Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Μεσσηνίας    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

ΦΩΤΟ: ΧΩΡΑ – Καθήλωσε τους θεατές η προβολή της ταινίας για τον «Γρύπα »πολεμιστή ,πρίγκηπα της Πύλου

Η ταινία για τον «πρίγκηπα της Πύλου »  Γρύπα Πολεμιστή προβλήθηκε  το Σάββατο το βράδυ στο κινηματοθέατρο REX στην Χώρα του δήμου Πύλου – Νέστορος  παρουσία των καθηγητών  της Αρχαιολογίας Δρ  Σάρι Ρ. Στόκερ και Τζακ Λ. Ντέιβις του Πανεπιστημίου του Σινσινάτι που έκαναν και την μεγάλη ανακάλυψη του τάφου που έχει «ηλικία» 3500 χρόνων.
Οι ανασκαφείς παρουσίασαν μία ταινία  με τα θαυμάσια ευρήματα από έναν ασύλητο τάφο, που ανακαλύφθηκε το Μάιο του 2015 στο λόφο του Εγκλιανού, στη Χώρα.
Η ταφή είναι μοναδική και τα κτερίσματα, που βρέθηκαν μαζί με τον νεκρό, υποδεικνύουν στενές σχέσεις μεταξύ της Μεσσηνίας και της Κρήτης, ήδη γύρω στο 1450 προ Χριστού,
στην αυγή του Μυκηναϊκού
Η ταινία παρουσιάστηκε  στην αγγλική γλώσσα, με ελληνικούς υπότιτλους
Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χώρας Μεσσηνίας, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου και το Δήμο Πύλου-Νέστορος.
Στην προβολή της ταινίας παρόντες ήταν  ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης 
οι Αντιπεριφερειάρχες  Ελένη Αλειφέρη και Περικλής Μαντάς οι δήμαρχοι Πύλου –Νέστορος  Δημήτρης Καφαντάρης και Τριφυλίας  Τάκης Κατσίβελλας ,ο καθηγητής Αρχαιολογίας Πέτρος Θέμελης αντιδήμαρχοι ,δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι καθώς και πλήθος κόσμου
Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους  Δρ  Σάρι Ρ. Στόκερ και Τζακ Λ. Ντέιβις ,Ο «Γρύπας Πολεμιστής», ο πρίγκιπας της Πύλου, ήταν ένας όμορφος άντρας, περίπου 30-35 ετών, κοντά 1,70 στο ύψος, εύρωστος.

Η αιτία θανάτου του, αν και δεν έχει επακριβώς προσδιοριστεί, πιστεύεται ότι δεν επήλθε σε μάχη αλλά προκλήθηκε από φυσικά αίτια καθώς η ιατροδικαστής ανθρωπολόγος δεν βρήκε ίχνη από τραύμα.
Με βάση το σύνολο των χτενών που βρέθηκαν στον τάφο του, μπορούμε, επίσης, να υποθέσουμε ότι είχε μακριά μαλλιά. Hταν, επίσης, πλούσιος καθώς βρέθηκε χρυσός και χαλκός στον τάφο και όχι αντικείμενα αγγειοπλαστικής.
Αν και το στέρνο του είχε συντριβεί από βαριά αντικείμενα, το Πανεπιστήμιο του Ουιτγουότερσραντ στο Γιοχάνεσμπουργκ μπόρεσε να προχωρήσει στην ανασύστασή του
Σύμφωνα πάντα με τους  αρχαιολόγους  «Hταν αρχές του φθινοπώρου στα μέσα του 15ου αιώνα π.Χ.
 Κάτω από φυσιολογικές συνθήκες θα ήταν δύσκολο να φανταστούμε μια πιο ωραία μέρα γι’ αυτούς που ζούσαν πλούσια εκείνη την εποχή. Ο ωραίος Γρύπας Πολεμιστής είχε αρρωστήσει και μετά από αρκετές ημέρες πυρετού, άφησε την τελευταία του πνοή. Μια ειδική ομάδα εργατών έσκαψε τον τάφο του κάτω από το παλάτι κοντά στον Θόλο.
Ο τόπος ταφής έγινε αντικείμενο αμφισβήτησης καθώς δεν ήταν σίγουρο αν έπρεπε να ταφεί δίπλα στους μεγάλους αφέντες της Πύλου.
Στη σύντομη ζωή του ο Γρύπας Πολεμιστής είχε συνεισφέρει πολύ στην πρόοδο της Πύλου. Στην πάροδο ενός αιώνα, οι βασιλείς της Πύλου είχαν στην επιρροή τους όλη τη Μεσσηνία.
Είχε παντρευτεί την κόρη ενός τοπικού άρχοντα και είχε αποδείξει την αξία του στη μάχη ενώ είχε αποκτήσει αρκετό πλούτο.
Του άρεσαν η αρχιτεκτονική, η ζωγραφική, η ένδυση, τα κοσμήματα και άξιζε μια μεγαλοπρεπή ταφή. Αυτή είχε και σαν αποτέλεσμα την κατάθεση εκατοντάδων αγαθών», περιέγραψε παραστατικά ο καθηγητής Ντέιβις την ταφή του πολεμιστή.
Τέσσερα χρυσά δαχτυλίδια «μιλούν» πλέον, σύμφωνα με τις μελέτες των αρχαιολόγων, για τον Γρύπα Πολεμιστή αποκαλύπτοντας νέα δεδομένα για την κοινωνία που έζησε.
Εξ ου και η ονομασία του σε «Αρχοντα των δαχτυλιδιών».
Oλα τα δαχτυλίδια κατασκευάστηκαν από πολλαπλές στρώσεις χρυσού δεμένα μεταξύ τους από έναν πυρήνα διαφορετικού υλικού. Το πρώτο δαχτυλίδι αναπαριστά έναν ταύρο.
 Οι σφραγίδες είναι συνδεδεμένες με κομμάτια χρυσού, ορατά κάτω από το μικροσκόπιο και
μέσω ανάλυσης ακτίνων XRF.
Το δεύτερο δαχτυλίδι αναπαριστά μια καθιστή θεά την οποία προσεγγίζει μια γυναίκα που κρατάει μια προσφορά. Η θεά είναι στον θρόνο της και κρατάει στο αριστερό της χέρι ένα αντικείμενο που μοιάζει με δίσκο, μάλλον ένα γεύμα.
Αναπαράσταση
Ο θρόνος της είναι ψηλός με ένα πουλί του οποίου τα φτερά και η ουρά είναι ιδιαίτερα τονισμένα. Τα πόδια της, το αριστερό μπροστά από το δεξί, ξεκουράζονται σε ένα σκαμνί. Η προσκυνήτρια προσεγγίζει από τα δεξιά κρατώντας πιθανόν το κέρατο ενός ταύρου και έχει δύο δαχτυλίδια στο άνω της χέρι.
Το τρίτο δαχτυλίδι έχει την αναπαράσταση ακόμη μίας γυναικείας φιγούρας, μάλλον θεάς, με
δύο πουλιά σχηματικά δοσμένα.
Το στέρνο της γυναίκας αναπαρίσταται κατά τρία τέταρτα. Το δεξί χέρι είναι προφίλ, ενώ το αριστερό είναι τεντωμένο, σε σημείο που να μπορεί να πιάσει τα κέρατα.
Τα κεφάλια των γυναικών είναι απλά δοσμένα με κυματισμούς από πίσω τους.
Η γυναικεία φιγούρα-θεά μοιάζει απόγονος των βραχωδών κορυφών που στέκονται τα πουλιά, όπως υποδηλώνει η στάση των ποδιών τους, ενώ και τα δύο έχουν ασυνήθιστα μεγάλες ουρές με τα φτερά ψηλά και κλειστά πίσω τους.
Το τέταρτο δαχτυλίδι δείχνει δύο γυναικείες φιγούρες με μια θαλάσσια τρίαινα. Ο βωμός είναι τοποθετημένος στη στεριά που χωρίζει δυο γυναίκες από τα δεξιά από άλλες τρεις από τα αριστερά.
Και οι πέντε στέκονται ανάμεσα στην ξηρά και τη θάλασσα σε μια υποκείμενη στροφή διακοσμημένη με μικρούς κύκλους οριζόντια ώστε να αναπαριστούν μια παραλία με άμμο.
Στην άκρη αναπαρίστανται παράκτιοι βράχοι ενώ η θάλασσα έχει δικτυωτό μοτίβο. Ολοι οι σχεδιασμοί φέρνουν στον νου έναν θαλάσσιο οικισμό σε νησί αν κι ένα δέντρο φαίνεται να ξεπροβάλλει από τον βωμό. Και οι πέντε γυναίκες κοιτούν τον βωμό και το δέντρο.
Οι τρεις γυναίκες φορούν φουλάρια γύρω από τον λαιμό τους και διπλές ζώνες γύρω από τη μέση τους. Η κεντρική φιγούρα έχει τα χέρια στους γοφούς και τα στήθη προτεταμένα. Τα χαρακτηριστικά του προσώπου της είναι επίσης αδιευκρίνιστα όπως και των υπόλοιπων τεσσάρων γυναικών. Και οι τρεις γυναίκες έχουν μακριές κορδέλες ως το έδαφος.
Χωρίς να ξέρουμε αν είναι γιρλάντες ή κάτι άλλο, μπορούμε να πούμε ότι η ίδια αναπαράσταση έχει εντοπιστεί και αλλού αλλά ποτέ με τόση λεπτομέρεια, κατά τους αρχαιολόγους. Οι δύο γυναίκες στα δεξιά φορούν ψηλά καπέλα. Η μπάντα του δακτυλίου είναι μια επίπεδη λωρίδα δεμένη σε κάθε πλευρά με πολύ μικρούς τριγωνισμούς από χρυσό απηχώντας τον ναυτικό κόμπο.
Εκτιμάται ότι οι τρεις γυναίκες στα αριστερά χορεύουν σε κύκλο ενώ ο όλος σχεδιασμός τους παραπέμπει στον ωκεανό. Και οι πέντε γυναίκες σε αυτό το δαχτυλίδι είναι γνωστές στη μυκηναϊκή τέχνη αν και δεν έχουν ξαναβρεθεί σε μία, μοναδική σύνθεση. Οι τρεις γυναίκες στα αριστερά μοιάζουν με την Αγία Τριάδα. Αν η μεγάλη φιγούρα είναι μια θεά, τότε αυτή περιστοιχίζεται από προσκυνήτριες στο τελετουργικό τους.
Το τελευταίο δαχτυλίδι, που είναι το δεύτερο μεγαλύτερο χρυσό δαχτυλίδι στον κόσμο του Αιγαίου, έχει ομοιότητες με άλλα δύο μεγάλα δαχτυλίδια, το δαχτυλίδι του Νέστορος και το δαχτυλίδι του Μίνωα.
Συμβολισμοί
Η ταφή του Γρύπα Πολεμιστή υπολογίζεται ότι έγινε στο πρώτο τέταρτο του 15ου αιώνα π.Χ. Η σημασία των τεσσάρων δαχτυλιδιών προσδιορίζεται στις αλληλεξαρτήσεις μεταξύ αντικειμένων και αναπαραστάσεων και πως αυτές φανερώνουν ότι οι κάτοικοι της Πύλου είχαν ήδη από την Εποχή του Χαλκού προσδώσει συμβολικά νοήματα στα δαχτυλίδια καθώς και ότι η εικονογραφία τους ως αυτοαναφορική απεικόνιζε τα διάφορα πιστεύω.
Οι αρχαιολόγοι θεωρούν ότι διάφορα αντικείμενα στον τάφο του Γρύπα Πολεμιστή επιλέχτηκαν ώστε να αλληλεπιδρούν με την εικονογραφία των δαχτυλιδιών. «Πιστεύομε ότι η μελέτη των ευρημάτων θα μας οδηγήσει στην ανακάλυψη νέων στοιχείων για την κοινωνία
που ο Γρύπας Πολεμιστής έζησε και πέθανε», τόνισαν οι καθηγητές Στόκερ και Ντέιβις, βασίζοντας τη σκέψη τους στη δομική λογική στην ταφική διευθέτηση των αγαθών ως απάντηση στα προϊστορικά συστήματα πεποιθήσεων.
Πολιτισμού.
Ένας λιτός μπουφές για τους θεατές

Δημοσιεύθηκε στις 28 May 2017 | 2:52 am


ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΔΗΛΩΣΗ - Παρέμβαση εισαγγελέα για τις απειλές κατά Στουρνάρα από τον δημοσιογράφο Γ. Φιλιππακη

Την παρέμβαση των αρμόδιων εισαγγελικών αρχών προκάλεσε η ανάρτηση του δημοσιογράφου Γιώργου Φιλιππάκη για την υπόθεση της τρομοκρατικής επίθεσης στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, όπου το μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Συντακτών, εκτοξεύει απειλές εναντίον του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος.
 
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, απέστειλε στον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Νίκο Τόσκα και στην Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, την ανάρτηση του Γιώργου Φιλιππάκη στο Facebook, όπως και άλλες απειλές που δημοσιεύτηκαν στα social media εναντίον του.
Κατά πληροφορίες, οι εισαγγελικές αρχές αναμένεται να ασκήσουν δίωξη τόσο για την ανάρτηση του Γιώργου Φιλιππάκη, όσο και για τα υπόλοιπα απειλητικά μηνύματα εναντίον του διοικητή της ΤτΕ,
Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η ανάρτηση στο Facebook του Ειδικού Γραμματέα της ΕΣΗΕΑ και γνωστού αστυνομικού συντάκτη Γιώργου Φιλιππάκη, ο οποίος σχολίασε την επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, γράφοντας «για να είμαι ξεκάθαρος δεν θα με ενοχλούσε καθόλου άν έσκαγε και μια ακόμα βόμβα στα πόδια του Στουρνάρα».

Πιο αναλυτικά η ανάρτηση του Γιώργου Φιλιππάκη: 
 
«Από τις 6 χτές το απόγευμα που ο Λουκάς Παπαδήμος τραυματίσθηκε από την αυτοσχέδια βόμβα μέσα στο αυτοκίνητό του έσπαγα το κεφάλι μου από που ερχόταν και που πήγαινε ο υπαλληλάκος αυτός της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας . Την απάντηση την έδωσε ποιός νομίζετε? Ο Αντωνάκης ο Σαμαράς. Με ποιό τρόπο ? Ο Σαμαράς τηλεφώνησε στο άλλο ξεπουλημένο τομάρι τον Γιάννη Στουρνάρα γιατί κάτι προφανώς υποψιαζόταν . Και βέβαια ο Στουρνάρας του είπε την είδηση . Νωρίτερα Στουρνάρας και Παπαδήμος είχαν μυστική συνάντηση άγνωστο πού και φυσικά κανείς δεν γνωρίζει τί συζήτησαν αλλά και πού συναντήθηκαν . Και οι δύο ξεπουλημένοι υπάλληλοι των Τραπεζών ντόπιων και ξένων είναι τόσο ανακατεμένοι στο ξεπούλημα της χώρας αλλά και του εθνικού πλούτου και κυρίως ευθύνονται για το κατάντημα και την εξαθλίωση του Ελληνικού Λαού . Ο Παπαδήμος σήμερα είναι πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών ενός θεσμού που βρωμάει από απόσταση ενώ ο Στουρνάρας παίζει το ρόλο του Κεντρικού Τραπεζίτη για λογαριασμό Σόιμπλε και λοιπόν καθαρμάτων στην Ευρώπη . Για να είμαι ξεκάθαρος δεν θα με ενοχλούσε καθόλου άν έσκαγε και μια ακόμα βόμβα στα πόδια του Στουρνάρα».

Διαβάστε την ανάρτηση του Γιώργου Φιλιππάκη...

Δημοσιεύθηκε στις 28 May 2017 | 1:01 am


MARC: Νέα δημοσκόπηση - κόλαφος για ΣΥΡΙΖΑ: Προβάδισμα 16,6% της ΝΔ


Νέα δημοσκόπηση - κόλαφος για ΣΥΡΙΖΑ: Προβάδισμα 16,6% της ΝΔ

Με 16,6 ποσοστιαίες μονάδες προηγείται η Νέα Δημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Marc για το Κυριακάτικο «Πρώτο Θέμα».
Ειδικότερα στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 32,3%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 15,7%. Το ΚΚΕ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, έχει ποσοστό 7,1%.
Το 74% των ερωτηθέντων χαρακτηρίζει ως ασήμαντα τα αντίμετρα που ψηφίστηκαν. Παράλληλα, ποσοστό 80% από τους ερωτηθέντες θεωρεί ότι η συμφωνία με τους δανειστές είναι κακή και θα σκοτώσει την οικονομία.
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η πρόθεση ψήφου έχει ως εξής:
  • Νέα Δημοκρατία: 32,3%,
  • ΣΥΡΙΖΑ: 15,7%
  • ΚΚΕ 7,1%.

Δημοσιεύθηκε στις 28 May 2017 | 12:55 am


ΦΩΤΟ - Στιγμότυπα απο τους αγώνες στίβου Παπαφλέσσεια ΄17

"Τα ρεκόρ γίνονται για να καταρρίπτονται". Αυτό δήλωσαν ο πρώην και ο νυν ρέκορτνμαν στα 800μ εφήβων Θανάσης Καλάκος της Γλυφάδας και ο Σωτήρης Παπαδέας του Μεσσηνιακού. Ο πρώτος, όπως γράψαμε και σε άλλο σημείωμα, έσπασε το Πανελλήνιο ρεκόρ του δεύτερου που το είχε σημειώσει το 2001.Με την ολοκλήρωση των αγωνισμάτων των Παπαφλεσσείων, το στάδιο της Καλαμάτας γέμισε παιδικά χαμόγελα και χαρούμενες φωνές πλημμύρισαν το χώρο.
Οι διοργανωτές παρουσίασαν το πρόγραμμα Kids Athletics.Τσάτουμας - Τεντόγλου. Οι κάτοχοι δύο ρεκόρ.... ανδρών και εφήβων στο άλμα σε μήκος, που έχουν επιτευχθεί στα Παπαφλέσσεια. Η εμπειρία και το μέλλον το απόγευμα στη Καλαμάτα.

Δημοσιεύθηκε στις 28 May 2017 | 12:47 am


ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Πανελλήνιο ρεκόρ και σπουδαίες επιδόσεις στα Παπαφλέσσεια

Με ιδανικές καιρικές συνθήκες, (σε αντίθεση με άλλες περιοχές που έβρεχε καταρρακτωδώς), διεξήχθησαν στο στάδιο Καλαμάτας τα φετινά «Παπαφλέσσεια». 
Οι φίλοι του στίβου είδαν πολύ καλούς αγώνες και... βροχή επιδόσεων και ορίων! Οι πρωταθλητές Τσιάμης, Τεντόγλου, Μανιού, Αραμπατζή, Καλάκος και Κιάφα πέτυχαν επιδόσεις που τους δίνουν το δικαίωμα να βρεθούν στα μεγάλα αγωνιστικά ραντεβού των ηλικιακών κατηγοριών που ανήκουν.
Πανελλήνιο ρεκόρ στα 800μ ο Καλάκος
Πριν λίγες ημέρες στα Χανιά ο Θανάσης Καλάκος "άγγιξε" το ρεκόρ στα 800μ. αφού πέτυχε 1.49.54 και το πανελλήνιο ρεκόρ είναι 1.49.12. Όμως όλα συνηγόρησαν και ο αθλητής του ΓΣ Γλυφάδας κατάφερε να το καταρρίψει στα Παπαφλέσσεια τερματίζοντας σε 1.48.70. τρέχοντας για μία ακόμη φορά κάτω από το όριο για τους πανευρωπαϊκούς εφήβων. Ο πρώτος που έτρεξε να τον συγχαρεί ήταν ο μέχρι τώρα κάτοχος του ρεκόρ Σωτήρης Παπαδέας του Μεσσηνιακού ΓΣ που το είχε πετύχει πάλι στα Παπαφλέσσεια στις 2 Ιουνίου 2001!  
Γουρλίδικα για τους άλτες έχουν αποδειχτεί τα Παπαφλέσσεια στα οποία τα τελευταία χρόνια έχουν σημειωθεί κορυφαίες επιδόσεις και ρεκόρ. Στα φετινά με το πρώτο αγώνισμα του προγράμματος των αγώνων στο άλμα τριπλούν και στην 4η προσπάθειά του ο Δημήτρης Τσιάμης (Ολυμπιακός ΣΦΠ) πέτυχε
το όριο για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Λονδίνου με επίδοση 16.87 (-0,3) η οποία είναι η κορυφαία φέτος στη χώρα μας. 


Όρια στους μεγάλους αγώνες της σεζόν εξασφάλισαν Αραμπατζή, Μανιού, Κιάφα 

Με την πρώτη της βολή «ξεμπέρδεψε» με το όριο η Θεοδώρα Αραμπαζή (ΓΣ Σέρρες 93) στον ακοντισμό η οποία πέτυχε 52.90μ. ενώ το όριο είναι 52.50μ.για τους πανευρωπαϊκούς Νέων που θα γίνουν από 13 έως 16 Ιουλίου στο Μπίντγκοζ της Πολωνίας.
Στο ίδιο αγώνισμα η Αφροδίτη Μανιού (ΟΦΗ) χρειάστηκε να ξεπεράσει τον εαυτό της πετυχαίνοντας ατομικό ρεκόρ με 52.30μ. το οποίο είναι καλύτερο από το όριο 50.00μ. που την στέλνει στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νεανίδων στο Γκρόσο της Ιταλίας 20-23 Ιουλίου.
Στα 400μ εμπόδια η Άννα Κιάφα (ΓΣ Κηφισιάς) τερμάτισε σε 60.33 χρόνος καλύτερος από το όριο (60.45) που της δίνει το δικαίωμα να βρεθεί στο ραντεβού του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος νεανίδων στο Γκροσέτο. Η Κατερίνα Δαλάκα τερμάτισε στην κούρσα δεύτερη σε 58.98 πίσω από την Ουκρανή Βικτώρια Τκατσούκ που πέτυχε 57.40.   
Στα 200μ ο Παναγιώτης Τριβυζάς "διέλυσε" το ατομικό του ρεκόρ (20.30) και έτρεξε την απόσταση σε 20.92 σπάζοντας το φράγμα των 21 δευτερολέπτων. 
Τεντόγλου ο Ευρωπαίος 
Την 4η επίδοση στην Ευρώπη στην κατηγορία Ανδρών και την τρίτη στον κόσμο σε επίπεδο εφήβων πέτυχε ο Μίλτος Τεντόγλου στο άλμα σε μήκος που "προσγειώθηκε" στα 8.16μ., τρία εκατοστά πίσω από το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ εφήβων (8.19μ.) που είχε σημειώσει το 2016 πάλι στα Παπαφλέσσεια και παράλληλα είναι και όριο για το παγκόσμιο του Λονδίνου (8.15μ.). Η επίδοση του Τεντόγλου σημειώθηκε στο τελευταίο έκτο άλμα με άνεμο 1,7. 
Στα 3.000μ γυναικών πρώτη ήταν η Αναστασία Καρακατσάνη με επίδοση 9:38.42 ενώ στο μήκος νικήτρια με ατομικό ρεκόρ η Ανδριάννα Γράβαλου με 6.29μ. (1,4).

Δημοσιεύθηκε στις 28 May 2017 | 12:38 am


Τώρα αρχίζει η Basket League!

Τελικοί Basket League! 

Το συνηθισμένο ζευγάρι του τελικού, Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός, επαναλαμβάνεται για μια ακόμα φορά τη φετινή σεζόν στους τελικούς της Basket League. Το πρώτο ματς το βράδυ της Κυριακής στο ΣΕΦ. 
Λίγο νωρίτερα η ΑΕΚ υποδέχεται τον Άρη για τη σειρά της 3ης θέσης. Ποδοσφαιρικά έχουμε το φινάλε της Σέριε Α, τα play-off της Σούπερλιγκ με το ντέρμπι ΠΑΟΚ - ΑΕΚ να κρίνει την πρωτιά, αλλά και play-out στη Γαλλία και Football League. 


Αρχίζουμε με μπάσκετ και μ' έναν ακόμα τελικό Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού (21:00). Η σειρά αρχίζει στο ΣΕΦ, καθότι ο Ολυμπιακός έχει το πλεονέκτημα έδρας. Λίγο νωρίτερα η ΑΕΚ φιλοξενεί τον Άρη στη σειρά που θα αναδείξει την ομάδα που θα πάρει την 3η θεση.
Πάμε στο ποδόσφαιρο τώρα. Τελευταία αγωνιστική Σέριε Α. Μοναδική ανοιχτή εκκρεμότητα είναι το ποια ομάδα θα ακολουθήσει τις Πεσκάρα και Παλέρμο στη Σέριε Β. Η Κροτόνε (31β) παίζει με την αδιάφορη Λάτσιο εντός έδρας. Η Έμπολι (32β) παίζει στην έδρα της Παλέρμο. Μια από τις δυο θα μείνει στην κατηγορία, η άλλη θα αποχαιρετίσει. Κατά τ' άλλα 6 ματς ακόμα κι όλα αδιάφορα. 
Στην Σουπερλιγκ έχουμε προτελευταία αγωνιστική στα play-off. Η ΑΕΚ υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στο ματς που κρίνει την πρώτη θέση της κατάταξης. Λίγο νωρίτερα ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Πανιώνιο με τον ηττημένο να παίρνει -λογικά- την τελευταία θέση της βαθμολογίας. 
Στη Football Leauge, τα περισσότερα πράγματα έχουν σχεδόν κριθεί. 
Σχεδόν γιατί έχουμε 3 αγωνιστικές για το τέλος της σεζόν. Οκτώ αγώνες στο πρόγραμμα, πλήρης δράση δηλαδή. 
Τέλος, στη Γαλλία έχουμε τον επαναληπτικό της Λοριάν με την Τρουά για μια θεση στη Λιγκ 1. Η Τρουά πήρε τη νίκη στα τελευταία λεπτά (2-1) κι έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα. Η Λοριάν όμως έχει ποιότητα, έχει την εμπειρία κι έχει την έδρα για να καταφέρει να "γυρίσει" τη σειρά.

Δημοσιεύθηκε στις 28 May 2017 | 12:10 am


Το ανεκδιήγητο tweet της Αντζυ Σαμίου για την επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο

Στα social media τα σχόλια πήγαν και ήρθαν μετά την τρομοκρατική επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο.
Αρκετοί χρήστες όχι μόνο δεν καταδίκαζαν την επίθεση, αλλά δεν έκρυβαν την χαρά τους για την αποτρόπαια πράξη.
Η Άντζυ Σαμίου αρκετά ενεργή στα social mediai και γνωστή για την θερμή υποστήριξή της στον ΣΥΡΙΖΑ, έκανε την παρακάτω -ανεκδιήγητη- ανάρτηση στο Τwitter, ενώ το αναδημοσίευσε και στο Facebook από όπου είναι το παρακάτω screenshot:

Δημοσιεύθηκε στις 27 May 2017 | 11:00 pm


Navarino Challenge: Συνεργασία με Qatar Airways

Το «Navarino Challenge», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα μεταξύ 13 με 15 Οκτωβρίου 2017, στην Μεσσηνία και την Costa Navarino, στο πλαίσιο της στρατηγικής προώθησης της διοργάνωσης στο εξωτερικό ανανεώνει για φέτος την συνεργασία της με την Qatar Airways.
Η Qatar Airways, ο εθνικός αερομεταφορέας του κράτους του Κατάρ, με την παγκόσμια καμπάνια της Going Places Together μεταφέρει υπερήφανα τους ταξιδιώτες της, σε ταξίδια εργασίας και αναψυχής, μέσω του παγκόσμιου δικτύου της, σε περισσότερους από 150 προορισμούς.
Η πολυβραβευμένη αεροπορική εταιρεία έχει λάβει τις ακόλουθες κορυφαίες διακρίσεις από τον διεθνή οργανισμό αξιολόγησης αεροπορικών μεταφορών Skytrax, «Καλύτερη Αεροπορική Εταιρεία στον Κόσμο», «Καλύτερη Διακεκριμένη θέση του Κόσμου», «Καλύτερη Αίθουσα Αναμονής για Επιβάτες Διακεκριμένης θέσης» και «Καλύτερη Εξυπηρέτηση Αεροπορικής Εταιρείας στη Μέση Ανατολή».
Η Qatar Airways υποστηρίζει υπερήφανα μια σειρά συναρπαστικών διεθνών και τοπικών πρωτοβουλιών αφιερωμένων στον εμπλουτισμό της παγκόσμιας κοινότητας που εξυπηρετεί. Η εταιρεία χορηγεί παγκοσμίου επιπέδου αθλητικά γεγονότα που αντικατοπτρίζουν τις αξίες του αθλητισμού, όπως το Navarino Challenge φέρνοντας κοντά τους ανθρώπους μεταξύ τους. Κάτι που ταιριάζει απόλυτα και με το κεντρικό μήνυμα της καμπάνιας της “Going Places Together”.
Για το ταξίδι σας στην διοργάνωση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον ακόλουθο προωθητικό κωδικό ATHNAVCH για να κλείσετε την αποκλειστική αυτή προσφορά, μέσω του ακόλουθου link: http://www.qatarairways.com/gr/el/cugs/navarinochallenge.page
Η προσφορά ισχύει για πτήσεις που έχουν ως προορισμό τους το αεροδρόμιο της Αθήνας για την περίοδο από τις 3 έως και τις 15 Οκτωβρίου 2017 ενώ οι πτήσεις από την Αθήνα προς το εξωτερικό θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως και τις 25 Οκτωβρίου 2017.
Η προσφορά αυτή αφορά σε εισιτήρια μετ’ επιστροφής προς την Αθήνα από περισσότερους από 150 προορισμούς μεταξύ των οποίων και της Νέας Υόρκης των Η.Π.Α.
Άλλωστε, πριν λίγο καιρό η διοργάνωση βρέθηκε στη Νέα Υόρκη, συμμετέχοντας με απόλυτη επιτυχία στην 1η έκθεση “Greek Panorama”, η οποία στόχο είχε την προβολή της Ελλάδας στην αμερικάνικη αγορά. Χιλιάδες Νεοϋορκέζοι, αλλά και τουρίστες από άλλες χώρες επισκέφθηκαν την έκθεση στον κεντρικότερο σταθμό του Μανχάταν στον Grand Central Terminal.
Το «Navarino Challenge» δε θα μπορούσε να λείπει από αυτό το event, καθώς με δικό του περίπτερο στην έκθεση και με την παρουσία φυσικά του Ελληνοαμερικανού υπερμαραθωνοδρόμου Κωνσταντίνου Καρνάζη που υπέγραψε αυτόγραφα, εκπροσώπησε και προώθησε με τον καλύτερο τρόπο την ελληνική γη της Μεσσηνίας.
Στο πλαίσιο αυτό σπουδαίες προσωπικότητες έκαναν αισθητή την παρουσία τους στην έκθεση όπως η χρυσή Ελληνοαμερικανίδα Ολυμπιονίκης & παγκόσμια πρωταθλήτρια στην πάλη γυναικών Helen Maroulis, o Ελληνοαμερικανός δις φιναλίστ του Super Bowl, πρώην παίκτης του NFL, Niko Koutouvides και ο 3 φορές πρωταθλητής Ευρώπης με τον Παναθηναϊκό, βετεράνος καλαθοσφαιριστής, και βοηθός προπονητής στους Charlotte Hornets, Mike Batiste.
Το «Navarino Challenge» θα πραγματοποιηθεί για ακόμα μία χρονιά με την υποστήριξη της Costa Navarino και του The Westin Resort Costa Navarino και την στήριξη των Δήμων Πύλου-Νέστορος και Τριφυλίας.

Δημοσιεύθηκε στις 27 May 2017 | 10:00 pm


Αυτά είναι τα 12 δικαιώματα των εγγεγραμμένων ανέργων στον ΟΑΕΔ

ΟΑΕΔ: To 2036 η ανεργία θα επιστρέψει στο 7,3% του Μαΐου του 2008

Τα δώδεκα δικαιώματα των εγγεγραμμένων ανέργων στον ΟΑΕΔ επισημαίνει η διοικήτρια του οργανισμού με άρθρο της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Μαρία Καραμεσίνη, πέραν της αξίωσης για επίδομα ανεργίας όταν πληρούνται οι προϋποθέσεις, το δελτίο ανεργίας παρέχει σε όλους τους ανέργους, επιδοτούμενους ή μη:

– μοριοδότηση σε προκηρύξεις πρόσληψης προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ στο δημόσιο τομέα,

– πρόσβαση σε προγράμματα απασχόλησης

– συμμετοχή σε προγράμματα κοινωνικού τουρισμού και παιδικών κατασκηνώσεων,

– παροχές ασθένειας σε είδος (υπό προϋποθέσεις),

– συμμετοχή σε πρόγραμμα προαιρετικής ασφάλισης όταν είναι πλησίον της σύνταξης, προκειμένου να θεμελιώσει δικαίωμα σύνταξης

– ένταξη στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ,

– μείωση φόρου ή φοροαπαλλαγές (π.χ. ΕΝΦΙΑ),

– ένταξη σε ευνοϊκές ρυθμίσεις που αφορούν δάνεια, οφειλές κ.λπ.,

– δωρεάν μετακίνηση σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΟΑΣΑ),

– επίδομα θέρμανσης,

– δωρεάν παροχές δήμων (δημοτικά κολυμβητήρια, δημοτικά θέατρα κ.λπ.),

– προσφορές επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα (π.χ. εισιτήριο σε κινηματογράφους, θέατρα)

Δημοσιεύθηκε στις 27 May 2017 | 9:00 pm


Οι αλλεργίες του καλοκαιριού

Αν λοιπόν η Άνοιξη είναι η εποχή όπου εκδηλώνονται αλλεργίες με συμπτώματα κυρίως από το αναπνευστικό σύστημα, το Καλοκαίρι χαρακτηρίζεται από αλλεργίες του δέρματος ενώ συνήθως η αλλεργική ρινίτιδα, το βρογχικό άσθμα αλλά και η ατοπική δερματίτιδα (ή αλλεργικό έκζεμα) συνήθως βελτιώνονται λόγω της μείωσης της ανθοφορίας αλλά και της προστατευτικής δράσης από την αυξημένη έκθεση στον ήλιο.

Οι αλλεργικές παθήσεις που εκδηλώνονται το Καλοκαίρι (χωρίς να αποκλείονται και οι άλλες εποχές) χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή και πρόληψη. Κάποιες από αυτές μπορεί να εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους ακόμη και για τη ζωή ορισμένων πολύ ευαίσθητων αλλεργικών ατόμων. Οι σημαντικότερες και συχνότερες αλλεργικές διαταραχές τη θερινή περίοδο είναι
• Οι τροφικές αλλεργίες που οφείλονται σε τροφές που καταναλώνονται κυρίως τους θερινούς μήνες.
• Διάφορες μορφές κνιδώσεων που προκαλούνται από φυσικά αίτια όπως η ηλιακή, η χολινεργική και η κνίδωση εκ ψύχους.
• Δερματίτιδες εξ επαφής
• Διάφορες μορφές φωτοδερματίτιδας (φωτοαλλεργικήδερματίτιδα εξ επαφής και το φωτοαλλεργικό έκζεμα εξ επαφής)
• Οι αλλεργικές αντιδράσεις μετά από τσίμπημα διαφόρων εντόμων και κυρίως μέλισσας και σφήκας, καθώς και μετά από τσίμπημα της θαλάσσιας μέδουσας, αν και οι τελευταίες είναι κυρίως τοξικές και ερεθιστικές.

Καθεμία από τις παραπάνω παθήσεις μπορούν να είναι από απλά ενοχλητικές μέχρι και δυνητικά θανατηφόρες, για κάποιες από αυτές.
Οι διάφορες μορφές δερματίτιδας είτε με την μορφή της εξ επαφής είτε ως φωτοδερματίτιδα, χαρακτηρίζονται από εμφάνιση εξανθήματος, μετά από χρήση αντιηλιακών ή άλλων καλλυντικών ή ακόμα και μετά από tatoo, στα σημεία επαφής, ή απλά μετά από έκθεση στον ήλιο. Χαρακτηρίζονται από ερυθρότητα, φαγούρα, ήπιο οίδημα τοπικά και ξηρότητα, ενώ άλλοτε μπορεί να υπάρχουν και μικρές βλατίδες (μικρά κόκκινα «σπυράκια») ή και φυσαλίδες, όταν η αντίδραση είναι πιο έντονη. Οι βλάβες εντοπίζονται συνήθως μόνο στα εκτεθειμένα σημεία του σώματος, αλλά σπάνια μπορεί να επεκτείνονται σε όλο το σώμα. Κάποιες φορές μπορεί να οφείλονται στη λήψη συγκεκριμένων φαρμάκων (πχ. κάποια διουρητικά και αντιαρρυθμικά, σουλφοναμίδες κ.α.) που μπορεί να λαμβάνει το άτομο για ανεξάρτητο λόγο, αλλά προκαλούν φωτοδερματίτιδα σε συνδυασμό με έκθεση στο ήλιο.

Ο νυγμός από μέλισσα ή σφήκα συνήθως προκαλεί τοπικάστο σημείο ερυθρότητα, πόνο και/ή κνησμό και μικρού βαθμού οίδημα που υποχωρούν σε λίγες ώρες. Στα αλλεργικά άτομα όμως, η αντίδραση μπορεί να είναι πιο εκτεταμένη και μεγαλύτερη σε μέγεθος ή να είναι πιο μαζική και πολύ πιο επικίνδυνη. Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να εκδηλωθεί από την εμφάνιση γενικευμένου κνιδωτικού εξανθήματος σε όλο το σώμαή συμμετοχή και άλλων συστημάτων του οργανισμού με συμπτώματα όπως δύσπνοια, ζάλη, τάση για λιποθυμία ή και απώλεια συνείδησης κ.λ.π.
Το Καλοκαίρι αυξάνονται τα επεισόδια τροφικής αλλεργίας μετά από κατανάλωση φρούτων όπως το ροδάκινο και το σταφύλι, όπως και θαλασσινών. Τα συμπτώματα μπορεί να περιορίζονται σε απλή φαγούρα και πρήξιμο στο στόμα και γύρω από τα χείλη που σπάνια εξελίσσονται σε σοβαρότερες καταστάσεις. Μπορεί όμως να εκδηλωθούν και βαριές αλλεργικές αντιδράσεις με εμφάνιση εξανθημάτων σε όλο το σώμα, εμέτων, διαρροιών, δύσπνοιας και συμπτωμάτων ρινίτιδας, απώλειας ούρων ή/και κοπράνων, μεγάλη πτώση αρτηριακής πίεσης με απώλεια συνείδησης και εκδήλωση shock.
Τέλος, πολύ συχνά και μάλιστα σε ποσοστό που φτάνει μέχρι και το 15-23% του πληθυσμού, μπορούν να εκδηλωθούν διάφορες μορφές φυσικών κνιδώσεων, την εμφάνιση δηλαδή, ερυθρών δερματικών βλαβών που συνήθως εξέχουν από το δέρμα σχηματίζοντας πομφούς και συνοδεύονται από έντονο κνησμό. Ηηλιακή κνίδωση εκδηλώνεται στα εκτεθειμένα σημεία του σώματος μετά από σχετικά σύντομη έκθεση στον ήλιο και διαρκεί λίγες ώρες. Η χολινεργική κνίδωση εκδηλώνεται μετά από έντονη εφίδρωση λόγω υψηλής θερμοκρασίας ή μετά από άσκηση και διαρκεί λίγα λεπτά ως μια ώρα. Τέλος, η κνίδωση εκ ψύχους,όσο περίεργο και αν φαίνεται, εκδηλώνεται πολύ συχνά το καλοκαίρι για πρώτη φορά, όταν το άτομο βουτήξει σε κρύα θάλασσα λόγω απότομης έκθεσης σε μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας. Συνήθως εκδηλώνονται μόνο κνησμώδη εξανθήματα διάρκειας ωρών. Όσο πιο απότομη είναι η μεταβολή της θερμοκρασίας ή όσο πιο μεγάλο είναι το διάστημα έκθεσης σε χαμηλή θερμοκρασία, τόσο πιο έντονα είναι τα συμπτώματα που μπορεί να φτάσουν, σε ακραίες περιπτώσεις μέχρι και σε πτώση αρτηριακής πίεσης. Η κνίδωση εκ ψύχους είναι η μόνη δυνητικά θανατηφόρα μορφή κνίδωσης.
Για την αντιμετώπιση όλων αυτών των παραπάνω καταστάσεων, ο αλλεργικός ασθενής θα πρέπει να είναι σωστά ενημερωμένος, ώστε να μπορεί να λάβει συγκεκριμένα μέτρα προφύλαξης και αποφυγής του αιτίου, όπου αυτό είναι δυνατό. Η έγκαιρη διάγνωση και ανίχνευση του συγκεκριμένου αιτίου από τον Αλλεργιολόγο και η χορήγηση της κατάλληλης φαρμακευτικής αγωγής που θα χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση οξέως επεισοδίου, προσφέρουν ασφάλεια στο άτομο που πάσχει από αλλεργία και εξασφαλίζουν ένα ευχάριστο Καλοκαίρι, χωρίς το άγχος ανεπιθύμητων αντιδράσεων.


praktoreio-ygeias.gr

Δημοσιεύθηκε στις 27 May 2017 | 8:00 pm


ΒΙΝΤΕΟ - Τρόμος: Αρκούδα επιτίθεται σε κυνηγό και το θέαμα σοκάρει!

Ο Ρίτσαρντ Γουέσλι, μηχανικός τρένων και «περήφανος ιθαγενής», όπως δηλώνει, είχε βγει για κυνήγι σε δασώδη περιοχή κοντά στον ποταμό Fire του Οντάριο όταν είδε μια μαύρη αρκούδα σε απόσταση. 
Διατήρησε την ψυχραιμία καταγράφοντας με την κάμερά του τις κινήσεις του άγριου ζώου και περίμενε υπομονετικά να τον προσπεράσει, χωρίς να το ενοχλήσει. Μόνον που η αρκούδα είχε άλλα σχέδια.
Ως έμπειρος κυνηγός ο Γουέσλι γνώριζε ότι οι μαύρες αρκούδες συχνά μπλοφάρουν όταν επιτίθενται κι έτσι παρέμεινε εκεί που ήταν κάνοντας όσο το δυνατόν μεγαλύτερους θορύβους για να τρομάξει το ζώο. Όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση η αρκούδα συνέχισε την πορεία της και όρμησε πάνω του. Οι μαύρες αρκούδες είναι ικανότατες στο σκαρφάλωμα κι οι περισσότερες ξεπερνούν τους ανθρώπους στο τρέξιμο. Έτσι ο κυνηγός δεν είχε άλλη εναλλακτική απ’ το να προσπαθήσει να αντιμετωπίσει την αρκούδα με τα χέρια... Μέχρι την τελευταία στιγμή κατέγραφε με την κάμερά του τη σκηνή!

«Θα έπρεπε να της είχα ρίξει προ πολλού», είπε μετά την ευτυχώς σύντομη επίθεση του ζώου, που σταμάτησε όταν το χτύπησε επανειλημμένα στη μουσούδα.
«Είμαι τόσο ευτυχής μετά απ’ αυτή την αντιπαράθεση με μια μαύρη αρκούδα στη διάρκεια του εαρινού μας κυνηγιού», έγραψε κάτω απ’΄το βίντεο του συμβάντος, που ανήρτησε στο Διαδίκτυο στις 22 Μαϊου.
«Δεν έχω τραύματα πέρα από εκδορές στον αγκώνα και τον πληγωμένο εγωισμό μου που η αρκούδα με έριξε κάτω. Είμαι πραγματικά χαρούμενος που δεν είχε ολέθρια, τραγική κατάληξη. 
Το συμβάν αποδεικνύει ότι οι μαύρες αρκούδες είναι άγρια και απρόβλεπτα ζώα», πρόσθεσε.

Δημοσιεύθηκε στις 27 May 2017 | 7:00 pm


ΒΙΝΤΕΟ - Παράξενα γεγονότα που συνέλαβε η κάμερα

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε μια λίστα με παράξενα γεγονότα που συνέλαβε η κάμερα, που μερικά από αυτά θα σας αφήσουν με το στόμα ανοιχτό.

Δημοσιεύθηκε στις 27 May 2017 | 6:00 pm


ΦΩΤΟ - Erotica Art Festival: Το πιο ερωτικό τριήμερο στην Αθήνα


Erotica Art Festival: Το πιο ερωτικό τριήμερο μόλις ξεκίνησε στην Αθήνα (pics)
Το πιο ερωτικό φεστιβάλ σήκωσε αυλαία, χθες το απόγευμα, ακόμη πιο ανανεωμένο στο Εntertainment Center στο Γκάζι στην Iερά Οδό. 40.000 τ.μ αφιερωμένα στη σεξουαλικότητα, στις ερωτικές φαντασιώσεις και στην ερωτική βιομηχανία, άνοιξαν τις πόρτες τους και περιμένουν το κοινό να ζήσει από κοντά μια απολαυστική εμπειρία.
Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες, από την πρώτη μέρα, το Erotica Art Festival ήρθε ξανά να μαγέψει όλους εκείνους για τους οποίους η πανδαισία του έρωτα αποτελεί σκέψη, επιλογή, πράξη και εμπειρία!
Το τριήμερο που θα διαρκέσει θα είναι άκρως διασκεδαστικό –και εκπαιδευτικό-, με την προσέλευση του κόσμου να αναμένεται και φέτος τεράστια.
H διοργάνωση της έκθεσης έχει ως κινητήριο μοχλό τον ερωτισμό, τη σεξουαλική διάθεση και συμπεριφορά, μέσα από τη σεξουαλική ενημέρωση, την τέχνη, εκθέματα και μπαζάρ ειδών γύρω από το σεξ, αλλά και μέσα από την ψυχαγωγία, τα shows και τα parties με Guest Stars τα κορυφαία Sex Models ανά την υφήλιο.
kouf_4
kouf_3
kouf_2
kouf_1
Πρώτο Θέμα

Δημοσιεύθηκε στις 27 May 2017 | 5:45 pm


Αν έχετε αυτή την ομάδα αίματος, τότε ίσως έχετε εξωγήινο DNA

Όλοι γνωρίζουμε για τις 4 συνηθισμένες ομάδες αίματος που είναι οι Ο,ΑΒ,Β και Α.

 Ο λόγος που οι ομάδες αίματος εν πρώτοις είναι διαφορετικές, είναι επειδή κάθε μία από αυτές εξαρτάται από τις πρωτεΐνες μέσα στο αίμα.
Ωστόσο, μια ομάδα αίματος που ανακαλύφτηκε σχετικά πρόσφατα και είναι το ρέζους αρνητικό, θα μπορούσε πιθανώς να είναι μια ένδειξη ότι κάποιος έχει εξωγήινο DNA.
Έρευνες έχουν καταλήξει στο ότι άτομα με ομάδα ρέζους αρνητικό δεν έχουν το βασικό εξελικτικό γονίδιο από τους ρέζους πιθήκους που έχει η πλειοψηφία των ανθρώπων.
Με αυτό το δεδομένο, από τη στιγμή που όλοι προήλθαμε από πιθήκους, πώς γίνεται μερικοί από εμάς να μην έχουμε το γονίδιο του ρέζους πιθήκου;
Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, από την στιγμή που οι άλλες ομάδες αίματος έχουν συγκεκριμένες πρωτεΐνες μέσα στο αίμα, τότε το ρέζους αρνητικό δεν έχει καμία από αυτές τις πρωτεΐνες.
Το ρέζους αρνητικό συναντάται στο 10 με 15 τοις εκατό του πληθυσμού, και τώρα οι επιστήμονες ξύνουν το κεφάλι τους στην ερώτηση: Από που στο καλό προήλθε αυτή η ομάδα αίματος;
Οι επιστήμονες έχουν καταλήξει στο ότι πριν 35000 ή περισσότερο, αυτή η συγκεκριμένη ομάδα αίματος συνδέθηκε με συγκεκριμένες φυλές και ομάδες.
Πάρτε μια εικόνα για το ποιες φυλές έχουν αυτή την ομάδα αίματος: Ασιάτες 1%, Αφρο-αμερικάνοι 3% και οι Ευρωπαίοι έχουν το μεγαλύτερο ποσοστό από οποιονδήποτε άλλο.
Πέρα από τα χαρακτηριστικά που συνδέονται με αυτή την ομάδα αίματος, δεν υπάρχουν πολλά πράγματα που να μπορούν να βρουν οι επιστήμονες ώστε να ανακαλύψουν την αλήθεια πίσω από τον σωρό των ερωτημάτων.
Οι άνθρωποι που έχουν αυτή την ομάδα αίματος έχουν την τάση να έχουν υψηλότερο IQ, έχουν πράσινα ή μπλε μάτια, κόκκινα μαλλιά, είναι ευαίσθητοι στη ζέστη, έχουν περισσότερη επίγνωση σωματικώς και συναισθηματικώς και έχουν πολύ χαμηλότερη θερμοκρασία σώματος από τους άλλους.
Η πολυπλοκότητα αυτής της ομάδας αίματος γίνεται ακόμα πιο έντονη όταν αναλογιζόμαστε τις έγκυες γυναίκες που ανήκουν σε αυτή την ομάδα. Οι γυναίκες που έχουν ρέζους αρνητικό και είναι έγκυες, μπορεί να έχουν μεγάλη δυσκολία στο να γεννήσουν ένα μωρό που έχει ρέζους θετικό.
Αυτό σημαίνει ότι το σώμα της μητέρας επιτίθεται τελείως φυσικά και προσπαθεί να σκοτώσει το έμβρυο. Για να μην γίνει αυτό, τους δίνεται αποστειρωμένο διάλυμα.
Τα παραπάνω μας οδηγούν σε ένα συμπέρασμα: Εξωγήινοι μπορεί να έχουν επισκεφτεί την γη κατά τη διάρκεια κάποιων σύντομων περιόδων στο παρελθόν και να μας μετέδωσαν αυτήν ομάδα αίματος.
Το πιο ανησυχητικό όμως με όλα αυτά, είναι ότι όλοι εκείνοι που ισχυρίζονται ότι έχουν απαχθεί από εξωγήινους είναι πως έχουν ομάδα αίματος ρέζους αρνητικό.
Ποιος ξέρει, ίσως υπάρχουν ακόμα πολλά που να μπορούμε να μάθουμε από αυτή τη συγκεκριμένη ομάδα αίματος.

Μετάφραση: awakengr.com via higherperspectives
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 27 May 2017 | 5:00 pm


Πως θα κρατήσετε τα λουλούδια φρέσκα

Υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής των κομμένων λουλουδιών.

1. Το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να κόψετε το κάτω μέρος από το κοτσάνι, ώστε να κάνετε νέα ανοίγματα στο αγγειακό σύστημα του φυτού.  Αυτό, θα δώσει τη δυνατότητα στο φυτό αν μπορεί να απορροφήσει περισσότερο νερό.

2. Βάλτε τα φρεσκοκομμένα λουλούδια σε ένα δοχείο γεμάτο με νερό που είναι ελαφρώς όξινο.Οξέα εμποδίζουν το σχηματισμό ανάλγητη. Με αυτό τον τρόπο το νερό θα είναι ελεύθερο να ρέει μέχρι τους μίσχους των λουλουδιών.Μπορείτε να κάνετε το νερό όξινο προσθέτοντας λίγο ξύδι ή χυμό λεμονιού.

3. Βάλτε λίγη ζάχαρη στο νερό. Ακριβώς όπως εσείς και εγώ, τα φυτά χρειάζονται υδατάνθρακες. Δεδομένου ότι τα κομμένα άνθη δεν μπορούν να βρουν τη δική τους τροφή, έτσι λίγη ζάχαρη βοηθά να τα κρατήσει ταϊσμένα.

Δημοσιεύθηκε στις 27 May 2017 | 4:00 pm


Εκτός ΕΝΦΙΑ τα αγροτεμάχια για φέτος και το 2018

Τα αγροτεμάχια θα μείνουν και φέτος και το 2018 εκτός της βάσης υπολογισμού του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ, σύμφωνα με νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή.
Η εξαίρεση συνυπολογισμού των αγροτεμαχίων (των οικοπέδων εκτός σχεδίου πόλης ή οικισμού) είχε προβλεφθεί για τον ΕΝΦΙΑ του 2016, ενώ με τη νέα διάταξη παρατείνεται για δύο χρόνια.

Τι αναφέρει η αιτιολογική έκθεση

"Με τις διατάξεις της παραγράφου 2 του άρθρου αυτού παρατείνεται για δύο έτη (2017 και 2018) η αναστολή επιβολής συμπληρωματικού φόρου για τα αγροτεμάχια των φυσικών προσώπων. Η διάταξη κρίθηκε απαραίτητη, δεδομένου ότι τα αγροτεμάχια των φυσικών προσώπων δεν έχουν υπαχθεί μέχρι σήμερα σε συμπληρωματικό φόρο, προκειμένου να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος στους φορολογουμένους να ελέγξουν και τους δασικούς χάρτες και να προβούν, όπου απαιτείται, στις απαραίτητες διορθώσεις."

enikonomia.gr

Δημοσιεύθηκε στις 27 May 2017 | 3:00 pm


ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ - Ποδοσφαιριστής σε απεργία πείνας αν δεν πάρει τα δεδουλευμένα του

Ο 37χρονος μέσος ο οποίος στο παρελθόν έχει αγωνιστεί στο Αιγάλεω, αγωνίζεται τα δύο τελευταία χρόνια στον Τσικλητήρα Πύλου που αγωνίζεται στον 3ο όμιλο της Γ' Εθνικής, με τη μεσσηνιακή ομάδα να χρωστάει λεφτά στον ίδιο.

Για τον λόγο αυτό ο Τσάτσος σκέφτεται ακόμα και να κατέβει σε απεργία πείνας στην πλατεία της Πύλου αν κι εφόσον μέχρι την Κυριακή που λήγει η προθεσμία στον Τσικλητήρα  δεν δει λεφτά στον λογαριασμό του.gazzetta

Δημοσιεύθηκε στις 27 May 2017 | 2:44 pm


Δύο - δύο ανατινάζουν τα ΑΤΜ

Πετάχτηκαν από τα κρεβάτια τους οι κάτοικοι από το διπλό "χτύπημα" σε ΑΤΜ τα ξημερώματα στις Λιβανάτες.
Αυτή τη φορά οι βομβιστές των ΑΤΜ έβαλαν στόχο τα δυο μηχανήματα αυτόματης ανάληψης της Τράπεζας Πειραιώς στις Λιβανάτες Φθιώτιδας.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι δράστες ήταν τέσσερις και φορούσαν κουκούλες.
Χωρίστηκαν σε δυο ομάδες και στις 2:15΄ ακριβώς ανατίναξαν ταυτόχρονα και τα δυο μηχανήματα αυτόματης ανάληψης της "Πειραιώς" που φιλοξενούνται σε χώρους καταστημάτων της Λοκρικής κωμόπολης.
Οι δυο εκρήξεις σήκωσαν στο πόδι τους κατοίκους που δεν ήξεραν τι συνέβη.
Από το ένα ΑΤΜ, που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία, οι δράστες δεν κατάφεραν να πάρουν τις κασετίνες με τα χρήματα, αφού από την έκρηξη στο μηχάνημα προκλήθηκαν ζημιές, χωρίς όμως να "ανοίξει", ώστε να έχουν πρόσβαση στις κασετίνες με τα χρήματα.
Από το δεύτερο ΑΤΜ όμως, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 350 μέτρων στην οδό Καραολή, οι δράστες τα πήραν όλα, αφήνοντας πίσω τους και 8.500€ περίπου κατεστραμμένα χαρτονομίσματα.
Μαρτυρίες γειτόνων αναφέρουν ότι πιθανότατα οι δράστες διέφυγαν με ένα σκουρόχρωμο τζιπ Vitara. Το διπλό χτύπημα ερευνά η Ασφάλεια Λαμίας.

Πηγή: lamiareport.gr

Και στο Δρομοκαΐτειο

Και μέσα στο νοσοκομείο Δρομοκαϊτειο κουκουλοφόροι ανατίναξαν ΑΤΜ. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες ήταν πέντε και είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες οι τρεις δράστες πυροδότησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό, προκάλεσαν ζημιές
 αλλά δεν πήραν χρήματα από το ΑΤΜ που βρίσκεται περίπου 500 μέτρα από την πύλη του νοσοκομείου.
Όταν ο θυρωρός άκουσε το θόρυβο και πήγε να δει τι συμβαίνει οι πέντε δράστες τον απείλησαν και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Τις έρευνες έχει αναλάβει η αστυνομία.

Δημοσιεύθηκε στις 27 May 2017 | 2:15 pm


Πήγε να κλέψει και βρέθηκε στο νοσοκομείο

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε ένας άνδρας περίπου 30 ετών από το Μαρόκο, ο οποίος είχε εισβάλλει  σε σπίτι στην πλατεία Ελευθερίας, στο κέντρο του Ηρακλείου, αλλά για να γλιτώσει... έπεσε από μπαλκόνι.
Ο Μαρονικός είχε μπει στο σπίτι με σκοπό την κλοπή, αλλά για κακή του τύχη έγινε αντιληπτός από τον ιδιοκτήτη του σπιτιού, που κατάγεται από την Αλβανία. Ο ιδιοκτήτης προσπάθησε να τον ακινητοποιήσει, αλλά εκείνος για να γλιτώσει, βγήκε στο μπαλκόνι και πήδηξε στο κενό. Ωστόσο ο 30χρονος είχε προλάβει και είχε αφαιρέσει κάποια αντικείμενα από το σπίτι.
Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που έφτασε στο σημείο, παρέλαβε τον νεαρό κλέφτη και τον μετέφερε στο εφημερεύον νοσοκομείο, χωρίς όμως να έχει τραυματιστεί σοβαρά. Φυσικά οι διωκτικές αρχές τον περιμένουν στο διάδρομο να του περάσουν χειροπέδες.
cretapost.gr

Δημοσιεύθηκε στις 27 May 2017 | 2:11 pm


Προσοχή όταν "αγριεύει" ο καιρός

Βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές, αλλά και χαλαζοπτώσεις, σε αρκετές περιοχές της χώρας τις επόμενες ώρες προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία με δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε.
Για το λόγο αυτό, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Εσωτερικών έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:
o    Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
o    Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
o    Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους
o    Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.
o    Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
o    Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
o    Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Δημοσιεύθηκε στις 27 May 2017 | 2:08 pm


Δείτε τι έκανε !Ρωσίδα βρήκε τρόπο να διαμαρτυρηθεί για τις λακκούβες


Ένα μοντέλο από τη Ρωσία αποφάσισε να δείξει με τον δικό της μοναδικό τρόπο τη δυσαρέσκειά της για τις λακκούβες που έχουν οι δρόμοι στη χώρα της και συγκεκριμένα στην πόλη της, Σαράτοφ.Έκανε, λοιπόν, μια επαγγελματική φωτογράφηση σε μια από τις μεγαλύτερες λακκούβες που θυμίζει λίμνη στη γειτονιά της, ποζάροντας μάλιστα με μαγιό τύπου baywatch και ένα μεγάλο φουσκωτό φλαμίνγκο.Στόχος της ήταν να αναδείξει την πολύ κακή κατάσταση των δρόμων στην περιοχή της, αλλά με τρόπο που θα κάνει τους ανθρώπους να χαμογελάσουν. «Κάπως σαν να συνδυάζεις την δουλειά με τη διασκέδαση» όπως λέει χαρακτηριστικά.

Δημοσιεύθηκε στις 27 May 2017 | 2:00 pm


ΦΩΤΟ - Ο καταστηματάρχης που τιμωρεί τον εαυτό του επειδή... ψήφισε Τσίπρα

Ο καταστηματάρχης που τιμωρεί τον εαυτό του επειδή ψήφισε Τσίπρα (φωτό)Η επιγραφή είναι αναρτημένη σε κατάστημα ψιλικών και όπως εξηγεί ο ιδιοκτήτης
"δεν αυξάνει την τιμή του καφέ καθώς πληρώνει τη μαλακία του επειδή ψήφισε Τσίπρα".
 Αν μη τι άλλο ...τίμιος (η φωτογραφία αναρτήθηκε στην ομάδα Ποινακειδαις κε Αιπηγραφαις" του Facebook

Δημοσιεύθηκε στις 27 May 2017 | 1:00 pm


Ο έρωτας… κόμμα δεν κοίτα! Ο «Γαλάζιος» εργένης και η «Συριζαία» πρώην βουλευτής

Ποιος είπε πως επειδή είναι αντίπαλοι στην κομματική αντιπαράθεση δεν μπορούν να είναι μαζί στη ζωή;

Όπως διαβάσαμε σε ενημερωτική ιστοσελίδα βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ο οποίος είναι περιζήτητος εργένης ανακάλυψε τον έρωτα στην καρδιά μιας Συριζαίας συναδέλφου του, η οποία είχε θητεύσει στο παρελθόν στη Βουλή.

Όπως σημειώνει η ανάρτηση κατάγονται και οι δύο από την ίδια περιφέρεια και αν το θέμα των εκλογών, όποτε προκύψει αυτό, δεν τους φέρει σε δύσκολη θέση, τότε ο έρωτάς θα αναδειχθεί μέγας νικητής.

Δημοσιεύθηκε στις 27 May 2017 | 12:00 pm


Τσακώνεστε με τον σύντροφό σας; Αυτή η λέξη σταματά τον καυγά!

Αν καυγαδίζετε με το «έτερο μισό» σας και θέλετε να σταματήσετε τον καυγά; Κουραστήκατε να τσακώνεστε;
 Θέλετε το πράγμα να τελειώσει ΤΩΡΑ;

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να πείτε μια λεξούλα και όλα θα τελειώσουν και η ηρεμία θα επανέλθει στη σχέση σας. Και, όχι, η λέξη αυτή δεν είναι «συγνώμη» ή «έκανα λάθος».

Στην πραγματικότητα, δεν είναι καν λέξη, αλλά ένα επιφώνημα: «άουτς» (ή, ελληνιστί, «άου»), αυτό που κάνουμε όταν πονάμε.

Σύμφωνα με τον οικογενειακό σύμβουλο Χαλ Ράνκελ, η έκφραση αυτή υποδηλώνει ότι αυτά που ακούσατε από τον/την σύντροφό σας, σας πλήγωσαν και σας έκαναν να πονέσετε και ως εκ τούτου, ο καυγάς έχει φτάσει σε ένα σημείο που ή θα τελειώσει ή θα οδηγήσει σε τέλος τη σχέση.

Ουσιαστικά, αυτό που ο Ράνκελ υποστηρίζει είναι ότι το «άουτς» υποδηλώνει αληθινή ευαισθησία και πόνο και προειδοποιεί τον άλλο να ηρεμήσει και να υποχωρήσει σταδιακά.

Δημοσιεύθηκε στις 27 May 2017 | 11:00 am


Το πολύ κρέας αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου από εννέα ασθένειες

Οι άνθρωποι που τρώνε καθημερινά κόκκινο κρέας και επεξεργασμένα κρεατικά μπορεί να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να χάσουν τη ζωή τους από εννέα νοσήματα, σύμφωνα με μία νέα πολυετή μελέτη.

Και όσο περισσότερα κρεατικά τρώνε, τόσο το χειρότερο, αναφέρουν οι ερευνητές από τον Τομέα Επιδημιολογίας & Γενετικής του Καρκίνου στο αμερικανικό Εθνικό Ίδρυμα Καρκίνου (NCI).

Όπως γράφουν στην Βρετανική Ιατρική Επιθεώρηση (BMJ) παρακολούθησαν επί κατά μέσον όρο 16 χρόνια την πορεία της υγείας 563.969 ανδρών και γυναικών, που είχαν ηλικία 50 έως 71 ετών κατά την έναρξη της μελέτης.

Οι εθελοντές συμπλήρωναν ερωτηματολόγια διατροφής, στα οποία ανέφεραν πόσο και τι είδους κρέατα και ζωικές πρωτεΐνες έτρωγαν, όχι μόνο ως ολική ποσότητα αλλά και αν ήταν επεξεργασμένα, μη επεξεργασμένα, κόκκινο κρέας (μοσχάρι, αρνί, χοιρινό) ή λευκό (πουλερικά, αλλά και ψάρια).

Σε σύγκριση με όσους έτρωγαν το λιγότερο κόκκινο κρέας, όσοι έτρωγαν το περισσότερο είχαν 26% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν στη διάρκεια της μελέτης από καρκίνο, καρδιοπάθεια, πνευμονοπάθειες, εγκεφαλικό, διαβήτη, λοιμώξεις, νόσο Αλτσχάιμερ, νεφροπάθεια και ηπατοπάθεια.

Αντιθέτως, όσοι έτρωγαν συχνότερα λευκό κρέας δεν διέτρεχαν αυξημένο κίνδυνο. Αντιθέτως, είχαν 25% λιγότερες πιθανότητες θανάτου από τις παραπάνω αιτίες, σε σύγκριση με όσους έτρωγαν το λιγότερο λευκό κρέας.

Οι επιστήμονες υπολόγισαν ότι η διαφορά στις θνησιμότητες σχετίζεται με τηνπρόσληψη νιτρικών και νιτρωδών αλάτων, η οποία είναι αυξημένη όταν κάποιος τρώει συνεχώς κόκκινο επεξεργασμένο και μη επεξεργασμένο κρέας.

Τα νέα ευρήματα ενισχύουν τη σύσταση των ειδικών να τρώμε μεν κόκκινο κρέας και προϊόντα κρέατος, αλλά να αποφεύγουμε τις υπερβολές, περιορίζοντας τις ποσότητές του στα επίπεδα που συνιστά η παραδοσιακή μεσογειακή διατροφή (δηλαδή μερικές φορές τον μήνα και όχι την εβδομάδα ή καθημερινά).

Δημοσιεύθηκε στις 27 May 2017 | 10:00 amΔείτε αγγελίες στο Νομό Μεσσηνίας

Φιλικοί ιστότοποι:

www.vimaorthodoxias.gr