Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Λαρίσης    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

H UNESCO ''αγκαλιάζει'' τη Λάρισα

H UNESCO ''αγκαλιάζει'' τη Λάρισα!
Στο Διεθνές Δίκτυο των Πόλεων που Μαθαίνουν (Learning Cities)  ενέταξε την πόλη της  Λάρισας, η UNESCO.  Η σχετική απόφαση του Ινστιτούτου Δια βίου Μάθησης της UNESCO, που εδρεύει στο Αμβούργο, ελήφθη λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα και η επίσημη επιστολή του διευθυντή του προς το δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απόστολο Καλογιάννη και τον  αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής κ. Δημ. Δεληγιάννη έφτασε  μόλις χθες.

Η απόφαση αποδοχής του αιτήματος της Λάρισας, για ένταξή της στο Διεθνές Δίκτυο, συνιστά αναγνώριση και επιβράβευση της προσπάθειας που καταβάλει η δημοτική αρχή της Λάρισας για δικτύωση των φορέων  που ασχολούνται με την εκπαίδευση ενηλίκων και τη δια βίου μάθηση, με στόχο την ουσιαστική παρέμβαση  στην τοπική κοινωνία. Υπενθυμίζεται ότι αυτή η προσπάθεια ξεκίνησε τον περασμένο χειμώνα, ενώ το καλοκαίρι που μας πέρασε πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Λάρισα: η πόλη που μαθαίνει» με τη συμμετοχή διεθνούς κύρους επιστημόνων στον τομέα της Εκπαίδευσης Ενηλίκων.
Οι πρωτοβουλίες που αναπτύχθηκαν στην πόλη στον τομέα αυτών, προκάλεσε το ενδιαφέρον της UNESCO, η οποία απέστειλε πρόσκληση στο δήμαρχο Λαρισαίων για συμμετοχή στη 2η Διεθνή Συνδιάσκεψη των Πόλεων που Μαθαίνουν, που πραγματοποιήθηκε το Φθινόπωρο στο Μεξικό. Στη Διεθνή αυτή συνάντηση, τη Λάρισα εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος κ. Δημ Δεληγιάννης.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στη σχετική επιστολή του διευθυντή του Ινστιτούτου κ. Αrne Carlsen, με την οποία καλωσορίζει την πόλη στο Διεθνές Δίκτυο της UNESCO,  «η πόλη θα επωφεληθεί από τη συμμετοχή της σε ένα δυναμικό διεθνές Δίκτυο, το οποίο έχει ως στόχο να υποστηρίζει και να επιταχύνει, στην πράξη, την εκπαίδευση Ενηλίκων, σε διεθνές επίπεδο»
Με αφορμή τη ένταξη της Λάρισας στο Δίκτυο της UNESCO, ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης δήλωσε τα εξής:
«Η απόφαση του Ινστιτούτου Δια βίου Μάθησης της  UNESCO, για συμμετοχή της Λάρισας στο Διεθνές Δίκτυο των Πόλεων που μαθαίνουν, μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Πρόκειται στην ουσία για ιδιαίτερα σημαντική  αναγνώριση, σε κορυφαίο διεθνές επίπεδο, των πρωτοβουλιών και της δουλειάς που έχουμε ξεκινήσει στο επίπεδο της Δια βίου Μάθησης.
 Παράλληλα καταδεικνύει και τις δυνατότητες της Λάρισας να «σπάσει» την εσωστρέφεια και να αποκτήσει τη θέση που της αξίζει στο ευρωπαϊκό και διεθνές στερέωμα. Η συμμετοχή μας στο Διεθνές Δίκτυο των Πόλεων, συνιστά συγκριτικό πλεονέκτημα που η πόλη πρέπει να αξιοποιήσει στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, προς όφελος της πόλης αλλά κυρίως της τοπικής κοινωνίας.
Εμείς από την πλευρά μας θα συνεχίζουμε να εργαζόμαστε ακούραστα και μεθοδικά για το νέο άλμα που χρειάζεται η Λάρισα, αλλά και για ξαναχτίσουμε της πόλη μας και τις ζωές μας.»
  Τέλος, σημειώνεται ότι σύντομα το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης θα συζητήσει το θέμα και θα αποφασίσει τη συγκρότηση επιτροπής με τη συμμετοχή κοινωνικών κι εκπαιδευτικών φορέων για την «Πόλη που Μαθαίνει»

Δημοσιεύθηκε στις 5 January 2016 | 1:41 pm


Θεοφάνεια στην προκυμαία της Σμύρνης για πρώτη φορά μετά το 1922.


Η προκυμαία της Σμύρνης, πιθανότατα πριν από την καταστροφήΗ προκυμαία της Σμύρνης, πιθανότατα πριν από την καταστροφή Με επίσημη άδεια των τουρκικών αρχών θα τελεστεί για πρώτη φορά μετά την καταστροφή του 1922 η τελετή κατάδυσης του Τίμιου Σταυρού στις 6 Ιανουαρίου ανήμερα των Θεοφανίων, στην προκυμαία της Σμύρνης, μπροστά από το ιστορικό κτήριο του ελληνικού προξενείου. Ο πατέρας Κύριλλος Συκής, αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου, ιερατικός προϊστάμενος Αγίας Φωτεινής Σμύρνης δήλωσε στο pontos – news.gr: «Για πρώτη χρονιά θα γίνει Αγιασμός των Υδάτων στο λιμάνι της Σμύρνης. Επίσημα, είναι η πρώτη χρονιά. Το είχαμε κάνει πριν από 10-τόσα χρόνια, αλλά όχι επίσημα. Αυτή τη φορά έχει εκδοθεί κανονική άδεια από την τουρκική κυβέρνηση, το υπουργείο των Εσωτερικών». 
Ο Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου, Κύριλλος Συκής Ο Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου, Κύριλλος Συκής Ο αγιασμός των υδάτων θα τελεστεί στις 12:30 στην προκυμαία της Σμύρνης, απέναντι από το ιστορικό κτήριο του παλιού ελληνικού προξενείου και θα υπάρχει και εκπροσώπηση από την τοπική αυτοδιοίκηση της πόλης. Τη θρησκευτική τελετή θα παρακολουθήσουν και πιστοί από την Ελλάδα, καθώς θα ταξιδέψουν τρία γκρουπ θα ταξιδέψουν από την Αθήνα, τη Μυτιλήνη και τη Χίο. Σκοπός της εκκλησίας είναι να τελεστεί άψογα το μυστήριο ώστε να καθιερωθεί ο εορτασμός και να πραγματοποιείται απρόσκοπτα κάθε χρόνο από την ορθόδοξη κοινότητα της Σμύρνης. Η προκυμαία της Σμύρνης, άλλοτε Η προκυμαία της Σμύρνης, άλλοτε Στη Σμύρνη ζουν σήμερα 300 Έλληνες και άλλοι 7.000 με 8.000 ορθόδοξοι Ρώσοι και Γεωργιανοί. Παραμονή των Θεοφανίων, ο πατέρας Κύριλλος Συκής θα ταξιδέψει στην Τένεδο για να τελέσει στο νησί τον αγιασμό των υδάτων. Με πληροφορίες από pontos – news.gr...

Δημοσιεύθηκε στις 5 January 2016 | 1:00 am


Φωτιά σε διαμέρισμα στο κέντρο της Λάρισας


Φωτιά σε σπίτι στο κέντρο της Λάρισας
Μεγάλες ζημιές προκλήθηκαν σήμερα το απόγευμα σε διαμέρισμα του τρίτου ορόφου πολυκατοικίας στην οδό Αμπελακίων στο κέντρο της Λάρισας, μετά την εκδήλωση φωτιάς.
Ο 77χρονος ένοικος του διαμερίσματος ήταν αυτός που ειδοποίησε για την πυρκαγιά ενώ στο σημείο έσπευσαν πυροσβεστικές δυνάμεις, με εννέα άνδρες και δύο οχήματα, προκειμένου να τη θέσουν υπό έλεγχο. Ο 77χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους. Τα αίτια της φωτιάς διερευνά ήδη το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Δημοσιεύθηκε στις 5 January 2016 | 12:49 am


Boeing πετούσε στα 10.000 πόδια με ανοιχτή την πόρταBOEING KOREAN AIR

  • Κοινοπ


Πώς θα σας φαινόταν αν βρισκόσασταν σε ένα αεροπλάνο το οποίο πετούσε στα 10.000 πόδια και ανακαλύπτατε ότι η πόρτα ήταν ανοικτή; Σίγουρα δεν θα ταν και ότι πιο ευχάριστο. Κάπως έτσι φαίνεται πως ένιωσαν οι επιβάτες ενός αεροπλάνου της εταιρίας «Korean Air», θυγατρική της «Air Jin», το οποίο απογειώθηκε την Κυριακή από το Cebu στις Φιλιππίνες για το Busan της νοτίου Κορέας.

Επρόκειτο για ένα 737-800 το οποίο μετέφερε 163 επιβάτες, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το CNN. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Jin Air, οι επιβάτες ενημερώθηκαν έπειτα από μια ανακοίνωση που έγινε κατά την διάρκεια της πτήσης.
Η ανοικτή πόρτα έγινε αντιληπτή από το προσωπικό εξαιτίας ενός θορύβου, ενώ ορισμένοι επιβάτες τόνισαν πως ένιωσαν ναυτία κατά την διάρκεια της επιστροφής.
Οι επιβάτες διανυκτέρευαν σε δωμάτια τοπικού ξενοδοχείου που τους παραχωρήθηκαν και η πτήση αναχώρησε 15 ώρες πιο μετά.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι επιβάτες θα αποζημιωθούν για την ταλαιπωρία που υπέστησαν.

Δημοσιεύθηκε στις 4 January 2016 | 11:55 pm


Η αποστολή της ΑΕΛ για τον αγώνα Κυπέλλου με τον Αστέρα Τρίπολης

Η αποστολή της ομάδας μας για τον αγώνα Κυπέλλου με τον Αστέρα Τρίπολης
H αποστολή της ομάδας μας για τον αγώνα Kυπέλλου με τον Αστέρα Τρίπολης αποτελείται από τους εξής ποδοσφαιριστές:
Καβουσάκης, Ξενοδόχοβ, Νικολακάκης, Μασούρας, Κοντοχρήστος, Γιοβάνοβιτς, Κομεσίδης, Σουλιώτης, Ναγιάρ, Αναστασόπουλος, Μπανούσης, Μπουντόπουλος, Λαμπρόπουλος, Ουρτάδο, Πάτο, Χοτζάλι, Κουτσιανικούλης, Μπόγιοβιτς, Μαρουκάκης

Δημοσιεύθηκε στις 4 January 2016 | 11:19 pm


Σε πολιτικούς αρχηγούς και Πρόεδρο τη Δευτέρα το Ασφαλιστικό

Σε πολιτικούς αρχηγούς και Πρόεδρο τη Δευτέρα το ΑσφαλιστικόΕνόψει των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος θα ενημερώσει τη Δευτέρα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση.

Ο κ. Κατρούγκαλος θα συναντηθεί στις 11 με τον πρόεδρο της ΝΔ Γιάννη Πλακιωτάκη στη Βουλή και θα ακολουθήσουν συναντήσεις με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς. Στις 13:00 έχει οριστεί το ραντεβού με τον γγ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα. 

Από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα γίνει δεκτός στο Προεδρικό Μέγαρο στις 18.00.

Το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό αναμένεται να κατατεθεί εντός του Ιανουαρίου, όπως επιβεβαιώνει ο υπουργός Εργασίας στο «Έθνος της Κυριακής», καθώς αποτελεί προϋπόθεση για την πρώτη αξιολόγηση.

Ποιες είναι οι βασικές προτάσεις της κυβέρνησης

Στην ελληνική πρόταση, το ποσοστό αναπλήρωσης θα κινηθεί περίπου στο 60-65% για 40 χρόνια ασφάλισης και για να μην μειωθούν οι παλιές συντάξεις θα υπάρξει προσωπικό ποσοστό αναπλήρωσης που θα καλύψει τη διαφορά.
Το ποσοστό αναπλήρωσης θα είναι υψηλότερο για τις χαμηλές συντάξεις απ' οτι για τις υψηλές. Με το νέο σχεδιο θα επιβάλλεται πλαφόν για όσους εισπράττουν σύνταξη πάνω απο 2.500 ευρώ.
Θα χορηγείται εθνική σύνταξη 384 ευρω στα 67 έτη, για όσους έχουν τουλάχιστον 15 χρόνια εργασίας.
Προτείνεται αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών 1% για τους εργοδότες και 0,5% για τους εργαζόμενους, αλλά και επιβολή φόρου στις τραπεζικές συναλλαγές που μπορεί να φθάσει και το 0,1%.
Όσον αφορά στις επικουρικές συντάξεις, θα γίνει προσπάθεια να μην υπάρξουν μειώσεις, αλλά εάν οι πιέσεις των δανειστών είναι ισχυρές, τότε θα προστατευτούν μόνο όσες είναι κάτω από 170 ευρώ.
Πηγή: Newsroom ΔΟΛ

Δημοσιεύθηκε στις 3 January 2016 | 8:33 pm


Προβολές ταινιών στο Χατζηγιάννειο για την νέα χρονιά


Προβολές ταινιών στο Χατζηγιάννειο για την νέα χρονιά
Ξεκινούν την Τρίτη 12 Ιανουαρίου στο Χατζηγιάννειο, οι προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης Λάρισας οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι την Τρίτη 19 Απριλίου, τις ώρες 19:00 και 21:30.
Να σημειωθεί ότι από τις 24 έως τις 27 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί το «2o Πανόραμα Ελληνικού Κινηματογράφου Θ. Αγγελόπουλος» αφιερωμένο στον διάσημο Έλληνα σκηνοθέτη του γαλλικού κινηματογράφου Κώστα Γαβρά.
Και το νέο πρόγραμμα περιλαμβάνει ταινίες ποιότητας από όλο τον κόσμο.
Tο πρόγραμμα προβολών της Κινηματογραφικής Λέσχης Λάρισας σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών για το 2016 έχει ως εξής:

12/01/2016 » Το παιχνίδι της μίμησης» του Μόρτεν Τίλντουμ (2014)
19/01/2016 «Senso» του Λουκίνο Βισκόντι (1956)
24/01/2016-27/01/2016 «2o Πανόραμα Ελληνικού Κινηματογράφου Θ. Αγγελόπουλος «- Αφιέρωμα στον Κώστα Γαβρά
02/02/2016 «Το γάλα» του Σεμίχ Καπλάνογλου (2008)
09/02/2016 «Η κρυφή γοητεία της Μπουρζουαζίας» του Λουίς Μπουνιουέλ (1972)
16/02/2016 «Η μάχη της Αλγερίας» του Τζίλο Ποντεκόρβο (1966)
23/02/2016 «Η Ρώσικη Κιβωτός» του Αλεξάντερ Σοκούροφ (2002)
01/03/2016 «Μακριά πετούν τα σύννεφα» του Άκι Καουρισμάκι (1996)
08/03/2016 «Γυναίκες έτοιμες για όλα» του Νάιτζελ Κόουλ (2010)
15/03/2016 «Ο εξαιρετικός κύριος Lazhar» του Φιλίπ Φαραλντό (2011)
22/03/2016 «Σύντομη συνάντηση» του Ντέιβιντ Λιν (1945)
29/03/2016 «Η τελευταία ακροβάτις της Μαδρίτης» του Άλεξ ντε λα Ιγκλέσια (2010)
05/04/2016 «Τα μυθικά πλάσματα του Νότου» του Μπεν Ζάιτλιν (2012)
12/04/2016 «2 ημέρες,1 νύχτα» του Ζαν -Πιερ & Λικ Νταρντέν (2014)
19/04/2016 Η τελευταία ταινία που θα προβληθεί θα είναι αυτή που θα πλειοψηφήσει από τις προτάσεις του κοινού της Κινηματογραφικής Λέσχης Λάρισας. Θα ανακοινωθεί μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου..

Δημοσιεύθηκε στις 3 January 2016 | 8:05 pm


Καλή Χρονιά


Δημοσιεύθηκε στις 31 December 2015 | 8:14 pm


Πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας στη Γαλλία ενόψει Πρωτοχρονιάς

Περισσότεροι από 100.000 αστυνομικοί και χωροφύλακες θα κινητοποιηθούν για να εγγυηθούν την ασφάλεια στη Γαλλία απόψε, κατά τους εορτασμούς της Πρωτοχρονιάς, έξι εβδομάδες μετά τις επιθέσεις των τζιχαντιστών στο Παρίσι, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ.

«Δεν υπάρχει συγκεκριμένη απειλή» για επίθεση, διευκρίνισε ο υπουργός, μόνο «μια γενική απειλή για όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, με τα μηνύματα που έχει στείλει το Νταές», όπως είπε, χρησιμοποιώντας το αραβικό ακρωνύμιο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Πηγή: http://www.onlarissa.gr

Δημοσιεύθηκε στις 31 December 2015 | 7:57 pm


Λήστεψαν παιδιά που έλεγαν τα κάλαντα


Δύο ληστείες σε βάρος παιδιών που έλεγαν τα κάλαντα σημειώθηκαν σήμερα στην Αττική.
Στις 11.20, στην οδό Θεμιστοκλέους 8 στον Χολαργό, δύο άγνωστοι άρπαξαν με λεκτική απειλή 70 ευρώ απο δύο ανηλικους, ενώ στις 12.15 το μεσημέρι, ένας άγνωστος άρπαξε 30 ευρώ απο έναν 12χρονο, στην συμβολή των οδών Κένεντυ και Ευβοίας στους Αγίους Αναργύρους.
Οι δράστες αναζητούνται απο την αστυνομία.

Δημοσιεύθηκε στις 31 December 2015 | 7:51 pm


Τέλη κυκλοφορίας 2016: Παράταση λίγων ημερών για την εξόφλησή τους

Ο αρμόδιος υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης ανακοίνωσε σήμερα πως δίνεται παράταση λίγων ημερών για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας και την κατάθεση των πινακίδων, έχοντας εξαντληθεί όλα τα περιθώρια

Λήγει σήμερα η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας με το υπουργείο Οικονομικών να χαλαρώνει την αρχική αυστηρή του στάση, για την τήρησή της. 
Το υπουργείο, έχοντας εξαντλήσει όλα τα περιθώρια, ανακοίνωσε παράταση λίγων ημερών για την πληρωμή των τελών και την κατάθεση των πινακίδων, δια στόματος του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδη, κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στο MEGA.

AdTech Ad

"Τα δεδομένα που είχαμε έως την Τρίτη, ήταν ότι είχαν πληρωθεί τα τέλη για 4,5 εκατ. οχήματα. Άρα, θα δούμε τι έγινε και χθες και μέσα στην ημέρα θα ληφθεί η απόφαση για παράταση λίγων ημερών, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πολίτες και να μη δημιουργηθεί πρόβλημα", ανέφερε ο κ. Αλεξιάδης, το πρωί, ενώ ακολούθησε ανακοίνωση του υπουργείο Οικονομικών κατά την οποία επισημαίνεται ότι "ανταποκρινόμενο στα αιτήματα πολιτών και κοινωνικών φορέων, παρατείνει την προθεσμία αγοράς τελών κυκλοφορίας για το 2016, μέχρι και την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016".
Επισημαίνει, επίσης, ότι:
1. Δεν θα υπάρξει άλλη παράταση, γιατί η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών έχει ήδη προμηθευτεί τα τέλη κυκλοφορίας. Η παράταση δίνεται για να αντιμετωπιστούν υπαρκτά οικονομικά προβλήματα, καθυστερήσεις σε μισθοδοσία κλπ.
2. Η παράταση αφορά στα τέλη κυκλοφορίας και την κατάθεση πινακίδων.
3. Η πληρωμή τελών κυκλοφορίας μπορεί να γίνει (στις τράπεζες) και μέσω διαδικτύου, χωρίς ταλαιπωρία για τον πολίτη.
Σε περίπτωση μη πληρωμής των τελών βαρεία καμπάνα περιμένει τους οφειλέτες, καθώς θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο ισόποσο με την αξία των αρχικών τελών στο διπλάσιο.

Δημοσιεύθηκε στις 31 December 2015 | 7:44 pm


Ξεκινούν οι εκπτώσεις από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου

Αρχίζουν οι χειμερινές εκπτώσεις. Μέχρι πότε θα διαρκέσουν. Πότε αναμένονται οι καλοκαιρινές εκπτώσεις Από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016 θα ξεκινήσουν οι χειμερινές εκπτώσεις, όπως αναφέρει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, σε ενημερωτικό σημείωμά του για τις «Εκπτώσεις και εργάσιμες Κυριακές για το έτος 2016».

AdTech Ad

Αναλυτικά, βάσει του άρθρου 15 του ν. 4177/13, οι περίοδοι των εκπτώσεων για το 2016 έχουν ως εξής:

Οι χειμερινές εκπτώσεις θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016 και θα διαρκέσουν έως τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου ενώ οι καλοκαιρινές εκπτώσεις θα διαρκέσουν από τη Δευτέρα 11 Ιουλίου έως την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016.
Οι ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι είναι από την Τρίτη 3 Μαΐου έως την Τετάρτη 10 Μαΐου και από την Τρίτη 1η Νοεμβρίου έως την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου.
Τέλος, βάσει του άρθρου 16 του ν. 4177/13, η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων το έτος 2016 επιτρέπεται προαιρετικά τις ακόλουθες Κυριακές, 17 Ιανουαρίου, 24 Απριλίου, 8 Μαΐου, 17 Ιουλίου, 6 Νοεμβρίου, 11 Δεκεμβρίου και 18 Δεκεμβρίου.

Δημοσιεύθηκε στις 31 December 2015 | 7:43 pm


Δέκα σαρωτικές αλλαγές και πέντε περικοπές στις συντάξεις το 2016

Ασφαλιστικό: Δέκα σαρωτικές αλλαγές και πέντε περικοπές στις συντάξεις το 2016 - Media
 Σαρωτικές αλλαγές και ανατροπές στις συντάξεις, στις εισφορές και στις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης φέρνει η μεταρρύθμιση-σταθμός στο ασφαλιστικό που αναμένεται να ψηφιστεί μέσα στο 2016.
Ο νέος νόμος, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο ανατρέπει όλα ή σχεδόν όλα από όσα ισχύουν στο ασφαλιστικό σύστημα, το οποίο στην ουσία θα χτιστεί από την αρχή με προοπτική βιωσιμότητας για μια 50ετία.
Τα μέτρα που θα περιλαμβάνει το νέο ασφαλιστικό δεν θα εξαντληθούν με την ψήφιση του νομοσχεδίου που, εκτός απροόπτου, έρχεται μέσα στον Ιανουάριο, αλλά θα έχει ειδικές ρήτρες που θα μεταβάλλουν το ύψος των συντάξεων αυτόματα και χωρίς να απαιτούνται κάθε φορά νέες νομοθετικές ρυθμίσεις!

Η πρώτη και πιο ισχυρή δόση από το σοκ των αλλαγών θα περιλαμβάνει συνοπτικά 10 μέτρα που θα εφαρμοστούν μέσα στο 2016.
Τα 10 μέτρα περιλαμβάνουν:
1. Μειώσεις στις κύριες συντάξεις, τόσο στις νέες για τις οποίες θα εφαρμοστεί νέος τρόπος υπολογισμού που οδηγεί σε μικρότερες αποδοχές όσο και στις ήδη καταβαλλόμενες, οι οποίες θα επανυπολογιστούν με χαμηλότερα ποσοστά αναπλήρωσης.
2. Κατάργηση όλων των κατώτατων συντάξεων για όσους αποχωρούν από 1/7/2015 και μετά. Μπορεί να μοιάζει ακραίο αλλά τα νέα ποσά για τις κατώτατες κύριες συντάξεις θα ξεκινούν από τα 170 ευρώ.
3. Περικοπές στις επικουρικές συντάξεις. Το ψαλίδι θα ξεκινά από 8% και θα φτάνει το 15% ή και το 30%.
4. Περικοπές ως 40% στα μερίσματα του Δημοσίου.
5. Αυξήσεις σε τρεις δόσεις στις εισφορές των αγροτών που θα πάνε από το 7% στο 20% του ποσού της ασφαλιστικής τους κατηγορίας.
6. Μείωση κατά 10% ως 15% στο νέο εφάπαξ.
7. Χαμηλότερα εισοδηματικά κριτήρια για το ΕΚΑΣ με αποτέλεσμα να το χάνουν 70.000 δικαιούχοι.
8. Ανατροπή στις πρόωρες συντάξεις με κρυφές αυξήσεις στα όρια ηλικίας και μείωση σύνταξης πάνω και από 40% για το Δημόσιο.
9. Κατάργηση των ειδικών καθεστώτων συνταξιοδότησης από το Δημόσιο (εξετάζεται εξαίρεση για μάχιμους των Ενόπλων Δυνάμεων όπως οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας) λόγω της εξομοίωσης του συνταξιοδοτικού καθεστώτος του Δημοσίου με του ΙΚΑ.
10. Κατάργηση ταμείων και των ειδικών διατάξεών τους με την ενοποίησή τους σε ένα ενιαίο φορέα με κορμό το ΙΚΑ. Η ενοποίηση θα φέρει και την εξίσωση όλων των παροχών τους σε χαμηλότερα επίπεδα. Για παράδειγμα, τα επιδόματα συζύγου θα είναι ενιαία για όλους, ενώ τα 220 ευρώ που καταβάλλει το ΤΕΒΕ στους συνταξιούχους του χωρίς εισφορές, θα καταργηθούν.
Το πακέτο για τις συντάξεις
Οι μειώσεις στις κύριες συντάξεις, τόσο στις νέες για τις οποίες θα εφαρμοστεί νέος τρόπος υπολογισμού που οδηγεί σε μικρότερες αποδοχές όσο και στις ήδη καταβαλλόμενες, οι οποίες θα επανυπολογιστούν με χαμηλότερα ποσοστά αναπλήρωσης, είναι αναπόφευκτες.
Ηδη έχουν ψηφιστεί από τον Ιούλιο του 2015 πέντε νέες περικοπές για όσους υποβάλλουν αίτηση από 1/7/2015 και μετά.
Πρώτη μείωση, η κατάργηση της κατώτατης σύνταξης των 487 ευρώ από 1/7/2015.

Δεύτερη μείωση, η ποινή που θα έχει η σύνταξη για όσους αποχωρούν πριν από το 67ο έτος, καθώς δεν θα παίρνουν το κατώτατο όριο αλλά μόνο ό,τι αναλογεί στις εισφορές τους και στα 67 θα παίρνουν το νέο κατώτατο όριο σύνταξης.
Τρίτη μείωση, η περικοπή που θα επιβάλλεται σε όσους αποχωρούν πριν από τα 67 με καθεστώς πρόωρης συνταξιοδότησης. Το ψαλίδι 6% για κάθε έτος πρόωρης εξόδου θα επιβάλλεται επί χαμηλότερου ποσού και όχι επί του ποσού της κατώτατης σύνταξης!
Τέταρτη μείωση, η έξτρα ποινή κατά 10% στη σύνταξη για όσους θεμελιώνουν δικαίωμα πρόωρης συνταξιοδότησης και αποχωρούν μετά τις 19/8/2015 που αλλάζουν τα όρια ηλικίας.
Πέμπτη μείωση το νέο σύστημα υπολογισμού των συντάξεων για όσους υποβάλλουν αίτηση από 1/9/2015 και μετά.
Στο τελικό ποσό σύνταξης υπάρχει και μια έξτρα περικοπή από την εισφορά ασθένειας που από 4% πήγε στο 6% για τις κύριες συντάξεις ενώ στις επικουρικές που δεν επιβαλλόταν εισφορά ασθένειας θεσπίστηκε αντίστοιχη εισφορά 6%.

Δημοσιεύθηκε στις 28 December 2015 | 2:07 pm


Φιλανθρωπικός αγώνας την Τετάρτη στο AEL FC ARENA


Φιλανθρωπικός αγώνας την Τετάρτη στο ARENA
Ένας αγώνας ποδοσφαίρου με κοινωνικό χαρακτήρα θα διεξαχθεί την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2015 στο AEL FC ARENA στις 15:00 μεταξύ των παλαιμάχων της ΑΕΛ και μιας επίλεκτης ομάδας της ΠΑΕ ΑΕΛ που θα αποτελείται από μέλη του προπονητικού και ιατρικού team, μέλη της διοίκησης, στελέχη της ομάδας, συνεργάτες, φίλους και όχι μόνο.
Ο αγώνας θα γίνει για την ενίσχυση των κοινωνικών δομών άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας του Δήμου Λαρισαίων. Η ΠΑΕ ΑΕΛ είναι πάντα δίπλα στους άπορους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα διαβίωσης.


Γενική είσοδος ορίζεται στα 5 ευρώ για τους ενήλικες και δωρεάν είσοδος για τα παιδιά.
Τον αγώνα θα παρακολουθήσει σύσσωμη οικογένεια της ΑΕΛ με όλους τους ποδοσφαιριστές και οι μικροί μας φίλοι και οι οπαδοί μας θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν, να ανταλλάξουν ευχές, να πάρουν αυτόγραφα και να φωτογραφηθούν μαζί τους.

Δημοσιεύθηκε στις 28 December 2015 | 1:57 pm


Μέχρι πότε πρέπει να αλλάξετε αστυνομική ταυτότητα – Πόσο θα πληρώσετε


Μέχρι πότε πρέπει να αλλάξετε αστυνομική ταυτότητα – Πόσο θα πληρώσετε

Μέσα στους επόμενους μήνες όλοι οι Έλληνες πολίτες θα αποκτήσουν τις νέου τύπου, σύγχρονες αστυνομικές ταυτότητες.

Ήδη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει συσταθεί επιτροπή στην οποία μετέχουν και αστυνομικοί της Διεύθυνσης Διαβατηρίων της Αστυνομίας, που θα υποβάλλει έως τα τέλη Γενάρη την πρότασή της για τα τεχνικά χαρακτηριστικά των νέων ταυτοτήτων.

Η όλη διαδικασία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο, ενώ οι πολίτες προκειμένου να αποκτήσουν τη νέα ταυτότητα θα πρέπει να καταβάλλουν αντίτιμο ύψους περίπου 10 ευρώ.Η επιτροπή, η οποία έχει συσταθεί από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, θα προτείνει εάν εκτός από το δακτυλικό αποτύπωμα θα υπάρχουν και άλλα βιομετρικά χαρακτηριστικά του κατόχου. Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο τα νέα δελτία ταυτότητας να περιλαμβάνουν στοιχεία όπως το «αποτύπωμα» της ίριδας του κατόχου αλλά και μικροτσίπ με βιομετρικά χαρακτηριστικά.

Η διαδικασία που κινεί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δρομολογήθηκε μετά από τις έντονες πιέσεις αξιωματούχων των ΗΠΑ με αποκορύφωμα τα όσα διεμήνυσε στον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα ο υπουργός Εξωτερικών της Αμερικής κ. Τζον Κέρι κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στην Αθήνα.

Οι Αμερικανοί θεωρούν ότι οι σημερινές ταυτότητες μπορούν εύκολα να παραποιηθούν και στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν για την έκδοση διαβατηρίων από κυκλώματα πλαστογράφων. Αντίθετα στα διαβατήρια που εκδίδονται από την Αστυνομία –σύμφωνα με τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας– δεν έχουν παρατηρηθεί μέχρι στιγμής κρούσματα πλαστογραφίας.

Το ίδιο και στα νέα διπλώματα οδήγησης που από το 2009 εκδίδονται με τις ίδιες προδιαγραφές από το Εθνικό Κέντρο Έκδοσης Εγγράφων Ασφαλείας, που εδρεύει στη διεύθυνση διαβατηρίων της Αστυνομίας.
Πηγή madata.gr

Δημοσιεύθηκε στις 28 December 2015 | 1:41 pm


Κατσέλη: Δεν συμφέρει καμία τράπεζα να βγάλει σπίτι σε πλειστηριασμό


"Δεν είναι προς το συμφέρον καμιάς τράπεζας να εκπλειστηριάσει κατοικία. Το κίνητρο για κάθε τράπεζα είναι κρατήσει τον πελάτη της ενήμερο" δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega η πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών Λούκα Κατσέλη.


AdTech Ad

Υπογράμμισε πως καμία τράπεζα δεν έχει προχωρήσει σε πώληση δανείων σε ξένα funds, αλλά σημείωσε πως αυτό που έχουν συζητήσει ορισμένες τράπεζες είναι η διαχείριση δανείων από τέτοιες εταιρείες. Πάντως, υπογράμμισε πως οι τράπεζες του 2016 δεν είναι ίδιες με τις τράπεζες του 2010 και πως όσοι δανειολήπτες σπεύσουν να συζητήσουν με τις τράπεζες για δάνειά τους, που δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν, θα βρουν λύση, καθώς υπάρχουν ειδικά τμήματα πλέον που διαχειρίζονται τέτοια θέματα. Είπε πως οι τράπεζες έχουν στείλει επιστολές στους δανειολήπτες που καθυστερούν για να ανταποκριθούν και να κάνουν ρυθμίσεις στο πλαίσιο της απόφασης της Τράπεζας της Ελλάδας του περασμένου Σεπτεμβρίου.
Αναγνώρισε ότι υπάρχουν πλέον περιορισμοί για την ένταξη όσων αδυνατούν να πληρώσουν στον λεγόμενο νόμο Κατσέλη, σημειώνοντας πως τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια τέθηκαν έπειτα από επιμονή των δανειστών αν και "κατά τη γνώμη της δεν ήταν αναγκαία". Αποσαφήνισε για μια ακόμη φορά ότι ο νόμος Κατσέλη αφορά όσους βρίσκονται σε μόνιμη αδυναμία πληρωμής.
Όσοι έχουν πρόσκαιρη αδυναμία πληρωμής μπορούν να απευθυνθούν στις τράπεζες και να κάνουν ρυθμίσεις, τόνισε η κ. Κατσέλη σημειώνοντας ότι ανάμεσα στα εργαλεία που υπάρχουν είναι το κούρεμα, η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής, η αλλαγή επιτοκίου, κλπ.
Εξέφρασε την ελπίδα να αρθούν ολοκληρωτικά τα capital controls έως το πρώτο εξάμηνο του 2016. Είπε, ακόμη, πως σταδιακά αρχίζουν να επιστρέφουν καταθέσεις στις τράπεζες.

Δημοσιεύθηκε στις 28 December 2015 | 1:32 pm


Πολιτική θύελλα για τις γυναίκες στο χακί...


Πολιτική θύελλα για τις γυναίκες στο χακί – Ολοι εναντίον Π. Καμμένου
Τα σχέδια του Πάνου Καμμένου για υποχρεωτική στράτευση των γυναικών που διεκδικούν θέση στην Αστυνομία, Πυροσβεστική και Λιμενικό καθώς και προαιρετική στράτευση για όλες τις υπόλοιπες γυναίκες, προκαλούν πολιτική θύελλα. Μάλιστα, το σχέδιό του υπουργού Άμυνας και προέδρου των ΑΝΕΛ για ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων φέρεται να προβλέπει τη δημιουργία και στρατιωτικών λυκείων.
Αντίδραση Παπαδημούλη
«Η χώρα χρειάζεται ανάπτυξη και όχι άλλη στρατιωτικοποίηση. Η πρόταση να “ντυθούν στο χακί” γυναίκες και μαθητές δεν είναι κυβερνητική πολιτική», ανέφερε με ανάρτησή του στο twitter ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑΔημήτρης Παπαδημούλης.

Η χώρα χρειάζεται ανάπτυξη κ όχι άλλη στρατιωτικοποίηση. Η πρόταση να «ντυθούν στο χακί» γυναίκες κ μαθητές, δεν είναι κυβερνητική πολιτική.
ΠΑΣΟΚ: Παραλήρημα
«Παραλήρημα» χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ τη πρωτοβουλία του υπ. Εθνικής Αμυνας Π. Καμμένου για υποχρεωτική στράτευση των γυναικών που διεκδικούν θέση σε Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό και την ίδρυση στρατιωτικών λυκείων.
«Αυτοί είναι οι ΑΝΕΛ. Ακροδεξιοί, φανατικοί, ομοφοβικοι» τονίζει μεταξύ άλλων η Χαριλάου Τρικούπη, σημειώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να τους καλύπτει και να τους εναγκαλίζεται, για την καρέκλα
Αναλυτικά η ανακοίνωση
Το νέο παραλήρημα του κ Καμμένου περί ίδρυσης στρατιωτικών λυκείων και υποχρεωτικής στράτευσης των γυναικών που δίνουν εξετάσεις για τα Σώματα Ασφαλείας, δεν μας εκπλήσσει. 
Αυτοί είναι οι ΑΝΕΛ. Ακροδεξιοί, φανατικοί, ομοφοβικοί.
Εμείς έχουμε ήδη καταδικάσει αυτό που εκφράζουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως εξακολουθεί να τους καλύπτει και να τους εναγκαλίζεται, για την καρέκλα, για την εξουσία. Χωρίς αρχές και αξίες.
Να τους χαίρονται και να τους καμαρώνουν. Αλλά αριστερή κυβέρνηση με ακροδεξιούς δεν γίνεται. Φαίνεται ότι κάποιοι νέρωσαν παρά πολύ το κρασί τους.
Ο Ελληνικός λαός βγάζει ήδη τα συμπεράσματα του.
Συνιστούμε πάντως στον κ. Τσίπρα όταν πάει στους Podemos η στην πορτογαλική αριστερά, να μη συνοδεύεται από τον κ Καμμένο. Μην πάθουν και σοκ οι άνθρωποι.
Απάντηση ΑΝΕΛ σε ΠΑΣΟΚ
«Το όψιμο ενδιαφέρον του ΠΑΣΟΚ για τον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα, τον οποίο μέχρι πρότινος έβριζε και κατηγορούσε εκπλήσσει. Τώρα θέλει να τον προστατεύσει από την «κακή» παρέα του Πάνου Καμμένου και των ΑΝΕΛ» αναφέρει η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη, απαντώντας στο ΠΑΣΟΚ .
«Μετά την πολύχρονη καταστροφική διακυβέρνηση της πατρίδος μας τώρα επιδίδεται στο καινούριο σπορ των ανέξοδων συμβουλών. Κυρία Γεννηματά, συνεχίστε παρέα με τον κ. Βενιζέλο, πλέον κανείς δεν σας λαμβάνει υπ’ όψιν», καταλήγει η κ. Χρυσοβελώνη.
Ποτάμι
Και το Ποτάμι εξέδωσε δελτίο τύπου στο οποίο αναγράφεται ότι «Ο υπουργός Καμμένος γίνεται όλο και πιο επικίνδυνος. Και κάνουν λάθος όσοι τον αντιμετωπίζουν ως γραφικό. Ο πολιτικός επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων φοράει όλο και περισσότερο στρατιωτικές στολές και σκηνοθετεί επισκέψεις-τελετές όπου πρόσωπα και απόψεις υποχρεούνται σε πολεμική αμφίεση».
Απάντηση των ΑΝΕΛ
Από την πλευρά της η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη απαντώντας στο Ποτάμι ανέφερε «Μας έχει συνηθίσει το Ποτάμι και ο αρχηγός του σε άναρθρες και υστερικές κραυγές, που αφήνουν όμως παγερά αδιάφορη τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών».
«Μετά το στραπάτσο που του επιφύλαξε ο ελληνικός λαός στις τελευταίες εκλογές, το μένος του κατά φαντασίαν …πρωταγωνιστή εναντίον του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου, σε συνάρτηση με τις ιδεοληπτικές εμμονές του και το άγχος του να δείξει ότι υπάρχει, παρά τον εγγενή τυχοδιωκτισμό του, τον καθιστούν ολοένα και πιο γραφικό. Εκτός του ότι είναι αποδεδειγμέναανιστόρητος και εθελόδουλος», τονίζει η κ. Χρυσοβελώνη.
Εμπρηστικός ο Καμμένος
Ο κ. Καμμένος παίρνοντας θέση από το Twitter, ανάρτησε το εξής:
Το «τσουτσέκι» του Σημίτη ο «αδελφός» Γιάννου ενω έγινε ξεροπόταμος λόγω απώλειας μέσων των εργολάβων επιτείθεται.
Ένωση Κεντρώων: Ευχόμαστε να ανακαλέσει
«Οι απόψεις του κ. Καμμένου εφαρμόζονται σε χώρες που βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση και επομένως δεν μπορούμε να κατανοήσουμε το πνεύμα του. Ευχόμαστε να ανακαλέσει τις αποφάσεις του», αναφέρει η Ένωση Κεντρώων σε ανακοίνωσή της
ΛΑΕ
«Οι εξαγγελίες Καμμένου για τη στράτευση των γυναικών και τα ειδικά Λύκεια για τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων έρχονται να καταδείξουν ότι η μεταλλαγμένη κυβέρνηση Τσίπρα είναι έτοιμη να κυοφορήσει τα πιο επίφοβα, αντιδημοκρατικά και επικίνδυνα τερατουργήματα» σημειώνεται σε ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας.
Και προστίθεται ότι «η καταπολέμηση των μεγάλων διακρίσεων σε βάρος των γυναικών, οι οποίες εντείνονται εξαιτίας των μνημονιακών επιλογών, δεν έχει καμιά σχέση με την εισαγωγή της στρατιωτικοποίησης στη ζωή τους, η οποία θα επιβαρύνει περαιτέρω τη θέση τους. Πολύ χειρότερα, τα ειδικά Λύκεια για στρατιωτικούς θα αποκόψουν τα μελλοντικά στελέχη των ενόπλων δυνάμεων από τη γενική εθνική λαϊκή παιδεία, διαμορφώνοντας μια ειδική κάστα πολύ εύκολη στην χειραγώγηση από ξένα και εγχώρια κατεστημένα κέντρα, με άκρως επικίνδυνες προεκτάσεις για τη δημοκρατία και την πορεία τη χώρας».

Δημοσιεύθηκε στις 28 December 2015 | 1:22 pm


Οι Ελληνες είναι ο πιο απογοητευμένος λαός της ΕΕ


Ευρωβαρόμετρο: Οι Ελληνες είναι ο πιο απογοητευμένος λαός της ΕΕ
Κακή οικονομική κατάσταση σήμερα, απαισιοδοξία για το μέλλον, μη ικανοποιητική ζωή. Ετσι σκέφτονται οι περισσότεροι Ελληνες, που παραμένουν ο πιο απογοητευμένος λαός της Ευρώπης.
Αυτό αναδεικνύει το Τακτικό Ευρωβαρόμετρο για το φθινόπωρο του 2015, το οποίο δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
Πιο συγκεκριμένα, το 60% από τους Ελληνες ερωτηθέντες δηλώνουν ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από τη ζωή τους. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι ο αντίστοιχος όρος στην ΕΕ των 28 είναι 19%. Την ίδια ώρα, το 83% των Ελλήνων δεν έχει εμπιστοσύνη στο μέλλον, έναντι του 32% που αποτελεί τον μέσο όρο στην ΕΕ. Παράλληλα, η συντριπτική πλειονότητα- το 92%- εκτιμά πως ήταν σε καλύτερη κατάσταση παλιότερα. Πάντως, το 70% των Ελλήνων είναι υπέρ της Ενιαίας Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης και του Ευρώ και το 80% υπέρ της ελεύθερης κίνησης των Ευρωπαίων πολιτών.

Επαγγελματικά και οικονομία
Στην ίδια έρευνα, πάνω από τους μισούς Ελληνες (52%) δηλώνει πως είναι κακή κατάσταση τα επαγγελματικά τους, ενώ το 70% πιστεύει πως τους επόμενους 12 μήνες αυτή θα χειροτερέψει. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό το ποσοστό έχει αυξηθεί κατά 18% σε σύγκριση με το ευρωβαρόμετρο της άνοιξης του 2015.
Ακόμη, το 76% δηλώνει ότι είναι κακή η οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού τους και το 58% εκτιμά ότι αυτή θα χειροτερέψει τον επόμενο χρόνο, ποσοστό επίσης αυξημένο σε σύγκριση με την άνοιξη.
Εντυπωσιακά μεγάλο είναι το ποσοστό όσων θεωρών κακή την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας (το 97%), με ένα 70% να περιμένει επιδείνωσή της τους επόμενους 10 μήνες. Πολλοί περισσότεροι από όσους έκαναν αυτή την απαισιόδοξη εκτίμηση στο προηγούμενο ευρωβαρόμετρο (αύξηση κατά 24%). Επιπλέον, το 99% των Ελλήνων θεωρούν πως η κατάσταση της εργασίας στη χώρα είναι «κακή».
Τα σημαντικότερα προβλήματα
Για τους Ελληνες, όπως προκύπτει από την έρευνα, τα σημαντικότερα προβλήματα της ΕΕ είναι η μετανάστευση (52%) και η οικονομική κατάσταση (36%), ενώ εκτιμούν ότι το μεγαλύτερο ζήτημα που καλείται να αντιμετωπίσει η χώρα είναι η ανεργία (55%).
Επιπλέον, το 77% των ερωτηθέντων απάντησε πως τα πράγματα πάνε προς τη λάθος κατεύθυνση στην Ελλάδα (+28% σε σχέση με τα αντίστοιχα ευρήματα της άνοιξης του 2015), ενώ εξίσου μεγάλο ποσοστό τείνει να μην έχει εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση (82%) ούτε στην ΕΕ (81%).
Σε ότι αφορά την ΕΕ, το 45% των Ελλήνων που συμμετείχαν στην έρευνα απάντησαν ότι πηγαίνει προς τη «λάθος» κατεύθυνση για την επίλυση της κρίσης και την αντιμετώπιση των μεγάλων διεθνών προκλήσεων, ενώ το 26% προς τη «σωστή». Αυτήν την άποψη φαίνεται να μην τη συμμερίζονται οι υπόλοιποι  Ευρωπαίοι, καθώς αν λάβει κανείς υπόψη τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, οι απαντήσεις ήταν εκ διαμέτρου αντίθετες (45% «σωστή» και 28% «λάθος»).

Δημοσιεύθηκε στις 28 December 2015 | 1:22 pm


Τσουχτερό κρύο και χιόνια την Πρωτοχρονιά – Αναλυτική πρόβλεψη


Τσουχτερό κρύο και χιόνια την Πρωτοχρονιά – Αναλυτική πρόβλεψη
Με τσουχτερό κρύο και χιόνια θα καλωσορίσουμε τη νέα χρόνια, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.
Έτσι, από την Τετάρτη αλλάζει το σκηνικό, με το θερμόμετρο να πέφτει , ενώ την Πέμπτη, παραμονή Πρωτοχρονιάς, κακοκαιρία προβλέπεται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.
Σταδιακή επιδείνωση του καιρού με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού από αύριο. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, από αύριο η μικρή άνοδος της θερμοκρασίας στη διάρκεια της ημέρας, λόγω της ηλιοφάνειας, θα συνοδεύεται από παγετό κατά τόπους τη νύχτα και νωρίς το πρωί.

Συγκεκριμένα, για αύριο Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με νεφώσεις στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά στα πελάγη 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάζει μικρή άνοδο κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ κατά τόπους τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα βόρεια ηπειρωτικά θα παρουσιασθεί παγετός.
Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου με τοπικές νεφώσεις στο Ιόνιο και από το βράδυ στα βορειοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ στα πελάγη και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή, ενώ τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα βόρεια ηπειρωτικά θα υπάρξει παγετός.
Τοπικές νεφώσεις θα παρουσιάσει ο καιρός την Τετάρτη στο ανατολικό Αιγαίο. Στην υπόλοιπη χώρα θα παρατηρηθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Χιόνια θα υπάρξουν αρχικά στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας και πιθανώς της κεντρικής χώρας. Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί 5 με 7 Μποφόρ και βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά θα φθάσουν τα 8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση στα κεντρικά και βόρεια, με παγετό κατά τόπους τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.
Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς κύριο χαρακτηριστικό θα είναι η κακοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με χιονόνερο κατά τόπους. Θα χιονίσει στα ορεινά και ημιορεινά και πιθανώς και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Η θερμοκρασία θα βελτιωθεί το βράδυ στα βόρεια και τη νύχτα στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά και νότια πελάγη τοπικά 8 Μποφόρ και το βράδυ θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση. Θα σημειωθεί αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, παγετός στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά κατά τόπους τη νύχτα και νωρίς το πρωί.
Την Πρωτοχρονιά η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περαιτέρω μικρή μείωση. Παροδικές νεφώσεις θα παρουσιασθούν στα δυτικά, ενώ στα βόρεια και κυρίως στη Μακεδονία θα παρουσιασθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων. Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρξουν νεφώσεις με χιονόνερο κατά τόπους, χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά και πιθανώς σε πεδινές περιοχές της κεντρικής χώρας, ενώ από το βράδυ στα ηπειρωτικά θα υπάρξει εξασθένηση των φαινομένων. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 4 με 5 και στα ανατολικά 5 με 7 Μποφόρ. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά θα υπάρξει κατά τόπους παγετός.
Για σήμερα
Πολύ καλές καιρικές συνθήκες αναμένονται και για την Κυριακή σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα. Οι θερμοκρασίες θα συνεχίσουν να είναι υψηλές για την εποχή, ενώ δεν αναμένονται βροχοπτώσεις ή άλλα έντονα καιρικά φαινόμενα. Σύμφωνα με τις ενδείξεις, η θερμοκρασία θα πέσει σημαντικά στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.
Συγκεκριμένα, παροδικά αυξημένες νεφώσεις θα σημειωθούν κυρίως στη δυτική και τη νότια Ελλάδα, καθώς και τοπικές ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες. Νωρίς το πρωί στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά καθώς και σε πεδινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας θα εκδηλωθεί παγετός.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 15 βαθμούς Κελσίου στη βόρεια Ελλάδα, από 2 έως 17 στην Ήπειρο, από 0 έως 15 βαθμούς στην κεντρική Ελλάδα, από 5 έως 18 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 6 έως 15 βαθμούς στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και από 9 έως 17 βαθμούς στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί με ένταση 5 με 6 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και στα δυτικά πελάγη τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, ενώ στο Κρητικό και στα Δωδεκάνησα θα επικρατήσουν ασθενείς άνεμοι. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές κυρίως διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ.
Όσον αφορά στην Αττική, για σήμερα Κυριακή αναμένονται λίγες νεφώσεις. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει στους 17 με βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στο Σαρωνικό μέτριοι με ένταση 5 μποφόρ και στο νότιο Ευβοϊκό ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ.
Ηλιοφάνεια με αρκετό κρύο νωρίς το πρωί και περιορισμένη τοπικά ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες, περιμένουμε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 14 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ.

Δημοσιεύθηκε στις 28 December 2015 | 1:21 pm


Guardian: Στα πρόσωπα της χρονιάς ο λοχίας Αντώνης Δεληγιώργης

Guardian: Στα πρόσωπα της χρονιάς ο λοχίας Αντώνης Δεληγιώργης
πηγή φωτογραφίας: www.ert.gr
Ως ένα από τα σημαντικότερα πρόσωπα του 2015 χαρακτήρισε η βρετανική εφημερίδα Guardian τον34χρονο λοχία Αντώνη Δεληγιώργη, ο οποίος στις 20 Απριλίου έσωσε 20 πρόσφυγες, όταν το σκάφος που τους μετέφερε ανατράπηκε ανοικτά της Ρόδου.
«Ιστορίες του 2015 : Ο ηρωισμός ενός Έλληνα στρατιώτη που έσωσε ανθρώπους από τη θάλασσα»
 
«Όταν ο Αντώνης Δεληγιώργης ξανασκέφτεται την ημέρα που έγινε ήρωας, νιώθει ανάμικτα συναισθήματα, ομολογεί ότι έχει περισσότερα ερωτήματα από απαντήσεις. Βλέποντας κάθε βράδυ στην τηλεόραση το ποτάμι των απεγνωσμένων ανθρώπων που φτάνει στις ακτές της Ελλάδας, αναρωτιέται τι πραγματικά συμβαίνει, γιατί δεν μπορούμε να το σταματήσουμε, πότε θα τελειώσει η τραγωδία», σημειώνει η Guardian.

Δημοσιεύθηκε στις 28 December 2015 | 1:00 pm


Χριστούγεννα στον κόσμο – Εκατομμύρια πιστοί γιόρτασαν τη Γέννηση του Θεανθρώπου

Χριστούγεννα στον κόσμο – Εκατομμύρια πιστοί γιόρτασαν τη Γέννηση του Θεανθρώπου
πηγή φωτογραφίας: www.ert.gr
Με λαμπρότητα και κατάνυξη εκατομμύρια πιστοί σε κάθε γωνιά του πλανήτη γιόρτασαν τη Γέννηση του Θεανθρώπου. Να ενεργούν με νηφαλιότητα και απλότητα κάλεσε τα πλήθη ο Πάπας στο Βατικανό, ενώ στη Βηθλεέμ η προσέλευση του κόσμου ήταν μειωμένη εξαιτίας του φόβου που προκαλούν οι συγκρούσεις. Στην πολύπαθη Συρία, οι συνήθως σκοτεινοί δρόμοι φωταγωγήθηκαν. Οι κάτοικοι προσπαθούν να αφήσουν για λίγο πίσω τους τη φρίκη και μοιράζουν δώρα στα ορφανά του πολέμου.

Σε κλίμα κατάνυξης, χιλιάδες χριστιανοί συνέρρευσαν στη Βηθλεέμ, στη Δυτική Όχθη, για τον εορτασμό της Θείας Γέννησης – με κορύφωση τη λειτουργία στο Ναό της Γεννήσεως, ο οποίος έχει χτιστεί εκεί όπου, σύμφωνα με την παράδοση, γεννήθηκε ο Ιησούς.
Το παρών στη λειτουργία, η οποία ήταν αφιερωμένη στα θύματα των αιματηρών συγκρούσεων και στις οικογένειες τους, έδωσε ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς. Όμως η προσέλευση των πιστών ήταν μειωμένη φέτος εξαιτίας του φόβου επιθέσεων.
Στη Ναζαρέτ, όπου σύμφωνα με την παράδοση μεγάλωσε ο Ιησούς, τα Χριστούγεννα γιορτάζονται με μία μεγάλη παρέλαση στο κέντρο της πόλης.
H Bασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό πλημμύρισε από χριστουγεννιάτικους ύμνους. Χιλιάδες πιστοί , ιερείς και επίσκοποι μοιράζονται την χαρά για την Γέννηση του Θεανθρώπου. Ο Ποντίφικας όμως δεν ξεχνά να υπενθυμίσει σε όλους τα ανομήματα του σύγχρονου πολιτισμού, που είναι συχνά σκληρός με τους αμαρτωλούς αλλά επιεικής απέναντι την αμαρτία.
Στη Δαμασκό, η χριστιανική κοινότητα είχε μία σπάνια ευκαιρία για γιορτή. Η γειτονιά Αλ Κασά, που συνήθως είναι σκοτεινή εξαιτίας των διακοπών ηλεκτρικού ρεύματος, φωτίστηκε με χριστουγεννιάτικα φωτάκια και ακτιβιστές μοίρασαν δώρα σε δεκάδες ορφανά παιδιά
Στο Πόζναν της Πολωνίας οι τοπικές αρχές και η εκκλησία έκαναν πράξη το μήνυμα της αγάπης και της αλληλεγγύης που φέρνει ο Χριστός, προσφέροντας ένα πλουσιοπάροχο δείπνο σε 1.500 αστέγους και ανέργους.
Από τον Βασιλιά Φελίπε της Ισπανίας μέχρι τα παιδιά στη Φλαμανδία, όλοι στέλνουν τις καλύτερες ευχές τους για τη μεγάλη γιορτή της χριστιανοσύνης.
Ο Άη Βασίλης πάντως δεν μας ξέχασε. Σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσε η αμερικανική υπηρεσίαδιαστημικής Άμυνας, ο καλοκάγαθος ασπρομάλλης γέροντας πέρασε πάνω από την Αθήνα και τοΑιγαίο αφήνοντας τα δώρα του.

Δημοσιεύθηκε στις 28 December 2015 | 12:58 pm


Κλείνουν τα Τέμπη στις 11 και 12 Νοεμβρίου


Κλείνουν τα Τέμπη στις 11 και 12 Νοεμβρίου
Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας λόγω εκτέλεσης εργασιών συντήρησης των μέτρων βραχοπροστασίας στην Κοιλάδα των Τεμπών, για τις ημέρες 11 και 12-11-2015 και μόνο κατά τις ώρες 07:00 – 20:00, απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο τμήμα της Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης (Π.Α.Θ.Ε.), από τη χ/θ 365+477 (κόμβο Γυρτώνης) μέχρι τη χ/θ 390+700 (διασταύρωση Στομίου). 
Κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές ως ακολούθως: 

Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη:
Α) Τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων και όλα τα λεωφορεία θα εκτρέπονται :
Από τον ανισόπεδο κόμβο Νίκαιας (χ/θ 346+300 Π.Α.Θ.Ε.), προς την περιφερειακή οδό Λάρισας-Τρικάλων και στη συνέχεια μέσω Ε.Ο. Λάρισας – Τρικάλων – Καλαμπάκας – Γρεβενών,  θα εισέρχονται στην Εγνατία Οδό.  
Από τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης (χ/θ 365+550 Π.Α.Θ.Ε.) όπου θα συνεχίζουν στην επαρχιακή οδό Γυρτώνης – Αμπελώνα – Τυρνάβου – Ελασσόνας – Κοζάνης – Εγνατία οδό και θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε., στο ύψος του κόμβου Κλειδί Ημαθίας.
Β) Όλα τα Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα και τα φορτηγά έως 3,5 τόνων, θα εκτρέπονται:
Από τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης (χ/θ 365+550 Π.Α.Θ.Ε.) όπου θα συνεχίζουν στην επαρχιακή οδό Γυρτώνης – Αμπελώνα – Τυρνάβου – Ελασσόνας – Μικρού Ελευθεροχωρίου και από εκεί είτε θα κατευθύνονται μέσω Ε.Ο Ελασσόνας – Αγ. Δημητρίου – Κατερίνης και  θα εισέρχονται στην Π.Α.Θ.Ε., είτε θα κατευθύνονται μέσω Κοζάνης στην Εγνατία οδό και στη συνέχεια θα εισέρχονται στην Π.Α.Θ.Ε. στο ύψος του κόμβου Κλειδί Ημαθίας.
Από τον ανισόπεδο κόμβο Νίκαιας (χ/θ 346+300 Π.Α.Θ.Ε.), προς την περιφερειακή οδό Λάρισας – Τρικάλων και στη συνέχεια μέσω Ε.Ο. Λάρισας – Τρικάλων – Καλαμπάκας – Γρεβενών, θα εισέρχονται στην Εγνατία Οδό.  
Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Αθήνα:
Α) Τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων και όλα τα λεωφορεία θα εκτρέπονται από τον κόμβο Κλειδί Ημαθίας (χ/θ 474+500 Π.Α.Θ.Ε.) προς Βέροια (Εγνατία οδό) – Κοζάνη και από εκεί:
είτε μέσω Ε.Ο. Κοζάνης – Ελασσόνας – Τυρνάβου – Αμπελώνα – Γυρτώνης έως τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης, όπου θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε.,
είτε μέσω Ε.Ο. Κοζάνης – Γρεβενών – Καλαμπάκας – Τρικάλων – Λάρισας και στη συνέχεια διά της περιφερειακής οδού Λάρισας – Τρικάλων θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. από τον ανισόπεδο κόμβο Νίκαιας.
Β) Όλα τα Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα και τα φορτηγά μέχρι 3,5 τόνους, που θα προέρχονται από Θεσσαλονίκη, θα εκτρέπονται στο ύψος της Κατερίνης προς Άγιο Δημήτριο και μέσω της Ε.Ο. Κατερίνης – Ελασσόνας – Τυρνάβου – Αμπελώνα – Γυρτώνης έως τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης, όπου θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε..
Γ) Όλα τα οχήματα που θα προέρχονται από Κατερίνη – Πλαταμώνα, θα κατευθύνονται προς Κατερίνη και θα ακολουθούν στη συνέχεια την παραπάνω διαδρομή. Όσα εισέλθουν στην περιοχή ευθύνης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας θα αναστρέφονται από τον Α/Κ Αιγάνης και στη συνέχεια, επίσης μέσω Κατερίνης, θα εκτρέπονται κατάλληλα.
Εξαιρούνται από τις παραπάνω ρυθμίσεις, προκειμένου να διευκολύνεται η κοινωνικοοικονομική ζωή των κατοίκων της περιοχής από την οποία διέρχεται η εναλλακτική διαδρομή του ανατολικού άξονα (παραλιακή Αγιοκάμπου), καθώς και των κατοίκων του Δήμου Τεμπών:
Τα λεωφορεία του τοπικού ΚΤΕΛ, για μεταφορά κατοίκων μόνο της περιοχής, ήτοι για την εξυπηρέτηση της δημόσιας επιβατικής συγκοινωνίας των διαμενόντων στην περιοχή κατοίκων και
Τα φορτηγά, για την εξυπηρέτηση αποκλειστικά και μόνο αναγκών τοπικού ως άνω χαρακτήρα (λ.χ. τροφοδοσία τοπικών επιχειρήσεων, τουριστικών καταλυμάτων κ.λ.π., συλλογή γάλακτος με βυτιοφόρα γαλακτοβιομηχανιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, εφοδιασμός κτηνοτροφικών μονάδων με ζωοτροφές κ.α.).
Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται σύμφωνα με όλες τις προσωρινές πληροφοριακές και ρυθμιστικές πινακίδες και λοιπά μέσα οδικής σήμανσης που θα τοποθετηθούν, ενώ η τροχαία παρακαλεί τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να συμμορφώνονται στις  υποδείξεις των τροχονόμων.
Επισημαίνεται ότι οι εργασίες θα εκτελούνται από 07.00΄ ώρα έως 20.00΄ ώρα, ενώ κατά τις νυχτερινές ώρες το ανωτέρω τμήμα της Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης (Κοιλάδα των Τεμπών) θα δίνεται στην κυκλοφορία για όλα τα οχήματα.  

Δημοσιεύθηκε στις 4 November 2015 | 11:23 pm


Ποια επαγγέλματα θα έχουν ζήτηση στην Ελλάδα μέχρι το 2020


Cedefop: Ποια επαγγέλματα θα έχουν ζήτηση στην Ελλάδα μέχρι το 2020
Σε περισσότερες από 1.177.000 εκτιμώνται οι συνολικές ευκαιρίες απασχόλησης στην Ελλάδα για την περίοδο 2010-2020. Παρότι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας («expansion demand») υπολογίζεται ότι θα εξακολουθήσει να χωλαίνει (-227.000 θέσεις), η ανάγκη αντικατάστασης εργαζομένων («replacement demand»), που είτε συνταξιοδοτούνται είτε μεταναστεύουν είτε αποχωρούν από τη δουλειά τους για προσωπικούς λόγους (πρόβλεψη για συνολικά 1.404.000 άτομα), θα δημιουργήσει πολλά κενά προς κάλυψη.
Οι παραπάνω προβλέψεις περιλαμβάνονται σε σχετικά σημειώματα (2013) του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης (cedefop), ενώ τα στοιχεία και οι εκτιμήσεις αναμένεται να επικαιροποιηθούν την άνοιξη του 2014.
Τα επαγγέλματα με τις περισσότερες “ανοιχτές” θέσεις μέχρι το 2020
Σε ποια επαγγέλματα εντοπίζονται οι περισσότερες ευκαιρίες απασχόλησης για το 2010-2020 στην Ελλάδα;
Περίπου 270.000 προβλέπεται ότι θα είναι οι ανοιχτές θέσεις εργασίας για εξειδικευμένους εργάτες στους τομείς της γεωργίας και της αλιείας, όπου ναι μεν η δημιουργία νέων θέσεων ("επέκταση ζήτησης"), θα κινείται σε αρνητικό πεδίο (-93.000), αλλά η ανάγκη αντικατάστασης 363.000 ατόμων (λόγω, κυρίως, συνταξιοδότησης) διαμορφώνει θετικό ισοζύγιο.
Ακολουθούν κατά σειρά οι υπάλληλοι του κλάδου των υπηρεσιών και οι πωλητές (162.000 ευκαιρίες απασχόλησης), τα διάφορα στελέχη (157.000), οι νομικοί, ανώτατα διοικητικά στελέχη και μάνατζερ (156.000, παρότι οι νέες θέσεις θα είναι μειωμένες κατά 52.000), οι τεχνικοί όλων των ειδικοτήτων και τα συνδεόμενα επαγγέλματα (139.000) κ.τ.λ.
Νέες θέσεις εργασίας σε μεταφορές και διανομές, μεγάλη μείωση σε κατασκευές και μεταποίηση
Όσον αφορά τους κλάδους της οικονομικής δραστηριότητας, ο τομέας της μεταφοράς και διανομής προϊόντων εμφανίζει τις περισσότερες ευκαιρίες απασχόλησης για τη δεκαετία (448.000, εκ των οποίων 46.000 προβλέπεται ότι θα είναι νέες θέσεις).
Ο πρωτογενής τομέας ακολουθεί με 290.000 ευκαιρίες απασχόλησης και έπονται οι επιχειρηματικές και άλλες υπηρεσίες (207.000).
Στις κατασκευές, τα κενά πόστα προβλέπεται ότι θα είναι 32.000, με την "παρτίδα” να σώζεται από την ανάγκη αντικατάστασης εργαζομένων, πχ, λόγω συνταξιοδότησης, καθώς η τάση δημιουργίας νέων θέσεων (“επέκταση ζήτησης”) προβλέπεται ότι θα είναι έντονα αρνητική (-45.000).
Αντίστοιχη είναι η κατάσταση στη μεταποίηση (66.000 ευκαιρίες απασχόλησης, που προκύπτουν αν η μείωση στις νέες θέσεις -56.000- αφαιρεθεί από εκείνες που δημιουργούνται χάριν αντικατάστασης εργαζομένων, ήτοι 122.000).
Πάνω από 84 εκατ. ευκαιρίες απασχόλησης στην ΕΕ-28+ και αισθητές διαφορές με την Ελλάδα
Συνολικά στην ΕΕ των 28+ κρατών-μελών, οι ευκαιρίες απασχόλησης υπολογίζεται ότι θα ανέλθουν σε 84.085.000 για την περίοδο 2010-2020, εκ των οποίων όμως μόνο 7.877.000 θα είναι εντελώς νέες και οι υπόλοιπες θα προέλθουν από την ανάγκη αντικατάστασης 76.208.000 εργαζομένων).
Οι διαφορές σε σχέση με την Ελλάδα, σε ό,τι αφορά τα επαγγέλματα και τους τομείς, που θα επωφεληθούν από αυτές τις ευκαιρίες, είναι αισθητές. Συγκεκριμένα, οι τεχνικοί όλων των ειδικοτήτων και τα συνδεόμενα επαγγέλματα συγκεντρώνουν τις περισσότερες ευκαιρίες απασχόλησης στην ΕΕ-28+(16.561.000), αλλά και τις περισσότερες -5.060.000- νέες θέσεις εργασίας. Ακολουθούν τα στελέχη (15.055.000 συνολικά και 2.727.000 νέες θέσεις).
Στον τομέα των επιχειρηματικών και άλλων υπηρεσιών, προβλέπεται ότι ανοίγουν στο υπό εξέταση διάστημα πάνω από 24 εκατ. θέσεις εργασίας (οι 5.819.000 νέες), ενώ στη διανομή και μεταφορά προϊόντων 21 εκατ. (2.838.000 νέες).
Ζητούνται εργαζόμενοι υψηλών επαγγελματικών προσόντων
Οι περισσότερες από τις ευκαιρίες απασχόλησης στην ΕΕ-28+ συνολικά εκτιμάται ότι θα αφορούν άτομα με υψηλές και μέσες δεξιότητες και επαγγελματικά προσόντα(ζήτηση για περίπου 37.000.000 σε κάθε κατηγορία, με σημαντικό αριθμό νέων θέσεων εργασίας, ιδίως για τα υψηλά επαγγελματικά προσόντα, όπου η "ζήτηση επέκτασης" θα φτάσει τα 13.426.000 άτομα).
Αντίθετα, μόνο 9.245.000 προβλέπεται ότι θα είναι οι ανοιχτές θέσεις γα τα χαμηλά προσόντα, με τη ζήτηση επέκτασης (νέες θέσεις) να είναι έντονα αρνητική (-10.182.000).
Η περίπτωση της Κροατίας
Στο μεταξύ, ιδιαίτερη μνεία κάνει το cedefop, με σημείωμά του, στην αγορά εργασίας του νέου μέλους της ΕΕ, της Κροατίας. Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η αγορά εργασίας της Κροατίας παρουσιάζει "κάποιες ενδιαφέρουσες διαφορές, σε σχέση με την υπόλοιπη ΕΕ".
Συγκεκριμένα, το εργατικό δυναμικό της χώρας είναι ελαφρώς νεότερο σε σχέση με τον μέσο κοινοτικό όρο, ενώ τα άτομα με μέση μόρφωση είναι περισσότερα (αναλογικά) από ό,τι στην υπόλοιπη ΕΕ και εκείνα με χαμηλές δεξιότητες λιγότερα. Επίσης, συγκρινόμενη με άλλα κοινοτικά κράτη, η Κροατία έχει σχετικά υψηλό ποσοστό απασχόλησης στους τομείς της γεωργίας και της μεταποίησης.
Ωστόσο, παρότι η απασχόληση στην ΕΕ συνολικά προβλέπεται ότι θα επανακάμψει στα προ κρίσης επίπεδα του 2008 μέχρι το 2017-2018, στην Κροατία αυτό αναμένεται να καθυστερήσει τουλάχιστον μέχρι το 2020.
Μεταξύ του 2013 και του 2020, οι περισσότερες ευκαιρίες απασχόλησης στην Κροατία προβλέπεται ότι θα ανοίξουν στους τομείς της διανομής και μεταφορών. Παράλληλα, η ανάγκη αντικατάστασης εργαζομένων προβλέπεται ότι θα προσφέρει στη χώρα επταπλάσιες θέσεις εργασίας, σε σχέση με τη ζήτηση επέκτασης (νέες θέσεις) μέχρι το 2020.

Πηγή: ΑΠΕ

Δημοσιεύθηκε στις 4 November 2015 | 9:46 pm


Ασφαλιστικό και αγορά εργασίας στο επίκεντρο της συνάντησης Κατρούγκαλου - Μοσκοβισί


Ασφαλιστικό και αγορά εργασίας στο επίκεντρο της συνάντησης Κατρούγκαλου - Μοσκοβισί
Τη δέσμευση της Κομισιόν να βοηθήσει στην ανάπτυξη της οικονομίας και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, μετέφερε στην Ελλάδα ο επίτροπος Νομισματικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, λίγο πριν συναντηθεί με τον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλο.

Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους για τον σκοπό της συνάντησης, ο κ. Μοσκοβισί απάντησε: «Είμαι εδώ για συναντήσεις με τους κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης. Θα συναντηθώ με τον υπουργό Εργασίας, γιατί στόχος της Ευρώπης είναι η ανάπτυξη και η δημιουργία θέσεων εργασίας». Επίσης, όταν του ζητήθηκε να στείλει ένα μήνυμα στον ελληνικό λαό σημείωσε: «Η Κομισιόν δεσμεύεται για περισσότερη ανάπτυξη και περισσότερες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα».


Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Κατρούγκαλος ενημέρωσε τον Ευρωπαίο επίτροπο σχετικά με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση που σχεδιάζει το υπουργείο αυτή την περίοδο, ενώ παράλληλα συζητήθηκαν και εργασιακά θέματα.

Μετά το τέλος συνάντησης, ο υπουργός Εργασίας δήλωσε: «Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και αφορούσε εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα. Βρήκαμε ευήκοα ώτα. Το θέμα των συντάξεων δεν είναι μόνο θέμα δημοσιονομικής προσαρμογής αλλά και κοινωνικής δικαιοσύνης, καθώς οι συνταξιούχοι έχουν υποστεί διαδοχικές μειώσεις. Είμαστε κοντά στον στόχο όσον αφορά τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, αλλά υπάρχει ένα περιθώριο για παράταση μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου».

Δημοσιεύθηκε στις 4 November 2015 | 9:45 pm


Τουρκική ακταιωρός ρίχνει με κανόνι νερού σε βάρκα με πρόσφυγες

Ντροπή για το ανθρώπινο γένος - Τουρκική ακταιωρός ρίχνει με κανόνι νερού σε βάρκα με πρόσφυγες [vds]Ολοένα και πυκνώνουν οι φωνές κατά της Τουρκίας σε ό,τι αφορά στην διαχείριση της γειτονικής χώρας στο θέμα του προσφυγικού. Κατά πως φαίνεται, όχι μόνο κλείνουν τα μάτια κι αφήνουν τους δουλέμπορους να δρουν ελεύθερα κι ανεξέλεγκτα προωθώντας πρόσφυγες από τον πόλεμο της Συρίας και οικονομικούς μετανάστες στην ελληνική επικράτεια, αλλά δεν διστάζουν ακόμα και να αποπειραθούν να πνίξουν τους πρόσφυγες!
Βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κάνει το γύρο του διαδικτύου, δείχνει μία τουρκική ακταιωρό να χρησιμοποιεί «κανόνι» νερού κατά βάρκας προσφύγων με μεγάλη πίεση, «σπρώχνοντάς» το φουσκωτό προς τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Το σοκαριστικό βίντεο έχει τραβηχτεί από κινητό τηλέφωνο πρόσφυγα που βρίσκεται πάνω στο φουσκωτό. Την ίδια ώρα, οι συμπολίτες μας στα νησιά του Αιγαίου έχουν κάνει αυτοσκοπό το να σώσουν τους πρόσφυγες, να τους υποδεχθούν, να τους περιθάλψουν και να τους βοηθήσουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους για τον τελικό προορισμό τους...

Δημοσιεύθηκε στις 4 November 2015 | 9:45 pm


Νομός Λαρίσης - Ειδήσεις και Νέα

Ομιλία αύριο στον Κύκλο νέων φοιτητών και επιστημόνων - Larissanet.gr

Ομιλία αύριο στον Κύκλο νέων φοιτητών και επιστημόνων  Larissanet.gr

Το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου, στις 9 το βράδυ, στον Κύκλο Νέων Φοιτητών και Επιστημόνων «Εγώ, Εσύ, ο Χριστός και η καθημερινότητα μας…

Δημοσιεύθηκε στις 22 February 2019 | 9:27 am


"Επιβάλλετε Περιβαλλοντικό Τέλος άρδευσης ή τσουχτερό πρόστιμο;" | larissanet.gr - H Νέα Εφημερίδα της Λάρισας - Larissanet.gr

"Επιβάλλετε Περιβαλλοντικό Τέλος άρδευσης ή τσουχτερό πρόστιμο;" | larissanet.gr - H Νέα Εφημερίδα της Λάρισας  Larissanet.gr

Να καταθέσουν στη βουλή τα στοιχεία με βάση τα οποία η κυβέρνηση αποφάσισε να επιβάλλει το υψηλό περιβαλλοντικό τέλος άρδευσης, καλεί τους αρμόδιους.

Δημοσιεύθηκε στις 21 February 2019 | 8:06 pm


1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Θεσσαλίας στη Λάρισα - onlarissa.gr

1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Θεσσαλίας στη Λάρισα  onlarissa.gr

1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Θεσσαλίας στη Λάρισα Εστιάζοντας στην αναπτυξιακή δυναμική και αξιοποίηση των τεράστιων δυνατοτήτων και προοπτικών της ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 February 2019 | 6:17 pm


Η νεο-αθεΐα και οι κίνδυνοι για τη νέα γενιά - Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Η νεο-αθεΐα και οι κίνδυνοι για τη νέα γενιά  Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου, στις 9 το βράδυ, στον Κύκλο Νέων Φοιτητών και Επιστημόνων που φέρει τον τίτλο «Εγώ, Εσύ, ο Χριστός και η καθημερινότητα μας ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 February 2019 | 5:32 pm


Επιτέλους, τι θα ισχύσει για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια; - Ελευθερία

Επιτέλους, τι θα ισχύσει για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια;  Ελευθερία

Αν και είμαστε μόλις 3 μήνες πριν τη λήξη των μαθημάτων του διδακτικού έτους 2018-19, το πολυαναμενόμενο νομοσχέδιο για την αναβάθμιση του Λυκείου κα...

Δημοσιεύθηκε στις 21 February 2019 | 3:30 pm


Ιερατική Σύναξη στο Διαχρονικό Μουσείο - Ελευθερία

Ιερατική Σύναξη στο Διαχρονικό Μουσείο  Ελευθερία

Στο Διαχρονικό Μουσείο πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, σύναξη των ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου. Παρουσία του σεβασμιότατου ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 February 2019 | 3:24 pm


Οι πρώτοι 110 υποψήφιοι της «Συμπαράταξης Λαρισαίων» - Ελευθερία

Οι πρώτοι 110 υποψήφιοι της «Συμπαράταξης Λαρισαίων»  Ελευθερία

Αναλυτικά οι πρώτοι 110 υποψήφιοι στο Δημοτικό Συμβούλιο όπως και στις Δημοτικές Κοινότητες Λάρισας είναι οι εξής: 1. Αδαμόπουλος Θάνος, οικονομολόγος.

Δημοσιεύθηκε στις 21 February 2019 | 3:00 pm


Κλήρος και λαός αποχαιρέτησαν τον Μητροπολίτη Παύλο (ΦΩΤΟ) - ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Κλήρος και λαός αποχαιρέτησαν τον Μητροπολίτη Παύλο (ΦΩΤΟ)  ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε σήμερα το μεσημέρι η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτη Γλυφάδας Παύλου. Της Ακολουθίας προεξήρχε ο ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 February 2019 | 2:35 pm


Γλυφάδα Τώρα: Χιλιάδες Αποχαιρετούν τον Γλυφάδας Παύλο - Θλίψη στην Εξόδιο Ακολουθία - ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online

Γλυφάδα Τώρα: Χιλιάδες Αποχαιρετούν τον Γλυφάδας Παύλο - Θλίψη στην Εξόδιο Ακολουθία  ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online

Γλυφάδα Τώρα: Χιλιάδες Αποχαιρετούν τον Γλυφάδας Παύλο στην εξόδιο ακολουθία. Χιλιάδες πολίτες προσέρχονται για να αποχαιρετήσουν τον μακαριστό ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 February 2019 | 1:03 pm


«Ο αγώνας για την ελληνικότητα της Μακεδονίας συνεχίζεται» | larissanet.gr - H Νέα Εφημερίδα της Λάρισας - Larissanet.gr

«Ο αγώνας για την ελληνικότητα της Μακεδονίας συνεχίζεται» | larissanet.gr - H Νέα Εφημερίδα της Λάρισας  Larissanet.gr

Επισήμανε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, στο μήνυμά του προς την Πρωτοβουλία ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 February 2019 | 12:45 pm


Η κινητή βιβλιοθήκη του Δήμου Αθηναίων στις γειτονιές - Την Τρίτη 26/2 στο κολυμβητήριο Κολοκυνθούς - sepol... - σεπόλια

Η κινητή βιβλιοθήκη του Δήμου Αθηναίων στις γειτονιές - Την Τρίτη 26/2 στο κολυμβητήριο Κολοκυνθούς - sepol...  σεπόλια

Η Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου με την Κινητή Βιβλιοθήκη του δήμου Αθηναίων θα βρίσκεται και αυτόν το μήνα κοντά σε μικρούς και μεγάλους σε ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 February 2019 | 12:26 pm


Λαρίσης Ιερώνυμος : "Η Φιλανθρωπία στα χρόνια της κρίσης" - ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Λαρίσης Ιερώνυμος : "Η Φιλανθρωπία στα χρόνια της κρίσης"  ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Ι. Μ. Λαρίσης: Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου, κ.Ιερώνυμος ήταν ο κεντρικός ομιλητής σε μια πολύ σπουδαία εκδήλωση με ανοιχτή ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 February 2019 | 11:45 am


«Να ασκούμε την φιλανθρωπία με τον καλύτερο τρόπο και με την χάρη του Θεού» - Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

«Να ασκούμε την φιλανθρωπία με τον καλύτερο τρόπο και με την χάρη του Θεού»  Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Kεντρικός ομιλητής σε μια πολύ σπουδαία εκδήλωση με ανοιχτή συζήτηση ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου, κ.Ιερώνυμος που ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 February 2019 | 6:37 am


Ιερώνυμος: Συμπεράσματα από την άσκηση της φιλανθρωπίας στα χρόνια της κρίσης - onlarissa.gr

Ιερώνυμος: Συμπεράσματα από την άσκηση της φιλανθρωπίας στα χρόνια της κρίσης  onlarissa.gr

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου, κ.Ιερώνυμος ήταν ο κεντρικός ομιλητής σε μια πολύ σπουδαία εκδήλωση με ανοιχτή συζήτηση, που ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 February 2019 | 11:15 pm


Δ. Αθηναίων: Αποκριές στην Αθήνα-Δείτε όλο το πρόγραμμα (φωτο) - aftodioikisi.gr

Δ. Αθηναίων: Αποκριές στην Αθήνα-Δείτε όλο το πρόγραμμα (φωτο)  aftodioikisi.gr

Επί 15 μέρες με περισσότερες από 65 δωρεάν εκδηλώσεις ο Δήμος Αθηναίων γιορτάζει την Αποκριά στο κέντρο και τις γειτονιές της πόλης. Στον φετινό εορτασμό,

Δημοσιεύθηκε στις 20 February 2019 | 2:16 pm


«Δεν χρειάζεται ούτε είναι λαϊκή απαίτηση ο επανακαθορισμός σχέσεων Εκκλησίας-Κράτους» - Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

«Δεν χρειάζεται ούτε είναι λαϊκή απαίτηση ο επανακαθορισμός σχέσεων Εκκλησίας-Κράτους»  Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Διαδώστε: AddThis Sharing Buttons. Share to Facebook FacebookShare to Twitter TwitterShare to LinkedIn LinkedInShare to E-mail E-mailShare to Copy Link ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 February 2019 | 6:25 pm


Σήμερα η εξόδιος ακολουθία του π. Δωροθέου Αβραδόπουλου - Larissanet.gr

Σήμερα η εξόδιος ακολουθία του π. Δωροθέου Αβραδόπουλου  Larissanet.gr

Σήμερα Τρίτη 19 Φεβρουαρίου και ώρα 13.00 θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία και ο ενταφιασμός του αειμνήστου Γέροντος Δωρόθεου στην Ιερά Μονή Γενεσίου ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 February 2019 | 10:02 am


Τα ΚΑΠΗ του 2019: Γιόγκα, αυτοάμυνα και σεμινάρια γέλιου - ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ

Τα ΚΑΠΗ του 2019: Γιόγκα, αυτοάμυνα και σεμινάρια γέλιου  ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ

Ένας θεσμός που παρεξηγήθηκε τα παλιότερα χρόνια πλέον έχει αναβαθμιστεί - Στους 25 χώρους του Δήμου Αθηναίων οι ηλικιωμένοι πίνουν οικονομικά το ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 February 2019 | 5:45 pm


Ιερατική Σύναξη στο Διαχρονικό Μουσείο Λαρίσης - ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online

Ιερατική Σύναξη στο Διαχρονικό Μουσείο Λαρίσης  ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online

Ιερατική σύναξη πραγματοποιήθηκε στο Διαχρονικό μουσείο της Λάρισας παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου.

Δημοσιεύθηκε στις 18 February 2019 | 2:03 pm


Στην Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Λάρισας ο Μητρ. Λαρίσης - Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Στην Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Λάρισας ο Μητρ. Λαρίσης  Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Στην Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Λάρισας βρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, τη Δευτέρα 18 ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 February 2019 | 12:35 pm


«Θαύμα» στον Τύρναβο: Επιστράφηκαν όλες οι εικόνες που είχαν κλαπεί- «Αγνοούνται» τα 140.000 ευρώ - Dikaiol... - Dikaiologitika News

«Θαύμα» στον Τύρναβο: Επιστράφηκαν όλες οι εικόνες που είχαν κλαπεί- «Αγνοούνται» τα 140.000 ευρώ - Dikaiol...  Dikaiologitika News

Νέα εξέλιξη είχαμε στο εκκλησιαστικό σκάνδαλο που συγκλονίζει τον Τύρναβο αλλά και τη Λάρισα, με τον ιερέα που εξαφανίστηκε, την ώρα που… αγνοούνταν ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 February 2019 | 10:58 am


«Διαχρονικές αρχές και αξίες»‬ - Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

«Διαχρονικές αρχές και αξίες»‬  Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Στον Κύκλο Νέων, Φοιτητών και Επιστημόνων «Εγώ, Εσύ, ο Χριστός και η καθημερινότητα μας…» που πραγματοποιείται στην «Κατακόμβη» του Ιερού Ναού ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 February 2019 | 7:20 am


Ο Μητρ.Λαρίσης στα εγκαίνια του Μουσείου Σιτηρών - Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Ο Μητρ.Λαρίσης στα εγκαίνια του Μουσείου Σιτηρών  Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Τα εγκαίνια του Μουσείου Σιτηρών και Αλεύρων, το οποίο λειτουργεί στον Μύλο του Παππα, τέλεσε την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019, ο Σεβασμιώτατος ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 February 2019 | 6:47 am


Μ. Χαρακόπουλος: Αναβιώνει το φάντασμα του φασισμού στην Ευρώπη - Newpost.gr - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ

Μ. Χαρακόπουλος: Αναβιώνει το φάντασμα του φασισμού στην Ευρώπη  Newpost.gr - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ

Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις μνήμης στο Δομένικο «Καυκάκεια 2019».

Δημοσιεύθηκε στις 18 February 2019 | 2:00 am


Ο Λαρίσης Ιερώνυμος ευλόγησε την πίτα του ΤΕΕ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας - ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Ο Λαρίσης Ιερώνυμος ευλόγησε την πίτα του ΤΕΕ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας  ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Σε εορταστική και ζεστή ατμόσφαιρα, στο πλαίσιο εκδήλωσης κατά την οποία τιμήθηκε η συνεισφορά των αιρετών Μηχανικών από θέσεις ευθύνης στην ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 February 2019 | 11:37 pm


Ο Λαρίσης Ιερώνυμος στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου - ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online

Ο Λαρίσης Ιερώνυμος στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου  ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online

Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λαρίσης ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος όπου τέλεσε το μνημόσυνο του ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 February 2019 | 10:37 pm


Ομιλία του Μητροπολίτη Λαρίσης Ιερώνυμου στο πλαίσιο του φιλανθρωπικού Φεστιβάλ «Ο Αη Βασίλης άργησε μια μέρα» - onlarissa.gr

Ομιλία του Μητροπολίτη Λαρίσης Ιερώνυμου στο πλαίσιο του φιλανθρωπικού Φεστιβάλ «Ο Αη Βασίλης άργησε μια μέρα»  onlarissa.gr

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου, κ.κ. Ιερώνυμος, θα είναι ο κεντρικός ομιλητής σε μια ανοιχτή συζήτηση, σχετικά με το θέμα της άσκησης ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 February 2019 | 8:25 pm


Με τη βουλευτή Αννα Βαγενά συναντήθηκε ο Λαρίσης Ιερώνυμος - ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Με τη βουλευτή Αννα Βαγενά συναντήθηκε ο Λαρίσης Ιερώνυμος  ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Συνάντηση μεταξύ του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης & Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου και της βουλευτού κ. Άννας Βαγενά πραγματοποιήθηκε το απόγευμα ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 February 2019 | 6:31 pm


Ζωοδόχος Πηγή Λαρίσης: Παράκληση στην Παναγία Παντάνασσα - Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Ζωοδόχος Πηγή Λαρίσης: Παράκληση στην Παναγία Παντάνασσα  Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Διαδώστε: AddThis Sharing Buttons. Share to Facebook FacebookShare to Twitter TwitterShare to LinkedIn LinkedInShare to E-mail E-mailShare to Copy Link ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 February 2019 | 3:54 pm


Προσφορά της «ΑΗΕPΑ» στη Μητρόπολη - Ελευθερία

Προσφορά της «ΑΗΕPΑ» στη Μητρόπολη  Ελευθερία

Προχθές, αντιπροσωπεία του Τμήματος AHEPA HJ-26 Larissa “P.Baltis”, επισκέφθηκε τον σεβασμιότατο μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο. Στη ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 February 2019 | 3:20 pm


Ο Μητρ. Λαρίσης στο ΤΕΕ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας - Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Ο Μητρ. Λαρίσης στο ΤΕΕ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας  Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Διαδώστε: AddThis Sharing Buttons. Share to Facebook FacebookShare to Twitter TwitterShare to LinkedIn LinkedInShare to E-mail E-mailShare to Copy Link ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 February 2019 | 10:38 am


Η AHEPA Hellas προσέφερε τρόφιμα στη Μητρόπολη Λαρίσης - ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Η AHEPA Hellas προσέφερε τρόφιμα στη Μητρόπολη Λαρίσης  ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου, το πρωί, το Τμήμα HJ-26 Λάρισας της AHEPA Hellas, εκπροσωπούμενοι από τον Πρόεδρο κ. Φώτιο Σουργκούνη και μέλη του ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 February 2019 | 1:08 pm


Στον Μητροπολίτη Λαρίσης η οικογένεια γνωστού αγιογράφου - Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Στον Μητροπολίτη Λαρίσης η οικογένεια γνωστού αγιογράφου  Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Διαδώστε: AddThis Sharing Buttons. Share to Facebook FacebookShare to Twitter TwitterShare to LinkedIn LinkedInShare to E-mail E-mailShare to Copy Link ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 February 2019 | 7:37 am


Δεν μπορέσατε 30 χρόνια να βάλετε τη φακή σε σακουλάκι και σας φταίει η Μέρκελ; - Liberal

Δεν μπορέσατε 30 χρόνια να βάλετε τη φακή σε σακουλάκι και σας φταίει η Μέρκελ;  Liberal

Του Δημήτρη Κουρέτα. Προχθές ερχόμενος από Βόλο για Λάρισα σταμάτησα για λίγο στα μπλόκα και είπα να περπατήσω για λίγο εκεί. Με γνώρισε κάποιος ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 February 2019 | 12:01 am


Συνάντηση του Λαρίσης Ιερώνυμου με τη Διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου - ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Συνάντηση του Λαρίσης Ιερώνυμου με τη Διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου  ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο επισκέφθηκε εθιμοτυπικά η Διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου-Γαλλική Πρεσβεία στην ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 February 2019 | 11:07 pm


Φιλανθρωπικό έργο της AHEPA στη Λάρισα - Larissanet.gr

Φιλανθρωπικό έργο της AHEPA στη Λάρισα  Larissanet.gr

Την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019, αντιπροσωπεία του Τμήματος AHEPA HJ-26 Larissa “P.Baltis”, επισκέφθηκε το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης και.

Δημοσιεύθηκε στις 15 February 2019 | 9:07 pm


Παπάς «φαντομάς» στον Τύρναβο άρπαξε από εκκλησία 140.000 ευρώ και εικόνες - Espresso

Παπάς «φαντομάς» στον Τύρναβο άρπαξε από εκκλησία 140.000 ευρώ και εικόνες  Espresso

Ιερέας βούτηξε 140.000 € και πολύτιμες εικόνες από τον Ναό της Παναγίας Φανερωμένης στον Τύρναβο και έγινε καπνός. Παπάς άρπαξε το ταμείο και πολύτιμες ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 February 2019 | 5:52 pm


Ο Λαρίσης Ιερώνυμος στο Στρατόπεδο Διοικήσεως Αγωγού Καυσίμων - ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Ο Λαρίσης Ιερώνυμος στο Στρατόπεδο Διοικήσεως Αγωγού Καυσίμων  ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Ι. Μ. Λαρίσης: Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος τέλεσε τη Δοξολογία στο στρατόπεδο της Διοικήσεως Αγωγού Καυσίμων, στο.

Δημοσιεύθηκε στις 15 February 2019 | 10:15 am


Ντύθηκε στα κόκκινα η Λάρισα, σε ρυθμούς Αγίου Βαλεντίνου η πόλη – Φωτό - Lamianow

Ντύθηκε στα κόκκινα η Λάρισα, σε ρυθμούς Αγίου Βαλεντίνου η πόλη – Φωτό  Lamianow

Το κυρίαρχο χρώμα της ημέρας το κόκκινο σήμερα στη Λάρισα, ανήμερα της γιορτής των ερωτευμένων, του Αγίου Βαλεντίνου. Κάθε είδους κατάστημα έχει ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 February 2019 | 10:33 pm


Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λαρίσης την Κυριακή ο Ιερώνυμος - onlarissa.gr

Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λαρίσης την Κυριακή ο Ιερώνυμος  onlarissa.gr

Την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου (Τελώνου και Φαρισαίου – Αρχή Τριωδίου), ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος θα τελέσει τη Θεία ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 February 2019 | 5:08 pm


Σε σχολεία της Νίκαιας ο Λαρίσης Ιερώνυμος - ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online

Σε σχολεία της Νίκαιας ο Λαρίσης Ιερώνυμος  ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online

Στο Γενικό Γυμνάσιο και Λύκειο Νικαίας μετέβη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος και ευλόγησε την πίτα των εκπαιδευτηρίων ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 February 2019 | 3:46 pm


O Σεβασμιώτατος στον Δήμαρχο Κιλελέρ – Τυρναβίτικα Νέα - tirnavitikanea.com

O Σεβασμιώτατος στον Δήμαρχο Κιλελέρ – Τυρναβίτικα Νέα  tirnavitikanea.com

Τον Δήμαρχο Κιλελέρ κ. Αθανάσιο Νασιακόπουλο, επισκέφθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου, ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 February 2019 | 10:20 pm


Φιλανθρωπία αλλά με αυστηρά κριτήρια - Ελευθερία

Φιλανθρωπία αλλά με αυστηρά κριτήρια  Ελευθερία

Το νόημα, τα κριτήρια αλλά και τα όρια της φιλανθρωπίας ήταν το θέμα στο οποίο επικεντρώθηκε η ομιλία του σεβασμιότατου μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 February 2019 | 10:00 pm


Πλήθος κόσμου στη φιλανθρωπική εκδήλωση της Μητρόπολης - Οι Λαρισαίοι στήριξαν έμπρακτα την πρωτοβουλία της (φωτο - βίντεο) - onlarissa.gr

Πλήθος κόσμου στη φιλανθρωπική εκδήλωση της Μητρόπολης - Οι Λαρισαίοι στήριξαν έμπρακτα την πρωτοβουλία της (φωτο - βίντεο)  onlarissa.gr

Δεν έπεφτε …καρφίτσα στην αίθουσα του «Palladium», όπου διοργανώθηκε η μεγάλη φιλανθρωπική εκδήλωση της Ι.Μ. Λαρίσης και Τυρνάβου. Οι Λαρισαίοι ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 February 2019 | 9:58 pm


Στον ιστορικό δήμο Κιλελέρ ο Λαρίσης Ιερώνυμος - ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Στον ιστορικό δήμο Κιλελέρ ο Λαρίσης Ιερώνυμος  ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Τον Δήμαρχο Κιλελέρ κ. Αθανάσιο Νασιακόπουλο, επισκέφθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου.

Δημοσιεύθηκε στις 12 February 2019 | 8:22 pm


Στον Λαρίσης Ιερώνυμο ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας - ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Στον Λαρίσης Ιερώνυμο ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας  ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Ι. Μ. Λαρίσης: Με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνο Αγοραστό συναντήθηκε, την Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου, το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης.

Δημοσιεύθηκε στις 12 February 2019 | 10:00 am


Στον Μητρολίτη κ.Ιερώνυμο ο Δήμαρχος Λάρισας - Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Στον Μητρολίτη κ.Ιερώνυμο ο Δήμαρχος Λάρισας  Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο επισκέφθηκε ο κ. Απόστολος Καλογιάννης Δήμαρχος Λαρισαίων,το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 February 2019 | 10:00 am


Στον Λαρίσης Ιερώνυμο ο δήμαρχος Λαρισαίων - ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Στον Λαρίσης Ιερώνυμο ο δήμαρχος Λαρισαίων  ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Την πόρτα του Επισκοπείου πέρασε το πρωί του Σαββάτου ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, ο οποίος συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Λάρισης ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 February 2019 | 10:00 am


«Η επικύρωση των Πρεσπών αφετηρία εθνικής αφύπνισης!» | larissanet.gr - H Νέα Εφημερίδα της Λάρισας - Larissanet.gr

«Η επικύρωση των Πρεσπών αφετηρία εθνικής αφύπνισης!» | larissanet.gr - H Νέα Εφημερίδα της Λάρισας  Larissanet.gr

«Κάθε εθνική υποχώρηση μπορεί να είναι και αφετηρία εθνικής ανάτασης και αφύπνισης. Εμείς έχουμε δεσμευτεί ότι θα αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα ή ...

Δημοσιεύθηκε στις 10 February 2019 | 10:00 am


Ιερώνυμος: «Μέσα στην θεία λατρεία τίποτα δεν είναι περιττό - Larissanet.gr

Ιερώνυμος: «Μέσα στην θεία λατρεία τίποτα δεν είναι περιττό  Larissanet.gr

«Να διατηρήσουμε ζωντανή την λειτουργική παράδοση της εκκλησίας μας όπως αυτήν αποτυπώνεται μέσα από το τυπικό», προέτρεψε κλήρο και λαό, ...

Δημοσιεύθηκε στις 10 February 2019 | 10:00 am


Στη Βέροια ο Μητροπολίτης Λαρίσης Ιερώνυμος (φωτ.) - Larissanet.gr

Στη Βέροια ο Μητροπολίτης Λαρίσης Ιερώνυμος (φωτ.)  Larissanet.gr

Στην καθιερωμένη σύναξη ιερομονάχων, μοναχών και μοναζουσών της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας.

Δημοσιεύθηκε στις 9 February 2019 | 10:00 am


Εκδήλωση Μητρόπολης Λαρίσης με τον Μανώλη Μητσιά - Larissanet.gr

Εκδήλωση Μητρόπολης Λαρίσης με τον Μανώλη Μητσιά  Larissanet.gr

(φωτ. αρχείου). Απογευματινή μουσική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019, το απόγευμα στις 6:00, στην αίθουσα του ...

Δημοσιεύθηκε στις 9 February 2019 | 10:00 am


Στον Λαρίσης Ιερώνυμο ο νέος Διοικητής της 1ης Στρατιάς - ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Στον Λαρίσης Ιερώνυμο ο νέος Διοικητής της 1ης Στρατιάς  ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Ι. Μ. Λαρίσης: Την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου, το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος δέχθηκε την καθιερωμένη εθιμοτυπική.

Δημοσιεύθηκε στις 8 February 2019 | 10:00 am


Μεγάλη φιλανθρωπική εκδήλωση στη Μητρ.Λαρίσης - Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Μεγάλη φιλανθρωπική εκδήλωση στη Μητρ.Λαρίσης  Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019 ο Μητροπολίτης Λαρίσης καί Τυρνάβου κ. Ἱερώνυμος θα προστεί στην μουσική ἐκδήλωση , που θα πραγματοποιηθεί στίς 6:00 ...

Δημοσιεύθηκε στις 7 February 2019 | 10:00 am


Με ανθρώπους του ποδοσφαίρου συναντήθηκε ο Λαρίσης Ιερώνυμος (ΦΩΤΟ) - ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Με ανθρώπους του ποδοσφαίρου συναντήθηκε ο Λαρίσης Ιερώνυμος (ΦΩΤΟ)  ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Την Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο επισκέφθηκε αντιπροσωπεία των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών ...

Δημοσιεύθηκε στις 7 February 2019 | 10:00 am


Τα 3 σενάρια της ΕΛΑΣ για τους ληστές με τα αντικλείδια - Patras Times

Τα 3 σενάρια της ΕΛΑΣ για τους ληστές με τα αντικλείδια  Patras Times

Τα τρία σενάρια για τους επίδοξους ληστές της τράπεζας στον Άγιο Παντελεήμονα. Ποιοι θεωρεί η Αστυνομία πως κρύβονται πίσω από την απόπειρα.

Δημοσιεύθηκε στις 7 February 2019 | 10:00 am


Στην Παράδοση – Παραλαβή της Διοίκησης Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας ο Λαρίσης Ιερώνυμος - ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Στην Παράδοση – Παραλαβή της Διοίκησης Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας ο Λαρίσης Ιερώνυμος  ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

I. M. Λαρίσης: Την σκυτάλη της Διοίκησης του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας από τον Αντιπτέραρχο Γεώργιο Μπλιούμη, ο οποίος προήχθη σε Α/ΓΕΑ, έλαβε ο.

Δημοσιεύθηκε στις 6 February 2019 | 10:00 am


Στον Λαρίσης Ιερώνυμο το Σωματείο Φίλων ΜΕΘ του Γ. Ν. Λάρισας - ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Στον Λαρίσης Ιερώνυμο το Σωματείο Φίλων ΜΕΘ του Γ. Ν. Λάρισας  ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Ι.Μ.Λαρίσης: Το Σωματείο Φίλων ΜΕΘ του Γ. Ν. Λάρισας πραγματοποίησε επίσκεψη στον Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο. Παρόντες ο πρόεδρος ...

Δημοσιεύθηκε στις 6 February 2019 | 10:00 am


Ο Λαρίσης Ιερόνυμος στην αλλαγή Διοίκησης της 1ης Στρατιάς - ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Ο Λαρίσης Ιερόνυμος στην αλλαγή Διοίκησης της 1ης Στρατιάς  ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Ι.Μ.Λαρίσης: Παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης – παραλαβής στη ...

Δημοσιεύθηκε στις 6 February 2019 | 9:15 am


«Εγώ, Εσύ, ο Χριστός και η καθημερινότητα μας…» - Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

«Εγώ, Εσύ, ο Χριστός και η καθημερινότητα μας…»  Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Στον Κύκλο Νέων Φοιτητών και Επιστημόνων «Εγώ, Εσύ, ο Χριστός και η καθημερινότητα μας…»,το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019 στις 9 το βράδυ, που ...

Δημοσιεύθηκε στις 5 February 2019 | 10:00 am


Στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας ο Μητρ. Λαρίσης - Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας ο Μητρ. Λαρίσης  Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Διαδώστε: AddThis Sharing Buttons. Share to Facebook FacebookShare to Twitter TwitterShare to LinkedIn LinkedInShare to E-mail E-mailShare to Copy Link ...

Δημοσιεύθηκε στις 5 February 2019 | 10:00 am


ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Αντιδράσεις για την απόλυση 8 εργαζόμενων στα εκδοτήρια του σταθμού Λαρίσης - Athens Transport

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Αντιδράσεις για την απόλυση 8 εργαζόμενων στα εκδοτήρια του σταθμού Λαρίσης  Athens Transport

Αντιδράσεις προκάλεσε η απόφαση που έλαβε η ιδιωτική ΤΡΑΙΝΟΣΕ για απόλυση 8 εργαζόμενων στα εκδοτήρια εισιτηρίων του σταθμού Λαρίσης.

Δημοσιεύθηκε στις 4 February 2019 | 10:00 am


Απ' το Παλιό μου Ημερολόγιο* - Ο Φιλελεύθερος

Απ' το Παλιό μου Ημερολόγιο*  Ο Φιλελεύθερος

Διαβάζω μετά μανίας πλέον μερικά ΜΜΕ (έντυπα και ηλεκτρονικά), που παραθέτουν ιστορικά και άλλα γεγονότα της κάθε μέρας. Θεωρώ και τιμή μου που ...

Δημοσιεύθηκε στις 4 February 2019 | 10:00 am


O Mητρ.Λαρίσης στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ναό της Καλαμάτας - Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

O Mητρ.Λαρίσης στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ναό της Καλαμάτας  Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Με λαμπρότητα τελέστηκε ο Πολυαρχιερατικός Εσπερινός για την εορτή της Υπαπαντής του Χριστού, στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ιερό Ναό ...

Δημοσιεύθηκε στις 3 February 2019 | 10:00 am


Η προτομή του δημάρχου Μιχαήλ Σάπκα - Ελευθερία

Η προτομή του δημάρχου Μιχαήλ Σάπκα  Ελευθερία

Η Κεντρική πλατεία της Λάρισας (επίσημη ονομασία σήμερα Πλατεία δημάρχου Μιχαήλ Σάπκα) κοσμείται από τρεις προτομές. Η πρώτη είναι του λόγιου ...

Δημοσιεύθηκε στις 3 February 2019 | 10:00 am


Αιτήσεις θεραπείας αναπήρων στρατιωτικών - Ελευθερία

Αιτήσεις θεραπείας αναπήρων στρατιωτικών  Ελευθερία

Η Ένωση Αναπήρων και Θυμάτων Στρατιωτικών Ν. 1370/44 Νομού Λαρίσης ενημερώνει τα μέλη του ότι έως 26 Μαρτίου μπορούν να υποβάλουν αίτηση ...

Δημοσιεύθηκε στις 3 February 2019 | 10:00 am


Αυτοπυρπολήθηκε κρατούμενος στις φυλακές Λαρίσης - Κοινωνία | News 24/7 - NEWS 24/7

Αυτοπυρπολήθηκε κρατούμενος στις φυλακές Λαρίσης - Κοινωνία | News 24/7  NEWS 24/7

Τοπικά μέσα αναφέρουν πως ο άνδρας αυτοπυρπολήθηκε το βράδυ του Σαββάτου, χωρίς όμως να γίνουν γνωστές οι αιτίες.

Δημοσιεύθηκε στις 3 February 2019 | 10:00 am


Στα δύσκολα σήμερα ΕΑΛ και Ελασσόνα - Ελευθερία

Στα δύσκολα σήμερα ΕΑΛ και Ελασσόνα  Ελευθερία

Δύσκολες αποστολές έχουν σήμερα ΕΑΛ και Ένωση Ελασσόνας για το πρωτάθλημα της Α2 εθνικής κατηγορίας γυναικών, καθώς η ομάδα της Λάρισας παίζει ...

Δημοσιεύθηκε στις 2 February 2019 | 3:35 pm


Στο 27 Δημοτικό Λάρισας ο Μητροπολίτης Λαρίσης - Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Στο 27 Δημοτικό Λάρισας ο Μητροπολίτης Λαρίσης  Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Το 27ο Δημοτικό σχολείο επισκέφθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος κατόπιν προσκλήσεως του Διευθυντού κ.

Δημοσιεύθηκε στις 1 February 2019 | 10:00 am


Ομιλία για το «Μακεδονικό» στον Ιερό Ναό Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης - ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Ομιλία για το «Μακεδονικό» στον Ιερό Ναό Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης  ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Ι .Μ. Λαρίσης: Η Σύναξη των Νέων του Αγίου Αχιλλίου, στο Πνευματικό Κέντρο του Ναού, πραγματοποιήθηκε, εκτάκτως, το Σάββατο 26 Ιανουαρίου, αντί της.

Δημοσιεύθηκε στις 31 January 2019 | 10:00 am


Η εορτή των Τριών Ιεραρχών στην Λάρισα - ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Η εορτή των Τριών Ιεραρχών στην Λάρισα  ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Ι. Μ. Λαρίσης: Πανηγυρικά και με την συμμετοχή αρκετών μαθητών, των διδασκάλων τους καθώς και των Προϊσταμένων της Εκπαιδεύσεως εορτάστηκε στην ...

Δημοσιεύθηκε στις 31 January 2019 | 10:00 am


Ο Λαρίσης Ιερώνυμος σε εκδήλωση για δημογραφικό πρόβλημα - ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online

Ο Λαρίσης Ιερώνυμος σε εκδήλωση για δημογραφικό πρόβλημα  ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online

Με πρόσφατα τα στοιχεία της εταιρίας ερευνών diaNEOsis που δείχνουν πως τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα γεννιούνται λιγότερα από 100.000 παιδιά τον ...

Δημοσιεύθηκε στις 30 January 2019 | 10:00 am


Λαρίσης Ιερώνυμος: Έχω υπογράψει 19 διαζύγια σε 19 ημέρες - ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Λαρίσης Ιερώνυμος: Έχω υπογράψει 19 διαζύγια σε 19 ημέρες  ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Λαρίσης Ιερώνυμος: «Από τις αρχές του έτους μέχρι σήμερα, αν αφαιρέσει κάποιος τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες, θα δει πως έχουμε δουλέψει 19 μέρες. Εγώ.

Δημοσιεύθηκε στις 30 January 2019 | 10:00 am


Δημογραφικός «χειμώνας» στην Ελλάδα - Ελευθερία

Δημογραφικός «χειμώνας» στην Ελλάδα  Ελευθερία

Ως «βραδυφλεγή βόμβα στα θεμέλια της Ελλάδας» χαρακτηρίστηκε και ανάλογο ήταν το μήνυμα της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε χθες για το δημογραφικό ...

Δημοσιεύθηκε στις 29 January 2019 | 10:00 am


Φιλανθρωπική μουσική εκδήλωση από τη Μητρόπολη Λαρίσης - onlarissa.gr

Φιλανθρωπική μουσική εκδήλωση από τη Μητρόπολη Λαρίσης  onlarissa.gr

Απογευματινή μουσική εκδήλωση για φιλανθρωπικό σκοπό διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου στις 6 το απόγευμα ...

Δημοσιεύθηκε στις 29 January 2019 | 10:00 am


Ο Λαρίσης Ιερώνυμος στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης (ΦΩΤΟ) - ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Ο Λαρίσης Ιερώνυμος στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης (ΦΩΤΟ)  ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος μετέβη στον Ιερό Ναό των Αγίων ενδόξων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης για να ευλογήσει την.

Δημοσιεύθηκε στις 29 January 2019 | 10:00 am


Με το βλέμμα στραμμένο στη δοκιμαζόμενη Κύπρο - Ελευθερία

Με το βλέμμα στραμμένο στη δοκιμαζόμενη Κύπρο  Ελευθερία

Με το βλέμμα στραμμένο στη δοκιμαζόμενη ιδιαίτερη πατρίδα τους και με θερμές ευχές για υγεία και μακροημέρευση, πραγματοποιήθηκε, παρουσία των πολιτικ...

Δημοσιεύθηκε στις 28 January 2019 | 10:00 am


Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Δήμο Αγιάς λόγω εκτέλεσης εργασιών - onlarissa.gr

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Δήμο Αγιάς λόγω εκτέλεσης εργασιών  onlarissa.gr

Η αστυνομική διεύθυνση Λάρισας εξέδωσε απόφαση σύμφωνα με την οποία απαγορεύει τη διέλευση οχημάτων κάθε είδους στην οδό Αγίων Αγιωτών του Δήμου ...

Δημοσιεύθηκε στις 28 January 2019 | 10:00 am


Στη Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών ο Λαρίσης Ιερώνυμος (ΦΩΤΟ) - ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Στη Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών ο Λαρίσης Ιερώνυμος (ΦΩΤΟ)  ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Στην Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών παραβρέθηκε το πρωί της 24ης Ιανουαρίου 2019, ευγενώς προσκληθείς υπό του οικείου Ποιμενάρχου, ...

Δημοσιεύθηκε στις 27 January 2019 | 10:00 am


Σε σχολεία του Τυρνάβου ο Λαρίσης Ιερώνυμος (ΦΩΤΟ) - ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Σε σχολεία του Τυρνάβου ο Λαρίσης Ιερώνυμος (ΦΩΤΟ)  ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Σε σχολεία του Τυρνάβου βρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος προκειμένου να προσφέρει αθλητικό υλικό για τις ανάγκες ...

Δημοσιεύθηκε στις 27 January 2019 | 10:00 am


Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΤΡΙΚΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΓΩΝ - tirnavitikanea.com

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΤΡΙΚΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΓΩΝ  tirnavitikanea.com

Στην Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών παραβρέθηκε το πρωί της 24ης Ιανουαρίου 2019, ευγενώς προσκληθείς υπό του οικείου Ποιμενάρχου, ...

Δημοσιεύθηκε στις 27 January 2019 | 10:00 am


Πέτρος Κανάς και Γεώργιος Δημητρούλης - Ελευθερία

Πέτρος Κανάς και Γεώργιος Δημητρούλης  Ελευθερία

Στα μέχρι σήμερα δημοσιεύματα, τα οποία πραγματεύονται την ιστορία του ημερήσιου και περιοδικού Τύπου της Λάρισας από τα τέλη του 19ου μέχρι τις πρώτε...

Δημοσιεύθηκε στις 27 January 2019 | 10:00 am


«Η δημογραφική κατάρρευση της Ελλάδας» - Ελευθερία

«Η δημογραφική κατάρρευση της Ελλάδας»  Ελευθερία

«Η δημογραφική κατάρρευση της Ελλάδας» τιτλοφορείται η εκδήλωση που διοργανώνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με τον Τομέα Ισότητας της ...

Δημοσιεύθηκε στις 26 January 2019 | 10:00 am


Σύλλογοι κόβουν την πρωτοχρονιάτικη πίτα - Ελευθερία

Σύλλογοι κόβουν την πρωτοχρονιάτικη πίτα  Ελευθερία

Σήμερα Σάββατο 26 Ιανουαρίου -Την πρωτοχρονιάτικη πίτα, την οποία θα ευλογήσει ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος κόβει...

Δημοσιεύθηκε στις 26 January 2019 | 10:00 am


Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ - tirnavitikanea.com

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ  tirnavitikanea.com

Στις εκδηλώσεις για την ημέρα μνήμης του Ολοκαυτώματος των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων παραβρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και ...

Δημοσιεύθηκε στις 25 January 2019 | 10:00 am


Παρουσίαση βιβλίου της δ. Μαίρης Ράπτου για τους Τρεις Ιεράρχες - Larissanet.gr

Παρουσίαση βιβλίου της δ. Μαίρης Ράπτου για τους Τρεις Ιεράρχες  Larissanet.gr

Το βιβλίο «Από τους παιδαγωγικούς θησαυρούς των Τριών Ιεραρχών» της δ. Μαίρης Ν. Ράπτου παρουσίασαν την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019 το απόγευμα τα ...

Δημοσιεύθηκε στις 25 January 2019 | 10:00 am


Ο Μητρ.Λαρίσης στο Ωδείο Λάρισας - Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Ο Μητρ.Λαρίσης στο Ωδείο Λάρισας  Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Η πρωτοχρονιάτικη πίτα του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019 στο αίθριο του Ωδείου παρουσία πολλών μαθητών, ...

Δημοσιεύθηκε στις 25 January 2019 | 10:00 am


Ιερατική Σύναξη της Μητρόπολης Λαρίσης (ΦΩΤΟ) - ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Ιερατική Σύναξη της Μητρόπολης Λαρίσης (ΦΩΤΟ)  ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου, το πρωί, στον Ιερό Ναό Αγίων Ραφαήλ Νικολάου και Ειρήνης Ομορφοχωρίου, πραγματοποιήθηκε η πρώτη ιερατική σύναξη των ...

Δημοσιεύθηκε στις 24 January 2019 | 10:00 am


Έτσι έκλεβαν τσάντες από ανυποψίαστους επιβάτες στον σταθμό Λαρίσης - sports.in.gr

Έτσι έκλεβαν τσάντες από ανυποψίαστους επιβάτες στον σταθμό Λαρίσης  sports.in.gr

Βίντεο που δείχνει τον τρόπο που δρούσε η πολυμελής συμμορία που προχωρούσε σε κλοπές τσαντών, πορτοφολιών κι άλλων αντικειμένων από ανυποψίαστους ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 January 2019 | 10:00 am


Πορτοφολάδες είχαν ρημάξει τους επιβάτες στον Σταθμό Λαρίσης - Έγκλημα | News 24/7 - NEWS 24/7

Πορτοφολάδες είχαν ρημάξει τους επιβάτες στον Σταθμό Λαρίσης - Έγκλημα | News 24/7  NEWS 24/7

Εξαρθρώθηκε συμμορία τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές πορτοφολιών από επιβάτες στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Αθηνών-Εξιχνιάσθηκαν 14 περιπτώσεις.

Δημοσιεύθηκε στις 8 January 2019 | 10:00 am


Πρόγραμμα του Μητροπολίτη Λαρίσης Ιερωνύμου - Larissanet.gr

Πρόγραμμα του Μητροπολίτη Λαρίσης Ιερωνύμου  Larissanet.gr

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου στις 5:30 το απόγευμα, θα χοροστατήσει στον πανηγυρικό ...

Δημοσιεύθηκε στις 10 December 2018 | 10:00 am


Ο Μητροπολίτης Λαρίσης στο Αρμένιο (φωτ.) - Larissanet.gr

Ο Μητροπολίτης Λαρίσης στο Αρμένιο (φωτ.)  Larissanet.gr

Με την συμμετοχή πολλών πιστών χριστιανών τελέσθηκε η Αρχιερατική θεία Λειτουργία, την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Αρμενίου,

Δημοσιεύθηκε στις 2 December 2018 | 10:00 am


Στο ΑΤΑ ο Μητροπολίτης Λαρίσης Ιερώνυμος (φωτ.) - Larissanet.gr

Στο ΑΤΑ ο Μητροπολίτης Λαρίσης Ιερώνυμος (φωτ.)  Larissanet.gr

Την Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιερώνυμου, στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 November 2018 | 10:00 am


Αυτός είναι ο νέος διευθυντής στο γραφείο του Μητροπολίτη Λαρίσης - Larissanet.gr

Αυτός είναι ο νέος διευθυντής στο γραφείο του Μητροπολίτη Λαρίσης  Larissanet.gr

Ο Τρικαλινός Ακαδημαϊκός είχε διατελέσει επί 10 έτη διευθυντής του ιδιαιτέρου γραφείου του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου.

Δημοσιεύθηκε στις 13 November 2018 | 10:00 am


Ξεκίνησε τις επαφές του στη Λάρισα ο νέος μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου, Ιερώνυμος - iefimerida

Ξεκίνησε τις επαφές του στη Λάρισα ο νέος μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου, Ιερώνυμος  iefimerida

Έντονο ήταν το κοινωνικό στίγμα που άφησε στις πρώτες εθιμοτυπικές επισκέψεις που πραγματοποίησε στη Λάρισα ο νέος μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου, ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 November 2018 | 10:00 am


Στις 10 Νοεμβρίου η ενθρόνιση του νέου μητροπολίτη Λαρίσης κ. Ιερώνυμου - ΕΡΤ

Στις 10 Νοεμβρίου η ενθρόνιση του νέου μητροπολίτη Λαρίσης κ. Ιερώνυμου  ΕΡΤ

Το Σάββατο 10 Νοεμβρίου η Λάρισα υποδέχεται τον νέο της ποιμενάρχη σεβασμιώτατο κ. Ιεωρώνυμο. Σε ανακοίνωση της η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και ...

Δημοσιεύθηκε στις 23 October 2018 | 10:00 am


Χειροτονήθηκε ο νέος μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου - Dikaiologitika News | Ειδήσεις Τώρα - Σήμερα - Dikaiologitika News

Χειροτονήθηκε ο νέος μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου - Dikaiologitika News | Ειδήσεις Τώρα - Σήμερα  Dikaiologitika News

Με μεγαλοπρέπεια, παρουσία πολλών αρχιερέων, πολιτικών, εκπροσώπων των τοπικών αρχών της Λάρισας, κλήρου και πλήθους πιστών τελέστηκε, σήμερα, ...

Δημοσιεύθηκε στις 7 October 2018 | 10:00 am


Νέος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου ο αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος Νικολόπουλος - Πρώτο ΘΕΜΑ

Νέος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου ο αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος Νικολόπουλος  Πρώτο ΘΕΜΑ

Συνήλθε σήμερα Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου 2018, στην τέταρτη Τακτική Συνεδρία της, η Ιερά Συνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την ...

Δημοσιεύθηκε στις 5 October 2018 | 10:00 am


«Ιερή κούρσα» για τη διαδοχή του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου, Ιγνατίου - Πρώτο ΘΕΜΑ

«Ιερή κούρσα» για τη διαδοχή του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου, Ιγνατίου  Πρώτο ΘΕΜΑ

Τα φαβορί και τα αουτσάιντερ για τον «θρόνο» της ιστορικής Μητρόπολης - Η εκλογική διαδικασία θα ξεκινήσει στις 2 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 15 του ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 July 2018 | 10:00 am


Δείτε αγγελίες στο Νομό Λαρίσης

Φιλικοί ιστότοποι: