Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Μεσσηνίας    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Πότε και πώς θα ανοίγει θυρίδες η Εφορία

Την ύπαρξη θυρίδων από τον Μάρτη θα την ξέρει η εφορία για κάθε ένα ΑΦΜ φυσικού ή νομικού προσώπου για το οποίο ζητεί στοιχεία στο πλαίσιο ελέγχου ή λήψης αναγκαστικών μέτρων είσπραξης.
Αυτό προβλέπεται σε νέα απόφαση της υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου. Για να φτάσουμε όμως στο άνοιγμα θυρίδων και πολύ περισσότερο στην κατάσχεση του περιεχομένου τους, ο δρόμος είναι μακρύς και περνά μέσα από δικαστικές αποφάσεις ή εισαγγελικές παραγγελίες.
Οι ισχύουσες διατάξεις νόμου ορίζουν ότι:
1. Οι θυρίδες μπορεί να ανοίξουν μόνο με εντολή εισαγγελέα και οποιοδήποτε περιουσιακό στοιχείο μπορεί να κατασχεθεί σε περίπτωση που διαπιστωθεί έκνομη δραστηριότητα ή οφειλές προς το Δημόσιο. Η πρόσβαση γίνεται μόνο σε περιπτώσεις φοροδιαφυγής ή όταν υπάρχουν κατηγορίες για κακουργηματικές πράξεις.
2. Οι τράπεζες έχουν την υποχρέωση να γνωστοποιούν το όνομα κατόχου τραπεζικής θυρίδας στις φορολογικές αρχές, αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενο της θυρίδας.
3. Αν η εφορία θέλει να κατάσχει το περιεχόμενο τραπεζικής θυρίδας, πρέπει πρώτα να έχει στα χέρια της δικαστική απόφαση.
Οι θυρίδες, σύμφωνα με το ισχύον πλαίσιο είναι απαραβίαστες τόσο από τις ίδιες τις τράπεζες, όσο και από κάθε τρίτο. Απόντος του μισθωτή, λόγω θανάτου για παράδειγμα ή εγκατάλειψης της θυρίδας, η τελευταία μπορεί να ανοιχτεί μόνο αν συντρέχουν οι νόμιμες προς προϋποθέσεις και εφόσον τηρηθούν οι προβλεπόμενες από τον νόμο διαδικασίες.
Επιπλέον, οι τράπεζες δεν μπορούν να δεσμεύσουν το περιεχόμενο των θυρίδων ή να απαγορεύσουν το άνοιγμά τους από τον μισθωτή, παρά μόνο σε περιπτώσεις εκτέλεσης αποφάσεων της Δικαιοσύνης ή άλλων αρχών. Οι τράπεζες, προκειμένου να εξασφαλίσουν την προστασία των θυρίδων, των συναλλασσομένων και του προσωπικού τους, καθορίζουν, πέραν των όσων προβλέπονται στη νομοθεσία, τα είδη τα οποία απαγορεύεται να φυλάσσονται σε αυτές. Οφείλουν δε να ενημερώσουν σχετικά τον πελάτη πριν από τη μίσθωσή της.
Επομένως, ακόμα και μετά τη νέα απόφαση Παπανάτσιου, οι τράπεζες εξακολουθούν να μην μπορούν να δώσουν στοιχεία στις ελεγκτικές αρχές για το περιεχόμενο των θυρίδων. Εφεξής όμως (από τις 3 Μαρτίου για την ακρίβεια) θα πρέπει να κάνουν γνωστή την ύπαρξή τους.
Παρ’ όλα αυτά, ήδη από το περυσινό επιχειρησιακό σχέδιο της ΑΑΔΕ είχε τεθεί ζήτημα απλοποίησης του νομοθετικού πλαισίου για το άνοιγμα των θυρίδων και την κατάσχεση του περιεχομένου τους για όσους χρωστούν στο δημόσιο. Είχε προβλεφθεί μάλιστα και η σύσταση ειδικής ομάδας εργασίας προκειμένου να μελετήσει το ισχύον πλαίσιο και να παραδώσει τις προτάσεις στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, προκειμένου, εάν κρίνεται σκόπιμο να υπάρξουν αλλαγές. Μέχρι σήμερα, το θέμα δεν έχει ανακινηθεί.

Οι αλλαγές

Η απόφαση της υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου ορίζει ότι όταν υποβάλλεται αίτημα για την παροχή στοιχείων φορολογουμένων που σχετίζονται με τραπεζικά προϊόντα, μέσω του Μητρώου Τήρησης Τραπεζικών Λογαρισμών, οι τράπεζες θα πρέπει να δίνουν όλα τα διαθέσιμα στοιχεία τα οποία αφορούν καταθετικούς λογαριασμούς πρώτης ζήτησης , λογαριασμούς προθεσμίας, χορηγητικούς, επενδυτικούς, άλλους, τραπεζικές θυρίδες και λογαριασμούς πληρωμών. Με τον τρόπο αυτό, οι ελεγκτικές αρχές θα έχουν στη διάθεσή τους ένα πλήρες τραπεζικό προφίλ των φορολογουμένων οι οποίοι είτε ελέγχονται είτε βρίσκονται στο στόχαστρο του εισπρακτικού μηχανισμού για ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις.
Ειδικότερα, στην απόφαση η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ ορίζεται ότι το Σύστημα Μητρώου Τραπεζικών Λογαριασμών και Λογαριασμών Πληρωμών (Σ.Μ.Τ.Λ και Λ.Π.) θα μπορεί πλέον να διαβιβάζει ηλεκτρονικά στις Δ.Ο.Υ., τα Ελεγκτικά Κέντρα, το Σ.Δ.Ο.Ε., την Οικονομική Αστυνομία, την Αρχή για την Αντιμετώπιση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, τους Οικονομικούς Εισαγγελείς και τους Εισαγγελείς Διαφθοράς πληροφορίες όχι μόνο για την κίνηση των τραπεζικών λογαριασμών των ελεγχόμενων φορολογουμένων αλλά και για, λογαριασμούς χορηγήσεων , επενδυτικούς ή άλλους λογαριασμούς αλλά και θυρίδες.


Euro2day

Δημοσιεύθηκε στις 22 February 2019 | 10:00 am


ΒΙΝΤΕΟ - "Προδότες, Κατσαπλιάδες" !!! "Θερμή" υποδοχή στον Τζανακόπουλο από διαδηλωτές

Εν μέσω έντονων αποδοκιμασιών έφτασε στην Κατερίνη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, προκειμένου να παρευρεθεί σε κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνης.
Περίπου 250 πολίτες ήταν συγκεντρωμένοι πραγματοποιώντας διαμαρτυρία  στην Πλατεία Ηρώων κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών. Μόλις αντιλήφθηκαν πως ο κ. Τζανακόπουλος έφτασε, άρχισαν να τον αποδοκιμάζουν έντονα.
"Προδότες, Κατσαπλιάδες", φώναξαν μεταξύ άλλων ενώ φώναξαν και συνθήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.
Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν οι διαδηλωτές και στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Στέργιο Καστόρη και Χάρη Τσανακλή. Το σύνθημα που φώναζαν κατά όσων πήγαιναν στην εκδήλωση ήταν: "Πέντε προδότες είσαστε".
Στο σημείο υπήρχαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, οι οποίες μάλιστα προχώρησαν σε εννέα προσαγωγές για προληπτικούς λόγους.
Δείτε τα σχετικά βίντεο:


 thestival

Δημοσιεύθηκε στις 22 February 2019 | 9:30 am


Nice job, next please

Το τελευταίο 24ωρο εμφανίστηκαν δύο σημάδια που φανερώνουν πιθανή ήττα της κυβέρνησης. Όχι μέσα από γκάλοπ. Το ένα είναι μια έμμεση ομολογία κορυφαίου στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ και δεν είναι ο Τσακαλώτος. 
Το δεύτερο έρχεται από την υπερατλαντική υπερδύναμη. Και τα δύο έρχονται από τη Βουλή.
Ο κάποτε πρόεδρος της Βουλής όλων των κομμάτων και εσχάτως πρόεδρος της Βουλής του ΣΥΡΙΖΑ, εισηγήθηκε να μη μειωθούν οι μετακλητοί υπάλληλοι στους πρώην προέδρους της Βουλής και στους πρώην πρωθυπουργούς. Να παραμείνουν 5 αντί να μειωθούν σε τρεις, όπως αυτός ο ίδιος είχε τροποποιήσει τον κανονισμό του Σώματος το 2015, κόβοντας τα προνόμια των πρώην!
Από τη διατήρηση των παραπάνω μετακλητών οι μόνοι που θα
ωφεληθούν θα είναι ο ίδιος ο κ Βούτσης και ο κ Τσίπρας!
Γιατί Σαμαράς και Μεϊμαράκης (πρώην πρ. Βουλής) είναι βουλευτές και δεν δικαιούνται των πρόσθετων μετακλητών. Και οι παλιότεροι δικαιούνται μόνο έναν, αφού έχουν περάσει δυό κοινοβουλευτικές περίοδοι από τις θητείες τους, όπως όρισε ο κανονισμός το 2015.
Είναι ηλίου φαεινότερο ότι ο Κ Βούτσης φροντίζει να εξασφαλίσει θεσούλες και άνεση μετά από ήττα. Γιατί, αν ήταν τόσο βέβαιος για τη νίκη όσο λέει δεν θα ασχολιόταν με ένα τόσο χαμηλό και φωτογραφικό θέμα. Δεν θα ασχολιόταν καν. Δεν θα είχε λόγο.

Το δεύτερο σημάδι, που πρέπει να ανησυχεί την κυβέρνηση δεν προέρχεται από την ίδια. Προέρχεται από τις ΗΠΑ! Παρεμπιπτόντως, οι Αμερικάνοι είναι οι εφευρέτες των δημοσκοπήσεων. Κι αυτό πρέπει να το πάρει κανείς σοβαρά υπ όψιν του.
Συγκεκριμένα, χτες, ο Αμερικανός πρεσβευτής κ Πάιατ επισκέφτηκε τον κ Μητσοτάκη στο γραφείο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή. Οι Αμερικάνοι δεν φημίζονται για την τυπικότητά τους. Είναι πιο brutal. Αλλά, αυτή η επίσκεψη έχει έναν τόνο επισημότητας, που μόνο όσοι ασχολούνται επαγγελματικά με την πολιτική και τη διπλωματία μπορούν να δουν και να διαπιστώσουν.
Έτσι, δεν είναι, ίσως, τυχαίο, που η επίσκεψη αυτή έγινε αμέσως μετά το προχτεσινό συγχαρητήριο μήνυμα Τραμπ στον κ Τσίπρα για την παράδοση  των Σκοπίων και της ελληνικής ιστορίας στο ΝΑΤΟ. Σαν να ακούστηκε μέσα από το μήνυμα Τραμπ και την επίσκεψη Πάιατ: «Nice job, next please».

 
Γ. Παπαδόπουλος- Τετράδης
liberal.gr

Δημοσιεύθηκε στις 22 February 2019 | 9:00 am


Προς κύριο Ν. Παππά: Ουδείς καταλληλότερος να μιλήσει για fake news από τον "πατέρα" των fake news

Με έκπληξη διαβάσαμε ότι ο κ. Παππάς θα έρθει στην Καλαμάτα για να μας ξεναγήσει στα... άγνωστα νερά των fake news, τους υφάλους  για την ελευθερία, την δημοκρατία και τον πολιτισμό.
Μόνο ως αστείο θα μπορούσε να το εκλάβει κανείς, αλλά μετά από μια δεύτερη σκέψη κάλλιστα θα μπορούσε να πει ότι ουδείς καταλληλότερος να μιλήσει για fake news από τον "πατέρα" των fake news.
Διότι ο κ. Παππάς είναι ο άνθρωπος που εισήγαγε τα fake news στην πολιτική ζωή. Είναι ο άνθρωπος που υιοθέτησε και συνεχίζει να υιοθετεί τα fake news εκδοτών - πιστολιών του ΣΥΡΙΖΑ, για να πλήξει του πολιτικούς  του αντιπάλους.
Είναι ο άνθρωπος που όταν υπήρξε διευθυντής του κ. Τσίπρα, μαζί κοροϊδέψανε τον λαό για να του υφαρπάξουν την ψήφο, κατασκευάζοντας τα μεγαλύτερα fake news που υπήρξαν ποτέ, όπως η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, η επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης  και πολλά άλλα.
Και μαζί, με ανάλογα ψέματα, συνεχίζουν να κοροϊδεύουν τον λαό για να υφαρπάξουν εκ νέου την ψήφο του.
Την ίδια στιγμή, η Δημοκρατία απειλείται, καθώς πάλι με fake news στήνουν σκευωρίες σαν της Novartis για να σπιλώσουν και εξοντώσουν  τους  πολιτικούς τους αντιπάλους.
Σίγουρα λοιπόν κύριε Παππά, είστε ο καταλληλότερος να μιλήστε για fake news. Θα σας προτείναμε, ωστόσο, να συμμετάσχει και ο κ. Τσίπρας στην εκδήλωση για να διαφωτιστούν  περισσότερο οι πολίτες της Καλαμάτας.
Παρεμπιπτόντως, μιας και θα είστε στην Καλαμάτα θα σας συμβουλεύαμε να κάνετε κι ένα ιδιαίτερο φροντιστήριο, περί του θέματος, στον διορισμένο βουλευτή Μεσσηνίας κ. Κατρούγκαλο.
Γιατί αν κρίνουμε από την γκάφα στη Βουλή την προηγούμενη εβδομάδα, με αφορμή τα όσα είπε σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες για ενδεχόμενη απόσυρση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ώστε  να μην περάσει το άρθρο 32 που αφορά στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας με 180 ψήφους, τα οποία λίγο μετά χαρακτήρισε fake news, προφανώς είναι κακός μαθητής και χρειάζεται βελτίωση.
Εντούτοις, συμπάσχουμε μαζί σας και κατανοούμε απόλυτα την ανάγκη σας να παραστείτε σε αυτή την εκδήλωση.  Ως γνωστόν αυτός που λέει πολλά ψέματα στο τέλος τα πιστεύει κι ο ίδιος. Συνεπώς, ενδόμυχα, έχετε  την ανάγκη να εξαγνιστείτε, ασχέτως αν δεν το παραδέχεστε.
Πάντως, θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε  ότι ο λαός πλέον σας  έχει πάρει χαμπάρι, κι όσα fake news κι αν του σερβίρετε, δηλαδή όσα ψέματα, ψέματα και πάλι ψέματα κι αν του πείτε,  το «μαύρισμα» που σας επιφυλάσσει στις κάλπες δεν το γλυτώνετε.
Γνωρίζει πια ότι το μεγαλύτερο fake news που υπήρξε στην πολιτική ιστορία και ο μεγαλύτερος ύφαλος για τη Δημοκρατία είναι η διακυβέρνηση της πρώτης φοράς Αριστεράς.  Και το μήνυμά του στις επερχόμενες εκλογές θα είναι ένα: 
ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ!!!
Και κάτι ακόμη. Μετά από την εκλογική σας συντριβή θα έρθει και η τιμωρία για τις ΠΕΤΣΙΝΕΣ σκευωρίες. Και το πρώτο real news που θα γραφτεί με πηχυαίους τίτλους θα αφορά  τα πεπραγμένα του κολλητού σας ΠΕΤΣΙΤΗ.
«Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται», λέει η λαϊκή ρήση.
Ο χρόνος τελείωσε. Οι μάσκες έπεσαν. Η Νέμεσις έρχεται και δεν θα είναι fake news.
Σύντομα θα το διαπιστώσετε.

Μίλτος Χρυσομάλλης,
Δρ. Πολιτικός Μηχανικός
Πολιτευτής ΝΔ Μεσσηνίας

Δημοσιεύθηκε στις 22 February 2019 | 8:55 am


Αναβολή της δίκης για Κακούργημα του «Καναλάρχη » Νίκου Φλαούνα

ΘΡΑΣΟΣ ΧΙΛΙΩΝ ΠΙΘΗΚΩΝ !!!

Να έχει καταδικαστεί πρωτόδικα για κακούργημα  σαν απατεώνας και όχι μόνο να κυκλοφορεί ελεύθερος αλλά να παριστάνει τον κήνσορα ηθικής και τον πολιτικό αναλυτή μέσα από τηλεοπτική συχνότητα που τον φιλοξενεί στην Πελοπόννησο ….

Για τις 11 Απριλίου 2019 ορίστηκε η συνέχεια της δίκης του Νίκου Φλαούνα στο Α Πενταμελές Εφετείο κακουργημάτων της Αθήνας
Η υπόθεση ήταν να εκδικασθεί χθές είχε το Νο 1 στο πινάκιο αλλά οι συνήγοροί υπεράσπισης του κατηγορούμένου  οι οποίοι τυγχάνουν να είναι και νομικοί σύμβουλοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη κατέθεσαν στο δικαστήριο ιατρική βεβαίωση ασθενείας του κου Φλαούνα από το Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν και ζήτησαν την αναβολή της .
Το δικαστήριο δέχθηκε την βεβαίωση έδωσε την αναβολή αλλά διέταξε την συνέχιση της δίκης με την ίδια σύνθεση του δικαστηρίου  στις 11 Απριλίου του 2019
Το ιστορικό
Με ομόφωνη απόφασή του (2039/2018), το Ζ' Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, που συνεδρίασε στις 14 Νοέμβρη, αναίρεσε την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που αθώωσε κατά πλειοψηφία σε δεύτερο βαθμό τον «καναλάρχη » της Μεσσηνίας Νικόλαο Φλαούνα.
Σε πρώτο βαθμό ο Φλαούνας είχε καταδικαστεί ομόφωνα σε κάθειρξη δώδεκα ετών για απάτη σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου
Επί σειρά ετών, από το 1989 μέχρι το 2009, εμφανιζόταν ως υπάλληλος του υπουργείου Γεωργίας, μισθοδοτούνταν και προαγόταν κανονικότατα, ενώ στην πραγματικότητα ήταν δημοσιογράφος της «Αυριανής» και μετέπειτα ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού ΝΕΤ της Μεσσηνίας !
Κι όμως, του αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό προτέρου εντίμου βίου, με μοναδικό στοιχείο το λευκό ποινικό μητρώο.
Ανεξάρτητα, όμως, από τον «ευγενικό» χειρισμό, της δικαιοσύνης  σημασία έχει πως ο Φλαούνας καταδικάστηκε ως απατεώνας .
Η πλειοψηφία του δικαστηρίου (3 προς 2) αθώωσε τον Φλαούνα, κάνοντας αναφορά κυρίως στη μαρτυρική κατάθεση του Τζουμάκα, επικαλούμενη «ορισμένες αμφιβολίες καθόσον αφορά την αντικειμενική και υποκειμενική υπόσταση της αξιόποινης πράξης της απάτης σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου»!
Ο Αρειος Πάγος  έκανε φύλλο και φτερό την αθωωτική απόφαση, σημειώνοντας ότι το Πενταμελές Εφετείο (η πλειοψηφία) «δεν έλαβε υπόψη του και δεν αξιολόγησε στο σύνολό τους όλα ανεξαιρέτως τα αποδεικτικά μέσα που είχε στη διάθεσή του για να διαμορφώσει την κρίση του, αλλά επιλεκτικά έλαβε υπόψη του και συνεκτίμησε μερικά μόνο από αυτά, καθώς και περικοπές κάποιων από αυτά»!
 Και αναφέρει χαρακτηριστικά στοιχεία του αποδεικτικού υλικού, που ανατρέπουν αυτά που επιστράτευσε το Πενταμελές για να αθωώσει τον Φλαούνα.
Σημειώνει ακόμα ο Αρειος Πάγος ότι «περαιτέρω, η προσβαλλόμενη απόφαση περιέχει αντιφάσεις», τις οποίες και καταγράφει.
Εκείνο που έχει σημασία είναι πως η αναιρετική απόφαση, μολονότι δε δικάζει επί της ουσίας, δικαιώνει απόλυτα τις αποκαλύψεις  για τον Φλαούνα.
Αυτό το «μπουμπούκι» δεν έχει καθήσει ούτε μια μέρα στη φυλακή, χάρη στην προστασία που του πρόσφεραν  διάφοροι ΠΑΣΟΚΟΙ με πρώτο και καλύτερο τον Στ,Τζουμάκα

Δεν είναι δυνατόν στην Ελλάδα το 2019 να βάζεις φυλακή μια καθαρίστρια επειδή πλαστογράφησε το απολυτήριο του δημοτικού, που στην τελική η γυναίκα δεν καθόταν αλλά καθάριζε δημόσιες τουαλέτες… χωρίς ρεπό και να αφήνεις ελεύθερο αυτόν που πληρωνόταν απο όλους εμάς χωρίς να κάνει τίποτε.

Να έχει καταδικαστεί πρωτόδικα για κακούργημα και όχι μόνο να κυκλοφορεί ελεύθερος αλλά να παριστάνει τον κήνσορα ηθικής και τον πολιτικό αναλυτή μέσα από τηλεοπτική συχνότητα που τον φιλοξενεί στην Πελοπόννησο

Δημοσιεύθηκε στις 22 February 2019 | 8:54 am


Έρχεται η Ωκεανίδα με ψυχρές αέριες μάζες και ισχυρά φαινόμενα


Βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας επιφυλάσσει για σήμερα Παρασκευή ο καιρός.

Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα έχουμε νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια καθώς και χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά.

Ο καιρός θα επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο και μέχρι τη νύχτα θα επηρεαστούν και οι υπόλοιπες περιοχές και θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα ημιορεινά της βόρειας χώρας.
Οι άνεμοι στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από τη νύχτα στα βόρεια 5 με 7 μποφόρ.
Στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση από τα βόρεια. Παγετός τη νύχτα στα βόρεια ηπειρωτικά.
Υπενθυμίζεται ότι το νέο κύμα κακοκαιρίας που θα πλήξει τη χώρα μας από σήμερα βράδυ, πήρε το όνομα «Ωκεανίς». Κύρια χαρακτηριστικά του κύματος κακοκαιρίας θα είναι η μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας λόγω της έλευσης αερίων μαζών πολικής προέλευσης από τα βορειοδυτικά, οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως πάνω από τη θάλασσα και οι πυκνές χιονοπτώσεις τόσο σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα, όσο και κατά τόπους σε πεδινές περιοχές.
Αττική
Καιρός: λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και από το βράδυ βόρειοι με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 03 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Από το βράδυ θα χιονίσει στα γύρω ορεινά.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 που τη νύχτα θα ενισχυθούν σε 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 03 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Από το βράδυ θα χιονίσει και σε ημιορεινές περιοχές. Τη νύχτα θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στα ανατολικά κυρίως θαλάσσια-παραθαλάσσια. Τοπικα περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ανατολικά.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4, τοπικά στη Μακεδονία βόρειοι βορειοδυτικοί 4 και από τη νύχτα 5 με 6 μποφόρ. Το βράδυ στα ανατολικά θα στραφούν σε βορειοανατολικούς και τη νύχτα θα ενισχυθούν σε 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 02 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία στα υπόλοιπα. Από το απόγευμα θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου και αργότερα στα ορεινά της Δυτικής Στερεάς. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και από αργά το απόγευμα στο Ιόνιο βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 03 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι θα αυξηθούν και από τα βόρεια θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Από τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα ορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς.
Άνεμοι: στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα νότια νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ που το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 03 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα θα αυξηθούν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Άνεμοι: βόρειοι 4 με 5 μποφόρ που βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς.
Θερμοκρασία: από 06 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από τα βόρεια θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Αργά τη νύχτα στα βόρεια θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Αργά τη νύχτα στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν.
Θερμοκρασία: από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Από το πρωί του Σαββάτου 23/02 παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειώνονται και σε πεδινές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και από το βράδυ του Σαββάτου στα πεδινά της Θεσσαλίας και ημιορεινά της Στερεάς και Πελ/νήσου.
Στις περιοχές που θα επηρεαστούν από έντονες βροχοπτώσεις συμπεριλαμβάνεται εκ νέου η Κρήτη και ιδιαίτερα τα δυτικά τμήματα του νησιού.
Επιπρόσθετα, το διήμερο Σάββατο 23/02 - Κυριακή 24/02, πολύ θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεων 9-10 μποφόρ θα επικρατήσουν στο Αιγαίο, ενώ πολύ θυελλώδεις άνεμοι εντάσεων έως 8-9 μποφόρ θα επηρεάζουν κατά περιόδους χερσαίες περιοχές της ανατολικής και νότιας χώρας.
Στο βίντεο που ακολουθεί προβάλλονται προγνωστικοί χάρτες για την πορεία των αερίων μαζών στην Ευρώπη και την Ελλάδα κατά τη διάρκεια της "Ωκεανίδας" μέχρι και τις βραδινές ώρες της Κυριακής 24/02.

Δημοσιεύθηκε στις 22 February 2019 | 8:30 am


ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ !!! Νέοι τρόποι για ραντεβού στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Από Δευτέρα 25/02/2019 γίνεται γνωστό ότι οι πολίτες δύναται να κλείνουν ραντεβού με τα Εξωτερικά Ιατρεία του Νοσοκομείου Καλαμάτας, με τους παρακάτω 3 τρόπους:

Α) Με την αυτοπρόσωπη παρουσία στην Γραμματεία Εξωτερικών Ιατρείων.

Β) Μέσω τηλεφωνικής κλήσης στο 27210- 46693 με αστική χρέωση από Δευτέρα έως Παρασκευή και από 9 π.μ. μέχρι 2 μ.μ.

Γ) Οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας μέσω του 14500.

Δημοσιεύθηκε στις 22 February 2019 | 7:41 am


Καλημέρα από τον ΚΥΡ


Δημοσιεύθηκε στις 22 February 2019 | 7:33 am


Σεφ σηκώνουν τα μανίκια για καλό σκοπό


Σε μια χώρα που φημίζεται για το φουά γκρα και το μπον φιλέ, φημισμένοι εστιάτορες συγκεντρώθηκαν στο Παρίσι για να αντιμετωπίσουν την πρόκληση της δημιουργίας ενός μενού που συμφιλιώνει τη γαστρονομία και την περιβαλλοντική προστασία.
Φαγόπυρο αντί για μοσχαράκι μπλανκέτ, μπιζέλια αντί για μοσχαρίσια μπριζόλα: όλο και περισσότεροι καλοφαγάδες συμμερίζονται τις ανησυχίες των επιστημόνων που ζητούν τη λήψη ριζοσπαστικών μέτρων ώστε ο παγκόσμιος πληθυσμός, που μπορεί να φθάσει τα 10 δισεκατομμύρια το 2050, να τρέφεται χωρίς να καταστρέφεται ο πλανήτης.
Η γεωργία προκαλεί μεταξύ 25% και 30% των συνολικών εκπομπών αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου και είναι μια από τις βασικές αιτίες της απώλειας της βιοποικιλότητας.
Για τη μείωση των επιπτώσεων αυτών, ειδικοί σχεδίασαν μια καλή διατροφή για την υγεία και το περιβάλλον που δημοσιοποιήθηκε τον Ιανουάριο. Σύμφωνα με την έκθεση η οποία διεξήχθη από το ιατρικό περιοδικό The Lancet και τη μη κυβερνητική οργάνωση Fondation EAT, προτείνεται να καταναλώνονται καθημερινά κατά μέσο όρο 300 γραμμάρια λαχανικών, 200 γραμμάρια φρούτων, 200 γραμμάρια από πλήρη δημητριακά (ρύζι, σιτάρι, καλαμπόκι, κ.ά.) 250 γραμμάρια πλήρους γάλακτος (ή κάτι ισοδύναμο) και μόλις 14 γραμμάρια κόκκινου κρέατος, δηλαδή η υποδεκαπλάσια ποσότητα μιας μπριζόλας κλασικού μεγέθους.
Στις ανεπτυγμένες χώρες η κατανάλωση του κόκκινου κρέατος μπορεί να είναι έως και οκταπλάσια της συνιστώμενης εβδομαδιαίας δόσης.
"Οι σημερινές διατροφικές συνήθειες ωθούν τη Γη πέρα από τα όρια της και αποτελούν αιτία ασθενειών: είναι μια ταυτόχρονη απειλή για τον κόσμο και τον πλανήτη, προειδοποιούν οι συντάκτες της μελέτης που δημοσιεύεται στο περιοδικό The Lancet.
Δεδομένης της κατάστασης αυτής, η μκο Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση (WWF) και η εταιρία Knorr που ανήκει στον ολλανδικό κολοσσό αγροδιατροφικών προϊόντων και καλλυντικών Unilever δημοσίευσαν μια έκθεση με στόχο να αναδειχτούν 50 τρόφιμα: δημητριακά, όσπρια και φύτρα, λαχανικά, μανιτάρια, καρύδια και σπόροι. Στη συνέχεια κάλεσαν τους σεφ να προσπαθήσουν να ετοιμάσουν νέες συνταγές.

Δημοσιεύθηκε στις 22 February 2019 | 12:06 am


ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ : Σάββατο, με λαϊκά στην πλατεία

Στην Κεντρική πλατεία συνεχίζονται κι αυτό το Σάββατο (23 Φεβρουαρίου), οι εκδηλώσεις του Καλαματιανού Καρναβαλιού.  Στις 7μμ ο ερμηνευτής Δημήτρης Καραδήμος θα ταξιδέψει το κοινό σε λαϊκά μονοπάτια.
Παράλληλα συνεχίζονται οι προετοιμασίες για τις εκδηλώσεις της Τσικνοπέμπτης, ενώ το ερχόμενο Σάββατο (2 Μαρτίου), θα γίνει το πάρτι του Καρναβαλιού στο ξενοδοχείο Elite, με DJ τους Petros Bratakos & friends.
Στις 9 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η νυχτερινή παρέλαση, η οποία θα ξεκινήσει από τα «Ουζάκια» και θα καταλήξει στο Ιστορικό Κέντρο. Θα την παρουσιάσουν η Φωτεινή Ψυχίδου και η Άστρη Μαυρέα, με guest το Σωτήρη Γεωργούντζο.
Το 7ο Καλαματιανό Καρναβάλι θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 10 Μαρτίου 2019, με τη μεγάλη του παρέλαση, η οποία θα ξεκινήσει από το κτήριο της Φιλαρμονικής και θα καταλήξει στην κεντρική Πλατεία - Βασιλέως Γεωργίου. Την παρουσίαση έχει αναλάβει και φέτος ο Χρήστος Φερεντίνος, ενώ θα ακολουθήσει συναυλία με τους Onirama.
Τα παιχνίδια του 7ου Καλαματιανού Καρναβαλιού θα κορυφωθούν τις τελευταίες ημέρες της διενέργειάς του, με το μεγάλο τελικό την Παρασκευή 8 Μαρτίου, στην Πλατεία - Βασιλέως Γεωργίου.
Σημειώνεται πως οι Αποκριάτικες εκδηλώσεις του δήμου Καλαμάτας περιλαμβάνουν δράσεις στην πόλη και τις γειτονιές της, καθώς και στις Τοπικές Κοινότητες, όπως και το δρώμενο «ευετηρίας» στη Νέδουσα.

Δημοσιεύθηκε στις 22 February 2019 | 12:05 am


Ο Ευρωσκεπτικισμός τρέφεται από τη Δύση

 Γράφει  η * Αθηνά Αντωνιάδου 
 
Εν όψη των επικείμενων Ευρωεκλογών ολοένα και φουντώνουν οι συζητήσεις των λεγόμενων συστημικών εκπροσώπων που παρεμβαίνουν στα ΜΜΕ, σε μια επιχειρούμενη προσπάθεια από μέρους τους, προκειμένου να πείσουν το ακροατήριό τους  πως Ευρωσκεπτικισμός σημαίνει απομόνωση της ίδιας της Χώρας, αλλά και απομάκρυνση από τα ιδεώδη της Ευρώπης της ισονομίας και των ίσων ευκαιριών για όλους, στροφή προς τα άκρα της δεξιάς ή της αριστεράς, κάτι που όπως λένε θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην υποβάθμιση της οικονομικής ζωής των πολιτών και όχι μόνο. Οι λιγότεροι πολέμιοι του Ευρωσκεπτικισμού αναφέρονται απλώς σε μια τάση που λειτούργει ως τροχοπέδη σε κάθε κεντρική προσπάθεια που γίνεται ώστε να ξεπεραστεί η οποιαδήποτε κρίση.
Στον αντίποδα τα τελευταία χρόνια βλέπουμε να επιβάλλεται μια ψυχρή, αντικοινωνική λιτότητα στις χώρες του Νότου σε μια προσπάθεια, όπως ισχυρίζονται, δημοσιονομικής σταθερότητας και ανάκαμψης των χωρών αυτών.

Ευρωσκεπτικισμός σημαίνει κλειστά σύνορα, ρατσισμός, ξενοφοβία και διάλυση της Ε.Ε (?)
 
Αρχικά ας πάρουμε ως δεδομένο πως τα τελευταία χρόνια χώρες του Νότου όπως η Ελλάδα και η Ιταλία, καλούνται να αντιμετωπίσουν ισχυρές μεταναστευτικές πιέσεις που δέχονται κυρίως από την Ανατολή, ενώ το στρατηγείο της Ε.Ε και οι Γερμανικές δυνάμεις, φλερτάρουν με την Τουρκία (σ.σ έχει αποδειχτεί ένας αναξιόπιστος συνομιλητής ο οποίος εργαλειοποιεί κάθε σχετική συμφωνία που συνάπτει), προσφέροντάς της μάλιστα και μεγάλα χρηματικά πακέτα (δις ευρώ), ώστε να ανοιγοκλείνει ο αναξιόπιστος Ερντογαν την κάνουλα των μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη. Την ίδια στιγμή οι χώρες του Νότου και ειδικότερα η χώρα μας διαμαρτύρονται για έλλειψη πόρων, υλικοτεχνικών υποδομών, για μη ικανό αριθμό εξειδικευμένου προσωπικού (expert), ενώ, κάνουν λόγο για μια μη διαχειρίσιμη κατάσταση για την οποία απαιτείται επιμερισμός βάρους από τους εταίρους –χωρίς όμως ουσιαστική ανταπόκριση-.  Ταυτόχρονα, οι χώρες του Νότου, καλούνται να διαχειριστούν μεταξύ άλλων και Μ.Κ.Ο «ισχυρών συμφερόντων» με ξένο registry βόρειων χωρών, που ενώ χρηματοδοτούνται με σημαντικά ευρωπαϊκά κονδύλια, φαίνονται να μην ανταποκρίνονται στις απαιτούμενες προσδοκίες.
Στα πλαίσια αυτά το ίδιο στρατηγείο της Δύσης  φέρεται να ενισχύει τη δογματική άποψη, μέσω άγνωστων κέντρων εξουσίας, πως η άνοδος του Ευρωσκεπτικισμού θα οδηγήσει σε κλειστά σύνορα, ρατσισμό, ξενοφοβία και διάλυση της Ε.Ε, μη παραδεχόμενη ως είναι φυσικό την λανθασμένη συνταγή που τυχόν ακολούθησαν.
 
Είναι όμως έτσι, ή απλώς διαρρέονται από άγνωστα κέντρα εξουσίας σενάρια καταστροφής, φόβου για διάλυση της Ε.Ε ?
 
Αυτός είναι ένας προβληματισμός στον οποίο τα Δυτικά κυβερνεία σπεύδουν να δώσουν ως δεδομένη την δική τους απάντηση χωρίς να υπολογίζουν (?) τις κοινωνικές αντιδράσεις που θα φέρει η στάση τους αυτή.
Η αντίδραση ?

Ολοένα φαίνεται να δυναμώνει στις χώρες αυτές (σ.σ όπως στην Ελλάδα) και να εδραιώνεται η πολιτική ιδέα για μια Ευρώπη των Εθνών – Κρατών με Εθνική κυριαρχία που θα απέχει από κάθε προσπάθεια επιβολής των Γερμανικών συμφερόντων και όχι μόνο.

Το σίγουρο είναι πως ενώ δημιουργούνται διλλήματα, χωρίς ωστόσο αυτά να απαντώνται, σχετικά με το τι πραγματικά ισχύει και τι όχι αυτό που θα μείνει τελικά χαραγμένο στο μυαλό των πολιτών είναι οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν και ακόμη εφαρμόζονται, οι οποίες αποδεικνύεται με την πάροδο του χρόνου πως όχι μόνο  δεν λειτουργούν υπέρ της Ευρωπαϊκής ενοποίησης, αλλά στον αντίποδα θαρρείς πως δίνεται τροφή (?) ώστε να ενισχύονται πραγματικά ακραίες και λαϊκίστικες φωνές που δημιουργούν ένα συνονθύλευμα στερεότυπων μεταξύ των λαών της Ευρώπης.

Πλέον είναι ορατός ο δρόμος  που θα ακολουθηθεί στις επερχόμενες Ευρωεκλογές από τις πολιτικές δυνάμεις (σ.σ εάν αφουγκραστούν σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας) και δεν αποκλείεται στο μέλλον να δούμε ένα νέο Ευρωκοινοβούλιο όπου ένας σημαντικός αριθμός βουλευτών θα έχει ισχυρή αντιευρωπαϊκή κριτική και διάθεση.

* Αθηνά Αντωνιάδου ((Κοινωνιολόγος, blogger - Freelance writer)

  Επικοινωνία: 6946522418

Δημοσιεύθηκε στις 22 February 2019 | 12:03 am


Δικάζεται ιερέας για το «φτύστε τους πολιτικούς, είναι κοπρίτες και προδότες» με αφορμή τις Πρέσπες

Ενώπιον της δικαιοσύνης αναμένεται να βρεθεί με τις κατηγορίες της δημόσιας προτροπής σε βία, ο ιερέας Χρήστος Σιάννας, ο οποίος είχε στο κήρυγμά του με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών, σε «προδότες, εφιάλτες, κοπρόσκυλα».
Σύμφωνα με την dimokratiki.gr, θα τα όσα είχε πει τον Ιούνιο του 2018 είχαν προκαλέσει αίσθηση.
«Όποιο πολιτικό δείτε, φτύστετονε, αλλά ούτε και το σάλιο σας αξίζει γι’ αυτά τα κοπρόσκυλα, γιατί είναι τεμπέληδες, είναι αλήτες, με όλη τη σημασία της λέξεως» είχε αναφέρει μεταξύ άλλων.
«Αυτοί οι προδότες, οι ψεύτες, οι ελεεινοί. Εσχάτη προδοσία, υπογράψανε όλοι. Αυτά τα κοπρόσκυλα που πήρανε να διοικήσουνε και να διαλύσουνε, σε εντεταλμένη υπηρεσία, την πατρίδα μας. Σήμερα το απόγευμα στις Πρέσπες έχουν πάει όλοι οι κοπρίτες, όλοι οι υπουργοί, όλα τα ρεμάλια και ακόμη και βορειοελλαδίτες βουλευτές που υπογράψανε, θα πάνε να διασκεδάσουνε την μεγάλη τους επιτυχία», ανέφερε σε άλλο σημείο ο π. Χρήστος. Αυτοί λοιπόν οι άνθρωποι οι άθεοι, είναι ένα τίποτα, είναι μία χούφτα προδότες» ήταν μερικά από τα λεγόμενα του ιερέα.Το επίμαχο “χριστιανικό κήρυγμα” περιείχε ένα ποτ πουρί από ομοφοβία, εθνικισμό και προτροπή σε βίαιες πράξεις. Σημειώνεται ότι για παρόμοια προτροπή με «φτύσιμο» (σε ομοφυλόφιλους) καταδικάστηκε πρόσφατα ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος.

Δημοσιεύθηκε στις 21 February 2019 | 11:00 pm


Προσοχή: ανακαλείται πολύ γνωστό φάρμακο! Φόβοι οτι είναι καρκινογόνοΤην ανάκληση της παρτίδας 800452, με ημερομηνία λήξης τον Ιανουάριο του 2021, του φαρμακευτικού προϊόντος KARVOFIL 300mg/tab, αποφάσισε ο ΕΟΦ.
Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων, προχώρησε στην ανάκληση, κατόπιν ανίχνευσης της ουσίας NDEA (πιθανός καρκινογόνος παράγοντας) σε επίπεδα άνω των επιτρεπτών ορίων.
Η εταιρεία VOCATE ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΑΕ ως Κάτοχος Άδειας Κυκλοφορίας των προϊόντων στην Ελλάδα, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες της συγκεκριμένης παρτίδας και να την αποσύρει από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.


iefimerida.gr

Δημοσιεύθηκε στις 21 February 2019 | 10:30 pm


ΒΙΝΤΕΟ : Ξεκαθάρισμα από τη ΝΔ – Σπυράκη: «Δεν ήταν καλός περιφερειάρχης ο κ. Τατούλης» – Επίσημο «άδειασμα» και στην Εύη Τατούλη από τη ΝΔ

Απόλυτο ξεκαθάρισμα από τη Νέα Δημοκρατία για την υπόθεση που αφορά την Πελοπόννησο, με την εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη να μην αφήνει περιθώρια παρερμηνειών για τις περιφερειακές εκλογές, εκφράζοντας την απόλυτη στήριξή της στην υποψηφιότητα του Παναγιώτη Νίκα και «αδειάζοντας» για μία ακόμα φορά τον Πέτρο Τατούλη, για τον οποίο και σημείωσε πως «δεν ήταν καλός Περιφερειάρχης», με αναφορές που έχουν να κάνουν με την αξιοποίηση προγραμμάτων, τη διαχείριση των απορριμμάτων και μία σειρά ακόμα από ζητήματα.
Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Τηλεόρασης BEST η κα Σπυράκη ανέφερε μεταξύ άλλων για την υπόθεση των περιφερειακών εκλογών στην Πελοπόννησο:
«Δεν έκανε καλή δουλειά, δεν ήταν ένας καλό περιφερειάρχης ο κ. Τατούλης. Και δεν ήταν ένας καλός περιφερειάρχης για δεκάδες λόγους, αλλά θα απαριθμήσω μόνο λίγους.  Του δόθηκε μια 5ετία και σ’ αυτή τη 5ετία δεν κατάφερε να επιλύσει τα προβλήματα των πολιτών. Δεν ανέπτυξε την Πελοπόννησο, δεν χρησιμοποίησε τα κοινοτικά και περιφερειακά κονδύλια για να δημιουργηθούν έργα υποδομής… Δεν έκανε πολιτική για τον τουρισμό. Μόλις το 2,63% των εσόδων το πρώτο 9μηνο του 2018 αντιστοιχούν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Αντιμετώπισε την περιφέρεια ως μία οικογενειακή υπόθεση και τα έργα της επίσης ως οικογενειακή υπόθεση. Και θα σας πω κάτι που στεναχωρεί ιδιαίτερα.  Ο κ. Τατούλης διεκδικεί με πολλές αξιώσεις το Όσκαρ αναποτελεσματικότητας για τη διαχείριση απορριμμάτων. Βεβαίως μπορεί να το μοιραστεί με τον περιφερειάρχη του ΣΥΡΙΖΑ στα Ιόνια Νησιά… Είναι απαραίτητο να έχουμε έναν άλλο Περιφερειάρχη με σχέδιο, με όραμα, που θα δουλεύει σε μία αναπτυξιακή προοπτική, έναν Περιφερειάρχη που θα τιμά το αξίωμά του και που δεν θα θεωρεί την Περιφέρεια οικογενειακή υπόθεση».

“Η κα Έυη Τατούλη δεν θα είναι υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία”
Ξεκάθαρη τοποθέτηση και για την υπόθεση της Εύης Τατούλη και την υποψηφιότητά της με τη ΝΔ στην Αρκαδία. Ανέφερε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ:
«Ξέρετε ότι έχουμε ήδη προχωρήσει σε διαγραφές στελεχών του κόμματος που ήταν απέναντι στην επιλογή του κόμματος που είναι ο Παναγιώτης Νίκας. Ειδικά στο κεφάλαιο Ευή Τατούλη πρέπει να το κάνω εντελώς ξεκάθαρο και να το ακούσουν όλοι όσοι διακινούν σενάρια και πληροφορίες. Η κα Έυη Τατούλη δεν θα είναι υποψήφια στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας όποτε κι αν γίνουν εθνικές εκλογές, είτε τον Μάιο είτε τον Οκτώβριο».

Δείτε το βίντεο από το Best tv


Δημοσιεύθηκε στις 21 February 2019 | 9:49 pm


Έκτακτο από την ΕΜΥ: Πρό των πυλών η Ωκεανίς - Τι πρέπει να προσέξουμε

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.
Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:
Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους.
Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.
Να προφυλάσσονται αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφεύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
Να αποφεύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κ.λπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κ.λπ.
Επίσης, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού:
Αν πρόκειται να μετακινηθούν με αυτοκίνητο:
Να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου
Να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες και το ρεζερβουάρ γεμάτο καύσιμα
Να ταξιδεύουν, εφόσον είναι αναγκαίο, κατά προτίμηση στη διάρκεια της ημέρας προτιμώντας τους κεντρικούς δρόμους
Να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσουν
Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων
Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κ.λπ.
Αν μετακινούνται πεζή:
Να ντύνονται με πολλά στρώματα από ελαφριά ρούχα αντί για ένα βαρύ ρούχο και να φορούν κατάλληλα παπούτσια ώστε να αποφύγουν τραυματισμούς λόγω της ολισθηρότητας
Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά την διάρκεια αιχμής των φαινομένων (έντονη χιονόπτωση, συνθήκες παγετού)
Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και τη βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό ή λόγω χιονοπτώσεων και παγετού, οι πολίτες μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.
Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού
Κακοκαιρία με πυκνές χιονοπτώσεις, σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, πολύ θυελλώδεις ανέμους και ισχυρές βροχές και καταιγίδες
Αθήνα, 21 Φεβρουαρίου 2019
Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε σήμερα Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), κακοκαιρία προβλέπεται από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου (23-02-2019) και από τα βόρεια, με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις, τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, τους πολύ θυελλώδεις βορειοανατολικούς ανέμους και τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια, που κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά:

1.Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές:
Α] Το Σάββατο (23-02-2019) θα σημειωθούν από τα ξημερώματα στη Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και βαθμιαία στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τη Βόρεια και Ανατολική Πελοπόννησο. Από τη Θεσσαλία και βορειότερα οι χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σταδιακά και σε πεδινές περιοχές, ενώ ενδεικτικό υψόμετρο για την Ανατολική Στερεά είναι τα 200-300 μέτρα και για την Πελοπόννησο τα 300-500 μέτρα. Πάντως τις βραδινές ώρες οι χιονοπτώσεις στα βόρεια θα εξασθενήσουν.

Β] Την Κυριακή (24-02-2019) θα συνεχιστούν στην Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και στη Βόρεια και Ανατολική Πελοπόννησο με εξασθένηση από τις βραδινές ώρες και τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία και τις Σποράδες.
Γ] Ειδικά για την Αττική, χιονοπτώσεις προβλέπονται το Σάββατο (23-02-2019) από το απόγευμα, αρχικά στα ορεινά βαθμιαία στα ημιορεινά και σε περιοχές στα βόρεια με χαμηλό υψόμετρο και θα είναι κατά τόπους πυκνές. Τις βραδινές ώρες δεν αποκλείεται να χιονίσει πρόσκαιρα και στο κέντρο της Αθήνας.
2.Πολύ θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι 8-9 μποφόρ θα πνέουν το Σάββατο (23-02-2019) και στο Βόρειο Αιγαίο θα φτάσουν κατά τόπους τα 10 μποφόρ. Μικρή εξασθένηση προβλέπεται σταδιακά την Κυριακή (24-02-2019).
3.Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως την Κυριακή (24-02-2019) στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και τη Δεύτερα (25-02-2019) κατά τόπους στην Κρήτη.
4.Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας της τάξης των 10 βαθμών θα γίνει αισθητή από το Σάββατο (23-02-2019) και από τα βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί τις βραδινές και τις πρωινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά, ο οποίος την Κυριακή και τη Δευτέρα στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Δημοσιεύθηκε στις 21 February 2019 | 9:30 pm


Στα 29.700 ευρώ το χρέος κάθε Έλληνα έναντι δανειστών από το εξωτερικό

Στα 29.700 ευρώ διαμορφώνεται το ποσό του χρέους με το οποίο κάθε Έλληνας επιβαρύνεται έναντι δανειστών από το εξωτερικό, ποσό διπλάσιο περίπου του μέσου όρου του ετήσιου ακαθάριστου εισοδήματός του, σύμφωνα με την ανάλυση του ΣΕΒ με βάση τη μελέτη του ΟΟΣΑ "How's Life".
Αναφορικά με τη βιωσιμότητα του επιπέδου ευημερίας της χώρας μας στο μέλλον, συγκριτικά με τις άλλες χώρες του ΟΟΣΑ, η Ελλάδα κατατάσσεται τελευταία (35η), ενώ στην προτελευταία θέση βρίσκεται η Πορτογαλία, και χώρες όπως, η Ιταλία, η Ισπανία και η Γαλλία βρίσκονται στην 5η, 6η και 12η θέση από το τέλος, με τις Σκανδιναβικές χώρες στις τέσσερις πρώτες θέσεις, και πρωταθλήτρια τη Σουηδία.
Η Ελλάδα έχει μια καλύτερη σχετικά θέση στο φυσικό κεφάλαιο (23η) αλλά και τη χειρότερη σχετικά θέση στο οικονομικό κεφάλαιο (τελευταία), λόγω της υπερχρέωσης της χώρας στο εξωτερικό και της κατάρρευσης των επενδύσεων και της τραπεζικής χρηματοδότησης τα προηγούμενα χρόνια. Βρίσκεται στην 4η και την 5η θέση από το τέλος στο κοινωνικό και ανθρώπινο κεφάλαιο αντιστοίχως, αποτέλεσμα, σύμφωνα με τον ΣΕΒ, της έλλειψης εμπιστοσύνης των πολιτών απέναντι στους θεσμούς και της χαμηλής ποιότητας των επαγγελματικών και γνωστικών δεξιοτήτων του πληθυσμού αντιστοίχως.

Άλλα στοιχεία που προκύπτουν από την έρευνα του ΟΟΣΑ:
-Ο καθαρός πλούτος ανά νοικοκυριό (περιουσιακά στοιχεία μείον χρέος) ανέρχεται στην Ελλάδα σε Euro125.262, έναντι Euro280.383 κατά μέσο όρο στις χώρες του ΟΟΣΑ με τα ποσά να διαμορφώνονται σε Euro231.854, Euro292.619, Euro198.634 σε Ιταλία, Ισπανία, και Πορτογαλία, ενώ τα νοικοκυριά των ΗΠΑ καταγράφονται ως τα πλουσιότερα στον κόσμο (Euro383.489).
-Στην ερώτηση «θεωρείτε ότι μπορείτε να εμπιστευτείτε τους περισσότερους ανθρώπους;», (το 10 σημαίνει ότι οι «άνθρωποι αξίζουν την εμπιστοσύνη μου» και το 0 ότι «δεν εμπιστεύομαι κανέναν», στοιχεία 2013) η απάντηση των Ελλήνων είναι κατά μέσο όρο 5,3, όσο και στην Πορτογαλία, με τη Γερμανία στο 5,5, τη Γαλλία στο 4,0 και την Τουρκία στο 3,5. Η εμπιστοσύνη στις Σκανδιναβικές χώρες είναι πολύ υψηλότερη απ' οπουδήποτε αλλού στον κόσμο (Δανία 8,3, Φινλανδία 7,4, Νορβηγία 7,3 και Σουηδία 6,9).
-Όσον αφορά στην εμπιστοσύνη προς την αστυνομία, με άριστα το 10 (απόλυτη εμπιστοσύνη) οι Έλληνες δίνουν αρκετά υψηλό βαθμό 6,4, όπως και οι Γερμανοί και οι κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου, έναντι 6,1 του μέσου όρου 27 χωρών του ΟΟΣΑ, 5,8 των Ιταλών και 5,4 των Ισπανών και των Πορτογάλων. Υψηλότερες βαθμολογίες (7-8) δίνουν οι πολίτες των Σκανδιναβικών χωρών.
-Στην εμπιστοσύνη προς την κυβέρνηση, το 25,3% των ερωτώμενων στην Ελλάδα απαντούν καταφατικά, όπως απαντά και ο μέσος πολίτης στις χώρες του ΟΟΣΑ σε ποσοστό 37,6%. Στις Σκανδιναβικές χώρες το ποσοστό υπερβαίνει το 50%, ενώ οι χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου δίνουν αποτελέσματα στο ίδιο περίπου επίπεδο με την Ελλάδα. Πρωταθλήτρια χώρα αναδεικνύεται η Ελβετία με 77,9%, ενώ χώρες με σχετικώς υψηλά ποσοστά αναδεικνύονται η Νορβηγία (64,8%), η Γερμανία (60%), ο Καναδάς (59,3%) και το Ηνωμένο Βασίλειο (42,9%). Το ποσοστό στην Τουρκία είναι 54,2% και στις ΗΠΑ 33,1%.

Δημοσιεύθηκε στις 21 February 2019 | 9:00 pm


Δεν γίνεται αποδεκτή από τον ΕΟΦ η χρήση του σήματος «ομπρέλα»

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) ξεκαθαρίζει, σε ανακοίνωσή του, ότι δεν κάνει αποδεκτή τη χρήση του σήματος «ομπρέλα» (έστω και με προσφύματα) ούτε για φάρμακα με διαφορετικές μεταξύ τους δραστικές ουσίες ούτε για τα διάφορα προϊόντα αρμοδιότητάς του, που ανήκουν σε διαφορετικές κατηγορίες (π.χ. ίδιο όνομα «ομπρέλα» για φαρμακευτικό προϊόν και συμπλήρωμα διατροφής ή ιατροτεχνολογικό προϊόν ή καλλυντικό).
Ο ΕΟΦ διαπίστωσε ότι έχουν τεθεί στην αγορά προϊόντα που χρησιμοποιούν σήμα «ομπρέλα» και καλεί για την άμεση μετονομασία των ήδη κυκλοφορούντων προϊόντων αρμοδιότητάς του και τους επιχειρηματικούς φορείς που εμπίπτουν σε τέτοιες περιπτώσεις να υποβάλουν σχετικά αιτήματα τροποποίησης.
Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, «η χρήση του σήματος "ομπρέλα" δεν γίνεται αποδεκτή από τον ΕΟΦ για προφανείς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας και για την αποτροπή του κινδύνου σύγχυσης του καταναλωτή, δεδομένου ότι η ονομασία ενός προϊόντος αποτελεί βασικό στοιχείο "επικοινωνίας" του προϊόντος με τον καταναλωτή. Η χρήση του σήματος "ομπρέλα" μπορεί εύλογα να δημιουργήσει την πεποίθηση -στον μέσο καταναλωτή, αλλά συχνά και στον επαγγελματία υγείας- ότι πρόκειται για παραλλαγές του ίδιου προϊόντος, με προφανή την έκθεση σε κίνδυνο του χρήστη, είτε διότι νομίζει ότι λαμβάνει θεραπευτική αγωγή (φάρμακο) ενώ δεν τη λαμβάνει είτε διότι λαμβάνει θεραπευτική αγωγή καίτοι η ανάγκη του έπρεπε και μπορούσε να καλυφθεί με ηπιότερα μέσα».

Δημοσιεύθηκε στις 21 February 2019 | 8:30 pm


ΚΕΚ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ - ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2019

ΑΠΟΦΑΣΗ    

Ο ΝΟΜΙΜΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ Κ.Ε.Κ.  Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

 Έχοντας υπόψη:
1.    Το Ν. 3852/10 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης»
2.    Τις διατάξεις του Π.Δ. 131/10 «Περί οργανισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου»
3.    Tην αριθ. 44475/14 Απόφαση των Αναπληρωτών Υπουργών Οικονομικών & Εσωτερικών «Περί έγκρισης τροποποίησης του οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου»
4.    Το υπ΄ αριθμό 78749/29088/11-6-2015έγγραφο του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου με το οποίο ορίζετε ως Νόμιμος εκπρόσωπος του Κ.Ε.Κ.  Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ο κ. Απόστολος Γκούνης.
5.    Την παρ. 7.3 του άρθρου 7 της Προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Κ.Ε.Κ.  Π.Ε. Μεσσηνίας (ΑΔΑ: ΩΓ1ΕΟΚΕΜ-ΗΧ0)
6.    Το υπ΄ αριθ. 59180/2-11-2018 έγγραφο του ΕΟΠΠΕΠ:«Άδεια για Κ.Δ.Β.Μ.2»
7.    Τα αιτήματα συλλογικών φορέων και τοπικών κοινοτήτων.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ

Να λειτουργήσουνγια  το εαρινό κύκλο του 2019τα παρακάτω προγράμματα κατάρτισης:


Παράρτημα ΚΕΚ Κυπαρισσίας:

1.    ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ    Η/Υ
2.    ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ    ΚΕΝΤΗΜΑ
3.    ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ    ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ  ΓΟΝΕΩΝ
4.    ΚΟΠΑΝΑΚΙ                ΚΟΠΤΙΚΗ – ΡΑΠΤΙΚΗ
5.    ΣΠΗΛΙΑ     ΦΥΤΙΚΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ


Κοινότητες Δήμου Καλαμάτας:
1.    ΑΜΦΕΙΑ    ΝΤΕΚΟΥΠΑΖ
2.    ΑΡΙΟΧΩΡΙ    ΜΑΚΙΓΙΑΖ
3.    ΑΡΦΑΡΑ    ΠΛΕΞΙΜΟΧΕΙΡΟΣ
4.    ΒΕΡΓΑ    Η\Υ   
5.    ΛΑΔΑΣ    ΑΡΓΑΛΕΙΟΣ
6.    ΛΑΙΙΚΑ    ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
7.    ΠΗΔΗΜΑ    ΜΑΚΙΓΙΑΖ
8.    ΠΛΑΤΥ    ΝΤΕΚΟΥΠΑΖ


Δήμος Μεσσήνης:
1.    ΜΕΣΣΗΝΗ    ΝΤΕΚΟΥΠΑΖ
2.    ΑΒΡΑΜΙΟΥ    ΠΛΕΞΙΜΟ
3.    ΑΜΦΙΘΕΑ    ΦΥΤΙΚΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ
4.    ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΗΣ    ΚΟΣΜΗΜΑ   
5.    ΔΑΦΝΗ    ΠΛΕΞΙΜΟ
6.    ΠΕΤΑΛΙΔΙ    ΚΟΣΜΗΜΑ


Δήμος Πύλου-Νέστορος:
1.    ΓΙΑΛΟΒΑ    ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ
2.    ΧΩΡΑ    ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ
3.    ΒΑΣΙΛΙΤΣΙ    ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ
4.    ΜΕΘΩΝΗ    ΚΟΣΜΗΜΑ
5.    ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ    ΝΤΕΚΟΥΠΑΖ
6.    ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟ    ΠΛΕΞΙΜΟ ΧΕΙΡΟΣ

Δήμος Οιχαλίας:
1.    ΜΕΛΙΓΑΛΑ    ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ
2.    ΜΕΛΙΓΑΛΑ   
3.    ΔΩΡΙΟ    ΦΥΤΙΚΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ
4.    ΜΕΡΟΠΗ    ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ


ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ
ΚΕΦΙΑΠ    ΜΟΥΣΙΚΗ
ΚΕΦΙΑΠ    ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΟ ΝΟΜΙΜΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ
ΤΟΥ Κ.Ε.Κ. Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ        ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΚΟΥΝΗΣ

Δημοσιεύθηκε στις 21 February 2019 | 8:00 pm


47 χρονος κατηγορείται για κλοπές σε Τ.Κ του δήμου Πύλου - Νέστορος

Εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις κλοπών- διαρρήξεων στο δήμο Πύλου -Νέστορος

Για τις υποθέσεις αυτές κατηγορείται ένας 47χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς 

Εξιχνιάστηκαν,από την Υποδιεύθυνση  Ασφαλείας Καλαμάτας, τρεις (3) περιπτώσεις κλοπών- διαρρήξεων σε οχήματα και σε κατάστημα, σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Πύλου-Νέστορος Μεσσηνίας.
Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορείται ένας (1) 47χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς του.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της  αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι ο 47χρονος μαζί με άγνωστους συνεργούς του, την 5.2.2019 σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Πύλου Νέστορος Μεσσηνίας, διέπραξαν δύο (2) περιπτώσεις κλοπών- διαρρήξεων σε οχήματα και μία (1) περίπτωση κλοπής σε κατάστημα ψιλικών ημεδαπής, από τα οποία είχαν αφαιρέσει χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές κ.ά..
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

Δημοσιεύθηκε στις 21 February 2019 | 7:51 pm


74 οι νεκροί από την γρίπη - 18 θύματα την τελευταία εβδομάδα

Δεκαοκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές της γρίπης την εβδομάδα 11-17 Φεβρουαρίου 2019 την προηγούμενη εβδομάδα είχαν δηλωθεί συνολικά 56 θάνατοι ανεβάζοντας σε 74 τον συνολικό αριθμό των θυμάτων από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη, σύμφωνα με την επιδημιολογική έκθεση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων ΚΕΕΛΠΝΟ.
Οι 64 θάνατοι αφορούσαν ασθενείς που νοσηλεύτηκαν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και 10 σε ασθενείς χωρίς νοσηλεία σε ΜΕΘ. Πρόκειται για 49 άνδρες και 25 γυναίκες, με εύρος ηλικιών από 0 έως 90 έτη και διάμεση ηλικία 68 έτη. Από τα 72 κρούσματα (97,3%) απομονώθηκε ιός γρίπης τύπου Α, και από τα 2 (2,7%) ιός γρίπης τύπου Β. Τα 59 στελέχη γρίπης τύπου Α που απομονώθηκαν από τα προαναφερθέντα κρούσματα υποτυποποιήθηκαν και εξ αυτών 50 (84,7%) ανήκαν στον υπότυπο Α(Η1Ν1)pdm09 και 9 (15,3%) στον υπότυπο Α(Η3Ν2). Σημειώνεται ότι τα 64 (86,5%) από τα 74 προαναφερθέντα κρούσματα ανήκαν σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου για την οποία συστήνεται εμβολιασμός για την εποχική γρίπη.
Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, συνολικά έχουν καταγραφεί 274 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, εκ των οποίων τα 264 νοσηλεύτηκαν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Εξ αυτών των κρουσμάτων εμβολιασμένα ήταν τα 36 (14%).
Στην έκθεση αναφέρεται ότι οι επισκέψεις σε γιατρό για γριπώδη συνδρομή παραμένουν σε αυξημένα επίπεδα, παρόμοια με την προηγούμενη εβδομάδα και η δραστηριότητα της γρίπης στην Ελλάδα παραμένει σε αυξημένα επίπεδα. Επικρατών υπότυπος είναι ο Α(Η1Ν1)pdm09. Οι επιστήμονες του ΚΕΕΕΛΠΝΟ αναφέρουν ότι στην Ελλάδα η διαχρονική παρακολούθηση του νοσήματος έχει δείξει ότι η δραστηριότητα της γρίπης συνήθως αρχίζει να αυξάνει κατά τον Ιανουάριο, και κορυφώνεται κατά τους μήνες Φεβρουάριο-Μάρτιο. Τονίζουν όμως ότι η γρίπη είναι απρόβλεπτη, και ως εκ τούτου τόσο η έναρξη, όσο και η διάρκεια της εποχικής επιδημικής δραστηριότητας μπορεί να διαφέρουν από περίοδο σε περίοδο.

Δημοσιεύθηκε στις 21 February 2019 | 7:30 pm


Απίστευτο ΒΙΝΤΕΟ : Πύθωνας κατασπαράζει πουλί στον… αέρα

Viral έχει γίνει το βίντεο με έναν πύθωνα τριών μέτρων να κατασπαράζει στον αέρα ένα πουλί.
Το βίντεο καταγράφηκε από ένα κάτοικο της Νότιας Ουαλίας και δείχνει έναν τεράστιο πύθωνα να τυλίγει και να τρώει το θήραμά του την ώρα που κρέμεται από μία κολώνα.
Στο βίντεο φαίνεται επίσης η στιγμή που το φίδι εγκλωβίζει το πουλί στα δόντια του και το στραγγαλίζει παρά την προσπάθεια εκείνου να απεγκλωβιστεί.
Εν τέλει το πουλί παραιτείται από τον αγώνα, καθώς ο πύθωνας το τυλίγει, ενώ στο τέλος βλέπουμε το ερπετό να ανοίγει το στόμα του, ώστε να το καταβροχθίσει.
«Δεν έχω ξαναδει τέτοιο πράγμα στην ζωή μου», ανέφερε ο κάτοικος που έβγαλε το βίντεο, το οποίο έχουν δει πάνω από 500.000 άτομα σε μία μέρα.

Δημοσιεύθηκε στις 21 February 2019 | 7:06 pm


ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - Δήλωση υποψηφιότητας Αναστασίας Μπελογιάννη

Αναστασία Μπελογιάννη    
[email protected]                                                                                                        

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ  ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ

Αγαπητοί συνδημότες,
 αγαπητοί εκπρόσωποι του  Έντυπου και Ηλεκτρονικού Τύπου,
 σας ευχαριστώ πολύ  που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμά  μου και μου δίνεται έτσι  την ευκαιρία να σας επικοινωνήσω τις προθέσεις μου για τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.
Πρώτα από όλα θέλω να ευχαριστήσω τους πολίτες του μεγάλου Δήμου της Καλαμάτας για την εμπιστοσύνη, την υποστήριξη και  την αγάπη που έδειξαν στο πρόσωπό μου κατά την διάρκεια της παρούσας αυτοδιοικητικής θητείας μου.
Η αγάπη σας αυτή και η εμπιστοσύνη σας, είναι η κινητήριος δύναμη για να συνεχίσω να παλεύω ώστε να επιτύχουμε όλους τους στόχους και τα όνειρά μας για τον πανέμορφο τόπο μας.
Κατοικούμε σε έναν ευλογημένο τόπο με τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης.
Επιτρέψτε μου να συστηθώ για όσους δεν με γνωρίζουν:
Ονομάζομαι Αναστασία Μπελογιάννη του Νικολάου και προέρχομαι από αγροτική πολύτεκνη οικογένεια, είμαι και η ίδια πολύτεκνη μητέρα.
Επιλογή του συζύγου μου και εμένα, με την επιστροφή μας από την Αυστραλία ήταν να δημιουργήσουμε το σπιτικό μας στο χωριό που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε εξαιτίας της αγάπη μας για την φύση και το περιβάλλον.
Σπούδασα πληροφορική και από την ηλικία των 22 χρόνων η επαγγελματική μου ενασχόληση, τόσο εδώ στον τόπο μου όσο και στην Αυστραλία που έζησα περίπου δέκα χρόνια, ήταν και είναι ελεύθερος επαγγελματίας .
Διατηρώ το δικό μου Ασφαλιστικό και Μεσιτικό γραφείο με έδρα τα Αρφαρά και την Καλαμάτα.
Συμμετέχω στην αυτοδιοίκηση γιατί:
 • Με κινητοποιεί το ζωηρό ενδιαφέρον μου για το μέλλον του τόπου μας.
 • Η διάθεση προσφοράς στον συνάνθρωπο.
 • Η επιθυμία μου να συμβάλλω  στην αναπτυξιακή πορεία του δήμου μας.
 • Το ζωηρό και αδιάλειπτο ενδιαφέρον μου για ατομική και συλλογική δράση.
 • Η καλύτερη αξιοποίηση της γνώσης και εμπειρίας που απέκτησα κατά την διάρκεια αυτής της αυτοδιοικητικής θητείας μου που με έκανε γνώστη όλων των προβλημάτων που απασχολούν τον κάθε έναν από εμάς
Πιο συγκεκριμένα, υπηρέτησα με πάθος και δημιουργικότητα στις θέσεις ευθύνης που μου εμπιστεύθηκε το σημερινός Δήμαρχος Παναγιώτη Νίκας.
Συνοπτικά αναφέρω: Πρόεδρος στην τοπική Κοινότητα του Αγίου Φλώρου για μια τετραετία.
Εντεταλμένη στις Δομές Πρόνοιας, ως Αντιπρόεδρος στη Δημοτική Φιλαρμονική και υπεύθυνη για την δημιουργία της Φιλαρμονικής Αρφαρών, Αντιπρόεδρος στην Κτηματική Ανώνυμη Εταιρία “ ΔΙΟΚΛΗΣ Α.Ε.” και στις Σχολικές Επιτροπές, έχω υπάρξει και παραμένω μέλος σχεδόν σε όλα τα Δ.Σ. των Φορέων του Δήμου μας, Πρόεδρος στο Καλαματιανό Καρναβάλι, Πρόεδρος  του Πολιτιστικού Φορέα στην Κοινωφελή Επιχείρηση “ΦΑΡΙΣ” και πρόσφατα Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Καλαμάτας.
Από τις αρμοδιότητες και την εμπειρία αυτή μου δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσω πολύ καλά τις δομές του Δήμου καθώς και το μηχανισμό, έτσι ώστε να έχω άποψη για τις δυνατότητες βελτίωσης και υποστήριξης που απαιτούνται για το συλλογικό συμφέρον.
Στόχοι μου και προτεραιότητες:
 • Η προστασία της ζωής, της υγείας, της ασφάλειας και της διασφάλισης της αξιοπρέπειας του πολίτη, με έμφαση στους οικονομικά και κοινωνικά αδύναμους.
(Συνοπτικά αναφέρω: Οδική ασφάλεια, αντιπλημμυρική και αντιπυρική προστασία με έργα υποδομής αλλά και δράσεις με συμμετοχή του πολίτη, ασφάλεια του πολίτη και κοινωνική προστασία).
 • Προστασία, ανάδειξη και αξιοποίηση του πλούσιου φυσικού περιβάλλοντος με έμφαση στην ανακύκλωση και την προστασία από την ρύπανση.
 • Ισόρροπη ανάπτυξη αστικού κέντρου και των Δημοτικών Ενοτήτων σε υποδομές, σε αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, στον πολιτισμό και στην επιμόρφωση.
 • Προσπάθειες για αρθρωμένη ανάπτυξη πρωτογενή, δευτερογενή και τριτογενή τομέα
Πιο συγκεκριμένα  θα δοθεί πολυμέτωπη προσπάθεια για την ενίσχυση και στήριξη αγροτών, καλλιεργητών, κτηνοτρόφων και μεταποιητών.
 • Συνέχιση των πρωτοβουλιών και δράσεων ενημερωτικού, επιμορφωτικού και υποστηρικτικού χαρακτήρα με έμφαση στους νέους και στα νέα εγχειρήματα.
Οραματίζομαι ένα δήμο εξωστρεφή, σύγχρονο, να πετά στο μέλλον , να δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλους.
Πιστεύω και ενστερνίζομαι τη συνεργασία, την σύγκλιση δυνάμεων, βουλήσεων, ενεργειών και δράσεων.
Ο νέος εκλογικός νόμος που διέπει πλέον την Τοπική Αυτοδιοίκηση, «φέρνει τα πάνω κάτω», αλλάζοντας τα μέχρι σήμερα δεδομένα στη διοίκηση ενός Δήμου.
Το νέο πλαίσιο απαιτεί αλλαγή νοοτροπίας των αυτοδιοικητικών παραγόντων προκειμένου να γίνει δυνατή η διοίκηση ενός Δήμου, αφενός μεν με τρόπο αποτελεσματικό, με μεγαλύτερη ενεργοποίηση των πολιτών αλλά και με αναπτυξιακή προοπτική.
Πάντα πίστευα και πιστεύω στη σύνθεση απόψεων και ιδεών που μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερα αποτελέσματα.

Κατά την αυτοδιοικητική πορεία μου, αλλά και στη ζωή μου γενικά, πρώτο μέλημα στις αποφάσεις μου υπήρξε πάντοτε ο σεβασμός σε όλους τους πολίτες και αυτό πρέπει να είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά όσων ασχολούνται με τα κοινά.

Με αίσθημα ευθύνης ως προς τους συμπολίτες μου που αγαπώ και σέβομαι και λαμβάνοντας υπόψιν τους στόχους μου και τα σχέδια για το αύριο στο Δήμο μας, μου επέβαλαν να σκεφτώ σοβαρά το επόμενο βήμα και να λάβω την απόφαση μου με κριτήρια αντικειμενικά, καθαρά αυτοδιοικητικά και καθόλου συναισθηματικά.
Τα κριτήρια άλλωστε τα έθεσα πιο πάνω.
Αποφάσισα  να συμμετέχω στις επόμενες Δημοτικές  εκλογές
με τον Συνδυασμό «Πρωτεύουσα Δύναμη» με επικεφαλής την κυρία Ελένη Αλειφέρη.
Η κυρία Ελένη Αλειφέρη συγκεντρώνει στο πρόσωπό της όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που χρειάζεται σήμερα ένας υποψήφιος Δήμαρχος για  να μπορέσει αύριο με την εκλογή του να υπηρετήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το νέο Αυτοδιοικητικό μοντέλο.
- Διαθέτει ακέραια προσωπικότητα  με αρχές και αξίες στις  οποίες δεν κάνει εκπτώσεις.
- Με επιστημονική επάρκεια  και συγκρότηση χαρακτήρα που  της επιτρέπουν να συνθέτει  απόψεις και ιδέες, να είναι  ανοικτή στο διάλογο, να γεφυρώνει αντιθέσεις.
- Διαθέτει διοικητικές ικανότητες και αποτελεσματικότητα που απέκτησε με την πλούσια αυτοδιοικητική της εμπειρία, αφού έχει διατελέσει πάνω από 10 χρόνια Δήμαρχος Μελιγαλά και τώρα Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας.
- Διαθέτει ιδέες, φαντασία, τόλμη, δημιουργικότητα, μια επεξεργασμένη πρόταση για την διοίκηση του Δήμου με όραμα και σχέδιο.
- Με κοινωνικές  ευαισθησίες, ανθρωπιά και αλληλεγγύη γιατί προέρχεται από μια αξιόλογη πολύτεκνη οικογένεια.
- Επίσης διαθέτει εμπειρία στη διαχείριση κινδύνων.

Οι επόμενες εκλογές δεν έχουν περιθώρια πειραματισμών και μη συμμετοχής σε αυτές.


Ζητώ την στήριξή σας και την ενεργό συμμετοχή σας σε μια κοινή προσπάθεια
Προτείνω τη συστράτευση με την κυρία Ελένη Αλειφέρη
Για μια δημιουργική και ανοδική πορεία του Δήμου μας με τον Συνδυασμό « Π ΡΩ Τ Ε Υ Ο Υ Σ Α  Δ Υ Ν Α Μ Η » για την Καλαμάτα.


Σας ευχαριστώ!

Δημοσιεύθηκε στις 21 February 2019 | 7:00 pm


Η έλλειψη πρόληψης και η μη υγιεινή ζωή "ρίχνει" το προσδόκιμο ζωής στην Ελλάδα

Από την 3η στη 12η θέση με τους μακροβιότερους λαούς της Ευρώπης έπεσε η Ελλάδα, παρόλο που το διάστημα 1990- 2016, αυξήθηκε το προσδόκιμο ζωής των Ελλήνων από τα 77,2 στα 81,5 έτη.
Πού οφείλεται όμως αυτή η υποχώρηση στην κατάταξη; Τα κράτη που μας προσπέρασαν επένδυσαν σε πολιτικές πρόληψης και αγωγής υγείας προς έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.
Σύμφωνα με τον Καθηγητή Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής του ΕΚΠΑ, Ιωάννη Τούντα, οι τρέχουσες έρευνες του 2019 δείχνουν πως η Ελλάδα πλέον κατατάσσεται ακόμα πιο χαμηλά, στην 18η θέση!
«Η πρόληψη στην Ελλάδα είναι υποβαθμισμένη στη συνείδηση των πολιτών, στην πρακτική των ιατρών και στις επιλογές της πολιτείας» υπογράμμισε ο κ.Τούντας σε πρόσφατη διάλεξη του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας.
Προσδόκιμο ζωής σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ
2016
Στην Ελλάδα ήταν τα  78,9 έτη για τους άνδρες και τα 84 έτη για τις γυναίκες. Στις χώρες της Ε.Ε ήταν τα 81 έτη με τις Ισπανία (83,5 έτη), Ιταλία (83,4 έτη) και Γαλλία (82,7 έτη) να καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις.
2015
Στην Ελλάδα καταγράφεται η πρώτη υποχώρηση. Το προσδώκιμο ζωής για τους άνδρες είναι στα 78,5 έτη και τα 83,7 έτη για τις γυναίκες.
Πώς αύξησαν οι άλλες χώρες το προσδόκιμο ζωής 
Η αύξηση του προσδόκιμου ζωής που εμφάνισαν οι υπόλοιπες χώρες δεν οφείλεται μόνο στα βελτιωμένα συστήματα υγείας, αλλά κυρίως στην έμφαση σε παράγοντες, όπως η στροφή στην υγιεινή ζωή που βασίζεται σε σωστή διατροφή, σωματική άσκηση και μείωση του καπνίσματος, σύμφωνα με τον καθηγητή Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής του ΕΚΠΑ. Υπογράμμισε μάλιστα ότι δραστικό ρόλο έπαιξε και η θέσπιση ισχυρής πολιτικής για την πρόληψη και την κοινωνική αλληλεγγύη.
Αιτίες θανάτου στην Ελλάδα 
40,3% από νοσήματα του κυκλοφοριακού συστήματος
25,6% από νεοπλάσματα
Προδιαθεσικοί παράγοντες
25% υπέρταση
19,3% κάπνισμα
11,6% υψηλή χοληστερόλη
8,3% παχυσαρκία
5% ελλιπής σωματική άσκηση
Διατροφή και άσκηση στην Ελλάδα
9% δεν καταναλώνει καμία μερίδα λαχανικών την ημέρα
15% δεν καταναλώνουν κανένα φρούτο
40% δεν ασκείται
Μόνο το 41% έχει κανονικό βάρος
25,8% συστηματικοί καπνιστές
12,7% ηλικίας 16-24 καπνίζουν καθημερινά
7,1% καπνίζει περιστασιακά
Την ίδια στιγμή που σε παγκόσμιο επίπεδο έχει γίνει σαφές ότι η προαγωγή υγείας, η οποία επικεντρώνεται στην εκπαίδευση του πληθυσμού για σωστή αντιμετώπιση των θεμάτων υγείας του και στην τροποποίηση των παραγόντων που επηρεάζουν αρνητικά (φτώχεια, περιβαλλοντικοί κίνδυνοι, ανεργία) είναι μονόδρομος. Στην Ελλάδα αδυνατούμε να εφαρμόσουμε ακόμα και τον ψηφισμένο εδώ μια δεκαετία νόμο για την απαγόρευση του καπνίσματος σε κλειστούς χώρους.

Δημοσιεύθηκε στις 21 February 2019 | 6:30 pm


Η ατμόσφαιρα της Γης φθάνει πέρα από το φεγγάρι

Το εξωτερικό μέρος της ατμόσφαιρας του πλανήτη μας εκτείνεται αρκετά πέρα από το φεγγάρι, σχεδόν στη διπλάσια απόσταση Γης-Σελήνης, σύμφωνα με νέες επιστημονικές εκτιμήσεις.
   Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) ανακοίνωσε ότι μια νέα ανάλυση παλαιότερων παρατηρήσεων του ευρω-αμερικανικού ηλιακού παρατηρητηρίου SOHO (Solar and Heliospheric Observatory) δείχνει ότι το αέριο στρώμα που τυλίγει τη Γη, φθάνει σε απόσταση έως 630.000 χιλιομέτρων ή περίπου 50 φορές όσο η διάμετρος του πλανήτη μας.
   «Ουσιαστικά η Σελήνη κινείται διαμέσου της ατμόσφαιρας της Γης. Δεν το είχαμε συνειδητοποιήσει αυτό, εωσότου 'ξεσκονίσαμε' παρατηρήσεις που είχαν γίνει πριν δύο δεκαετίες από τη διαστημοσυσκευή SOHO», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής Ίγκορ Μπαλιούκιν του Ινστιτούτου Διαστημικών Ερευνών της Ρωσίας.
   Στην εξώσφαιρα, εκεί όπου η γήινη ατμόσφαιρα αναμιγνύεται με το διάστημα, υπάρχει ένα νέφος ατόμων υδρογόνου που λέγεται γεωκορώνα. Το όργανο SWAN του SOHO ανίχνευσε την «υπογραφή» του υδρογόνου και αποκάλυψε ότι τελικά η ατμόσφαιρα, αν και πολύ αραιή, φθάνει αρκετά πέρα από το φεγγάρι.
   Το πρώτο τηλεσκόπιο στη Σελήνη, που είχε τοποθετηθεί από τους αστροναύτες της αποστολής «Απόλλων 16» το 1972, είχε τραβήξει μια εικόνα της γεωκορώνας που περιβάλλει τη Γη και λάμπει στο υπεριώδες φως. Όμως τότε δεν είχε γίνει αντιληπτό ότι το φεγγάρι στην πραγματικότητα βρίσκεται μέσα στη γεωκορώνα.
   Ο Ήλιος αλληλεπιδρά με τα άτομα υδρογόνου μέσω ενός συγκεκριμένου μήκους κύματος του υπεριώδους φωτός (γνωστού ως Lyman-alpha), το οποίο τα εν λόγω άτομα μπορούν τόσο να απορροφήσουν όσο και να εκπέμψουν. Επειδή αυτό το είδος φωτός απορροφάται από τη γήινη ατμόσφαιρα, μπορεί να είναι ορατό μόνο από το διάστημα.
   Το SOHO μπορεί να «πιάσει» το φως Lyman-alpha από τη γεωκορώνα. Οι μετρήσεις του δείχνουν ότι σε απόσταση 60.000 χιλιομέτρων από τη Γη υπάρχει μια πυκνότητα 70 ατόμων υδρογόνου ανά κυβικό εκατοστό, ενώ στην απόσταση της Σελήνης μόνο 0,2 άτομα/κυβικό εκατοστό.
   Τα σωματίδια αυτά, σύμφωνα με τους επιστήμονες, δεν συνιστούν κάποια απειλή για τις μελλοντικές επανδρωμένες αποστολές στο φεγγάρι. Όμως η γεωκορώνα της Γης, δηλαδή αυτό το αραιό νέφος υδρογόνου, μπορεί να δημιουργήσει παρεμβολές σε μελλοντικές αστρονομικές παρατηρήσεις που μπορεί να γίνουν από την επιφάνεια της Σελήνης ή από δορυφορικό τηλεσκόπιο κοντά σε αυτήν.

Δημοσιεύθηκε στις 21 February 2019 | 5:00 pm


ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΓΛΑΥΚΩΜΑΤΟΣ

Νέα επιστημονική μελέτη του Ελληνικού Κέντρου Έρευνας και Θεραπείας Οφθαλμικών Παθήσεων του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, βοηθά για την καλύτερη διατήρηση της όρασης ασθενών που χειρουργήθηκαν για γλαύκωμα!
Η μελέτη, που αφορά τις μεταβολές του ματιού μετά από χειρουργική αντιγλαυκωματική επέμβαση, παρουσιάστηκε στο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΤΑΡΑΚΤΟΥ & ΔΙΑΘΛΑΣΤΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ   που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα  (14 – 17 Φεβρουαρίου ) στο Μέγαρο Μουσικής.
Σύμφωνα με τη μελέτη των ελλήνων επιστημόνων, οι μεταβολές της ενδοφθάλμιας πίεσης και της ιξωδοελαστικής συμπεριφοράς του κερατοειδούς, μετά από χειρουργική επέμβαση για την αντιμετώπιση του γλαυκώματος, είναι καθοριστικοί  παράγοντες για τη  διατήρηση της όρασης του ασθενούς.
«Κι αυτό γιατί μετά τη χειρουργική επέμβαση για αντιμετώπιση γλαυκώματος  ανοικτής γωνίας και αποφολιδωτικού  γλαυκώματος διαπιστώθηκε ότι δεν έχουμε μόνο μεταβολές της ενδοφθάλμιας πίεσης αλλά και αλλαγή στην συμπεριφορά του κερατοειδούς» αναφέρει ο διευθυντής του ΕΛΚΕΘΟΠ, διαπρεπής χειρουργός οφθαλμίατρος, Καθηγητής Οφθαλμολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου και επιστημονικός υπεύθυνος του Οφθαλμολογικού Κέντρου Γλαυκώματος & Laser Αθηνών  κ.  Βασίλειος Κοζομπόλης.
Σύμφωνα με στοιχεία της μελέτης του Ελληνικού Κέντρου Έρευνας & Θεραπείας Οφθαλμικών Παθήσεων προέκυψε ότι μετά από τις επεμβάσεις γλαυκώματος, στις οποίες υποβάλλονται πολλοί γλαυκωματικοί ασθενείς, δεν είναι αρκετό να παρακολουθούνται μόνο για τη μέτρηση της ενδοφθάλμιας πίεσης. Αυτό γιατί απεδείχθη ότι αλλάζει όλη η συμπεριφορά του κερατοειδούς και του ματιού. Αυτή η αλλαγή ως προς τις ελαστικές ιδιότητες του ματιού πρέπει να καταγράφεται και να συνυπολογίζεται.
Στη μελέτη αυτή, η οποία διήρκησε 6μήνες, συμμετείχαν 40 ασθενείς(18 άνδρες και  22 γυναίκες, με μέσο όρο ηλικίας τα 69 χρόνια)
οι οποίοι χειρουργήθηκαν γιατί έπασχαν από γλαύκωμα ανοικτής γωνίας και αποφολιδωτικό γλαύκωμα . Οι ασθενείς υποβλήθηκαν σε  παράλληλη καταγραφή (πριν και μετά το χειρουργείο) της ενδοφθάλμιας πίεσης και των δεικτών ιξωδοελαστικής συμπεριφοράς του κερατοειδούς όπως αυτή καταγράφεται από το μηχάνημα ORA: ocularresponseanalyzer.
«Παρατηρήθηκε λοιπόν ότι στις μετρήσεις που έγιναν η ενδοφθάλμια πίεση –μετά το χειρουργείο-μειώθηκε κατά τουλάχιστον 8 mmHg, ενώ οι δείκτες ιξωδοελαστικής συμπεριφοράς του κερατοειδούς αυξήθηκαν κατά τουλάχιστον μία μονάδα» εξηγεί ο κ Κοζομπόλης και προσθέτει.
«Οι μεταβολές των ελαστικών ιδιοτήτων του κερατοειδούς και του βολβού του ματιού όπως καταγράφηκαν με την χρήση του μηχανήματος ORA(ocularresponseanalyzer) έδειξαν ότι πιθανότατα όσο μεγαλώνουν οι διάφοροι ειδικοί δείκτες (CH: cornealHysteresis& CRF: CornealResistantFactor) μετεγχειρητικά, τόσο καλύτερη είναι πιθανόν να είναι η μετεγχειρητική πορεία του ασθενούς και η διατήρηση της όρασης του».
Σύμφωνα με τους επιστήμονες πρόκειται για μια νέα προσέγγιση στην αξιολόγηση της βαρύτητας του γλαυκώματος προεγχειρητικά αλλά και στην αξιολόγηση της μετεγχειρητικής πορείας των χειρουργημένων γλαυκωματικών ασθενών.
Στη μελέτη αυτή αποδείχθηκε επίσης ότι η χειρουργική του γλαυκώματος είναι ασφαλής για την ακεραιότητα του κερατοειδούς σε ότι αφορά τα ενδοθηλιακά κύτταρα, τα οποία ως γνωστόν είναι κύτταρα σε περίπτωση απώλειας δεν αναγεννώνται και δεν αντικαθίστανται.
Επίσης προέκυψε ότι η συμπεριφορά του αποφολιδωτικού γλαυκώματος είναι διαφορετική από το χρόνιο γλαύκωμα ανοικτής γωνίας.
 
   ΓΛΑΥΚΩΜΑ  ΣΙΩΠΗΛΟΣ  ΚΛΕΦΤΗΣ  ΤΗΣ  ΟΡΑΣΗΣ
Το γλαύκωμα, σύμφωνα με την Π.Ο.Υ, είναι μια από τις κύριες αιτίες τύφλωσης στον κόσμο, καθώς πάνω  από 65 εκατομμύρια άνθρωποι πάσχουν σε όλο τον κόσμο. Ευθύνεται για το 8% της καταγεγραμμένης τυφλότητας, ενώ δυστυχώς οι αριθμοί αναμένεται να επιδεινωθούν, προκαλώντας τεράστια άμεση και έμμεση επιβάρυνση των συστημάτων υγείας και καταδικάζοντας τους πάσχοντες σε δραματική επιδείνωση της ποιότητας της ζωής τους αλλά και του οικογενειακού περιβάλλοντος.
 Έχει χαρακτηριστεί ως σιωπηλός κλέφτης της όρασης εξαιτίας της ασυμπτωματικής ως επί το πλείστον εξέλιξης του η οποία δυστυχώς είναι μη αναστρέψιμη.
Η αιτία του γλαυκώματος είναι πολυπαραγοντική και οι βασικοί παράγοντες κινδύνου είναι:
 • H αυξημένη ενδοφθάλμια πίεση,
 •  Tο οικογενειακό ιστορικό,
 •  Oλεπτός κερατοειδής,
 • Hμυωπία
 • Oσακχαρώδης διαβήτης
 • Ιστορικό οφθαλμικού τραύματος
 • Μακροχρόνια τοπική ή συστηματική χρήση κορτιζόνης
         Σε   εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε παγκόσμια κλίμακα υπολογίζεται σε ετήσια βάση το οικονομικό μόνο κόστος του γλαυκώματος. Αθροιστικά το μέσο άμεσο και έμμεσο (επιβάρυνση οικογένειας, συστήματος υγείας, απώλεια εργατοωρών κ.λ.π.) ετήσιο κόστος για κάθε γλαυκωματικό ασθενή μπορεί να κυμαίνεται από 10.000 - 20.000 ευρώ σύμφωνα με δημοσιευμένες μελέτες.

Δημοσιεύθηκε στις 21 February 2019 | 4:30 pm


Νομός Μεσσηνίας - Ειδήσεις και Νέα

Λαμπρόπουλος κατά Σπίρτζη: “Προεκλογικά θυμήθηκαν τα έργα της Μεσσηνίας” - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online - Εφημερίδα Ελευθερία

Λαμπρόπουλος κατά Σπίρτζη: “Προεκλογικά θυμήθηκαν τα έργα της Μεσσηνίας” - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online  Εφημερίδα Ελευθερία

Επίθεση στην κυβέρνηση και στον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός και βουλευτής της Ν.Δ. Γιάννης Λαμπρόπουλος, για το ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 February 2019 | 8:29 am


2,5 εκατ. ευρώ το φιλανθρωπικό έργο της Μητρόπολης Μεσσηνίας - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online - Εφημερίδα Ελευθερία

2,5 εκατ. ευρώ το φιλανθρωπικό έργο της Μητρόπολης Μεσσηνίας - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online  Εφημερίδα Ελευθερία

Συνολικά 2.597.580 ευρώ είναι ο απολογισμός του φιλανθρωπικού έργου της Μητρόπολης Μεσσηνίας το 2018, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωσή της, με την ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 February 2019 | 8:11 am


Ο Γιώργος Πετρουλάκης υποψήφιος με τον Παναγιώτη Νίκα στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας - Kalamata Journal

Ο Γιώργος Πετρουλάκης υποψήφιος με τον Παναγιώτη Νίκα στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας  Kalamata Journal

"ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ" Τον Γιώργο Πετρουλάκη, στέλεχος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μεσσηνίας, πρώην δημοτικό σύμβουλο και αθλητικό ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 February 2019 | 2:29 am


ΚΕΚ ΠΕ Μεσσηνίας: Αυτά είναι τα 31 νέα προγράμματα κατάρτισης εκτός Καλαμάτας - Messinialive

ΚΕΚ ΠΕ Μεσσηνίας: Αυτά είναι τα 31 νέα προγράμματα κατάρτισης εκτός Καλαμάτας  Messinialive

Θα λειτουργήσουν για τον εαρινό κύκλο του 2019 τα παρακάτω προγράμματα κατάρτισης: Παράρτημα ΚΕΚ Κυπαρισσίας: ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ Η/Υ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 February 2019 | 8:40 pm


16 συλλήψεις στη Μεσσηνία σε 48ώρες - Messinialive

16 συλλήψεις στη Μεσσηνία σε 48ώρες  Messinialive

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκαν από την ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 February 2019 | 7:47 pm


Πέντε συλλήψεις στην Αργολίδα - Αργολικές Ειδήσεις | Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Αργολίδας

Πέντε συλλήψεις στην Αργολίδα  Αργολικές Ειδήσεις | Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Αργολίδας

Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, πραγματοποιήθηκαν από την 20.02.2019 έως και ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 February 2019 | 7:06 pm


Πλησιάζουν τον τραυματία πλέον Καλογερόπουλο στην 1η θέση των σκόρερ στην Α' Μεσσηνίας! - sportstonoto

Πλησιάζουν τον τραυματία πλέον Καλογερόπουλο στην 1η θέση των σκόρερ στην Α' Μεσσηνίας!  sportstonoto

Ο πρώτος σκόρερ της Α' τοπικής Γιάννης Καλογερόπουλος δεν βρήκε δίχτυα στο παιχνίδι της ομάδας του με την Κυπαρισσία, στο οποίο μάλιστα τραυματίστηκε ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 February 2019 | 6:20 pm


Προγράμματα του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης στην περιφέρεια της Μεσσηνίας - Kalamata Journal

Προγράμματα του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης στην περιφέρεια της Μεσσηνίας  Kalamata Journal

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΣΥΝΤΟΜΑ Ανακοινώθηκαν από το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας τα προγράμματα του εαρινού κύκλου ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 February 2019 | 6:10 pm


Χρυσομάλλης: “Ο κ. Παππάς είναι ο άνθρωπος που εισήγαγε τα fake news στην πολιτική ζωή” - Messinialive

Χρυσομάλλης: “Ο κ. Παππάς είναι ο άνθρωπος που εισήγαγε τα fake news στην πολιτική ζωή”  Messinialive

Προς κύριο Ν. Παππά: Ουδείς καταλληλότερος να μιλήσει για fake news από τον "πατέρα" των fake news Με έκπληξη διαβάσαμε ότι ο κ. Παππάς θα έρθει στην ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 February 2019 | 5:25 pm


Εσπερίδα στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας για ρύθμιση χρεών και εργασιακά - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online - Εφημερίδα Ελευθερία

Εσπερίδα στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας για ρύθμιση χρεών και εργασιακά - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online  Εφημερίδα Ελευθερία

Εσπερίδα με θέμα «Ρύθμιση χρεών – εργασιακά θέματα» διοργανώνει αύριο στις 6 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεών του το Επιμελητήριο Μεσσηνίας. Ομιλητές θα ε.

Δημοσιεύθηκε στις 21 February 2019 | 5:02 pm


Σε εξέλιξη η μελέτη για την αντιδιαβρωτική προστασία στην Αίπεια - Kalamata Journal

Σε εξέλιξη η μελέτη για την αντιδιαβρωτική προστασία στην Αίπεια  Kalamata Journal

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Την πορεία εκπόνησης της μελέτης για την αντιδιαβρωτική προστασία της Αίπειας αξιολόγησαν σήμερα, σε κοινή ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 February 2019 | 3:19 pm


Την Δευτέρα η γενική συνέλευση της ΕΠΣ Μεσσηνίας – Sportstonoto - sportstonoto

Την Δευτέρα η γενική συνέλευση της ΕΠΣ Μεσσηνίας – Sportstonoto  sportstonoto

Την προσεχή Δευτέρα ορίστηκε η τακτική γενική συνέλευση της ΕΠΣ Μεσσηνίας. Η Ενωση εξέδωσε χθες το βράδυ σχετική ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:.

Δημοσιεύθηκε στις 21 February 2019 | 2:17 pm


Με την Αλειφέρη υποψήφια η Μπελογιάννη για τον Δήμο Καλαμάτας - Messinialive

Με την Αλειφέρη υποψήφια η Μπελογιάννη για τον Δήμο Καλαμάτας  Messinialive

Την απόφασή της να κατέβει στις Δημοτικές Εκλογές Μαϊου με το συνδυασμό "Πρωτεύουσα Δύναμη", με επικεφαλής την Ελένη Αλειφέρη ανακοίνωσε σήμερα το ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 February 2019 | 2:02 pm


Κλοπές στη Μεσσηνία | Στα ίχνη του δράστη η Αστυνομία - flynews.gr

Κλοπές στη Μεσσηνία | Στα ίχνη του δράστη η Αστυνομία  flynews.gr

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, τρεις περιπτώσεις κλοπών- διαρρήξεων σε οχήματα και σε κατάστημα, ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 February 2019 | 12:12 pm


Ταξίδια | Travel with your hobby: Surf στη Μεσσηνία - MAXMAG

Ταξίδια | Travel with your hobby: Surf στη Μεσσηνία  MAXMAG

Η Πελοπόννησος και η ομορφιά της είναι γνωστές σε ολάκερο τον κόσμο και οι συνθήκες για σερφ στη Μεσσηνία θεωρούνται από τις καταλληλότερες.

Δημοσιεύθηκε στις 21 February 2019 | 10:01 am


Διημερίδα της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Μεσσηνίας - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online - Εφημερίδα Ελευθερία

Διημερίδα της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Μεσσηνίας - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online  Εφημερίδα Ελευθερία

Ανοικτή, δωρεάν για το κοινό διημερίδα με κύριο θέμα την αυτοπροστασία διοργανώνει η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Μεσσηνίας στο πλαίσιο της διεξαγωγής του...

Δημοσιεύθηκε στις 21 February 2019 | 7:54 am


Μεσσηνία: 59χρονος νεκρός σε τροχαίο στα Τσέρια - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online - Εφημερίδα Ελευθερία

Μεσσηνία: 59χρονος νεκρός σε τροχαίο στα Τσέρια - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online  Εφημερίδα Ελευθερία

Ένας 59χρονος από τα Τσέρια της Μάνης, σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα στο δρόμο πριν το χωριό του. Ο άτυχος άνδρας αγνοείτο από σήμερα το πρωί, όταν.

Δημοσιεύθηκε στις 20 February 2019 | 7:39 pm


Συνάντηση εργασίας με πρέσβειρα της Δημοκρατίας της Σλοβακίας στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας - ΘΑΡΡΟΣ

Συνάντηση εργασίας με πρέσβειρα της Δημοκρατίας της Σλοβακίας στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας  ΘΑΡΡΟΣ

Συνάντηση εργασίας με την πρέσβειρα της Δημοκρατίας της Σλοβακίας, Iveta Hricova, είχε χθες ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Βαγγέλης Ξυγκώρος ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 February 2019 | 6:34 pm


Bασιλόπουλος: Παρουσίασε 5 νέους υποψήφιους - Messinialive

Bασιλόπουλος: Παρουσίασε 5 νέους υποψήφιους  Messinialive

Συνεχίζεται η παρουσίαση υποψήφιων δημοτικών συμβούλων από τον επικεφαλής του Συνδυασμού "Δημιουργική Πρωτοβουλία"και υποψήφιο Δήμαρχο ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 February 2019 | 1:48 pm


Επισκέψεις Ομοσπονδιακών σε σχολεία της Μεσσηνίας - Volleyball

Επισκέψεις Ομοσπονδιακών σε σχολεία της Μεσσηνίας  Volleyball

Οι επισκέψεις της Περιφερειακής Ομοσπονδιακής Προπονήτριας, Μπέτυς Κουτσολία, σε σχολεία της Μεσσηνίας συνεχίστηκαν, με την παρουσία της στο 3ο ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 February 2019 | 11:34 am


Επιμελητήριο Μεσσηνίας: Ημερίδα για ρύθμιση χρεών και εργασιακά θέματα - Messinialive

Επιμελητήριο Μεσσηνίας: Ημερίδα για ρύθμιση χρεών και εργασιακά θέματα  Messinialive

Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας πραγματοποιεί Ημερίδα με θέμα «Ρύθμιση Χρεών – Εργασιακά Θέματα» την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 18.00, στην ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 February 2019 | 9:23 am


Ταξίαρχος ο Παναγιώτης Πούπουζας, που παραμένει στη Μεσσηνία - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online - Εφημερίδα Ελευθερία

Ταξίαρχος ο Παναγιώτης Πούπουζας, που παραμένει στη Μεσσηνία - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online  Εφημερίδα Ελευθερία

Προήχθη σε ταξίαρχο ο Παναγιώτης Πούπουζας, που παραμένει Διευθυντής Αστυνομίας Μεσσηνίας μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας κρίσεων των ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 February 2019 | 2:37 am


ΟΕΒΕ Μεσσηνίας: Ευχές για σταθερότητα και εμπιστοσύνη στην Αγορά - Messinialive

ΟΕΒΕ Μεσσηνίας: Ευχές για σταθερότητα και εμπιστοσύνη στην Αγορά  Messinialive

Την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα έκοψε το βράδυ της Δευτέρας 18 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Galaxy η Ομοσπονδία Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 February 2019 | 2:27 am


Πατσαρίνος: Μαθήματα από τον Ταΰγετο - Messinialive

Πατσαρίνος: Μαθήματα από τον Ταΰγετο  Messinialive

"Η Μεσσηνία και η Λακωνία είναι τυχερές που έχουν τον Ταΰγετο. Όμως δε σέβονται τα αγαθά του, τις ανάγκες του και τις λειτουργίες του. Στην κλιματική αλλαγή ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 February 2019 | 7:29 pm


Κτηματολόγιο: Στις 25 Φεβρουαρίου ξεκινούν οι δηλώσεις για την Μεσσηνία - NewsBomb

Κτηματολόγιο: Στις 25 Φεβρουαρίου ξεκινούν οι δηλώσεις για την Μεσσηνία  NewsBomb

Κτηματολόγιο - Όλες οι ειδήσεις: Τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019 προγραμματίζεται να ξεκινήσει η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας, για την κατάρτιση ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 February 2019 | 6:17 pm


Ερωτήσεις Κουκούτση για εγκληματικότητα στη Μεσσηνία - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online - Εφημερίδα Ελευθερία

Ερωτήσεις Κουκούτση για εγκληματικότητα στη Μεσσηνία - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online  Εφημερίδα Ελευθερία

Δύο ερωτήσεις με θέμα “Η αύξηση της εγκληματικότητας των Ρομά στην περιοχή της Μεσσηνίας έχει ξεπεράσει κάθε όριο”, κατέθεσε στη Βουλή ο ανεξάρτητος β...

Δημοσιεύθηκε στις 19 February 2019 | 6:08 pm


Εκτός λειτουργίας την Τετάρτη το Μητρώο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας - Messinialive

Εκτός λειτουργίας την Τετάρτη το Μητρώο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας  Messinialive

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ "Στο πλαίσιο της συνεχούς αναβάθμισης των υπηρεσιών μας αλλά και της περαιτέρω ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 February 2019 | 2:35 pm


Εκδήλωση της Ν.Ε Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ με τίτλο: Οι ψευδείς ειδήσεις τροχοπέδη της Δημοκρατίας - ΘΑΡΡΟΣ

Εκδήλωση της Ν.Ε Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ με τίτλο: Οι ψευδείς ειδήσεις τροχοπέδη της Δημοκρατίας  ΘΑΡΡΟΣ

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας οργανώνει ανοιχτή εκδήλωση - συζήτηση την Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2019, στις 7:30 το βράδυ, στο ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 February 2019 | 11:01 am


Στα 4000 τα αιτήματα εξαγοράς ή επέμβασης σε καταπατημένα δασικά στη Μεσσηνία - ΘΑΡΡΟΣ

Στα 4000 τα αιτήματα εξαγοράς ή επέμβασης σε καταπατημένα δασικά στη Μεσσηνία  ΘΑΡΡΟΣ

Ξεπερνούν τα 4.000 τα αιτήματα πολιτών στο δασαρχείο Καλαμάτας για εξαγορά ή εγκρίσεις επέμβασης σε καταπατημένες εκτάσεις της Μεσσηνίας.

Δημοσιεύθηκε στις 18 February 2019 | 10:39 am


Ξεκινούν 25 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις για το Κτηματολόγιο στην Μεσσηνία - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online - Notosport

Ξεκινούν 25 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις για το Κτηματολόγιο στην Μεσσηνία - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online  Notosport

Ξεκινά τη Δευτέρα 25 του μήνα η διαδικασία συλλογής δηλώσεων ιδιοκτησίας για το Κτηματολόγιο και στη Μεσσηνία. Η προετοιμασία έχει ήδη αρχίσει και το...

Δημοσιεύθηκε στις 17 February 2019 | 9:47 am


39.000 τόνοι η παραγωγή ελαιόλαδου στη Μεσσηνία - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online - Εφημερίδα Ελευθερία

39.000 τόνοι η παραγωγή ελαιόλαδου στη Μεσσηνία - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online  Εφημερίδα Ελευθερία

Τριάντα οκτώ - τριάντα εννέα χιλιάδες τόνοι είναι η συνολική παραγωγή ελαιόλαδου στη Μεσσηνία τη χρονιά 2018-2019, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία τ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 February 2019 | 9:23 am


Κάστρα και οχυρά της Μεσσηνίας: Το κάστρο της Καλαμάτας (Δ’ Μέρος) - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online - Εφημερίδα Ελευθερία

Κάστρα και οχυρά της Μεσσηνίας: Το κάστρο της Καλαμάτας (Δ’ Μέρος) - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online  Εφημερίδα Ελευθερία

Μετά την αποχώρηση των Βενετών ακολούθησε η Β΄ Τουρκοκρατία. Μια σιωπηλή και σκοτεινή περίοδος που σαν κύριο χαρακτηριστικό της έχει τη βία και τον ε...

Δημοσιεύθηκε στις 17 February 2019 | 8:27 am


Ενημέρωση στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας για συνεργασία με Σλοβακία - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online - Εφημερίδα Ελευθερία

Ενημέρωση στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας για συνεργασία με Σλοβακία - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online  Εφημερίδα Ελευθερία

Οι δυνατότητες επιχειρηματικής δραστηριότητας και συνεργασιών με τη Σλοβακία θα παρουσιαστούν σε εσπερίδα που διοργανώνει τη Δευτέρα στις 6 το απόγευμ.

Δημοσιεύθηκε στις 16 February 2019 | 9:01 pm


Ενισχύει τους απόρους Μεσσήνιους φοιτητές η Ιερά Μητρόπολις Μεσσηνίας - ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online

Ενισχύει τους απόρους Μεσσήνιους φοιτητές η Ιερά Μητρόπολις Μεσσηνίας  ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online

Από το 2010 σημαντική είναι η οικονομική βοήθεια, η οποία προσφέρεται από το Ίδρυμα: «Ταμείον Αρωγής Απόρων Μεσσηνίων Φοιτητών της Ιεράς ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 February 2019 | 3:24 pm


Οι “μάχες” στην ΕΠΣ Μεσσηνίας του Σαββατοκύριακου! - sportstonoto

Οι “μάχες” στην ΕΠΣ Μεσσηνίας του Σαββατοκύριακου!  sportstonoto

Μάχες σε όλα τα μέτωπα έχει και αυτό το Σαββατοκύριακο στο αγωνιστικό πρόγραμμα της ΕΠΣ Μεσσηνίας. Στην Α' Μεσσηνίας το Διαβαλίτσι πάει Κυπαρισσία και ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 February 2019 | 11:08 am


«Αφήστε τα μισόλογα και αποζημιώστε άμεσα τους αγρότες της Μεσσηνίας» - flynews.gr

«Αφήστε τα μισόλογα και αποζημιώστε άμεσα τους αγρότες της Μεσσηνίας»  flynews.gr

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Προέδρου του ΕΛΓΑ κ. Θεοφάνη Κουρεμπέ σχετικά με τις καταστροφές αγροτικών παραγωγών στη Μεσσηνία, η Θεματική ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 February 2019 | 10:59 am


Παρεμβάσεις Π.Ε. Μεσσηνίας και παρακολούθηση εκτελουμένων έργων - ΘΑΡΡΟΣ

Παρεμβάσεις Π.Ε. Μεσσηνίας και παρακολούθηση εκτελουμένων έργων  ΘΑΡΡΟΣ

Αυτοψία σε διάφορα έργα που εκτελούνται στον κόμβο Λακωνικής (κόμβο Φωτεινή) και το Ακρογιάλι Μεσσηνίας έκανε προχθές η αντιπεριφερειάρχης ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 February 2019 | 3:00 pm


Διαμαρτυρία κατοίκων χωριών σε Αστυνομία και Εισαγγελία Καλαμάτας για την παραβατικότητα - Messinialive

Διαμαρτυρία κατοίκων χωριών σε Αστυνομία και Εισαγγελία Καλαμάτας για την παραβατικότητα  Messinialive

Διαμαρτυρία πραγματοποίησαν σήμερα νωρίς το πρωί κάτοικοι χωριών του Δήμου Καλαμάτας για την παραβατικότητα στα χωριά τους. Οι κάτοικοι ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 February 2019 | 2:45 pm


Προσλήψεις 5 ατόμων στην ΕΦΑ Μεσσηνίας - aftodioikisi.gr

Προσλήψεις 5 ατόμων στην ΕΦΑ Μεσσηνίας  aftodioikisi.gr

H Eφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας ανακοινώνει την πρόσληψη εξειδικευμένου επιστημονικού και εργατοτεχνικού προσωπικού, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 February 2019 | 9:53 am


Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας: 18 Φεβρουαρίου ξεκινούν τα Σεμινάρια - Messinialive

Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας: 18 Φεβρουαρίου ξεκινούν τα Σεμινάρια  Messinialive

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ Έναρξη Εγγραφών Έκτου Κύκλου Σεμιναρίων Κέντρου Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 February 2019 | 9:35 am


Γνωρίζετε ποιος είναι ο παλαιότερος αυτοδιοικητικός της Μεσσηνίας - Paraskhnio.gr

Γνωρίζετε ποιος είναι ο παλαιότερος αυτοδιοικητικός της Μεσσηνίας  Paraskhnio.gr

Ετοιμάζεται για ακόμη μια εκλογική μάχη, τον Μάη και αναμένεται να καταρρίψει ακόμη ένα ρεκόρ. Ο Δημήτρης Π. Καφαντάρης είναι ο παλαιότερος ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 February 2019 | 8:45 am


Η όμορφη πόλη της Μεσσηνίας που πήρε το όνομα της από τον Όθωνα - Newsbeast.gr

Η όμορφη πόλη της Μεσσηνίας που πήρε το όνομα της από τον Όθωνα  Newsbeast.gr

Η ιστορία της χάνεται στα βάθη των προϊστορικών χρόνων. Κατά τα ομηρικά χρόνια...

Δημοσιεύθηκε στις 14 February 2019 | 7:22 am


Έπιασε… 13άρι ο φοβερός Γιάννης Καλογερόπουλος του ΑΟΔ, στην Α' Μεσσηνίας! - sportstonoto

Έπιασε… 13άρι ο φοβερός Γιάννης Καλογερόπουλος του ΑΟΔ, στην Α' Μεσσηνίας!  sportstonoto

Ο Γιάννης Καλογερόπουλος σκόραρε στο ντέρμπι κορυφής με τον Απόλλωνα Καλ. και έπιασε… 13άρι στην σεζόν, οδηγώντας την κούρσα στον πίνακα των σκόρερ ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 February 2019 | 2:13 am


Οι Νέοι της Μεσσηνίας 4-0 την Ηλεία! – Sportstonoto - sportstonoto

Οι Νέοι της Μεσσηνίας 4-0 την Ηλεία! – Sportstonoto  sportstonoto

Oι Νέοι Μεσσηνίας, του ανερχόμενου Ηλία Μαστορέα είχαν χάσει κάθε ελπίδα για την πρώτη θέση στον όμιλο, αλλά υποχρέωσαν την Ηλεία στην πρώτη ήττα με ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 February 2019 | 1:49 am


Οι κτηνοτρόφοι της Μεσσηνίας θα σφάξουν 9.000 πρόβατα αφού δεν μπορούν να πουλήσουν το γάλα τους - ΘΑΡΡΟΣ

Οι κτηνοτρόφοι της Μεσσηνίας θα σφάξουν 9.000 πρόβατα αφού δεν μπορούν να πουλήσουν το γάλα τους  ΘΑΡΡΟΣ

Στην έσχατη λύση αποφάσισαν να φτάσουν οι κτηνοτρόφοι της Μεσσηνίας, διότι- όπως έκαναν γνωστό χθες- θα σφάξουν τα ζώα τους, μιας και αδυνατούν να ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 February 2019 | 9:20 pm


Εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις κλοπών- διαρρήξεων σε οχήματα στη Μεσσηνία - flynews.gr

Εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις κλοπών- διαρρήξεων σε οχήματα στη Μεσσηνία  flynews.gr

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Δυτικής Μάνης, τρεις περιπτώσεις κλοπών- διαρρήξεων σε οχήματα, στην Καρδαμύλη και ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 February 2019 | 8:13 pm


Ομάδα της Μεσσηνίας έφαγε πέντε (5) γκολ και έβγαλε ανακοίνωση για την… διαιτησία! - sportstonoto

Ομάδα της Μεσσηνίας έφαγε πέντε (5) γκολ και έβγαλε ανακοίνωση για την… διαιτησία!  sportstonoto

Ο Ολυμπιακός Μεσσήνης, ομάδα Α1 της Μεσσηνίας έφαγε πέντε (5) γκολ και έβγαλε ανακοίνωση για την… διαιτησία! Ανακοίνωση λοιπόν που απευθύνεται στην ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 February 2019 | 6:39 pm


Ηλία Γεωργόπουλο στο ψηφοδέλτιο Μεσσηνίας ανακοίνωσε ο Τατούλης - Messinialive

Ηλία Γεωργόπουλο στο ψηφοδέλτιο Μεσσηνίας ανακοίνωσε ο Τατούλης  Messinialive

Την υποψηφιότητα του Ηλία Γεωργόπουλου στο ψηφοδέλτιο της "Νέας Πελοποννήσου" στη Μεσσηνία ανακοίνωσε ο Πέτρος Τατούλης Την υποψηφιότητα του ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 February 2019 | 3:30 pm


ΣΥΡΙΖΑ Μεσσήνης: Ζητούν την παραίτηση της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας - Messinialive

ΣΥΡΙΖΑ Μεσσήνης: Ζητούν την παραίτηση της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας  Messinialive

"ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ" Την παραίτηση των μελών του Συντονιστικού Οργάνου της Ν.Ε.ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 February 2019 | 10:37 am


Μητροπολίτης Μεσσηνίας: Συμφωνία των Πρεσπών δημιουργεί περισσότερα προβλήματα απ’ όσα λύνει - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ... - Εφημερίδα Ελευθερία

Μητροπολίτης Μεσσηνίας: Συμφωνία των Πρεσπών δημιουργεί περισσότερα προβλήματα απ’ όσα λύνει - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ...  Εφημερίδα Ελευθερία

Η Συμφωνία των Πρεσπών δημιουργεί περισσότερα προβλήματα απ' όσα λύνει, τονίζει σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα ecclisia.gr ο μητροπολίτης Μεσσηνίας ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 February 2019 | 7:32 pm


Κάστρα και οχυρά της Μεσσηνίας: Τo Κάστρο της Καλαμάτας (γ’ μέρος) - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online - Εφημερίδα Ελευθερία

Κάστρα και οχυρά της Μεσσηνίας: Τo Κάστρο της Καλαμάτας (γ’ μέρος) - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online  Εφημερίδα Ελευθερία

Ετσι συνεχίστηκε η Α' περίοδος της Τουρκοκρατίας που για την Καλαμάτα δεν διακόπηκε παρά μόλις το 1659 από τον Βενετό Francesco Morosini. Κατά τη διάρ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 February 2019 | 5:06 pm


Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας: "Στα άγνωστα νερά των fake news" - Η Αυγή

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας: "Στα άγνωστα νερά των fake news"  Η Αυγή

Ανοιχτή πολιτική εκδήλωση της Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, με θέμα "Στα άγνωστα νερά των fake news : Οι ύφαλοι για την ελευθερία, την δημοκρατία και τον ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 February 2019 | 3:18 pm


Α2 Βόλεϊ: Τρία στα τρία οι εκπρόσωποι της Μεσσηνίας – Sportstonoto - sportstonoto

Α2 Βόλεϊ: Τρία στα τρία οι εκπρόσωποι της Μεσσηνίας – Sportstonoto  sportstonoto

Με νίκες προχώρησαν η Καλαμάτα 80 (3-0 σετ την ΑΕΠ Ολυμπιάς) για την Α2 Βόλεϊ Ανδρών καθώς και οι Μεσσηνιακός (1-3 την Αγία Παρασκευή), Απόλλων ...

Δημοσιεύθηκε στις 10 February 2019 | 10:00 am


Ανάλυση: Ο ΑΟΔ και οι… άλλοι πλέον σε Α' Μεσσηνίας, κόλλησε ο Ολυμπιακός, νίκησε η Αβία, SOS για Μάνη, Ομόνοια! - sportstonoto

Ανάλυση: Ο ΑΟΔ και οι… άλλοι πλέον σε Α' Μεσσηνίας, κόλλησε ο Ολυμπιακός, νίκησε η Αβία, SOS για Μάνη, Ομόνοια!  sportstonoto

Ο ΑΟ Διαβολιτσίου, μπήκε πλέον στο +7, μετά την μεγάλη του νίκη στο Ασπρόχωμα και επί του 2ου Απόλλωνα Καλαμάτας – όπως γράψαμε άλλωστε και χθες ...

Δημοσιεύθηκε στις 10 February 2019 | 10:00 am


ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Καλαμάτα-Πελλάνα 3-1, Football League, Γ΄ Εθνική, Τοπικά Μεσσηνίας - sportstonoto

ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Καλαμάτα-Πελλάνα 3-1, Football League, Γ΄ Εθνική, Τοπικά Μεσσηνίας  sportstonoto

Παρακολουθείστε μαζί μας, από τις 15.00, την εξέλιξη των αγώνων Καλαμάτα – Πελλάνα, Κισσαμικός – Σπάρτη, καθώς και σκορ απ' όλους τους αγώνες της ...

Δημοσιεύθηκε στις 10 February 2019 | 10:00 am


Συνάντηση περιφερειάρχη και Συλλόγου Εργαζομένων στην Π.Ε. Μεσσηνίας - ΘΑΡΡΟΣ

Συνάντηση περιφερειάρχη και Συλλόγου Εργαζομένων στην Π.Ε. Μεσσηνίας  ΘΑΡΡΟΣ

Την ανάγκη για περισσότερες και ακόμα καλύτερες υπηρεσίες προς τους πολίτες της Μεσσηνίας και τους επισκέπτες της πρόταξε ο περιφερειάρχης ...

Δημοσιεύθηκε στις 9 February 2019 | 10:00 am


22 συλλήψεις στη Μεσσηνία μέσα σε τρεις μέρες - Messinialive

22 συλλήψεις στη Μεσσηνία μέσα σε τρεις μέρες  Messinialive

68 ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΟΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ-ΕΛΕΓΧΘΗΚΑΝ 702 ΑΤΟΜΑ Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και ...

Δημοσιεύθηκε στις 9 February 2019 | 10:00 am


Πολιτική εκδήλωση-κοπή πίτας με Ανδρουλάκη το ΚΙΝ.ΑΛ Μεσσηνίας την Κυριακή - ΘΑΡΡΟΣ

Πολιτική εκδήλωση-κοπή πίτας με Ανδρουλάκη το ΚΙΝ.ΑΛ Μεσσηνίας την Κυριακή  ΘΑΡΡΟΣ

Πολιτική εκδήλωση-κοπή πίτας για το 2019 διοργανώνει η Νομαρχιακή Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής Μεσσηνίας την Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου, στις 6.00 το ...

Δημοσιεύθηκε στις 8 February 2019 | 10:00 am


Επίσκεψη στον Μητροπολίτη Μεσσηνίας η Ελένη Αλειφέρη - Messinialive

Επίσκεψη στον Μητροπολίτη Μεσσηνίας η Ελένη Αλειφέρη  Messinialive

Ξεκίνησαν οι επαφές με τους θεσμικούς φορείς της υποψηφίας Δημάρχου Καλαμάτας και επικεφαλής του Συνδυασμού «Πρωτεύουσα Δύναμη», Ελένης Αλειφέρη.

Δημοσιεύθηκε στις 8 February 2019 | 10:00 am


Συνάντηση Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και συλλόγου εργαζομένων στην ΠΕ Μεσσηνίας - Arcadia Portal

Συνάντηση Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και συλλόγου εργαζομένων στην ΠΕ Μεσσηνίας  Arcadia Portal

Την ανάγκη για περισσότερες και ακόμα καλύτερες υπηρεσίες προς τους πολίτες της Μεσσηνίας και των επισκεπτών της πρόταξε ο Περιφερειάρχης ...

Δημοσιεύθηκε στις 7 February 2019 | 10:00 am


Αγρότες Μεσσηνίας: Πρώτο μπλόκο με κλείσιμο της Εθνικής οδού στη Θουρία για 2 ώρες - Messinialive

Αγρότες Μεσσηνίας: Πρώτο μπλόκο με κλείσιμο της Εθνικής οδού στη Θουρία για 2 ώρες  Messinialive

Κλιμακώνουν τη στάση τους οι αγρότες ζητώντας συνάντηση με κλιμάκιο των συναρμοδίων υπουργών και όχι μόνο με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και ...

Δημοσιεύθηκε στις 7 February 2019 | 10:00 am


Μαύρη επέτειος του Αναπτυξιακού Συνεδρίου Πελοποννήσου για τη Μεσσηνία - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online - Εφημερίδα Ελευθερία

Μαύρη επέτειος του Αναπτυξιακού Συνεδρίου Πελοποννήσου για τη Μεσσηνία - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online  Εφημερίδα Ελευθερία

Σε λίγες μέρες κλείνουμε ένα χρόνο από τη διεξαγωγή του Αναπτυξιακού Συνεδρίου Πελοποννήσου. Ενός πολυδιαφημισμένου συνεδρίου, στο οποίο περίσσεψε η ...

Δημοσιεύθηκε στις 7 February 2019 | 10:00 am


Εκδόθηκε η απόφαση Π. Τατούλη για νέες άδειες ταξί στη Μεσσηνία - ΘΑΡΡΟΣ

Εκδόθηκε η απόφαση Π. Τατούλη για νέες άδειες ταξί στη Μεσσηνία  ΘΑΡΡΟΣ

Εκδόθηκε από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για απόκτηση νέων αδειών για ταξί ή μετατροπή υφιστάμενης σε άλλο ...

Δημοσιεύθηκε στις 7 February 2019 | 10:00 am


Π.Ε. Μεσσηνίας: Καταπέλτης ο πρόεδρος των υπαλλήλων για τα προβλήματα - ΘΑΡΡΟΣ

Π.Ε. Μεσσηνίας: Καταπέλτης ο πρόεδρος των υπαλλήλων για τα προβλήματα  ΘΑΡΡΟΣ

Π.Ε. Μεσσηνίας: Προβλήματα στη θέρμανση, την ύδρευση και την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών.

Δημοσιεύθηκε στις 6 February 2019 | 10:00 am


Έκοψαν πίτα στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online - Εφημερίδα Ελευθερία

Έκοψαν πίτα στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online  Εφημερίδα Ελευθερία

Την πίτα της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας έκοψε χθες το μεσημέρι ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου “.

Δημοσιεύθηκε στις 6 February 2019 | 10:00 am


Bιβλιοδρομίες 2019: Σάββατο 9 Φεβρουαρίου για τους μαθητές Νηπιαγωγείων και Δημοτικών της Μεσσηνίας - Messinialive

Bιβλιοδρομίες 2019: Σάββατο 9 Φεβρουαρίου για τους μαθητές Νηπιαγωγείων και Δημοτικών της Μεσσηνίας  Messinialive

Κάλεσμα σε όλους τους μαθητές Νηπιαγωγείων και Δημοτικών της Μεσσηνίας απευθύνουν για ακόμα μία χρονιά τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά μέσα από τις ...

Δημοσιεύθηκε στις 5 February 2019 | 10:00 am


Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες της Μεσσηνίας - Messinialive

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες της Μεσσηνίας  Messinialive

Την δεύτερη μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι στην πόλη της Καλαμάτας, οι αγρότες της Μεσσηνίας που ενώνουν τις ...

Δημοσιεύθηκε στις 4 February 2019 | 10:00 am


Μορφωτικός Σύλλογος Μεσσηνίας: Αυτό είναι το νέο Διοικητικό συμβούλιο - Messinialive

Μορφωτικός Σύλλογος Μεσσηνίας: Αυτό είναι το νέο Διοικητικό συμβούλιο  Messinialive

Συγκροτήθηκε σε σώμα την 30η Ιανουάριου 2019 από τα νεοεκλεγέντα μέλη για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Μορφωτικού Συλλόγου Μεσσηνίας, μετά τις ...

Δημοσιεύθηκε στις 3 February 2019 | 10:00 am


Τρίτεκνοι Μεσσηνίας: Κοπή βασιλόπιτας με επίκεντρο το δημογραφικό - Messinialive

Τρίτεκνοι Μεσσηνίας: Κοπή βασιλόπιτας με επίκεντρο το δημογραφικό  Messinialive

Την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα έκοψαν σήμερα το πρωί στο ξενοδοχείο Galaxy οι Τρίτεκνοι Μεσσηνίας σε μια επιτυχημένη εκδήλωση με αρκετούς τριτέκνους να ...

Δημοσιεύθηκε στις 3 February 2019 | 10:00 am


ΝΟΔΕ Μεσσηνίας: Ποτέ πια Αριστερά και ο Νίκας Περιφερειάρχης - Messinialive

ΝΟΔΕ Μεσσηνίας: Ποτέ πια Αριστερά και ο Νίκας Περιφερειάρχης  Messinialive

Με μέγα πλήθος και ...πάθος πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας στο ξενοδοχείο Elite.

Δημοσιεύθηκε στις 3 February 2019 | 10:00 am


Κάστρα και οχυρά της Μεσσηνίας: Το κάστρο της Καλαμάτας (Β’ μέρος) - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online - Εφημερίδα Ελευθερία

Κάστρα και οχυρά της Μεσσηνίας: Το κάστρο της Καλαμάτας (Β’ μέρος) - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online  Εφημερίδα Ελευθερία

Στην εποχή του ερχομού των Φράγκων, το 1205, το μικρό βυζαντινό οχυρό είχε μετατραπεί σε μοναστήρι: «Επί της αυρίου εμίσσεψαν, στην Καλομάτα ήλθαν.

Δημοσιεύθηκε στις 3 February 2019 | 10:00 am


Αδιάβατος ο δρόμος στο χωριό Μυρτοποταμιά Μεσσηνίας – Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι - Real.gr

Αδιάβατος ο δρόμος στο χωριό Μυρτοποταμιά Μεσσηνίας – Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι  Real.gr

Έντονοι είναι οι προβληματισμοί των κατοίκων του χωριού Μυρτοποταμιά Μεσσηνίας, αφού το αγροτικό οδικό της δίκτυο βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση ...

Δημοσιεύθηκε στις 2 February 2019 | 10:00 am


Ανάλυση: Οι “μάχες” του Σαββάτου στο τοπικό της ΕΠΣ Μεσσηνίας - sportstonoto

Ανάλυση: Οι “μάχες” του Σαββάτου στο τοπικό της ΕΠΣ Μεσσηνίας  sportstonoto

Αρκετά ενδιαφέροντα ματς σήμερα στην ΕΠΣ Μεσσηνίας. Δέκα αναμετρήσεις πραγματοποιήθηκαν στις τρεις πρώτες κατηγορίες της ΕΠΣΜ. Στην Α' τοπική ο ...

Δημοσιεύθηκε στις 2 February 2019 | 10:00 am


Πίτα θα κόψει ο Σύλλογος Τριτέκνων Μεσσηνίας - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online - Notosport

Πίτα θα κόψει ο Σύλλογος Τριτέκνων Μεσσηνίας - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online  Notosport

Την πίτα του θα κόψει αύριο Κυριακή ο Σύλλογος Τριτέκνων Μεσσηνίας. Η εκδήλωση θα γίνει στις 12 μ. στο ξενοδοχείο «Galaxy» στην Καλαμάτα. Θα ακολουθήσ.

Δημοσιεύθηκε στις 2 February 2019 | 10:00 am


Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κυρήχθηκαν χωριά Μεσσηνίας και Αρκαδίας - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online - Εφημερίδα Ελευθερία

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κυρήχθηκαν χωριά Μεσσηνίας και Αρκαδίας - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online  Εφημερίδα Ελευθερία

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Ταφύλλη χωριά της Μεσσηνίας και της Αρκαδίας ...

Δημοσιεύθηκε στις 1 February 2019 | 10:00 am


Με άρωμα Μεσσηνίας η «Νέα Αρχή» στην Κεντροαριστερά - ΘΑΡΡΟΣ

Με άρωμα Μεσσηνίας η «Νέα Αρχή» στην Κεντροαριστερά  ΘΑΡΡΟΣ

Μια «Νέα Αρχή» στην Κεντροαριστερά φιλοδοξούν να κάνουν πολίτες που ανήκουν στη ΔΗΜ.ΑΡ., στους Μεταρρυθμιστές της Αριστεράς και στον ευρύτερο ...

Δημοσιεύθηκε στις 1 February 2019 | 10:00 am


Έχυσαν γάλα και έριξαν σανό οι αγρότες της Μεσσηνίας (VIDEO) - Thestival

Έχυσαν γάλα και έριξαν σανό οι αγρότες της Μεσσηνίας (VIDEO)  Thestival

Στην πόλη της Καλαμάτας βρίσκονται τα τρακτέρ των αγροτών της Μεσσήνης καθώς και μέλη του αγροκτηνοτροφικού συλλόγου, που κλιμακώνουν τις ...

Δημοσιεύθηκε στις 1 February 2019 | 10:00 am


Ομιλία Βορίδη σε εκδήλωση της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας της ΝΔ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online - Εφημερίδα Ελευθερία

Ομιλία Βορίδη σε εκδήλωση της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας της ΝΔ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online  Εφημερίδα Ελευθερία

Πολιτική εκδήλωση με ομιλητή το βουλευτή Αττικής Μάκη Βορίδη πραγματοποιεί η ΝΟΔΕ Μεσσηνίας της Ν.Δ. αύριο 1η Φεβρουαρίου στην Καλαμάτα, στο ...

Δημοσιεύθηκε στις 31 January 2019 | 10:00 am


Από τη νέα εθνική οδό μέχρι νεωτέρας τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Μεσσηνίας προς Σπάρτη - ΘΑΡΡΟΣ

Από τη νέα εθνική οδό μέχρι νεωτέρας τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Μεσσηνίας προς Σπάρτη  ΘΑΡΡΟΣ

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και του αποκλεισμού του δρόμου προς τον Ταΰγετο, τα δρομολόγια από Καλαμάτα προς Σπάρτη του Υπεραστικού ΚΤΕΛ ...

Δημοσιεύθηκε στις 31 January 2019 | 10:00 am


Στο έλεος της κακοκαιρίας περιοχές της Ηλείας, της Αρκαδίας και της Μεσσηνίας - Pontos News

Στο έλεος της κακοκαιρίας περιοχές της Ηλείας, της Αρκαδίας και της Μεσσηνίας  Pontos News

Την ώρα που οι μετεωρολόγοι προβλέπουν διαδοχικά κύματα βροχοπτώσεων μέχρι και αύριο κυρίως στη δυτική και βορειοανατολική χώρα, σε πολλές περιοχές ...

Δημοσιεύθηκε στις 30 January 2019 | 10:00 am


Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες της Μεσσηνίας - ΘΑΡΡΟΣ

Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες της Μεσσηνίας  ΘΑΡΡΟΣ

Οι αγρότες-και- της Μεσσηνίας έχουν βγει από την Κυριακή με τα τρακτέρ τους στους δρόμους, καθώς, όπως είπαν, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ...

Δημοσιεύθηκε στις 30 January 2019 | 10:00 am


Σύσκεψη των συνταξιούχων Λακωνίας - Μεσσηνίας - Αρκαδίας στις 30 Γενάρη - 902.gr

Σύσκεψη των συνταξιούχων Λακωνίας - Μεσσηνίας - Αρκαδίας στις 30 Γενάρη  902.gr

Σε σύσκεψη συνταξιούχων Λακωνίας - Μεσσηνίας - Αρκαδίας στη Σπάρτη, την Τετάρτη 30 Γενάρη 2019 στις 11 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο καλεί το Σωματείο ...

Δημοσιεύθηκε στις 30 January 2019 | 10:00 am


Κ.Ε.Κ. Π.Ε. Μεσσηνίας: Προγράμματα μαθημάτων σε Συλλόγους και τοπικές κοινότητες - Messinialive

Κ.Ε.Κ. Π.Ε. Μεσσηνίας: Προγράμματα μαθημάτων σε Συλλόγους και τοπικές κοινότητες  Messinialive

ΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΕΓΓΡΑΦΩΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ Στο πλαίσιο υλοποίησης των προγραμμάτων κατάρτισης για το ...

Δημοσιεύθηκε στις 29 January 2019 | 10:00 am


Μεσσηνία: Κατολίσθηση στη Στούπα καταπλάκωσε κατάστημα - Πρώτο ΘΕΜΑ

Μεσσηνία: Κατολίσθηση στη Στούπα καταπλάκωσε κατάστημα  Πρώτο ΘΕΜΑ

Τόνοι χώματος που στήριζαν γειτονική ιδιοκτησία καταπλάκωσαν τον εξωτερικό χώρο του καταστήματος, προκαλώντας μεγάλες ζημιές.

Δημοσιεύθηκε στις 29 January 2019 | 10:00 am


ΚΚΕ Μεσσηνίας κατά Τσίπρα για τον κατώτατο μισθό - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online - Εφημερίδα Ελευθερία

ΚΚΕ Μεσσηνίας κατά Τσίπρα για τον κατώτατο μισθό - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online  Εφημερίδα Ελευθερία

Με αφορμή την ανακοίνωση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για αύξηση του κατώτατου μισθού, η Τ.Ε. Μεσσηνίας του ΚΚΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: ...

Δημοσιεύθηκε στις 29 January 2019 | 10:00 am


ΕΦΚΑ: Συναλλαγή με το κοινό για το Περιφερειακό Γραφείο Υγειονομικών ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ - e-forologia

ΕΦΚΑ: Συναλλαγή με το κοινό για το Περιφερειακό Γραφείο Υγειονομικών ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ  e-forologia

Η Διοίκηση του ΕΦΚΑ ενημερώνει ότι το Περιφερειακό Γραφείο Υγειονομικών ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ θα μείνει κλειστό από 29/1/2019 έως...

Δημοσιεύθηκε στις 28 January 2019 | 10:00 am


Κάστρα και οχυρά της Μεσσηνίας: Το Κάστρο της Καλαμάτας (α’ μέρος) - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online - Notosport

Κάστρα και οχυρά της Μεσσηνίας: Το Κάστρο της Καλαμάτας (α’ μέρος) - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online  Notosport

Στα βορειοδυτικά της Καλαμάτας, πάνω στο λόφο, προσανατολισμένο από βορρά προς νότο, σε εξαιρετικά εποπτική θέση, στέκεται πληγωμένο από το χρόνο το...

Δημοσιεύθηκε στις 28 January 2019 | 10:00 am


Υποψήφιος με Τατούλη ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μεσσηνίας - sportstonoto

Υποψήφιος με Τατούλη ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μεσσηνίας  sportstonoto

“Θυσία” στο βωμό της εξασφάλισης των 400.000 ευρώ που έχει υποσχεθεί ο Πέτρος Τατούλης για την αναβάθμιση και συντήρηση του γηπέδου της ΕΠΣ ...

Δημοσιεύθηκε στις 26 January 2019 | 10:00 am


Ιερατική Σύναξη στη Μητρόπολη Μεσσηνίας - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online - Notosport

Ιερατική Σύναξη στη Μητρόπολη Μεσσηνίας - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online  Notosport

Ιερατική Σύναξη πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στη Μητρόπολη Μεσσηνίας. Η σύναξη έλαβε χώρα στο ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Καλαμάτας, υπό την ...

Δημοσιεύθηκε στις 26 January 2019 | 10:00 am


Εκοψαν πίτα οι διατελέσαντες πρόεδροι κοινοτήτων Μεσσηνίας - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online - Εφημερίδα Ελευθερία

Εκοψαν πίτα οι διατελέσαντες πρόεδροι κοινοτήτων Μεσσηνίας - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online  Εφημερίδα Ελευθερία

Στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης έκοψε φέτος την πίτα του ο Παμμεσηνιακός Σύνδεσμος Διατελεσάντων Προέδρων Κοινοτήτων ...

Δημοσιεύθηκε στις 26 January 2019 | 10:00 am


Τρίοδος Μεσσηνίας: Εννέα άτομα απεγκλώβισε η Πυροσβεστική | naftemporiki.gr - naftemporiki.gr

Τρίοδος Μεσσηνίας: Εννέα άτομα απεγκλώβισε η Πυροσβεστική | naftemporiki.gr  naftemporiki.gr

Εννέα άτομα διασώθηκαν από την Πυροσβεστική, όταν λόγω της έντονης βροχόπτωσης εγκλωβίστηκαν σε πρόχειρο κτίσμα στην περιοχή Τρίοδος Μεσσηνίας.

Δημοσιεύθηκε στις 25 January 2019 | 10:00 am


Στον Μητροπολίτη Μεσσηνίας ο Παναγιώτης Καρβέλας - Messinialive

Στον Μητροπολίτη Μεσσηνίας ο Παναγιώτης Καρβέλας  Messinialive

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΕΙΧΕ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΥΛΟΥ ΝΕΣΤΟΡΟΣ Επίσκεψη στο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο ...

Δημοσιεύθηκε στις 25 January 2019 | 10:00 am


Τον Ανδρέα Τσουκαλά ανακοίνωσε ο Νίκας στο ψηφοδέλτιο Μεσσηνίας - Messinialive

Τον Ανδρέα Τσουκαλά ανακοίνωσε ο Νίκας στο ψηφοδέλτιο Μεσσηνίας  Messinialive

Τον νεότερο αυτοδιοικητικό, Αντιδήμαρχο Οιχαλίας Ανδρέα Τσουκαλά ανακοίνωσε σήμερα ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Δημοσιεύθηκε στις 25 January 2019 | 10:00 am


ΕΛΦΕΕ Μεσσηνίας: «Στεκόμαστε δίπλα στους αγρότες και στις οικογένειές τους» - Taxheaven.gr

ΕΛΦΕΕ Μεσσηνίας: «Στεκόμαστε δίπλα στους αγρότες και στις οικογένειές τους»  Taxheaven.gr

ΕΛΦΕΕ Μεσσηνίας: «Στεκόμαστε δίπλα στους αγρότες και στις οικογένειές τους» [25.01.2019]

Δημοσιεύθηκε στις 25 January 2019 | 10:00 am


Με Σαμαρά και Βορίδη η κοπή της πίτας της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας - Messinialive

Με Σαμαρά και Βορίδη η κοπή της πίτας της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας  Messinialive

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΝΟΔΕ ΝΔ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΝΑΤΑΣΣΑ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ “Σαν σήμερα πριν από τέσσερα χρόνια η πρώτη φορά Αριστερά εξελέγην ...

Δημοσιεύθηκε στις 25 January 2019 | 10:00 am


Συνάντηση προέδρων κοινοτήτων με αστυνομικό διευθυντή Μεσσηνίας - ert.gr - ΕΡΤ

Συνάντηση προέδρων κοινοτήτων με αστυνομικό διευθυντή Μεσσηνίας - ert.gr  ΕΡΤ

Το θέμα της έλλειψης αστυνόμευσης στα χωριά τους και την παρουσία μεγαλύτερης αστυνομικής δύναμης εκεί, συζήτησαν με τον αστυνομικό διευθυντή ...

Δημοσιεύθηκε στις 24 January 2019 | 10:00 am


Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας: Καταγγέλει παράνομες μετακινήσεις ιατρών - Messinialive

Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας: Καταγγέλει παράνομες μετακινήσεις ιατρών  Messinialive

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΙΑΤΡΩΝ Σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος ...

Δημοσιεύθηκε στις 24 January 2019 | 10:00 am


Τη Νίνα Δράκου στο ψηφοδέλτιο της Μεσσηνίας ανακοίνωσε ο Π. Τατούλης - ΘΑΡΡΟΣ

Τη Νίνα Δράκου στο ψηφοδέλτιο της Μεσσηνίας ανακοίνωσε ο Π. Τατούλης  ΘΑΡΡΟΣ

Την υποψηφιότητα της κυρίας Νίνας Δράκου με τη «Νέα Πελοπόννησο» στο ψηφοδέλτιο της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας ανακοίνωσε χθες ο ...

Δημοσιεύθηκε στις 24 January 2019 | 10:00 am


Μονιμοποιήσεις σχολικών τροχονόμων και καθαριστριών ζητάει το Συνδικάτο Υπαλλήλων Ιδιωτικού Τομέα Μεσσηνίας... - Εφημερίδα Ελευθερία

Μονιμοποιήσεις σχολικών τροχονόμων και καθαριστριών ζητάει το Συνδικάτο Υπαλλήλων Ιδιωτικού Τομέα Μεσσηνίας...  Εφημερίδα Ελευθερία

Να πληρωθούν και να μονιμοποιηθούν εδώ και τώρα οι σχολικοί τροχονόμοι και οι σχολικές καθαρίστριες” ζητεί από τον Δήμο Καλαμάτας το Συνδικάτο Υπαλλή...

Δημοσιεύθηκε στις 23 January 2019 | 10:00 am


Δείτε αγγελίες στο Νομό Μεσσηνίας

Φιλικοί ιστότοποι: