Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Μεσσηνίας    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΣΕ ΛΙΓΟ ...

Αγαπητοί αναγνώστες λόγω  "Ανωτέρας βίας " και πάλι μαζί σε λίγες ώρες...

Δημοσιεύθηκε στις 17 August 2018 | 4:00 pm


Το Βερολίνο επιστρέφει 2.000 μετανάστες στην Αθήνα

Θέμα ημερών είναι να υπογραφεί η διμερής συμφωνία με τη Γερμανία για τις επαναπροωθήσεις προς την Ελλάδα που αποτελεί χώρα εισόδου. 
Όπως μεταδίδει το skai.gr επικαλούμενο δημοσίευμα της εφημερίδας "Τα Νέα", έως την Τρίτη αναμένεται να πέσουν οι υπογραφές με την Αθήνα, ενώ ανάλογη διμερής συμφωνία υπεγράφη ήδη μεταξύ Βερολίνου και Μαδρίτης.  
Με βάση τη συμφωνία, η Αθήνα θα υποδεχθεί την επιστροφή περίπου 2.000 μεταναστών, αλλά η κυβέρνηση αναφέρει ότι το Βερολίνο δεσμεύεται να διεκπεραιώσει σταδιακά ανοιχτές περιπτώσεις οικογενειακής επανένωσης και θα αποδεχθεί περισσότερα άτομα από εκείνα που θα στείλει πίσω. 
Στο μεταξύ, η  καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ επισκέφθηκε την Πέμπτη τη Σαξονία, όπου υποσχέθηκε ότι θα ενταθούν οι προσπάθειες στο ομοσπονδιακό επίπεδο για τον επαναπατρισμό προσφύγων οι αιτήσεις των οποίων να τους χορηγηθεί άσυλο απορρίφθηκαν.
Είναι σαφές, διεμήνυσε η καγκελάριος, ότι "το έτος 2015 δεν πρέπει να επαναληφθεί και δεν θα επαναληφθεί", αναφερόμενη στη μαζική υποδοχή προσφύγων στη Γερμανία

Δημοσιεύθηκε στις 17 August 2018 | 1:00 pm


Απίστευτο: «Χτύπησαν» με taser 87χρονη επειδή κρατούσε μαχαίρι... μαζεύοντας χόρτα!

Ενώ ήταν πεσμένη στο έδαφος, της πέρασαν χειροπέδες 
- Αξιωματικός υπεραμύνθηκε της χρήσης του όπλου ακινητοποίησης, λέγοντας ότι έκαναν το καθήκον τους επειδή η γυναίκα κρατούσε μαχαίρι

Τη χρήση taser εναντίον μίας 87χρονης, η οποία μάζευε χόρτα κοντά στο σπίτι της στην Τζόρτζια των ΗΠΑ, υπερασπίστηκε ανώτερος αξιωματικός της αμερικανικής αστυνομίας.
«Ακολουθήσαμε τα πρωτόκολλα που ισχύουν» δήλωσε ο Τζος Έθεριτζ, επικεφαλής της αστυνομίας της πόλης Τσάτσγουορθ, διευκρινίζοντας ότι η ηλικιωμένη που χτυπήθηκε από το Taser κρατούσε μαχαίρι.
Το συμβάν έγινε την περασμένη Παρασκευή. Η ηλικιωμένη Μάρθα Αλ-Μπισάρα, η οποία δεν μιλάει αγγλικά, χτυπήθηκε στο στήθος, σε ένα αγροτικό μονοπάτι όπου συνήθιζε να πηγαίνει για να μαζεύει χόρτα. Ενώ ήταν πεσμένη στο έδαφος, οι αστυνομικοί της πέρασαν χειροπέδες.
Η Μάρθα Ντάουνι, η εγγονή της 87χρονης, είπε στο NBC ότι «ποτέ δεν της έχουμε μιλήσει για πιστόλια που προκαλούν ηλεκτροσόκ, για Taser, άρα δεν γνώριζε τι ήταν».
Η τοπική αστυνομία ισχυρίστηκε ότι η γιαγιά μπορούσε να αποτελέσει κίνδυνο και ότι η χρήση του Taser ήταν δικαιολογημένη στη συγκεκριμένη περίπτωση.
«Στην αρχή προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε μαζί της, ζητώντας της να αφήσει το μαχαίρι», δήλωσε ο αξιωματικός Έθεριτζ, που συμμετείχε μαζί με δύο ακόμα αστυνομικούς στο περιστατικό.
«Δεν καταλάβαινε τι της λέγαμε, ή είχε κάποιο πρόβλημα (ψυχικής υγείας)», συνέχισε, διευκρινίζοντας ότι ο ένας από τους αστυνομικούς χρησιμοποίησε το τέιζερ.
«Έχετε ένα πρόσωπο που βαδίζει προς εσάς με ένα μαχαίρι, του δίνετε την εντολή να σταματήσει… χρησιμοποίησε το Taser και όχι θανατηφόρα βία», κατέληξε ο Έθεριτζ.

Δημοσιεύθηκε στις 17 August 2018 | 12:00 pm


Καμπανάκι από επιστήμονες: Η Ελλάδα κινδυνεύει από καταστροφικές πλημμύρες

Νέα αναχώματα ύψους μισού μέτρου έως το 2050 και ενάμισι έως δυόμισι μέτρων έως το 2100, καθώς και άλλες παράκτιες προστατευτικές υποδομές, πρέπει να κατασκευάσουν οι ευρωπαϊκές χώρες -και η Ελλάδα- προκειμένου να αποφύγουν μελλοντικές καταστροφικές πλημμύρες.
Οι ετήσιες ζημιές από τις παράκτιες πλημμύρες μπορεί να αυξηθούν κατά 30 φορές έως το 2050 και κατά 700 φορές έως το 2100, αγγίζοντας ακόμη και το ένα τρισεκατομμύριο ευρώ το χρόνο, αν στο μεταξύ δεν «σηκωθούν» νέα εμπόδια στα νερά. Αυτό είναι το -ανησυχητικό- συμπέρασμα μιας νέας μελέτης του Κοινού Κέντρου Ερευνών (Joint Research Centre-JRC) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με επικεφαλής έναν Έλληνα επιστήμονα.
Χωρίς αυξημένες και έγκαιρες επενδύσεις, ιδίως στις πιο ευάλωτες ακτές, οι ετήσιες ζημιές από παράκτιες πλημμύρες στην Ευρώπη εκτιμάται ότι θα αυξηθούν από 1,25 δισεκατομμύρια ευρώ σήμερα σε 93 δισ. έως 961 δισ. ευρώ έως το τέλος του 21ου αιώνα (ανάλογα με το πόσο αισιόδοξο ή απαισιόδοξο είναι το «σενάριο» για τις μελλοντικές εξελίξεις, ιδίως σε σχέση με την κλιματική αλλαγή).
Οι Έλληνες και Ιταλοί ερευνητές, με επικεφαλής τον Μιχάλη Βουσδούκα, ερευνητή του JRC και επίκουρο καθηγητή του Τμήματος Επιστημών της Θάλασσας του Πανεπιστημίου του Αιγαίου, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο διεθνούς κύρους περιοδικό για θέματα κλιματικής αλλαγής "Nature Climate Change", μελέτησαν στοιχεία για 24 ευρωπαϊκές χώρες (και την Ελλάδα).
Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι ο αριθμός των Ευρωπαίων που κάθε χρόνο θα είναι εκτεθειμένοι σε καταστροφικές παράκτιες πλημμύρες, θα αυξηθεί από περίπου 102.000 σήμερα, σε 530.000 έως 740.000 το 2050 και σε 1,52 έως 3,64 εκατομμύρια το 2100.
Η ακτογραμμή της Ευρώπης ξεπερνά τα 100.000 χιλιόμετρα και σε πολλά σημεία είναι πυκνοκατοικημένη. Περίπου ένας στους τρεις Ευρωπαίους ζει σε απόσταση έως 50 χιλιομέτρων από κάποια ακτή και η αναλογία αυτή συνεχώς αυξάνει, ενώ η στάθμη της Μεσογείου, του Ατλαντικού και των άλλων θαλασσών πέριξ της Ευρώπης τείνει να ανέβει όσο περνάνε τα χρόνια. Παράλληλα, αυξάνεται η συχνότητα των ακραίων καιρικών φαινομένων που οδηγούν σε πλημμύρες είτε σε ακτές, είτε σε παραποτάμιες περιοχές.
Οι ερευνητές «δείχνουν» την κλιματική αλλαγή ως τον κύριο «ένοχο» για την αναμενόμενη αύξηση στους κινδύνους και στις ζημιές λόγω πλημμυρών. Η αυξανόμενη μετανάστευση, η εντεινόμενη κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη και η εγκατάσταση ολοένα περισσότερων ανθρώπων στις παράκτιες περιοχές της Ευρώπης θα κλιμακώσουν τις μελλοντικές υλικές και ανθρώπινες απώλειες.
Για την Ελλάδα, η μελέτη επισημαίνει εν προκειμένω ότι το πρόβλημα είναι συγκριτικά μικρότερο για κοινωνικοοικονομικούς λόγους, όμως και πάλι η χώρα μας εκτιμάται ότι θα πρέπει έως το 2050 να αυξήσει έως μισό μέτρο τα παράκτια αναχώματά της και κατά σχεδόν ένα μέτρο έως το 2100. Σε χώρες όπως η Ολλανδία, το Βέλγιο, η Πορτογαλία κ.α. τα νέα αναχώματα κατά των υδάτων θα πρέπει να ξεπεράσουν τα δύο μέτρα έως το τέλος του αιώνα.
 Σε όλα τα «σενάρια», η Βρετανία (που είναι εκτεθειμένη στα κύματα του Βόρειου Ατλαντικού) είναι η χώρα που απειλείται με τις μεγαλύτερες παράκτιες καταστροφές, ενώ ακολουθούν η Γαλλία και η Νορβηγία. Οι ετήσιες ζημιές από παράκτιες πλημμύρες εκτιμάται ότι θα κυμανθούν μεταξύ 0,06% και 0,09% του ΑΕΠ της Ευρώπης έως το 2050 και μεταξύ 0,29% και 0,86% έως το 2100, έναντι περίπου 0,01% σήμερα. Για μια μικρή χώρα, όπως η Κύπρος, οι μελλοντικές ζημιές θα φθάσουν από το 1,7% έως το 8,3% του ΑΕΠ της.
Χώρες υπό χρόνια σοβαρή απειλή, όπως η Ολλανδία, δαπανούν ήδη 1,2 έως 1,6 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως σε παράκτιες προστατευτικές επενδύσεις. Ένα πολύ μεγάλο ποσό, που όμως θα πρέπει να αυξηθεί ακόμη περισσότερο στο μέλλον, όπως προειδοποιούν οι ερευνητές.
Οι πλημμύρες των ποταμών στην Ευρώπη είναι σήμερα πολύ πιο καταστροφικές από ό,τι οι παράκτιες, ως ποσοστό του ΑΕΠ, καθώς φθάνουν κατά μέσο όρο τα 6 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως (0,04% του ΑΕΠ της ΕΕ). Όμως, σύμφωνα με τη μελέτη, αυτό θα αλλάξει στο μέλλον και οι παράκτιες πλημμύρες θα πάρουν το «πάνω χέρι» σε μέγεθος ζημιών μετά το 2050, προκαλώντας έως και τετραπλάσιες ζημιές σε σχέση με τις παραποτάμιες πλημμύρες, εκτός και αν ληφθούν έγκαιρα αμυντικά μέτρα στις ακτές της Ευρώπης.
Ο Μ. Βουσδούκας σπούδασε στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (2001), πήρε το διδακτορικό του στην παράκτια ωκεανογραφία από το Πανεπιστήμιο του Αιγαίου (2006) και από το 2013 είναι επιστήμονας του JRC.

Δημοσιεύθηκε στις 17 August 2018 | 11:00 am


Στο θολωμένο μυαλό του Αλέξη

Η πολιτική απαιτεί καθαρή σκέψη. 
Εν ψυχρώ αποφάσεις, χωρίς συναισθηματισμούς και σπασμωδικές αντιδράσεις.
 Κάθε τακτική κίνηση θα πρέπει να εντάσσεται σε μια στρατηγική. Ο πολιτικός θα πρέπει να έχει την ικανότητα να είναι συγχρόνως διαμορφωτής των γεγονότων και αποστασιοποιημένος παρατηρητής τους.
Εκείνο που διακρίνει έναν μεγάλο πολιτικό από έναν ασήμαντο, είναι η διαχείριση της ήττας. Στην πόκα ο έμπειρος παίκτης ξεχωρίζει από τον ερασιτέχνη όχι στην βραδιά της ρέντας, αλλά στην βραδιά της γκίνιας. Ο πρώτος καταλαβαίνει πως δεν έχει τη τύχη με το μέρος του και θα φροντίσει να χάσει όσο το δυνατόν λιγότερα. Ο δεύτερος στην προσπάθεια του να ρεφάρει, θα καταστραφεί.
Στην πολιτική υπάρχει ένα οριακό σημείο που
καταδείχνει στον πολιτικό πως η πορεία προς την ήττα δεν αναστρέφεται. Η περαιτέρω παραμονή στην εξουσία θα μεγεθύνει το εύρος της και θα την καταστήσει στρατηγική και καταστροφική συγχρόνως.
Όσοι έχουν μελετήσει τον λενινισμό γνωρίζουν την συντεταγμένη υποχώρηση. Την τακτική αναδίπλωση για την ανασύνταξη των δυνάμεων, ώστε να καταστούν ικανές να αντεπιτεθούν. Αυτό ακριβώς φαίνεται να το αγνοεί ο Α.Τσίπρας. Δεν αντιλαμβάνεται πως όσο παραμένει στην εξουσία—με δεδομένο πως η διαδρομή προς τις εκλογές φτάνει στο τέλος της—τόσο μεγαλώνει η φθορά της κυβέρνησης του. Η ήττα του κινδυνεύει να τον αφανίσει από το πολιτικό προσκήνιο μόλις στα 44 χρόνια του.
Φαίνεται πως δεν μπορεί να δει καθαρά την μεγάλη εικόνα. Δεν μπορεί να δει πως η θητεία του στην αντιπολίτευση θα τον βοηθήσει να αναπροσανατολίσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε θέσεις μετριοπαθέστερες συναντώντας ένα μέρος της Κεντροαριστεράς, ενώ συγχρόνως θα αφήσει στον Κ.Μητσοτάκη την διαχείριση όλων των, πολιτικά κοστοβόρων, εκκρεμοτήτων.
Τι θα πρέπει να κάνει; Εκλογές το φθινόπωρο του τρέχοντος έτους. Ετσι, θα διατηρήσει ζωντανό και το σενάριο της δεξιάς παρένθεσης. Ας μην λησμονούμε πώς αν η κυβέρνηση διενεργήσει τις εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2019, χάνει ουσιαστικά το αβαντάζ να προκαλέσει εκλογές μετά από λίγους μήνες, λόγω της μη εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας. Επί πλέον, όσο πιο αργά προσφύγει στις κάλπες τόσο μεγαλύτερη θα είναι η νίκη της Νέας Δημοκρατίας και συνεπώς και η πιθανότητα να συγκεντρωθούν οι πολύτιμες 180 ψήφοι.
Αν όμως οι εκλογές διεξαχθούν το φετινό φθινόπωρο, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ και θα ηττηθεί, πιθανόν, με ευπρόσωπη διαφορά και συγχρόνως θα αφήσει την Νέα Δημοκρατία να υποστεί την κυβερνητική φθορά για δεκαέξι περίπου μήνες. Τότε με ανασυντεταγμένες τις δυνάμεις του, θα αντεπιτεθεί.
Ομως ο Α.Τσίπρας και η ηγετική του ομάδα βρίσκονται σε σύγχυση. Προσκολλημένοι στην εξουσία, πιστεύουν πως μπορούν με μαγικά κόλπα να αναστρέψουν την φορά των εξελίξεων. Η στρατηγική οπτική λείπει από την σκέψη τους. Ανήκουν στην κατηγορία του άπειρου χαρτοπαίκτη—που προανάφερα- ο οποίος συνεχώς σπρώχνει τα ρέστα του για να ρεφάρει και όλο μεγαλώνει την χασούρα του. Δεν μπορούν να αντιληφθούν πως ο χείμαρρος του «φύγετε» μετατρέπεται σε ένα τεράστιο ποτάμι που θα τους πνίξει. Τώρα μπορούν να διασωθούν. Σε έναν χρόνο όχι.
  Σ. Μουμτζής-liberal.gr

Δημοσιεύθηκε στις 17 August 2018 | 10:00 am


Ηράκλειο: 18χρονος ήθελε να δώσει τέλος στη ζωή του πέφτοντας από τα Ενετικά Τείχη

Σε μια κίνηση απελπισίας προχώρησε χθες το βράδυ στο κέντρο του Ηρακλείου ένας νεαρός ηλικίας 18 ετών.
Ο 18χρονος σκαρφάλωσε στα Ενετικά Τείχη στην οδό Δουκός Μποφόρ και αφού πέρασε πάνω από τα προστατευτικά κάγκελα, ήθελε να “βουτήξει” στο κενό.
Για καλή του τύχη όμως, τα αντανακλαστικά των μελών της παρέας του, με την οποία βρισκόταν στο κέντρο ήταν άμεσα. Ενημέρωσαν έγκαιρα τις αρχές και ο 18χρονος με την παραίνεση των αστυνομικών που έσπευσαν στο σημείο αλλά και των φίλων του, εγκατέλειψε το σημείο μαζί και την πρόθεση να δώσει τέλος στη ζωή του.
Όπως αναφέρει το Cretapost, ο 18χρονος μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου για προληπτικούς λόγους προκειμένου να υποβληθεί σε σειρά εξετάσεων. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο λόγος για τον οποίο ο νεαρός οδηγήθηκε στην απελπισία ήταν ερωτικός.

Δημοσιεύθηκε στις 17 August 2018 | 9:31 am


Το σκίτσο της ημέρας


Δημοσιεύθηκε στις 17 August 2018 | 9:09 am


ΑΝΤ1 και Μπέζος ψηφίζουν Μεσσηνία! Πού θα πραγματοποιηθούν τα γυρίσματα του «Πέτα τη Φριτέζα»;

 Σταθερά Μεσσηνία ψηφίζει ο Γιάννης Μπέζος

Μετά την «Κλινική Περίπτωση» του Mega με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Μπέζο, τα γυρίσματα της οποίας πραγματοποιήθηκαν στην πανέμορφη Καρδαμύλη, ο ηθοποιός ετοιμάζει ξανά βαλίτσες για Μεσσηνία.

Κι αυτό διότι σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Real», τα γυρίσματα της πολυαναναμενόμενης σειράς του ΑΝΤ1 «Πέτα τη Φριτέζα» θα πραγματοποιηθούν σε ειδυλλιακή τοποθεσία της Μεσσηνίας, σε κάποιο παραθαλάσσιο χωριό.
Λόγω της τουριστικής περιόδου και του γεγονότος πως τα μεσσηνιακά χωριά «βουλιάζουν» από κόσμο κάθε καλοκαίρι, τα γυρίσματα αναμένεται να ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο με πιθανό σενάριο η παραγωγή να έχει εξασφαλίσει την παραχώρηση κάποιου από τα γραφικά ταβερνάκια που πρωτοστατούν εκεί. Το τηλεοπτικό χωριό θα ονομάζεται «Φτασμένο».

Βάσει σεναρίου, ο Γιάννης Μπέζος θα μας χαρίσει στιγμές γέλιου στον ρόλο του ταβερνιάρη Ανδρέα Μπασκιά.


ΑΝΤ1 και Μπέζος ψηφίζουν Μεσσηνία! Πού θα πραγματοποιηθούν τα γυρίσματα του «Πέτα τη Φριτέζα»;Πρόκειται για έναν ξεροκέφαλο αλλά καλόψυχο επιχειρηματία και ιδιοκτήτη της ταβέρνας «Λαγουδέρα», ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα και το μαγαζί του κινδυνεύει να κλείσει.

Τότε, εμφανίζεται ο γιος του -διεθνούς φήμες δύστροπος σεφ-  ο οποίος μόλις έχει μάθει ότι ο άνδρας που τον μεγάλωσε δεν ήταν ο πραγματικός του πατέρας, δεν του αποκαλύπτει, όμως, την αλήθεια. Και το όνομα αυτού, Κίμωνας Ορλώφ. Τον ρόλο του αναλαμβάνει ο Φάνης Μουρατίδης.
Άραγε ποιο χωριό έχουν επιλέξει;πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 17 August 2018 | 9:06 am


Συνελήφθη από τις τουρκικές αρχές άλλος ένας Γερμανός πολίτης


Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε άλλον έναν Γερμανό πολίτη, έγινε σήμερα γνωστό από μια πηγή του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, ενώ το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD μετέδωσε ότι ο συλληφθείς κατηγορείται για «τρομοκρατική προπαγάνδα», καθώς επέκρινε την τουρκική κυβέρνηση σε αναρτήσεις του στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.
Η σύλληψη αυτή έγινε, αφού ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μαας προέτρεψε την Άγκυρα, τη Δευτέρα, να κάνει περισσότερα προκειμένου να βελτιώσει τις διπλωματικές σχέσεις της με τη Γερμανία και τις ΗΠΑ.
«Γνωρίζουμε την υπόθεση. Η πρεσβεία στην Άγκυρα θα παράσχει προξενική βοήθεια» ανέφερε η πηγή από το γερμανικό ΥΠΕΞ.
Εκπρόσωπος τύπου της γερμανικής διπλωματίας ανέφερε χθες ότι 7 Γερμανοί υπήκοοι έχουν συλληφθεί στην Τουρκία με πολιτικά κριτήρια.
Στην πιο πρόσφατη υπόθεση, το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD μετέδωσε ότι η τουρκική αστυνομία συνέλαβε τον 46χρονο Ιλχάμι Α. την Τρίτη το πρωί, ενώ επισκεπτόταν τη μητέρα του στη γενέτειρά του, το Σαριμπασάκ, στην ανατολική Τουρκία.
Δικαστής στην πρωτεύουσα της επαρχίας, το Έλαζιγ εξέδωσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Ιλχάμι Α., που έχει κουρδική καταγωγή και εργάζεται ως οδηγός ταξί στο Αμβούργο, όπως μετέδωσε το ARD. Ζει στη Γερμανία από το 1992, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Ο δικηγόρος του Ερτζάν Γιλντιρίμ είπε στο ARD ότι ο πελάτης του κατηγορείται για «τρομοκρατική προπαγάνδα», διότι άσκησε κριτική στην τουρκική κυβέρνηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δημοσιεύθηκε στις 17 August 2018 | 12:03 am


10χρονος έπεσε σε πηγάδι στα Χανιά

Μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας υπήρξε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα, όταν ένα παιδί 10 ετών έπεσε μέσα σε πηγάδι στην περιοχή Μακρύς Τοίχος στα Χανιά.
Το παιδί κινείτο στην περιοχή, όταν κάτω από άγνωστες συνθήκες μέχρι τώρα, βρέθηκε μέσα στο πηγάδι.
Άμεσα στο σημείο βρέθηκαν πυροσβέστες, οι οποίοι έστησαν επιχείρηση και κατάφεραν μέσα σε λίγη ώρα να ανασύρουν το 10χρονο παιδί σώο και αβλαβές από το πηγάδι.
Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το παρέλαβε και το μετέφερε στο Νοσοκομείο Χανίων, προκειμένου να λάβει την απαραίτητη ιατρική φροντίδα.

Cretapost.gr

Δημοσιεύθηκε στις 16 August 2018 | 11:30 pm


You Feta Believe It ! Η φέτα έγινε… παγωτό!

Το διάσημο παγωτατζίδικο, Davey’s Ice Cream, στη Νέα Υόρκη αποφάσισε να λανσάρει για τον πιο καυτό μήνα του καλοκαιριού, τον Αύγουστο, δύο ασυνήθιστες γεύσεις παγωτού: Φέτα και μπρι. Ναι πια τα αγαπημένα σου τυριά κυκλοφορούν και σε παγωμένη, κρεμώδη εκδοχή!
Το You Feta Believe It! αποτελεί μία μίξη φέτας, τυροπήγματος με γκουάβα και πικάντικου crumble. Έχουμε ακούσει για διάφορες ιδιαίτερες και αηδιαστικές γεύσεις, αλλά, πείτε μας αν κάνουμε λάθος, η συγκεκριμένη ακούγεται αρκετά απολαυστική.
Δεν θα μΑς φαινόταν καν περίεργο εάν τη συναντούσαμε σε μενού γκουρμέ εστιατορίου!
Η δεύτερη γεύση πάλι,
The Presidential Sweet Brie περιέχει κρεμώδες τυρί μπρι, σκόρδο ψημένο στο φούρνο και κομματάκια γαλλικού τοστ με ψωμί brioche.
Η τιμή τους ανέρχεται στα 5.50$/ ανά μπάλα.
Αξίζει να πούμε ότι η λίστα με τις ιδιαίτερες γεύσεις του μαγαζιού περιλαμβάνει παγωτό με γεύση ροζέ κρασί και σορμπέ με ανανά και ιβίσκο. Εκεί οι vegans θα βρουν και πολλά παγωτά που να ανταποκρίνονται στις διατροφικές τους προτιμήσεις, όπως το παγωτό φράουλα με γάλα καρύδας.


olivemagazine.gr

Δημοσιεύθηκε στις 16 August 2018 | 11:00 pm


Πάνω από 22.000 κεραυνοί Πέμπτη πρωί

Σε περισσότερους από 22.000 υπολογίζονται οι κεραυνοί που " έσχισαν" τον ουρανό το πρωί της Πέμπτης συμφωνα με στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που παρουσιάζονται μέσα απο το meteo.gr
Η κεραυνική αυτή δραστηριότητα αφορά όλο τον Ελλαδικό χώρο. Απο τα σύνορα με την Αλβανία μέχρι κάτω.
 Όπως σημειώνουν οι ειδικοί το φαινόμενο που συνοδευόταν και από έντονη βροχόπτωση έπληξε όλο το Ιόνιο και τα Δυτικά παράλια της ηπειρωτικής Χώρας.
Το φαινόμενο " κτύπησε" και την Μεσσηνία. 
Σε πολλές περιοχές του νομού γύρω στις 11 πμ παρατηρήθηκε κατά διαστήματα εντονη βροχόπτωση με κεραυνούς πριν και μετά. 
Το μόνο που προκάλεσε ήταν αναστάτωση στα τουριστικά καταστήματα. Σε χρόνο " ντετέ" μαζεψαν τραπεζοκαθίσματα και τα έστρωσαν πάλι μετά από λίγη ώρα, όταν τελείωσε ο...  συναγερμός και η βροχή. 
Στο χάρτη που δόθηκε απο το Εθνικό Αστεροσκοπείο της Αθήνας παρουσιάζεται η κεραυνική δραστηριότητα. Αλλού πιο έντονη κι αλλού ... καθόλου.

Δημοσιεύθηκε στις 16 August 2018 | 10:30 pm


Ποιος χάνει ευκολότερα βάρος, ο άνδρας ή η γυναίκα;

Μια νέα μελέτη Δανών ερευνητών, η οποία δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Diabetes, Obesity and Metabolism δείχνει ότι μια υποθερμιδική διατροφή έχει διαφορετικές μεταβολικές επιπτώσεις στους άνδρες και στις γυναίκες.
Επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης, με επικεφαλής την Δρ Πια Κριστενσεν, μελέτησε στοιχεία για πάνω από 2.000 υπέρβαρα άτομα με προδιαβήτη που είχαν κληθεί να ακολουθήσουν υποθερμιδική δίαιτα για οκτώ εβδομάδες.
Οι άνδρες έχασαν σημαντικά περισσότερα κιλά από τις γυναίκες και είχαν μεγαλύτερες μειώσεις στο σκορ του μεταβολικού συνδρόμου, δείκτη για τον διαβήτη, τη λιπώδη μάζας και τον καρδιακό παλμό.
Οι γυναίκες είχαν σημαντικότερες μειώσεις στην HDL χοληστερόλη, στην περίμετρο των ισχίων, την ελεύθερη λίπους σωματική μάζα και την πίεση παλμού.
«Παρά τη συνεκτίμηση των διαφορών ως προς την απώλεια βάρους, φαίνεται ότι οι άνδρες ωφελούνται περισσότερο από τις γυναίκες. Κατά πόσο οι διαφορές μεταξύ των δύο φύλων εμμένουν και μακροπρόθεσμα και αν θα πρέπει να σχεδιάζουμε διαφορετικά τις όποιες παρεμβάσεις μας ως προς τη διαχείριση του βάρους ανάλογα με το φύλο, μένει να αποδειχθεί», λέει η Δρ Κριστενσεν.
Πάντως, το χαμηλής ενεργειακής πρόσληψης πρόγραμμα διατροφής των οκτώ εβδομάδων στα άτομα με προδιαβήτη συντέλεσε σε 10% απώλεια του αρχικού σωματικού βάρους, που ήταν αναγκαία για την επίτευξη μείζονος μεταβολικής βελτίωσης ευθύς εξ αρχής για την πρόληψη του διαβήτη.

 in.gr

Δημοσιεύθηκε στις 16 August 2018 | 10:00 pm


ΦΩΤΟ - H εορτή Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ιερά Μονή Βουλκάνου Μεσσηνίας

Με λαμπρότητα, κατάνυξη και την παρουσία πλήθους πιστών εορτάστηκε η Κοίμηση της Θεοτόκου στην Ι. Μ. Μεσσηνίας.
Ο Σεβ. Μητροπολίτης Καρθαγένης κ. Μελέτιος χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και προέστη της τελετής υποδοχής της ιεράς και θαυματουργού Εικόνος Παναγίας Βουλκανιωτίσσης από το παλαιό μοναστήρι της επί του όρους Ιθώμη.
Στη συνέχεια τέλεσε την πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο καθολικό της Ιεράς Μονής Βουλκάνου, συλλειτουργούντων του Θεοφιλ Επισκόπου Μοζαμβίκης κ. Χρυσοστόμου και του  Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.
Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας απευθυνόμενος στους πιστούς αναφέρθηκε στην προσωπικότητα της Υπεραγίας Θεοτόκου και στο μεσιτευτικό της ρόλο προς τον Υιό της. Ευχήθηκε δε, να σκέπει και να προστατεύει τον κάθε πιστό, αλλά και την ευλογημένη πατρίδα μας.
Πλειάδα πιστών κατέκλεισε την Ιερά Μονή προκειμένου να συμμετάσχει στη Θεία Λειτουργία και να λάβει τη χάρη της Μεγαλόχαρης.

Φωτογραφίες: Βασίλειος Γεωργιόπουλος

Δημοσιεύθηκε στις 16 August 2018 | 9:06 pm


5 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ - Άλλοι δύο νεκροί από τον Ιό του Δυτικού Νείλου - Ποιες είναι οι «επικίνδυνες» περιοχές

22 άνθρωποι παραμένουν νοσηλευόμενοι έχοντας εμφανίσει τη λοίμωξη - Επτά βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση
 - Στους πέντε οι νεκροί από το Μάιο έως τώρα 

Συνεχίζει τη «μολυσματική» διαδρομή του ο ιός του Δυτικού Νείλου, μέσω των κουνουπιών.
Σύμφωνα με την εβδομαδιαία επιδημιολογική έκθεση του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), άλλοι δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές που τους προκάλεσε η λοίμωξη του ιού του Δυτικού Νείλου και 17 προστέθηκαν στον κατάλογο με τους ασθενείς που νοσηλεύτηκαν σε νοσοκομεία για να αντιμετωπίσουν τη λοίμωξη.
Συνολικά, από το τέλος του περασμένου Μαϊου, που καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα στη χώρα μας, έχουν επιβεβαιωθεί 77 κρούσματα με λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου, εκ των οποίων τα 5 ήταν θανατηφόρα.
Ενδεικτικό του φορτίου που συνεπάγεται για τον πληθυσμό αλλά και το σύστημα υγείας η κυκλοφορία του συγκεκριμένου ιού είναι πως σήμερα 22 άνθρωποι προσβεβλημένοι από τον ιό και έχοντας εμφανίσει τη λοίμωξη, νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της χώρας, με τους τους επτά να βρίσκονται, σε σοβαρή κατάσταση, σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).
Επιπλέον, σε ό,τι αφορά τις μολυσματικές εστίες του ιού του Δυτικού Νείλου, όπως προκύπτει από τα καταγεγραμμένα κρούσματα του ΚΕΕΛΠΝΟ, οι βασικές βρίσκονται στην Αττική. Από τα 77 κρούσματα που έχουν καταγραφεί στη χώρα, τα 31 είναι στην Αττική.
Αξιοσημείωτη παρουσία έχει ο ιός όμως και στη Βόρειο Ελλάδα, με τις περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Χαλκιδικής, της Πέλλας, του Κιλκίς να μετράνε συνεχώς νέα κρούσματα.
Οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ υπενθυμίζουν στους πολίτες την ανάγκη τήρηση εφαρμογής μέτρων ατομικής προστασίας από τα κουνούπια – τα μολυσμένα με τον ιό του Δυτικού Νείλου με το τσίμπημά τους μεταδίδουν τον ιό στους ανθρώπους- και εφιστούν την προσοχή. Η λοίμωξη του ιού του Δυτικού Νείλου δίδει συμπτώματα μιας απλής ίωσης (πονοκέφαλος, πονόλαιμος, μυαλγίες, πυρετός) καθώς αυτή μπορεί να εξελιχθεί σε βαριά λοίμωξη όπως εγκεφαλίτιδα, μηνιγγίτιδα και οξεία χαλαρή παράλυση.

Δημοσιεύθηκε στις 16 August 2018 | 9:00 pm


Άγγελος Χρονάς: Επικίνδυνη η κατάσταση με τα ασθενοφόρα στη Μεσσηνία

Η Κυβέρνηση και η 6η ΥΠΕ αποδεικνύονται ανεπαρκείς
Επικίνδυνη, επιεικώς χαρακτηριζόμενη, για να μην πούμε εγκληματική, μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς την κατάσταση με τα ασθενοφόρα και στην περιοχή της Μεσσηνίας.
Μία περιοχή που αυτόν τον καιρό είναι πλημμυρισμένη από επισκέπτες και οι ανάγκες είναι αυξημένες.
Δημοσιεύματα του τοπικού τύπου μεταφέρουν την εικόνα που επικρατεί, αλλά και ο ίδιος προσωπικά, ως γιατρός και ως μέλος του Τομέα Υγείας της ΝΔ, σε επαφές μου με κατοίκους, κυρίως των περιοχών της Δυτικής Μάνης, της Πυλίας και της Τριφυλίας , διαπιστώνω τις δυσκολίες που υπάρχουν για την διακομιδή των ασθενών.
Ασθενοφόρα δεν υπάρχουν αλλά και κάποια από αυτά που  υπάρχουν , όπως αυτό στο Κέντρο Υγείας Δυτικής Μάνης, δεν είναι ικανά να μετακινηθούν λόγω βλάβης.
Τα περιστατικά καλύπτονται, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει, με ασθενοφόρα από την Καλαμάτα  ή από εθελοντικές ομάδες, όπως η ΓΑΙΑ.
Μία τουριστική περιοχή, όπως η Μεσσηνία, έχει αφεθεί από την 6η Υγειονομική Περιφέρεια και κατ’ επέκταση την Κυβέρνηση,  που έχει την όλη αρμοδιότητα για τα ασθενοφόρα, στην τύχη της και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό.
Η Κυβέρνηση αποδεικνύεται και εδώ ανεπαρκής και αδιάφορη.
Κάθε Καλοκαίρι υπάρχουν τα ίδια προβλήματα και παρά τις όποιες αναφορές έχουν γίνει από πολλές πλευρές και τις όποιες επισημάνσεις, το πρόβλημα δεν έχει αντιμετωπιστεί και δεν υπάρχει καμία μέριμνα για την κάλυψη του στόλου του ΕΚΑΒ με νέα ασθενοφόρα.
Οι αριθμοί άλλωστε μιλούν από μόνοι τους, όταν, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, από τα 620 ασθενοφόρα που υπάρχουν πανελλαδικά τα 130 βρίσκονται εκτός λειτουργίας λόγω βλαβών.
Οι ασθενείς ελπίζουν μόνο στην καλή τύχη και στο Θεό για την μεταφορά τους στο νοσοκομείο ή σε κάποιο Κέντρο Υγείας. Οι οδηγίες που δίνονται πλέον από τους υπεύθυνους είναι η μεταφορά να γίνεται με ιδιωτικό όχημα και αυτό, όπως καταλαβαίνετε, σε δύσκολες περιπτώσεις, μπορεί  να αποβεί μοιραίο για την ζωή του ασθενούς.
Και στις περιπτώσεις που δίνονται κάποιες λύσεις αυτές είναι ημίμετρα και δεν καλύπτουν τις αυξημένες ανάγκες ούτε αντιμετωπίζουν ριζικά το θέμα.
Οφείλει λοιπόν το Υπουργείο Υγείας και η 6η ΥΠΕ να μην κωφεύουν αλλά να λάβουν σοβαρά υπόψη τις ανάγκες της περιοχής και να σεβαστούν την ανθρώπινη ζωή.
Οφείλουν να λύσουν πάραυτα και ουσιαστικά το πρόβλημα που έχει ανακύψει και στη Μεσσηνία αλλά και σε άλλες περιοχές της Πελοποννήσου με την έλλειψη ασθενοφόρων.

Άγγελος Χρονάς
Γενικός Χειρουργός  
Α’ Προπαιδευτική Χειρουργική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών  
Γ.Ν.Α ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ
Μέλος Τομέα Υγείας και μέλος Μητρώου Στελεχών ΝΔ
Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Δημόσιας Υγείας στην ΠΕ Μεσσηνίας

Δημοσιεύθηκε στις 16 August 2018 | 8:44 pm


Ανοικτοί 27 φάροι για το κοινό την Κυριακή 19/8, παγκόσμια ημέρα φάρων

Τη δυνατότητα να επισκεφθούν 27 φάρους στην ελληνική επικράτεια θα έχουν οι πολίτες την Κυριακή 19 Αυγούστου, με την ευκαιρία του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας φάρων. Παράλληλα θα ενημερωθούν για τη σημασία των φάρων και των υπόλοιπων ναυτιλιακών βοηθημάτων στη ναυσιπλοΐα καθώς και για την προσφορά των φαροφυλάκων.
Οι φάροι που μπορεί να επισκεφθεί το κοινό από τις 10.00 το πρωί έως τις 8.00 το βράδυ την Κυριακή 19 Αυγούστου είναι οι εξής:
Αγ. Νικόλαος - Κέα
Ακρωτήρι - Θήρα
Αρκίτσα - Φθιώτιδα
Μουδάρι - Κύθηρα
Βρυσάκι - Λαύριο
Γερογόμπος - Κεφαλονιά
Γουρούνι - Σκόπελος
Δρέπανο - Πάτρα
Δρέπανο - Χανιά
Κασσάνδρα - Χαλκιδική
Κατάκολο - Ηλεία
Κερί - Ζάκυνθος
Κρανάη - Γύθειο
Μεγάλο Έμβολο - Θεσσαλονίκη
Μελαγκάβι - Λουτράκι
Πλάκα - Λήμνος
Κόρακας - Πάρος
Κοκκινόπουλο - Ψαρά
Αλεξανδρούπολη - Αλεξανδρούπολη
Ταίναρο - Λακωνία
Κόπραινα - Άρτα
Κακή Κεφαλή - Χαλκίδα
Μονεμβασιά - Λακωνία
Λάκκα - Παξοί
Βασιλήνα - Εύβοια
Πάππας - Ικαρία
Σπαθί - Σέριφος

Δημοσιεύθηκε στις 16 August 2018 | 8:00 pm


45χρονος βρέθηκε απαγχονισμένος στην Κρήτη

Απαγχονισμένος βρέθηκε ένας 45χρονος, κάτοικος της περιοχής της Ζάκρου, σήμερα λίγο πριν το μεσημέρι, στην αγροικία που διέθετε λίγα χιλιόμετρα μετά τη Ζάκρο προς Ξηρόκαμπο.
Τον άτυχο άνδρα, που δεν είχε δημιουργήσει ακόμα τη δική του οικογένεια, φαίνεται πως τον έψαχναν συγγενικά του πρόσωπα από το πρωί και φτάνοντας στο σημείο τον βρήκαν κρεμασμένο με σχοινί κάτω από ένα δέντρο, έξω από το σπίτι του. 
Όπως αναφέρει το Ράδιο Λασίθι, η αστυνομία με τις καταθέσεις των συγγενών και των γνωστών του, που είχαν συναναστραφεί μαζί του το τελευταίο διάστημα, θα προσπαθήσει να βγάλει ένα πόρισμα για τα αίτια που οδήγησαν, τον γνωστό σε όλους τους κατοίκους της περιοχής άντρα, στο απονενοημένο διάβημα.
Παράλληλα και η ιατροδικαστική εξέταση που θα γίνει τις επόμενες ώρες στο Ηράκλειο, θα βοηθήσει στην έκδοση ασφαλών συμπερασμάτων.candiadoc.gr

Δημοσιεύθηκε στις 16 August 2018 | 7:36 pm


ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - Προγραμματική σύμβαση για αντιπυρική προστασία

Προγραμματική Σύμβαση για αντιπυρική προστασία, μεταξύ του Δήμου Καλαμάτας και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου και Ιονίου ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο σε έκτακτη συνεδρίασή του το μεσημέρι της Πέμπτης 16 Αυγούστου 2018. 
Ο Δήμος Καλαμάτας αναλαμβάνει να παράσχει σε 50 εργάτες του Δασαρχείου Καλαμάτας, που έχουν προσληφθεί για 8μηνη υπηρεσία, είδη ατομικής προστασίας, εξοπλισμό και οχήματα με οδηγούς για τη μεταφορά τους, ενώ το Δασαρχείο αναλαμβάνει τον καθαρισμό πάρκων, αλσών, αλσυλλίων και περιαστικών δασών του Δήμου Καλαμάτας, καθώς και τον καθαρισμό πρανών από ανεπιθύμητη βλάστηση, παρόχθιων ζωνών, μονοπατιών κ.λπ.

Δημοσιεύθηκε στις 16 August 2018 | 7:00 pm


Φιλοπάππου: Οι διακοπές έγιναν εφιάλτης – Φοιτητής στο εξωτερικό ο 25χρονος που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια επίθεσης από ληστές

– Για διακοπές με τη φίλη του στην Ελλάδα είχε έρθει ο 25χρονος φοιτητής
– Δέχθηκαν επίθεση από ληστές στου Φιλοπάππου
– Βρέθηκε στο κενό από ύψος 20 μέτρων και σκοτώθηκε
– Μεγάλη έρευνα της αστυνομίας για τον εντοπισμό των δραστών
Συνεχίζεται το θρίλερ του θανάτου ενός 25χρονου στα βράχια του Φιλοπάππου τη νύχτα της Τετάρτης κατά τη διάρκεια ληστείας. Ο νεαρός με καταγωγή από τον Άγιο Στέφανο Αττικής ήταν φοιτητής σε χώρα του εξωτερικού.
Ήρθε στην Ελλάδα για τις καλοκαιρινές διακοπές μαζί με τη φίλη του από την Πορτογαλία. Η βόλτα τους στου Φιλοπάππου χθες το βράδυ αποδείχθηκε μοιραία. Παρά τη μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας για την πάταξη της εγκληματικότητας στην ευρύτερη περιοχή του ιστορικού κέντρου της Αθήνας τρεις ληστές κατάφεραν να στήσουν ενέδρα στον 25χρονο και τη φίλη του.
Πλησίασαν το ζευγάρι γύρω στις έντεκα το βράδυ. Κρατούσαν αιχμηρά αντικείμενα. Τους ακινητοποίησαν ζήτησαν χρήματα και κινητά και ο ένας από αυτούς άρπαξε τον σάκο που είχε μαζί της η 23χρονη.
Ο 25χρονος φοιτητής φαίνεται ότι λογομάχησε με τους άλλους δύο δράστες. Κανείς δεν γνωρίζει τι ακριβώς συνέβη. Η φίλη του τον είδε να πέφτει στο κενό.
Ο άτυχος νεαρός έπεσε από ύψος περίπου 20 μέτρων στα βράχια. Κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο ξεψύχησε.
Οι αστυνομικοί έχουν εξαπολύσει τεράστια επιχείρηση εντοπισμού των δραστών. Οκτώ άτομα προσήχθησαν, ωστόσο δεν έχουν υπάρξει ακόμη στοιχεία που να συνδέουν κάποιον από αυτούς με το περιστατικό.

newsit.gr

Δημοσιεύθηκε στις 16 August 2018 | 6:30 pm


ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ - Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Οι καταξιωμένοι χορευτές Γιάννης & Γιώργος Μεγαλακάκης γιορτάζουν τα 20 χρόνια δράσης της Χορευτικής τους Ομάδας παρουσιάζοντας μία σπάνια παράσταση κρητικών χορών στο Τρενοτεχνείον στην Κυπαρισσία Μεσσηνίας.

Σάββατο 18 Αυγούστου 2018 , ώρα 21:30

Η βραδιά θα ξεκινήσει με τον Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Κυπαρισσίας ο οποίος θα παρουσιάσει χορούς του τόπου.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ :  « Όταν ακούω Κρήτη»

Είναι ένα θέαμα που συνδυάζει την κρητική παραδοσιακή μουσική και τον χορό .
Αντιμετωπίζει με κριτική διάθεση το φολκλόρ, και αναζητά με χιούμορ, σκεπτικισμό αλλά και αγάπη, τους λόγους που ακόμα και σήμερα κάποια στοιχεία της παράδοσης αυτής μας συγκινούν.


Η παράσταση αποτελεί σημείο αναφοράς για την προβολή και ανάδειξη πολλών άγνωστων πτυχών της κρητικής μουσικοχορευτικής παράδοσης, αφού περιέχει χορούς ολόκληρη την Κρήτη, από το Καστέλι Κισσάμου έως την κάτω Ζάκρο στην Ανατολική Κρήτη και εντυπωσιακούς χορευτικούς αυτοσχεδιασμούς.
Παρουσιάζονται 20 κρητικοί χοροί, από τους πλέον διαδεδομένους μέχρι τους πιο σπάνιους τοπικούς ή ξεχασμένους χορούς, οι οποίοι καλύπτουν γεωγραφικά ολόκληρη την Κρήτη.
Παρουσιάζονται κρητικά τραγούδια που έχουν αγαπηθεί από όλους τους Έλληνες. Όλοι μαζί (μουσικοί, χορευτές) συνιστούν έναν ποικιλόμορφο θίασο από ένα νησί που ξέρει να εκφράζει τα μεγαλύτερα συναισθήματά του μέσα από το τραγούδι και το χορό.
Η πρώτη παρουσίαση της παράστασης πραγματοποιήθηκε στις 19 Μαρτίου 2005 στο ΝΕΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ στην Αθήνα.
Επίσης παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία, στο Ανοιχτό Θέατρο Παπάγου στην Αθήνα στις 25 Ιουνίου 2005,στον Δήμο Αρχάνες στην Κρήτη στις 13 Αυγούστου 2005 ,στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου στα Χανιά στις 31 Αυγούστου 2005,στο  φεστιβάλ ΥΑΚΙΝΘΕΙΑ στα Ανώγεια Ρεθύμνης στις 23 Ιουλίου 2006 , στο Ηράκλειο στις 24 Ιουλίου 2006 ,υπό την αιγίδα της νομαρχίας Ηρακλείου, στο θέατρο RIALTO στην Κύπρο στις 21 Οκτωβρίου 2006 στα πλαίσια των χειμερινών παραστάσεων του θεάτρου και στα ΤΖΑΝΙΔΑΚΕΙΑ 2007  στις 11 Αυγούστου 2007 στο θέατρο Ερωφίλη στο κάστρο Φορτέτσα στο Ρέθυμνο.

Γενική είσοδος : 10 euro | Πληροφορίες : 6907097370


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ :

Γιάννης & Γιώργος Μεγαλακάκης
Σκηνοθεσία - Έρευνα – Επιτόπια καταγραφή - Σύλληψη – Iδέα παράστασης

Ομάδα Έκφρασης Κρητικών Χορών Γιάννη & Γιώργου Μεγαλακάκη
Κρητικοί χοροί

Γρηγόρης Αλυσσανδράκης και οι συνεργάτες του
Μουσική

Προβλεπόμενη ώρα διάρκεια παράστασης : 120 λεπτά.

Δημοσιεύθηκε στις 16 August 2018 | 6:00 pm


48χρονη οδηγούσε μεθυσμένη και παρέσυρε τέσσερις πεζούς στον Βόλο !

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το βράδυ του Δεκαπενταύγουστου, επί της οδού Αργοναυτών στο Βόλο, όταν Ι.Χ.Ε. όχημα που οδηγούσε μία 48χρονη, προκάλεσε τον τραυματισμό τεσσάρων αλλοδαπών πεζών, ηλικίας 41, 37, 33 και 11.
Άμεσα οι ανωτέρω διεκομίσθησαν με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, όπου παραμένουν για προληπτικούς λόγους.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη η ανωτέρω 48χρονη οδηγός, διότι αφού υποβλήθηκε σε μέτρηση αλκοόλης με χρήση συσκευής εκπνεόμενου αέρα (αλκοολόμετρο), διαπιστώθηκε ότι βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης.

Δημοσιεύθηκε στις 16 August 2018 | 5:00 pm


ΦΛΩΡΙΝΑ - Έχασε την μάχη η 22χρονη φοιτήτρια που έπεσε από τον 5ο όροφο

Την τελευταία της πνοή άφησε χθες σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης 22χρονη φοιτήτρια που τραυματίστηκε σοβαρά το βράδυ της Τρίτης 14 Αυγούστου όταν έπεσε από μπαλκόνι 5ου ορόφου πολυκατοικίας.ert

Δημοσιεύθηκε στις 16 August 2018 | 4:37 pm


ΦΩΤΟ - Ζευγάρι η Κάρα Ντελεβίν και η Άσλι Μπένσον;


Οι φήμες ότι η Κάρα Ντελεβίν και η Άσλι Μπένσον είναι ζευγάρι ξεκίνησαν τον περασμένο Μάιο και πλέον οι θαυμαστές των δύο νεαρών ηθοποιών είναι σίγουροι γι αυτήν.
 Κι αυτό εξαιτίας μιας φωτογραφίας με την Κάρα και την Άσλι να ανταλλάσσουν ένα φιλί στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου.
Η πρώτη κοινή εμφάνιση του πρώην μοντέλου και της ηθοποιού της τηλεοπτικής σειράς «Pretty Little Liars» έγινε στις 21 Μαΐου στη Νέα Υόρκη όπου οι δυο τους κρατιούνταν χέρι-χέρι.
Μια εβδομάδα αργότερο η 26χρονη Κάρα και η 28χρονη Άσλι εμφανίστηκαν και πάλι χεράκι-χεράκι στο Δυτικό Χόλιγουντ, ενώ ο φωτογραφικός φακός συνέβαλε την Κάρα να φιλάει την Άσλι στο μάγουλο.
Κι ενώ τίποτα από όλα αυτά δεν ήταν ισχυρό για να αποδείξει ότι η Κάρα και η Άσλι είναι μαζί πολλοί ήταν οι θαυμαστές τους που στα social media υποστήριζαν ότι είχαν δει τα δύο κορίτσια να φιλιούνται στο ακροατήριο του Saturday Night Live.

Δημοσιεύθηκε στις 16 August 2018 | 4:00 pm


Αλλάζει ο νόμος για τις εισπρακτικές εταιρείες, αυστηρότερο πλαίσιο για δικηγορικά γραφεία

Μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου προβλέπεται στη σχετική απόφαση της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή ότι θα έχει ολοκληρωθεί το έργο της ομάδας εργασίας που συγκροτήθηκε με σκοπό να προσδιοριστούν οι ανάγκες για τη βελτίωση του ν. 3758/2009 «Εταιρείες Ενημέρωσης Οφειλετών για ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις και άλλες διατάξεις». Η πρώτη συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε, ήδη, ενώ η επόμενη έχει προσδιοριστεί για τις 6 Σεπτεμβρίου 2018.
Το πόρισμα της ομάδας θα τεθεί σε διαβούλευση με τους ενδιαφερόμενους φορείς, ώστε οι διατάξεις που τροποποιούν το νόμο 3758/2009 να κατατεθούν στη Βουλή το φθινόπωρο.
Η ομάδα δουλεύει σε πέντε βασικές ενότητες. Ειδικότερα: 1) Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (GDPR): Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, 2) Δικηγορικές εταιρείες 3) Πεδίο εφαρμογής του ν. 3789/2009 4) Διάφορα θέματα όπως συχνότητα οχλήσεων, κυρώσεις, χρονικό διάστημα υποβολής καταγγελιών, κ.α. και 5) Νομοτεχνική βελτίωση του νόμου.
Ιδιαίτερα για το θέμα της ενόχλησης των οφειλετών από τις εισπρακτικές εταιρείες στόχος είναι η αυστηροποίηση των όρων λειτουργίας τους αλλά και ο καλύτερος έλεγχος των δικηγορικών γραφείων που δραστηριοποιούνται συστηματικά και σε μεγάλη κλίμακα στην ενημέρωση οφειλετών για ληξιπρόθεσμες οφειλές.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, από τις 652 καταγγελίες που έγιναν το 2017 στην αρμόδια υπηρεσία σχετικά με εταιρείες ενημέρωσης δανειοληπτών, οι 255 αφορούσαν δικηγορικά γραφεία και διαβιβάστηκαν στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, προκειμένου να ενεργοποιηθούν οι κατάλληλες πειθαρχικές διαδικασίες που ορίζει ο Κώδικας Δεοντολογίας των δικηγόρων. Κι αυτό διότι η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή δεν μπορεί να παρέμβει σε αυτές τις περιπτώσεις, αφού το μόνο αρμόδιο όργανο είναι το πειθαρχικό όργανο των δικηγόρων.
Με την αναμόρφωση της νομοθεσίας, επιδιώκεται να θεσπιστεί ένα όριο στη συμπεριφορά δικηγόρων και δικηγορικών εταιριών και να ενισχυθεί η ευθύνη των εντολέων τους (δανειστών) για τις ενέργειες στις οποίες προβαίνουν οι εντολοδόχοι τους (δικηγόροι ή δικηγορικές εταιρίες). Ειδικότερα, επιχειρείται η εισαγωγή ορισμένων ειδικών υποχρεώσεων και σε δικηγόρους - δικηγορικές εταιρίες, με σκοπό να τερματιστούν τυχόν ακραίες συμπεριφορές εις βάρος των οφειλετών.
Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Ιουλίου, η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή ανακοίνωσε τις διοικητικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν σε εταιρείες ενημέρωσης οφειλετών κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2018. Συνολικά έχουν επιβληθεί 21 διοικητικές κυρώσεις, συνολικού ύψους 160.500 ευρώ, που κυρίως αφορούν παραβάσεις για συχνότητα κλήσεων, παραπλανητική πληροφόρηση, παρέκκλιση των εντολών των δανειστών -καθώς συχνά καλούν σε τηλέφωνα επικοινωνίας που δεν τα είχαν δηλώσει οι οφειλέτες, αλλά τα βρήκαν συνήθως από δημόσια προσβάσιμους τηλεφωνικούς καταλόγους-, κλήση σε τηλέφωνο εργασίας χωρίς να είναι το μοναδικό τηλέφωνο επικοινωνίας, όχληση για οφειλές στις οποίες δεν έχουν παρέλθει 10 ημέρες  από τότε που αυτές κατέστησαν ληξιπρόθεσμες, ενημέρωση χωρίς να έχει προηγηθεί η ταυτοποίηση του οφειλέτη, χρέωση ποσού για εξώδικη ενημέρωση κ.λπ.

Δημοσιεύθηκε στις 16 August 2018 | 3:00 pmΔείτε αγγελίες στο Νομό Μεσσηνίας

Φιλικοί ιστότοποι: