1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
X Τηλεόραση:
  1. ΕΡΤ1
  2. ΕΡΤ2
  3. ΕΡΤ3
  4. ΑΝΤ1
  5. ΑΛΦΑ
  6. ΣΚΑΪ
  7. Βουλή
Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Αττικής   »   Ασπροπυργος    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή Ασπροπυργος και εμείς θα το προσθέσουμε.


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Ασπροπυργος

EΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΟΚΑΡΟΥΝ: Δείτε τι παθαίνουν πραγματικά οι παιδόφιλοι στις φυλακές

paidofilia

Η παιδοφιλία θεωρείται από τους περισσότερους ως ένα από τα χειρότερα εγκλήματα που μπορεί να κάνεις. 

Κάποιοι επιχειρηματολογούν μάλιστα πως είναι ένα αδίκημα που αξίζει την θανατική ποινή. 

Αν ανακαλύψουν στις φυλακές κρατούμενο που έχει διαπράξει παιδοφιλία, του συμβαίνουν τα χειρότερα. 

Οι συγκρατούμενοί του παίρνουν τον νόμο στα χέρια τους, με την ανοχή των σωφρονιστικών υπαλλήλων. 

Κάτι που έγινε και σε αντίστοιχες περιπτώσεις και σε ελληνικά σωφρονιστικά ιδρύματα, κατά το πρόσφατο παρελθόν.


Τρεις πρώην κατάδικοι σε φυλακές της Αμερικής, οι οποίοι δεν επιθυμούν να αποκαλύψουν τα ονόματά τους και εμφανίζονται με ψευδώνυμα στο Reddit, περιγράφουν τα φρικιαστικά βασανιστήρια που υπέστησαν συγκρατούμενοι τους, που είχαν καταδικαστεί για παιδοφιλία και κακοποίηση παιδιών.

«Άκουγα τα κόκαλα του να σπάνε…»

«Ήμουν σε μια πτέρυγα για κακουργήματα υψηλής προστασίας περιμένοντας για έκδοση σε άλλη πολιτεία, όχι στη φυλακή εκείνη. Στους λίγους που ήρθαν είπαν να πάνε για διαχωρισμό, αλλιώς θα τους χτυπούσαν τα κεφάλια κάθε μέρα μέχρι να Το κάνουν.
Άκουγα τα κόκαλά του να σπάνε από 6 μέτρα μακριά. Πέθανε στο δρόμο για το νοσοκομείο.

Ένας που ήρθε και αρνούνταν να φύγει, του φώναζαν, τον έφτυναν, και τον απειλούσαν μέχρι που όλοι βαρέθηκαν.

Τρεις τύποι έτρεξαν στο κελί του και του έριξαν το πιο άγριο ξύλο που μπορείτε να φανταστείτε.

Τον θυμάμαι να σέρνεται έξω από το κελί και ο τύπος να τον τραβάει μέσα για πιο πολύ ξύλο. Άκουγα τα κόκαλά του να σπάνε από 6 μέτρα μακριά. Πέθανε στο δρόμο για το νοσοκομείο.

Όλοι όσοι πήραν μέρος σ” αυτό ήταν μέσα για φόνο, οπότε τα 5 παραπάνω χρόνια που πήραν για εκείνους άξιζαν. Αυτή ήταν μια ακραία περίπτωση, καθώς η φυλακή ήταν γεμάτη και προσπάθησαν να περάσουν τους παιδεραστές μέσα με τους υπόλοιπους, γιατί ο διαχωρισμός ήταν αδύνατος. Σε όποια άλλη φυλακή έχω πάει, τους κρατάνε μακριά από μας.
«Τον έδειραν τόσο που κυριολεκτικά τα έκανε πάνω του»

«Ήμουν σε μια «δεξαμενή» που χωρούσε 70-75 άτομα. Ήμασταν εργάτες (επιστάτες, συντηρητές, σερβίραμε φαγητό, κλπ) και είχαμε περισσότερες ελευθερίες από τους άλλους κρατούμενους. Οι φύλακες ήταν πολύ εντάξει μαζί μας, τους ετοιμάζαμε το φαγητό, καθαρίζαμε τα ντουλάπια τους, πλέναμε τα αυτοκίνητά τους, κλπ. Έτσι δε μας συμπεριφέρονταν τόσο χάλια όσο στους κοινούς κρατούμενους. Μπορούσαμε μέχρι και να τους ζητάμε πράγματα (τσιγάρα, μπισκότα, περιοδικά, αν ήσουν πολύ κοντά τους).

Πάντα παίρνουμε εφημερίδες, περιοδικά, η τηλεόραση είναι ΠΑΝΤΑ ανοιχτή, κλπ.
Μια μέρα ο κεντρικός φύλακας (κλασικά με ξυρισμένο κεφάλι) δίνει από μια ανοιχτή εφημερίδα σε κάθε αρχηγό καμίας συμμορίας, στους Λευκούς, στους Μαύρους, στους Μεξικανούς, στους Παίσας (τους Μεξικανούς που δε μιλάνε αγγλικά, γιατί είναι χώρια, δεν ξέρω) και τους «Άλλους». Η εφημερίδα ήταν ανοιγμένη σε μια συγκεκριμένη σελίδα και είχε τη φωτογραφία ενός άντρα με τα αρχικά Α.Α.

Είχε απαγάγει και κακοποιήσει 2 παιδιά και τα άφησε να πεθάνουν στο πορτ μπαγκάζ ενός αυτοκινήτου στο SoCal. Ο φύλακας απλά έκανε νόημα, καθώς μοίραζε τις εφημερίδες. Είχε ένα παγωμένο βλέμμα και ποτέ δε θα ξεχάσω τη στιγμή που φώναζε. Τα ονόματα των αρχηγών και τους έδινε τις εφημερίδες. Δεν ήξερα τι συμβαίνει, αλλά ήξερα ότι ήταν άσχημο. Αυτός ο κόμπος στο στομάχι. Αυτή η αίσθηση που ξέρεις ότι τα πάντα αλλάζουν από ΑΥΤΗ τη στιγμή.


Ο αρχηγός της ομάδας μου με φωνάζει και μου λέει σε δυο λόγια της πιάτσας «μπλα, μπλα, μπλα, , παιδεραστής, μπλα, μπλα, είσαι μέσα ψάρι; , Εγώ ήμουν το ψάρι. Δεν ήξερα τι συμβαίνει και είπα ναι όπως όλοι. Υπάρχει η νοοτροπία της αγέλης, δεν τους πας κόντρα.


Ρώτησα τον αμέσως πιο κάτω από μένα στην ιεραρχία και μου είπε να συμφωνήσω. Ο τύπος έρχεται στη δεξαμενή μας γύρω στις 10 το βράδυ.Είπε ότι έχει το GΤΑ ή κάτι τέτοιο. Θυμάμαι που του έσφιξα το χέρι. Θυμάμαι που κοίταξα μέσα στα μάτια του. Το ίδιο βράδυ, άκουσα κάποιον να φωνάζει και ο κύριος Α.Α. έφαγε ξύλο από 55 άτομα.
 


Τον έδειραν τόσο που κυριολεκτικά τα έκανε πάνω του. Κράτησε περίπου 30 δευτερόλεπτα. Φασαρία! Φωνές, χτυπήματα, κραυγές, ο άντρας να παρακαλάει για βοήθεια, να πνίγεται στο ίδιο του το αίμα, μετά ακούγονται μερικές σφυρίχτρες και ένα ΜΠΑΜ! Και πέφτουμε όλοι κάτω.


Οι φύλακες μας φώναξαν να μην κινηθούμε, τα σκυλιά γάβγιζαν. Προσευχόμουν και έκλαιγα, και μετά όταν τον πήραν, όλοι γέλαγαν. Δυο τύποι πήραν τους κουβάδες και τις σφουγγαρίστρες, και δόξα το Θεό δε με διάλεξαν να καθαρίσω.


Το επόμενο πρωί, μας ήρθαν μερικά κουτιά με γλυκά, μπισκότα και σοκολάτες, και τίποτα άλλο δεν έγινε. Τίποτα δεν ειπώθηκε. Οι μάγειρες πήγαν να μαγειρέψουν, οι επιστάτες να καθαρίσουν. Τίποτα δεν έγινε. Λόγω της ανάμνησης αυτής της σκηνής και της φασαρίας παίρνω βαριά φάρμακα και πάω σε ψυχίατρο.


Παθαίνω κρίσεις πανικού, δεν μπορώ να πάω σε μέρη με πολύ κόσμο, έχω κατάθλιψη, κλπ. Ήταν χειρότερο από σκηνή του Walking Dead, μόνο που αυτοί οι τύποι ήταν πολύ γρήγοροι. Οι τύποι τον χτύπησαν στα πόδια, χέρια, κορμό, πρόσωπο, όλα σε μια στιγμή.


Ένας τύπος κράτησε τα γυαλιά του για κάποιο λόγο. Α.Α. είναι τα αρχικά του, δεν μπορώ να χρησμοποήσω πραγματικό όνομα. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Ο φύλακας μας ενημέρωσε, έδωσε εικόνα, και μας εξουσιοδότησε. εγώ δεν είχα καμία σχέση. Ήμουν πολύ έξω από τον κύκλο. Είναι άσχημο που ήμουν μπροστά. ΑΛΛΑ! Του άξιζε».
– FatMan832«Σήκωνε την πέτρα και την χτυπούσε στο κεφάλι του άλλου όσο πιο δυνατά μπορούσε»
«Ήμουν στη φυλακή της Πολιτείας High Desert, της Καλιφόρνια, για κάμποσο καιρό, λόγω ενός εγκλήματος με ναρκωτικά. Ήμουν αρχηγός του Paisa car (ισπσνόφωνοι Που δεν είχαν σχέση με συμμορία, τα μέλη του καρτέλ ήταν εντάξει).


Μπαίνοντας στο κελί, ενώ ήσουν στη «γυάλα με τα ψάρια» για 30 μέρες, ένας κοινωνικός λειτουργός σε ρωτάει αν θες να πας με το γενικό πληθυσμό ή στον προληπτικό περιορισμό. Εδώ μπορείς να διαλέξεις … αν είσαι χαζός.
 


Αν έχεις κακοποιήσει παιδί και διαλέξεις το γενικό πληθυσμό τη στιγμή που βγαίνεις από τη γυάλα, σε πάνε στην αυλή του επιπέδου 3. Όταν πας στο επίπεδο 3, ο συγκρατούμενός σου θα σου ζητήσει την έκθεση έρευνας που έγινε πριν σου αποδοθεί η ποινή. Αυτό περιέχει το έγκλημα που διέπραξες, αν μίλησες στους αστυνομικούς, κλπ.


Αυτή η γραφειοκρατία θα δοθεί και στον αρχηγό της ομάδας. Αν είσαι καθαρός, δεν υπάρχει θέμα, αν όμως έχεις κακοποιήσει παιδί κλπ, Θα σου πουν δεν πειράζει, όλοι κάνουμε λάθη κλπ. Από πίσω όμως σχεδιάζουμε πως Θα σε διώξουμε. Στη δικιά μου ομάδα, είτε πληρώναμε τους Southsίders να καθαρίσουν ή το κρατούσαμε ανάμεσά μας.


Η φυλακή Του Hίgh Desert είναι στην έρημο και η αυλή είναι καλυμμένη με πέτρες. Περιμέναμε την ώρα του φαγητού. Δείπνο το χειμώνα. Πρωινό το καλοκαίρι. Όποτε μπορούσαμε να καλυφτούμε στο σκοτάδι, είχαμε βάλει μια πέτρα σε ένα συγκεκριμένο σημείο στο διάδρομο για το εστιατόριο.
Συνήθως, ο άλλος έπεφτε κάτω, αιμορραγούσε, και εμείς συνεχίζαμε σαν να μην έγινε τίποτα


Κοντά σε αυτή την πέτρα, η ουρά έχανε το σχήμα της, και κάποιος που είχαμε επιλέξει σήκωνε την πέτρα και την χτυπούσε στο κεφάλι του άλλου όσο πιο δυνατά μπορούσε. Συνήθως, ο άλλος έπεφτε κάτω, αιμορραγούσε, και εμείς συνεχίζαμε σαν να μην έγινε τίποτα, πετώντας τη χρησιμοποιημένη πέτρα. Αν ο άλλος δεν έπεφτε, ένας-δυο τον έσπαγαν στο ξύλο. (Εξαρτάται από το πόσο άσχημο ήταν αυτό που έκαναν). Αν ήταν πολύ άσχημο, χρησιμοποιούταν μέχρι και μαχαίρι. (Στα 2 χρόνια το είδα να συμβαίνει μόνο 2 φορές, καμία από τους Ρaisas, αλλά από τους Southsiders)».
– tustmeIknowdisstuffΠηγή

Δημοσιεύθηκε στις 8 February 2016 | 5:51 pm


Γιατί κατέρρευσαν (ξανά) οι μετοχές των τραπεζών; - Εκλογές και κίνδυνος βίαιης χρεοκοπίας της Ελλάδος στο προσκήνιο
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποτύχει και το μέλλον τους δεν είναι τίποτε άλλο από επικίνδυνη φθορά.
 

Ο ΣΥΡΙΖΑ φέρει τεράστια ευθύνη για το σημερινό αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα, φέρει τεράστια ευθύνη για το αδιέξοδο στο ασφαλιστικό.
 

Ο Schaeuble ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ θα επιβεβαιωθεί.


 
Δεν μπορεί σε αυτή την χώρα οι εκλογές να είναι η λύση στο πολιτικό αδιέξοδο ή στην αποτυχία άσκησης πολιτικής. 
 
Γιατί οι μετοχές των τραπεζών – που πριν 60 ημέρες ανακεφαλαιοποιήθηκαν με 13,8 δισεκ. – καταρρέουν;
Γιατί οι μετοχές των τραπεζών υποχωρούν έως -65% χαμηλότερα από τις ιστορικά χαμηλές τιμές των αυξήσεων κεφαλαίου του Νοεμβρίου του 2015;
Γιατί οι τράπεζες ενώ διαθέτουν 36 δισεκ. δέχονται

απίστευτης έντασης πυρά και καταποντίζονται;

 

Οι απαντήσεις

1)Ο πρώτος λόγος της τραπεζικής κατάρρευσης αποδίδεται στις διάχυτες ανησυχίες των ξένων επενδυτών ότι η Ελλάδα βρίσκεται πάλι σε κίνδυνο.
 

Τα LME ομολογιακά πουλάνε μαζικά και ενώ κατείχαν το 21% με 22% των τραπεζών έχουν υποχωρήσει κάτω από 8%.
Τα LME συμμετείχαν υποχρεωτικά στις ΑΜΚ των τραπεζών λόγω του κινδύνου του bail in και τώρα σκοτώνουν τις μετοχές. 


Να αναφερθεί ότι η Credit Agricole πούλησε το 10% της Alpha bank που κατείχε.
Ταυτόχρονα και οι πιο στρατηγικοί επενδυτές ανησυχούν.
Όπως αποκαλύπτεται μέτοχοι όπως ο Paulson φέρεται να έχει δηλώσει ότι δεν εμπιστεύεται τις διαβεβαιώσεις Τσίπρα του έλληνα πρωθυπουργού για την πορεία της οικονομίας.
Όλα αυτά έχουν δημιουργήσει ένα σπιράλ θανάτου, πολλά stop losses έχουν χτυπηθεί και οι μετοχές των τραπεζών σημειώνουν συνεχή ιστορικά χαμηλά.
 

Μόνο στις 8 Φεβρουαρίου του 2016 σημείωσαν 3 φορές νέα ιστορικά χαμηλά.

 

2)Η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύεται επικίνδυνα αποτυχημένη.
 

Όταν τα κάνουν μαντάρα, αναφέρουν πάλι τις εκλογές ως διέξοδο.
Δεν μπορεί σε αυτή την χώρα οι εκλογές να είναι η λύση στο πολιτικό αδιέξοδο ή στην αποτυχία άσκησης πολιτικής. 


Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποτύχει και το μέλλον τους δεν είναι τίποτε άλλο από επικίνδυνη φθορά.
Ο ΣΥΡΙΖΑ φέρει τεράστια ευθύνη για το σημερινό αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα, φέρει τεράστια ευθύνη για το αδιέξοδο στο ασφαλιστικό.
Ο Schaeuble ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ θα επιβεβαιωθεί.

 

Το Grexit θα προκαλούσε μόνο μια φορά πόνο σε αντίθεση με τον συνεχή πόνο της ελληνικής κοινωνίας.

3)Ποια είναι τα πραγματικά κεφάλαια των ελληνικών τραπεζών;
 

Στην ερώτηση αυτή όλοι θα σπεύσουν να δώσουν την εξής απάντηση.
Μετά την μεγάλη και επιτυχημένη ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών του 2015 οι ελληνικές τράπεζες διαθέτουν συνολικά 36 δισεκ.
 

Τα 36 δισεκ. διαμορφώνουν δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας core tier 1 περί το 18% που είναι προφανώς από τους υψηλότερους παγκοσμίως ή κατά το ορθότερο ο δεύτερος υψηλότερος δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας παγκοσμίως σε κλαδικό επίπεδο.
Όμως τα 36 δισεκ. δεν είναι τα πραγματικά κεφάλαια των ελληνικών τραπεζών.
Γιατί;
 


Οι ελληνικές τράπεζες διαθέτουν το υψηλότερο DTA τον υψηλότερο αναβαλλόμενο φόρο παγκοσμίως στα 19,28 δισεκ. ευρώ χωρίς να περιλαμβάνονται οι ζημίες στην χρήση του 2015.
Τα κεφάλαια που αναλογούν στον αναβαλλόμενο φόρο είναι λογιστικά ενώ τα πραγματικά κεφάλαια των ελληνικών τραπεζών είναι 16,6 δισεκ. ευρώ.
Θα προβληθεί το επιχείρημα ότι όλες οι τράπεζες έχουν αναβαλλόμενο φόρο στα κεφάλαια τους και είναι αληθές.
 


Οι Γερμανικές τράπεζες έχουν 9% αναβαλλόμενο φόρο στα κεφάλαια τους δηλαδή στα 100 ευρώ τα 9 ευρώ είναι αναβαλλόμενος φόρος.
Στην Νότια Ευρώπη και στις Ισπανικές και Ιταλικές τράπεζες ο αναβαλλόμενος φόρος βρίσκεται στο 27% από 24% πρόσφατα δηλαδή στα 100 ευρώ τα 27 ευρώ είναι αναβαλλόμενος φόρος.
 


Στην Ελλάδα και στις τράπεζες η κατάσταση είναι πιο περίπλοκη.
Από τα 36 δισεκ. κεφάλαια core tier 1 τα 19,28 δισεκ. είναι DTA αναβαλλόμενος φόρος δηλαδή στα 100 ευρώ τα 53 ευρώ είναι αναβαλλόμενος φόρος.
Το DTA αντιστοιχεί στα κεφάλαια των ελληνικών τραπεζών στο 53%.
Αν δεχθούμε ότι το 9% DTA των Γερμανικών τραπεζών είναι λίγο και το 27% των τραπεζών της Νοτίου Ευρώπης πιο ρεαλιστικό λόγω των ζημιών οι ελληνικές τράπεζες διαθέτουν κεφάλαια 26 δισεκ.
Στα 26 δισεκ. συμπεριλαμβάνεται DTA – αναβαλλόμενος φόρος – που αντιστοιχεί στο 27% των κεφαλαίων.
 


Είναι όχι μόνο προφανές αλλά επιβεβλημένο ότι οι ελληνικές τράπεζες με όρους πραγματικούς διαθέτουν 26 και όχι 36 δισεκ. κεφάλαια αν θέλουμε να συγκρίνουμε το ελληνικό banking με ότι ισχύει στην Ευρώπη.
Οι τράπεζες στην Ελλάδα πρέπει να μειώσουν το DTA και αυτό θα μειωθεί μόνο αν υπάρξει επιθετική κερδοφορία.
Όσο αυξάνονται τα τελικά καθαρά κέρδη τόσο θα μειώνεται η αναβαλλόμενη φορολογία.
 


Οι τράπεζες στην Ελλάδα χρειάζονται πολύ ισχυρή κερδοφορία το 2016 και 2017 ειδάλλως θα υπάρξει πάλι ανάγκη για νέες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου.
Οι τράπεζες πρέπει να διαθέτουν ένα buffer ένα απόθεμα κεφαλαίων ίσο με το 2,5% του συνολικού κινδύνου (2,5% of a bank's total risk exposure).
Οι ελληνικές τράπεζες με τέτοιο αναβαλλόμενο φόρο διαθέτουν επαρκές capital buffer;
Αποτελεί μεγάλο ερωτηματικό....

Τα κεφάλαια των ελληνικών τραπεζών Ιανουάριος 2016

Τράπεζες
Συνολικά
κεφάλαια

Αναβαλλόμενος φόρος DTA
Καθαρά Κεφάλαια χωρίς DTA
CT1 χωρίς DTA
Εθνική
11 δισ
5,2 δισ
5,8 δισ
10%
Πειραιώς
10,6 δισ
4,8 δισ
5,8 δισ
8,7%
Eurobank
5,4 δισ
4,88 δισ
400 εκατ
1,25%
Alpha
9 δισ
4,4 δισ
4,6 δισ
9%
Σύνολο
36 δισ
19,28 δισ
16,6 δισ
7,2%
Επεξεργασία στοιχείων bankingnews

 

4) Ποιες είναι οι προοπτικές κερδοφορίας των ελληνικών τραπεζών;
 

Όλοι μέχρι τώρα έχουν αποτιμήσει το καλό σενάριο τοπ βασικό σενάριο για το 2016.
Αν όμως αντί του βασικού επανέλθει το δυσμενές σενάριο το 2016 αυτό τι σημαίνει;
Σημαίνει πάλι τεράστιες ζημίες.

Εκτιμήσεις αποτελεσμάτων ελληνικών τραπεζών


Τράπ.
Βασικό σε δισ
Βασικό σε εκ
Βασικό σε εκ
Δυσμενές σε δισ
Δυσμενές σε εκατ
Δυσμενές σε εκατ
Έτος
2015
2016
2017
2015
2016
2017
Eurobank
-2,321
+126
+33
-3,275
-531
-756
Alpha
-2,565
+187
+276
-4,276
-537
-571
ETE
-4,367
+62
+457
-6
-1,08
-732
Πειραιώς
-3,995
+27
+160
-5,627
-955
-871
Επεξεργασία στοιχείων bankingnews


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 8 February 2016 | 5:41 pm


H KΥΒΕΡΝΗΣΗ.... ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ 3982/2011 ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΕΟΖ ΣΕ ΘΡΑΚΗ, ΑΙΓΑΙΟ, ΗΠΕΙΡΟ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ.του Χρήστου Χατζηαναστασίου
Ελλήνων Πολιτεία
Το σχέδιο είναι δημιουργία τριών ΕΟΖ. Θράκη, Αιγαίο, Ήπειρος (για ξεκάρφωμα). 

Θα περάσουμε σε έλεγχο υπό Ρωσική κηδεμονία αλλά
με άδεια των Αμερικάνων (θα είμαστε η πρώτη χώρα του ΝΑΤΟ με επιρροή Ρώσων) οι οποίοι θέλουν να τσακίσουν και να πάρουν το πάνω χέρι από την ΕΕ χωρίς να δημιουργήσουν πρόβλημα στη Γερμανία!!!

Όλες οι συναντήσεις που έγιναν σε Μόσχα, Αθήνα, Βερολίγο αλλά και στο Νταβός (πρόσφατα) με Πρωθυπουργό τον Α. Τσίπρα είχαν θεματολογία την νέα αρχιτεκτονική που
σχεδιάζεται γεωστρατηγικά στην Ανατολική Μεσόγειο(υπάρχει κι εκεί κινητικότητα καθώς οι διεθνείς δυνάμεις επιδιώκουν οριστική λύση στο Κυπριακό).

Η Ελληνική πλευρά παζαρεύει με το χρέος το οποίο δεν πρόκειται να γίνει "κούρεμα" πριν το 2021. 
Το μεγάλο αγκάθι όλων των ενδιαφερόμενων πλευρών είναι η διαχείριση του μεταναστευτικού και αν η Ελλάδα δεν συμμορφωθεί προς τις υποδείξεις είναι βέβαιο πως τότε θα έχουμε αλλαγές και εξελίξεις σε ότι αφορά την πολιτική κατάσταση στη χώρα.

Για την ώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν θα κινδυνεύσει ούτε από το ασφαλιστικό ούτε από το φορολογικό που απαιτούν οι δανειστές, ωστόσο ο κίνδυνος να πέσει αυτή η Κυβέρνηση είναι ο νόμος για τα μέσα ενημέρωσης ο οποίος αν και έχει ψηφιστεί οι εκδότες και καναλάρχες είναι ένα βήμα πίσω από την σκανδάλη.

Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι η πιθανότητα σχηματισμού οικουμενικής να είναι σενάρια που απεργάζονται διάφοροι κύκλοι καθώς και η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν θέλει να καεί άμεσα δεδομένου ότι η πολιτική που θα ακολουθήσει ο νέος Πρόεδρος θα είναι η ίδια με αυτήν του Τσίπρα και μάλιστα με πολύ μεγάλες πιθανότητες να υπογράφει και ένα νέο μνημόνιο ή πρόγραμμα όπως θα το βαφτίσουν οι εταίροι καθώς η συμμετοχή του ΔΝΤ απαιτεί εν νέου νέα δανειακή σύμβαση. 
Τέλος πιθανή ημερομηνία της πρώτης αξιολόγησης θα είναι η 18η Μαρτίου καθώς στο τέλος του ίδιου μήνα είναι το Καθολικό Πάσχα και δεν θα υπάρχουν συνεδριάσεις Eurogrup κλπ.


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 8 February 2016 | 5:22 pm


Αν ξέραμε τι μας περιμένει, θα κλαίγαμε με μαύρο δάκρυ... (βιντεο)
Υπάρχουν ακόμα ΟΜΟΛΟΓΗΤΕΣ της Πίστης μας...
Ας τους ακούσουμε με προσοχή, γιατί ο βίος τους, είναι η ΟΜΟΛΟΓΙΑ τους στον Χριστό.

Τα όσα λέγει ο Γέροντας Σωφρόνιος, είναι αποκαλυπτικά για τον ρόλο της Εκκλησίας και τα επερχόμενα, για τα οποία αν ξέραμε τι μας περιμένει, θα κλαίγαμε με μαύρο δάκρυ...

Καλλιόπη Σουφλή


Δείτε το βίντεο...

Δημοσιεύθηκε στις 8 February 2016 | 5:08 pm


Σε εκλογική ετοιμότητα τέθηκαν οι κομματικοί μηχανισμοί όλων των πολιτικών παρατάξεων
ΑΡΧΙΣΕ Η ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ;
 
 
 
Μετράνε μέρες, τα καθάρματα των ΤσιπροΚαμμένων...
Αν πάμε για εκλογές... τη μέρα εκείνη, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η SINGULAR LOGIC...  ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΝΟΘΕΥΤΕΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ, Η ΨΗΦΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.
 
Καλλιόπη Σουφλή

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
 
Σε εκλογική ετοιμότητα έχουν τεθεί οι κομματικοί μηχανισμοί όλων των πολιτικών παρατάξεων καθώς αναμένεται ο Α.Τσίπρας να προχωρήσει σε αιφνιδιαστική κίνηση χρήσης του εκλογικού "όπλου" κατά δανειστών και αντιπολίτευσης.
 
Άλλωστε η κίνηση αυτή αποτελεί μονόδρομο καθώς εκεί σπρώχνουν τα πράγματα οι δανειστές και σε όλα τα κόμματα το γνωρίζουν αυτό και θέλουν να είναι έτοιμα για τις εκλογές που έρχονται. Το σίγουρο είναι ότι αυτή την φορά πολύ δύσκολα θα αιφνιδιαστούν.
 
Υπάρχει μια μεγάλη πιθανότητα να μην του "βγει" του πρωθυπουργού η κίνηση αυτή, όπως είχε γίνει τον Σεπτέμβριο, καθώς οι αντιδράσεις στην κοινωνία και η απογοήτευση των ψηφοφόρων είναι πολύ μεγάλες για να μπορέσουν να πεισθούν να εμπιστευθούν εκ νέου ένα αριστερό κόμμα, αλλά όπως ήδη έχει ενημερώσει το pronews.gr, μια εκλογική νίκη από την ΝΔ μπορεί να αποτελέσει στην παρούσα φάση περισσότερο μια πραγματική "κατάρα".
 
Εν ολίγοις με εκλογές ο πρωθυπουργός θα τοποθετήσει την ΝΔ σε μια loose-loose situation ανεξαρτήτως αποτελέσματος καθώς αν χάσει μετά απ'οτι έχει γίνει τον τελευταίο χρόνο για τέταρτη συνεχόμενη φορά (πέμπτη αν θεωρήσουμε είδος εκλογικής προτίμησης και το δημοψήφισμα του Ιουλίου) υπολογίζοντας και τις ευρωεκλογές του 2014, θα χρειαστεί πολλά χρόνια για να συνέλθει και να εμφανιστεί στα μάτια των ψηφοφόρων ως εναλλακτική λύση.
 
Εάν κερδίσει, όλα τα "καυτά" μέτρα που πρέπει να περάσει ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να τα περάσει αυτή με οποιοδήποτε κυβερνητικό σχήμα δημιουργήσει.
 
Όμως η κοινωνία δεν θα έχει αλλάξει, τα ίδια άτομα που διαδηλώνουν τώρα, θα διαδηλώνουν και τότε. Ποια θα είναι η τόσο καλύτερη πρόταση της ΝΔ σε ασφαλιστικό,εργασιακό, φορολογικό, προσφυγικό-λαθρομεταναστευτικό κ.λ.π που θα πείσουν την ελληνική κοινωνία να "κάτσει" φρόνιμα στα σπίτια της (όσο θα τα έχει ακόμα) και να μην ξαναβγει στους δρόμους;
 
Γιατί μέχρι τώρα έχουμε μια κυβέρνηση που επιχειρεί να περάσει ένα ασφαλιστικό νομοσχέδιο που οι δανειστές έχουν απορρίψει (δηλαδή δεν υφίσταται), μια κοινωνία που επιχειρεί να εμποδίσει αυτό το ν/σ που ήδη έχει απορριφθεί και μια αξιωματική αντιπολίτευση που κατακρίνει την κυβέρνηση για αυτό το νομοσχέδιο που τελικώς δεν υφίσταται, χωρίς όμως να λέει με τι θα το αντικαταστήσει.
 
Οι δανειστές αρνούνται να ολοκληρώσουν την αξιολόγηση, φέρνουν συνεχώς προσκόμματα και ανακαλύπτουν δημοσιονομικό κενό το οποίο μπορεί να κλείσει με νέα μέτρα ασφαλώς. Οι κοινωνικές αντιδράσεις για το ασφαλιστικό στο οποίο η κυβέρνηση δεν έχει ακόμη καταλήξει με τους θεσμούς για να το φέρει προς ψήφιση εντείνονται και τα κόμματα της αντιπολίτευσης αρνούνται τη συναίνεση. Στο πλαίσιο αυτό οι δηλώσεις των Αλέξη Τσίπρα και Πάνου Καμμένου για εκλογές κάθε άλλο παρά τυχαίες ήταν.
 
«Αν υπάρχουν παράλογες απαιτήσεις που δεν μπορούν να γίνουν δεκτές, ο ελληνικός λαός θα έχει πάλι τον λόγο», λέει ο Πάνος Καμμένος.
 
Ενδεχομένως η κυβέρνηση να επιχειρήσει μία “ηρωική έξοδο” βλέποντας πώς δεν μπορεί να σηκώσει άλλο το βάρος των μέτρων που λαμβάνει. Πόσο μάλλον νέων μέτρων περί των 4 δισ. που αξιώνει η τρόικα για το 2016-2017. Σημειωτέον ότι ο Αλέξης Τσίπρας από την ημέρα που υπέγραψε το 3ο μνημόνιο υποστήριξε ότι με πολλά από τα μέτρα δεν συμφωνεί.
 
Η ΝΔ, ας μην γελιόμαστε, θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να περάσει όλα τα δύσκολα μέτρα που γνωρίζει ότι δεν μπορεί να περάσει η ίδια με τίποτα.   
 
Οι αντιδράσεις που θα έχει εάν γίνει κυβέρνηση θα είναι το λιγότερο τριπλάσιες καθώς ο αριστερός ψηφοφόρος είναι γνωστό ότι εύκολα "αποκοιμιέται" όταν υπάρχει μια αριστερή ή κεντροαριστερή (όπως παλιότερα με το ΠΑΣΟΚ) κυβέρνηση στην εξουσία, απ'όταν έχει απέναντί του μια δεξιά-κεντροδεξιά κυβέρνηση οπότε και "γυαλίζει" το μάτι του.   
 
Άλλωστε μια ηρωική "έξοδος" με εκλογές, του αρκεί για να "καθαρίσει" στην συνείδησή του ολόκληρη την αριστερή διακυβέρνηση και να την ξεχωρίσει από τα όσα "ποταπά" την ανάγκασαν να πράξει οι δανειστές.
 
Αμφιβάλει κανείς ότι εάν αυτά είχαν γίνει επί δεξιάς κυβερνήσεως θα είχε "καεί το πελεκούδι";
 
Την απάντηση την είχε δώσει μια φορά ο μακαρίτης ο "avvocato" o ιδιοκτήτης της Γιουβέντους, της Fiat, και της Ferrari, ο Τζιάνι Ανιέλι, όταν τον ρώτησαν σε ιδωτικό κύκλο για την γνώμη που είχε για τις αριστερές κυβερνήσεις:
 
"Το ωραίο με τις αριστερές κυβερνήσεις είναι ότι κάνουν πράγματα που οι δεξιές θα τολμούσαν να τα κάνουν μόνο στον ύπνο τους"  και οι δανειστές το γνωρίζουν αυτό,και ξέρουν ότι έχουν να χάσουν πάρα πολλά εάν γίνουν εκλογές.
 
Εν ολίγοις στη ΝΔ απεύχονται τις εκλογές διότι θα πρέπει να προσφέρουν τις ίδιες ακριβώς "λύσεις". Είτε χάσουν είτε κερδίσουν στην παρούσα φάση θα είναι μια καταστροφή.
 
Εκτός εάν οι δανειστές εξωθούν σκοπίμως τα πράγματα σε εκλογές ζητώντας πράγματα που είναι ανεδαφικά, ώστε να αντραπεί τελικώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και μόλις στην εξουσία ανέβει ένα πρόσωπο που σαφέστερα προτιμούν να συνεργάζονται, όπως ο Κ.Μητσοτάκης τότε "αιφνιδίως" μπορεί να αλλάξουν στάση και να ζητάνε πολύ λιγότερα και να επιδιώκουν πολύ πιο ρεαλιστικούς στόχους.
 
Το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση βλέπει πώς οι δανειστές σκόπιμα παρατείνουν την δεύτερη αξιολόγηση, η ολοκλήρωση της οποίας ανοίγει το δρόμο προς τη συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους.
 
Εξ ου και η δήλωση του πρωθυπουργού μέσω συνεργατών πώς "αν με πουλήσουν με το χρέος, θα φύγω. Δεν θα περάσω τα δύσκολα μέτρα για να πάρει δώρο το χρέος ο Κ.Μητσοτάκης"!
 Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 8 February 2016 | 4:59 pm


ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟΣ και στους Άραβες, ο Καμμένος για τους ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ.ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ  HOT SPOT ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

ΠΟΣΟ ΠΑΕΙ ΤΟ... "ΜΑΛΛΙ" ΣΤΟ... ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ;

 


Ανατριχιάζει κανείς, μ' όσα αποκαλύπτει ο πρ. μυστικός πράκτορας ΜΑΝΩΛΗΣ ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑΣ...
ΖΑΛΙΣΤΗΚΑΜΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ΤΗΝ ΜΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ.

Πρέπει να αλλάξει άμεσα το λογότυπο στο κόμμα του χοντροΠανάγου, κι από ..."ανεξάρτητοι έλληνες", να γράφει: "ΟΣΟΙ ΜΑΣ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ, ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΥΜΠΕΣ..."

Ρε πού μαζεύτηκαν τόσοι προδότες στην Ελλάδα;
Πόσα αυγά του φιδιού, γεννήθηκαν και ντύθηκαν με δέρμα... "πατριώτη";

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΡΠΕΤΑ...
Και όχι κρεμάλες μετά... ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ... ΣΑΡΙΑ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.

Καλλιόπη Σουφλή

Διαβάστε τις νέες προδοσίες του Καμμένου...Πηγή  ΑΝΤΙ300

Δημοσιεύθηκε στις 8 February 2016 | 4:44 pm


Οι Εβραίοι καθοδηγούν τον Πάπα στον δρόμο για την Πανθρησκεία (βιντεο)

ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΑΤΑΝΙΣΜΟΣ.

ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΜΟΣ

Ο ΠΑΠΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ, Ο ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ.

Καλλιόπη Σουφλή

Δείτε το βίντεο...Δημοσιεύθηκε στις 8 February 2016 | 4:31 pm


Στρατηγέ, άσε τα κόμματα/αναχώματα και κοίτα τα χάλια σας... Απο που εως που ερχεται τωρα και συζηταει με τα λυγκορνια του καθεστωτος, να μπει μπροστα σε καποιο νεο κόμμα/αναχωμα οπερεττα, σαν εκεινο που μαγειρευανε ο κ. Καπερναρος με τον κ. Μπαλτακο;
Ασε που πολλα ακουγονται για το ποιοι θα ειναι διπλα, μπροστα ή πισω απο τον στρατηγο.
Φραγκούλη, με μια συμμετοχή σε υπηρεσιακή  κυβέρνηση ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΩΝ και με μια κόρη ... λαθρολάγνα, που έβαλες στην ΕΡΤ, ΠΟΥ ΠΑΣ ΡΕ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟ;;;;

Είπαμε... ΜΑΛΑΚΑΣ ο ελληνικός λαός στην πλειοψηφία του, αλλά ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΜΑΛΑΚΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΨΕΙ, ΕΣΕΝΑ, ΤΟΝ ΜΠΑΛΤΑΚΟ ΚΑΙ ΤΟΝ... ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΣΑΣ..

ΟΥΣΤ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!

Καλλιόπη Σουφλή

 
Στρατηγός Φράγκος Φραγκούλης, λέει...
Ετοιμάζει ένα ακόμα κόμμα/ανάχωμα στη Χρυσή Αυγή!

Δεν γυρνάς ρε στρατηγέ να κοιτάξεις τα χάλια σας, που καταντήσατε τον Έλληνα φαντάρο, να χτίζει χέστρες για τους "σύρους" πρόσφυγες από το Μογγολισταν, και θες να μου χωθείς σφήνα στην πολιτική, μπας και κόψετε κανένα ψηφαλάκι, από τους μόνους πολιτικούς σας αντιπάλους;

Ή μήπως θες να μας ψήσεις ότι η παρακμή και η γελοιοποίηση του Ελληνικού στρατού, που θα ταϊζει και θα ξεσκατίζει τους μελλοντικούς κατακτητές της πατρίδας, είναι έργο μοναχά του κ. Καμένου;
Ωστόσο εσύ, ως στρατιωτικός, το ξέρεις πιο καλά από καθε άλλον, πως ένα  στράτευμα με τόσες δάφνες ξοπίσω του, όπως το Ελληνικό, δεν καταντάει η παλιόψαθα των λαθρέποικων από τη μια μέρα στην άλλη.


Εχετε βανει κι εσεις το χερακι σας, για να γεμισουμε δειλους, μοιραιους και αβουλους αξιωματικους, που σηκώνουν βρακιά και χέρια, μόλις τους διατάξει ο κάθε προδότης.
Και να σου πω και κατι ακομα, στρατηγε;

Αν σ' επιασε το φιλότιμο και θες να καμεις κατι, για να μην χαθει η πατριδα,  ιδου υπαρχει ζωντανο λαίκο εθνικιστικο κινημα.
Το λενε Χρυση Αυγη.
Ενταξου λοιπον ως απλος στρατιωτης και βοηθα να σωσουμε τον τοπο.
Τα υπολοιπα, αστα για τις πολιτικες σαυρες...    Μηχανηματα του Ελληνικου στρατου καθ οδον προς την Κω
Ποιοι καταντησαν τον Ελληνικο στρατο καμαριερα των λαθροεισβολεων;
Ποιοι δημιουργησαν μια γεννια Ελληνων αξιωματικων, που λεει "Ναι σε ολα;"
Ποιοι εφτασαν τους Ελληνες στρατιωτικους να μαγειρευουν για τους αφγανοκογκολεζους,
αφηνοντας τους αστεγους Ελληνες να ψοφανε απο την πεινα;
Σε μια νυκτα μεσα τα προκαμε ολα αυτα ο Καμμενος;
Μηπως στρατηγε εχεις βανει κι εσυ το χερακι σου; 

Κι υστερα, δεν καταλαβα...
Ποιος ειναι ο κ. Φραγκος Φραγκουλης, που θελει να πλασαριστεί ως ηγετική φυσιογνωμία στον χώρο των ελάχιστων εναπομεινάντων Ελλήνων πατριωτών;
Δηλαδή, δεν είναι το ιδιο προσωπο με τον υπουργο Αμυνας της κυβερνησης Πικραμενου;
Μηπως τοτε, που παρελαβε εστω για λιγο το υπουργειιο του ο στρατηγος, δεν λυσομανουσαν οι λαθρεποικοι και οι λαθροεισβολεις στην ινδογρεκία;
Ή μηπως [έστω] φροντισε να πραξει το τοσο δα, για να μειωθεί ο ρυθμός λαθρεποικισμού των πρώην Ελληνικών πόλεων;

Σουλατσαρισε δηλαδη ποτε του ο στρατηγος στις λαθρεποικισμενες περιοχες, οπως να πουμε η πλατεια Βαθη ή τα Σεπόλια και δεν τον ειδαμε;
Βγηκε στα καναλια να πει μία κουβεντα κατα της λαθρομεταναστευσης, ενω ο ιδιος ειχε εκπονησει μυστικο σχεδιο για την περιπτωση που η πρωτευουσα καταλαμβανονταν απο κασνικοφορους εισβολεις;
Ή μηπως τόλμησε να στειλει ενα αυτοκινουμενο μαγειρειο στις πιατσες όπου πεθαινουν οι αστεγοι Ελληνες, σαν αυτα που στελνει μαζικα ο Καμμενος στους λαθροεισβοπλεις των νησιων;

Για να μην πω οτι στη δικη των ΜΥΚαδων, που κατηγορουνταν για ταχα μου ρατσιστικα συνθηματα, αυτος πηγε ως μαρτυρας και αρχισε τα "δεν ξερω", "δεν ειδα", "δεν ακουσα"

Λοιπον;
Απο που εως που ερχεται τωρα και συζηταει με τα λυγκορνια του καθεστωτος, να μπει μπροστα σε καποιο νεο κόμμα/αναχωμα οπερεττα, σαν εκεινο που μαγειρευανε ο κ. Καπερναρος με τον κ. Μπαλτακο;
Ασε που πολλα ακουγονται για το ποιοι θα ειναι διπλα, μπροστα ή πισω απο τον στρατηγο.

Διοτι οι κακες γλωσσες καμουν λογο για κατι μαρινακηδες, που θα αναλαβουν τη χρηματοδοτηση και για κατι στυλιανιδηδες που θα μοστραρουν φατσα-καρτα στην πολιτικη ηγεσια και προπαντος για κατι μπαλτακους, που θα κινουν τα νηματα αφανως...
Σοβαρο κομμα πατε να φτιαξετε, ρε...


Αλλά μην νομίζετε ότι μπορειτε να κοψετε ετσι ψηφους απο τη Χρυση Αυγη.
Διότι οι χρυσαυγιτες στρατηγε μου, δεν ειναι τιποτα πολιτικαντηδες και κρυφοσυμφωνημενοι, να τα εχουνε τατσι-μιτσι-κοτσι με το καθεστως και παραλληλα να το παιζουν "παιδια του λαου"
Αυτοι οι ανθρωποι - παρολα τα λαθη τους - ειναι σαρκα απο τη σαρκα του κοσμακη και φωτιά από τη φωτιά που καιει στα σωθικα του εθνους μας.
Ουτε υπουργοι εχουνε κανει, ουτε συνομιλητες των βενιζελομπαλτακηδων, στην απο μεσα...
Κι οσο για τα παρασημα τους, τα εχουνε κερδισει στους δρομους, πλαι στον ανεργο, στον πεινασμενο, στον απελπισμενο...

Κερδιστε λοιπον κι εσεις πρωτα κανενα παρασημο στους δρομους και μετα ελατε να μας καμετε κηρυγμα περι οιωνων αριστων και περι πατριδος.
Αλλιως δεν θα δειτε ψηφους, ουτε και κουμπαρια με τη singular να καμετε...


Μηχανημα του Ελληνικου στρατου [πληρωμενο απο τον Ελληνικο λαο] εν πλω προς την Κω...
Στρατηγε δεν κοιτας να πεις καμια κουβεντα γι αυτο το χαλι, 
αντι να μου σχεδιαζεις κομματα/αναχωματα; 
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 8 February 2016 | 4:21 pm


ΚΩΣ...Η ΝΕΑ "ΚΕΡΑΤΕΑ"


Ο ρόλος του αστυνομικού ως εξιλαστήριο θύμα πρέπει επιτέλους να τελειώσει.

Όταν ο αστυνομικός, αντιληφθεί πως:

1. Δεν είναι εξουσία, αλλά μέρος της κοινωνίας,  την οποία έχει ΧΡΕΟΣ να υπερασπίζεται απέναντι σε κάθε εγχώριο ή εξωγενή παράγοντα και , 

2. ΟΤΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΞΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ  ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ

και ενωθεί με τον λαό, τότε δεν θα γίνει εξιλαστήριο θύμα.

Καλλιόπη Σουφλή

Υ.Γ. Γνωρίζετε πολύ καλά, πως δεν πρόκειται για ... πρόσφυγες, αλλά για ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.

ΜΗΝ ΓΙΝΕΣΤΕ ΥΠΟΧΕΙΡΙΑ ΥΠΟΧΘΟΝΙΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ.

ΜΗΝ ΥΠΟΤΑΣΕΣΤΕ ΣΕ ΠΟΥΛΗΜΕΝΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ.

 

Αθήνα,     8-2-2016       

Αρ. Πρωτ.: 018


Προς:
Κοιν.:
- Π.Ο.ΑΣ.Υ.
- Υπηρεσίες Αθηνών
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Για μια ακόμη φορά το προσωπικό του Οργανισμού της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα, σίγουρα και ανεπιφύλακτα με ευθύνες της κυβέρνησης, της Πολιτικής και της Φυσικής Ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας.


Η αδυναμία της πολιτείας να
επιβάλλει τη θέλησή της με τον δημοκρατικό διάλογο έχει ως θλιβερό επακόλουθο την αλόγιστη μεταχείριση για άλλη μια φορά των διμοιριών της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής στο νησί της Κω, ακόμη και χωρίς τον πλήρη επιχειρησιακό τους εξοπλισμό, χωρίς σχεδιασμό, με αποτέλεσμα να μετράμε ήδη 5 τραυματισμένους συναδέλφους μας. 

Οι συνθήκες μετακίνησης που πολλές φορές στο παρελθόν ως Ένωση Αθηνών έχουμε στηλιτεύσει, σε συνδυασμό με την έλλειψη διοικητικής μέριμνας, τις επιπλέον ώρες εργασίας πέραν των προβλεπομένων και σε ένα περιβάλλον εμπόλεμης ζώνης με τις τοπικές αντιδράσεις για τη δημιουργία του κέντρου υποδοχής των μεταναστών, δεν φαίνεται να συγκινούν κανέναν από την επίσημη πολιτεία. 

Επιπρόσθετα, η κατασυκοφάντηση του έργου του αστυνομικού προσωπικού που πασχίζει για την πατρίδα του είναι ένα σύνηθες φαινόμενο.

 
Αναμφισβήτητα σε μια χώρα που η πολιτική στην Παιδεία, στην Υγεία, στα Εργασιακά, στον Αθλητισμό κ.ά. γίνεται με τις διμοιρίες της Δ.Α.Ε. αντί δημοκρατικού διαλόγου σίγουρα κάτι δεν πάει καλά. 

Στην κόψη της ανθρωπιστικής κρίσης και θεμάτων ζωτικής σημασίας για την εξωτερική πολιτική της χώρας οι αστυνομικοί βρίσκονται ξανά στη μέση των συμπληγάδων, χωρίς ξεκάθαρες εντολές και ρόλο.


Ελπίζουμε να μην επιβεβαιωθούν οι φόβοι μας για τη δημιουργία μιας νέας «Κερατέας» που τόσες συνέπειες είχε στις τοπικές κοινωνίες και στους συναδέλφους μας. Αν επιβεβαιωθούν οι φόβοι μας οι υπαίτιοι θα έχουν ονοματεπώνυμο. 

Ο ρόλος του αστυνομικού ως εξιλαστήριο θύμα πρέπει επιτέλους να τελειώσει. 

Για το Δ.Σ.
                     - Ο -                                                                                   - Ο -
              Αντιπρόεδρος                                                                 Γεν. Γραμματέας
                                            
   ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ Χρήστος                                                       ΡΗΓΑΣ ΝικόλαοςΠηγή

Δημοσιεύθηκε στις 8 February 2016 | 4:11 pm


ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕΣ;;;;Μήπως γιατί όλοι σχεδόν, έχουν προσκυνήσει την ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ, που είναι δημιούργημα του ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΜΟΥ;;;;

Καλλιόπη Σουφλή 

Υ.Γ. Τυχόν δικαιολογία ότι την εκδήλωση διοργάνωσαν Παλαιομημερολογήτες, ΔΕΝ ΕΥΣΤΑΘΕΙ, ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ... ΝΕΟΗΜΕΡΟΛΟΓΗΤΕΣ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΕΣΤΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ... "ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΗ"!ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ...ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕΣ;;ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ
  


Ο/Η ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥάφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΙΑ!!!":


Δημοσιεύθηκε στις 8 February 2016 | 3:55 pm


«Βόμβα» ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ από Μπαλτάκο: Προχωρημένες συζητήσεις για την ίδρυση αντιμνημονιακού σχηματισμού, δεξιά της ΝΔΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ, ΠΡΟΣΟΧΗ...

Ο ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ!

Καλλιόπη Σουφλή

μπαλτρακοσ


Την ύπαρξη διερευνητικών συζητήσεων για τη δημιουργία δεξιού κόμματος επιβεβαίωσε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο Τάκης Μπαλτάκος.


Όπως είπε, υπάρχουν ανιχνεύσεις και ζυμώσεις, καθώς κατά την εκτίμησή του υπάρχει ανάγκη για την δημιουργία του, στα δεξιά της Ν.Δ.


Τόνισε ότι
οι συζητήσεις είναι προχωρημένες και πως σε 2-3 μήνες θα μπορούσε να ανακοινωθεί και να είναι έτοιμο για συμμετοχή σε εκλογές.


Σημείωσε ότι ο ίδιος δεν ενδιαφέρεται να είναι επικεφαλής, ενώ ερωτηθείς εάν θα μπορούσε να είναι αρχηγός ο πρώην αρχηγός ΓΕΣ Φραγκούλης Φραγκός απάντησε καταφατικά, λέγοντας ότι είναι ένα από τα πρόσωπα που θα μπορούσε να είναι αρχηγός.


Ανέφερε ότι η Ν.Δ. υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη κινείται καθαρά στο κέντρο. Η χώρα έχει ανάγκη ένα δεξιό κόμμα και εάν υπάρξει σύμπνοια μεταξύ όσων συζητούν τότε θα δημιουργηθεί ο κομματικός σχηματισμός, είπε ο κ. Μπαλτάκος.


Πρόσθεσε, ότι με αυτό το κόμμα θα μπορούσε να συνεργαστεί ο Πάνος Καμμένος, εκτιμώντας πως τα ποσοστά συνολικά ενός δεξιού κόμματος θα φθάσουν στο 10%-12%.


Αν και απέκλεισε συνεργασία με την Χρυσή Αυγή, είπε ότι το υπό συζήτηση νέο δεξιό κόμμα θα μπορούσε να προσεγγίσει τους ψηφοφόρους της, οι οποίοι κατά την άποψη του δεν είναι ακροδεξιοί αλλά δυσαρεστημένοι ψηφοφόροι της ΝΔ.


Ο κ. Μπαλτάκος μίλησε για κόμμα με πατριωτικό χαρακτήρα, αντιμνημονιακό και τάχθηκε εναντίον της δημιουργίας των hot spots.Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 8 February 2016 | 3:43 pm


ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΙΑ!!!


Συνέλληνες, έχουμε χρέος να απορρίψουμε την σκλαβιά που μας ετοιμάζουν.
ΚΑΝΕΙΣ ΜΗΝ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΗ.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ.

Καλλιόπη Σουφλή


ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΙΚΑΤΟΡΙΑ

ΜΑΘΕΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ…


«Η ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΚΑΙ Η ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΜΕΣΑ»
(ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΗ ΜΑΚΡΗ)
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 8 February 2016 | 3:30 pm


ΤΟ ΓΛΕΙΨΙΜΟ ΚΑΤΣΑΜΠΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ !
Δεν είναι μόνον πονηρός... 
ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ  ΤΟΥ... 
ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ... ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ!

Καλλιόπη Σουφλή


Η αφήγηση πραγματικών γεγονότων, πέρα από το γλείψιμο, μπας και μας χώσει πουθενά για μεροκάματο, αποκαλύπτει ποιο είναι το πραγματικό πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα.  

Η ίντριγκα και η πονηριά απέναντι στους ξένους είναι τα κύρια όπλα του. «Κατινίστικα» στοιχεία που δεν φανερώνουν κανένα πραγματικό ταλέντο και χάρισμα. 

Ίσως ο πιο πονηρός πρωθυπουργός όλων των εποχών. 

Χωρίς πραγματική στρατηγική απασχολεί το μυαλό του μόνο με το πώς θα κοροϊδέψει τους ξένους, για να το πουλήσει στο εσωτερικό στους τελειωμένους ιθαγενείς ! 

Και βεβαία οι…….. βάρβαροι τον έχουν πάρει χαμπάρι. 

Και θα τον οδηγήσουν όπου θέλουν !!! 

Διαβάστε προσεκτικά τα σημεία της αφήγησης και θα καταλάβετε…

Το άγνωστο και δραματικό παρασκήνιο των μυστικών διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με την Κριστίν Λαγκάρντ το διάστημα μεταξύ Απριλίου-Ιουνίου 2015 φωτίζει για πρώτη φορά μετά την παραίτηση του τον περασμένο Μαίο ο πρώην Αναπληρωτής Εκτελεστικός Διευθυντής και εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Θάνος Κατσάμπας.

Μιλώντας στην Realnews και τον Θανάση Τσίτσα υποστηρίζει ότι ενώ πήρε εντολή από τον Αλέξη Τσίπρα να διαπραγματευθεί απ’ ευθείας με την Kριστίν Λαγκάρντ το θέμα της αποπληρωμής των δόσεων αλλά και των σχέσεων της χώρας με το ΔΝΤ, για άγνωστους λόγους ο πρωθυπουργός υπαναχώρησε, κάτι που αποτέλεσε για τον ίδιον, την αντίστροφη μέτρηση στις σχέσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές.

Όπως υποστηρίζει «παραιτήθηκα στις 7 Απριλίου μετά την αναχώρηση των κκ. Βαρουφάκη και Ρουμελιώτη από τη Ουάσιγκτον για τη διαβόητη επίσκεψη στο ΔΝΤ τη Κυριακή 5 Απριλίου και στο υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ τη Δευτέρα 6 Απριλίου. Ο λόγος ήταν ο αποκλεισμός μου από τις διαβουλεύσεις και, ειδικότερα, από τη συζήτηση με την Διευθύνουσα Σύμβουλο Κριστίν Λαγκάρντ στην οποία έπρεπε να παρίσταμαι ex officio, αν όχι σαν θέμα κοινής λογικής”.

Σημειώνει ότι δεν του δόθηκε καμία εξήγηση «αν και είχα πάρει εντολή από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να διαπραγματευτώ εγώ με την κ. Λαγκάρντ το αίτημα περί παράτασης της αποπληρωμής της δόσης στις 9 Απριλίου, και γενικότερα τις μελλοντικές σχέσεις του Ταμείου με την Ελλάδα».

Ο ίδιος δηλώνει ότι είχε εντολή από τον Αλέξη Τσίπρα να διαπραγματευτεί με το ΔΝΤ το διήμερο 2-3 Απριλίου 2015. 

«Με τον πρωθυπουργό είχα μια τηλεφωνική επικοινωνία 58 λεπτών στην οποία μου ανέπτυξε τις θέσεις της κυβέρνησης. Μου ζήτησε να μεταφέρω στην κ. Λαγκάρντ την αδυναμία της Ελλάδας να αποπληρώσει την δόση της 9ης Απριλίου. Του απάντησα ότι αυτό θα ήταν λάθος και θα έστελνε λάθος μηνύματα. 

Τον απεθάρρυνα, αλλά επέμεινε, και έτσι είχα δύο διαδοχικές συναντήσεις με τη κ. Λαγκάρντ και ανώτατα διευθυντικά στελέχη για να καταλήξω σε μία υπεύθυνη στρατηγική που θα πρότεινα στη κυβέρνηση. Προσπάθησα να πείσω τον πρωθυπουργό ότι τουλάχιστον στην επιστολή που θα της έστελνε να μην το διατυπώσει γραπτώς ώστε να έχουμε περιθώρια να ζυγίσουμε αντιδράσεις και να καθορίσουμε τις κινήσεις μας».

Ο Θάνος Κατσάμπας υποστηρίζει ότι το ραντεβού με την Κρ. Λαγκάρντ ανήμερα του Πάσχα των Καθολικών δεν είχε αποτέλεσμα. «Οχι μόνον δεν είχε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, αλλά οδήγησε το ΔΝΤ, την Ευρωζώνη και τις ΗΠΑ στο συμπέρασμα ότι η διαπραγματευτική ομάδα της τότε κυβέρνησης ήταν αμαθής, απροετοίμαστη και αναξιόπιστη.

 Το διήμερο 5-6 Απριλίου θεωρώ ότι ήταν η πιο κρίσιμη καμπή της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, τότε που οι εταίροι συναποφάσισαν ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν ήταν διατεθειμένη να διαπραγματευθεί «καλή τη πιστει». Ο χειρισμός της υπόθεσης και η σύνθεση της αποστολής δημιούργησε την πεποίθηση ότι η κυβέρνηση δεν διαπραγματευόταν υπεύθυνα.  

Μετά τρείς εβδομάδες, και αφού είχε προηγηθεί και δεύτερη επίσκεψη του κ. Βαρουφάκη στη Ουάσιγκτον για την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ με παρόμοια τακτική, έλαβε χώρα το διαβόητο Eurogroup της 24ης Απριλίου, που ήταν η αρχή του τέλους του κ. Βαρουφάκη σαν υπουργού Οικονομικών”.

Ο ίδιος πιστεύει ότι υπήρχαν ευθύνες στην κυβέρνηση Σαμαρά για το γεγονός ότι δεν έγινε αποφασιστικό βήμα εξόδου από την κρίση. «Πιστεύω ότι η η αποπομπή του κ. Θεοχάρη από τη ΣΔΟΕ και η αποχώρηση του κ. Στουρνάρα τον Ιούνιο του ’14 από το Υπουργείο Οικονομικών ήταν δύο δυσάρεστες εξελίξεις, οι οποίες πάντως δεν ήταν μεμονωμένα γεγονότα. 

 

Ήταν ενσυνείδητη απόφαση της κυβέρνησης Σαμαρά να αρχίσει να πλειοδοτεί σε λαϊκισμό έναντι της τότε αντιπολίτευσης, μετά την εκλογική νίκη της τελευταίας στις Ευρωεκλογές του Μαΐου 2014.

Με την αξιοπιστία που είχε αποκτήσει έναντι των διεθνών δανειστών, νομίζω ότι ο κ. Στουρνάρας θα μπορούσε να εξακολουθεί να εκπροσωπεί τη χώρα με αποτελεσματικότητα για μεγαλύτερο διάστημα. Αυτό, βέβαια, με τη προϋπόθεση ότι θα είχε κατορθώσει να μεταπείσει τον κ. Σαμαρά να επανέλθει η κυβέρνηση στη συστηματική εφαρμογή των μεγάλων μεταρρυθμίσεων».

Διατυπώνει γνώμη και για τον Αλέξη Τσίπρα:

 «Η γνωριμία μου με τον πρωθυπουργό ήταν περιορισμένη. Η εντύπωση που απεκόμισα είναι ότι ήταν ευφυής, αλλά άπειρος πολιτικός σε διεθνείς οικονομικές σχέσεις. Επεσε θύμα ημιμαθών συμβούλων, συμπεριλαμβανομένων και μελών του υπουργικού συμβουλίου. Ολα κατέρρευσαν με την επιμονή του να διατηρήσει τόσο καιρό στην θέση του τον κ. Βαρουφάκη, ενώ γνώριζε τουλάχιστον από τον Μάρτιο ότι δεν τον παίρνουν στα σοβαρά στο ΔΝΤ και στην αμερικανική κυβέρνηση».

Οσο για το ποιοι είναι οι λόγοι που επέτυχε το πρόγραμμα του ΔΝΤ, υποστηρίζει ότι «Tο πρόγραμμα απέτυχε στο τομέα των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. “Ένα πρόγραμμα προσαρμογής έχει δυο πλευρές, όπως και κάθε οικονομική σχέση. Για να επανέλθει μακροοικονομική ισορροπία χρειάζεται, πρώτον, να περιοριστεί η ζήτηση και, δεύτερον, να αυξηθεί η προσφορά.

Επίτευξη του δευτέρου στόχου είναι απαραίτητο στοιχείο αφενός για να μη πέσει όλο το βάρος της προσαρμογής στο περιορισμό των εισοδημάτων και αφετέρου για ανάκτηση της χαμένης ανταγωνιστικότητας. Αλλά η αύξηση της προσφοράς απαιτούσε ριζικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα διόρθωναν τις μακροχρόνιες δυσκαμψίες του συστήματος και θα εξανέμιζαν τις παθογένειες της ελληνικής οικονομίας.

Αυτές οι προσδοκίες πραγματοποιήθηκαν σε πολύ μικρό βαθμό. Κάτω απ” αυτό το πρίσμα, το πρόγραμμα απέτυχε στον τομέα των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και, όπως έχω υποστηρίξει δημόσια, όχι μόνο λόγω της ολιγωρίας των κυβερνήσεων αλλά και λόγω της υπερεκτίμησης των ικανοτήτων της ελληνικής δημόσιας διοίκησης από τους διεθνείς οργανισμούς. 

 

Όταν οι τελευταίοι συνειδητοποίησαν την πρωτόγονη κατάσταση των ελληνικών δημοσίων υπηρεσιών άρχισαν να παρέχουν μαζική τεχνική βοήθεια, αλλά χωρίς παράλληλη μείωση των στόχων ή τουλάχιστον, την επανεξέταση των προτεραιοτήτων. Σ” αυτό τον τομέα η ευθύνη βαρύνει απόλυτα τους διεθνείς οργανισμούς».    

euro2dayΠηγή

Δημοσιεύθηκε στις 8 February 2016 | 3:13 pm


Μπουμπουλίνα…μας λείπεις.
Η Μπουμπουλίνα, η ΚΥΡΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΡΙΣΤΕΑ ΜΠΟΥΓΑΤΣΟΥ, δεν έφυγε ποτέ... ο ήλιος της πάντα οδηγεί αυτούς που ορκίστηκαν να υπηρετούν χωρίς συμβιβασμούς, το ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ αυτό...

Καλλιόπη ΣουφλήΤρία χρόνια έχουν περάσει, από το «ταξείδι» της Αριστέας Μπουγάτσου, της…Μπουμπουλίνας της δημοσιογραφίας, όπως λέγαμε εμείς εδώ στον lobbystas.

Τρελή και αδέσποτη, για την τελευταία ρομαντική του λειτουργήματος, την κυρία της δημοσιογραφίας.

Με κρασί ΝΕΣΤΩΡ (από τον Πύργο/Πυργάκι Γαργαλιάνων- Τριφυλλίας) εις μνήμην της αξέχαστης, εις υγείαν όσων την αγάπησαν και δεν ξεχνούν.

"...αν τελειώσει εδώ το ταξίδι μου και πάλι ευχαριστημένη θα είμαι. Πορεύθηκα με τη δική μου πυξίδα δίχως υποχωρήσεις και εκπτώσεις…είχε πει λίγες μέρες πριν «φύγει» .

ΟΡΘΙΑ και ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ μέχρι τέλους.

τι θυμήθηκα ρε Πάσχο, Μεσσήνιος και ΄σύ, αγύριστο κεφάλι, ενδεικτικά ένα από τα θέματα της,

«Μέλη της Trilateral Commission οι νέοι πρωθυπουργοί Λουκάς Παπαδήμος στην Ελλάδα και Μάριο Μόντι στην Ιταλία»

Ελευθεροτυπία- Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011.
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 8 February 2016 | 2:59 pm


ΠΑΠΑ ΓΙΩΡΓΗ, Ε ΠΑΠΑ ΓΙΩΡΓΗ, ΧΤΥΠΑ ΤΙΣ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΘΛΙΒΕΡΑ ! ΤΑ ΕΜΑΘΕΣ;


 Δεν μας λέτε και ποιά είναι η προσωπική περιουσία των Μητροπολιτών και κάποιων ... ημετέρων της Εκκλησίας;;;

Να υπενθυμίσω τον πρώην Αττικής, με το 1 δις ... το κάτι τις βρε παιδί μου, για τα γεράματά του...

ΚΑΤΑΣΤΗΣΑΤΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΟΙΚΟ  ΕΜΠΟΡΙΟΥ...


Καλλιόπη Σουφλή


Ένα βήμα πριν από τη χρεοκοπία βρίσκεται η Εκκλησία της Ελλάδος, καθώς τα έσοδα στερεύουν και οι φόροι αυξάνονται.

Ηδη, εμβληματικές μονές της Αττικής, όπως η Μονή Πετράκη και η Μονή Πεντέλης, αντιμετωπίζουν οξύτατα προβλήματα και έχουν προχωρήσει ουσιαστικά σε στάση πληρωμών. 

Δυσκολεύονται στην καταβολή των μισθών των υπαλλήλων τους, πληρώνουν με έναντι, ζητούν διακανονισμό με την εφορία για τον ΕΝΦΙΑ και πωλούν ακίνητα για να αντιμετωπίσουν τα λειτουργικά τους έξοδα.

Αποτέλεσμα είναι να κινδυνεύει η ομαλή λειτουργία των κοινωνικών προγραμμάτων της Εκκλησίας, όπως τα συσσίτια για τους απόρους, κάτι που αναμένεται να προκαλέσει ντόμινο κοινωνικών εξελίξεων καθώς η Εκκλησία είναι από τους βασικούς πυλώνες αντιμετώπισης της πολύπλευρης κρίσης στη χώρα μας. 

 

Την ίδια στιγμή, όχι μόνο δεν έχει ενεργοποιηθεί η συνεργασία Πολιτείας – Εκκλησίας για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας αλλά η Πολιτεία υψώνει εμπόδια στην προσέλκυση επενδύσεων ενώ παραμένουν ανοιχτά τα προβλήματα που έχει η Εκκλησία με ακίνητα-φιλέτα. 

 

Συνολικά 123 ακίνητα της Εκκλησίας σε Αθήνα, Βουλιαγμένη, Πειραιά και Θεσσαλονίκη παραμένουν δεσμευμένα, δηλαδή ενώ έχουν απαλλοτριωθεί, η Εκκλησία δεν έχει αποζημιωθεί και ταυτόχρονα δεν μπορεί να τα αξιοποιήσει.

Στερεύουν τα έσοδα

Ειδικότερα, οι δύο βασικές πηγές εσόδων της Εκκλησίας –από την αξιοποίηση των ακινήτων και από τις μετοχές στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (ΕΤΕ)– έχουν στερέψει: οι τιμές των ενοικίων πέφτουν, δύσκολα βρίσκονται αγοραστές τους, ενώ η τιμή της μετοχής της ΕΤΕ κινείται περί τα 25 λεπτά του ευρώ.

Συγκεκριμένα, όπως εξήγησε μιλώντας στην «Κ» ο γενικός διευθυντής των Οικονομικών Υπηρεσιών της Εκκλησίας της Ελλάδας (ΕΚΥΟ), επίσκοπος Σαλώνων Αντώνιος, το 1996 και το 2005 η Εκκλησία μετείχε στις αντίστοιχες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου της ΕΤΕ. Το 2005 οι μετοχές αγοράστηκαν 22 ευρώ και η τιμή τους έφθασε έως και τα 47,8 ευρώ.

 

 Το 2010 η Εκκλησία μετείχε στη νέα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΤΕ, υπό την πίεση, διά παρακλήσεων, υψηλόβαθμων στελεχών της κυβέρνησης και του εγχώριου τραπεζικού συστήματος. «Συμμετέχοντας θα στείλετε μήνυμα για την αξιοπιστία και φερεγγυότητα του κύριου πυλώνα τους ελληνικού τραπεζικού συστήματος», ήταν το επιχείρημά τους. 

 

 Για να συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου της ΕΤΕ, η Εκκλησία έλαβε δάνειο 27 εκατ. ευρώ από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και χρησιμοποίησε ανάλογο ποσό από τα διαθέσιμά της. Ωστόσο, όπως λέει ο κ. Αντώνιος, «η Εκκλησία δεν τζογάρει», αφήνοντας να εννοηθεί ότι έπρεπε να γίνει επωφελής διαχείριση των μετοχών της ΕΤΕ στα limit up τους. Δεν αποφασίστηκε, και… ήλθε η κρίση. Λόγω της οικονομικής κρίσης η απόδοση μερισμάτων σταμάτησε το 2008, ενώ τώρα, με 0,25 ευρώ την τιμή της ΕΤΕ, δεν αξίζει καν να πουλήσεις…

Καθίζηση στα ακίνητα

 

Την ίδια στιγμή, η καθίζηση της αγοράς ακινήτων έχει στερέψει την άλλη βασική πηγή εσόδων της Εκκλησίας, η οποία διαθέτει 190.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης έκτασης, 700 οικόπεδα, 400 επαγγελματικά ακίνητα και 260 κατοικίες.Τα ενοίκια είναι μειωμένα από 30% έως 70% ανάλογα με την περιοχή σε σχέση με το 2008, πολλά ακίνητα είναι ξενοίκιαστα ενώ η αξιοποίησή τους είναι «πονοκέφαλος» αφού απαιτούν συνεχή συντήρηση. Και ρευστό δεν υπάρχει.

 

 «Τα σημερινά έσοδα της Εκκλησίας έχουν μειωθεί κατά περίπου 75% σε σχέση με το 2008. Τότε ο ετήσιος προϋπολογισμός της Εκκλησίας ήταν περί τα 23 εκατ. ευρώ και τώρα γύρω στα 6 εκατ.», λέει ο διευθυντής της ΕΚΥΟ.

 

Η Εκκλησία ζητεί από την Πολιτεία να τη συνδράμει στην προσέλκυση επενδυτών και στην επίλυση των ζητημάτων που κρατούν «δεσμευμένα» ακίνητα. Ενδεικτικά, παραμένει αναξιοποίητη έκταση 1.300 μεταξύ της λίμνης Βουλιαγμένης και της Βάρκιζας (η περιοχή ονομάζεται Φασκομηλιά), το μεγαλύτερο μέρος της οποίας καλύπτεται από πέτρες και χώμα. 

 

Η Εκκλησία έχει ζητήσει να δοθεί χαμηλός συντελεστής δόμησης για την αξιοποίηση 225 στρεμμάτων και ο επενδυτής να υποχρεωθεί να φυτέψει τα υπόλοιπα 1.075, αλλά έως τώρα αντιπροβάλλονται επιχειρήματα με προμετωπίδα την προστασία του δάσους.

Επίσης, η Εκκλησία επιδιώκει να προχωρήσει στην αξιοποίηση μεγάλης έκτασης στο Σχιστό. Εκεί υπάρχει μεγάλη ανάγκη για την ανάπτυξη διακομιστικών κέντρων (logistics) σε συνδυασμό και με τις ναυπηγοεπισκευαστικές εργασίες. Το Δημόσιο θεωρεί ότι η περιοχή είναι δάσος, ενώ η Εκκλησία διαθέτει χάρτες που δείχνουν ότι από το 1850 έως σήμερα η δασική περιοχή παραμένει αμετάβλητη. Το ίδιο αμετάβλητες είναι οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις του Δημοσίου, που επιβαρύνονται με ιδεοληψίες.

Ζητούν υπαγωγή στο καθεστώς 100 δόσεων

Κάθε μητρόπολη, κάθε μοναστήρι, ακόμη και οι ναοί, έχουν περιουσιακά στοιχεία τα οποία διαχειρίζονται τα συγκεκριμένα ιδρύματα χωρίς να παρεμβαίνει κανείς, και όλα αυτά τα ΝΠΔΔ, όπως και η Εκκλησία, καταβάλλουν φόρο ακίνητης περιουσίας, ΕΝΦΙΑ (παλαιότερα ΕΕΤΗΔΕ) και φόρο εισοδήματος. Για τον λόγο αυτό, η Μονή Πετράκη και η Μονή Πεντέλης αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα.

 

 Χαρακτηριστικά, η Μονή Πετράκη ζήτησε πρόσφατα να υπαχθεί στο καθεστώς των 100 δόσεων για την καταβολή των φορολογικών της υποχρεώσεων ενώ δυσκολεύεται στην καταβολή των μισθών.  

 

Για να διαλύσουν μύθους περί αμύθητης περιουσίας, εκκλησιαστικές πηγές ανέφεραν στην «Κ» ότι η Μονή Πετράκη διαθέτει προς αξιοποίηση μία πολυκατοικία κοντά στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και στην πλατεία Κουμουνδούρου. 

 

Σε ανάλογη κατάσταση βρίσκεται η Μονή Πεντέλης, η οποία πρόσφατα πούλησε ακίνητό της ως προσωρινή λύση για να αντιμετωπίσει τα λειτουργικά της έξοδα. Η μονή είναι και εκείνη θύμα αντιδράσεων καθώς σχέδιο για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε έκταση 25.000 στρεμμάτων στην Πεντέλη δεν προχώρησε. 

 

Ο επίσκοπος Σαλώνων Αντώνιος εξήγησε ότι η ΕΚΥΟ χρηματοδοτεί τις μητροπόλεις για το φιλανθρωπικό τους έργο, κάτι που επιβεβαιώνει το ντόμινο των επιπτώσεων μιας εκκλησιαστικής χρεοκοπίας.

Kathimerini – ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΑΚΑΣΑΣ

Σημ: Μας τα είπε όλα ο επίσκοπος; Να γίνει διαχειριστικός έλεγχος και να μας εξηγήσει πως εξαϋλώθηκαν εκατομμύρια  από εταιρίες της εκκλησίας που χρεοκόπησαν;   Ποιοι είναι και καλά……. οι κακοί πολιτικοί που πίεσαν ενώ δεν ήθελε η εκκλησία ;; να μπει στην ΑΜΚ της Εθνικής; Τι κρύβει και που πάει η δουλειά με το αβανταδόρικο δημοσίευμα της Κ του Αλαφούζου; 

 

Ο Κόκκαλης θα σώσει και καλά την… εκκλησία και ποια η σχάση του με την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας; 

 

Ποιοι δεν άφησαν…… και καλά να πουλήσει Εθνική στα 47 ευρώ η Εκκλησία;

Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 8 February 2016 | 2:49 pm


Κραχ χρεοκοπίας στο ΧΑ -7,18% στις 467 μον. οι τράπεζες -28% - Προσοχή αν σπάσουν οι 470 μον πουλήστε, έρχονται οι 300 μον.


 
Το χειρότερο σενάριο βρίσκεται σε εξέλιξη στο χρηματιστήριο - Οι τράπεζες καταρρέουν -26%, ενώ στον FTSE 25 πλην τραπεζών οι απώλειες έως -9%
 

(upd16) To χειρότερο σενάριο, το σενάριο χάους και καταστροφής αποτιμά το ελληνικό χρηματιστήριο καθώς το ένα κραχ διαδέχεται το ένα μετά το άλλο, με τις τράπεζες να υποχωρούν δραματικά έως -26% καταγράφοντας συνεχή ιστορικά χαμηλά ενώ διασπάστηκε καθοδικά το ψυχολογικό σημείο στήριξης των 500 μονάδων και έχει προσεγγίσει τις 470 μονάδες.


Θυμίζουμε ότι 471,5 μονάδες έγραψε το χρηματιστήριο τον Ιούνιο του 2012, την περίοδο της καταστροφής και της χρεοκοπίας.
Η τύχη της αγοράς κρίνεται στις 470-475 μονάδες, αν σπάσουν πτωτικά πουλήστε τα όλα έρχονται οι 300 μονάδες....
Τεράστια προσοχή στο ιστορικό σημείο στήριξης των 470-475 μονάδων.
Οι μετοχές των τραπεζών αποτιμούν σενάρια καταστροφής, συμπεριφέρονται ωσάν η Ελλάδα να βρίσκεται σε διαδικασία Grexit, ενώ ο Γενικός Δείκτης αποτιμά χρεοκοπία. 

Οι μετοχές των τραπεζών βυθίζονται στην άβυσσο με συνεχή ιστορικά χαμηλά που επιβεβαιώνουν το απαισιόδοξο σενάριο.


Οι επενδυτές πουλάνε τράπεζες οι οποίες βρίσκονται σε συνεχή ιστορικά χαμηλά, ενώ όπως αποκαλύπτουμε σήμερα τα LME ομολογιακά που συμμετείχαν στις αυξήσεις κεφαλαίου πουλάνε μαζικά με την Credit Agricole να έχει σχεδίν μηδενίσει στην Alpha bank, κατείχε το 10% και πλέον βρίσκεται περίπου στο μηδέν.
Όλες οι τράπεζες σε συνεχή ιστορικά χαμηλά, πρόκειται για καταστροφή.
Και σήμερα οι απώλειες φθάνουν έως -27% με την Eurobank στην κορυφή των πιέσεων ενώ μεγάλες απώλειες εμφανίζουν Alpha bank, Εθνική, Attica bank και Πειραιώς από -13% έως -20%.
 


Η κατάσταση στις μετοχές των τραπεζών είναι τουλάχιστον δραματική.
 


Στον FTSE 25 επικρατούν ηπιότερες πωλήσεις με την ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ να υποχωρούν -9% αλλά γενικώς η κατάσταση έχει δραματικά επιδεινωθεί. 
Οι μετοχές των τραπεζών πάντως αποτελούν σοβαρό πρόβλημα για το ελληνικό χρηματιστήριο.
 


Μέσα σ' αυτό το περιβάλλον το ελληνικό χρηματιστήριο κατακρημνίζεται  με το Γενικό Δείκτη να διαπραγματεύεται στις 472 μονάδες με πτώση -6,2% έχοντας  υψηλό στις 503,27 μονάδες και χαμηλό στις 471,9 μονάδες. 
Ο τζίρος και ο όγκος σε πολύ μέτρια επίπεδα απέχουν από τα ρεκόρ του Δεκεμβρίου λόγω του rebalancing των δεικτών του MSCI και FTSE. 
 


Πιο αναλυτικά η αξία συναλλαγών διαμορφώνεται στα 48 εκατ. ευρώ ενώ ο όγκος στα 119 εκατ. τεμάχια, με τα 110 εκατ. τεμάχια να διακινούνται στις τράπεζες και 6,3 εκατ. στα warrants.
Αξίζει να αναφερθεί ότι σήμερα τον μεγαλύτερο όγκο έχει διακινήσει η Εθνική τράπεζα με 52 εκατ μετοχές.

Επιθετικές πωλήσεις στις ελληνικές τράπεζες από J P Morgan, BofA, Goldman, Jefferies, UBS, HSBC

Επιθετικότερες είναι οι πωλήσεις ξένων στις ελληνικές τράπεζες απόρροια της διάχυτης ανησυχίας για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και του αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές. 


 

Στην Εθνική η J P Morgan 5 εκατ. μετοχές η Bank of America 3,2 εκατ η UBS 2,3 εκατ μετοχές, η Goldman Sachs 2 εκατ. η CVGX 1,5 εκατ.
Στην Alpha η Jefferies 4 εκατ. μετοχές η Citigroup 800 χιλ η BofA 600 χιλ. η J P Morgan 350 χιλ.
Στην Eurobank η BofA 1,5 εκατ. η UBS 670 χιλ. η KCG 450 χιλ η J P Μorgan 300 χιλ. 
Στην Πειραιώς η BofA 3,5 εκατ μετοχές, η UBS 1,7 εκατ, η HSBC 1,4 εκατ η Citigroup 1,1 εκατ.

Ιστορικής σημασίας η στήριξη των 475-470 μονάδων για το ελληνικό χρηματιστήριο

Κρίσιμη αναμένεται η τρέχουσα εβδομάδα για το χρηματιστήριο με το Γενικό Δείκτη να βρίσκεται πλέον σε απόσταση αναπνοής από την ιστορική στήριξη των 475 μονάδων.
 


Η συμπεριφορά του Γενικού Δείκτη κατά την προσέγγιση αυτής της ζώνης θα είναι καθοριστικότατη για τη συνέχεια καθώς εάν διασπαστεί πτωτικά η προαναφερθείσα στήριξη το κλίμα θα επιδεινωθεί υπερβολικά, θα επιβεβαιωθεί απόλυτα η κύρια πτωτική τάση και η διαφυγή από αυτήν θα είναι εξαιρετικά δύσκολη στην πορεία... 

Από την άλλη πλευρά εάν βγουν τα αντανακλαστικά της συγκεκριμένης στήριξης και καταφέρει να διακρατηθεί αποφασιστικά... η αγορά θα αντιδράσει δυναμικά καθώς είναι ήδη υπερπουλημένη και η πτώση συντελέστηκε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.
Η βραχυπρόθεσμη τάση όλων των δεικτών έχει επιδεινωθεί αρκετά...
Οι στηρίξεις του Γενικού Δείκτη εντοπίζονται στις 498 και "478" μονάδες.
Οι στηρίξεις του τραπεζικού Δείκτη εντοπίζονται στις 29 και 26 μονάδες και η αντίσταση στις 37 μονάδες.
 


Οι στηρίξεις του FTSE/25 εντοπίζονται στις 133 και 125 μονάδες και η αντίσταση στις 146 μονάδες.
Συνοψίζοντας, θα λέγαμε πως η προσέγγιση της "ιστορικής σημασίας" στήριξης των 475-470 μονάδων θα δείξει ξεκάθαρα τις προθέσεις του Γενικού Δείκτη για τη συνέχεια και οποιαδήποτε επενδυτική απόφαση χρήζει ιδιαίτερης προσοχής πριν από την τελική έκβαση της διάσπασης ή όχι της κρισιμότατης στήριξης...

Σοκάρουν τα συνεχή ιστορικά χαμηλά στις τράπεζες – Νέες απώλειες έως -27%

Σοκάρουν τα συνεχή ιστορικά χαμηλά των τραπεζών που αποτιμούν Grexit.
Οι τράπεζες πρόσφατα ανακεφαλαιοποιήθηκαν αλλά παρ΄ όλα αυτά χάνουν οι επενδυτές των πρόσφατων ΑΜΚ πάνω από 4,7 δισεκ. ενώ στην Attica bank οι απώλειες φθάνουν το -65%.
 


Η Εθνική διαπραγματεύεται σήμερα στα 0,1620 ευρώ με πτώση -20% με όγκο 52 εκατ τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 1,49 δισ.
Σημειώνουμε ότι ιστορικό χαμηλό της Εθνικής σημειώθηκε 8 Φεβρουαρίου του 2016 στα 0,01060 ευρώ προ RS  ή 0,1590 ευρώ μετά reverse split
 


Η τιμή της αύξησης κεφαλαίου των 2,5 δισ. ευρώ στα 2,20 ευρώ, σε σχέση με τα 4,29 ευρώ της αύξησης του 2013 ενώ η νέα ΑΜΚ υλοποιήθηκε στα 0,02 ευρώ προ RS ή 0,30 ευρώ μετά RS. 
 


Το warrant της Εθνικής που ξεκίνησε με τιμή εκκίνησης 6,823 ευρώ στα 0,0020 ευρώ και όγκο 750 χιλ τεμάχια.
Η Alpha Βank βρίσκεται στα 1,12 ευρώ με πτώση -14% με όγκο 15,8 εκατ τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 1,81 δισεκ. ευρώ.
 


Το ιστορικό χαμηλό της Alpha Βank είναι στα 1,10 ευρώ ή προ RS στα 0,022 ευρώ και σημειώθηκε στις 8 Φεβρουαρίου του 2016.
Η τιμή της αύξησης κεφαλαίου του 2013 ήταν 0,44 ευρώ και του 2014 στα 0,65 ευρώ ενώ η νέα τιμή ΑΜΚ στα 0,04 ευρώ προ reverse split ή 2 ευρώ μετά το reverse split.
Το warrant της Alpha Βank που ξεκίνησε με πρώτη τιμή εκκίνησης τα 1,45 ευρώ βρίσκεται στα 0,002 ευρώ  με όγκο 5,8 εκ.  τεμάχια και ανεκτέλεστη εντολή πώλησης 40 εκατ τεμαχίων.
 


Η Πειραιώς διαπραγματεύεται στα 0,1190 ευρώ με πτώση 20% με όγκο 30 εκατ και η κεφαλαιοποίηση 943 εκ ευρώ.
 


Το ιστορικό χαμηλό της Πειραιώς είναι στα 0,1050 ευρώ μετά RS ή προ RS στα 0,001050 ευρώ και σημειώθηκε στις 8 Φεβρουαρίου του 2016
Η τιμή της αύξησης κεφαλαίου του 2013 ήταν 1,71 ευρώ και του 2014 στα 1,70 ευρώ και η νέα ΑΜΚ στα 0,003 ευρώ προ reverse split ή 0,30 ευρώ μετά RS.
 


Το warrant της Πειραιώς που είχε αρχική τιμή εκκίνησης όταν πρωτοξεκίνησε τα 0,8990 ευρώ βρίσκεται στα 0,0010 ευρώ με ανεκτέλεστη εντολή πώλησης 64 εκατ τεμαχίων.
 


Η Eurobank βρίσκεται  στα 0,41 ευρώ πολύ κάτω από την τιμή της ΑΜΚ στο 1 ευρώ με πτώση -25%, όγκο 10,8 εκατ μετοχές και κεφαλαιοποίηση 907 εκ. ευρώ.
Το ιστορικό χαμηλό στην Eurobank σημειώθηκε στις 8 Φεβρουαρίου του 2016 στα 0,003960 ευρώ προ RS ή 0,3960 ευρώ μετά RS
 


Η μετοχή της Τράπεζας Κύπρου βρίσκεται στα 0,1340 ευρώ με πτώση -0,74% και κεφαλαιοποίηση 1,19 δισ. ευρώ.
Η Attica Βank και σήμερα πτωτικά -16% στα 0,10400 ευρώ με κεφαλαιοποίηση 243 εκατ.
Το ιστορικό χαμηλό της Attica Βank είναι στα 0,0970 ευρώ μετά το RS και προ reverse split 0,0049 ευρώ και σημειώθηκε στις 8 Φεβρουαρίου του 2016.
Η μετοχή της Τράπεζας της Ελλάδος στα 9,23 ευρώ με άνοδο +0,98% με αποτίμηση 183 εκατ. ευρώ.

Δραματική πτώση και στον FTSE 25 με ΕΥΔΑΠ και ΔΕΗ έως -9%

Ισχυρότατες πιέσεις - αλλά όχι το χάλι των τραπεζών - σημειώνονται  σήμερα στις μετοχές του Ftse 25.
Η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά συμπεριφέρεται ως μιας χρεοκοπημένης οικονομίας.
Η Coca Cola HBC  βρίσκεται στα 16,85 ευρώ με πτώση -2,32%  με την κεφαλαιοποίηση στα 6,2 δισ. ευρώ.
 


Ο ΟΤΕ διαπραγματεύεται στα 7,71 ευρώ με πτώση -1,11% και αποτίμηση 3,78 δισ. ευρώ, όντας στη 2η θέση των κεφαλαιοποιήσεων πίσω από την Coca Cola HBC...
Η ΔΕΗ βρίσκεται  στα 3,02 ευρώ με πτώση -9,64% και κεφαλαιοποίηση 700 εκατ. ευρώ
Ο ΟΠΑΠ βρίσκεται στα 5,96 ευρώ με πτώση -5,11% έχοντας κεφαλαιοποίηση στα 1,9 δισ. ευρώ
Η Folli Follie διαπραγματεύεται  στα 13,48 ευρώ με πτώση -2,19% με την αποτίμηση στα 902 εκ. ευρώ.
 


Ο Τιτάνας βρίσκεται στα 16,34 ευρώ με πτώση -3,34% ενώ η κεφαλαιοποίηση διαμορφώνεται στα 1,25 δισ. ευρώ.
Η μετοχή των ΕΛΠΕ διαπραγματεύεται  στα 3,42 ευρώ με πτώση -5,77% και κεφαλαιοποίηση 1,04 δισ. ευρώ.
Η Motor Oil βρίσκεται στα 8,9 ευρώ με πτώση -0,94% και κεφαλαιοποίηση 985 εκ. ευρώ.
Η Jumbo βρίσκεται στα 9,9 ευρώ με πτώση -2,54% και κεφαλαιοποίηση 1,34 δισ. ευρώ.
 


Η ΕΥΔΑΠ διαπραγματεύεται  στα 4,24 ευρώ με πτώση -6,96% και αποτίμηση 451 εκατ. ευρώ.
Η MIG (που δεν ανήκει πλέον στον FTSE 25) βρίσκεται στα 0,0590 ευρώ με πτώση -8,45% και όγκο 1,1 εκ. τεμάχια, με την αποτίμηση στα 68 εκατ. ευρώ.
Η Μυτιληναίος διαπραγματεύεται  στα 2,93 ευρώ με πτώση -2,66%, με την κεφαλαιοποίηση να διαμορφώνεται στα 342 εκατ. ευρώ.
Η Ελλάκτωρ βρίσκεται στα 1,09 ευρώ με πτώση -4,14% και αποτίμηση 192 εκατ. ευρώ.
Ο ΟΛΠ βρίσκεται στα 12,02 ευρώ με πτώση -3,2% και αποτίμηση 300 εκατ. ευρώ.
 


Η Aegean Airlines διαπραγματεύεται  σήμερα στα 6,9 ευρώ με πτώση -3,43% και αποτίμηση 492 εκατ. ευρώ.
Η ΕΧΑΕ βρίσκεται στα 3,77 ευρώ με πτώση -6,88% και αποτίμηση 492 εκατ. ευρώ.

Επιδείνωση στα ελληνικά ομόλογα, λόγω  ΧΑ – Το 10ετές 9,69%, το 2ετές 12,30% και spreads 926 μ.β.     

Σημαντική επιδείνωση καταγράφεται στην ελληνική αγορά ομολόγων καθώς οι επενδυτές λόγω της πτώσης του χρηματιστηρίου και της εμπλοκής με την Τρόικα αρχίζουν να ανησυχούν πάλκι για την  τύχη της Ελλάδος.
Στην Ελλάδα θυμίζουμε ότι το 2ετές βρισκόταν στο 59% είχε υποχωρήσει έως το 5,42% πριν εβδομάδες, εκτινάχθηκε στο 15,8% πρόσφατα για να διαμορφωθεί σήμερα 8 Φεβρουαρίου του 2016 στο 12,30%…
 


Σήμερα 8 Φεβρουαρίου επικρατούν ισχυρές πτωτικές τάσεις στις τιμές.
 


Η ελληνική 10ετία λήξης 2026 βρίσκεται μεταξύ 61,75 με 63,25 μονάδων βάσης με απόδοση μεταξύ 9,69% και 9,37%.

 
Η ελληνική 10ετία σημείωσε υψηλά ετών με απόδοση 19,27% στις 8 Ιουλίου του 2015.
Το χαμηλό ετών είναι στο 5,47% τον Ιούνιο και τέλη Αυγούστου του 2014.
 


Το spread η διαφορά απόδοσης μεταξύ ελληνικών 10ετών και γερμανικών ομολόγων διαμορφώνεται στις 926 μονάδες βάσης από 909 μονάδες βάσης..
 


Το ελληνικό CDS στο 5ετές που αποτελεί και το benchmark, σήμερα διαμορφώνεται στις 1280 μονάδες βάσης από 1310 μονάδες βάσης.
 


Θυμίζουμε ότι τα επίπεδα ρεκόρ μετά το PSI+ σημειώθηκαν στις 8 Ιουλίου του 2015 στις 8700 μ.β.
Το CDS δουλεύει ως εξής.
 


Για κάθε 10 εκατ δολάρια έκθεση σε ελληνικό χρέος, ένας επενδυτής που θέλει να αντισταθμίσει τον κίνδυνο χώρας αγοράζει ένα παράγωγο το CDS και πληρώνει π.χ. για την Ελλάδα σήμερα απόδοση 12,8% ή 1,28 εκατ. δολάρια ασφάλιστρο ανά 10 εκατ δολ. επενδυτική θέση στο ελληνικό χρέος.
 


Οι τιμές στο 3ετές και 2ετές ομόλογο κινούνται έντονα πτωτικά σήμερα με άνοδο αποδόσεων. 
Το 3ετές ομόλογο λήξης 2019 εκδόθηκε στις 99,13 μονάδες βάσης το 2014 και σήμερα βρίσκεται στις 81,30 μονάδες βάσης σε μέσες τιμές ή μέση απόδοση 12,17%.
Θυμίζουμε ότι το 4ετές ομόλογο εκδόθηκε στο 4,95%.


Το 2ετές λήξης 2017 (πρώην 3ετές ομόλογο) εκδόθηκε στις 99,65 μονάδες βάσης και βρίσκεται στις 89,25 μ.β. με μέση απόδοση 11,95%, απόδοση αγοράς 12,30% και απόδοση πώλησης 11,60%.... από 3,5% όταν εκδόθηκε.
Το υψηλό έτους στο 59% στην 2ετία και σημειώθηκε στις 8 Ιουλίου του 2015.

Επιδείνωση στα ευρωπαϊκά ομόλογα, ειδικά στην Πορτογαλία – Νέα βελτίωση στα Γερμανικά ομόλογα 0,27%

Τα γερμανικά ομόλογα αποτελούν για μια ακόμη φορά πόλο έλξης ως επενδυτικά καταφύγια και συγκεντρώνουν τους αγοραστές.
Η Γερμανία  εμφανίζει απόδοση στο 10ετές ομόλογο στο 0,27% με βάση το ομόλογο λήξης Φεβρουαρίου 2025 – θυμίζουμε ότι το υψηλό έτους 1,02% σημειώθηκε στις 10 Ιουνίου του 2015 -  ενώ απέχει από το ιστορικό χαμηλό των 0,06% που σημειώθηκε στις 10 Απριλίου του 2015.
Στις υπόλοιπες αγορές σημειώνονται πτωτικές τάσεις στις τιμές, ενώ ειδικά στην Πορτογαλία η κατάσταση είναι χειρότερη. Η Ιρλανδική 10ετία λήξης 2025 εμφανίζει απόδοση 0,97%, το 10ετές Πορτογαλικό ομόλογο 3,18%, η Ισπανία 1,68% και η Ιταλία 1,59%.


 
Ωστόσο πρέπει να τονιστεί ότι η ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ δεν μπορεί να βελτιώσει περαιτέρω την εικόνα των ευρωπαϊκών ομολόγων.
Ο θετικός αντίκτυπος ήδη έχει ενσωματωθεί στις τιμές, οπότε η αγορά επηρεάζεται περισσότερο από τις αρνητικές ειδήσεις όπως οι ανησυχίες για την Κίνα ή για τον κίνδυνο έναρξης μιας bear market αγοράς. 

Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 8 February 2016 | 2:41 pm


Ο Ελβετός αδιάφθορος στέλνει την συμμορία του μνημονίου στο Γουδή: Σας πτώχευσαν δολίως για να πλουτίσουν συμφέροντα – κοράκια!


“Σας πτώχευσαν δολίως και έβγαλαν δισεκατομμύρια στις πλάτες σας”
Κάπου εδώ τελειώνει το βρωμερό παραμύθι που συγκάλυψε το έγκλημα.

Είναι όμως και η πλήρης δικαίωση όλων αυτών που αγωνίστηκαν κατά της εγκληματικής συμμορίας και στιγματίστηκαν ως “συνωμοσιολόγοι”. 
Της Γεωργαντά, του Λογοθέτη, όλων εμάς που υποστηρίξαμε – τεκμηριώσαμε από το 2009 πως η Ελλάδα σύρθηκε δολίως στο ΔΝΤ, απλώς και μόνο για να βγάλουν δισεκατομμύρια σεσημασμένοι, διεθνείς συμμορίτες.
Ο καθηγητής Μάνφρεντ Γκέρτνερ, δεν θα μπορούσε να το πει πιο ξεκάθαρα. “Σας πτώχευσαν δολίως και έβγαλαν δισεκατομμύρια στις πλάτες σας”. Τα καθάρματα των CDS και των ακούρευτων ομολόγων.
Όποιος ήταν λοιπόν στο περιβάλλον Παπανδρέου, πλούτισε. Τόσο απλά.
Όταν ο Παπανδρέου δεχόταν τον σεσημασμένο απατεώνα Σόρος ως πρωθυπουργός, και έπειτα ο Σόρος δήλωνε ότι η Ελλάδα θα βγει από το Ευρώ, καταλαβαίνετε τι βαρύτητα αποκτούσε ο λόγος του. Με κοτζάμ πρωθυπουργό είχε συναντηθεί. Το ίδιο και με τον Ρουμπινί, που τα εδώ καθάρματα των ΜΜ”Ε” τον παρουσίαζαν και ως …Νομπελίστα!
Οι δηλώσεις περί τιτανικού, περί διεφθαρμένων και ετοιμοθάνατων που έκανε η πολιτική ηγεσία, αφού βεβαίως είχαν πουληθεί τα CDS, ήταν ο πυροκροτητής.
Το Τ3 – Τ10 του Προβόπουλου που εκτίναξε τα spreads των Ελληνικών ομολόγων, μέρος του ίδιου σχεδίου.
Απομένει να βρεθεί μία κυβέρνηση που θα οδηγήσει τα ντόπια καθάρματα του μνημονίου στο ειδικό δικαστήριο και θα στραφεί κατά των “κορακιών” με την απλούστατη κατηγορία της εσωτερικής πληροφόρησης. Κατηγορία που δεν χρειάζεται ούτε Χάγες ούτε τίποτα για να σταθεί.
Όταν ο Παπανδρέου στέλνει μυστικά τον Λαμπρινίδη να συναντηθεί με την Κλίντον, την ίδια ώρα που εκστομίζει το δημοψήφισμα, και ο γαμπρός της Κλίντον αγοράζει ομόλογα στο Discount πενταπλασιάζοντας τα λεφτά του, δεν χρειάζεται άλλη απόδειξη.
Όταν ο Σόρος βρίσκεται με τα ομόλογα και τα CDS της MFGlobal στα χέρια του τη νύχτα του δημοψηφίσματος, δεν χρειάζεται άλλη έρευνα.
Μόνο μια κυβέρνηση που θα φερθεί στην κατεύθυνση που γράφει και το ΠΑΡΟΝ:
Με προσφυγές στα ελληνικά και ξένα δικαστήρια, ζητώντας αποζημιώσεις δισεκατομμυρίων
Στημένες ήταν οι αξιολογήσεις που φούσκωσαν την κρίση, όπως αποκάλυψε ο καθηγητής ελβετικού πανεπιστημίου, ο Μάνφρεντ Γκέρτνερ
Χρυσό χαρτί πρόσφερε στην Ελλάδα ο καθηγητής Οικονομικών του ελβετικού πανεπιστημίου του St. Gallen Μάνφρεντ Γκέρτνερ με τις δηλώσεις του ότι οι υποβαθμίσεις της ελληνικής οικονομίας από τους τρεις οίκους αξιολόγησης Moody’s, Standard & Poor’s και Fitch ήταν αδικαιολόγητες και επέσπευσαν την κρίση. Ουσιαστικά ο κ. Γκέρτνερ, ο οποίος -για να πάρουν τέτοια δημοσιότητα οι θέσεις του- θεωρείται στο διεθνές οικονομικό περιβάλλον έγκυρος, υποστηρίζει ότι οι υποβαθμίσεις ήταν στημένες για να βουλιάξουν την ελληνική οικονομία και να κερδίσουν δισεκατομμύρια -όπως και έγινε- οι γνωστοί γύπες, τα κοράκια.
Είναι άσος στο μανίκι μας, που η κυβέρνηση -και, το σωστότερο, όλη η Βουλή- δεν μπορεί να αφήσει ανεκμετάλλευτο. Πρέπει να τον αξιοποιήσει αμέσως, προσφεύγοντας όχι μόνο με αγωγές αποζημίωσης στα δικαστήρια της χώρας μας, αλλά και στα διεθνή δικαστήρια, εναντίον των κορακιών αυτών για την τεράστια ζημιά που προκάλεσαν στην Ελλάδα. Οδήγησαν στην καταστροφή εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις, 1.500.000 εργαζόμενους στην ανεργία και έναν λαό στην απόγνωση, στα συσσίτια και πολλούς -που δεν άντεξαν- στην αυτοκτονία.
Έχουμε πλέον με ονόματα και διευθύνσεις τους δολιοφθορείς που έπαιξαν τα βρώμικα παιγνίδια για να θησαυρίσουν τα αφεντικά τους, ρημάζοντας τον τόπο μας και στέλνοντας τον ελληνικό λαό 30 χρόνια πίσω, με άγνωστο πότε θα ξαναδεί άσπρη μέρα. Είναι δεδομένος ο ρόλος των τριών «οίκων αξιολόγησης» και είναι γνωστό ποιοι είναι από πίσω. Τους έχουν πληρώσει και άλλες χώρες, επομένως δεν θα είμαστε μόνοι στις αίθουσες των δικαστηρίων.
Αν η κυβέρνηση δεν θελήσει να… στενοχωρήσει τα αφεντικά της και δεν αξιοποιήσει τη χρυσή ευκαιρία που έχει η Ελλάδα να απαιτήσει αποζημιώσεις για τη μεγάλη ζημιά που προκάλεσαν στη χώρα οι τρεις αυτοί… οίκοι και μπλοκάρει ακόμη και τη συζήτηση στη Βουλή, που προφανώς θα ζητήσει η αξιωματική αντιπολίτευση και άλλα κόμματα, για προσφυγή στη Δικαιοσύνη κατά των διεθνών αρπακτικών, θα είναι η μεγάλη ντροπή και ατιμία κατά του ελληνικού λαού. Και τότε τον λόγο θα έχουν όλοι οι επιστημονικοί, επαγγελματικοί και κοινωνικοί φορείς, όπως έγινε όταν προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ακύρωσαν στυγνές, ληστρικές αποφάσεις των κυβερνητικών συνεταίρων.
Τώρα είναι η ώρα της συσπείρωσης όλου του ελληνικού λαού, πέραν από κόμματα και… χρώματα, για να πάρουμε πίσω την ζωή μας που λεηλάτησαν οι γύπες, οι οποίοι βρίσκονται πίσω από τους κουστουμάτους «οίκους αξιολόγησης», που έχουν αποστολή να ρίχνουν χώρες και λαούς στον γκρεμό και να κερδίζουν ματωμένα εκατομμύρια. Όμως κάποια στιγμή δεν μπορεί να μην έρθει η ώρα τους…
ΜΑΚΗΣ ΚΟΥΡΗΣ/”ΤΟ ΠΑΡΟΝ”


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 8 February 2016 | 2:23 pm


ΡΙΞΤΕ την κυβέρνηση της Μέρκελ και του Σόιμπλε ! ΟΛΟΙ οι Έλληνες να γίνουμε ένα, για μια ελεύθερη πατρίδα, για εμάς και τα παιδιά μας, ΝΑ ΜΗ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΑ ΔΟΥΛΟΙ !


 Βρε πάρτε τα τρακτέρια και τις αλωνιστικές μηχανές, κατεβείτε στο Σύνταγμα, περικυκλώστε το μπουρδέλο και τον Άρειο Πάγο (γιατί αυτό είναι το πύον που πρέπει να σπάσει) και την πουτάνα την ΣΤΟΑ στην Αχαρνών και κάντε τα... (ο νοών νοείτω)...

Καλλιόπη Σουφλή

Υ.Γ. ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ, ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ... ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΙΡΟΥ...
ΜΗΝ ΦΥΓΕΤΕ, ΑΝ ΔΕΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

ΡΙΞΤΕ την κυβέρνηση της Μέρκελ και του Σόιμπλε ! ΟΛΟΙ οι Έλληνες να γίνουμε ένα, για μια ελεύθερη πατρίδα, για εμάς και τα παιδιά μας, ΝΑ ΜΗ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΑ ΔΟΥΛΟΙ !

 
Μπλόκο στη Βουλή


Οι μαζικές κινητοποιήσεις των αγροτών μεταφέρονται από την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου στην Αθήνα. Αυτό αποφασίστηκε ομόφωνα κατά τη διάρκεια της πανελλαδικής συνάντησης εκπροσώπων των παραγωγών στη Νίκαια.


Σύμφωνα με την απόφαση, την Παρασκευή με τρακτέρ και λεωφορεία οι αγρότες θα μετακινηθούν στην Αθήνα και θα «στρατοπεδεύσουν» στο Σύνταγμα επί τουλάχιστον ένα διήμερο,
ανάλογα και με τις καιρικές συνθήκες...
Σύμφωνα με την απόφαση, την Παρασκευή με τρακτέρ και λεωφορεία οι αγρότες θα μετακινηθούν στην Αθήνα και θα «στρατοπεδεύσουν» στο Σύνταγμα επί τουλάχιστον ένα διήμερο Παράλληλα, από αύριο προχωρούν σε νέα κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με συντονισμένη αύξηση των ωρών αποκλεισμού των δρόμων στα μπλόκα. 


Επίσης, αποφάσισαν να μη μετάσχουν στη συνάντηση της Τρίτης στη Βουλή που έχει συγκαλέσει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στο πλαίσιο συνεδρίασης θεσμικής επιτροπής της Βουλής. 


Όπως ανέφεραν, ούτε και οι αγρότες μπλόκων που δεν συμμετείχαν στη σημερινή συνάντηση στη Νίκαια δεν θα λάβουν μέρος-σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουν- στη συνάντηση της Τρίτης.


Όσον αφορά το κοινό πλαίσιο αιτημάτων που διαμορφώθηκε, αυτό επικεντρώνεται στους ακόλουθους άξονες:


-Αφορολόγητο στις 12.000 κατ' άτομο. Στο συγκεκριμένο θέμα έκανε πίσω το μπλόκο Νίκαιας, το οποίο είχε θέσει ως αίτημα τις 30.000 αφορολόγητο αλλά οικογενειακό, όχι ατομικό, προκειμένου να υπάρξει κοινή συνισταμένη στη διατύπωση των αιτημάτων.


-Απόσυρση του ασφαλιστικού και του φορολογικού αλλά και κατάργηση φορολογικών μέτρων που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα για τον κλάδο, όπως επίσης και των τεκμηρίων διαβίωσης.


-Αφορολόγητο πετρέλαιο και κατάργηση του ΦΠΑ για τα αγροτικά μέσα και εφόδια.


-Ρύθμιση των κόκκινων δανείων ώστε να μην κατασχεθούν σπίτια.


-Να μην ισχύσει η φορολογία σε κρασί και τσίπουρο.


Οι αγρότες εδώ και τουλάχιστον δύο εβδομάδες έχουν στήσει μπλόκα κατά του ασφαλιστικού και του φορολογικού σε σημεία του εθνικού οδικού δικτύου και σήμερα αναμενόταν να αποφασίσουν για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.
 


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 8 February 2016 | 2:16 pm


ΤΙ ΤΡΕΧΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΜΜΕΝΟ – Περίεργα πράγματα συμβαίνουν στη συγκυβέρνηση – Ο «συνέταιρος» απειλεί με εκλογές – Τον «διαψεύδει» ο ΣΥΡΙΖΑ


 Καμιά διάσταση απόψεων... ο Πανούλης, είναι ο... λαγός...


Καλλιόπη ΣουφλήÓÕÆÇÔÇÓÇ ÊÁÉ ØÇÖÏÖÏÑÉÁ ÓÔÇÍ ÏËÏÌÅËÅÉÁ ÔÇÓ ÂÏÕËÇÓ ÃÉÁ ÔÏ 3ï ÌÍÇÌÏÍÉÏ (EUROKINISSI/ÃÉÙÑÃÏÓ ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ)


Περίεργα πράγματα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό εντός της συγκυβέρνησης.


Τη στιγμή που είχαν κοπάσει οι φήμες περί τριγμών στις σχέσεις μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, οι δηλώσεις που ακολούθησαν τη συνέντευξη του Πάνου Καμμένου -περί προσφυγής στις κάλπες σε περίπτωση που υπάρξουν παράλογες απαιτήσεις από τους δανειστές- δημιούργησαν νέα σύννεφα πάνω από το Μέγαρο Μαξίμου. 

 Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι, οι οποίοι
άρχισαν να κάνουν λόγο για νέα διάσταση απόψεων, με φόντο τα προβλήματα που προκαλεί το διαφαινόμενο αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.Κι αυτό γιατί -όπως υποστηρίζουν πολιτικοί αναλυτές- δεν μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά το γεγονός ότι ενώ η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη διαψεύδει τα σενάρια προσφυγής στις κάλπες, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας να κινείται σε αντίθετη γραμμή και να κάνει δηλώσεις που πυροδοτούν τα σχετικά σενάρια.Πάντως, οι ίδιοι αναλυτές επισημαίνουν ότι όλα αυτά δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο προσφυγής στο λαό (με οποιοδήποτε τρόπο), απλά ειναι δείγμα ότι είναι πολύ πιθανό να υπάρχουν προβλήματα στη συνεννόηση μεταξύ των εταίρων.
 Παπαδημούλης: «Παραλογισμός το σενάριο πρόωρων εκλογών»

 
Στο μεταξύ, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Καμμένου δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό «δεν συμφωνώ με τη δήλωση του υπουργού Εθνικής Άμυνας. Θεωρώ απόλυτο παραλογισμό το σενάριο νέων εκλογών, πέντε μήνες μετά τις προηγούμενες. Πιστεύω ότι η εντολή του ελληνικού λαού προς τον Τσίπρα είναι να κυβερνήσει, να τελειώνουμε με την αξιολόγηση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να γυρίσουμε σε θετικούς ρυθμούς γαι να μειωθεί η ανεργία».Οι Συριζαίοι «διαψεύδουν» τον κ. Καμμένο

 
Εξάλλου, χθες, ο Γιάννης Δραγασάκης χθες και αφού οι δηλώσεις του κ. Καμμένου είχαν προκαλέσει σάλο, ξεκαθάρισε σε δηλώσεις του στον Αθήνα 9.84 ότι «δεν υπάρχει ούτε συζήτηση, ούτε λόγος για εκλογές».Την ίδια στιγμή, το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ή συγκρότησης οικουμενικής κυβέρνησης απέκλεισε, μέσω συνέντευξής της στην εφημερίδα «Επένδυση» η κυβερνητική εκπρόσωπος, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει «πολύ πρόσφατη εντολή». 

Μάλιστα κάλεσε να σταματήσουν να «ονειρεύονται», όσοι ευελπιστούν στην αποσταθεροποίηση και στις συγκυβερνήσεις.


Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος με συνέντευξη του στο Έθνος της Κυριακής τόνισε πως «όσοι ονειρεύονται εκλογές και υπονοούν αποστασίες, αν και είναι χειμώνας, βλέπουν όνειρα θερινής νυκτός» και απέκλεισε το ενδεχόμενο σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης, λέγοντας ότι «αν λάβουμε υπόψη μας το εγχείρημα Παπαδήμου, τότε δεν μένει κανένα περιθώριο για πολιτικές διαστροφές».Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 8 February 2016 | 2:07 pm


Η αγάπη δεν είναι εύκολη, αλλά αξίζει τον κόπο.


image.php


Πόσες φορές περπατώντας στον δρόμο παρατηρήσατε ηλικιωμένα ζευγάρια πιασμένα χέρι-χέρι;

 
Πόσες φορές αναρωτηθήκατε τι είναι η αιώνια αγάπη; 

Πόσες φορές τους ζηλέψατε; 

Πόσες φορές κοιτάξατε
ναζιάρικα το έτερον ήμισυ απευθύνοντάς του την ερώτηση «όταν γίνω γιαγιά θα μ’ αγαπάς;» (μετά το «εγώ πότε θα γίνω μάνα;»). 

Σε κάθε περίπτωση, είναι αξιέπαινο αυτό που έχουν τέτοια ηλικιωμένα ζευγάρια, αν σκεφτείτε ότι ζούμε και μεγαλώνουμε στην εποχή των διαζυγίων και των ερωτικών τριγώνων.


Εδώ μιλάμε, όμως, για ειλικρινή και ανιδιοτελή αγάπη.


Για μια αγάπη που σας εμπνέει και φυσικά σας δίνει το έναυσμα να προσπαθήσετε για το καλύτερο δυνατό στις σχέσεις σας.Η αγάπη δεν είναι ποσότητα, αλλά ποιότητα. 

Από το να κάθεστε και να μετράτε πόσο χρονικό διάστημα είστε με τον σύντροφό σας και τι θα κάνετε στην επέτειό σας, αξιοποιήστε κάθε δευτερόλεπτο που περνάτε μαζί. 

 Σίγουρα ο χρόνος σε μια σχέση μπορεί να είναι ταυτόχρονα φίλος και εχθρός, αλλά όταν αξιοποιείται σωστά, κυλάει ομαλά. Αντίθετα, αν αναλώνεστε σε ανούσιες καταστάσεις, η ουσία χάνεται και τη θέση της παίρνει η μιζέρια και η ρουτίνα. Λειτουργήστε αυθόρμητα χωρίς πολλές σκέψεις και διλήμματα.


Η αγάπη δεν είναι να βρίσκεις τον τέλειο άνθρωπο, αλλά να μαθαίνεις να αντιμετωπίζεις την παραμικρή ατέλειά του ως τελειότητα. 

Εκτός από την εποχή των διαζυγίων και των ερωτικών τριγώνων ζούμε και στην εποχή της εικόνας, της αψεγάδιαστης εικόνας. 

Δυστυχώς ή ευτυχώς η πρώτη εντύπωση μετράει. Χαθήκαμε, όμως, στη μετάφραση. 

Τις περισσότερες φορές πρώτη εντύπωση εξωτερικής εμφάνισης – πρώτη εντύπωση εσωτερικής εμφάνισης είναι δύο περιπτώσεις που συγχέονται και στην πορεία μπερδεύονται. 

 Μάθαμε να γοητευόμαστε από την ομορφιά του προσώπου και του σώματος παρά από την ομορφιά της ψυχής. 

Η πρώτη είναι υποκειμενική, η δεύτερη αντικειμενική.  


Η πρώτη αλλάζει όταν γίνεσαι γιαγιά, η δεύτερη όχι. Εσείς ποια διαλέγετε;


Η αγάπη είναι να αγαπάς κάποιον για αυτό που ήταν, για αυτό που είναι και για αυτό που θέλει να γίνει. Το να θαυμάζεις τον άνθρωπο που έχεις απέναντί σου και να εμπνέεσαι από τις πράξεις και τη συμπεριφορά του είναι το μεγαλύτερο κατόρθωμα. Μέσα από μια σχέση οφείλεις να μαζεύεις εμπειρίες, να παραδειγματίζεσαι από αυτές είτε είναι θετικές είτε αρνητικές και εν τέλει να γίνεσαι καλύτερος άνθρωπος. Βρείτε ανθρώπους ενδιαφέροντες και έπειτα θα βρείτε και ενδιαφέροντα πράγματα να κάνετε μαζί τους.


Η αγάπη δεν είναι εύκολη, αλλά αξίζει τον κόπο. 

Αν τυχόν φτάσεις στο σημείο της επανάπαυσης, το έχασες το παιχνίδι. Όπως, δηλαδή, σε ένα παιχνίδι προσπαθείς να κερδίσεις κάτι, το ίδιο προσπαθείς και σε μια σχέση. Δεν είναι τόσο θέμα εγωισμού ή απλώς θέμα προσπάθειας, όσο επιθυμία και συγχρόνως πείσμα να μοιραστείς τα συναισθήματά σου με κάποιον/α. Και σαν κακομαθημένο παιδί να ζητήσεις κι άλλα. Και να δώσεις. Η αγάπη είναι ανταπόδοση.


Πριν βιαστείτε να χαρακτηρίσετε την αιώνια  αγάπη ακατόρθωτη και κατ’ επέκταση αυτό το άρθρο ουτοπικό, σκεφτείτε πόσο πολύτιμο χρόνο χάσατε με τον άνθρωπό σας διαβάζοντάς το. Οπότε ναι, κατά μια έννοια αυτό το άρθρο είναι άχρηστο και εσείς χωρίς καμία φαντασία.  

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα συναντήσετε στον δρόμο σας ένα ηλικιωμένο ζευγάρι,πριν ξεστομίσετε την πολυπόθητη ερώτηση, σκεφτείτε πως αυτό το ζευγάρι δεν γνωρίστηκε στο facebook, δεν περίμενε τον Αγ. Βαλεντίνο για να πει «σ’ αγαπώ» και σίγουρα δεν ζήτησε να δει «ταινία», αλλά να κάνει «έρωτα».Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 8 February 2016 | 1:58 pm


κι οι άγγελοι ερωτεύονται... (7 βιντεο,3 λίστες, 2 ταινίες)Image result for angel images


Ερωτεύονται κι οι άγγελοι;

Ναι... ερωτεύονται... ερωτεύονται όταν ζουν σαν άνθρωποι...  όταν ζουν ζωές... όταν ενδύονται το ρούχο των ανθρώπων...

Ερωτεύονται... πονούν...   υποφέρουν και συγχωρούν...

Ερωτεύονται και μέσα από τον μεγάλο πόνο, φτάνουν στην Λύτρωση...


Καλημέρα

ΚαλλιόπηImage result for angel images
Image result for angel images

Image result for angel images

Image result for angel images


Image result for angel images
Image result for angel images
μουσικά μονοπάτια... εδώ... εδώ... εδώ...  και οι ταινίες ...

 

Δημοσιεύθηκε στις 8 February 2016 | 1:51 pm


εκεί φωλιάζουν τα όνειρα... (7 βιντεο, 3 λίστες, 2 ταινίες)

Όταν μια ριτίδα μίσους πάει να σχηματιστεί στην ψυχή σου... μην την αφήσεις να ριζώσει...

Να θυμάσαι πως το μίσος σκοτεινιάζει τις ψυχές, σαν ζυμώνονται με κακία... τις γερνάει... τις σκοτώνει...

Μόνο στο παραγώνι του Θεού ζουν και στο φως...  κι εκεί γίνονται προσάναμμα στη φωτιά, π' ασίγαστα καίει...  εκεί φωλιάζουν τα όνειρα...


Καληνύχτα

Καλλιόπη

μουσικά όνειρα... εδώ... εδώ... εδώ... και  οι ταινίες...Δημοσιεύθηκε στις 8 February 2016 | 3:27 am


κι αυτό, μόνο ένας ΑΝΤΡΑΣ... ...μπορεί να τους το θυμίζει...

ΚαλλιόπηΔημοσιεύθηκε στις 8 February 2016 | 3:22 am


30 φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι η Βενετία την νύχτα είναι απλά εκθαμβωτική. 
Η Βενετία δεν χρειάζεται και πολλές συστάσεις αφού το όνομά της είναι συνδεδεμένο με τις πιο αγαπημένες πόλεις των ταξιδιωτών, που θέλουν να ζήσουν για λίγο τη μαγεία της… Γόνδολες και γονδολιέρηδες, τοπία καρτποσταλικά, στενά ονειρεμένα και εικόνες που δεν ξεχνιούνται εύκολα.

Μια πόλη που κερδίζει αμέσως το ενδιαφέρον των επισκεπτών με τις ομορφιές της απαθανατίστηκε από τους φωτογράφους τη νύχτα και δεν δυσκολεύτηκε καθόλου να γίνει η βασίλισσα της βραδιάς!

1-venice-at-night2-The-lights-of-Venice-Canal-at-night12-25-09-venice-at-night600_717111226-venice-at-night-1920x1080-world-wallpaper (2)5182572710235829375_26c1cb6676_ba_venice_night__by_gurgurbenetia2benetia3benetia5benetia6benetia7benetia8benetia10City_landscape_Venice_at_night_light_(8174786148)e5c248cc38great-venice-italy__largeItaly_Marinas_Boats_439076l_20150707-night-in-venice-1200maxresdefaultnight-venice-beautiful-italySquare_San_Marko_in_Venice_at_night_light_(8134404651)static1.squarespacestock-photo-96782955tIREHVenezia-Venice-Venedig-at-night_JBU-01venice_at_night_by_sadisticparadise-d3c1eh4Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 8 February 2016 | 3:13 am


EΛ.ΑΣ: Ένα βήμα πριν την άρνηση εκτέλεσης διαταγών οι αστυνομικοί - Πρωτοφανής ανακοίνωση κατά της κυβέρνησης από ΠΟΑΣΥ και ΠΟΞΙΑΚύριοι της ΠΟΑΣΥ και της ΠΟΞΙΑ, με ποιού Εισαγγελικού Λειτουργού τις εντολές λειτουργείτε κατά των κατοίκων της Κώ;;;;

ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ....


Καλλιόπη Σουφλή


 
 
του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
 
Ένα βήμα πριν την άρνηση εκτέλεσης διαταγών βρίσκονται οι αστυνομικοί: 
 
«Αντί δημοκρατικού διαλόγου χρησιμοποιείται για άλλη μια φορά η Ελληνική Αστυνομία ως κατασταλτική δύναμη χάριν των αδιεξόδων και των σκοπιμοτήτων της κυβερνητικής πολιτικής στη χώρα μας» αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωση η ΠΟΑΣΥ και η ΠΟΞΙΑ εκφράζοντας την πλήρη αντίθεσή τους στην αποστολή ειδικών αστυνομικών δυνάμεων στην νήσο Κω όπου οι κάτοικοι αντιδρούν στην δημιουργία hot spot.

Καταγγέλουν την μετακίνηση διμοιριών για την επιβολή μιας κυβερνητικής απόφασης, επισημαίνοντας ότι «παραβιάζονται έτσι κατάφορα όχι μόνο οι υπηρεσιακοί κανονισμοί αλλά και οι αρχές της δημοκρατίας μας».
 «Ο Έλληνας αστυνομικός δεν είναι ούτε εξιλαστήριο θύμα ούτε σάκος του μποξ αλλά δημόσιος λειτουργός. Καλούμε την κυβέρνηση να διαφυλάξει αυτόν τον ρόλο αλλά και να τον προαγάγει όπως αρέσκεται να επαναλαμβάνει αντί να τον υπονομεύει θέτοντας διαρκώς σε κίνδυνο τις ζωές των συναδέλφων μας»

Είναι η πρώτη φορά που οι αστυνομικοί αντιδρούν με αυτόν τον τρόπο και τόσο έντονα έναντι κάποιας ελληνικής κυβέρνησης, την οποία όχι μόνο την αποδοκιμάζουν για κάποια απόφασή της αλλά και την κατακρίνουν για λαθεμένη χρήση των οργάνων της τάξεω που δεν αρμόζουν σε δημοκρατική χώρα!
 


Σημειώνεται ότι προ δύο ημερών δέκα ένστολοι αστυνομικοί, πήγαν έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, στις 09:00 το πρωί, κρέμασαν ένα πανό και σήκωσαν πλακάτ, με συνθήματα ενάντια στο νέο νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό. Μετά από λίγη ώρα οι αστυνομικοί αποχώρησαν χωρίς να σημειωθεί κάποιο επεισόδιο.
 


Επίσης το απόγευμα της ίδιας ημέρας πραγματοποίησαν μεγάλ διαδήλωση κατά του ασφαλιστικού.
Την αντίθεσή τους στο σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, εξέφρασαν περίπου 2.500 αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί από όλη την Ελλάδα, σε συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας, το απόγευμα της Παρασκευής.

Κεντρικό σύνθημα των ενστόλων ήταν «αγώνας ζωής και αξιοπρέπειας για το λαό», ενώ σε διάφορα πανό που είχαν αναρτήσει σημείωναν μεταξύ άλλων «σώζουμε ζωές, μην πνίγετε τις δικές μας», «προστατεύστε αυτούς που σας προστατεύουν», «όχι στις περικοπές δεν αντέχουμε άλλο».

Οι εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, ζήτησαν παράλληλα από την κυβέρνηση να μην προωθήσει τις νέες ρυθμίσεις για το συνταξιοδοτικό, αλλά και να αναγνωρισθεί η ιδιαιτερότητα του επαγγέλματός τους. 

Η σημερινή ανακοίνωση δείχνει ότι δεν είναι διατεθειμένοι να στηρίξουν την κυβέρνηση σε οποιαδήποτε δύσκολη απόφασή της.

Aκολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση
«Τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε άναυδοι να επαναλαμβάνεται στην Κω το θέατρο του παραλόγου με αφορμή την κατασκευή hot spots, παρά τις αντιδράσεις που σημειώνονται καθημερινά και την επικινδυνότητα που ελλοχεύει η ανεξέλεγκτη κλιμάκωση της έντασης για αστυνομικούς και πολίτες. Φαίνεται ότι το πάθημα της Κερατέας με την εμπόλεμη κατάσταση, τις επιθέσεις κατά των αστυνομικών δυνάμεων, τους τραυματισμούς και την έκθεση σε κίνδυνο επί μήνες μιας ολόκληρης περιοχής, δεν έγινε μάθημα.

 Καταγγέλλουμε την προχειρότητα με την οποία διατάσσεται η μετακίνηση διμοιριών για την επιβολή μιας κυβερνητικής απόφασης, παραβιάζοντας κατάφορα όχι μόνο τους υπηρεσιακούς κανονισμούς αλλά και τις αρχές της δημοκρατίας μας. Αντί δημοκρατικού διαλόγου χρησιμοποιείται για άλλη μια φορά η Ελληνική Αστυνομία ως κατασταλτική δύναμη χάριν των αδιεξόδων και των σκοπιμοτήτων της κυβερνητικής πολιτικής στη χώρα μας.
Οι συνάδελφοι μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στη νησί, χωρίς πλήρη ατομικό εξοπλισμό και δίχως να έχει διασφαλιστεί η προβλεπόμενη διοικητική μέριμνα για την πολυήμερη μετακίνησή τους αυτή. Αποτέλεσμα ήταν από τις πρώτες κιόλας ώρες τέσσερις συνάδελφοί μας να έχουν υποστεί τραυματισμούς σε διάφορα σημεία του σώματός τους από τις επιθέσεις που δέχονται με κυνηγετικά όπλα, δυναμίτες και άλλες εκρηκτικές ύλες που εκτοξεύονται εναντίον τους. Ενώ δέχονται και απειλές στο χώρο διαμονής τους, που όπως μας καταγγέλλεται δεν έχουν ληφθεί επαρκή μέτρα ασφαλείας.
Ο εργασιακός μεσαίωνας που τείνει να επικρατήσει στις μετακινήσεις των διμοιριών της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής ουδόλως συγκινεί ηγεσία και κυβέρνηση, που φέρουν στο ακέραιο την ευθύνη των επιλογών τους.
Προειδοποιούμε κάθε υπεύθυνο ότι σε περίπτωση σοβαρών τραυματισμών συναδέλφων μας θα υπάρξει εκ μέρους μας αναζήτηση και καταλογισμός ευθυνών.

 Ο Έλληνας αστυνομικός δεν είναι ούτε εξιλαστήριο θύμα ούτε σάκος του μποξ. Είναι και δικαιούται να είναι δημόσιος λειτουργός που χαίρει σεβασμού και εκτίμησης των πολιτών. Αυτόν τον ρόλο καλούμε την κυβέρνηση όχι απλώς να τον διαφυλάξει αλλά και να τον προαγάγει όπως αρέσκεται να επαναλαμβάνει αντί να τον υπονομεύει θέτοντας διαρκώς σε κίνδυνο τις ζωές των συναδέλφων μας.

 Τέλος, καταδικάζουμε τις επιθέσεις και τη βία που ασκείται κατά της αστυνομίας και των συναδέλφων μας και καλούμε όλους να αντιληφθούν ότι ο ρόλος της αστυνομίας δεν είναι να αντιπαρατίθεται με την κοινωνία ούτε με κανέναν διαμαρτυρόμενο συμπολίτη μας».Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 8 February 2016 | 2:46 amΔείτε αγγελίες στο Νομό Αττικής

Φιλικοί ιστότοποι:


Translate:
Copyright © 2010-2015 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: