Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Μεσσηνίας    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

ΦΩΤΟ - Νόμιζε πως μιλούσε με την κοπέλα των ονείρων του αλλά η προσγείωση ήταν απότομη και… τριχωτή

Όρεξη για πλάκα είχε ένας νεαρός από το Ντέλαγουερ των ΗΠΑ, όταν ξαφνικά άρχισαν να έρχονται μηνύματα στο κινητό του από έναν άλλο νεαρό – Ο νεαρός έψαχνε την Κλερ και μάλιστα επίμονα και με πονηρό σκοπό, αλλά…

Ο πρωταγωνιστής της ιστορίας μας, Μάικλ Μπουτάνε απολάμβανε ένα ήσυχο απόγευμα στο σπίτι του, όταν δεκάδες ειδοποιήσεις από κάποιον Τζον που έψαχνε την Κλερ άρχισαν να κατακλύζουν το κινητό του τηλέφωνο.
Πολωνία – Ιταλία! Με υψηλές αποδόσεις και πολλά ειδικά στοιχήματα! (21+)
Αντιλαμβανόμενος ότι στην άλλη άκρη της γραμμής βρισκόταν κάποιος αρκετά απελπισμένος ώστε να επιμένει τόσο να μιλήσει με μία άγνωστή του γυναίκα, αποφάσισε να του δώσει ένα μάθημα που θα θυμάται για πολύ καιρό, αφού άρχισε να υποκρίνεται την χωρισμένη κι έτοιμη για όλα Κλερ, με απρόβλεπτα αποτελέσματα.
Αφού αντάλλαξαν φιλοφρονήσεις κι η «Κλερ» τον ενημέρωσε για τον χωρισμό της, αρχικά έκλεισαν ραντεβού για το ίδιο βράδυ σε ένα κοντινό μπαρ, όμως η πλεονεξία του Τζον στάθηκε… μοιραία. Όταν έμαθε πως η «Κλερ» ετοιμαζόταν για ένα ντους πριν την συνάντησή τους, ζήτησε μία σέλφι της από το μπάνιο, με τον φαρσέρ να μην του χαλάει χατίρι και να του στέλνει μία φωτογραφία με το καλλίγραμμο πόδι της «Κλερ», που όμως άνηκε στον ίδιο.
Λίγη ώρα αργότερα, όταν ο Τζον άρχισε να αναρωτιέται γιατί η παρτενέρ του δεν είχε εμφανιστεί ακόμα στο ραντεβού τους, έφτασε κι η ώρα για τα αποκαλυπτήρια, με τον Μάικλ Μπουτάνε να εμφανίζεται από την λεκάνη του και να εξηγεί στον δύσμοιρο Τζον ότι ματαίως περιμένει την Κλερ, ενώ μερικές φωτογραφίες με την ξυρισμένη γάμπα του (που χρησίμευσε λίγο πριν ως δόλωμα) ολοκλήρωσαν τον εφιάλτη του νεαρού που δεν ήξερε τι να πει και τι να κάνει.Τελικά, παραμένει άγνωστο αν ο Τζον βρήκε επιτέλους την πραγματική Κλερ, ενώ το μόνο σίγουρο είναι ότι ο φαρσέρ Μάικλ Μπουτάνε και μαζί του χιλιάδες αναγνώστες και χρήστες των social media, το γλέντησαν με την ψυχή τους.


gazzetta.gr

Δημοσιεύθηκε στις 15 October 2018 | 4:00 pm


ΚΕΠΚΑ: Όσα πρέπει να ξέρετε για την πώληση καυσόξυλων

Χρήσιμες συμβουλές στους καταναλωτές που αγοράζουν καυσόξυλα ενόψει του χειμώνα δίνει το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών.
Διαβάστε την ανακοίνωση του ΚΕΠΚΑ για όσα ισχύουν και πρέπει να γνωρίζετε:
Καθώς ετοιμαζόμαστε, για το χειμώνα, καλό είναι να ξέρουμε τι ισχύει, για τη λιανική πώληση των καυσόξυλων, πριν κάνουμε οποιαδήποτε προμήθεια.
Σύμφωνα με τα άρθρα 132 και 133 της Υπουργικής Απόφασης Α2-718/2014 (ΦΕΚ 2090/Β/2014) «Κωδικοποίηση Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών» και προκειμένου να αποφεύγονται τυχόν φαινόμενα παραπλάνησης, ισχύουν τα εξής:
Α. Λιανική πώληση καυσόξυλων
Επιπλέον των γενικών απαιτήσεων, για τη λιανική πώληση προϊόντων, για τη χύδην πώληση καυσόξυλων, προβλέπονται τα εξής:
1. Η λιανική πώληση καυσόξυλων γίνεται κατ' όγκον και η χρησιμοποιούμενη μονάδα μπορεί να είναι είτε το «χωρικό κυβικό μέτρο στοιβαχτού» (m3 στοιβαχτού) ή το «χωρικό κυβικό μέτρο χύδην» (m3 χύδην).
2. «Χωρικό κυβικό μέτρο στοιβαχτού» νοείται ο όγκος του κυβικού μέτρου που καταλαμβάνεται, από ταχτικά στοιβαγμένα καυσόξυλα, συμπεριλαμβανομένων των ενδιάμεσων κενών.
3. «Χωρικό κυβικό μέτρο χύδην» νοείται ο όγκος του κυβικού μέτρου που καταλαμβάνεται, από χύδην καυσόξυλα, συμπεριλαμβανομένων των ενδιάμεσων κενών.
4. Οι λιανοπωλητές αναρτούν πινακίδες σε εμφανές σημείο στο χώρο της επιχείρησης, ανά είδος ξύλου, με την τιμή είτε σε €/m3 στοιβαχτού ή σε €/m3 χύδην καθώς και τον όγκο των περιεκτών (κλωβούς, παλέτες, σάκους, μεγασάκους κ.α) που, ενδεχομένως, χρησιμοποιούν, για τη διάθεση των καυσόξυλων.
5. Οι λιανοπωλητές οφείλουν να διαθέτουν κατάλληλο εξοπλισμό μέτρησης μήκους, για τον υπολογισμό του όγκου.
6. Οι λιανοπωλητές εξασφαλίζουν, με κάθε πρόσφορο τρόπο, την προστασία των καυσόξυλων, από δυσμενείς καιρικές συνθήκες, που ενδέχεται να αλλοιώσουν τα χαρακτηριστικά του προς διάθεση προϊόντος και την ανάμιξη των ειδών διαφορετικής προέλευσης, ποιότητας και τιμής.
7. Δεν επιτρέπεται η πώληση, ή η δωρεάν διάθεση οποιασδήποτε ξυλείας εμποτισμένης με πισσέλαιο (κομμένη ξυλεία από παλιούς στύλους ΔΕΗ/ΟΤΕ), ή «πράσινης» ξυλείας (εμποτισμένης με άλατα), ή οποιασδήποτε τεχνητής ξυλείας συγκολλημένου ξύλου (κόντρα- πλακέ, νοβοπάν, ινοσανίδων/MDF κ.α.), προς καύση.
8. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με την ως άνω παρ. 1 επιβάλλεται, στον λιανοπωλητή, πρόστιμο χιλίων ευρώ (1000€).
9. Για ελλιπείς ενδείξεις πινακίδας, βάσει των προβλεπομένων από την παρ. 4 επιβάλλεται, στον λιανοπωλητή, πρόστιμο ύψους πεντακοσίων ευρώ (€500), ανά είδος προϊόντος.
10. Για έλλειψη πινακίδας βάσει των προβλεπομένων από την παρ. 4 επιβάλλεται, στον λιανοπωλητή, πρόστιμο ύψους χιλίων ευρώ (€1000) ανά είδος προϊόντος.
11. Για ύπαρξη ανακριβών ή παραπλανητικών ενδείξεων πινακίδας βάσει των προβλεπομένων από την παρ. 4 επιβάλλεται, στον λιανοπωλητή, πρόστιμο ύψους δύο χιλιάδων ευρώ (€2000) ανά είδος προϊόντος.
12. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με την ως άνω παρ. 5 επιβάλλεται, στον λιανοπωλητή, πρόστιμο πεντακοσίων ευρώ (€500)
13. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με την ως άνω παρ. 7 επιβάλλεται, στον λιανοπωλητή, πρόστιμο πέντε χιλιάδων ευρώ (5000 €).
Για τα προσυσκευασμένα καυσόξυλα, η ονομαστική ποσότητα περιεχομένου αναγράφεται κατ' όγκο (cm3, dm3) και η μέγιστη υγρασία δεν επιτρέπεται να ξεπερνά το 25%. Κατά τα λοιπά ισχύουν οι απαιτήσεις της παρ. 1 του κεφαλαίου Β. Καύσιμα στερεής βιομάζας (βλέπετε παρακάτω).
Β. Καύσιμα στερεής βιομάζας
1. Επί των προσυσκευασιών καυσίμων στερεής βιομάζας, που παράγονται άμεσα ή έμμεσα, από υλικά βιολογικής προέλευσης και τα οποία ορίζονται σύμφωνα με το πρότυπο ΕΛΟΤ CEN/TS 14588 (Πέλετς ξύλου, Μπριγκέτες ξύλου, Ροκανίδια ξύλου - woodchips, καυσόξυλα, μη ξύλινα πέλετς, ελαιοπυρήνας, πυρηνόξυλο, χημικά επεξεργασμένη βιομάζα, κ.λπ.) και ταξινομούνται σύμφωνα με το πρότυπο ΕΛΟΤ ΕΝ 14961, εξαιρουμένων των υλικών, που είναι ενσωματωμένα, σε γεωλογικούς σχηματισμούς και/ή μετατρέπονται, με τα ορυκτά, αναγράφονται, στην ελληνική γλώσσα, οι παρακάτω ενδείξεις:
· Η εμπορεύσιμη μορφή σύμφωνα με το πρότυπο ΕΛΟΤ ΕΝ 14961 (Πέλετς ξύλου, Μπριγκέτες ξύλου, Ροκανίδια ξύλου - woodchips, καυσόξυλα, μη ξύλινα πέλετς, ελαιοπυρήνας, πυρηνόξυλο, χημικάεπεξεργασμένη βιομάζα, κ.λπ.)
· Η προέλευση
· Η πηγή τους
· Η κλάση κατά περίπτωση (Α1/Α2/Β/Β1/Β2), όπως αυτή ορίζεται, στα σχετικά πρότυπα της σειράς ΕΛΟΤ ΕΝ 14961.
· Η ονομαστική ποσότητα περιεχομένου, σε χιλιόγραμμα (kg).
· Η μέγιστη υγρασία (%).
· Η εμπορική ονομασία.
· Τα στοιχεία του «υπεύθυνου διάθεσης» του προϊόντος, σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου ιζ του άρθρου 2 του ν. 4177/2013.
· Ο τόπος παραγωγής.
2. Η πώληση καυσίμων στερεής βιομάζας (εκτός των καυσόξυλων), σε χύδην μορφή, γίνεται κατά βάρος και η χρησιμοποιούμενη μονάδα μέτρησης είναι το χιλιόγραμμο (kg). Πέραν των γενικών απαιτήσεων, για τη σήμανση/επισήμανση των πωλούμενων ειδών, αναγράφονται, εμφανώς, σε παρακείμενη πινακίδα, στο χώρο πώλησης, η εμπορεύσιμη μορφή, η προέλευση, η πηγή και η κλάση κάθε είδους σύμφωνα, με τα προβλεπόμενα από την παράγραφο 1 του παρόντος άρθρου.
3. Κατά τη διακίνηση των καυσίμων στερεής βιομάζας (εκτός των καυσόξυλων), στο δελτίο αποστολής αναγράφεται, πλέον των υπολοίπων που προβλέπονται, από τον Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών, η εμπορεύσιμη μορφή, η προέλευση, η πηγή και η κλάση τους, σύμφωνα με τα οριζόμενα από την παράγραφο 1.
4. Στους παραβάτες επιβάλλονται διοικητικά πρόστιμα ως εξής:
a) Πέντε χιλιάδες ευρώ (€5.000), για έλλειψη παραστατικών διακίνησης, με ταυτόχρονη ενημέρωση των φορολογικών αρχών.
b) Δύο χιλιάδες ευρώ (€2.000), για μη αναγραφή των επιπλέον υποχρεωτικών στοιχείων, στο δελτίο αποστολής, για παραβάσεις της παραγράφου 3.
c) Χίλια ευρώ (€1.000) ανά είδος προϊόντος, για μη ύπαρξη σήμανσης/επισήμανσης.
d) Πεντακόσια ευρώ (€500) ανά είδος προϊόντος, για ελλιπή σήμανση/επισήμανση.
e) Πέντε χιλιάδες ευρώ (€5.000) ανά είδος προϊόντος, για ανακριβή ή παραπλανητική σήμανση/επισήμανση.

Δημοσιεύθηκε στις 15 October 2018 | 3:00 pm


ΡΗΞΗ ΤΕΝΟΝΤΑ ΣΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ - ΛΥΣΗ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ

Ρήξη τένοντα στο «ποντίκι»; Άμεσα στο χειρουργείο συνιστούν οι γιατροί για να αποφευχθούν τα χειρότερα. 
Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με την εκτίμηση  κορυφαίων χειρουργών στο 74ο ετήσιο Συνέδριο της  Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργών Ορθοπαιδικών, (Αθήνα 10-13 Οκτώβρη) αλλά και προσφάτων διεθνών συνεδρίων, το ποσοστό επιτυχίας ξεπερνά το 90 % όταν η επέμβαση γίνεται άμεσα και φυσικά αν ακολουθηθεί από κατάλληλη φυσικοθεραπεία.
«Η άμεση αντιμετώπιση της ρήξης στο   «ποντίκι», πέρα από το γεγονός ότι προσφέρει πλήρη αποκατάσταση , αποκλείει τις επιπλοκές και την ανάγκη να  απαιτηθούν μοσχεύματα» τονίζει ο διαπρεπής Χειρουργός  Ορθοπεδικός- Μικροχειρουργός Χεριού,Δρ. Ιωάννης Α. Ιγνατιάδης, 
Διευθυντής Κλινικής Μικροχειρουργικής Άκρων στο Ιατρικό Ψυχικού.
 

  Το χειρουργείο γίνεται εύκολα μέσα από δυο μικρές τομές, διαρκεί λιγότερο από μία ώρα  και  γίνεται με τοπική νάρκωση στη μασχάλη , ενώ ο ασθενής επιστρέφει σπίτι του αυθημερόν .                
Για να αποφευχθεί η αγκύλωση αλλά και η περίπτωση νέας ρήξης, λίγεςημέρες μετά το χειρουργείο το χέρι μπαίνει σε δυναμικό νάρθηκα με  γωνιόμετρο και απελευθερώνεται σταδιακά κατά 20 μοίρες κάθε βδομάδα το εύρος κίνησης αρχίζοντας από θέση ακινητοποίησης 90 μοιρών . Ο ασθενής συνήθως επιστρέφει στην εργασία του μετά από 40 ημέρες.
                            ΡΗΞΗ    ΤΕΝΟΝΤΑ
Η ρήξη του τένοντα,  πλήττει κυρίως τους άνδρες, σπάνια τις  γυναίκες και  οφείλεται   σε  ατυχήματα που συμβαίνουν κατά την διάρκεια της εργασίας ( απότομη ανύψωση μεγάλου βάρους κ,λ,π) η της αθλησης.
Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που οφείλεται σε φθορά λόγω γονιδίου, κακής διατροφής,  χρήση κορτιζόνης και  έλλειψη άσκησης.
Οι εργαζόμενοι σε βαριές χειρωνακτικές εργασίες και οι αθλητές Body Buildig, ακόντιου, σφύρας, σφαίρας   κ.α. είναι αυτοί που κινδυνεύουν περισσότερο για ρήξη στο «ποντίκι»

Η ρήξη συνοδεύεται πάντα από:
ØΕπώδυνο κρότο,
ØΤοπικό πόνο, πρήξιμο και μελανιά στον αγκώνα
ØΑδυναμία στο λύγισμα (κάμψη) και πλήρη αδυναμία έξω στροφής του αγκώνα
Ø  «Μπαλάκι» το οποίο εμφανίζεται στο πάνω μέρος του μπράτσου
Η  επίσκεψη σε ορθοπεδικό κρίνεται αναγκαία και άμεση αν κάποιος  αισθανθεί  τα παραπάνω συμπτώματα, προκειμένου πέρα από την  κλινική εξέταση να  επιβεβαιωθεί η ρήξη  με τις απαραίτητες απεικονιστικές εξετάσεις(Μαγνητική Τομογραφία (MRI) αγκώνα και υπερηχογραφία)..
            ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Για νέους άνδρες συνίσταται άμεσα το χειρουργείο. Η ρήξη του τένοντα πρέπει να χειρουργείται το πολύ εντός 3-4 εβδομάδων , καθώς η επέμβαση είναι τεχνικά απλή και αποφεύγονται οι επιπλοκές.
«Αν η ρήξη δεν αντιμετωπιστεί άμεσα χειρουργικά και αφεθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα,  τότε η αντιμετώπιση γίνεται δύσκολη καθώς η χειρουργική λύση είναι πολύπλοκή και απαιτούνται  μοσχεύματα»καταλήγει ο κΙγνατιάδης.
Αντίθετα η αντιμετώπιση για ασθενείς μεγάλης ηλικίας και κυρίως γι αυτούς που δεν ασκούν χειρωνακτική εργασία ή αθλητικές δραστηριότητες μπορεί να γίνει συντηρητικά με φυσικοθεραπεία
 
www.ignatiadismicrohand.eu, www.microhand-ortho-spine.gr,τηλ. 210 6974280,  κιν. 6944251529.


Δημοσιεύθηκε στις 15 October 2018 | 2:30 pm


Την απαγόρευση των σολάριουμ ζητούν γαλλικές υγειονομικές αρχές

Να απαγορευθούν τα σολάριουμ ζητούν γαλλικές υγειονομικές αρχές, τονίζοντας πως όσοι χρησιμοποιούν αυτή τη μέθοδο και τα κρεβάτια μαυρίσματος, κινδυνεύουν περισσότερο να εμφανίσουν καρκίνο.
«Συνιστούμε να διακοπεί η δραστηριότητα που σχετίζεται με το σολάριουμ και επίσης να σταματήσουν οι πωλήσεις συσκευών, που εκπέμπουν υπεριώδη ακτινοβολία (UV) για αισθητικούς λόγους, κυρίως σε ιδιώτες», ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ολιβιέ Μερκέλ, υψηλόβαθμο στέλεχος της Εθνικής Υπηρεσίας Υγειονομικής Ασφάλειας (Anses) που είχε προειδοποιήσει για τον κίνδυνο αυτό από το 2014.
«Δεν γίνεται να περιμένουμε άλλο. Τα επιστημονικά δεδομένα συσσωρεύονται, δεν υπάρχει πλέον αμφιβολία, έχουμε αξιόπιστες αποδείξεις. Έχει επιβεβαιωθεί ο κίνδυνος καρκίνου, έχουμε δεδομένα για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι νέοι, όλος ο πληθυσμός απο το σολάριουμ. Τώρα, συνιστούμε να αναλάβουν δράση οι αρχές», τόνισε ο Μερκέλ.
Μάλιστα η Αυστραλία και η Βραζιλία έχουν ήδη απαγορεύσει τα κρεβάτια τεχνητού μαυρίσματος.
Στη Γαλλία, δερματολόγοι, η Ιατρική Ακαδημία και ακόμη και η Γερουσία έχουν ζητήσει να τεθεί σε εφαρμογή αυτή η απαγόρευση, όμως η κυβέρνηση μέχρι τώρα έχει περιοριστεί να θέσει αυστηρότερους όρους για τη χρήση του σολάριουμ.
Το Διεθνές Κέντρο Έρευνας για τον Καρκίνο έχει χαρακτηρίσει «καρκινογόνα» την τεχνητή ακτινοβολία από το 2009. «Οι άνθρωποι που χρησιμοποίησαν τουλάχιστον μία φορά σολάριουμ πριν από την ηλικία των 35 ετών, έχουν αυξημένο κίνδυνο κατά 59% να παρουσιάσουν δερματικό μελάνωμα. Στη Γαλλία, εκτιμάται ότι το 43% των κρουσμάτων μελανώματος στους νέους μπορεί να αποδοθεί στη χρήση των συσκευών τεχνητού μαυρίσματος πριν από την ηλικία των 30 ετών», υπογραμμίζει η Anses.
Ο Μερκέλ υπενθύμισε ότι στη Γαλλία απαγορεύεται η χρήση κρεβατιών τεχνητού μαυρίσματος από ανήλικους. Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα της Anses, που δημοσιοποιήθηκε το 2015, 10.340 κρούσματα μελανώματος σε ενηλίκους άνω των 30% θα μπορούσαν να αποδοθούν στην έκθεση στον ήλιο και 382 κρούσματα στη χρήση κρεβατιών μαυρίσματος (1,5% των κρουσμάτων στους άνδρες και 4,6% στις γυναίκες). Επιπλέον, η τεχνητή ακτινοβολία όχι μόνο «δεν προετοιμάζει το δέρμα», για να μαυρίσει, αλλά «ούτε προστατεύει από τον ήλιο» και «ούτε αυξάνει τη βιταμίνη D», αντιθέτως προκαλεί τη γήρανση του δέρματος: γερνάει με τετραπλάσια ταχύτητα σε σύγκριση με την απλή έκθεση στον ήλιο.
Το Εθνικό Συνδικάτο των Επαγγελματιών Σολάριουμ ωστόσο υποστηρίζει ότι τα κρεβάτια αυτά δεν είναι επικίνδυνα και «συμβάλλουν στην ευεξία», εφόσον χρησιμοποιούνται με συνετό τρόπο. Το συνδικάτο εκτιμά ότι αν απαγορευτούν, θα χαθούν 10.500 θέσεις εργασίας στα 350 εξειδικευμένα κέντρα μαυρίσματος και στα 4.500 ινστιτούτα ομορφιάς που λειτουργούν σε όλη τη Γαλλία.

Δημοσιεύθηκε στις 15 October 2018 | 2:00 pm


Ενημέρωση και εκπαίδευση ψεκαστών και γεωτεχνικών στα Φιλιατρά

Την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 18:00 στα Φιλιατρά, στην αίθουσα του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, ο ΕΣΥΦ (Ελληνικός Σύνδεσμος Φυτοπροστασίας) σε συνεργασία με τη ΔΑΟΚ Τριφυλίας – ΠΕ Μεσσηνίας και την υποστήριξη του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου θα πραγματοποιήσουν ενημέρωση και εκπαίδευση ψεκαστών και γεωτεχνικών στα Φιλιατρά.
Στην εσπερίδα θα γίνει παρουσίαση για τις πρακτικές προστασίας των νερών, την ορθή φυτοπροστασία και την εκπαίδευση σε θέματα Μέσων Ατομικής Προστασίας, ελέγχου του ψεκαστικών, ορθής βαθμονόμησής τους και τρόπων μείωσης της διασποράς του ψεκαστικού νέφους.
Στο τέλος της εκπαίδευσης θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Δημοσιεύθηκε στις 15 October 2018 | 1:32 pm


ΒΙΝΤΕΟ - Έπεφταν μαχαιριές δίπλα του και εκείνος σκεφτόταν πως θα σώσει την μπύρα

Δεν ξέρουμε τα στοιχεία, δεν ξέρουμε την ηλικία του, δεν ξέρουμε γενικώς τίποτα για αυτόν.
Ή μάλλον σχεδόν τίποτα, καθώς με γυμνό… μάτι φαίνεται οτι ο συγκεκριμένος είναι ένας μικρός Θεός.
Την ώρα λοιπόν που βρισκόταν σε εξέλιξη ένας καυγάς δίπλα του, ο οποίος περιελάμβανε απο μπουνιές, μέχρι καρέκλες και μαχαίρια, εκείνος είχε αλλού το μυαλό του.
Όχι στο πως δεν θα φάει καμία αδέσποτη, αλλά το πως θα σώσει το κουτάκι της μπύρας που ήταν πάνω

Δημοσιεύθηκε στις 15 October 2018 | 1:00 pm


Οι αργίες και τα τριήμερα της σεζόν 2018-2019 : Πότε πέφτουν, ποιες μέρες

Κατ΄αρχήν να δούμε τις αργίες που απομένουν μέχρι το τέλος του χρόνου.

Μέχρι το τέλος του 2018 απομένουν τρεις αργίες και μια ακόμη που αφορά τα σχολεία:

2018
28η Οκτωβρίου: Κυριακή
17η Νοεμβρίου: Σάββατο
Χριστούγεννα, 25 Δεκεμβρίου 2018: Τρίτη
Σύναξη της Θεοτόκου 26 Δεκεμβρίου 2018: Τετάρτη
Το 2019 πάντως είναι η πρώτη χρονιά μετά από χρόνια που δημιουργούνται κάποια τριήμερα.
Ετσι, πέρα απο΄την Καθαρά Δευτέρα, ένα ακόμη τριήμερο δημιουργείται την 25η Μαρτίου η οποία πέφτει επίσης Δευτέρα. Δευτέρα φυσικά και του Αγίου Πνεύματος, Δευτέρα, όμως, το 2019 και η 28η Οκτωβρίου.
Το σύνολο, τέσσερα τριήμερα μέσα στο 2019.

2019
Πρωτοχρονιά 1 Ιανουαρίου 2019: Τρίτη
Θεοφάνεια 6 Ιανουαρίου 2019: Κυριακή
Καθαρά Δευτέρα: 11 Μαρτίου 2019
Ευαγγελισμός της Θεοτόκου 25 Μαρτίου 2019: Δευτέρα
Μεγάλη Παρασκευή: 26 Απριλίου 2019
Μεγάλο Σάββατο: 27 Απριλίου 2019
Κυριακή του Πάσχα: 28 Απριλίου 2019
Δευτέρα του Πάσχα: 29 Απριλίου 2019
Εργατική Πρωτομαγιά 1 Μαΐου 2019: Τετάρτη
Αγίου Πνεύματος 17 Ιουνίου 2019: Δευτέρα
Κοίμηση της Θεοτόκου 15 Αυγούστου 2019: Πέμπτη
28η Οκτωβρίου 2019: Δευτέρα
Χριστούγεννα 25 Δεκεμβρίου 2019: Τετάρτη
Σύναξη της Θεοτόκου 26 Δεκεμβρίου 2019: Πέμπτη

Δημοσιεύθηκε στις 15 October 2018 | 12:00 pm


Αντιιμπεριαλιστική - αντιΝΑΤΟική συγκέντρωση ΚΚΕ στην Καλαμάτα 23 Οκτωβρη


Tο ΚΚΕ και η ΚΝΕ διοργανώνουν συγκεντρώσεις στις 22 και 23 Οκτώβρη ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για επέκταση και δημιουργία νέων αμερικανοΝΑΤΟϊκών βάσεων στην Ελλάδα

Για την Πελοπόννησο θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση την Τρίτη 23 Οκτώβρη στην Καλαμάτα, στις 7 μ.μ., στην πλατεία 23ης Μαρτίου.

Αναχώρηση λεωφορείου από Τρίπολη στις 23 Οκτώβρη στις 5:00 μμ από πλ.Κολοκοτρώνη,

από Μεγαλόπολη 5:30μμ κεντρική πλατεία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΠΟΛΥΜΟΡΦΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΝΕ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ
ΝΕΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΝΑΤΟΪΚΩΝ ΒΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

“ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ”

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, το λαό και τη νεολαία να ξεσηκωθούν ενάντια στην πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που μετατρέπει την Ελλάδα σε ένα απέραντο αμερικανοΝΑΤΟϊκό στρατόπεδο.
Στις 22 και 23 Οκτώβρη διαδηλώνουμε σε όλες τις πόλεις που υπάρχουν στρατιωτικές βάσεις ή σχεδιάζονται να δημιουργηθούν νέες.
Σε όλην την Ελλάδα οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, με πολύμορφες δράσεις, θα εκφράσουν την αντίθεση σε αυτούς τους σχεδιασμούς.
Η πολιτική αυτή έχει τη σφραγίδα σύσσωμης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που έχει γίνει ο καλύτερος υπηρέτης των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών. Για τα συμφέροντα του ελληνικού κεφαλαίου, που διεκδικεί μερίδιο απ’ την “πίτα” των αγορών, των δρόμων ενέργειας, των πρώτων υλών, εμπλέκει τη χώρα και τον ελληνικό λαό στους επικίνδυνους ανταγωνισμούς, που οξύνονται, κυρίως ανάμεσα σε ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και Ρωσία, με απρόβλεπτες συνέπειες για τους λαούς.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από δήθεν προσωπικές απόψεις του υπουργού Άμυνας, Π. Καμμένου. Η επέκταση της βάσης στη Σούδα, η μεταφορά drones στη Λάρισα, η δημιουργία βάσης αμερικανικών ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη, ο σχεδιασμός για μεταφορά “ειδικών όπλων” στον Άραξο κ.α. είναι μέτρα που ήδη υλοποιούνται απ’ την κυβέρνηση και έχουν τη σύμφωνη γνώμη της ΝΔ και των άλλων κομμάτων. 
Αυτούς τους σχεδιασμούς υπηρετεί η κυβέρνηση, όταν δίνει το 2% του ΑΕΠ (4 δις ευρώ), κάθε χρόνο, για τα ΝΑΤΟϊκά σχέδια, τη στιγμή που ο λαός υποφέρει, όταν στέλνει ελληνικά στρατεύματα εκτός συνόρων σε ΝΑΤΟϊκές αποστολές και ασκήσεις, όταν πρωταγωνιστεί να μπουν νέες χώρες στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, όπως έκανε στη Συμφωνία με τη FYROM.
Αυτή η πολιτική δεν είναι προς το συμφέρον του λαού και της νεολαίας. Οι ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ δεν είναι παράγοντες ασφάλειας και σταθερότητας.
Οι βάσεις τους δεν φτιάχνονται για να προστατεύσουν τη χώρα και τα σύνορα, όπως λένε ορισμένοι, αλλά για να λειτουργήσουν ως ορμητήρια πολέμου και επεμβάσεων, για να προστατεύσουν τα συμφέροντα των ενεργειακών κολοσσών. Θα μετατρέψουν την Ελλάδα σε “μαγνήτη” πιθανών επιθέσεων.
Άλλωστε, η συμμετοχή της χώρας μας όλα αυτά τα χρόνια στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, η παρουσία των ΝΑΤΟϊκών βάσεων στην Ελλάδα, όχι μόνο δεν απέτρεψαν, αλλά αντίθετα όξυναν την τουρκική επιθετικότητα. Το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει σύνορα στο Αιγαίο, που το θεωρεί ενιαίο επιχειρησιακό χώρο. Παίζει το ρόλο του “Πόντιου Πιλάτου” στις ελληνοτουρκικές διαφορές.
Γι’ αυτό και χρειάζεται να σημάνει ξεσηκωμός, απ’ το λαό και τη νεολαία. Να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Να μη χρησιμοποιηθεί η Ελλάδα ως ορμητήριο των ιμπεριαλιστών. Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες βάσεις στην Ελλάδα. Να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων. Να δυναμώσει η πάλη για την αποδέσμευση απ’ το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Να δυναμώσει η κοινή πάλη κι αλληλεγγύη των λαών ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και το σύστημα που τον γεννά.
Το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ καλεί όλα τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, τους φίλους και συνεργαζόμενους, να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, σε αυτή την πανστρατιά υπεράσπισης της ειρήνης, της κυριαρχίας, των δικαιωμάτων και της ευημερίας του ελληνικού λαού.

Δημοσιεύθηκε στις 15 October 2018 | 11:11 am


Άφησε την εξέταση και πήρε το λάπτοπ του γιατρού!

Ξέχασε τον πραγματικό λόγο για τον οποίο πήγε σε ένα ιατρείο στην πόλη της Άρτας ένας 34χρονος Έλληνας, μόλις είδε έκθετο σε ένα γραφείο τον φορητό υπολογιστή του γιατρού που του «γυάλισε» στο μάτι!
Χωρίς δεύτερη σκέψη, τον «βούτηξε» και έσπευσε να εξαφανιστεί, χωρίς βέβαια να περιμένει την εξέταση!
Η κλοπή έγινε το πρωί της Πέμπτης και ο γιατρός την αντιλήφθηκε λίγη ώρα αργότερα.
Η έρευνα επικεντρώθηκε στον κατάλογο των ραντεβού του που δεν πραγματοποιήθηκαν και τα πλάνα από την κάμερα ενός γειτονικού καταστήματος «έδειξαν» τον δράστη να βγαίνει από την πολυκατοικία με το laptop παραμάσχαλα!
Μετά την ταυτοποίησή του, ο 34χρονος αναζητήθηκε αλλά δεν εντοπίστηκε και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.

Δημοσιεύθηκε στις 15 October 2018 | 11:00 am


Πιτσιρίκια έβαλαν βόμβα σε περιπολικό στη Σύρο

Οι αστυνομικοί που είχαν υπηρεσία πετάχτηκαν έντρομοι έξω από το τμήμα όταν ακούστηκε η ισχυρή έκρηξη 
– Είδαν το περιπολικό να φλέγεται

Στην σύλληψη δύο 14χρονων και ενός 16χρονου προχώρησε η Αστυνομία της Σύρου μετά την βομβιστική επίθεση τα ξημερώματα της Κυριακής (14/10) σε περιπολικό που ήταν σταθμευμένο έξω από το αστυνομικό τμήμα της Ερμούπολης.
Δεν έχει προηγούμενο η βομβιστική επίθεση που έγινε τα ξημερώματα της Κυριακής σε ένα περιπολικό που ήταν σταθμευμένο έξω από το αστυνομικό τμήμα της Ερμούπολης στη Σύρο και τυλίχθηκε στις φλόγες, καθώς οι δράστες ήταν τρία… πιτσιρίκια!
Οι αστυνομικοί που είχαν υπηρεσία πετάχτηκαν έντρομοι έξω από το τμήμα όταν ακούστηκε η ισχυρή έκρηξη και είδαν το περιπολικό να φλέγεται. Αμέσως, άρπαξαν πυροσβεστήρες και έσβησαν την φωτιά που προκάλεσε σημαντικές ζημιές στο υπηρεσιακό τους όχημα, ενώ συνέλεξαν υπολείμματα από γκαζάκια που είχαν χρησιμοποιηθεί για τον εμπρησμό.
Ακολουθώντας ίχνη και εξετάζοντα τα πλάνα από κάμερες ασφαλείας της περιοχής, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι δράστες της επίθεσης ήταν δύο… 14χρονοι και ένας 16χρονος και ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό τους!
 Οι ανήλικοι «τρομοκράτες» συνελήφθησαν λίγες ώρες αργότερα.
Σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία με βαριές κατηγορίες για εμπρησμό, παραβάσεις του νόμου περί εκρηκτικών και φθορά δημόσιας περιουσίας, ενώ και συνελήφθησαν και οι γονείς τους που βαρύνονται με την κατηγορία της πλημμελούς εποπτείας ανηλίκων.

Δημοσιεύθηκε στις 15 October 2018 | 10:22 am


Hλεκτρονικοί πλειστηριασμοί: Εφτασαν στους 2.400 το μήνα!

Σε νέο μπαράζ πλειστηριασμών υποθηκευμένων ακινήτων προχωρούν τους
τελευταίους μήνες οι τράπεζες προκειμένου να καλύψουν με εκποιήσεις ένα μέρος από τα ανεξόφλητα στεγαστικά ή επιχειρηματικά δάνεια, τα οποία μάλιστα έχουν καταγγελθεί εδώ και χρόνια.

Τους τελευταίους μήνες ο αριθμός των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ξεπέρασε πλέον τις 2.000 (2.409 έχουν οριστεί να διεξαχθούν τον τωρινό μήνα) ,και όπως εκτιμάται μέχρι στα τέλη του έτους θα διεξαχθούν πάνω από 5.000 πλειστηριασμοί ακινήτων και κινητών περιουσιακών στοιχείων με επισπεύδουσες τις τράπεζες.

Μάλιστα στη σχετική λίστα του προγράμματος των πλειστηριασμών έχουν εγγραφεί ήδη για τους πρώτους μήνες του 2019 άλλοι 1.644 με εκποιήσεις ακινήτων.

Ωστόσο παρότι το "ηλεκτρονικό σφυρί", μέσω των συμβολαιογραφείων, έχει πλέον καθιερωθεί ως θεσμός διενέργειας των πλειστηριασμών, αντικαθιστώντας τη διεξαγωγή τους από τα Ειρηνοδικεία εξ αιτίας των αντιδράσεων συλλογικοτήτων, τα αποτελέσματα για τις τράπεζες δεν είναι ιδιαίτερα αποδοτικά όσον αφορά την ανάκτηση περιουσιακών στοιχείων από χρεοφειλέτες τους.

Από τους μέχρι σήμερα διεξαχθέντες ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ακινήτων μόλις οι μισοί έχουν εκτελεστεί,ενώ οι υπόλοιποι είτε καταλήγουν άγονοι εξ αιτίας έλλειψης ενδιαφέροντος από πλευράς αγοραστών, είτε αναβάλλονται για το προσεχές μέλλον.

Το σημαντικότερο όλων είναι ότι ελάχιστα τελικά ακίνητα εκποιούνται σε υποψήφιους αγοραστές,καθώς από τα 10 ακίνητα που πωλούνται τα 8 αγοράζονται από τις ίδιες τις τράπεζες λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος από αγοραστές.

Στόχος των τραπεζών είναι αφού τα διακρατήσουν για κάποιο χρονικό διάστημα να δρομολογήσουν και πάλι την πώλησή τους ευελπιστώντας να διατεθούν σε αγοραστές με σχετικά υψηλές τιμές.

Δημοσιεύθηκε στις 15 October 2018 | 10:00 am


ΦΩΤΟ: ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΓΙΑ ΤΟ... ΝΕΟ ! Στον ΣΥΡΙΖΑ έβγαλαν πρώτο τον υπαρχηγό του Ακη!

Στην εσωκομματική ψηφοφορία του ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογή Πολιτικής Γραμματείας,  αναφέρθηκε ο γραμματέας της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ Βασίλης Κεγκέρογλου.

Στο στόχαστρό του μπήκε ο Αντώνης Κοτσακάς, πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και εδώ και πολλά χρόνια κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος στην ψηφοφορία για νέα Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, ήρθε πρώτος με 62 ψήφους.

«Πρώτος σε ψήφους για την εκλογή Πολιτ. Γραμματείας τουΣΥΡΙΖΑ ο υπαρχηγός του τζοχατζό!!
Ο κΤσίπρας έχει υιοθετήσει ότι χειρότερο από το παρελθόν σε πρακτικές & πρόσωπα. Πολλοί νοιώθουμε δικαιωμένοι που τους αντιπαλεύαμε για χρόνια & βέβαια που τους αποβάλλαμε έστω με καθυστέρηση» έγραψε ο Βασίλης Κεγκέρογλου στο twitter.

 
Ο Αντώνης Κοτσακάς σε συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ τον Μάιο του 2018 -(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) 
Αντώνης Κοτσακάς και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ -(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Η πορεία του Αντώνη Κοτσακά

Ο Αντώνης Κοτσακάς, υπήρξε ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής από το 1989 ως το 2000, ενώ δύο φορές έλαβε υπουργικό χαρτοφυλάκιο. Την πρώτη την περίοδο 1993—1994 ως υφυπουργός Εργασίας και την δεύτερη το 1994- 1996 ως υπουργός Αιγαίου.

Υπήρξε γραμματέας Οργανωτικού του ΠΑΣΟΚ την «καυτή» περίοδο 1989-1993 ενώ ήταν στενός συνεργάτης του Ακη Τσοχατζόπουλου στις εσωκομματικές εκλογές του 1996, κόντρα στον Κώστα Σημίτη.

Αποχώρησε το 2011 από το ΠΑΣΟΚ ενώ το 2012 μεταπήδησε στον ΣΥΡΙΖΑ. Εξελέγη στη νέα Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Τον Οκτώβριο του 2015 ο Αλέξης Τσίπρας τον πρότεινε για την Πολιτική Γραμματεία, ενώ το 2016 ανέλαβε και γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού.

 
Ο Αντώνης Κοτσακάς στην ΚΕ του ΠΑΣΟΚ το 2001 -Φωτογραφία: Eurokinissi/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Ο ίδιος ο Αντώνης Κοτσακάς σε παλαιότερες συνεντεύξεις του είχε δηλώσει:

«Ναι, συνεργάστηκα με τον Άκη Τσοχατζόπουλο, ειδικά την περίοδο ’89- ’93, εκείνος ως γραμματέας του κόμματος κι εγώ ως γραμματέας Οργανωτικού. Ναι, συνεργάστηκα με τον κ. Τσοχατζόπουλο στις εσωκομματικές εκλογές του ’96 αλλά δεν είχα οποιαδήποτε σχέση με τα κυβερνητικά καθήκοντα του κ. Τσοχατζόπουλου και τις όποιες άλλες δραστηριότητες του. Συγκρούστηκα με τον κ. Τσοχατζόπουλο στο Συνέδριο του 2001 όταν εγώ άσκησα δριμεία κριτική κι εκείνος από την επιθυμία τη δική του και του περιβάλλοντος του να κατέχει υπουργική θέση στρογγύλεψε εντελώς την πολιτική του» είχε πει σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Πολίτης της Χίου» το 2012.

 
Ο Αντώνης Κοτσακάς (δεξιά) δίπλα στον Ακη Τσοχατζόπουλο (μέση) στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ το 2001 -Φωτογραφία: Eurokinissi/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Δημοσιεύθηκε στις 15 October 2018 | 9:55 am


Θα έρθει όλων η ώρα...

Είναι σε όλους πλέον αντιληπτό ότι η συγκυβέρνηση μας τέλειωσε. 
Ο θείος Πάνος, ο δεξιός θείος του μικρού Αλέξη με το σπασμένο χεράκι μας έχει τελειώσει διότι ο κόσμος τον έχει πλέον πετάξει στο καλάθι των αχρήστων.
Εξαφανισμένος στις δημοσκοπήσεις το μόνο που κάνει αυτή τη στιγμή με τις ψεκασμένες δηλώσεις του, τον όψιμο φιλοαμερικανισμό του και τις επιθέσεις του στην άλλοτε «αγαπημένη» του ΕΦΣΥΝ, είναι απλά να κοιτάζει τι θα κάνει στο μέλλον του.
Μια προσπάθεια να αναδείξει την «καθαρότητά» του είναι. Ότι δεν «μολύνθηκε» από τον… αριστερό ιό του Τσίπρα κι ότι παραμένει ο καλός δεξιός θείος που έβαλε πλάτη για την πατρίδα αλλά που διατηρεί την ταυτότητά του.
Ξεχνώντας μάλλον ότι δεν… ξεχνάμε πως πριν από λίγο καιρό ήταν ο…
υποψήφιος πρόεδρος στο ρωσικό κόμμα που θα χρηματοδοτούσε ο Σαββίδης και που θα συμμετείχαν διάφορα δεξιά παρτάλια. Δεν ξεχνάμε ότι αυτός έσπασε το εμπάργκο της Δύσης και πήγε στη Μόσχα παίρνοντας δώρο ένα Καλάσνικοφ. Και δεν ξεχνάμε ότι αυτός ήταν που συντηρούσε τη φήμη ότι είναι o εκλεκτός της Ρωσίας στην Ελλάδα. Τώρα, έτσι ξαφνικά θυμήθηκε ότι «ανήκομεν εις την Δύσιν;»
Τώρα θυμήθηκε να μας πει ότι ο Νίκος Βούτσης δεν είναι καλός; Ότι έχει αυτόνομη πορεία; Ότι τον πολεμούν (ξανά) αόρατα εκδοτικά και επιχειρηματικά συμφέροντα;
Που ήταν επί τέσσερα χρόνια αυτά τα συμφέροντα; Τόσο καιρό που ο Καμμένος ήταν «σύντροφος» με τους Συριζαίους γιατί δεν θυμήθηκε το δεξιό του παρελθόν; Τόσα χρόνια που στα τέσσερα ψήφιζε μνημονιακά μέτρα τι σκεπτόταν;
Τα πράγματα είναι απλά. 
Η κυβέρνηση και η συμμαχία με τον Τσίπρα έχει τελειώσει. Είναι θέμα μηνών. Ο Καμμένος βλέπει ότι μετά από τη συμμαχία αυτή είναι «απόκληρος» πολιτικά, διαπραγματεύεται το πολιτικό του μέλλον.
Να τον βάλουν στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ είναι αδύνατο, είναι μια ανοησία που γράφτηκε για να μετρήσει αντιδράσεις. Να υπάρξει κοινή κάθοδος ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ δεν γίνεται, θα γίνει χαμός στην Κουμουνδούρου.
Να επιστρέψει στη ΝΔ, αυτό κι αν είναι αδύνατο μετά από όσα έχει πει για το κόμμα και τον Μητσοτάκη.
Τι του έχει μείνει; Να παίξει το «μακεδονικό» χαρτί του μπας και τσιμπήσουν οι πολιτικοί σχηματισμοί πέραν της ΝΔ και του προτείνουν καμιά θέση σε ψηφοδέλτιο. Ελπίζοντας ότι και οι… φίλοι του οι Αμερικανοί θα τον στηρίξουν για να μη χάσει η Ελλάδα έναν «πατριώτη».
Πρόκειται περί υποκρισίας που ποντάρει σε λωτοφάγους αλλά δεν μπορεί πλέον να περάσει στην κοινωνία. Αυτά που συνέβησαν την τελευταία τετραετία δεν μπορεί κανείς να τα ξεχάσει. Και όσα έκαναν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ και όσοι πρόδωσαν τις αρχές τους (αν είχαν) για την καρέκλα της εξουσίας. Και αυτό αφορά και τον Τσίπρα. 
Θα πληρώσει για όσα κακά έχει κάνει στην πατρίδα. Την απαξίωση της χώρας, την υποβάθμιση βασικών αξιών, τη στοχοποίηση ανθρώπων, ακόμη και των οικογενειών τους, την καφρίλα και την αριστερή αλητεία που έγινε κανονικότητα. Θα έρθει όλων η ώρα...
πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 15 October 2018 | 9:30 am


Νεμέα: Νεκρός 26χρονος κυνηγός. Καταπλακώθηκε από βράχο

Τραγωδία στην Νεμέα: Ενας 26χρονος κυνηγός ανασύρθηκε νεκρός, καθώς καταπλακώθηκε από βράχο σε δύσβατη περιοχή στο Κούτσι Νεμέας.

Σύμφωνα με το korinthostv.gr τα σωστικά συνεργεία έδωσαν μάχη με τον χρόνο επί 4 και πλέον ώρες για τον απεγκλωβισμό του, ωστόσο ο νεαρός δεν τα κατάφερε και άφησε την τελευταία της πνοή στις 10.40 το βράδυ λίγο πιο κάτω από το σημείο που τραυματίστηκε.
Ο άτυχος νέος, από το Γυμνό Αργολίδος, ανασύρθηκε νεκρός από τους διασώστες.
Η σορός του μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Κορίνθου.
Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Νεμέας.

Δημοσιεύθηκε στις 15 October 2018 | 8:49 am


Θέρμανση ...προνόμιο για λίγους - Από σήμερα η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης

Ακριβότερο κατά 20% το πετρέλαιο θέρμανσης
Ξεκινά από σήμερα 15/10 η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης σε τιμή που αναμένεται υψηλότερη σε σχέση με πέρυσι, εξαιτίας της υψηλής φορολογίας  και της αύξησης των διεθνών τιμών του αργού πετρελαίου

 Περίπου 200 ευρώ το χιλιόλιτρο θα δαπανήσει περισσότερο φέτος το χειμώνα ένα νοικοκυριό για την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης, 
Για μια πολυκατοικία που θα καταναλώσει 3 χιλιάδες λίτρα το επιπλέον κόστος, πάντα συγκριτικά με πέρυσι τον Οκτώβριο, θα φτάσει τα 600 ευρώ.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Οικονομίας η μέση τιμή διάθεσης του πετρελαίου στην έναρξη της χειμερινής περιόδου τον Οκτώβριο του 2017 ήταν 94,4 λεπτά το λίτρο ενώ τον Απρίλιο, στη λήξη ήταν 1,025 ευρώ και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αγοράς, η τιμή εκκίνησης εφέτος θα κυμανθεί στο 1,14 ευρώ.
 Η τελική επιβάρυνση των καταναλωτών εξαρτάται ωστόσο, εκτός από την τιμή και από τις καιρικές συνθήκες δηλαδή το κατά πόσο ο χειμώνας θα είναι ήπιος ή βαρύς.
Η άνοδος των τιμών του πετρελαίου τα τελευταία χρόνια, που οφείλεται κατά κύριο λόγο στην αύξηση των φόρων αλλά και των διεθνών τιμών έχουν οδηγήσει σε μεγάλη πτώση της κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης καθώς τα νοικοκυριά είτε αδυνατούν να καλύψουν το κόστος είτε στρέφονται σε εναλλακτικές πηγές θέρμανσης (κλιματιστικά, σόμπες, φυσικό αέριο στις περιοχές όπου υπάρχει δίκτυο).
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η ζήτηση πετρελαίου θέρμανσης σε σχέση με το 2003, οπότε καταγράφηκε το μέγιστο της κατανάλωσης με 4.248.403 μετρικούς τόνους, μειώθηκε κατά 72% καθώς το 2017 έκλεισε στους 1.172.142 μ.τ.(η μείωση προσέγγισε το 80% το 2013 οπότε η κατανάλωση είχε πέσει στους 959.233 μ.τ.)
 Οι Ομοσπονδίες των βενζινοπωλών και των πρατηριούχων ζητούν μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα 60 ευρώ το χιλιόλιτρο (6 λεπτά το λίτρο) από 280 ευρώ που είναι σήμερα προκειμένου να μειωθούν αντίστοιχα οι τελικές τιμές.

Δημοσιεύθηκε στις 15 October 2018 | 8:30 am


Φθινοπωρινό σκηνικό με συννεφιά και τοπικές βροχές

Λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στα ανατολικά και νότια, αναμένονται τη Δευτέρα.
Ο ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά κατά τόπους αυξημένες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί τοπικά 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.


Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά κατά τόπους αυξημένες, με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών στα νότια.
Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.


Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών, κυρίως στην Εύβοια και την ανατολική Στερεά.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.


Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στην Κρήτη οπού είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά κατά τόπους αυξημένες.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.


Αττική
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα ανατολικά και βόρεια, οπού υπάρχει πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.


Θεσσαλονίκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα το απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Δημοσιεύθηκε στις 15 October 2018 | 8:10 am


Το σκίτσο της ημέρας


Δημοσιεύθηκε στις 15 October 2018 | 7:41 am


Τα ορφανά του Τατούλη…

Έχει ορφανά ο Τατούλης; Με βεβαιότητα όχι!!! 

Επειδή, όμως, δεν ξέρει κανείς τι του επιφυλάσσει το μέλλον και επειδή με κατέχει λόγω επαγγέλματος και δημοσιογραφική φαντασία δεν αποκλείω τίποτα. 

Φυσικά δεν αποκλείω και το γεγονός ο Τατούλης ως έμπειρος πολιτικός να διαπιστώσει ότι ο κύκλος του στην  Περιφέρειας Πελοποννήσου κλείνει αρνητικά γι΄ αυτόν και να κάνει την ιστορική έξοδο αρνούμενος να  μπει στον «πολιτικό τάφο». 

Έμπειρος είναι… διαίσθηση έχει. 

Τότε να δείτε ορφανά…Τότε να δείτε κλάματα….Τότε θα δείτε πόσοι και ποιοι θα ψάχνουν για νέες ομπρέλες. 

Θα μου πείτε σενάριο είναι και μάλιστα κάποιοι θα πούνε και τραβηγμένο. Πιθανόν…

Από την άλλη στην πολιτική πόσα πράγματα που φάνταζαν απίθανα δεν έγιναν πραγματικότητα; 

Τότε, αν το σενάριο μου, πάρει σάρκα και οστά μη με πείτε προφήτη…δεν θα είμαι… 

Λίγο τη σκέψη μου πήγα παραπέρα και συμπτωματικά έπεσα μέσα…

Β.Μ.

Δημοσιεύθηκε στις 15 October 2018 | 7:37 am


Με ριπές ανέμων 176 χλμ την ώρα η καταιγίδα Λέσλι «σάρωσε» την Πορτογαλία

 Η Λέσλι ήταν η ισχυρότερη καταιγίδα που έπληξε την Πορτογαλία από το 1842, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Σχεδόν 324.000 άνθρωποι έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, 28 άτομα τραυματίστηκαν και 60 άτομα χρειάστηκε να απεγκλωβιστούν 

Η καταιγίδα Λέσλι σάρωσε την Πορτογαλία συνοδευόμενη από ανέμους ρεκόρ έως τα 176χλμ/ώρα, ξεριζώνοντας δέντρα και βυθίζοντας στο σκοτάδι χιλιάδες νοικοκυριά, προτού εξασθενίσει σήμερα, ενώ πλήττει το βόρειο τμήμα της Ισπανίας.

Ο κυκλώνας- ζόμπι, όπως τον ονόμασαν οι μετεωρολόγοι καθώς σχηματίστηκε και περιφερόταν στον Ατλαντικό Ωκεανό από τις 23 Σεπτεμβρίου, μετατράπηκε σε τροπική καταιγίδα μόλις αφίχθη στις ακτές της Πορτογαλίας τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή.

Ριπές ανέμου ταχύτητας 176χλμ/ώρα καταγράφθηκαν κοντά στο Φιγκέιρα ντα Φος (κεντρικό τμήμα). Πρόκειται για ένα νέο ιστορικό ρεκόρ στην Πορτογαλία, ανακοίνωσε η μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας.

Εκ των 324.000 ανθρώπων που βρέθηκαν στο σκοτάδι λόγω της διακοπής της ηλεκτροδότησης, περίπου το 1/3 συνέχισε να αναμένει την αποκατάσταση του δικτύου, γνωστοποίησε η εταιρεία παροχής ηλεκτρικής ενέργειας EDP το απόγευμα.

«Ο μεγαλύτερος κίνδυνος παρήλθε. Το φαινόμενο επηρέασε τις παράκτιες περιοχές στο κεντρικό και το βόρειο τμήμα της χώρας» δήλωσε σήμερα το πρωί ο επικεφαλής της πολιτικής προστασίας Λουίς Μπέλο Κόστα.

Σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό των αρχών, από τα ακραία καιρικά φαινόμενα τραυματίστηκαν ελαφρά 28 άνθρωποι και τουλάχιστον 60 άνθρωποι χρειάστηκε να απομακρυνθούν από τις πληγείσες περιοχές.

Η πληροφορία από τοπική πηγή που έκανε λόγο για έναν νεκρό διαψεύστηκε κατόπιν από την υπηρεσία Πρώτων Βοηθειών.

Οι αρχές ενημερώθηκαν από τους πολίτες για σχεδόν 2500 περιστατικά που σχετίζονταν με την καταιγίδα, στην πλειονότητά τους για πτώσεις δέντρων και στέγες που καταστράφηκαν από τη σφοδρότητα των ανέμων.

«Δεν έχω ξαναδεί κάτι παρόμοιο. Η πόλη μοιάζει με εμπόλεμη ζώνη, καθώς δέντρα που ξεριζώθηκαν καταπλάκωσαν αυτοκίνητα. Ανησυχήσαμε πολύ» περιέγραψε κάτοικος στο Φιγκέιρα ντα Φος, τη μεγαλύτερη πόλη στην περιοχή της Κοϊμπρα, σε απόσταση περίπου 200 χλμ βόρεια της Λισαβόνας.

Η Λέσλι ήταν η ισχυρότερη καταιγίδα που έπληξε την Πορτογαλία από το 1842, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Δημοσιεύθηκε στις 15 October 2018 | 12:28 am


Πώς είναι να ζεις στους -40ºC: Ο μοναδικός Έλληνας νταλικέρης στον Αρκτικό Κύκλο εξιστορεί

Αν ο Iceman ήταν υπαρκτό πρόσωπο και… Έλληνας, τότε δεν θα μπορούσε να ήταν άλλος από τον Τάσο Λάππα, τον μοναδικό Έλληνα που οδηγεί νταλίκα πάνω στις παγωμένες λίμνες του Αρκτικού Κύκλου.

Του αρέσει το Βόρειο Σέλλας, αλλά δεν του αρέσει η μοναξιά.
Κάπως έτσι ξεκίνησε η συζήτηση μας με τον Τάσο Λάππα, ο οποίος όσο μιλούσε στο iefimerida.gr, ετοίμαζε τις βαλίτσες του καθώς την ίδια μέρα κιόλας έφευγε για τον μακρινό Καναδά.
Η φετινή, είναι η 6η χρονιά που ο Τάσος Λάππας πηγαίνει στον Αρκτικό κύκλο για δουλειά.
Θα μείνει εκεί για έξι μήνες, χωρίς συντροφιά, στο βαθύ ψύχος.
Αν ο Iceman ήταν υπαρκτό πρόσωπο και… Ελληνας, τότε δεν θα μπορούσε να ήταν άλλος από τον Τάσο Λάππα, τον μοναδικό Έλληνα που οδηγεί νταλίκα πάνω στις παγωμένες λίμνες του Αρκτικού Κύκλου.Αν ο Iceman ήταν υπαρκτό πρόσωπο και… Ελληνας, τότε δεν θα μπορούσε να ήταν άλλος από τον Τάσο Λάππα, τον μοναδικό Έλληνα που οδηγεί νταλίκα πάνω στις παγωμένες λίμνες του Αρκτικού Κύκλου.
«Αυτό που δεν μ΄αρέσει στην δουλειά μου είναι η μοναξιά.
Οι ιθύνοντες στα ορυχεία διαμαντιού και χρυσού που δουλεύω δεν μας επιτρέπουν να έχουμε κανέναν για συνοδηγό μας, ούτε καν σκύλο ή γάτα, γιατί αλλιώς θα πρέπει να πληρώσουν διπλή ασφάλιση.
Την δική μου και του συνοδηγού μου. Ετσι ταξιδεύω αποκλειστικά μόνος μου», μας λέει ο Τάσος Λάππας.
Ο Καρδιτσιώτης, λοιπόν, που αναχώρησε για Τορόντο και από εκεί για το Yellowknife όπου θα ξεκινήσει τις πολύωρες διαδρομές προς τα ορυχεία θα κληθεί να περάσει ακόμη μία δύσκολη δοκιμασία, καθώς επί 6 μήνες το σπίτι του θα είναι η η νταλίκα του.
«Το φορτηγό που οδηγώ είναι πλήρως εξοπλισμένο. Η μηχανή είναι «ντυμένη» για να αντέχει στο κρύο και στο εσωτερικό υπάρχει ασύρματος, φούρνος μικροκυμάτων, καφετιέρα, ψυγείο. Μπάνιο κάνω όπου βρω», μας εξηγεί.
Του αρέσει το Βόρειο Σέλλας, αλλά δεν του αρέσει μοναξιά.
 Κάπως έτσι ξεκίνησε η συζήτηση μας με τον Τάσο Λάππα, ο οποίος όσο μιλούσε στο iefimerida.gr, ετοίμαζε τις βαλίτσες του καθώς την ίδια μέρα κιόλας έφευγε για τον μακρινό Καναδά.Του αρέσει το Βόρειο Σέλλας, αλλά δεν του αρέσει μοναξιά. Κάπως έτσι ξεκίνησε η συζήτηση μας με τον Τάσο Λάππα, ο οποίος όσο μιλούσε στο iefimerida.gr, ετοίμαζε τις βαλίτσες του καθώς την ίδια μέρα κιόλας έφευγε για τον μακρινό Καναδά.
Με τις θερμοκρασίες εκεί να φτάνουν ακόμη και τους -40 βαθμούς Κελσίου, η δουλειά του Τάσου Λάππα χωρίζεται σε δύο φάσεις. Από τον Οκτώβριο μέχρι τον Γενάρη περίπου ξεκινά η περίοδος που γίνεται η «προμεταφορά» καυσίμων από το Yellowknife σε άλλες περιοχές και πίσω και από τον Γενάρη μέχρι τον Μάρτιο -το δυσκολότερο μέρος- καθώς τότε γίνεται η τροφοδοσία των ορυχείων και το πέρασμα από τους πάγους.
«Η τροφοδοσία των ορυχείων μπορεί να γίνει μόνο από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Μάρτιο, καθώς μόνο τότε ο καιρός μας το επιτρέπει. Τον υπόλοιπο χρόνο ο μόνος τρόπος που μπορεί να φτάσει κάποιος εκεί είναι μόνο μέσω ελικοπτέρου», μας εξήγησε ο Τάσος Λάππας.
Είναι η 6η χρονιά που ο Τάσος Λάππας φεύγει από την πατρίδα για να δουλέψει στον Αρκτικό κύκλο. Θα μείνει εκεί για έξι μήνες… έξι μήνες χωρίς καμία απολύτως συντροφιά.Είναι η 6η χρονιά που ο Τάσος Λάππας φεύγει από την πατρίδα για να δουλέψει στον Αρκτικό κύκλο. Θα μείνει εκεί για έξι μήνες… έξι μήνες χωρίς καμία απολύτως συντροφιά.
Η διαδρομή που κάνει όλον αυτόν τον καιρό ο Ελληνας νταλικέρης είναι δύσκολη και απαιτητική, καθώς για να διανύσει 6.000 χιλιόμετρα σε μία εβδομάδα, αναγκάζεται να κοιμάται λίγο και να κάνει μικρότερα διαλείμματα για να ξεπιαστεί ή να φάει κάτι.
«Στην πρώτη φάση της δουλειάς μου όπου μεταφέρω καύσιμα, κάνω περίπου 6.000 χιλιόμετρα την εβδομάδα. Οταν όμως ξεκινήσει η περίοδος που θα πρέπει να κατευθυνθώ προς τα ορυχεία, εκεί οδηγώ προσεκτικά. Δεν πρέπει να αναπτύξω μεγάλη ταχύτητα γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα προκαλέσω κυματισμό στον πάγο. Ωστόσο αυτό που χαίρομαι να βλέπω σε κάθε διαδρομή είναι το Βόρειο Σέλλας, είναι πραγματικά μαγικό θεάμα», εξήγησε ο Έλληνας Iceman.
Οταν τον ρωτήσαμε για πιθανόν ατυχήματα σε μία τόσο επικίνδυνη δουλειά, ο Τάσος Λάππας μας διηγήθηκε τα δύο πιο σοκαριστικά ατυχήματα που έχει δει ή ακούσει.
«Αυτό που δεν μ΄αρέσει στην δουλειά μου είναι η μοναξιά. Οι ιθύνοντες στα ορυχεία διαμαντιού και χρυσού που δουλεύω δεν μας επιτρέπουν να έχουμε κανέναν για συνοδηγό μας, ούτε καν σκύλο ή γάτα, γιατί αλλιώς θα πρέπει να πληρώσουν διπλή ασφάλιση.«Αυτό που δεν μ΄αρέσει στην δουλειά μου είναι η μοναξιά. Οι ιθύνοντες στα ορυχεία διαμαντιού και χρυσού που δουλεύω δεν μας επιτρέπουν να έχουμε κανέναν για συνοδηγό μας, ούτε καν σκύλο ή γάτα, γιατί αλλιώς θα πρέπει να πληρώσουν διπλή ασφάλιση.
«Αυτό που δεν είχα δει με τα μάτια μου αλλά είχε μαθευτεί ήταν σχετικά με έναν συνάδελφο τον οποίον είχαν βρει παγωμένο στο κάθισμα του φορτηγού του. Φυσικά ποτέ κανείς δεν έμαθε πως έγινε το ατύχημα, παρά μόνο η οικογένειά του. Ενα άλλο περιστατικό είχε ευτυχώς αίσιο τέλος, καθώς ένας άλλος συνάδελφος είχε βρεθεί στα παγωμένα νερά του Αρκτικού κύκλου, όταν ο πάγος είχε σπάσει, βυθίζοντας το φορτηγό του».
Την ώρα μάλιστα που μας διηγούνταν αυτά, στο μυαλό του ήρθε και ένα ατυχές περιστατικό με πρωταγωνιστή τον ίδιο.
«Θυμάμαι είχα βγει έξω από το φορτηγό για να φτιάξω κάτι και η θερμοκρασία ήταν περίπου στους -20. Μέσα στο φορτηγό λειτουργούσε ο κλιματισμός με αποτέλεσμα εκεί η θερμοκρασία να είναι στους +20 βαθμούς Κελσίου. Χωρίς να το καταλάβω έμεινα πολύ ώρα έξω κι έτσι ο οργανισμός μου έπαθε σοκ μόλις μπήκα στο όχημα από την απότομη αλλαγή θερμοκρασίας. Στην συνέχεια οι γιατροί μου εξήγησαν πως είχα πάθει υποθερμικό σοκ», θυμάται ο Καρδιτσιώτης.
Η διαδρομή που κάνει όλον αυτόν τον καιρό ο Τάσος Λάππας είναι δύσκολη και απαιτητική, καθώς για να διανύσει 6.000 χιλιόμετρα σε μία εβδομάδα, αναγκάζεται να κοιμάται λίγο και να κάνει μικρότερα διαλείμματα για να ξεπιαστεί ή να φάει κάτι.Η διαδρομή που κάνει όλον αυτόν τον καιρό ο Τάσος Λάππας είναι δύσκολη και απαιτητική, καθώς για να διανύσει 6.000 χιλιόμετρα σε μία εβδομάδα, αναγκάζεται να κοιμάται λίγο και να κάνει μικρότερα διαλείμματα για να ξεπιαστεί ή να φάει κάτι.
Παρά τις δυσκολίες και την μοναξιά όμως, ο Τάσος Λάππας βλέπει την δουλειά του σαν μία όμορφη περιπέτεια.
Ωστόσο υπάρχουν και μερικά πράγματα που του λείπουν αυτούς τους 6 μήνες που βρίσκεται στον Βόρειο Καναδά.
Οταν τον ρωτήσαμε για πιθανόν ατυχήματα σε μία τόσο επικίνδυνη δουλειά, ο οδηγός μας εξήγησε πως η πολιτική της εταιρίας απαγορεύει την δημοσιοποίηση τέτοιων ατυχημάτων στον Τύπο. Ωστόσο ο Τάσος Λάππας μας διηγήθηκε τα δύο πιο σοκαριστικά ατυχήματα που έχει δει ή ακούσει. Οταν τον ρωτήσαμε για πιθανόν ατυχήματα σε μία τόσο επικίνδυνη δουλειά, ο οδηγός μας εξήγησε πως η πολιτική της εταιρίας απαγορεύει την δημοσιοποίηση τέτοιων ατυχημάτων στον Τύπο. Ωστόσο ο Τάσος Λάππας μας διηγήθηκε τα δύο πιο σοκαριστικά ατυχήματα που έχει δει ή ακούσει.
Η οικογένειά του και κυρίως τα παιδιά του είναι φυσικά το πρώτο πράγμα που του έρχονται στο μυαλό.
Κατά το εξάμηνο της παραμονής του στον Αρκτικό Κύκλο του λείπει πολύ το ελληνικό φαγητό, ενώ θα ήθελε πολύ να υπάρχει και ένας Ελληνας συνάδελφος εκεί, για να κάνουν παρέα και να λένε δυο κουβέντες.
Αυτό που δεν είχα δει με τα μάτια μου αλλά είχε μαθευτεί ήταν σχετικά με έναν συνάδελφο τον οποίον είχαν βρει παγωμένο στο κάθισμα του φορτηγού του. Φυσικά ποτέ κανείς δεν έμαθε πως έγινε το ατύχημα, παρά μόνο η οικογένειά του.Αυτό που δεν είχα δει με τα μάτια μου αλλά είχε μαθευτεί ήταν σχετικά με έναν συνάδελφο τον οποίον είχαν βρει παγωμένο στο κάθισμα του φορτηγού του. Φυσικά ποτέ κανείς δεν έμαθε πως έγινε το ατύχημα, παρά μόνο η οικογένειά του.
Ο Τάσος Λάππας, υπολογίζει, «βλέπει», τον εαυτό του να κάνει αυτή την δουλειά του για ακόμη περίπου 6 χρόνια, όσο χρειάζεται δηλαδή για να κάνει ένα κομπόδεμα. Οσο για τα χρήματα που παίρνει, μας λέει ότι σίγουρα είναι πολύ περισσότερα από όσα έβγαζε πριν, δουλεύοντας ως ταξιτζής, στην Καρδίτσα.
Ο Τάσος Λάππας σίγουρα έχει κερδίσει με το σπαθί του το χαρακτηρισμό του Ελληνα Iceman. Τα ρίσκα του άλλωστε και η τόλμη του τον «έκαναν» να είναι ο πρώτος Ελληνας οδηγός που δουλεύει στον Αρκτικό Κύκλο. iefimerida.gr

Δημοσιεύθηκε στις 15 October 2018 | 12:03 am


Εκλογές Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας - Πρώτη δύναμη η “Ιατρική Ενότητα”

Σαρωτική νίκη του συνδυασμού “Ιατρική Ενότητα” επικεφαλής του οποίου είναι ο Δημ.Τζωρτζίνης  ο οποίος ισοψήφισε με τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο

ΤΑ  ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 

“IΑΤΡΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ”  έλαβε 158 ψηφοδέλτια και 7 έδρες.

“ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ” έλαβε  63 ψηφοδέλτια και 3 έδρες

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ έλαβε  14 ψήφους και 1 έδρα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ  έλαβε 5 ψήφους

Συνολικά ψήφισαν 255 ιατροί ενώ βρέθηκαν  11 ψηφοδέλτια με λευκά και άκυρα

Δημοσιεύθηκε στις 15 October 2018 | 12:01 am


Αποκαλυπτικοί διάλογοι των δύο αστυνομικών που πουλούσαν ναρκωτικά

Αποκαλυπτικές συνομιλίες που δείχνουν την εμπλοκή των αστυνομικών στην σπείρα που διακινούσε ναρκωτικά, περιέχει η έρευνα των «αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ. που αποκάλυψε τη δράση της συμμορίας  καθώς οι αστυνομικοί είχαν… άποψη ακόμα και για την ποιότητα των ναρκωτικών που διακινούσαν.
Εντυπωσιακός είναι ο διάλογος ενός εκ των δύο αστυνομικών που κατηγορούνται μαζί με 9 ακόμη άτομα, για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης κοκαίνης και χασίς, που εξαρθρώθηκε από στελέχη της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων.
Αστυνομικός».. Ρε μαλ..α έχει μαυρίσει μέσα, είναι ξερό είναι περσινό ρε φίλε έχει χάσει τη μυρωδιά κατάλαβες; δεν περιμένω να κάνουμε δουλειά με αυτό… Το έδωσα σε 2-3 εδώ γύρω γύρω και μου έχουν σκοτίσει τα αρ……α και μου ζητάνε εδώ και 20 ημέρες κατάλαβες; και μου λεει φίλε με αυτό το πράγμα δεν πάμε πουθενά. Στην αποθήκευση του μέσα και τέτοια, δηλαδή όπως το σπας ήτανε μέσα, πως να στο πω; Εντελώς καφετί σαν να είχε τέτοιο ρε φίλε σαν να είχε ψιλομουχλιάσει…»
Κατηγορούμενος «.. δε δουλεύει δηλαδή;»
Αστυνομικός «… δεν το έχω δοκιμάσει εγώ αλλά όπως μου είπαν αυτοί που τους έδωσα δεν ήταν καλό…»
Τα μέλη του κυκλώματος χρησιμοποιούσαν διαδικτυακές εφαρμογές επικοινωνίας και συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας ανύπαρκτων προσώπων ενώ μιλούσαν με συνθηματικές ορολογίες για τα ναρκωτικά όπως βούτυρο, τούρτα, κέικ ενώ τις ποσότητες τις ανέφεραν  ως χρηματικά ποσά 2 ευρώ, 5 ευρώ.

Δημοσιεύθηκε στις 14 October 2018 | 11:00 pm


Αμυγδαλίτιδα στο παιδί: Αίτια, συμπτώματα και αντιμετώπιση

Αμυγδαλίτιδα είναι η φλεγμονή των αμυγδαλών, δύο μαλακών ιστών οβάλ σχήματος στο πίσω μέρος του λαιμού.
Τα συμπτώματα στην αμυγδαλίτιδα γενικά περιλαμβάνουν πρησμένες αμυγδαλές, πόνο στο λαιμό, δυσκολία στην κατάποση και ερεθισμένους λεμφαδένες στις πλευρές του λαιμού.
Οι περισσότερες περιπτώσεις αμυγδαλίτιδας προκαλούνται από μόλυνση με έναν κοινό ιό, αλλά είναι πιθανό να οφείλονται και σε βακτηριακές λοιμώξεις.
Επειδή η ενδεδειγμένη θεραπεία για την αμυγδαλίτιδα εξαρτάται από την υποκείμενη αιτία, είναι σημαντικό να πάρετε μια άμεση και ακριβή ιατρική διάγνωση. Η χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση των αμυγδαλών, η οποία κάποτε ήταν συνήθης αντιμετώπιση, συνήθως γίνεται μόνο όταν υπάρχουν επανειλημμένα επεισόδια βακτηριακής αμυγδαλίτιδας συμβαίνει, που δεν ανταποκρίνονται σε άλλες θεραπείες, ή προκαλούν σοβαρές επιπλοκές.
Συμπτώματα
Η αμυγδαλίτιδα επηρεάζει συνήθως τα παιδιά μεταξύ των ηλικιών προσχολικής ηλικίας και μέχρι τα μέσα της εφηβείας. Τα κλασικά συμπτώματα της αμυγδαλίτιδας περιλαμβάνουν:
Κόκκινες, πρησμένα αμυγδαλές
Λευκό-κίτρινο επίχρισμα, ή μπαλώματα στις αμυγδαλές
Πονόλαιμο
Δύσκολη ή επώδυνη κατάποση
Πυρετό
Διογκωμένους λεμφαδένες στον λαιμό
Βραχνή φωνή
Δυσάρεστη αναπνοή
Στομαχόπονο, ιδιαίτερα σε μικρά παιδιά
Στραβολαίμιασμα
Πονοκέφαλο
Σε μικρά παιδιά που δεν είναι σε θέση να περιγράψουν το πώς αισθάνονται, τα σημάδια της αμυγδαλίτιδας μπορεί να περιλαμβάνουν:
Να τρέχουν τα σάλια τους από την δύσκολη, ή επώδυνη κατάποση
Άρνηση να φάει
Ασυνήθιστη, διαρκής αναστάτωση
Αίτια
Η αμυγδαλίτιδα προκαλείται πιο συχνά από κοινούς ιούς, αλλά μπορεί να οφείλονται και σε βακτηριακές λοιμώξεις.
Το πιο κοινό βακτήριο που προκαλεί αμυγδαλίτιδα είναι ο πυοεγενής στρεπτόκοκκος (στρεπτόκοκκος ομάδας Α). Άλλα στελέχη στρεπτόκοκκου και άλλα βακτήρια μπορεί επίσης να προκαλέσουν αμυγδαλίτιδα.
Γιατί μολύνονται οι αμυγδαλές;
Οι αμυγδαλές είναι η “πρώτη γραμμή άμυνας” του ανοσοποιητικού συστήματος ενάντια στα βακτηρίδια και τους ιούς που εισέρχονται στο στόμα. Αυτή η λειτουργία μπορεί να κάνει τις αμυγδαλές ιδιαίτερα ευάλωτες σε λοιμώξεις και φλεγμονές. Ωστόσο, η σημασία των αμυγδαλών στο ανοσοποιητικό σύστημα μειώνεται μετά την εφηβεία, ένας παράγοντας που μπορεί να ευθύνεται για τις σπάνιες περιπτώσεις αμυγδαλίτιδας σε ενήλικες.
Αντιμετώπιση
Στο σπίτι
Είτε η αμυγδαλίτιδα οφείλεται σε ιογενή, είτε σε βακτηριακή λοίμωξη, υπάρχουν ορισμένες έξυπνες στρατηγικές φροντίδας και αντιμετώπισης που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι.
Μάλιστα, αν η αιτία είναι ένας ιός, τότε αυτές είναι και μόνες απαραίτητες θεραπείες. Ο γιατρός σας δεν θα σας συνταγογραφήσει αντιβιοτικά. Το παιδί σας πιθανότατα θα είναι καλύτερα εντός 7-10 ημερών.
Η αντιμετώπιση στο σπίτι περιλαμβάνει τα ακόλουθα:
Ανάπαυση. Ενθαρρύνετε το παιδί σας να κοιμηθεί καλά και πολλές ώρες.
Ενυδάτωση. Δώστε στο παιδί σας άφθονο νερό για προλάβετε την αφυδάτωση στον λαιμό, η οποία επιδεινώνει τα συμπτώματα.
Διατροφή. Ζεστά υγρά (όπως σούπες, ροφήματα χωρίς καφεΐνη, ή ζεστό νερό με μέλι) και κρύα σνακ (όπως θρυμματισμένος πάγος) μπορεί να απαλύνουν τον πονόλαιμο.
Γαργάρες με αλατόνερο. Εάν το παιδί σας μπορεί να κάνει γαργάρες, τότε δώστε του να κάνει γαργάρα με 1 κουταλάκι του γλυκού επιτραπέζιο αλάτι διαλυμένο σε ένα ποτήρι ζεστό νερό. Βεβαιωθείτε φυσικά ότι μετά από κάθε γαργάρα θα φτύνει το νερό!
Υγρασία ατμόσφαιρας. Χρησιμοποιήστε έναν υγραντήρα για να μειώσετε την ξηρασία στον αέρα, η οποία μπορεί να ερεθίσει περαιτέρω τον λαιμό, ή καθίστε μαζί με το παιδί σας για μερικά λεπτά σε ένα μπάνιο με πολλούς υδρατμούς.
Παστίλιες για τον λαιμό. Τα παιδιά ηλικίας άνω των 4 ετών επιτρέπεται να πιπιλίζουν παστίλιες για την ανακούφιση του πονόλαιμου.
Αποφύγετε τα ερεθιστικά του λαιμού. Κρατήστε το σπίτι σας απαλλαγμένο από τον καπνό του τσιγάρου και τις αναθυμιάσεις από τα προϊόντα καθαρισμού, που μπορεί να ερεθίσουν τον λαιμό.
Φάρμακα για τον πόνο και τον πυρετό. Συζητήστε με το γιατρό σας σχετικά με τη χρήση ιβουπροφαίνης, ή ακεταμινοφαίνης για την ελαχιστοποίηση του πόνου στον λαιμό και του πυρετού.
Αντιβιοτικά
Αν η αμυγδαλίτιδα προκαλείται από βακτηριακή λοίμωξη, ο γιατρός σας θα σας συνταγογραφήσει μια θεραπεία με αντιβιοτικά. Η πενικιλίνη που λαμβάνονται από το στόμα για 10 ημέρες είναι η πιο συχνή θεραπεία αυτού του τύπου για την αμυγδαλίτιδα, η οποία προκαλείται από το βακτήριο του στρεπτόκοκκου ομάδας Α. Εάν το παιδί σας είναι αλλεργικό στην πενικιλίνη, ο γιατρός σας θα σας συνταγογραφήσει ένα εναλλακτικό αντιβιοτικό.
Το παιδί σας πρέπει να ολοκληρώσει πλήρως την αντιβίωση, ακόμη και αν τα συμπτώματα υποχωρήσουν εντελώς. Αν δεν το κάνετε αυτό, μπορεί να επιδεινωθεί η μόλυνση, ή να εξαπλωθεί και σε άλλα μέρη του σώματος. Η πιο σοβαρή επίπτωση είναι ο ρευματικός πυρετός και η σοβαρή φλεγμονή των νεφρών.
Συζητήστε με το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας σχετικά με το τι πρέπει να κάνετε αν ξεχάσετε να δώσετε στο παιδί σας μια δόση.
Χειρουργική επέμβαση
Η χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση αμυγδαλών (αμυγδαλεκτομή) μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περιπτώσεις που η αμυγδαλίτιδα αποτελεί συχνό πρόβλημα για το παιδί (χρόνια αμυγδαλίτιδα), αν πρόκειται για βακτηριακή αμυγδαλίτιδα που δεν ανταποκρίνεται σε θεραπεία με αντιβιοτικά. Η χρόνια αμυγδαλίτιδα γενικά ορίζεται από τα εξής:
Υπάρχουν περισσότερα από 7 επεισόδια αμυγδαλίτιδας μέσα σε ένα έτος
Περισσότερα από 4-5 επεισόδια το χρόνο και για τα δύο προηγούμενα έτη
Περισσότερα από τα 3 επεισόδια το χρόνο για κάθε ένα από τα τρία προηγούμενα έτη
Η αμυγδαλεκτομή μπορεί, επίσης, να εφαρμοστεί, αν η αμυγδαλίτιδα οδηγήσει σε σοβαρές επιπλοκές, όπως:
Αποφρακτική άπνοια ύπνου
Δυσκολία στην αναπνοή
Δυσκολία στην κατάποση
Ένα απόστημα που δεν βελτιώνεται με θεραπεία με αντιβιοτικά
Η αμυγδαλεκτομή γίνεται συνήθως ως εξωνοσοκομειακή διαδικασία, εκτός εάν το παιδί σας είναι πολύ μικρό, ή αν έχει μια σύνθετη ιατρική πάθηση, ή αν προκύψουν επιπλοκές κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης. Το παιδί σας θα πρέπει κανονικά να είναι σε θέση να γυρίσει στο σπίτι ανήμερα της χειρουργικής επέμβασης. Μια πλήρης αποκατάσταση διαρκεί συνήθως 1-2 εβδομάδες.

iatropedia

Δημοσιεύθηκε στις 14 October 2018 | 10:30 pm


DW: Πολιτικός σεισμός στη Βαυαρία-πλήγμα για Μέρκελ

Η παντοδύναμη CSU, ο πιο πιστός κυβερνητικός εταίρος της Άνγκελα Μέρκελ, χάνει την αυτοδυναμία της στη Βαυαρία, δεύτερη δύναμη οι Πράσινοι, στη Βουλή η ακροδεξιά AfD, καταποντίζονται οι σοσιαλδημοκράτες, επισημαίνει η Deutsche Welle.
Σύμφωνα με τα έξιτ πολς οι Βαυαροί Χριστιανοκοινωνιστές (CSU) του πρωθυπουργού Μάρκους Ζέντερ παραμένουν πρώτο κόμμα με ποσοστό γύρω στο 35%, αλλά χάνουν την αυτοδυναμία και αναγκάζονται, για πρώτη φορά στην ιστορία τους, να αναζητήσουν εταίρους για να σχηματίσουν σταθερή κυβέρνηση στο Μόναχο. 
Το 35% της CSU θεωρείται τεράστια ήττα για ένα κόμμα που επί δεκαετίες κυβερνούσε με άνετη αυτοδυναμία, συγκεντρώνοντας ποσοστά γύρω στο 50-60%, ενώ ακόμη και στις δύσκολες εκλογές του 2013 είχε καταφέρει να συγκεντρώσει το 47% των ψήφων. Στις πρώτες του δηλώσεις ο πρωθυπουργός Μάρκους Ζέντερ παραδέχθηκε ότι δεν είναι «καθόλου ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα», για να προσθέσει ωστόσο ότι «είναι εξίσου σαφές πως η CSU έχει εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης».
Μεγάλος κερδισμένος της εκλογικής αναμέτρησης, σημειώνει η DW, είναι το κόμμα των Πρασίνων, που καταφέρνει να υπερδιπλασιάσει το ποσοστό του και αναδεικνύεται δεύτερη δύναμη στη Βαυαρία με 18%, σύμφωνα πάντα με τα έξιτ πολς. Την τρίτη θέση καταλαμβάνουν οι «Ελεύθεροι Ψηφοφόροι», ένα τοπικό πολιτικό κίνημα που έχει ήδη ισχυρή παρουσία στην τοπική Βουλή του Μονάχου, ενώ ακολουθεί το ακροδεξιό κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD), που μπαίνει για πρώτη φορά στο τοπικό κοινοβούλιο με ποσοστό που ξεπερνά το 10%. Πρωτοφανής αποτυχία για τους βαυαρούς σοσιαλδημοκράτες (SPD) που φαίνεται να πέφτουν σε μονοψήφιο ποσοστό, καταγράφοντας τη χειρότερη εκλογική επίδοση στην ιστορία τους, παρατηρεί το ίδιιο δημοσίευμα.
Αγωνία στο Βερολίνο
Η εκλογική καθίζηση της CSU αναμένεται να έχει επιπτώσεις για τη συνοχή του κυβερνητικού συνασπισμού και στο Βερολίνο, εκτιμά η DW. «Πρέπει να γίνουμε καλύτεροι, να περιορίσουμε τις μεταξύ μας αντιπαραθέσεις και να επιτύχουμε συγκεκριμένα αποτελέσματα» δηλώνει ο Μίχαελ Γκρόσε-Μπρέμερ, ηγετικό στέλεχος του κυβερνώντος χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) της Άνγκελα Μέρκελ, στο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF. Πάντως δεν αναμένονται άμεσες διορθωτικές κινήσεις, καθώς οι χριστιανοδημοκράτες επιστρατεύουν τις δυνάμεις τους για μία τελευταία κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση τη μεθεπόμενη Κυριακή στο κρατίδιο της Έσσης. Εάν υποστεί και εκεί ήττα το κυβερνητικό στρατόπεδο της Άνγκελα Μέρκελ, όλα είναι πλέον ανοιχτά και «θα έχουμε πολλές συζητήσεις», όπως έχει δηλώσει το βράδυ του Σαββάτου σε ραδιοφωνική συνέντευξή του ο πρόεδρος της Βουλής Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προειδοποιώντας μάλιστα ότι ο ρόλος της Άνγκελα Μέρκελ «δεν είναι πλέον αδιαμφισβήτητος».
Αλλά και στο Μόναχο τίθεται το ερώτημα, εάν ο επί σειρά ετών πρωθυπουργός της Βαυαρίας και σημερινός υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Χορστ Ζέεχοφερ μπορεί να βγει αλώβητος από το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής. Σε σχετικό ερώτημα της γερμανικής τηλεόρασης (ARD) o γενικός γραμματέας της CSU Μαρκ Μπλούμε δεν έδωσε σαφή απάντηση, λέγοντας ότι "δεν μπορούμε να συνεχίσουμε σαν να μη συμβαίνει τίποτα", αλλά από την άλλη πλευρά "πρέπει να αναλύσουμε πρώτα το εκλογικό αποτέλεσμα". Ο ίδιος ο Ζέεχοφερ δηλώνει ότι είναι διατεθειμένος να συζητήσει το ζήτημα, αλλά "όχι απόψε".
Τα επόμενα σενάρια στο Μόναχο
Όλα δείχνουν ότι η CSU θα διατηρήσει την πρωτοκαθεδρία στη Βαυαρία, αλλά θα πρέπει να αναζητήσει κυβερνητικό εταίρο. Πιο πιθανή φαίνεται μία συμμαχία με τους «Ελεύθερους Ψηφοφόρους», η οποίοι έχουν συντηρητικό προφίλ, όπως άλλωστε και η CSU. Δεν αποκλείεται ωστόσο μία μετεκλογική συνεργασία των χριστιανοκοινωνιστών με τους Πράσινους. Άλλωστε στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ δεν απέκλειε αυτό το ενδεχόμενο, παρά τις έντονες εσωκομματικές αντιδράσεις.
Πιθανός κυβερνητικός εταίρος είναι και το κόμμα των Φιλελευθέρων (FDP) που φαίνεται να επιστρέφει στην τοπική Βουλή του Μονάχου μετά από απουσία πέντε ετών. Πάντως αυτό δεν ήταν βέβαιο μέχρι και το βράδυ της Κυριακής, καθώς τα έξιτ πολς έδιναν το FDP ελάχιστα πάνω από το εκλογικό όριο του 5%. Θεωρητικά δεν αποκλείεται πάντως και μία συμμαχία της CSU με τους σοσιαλδημοκράτες.

Δημοσιεύθηκε στις 14 October 2018 | 10:11 pm


Newsweek: Τεράστιες διαστάσεις λαμβάνει η σεξουαλική κακοποίηση στη Μόρια

Σε άρθρο που δημοσίευσε το Newsweek, γίνεται εκτενείς αναφορά για την κατάσταση που βιώνουν γυναίκες και παιδιά στη Μόρια της Λέσβου. Στο στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών και προσφύγων της Ελλάδας.
Όπως αναφέρει, όταν πέσει η νύχτα στη Μόρια, οι μητέρες που ζουν εκεί, λένε πως μένουν ξάγρυπνες μέσα στις σκηνές τους από φόβο για την ασφάλεια των οικογενειών τους, καθώς δεν είναι λίγες οι αναφορές για εκτεταμένη βία και σεξουαλική κακοποίηση σε παιδιά και γυναίκες σε όλη την έκταση της Μόριας.
Από τα μέσα Μαΐου, οι περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης έχουν εκτοξευθεί στα στρατόπεδα προσφύγων και σε μια μη προστατευμένη περιοχή όπου εκατοντάδες οικογένειες ζουν σε σκηνές έξω από την Μόρια.
Ο ιατρικός συντονιστής των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, Δρ. Ντέκλαν Μπάρι, δήλωσε στο Newsweek ότι από τα μέσα Μαΐου, ο οργανισμός έχει κατά μέσο όρο μία αναφερθείσα περίπτωση σεξουαλικής κακοποίησης την εβδομάδα.
Ο κ. Μπάρι δήλωσε ότι οι περιπτώσεις αυτές αφορούσαν γυναίκες, άνδρες και παιδιά στο στρατόπεδο προσφύγων, αλλά σχεδόν οι μισές, αφορούσαν αγόρια και κορίτσια ηλικίας κάτω των 18 ετών, με τουλάχιστον δύο περιστατικά που αφορούσαν παιδιά ηλικίας πέντε ετών.
Ορισμένα από τα αναφερθέντα περιστατικά κακοποίησης παιδιών αφορούσαν διαπεραστικό βιασμό, ενώ άλλοι εμπλέκονταν σε «ακατάλληλη σεξουαλική επαφή».
Σε μια συγκεκριμένη περίπτωση, ένας πατέρας και μόλις είχε αφήσει τη σκηνή του για να πάει πάρει φαγητό και επιστρέφοντας βρήκε το παιδί του κακοποιημένο σεξουαλικά, σημειώνει ο κ.Μπάρι.
Η αποκάλυψη έρχεται μετά την πρόσφατη ανησυχία των ΓΧΣ ότι μεγάλος αριθμός παιδιών και εφήβων στην Μόρια έχει προσπαθήσει να αυτοκτονήσει ή να αυτοτραυματιστεί. Ο κ. Μπάρι, τονίζει πως οι περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης είναι πολύ περισσότερες από αυτές που καταγγέλλονται.

«Οι γυναίκες και τα παιδιά εδώ ζουν φοβισμένοι»
Οι ελληνικές αρχές έχουν αποτύχει να προστατέψουν τους σχεδόν 8.500 ανθρώπους που ζουν στη Μόρια, με τις γυναίκες και τα παιδιά να νιώθουν φοβισμένοι, ακόμα και για να πάνε σε μια από τις ελάχιστες φορητές τουαλέτες που είναι διαθέσιμες τη νύχτα.
«Είναι πολύ κακό. Η Μόρια δεν είναι ασφαλής», δήλωσε στο Newsweek μια 32χρονη Αφγανίδα μητέρα που κατέφυγε στην Ελλάδα από το Ιράν με το σύζυγό της και το μωρό της.
Η μητέρα, της οποίας το όνομα δεν αναφέρεται για να προστατεύσει την ταυτότητά της, δήλωσε ότι η οικογένειά της ζει με φόβο αφού ακούει ιστορίες παιδιών που έχουν απαχθεί και κακοποιηθεί.
«Έχω ακούσει άνδρες να πηγαίνουν στη ζούγκλα, να πίνουν, να πετάνε πέτρες και να κλέβουν αγόρια και κορίτσια», είπε.
Ένας 21χρονος άνδρας που κοντά στη σκηνή, αισθάνθηκε υποχρεωμένος να συμμετάσχει στη συνομιλία μετά από τα σχόλια της μητέρας, λέγοντας πως «συμβαίνει συχνά και όχι μόνο βιασμοί».
Ο 21χρονος, ο οποίος επίσης εγκατέλειψε το Ιράν ως πρόσφυγας του Αφγανιστάν, δήλωσε ότι έχει επίσης ακούσει για παιδιά ηλικίας 12 ετών και 13 ετών που κάνουν σεξουαλικές πράξεις για χρήματα.
Είπε ότι έχει ακούσει τους άνδρες από ένα τμήμα που βρίσκεται στη νότια πλευρά του στρατοπέδου, να μιλούν για τέτοιες συναλλαγές. «Το ακούω συχνά από αυτούς, να περιγράφουν το πως έφεραν κορίτσια στη σκηνή», σημείωσε και πρόσθεσε, «όταν είσαι εδώ αρκετό καιρό, τότε ξέρεις».
Μία μητέρα που είχε ζήσει στην Μόρια για τρεις μήνες μαζί με το σύζυγό της και τρία παιδιά δήλωσε στο Newsweek ότι και αυτή φοβόταν την περιοχή μετά από καταγγελίες μιας άλλης Αφγανική οικογένειας που ήξεραν για τις κακοποίησης παιδιών.
Η μητέρα τόνισε ότι «από τη Μόρια το μόνο πράγμα που καταλάβαμε είναι ότι θα πεθαίναμε εκεί. Δεν βλέπαμε καμία ελπίδα».
Ο Barry δήλωσε στο Newsweek ότι κάθε φορά που γίνεται αναφορά για σεξουαλική κακοποίηση στους ΓΧΣ, ο οργανισμός αναφέρει το περιστατικό στην αστυνομία, αναλαμβάνει να πάει το θύμα στο νοσοκομείο για θεραπεία και παρέχει ψυχολογική υποστήριξη στους επιζώντες και τις οικογένειές τους.
Ο ιατρικός συντονιστής των ΓΧΣ λέει ότι αποδίδει μεγάλο μέρος της ευθύνης για τις συστηματικές αποτυχίες που επέτρεψαν στην Μόρια να γίνει ένας υπερπληθυσμένος και επικίνδυνος τόπος στη Συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας, η οποία έχει τεθεί σε εφαρμογή εδώ και περισσότερα από δύο χρόνια.
Η αμφιλεγόμενη συμφωνία προοριζόταν να λειτουργήσει ως πρόγραμμα «ένα προς ένα» που θα επέτρεπε στην Ελλάδα να στείλει έναν παράνομο αιτούντα άσυλο πίσω στην Τουρκία για κάθε συριακό πρόσφυγα που επανεγκαταστάθηκε στην Ευρώπη.
Το σχέδιο αυτό, λέει ο κ. Barry, έχει αποτύχει σε μεγάλο βαθμό, με χιλιάδες αιτούντες άσυλο να φτάνουν στις ακτές της Λέσβου, παρά το γεγονός ότι το νησί έχει λίγο χώρο για να τους φιλοξενήσει.
«Είναι ένα τοξικό χάος», είπε ο Barry. «Είναι μια συμφωνία που κρατά τους ανθρώπους σε περιορισμό στο νησί, και δεν εμποδίζει περισσότερους ανθρώπους να φτάσουν».
Στη Μόρια, τα παιδιά αποτελούν το περισσότερο από το ένα τρίτο του πληθυσμού σχεδόν 8.500 ατόμων.
Πριν από ένα μήνα, ο περιφερειακός κυβερνήτης του Βόρειου Αιγαίου, Χριστίνα Καλογήρου, απείλησε να κλείσει τη Μόρια, παρέχοντας στους κυβερνητικούς αξιωματούχους προθεσμία 30 ημερών για να αντιμετωπίσει επιτέλους τις «επικίνδυνες» συνθήκες διαβίωσης που αποκαλύφθηκαν στο στρατόπεδο από επιθεωρητές δημόσιας υγείας.
Ωστόσο, με την πάροδο της προθεσμίας, λίγα έχουν αλλάξει στο στρατόπεδο, με υπερπληθυσμό, υγειονομικά θέματα, και την ασφάλεια που εξακολουθούν να πλήττουν τους κουρασμένους κατοίκους της Μόρια.

Δημοσιεύθηκε στις 14 October 2018 | 10:00 pm


Νομός Μεσσηνίας - Ειδήσεις και Νέα

Ικανοποιητική η ανακύκλωση φαρμάκων στη Μεσσηνία

  1. Ικανοποιητική η ανακύκλωση φαρμάκων στη Μεσσηνία  Εφημερίδα Ελευθερία
  2. Το πρόγραμμα ανακύκλωσης φαρμάκων στη Μεσσηνία  Φαρμακευτικός κόσμος (Δελτίο Τύπου) (Ιστολόγιο)
  3. Full coverage

Δημοσιεύθηκε στις 13 October 2018 | 4:27 pm


B' Μεσσηνίας: Μεσσηνιακός – Γαρδίκι 2-2

  1. B' Μεσσηνίας: Μεσσηνιακός – Γαρδίκι 2-2  sportstonoto (Δελτίο Τύπου)
  2. Full coverage

Δημοσιεύθηκε στις 10 October 2018 | 8:37 pm


Δείτε αγγελίες στο Νομό Μεσσηνίας


Φιλικοί ιστότοποι: