Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Μεσσηνίας    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Μega deal - Στον Μαρινάκη με 45 εκατ. ευρώ η ΝΟVA

Νέο τηλεοπτικό τοπίο: Η Αlter Ego του Ευάγγελου Μαρινάκη που έχει ήδη άδεια για επίγεια τηλεόραση με το ΟΝΕ, τώρα αποκτά και καλωδιακή μέσω της ΝΟVA

Μega deal που αλλάζει τις ισορροπίες και δημιουργεί ανταγωνισμό στην τηλεοπτική και τηλεπικοινωνιακή αγορά ολοκληρώνεται το αμέσως επόμενο διάστημα. Συγκεκριμένα, η Αlter Ego του Ευαγ. Μαρινάκη είναι στην τελική ευθεία των διαπραγματεύσεων με τις τράπεζες για την αγορά της Forthnet.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, οι πιστώτριες τράπεζες έχουν παραχωρήσει στην Αlter Ego δικαίωμα αποκλειστικής διαπραγμάτευσης το οποίο λήγει στο τέλος Οκτωβρίου. Ταυτόχρονα οι ανέθεσαν στη Νomura και στην Grand Thorton να αξιολογήσουν την πρόταση της Αlter Ego προκειμένου στη συνέχεια τα δύο πορίσματα να τεθούν υπόψη των αρμόδιων τραπεζικών επιτροπών, οι οποίες και θα λάβουν τις αποφάσεις . Παράλληλα οι τράπεζες ανέθεσαν στα νομικά τους τμήματα την προετοιμασία των συμβάσεων που θα υπογράψουν με την Αlter Ego.

Όλες οι παραπάνω διαδικασίες είναι σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθούν τις επόμενες δύο εβδομάδες προκειμένου τον Οκτώβριο να υπογραφεί η συμφωνία. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αlter Ego θα καταβάλει στις τράπεζες μετρητοίς το ποσό των 45 εκατ. ευρώ, που συνιστά και την υψηλότερη προσφορά που έχουν δεχθεί έως τώρα οι τράπεζες για τη Forthnet, ενώ η συμφωνία προβλέπει και διαγραφή δανείων.
Υπενθυμίζεται ότι οι τράπεζες στα πλαίσια διαδικασίας που έτρεχε η Νοmura αναζητούν αγοραστή για τη Forthnet από τα τέλη 2017. Μετά από διαγωνιστική διαδικασία έγιναν διαπραγματεύσεις που διήρκησαν πάνω από ένα χρόνο με τις Vodafone-Wind και όταν αυτές κατέρρευσαν, ξεκίνησαν αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με το ANTENNA GROUP. Κατά πληροφορίες, η βελτιωμένη προσφορά του ANTENNA ήταν ύψους 12 εκατ. εύρω και ανάληψη μέρους του χρεών της εταιρίας αναλόγως με την μελλοντική πορεία της επένδυσης στη Forthnet. Στη συνέχεια ήρθε η προσφορά της Αlter Ego.

Κατά πληροφορίες η εξαγορά της Forthnet από την Αlter Ego αποτελεί την αρχή ενός κύκλου ευρύτερων επιχειρηματικών συμφωνιών . Δημιουργεί νέες ισορροπίες στο τηλεοπτικό τοπίο καθώς η Αlter Ego έχει ήδη άδεια για επίγεια τηλεόραση (με το ΟΝΕ) και τώρα αποκτά και καλωδιακή μέσω της ΝΟVA. Αυτή η εξέλιξη δίνει σημαντικές δυνατότητες για συνεργασίες στο τομέα του περιεχομένου, διάφορες άλλες οικονομίες κλίμακας αλλά και δυνατότητες προσέκλυσης εσόδων. Ταυτόχρονα μεγάλα επιχειρηματικά σχέδια, πιθανόν τα μεγαλύτερα, φαίνεται πως υπάρχουν και για τον τομέα τηλεπικοινωνιών της Forthnet, σχέδια που θα αναπτυχθούν με μεγάλες επενδύσεις σε βάθος χρόνου.
Η επί τρία χρόνια σχεδόν απαξιωμένη Forthnet για την οποία η Νomura δεν έβρισκε επενδυτή, μετά το ενδιαφέρον της Αlter Ego προσέλκυσε ενδιαφέρον και άλλων fund και επιχειρηματιών. Συγκεκριμένα οι τράπεζες έγιναν αποδέκτες επενδυτικού ενδιαφέροντος του αμερικανικού fund ΗΙG, αλλά δεν ανταποκρίθηκαν καθώς δεσμεύονται από το δικαίωμα αποκλειστικής διαπραγμάτευσης με την Αlter Ego. Το ίδιο δηλαδή που συμβαίνει με την περίπτωση της ΜIG και των διαπραγματεύσεων με Farallon-Oak Hill και την πρόταση της EMMA CAPITAL.

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2019 | 2:20 pm


ΑΒ Βασιλόπουλος: 80 χρόνια και του πουλιού το γάλα

Μια μεγάλη γιορτή με προϊόντα υψηλής γαστρονομίας & περιορισμένης παραγωγής

Η ΑΒ Βασιλόπουλος, 80 χρόνια τώρα, αναζητά με μεράκι τα πιο εκλεκτά προϊόντα από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο και μοιράζεται με όλους όσοι την εμπιστεύονται καθημερινά, την ίδια αγάπη για ποιότητα, ποικιλία και ανώτερη γεύση. Για να γιορτάσει την επέτειο των 80 χρόνων της, φέρνει αποκλειστικά στα καταστήματά της μια μοναδική ποικιλία από εξαιρετικά προϊόντα περιορισμένης παραγωγής.

Γραβιέρα Κρήτης Π.Ο.Π. 15μηνης ωρίμασης, ένα εξαίσιο τυρί που η οικογένεια Γυπαράκη Χανίων, παραγωγοί με σημαντική παράδοση και σπουδαιότητα στα τυροκομικά Κρήτης, δημιούργησε σε περιορισμένο αριθμό για την ΑΒ. Έχει ωριμάσει σε ιδανικές συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας και χωρίς αμφιβολία η έντονη, πικάντικη γεύση του θα ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.

Πορκέτα “Tacquolina” ψητής γαλοπούλας, ένα Ιταλικό, αυθεντικό προϊόν που παράγεται με χειροποίητο τρόπο από την οικογένεια Renzini, η οποία έχει βαθιές ρίζες και παράδοση στην παραγωγή αλλαντικών υψηλής γαστρονομίας. Πρόκειται για 100% κρέας γαλοπούλας, η γεύση του οποίου αναδεικνύεται από το πιπέρι, το κρασί, το σκόρδο, το μάραθο και το δενδρολίβανο. Το αποτέλεσμα είναι μοναδικό, καθώς η ανάλαφρη γεύση της γαλοπούλας συναντά τα έντονα αρώματα της πορκέτας.

Μορταδέλα “Oltre”αγριογούρουνο με τρούφα, με ανώτερη γεύση, που οφείλεται στις εκλεκτές πρώτες ύλες και απογειώνεται από την ισορροπημένη ένταση της θερινής τρούφας (tuber aestivum) και των επιλεγμένων μυρωδικών. Πρόκειται για ακόμα μία χειροποίητη δημιουργία της οικογένειας Renzini, με συνδυασμό άπαχου κρέατος άγριου χοίρου και χοιρινού σε ιδανικές αναλογίες, που έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και σιγοψήνεται για περισσότερες από 18 ώρες.

Λευκός Ξηρός Οίνος «1939», στον οποίο συναντώνται δυο εξαιρετικές ποικιλίες, η βελούδινη malvazia και η πλούσια viognier. Ένα μοναδικό γεύστικό αποτέλεσμα που προκύπτει από το συνδυασμό του λίτσι με το γκρέιπφρουτ και το λάιμ και στο φόντο αγιόκλημα, αρώματα νυχτολούλουδων και νότες από τριαντάφυλλο και εσπεριδοειδή.

Ερυθρός Ξηρός Οίνος «1939», όπου το κυριαρχικό Ξινόμαυρο δένει αρμονικά με το Pinot Noir, μια από τις ευγενέστερες γαλλικές ποικιλίες. Αρώματα από δεντρολίβανο, μπαχαρικό γαρύφαλλο, πράσινο σύκο με νότες ελιάς και ντομάτας, έρχονται για να προσφέρουν ένα πραγματικά σπάνιο και φίνο κρασί.

Τα προϊόντα ενδέχεται να μην υπάρχουν σε κάποια καταστήματα ΑΒ & συνεργατών και διατίθενται μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων.

Για περισσότερες πληροφορίες: https://www2.ab.gr/80xronia/eklekta-proionta/.

80 χρόνια έμπνευσης, δημιουργίας, επιλογής κορυφαίων πρώτων υλών και αδιαπραγμάτευτης ποιότητας. 80 χρόνια που η ΑΒ Βασιλόπουλος φροντίζει να προσφέρει «και του πουλιού το γάλα».
80 χρόνια | Αφιερωμένοι σε εσάς!

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2019 | 2:10 pm


"Μαγνήτης" για την Μεσσήνη η κάθοδος της εικόνας της Παναγίας της Βουλκανιώτισσας, το Νησιώτικο πανηγύρι και η Λευκή Νύχτα.

Πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες θα αποτελέσει μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου η Μεσσήνη με την κάθοδο της εικόνας της Παναγίας της Βουλκανιώτισσας, το Νησιώτικο πανηγύρι και τη Λευκή Νύχτα.
Η τελετή καθόδου της σεπτής εικόνας της Θεοτόκου από την Ιερά Μονή του Βουλκάνου στη Μεσσήνη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου.
Η κάθοδος της εικόνας θα ξεκινήσει στη 01.00 τη νύχτα με πιστούς να τη συνοδεύουν. Η επίσημη υποδοχή της εικόνας θα γίνει με τιμές στο εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής στις 10.30 το πρωί και θα ακολουθήσει λιτάνευση στις κεντρικές οδούς της Μεσσήνης μέχρι το Μετόχι της Ιεράς Μονής και εναπόθεσή της στον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής για οκταήμερο προσκύνημα. Της υποδοχής και
της λιτανείας θα προστεί ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος συνοδεία του κλήρου, εκπροσώπων της Πολιτείας, τοπικών αρχών και πλήθους πιστών.
Με την κάθοδο της εικόνας της Παναγίας της Βουλκανιώτισσας θα ξεκινήσει και το φημισμένο πανηγύρι της Μεσσήνης, ενώ το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η Λευκή Νύχτα με σύνθημα «ΠΑΜΕ ΜΕΣΣΗΝΗ», που διοργανώνεται από τον Εμπορικό Σύλλογο Μεσσήνης, τον Δήμο Μεσσήνης και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας.
Τα καταστήματα θα ανοίξουν στις 20.00 με μεγάλες προσφορές και εκπλήξεις. Παράλληλα στην πόλη θα πραγματοποιούνται πολλές εκδηλώσεις με μουσική και χορούς.

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2019 | 2:00 pm


Τρεις φυσικοί τρόποι για να αντιμετωπίσεις τους μαύρους κύκλους

Οι μαύροι κύκλοι είναι ένα πρόβλημα που οφείλεται σε δύο παράγοντες: α) στην κληρονομικότητα (Thanks mom!) και β) στον τρόπο ζωής! 
Αν δεν κοιμάσαι καλά, αν δεν τρέφεσαι σωστά και αν πίνεις και καπνίζεις τότε θα έχεις μαύρους κύκλους ακόμα και αν δεν υπάρχει θέμα κληρονομικότητας.
Φυσικά βέβαια, ισχύει και το αντίθετο. 
Το θέμα μας ωστόσο δεν είναι μόνο το γιατί έχουμε τους μαύρους κύκλους αλλά το πώς θα τους αντιμετωπίσουμε.
Υπάρχουν δεκάδες κρέμες που μπορούν να σε βοηθήσουν σημαντικά (τα έχουμε πει), υπάρχουν όμως και φυσικοί τρόποι που μπορούν να συμβάλλουν στην εμφάνιση της περιοχής γύρω από τα μάτια και να σε χαλαρώσουν! Πάμε να τους δούμε;
Η καφεΐνη
Η καφεΐνη συστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία και έτσι μπορεί –προσωρινά- να βελτιώσει την εμφάνιση των μαύρων κύκλων.
Τις ιδιότητές της μπορείς πολύ εύκολα να τις εκμεταλλευτείς με χρησιμοποιημένα φακελάκια μαύρου τσαγιού. Φτιάξε ένα τσάι και όσο το πίνεις, βάλε το χρησιμοποιημένο φακελάκι στο ψυγείο. Έπειτα, τοποθέτησέ το κάτω από τα μάτια σου για 10 λεπτά και άσε την καφεΐνη να κάνει τη δουλειά της!
Το αγγούρι
Δεν είναι τυχαίο που βλέπεις συνεχώς γυναίκες με αγγούρια κάτω από τα μάτια τους. Όταν είναι παγωμένο, το αγγούρι βοηθά στην σύσφιγξη των αγγείων και σε συνδυασμό με την βιταμίνη Κ που περιέχει μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την εμφάνιση της περιοχής των ματιών σου.
Κόψε μερικές φέτες, βάλε την αγαπημένη σου μουσική και χαλάρωσε για 20 λεπτά. Αν κάνεις παράλληλα και μία μάσκα προσώπου ακόμα καλύτερα!
Η πατάτα
Η παγωμένη πατάτα γύρω από τα μάτια είναι ένα μυστικό που ίσως να ξέρεις από τη γιαγιά σου και είναι ίσως το πιο αποτελεσματικό από όλα.
Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να κόψεις μία πατάτα σε πολύ λεπτές φέτες και να ακουμπήσεις τη σάρκα της κάτω από τα μάτια σου. Θα δεις σακούλες και μαύρους κύκλους να μειώνονται σημαντικά από την πρώτη εφαρμογή!


 Queen.gr

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2019 | 1:00 pm


Πότε και πως θα δοθούν τ` αναδρομικά συντάξεων

Ποιοι θα δουν αυξήσεις έως 204 ευρώ το μήνα στις συντάξεις τους; 

Η κυβέρνηση εξετάζει τρία σενάρια για τα αναδρομικά καθώς και την επιστροφή χρημάτων, από τις μειώσεις λόγω μνημονίων.

Θα είναι σε 36 δόσεις;  Σε 48 ή σε 60 δόσεις; Από τι εξαρτάται; Από το ποσό και το τι θα ορίζει η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Ελεύθερος Τϋπος” τα αναδρομικά θα φέρουν, αυξήσεις στις συντάξεις των δύο εκατομμύρια περίπου δικαιούχων από 25 ευρώ έως και 204 ευρώ το μήνα. Η απόφαση που θα ανάψει το πράσινο φως για τις επιστροφές είναι θέμα χρόνου να δημοσιοποιηθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ).
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα αναδρομικά που θα επιστραφούν αφορούν τις μειώσεις 10 μηνών στις κύριες συντάξεις και 12 μηνών στις επικουρικές. Δεν αποκλείεται όμως να επιστραφούν τα ποσά των μειώσεων για διάστημα μεγαλύτερο των 10 μηνών, ιδίως για όσους έχουν προσφύγει και ήδη δικαιώνονται στα δικαστήρια.
Έτσι:
Οι συνταξιούχοι του Δημοσίου έχουν λαμβάνειν ως 7.340 ευρώ συνολικά από παράνομες μειώσεις κύριων και επικουρικών συντάξεων για 10 και 12 μήνες αντίστοιχα.
Αν δοθούν τα αναδρομικά σε 36 δόσεις θα έχουν μηνιαίες αυξήσεις σε κύρια και επικουρική, από 90 ευρώ το μήνα ως και 204 ευρώ το μήνα. Αν οι επιστροφές γίνουν σε 60 δόσεις, οι μηνιαίες αυξήσεις συντάξεων είναι από 54 ως 122 ευρώ το μήνα.
Αν οι επιστροφές γίνουν σε 60 δόσεις, οι μηνιαίες αυξήσεις συντάξεων είναι από 55 ως 113 ευρώ το μήνα.
Οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ έχουν λαμβάνειν (ενδεικτικά) ως 6.402 ευρώ συνολική επιστροφή από παράνομες μειώσεις κύριων και επικουρικών συντάξεων για 10 και 12 μήνες αντίστοιχα.
Με αναδρομικά σε 36 δόσεις θα έχουν μηνιαίες αυξήσεις σε κύρια και επικουρική, από 63 ευρώ το μήνα ως και 178 ευρώ το μήνα. Με επιστροφές σε 60 δόσεις, οι μηνιαίες αυξήσεις συντάξεων είναι από 38 ως 107 ευρώ το μήνα.
Οι συνταξιούχοι του ΝΑΤ έχουν λαμβάνειν (ενδεικτικά) ως 5.576 ευρώ συνολική επιστροφή από παράνομες μειώσεις κύριων και επικουρικών συντάξεων για 10 και 12 μήνες αντίστοιχα.
Να σημειωθεί ότι στο ΝΑΤ επιβλήθηκε μόνον η μείωση του ν. 4093 και όχι του ν. 4051, οπότε τα αναδρομικά περιορίζονται από μια παράνομη μείωση και όχι από δυο όπως ισχύει για τους λοιπούς συνταξιούχους
Ομως στο ΝΑΤ επιβλήθηκε αντί της μείωσης του ν. 4051, η μείωση 7% στην κύρια σύνταξη από το πρώτο ευρώ, που προκάλεσε μεγαλύτερη περικοπή!
Η μείωση του 7% ωστόσο δεν πήγε στο ΣτΕ για να κριθεί αν είναι αντισυνταγματική, πλην όμως κρίθηκε αντισυνταγματική με τελεσίδικη εφετειακή απόφαση!
Αυτό σημαίνει ότι οι συνταξιούχοι του ΝΑΤ έχουν «ντε φάκτο» αναδρομικά από τη μείωση του ν. 4093 σε κύρια και επικουρική σύνταξη, για ένα 10μηνο και 12μηνο αντίστοιχα, χωρίς να χρειαστεί προσφυγή, ενώ για να πάρουν πίσω τη μείωση του 7% θα πρέπει να κάνουν προσφυγή στα δικαστήρια «πατώντας» επάνω στην απόφαση του Εφετείου που δικαίωσε ήδη 38 συνταξιούχους.
Αν τα αναδρομικά από το νόμο 4093 δοθούν σε 36 δόσεις θα έχουν μηνιαίες αυξήσεις σε κύρια και επικουρική, από 39 ευρώ το μήνα ως και 155 ευρώ το μήνα. Με επιστροφές αναδρομικών σε 60 δόσεις, οι μηνιαίες αυξήσεις συντάξεων του ΝΑΤ θα είναι από 23 ως 93 ευρώ το μήνα.
Οι συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ που έχουν μόνον κύρια και όχι επικουρική σύνταξη, έχουν λαμβάνειν (ενδεικτικά) για 10 μήνες αναδρομικά ως 3.300 ευρώ από παράνομες μειώσεις στην κύρια σύνταξη.
Αν επιστραφούν σε 36 δόσεις θα έχουν μηνιαίες αυξήσεις στην κύρια σύνταξη, από 38 ευρώ το μήνα ως και 92 ευρώ το μήνα. Με επιστροφές σε 60 δόσεις, οι μηνιαίες αυξήσεις συντάξεων θα είναι από 23 ως 55 ευρώ το μήνα.

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2019 | 12:42 pm


Άνοιξαν οι 120 δόσεις και για όσους είχαν ενταχθεί στην ρύθμιση πριν τις βελτιώσεις

Ανοιξε η ηλεκτρονική εφαρμογή για την ένταξη στη νέα βελτιωμένη ρύθμιση των 120 δόσεων και για όσους είχαν ενταχθεί στην αρχική μορφή της.
Όπως ανακοίνωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, η εφαρμογή για τη ρύθμιση των 120 δόσεων λειτουργεί πλέον πλήρως. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να υποβάλουν πλέον αίτηση επανυπολογισμού της ρύθμισης και όσοι είχαν ενταχθεί στη αρχική της μορφή, δηλαδή πριν τις βελτιώσεις που έγιναν τον Αύγουστο.
Οι βελτιώσεις αυτές αφορούν στη μείωση της ελάχιστης δόσης από 30 σε 20 ευρώ, στη μείωση του ετήσιου επιτοκίου από 5% σε 3%, καθώς και στη δυνατότητα ρύθμισης σε έως 120 δόσεις (αντί για έως 36) των οφειλών επιχειρήσεων με βασική οφειλή έως 1 εκατ. ευρώ.

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2019 | 12:40 pm


Ξεκινάει ο «μαραθώνιος» του Champions League

Με τη συμμετοχή του Ολυμπιακού, αρχίζει (17-18 Σεπτεμβρίου) ο... «μαραθώνιος» του Champions League για τη νέα σεζόν, ο οποίος θα ολοκληρωθεί στον τελικό της 30ής Μαΐου στην Κωνσταντινούπολη, όπου θα απονεμηθεί το τρόπαιο του πρωταθλητή για την αγωνιστική περίοδο 2019-20.
Οι Πειραιώτες έχουν πολύ δύσκολη αποστολή, καθώς η κληρωτίδα έφερε στο... δρόμο τους στον 2ο όμιλο της διοργάνωσης την Μπάγερν Μονάχου, την Τότεναμ και τον Ερυθρό Αστέρα. Οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται την Τετάρτη (18/9, 19:55 - COSMΟΤΕ Sport 2) την αγγλική ομάδα και θα προσπαθήσουν να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα, ώστε να αρχίσουν να μαζεύουν από το ξεκίνημα βαθμούς σε αυτό το δύσκολο γκρουπ.
Προκειμένου να τα καταφέρει, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς θα πρέπει αρχικά να δώσει μεγάλη βαρύτητα στη διατήρηση του «μηδέν» και στη συνέχεια να εκμεταλλευθεί ενδεχόμενα λάθη στην αμυντική λειτουργία των «πετεινών».
Την αναμέτρηση στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» θα διαιτητεύσει ο έμπειρος Ιταλός Τζιανλούκα Ρόκι, ενώ, στον άλλο αγώνα του 2ου ομίλου, η Μπάγερν φιλοξενεί στο Μόναχο τον Ερυθρό Αστέρα.
Στο μεταξύ, ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα της πρεμιέρας του Champions League, καθώς η Παρί Σεν Ζερμέν υποδέχεται στο Παρίσι τη Ρεάλ Μαδρίτης για τον 1ο όμιλο, η Ατλέτικο Μαδρίτης φιλοξενεί τη Γιουβέντους για τον 4ο, η -πρωταθλήτρια Ευρώπης- Λίβερπουλ αντιμετωπίζει στο «Σαν Πάολο» τη Νάπολι του Κώστα Μανωλά για τον 5ο, ενώ η Μπαρτσελόνα δοκιμάζεται στο Ντόρτμουντ απέναντι στην Μπορούσια για τον 6ο όμιλο...

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2019 | 12:00 pm


Διοικητές Νοσοκομείων: Δημοσιεύθηκε η προκήρυξη – Δείτε προσόντα και δικαιολογητικά

Δημοσιεύθηκε η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την κάλυψη θέσεων Διοικητών και Αναπληρωτών Διοικητών Νοσοκομείων Ε.Σ.Υ. την οποία υπογράφει ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.
 
Η προκήρυξη για την κάλυψη θέσεων Διοικητών και Αναπληρωτών Διοικητών Νοσοκομείων Ε.Σ.Υ. που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεων (ΦΕΚ), προβλέπει συγκεκριμένα τυπικά προσόντα, τα οποία θα πρέπει να διαθέτουν οι υποψήφιοι, με βασικό το πτυχίο ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ ή αντίστοιχο ισότιμο αναγνωρισμένο τίτλο του εξωτερικού.
Συνεκτιμώνται μεταπτυχιακοί τίτλοι, με έμφαση στη διοίκηση, τα οικονομικά, την πληροφορική μονάδων υγείας, η εμπειρία διοίκησης με έμφαση στις μονάδες υγείας, καθώς και η γενικότερη κοινωνική και επαγγελματική αναγνώριση.

Ποια δικαιολογητικά απαιτούνται

Τα δικαιολογητικά που οφείλουν να καταθέσουν οι υποψήφιοι είναι τα εξής:
α. Αίτηση με τα στοιχεία του αιτούντος και την θέση ή τις θέσεις για τις οποίες εκδηλώνεται ενδιαφέρον.
β. Πλήρες βιογραφικό σημείωμα κατά το πρότυπο του Ευρωπαϊκού Βιογραφικού Σημειώματος (σε έντυπη και σε ηλεκτρονική μορφή).
γ. Υπεύθυνη Δήλωση (ν. 1599/1986) περί μη ύπαρξης τελεσίδικης ποινικής καταδίκης και περί μη ύπαρξης κωλύματος διορισμού, σύμφωνα με τα αναφερόμενα στο άρθρο 8, του ν. 3528/2007 (ΦΕΚ 29/Α’/2007).

Προκήρυξη και Εξαιρέσεις

Δεν δύναται να υποβάλει αίτηση για τις αναφερόμενες θέσεις Διοικητή ή Αναπληρωτή Διοικητή όποιος εργάζεται ή υπηρετεί στο συγκεκριμένο Νοσοκομείο για το οποίο προκηρύσσεται η θέση, σύμφωνα με τη σχετική διάταξη του ν. 3329/2005, άρθρο 7, παρ. 7, όπως τροποποιήθηκε και αντικαταστάθηκε με το άρθρο ενδέκατο του ν. 4118/2013 (ΦΕΚ 32/Α’/2013).
Η παραπάνω διάταξη διευκρινίζεται ότι δεν ισχύει για τους υπηρετούντες Διοικητές και Αναπληρωτές Διοικητές των Νοσοκομείων Ε.Σ.Υ., των οποίων η θητεία λήγει μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους και οι οποίοι επιθυμούν να υποβάλλουν αίτηση υποψηφιότητας για την ίδια θέση του ίδιου Νοσοκομείου στο οποίο υπηρετούν ως Διοικητές ή Αναπληρωτές Διοικητές.
Κάθε υποψήφιος μπορεί να υποβάλει μια αίτηση σε μία μόνο Υγειονομική Περιφέρεια, για μέχρι δύο νοσοκομεία και έως δύο θέσεις (Διοικητή ή/και Αναπληρωτή Διοικητή) σε κάθε νοσοκομείο από τις αναφερόμενες κενές ή κενούμενες θέσεις στην παρούσα.

 Προκήρυξη για νέους Διοικητές: Πως θα διεξαχθεί η διαδικασία - Προθεσμίες

Οι Υγειονομικές Περιφέρειες καταχωρούν τις αιτήσεις σε συγκεντρωτική ονομαστική κατάσταση και τις αποστέλλουν στην αρμόδια Επιτροπή Αξιολόγησης, εντός τριών (3) εργάσιμων ημερών από την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων. Η Επιτροπή εξετάζει τα στοιχεία των φακέλων των υποψηφίων που θα διαβιβαστούν σε αυτήν. Στη συνέχεια συντάσσει κατάλογο αξιολόγησης και εισηγείται στον Υπουργό Υγείας, ο οποίος και διορίζει τους Διοικητές και Αναπληρωτές Διοικητές.
Το σύνολο των απαιτούμενων δικαιολογητικών, βάσει του Βιογραφικού Σημειώματος του υποψηφίου που θα επιλεγεί, καθώς και το απόσπασμα ποινικού Μητρώου, θα προσκομιστούν αρμοδίως με το διορισμό.
Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι δεκαπέντε (15) ημέρες (υπολογιζόμενες ημερολογιακά) και αρχίζει από την επόμενη ημέρα της δημοσίευσης της παρούσας στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Φ.Ε.Κ.) και λήγει με την παρέλευση της τελευταίας ημέρας και ώρα 15:00 και εάν αυτή είναι, κατά νόμο, εξαιρετέα (δημόσια αργία) ή μη εργάσιμη, τότε η λήξη της προθεσμίας μετατίθεται την επόμενη εργάσιμη ημέρα κατά την ίδια ώρα.

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2019 | 11:50 am


Αυτό το φρούτο είναι ό,τι χειρότερο για πρωινό

Αν το τρως, θα πρέπει να σταματήσεις

Τα φρούτα είναι μια πολύ καλή και ωραία πρόταση για πρωινό. Ένα από τα πιο ευκολοφάγοτα φρούτα, που αρέσει σε όλους και αποτελεί το τέλειο σνακ για να σε κρατήσει χορτάτο για ώρα είναι η μπανά.
Μάλιστα μπορείς να τη φας και σκέτη, βγάζοντας απλώς τη φλούδα της, να την κόψεις σε ροδέλες, αν θέλεις να τη συνοδεύσεις με γιαούρτι ή ακόμα και να την κάνεις smoothie.
Αυτό το φρούτο είναι ό,τι χειρότερο για πρωινό
H αλήθεια είναι όμως πως η μπανάνα είναι ένα φρούτο παρεξηγημένο καθώς έχει αποκτήσει τη φήμη πως παχαίνει και για το λόγο αυτό απαγορεύεται σε δίαιτες ή τουλάχιστον συστήνεται να καταναλώνεται με μέτρο.
Πρόκειται για ένα υγιεινό φρούτο, πλούσιο σε κάλιο, μαγνήσιο, φυτικές ίνες, βιταμίνη C και Β6 που πρέπει να υπάρχει στη διατροφή μας. Ωστόσο, αρκετοί διατροφολόγοι δεν την συστήνουν για πρωινή επιλογή.
Οπως αναφέρεται σε άρθρο του Byrdie, η μπανάνα θεωρείται ό,τι χειρότερο μπορείς να φας για πρωινό. Πολλές φορές όμως λόγω βιασύνης, το μόνο που μπορείς να φας για πρωινό είναι μια μπανάνα και να πιεις καφέ. Όμως, η μπανάνα δεν είναι και η καλύτερη ιδέα για το πρωινό σου. Βασικά, οι διατροφολόγοι τονίζουν ότι είναι η χειρότερη ιδέα.
Η εξήγηση είναι απλή: «Οι μπανάνες είναι θερμιδικές βόμβες ζάχαρης και καταστρέφουν τη δίαιτά σας» σημειώνει ο διατροφολόγος Dr. Daryl Gioffre.
H μπανάνα μπορεί να φαίνεται η πιο εύκολη λύση για πρωινό, αλλά περιέχει 25% ζάχαρη και κατατάσσεται στην κατηγορία των μέτρια όξινων τροφίμων.
Σε σύγκριση με άλλα φρούτα η μπανάνα έχει αρκετούς υδατάνθρακες. Μια μέτρια μπανάνα έχει 100 θερμίδες και παρέχει 27 γραμμάρια υδατανθράκων –περισσότερους απ’ όσους έχουν δύο φέτες λευκό ψωμί– εκ των οποίων τα 14 γραμμάρια είναι σάκχαρα (φρουκτόζη).
Μπορεί τα σάκχαρα των φρούτων να είναι φυσικά, επομένως είναι κάπως πιο ποιοτικά από την επεξεργασμένη λευκή ζάχαρη που βάζουμε στον καφέ μας, πρέπει και πάλι να είμαστε προσεκτικοί, καθώς η φρουκτόζη μεταβολίζεται γρήγορα προκαλώντας σκαμπανεβάσματα στο ζάχαρο του αίματος, άρα και στα επίπεδα της ενέργειάς μας και στο αίσθημα της πείνας.
Αν φας μια μπανάνα για πρωινό, μετά από λίγη ώρα θα πεινάς και θα νιώθεις κουρασμένη, σημειώνουν οι διατροφολόγοι.

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2019 | 11:00 am


«Καμπάνα» 240.000 ευρώ σε ασφαλιστική για καταχρηστικό όρο σε ασφαλιστήρια

Διοικητικό πρόστιμο ύψους 240.000 ευρώ επέβαλε η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων σε ασφαλιστική εταιρεία για καταχρηστικό όρο σε ασφαλιστήρια συμβόλαια.
Ο συγκεκριμένος όρος προέβλεπε τη μονομερή αναπροσαρμογή του εκπιπτόμενου ποσού σε ισόβια ασφαλιστήρια συμβόλαια νοσοκομειακής περίθαλψης, χωρίς να καθορίζει σαφώς το πλαίσιο της αναπροσαρμογής.

Ειδικότερα, καταναλωτές κατήγγειλαν ότι είχαν συνάψει με τη συγκεκριμένη  ασφαλιστική εταιρεία ισόβια ασφαλιστήρια συμβόλαια νοσοκομειακής περίθαλψης, στα οποία προβλεπόταν η αφαίρεση μέρους του ποσού του ασφαλίσματος υπέρ της ασφαλίστριας (εκπιπτόμενο ποσό), καθώς και η δυνατότητα μονομερούς αναπροσαρμογής του ποσού αυτού από την ασφαλίστρια.
Ωστόσο, στις συμβάσεις αυτές έπρεπε να αναφέρονται κατά συγκεκριμένο τρόπο οι προϋποθέσεις και το πλαίσιο της αναπροσαρμογής, προκειμένου να παρέχεται στους ασφαλισμένους επαρκής γνώση της εκτάσεως της ασφαλιστικής τους κάλυψης, επιτρέποντάς τους έτσι να ελέγχουν τον προσδιορισμό της συμμετοχής τους στη δαπάνη νοσηλείας (εκπιπτόμενο ποσό) και της έκτασης της ασφαλιστικής τους κάλυψης με κριτήρια ειδικά καθορισμένα στη σύμβαση.
Η  Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή διερευνά περαιτέρω αναφορές καταναλωτών με συναφές περιεχόμενο και για άλλες  ασφαλιστικές εταιρείες. Για τον λόγο αυτό, προτρέπει τους καταναλωτές στην προσεκτική ανάγνωση των γενικών όρων των συμβάσεων ασφάλισης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Ταυτόχρονα, καλεί τις ασφαλιστικές εταιρείες να αποφεύγουν πρακτικές που διαψεύδουν τις δικαιολογημένες προσδοκίες των καταναλωτών και να παρέχουν αξιόπιστη ενημέρωση κατά τη σύναψη των ασφαλιστικών συμβάσεων.

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2019 | 10:00 am


Η Βαβέλ του ΣΥΡΙΖΑ και το pasokification του Ευκλείδη

Βαβέλ στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς οι ομάδες προσπαθούν να επιδράσουν στην πορεία που θα πάρει το κόμμα στην εποχή της ήττας, εάν δηλαδή θα προσεγγίσει το χώρο της σοσιαλδημοκρατίας ή θα παραμείνει ιδεολογικά ανόθευτο, στην ριζοσπαστική Αριστερά.
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, φερόμενος και ως άτυπος ηγέτης της τάσης των «53», σε συνέντευξή του δήλωσε ότι θα ήταν αφελής ή ανιστόρητος εάν δεν φοβόταν «τη μόλυνση από την πασοκοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ».
Ως «πασοκοποίηση» χαρακτήρισε την μετάλλαξη ενός κόμματος από κόμμα της ευρύτερης Αριστεράς, της αριστερής σοσιαλδημοκρατίας, σε κόμμα της νεοφιλελεύθερης συναίνεσης.
Κατά τον κ. Τσακαλώτο αυτή η μετακίνηση σημαίνει ότι θα υπάρξουν κοινωνικά στρώματα που θα νιώσουν εγκαταλειμμένα και θα στραφούν αλλού να βρουν την εκπροσώπησή τους. Αυτό άλλωστε εξηγεί κατά τον ίδιο την εκλογική και πολιτική συρρίκνωση του ΠΑΣΟΚ – το γνωστό διεθνώς Pasokifikation.
Παράλληλα διεμήνυσε ότι είναι κάθετα αντίθετος για εκλογή προέδρου του κόμματος από τη Βάση, εκλογή που ήθελε ο κ. Τσίπρας, αλλά πλέον έχει εγκαταλειφθεί σαν επιλογή. Η άρνηση Τσακαλώτου έχει ιδεολογική βάση, ενώ η εγκατάλειψη της ιδέας από τον Τσίπρα οφείλεται σε πιο ρεαλιστικούς λόγους. Είδαν ότι οι ψηφοφόροι δεν είχαν και μεγάλη διάθεση να λάβουν μέρος σε εσωκομματικές διαδικασίες ανάδειξης, και διέτρεχαν τον κίνδυνο να προσέλθουν λιγότεροι από τις 212 χιλιάδες που ψήφισαν για να εκλέξουν τη Φώφη Γεννηματά. Θα ήταν ουσιαστική, πέραν της συμβολικής, αποτυχία του Αλέξη και θα αποδυνάμωνε την ηγετικότητά του.
Ο κ. Τσακαλώτος σχολίασε και τη δήλωση του Πάνου Σκουρλέτη ο οποίος είχε δηλώσει ότι «θέλουμε τη λαϊκότητα του ΠΑΣΟΚ αλλά όχι τον λαϊκισμό του».
Το πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι η κατάσταση τόσο ηλεκτρισμένη, ώστε δικαίως η δημοσιότητα τονίζει κάθε διαφοροποίηση που εκφράζεται στο εσωτερικό του κόμματος. Έτσι ο αρθρογράφος της Αυγής Νίκος Τσαγκρής αναγκάστηκε να ζητήσει συγνώμη από τον Πάνο Σκουρλέτη, την Αυγή και τον ΣΥΡΙΖΑ, επειδή άρθρο του εξελήφθη ως επίθεση στον Σκουρλέτη και στήριξη του Τσίπρα.
Ο ίδιος μπορεί να εκφράζει τον εαυτό του άνευ υπόγειας σκοπιμότητας, ελεύθερος δημοσιογράφος- αν και συριζαίος - σχολιαστής είναι, ωστόσο δεν συμβαίνει το ίδιο με τον Θανάση Καρτερό. Ο πρώην διευθυντής του Γραφείου Τύπου στο Μαξίμου, εκ της θέσεώς του έχει άλλο πολιτικό βάρος. Έτσι το άρθρο του που παρομοίαζε τον ΣΥΡΙΖΑ σαν τη… μικρή Ελένη που κάθεται και κλαίει, και της συστήνει τα σηκωθεί και να… ρίξει κουτουλιές, έχει άλλο βάρος.
Ουσιαστικά είναι η φωνή του Τσίπρα που ζητεί να κατασιγάσει η εσωκομματική γκρίνια (άρα και αρχόμενη αμφισβήτηση), και όλοι να προσηλωθούν στον αρχηγό.
Έως το συνέδριο αυτά θα ενταθούν, αλλά ο χειμώνας –με δεδομένες τις αποκαλύψεις της Νοβαρτις– ίσως αλλάξει πολλά.
 
Γιάννης Σιδέρης
 liberal.gr

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2019 | 9:00 am


ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ...ΒΑΛΚΑΝΙΑ !!!Η μετατροπή της σύνταξης έχει κολλήσει 741 μέρες από τον ένα όροφο στον άλλο!

Το 2016 κατέθεσε αίτηση για να μετατραπεί η σύνταξή της συζύγου του από αναπηρική σε γήρατος και από τότε άρχισε ο ... "γολγοθάς"


Του Αντώνη Παντινάκη

Και να μην ήταν καρδιακός σίγουρα θα είχε γίνει ο κ. Μανώλης Πανακάκης, με όλα αυτά που περνάει εδώ και δύο χρόνια το σπιτικό του!
Ένα πάτωμα και μία... αιωνιότητα - όπως καταγγέλλει- χώριζε το έγγραφο (έντυπο ή και ηλεκτρονικό) που χρειαζόταν για να προχωρήσει η διαδικασία μετατροπής της σύνταξης της συζύγου του από... αναπηρική σε γήρατος!
Και που πήγε από τον 2ο όροφο στον 3ο, με τη μεσολάβηση 741 ημερών (τις μετρούσαν μία προς μία, σαν τους στρατιώτες, οι παθόντες!), οι εξελίξεις βρίσκονται στο... “άγνωστο με βάρκα την ελπίδα”! Απόλυτο σκοτάδι...
"Περιμέναμε, περιμέναμε, τίποτα"
Η αγάπη άργησε μία μέρα και η... απάντηση που αφορούσε την κ. Καλλιόπη Πανακάκη δύο ολόκληρα χρόνια!
Ας πιάσουμε την άκρη του νήματος όμως, με τη βοήθεια του κ. Μανώλη Πανακάκη: “Το 2014 η σύζυγός μου κατέθεσε τα δικαιολογητικά της για αναπηρική σύνταξη. Έως το 2018 πέρασε έξι φορές από Επιτροπές. Την μία την έκοβαν, κάναμε ξανά ενστάσεις κλπ. Ώσπου την τελευταία φορά, από 67% που ήταν το ποσοστό της αναπηρίας της, το κατέβασαν στο 50%.
Το 2016 λοιπόν καταθέσαμε αίτηση για να μετατραπεί η σύνταξή της από αναπηρική σε γήρατος - είχε πολλά βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα.
Περιμέναμε, περιμέναμε, τίποτα. Ο ΕΦΚΑ έπρεπε να καταθέσει ένα αίτημα προς το ΤΑΞΥ (Ταμείο Ασφάλισης Ξενοδοχοϋπαλλήλων) για να δουν εάν η σύζυγός μου έχει επιδοτηθεί είτε από ατύχημα, είτε από ασθένεια. Το αίτημα αυτό κάπου κόλλησε για δύο ολόκληρα χρόνια, κι ενώ οι Υπηρεσίες βρίσκονται στο ίδιο κτίριο! Ένας όροφος τους χωρίζει!”.
Το πήρε πάνω του
Είδε κι απόειδε ο κ. Πανακάκης και αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του: Καρδιακός, με ποσοστό αναπηρίας 85%, ο καταγγέλλων βγήκε εκτός εαυτού για να βγάλει... άκρη! Στις 30/8/2017 ξεκίνησε, όπως μας λέει, η περιπέτεια του ίδιου και της συζύγου του, στις 11 Σεπτεμβρίου 2019 έμαθε ότι δόθηκε η πολυαναμενόμενη απάντηση του αιτήματος, από την μία Υπηρεσία προς την άλλη, χωρίς ωστόσο να γνωρίζει το από εδώ και πέρα: “Κάποια στιγμή θα πάρει τη σύνταξη η σύζυγός μου, αλλά πόσα χρόνια θα περάσουν; Δύο; Πέντε; Δεν γνωρίζω! Μπορεί και να μην ζούμε...”.
"Είμαι διατεθειμένος να πάω και να τους βοηθήσω"
Η αδιαφορία, η βραδύτητα και η γραφειοκρατία των μηχανισμών του δημοσίου τυλιγμένες σε μία... κόλλα χαρτί!
Τυλιγμένοι, στα πρόθυρα ασφυξίας, κι αρκετοί πολίτες στα πλοκάμια ενός νοσηρού συστήματος, γίνονται... μπαλάκι, διαχρονικά αποτελούν τον... άμαχο πληθυσμό σ’ έναν ατέλειωτο “χαρτοπόλεμο”, πάνε πάνω – κάτω, κινούν “γη και ουρανό” για να γίνουν πράξη τα πιο απλά κι... αυτονόητα (; )!
“Με το φτωχό μου το μυαλό, πιστεύω ότι όλο αυτό το μπέρδεμα, όλη αυτή η καθυστέρηση, αποσκοπεί στο να είναι εξαρτημένοι οι πολίτες από τα κόμματα και τους πολιτικούς. Να πηγαίνουν σε βουλευτικά γραφεία για να προχωρήσει μία απλή υπόθεσή τους. Εάν υπάρξει ένας πρωθυπουργός που θα λύσει το πρόβλημα του ΕΦΚΑ, δεν νομίζω να πέσει ξανά από την κυβέρνηση”, υποστηρίζει ο κ. Πανακάκης.
“Αν δεν πήγαινα, αν δεν ενδιαφερόμουν εγώ ο ίδιος προσωπικά, ακόμα δεν θα είχαμε λάβει απάντηση! Θα προτιμούσα να μου έλεγε κάποιος από την αρχή: Με συγχωρείτε, άνθρωπος είμαι, δεν το είδα ή το αμέλησα. Όχι αυτό το πράγμα... ”, μας αναφέρει επίσης, ενώ την ίδια στιγμή προσπαθεί να κατευνάσει την έντασή του, αστειευόμενος: “Ένας όροφος ήταν. Και πόσα να ήταν τα σκαλοπάτια από τη μία Υπηρεσία στην άλλη; Δέκα; Είκοσι; Έπρεπε να τα μετρήσω! Αλλά ήμουν τόσο νευριασμένος, που ούτε καν τα πρόσεξα”.
Μεταξύ σοβαρού κι αστείου, και πάλι, προσφέρθηκε να βοηθήσει εθελοντικά για να μην βρίσκονται κι άλλοι άνθρωποι στην θέση του ίδιου και της συζύγου του: “Μακάρι να ήμασταν οι μόνοι που τα τραβάμε όλα αυτά. Δυστυχώς όμως πιστεύω ότι βρίσκονται πολλοί στη θέση μας. Τους είπα ότι είμαι διατεθειμένος να πάω και να τους βοηθήσω, αφιλοκερδώς φυσικά! Να πηγαίνω δηλαδή δύο ώρες κάθε μέρα, στο κτίριο στον Εσταυρωμένο, για να κάνω αυτή τη δουλειά. Να μεταφέρω έγγραφα από τη μία Υπηρεσία στην άλλη, για να μην ταλαιπωρείται ο κόσμος!”.
ΑμΕΑ στην Ελλάδα της κρίσης
Τα ΑμΕΑ “είναι μία ευαίσθητη κοινωνική ομάδα”. Το έχουμε ακούσει, το έχουμε διαβάσει, προσπαθούμε να το αντιληφθούμε ή μπορούμε να το φανταστούμε. Άλλο όμως να το ακούει, να το διαβάζει ή να το φαντάζεται κάποιος, κι άλλο να το βιώνει όπως ο κ. Πανακάκης. Προσπαθώντας να μάθει “ποιοι και γιατί” επιβάλλουν αυτούς τους νόμους, αναρωτιέται διαρκώς “εμάς βρίσκουν και χτυπούν;”, όντας απογοητευμένος από την πάγια και διαχρονική αντιμετώπιση που έχουν από την Πολιτεία...
Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν είναι πάρα πολλές, προπαντός οι οικονομικές. Προσωπική εμπειρία του κ. Πανακάκη: “Ανά δύο χρόνια περνούσα από Επιτροπές. Μου έκοβαν κι εμένα τη σύνταξη. Είχαν περάσει μέχρι και οκτώ μήνες μέχρι να μου επανέλθει. Οκτώ μήνες απλήρωτος!”.
Η σύζυγός του με 67% αναπηρία έπαιρνε 400 ευρώ σύνταξη. Με το που της κατέβασαν το ποσοστό, η σύνταξή της μειώθηκε αυτομάτως 200 ευρώ.
Και πώς να ζήσουν με αυτά τα χρήματα, όταν μηνιαίως το ζευγάρι χρειάζεται πάνω από 180 ευρώ (μόνο) σε φάρμακα... συν το νοίκι και τα υπόλοιπα έξοδα;
Ο κ. Μανώλης Πανακάκης αναγκάστηκε να δανειστεί χρήματα για να κάνει μία πολύ σοβαρή εγχείρηση στην καρδιά! Παρότι ο πιστωτής του δεν τον πιέζει για να του τα επιστρέψει, εκείνος θέλει να ξεπληρώσει όσο πιο γρήγορα γίνεται το χρέος του. Το θεωρεί ζήτημα τιμής...
Μολονότι στην Ελλάδα της κρίσης, οι γονείς συντηρούν τα παιδιά, στην οικογένεια Πανακάκη συμβαίνει το αντίθετο: Τα παιδιά του κ. Μανώλη και της κ. Καλλιόπης, αν και παντρεμένα με τις δικές τους υποχρεώσεις, στηρίζουν τους γονείς τους!
Η περιπέτεια που βίωσαν με τη σύζυγό του, εύχονται να βγει... σε καλό, σε πολύ κόσμο: “Μακάρι να βάλουμε ένα μικρό πετραδάκι για να μην ταλαιπωρούνται έτσι οι άνθρωποι. Μακάρι να είμαστε εμείς η αιτία. Να είμαστε οι τελευταίοι στους οποίους συμβαίνει κάτι τέτοιο”.
Αν και στην πατρίδα μας, δύσκολα μπορεί κανείς να αισιοδοξεί με όλα αυτά που κατά καιρούς συμβαίνουν, το να βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο δεν συντελεί μονάχα στο να “ποτίζονται” (πολλές φορές) οι ψευδαισθήσεις μας, αλλά και στο να αδειάζουμε από μέσα μας όλα αυτά που μας πνίγουν.

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2019 | 8:25 am


Πυροβόλησαν ποδηλάτη την ώρα που πήγαινε στη δουλειά του

Ενέδρα έστησαν άγνωστοι εναντίον 32χρονου ποδηλάτη, τον οποίο πυροβόλησαν και τραυμάτισαν, την ώρα που πήγαινε στη δουλειά του.
Το περιστατικό συνέβη χθες λίγο μετα τις 10 το βράδυ στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Κιλκίς. Επιβαίνοντας σε αυτοκίνητο, οι δράστες πλησίασαν το θύμα τους, έναν Ρουμάνο υπήκοο που εργάζεται ως νυχτοφύλακας στην περιοχή, κι αφού τον πυροβόλησαν, πιθανότατα με πυροβόλο όπλο, χάθηκαν στο σκοτάδι.
Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, παρότι αιμόφυρτος ο 32χρονος κατάφερε να ειδοποιήσει τις αρχές και στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο ΕΚΑΒ που τον μετέφερε στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η υγεία του δεν διατρέχει κίνδυνο.
Οι αστυνομικές αρχές του Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης διεξάγουν έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, ενώ «κλειδί» στη διαλεύκανση της υπόθεσης θα αποτελέσει η κατάθεση του θύματος.

Στ. Τ.

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2019 | 8:21 am


WiFi4EU: Αιτήσεις για δωρεάν Wi-Fi σε δημόσιους χώρους

Άλλη μία, την τρίτη κατά σειρά, πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για κουπόνια WiFi4EU θα δημοσιεύσει στις 19 Σεπτεμβρίου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκειμένου να δημιουργηθούν δωρεάν δίκτυα Wi-Fi σε δημόσιους χώρους, μεταξύ των οποίων σε δημαρχεία, δημόσιες βιβλιοθήκες, μουσεία, δημόσια πάρκα ή πλατείες.
Η πρόσκληση υποβολής προτάσεων απευθύνεται σε δήμους ή ομάδες δήμων στην Ε.Ε. έως τις 20 Σεπτεμβρίου.
Οι δήμοι θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση για 1.780 κουπόνια, αξίας 15.000 ευρώ το καθένα.
Η επίτροπος Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας, Μαρίγια Γκαμπριέλ, δήλωσε πως «με σχεδόν 6.000 συμφωνίες επιχορήγησης που έχουν ήδη υπογραφεί, είναι πολύ ενδιαφέρον να βλέπουμε τα άμεσα οφέλη της πρωτοβουλίας αυτής στη ζωή των πολιτών».
Η διαχείριση του προγράμματος WiFi4EU πραγματοποιείται μέσω σειράς προσκλήσεων υποβολής αιτήσεων και καλύπτει και τα 28 κράτη-μέλη της Ε.Ε., καθώς και τη Νορβηγία και την Ισλανδία. Μόλις οι δήμοι εγγραφούν στην ειδική διαδικτυακή πύλη WiFi4EU, θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση για κουπόνι με ένα μόνο κλικ.
Η Επιτροπή επιλέγει τους δικαιούχους κατά σειρά εκδήλωσης ενδιαφέροντος, διασφαλίζοντας παράλληλα τη γεωγραφική ισορροπία.
Οι δύο πρώτες προσκλήσεις υποβολής αιτήσεων για το WiFi4EU είχαν μεγάλο αντίκτυπο, καθώς περισσότεροι από 23.000 δήμοι εγγράφηκαν στη διαδικτυακή πύλη και 6.200 πιστοποιητικά έχουν χορηγηθεί μέχρι σήμερα.
Η νέα αυτή πρόσκληση σηματοδοτεί την τρίτη από τις προβλεπόμενες τέσσερις προσκλήσεις πριν από το τέλος του 2020.
Περισσότερες πληροφορίες διατίθενται στο Διαδίκτυο, στις Ερωτήσεις και Απαντήσεις και σε ενημερωτικό δελτίο, ενώ χάρτης απεικονίζει τον αριθμό των δήμων, σε ολόκληρη την Ευρώπη, που έχουν μέχρι στιγμής επωφεληθεί από το πρόγραμμα.

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2019 | 8:00 am


Κατακαημένε Ρασπούτιν τι σε περιμένει

Του Δημήτρη Καμπουράκη

Όποιος ξέρει να διαβάζει πίσω από τις λέξεις, η δήλωση του Κυριάκου ότι δεν θα μετατρέψει την Βουλή σε βιομηχανία εξεταστικών σημαίνει ένα πράγμα: 
Δεν πρόκειται να παραπέμψει τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα για την ιστορία της Novartis. Αν και στο Μαξίμου έχουν ισχυρή πεποίθηση ότι η σκευωρία στήθηκε με τις ευλογίες Τσίπρα, κανένας λογικός άνθρωπος εκεί μέσα δεν σκέφτεται να κάτσει τον πρώην πρωθυπουργό στο σκαμνί.
Το τελευταίο πράγμα που επιθυμεί σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι να κάνει ένα τόσο πολύτιμο πολιτικό δώρο στον Αλέξη. 
Μια παραπομπή του θα συσπειρώσει το κόμμα και τους οπαδούς του στην υπεράσπιση του αρχηγού τους, θα επαναφέρει (για τους παλιότερους) μνήμες του «βρώμικου ’89» με τις αναπόφευκτες ταυτίσεις Αλέξη-Ανδρέα, θα γεμίσει τοξικότητα το πολιτικό κλίμα της χώρας, θα δώσει χώρο στους πιο απερίσκεπτα ακραίους εντός της ΝΔ και θα φτιάξει ένα ωραίο πακετάκι «πολιτικών διώξεων της αριστεράς από μια ρεβανσιστική Δεξιά» που θα είναι λουκούμι για τον Σύριζα. Ο Κυριάκος δεν έχει καμιά διάθεση να δώσει αυτό το φιλί της ζωής στον Αλέξη.
Ο Παπαγγελόπουλος όμως είναι άλλη ιστορία. 
Αυτός είναι ακάλυπτος από εκατό μεριές, ενώ αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κανένας που δείχνει διάθεση να τον υπερασπιστεί. Η πεποίθηση που υπάρχει στην ΝΔ (ενισχυμένη από στοιχεία
που συλλέγονται καθημερινά τώρα που τα στόματα ανοίγουν) είναι ότι δεν έδρασε απλώς βάσει κάποιου πολιτικού σχεδίου για τον ηθικό εκμηδενισμό της αντίπαλης παράταξης, αλλά ότι λειτούργησε με ακατανόητη προσωπική εμπάθεια εναντίον μιας παράταξης που τον είχε τιμήσει με μια εξαιρετικά εμπιστευτική θέση.

Και αν ο Κυριάκος μπορεί να πείσει όσους έχουν θιγεί προσωπικά (Σαμαράς, Άδωνις, Πικραμένος, Αβραμόπουλος) ότι μια παραπομπή Τσίπρα είναι λάθος πολιτική κίνηση, δεν έχει καμιά δυνατότητα ούτε διάθεση να κάνει το ίδιο και για τον Παπαγγελόπουλο. 
Αυτόν θα τον ρημάξουν όλοι μαζί. Και δεν θα το ρημάξουν απλώς, αλλά θα επιδιώξουν να βάλουν έναν ολόκληρο Σύριζα με τον αρχηγό του να τον υπερασπίζονται. Κι επειδή το πιθανότερο είναι η Κουμουνδούρου να κάνει την πάπια (στο κάτω-κάτω Καραμανλικός είναι, όχι δικός τους), ο Ρασπούτιν την έχει άσχημα. Μην σας πω ότι ήδη στον Σύριζα υπάρχει υπόγεια συζήτηση πως ο Παπαγγελόπουλος με τις διαβεβαιώσεις του παγίδευσε τον Τσίπρα να προχωρήσει στην παραπομπή των δέκα.
Όλα θα εξαρτηθούν βέβαια από στοιχεία και αποκαλύψεις που αναμένονται, όμως οι περίφημοι κρυφοί μάρτυρες (εκ του προτέρου βίου τους) δεν διακρίνονται ούτε για την σταθερότητα των απόψεων τους, ούτε για την αντοχή τους σε ανακρίσεις. Η υπόθεση έχει πολύ ψωμί και τελικά θα επιβεβαιώσει ένα παλιό ιστορικό αξίωμα: Οι προσήλυτοι όχι μόνο είναι φανατικότεροι από τους προσηλυτιστές τους, αλλά είναι και οι πρώτοι που την πληρώνουν καθώς συνήθως δηλώνουν εθελοντές για την πρώτη γραμμή και για να κάνουν την βρώμικη δουλειά.


πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2019 | 7:50 am


Έρευνα: Πώς θα είναι ο τουρισμός το 2045 – Στα 142 χρόνια το προσδόκιμο ζωής

Οι αλλαγές που επιφέρει στην καθημερινότητα η τεχνητή νοημοσύνη, η συνδεσιμότητα, η νανοτεχνολογία, η τεχνητή βιολογία και το περιβάλλον, επηρεάζουν και την εξέλιξη της τουριστικής βιομηχανίας σε μεγάλο βαθμό.
Σύμφωνα με έρευνα για το μέλλον των ταξιδίων και του τουρισμού, της We Are Marketing, μέχρι το έτος 2045 οι ασθένειες του 20ου αιώνα θα έχουν εξαλειφθεί, το προσδόκιμο ζωής θα είναι στα 142 χρόνια, ο κόσμος θα είναι πιο πυκνοκατοικημένος και η ζωή θα συγκεντρωθεί στις πόλεις οι οποίες θα μετατραπούν σε έξυπνες οντότητες που διαχειρίζονται τον φυσικό χώρο. Η ανθρωπότητα θα αλλάξει σε μεγάλο βαθμό, καθώς θα συντελεσθεί μια από τις πιο σημαντικές επαναστάσεις σε πνευματικό, επιστημονικό και τεχνολογικό επίπεδο στην ιστορία της.
Για αυτό οι τουριστικές επιχειρήσεις θα πρέπει να προσαρμοσθούν στα νέα δεδομένα με τους ακόλουθους τρόπους…
  • Ενδιαφέρον για την υπευθυνότητα και το περιβάλλον
Ο τουρισμός ευθύνεται για το 5% των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και για την αύξηση των πλαστικών στις θάλασσες. Πολλές εταιρίες ήδη λανσάρουν φιλόδοξα προγράμματα για την εξάλειψη των πλαστικών μιας χρήσης και η τουριστική βιομηχανία χρησιμοποιεί ήδη ανακυκλώσιμα υλικά.
Πέρα από την επίδραση στον πλανήτη, η κατάσταση αυτή επηρεάζει τη λήψη αποφάσεων των ταξιδιωτών κατά την κράτηση ταξιδίου. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Booking.com, η κοινωνική φροντίδα για το περιβάλλον στους ευρωπαίους θα επηρεάσει τα ταξίδια τους το 2019. Οι σημαντικότερες τάσεις των χρόνων αυτών περιλαμβάνουν τις πολιτιστικές ανταλλαγές, τον οικολογικό ακτιβισμό, τους εικονικούς τουριστικούς πράκτορες και μια πιο «βασική» προσέγγιση.
  • Ο μεγαλύτερος σύμμαχος της βιομηχανίας είναι το CRM
Το CRM (Διαχείριση Πελατειακών Σχέσεων) δεν είναι χρήσιμο πια. Οι εξελίξεις σε όλους τους τομείς αποτελούν το δρόμο που θα επιτρέψει στη βιομηχανία να γνωρίζει τις ανάγκες των πελατών της. Δεν αποτελεί έκπληξη οτι το 28% των εταιριών παγκοσμίως χρησιμοποιούν ήδη την τεχνητή νοημοσύνη ως μέρος της στρατηγικής CRM και οτι το 41% σκοπεύουν να κάνουν το ίδιο φέτος, σύμφωνα με το IDC και το Salesforce.
Είναι σημαντική η αναβάθμιση της προσέγγισης του CRM στο πλαίσιο των προγραμμάτων πιστότητας καθώς μια αύξηση 5% στη διατήρηση πελατών μπορεί να ενισχύσει την κερδοφορία μιας επιχείρησης έως και κατά 75%.
  • Τα δεδομένα, ως πηγή του τουριστικού έργου
Η ΙΒΜ εκτιμά ότι το 90% των δεδομένων δημιουργήθηκε την περασμένη διετία. Ο τρόπος με τον οποίο κοινοποιούμε, αναλύουμε και απορροφούμε τις πληροφορίες μέσω της τεχνολογίας έχει φτάσει στο σημείο η χρήση των Μεγάλων Δεδομένων να είναι πολύ πιο διαδεδομένη πια.Στην τουριστική βιομηχανία, η ανάλυση σύνθετων δεδομένων όπως το ιστορικό ταξιδίων και δημογραφικά στοιχεία, μπορεί να συμβάλει στην πρόβλεψη των κινήσεων των ταξιδιωτών πριν ακόμη το γνωρίζουν οι ίδιοι. Η τεχνητή νοημοσύνη προσφέρει τη δυνατότητα μετατροπής τεράστιων όγκων δεδομένων που θεωρούνταν άχρηστα σε χρήσιμη πληροφόρηση.
  • Η φήμη στο επίκεντρο μάρκετινγκ
Η φήμη βελτιώνει την αντίληψη για ένα brand, αυξάνει την ορατότητά του, την πραγματική ζήτηση για αυτό αλλά και την τιμή που οι πελάτες προτίθενται να καταβάλλουν για τις υπηρεσίες του, κάτι που μεταφράζεται σε έσοδα. Το ελκυστικό brand έχει value στα μάτια των καταναλωτών και, επομένως, γίνεται ισχυρό και ανταγωνιστικό στην αγορά.
Το 93% των χρηστών διαβάζουν 10 ή περισσότερες κριτικές πριν αποφασίσουν και το 90% διαβάζουν κριτικές άλλων χρηστών πριν επισκεφθούν μια εταιρία. Η φήμη υποκινεί επίσης το 60% των εταιριών b2b με τη χρήση του Net Promoter Score ως βασικό δείκτη της φήμης τους μέχρι το 2020.
Η έρευνα προβλέπει οτι το 2021 πάνω από το 30% των κατασκευαστών και παρόχων υπηρεσιών θα έχουν κτίσει σύστημα ψηφιακής εμπιστοσύνης μέσα από συνεργατικές υπηρεσίες blockchain ανάμεσα στην αλυσίδα αξίας και θα προσφέρουν στους πελάτες τους πρόσβαση στο ιστορικό του προϊόντος.
  • Προσέγγιση του χρήστη
Μία από τις τάσεις του μέλλοντος βασίζεται στην εργασία σε στρατηγικές 360 μοιρών στις οποίες οι χρήστες βρίσκονται στο επίκεντρο. Εκτός από τις προσωποποιημένες υπηρεσίες, είναι σημαντικό η οπτική της εταιρίας να είναι καθολική και τα τμήματά της να κινούνται την ίδια στιγμή στον ίδιο στόχο.
  • Τάση για αυθεντικότητα
Το 69% των millennials βασίζονται στην αυθεντικότητα, δηλαδή να ζουν εμπειρίες μέσα από τις οποίες γνωρίζουν την κουλτούρα του τόπου που επισκέπτονται. Η έρευνα αναφέρεται στην αυθεντικότητα ως προς τα φυσικά, ονειρικά, απτά και μη απτά στοιχεία που συνδέονται με το brand, την υπηρεσία, την περιοχή κτλ. και τα καθιστούν μοναδικά.


tornosnews.gr

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2019 | 12:25 am


Έδιωξαν κριτή λόγω πολιτικών θέσεων

Πριν καλά - καλά ξικινήσει ένα νέο ψυχαγωγικό πρόγραμμα κριτής αποχωρεί από την κριτική επιτροπή επειδή είναι "φίλος ' του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Ο στιχουργός Νίκος Μωραϊτης έλυσε τη συνεργασία του με το καινούργιο μουσικό reality show με τίτλο "TheFinal4" που ήταν να ξεκινήσει στον ΑΝΤ1 με παρουσιάστρια τη Ζ3τα Μακρυπούλια. "Εξαιτίας της πολιτικής μου τοποθέτησης" όπως σημειώνει - καταγγέλει με ανάρτησή του στα social media. 
 
Ο Μωραϊτης που έχει δώσει τραγούδια του στα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικού πενταγράμμου, όπως τους Αντ. Ρέμο,  Ελευθερία Αρβανιτάκη, Μιχάλη Χατζηγιάννη αλλά και τον Γιάννη Πάριο, αρθρογραφεί συχνά σε φίλα προσκείμενα στον ΣΥΡΙΖΑ ΜΜΕ, δηλώνοντας ανοιχτά τις απόψεις του υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μιλώντας και με βαρύτατους χαρακτηρισμούς κατά της Νέας Δημοκρατίας.
Ο ίδιος, στην ανάρτησή του, αναφέρει: 
«Με έδιωξαν από κριτή στο TheFinal4 του ANT1. Αιτία, προφανώς, τα tweet υπέρ του Τσίπρα και κατά της διαπλοκής και της διαφθοράς. Δουλεύω από τα 19 μου σε ΜΜΕ μεγάλων επιχειρηματιών. Η δουλειά μου σε σχέση με τη μουσική είναι προς πώληση. Τα πιστεύω μου όχι».
Από το κανάλι ή την εταιρία παραγωγής αναμένεται απάντηση.

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2019 | 12:20 am


Αλλάζει η σήμανση τηλεοπτικών προγραμμάτων

Θα αλλάξει στο τέλος του μήνα η σήμανση καταλληλότητας όλων των τηλεοπτικών προγραμμάτων όλων των σταθμών της χώρας. 
Η πρόταση έγινε από το Εθνικό ΡαδιοΤηλεοπτικό Συμβούλιο και το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής αποφάσισε την αντικατάσταση των παλιών σημάτων που είχαν τη μορφή γεωμετρικών σχημάτων και συνοδεύονταν από λεκτική σήμανση π.χ. επιθυμητή γονική συναίνεση. 
Στην υπουργική απόφαση αναφερεται πως οι τηλεοπτικοί σταθμοί είναι υποχρεωμένοι να εντάσσουν τα προγράμματά τους σε μία από τις πέντε κατηγορίες που θα υπάρχουν, «ανάλογα με το βαθμό της δυσμενούς επίδρασης που μπορεί να έχει το περιεχόμενό τους στην εν γένει σωματική, ηθική, πνευματική και ψυχική ανάπτυξη των ανηλίκων (προσώπων ηλικίας έως 18 ετών)».
Πως θα είναι τα νέα σήματα:
Μέσα σε ένα μαύρο τετραγωνάκι με ένα κύκλο στη μέση θα υπάρχει το «Κ», που σημαίνει ότι τα προγράμματα είναι κατάλληλα, για να προβληθούν σε όλες τις ηλικίες. Ακόμα  στις άλλες τέσσερις κατηγορίες θα εμφανίζεται ένα από τα  νούμερα, 8, 12, 16 &18 που θα ειναι το ηλικιακό όριο και πάνω του τηλεθεατή, που μπορεί να παρακολουθήσει το πρόγραμμα.

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2019 | 12:15 am


Με το πενάκι του Fratello


Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2019 | 12:10 am


Συνταγή: Σάμαλι με γιαούρτι

Δοκιμάστε να φτιάξετε αυτή τη συνταγή σάμαλι με γιαούρτι, που βρήκαμε στο site "Βήμα Ορθοδοξίας". 

Υλικά που θα χρειαστούν:

Γιαούρτι στραγγιστό 400 γρ (2 κεσεδάκια)
Γάλα 110 ml
Ζάχαρη 200 γρ

Σόδα μαγειρικής 10 γρ
Αλάτι (1 πρέζα)
Σιμιγδάλι ψιλό 500 γρ
Μαστίχα Χίου 2 κομματάκια
Ξύσμα πορτοκαλιού 1 κουτάλι του γλυκού
Βούτυρο για το άλειμμα
Αμύγδαλα χωρίς φλούδα για στόλισμα

Για το σιρόπι:
Ζάχαρη 880 γρ
Νερό 750 ml
Χυμός λεμονιού 25 ml (1 κουτάλι σούπας)

Οδηγίες:

Βάζουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι,το σιμιγδάλι,το γάλα,την σόδα, το αλάτι και την ζάχαρη. Αλέθουμε στο μπλέντερ, λίγη ζάχαρη με την μαστίχα και το ξύσμα πορτοκαλιού και τα προσθέτουμε στο μπολ με το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά πολύ καλά με το σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Βουτυρώνουμε ένα ταψί Νο 28×32 εκ κι απλώνουμε το μείγμα να πάει παντού ομοιόμορφα.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς (ανάλογα με τον φούρνο μας) για περίπου 20 -25 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Βγάζουμε από τον φούρνο κι αφήνουμε να κρυώσει (όχι τελείως). Το σκεπάζουμε με ένα άλλο ταψί για να το κρατήσουμε υγρό.

Για το σιρόπι : Σε κατσαρόλα βάζουμε το νερό ,τη ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού να βράσουν όλα μαζί για 7-8 λεπτά από το σημείο βρασμού. Τρυπάμε το σάμαλι σε διάφορα σημεία και σιροπιάζουμε με μια κουτάλα σιγά σιγά το γλυκό όπως είναι ζεστό το σιρόπι και χλιαρό το σάμαλι. Αφήνουμε να απορροφήσει όλο το σιρόπι. Κόβουμε σε ρόμβους ή τετράγωνα κομμάτια,βάζουμε σε κάθε κομμάτι από ένα αμύγδαλο και σερβίρουμε.

Είναι λίγο ... μπελαλιδικο, αλλά αξίζει τον κόπο. Καλή επιτυχία.

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2019 | 12:05 am


ΟΑΕΔ - Αρχίζουν οι αιτήσεις για το Ειδικό Εποχικό Βοήθημα

Από σήμερα ηλεκτρονικά στη διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ και από την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου και στα ΚΕΠ

Από σήμερα ανοίγει η διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ για την υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων για το ειδικό εποχικό επίδομα έτους 2019 από τους δικαιούχους, ενώ μεθαύριο Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου θα αρχίσει η αντίστοιχη διαδικασία μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ). Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει: α) Τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019, στις 3 μ.μ. για όσους υποβάλλουν αιτήσεις μέσω των ΚΠΑ 2 και των ΚΕΠ και β) το βράδυ της ίδιας ημέρας (στις 11.59 μ.μ.) για όσους τις υποβάλλουν με ηλεκτρονικό τρόπο (www.oaed.gr).
Όσον αφορά την παραλαβή των δικαιολογητικών, η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την αμέσως επόμενη εργάσιμη ημέρα, δηλαδή την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019. Σε ανακοίνωση του οργανισμού αναφέρεται ότι: «Με πρωτοβουλία της νέας Διοίκησης, φέτος, ξεπεράστηκαν ταχύτερα από κάθε άλλη φορά τα τεχνικά προβλήματα, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων για την καταβολή του ειδικού εποχικού επιδόματος 25 ημέρες πιο νωρίς σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια».

Οι δικαιούχοι
Επισημαίνεται ότι δικαιούχοι του βοηθήματος είναι εργαζόμενοι των παρακάτω κατηγοριών: Οικοδόμοι, λατόμοι, ασβεστοποιοί, πλινθοποιοί, αγγειοπλάστες, δασεργάτες, ρητινοσυλλέκτες, καπνεργάτες, μουσικοί μέλη των οικείων επαγγελματικών σωματείων, υποδηματεργάτες, μισθωτοί ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, χειριστές εκσκαπτικών-ανυψωτικών-οδοποιητικών-γεωτρητικών μηχανημάτων, ηθοποιοί, τεχνικοί κινηματογράφου και τηλεόρασης, ταξιθέτες θεάτρου - κινηματογράφου, χειριστές και βοηθοί χειριστών κινηματογράφου, ελεγκτές κινηματογράφου και θεάτρου, ταμίες κινηματογράφου και θεάτρου, μισθωτοί τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου και σμυριδεργάτες, χορευτές - μέλη των οικείων κλαδικών ή ομοιοεπαγγελματικών σωματείων, καθώς και των τεχνικών απασχολούμενων σε ζωντανές οπτικοακουστικές εκδηλώσεις - μέλη των οικείων κλαδικών ή ομοιοεπαγγελματικών σωματείων.
Τα δικαιολογητικά που αφορούν τις ημέρες ασφάλισης, το εισόδημα και την άδεια διαμονής για τους πολίτες τρίτων χωρών αναζητούνται αυτεπάγγελτα από τον ΟΑΕΔ μέσω των Πληροφοριακών Συστημάτων του ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ-ΕΤΑΜ), της ΓΓΠΣ και του υπουργείου Εσωτερικών αντίστοιχα. Πληροφορίες σε σχέση με τους όρους, τις προϋποθέσεις, το ύψος του βοηθήματος και τα δικαιολογητικά οι δικαιούχοι μπορούν να λάβουν από τον διαδικτυακό τόπο του Οργανισμού (www.oaed.gr).

Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2019 | 11:07 pm


Φυτεία χασίς αξίας άνω των 750.000 ευρώ στην Ηλεία

Πάνω από 750.000 ευρώ θα έβγαζαν από τη συγκομιδή και διακίνηση χασίς οι καλλιεργητές της φυτείας που εντοπίστηκε στην Ηλεία.
Ωστόσο, 34χρονος Έλληνας και δύο αλλοδαποί, 33 και 37 ετών, συνελήφθησαν το πρωί, σε ορεινή δασική περιοχή, από άνδρες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών με την συνδρομή αστυνομικών της ΟΠΚΕ, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών,
Αξιοποιώντας στοιχεία, βρήκαν την οργανωμένη φυτεία, που αποτελούνταν από 300 δενδρύλλια χασίς, το ύψος των οποίων έφτανε μέχρι και τα τέσσερα μέτρα, ενώ συνέλαβαν επ' αυτοφώρω μέσα στη φυτεία τους καλλιεργητές της.
Επιπλέον, σε έρευνες στον χώρο της φυτείας και περιμετρικά της, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 20 τμήματα φυτών στο στάδιο της αποξήρανσης, δύο ζυγαριές, δεξαμενή νερού χωρητικότητας 500 λίτρων και λάστιχα ποτίσματος μεγάλου μήκους.
Σε έρευνες που έκαναν οι αστυνομικοί στους δράστες και στα σπίτια τους, βρήκαν και κατάσχεσαν 5.500 ευρώ και τρία κινητά τηλέφωνα.
Κατηγορούμενοι για κατοχή και καλλιέργειας ναρκωτικών, οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.

Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2019 | 10:56 pm


Το κοινό που έχει τo Leon με τον υπερσιβηρικό σιδηρόδρομο

Τί κοινό υπάρχει μεταξύ της Seat και του υπερσιβηρικού σιδηρόδρομου; Θα έλεγε κανείς μετά από αρκετή σκέψη καμία. 
Όμως η ισπανική εταιρεία δίνει τη δική της άποψη. Αν βάζαμε σε μια νοητή ευθεία τα δύο εκατομμύρια Leon που έχει κατασκευάσει από το 1999 θα κάλυπταν την απόσταση του υπερσιβηρικού σιδηρόδρομου των 9.288 χιλιομέτρων.
Η επιτυχία του Leon ξεκινάει από την πρώτη γενιά του μοντέλου όπου η εταιρεία κατάφερε να πουλήσει συνολικά 534.797 οχήματα, για να συμπληρώσει τις καλές πωλήσεις η δεύτερη γενιά με 675.915 αυτοκίνητα και από το 2012 κατά τη διάρκεια της τρίτης γενιάς πουλήθηκαν κοντά στο ένα εκατομμύριο οχήματα. Φυσικά η επερχόμενη άφιξη της τέταρτης γενιάς του δημοφιλούς ισπανικού μικρομεσαίου μοντέλου η Seat αναμένεται να δώσει περαιτέρω ώθηση στο μοντέλο που κατάφερε να γίνει ένα από τα πλέον αγαπητά μοντέλα.

Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2019 | 10:30 pm


Μακάβρια ανακάλυψη: Τα πτώματα κινούνται για πάνω από ένα χρόνο μετά το θάνατο

Σε μια απίστευτη ανακάλυψη προχώρησαν ερευνητές στο πρώτο "αγρόκτημα του ανθρώπινου σώματος" στην Αυστραλία, καθώς διαπίστωσαν με τη βοήθεια καμερών time lapse ότι τα σώματα κάνουν κινήσεις περισσότερο από ένα έτος μετά θάνατον.
Η ανακάλυψη έγινε από την Άλισον Γουίλσον, τελειόφοιτη του πανεπιστημίου του Κεντρικού Κουίνσλαντ, η οποία κινηματογράφησε την αποσύνθεση ενός σώματος δότη για 30 λεπτά, για περίοδο 17 μηνών.
Σύμφωνα με το ABC News, το "αγρόκτημα" ή αλλιώς Australian Facility for Taphonomic Experimental Research (AFTER) στο Σίδνεϊ, δημιουργήθηκε πριν από τρία χρόνια για να ερευνήσει την αποσύνθεση του ανθρώπινου σώματος υπό διάφορες συνθήκες για να αναπαράγει τα σενάρια σκηνικών εγκλημάτων.
"Αυτό που διαπιστώσαμε είναι ότι τα χέρια είχαν σημαντική κίνηση. Τα χέρια που αρχικά ήταν χαμηλά πλάι στο σώμα, ανέβηκαν ενώ ένα χέρι απομακρύνθηκε από το σώμα και στη συνέχεια επέστρεψε, αγγίζοντας το και πάλι", δήλωσε η Γουίλσον.
Αν και η Γουίλσον ανέμενε την ύπαρξη κάποιας κίνησης στα αρχικά στάδια της αποσύνθεσης, δήλωσε έκπληκτη που είδε κίνηση για 17 μήνες. Εκτιμά ότι αυτό μπορεί να είναι αποτέλεσμα της συρρίκνωσης και της συστολής όταν το σώμα στεγνώνει.
"Είναι πολύ σημαντική να βοηθήσουμε τις αρχές να επιλύσουν εγκλήματα. Είναι σημαντικό για τα θύματα και τις οικογένειές τους και σε πολλές περιπτώσεις δίνει φωνή στο θύμα για να πει την τελευταία του ιστορία", τόνισε η Γουιλσον.


 NEWS247

Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2019 | 10:16 pm


Το 45 EV Concept χαράζει τη νέα εποχή της Hyundai

Το 45 concept car είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό πρωτότυπο όχημα της Hyundai που πρωτοπαρουσιάστηκε πριν λίγες ημέρες στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. 
Ουσιαστικά σηματοδοτεί σχεδιαστικά μια νέα εποχή για την εταιρεία που επικεντρώνεται στην ηλεκτροκίνηση, στις αυτόνομες τεχνολογίες και στην έξυπνη σχεδίαση.
Το στυλ του "45" διεγείρει τη φαντασία και αντλεί έμπνευση από το πρώτο αυτοκίνητο της Hyundai που είχε εξελιχθεί εξ ολοκλήρου από την κορεατική μάρκα, το Pony Coupe Concept του 1974. Διαθέτει αμάξωμα τύπου monocoque, αεροδυναμική σχεδίαση και κάποια στιλιστικά στοιχεία εμπνευσμένα από τα αεροσκάφη της δεκαετίας του 1920.

Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2019 | 10:00 pm


Νομός Μεσσηνίας - Ειδήσεις και Νέα

Μεσσηνία: Αυστηρό μήνυμα Nίκα στην σύσκεψη για τα πυρηνελαιουργεία! - gargalianoionline

Μεσσηνία: Αυστηρό μήνυμα Nίκα στην σύσκεψη για τα πυρηνελαιουργεία!  gargalianoionline

Αυστηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση έστειλε σήμερα από την Καλαμάτα ο Π. Νίκας στην πρωινή σύσκεψη που έγινε στην Π.Ε. Μεσσηνίας με αντικείμενο τη ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2019 | 12:34 pm


Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τις εορταστικές εκδηλώσεις στη Μονή Βουλκάνου - Messinialive

Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τις εορταστικές εκδηλώσεις στη Μονή Βουλκάνου  Messinialive

Η Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει ότι για την αποφυγή ταλαιπωρίας των οδηγών, αλλά και τη διευκόλυνση των ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2019 | 12:05 pm


Κύπελλο Μεσσηνίας: Στα πέναλτι πήραν την πρόκριση Απόλλωνας Πεταλιδίου και Ανδρούσα - Εφημερίδα Φωνή

Κύπελλο Μεσσηνίας: Στα πέναλτι πήραν την πρόκριση Απόλλωνας Πεταλιδίου και Ανδρούσα  Εφημερίδα Φωνή

ΜΕ εντυπωσιακά ματς ξεκίνησε το Κύπελλο Μεσσηνίας, με τους αγώνες της Α΄ φάσης να ανα.

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2019 | 11:51 am


Αξιόλογη η εκδήλωση «Σμύρνη της καρδιάς μας» της Ένωσης Μικρασιατών Μεσσηνίας - Εφημερίδα Φωνή

Αξιόλογη η εκδήλωση «Σμύρνη της καρδιάς μας» της Ένωσης Μικρασιατών Μεσσηνίας  Εφημερίδα Φωνή

ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΣΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ Η ΜΝΗΜΗ παραμένει.

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2019 | 10:40 am


Μεσσήνη: Την Παρασκευή (20/9) η υποδοχή της Θαυματουργής εικόνας της Παναγίας Βουλκανιώτισσας - Messinialive

Μεσσήνη: Την Παρασκευή (20/9) η υποδοχή της Θαυματουργής εικόνας της Παναγίας Βουλκανιώτισσας  Messinialive

Πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες θα αποτελέσει μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου η Μεσσήνη με την κάθοδο της εικόνας της Παναγίας της Βουλκανιώτισσας, ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2019 | 10:19 am


Tα φυσικά φαινόμενα “ένωσαν” τις δημοτικές παρατάξεις! - Messinialive

Tα φυσικά φαινόμενα “ένωσαν” τις δημοτικές παρατάξεις!  Messinialive

ΕΝΘΑΡΡΥΝΤΙΚΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ Mια ενδιαφέρουσα ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2019 | 10:15 am


ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Το πρόγραμμα της β' φάσης - Notosport

ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Το πρόγραμμα της β' φάσης  Notosport

Το πρόγραμμα της β φάσης του Κυπέλλου Μεσσηνίας ανακοινώθηκε χθες από την ΕΠΣΜ. Δύο παιχνίδια θα γίνουν το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου και πέντε την ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2019 | 9:14 am


Ψάρι: Την Κυριακή η 185η επέτειος της Μεσσηνιακής Επανάστασης του 1834 - Messinialive

Ψάρι: Την Κυριακή η 185η επέτειος της Μεσσηνιακής Επανάστασης του 1834  Messinialive

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ 185ης ΕΠΕΤΕΙΟY ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ 1834 Την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019 στην Τ.Κ.

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2019 | 12:45 am


“Πάμε βόλτα”: Επίσκεψη στα παράκτια κάστρα της Μεσσηνίας - Messinialive

“Πάμε βόλτα”: Επίσκεψη στα παράκτια κάστρα της Μεσσηνίας  Messinialive

ΔΙΑ ΘΑΛΑΣΣΗΣ Η ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ TH ΔΕΥΤΕΡΑ 23/9 ΜΕ ΤΟ ΠΛΟΙΟ Albatros II Η Ομάδα πάμε βόλτα θα περιπλεύσει τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου τα παράκτια ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2019 | 12:20 am


Κανένας δεν ξέχασε τη “Σμύρνη της καρδιάς μας” - Messinialive

Κανένας δεν ξέχασε τη “Σμύρνη της καρδιάς μας”  Messinialive

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15/9 το βράδυ στον πολυχώρο Α 49, η αφιερωματική εκδήλωση μνήμης που διοργάνωσε η Ένωση Μικρασιατών ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2019 | 12:07 am


Στην αναμονή 1.500 υποψήφιοι οδηγοί στη Μεσσηνία-Συνάντηση με Αναστασόπουλο - Messinialive

Στην αναμονή 1.500 υποψήφιοι οδηγοί στη Μεσσηνία-Συνάντηση με Αναστασόπουλο  Messinialive

Συνάντηση Αναστασόπουλου με το Σωματείο εκπαιδευτών οδηγών και κυκλοφοριακής αγωγής Ν. Μεσσηνίας Συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2019 | 9:03 pm


Χαρίτσης: Η Κυβέρνηση στερεί την “ανάσα” του κοινωνικού μερίσματος - Messinialive

Χαρίτσης: Η Κυβέρνηση στερεί την “ανάσα” του κοινωνικού μερίσματος  Messinialive

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. στερεί από εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις την πολύτιμη ανάσα του κοινωνικού μερίσματος”, δήλωσε ο ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2019 | 8:17 pm


Δήμος Καλαμάτας: Επωφελές το ταξίδι αντιπροσωπείας στη Σι’αν - Messinialive

Δήμος Καλαμάτας: Επωφελές το ταξίδι αντιπροσωπείας στη Σι’αν  Messinialive

Επωφελές χαρακτήρισαν το ταξίδι αντιπροσωπείας του Δήμου Καλαμάτας στην αδελφή πόλη Σι'αν της Κίνας ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, ο Δημοτικός ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2019 | 6:40 pm


Tα ζευγάρια της 3ης φάσης στο Κύπελλο Μεσσηνίας - gargalianoionline

Tα ζευγάρια της 3ης φάσης στο Κύπελλο Μεσσηνίας  gargalianoionline

Αναλυτικά τα ζευγάρια της 3ης φάσης έχουν ως εξής: Νέος Άρις – Αστέρας Αρφαρών Εράνη – ΠΑΟ Καλού Νερού – Διαβολίτσι – Απόλλων Καλαμάτας Ηρακλής ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2019 | 3:49 pm


Kάστρα και οχυρά της Μεσσηνίας: Το Νιόκαστρο (Α’ μέρος) - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online - Εφημερίδα Ελευθερία

Kάστρα και οχυρά της Μεσσηνίας: Το Νιόκαστρο (Α’ μέρος) - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online  Εφημερίδα Ελευθερία

Γράφει ο Γιάννης Α. Μπίρης Κυριακή πρωί, 7 Οκτωβρίου 1571. Μετά από μια διαρκή, μονότονη και ανυπόφορη για τους χριστιανικούς πληθυσμούς της ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2019 | 2:30 pm


Διαβεβαιώσεις Κοντοζαμάνη σε Λαμπρόπουλο για ενίσχυση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας - Messinialive

Διαβεβαιώσεις Κοντοζαμάνη σε Λαμπρόπουλο για ενίσχυση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας  Messinialive

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ Σε τηλεφωνική επικοινωνία, που είχα με τον αρμόδιο ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2019 | 2:24 pm


Εργαζόμενοι ΔΕΥΑΚ και ιδιωτικοί υπάλληλοι Μεσσηνίας: “Ψωμί, ελιά και Βρούτση βασιλιά” - Messinialive

Εργαζόμενοι ΔΕΥΑΚ και ιδιωτικοί υπάλληλοι Μεσσηνίας: “Ψωμί, ελιά και Βρούτση βασιλιά”  Messinialive

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 17/9 ΣΤΙΣ 19:00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ 23ης ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2019 | 11:15 am


Εποχή… έργων για τη Μεσσηνία - Εφημερίδα Φωνή

Εποχή… έργων για τη Μεσσηνία  Εφημερίδα Φωνή

ΤΗ σημασία της Τριφυλίας στην ανάπτυξη ολόκληρης της Μεσσηνίας και όχι μόνο, εξήρε από την Κυπαρισσία όπου και βρέθηκε για τον εορτασμό της Υψώσεως ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2019 | 8:40 am


Κύπελλο Μεσσηνίας: Με Μουλιάτο το Διαβολίτσι, 3-0 την Σπερχογεία - Messinialive

Κύπελλο Μεσσηνίας: Με Μουλιάτο το Διαβολίτσι, 3-0 την Σπερχογεία  Messinialive

Με δύο γκολ του φορμαρισμένου Γιώργου Μουλιάτου και ακόμα ένα του Βασίλη Αθανασόπουλου το Διαβολίτσι ξεπέρασε με 3-0 το εμπόδιο της Σπερχογείας στη ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 September 2019 | 11:32 pm


Κύπελλο Μεσσηνίας: Διαβολίτσι- Απόλλωνας και τα υπόλοιπα ζευγάρια στους “16” - Messinialive

Κύπελλο Μεσσηνίας: Διαβολίτσι- Απόλλωνας και τα υπόλοιπα ζευγάρια στους “16”  Messinialive

Με ένα μεγάλο ντέρμπι θα συνεχιστεί το Κύπελλο Μεσσηνίας στην φάση των “16” καθώς το Διαβολίτσι θα υποδεχτεί σε νοκ άουτ αγώνα τον Απόλλωνα Καλαμάτας!

Δημοσιεύθηκε στις 15 September 2019 | 8:24 pm


Που και πόσες κεραίες υπάρχουν στη Μεσσηνία; [λίστα ανά Δήμο] - gargalianoionline

Που και πόσες κεραίες υπάρχουν στη Μεσσηνία; [λίστα ανά Δήμο]  gargalianoionline

258 κεραίες είναι τοποθετημένες στα όρια του νομού Μεσσηνίας. Αυτό προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 September 2019 | 5:12 pm


Ο Μεσσηνίας Χρυσόστομος στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος - Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Ο Μεσσηνίας Χρυσόστομος στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος  Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Διαδώστε: AddThis Sharing Buttons. Share to LinkedIn LinkedInShare to Pinterest Pinterest. Ο Μεσσηνίας Χρυσόστομος στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 September 2019 | 1:47 pm


Με 3.500 ευρώ ο εθελοντισμός ενίσχυσε την επιστήμη - Messinialive

Με 3.500 ευρώ ο εθελοντισμός ενίσχυσε την επιστήμη  Messinialive

ΕΠΙΤΑΓΗ ΥΨΟΥΣ 3.500 ΕΥΡΩ ΠΑΡΕΔΩΣΕ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΔΟΤΗ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ Με επιτυχία ολοκληρώθηε το ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 September 2019 | 12:33 pm


Κύπελλο Μεσσηνίας: Δεύτερη δόση σήμερα (15/9) με δέκα αναμετρήσεις - Messinialive

Κύπελλο Μεσσηνίας: Δεύτερη δόση σήμερα (15/9) με δέκα αναμετρήσεις  Messinialive

Η δεύτερη δόση των νοκ άουτ αγώνων της Β' φάσης του Κυπέλλου Μεσσηνίας θα διεξαχθεί σήμερα με μάχες σε δέκα μέτωπα. Το πρώτο επίσημο ματς της χρονιάς ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 September 2019 | 11:42 am


20 στρέμματα έκαψε η φωτιά στη Μεταμόρφωση - Messinialive

20 στρέμματα έκαψε η φωτιά στη Μεταμόρφωση  Messinialive

Περίπου στις 3 τα ξημερώματα κατάφεραν οι ισχυρές Πυροσβεστικές δυνάμεις που έσπευσαν στην φωτιά στη Μεταμόρφωση να την θέσουν υπό έλεγχο, αφού ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 September 2019 | 1:30 am


Απόλλωνας Καλ.- Κυπαρισσία 2-1: Του … πάει το Κύπελλο - Messinialive

Απόλλωνας Καλ.- Κυπαρισσία 2-1: Του … πάει το Κύπελλο  Messinialive

Δυναμικά, όπως τελείωσε την περσινή σεζόν στο Κύπελλο, φτάνοντας μέχρι τον τελικό, έτσι ξεκίνησε και την φετινή ο Απόλλωνας Καλαμάτας. Οι μελανόλευκοι ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 September 2019 | 1:29 am


Πυρκαγιά στη Μεταμόρφωση Μεσσηνίας - Zougla

Πυρκαγιά στη Μεταμόρφωση Μεσσηνίας  Zougla

Πυρκαγιά ξέσπασε το βράδυ του Σαββάτου σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Μεταμόρφωση του Δήμου Πύλου- Νέστορος στη Μεσσηνία...

Δημοσιεύθηκε στις 15 September 2019 | 1:15 am


Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας στο Φιλιατρινό φράγμα στη Χριστιανούπολη - gargalianoionline

Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας στο Φιλιατρινό φράγμα στη Χριστιανούπολη  gargalianoionline

Το Φιλιατρινό φράγμα στη Χριστιανούπολη Φιλιατρών επισκέφθηκε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Στάθης Αναστασόπουλος. Ταυτόχρονα, έγινε επίσκεψη ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 September 2019 | 12:29 am


26 συλλήψεις μέσα σε τέσσερις μέρες στη Μεσσηνία - Messinialive

26 συλλήψεις μέσα σε τέσσερις μέρες στη Μεσσηνία  Messinialive

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκαν από την Τρίτη ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 September 2019 | 12:05 am


Τα αποτελέσματα των αγώνων του Σαββάτου για το Κύπελλο Μεσσηνίας - sportstonoto

Τα αποτελέσματα των αγώνων του Σαββάτου για το Κύπελλο Μεσσηνίας  sportstonoto

Τα αποτελέσματα των σημερινών αγώνων (14/9) για την α' φάση του Κυπέλλου Μεσσηνίας: ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ (1η φάση). Αγώνας, Αποτέλεσμα. 1.

Δημοσιεύθηκε στις 14 September 2019 | 7:51 pm


Αυξήθηκε το ενδιαφέρον για υιοθεσίες και αναδοχές στη Μεσσηνία με το νέο νόμο - ΘΑΡΡΟΣ

Αυξήθηκε το ενδιαφέρον για υιοθεσίες και αναδοχές στη Μεσσηνία με το νέο νόμο  ΘΑΡΡΟΣ

Για δυο αιτήσεις ολοκληρώθηκε η κατάθεση δικαιολογητικών και εννέα είναι σε εξέλιξη Μόλις πέντε μήνες έχουν περάσει από την εφαρμογή του καινούργιου νόμου ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 September 2019 | 7:29 pm


Οι αναίτιες προκλήσεις συνεχίζονται από τον κ.Νίκα και τον κ. Αναστασόπουλο στη Μεσσηνία - gargalianoionline

Οι αναίτιες προκλήσεις συνεχίζονται από τον κ.Νίκα και τον κ. Αναστασόπουλο στη Μεσσηνία  gargalianoionline

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ. Οι αναίτιες προκλήσεις συνεχίζονται από τον κ.Νίκα και τον κ. Αναστασόπουλο στη Μεσσηνία. Η ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 September 2019 | 6:59 pm


Πρωτάθλημα Κ16 από την ΕΠΣ Μεσσηνίας - Notosport

Πρωτάθλημα Κ16 από την ΕΠΣ Μεσσηνίας  Notosport

Πρωτάθλημα Κ16 θα διοργανώσει και φέτος η ΕΠΣ Μεσσηνίας. Οπως ανακοινώθηκε, οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται έως τη Δευτέρα 23/9 και ώρα 3 μ.μ. ενώ.

Δημοσιεύθηκε στις 14 September 2019 | 1:48 pm


Στον… αέρα οι ιδιοκτησίες της Μεσσηνίας – Μέχρι 28 Σεπτεμβρίου η υποβολή - Εφημερίδα Φωνή

Στον… αέρα οι ιδιοκτησίες της Μεσσηνίας – Μέχρι 28 Σεπτεμβρίου η υποβολή  Εφημερίδα Φωνή

ΜΕ το… σταγονόμετρο δίνονται οι παρατάσεις για την προθεσμία υποβολής δηλώσεων του Εθνικού Κτηματολογίου δεδομένης της «αδιαφορίας» των ιδιοκτητών, ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 September 2019 | 8:30 am


Τίμησαν την 33η επέτειο των σεισμών της Καλαμάτας - Messinialive

Τίμησαν την 33η επέτειο των σεισμών της Καλαμάτας  Messinialive

ΣΕΜΝΗ ΤΕΛΕΤΗ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΩΝ 22 ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΥ ΣΕΙΣΜΟΥ ΤΟΥ 1986 Εκδήλωση μνήμης για τους σεισμούς του 1986 ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 September 2019 | 2:28 pm


Tα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων από Δευτέρα στη Μεσσηνία - Messinialive

Tα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων από Δευτέρα στη Μεσσηνία  Messinialive

Δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την εβδομάδα (από 16.9.2019 έως 22.9.2019) Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (από 16 έως 22 ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 September 2019 | 2:26 pm


Κτηματολόγιο: Νέα παράταση στις δηλώσεις και στη Μεσσηνία - Messinialive

Κτηματολόγιο: Νέα παράταση στις δηλώσεις και στη Μεσσηνία  Messinialive

ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019 Η ΝΕΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ Παράταση δύο μηνών στα προγράμματα κτηματογράφησης που «τρέχουν» σε όλη τη ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 September 2019 | 1:07 pm


Μεγαλώνει η τραγική λίστα: Πνιγμός 44χρονης στη θάλασσα της Μεσσηνίας - Newsbomb.gr

Μεγαλώνει η τραγική λίστα: Πνιγμός 44χρονης στη θάλασσα της Μεσσηνίας  Newsbomb.gr

Ειδήσεις - Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, τις μεσημβρινές ώρες της Πέμπτης (12/9), από τη θαλάσσια περιοχή της παραλίας Σεργιάνι του δήμου Τριφυλίας ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 September 2019 | 3:40 am


Στον Μητροπολίτη ο Αντιπεριφερειάρχης Mεσσηνίας - Messinialive

Στον Μητροπολίτη ο Αντιπεριφερειάρχης Mεσσηνίας  Messinialive

Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε τη Πέμπτη 12-09-2019, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Στάθης Αναστασόπουλος στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 September 2019 | 9:50 pm


Κρήτες Μεσσηνίας: Με Κονταρό η γιορτή τσικουδιάς στις 13/10 - Messinialive

Κρήτες Μεσσηνίας: Με Κονταρό η γιορτή τσικουδιάς στις 13/10  Messinialive

Την καθιερωμένη γιορτή τσικουδιάς διοργανώνει την Κυριακή 13 Οκτωβρίου από τις 12 το μεσημέρι στο πάρκο του ΟΣΕ στο χώρο του πατινάζ ο Σύλλογος ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 September 2019 | 9:28 pm


Κύπελλο Μεσσηνίας: Το πρόγραμμα και οι διαιτητές του Σαββατοκύριακου - Messinialive

Κύπελλο Μεσσηνίας: Το πρόγραμμα και οι διαιτητές του Σαββατοκύριακου  Messinialive

Ο Ηλίας Αλεξέας δεν ορίστηκε σε αγώνα της Super League και θα διευθύνει το Σάββατο το ντέρμπι του Κυπέλλου Μεσσηνίας μεταξύ του Απόλλωνα Καλαμάτας ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 September 2019 | 9:20 pm


ΔΕΔΔΗΕ: Διακοπή ρεύματος σε χωριά της Μεσσηνίας - Messinialive

ΔΕΔΔΗΕ: Διακοπή ρεύματος σε χωριά της Μεσσηνίας  Messinialive

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΕΔΔΗΕ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ Eιδοποιούνται οι κάτοικοι που βρίσκονται στις Τ.Κ. ΠΛΑΤΣΑ – ΝΟΜΙΤΣΗ – ΘΑΛΑΜΑΙ – ΛΑΓΚΑΔΑ ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 September 2019 | 10:11 am


Δακοκτονία: Πού θα γίνουν ψεκασμοί την Πέμπτη και την Παρασκευή - Messinialive

Δακοκτονία: Πού θα γίνουν ψεκασμοί την Πέμπτη και την Παρασκευή  Messinialive

Η ΔΑΟΚ ΠΕ Μεσσηνίας ανακοινώνει ότι: Την Πέμπτη 12/9/2019 θα πραγματοποιηθεί ψεκασμός Δακοκτονίας στις παρακάτω τοπικές κοινότητες: ΣΤΑΥΡΟΠΗΓΙΟΥ ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 September 2019 | 12:41 am


Αγιασμοί για τη νέα σχολική χρονιά από το Μητροπολίτη Μεσσηνίας - Messinialive

Αγιασμοί για τη νέα σχολική χρονιά από το Μητροπολίτη Μεσσηνίας  Messinialive

Τον καθιερωμένο Αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς τέλεσε σήμερα, 11 Σεπτεμβρίου 2019, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος στο ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 September 2019 | 3:43 pm


Σε εκλογές καλεί ο Σύλλογος προέδρων κοινοτήτων και κοινοτικών συμβουλίων Μεσσηνίας - Kalamata Journal

Σε εκλογές καλεί ο Σύλλογος προέδρων κοινοτήτων και κοινοτικών συμβουλίων Μεσσηνίας  Kalamata Journal

ΤΟ ΑΛΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ Το Σάββατο 21 Σεπτέμβρη θα γίνουν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη της νέας διοίκησης στο Σύλλογο Προέδρων και Παρέδρων Τοπικών ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 September 2019 | 11:14 am


Εκστρατεία Αποκατάστασης του Διατηρητέου Δημοτικού Σχολείου Κάτω Αμπελοκήπων Μεσσηνίας - Messinialive

Εκστρατεία Αποκατάστασης του Διατηρητέου Δημοτικού Σχολείου Κάτω Αμπελοκήπων Μεσσηνίας  Messinialive

Με μια συντονισμένη και οργανωμένη πρωτοβουλία με τον συμβολικό τίτλο «Επιστροφή στο Σχολείο», η Συμβουλευτική Επιτροπή Αποκατάστασης Διατηρητέου ...

Δημοσιεύθηκε στις 10 September 2019 | 9:02 pm


Βράβευσαν επιτυχόντες οι Τρίτεκνοι Μεσσηνίας - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online - Εφημερίδα Ελευθερία

Βράβευσαν επιτυχόντες οι Τρίτεκνοι Μεσσηνίας - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online  Εφημερίδα Ελευθερία

Τα παιδιά των μελών του που πέτυχαν στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις βράβευσε ο Σύλλογος Γονέων Τριών Τέκνων ...

Δημοσιεύθηκε στις 10 September 2019 | 5:30 pm


Χαρίτσης σε Βασιλόπουλο: “Θα είμαστε εδώ να υποστηρίξουμε κάθε θετική προσπάθεια” - Messinialive

Χαρίτσης σε Βασιλόπουλο: “Θα είμαστε εδώ να υποστηρίξουμε κάθε θετική προσπάθεια”  Messinialive

Ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών και Βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης επισκέφθηκε το ιστορικό Δημαρχείο Καλαμάτας, το Σάββατο 7 ...

Δημοσιεύθηκε στις 10 September 2019 | 12:31 am


Κύπελλο Μεσσηνίας: Το Σαββατοκύριακο ανοίγει η ποδοσφαιρική αυλαία - Messinialive

Κύπελλο Μεσσηνίας: Το Σαββατοκύριακο ανοίγει η ποδοσφαιρική αυλαία  Messinialive

Η ποδοσφαιρική αυλαία της νέας σεζόν στην Μεσσηνία ανοίγει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο με τις αναμετρήσεις της 2ης φάσης του Κυπέλλου της ΕΠΣΜ.

Δημοσιεύθηκε στις 9 September 2019 | 9:53 pm


Το κάλλος της Μεσσηνίας απαιτεί όραμα και στρατηγική - ΘΑΡΡΟΣ

Το κάλλος της Μεσσηνίας απαιτεί όραμα και στρατηγική  ΘΑΡΡΟΣ

Αφετηρία περισυλλογής η φετινή τουριστική χρονιά σύμφωνα με τους ξενοδόχους της Μεσσηνίας.

Δημοσιεύθηκε στις 9 September 2019 | 7:48 pm


Εκδηλώσεις για την γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας - Messinialive

Εκδηλώσεις για την γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας  Messinialive

Εκδηλώσεις αφιερωμένες στη μνήμη των Ελλήνων της Μικρασίας που έχασαν τη ζωή τους στην καταστροφή του 1922 διοργανώνονται στην Καλαμάτα, από την ...

Δημοσιεύθηκε στις 9 September 2019 | 6:58 pm


Υποτροφίες σε νεοεισαχθέντες φοιτητές από την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας - Diorismos

Υποτροφίες σε νεοεισαχθέντες φοιτητές από την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας  Diorismos

Υποτροφίες σε νεοεισαχθέντες φοιτητές από την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας. Το ΤΑΜΕΙΟΝ ΑΡΩΓΗΣ ΑΠΟΡΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ...

Δημοσιεύθηκε στις 9 September 2019 | 6:35 pm


Κάστρα και οχυρά της Μεσσηνίας: Το Παλιοναβαρίνο (Β’ μέρος) - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online - Εφημερίδα Ελευθερία

Κάστρα και οχυρά της Μεσσηνίας: Το Παλιοναβαρίνο (Β’ μέρος) - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online  Εφημερίδα Ελευθερία

Tο 1383, το οχυρό πέρασε στην ιδιοκτησία της τυχοδιωκτικής εταιρείας των Ισπανών της Ναβάρρας. Το 1381, ο Jaques de Beaux, ανιψιός του βασιλιά της Νάπ...

Δημοσιεύθηκε στις 9 September 2019 | 12:57 pm


Η εορτή του Γενεθλίου της Θεοτόκου στη Μεσσηνία - Messinialive

Η εορτή του Γενεθλίου της Θεοτόκου στη Μεσσηνία  Messinialive

Με λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη εορτάστηκε και φέτος η εορτή του Γενεθλίου της Θεοτόκου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας. Επίκεντρο του εορτασμού ...

Δημοσιεύθηκε στις 8 September 2019 | 10:00 am


Έχασε και στο… Διαβολίτσι της Μεσσηνίας ο Παναρκαδικός! - sportstonoto

Έχασε και στο… Διαβολίτσι της Μεσσηνίας ο Παναρκαδικός!  sportstonoto

Έχασε και στο Διαβολίτσι Μεσσηνίας με 2-1 ο Παναρκαδικός, σε φιλικό παιχνίδι σήμερα Κυριακή. Η ομάδα του Κώστα Παλαμάρα προηγήθηκε στο σκορ με τον ...

Δημοσιεύθηκε στις 8 September 2019 | 10:00 am


ΟΑΚ 4Χ4 Μεσσηνίας: Αγάπη στο συνάνθρωπο και σεβασμός στο περιβάλλον (βίντεο-φωτογραφίες) - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online - Εφημερίδα Ελευθερία

ΟΑΚ 4Χ4 Μεσσηνίας: Αγάπη στο συνάνθρωπο και σεβασμός στο περιβάλλον (βίντεο-φωτογραφίες) - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online  Εφημερίδα Ελευθερία

Δώδεκα χρόνια πριν, στις μεγάλες πυρκαγιές του Ταϋγέτου, μια ομάδα φίλων παρακολουθεί την προσπάθεια των πυροσβεστών να σταματήσουν την ...

Δημοσιεύθηκε στις 8 September 2019 | 10:00 am


Τουρνουά ποδοσφαίρου από την ΕΠΣ Μεσσηνίας - Notosport

Τουρνουά ποδοσφαίρου από την ΕΠΣ Μεσσηνίας  Notosport

H ΕΠΣ Μεσσηνίας θα διοργανώνει το τουρνουά ακαδημιών 5χ5 και 7χ7 ''Hello football friends Grassroots 2019''. Το τουρνουά θα γίνει στις 21-22 Σεπτεμβρ...

Δημοσιεύθηκε στις 7 September 2019 | 10:00 am


Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας: Συνεχίζονται οι προσπάθειες ενίσχυσης με γιατρούς του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας - Messinialive

Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας: Συνεχίζονται οι προσπάθειες ενίσχυσης με γιατρούς του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας  Messinialive

Τι αναφέρουν για τη συνάντησή τους με τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας, Γιώργο Μπέζο ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, ...

Δημοσιεύθηκε στις 6 September 2019 | 10:00 am


Μεσσηνία: Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για πυρκαγιά στον Ταΰγετο - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online - Εφημερίδα Ελευθερία

Μεσσηνία: Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για πυρκαγιά στον Ταΰγετο - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online  Εφημερίδα Ελευθερία

Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσαβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα λόγω πυρκαγιάς, που έχει ξεσπάσει στον Ταΰγετο. Σύμφωνα με τι.

Δημοσιεύθηκε στις 6 September 2019 | 10:00 am


35 συλλήψεις σε μια μέρα στη Μεσσηνία - Messinialive

35 συλλήψεις σε μια μέρα στη Μεσσηνία  Messinialive

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 5 ...

Δημοσιεύθηκε στις 6 September 2019 | 10:00 am


Σύλλογος Τριτέκνων Μεσσηνίας: Απόψε η εκδήλωση για τους φοιτητές – Ξεκινά και το Κοινωνικό Φροντιστήριο - Messinialive

Σύλλογος Τριτέκνων Μεσσηνίας: Απόψε η εκδήλωση για τους φοιτητές – Ξεκινά και το Κοινωνικό Φροντιστήριο  Messinialive

Απόψε στις 19:30 θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη εκδήλωση που διοργανώνει για 7η συνεχόμενη χρονιά ο Σύλλογος Τριτέκνων Μεσσηνίας στο Πνευματικό ...

Δημοσιεύθηκε στις 6 September 2019 | 10:00 am


Διευθυντής του Τομέα Πατερικών Σπουδών στη Θεολογική Σχολή ο μητροπολίτης Μεσσηνίας - Messinialive

Διευθυντής του Τομέα Πατερικών Σπουδών στη Θεολογική Σχολή ο μητροπολίτης Μεσσηνίας  Messinialive

Διευθυντής του Τομέα Πατερικών Σπουδών, Ιστορίας Δογμάτων και Συμβολικής του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής, στο Εθνικό και Καποδιστριακό ...

Δημοσιεύθηκε στις 6 September 2019 | 10:00 am


Η δακοκτονία το Σάββατο και τη Δευτέρα στη Μεσσηνία - Messinialive

Η δακοκτονία το Σάββατο και τη Δευτέρα στη Μεσσηνία  Messinialive

Η ΔΑΟΚ ΠΕ Μεσσηνίας ανακοινώνει ότι: Το Σάββατο 07/9/2019 θα πραγματοποιηθεί ψεκασμός Δακοκτονίας στις παρακάτω τοπικές κοινότητες: ΑΚΡΙΤΟΧΩΡΙΟΥ ...

Δημοσιεύθηκε στις 6 September 2019 | 10:00 am


Σύναξη Ιερέων Νεότητος στη Μητρόπολη Μεσσηνίας - Messinialive

Σύναξη Ιερέων Νεότητος στη Μητρόπολη Μεσσηνίας  Messinialive

Στα πλαίσια της προετοιμασίας και του προγραμματισμού της νέας κατηχητικής περιόδου 2019 – 2020, κατόπιν προσκλήσεως του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς ...

Δημοσιεύθηκε στις 6 September 2019 | 10:00 am


Νοσοκομεία Μεσσηνίας: Προσλήψεις 4 γιατρών στην Καλαμάτα και 3 χειρουργών στην Κυπαρισσία - Messinialive

Νοσοκομεία Μεσσηνίας: Προσλήψεις 4 γιατρών στην Καλαμάτα και 3 χειρουργών στην Κυπαρισσία  Messinialive

Δόθηκε λύση στην προσωρινή δυσλειτουργία της Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας-Έρχονται προσλήψεις γιατρών σε Καλαμάτα και ...

Δημοσιεύθηκε στις 6 September 2019 | 10:00 am


Καταδίωξη για διαρρήκτες εννέα οχημάτων στη Μεσσηνία - Πρώτο ΘΕΜΑ

Καταδίωξη για διαρρήκτες εννέα οχημάτων στη Μεσσηνία  Πρώτο ΘΕΜΑ

Ένας 27χρονος και οι συνεργοί του είχαν διαρρήξει εννέα οχήματα σε κοινότητες των Δήμων Μεσσήνης και Πύλου - Νέστορος σε διάστημα ενός μήνα.

Δημοσιεύθηκε στις 5 September 2019 | 10:00 am


Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας: “Άριστη επιλογή η Αλειφέρη ως Αντιδήμαρχος Τουρισμού - Messinialive

Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας: “Άριστη επιλογή η Αλειφέρη ως Αντιδήμαρχος Τουρισμού  Messinialive

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ "Η τοποθέτηση της κυρίας Ελένης Αλειφέρη στη θέση της Αντιδημάρχου Τουρισμού ...

Δημοσιεύθηκε στις 4 September 2019 | 10:00 am


ΔΑΟΚ Μεσσηνίας: Απαγορεύεται η αλιεία χελιού μέχρι 30 Νοεμβρίου - Messinialive

ΔΑΟΚ Μεσσηνίας: Απαγορεύεται η αλιεία χελιού μέχρι 30 Νοεμβρίου  Messinialive

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Το Τμήμα Αλιείας της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Μεσσηνίας ενημερώνει ότι δημοσιεύτηκε η υπ' αρ.

Δημοσιεύθηκε στις 4 September 2019 | 10:00 am


Σωματείο ΔΕΥΑ Μεσσηνίας κατά του ηλεκτρονικού μητρώου - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online - Εφημερίδα Ελευθερία

Σωματείο ΔΕΥΑ Μεσσηνίας κατά του ηλεκτρονικού μητρώου - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online  Εφημερίδα Ελευθερία

Στην καθιέρωση ηλεκτρονικού μητρώου για τα συνδικάτα που προωθεί η κυβέρνηση, αντιδρά το Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας και κάνει λόγο για.

Δημοσιεύθηκε στις 3 September 2019 | 10:00 am


Κάστρα και οχυρά της Μεσσηνίας: Το Παλιοναβαρίνο (A' μέρος) - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online - Εφημερίδα Ελευθερία

Κάστρα και οχυρά της Μεσσηνίας: Το Παλιοναβαρίνο (A' μέρος) - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online  Εφημερίδα Ελευθερία

Πηγαίνοντας κανείς σήμερα στο Μουσείο της Στοάς του Αττάλου, στην αρχαία αγορά της Αθήνας, ανάμεσα στα άλλα μπορεί να δει και μια ασπίδα που εκτίθετα...

Δημοσιεύθηκε στις 2 September 2019 | 10:00 am


Δακοκτονία: Σε αυτές τις περιοχές της Μεσσηνίας θα γίνουν σήμερα και τη Δευτέρα ψεκασμοί - Messinialive

Δακοκτονία: Σε αυτές τις περιοχές της Μεσσηνίας θα γίνουν σήμερα και τη Δευτέρα ψεκασμοί  Messinialive

Η ΔΑΟΚ ΠΕ Μεσσηνίας ανακοίνωσε ότι το Σάββατο 31/08/2019 θα πραγματοποιηθεί ψεκασμός δακοκτονίας στις παρακάτω Κοινότητες: Χανδρινού, Καστάνια και ...

Δημοσιεύθηκε στις 31 August 2019 | 10:00 am


Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας: Τραγική η κατάσταση στα Νοσοκομεία της Μεσσηνίας - Messinialive

Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας: Τραγική η κατάσταση στα Νοσοκομεία της Μεσσηνίας  Messinialive

ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΥΣΙΑ ΒΑΣΙΚΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΘΕΤΟΥΝ ΣΕ ΣΟΒΑΡΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ - Η ...

Δημοσιεύθηκε στις 30 August 2019 | 10:00 am


Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας όρκισε τον νέο Δήμαρχο Καλαμάτας - romfea.gr

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας όρκισε τον νέο Δήμαρχο Καλαμάτας  romfea.gr

Στο κατάμεστο από κόσμο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα, Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019, η ορκωμοσία του νέου Δημάρχου ...

Δημοσιεύθηκε στις 29 August 2019 | 10:00 am


Κτηματολόγιο στη Μεσσηνία: Δόθηκε νέα παράταση έως τις 28 Σεπτεμβρίου - Messinialive

Κτηματολόγιο στη Μεσσηνία: Δόθηκε νέα παράταση έως τις 28 Σεπτεμβρίου  Messinialive

Η αναμενόμενη και απαραίτητη νέα παράταση για το Κτηματολόγιο που αφορά την Μεσσηνία δόθηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος ώστε να υπάρξει το ...

Δημοσιεύθηκε στις 29 August 2019 | 10:00 am


ΔΕΔΔΗΕ: Διακοπή ρεύματος στις 2 Σεπτεμβρίου σε έξι χωριά της Μεσσηνίας - Messinialive

ΔΕΔΔΗΕ: Διακοπή ρεύματος στις 2 Σεπτεμβρίου σε έξι χωριά της Μεσσηνίας  Messinialive

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΕΔΔΗΕ Eιδοποιούνται οι κάτοικοι : 1. των Τ.Κ. ΝΕΟΧΩΡΙ ΜΕΛΙΓΑΛΑ – ΖΕΡΜΠΙΣΙΑ – ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΙ ΙΘΩΜΗΣ – ΜΙΛΑ ...

Δημοσιεύθηκε στις 29 August 2019 | 10:00 am


“Ένωση Μεσσηνίας”: Αυτό είναι το πρόγραμμα Κέντρων παραλαβής σταφίδας - Messinialive

“Ένωση Μεσσηνίας”: Αυτό είναι το πρόγραμμα Κέντρων παραλαβής σταφίδας  Messinialive

TI ANAΦΕΡΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ "ΕΝΩΣΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ" Στον Αγροτικό Συνεταιρισμό "Ένωση Μεσσηνίας" έχοντας οικοδομήσει ...

Δημοσιεύθηκε στις 29 August 2019 | 10:00 am


Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Μεσσηνίας ο Στάθης Αναστασόπουλος - Messinialive

Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Μεσσηνίας ο Στάθης Αναστασόπουλος  Messinialive

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΝΙΚΑ Ανακοίνωσα σήμερα τους χωρικούς ...

Δημοσιεύθηκε στις 28 August 2019 | 10:00 am


Δακοκτονία: Σε 4 περιοχές της Μεσσηνίας θα γίνουν αύριο ψεκασμοί - Messinialive

Δακοκτονία: Σε 4 περιοχές της Μεσσηνίας θα γίνουν αύριο ψεκασμοί  Messinialive

Η ΔΑΟΚ ΠΕ Μεσσηνίας ανακοίνωσε ότι την Πέμπτη 29/08/2019 θα πραγματοποιηθεί ψεκασμός δακοκτονίας στις παρακάτω Κοινότητες: Βελίκα, Καρδαμύλη, ...

Δημοσιεύθηκε στις 28 August 2019 | 10:00 am


ΟΑΚ 4Χ4 Μεσσηνίας: Ανέσυραν σιδερένια κατασκευή από τον προλιμένα της Καλαμάτας (φωτογραφίες) - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ... - Εφημερίδα Ελευθερία

ΟΑΚ 4Χ4 Μεσσηνίας: Ανέσυραν σιδερένια κατασκευή από τον προλιμένα της Καλαμάτας (φωτογραφίες) - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ...  Εφημερίδα Ελευθερία

Η ΟΑΚ 4Χ4 Μεσσηνίας ανέσυρε την Κυριακή από το βυθό στον προλιμένα Καλαμάτας τον σιδερένιο σκελετό καμπίνας (αλλαξιέρα) που είχε παρασυρθεί σε θεομην ...

Δημοσιεύθηκε στις 27 August 2019 | 10:00 am


Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Μεσσηνίας: Συμπαράσταση στους απολυμένους της ΔΕΥΑΚ - Messinialive

Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Μεσσηνίας: Συμπαράσταση στους απολυμένους της ΔΕΥΑΚ  Messinialive

Tι αναφέρει στο κάλεσμά του το Συνδικάτο Υπαλλήλων Ιδιωτικού Τομέα Μεσσηνίας: Αλληλεγγύη στον αγώνα των συμβασιούχων της ΔΕΥΑΚ-"Όλοι στην ...

Δημοσιεύθηκε στις 27 August 2019 | 10:00 am


Φωτιά στο Πεταλίδι Μεσσηνίας - sports.in.gr

Φωτιά στο Πεταλίδι Μεσσηνίας  sports.in.gr

Την κινητοποίηση της Πυροσβεστικής στη Μεσσηνία προκάλεσε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίς το απόγευμα στην περιοχή Πεταλίδι.

Δημοσιεύθηκε στις 26 August 2019 | 10:00 am


Κάστρα και οχυρά της Μεσσηνίας: Το κάστρο της Ικλαινας - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online - Εφημερίδα Ελευθερία

Κάστρα και οχυρά της Μεσσηνίας: Το κάστρο της Ικλαινας - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online  Εφημερίδα Ελευθερία

Στο παλιό και αναμφισβήτητα πλούσιο σε ιστορία χωριό της Πυλίας, την Ικλαινα, επιμένουν να στέκονται ακόμα όρθια, τμήματα από τα τείχη ενός σχετικά ά...

Δημοσιεύθηκε στις 26 August 2019 | 10:00 am


Φωτιά σε δασική έκταση στο Πεταλίδι Μεσσηνίας - HuffPost Greece

Φωτιά σε δασική έκταση στο Πεταλίδι Μεσσηνίας  HuffPost Greece

Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας σε αγροτοδασική έκταση στο Πεταλίδι Μεσσηνίας, χωρίς να απειλεί κατοικημένη περιοχή. Για την κατάσβεσή της ...

Δημοσιεύθηκε στις 26 August 2019 | 10:00 am


Ένωση Μεσσηνίας: Με τιμή εκκίνησης 1,50€ το κιλό η παραλαβή σταφίδας - Messinialive

Ένωση Μεσσηνίας: Με τιμή εκκίνησης 1,50€ το κιλό η παραλαβή σταφίδας  Messinialive

ΛΑΖΟΓΙΑΝΝΗΣ: "ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ, ΦΕΡΤΕ ΤΗ ΣΤΑΦΙΔΑ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΙΜΗ" Με ενδεικτική τιμή 1,50 ευρώ το κιλό στον ...

Δημοσιεύθηκε στις 26 August 2019 | 10:00 am


Φωτιά καίει αγροτοδασική έκταση στο Πεταλίδι Μεσσηνίας - Τα Νέα Οnline

Φωτιά καίει αγροτοδασική έκταση στο Πεταλίδι Μεσσηνίας  Τα Νέα Οnline

Την κινητοποίηση της Πυροσβεστικής στη Μεσσηνία προκάλεσε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας στην περιοχή Πεταλίδι.

Δημοσιεύθηκε στις 26 August 2019 | 10:00 am


Πυρκαγιά στο Πεταλίδι Μεσσηνίας - Sputnik Greece

Πυρκαγιά στο Πεταλίδι Μεσσηνίας  Sputnik Greece

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο Πεταλίδι Μεσσηνίας το απόγευμα της Δευτέρας, με την Πυροσβεστική να σπεύδει στο σημείο.

Δημοσιεύθηκε στις 26 August 2019 | 10:00 am


Η παραλία της Μεσσηνίας που είναι ίδια με τη Βοϊδοκοιλιά - Newsbeast.gr

Η παραλία της Μεσσηνίας που είναι ίδια με τη Βοϊδοκοιλιά  Newsbeast.gr

Η φύση της Μεσσηνίας δεν σταματά να μας εκπλήσσει, κάτι που γίνεται άμεσα αντιληπτό και.

Δημοσιεύθηκε στις 25 August 2019 | 10:00 am


Πυρκαγιά σε δύσβατη περιοχή στα Τσουκαλέικα Μεσσηνίας | Ελλάδα | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ - Η Καθημερινή

Πυρκαγιά σε δύσβατη περιοχή στα Τσουκαλέικα Μεσσηνίας | Ελλάδα | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ  Η Καθημερινή

Πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε δασική έκταση στην περιοχή Τσουκαλέικα Μεσσηνίας. | Ημερήσια Πολιτική και Οικονομική Εφημερίδα.

Δημοσιεύθηκε στις 24 August 2019 | 10:00 am


Δύο φωτιές ξέσπασαν στη Μεσσηνία -Kοντά σε κεραίες κινητής τηλεφωνίας - iefimerida

Δύο φωτιές ξέσπασαν στη Μεσσηνία -Kοντά σε κεραίες κινητής τηλεφωνίας  iefimerida

Μάχη με τις φλόγες δίνουν εδώ και λίγη ώρα, πυροσβέστες στην περιοχή του Δήμου Οιχαλίας όπου έχουν ξεσπάσει δυο πύρινα μέτωπα. Η μια φωτιά μαίνεται σε ...

Δημοσιεύθηκε στις 24 August 2019 | 10:00 am


Ψυχολόγοι τοποθετούνται σε 10 Δημοτικά Σχολεία της Μεσσηνίας-Δείτε σε ποια - Messinialive

Ψυχολόγοι τοποθετούνται σε 10 Δημοτικά Σχολεία της Μεσσηνίας-Δείτε σε ποια  Messinialive

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ B 3256 – 23.08.2019 η υπ. αριθμ. 127895/Δ1 Απόφαση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κας Σοφίας Ζαχαράκη με την οποία ...

Δημοσιεύθηκε στις 24 August 2019 | 10:00 am


Μεγάλη φωτιά στα Τσουκαλέικα Μεσσηνίας - News.in.gr

Μεγάλη φωτιά στα Τσουκαλέικα Μεσσηνίας  News.in.gr

Από την πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή δεν απειλούνται κατοικίες ενώ άμεση ήταν η κινητοποίηση της πυροσβεστικής.

Δημοσιεύθηκε στις 24 August 2019 | 10:00 am


ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας: Την αντιδημοκρατική αντιμεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ήρθε να προπαγανδίσει ο Θεοδωρικάκος - Messinialive

ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας: Την αντιδημοκρατική αντιμεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ήρθε να προπαγανδίσει ο Θεοδωρικάκος  Messinialive

"Την αντιδημοκρατική αντιμεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ήρθε να προπαγανδίσει ο Υπουργός Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκος" ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ...

Δημοσιεύθηκε στις 23 August 2019 | 10:00 am


Αυτά είναι τα δρομολόγια των Kινητών Αστυνομικών μονάδων στη Μεσσηνία - Messinialive

Αυτά είναι τα δρομολόγια των Kινητών Αστυνομικών μονάδων στη Μεσσηνία  Messinialive

Δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την εβδομάδα (από 26.8.2019 έως 1.9.2019) Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (από 26 ...

Δημοσιεύθηκε στις 23 August 2019 | 10:00 am


Κτηματολόγιο για τη Μεσσηνία: Παράταση ως 29 Οκτωβρίου για κατοίκους εξωτερικού - Messinialive

Κτηματολόγιο για τη Μεσσηνία: Παράταση ως 29 Οκτωβρίου για κατοίκους εξωτερικού  Messinialive

ΔΕΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΕΛΛΑΔΑΣ... - ΑΛΑΛΟΥΜ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Παρατείνεται η ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 August 2019 | 10:00 am


Μεσσηνία: Ούτε τα μισά ακίνητα δεν έχουν δηλωθεί στο Κτηματολόγιο - Λήγει τη Δευτέρα η προθεσμία -... - Εφημερίδα Ελευθερία

Μεσσηνία: Ούτε τα μισά ακίνητα δεν έχουν δηλωθεί στο Κτηματολόγιο - Λήγει τη Δευτέρα η προθεσμία -...  Εφημερίδα Ελευθερία

Λήγει τη Δευτέρα 26 του μήνα η διαδικασία συλλογής δηλώσεων ιδιοκτησίας για το Κτηματολόγιο στη Μεσσηνία. Αν θα πάρει εκ νέου παράταση προς το παρόν...

Δημοσιεύθηκε στις 21 August 2019 | 10:00 am


Διήμερο Πανηγύρι της Παναγίας Σιδηρόπορτας στο Καρβέλι - Messinialive

Διήμερο Πανηγύρι της Παναγίας Σιδηρόπορτας στο Καρβέλι  Messinialive

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρβελαίων Καλαμάτας "Παναγιά η Σιδηρόπορτα" διοργανώνει παραδοσιακό Πανηγύρι την Πέμπτη 22 στις 9:00 το βράδυ μετά τον ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 August 2019 | 10:00 am


Νάντια: Αντέξαμε στις εκλογές! – Θα είμαι η 6η Βουλευτής Μεσσηνίας - Messinialive

Νάντια: Αντέξαμε στις εκλογές! – Θα είμαι η 6η Βουλευτής Μεσσηνίας  Messinialive

ΕΜΜΕΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΘΑ ΠΑΡΕΧΕΙ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ Η ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΑΝΤΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ Διευρυμένη συνεδρίαση της νομαρχιακής ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 August 2019 | 10:00 am


Κάστρα και οχυρά της Μεσσηνίας: Λιγούδιστα (Levoudist ή Ligudista) - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online - Notosport

Κάστρα και οχυρά της Μεσσηνίας: Λιγούδιστα (Levoudist ή Ligudista) - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online  Notosport

Γράφει ο Γιάννης Α. Μπίρης Το 1212, μετά την κατάκτηση του Μοριά από τους Φράγκους και τη συμφωνία με τους Βενετούς στη Σαπιέντζα για τη διανομή των...

Δημοσιεύθηκε στις 19 August 2019 | 10:00 am


Ένα κάστρο βγαλμένο από παραμύθι σε ψαροχώρι της Μεσσηνίας - Newsbeast.gr

Ένα κάστρο βγαλμένο από παραμύθι σε ψαροχώρι της Μεσσηνίας  Newsbeast.gr

Βγαλμένο λες από κάποιο παραμυθένιο σκηνικό ή (ίσως) την Disneyland το Κάστρο των Παραμυθιών στο ψαροχώρι Αγρίλη, σε απόσταση 8 χλμ. περίπου από τα ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 August 2019 | 10:00 am


Δείτε αγγελίες στο Νομό Μεσσηνίας

Φιλικοί ιστότοποι: