισιμότητα του ονόματος της λουτρόπολης με την οποία προσδοκούν σε μεγαλύτερη τουριστική ανάπτυξη.

Η αλλαγή έρχεται με το άρθρο 206 του «Κλεισθένης 1» που βρίσκεται ήδη υπό διαβούλευση, το οποίο και τροποποιεί παραγράφους και περιπτώσεις στο άρθρο 1 με την ονομασία του Δήμου Μώλου – Αγίου Κωνσταντίνου και αντίστοιχα στο Δήμο Καλαμπάκας που γίνεται πλέον Δήμος Μετεώρων.

Αναλυτικά:


Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 30 April 2018 | 10:51 pm


«Κλεισθένης 1»: Με 60 άρθρα θεσμοθέτηση απλής αναλογικής, παράτασης & τετραετούς θητείας
Μέσω 60 άρθρων αλλάζει ο «Κλεισθένης 1» το σημερινό πλειοψηφικό σύστημα του Καλλικράτη», καθιερώνοντας την απλή (και άδολη) αναλογική (άρθρο 27). 

Παράλληλα μειώνεται η θητεία από πέντε έτη που είναι σήμερα σε τέσσερα (άρθρο 5), ενώ  οι εκλογές από τον Μάιο του 2019 μεταφέρονται για την 13η Οκτωβρίου 2019 και η εγκατάσταση των νέων αρχών θα γίνει την 1η Ιανουαρίου 2020., με την τρέχουσα δημοτική περίοδο παρατείνεται για τέσσερις μήνες, δηλαδή, από την 30η Αυγούστου 2019 στην 31η Δεκεμβρίου 2019. 

Με τον «Κλεισθένη 1» αλλάζουν και τα ασυμβίβαστα (άρθρο 10) για την εκλογή των αιρετών,ΤΜΗΜΑ Β’
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ – ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑΆρθρο 5

Διάρκεια δημοτικής περιόδου – Αντικατάσταση άρθρου 9 του ν. 3852/2010

Το άρθρο 9 του ν. 3852/2010 αντικαθίσταται ως εξής:

«Διάρκεια δημοτικής περιόδου

Ο δήμαρχος και οι δημοτικοί σύμβουλοι, οι σύμβουλοι κοινότητας και οι πρόεδροι κοινότητας των κοινοτήτων έως και πεντακοσίων (500) κατοίκων, εκλέγονται κάθε τέσσερα (4) χρόνια με άμεση, καθολική και μυστική ψηφοφορία.
Η εκλογή στα ανωτέρω αξιώματα γίνεται τη δεύτερη Κυριακή του μηνός Οκτωβρίου, κάθε τέταρτο έτος.
Σε περίπτωση που δεν έχει αναδειχθεί επιτυχών συνδυασμός, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 33 (α’ γύρος), η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται την επόμενη Κυριακή, στα ίδια εκλογικά τμήματα, με τις ίδιες εφορευτικές επιτροπές, τους ίδιους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής και τους ίδιους εφόρους αντιπροσώπων (β’ γύρος).

Με την επιφύλαξη ειδικότερων ρυθμίσεων, η προεκλογική περίοδος αρχίζει δύο (2) μήνες πριν την ημερομηνία των εκλογών.

Η εγκατάσταση των αρχών της παραγράφου 1 γίνεται την 1η Ιανουαρίου του επόμενου έτους από τη διεξαγωγή των εκλογών και η θητεία τους λήγει την 31η Δεκεμβρίου του τέταρτου έτους.
Για την πρώτη εφαρμογή του παρόντος, ο πρώτος γύρος της εκλογικής διαδικασίας στα αξιώματα της παρ. 1 του άρθρου 9 του ν. 3852/2010 θα διεξαχθεί την 13η Οκτωβρίου 2019 και η εγκατάσταση των νέων αρχών θα γίνει την 1η Ιανουαρίου 2020. Η τρέχουσα δημοτική περίοδος παρατείνεται μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2019 και η θητεία των δημοτικών αρχών λογίζεται πλήρης για όλες τις συνέπειες».
 Άρθρο 6

Τροποποίηση άρθρου 10 του ν. 3852/2010

Η παρ. 2 του άρθρου 10 του ν. 3852/2010 αντικαθίσταται ως εξής:

«2. Δικαίωμα να εκλέγουν τις δημοτικές και κοινοτικές αρχές έχουν επίσης οι πολίτες των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους.


Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 30 April 2018 | 8:23 pm


Στη δημοσιότητα ο «Κλεισθένης 1» – Τι περιλαμβάνουν τα 237 άρθρα του (ν/σ)
Το Υπουργείο  Εσωτερικών απέστειλε στην ΕΝΠΕ, την ΚΕΔΕ και στους εκπροσώπους των εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης το σχέδιο νόμου με τίτλο: «Μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης –Εμβάθυνση της Δημοκρατίας – Ενίσχυση της Συμμετοχής –Βελτίωση της οικονομικής και αναπτυξιακής λειτουργίας των ΟΤΑ [Πρόγραμμα ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ I»] – Ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό του πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας των ΦΟ.ΔΣ.Α – Ρυθμίσεις για την αποτελεσματικότερη, ταχύτερη και ενιαία άσκηση των αρμοδιοτήτων σχετικά με την απονομή ιθαγένειας και την πολιτογράφηση – Λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας ΥΠΕΣ», ενώ στη συνέχεια το έδωσε σε δημόσια διαβούλεση.

Με την ανάρτηση του σχεδίου νόμου στον Δικτυακό Τόπο Διαβουλεύσεων του Υπουργείου Εσωτερικών θα ξεκινήσει σήμερα και τυπικά η διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης η οποία θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα, 14 Μαΐου και ώρα 15:00.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΣ, «με το σχέδιο νόμου επιχειρείται  μια σημαντική μεταρρυθμιστική τομή στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με στόχευση την ουσιαστική ενίσχυση της λειτουργίας της, τη βελτίωση της αποτελεσματικότητάς της και την ταυτόχρονη ενθάρρυνση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά

Το σχέδιο νόμου διαρθρώνεται σε τέσσερα (4) Μέρη, στο πρώτο εκ των οποίων συμπεριλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, πρόταση κατηγοριοποίησης των Δήμων με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, διατάξεις σχετικές με τα όργανα διοίκησης της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης, καθώς και το νέο εκλογικό σύστημα για την ανάδειξη των δημοτικών και περιφερειακών αρχών. Θεσπίζεται δηλαδή το σύστημα της απλής αναλογικής ως το σύστημα εκείνο που στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα οδηγήσει στην αναζήτηση και επίτευξη συναίνεσης, σύγκλισης και συνεργασίας ανάμεσα στις παρατάξεις που μετέχουν στα όργανα διοίκησης, ενώ παράλληλα θα κινητοποιήσει πολίτες και υγιείς δυνάμεις, οι οποίες μέχρι σήμερα αποκλείονταν λόγω των στρεβλώσεων του ισχύοντος πλειοψηφικού εκλογικού συστήματος από τη συμμετοχή στα κοινά σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.


Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 28 April 2018 | 8:13 pm


Ενίσχυση Οικογενειών με Νεογέννητα μέσω της Δράσης «ΦροντίΖΩ» από την Περιφέρεια Στ.Ελλάδας
Ένα «χαμόγελο ανακούφισης» σε οικογένειες που έχουν «χτυπηθεί» από την οικονομική κρίση, επιχειρεί να προσφέρει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με τη δράση «φροντίΖΩ» που πραγματοποιεί με χορηγία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας. Το πρόγραμμα αφορά στην οικονομική ενίσχυση οικογενειών με νεογέννητα τέκνα, για την αγορά βρεφικών ειδών.

Όπως ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος Κώστας Μπακογιάννης, η νέα αυτή πρωτοβουλία εντάσσεται στη δομή πρόνοιας «Γέφυρα», η οποία προβλέπει την ενίσχυση με κουπόνια αγορών (voucher) αξίας 120 ευρώ, των οικογενειών που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, με στόχο την πρόσβαση τους σε είδη βρεφικής φροντίδας. 

Πρόκειται για ακόμη μία δράση για την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού και την υλοποίηση του σχεδιασμού της Περιφέρειας για την παροχή πρόνοιας σε όλους τους κατοίκους της Στερεάς Ελλάδας που έχουν ανάγκη.

Δικαίωμα αίτησης για την παροχή της ενίσχυσης έχουν οι οικογένειες των τέκνων που γεννήθηκαν από την 1/1/2017 έως την 24/4/2018, διαβιούν κάτω από το όριο της φτώχειας και είναι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης. Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων διαρκεί 32 ημέρες (από 24/04/2018 έως 25/05/2018).

 
Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 24 April 2018 | 11:48 pm


ΔΗΜΟΣ ΛΟΚΡΩΝ: ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΛΑΡΚΟ (ΣΥΣΚΕΨΗ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018)

ΛΑΡΚΟ: Απεργία στις 25 Απριλίου και συγκέντρωση στην ΑθήναΣύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Απρίλη 2018 και μετά από κάλεσμα του Δήμου Λοκρών, με τη συμμετοχή των εμπλεκομένων φορέων από τους νομούς της χώρας που δραστηριοποιείται η ΛΑΡΚΟ με θέμα τις πρόσφατες εξελίξεις, την μελλοντική πορεία και κυρίως την διασφάλιση της βιωσιμότητάς της.

Μετά τις πρόσφατες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ και την κάθοδό τους στην Αθήνα, αλλά και την ανάπαυλα λόγω του Πάσχα, το θέμα ανοίγει και πάλι.

Στόχος των εργαζομένων η εξασφάλιση της συνέχισης λειτουργίας της επιχείρησης και η διασφάλιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων. Στο πλαίσιο αυτό ο δήμος Λοκρών πήρε την πρωτοβουλία και διοργάνωσε το πρωί σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, βουλευτές και εργαζόμενους, που έχουν προγραμματίσει νέα απεργιακή κινητοποίηση στις 25 Απριλίου.

Από την πλευρά τους τα σωματεία εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ ανακοίνωσαν ότι η απεργία της Τετάρτης 25 Απριλίου θα αρχίσει στις 6πμ και θα λήξει στις 6πμ την Πέμπτη 26-04-2018. Επίσης, την ίδια μέρα της 24ωρης απεργίας θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο & πορεία στο Υπουργείο Οικονομικών. Για το λόγο αυτό τα σωματεία καλούν τους εργαζόμενους να δηλώσουν τη συμμετοχή τους για την μετακίνησή τους με πούλμαν προς την Αθήνα.

Ακολουθεί το Ψήφισμα της Σύσκεψης στο Δήμο Λοκρών:

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 18 April 2018 | 11:30 pm


Πρόσκληση: Σύσκεψη για τις εξελίξεις και το μέλλον της ΛΑΡΚΟ


  
Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η


  Υπό το φως των πρόσφατων εξελίξεων που αφορούν στην μεγάλη τοπική βιομηχανία της ΛΑΡΚΟ, αποτελεί πεποίθηση μας ότι είναι επιτακτική η ανάγκη τοποθέτησης όλων, στα φλέγοντα ζητήματα που αντιμετωπίζει η επιχείρηση. 

 
Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 4 April 2018 | 11:42 pm


Δωρεάν διανομή κάδων κομποστοποίησης στους δημότεςΕνημερώνουμε τους δημότες ότι ο δήμος Λοκρών έχει ήδη προμηθευτεί και βρίσκονται στις αποθήκες του περί τους τετρακόσιους (400) κάδους κομποστοποίησης.   Στο πλαίσιο της γενικότερης στρατηγικής για την διαχείριση των αστικών απορριμμάτων και της ανακύκλωσης που εφαρμόζει ο Δήμος και σύμφωνα με το 2ο  πρακτικό της από 23/2/2018 συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου , ο Δήμος Λοκρών πρόκειται να διανείμει δωρεάν τους ανωτέρω κάδους στους δημότες . 
Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 23 March 2018 | 3:35 pm


Σκανδαλολογία και πολιτική ευθύνη

Του
ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΥ
 
   Τελευταία ακούστηκε, ότι το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία της Ελλάδας ήταν το σκάνδαλο NOBARTIS. Εκτιμήθηκε, ότι χάθηκαν για τα ταμεία 23 δις και οι εμπλεκόμενοι ήταν πολιτικοί, σύμβουλοί τους, κρατικοί λειτουργοί, γιατροί, δημοσιογράφοι και ιδιοκτήτες ΜΜΕ, κ.ά. Έγινε και σχετικό λογοπαίγνιο για το ποσό των 23.000 Ευρώ που επέστρεψαν οι υπουργοί της κυβέρνησης από επιδότηση ενοικίου με τα 23 δις του σκανδάλου και δεν παραιτήθηκε κανένας.

  Από συστάσεως του ελληνικού κράτους έχουμε συνεχώς σκάνδαλα, που οδηγούν το κράτος σε χρεοκοπίες, στάση πληρωμών και πτώχευση. Δεν μπορεί να ξεχαστεί το γεγονός, όταν στην αρχή του απελευθερωτικού αγώνα αντί να αγοραστεί από τα δυο  «δάνεια ανεξαρτησίας» πολεμικό υλικό, φαγώθηκε από τους ντόπιους και ξένους μεσάζοντες και τοκογλύφους. Από τις 2.800.000 στερλίνες έφτασαν στους εξεγερμένους 200.000 περίπου στερλίνες.

   Χαρακτηριστικό παράδειγμα, από τα 2 ατμόπλοια, που παραγγέλθηκαν στους Αμερικάνους για τον Αγώνα, το 1824, πήραμε το ένα μετά από πολλά βάσανα και αργοπορημένα…  
    

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 20 March 2018 | 2:28 pm


Συνάντηση Γιάννη Σαρακιώτη και Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου
Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Μακαριώτατο Ιερώνυμο είχε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης πριν λίγες ημέρες στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της τακτικής ενημέρωσης, την οποία είχε δεσμευτεί να παράσχει ο Βουλευτής τον περασμένο Νοέμβριο και αφορούσε τις δραστηριότητες της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.).


Όντας μέλος της Δ.Σ.Ο., ο κ. Σαρακιώτης ενημέρωσε το Μακαριώτατο σχετικά με τις προετοιμασίες για τις επικείμενες συνεδριάσεις στη Βηρυτό του Λιβάνου στις 25 Μαρτίου και στην Αθήνα το ερχόμενο καλοκαίρι, ενώ δεν παρέλειψε να τον ευχαριστήσει για την αμέριστη συμπαράσταση της Εκκλησίας της Ελλάδος στις πρωτοβουλίες με σκοπό τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των κρατών-μελών της Συνέλευσης.


Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 19 March 2018 | 5:50 pm


Ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου με τρόφιμα

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Λοκρών δέχεται τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για να τα προσφέρει σε όσους έχουν ανάγκη
Ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου με τρόφιμα για τους πολίτες του Δήμου που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας Παιδεία κ Πολιτισμού σας ενημερώνει πως στα πλαίσια του εθελοντισμού δέχεται καθημερινά για το κοινωνικό παντοπωλείο τρόφιμα για την στήριξη κα αλληλεγγύη πολιτών μας που έχουν ανάγκη και χρειάζονται την βοήθεια μας. Συγκεκριμένα καλούμε τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, τους συλλόγους, τα σχολεία και τους φορείς του Δήμου Λοκρών που θέλουν να συμμετέχουν ν απευθυνθούν στην διεύθυνση μας.

 
Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 16 March 2018 | 4:36 pm


Δήμος Λοκρών: Ανακοίνωση για την Πρόσληψη 4 ατόμων
Την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά τεσσάρων (4) ατόμων για την υλοποίηση της δράσης «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ» Περίοδος  2017-2018, ανακοίνωσε το Ν.Π.Δ.Δ «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΗΜΟΥ ΛΟΚΡΩΝ», που εδρεύει στο Δήμο Λοκρών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι θέσεις αφορούν τη στελέχωση των δομών των Παιδικών Σταθμών Μαρτίνου, Λάρυμνας & Λιβανατών με τις εξής ειδικότητες:


Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 15 March 2018 | 11:26 pm


Απλήρωτοι Εργαζόμενοι στην ΛΑΡΚΟ


 Σ      Υ       Ν       Δ       Ι       Κ        Α       Τ      Ο

 ΣΥΓΚΟΛΛΗΤΩΝ  ΕΡΓ/ΧΝΙΤΩΝ  ΚΑΙ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

 Μ Ε Τ Α Λ Λ Ο Υ    Ν Ο Μ Ο Υ     Φ Θ Ι Ω Τ Ι Δ Α Σ

 ΕΔΡΑ: ΛΑΜΙΑ ΠΛ. ΔΙΑΚΟΥ  ΕΡΓ. ΚΕΝΤ. ΛΑΜΙΑΣ

 ΑΡΙΘ.ΕΓΓΡ.   ΒΙΒΛ.ΕΠΑΓΓ.ΣΩΜ.ΠΡΩΤ.ΛΑΜΙΑΣ 46/95  

EMAIL:  [email protected] Τηλ: 6937887924

   Fax: 22330-41164

Αρ.Πρωτ.    -   -                                                                                                          ΛΑΡΥΜΝΑ 14/03/2018


                                                                        

                                                                         

Μέχρι χθές μας έλεγαν «κάντε υπομονή γιατί οι τιμές του Ni είναι χαμηλές».


Σήμερα που οι τιμές ανεβαίνουν καθημερινά μας λένε πως έχουν «πρόβλημα ρευστότητας, πως η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου κλείνει την ΛΑΡΚΟ».


Και χθές και σήμερα με το αίμα και τον ιδρώτα των εργαζομένων η ΛΑΡΚΟ παράγει με φουλ τις μηχανές, μεγάλα μονοπώλια του κλάδου περιμένουν στην ουρά για να προμηθευτούν Σιδηρονικέλιο. Όλο αυτό το διάστημα οι εργαζόμενοι παρήγαγαν και παράγουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ και για αντίτιμο «παίρνουν»:


·         Απλήρωτη εργασία από τους δουλεμπόρους εργολάβους, όπως χαρακτηριστικά βιώνουν σήμερα οι εργαζόμενοι στην εργολαβία ΤΕΧΝΟΣΤΥΛ που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του εργοστασίου.


·         Μη καταβολή, τριετιών, Β.Μ. και χρημάτων από τις αναβαθμίσεις, παρά τον έλεγχο και την διαπίστωση από το ίδιο το Σ.ΕΠ.Ε.


·         Εργασία χωρίς ουσιαστικό μέτρο υγιεινής και ασφάλειας.


Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 14 March 2018 | 5:36 pm


Αδέσποτα: 169 Δήμοι δεν απάντησαν στον Τσιρώνη - Νέα προθεσμία
Ελλιπή ανταπόκριση των Δήμων στην αποστολή στοιχείων προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων αναφορικά με τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς καταλογίζει ο Αναπληρωτής Υπουργός, Ι. Τσιρώνης.

Ειδικότερα, απέστειλε επιστολή σε 169 Δήμους που, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, δεν ανταποκρίθηκαν, απευθύνοντας ταυτοχρόνως την ίδια επιστολή στις Περιφέρειες, ζητώντας από αυτές “να συντονίσουν και να συγκεντρώσουν τις απαντήσεις των Δήμων αρμοδιότητάς τους”.

Πρόκειται για την υπ’αριθμ. 638/36334/2018 επιστολή, όπου ο Αναπλ. Υπουργός αναφέρει ότι στις 21.12.2017 ζήτησε από όλους τους Δήμους να στείλουν, μέχρι 15.1.2018, συγκεκριμένα δεδομένα για την κατάσταση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς στην περιοχή τους, όπως προκύπτει από την παρακολούθηση του πληθυσμού τους και από την εφαρμογή του προγράμματος περισυλλογής και διαχείρισής τους, σύμφωνα με το αρ.9 του ν.4039/2012 ως ισχύει


Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 14 March 2018 | 5:15 pm


Συνάντηση του Υπουργού Εσωτερικών με τον Δήμαρχο Λοκρών
Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, συναντήθηκε σήμερα Τρίτη, 13 Μαρτίου 2018, με τον Δήμαρχο Λοκρών, Νικόλαο Ελ. Λιόλιο.

Πραγματοποιήθηκε μια γόνιμη συζήτηση για τις δραστηριότητες του δήμου και την εμπειρία της δημοτικής Αρχής στο πεδίο διαχείρισης των μικρών και μεγάλων αναγκών της περιοχής. Ταυτόχρονα, αξιολογήθηκαν τα περιθώρια ενίσχυσης του Δήμου στο πλαίσιο των χρηματοδοτικών εργαλείων του υπουργείου.

Ο κ. Λιόλιος επεσήμανε ότι ήδη έχει δρομολογηθεί η αξιοποίηση, εκ μέρους του Δήμου, των πρώτων προσκλήσεων του προγράμματος «ΦιλόΔημος ΙΙ» για την προμήθεια μηχανημάτων έργου και τη συντήρηση σχολικών κτιρίων, ενώ ενημερώθηκε για τη σημερινή ενεργοποίηση της πρόσκλησης για την αναβάθμιση των Παιδικών Χαρών, ύψους 70 εκατ. ευρώ. Η επικείμενη ενεργοποίηση της  χρηματοδότησης για έργα ύδρευσης, του προγράμματος «ΦιλόΔημος Ι» αναμένεται επίσης να φανούν χρήσιμες στον Δήμο.


Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 14 March 2018 | 12:04 am


Σκουρλέτης:Σε δύο μήνες ο «νέος Καλλικράτης» | Τι είπε για «πλαφόν» θητειών δημάρχων
Σε δύο μήνες θα κατατεθεί στην τελική μορφή του, το νομοσχέδιο για το «νέο Καλλικράτη», εξήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών Π. Σκουρλέτης, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα ότι κανείς δεν θα αιφνιδιαστεί από τις αλλαγές που θα περιέχει.

Ειδικότερα με συνέντευξη του, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφερόμενος στις αλλαγές, που θα φέρει στην τοπική αυτοδιοίκηση, το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο θα παρουσιαστεί εντός των επόμενων εβδομάδων, ο κ. Σκουρλέτης παρατήρησε: «Δεν είναι οι δύο μήνες που θα περιμένουμε και θα δούμε την τελική μορφή του νομοσχεδίου, είναι ο πάνω από ένας χρόνος συζήτησης, που προηγήθηκε πάνω στις σχεδιαζόμενες αλλαγές με τους αυτοδιοικητικούς φορείς και τους ανθρώπους, οι οποίοι συμμετέχουν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο στην αυτοδιοίκηση […] μιλάμε για πρωτόγνωρες διαδικασίες διαλόγου και προβληματισμού».

«Κανείς δεν αιφνιδιάζεται», συνέχισε, «θα πάμε για αλλαγές από αυτές που επιτρέπονται από τα σημερινά όρια του Συντάγματος, αλλά και της πραγματικότητας, καθώς η Ελλάδα εξακολουθεί και βρίσκεται σε συνθήκες οικονομικής κρίσης –βγαίνει τώρα, αλλά δεν διαθέτουμε όλα τα μέσα, που θα θέλαμε για να μπορέσουμε να στηρίξουμε στο μέγεθος που θα επιθυμούσαμε τη μεταρρύθμιση στην αυτοδιοίκηση, αλλά από εκεί και πέρα υπάρχουν ώριμα πράγματα, τα οποία θα πρέπει να προχωρήσουν».


Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 13 March 2018 | 3:39 pm


ΛΟΚΡΙΔΑ: Φωτιά σε πευκοδάσος συναγερμός στην Πυροσβεστική

Πρόλαβαν τα χειρότερα οι πυροσβέστες το πρωί στο Μάζι Μαλεσίνας...
Μεγάλη κινητοποίηση στην πυροσβεστική υπηρεσία μετά από φωτιά που ξέσπασε το πρωί του Σαββάτου σε πευκοδάσος στην περιοχή της Μαλεσίνας κοντά στον Αγιο Νεκτάριο.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 9:30' το πρωί σε δασική έκταση στη Λοκρίδα και συγκεκριμένα κοντά στο Μάζι Μαλεσίνας.

Στην Π.Υ. σήμανε συναγερμός και αμέσως στην περιοχή έσπευσαν οχτώ οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας (πέντε οχήματα από την Αταλάντη, δυο από τη Λαμία και ένα από τη Λιβαδειά) με 16 πυροσβέστες.


Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 10 March 2018 | 4:44 pm


Τη λύση της πώλησης προκρίνει η Κομισιόν για τη διάσωση της ΛΑΡΚΟ

Ενώ η ΔΕΗ εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να διακόψει την ηλεκτροδότηση της εταιρίας λόγω των συσσωρευμένων χρεών της
Την πώληση της ΛΑΡΚΟ προτείνει, σύμφωνα με πληροφορίες, η Κομισιόν ως λύση για την «επόμενη ημέρα» της εταιρείας, έπειτα από την πρόσφατη απόρριψη από το Ευρωπαϊκό Γενικό Δικαστήριο της προσφυγής της βιομηχανίας εναντίον της απόφασης των Βρυξελών, να χαρακτηρίσει ως παράνομες κρατικές ενισχύσεις τα μέτρα στήριξης ύψους 135,8 εκατ. ευρώ, που έλαβε το ελληνικό Δημόσιο την περίοδο 2008 – 2011. 

Στην πραγματικότητα, η θέση της Κομισιόν αποτελεί συμβιβαστική πρόταση, καθώς θα μπορούσε κάλλιστα να υποστηρίξει πως το εν λόγω ποσό είναι άμεσα απαιτητό. Κάτι που, με δεδομένη την οικονομική κατάσταση της ΛΑΡΚΟ, θα σήμαινε την άμεση χρεοκοπία της. 

Αν και το άλλοτε «ευρωπαϊκό διαμάντι του νικελίου» συνεχίζει ακόμη και σήμερα να  προμηθεύει με υψηλής ποιότητας σιδερονικέλιο τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής ανοξείδωτου χάλυβα στη Γηραιά Ήπειρο, λόγω των χαμηλών διεθνών τιμών αναγκάζεται να πουλά κάτω από το παραγωγικό της κόστος. 

Έτσι, συνεχίζει να «γράφει» ζημίες σε μηνιαία βάση, οι οποίες έρχονται να προστεθούν στο παθητικό εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ που έχει δημιουργήσει από τα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας, με τη μοιραία απόφαση για τη σύναψη συμφωνιών αντιστάθμισης κινδύνου (hedging) και την κακοδιαχείριση που ακολούθησε. 


Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 10 March 2018 | 12:40 amΔείτε αγγελίες στο Νομό Φθιώτιδας

Φιλικοί ιστότοποι:

tilegrafima.gr

ekklisiaonline.gr

7news.gr

Nea Smyrni Online

www.vimaorthodoxias.gr