Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Μεσσηνίας   >   Γαργαλιανοι    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Κόρινθος: Γερανός φορτηγού χτύπησε σε γέφυρα και έπεσε σε ΙΧ

Κόρινθος: Γερανός φορτηγού χτύπησε σε γέφυρα και έπεσε σε ΙΧ

Αγιο είχαν οδηγοί σε διερχόμενα οχήματα στην Κόρινθο όταν έπεσε πάνω τους γερανός φορτηγού.

Το περιστατικό σημειώθηκε νωρίς το πρωί στην Π.Ε.Ο Κορίνθου - Άργους, στην Κόρινθο, όταν γερανός φορτηγού χτύπησε σε γέφυρα, με αποτέλεσμα να σπάσει και να καταλήξει σε διερχόμενα αυτοκίνητα.

Στο σημείο μετέβη περιπολικό του Τμήματος Τροχαίας Κορίνθου, ενώ δεν σημειώθηκε τραυματισμός.

Οπως μπορούμε να δούμε στις φωτογραφίες του korinthostv.gr το διερχόμενο φορτηγό χτύπησε στη γέφυρα με τον γερανό με αποτέλεσμα να πέσει.

Δημοσιεύθηκε στις 16 April 2024 | 1:15 pm


Καλαμάτα: Εγκαίνια της έκθεσης "Α. Τάσσος - Χαρακτική 1940-1985"

Καλαμάτα: Εγκαίνια της έκθεσης "Α. Τάσσος - Χαρακτική 1940-1985"

Στα εγκαίνια της έκθεσης "Α. Τάσσος - Χαρακτική 1940-1985" προσκαλούν η Συλλογή ελληνικών ενδυμασιών "Βικτωρία Γ. Καρέλια" και η Εταιρεία Εικαστικών Τεχνών Α. Τάσσος το Σάββατο 20 Απριλίου στις 7 μ.μ. στον εκθεσιακό χώρο του Λυκείου Ελληνίδων Καλαμάτας.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 23 Ιουνίου.

Δημοσιεύθηκε στις 16 April 2024 | 12:58 pm


Πειραιάς: Κτίριο κατέρρευσε στο Πασαλιμάνι – Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες

Πειραιάς: Κτίριο κατέρρευσε στο Πασαλιμάνι – Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες

Τραγωδία εκτυλίχθηκε στον Πειραιά το πρωί της Τρίτης καθώς υπάρχει νεκρός από την κατάρρευση τμήματος διώροφου εγκαταλελειμμένου κτιρίου στο οποίο γίνονταν εργασίες την οδό Νεωρίων στο Πασαλιμάνι.

Σύμφωνα με το ethnos, ο νεκρός είναι 31 ετών και ειδικός φρουρός στο επάγγελμα, ενώ είχε πάει στην οικοδομή για ένα επιπλέον μεροκάματο.

Όπως αναφέρει η Πυροσβεστική, ο άνδρας βρισκόταν σε φορτηγό όχημα, το οποίο καταπλακώθηκε από δομικά υλικά και παρόλο που στην αρχή οι άνδρες της Πυροσβεστικής που έφτασαν στο σημείο είχαν επικοινωνία μαζί του, ο άνδρας ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του και παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Τρεις τραυματίες εργάτες και έξι προσαγωγές

Υπάρχουν επίσης τρεις τραυματίες εργάτες που βρίσκονταν στο κτίριο για τις εργασίες, ενώ ακόμα δεν έχουν γίνει σαφείς οι λόγοι για τους οποίος κατέρρευσε το τμήμα του κτιρίου, αλλά πιθανότατα πρόκειται για πρόβλημα στατικότητας που επιβαρύνθηκε από τις εργασίες. Για το συμβάν οι Αρχές έχουν προχωρήσει και σε έξι προσαγωγές.

Στο επιχειρησιακό κέντρο της πυροσβεστικής σύμανε συναγερμός και άμεσα κινητοποιήθηκαν 24 πυροσβέστες με 8 οχήματα αλλά και ειδική ομάδα από την 1 ΕΜΑΚ με ειδικό σκύλο προκειμένου να ερευνήσουν για τυχόν εγκλωβισμένους.

Δημοσιεύθηκε στις 16 April 2024 | 12:37 pm


Τρομακτικό βίντεο με πυροβολισμούς έξω από νυχτερινό κέντρο της Θεσσαλονίκης

Τρομακτικό βίντεο με πυροβολισμούς έξω από νυχτερινό κέντρο της Θεσσαλονίκης

Ένα τρομακτικό βίντεο ήρθε στη δημοσιότητα πριν από λίγες ώρες, από το περιστατικό με τους πυροβολισμούς που σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου, έξω από νυχτερινό κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Όλα συνέβησαν μπροστά στα μάτια των έντρομων περαστικών που εκείνη την ώρα αποχωρούσαν από τα νυχτερινά κέντρα της περιοχής.

Πιο συγκεκριμένα ένας άνδρας 31 ετών που βρισκόταν στο κέντρο διασκέδασης, μαζί με έναν 41χρονο και έναν 26χρονο, μετά από διαπληκτισμό με υπάλληλο του καταστήματος, έβγαλε το πιστόλι που είχε στην κατοχή του και πυροβόλησε προς τον εξωτερικό χώρο του μαγαζιού, την ώρα που μάλιστα εισέρχονταν δυο άτομα στο κατάστημα.

Όπως φαίνεται στο βίντεο που φέρνει στη δημοσιότητα το STAR ο άνδρας βγάζει το πιστόλι και αρχίζει να πυροβολεί εν ψυχρώ προς την είσοδο του καταστήματος.

Δημοσιεύθηκε στις 16 April 2024 | 12:33 pm


Καλαμάτα: Αιτήσεις για φοίτηση στο 7ο Πειραματικό Γυμνάσιο

Καλαμάτα: Αιτήσεις για φοίτηση στο 7ο Πειραματικό Γυμνάσιο

Ολοκληρώνονται αύριο οι αιτήσεις για φοίτηση μαθητών/τριών στην Α' τάξη του 7ου Πειραματικού Γυμνασίου Καλαμάτας για το σχολικό έτος 2024-2025.

Έχουν προκηρυχθεί πενήντα θέσεις για να κληρωθούν παιδιά, ώστε να φοιτήσουν στην Α' Γυμνασίου.

Οι γονείς/κηδεμόνες που επιθυμούν τη συμμετοχή του παιδιού τους στην κλήρωση που θα διεξαχθεί στις 17 Μαΐου, μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση έως την Τετάρτη 17 Απριλίου και ώρα 23:59 μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr), κατηγορία Εκπαίδευση, υποκατηγορία Εγγραφή σε σχολείο, ενότητα Αίτηση εισαγωγής μαθητών και μαθητριών στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία.

Όπως αναφέρει η διεύθυνση του σχολείου, “το 7ο Πειραματικό Γυμνάσιο Καλαμάτας πρωτοστατεί στις διδακτικές καινοτομίες. Ακολουθεί σύγχρονες μεθόδους Διδακτικής. Στελεχώνεται από υψηλά καταρτισμένο διδακτικό προσωπικό. Συνεργάζεται με Πανεπιστήμια, σχολικά ιδρύματα του εξωτερικού, ερευνητικούς φορείς. Συμμετέχει σε μαθητικά συνέδρια, κοινωνικοποιεί τα παιδιά αρμονικά μέσα από τη διασύνδεση με κοινωνικούς φορείς. Οι βιωματικές δράσεις συνιστούν θεμέλιο της διδακτικής μας πράξης”.

Το σχολικό έτος 2023-2024 όπως τονίζεται, πραγματοποιήθηκαν 20 εκπαιδευτικές εκδρομές. Ταυτόχρονα, λειτουργούν 11 Όμιλοι Αριστείας και Καινοτομίας και 8 τμήματα Ενισχυτικής Διδασκαλίας.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 27210 29567.

 

Δημοσιεύθηκε στις 16 April 2024 | 12:15 pm


Kολομβία: Δολοφονήθηκε δημοσιογράφος που ερευνούσε υποθέσεις διαφθοράς

Kολομβία: Δολοφονήθηκε δημοσιογράφος που ερευνούσε υποθέσεις διαφθοράς

 

 

Κολομβιανός δημοσιογράφος, ο οποίος ερευνούσε κυρίως υποθέσεις διαφθοράς, δολοφονήθηκε την Κυριακή σε πόλη της βορειοανατολικής Κολομβίας, στα σύνορα με τη Βενεζουέλα, όπου συνολικά διαπράχθηκαν τουλάχιστον εννιά φόνοι στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, έγινε γνωστό από συγκλίνουσες πηγές.

Ο Χάιμε Βάσκες, 54 ετών, ήταν δημοσιογράφος, δικηγόρος και αγωνιστής γνωστός επειδή «αποκάλυπτε τη διαφθορά» στην περιοχή, τόνισε ο πρόεδρος της Κολομβίας, ο Γουστάβο Πέτρο, μέσω X (του πρώην Twitter).

Ο πρόεδρος Πέτρο έδωσε εντολή να διενεργηθεί «έρευνα σε βάθος» για να συλληφθούν οι δράστες.

Στοιχεία και βίντεο κυκλωμάτων παρακολούθησης που δημοσιοποίησαν κολομβιανά ΜΜΕ πιστοποιούν πως ο Χάιμε Βάσκες δολοφονήθηκε την Κυριακή, μέσα σε εμπορικό κατάστημα στην Κούκουτα, μπροστά σε τουλάχιστον δέκα μάρτυρες.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα πρέπει να εξεταστεί και το κινητό τηλέφωνο του δημοσιογράφου, που φέρονται να πείραξαν «δημόσιοι λειτουργοί μετά τον θάνατό του», πρόσθεσε ο κ. Πέτρο.

Συγγενείς του εκλιπόντος επιβεβαίωσαν πως ο λογαριασμός του στην πλατφόρμα WhatsApp χρησιμοποιήθηκε μετά το έγκλημα.

Ο θανών ήταν «αφοσιωμένος» στην «έρευνα και στην ανάδειξη στον δημόσιο διάλογο ζητημάτων για τα οποία πολλοί προτιμούν να μη μιλούν», υπογράμμισε χθες σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό δίκτυο εθνικής εμβέλειας ο Τζόναθαν Μοχίκα, φίλος του Χάιμε Βάσκες.

Μέσω Facebook, ο δημοσιογράφος έκανε εκπομπές στις οποίες αποκάλυπτε παρανομίες σε δημόσιες συμβάσεις και καταχρήσεις εξουσίας των τοπικών αρχών.

«Δεχόταν μόνιμα απειλές» εξαιτίας των αποκαλύψεών του, τόνισε ο κ. Μοχίκα.

Το κολομβιανό ίδρυμα για την ελευθερία του Τύπου (FLIP) καταδίκασε τον φόνο και ζήτησε «ταχεία και σε βάθος έρευνα».

«Η δουλειά του Χάιμε Βάσκες, που αποκάλυπτε παρατυπίες σε δημόσιες συμβάσεις και ενέργειες διαφθοράς, τον είχε κάνει πολύ γνωστό» στους πολίτες, τόνισε ακόμη το ίδρυμα αυτό, που καταμετρά 167 δολοφονίες δημοσιογράφων από το 2006.

Σύμφωνα με τα δεδομένα του FLIP, 163 δημοσιογράφοι έκαναν γνωστό πως δέχθηκαν απειλές το 2023.

Προχθές Κυριακή η γενική εισαγγελία της Κολομβίας ανέφερε μέσω X ότι ο δράστης της δολοφονίας, αφού πυροβόλησε επανειλημμένα τον δημοσιογράφο και ακτιβιστή, «διέφυγε με μοτοσικλέτα».

Το Σάββατο, άλλοι τρεις άνθρωποι δολοφονήθηκαν μέσα σε εμπορικό κατάστημα στην ίδια πόλη, την Κούκουτα. Ενώ, σύμφωνα με πηγή του Γαλλικού Πρακτορείου στην αστυνομία, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας διαπράχθηκαν συνολικά εννέα φόνοι.

Στη συγκεκριμένη περιοχή δρουν πολλές και διάφορες συμμορίες και ένοπλες οργανώσεις — ακροδεξιοί παραστρατιωτικοί, η οργάνωση ανταρτών ELN (Στρατός Εθνικής Απελευθέρωσης, γκεβαριστές), καθώς και διαφωνούντες της πρώην οργάνωσης ανταρτών FARC (Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας), που απέρριψαν τη συμφωνία ειρήνης του 2016 κι έχουν ξαναπάρει τα όπλα.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

 

Δημοσιεύθηκε στις 16 April 2024 | 11:58 am


Κίνα: Οδηγός... αγκαλιά με τζαμαρία καταστήματος (βίντεο)

Κίνα: Οδηγός... αγκαλιά με τζαμαρία καταστήματος (βίντεο)


Άναυδοι και τρομαγμένοι οι θαμώνες και υπάλληλοι ινστιτούτου ομορφιάς στην πόλη Ζούζου της Κίνας, παρακολούθησαν μία οδηγό να πέφτει πάνω στην τζαμαρία του καταστήματος, διαλύοντας την.

Η γυναίκα που είχε... μόλις αγοράσει το καινούριο αυτοκίνητο της από αντιπροσωπεία εκεί κοντά, αναγκάστηκε να κάνει ελιγμό για να αποφύγει άλλο όχημα με αποτέλεσμα το τρακάρισμα.

Δημοσιεύθηκε στις 16 April 2024 | 11:52 am


Ξεκίνησε 1ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ για τους Ωκεανούς

Ξεκίνησε 1ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ για τους Ωκεανούς

 

Ξεκίνησε το 1ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ για τους Ωκεανούς με θέμα τη Θάλασσα, Our Ocean Film Festival, το οποίο θα φιλοξενείται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών έως την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024. Το φεστιβάλ οργανώνεται επ' ευκαιρία της παγκόσμιας Διάσκεψης Our Ocean, η οποία πραγματοποιείται στην Ελλάδα.

Όπως επισήμανε ο υφυπουργός Πολιτισμού, Χρίστος Δήμας το 1ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ για τους Ωκεανούς (Our Ocean Film Festival) προσφέρει έναν εναλλακτικό τρόπο για να αναλογιστεί κανείς τις περιβαλλοντικές απειλές.

«Η Ελλάδα έχει επιβεβαιώσει εκ νέου τη δέσμευσή της να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή στις παγκόσμιες προσπάθειες απέναντι στην κλιματική κρίση και στις περιβαλλοντικές απειλές. Είναι πολύ σημαντικό να αξιοποιήσουμε τη δυναμική και την επιρροή που έχει η τέχνη, ώστε οι κοινωνίες να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν ακόμα περισσότερο στα κρίσιμα ζητήματα της ανθρωπότητας, όπως είναι το περιβάλλον ή η κλιματική κρίση. Το Our Ocean Film Festival επιδιώκει την κινητοποίηση του κοινού και την συμμετοχή του στον παγκόσμιο διάλογο για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, μέσω του κινηματογράφου», ανέφερα χαρακτηριστικά.

Για ένα έργο χωρίς αποκλεισμούς, αφιερωμένο στους Ωκεανούς, το οποίο ελπίζουν να εξελιχθεί σε έναν μόνιμο θεσμό, έκανε λόγο η ειδική απεσταλμένη του πρωθυπουργού για τους Ωκεανούς, συντονίστρια του Our Ocean Conference 2024, πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής και βουλευτής της ΝΔ στην Ηλεία, Δρ. Διονυσία- Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, μιλώντας στην έναρξη του 1ου Our Ocean Film Festival.

« Για τρεις ημέρες, θα έχουμε την ευκαιρία να ξεκινήσουμε ένα ταξίδι εξερεύνησης, έμπνευσης και υπεράσπισης της προστασίας και διατήρησης των πολύτιμων θαλάσσιων οικοσυστημάτων μας.

Παρουσιάζονται βραβευμένες ταινίες, ταινίες μικρού μήκους, ντοκιμαντέρ και κινούμενα σχέδια από τους μεγαλύτερους παραγωγούς στον κόσμο, μεταξύ των οποίων και μερικές πολύ ενδιαφέρουσες ελληνικές παραγωγές.

Πρόκειται για ένα Φεστιβάλ Κινηματογράφου που αποδίδει τα εύσημα στο θαυμάσιο έργο που επιτελούν οι εξαιρετικές ομάδες ωκεανογραφικών ιδρυμάτων, θαλάσσιων βιολόγων και ερευνητών που συμμετέχουν στο 9ο Our Ocean Conference», επισήμανε η κ. Αυγερινοπούλου.

Όπως είπε, τα θέματα των ταινιών ντοκιμαντέρ εντάσσονται στους έξι τομείς δράσης στους οποίους επικεντρώνεται η Διάσκεψη για τους Ωκεανούς:

1. Θαλάσσιες προστατευόμενες περιοχές

2. Βιώσιμη γαλάζια οικονομία,

3. Κλίμα-Ωκεανός,

4. Θαλάσσια ασφάλεια,

5. Βιώσιμη αλιεία και

6. θαλάσσια ρύπανση.

Επιπλέον, όπως είπε η κ. Αυγερινοπούλου, ιδιαίτερη έμφαση δίνεται σε τέσσερις οριζόντιους τομείς, που διατρέχουν και τις έξι προαναφερθείσες θεματικές της Διάσκεψης OOC, δηλαδή στον βιώσιμο τουρισμό σε παράκτιες περιοχές και νησιά, στην πράσινη ναυτιλία, στη μείωση της ρύπανσης των θαλασσών από πλαστικό και μικροπλαστικό και στην πράσινη μετάβαση στη Μεσόγειο,

«Μαζί, ας επαναβεβαιώσουμε τη δέσμευσή μας για ένα μέλλον όπου οι ωκεανοί θα ευδοκιμούν, θα σφύζουν από ζωή και ζωτικότητα για τις επόμενες γενιές», υπογράμμισε η κ. Αυγερινοπούλου ενώ καταλήγοντας ευχήθηκε «αυτές οι προβολές να αναζωπυρώσουν το πάθος για τη διατήρηση των ωκεανών και να μας ωθήσουν προς ένα πιο φωτεινό, πιο γαλάζιο μέλλον».

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Περιβάλλοντος, Πέτρος Βαρελίδης, αναφέρθηκε στις δεσμεύσεις των συμμετεχόντων στο 9ο Our Ocean Conference.

«Όλες τις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει θα τις τηρήσουμε», είπε ο κ. Βαρελίδης.

«H Διάσκεψη αποτελεί ένα πολύ σοβαρό βήμα ευαισθητοποίησης των πολιτών όλου του κόσμου στον παγκόσμιο διάλογο για την προστασία των θαλάσσιων ωκεανών, του θαλασσίου περιβάλλοντος μέσω της τέχνης του κινηματογράφου. Οι εξαιρετικές παραγωγές θα αναδείξουν πολύ κρίσιμα προβλήματα και λύσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής μέσω της προστασίας των θαλασσών και των ωκεανών. Η κοινωνία μας και κυρίως οι νέοι άνθρωποι οφείλουν να εμπλακούν σε έναν γόνιμο διάλογο για τη βιώσιμη διαχείριση και την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος. Η χώρα μας πρέπει να δώσει το παράδειγμα σε όλο τον πλανήτη για το πώς πρέπει να διασωθεί η πολύτιμη θάλασσα», σημείωσε από την πλευρά του ο βουλευτής της "Πλεύσης Ελευθερίας», Σπύρος Μπιμπίλας.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας εκδήλωσης του Our Ocean Film Festival, μίλησαν ο πρόεδρος του Παλάoυ Surangel S. Whipps Jr. και ο πρωθυπουργός της Κοινοπολιτείας της Δομινίκα, Dr. Roosevelt Skerrit καθώς επίσης και επιστήμονες από διάφορες χώρες, εκπρόσωποι μη κυβερνητικών οργανισμών καθώς και άνθρωποι των τεχνών.

Το Our Ocean Film Festival επιδιώκει την ευαισθητοποίηση και τη συμμετοχή του κοινού στον παγκόσμιο διάλογο για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος μέσω της Τέχνης του Κινηματογράφου.

Το Our Ocean Film Festival τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείων: Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και θα φιλοξενηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στην αίθουσα ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ από 15 έως 17 Απριλίου, και ώρες 12:00 έως 21:00, με ελεύθερη είσοδο. Οι ταινίες είναι υποτιτλισμένες στα Αγγλικά.

Το διεθνές κινηματογραφικό φεστιβάλ Our Ocean διοργανώνεται με την υποστήριξη του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, της Ένωσης Ελλήνων Σκηνοθετών του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας.

 

 ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοσιεύθηκε στις 16 April 2024 | 11:41 am


«Νότες Ψυχής» του Δημήτρη Τσιαμαντάνη

«Νότες Ψυχής» του Δημήτρη Τσιαμαντάνη

 

O λαϊκός συνθέτης Δημήτρης Τσιαμαντάνης παρουσιάζει το καινούριο του album, με τίτλο «Νότες Ψυχής», το οποίο ηχογραφήθηκε στην Σουηδία, μετά από πρόσκληση της εταιρείας Nobel Street Records.

Πρόκειται για 11 τραγούδια, που κινούνται σε ένα ευρύ φάσμα ρυθμών και ηχοχρωμάτων της ελληνικής μουσικής, από το ρεμπέτικο και το λαϊκό μέχρι το «έντεχνο», στα οποία τη μουσική και τους στίχους υπογράφει ο Δημήτρης Τσιαμαντάνης. Ερμηνεύουν η Ασπασία Στρατηγού, ο Απόστολος Μόσιος, ο Λεωνίδας Μπαλάφας, αλλά και ο ίδιος ο συνθέτης.

«Τα τραγούδια μου είναι τα βιώματά μου, είμαι εγώ και οι εμπειρίες μου», αναφέρει ο Τσιαμαντάνης. «Ακούστε τα, απολαύστε τα και ξετυλίγοντας το απαραίτητο περιτύλιγμα των ενορχηστρώσεων του αγαπημένου μου φίλου Κώστα Γεδίκη θα βρείτε την αλήθεια μου. Ίσως μέσα σε αυτά να βρείτε και τη δική σας ιστορία. Ευχαριστώ από καρδιάς τους φίλους μου μουσικούς, ερμηνευτές, ηχολήπτες και όλους τους συντελεστές που με τη δεξιοτεχνία τους καλλώπισαν και αγκάλιασαν απλόχερα τα τραγούδια μου».

 

Έπαιξαν οι μουσικοί: Κώστας Γεδίκης: μπουζούκι, μαντολίνο, μπαγλαμάς / Φίλιππος Ρέτσιος: πιάνο, κοντραμπάσο / Απόστολος Μόσιος: ακουστική & κλασική κιθάρα / Tuija Lappi Cialtrinos: βιολί / Μιχάλης Μπακάλης: τύμπανα, κρουστά / Νίκος Σαμαράς: τρομπέτα. / Dyar Jatal: κρουστά. Στο τραγούδι «Φοιτητής» έπαιξαν επίσης: Δημήτρης Νάσσιος: κλασική κιθάρα, banjo / Απόστολος Μόσιος: μπάσο, κρουστά / Λεωνίδας Μπαλάφας: κρουστά. Ενορχήστρωση: Κώστας Γεδίκης. Παραγωγή: Νικόλας Γιαλτρινός, Nobel Street Records.

Επιμέλεια παραγωγής: Απόστολος Μόσιος. Ηχογραφήσεις – mastering: Nobel Street Studios - Γκέτεμποργκ Ηχολήπτες: György Barocsai, Viktor Ericksson. Mastering: Arnold Lindberg. Συμπληρωματικές ηχογραφήσεις και μίξεις: Best of Studio – Αθήνα Ηχολήπτης: Απόστολος Μόσιος Πίνακας εξωφύλλου: Αστέρης Γκέκας Σχεδιασμός: Βάσω Γεδίκη To album «Νότες Ψυχής» είναι διαθέσιμο σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

 

 

Δημοσιεύθηκε στις 16 April 2024 | 11:30 am


Καλαμάτα: Συνεχίζεται η έκθεση Ρομποτικών Δεινοσαύρων

Καλαμάτα: Συνεχίζεται η έκθεση Ρομποτικών Δεινοσαύρων

 

Από τις 14 Απριλίου οι μικροί φίλοι έχουν την δυνατότητα να ζήσουν μία αξέχαστη εμπειρία, ένα συναρπαστικό ταξίδι στην ιστορία με Ρομποτικούς Δεινόσαυρους σε πραγματικές διαστάσεις στην έκθεση η οποία έχει στηθεί στη Νέα Είσοδο (δίπλα από το Metro), στην Καλαμάτα.


Περιλαμβάνει πρωτότυπες ιδέες που σχεδιάστηκαν κατά βάση, για τις ανάγκες της οικογενειακής ψυχαγωγίας και των σχολικών επισκέψεων, οι οποίες καλύπτουν όμως και τα ενδιαφέροντα των μεμονωμένων, ενήλικων και ξένων επισκεπτών.

Οι “Δεινόσαυροι” … Κινούνται – Βρυχώνται – Ανασαίνουν!!!!

Όλα τα εκθέματα είναι ρομποτικά, με κινήσεις, χρώματα, υφές και ήχους, που σε συνδυασμό με τη διακόσμηση του χώρου, ο επισκέπτης βιώνει την αίσθηση ότι βρίσκεται στον πραγματικό κόσμο που ζούσαν αυτά τα εντυπωσιακά προϊστορικά ζώα.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή καθημερινά (εκτός Τρίτης) από τις 5 μ.μ. έως τις 9 μ.μ. και τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες από 11 π.μ.-2 μ.μ. και 5 μ.μ.-9 μ.μ.. Προπώληση γίνεται στο dinosaurslive.net. Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 6940502756.

Δημοσιεύθηκε στις 16 April 2024 | 11:21 am


Τελευταίες παραστάσεις για το έργο «Η σημαία των Αθηνών»

Τελευταίες παραστάσεις για το έργο «Η σημαία των Αθηνών»

 

Το «Από Μηχανής» Θέατρο παρουσιάζει την τολμηρή μαύρη κωμωδία του Ανδρέα Κεντζού «Η σημαία των Αθηνών» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά που  ολοκληρώνει το ταξίδι της στις 25 Απριλίου. Το έργο είναι κατάλληλο για άνω των 15 ετών.

 

Διαβάστε επίσης - Ανδρέας Κεντζός: «Μέσα από την κωμωδία μπορούν να ειπωθούν τα πιο σκληρά πράγματα»

 

Λίγα λόγια για το έργο

Νύχτα 30ής Μαΐου 1941, Αθήνα.
Τρεις ατρόμητοι νεαροί σκαρφαλώνουν κρυφά στην Ακρόπολη και κάτω απ’ τη μύτη της γερμανικής φρουράς, κατεβάζουν τη σβάστικα και την πετούν σ’ ένα πηγάδι. Είναι «η πρώτη πράξη αντίστασης κατά του φασισμού στη σκλαβωμένη Ευρώπη». Οι έρευνες για την ανεύρεση της σημαίας αποβαίνουν άκαρπες.

Η σημαία όμως δεν έχει χαθεί. Βρίσκεται σε ένα σπίτι. Στην Αθήνα. Σήμερα. Στα χέρια μιας οικογένειας που αδυνατεί να αντιμετωπίσει το αδιέξοδό της.
Η μητέρα πίνει, ο πατέρας εθισμένος στα χαρτιά, η κόρη εργασιομανής, επενδύει όλο της το «είναι» στην καριέρα, αφήνοντας- υπό τον φόβο της κριτικής και της κοινωνικής προκατάληψης- κρυφή τη σχέση με τη σύντροφό της. Και στο επίκεντρο ο παππούς, ήρωας του άλλοτε, καθηλωμένος στην ακινησία του…

Η σημαία των Αθηνών του Ανδρέα Κεντζού, μια μαύρη οικογενειακή κωμωδία για τα σαθρά θεμέλια των ανθρώπινων σχέσεων που μάταια αγωνιούν να σταθούν ανάμεσα σε μυστικά, αυθαίρετες προσδοκίες και ζωτικά ψεύδη.

Η σημαία των Αθηνών του Ανδρέα Κεντζού είναι μια μαύρη οικογενειακή κωμωδία για τα σαθρά θεμέλια των ανθρώπινων σχέσεων που μάταια αγωνιούν να σταθούν ανάμεσα σε μυστικά, αυθαίρετες προσδοκίες και ζωτικά ψεύδη. Η σημαία - σύμβολο μιας σπουδαίας πράξης αντίστασης του παρελθόντος, βρίσκεται σε χέρια που δεν μπορούν να την αντέξουν. Η ανάγκη για ελευθερία - κοινωνική και ατομική, για αποδοχή, συμπερίληψη και ίσα δικαιώματα στην πράξη για όλους, είναι παντοτινή.

Και κάθε Τρίτη & Πέμπτη στις 21:00 και Τετάρτη στις 19:00. 

Πού: Πάνω Σκηνή «ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΗΣ» Θεάτρου, Ακαδήμου 13, Μεταξουργείο, Αθήνα (Σταθμός μετρό: Μεταξουργείο), τηλ: 210 5232097

Προπώληση: https://t.ly/-9iHP

 

Δημοσιεύθηκε στις 16 April 2024 | 11:04 am


Αστρολογία – 16/04/2024

Αστρολογία – 16/04/2024

Διάβασε τις Ημερήσιες Προβλέψεις του ζωδίου σου.

 

Κριός

Η Σελήνη μέσα από το ζώδιο του Λέοντα στον 5ο σου και σε αντίθεση με τον Πλούτωνα νωρίς το πρωί, θα τονίσει τις εγωιστικές σου διαθέσεις και την ανάγκη να ασχοληθείς μόνο με πράγματα που σου φέρνουν ευχαρίστηση. Θα έχεις αισιοδοξία, γενναιοδωρία και μπορείς να φανείς λίγο σνομπ και εγωιστής/τρια, ωστόσο θα ασκείς τέτοια γοητεία που δύσκολα θα μπορέσει κάποιος/α να σου κρατήσει κακία. Δίνεις ρεπό στον εαυτό σου και αφήνεις πίσω υποχρεώσεις και προβλήματα προκειμένου να εκφράσεις την δημιουργική και καλλιτεχνική πλευρά του εαυτού σου.

 

Ταύρος

Με την Σελήνη να έχει περάσει στον Λέοντα στον 4ο σου και σε αντίθεση με τον Πλούτωνα το πρωί, δεν ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς η ημέρα σου, μιας και στον επαγγελματικό χώρο θα δεχτείς πιέσεις. Απόφυγε να αντιδράσεις γιατί το πιθανότερο είναι να βγεις χαμένος/η και με τόσους πλανήτες στον 12ο σου, να σε πιάσουν τα ψυχοσωματικά σου. Θα θελήσεις να ξεφύγεις από τις κοινωνικές και επαγγελματικές υποχρεώσεις και θα κλειστείς στον εαυτό σου και στο σπίτι σου προκειμένου να κατανοήσεις γιατί αντιδράς έτσι όπως αντιδράς σε όσους σε περιβάλλουν.

 

Δίδυμοι

Με την Σελήνη να έχει περάσει στο ζώδιο του Λέοντα στον 3ο σου και σε αντίθεση με τον Πλούτωνα νωρίς το πρωί, θα νιώσεις πως κάποιοι/ες προσπαθούν να σου επιβάλλουν τις απόψεις τους. Ωστόσο θα έχεις καλή διάθεση και τάση για επικοινωνία, με την διαφορά πως οι απόψεις σου, θα βασίζονται σε υποκειμενικά κριτήρια και ανάλογα με την συναισθηματική φόρτιση που θα έχεις. Θα έχεις αυξημένες μετακινήσεις, δοσοληψίες και συναλλαγές και δεν αποκλείεται να συγκεντρώσεις πληροφορίες για μια συμφωνία που θέλεις να κλείσεις.

 

Καρκίνος

Με την Σελήνη να έχει περάσει στο ζώδιο του Λέοντα στον 2ο σου και σε αντίθεση με τον Πλούτωνα από τον 8ο σου το πρωί, πονοκεφαλιάζεις με χρέη και οφειλές που σε πνίγουν και δεν ξέρεις πως να τα διαχειριστείς. Συναισθηματικά θα νιώθεις πως προσπαθούν να σε ελέγξουν με αποτέλεσμα να νιώθεις ανασφαλής. Ωστόσο κατά την διάρκεια της ημέρας θα ασχοληθείς με τα οικονομικά σου και θα νιώσεις εξαρτημένος/η απ’ όλα όσα κατέχεις. Οσα και αν έχεις δεν θα σου φτάνουν και είναι πιθανό να σε πιάσει καταναλωτική μανία και τάση για πολυτέλεια.

 

Λέων

Με την Σελήνη να έχει περάσει στο ζώδιό σου και στον 1ο σου, θα τονιστούν τα φυσικά χαρακτηριστικά σου. Ωστόσο το πρωινό σου δεν θα είναι τόσο εύκολο με την αντίθεση της Σελήνης με τον Πλούτωνα, αφού νιώθεις την επιβολή και την εξουσία που προσπαθούν να σου ασκήσουν ως το μεδούλι σου.  Θα αντιμετωπίσεις προβλήματα στις σχέσεις σου αλλά μάλλον δεν θα ιδρώσει το αυτί σου. Η αλήθεια είναι πως τελευταία δίνεσαι στους/ις άλλους/ες οπότε δεν θα πειράξει για μια ημέρα να σε φροντίσουν και να σου κάνουν τα κέφια σου.

 

Παρθένος

Με την Σελήνη να έχει περάσει στο ζώδιο του Λέοντα στον 12ο σου και σε αντίθεση με τον Πλούτωνα από τον 6ο σου νωρίς το πρωί, θα νιώθεις άρρωστος/η από τις πολλές φοβίες και ανασφάλειες. Μην επιτρέψεις στον εαυτό σου να παρασυρθεί και να γίνει έρμαιο των συναισθημάτων του. Θα είσαι ιδιαίτερα μυστικοπαθής και κρυψίνους ίσως είναι καλό να μιλήσεις με κάποιον/α που εμπιστεύεσαι για να ξαλαφρώσεις και να αποφορτιστείς, αφού μόνος/η δεν θα την παλεύεις και θα κάνεις διάφορα σενάρια. Επίλεξε να έρθεις σε επαφή με χαρούμενους και αισιόδοξους ανθρώπους.

 

Ζυγός

Με την Σελήνη να έχει περάσει στον Λέοντα στον 11ο σου και σε αντίθεση με τον Πλούτωνα από τον 5ο σου το πρωί, είναι πιθανό να νιώσεις πως εξαιτίας των παιδιών σου ή του/ης ερωτικού/ής σου συντρόφου, δυσκολεύεσαι να υλοποιήσεις κάποιους στόχους και όνειρα. Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα βελτιωθεί η διάθεσή σου, θα αυξηθεί η τάση σου για κοινωνικότητες και επαφές και με ενθουσιασμό μικρού παιδιού θα θελήσεις να βρεθείς σε φιλικά και κοινωνικά περιβάλλοντα. Θα έχεις φιλόδοξα επαγγελματικά σχέδια και ενδέχεται να αναλάβεις ηγετικό ρόλο σε μια ομαδική εργασία.

 

Σκορπιός

Με την Σελήνη να έχει περάσει στον Λέοντα στον 10ο σου και σε αντίθεση με τον Πλούτωνα από τον 4ο σου το πρωί, θα έχεις συναισθηματικές συγκρούσεις. Προβλήματα που σε ταλαιπωρούν στο σπίτι τα φέρνεις στην εργασία και δυσκολεύεσαι να αποδώσεις. Ωστόσο στην πορεία συγκεντρώνεσαι στα επαγγελματικά σου και στις σχέσεις μέσα στον χώρο δείχνοντας πνεύμα καλής συνεργασίας αφού γνωρίζεις πολύ καλά πως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εκτεθείς και να δώσεις το δικαίωμα να σε σχολιάσουν αρνητικά. Εκείνο το οποίο θα πρέπει να προσέξεις είναι η εγωιστική σου διάθεση.

 

Τοξότης

Με την Σελήνη να βρίσκεται στον Λέοντα στον 9ο σου, τονίζεται η ανάγκη σου για ελευθερία. Θέλεις να ξεφύγεις από υποχρεώσεις και την πλήξη της καθημερινότητάς σου, ωστόσο το πρωί με την αντίθεση της Σελήνης με τον Πλούτωνα από τον 3ο σου, κάποιες συναντήσεις και καθημερινές εργασίες, δεν θα τις αποφύγεις. Κάνε τις δουλειές σου χωρίς να αντιδράσεις γιατί ούτως ή άλλως αργότερα θα αλλάξει η διάθεσή σου, και θα μπορέσεις να βρεις τον χρόνο που σου χρειάζεται για να κάνεις διαφορετικά πράγματα. Μπορεί να νοσταλγήσεις ανθρώπους ή συγγενείς που βρίσκονται μακριά.

 

Αιγόκερως

Με την Σελήνη να βρίσκεται στον Λέοντα στον 8ο σου θα είσαι συναισθηματικά φορτισμένος/η πολύ περισσότερο δε, τις πρωινές ώρες που θα σχηματίσει αντίθεση με τον Πλούτωνα. Νιώθεις ανικανοποίητος/η, ότι δεν υπάρχει ασφάλεια και σιγουριά από πουθενά και από κανέναν/καμία, με αποτέλεσμα να γίνεσαι καχύποπτος/η. Πριν απορρίψεις ανθρώπους φρόντισε να είσαι σίγουρος/η πως δεν ήσουν εσύ εκείνος/η που τους έσπρωξες στα άκρα. Θα είσαι αρκετά διαισθητικός/ή και σε οικονομικές διαπραγματεύσεις θα έχεις σωστό ένστικτο.

 

Υδροχόος

Από σήμερα η Σελήνη περνά στο ζώδιο του Λέοντα στον 7ο σου για να σου φέρει αυξημένη διάθεση για κοινωνικότητες και επαφές. Η αντίθεσή της το πρωί με τον Πλούτωνα θα σε κάνει μάστορα στην επιβολή και άσκηση  εξουσίας και δύσκολα κάποιος/α θα μπορέσει να σου εναντιωθεί. Είναι πιθανό να το παρακάνεις για να δεις μέχρι που είναι τα όριά τους και να δεις αν μπορούν να τα ξεπεράσουν. Κι ενώ θα έχεις αυτή την μαζοχιστική διάθεση από την άλλη πλευρά θα είσαι εξαρτημένος/η και με εμμονή θα προσπαθείς να γίνεις αποδεκτός/ή και να είσαι μέσα σε όλα.

 

Ιχθύες

Με την Σελήνη να έχει περάσει στο ζώδιο του Λέοντα στον 6ο σου θα έχεις μια αρκετά απαιτητική και κουραστική ημέρα προκειμένου να διευθετήσεις γραφειοκρατικές υποθέσεις. Ειδικά τις πρωινές ώρες θα ζοριστείς αρκετά με την αντίθεση της Σελήνης με τον Πλούτωνα από τον 12ο σου. Θα έχεις πολύ άγχος για την υγεία σου ειδικά αν το πρωινό σου το αξιοποιήσεις για να κάνεις ιατρικές εξετάσεις. Αργότερα που θα είσαι πιο ήρεμος/η θα ασχοληθείς με πρακτικά ζητήματα. Δεν αποκλείεται προκειμένου να ξεχαστείς να ξεσηκώσεις ολόκληρο το σπίτι στις δουλειές.

Δημοσιεύθηκε στις 16 April 2024 | 10:42 am


Οι εξαντλητικές πρόβες των 48 ιερειών ενόψει της τελετής αφής της Ολυμπιακής Φλόγας

Οι εξαντλητικές πρόβες των 48 ιερειών ενόψει της τελετής αφής της Ολυμπιακής Φλόγας

Οι εξαντλητικές πρόβες των 48 ιερέων ενόψει της τελετής αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης. Το Associated Press παρακολούθησε αυτές τις πρόβες, ενώ το Euronews παρουσίασε σπάνιο υλικό από τη διαδικασία.

Οι προετοιμασίες για την τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας είναι ένα σημαντικό μέρος της προετοιμασίας για τη μεγάλη αθλητική γιορτή, και η παρακολούθησή τους δίνει μια εικόνα του χρονοβόρου και πολύπλοκου έργου που απαιτείται για τη διεξαγωγή μιας τόσο μεγάλης εκδήλωσης.

Δημοσιεύθηκε στις 16 April 2024 | 10:29 am


Μανιταρόπιτα: Η συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε!

Μανιταρόπιτα: Η συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε!

Η συνταγή είναι από το κανάλι Homemade

Μια πίτα που μπορείτε να απολαμβάνετε όλες τις ώρες.

Υλικά

2 κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
500 γρ. μανιτάρια σε λεπτές φέτες
1 κόκκινη και 1 πράσινη πιπεριά σε φέτες
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
τραχανάς νηστίσιμος (ή μισοβρασμένο ρύζι)
μοσχοκάρυδο
425 γρ. αλεύρι γοχ
75 γρ. κίτρινο σταρένιο αλεύρι
αλάτι
260 γρ. Νερό (+, - 30)
2 κ.γ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. ξύδι
κορν φλάουρ
1 κ.σ. άνηθο
νερό
σουσάμι

 

Δημοσιεύθηκε στις 16 April 2024 | 10:10 am


Μαρία Κάλλας: Η γέννηση, οι σπουδές και η καθιέρωση της σπουδαίας σοπράνο

Μαρία Κάλλας: Η γέννηση, οι σπουδές και η καθιέρωση της σπουδαίας σοπράνο

Ο εκπομπή ρίχνει φως σε διάφορες πτυχές της ζωής της σπουδαίας σοπράνο.

Δημοσιεύθηκε στις 16 April 2024 | 9:50 am


Γαργαλιανοι - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Γαργαλιανοι





Φιλικοί ιστότοποι: