Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Μεσσηνίας    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Τραγωδία σε βάφτιση: Νεκρή 55χρονη από μπαλωθιά

Σε τραγωδία εξελίχθηκε ένα γλέντι βάφτισης στην Κέρκυρα, το μεσημέρι της Κυριακής.

Κατά τη διάρκεια της γιορτής, ένας εκ των καλεσμένων έριξε μπαλωθιά, με αποτέλεσμα να τραυματίσει θανάσιμα μια γυναίκα 55 ετών, που ήταν καλεσμένη, αναφέρει το kerkyrasimera.

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης και διερευνά όλες τις παραμέτρους του τραγικού περιστατικού.

Δημοσιεύθηκε στις 23 April 2018 | 12:03 am


«Μπλε Φάλαινα»: Πώς παίζεται το διαδικτυακό παιχνίδι αυτοκτονίας που σκορπά τον θάνατο

Συναγερμός έχει σημάνει στις ελληνικές αρχές για το ακραίο διαδικτυακό παιχνίδι «Μπλε Φάλαινα» μετά το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα τον Μάιο του 2017.
   Το άλμα στο κενό που έκανε ένας 17χρονος τις προηγούμενες ημέρες δημιούργησε εκ νέου ανησυχία, καθώς πιθανολογείται ότι επίσης αποτελεί κρούσμα του ίδιου «παιχνιδιού».
   «Η μπλε φάλαινα, το παιχνίδι αυτοκτονίας εμφανίστηκε στη χώρα μας και προκαλεί πανικό στους γονείς. Η αρρωστημένη λογική του Φίλιπ Λις, εμπνευστή του συγκεκριμένου παιχνιδιού, που δήλωσε "περήφανος γιατί καθαρίζει τον κόσμο από τα βιολογικά απόβλητα", όπως χαρακτήρισε τους εφήβους που οδηγεί στην αυτοκτονία, είναι να ωθήσει προβληματισμένα παιδιά να πάρουν αυτή τη δραματική απόφαση μέσα από μία σειρά δοκιμασίες», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος των Ελλήνων χρηστών ίντερνετ, Νίκος Βασιλάκος.   
   Όλα ξεκίνησαν από τη Ρωσία αν και σύντομα η εθιστική αυτή τρέλα διαδόθηκε σε όλο τον κόσμο. Πίσω από αυτό το, λεγόμενο παιχνίδι, βρίσκονται άτομα που ζητούν από τους νέους, οι οποίοι αποφασίζουν να λάβουν μέρος, να αγοράσουν όπλα και διάφορα αιχμηρά αντικείμενα και στη συνέχεια να κάνουν μία σειρά από πράγματα επικίνδυνα για τη ζωή τους.
   Πήρε το όνομα «μπλε φάλαινα» γιατί ένα από τα πράγματα που ζητούν από τα παιδιά είναι να χαράξουν μία φάλαινα στο χέρι τους με μαχαίρι. Στο τέλος τους ζητούν να αυτοκτονήσουν και να καταγράψουν την πράξη τους. Αν αρνηθούν προχωρούν σε απειλές και εκβιασμούς σε βάρος των νέων.
   Έφηβοι έχουν δηλώσει πως αρχικά ζητάει όλα σου τα στοιχεία κι αν αποφασίσεις κάποια στιγμή να σταματήσεις το παιχνίδι, τότε ξεκινάνε να σε τρομοκρατούν απειλώντας πως «θα σε βρουν». Με λίγα λόγια αν μπει ένα παιδί σε αυτή τη διαδικασία, φροντίζουν να την ολοκληρώσει.
   «Το παιχνίδι έχει μία συγκεκριμένη "στρατηγική" που διαρκεί 50 μέρες, μέχρι τη στιγμή που δίνει εντολή για την τελευταία δοκιμασία που είναι η αυτοκτονία», εξηγεί ο κ. Βασιλάκος και προσθέτει: «Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού ο έφηβος υποβάλλεται σε έναν ψυχολογικό "πόλεμο" που οδηγεί μαθηματικά στην απόγνωση. "Παίζει" με το μυαλό όσων συμμετέχουν με απαισιοδοξία, μίσος, δυστυχία, κατάθλιψη και κούραση. Οι κανόνες κρατούν μακριά από την αγάπη και τη στήριξη τα παιδιά και ουσιαστικά προσπαθούν να εξαντλήσουν πνευματικά, αλλά και σωματικά τους εφήβους που συμμετέχουν».
   Όπως λέει ο κ. Βασιλάκος «ακόμα κι αν κάποιος έφηβος δεν έχει τάσεις αυτοκτονίας, αλλά ξεκινήσει το παιχνίδι από καθαρή περιέργεια, δεν αποκλείεται να οδηγηθεί στο τέλος να αφαιρέσει τη ζωή του, αφού υποβάλλεται σε διάφορες δοκιμασίες, όπως το να κοιμάται ελάχιστα, το να μην εμπιστεύεται και να μην "ανοίγεται" σε κανέναν, ενώ όσοι παίζουν προτρέπονται επίσης στο να αποκτήσουν επιβλαβείς συνήθειες. Επιπλέον η "μπλε φάλαινα" προσπαθεί να βάλει τους έφηβους σε μία λογική "σκότους", κάνοντας τους ακόμα και να παρακολουθούν συνεχώς ταινίες τρόμου».
   Οι δοκιμασίες στις οποίες υποβάλλονται οι έφηβοι ξεκινούν από κάποια εντελώς απλά πράγματα και στη συνέχεια κλιμακώνονται.
   «Η πρώτη δοκιμασία μπορεί να είναι τελείως αθώα. Για παράδειγμα, το μόνο που έπρεπε να κάνει ένας έφηβος όταν ξεκίνησε ήταν να αγγίξει τη μύτη του με τον δεξί του αντίχειρα. Όσο περνάει ο καιρός οι δοκιμασίες γίνονται όλο και πιο επικίνδυνες, φτάνουν στο να κάνει κακό ο έφηβος στον εαυτό του με ξυράφια, να χαστουκίζεται με δύναμη ή να παίρνει υπνωτικά χάπια, ενώ η τελευταία δοκιμασία, 50 μέρες μετά, είναι η αυτοκτονία», περιγράφει ο πρόεδρος των Ελλήνων χρηστών ίντερνετ.
   Χαρακτηριστικό του πόσο καλά είναι οργανωμένη αυτή η διαδικασία είναι ότι αν ένας έφηβος εγκαταστήσει το παιχνίδι σε κάποια συσκευή, δεν μπορεί στη συνέχεια να κάνει απεγκατάσταση, για την ακρίβεια δεν μπορεί καν να το διαγράψει.
   «Στη χώρα μας έχουν αναφερθεί αρκετά περιστατικά και καλούν σε επαγρύπνηση γονείς εκπαιδευτικούς και μαθητές. Αυτό που πρέπει να γίνει άμεσα είναι να αποσταλεί ενημερωτική εγκύκλιος στα σχολεία από το υπουργείο Παιδείας και να κινητοποιηθεί η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να "κατεβάσει" όλες τις εφαρμογές "Μπλε Φάλαινα" από το Internet», λέει ο κ. Βασιλάκος.
   Σύμφωνα με τον ίδιο το μεγάλο πρόβλημα είναι και παραμένει ότι δεν διδάσκεται η πληροφορική και το Internet στο σχολείο όπως πρέπει, με αρκετές ώρες στο ωρολόγιο πρόγραμμα.
   «Παράλληλα, εκπαιδευτικοί και δάσκαλοι δεν εστιάζουν στην ανάγκη των παιδιών και των εφήβων για ενημέρωση του τί συμβαίνει τώρα στο Internet. Από την στιγμή που υπάρχει υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής πρέπει να βάλει την Ψηφιακή Ελλάδα στο σχολείο με καίρια παρέμβαση στο υπουργείο Παιδείας για να δημιουργηθεί η νέα γενιά Ελληνίδων και Ελλήνων με ψηφιακή κατάρτιση και γνώση», καταλήγει ο κ. Βασιλάκος.

Δημοσιεύθηκε στις 22 April 2018 | 11:00 pm


Εκτός ψηφοδελτίου της Ν.Δ η Εύη Τατούλη στην Αρκαδία;

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ KONTRA NEWS !

Δείτε το δημοσίευμα 

Στόχος του Κυριάκου ο πλήρης έλεγχος του κόμματος, που είναι χωρισμένο σε φέουδα, τα οποία υπογείως σπαράσσονται μεταξύ τους

Του Γιαννη Αναγνωστου

Να ελέγξει όσο μπορεί την επόμενη Κοινοβουλευτική Ομάδα, προωθώντας όσο το δυνατόν περισσότερους πιστούς στον ίδιο υποψηφίους θα επιχειρήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κινείται αργά, αλλά μεθοδικά προς τον μεγαλύτερο έλεγχο της Κ.Ο., προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις από νυν βουλευτές, πολιτευτές και στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ο ίδιος έχει πει σε ανύποπτη στιγμή ότι δεν ελέγχει την Κ.Ο. και το κόμμα και ως εκ τούτου πέφτει λεπίδι στις λίστες. Η αρχή είχε γίνει με την «πόρτα» που έδειξε ο Κυρ. Μητσοτάκης στην αδελφή του Ντόρα Μπακογιάννη, προαναγγέλλοντας ότι δεν θα είναι σε κυβερνητική ή πολιτειακή θέση, ενώ μόλις τις προηγούμενες ημέρες η ηγεσία της ΝΔ θέλησε να στείλει μήνυμα ότι θα βρεθεί εκτός ψηφοδελτίων και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων.
Με το πρόσχημα του πολυσυζητημένου Μητρώου Πολιτικών Στελεχών, επιμένει ότι υπάρχουν περισσότερα από 3.000 βιογραφικά για να προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές, ενώ οι βουλευτές ήδη αντιδρούν καθώς βλέπουν πολλούς να έχουν πάρει άτυπα το χρίσμα και καθημερινά καταγράφονται πολλά επεισόδια συγκρούσεων. Ακόμα και βουλευτές -ιστορικά στελέχη του κόμματος και επί σειρά ετών βουλευτές όπως π.χ. ο Νικήτας Κακλαμάνης, ήδη συζητείται το ενδεχόμενο να τεθεί όριο ηλικίας.....

Διαβάστε εδώ όλο το ρεπορτάζ 

Δημοσιεύθηκε στις 22 April 2018 | 10:22 pm


Πρωταθλήτρια η ΑΕΚ για 12η φορά στην ιστορία της! Ξέφρενοι πανηγυρισμοί

Με σκόρερ και MVP της αναμέτρησης τον Τάσο Μπακασέτα, η ΑΕΚ επικράτησε 2-0 του Λεβαδειακού στο Ολυμπιακό Στάδιο, στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής της Super League.
Αν δεν αλλάξει κάτι στις δικαστικές αίθουσες, καθώς εκκρεμεί η έφεση του ΠΑΟΚ για το ντέρμπι της Τούμπας με τη ΑΕΚ που διεξήχθη στις 11 Μαρτίου η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ με το αποτέλεσμα αυτό στέφεται πρωταθλήτρια για 12η φορά στην ιστορία της και πρώτη από το 1994, καθώς οι οκτώ (8) βαθμοί που την χωρίζουν από τον ΠΑΟΚ δεν είναι δυνατό να καλυφθούν στις δυο τελευταίες αγωνιστικές.
Οι παίκτες της Ένωσης γνώρίσαν την αποθέωση από τους περίπου 60.000 φίλους της που ζήτησαν επίμονα το νταμπλ (ο τελικός Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ είναι προγραμματισμένος για τις 12 Μαΐου).
Μετά το τέλος του αγώνα με τον Λεβαδειακό, οι παίκτες της Ένωσης, ο Μανόλο Χιμένεθ κι οι 60.000 «κιτρινόμαυροι» οπαδοί που γέμισαν το ΟΑΚΑ ξέσπασαν σε ξέφρενους πανηγυρισμούς

Δημοσιεύθηκε στις 22 April 2018 | 10:11 pm


Μοντέλο που έβγαλε σε δημοπρασία την παρθενιά της αποκαλύπτει την απάτη

Πριν από περίπου δύο χρόνια το μοντέλο από την Ρουμανία Aleexandra Khefren είχε αποκαλύψει πως έβγαλε την παρθενιά της σε δημοπρασία και θα την δώσει στον άνδρα που θα δώσει το μεγαλύτερο ποσό.
Τότε ο φερόμενος ως «τυχερός» ήταν ένας επιχειρηματίας από το Χονγκ Κονγκ ο οποίος έδωσε κάτι παραπάνω από 2 εκατ. ευρώ για να κάνει σεξ με την κοπέλα.
Όλο και αυξάνονται τελευταία τα αντίστοιχα περιστατικά και η Aleexandra Khefren με νέες δηλώσεις ήρθε να καταρρίψει το «μύθο» που έχτισε η ίδια για την ιστορία της αλλά και διάφορα μίντια ανά τον κόσμο.
Σε αποκαλύψεις προσχώρησε το νεαρό μοντέλο λέγοντας ότι έπραξε κατά αυτό το τρόπο για να κερδίσει δημοσιότητα.
Όπως μεταδίδει η Daily Mail, το 19χρονο μοντέλο από το Βουκουρέστι ανέφερε ότι το γραφείο που την εκπροσωπούσε επικοινώνησε μαζί της και της προσέφερε αυτή την επιλογή, προκειμένου να απογειώσει την καριέρα της.
«Ποτέ δεν έγινε», είπε χαρακτηριστικά, ενώ φάνηκε αρκετά μετανιωμένη, καθώς από τη στιγμή που εμφανίστηκε σε μία πρωινή εκπομπή στην Βρετανία η ζωή της καταστράφηκε.
«Έμαθε για αυτό η οικογένειά μου και οι φίλοι μου, με αποτέλεσμα να μείνω μόνη. Ήταν δύσκολα για εμένα. Έπεσα σε κατάθλιψη. Έπρεπε να κάνω θεραπείες για να μπορέσω να το ξεπεράσω», είπε χαρακτηριστικά. Η ίδια τότε στις συνεντεύξεις της είχε δηλώσει ότι πουλά την παρθενιά της για να συγκεντρώσει χρήματα για την οικογένειά της που θα έμενε χωρίς σπίτι.
Ο ιδιοκτήτης του πρακτορείου μοντέλων διέψευσε τις καταγγελίες σχολιάζοντας μόνο ότι θα «αποκαλύψει τα ψέματα του μοντέλου άμεσα».

Δημοσιεύθηκε στις 22 April 2018 | 10:00 pm


Απίστευτο: Δείτε πώς να ξεβάψετε τα νύχια σας χωρίς ασετόν!

Είσαι διακοπές και έχεις μεταφέρει όλη σου την πραμάτεια σε 10 βαλίτσες.
Τη στιγμή όμως που χρειάζεσαι το ασετόν για να ξεβάψεις τα νύχια σου, έντρομη συνειδητοποιείς ότι δεν το έχεις πάρει μαζί σου.

Τι κάνεις;

1. Ζεσταίνεις νερό και βάζεις τα χέρια σου μέσα για 15 λεπτά (εννοείτε ότι η θερμοκρασία είναι τέτοια που να μην καίγεσαι). Το βερνίκι θα μαλακώσει και θα μπορέσεις να το ξύσεις και να το αφαιρέσεις.
2. Ξύδι και λεμόνι: Το ξύδι μόλις έρθει σε επαφή με το βερνίκι να είσαι σίγουρη ότι θα το διαλύσει.
Ωστόσο εσύ θα βάλεις σε ένα μπολ μια μικρή ποσότητα από ξύδι και θα προσθέσεις χυμό από λεμόνι. Βάλε λίγο από το μείγμα σε ένα βαμβάκι και ξεκίνα την επιχείρηση «ξεβάφω τα νύχια μου».


 neadiatrofis.gr

Δημοσιεύθηκε στις 22 April 2018 | 9:00 pm


Πόνος και οδύνη για τον Σταματιάδη που σκοτώθηκε από δυο ληστές

Στον Ιερό Ναό Θεοσκεπάστου στη Χώρα της Ανδρου 
– O επιχειρηματίας έχασε την μάχη για την ζωή την περασμένη Παρασκευή μετά από 19 ημέρες νοσηλείας, ύστερα από την επίθεση που δέχτηκε από ληστές στο σπίτι του στην Κηφισιά
Το τελευταίο «αντίο» στον Αλέξανδρο Σταματιάδη, τον επιχειρηματίας που έσβησε το μεσημέρι της Παρασκευής μετά τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε μέσα στο σπίτι του από δύο ληστές τη Μεγάλη Δευτέρα λένε αυτή την ώρα στην Άνδρο τα μέλη της οικογένειάς του, συγγενείς και φίλοι.
Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί στον Ιερό Ναό Θεοσκεπάστου στη Χώρα της Ανδρου, το νησί από το οποίο καταγόταν ο άτυχος επιχειρηματίας.
stamatiadis-kideia-3Η γυναίκα του και τα δύο παιδιά του έφτασαν βουβά στην εκκλησία προκειμένου να αποχαιρετήσουν τον άνθρωπό τους που χάθηκε τόσο άδικα επειδή προσπάθησε να υπερασπιστεί την οικογένειά του και το σπίτι του.


Η σύζυγος και τα παιδιά του άτυχου επιχειρηματία
stamatiadis-kideia-2
Στο νησί βρίσκονται και δύο βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο Γιάννης Βρούτσης με τον δεύτερο να δηλώνει ότι «η Άνδρος πενθεί για τον Σταματιάδη που αμύνθηκε για την οικογένειά του».
Ο 52χρονος επιχειρηματίας άφησε την τελευταία του πνοή την Παρασκευή το μεσημέρι μετά την άνιση μάχη που έδωσε από τις 2 Απριλίου στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας μετά τα σοβαρότατα τραύματα που του προκάλεσαν οι δύο ασύλληπτοι ακόμα δράστες, οι οποίοι πρώτα τον χτύπησαν στο κεφάλι με διαρρηκτικό εργαλείο και στη συνέχεια τον πυροβόλησαν πισώπλατα, σχεδόν εξ επαφής.protothema

Δημοσιεύθηκε στις 22 April 2018 | 8:00 pm


Τελετάρχης ο Δημ.Καφαντάρης ! Ημέρα Ελληνικής Ανεξαρτησίας - Παρέλαση στη ΒοστώνηΚάθε χρόνο, τόσο οι κάτοικοι της Ελλάδας όσο και εκείνοι της ελληνικής καταγωγής που ζουν σε όλο τον κόσμο τιμούν την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρητσίας στις 25 Μαρτίου. Βάζουν λευκές και μπλε κορδέλες στα ρούχα τους και φέρουν τις ελληνικές σημαίες με υπερηφάνεια, ενώ γιορτάζουν την ανεξαρτησία τους από την Οθωμανική Αυτοκρατορία μετά από 40 χρόνια σκλαβιάς .
Σήμερα Κυριακή 22 Απριλίου 2018 γιορτάστηκε και στην Βοστώνη της Αμερικής η Ημέρα της Ελληνικής
Η μεγάλη Ελληνική παρέλαση  της Βοστώνης έγινε  στις οδούς  Boylston και Boston Common, όπου οι συμμετέχοντες γιόρτασαν  με  ελληνική μουσική, παραδοσιακούς χορούς και ελληνικά φαγητά.
Οι επίσημοι τελετάρχες  ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μετόχιος της Βοστόνης. 
Ο δήμαρχος της Βοστώνης Μάρτιν Γουάλς και ο Α Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ ,δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης 

Η μεγάλη παρέλαση των ομογενών  και οι συναφείς εκδηλώσεις οδήγησαν  σε κλείσιμο μεγάλων δρόμων  της πόλης αναγκάζοντας τις τοπικές αστυνομικές αρχές να λάβουν έκτακτα μέτρα κυκλοφορίας
Ανεξαρτησίας  με την μεγάλη παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στις οδούς Exeter και Boylston Street
Κατά την επισκεψή του στην Βοστώνη ο κος Καφαντάρης  είχε συναντήσεις με την ομοσπονδία Ελληνικών Συλλόγων νέας Αγγλίας ενώ παρακάθησε σε επίσημο δείπνο που παρέθεσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κος Καυκάς  και ο Γερουσιαστής Ραπτάκης

Δημοσιεύθηκε στις 22 April 2018 | 7:07 pm


Πέθανε ο επιχειρηματίας Ερρίκος Διβάνης της ομώνυμης αλυσίδας ξενοδοχείων

Ο διακεκριμένος Τρικαλινός επιχειρηματίας Ερρίκος Διβάνης έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Κυριακής σε ηλικία 63 ετών. 

Ο Ερρίκος Διβάνης μαζί με τα αδέρφια του ήταν ο συνεχιστής της οικογενειακής επιχείρησης ξενοδοχείων «ΔΙΒΑΝΗ» σε Αθήνα και Θεσσαλία (Καλαμπάκα-Λάρισα). Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει ως τώρα γνωστά η εξόδιος ακολουθία του θα τελεστεί αύριο το απόγευμα, στη γενέτειρά του, τα Τρίκαλα.

Ο Ερρίκος Διβάνης αφήνει πίσω τη σύζυγό του Σοφία, την κόρη του Έλλη, αδέλφια και λοιπούς συγγενείς. Ένας άνθρωπος δραστήριος και ανήσυχος, που μαζί με τα αδέρφια του, γιγάντωσε την οικογενειακή επιχείρηση, με τα ξενοδοχεία σε ΔΙΒΑΝΗ σε Αθήνα, Καλαμπάκα και Λάρισα. Η σορός θα μεταφερθεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου στις 17.30 αύριο το απόγευμα.

Παράκληση της οικογένειας αντί στεφάνων τα χρήματα να δοθούν στο Σύλλογο γονέων παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «Φλόγα».

Ο όμιλος Διβάνη στο πέρασμα του χρόνου

Ήταν το 1958, όταν δύο αδέρφια από τα Τρίκαλα, ο Αριστοτέλης και ο Γιώργος Διβάνης, ακολουθώντας τη συμβουλή του τότε Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή για την ενασχόληση με τον τουρισμό και τη φιλοξενία εγκαινίασαν το πρώτο ξενοδοχείο τους στα Τρίκαλα. Μάλιστα θεωρήθηκε ιδιαίτερα καινοτόμο εγχείρημα καθώς το καθένα από τα 65 δωμάτια της μονάδας διέθετε δικό του λουτρό!

Σήμερα 60 χρόνια μετά ο όμιλος Διβάνη είναι από τους πιο ισχυρούς τουριστικούς ομίλους της χώρας και συνεχίζει να πρωταγωνιστεί στον ξενοδοχειακό κλάδο.


Αμέσως μετά την πρώτη επιχειρηματική του πρωτοβουλία στον χώρο του Τουρισμού η οποία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, ο Αριστοτέλης Διβάνης διαβλέπει την ανερχόμενη εξέλιξη του εμβληματικού προορισμού των Μετεώρων και παίρνει τη μεγάλη απόφαση για την ίδρυση του δεύτερου ξενοδοχείου του Ομίλου στην Καλαμπάκα.

Μετά το τέλος της δικτατορίας, ο Όμιλος είναι πλέον ο μεγαλύτερος στη Θεσσαλία ανοίγοντας την τρίτη του μονάδα, αυτή τη φορά στην πόλη της Λάρισας (όπως την ξέρουμε σήμερα απέναντι από το αρχαίο θέατρο). Το επόμενο βήμα έγινε στην πρωτεύουσα. Λίγο πριν από τη συμπλήρωση της δεύτερης δεκαετίας στον ξενοδοχειακό κλάδο, τα δύο αδέρφια σε συνεργασία με τον συντοπίτη του κ. Ζαφόλια εγκαινιάζουν το πρώτο τους ξενοδοχείο στην Αθήνα στην περιοχή της Ακρόπολης.

Eπιλέγουν στρατηγικά το δημοφιλέστερο σημείο της χώρας και παγκοσμίως αναγνωρίσιμο για να το ταυτίσουν με το πρώτο τους ξενοδοχείο στην πρωτεύουσα. Η τρίτη δεκαετία του Ομίλου Διβάνη φέρνει ένα ακόμη ξενοδοχείο στην Αθήνα, το Divani Zafolia Alexandras, ένα ιστορικό κτήριο σε μια Αθήνα που άλλαζε.

Τα επόμενα χρόνια προβλέποντας τις τουριστικές ροές εξαγοράζουν το Corfu Kanoni. Έτσι, “γεννιέται” το πολυτελές Divani Corfu Palace και μετατρέπεται σε ένα μοναδικό για την περιοχή θέρετρο.

Το 1986 είναι η χρονιά που αρχίζει να δραστηριοποιείται στις επιχειρήσεις του Ομίλου μετά την ολοκλήρωση και των μεταπτυχιακών σπουδών του, ο Σπύρος Διβάνης, γιος του Αριστοτέλη. Η πείρα του ιδρυτή σε συνδυασμό με τη δυναμική και τις καινοτόμες ιδέες της νέας γενιάς οδηγούν τον Όμιλο στα επόμενα βήματα.

Αν και πρόκειται για μια δύσκολη περίοδο για τον ελληνικό τουρισμό, ο Όμιλος επανατοποθετείται δυναμικά στην αγορά της Αθήνας και κερδίζει το στοίχημα εξαγοράζοντας το ιστορικό ξενοδοχείο Caravel. Μέσα σε τρία χρόνια το Divani Caravel γίνεται η πρώτη σε κερδοφορία ξενοδοχειακή επιχείρηση και αποτελεί την πρώτη επιλογή για τη διεξαγωγή διεθνών και εγχώριων απαιτητικών εκδηλώσεων και συνεδρίων στις δεκαετίες που ακολουθούν.

Ταυτόχρονα, στην επέτειο των 40 ετών του, ο Όμιλος τολμά μια ακόμη σημαντική επένδυση εξαγοράζοντας το εμβληματικό τοπόσημο των Νοτίων Προαστίων Apollon Pallas, στη Βουλιαγμένη. Μια στρατηγική κίνηση και επένδυση που τον καταξίωσε σε τοπικό και διεθνές επίπεδο, με την αγορά να αναγνωρίζει την ηγετική μορφή του.

Διεθνείς διακρίσεις και η ένταξη στα Leading Hotels of the World

Η πέμπτη δεκαετία των ξενοδοχείων Διβάνη φέρνει σημαντικές διακρίσεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Η ριζική ανακαίνιση του Apollon Pallas, που πλέον ονομάζεται Divani Apollon Palace & Thalasso, καθώς και η δημιουργία ενός υπερσύγχρονου κέντρου θαλασσοθεραπείας 3.500 τ.μ. και του Συνεδριακού Κέντρου “Αριστοτέλης Διβάνης” θέτουν τις βάσεις για την αναβαθμισμένη παρουσία του ξενοδοχείου.

Η  διεθνής αναγνώριση και η συμμετοχή στην παγκόσμια ξενοδοχειακή ελίτ με την ένταξη στην οικογένεια των Leading Hotels of the World έρχεται ως φυσική συνέχεια, με το Divani Caravel να ακολουθεί. H συνεχής προσπάθεια για την παροχή μοναδικών υπηρεσιών και οι σημαντικές επενδυτικές κινήσεις οδήγησαν στην άνθηση του Ομίλου με την απόκτηση ενός ακόμη ξενοδοχείου του Divani Apollon Suites.

Σήμερα ο όμιλος Διβάνη διαθέτει επτά ξενοδοχεία με ξεχωριστό ύφος το καθένα,  τέσσερα στην Αθήνα (Divani Caravel, Divani Apollon Suites, Divani Apollon Palace & Thalasso, Divani Palace Acropolis), και απο ένα στην Καλαμπάκα (Divani Meteora) στη Λάρισα (Divani Palace Larissa) και την Κέρκυρα (Divani Corfu),

Στο πλαίσιο της επετείου των 60 χρόνων, ο κ. Σπύρος Διβάνης, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, δήλωσε σχετικά: “Είναι μεγάλη η χαρά αλλά και η ευθύνη των 60 χρόνων. Μια ιδέα στην Ελλάδα της δεκαετίας του 1950, που έκανε δειλά τα πρώτα της βήματα στον Τουρισμό, έγινε πράξη και σήμερα αποτελεί έναν από τους πιο ισχυρούς ξενοδοχειακούς Ομίλους της χώρας και έναν από τους λίγους αμιγώς ελληνικών συμφερόντων. Οι δυσκολίες ήταν πολλές, ιδιαίτερα τα τελευταία 9 χρόνια, αλλά οι γερές βάσεις μας βοήθησαν να μείνουμε όρθιοι. Το όραμα του Αριστοτέλη Διβάνη, πάτερα μου και ιδρυτή των ξενοδοχείων Διβάνη, συνεχίζει να μας εμπνέει και να μας δείχνει τα επόμενα βήματα. Δεν εφησυχάζουμε στιγμή, παρά αναζητούμε συνεχώς καινοτόμες ιδέες που θα οδηγήσουν στην περαιτέρω ανάπτυξη τόσο του Ομίλου όσο και του Τουρισμού στην Ελλάδα”.

Σύμφωνα με την επίσημη διοικητική  διάρθρωση της επιχείρησης ο Ερρίκος Διβάνης που πέθανε ήταν ο αντιπρόεδρος της εταιρείας.


trikalavoice.gr, thessaliaeconomy.gr

Δημοσιεύθηκε στις 22 April 2018 | 7:00 pm


Χάσατε το κινητό σας ενώ είναι στο αθόρυβο; Έτσι θα το βρείτε!

Σε όλους μας έχει τύχει να χάσουμε το κινητό μας μέσα στο σπίτι και να μην μπορούμε να το βρούμε επειδή είναι στο αθόρυβο.
Κι αν δεν έχουμε ενεργοποιημένη την υπηρεσία track my phone, τότε τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα.
Ένα κόλπο που μπορείτε να κάνετε και αν είστε τυχεροί, θα λειτουργήσει, είναι να καλέσετε το κινητό σας και να προσπαθήσετε να το βρείτε κρατώντας ένα ηχείο. 
Αν δουλέψει, τότε το ηχείο θα ξεκινήσει να κάνει κάποιους περίεργους ήχους όταν το περάσετε κοντά από το κινητό σας, λόγω της ακτινοβολίας.
 jenny.gr

Δημοσιεύθηκε στις 22 April 2018 | 6:00 pm


Η Χώρα τίμησε την μνήμη του Χωραίτη, Αγίου Δημητρίου του Νεομάρτυρα Η μνήμη του Νεομάρτυρα, Αγίου Δημητρίου του Χωραίτη,  εορτάστηκε και φέτος στη Χώρα του Δήμου Πύλου-Νέστορος.
Ο εορτασμός ξεκίνησε με τον Πανηγυρικό Εσπερινό το Σάββατο 30  Απρίλιου 2016 στις 19:00 στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, ενώ η Θεία Λειτουργία και η Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας  πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί προεξάρχοντος  του Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κου Χρυσοστόμου
Λίγα λόγια για τον Άγιο Δημήτριο τον Χωραίτη
Ο Νεομάρτυρας Δημήτριος ο Χωραίτης γεννήθηκε στη Χώρα (τότε την έλεγαν Λιγούδιστα) του Δήμου Πύλου-Νέστορος, τον Απρίλιο του 1801 και μαρτύρησε στην Τρίπολη της οποίας είναι και πολιούχος.
Οι γονείς του ήταν χριστιανοί και ευσεβείς. Για να αντιμετωπίσει τη φτώχεια έφυγε με το μεγαλύτερο αδερφό του και πήγαν στην Τρίπολη, όπου έγινε υπηρέτης μιας πλούσιας τουρκικής οικογένειας και αργότερα κουρέας. Παρασύρθηκε όμως από την πολυτέλεια και αρνήθηκε την πίστη του
Πρώτα εμφανίζεται στο κουρείο όπου εργαζόταν λέγοντας: «Είμαι ο Δημήτριος, όπου εδώ στο καταραμένο αυτό εργαστήριο αρνήθηκα το Χριστό μου και ήρθα τώρα να τον ομολογήσω πάλι εδώ για να λάβω το θησαυρό της πίστης μου τον οποίο έχασα». Στην
Ενώπιον των απίστων φώναξε με θάρρος: «Χριστιανός ήμουν, χριστιανός είμαι και χριστιανός θα πεθάνω. Ήρθα να χύσω το αίμα μου για το Χριστό μου, τον Εσταυρωμένο».
Ο δικαστής πρόσταξε να αποκεφαλιστεί. Ο Δημήτριος άκουσε με χαρά την απόφαση και με θερμή προσευχή ευχαρίστησε τον Κύριο για την ευεργεσία αυτή.
Μαρτύρησε στις 13 Απριλίου 1803 με αποκεφαλισμό αφού πρώτα χτυπήθηκε, από ένα δήμιο, στο κεφάλι με ραβδί.
Τα Άγια Λείψανά Του υπάρχουν στη Μονή Βαρσών Αρκαδίας
συνεχεία οδηγήθηκε στον κριτή για ανάκριση και δίκη.
στο Χριστό.  Όταν το έμαθε ο πατέρας του προσπάθησε να τον συναντήσει αλλά δεν τα κατάφερε γιατί ο Δημήτριος έφυγε και πήγε στον Ιεράρχη Χίου Μακάριο για να εξομολογηθεί και να ζητήσει συγχώρεση για το αμάρτημά του. Στη συνέχεια πηγαίνει στην Ιερή Μονή Τσιπιανών, έξω από την Τρίπολη, στο Άγιο Όρος και στη Μ. Ασία. Κλαίει απαρηγόρητα και ομολογεί το λάθος του. Συνδέεται με ευσεβείς χριστιανούς και άγιους πνευματικούς πατέρες. Δεν επαναπαύεται όμως η ψυχή του. Ποθεί το μαρτύριο και μάλιστα στον τόπο της άρνησης για το λόγο αυτό πηγαίνει στην Τρίπολη για να εξαγιάσει με την καλή ομολογία την ατμόσφαιρα την οποία μόλυνε με την  άρνηση. Θέλει να γίνει μιμητής του Χριστού και συναγωνιστής των νεομαρτύρων, τη ζωή των οποίων μελετά στα μαρτυρολόγια.


ΦΩΤΟ

Δημοσιεύθηκε στις 22 April 2018 | 5:35 pm


Προκαλεί ο Ερντογάν: Δώστε μας τους «8», να σας δώσουμε τους δύο Έλληνες !

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης έδωσε στα τηλεοπτικά δίκτυα NTV και STAR, ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την πρώτη μετά την προκήρυξη πρόωρων εκλογών στη χώρα.
Ο Τούρκος Πρόεδρος έθεσε ανοιχτά θέμα ανταλλαγής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους οκτώ Τούρκους, ενώ όσον αφορά στην ένταση στο Αιγαίο, ισχυρίστηκε ότι η Ελλάδα την προκαλεί.
Για δε το περιστατικό στη βραχονησίδα Ανθρωποφάς υποστήριξε ότι, οι Τούρκοι κομάντος κατέβασαν την ελληνική σημαία από εκεί, τονίζοντας ότι δεν επιθυμεί την ένταση ούτε η Τουρκία απειλεί την Ελλάδα.
Σχολιάζοντας καταρχάς την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, είπε ότι δεν έχει καμία ισχύ για την Τουρκία και αμέσως μετά αναφέρθηκε στο κομμάτι της έκθεσης που αφορά στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς και την έκκληση της Ευρώπης να αφεθούν ελεύθεροι από την Τουρκία.
Ο Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ότι:
Όσον αφορά στους Έλληνες στρατιωτικούς, μας ζήτησαν να τους δώσουμε. Κι εμείς τους είπαμε: “Αν ζητάτε κάτι τέτοιο από εμάς, πρώτα υπάρχουν οι γκιουλενιστές που έκαναν πραξικόπημα εναντίον του κράτους μας. Κι αυτοί στρατιωτικοί είναι. Κι εμάς πρέπει να μας τους δώσουν. Αν μας τους δώσουν, τότε κι εμείς θα τους βάλουμε (τους δύο Έλληνες) στο τραπέζι. Γιατί αυτοί παραβίασαν τα σύνορα. Και στους δικούς μας στρατιώτες που είχαν παραβιάσει τα σύνορα στο παρελθόν, από όσο γνωρίζω, για παράδειγμα μία φορά σε έναν στρατιώτη μας, που παραβίασε τα σύνορα, τον καταδίκασαν σε 6 μήνες φυλακή. Επομένως, κι εμείς τώρα είμαστε αντιμέτωποι με μία τέτοια κατάσταση. Εδώ έγινε μία παραβίαση συνόρων, επομένως για να «σβήσουμε» αυτή την παραβίαση και να τη φέρουμε στο τραπέζι, επιστρέψτε μας εσείς αυτά τα άτομα που προέβησαν σε πραξικόπημα εναντίον της χώρας μας κι εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε τα απαραίτητα βήματα προς τη δικαιοσύνη”, είπαμε. Κι έτσι το κλείσαμε αυτό το θέμα στη Βάρνα.
Αλλά η Ελλάδα αυτή τη στιγμή έχει διαφορετική θέση. Η Ελλάδα δεν το καταλαβαίνει. Και ποια είναι η θέση αυτή τη στιγμή της Ελλάδας; Αυτή τη στιγμή η πρώτη στάση των γκιουλενιστών που διαφεύγουν στην Ευρώπη είναι η Ελλάδα. Σε αυτή την κατάσταση έχει περιέλθει η Ελλάδα. Οι δραπέτες σταματούν πρώτα στην Ελλάδα…
-Δημοσιογράφος: Έχει γίνει «κέντρο συγκέντρωσης»…
-Ερντογάν: Ναι, κάτι τέτοιο έχει γίνει… Και μετά σκορπίζονται σε όλη την Ευρώπη.
Κανονίστε πρώτα αυτούς (τους «8»). Ξέρετε ότι η κατάσταση που αντιμετωπίζουμε είναι αυτή. Εσείς μας πιέζετε, εμείς θέλουμε να το κάνουμε εύκολο, αλλά εσείς δεν είστε σε αυτό το σημείο και αυτή τη στιγμή αυτό, που λέει η έκθεση, δείχνει μετά βεβαιότητας ότι είναι μία έκθεση που θέλει να καταστρέψει τελείως τις σχέσεις. Μόνο εποικοδομητική δεν είναι και επίσης είναι και άδικη.
Όσον αφορά στο θέμα της έντασης στο Αιγαίο, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε την Ελλάδα ότι προκαλεί την ένταση.
«Η Ελλάδα κανονικά είναι αυτή που πρέπει να ερωτηθεί. Τι κάνετε; Έτσι τρία άτομα αγνώμονα, έρχονται και κρεμάνε μια σημαία πάνω στις βραχονησίδες… Τι αρρώστια τους έπιασε; Εσείς δεν ξέρετε ότι αν σε εκείνα τα μέρη κάνετε κάτι τέτοιο, θα υπάρξει απάντηση; Τελικά το έκαναν και αμέσως οι κομάντος μας επενέβησαν και κατέβασαν τη σημαία τους από εκεί και έτσι οι βραχονησίδες επανήλθαν στην προτέρα κατάσταση.
Εμείς δεν θέλουμε τα νερά να θερμαίνονται. Δεν επιδιώκουμε κάτι τέτοιο. Εμείς βλέπουμε την Ελλάδα ως γείτονά μας. Είτε έτσι είτε αλλιώς, ακόμη κι αν υπάρχουν κάποια προβλήματα, θέλουμε να τα προσπεράσουμε. Και στο Αιγαίο, μια φορά, αυτά δεν θέλουμε να τα ζούμε. Ας κάτσουμε σε ένα τραπέζι και όλα αυτά τα ζητήματα ας τα βάλουμε επιτέλους στην άκρη.
Όχι, έτσι πρέπει να το μετρήσουμε, -δεν ξέρω- όχι αλλιώς πρέπει να το μετρήσουμε κλπ. Αυτή είναι η θάλασσα, αυτός ο εναέριος χώρος… Από εδώ να έρχονται να περνάνε τα αεροπλάνα, από εκεί να έρχονται τα πλοία να περνάνε εύκολα. Γιατί μετά από κάθε ενέργεια, αυτή την όμορφη ειρήνη να την επισκιάζουμε, να την κηλιδώνουμε;
Εμείς πλέον θέλουμε ειρήνη στον κόσμο. Η δική μας η ειρήνη δεν μοιάζει με καμιάς άλλης χώρας. Για χρόνια οι Ρωμιοί (Έλληνες) πολίτες στη χώρα μας δεν ήταν λίγοι. Έτσι δεν είναι; 10 χιλιάδες, 100 χιλιάδες… Τόσοι ήταν. Αλλά δυστυχώς εξαιτίας κάποιων λανθασμένων συμπεριφορών της χώρας μας πολλοί Ρωμιοί πολίτες μας υποχρεώθηκαν να φύγουν στην Ελλάδα.
Έχουμε κάνει κι εμείς τα λάθη μας. Πρέπει να το αναγνωρίσουμε αυτό. Τώρα λέμε «ελάτε», στην Ελλάδα ο Τσίπρας είναι ένα Πρωθυπουργός νέος, δυναμικός, «κι ας κάνουμε ένα καινούριο βήμα» με θέληση, με βούληση. Στην τελευταία μου επίσκεψη το ίδιο διαπίστωσα και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Ελάτε επομένως και ας τα βάλουμε κάτω και ας αφήσουμε τους καβγάδες «εσύ πήρες πολλά. Εγώ έδωσα πολλά» κλπ. Εν τέλει, αυτή είναι η θάλασσα, αυτός είναι ο εναέριος χώρος. Ας περνούν τα πλοία ήσυχα και ωραία, ας πετάνε τα αεροπλάνα μας κλπ. κλπ. Δεν το κάνουμε και φέρνουν κι άλλα προβλήματα. Και το κόστος είναι ακόμη πιο βαρύ. Εμείς θέλουμε να βάλουμε μια τελεία σε όλα αυτά.
Στην ερώτηση δημοσιογράφου αν «η Τουρκία αποτελεί απειλή για την Ελλάδα», ο Ερντογάν απάντησε:
«Αν το θεωρούν αυτό, εγώ δεν μπορώ να πω τίποτα περισσότερο. Αλλά εμείς δεν είμαστε άρρωστοι να απειλούμε έτσι ξαφνικά κανέναν», είπε και γέλασε ειρωνικά.
Ερωτηθείς για το γιατί αποφάσισε τις πρόωρες εκλογές, ο Ερντογάν σημείωσε ότι «η Δύση και κάποια στρατηγικοί σύμμαχοι απειλούν την Τουρκία».
Ως παράδειγμα έφερε τις ΗΠΑ, οι οποίες δίνουν όπλα και πυρομαχικά στους Κούρδους της Συρίας, τους οποίους αποκάλεσε «τρομοκράτες», έχοντας στείλει μέχρι στιγμής 5.000 φορτηγά στα βόρεια της Συρίας. Υπογράμμισε ότι «δεν δίνει σημασία στις δηλώσεις των ΗΠΑ» και τόνισε δηκτικά ότι «αμφισβητήσεις του εκλογικού αποτελέσματος που έγιναν μετά τις εκλογές στις ΗΠΑ, δεν γίνονται καν στην Τουρκία».
Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε επίσης ότι «η Τουρκία δέχεται σοβαρές απειλές από τη Συρία».
Ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε επίσης ότι, κατά την προεκλογική περίοδο θα εκφωνήσει ομιλία και σε μια χώρα στο εξωτερικό προς τους εκεί Τούρκους πολίτες, αποφεύγοντας ωστόσο να αναφέρει το όνομα της σχετικής χώρας.
Και όσον αφορά για το ποιον προτιμά ως αντίπαλό του στην προεδρική κούρσα, όπως μεταδίδει ο ΑΝΤ1, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, να σταθεί απέναντί του. «Μην ψάχνεις για άλλον υποψήφιο, κατέβα εσύ στην πλατεία», του είπε χαρακτηριστικά.
Στην ίδια συνέντευξη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε και δύο νέα σχέδια της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας του. Την κατασκευή ενός αεροπλάνου τζετ και ενός υποβρυχίου. «Ξεκινήσαμε την κατασκευή ενός αεροπλάνου τζετ και ενός υποβρυχίου που δεν θα υπάρχει άλλο παράδειγμα τόσο υψηλής τεχνολογίας στον κόσμο», ανέφερε.


real.gr

Δημοσιεύθηκε στις 22 April 2018 | 5:19 pm


Μαθητές από το Πεταλίδι παρουσίασαν στην Κομοτηνή παράσταση για τον ποντιακό Ελληνισμό

Στην Κομοτηνή βρέθηκαν την Παρασκευή έντεκα μαθητές και δύο καθηγητές από το Λύκειο Πεταλιδίου, προκειμένου να παρουσιάσουν τη θεατρική παράσταση «Την πατρίδα μ’ έχασα», με θέμα τη Γενοκτονία των Ποντίων. 
 Η εξαιρετική αυτή πρωτοβουλία ανήκει στη διεύθυνση του Λυκείου Πεταλιδίου, τη Δημόσια Βιβλιοθήκη Πεταλιδίου, τον Σύλλογο Γυναικών Πεταλιδίου και την υποστήριξη του Δήμου Μεσσήνης.
Χίλια χιλιόμετρα διένυσαν οι μαθητές από τη Μεσσηνία, αποδεικνύοντας ότι οι μνήμες του ποντιακού Ελληνισμού διατηρούνται ζωντανές σε όλη τη χώρα.
Η παράσταση ανέβηκε το πρωί της Παρασκευής στο αμφιθέατρο του μουσικού σχολείου Κομοτηνής, την οποία παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον οι μαθητές του σχολείου, αλλά ήταν ανοιχτή και στο κοινό. 
Στην αίθουσα μεταξύ άλλων βρέθηκαν η αντιπρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας και πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Θρυλορίου Χρύσα Μαυρίδου και ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Κομοτηνής και Περιφέρειας Στέλιος Νικολάου.
Το πρόγραμμα της παράστασης αναφερόταν στην γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού στην περιοχή του Πόντου, που πραγματοποιήθηκε από το κίνημα των Νεότουρκων κατά την περίοδο 1914-1924. Στη μνήμη όλων αυτών των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους και με απόλυτο σεβασμό στην ιστορική αλήθεια, μαθητές κι εκπαιδευτικοί αποφάσισαν να κάνουν αυτό το ταξίδι ζωής. Η παράσταση αποτελούταν από θεατρικό και χορευτικό μέρος και συνοδεύτηκε από οπτικοακουστικό υλικό. Μαρτυρίες προσφύγων συνδυασμένες με τις αναμνήσεις και τη ζωή τους στον Πόντο συνέθεσαν τον βασικό κορμό της παράστασης, ο οποίος πλαισιώθηκε από τους ποντιακούς χορούς, οι οποίοι αποτελούσαν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής των Ελλήνων του Πόντου. 

Δημοσιεύθηκε στις 22 April 2018 | 5:02 pm


ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΩΝ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΩΝ ECOMOBILITY & FREE MOBILITY

ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΑΒΑΛΟΥΣ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ECOMOBILITY
ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΕΕΕΚ ΒΟΛΟΥ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ FREE MOBILITY !

 2η Θέση για τα εκπαιδευτήρια Μπουγά Καλαμάτας 

Με ένα όμορφο και ζωηρό Κοινό, στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, οι μαθητές και καθηγητές που ταξίδεψαν από όλη την Ελλάδα έζησαν από κοντά τη γιορτή των Εκστρατειών ECOMOBILITY και FREE MOBILITY, στη κορύφωση της φετινής περιόδου.
 
Η Τελετή Απονομής των Βραβείων των εκστρατειών έγινε το Σάββατο 21 Απριλίου, με την παρουσία του Αν. Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Τσιρώνη, του Ευρωβουλευτή Μιλτιάδη Κύρκου και εκπροσώπων Επιστημονικών Ιδρυμάτων, Οργανισμών και Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η εργασία που έλαβε από κ. Κύρκο το κορυφαίο βραβείο της εκστρατείας ECOMOBILITY για προτάσεις oικολογικής μετακίνησης της περιόδου 2017-18 ήταν της ομάδας του Γυμνασίου Γαβαλούς Αγρινίου και η εργασία που έλαβε από τον κ. Τσιρώνη το κορυφαίο Βραβείο της εκστρατείας FREE MOBILITY για την ανεμπόδιστη μετακίνηση, ήταν της ομάδας του EEEEK Βόλου.

Οι Ομάδα των μαθητριών του Γυμνασίου Γαβαλούς η καθηγήτριά τους και οι εκπαιδευτικοί του ΕΕΕΕΚ Βόλου θα συμμετέχουν στην αποστολή του ECOCITY στις Βρυξέλλες, η οποία θα φιλοξενηθεί από τον Ευρωβουλευτή Μιλτιάδη Κύρκο και θα επισκεφθούν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή,  και ευρωπαϊκά δίκτυα NGOs.

Στη διάρκεια της Τελετής έγινε και η απονομή των Βραβείων Δημιουργικότητας για τις δύο Εκστρατείες στις πιο δημιουργικές και με φαντασία εργασίες των ομάδων των μαθητών.

Τα Βραβεία, κατά σειρά και κατηγορία είναι :
Εκστρατεία ECOMOBILITY :
 • Βραβείο Εργασίας για την Οικολογική Μετακίνηση
  • 1ο Βραβείο: Γυμνάσιο Γαβαλούς, Αγρίνιο
  • 2ο Βραβείο: Εκπαιδευτήρια Μπουγά, Καλαμάτα
  • 3ο Βραβείο: Εκπαιδευτήρια Δούκα, Μαρούσι
 • Βραβείο Μουσικής Έκφρασης
  • 1ο Βραβείο: 8ο Γυμνάσιο Αχαρνών
  • 2ο Βραβείο: Μουσικό Σχολείο Βέροιας
  • 3ο Βραβείο: Εκπαιδευτήρια Καντά, Βριλήσσια
 •  Βραβείο Εικαστικής Έκφρασης
  • 1ο Βραβείο: Εκπαιδευτήρια Καντά, Βριλήσσια
  • 2ο Βραβείο: 20ο Γυμνάσιο Πάτρας
  • 3ο Βραβείο: 8ο Γυμνάσιο Βόλου
 • Βραβείο Δραματουργικής Έκφρασης
  • 1ο Βραβείο: 6ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης
  • 2ο Βραβείο: 9ο Γυμνάσιο Νίκαιας
  • 3ο Βραβείο: 60ο Γυμνάσιο Αθήνας
 • Βραβείο Ηλεκτρονικής Έκφρασης
  • 1ο Βραβείο: 20ο Γυμνάσιο Πάτρας
  • 2ο Βραβείο: Εκπαιδευτήρια Μπουγά, Καλαμάτα
  • 3ο Βραβείο: Γυμνάσιο Μυκόνου
Οι ομάδες των μαθητών που κέρδισαν το πρώτο βραβείο, σε κάθε κατηγορία Δημιουργικού της Εκστρατείας ECOMOBILITY θα φιλοξενηθούν στο ECOCAMP, που διοργανώνει κάθε χρόνο το ECOCITY, την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου στα Καλάβρυτα.
Εκστρατεία FREE MOBILITY :
 • Βραβείο Εργασίας για την Ανεμπόδιστη και Ελεύθερη Μετακίνηση
  • 1ο Βραβείο: ΕΕΕΕΚ Βόλου
  • 2ο Βραβείο: Ειδικό Γυμνάσιο Κωφών Θεσσααλονίκης 
  • 3ο Βραβείο: ΕΕΕΕΚ Τρικάλων
 • Βραβείο Μουσικής Σύνθεσης
  • 1ο Βραβείο: ΕΕΕΕΚ Τρικάλων
  • 2ο Βραβείο: ΕΝΕΓΥΛ Αργολίδας
  • 3ο Βραβείο: ΕΕΕΕΚ Βόλου
 • Βραβείο Εικαστικής Έκφρασης
  • 1ο Βραβείο: ΕΕΕΕΚ Ελευσίνας
  • 2ο Βραβείο: ΕΕΕΕΚ Βόλου
  • 3ο Βραβείο: ΕΝΕΓΥΛ Αργολίδας
 • Βραβείο Δραματουργικής Έκφρασης
  • 1ο Βραβείο: ΕΕΕΕΚ Αργολίδας
  • 2ο Βραβείο: ΕΕΕΕΚ Ελευσίνας
  • 3ο Βραβείο: ΕΕΕΕΚ Βόλου
 • Βραβείο Ηλεκτρονικής Έκφρασης
  • 1ο Βραβείο: ΕΝΕΓΥΛ Αργολίδας
  • 2ο Βραβείο: ΕΕΕΕΚ Ποτίδαιας
  • 3ο Βραβείο: ΕΝΕΓΥΛ Βέροιας
Για το Βραβείο καλύτερης Συνδιοργάνωσης των εκστρατειών διαγωνίσθηκαν 11 Δήμοι της χώρας, και το πρώτο βραβείο απονεμήθηκε στον Δήμο Κατερίνης, το δεύτερο στον Δήμο Μυκόνου και το τρίτο στον Δήμο Ελευσίνας.
Την Τελετή φιλοξένησε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου.
Οι εκστρατείες ECOMOBILITY και FREE MOBILITY 2017-18 διοργανώθηκαν από το ECOCITY και είναι υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του Υπουργείου Εσωτερικών και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
Χορηγοί Επικοινωνίας της Εκστρατείας είναι τα περιοδικά ΑUTO TΡΙΤΗ, ΜΟΤΟ ΤΡΙΤΗ, ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΠΙΤΙ & ΚΤΗΡΙΟ, CSR REVIEW και ECOTEC οι δικτυακοί τόποι www.csrnews.gr, www.ecozen,gr και η εφημερίδα ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.
Την εκστρατεία υποστήριξαν ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων Δικύκλων (ΣΕAΑ), οι εταιρίες COMBATT, WEBOLUTION, ΔΕΠΑ, ELITE CITY RESORT, XENIA VOLOS CITY RESORT, STEFI και STUDIO ANALYSIS

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τον ειδικό δικτυακό τόπο που έχει δημιουργήσει το ECOCITY στη διεύθυνση www.ecomobility.gr καθώς και στη σελίδα facebook https://www.facebook.com/EcomobilityGR

Δημοσιεύθηκε στις 22 April 2018 | 4:58 pm


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Δήμων Κηφισιάς και Διονύσου ενάντια στην εγκατάσταση διοδίων στους ανισόπεδους κόμβους Αγίου Στεφάνου και Βαρυμπόμπης

 Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης συμμετείχε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσαν οι Δήμοι Κηφισιάς και Διονύσου, αντιδρώντας στο ενδεχόμενο εγκατάστασης διοδίων στους ανισόπεδους κόμβους Αγίου Στεφάνου και Βαρυμπόμπης, με την τοποθέτηση ηλεκτρονικού συστήματος αναλογικής χρέωσης διοδίων τελών. 
 
Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στη Γέφυρα Βαρυμπόμπης στο Δήμο Κηφισιάς, παρουσία των Δημάρχων Κηφισιάς  Γιώργου Θωμάκου και Διονύσου Διονύση Ζαμάνη αλλά και πλήθους πολιτών που εκδήλωσαν με πανό και συνθήματα τη διαμαρτυρία τους.
Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε τα εξής:
«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των πολιτών και ενώνουμε τη φωνή μας μαζί τους, αντιδρώντας στο ενδεχόμενο εγκατάστασης διοδίων στους κόμβους Αγίου Στεφάνου και Βαρυμπόμπης.
Ως ΚΕΔΕ δηλώνουμε κατηγορηματικά πως είμαστε αντίθετοι στην εγκατάσταση κάθε μορφής διοδίων  είτε πλευρικών, είτε ηλεκτρονικών μέσα στις πόλεις μας, εντός του αστικού ιστού.
Είναι αδιανόητο να εφαρμοστεί μία τέτοια απόφαση που θα επιβαρύνει οικονομικά κατοίκους, εργαζόμενους και επισκέπτες.
Παράλληλα θα καθιστά τους Δήμους Διονύσου και Κηφισιάς τις μοναδικές αστικές περιοχές του Λεκανοπεδίου, που θα πληρώνουν διόδια για τη χρήση της εθνικής οδού. Είμαστε στο πλευρό των τοπικών αρχών και των κατοίκων και στηρίζουμε το αίτημα τους να τροποποιηθεί η Σύμβαση Παραχώρησης ώστε να αποτραπεί οριστικά η τοποθέτηση πάσης φύσεως διοδίων (πλευρικών, ηλεκτρονικών κλπ.) στους συγκεκριμένους κόμβους».

Δημοσιεύθηκε στις 22 April 2018 | 4:52 pm


"Ταξίδι" στις θεραπευτικές ιδιότητες των βοτάνων

Το κώνειο μπορεί να σκότωσε τον Σωκράτη, ωστόσο το 19ο αιώνα ανακαλύφθηκε η αντικαρκινική του δράση, και σήμερα πλέον είναι γνωστές οι θεραπευτικές του ιδιότητες για οιδήματα, νευραλγίες, λειχήνες, ψωριάσεις και άλλες δερματικές παθήσεις. 
Το φασκόμηλο από την άλλη που το έχουμε συνδέσει με τους βετεράνους της τρίτης ηλικίας, ανεβάζει εκτός από το ανοσοποιητικό, και την πίεση, ενώ τελευταίες μελέτες αναφέρουν ότι δρα ευεργετικά στο Αλτσχάιμερ.
Αλλά και η τσουκνίδα η ενοχλητική κάνει πάρα πολύ καλό στα αρθριτικά. Αυτά και άλλα πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία για τα βότανα, δίνει σε συνέντευξη της στο Πρακτορείο Fm και στην εκπομπή της Τάνιας Μαντουβάλου «104,9 Μυστικά Υγείας» η Διδάκτωρ Βιολογίας συστηματικός βοτανικός φυτοκοινωνιολόγος και υπεύθυνη των Ιπποκράτειων κήπων Ειρήνη Βαλιανάτου, με αφορμή την ξενάγηση που έκανε σε δημοσιογραφική ομάδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ τη Δευτέρα, σε έναν από αυτούς τους κήπους, στις εγκαταστάσεις της Apivita και της Apigaia, στο βιοκλιματικό κτίριο στο Μαρκόπουλο.
Οι Ιπποκράτειοι κήποι
Οι Ιπποκράτειοι κήποι, σύμφωνα με την κ. Βαλιανάτου, είναι κήποι που περιλαμβάνουν τα φυτά, που ο Ιπποκράτης αναφέρει στα έργα του ότι χρησιμοποιούσε για τις θεραπείες των ασθενών του. Αυτά είναι πάνω από 270 είδη φυτών. «Τέτοιοι κήποι υπάρχουν, εκτός από το Μαρκόπουλο στις εγκαταστάσεις της Apivita και της Apigaia, στο νησί της Κω, στο κτίριο του διεθνούς Ιπποκράτειου Ιδρύματος, και στη Λήμνο, στη Μύρινα, στο Παντελίδειο Κτίριο, που ανήκει στο τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Ωστόσο, σύμφωνα με την κ. Βαλιανάτου, υπάρχουν μικρότερες ιπποκρατικές βοτανικές συλλογές σε φαρμακεία, σχολεία όπως το Αρσάκειο Λύκειο του Ψυχικού, ακόμα και σε ορεινά χωριά, όπως η Βωβούσα στη βόρεια Πίνδο. Όπως προσθέτει η κ. Βαλιανάτου, αυτό τον καιρό φτιάχνεται ένας κήπος στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου των Ιωαννίνων. «Οι κήποι αυτοί ξεκίνησαν το 2006 από την Κω, και για να εξυπηρετηθεί όλο αυτό το εγχείρημα δημιουργήθηκε η αστική ΜΚΟ "Ιπποκράτης 2.500 χρόνια". Στόχοι της ΜΚΟ είναι η μελέτη, η έρευνα, η προβολή και η διάδοση του Ιπποκρατικού έργου, έτσι ώστε ο κόσμος να γνωρίσει την φιλοσοφία του, αλλά και τα φυτά που χρησιμοποιούσε. Κύριοι χορηγοί είναι οι εταιρείες Apivita και Apigaia».
Ο Ιπποκράτης χρησιμοποιούσε πολλά βότανα. Ακόμα και φυτά που σήμερα θεωρούνται επικίνδυνα, αδιάφορα ή ενοχλητικά, όπως πχ η τσουκνίδα ή το περδικάκι, για κείνον ήταν σημαντικά φαρμακευτικά φυτά, αναφέρει η κ. Βαλιανάτου.
Τσουκνίδα και περδικάκι «τα ενοχλητικά»
«Ο αρχαίο ποιητής Ησίοδο -πολύ προγενέστερος του Ιπποκράτη-, έλεγε ότι αν τρως κάθε μέρα τσουκνίδα δεν θα αρρωστήσεις ποτέ, γιατί έχει μεγάλη διατροφική αξία, ιχνοστοιχεία, σίδηρο, βιταμίνη C περισσότερη από το πορτοκάλι, ακόμα και πρωτεΐνες και είναι ένα από τα λιγοστά λαχανικά, που ενώ έχει οξέα, αυτά καταστρέφονται με το βράσιμο, οπότε μπορούν να την καταναλώσουν άφοβα και αυτοί που έχουν ουρικό οξύ. Η τσουκνίδα συντελεί στη βελτίωση πάρα πολλών παθήσεων, και θεωρείται ελιξίριο για τα αρθριτικά, ενώ το περδικάκι χρησιμοποιείται ως διουρητικό», λέει η κ. Βαλιανάτου
Κώνειο
Το κώνειο όπως όλα τα φάρμακα, έχει διπλή ιδιότητα, σύμφωνα με την κ. Βαλιανάτου. «Ωστόσο το 19ο αιώνα ανακαλύφθηκε η αντικαρκινική δράση του και γι αυτό μειώθηκαν πάρα πολύ οι πληθυσμοί του στην Αττική. Εννοείται ότι είναι πάρα πολύ επικίνδυνο να το χρησιμοποιεί κάποιος μόνος του. Με πολύ προσεκτική χρήση όμως, όπως όλα τα γνωστά δηλητήρια, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διάφορες θεραπείες, αφού έχει θεραπευτικές ιδιότητες για οιδήματα, νευραλγίες, λειχήνες, ψωριάσεις, αλλά και άλλες θεραπευτικές παθήσεις».
Ο ίταμος, το δέντρο του θανάτου
Και όσο οξύμωρο και αν φαίνεται θανατηφόρα δηλητήρια χρησιμοποιούνται σε χημειοθεραπευτικά σχήματα. «Ο ίταμος, το δέντρο του θανάτου, που είναι ένα από τα είδη από όπου βγαίνει η ταξόλη, το λέει και το όνομα του, είναι πολύ δηλητηριώδες είδος, αφού 500 γρ. σκοτώνουν άλογο. Ωστόσο η ταξόλη είναι γνωστή για τη χρήση της σε χημειοθεραπείες».
Φασκόμηλο το «ανεβαστικό»
Το φασκόμηλο είναι πάρα πολύ τονωτικό για τον οργανισμό, λέει η κ. Βαλιανάτου, ωστόσο σημειώνει ότι παράλληλα ανεβάζει και την πίεση. «Η παραδοσιακή χρήση λέει ότι ανεβάζει και τη λίμπιντο, ωστόσο δεν υπάρχουν επιστημονικές εργασίες που να τεκμηριώνουν αυτή την άποψη. Τελευταίες έρευνες έχουν βρει ότι έχει πολύ ευεργετική δράση και για το Αλτσχάιμερ. Κι εδώ να επισημάνουμε ότι για το φασκόμηλο ισχύει ότι ισχύει για όλα τα βότανα, ότι δεν πρέπει να τα παίρνουμε συνεχώς».
Δεντρολίβανο για γερή μνήμη
Το δεντρολίβανο είναι γνωστό από την αρχαιότητα σαν ενισχυτικό του πνεύματος και της μνήμης, αλλά και για την καταπολέμηση της τριχόπτωσης. Για αυτούς του δύο λόγους το συναντάμε πολύ συχνά σε φυτικά σκευάσματα στο φαρμακείο, τονίζει η κ. Βαλιανάτου.
Μέντα και δυόσμος τα αντιμικροβιακά
«Για τις μέντες, που σε αυτές ανήκει και ο δυόσμος, θα μπορούσα να επισημάνω τις αντιμικροβιακές και αντισηπτικές ιδιότητες που έχουν, για αυτό και στην αρχαιότητα συνήθιζαν με ένα ματσάκι από αυτά να καθαρίζουν το τραπέζι», λέει η κ. φυτοκοινωνιολόγος. 
Βαλσαμόχορτο κατά της κατάθλιψης
Το μελισσόχορτο είναι περισσότερο γνωστό ως σπασμολυτικό, ιδιότητα που το βοηθά να έχει ευεργετικές δράσεις και στα καρδιακά, αλλά και στα νευρικά θέματα, επισημαίνει η κ. Βαλιανάτου. Όσον αφορά το βαλσαμόχορτο, τονίζει τις αντιμικροβιακές και αντιφλεγμονώδεις του δράσει. Προσθέτει ακόμη ότι έχει και επουλωτικές ιδιότητες, γι αυτό και χρησιμοποιείται για την επούλωση του δέρματος από καψίματα, εκδορές, ακόμα και σπαθιές κάποτε, ε ξου και λέγεται και σπαθόχορτο. «Παράλληλα συνταγογραφείται για την καταπολέμηση της κατάθλιψης, γιατί όπως και άλλα βότανα έχει αποδειχτεί ότι έχει κάποιες ουσίες που μοιάζουν χημικά με τις ενδορφίνες».
Τσάι του βουνού για νεανικό δέρμα
 Όσον αφορά τις κρέμες ομορφιάς η κ. Βαλιανάτου εξηγεί ότι η μεγαλύτερη περιεκτικότητα που έχουν οι κρέμες αυτές είναι σε νερό. «Κι αυτό το νερό εμείς αρχίσαμε στο παρελθόν να το αντικαθιστούμε με εκχύλισμα πράσινου τσαγιού, επειδή φημίζεται ως αντιοξειδωτικό. Τώρα όμως δίνουμε πολύ μεγάλη σημασία στο τσάι του βουνού, γιατί έχει αποδειχτεί ότι είναι αντίστοιχα αντιοξειδωτικό όπως το πράσινο τσάι».

Δημοσιεύθηκε στις 22 April 2018 | 12:07 am


Στοίχημα με Λάζαρο: Θα μείνει στην ΑΕΚ; Θα πάει ΠΑΟΚ ή Θρύλο;

Ένα εξαιρετικό ενδιαφέρον ειδικό στοίχημα, με το πρόσωπο των ημερών, τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο. Θα μείνει στην ΑΕΚ ή όχι; Και ποια θα είναι η επόμενη ομάδα του; 

Πέτυχε τη γκολάρα που έστειλε την ΑΕΚ στον τελικό του κυπέλλου. Λίγες μέρες πριν, "σφράγισε" τη σπουδαία νίκη της ΑΕΚ επί του Πλατανιά, για να την φτάσει μια ανάσα από το πρωτάθλημα. Έχει πετύχει 16 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, έχει βάλει καθοριστικά τέρματα σε Ελλάδα και Ευρώπη, με κορυφαίο το φάουλ επί του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ. Θα μείνει τελικά στην ΑΕΚ ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος;

Διάβασε τη συνέχεια του άρθρου για τομ πού θα καταλήξει ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος

Δημοσιεύθηκε στις 22 April 2018 | 12:05 am


Η όμορφη υπουργός

Μια περίεργη αναφορά έκανε η υπουργός Άμυνας της Αλβανίας Όλτα Τζάσκα, όταν κλήθηκε να σχολιάσει την επίσκεψή της στις ΗΠΑ και τις εκεί συναντήσεις της. Κατ´ αρχήν, να θυμίσω ότι η κυβέρνηση της Αλβανίας, ζήτησε από τους Αμερικανούς να δημιουργήσουν και βάση στην Αλβανία, δίνοντας όποιον χώρο θέλουν. 
Έχει ξεπεράσει και την αλήστου μνήμης έκφραση ενός Έλληνα που έλεγε στον Αμερικανό “στρατηγέ μου ιδού ο στρατός σου”. 
Τι είπε μεταξύ άλλων η όμορφη Αλβανίδα υπουργός, αναφερόμενη για δημιουργία ΝΑΤΟϊκών βάσεων στην Αλβανία; “...
Πιστεύω, ωστόσο, ότι μια παρουσία του ΝΑΤΟ ή των ΗΠΑ σε μια χώρα που έχει δείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι μπορεί να είναι άξιος σύμμαχος, θα ήταν μια καλή ευκαιρία για την εκσυγχρονισμό των δυνάμεων μας. Βέβαια, σχετίζεται με τη ρωσική επιρροή, αλλά, επίσης, από το Νότο (δηλ. Ελλάδα), τον θρησκευτικό εξτρεμισμό….”. 
Δηλαδή η κ. Τζάσκα, φοβάται την Ρωσία και την Ελλάδα; 
Για πιο λόγο; 
Φοβάται τη χώρα που για πάρα πολλά χρόνια τώρα, δίνει ψωμί στους εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες της; Μιλάει σοβαρά η κυρία; 
Όλ’ αυτά πάντως δεν είναι άσχετα με τις αποστάσεις που κρατούν οι Αμερικανοί από τον Ράμα - δηλαδή από την κυβέρνηση στην οποία μετέχει και η κυρία Τζάσκα- με την κατηγορία ότι ο Αλβανός πρωθυπουργός κατηγορείται για εμπλοκή σε υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών.

Δημοσιεύθηκε στις 22 April 2018 | 12:03 am


ΦΩΤΟ - Δείτε το εξαιρετικά σπάνιο μανιτάρι που… αιμορραγεί!

Αποτελεί ένα από τα ωραιότερα είδη μυκήτων που υπάρχουν στον κόσμο, το οποίο, μάλιστα, δείχνει τόσο «λαχταριστό» με την εμφάνισή του, που δύσκολα μπορεί κάποιος να… αντισταθεί στη γοητεία του!!!
Ευδοκιμεί κυρίως κάτω από τα κωνοφόρα δέντρα στη βόρεια Αμερική και την Ευρώπη, ενώ πρόσφατα ανακαλύφθηκε και στην Κορέα και το Ιράν. Το Hydnellum peckii είναι ένα μη βρώσιμο μανιτάρι, το οποίο ξεχωρίζει αμέσως με την εντυπωσιακή εμφάνισή του, αναφέρει το perierga!
Ακήκει στο γένος Hydnellum της οικογένειας Bankeraceae και είναι γνωστό με τις κοινές ονομασίες «μανιτάρι που αιμορραγεί», «δόντι που αιμορραγεί», «δόντι του διαβόλου» αλλά και «φράουλες με κρέμα γάλακτος»! Ο λόγος είναι βέβαια προφανής και οφείλεται στην ασυνήθιστη όψη του μανιταριού.
1
Σχεδόν εξ ολοκλήρου λευκό («καπέλο» και «πόδι»), το εντυπωσιακό αυτόμανιτάρι φέρει στην επιφάνειά του κατακόκκινες υγρές κηλίδες που μοιάζουν με αίμα, δίνοντας την εντύπωση στο θεατή ότι ο εν λόγω μύκητας… αιμορραγεί από παντού!
1
Στην ουσία πρόκειται για ένα υγρό που εκκρίνεται στο «καπέλο» του μύκητα, ένα είδος χρωστικής ουσίας που έχει ιδιότητες παρόμοιες με το γνωστό αντιπηκτικό ηπαρίνη, το οποίο τον προστατεύει από τους εχθρούς του.
1
Αυτό συμβαίνει στη νεαρή μόνο ηλικία του μανιταριού, καθώς προς το τέλος της ζωής του γίνεται καστανόχρωμο.
Επιπλέον, η οσμή του είναι δυσάρεστη και το σχήμα του μεταβλητό, καθώς πολύ συχνά προσκολλάται επάνω σε κορμούς δέντρων και «απλώνει» οριζόντια.
1111111

Δημοσιεύθηκε στις 21 April 2018 | 11:00 pm


Ποια είναι τα τρόφιμα που προκαλούν κακοσμία του σώματος

Κόλπα για να βοηθήσετε την απόσμηση των δυσάρεστων οσμών

Το τι τρώτε μπορεί να επηρεάσει άμεσα το πως μυρίζετε, και με περισσότερους τρόπους εκτός από την αναπνοή σας. Επιστημονικά, αυτός είναι ο τρόπος που το σώμα μεταβολίζει τις θειούχες ενώσεις που βρίσκονται σε πολλά τρόφιμα, όπως το σκόρδο, το κύμινο, και τα σπαράγγια.
Εδώ είναι μερικά κόλπα για να βοηθήσετε στην απόσμηση των δυσάρεστων οσμών.
Κόκκινο κρέας
Απόσμηση: Ένας απλός τρόπος για να αφαιρέσετε τη δυσοσμία από το κόκκινο κρέας το ελαττώσετε Αν η ζωή ενός χορτοφάγου δεν είναι για σας, δοκιμάστε να κόψετε λίγο κρέας και να το αντικαταστήσετε με θαλασσινά ή λαχανικά.
Κάρυ/ κύμινο
Τα αρώματα των μπαχαρικών, όπως το κάρι και το κύμινο μπορούν να φωλιάσουν στους πόρους σας, και να μυρίζετε στιφάδο για μέρες.
Απόσμηση: Ακόμη και μια μικρή ποσότητα κύμινο μπορεί να προκαλέσει μια διαρκή μυρωδιά. Αντ ‘αυτού δοκιμάστε κάρδαμο, ένα αρωματικό σπόρο ενός φυτού από την οικογένεια τζίντζερ, το οποίο διαπερνά το σώμα γρήγορα και αφήνει ένα φρέσκο άρωμα.
Σκόρδο
Η μυρωδιά του σκόρδου ξεχειλίζει από το δέρμα, διότι η αλισίνη που είναι η κυρίαρχη θειούχα ουσία στο σκόρδο, απελευθερώνεται όταν το σκόρδο κόβεται ή πολτοποιείται. Η αλισίνη διασπάται γρήγορα μετά την κατανάλωση και μετατρέπεται σε άλλες ουσίες, οι οποίες προκαλούν τα βακτηρίδια για να αναμειχθούν με τον ιδρώτα και τα αποτελέσματα είναι μια ισχυρή οσμή.
Απόσμηση: Εάν οι μασχάλες μυρίζουν μετά την κατανάλωση σκόρδου, εφαρμόστε λευκό ξίδι ή ξίδι μηλίτη για να σας κρατήσει άοσμο όλη την ημέρα.
Σπαράγγι
Τα σπαράγγια κάνουν τα ούρα να μυρίζουν όταν η ένωση θείου μερκαπτάνης διασπάται στο πεπτικό σύστημα.
Απόσμηση: Αντί για σπαράγια, μπορείτε να φάτε πιπεριές που μπορούν εύκολα να ψηθούν στη σχάρα, χωρίς τα μετέπειτα αποτελέσματα.
Σταυρανθή λαχανικά (μπρόκολο, λάχανο, λαχανάκια Βρυξελλών)
Αυτά τα τρόφιμα είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά. Το θείο όμως σε αυτά τα τρόφιμα είναι υπεύθυνο για την μυρωδιά.
Απόσμηση: Μπορείτε να τα μαγειρέψετε με συμ-βρασμό (βράσιμο στο νερό αλλά για λίγο, μέχρι να μαλακώσουν) για να αφαιρέσετε κάποια από την δυσωδία, πριν να τελειώσει το μαγείρεμα τους.
Μπαχαρικά όπως το κόλιανδρο, το κουρκούμη και το κύμινο βοηθούν στην απόσμηση.


neadiatrofis.gr

Δημοσιεύθηκε στις 21 April 2018 | 10:00 pm


ΒΙΝΤΕΟ - ΜΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΟΥΝ ; Η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας διαψεύδει την παραχώρηση στην Ελλάδα

 Κουβέλης: Το καλοκαίρι θα πάρουμε δύο φρεγάτες από τη Γαλλία με leasing !

Ερωτηθείσα η Φλοράνς Παρλί, από την Τουλόν, διέψευσε τις ελληνικές αρχές, αναφορικά με την μίσθωσή των πολεμικών πλοίων
Άγνοια για τη συμφωνία Αθήνας – Παρισιού σε ό, τι αφορά στην διαδικασία χρονομίσθωσης (leasing) με την οποία η Γαλλία φέρεται να παραχωρεί στην Ελλάδα δύο γαλλικές φρεγάτες τύπου FREMM, δηλώνει η Γαλλίδα υπουργός Αμύνης Φλοράνς Παρλί.
Η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας βρέθηκε την Παρασκευή στην πόλη Τουλόν, προκειμένου να συναντήσει το πλήρωμα των πολεμικών πλοίων που έλαβαν μέρος στην πρόσφατη επιχείρηση στη Συρία. Η πολιτικός βρέθηκε στο σημείο, προκειμένου να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να διαψεύσει τις “παραφωνίες” που διέρρευσαν στον Τύπο αναφορικά με τον τρόπο που εξελίχθηκε η στρατιωτική επιχείρηση.
Σύμφωνα λοιπόν με την Γαλλίδα υπουργό στην κυβέρνηση Φιλίπ, υπό τον πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, δεν υπάρχει ζήτημα ενοικίασης για δύο γαλλικές φρεγάτες. 
Αυτό τουλάχιστον μεταδίδει στην ηλεκτρονική της έκδοση, η γαλλική τηλεόραση France 3.

Δημοσιεύθηκε στις 21 April 2018 | 9:43 pm


Κόψιμο στο δέρμα: Τι να κάνετε για να μην μολυνθεί

Οι μικροί κίνδυνοι που μπορούν να οδηγήσουν σε κοψίματα και γρατζουνιές είναι μέρος της καθημερινής ζωής.
Ένα απλό κόψιμο στο δέρμα δεν είναι κάτι σοβαρό, αλλά είναι σημαντικό να ξέρετε τι να κάνετε για να επουλωθεί σωστά και να μην μολυνθεί.
1. Καθαρίστε το κόψιμο
• Αρχικά πλύνετε τα χέρια σας με σαπούνι και νερό.
• Στη συνέχεια, ξεπλύνετε το κόψιμο στο δέρμα με δροσερό νερό για να αφαιρέσετε τη βρωμιά και τυχόν άλλα σκουπιδάκια. Κρατήστε την περιοχή κάτω από τρεχούμενο νερό. Χρησιμοποιήστε σαπούνι για να καθαρίσετε την πληγή.
• Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε ισχυρότερα διαλύματα καθαρισμού, όπως υπεροξείδιο του υδρογόνου (οξυζενέ), ιώδιο, ή οινόπνευμα, για ένα μικρό κόψιμο ή γρατζουνιά, καθώς μπορεί να ερεθίσουν την πληγή. Το δροσερό καθαρό νερό είναι αρκετό.
2. Σταματήστε την αιμορραγία
• Μία μικρή ποσότητα αίματος μπορεί να βοηθήσει καθαρίσει η πληγή. Τα μικρά κοψίματα και εκδορές συνήθως σταματούν να αιμορραγούν από μόνα τους. Ένα κόψιμο στο κεφάλι ή στο χέρι μπορεί να αιμορραγεί περισσότερο, επειδή αυτές οι περιοχές έχουν πολλά αιμοφόρα αγγεία.
• Για να σταματήσει η αιμορραγία, πιέστε απαλά και σταθερή με ένα καθαρό πανί ή γάζα. Συνεχίστε να κρατάτε την πίεση σταθερά.
• Μην σηκώνετε καθόλου το ύφασμα ή τη γάζα για να ελέγξετε την πληγή, γιατί αυτό σταματάει το πήξιμο του αίματος στο σημείο και η πληγή θα αρχίσει να αιμορραγεί εκ νέου. Εάν το αίμα διαπερνάει το ύφασμα/γάζα, απλά βάλτε νέο στρώμα υφάσματος από πάνω και διατηρείστε την πίεση.
• Εάν το κόψιμο είναι στο χέρι σας, μπορείτε να επιβραδύνετε την αιμορραγία, σηκώνοντας το τραύμα πάνω από το κεφάλι σας.
• Αν από το κόψιμο αναβλύζει αίμα, ή αν δεν σταματάει η αιμορραγία, ζητήστε ιατρική βοήθεια αμέσως.
3. Καλύψτε το κόψιμο
• Μόλις έχει σταματήσει η αιμορραγία και η πληγή είναι καθαρή, θα πρέπει να την καλύψετε με ένα αποστειρωμένο επίδεσμο, ή γάζα και ταινία.
• Αν το κόψιμο είναι μικρό και βρίσκεται σε μια περιοχή που δεν θα πάνε βρωμιές και ούτε τρίβεται με τα ρούχα σας, μπορείτε να το αφήσετε ακάλυπτο. Αλλά για τις περισσότερε πληγές, είναι καλή ιδέα να τα καλύψετε για να βοηθήσετε την πρόληψη της μόλυνσης, ή το να ανοίξει και πάλι το τραύμα.
4. Αλλάξτε τον επίδεσμο καθημερινά, ή και ακόμα πιο συχνά εάν μαζεύει βρωμιές
• Μια αντιβιοτική αλοιφή θα μειώσει τον κίνδυνο μόλυνσης.
• Βάλτε ένα λεπτό στρώμα αντιβιοτικής αλοιφής πριν καλύψετε το κόψιμο με επίδεσμο ή γάζα.
5. Προσέξτε για πιθανά σημάδια μόλυνσης
Καλέστε τον γιατρό σας αν η πληγή δεν κλείνει, ή αν παρατηρήσετε οποιοδήποτε από αυτά τα σημάδια:
• Ερυθρότητα, οίδημα και αυξημένη θερμότητα στο σημείο της πληγής
• Αύξηση του πόνου
• Πύον ή διαρροή υγρού στο κόψιμο
• Πυρετός
• Κόκκινες ραβδώσεις γύρω από την πληγή
6. Όταν η πληγή αρχίζει να επουλώνεται
• Ένα μικρό κόψιμο θα σχηματίσει κρούστα (γνωστή και ως “κάπαλο”) και θα επουλωθεί μέσα σε λίγες ημέρες. Το “κάπαλο” (από την θρόμβωση του αίματος στο σημείο) προστατεύει την πληγή από βρωμιές και μικρόβια, για όσο διάστημα το νέο δέρμα μεγαλώνει κάτω από αυτό. Μόλις σχηματιστεί αυτή η κρούστα, ίσως να μην χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε πια επίδεσμο.
• Ένα κόψιμο που επουλώνεται θα σας προκαλεί φαγούρα, αλλά είναι σημαντικό να μην το ξύνετε και να μην βγάλετε το “κάπαλο”. Αυτή η κρούστα θα πέσει από μόνη της, χωρίς τη βοήθειά σας, αποκαλύπτοντας το νέο δέρμα.
Πότε να καλέσετε το γιατρό
Συνήθως ένα απλό κόψιμο στο δέρμα και οι εκδορές δεν χρειάζονται τη φροντίδα ενός γιατρού. Αλλά καλέστε τον γιατρό σας εάν:
• Η πληγή είναι στο πρόσωπό σας.
• Το τραύμα είναι βαθύ, ή μπορείτε να δείτε λίπος, ή μυς. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεστε ράμματα μέσα σε λίγες ώρες από την στιγμή του ατυχήματος. Αν καθυστερήσετε να πάτε στον γιατρό, εκείνος δεν θα μπορεί να σας κάνει ράμματα και, όταν η πληγή κλείσει, θα αφήσει ουλή.
• Η πληγή προκλήθηκε από κάτι πολύ βρώμικο ή σκουριασμένο.
• Δεν έχετε κάνει εμβόλιο για τέτανο.
• Η πληγή είναι από δάγκωμα ζώου.
• Αισθάνεστε την τραυματισμένη περιοχή μουδιασμένη.

Δημοσιεύθηκε στις 21 April 2018 | 9:00 pm


Τραγωδία στη Φωκίδα: Δύο νεκροί από πτώση μονοκινητήριου αεροσκάφους

Ένα μονοκινητήριο αεροπλάνο έπεσε στην περιοχή της Φωκίδας. 
Το αεροσκάφος πετούσε από το κάστρο Ευβοίας προς το Μεσολόγγι.
Στην περιοχή, σύμφωνα με πληροφορίες, επικρατούσε πολύ δυνατός αέρας.
H πτώση του μονοκινητήριου αεροπλάνου σημειώθηκε λίγο μετά τις 16.00 στην περιοχή Σκάλωμα στη Φωκίδα. Στο αεροσκάφος επέβαιναν δύο άτομα που υπέκυψαν στα τραύματά τους.
Ο ένας εκ των δύο επιβαινόντων βρέθηκε εκτός της ατράκτου του αεροσκάφους, καταπλακώθηκε και σκοτώθηκε. Ο δεύτερος  λίγα λεπτά αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου, όπου είχε μεταφερθεί πολύ σοβαρά τραυματισμένος. Στο σημείο αναμένονται εμπειρογνώμονες με στρατιωτικό ελικόπτερο.
Από τις πρώτες εικόνες φαίνεται να προσπάθησε να προσγειωθεί καθώς σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες  έδειχνε να αντιμετωπίζει πρόβλημα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της πυροσβεστικής, απολογισμός ήταν ένας νεκρός και ένας τραυματίας. Στο σημείο της πτώσης έφθασαν άμεσα 12 πυροσβέστες, με 4 οχήματα.

Ωστόσο, πληροφορίες του nafpaktianews αναφέρουν ότι είναι και ο δεύτερος επιβαίνων νεκρός.
Ο ένας εκ των δύο βρέθηκε εκτός της ατράκτου του αεροσκάφους και καταπλακώθηκε ενώ ο δεύτερος  λίγα λεπτά αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου.
Αυτή την ώρα φτάνει  στρατιωτικό ελικόπτερο με εμπειρογνώμονες στο σημείο. Δύο μονοκινητήρια αεροσκάφη τύπου Piper (PA 28) εκτελούσαν το δρομολόγιο Κωπαΐδα - Μεσολόγγι - Κωπαΐδα, όταν πάνω από το Ευπάλιο, ο ένας επιβαίνων του δεύτερου αεροσκάφους ανέφερε ότι το προπορευόμενο έκανε αναγκαστική προσγείωση.
Μάλιστα, «σηκώθηκε» και ένα ελικόπτερο τύπου Agusta Bell, προκειμένου να συνδράμει στη μεταφορά των τραυματιών, ωστόσο δεν χρειάστηκε καθώς είχαν ήδη φτάσει στο κέντρο υγείας.
Οι δύο νεκροί ήταν περίπου ηλικίας 50 και 55 ετών. Ο ένας εκ των επιβαινόντων ήταν απόστρατος της Πολεμικής Αεροπορίας.
Το μονοκινητήριο αεροσκάφος κατέπεσε λίγο πριν 16.00.
Μέχρι αυτή την ώρα δεν γίνει γνωστή η αιτία της συντριβής.

Στις πρώτες εικόνες βλέπουμε να έχει διαλυθεί το πιλοτήριο, τα δύο φτερά, ενώ στο ουραίο του τμήμα, δεν έχουν σημειωθεί μεγάλες καταστροφές.

Η κυκλοφορία στον επαρχιακό δρόμο διακόπηκε από την πρώτη στιγμή.

Δημοσιεύθηκε στις 21 April 2018 | 8:21 pm


Νεογέννητο βρέφος εντοπίστηκε νεκρό σε ακάλυπτο πολυκατοικίας στη Νέα Σμύρνη

Συναγερμός στην αστυνομία έχει σημάνει καθώς προ ολίγου βρέθηκε νεκρό βρέφος σε ακάλυπτο χώρο πολυκατοικίας στη Νέα Σμύρνη.
Σύμφωνα με πληροφορίες το μωρό, που ήταν τυλιγμένο με τον ομφάλιο λώρο, βρήκε ένοικος πολυκατοικίας στην οδό Πρηγκιπονήσων 5.
Όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο του Αlpha, το αγοράκι βρήκε μια γυναίκα, την ώρα που καθάριζε τον χώρο.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του σταθμού, το νεογνό ήταν καλυμμένο με ένα φαράσι.
Η γυναίκα σοκαρισμένη κάλεσε τον διαχειριστή της πολυκατοικίας, ο οποίος και ειδοποίησε την Αστυνομία.
Στο σημείο έχουν σπεύσει αστυνομικοί, οι οποίοι διενεργούν έρευνες για την υπόθεση
Εκτιμούν ότι κάποια μητέρα μόλις γέννησε πέταξε το μωρό στον ακάλυπτο.
Όμως είναι πολύ πιθανό οι ένοικοι της πολυκατοικίας να μην έχουν σχέση με το βρέφος.
Με την υπόθεση ασχολείται το ανθρωποκτονιών της ασφάλειας και το τμήμα ανηλίκων.

Δημοσιεύθηκε στις 21 April 2018 | 8:16 pm


5 σημάδια που δείχνουν πως είσαι σε μια ανώριμη σχέση

Όσα πρέπει να προσέξεις 
 
Μπορεί ο καθένας μας να έχει τα ελαττώματά του και να βγάζει πολλές φορές τον κακό του εαυτό, όμως οι σχέσεις χρειάζονται προσπάθεια, υποχωρήσεις και επίλυση των προβλημάτων με τον σωστό τρόπο. 
Η ψυχολόγος Kimberly Hershenson δίνει μερικά χαρακτηριστικά που υποδηλώνουν πως μια σχέση δεν έχει τις βάσεις που χρειάζεται για να προχωρήσει. 

Διαβάστε τα!

Και για πες τίποτα
Ρίξτε μια ματιά στα θέματα της συνομιλίας σας και πώς αλληλεπιδράτε μεταξύ σας. "Εάν δεν μιλάτε για τα συναισθήματά σας, το μέλλον ή δυσάρεστα πράγματα που συμβαίνουν στη ζωή σας και μοιράζεστε μόνο τα πράγματα που είναι ελαφρά ως θέματα και διασκεδαστικά, αυτό είναι ένα σημάδι ανωριμότητας", λέει η Hershenson. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να διασκεδάζετε! Αφιερώστε όμως ένα δευτερόλεπτο για να αξιολογήσετε αν αυτές είναι οι μόνες συνομιλίες που έχετε.

Ανταγωνίζετε ο ένας τον άλλον
Μια σχέση είναι μια ομαδική προσπάθεια, οπότε δεν πρέπει ποτέ να νιώθετε σαν να ανταγωνίζεστε τον σύντροφό σας. Ή χειρότερα - να κρατάτε σκορ. Όπως λέει η Hershenson, είναι ένα σημάδι ανωριμότητας αν κρατάτε σκορ για τις φορές που βγάλατε τα σκουπίδια έξω ή υποχωρήσατε σε καυγά
Για να έχετε μια πραγματική σχέση, θα πρέπει και οι δύο να δεσμευθείτε να μοιραστείτε το χρόνο, την προσπάθεια στα 2, σαν να συμβάλλετε και οι δύο στη σχέση εξίσου, χωρίς να αισθάνεστε ότι πιέζετε ο ένας τον άλλον.
Κανείς από εσάς δεν συμβιβάζεται
Ένα από τα πιο ώριμα πράγματα που μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος είναι να ξέρει να διαχειρίζεται τις καταστάσεις και να μην μουτρώνει όταν κάτι δεν γίνεται όπως το θέλει. Αλλά προσέξτε, το γεγονός πως υποχωρείτε δεν λέει κάτι αν δεν γίνεται πρόθυμα. Αν έχετε διαφορετικές απόψεις και θεωρίες και προσπαθεί ο ένας να μεταπείσει τον άλλο για κάτι, ακόμη και για το που θα βγείτε για ποτό, και αυτό οδηγεί σε κακή διάθεση τότε ναι, δεν έχετε μια ώριμη σχέση.
Κρατάτε κακία
Κρατάτε μούτρα, και αυτό είναι ένα σημαντικό σημάδι της ανωριμότητάς σας, καθώς αυτό δείχνει ότι δεν είστε πρόθυμοι να συζητήσετε κάτι που πήγε στραβά ή να καταλάβετε πώς να το ξεπεράσετε. Αντ 'αυτού θα προτιμούσε να κρατήσει αυτή την κακή ενέργεια. Σημειώστε αν εσείς ή ο σύντροφός σας θυμάστε τα λάθη του παρελθόντος και τα επαναφέρετε αργότερα, όταν σας βολεύει σε καυγά τότε ναι, είστε ανώριμοι.
Τα λέμε στο τσατ
Εάν κάθεστε και μαλώνετε στο Facebook και αναπτύσσετε τα περισσότερα από τα επιχειρήματά σας σε κείμενο, πάρτε το ως ένδειξη ότι τα πράγματα μπορεί να χρειαστεί να αλλάξουν. Οι ώριμοι άνθρωποι διευθετούν τα προβλήματά τους μιλώντας.

Δημοσιεύθηκε στις 21 April 2018 | 8:00 pmΔείτε αγγελίες στο Νομό Μεσσηνίας

Φιλικοί ιστότοποι:

tilegrafima.gr

ekklisiaonline.gr

7news.gr

Nea Smyrni Online

www.vimaorthodoxias.gr