Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Αττικής - Αθηνών   »   Μοσχατο    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης η μαθητική παρέλαση στο Μοσχάτο!


Όπως μας ενημερώνουν από τον Δήμο Μοσχάτου - Ταύρου, η διεξαγωγή της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου, λόγω των έργων ανάπλασης της πλατείας Μεταμορφώσεως, θα πραγματοποιηθεί στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης, με έναρξη από την οδό Ρήγα Φεραίου και τέλος στην οδό Κοραή. 

Δείτε εδώ το πρόγραμμα της 28ης Οκτωβρίου σε Μοσχάτο και ΤαύροΗ παρέλαση της 28 ης Οκτωβρίου στο Μοσχάτο θα πραγματοποιηθεί επί της οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, οι παρελάσεις των εθνικών επετείων διεξάγονται και στις δύο δημοτικές ενότητες του Δήμου μας. Η επικείμενη παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2019 πραγματοποιείται στον Ταύρο επί της οδού Πειραιώς ενώ η παρέλαση στο Μοσχάτο, κατ΄ εξαίρεση για φέτος, θα πραγματοποιηθεί επί της οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης στις 11.45 π.μ, λόγω των έργων ανάπλασης της πλατείας Μεταμορφώσεως. 

Επίσης, η κατάθεση στεφάνων στο Μοσχάτο θα γίνει στην προτομή του εθνικού μας ποιητή Διονυσίου Σολωμού (έμπροσθεν Ηλεκτρικού Σταθμού Μοσχάτου).

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου- Ταύρου κ. Ανδρέας Ευθυμίου δήλωσε: «Κάθε χρόνο πραγματοποιούμε τις παρελάσεις στο Μοσχάτο και στον Ταύρο γιατί θεωρούμε σημαντικό να τιμήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το νόημα της εθνικής μας επετείου, με τη σχολική κοινότητα και τους φορείς της πόλης μας που συμμετέχουν με χαρά στην εθνική μας εορτή».

Δείτε εδώ το πρόγραμμα της 28ης Οκτωβρίου σε Μοσχάτο και Ταύρο.

Δημοσιεύθηκε στις 21 October 2019 | 4:01 pm


Ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου σε Μοσχάτο και Ταύρο (πρόγραμμα)

Ο Δήμος Μοσχάτου Ταύρου εορτάζει την Εθνική Επέτειο της 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940.


Η παρέλαση της 28 ης Οκτωβρίου στο Μοσχάτο θα πραγματοποιηθεί επί της οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, οι παρελάσεις των εθνικών επετείων διεξάγονται και στις δύο δημοτικές ενότητες του Δήμου μας. Η επικείμενη παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2019 πραγματοποιείται στον Ταύρο επί της οδού Πειραιώς ενώ η παρέλαση στο Μοσχάτο, κατ΄ εξαίρεση για φέτος, θα πραγματοποιηθεί επί της οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης στις 11.45 π.μ, λόγω των έργων ανάπλασης της πλατείας Μεταμορφώσεως.

Επίσης, η κατάθεση στεφάνων στο Μοσχάτο θα γίνει στην προτομή του εθνικού μας ποιητή Διονυσίου Σολωμού (έμπροσθεν Ηλεκτρικού Σταθμού Μοσχάτου). Στο πρόγραμμα που σας επισυνάπτεται αναφέρεται με λεπτομέρεια το πρόγραμμα των δύο παρελάσεων.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου- Ταύρου κ. Ανδρέας Ευθυμίου δήλωσε:«Κάθε χρόνο πραγματοποιούμε τις παρελάσεις στο Μοσχάτο και στον Ταύρο γιατί θεωρούμε σημαντικό να τιμήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το νόημα της εθνικής μας επετείου, με τη σχολική κοινότητα και τους φορείς της πόλης μας που συμμετέχουν με χαρά στην εθνική μας εορτή». ********************

Το πρόγραμμα για τις επετειακές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Μοσχάτου Ταύρου για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 για Μοσχάτο και Ταύρο είναι ως εξής.

Μ Ο Σ Χ Α Τ Ο


Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019


Ώρα 10.00 π.μ.: Επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος

Ώρα 10.10 π.μ.: Δοξολογία στο Καθεδρικό Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος

Ώρα 10.25 π.μ.: Ομιλία για την εθνική επέτειο από εκπρόσωπο της εκπαιδευτικής κοινότητας στο Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως Σωτήρος

Ώρα 10.40 π.μ.: Κατάθεση στεφάνων στην προτομή του εθνικού ποιητή Διονύσιου Σολωμού (έμπροσθεν Ηλεκτρικού Σταθμού)

Ώρα 11.15 π.μ.: Παραδοσιακοί χοροί από τον Όμιλο Ελληνικών Χορών του Δήμου και το Σύλλογο Κρητών επί της οδού ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΣΜΥΡΝΗΣ (έμπροσθεν παιδικής χαράς οδού Έβρου)

Ώρα 11.45 π.μ..: Παρέλαση στην οδό ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΣΜΥΡΝΗΣ από Ρ. Φεραίου έως Κοραή

Τ Α Υ Ρ Ο Σ


Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019


Ώρα 8.00 π.μ.: Έπαρση της Σημαίας

Ώρα 09.50 π.μ.: Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας

Ώρα 10.20 π.μ.: Κατάθεση Στεφάνων στο Ηρώον “Πολυτεχνείου” 

Ώρα 10.35 π.μ.: Ομιλία για την εθνική επέτειο από εκπρόσωπο της εκπαιδευτικής κοινότητας

Ώρα 11.00 π.μ.: Παρέλαση στην οδό Πειραιώς από Επταλόφου έως Θράκης

Ώρα 11.20 π.μ.: Παραδοσιακοί χοροί από το χορευτικό τμήμα του Δήμου μας «Ταυρίωνες» http://my-mosxato.blogspot.gr/

.

Δημοσιεύθηκε στις 21 October 2019 | 3:48 pm


Πινγκ Πονγκ: Χρυσά μετάλλια για τον ΔΑΟ Ταύρου στο Αναπτυξιακό Τουρνουά στην Κοζάνη!


Τη δική τους παράσταση έδωσαν και στην υπέροχη Κοζάνη αυτό το Σαββατοκύριακο οι νεαροί αθλητές της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Η μακεδονική πόλη φιλοξένησε πετυχημένα το 3ο αναπτυξιακό της πρωτάθλημα, που παράλληλα ήταν το 2ο της σεζόν 2019-2020.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν ο Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης στους νέους, η Χρυσή Φωτιάδου στις νεάνιδες, ο Αλέξανδρος Μαδέσης στους παίδες, η Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη στις κορασίδες, ο Γιώργος Κοσμάς στους παμπαίδες, η Γεωργία Σπανού στις παγκορασίδες και ο Γιώργος Σασσάνης στους μίνι παμπαίδες.Επιτραπέζια Αντισφαίριση Ταύρου


Αυτό το Σαββατοκύριακο στην όμορφη Κοζάνη πραγματοποιήθηκε ένα ακόμα Αναπτυξιακό Τουρνουά.

Αθλητές και αθλήτριες της ομάδας μας πήραν μέρος και έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους φέρνοντας πίσω μαζί με τις αποσκευές τους, 2 πρώτες θέσεις και 1 δεύτερη!

Μία 1η ΘΕΣΗ στην κατηγορία των ΜΊΝΙ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ κατέκτησε το μικρό αστέρι της ομάδας μας ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΣΣΑΝΗΣ !

Μία 2η θέση στην κατηγορία των ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ από την αθλήτρια μας ΜΑΥΡΑ ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΥ!

Μία 1η ΘΕΣΗ στην κατηγορία των ΠΑΙΔΩΝ από τον ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΜΑΔΕΣΗ που και φέτος αγωνίζεται με τα χρώματα της ομάδας μας! 

Στην κατηγορία των ΕΦΉΒΩΝ τις θέσεις 5 και 6 κατέκτησαν ο ΖΗΣΗΣ ΔΟΥΚΕΡΗΣ που φέτος αγωνίζεται με τα χρώματα της ομάδας μας και ο αθλητής μας ΑΪΒΑΤΊΔΗΣ ΙΑΚΩΒΟΣ!

Συγχαρητήρια και στους υπόλοιπους αθλητές και αθλήτριες μας που αγωνίστηκαν αυτό το Σαββατοκύριακο στην Κοζάνη αφού αποκόμισαν εμπειρίες που θα τους βοηθήσουν στο μέλλον.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλο το προπονητικό team της ομάδας μας Αρσενίαδη Αλέξη, Τσακίρογλου Άρη, Χριστίνα Φίλη και Τσαχάκη Μιχάλη!

ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΆΝΤΑ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!!!!ΠΑΙΔΕΣ
1. Αλέξανδρος Μαδέσης (Π.Κ.Δ. Ταύρου)
2. Κώστας Μηλικούδης (Φιλία Ορεστιάδας)
3. Γιώργος Κατσαπρακάκης (ΑΣ Το Γυμνάσιο)
4. Ευστάθιος Μανωλόπουλος (ΑΣ Το Γυμνάσιο) ΜΙΝΙ 

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ:
1. Γιώργος Σασσάνης (Π.Κ.Δ. Ταύρου)
2. Μάριος Σερίδης (ΑΣΕΑ Σάρισες Φλώρινας)
3. Μιχαήλ Μπιτχαβάς (ΠΑΛ Φοίνικες Πάτρας)
4. Βασίλης Χρυσοστομίδης (ΑΣΕΑ Σάρισες Φλώρινας)

.

Δημοσιεύθηκε στις 21 October 2019 | 2:34 pm


Εορταστική εκδήλωση για την επέτειο του “Οχι” στο Καπή Ταύρου!


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Το Κ.Α.Π.Η.  Δ.Κ. ΤΑΥΡΟΥ, σας προσκαλεί, για να γιορτάσουμε την επέτειο του “ ΟΧΙ “και της “28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ“
Η εκδήλωση, θα πραγματοποιηθεί, την ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΗ 2019 , ώρα 6.00 μ. Μ. , στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κ.Α.Π.Η. “ΤΑΣΟΣ ΚΙΟΥΡΑΝΑΣ“ (οδός Ελ. Βενιζέλου 8 ,Ταύρος) .
Τη γιορτή ,θα πλαισιώσει η χορωδία μας με επετειακά τραγούδια και ποιήματα . Η παρουσία σας, θα μας δώσει ιδιαίτερη χαρά. 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.  Δ.Ο.Π.Α.Κ.Α.
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΛΟΥΚΑΚΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ

.

Δημοσιεύθηκε στις 21 October 2019 | 12:41 pm


Εορταστική εκδήλωση για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 στο Καπή Μοσχάτου!


Πρόσκληση

Δ.Ο.Π.Α.Κ.Α. Κ.Α.Π.Η. ΔΗΜ. ΚΟΙΝΟΤ. ΜΟΣΧΑΤΟΥ
Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση που διοργανώνουμε για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, στην αίθουσα «ΜΑΡΙΑ ΛΟΥΚΗ» του Κ.Α.Π.Η. μας (Ιωαν. Χαλκίδη 21 Πλ. Εθν. Αντίστασης, Μοσχάτο), την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 18:30.
Η παρουσία σας θα μας δώσει ιδιαίτερη χαρά.

Η Πρόεδρος του Δ.Σ.
Δέσποινα Λουκάκη
Δημοτική Σύμβουλος

Δημοσιεύθηκε στις 21 October 2019 | 12:39 pm


Δωρεάν Ψηφιακή Μαστογραφία και Τεστ Παπανικολάου, για όλες τις γυναίκες που κατοικούν στο Δήμο Μοσχάτου - Ταύρου


→Δωρεάν Ψηφιακή Μαστογραφία και Τεστ Παπανικολάου, στο Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας, που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, επί της οδού Βαλτετσίου 11 & Ιπποκράτους.
→Έναρξη: Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019
→Λήξη: Παρασκευή 31 Νοεμβρίου 2019.
→ΔΩΡΕΑΝ όλες οι εξετάσεις, για όλες τις γυναίκες που κατοικούν στο Δήμο Μοσχάτου - Ταύρου

Οι γυναίκες από: 25 έως 39 ετών μπορούν να πραγματοποιήσουν ΜΟΝΟ Τεστ Παπανικολάου.
40 ετών και άνω μπορούν να πραγματοποιήσουν ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ και ΤΕΣΤ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ. Αγαπητές Συνδημότισσες,
Ο Δήμος μας, επί σειρά ετών με γνώμονα την κοινωνική ευαισθησία και την υποστήριξη των δημοτών-κατοίκων, έχει αναπτύξει μέσα από πολυεπίπεδες δράσεις, προγράμματα για την προαγωγή υγείας και την πρόληψη νοσημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, εξασφάλισε την ένταξή του στο Πρόγραμμα πληθυσμιακού ελέγχου «Η Ελλάδα κατά του καρκίνου», που υλοποιεί το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας.

Η ένταξη στο συγκεκριμένο πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα στις γυναίκες του Δήμου μας να εξεταστούν ΔΩΡΕΑΝ στο Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας, που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, επί της οδού Βαλτετσίου 11 & Ιπποκράτους (210 3620765 - 832) και ώρες 9:30 π,μ. - 14:30 μ.μ.

Οι εξετάσεις αφορούν στην πραγματοποίηση Τεστ Παπανικολάου και Ψηφιακής Μαστογραφίας, καθώς επίσης στη συστηματική παρακολούθηση ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Θεωρώντας πως η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση, είναι η καλύτερη θεραπεία η ενεργή συμμετοχή σας είναι σημαντική. 

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου
Ανδρέας. Γ. Ευθυμίου
.

Δημοσιεύθηκε στις 21 October 2019 | 12:20 pm


Αναγέννηση Μοσχάτου – Πυθαγόρας 3-0


Το 3 στα 3 έκανε η Αναγέννηση Μοσχάτου και πρώτη στο βαθμολογικό πινάκα στη Β Κατηγορία του 2ου Ομίλου, Πρωταθλήματος Πειραιά!

Αναγέννηση Μοσχάτου – Πυθαγόρας 3-0

Στην επανάληψη η Αναγέννηση Μοσχάτου έκαμψε την αντίσταση του Πυθαγόρα και επικράτησε με 3-0 κάνοντας ήδη το ιδανικό ξεκίνημα χωρίς βαθμολογικές απώλειες μέχρι τώρα.

Οι Κουτσογιαννόπουλος 60’, Τόττης Θ.68’ Παπαδόπουλος ( πέναλτι) 80’ ήταν οι σκόρερς των νικητών.

Καλός ο διαιτητής Ιωαννίδης ΝΧ

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ : Βαβάκας, Λάμπρου , Παπαδόπουλος, Κουτσόγιωργας, Τόττης Κ. Καρακάσης, Οικονομάκης( 80’ Τσικρίπης) Αθνασόπουλος( 46’ Τόττης Θ. ) Ταχιράι, Τσετσώνης( 70’’ Καραπατάς), Δωρογιάννης( 60-‘ Φαμπιάνο)

ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ : Λιοκουκουδάκης, Καρπάθιος, Μετούσι, Αθανασίου, Μαρτσόπουλος, Τριανταφύλλου, Κυριτσιμπασάκης(85’ Κανταράς) Μηλιώνης( 61’ Καλουτάς) Κωνσταντίνου) Δαμαλίδης( 79’΄Κοκκίνης) Ιωσηφίδης( 61’ Βαφειάδης).

stoplekto.gr

.

Δημοσιεύθηκε στις 21 October 2019 | 11:45 am


Αλώβητη έφυγε από τα Ιλίσια η ΑΕ Μοσχάτου


Την καλή του πορεία στον 5ο όμιλο της Γ’ Εθνικής συνεχίζει η ΑΕ Μοσχάτου, που πήρε χρυσή ισοπαλία μέσα στου Ζωγράφου, επι του Ηλυσιακού.

Η ιστορική ομάδα της Αθήνας, άνοιξε το σκορ με τον Σουλελέ στο 56ο λεπτό, αλλα΄οι πράσινοι του Πειραιά, δεν τα παράτησαν ισοφαρίζοντας με τον Κορνελάτο στο 68′.

Η ομάδα του κ.Σπάθα, ”φωνάζει” για δυο φάσεις προς το τέλος, ζητώντας πέναλτι σε μαρκάρισμα πάνω στον Ζελέκου στο 75′, όπως και το τέρμα του Μπερδούση, που ακυρώθηκε ως χέρι, ένα λεπτό πριν την έναρξη των καθυστερήσεων.

Ηλυσιακός (Κατσαρός): Κοντοπίδης, Μουκίδης (77′ Ηρακλής), Ρόπας (33′ λ.τρ. Σαμιώτης), Ξανθόπουλος, Παπαδημητρίου, Αμανατίδης, Σεράνι (69′ Χαραλάμπους), Μενδρινός, Σουλελές (71′ Κονδύλης), Ταβάρες, Νομικός.

ΑΕ Μοσχάτου (Σπάθας): Γιώρας, Σταύρου, Μανιδάκης, Ντούμπερετ, Μπέρτζος, Κορνελάτος, Ψυχογιός (90′ Πουλάκης), Βινίσιους, Ευθυμιάδης (60′ Μπερδούσης), Πασαλίδης (86′ Φιαμέγκος), Νιζάμης (51′ Ζελέκου).

peiraiotika.gr
.

Δημοσιεύθηκε στις 21 October 2019 | 11:41 am


Αλώβητος έφυγε από μια δύσκολη έδρα ο Φωστήρας!


Στο 1-1 έμειναν Πανθηραϊκός και Φωστήρας στο μεγάλο ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής στον 5ο όμιλο.
Οι δυο ομάδες ήθελαν τη νίκη για να παρέμεναν στις υψηλές θέσεις της κατάταξης ωστόσο αρκέστηκαν στο 1-1.
Στο 14′ ο Παπασάββας με κεφαλιά έκανε το 1-0, με τον Ηλιάδη στο 40′ να ισοφαρίζει με σουτ.
Στο 42′ ο Ηλιάδης είχε την ευκαιρία να κάνει το 1-1, με τον Μαναριώτη στο 45′ να μην μπορεί να νικήσει τον Χατζηεμμανουήλ. Στο 53′ η μπάλα πέρασε άουτ από το σουτ του Μαναριώτη ενώ στο 89′ η κεφαλιά του Κορέτα πέρασε άουτ. Στις καθυστερήσεις ο Ηλιάδης είχε την ευκαιρία του αγώνα όμως δεν τα κατάφερε.
ΠΑΝΘΗΡΑΪΚΟΣ (Γιάννης Σιλεβίστας): Ζωντός, Χούσα, Φουάσης, Μπιρμπίλι, Παληγεώργος, Λούκας (53′ Περιάλης), Παπασάββας (90’+ Νομικός), Λαμπρόπουλος, Μαναριώτης (74′ Γκίκας), Κορέτα, Ντούνιας (64′ Κορακιανίτης)
ΦΩΣΤΗΡΑΣ (Θύμιος Γεωργούλης): Χατζηεμμανουήλ, Αλεξίου, Καλιμούκος, Αργκιλέσι (78′ Κουτσούμπας), Μπιμπισίδης, Πανάκης, Ηλιάδης, Πίσσας (64′ Μπιταξής 85′ Κόλλιας)), Πετριτάι (60′ Παληγεώργος), Μαρίνου, Μπερνιδάκης
.

Δημοσιεύθηκε στις 21 October 2019 | 11:36 am


Αιμοδοσία στον Ι.Ν. Μεταμόρφωσης Σωτήρος Μοσχάτου


Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης Σωτήρος Μοσχάτου, την Κυριακή 3 Νοεμβρίου από τις 10 το πρωί ως τις 1 το μεσημέρι. 


 ΠΗΓΗ http://my-mosxato.blogspot.gr/

.

Δημοσιεύθηκε στις 21 October 2019 | 11:07 am


ΠΕΜ: «Το έπος του ΄40 έξω από θρύλους και μυθεύματα».


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πνευματικής Εστίας Μοσχάτου σας προσκαλεί την Δευτέρα 21 Οκτωβρίου και ώρα 19:00 στην ομιλία του Λυκειάρχη Θεολόγου-Δημοσιογράφου Κωνσταντίνου Βενιζελέα με θέμα:

«Το έπος του ΄40 έξω από θρύλους και μυθεύματα».

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Μοσχάτου-Ταύρου Θ.Αγγελόπουλος (Σολωμού 30 και Κωνσταντινουπόλεως) Μοσχάτο.


Δημοσιεύθηκε στις 21 October 2019 | 9:58 am


Προγραμματισμένη Διακοπή ρεύματος στο Μοσχάτο

Δείτε πού και πότε θα κοπεί το ρεύμα στο Μοσχάτο Τρίτη 22 και Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019. 

 Αγαπητοί μας πελάτες, 

H ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. καταβάλλει διαρκείς προσπάθειες για τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία των δικτύων και εγκαταστάσεων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και για τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης ενέργειας.

Για το λόγο αυτό προγραμματίζει και υλοποιεί καθημερινά έργα συντήρησης, ενίσχυσης ή αναβάθμισης δικτύων, τα οποία απαιτούν προσωρινές διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Προκειμένου να προγραμματίσετε τις εργασίες σας και να ελαχιστοποιηθεί η όχλησή σας, στον ακόλουθο πίνακα, μπορείτε να ενημερωθείτε για τις περιοχές και τις ώρες προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτροδότησης.

Ενώ καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για τη συντομότερη επανηλεκτροδότηση, εντούτοις, επιβάλλεται μεγάλη προσοχή, θεωρώντας ότι σε όλη την προγραμματισμένη διάρκεια διακοπής, οι αγωγοί είναι υπό τάση!

Διακοπή ρεύματος στο Μοσχάτο 22&24/10/19

Από ημ/νία και ώραΈως ημ/νία και ώραΔήμος/κοινότηταΠεριγραφή περιοχήςΑριθμός ΣημειώματοςΣκοπός διακοπής
22/10/2019 7:30:00 πμ22/10/2019 11:30:00 πμΜΟΣΧΑΤΟΥΖυγά οδός:ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ 4 απο κάθετο: έως κάθετο: από: 07:30 πμ έως: 11:30 πμ Μονά οδός:ΑΘ.ΔΙΑΚΟΥ 1 απο κάθετο: έως κάθετο: από: 07:30 πμ έως: 11:30 πμ Μονά οδός:ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 25 απο κάθετο: έως κάθετο: από: 07:30 πμ έως: 11:30 πμΚατασκευές
22/10/2019 12:00:00 μμ22/10/2019 5:00:00 μμΜΟΣΧΑΤΟΥΖυγά οδός:ΚΑΡ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ απο κάθετο: ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ έως κάθετο: ΚΑΡ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 60 από: 12:00 μμ έως: 05:00 μμ Μονά οδός:ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ απο κάθετο: ΚΑΡ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ έως κάθετο: ΚΟΡΑΗ από: 12:00 μμ έως: 05:00 μμΛειτουργία
24/10/2019 7:30:00 πμ24/10/2019 5:00:00 μμΜΟΣΧΑΤΟΥΜονά/Ζυγά οδός:ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ απο κάθετο: ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΟΥ έως κάθετο: ΠΛΑΤΩΝΟΣ από: 07:30 πμ έως: 05:00 μμ Μονά/Ζυγά οδός:ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ απο κάθετο: ΑΓ.ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ έως κάθετο: ΓΡ.ΛΑΜΠΡΑΚΗ από: 07:30 πμ έως: 05:00 μμ Μονά/Ζυγά οδός:ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΟΥ απο κάθετο: ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΟΥ ΝΟ - 108 έως κάθετο: ΣΟΛΩΜΟΥ από: 07:30 πμ έως: 05:00 μμΚατασκευές

Δημοσιεύθηκε στις 21 October 2019 | 9:49 am


Α1 Γυναικών: Επίδειξη δύναμης από την Ελευθερία Μοσχάτου | 86-61 την Νίκη Λευκάδας


Επίδειξη δύναμης πραγματοποίησε η Ελευθερία Μοσχάτου, συντρίβοντας την Νίκη Λευκάδας με 86-61, πετυχαίνοντας την 2η νίκη της σε ισάριθμες αγωνιστικές. Η Ελευθερία Μοσχάτου διπλασίασε τις φετινές νίκες της στην Α1 Γυναικών, αναγκάζοντας παράλληλα τις νησιώτισσες στην πρώτη ήττα τους.

Το παιχνίδι ουσιαστικά κρίθηκε στην δεύτερη περίοδο του, καθώς η ομάδα της Μοσχάτου, με ένα… εκκωφαντικό 32-12, μετέτρεψε το -3 του 10λέπτου (16-19) σε +17 (48-31). Τζέιμς και Σλέμερ με 26 και 18 πόντους αντίστοιχα, ξεχώρισαν από την Ελευθερία, ενώ για την Νίκη, η Μπεσάρντ είχε 19 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 16-19, 48-31, 65-48, 86-61

Συνεχίζουμε την επόμενη Κυριακή με το ντέρμπι "γειτόνων" και αντίπαλο την ομάδα των Εσπερίδων.

Δημοσιεύθηκε στις 20 October 2019 | 10:59 pm


Με κατάνυξη η εορτή του Αγ. Γερασίμου στο Μοσχάτο (εικόνες - βίντεο)

Με ευλάβεια και κατάνυξη πραγματοποιήθηκε η Ιερά Πανήγυρις του Αγ. Γερασίμου στο Μοσχάτο. Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στο Εκκλησάκι του Αγ. Γερασίμου στον Φερώνυμο Ιδρυματικό Ναό του Φιλανθρωπικού Σωματείου "Κοινωνική Μέριμνα Μοσχάτου-Διονύσιος Θεοφιλάτος"Με ευλάβεια και κατάνυξη πραγματοποιήθηκε η Ιερά Πανήγυρις του Αγ. Γερασίμου στον Φερώνυμο Ιδρυματικό Ναό του Φιλανθρωπικού Σωματείου "Κοινωνική Μέριμνα Μοσχάτου-Διονύσιος Θεοφιλάτος"

Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στο Μέγα Εσπερινό μετ΄αρτοκλασίας το Σάββατο 19/10/2019.

Την κυριώνυμο ημέρα Σάββατο 20/10/2019 τελέσθηκε Όρθρος ακολούθησε Θεία λειτουργία και το απόγευμα πραγματοποιήθηκε Λιτάνευση της εικόνας του Αγίου, με λαμπρότητα και επισημότητα, δια των οδών “Ι. Ναός Αγίου Γερασίμου- Κοραή– Αργοστολίου-Μετ/σεως-Χρ. Σμύρνης- Κοραή -Ι. Ναός Αγίου Γερασίμου”

Τις εορταστικές εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου κ Ανδρέας Ευθυμίου, ο Βουλευτής της ΝΔ κ Βασιλης Σπανακης, ο Πρόεδρος της ΚΜΜ κ. Θεοφιλάτος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι (Αννα Κρεμμύδα,Αντώνης Μπούτσης, Απόστολος Σιωκας, Κώστας Πάρσαλης), αντιπροσωπεία του 2ου Συστήματος Προσκόπων Μοσχάτου, και αντιπροσωπεία εθελοντριών του Ερυθρού Σταυρού.

Ο εορτασμός φέτος πλαισιώθηκε από την Φιλαρμονική του Αρχηγείου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Ευχαριστούμε το Αστυνομικό Τμήμα Μοσχάτου για την βοήθειά τους στην περιφορά της εικόνας καθώς και όλους όσους συμμετείχαν στο διήμερο εορτασμό και ευχόμαστε όλοι να έχουμε την ευλογία του Αγίου.

Το mymosxato όπως πάντα σας παρουσιάζει εικόνες και βίντεο από τις Θρησκευτικές εκδηλώσεις..

Δημοσιεύθηκε στις 20 October 2019 | 10:37 pm


Στις εορταστικές εκδηλώσεις για την «Ημέρα της Αστυνομίας» ο Βασίλης Σπανάκης (εικόνες)


Βασίλης Σπανάκης Βουλευτής Β Αθηνών Νοτίου Τομέα!

Σήμερα παραβρέθηκα στη θεία λειτουργία που έγινε στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών, για τη γιορτή του Προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας, Μεγαλομάρτυρος Αγίου Αρτεμίου, καθώς και στις εκδηλώσεις που ακολούθησαν στο Ζάππειο για την Ημέρα της Αστυνομίας.
Παρόντες ήταν ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ κ. Καραμαλάκης, η ηγεσία του Υπουργείου Προστασιας του Πολίτη κ.κ. Χρυσοχοϊδης και Οικονομου, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Πατούλης, αξιωματικοί, συνάδελφοί βουλευτές κ πλήθος κόσμου.
Η επιστροφή του αισθήματος της ασφάλειας σε κάθε γειτονιά, αποτελεί προεκλογική δέσμευση κ προτεραιότητα για την κυβέρνηση μας και για το λόγο αυτό είμαστε και θα είμαστε στο πλευρό της Ελληνικής Αστυνομίας, αρωγοί στο δύσκολο έργο της. 

#Σπανάκης #ΝέαΔημοκρατία #νότιοςτομέαςΔημοσιεύθηκε στις 20 October 2019 | 4:56 pm


Η διατροφή στην πρόληψη της οστεοπόρωσης


Η οστεοπόρωση αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές χρόνιες μη μεταδοτικές ασθένειες, η οποία πλήττει τόσο τις γυναίκες, όσο και τους άνδρες. Σε παγκόσμιο επίπεδο, 1 στις 3 γυναίκες, αλλά και 1 στους 5 άνδρες άνω των 50 ετών θα παρουσιάσουν στη ζωή της οστεοπορωτικό κάταγμα, ενώ στην Ευρώπη κάθε περίπου 30 δευτερόλεπτα συμβαίνει ένα κάταγμα εξαιτίας της οστεοπόρωσης.

Αν και η οστεοπόρωση μπορεί εύκολα να διαγνωστεί από το θεράποντα ιατρό σας και να αντιμετωπιστεί, πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι δε θεραπεύεται τελικά στο σύνολό της.
ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ!


.

Δημοσιεύθηκε στις 20 October 2019 | 2:57 pm


ΔΤ - Στις εορταστικές εκδηλώσεις για την «Ημέρα της Αστυνομίας» ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης (εικόνες)


→Στις εορταστικές εκδηλώσεις για την «Ημέρα της Αστυνομίας» ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης  
→Γ. Πατούλης: Τιμούμε την Ελληνική Αστυνομία για την προσφορά της στην Πατρίδα και την κοινωνία –Η Περιφέρεια Αττικής θα είναι στο πλευρό της Ελληνικής Αστυνομίας όπου χρειαστείΟ Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης παρέστη σήμερα το πρωί στη θεία λειτουργία στη Μητρόπολη Αθηνών και στις εκδηλώσεις που πραγματοποιεί η Ελληνική Αστυνομία στο Ζάππειο στο πλαίσιο του εορτασμού της "Ημέρας της Αστυνομίας" και του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου.

Η θεία λειτουργία στη Μητρόπολη Αθηνών πραγματοποιήθηκε παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, του Υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του Υφυπουργού Ε. Οικονόμου, Βουλευτών, (Θ. Μπούρας, Β. Οικονόμου, Ν. Δούνια, Β. Σπανάκης, Θ. Πλεύρης, Κ. Μπογδάνος, Γ. Καμίνης, κ.α.), του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Μ. Καραμαλάκη, αξιωματικών του Σώματος, αιρετών και πλήθους κόσμου. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ειδική εκδήλωση στο Ζάππειο όπου μεταξύ άλλων έγιναν και επιδείξεις από αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας.Με αφορμή το σημερινό εορτασμό ο Περιφερειάρχης Αττικής προέβη στην παρακάτω δήλωση:

«Η 20η Οκτωβρίου είναι ημέρα τιμής και αναγνώρισης του έργου της Ελληνικής Αστυνομίας. Είναι μια ημέρα με ιδιαίτερη συμβολική αξία. Όπως έχω πράξει και στο παρελθόν ως Δήμαρχος και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, έτσι και τώρα ως Περιφερειάρχης Αττικής θα είμαι στο πλευρό των στελεχών της Αστυνομίας διευκολύνοντας το λειτούργημα που προσφέρουν, προς όφελος των πολιτών. Από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μου ως Περιφερειάρχης η συνεργασία μας με την Ελληνική Αστυνομία είναι ιδιαίτερα γόνιμη. Η συνεργασία μας σε περιπτώσεις όπως η αποξήλωση αφισών και του ελέγχου των σχολικών λεωφορείων είναι μερικά μόνο ενδεικτικά παραδείγματα. Η Περιφέρεια Αττικής τιμά και σέβεται το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, που κάτω από δύσκολες συνθήκες και ελάχιστα μέσα, δίνει δύσκολο αγώνα για την προστασία της ζωής, της περιουσίας και της αξιοπρέπειας των Ελλήνων πολιτών. Αναγνωρίζουμε τη μεγάλη σημασία ενός θεσμού με ουσιαστική προσφορά στην ελληνική κοινωνία. Η συμβολή των Ελλήνων αστυνομικών στην ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες είναι ουσιαστική. Θα είμαστε δίπλα τους όπου χρειαστεί».

Δημοσιεύθηκε στις 20 October 2019 | 2:48 pm


ΠΟΕ-ΟΤΑ : Συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι Μοσχάτου - Ταύρου


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι εργαζόμενοι του Δήμου Μοσχάτου Ταύρου συνεχίζουν να συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Θέλουμε να ενημερώσουμε τους κατοίκους της περιοχής ότι για όσο χρονικό διάστημα διαρκούν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων, η αποκομιδή των απορριμμάτων δεν θα γίνεται κανονικά.

Καλούμε όλους τους πολίτες να περιορίσουν την απόθεση απορριμμάτων και η απόθεση των απολύτως αναγκαίων προς αποκομιδή, να φροντίζουν να γίνεται αποκλειστικά εντός των κάδων. Επίσης, τους καλούμε να αποφύγουν την απόθεση κλαδιών και άλλων υλικών από κήπους, καθώς και ογκώδη αντικείμενα.

Η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, αλλά και της αισθητικής της πόλης μας, είναι υπόθεση όλων μας.


ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η Ε.Ε. ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΩΣ ΕΞΗΣ:

1. Συμμετέχουμε και διευρύνουμε την ΑΠΟΧΗ από κάθε υπερωριακή απασχόληση και Εργασία για το Σάββατο 19 και Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019.

2. Την ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019 πραγματοποιούμε μαζικές ολοήμερες Γενικές Συνελεύσεις (ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ) δίνοντας το μήνυμα στους εργαζόμενους της κρισιμότητας και της αναγκαιότητας συμμετοχής στις κινητοποιήσεις για περιφρούρηση των υπηρεσιών αλλά και των θέσεων εργασίας. Τα Γκαράζ των Δήμων παραμένουν κλειστά και γίνονται το κέντρο ενημέρωσης του αγώνα πάλης και αντίστασης στους εργαζόμενους και πολίτες με αίτημα την απόσυρση του «Αναπτυξιακού Νομοσχεδίου» και του άρθρου 179 που ξεπουλά μπιτ-παρά τις Δημόσιες Υπηρεσίες.

3. Με πρωτοβουλία των Συλλόγων-Μελών ζητάμε την έκτακτη σύγκληση των Δημοτικών Συμβουλίων προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις καταδίκης του άρθρου 179 που κατατέθηκε εν αγνοία και χωρίς την συναίνεση των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 

4. Την ΤΡΙΤΗ 22 και την ΤΕΤΑΡΤΗ 23 Οκτωβρίου 2019 η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. προκηρύσσει 48ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ των εργαζομένων στις υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού. Με αποφάσεις των Δ.Σ. των Συλλόγων-Μελών μπορεί η απεργία να επεκταθεί στο σύνολο των εργαζομένων του Δήμου. 

5. Την ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019 στις 10.00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί Μηχανοκίνητη Πορεία με σημείο εκκίνησης τα γραφεία της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στην Πλατεία Καραϊσκάκη-Αθήνα.

6. Την ΠΕΜΠΤΗ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019, η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-ΟΤΑ προκηρύσσει 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ όλων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και την ίδια ημέρα στις 11.00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας (Καρόλου 24-Πλατεία Καραϊσκάκη) Πανελλαδικό Συλλαλητήριο με ενωτικό-δυναμικό κάλεσμα συμμετοχής και αλληλεγγύης σε Ομοσπονδίες του Δημοσίου αλλά και του Ιδιωτικού Τομέα. 

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ 
ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ 
ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΩΝ Ο.Τ.Α.
ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ
ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ
Ο.Τ.Α. ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ
ΝΕΟΙ ΦΟΡΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ .

.

Δημοσιεύθηκε στις 20 October 2019 | 2:31 pm


Ξεκινούν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις - Πότε «πέφτουν» Black Friday και Cyber Monday


Πλησιάζει ο πρώτος μήνας των εκπτώσεων για τη φετινή σεζόν, καθώς την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου ξεκινούν οι φθινοπωρινές εκπτώσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν 10 ημέρες.

Σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών οι εμπορικές επιχειρήσεις θα πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή στα εξής:

- Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (διαγεγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική.

- Επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

- Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

- Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν ότι η παλαιά τιμή πώλησης, που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Φέτος, η Black Friday «πέφτει» στις 29 Νοεμβρίου 2019, ενώ η Cyber Monday «πέφτει» στις 2 Δεκεμβρίου 2019.

cnn.gr

.

Δημοσιεύθηκε στις 20 October 2019 | 12:34 pm


Στον εισαγγελέα όσοι αναρτούν παράνομες διαφημιστικές πινακίδες στους δρόμους της Αττικής


→Μηδενική ανοχή στην παράνομη ανάρτηση διαφημιστικών πινακίδων στους δρόμους της Αττικής –Όσοι διαφημιστές και διαφημιζόμενοι συνεχίζουν να παρανομούν από τη Δευτέρα θα παραπέμπονται στον εισαγγελέα

→Γ. Πατούλης: Είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε τέλος σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση –Οι δήμοι οφείλουν να επιβάλουν τις νόμιμες κυρώσεις στους παραβάτες, όσοι δεν το πράξουν θα φέρουν ευθύνηΗχηρό μήνυμα πως η Περιφέρεια Αττικής, στο σύνολο της έκτασης  και των 66 Δήμων της,  δεν θα επιτρέψει να συνεχιστεί το φαινόμενο της παράνομης ανάρτησης διαφημιστικών πινακίδων στέλνει ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης.

Όπως διαπιστώθηκε από αυτοψίες, σε πολλά σημεία της Αττικής διαφημιστές και διαφημιζόμενοι συνεχίζουν να παρανομούν και να αναρτούν διαφημιστικές πινακίδες.

Ήδη η Περιφέρεια έχει ζητήσει την παρέμβαση των δημάρχων προκειμένου να προχωρήσουν από τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου στην επιβολή προστίμων και κυρώσεων σε όσες περιπτώσεις διαπιστώνεται παρανομία.

Σήμερα με εντολή του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, συνεργεία της Περιφέρειας με την επίβλεψη της Εντεταλμένης Συμβούλου Ευρώπης Κοσμίδη, προχώρησαν στην αφαίρεση διαφημιστικού υλικού από την περιοχή του δήμου Μενιδίου.

Τη Δευτέρα συνεργεία του δήμου Ψυχικού –Φιλοθέης θα πραγματοποιήσουν αντίστοιχη δράση για την αφαίρεση αφισών που έχουν τοποθετηθεί και πάλι στο διάζωμα επί της Λ. Κηφισίας.

«Οφείλουμε όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας διαφορετικά κινδυνεύουμε με κυρώσεις»

Ο κ. Πατούλης με αφορμή τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις διαφημιστών και διαφημιζόμενων καλεί τους δημάρχους να προβούν στις νόμιμες ενέργειες για την επιβολή προστίμων και την παραπομπή των παραβατών στη δικαιοσύνη. Μάλιστα επισημαίνει ότι όποιος δεν το πράξει διατρέχει τον κίνδυνο να του επιβληθούν κυρώσεις για παράβαση καθήκοντος και απώλεια εσόδων.

«Η δέσμευση μας για τήρηση της νομιμότητας θα γίνει πράξη. Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε δράση για τον καθαρισμό των δρόμων από τις παράνομες και επικίνδυνες πινακίδες είχαμε ξεκαθαρίσει ότι όσοι συνεχίσουν να παρανομούν θα καταγγέλλονται και η υπόθεση θα πηγαίνει στον εισαγγελέα προκειμένου να επιβάλλονται και τα προβλεπόμενα πρόστιμα. Όποιος θέλει να διαφημίζεται, θα πρέπει να το  κάνει νόμιμα.  Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίξει με τις ζωές των πολιτών.

Καλώ τους δημάρχους που διαπιστώνουν ότι το φαινόμενο της παράνομης ανάρτησης διαφημιστικών πινακίδων συνεχίζεται, να προβούν ως οφείλουν στις νόμιμες ενέργειες. Σε διαφορετική περίπτωση γνωρίζουν ότι διατρέχουν τον κίνδυνο να κατηγορηθούν για παράβαση καθήκοντος».

Δημοσιεύθηκε στις 19 October 2019 | 8:35 pm


Δήμος Μοσχάτου - Ταύρου : Μην κατεβάζετε σκουπίδια στους δρόμους το Σαββατοκύριακο


Ανακοίνωση της Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Καθαριότητας του Δήμου Μοσχάτου - Ταύρου, με αφορμή τις κινητοποιήσεις και την απεργία των εργαζομένων καθαριότητας

Λόγω των κινητοποιήσεων και της απεργία των εργαζομένων στους Δήμους, παρακαλούμε οι πολίτες του Δήμου μας να μην αποθέτουν δημόσια τα απορρίμματα το Σαββατοκύριακο (19-20 Οκτωβρίου).

Διαβεβαιώνουμε τους κατοίκους μας ότι θα κάνουμε τα πάντα για να διασφαλίσουμε την δημόσια υγεία και σε συνεργασία με τους εργαζόμενους, θα λειτουργήσουν δύο απορριμματοφόρα για την αποκομιδή των απορριμμάτων σε κεντρικά σημεία του Μοσχάτου και του Ταύρου όπου λειτουργούν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Καθαριότητας
Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου

.

Δημοσιεύθηκε στις 19 October 2019 | 6:07 pm


Κοτόπουλα Κοντοχρήστος Μοσχάτου: Ο τυχερός του τριήμερου ταξιδιού στην Ναύπακτο!


Στο κατάστημα κοτόπουλα Ναυπάκτου Κοντοχρήστος στο Μοσχάτο ,πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο 19 Οκτωβρίου η κλήρωση για το τριήμερο ταξίδι στην Ναύπακτο (2 διανυκτερεύσεις για 2 άτομα με πρωινό στο ξενοδοχείο Ακτή) και μεγάλος νικητής είναι ο κ.Βασίλειος Αργέντος.
Τον τυχερό λαχνό τράβηξε από την κληρωτίδα ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Μοσχάτου - Ταύρου κ.Σπύρος Αγγελόπουλος.

.

Δημοσιεύθηκε στις 19 October 2019 | 5:21 pm


O Λευτέρης Πετρούνιας «τρολάρει» τη Βασιλική Μιλλούση


Ο αθλητής ανυπομονεί να γίνει πατέρας!!

Η Βασιλική Μιλλούση και ο Λευτέρης Πετρούνιας ανυπομονούν να κρατήσουν στην αγκαλιά τους το κοριτσάκι τους.

Το επικό «τρολάρισμα» στην σύζυγο του!

Ο αθλητής δεν μπορεί να κρύψει τον ενθουσιασμό του που θα γίνει πατέρας και αρκετές φορές δημοσιεύει φωτογραφίες με την αγαπημένη του.

Πρόσφατα, δημοσίευσε μία φωτογραφία στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram με τη Βασιλική στον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης της.

Στη φωτογραφία η ίδια κρατάει τη φουσκωμένη κοιλίτσα της, ενώ φοράει μία κολλητή αθλητική μπλούζα.

Ο χρυσός ολυμπιονίκης με χιουμοριστική διάθεση θέλησε να σχολιάσει τις στυλιστικές της επιλογές, γράφοντας: «Θέλει και αθλητικά ρούχα πανάθεμα την».


tanea.gr

.

Δημοσιεύθηκε στις 19 October 2019 | 12:37 pm


ΔΤ - Γ. Πατούλης : Υπηρετούμε μόνον το συμφέρον των πολιτών της Αττικής


→Γ. Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής : Υπηρετούμε μόνον το συμφέρον των πολιτών της Αττικής

→Εντολή στις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής να απαντήσουν άμεσα και τεκμηριωμένα στις ενστάσεις του Δήμου Μαραθώνα για το Γραμματικό. Αν το έργο είναι παράνομο, θα ακυρωθεί και οι υπεύθυνοι θα πάνε στον εισαγγελέα

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, αμέσως μόλις έλαβε την ανοικτή επιστολή του Δημάρχου Μαραθώνα Σ. Τσίρκα, στην οποία περιέχονται συγκεκριμένες τεχνικές ενστάσεις όσον αφορά τα δεδομένα στα οποία στηρίχθηκε η κατά πλειοψηφία απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής της 16ης Οκτωβρίου, σχετικά με την έναρξη δοκιμαστικής λειτουργίας του ΟΕΔΑ Γραμματικού, τη διαβίβασε στις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, με εντολή να απαντήσουν άμεσα, ως τη Δευτέρα το πρωί, σημείο προς σημείο, στις ενστάσεις αυτές.

Αμέσως μόλις λάβει τις τεκμηριωμένες απαντήσεις της αρμόδιας Διεύθυνσης της Περιφέρειας, θα καλέσει το Δήμαρχο Μαραθώνα και τους τεχνικούς του συμβούλους σε συνάντηση, προκειμένου να του παρουσιαστούν οι απόψεις των υπηρεσιών πάνω σε ένα ζήτημα, που αφορά όλους τους πολίτες της Βορειοανατολικής Αττικής.

Με αφορμή την εξέλιξη αυτή, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης έκανε την παρακάτω δήλωση:

"Ανέλαβα τα καθήκοντά μου ως Περιφερειάρχης πριν από μόλις 48 μέρες , με την ισχυρή λαϊκή εντολή να δώσω λύση στο μεγαλύτερο αυτή τη στιγμή πρόβλημα για την Αττική και τους κατοίκους της, στο ζήτημα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων του Λεκανοπεδίου. Η απόφαση που λάβαμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο της 16ης Οκτωβρίου, για έναρξη της δοκιμαστικής λειτουργίας της εγκατάστασης του Γραμματικού, στηρίχθηκε στα δεδομένα που μας παρουσιάστηκαν από τις τεχνικές υπηρεσίες μας, όσον αφορά τις υποχρεώσεις και δεσμεύσεις που ήδη έχουν αναληφθεί από τις προηγούμενες Διοικήσεις.
Αν αποδειχθεί με βάση τις ενστάσεις του Δημάρχου Μαραθώνα ότι το έργο είναι παράνομο, θα το σταματήσουμε και θα στείλουμε στον εισαγγελέα όσους σπατάλησαν τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων .
Αν όμως οι ενστάσεις αποδειχθούν αβάσιμες, θα προχωρήσουμε σε συνεννόηση με το Δήμο και τους κατοίκους, στη δοκιμαστική λειτουργία της εγκατάστασης του Γραμματικού.
Η δική μας Διοίκηση θέλει να λύσει το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής με συναίνεση , συνεργασίες και υπευθυνότητα, μακριά από τη λογική των άσκοπων συγκρούσεων και του λαϊκισμού.
Τονίζω κατηγορηματικά ότι οι αποφάσεις μας δεν υπηρετούν κανένα άλλο συμφέρον, πέραν του συμφέροντος των κατοίκων της Αττικής, γι’ αυτό και δεν εκβιαζόμαστε από κανέναν".

.

Δημοσιεύθηκε στις 19 October 2019 | 12:01 pm


Ημέρα Υιοθεσίας Γάτας 20 Οκτωβρίου 2019 (vid)


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΗΜΕΡΑ ΥΙΟΘΕΣΙΑΣ ΓΑΤΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019 

Το link του βιντεο
https://youtu.be/XqZo4XrIAiA

Οι Γάτες είναι Υπέροχα Πλάσματα!

Οι Αδέσποτες Γάτες της Ελλάδας ΔΕΝ επιβιώνουν στους δρόμους
Υιοθέτησε μια αδέσποτη γάτα από το φιλοζωικό σωματείο της περιοχής σου ή σώσε ένα ζώο από το δρόμο

Ημέρα Υιοθεσίας Γάτας
Κυριακή 20 Οκτωβρίου 10 πμ- 6μμ
Κινηματογράφος Μελίνα Μερκούρη, Κεντρική Πλατεία Ηλιούπολης, Λεωφόρος Ειρήνης 50, Ηλιούπολη

Οι Φίλοι ΔΕΝ Αγοράζονται!
Ανοίξτε την Αγκαλιά σας και Σώστε ένα Αδέσποτο!
www.zeil.gr

Ευχαριστούμε θερμά για την δημιουργία του ραδιοφωνικού και τηλεοπτικού σποτ: τον Στάθη Νικολακόπουλο και το Media Lab του Δήμου Ηλιούπολης για την ηχογράφηση και την μίξη του ήχου 
Τον Ηλία Ηλιάδη για τα υπέροχα πλάνα του και το μοντάζ www.elichord.gr
Σενάριο, Κείμενα, Εκφώνηση, Επιμέλεια Project Αγγελική Παναγιωτοπούλου

www.zeil.gr
[email protected]

Δημοσιεύθηκε στις 19 October 2019 | 11:55 am


Μοσχατο - Ειδήσεις και Νέα

Στο Μοσχάτο ο Κατίδης - Fosonline

Στο Μοσχάτο ο Κατίδης  Fosonline

Δημοσιεύθηκε στις 31 July 2019 | 10:00 am


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Μοσχατο

Φιλικοί ιστότοποι: