Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Λαρίσης    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

H UNESCO ''αγκαλιάζει'' τη Λάρισα

H UNESCO ''αγκαλιάζει'' τη Λάρισα!
Στο Διεθνές Δίκτυο των Πόλεων που Μαθαίνουν (Learning Cities)  ενέταξε την πόλη της  Λάρισας, η UNESCO.  Η σχετική απόφαση του Ινστιτούτου Δια βίου Μάθησης της UNESCO, που εδρεύει στο Αμβούργο, ελήφθη λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα και η επίσημη επιστολή του διευθυντή του προς το δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απόστολο Καλογιάννη και τον  αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής κ. Δημ. Δεληγιάννη έφτασε  μόλις χθες.

Η απόφαση αποδοχής του αιτήματος της Λάρισας, για ένταξή της στο Διεθνές Δίκτυο, συνιστά αναγνώριση και επιβράβευση της προσπάθειας που καταβάλει η δημοτική αρχή της Λάρισας για δικτύωση των φορέων  που ασχολούνται με την εκπαίδευση ενηλίκων και τη δια βίου μάθηση, με στόχο την ουσιαστική παρέμβαση  στην τοπική κοινωνία. Υπενθυμίζεται ότι αυτή η προσπάθεια ξεκίνησε τον περασμένο χειμώνα, ενώ το καλοκαίρι που μας πέρασε πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Λάρισα: η πόλη που μαθαίνει» με τη συμμετοχή διεθνούς κύρους επιστημόνων στον τομέα της Εκπαίδευσης Ενηλίκων.
Οι πρωτοβουλίες που αναπτύχθηκαν στην πόλη στον τομέα αυτών, προκάλεσε το ενδιαφέρον της UNESCO, η οποία απέστειλε πρόσκληση στο δήμαρχο Λαρισαίων για συμμετοχή στη 2η Διεθνή Συνδιάσκεψη των Πόλεων που Μαθαίνουν, που πραγματοποιήθηκε το Φθινόπωρο στο Μεξικό. Στη Διεθνή αυτή συνάντηση, τη Λάρισα εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος κ. Δημ Δεληγιάννης.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στη σχετική επιστολή του διευθυντή του Ινστιτούτου κ. Αrne Carlsen, με την οποία καλωσορίζει την πόλη στο Διεθνές Δίκτυο της UNESCO,  «η πόλη θα επωφεληθεί από τη συμμετοχή της σε ένα δυναμικό διεθνές Δίκτυο, το οποίο έχει ως στόχο να υποστηρίζει και να επιταχύνει, στην πράξη, την εκπαίδευση Ενηλίκων, σε διεθνές επίπεδο»
Με αφορμή τη ένταξη της Λάρισας στο Δίκτυο της UNESCO, ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης δήλωσε τα εξής:
«Η απόφαση του Ινστιτούτου Δια βίου Μάθησης της  UNESCO, για συμμετοχή της Λάρισας στο Διεθνές Δίκτυο των Πόλεων που μαθαίνουν, μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Πρόκειται στην ουσία για ιδιαίτερα σημαντική  αναγνώριση, σε κορυφαίο διεθνές επίπεδο, των πρωτοβουλιών και της δουλειάς που έχουμε ξεκινήσει στο επίπεδο της Δια βίου Μάθησης.
 Παράλληλα καταδεικνύει και τις δυνατότητες της Λάρισας να «σπάσει» την εσωστρέφεια και να αποκτήσει τη θέση που της αξίζει στο ευρωπαϊκό και διεθνές στερέωμα. Η συμμετοχή μας στο Διεθνές Δίκτυο των Πόλεων, συνιστά συγκριτικό πλεονέκτημα που η πόλη πρέπει να αξιοποιήσει στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, προς όφελος της πόλης αλλά κυρίως της τοπικής κοινωνίας.
Εμείς από την πλευρά μας θα συνεχίζουμε να εργαζόμαστε ακούραστα και μεθοδικά για το νέο άλμα που χρειάζεται η Λάρισα, αλλά και για ξαναχτίσουμε της πόλη μας και τις ζωές μας.»
  Τέλος, σημειώνεται ότι σύντομα το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης θα συζητήσει το θέμα και θα αποφασίσει τη συγκρότηση επιτροπής με τη συμμετοχή κοινωνικών κι εκπαιδευτικών φορέων για την «Πόλη που Μαθαίνει»

Δημοσιεύθηκε στις 5 January 2016 | 1:41 pm


Θεοφάνεια στην προκυμαία της Σμύρνης για πρώτη φορά μετά το 1922.


Η προκυμαία της Σμύρνης, πιθανότατα πριν από την καταστροφήΗ προκυμαία της Σμύρνης, πιθανότατα πριν από την καταστροφή Με επίσημη άδεια των τουρκικών αρχών θα τελεστεί για πρώτη φορά μετά την καταστροφή του 1922 η τελετή κατάδυσης του Τίμιου Σταυρού στις 6 Ιανουαρίου ανήμερα των Θεοφανίων, στην προκυμαία της Σμύρνης, μπροστά από το ιστορικό κτήριο του ελληνικού προξενείου. Ο πατέρας Κύριλλος Συκής, αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου, ιερατικός προϊστάμενος Αγίας Φωτεινής Σμύρνης δήλωσε στο pontos – news.gr: «Για πρώτη χρονιά θα γίνει Αγιασμός των Υδάτων στο λιμάνι της Σμύρνης. Επίσημα, είναι η πρώτη χρονιά. Το είχαμε κάνει πριν από 10-τόσα χρόνια, αλλά όχι επίσημα. Αυτή τη φορά έχει εκδοθεί κανονική άδεια από την τουρκική κυβέρνηση, το υπουργείο των Εσωτερικών». 
Ο Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου, Κύριλλος Συκής Ο Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου, Κύριλλος Συκής Ο αγιασμός των υδάτων θα τελεστεί στις 12:30 στην προκυμαία της Σμύρνης, απέναντι από το ιστορικό κτήριο του παλιού ελληνικού προξενείου και θα υπάρχει και εκπροσώπηση από την τοπική αυτοδιοίκηση της πόλης. Τη θρησκευτική τελετή θα παρακολουθήσουν και πιστοί από την Ελλάδα, καθώς θα ταξιδέψουν τρία γκρουπ θα ταξιδέψουν από την Αθήνα, τη Μυτιλήνη και τη Χίο. Σκοπός της εκκλησίας είναι να τελεστεί άψογα το μυστήριο ώστε να καθιερωθεί ο εορτασμός και να πραγματοποιείται απρόσκοπτα κάθε χρόνο από την ορθόδοξη κοινότητα της Σμύρνης. Η προκυμαία της Σμύρνης, άλλοτε Η προκυμαία της Σμύρνης, άλλοτε Στη Σμύρνη ζουν σήμερα 300 Έλληνες και άλλοι 7.000 με 8.000 ορθόδοξοι Ρώσοι και Γεωργιανοί. Παραμονή των Θεοφανίων, ο πατέρας Κύριλλος Συκής θα ταξιδέψει στην Τένεδο για να τελέσει στο νησί τον αγιασμό των υδάτων. Με πληροφορίες από pontos – news.gr...

Δημοσιεύθηκε στις 5 January 2016 | 1:00 am


Φωτιά σε διαμέρισμα στο κέντρο της Λάρισας


Φωτιά σε σπίτι στο κέντρο της Λάρισας
Μεγάλες ζημιές προκλήθηκαν σήμερα το απόγευμα σε διαμέρισμα του τρίτου ορόφου πολυκατοικίας στην οδό Αμπελακίων στο κέντρο της Λάρισας, μετά την εκδήλωση φωτιάς.
Ο 77χρονος ένοικος του διαμερίσματος ήταν αυτός που ειδοποίησε για την πυρκαγιά ενώ στο σημείο έσπευσαν πυροσβεστικές δυνάμεις, με εννέα άνδρες και δύο οχήματα, προκειμένου να τη θέσουν υπό έλεγχο. Ο 77χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους. Τα αίτια της φωτιάς διερευνά ήδη το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Δημοσιεύθηκε στις 5 January 2016 | 12:49 am


Boeing πετούσε στα 10.000 πόδια με ανοιχτή την πόρταBOEING KOREAN AIR

  • Κοινοπ


Πώς θα σας φαινόταν αν βρισκόσασταν σε ένα αεροπλάνο το οποίο πετούσε στα 10.000 πόδια και ανακαλύπτατε ότι η πόρτα ήταν ανοικτή; Σίγουρα δεν θα ταν και ότι πιο ευχάριστο. Κάπως έτσι φαίνεται πως ένιωσαν οι επιβάτες ενός αεροπλάνου της εταιρίας «Korean Air», θυγατρική της «Air Jin», το οποίο απογειώθηκε την Κυριακή από το Cebu στις Φιλιππίνες για το Busan της νοτίου Κορέας.

Επρόκειτο για ένα 737-800 το οποίο μετέφερε 163 επιβάτες, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το CNN. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Jin Air, οι επιβάτες ενημερώθηκαν έπειτα από μια ανακοίνωση που έγινε κατά την διάρκεια της πτήσης.
Η ανοικτή πόρτα έγινε αντιληπτή από το προσωπικό εξαιτίας ενός θορύβου, ενώ ορισμένοι επιβάτες τόνισαν πως ένιωσαν ναυτία κατά την διάρκεια της επιστροφής.
Οι επιβάτες διανυκτέρευαν σε δωμάτια τοπικού ξενοδοχείου που τους παραχωρήθηκαν και η πτήση αναχώρησε 15 ώρες πιο μετά.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι επιβάτες θα αποζημιωθούν για την ταλαιπωρία που υπέστησαν.

Δημοσιεύθηκε στις 4 January 2016 | 11:55 pm


Η αποστολή της ΑΕΛ για τον αγώνα Κυπέλλου με τον Αστέρα Τρίπολης

Η αποστολή της ομάδας μας για τον αγώνα Κυπέλλου με τον Αστέρα Τρίπολης
H αποστολή της ομάδας μας για τον αγώνα Kυπέλλου με τον Αστέρα Τρίπολης αποτελείται από τους εξής ποδοσφαιριστές:
Καβουσάκης, Ξενοδόχοβ, Νικολακάκης, Μασούρας, Κοντοχρήστος, Γιοβάνοβιτς, Κομεσίδης, Σουλιώτης, Ναγιάρ, Αναστασόπουλος, Μπανούσης, Μπουντόπουλος, Λαμπρόπουλος, Ουρτάδο, Πάτο, Χοτζάλι, Κουτσιανικούλης, Μπόγιοβιτς, Μαρουκάκης

Δημοσιεύθηκε στις 4 January 2016 | 11:19 pm


Σε πολιτικούς αρχηγούς και Πρόεδρο τη Δευτέρα το Ασφαλιστικό

Σε πολιτικούς αρχηγούς και Πρόεδρο τη Δευτέρα το ΑσφαλιστικόΕνόψει των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος θα ενημερώσει τη Δευτέρα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση.

Ο κ. Κατρούγκαλος θα συναντηθεί στις 11 με τον πρόεδρο της ΝΔ Γιάννη Πλακιωτάκη στη Βουλή και θα ακολουθήσουν συναντήσεις με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς. Στις 13:00 έχει οριστεί το ραντεβού με τον γγ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα. 

Από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα γίνει δεκτός στο Προεδρικό Μέγαρο στις 18.00.

Το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό αναμένεται να κατατεθεί εντός του Ιανουαρίου, όπως επιβεβαιώνει ο υπουργός Εργασίας στο «Έθνος της Κυριακής», καθώς αποτελεί προϋπόθεση για την πρώτη αξιολόγηση.

Ποιες είναι οι βασικές προτάσεις της κυβέρνησης

Στην ελληνική πρόταση, το ποσοστό αναπλήρωσης θα κινηθεί περίπου στο 60-65% για 40 χρόνια ασφάλισης και για να μην μειωθούν οι παλιές συντάξεις θα υπάρξει προσωπικό ποσοστό αναπλήρωσης που θα καλύψει τη διαφορά.
Το ποσοστό αναπλήρωσης θα είναι υψηλότερο για τις χαμηλές συντάξεις απ' οτι για τις υψηλές. Με το νέο σχεδιο θα επιβάλλεται πλαφόν για όσους εισπράττουν σύνταξη πάνω απο 2.500 ευρώ.
Θα χορηγείται εθνική σύνταξη 384 ευρω στα 67 έτη, για όσους έχουν τουλάχιστον 15 χρόνια εργασίας.
Προτείνεται αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών 1% για τους εργοδότες και 0,5% για τους εργαζόμενους, αλλά και επιβολή φόρου στις τραπεζικές συναλλαγές που μπορεί να φθάσει και το 0,1%.
Όσον αφορά στις επικουρικές συντάξεις, θα γίνει προσπάθεια να μην υπάρξουν μειώσεις, αλλά εάν οι πιέσεις των δανειστών είναι ισχυρές, τότε θα προστατευτούν μόνο όσες είναι κάτω από 170 ευρώ.
Πηγή: Newsroom ΔΟΛ

Δημοσιεύθηκε στις 3 January 2016 | 8:33 pm


Προβολές ταινιών στο Χατζηγιάννειο για την νέα χρονιά


Προβολές ταινιών στο Χατζηγιάννειο για την νέα χρονιά
Ξεκινούν την Τρίτη 12 Ιανουαρίου στο Χατζηγιάννειο, οι προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης Λάρισας οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι την Τρίτη 19 Απριλίου, τις ώρες 19:00 και 21:30.
Να σημειωθεί ότι από τις 24 έως τις 27 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί το «2o Πανόραμα Ελληνικού Κινηματογράφου Θ. Αγγελόπουλος» αφιερωμένο στον διάσημο Έλληνα σκηνοθέτη του γαλλικού κινηματογράφου Κώστα Γαβρά.
Και το νέο πρόγραμμα περιλαμβάνει ταινίες ποιότητας από όλο τον κόσμο.
Tο πρόγραμμα προβολών της Κινηματογραφικής Λέσχης Λάρισας σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών για το 2016 έχει ως εξής:

12/01/2016 » Το παιχνίδι της μίμησης» του Μόρτεν Τίλντουμ (2014)
19/01/2016 «Senso» του Λουκίνο Βισκόντι (1956)
24/01/2016-27/01/2016 «2o Πανόραμα Ελληνικού Κινηματογράφου Θ. Αγγελόπουλος «- Αφιέρωμα στον Κώστα Γαβρά
02/02/2016 «Το γάλα» του Σεμίχ Καπλάνογλου (2008)
09/02/2016 «Η κρυφή γοητεία της Μπουρζουαζίας» του Λουίς Μπουνιουέλ (1972)
16/02/2016 «Η μάχη της Αλγερίας» του Τζίλο Ποντεκόρβο (1966)
23/02/2016 «Η Ρώσικη Κιβωτός» του Αλεξάντερ Σοκούροφ (2002)
01/03/2016 «Μακριά πετούν τα σύννεφα» του Άκι Καουρισμάκι (1996)
08/03/2016 «Γυναίκες έτοιμες για όλα» του Νάιτζελ Κόουλ (2010)
15/03/2016 «Ο εξαιρετικός κύριος Lazhar» του Φιλίπ Φαραλντό (2011)
22/03/2016 «Σύντομη συνάντηση» του Ντέιβιντ Λιν (1945)
29/03/2016 «Η τελευταία ακροβάτις της Μαδρίτης» του Άλεξ ντε λα Ιγκλέσια (2010)
05/04/2016 «Τα μυθικά πλάσματα του Νότου» του Μπεν Ζάιτλιν (2012)
12/04/2016 «2 ημέρες,1 νύχτα» του Ζαν -Πιερ & Λικ Νταρντέν (2014)
19/04/2016 Η τελευταία ταινία που θα προβληθεί θα είναι αυτή που θα πλειοψηφήσει από τις προτάσεις του κοινού της Κινηματογραφικής Λέσχης Λάρισας. Θα ανακοινωθεί μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου..

Δημοσιεύθηκε στις 3 January 2016 | 8:05 pm


Καλή Χρονιά


Δημοσιεύθηκε στις 31 December 2015 | 8:14 pm


Πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας στη Γαλλία ενόψει Πρωτοχρονιάς

Περισσότεροι από 100.000 αστυνομικοί και χωροφύλακες θα κινητοποιηθούν για να εγγυηθούν την ασφάλεια στη Γαλλία απόψε, κατά τους εορτασμούς της Πρωτοχρονιάς, έξι εβδομάδες μετά τις επιθέσεις των τζιχαντιστών στο Παρίσι, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ.

«Δεν υπάρχει συγκεκριμένη απειλή» για επίθεση, διευκρίνισε ο υπουργός, μόνο «μια γενική απειλή για όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, με τα μηνύματα που έχει στείλει το Νταές», όπως είπε, χρησιμοποιώντας το αραβικό ακρωνύμιο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Πηγή: http://www.onlarissa.gr

Δημοσιεύθηκε στις 31 December 2015 | 7:57 pm


Λήστεψαν παιδιά που έλεγαν τα κάλαντα


Δύο ληστείες σε βάρος παιδιών που έλεγαν τα κάλαντα σημειώθηκαν σήμερα στην Αττική.
Στις 11.20, στην οδό Θεμιστοκλέους 8 στον Χολαργό, δύο άγνωστοι άρπαξαν με λεκτική απειλή 70 ευρώ απο δύο ανηλικους, ενώ στις 12.15 το μεσημέρι, ένας άγνωστος άρπαξε 30 ευρώ απο έναν 12χρονο, στην συμβολή των οδών Κένεντυ και Ευβοίας στους Αγίους Αναργύρους.
Οι δράστες αναζητούνται απο την αστυνομία.

Δημοσιεύθηκε στις 31 December 2015 | 7:51 pm


Τέλη κυκλοφορίας 2016: Παράταση λίγων ημερών για την εξόφλησή τους

Ο αρμόδιος υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης ανακοίνωσε σήμερα πως δίνεται παράταση λίγων ημερών για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας και την κατάθεση των πινακίδων, έχοντας εξαντληθεί όλα τα περιθώρια

Λήγει σήμερα η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας με το υπουργείο Οικονομικών να χαλαρώνει την αρχική αυστηρή του στάση, για την τήρησή της. 
Το υπουργείο, έχοντας εξαντλήσει όλα τα περιθώρια, ανακοίνωσε παράταση λίγων ημερών για την πληρωμή των τελών και την κατάθεση των πινακίδων, δια στόματος του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδη, κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στο MEGA.

AdTech Ad

"Τα δεδομένα που είχαμε έως την Τρίτη, ήταν ότι είχαν πληρωθεί τα τέλη για 4,5 εκατ. οχήματα. Άρα, θα δούμε τι έγινε και χθες και μέσα στην ημέρα θα ληφθεί η απόφαση για παράταση λίγων ημερών, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πολίτες και να μη δημιουργηθεί πρόβλημα", ανέφερε ο κ. Αλεξιάδης, το πρωί, ενώ ακολούθησε ανακοίνωση του υπουργείο Οικονομικών κατά την οποία επισημαίνεται ότι "ανταποκρινόμενο στα αιτήματα πολιτών και κοινωνικών φορέων, παρατείνει την προθεσμία αγοράς τελών κυκλοφορίας για το 2016, μέχρι και την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016".
Επισημαίνει, επίσης, ότι:
1. Δεν θα υπάρξει άλλη παράταση, γιατί η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών έχει ήδη προμηθευτεί τα τέλη κυκλοφορίας. Η παράταση δίνεται για να αντιμετωπιστούν υπαρκτά οικονομικά προβλήματα, καθυστερήσεις σε μισθοδοσία κλπ.
2. Η παράταση αφορά στα τέλη κυκλοφορίας και την κατάθεση πινακίδων.
3. Η πληρωμή τελών κυκλοφορίας μπορεί να γίνει (στις τράπεζες) και μέσω διαδικτύου, χωρίς ταλαιπωρία για τον πολίτη.
Σε περίπτωση μη πληρωμής των τελών βαρεία καμπάνα περιμένει τους οφειλέτες, καθώς θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο ισόποσο με την αξία των αρχικών τελών στο διπλάσιο.

Δημοσιεύθηκε στις 31 December 2015 | 7:44 pm


Ξεκινούν οι εκπτώσεις από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου

Αρχίζουν οι χειμερινές εκπτώσεις. Μέχρι πότε θα διαρκέσουν. Πότε αναμένονται οι καλοκαιρινές εκπτώσεις Από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016 θα ξεκινήσουν οι χειμερινές εκπτώσεις, όπως αναφέρει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, σε ενημερωτικό σημείωμά του για τις «Εκπτώσεις και εργάσιμες Κυριακές για το έτος 2016».

AdTech Ad

Αναλυτικά, βάσει του άρθρου 15 του ν. 4177/13, οι περίοδοι των εκπτώσεων για το 2016 έχουν ως εξής:

Οι χειμερινές εκπτώσεις θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016 και θα διαρκέσουν έως τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου ενώ οι καλοκαιρινές εκπτώσεις θα διαρκέσουν από τη Δευτέρα 11 Ιουλίου έως την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016.
Οι ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι είναι από την Τρίτη 3 Μαΐου έως την Τετάρτη 10 Μαΐου και από την Τρίτη 1η Νοεμβρίου έως την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου.
Τέλος, βάσει του άρθρου 16 του ν. 4177/13, η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων το έτος 2016 επιτρέπεται προαιρετικά τις ακόλουθες Κυριακές, 17 Ιανουαρίου, 24 Απριλίου, 8 Μαΐου, 17 Ιουλίου, 6 Νοεμβρίου, 11 Δεκεμβρίου και 18 Δεκεμβρίου.

Δημοσιεύθηκε στις 31 December 2015 | 7:43 pm


Δέκα σαρωτικές αλλαγές και πέντε περικοπές στις συντάξεις το 2016

Ασφαλιστικό: Δέκα σαρωτικές αλλαγές και πέντε περικοπές στις συντάξεις το 2016 - Media
 Σαρωτικές αλλαγές και ανατροπές στις συντάξεις, στις εισφορές και στις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης φέρνει η μεταρρύθμιση-σταθμός στο ασφαλιστικό που αναμένεται να ψηφιστεί μέσα στο 2016.
Ο νέος νόμος, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο ανατρέπει όλα ή σχεδόν όλα από όσα ισχύουν στο ασφαλιστικό σύστημα, το οποίο στην ουσία θα χτιστεί από την αρχή με προοπτική βιωσιμότητας για μια 50ετία.
Τα μέτρα που θα περιλαμβάνει το νέο ασφαλιστικό δεν θα εξαντληθούν με την ψήφιση του νομοσχεδίου που, εκτός απροόπτου, έρχεται μέσα στον Ιανουάριο, αλλά θα έχει ειδικές ρήτρες που θα μεταβάλλουν το ύψος των συντάξεων αυτόματα και χωρίς να απαιτούνται κάθε φορά νέες νομοθετικές ρυθμίσεις!

Η πρώτη και πιο ισχυρή δόση από το σοκ των αλλαγών θα περιλαμβάνει συνοπτικά 10 μέτρα που θα εφαρμοστούν μέσα στο 2016.
Τα 10 μέτρα περιλαμβάνουν:
1. Μειώσεις στις κύριες συντάξεις, τόσο στις νέες για τις οποίες θα εφαρμοστεί νέος τρόπος υπολογισμού που οδηγεί σε μικρότερες αποδοχές όσο και στις ήδη καταβαλλόμενες, οι οποίες θα επανυπολογιστούν με χαμηλότερα ποσοστά αναπλήρωσης.
2. Κατάργηση όλων των κατώτατων συντάξεων για όσους αποχωρούν από 1/7/2015 και μετά. Μπορεί να μοιάζει ακραίο αλλά τα νέα ποσά για τις κατώτατες κύριες συντάξεις θα ξεκινούν από τα 170 ευρώ.
3. Περικοπές στις επικουρικές συντάξεις. Το ψαλίδι θα ξεκινά από 8% και θα φτάνει το 15% ή και το 30%.
4. Περικοπές ως 40% στα μερίσματα του Δημοσίου.
5. Αυξήσεις σε τρεις δόσεις στις εισφορές των αγροτών που θα πάνε από το 7% στο 20% του ποσού της ασφαλιστικής τους κατηγορίας.
6. Μείωση κατά 10% ως 15% στο νέο εφάπαξ.
7. Χαμηλότερα εισοδηματικά κριτήρια για το ΕΚΑΣ με αποτέλεσμα να το χάνουν 70.000 δικαιούχοι.
8. Ανατροπή στις πρόωρες συντάξεις με κρυφές αυξήσεις στα όρια ηλικίας και μείωση σύνταξης πάνω και από 40% για το Δημόσιο.
9. Κατάργηση των ειδικών καθεστώτων συνταξιοδότησης από το Δημόσιο (εξετάζεται εξαίρεση για μάχιμους των Ενόπλων Δυνάμεων όπως οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας) λόγω της εξομοίωσης του συνταξιοδοτικού καθεστώτος του Δημοσίου με του ΙΚΑ.
10. Κατάργηση ταμείων και των ειδικών διατάξεών τους με την ενοποίησή τους σε ένα ενιαίο φορέα με κορμό το ΙΚΑ. Η ενοποίηση θα φέρει και την εξίσωση όλων των παροχών τους σε χαμηλότερα επίπεδα. Για παράδειγμα, τα επιδόματα συζύγου θα είναι ενιαία για όλους, ενώ τα 220 ευρώ που καταβάλλει το ΤΕΒΕ στους συνταξιούχους του χωρίς εισφορές, θα καταργηθούν.
Το πακέτο για τις συντάξεις
Οι μειώσεις στις κύριες συντάξεις, τόσο στις νέες για τις οποίες θα εφαρμοστεί νέος τρόπος υπολογισμού που οδηγεί σε μικρότερες αποδοχές όσο και στις ήδη καταβαλλόμενες, οι οποίες θα επανυπολογιστούν με χαμηλότερα ποσοστά αναπλήρωσης, είναι αναπόφευκτες.
Ηδη έχουν ψηφιστεί από τον Ιούλιο του 2015 πέντε νέες περικοπές για όσους υποβάλλουν αίτηση από 1/7/2015 και μετά.
Πρώτη μείωση, η κατάργηση της κατώτατης σύνταξης των 487 ευρώ από 1/7/2015.

Δεύτερη μείωση, η ποινή που θα έχει η σύνταξη για όσους αποχωρούν πριν από το 67ο έτος, καθώς δεν θα παίρνουν το κατώτατο όριο αλλά μόνο ό,τι αναλογεί στις εισφορές τους και στα 67 θα παίρνουν το νέο κατώτατο όριο σύνταξης.
Τρίτη μείωση, η περικοπή που θα επιβάλλεται σε όσους αποχωρούν πριν από τα 67 με καθεστώς πρόωρης συνταξιοδότησης. Το ψαλίδι 6% για κάθε έτος πρόωρης εξόδου θα επιβάλλεται επί χαμηλότερου ποσού και όχι επί του ποσού της κατώτατης σύνταξης!
Τέταρτη μείωση, η έξτρα ποινή κατά 10% στη σύνταξη για όσους θεμελιώνουν δικαίωμα πρόωρης συνταξιοδότησης και αποχωρούν μετά τις 19/8/2015 που αλλάζουν τα όρια ηλικίας.
Πέμπτη μείωση το νέο σύστημα υπολογισμού των συντάξεων για όσους υποβάλλουν αίτηση από 1/9/2015 και μετά.
Στο τελικό ποσό σύνταξης υπάρχει και μια έξτρα περικοπή από την εισφορά ασθένειας που από 4% πήγε στο 6% για τις κύριες συντάξεις ενώ στις επικουρικές που δεν επιβαλλόταν εισφορά ασθένειας θεσπίστηκε αντίστοιχη εισφορά 6%.

Δημοσιεύθηκε στις 28 December 2015 | 2:07 pm


Φιλανθρωπικός αγώνας την Τετάρτη στο AEL FC ARENA


Φιλανθρωπικός αγώνας την Τετάρτη στο ARENA
Ένας αγώνας ποδοσφαίρου με κοινωνικό χαρακτήρα θα διεξαχθεί την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2015 στο AEL FC ARENA στις 15:00 μεταξύ των παλαιμάχων της ΑΕΛ και μιας επίλεκτης ομάδας της ΠΑΕ ΑΕΛ που θα αποτελείται από μέλη του προπονητικού και ιατρικού team, μέλη της διοίκησης, στελέχη της ομάδας, συνεργάτες, φίλους και όχι μόνο.
Ο αγώνας θα γίνει για την ενίσχυση των κοινωνικών δομών άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας του Δήμου Λαρισαίων. Η ΠΑΕ ΑΕΛ είναι πάντα δίπλα στους άπορους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα διαβίωσης.


Γενική είσοδος ορίζεται στα 5 ευρώ για τους ενήλικες και δωρεάν είσοδος για τα παιδιά.
Τον αγώνα θα παρακολουθήσει σύσσωμη οικογένεια της ΑΕΛ με όλους τους ποδοσφαιριστές και οι μικροί μας φίλοι και οι οπαδοί μας θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν, να ανταλλάξουν ευχές, να πάρουν αυτόγραφα και να φωτογραφηθούν μαζί τους.

Δημοσιεύθηκε στις 28 December 2015 | 1:57 pm


Μέχρι πότε πρέπει να αλλάξετε αστυνομική ταυτότητα – Πόσο θα πληρώσετε


Μέχρι πότε πρέπει να αλλάξετε αστυνομική ταυτότητα – Πόσο θα πληρώσετε

Μέσα στους επόμενους μήνες όλοι οι Έλληνες πολίτες θα αποκτήσουν τις νέου τύπου, σύγχρονες αστυνομικές ταυτότητες.

Ήδη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει συσταθεί επιτροπή στην οποία μετέχουν και αστυνομικοί της Διεύθυνσης Διαβατηρίων της Αστυνομίας, που θα υποβάλλει έως τα τέλη Γενάρη την πρότασή της για τα τεχνικά χαρακτηριστικά των νέων ταυτοτήτων.

Η όλη διαδικασία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο, ενώ οι πολίτες προκειμένου να αποκτήσουν τη νέα ταυτότητα θα πρέπει να καταβάλλουν αντίτιμο ύψους περίπου 10 ευρώ.Η επιτροπή, η οποία έχει συσταθεί από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, θα προτείνει εάν εκτός από το δακτυλικό αποτύπωμα θα υπάρχουν και άλλα βιομετρικά χαρακτηριστικά του κατόχου. Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο τα νέα δελτία ταυτότητας να περιλαμβάνουν στοιχεία όπως το «αποτύπωμα» της ίριδας του κατόχου αλλά και μικροτσίπ με βιομετρικά χαρακτηριστικά.

Η διαδικασία που κινεί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δρομολογήθηκε μετά από τις έντονες πιέσεις αξιωματούχων των ΗΠΑ με αποκορύφωμα τα όσα διεμήνυσε στον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα ο υπουργός Εξωτερικών της Αμερικής κ. Τζον Κέρι κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στην Αθήνα.

Οι Αμερικανοί θεωρούν ότι οι σημερινές ταυτότητες μπορούν εύκολα να παραποιηθούν και στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν για την έκδοση διαβατηρίων από κυκλώματα πλαστογράφων. Αντίθετα στα διαβατήρια που εκδίδονται από την Αστυνομία –σύμφωνα με τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας– δεν έχουν παρατηρηθεί μέχρι στιγμής κρούσματα πλαστογραφίας.

Το ίδιο και στα νέα διπλώματα οδήγησης που από το 2009 εκδίδονται με τις ίδιες προδιαγραφές από το Εθνικό Κέντρο Έκδοσης Εγγράφων Ασφαλείας, που εδρεύει στη διεύθυνση διαβατηρίων της Αστυνομίας.
Πηγή madata.gr

Δημοσιεύθηκε στις 28 December 2015 | 1:41 pm


Κατσέλη: Δεν συμφέρει καμία τράπεζα να βγάλει σπίτι σε πλειστηριασμό


"Δεν είναι προς το συμφέρον καμιάς τράπεζας να εκπλειστηριάσει κατοικία. Το κίνητρο για κάθε τράπεζα είναι κρατήσει τον πελάτη της ενήμερο" δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega η πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών Λούκα Κατσέλη.


AdTech Ad

Υπογράμμισε πως καμία τράπεζα δεν έχει προχωρήσει σε πώληση δανείων σε ξένα funds, αλλά σημείωσε πως αυτό που έχουν συζητήσει ορισμένες τράπεζες είναι η διαχείριση δανείων από τέτοιες εταιρείες. Πάντως, υπογράμμισε πως οι τράπεζες του 2016 δεν είναι ίδιες με τις τράπεζες του 2010 και πως όσοι δανειολήπτες σπεύσουν να συζητήσουν με τις τράπεζες για δάνειά τους, που δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν, θα βρουν λύση, καθώς υπάρχουν ειδικά τμήματα πλέον που διαχειρίζονται τέτοια θέματα. Είπε πως οι τράπεζες έχουν στείλει επιστολές στους δανειολήπτες που καθυστερούν για να ανταποκριθούν και να κάνουν ρυθμίσεις στο πλαίσιο της απόφασης της Τράπεζας της Ελλάδας του περασμένου Σεπτεμβρίου.
Αναγνώρισε ότι υπάρχουν πλέον περιορισμοί για την ένταξη όσων αδυνατούν να πληρώσουν στον λεγόμενο νόμο Κατσέλη, σημειώνοντας πως τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια τέθηκαν έπειτα από επιμονή των δανειστών αν και "κατά τη γνώμη της δεν ήταν αναγκαία". Αποσαφήνισε για μια ακόμη φορά ότι ο νόμος Κατσέλη αφορά όσους βρίσκονται σε μόνιμη αδυναμία πληρωμής.
Όσοι έχουν πρόσκαιρη αδυναμία πληρωμής μπορούν να απευθυνθούν στις τράπεζες και να κάνουν ρυθμίσεις, τόνισε η κ. Κατσέλη σημειώνοντας ότι ανάμεσα στα εργαλεία που υπάρχουν είναι το κούρεμα, η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής, η αλλαγή επιτοκίου, κλπ.
Εξέφρασε την ελπίδα να αρθούν ολοκληρωτικά τα capital controls έως το πρώτο εξάμηνο του 2016. Είπε, ακόμη, πως σταδιακά αρχίζουν να επιστρέφουν καταθέσεις στις τράπεζες.

Δημοσιεύθηκε στις 28 December 2015 | 1:32 pm


Πολιτική θύελλα για τις γυναίκες στο χακί...


Πολιτική θύελλα για τις γυναίκες στο χακί – Ολοι εναντίον Π. Καμμένου
Τα σχέδια του Πάνου Καμμένου για υποχρεωτική στράτευση των γυναικών που διεκδικούν θέση στην Αστυνομία, Πυροσβεστική και Λιμενικό καθώς και προαιρετική στράτευση για όλες τις υπόλοιπες γυναίκες, προκαλούν πολιτική θύελλα. Μάλιστα, το σχέδιό του υπουργού Άμυνας και προέδρου των ΑΝΕΛ για ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων φέρεται να προβλέπει τη δημιουργία και στρατιωτικών λυκείων.
Αντίδραση Παπαδημούλη
«Η χώρα χρειάζεται ανάπτυξη και όχι άλλη στρατιωτικοποίηση. Η πρόταση να “ντυθούν στο χακί” γυναίκες και μαθητές δεν είναι κυβερνητική πολιτική», ανέφερε με ανάρτησή του στο twitter ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑΔημήτρης Παπαδημούλης.

Η χώρα χρειάζεται ανάπτυξη κ όχι άλλη στρατιωτικοποίηση. Η πρόταση να «ντυθούν στο χακί» γυναίκες κ μαθητές, δεν είναι κυβερνητική πολιτική.
ΠΑΣΟΚ: Παραλήρημα
«Παραλήρημα» χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ τη πρωτοβουλία του υπ. Εθνικής Αμυνας Π. Καμμένου για υποχρεωτική στράτευση των γυναικών που διεκδικούν θέση σε Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό και την ίδρυση στρατιωτικών λυκείων.
«Αυτοί είναι οι ΑΝΕΛ. Ακροδεξιοί, φανατικοί, ομοφοβικοι» τονίζει μεταξύ άλλων η Χαριλάου Τρικούπη, σημειώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να τους καλύπτει και να τους εναγκαλίζεται, για την καρέκλα
Αναλυτικά η ανακοίνωση
Το νέο παραλήρημα του κ Καμμένου περί ίδρυσης στρατιωτικών λυκείων και υποχρεωτικής στράτευσης των γυναικών που δίνουν εξετάσεις για τα Σώματα Ασφαλείας, δεν μας εκπλήσσει. 
Αυτοί είναι οι ΑΝΕΛ. Ακροδεξιοί, φανατικοί, ομοφοβικοί.
Εμείς έχουμε ήδη καταδικάσει αυτό που εκφράζουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως εξακολουθεί να τους καλύπτει και να τους εναγκαλίζεται, για την καρέκλα, για την εξουσία. Χωρίς αρχές και αξίες.
Να τους χαίρονται και να τους καμαρώνουν. Αλλά αριστερή κυβέρνηση με ακροδεξιούς δεν γίνεται. Φαίνεται ότι κάποιοι νέρωσαν παρά πολύ το κρασί τους.
Ο Ελληνικός λαός βγάζει ήδη τα συμπεράσματα του.
Συνιστούμε πάντως στον κ. Τσίπρα όταν πάει στους Podemos η στην πορτογαλική αριστερά, να μη συνοδεύεται από τον κ Καμμένο. Μην πάθουν και σοκ οι άνθρωποι.
Απάντηση ΑΝΕΛ σε ΠΑΣΟΚ
«Το όψιμο ενδιαφέρον του ΠΑΣΟΚ για τον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα, τον οποίο μέχρι πρότινος έβριζε και κατηγορούσε εκπλήσσει. Τώρα θέλει να τον προστατεύσει από την «κακή» παρέα του Πάνου Καμμένου και των ΑΝΕΛ» αναφέρει η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη, απαντώντας στο ΠΑΣΟΚ .
«Μετά την πολύχρονη καταστροφική διακυβέρνηση της πατρίδος μας τώρα επιδίδεται στο καινούριο σπορ των ανέξοδων συμβουλών. Κυρία Γεννηματά, συνεχίστε παρέα με τον κ. Βενιζέλο, πλέον κανείς δεν σας λαμβάνει υπ’ όψιν», καταλήγει η κ. Χρυσοβελώνη.
Ποτάμι
Και το Ποτάμι εξέδωσε δελτίο τύπου στο οποίο αναγράφεται ότι «Ο υπουργός Καμμένος γίνεται όλο και πιο επικίνδυνος. Και κάνουν λάθος όσοι τον αντιμετωπίζουν ως γραφικό. Ο πολιτικός επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων φοράει όλο και περισσότερο στρατιωτικές στολές και σκηνοθετεί επισκέψεις-τελετές όπου πρόσωπα και απόψεις υποχρεούνται σε πολεμική αμφίεση».
Απάντηση των ΑΝΕΛ
Από την πλευρά της η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη απαντώντας στο Ποτάμι ανέφερε «Μας έχει συνηθίσει το Ποτάμι και ο αρχηγός του σε άναρθρες και υστερικές κραυγές, που αφήνουν όμως παγερά αδιάφορη τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών».
«Μετά το στραπάτσο που του επιφύλαξε ο ελληνικός λαός στις τελευταίες εκλογές, το μένος του κατά φαντασίαν …πρωταγωνιστή εναντίον του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου, σε συνάρτηση με τις ιδεοληπτικές εμμονές του και το άγχος του να δείξει ότι υπάρχει, παρά τον εγγενή τυχοδιωκτισμό του, τον καθιστούν ολοένα και πιο γραφικό. Εκτός του ότι είναι αποδεδειγμέναανιστόρητος και εθελόδουλος», τονίζει η κ. Χρυσοβελώνη.
Εμπρηστικός ο Καμμένος
Ο κ. Καμμένος παίρνοντας θέση από το Twitter, ανάρτησε το εξής:
Το «τσουτσέκι» του Σημίτη ο «αδελφός» Γιάννου ενω έγινε ξεροπόταμος λόγω απώλειας μέσων των εργολάβων επιτείθεται.
Ένωση Κεντρώων: Ευχόμαστε να ανακαλέσει
«Οι απόψεις του κ. Καμμένου εφαρμόζονται σε χώρες που βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση και επομένως δεν μπορούμε να κατανοήσουμε το πνεύμα του. Ευχόμαστε να ανακαλέσει τις αποφάσεις του», αναφέρει η Ένωση Κεντρώων σε ανακοίνωσή της
ΛΑΕ
«Οι εξαγγελίες Καμμένου για τη στράτευση των γυναικών και τα ειδικά Λύκεια για τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων έρχονται να καταδείξουν ότι η μεταλλαγμένη κυβέρνηση Τσίπρα είναι έτοιμη να κυοφορήσει τα πιο επίφοβα, αντιδημοκρατικά και επικίνδυνα τερατουργήματα» σημειώνεται σε ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας.
Και προστίθεται ότι «η καταπολέμηση των μεγάλων διακρίσεων σε βάρος των γυναικών, οι οποίες εντείνονται εξαιτίας των μνημονιακών επιλογών, δεν έχει καμιά σχέση με την εισαγωγή της στρατιωτικοποίησης στη ζωή τους, η οποία θα επιβαρύνει περαιτέρω τη θέση τους. Πολύ χειρότερα, τα ειδικά Λύκεια για στρατιωτικούς θα αποκόψουν τα μελλοντικά στελέχη των ενόπλων δυνάμεων από τη γενική εθνική λαϊκή παιδεία, διαμορφώνοντας μια ειδική κάστα πολύ εύκολη στην χειραγώγηση από ξένα και εγχώρια κατεστημένα κέντρα, με άκρως επικίνδυνες προεκτάσεις για τη δημοκρατία και την πορεία τη χώρας».

Δημοσιεύθηκε στις 28 December 2015 | 1:22 pm


Οι Ελληνες είναι ο πιο απογοητευμένος λαός της ΕΕ


Ευρωβαρόμετρο: Οι Ελληνες είναι ο πιο απογοητευμένος λαός της ΕΕ
Κακή οικονομική κατάσταση σήμερα, απαισιοδοξία για το μέλλον, μη ικανοποιητική ζωή. Ετσι σκέφτονται οι περισσότεροι Ελληνες, που παραμένουν ο πιο απογοητευμένος λαός της Ευρώπης.
Αυτό αναδεικνύει το Τακτικό Ευρωβαρόμετρο για το φθινόπωρο του 2015, το οποίο δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
Πιο συγκεκριμένα, το 60% από τους Ελληνες ερωτηθέντες δηλώνουν ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από τη ζωή τους. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι ο αντίστοιχος όρος στην ΕΕ των 28 είναι 19%. Την ίδια ώρα, το 83% των Ελλήνων δεν έχει εμπιστοσύνη στο μέλλον, έναντι του 32% που αποτελεί τον μέσο όρο στην ΕΕ. Παράλληλα, η συντριπτική πλειονότητα- το 92%- εκτιμά πως ήταν σε καλύτερη κατάσταση παλιότερα. Πάντως, το 70% των Ελλήνων είναι υπέρ της Ενιαίας Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης και του Ευρώ και το 80% υπέρ της ελεύθερης κίνησης των Ευρωπαίων πολιτών.

Επαγγελματικά και οικονομία
Στην ίδια έρευνα, πάνω από τους μισούς Ελληνες (52%) δηλώνει πως είναι κακή κατάσταση τα επαγγελματικά τους, ενώ το 70% πιστεύει πως τους επόμενους 12 μήνες αυτή θα χειροτερέψει. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό το ποσοστό έχει αυξηθεί κατά 18% σε σύγκριση με το ευρωβαρόμετρο της άνοιξης του 2015.
Ακόμη, το 76% δηλώνει ότι είναι κακή η οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού τους και το 58% εκτιμά ότι αυτή θα χειροτερέψει τον επόμενο χρόνο, ποσοστό επίσης αυξημένο σε σύγκριση με την άνοιξη.
Εντυπωσιακά μεγάλο είναι το ποσοστό όσων θεωρών κακή την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας (το 97%), με ένα 70% να περιμένει επιδείνωσή της τους επόμενους 10 μήνες. Πολλοί περισσότεροι από όσους έκαναν αυτή την απαισιόδοξη εκτίμηση στο προηγούμενο ευρωβαρόμετρο (αύξηση κατά 24%). Επιπλέον, το 99% των Ελλήνων θεωρούν πως η κατάσταση της εργασίας στη χώρα είναι «κακή».
Τα σημαντικότερα προβλήματα
Για τους Ελληνες, όπως προκύπτει από την έρευνα, τα σημαντικότερα προβλήματα της ΕΕ είναι η μετανάστευση (52%) και η οικονομική κατάσταση (36%), ενώ εκτιμούν ότι το μεγαλύτερο ζήτημα που καλείται να αντιμετωπίσει η χώρα είναι η ανεργία (55%).
Επιπλέον, το 77% των ερωτηθέντων απάντησε πως τα πράγματα πάνε προς τη λάθος κατεύθυνση στην Ελλάδα (+28% σε σχέση με τα αντίστοιχα ευρήματα της άνοιξης του 2015), ενώ εξίσου μεγάλο ποσοστό τείνει να μην έχει εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση (82%) ούτε στην ΕΕ (81%).
Σε ότι αφορά την ΕΕ, το 45% των Ελλήνων που συμμετείχαν στην έρευνα απάντησαν ότι πηγαίνει προς τη «λάθος» κατεύθυνση για την επίλυση της κρίσης και την αντιμετώπιση των μεγάλων διεθνών προκλήσεων, ενώ το 26% προς τη «σωστή». Αυτήν την άποψη φαίνεται να μην τη συμμερίζονται οι υπόλοιποι  Ευρωπαίοι, καθώς αν λάβει κανείς υπόψη τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, οι απαντήσεις ήταν εκ διαμέτρου αντίθετες (45% «σωστή» και 28% «λάθος»).

Δημοσιεύθηκε στις 28 December 2015 | 1:22 pm


Τσουχτερό κρύο και χιόνια την Πρωτοχρονιά – Αναλυτική πρόβλεψη


Τσουχτερό κρύο και χιόνια την Πρωτοχρονιά – Αναλυτική πρόβλεψη
Με τσουχτερό κρύο και χιόνια θα καλωσορίσουμε τη νέα χρόνια, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.
Έτσι, από την Τετάρτη αλλάζει το σκηνικό, με το θερμόμετρο να πέφτει , ενώ την Πέμπτη, παραμονή Πρωτοχρονιάς, κακοκαιρία προβλέπεται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.
Σταδιακή επιδείνωση του καιρού με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού από αύριο. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, από αύριο η μικρή άνοδος της θερμοκρασίας στη διάρκεια της ημέρας, λόγω της ηλιοφάνειας, θα συνοδεύεται από παγετό κατά τόπους τη νύχτα και νωρίς το πρωί.

Συγκεκριμένα, για αύριο Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με νεφώσεις στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά στα πελάγη 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάζει μικρή άνοδο κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ κατά τόπους τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα βόρεια ηπειρωτικά θα παρουσιασθεί παγετός.
Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου με τοπικές νεφώσεις στο Ιόνιο και από το βράδυ στα βορειοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ στα πελάγη και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή, ενώ τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα βόρεια ηπειρωτικά θα υπάρξει παγετός.
Τοπικές νεφώσεις θα παρουσιάσει ο καιρός την Τετάρτη στο ανατολικό Αιγαίο. Στην υπόλοιπη χώρα θα παρατηρηθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Χιόνια θα υπάρξουν αρχικά στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας και πιθανώς της κεντρικής χώρας. Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί 5 με 7 Μποφόρ και βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά θα φθάσουν τα 8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση στα κεντρικά και βόρεια, με παγετό κατά τόπους τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.
Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς κύριο χαρακτηριστικό θα είναι η κακοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με χιονόνερο κατά τόπους. Θα χιονίσει στα ορεινά και ημιορεινά και πιθανώς και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Η θερμοκρασία θα βελτιωθεί το βράδυ στα βόρεια και τη νύχτα στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά και νότια πελάγη τοπικά 8 Μποφόρ και το βράδυ θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση. Θα σημειωθεί αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, παγετός στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά κατά τόπους τη νύχτα και νωρίς το πρωί.
Την Πρωτοχρονιά η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περαιτέρω μικρή μείωση. Παροδικές νεφώσεις θα παρουσιασθούν στα δυτικά, ενώ στα βόρεια και κυρίως στη Μακεδονία θα παρουσιασθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων. Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρξουν νεφώσεις με χιονόνερο κατά τόπους, χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά και πιθανώς σε πεδινές περιοχές της κεντρικής χώρας, ενώ από το βράδυ στα ηπειρωτικά θα υπάρξει εξασθένηση των φαινομένων. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 4 με 5 και στα ανατολικά 5 με 7 Μποφόρ. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά θα υπάρξει κατά τόπους παγετός.
Για σήμερα
Πολύ καλές καιρικές συνθήκες αναμένονται και για την Κυριακή σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα. Οι θερμοκρασίες θα συνεχίσουν να είναι υψηλές για την εποχή, ενώ δεν αναμένονται βροχοπτώσεις ή άλλα έντονα καιρικά φαινόμενα. Σύμφωνα με τις ενδείξεις, η θερμοκρασία θα πέσει σημαντικά στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.
Συγκεκριμένα, παροδικά αυξημένες νεφώσεις θα σημειωθούν κυρίως στη δυτική και τη νότια Ελλάδα, καθώς και τοπικές ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες. Νωρίς το πρωί στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά καθώς και σε πεδινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας θα εκδηλωθεί παγετός.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 15 βαθμούς Κελσίου στη βόρεια Ελλάδα, από 2 έως 17 στην Ήπειρο, από 0 έως 15 βαθμούς στην κεντρική Ελλάδα, από 5 έως 18 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 6 έως 15 βαθμούς στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και από 9 έως 17 βαθμούς στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί με ένταση 5 με 6 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και στα δυτικά πελάγη τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, ενώ στο Κρητικό και στα Δωδεκάνησα θα επικρατήσουν ασθενείς άνεμοι. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές κυρίως διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ.
Όσον αφορά στην Αττική, για σήμερα Κυριακή αναμένονται λίγες νεφώσεις. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει στους 17 με βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στο Σαρωνικό μέτριοι με ένταση 5 μποφόρ και στο νότιο Ευβοϊκό ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ.
Ηλιοφάνεια με αρκετό κρύο νωρίς το πρωί και περιορισμένη τοπικά ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες, περιμένουμε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 14 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ.

Δημοσιεύθηκε στις 28 December 2015 | 1:21 pm


Guardian: Στα πρόσωπα της χρονιάς ο λοχίας Αντώνης Δεληγιώργης

Guardian: Στα πρόσωπα της χρονιάς ο λοχίας Αντώνης Δεληγιώργης
πηγή φωτογραφίας: www.ert.gr
Ως ένα από τα σημαντικότερα πρόσωπα του 2015 χαρακτήρισε η βρετανική εφημερίδα Guardian τον34χρονο λοχία Αντώνη Δεληγιώργη, ο οποίος στις 20 Απριλίου έσωσε 20 πρόσφυγες, όταν το σκάφος που τους μετέφερε ανατράπηκε ανοικτά της Ρόδου.
«Ιστορίες του 2015 : Ο ηρωισμός ενός Έλληνα στρατιώτη που έσωσε ανθρώπους από τη θάλασσα»
 
«Όταν ο Αντώνης Δεληγιώργης ξανασκέφτεται την ημέρα που έγινε ήρωας, νιώθει ανάμικτα συναισθήματα, ομολογεί ότι έχει περισσότερα ερωτήματα από απαντήσεις. Βλέποντας κάθε βράδυ στην τηλεόραση το ποτάμι των απεγνωσμένων ανθρώπων που φτάνει στις ακτές της Ελλάδας, αναρωτιέται τι πραγματικά συμβαίνει, γιατί δεν μπορούμε να το σταματήσουμε, πότε θα τελειώσει η τραγωδία», σημειώνει η Guardian.

Δημοσιεύθηκε στις 28 December 2015 | 1:00 pm


Χριστούγεννα στον κόσμο – Εκατομμύρια πιστοί γιόρτασαν τη Γέννηση του Θεανθρώπου

Χριστούγεννα στον κόσμο – Εκατομμύρια πιστοί γιόρτασαν τη Γέννηση του Θεανθρώπου
πηγή φωτογραφίας: www.ert.gr
Με λαμπρότητα και κατάνυξη εκατομμύρια πιστοί σε κάθε γωνιά του πλανήτη γιόρτασαν τη Γέννηση του Θεανθρώπου. Να ενεργούν με νηφαλιότητα και απλότητα κάλεσε τα πλήθη ο Πάπας στο Βατικανό, ενώ στη Βηθλεέμ η προσέλευση του κόσμου ήταν μειωμένη εξαιτίας του φόβου που προκαλούν οι συγκρούσεις. Στην πολύπαθη Συρία, οι συνήθως σκοτεινοί δρόμοι φωταγωγήθηκαν. Οι κάτοικοι προσπαθούν να αφήσουν για λίγο πίσω τους τη φρίκη και μοιράζουν δώρα στα ορφανά του πολέμου.

Σε κλίμα κατάνυξης, χιλιάδες χριστιανοί συνέρρευσαν στη Βηθλεέμ, στη Δυτική Όχθη, για τον εορτασμό της Θείας Γέννησης – με κορύφωση τη λειτουργία στο Ναό της Γεννήσεως, ο οποίος έχει χτιστεί εκεί όπου, σύμφωνα με την παράδοση, γεννήθηκε ο Ιησούς.
Το παρών στη λειτουργία, η οποία ήταν αφιερωμένη στα θύματα των αιματηρών συγκρούσεων και στις οικογένειες τους, έδωσε ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς. Όμως η προσέλευση των πιστών ήταν μειωμένη φέτος εξαιτίας του φόβου επιθέσεων.
Στη Ναζαρέτ, όπου σύμφωνα με την παράδοση μεγάλωσε ο Ιησούς, τα Χριστούγεννα γιορτάζονται με μία μεγάλη παρέλαση στο κέντρο της πόλης.
H Bασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό πλημμύρισε από χριστουγεννιάτικους ύμνους. Χιλιάδες πιστοί , ιερείς και επίσκοποι μοιράζονται την χαρά για την Γέννηση του Θεανθρώπου. Ο Ποντίφικας όμως δεν ξεχνά να υπενθυμίσει σε όλους τα ανομήματα του σύγχρονου πολιτισμού, που είναι συχνά σκληρός με τους αμαρτωλούς αλλά επιεικής απέναντι την αμαρτία.
Στη Δαμασκό, η χριστιανική κοινότητα είχε μία σπάνια ευκαιρία για γιορτή. Η γειτονιά Αλ Κασά, που συνήθως είναι σκοτεινή εξαιτίας των διακοπών ηλεκτρικού ρεύματος, φωτίστηκε με χριστουγεννιάτικα φωτάκια και ακτιβιστές μοίρασαν δώρα σε δεκάδες ορφανά παιδιά
Στο Πόζναν της Πολωνίας οι τοπικές αρχές και η εκκλησία έκαναν πράξη το μήνυμα της αγάπης και της αλληλεγγύης που φέρνει ο Χριστός, προσφέροντας ένα πλουσιοπάροχο δείπνο σε 1.500 αστέγους και ανέργους.
Από τον Βασιλιά Φελίπε της Ισπανίας μέχρι τα παιδιά στη Φλαμανδία, όλοι στέλνουν τις καλύτερες ευχές τους για τη μεγάλη γιορτή της χριστιανοσύνης.
Ο Άη Βασίλης πάντως δεν μας ξέχασε. Σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσε η αμερικανική υπηρεσίαδιαστημικής Άμυνας, ο καλοκάγαθος ασπρομάλλης γέροντας πέρασε πάνω από την Αθήνα και τοΑιγαίο αφήνοντας τα δώρα του.

Δημοσιεύθηκε στις 28 December 2015 | 12:58 pm


Κλείνουν τα Τέμπη στις 11 και 12 Νοεμβρίου


Κλείνουν τα Τέμπη στις 11 και 12 Νοεμβρίου
Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας λόγω εκτέλεσης εργασιών συντήρησης των μέτρων βραχοπροστασίας στην Κοιλάδα των Τεμπών, για τις ημέρες 11 και 12-11-2015 και μόνο κατά τις ώρες 07:00 – 20:00, απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο τμήμα της Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης (Π.Α.Θ.Ε.), από τη χ/θ 365+477 (κόμβο Γυρτώνης) μέχρι τη χ/θ 390+700 (διασταύρωση Στομίου). 
Κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές ως ακολούθως: 

Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη:
Α) Τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων και όλα τα λεωφορεία θα εκτρέπονται :
Από τον ανισόπεδο κόμβο Νίκαιας (χ/θ 346+300 Π.Α.Θ.Ε.), προς την περιφερειακή οδό Λάρισας-Τρικάλων και στη συνέχεια μέσω Ε.Ο. Λάρισας – Τρικάλων – Καλαμπάκας – Γρεβενών,  θα εισέρχονται στην Εγνατία Οδό.  
Από τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης (χ/θ 365+550 Π.Α.Θ.Ε.) όπου θα συνεχίζουν στην επαρχιακή οδό Γυρτώνης – Αμπελώνα – Τυρνάβου – Ελασσόνας – Κοζάνης – Εγνατία οδό και θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε., στο ύψος του κόμβου Κλειδί Ημαθίας.
Β) Όλα τα Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα και τα φορτηγά έως 3,5 τόνων, θα εκτρέπονται:
Από τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης (χ/θ 365+550 Π.Α.Θ.Ε.) όπου θα συνεχίζουν στην επαρχιακή οδό Γυρτώνης – Αμπελώνα – Τυρνάβου – Ελασσόνας – Μικρού Ελευθεροχωρίου και από εκεί είτε θα κατευθύνονται μέσω Ε.Ο Ελασσόνας – Αγ. Δημητρίου – Κατερίνης και  θα εισέρχονται στην Π.Α.Θ.Ε., είτε θα κατευθύνονται μέσω Κοζάνης στην Εγνατία οδό και στη συνέχεια θα εισέρχονται στην Π.Α.Θ.Ε. στο ύψος του κόμβου Κλειδί Ημαθίας.
Από τον ανισόπεδο κόμβο Νίκαιας (χ/θ 346+300 Π.Α.Θ.Ε.), προς την περιφερειακή οδό Λάρισας – Τρικάλων και στη συνέχεια μέσω Ε.Ο. Λάρισας – Τρικάλων – Καλαμπάκας – Γρεβενών, θα εισέρχονται στην Εγνατία Οδό.  
Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Αθήνα:
Α) Τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων και όλα τα λεωφορεία θα εκτρέπονται από τον κόμβο Κλειδί Ημαθίας (χ/θ 474+500 Π.Α.Θ.Ε.) προς Βέροια (Εγνατία οδό) – Κοζάνη και από εκεί:
είτε μέσω Ε.Ο. Κοζάνης – Ελασσόνας – Τυρνάβου – Αμπελώνα – Γυρτώνης έως τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης, όπου θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε.,
είτε μέσω Ε.Ο. Κοζάνης – Γρεβενών – Καλαμπάκας – Τρικάλων – Λάρισας και στη συνέχεια διά της περιφερειακής οδού Λάρισας – Τρικάλων θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. από τον ανισόπεδο κόμβο Νίκαιας.
Β) Όλα τα Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα και τα φορτηγά μέχρι 3,5 τόνους, που θα προέρχονται από Θεσσαλονίκη, θα εκτρέπονται στο ύψος της Κατερίνης προς Άγιο Δημήτριο και μέσω της Ε.Ο. Κατερίνης – Ελασσόνας – Τυρνάβου – Αμπελώνα – Γυρτώνης έως τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης, όπου θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε..
Γ) Όλα τα οχήματα που θα προέρχονται από Κατερίνη – Πλαταμώνα, θα κατευθύνονται προς Κατερίνη και θα ακολουθούν στη συνέχεια την παραπάνω διαδρομή. Όσα εισέλθουν στην περιοχή ευθύνης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας θα αναστρέφονται από τον Α/Κ Αιγάνης και στη συνέχεια, επίσης μέσω Κατερίνης, θα εκτρέπονται κατάλληλα.
Εξαιρούνται από τις παραπάνω ρυθμίσεις, προκειμένου να διευκολύνεται η κοινωνικοοικονομική ζωή των κατοίκων της περιοχής από την οποία διέρχεται η εναλλακτική διαδρομή του ανατολικού άξονα (παραλιακή Αγιοκάμπου), καθώς και των κατοίκων του Δήμου Τεμπών:
Τα λεωφορεία του τοπικού ΚΤΕΛ, για μεταφορά κατοίκων μόνο της περιοχής, ήτοι για την εξυπηρέτηση της δημόσιας επιβατικής συγκοινωνίας των διαμενόντων στην περιοχή κατοίκων και
Τα φορτηγά, για την εξυπηρέτηση αποκλειστικά και μόνο αναγκών τοπικού ως άνω χαρακτήρα (λ.χ. τροφοδοσία τοπικών επιχειρήσεων, τουριστικών καταλυμάτων κ.λ.π., συλλογή γάλακτος με βυτιοφόρα γαλακτοβιομηχανιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, εφοδιασμός κτηνοτροφικών μονάδων με ζωοτροφές κ.α.).
Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται σύμφωνα με όλες τις προσωρινές πληροφοριακές και ρυθμιστικές πινακίδες και λοιπά μέσα οδικής σήμανσης που θα τοποθετηθούν, ενώ η τροχαία παρακαλεί τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να συμμορφώνονται στις  υποδείξεις των τροχονόμων.
Επισημαίνεται ότι οι εργασίες θα εκτελούνται από 07.00΄ ώρα έως 20.00΄ ώρα, ενώ κατά τις νυχτερινές ώρες το ανωτέρω τμήμα της Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης (Κοιλάδα των Τεμπών) θα δίνεται στην κυκλοφορία για όλα τα οχήματα.  

Δημοσιεύθηκε στις 4 November 2015 | 11:23 pm


Ποια επαγγέλματα θα έχουν ζήτηση στην Ελλάδα μέχρι το 2020


Cedefop: Ποια επαγγέλματα θα έχουν ζήτηση στην Ελλάδα μέχρι το 2020
Σε περισσότερες από 1.177.000 εκτιμώνται οι συνολικές ευκαιρίες απασχόλησης στην Ελλάδα για την περίοδο 2010-2020. Παρότι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας («expansion demand») υπολογίζεται ότι θα εξακολουθήσει να χωλαίνει (-227.000 θέσεις), η ανάγκη αντικατάστασης εργαζομένων («replacement demand»), που είτε συνταξιοδοτούνται είτε μεταναστεύουν είτε αποχωρούν από τη δουλειά τους για προσωπικούς λόγους (πρόβλεψη για συνολικά 1.404.000 άτομα), θα δημιουργήσει πολλά κενά προς κάλυψη.
Οι παραπάνω προβλέψεις περιλαμβάνονται σε σχετικά σημειώματα (2013) του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης (cedefop), ενώ τα στοιχεία και οι εκτιμήσεις αναμένεται να επικαιροποιηθούν την άνοιξη του 2014.
Τα επαγγέλματα με τις περισσότερες “ανοιχτές” θέσεις μέχρι το 2020
Σε ποια επαγγέλματα εντοπίζονται οι περισσότερες ευκαιρίες απασχόλησης για το 2010-2020 στην Ελλάδα;
Περίπου 270.000 προβλέπεται ότι θα είναι οι ανοιχτές θέσεις εργασίας για εξειδικευμένους εργάτες στους τομείς της γεωργίας και της αλιείας, όπου ναι μεν η δημιουργία νέων θέσεων ("επέκταση ζήτησης"), θα κινείται σε αρνητικό πεδίο (-93.000), αλλά η ανάγκη αντικατάστασης 363.000 ατόμων (λόγω, κυρίως, συνταξιοδότησης) διαμορφώνει θετικό ισοζύγιο.
Ακολουθούν κατά σειρά οι υπάλληλοι του κλάδου των υπηρεσιών και οι πωλητές (162.000 ευκαιρίες απασχόλησης), τα διάφορα στελέχη (157.000), οι νομικοί, ανώτατα διοικητικά στελέχη και μάνατζερ (156.000, παρότι οι νέες θέσεις θα είναι μειωμένες κατά 52.000), οι τεχνικοί όλων των ειδικοτήτων και τα συνδεόμενα επαγγέλματα (139.000) κ.τ.λ.
Νέες θέσεις εργασίας σε μεταφορές και διανομές, μεγάλη μείωση σε κατασκευές και μεταποίηση
Όσον αφορά τους κλάδους της οικονομικής δραστηριότητας, ο τομέας της μεταφοράς και διανομής προϊόντων εμφανίζει τις περισσότερες ευκαιρίες απασχόλησης για τη δεκαετία (448.000, εκ των οποίων 46.000 προβλέπεται ότι θα είναι νέες θέσεις).
Ο πρωτογενής τομέας ακολουθεί με 290.000 ευκαιρίες απασχόλησης και έπονται οι επιχειρηματικές και άλλες υπηρεσίες (207.000).
Στις κατασκευές, τα κενά πόστα προβλέπεται ότι θα είναι 32.000, με την "παρτίδα” να σώζεται από την ανάγκη αντικατάστασης εργαζομένων, πχ, λόγω συνταξιοδότησης, καθώς η τάση δημιουργίας νέων θέσεων (“επέκταση ζήτησης”) προβλέπεται ότι θα είναι έντονα αρνητική (-45.000).
Αντίστοιχη είναι η κατάσταση στη μεταποίηση (66.000 ευκαιρίες απασχόλησης, που προκύπτουν αν η μείωση στις νέες θέσεις -56.000- αφαιρεθεί από εκείνες που δημιουργούνται χάριν αντικατάστασης εργαζομένων, ήτοι 122.000).
Πάνω από 84 εκατ. ευκαιρίες απασχόλησης στην ΕΕ-28+ και αισθητές διαφορές με την Ελλάδα
Συνολικά στην ΕΕ των 28+ κρατών-μελών, οι ευκαιρίες απασχόλησης υπολογίζεται ότι θα ανέλθουν σε 84.085.000 για την περίοδο 2010-2020, εκ των οποίων όμως μόνο 7.877.000 θα είναι εντελώς νέες και οι υπόλοιπες θα προέλθουν από την ανάγκη αντικατάστασης 76.208.000 εργαζομένων).
Οι διαφορές σε σχέση με την Ελλάδα, σε ό,τι αφορά τα επαγγέλματα και τους τομείς, που θα επωφεληθούν από αυτές τις ευκαιρίες, είναι αισθητές. Συγκεκριμένα, οι τεχνικοί όλων των ειδικοτήτων και τα συνδεόμενα επαγγέλματα συγκεντρώνουν τις περισσότερες ευκαιρίες απασχόλησης στην ΕΕ-28+(16.561.000), αλλά και τις περισσότερες -5.060.000- νέες θέσεις εργασίας. Ακολουθούν τα στελέχη (15.055.000 συνολικά και 2.727.000 νέες θέσεις).
Στον τομέα των επιχειρηματικών και άλλων υπηρεσιών, προβλέπεται ότι ανοίγουν στο υπό εξέταση διάστημα πάνω από 24 εκατ. θέσεις εργασίας (οι 5.819.000 νέες), ενώ στη διανομή και μεταφορά προϊόντων 21 εκατ. (2.838.000 νέες).
Ζητούνται εργαζόμενοι υψηλών επαγγελματικών προσόντων
Οι περισσότερες από τις ευκαιρίες απασχόλησης στην ΕΕ-28+ συνολικά εκτιμάται ότι θα αφορούν άτομα με υψηλές και μέσες δεξιότητες και επαγγελματικά προσόντα(ζήτηση για περίπου 37.000.000 σε κάθε κατηγορία, με σημαντικό αριθμό νέων θέσεων εργασίας, ιδίως για τα υψηλά επαγγελματικά προσόντα, όπου η "ζήτηση επέκτασης" θα φτάσει τα 13.426.000 άτομα).
Αντίθετα, μόνο 9.245.000 προβλέπεται ότι θα είναι οι ανοιχτές θέσεις γα τα χαμηλά προσόντα, με τη ζήτηση επέκτασης (νέες θέσεις) να είναι έντονα αρνητική (-10.182.000).
Η περίπτωση της Κροατίας
Στο μεταξύ, ιδιαίτερη μνεία κάνει το cedefop, με σημείωμά του, στην αγορά εργασίας του νέου μέλους της ΕΕ, της Κροατίας. Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η αγορά εργασίας της Κροατίας παρουσιάζει "κάποιες ενδιαφέρουσες διαφορές, σε σχέση με την υπόλοιπη ΕΕ".
Συγκεκριμένα, το εργατικό δυναμικό της χώρας είναι ελαφρώς νεότερο σε σχέση με τον μέσο κοινοτικό όρο, ενώ τα άτομα με μέση μόρφωση είναι περισσότερα (αναλογικά) από ό,τι στην υπόλοιπη ΕΕ και εκείνα με χαμηλές δεξιότητες λιγότερα. Επίσης, συγκρινόμενη με άλλα κοινοτικά κράτη, η Κροατία έχει σχετικά υψηλό ποσοστό απασχόλησης στους τομείς της γεωργίας και της μεταποίησης.
Ωστόσο, παρότι η απασχόληση στην ΕΕ συνολικά προβλέπεται ότι θα επανακάμψει στα προ κρίσης επίπεδα του 2008 μέχρι το 2017-2018, στην Κροατία αυτό αναμένεται να καθυστερήσει τουλάχιστον μέχρι το 2020.
Μεταξύ του 2013 και του 2020, οι περισσότερες ευκαιρίες απασχόλησης στην Κροατία προβλέπεται ότι θα ανοίξουν στους τομείς της διανομής και μεταφορών. Παράλληλα, η ανάγκη αντικατάστασης εργαζομένων προβλέπεται ότι θα προσφέρει στη χώρα επταπλάσιες θέσεις εργασίας, σε σχέση με τη ζήτηση επέκτασης (νέες θέσεις) μέχρι το 2020.

Πηγή: ΑΠΕ

Δημοσιεύθηκε στις 4 November 2015 | 9:46 pm


Ασφαλιστικό και αγορά εργασίας στο επίκεντρο της συνάντησης Κατρούγκαλου - Μοσκοβισί


Ασφαλιστικό και αγορά εργασίας στο επίκεντρο της συνάντησης Κατρούγκαλου - Μοσκοβισί
Τη δέσμευση της Κομισιόν να βοηθήσει στην ανάπτυξη της οικονομίας και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, μετέφερε στην Ελλάδα ο επίτροπος Νομισματικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, λίγο πριν συναντηθεί με τον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλο.

Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους για τον σκοπό της συνάντησης, ο κ. Μοσκοβισί απάντησε: «Είμαι εδώ για συναντήσεις με τους κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης. Θα συναντηθώ με τον υπουργό Εργασίας, γιατί στόχος της Ευρώπης είναι η ανάπτυξη και η δημιουργία θέσεων εργασίας». Επίσης, όταν του ζητήθηκε να στείλει ένα μήνυμα στον ελληνικό λαό σημείωσε: «Η Κομισιόν δεσμεύεται για περισσότερη ανάπτυξη και περισσότερες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα».


Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Κατρούγκαλος ενημέρωσε τον Ευρωπαίο επίτροπο σχετικά με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση που σχεδιάζει το υπουργείο αυτή την περίοδο, ενώ παράλληλα συζητήθηκαν και εργασιακά θέματα.

Μετά το τέλος συνάντησης, ο υπουργός Εργασίας δήλωσε: «Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και αφορούσε εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα. Βρήκαμε ευήκοα ώτα. Το θέμα των συντάξεων δεν είναι μόνο θέμα δημοσιονομικής προσαρμογής αλλά και κοινωνικής δικαιοσύνης, καθώς οι συνταξιούχοι έχουν υποστεί διαδοχικές μειώσεις. Είμαστε κοντά στον στόχο όσον αφορά τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, αλλά υπάρχει ένα περιθώριο για παράταση μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου».

Δημοσιεύθηκε στις 4 November 2015 | 9:45 pm


Τουρκική ακταιωρός ρίχνει με κανόνι νερού σε βάρκα με πρόσφυγες

Ντροπή για το ανθρώπινο γένος - Τουρκική ακταιωρός ρίχνει με κανόνι νερού σε βάρκα με πρόσφυγες [vds]Ολοένα και πυκνώνουν οι φωνές κατά της Τουρκίας σε ό,τι αφορά στην διαχείριση της γειτονικής χώρας στο θέμα του προσφυγικού. Κατά πως φαίνεται, όχι μόνο κλείνουν τα μάτια κι αφήνουν τους δουλέμπορους να δρουν ελεύθερα κι ανεξέλεγκτα προωθώντας πρόσφυγες από τον πόλεμο της Συρίας και οικονομικούς μετανάστες στην ελληνική επικράτεια, αλλά δεν διστάζουν ακόμα και να αποπειραθούν να πνίξουν τους πρόσφυγες!
Βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κάνει το γύρο του διαδικτύου, δείχνει μία τουρκική ακταιωρό να χρησιμοποιεί «κανόνι» νερού κατά βάρκας προσφύγων με μεγάλη πίεση, «σπρώχνοντάς» το φουσκωτό προς τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Το σοκαριστικό βίντεο έχει τραβηχτεί από κινητό τηλέφωνο πρόσφυγα που βρίσκεται πάνω στο φουσκωτό. Την ίδια ώρα, οι συμπολίτες μας στα νησιά του Αιγαίου έχουν κάνει αυτοσκοπό το να σώσουν τους πρόσφυγες, να τους υποδεχθούν, να τους περιθάλψουν και να τους βοηθήσουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους για τον τελικό προορισμό τους...

Δημοσιεύθηκε στις 4 November 2015 | 9:45 pm


Νομός Λαρίσης - Ειδήσεις και Νέα

Φιλανθρωπικό Μπαζάρ Γεύσεων στην 1η Στρατιά (φωτ.) - Larissanet.gr

Φιλανθρωπικό Μπαζάρ Γεύσεων στην 1η Στρατιά (φωτ.)  Larissanet.gr

Εκδήλωση της 1ης Στρατιάς που αφορούσε το χριστουγεννιάτικο FOOD BAZAAR.

Δημοσιεύθηκε στις 15 December 2018 | 3:51 pm


Ο Αφρικανός Επίσκοπος Ιερώνυμος στη Λάρισα - ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Ο Αφρικανός Επίσκοπος Ιερώνυμος στη Λάρισα  ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Ι.Μ. Λαρίσης: Στη Λάρισα βρέθηκε ανήμερα του Αγίου Νικολάου (6 Δεκεμβρίου) για ακόμα μία φορά, φιλοξενούμενος του τοπικού Ορθοδόξου Ιεραποστολικού.

Δημοσιεύθηκε στις 15 December 2018 | 11:50 am


Λαμπρή πρεμιέρα για το Θεσσαλικό Θέατρο με «Το χώμα βάφτηκε κόκκινο» (φωτ.) - Larissanet.gr

Λαμπρή πρεμιέρα για το Θεσσαλικό Θέατρο με «Το χώμα βάφτηκε κόκκινο» (φωτ.)  Larissanet.gr

Ένα έργο που για πρώτη φορά διασκευάζεται και παρουσιάζεται σε θεατρική σκηνή στην Ελλάδα.

Δημοσιεύθηκε στις 15 December 2018 | 8:43 am


Στον ιστορικό Άγιο Ελευθέριο στου Γκύζη - Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Στον ιστορικό Άγιο Ελευθέριο στου Γκύζη  Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τιμάται και φέτος στου Γκύζη, η μνήμη του Αγίου Ελευθερίου, στο ομώνυμο ναό. Το πρωί ετελέσθη πανηγυρική Αρχιερατική θεία ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 December 2018 | 7:52 am


Πρόγραμμα ενημέρωσης σε σχολεία για την αποφυγή ατυχημάτων στο σιδηρόδρομο - Εφημερίδα Μακεδονία

Πρόγραμμα ενημέρωσης σε σχολεία για την αποφυγή ατυχημάτων στο σιδηρόδρομο  Εφημερίδα Μακεδονία

Πρόγραμμα ενημέρωσης και πρόληψης σιδηροδρομικών ατυχημάτων ξεκινούν από την επόμενη εβδομάδα με αποδέκτες μαθητές σχολείων και με αφορμή τα ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 December 2018 | 12:21 am


Ο κ. Ιερώνυμος στα Μύρα - Ελευθερία

Ο κ. Ιερώνυμος στα Μύρα  Ελευθερία

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα Ι. Ν. του Αγίου Σπυρίδωνος στα Μύρα. Στο κήρυγμά του ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 December 2018 | 5:25 pm


Τίμησαν τις εθελόντριες… - Ελευθερία

Τίμησαν τις εθελόντριες…  Ελευθερία

Ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος τέλεσε τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως όλων των ευεργετών και δωρητών της Μητροπόλεως ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 December 2018 | 4:13 pm


Ιερώνυμος: Έκανα το καθήκον μου - Περιμένουμε τις εξελίξεις - Πρώτο ΘΕΜΑ

Ιερώνυμος: Έκανα το καθήκον μου - Περιμένουμε τις εξελίξεις  Πρώτο ΘΕΜΑ

Η απάντηση του Αρχιεπισκόπου στους δημοσιογράφους που τον ρώτησαν για το σχέδιο συμφωνίας Πολιτείας-Εκκλησίας.

Δημοσιεύθηκε στις 14 December 2018 | 3:31 pm


Αναρωτηθήκατε πώς βγάζουν χειμώνα στα ορεινά του Ολύμπου; - Ελευθερία

Αναρωτηθήκατε πώς βγάζουν χειμώνα στα ορεινά του Ολύμπου;  Ελευθερία

Αν κάτι θετικό προέκυψε από τη διακυβέρνησή σας είναι ότι κατεδαφίστηκε το ηθικό προσωπείο που είχατε οικοδομήσει στο περιθώριο. Βγήκατε στο φως, κυβ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 December 2018 | 3:21 pm


Εκκλησιαστικά νέα και ειδήσεις - Ελευθερία

Εκκλησιαστικά νέα και ειδήσεις  Ελευθερία

Γιορτή των Κατηχητικών της Μητρόπολης Την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Λαρίσης, ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 December 2018 | 3:17 pm


«Μια Χριστουγεννιάτικη αγκαλιά για την Κένυα» - Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

«Μια Χριστουγεννιάτικη αγκαλιά για την Κένυα»  Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Η Ομάδα Εξωτερικής Αποστολής Φοιτητών/τριών Ιατρικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου και το Δήμο ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 December 2018 | 3:09 pm


Συνεχίζονται τα μαθήματα του Φροντιστηρίου Κατηχητών της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου - thenewspaper.gr

Συνεχίζονται τα μαθήματα του Φροντιστηρίου Κατηχητών της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου  thenewspaper.gr

Συνεχίζονται τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου, στις 7:00 το απόγευμα, τα μαθήματα του Φροντιστηρίου Κατηχητών της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 December 2018 | 5:23 pm


Χριστουγεννιάτικη δωροέκθεση από το «Κρίκκειο» Ορφανοτροφείο - Larissanet.gr

Χριστουγεννιάτικη δωροέκθεση από το «Κρίκκειο» Ορφανοτροφείο  Larissanet.gr

Το "Κρίκκειο" Ορφανοτροφείο Θηλέων της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου διοργανώνει την καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη Δωροέκθεση.

Δημοσιεύθηκε στις 13 December 2018 | 1:07 pm


Όσα ακίνητα δεν δηλωθούν θα καταλήξουν στο Δημόσιο… - Ελευθερία

Όσα ακίνητα δεν δηλωθούν θα καταλήξουν στο Δημόσιο…  Ελευθερία

Σε εξέλιξη είναι από την περασμένη Δευτέρα η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας στη Λάρισα και σε άλλες δέκα περιφερειακές ενότητες της χώρας. Οι έχοντες ακ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 December 2018 | 3:24 pm


Μηνυτήρια αναφορά από ΑΕΛ - novasports.gr

Μηνυτήρια αναφορά από ΑΕΛ  novasports.gr

Η ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά εναντίον οπαδών για όσα συνέβησαν στον αγώνα με τον Πανιώνιο. ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 December 2018 | 12:48 pm


Το 2ο Δημοτικό Αγιάς στην Ι.Μ. Λαρίσης Και Τυρνάβου - ΕΡΤ

Το 2ο Δημοτικό Αγιάς στην Ι.Μ. Λαρίσης Και Τυρνάβου  ΕΡΤ

Τη χαρά της επισκέψεως στο χώρο του Επισκοπείου είχε σήμερα η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης, καθώς δέχθηκε τα παιδιά του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αγιάς.

Δημοσιεύθηκε στις 12 December 2018 | 12:21 pm


Σφοδρή σύγκρουση ΙΧ με νταλίκα στην Λαρίσης στο Βόλο | Ειδήσεις, νέα για Βόλος | Θεσσαλία Τηλεόραση - Θεσσαλία TV

Σφοδρή σύγκρουση ΙΧ με νταλίκα στην Λαρίσης στο Βόλο | Ειδήσεις, νέα για Βόλος | Θεσσαλία Τηλεόραση  Θεσσαλία TV

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε χθες στις 12 το μεσημέρι στην οδό Λαρίσης στον Βόλο, στο ύψος του Ιδρύματος Ασπρες Πεταλούδες. Το τροχαίο συνέβη όταν ΙΧ ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 December 2018 | 9:23 am


Ι.Μ. Λαρίσης: Εθιμοτυπικές επισκέψεις στον Μητροπολίτη Ιερώνυμο (ΦΩΤΟ) - ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Ι.Μ. Λαρίσης: Εθιμοτυπικές επισκέψεις στον Μητροπολίτη Ιερώνυμο (ΦΩΤΟ)  ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος δέχθηκε επίσκεψη από τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 December 2018 | 9:34 pm


Στην 110 Πτέρυγα Μάχης ο Μητρ. Λαρίσης - Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Στην 110 Πτέρυγα Μάχης ο Μητρ. Λαρίσης  Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Διαδώστε: AddThis Sharing Buttons. Share to Facebook FacebookShare to Twitter TwitterShare to LinkedIn LinkedInShare to E-mail E-mailShare to Copy Link ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 December 2018 | 7:33 pm


Ο Σωτήρης Μπαλατσούκας ομιλητής στο φροντιστήριο κατηχητών της Μητρόπολης Λαρίσης - Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Ο Σωτήρης Μπαλατσούκας ομιλητής στο φροντιστήριο κατηχητών της Μητρόπολης Λαρίσης  Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Διαδώστε: AddThis Sharing Buttons. Share to Facebook FacebookShare to Twitter TwitterShare to LinkedIn LinkedInShare to E-mail E-mailShare to Copy Link ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 December 2018 | 7:19 pm


Εγκρίθηκε από το ΕΣΡ η μεταβίβαση της TRT σε Κυπριακή εταιρεία - thenewspaper.gr

Εγκρίθηκε από το ΕΣΡ η μεταβίβαση της TRT σε Κυπριακή εταιρεία  thenewspaper.gr

Εγκρίθηκε ομόφωνα από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης η μεταβίβαση 20.600 ονομαστικών μετοχών (ποσοστό 86,37%) της εταιρίας με την επωνυμία ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 December 2018 | 5:01 pm


Συμβουλές Μητροπολίτη Ιερώνυμου σε κληρικούς - Ελευθερία

Συμβουλές Μητροπολίτη Ιερώνυμου σε κληρικούς  Ελευθερία

Πατρικές συμβουλές στους κληρικούς της Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου ενόψει των αυξημένων καθηκόντων τους τις ημέρες των Χριστουγέννων έδωσε ο ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 December 2018 | 3:46 pm


Ο «Ερανος της Αγάπης» - Ελευθερία

Ο «Ερανος της Αγάπης»  Ελευθερία

Ο «Ερανος της Αγάπης» ξεκίνησε στις 9 Δεκεμβρίου προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα «για τους εμπερίστατους αδελφούς μας», όπως αναφέρει σε ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 December 2018 | 3:46 pm


Στον Λαρίσης Ιερώνυμο η Διοίκηση του Επιμελητηρίου - ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Στον Λαρίσης Ιερώνυμο η Διοίκηση του Επιμελητηρίου  ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Λαρίσης Ιερώνυμος: Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Λάρισας πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη την Παρασκευή 7-12-2018 στον νέο Μητροπολίτη Λαρίσης ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 December 2018 | 12:47 pm


Στον Τύρναβο ο Λαρίσης Ιερώνυμος - ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Στον Τύρναβο ο Λαρίσης Ιερώνυμος  ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

ΛΑΡΙΣΗΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ: Στον Τύρναβο θα βρεθεί την Παρασκευή το πρωί, από τις 09:30 έως τις 11:30, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ.

Δημοσιεύθηκε στις 11 December 2018 | 12:30 pm


Λαρίσης Ιερώνυμος: Τι σημαίνει θρησκευτική ουδετερότητα - ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online

Λαρίσης Ιερώνυμος: Τι σημαίνει θρησκευτική ουδετερότητα  ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online

Σ' αυτόν τον τόπο οι σχέσεις κράτους-εκκλησίας έχουν μια ιδιαίτερη ιστορία. Η θρησκευτική ουδετερότητα είναι μια άλλη ιδεολογία. Μπορεί να έχουμε ένα κράτος ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 December 2018 | 6:40 am


Πρόγραμμα λειτουργιών του μητροπολίτη Λαρίσης κ. Ιερώνυμου | Ειδήσεις, νέα για Λάρισα - Θεσσαλία TV

Πρόγραμμα λειτουργιών του μητροπολίτη Λαρίσης κ. Ιερώνυμου | Ειδήσεις, νέα για Λάρισα  Θεσσαλία TV

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου στις 5:30 το απόγευμα, θα χοροστατήσει στον πανηγυρικό ...

Δημοσιεύθηκε στις 10 December 2018 | 6:39 pm


Πρόγραμμα του Μητροπολίτη Λαρίσης Ιερωνύμου - Larissanet.gr

Πρόγραμμα του Μητροπολίτη Λαρίσης Ιερωνύμου  Larissanet.gr

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου στις 5:30 το απόγευμα, θα χοροστατήσει στον πανηγυρικό ...

Δημοσιεύθηκε στις 10 December 2018 | 11:18 am


Σε λειτουργία η Τράπεζα Τροφίμων Θεσσαλίας - AgroNews

Σε λειτουργία η Τράπεζα Τροφίμων Θεσσαλίας  AgroNews

Η Τράπεζα Τροφίμων Θεσσαλίας ξεκίνησε τη λειτουργία της μετά από προετοιμασία περίπου δύο ετών με σκοπό να υποστηρίξει συστηματικά συσσίτια και ...

Δημοσιεύθηκε στις 10 December 2018 | 11:17 am


Με νέους του Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης - Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Με νέους του Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης  Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Διαδώστε: AddThis Sharing Buttons. Share to Facebook FacebookShare to Twitter TwitterShare to LinkedIn LinkedInShare to E-mail E-mailShare to Copy Link ...

Δημοσιεύθηκε στις 10 December 2018 | 10:38 am


Στο Μακρυχώρι ο Μητροπολίτης Λαρίσης Ιερώνυμος (φωτ.) - Larissanet.gr

Στο Μακρυχώρι ο Μητροπολίτης Λαρίσης Ιερώνυμος (φωτ.)  Larissanet.gr

Στον Ιερό Ναό Αγίου Αποστόλου Θωμά Μακρυχωρίου τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ.

Δημοσιεύθηκε στις 9 December 2018 | 7:24 pm


Εκκλησία και Τέχνη στη Θεσσαλία τον 16ο αιώνα | larissanet.gr - H Νέα Εφημερίδα της Λάρισας - Larissanet.gr

Εκκλησία και Τέχνη στη Θεσσαλία τον 16ο αιώνα | larissanet.gr - H Νέα Εφημερίδα της Λάρισας  Larissanet.gr

Με την σπουδαία περιοδική έκθεση «Ελπίδα και Πίστη. Εκκλησία και Τέχνη στη Θεσσαλία τον 16ο αιώνα», που εγκαινιάστηκε την περασμένη Κυριακή, ...

Δημοσιεύθηκε στις 9 December 2018 | 8:31 am


Θλιβερή πρωτιά της Ελλάδας στις εκτρώσεις - Τι ειπώθηκε σε εκδήλωση στη Λάρισα - onlarissa.gr

Θλιβερή πρωτιά της Ελλάδας στις εκτρώσεις - Τι ειπώθηκε σε εκδήλωση στη Λάρισα  onlarissa.gr

Την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου στο αμφιθέατρο του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση του Συλλόγου Πολυτέκνων Λαρίσης ...

Δημοσιεύθηκε στις 8 December 2018 | 4:06 pm


Ιερώνυμος Λαρίσης: Ακατάλληλη η προεκλογική περίοδος για να συζητηθούν οι σχέσεις Κράτους - Εκκλησίας - onlarissa.gr

Ιερώνυμος Λαρίσης: Ακατάλληλη η προεκλογική περίοδος για να συζητηθούν οι σχέσεις Κράτους - Εκκλησίας  onlarissa.gr

Από τις πρώτες κιόλας στιγμές της κουβέντας με το νέο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο, κατανοεί κανείς πως πρόκειται για μία προσωπικότητα ...

Δημοσιεύθηκε στις 8 December 2018 | 12:11 pm


Στην 3η Συνάντηση Βυζαντινών και Παραδοσιακών Χορωδιών ο Μητροπολίτης Λαρίσης Ιερώνυμος - onlarissa.gr

Στην 3η Συνάντηση Βυζαντινών και Παραδοσιακών Χορωδιών ο Μητροπολίτης Λαρίσης Ιερώνυμος  onlarissa.gr

Την 3η Συνάντηση Βυζαντινών και Παραδοσιακών Χορωδιών με τίτλο «Χριστός γεννάται» διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών ν. Λάρισας με την ...

Δημοσιεύθηκε στις 8 December 2018 | 11:50 am


Άρχισε η λειτουργία της τράπεζας τροφίμων Θεσσαλίας - onlarissa.gr

Άρχισε η λειτουργία της τράπεζας τροφίμων Θεσσαλίας  onlarissa.gr

Άρχισε η λειτουργία της τράπεζας τροφίμων Θεσσαλίας Η Τράπεζα Τροφίμων Θεσσαλίας ξεκίνησε τη λειτουργία της μετά από προετοιμασία περίπου δύο ετών με ...

Δημοσιεύθηκε στις 7 December 2018 | 5:40 pm


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αγιά - Larissanet.gr

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αγιά  Larissanet.gr

Από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας ανακοινώνονται προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αγιά Λάρισας, από 08 έως και 12-12-2018, λόγω εκτέλεσης.

Δημοσιεύθηκε στις 7 December 2018 | 4:42 pm


Λαρίσης Ιερώνυμος: "Η τιμή στους Αγίους να γίνεται αφορμή περισκέψεως και προσευχής" - ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Λαρίσης Ιερώνυμος: "Η τιμή στους Αγίους να γίνεται αφορμή περισκέψεως και προσευχής"  ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Ανήμερα της εορτής του Αγίου Νικολάου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος χοροστάτησε στις καταβασίες του όρθρου και έπειτα ιερούργησε στον.

Δημοσιεύθηκε στις 6 December 2018 | 8:50 pm


Εξέπληξε τους στρατιωτικούς με τις γνώσεις του ο Λαρίσης Ιερώνυμος - ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Εξέπληξε τους στρατιωτικούς με τις γνώσεις του ο Λαρίσης Ιερώνυμος  ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Λαρίσης Ιερώνυμος: Το ενδιαφέρον του Μητροπολίτη Λαρίσης Ιερώνυμου για τα αναδρομικά, τους ΕΠ.ΟΠ και το στεγαστικό των στελεχών. Εξέπληξε για μία ...

Δημοσιεύθηκε στις 6 December 2018 | 10:00 am


Επισκέψεις δέχθηκε ο Νέος Ποιμενάρχης της Λάρισας - Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Επισκέψεις δέχθηκε ο Νέος Ποιμενάρχης της Λάρισας  Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018 τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο, επισκέφθηκαν στο Επισκοπείο ο γνωστός καρδιοχειρουργός ...

Δημοσιεύθηκε στις 6 December 2018 | 8:54 am


ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΛΑΡΙΣΗΣ ΠΑΡΘΕΝΙΟΣ (1688-1719;) - Ελευθερία

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΛΑΡΙΣΗΣ ΠΑΡΘΕΝΙΟΣ (1688-1719;)  Ελευθερία

Αφιερώνεται με πολύ σεβασμό. στο νέο Ποιμενάρχη μας κ. κ. Ιερώνυμο. Στη μέση και όψιμη Τουρκοκρατία (το σωστό Οθωμανοκρατία) υπήρξαν περιοχές της ...

Δημοσιεύθηκε στις 5 December 2018 | 10:00 am


Το Μυστήριο του Ευχελαίου τέλεσε ο Μητρ. Λαρίσης - Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Το Μυστήριο του Ευχελαίου τέλεσε ο Μητρ. Λαρίσης  Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Διαδώστε: AddThis Sharing Buttons. Share to Facebook FacebookShare to Twitter TwitterShare to LinkedIn LinkedInShare to E-mail E-mailShare to Copy Link ...

Δημοσιεύθηκε στις 5 December 2018 | 10:00 am


Δοξολογία στο Στρατόπεδο Μπουγά στη Λάρισα - Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Δοξολογία στο Στρατόπεδο Μπουγά στη Λάρισα  Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Διαδώστε: AddThis Sharing Buttons. Share to Facebook FacebookShare to Twitter TwitterShare to LinkedIn LinkedInShare to E-mail E-mailShare to Copy Link ...

Δημοσιεύθηκε στις 4 December 2018 | 10:00 am


Εκκλησία και Τέχνη στη Θεσσαλία τον 16ο αι. - Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Εκκλησία και Τέχνη στη Θεσσαλία τον 16ο αι.  Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Διαδώστε: Εκκλησία και Τέχνη στη Θεσσαλία τον 16ο αι. «Είναι μια έκθεση για τη χριστιανική κοινωνία της εποχής την οποία η εκκλησία εξέφραζε και ενέπνεε.

Δημοσιεύθηκε στις 4 December 2018 | 10:00 am


ΚΤΕΛ Λαρίσης: Βαλίτσα επιβάτη περιείχε οχτώ κιλά χασίς - Zougla

ΚΤΕΛ Λαρίσης: Βαλίτσα επιβάτη περιείχε οχτώ κιλά χασίς  Zougla

Ταξιδιώτης, όπως και οι υπόλοιποι, έδειχνε ο 37χρονος που συνελήφθη, την Δευτέρα 3 του μηνός, το μεσημέρι στον Σταθμό... ΚΤΕΛ Λαρίσης 8 κιλά χασίς.

Δημοσιεύθηκε στις 4 December 2018 | 10:00 am


Φορτηγό σκότωσε ηλικιωμένη στον περιφερειακό Λαρίσης-Τρικάλων - Trikalaenimerosi.gr

Φορτηγό σκότωσε ηλικιωμένη στον περιφερειακό Λαρίσης-Τρικάλων  Trikalaenimerosi.gr

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ. AddThis Sharing Buttons. Share to Facebook Share to Twitter Share to Google+ Share to Περισσότερα... Φορτηγό σκότωσε ηλικιωμένη στον ...

Δημοσιεύθηκε στις 3 December 2018 | 7:26 pm


Ο Σύλλογος Πολυτέκνων Λαρίσης απαντά... - Larissanet.gr

Ο Σύλλογος Πολυτέκνων Λαρίσης απαντά...  Larissanet.gr

Σε ανακοίνωση - απάντηση του Συλλόγου Πολυτέκνων Λαρίσης & Περιχώρων στην καταγγελία της αντιρατσιστικής πρωτοβουλίας.

Δημοσιεύθηκε στις 3 December 2018 | 12:01 pm


Λαρίσης Ιερώνυμος: Η Εκκλησία μας πάντοτε προσηύχετο για όλους τους ανθρώπους - ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Λαρίσης Ιερώνυμος: Η Εκκλησία μας πάντοτε προσηύχετο για όλους τους ανθρώπους  ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Λαρίσης Ιερώνυμος: Με την συμμετοχή πολλών πιστών χριστιανών τελέσθηκε η Αρχιερατική θεία Λειτουργία, την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου στον Ιερό Ναό του Αγίου.

Δημοσιεύθηκε στις 3 December 2018 | 10:00 am


Λάβρος ο Λαρίσης Ιερώνυμος: Δεν μπορεί η Εκκλησία να γίνεται αντικείμενο προεκλογικών σχεδιασμών - Newpost.gr - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ

Λάβρος ο Λαρίσης Ιερώνυμος: Δεν μπορεί η Εκκλησία να γίνεται αντικείμενο προεκλογικών σχεδιασμών  Newpost.gr - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ

Για τις σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας, μίλησε ο νέος Μητροπολίτης Λαρίσης Ιερώνυμος σε συνέντευξή του στο Θεσσαλία LIVE. Ο Σεβ. Λαρίσης Ιερώνυμος μίλησε ...

Δημοσιεύθηκε στις 3 December 2018 | 10:00 am


Πρόγραμμα Μητροπολίτη Λαρίσης Ιερωνύμου - Larissanet.gr

Πρόγραμμα Μητροπολίτη Λαρίσης Ιερωνύμου  Larissanet.gr

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμος, την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου στις 6:00 το απόγευμα, θα τελέσει το μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου ...

Δημοσιεύθηκε στις 3 December 2018 | 10:00 am


Της Λαρίσης το ποτάμι ...έπνιξε τον Πανιώνιο - Αθλητισμός - BEST News

Της Λαρίσης το ποτάμι ...έπνιξε τον Πανιώνιο - Αθλητισμός  BEST News

Μεγάλη νίκη και βαθμολογική ανάσα για την ΑΕΛ, καθώς επικράτησε με 4-2, στη Λάρισα, του Πανιωνίου, στο ματς με το οποίο άνοιξε η «αυλαία» της 12ης ...

Δημοσιεύθηκε στις 2 December 2018 | 10:00 am


ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΣΤΟ ΩΔΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΚΑΝΑ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΛΑΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΥΡΝΑΒΟΥ - Paidis.com

ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΣΤΟ ΩΔΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΚΑΝΑ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΛΑΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΥΡΝΑΒΟΥ  Paidis.com

Ταξίδι-αστραπή και πίσω στη Λάρισα για την εκδήλωση του ΟΚΑΝΑ, περιλάμβανε το πρόγραμμα του νέου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμου, ο ...

Δημοσιεύθηκε στις 2 December 2018 | 10:00 am


Λαμπρά εγκαίνια στην έκθεση «Εκκλησία και Τέχνη στη Θεσσαλία τον 16ο αιώνα» (φωτ. & βίντεο) - Larissanet.gr

Λαμπρά εγκαίνια στην έκθεση «Εκκλησία και Τέχνη στη Θεσσαλία τον 16ο αιώνα» (φωτ. & βίντεο)  Larissanet.gr

(φωτό tsantopoulos). Η σπουδαία περιοδική έκθεση «Ελπίδα και Πίστη. Εκκλησία και Τέχνη στη Θεσσαλία τον 16ο αιώνα» εγκαινιάστηκε την Κυριακή στο ...

Δημοσιεύθηκε στις 2 December 2018 | 10:00 am


Εγκαινιάζεται σήμερα η έκθεση «Εκκλησία και τέχνη στη Θεσσαλία τον 16ο αιώνα - Larissanet.gr

Εγκαινιάζεται σήμερα η έκθεση «Εκκλησία και τέχνη στη Θεσσαλία τον 16ο αιώνα  Larissanet.gr

H έκθεση θα εγκαινιαστεί την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου στις 12 μ. από τον Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο.

Δημοσιεύθηκε στις 2 December 2018 | 8:24 am


Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης στη Μητρ.Λαρίσης - Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης στη Μητρ.Λαρίσης  Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Διαδώστε: AddThis Sharing Buttons. Share to Facebook FacebookShare to Twitter TwitterShare to LinkedIn LinkedInShare to E-mail E-mailShare to Copy Link ...

Δημοσιεύθηκε στις 1 December 2018 | 7:28 pm


Super League: Της Λαρίσης το ποτάμι...έπνιξε τον Πανιώνιο (pic) - Politis News

Super League: Της Λαρίσης το ποτάμι...έπνιξε τον Πανιώνιο (pic)  Politis News

Η καλύτερη εφετινή εμφάνιση της Λάρισας συνοδεύτηκε με την ευρεία νίκη επί του Πανιωνίου με 4-2 για τη 12η αγωνιστικής της Super League...

Δημοσιεύθηκε στις 1 December 2018 | 10:00 am


Αγιασμός στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής από τον Λαρίσης Ιερώνυμο (ΦΩΤΟ) - ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Αγιασμός στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής από τον Λαρίσης Ιερώνυμο (ΦΩΤΟ)  ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Την Πέμπτη 29 του μηνός, τελέσθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης κ. Ιερώνυμο η ακολουθία του Αγιασμού της σχολής Βυζαντινής Μουσικής της ...

Δημοσιεύθηκε στις 1 December 2018 | 10:00 am


Πανηγυρίζει ο Αγ. Νικόλαος Λαρίσης - Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Πανηγυρίζει ο Αγ. Νικόλαος Λαρίσης  Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Διαδώστε: AddThis Sharing Buttons. Share to Facebook FacebookShare to Twitter TwitterShare to LinkedIn LinkedInShare to E-mail E-mailShare to Copy Link ...

Δημοσιεύθηκε στις 30 November 2018 | 10:00 am


Στον Μητροπολίτη Λαρίσης Καθηγητές της Ιατρικής - ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Στον Μητροπολίτη Λαρίσης Καθηγητές της Ιατρικής  ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Ι.Μ. Λαρίσης: Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο επισκέφθηκαν την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου καθηγητές της Ιατρικής Σχολής της ...

Δημοσιεύθηκε στις 30 November 2018 | 10:00 am


Ένα τσεκούρι για τον Μητροπολίτη Λαρίσης ! (φωτ.) - Larissanet.gr

Ένα τσεκούρι για τον Μητροπολίτη Λαρίσης ! (φωτ.)  Larissanet.gr

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης της Π.Υ Λάρισας για τον απολογισμό της αντιπυρικής περιόδου, ο Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος δέχθηκε δώρα από τον ...

Δημοσιεύθηκε στις 30 November 2018 | 10:00 am


Με μαθητές Λυκείου συναντήθηκε ο Λαρίσης Ιερώνυμος (ΦΩΤΟ) - ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Με μαθητές Λυκείου συναντήθηκε ο Λαρίσης Ιερώνυμος (ΦΩΤΟ)  ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

O Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, γεύθηκε τη χαρά της επισκέψεως καθηγητών και μαθητών από το 4ο Λύκειο της πόλεως, οι.

Δημοσιεύθηκε στις 30 November 2018 | 10:00 am


Απολογισμός και αγιασμός στην Π.Υ Λάρισας (φωτ.- βίντεο) - Larissanet.gr

Απολογισμός και αγιασμός στην Π.Υ Λάρισας (φωτ.- βίντεο)  Larissanet.gr

Ο απολογισμός για την φετινή αντιπυρική περίοδο στο ν. Λάρισας παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση στις εγκαταστάσεις του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού, ...

Δημοσιεύθηκε στις 30 November 2018 | 10:00 am


Μαθητές του 4ου Λυκείου Λαρίσης στον Ιερώνυμο | larissanet.gr - H Νέα Εφημερίδα της Λάρισας - Larissanet.gr

Μαθητές του 4ου Λυκείου Λαρίσης στον Ιερώνυμο | larissanet.gr - H Νέα Εφημερίδα της Λάρισας  Larissanet.gr

O Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, γεύθηκε τη χαρά της επισκέψεως καθηγητών και μαθητών από το 4ο Λύκειο της πόλεως, οι.

Δημοσιεύθηκε στις 29 November 2018 | 7:19 pm


Στο Διαχρονικό ο Τιμόθεος - Larissanet.gr

Στο Διαχρονικό ο Τιμόθεος  Larissanet.gr

Στα εγκαίνια της έκθεσης με θέμα «Ελπίδα και Πίστη», κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου στο ...

Δημοσιεύθηκε στις 29 November 2018 | 10:00 am


Εθιμοτυπική επίσκεψη Εθελοντών ΕΟΔΥΑ στο Μητροπολίτη Λαρίσης & Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο - onlarissa.gr

Εθιμοτυπική επίσκεψη Εθελοντών ΕΟΔΥΑ στο Μητροπολίτη Λαρίσης & Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο  onlarissa.gr

Επίσκεψη στο Μητροπολίτη Λαρίσης & Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο πραγματοποίησαν Εθελοντές της ΕΟΔΥΑ. Στη συνάντηση παρευρίσκονταν και ο Αρχιερατικός ...

Δημοσιεύθηκε στις 29 November 2018 | 10:00 am


Αγιασμός στη Σχολή Βυζ.Μουσικής στη Μητρ.Λαρίσης - Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Αγιασμός στη Σχολή Βυζ.Μουσικής στη Μητρ.Λαρίσης  Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018 τελέσθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης κ. Ιερώνυμο η ακολουθία του Αγιασμού της σχολής Βυζαντινής ...

Δημοσιεύθηκε στις 29 November 2018 | 10:00 am


Ι.Μ. Λαρίσης: Η εορτή του Αγίου Στυλιανού (ΦΩΤΟ) - ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Ι.Μ. Λαρίσης: Η εορτή του Αγίου Στυλιανού (ΦΩΤΟ)  ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Ανήμερα το απόγευμα της εορτής του Αγίου Στυλιανού του Παφλαγόνος, τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου αρχιερατικός εσπερινός ...

Δημοσιεύθηκε στις 28 November 2018 | 10:00 am


Επίσκεψη του νέου Μητροπολίτου Λαρίσης Ιερωνύμου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο - onlarissa.gr

Επίσκεψη του νέου Μητροπολίτου Λαρίσης Ιερωνύμου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο  onlarissa.gr

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο επισκέφθηκε σήμερα και ο νέος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβουκ.Ιερώνυμος ο οποίος υπέβαλε σέβη και ζήτησε την ...

Δημοσιεύθηκε στις 28 November 2018 | 10:00 am


Ενημερωτικό σεμινάριο στον Αγ. Νικόλαο Λαρίσης - Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Ενημερωτικό σεμινάριο στον Αγ. Νικόλαο Λαρίσης  Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Διαδώστε: AddThis Sharing Buttons. Share to Facebook FacebookShare to Twitter TwitterShare to LinkedIn LinkedInShare to E-mail E-mailShare to Copy Link ...

Δημοσιεύθηκε στις 28 November 2018 | 10:00 am


Εορτή Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου στον Αγιο Αχίλλιο Λαρίσης - ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Εορτή Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου στον Αγιο Αχίλλιο Λαρίσης  ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου η αγία μας Εκκλησία τιμά την μνήμη του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου Στον Άγιο Αχίλλιο, που τιμάται ιδιαίτερα ο άγιος, θα.

Δημοσιεύθηκε στις 27 November 2018 | 10:00 am


Επίσκεψη στον Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου - ΕΡΤ

Επίσκεψη στον Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου  ΕΡΤ

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο νέο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο, πραγματοποίησαν σήμερα ο Πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Λάρισας της Νέας ...

Δημοσιεύθηκε στις 27 November 2018 | 10:00 am


Στον Κύκλο νέων ο Μητροπολίτης Λαρίσης Ιερώνυμος (φωτ.) - Larissanet.gr

Στον Κύκλο νέων ο Μητροπολίτης Λαρίσης Ιερώνυμος (φωτ.)  Larissanet.gr

Στη συνάντηση του Κύκλου φοιτητών και νέων επιστημόνων της Ιεράς Μητροπόλεως παραβρέθηκε και μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και ...

Δημοσιεύθηκε στις 27 November 2018 | 10:00 am


Ημερίδα για την προστασία του αγέννητου παιδιού - Larissanet.gr

Ημερίδα για την προστασία του αγέννητου παιδιού  Larissanet.gr

Ο Σύλλογος Πολυτέκνων Λαρίσης και Περιχώρων και τα Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία της πόλης μας σε συνεργασία με το πανελλαδικό κίνημα «Αφήστε με να ...

Δημοσιεύθηκε στις 27 November 2018 | 10:00 am


Στον Τύρναβο ο Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος - Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Στον Τύρναβο ο Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος  Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Διαδώστε: AddThis Sharing Buttons. Share to Facebook FacebookShare to Twitter TwitterShare to LinkedIn LinkedInShare to E-mail E-mailShare to Copy Link ...

Δημοσιεύθηκε στις 27 November 2018 | 10:00 am


Ι.Μ. Λαρίσης και Τυρνάβου Archives - Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Ι.Μ. Λαρίσης και Τυρνάβου Archives  Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Ο Σέρβος Επίσκοπος Ιωαννίκιος για την εκκλησία της Ουκρανίας · ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ · 11:0014:0018:0022:00. Αρχιεπισκοπή Κρήτης Βάζει «το στήθος»της ...

Δημοσιεύθηκε στις 26 November 2018 | 12:38 pm


ΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΛΑΡΙΣΗΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΤΕΕ - Paidis.com

ΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΛΑΡΙΣΗΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΤΕΕ  Paidis.com

Τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018, ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, Περιφερειακού Τμήματος Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας Νικόλαος ...

Δημοσιεύθηκε στις 26 November 2018 | 10:00 am


Ο Λαρίσης Ιερώνυμος στην Αγία Αικατερίνη Αλκαζάρ (ΦΩΤΟ) - ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Ο Λαρίσης Ιερώνυμος στην Αγία Αικατερίνη Αλκαζάρ (ΦΩΤΟ)  ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Με την συμμετοχή πολλών χριστιανών εορτάσθηκε η μνήμη της Αγίας ενδόξου μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης της πανσόφου, στον ομώνυμο περικαλλή Ιερό Ναό ...

Δημοσιεύθηκε στις 26 November 2018 | 10:00 am


Στης Λαρίσης το ποτάμι έπεσαν και “πνίγηκαν” κι δυο (Α.Ο.Κ., Energean Kavala BC) - Κ-ΤΥΠΟΣ

Στης Λαρίσης το ποτάμι έπεσαν και “πνίγηκαν” κι δυο (Α.Ο.Κ., Energean Kavala BC)  Κ-ΤΥΠΟΣ

Είναι από τις σπάνιες φορές, που ομάδες της Καβάλας έπαιξαν την ίδια ημέρα και ώρα στην ίδια πόλη. Η ομάδα πετοσφαίρισης γυναικών του Αθλητικού Ομίλου ...

Δημοσιεύθηκε στις 25 November 2018 | 10:00 am


Ο Λαρίσης Ιερώνυμος για πρώτη φορά στον Τύρναβο - ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online

Ο Λαρίσης Ιερώνυμος για πρώτη φορά στον Τύρναβο  ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέστηκε σήμερα Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018, για πρώτη φορά Αρχιερατική Θεία Λειτουργία του νέου Ποιμενάρχου ...

Δημοσιεύθηκε στις 25 November 2018 | 10:00 am


Εκκλησιαστικά νέα - Ελευθερία

Εκκλησιαστικά νέα  Ελευθερία

Το πασουμάκι του Αγ. Παταπίου στον ιερό ναό του Αγ. Δημητρίου Αγρυπνία για τη γιορτή του Αγίου Παταπίου στις 7 Δεκεμβρίου στις 8:30 μ.μ. θα τελεστεί σ...

Δημοσιεύθηκε στις 24 November 2018 | 10:00 am


Διακοπή κυκλοφορίας στην οδό Λαρίσης την Κυριακή στην Αγιά - onlarissa.gr

Διακοπή κυκλοφορίας στην οδό Λαρίσης την Κυριακή στην Αγιά  onlarissa.gr

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην πόλη της Αγιάς και συγκεκριμένα στην οδό Λαρίσης από τη συμβολή της με την οδό Ευρυμενών έως τη συμβολή της ...

Δημοσιεύθηκε στις 23 November 2018 | 10:00 am


Μικρές Ειδήσεις - Ελευθερία

Μικρές Ειδήσεις  Ελευθερία

Ομιλία Ιερώνυμου στους νέουςΜεθαύριο Σάββατο 24 Νοεμβρίου, στις 9 το βράδυ, στον Κύκλο Νέων Φοιτητών και Επιστημόνων «Εγώ, Εσύ, ο Χριστός και η ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 November 2018 | 10:00 am


Συνδέεται υπογείως ο Σιδηροδρομικός Σταθμός Αθηνών με τον σταθμό «Λαρίσης» του μετρό, διευκολύνοντας τις μετεπιβιβάσεις - metaforespress

Συνδέεται υπογείως ο Σιδηροδρομικός Σταθμός Αθηνών με τον σταθμό «Λαρίσης» του μετρό, διευκολύνοντας τις μετεπιβιβάσεις  metaforespress

Μετά την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την υπογειοποίηση των Σεπολίων, η ΕΡΓΟΣΕ πρόκειται, το επόμενο διάστημα, να προκηρύξει τον ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 November 2018 | 10:00 am


Αλλάζουν όλα στα Σεπόλια | Η Εφημερίδα των Συντακτών - Η Εφημερίδα των Συντακτών

Αλλάζουν όλα στα Σεπόλια | Η Εφημερίδα των Συντακτών  Η Εφημερίδα των Συντακτών

Ενα πάρκο 30 στρεμμάτων θα... ξεφυτρώσει πάνω από τις γραμμές του τρένου στα Σεπόλια, που θα υπογειοποιηθούν και θα αποκαταστήσουν την ενότητα της ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 November 2018 | 10:00 am


Συναυλία με ιταλικά τραγούδια από τον Μουσικό Σύλλογο Λάρισας - Larissanet.gr

Συναυλία με ιταλικά τραγούδια από τον Μουσικό Σύλλογο Λάρισας  Larissanet.gr

Η ανδρική Χορωδία του Μουσικού Συλλόγου Λαρίσης, διανύοντας την ένατη δεκαετία δράσης και προσφοράς στην πόλη μας, μπορεί να καυχιέται ότι είναι ένας ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 November 2018 | 10:00 am


Ληστεία σημειώθηκε σε μάντρα στην οδό Λαρίσης στα Τρίκαλα. - trikalaidees.gr

Ληστεία σημειώθηκε σε μάντρα στην οδό Λαρίσης στα Τρίκαλα.  trikalaidees.gr

Άνοιξαν Μάντρα στην οδό Λαρίσης στα Τρίκαλα αργά χθες το βράδυ, με λεία τις μπαταρίες φορτηγών και τρακτέρ που βρίσκονταν στο χώρο. Οι ληστές διέφυγαν ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 November 2018 | 10:00 am


Στον κύκλο νέων, φοιτητών και επιστημόνων ο Ιερώνυμος - Larissanet.gr

Στον κύκλο νέων, φοιτητών και επιστημόνων ο Ιερώνυμος  Larissanet.gr

Το Σάββατο 24 Νοεμβρίου, στις 9 το βράδυ, στον Κύκλο Νέων, Φοιτητών και Επιστημόνων «Εγώ, Εσύ, ο Χριστός και η καθημερινότητα μας…

Δημοσιεύθηκε στις 21 November 2018 | 10:00 am


Συνέχεια στα μαθήματα Φροντιστηρίου Κατηχητών της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου - onlarissa.gr

Συνέχεια στα μαθήματα Φροντιστηρίου Κατηχητών της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου  onlarissa.gr

Συνεχίζονται τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου , στις 7:00 το απόγευμα, τα μαθήματα του Φροντιστηρίου Κατηχητών της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, το ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 November 2018 | 10:00 am


Η παιδεία των ανθρώπινων σχέσεων - Ελευθερία

Η παιδεία των ανθρώπινων σχέσεων  Ελευθερία

Με θέμα «η παιδεία των ανθρώπινων σχέσεων» συνεχίστηκαν το περασμένο Σάββατο οι συναντήσεις της σύναξης νέων της Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 November 2018 | 10:00 am


Με λαμπρότητα τα Εισόδια της Θεοτόκου στη Λιβαδειά (ΦΩΤΟ) - ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Με λαμπρότητα τα Εισόδια της Θεοτόκου στη Λιβαδειά (ΦΩΤΟ)  ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Με λαμπρότητα εορτάσθηκαν τα Εισόδια της Θεοτόκου στη Λιβαδειά και στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της πόλεως, που είναι αφιερωμένος στα Εισόδια της ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 November 2018 | 10:00 am


Εθιμοτυπική επίσκεψη του νέου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου στο Αστυνομικό Μέγαρο Λάρισας - onlarissa.gr

Εθιμοτυπική επίσκεψη του νέου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου στο Αστυνομικό Μέγαρο Λάρισας  onlarissa.gr

Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα (20-11-2018) το πρωί στο Αστυνομικό Μέγαρο Λάρισας, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 November 2018 | 10:00 am


Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Λαρίσης-Τρικάλων - Larissanet.gr

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Λαρίσης-Τρικάλων  Larissanet.gr

Από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας ανακοινώνονται οι προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Περιφερειακή Οδό Λαρίσης- Τρικάλων, λόγω εκτέλεσης ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 November 2018 | 10:00 am


Βασίλειος Κ. Σηλυβρίδης: Επιχειρηματίας, δήμαρχος και βουλευτής της Λάρισας (Β' Μέρος) - Ελευθερία

Βασίλειος Κ. Σηλυβρίδης: Επιχειρηματίας, δήμαρχος και βουλευτής της Λάρισας (Β' Μέρος)  Ελευθερία

Στο προηγούμενο Κυριακάτικο φύλλο της «Ελευθερίας» (11 Νοεμβρίου 2018) αναφερθήκαμε στα πρώτα χρόνια της επαγγελματικής δραστηριότητος του ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 November 2018 | 10:00 am


Παρασκήνιο από τις πρώτες ημέρες του Μητροπολίτη Ιερώνυμου στη Λάρισα - Larissanet.gr

Παρασκήνιο από τις πρώτες ημέρες του Μητροπολίτη Ιερώνυμου στη Λάρισα  Larissanet.gr

Μια έκπληξη επιφύλασσε ο νέος Μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος στους Λαρισαίους την ημέρα της ενθρόνισής του. Ζήτησε από τον Δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απόστολο ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 November 2018 | 10:00 am


Ο Λαρίσης Ιερώνυμος κοντά στους φοιτητές της Ιατρικής (ΦΩΤΟ) - ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Ο Λαρίσης Ιερώνυμος κοντά στους φοιτητές της Ιατρικής (ΦΩΤΟ)  ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Η εβδομαδιαία συνάντηση της Τετάρτης στο φιλόξενο εκκλησάκι του Τιμίου Πρόδρομου του κτηρίου της παλιάς ιατρικής αποτελεί για αρκετούς νέους και φοιτητές ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 November 2018 | 10:00 am


Πρώτη Ιερατική Σύναξη στην Ι. Μητρόπολη Λαρίσης - ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Πρώτη Ιερατική Σύναξη στην Ι. Μητρόπολη Λαρίσης  ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

I. M. Λαρίσης: Με την τέλεση της θείας λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νικαίας, το πρωί της Τετάρτης 14 Νοεμβρίου 2018, ξεκίνησε η πρώτη.

Δημοσιεύθηκε στις 16 November 2018 | 10:00 am


Στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου ο Μητροπολίτης Λαρίσης Ιερώνυμος - Larissanet.gr

Στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου ο Μητροπολίτης Λαρίσης Ιερώνυμος  Larissanet.gr

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, την Κυριακή 18 Νοεμβρίου το πρωί, θα λειτουργήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 November 2018 | 10:00 am


Με φοιτητές Ιατρικής συναντήθηκε ο Μητροπολίτης Λαρίσης - onlarissa.gr

Με φοιτητές Ιατρικής συναντήθηκε ο Μητροπολίτης Λαρίσης  onlarissa.gr

Η εβδομαδιαία συνάντηση της Τετάρτης στο φιλόξενο εκκλησάκι του Τιμίου Πρόδρομου του κτηρίου της παλιάς ιατρικής αποτελεί για αρκετούς νέους και φοιτητές ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 November 2018 | 10:00 am


Στο Δικηγορικό Μέγαρο Λάρισας ο Μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος - Ελευθερία

Στο Δικηγορικό Μέγαρο Λάρισας ο Μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος  Ελευθερία

Το Μέγαρο του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας επισκέφτηκε χθες το απόγευμα ο νέος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος. Εκεί τον υποδέχθηκε η ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 November 2018 | 10:00 am


Δείτε αγγελίες στο Νομό Λαρίσης

Φιλικοί ιστότοποι: