Στις δέκα το πρωί ξεκίνησε η πεζοπορική εξόρμηση από το δημοτικό σχολείο του Δάρα στον ιστορικό οικισμό Χάτζικα όπου και έγινε σύντομη ξενάγηση από τον πρόεδρο του συλλόγου Βασίλη Καπακλή. Στην συνέχεια στο παλαιό δημοτικό σχολείο μετά το πέρας της εξόρμησης ,οι γυναίκες του συλλόγου επιφύλαξαν πλούσιο τραπέζι με νηστίσιμα και παραδοσιακά γεύματα και γλυκά. Η παραδοσιακή φασολάδα και το ψωμί στον ξυλόφουρνο θύμισαν την γαστρονομική υπεραξίας της αυθεντικής Ελλάδας. Αξίζει να σημειωθεί πως η δράση που αγκαλιάστηκε από πλήθος κόσμου ήταν με ελεύθερη συμμετοχή και δωρεάν. Πρόκειται για μια δράση που πραγματοποιήθηκε για δεύτερη φορά και γίνεται θεσμός.
Ελλάδα > Ν. Μεσσηνίας > Γαργαλιανοι > Ειδήσεις & Τοπικά Νέα
Πεζοπορική εξόρμηση στο Δάρα

Δεκάδες επισκέπτες απόλαυσαν τη Κυριακή το πρωί παρά τον άστατο καιρό ιστορικό περίπατο και πλούσια νηστίσιμα εδέσματα, σε δράση που διοργάνωσαν ο Πολιτιστικός Σύλλογος ο Δάρας και η πεζοπορική βιωματική ομάδα τα Γεράκια.
Δημοσιεύθηκε στις 31 March 2025 | 8:57 pm
Μαθητές της Μεγαλόπολης συναντήθηκαν με τον Πολωνό Πρέσβη (βίντεο)

Στο πλαίσιο της συνδιάσκεψης, με θέμα «Οι Προτεραιότητες της Πολωνικής Προεδρίας στο Συμβούλιο της ΕΕ το πρώτο εξάμηνο του 2025», που γίνεται στο Δημαρχείο Μεγαλόπολης, το Σάββατο πραγματοποιήθηκε μια παράλληλη εκδήλωση, όπου μαθητές του Γυμνασίου Μεγαλόπολης, του Γενικού Λυκείου Μεγαλόπολης και του ΕΠΑΛ Μεγαλόπολης, μίλησαν με τον Πολωνό Πρέσβη, τον υφυπουργό Εσωτερικών, τους Ευρωβουλευτές, Βουλευτές και άλλους καλεσμένους της συνδιάσκεψης και έθεσαν προτάσεις και προβληματισμούς για την απολιγνιτοποίηση και την ανάδειξη των προβλημάτων της περιοχής.
Δημοσιεύθηκε στις 31 March 2025 | 8:38 pm
Εκθεση φωτογραφίας της Τζ. Λυκουρέζου και του Ανδ. Ζαχαράτου “Καλαβρία - Μάνη, Εγγύς Κόσμος”

Η έκθεση φωτογραφίας “Καλαβρία - Μάνη, Εγγύς Κόσμος” της Τζένης Λυκουρέζου και του Ανδρέα Ζαχαράτου παρουσιάζεται στον χώρο τέχνης Α49 στην Καλαμάτα.
Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 11 Απριλίου στις 8 μ.μ., ενώ η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 31 Μαΐου.
Η φωτογραφική σύμπραξη των δύο δημιουργών επιχειρεί να αναδείξει τις βαθύτερες συνδέσεις μεταξύ των ανθρώπων και των τόπων της Καλαβρίας και της Μάνης, δύο περιοχών της Μεσογείου με κοινά γεωγραφικά, φυσικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά. Μέσα από τις εικόνες τους, οι καλλιτέχνες αναζητούν τις υπόγειες ανθρωπολογικές σχέσεις που διαμορφώθηκαν ανά τους αιώνες και τις αποτυπώνουν στη φωτογραφική τους αφήγηση. Οι φωτογραφίες που εκτίθενται είναι αναλογικές και χωρίζονται σε δύο ενότητες: Ανθρωποι, Τοπίο.
Την επιμέλεια της έκθεσης έχει αναλάβει η Τζένη Λυκουρέζου, ενώ πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Φωτογραφικής Ομάδας Καλαμάτας (Φ.Ο.ΚΑΛ), του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Γυναικών Μάνης, των εκδόσεων "Τόπος" και της Ελληνικής Λέσχης Leica.
Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό από τη Δευτέρα (11/4) έως Παρασκευή, από τις 11 π.μ. έως τις 2 μ.μ. και από τις 6 μ.μ. έως τις 9 μ.μ., καθώς και το Σάββατο από τις 11 π.μ. έως τις 2 μ.μ.. Τις Κυριακές και τις αργίες ο χώρος θα παραμένει κλειστός.
Δημοσιεύθηκε στις 31 March 2025 | 8:22 pm
Συγκεντρωτική έκδοση ποιημάτων του Τάκη Αναστόπουλου

Κυκλοφόρησε από τον εκδοτικό οίκο Περισπωμένη η συγκεντρωτική έκδοση των ποιημάτων του Τάκη Αναστόπουλου, με τίτλο «ΠΟΙΗΜΑΤΑ, 1993-2019».
Πρόκειται για ποιήματα που εστιάζουν με ρεαλιστική διάθεση σε διάφορες εκφάνσεις της ζωής, χωρίς στοιχεία υπερβολής και ισχυρής δραματοποίησης. Ταυτόχρονα, εγείρουν προβληματισμό στα κριτήρια που αναδιαμορφώνουν τις εσωτερικές δυνάμεις και ισορροπίες που καθορίζουν τον συγγραφέα, αναδεικνύοντας με λιτή γλώσσα το γεγονός ότι, όλα πάντοτε αρχίζουν. Όλα κατευθύνονται διαρκώς σε μία επόμενη φάση.
Συχνά και παράλληλα, ο Τάκης Αναστόπουλος εκφράζει την αγωνία του για την ορθή χρήση των λέξεων. Η σεμνότητά του άλλωστε, απέναντι στην ποίηση φαίνεται να τον αποθάρρυνε στο να προχωρήσει στη δημοσίευση των ανέκδοτων ποιημάτων που περιλαμβάνονται στο βιβλίο αυτό, καθώς έφυγε από τη ζωή το καλοκαίρι του 2019. Ωστόσο, όπως σημειώνει στον πρόλογό του, ο ποιητής, κριτικός και βιβλιογράφος, Δημήτρης Δασκαλόπουλος: «Όταν ολοκληρωθεί η επανέκδοση των ποιητικών και πεζογραφικών βιβλίων του Τάκη Αναστόπουλου, είμαι βέβαιος πως θα εκτιμηθεί, έστω και εκ των υστέρων, η γνήσια, ανεπιτήδευτη φωνή του, και η γενικότερη ευγένεια του χαρακτήρα του».
Σχετικά με τον συγγραφέα
Ο Τάκης Αναστόπουλος γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1948. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στην Αθήνα και στο Στρασβούργο. Έζησε στις Βρυξέλλες, όπου εργάστηκε σε υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (1981-2011) και συνταξιοδοτήθηκε ως Διευθυντής ε.τ. της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τον Ιανουάριο του 2012.
Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, ασχολήθηκε ενεργά με την πολιτική. Υπήρξε αντιπρόεδρος του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη από την ίδρυσή του (2013), υποψήφιος ευρωβουλευτής με την Ελιά (2014), υποψήφιος βουλευτής με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη στο νομό Μεσσηνίας (2015), μέλος της Συντονιστικής Γραμματείας των Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία, μέλος της Επιτροπής Αλιβιζάτου για την τήρηση των διαδικασιών κατά την εκλογή επικεφαλής του νέου φορέα (2017) και μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής.
Είχε πλούσια πολιτική αρθρογραφία σε εφημερίδες και περιοδικά. Επίσης, δημοσίευσε, αυτοτελώς και σε διάφορα περιοδικά, πεζά κείμενα και ποιήματα. Έφυγε από τη ζωή το καλοκαίρι του 2019.
Του ιδίου
• Ποίηση
Μικρές Αγγελίες, Διάττων, 1994.
Άνω τελεία, Γαβριηλίδης, 1998.
Άνεμος θωπευτικός, Γαβριηλίδης, 2012.
• Πεζογραφία
Το βιβλίο φάντασμα, νουβέλες, Γαβριηλίδης, 1998.
Ιστορία δίχως τέλος, διηγήματα, Γαβριηλίδης, 2000.
Στη σκιά του Ταϋγέτου, νουβέλα, Εστία, 2021.
• Δοκίμιο
Η καρδιά της Ευρώπης. Ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην εξέλιξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Εστία, 2021.
Δημοσιεύθηκε στις 31 March 2025 | 8:07 pm
Κακοκαιρία στις Κυκλάδες: Στο επίκεντρο Πάρος και Μύκονος (βίντεο)

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία στις Κυκλάδες με βροχές και χαλάζι κατά τόπους. Αυτή την στιγμή το επίκεντρο της κακοκαιρίας έχει μετατοπισθεί προς την Μύκονο για την οποία εκδόθηκε 112 για απαγόρευση μετακίνησης οχημάτων ενώ η Πυροσβεστική έχει δεχτεί 30 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από την Χώρα του νησιού.
Στην Πάρο το μεσημέρι της Δευτέρας δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, ενώ ο Δήμος Πάρου εξέδωσε ανακοίνωση το απόγευμα για απαγόρευση μετακινήσεων στο οδικό δίκτυο μέχρι το πέρας των φαινομένων, στην οποία αναφέρεται:
«Καλούμε τους κατοίκους και επισκέπτες του νησιού μας, λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που πλήττουν το νησί μας, καθώς και των μεγάλων ζημιών που έχουν προκληθεί στο οδικό δίκτυο, να μην κυκλοφορούν στο οδικό δίκτυο του νησιού μας. Εξαιρούνται τα οχήματα έκτακτης ανάγκης.
Οι ζημιές στο οδικό δίκτυο περιλαμβάνουν, κατολισθήσεις, πλημμύρες και καταρρεύσεις τμημάτων του δικτύου, γεγονός που καθιστά επικίνδυνη τη μετακίνηση.
Ο Δήμος, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την διαχείριση της έκτακτης κατάστασης. Παρακαλούνται όλοι οι κάτοικοι και επισκέπτες του νησιού να τηρούν τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών».
Το νησί μέχρι στιγμής έχει δεχτεί και τον μεγαλύτερο όγκο νερού και προκλήθηκαν χείμαρροι που παρέσυραν αυτοκίνητα και φερτά υλικά, τα οποία κατέληξαν όλα στο Λιμανάκι της Νάουσας. Από την Πάρο μέχρι στιγμής η Πυροσβεστική αναφέρει πως έχει δεχτεί περίπου 30 κλήσεις και κυρίως σε Νάουσα και Παροικιά πραγματοποιήθηκαν 13 μεταφορές και απεγκλωβισμοί ατόμων σε ασφαλή σημεία και 6 αντλήσεις υδάτων.
Ισχυρή βροχόπτωση και στη Μύκονο όπου δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια. Μάλιστα λίγο πριν τις 19:00 ήχησε το 112.
Στο μήνυμα του 112 αναφέρεται ότι απαγορεύεται η μετακίνηση με οχήματα στο οδικό δίκτυο της Μυκόνου ,λόγω εκδήλωσης έντονων καιρικών φαινομένων, μέχρι το πέρας των φαινομένων κι ότι εξαιρούνται οχήματα έκτακτης ανάγκης.
Σε ετοιμότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις για την Πάρο – Και ελικόπτερο με πυροσβέστες προσπάθησε να προσεγγίσει το νησί
Αργά το απόγευμα γνωστοποιήθηκε ακόμη ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν τεθεί σε ετοιμότητα για την παροχή συνδρομής στην Πολιτική Προστασία, λόγω του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ.
Ειδικότερα για τις Κυκλάδες, σε ετοιμότητα βρίσκεται η Διοίκηση Κατασκευών και Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών (ΔΙΚΑΦΚΑ) για την παροχή βοήθειας εφόσον της ζητηθεί, στην Πάρο ή σε άλλη περιοχή.
Το ελικόπτερο που είχε αποχωρήσει από Αθήνα προς Πάρο με 8 πυροσβέστες προς ενίσχυση των συναδέλφων τους αναγκάστηκε να ακυρώσει την αποστολή του και επέστρεψε στην Αθήνα, καθώς συνάντησαν ακραία καιρικά φαινόμενα στην διαδρομή που καθιστούσαν επικίνδυνη την πτήση και θα μεταφερθούν από Νάξο ακτοπλοϊκώς 3 οχήματα με 6 πυροσβέστες.
Στην Πάρο πάντως η κατάσταση δείχνει να σταθεροποιείται, ενώ για τα σημείο που έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις στο οδικό δίκτυο του νησιού ήδη βρίσκονται μηχανήματα ΟΤΑ για την διάνοιξη τωνδρόμων και το φαινόμενο μετατοπίσθηκε προς Μύκονο.
Για κατολισθήσεις, πλημμύρες και καταρρεύσεις δρόμων έκανε λόγο μιλώντας στο αναλυτικό δελτίο ειδήσεων του ΕΡΤNews με τον Απόστολο Μαγγηριάδη ο δήμαρχος της Πάρου Κώστας Μπίζας.
Ανάμεσα σε άλλα, ανέφερε:
«Από τις 15:00 ξεκίνησε έντονο φαινόμενο βροχοπτώσεων και είχαμε προβλήματα στους οδικούς άξονες με εγκλωβισμένα αυτοκίνητα στο κεντρικό δίκτυο, κυρίως σε Παροικιά, Νάουσα, στο κέντρο του νησιού, κοντά στις Λεύκες και σε δρόμους που οδηγούν προς την ανατολική Πάρο.
Ζητήσαμε βοήθεια, ενώ εξεδόθη μήνυμα στις 17:00 από το 112 για απαγόρευση κυκλοφορίας. Βγάλαμε επιπλέον μήνυμα από το τοπικό μας site για να μην κυκλοφορούν οι συμπολίτες μας. Υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη βροχόπτωση, έχουν πέσει πάρα πολλοί τόνοι νερού (…)
Θα έρθει ένα ελικόπτερο με πυροσβέστες από Αθήνα και εξετάζουν την προοπτική να έρθει και από τη Νάξο ένα, για επιπλέον βοήθεια (…)
Σε τέτοιες περιπτώσεις προσπαθούμε να προασπίσουμε την ανθρώπινη ζωή, αυτό είναι το πρώτο μας μέλημα. Και όταν αποκατασταθεί το φαινόμενο, όταν ηρεμήσει, να δούμε και τις υπόλοιπες υλικές ζημιές που θα υπάρχουν (…)
Τα μηχανήματα του Δήμου πάντως, ιδιωτών που συμπράττουν με τον Δήμο και άλλα, είναι στους δρόμους προκειμένου να βοηθήσουν γιατί είχαν πέσει πάρα πολλά βράχια, πέτρες, μάντρες, έχοντας δημιουργήσει πρόβλημα στο οδικό δίκτυο».
Νωρίτερα, κάτοικοι και επισκέπτες έλαβαν προειδοποιητικό μήνυμα από τον αριθμό έκτακτης ανάγκης 112, ενώ ξεχωριστή ειδοποίηση εξεδώθη για την Πάρο (17:15), στην οποία αναφέρεται:
«Απαγορεύεται η μετακίνηση με οχήματα στο οδικό δίκτυο της Πάρου λόγω εκδήλωσης έντονων καιρικών φαινομένων. Εξαιρούνται οχήματα έκτακτης ανάγκης. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».
Έντονη είναι η βροχόπτωση και σε άλλα νησιά των Κυκλάδων ενώ σε ορισμένες περιοχές έπεσε χαλάζι. Τα φαινόμενα προβλέπεται να συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες.
Στα λευκά «ντύθηκε» το νησί της Σύρου από την έντονη χαλαζόπτωση. Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΕΡΤNews στο νησί, Λίνα Θεολογήτου, λίγο μετά τις 13:30 αφότου ήχησε το 112, το οποίο προειδοποιούσε για έντονα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή, ξεκίνησε μία έντονη βροχόπτωση, η οποία ακολουθήθηκε από μία σφοδρή χαλαζόπτωση, που ευτυχώς διήρκεσε λίγα μόνο λεπτά. Από τη βροχόπτωση δεν δημιουργήθηκαν σοβαρά προβλήματα.
Κάποιοι κεντρικοί δρόμοι του νησιού πλημμύρισαν, ωστόσο, με το που έπεσε η ένταση της βροχής αποκαταστάθηκαν όλα τα προβλήματα. Το απόγευμα συνεχιζόταν η βροχή, ενώ σημειώνονται και αρκετές καταιγίδες.
Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις αναμένεται να συνεχιστεί η κακοκαιρία, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 1/4.
Πηγή: ertnews.gr
Δημοσιεύθηκε στις 31 March 2025 | 7:51 pm
Προβολή της ταινίας “Η ψευδαίσθηση της Αφθονίας”

Την ταινία των Ερικα Γκονζάλες Ραμίρεζ και Μάθιου Λιτέρτ “Η ψευδαίσθηση της Αφθονίας” θα παρουσιάσει σήμερα στις 8 μ.μ. το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας, στο στέκι του (Κουτσομητοπούλου 6).
Πρόκειται για ένα πολύ δυνατό περιβαλλοντικό ντοκιμαντέρ που παρουσιάζει τις ιστορίες τριών γυναικών από τη Λατινική Αμερική, τη Maxima Acuña (Περού), την Berta Cáceres (Ονδούρα) και την Carolina (Βραζιλία), οι οποίες αγωνίζονται για την προστασία του περιβάλλοντος και των δικαιωμάτων των κοινοτήτων τους. Οι τρεις αυτές γυναίκες, αντιμετωπίζουν απειλές και κινδύνους, καθώς προσπαθούν να αντισταθούν στις πολυεθνικές εταιρείες που εκμεταλλεύονται τους φυσικούς πόρους της περιοχής τους. Το ντοκιμαντέρ, αναδεικνύει την ανθεκτικότητα και την αποφασιστικότητά τους, καθώς αγωνίζονται για την προστασία της γης και των κοινοτήτων τους. Παρά τον εξαιρετικά άνισο αγώνα, η Μάξιμα, η Μπέρθα και η Καρολίνα μοιράζονται έναν κοινό στόχο: ηγούνται του σημερινού περιβαλλοντικού αγώνα ενάντια στους σύγχρονους εταιρικούς κατακτητές. Ενώ οι κυβερνήσεις και οι εταιρείες είναι παγιδευμένες σε έναν παγκόσμιο αγώνα για τα φθηνότερα πρώτα υλικά, αυτές οι τρεις γυναίκες αφηγούνται μια ιστορία ακούραστης γενναιότητας. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.
Δημοσιεύθηκε στις 31 March 2025 | 7:35 pm
Συνταξιοδότηση, η πέμπτη συνθήκη του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού

Της Πελαγίας Δημητρακοπούλου, συγγραφέα του βιβλίου «Επένδυσε για να μην τελειώσουν ποτέ τα όνειρα» από τις εκδόσεις iWrite, ([email protected])
Καλημέρα. Συνταξιοδότηση. Όσο και αν μας δυσαρεστεί το γεγονός ότι μια μέρα θα είμαστε ηλικιωμένοι και πλέον δεν θα μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα, εν μέρει είναι στο χέρι μας να δημιουργήσουμε τις συνθήκες εκείνες μέσα στις οποίες θα ζήσουμε καλά. Η συνταξιοδότηση είναι μία περίοδος της ζωής μας, που εάν είμαστε τυχεροί μπορεί να είναι μεγάλη. Ας την σχεδιάσουμε λοιπόν με τέτοιο τρόπο που να την κάνουμε όμορφη. Είναι απαραίτητο να έχουμε συνέχεια στο μυαλό μας ότι όσο θα μεγαλώνουμε, ακόμα και αν χαίρουμε άκρας υγείας, θα χρειαζόμαστε περισσότερη βοήθεια που συχνά θα πρέπει να πληρώνουμε για να την έχουμε. Γι’ αυτό επιβάλλεται να σχεδιάσουμε τη συνταξιοδότησή μας και όχι να αφήσουμε στην τύχη της εκείνη την περίοδο της ζωής μας. Ο μόνος σχεδιασμός που μας επιτρέπει η ζωή, είναι σχετικά με τα εισοδήματα και τις οφειλές μας. Ας ξεκινήσουμε με τις οφειλές. Επιβάλλεται την ημέρα που θα καταθέσουμε τα χαρτιά μας για σύνταξη να μην έχουμε καθόλου οφειλές, όπως χρέη στην εφορία, για το οποίο θα μιλήσουμε στο επόμενο άρθρο, πιστωτικές κάρτες, δόσεις δανείων. Ούτε καν στεγαστικού. Πρέπει να έχουμε φροντίσει για την πλήρη εξόφλησή τους, ακόμη και αν αναγκαστούμε να περιορίσουμε τις καταναλωτικές μας επιθυμίες. Καλύτερα να στερηθούμε ένα καινούργιο αυτοκίνητο, παρά όταν θα είμαστε 70 χρονών να μην έχουμε να πληρώσουμε την δόση του στεγαστικού μας. Φαντάζεστε τότε να βγει το σπίτι μας σε πλειστηριασμό;
Επιπλέον θα πρέπει να έχουμε μεριμνήσει και για κάποιο εισόδημα παράλληλα με τη σύνταξή μας. Ας έχουμε στο νου ότι σε ένα κράτος σαν το δικό μας, όπου ο πληθυσμός γερνάει, δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι το ύψος της σύνταξής που θα μπορεί να μας δίνει η πολιτεία θα είναι ικανοποιητικό για να έχουμε μια αξιοπρεπή διαβίωση. Αναγκαιότητα, λοιπόν, για συμπληρωματικές πηγές εισόδων. Μια λύση είναι μια παράλληλη σύνταξη από κάποιο ασφαλιστικό πρόγραμμα. Δεν ξέρω εάν είναι η βέλτιστη, είναι όμως συνηθισμένη. Ίσως να πρέπει να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία. Άλλη λύση, η δημιουργία ενός επενδυτικού χαρτοφυλακίου τουλάχιστον πέντε έτη πριν, με εξασφαλισμένες και σταθερές μηνιαίες καταβολές. Να θυμόμαστε ότι ποτέ δεν είναι νωρίς και ποτέ δεν είναι αργά για επενδύσεις, για τις οποίες έχουμε μιλήσει αναλυτικά στα προηγούμενα άρθρα. Το μεγαλύτερο όπλο μας όμως, είναι οι αποταμιεύσεις που λογικά κάνουμε από την αρχή της εργασιακή μας ζωής, όπως έχουμε ήδη αναφερθεί και με την ευχή να μην τις έχουμε χρειαστεί κατά την διάρκεια της ζωής μας. Υπάρχουν ακόμα και δύο συμβουλές που θα μπορούσα να δώσω για εκείνη την περίοδο. Η πρώτη είναι εάν το επιτρέπουν οι οικογενειακές μας υποχρεώσεις να σκεφτούμε σοβαρά την μετακόμιση σε μια μικρότερη πόλη ή χωριό όπου το κόστος διαβίωσης είναι μικρότερο. Εάν κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, μπορούμε να μετακομίσουμε σε σπίτι λιγότερων τετραγωνικών, όπου θα πετύχουμε μείωση παγίων και εξόδων συντήρησης. Μέχρι την επόμενη φορά… Καλή συνέχεια.
Δημοσιεύθηκε στις 31 March 2025 | 7:21 pm
Παρουσίαση βιβλίου της Σοφίας Νικολαΐδου σήμερα στην Καλαμάτα

Το νέο βιβλίο «Δικά μας παιδιά» της Σοφίας Νικολαΐδου παρουσιάζεται σήμερα στις 7.30 μ.μ. στον χώρο Black Box του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας.
Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας και την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Καλαμάτας «Φάρις», με την υποστήριξη των εκδόσεων «Μεταίχμιο» και του βιβλιοπωλείου «Βιβλιόπολις». Για τη συγγραφέα και το σύμπαν του νέου της βιβλίου θα μιλήσει η Πωλλέτα Ψυχογυιοπούλου, φιλόλογος-ποιήτρια. Η Έφη Πράτη, φιλόλογος, θα συνομιλήσει με τη Σοφία Νικολαΐδου, ενώ στην εκδήλωση θα συμμετέχει και ο ράπερ Εισαγγελέας. Το βιβλίο «Δικά μας παιδιά» είναι μια συγκλονιστική ιστορία για ένα ραπ συγκρότημα, για τα όνειρα που παίρνουν εκδίκηση, για τα παιδιά που έσωσε η μουσική. Η Σοφία Νικολαΐδου θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.
Δημοσιεύθηκε στις 31 March 2025 | 7:03 pm
Η προεπαναστατική Καλαμάτα

Με τον Ηλία Μπιτσάνη
Και τώρα που τελείωσαν οι «πανηγυρικοί» και οι «αναπαραστάσεις» μπορούμε να δούμε και την ιστορία. Και ιστορία δεν είναι οι «παραδόσεις» που διαμορφώνονται ανάλογα με την εποχή, δεν είναι τα «μυθιστορήματα» που περισσεύουν για τις μεγάλες στιγμές του τόπου, δεν είναι οι σύγχρονες μυθοπλασίες παλαιών αφηγήσεων. Ιστορία είναι η «πηγή», είναι οι καταγραφές εκείνων που έζησαν την εποχή, είναι τα ιστορικά αρχεία, είναι τα συμπεράσματα των ερευνητών που προσεγγίζουν με την εποχή με τα εργαλεία της επιστήμης της ιστορίας. Η προεπανασταστική Καλαμάτα και η γνώση της, είναι πολύ σημαντική για την κατανόηση των όσων σχετίζονται με την επανάσταση.
Ενα πλήθος στοιχείων για την προεπαναστατική Καλαμάτα έχει φέρει στο φως της δημοσιότητας ο σημαντικός καλαματιανός μελετητής της τοπικής ιστορίας αείμνηστος Νίκος Ζερβής. Ο Αγγλος περιηγητής William Martin Leake που φτάνει στην Καλαμάτα το 1805 δίνει στοιχεία για τον πληθυσμό της πόλης και τη διοίκησή της: “Η Καλαμάτα με τα “Καλύβια” της έχει 400 οικογένειες, από τις οποίες 6 μόνον είναι τουρκικές. Η διοίκηση βρίσκεται στα χέρια των προκρίτων Ελλήνων και ο Βοεβόδας μετατίθεται με ευκολία σε οποιαδήποτε παράπονά τους [...] Ενας Αλβανός μπουλούκμπασης και 40 άνδρες συντηρούνται από την πόλη για να τη φυλάνε από τους κλέφτες [...] οι άνδρες αυτοί τελούν υπό την διοίκηση των αρχόντων”.
Ο μηχανικός Ιωάν. Σταμπολτζής μας δίνει μια εικόνα της πόλης μετά την απελευθέρωση με βάση τοπογραφικό διάγραμμα του 1836 που συντάχθηκε από τη Γαλλική Επιστημονική Αποστολή και από την περιγραφή αποτελεί και την προεπαναστατική της εικόνα, με ορισμένα σπίτια να είναι πλέον ερείπια. Σύμφωνα με αυτό η πόλη εκτεινόταν γύρω από το κάστρο στον ελεύθερο χώρο που άφηνε ο Νέδοντας, η ανατολική όχθη του οποίου έφτανε κοντά στους Αγίους Αποστόλους και την Αναγνωσταρά. Και κατά μήκος του λόφου που “σβήνει” προς το νότο μέχρι τη συμβολή Δημακοπούλου και Βύρωνος νοτιοανατολικά και την περιοχή της Ηλέκτρας νότια. Γύρω από το κάστρο ήταν χτισμένα τα αρχοντικά – πύργοι της εποχής και ένα μικρό δρομάκι οδηγούσε από την είσοδο του κάστρου μέχρι τους Αγίους Αποστόλους μέσω της Μπενάκη, περνώντας από το σημείο που βρίσκεται η Υπαπαντή. Στην ανατολική πλευρά υπήρχαν αγροτικές εκμεταλλεύσεις με πιο γνωστή τη “μεγάλη φυτεία της Μπενάκαινας” που είχε ως κέντρο τη σημερινή Φυτειά. Στη δυτική πλευρά η πόλη συνόρευε με το Νέδοντα και στην απέναντι όχθη κατά την περιγραφή του Leake ήταν τα “Καλύβια” της, μια αγροτική περιοχή απέναντι από τον οικιστικό πυρήνα περί το κάστρο: “Στη δεξιά όχθη του ποταμού είναι το μικρό προάστιο “Καλύβια” του οποίου οι μύλοι και οι κήποι εφοδιάζονται με νερό από το ποτάμι με τεχνητό αυλάκι”.
Ο Αγγλος περιηγητής αναφέρεται και στο λιμάνι: “Πριν τη Γαλλική Επανάσταση έφταναν στην Καλαμάτα πλοία, κυρίως Γαλλικά που μετέφεραν δημητριακά, δέρματα μαροκινά, μετάξι και μπαμπάκι της Μεσσηνίας στη Μασσαλία. Σήμερα επισκέπτονται το λιμάνι Σλάβοι, Αλβανοί και νησιώτες της Ελλάδας. Το αγκυροβόλημα στη θαλάσσια περιοχή της Καλαμάτας γίνεται μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες. Μετά το Σεπτέμβριο, τα πλοία καταφεύγουν, για λόγους ασφαλείας, στον Αλμυρό. Δεν αναφέρεται όμως στο γεγονός ότι υπήρχε οικισμός στην Παραλία ήδη από εκείνη την εποχή, στην περιοχή της σημερινής Ανάληψης όπου βρισκόταν το μικρό λιμάνι και λειτουργούσε το τελωνείο (γι' αυτό και το όνομα Παλιά Ντουάνα). Υπήρχαν ακόμη μαγαζιά, αποθήκες, η αλαταποθήκη και αναπτύσσονταν εμπορικές δραστηριότητες. Ενώ κοντά στο Νέδοντα υπήρχαν τα βυρσοδεψία γιαυτό και η πρόσθετη ονομασία “Ταμπάκικα”.
Θα πρέπει να σημειωθεί η σημαντική γεωγραφική θέση της πόλης που μπορούσε να εξυπηρετήσει εμπορικές συναλλαγές με τη Δυτική Μεσόγειο, ενώ παράλληλα ήταν σταθμός στη ρότα ιστιοφόρων πλοίων από λιμάνια του Αιγαίου Πελάγους προς τα ιταλικά και γαλλικά εμπορικά λιμάνια. Οι πληροφορίες των περιηγητών που επισκέφθηκαν την Καλαμάτα στις αρχές του 19ου αιώνα αναφέρουν ως βασικά προϊόντα εξαγωγής τα μεταξωτά υφάσματα, τα σύκα (σε τσαπέλες) και τα δέρματα. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει πρωτογενής παραγωγή (γεωργία και κτηνοτροφία). Ο Leak σημειώνει μάλιστα ότι “σχεδόν σε κάθε σπίτι στην Καλαμάτα έχει ένα δωμάτιο για τη σηροτροφία” και παρουσιάζει μια πλήρη εικόνα τις διαδικασίας παραγωγής μεταξιού. Ταυτόχρονα όμως υπάρχουν μικρές μονάδες που επεξεργάζονται αυτή την παραγωγή, ο William Gell μάλιστα που επισκέφθηκε την πόλη το 1805 αναφέρει ότι “από το ερειπωμένο σπίτι της οικογένειας Μπενάκη πήγαμε σε ορισμένες βιοτεχνίες της Καλαμάτας”. Ο ίδιος κάνει αναλυτική περιγραφή του τρόπου παραγωγής των δερμάτων, των σύκων σε τσαπέλες και των μεταξωτών δίνοντας ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες.
Αναφερόμενος ο Leak στις “κυρίως εξαγωγές του καζά αναφέρει:
1. Ακατέργαστο μετάξι κατά μέσο όροι 7.000 οκάδες. Μεταφέρεται κυρίως στο Τουρίνο, Σμύρνη, Χίο, Κωνσταντινούπολη, Σκόδρα και Ιωάννινα. Στα τελευταία μέρη γίνεται δαντέλα για αλβανικές φορεσιές.
2. Σύκα που παράγονται στις περιοχές της Αντρούσας και του Νησιού από αυτά, 2 εκατομμύρια σχεδόν “τζαπέλαις” εξάγονται το χρόνο. Η μισή παραγωγή στέλνεται στην Τεργέστη και η υπόλοιπη στην Ελλάδα και την Αλβανία, με εξαίρεση ενός φορτίου στη Μάλτα. Τα σύκα είναι κατώτερα μόνον από εκείνα της Σμύρνης.
3. Λάδι που παράγεται στα κοντινά περίχωρα της Καλαμάτας. Σε καλή χρονιά η ποσότητα που εξάγεται ανέρχεται σε 6.000 βαρέλια, Καταναλώνεται κυρίως στην Ελλάδα.
Με τα δεδομένα της εποχής πρόκειται για εξαγωγή σημαντικών ποσοτήτων, ενώ αξιόλογη ήταν η εξαγωγή κατεργασμένων δερμάτων για την οποία έχει γίνει αναφορά ενωρίτερα. Είναι επίσης φανερή η εξωστρέφεια του καλαματιανού εμπορίου και οι σχέσεις του με σημαντικά κέντρα.
Παράλληλα αναφέρει ότι “Η Καλαμάτα δεν είναι μόνο το λιμάνι του εξαγωγικού εμπορίου για τις περιοχές της Αντρούσας, Λοντάρι και ακόμη του Μυστρά όταν οι δρόμοι είναι ασφαλείς, είναι και το κύριο μέρος για την ανταλλαγή των εμπορευμάτων ανάμεσα στο εσωτερικό του Μοριά και της νότιας ακτής. Κάθε Κυριακή γίνεται αγορά στην οποία φέρνουν για πούλημα από τις περιοχές της Καρύταινας, Λιοντάρι, Αρκαδιάς, Αντρούσας, Τριπολιτζάς και Μυστρά αραποσίτι, σιτάρι, κριθάρι, τυρί, βούτυρο, δέρματα κλπ. ή για ανταλλαγή με έτοιμα εμπορεύματα άλλων μερών της Τουρκίας ή της Ευρώπης. Η Καλαμάτα είναι και η μεγάλη αγορά για τα προϊόντα των πεδιάδων της Μεσσηνίας και των δυτικών μερών της Μάνης όπως λαδιού, σύκων, ακατέργαστου μπαμπακιού, κατεργασμένων δερμάτων κλπ.”.
Η περιγραφή της οικονομίας της πόλης υποδηλώνει ανεπτυγμένο εμπόριο με διεθνή και εσωτερικά δίκτυα που υποστηρίζεται από τη γεωργία και τη βιοτεχνία, το οποίο διενεργείται από εμπόρους που γυρίζουν τον κόσμο και αποκτούν ισχύ και επιρροή στην τοπική κοινωνία. Ηδη από τα μέσα του 18ου αιώνα εμπορική δραστηριότητα αναπτύσσει ο Παναγιώτης Μπενάκης μεγάλος γαιοκτήμονας, που εμπορεύεται μετάξι, συνιστά εμπορική εταιρεία και αγοράζει ποσοστά από εμπορικό πλοίο. Η οικογένεια Εφεσίου στήνει το εμπορικό δίκτυο Καλαμάτα-Μάλτα-Τύνιδα πριν από την επανάσταση, εξάγοντας λάδι, πρινοκκόκι, μετάξι και εισάγοντας φέσια και ξερά χταπόδια. Τα προϊόντα προωθούσαν εμπορικά από την Τρίπολη της Αρκαδίας έως τη Σμύρνη και την Κωνσταντινούπολη. Ετσι στη Μεσσηνία σύμφωνα με τον Αθανάσιο Φωτόπουλο “ο θεσμός της αυτοδιοίκησης αναπτύχθηκε σε σημαντικό βαθμό, γιατί σε αυτό βοήθησε η δραστηριότητα μερικών Ελλήνων στον εμπορικό τομέα με συνακόλουθο την οικονομική ευρωστία και την πολιτική δύναμη. Βέβαια, η παρουσία ισχυρών οθωμανικών οικογενειών και η μόνιμη διαβίωση Τούρκων δεν παρεμπόδισαν, εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις (όπως για παράδειγμα στην επαρχία Ανδρούσας), την ανάδειξη προυχοντικών οικογενειών, ορισμένες από τις οποίες συνέδεσαν το όνομά τους με ιστορικές στιγμές του τόπου”.
Σε αυτό το πλαίσιο ορισμένοι καλαματιανοί έμποροι μυήθηκαν στη Φιλική Εταιρεία κατά τη διάρκεια των ταξιδιών τους και έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της οργάνωσης στην Καλαμάτα και την ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας. Ενδεικτικά αναφέρουμε την τραγική στην κατάληξή της περίπτωση του Καμαρινού Κυριακού ο οποίος το 1818 ταξίδεψε για εμπορικούς σκοπούς στην Κωνσταντινούπολη και τη Ρωσία. Στην Κωνσταντιντούπολη γνωρίστηκε με τον Παπαφλέσσα, τον Αναγνωσταρά και τον Ξάνθο. Ο πρώτος τον μύησε στη Φιλική Εταιρεία και αυτός στη συνέχεια μύησε τον Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη και πολλούς καλαματιανούς. Ο Ιωάννης Καμαρινού Ψάλτης ήταν έμπορος και ταξίδευε στην Κωνσταντινούπολη, τη Μολδοβλαχία και τη Ρωσία. Μυήθηκε από τον Αναγνωσταρά το 1818 όταν βρισκόταν στην Οδησσό. Είναι κάποιες ενδεικτικές περιπτώσεις εμπόρων που μυήθηκαν μέσα από τις επαφές τους στα κέντρα δράσης της Φιλικής Εταιρείας. Και έτσι σύμφωνα με τον Γεώργιο Σακκά “οι καλαματιανοί έμποροι είχαν πάρει το μήνυμα της μελετώμενης εξέγερσης στα διάφορα ταξίδια που έκαναν στο εξωτερικό και το είχαν μεταφέρει, σαν απόστολοι της Φιλικής, στον τόπο τους, μυώντας τους συγγενείς και φίλους τους που έμεναν στην Καλαμάτα ή τη Μάνη. Γι' αυτό, μελετώντας τα διάφορα αρχεία, βλέπουμε πως πολλοί Μεσσήνιοι είχαν μυηθεί στο “Μυστήριον”, προτού ακόμη ο Παπαφλέσσας κατέβει στο Μοριά και στην Καλαμάτα”. Αξιοποιώντας οικονομική ισχύ και πολιτική επιρροή, οι έμποροι που εντάχθηκαν στη Φιλική Εταιρεία μύησαν σε αυτή και άλλους εύπορους καλαματιανούς, επεκτείνοντας το δίκτυο επιρροής της Φιλικής Εταιρείας και προετοιμάζοντας την επανάσταση.
Ως επίλογος μια πρόταση: Οι ξένοι περιηγητές στην Καλαμάτα πριν και μετά την επανάσταση, είναι σημαντική πηγή πληροφοριών. Ο αείμνηστος Νίκος Ζερβής έχει κάνει σπουδαία μεταφραστική-ερευνητική δουλειά, δημοσιεύοντας στο «Θάρρος» ένα πλήθος κειμένων που αποτυπώνουν την εποχή. Ο Δήμος Καλαμάτας οφείλει να έρθει σε συνεννόηση με τους συγγενείς του αείμνηστου Νίκου και να προχωρήσει σε μια «έκδοση μνήμης» με όλα αυτά τα κείμενα που θα τιμά την προσφορά του στην τοπική ιστορία και θα δίνει σημαντικές πληροφορίες στους νεότερους που ενδιαφέρονται για την ιστορία.
Δημοσιεύθηκε στις 31 March 2025 | 6:49 pm
Δύο συλλήψεις στο Λαγκούβαρδο για μικροποσότητα χασίς

Δύο άτομα συνελήφθησαν για ναρκωτικά την περασμένη Παρασκευή το απόγευμα στην παραλία του Λαγκούβαρδου από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Μεσσηνίας.
Πρόκειται για έναν 37χρονο Ελληνα και έναν 28χρονο Σέρβο που κατείχαν από κοινού δύο ποσότητες χασίς συνολικού βάρους 9,6 γραμμαρίων (4,3 γραμμαρίων η μία ποσότητα και 5,3 γραμμαρίων η άλλη), οι οποίες κατασχέθηκαν. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Γαργαλιάνων.
Δημοσιεύθηκε στις 31 March 2025 | 6:32 pm
Γαργαλιανοι - Ειδήσεις και Νέα
National League 2 – Γ.Σ. Γαργαλιάνων: Νίκη στην Αχαγιά και πρόκριση στα ημιτελικά - Γαργαλιάνοι Online
National League 2 – Γ.Σ. Γαργαλιάνων: Νίκη στην Αχαγιά και πρόκριση στα ημιτελικά Γαργαλιάνοι Online
Δημοσιεύθηκε στις 30 March 2025 | 7:35 pm
Ημερίδες σε Χώρα και Γαργαλιάνους για τις καινοτομίες στην φυτοπροστασία για το γλοιοσπόριο της ελιάς - Γαργαλιάνοι Online
Ημερίδες σε Χώρα και Γαργαλιάνους για τις καινοτομίες στην φυτοπροστασία για το γλοιοσπόριο της ελιάς Γαργαλιάνοι Online
Δημοσιεύθηκε στις 28 March 2025 | 11:00 am
Υπουργείο Αθλητισμού: Έργα, συνολικού ύψους 500.000 ευρώ σε Γαργαλιάνους και Φούρνους - Ελεύθερος Τύπος
Υπουργείο Αθλητισμού: Έργα, συνολικού ύψους 500.000 ευρώ σε Γαργαλιάνους και Φούρνους Ελεύθερος Τύπος
Δημοσιεύθηκε στις 19 March 2025 | 9:00 am
Η Παναχαϊκή γκέλαρε από τους Γαργαλιάνους – Φωτογραφίες/δηλώσεις - pelop.gr
Η Παναχαϊκή γκέλαρε από τους Γαργαλιάνους – Φωτογραφίες/δηλώσεις pelop.gr
Δημοσιεύθηκε στις 9 March 2025 | 10:00 am
Εργασίες για τον περιορισμό των πλημμυρικών φαινομένων στο Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι - εφημεριδα θαρρος
Εργασίες για τον περιορισμό των πλημμυρικών φαινομένων στο Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι εφημεριδα θαρρος
Δημοσιεύθηκε στις 2 March 2025 | 10:00 am
Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις σε Γαργαλιάνους, Κεφαλόβρυση και Κοπανάκι το Σάββατο 1η Μαρτίου - Γαργαλιάνοι Online
Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις σε Γαργαλιάνους, Κεφαλόβρυση και Κοπανάκι το Σάββατο 1η Μαρτίου Γαργαλιάνοι Online
Δημοσιεύθηκε στις 28 February 2025 | 10:00 am
Με Καλαντζή… για πλέι οφ οι Γαργαλιάνοι, 77-66 τον Πήγασο Θυρέας - Messinia Live - Messinia Live
Με Καλαντζή… για πλέι οφ οι Γαργαλιάνοι, 77-66 τον Πήγασο Θυρέας - Messinia Live Messinia Live
Δημοσιεύθηκε στις 27 February 2025 | 10:00 am
Εγκαίνια την Κυριακή για το Garage35 στους Γαργαλιάνους - Γαργαλιάνοι Online
Εγκαίνια την Κυριακή για το Garage35 στους Γαργαλιάνους Γαργαλιάνοι Online
Δημοσιεύθηκε στις 22 February 2025 | 10:00 am
Διακοπή υδροδότησης στους Γαργαλιάνους - Γαργαλιάνοι Online
Διακοπή υδροδότησης στους Γαργαλιάνους Γαργαλιάνοι Online
Δημοσιεύθηκε στις 19 February 2025 | 10:00 am
SMASH: Το Απόλυτο Street Food Hot Spot Ανοίγει τις Πόρτες του στους Γαργαλιάνους! - Γαργαλιάνοι Online
SMASH: Το Απόλυτο Street Food Hot Spot Ανοίγει τις Πόρτες του στους Γαργαλιάνους! Γαργαλιάνοι Online
Δημοσιεύθηκε στις 16 February 2025 | 10:00 am
Ανδρέας Π. Γκόνης: “Η κατάντια των αγροτικών δρόμων των Γαργαλιάνων” - Γαργαλιάνοι Online
Ανδρέας Π. Γκόνης: “Η κατάντια των αγροτικών δρόμων των Γαργαλιάνων” Γαργαλιάνοι Online
Δημοσιεύθηκε στις 16 February 2025 | 10:00 am
Με ηγέτη τον Σίμοβιτς οι Γαργαλιάνοι 83-63 την Γαλήνη ανέβηκαν στην 3η θέση- Ήττα της Καλαμάτα 80 στο Άστρος - Sport365.gr
Με ηγέτη τον Σίμοβιτς οι Γαργαλιάνοι 83-63 την Γαλήνη ανέβηκαν στην 3η θέση- Ήττα της Καλαμάτα 80 στο Άστρος Sport365.gr
Δημοσιεύθηκε στις 16 February 2025 | 10:00 am
Το τοπωνύμιο Γαργαλιάνοι και η ετυμολογία αυτού - Γαργαλιάνοι Online
Το τοπωνύμιο Γαργαλιάνοι και η ετυμολογία αυτού Γαργαλιάνοι Online
Δημοσιεύθηκε στις 15 February 2025 | 10:00 am
Καλαμάτα 80-ΓΣ Γαργαλιάνων 47-79: Άνετη επικράτηση στην άδεια Τέντα - Messinia Live - Messinia Live
Καλαμάτα 80-ΓΣ Γαργαλιάνων 47-79: Άνετη επικράτηση στην άδεια Τέντα - Messinia Live Messinia Live
Δημοσιεύθηκε στις 9 February 2025 | 10:00 am
Πρεμιέρα στους Γαργαλιάνους για τη νέα θεατρική παράσταση του Πολιτιστικού Συλλόγου Μουζακίου - Γαργαλιάνοι Online
Πρεμιέρα στους Γαργαλιάνους για τη νέα θεατρική παράσταση του Πολιτιστικού Συλλόγου Μουζακίου Γαργαλιάνοι Online
Δημοσιεύθηκε στις 7 February 2025 | 10:00 am
Τυχερός παίκτης του ΣΚΡΑΤΣ βρήκε την «Εφτάτυχη Γάτα τα Χριστούγεννα» στους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας - Skai.gr
Τυχερός παίκτης του ΣΚΡΑΤΣ βρήκε την «Εφτάτυχη Γάτα τα Χριστούγεννα» στους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας Skai.gr
Δημοσιεύθηκε στις 6 February 2025 | 10:00 am
Σημαντική νίκη για τον ΓΣ Γαργαλιάνων με 71-66 την Αχαγιά - Γαργαλιάνοι Online
Σημαντική νίκη για τον ΓΣ Γαργαλιάνων με 71-66 την Αχαγιά Γαργαλιάνοι Online
Δημοσιεύθηκε στις 3 February 2025 | 10:00 am
National League 2: Νέα νίκη για τον ΓΣ Γαργαλιάνων – Έπιασε τετράδα - BEST TV Καλαμάτα
National League 2: Νέα νίκη για τον ΓΣ Γαργαλιάνων – Έπιασε τετράδα BEST TV Καλαμάτα
Δημοσιεύθηκε στις 2 February 2025 | 10:00 am
National League 2: Νίκη - θρίλερ ο ΓΣ Γαργαλιάνων, οδυνηρή ήττα για Καλαμάτα 80 - Messinia Live - Messinia Live
National League 2: Νίκη - θρίλερ ο ΓΣ Γαργαλιάνων, οδυνηρή ήττα για Καλαμάτα 80 - Messinia Live Messinia Live
Δημοσιεύθηκε στις 2 February 2025 | 10:00 am
Γαργαλιάνοι: Αγρότες διέσχισαν τους κεντρικούς δρόμους της πόλης με τα τρακτέρ - Mesogeios TV
Γαργαλιάνοι: Αγρότες διέσχισαν τους κεντρικούς δρόμους της πόλης με τα τρακτέρ Mesogeios TV
Δημοσιεύθηκε στις 2 February 2025 | 10:00 am
Μεσσηνία: Ισχυρή καταιγίδα και χαλάζι τα ξημερώματα - Γαργαλιάνοι Online
Μεσσηνία: Ισχυρή καταιγίδα και χαλάζι τα ξημερώματα Γαργαλιάνοι Online
Δημοσιεύθηκε στις 30 January 2025 | 10:00 am
Φοβερός ΓΣ Γαργαλιάνων, κέρδισε τον πρωτοπόρο Γλάυκο Έσπερο - Ηττα με ευρεία διαφορά από την Αχαγιά 82 για την Καλαμάτα 80 - BEST TV Καλαμάτα
Φοβερός ΓΣ Γαργαλιάνων, κέρδισε τον πρωτοπόρο Γλάυκο Έσπερο - Ηττα με ευρεία διαφορά από την Αχαγιά 82 για την Καλαμάτα 80 BEST TV Καλαμάτα
Δημοσιεύθηκε στις 26 January 2025 | 10:00 am
National League 2 (1ος όμιλος): Τα αποτελέσματα της 15ης αγωνιστικής - ebasket.gr
National League 2 (1ος όμιλος): Τα αποτελέσματα της 15ης αγωνιστικής ebasket.gr
Δημοσιεύθηκε στις 26 January 2025 | 10:00 am
NL2: Οι Γαργαλιάνοι έσπασαν το αήττητο του Γλαύκου, "τρένα" Ελευσίνα, Ιωνικός και Διαβατά - AllStar Basket
NL2: Οι Γαργαλιάνοι έσπασαν το αήττητο του Γλαύκου, "τρένα" Ελευσίνα, Ιωνικός και Διαβατά AllStar Basket
Δημοσιεύθηκε στις 26 January 2025 | 10:00 am
Γαργαλιάνοι: Τραγικός επίλογος για 55χρονη γυναίκα - Anagnostis
Γαργαλιάνοι: Τραγικός επίλογος για 55χρονη γυναίκα Anagnostis
Δημοσιεύθηκε στις 24 January 2025 | 10:00 am
Απαγχονισμένη βρέθηκε 55χρονη στο σπίτι της στους Γαργαλιάνους - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online
Απαγχονισμένη βρέθηκε 55χρονη στο σπίτι της στους Γαργαλιάνους ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online
Δημοσιεύθηκε στις 24 January 2025 | 10:00 am
Σοκ στους Γαργαλιάνους: Απαγχονισμένη εντοπίστηκε 54χρονη γυναίκα - Γαργαλιάνοι Online
Σοκ στους Γαργαλιάνους: Απαγχονισμένη εντοπίστηκε 54χρονη γυναίκα Γαργαλιάνοι Online
Δημοσιεύθηκε στις 24 January 2025 | 10:00 am
Αντιδράσεις για κατάσταση δρόμου Φιλιατρών – Μαραθούπολης - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online
Αντιδράσεις για κατάσταση δρόμου Φιλιατρών – Μαραθούπολης ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online
Δημοσιεύθηκε στις 24 January 2025 | 10:00 am
Απόφαση του Δ.Σ. Τριφυλίας για το έργο αναβάθμισης τηλεπικοινωνιών στους Γαργαλιάνους - Γαργαλιάνοι Online
Απόφαση του Δ.Σ. Τριφυλίας για το έργο αναβάθμισης τηλεπικοινωνιών στους Γαργαλιάνους Γαργαλιάνοι Online
Δημοσιεύθηκε στις 23 January 2025 | 10:00 am
Ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων Γυμνασίου Γαργαλιάνων για περιστατικό που «μοιάζει με μαζική τροφική δηλητηρίαση» - Γαργαλιάνοι Online
Ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων Γυμνασίου Γαργαλιάνων για περιστατικό που «μοιάζει με μαζική τροφική δηλητηρίαση» Γαργαλιάνοι Online
Δημοσιεύθηκε στις 22 January 2025 | 10:00 am
National League II: Με άδειες αποσκευές επιστρέφουν Γαργαλιάνοι και Καλαμάτα 80 - BEST TV Καλαμάτα
National League II: Με άδειες αποσκευές επιστρέφουν Γαργαλιάνοι και Καλαμάτα 80 BEST TV Καλαμάτα
Δημοσιεύθηκε στις 12 January 2025 | 10:00 am
National League 2 (1ος όμιλος): Τα αποτελέσματα της 13ης αγωνιστικής - ebasket.gr
National League 2 (1ος όμιλος): Τα αποτελέσματα της 13ης αγωνιστικής ebasket.gr
Δημοσιεύθηκε στις 12 January 2025 | 10:00 am
National League 2: Ήττες στο φινάλε Γαργαλιάνοι και Καλαμάτα 80 - Sport365.gr
National League 2: Ήττες στο φινάλε Γαργαλιάνοι και Καλαμάτα 80 Sport365.gr
Δημοσιεύθηκε στις 12 January 2025 | 10:00 am
Γ.Σ. Κρόνος Αγ. Δημητρίου-Γ.Σ. Γαργαλιάνων 88-87 – Ήττα στις λεπτομέρειες για τον Γ.Σ. Γαργαλιάνων - Γαργαλιάνοι Online
Γ.Σ. Κρόνος Αγ. Δημητρίου-Γ.Σ. Γαργαλιάνων 88-87 – Ήττα στις λεπτομέρειες για τον Γ.Σ. Γαργαλιάνων Γαργαλιάνοι Online
Δημοσιεύθηκε στις 12 January 2025 | 10:00 am
Αιρετοί και υπάλληλοι έκοψαν την πίτα τους στο Δημοτικό Κατάστημα Γαργαλιάνων [εικόνες] - Γαργαλιάνοι Online
Αιρετοί και υπάλληλοι έκοψαν την πίτα τους στο Δημοτικό Κατάστημα Γαργαλιάνων [εικόνες] Γαργαλιάνοι Online
Δημοσιεύθηκε στις 10 January 2025 | 10:00 am
Πρόταση του Συμβουλίου Κοινότητας Γαργαλιάνων για την καλύτερη αποκομιδή των απορριμμάτων - Γαργαλιάνοι Online
Πρόταση του Συμβουλίου Κοινότητας Γαργαλιάνων για την καλύτερη αποκομιδή των απορριμμάτων Γαργαλιάνοι Online
Δημοσιεύθηκε στις 7 January 2025 | 10:00 am
Αγιασμός των υδάτων στην δεξαμενή των Γαργαλιάνων [εικόνες – βίντεο] - Γαργαλιάνοι Online
Αγιασμός των υδάτων στην δεξαμενή των Γαργαλιάνων [εικόνες – βίντεο] Γαργαλιάνοι Online
Δημοσιεύθηκε στις 6 January 2025 | 10:00 am
Γαργαλιάνοι: Στη δεξαμενή η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού - Γαργαλιάνοι Online
Γαργαλιάνοι: Στη δεξαμενή η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού Γαργαλιάνοι Online
Δημοσιεύθηκε στις 5 January 2025 | 10:00 am
Αγωγός παράλληλα στο νέο δρόμο Γαργαλιάνοι – Φιλιατρά για τα νερά - εφημεριδα θαρρος
Αγωγός παράλληλα στο νέο δρόμο Γαργαλιάνοι – Φιλιατρά για τα νερά εφημεριδα θαρρος
Δημοσιεύθηκε στις 2 January 2025 | 10:00 am
Γαργαλιάνοι: Αυτοκίνητο κάηκε ολοσχερώς (pic’s) - BEST TV Καλαμάτα
Γαργαλιάνοι: Αυτοκίνητο κάηκε ολοσχερώς (pic’s) BEST TV Καλαμάτα
Δημοσιεύθηκε στις 30 December 2024 | 10:00 am
IL CENTRO Γαργαλιάνοι: Νέα προσθήκη στο μενού… παραδοσιακοί λουκουμάδες! [εικόνες – βίντεο] - Γαργαλιάνοι Online
IL CENTRO Γαργαλιάνοι: Νέα προσθήκη στο μενού… παραδοσιακοί λουκουμάδες! [εικόνες – βίντεο] Γαργαλιάνοι Online
Δημοσιεύθηκε στις 25 December 2024 | 10:00 am
Ανακοίνωση για το δρόμο Γαργαλιάνοι-Φιλιατρά από το Συμβούλιο Κοινότητας Γαργαλιάνων - Γαργαλιάνοι Online
Ανακοίνωση για το δρόμο Γαργαλιάνοι-Φιλιατρά από το Συμβούλιο Κοινότητας Γαργαλιάνων Γαργαλιάνοι Online
Δημοσιεύθηκε στις 25 December 2024 | 10:00 am
National League 2: Ξέσπασαν οι Γαργαλιάνοι, οδυνηρή ήττα Καλαμάτα 80 - Messinia Live - Messinia Live
National League 2: Ξέσπασαν οι Γαργαλιάνοι, οδυνηρή ήττα Καλαμάτα 80 - Messinia Live Messinia Live
Δημοσιεύθηκε στις 22 December 2024 | 10:00 am
National League 2: Συνδύασε καλή εμφάνιση με νίκη ο ΓΣ Γαργαλιάνων - Γαργαλιάνοι Online
National League 2: Συνδύασε καλή εμφάνιση με νίκη ο ΓΣ Γαργαλιάνων Γαργαλιάνοι Online
Δημοσιεύθηκε στις 22 December 2024 | 10:00 am
Γαργαλιάνοι: Η «Εφτάτυχη Γάτα» του χάρισε 1 εκατ. ευρώ στο Σκρατς! - Anagnostis
Γαργαλιάνοι: Η «Εφτάτυχη Γάτα» του χάρισε 1 εκατ. ευρώ στο Σκρατς! Anagnostis
Δημοσιεύθηκε στις 21 December 2024 | 10:00 am
Μεσσηνία: Υπερτυχερός κέρδισε 1.000.000€ σε παιχνίδι του Σκρατς - Notospress
Μεσσηνία: Υπερτυχερός κέρδισε 1.000.000€ σε παιχνίδι του Σκρατς Notospress
Δημοσιεύθηκε στις 21 December 2024 | 10:00 am
Μεσσηνία: Τυχερός στους Γαργαλιάνους κέρδισε ένα εκατομμύριο ευρώ στο ΣΚΡΑΤΣ (video) - BEST TV Καλαμάτα
Μεσσηνία: Τυχερός στους Γαργαλιάνους κέρδισε ένα εκατομμύριο ευρώ στο ΣΚΡΑΤΣ (video) BEST TV Καλαμάτα
Δημοσιεύθηκε στις 21 December 2024 | 10:00 am
Μεσσηνία: Τυχερός στους Γαργαλιάνους κέρδισε ένα εκατομμύριο ευρώ στο ΣΚΡΑΤΣ! - Γαργαλιάνοι Online
Μεσσηνία: Τυχερός στους Γαργαλιάνους κέρδισε ένα εκατομμύριο ευρώ στο ΣΚΡΑΤΣ! Γαργαλιάνοι Online
Δημοσιεύθηκε στις 21 December 2024 | 10:00 am
Φωταγωγήθηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην κεντρική πλατεία Γαργαλιάνων [εικόνες – βίντεο] - Γαργαλιάνοι Online
Φωταγωγήθηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην κεντρική πλατεία Γαργαλιάνων [εικόνες – βίντεο] Γαργαλιάνοι Online
Δημοσιεύθηκε στις 14 December 2024 | 10:00 am
Γαργαλιάνοι: Το πόδι γυναίκας παγιδεύτηκε σε σχάρα φρεατίου! - BEST TV Καλαμάτα
Γαργαλιάνοι: Το πόδι γυναίκας παγιδεύτηκε σε σχάρα φρεατίου! BEST TV Καλαμάτα
Δημοσιεύθηκε στις 9 December 2024 | 10:00 am
Γαργαλιάνοι: Αναβάλλεται η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου – Η εκδήλωση για τα παιδιά θα γίνει κανονικά - Γαργαλιάνοι Online
Γαργαλιάνοι: Αναβάλλεται η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου – Η εκδήλωση για τα παιδιά θα γίνει κανονικά Γαργαλιάνοι Online
Δημοσιεύθηκε στις 9 December 2024 | 10:00 am
Γαργαλιάνοι: Συνελήφθησαν οι δράστες της κλοπής των 33 σακιών με ελιές με κλεμμένο φορτηγό του Δήμου - Messinia Live
Γαργαλιάνοι: Συνελήφθησαν οι δράστες της κλοπής των 33 σακιών με ελιές με κλεμμένο φορτηγό του Δήμου Messinia Live
Δημοσιεύθηκε στις 8 December 2024 | 10:00 am
Δείτε ζωντανά τον αγώνα του ΓΣ Γαργαλιάνων με την Παναχαϊκή - Γαργαλιάνοι Online
Δείτε ζωντανά τον αγώνα του ΓΣ Γαργαλιάνων με την Παναχαϊκή Γαργαλιάνοι Online
Δημοσιεύθηκε στις 8 December 2024 | 10:00 am
Μεσσηνία: Εξιχνιάστηκε η κλοπή ελιών από τον Α.Σ. Γλυφάδας – Από τη Δ.Ε. Γαργαλιάνων οι δράστες - Γαργαλιάνοι Online
Μεσσηνία: Εξιχνιάστηκε η κλοπή ελιών από τον Α.Σ. Γλυφάδας – Από τη Δ.Ε. Γαργαλιάνων οι δράστες Γαργαλιάνοι Online
Δημοσιεύθηκε στις 8 December 2024 | 10:00 am
Καταστροφές από πλημμύρες στον υπό κατασκευή δρόμο Γαργαλιάνοι – Φιλιατρά - Anagnostis
Καταστροφές από πλημμύρες στον υπό κατασκευή δρόμο Γαργαλιάνοι – Φιλιατρά Anagnostis
Δημοσιεύθηκε στις 3 December 2024 | 10:00 am
Τροχαίο στην Ε.Ο. Γαργαλιάνων – Μαραθόπολης: Σύγκρουση τουλάχιστον τεσσάρων οχημάτων - Γαργαλιάνοι Online
Τροχαίο στην Ε.Ο. Γαργαλιάνων – Μαραθόπολης: Σύγκρουση τουλάχιστον τεσσάρων οχημάτων Γαργαλιάνοι Online
Δημοσιεύθηκε στις 3 December 2024 | 10:00 am
Αυτά πότε θα φύγουν…; - Γαργαλιάνοι Online
Αυτά πότε θα φύγουν…; Γαργαλιάνοι Online
Δημοσιεύθηκε στις 2 December 2024 | 10:00 am
Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για τις οπτικές ίνες στους Γαργαλιάνους - Γαργαλιάνοι Online
Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για τις οπτικές ίνες στους Γαργαλιάνους Γαργαλιάνοι Online
Δημοσιεύθηκε στις 2 December 2024 | 10:00 am
Ρίχνουν άσφαλτο στο Γαργαλιάνοι – Φιλιατρά - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online
Ρίχνουν άσφαλτο στο Γαργαλιάνοι – Φιλιατρά ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online
Δημοσιεύθηκε στις 22 November 2024 | 10:00 am
Αγανακτισμένοι οι αγρότες - Ποτάμι... ο υπό κατασκευή δρόμος Γαργαλιάνοι - Φιλιατρά όταν βρέχει (video) - BEST TV Καλαμάτα
Αγανακτισμένοι οι αγρότες - Ποτάμι... ο υπό κατασκευή δρόμος Γαργαλιάνοι - Φιλιατρά όταν βρέχει (video) BEST TV Καλαμάτα
Δημοσιεύθηκε στις 21 November 2024 | 10:00 am
Σεισμός στους Γαργαλιάνους - Newsbomb
Σεισμός στους Γαργαλιάνους Newsbomb
Δημοσιεύθηκε στις 16 November 2024 | 10:00 am
Σεισμός τώρα στους Γαργαλιάνους - Dnews
Σεισμός τώρα στους Γαργαλιάνους Dnews
Δημοσιεύθηκε στις 16 November 2024 | 10:00 am
National League 2: Οι Γαργαλιάνοι νικητές (82-67) στο τοπικό ντέμρπι με την Καλαμάτα’80 - BEST TV Καλαμάτα
National League 2: Οι Γαργαλιάνοι νικητές (82-67) στο τοπικό ντέμρπι με την Καλαμάτα’80 BEST TV Καλαμάτα
Δημοσιεύθηκε στις 10 November 2024 | 10:00 am
National League 2: Ήττες για Καλαμάτα 80 και ΓΣ Γαργαλιάνων στον 1ο όμιλο - BEST TV Καλαμάτα
National League 2: Ήττες για Καλαμάτα 80 και ΓΣ Γαργαλιάνων στον 1ο όμιλο BEST TV Καλαμάτα
Δημοσιεύθηκε στις 3 November 2024 | 9:00 am
Το Ελληνικό «Εξπρές του Μεσονυκτίου» βρίσκεται στη Μεσσηνία και καθηλώνει - Anagnostis
Το Ελληνικό «Εξπρές του Μεσονυκτίου» βρίσκεται στη Μεσσηνία και καθηλώνει Anagnostis
Δημοσιεύθηκε στις 27 October 2024 | 9:00 am
Το πρόγραμμα του φετινού εορτασμού για την 28η Οκτωβρίου στoυς Γαργαλιάνους - Γαργαλιάνοι Online
Το πρόγραμμα του φετινού εορτασμού για την 28η Οκτωβρίου στoυς Γαργαλιάνους Γαργαλιάνοι Online
Δημοσιεύθηκε στις 24 October 2024 | 10:00 am
Γιώργος Λεβεντάκης: Κάλεσμα ενότητας για το καλό της Τριφυλίας – “Γίνονται προσπάθειες από όλους” [βίντεο] - Γαργαλιάνοι Online
Γιώργος Λεβεντάκης: Κάλεσμα ενότητας για το καλό της Τριφυλίας – “Γίνονται προσπάθειες από όλους” [βίντεο] Γαργαλιάνοι Online
Δημοσιεύθηκε στις 23 October 2024 | 10:00 am
ΝΑΤΙΟΝΑL LEAGUE 2 AΣΤΕΡΑΣ ΤΕΜΕΝΗΣ: Διπλασίασε τις νίκες του με εμφατικό τρόπο ο Αστέρας Τέμενης (84-65) | ΦΩΤΟ - protionline.gr
ΝΑΤΙΟΝΑL LEAGUE 2 AΣΤΕΡΑΣ ΤΕΜΕΝΗΣ: Διπλασίασε τις νίκες του με εμφατικό τρόπο ο Αστέρας Τέμενης (84-65) | ΦΩΤΟ protionline.gr
Δημοσιεύθηκε στις 20 October 2024 | 10:00 am
Γαργαλιάνοι: Ο δήμαρχος Τριφυλίας για πανηγύρι, Δημοτική Φιλαρμονική και έργα - εφημεριδα θαρρος
Γαργαλιάνοι: Ο δήμαρχος Τριφυλίας για πανηγύρι, Δημοτική Φιλαρμονική και έργα εφημεριδα θαρρος
Δημοσιεύθηκε στις 8 October 2024 | 10:00 am
Σύλλογος Μηχανικών Τριφυλίας: Εγκατάλειψη του οδικού άξονα Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι - εφημεριδα θαρρος
Σύλλογος Μηχανικών Τριφυλίας: Εγκατάλειψη του οδικού άξονα Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι εφημεριδα θαρρος
Δημοσιεύθηκε στις 7 October 2024 | 10:00 am
Γαργαλιάνοι: Χωρίς Πανηγύρι και Φιλαρμονική οι φετινές εκδηλώσεις για το πολιούχο της πόλης - Γαργαλιάνοι Online
Γαργαλιάνοι: Χωρίς Πανηγύρι και Φιλαρμονική οι φετινές εκδηλώσεις για το πολιούχο της πόλης Γαργαλιάνοι Online
Δημοσιεύθηκε στις 3 October 2024 | 10:00 am
Οι Γαργαλιάνοι γιόρτασαν τον πολιούχο τους Άγιο Διονύσιο Αρεοπαγίτη [εικόνες – βίντεο] - Γαργαλιάνοι Online
Οι Γαργαλιάνοι γιόρτασαν τον πολιούχο τους Άγιο Διονύσιο Αρεοπαγίτη [εικόνες – βίντεο] Γαργαλιάνοι Online
Δημοσιεύθηκε στις 3 October 2024 | 10:00 am
Γαργαλιάνοι: Θανατηφόρο τροχαίο με δίκυκλο – Νεκρός 34χρονος Πακιστανός [εικόνες] - Γαργαλιάνοι Online
Γαργαλιάνοι: Θανατηφόρο τροχαίο με δίκυκλο – Νεκρός 34χρονος Πακιστανός [εικόνες] Γαργαλιάνοι Online
Δημοσιεύθηκε στις 1 October 2024 | 10:00 am
Γαργαλιάνοι: Θανατηφόρο τροχαίο με δίκυκλο – Νεκρός 34χρονος Πακιστανός - BEST TV Καλαμάτα
Γαργαλιάνοι: Θανατηφόρο τροχαίο με δίκυκλο – Νεκρός 34χρονος Πακιστανός BEST TV Καλαμάτα
Δημοσιεύθηκε στις 30 September 2024 | 10:00 am
Παράταση μέχρι το καλοκαίρι του 2025 για το δρόμο Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι - Γαργαλιάνοι Online
Παράταση μέχρι το καλοκαίρι του 2025 για το δρόμο Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι Γαργαλιάνοι Online
Δημοσιεύθηκε στις 30 September 2024 | 10:00 am
Γαργαλιάνοι: Μα καλά, ούτε ένας… στον αγιασμό; - Γαργαλιάνοι Online
Γαργαλιάνοι: Μα καλά, ούτε ένας… στον αγιασμό; Γαργαλιάνοι Online
Δημοσιεύθηκε στις 11 September 2024 | 10:00 am
Βασιλική Μαρίνη: Τέλος εποχής για το Ειρηνοδικείο Γαργαλιάνων - Γαργαλιάνοι Online
Βασιλική Μαρίνη: Τέλος εποχής για το Ειρηνοδικείο Γαργαλιάνων Γαργαλιάνοι Online
Δημοσιεύθηκε στις 8 September 2024 | 10:00 am
Σταθερές οι τιμές των θέσεων για το πανηγύρι Γαργαλιάνων – Οι χώροι λειτουργίας - Γαργαλιάνοι Online
Σταθερές οι τιμές των θέσεων για το πανηγύρι Γαργαλιάνων – Οι χώροι λειτουργίας Γαργαλιάνοι Online
Δημοσιεύθηκε στις 6 September 2024 | 10:00 am
ΔΕΔΔΗΕ: Διακοπές ρεύματος σε περιοχές των Γαργαλιάνων και της Πυλίας τη Δευτέρα - Γαργαλιάνοι Online
ΔΕΔΔΗΕ: Διακοπές ρεύματος σε περιοχές των Γαργαλιάνων και της Πυλίας τη Δευτέρα Γαργαλιάνοι Online
Δημοσιεύθηκε στις 25 August 2024 | 10:00 am
Απόφαση του Συμβουλίου Κοινότητας Γαργαλιάνων για το πανηγύρι - Γαργαλιάνοι Online
Απόφαση του Συμβουλίου Κοινότητας Γαργαλιάνων για το πανηγύρι Γαργαλιάνοι Online
Δημοσιεύθηκε στις 23 August 2024 | 10:00 am
Τριφυλία: 19 κλοπές σε οικίες είχαν διαπράξει οδηγός και συνοδηγός του αγροτικού που ανετράπη στην Αγία Κυριακή - Γαργαλιάνοι Online
Τριφυλία: 19 κλοπές σε οικίες είχαν διαπράξει οδηγός και συνοδηγός του αγροτικού που ανετράπη στην Αγία Κυριακή Γαργαλιάνοι Online
Δημοσιεύθηκε στις 22 August 2024 | 10:00 am
Γαργαλιάνοι: Ευχαριστήριο της οικογένειας του αδικοχαμένου Γιάννη Μάλλιαρη - Taklin.gr
Γαργαλιάνοι: Ευχαριστήριο της οικογένειας του αδικοχαμένου Γιάννη Μάλλιαρη Taklin.gr
Δημοσιεύθηκε στις 15 August 2024 | 10:00 am
Γαργαλιάνοι: Σε κλίμα οδύνης η κηδεία του 19χρονου - Παρών και ο Γ. Μαργαρίτης - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online
Γαργαλιάνοι: Σε κλίμα οδύνης η κηδεία του 19χρονου - Παρών και ο Γ. Μαργαρίτης ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online
Δημοσιεύθηκε στις 15 August 2024 | 10:00 am
Γαργαλιάνοι: Μπορεί να μην ήρθε ως τραγουδιστής ο Μαργαρίτης, αλλά ήρθε ως «Άνθρωπος»… - Γαργαλιάνοι Online
Γαργαλιάνοι: Μπορεί να μην ήρθε ως τραγουδιστής ο Μαργαρίτης, αλλά ήρθε ως «Άνθρωπος»… Γαργαλιάνοι Online
Δημοσιεύθηκε στις 14 August 2024 | 10:00 am
Τραγωδία στους Γαργαλιάνους: Νεκρός 19χρονος σε τροχαίο με μηχανή έξω από τα Φιλιατρά - Γαργαλιάνοι Online
Τραγωδία στους Γαργαλιάνους: Νεκρός 19χρονος σε τροχαίο με μηχανή έξω από τα Φιλιατρά Γαργαλιάνοι Online
Δημοσιεύθηκε στις 12 August 2024 | 10:00 am
Ακυρώνεται λόγω πένθους για τον 19χρονο, η εκδήλωση με Μαργαρίτη στους Γαργαλιάνους - BEST TV Καλαμάτα
Ακυρώνεται λόγω πένθους για τον 19χρονο, η εκδήλωση με Μαργαρίτη στους Γαργαλιάνους BEST TV Καλαμάτα
Δημοσιεύθηκε στις 12 August 2024 | 10:00 am
Πένθος στον Τέλο Άγρα Γαργαλιάνων για το χαμό του 19χρονου Γιάννη – Ακυρώνεται η εκδήλωση με Μαργαρίτη - Γαργαλιάνοι Online
Πένθος στον Τέλο Άγρα Γαργαλιάνων για το χαμό του 19χρονου Γιάννη – Ακυρώνεται η εκδήλωση με Μαργαρίτη Γαργαλιάνοι Online
Δημοσιεύθηκε στις 12 August 2024 | 10:00 am
Σκοτώθηκε ένας 19χρονος με μοτοσυκλέτα στα Φιλιατρά - messinia24.
Σκοτώθηκε ένας 19χρονος με μοτοσυκλέτα στα Φιλιατρά messinia24.
Δημοσιεύθηκε στις 12 August 2024 | 10:00 am
Βολες από Νίκο Κουτουμάνο και Λαϊκή Συσπείρωση για Φιλιατρινό Φράγμα, δρόμο Φιλιατρά- Γαργαλιάνοι και ακρίβεια (video) - BEST TV Καλαμάτα
Βολες από Νίκο Κουτουμάνο και Λαϊκή Συσπείρωση για Φιλιατρινό Φράγμα, δρόμο Φιλιατρά- Γαργαλιάνοι και ακρίβεια (video) BEST TV Καλαμάτα
Δημοσιεύθηκε στις 24 July 2024 | 10:00 am
Εκδήλωση για τη σταφίδα στους Γαργαλιάνους - Γαργαλιάνοι Online
Εκδήλωση για τη σταφίδα στους Γαργαλιάνους Γαργαλιάνοι Online
Δημοσιεύθηκε στις 21 July 2024 | 10:00 am
Γαργαλιάνοι - Φιλιατρά: Διαμαρτυρία αγροτών για δρόμο και πλημμύρες - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online
Γαργαλιάνοι - Φιλιατρά: Διαμαρτυρία αγροτών για δρόμο και πλημμύρες ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online
Δημοσιεύθηκε στις 7 July 2024 | 10:00 am
Συναυλίες σε Γαργαλιάνους, Κυπαρισσία και Φιλιατρά - εφημεριδα θαρρος
Συναυλίες σε Γαργαλιάνους, Κυπαρισσία και Φιλιατρά εφημεριδα θαρρος
Δημοσιεύθηκε στις 4 July 2024 | 10:00 am
Απαγχονισμένος εντοπίστηκε 51χρονος στους Γαργαλιάνους - Τον βρήκε ο αδελφός του στο υπόγειο του σπιτιού - BEST TV Καλαμάτα
Απαγχονισμένος εντοπίστηκε 51χρονος στους Γαργαλιάνους - Τον βρήκε ο αδελφός του στο υπόγειο του σπιτιού BEST TV Καλαμάτα
Δημοσιεύθηκε στις 30 June 2024 | 10:00 am
Πότε ολοκληρώνεται το μεγάλο οδικό έργο Φιλιατρά-Γαργαλιάνοι - Ypodomes.com
Πότε ολοκληρώνεται το μεγάλο οδικό έργο Φιλιατρά-Γαργαλιάνοι Ypodomes.com
Δημοσιεύθηκε στις 10 May 2024 | 10:00 am
Χουντικοί γέμισαν Πύλο και Γαργαλιάνους με αφίσες του Παπαδόπουλου - Ποια οργάνωση κρύβεται πίσω από την - Documento
Δημοσιεύθηκε στις 23 April 2024 | 10:00 am
Παρουσίαση της εργασίας «Γαργαλιάνοι: Ένας τόπος γεμάτος ελιές» από το ΓΕΛ Γαργαλιάνων - Γαργαλιάνοι Online
Παρουσίαση της εργασίας «Γαργαλιάνοι: Ένας τόπος γεμάτος ελιές» από το ΓΕΛ Γαργαλιάνων Γαργαλιάνοι Online
Δημοσιεύθηκε στις 23 April 2024 | 10:00 am
3x3 Schools powered by ΔΕΗ: Οι Γαργαλιάνοι έπαιξαν μπάσκετ! (pics) - basket.gr
3x3 Schools powered by ΔΕΗ: Οι Γαργαλιάνοι έπαιξαν μπάσκετ! (pics) basket.gr
Δημοσιεύθηκε στις 11 April 2024 | 10:00 am
Στο έργο Φιλιατρά-Γαργαλιάνοι ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός - Περιφέρεια Πελοποννήσου
Στο έργο Φιλιατρά-Γαργαλιάνοι ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός Περιφέρεια Πελοποννήσου
Δημοσιεύθηκε στις 8 March 2024 | 10:00 am
Γαργαλιάνοι: Η απίστευτη ιστορία με το κτίριο «φάντασμα» των Ιαματικών Λουτρών Βρωμονερίου - Documento - Documento
Δημοσιεύθηκε στις 29 September 2023 | 10:00 am
Γαργαλιάνοι: Η πατρίδα του Τέλλου Άγρα και η παραλία με το παραπλανητικό όνομα - Anagnostis
Γαργαλιάνοι: Η πατρίδα του Τέλλου Άγρα και η παραλία με το παραπλανητικό όνομα Anagnostis
Δημοσιεύθηκε στις 2 September 2023 | 10:00 am