Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Λαρίσης    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

H UNESCO ''αγκαλιάζει'' τη Λάρισα

H UNESCO ''αγκαλιάζει'' τη Λάρισα!
Στο Διεθνές Δίκτυο των Πόλεων που Μαθαίνουν (Learning Cities)  ενέταξε την πόλη της  Λάρισας, η UNESCO.  Η σχετική απόφαση του Ινστιτούτου Δια βίου Μάθησης της UNESCO, που εδρεύει στο Αμβούργο, ελήφθη λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα και η επίσημη επιστολή του διευθυντή του προς το δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απόστολο Καλογιάννη και τον  αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής κ. Δημ. Δεληγιάννη έφτασε  μόλις χθες.

Η απόφαση αποδοχής του αιτήματος της Λάρισας, για ένταξή της στο Διεθνές Δίκτυο, συνιστά αναγνώριση και επιβράβευση της προσπάθειας που καταβάλει η δημοτική αρχή της Λάρισας για δικτύωση των φορέων  που ασχολούνται με την εκπαίδευση ενηλίκων και τη δια βίου μάθηση, με στόχο την ουσιαστική παρέμβαση  στην τοπική κοινωνία. Υπενθυμίζεται ότι αυτή η προσπάθεια ξεκίνησε τον περασμένο χειμώνα, ενώ το καλοκαίρι που μας πέρασε πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Λάρισα: η πόλη που μαθαίνει» με τη συμμετοχή διεθνούς κύρους επιστημόνων στον τομέα της Εκπαίδευσης Ενηλίκων.
Οι πρωτοβουλίες που αναπτύχθηκαν στην πόλη στον τομέα αυτών, προκάλεσε το ενδιαφέρον της UNESCO, η οποία απέστειλε πρόσκληση στο δήμαρχο Λαρισαίων για συμμετοχή στη 2η Διεθνή Συνδιάσκεψη των Πόλεων που Μαθαίνουν, που πραγματοποιήθηκε το Φθινόπωρο στο Μεξικό. Στη Διεθνή αυτή συνάντηση, τη Λάρισα εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος κ. Δημ Δεληγιάννης.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στη σχετική επιστολή του διευθυντή του Ινστιτούτου κ. Αrne Carlsen, με την οποία καλωσορίζει την πόλη στο Διεθνές Δίκτυο της UNESCO,  «η πόλη θα επωφεληθεί από τη συμμετοχή της σε ένα δυναμικό διεθνές Δίκτυο, το οποίο έχει ως στόχο να υποστηρίζει και να επιταχύνει, στην πράξη, την εκπαίδευση Ενηλίκων, σε διεθνές επίπεδο»
Με αφορμή τη ένταξη της Λάρισας στο Δίκτυο της UNESCO, ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης δήλωσε τα εξής:
«Η απόφαση του Ινστιτούτου Δια βίου Μάθησης της  UNESCO, για συμμετοχή της Λάρισας στο Διεθνές Δίκτυο των Πόλεων που μαθαίνουν, μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Πρόκειται στην ουσία για ιδιαίτερα σημαντική  αναγνώριση, σε κορυφαίο διεθνές επίπεδο, των πρωτοβουλιών και της δουλειάς που έχουμε ξεκινήσει στο επίπεδο της Δια βίου Μάθησης.
 Παράλληλα καταδεικνύει και τις δυνατότητες της Λάρισας να «σπάσει» την εσωστρέφεια και να αποκτήσει τη θέση που της αξίζει στο ευρωπαϊκό και διεθνές στερέωμα. Η συμμετοχή μας στο Διεθνές Δίκτυο των Πόλεων, συνιστά συγκριτικό πλεονέκτημα που η πόλη πρέπει να αξιοποιήσει στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, προς όφελος της πόλης αλλά κυρίως της τοπικής κοινωνίας.
Εμείς από την πλευρά μας θα συνεχίζουμε να εργαζόμαστε ακούραστα και μεθοδικά για το νέο άλμα που χρειάζεται η Λάρισα, αλλά και για ξαναχτίσουμε της πόλη μας και τις ζωές μας.»
  Τέλος, σημειώνεται ότι σύντομα το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης θα συζητήσει το θέμα και θα αποφασίσει τη συγκρότηση επιτροπής με τη συμμετοχή κοινωνικών κι εκπαιδευτικών φορέων για την «Πόλη που Μαθαίνει»

Δημοσιεύθηκε στις 5 January 2016 | 1:41 pm


Θεοφάνεια στην προκυμαία της Σμύρνης για πρώτη φορά μετά το 1922.


Η προκυμαία της Σμύρνης, πιθανότατα πριν από την καταστροφήΗ προκυμαία της Σμύρνης, πιθανότατα πριν από την καταστροφή Με επίσημη άδεια των τουρκικών αρχών θα τελεστεί για πρώτη φορά μετά την καταστροφή του 1922 η τελετή κατάδυσης του Τίμιου Σταυρού στις 6 Ιανουαρίου ανήμερα των Θεοφανίων, στην προκυμαία της Σμύρνης, μπροστά από το ιστορικό κτήριο του ελληνικού προξενείου. Ο πατέρας Κύριλλος Συκής, αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου, ιερατικός προϊστάμενος Αγίας Φωτεινής Σμύρνης δήλωσε στο pontos – news.gr: «Για πρώτη χρονιά θα γίνει Αγιασμός των Υδάτων στο λιμάνι της Σμύρνης. Επίσημα, είναι η πρώτη χρονιά. Το είχαμε κάνει πριν από 10-τόσα χρόνια, αλλά όχι επίσημα. Αυτή τη φορά έχει εκδοθεί κανονική άδεια από την τουρκική κυβέρνηση, το υπουργείο των Εσωτερικών». 
Ο Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου, Κύριλλος Συκής Ο Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου, Κύριλλος Συκής Ο αγιασμός των υδάτων θα τελεστεί στις 12:30 στην προκυμαία της Σμύρνης, απέναντι από το ιστορικό κτήριο του παλιού ελληνικού προξενείου και θα υπάρχει και εκπροσώπηση από την τοπική αυτοδιοίκηση της πόλης. Τη θρησκευτική τελετή θα παρακολουθήσουν και πιστοί από την Ελλάδα, καθώς θα ταξιδέψουν τρία γκρουπ θα ταξιδέψουν από την Αθήνα, τη Μυτιλήνη και τη Χίο. Σκοπός της εκκλησίας είναι να τελεστεί άψογα το μυστήριο ώστε να καθιερωθεί ο εορτασμός και να πραγματοποιείται απρόσκοπτα κάθε χρόνο από την ορθόδοξη κοινότητα της Σμύρνης. Η προκυμαία της Σμύρνης, άλλοτε Η προκυμαία της Σμύρνης, άλλοτε Στη Σμύρνη ζουν σήμερα 300 Έλληνες και άλλοι 7.000 με 8.000 ορθόδοξοι Ρώσοι και Γεωργιανοί. Παραμονή των Θεοφανίων, ο πατέρας Κύριλλος Συκής θα ταξιδέψει στην Τένεδο για να τελέσει στο νησί τον αγιασμό των υδάτων. Με πληροφορίες από pontos – news.gr...

Δημοσιεύθηκε στις 5 January 2016 | 1:00 am


Φωτιά σε διαμέρισμα στο κέντρο της Λάρισας


Φωτιά σε σπίτι στο κέντρο της Λάρισας
Μεγάλες ζημιές προκλήθηκαν σήμερα το απόγευμα σε διαμέρισμα του τρίτου ορόφου πολυκατοικίας στην οδό Αμπελακίων στο κέντρο της Λάρισας, μετά την εκδήλωση φωτιάς.
Ο 77χρονος ένοικος του διαμερίσματος ήταν αυτός που ειδοποίησε για την πυρκαγιά ενώ στο σημείο έσπευσαν πυροσβεστικές δυνάμεις, με εννέα άνδρες και δύο οχήματα, προκειμένου να τη θέσουν υπό έλεγχο. Ο 77χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους. Τα αίτια της φωτιάς διερευνά ήδη το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Δημοσιεύθηκε στις 5 January 2016 | 12:49 am


Boeing πετούσε στα 10.000 πόδια με ανοιχτή την πόρταBOEING KOREAN AIR

  • Κοινοπ


Πώς θα σας φαινόταν αν βρισκόσασταν σε ένα αεροπλάνο το οποίο πετούσε στα 10.000 πόδια και ανακαλύπτατε ότι η πόρτα ήταν ανοικτή; Σίγουρα δεν θα ταν και ότι πιο ευχάριστο. Κάπως έτσι φαίνεται πως ένιωσαν οι επιβάτες ενός αεροπλάνου της εταιρίας «Korean Air», θυγατρική της «Air Jin», το οποίο απογειώθηκε την Κυριακή από το Cebu στις Φιλιππίνες για το Busan της νοτίου Κορέας.

Επρόκειτο για ένα 737-800 το οποίο μετέφερε 163 επιβάτες, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το CNN. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Jin Air, οι επιβάτες ενημερώθηκαν έπειτα από μια ανακοίνωση που έγινε κατά την διάρκεια της πτήσης.
Η ανοικτή πόρτα έγινε αντιληπτή από το προσωπικό εξαιτίας ενός θορύβου, ενώ ορισμένοι επιβάτες τόνισαν πως ένιωσαν ναυτία κατά την διάρκεια της επιστροφής.
Οι επιβάτες διανυκτέρευαν σε δωμάτια τοπικού ξενοδοχείου που τους παραχωρήθηκαν και η πτήση αναχώρησε 15 ώρες πιο μετά.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι επιβάτες θα αποζημιωθούν για την ταλαιπωρία που υπέστησαν.

Δημοσιεύθηκε στις 4 January 2016 | 11:55 pm


Η αποστολή της ΑΕΛ για τον αγώνα Κυπέλλου με τον Αστέρα Τρίπολης

Η αποστολή της ομάδας μας για τον αγώνα Κυπέλλου με τον Αστέρα Τρίπολης
H αποστολή της ομάδας μας για τον αγώνα Kυπέλλου με τον Αστέρα Τρίπολης αποτελείται από τους εξής ποδοσφαιριστές:
Καβουσάκης, Ξενοδόχοβ, Νικολακάκης, Μασούρας, Κοντοχρήστος, Γιοβάνοβιτς, Κομεσίδης, Σουλιώτης, Ναγιάρ, Αναστασόπουλος, Μπανούσης, Μπουντόπουλος, Λαμπρόπουλος, Ουρτάδο, Πάτο, Χοτζάλι, Κουτσιανικούλης, Μπόγιοβιτς, Μαρουκάκης

Δημοσιεύθηκε στις 4 January 2016 | 11:19 pm


Σε πολιτικούς αρχηγούς και Πρόεδρο τη Δευτέρα το Ασφαλιστικό

Σε πολιτικούς αρχηγούς και Πρόεδρο τη Δευτέρα το ΑσφαλιστικόΕνόψει των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος θα ενημερώσει τη Δευτέρα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση.

Ο κ. Κατρούγκαλος θα συναντηθεί στις 11 με τον πρόεδρο της ΝΔ Γιάννη Πλακιωτάκη στη Βουλή και θα ακολουθήσουν συναντήσεις με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς. Στις 13:00 έχει οριστεί το ραντεβού με τον γγ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα. 

Από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα γίνει δεκτός στο Προεδρικό Μέγαρο στις 18.00.

Το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό αναμένεται να κατατεθεί εντός του Ιανουαρίου, όπως επιβεβαιώνει ο υπουργός Εργασίας στο «Έθνος της Κυριακής», καθώς αποτελεί προϋπόθεση για την πρώτη αξιολόγηση.

Ποιες είναι οι βασικές προτάσεις της κυβέρνησης

Στην ελληνική πρόταση, το ποσοστό αναπλήρωσης θα κινηθεί περίπου στο 60-65% για 40 χρόνια ασφάλισης και για να μην μειωθούν οι παλιές συντάξεις θα υπάρξει προσωπικό ποσοστό αναπλήρωσης που θα καλύψει τη διαφορά.
Το ποσοστό αναπλήρωσης θα είναι υψηλότερο για τις χαμηλές συντάξεις απ' οτι για τις υψηλές. Με το νέο σχεδιο θα επιβάλλεται πλαφόν για όσους εισπράττουν σύνταξη πάνω απο 2.500 ευρώ.
Θα χορηγείται εθνική σύνταξη 384 ευρω στα 67 έτη, για όσους έχουν τουλάχιστον 15 χρόνια εργασίας.
Προτείνεται αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών 1% για τους εργοδότες και 0,5% για τους εργαζόμενους, αλλά και επιβολή φόρου στις τραπεζικές συναλλαγές που μπορεί να φθάσει και το 0,1%.
Όσον αφορά στις επικουρικές συντάξεις, θα γίνει προσπάθεια να μην υπάρξουν μειώσεις, αλλά εάν οι πιέσεις των δανειστών είναι ισχυρές, τότε θα προστατευτούν μόνο όσες είναι κάτω από 170 ευρώ.
Πηγή: Newsroom ΔΟΛ

Δημοσιεύθηκε στις 3 January 2016 | 8:33 pm


Προβολές ταινιών στο Χατζηγιάννειο για την νέα χρονιά


Προβολές ταινιών στο Χατζηγιάννειο για την νέα χρονιά
Ξεκινούν την Τρίτη 12 Ιανουαρίου στο Χατζηγιάννειο, οι προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης Λάρισας οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι την Τρίτη 19 Απριλίου, τις ώρες 19:00 και 21:30.
Να σημειωθεί ότι από τις 24 έως τις 27 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί το «2o Πανόραμα Ελληνικού Κινηματογράφου Θ. Αγγελόπουλος» αφιερωμένο στον διάσημο Έλληνα σκηνοθέτη του γαλλικού κινηματογράφου Κώστα Γαβρά.
Και το νέο πρόγραμμα περιλαμβάνει ταινίες ποιότητας από όλο τον κόσμο.
Tο πρόγραμμα προβολών της Κινηματογραφικής Λέσχης Λάρισας σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών για το 2016 έχει ως εξής:

12/01/2016 » Το παιχνίδι της μίμησης» του Μόρτεν Τίλντουμ (2014)
19/01/2016 «Senso» του Λουκίνο Βισκόντι (1956)
24/01/2016-27/01/2016 «2o Πανόραμα Ελληνικού Κινηματογράφου Θ. Αγγελόπουλος «- Αφιέρωμα στον Κώστα Γαβρά
02/02/2016 «Το γάλα» του Σεμίχ Καπλάνογλου (2008)
09/02/2016 «Η κρυφή γοητεία της Μπουρζουαζίας» του Λουίς Μπουνιουέλ (1972)
16/02/2016 «Η μάχη της Αλγερίας» του Τζίλο Ποντεκόρβο (1966)
23/02/2016 «Η Ρώσικη Κιβωτός» του Αλεξάντερ Σοκούροφ (2002)
01/03/2016 «Μακριά πετούν τα σύννεφα» του Άκι Καουρισμάκι (1996)
08/03/2016 «Γυναίκες έτοιμες για όλα» του Νάιτζελ Κόουλ (2010)
15/03/2016 «Ο εξαιρετικός κύριος Lazhar» του Φιλίπ Φαραλντό (2011)
22/03/2016 «Σύντομη συνάντηση» του Ντέιβιντ Λιν (1945)
29/03/2016 «Η τελευταία ακροβάτις της Μαδρίτης» του Άλεξ ντε λα Ιγκλέσια (2010)
05/04/2016 «Τα μυθικά πλάσματα του Νότου» του Μπεν Ζάιτλιν (2012)
12/04/2016 «2 ημέρες,1 νύχτα» του Ζαν -Πιερ & Λικ Νταρντέν (2014)
19/04/2016 Η τελευταία ταινία που θα προβληθεί θα είναι αυτή που θα πλειοψηφήσει από τις προτάσεις του κοινού της Κινηματογραφικής Λέσχης Λάρισας. Θα ανακοινωθεί μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου..

Δημοσιεύθηκε στις 3 January 2016 | 8:05 pm


Καλή Χρονιά


Δημοσιεύθηκε στις 31 December 2015 | 8:14 pm


Πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας στη Γαλλία ενόψει Πρωτοχρονιάς

Περισσότεροι από 100.000 αστυνομικοί και χωροφύλακες θα κινητοποιηθούν για να εγγυηθούν την ασφάλεια στη Γαλλία απόψε, κατά τους εορτασμούς της Πρωτοχρονιάς, έξι εβδομάδες μετά τις επιθέσεις των τζιχαντιστών στο Παρίσι, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ.

«Δεν υπάρχει συγκεκριμένη απειλή» για επίθεση, διευκρίνισε ο υπουργός, μόνο «μια γενική απειλή για όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, με τα μηνύματα που έχει στείλει το Νταές», όπως είπε, χρησιμοποιώντας το αραβικό ακρωνύμιο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Πηγή: http://www.onlarissa.gr

Δημοσιεύθηκε στις 31 December 2015 | 7:57 pm


Λήστεψαν παιδιά που έλεγαν τα κάλαντα


Δύο ληστείες σε βάρος παιδιών που έλεγαν τα κάλαντα σημειώθηκαν σήμερα στην Αττική.
Στις 11.20, στην οδό Θεμιστοκλέους 8 στον Χολαργό, δύο άγνωστοι άρπαξαν με λεκτική απειλή 70 ευρώ απο δύο ανηλικους, ενώ στις 12.15 το μεσημέρι, ένας άγνωστος άρπαξε 30 ευρώ απο έναν 12χρονο, στην συμβολή των οδών Κένεντυ και Ευβοίας στους Αγίους Αναργύρους.
Οι δράστες αναζητούνται απο την αστυνομία.

Δημοσιεύθηκε στις 31 December 2015 | 7:51 pm


Τέλη κυκλοφορίας 2016: Παράταση λίγων ημερών για την εξόφλησή τους

Ο αρμόδιος υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης ανακοίνωσε σήμερα πως δίνεται παράταση λίγων ημερών για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας και την κατάθεση των πινακίδων, έχοντας εξαντληθεί όλα τα περιθώρια

Λήγει σήμερα η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας με το υπουργείο Οικονομικών να χαλαρώνει την αρχική αυστηρή του στάση, για την τήρησή της. 
Το υπουργείο, έχοντας εξαντλήσει όλα τα περιθώρια, ανακοίνωσε παράταση λίγων ημερών για την πληρωμή των τελών και την κατάθεση των πινακίδων, δια στόματος του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδη, κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στο MEGA.

AdTech Ad

"Τα δεδομένα που είχαμε έως την Τρίτη, ήταν ότι είχαν πληρωθεί τα τέλη για 4,5 εκατ. οχήματα. Άρα, θα δούμε τι έγινε και χθες και μέσα στην ημέρα θα ληφθεί η απόφαση για παράταση λίγων ημερών, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πολίτες και να μη δημιουργηθεί πρόβλημα", ανέφερε ο κ. Αλεξιάδης, το πρωί, ενώ ακολούθησε ανακοίνωση του υπουργείο Οικονομικών κατά την οποία επισημαίνεται ότι "ανταποκρινόμενο στα αιτήματα πολιτών και κοινωνικών φορέων, παρατείνει την προθεσμία αγοράς τελών κυκλοφορίας για το 2016, μέχρι και την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016".
Επισημαίνει, επίσης, ότι:
1. Δεν θα υπάρξει άλλη παράταση, γιατί η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών έχει ήδη προμηθευτεί τα τέλη κυκλοφορίας. Η παράταση δίνεται για να αντιμετωπιστούν υπαρκτά οικονομικά προβλήματα, καθυστερήσεις σε μισθοδοσία κλπ.
2. Η παράταση αφορά στα τέλη κυκλοφορίας και την κατάθεση πινακίδων.
3. Η πληρωμή τελών κυκλοφορίας μπορεί να γίνει (στις τράπεζες) και μέσω διαδικτύου, χωρίς ταλαιπωρία για τον πολίτη.
Σε περίπτωση μη πληρωμής των τελών βαρεία καμπάνα περιμένει τους οφειλέτες, καθώς θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο ισόποσο με την αξία των αρχικών τελών στο διπλάσιο.

Δημοσιεύθηκε στις 31 December 2015 | 7:44 pm


Ξεκινούν οι εκπτώσεις από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου

Αρχίζουν οι χειμερινές εκπτώσεις. Μέχρι πότε θα διαρκέσουν. Πότε αναμένονται οι καλοκαιρινές εκπτώσεις Από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016 θα ξεκινήσουν οι χειμερινές εκπτώσεις, όπως αναφέρει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, σε ενημερωτικό σημείωμά του για τις «Εκπτώσεις και εργάσιμες Κυριακές για το έτος 2016».

AdTech Ad

Αναλυτικά, βάσει του άρθρου 15 του ν. 4177/13, οι περίοδοι των εκπτώσεων για το 2016 έχουν ως εξής:

Οι χειμερινές εκπτώσεις θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016 και θα διαρκέσουν έως τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου ενώ οι καλοκαιρινές εκπτώσεις θα διαρκέσουν από τη Δευτέρα 11 Ιουλίου έως την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016.
Οι ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι είναι από την Τρίτη 3 Μαΐου έως την Τετάρτη 10 Μαΐου και από την Τρίτη 1η Νοεμβρίου έως την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου.
Τέλος, βάσει του άρθρου 16 του ν. 4177/13, η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων το έτος 2016 επιτρέπεται προαιρετικά τις ακόλουθες Κυριακές, 17 Ιανουαρίου, 24 Απριλίου, 8 Μαΐου, 17 Ιουλίου, 6 Νοεμβρίου, 11 Δεκεμβρίου και 18 Δεκεμβρίου.

Δημοσιεύθηκε στις 31 December 2015 | 7:43 pm


Δέκα σαρωτικές αλλαγές και πέντε περικοπές στις συντάξεις το 2016

Ασφαλιστικό: Δέκα σαρωτικές αλλαγές και πέντε περικοπές στις συντάξεις το 2016 - Media
 Σαρωτικές αλλαγές και ανατροπές στις συντάξεις, στις εισφορές και στις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης φέρνει η μεταρρύθμιση-σταθμός στο ασφαλιστικό που αναμένεται να ψηφιστεί μέσα στο 2016.
Ο νέος νόμος, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο ανατρέπει όλα ή σχεδόν όλα από όσα ισχύουν στο ασφαλιστικό σύστημα, το οποίο στην ουσία θα χτιστεί από την αρχή με προοπτική βιωσιμότητας για μια 50ετία.
Τα μέτρα που θα περιλαμβάνει το νέο ασφαλιστικό δεν θα εξαντληθούν με την ψήφιση του νομοσχεδίου που, εκτός απροόπτου, έρχεται μέσα στον Ιανουάριο, αλλά θα έχει ειδικές ρήτρες που θα μεταβάλλουν το ύψος των συντάξεων αυτόματα και χωρίς να απαιτούνται κάθε φορά νέες νομοθετικές ρυθμίσεις!

Η πρώτη και πιο ισχυρή δόση από το σοκ των αλλαγών θα περιλαμβάνει συνοπτικά 10 μέτρα που θα εφαρμοστούν μέσα στο 2016.
Τα 10 μέτρα περιλαμβάνουν:
1. Μειώσεις στις κύριες συντάξεις, τόσο στις νέες για τις οποίες θα εφαρμοστεί νέος τρόπος υπολογισμού που οδηγεί σε μικρότερες αποδοχές όσο και στις ήδη καταβαλλόμενες, οι οποίες θα επανυπολογιστούν με χαμηλότερα ποσοστά αναπλήρωσης.
2. Κατάργηση όλων των κατώτατων συντάξεων για όσους αποχωρούν από 1/7/2015 και μετά. Μπορεί να μοιάζει ακραίο αλλά τα νέα ποσά για τις κατώτατες κύριες συντάξεις θα ξεκινούν από τα 170 ευρώ.
3. Περικοπές στις επικουρικές συντάξεις. Το ψαλίδι θα ξεκινά από 8% και θα φτάνει το 15% ή και το 30%.
4. Περικοπές ως 40% στα μερίσματα του Δημοσίου.
5. Αυξήσεις σε τρεις δόσεις στις εισφορές των αγροτών που θα πάνε από το 7% στο 20% του ποσού της ασφαλιστικής τους κατηγορίας.
6. Μείωση κατά 10% ως 15% στο νέο εφάπαξ.
7. Χαμηλότερα εισοδηματικά κριτήρια για το ΕΚΑΣ με αποτέλεσμα να το χάνουν 70.000 δικαιούχοι.
8. Ανατροπή στις πρόωρες συντάξεις με κρυφές αυξήσεις στα όρια ηλικίας και μείωση σύνταξης πάνω και από 40% για το Δημόσιο.
9. Κατάργηση των ειδικών καθεστώτων συνταξιοδότησης από το Δημόσιο (εξετάζεται εξαίρεση για μάχιμους των Ενόπλων Δυνάμεων όπως οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας) λόγω της εξομοίωσης του συνταξιοδοτικού καθεστώτος του Δημοσίου με του ΙΚΑ.
10. Κατάργηση ταμείων και των ειδικών διατάξεών τους με την ενοποίησή τους σε ένα ενιαίο φορέα με κορμό το ΙΚΑ. Η ενοποίηση θα φέρει και την εξίσωση όλων των παροχών τους σε χαμηλότερα επίπεδα. Για παράδειγμα, τα επιδόματα συζύγου θα είναι ενιαία για όλους, ενώ τα 220 ευρώ που καταβάλλει το ΤΕΒΕ στους συνταξιούχους του χωρίς εισφορές, θα καταργηθούν.
Το πακέτο για τις συντάξεις
Οι μειώσεις στις κύριες συντάξεις, τόσο στις νέες για τις οποίες θα εφαρμοστεί νέος τρόπος υπολογισμού που οδηγεί σε μικρότερες αποδοχές όσο και στις ήδη καταβαλλόμενες, οι οποίες θα επανυπολογιστούν με χαμηλότερα ποσοστά αναπλήρωσης, είναι αναπόφευκτες.
Ηδη έχουν ψηφιστεί από τον Ιούλιο του 2015 πέντε νέες περικοπές για όσους υποβάλλουν αίτηση από 1/7/2015 και μετά.
Πρώτη μείωση, η κατάργηση της κατώτατης σύνταξης των 487 ευρώ από 1/7/2015.

Δεύτερη μείωση, η ποινή που θα έχει η σύνταξη για όσους αποχωρούν πριν από το 67ο έτος, καθώς δεν θα παίρνουν το κατώτατο όριο αλλά μόνο ό,τι αναλογεί στις εισφορές τους και στα 67 θα παίρνουν το νέο κατώτατο όριο σύνταξης.
Τρίτη μείωση, η περικοπή που θα επιβάλλεται σε όσους αποχωρούν πριν από τα 67 με καθεστώς πρόωρης συνταξιοδότησης. Το ψαλίδι 6% για κάθε έτος πρόωρης εξόδου θα επιβάλλεται επί χαμηλότερου ποσού και όχι επί του ποσού της κατώτατης σύνταξης!
Τέταρτη μείωση, η έξτρα ποινή κατά 10% στη σύνταξη για όσους θεμελιώνουν δικαίωμα πρόωρης συνταξιοδότησης και αποχωρούν μετά τις 19/8/2015 που αλλάζουν τα όρια ηλικίας.
Πέμπτη μείωση το νέο σύστημα υπολογισμού των συντάξεων για όσους υποβάλλουν αίτηση από 1/9/2015 και μετά.
Στο τελικό ποσό σύνταξης υπάρχει και μια έξτρα περικοπή από την εισφορά ασθένειας που από 4% πήγε στο 6% για τις κύριες συντάξεις ενώ στις επικουρικές που δεν επιβαλλόταν εισφορά ασθένειας θεσπίστηκε αντίστοιχη εισφορά 6%.

Δημοσιεύθηκε στις 28 December 2015 | 2:07 pm


Φιλανθρωπικός αγώνας την Τετάρτη στο AEL FC ARENA


Φιλανθρωπικός αγώνας την Τετάρτη στο ARENA
Ένας αγώνας ποδοσφαίρου με κοινωνικό χαρακτήρα θα διεξαχθεί την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2015 στο AEL FC ARENA στις 15:00 μεταξύ των παλαιμάχων της ΑΕΛ και μιας επίλεκτης ομάδας της ΠΑΕ ΑΕΛ που θα αποτελείται από μέλη του προπονητικού και ιατρικού team, μέλη της διοίκησης, στελέχη της ομάδας, συνεργάτες, φίλους και όχι μόνο.
Ο αγώνας θα γίνει για την ενίσχυση των κοινωνικών δομών άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας του Δήμου Λαρισαίων. Η ΠΑΕ ΑΕΛ είναι πάντα δίπλα στους άπορους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα διαβίωσης.


Γενική είσοδος ορίζεται στα 5 ευρώ για τους ενήλικες και δωρεάν είσοδος για τα παιδιά.
Τον αγώνα θα παρακολουθήσει σύσσωμη οικογένεια της ΑΕΛ με όλους τους ποδοσφαιριστές και οι μικροί μας φίλοι και οι οπαδοί μας θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν, να ανταλλάξουν ευχές, να πάρουν αυτόγραφα και να φωτογραφηθούν μαζί τους.

Δημοσιεύθηκε στις 28 December 2015 | 1:57 pm


Μέχρι πότε πρέπει να αλλάξετε αστυνομική ταυτότητα – Πόσο θα πληρώσετε


Μέχρι πότε πρέπει να αλλάξετε αστυνομική ταυτότητα – Πόσο θα πληρώσετε

Μέσα στους επόμενους μήνες όλοι οι Έλληνες πολίτες θα αποκτήσουν τις νέου τύπου, σύγχρονες αστυνομικές ταυτότητες.

Ήδη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει συσταθεί επιτροπή στην οποία μετέχουν και αστυνομικοί της Διεύθυνσης Διαβατηρίων της Αστυνομίας, που θα υποβάλλει έως τα τέλη Γενάρη την πρότασή της για τα τεχνικά χαρακτηριστικά των νέων ταυτοτήτων.

Η όλη διαδικασία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο, ενώ οι πολίτες προκειμένου να αποκτήσουν τη νέα ταυτότητα θα πρέπει να καταβάλλουν αντίτιμο ύψους περίπου 10 ευρώ.Η επιτροπή, η οποία έχει συσταθεί από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, θα προτείνει εάν εκτός από το δακτυλικό αποτύπωμα θα υπάρχουν και άλλα βιομετρικά χαρακτηριστικά του κατόχου. Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο τα νέα δελτία ταυτότητας να περιλαμβάνουν στοιχεία όπως το «αποτύπωμα» της ίριδας του κατόχου αλλά και μικροτσίπ με βιομετρικά χαρακτηριστικά.

Η διαδικασία που κινεί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δρομολογήθηκε μετά από τις έντονες πιέσεις αξιωματούχων των ΗΠΑ με αποκορύφωμα τα όσα διεμήνυσε στον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα ο υπουργός Εξωτερικών της Αμερικής κ. Τζον Κέρι κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στην Αθήνα.

Οι Αμερικανοί θεωρούν ότι οι σημερινές ταυτότητες μπορούν εύκολα να παραποιηθούν και στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν για την έκδοση διαβατηρίων από κυκλώματα πλαστογράφων. Αντίθετα στα διαβατήρια που εκδίδονται από την Αστυνομία –σύμφωνα με τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας– δεν έχουν παρατηρηθεί μέχρι στιγμής κρούσματα πλαστογραφίας.

Το ίδιο και στα νέα διπλώματα οδήγησης που από το 2009 εκδίδονται με τις ίδιες προδιαγραφές από το Εθνικό Κέντρο Έκδοσης Εγγράφων Ασφαλείας, που εδρεύει στη διεύθυνση διαβατηρίων της Αστυνομίας.
Πηγή madata.gr

Δημοσιεύθηκε στις 28 December 2015 | 1:41 pm


Κατσέλη: Δεν συμφέρει καμία τράπεζα να βγάλει σπίτι σε πλειστηριασμό


"Δεν είναι προς το συμφέρον καμιάς τράπεζας να εκπλειστηριάσει κατοικία. Το κίνητρο για κάθε τράπεζα είναι κρατήσει τον πελάτη της ενήμερο" δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega η πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών Λούκα Κατσέλη.


AdTech Ad

Υπογράμμισε πως καμία τράπεζα δεν έχει προχωρήσει σε πώληση δανείων σε ξένα funds, αλλά σημείωσε πως αυτό που έχουν συζητήσει ορισμένες τράπεζες είναι η διαχείριση δανείων από τέτοιες εταιρείες. Πάντως, υπογράμμισε πως οι τράπεζες του 2016 δεν είναι ίδιες με τις τράπεζες του 2010 και πως όσοι δανειολήπτες σπεύσουν να συζητήσουν με τις τράπεζες για δάνειά τους, που δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν, θα βρουν λύση, καθώς υπάρχουν ειδικά τμήματα πλέον που διαχειρίζονται τέτοια θέματα. Είπε πως οι τράπεζες έχουν στείλει επιστολές στους δανειολήπτες που καθυστερούν για να ανταποκριθούν και να κάνουν ρυθμίσεις στο πλαίσιο της απόφασης της Τράπεζας της Ελλάδας του περασμένου Σεπτεμβρίου.
Αναγνώρισε ότι υπάρχουν πλέον περιορισμοί για την ένταξη όσων αδυνατούν να πληρώσουν στον λεγόμενο νόμο Κατσέλη, σημειώνοντας πως τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια τέθηκαν έπειτα από επιμονή των δανειστών αν και "κατά τη γνώμη της δεν ήταν αναγκαία". Αποσαφήνισε για μια ακόμη φορά ότι ο νόμος Κατσέλη αφορά όσους βρίσκονται σε μόνιμη αδυναμία πληρωμής.
Όσοι έχουν πρόσκαιρη αδυναμία πληρωμής μπορούν να απευθυνθούν στις τράπεζες και να κάνουν ρυθμίσεις, τόνισε η κ. Κατσέλη σημειώνοντας ότι ανάμεσα στα εργαλεία που υπάρχουν είναι το κούρεμα, η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής, η αλλαγή επιτοκίου, κλπ.
Εξέφρασε την ελπίδα να αρθούν ολοκληρωτικά τα capital controls έως το πρώτο εξάμηνο του 2016. Είπε, ακόμη, πως σταδιακά αρχίζουν να επιστρέφουν καταθέσεις στις τράπεζες.

Δημοσιεύθηκε στις 28 December 2015 | 1:32 pm


Πολιτική θύελλα για τις γυναίκες στο χακί...


Πολιτική θύελλα για τις γυναίκες στο χακί – Ολοι εναντίον Π. Καμμένου
Τα σχέδια του Πάνου Καμμένου για υποχρεωτική στράτευση των γυναικών που διεκδικούν θέση στην Αστυνομία, Πυροσβεστική και Λιμενικό καθώς και προαιρετική στράτευση για όλες τις υπόλοιπες γυναίκες, προκαλούν πολιτική θύελλα. Μάλιστα, το σχέδιό του υπουργού Άμυνας και προέδρου των ΑΝΕΛ για ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων φέρεται να προβλέπει τη δημιουργία και στρατιωτικών λυκείων.
Αντίδραση Παπαδημούλη
«Η χώρα χρειάζεται ανάπτυξη και όχι άλλη στρατιωτικοποίηση. Η πρόταση να “ντυθούν στο χακί” γυναίκες και μαθητές δεν είναι κυβερνητική πολιτική», ανέφερε με ανάρτησή του στο twitter ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑΔημήτρης Παπαδημούλης.

Η χώρα χρειάζεται ανάπτυξη κ όχι άλλη στρατιωτικοποίηση. Η πρόταση να «ντυθούν στο χακί» γυναίκες κ μαθητές, δεν είναι κυβερνητική πολιτική.
ΠΑΣΟΚ: Παραλήρημα
«Παραλήρημα» χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ τη πρωτοβουλία του υπ. Εθνικής Αμυνας Π. Καμμένου για υποχρεωτική στράτευση των γυναικών που διεκδικούν θέση σε Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό και την ίδρυση στρατιωτικών λυκείων.
«Αυτοί είναι οι ΑΝΕΛ. Ακροδεξιοί, φανατικοί, ομοφοβικοι» τονίζει μεταξύ άλλων η Χαριλάου Τρικούπη, σημειώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να τους καλύπτει και να τους εναγκαλίζεται, για την καρέκλα
Αναλυτικά η ανακοίνωση
Το νέο παραλήρημα του κ Καμμένου περί ίδρυσης στρατιωτικών λυκείων και υποχρεωτικής στράτευσης των γυναικών που δίνουν εξετάσεις για τα Σώματα Ασφαλείας, δεν μας εκπλήσσει. 
Αυτοί είναι οι ΑΝΕΛ. Ακροδεξιοί, φανατικοί, ομοφοβικοί.
Εμείς έχουμε ήδη καταδικάσει αυτό που εκφράζουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως εξακολουθεί να τους καλύπτει και να τους εναγκαλίζεται, για την καρέκλα, για την εξουσία. Χωρίς αρχές και αξίες.
Να τους χαίρονται και να τους καμαρώνουν. Αλλά αριστερή κυβέρνηση με ακροδεξιούς δεν γίνεται. Φαίνεται ότι κάποιοι νέρωσαν παρά πολύ το κρασί τους.
Ο Ελληνικός λαός βγάζει ήδη τα συμπεράσματα του.
Συνιστούμε πάντως στον κ. Τσίπρα όταν πάει στους Podemos η στην πορτογαλική αριστερά, να μη συνοδεύεται από τον κ Καμμένο. Μην πάθουν και σοκ οι άνθρωποι.
Απάντηση ΑΝΕΛ σε ΠΑΣΟΚ
«Το όψιμο ενδιαφέρον του ΠΑΣΟΚ για τον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα, τον οποίο μέχρι πρότινος έβριζε και κατηγορούσε εκπλήσσει. Τώρα θέλει να τον προστατεύσει από την «κακή» παρέα του Πάνου Καμμένου και των ΑΝΕΛ» αναφέρει η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη, απαντώντας στο ΠΑΣΟΚ .
«Μετά την πολύχρονη καταστροφική διακυβέρνηση της πατρίδος μας τώρα επιδίδεται στο καινούριο σπορ των ανέξοδων συμβουλών. Κυρία Γεννηματά, συνεχίστε παρέα με τον κ. Βενιζέλο, πλέον κανείς δεν σας λαμβάνει υπ’ όψιν», καταλήγει η κ. Χρυσοβελώνη.
Ποτάμι
Και το Ποτάμι εξέδωσε δελτίο τύπου στο οποίο αναγράφεται ότι «Ο υπουργός Καμμένος γίνεται όλο και πιο επικίνδυνος. Και κάνουν λάθος όσοι τον αντιμετωπίζουν ως γραφικό. Ο πολιτικός επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων φοράει όλο και περισσότερο στρατιωτικές στολές και σκηνοθετεί επισκέψεις-τελετές όπου πρόσωπα και απόψεις υποχρεούνται σε πολεμική αμφίεση».
Απάντηση των ΑΝΕΛ
Από την πλευρά της η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη απαντώντας στο Ποτάμι ανέφερε «Μας έχει συνηθίσει το Ποτάμι και ο αρχηγός του σε άναρθρες και υστερικές κραυγές, που αφήνουν όμως παγερά αδιάφορη τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών».
«Μετά το στραπάτσο που του επιφύλαξε ο ελληνικός λαός στις τελευταίες εκλογές, το μένος του κατά φαντασίαν …πρωταγωνιστή εναντίον του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου, σε συνάρτηση με τις ιδεοληπτικές εμμονές του και το άγχος του να δείξει ότι υπάρχει, παρά τον εγγενή τυχοδιωκτισμό του, τον καθιστούν ολοένα και πιο γραφικό. Εκτός του ότι είναι αποδεδειγμέναανιστόρητος και εθελόδουλος», τονίζει η κ. Χρυσοβελώνη.
Εμπρηστικός ο Καμμένος
Ο κ. Καμμένος παίρνοντας θέση από το Twitter, ανάρτησε το εξής:
Το «τσουτσέκι» του Σημίτη ο «αδελφός» Γιάννου ενω έγινε ξεροπόταμος λόγω απώλειας μέσων των εργολάβων επιτείθεται.
Ένωση Κεντρώων: Ευχόμαστε να ανακαλέσει
«Οι απόψεις του κ. Καμμένου εφαρμόζονται σε χώρες που βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση και επομένως δεν μπορούμε να κατανοήσουμε το πνεύμα του. Ευχόμαστε να ανακαλέσει τις αποφάσεις του», αναφέρει η Ένωση Κεντρώων σε ανακοίνωσή της
ΛΑΕ
«Οι εξαγγελίες Καμμένου για τη στράτευση των γυναικών και τα ειδικά Λύκεια για τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων έρχονται να καταδείξουν ότι η μεταλλαγμένη κυβέρνηση Τσίπρα είναι έτοιμη να κυοφορήσει τα πιο επίφοβα, αντιδημοκρατικά και επικίνδυνα τερατουργήματα» σημειώνεται σε ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας.
Και προστίθεται ότι «η καταπολέμηση των μεγάλων διακρίσεων σε βάρος των γυναικών, οι οποίες εντείνονται εξαιτίας των μνημονιακών επιλογών, δεν έχει καμιά σχέση με την εισαγωγή της στρατιωτικοποίησης στη ζωή τους, η οποία θα επιβαρύνει περαιτέρω τη θέση τους. Πολύ χειρότερα, τα ειδικά Λύκεια για στρατιωτικούς θα αποκόψουν τα μελλοντικά στελέχη των ενόπλων δυνάμεων από τη γενική εθνική λαϊκή παιδεία, διαμορφώνοντας μια ειδική κάστα πολύ εύκολη στην χειραγώγηση από ξένα και εγχώρια κατεστημένα κέντρα, με άκρως επικίνδυνες προεκτάσεις για τη δημοκρατία και την πορεία τη χώρας».

Δημοσιεύθηκε στις 28 December 2015 | 1:22 pm


Οι Ελληνες είναι ο πιο απογοητευμένος λαός της ΕΕ


Ευρωβαρόμετρο: Οι Ελληνες είναι ο πιο απογοητευμένος λαός της ΕΕ
Κακή οικονομική κατάσταση σήμερα, απαισιοδοξία για το μέλλον, μη ικανοποιητική ζωή. Ετσι σκέφτονται οι περισσότεροι Ελληνες, που παραμένουν ο πιο απογοητευμένος λαός της Ευρώπης.
Αυτό αναδεικνύει το Τακτικό Ευρωβαρόμετρο για το φθινόπωρο του 2015, το οποίο δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
Πιο συγκεκριμένα, το 60% από τους Ελληνες ερωτηθέντες δηλώνουν ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από τη ζωή τους. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι ο αντίστοιχος όρος στην ΕΕ των 28 είναι 19%. Την ίδια ώρα, το 83% των Ελλήνων δεν έχει εμπιστοσύνη στο μέλλον, έναντι του 32% που αποτελεί τον μέσο όρο στην ΕΕ. Παράλληλα, η συντριπτική πλειονότητα- το 92%- εκτιμά πως ήταν σε καλύτερη κατάσταση παλιότερα. Πάντως, το 70% των Ελλήνων είναι υπέρ της Ενιαίας Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης και του Ευρώ και το 80% υπέρ της ελεύθερης κίνησης των Ευρωπαίων πολιτών.

Επαγγελματικά και οικονομία
Στην ίδια έρευνα, πάνω από τους μισούς Ελληνες (52%) δηλώνει πως είναι κακή κατάσταση τα επαγγελματικά τους, ενώ το 70% πιστεύει πως τους επόμενους 12 μήνες αυτή θα χειροτερέψει. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό το ποσοστό έχει αυξηθεί κατά 18% σε σύγκριση με το ευρωβαρόμετρο της άνοιξης του 2015.
Ακόμη, το 76% δηλώνει ότι είναι κακή η οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού τους και το 58% εκτιμά ότι αυτή θα χειροτερέψει τον επόμενο χρόνο, ποσοστό επίσης αυξημένο σε σύγκριση με την άνοιξη.
Εντυπωσιακά μεγάλο είναι το ποσοστό όσων θεωρών κακή την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας (το 97%), με ένα 70% να περιμένει επιδείνωσή της τους επόμενους 10 μήνες. Πολλοί περισσότεροι από όσους έκαναν αυτή την απαισιόδοξη εκτίμηση στο προηγούμενο ευρωβαρόμετρο (αύξηση κατά 24%). Επιπλέον, το 99% των Ελλήνων θεωρούν πως η κατάσταση της εργασίας στη χώρα είναι «κακή».
Τα σημαντικότερα προβλήματα
Για τους Ελληνες, όπως προκύπτει από την έρευνα, τα σημαντικότερα προβλήματα της ΕΕ είναι η μετανάστευση (52%) και η οικονομική κατάσταση (36%), ενώ εκτιμούν ότι το μεγαλύτερο ζήτημα που καλείται να αντιμετωπίσει η χώρα είναι η ανεργία (55%).
Επιπλέον, το 77% των ερωτηθέντων απάντησε πως τα πράγματα πάνε προς τη λάθος κατεύθυνση στην Ελλάδα (+28% σε σχέση με τα αντίστοιχα ευρήματα της άνοιξης του 2015), ενώ εξίσου μεγάλο ποσοστό τείνει να μην έχει εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση (82%) ούτε στην ΕΕ (81%).
Σε ότι αφορά την ΕΕ, το 45% των Ελλήνων που συμμετείχαν στην έρευνα απάντησαν ότι πηγαίνει προς τη «λάθος» κατεύθυνση για την επίλυση της κρίσης και την αντιμετώπιση των μεγάλων διεθνών προκλήσεων, ενώ το 26% προς τη «σωστή». Αυτήν την άποψη φαίνεται να μην τη συμμερίζονται οι υπόλοιποι  Ευρωπαίοι, καθώς αν λάβει κανείς υπόψη τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, οι απαντήσεις ήταν εκ διαμέτρου αντίθετες (45% «σωστή» και 28% «λάθος»).

Δημοσιεύθηκε στις 28 December 2015 | 1:22 pm


Τσουχτερό κρύο και χιόνια την Πρωτοχρονιά – Αναλυτική πρόβλεψη


Τσουχτερό κρύο και χιόνια την Πρωτοχρονιά – Αναλυτική πρόβλεψη
Με τσουχτερό κρύο και χιόνια θα καλωσορίσουμε τη νέα χρόνια, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.
Έτσι, από την Τετάρτη αλλάζει το σκηνικό, με το θερμόμετρο να πέφτει , ενώ την Πέμπτη, παραμονή Πρωτοχρονιάς, κακοκαιρία προβλέπεται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.
Σταδιακή επιδείνωση του καιρού με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού από αύριο. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, από αύριο η μικρή άνοδος της θερμοκρασίας στη διάρκεια της ημέρας, λόγω της ηλιοφάνειας, θα συνοδεύεται από παγετό κατά τόπους τη νύχτα και νωρίς το πρωί.

Συγκεκριμένα, για αύριο Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με νεφώσεις στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά στα πελάγη 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάζει μικρή άνοδο κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ κατά τόπους τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα βόρεια ηπειρωτικά θα παρουσιασθεί παγετός.
Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου με τοπικές νεφώσεις στο Ιόνιο και από το βράδυ στα βορειοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ στα πελάγη και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή, ενώ τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα βόρεια ηπειρωτικά θα υπάρξει παγετός.
Τοπικές νεφώσεις θα παρουσιάσει ο καιρός την Τετάρτη στο ανατολικό Αιγαίο. Στην υπόλοιπη χώρα θα παρατηρηθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Χιόνια θα υπάρξουν αρχικά στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας και πιθανώς της κεντρικής χώρας. Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί 5 με 7 Μποφόρ και βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά θα φθάσουν τα 8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση στα κεντρικά και βόρεια, με παγετό κατά τόπους τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.
Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς κύριο χαρακτηριστικό θα είναι η κακοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με χιονόνερο κατά τόπους. Θα χιονίσει στα ορεινά και ημιορεινά και πιθανώς και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Η θερμοκρασία θα βελτιωθεί το βράδυ στα βόρεια και τη νύχτα στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά και νότια πελάγη τοπικά 8 Μποφόρ και το βράδυ θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση. Θα σημειωθεί αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, παγετός στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά κατά τόπους τη νύχτα και νωρίς το πρωί.
Την Πρωτοχρονιά η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περαιτέρω μικρή μείωση. Παροδικές νεφώσεις θα παρουσιασθούν στα δυτικά, ενώ στα βόρεια και κυρίως στη Μακεδονία θα παρουσιασθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων. Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρξουν νεφώσεις με χιονόνερο κατά τόπους, χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά και πιθανώς σε πεδινές περιοχές της κεντρικής χώρας, ενώ από το βράδυ στα ηπειρωτικά θα υπάρξει εξασθένηση των φαινομένων. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 4 με 5 και στα ανατολικά 5 με 7 Μποφόρ. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά θα υπάρξει κατά τόπους παγετός.
Για σήμερα
Πολύ καλές καιρικές συνθήκες αναμένονται και για την Κυριακή σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα. Οι θερμοκρασίες θα συνεχίσουν να είναι υψηλές για την εποχή, ενώ δεν αναμένονται βροχοπτώσεις ή άλλα έντονα καιρικά φαινόμενα. Σύμφωνα με τις ενδείξεις, η θερμοκρασία θα πέσει σημαντικά στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.
Συγκεκριμένα, παροδικά αυξημένες νεφώσεις θα σημειωθούν κυρίως στη δυτική και τη νότια Ελλάδα, καθώς και τοπικές ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες. Νωρίς το πρωί στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά καθώς και σε πεδινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας θα εκδηλωθεί παγετός.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 15 βαθμούς Κελσίου στη βόρεια Ελλάδα, από 2 έως 17 στην Ήπειρο, από 0 έως 15 βαθμούς στην κεντρική Ελλάδα, από 5 έως 18 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 6 έως 15 βαθμούς στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και από 9 έως 17 βαθμούς στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί με ένταση 5 με 6 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και στα δυτικά πελάγη τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, ενώ στο Κρητικό και στα Δωδεκάνησα θα επικρατήσουν ασθενείς άνεμοι. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές κυρίως διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ.
Όσον αφορά στην Αττική, για σήμερα Κυριακή αναμένονται λίγες νεφώσεις. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει στους 17 με βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στο Σαρωνικό μέτριοι με ένταση 5 μποφόρ και στο νότιο Ευβοϊκό ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ.
Ηλιοφάνεια με αρκετό κρύο νωρίς το πρωί και περιορισμένη τοπικά ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες, περιμένουμε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 14 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ.

Δημοσιεύθηκε στις 28 December 2015 | 1:21 pm


Guardian: Στα πρόσωπα της χρονιάς ο λοχίας Αντώνης Δεληγιώργης

Guardian: Στα πρόσωπα της χρονιάς ο λοχίας Αντώνης Δεληγιώργης
πηγή φωτογραφίας: www.ert.gr
Ως ένα από τα σημαντικότερα πρόσωπα του 2015 χαρακτήρισε η βρετανική εφημερίδα Guardian τον34χρονο λοχία Αντώνη Δεληγιώργη, ο οποίος στις 20 Απριλίου έσωσε 20 πρόσφυγες, όταν το σκάφος που τους μετέφερε ανατράπηκε ανοικτά της Ρόδου.
«Ιστορίες του 2015 : Ο ηρωισμός ενός Έλληνα στρατιώτη που έσωσε ανθρώπους από τη θάλασσα»
 
«Όταν ο Αντώνης Δεληγιώργης ξανασκέφτεται την ημέρα που έγινε ήρωας, νιώθει ανάμικτα συναισθήματα, ομολογεί ότι έχει περισσότερα ερωτήματα από απαντήσεις. Βλέποντας κάθε βράδυ στην τηλεόραση το ποτάμι των απεγνωσμένων ανθρώπων που φτάνει στις ακτές της Ελλάδας, αναρωτιέται τι πραγματικά συμβαίνει, γιατί δεν μπορούμε να το σταματήσουμε, πότε θα τελειώσει η τραγωδία», σημειώνει η Guardian.

Δημοσιεύθηκε στις 28 December 2015 | 1:00 pm


Χριστούγεννα στον κόσμο – Εκατομμύρια πιστοί γιόρτασαν τη Γέννηση του Θεανθρώπου

Χριστούγεννα στον κόσμο – Εκατομμύρια πιστοί γιόρτασαν τη Γέννηση του Θεανθρώπου
πηγή φωτογραφίας: www.ert.gr
Με λαμπρότητα και κατάνυξη εκατομμύρια πιστοί σε κάθε γωνιά του πλανήτη γιόρτασαν τη Γέννηση του Θεανθρώπου. Να ενεργούν με νηφαλιότητα και απλότητα κάλεσε τα πλήθη ο Πάπας στο Βατικανό, ενώ στη Βηθλεέμ η προσέλευση του κόσμου ήταν μειωμένη εξαιτίας του φόβου που προκαλούν οι συγκρούσεις. Στην πολύπαθη Συρία, οι συνήθως σκοτεινοί δρόμοι φωταγωγήθηκαν. Οι κάτοικοι προσπαθούν να αφήσουν για λίγο πίσω τους τη φρίκη και μοιράζουν δώρα στα ορφανά του πολέμου.

Σε κλίμα κατάνυξης, χιλιάδες χριστιανοί συνέρρευσαν στη Βηθλεέμ, στη Δυτική Όχθη, για τον εορτασμό της Θείας Γέννησης – με κορύφωση τη λειτουργία στο Ναό της Γεννήσεως, ο οποίος έχει χτιστεί εκεί όπου, σύμφωνα με την παράδοση, γεννήθηκε ο Ιησούς.
Το παρών στη λειτουργία, η οποία ήταν αφιερωμένη στα θύματα των αιματηρών συγκρούσεων και στις οικογένειες τους, έδωσε ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς. Όμως η προσέλευση των πιστών ήταν μειωμένη φέτος εξαιτίας του φόβου επιθέσεων.
Στη Ναζαρέτ, όπου σύμφωνα με την παράδοση μεγάλωσε ο Ιησούς, τα Χριστούγεννα γιορτάζονται με μία μεγάλη παρέλαση στο κέντρο της πόλης.
H Bασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό πλημμύρισε από χριστουγεννιάτικους ύμνους. Χιλιάδες πιστοί , ιερείς και επίσκοποι μοιράζονται την χαρά για την Γέννηση του Θεανθρώπου. Ο Ποντίφικας όμως δεν ξεχνά να υπενθυμίσει σε όλους τα ανομήματα του σύγχρονου πολιτισμού, που είναι συχνά σκληρός με τους αμαρτωλούς αλλά επιεικής απέναντι την αμαρτία.
Στη Δαμασκό, η χριστιανική κοινότητα είχε μία σπάνια ευκαιρία για γιορτή. Η γειτονιά Αλ Κασά, που συνήθως είναι σκοτεινή εξαιτίας των διακοπών ηλεκτρικού ρεύματος, φωτίστηκε με χριστουγεννιάτικα φωτάκια και ακτιβιστές μοίρασαν δώρα σε δεκάδες ορφανά παιδιά
Στο Πόζναν της Πολωνίας οι τοπικές αρχές και η εκκλησία έκαναν πράξη το μήνυμα της αγάπης και της αλληλεγγύης που φέρνει ο Χριστός, προσφέροντας ένα πλουσιοπάροχο δείπνο σε 1.500 αστέγους και ανέργους.
Από τον Βασιλιά Φελίπε της Ισπανίας μέχρι τα παιδιά στη Φλαμανδία, όλοι στέλνουν τις καλύτερες ευχές τους για τη μεγάλη γιορτή της χριστιανοσύνης.
Ο Άη Βασίλης πάντως δεν μας ξέχασε. Σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσε η αμερικανική υπηρεσίαδιαστημικής Άμυνας, ο καλοκάγαθος ασπρομάλλης γέροντας πέρασε πάνω από την Αθήνα και τοΑιγαίο αφήνοντας τα δώρα του.

Δημοσιεύθηκε στις 28 December 2015 | 12:58 pm


Κλείνουν τα Τέμπη στις 11 και 12 Νοεμβρίου


Κλείνουν τα Τέμπη στις 11 και 12 Νοεμβρίου
Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας λόγω εκτέλεσης εργασιών συντήρησης των μέτρων βραχοπροστασίας στην Κοιλάδα των Τεμπών, για τις ημέρες 11 και 12-11-2015 και μόνο κατά τις ώρες 07:00 – 20:00, απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο τμήμα της Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης (Π.Α.Θ.Ε.), από τη χ/θ 365+477 (κόμβο Γυρτώνης) μέχρι τη χ/θ 390+700 (διασταύρωση Στομίου). 
Κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές ως ακολούθως: 

Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη:
Α) Τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων και όλα τα λεωφορεία θα εκτρέπονται :
Από τον ανισόπεδο κόμβο Νίκαιας (χ/θ 346+300 Π.Α.Θ.Ε.), προς την περιφερειακή οδό Λάρισας-Τρικάλων και στη συνέχεια μέσω Ε.Ο. Λάρισας – Τρικάλων – Καλαμπάκας – Γρεβενών,  θα εισέρχονται στην Εγνατία Οδό.  
Από τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης (χ/θ 365+550 Π.Α.Θ.Ε.) όπου θα συνεχίζουν στην επαρχιακή οδό Γυρτώνης – Αμπελώνα – Τυρνάβου – Ελασσόνας – Κοζάνης – Εγνατία οδό και θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε., στο ύψος του κόμβου Κλειδί Ημαθίας.
Β) Όλα τα Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα και τα φορτηγά έως 3,5 τόνων, θα εκτρέπονται:
Από τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης (χ/θ 365+550 Π.Α.Θ.Ε.) όπου θα συνεχίζουν στην επαρχιακή οδό Γυρτώνης – Αμπελώνα – Τυρνάβου – Ελασσόνας – Μικρού Ελευθεροχωρίου και από εκεί είτε θα κατευθύνονται μέσω Ε.Ο Ελασσόνας – Αγ. Δημητρίου – Κατερίνης και  θα εισέρχονται στην Π.Α.Θ.Ε., είτε θα κατευθύνονται μέσω Κοζάνης στην Εγνατία οδό και στη συνέχεια θα εισέρχονται στην Π.Α.Θ.Ε. στο ύψος του κόμβου Κλειδί Ημαθίας.
Από τον ανισόπεδο κόμβο Νίκαιας (χ/θ 346+300 Π.Α.Θ.Ε.), προς την περιφερειακή οδό Λάρισας – Τρικάλων και στη συνέχεια μέσω Ε.Ο. Λάρισας – Τρικάλων – Καλαμπάκας – Γρεβενών, θα εισέρχονται στην Εγνατία Οδό.  
Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Αθήνα:
Α) Τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων και όλα τα λεωφορεία θα εκτρέπονται από τον κόμβο Κλειδί Ημαθίας (χ/θ 474+500 Π.Α.Θ.Ε.) προς Βέροια (Εγνατία οδό) – Κοζάνη και από εκεί:
είτε μέσω Ε.Ο. Κοζάνης – Ελασσόνας – Τυρνάβου – Αμπελώνα – Γυρτώνης έως τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης, όπου θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε.,
είτε μέσω Ε.Ο. Κοζάνης – Γρεβενών – Καλαμπάκας – Τρικάλων – Λάρισας και στη συνέχεια διά της περιφερειακής οδού Λάρισας – Τρικάλων θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. από τον ανισόπεδο κόμβο Νίκαιας.
Β) Όλα τα Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα και τα φορτηγά μέχρι 3,5 τόνους, που θα προέρχονται από Θεσσαλονίκη, θα εκτρέπονται στο ύψος της Κατερίνης προς Άγιο Δημήτριο και μέσω της Ε.Ο. Κατερίνης – Ελασσόνας – Τυρνάβου – Αμπελώνα – Γυρτώνης έως τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης, όπου θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε..
Γ) Όλα τα οχήματα που θα προέρχονται από Κατερίνη – Πλαταμώνα, θα κατευθύνονται προς Κατερίνη και θα ακολουθούν στη συνέχεια την παραπάνω διαδρομή. Όσα εισέλθουν στην περιοχή ευθύνης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας θα αναστρέφονται από τον Α/Κ Αιγάνης και στη συνέχεια, επίσης μέσω Κατερίνης, θα εκτρέπονται κατάλληλα.
Εξαιρούνται από τις παραπάνω ρυθμίσεις, προκειμένου να διευκολύνεται η κοινωνικοοικονομική ζωή των κατοίκων της περιοχής από την οποία διέρχεται η εναλλακτική διαδρομή του ανατολικού άξονα (παραλιακή Αγιοκάμπου), καθώς και των κατοίκων του Δήμου Τεμπών:
Τα λεωφορεία του τοπικού ΚΤΕΛ, για μεταφορά κατοίκων μόνο της περιοχής, ήτοι για την εξυπηρέτηση της δημόσιας επιβατικής συγκοινωνίας των διαμενόντων στην περιοχή κατοίκων και
Τα φορτηγά, για την εξυπηρέτηση αποκλειστικά και μόνο αναγκών τοπικού ως άνω χαρακτήρα (λ.χ. τροφοδοσία τοπικών επιχειρήσεων, τουριστικών καταλυμάτων κ.λ.π., συλλογή γάλακτος με βυτιοφόρα γαλακτοβιομηχανιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, εφοδιασμός κτηνοτροφικών μονάδων με ζωοτροφές κ.α.).
Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται σύμφωνα με όλες τις προσωρινές πληροφοριακές και ρυθμιστικές πινακίδες και λοιπά μέσα οδικής σήμανσης που θα τοποθετηθούν, ενώ η τροχαία παρακαλεί τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να συμμορφώνονται στις  υποδείξεις των τροχονόμων.
Επισημαίνεται ότι οι εργασίες θα εκτελούνται από 07.00΄ ώρα έως 20.00΄ ώρα, ενώ κατά τις νυχτερινές ώρες το ανωτέρω τμήμα της Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης (Κοιλάδα των Τεμπών) θα δίνεται στην κυκλοφορία για όλα τα οχήματα.  

Δημοσιεύθηκε στις 4 November 2015 | 11:23 pm


Ποια επαγγέλματα θα έχουν ζήτηση στην Ελλάδα μέχρι το 2020


Cedefop: Ποια επαγγέλματα θα έχουν ζήτηση στην Ελλάδα μέχρι το 2020
Σε περισσότερες από 1.177.000 εκτιμώνται οι συνολικές ευκαιρίες απασχόλησης στην Ελλάδα για την περίοδο 2010-2020. Παρότι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας («expansion demand») υπολογίζεται ότι θα εξακολουθήσει να χωλαίνει (-227.000 θέσεις), η ανάγκη αντικατάστασης εργαζομένων («replacement demand»), που είτε συνταξιοδοτούνται είτε μεταναστεύουν είτε αποχωρούν από τη δουλειά τους για προσωπικούς λόγους (πρόβλεψη για συνολικά 1.404.000 άτομα), θα δημιουργήσει πολλά κενά προς κάλυψη.
Οι παραπάνω προβλέψεις περιλαμβάνονται σε σχετικά σημειώματα (2013) του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης (cedefop), ενώ τα στοιχεία και οι εκτιμήσεις αναμένεται να επικαιροποιηθούν την άνοιξη του 2014.
Τα επαγγέλματα με τις περισσότερες “ανοιχτές” θέσεις μέχρι το 2020
Σε ποια επαγγέλματα εντοπίζονται οι περισσότερες ευκαιρίες απασχόλησης για το 2010-2020 στην Ελλάδα;
Περίπου 270.000 προβλέπεται ότι θα είναι οι ανοιχτές θέσεις εργασίας για εξειδικευμένους εργάτες στους τομείς της γεωργίας και της αλιείας, όπου ναι μεν η δημιουργία νέων θέσεων ("επέκταση ζήτησης"), θα κινείται σε αρνητικό πεδίο (-93.000), αλλά η ανάγκη αντικατάστασης 363.000 ατόμων (λόγω, κυρίως, συνταξιοδότησης) διαμορφώνει θετικό ισοζύγιο.
Ακολουθούν κατά σειρά οι υπάλληλοι του κλάδου των υπηρεσιών και οι πωλητές (162.000 ευκαιρίες απασχόλησης), τα διάφορα στελέχη (157.000), οι νομικοί, ανώτατα διοικητικά στελέχη και μάνατζερ (156.000, παρότι οι νέες θέσεις θα είναι μειωμένες κατά 52.000), οι τεχνικοί όλων των ειδικοτήτων και τα συνδεόμενα επαγγέλματα (139.000) κ.τ.λ.
Νέες θέσεις εργασίας σε μεταφορές και διανομές, μεγάλη μείωση σε κατασκευές και μεταποίηση
Όσον αφορά τους κλάδους της οικονομικής δραστηριότητας, ο τομέας της μεταφοράς και διανομής προϊόντων εμφανίζει τις περισσότερες ευκαιρίες απασχόλησης για τη δεκαετία (448.000, εκ των οποίων 46.000 προβλέπεται ότι θα είναι νέες θέσεις).
Ο πρωτογενής τομέας ακολουθεί με 290.000 ευκαιρίες απασχόλησης και έπονται οι επιχειρηματικές και άλλες υπηρεσίες (207.000).
Στις κατασκευές, τα κενά πόστα προβλέπεται ότι θα είναι 32.000, με την "παρτίδα” να σώζεται από την ανάγκη αντικατάστασης εργαζομένων, πχ, λόγω συνταξιοδότησης, καθώς η τάση δημιουργίας νέων θέσεων (“επέκταση ζήτησης”) προβλέπεται ότι θα είναι έντονα αρνητική (-45.000).
Αντίστοιχη είναι η κατάσταση στη μεταποίηση (66.000 ευκαιρίες απασχόλησης, που προκύπτουν αν η μείωση στις νέες θέσεις -56.000- αφαιρεθεί από εκείνες που δημιουργούνται χάριν αντικατάστασης εργαζομένων, ήτοι 122.000).
Πάνω από 84 εκατ. ευκαιρίες απασχόλησης στην ΕΕ-28+ και αισθητές διαφορές με την Ελλάδα
Συνολικά στην ΕΕ των 28+ κρατών-μελών, οι ευκαιρίες απασχόλησης υπολογίζεται ότι θα ανέλθουν σε 84.085.000 για την περίοδο 2010-2020, εκ των οποίων όμως μόνο 7.877.000 θα είναι εντελώς νέες και οι υπόλοιπες θα προέλθουν από την ανάγκη αντικατάστασης 76.208.000 εργαζομένων).
Οι διαφορές σε σχέση με την Ελλάδα, σε ό,τι αφορά τα επαγγέλματα και τους τομείς, που θα επωφεληθούν από αυτές τις ευκαιρίες, είναι αισθητές. Συγκεκριμένα, οι τεχνικοί όλων των ειδικοτήτων και τα συνδεόμενα επαγγέλματα συγκεντρώνουν τις περισσότερες ευκαιρίες απασχόλησης στην ΕΕ-28+(16.561.000), αλλά και τις περισσότερες -5.060.000- νέες θέσεις εργασίας. Ακολουθούν τα στελέχη (15.055.000 συνολικά και 2.727.000 νέες θέσεις).
Στον τομέα των επιχειρηματικών και άλλων υπηρεσιών, προβλέπεται ότι ανοίγουν στο υπό εξέταση διάστημα πάνω από 24 εκατ. θέσεις εργασίας (οι 5.819.000 νέες), ενώ στη διανομή και μεταφορά προϊόντων 21 εκατ. (2.838.000 νέες).
Ζητούνται εργαζόμενοι υψηλών επαγγελματικών προσόντων
Οι περισσότερες από τις ευκαιρίες απασχόλησης στην ΕΕ-28+ συνολικά εκτιμάται ότι θα αφορούν άτομα με υψηλές και μέσες δεξιότητες και επαγγελματικά προσόντα(ζήτηση για περίπου 37.000.000 σε κάθε κατηγορία, με σημαντικό αριθμό νέων θέσεων εργασίας, ιδίως για τα υψηλά επαγγελματικά προσόντα, όπου η "ζήτηση επέκτασης" θα φτάσει τα 13.426.000 άτομα).
Αντίθετα, μόνο 9.245.000 προβλέπεται ότι θα είναι οι ανοιχτές θέσεις γα τα χαμηλά προσόντα, με τη ζήτηση επέκτασης (νέες θέσεις) να είναι έντονα αρνητική (-10.182.000).
Η περίπτωση της Κροατίας
Στο μεταξύ, ιδιαίτερη μνεία κάνει το cedefop, με σημείωμά του, στην αγορά εργασίας του νέου μέλους της ΕΕ, της Κροατίας. Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η αγορά εργασίας της Κροατίας παρουσιάζει "κάποιες ενδιαφέρουσες διαφορές, σε σχέση με την υπόλοιπη ΕΕ".
Συγκεκριμένα, το εργατικό δυναμικό της χώρας είναι ελαφρώς νεότερο σε σχέση με τον μέσο κοινοτικό όρο, ενώ τα άτομα με μέση μόρφωση είναι περισσότερα (αναλογικά) από ό,τι στην υπόλοιπη ΕΕ και εκείνα με χαμηλές δεξιότητες λιγότερα. Επίσης, συγκρινόμενη με άλλα κοινοτικά κράτη, η Κροατία έχει σχετικά υψηλό ποσοστό απασχόλησης στους τομείς της γεωργίας και της μεταποίησης.
Ωστόσο, παρότι η απασχόληση στην ΕΕ συνολικά προβλέπεται ότι θα επανακάμψει στα προ κρίσης επίπεδα του 2008 μέχρι το 2017-2018, στην Κροατία αυτό αναμένεται να καθυστερήσει τουλάχιστον μέχρι το 2020.
Μεταξύ του 2013 και του 2020, οι περισσότερες ευκαιρίες απασχόλησης στην Κροατία προβλέπεται ότι θα ανοίξουν στους τομείς της διανομής και μεταφορών. Παράλληλα, η ανάγκη αντικατάστασης εργαζομένων προβλέπεται ότι θα προσφέρει στη χώρα επταπλάσιες θέσεις εργασίας, σε σχέση με τη ζήτηση επέκτασης (νέες θέσεις) μέχρι το 2020.

Πηγή: ΑΠΕ

Δημοσιεύθηκε στις 4 November 2015 | 9:46 pm


Ασφαλιστικό και αγορά εργασίας στο επίκεντρο της συνάντησης Κατρούγκαλου - Μοσκοβισί


Ασφαλιστικό και αγορά εργασίας στο επίκεντρο της συνάντησης Κατρούγκαλου - Μοσκοβισί
Τη δέσμευση της Κομισιόν να βοηθήσει στην ανάπτυξη της οικονομίας και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, μετέφερε στην Ελλάδα ο επίτροπος Νομισματικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, λίγο πριν συναντηθεί με τον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλο.

Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους για τον σκοπό της συνάντησης, ο κ. Μοσκοβισί απάντησε: «Είμαι εδώ για συναντήσεις με τους κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης. Θα συναντηθώ με τον υπουργό Εργασίας, γιατί στόχος της Ευρώπης είναι η ανάπτυξη και η δημιουργία θέσεων εργασίας». Επίσης, όταν του ζητήθηκε να στείλει ένα μήνυμα στον ελληνικό λαό σημείωσε: «Η Κομισιόν δεσμεύεται για περισσότερη ανάπτυξη και περισσότερες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα».


Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Κατρούγκαλος ενημέρωσε τον Ευρωπαίο επίτροπο σχετικά με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση που σχεδιάζει το υπουργείο αυτή την περίοδο, ενώ παράλληλα συζητήθηκαν και εργασιακά θέματα.

Μετά το τέλος συνάντησης, ο υπουργός Εργασίας δήλωσε: «Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και αφορούσε εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα. Βρήκαμε ευήκοα ώτα. Το θέμα των συντάξεων δεν είναι μόνο θέμα δημοσιονομικής προσαρμογής αλλά και κοινωνικής δικαιοσύνης, καθώς οι συνταξιούχοι έχουν υποστεί διαδοχικές μειώσεις. Είμαστε κοντά στον στόχο όσον αφορά τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, αλλά υπάρχει ένα περιθώριο για παράταση μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου».

Δημοσιεύθηκε στις 4 November 2015 | 9:45 pm


Τουρκική ακταιωρός ρίχνει με κανόνι νερού σε βάρκα με πρόσφυγες

Ντροπή για το ανθρώπινο γένος - Τουρκική ακταιωρός ρίχνει με κανόνι νερού σε βάρκα με πρόσφυγες [vds]Ολοένα και πυκνώνουν οι φωνές κατά της Τουρκίας σε ό,τι αφορά στην διαχείριση της γειτονικής χώρας στο θέμα του προσφυγικού. Κατά πως φαίνεται, όχι μόνο κλείνουν τα μάτια κι αφήνουν τους δουλέμπορους να δρουν ελεύθερα κι ανεξέλεγκτα προωθώντας πρόσφυγες από τον πόλεμο της Συρίας και οικονομικούς μετανάστες στην ελληνική επικράτεια, αλλά δεν διστάζουν ακόμα και να αποπειραθούν να πνίξουν τους πρόσφυγες!
Βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κάνει το γύρο του διαδικτύου, δείχνει μία τουρκική ακταιωρό να χρησιμοποιεί «κανόνι» νερού κατά βάρκας προσφύγων με μεγάλη πίεση, «σπρώχνοντάς» το φουσκωτό προς τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Το σοκαριστικό βίντεο έχει τραβηχτεί από κινητό τηλέφωνο πρόσφυγα που βρίσκεται πάνω στο φουσκωτό. Την ίδια ώρα, οι συμπολίτες μας στα νησιά του Αιγαίου έχουν κάνει αυτοσκοπό το να σώσουν τους πρόσφυγες, να τους υποδεχθούν, να τους περιθάλψουν και να τους βοηθήσουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους για τον τελικό προορισμό τους...

Δημοσιεύθηκε στις 4 November 2015 | 9:45 pm


Νομός Λαρίσης - Ειδήσεις και Νέα

Ενημέρωση για την ελαιοκράμβη από το γεωπονικό γραφείο Ι. Παπαδόπουλος - iFarsala

Ενημέρωση για την ελαιοκράμβη από το γεωπονικό γραφείο Ι. Παπαδόπουλος  iFarsala

Ενημερώνουμε τους παραγωγούς που ενδιαφέρονται να καλλιεργήσουν ελαιοκράμβη ότι μπορούν να προσέλθουν στο κατάστημά μας (Λαρίσης 15-Φάρσαλα) και ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2019 | 12:35 pm


Τα 39 συγκοινωνιακά έργα που περιμένει η Αθήνα - Athens Transport

Τα 39 συγκοινωνιακά έργα που περιμένει η Αθήνα  Athens Transport

Όπως και πέρυσι, το Athens Transport επιχειρεί να συγκεντρώσει σε ένα μέρος το σύνολο των συγκοινωνιακών έργων (που αφορούν είτε Μέσα Μαζικής ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2019 | 10:40 am


Πλήθος Λαρισαίων στον Ι.Ν. της Του Θεού Σοφίας (φωτ.) - Larissanet.gr

Πλήθος Λαρισαίων στον Ι.Ν. της Του Θεού Σοφίας (φωτ.)  Larissanet.gr

Σοφίας, Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης μαρτύρων σήμερα, ενώ εορτάζει ο Ιερός Ναός της Του Θεού Σοφίας, στη συνοικία Χαραυγή της Λάρισας.

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2019 | 10:20 am


Κινητοποίηση Λαρισαίων στο Facebook για συμπολίτη μας – «Εμφύλιος» στα σχόλια από κάτω (φωτο) - Larisanew

Κινητοποίηση Λαρισαίων στο Facebook για συμπολίτη μας – «Εμφύλιος» στα σχόλια από κάτω (φωτο)  Larisanew

Ένας συμπολίτης μας όπως φαίνεται από το ποστάρισμα που έκανε στον λογαριασμό της στο Facebook μια Λαρισαία, έχει την ανάγκη μας καθώς τρώει από ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2019 | 9:51 am


17 Σεπτεμβρίου: Η γκολάρα του Γιαννακόπουλου κόντρα στην Πόρτο (vid) - Sportime

17 Σεπτεμβρίου: Η γκολάρα του Γιαννακόπουλου κόντρα στην Πόρτο (vid)  Sportime

Το ημερολόγιο έδειχνε 17 Σεπτεμβρίου 1997, όταν ο Ολυμπιακός υποδεχόταν την Πόρτο στο κατάμεστο ΟΑΚΑ, για τον πρώτο αγώνα των «ερυθρολεύκων» στη ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2019 | 9:33 am


Πανηγυρικός Εσπερινός Στον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας Λαρίσης - ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online

Πανηγυρικός Εσπερινός Στον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας Λαρίσης  ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online

Στον πανηγυρικό Εσπερινό, στον εορτάζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας και των τριών θυγατέρων αυτής Μαρτύρων Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης χοροστάτησε ο ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2019 | 11:23 pm


Η Γιάννουλη τίμησε εκτελεσθέντες πατριώτες - Ελευθερία

Η Γιάννουλη τίμησε εκτελεσθέντες πατριώτες  Ελευθερία

Τελέστηκε χθες μέσα σε κλίμα συγκίνησης το επίσημο μνημόσυνο από τη Δημοτική Κοινότητα Γιάννουλης του Δήμου Λαρισαίων όπου και τιμήθηκαν οι εκτελεσθέν ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2019 | 8:11 pm


«Ἕνας ἀλλιώτικος γάμος...»* | larissanet.gr - H Νέα Εφημερίδα της Λάρισας - Larissanet.gr

«Ἕνας ἀλλιώτικος γάμος...»* | larissanet.gr - H Νέα Εφημερίδα της Λάρισας  Larissanet.gr

Του Χρίστου Παναγιώτου. Προσφάτως στήν Μητρόπολή μας, τήν Λαρίσης καί Τυρνάβου, ἐτελέσθη «Ἕνας ἀλλιώτικος γάμος», ὅπως ἔγραψε τοπική ἐφημερίδα· ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2019 | 6:55 pm


"Οι χριστιανικές αξίες διαμόρφωσαν την Ευρώπη" | larissanet.gr - H Νέα Εφημερίδα της Λάρισας - Larissanet.gr

"Οι χριστιανικές αξίες διαμόρφωσαν την Ευρώπη" | larissanet.gr - H Νέα Εφημερίδα της Λάρισας  Larissanet.gr

Ο Σταυρός, εκτός από θρησκευτικό σύμβολο, για εμάς τους Έλληνες είναι και εθνικό σύμβολο. Ο Σταυρός είναι στη γαλανόλευκη και αποτελεί το εθνόσημό μας.

Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2019 | 6:07 pm


Τέλος στο σύνθημα έξω από τα γραφεία της ΧΑ στο σταθμό Λαρίσης - XrimaOnline

Τέλος στο σύνθημα έξω από τα γραφεία της ΧΑ στο σταθμό Λαρίσης  XrimaOnline

Μέλη της ΚΟ «Ανασύνταξη», οργάνωσης της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, έσβησαν το σύνθημα και το αντικατέστησαν με το μήνυμα «προλετάριοι όλων των ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2019 | 5:14 pm


Αγιασμός στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας - Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Αγιασμός στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας  Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Με την τέλεση του αγιασμού από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο, ξεκίνησε το μεσημέρι της Δευτέρας 16 Σεπτεμβρίου η ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2019 | 4:54 pm


Η μνήμη του Αγίου Βησσαρίωνος στην Πλάκα (ΦΩΤΟ) - romfea.gr

Η μνήμη του Αγίου Βησσαρίωνος στην Πλάκα (ΦΩΤΟ)  romfea.gr

Την Κυριακή μετά του Σταυρού 15 Σεπτεμβρίου 2019 στον υπό ανακαίνιση Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (Αγία Σωτήρα του Κοττάκη), επί της οδού ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2019 | 3:23 pm


Με τον καθιερωμένο αγιασμό ξεκίνησε σήμερα το νέο δικαστικό έτος στη Λάρισα (pics) - Larisanew

Με τον καθιερωμένο αγιασμό ξεκίνησε σήμερα το νέο δικαστικό έτος στη Λάρισα (pics)  Larisanew

Τελέστηκε το πρωί της Δευτέρας στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας ο καθιερωμένος Αγιασμός για την έναρξη της νέας δικαστικής χρονιάς. Ο αγιασμός τελέστηκε από ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2019 | 2:56 pm


Τιμήθηκε ο πολιούχος της Φιλιππιάδος Πρεβέζης Άγιος Βησσαρίων - ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online

Τιμήθηκε ο πολιούχος της Φιλιππιάδος Πρεβέζης Άγιος Βησσαρίων  ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online

Με την καθιερωμένη λαμπρότητα και την παρουσία πλήθους πιστών, τιμήθηκε ο πολιούχος της Φιλιππιάδος Πρεβέζης Άγιος Βησσαρίων Αρχιεπίσκοπος Λαρίσης.

Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2019 | 2:00 pm


Λάρισα: Εισαγγελική έρευνα για την άδεια του ΙΕΚ Όμηρος - www.enikos.gr

Λάρισα: Εισαγγελική έρευνα για την άδεια του ΙΕΚ Όμηρος  www.enikos.gr

Προκαταρκτική εξέταση για το θέμα αδειοδότησης του κτιρίου των ΙΕΚ Ομηρος και Aegean College στη Λάρισα διέταξε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Λαρίσης, μετά ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2019 | 1:44 pm


«3 χαλασμένα έργα» στο Θέατρο Βαφείο - «Λάκης Καραλής» - Athina 9.84 fm

«3 χαλασμένα έργα» στο Θέατρο Βαφείο - «Λάκης Καραλής»  Athina 9.84 fm

Η Ιστορία της δεκαετίας που φεύγει, μέσα από ιστορίες ανθρώπων, με φόντο τρεις παγκόσμιους μύθους: τη Λυσιστράτη, το Λεωφορείον ο Πόθος.

Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2019 | 11:31 am


Από 17 Σεπτεμβρίου η μελέτη για για τα αρδευτικά Σμοκόβου - AgroNews

Από 17 Σεπτεμβρίου η μελέτη για για τα αρδευτικά Σμοκόβου  AgroNews

Στις 17 Σεπτεμβρίου θα γίνει η αποσφράγιση των προσφορών για την ανάθεση σύμβασης για την μελέτη των αρδευτικών δικτύων της περιοχής Σμοκόβου με τα ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2019 | 11:10 am


Λαμπρός εορτασμός του Αγίου Βησσαρίωνα στο Δούσικο - trikalaidees.gr

Λαμπρός εορτασμός του Αγίου Βησσαρίωνα στο Δούσικο  trikalaidees.gr

Η Αγία μας Εκκλησία την 15η Σεπτεμβρίου εκάστου έτους τιμά και γεραίρει υπερβαλλόντως τον Άγιο Βησσαρίωνα, Αρχιεπίσκοπο Λαρίσης τον και Κτήτορα της ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2019 | 11:01 am


Ξεκίνησαν οι παραγγελίες από την «Άνωση» - Magnesianews

Ξεκίνησαν οι παραγγελίες από την «Άνωση»  Magnesianews

Ξεκίνησαν οι παραγγελίες "Χωρίς Μεσάζοντες" μέσω της εθελοντικής οργάνωσης «Άνωση», για τα ελληνικά προϊόντα: Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο, Φέτα, ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2019 | 10:53 am


Εορτάσθηκε και φέτος η ετήσια μνήμη του Αγίου Βησσαρίωνος στο Βαθύ Μεγανησίου - ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online

Εορτάσθηκε και φέτος η ετήσια μνήμη του Αγίου Βησσαρίωνος στο Βαθύ Μεγανησίου  ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online

Εoρτάσθηκε και εφέτος στο Μεγανήσι Λευκάδος και με επίκεντρο τον ομώνυμο Ιερό Ενοριακό Ναό στο Βαθύ η ετήσια πανήγυρη της μνήμης του Αγίου ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2019 | 10:42 am


Μουσικές του Κόσμου: Βασίλης και Σαράντης Σαλέας - Magnesianews

Μουσικές του Κόσμου: Βασίλης και Σαράντης Σαλέας  Magnesianews

Περίφημα ορχηστρικά θέματα, προσωπικές συνθέσεις από την πλούσια δισκογραφία τους, παραδοσιακές μουσικές αλλά και απρόβλεπτες διασκευές ελληνικών ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2019 | 9:53 am


Μάξιμος Χαρακόπουλος: Η Ελλάς δεν είναι μόνη! | ενότητες, άρθρα - γνώμες - Real.gr

Μάξιμος Χαρακόπουλος: Η Ελλάς δεν είναι μόνη! | ενότητες, άρθρα - γνώμες  Real.gr

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος είναι πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2019 | 7:00 am


Μάξιμος Χαρακόπουλος: Μνημείο έναυσμα για μελέτη της τοπικής ιστορίας - Larisanew

Μάξιμος Χαρακόπουλος: Μνημείο έναυσμα για μελέτη της τοπικής ιστορίας  Larisanew

«Ο αγώνας της εθνικής αντίστασης 1941-44, που ακολούθησε το έπος του 1940 στα βουνά της Αλβανίας με το Όχι στο φασισμό, είναι μια από τις λαμπρές σελίδες ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 September 2019 | 11:00 pm


Εκκλησιαστικά νέα - Ελευθερία

Εκκλησιαστικά νέα  Ελευθερία

Πανηγυρίζει η Ενορία της Του Θεού Σοφίας Η νεοσυσταθείσα Ενορία της Του Θεού Σοφίας Λαρίσης εορτάζει μεθαύριο Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου τον αφιερωμένο ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 September 2019 | 3:44 pm


Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ι.Μ. Αγίου Βησσαρίωνος Δουσίκου (ΦΩΤΟ) - romfea.gr

Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ι.Μ. Αγίου Βησσαρίωνος Δουσίκου (ΦΩΤΟ)  romfea.gr

Η Αγία μας Εκκλησία την 15η Σεπτεμβρίου εκάστου έτους τιμά και γεραίρει υπερβαλλόντως τον Άγιο Βησσαρίωνα, Αρχιεπίσκοπο Λαρίσης τον και Κτήτορα της ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 September 2019 | 1:50 pm


Η Πανήγυρις της Ιεράς Μονής Αγίου Βησσαρίωνος Δουσίκου - ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online

Η Πανήγυρις της Ιεράς Μονής Αγίου Βησσαρίωνος Δουσίκου  ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online

Η Αγία μας Εκκλησία την 15η Σεπτεμβρίου εκάστου έτους τιμά και γεραίρει υπερβαλλόντως τον Άγιο Βησσαρίωνα, Αρχιεπίσκοπο Λαρίσης τον και Κτήτορα της ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 September 2019 | 1:15 pm


Άγιος Βησσαρίων: Ο Αρχιεπίσκοπος Λαρίσης - Sinidisi.gr

Άγιος Βησσαρίων: Ο Αρχιεπίσκοπος Λαρίσης  Sinidisi.gr

Ο Άγιος Βησσαρίων, του οποίου η μνήμη εορτάζεται στις 15 Σεπτεμβρίου, γεννήθηκε στην Πόρτα Παναγιά Τρικάλων το 1490 μ.Χ., λίγα χρόνια μετά την άλωση.

Δημοσιεύθηκε στις 15 September 2019 | 9:50 am


Βόλος: ΙΧ καβάλησε τη διαχωριστική νησίδα στην οδό Λαρίσης [εικόνες] - thenewspaper.gr

Βόλος: ΙΧ καβάλησε τη διαχωριστική νησίδα στην οδό Λαρίσης [εικόνες]  thenewspaper.gr

Τη διαχωριστική νησίδα της οδού Λαρίσης στον Βόλο, στο ύψος της οδού Χατζημιχάλη καβάλησε σήμερα στις 10.00 το βράδυ ένας οδηγός, κάτω από ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 September 2019 | 11:50 pm


Ο Απόστολος Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019 - Γιορτή μετά την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού - ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online

Ο Απόστολος Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019 - Γιορτή μετά την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού  ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online

Ο Απόστολος της Κυριακής 15 Σεπτεμβρίου 2019. Κυριακή μετά της Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού. Εορτή της Ορθοδοξίας: Ο Άγιος Νικήτας ο ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 September 2019 | 9:45 pm


Απάντηση Καραμανλή σε Χαρακόπουλο: Στις 17 Σεπτεμβρίου η μελέτη για τα αρδευτικά Σμοκόβου - iFarsala

Απάντηση Καραμανλή σε Χαρακόπουλο: Στις 17 Σεπτεμβρίου η μελέτη για τα αρδευτικά Σμοκόβου  iFarsala

Στις 17 Σεπτεμβρίου θα γίνει η αποσφράγιση των προσφορών για την ανάθεση σύμβασης για την μελέτη των αρδευτικών δικτύων της περιοχής Σμοκόβου με τα.

Δημοσιεύθηκε στις 14 September 2019 | 5:30 pm


Αυτά είναι τα τελευταία εκκλησιαστικά νέα στη Λάρισα - Larisanew

Αυτά είναι τα τελευταία εκκλησιαστικά νέα στη Λάρισα  Larisanew

Εορτάζει ο ναός του Αγίου Βησσαρίωνα στην πλατεία Λαού. Ξεκίνησαν προχθές οι θρησκευτικές εκδηλώσεις στο γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Βησσαρίωνος του ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 September 2019 | 12:30 pm


Η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Λαρίσης - ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online

Η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Λαρίσης  ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online

Η Παγκόσμιος Ύψωσις του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού εορτάστηκε πανδήμως σε όλους τους ναούς της Μητροπολιτικής μας περιφερείας. Επίκεντρο όλων, ο ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 September 2019 | 11:17 am


Στην εντατική 15χρονος μαθητής από τον Αμπελώνα μετά από τροχαίο - Newspaper TAXYDROMOS

Στην εντατική 15χρονος μαθητής από τον Αμπελώνα μετά από τροχαίο  Newspaper TAXYDROMOS

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας έχοντας διαφύγει τον κίνδυνο, νοσηλεύεται 15χροvos μαθητής από τον Αμπελώνα, ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 September 2019 | 11:05 am


Τρισάγιο στον μακαριστό Μητροπολίτη Λαρίσης Σεραφείμ (ΦΩΤΟ) - ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Τρισάγιο στον μακαριστό Μητροπολίτη Λαρίσης Σεραφείμ (ΦΩΤΟ)  ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Τρισάγιο στον μακαριστό προκάτοχο του, Μητροπολίτη Λαρίσης και Πλαταμώνος κυρό Σεραφείμ Ορφανό, τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 September 2019 | 10:43 am


Κύκλοι του Αγοραστού απαντούν στον Χρήστο Λάππα - TrikalaVoice.gr

Κύκλοι του Αγοραστού απαντούν στον Χρήστο Λάππα  TrikalaVoice.gr

Με το γάντι «σφάζουν» τον τέως δήμαρχο Τρικκαίων Χρήστο Λάππα κύκλοι του περιφερειάρχη Θεσσαλίας. Αφορμή αποτέλεσαν οι δηλώσεις του Χρήστου Λάππα ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 September 2019 | 5:31 pm


Ο Νέος Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής στον Λαρίσης Ιερώνυμο - ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online

Ο Νέος Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής στον Λαρίσης Ιερώνυμο  ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online

Ο νέος Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Εκπαιδευτικών Δράσεων κ. Σωτήριος Βούλγαρης μαζί με την υπεύθυνη των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 September 2019 | 2:12 pm


Φιλανθρωπική Εκδήλωση της Ι.Μ. Λαρίσης και Τυρνάβου με τον Σταμάτη Σπανουδάκη - TrikalaVoice.gr

Φιλανθρωπική Εκδήλωση της Ι.Μ. Λαρίσης και Τυρνάβου με τον Σταμάτη Σπανουδάκη  TrikalaVoice.gr

Στο Κηποθέατρο Λαρίσης, την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 21.00΄ μ.μ, η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, με την ευκαιρία της ενάρξεως της νέας ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 September 2019 | 7:11 am


Επέκταση επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ. στο κέντρο | Ελλάδα | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ - Η Καθημερινή

Επέκταση επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ. στο κέντρο | Ελλάδα | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ  Η Καθημερινή

Επέκταση των ειδικών αστυνομικών δράσεων, που εφαρμόζονται στα Εξάρχεια κατά των ναρκωτικών και του παρεμπορίου, και σε άλλες υποβαθμισμένες περιοχές ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 September 2019 | 3:59 pm


Ο Mητρ.Λαρίσης σε Σχολικές Μονάδες της Λάρισας - Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Ο Mητρ.Λαρίσης σε Σχολικές Μονάδες της Λάρισας  Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Πρώτο κουδούνι σήμερα χτύπησε για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνυμος τέλεσε τον ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 September 2019 | 6:10 am


Στους αγιασμούς των σχολείων ο Δήμαρχος Τυρνάβου Γ. Κόκουρας - tirnavitikanea

Στους αγιασμούς των σχολείων ο Δήμαρχος Τυρνάβου Γ. Κόκουρας  tirnavitikanea

Στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Τυρνάβου και στο Γενικό Λύκειο Τυρνάβου βρέθηκε ο Δήμαρχος Τυρνάβου Ιωάννης Κόκουρας, σήμερα Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου, πρώτη ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 September 2019 | 9:19 pm


Μητροπολίτης Λαρίσης Ιερώνυμος: Κάντε… ντου στην Παιδεία | Ειδήσεις, νέα για Τοπικά και Παραπολιτικά - Θεσσαλία TV

Μητροπολίτης Λαρίσης Ιερώνυμος: Κάντε… ντου στην Παιδεία | Ειδήσεις, νέα για Τοπικά και Παραπολιτικά  Θεσσαλία TV

Πρώτη φορά πραγματοποίησε σήμερα την τελετή του αγιασμού, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, στη Λάρισα ο Μητροπολίτης Ιερώνυμος και επέλεξε να ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 September 2019 | 12:21 pm


Μήνυμα του Σεβασμιωτάτου προς τους μαθητές και τις μαθήτριες - tirnavitikanea

Μήνυμα του Σεβασμιωτάτου προς τους μαθητές και τις μαθήτριες  tirnavitikanea

ΜΗΝΥΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2019-2020. Πρός Τούς Μαθητές καί τίς Μαθήτριες τῶν Δημοτικῶν Σχολείων

Δημοσιεύθηκε στις 11 September 2019 | 11:47 am


Η Ε.ΡΩ Λαρίσης – Βόλου εξόρμησε για Καβάλα, Θάσο και Δράμα - Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Η Ε.ΡΩ Λαρίσης – Βόλου εξόρμησε για Καβάλα, Θάσο και Δράμα  Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Τὸ τελευταῖο Σαβ/κο τοῦ Αὐγούστου, μιὰ μικρὴ ὁμάδα νέων τῆς Ε.ΡΩ Λαρίσης & τοῦ Βόλου, ξεκίνησαν τὴν ἐκδρομή τους γιὰ τὴν Καβάλα, τὴν Θάσο & τὴν ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 September 2019 | 11:00 am


«Πρώτο κουδούνι» με αγιασμό στα σχολεία της Λάρισας | larissanet.gr - H Νέα Εφημερίδα της Λάρισας - Larissanet.gr

«Πρώτο κουδούνι» με αγιασμό στα σχολεία της Λάρισας | larissanet.gr - H Νέα Εφημερίδα της Λάρισας  Larissanet.gr

«Πρώτο κουδούνι» σήμερα για τη νέα σχολική χρονιά και σε όλες τις μονάδες ήδη τελείται ο καθιερωμένος αγιασμός...

Δημοσιεύθηκε στις 11 September 2019 | 9:33 am


Επίσκοποι Πλαταμώνος: Αμβρόσιος Κασσάρας, ο τελευταίος επίσκοπος (1877-1900) - Larissanet.gr

Επίσκοποι Πλαταμώνος: Αμβρόσιος Κασσάρας, ο τελευταίος επίσκοπος (1877-1900)  Larissanet.gr

Γράφει ο Χαράλαμπος Β. Στεργιούλης, Δρ. Βυζαντινής Φιλολογίας Α.Π.Θ. Αμβρόσιος Κασσάρας, ο τελευταίος επίσκοπος της ιστορικής επισκοπής Πλαταμώνος.

Δημοσιεύθηκε στις 11 September 2019 | 9:18 am


ΑΓΙΑΣΜΟΙ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ - Paidis.com

ΑΓΙΑΣΜΟΙ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ  Paidis.com

Από σχολεία του νομού Λάρισας ανακοινώθηκε πρόγραμμα αγιασμών το οποίο έχει ως εξής: Ο αγιασμός του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γιάννουλης θα ...

Δημοσιεύθηκε στις 9 September 2019 | 8:44 pm


Αφύπνιση τώρα! Του Μάξιμου Χαρακόπουλου - Larissanet.gr

Αφύπνιση τώρα! Του Μάξιμου Χαρακόπουλου  Larissanet.gr

Έστω και με μεγάλη καθυστέρηση έχει γίνει, επιτέλους, αντιληπτή η πρωτοφανής δημογραφική κατάρρευση της χώρας, με όλες τις δυσμενείς, και απρόβλεπτες ...

Δημοσιεύθηκε στις 9 September 2019 | 1:05 pm


Φιλανθρωπική συναυλία από τη Μητρόπολη Λαρίσης με τον Σταμάτη Σπανουδάκη - Larissanet.gr

Φιλανθρωπική συναυλία από τη Μητρόπολη Λαρίσης με τον Σταμάτη Σπανουδάκη  Larissanet.gr

Η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, με την ευκαιρία της ενάρξεως της νέας ακαδημαϊκής και πνευματικής χρονιάς.

Δημοσιεύθηκε στις 9 September 2019 | 10:24 am


Στη Γαλιλαία Των Εθνών ο Λαρίσης Ιερώνυμος - Δόγμα

Στη Γαλιλαία Των Εθνών ο Λαρίσης Ιερώνυμος  Δόγμα

Στην Αγία Γη αφίχθη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, επικεφαλής ομίλου προσκυνητών από την Μητρόπολη Λαρίσης.

Δημοσιεύθηκε στις 4 September 2019 | 10:00 am


Νέα σεζόν για την ανδρική Χορωδία του Μουσικού Συλλόγου Λαρίσης - Larissanet.gr

Νέα σεζόν για την ανδρική Χορωδία του Μουσικού Συλλόγου Λαρίσης  Larissanet.gr

Η ανδρική Χορωδία του Μουσικού Συλλόγου Λαρίσης, όπως κάθε Σεπτέμβριο στον 88χρονο βίο της, ξεκινά μία νέα καλλιτεχνική σεζόν την Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου ...

Δημοσιεύθηκε στις 1 September 2019 | 10:00 am


Ο Μητρ.Λαρίσης στην ορκωμοσία του Περιφερειάρχου Θεσσαλίας - Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Ο Μητρ.Λαρίσης στην ορκωμοσία του Περιφερειάρχου Θεσσαλίας  Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Με την παρουσία πλήθους κόσμου και εκπροσώπων των τοπικών αρχών και φορέων πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία του επανεκλεγέντος Περιφερειάρχου ...

Δημοσιεύθηκε στις 31 August 2019 | 10:00 am


Ορκωμοσία Δημάρχου Λαρισαίων - tirnavitikanea

Ορκωμοσία Δημάρχου Λαρισαίων  tirnavitikanea

Με την παρουσία πλήθους κόσμου και εκπροσώπων των τοπικών αρχών και φορέων πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία του επανεκλεγέντος Δημάρχου Λαρισαίων ...

Δημοσιεύθηκε στις 31 August 2019 | 10:00 am


Κατάληψη γραμμών του τρένου από πρόσφυγες στη Μαλακάσα -Γιατί διαμαρτύρονται - iefimerida

Κατάληψη γραμμών του τρένου από πρόσφυγες στη Μαλακάσα -Γιατί διαμαρτύρονται  iefimerida

Κατάληψη των γραμμών του τρένου στον σταθμό της Μαλακάσας πραγματοποιούν αυτή την ώρα πρόσφυγες και μετανάστες. | ΕΛΛΑΔΑ | iefimerida.gr ...

Δημοσιεύθηκε στις 30 August 2019 | 1:28 pm


Ο Μητρ.Λαρίσης στην ορκωμοσία του Δήμου Τεμπών - Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Ο Μητρ.Λαρίσης στην ορκωμοσία του Δήμου Τεμπών  Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Την Τρίτη 27 Αυγούστου 2019, μέσα σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα και με πλήθος κόσμου, έγινε η ορκωμοσία του τρίτου κατά σειρά Δημοτικού Συμβουλίου του ...

Δημοσιεύθηκε στις 30 August 2019 | 10:00 am


Στην Νίκαια o Mητρ.Λαρίσης - Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Στην Νίκαια o Mητρ.Λαρίσης  Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Στην Νίκαια μετέβη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος και τέλεσε στον προαύλιο χώρο του Ι. Ν. Αγίου Χαραλάμπους την ...

Δημοσιεύθηκε στις 30 August 2019 | 10:00 am


Ο Λαρίσης Ιερώνυμος στην ορκωμοσία του Δήμου Τεμπών - Δόγμα

Ο Λαρίσης Ιερώνυμος στην ορκωμοσία του Δήμου Τεμπών  Δόγμα

Την Τρίτη 27 Αυγούστου 2019, μέσα σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα και με πλήθος κόσμου, έγινε η ορκωμοσία του τρίτου κατά σειρά Δημοτικού Συμβουλίου του ...

Δημοσιεύθηκε στις 29 August 2019 | 10:00 am


Σταθμός Λαρίσης: Μετανάστες έκλεισαν τις σιδηροδρομικές γραμμές - TheCaller

Σταθμός Λαρίσης: Μετανάστες έκλεισαν τις σιδηροδρομικές γραμμές  TheCaller

Μετανάστες έκλεισαν τη σιδηροδρομική γραμμή από τον σταθμό Αθηνών προς Χαλκίδα.

Δημοσιεύθηκε στις 29 August 2019 | 10:00 am


«Μπλόκο» μεταναστών σε δρομολόγια τρένων στο σταθμό Λαρίσης | larissanet.gr - H Νέα Εφημερίδα της Λάρισας - Larissanet.gr

«Μπλόκο» μεταναστών σε δρομολόγια τρένων στο σταθμό Λαρίσης | larissanet.gr - H Νέα Εφημερίδα της Λάρισας  Larissanet.gr

Καθιστική διαμαρτυρία πραγματοποιούν περίπου πενήντα μετανάστες στον σταθμό Λαρίσης από τις 15:30 το μεσημέρι με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιούνται ...

Δημοσιεύθηκε στις 29 August 2019 | 10:00 am


Σταθμός Λαρίσης: Αλλοδαποί έκλεισαν τις γραμμές επειδή τους έπιασαν χωρίς εισιτήριο - Πρώτο ΘΕΜΑ

Σταθμός Λαρίσης: Αλλοδαποί έκλεισαν τις γραμμές επειδή τους έπιασαν χωρίς εισιτήριο  Πρώτο ΘΕΜΑ

Στον αποκλεισμό των γραμμών στον σταθμό Λαρίσης προχώρησαν στις 3.30 περίπου το μεσημέρι περίπου 50 αλλοδαποί. Οι αλλοδαποί με αυτόν τον τρόπο ...

Δημοσιεύθηκε στις 29 August 2019 | 10:00 am


Μετανάστες απέκλεισαν τις γραμμές στον σταθμό Λαρίσης - Alpha tv News

Μετανάστες απέκλεισαν τις γραμμές στον σταθμό Λαρίσης  Alpha tv News

Πολύωρη ταλαιπωρία για εκατοντάδες επιβάτες από κατάληψη μεταναστών στο σταθμό Λαρίσης. Η Βάνα Πρέντζα μας ενημερώνει.

Δημοσιεύθηκε στις 29 August 2019 | 10:00 am


Διαμαρτυρία μεταναστών στον σταθμό Λαρίσης - Τα Νέα Οnline

Διαμαρτυρία μεταναστών στον σταθμό Λαρίσης  Τα Νέα Οnline

Διαμαρτυρία στις γραμμές του τρένου στον Σταθμό Λαρίσης πραγματοποίησαν νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης περίπου 50 μετανάστες.

Δημοσιεύθηκε στις 29 August 2019 | 10:00 am


Αλλοδαποί «πολιορκούν» τον Σταθμό Λαρίσης! - newsbreak.gr

Αλλοδαποί «πολιορκούν» τον Σταθμό Λαρίσης!  newsbreak.gr

Από τις 15:30 το μεσημέρι έχουν διακοπεί τα δρομολόγια από τον Σταθμό Λαρίσης καθώς δεκάδες αλλοδαποί πολιορκούν εδώ και λίγη ώρα τον σταθμό.

Δημοσιεύθηκε στις 29 August 2019 | 10:00 am


Διαμαρτυρία προσφύγων και μεταναστών στον Σταθμό Λαρίσης - Σταμάτησαν τα τρένα - altsantiri.gr

Διαμαρτυρία προσφύγων και μεταναστών στον Σταθμό Λαρίσης - Σταμάτησαν τα τρένα  altsantiri.gr

Το απόγευμα της Πέμπτης 29 Αυγούστου, ομάδα περίπου 100 μεταναστών και προσφύγων, προέβησαν σε καθιστική διαμαρτυρία στην αποβάθρα του Σταθμού ...

Δημοσιεύθηκε στις 29 August 2019 | 10:00 am


Αλλοδαποί εμπόδισαν αναχώρηση του Προαστιακού στον Στ. Λαρίσης - Liberal

Αλλοδαποί εμπόδισαν αναχώρηση του Προαστιακού στον Στ. Λαρίσης  Liberal

Καθιστική διαμαρτυρία πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Πέμπτης, περίπου 50 μετανάστες στον σταθμό Λαρίσης με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιούνται ...

Δημοσιεύθηκε στις 29 August 2019 | 10:00 am


Εντυπωσιακά έργα ανάπλασης και στην οδό Λαρίσης - Larisanew

Εντυπωσιακά έργα ανάπλασης και στην οδό Λαρίσης  Larisanew

Ο εκσυγχρονισμός των εισόδων της πόλης των Τρικάλων στις βασικές προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής. Όπως καταγράφει το trikalavoice.gr στο «πακέτο» ...

Δημοσιεύθηκε στις 28 August 2019 | 12:31 pm


Αγρυπνία στον Άγιο Αχίλλιο Λαρίσης - ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Αγρυπνία στον Άγιο Αχίλλιο Λαρίσης  ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Την Τετάρτη 28 Αυγούστου, στις 8 μ.μ. θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία στον Άγιο Αχίλλιο, για την εορτή της αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Ιωάννου Προδρόμου.

Δημοσιεύθηκε στις 27 August 2019 | 10:00 am


Ο Λαρίσης Ιερώνυμος στον εορτασμό του Αγίου Διονυσίου στη Ζάκυνθο - Δόγμα

Ο Λαρίσης Ιερώνυμος στον εορτασμό του Αγίου Διονυσίου στη Ζάκυνθο  Δόγμα

Στη Ζάκυνθο μετέβη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος, προσκεκλημένος του Μητροπολίτου Ζακύνθου κ. Διονυσίου, προκειμένου να λάβει ...

Δημοσιεύθηκε στις 27 August 2019 | 10:00 am


ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ ΚΑΣΣΑΡΑΣ - Ελευθερία

ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ ΚΑΣΣΑΡΑΣ  Ελευθερία

Ο Αμβρόσιος Κασσάρας είναι ο δεύτερος στη σειρά μητροπολίτης Λαρίσης μετά την απελευθέρωση της Θεσσαλίας το 1881 από τους Τούρκους, καθώς ο ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 August 2019 | 10:00 am


Συναυλία του Σταμάτη Σπανουδάκη από τη Μητρόπολη Λαρίσης - ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Συναυλία του Σταμάτη Σπανουδάκη από τη Μητρόπολη Λαρίσης  ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Στο Κηποθέατρο Λαρίσης, την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 21.00΄ μ.μ, η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, με την ευκαιρία της ενάρξεως της νέας.

Δημοσιεύθηκε στις 20 August 2019 | 10:00 am


Βόλος: Νεκρός τα ξημερώματα στην οδό Λαρίσης - Newsit

Βόλος: Νεκρός τα ξημερώματα στην οδό Λαρίσης  Newsit

Θρήνος για την απώλεια ακόμη ενός συνανθρώπου μας σήμερα, λίγο πριν τις έξι τα ξημερώματα, όταν το αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε, έπεσε πάνω σε ...

Δημοσιεύθηκε στις 9 August 2019 | 10:00 am


Με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας ο Μητροπολίτης Λαρίσης - Δόγμα

Με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας ο Μητροπολίτης Λαρίσης  Δόγμα

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος υποδέχθηκε, το απόγευμα της 7ης Αυγούστου, τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ.

Δημοσιεύθηκε στις 8 August 2019 | 10:00 am


Ο Λαρίσης Ιερώνυμος στην Ιερά Μονή Αγάθωνος - Δόγμα

Ο Λαρίσης Ιερώνυμος στην Ιερά Μονή Αγάθωνος  Δόγμα

Τελέστηκε το απόγευμα της 5ης Αυγούστου ο Μέγας πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη ευρέσει της θαυματουργού Ιεράς Εικόνος της Παναγίας ...

Δημοσιεύθηκε στις 6 August 2019 | 10:00 am


Μητροπολίτης Λαρίσης: Ο μακαριστός Νικόλαος γνώριζε ότι πλησίαζε η ώρα που θα έφευγε - iefimerida

Μητροπολίτης Λαρίσης: Ο μακαριστός Νικόλαος γνώριζε ότι πλησίαζε η ώρα που θα έφευγε  iefimerida

Η πρώτη θεία λειτουργία μετά τον θάνατο του πνευματικού ηγέτη της Φθιώτιδας Μητροπολίτη Νικόλαου, τελέστηκε το πρωί της Κυριακής στο Μητροπολιτικό Ναό ...

Δημοσιεύθηκε στις 28 July 2019 | 6:50 pm


Πλήθος πιστών το πρωί της Κυριακής στον Άγιο Αχίλλιο για το μνημόσυνο του Μακαριστού Λαρίσης Κυρού Θεολόγου (φωτο) - onlarissa.gr

Πλήθος πιστών το πρωί της Κυριακής στον Άγιο Αχίλλιο για το μνημόσυνο του Μακαριστού Λαρίσης Κυρού Θεολόγου (φωτο)  onlarissa.gr

Το μνημόσυνο του Μακαριστού Μητροπολίτου Λαρίσης Και Τυρνάβου Κυρού Θεολόγου τέλεσε το πρωί της Κυριακής στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου ...

Δημοσιεύθηκε στις 28 July 2019 | 10:00 am


Λαρίσης Ιερώνυμος: ''Ο μακαριστός Νικόλαος γνώριζε ότι πλησίαζε η ώρα που θα έφευγε'' - romfea.gr

Λαρίσης Ιερώνυμος: ''Ο μακαριστός Νικόλαος γνώριζε ότι πλησίαζε η ώρα που θα έφευγε''  romfea.gr

Ως κεραυνός εν αιθρία ακούστηκε στην Φθιώτιδα και σε ολόκληρο τον κόσμο η θλιβερή είδηση της αιφνίδιας Εκδημίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου ...

Δημοσιεύθηκε στις 28 July 2019 | 10:00 am


Την Κυριακή το μνημόσυνο του Μακαριστού Λαρίσης Κυρού Θεολόγου - Δόγμα

Την Κυριακή το μνημόσυνο του Μακαριστού Λαρίσης Κυρού Θεολόγου  Δόγμα

Το μνημόσυνο του Μακαριστού Μητροπολίτου Λαρίσης Και Τυρνάβου Κυρού Θεολόγου θα τελέσει ο Λαρίσης Ιερώνυμος την προσεχή Κυριακή 28 Ιουλίου.

Δημοσιεύθηκε στις 24 July 2019 | 10:00 am


Στη Χίο ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμος - Politischios

Στη Χίο ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμος  Politischios

Στη Χίο θα βρεθεί το διήμερο 21 και 22 Ιουλίου ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμος προκειμένου να εκπροσωπήσει την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 July 2019 | 10:00 am


Αντίδωρο ευχαριστίας του Λαρίσης κυρού Ιγνατίου - romfea.gr

Αντίδωρο ευχαριστίας του Λαρίσης κυρού Ιγνατίου  romfea.gr

Του π. Ιγνατίου Μουρτζανού. Ένας χρόνος πέρασε - Ένα ευχαριστώ από τον Γέροντα μου σε όλους εσάς... Είναι πολλές φορές που έχω ξεκινήσει να γράψω κάτι ...

Δημοσιεύθηκε στις 26 June 2019 | 10:00 am


Eτήσιο Μνημόσυνο μακαριστού Μητροπολίτου Λαρίσης κυρού Ιγνατίου (ΦΩΤΟ) - romfea.gr

Eτήσιο Μνημόσυνο μακαριστού Μητροπολίτου Λαρίσης κυρού Ιγνατίου (ΦΩΤΟ)  romfea.gr

Τελέστηκε σε κλίμα βαθυτάτης συγκινήσεως, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης, το ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου ...

Δημοσιεύθηκε στις 23 June 2019 | 10:00 am


Στην Τήνο προσκυνητές από την Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου - Larissanet.gr

Στην Τήνο προσκυνητές από την Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου  Larissanet.gr

Στο ευλογημένο νησί της Τήνου, από χθες, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, επικεφαλής Λαρισαίων πιστών. Το προσκύνημα ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 June 2019 | 10:00 am


Ευχές δέχθηκε ο Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος (φωτ.) - Larissanet.gr

Ευχές δέχθηκε ο Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος (φωτ.)  Larissanet.gr

«Πλημμύρισε» ευχές ο Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος. Οι Λαρισαίοι συνέρρευσαν στο Επισκοπείο το απόγευμα του Σαββάτου για να του ευχηθούν για την ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 June 2019 | 10:00 am


Ευχές για τα ονομαστήριά του δέχθηκε ο Μητροπολίτης Λαρίσης (φωτο) - onlarissa.gr

Ευχές για τα ονομαστήριά του δέχθηκε ο Μητροπολίτης Λαρίσης (φωτο)  onlarissa.gr

Ευχές για τα ονομαστήριά του δέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος το απόγευμα του Σαββάτου στο Επισκοπείο, όπου ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 June 2019 | 10:00 am


Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο για τα ονομαστήρια του Λαρίσης Ιερωνύμου (ΦΩΤΟ) - romfea.gr

Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο για τα ονομαστήρια του Λαρίσης Ιερωνύμου (ΦΩΤΟ)  romfea.gr

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου τελέστηκε η πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προς τιμήν του εν Αγίοις Πατρός ημών Ιερωνύμου.

Δημοσιεύθηκε στις 14 June 2019 | 10:00 am


Ο πρώτος αυτόματος πωλητής εισιτηρίων στον Σταθμό Λαρίσης - Athina 9.84 fm

Ο πρώτος αυτόματος πωλητής εισιτηρίων στον Σταθμό Λαρίσης  Athina 9.84 fm

Στον Κεντρικό Σταθμό της Αθήνας (σταθμός Λαρίσης) λειτουργεί εδώ και λίγες εβδομάδες ο πρώτος αυτόματος πωλητής σιδηροδρομικών εισιτηρίων,στην ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2019 | 10:00 am


Τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτου Λαρίσης Ιερωνύμου - romfea.gr

Τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτου Λαρίσης Ιερωνύμου  romfea.gr

Την Παρασκευή 14 Ιουνίου, το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος θα λειτουργήσει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου ...

Δημοσιεύθηκε στις 10 June 2019 | 10:00 am


Δεκαετές Μνημόσυνο μητρός του Μητροπολίτη Λαρίσης (ΦΩΤΟ) - romfea.gr

Δεκαετές Μνημόσυνο μητρός του Μητροπολίτη Λαρίσης (ΦΩΤΟ)  romfea.gr

Στον Μητροπολιτικό ναό Παναγίας Ζωοδόχου Πηγής Μυκόνου ιερούργησε το πρωί του Σαββάτου 8 Ιουνίου 2019 ο Σεβασμιώτατος μητροπολίτης Λαρίσης και ...

Δημοσιεύθηκε στις 8 June 2019 | 10:00 am


Ένοπλη συμπλοκή στον σταθμό Λαρίσης – Στο νοσοκομείο... - Newsit

Ένοπλη συμπλοκή στον σταθμό Λαρίσης – Στο νοσοκομείο...  Newsit

Πυροβολισμοί και συμπλοκή ενόπλων σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής, κοντά στο σταθμό Λαρίσης, την ώρα που όλοι οι Έλληνες ήταν «καρφωμένοι» ...

Δημοσιεύθηκε στις 28 May 2019 | 10:00 am


Πυροβόλησαν 30χρονο στον σταθμό Λαρίσης | Η Εφημερίδα των Συντακτών - Η Εφημερίδα των Συντακτών

Πυροβόλησαν 30χρονο στον σταθμό Λαρίσης | Η Εφημερίδα των Συντακτών  Η Εφημερίδα των Συντακτών

Αιματηρή συμπλοκή, η οποία πιθανώς οφείλεται σε διαφορά για ναρκωτικά σημειώθηκε στον Σταθμο Λαρίσης. Σύμφωνα με την αστυνομία, άγνωστος πυροβόλησε ...

Δημοσιεύθηκε στις 26 May 2019 | 10:00 am


Συμπλοκή με πυροβολισμό στον σταθμό Λαρίσης - Athina 9.84 fm

Συμπλοκή με πυροβολισμό στον σταθμό Λαρίσης  Athina 9.84 fm

30χρονος ημεδαπός διεκομίστηκε με τραύμα στο μηρό από πυροβολισμό στο νοσοκομείο Γεννηματάς λίγο πριν τις 9 το βράδυ.

Δημοσιεύθηκε στις 26 May 2019 | 10:00 am


Ένα νέο mural από τον Λεωνίδα Γιαννακόπουλο στο σταθμό Λαρίσης - Athens Voice Online

Ένα νέο mural από τον Λεωνίδα Γιαννακόπουλο στο σταθμό Λαρίσης  Athens Voice Online

Ο εικαστικός Λεωνίδας Γιαννακόπουλος δημιούργησε το mural «Eternal traveler» πάνω από τον σταθμό Λαρίσης επί της Λιοσίων.

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2019 | 10:00 am


Παρουσιάστηκε το περιοδικό της Ι.Μ. Λαρίσης ''Αχιλλίου Πόλις'' - romfea.gr

Παρουσιάστηκε το περιοδικό της Ι.Μ. Λαρίσης ''Αχιλλίου Πόλις''  romfea.gr

Με την συμμετοχή πλήθους κόσμου, σε μία εκδήλωση η οποία φιλοξενήθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου, παρουσιάστηκε το απόγευμα της ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2019 | 10:00 am


Λίφτινγκ στον σταθμό Λαρίσης - Δύο νέοι σταθμοί του προαστιακού - Ethnos

Λίφτινγκ στον σταθμό Λαρίσης - Δύο νέοι σταθμοί του προαστιακού  Ethnos

Στην πλήρη αναβάθµιση του µητροπολιτικού σιδηροδροµικού σταθµού της Αθήνας στοχεύει η δεύτερη φάση των έργων στον Σταθµό Λαρίσης, η οποία ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 May 2019 | 10:00 am


Συναυλία Μουσικού Συλλόγου Λαρίσης με latin τραγούδια - Larissanet.gr

Συναυλία Μουσικού Συλλόγου Λαρίσης με latin τραγούδια  Larissanet.gr

Οι μουσικές διαδρομές και οι αναζητήσεις της Ανδρικής Χορωδίας του Μουσικού Συλλόγου Λαρίσης, της ιστορικότερης Χορωδίας που δραστηριοποιείται από το ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 May 2019 | 10:00 am


Ανταπάντηση στον Μητροπολίτη Λαρίσης κ. Ιερώνυμο - Larissanet.gr

Ανταπάντηση στον Μητροπολίτη Λαρίσης κ. Ιερώνυμο  Larissanet.gr

Επιστολή - ανταπάντηση του κ. Χρίστου Παναγιώτου στον Μητροπολίτη Λαρίσης Σεβ. κ. Ιερώνυμο.

Δημοσιεύθηκε στις 4 May 2019 | 10:00 am


Ανοιχτή επιστολή προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπλίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο - Larissanet.gr

Ανοιχτή επιστολή προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπλίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο  Larissanet.gr

«Τα δημοσίως λεγόμενα και πραττόμενα δημοσίως να ελέγχονται» (Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος, ΕΠΕ 23, 393) Σεβασμιώτατε, ευλογείτε! Την χαρά μας για την ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 April 2019 | 10:00 am


Ο Μητροπολίτης Λαρίσης έπαυσε από Πρωτοσύγκελλο τον Αρχ. Αχίλλιο Τσούτσουρα - Newpost.gr - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ

Ο Μητροπολίτης Λαρίσης έπαυσε από Πρωτοσύγκελλο τον Αρχ. Αχίλλιο Τσούτσουρα  Newpost.gr - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ

Σήμερα γράφτηκε το ... «τέλος εποχής Ιγνατίου» στην Λάρισα, αφού ο νέος Μητροπολίτης Ιερώνυμος έκανε αποδεκτή την παραίτηση που του είχε υποβάλει ευθύς ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 April 2019 | 10:00 am


Μειώνονται σταδιακά οι μετανάστες που έκαναν κατάληψη στον Σταθμό Λαρίσης - Η Καθημερινή

Μειώνονται σταδιακά οι μετανάστες που έκαναν κατάληψη στον Σταθμό Λαρίσης  Η Καθημερινή

Μειώνεται σταδιακά ο πληθυσμός των προσφύγων, οι οποίοι από το πρωί βρίσκονταν στο σταθμό Λαρίσης με αίτημα να μεταβούν στη Βόρεια Ελλάδα και από εκεί ...

Δημοσιεύθηκε στις 5 April 2019 | 10:00 am


Πρόσφυγες έκλεισαν το σταθμό Λαρίσης – Ζητούν να μεταφερθούν στα σύνορα - Το Βήμα Online

Πρόσφυγες έκλεισαν το σταθμό Λαρίσης – Ζητούν να μεταφερθούν στα σύνορα  Το Βήμα Online

Πρόσφυγες απέκλεισαν τις σιδηροδρομικές γραμμές στον σταθμό Λαρίσης, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εκτελεστούν τα δρομολόγια των τρένων και του ...

Δημοσιεύθηκε στις 5 April 2019 | 10:00 am


Ανακοινώσεις από τη Μητρόπολη Λαρίσης - Larissanet.gr

Ανακοινώσεις από τη Μητρόπολη Λαρίσης  Larissanet.gr

Ανακοινώσεις από την Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου.

Δημοσιεύθηκε στις 3 April 2019 | 10:00 am


Δείτε αγγελίες στο Νομό Λαρίσης

Φιλικοί ιστότοποι: