Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Αττικής   »   Ασπροπυργος    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή Ασπροπυργος και εμείς θα το προσθέσουμε.


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Ασπροπυργος

Μετά το μπουρκίνι, σκέφτονται να απαγορεύσουν και τις φάτνες στη Γαλλία
Σύντομα και στην Ελλάδα... σιγά σιγά το πάνε το πράγμα, για να μην ξεσηκωθούν οι λαοί... και ο ιστός της αράχνης, στήνεται αριστοτεχνικά...

Τα χειρότερα, έπονται...

 

Καλλιόπη Σουφλή


meta-mpourkini-skeftonte-apagorefsoun-fatnes-galliaΜετά την αντιπαράθεση για το μπουρκίνι, φέτος το καλοκαίρι, το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο της Γαλλίας θα κληθεί να απαντήσει κατά πόσο είναι νόμιμος ο στολισμός των δημόσιων κτηρίων με χριστουγεννιάτικες φάτνες.Ένας νόμος του 1905 για τη λαϊκότητα του κράτους απαγορεύει όλα τα θρησκευτικά σύμβολα στους δημόσιους χώρους. 


Πέρσι είχε προκληθεί σάλος με τις φάτνες που αναπαριστούσαν τη γέννηση του Ιησού και είχαν τοποθετηθεί σε διάφορα δημαρχεία, ωστόσο τα δικαστήρια που εξέτασαν τις υποθέσεις σε κάθε πόλη ξεχωριστά εξέδωσαν διαμετρικά αντίθετες αποφάσεις.


Σχεδόν δύο μήνες πριν από τα Χριστούγεννα, η ειδική εισηγήτρια του Συμβουλίου της Επικρατείας υπογράμμισε ότι ο νόμος του 1905 δεν απαγορεύει τις φάτνες στα δημόσια κτίρια παρά μόνο αν πρόκειται για «ένδειξη αναγνώρισης μιας λατρείας». 


Σύμφωνα με την Ορελί Μπρετονό, οι φάτνες επιτρέπεται να τοποθετηθούν εφόσον αποτελούν τμήμα του εορταστικού στολισμού για τα Χριστούγεννα. 


Δεν πρέπει όμως να συνοδεύονται από καμία «υπόνοια θρησκευτικού προσηλυτισμού» αλλά να διατηρούν «τον χαρακτήρα μιας πολιτισμικής εκδήλωσης».


Οι δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας αναμένεται να ανακοινώσουν την απόφασή τους εντός των επόμενων εβδομάδων, ωστόσο συνήθως δεν παρεκκλίνουν από την πρόταση των εισηγητών.


Στα τέλη Αυγούστου πολλοί δήμοι της νότιας Γαλλίας απαγόρευσαν τα μπουρκίνι, το μαγιό που φορούν ορισμένες μουσουλμάνες, θεωρώντας το θρησκευτικό σύμβολο. Ομως το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάνθηκε κατόπιν ότι το ένδυμα αυτό δεν μπορεί να απαγορευτεί γιατί δεν προκαλεί προβλήματα στη διαφύλαξη της δημόσιας τάξης.


iefimerida.gr

Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 23 October 2016 | 1:40 am


Συμμέτοχος η Εκκλησία στο μεγάλο ξεπούλημα της Ελλάδος «Φωνή βοώντος εν’ τη ερήμω», Αρχιεπίσκοπε ο πόνος και το δράμα του Ελληνικού λαού.
Ο Φαρισαϊσμός σου Ιερώνυμε, ξεπέρασε και των οβριών...

Ο ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΣΟΥ, ΙΕΡΩΝΥΜΕ, ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΑΖΑΡΟΥΣ...
 

Καλλιόπη Σουφλή

wpid-wp-1476980100622.jpeg

Η Εκκλησία σιωπά χρόνια τώρα εν’ μέσω της κρίσης και σιωπά ενοχλητικά. Η απουσία της από τα προβλήματα και την αγωνία του λαού είναι εκκωφαντική και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αρκείται να παρακολουθεί από μακριά τα γεγονότα και η στάση του δεν δικαιολογεί τον ηγετικό του ρόλο.

 


Η Ελλάδα υποφέρει και η Εκκλησία Μακαριώτατε απέχει μίλια από την αλληλεγγύη, την ελπίδα που πρεσβεύει –αφού ο ρόλος της δεν τελειώνει με την φιλανθρωπία- και ο λαός έχει απογοητευτεί.


Γράφει ο Αλέξιος Κοιμήσης
-ignomisou.gr


Η αδιαφορία σας έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και το μέτρο έχει χαθεί. Οι ηλικιωμένοι που στερούνται λόγω της κρίσης ακόμα και το ψωμί στερούνται με δική σας υπαιτιότητα και την ίαση.


Στην λίμνη Βουλιαγμένης –που σας ανήκει- τους κλείσατε την είσοδο με το απαγορευτικό πανάκριβο εισιτήριο 10€ τις καθημερινές και 11€ Σάββατο-Κυριακή. 

Και τους καταδικάζετε να υποφέρουν. Ποιους; 
Τους φτωχούς και ανήμπορους ηλικιωμένους. 
Ας υποφέρουν από τους πόνους είναι το φάρμακο που τους προσφέρετε αντί για την σημαντική θεραπεία, που θα τους ανακουφίσει.


Πώς κλείνετε τα μάτια στο σκάνδαλο της λίμνης με τις παράνομες δραστηριότητες και κατασκευές σε μία περιοχή προστατευόμενη και ενταγμένη στο πρόγραμμα NATURA; 


Και αλήθεια σε ποιους έχετε εκμισθώσει και με ποιούς όρους την λίμνη Βουλιαγμένης οι οποίοι την έχουν μετατρέψει με τις ευλογίες σας σε κέντρο ασύστολης ασυδοσίας; 


Σε κέντρο που παρελαύνουν πλούσιοι Ρώσοι με αιθέριες υπάρξεις και με τις ευλογίες σας προκαλούν με τις ακρότητες της επίδειξης πλούτου. Τα πάντα στον βωμό του χρήματος παρά το γεγονός ότι η περιουσία σας είναι αμύθητη.Είστε από τους βασικούς μετόχους της Εθνικής Τράπεζας στην οποία ανήκει και ο «Αστέρας» Βουλιαγμένης. Τι κάνατε για τους εργαζόμενους που οι Αραβες και Τούρκοι επενδυτές θα πετάξουν στον δρόμο; Απραξία κι εδώ που εντείνει την αβεβαιότητα των εργαζομένων. 


Πριν από ένα χρόνο ο εκπρόσωπος των εργαζομένων του «Αστέρα» ζήτησε να σας δει μέσω του Γραμματέα Θρησκευτικού Τουρισμού της Αρχιεπισκοπής για να σας εκθέσει τα προβλήματα και την αγωνία των εργαζομένων που θα έμεναν άνεργοι. 


Ακόμα περιμένει… Αξίζει αυτή η αντιμετώπιση, η απαξίωση από μέρους ενός πατέρα σε 800 ψυχές-παιδιά του που χρόνια τώρα με το χαμόγελο αγωνιζόντουσαν να κάνουν τον «Αστέρα» συνώνυμο της φιλοξενίας, της ζεστασιάς και τώρα χάνουν το ψωμί τους;
 


Είναι αλήθεια ότι Αραβες και Τούρκοι επενδυτές γλυκοκοιτάζουν και το φιλέτο σας των 80 στρεμμάτων του ορφανοτροφείου που συνορεύει με τον «Αστέρα» και είστε έτοιμοι για το deal; 

Και επειδή οι «άγιες» επενδύσεις ήταν και είναι της μόδας, άντε με το καλό και ίδρυση τμήματος Αραβικών και Τουρκικών επενδύσεων στην Αρχιεπισκοπή, Μακαριώτατε.


«Φωνή βοώντος εν’ τη ερήμω», Αρχιεπίσκοπε ο πόνος και το δράμα του Ελληνικού λαού.

 


Πού είναι η Εκκλησία που φροντίζει για τους αδικημένους, κατατρεγμένους και φτωχούς; Με ίδια κεφάλαια από την αμύθητη περιουσία σας –από εκμισθώσεις ακινήτων, εκτάσεων όπως το Island για παράδειγμα. Αλήθεια με ποιούς διαγωνισμούς παραχωρείτε μέρος της περιουσίας σας;
 


Πού είναι η Εκκλησία που φροντίζει για τους αδικημένους, κατατρεγμένους και φτωχούς; 

Από τις επιχορηγήσεις που λαμβάνετε συχνά για φιλανθρωπείες από το Κράτος καθώς και από το Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, ΕΣΠΑ και από υπουργεία στις ΜΚΟ σας; 

Οι ΜΚΟ σας που καρπώνονται χρήματα και μοιράζουν γεύματα σε φτωχούς και ανήμπορους με προϊόντα που εμείς οι ίδιοι έχουμε πληρώσει και προσφέρει στα σούπερ μάρκετ.


19 μήνες έχουν περάσει από την προσφορά σας – πυροτέχνημα για την αποπληρωμή του χρέους της χώρας μέσω της Εκκλησιαστικής περιουσίας και από τότε σιωπή. Τόσο από εσάς όσο και από τον Πρωθυπουργό. Αντίθετα τα νέα μέτρα συνθλίβουν ακόμα περισσότερο τον λαό.«Αυτός που έχει δύο χιτώνες δίνει τον έναν», κήρυσσε ο Κύριος κι εσείς δεν δίνετε τίποτα.
Μήπως εν’ οψει της 28ης Οκτωβρίου που γιορτάζουμε το ΟΧΙ να δώσετε εντολή -συμπαράσταση στον πόνο του λαού μας- να χτυπήσουν όλες οι καμπάνες στην χώρα, όχι χαρμόσυνα αλλά για την αγωνία και την ένδεια που βρίσκεται;
ΟΧΙ, ΟΧΙ, ΟΧΙ, ΟΧΙ στον αργό θάνατο του Ελληνικού λαού.
ΟΧΙ, ΟΧΙ, ΟΧΙ, ΟΧΙ στον πλήρη εξευτελισμό του.Με την ελπίδα ότι αυτό το ΟΧΙ θα φτάσει στα αυτιά του Μεγαλοδύναμου.Με την ελπίδα ότι αυτό το ΟΧΙ θα κάνει να χτυπήσουν χαρμόσυνα ξανά οι καμπάνες.
 


Εχετε κουραστεί Αρχιεπίσκοπε. 

Μήπως να πάτε στο Αγιο Ορος για ηρεμία και για προσευχή, μπας και αναστηθεί ο Χριστόδουλος…;Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 23 October 2016 | 1:18 am


Υπό επιτήρηση οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες «Η γερμανική μυστική υπηρεσία, που έχει πέσει βαθιά στο βούρκο της παράνομης κατασκοπείας μαζί με τις ΗΠΑ και τη Μ.Βρετανία, λαμβάνει τώρα νέες, εκτεταμένες αρμοδιότητες, οι οποίες εν μέρει είναι αντισυνταγματικές»


Ο νέος νόμος θα επιτρέπει ρητά στην BND να κατασκοπεύει θεσμικά όργανα και κράτη-μέλη της ΕΕ, εφόσον ανακύπτουν κίνδυνοι για την εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια της Γερμανίας ή την ικανότητα δράσης της χώρας

Βρε τι μου θυμίζει... τι μου θυμίζει...


Καλλιόπη Σουφλή

 
 


Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών (BND), όπως και οι άλλες μυστικές υπηρεσίες στη Γερμανία, θα ελέγχονται πλέον πιο αυστηρά. Με τις ψήφους του μεγάλου συνασπισμού η Bundestag επιδιώκει να περάσει σήμερα δυο σχετικά νομοσχέδια.Η υπηρεσία BND έχει δεχθεί δριμεία κριτική το τελευταίο χρονικό διάστημα εξαιτίας εμπλοκής της στο σκάνδαλο υποκλοπών τής αμερικανικής μυστικής υπηρεσίας NSA, αλλά και λόγων των αμφιλεγόμενων δράσεών της με στόχο υποκλοπές τηλεφωνικών συνδιαλέξεων από κυβερνήσεις φιλικές προς το Βερολίνο.Νέα επιτροπή ελέγχου
 

Για να επιτηρείται πιο αποτελεσματικά η δράση των μυστικών υπηρεσιών πρόκειται να συσταθεί μια ειδική επιτροπή ελέγχου, αποτελούμενη από δύο δικαστές και έναν ομοσπονδιακό εισαγγελέα στο Ομοσπονδιακό Ακυρωτικό Δικαστήριο της Γερμανίας. Οι ειδκοί θα ενημερώνονται από την καγκελαρία για επίμαχες δράσεις και θα αποφασίζουν για ενδεχόμενες κατασκοπευτικές δραστηριότητες με στόχο τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή τα κράτη-μέλη της.
Η επιτροπή, που θα συνεδριάζει κεκλεισμένων των θυρών, θα θεσπίσει για πρώτη φορά και το αξίωμα ενός «μόνιμου πληρεξούσιου» ο οποίος θα πραγματοποιεί «συνεχείς και διαρθρωτικές έρευνες» όσον αφορά την εργασία των μυστικών υπηρεσιών και θα συντονίζει τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα.Επιτρέπεται η κατασκοπεία της ΕΕ
 

Πάντως, ο νέος νόμος θα επιτρέπει ρητά στην BND να κατασκοπεύει θεσμικά όργανα και κράτη-μέλη της ΕΕ, εφόσον ανακύπτουν κίνδυνοι για την εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια της Γερμανίας ή την ικανότητα δράσης της χώρας, αλλά και σε περίπτωση που απαιτούνται πληροφορίες για «σημαντικά στοιχεία της εξωτερικής πολιτικής και της πολιτικής ασφάλειας». 

Η συνεργασία με ξένες υπηρεσίες, όπως η NSA, θα επιτρέπεται υπό συγκεκριμένους όρους. Στόχος της όποιας συνεργασίας θα πρέπει να είναι η μάχη κατά της τρομοκρατίας, η ενίσχυση του γερμανικού στρατού σε αποστολές στο εξωτερικό ή η άντληση πληροφοριών που σχετίζονται με την ασφάλεια γερμανών πολιτών στο εξωτερικό.
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης και συγκεκριμένα «Η Αριστερά» και οι Πράσινοι άσκησαν ήδη την κριτική τους. 


Το ίδιο και ακτιβιστές που ειδικεύονται σε θέματα διαδικτύου και προστασίας δεδομένων, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι η εν λόγω μεταρρύθμιση ουσιαστικά έρχεται να νομιμοποιήσει αμφιλεγόμενες δράσεις κατασκοπείας. 

Η πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Ζαμπίνε Λόιτχοϊζερ-Σνάρενμπεργκερ δηλώνει ότι θα προσφύγει στα δικαστήρια και ότι ο νέος νόμος δεν πρόκειται να περάσει από το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο. 

«Η γερμανική μυστική υπηρεσία, που έχει πέσει βαθιά στο βούρκο της παράνομης κατασκοπείας μαζί με τις ΗΠΑ και τη Μ.Βρετανία, λαμβάνει τώρα νέες, εκτεταμένες αρμοδιότητες, οι οποίες εν μέρει είναι αντισυνταγματικές», δηλώνει χαρακτηριστικά.

Πηγή Skai


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 23 October 2016 | 1:05 am


ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΑ EMAIL ΑΠΟ ΤΟ WIKILEAKS ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: Το RT αποκαλύπτει το ρόλο Ομπάμα και Κλίντον Μήπως είχαν προηγηθεί άλλα ταξείδια, πολύ πριν γίνει κυβέρνηση ο Τσίπρας, στην Γερμανία, και είχαν πέσει εκεί οι υπογραφές για το Μνημόνιο;

Κάτι τέτοιο λένε κάποια... "πουλάκια"... τιτιβίζοντας..


Ότι όλα είχαν προσχεδιαστεί πριν γίνει το Εβραιότουρκο, πρωθυπουργός...


Καλλιόπη Σουφλή


obamaclinton


Στις αποκαλύψεις των Wikileaks για το πως ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Μπιλ Κλίντον επιδίωξαν να επηρεάσουν την Ελλάδα να δεχτεί τους σκληρούς όρους λιτότητας το 2015,  αναφέρεται σήμερα το RT επικαλούμενο με τα ηλεκτρονικά μηνύματα του επικεφαλής της προεκλογικής καμπάνιας της Χίλαρι Κλίντον που διέρρευσαν.Σύμφωνα με δημοσίευμα του RT,  λίγες εβδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ το Wikileaks δημοσίευσε αλληλογραφία της 10ης Ιουλίου 2015 μεταξύ του επικεφαλής της καμπάνιας της Κλίντον Τζον Ποντέστα και της επικεφαλής προσωπικού του Μπιλ Κλίντον, Τίνα Φλαουρνόι. Στο πρώτο e-mail ο Ποντέστα ρωτά την Φλαουρνόι αν ο πρώην πρόεδρος θα μπορούσε να καλέσει τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα.


«Ο Λευκός Οίκος με ρωτά αν ο WJC (Ουίλιαμ Τζέφερσον «Μπιλ» Κλίντον) έχει σχέσεις με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για να του τηλεφωνήσει και να τον συμβουλεύσει να προχωρήσει σε συμφωνία», γράφει ο Ποντέστα.


Η Φλαουρνόι του απάντησε λέγοντάς του ότι ο Κλίντον θα καλούσε, αλλά ότι «η άμεση ερώτησή του είναι -θα πιέσουμε και την Μέρκελ;».


Στη συνέχεια το RΤ στο δημοσίευμά του σημειώνει ότι «εκείνη την περίοδο η Ελλάδα είχε απορρίψει τα μέτρα που επέβαλε η Ευρώπη και το ΔΝΤ μετά την παγκόσμια οικονομική κρίση. Η Ελλάδα απειλούνταν με χρεοκοπία και έξοδο από την ΕΕ μετά από πέντε χρόνια σκληρής λιτότητας. 


Τις μέρες που προηγήθηκαν της αλληλογραφίας αυτής, ο Τσίπρας είχε πει στο λαό »λέμε όχι σε τελεσίγραφα, όχι σε εκβιασμούς». Οι Έλληνες έκαναν δημοψήφισμα και απέρριψαν τη συμφωνία στις 5 Ιουλίου».


Τα νέα e-mail που έρχονται στο φως


Ωστόσο, όπως αποκαλύφθηκε, την ίδια ημέρα εστάλη και ένα ακόμα μήνυμα για την Ελλάδα από τον Αμιτάμπ  Ντεσάι, Σύμβουλο Εξωτερικής Πολιτικής του Μπιλ Κλίντον, με παραλήπτη τον επικεφαλής προσωπικού του Μπαράκ Ομπάμα Ντένις Μακ Ντόνα.


«Έχουμε έλθει σε στενή επαφή με τους ανθρώπους της Μέρκελ αυτή την εβδομάδα πριν την επίσκεψη του WJC στη Βοσνία και με δεδομένη την επίσκεψη νωρίτερα αυτή την εβδομάδα της Μέρκελ στη Βοσνία -έτσι θα ήταν μια αθώα και εύκολη βοήθεια -αν χρειάζεται μία ώθηση προς την Μέρκελ -να βάλουμε τον WJC να καλέσει την Μέρκελ με σκοπό να ζητήσει καθοδήγηση για τη Βοσνία και μετά τυχαία να τη ρωτήσει για την Ελλάδα στο τέλος», έγραψε ο Σύμβουλος Εξωτερικής Πολιτικής του Κλίντον Αμιτάμπ Ντεσάι.


«Θα επικροτούσαμε μια ώθηση προς την Καγκελάριο με τον τρόπο που προτείνετε», απάντησε ο Μακντόνα από το γραφείο του Μπαράκ Ομπάμα. «Αν όλοι έχετε χρόνο αύριο το πρωί στη Σρεμπρένιτσα, τώρα πιστεύουμε ότι ένα τηλέφωνο Τσίπρα θα ήταν επίσης πολύ χρήσιμο».
Σύμφωνα με το RT, το γραφείο του Μπαράκ Ομπάμα ανάφερε τα σημεία τα οποία έπρεπε να συζητήσει ο Κλίντον με τον Τσίπρα, υπογραμμίζοντας «τη σημασία παραμονής στο ευρώ τόσο για πολιτικούς όσο και για οικονομικούς λόγους».


«Είναι χαρούμενος να το κάνει και είμαστε όλοι ευτυχείς να βοηθήσουμε», απάντησε ο σύμβουλος Εξωτερικής Πολιτικής του Κλίντον. «Επικοινωνήσαμε με τους ανθρώπους της Μέρκελ πριν την αναχώρηση και ελπίζουμε να επικοινωνήσουμε μαζί της αύριο, και θα επικοινωνήσουμε επίσης αύριο το πρωί με τον Τσίπρα όταν προσγειωθούμε στο Σεράγεβο.


Στις 11 Ιουλίου επιτεύχθηκε τελικά συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα με την ΕΕ και το ΔΝΤ. Ο Αλέξης Τσίπρας συμφώνησε σε αυξήσεις φόρων και σε περικοπές στον δημόσιο τομέα τονίζοντας σε ομιλία του μετά την επίτευξη της συμφωνίας ότι είναι «εθνικό καθήκον» η παραμονή στην Ευρωζώνη.

Αργότερα, και κατά «περίεργο τρόπο» κατά το RT, ο Έλληνας Πρωθυπουργός εμφανίστηκε στο ετήσιο συνέδριο «Clinton Global Initiative», τον Σεπτέμβρη του 2015 όπου του πήρε συνέντευξη ο ίδιος ο Μπιλ Κλίντον.

Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 23 October 2016 | 12:37 am


Μια ιστορία από την Κατοχή. Μια ιστορία σαν παραμύθι…

Κατοχή


Φτωχά τα χρόνια του πόλεμου. Ακόμα πιο φτωχά τα χρόνια της Κατοχής. Φτωχά και δύσκολα. Πείνα, αρρώστιες, θάνατος. Η μυρωδιά του θανάτου καθημερινή. Άνθρωποι πεσμένοι εδώ κι εκεί. Στο δρόμο, στα πεζοδρόμια. Κι ένα καρότσι να μαζεύει τα πτώματα… 
 
Παιδιά σκελετωμένα, παιδια με φουσκωμένες τις κοιλιές από την πείνα, ξυπόλυτα γυρνούν στους δρόμους της Αθήνας για να βρουν ένα κομμάτι ψωμί. Κάτι που θα ξεγελάσει το στομάχι τους μήπως και σταματήσει να παραπονιέται…
 
Γιατί στο σπίτι τους δεν υπάρχει τίποτα. Όσα από αυτά τα παιδιά έχουν ένα σπίτι…
 
Μανάδες πηγαίνουν στα συσσίτια. Στέκονται στις ουρές με πονεμένο βλέμμα. Μια χαρακιά ανάμεσα στα φρύδια μαρτυρά την πίκρα και την οδύνη που γεύτηκαν. Στα μάτια τους θλίψη. Θλίψη και αγωνία. Όχι για αυτές. Για τα παιδιά τους. Τι θα απογίνουν αυτά τα παιδιά; Πόσες ακόμα στερήσεις θα υποστούν; Ναι, έχουν μάθει να στερούνται. Ποτέ δεν ζήτησαν πλούτη. Ποτέ δεν ζήτησαν κάτι παραπάνω από το αναγκαίο. Πολλά από αυτά ποτέ δεν ζήτησαν τίποτα… Μα πόσο θα αντέξουν ακόμα χωρίς να τρώνε;
 
Γυρίζουν σπίτι φοβισμένες. Κοιτούν συνεχώς πίσω τους, γύρω τους. Ποτέ δεν θα νιώσουν ασφαλείς. Ακόμα κι όταν η χώρα απελευθερωθεί. Πώς θα μπορέσουν να ξεπεράσουν αυτή τη φρίκη που τόσα χρόνια ζουν; Πώς αλήθεια μπορεί κανείς να ξεπεράσει τον πόλεμο; Τους ξαφνικούς κρότους από τους βομβαρδισμούς; Τις φωνές, τις εικόνες, τον τρόμο; Κι έπειτα την Κατοχή… Τις στερήσεις, την πείνα, την αγωνία;
 
Αυτή την αγωνία είχε και η Μαρία. Μητέρα τεσσάρων παιδιών. Τεσσάρων μικρών κοριτσιών. Μόνη της. 
Ο άνδρας της χάθηκε ξαφνικά. Κανείς δεν ήξερε πού βρίσκεται, αν ζει… Το μόνο που ήξερε ήταν φήμες. Άλλοι έλεγαν πως σκοτώθηκε, άλλοι πως πήγε στα Τρίκαλα στο πατρικό του σπίτι, άλλοι πως τρελάθηκε και τον έκλεισαν είτε σε φυλακή είτε σε τρελοκομείο. Μα πώς η Μαρία να μάθει την αλήθεια. Ήταν μόνη με τέσσερα παιδιά! 
 
Τέσσερα όμορφα κορίτσια που τα πρόσωπά τους είχαν παραμορφωθεί από την στέρηση. Η Μαρία δεν μπορούσε να τα βλέπει να υποφέρουν. 
 
Μια εβδομάδα τώρα τους έδινε να φάνε το φαγητό της. Το φαγητό που έπαιρνε από το συσσίτιο. Έπαιρνε πέντε φέτες ψωμι. Μια φέτα για κάθε μέλος. Αυτό ήταν το καθημερινό τους φαγητό. Το δικό της μερίδιο το μοίραζε στα τέσσερα και το έδινε στα παιδιά της. Ήταν ό, τι περισσότερο μπορούσε να τους προσφέρει… Εκείνη έμενε νηστική. Εκείνη θα άντεχε, έλεγε… Εκείνη δεν το χρειαζόταν…
Μα δεν άντεξε. Ήταν κι αυτή σκελετωμένη..
 
Κοιμούνταν και οι πέντε μαζί σε ένα παλιό στρώμα. Όλες μαζί κι η μάνα τους τις κρατούσε πάντα στην αγκαλιά της. Και τις τέσσερις! 
 
Ένα πρωινό τα κορίτσια ξύπνησαν. Τους έκανε εντύπωση που η μάνα τους ακόμα κοιμόταν. Την σκούντησαν απαλά. Της μιλούσαν γλυκά. Τίποτα. Ύστερα άρχισαν να φωνάζουν «Ξύπνα, μάνα! Για τον Θεό! Σε παρακαλούμε!». Μα δεν τους έκανε τη χάρη. Ξαπλωμένη στο στρώμα, με την κοιλιά φουσκωμένη…είχε ήδη φύγει.
 
«Την ασπάστηκε ο Θεός, παιδιά μου», τους είπε μια γειτόνισσα… «Κουράστηκε η φουκαριάρα να ‘ναι μόνη. Έκανε πολλά για τα παιδιά της. Τι θ’ απογίνουν τώρα τα ορφανα;», την άκουσαν να λέει αργότερα σε έναν άλλο γείτονα.
 
Τα ορφανά! Έφυγε ο πατέρας… Τώρα έφυγε κι η μάνα… Πράγματι, τι θα έκαναν τώρα;
 
Ντύθηκαν στα μαύρα. Μαύρα τα ρούχα τους, μαύρη κι η ψυχή τους… Πριν πεθάνει η μητέρα τους μπορεί να μην είχαν χρήματα, είχαν όμως η μία την άλλη…
 
Η Νόρα, η μεγάλη, το αποφάσισε! Θα φροντιζε εκείνη τώρα την οικογένεια. Θα προστάτευε τις αδερφές της! Δεν ήθελαν άλλωστε να χωριστούν. Την περίοδο εκείνη όμως κανείς δεν μπορούσε να κάνει αυτό που ήθελε…
 
Κι έτσι χωρίστηκαν… Δόθηκαν όλες για υιοθεσία… Υιοθεσία; Για υπηρέτριες δηλαδή σε κάποιες πλούσιες οικογένειες…
 
Έφτιαξαν η καθεμία από ένα βαλιτσάκι με τα ελάχιστα πράγματα που είχαν και μοιράστηκαν. 
Η Τασία, η δεύτερη μεγαλύτερη σε ηλικία, πήγε ως υπηρετρια στην πιο πλούσια οικογένεια του Πειραιά. Ήταν μια οικογένεια με τέσσερα επίσης παιδιά, πάνω κάτω στην ηλικία της. Δύο αγόρια και δύο κορίτσια.  
 
Ο «κύριος» της είχε στην ιδιοκτησία του εκτάσεις ολόκληρες, είχε άλογα, άμαξες, υπηρέτες…κι ένα πολύ μεγάλο σπίτι. 
 
Για καλή της τύχη οι άνθρωποι αυτοί ήταν πολύ φιλόξενοι. Της παραχώρησαν ένα δωμάτιο και της έδωσαν ένα μπαούλο για να βάλει μέσα τα πράγματά της. Δύο ρούχα όλα κι όλα και ένα φυλαχτό, που της είχε κάποτε δώσει η μάνα της.
 
Συνήθισε γρήγορα στην οικογένεια. Είχε πάει, βέβαια, ως υπηρέτρια, όμως ελάχιστα βοηθούσε στις δουλειές! Κλεισμένη στο δωμάτιό της, κάθε φορά που την φώναζαν για να κάνει κάτι, εκείνη απαντούσε πως δεν μπορεί γιατί συγυρίζει το μπαούλο της! Εκείνοι γελούσαν με τη δικαιολογία της, όμως την άφηναν στην… ησυχία της!
 
Η Τασία μέσα σε λίγα χρόνια μεγάλωσε κι έγινε μια όμορφη δεσποινίδα! Ο Αντώνης, ο μεγαλύτερος γιος της οικογένειας, ήταν ο πρώτος που την πρόσεξε. Την αγάπησε, χωρίς να έχουν ανταλλάξει πολλές κουβέντες. Κι εκείνη όμως ήταν κρυφά ερωτευμένη μαζί του. Πώς να μην ήταν άλλωστε; Ο Αντώνης ήταν ψηλός, μελαχρινός και πολύ όμορφος. Κι είχε ένα βλέμμα επιβλητικό. Λεβεντόπαιδο τον φώναζαν όλοι.
 
Ο Αντώνης αποφάσισε πως η Τασία θα είναι η γυναίκα της ζωής του. Δεν τον ένοιαζε αν είναι ορφανή, αν είναι φτωχή… Τι αξία έχουν αυτά;
 
Όλα ξεκίνησαν με ένα βλέμμα… Ύστερα, η Τασία εβρισκε λουλούδια έξω από την πόρτα της. Ήξερε βέβαια από ποιον ήταν!  Κάποτε βρήκε ένα γράμμα… Δεν ήξερε όμως καλά να διαβάζει. Μα σε ποιον να το πήγαινε; Όποιος της το διάβαζε θα μάθαινε για τον έρωτά της. Έτσι, το κράτησε χωρίς να το διαβάσει! Σκεφτόταν με τη φαντασία της τι μπορεί να έγραφε… και ήταν όλα τόσο γλυκά!
 
Τελικά, ο Αντώνης ανακοίνωσε στους γονείς του ότι σκοπεύει να παντρευτεί την Τασία. Ο πατέρας του, ένας άνθρωπος γλυκός κι ευγενικός, δεν είχε αντίρρηση. Χάρηκε μάλιστα γιατί το συμπαθούσε αυτό το κορίτσι! Η μητέρα του όμως δεν μπορούσε να το δεχτεί! Ο γιος της, το λεβεντόπαιδο, θα παντρευόταν μια ορφανή υπηρέτρια; Κι όμως, μετά από πολλες συζητήσεις και τσακωμούς, κι αφού ο κυρ Ηλίας το είχε δεχτεί, δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς!
 
Ο γάμος τους έγινε σύντομα. Απέκτησαν μαζι τέσσερις κόρες! Δημιούργησαν μια ευτυχισμένη οικογένεια. Και ήταν κι οι δύο ευτυχισμένοι μέχρι το τέλος!
 
Η Τασία διηγήθηκε την ιστορία της στα παιδιά της κι αυτά στα εγγόνια τους κι έτσι έφτασε και στα δικά μου τα αφτιά!
 
Μια ιστορία από την Κατοχή. Μια ιστορία σαν παραμύθι…
 
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 23 October 2016 | 12:18 am


ΟΙ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ! ΑΥΤΟΙ θα μας ενημερώνουν από την ΕΡΤ...


Είναι μια... ωραία ατμόσφαιρα, που έλεγε και ο αείμνηστος Ντίνος Ηλιόπουλος, που βρωμάει πολιτική διαπλοκή και αποδεικνύει πως η από ανέκαθεν άριστες σχέσεις της Καρμανλικής δεξιάς με την αριστερά, δεν σταμάτησαν ποτέ.

Να τους χαίρεστε μπρε...Καλλιόπη Σουφλή 
 
Έγιναν γνωστά τα ονόματα νέων δημοσιογράφων που προσλαμβάνονται στην ΕΡΤ για τον τομέα της ενημέρωσης...
  Οπως διαβάζουμε, η αρχή αναμένεται να γίνει με μια μικτή παραγωγή κάθε απόγευμα από τις 18:30 έως τις 20:00. 
 
 
Η επταμελής σύνθεση της ομάδας αποτελείται από τους Μανώλη Κοττάκη, Γιώργο Καπόπουλο, Σεραφείμ Κοτρώτσο, Πηνελόπη Γαβρά, Αναστασία Γιάμαλη, Νίκο Παναγιωτόπουλο και Δημήτρη Τρίμη.


Η σύνθεση έχει ενδ
ιαφέρον και πολιτικό καθώς ο Μ. Κοττάκης συνδέεται ευθέως με την καραμανλική πτέρυγα, ο Σ. Κοτρώτσος, πρώην στενός συνεργάτης της Γ. Αγγελοπούλου, είναι εδώ και καιρό υποστηρικτής του ΣΥΡΙΖΑ, η Π. Γαβρά διετέλεσε διευθύντρια στο γραφείο Τύπου της ΝΔ όσο ήταν πρόεδρος του κόμματος ο Β. Μεϊμαράκης, η Α. Γιάμαλη είναι δημοσιογράφος της Αυγής και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και ο Ν. Παναγιωτόπουλος έχει και αυτός στενές σχέσεις με το καραμανλικό περιβάλλον...
Ο MediakosΠηγή

Δημοσιεύθηκε στις 22 October 2016 | 11:57 pm


Εκτός ελέγχου η κατάσταση στο Παρίσι με τους ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ, αλλά τα συστημικά κανάλι, ΜΙΛΙΑ! (βιντεο)

Παρακαλω, για οσους ακομα δυσπιστουν για το τι γινεται με την λαθρο εισβολη μωαμεθανων στις Ευρωπαικες χωρες, να ανοιξουν το ακολουθο λινκ για να δουν τι γινεται στο Παρισι και πως η κατασταση εχει φτασει εκτος ελεγχου.Τα συστημικα καναλια ΜΙΛΙΑ γι' αυτα τα γεγονοτα που θα παρακολουθησετε σ'αυτο το μικρο βιντεο.

Δειτε το πριν το βγαλουν απο το youtube.Θανος Κ. 

 


https://youtu.be/UD7UA1d-WnA


Ο/Η Leporello Gatosάφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "«ΤΙΓΚΑ» ΣΤΑ… Π Ο Λ Υ Β Ο Λ Α!!!!!!!!":Δημοσιεύθηκε στις 22 October 2016 | 11:20 pm


Ο κλέψας του κλέψαντος... (τα... τρωκτικά της ΕΥΠ... και στο βάθος... Δραγασάκης);;;

Εντός παρένθεσης τα συμπληρωθέντα στον τίτλο, γιατί το θέμα είναι... "πιασιάρικο" και ο εκτός παρανθέσεων τίτλος, το αδικούσε, όπως λέμε στην δημοσιογραφική γλώσσα και αγγίζει... κυβέρνηση...


Πολλά τρωκτικά  διαθέτει η ΕΥΠ, και τα τρωκτικά, φαίνεται πως δρούσαν εν γνώσει ή εν αγνοία των εκάστοτε Διοικητών της... τι να υποθέσουμε πια...

Η υπ' αριθμόν πρώτη υπηρεσία ασφαλείας της χώρας, είναι... ξέφραγο κομματικό αμπέλι και "τσιφλίκι" κάποιων... "κυβερνητικών συνδικαΛΗΣΤΩΝ"...

Και που να βγουν στη φόρα και τα... επόμενα...


Καλλιόπη Σουφλή
 

Η αφεντιά μου, ο Αρουραίος της Ποτίδαιας, δεν αναφέρεται στην απολαυστική ταινία του 1958 που έδωσε νέα ώθηση στην ιταλική κωμωδία με τους μεγάλους ηθοποιούς Μάριο Μονιτσέλι, Βιτόριο Γκάσμαν, Ρενάτο Σαλβατόρι, Κλαούντια Καρντινάλε και Μαρτσέλο Μαστρογιάνι, αλλά στα τρωκτικά των υπονόμων του ευαγούς ιδρύματος της Κατεχάκη και πιο συγκεκριμένα σε αυτά τα συνδικαλιστικά τρωκτικά που
άλωσαν τα συνδικάτα και τον καταναλωτικό προμηθευτικό συνεταιρισμό της ΕΥΠ από το 2010 έως το 2014 που οι προσκείμενοι στον ΣΥΡΙΖΑ εργατο-πατερο-μητέρες είχαν τον απόλυτο έλεγχο. 
Το ξαδερφάκι μου από την Εκάλη που γράφει στον Ανάποδο, μου είπε πολλά και διάφορα για το μεγάλο φαγοπότι (όχι γι αυτό στην άλλη ωραία ταινία του ιταλικού κινηματογράφου αλλά για το φαγοπότι στα συνδικάτα της ΕΥΠ) και ρώτησα κι εγώ ένα μικρό μας ξαδερφάκι που σεργιανίζει και πίνει καφέ εδώ κοντά στη Θεσσαλονίκη, Χαριλάου μεριά, και μου είπε και άλλα πολλά ενδιαφέροντα που έμαθε από μια ποντικίνα...Για να σας βάλω όμως στο κλίμα καλό θα είναι να ρίξετε πρώτα μια ματιά σ΄ αυτά που έχει γράψει ο ξάδερφος από την Εκάλη...Το ξαδερφάκι μου, μου έκανε και ένα δωράκι για σας τους αναγνώστες μου... 


Μου έδωσε και τα έγγραφα - ντοκουμέντα που σας παρουσιάζω σε αποκλειστικότητα εδώ για να διαπιστώσετε το τι γλέντι έγινε την τριετία 2011 - 2014 επί θητείας του υπόδικου για την υπόθεση "Πυθία", κολλητού του συστήματος ΓΑΠ μέχρι τον Ιούνιο του 2012 και έκτοτε κολλητό του συστήματος Παππά στο ΣΥΡΙΖΑ, πρώην πρόεδρο της ΟΜΕ-ΕΥΠ, Θ. Σπατιώτη αλλά και της παρέας του...Η σειρά μου να ρωτήσω κι εγώ κάποια πραγματάκια επιπλέον των όσων ερωτά ο ξάδερφος...
Αν κάποιος συνδικαλιστής σκοτώσει κάποιον ή διαπράξει κάποια ληστεία ή οποιοδήποτε άλλο μικρό ή μεγάλο ποινικό αδίκημα ή κάνει κάποια τροχαία παράβαση τα μέλη του σωματείου είναι υποχρεωμένα να του πληρώσουν τα νομικά - δικαστικά έξοδα;Δηλαδή θα του πληρώσουν και τυχόν ποινή εφ΄ όσον κριθεί ένοχος;Αναφέρεται αυτό σε κάποιο καταστατικό ή σε κάποιο νόμο;Πως λοιπόν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου έλαβαν μια τέτοια απόφαση;Ποιος νομικός σύμβουλος τους συμβούλεψε;Γιατί εδώ ή ευθύνη τους βαρύνει όλους...Και η πλάκα είναι ότι ο τύπος είναι ωραίος... Τους το λέει ευθέως... Τα θέλω για την υπόθεση Καρχιμάκη αλλά και για κάποια άλλη όπως θα δείτε και στα έγγραφα - ντοκουμέντα.Πραγματικά ωραίος... Τον παραδέχομαι...Βέβαια από την άλλη παραδέχομαι και τον πρόεδρο του ΔΣΑ Β. Αλεξανδρή που κατάλαβε γρήγορα σε τι λούμπα πάει να τον μπλέξει και την έκανε με ελαφρά...
Πως πλήρωναν την ΑΔΕΔΥ αφού όπως διάβασα κάπου παλαιότερα το συνέδριο της  ΑΔΕΔΥ δεν τους έκανε αποδεκτούς σαν μέλη... Γιατί τότε πλήρωναν;Πως δανείζουν χρήματα σε μέλη τους ή ακόμα χειρότερα σε άλλα σωματεία ή σε αστικούς καταναλωτικούς συνεταιρισμούς;Και πως έδωσαν χρήματα σε καταναλωτικό συνεταιρισμό τόσο η ΟΜΕ-ΕΥΠ όσο και ο ΣΥΚΕΥΠ  όταν ήξεραν ότι αυτός ο συνεταιρισμός ήταν υπό διάλυση και όταν έχουν στα χέρια τους πόρισμα για απίστευτες λοβιτούρες σ' αυτόν που ξεπερνούν τις 180.000 ευρώ;Από ποιον, πώς και πότε θα τα πάρουν πίσω;Και στο κάτω κάτω που προβλέπεται ότι τα σωματεία είναι και τραπεζες;Και πως αλήθεια, όπως διαπιστώνουμε από τα ντοκουμέντα, λίγο καιρό πριν ο ΣΥΚΕΥΠ έλεγε ότι δεν έχει καμία δουλειά να ανακατώνεται στα του συνεταιρισμού μετά έρχεται και πληρώνει και από πάνω τα σπασμένα; 

Μήπως πάσχουν από διπολισμό;
Και αυτό πάλι με τα δείπνα σε σπίτια ή τις αγορές ακριβών ενδυμάτων ή τη χρέωση του τηλεφωνικού λογαριασμού στα μέλη πολύ κιμπάρικη εξήγηση... Ωραίος!Τα κάνουν αυτά και άλλοι πρόεδροι σε άλλα σωματεία γιατί αν συνηθίζεται να πάμε να οργανωθούμε να γίνουμε κι εμείς συνδικαλιστές να λύσουμε το πρόβλημά μας.
Καταλήγω κι εγώ λοιπόν στο ίδιο συμπέρασμα με τον ξάδερφο... Ότι δηλαδή το συνδικαλίζεσθαι στην ΕΥΠ πρέπει να είναι πολύ επικερδές σπορ!
Υ.Γ.1: Η εταιρία που έκανε τον έλεγχο στον συνεταιρισμό (η ΣΟΛ) έχει κάποια σχέση με αυτήν συνιδιοκτησίας μέχρι προσφάτως Γ. Δραγασάκη αντιπροέδρου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ( http://lobbystas.gr/%ce%bf%ce%b9-%ce%b1%ce%bc%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%ba%ce%b1%ce%bd%ce%bf%ce%b9-%ce%bc%cf%80%ce%bb%ce%bf%ce%ba%ce%b1%cf%81%ce%bf%cf%85%ce%bd-%cf%84%ce%b7%cf%83-%ce%b5%cf%81%ce%b5%cf%85%ce%bd%ce%b5%cf%83/ ); 

Γιατί εάν έχει τότε όπως μου είπε το ξαδερφάκι από Θεσσαλονίκη εξηγούνται πολλά μα πάρα πολλά από όσα συνέβησαν και συμβαίνουν στην Κατεχάκη... 
Υ.Γ. 2: Σε αντιπερισπασμό για τα όσα δημοσιοποιήθηκαν για την υπόθεση "Πυθία" διοχετεύθηκε στον γνωστό Β. Λαμπρόπουλο στο ΔΟΛιο ΒΗΜΑ μια παλιά απόδειξη από χορηγία της παλιάς ομοσπονδίας. 


Το ξαδερφάκι όμως από την Θεσσαλονίκη άκουσε ότι στο συνέδριο εκεί κάτω στην Αθήνα κάποιοι που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις έλεγαν ότι πέραν του ότι η παλιά ομοσπονδία ελέγχθηκε από το ΣΔΟΕ δύο φορές το 2010 λίγο πριν τη διάλυσή της και το πέρασμά της σε καθεστώς εκκαθάρισης έπειτα από ανώνυμες καταγγελίες και βρέθηκε απολύτως εντάξει σε όλα, πέραν του ότι ήταν γνωστό σε όλους ότι η πολιτική της παλιάς ομοσπονδίας ήταν πράγματι να χρησιμοποιεί χορηγίες για να καλύπτει κάποια από τα έξοδά της και τις δραστηριότητές της ώστε να μην ξοδεύει τις εισφορές των μελών της για τραπεζώματα και γλέντια παραγόντων της πολιτικής και όχι μόνον όπως κάνει η σημερινή ομοσπονδία. 


Αυτή η απόδειξη που διοχέτευσαν στον Λαμπρόπουλο, λένε ότι ήταν από αυτές που άγνωστοι είχαν κλέψει όταν διέρρηξαν το αυτοκίνητο της μακαρίτισσας Τζένης Λεβογιάννη ή οποία είχε δηλώσει την διάρρηξη και στην Αστυνομία και στην υπηρεσία της και στο διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας και είχε εκδοθεί και σχετική ανακοίνωση το καλοκαίρι του 2009. 


Πως λοιπόν βρέθηκε αυτή η απόδειξη στα χέρια του Λαμπρόπουλου;

Πολύ μα πάρα πολύ περίεργο...Λένε επίσης ότι πάλι πρόσφατα κάποιοι λήστεψαν και την γραμματέα του Συνεταιρισμού που τόλμησε να πει κάποιες αλήθειες και να καταγγείλει τη ληστεία που έγινε και γίνεται στον συνεταιρισμό... Λέτε να υπάρχει κάποια σύνδεση;
Υ.Γ. 3: Για την περιβόητη υπόθεση "Πυθία" και για τα όσα αναφέρονται από τους εμπλεκόμενους σε αυτήν όπως τον γκαουλάιτερ του ΓΑΠ Μ. Καρχιμάκη και τους συνεργάτες του, συλλέγουμε υλικό και θα επανέλθουμε σύντομα...


ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ....


   ΕΓΓΡΑΦΑ by pontikina on ScribdΠηγή

Δημοσιεύθηκε στις 22 October 2016 | 10:41 pm


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ PERSONA NON GRATA στο Πατριαρχείο, Τσίπρας, Καμμένος, Ρουμπάτης, και άπασα η συγκυβερνητική χούντα! Το ταξείδι Καμμένου στο Φανάρι, για ... άλλους λόγους ακυρώθηκε...Γράφει η Καλλιόπη Σουφλή


Ένα "πουλάκι" μου τιτίβισε πριν λίγο, πως... στο Φανάρι, Βαρθολομαίος και άπαντες συν αυτώ, δεν θέλουν ούτε να βλέπουν, ούτε ν' ακούν για Τσίπρα, Καμμένο, Ρουμπάτη (ΕΥΠ) και άπασα την κυβερνητική χούντα.


Θα ήταν δε αφέλεια να γίνει πιστευτή από το πόπολο,  η ανακοίνωση του Πάνου Καμμένου, πως ακύρωσε το ταξείδι του στην Κωνσταντινούπολη, λόγω... Ερντογάν. 

Τα ΜΜΕ όμως της παραπλάνησης και της παραπληροφόρησης, αυτόν τον λόγο επικαλέστηκαν.... το ίδιο και τα μεγάλα blogs και sites.

Μήπως η αλήθεια, είναι τελείως διαφορετική;


Γιατί το ... "πουλάκι" μου τιτίβησε γλυκά γλυκά στ' αυτί, πως μετά τις αποκαλύψεις του πρώην πράκτορα της ΕΥΠ, ΜΑΝΩΛΗ ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑ, που δημοσιεύθηκαν στα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ και σε άλλα blogs (εδώ)... (εδώ)... (εδώ) ο Πατριάρχης και το επιτελείο του, πληροφορήθηκαν τα νέα και  πνέουν μένεα κατά της πολιτικής μαφίας που κυβερνάει την Ελλάδα.


Το... "πουλάκι", μου  τιτίβησε ακόμα, πως... πήγε μήνυμα στον Καμμένο και λοιπούς "συγγενείς", που έλεγε:   

"ΟΥΤΕ ΝΑ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΝΑ ΕΡΘΕΤΕ ΓΙΑ ΤΑ 25ΧΡΟΝΑ ΤΗΣ ΕΝΘΡΟΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ. ΕΙΣΤΕ PERSONA NON GRATA"!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ισχύει, Πανούλη;;;; Καλά τα λέει το... "πτηνόν";


Και θα μου πείτε κάποιοι, πως... "πουλάκι, είναι... ότι θέλει τιτιβίζει"...

Και θα σας απαντήσω, πως... το έχω καρατσεκαρισμένο το ... "πτηνόν" και έχει μεγάλα αετίσια φτερά... 


Αφήστε που μου έδωσε κι άλλες πληροφορίες για τον... μικρό γιαννάκη της ΕΥΠ... κι άμα "κάτσουν"... προβλέπω αλλεπάλληλα διπλωματικά επεισόδια στας Βρυξέλλας και όχι μόνον...

Γιαννάκη, μια γοητευτική κυρία σε ... γυρεύει... 


Τι να σου πω, πουλάκι μου... δεν ξέρω τι σε "ψάχνει", και απ' ότι μαθαίνω, δεν καταλαβαίνει ... Θεό... 

Άσε που εσάς τους τρεις, σας... "περιμένουν" να κάνετε την ... στραβή και από τα ... Βόρεια... 

Για... "κάποιους φακέλλους", προς... Σκανδιναβικές χώρες μεριά, μαθαίνω πως σας έχουν φτιάξει... και σας περιμένουν με... ανοιχτές αγκάλες...

Να κρατάτε λουλούδια και γλυκά, αν... αποτολμήσετε να πάτε προς τα εκεί... αν και δεν το βλέπω, να είστε τόσο θαρραλέοι...

Δημοσιεύθηκε στις 22 October 2016 | 10:05 pm


Ανασχηματισμός, το ένα βήμα πριν το τέλος του Τσίπρα και γιατί δεν πρόκειται να επιτύχει

 
 
Του Στρατή Μαζίδη
Δυσκολεύει πλέον η κατάσταση για την κυβέρνηση Τσίπρα και ο πρωθυπουργός χρησιμοποιεί το διαχρονικό αλλά ξεθωριασμένο πλέον χαρτί του ανασχηματισμού, συνοδευομένου από τον επιθετικό προσδιορισμό "δομικός" που επί της ουσίας δε σημαίνει τίποτε.

Ο ανασχηματισμός υπήρξε μεταπολιτευτικά μια κίνηση η οποία σήμαινε την επισφράγιση της ραγδαίας και σημαντικής κυβερνητικής φθοράς. Συνήθως φούσκωνε λίγο τα πάνια της εκάστοτε κυβέρνησης αλλά ως εκεί. 

Ωστόσο τα παλαιότερα χρόνια δεν υπήρχε η σημερινή πρωτοφανής οικονομική κρίση.

Ο λαός φαίνεται ότι μένει απαθής στα διάφορα επικοινωνιακά τρικ όπως η διαπλοκή, τα ΜΜΕ και τώρα ο ανασχηματισμός.

Η δυστυχία του Ελληνα είναι πλέον τόσο αβάστακτη ώστε τίποτε δεν μπορεί πια να την ξεγελάσει.

Άλλωστε τι θα σημάνει ο ανασχηματισμός μιας αποτυχημένης κυβέρνησης η οποία δεν αποφασίζει για τίποτε παρά μόνο για τη συντήρηση ενός κομματικού κράτους και μιας γενιάς νέων συνταξιούχων δεσμευμένη στον ευρωμονόδρομο;

Τι θα γίνει δηλαδή αν πχ ο Σουρλέτης ή ο Παππάς αλλάξουν υπουργείο; Αν αλλάξουν, αυτό σημαίνει πως έχουν αποτύχει, γιατί λοιπόν τώρα να τα καταφέρουν;

Ο Αλέξης Τσίπρας συνειδητοποιεί πλέον τον ταχύτατο ρυθμό της φθοράς του. Από τις βόλτες στον Εθνικό Κήπο άνευ συνοδείας, στα οδοφράγματα των ΜΑΤ. Κάνει τις απεγνωσμένες προσπάθειες ενός ανθρώπου που βρίσκεται μεσοπέλαγα εν μέσω φοβερής θαλασσοταραχής δίχως καν σωσίβιο. 

Ποια θα είναι συνεπώς η κατάληξή του;


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 22 October 2016 | 9:25 pm


Το ξεπούλημα της Ελλάδας δεν θα συμβεί μοιραία... Είναι προσχεδιασμένο! «Αν συνεχιστεί αυτό σε λίγο καιρό δεν θα μείνει καμία εταιρεία, οι ξένοι θα αγοράσουν όλη τη χώρα, ακριβώς λόγω της διαφοράς επιτοκίων. Θα δανείζονται χαμηλά, με 0,25%, και το μόνο που θα κάνουν, θα είναι να σου πληρώνουν τα δάνεια»


Κίνδυνο να εξαγοραστούν οι ελληνικές επιχειρήσεις για ένα κομμάτι ψωμί λόγω του ακριβού δανεισμού τους και της τεράστιας διαφοράς επιτοκίων με το εξωτερικό διαβλέπει ο επιχειρηματικός κόσμος.

Ακριβώς για να μη συμβεί αυτό, πυκνώνουν τα μηνύματα αφενός προς την κυβέρνηση να μην καθυστερήσει στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και αφετέρου προς τους δανειστές να τηρήσουν τα συμφωνηθέντα.
 
 Αυτόν ακριβώς τον κίνδυνο αφελληνισμού για το ελληνικό επιχειρείν σε περίπτωση νέας κωλυσιεργίας για την εξεύρεση λύσης ανέδειξε ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, επικεφαλής του ομώνυμου ομίλου, από το βήμα εκδήλωσης της Ενωσης Θεσμικών Επενδυτών.
 
 
Το παράδειγμα. «Ξέρετε τι συνέβη με την εξαγορά την περασμένη εβδομάδα της ιστορικής υαλουργίας Γιούλα; 
 
Αυτός που αγόρασε την εταιρεία δανείστηκε με 1% όταν το χρηματοδοτικό κόστος της Γιούλα ήταν 8%. 
 
Είναι συγκλονιστικό, καθώς πρόκειται για μια εταιρεία που δεν είχε προβλήματα πλην του υψηλού της δανεισμού» ήταν τα λόγια του Ευάγγελου Μυτιληναίου, θίγοντας το θέμα που καίει περισσότερο αυτή τη στιγμή τον επιχειρηματικό κόσμο.
 

«Αν συνεχιστεί αυτό σε λίγο καιρό δεν θα μείνει καμία εταιρεία, οι ξένοι θα αγοράσουν όλη τη χώρα, ακριβώς λόγω της διαφοράς επιτοκίων. Θα δανείζονται χαμηλά, με 0,25%, και το μόνο που θα κάνουν, θα είναι να σου πληρώνουν τα δάνεια» προσέθεσε ο επιχειρηματίας.

Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 22 October 2016 | 7:23 pm


Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΑΟΥΣΒΙΤΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΓ. ΟΛΓΑ  ΛΑΘΟΣ! ΤΟ ΑΟΥΣΒΙΤΣ, ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΤΩΝ... "ΑΝΘΡΩΠΩΝ" ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ.

ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ...


Καλλιόπη Σουφλή


ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΒΥΡΩΝΑ (ΚΙΦΒ)
 
Στο κρατικό νοσοκομείο Αγ. Όλγα της Ν. Ιωνίας, εισήχθη και νοσηλεύεται, εδώ και  μερικές ημέρες, στην ογκολογική κλινική του νοσοκομείου, ο  κ. Πυκνής Κώστας του Σταμάτη, άστεγος και άπορος, στον οποίο διαγνώστηκε όγκος στο Πάγκρεας με μετάσταση στην χολή. 
 
 
Η διεύθυνση της συγκεκριμένης κλινικής, μετά την διαπίστωση της κατάστασης του ασθενούς και παρά τους πόνους και την τραγική κατάστασή του, κατά παράβαση του νόμου και κάθε ιατρικής δεοντολογίας, καταπατώντας τα στοιχειώδη δικαιώματα των ασθενών, ασκεί άγρια πίεση στον ίδιο τον ασθενή και συγγενείς του  και ζητά από τον απελπισμένο και άστεγο Πυκνή να εγκαταλείψει το νοσοκομείο και να επιστρέψει στον ξενώνα του Δήμου Αθηναίων, σαν να ήταν σκουπίδι!


Αυτή είναι η εποχή του νέου Άουσβιτς! Η εξαχρείωση αυτή τελεί υπό την ηγεμονία και τα «ιδανικά» του νέου δικομματικού συστήματος και της κατάπτωσης των στοιχειωδών ηθικών αξιών υπό τους Τσίπρα - Μητσοτάκη καθώς και της Ε.Ε της ανεργίας, των κοινωνικών εγκλημάτων κατά των εργαζομένων,  της φτωχολογιάς και των πολέμων! 
 

Καλούμε την Διοίκηση του νοσοκομείου Όλγα να ευθυγραμμισθεί με τα δικαιώματα των ασθενών και του νόμου. 
 
 
Την καλούμε να σταματήσει τις πιέσεις πάνω στον ασθενή να υπογράψει την «οικιοθελή» τάχα έξοδό του από το νοσοκομείο!...
 
Δεν θα επιτρέψουμε να επιβληθεί ο νόμος της ζούγκλας! 
 
Εάν πεταχτεί ο Πυκνής στο δρόμο θα ζητήσουμε την επέμβαση της δικαιοσύνης. 
 
 
 Δεν ανήκει στα δικαιώματα της ιατρική επιστήμης ούτε είναι δικαίωμα των διευθυντών των κλινικών ή οποιοδήποτε γιατρών να διώχνουν τους ασθενείς από τα νοσοκομεία. 
 
Αντιλαμβανόμαστε τις υφιστάμενες απογοητεύσεις  αφού ο ασθενής είναι άστεγος και άπορος! 
 
Ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του. 
 
Αλήθεια τι κάνει ο κ. Υπουργός Υγείας;
 

ΚΙΦΒ
Βύρωνας 17/10/16
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 22 October 2016 | 7:10 pm


ΔΗΛΩΣΗ ΒΟΜΒΑ από την κυρα-Τασία: Αν στην Ελλάδα δεν χωράνε οι λαθρομετανάστες, δεν χωράνε και τα βρέφη και οι συνταξιούχοι!!!!

Άκου βρωμερό, αποτρόπαιο ζόμπι... 

Αυτοί που δεν χωράνε στην Ελλάδα, είναι όλα αυτά τα λαθροπιθίκια που μας κουβαλήσατε, όλοι εσείς οι πολιτικοί, που καταστρέψατε την Πατρίδα των ΕΛΛΗΝΩΝ, και όλα αυτά τα ελληνόφωνα ραγιάδικα υποκείμενα που ψηφίζουν τους βιαστές και δολοφόνους τους πολιτικούς.


Όλοι εσείς, έχετε ένα  κοινό χαρακτηριστικό; ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ... ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ DNA.

ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.


Καλλιόπη Σουφλή

Υ.Γ. Και σ΄όποιον αρέσει η άποψή μου.Σύμφωνα με όλα τις μετρήσεις και τα στατιστικά στοιχεία από την ημέρα που την διακυβέρνηση της χώρας ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ, λόγω της πολιτικής του στο μεταναστευτικό και λόγω της
χαλαρής φύλαξης των θαλάσσιων συνόρων μας οι λαθρομετανάστες έρχονται πλέον κατά κύματα και ο αριθμός εισβολής έχει αυξηθεί από 200% έως 300% από την περσινή χρονιά.Δεν φτάνει όμως αυτό, η αναπληρώτρια υπουργός μετανάστευσης Τασία Χριστοδουλοπούλου δήλωσε, που αλλού, στην εφημερίδα των συντακτών: 


«Κοιτάξτε, στην Ελλάδα δεν χωράνε συνταξιούχοι, γιατί έχουν ναυαγήσει τα ασφαλιστικά ταμεία, δεν χωράνε νέοι, γιατί η ανεργία έχει αυξηθεί, δεν χωράνε τα μωρά, γιατί δεν υπάρχουν βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Προφανώς δεν χωράνε και οι μετανάστες και οι πρόσφυγες, γιατί δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας και δομές. Αλλά αυτό δεν λέει τίποτα».


Εξισώνει λοιπόν τους λαθραίους εισβολείς με τους Έλληνες συνταξιούχους, τους Έλληνες άνεργους νέους ακόμα και με τα βρέφη τα οποία είχαν την ατυχία να γεννηθούν στην Ελλάδα της μεταπολίτευσης. 


Έτσι λοιπόν μαζί με όλα αυτά τα τεράστια προβλήματα για τα οποία ευθύνονται πολλοί από τους πρώην Πασόκους και όψιμους Συριζαίους που βρίσκονται στο κόμμα της, θα πρέπει να φορτωθούμε και ένα ακόμα και μάλιστα το μεγαλύτερο όλων. 


Αυτό της εθνικής και φυλετικής αλλοίωσης του Ελληνισμού από τα εκατομμύρια πλέον των Αφροασιατών μεταναστών στους οποίους μέσα μπορεί να κρύβονται εκτός από τους αρρώστους και τους κακοποιούς και φανατικοί μουσουλμάνοι οι οποίοι θέλουν να μεταφέρουν το πεδίο του γενικευμένου θρησκευτικού τους πολέμου σε όλη την Ευρώπη και κατά συνέπεια και στην χώρα μας. 

Αυτά όμως δεν σημαίνουν τίποτε για την Χριστοδουλοπούλου και τους λοιπούς Συριζαίους. 


Ας ελπίσουμε ότι θα αποτύχουν και θα φύγουν το συντομότερο δυνατόν από την κυβέρνηση, γιατί χειρότερη καταστροφή από την οικονομική είναι η εθνική και φυλετική....
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 22 October 2016 | 6:56 pm


Παράβαση καθήκοντος από υπουργό της κυβέρνησης. Οφείλει τώρα να παραιτηθεί.
Ο υπουργός, αντί να πράξει το καθήκον του ακριβώς όπως ορίζει ο νόμος και να διερευνήσει την σκοτεινή αυτή υπόθεση, βγαίνει δημοσίως και τορπιλίζει την διερεύνηση της, βγάζοντας μαλιστα και πόρισμα για τα στοιχεία, παρότι ο ίδιος έχει διατάξει ποινική προκαταρκτική έρευνα για την απόκτηση τους! Προκαταλαμβάνει λοιπόν και την ίδια την έρευνα που ο ίδιος διέταξε.

  Βρε βρε... ποιός να μου το 'λεγε, πως θα ερχόταν η μέρα, που η ολυμπίτσα του Καμμένου, θα άρχιζε τα ... συντροφικά μαχαιρώματα!Ολυμπίτσα, για να το ολοκληρώσεις, γράψε βρε πουλάκι μου και για το αφεντικό σου... τον Καμμένο ντε... αυτόν που δήλωνε προεκλογικά, πως θα είναι ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΡΝΗ, ΑΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ...


Γράψε ότι αυτή η ... κατά  δήλωσίν του ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΡΝΗ, ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΟΣ ΚΑΙ ΦΟΡΟΦΥΓΑΣ  ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ!

Άντε σαν καλή κοπέλλα που είσαι...απόδειξε πως δεν χαρίζεσαι σε... κανέναν...Καλλιόπη Σουφλή

justice-is-blind-statue 

 

ΜΕΙΖΟΝ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 

Εμείς δεν πρόκειται να χαριστούμε σε κανέναν, το έχουμε αποδείξει.

 

Σε βαρύτατο παράπτωμα υπέπεσε ο υπουργός… δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος κατά την άσκηση των υπουργικών του καθηκόντων.

 

Την ίδια στιγμή που ο υπουργός διέταξε πειθαρχικό έλεγχο κατά αντιπροέδρου του ΣτΕ, ο ίδιος βγαίνει σε κανάλια δίνοντας συνεντεύξεις και μιλά για «παραβίαση προσωπικών δεδομένων» και  για «παρανόμως κτηθέντα στοιχεία»!

Ο καθ’ ύλην αρμόδιος λοιπόν υπουργός, παραβιάζει βάναυσα το πειθαρχικό δίκαιο το οποίο ορίζεται ξεκάθαρα από τον κανονισμό οργανισμού δικαστηρίων (αρ.99) που εχει ειδικές διατάξεις για την πειθαρχική ευθύνη δικαστών. 


Σύμφωνα λοιπόν με τον κανονισμό, ο έχων αρμοδιότητα πειθαρχικού ελέγχου λαμβάνει υπόψιν του ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ αποδεικτικό στοιχείο και υποχρεούται να ασκήσει πειθαρχική αγωγή. Ανεξαρτήτως φυσικά του πως περιήλθε το στοιχείο στην κατοχή του ελεγκτή.

Αυτή ακριβώς η μέριμνα της δικαιοσύνης, έγινε για να υπάρχει η απόλυτη διαφάνεια στον πλέον νευραλγικό πυλώνα της Δημοκρατίας. Μέριμνα που η συντριπτική πλειοψηφία των εντίμων λειτουργών της δικαιοσύνης τηρεί και απαιτεί να τηρείται.

 

Ο υπουργός λοιπόν αντί να πράξει το καθήκον του ακριβώς όπως ορίζει ο νόμος και να διερευνήσει την σκοτεινή αυτή υπόθεση, βγαίνει δημοσίως και τορπιλίζει την διερεύνηση της, βγάζοντας μαλιστα και πόρισμα για τα στοιχεία, παρότι ο ίδιος έχει διατάξει ποινική προκαταρκτική έρευνα για την απόκτηση τους! Προκαταλαμβάνει λοιπόν και την ίδια την έρευνα που ο ίδιος διέταξε.

Ο υπουργός έχει υποπέσει σε βαρύτατα αδικήματα που τον καθιστούν πλέον ακατάλληλο για να φέρει εις πέρας την αποστολή του. Οφείλει άμεσα να παραιτηθεί.

 

 

Όσο για τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτό το ατόπημα, τους γνωρίζει ο ίδιος καλύτερα απ’ όλους. 

 

Το να δίνει όμως βήμα η διαπλοκή σε έναν υπουργό «μισητής» κυβέρνησης προκειμένου να ομολογεί ότι παραβιάζει τα καθήκοντα του και αυτοί αντί να τον εγκαλούν, να τον χειροκροτούν, λέει πολλά από μόνο του.
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 22 October 2016 | 6:09 pm


ΓΙΑΤΙ ο (Πρόεδρος) Πρ. Παυλόπουλος σιωπά;Αντώνης Βγότζας:  Οι δικαστές απειλούνται. Οι δικαστές εκβιάζονται. Οι δικαστές προπηλακίζονται. Οι δικαστές ευτελίζονται. Οι δικαστές, ειδικά οι πιο άξιοι, εκτίθενται με στόχο την απαξίωσή τους σε σημαντική μερίδα της κοινής γνώμης.


Ξεχάσατε το βασικότερο, κύριε Βγότζα, πρώην σύμβουλε του Ανδρέα Παπανδρέου...
ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΔΙΑΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΦΟΡΩΝΤΑΣ ΠΟΔΙΤΣΕΣ...

Και ξεχάσατε επίσης, πως ο ... Πάκης, "έχει μείνει χωρίς... δόντια..." ας όψεται η... γροθιά...

Και ξεχάστε το πιο βασικό: ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝ!
ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

Καλλιόπη Σουφλή


Γιατί ο Πρόεδρος σιωπά; 

Είναι δραματικά όσα συμβαίνουν στη Δικαιοσύνη. 
Δεν έχουν προηγούμενο. 
 
 
Κάποιοι επιχειρούν να γράψουν τη ληξιαρχική πράξη θανάτου του Συμβουλίου της Επικρατείας. 
Και αξιώνουν, από τα μέλη του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας, να παρίστανται, ως βουβοί και μοιραίοι μάρτυρες, αυτής της άθλιας διαδικασίας και του τραγικού τέλους της.


Οι δικαστές απειλούνται. Οι δικαστές εκβιάζονται. Οι δικαστές προπηλακίζονται. Οι δικαστές ευτελίζονται. Οι δικαστές, ειδικά οι πιο άξιοι, εκτίθενται με στόχο την απαξίωσή τους σε σημαντική μερίδα της κοινής γνώμης.


Ποιός είναι ο ενορχηστρωτής αυτής της άθλιας ιστορίας; Ποιός είναι ο αρχιμαέστρος, που διευθύνει αυτό το ανοσιούργημα; Ποιοί είναι οι εκτελεστές;


Μα υπάρχουν απαντήσεις. Και στα τρία ερωτήματα.
 
 
Στο πρώτο ερώτημα: Αυτός που συνέλαβε το πανούργο σχέδιο χειραγώγησης του Τύπου. Αυτός κατέστρωσε και το σχέδιο στραγγαλισμού της ανεξαρτησίας μιας «έντιμης» και «δίκαιης» Δικαιοσύνης.


Στο δεύτερο ερώτημα: Αυτός και αυτοί που κρατάνε την μπαγκέτα της ορχήστρας της εξουσίας. Το πρώτο βιολί! Και ο πιανίστας! Άλλος συντονίζει. Άλλος κουρδίζει και ξεκουρδίζει τα βιολιά. Και άλλος πατάει, με εξαιρετική επιδεξιότητα, το πεντάλ του πιάνου. Για να ανεβοκατεβάζει την ένταση του οργάνου. Και την πρόκληση. Την προβοκάτσια, δηλαδή. Όπως, όλοι μας, ξέρουμε, η σημερινή Πολιτεία έχει πολλές λειτουργίες και εξουσίες. Εμείς οι νομικοί περιοριζόμαστε σε τρεις. Και οι κοινωνιολόγοι και οι πολιτικοί επιστήμονες προσθέτουν και μια τέταρτη. Τον γραπτό και ηλεκτρονικό Τύπο. Κάποιος, φυσικά, πρέπει να τις χρησιμοποιεί. Και να τις αξιοποιεί. Όλες όμως.


Στο τρίτο ερώτημα: Οι εκτελεστές πρέπει να είναι πολλοί. Στους χώρους της εκτελεστικής εξουσίας. Στις μεγάλες αίθουσες της νομοθετικής. Και στη δικαιοσύνη των «προθύμων» δικαστών. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε τους κοινωνιολόγους και τους πολιτικούς επιστήμονες: Χρειαζόμαστε και παπαγαλάκια!
Και ο απλός πολίτης ερωτά. Γιατί ο Προκόπης Παυλόπουλος σιωπά; 
 
 
Δεν ήταν ο καθηγητής του Δημοσίου Δικαίου; Δεν δικηγόρησε για αρκετές δεκαετίες στις αίθουσες του Συμβουλίου της Επικρατείας; Με επιτυχία μάλιστα! 
 
 
Δεν γνωρίζει τους δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου έναν προς έναν; 
 
 
Δεν έχει νομικές και ιστορικές γνώσεις για την κατανόηση και αντίληψη των διαστάσεων όλων αυτών των γεγονότων, που βιώνουμε αυτές τις μέρες;


Δυστυχώς σιωπά. 
Μολονότι είναι λαλίστατος στην αντιγραφή των απόψεων των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. επί παντός επιστητού. 
Ως τυπικός λυκειάρχης επαρχιακού εκπαιδευτηρίου!
 Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 22 October 2016 | 5:50 pm


BNP Paribas: Ο κίνδυνος να αποτύχει (ξανά) η Ελλάδα και οι τράπεζες είναι ορατός για 12 λόγους – Στον αέρα το χρέος


Η Ελλάδα είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί και 4ο μνημόνιο και 4η ανακεφαλαιοποίηση...αναφέρει η BNP Paribas
 

Ο κίνδυνος αποτυχίας – ξανά – είναι ορατός για την Ελλάδα και τις τράπεζες καθώς στους επόμενους 18 μήνες θα δοκιμαστούν οι αντοχές της οικονομίας και των τραπεζών αναφέρει η BNP Paribas.

 


Στέλεχος της μεγάλης γαλλικής τράπεζας που μίλησε στο bankingnews.gr τόνισε ορισμένα ενδιαφέροντα στοιχεία τα οποία φαίνεται ότι αποτελούν την κοινή συνισταμένη προβληματισμού των διεθνών επενδυτών.
 


Συγκεκριμένα
«Από το 2009 έως και σήμερα τέλη Οκτωβρίου του 2016 η Ελλάδα έχει περάσει ένα Γολγοθά με μέτρα λιτότητας, με ανακεφαλαιοποιήσεις στις τράπεζες, με ύφεση και με ιστορική φτωχοποίηση της κοινωνίας.
 


Το αποτέλεσμα όλης αυτής της προσπάθειας στόχευσε σε μια ριζική μεταρρύθμιση του οικονομικού ιστού της χώρας και σε μια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους….
 


Το αποτέλεσμα όμως μέχρι σήμερα είναι εμφανώς πολύ κατώτερα των περιστάσεων…
Περίπου 6 χρόνια προσπάθειας και οι μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες έχουν οδηγήσει σε μια ακραία φορολογική πολιτική που εμφανώς οδηγεί σε αδιέξοδο.
 


Η φτωχοποίηση της κοινωνίας στην Ελλάδα δεν έκανε πλουσιότερα τα δημόσια ταμεία και η υπερφορολόγηση δεν βοηθάει στην ανάκαμψη της οικονομίας και ειδικά της ιδιωτικής οικονομίας.
 


Δυστυχώς η Ελλάδα και οι δανειστές ακολούθησαν την λάθος πορεία….
 


Δείτε το παράδειγμα της Ιρλανδίας.
Κράτησε χαμηλά τους φορολογικούς συντελεστές, δίνοντας κίνητρα επενδύσεων κατά την περίοδο του recovery της ανάκαμψης και έτσι σημειώθηκαν ρυθμοί αύξησης του ΑΕΠ στο +5% και +6%.
 


Έτσι λοιπόν η Ιρλανδία έφθασε να έχει π.χ. στα ομόλογα χαμηλότερες αποδόσεις από την Ιταλία, Πορτογαλία και Ισπανία.
 


Η Ιρλανδική οικονομία με τα λάθη και τις ατέλειες της ακολούθησε την σωστή συνταγή και τα αποτελέσματα ήταν εμφανή. 


Στην Ελλάδα είναι προφανές ότι το όλο πείραμα έχει αποτύχει.
Η δήλωση του έλληνα πρωθυπουργού Α. Τσίπρα ότι χωρίς αναδιάρθρωση χρέους και ποσοτική χαλάρωση κινδυνεύει να αποτύχει το ελληνικό πρόγραμμα είναι απόλυτα ακριβής…
Αλλά είναι η μισή αλήθεια.
 


Δεν κινδυνεύει το ελληνικό πρόγραμμα λόγω χρέους και ποσοτικής χαλάρωσης αλλά λόγω συνταγής.

Υπάρχει ο κίνδυνος να συμβούν τα εξής 12 πράγματα τους επόμενους 18 μήνες…


 


1)Το μεγάλο σχέδιο για ρυθμούς ανάπτυξης της οικονομίας πάνω από 2,5% θα αποτύχει.
Κανείς δεν πιστεύει π.χ. ότι το 2017 η Ελλάδα θα μπορέσει να πετύχει ρυθμό ανάκαμψης πάνω από 1,2 με 1,5%.
 


2)Η ακραία φορολόγηση θα κρατήσει καθηλωμένη την ιδιωτική πρωτοβουλία, οι επιχειρήσεις θα συνεισφέρουν σε ανάκαμψη ούτε το 0,3% με 0,4% του ΑΕΠ.
 


3)Οι δανειστές και ειδικά η ΕΕ δεν θα δώσουν ουσιαστική λύση για το χρέος.
Δεν ξέρω εάν μέσα στους επόμενους 6 μήνες υπάρξουν κάποιες διευθετήσεις αλλά σίγουρα οι διευθετήσεις δεν θα καταστήσουν βιώσιμο το χρέος…
 


4)Το χρέος όπως είναι δομημένο στην Ελλάδα θέλει haircut περίπου 40% και θα πρέπει να αφορά διακρατικά δάνεια, SSM δάνεια και όχι ομόλογα που κατέχουν ιδιώτες.
Στην Ευρώπη κανείς δεν συζητάει τέτοια λύση.
Η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής και η μείωση των επιτοκίων δεν είναι λύση για το χρέος…
 


5)Οι βασικοί στόχοι του προγράμματος με προεξάρχοντα το πρωτογενές πλεόνασμα πάνω από 3,5% μετά το 2018 δεν θα επιτευχθούν.
 


6)Ταμειακά η Ελλάδα μπορεί να φθάσει έως το καλοκαίρι του 2017 και να πληρώσει τα ομόλογα που κατέχει η ΕΚΤ και λήγουν τον Απρίλιο και Ιούλιο του 2017 αλλά και το πρώην 3ετές ομόλογο ύψους 1,8 δισεκ. ευρώ περίπου....αλλά μετά τι θα συμβεί; 
 


7)Έξοδος στις αγορές θα έχει νόημα στην Ελλάδα προς το τέλος του 2017.
Η Ελλάδα θα ήθελε να βγει στις αγορές Μάρτιο – Απρίλιο ή Μάιο του 2017 αλλά είναι μάλλον απίθανο.
 


8)Οι τράπεζες στην Ελλάδα δεν μπορούν να συνδράμουν με την πιστωτική επέκταση θετικά στην οικονομία.
Το 2005 – 2007 η Ελλάδα επιτύγχανε ρυθμούς ανάπτυξης 3,5% και το 60% στην ανάπτυξη αυτή ήταν πιστωτική επέκταση, δάνεια που χορηγούσαν οι τράπεζες.
 


9)Οι τράπεζες έχουν να αντιμετωπίσουν ένα βουνό από προβληματικά δάνεια.
Το πρόβλημα αυτό που ξεπερνάει τα 110 δισεκ. θα αποτελεί ένα τεράστιο βάρος για τουλάχιστον 4-5 χρόνια ακόμη
 


10)Η πορεία των καταθέσεων στην Ελλάδα δείχνει ότι οι καταθέτες δεν εμπιστεύονται ακόμη τις τράπεζες και το ακόμη χειρότερο είναι εμφανής η αδυναμία παραγωγής κοινωνικού πλούτου.
Η κοινωνία δεν μπορεί να αποταμιεύσει άρα η Ελλάδα λειτουργεί μονίμως σε alert ρευστότητας, η μείσωη του ELA είναι ένα λογιστικό τρίκ δεν αντικατοπτρίζει πραγματική βελτίωση ρευστότητας.
 


11)Οι τράπεζες έχουν ένα ρόλο, δίνουν δάνεια στην οικονομία βοηθώντας την αύξηση του ΑΕΠ, δίνουν δάνεια στο κράτος μέσω της αγοράς ομολόγων για να μπορεί να λειτουργεί ο προϋπολογισμός.
Νομίζω ότι αυτό το μοντέλο στην Ελλάδα έχει καταρρεύσει πολλά χρόνια.
 


12) Η Ελλάδα είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί και 4ο μνημόνιο και 4η ανακεφαλαιοποίηση.
 


Ο κίνδυνος να αποτύχει ξανά η Ελλάδα είναι ορατός.Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 22 October 2016 | 5:39 pm


«Κόκκινα» δάνεια, ομαδικές απολύσεις, κατώτατος μισθός και πλειστηριασμοί η ατζέντα της διαπραγμάτευσης στις 23/10


Η φωτογραφία που διάλεξα, νομίζω πως τα λέει όλα.
ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ!... ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ!

Καλλιόπη Σουφλή

 Image result for τροικα βελκουλεσκου images


 
 
Η αρχή θα γίνει με τα «κόκκινα» δάνεια και το εργασιακό
 
Ανεβαίνει από την Κυριακή 23 Οκτωβρίου του 2016 το θερμόμετρο της διαπραγμάτευσης.

 


Σε έναν μαραθώνιο, που θα ξεκινήσει από τις 11 το πρωί και θα διαρκέσει μέχρι τις 7 το απόγευμα , οι δύο πλευρές αναμένεται να διασταυρώσουν τα ξίφη τους σε μια σειρά από «καυτά» προαπαιτούμενα που συνδέονται με αυτόν τον έλεγχο του ελληνικού προγράμματος. 


Η αρχή θα γίνει με τα «κόκκινα» δάνεια και το εργασιακό (ομαδικές απολύσεις, συλλογικές διαπραγματεύσεις, κατώτατος μισθός) και θα ακολουθήσουν διάφορα φορολογικά θέματα, που για την κυβέρνηση θεωρούνται μείζονα αφού αποτελούν εξαγγελίες του πρωθυπουργού.


 
Μεταξύ αυτών είναι ο ειδικός ακατάσχετος λογαριασμός για τις επιχειρήσεις με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, η προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς αλλά και τα δύο νομοσχέδια για το «πλαστικό» και το «μαύρο» χρήμα. Στη λίστα με τα νέα προαπαιτούμενα περιλαμβάνονται επίσης το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα (2017-2020), οι στόχοι στα πρωτογενή πλεονάσματα, το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, τα ειδικά μισθολόγια, το Δημόσιο και τα κλειστά επαγγέλματα. Το πρόγραμμα της Κυριακής θα διεξαχθεί -εκτός απροόπτου - παρουσία και της εκπροσώπου του ΔΝΤ, Ντέλια Βελκουλέσκου, ενώ σήμερα Σαββάτο ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν θα έχει καμία συνάντηση με τους θεσμούς, αφού θα είναι ομιλητής σε φόρουμ που έχει διοργανωθεί στην πόλη Μπρίζ του Βελγίου. Με βάση τον μέχρι τώρα σχεδιασμό των δανειστών η διαπραγμάτευση για τη δεύτερη αξιολόγηση θα πραγματοποιηθεί σε 3 στάδια. Το πρώτο περιλαμβάνει τη νέα «λίστα» με τα ορόσημα-προαπαιτούμενα της αξιολόγησης, που ήδη συζητιούνται από σήμερα, ακολουθεί το θέμα των πλεονασμάτων για μετά το 2018 και το επείγον θέμα της ελάφρυνσης του χρέους. Χθες, πρώτη ημέρα της αξιολόγησης, εξετάστηκε η πορεία εκκαθάρισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών που χρωστά το ελληνικό κράτος σε ιδιώτες με τους οποίους συνεργάζεται.
Η ελληνική πλευρά ενημέρωσε τους θεσμούς ως προς την ολοκλήρωση των τεχνικών εκκρεμοτήτων με κάλυψη του στόχου. «Εχει κλείσει το θέμα των οφειλών προς ιδιώτες» ανέφερε στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, εκτιμώντας ότι την επόμενη Τρίτη που θα συνεδριάσει το Δ.Σ. του ESM θα γίνει η εκταμίευση του συνόλου της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ. Ηδη προωθείται έκθεση από τους θεσμούς προς το EuroWorking Group, ώστε να ανάψει το «πράσινο φως» για το υπόλοιπο της πρώτης μεγάλης δόσης (10,3 δισ. ευρώ) του Ιουνίου.

M. ΧριστοδούλουΠηγή

Δημοσιεύθηκε στις 22 October 2016 | 5:18 pm


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ: Αρχηγός κόμματος, πρώην υπουργός και γιος πολιτικού στη λίστα Μπόργιανς!Οι εισαγγελείς έχουν πλέον επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμο, προκειμένου να διαπιστώσουν αν το εν λόγω πρόσωπο είχε ποτέ οποιαδήποτε σχέση με τη συγκεκριμένη τράπεζα.

Σιγά την βόμβα... 
Βόμβα θα ήταν, αν τους μπαγλάρωναν και τους έριχναν φυλακή, δημεύοντας και τις περιουσίες και τα φευγάτα έξω εκατομμύρια.
Τώρα, είναι μια ακόμα φούσκα, για να ξεχνάει το χάλι του, το... πόπολο...


Καλλιόπη Σουφλή

Υ.Γ. Πού έφτασε η λίστα; Στα χέρια εισαγγελέων;
χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα


ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΓΧΩΡΙΟΥΣ  ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΝ ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ;;;
xrima


Λίστα με τα… βαριά ονόματα, που προκαλούν πολιτικό και οικονομικό σεισμό, έχει φτάσει στα χέρια των ελληνικών εισαγγελικών Αρχών μέσω Γερμανίας και ειδικότερα του γνωστού «δρόμου», του υπουργού οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, Νόρμπερτ Βάλτερ – Μπόργιανς.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά», αυτή τη φορά, οι καταθέσεις που αποκαλύπτονται και αφορούν 475 φυσικά πρόσωπα και εταιρείες βρίσκονται στο Λουξεμβούργο και συγκεκριμένα στην τράπεζα BCEE (Bank et Caisse d’ Epargne et de l’ Etat) του Μεγάλου Δουκάτου, και έχουν γίνει σχετικά πρόσφατα, το 2010, και εν μέσω Μνημονίου.


Ο… ανεπάγγελτος εγγονός


Στη λίστα αυτή εντοπίζεται εγγονός παραδοσιακού ηγέτη της δημοκρατικής παράταξης και γιος πολιτικού, ο οποίος δηλώνει ανεπάγγελτος, αλλά έχει ταυτοποιηθεί ότι πρόκειται γι’ αυτόν, αφού η διεύθυνση που έχει δηλώσει δεν αφήνει αμφιβολίες στους εισαγγελικούς λειτουργούς για την ταυτότητά του.


Ακόμα, πρώην υπουργός με ιδιαίτερη ρητορική ικανότητα βρίσκεται για πρώτη φορά σε τέτοιου είδους κατάλογο δικαιούχων-καταθετών, που ελέγχεται για φοροδιαφυγή, αφού από τον πρώτο έλεγχο οι καταθέτες δεν φαίνεται να έχουν δηλώσει στα εισοδήματά τους συγκεκριμένα ποσά, ενώ στα «πόθεν έσχες» τους δεν εντοπίζεται να έχουν δηλωθεί λογαριασμοί του εξωτερικού.


Άλλο όνομα συμπίπτει με αρχηγό πολιτικού κόμματος που βρίσκεται σήμερα στη Βουλή, όμως δεν έχει ακόμα ταυτοποιηθεί, ενώ δηλώνεται περιέργως ως διεύθυνση υποκατάστημα ιδιωτικής τράπεζας.


Η λίστα περιέχει μόνο επώνυμα, διευθύνσεις και αριθμούς λογαριασμών, όχι όμως και το ύψος των καταθέσεων, στοιχεία που στοχοποιούν ιδιαίτερα τους δικαιούχους που εμφανίζονται στη συγκεκριμένη τράπεζα του Λουξεμβούργου.


Οι εισαγγελείς έχουν πλέον επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμο, προκειμένου να διαπιστώσουν αν το εν λόγω πρόσωπο είχε ποτέ οποιαδήποτε σχέση με τη συγκεκριμένη τράπεζα.


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 22 October 2016 | 4:35 pm


Η Δημοκρατική Συμπαράταξη στο πλευρό των εργαζομένων στους τηλεοπτικούς σταθμούς

Αντιπροσωπεία της Κ.Ο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ συναντήθηκε σήμερα με εκπροσώπους των εργαζομένων στους τηλεοπτικούς σταθμούς.Βρε παιδιά, θα τρελλαθώ...


Αυτή η οβριά, δεν ήταν στο ΠΑΣΟΚ, που ψήφισε το πρώτο Μνημόνιο που έκλεινε την ΕΡΤ; (και τα υπόλοιπα στη συνέχεια) 

Αυτή η εβραία, δεν ήταν στην έτερη βρωμερή κυβέρνηση των ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΩΝ, που έκλεισαν την ΕΡΤ;


ΤΟΤΕ, ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΛΑΒΡΗ, ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ;;


ΡΕ, ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΗ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΤΗΝ ΟΒΡΙΑ, ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΣΑΣ.
(εδώ) και... (εδώ)...Καλλιόπη Σουφλή

Υ.Γ. Ποτέ δεν θα καταλάβω την "λογική" των εργαζομένων, να συναντώνται με εκπροσώπους ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ κομμάτων, που ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
 Image result for χριστοφιλοπούλου μμε images


Αντιπροσωπεία της Κ.Ο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ συναντήθηκε σήμερα με εκπροσώπους των εργαζομένων στους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Οι Βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης επεσήμαναν ότι:


1. Είναι γνωστή η θέση μας για την ανάγκη ρύθμισης του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου.
Οι μεθοδεύσεις όμως της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν αποβλέπουν στη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου, αλλά στον ασφυκτικό έλεγχο της ενημέρωσης του ελληνικού λαού, κατά παράβαση των Συνταγματικών διατάξεων.


Γι’ αυτό και εξάλλου η κυβέρνηση υπονόμευσε τον καθοριστικό ρόλο του ΕΣΡ στη διαδικασία αφαιρώντας του αρμοδιότητες, καθόρισε αυθαίρετα σε 4 τον αριθμό των αδειών, επέβαλε ένα «διαγωνισμό» με βάση μόνο το «πορτοφόλι» και μάλιστα χωρίς ουσιαστικό έλεγχο του Πόθεν Έσχες των συμμετεχόντων.
Τα όσα έγιναν με τις προσπάθειες δημιουργίας ΣΥΡΙΖΑ channel με χρηματοδότηση της ΣΥΡΙΖΑ bankεπιβεβαιώνουν τα παραπάνω.


Η θέση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είναι σαφείς: Να γίνει ο διαγωνισμός από το ΕΣΡ, με βάση ένα σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο, με σαφής όρους λειτουργίας, αλλά χωρίς τον αναιτιολόγητο περιορισμό σε 4 του αριθμού των αδειών.
Οι ψηφιακές συχνότητες επιτρέπουν πολύ περισσότερες άδειες.


2. Αυτές οι μεθοδεύσεις οδηγούν κατά απαράδεκτο τρόπο σε «μαύρο» σε ήδη λειτουργούντα κανάλια και σε απόλυση χιλιάδων εργαζομένων. Μάλιστα είναι χαρακτηριστική η σπουδή του Υπουργού Επικρατείας με αυταρχικές τροπολογίες να επιχειρεί να διακόψει άμεσα τη λειτουργία των καναλιών, φθάνοντας σε σημείο να προκαλεί με τα λόγια του τους εργαζόμενους.


Η Δημοκρατική Συμπαράταξη όχι μόνο εκφράζει την καταδίκη της σ’αυτή τη λογική, αλλά και θα σταθεί στο πλάι των εργαζομένων στον αγώνα τους εντός και εκτός βουλής.


3. Το θέμα του λεγομένου νόμου Παππά αποτελεί ήδη αντικείμενο εξέτασης ως προς τη συνταγματικότητά του από το Συμβούλιο της Επικρατείας.


Είναι σαφές ότι πριν εκδοθεί η απόφαση του δικαστηρίου είναι απόλυτα απαράδεκτο να προχωρήσει η κυβέρνηση σε οποιαδήποτε ενέργεια. Οι σημερινές δηλώσεις του κ. Παππά αποδεικνύουν την έλλειψη σεβασμού του στην κοινοβουλευτική δημοκρατία και τη Συνταγματική τάξη.


Η Δημοκρατική Συμπαράταξη έχει ήδη δεσμευτεί ότι θα συμβάλει θετικά στην ανάδειξη της συγκρότησης του Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης το οποίο πρέπει να αναλάβει το σύνολο της διαδικασίας.


4. Η Κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει τις παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη που φτάνουν στα όρια της θεσμικής εκτροπής και τις άθλιες προσπάθειες συκοφάντησης δικαστικών λειτουργών. Είναι έωλο το επιχείρημά της ότι κινδυνεύουν να χαθούν 240 εκ. ευρώ που θα δοθούν στο δημόσιο.


Γιατί απλά το ίδιο και μεγαλύτερο ποσό θα μπορούσε να εξασφαλισθεί από 8 – 10 (το λιγότερο) κανάλια, που με βάση τις σύγχρονες δυνατότητες μπορούν να αδειοδοτηθούν και με ένα τίμημα 20 -30 εκ. ευρώ για το καθένα. Τίμημα που το ύψος του διασφαλίζει τόσο την υγιή και βιώσιμη λειτουργία των καναλιών, αλλά και την απασχόληση των 2000 εργαζομένων των οποίων οι θέσεις σήμερα κινδυνεύουν. Θα οδηγήσει μάλιστα και στη δημιουργία και νέων θέσεων εργασίας


Διασφαλίζει όμως και τον πλουραλισμό, την πολυφωνία καθώς και δεκάδες εκατομμύρια ευρώ έσοδα από ασφαλιστικές και φορολογικές εισφορές.Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 22 October 2016 | 4:20 pm


«Πυρά» Ζ. Κωνσταντοπούλου: Πρόκειται για κυβέρνηση προδοτών – Ολοκλήρωσαν το πραξικόπημα


 « το πραξικόπημα του Ιουλίου το ολοκλήρωσε και το υπηρετεί η κυβέρνηση Τσίπρα».

 

 

"Αγωνίζεσαι" έρμη κι εσύ, νομίζοντας πως αυτός ο... λοβοτομημένος λαός, θα ξεχάσει τα δικά σου...

ΨΗΦΙΣΕΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΣΟΥ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ; ΨΗΦΙΣΕΣ!


ΨΗΦΙΣΕΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ; ΨΗΦΙΣΕΣ!


ΣΤΗΡΙΞΕΣ ΤΟΝ ΕΒΡΑΙΟΤΟΥΡΚΟ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ; ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΞΕΣ!


ΕΚΑΝΕΣ ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗΝ ΣΤΡΟΥΓΚΑ, ΟΤΑΝ Η ΦΡΥΝΗ ΓΑΖΗ, ΣΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΠΑΚΕΤΟ ΤΗΝ ΝΟΘΕΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΡΩΜΙΑ ΤΗΣ SINGULAR LOGIC ΤΗΝ ΕΚΑΝΕΣ!

 
Όταν έρθει η ώρα, θα βγουν και τα δικά σου στη φόρα...

ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΒΟΤΟΜΗΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΝ!


Καλλιόπη Σουφλή 

 


Επίθεση κατά των πρώην συντρόφων της στο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.Η πρώην πρόεδρος της Βουλής προσκεκλημένη του υποψηφίου για τις Γαλλικές Προεδρικές Εκλογές, Ζαν Λυκ Μελανσόν, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι είναι έχει επιβάλει το πλέον αυταρχικό καθεστώς, τονίζοντας ότι « το πραξικόπημα του Ιουλίου το ολοκλήρωσε και το υπηρετεί η κυβέρνηση Τσίπρα».


«Δεν είναι κυβέρνηση Αριστερών ή Δεξιών αλλά προδοτών» συμπλήρωσε.


Δείτε το σχετικό βίντεο: https://youtu.be/AjSRqyyqaF0


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 22 October 2016 | 3:45 pm


«Αυτοψία» του iefimerida στο αμαξοστάσιο των λεωφορείων -Παροπλισμένα εκατοντάδες οχήματα λόγω έλλειψης ανταλλακτικών και εργαζομένων [εικόνες]

«ΤΡΥΠΑ» ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ
 
 
 
 
Λεφτά όμως, για να προσλάβουμε την μανδάμ dj, να παίζει μουσική στον... Τιτανικό των λεωφωρείων, βρέθηκαν.... αντί να μπει εισαγγελέας και να ερευνήσει την... "τρύπα" των εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ... 
 
ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ;;;;
 
Βρε άντε στε στο διάολο...
 
 
Καλλιόπη Σουφλή


«Αυτοψία» του iefimerida στο αμαξοστάσιο των λεωφορείων -Παροπλισμένα εκατοντάδες οχήματα λόγω έλλειψης ανταλλακτικών και εργαζομένων [εικόνες]
Παροπλισμένα βρίσκονται στα αμαξοστάσια εκατοντάδες λεωφορεία και τρόλεϊ λόγω έλλειψης εργαζομένων αλλά και ανταλλακτικών, με αποτέλεσμα οι αστικές συγκοινωνίες να βρίσκονται σε δραματική κατάσταση.Την ώρα που ο ΟΑΣΑ προσλαμβάνει με προκλητικό τρόπο, μουσικό επιμελητή για τα λεωφορεία, με μισθό 3.900 ευρώ, οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι η κατάσταση στις αστικές συγκοινωνίες είναι δραματική με εκατοντάδες οχήματα παροπλισμένα στα αμαξοστάσια και οδηγούς στα πρόθυρα της κατάρρευσης να εργάζονται ακατάπαυστα χωρίς ρεπό.


«Ο στόλος αποτελείται από 2.139 λεωφορεία. Πάνω από το 60% των λεωφορείων αυτή τη στιγμή είναι παροπλισμένα. Δηλαδή κυκλοφορούν στους δρόμους του λεκανοπεδίου περίπου τα 850 με 900 λεωφορεία, λόγω έλλειψης προσωπικού και έλλειψης ανταλλακτικών», καταγγέλλει στο iefimerida ο πρόεδρος του Σωματείου Τεχνικών και Εργαζομένων ΟΑΣΑ – ΟΣΥ Απόστολος Ραυτόπουλος.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Τεχνικών και Εργαζομένων ΟΑΣΑ – ΟΣΥ Απόστολος Ραυτόπουλος με τον συντάκτη του iefimerida Ιάσονα Πιπίνη.«Αυτοψία» στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ


Το iefimerida έκανε «αυτοψία» στο αμαξοστάσιο των λεωφορείων της ΟΣΥ στην περιοχή του Ρέντη και κατέγραψε μια αποκαρδιωτική εικόνα με εκατοντάδες οχήματα που έχουν καθηλωθεί, πολλά από τα οποία «σαπίζουν», με κίνδυνο να αποσυρθούν οριστικά.


Στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ ο φωτογραφικός φακός κατέγραψε οχήματα από τα οποία έχουν αφαιρεθεί ανταλλακτικά, όπως λάστιχα, μηχανολογικός εξοπλισμός, ακόμη και καθρέφτες, για να τοποθετηθούν σε άλλα οχήματα και να μπορέσουν να κυκλοφορήσουν με ασφάλεια. 


Πολλά οχήματα που είναι παροπλισμένα έχουν «απογυμνωθεί» εντελώς και όπως τονίζουν οι εργαζόμενοι δεν θα μπορούν να κυκλοφορήσουν ποτέ ξανά.Εκατοντάδες λεωφορεία είναι παροπλισμένα στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ λόγω έλλειψης ανταλλακτικών«Πλέον υπάρχουν περίπου 300 λεωφορεία τα οποία δεν πρόκειται να ξαναβγούν έξω και σκεφτείτε ότι για αυτά τα οχήματα δεν έχει γίνει οριστική παραλαβή! 

Αυτά τα λεωφορεία θα πάνε για απόσυρση», επισημαίνει ο κ. Ραυτόπουλος. Ανάμεσα στα οχήματα που «σαπίζουν» στο αμαξοστάσιο βρίσκονται και τα 4 πανάκριβα διώροφα λεωφορεία που είχαν κυκλοφορήσει για πρώτη φορά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, τα οποία μετά από λίγους μήνες αποσύρθηκαν και κανένας αρμόδιος υπουργός δεν ενδιαφέρθηκε να κυκλοφορήσουν ξανά.Εικόνα διάλυσης καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι ότι επικρατεί στις αστικές συγκοινωνίες
Η αποθήκη ανταλλακτικών είναι σχεδόν άδεια, αφού εδώ και χρόνια η εταιρεία δεν προμηθεύεται ανταλλακτικά. 

Το αμαξοστάσιο στην περιοχή του Ρέντη έχει μετατραπεί σε «νεκροταφείο» λεωφορείων, λόγω της έλλειψης κονδυλίων για να αγοραστούν ανταλλακτικά. 

«Τα οχήματα έχουν καθηλωθεί λόγω της τρομακτικής έλλειψης σε ελαστικά, σε μπαταρίες, κλπ, τα οποία οι προμηθευτές δεν μας δίνουν πλέον λόγω στάσης πληρωμών που έχει γίνει προς την εταιρεία. 

Σήμερα οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ξεπερνάνε τα 42 εκατομμύρια», διευκρινίζει ο κ. Ραυτόπουλος. 


Το αμαξοστάσιο της ΟΣΥ στην περιοχή του Ρέντη έχει μετατραπεί σε «νεκροταφείο» λεωφορείωνΑπό πολλά λεωφορεία έχει «ξηλωθεί» μηχανολογικός εξοπλισμός για να τοποθετηθεί σε άλλα λεωφορεία και να μπορέσουν να κινηθούνΚαθηλωμένα και τα τρόλεϊ


Ίδια είναι η εικόνα και στο υπόγειο του αμαξοστασίου του ΗΛΠΑΠ στην οδό Πέτρου Ράλλη, όπου βρίσκονται παροπλισμένα δεκάδες οχήματα, τα οποία αν υπήρχαν ανταλλακτικά θα μπορούσαν να εξυπηρετούν το επιβατικό κοινό. 


Δραματική είναι η κατάσταση και στο αμαξοστάσιο των τρόλεϊ. Από τα 366 οχήματα στους δρόμους κυκλοφορούν μόνο τα 170Με βλάβες, όπως αυτή που βλέπετε, κυκλοφορούν στους δρόμους πολλά αρθρωτά τρόλεϊ«Από τα 366 οχήματα του στόλου στους δρόμους βγαίνουν καθημερινά γύρω στα 170 οχήματα για δουλειά. 

Τα υπόλοιπα είναι παροπλισμένα, κυρίως λόγω έλλειψης ανταλλακτικών, αφού ακόμη και να είχαμε προσωπικό πάλι δεν θα μπορούσαν να δουλέψουν γιατί δεν υπάρχουν χρήματα για να αγοράσουμε ανταλλακτικά και να μπορέσουν να δουλέψουν. 

Σε ορισμένα λείπουν σημαντικά ανταλλακτικά, όπως γεννήτριες και κεραίες», δηλώνει στο iefimerida o πρόεδρος των εργαζομένων στον ΗΛΠΑΠ κ. Νίκος Ξυδάκης.

  

Η αποθήκη ανταλλακτικών στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ είναι σχεδόν άδεια, αφού εδώ και χρόνια η εταιρεία δεν προμηθεύεται ανταλλακτικάΕπιπλέον όπως επισημαίνουν οι εργαζόμενοι 3 τρόλεϊ έχουν καταστραφεί επειδή τα έκαψαν άγνωστοι στην περιοχή γύρω από το Πολυτεχνείο, ενώ άλλα 10 οχήματα έχουν αχρηστευθεί. 

«Υπάρχουν γύρω στα 60 οχήματα που είναι παροπλισμένα, τα οποία αν είχαν ανταλλακτικά θα δούλευαν κανονικά. Τους έχουν πάρει λάστιχα, κεραίες για να τοποθετηθούν σε άλλα οχήματα».Από πολλά λεωφορεία έχουν αφαιρεθεί μέχρι και οι καθρέφτες για να τοποθετηθούν σε οχήματα που κυκλοφορούνΟι αστικές συγκοινωνίες, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, αυτή τη στιγμή παρουσιάζουν εικόνα διάλυσης. 

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι να μειώνονται τα δρομολόγια και να ταλαιπωρούνται οι επιβάτες που αναγκάζονται να περιμένουν για αρκετή ώρα στις στάσεις, ειδικά στις πιο απομακρυσμένες γραμμές, και επιπλέον πολλά οχήματα να βγαίνουν στους δρόμους με προβλήματα και ζημιές, όπως αυτές που βλέπετε στις φωτογραφίες στα αρθρωτά οχήματα (κοινώς «φυσαρμόνικα»).


«Προσλήψεις έχουν χρόνια να γίνουν. Αυτή τη στιγμή για τις άμεσες ανάγκες χρειαζόμαστε 150 οδηγούς. Όχι για να έχουμε σταθερό συγκοινωνιακό έργο, αλλά για να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε. 

Χρωστάνε 6.500 μέρες σε άδειες και ρεπό μόνο για το 2016» επισημαίνει στο iefimerida ο κ. Ξυδάκης και προσθέτει: 

«Αν ο εργαζόμενος δεν δουλέψει με φιλότιμο και πει “θέλω τα οφειλόμενα ρεπό και τις άδειες” τα τρόλεϊ θα εξαφανιστούν από τους δρόμους. Αν το έκαναν αυτό οι εργαζόμενοι για 19 μέρες δεν θα βλέπατε κανένα όχημα στο δρόμο. Αυτή τη στιγμή τα δρομολόγια βγαίνουν χάρη στο φιλότιμο των εργαζομένων». 


Ανάμεσα στα παροπλισμένα λεωφορεία βρίσκονται και τα 4 πανάκριβα διώροφα λεωφορεία που είχαν βγει στους δρόμους για πρώτη φορά το 2004 και μετά από λίγους μήνες αποσύρθηκανΕσωτερικό από διώροφο λεωφορείο που «σαπίζει» στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥΟικονομική καθίζηση στις εταιρείες συγκοινωνιών


Στο μεταξύ, οι αστικές συγκοινωνίες αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα από τη μείωση της κρατικής επιδότησης αλλά και της εισιτηριοδιαφυγής, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται πλέον να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους απέναντι στους συνεργάτες και τους προμηθευτές τους.


Επιπλέον, όπως υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι, η κυβέρνηση ευθύνεται για μια «τρύπα» εκατοντάδων εκατομμυρίων στις εταιρείες συγκοινωνιών, αφού υλοποιεί προγράμματα για την ελεύθερη μετακίνηση ανέργων και άλλων κοινωνικών ομάδων, χωρίς όμως κανένα υπουργείο να καλύπτει αυτές τις απώλειες εσόδων.Εκατοντάδες λεωφορεία που είναι παροπλισμένα στα αμαξοστάσια βρίσκονται πλέον σε τέτοια κατάσταση που δεν θα μπορέσουν να κυκλοφορήσουν ποτέ ξανά«Η ελεύθερη μετακίνηση την περίοδο των κεφαλαιακών ελέγχων το καλοκαίρι του 2015 κόστισε στην κυβέρνηση 10 εκατομμύρια ευρώ και από αυτά δεν έχει δώσει στην εταιρεία ούτε 1 ευρώ. Επιπλέον τα χρήματα που οφείλει με τελεσίδικες αποφάσεις έως το 2014 είναι περίπου 240 εκατομμύρια. Από αυτά δεν έχει δώσει τίποτα. 

Για το 2015 και το 2016 από την ελεύθερη μετακίνηση των ανέργων το κόστος ξεπερνάει τα 440 εκατομμύρια, από τα οποία δεν έχει δώσει τίποτα και ούτε και προτίθεται να δώσει» δηλώνει ο κ. Ραυτόπουλος. 

«Οι υπουργοί κύριοι Σπίρτζης και Φωτίου υλοποιούν προγράμματα για τις ευπαθείς ομάδες χωρίς όμως να αναλαμβάνουν το κόστος. Η κυβέρνηση κάνει μνημόσυνο με ξένα κόλυβα» τονίζει με έμφαση ο πρόεδρος των εργαζομένων.


Οι συνδικαλιστές υποστηρίζουν πάντως, ότι εκτός από την έλλειψη κονδυλίων αυτή τη στιγμή το βασικότερο πρόβλημα είναι η έλλειψη προσωπικού, αφού καθηλωμένα παραμένουν πολλά λεωφορεία που λειτουργούν κανονικά αλλά δεν υπάρχουν οδηγοί για να τα βγάλουν στους δρόμους της Αθήνας. 

Όπως επισημαίνουν μάλιστα, εκκρεμούν μέχρι σήμερα οι προσλήψεις 450 οδηγών και άλλων ειδικοτήτων που είχαν εγκριθεί το 2014 για τον ΟΣΥ.Λεωφορεία από τα οποία έχουν αφαιρεθεί ανταλλακτικά για να μπορέσουν να «ζήσουν» άλλα οχήματαΑπίστευτο: Τοποθετούν τηλεματική σε διαλυμένα λεωφορεία!


Κατά την διάρκεια της «αυτοψίας» που κάναμε στο αμαξοστάσιο του ΟΣΥ βρεθήκαμε μπροστά σε ένα απίστευτο θέαμα. Τεχνικοί τοποθετούσαν μηχανήματα τηλεματικής και ηλεκτρονικού εισιτηρίου σε διαλυμένα λεωφορεία που έχουν αποσυρθεί οριστικά! 


Η διαδικασία τοποθέτησης έχει ολοκληρωθεί σχεδόν στο σύνολο των οχημάτων που κυκλοφορούν κανονικά, ωστόσο η υπηρεσία αυτή ακόμη δεν έχει ξεκινήσει να λειτουργεί. 


Όταν η εταιρεία ανέλαβε να υλοποιήσει αυτό το πρόγραμμα τα λεωφορεία κυκλοφορούσαν κανονικά, στο μεταξύ όμως αποσύρθηκαν λόγω έλλειψης ανταλλακτικών και οι τεχνικοί αναγκάζονται τώρα (για να μη χρεωθούν τις απώλειες) να τοποθετήσουν τα ηλεκτρονικά μηχανήματα σε παροπλισμένα λεωφορεία που βρίσκονται καθηλωμένα στα αμαξοστάσια. 


Το ερώτημα είναι για ποιο λόγο το υπουργείο δεν δίνει εντολή να κρατηθούν τα ηλεκτρονικά μηχανήματα σε εφεδρεία, έτσι ώστε όταν λειτουργήσει η υπηρεσία να μπορούν να αντικαταστήσουν μηχανήματα που θα υποστούν βλάβες, αντί να τα τοποθετούν σε διαλυμένα οχήματα, από τα οποία μετά θα πρέπει να «ξηλωθούν» και να αφαιρεθεί η καλωδίωση;Τεχνικοί τοποθετούν μηχανήματα τηλεματικής και ηλεκτρονικού εισιτηρίου σε λεωφορεία που έχουν καθηλωθεί στο αμαξοστάσιο«Αυτά είναι χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η εταιρεία που έχει αναλάβει τον διαγωνισμό οφείλει να τοποθετήσει τα μηχανήματα της τηλεματικής και του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στα λεωφορεία ανεξάρτητα αν αυτά θα κυκλοφορήσουν ή όχι», διευκρινίζει ο κ. Ραυτόπουλος. 


Μέσα σε κύκλο διακρίνονται τα μηχανήματα τηλεματικής και ηλεκτρονικού εισιτηρίου που αυτές τις μέρες τοποθετούνται σε λεωφορεία που έχουν αποσυρθεί 


Λεωφορεία έχουν αποσυρθεί επειδή δεν υπάρχουν λάστιχα
 


Λεωφορεία καθηλωμένα στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 22 October 2016 | 3:16 pm


Πόσο πιο χαμηλά; Δεχθήκαμε πλοίο του αλβανικού Ναυτικού να πλέει στο Αιγαίο για να «προστατεύει» Λέσβο, Χίο και Οινούσσες!
ΘΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΣΤΗΝ ΝΑΤΟΪΚΗ ΔΥΝΑΜΗ
 
 
 
 

Πλάκα κάνετε... αυτό το ήξεραν οι Τσιπροκαμμένοι μπολσεβίκοι, όταν ζητούσαν την βοήθεια του ΝΑΤΟ.
 
Γνώριζαν ότι και η Αλβανία είναι... χώρα ενταγμένη στο ΝΑΤΟ.
 
Προς τι η... "έκπληξη" , λοιπόν; 
Για το λοβοτομημένο πόπολο;


Καλλιόπη Σουφλή
 

του Πάνου Σπαγόπουλου
 
 
Σε μια εξέλιξη που θα μπορούσε κάποτε να ήταν το συντομότερο ανέκδοτο (κατά το "Αλβανός επενδυτής"...) η Αλβανία πλέον και επίσημα θα αναλάβει την φύλαξη του Αιγαίου!
 
Συγκεκριμένα όπως ανακοινώθηκε στα Τίρανα το αλβανικό πολεμικό ναυτικό με το σκάφος «Ιλλυρία» και με πλήρωμα 21 ανδρών θα συμμετέχει από τον Νοέμβριο στην ΝΑΤΟϊκή Δύναμη «Αιγαίο Πέλαγος» για να προστατεύσει τα ελληνικά σύνορα (!) αφού το ΠΝ και η ΕΛΛ.ΑΚΤ. έχουν κριθεί ανεπαρκείς, στο Αιγαίο "από τις μεταναστευτικές ροές"! 
 
Και μάλιστα το αλβανικό πολεμικό ναυτικό με το σκάφος του θα αναλάβει την επιχείρηση αναγνώρισης επιτήρησης του βόρειου Αιγαίου κυρίως μεταξύ της Λέσβου και της Χίου με την απέναντι μικρασιατική ακτή! 
 
Δηλαδή οι Αλβανοί θα σταματούν τους Τούρκους στο Αιγαίο, γιατί δεν μπορούν (έτσι μας είπε το ΝΑΤΟ...) οι Ελληνες!
 
To αλβανικό πλοίο θα περιπολεί στο πλέον ευαίσθητο σημείο της ελληνικής αμυντικής διάταξης στο βόρειο Αιγαίο, στην περιοχή των Οινουσσών, κεντρική περιοχή δράσης των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στο σχέδιο επίθεσης SUGA.
 
Η ελληνική πλευρά, πληροφορήθηκε το γεγονός από την ανακοίνωση του αλβανικού υπουργείου Αμυνας και ζητήθηκαν κάποιες διευκρινίσεις από το ΝΑΤΟ, αλλά, τέτοιες ώρες, τέτοια λόγια...
 
Η συγκεκριμένη ΝΑΤΟϊκή δύναμη φυσικά δεν έχει κάνει το οτιδήποτε για την ανάσχεση των μεταναστευτικών ροών, ενώ ιδιαίτερα περιορισμένος είναι ο αριθμός των μεταναστών που εντοπίζονται από την Νατοϊκή Δύναμη, να κατευθύνονται από την Τουρκία προς τα ελληνικά νησιά και τους οποίους βάσει της συμφωνίας, θα έπρεπε να δεχθεί πίσω η Τουρκία.
 
Απλώς έχουν εγκατασταθεί με την ελληνική υπογραφή και αποδοχή στην "καρδιά" του Αρχιπελάγους και κινούνται εντός των ελληνικών χωρικών υδάτν, ελλιμενίζονται στα ελληνικά λιμάνια και έχουν επιβάλλει ένα είδος προτεκτοράτου στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο.
 
Οχι όμως στο κεντρικό και νότιο γιατί συν τοις άλλοις, αποδέχθηκαν την τουρκική θέση περί "αποστρατικοποιημένων Δωδεκανήσων", ενώ όταν τα ΝΑΤΟϊκά πλοία κινούνται κοντά σε νησιά και βραχονησίδες των οποίων η Τουρκία δεν αναγνωρίζει την ελληνική κυριαρχία αποφεύγουν ακόμα και κλήσεις να κάνουν στο συνοτνιστικό ελληνική κέντρο!
 
Κατ'αυτό τον τρόπο έχουν αποδεχθεί de facto τις τουρκικές θέσεις, μια πολύ δυσάρεστη εξέλιξη, η οποία σε επόμενη φάση θα μπορούσε να γίνει αποδοχή αιτίας πολέμου από την Τουρκία κι εσιβολής της στα Δωδεκάνησα, λόγω της παραβίασης από ελληνικής πλευράς της συνθήκης των Παρισίων.
 
Κανένα από τα σκάφη τα ΝΑΤΟϊκά που συμμετέχουν στην Αποστολή δεν κατέπλευσε σε λιμάνι ελληνικού νησιού, επιβάλλοντας ντε φάκτο τον γνωστό ισχυρισμό περί αποστρατιωτικοποίησης…
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 22 October 2016 | 2:53 pm


Η ΕΥΠ και η EurActiv του Ρουμπάτη, παρακολουθούν τους πάντες, πλήν των... Τούρκων;;;; Γιατί παρακολουθεί την Ευρωπαία Επίτροπο Ανταγωνισμού; Ποιός ο ρόλος του Παναγιώτη Νικολούδη; Γιατί ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, χαρακτηρίζεται ... "παράσιτο της δημοσιογραφίας;" Οι νέες αποκαλύψεις και οι καταγγελίες του Μ. ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑ, σοκάρουν.


Τελικά, τι ρόλο παίζει  EurActiv στην Τουρκική ... "φιλία" με την κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου;
Ποιός είναι ο ουσιαστικός "θεσμικός" της ρόλος;

Και η λέξη "θεσμικός", θα είχε παραληφθεί, αν δεν επρόκειτο για την εταιρεία του διοικητή της ΕΥΠ ΓΙΑΝΝΗ ΡΟΥΜΠΑΤΗ, την οποία, αν δεν με απατά η μνήμη μου,  "απεμπόλησε", όταν έγινε ... γνωστή η σχέση του μαζί της.


Είναι μήπως δουλειά της EurActiv,  η παρακολούθηση της Ευρωπαίας Επιτρόπου Μ. Vestager  και το ταξείδι της στην ... Αμερική;
Το γνωρίζει αυτό, η Ευρωπαία Επίτροπος Ανταγωνισμού, ή μήπως κάποιος πρέπει να την ενημερώσει; Ή μήπως ήταν εντολή της EurActiv, η εντολή παρακολούθησης του Πατριάρχη, του Γκιουλέν και λοιπών πολιτικών και κοινωνικών προσώπων;


Και αυτή τη φορά, οι καταγγελίες του ΜΑΝΩΛΗ ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑ, είναι πολύ σοβαρές και άπτονται της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας, ενώ συμπίπτει με την ... οθωμανίαση και την φιλοτουρκική πολιτική, που ακολουθεί η συγκυβέρνηση των Μπολσεβίκων ΤΣΙΠΡΑ - ΚΑΜΜΕΝΟΥ...


Για να καταλάβουμε κι εμείς και οι αναγνώστες...
Η  EurActiv του Ρουμπάτη, ασκεί κατασκοπεία για λογαριασμό των ... Τούρκων;;;;

Η ΕΥΠ, του ...Ρουμπάτη, παρακολουθεί τους πάντες, πλην των... Τούρκων;;;;


Πληρώνεται δε για τις... υπηρεσίες της, από τους Τούρκους, τους Γάλλους, τους Άγγλους και τους... Κογκολέζους; Ή μήπως οι τελευταίοι δεν πληρώνουν;; 


Ξέρω... θα μου πείτε πως το ερώτημα, είναι πολύ βαρύ, αλλά, στηρίζεται στα στοιχεία και τα ντοκουμέντα που παραθέτει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑΣ.


Ποιός είναι ο ρόλος του Παναγιώτη Νικολούδη, του πρώην Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και πρ. προέδρου της «Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες & της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης;


Γιατί ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑΣ, αποκαλεί "Παράσιτο της δημοσιογραφίας", τον ΚΩΣΤΑ ΒΑΞΕΒΑΝΗ και αναφέρεται σε ... στενές σχέσεις με τον Παναγιώτη Νικολούδη.


Τελικά τι ρόλο έχουν διαδραματίσει όλοι αυτοί;
ΥΠΕΡ  Ή ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ;


Γιατί από τα όσα καταγγέλει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑΣ, για ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, μας φαίνονται...


Ίσως όμως και να πέφτουμε έξω...


Τα συμπεράσματα δικά σας, μετά την ανάγνωση των νέων αποκαλύψεων του ΜΑΝΩΛΗ ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑ. Καλλιόπη Σουφλή

Πηγή  ΑΝΤΙ300

Δημοσιεύθηκε στις 22 October 2016 | 3:49 am


Τα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ, στην εκπομπή "ΑΠΟΚΑΛΥΨΙΣ" με τον ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΖΗΣΗ. Αποκαλύψεις για την ΣΤΕΓΗ ΑΣΤΕΓΩΝ, τους ΡΟΜΑ, και το νέο κόμμα του...μνημονιακού Βελόπουλου (βιντεο)Μια συνέντευξη ποταμός , έξω από τα δόντια... της Καλλιόπης Σουφλή στον Γιάννη Παπαζήση και την Στέλλα Ταμπάκη, του ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ,  για την ΣΤΕΓΗ ΑΣΤΕΓΩΝ, τις ΜΚΟ του κόμματος "ΛΕΥΚΟ", για την "ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ", τους ΡΟΜΑ και τα χαμένα εκατομμύρια των επιδοτήσεων της Ε.Ε., το Κ.Ι.Σ.  και για το νέο κόμμα του μνημονιακού Κυριάκου Βελόπουλου.Μια συνέντευξη, που θα συζητηθεί...
Πηγή και εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 21 October 2016 | 5:03 pm


Η Δούρου, απειλεί με αγωγή, τα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ, αν δεν ανακαλέσουν... Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ... ΜΕ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ. 

 Με φώναξε σήμερα το πρωί, ένας γείτονας... βγήκα έξω...
"Αυτό, ήταν πεταμένο στο δρόμο... έξω από την πόρτα σου"... μου είπε και μου έδωσε έναν φάκελο που στις άκρες του είχε... δυο κομμάτια σιλοτέιπ...


Τον ευχαρίστησα, πήρα τον φάκελλο και μπήκα στο σπίτι μου, να τον διαβάσω με την ... ησυχία μου...


"Μπουγιουρντί"... εξώδικη πρόσκληση, το λένε... από τον δικηγόρο της Ρένας Δούρου... της περιφερειάρχησσας, καλέ... αμαν πια... είναι δυνατόν να μην την γνωρίζετε την ... κυρία;;;... με το οποίο, στην ουσία με απειλεί με αγωγή, αν
δεν ανακαλέσω το σχόλιό μου από αυτή  (http://attikanea.blogspot.gr/2016/09/blog-post_749.html)  την ανάρτηση.

Φέρει ημερομηνία επίδοσης, 23/9/16! 

 Κι όμως είδε ο δικαστικός επιμελητής, πως η πόρτα αυτή, είναι κλεισμένη με αλυσσίδα... και πως υπάρχει δεύτερη πόρτα εισόδου... με γραμματοκιβώτιο... αλλά ο δικαστικός επιμελητής, επέλεξε προφανώς, να πιάσει με... σιλοτέιπ τον φάκελλο... στην κλειστή πόρτα...
Γιατί άραγε;;;;; 
Ν' αφήσω την φαντασία μου να... τρέξει;;;;;

Γράφει λοιπόν που λέτε, ο δικηγόρος της περιφερειάρχησας, τα εξής:

"μεταξύ άλλων αναληθών και καταφρονητικών για την εντολέα μου, και περιφερειάρχη Αττικής κ. Ρένα Δουρου, αναφέρεστε σε αυτήν και με την φράση "Το ... κορίτσι, ξέρει που τα δίνει... δίπλα στον Άκη Τσοχατζόπουλο δεν μαθήτευσε; Δηλαδή, τι περιμένατε;"

Η εν λόγω ανάρτησή σας, έχει γίνει δημόσια, ήτοι ενώπιον τρίτων στους οποίους έχετε διαδώσει εν γνώσει σας ψευδή ισχυρισμό για μένα και συγκεκριμέα, ότι "μαθήτευσα", δίπλα στον Άκη Τσοχαζόπουλο.

Για την αποκατάσταση της τιμής και της υπόληψής μου, πρόκειται να ζητήσω δικαστική προστασία, στρεφόμενη εναντίον σας με αγωγή, ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου, για την χρηματική ικανοποίηση, λόγω ηθικής βλάβης που μου προκαλέσατε".


Έχει και συνέχεια, το... "μπουγιουρντί":

"Ήδη με την απόφαση 1959/2015, που έλαβε ευρύτατη δημοσιότηα στον τύπο και τα ΜΜΕ, το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, υποχρέωσε εναγόμενο (πρώην υπουργό) νακαταβάλλει στην εδώ εξωδίκως δηλούσα, κατόπιν αγωγής της, το ποσόν των 60.000 ευρώ, νομιμοτόκως από την  επίδοση της αγωγής, ως χρηματική ικανοποίηση, λόγω ηθικής βλάβης, καθως και ποσό 2.500 ευρώ, για δικαστικά της έξοδα, επειδή ο εναγόμενος δήλωσε ψευδως σε τηλεοπτική εκπομπή, μεταξύ άλλων, ότι η ενάγουσα ήταν σύμβουλος του Άκη Τσοχατζόπουλου στο Υπουργείο Εθνικής  Άμυνας και ότι παρεπιδημούσε στην αυλή του Άκη Τσοχατζόπουλου, ενώ κρίθηκε, ότι ο εν λόγω ισχυρισμός, ήταν  συκοφαντικός. Το  δικαστήριο, δέχθηκε ότι ουδεμία σχέση έχει ή είχε ποτέ η εδώ εξωδίκως δηλούσα, με τον Άκη Τσοχατζόπουλο. Ο εναγόμενος, έχει ήδη καταβάλλει μέρος του ανωτέρω ποσού, που κρίθηκε από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, ως προσωρινώς εκτελεστό".Και με καλεί ο δικηγόρος της δούρου, εντός δέκα ημερών από την λήψη της παρούσας να αναρτησω νέα ανάρτηση ... και μάλιστα μου υποδεικνύει και το περιεχόμενο...
Ααααα ζητάει ο δικηγόρος, να του κοινοποιήσω και την σχετική εκτύπωση...

Για να δούμε λοιπόν πως... απαιτεί (υποδεικνύει... δηλαδή) η δούρου, δια χειρός του δικηγόρου της, την... οφειλόμενη απάντηση: 


"Η ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΣΟΥΦΛΗ ΑΝΑΚΑΛΕΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΟ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΡΕΝΑΣ ΔΟΥΡΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΛΗΨΗ ΤΗΣ.

Η ανάρτησή μου, κατά την οποία ανέφερα ότι η Ρένα Δούρου, δήθεν μαθήτευσε δίπλα στον Τσοχατζόπουλο,  είναι απολύτως ψευδής και την ανακαλώ για την αποκατάσταση της τιμής και της υπόληψης της θιγόμενης. Η αλήθεια είναι, ότι σύμφωνα με την απόφαση 1959/2015 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, αντίστοιχη αναφορά που εγινε από πολιτικό πρόσωπο σε τηλεοπτικό σταθμό, κρίθηκε απολύτως ψευδής και συκοφαντική και προσβλητική για τη προσωπικότητα της θιγόμενης. 

Με την παρούσα ανάρτηση, αναγνωρίζω ότι ουδέποτε η Τένα Δούρου, συμεργάστηκε με τον Άκη Τσοχατζόπουλο, υπό καμία απολύτως εργασιακή ή άλλη ιδιότητα".

Διαφορετικά θα ασκήσω εναντίον σας αγωγή, ενώπιον του αρμόδιου Πολυμελους Πρωτοδικείου, για την χρηματική ικανοποίηση, λόγω της ηθικής βλάβης που μου προκαλέσατε"Μετά την κοινοποίηση της εξώδικης πρόσκλησης, και πριν γράψω σχετικά, άρχισα να το ψάχνω το θέμα, γιατί αφενός μεν αυτή την εντύπωση είχα για την ρένα δούρου... πως υπήρξε συνεργάτης του τσοχατζόπουλου... αφετέρου όμως, αν η εντύπωσή μου ήταν λανθασμένη, δεν έχω κανένα πρόβλημα να ζητήσω συγνώμη, διευκρινίζοντας όμως, ότι το σχόλιό μου, δεν έγινε εν γνώσει μου ότι ήταν ψευδές... αντιθέτως, είχε βάση δημοσιεύματα του τύπου μεγάλων εφημερίδων.

Για να δούμε λοιπόν μαζί, τι είχε γραφτεί κατά το παρελθόν, για την ρένα δούρου και τις σχέσεις της με το τζοχατζοπουλαίικο...Καλλιόπη Σουφλή1. Ρένα Δούρου: όταν δούλευε στο πλευρό της οικογένειας Τσοχατζόπουλου


  http://www.fimes.gr/2012/06/rena-dourou-tsoxatzopoulos/#ixzz4LqEqkNai

Ποια η σχέση που είχε η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου με τον Άκη Τσοχατζόπουλο, την Αρετή Τσοχατζοπούλου και το Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων;

Η κυρία Ρένα Δούρου διαρρηγνύει τα ιμάτιά της ότι δεν ήξερε ούτε ξέρει τον προφυλακισμένο Ακη Τσοχατζόπουλο. Μια ακόμη όμως σατανική σύμπτωση αποκαλύπτει η «δημοκρατία». 


Αν δεν είναι σατανική σύμπτωση και συνωνυμία, η υπ. βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εντοπίστηκε «αγκαλιά» με την κόρη του κ. Τσοχατζόπουλου Αρετή (που και αυτή είναι προφυλακισμένη) σε ΦΕΚ για τη διοργάνωση αθλητικού συνεδρίου επί υπουργίας ενός ακόμη… παπανδρεϊκού που είχε προσχωρήσει στον Ακη, του Γιώργου Λιάνη.

Η επαφή της Ρένας Δούρου με το σύστημα ΠΑΣΟΚ δεν περιοριζόταν στην «τυχαία», όπως θέλει να την περιγράψει, συνεργασία της με το Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων επί των ημερών του Ακη Τσοχατζόπουλου στο Πεντάγωνο, αλλά φαίνεται ότι είχε διευρυνθεί και σε άλλα υπουργεία, όπως αυτό του υπουργείου Πολιτισμού.


Αυτό τουλάχιστον προκύπτει μέσα από ένα Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως με αριθμό 1600 και ημερομηνία 21 Ιανουαρίου 2003, όπου στην απόφαση για τη «Συγκρότηση εκτελεστικής – οργανωτικής επιτροπής ΝΠΙΔ για προετοιμασία και υλοποίηση του Συνεδρίου “Αθλητισμός και Γυναίκα”» το όνομα της Ρένας Δούρου φιγουράρει σε περίοπτη θέση με αυτό της Αρετής Τσοχατζοπούλου, της Σοφίας Σακοράφα και της Μαρίνας Λαλιώτη, συζύγου του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ.


Αν δεν πρόκειται για προνομιακές σχέσεις, είναι απορίας άξιον με ποια αντικειμενικά και διαφανή κριτήρια επελέγησαν, κυρίως οι Ρένα Δούρου και η Αρετή Τσοχατζοπούλου, ώστε να βρίσκονται στην εκτελεστική και οργανωτική επιτροπή ενός συνεδρίου. Μάλιστα, σε αυτό συμμετείχαν κορυφαίες προσωπικότητες, με αναγνωρισμένη πορεία στον χώρο τους.


Το πρώτο συμπέρασμα που προκύπτει αβίαστα είναι ότι η «συνάντηση» της Αρετης Τσοχατζοπούλου και της Ρένας Δούρου μόνο συμπτωματική δεν ήταν στην προετοιμασία του επίμαχου συνεδρίου, που για τη διεξαγωγή του απαιτήθηκε να συγκροτηθεί και Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου. Εκτός και αν πρόκειται για άλλα πρόσωπα και όχι για την κόρη του Ακη Τσοχατζόπουλου και την πάλαι ποτέ συνεργάτιδά του στο Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων.


Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι το συνέδριο με θέμα «Αθλητισμός και Γυναίκα» επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη από τις 7 έως τις 8 Μαρτίου του 2003, χρονική περίοδο κατά την οποία το κρατικό χρήμα έρεε άφθονο με την περίφημη Πολιτιστική Ολυμπιάδα, που, όπως έλεγαν οι κακές γλώσσες, ήταν ιδέα του τότε υπουργού Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλου.


Στην εκτελεστική και οργανωτική επιτροπή ο Γ. Λιάνης είχε τοποθετήσει την Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ, τη Γιάννα Δεσποτοπούλου, την Κατερίνα Παναγοπούλου και τη Μαρίνα Λαμπράκη – Πλάκα.2.  Ρένα Δούρου: «O κ. Άκης Τσοχατζόπουλος ήταν υπάλληλός μου!»
www.protothema.gr/.../rena-doyroy-o-k-akhs-tsoxatzopoylos-htan-...
 

Τι απαντά η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσιεύματα που την θέλουν να έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με τον πρώην υπουργό 

Έξαλλη δείχνει να είναι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου, έπειτα από δημοσιεύματα που τη θέλουν να έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Με ένα μακροσκελές άρθρο που αναρτήθηκε στην προσωπική της ιστοσελίδα, η βουλευτής εξαπολύει τα βέλη της σε όσα της καταλογίζει η εφημερίδα «Δημοκρατία», για τα περί συνεργασίας της με τον πρώην υπουργό, κατηγορώντας το φύλλο ότι είχε ως σκοπό του να πλήξει τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δεν διστάζει να χαρακτηρίσει τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα «γκεμπελικής έμπνευσης», δυσφημιστικά, υβριστικά, και κίτρινα με «ολοφάνερες πολιτικές σκοπιμότητες».

Αναφερόμενη εν συνεχεία στη «λάσπη», που δέχτηκε, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι οι πολίτες δεν πρέπει να ανέχονται την συκοφάντηση από τα ΜΜΕ « όσων διαφωνούν με αυτά και με τα διαπλεκόμενα συμφέροντα που εκφράζουν». «Σήμερα το «like» ή το «retweet» δεν είναι αθώες κινήσεις: είναι συνειδητές επιλογές με συνέπειες, και ως τέτοιες πρέπει να λογίζονται. Ας το έχουμε όλοι μας υπόψη αυτό», γράφει χαρακτηριστικά.

Με τον τίτλο «Τι κρύβει η Δούρου» και υπότιτλο «Γιατί δεν αναφέρει στο βιογραφικό της τη συνεργασία με το Ινστιτούτο του Άκη», η εφημερίδα αποκαλύπτει ότι η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συνεργαζόταν με το Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων (ΙΑΑ), όταν υπουργοί Άμυνας ήταν ο Άκης Τσοχατζόπουλος και στη συνέχεια, ο Γιάννος Παπαντωνίου.

Σημειώνει δε, ότι η υποψήφια βουλευτής με την Αριστερά, Ρένα Δούρου κρύβει από το βιογραφικό της τη συγκεκριμένη συνεργασία που είχε "με τη χειρότερη περίοδο διαφθοράς και παρακμής των τελευταίων δεκαετιών".

Η κυρία Ρένα Δούρου από την πλευρά της, κλείνοντας το δριμύ κατηγορώ μέσω του καυστικού άρθρου της στην προσωπική της ιστοσελίδα, έστειλε το δικό της μήνυμα στην εφημερίδα σημειώνοντας: «Η λάσπη τους γυρίζει μπούμερανγκ, τους χαρακτηρίζει και εντέλει τους... λερώνει. Αυτούς τους ίδιους τους εμπνευστές της. Τους ηθικούς αυτουργούς της σπίλωσης»


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο της Ρένας Δούρου:


Λίγα 24ωρα πριν κλείσει και η δεύτερη προεκλογική εκστρατεία για τις κρίσιμες εκλογές της 17ης Ιουνίου, «αποκαλύψεις» της εφημερίδας «Δημοκρατία» με έφεραν, ούτε λίγο ούτε πολύ, υπάλληλο του κ. Άκη Τσοχατζόπουλου, την περίοδο που εκείνος ήταν υπουργός Εθνικής Άμυνας κι εγώ μέλος του Ινστιτούτου Αμυντικών Αναλύσεων (ΙΑΑ)! Η πραγματικότητα είναι ότι συνέβαινε το αντίθετο : ο κ. Άκης Τσοχατζόπουλος ήταν υπάλληλός μου και όχι εγώ εκείνου!

Όση αλήθεια περιέχει η παραπάνω πρόταση, άλλη τόση περιείχαν και τα δημοσιεύματα της συγκεκριμένης εφημερίδας, η οποία αφιέρωσε τρία συνεχόμενα δημοσιεύματα στο καθημερινό της φύλλο συν μια ολόκληρη σελίδα στην κυριακάτικη έκδοσή της για την «αποκάλυψη», η οποία όμως ούτε αποκαλυπτικό ούτε τεκμηριωμένο χαρακτήρα έχει: είναι απλά δυσφημιστική, στην προσπάθειά της να εξυπηρετήσει ολοφάνερες πολιτικές σκοπιμότητες. Να πληγεί δηλαδή και μέσω εμού, ο χώρος του ΣΥΡΙΖΑ, του κατ' εξοχήν αντιπάλου της Ν.Δ. στις πρόσφατες εκλογές.

Σήμερα λοιπόν, μετά από τις κρίσιμες εκλογές της 17ης Ιουνίου, κι ενώ ήταν συνειδητή η επιλογή μου να μην παίξω σε ένα επικοινωνιακό παιχνίδι με την απάντησή μου, θεωρώ ότι είναι πλέον η κατάλληλη στιγμή να δώσω τις δέουσες απαντήσεις – πολλώ δε μάλλον που η εφημερίδα ουδέποτε μπήκε στον κόπο να μου ζητήσει την άποψή μου σε όσα ατεκμηρίωτα μου προσάπτει!

Επί της ουσίας λοιπόν.

1ον) Κατηγορούμαι ότι «απέκρυψα» από το βιογραφικό μου τη συνεργασία μου με το Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων, προφανώς γιατί είχα κάτι να κρύψω, δηλαδή τη... συνεργασία μου με τον τότε υπουργό, κ. Άκη Τσοχατζόπουλο! Αντιλαμβάνομαι ότι αυτή η «αποκάλυψη» «δένει» με τα υπόλοιπα προεκλογικά επιχειρήματα της Ν.Δ. σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δήθεν συνεργάζεται με το... βαθύ ΠΑΣΟΚ, κ.ο.κ. Ωστόσο θεωρώ βασική αρχή το να μην συγχέουμε την κομματική προπαγάνδα με τη δημοσιογραφία. Για τον απλούστατο λόγο ότι:
 α) σε ένα βιογραφικό 50 λέξεων, είναι φυσικό να κάνει κανείς επιλογές και προτίμησα, λόγω της υποψηφιότητάς μου, να δώσω έμφαση στις πολιτικές, κινηματικές μου δράσεις και όχι στις επαγγελματικές. 

Έτσι, με την ίδια λογική «απέκρυψα» το γεγονός ότι συνεργάστηκα με διαφημιστικές εταιρίες, από τις πιο σημαντικές του χώρου, «απέκρυψα» τα βραβεία, τις υποτροφίες ή το μεταπτυχιακό μου στην Ανάλυση Πολιτικού Λόγου κι Ιδεολογίας. 

β) Αν πράγματι ήθελα να αποκρύψω τη συμμετοχή μου στο ΙΑΑ, δεν θα είχα ανεβάσει δύο (2) φωτογραφίες από συνεδρίασή του, με δική μου συμμετοχή, στην ιστοσελίδα μου, με δημόσια πρόσβαση για όλους, από όπου τις αλίευσε η εφημερίδα για να στηρίξει το δήθεν αποκαλυπτικό της ρεπορτάζ.

2ον) Το γεγονός ότι μετείχα ως πολιτική αναλύτρια, και μάλιστα με την ευθύνη εκπόνησης εργασιών, στο ΙΑΑ, που είναι ένα ερευνητικό, επιστημονικό Ινστιτούτο, υπό την εποπτεία του ΥΠΕΘΑ, συνιστά μια μένα τιμή, καθώς σε αυτό μετείχαν πανεπιστημιακοί, καταξιωμένοι επιστήμονες, όλων των πεποιθήσεων, καθηγητές και διπλωμάτες, με στόχο την τεκμηριωμένη ενημέρωση όχι μόνο του υπουργείου αλλά όλων των κομμάτων του ελληνικού κοινοβουλίου καθώς και της Προεδρίας της Δημοκρατίας. Και ας μη θεωρηθεί ότι η συμμετοχή (και οι εργασίες) συνεπαγόταν, όπως άφηναν να εννοηθούν το δημοσιεύματα, υψηλές αμοιβές... Αντιθέτως... Η πληρωμή γινόταν με «μπλοκάκι» (έλαβα μάλιστα και περαίωση για αυτό), σαν να ήμουν ελεύθερος επαγγελματίας, και πρέπει να παρατηρήσει κανείς εδώ τις ελαστικές σχέσεις εργασίας που επέβαλλε για πρώτη φορά το ΠΑΣΟΚ στο δημόσιο...


«Αλίμονο αν αντιμετωπίζουμε τα αυτοδύναμα επιστημονικά ινστιτούτα των ελληνικών υπουργείων ως κομματικά ενεργούμενα του εκάστοτε υπουργού! Δηλαδή να υποθέσω ότι επί ΝΔ όσοι υπηρέτησαν στο εν λόγω ινστιτούτο ήταν κομματικά ενεργούμενα του εκάστοτε υπουργού; Μόνο πανικόβλητος νους μπορεί να εφεύρει τέτοιες σχέσεις. Πρόκειται για φθηνές πρακτικές με φθηνά αποτελέσματα που φθηναίνουν τον πολιτικό διάλογο», σημείωνα στη συνέντευξη που έδωσα στην εφημερίδα CityPress, στις 13 Ιουνίου 2012.

3ον) Η εφημερίδα συνέχισε τις «αποκαλύψεις», φέρνοντας στη δημοσιότητα συμμετοχή μου το 2003 σε Οργανωτική Επιτροπή για τη διοργάνωση συνεδρίου, υπό την αιγίδα του τότε υπουργού Πολιτισμού Γ. Λιάνη, με θέμα «Γυναίκα και Αθλητισμός». Στην ίδια επιτροπή, μετείχε και η κόρη του κ. Α. Τσοχατζόπουλου, Αρετή! Άρα; Βλ. επανάληψη του επιχειρήματος της 1ης παρατήρησης... Στο σημείο αυτό, αν δεν σπιλωνόταν η υπόληψή μου, το θέμα θα ήταν απλά γελοίο, καθώς η εφημερίδα εσκεμμένα παραλείπει να παραθέσει τα ονόματα (όπως αυτά περιλαμβάνονται στο σχετικό ΦΕΚ) και των άλλων κυριών που μετείχαν στην ίδια Επιτροπή, χωρίς, υποθέτω, να έχουν στενές σχέσεις με την οικογένεια Τσοχατζόπουλου. Ενδεικτικά αναφέρω τις κυρίες: Ειρήνη Παππά, Βούλα Πατουλίδου, Άννα Βερούλη, Σοφία Σακοράφα, Φάνη Πάλλη – Πετραλιά, Αγάπη Βαρδινογιάννη, Μαρίνα Λαμπράκη – Πλάκα, Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ, Γιάννα Δεσποτοπούλου, κ.α... Περισσότερα λόγια δεν χρειάζονται, νομίζω...

Εν κατακλείδι: πρόκειται για δημοσιεύματα δυσφημιστικά, κατασκευασμένα, με στόχο να πληγεί ο ΣΥΡΙΖΑ και το ελπιδοφόρο, αντιμνημονιακό μήνυμά του στην πολιτική σκηνή. Έχουσιν γνώσιν οι φύλακες. Δεν παύει όμως, τέτοιου είδους κίτρινα δημοσιεύματα να συνιστούν ντροπή για τον δημοσιογραφικό χώρο, να υποβαθμίζουν τον δημοκρατικό διάλογο, να περιφρονούν τους στοιχειώδεις κανόνες του.

Στο σημείο αυτό τίθεται – και κατά τη γνώμη μου αυτό ίσως να είναι και το σημαντικότερο – ένα θέμα που αφορά στην ίδια τη λειτουργία της Δημοκρατίας και στο σεβασμό της από τα ΜΜΕ. Διότι είναι διαφορετική η άσκηση, όσο σκληρή κι αν είναι αυτή, κριτικής σε ένα πολιτικό πρόσωπο και διαφορετικός ο ατεκμηρίωτος διασυρμός του, με τρόπο ώστε σήμερα, π.χ. να βρίθουν ένα σωρό ιστοσελίδες ακροδεξιού προσανατολισμού από την... αναπαραγωγή του υβριστικού, δυσφημιστικού, κίτρινου, ατεκμηρίωτου σε βάρος μου δημοσιεύματος της εφημερίδας. Σήμερα, που τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λειτουργούν με αδιαμεσολάβητο τρόπο, αναπαράγοντας σε χρόνο ρεκόρ και χωρίς καμία αίσθηση της στοιχειώδους δημοσιογραφικής δεοντολογίας (π.χ. της ανάγκης διασταύρωσης), το όποιο δημοσίευμα θεωρηθεί ότι είναι α) αρκούντως προκλητικό β) τολμηρό γ) πικάντικο δ) όλα τα προηγούμενα μαζί, η όποια προσωπική (με την έννοια της υπονόμευσης) επίθεση, παίρνει τη μορφή χιονοστιβάδας. Στην περίπτωσή μου λοιπόν έχει αναπαραχθεί άπειρες φορές το συκοφαντικό δημοσίευμα που με εμφανίζει μέρος του συστήματος, να σιτίζομαι στο περιβάλλον του κ. Α. Τσοχατζόπουλου, να διαθέτω προβληματική επαγγελματική παρουσία (αλίμονο, πώς είναι δυνατόν να προσελήφθην στη βάση του... βιογραφικού μου;) και, να χρησιμοποιώ διγλωσσία, με τις πράξεις μου να αναιρούν το δημόσιο λόγο μου. Συνιστούν αυτά «κριτική»; Σπίλωση χαρακτήρα, ναι. Κατασυκοφάντηση πολιτικού αντιπάλου, σίγουρα. Καταβαράθρωση των δημοκρατικών αξιών, αναμφισβήτητα.

Και πέραν των ευθυνών εκείνων που βρίσκονται πίσω από τα ΜΜΕ που καταφεύγουν, εν γνώσει των συνεπειών και της άκριτης αναπαραγωγής των ασύστολων ψευδών τους, σε τέτοιες μεθόδους, τίθεται και το ζήτημα της ευθύνης των πολιτών. Γιατί τελικά τι είδους ανθρώπους θέλουμε στα βουλευτικά έδρανα; Εκπροσώπους των κομματικών σωλήνων και των κομματικών μηχανισμών, που δεν έχουν βγει ούτε μία μέρα στην αγορά για μεροκάματο, που δεν έχουν καταθέσει ούτε μία φορά το βιογραφικό τους για πρόσληψη, που δεν έχουν γνωρίσει τι θα πει να στέκεσαι στην ουρά του Ταμείου Ανεργίας; «Ατσαλάκωτα» στελέχη σαν εκείνα που από το πρωί ως το βράδυ «παίζουν» με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όχι παραγωγικά / ενημερωτικά αλλά επιχειρώντας να διασπείρουν ψεύδη, να σπιλώσουν υπολήψεις, να αναπαραγάγουν ό,τι πιο βορβορώδες μπορούν να σκεφθούν σε βάρος εκείνων που θεωρούν πολιτικούς τους αντιπάλους; Γιατί αυτός είναι και ο τρόπος που αντιλαμβάνονται την πολιτική: όχι ως αντιπαράθεση επιχειρημάτων, κατάθεση προτάσεων και ανταλλαγή απόψεων, αλλά ως ένα παιχνίδι όπου όλα τα κτυπήματα επιτρέπονται και κυρίως εκείνα κάτω από τη ζώνη. Τα βρώμικα και τα ύπουλα. Με μία προϋπόθεση βέβαια: ότι θα είναι αυτοί που θα τα εκτοξεύουν και ποτέ εκείνοι που θα τα δέχονται... Οι πολίτες δεν μπορούν να μένουν λοιπόν «αθώοι του αίματος», επιτρέποντας ή ανεχόμενοι τη σπίλωση και την κατασυκοφάντηση εκ μέρους ΜΜΕ, όσων διαφωνούν με αυτά και με τα διαπλεκόμενα συμφέροντα που εκφράζουν. Οι πολίτες έχουν έτσι και αυτοί τις ευθύνες τους σε αυτό το κύμα παραπληροφόρησης που με εμφανίζει πλέον να έχω πατέρα βιομήχανο ή μεγαλοστέλεχος του ΠΑΣΟΚ ή να είμαι τμήμα του συστήματος επειδή εργάστηκα στο Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων! Σήμερα το «like» ή το «retweet» δεν είναι αθώες κινήσεις: είναι συνειδητές επιλογές με συνέπειες, και ως τέτοιες πρέπει να λογίζονται. Ας το έχουμε όλοι μας υπόψη αυτό.

Δεν έχω ψευδαισθήσεις: οι «εγκέφαλοι» της δυσφημιστικής σε βάρος μου επίθεσης, ενήργησαν συνειδητά, καταπατώντας κάθε είδους δημοσιογραφική δεοντολογία, στο βωμό κομματικών σκοπιμοτήτων. Η μέθοδος είναι παλιά, γκεμπελικής έμπνευσης και δοκιμασμένη. Έχω ωστόσο να τους στείλω ένα μήνυμα: η λάσπη τους γυρίζει μπούμερανγκ, τους χαρακτηρίζει και εντέλει τους... λερώνει. Αυτούς τους ίδιους τους εμπνευστές της. Τους ηθικούς αυτουργούς της σπίλωσης.

Προσωπικά θα συνεχίσω τον αγώνα μου, με τα μέσα που έχω επιλέξει, δηλαδή τον δημοκρατικό διάλογο και την αντιπαράθεση με επιχειρήματα, για όσα πιστεύω ότι πρέπει να αλλάξουν σήμερα, στη κρίσιμη συγκυρία που βιώνουμε, στην πολιτική και την κοινωνία. Θα συνεχίσω να θίγω κατεστημένα, διαπλεκόμενα συμφέροντα, γνωρίζοντας εκ των προτέρων, ότι θα προκαλώ τη σπασπωδική, συκοφαντική αντίδρασή τους. Αν νομίζουν ότι θα σωπάσω, ματαιοπονούν!


3. Τι κρύβει η Ρένα Δούρου...

http://www.press-gr.com/2012/06/blog-post_6589.html

Από το http://www.dimokratianews.gr.

Ενα από τα «νέα και άφθαρτα» πρόσωπα που προβάλλει, με κάθε αφορμή, ο Αλέξης Τσίπρας -στην προσπάθειά του να καταλάβει την εξουσία και να γίνει πρωθυπουργός- είναι η Ρένα Δούρου, η οποία εξελέγη μάλιστα στις 6 Μαΐου και βουλευτής Β΄ Αθηνών. Η κυρία Δούρου δεν χάνει καμιά ευκαιρία και η ίδια για να κατακεραυνώνει το «σάπιο πολιτικό σύστημα» της Μεταπολίτευσης, με το οποίο, όπως λέει, δεν είχε οποιαδήποτε σχέση.

Είναι όμως έτσι; Ή μήπως η νεαρή βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ κρύβει κάτι -τουλάχιστον από το επίσημο βιογραφικό της- που τη συνδέει με τη χειρότερη περίοδο διαφθοράς και παρακμής των τελευταίων δεκαετιών; Με το ΠΑΣΟΚ (του 2000-2004) του Ακη Τσοχατζόπουλου, του Γιάννου Παπαντωνίου και του Κώστα Σημίτη...


Για την ακρίβεια, η κυρία Δούρου -σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες της «δημοκρατίας»- ξεκίνησε να συνεργάζεται με το Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων (ΙΑΑ) του υπουργείου Εθνικής Αμυνας την περίοδο που επικεφαλής του ήταν ο (προφυλακισμένος σήμερα για τις μίζες στον Κορυδαλλό) κ. Τσοχατζόπουλος. 

Η συνεργασία αυτή συνεχίστηκε και όταν πήρε τη σκυτάλη του υπουργείου ο Γιάννος Παπαντωνίου. 

Επικεφαλής στο ινστιτούτο αυτό, για το οποίο έχουν γραφτεί κατά καιρούς πολλά, είχε υπάρξει και ο εκλεκτός της οικογένειας Παπανδρέου Δημήτρης Χαλκιώτης, ο οποίος στη συνέχεια ορίστηκε διευθυντής του Ιδρύματος Ανδρέα Γ. Παπανδρέου και γενικός γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.


Ρόλος αναλύτριας


Η σημερινή βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία εμφανίζεται και ως ένα από τα μαχητικότερα στελέχη του κόμματος, είχε αναλάβει ρόλο αναλύτριας της τουρκικής πολιτικής από το 2001 και μετά, περίοδο κατά την οποία (προδήλως συμπτωματικά) ο κ. Τσοχατζόπουλος κατηγορείται ότι είχε κλιμακώσει τις «δραστηριότητές» του γύρω από τις εξοπλιστικές και αμυντικές προμήθειες με τις μίζες (όπως τώρα αποκαλύπτεται) εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.


Το γεγονός ότι η κυρία Δούρου είχε αυτή τη συνεργασία δεν είναι προφανώς από μόνο του επιλήψιμο. Οπως δεν είναι και για οποιονδήποτε άλλο επιστήμονα ή εργαζόμενο στους φορείς του υπουργείου, που εκτελούσε ευσυνείδητα τα καθήκοντά του. 

Το αξιοπερίεργο όμως είναι ότι -αν και πολιτικό πρόσωπο- έχει αποφύγει να συμπεριλάβει αυτή την πτυχή της επαγγελματικής δραστηριότητάς της στο βιογραφικό της, όπου απλώς δηλώνει «σύμβουλος εκδόσεων». 


Σε μια τέτοια περίοδο, ως κορυφαίο στέλεχος ενός κόμματος που διεκδικεί την εξουσία («καταγγέλλοντας» μάλιστα όσους κυβέρνησαν έως τώρα και ευαγγελιζόμενο τη διαφάνεια), δεν όφειλε να μην κρατάει τέτοια μυστικά που έχουν πολιτικό ενδιαφέρον και αντίκτυπο;


Αλλωστε, ο σάλος που έχει ξεσηκωθεί το τελευταίο διάστημα για την προσχώρηση πρώην στενών συνεργατών του Ακη Τσοχατζόπουλου, όπως ο Αντ. Κοτσακάς, στον ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί ένα πρόσθετο θέμα που θα έπρεπε να έχει λάβει υπόψη της η -πολύ ευαίσθητη για σειρά άλλων θεμάτων- βουλευτής.

Οι μελέτες με τις οποίες ασχολούνταν η κυρία Δούρου (όπως και άλλοι) είχαν στόχο -σύμφωνα τουλάχιστον με το αιτιολογικό τους- να βοηθούν τον εκάστοτε υπουργό Εθνικής Αμυνας και το επιτελείο του για τις γεωστρατηγικές αλλαγές και ισορροπίες. 

Οι επιστημονικές γνώσεις που χρειάζονταν ήταν βέβαια σημαντικές, αλλά η κυρία Δούρου τότε βρισκόταν σε πολύ νεαρή ηλικία και είναι άγνωστο αν διέθετε την απαιτούμενη εμπειρία. 

Υπολογίζεται ότι ήταν 26-27 ετών, δεδομένου ότι στο βιογραφικό της δεν αναφέρει έτος γέννησης. 

Επίσης έχει ενδιαφέρον ότι είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών, απ’ όπου πήρε το πτυχίο της το 1997. 

Και όπως αναφέρει, «συνέχισε τις σπουδές της στη Γαλλία, στην Τουρκία και την Αγγλία. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στις Πολιτικές Επιστήμες».

Τα τελευταία χρόνια η κυρία Δούρου είναι μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και υπεύθυνη Ευρωπαϊκής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρούμενη μάλιστα «υπαρχηγός» του κ. Τσίπρα για τα θέματα αυτά. Αυτό φάνηκε και από το γεγονός ότι τον συνόδευε μαζί με τον Μανώλη Γλέζο στην πρόσφατη επίσκεψή του στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας (!), όπως και στη συνάντησή του με τους πρεσβευτές των χωρών του G20. 

Σε περίπτωση που κερδίσει μάλιστα τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ και σχηματιστεί «κυβέρνηση της Αριστεράς», θεωρείται βέβαιο ότι ο κ. Τσίπρας θα της αναθέσει θώκο, είτε στο υπουργείο Εξωτερικών είτε στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας.

4. Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο δυνατό

June 14, 2012


 

Την θυμάστε βέβαια την άσπιλη και αμόλυντη πασιονάρια του ΣΥΡΙΖΑ,Ρένα Δούρου,η οποία έγινε γνωστή από τις τηλεοπτικές τις προκλήσεις εις βάρος πολιτικών αντιπάλων ;

Τώρα τελευταία ασπασχόλησε το πολιτικό ρεπορτάζ και για το ότι κρύβει από το βιογραφικό της την συνεργασία της με το Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων επί Ακη Τσοχατζόπουλου στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης.
Φαίνεται ότι είχε ιδιαίτερες γνώσεις και στον τομέα οργάνωσης εκδηλώσεων του υπουργείου Πολιτισμού.
Πάντα επί ΠΑΣΟΚ εννοείται.

Σας παρακαλούμε να προσέξετε τα ονόματα των ανθρώπων με τα οποία συνεργάστηκε.
Αντιγράφουμε από την ιστοσελίδα antinews
Η κυρία Ρένα Δούρου διαρρηγνύει τα ιμάτιά της ότι δεν ήξερε ούτε ξέρει τον προφυλακισμένο Ακη Τσοχατζόπουλο. Μια ακόμη όμως σατανική σύμπτωση αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Δημοκρατία». Αν δεν είναι σατανική σύμπτωση και συνωνυμία, η υπ. βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εντοπίστηκε «αγκαλιά» με την κόρη του κ. Τσοχατζόπουλου Αρετή (που και αυτή είναι προφυλακισμένη) σε ΦΕΚ για τη διοργάνωση αθλητικού συνεδρίου επί υπουργίας ενός ακόμη… παπανδρεϊκού που είχε προσχωρήσει στον Ακη, του Γιώργου Λιάνη.

Η επαφή της Ρένας Δούρου με το σύστημα ΠΑΣΟΚ δεν περιοριζόταν στην «τυχαία», όπως θέλει να την περιγράψει, συνεργασία της με το Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων επί των ημερών του Ακη Τσοχατζόπουλου στο Πεντάγωνο, αλλά φαίνεται ότι είχε διευρυνθεί και σε άλλα υπουργεία, όπως αυτό του υπουργείου Πολιτισμού.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει μέσα από ένα Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως με αριθμό 1600 και ημερομηνία 21 Ιανουαρίου 2003, όπου στην απόφαση για τη «Συγκρότηση εκτελεστικής – οργανωτικής επιτροπής ΝΠΙΔ για προετοιμασία και υλοποίηση του Συνεδρίου “Αθλητισμός και Γυναίκα”» το όνομα της Ρένας Δούρου φιγουράρει σε περίοπτη θέση με αυτό της Αρετής Τσοχατζοπούλου, της Σοφίας Σακοράφα και της Μαρίνας Λαλιώτη, συζύγου του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ.

Αν δεν πρόκειται για προνομιακές σχέσεις, είναι απορίας άξιον με ποια αντικειμενικά και διαφανή κριτήρια επελέγησαν, κυρίως οι Ρένα Δούρου και η Αρετή Τσοχατζοπούλου, ώστε να βρίσκονται στην εκτελεστική και οργανωτική επιτροπή ενός συνεδρίου.

Μάλιστα, σε αυτό συμμετείχαν κορυφαίες προσωπικότητες, με αναγνωρισμένη πορεία στον χώρο τους. Το πρώτο συμπέρασμα που προκύπτει αβίαστα είναι ότι η «συνάντηση» της Αρετης Τσοχατζοπούλου και της Ρένας Δούρου μόνο συμπτωματική δεν ήταν στην προετοιμασία του επίμαχου συνεδρίου, που για τη διεξαγωγή του απαιτήθηκε να συγκροτηθεί και Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου. Εκτός και αν πρόκειται για άλλα πρόσωπα και όχι για την κόρη του Ακη Τσοχατζόπουλου και την πάλαι ποτέ συνεργάτιδά του στο Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι το συνέδριο με θέμα «Αθλητισμός και Γυναίκα» επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη από τις 7 έως τις 8 Μαρτίου του 2003, χρονική περίοδο κατά την οποία το κρατικό χρήμα έρεε άφθονο με την περίφημη Πολιτιστική Ολυμπιάδα, που, όπως έλεγαν οι κακές γλώσσες, ήταν ιδέα του τότε υπουργού Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλου.

Στην εκτελεστική και οργανωτική επιτροπή ο Γ. Λιάνης είχε τοποθετήσει την Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ, τη Γιάννα Δεσποτοπούλου, την Κατερίνα Παναγοπούλου και τη Μαρίνα Λαμπράκη – Πλάκα.
Αξια προφανώς η κυρία Ρένα Δούρου που εκπροσωπεί τη “νέα πολιτική δύναμη” που θα σώσει τη χώρα.

Φανταζόμαστε ότι πέρα από την ομάδα του Ακη Τσοχατζόπουλου που πλέον δίνει τη μάχη για την “πρόοδο” της χώρας από το μετερίζι του ΣΥΡΙΖΑ, τον παραπάνω ισχυρισμό θα επιβεβαιώνουν και ένα σωρό πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ που πλέον στηρίζουν τους ακροαριστερούς κρατιστές του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την κυρία Λούκα Κατσέλη του “λεφτά υπάρχουν” έως τον αγωνιστή της ΓΕΝΟΠ κύριο Φωτόπουλο…
Posted in Αριστερή αλητεία, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ | 1 Comment »

πηγή4.  ΠΡΩΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΑΚΗ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ Η ΟΞΥΖΕΝέ ΨΥΧΡΟΛΟΥΣΜΕΝΗ ΔΟΥΡΟΥ ΠΟΥ ΦΟΒΑΤΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΕΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 500 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ...ΤΗ ΣΤΙΓΜΉ ΠΟΥ Η ΙΔΙΑ, ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΑ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΑ ΠΡΩΗΝ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΗΣ, ΜΑΣ ΠΗΓΑΝ 1500 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ!!!

Δούρου εάν δεν είχες καμία σχέση με τις λαμογιές του Άκη και των άλλων διεφθαρμένων Σοσια-ληστών του ΠΑΣΟΚ που μας πήγαν πίσω 1500 χρόνια, γιατί αποκρύπτεις από το βιογραφικό σου την πρώην θέση σου στο Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων (ΙΑΑ) του Υπουργείου Αμύνης επί Άκη; Καθαρός ουρανός φοβάται τις αστραπές;
 
Συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου η Ρένα Δούρου!!!

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συνεργαζόταν με το Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων (ΙΑΑ) όταν υπουργοί Άμυνας ήταν ο Άκης Τσοχατζόπουλος και στη συνέχεια ο Γιάννος Παπαντωνίου, αποκαλύπτει η εφημερίδα «Δημοκρατία».


Με τίτλο «Τι κρύβει η Δούρου» και υπότιτλο «Γιατί δεν αναφέρει στο βιογραφικό της τη συνεργασία με το Ινστιτούτο του Άκη» η εφημερίδα αναφέρει ότι η Ρένα Δούρου κρύβει από το βιογραφικό της τη συγκεκριμένη συνεργασία που είχε «με τη χειρότερη περίοδο διαφθοράς και παρακμής των τελευταίων δεκαετιών, με το ΠΑΣΟΚ του Άκη, του Γιάννου Παπαντωνίου και του Κώστα Σημίτη». 


 Ήταν δηλαδή συνεργάτης αυτών που μας πήγαν 1500 χρόνια πίσω και τολμάει να λέει πως η Χρυσή Αυγή θα μας πάει 500 χρόνια πίσω!!!!

«Η κυρία Δούρου δεν χάνει καμιά ευκαιρία για να κατακεραυνώσει το «σάπιο πολιτικό σύστημα» της Μεταπολίτευσης, με το οποίο, όπως λέει, δεν είχε οποιαδήποτε σχέση. Είναι όμως έτσι;» γράφει η εφημερίδα.


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η Ρένα Δούρου είχε αναλάβει ρόλο αναλύτριας της τουρκικής πολιτικής από το 2001 και μετά, περίοδο κατά την οποία ο κ. Τσοχατζόπουλος κατηγορείται ότι είχε κλιμακώσει τις δραστηριότητες του γύρω από τις εξοπλιστικές και αμυντικές προμήθειες από τις μίζες εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.


«Το γεγονός ότι η κυρία Δούρου είχε αυτή τη συνεργασία δεν είναι προφανώς από μόνο του επιλήψιμο. Όπως δεν είναι και για οποιονδήποτε άλλο επιστήμονα ή εργαζόμενο στους φορείς του υπουργείου που εκτελούσε ευσυνείδητα τα καθήκοντά του. Το αξιοπερίεργο όμως είναι ότι αν και είναι πολιτικό πρόσωπο έχει αποφύγει να συμπεριλάβει αυτή την πτυχή της επαγγελματικής δραστηριότητάς της στο βιογραφικό της, όπου απλώς δηλώνει «σύμβουλος εκδόσεων», αναφέρει η εφημερίδα.


Και καταλήγει: «Σε μια τέτοια περίοδο, ως κορυφαίο στέλεχος ενός κόμματος που διεκδικεί την εξουσία (καταγγέλλοντας μάλιστα όσους κυβέρνησαν έως τώρα και ευαγγελιζόμενο τη διαφάνεια) δεν όφειλε να μην κρατάει τέτοια μυστικά που έχουν πολιτικό ενδιαφέρον και αντίκτυπο; Άλλωστε, ο σάλος που έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα για την προσχώρηση πρώην στενών συνεργατών του Άκη Τσοχατζόπουλου, όπως ο Αντ. Κοτσακάς, στον ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί ένα πρόσθετο θέμα που θα έπρεπε να είχε λάβει υπόψιν της η πολύ ευαίσθητη για σειρά άλλων θεμάτων βουλευτής».


ΠΗΓΗ : Newsbomb 
http://ygro-pyr.blogspot.gr/2012/06/500.html

 5. Τί προηγήθηκε της κλωτσοπατινάδας στον ΑΝΤ1


 https://national-pride.org/2012/06/07/%CF%84%CE%AF-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B7%CE%B3%CE%AE%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%BB%CF%89%CF%84%CF%83%CE%BF%CF%80%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BD%CE%AC%CE%B4%CE%B1%CF%82-%CF%83%CF%84/

Ας δούμε πως κλιμακώθηκε το όλο επεισόδιο με τις ακριβείς διατύπωσεις και των τριών εμπλεκομένων πλευρών (Κασιδιάρη, Κανέλλη, Δούρου).

ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Στη Χρυσή Αυγή μιλάς για τους χωροφύλακες του 1910; Άσε, εμείς είμαστε οι μόνοι που έχουμε παίξει ξύλο με τους χωροφύλακες
ΚΑΝΕΛΗ: Με γερμανοτσολιάδες δε θα μιλήσω εγώ το 2012ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Ο ΣΥΡΙΖΑ βγαίνει και λέει για αφοπλισμό των ΜΑΤ. Μη λες για χωροφύλακες σε μένα.
ΚΑΝΕΛΗ: Ούτε εσύ σε μένα για ΚΝΑΤ. Δεν υπερασπίστηκες τη Δημοκρατία

ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Είμαστε οι μόνοι που έχουμε πάει κόντρα σε αυτό το σύστημα εξουσίας. Όταν ρώτησαν την Παπαρήγα αν συνεργάζεται με την Αστυνομία, αντί να τους καταγγείλει για προβοκάτορες έλεγε άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε. Συνεργαστήκατε; Να δούμε τα πλάνα

ΚΑΝΕΛΗ: Είσαι καλά μωρέ; Δεν ασχολούμαι με φασισταριά και πουσταριά

ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Δεν ασχολείσαι με φασισταριά παλιοκουμμούνι

ΔΟΥΡΟΥ: Πήρατε αναβολή;

ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Πήρα λόγω παρέλευσης του ωραρίου. Ποιο είναι το πρόβλημά σου που πήρα αναβολή; Με τους παλιορουφιάνους; Που είναι μια ρουφιάνα από το κόμμα σου και μας σύρει στα δικαστήρια; Κυρία Δούρου, αναφερθήκατε σε ένα θέμα προσωπικό

ΔΟΥΡΟΥ: Πέρα από την κρίση της οικονομίας έχει κρίση Δημοκρατίας. Ξέρετε ποια είναι η κρίση της Δημοκρατίας; Είναι να έχουμε στο ελληνικό κοινοβούλιο άνθρωποι που θα πάνε τη χώρα 500 χρόνια πίσω

ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Άντε βρε νούμερο (και πέταξε το ποτήρι με το νερό) που θα πάμε 500 χρόνια πίσω τη χώρα. Αεί στο διάολο

ΚΑΝΕΛΗ: Σήκω φύγε από ‘δω

…Και σηκώνεται όρθια και τον κτυπάει στο κεφάλι ενώ αυτός ήταν καθισμένος με ένα φάκελο ή μια εφημερίδα που κρατούσε! Τα υπόλοιπα τα ξέρουμε.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

 πηγή

 


6. «ΜΙΣΟΣ και ΜΕΝΟΣ» ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΙΣ...ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ...!!!

«ΕΠΙΔΡΟΜΗ και ΔΙΑΛΥΣΗ» ΤΟΥ ΥΠ.ΕΘ.Α. ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΟΙ...ΤΣΙΠΡΟΣΥΡΙΖΑΙΟΙ...!!!

Τις υποβόσκουσες έριδες και τον φατριασμό στην ομάδα Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ έφερε στην επιφάνεια η παρουσίαση του αμυντικού προγράμματος του Τσιπρο-αριστερού κόμματος, την περασμένη εβδομάδα. 
Η πρώτη εντύπωση είναι ότι η φατρία των αποστράτων κονταροχτυπιέται με τους εμπειρογνώμονες ακαδημαϊκής προελεύσεως για το ποιος θα έχει το «πάνω χέρι» στην επιδρομή που σχεδιάζουν στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης.

Ομως και οι δύο αυτές κατηγορίες αποτελούνται από πρόσωπα που στη μεγάλη πλειονότητά τους ευεργετήθηκαν από το ΠΑΣΟΚ, επί των ημερών του οποίου είτε βρίσκονταν σε σημαντικές θέσεις είτε εξασφάλιζαν συνεργασίες εισπράττοντας αμοιβές για μελέτες που δεν αξιοποιήθηκαν πουθενά και που ήταν, ως επί το πλείστον, άχρηστες ή έστω περιττές για το στρατιωτικό σύστημα. 
********
Το γεγονός αυτό τις φέρνει σε αντίθεση με τον σκληρό πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ, με το βασικό δηλαδή 4% που αντιμετωπίζει με καχυποψία όλους όσοι ασχολούνται με την άμυνα. 
********
Αρκετά έξυπνα κράτησε τον εαυτό της έξω από την αντιπαράθεση αυτή η Ρένα Δούρου, η οποία επικεντρώθηκε στα θέματα εξωτερικής πολιτικής (και τώρα στην Περιφέρεια Αττικής), προσπαθώντας να αφήσει να ξεχαστεί η συμμετοχή της στο Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων (ΙΑΑ) του Ακη Τσοχατζόπουλου, έναν οργανισμό που παρήγαγε κατά κόρον μελέτες και αναλύσεις, τις οποίες τα Γενικά Επιτελεία χαρακτήριζαν «αέρα κοπανιστό».
********
Τον τόνο της αντιπαραθέσεως έθεσε προχθές η «Εφημερίδα των Συντακτών», με μια πρωτοφανή προσωπική επίθεση στον έναν από τους εμπειρογνώμονες που παρουσίαζαν το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, τον καθηγητή Κώστα Γρίβα, στο βιογραφικό του οποίου θα βρεθούν επίσης σχέσεις με εργασίες του ΙΑΑ.
******** 
Ομως, οι κατηγορίες που εξαπολύονται εναντίον του δεν έχουν να κάνουν με αυτό. 
Οι πατριωτικές θέσεις που είχε εκφράσει κατά το παρελθόν ανασύρθηκαν για να χαρακτηριστεί «ακροδεξιός» με «αντιμεταναστευτικές θέσεις».
********
Εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι πρόκειται για ένα μόνο επεισόδιο της εσωτερικής διαμάχης, μια και σε πρώτη φάση είχε διαφανεί ότι στην κούρσα προηγούνται οι ακαδημαϊκοί. 
********
Αυτό τουλάχιστον ήταν το συμπέρασμα όσων παρακολούθησαν την παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι άκουσαν θεωρητικές και ανεδαφικές απεραντολογίες, τη στιγμή κατά την οποία διάφοροι απόστρατοι που κινούνται στον πολιτικό αυτό χώρο παρέμεναν επιδεικτικά έξω από την αίθουσα. 
Μοναδική εξαίρεση ο Γιάννης Ταφύλλης, ο οποίος, από ό,τι φάνηκε, είχε συνταχθεί με την πλευρά των ακαδημαϊκών και γι’ αυτό είχε τον πρώτο λόγο στην παρουσίαση.
********
Οσο για τον πολιτικό πυρήνα, εκεί τα πράγματα είναι απλά. 
********
Το μόνο που γνωρίζουν είναι ότι θέλουν να βγάλουν το μένος τους κατά του στρατεύματος με διαλυτικές κινήσεις τις οποίες επενδύουν με συνθηματολογία του τύπου «δημοκρατικός και κοινωνικός έλεγχος». 
ΥΠΟΤΙΜΗΤΙΚΟ ΣΚΙΤΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Ως εκ τούτου, ο πυρήνας αυτός και όσοι μετέχουν σε αυτόν δεν είναι σε θέση να κατανοήσουν ούτε τη θεωρητική προσέγγιση των ακαδημαϊκών ούτε την πρακτική των αποστράτων.
 ********
 Η στάση του Τσίπρα
           ----------
Ομως, ως όντα του «κομματικού σωλήνα», έχουν πολύ μεγαλύτερη επιδεξιότητα από όλους τους άλλους, που τους αφήνουν να ελπίζουν, κερδίζοντας χρόνο και κυρίως εξασφαλίζοντας την κομματική νομιμοφροσύνη και των δύο· που προφανώς δεν έχουν σκοπό να τους «αξιοποιήσουν» ούτε στο ελάχιστο.
********
Στην ίδια γραμμή κινείται και ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος αποφεύγει προσεκτικά να εμφανισθεί σε οτιδήποτε έχει σχέση με την άμυνα. 
Και όταν βρίσκεται στην ανάγκη να απαντήσει σε κάποιους από τους υποστηρικτές του κόμματός του για τα θέματα αυτά, υπεκφεύγει με αοριστολογίες κατά τη συνήθη πρακτική της Αριστεράς.
       ---------------------
Ευθύμιος Πέτρου
Δημοκρατια


7. Η κ.Δούρου κάτι κρύβει...νοιώθει ένοχη; κι εμείς βιώνουμε την απόλυτη παράνοια..
... που χτύπησε, σαν κεραυνός, αυτήν τη χώρα!
Φάγανε;;; Ποιοι φάγανε;;; Πότε φάγανε;;;
Θα σας σώσουμε! Πώς θα μας σώσετε;;; Ξέρουμε εμείς!!! Έχουμε τον τρόπο! Ποιον τρόπο;;; Διάφορους!!!
Εμείς πρέπει να κυβερήσουμε!
Όχι... εμείς πρέπει να Κυβερήσουμε!!!
Όχι εσείς.... δεν ξέρετε τί σας γίνεται... εμείς πρέπει να κυβερνήσουμε....

Και η αχρεία... ανέντιμη... σάπια και αισχρή κολοκυθιά παίζεται, από τις 6 Μαΐου, στις δικές μας πλάτες!
Άγριο εμπόριο ελπίδας, σε μια ζωοπανήγυρη διπόδων... που τέτοια δεν έχει ξαναματαδεί τούτος ο τόπος!!!

Διαβάστε λοιπόν το πιο κάτω...

--------------------------------------
----------------------------------
dourou.jpgΈτσι είναι οι Έλληνες πολιτικοί:

 Αυτοί που έχουν λαδώσει το αντεράκι τους στα μουλωχτά, είναι οι πρώτοι που φωνάζουν και ζητούν ευθύνες για το πού πήγαν τα λεφτά.
Το Ρενάκι θα μας πει ότι επί Άκη και Γιάννου προσλήφθηκε αξιοκρατικά και λόγω "προσόντων" στο Ινστιτούτο για να αναλύει μάλιστα την πολιτική της Τουρκίας... ετοιμάζει και "κρεμάλες" ή ειδικά δικαστήρια για αυτούς που συμμετείχαν στο φαγοπότι... για τους άλλους όμως... και όχι για την πάρτη της]

Με τίτλο
«Τι κρύβει η Δούρου» και υπότιτλο
«Γιατί δεν αναφέρει στο βιογραφικό της τη συνεργασία με το Ινστιτούτο του Ακη» που δημοσιεύει στο εξώφυλλό της, η εφημερίδα «Δημοκρατία» γράφει σήμερα ότι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συνεργαζόταν με το Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων (ΙΑΑ) ,όταν υπουργοί Αμυνας ήταν ο Ακης Τσοχατζόπουλος και στη συνέχεια ο Γιάννος Παπαντωνίου.
Η εφημερίδα αναφέρει ότι η Ρένα Δούρου κρύβει από το βιογραφικό της τη συγκεκριμένη συνεργασία, που είχε «με τη χειρότερη περίοδο διαφθοράς και παρακμής των τελευταίων δεκαετιών, με το ΠΑΣΟΚ του Ακη, του Γιάννου Παπαντωνίου και του Κώστα Σημίτη».

«Η κυρία Δούρου δεν χάνει καμιά ευκαιρία για να κατακεραυνώσει το «σάπιο πολιτικό σύστημα» της Μεταπολίτευσης, με το οποίο, όπως λέει, δεν είχε οποιαδήποτε σχέση. Είναι όμως έτσι;» γράφει η εφημερίδα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Ρένα Δούρου είχε αναλάβει ρόλο αναλύτριας της τουρκικής πολιτικής από το 2001 και μετά, περίοδο κατά την οποία ο κ. Τσοχατζόπουλος κατηγορείται ότι είχε κλιμακώσει τις δραστηριότητες του γύρω από τις εξοπλιστικές και αμυντικές προμήθειες από τις μίζες εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

«Το γεγονός ότι η κυρία Δούρου είχε αυτή τη συνεργασία δεν είναι προφανώς από μόνο του επιλήψιμο.
Οπως δεν είναι και για οποιονδήποτε άλλο επιστήμονα ή εργαζόμενο στους φορείς του υπουργείου που εκτελούσε ευσυνείδητα τα καθήκοντά του.
Το αξιοπερίεργο όμως είναι ότι ,αν και είναι πολιτικό πρόσωπο, έχει αποφύγει να συμπεριλάβει αυτήν την πτυχή τής επαγγελματικής δραστηριότητάς της στο βιογραφικό της, όπου απλώς δηλώνει «σύμβουλος εκδόσεων», αναφέρει η εφημερίδα και καταλήγει:

«Σε μια τέτοια περίοδο, ως κορυφαίο στέλεχος ενός κόμματος που διεκδικεί την εξουσία (καταγγέλοντας μάλιστα όσους κυβέρνησαν έως τώρα και ευαγγελιζόμενο τη διαφάνεια) δεν όφειλε να μην κρατάει τέτοια μυστικά που έχουν πολιτικό ενδιαφέρον και αντίκτυπο; Αλλωστε, ο σάλος που έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα για την προσχώρηση πρώην στενών συνεργατών του Ακη Τσοχατζόπουλου, όπως ο Αντ. Κοτσακάς, στον ΣΥΡΙΖΑ, δημιουργεί ένα πρόσθετο θέμα, που θα έπρεπε να είχε λάβει υπόψιν της η πολύ ευαίσθητη - για σειρά άλλων θεμάτων - βουλευτής».8.  «Δημοκρατία»: Η Δούρου δούλευε σε Ινστιτούτο του Άμυνας επί Άκη και Γιάννου


Με τίτλο «Τι κρύβει η Δούρου» και υπότιτλο «Γιατί δεν αναφέρει στο βιογραφικό της τη συνεργασία με το Ινστιτούτο του Ακη» που δημοσιεύει στο εξώφυλλό της, η εφημερίδα «Δημοκρατία» γράφει σήμερα ότι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συνεργαζόταν με το Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων (ΙΑΑ) όταν υπουργοί Αμυνας ήταν ο Ακης Τσοχατζόπουλος και στη συνέχεια ο Γιάννος Παπαντωνίου.
Η εφημερίδα αναφέρει ότι η Ρένα Δούρου κρύβει από το βιογραφικό της τη συγκεκριμένη συνεργασία που είχε «με τη χειρότερη περίοδο διαφθοράς και παρακμής των τελευταίων δεκαετιών, με το ΠΑΣΟΚ του Ακη, του Γιάννου Παπαντωνίου και του Κώστα Σημίτη».
«Η κυρία Δούρου δεν χάνει καμιά ευκαιρία για να κατακεραυνώσει το «σάπιο πολιτικό σύστημα» της Μεταπολίτευσης, με το οποίο, όπως λέει, δεν είχε οποιαδήποτε σχέση. Είναι όμως έτσι;» γράφει η εφημερίδα.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η Ρένα Δούρου είχε αναλάβει ρόλο αναλύτριας της τουρκικής πολιτικής από το 2001 και μετά, περίοδο κατά την οποία ο κ. Τσοχατζόπουλος κατηγορείται ότι είχε κλιμακώσει τις δραστηριότητες του γύρω από τις εξοπλιστικές και αμυντικές προμήθειες από τις μίζες εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.
«Το γεγονός ότι η κυρία Δούρου είχε αυτή τη συνεργασία δεν είναι προφανώς από μόνο του επιλήψιμο. Οπως δεν είναι και για οποιονδήποτε άλλο επιστήμονα ή εργαζόμενο στους φορείς του υπουργείου που εκτελούσε ευσυνείδητα τα καθήκοντά του. 

Το αξιοπερίεργο όμως είναι ότι αν και είναι πολιτικό πρόσωπο έχει αποφύγει να συμπεριλάβει αυτή την πτυχή της επαγγελματικής δραστηριότητάς της στο βιογραφικό της, όπου απλώς δηλώνει «σύμβουλος εκδόσεων», αναφέρει η εφημερίδα και καταλήγει:

«Σε μια τέτοια περίοδο, ως κορυφαίο στέλεχος ενός κόμματος που διεκδικεί την εξουσία (καταγγέλοντας μάλιστα όσους κυβέρνησαν έως τώρα και ευαγγελιζόμενο τη διαφάνεια) δεν όφειλε να μην κρατάει τέτοια μυστικά που έχουν πολιτικό ενδιαφέρον και αντίκτυπο;

 Αλλωστε, ο σάλος που έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα για την προσχώρηση πρώην στενών συνεργατών του Ακη Τσοχατζόπουλου, όπως ο Αντ. Κοτσακάς, στον ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί ένα πρόσθετο θέμα που θα έπρεπε να είχε λάβει υπόψιν της η πολύ ευαίσθητη για σειρά άλλων θεμάτων βουλευτής».
από: iefimerida.gr

Για να δούμε όμως, πως ακριβώς εξελίχθηκε η κόντρα Ντινόπουλου με τη δούρου, στα δικαστήρια, για το ίδιο επίμαχο ζήτημα που ενόχλησε την ... ενάγουσα το σχόλιό μου, και στα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ καθώς... διαφορετικά τα τοποθετεί η εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, που δεν μιλάει για καταδίκη... αντιθέτως...


Καλλιόπη Σουφλή


1.  Συζητήθηκε η αγωγή Δούρου κατά Ντινόπουλου για δηλώσεις περί συνεργασίας της με Άκη

 Συνάντηση στα δικαστήρια

Δεν επήλθε συμβιβασμός καθώς η κυρία Δούρου ζήτησε από τον πρώην υπουργό να της ζητήσει συγγνώμη, κάτι που ο ίδιος αρνήθηκε - Η περιφερειάρχης Αττικής ζητεί αποζημίωση ύψους 100.000 ευρώ - Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδόσει την απόφασή του

Τα «ξίφη» τους διασταύρωσαν στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Αργύρης Ντινόπουλος και η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου. Και αυτό διότι, ενώπιον του αρμόδιου δικαστηρίου συζητήθηκε σήμερα η αγωγή που είχε καταθέσει η κυρία Δούρου σε βάρος του πρώην υπουργού, αξιώνοντας αποζημίωση ύψους 100.000 ευρώ (η αρχική αξίωση ανέρχονταν στις 260.000 ευρώ) για τη συκοφαντική δυσφήμιση, που όπως υποστηρίζει, υπέστη από τις δηλώσεις του κ. Ντινόπουλου, σχετικά με την απασχόλησή της στο Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων και ενώ στο «τιμόνι» του υπουργείου Εθνικής Άμυνας βρίσκονταν ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Ειδικότερα, η αγωγή της κυρίας Δούρου κατατέθηκε μετά της δηλώσεις του κ. Ντινόπουλου, σύμφωνα με τις οποίες η ίδια διετέλεσε σύμβουλος του πρώην υπουργού, Άκη Τσοχατζόπουλου. Ως γνωστόν ο τελευταίος πριν από περίπου δυο χρόνια καταδικάστηκε σε πολυετή κάθειρξη για διακίνηση «μαύρου» πολιτικού χρήματος κατά την υπογραφή εξοπλιστικών προγραμμάτων. Όπως δε είχε τονίσει, τότε, η κυρία Δούρου σε περίπτωση που γίνει δεκτή η αγωγή της, θα διαθέσει το ποσό στις δομές αλληλεγγύης της περιφέρειας.

Ο πρώην υπουργός τής ΝΔ είχε προβεί στις παραπάνω αναφορές τον Μάρτιο του 2014, μεσούσης της προεκλογικής περιόδου για την περιφέρεια, και ενώ μιλούσε σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή. Ο κ. Ντινόπουλος, σύμφωνα και με την αγωγή, εμφάνισε την κ. Δούρου ως σύμβουλο του Άκη Τσοχατζόπουλου, ενώ αναφέρθηκε και σε «παραφυάδες» του ΠΑΣΟΚ που έχουν παρεισφρήσει στον ΣΥΡΙΖΑ. Τότε, στον «αέρα» της εκπομπής είχε παρενέβη η κυρία Δούρου τονίζοντας, μεταξύ άλλων, πως δεν υπήρξε ποτέ σύμβουλος του πρώην υπουργού αλλά «εργαζόμενη με μπλοκάκι στο ΤΕΒΕ στο Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων».

Σήμερα, με την εκφώνηση της υπόθεσης ο πρόεδρος του δικαστηρίου, κάλεσε τις δυο πλευρές να συμβιβαστούν, ωστόσο η προσπάθεια αυτή δεν απέφερε καρπούς, παρά το γεγονός ότι οι αντίδικοι εμφανίστηκαν θετικοί στο ενδεχόμενο αυτό. Στη συνέχεια, όμως, η κυρία Δούρου τόνισε πως ο κ. Ντινόπουλος θα πρέπει να της και ζητήσει συγγνώμη. Κάτι, που ο πρώην υπουργός δεν αποδέχθηκε με αποτέλεσμα το δικαστήριο να προχωρήσει στην συζήτηση της αγωγής.

Από την πλευρά της ενάγουσας, στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε ο δημοσιογράφος Αντώνης Παπαγιαννίδης, ο οποίος κατέθεσε πως η κυρία Δούρου είχε εργαστεί το 2000 περίπου στο Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων. «Η Ρένα δεν υπήρξε ποτέ σύμβουλος του Άκη Τσοχατζόπουλου. Η απασχόλησή της στο Ινστιτούτο δεν είχε καμία σχέση με την άσκηση πολιτικής. Είναι ψευδή και αναληθή τα όσα ανέφερε ο κ. Ντινόπουλος, τα σχόλια του ήταν βαθύτατα προσβλητικά» είπε στην κατάθεσή του ο κ. Παπαγιαννίδης.

Πρόεδρος: Γνώριζε ο κ. Τσοχατζόπουλος την κυρία Δούρου;
Μάρτυρας: Θεωρώ πως όχι.
Ο κ. Παπαγιαννίδης αποσαφήνισε πάντως στο δικαστήριο πως ο Αργύρης Ντινόπουλος «δεν είπε πως η Δούρου έπαιρνε μίζες» πλην, όμως, «όπως το έθεσε άφησε στον τηλεθεατή την αίσθηση ότι έχει σχέση με τα εξοπλιστικά».Ντοκουμέντα
Από την πλευρά του, ο κ. Σπυρίδων Χρυσοφώτης, δικηγόρος και μάρτυρας του πρώην υπουργού, αφού τόνισε ότι η εν λόγω υπόθεση δεν έπρεπε να οδηγηθεί στο δικαστήριο, κατέθεσε πως ο Αργύρης Ντινόπουλος «δεν είπε ποτέ ότι η κυρία Δούρου είναι σύμβουλος του Άκη».

Πρόεδρος: Λέγεται ότι υπάρχουν φωτογραφικά ντοκουμέντα. Υπάρχει η φράση ότι «η κυρία Δούρου ήταν σύμβουλος Τσοχατζόπουλου. Υπάρχουν τέτοια φωτογραφικά ντοκουμέντα;
Μάρτυρας: Δε γνωρίζω, υπάρχει μια φωτογραφία που χορεύει ο πρώην υπουργός και μια γυναίκα στην ομήγυρη που κατ' εμε δεν έχει καμία σχέση με την κυρία Δούρου, δεν είναι εκείνη.

Ακόμη, στην κατάθεσή του ο μάρτυρας επανέλαβε πως η υπόθεση δεν έπρεπε να οδηγηθεί στο δικαστήριο και πως «αν ο κ. Ντινόπουλος ακολουθούσε αυτή την τακτική, τότε θα έκανε δεκάδες αγωγές, καθώς δεν ήταν λίγες οι φορές που στο πλαίσιο άσκησης των πολιτικών του καθηκόντων, τον αποκάλεσαν από Τσολάκογλου μέχρι και δοσίλογο που υπογράφει Μνημόνια...».Δούρου: Έστειλα βιογραφικό
Μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης των μαρτύρων, ο πρόεδρος κάλεσε την κυρία Δούρου να εξηγήσει πώς έγινε η πρόσληψή της στο Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων. «Υπέβαλα βιογραφικό, αίτηση και πέρασα από συνέντευξη» είπε η κυρία Δούρου. «Δούλευα με άλλους ερευνητές για θέματα που αφορούσαν σε Τουρκία, Κύπρο και Ελλάδα» προσέθεσε.

Κληθείς από τον πρόεδρο να τοποθετηθεί, ο κ. Ντινόπουλος αναφέρθηκε σε «φωτογραφικό ντοκουμέντο» που όπως είπε υπάρχει, και το οποίο προσκόμισε στο δικαστήριο. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του στο υλικό αυτό, η κυρία Δούρου απεικονίζεται με συνεργάτες του Άκη Τσοχατζόπουλου σε σύσκεψη. «Η κυρία Δούρου είναι σε σύσκεψη με τον κ. Χωραφά, δηλαδή το alter ego του πρώην υπουργού» συμπλήρωσε ο κ. Ντινόπουλος.

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδόσει την απόφασή του.

 πηγή  http://www.protothema.gr/politics/article/464847/suzitithike-i-agogi-dourou-kata-dinopoulou-gia-diloseis-peri-sunergasias-tis-me-aki/
2.  Το παρασκήνιο της δίκης Δούρου-Ντινόπουλου (BINTEO)

Ρένα Δούρου και Αργύρης Ντινόπουλος
 

Συνεχίστηκε η αντιπαράθεση Ρένας Δούρου- Αργύρη Ντινόπουλου, στα δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου το πρωί, συζητήθηκε η αγωγή που είχε καταθέσει η περιφερειάρχης Αττικής κατά του πρώην υπουργού και βουλευτή της ΝΔ, για συκοφαντική δυσφήμιση.


Η περιφερειάρχης Αττικής ζητά αποζημίωση ύψους 100.000 ευρώ (αν και η αρχική απαίτηση ήτσν 360.000 ευρώ) από τον πρώην υπουργό της ΝΔ, θεωρώντας ότι υπέστη ηθική βλάβη από τους ισχυρισμούς του σε τηλεοπτική εκπομπή. σύμφωνα με τους οποίους, υπήρξε σύμβουλος του Ακη Τσοχατζόπουλου. Το ποσό αυτό, όπως είχε πει η ίδια, θα διατεθεί στις δομές αλληλεγγύης της Περιφέρειας.


Η προσπάθεια συμβιβασμού του προέδρου


Ο πρόεδρος του δικαστηρίου, κ. Σκουτέρης επιχείρησε αρχικώς να μην εκδικασθεί η υπόθεση και τα δύο μέρη να φτάσουν σε συμβιβασμό. Κάλεσε τους αντιδίκους Ρ. Δούρου και Α. Ντινόπουλο ενώπιόν του και τους είπε: «Εχω την γνώμη αυτές οι υποθέσεις δεν πρέπει να φτάνουν στα δικαστήρια και ότι άλλες δουλειές έπρεπε να κάνετε και οι δύο. Ελάτε μια μέρα να δείτε τι υποθέσεις με φτωχά παιδιά συζητούνται στα δικαστήρια».


Δούρου: Θέλω μια «συγνώμη» - Ντινόπουλος: Δεν ζητώ


Η ενάγουσα δήλωσε ότι ήρθε ενώπιον του δικαστηρίου όχι επειδή ήθελε να βγάλει δελτίο τύπου, ούτε επειδή ήθελε να κάνει δηλώσεις στα κανάλια, αλλά επειδή εθίγη η προσωπικότητά της από τους ισχυρισμούς του εναγομένου καθώς την διασυνέδεσε εμμέσως με τις μίζες στα εξοπλιστικά προγράμματα επί υπουργίας Τσοχατζόπουλου. '


«Εγώ θέλω μια συγνώμη, όπως είχα ζητήσει από την πρώτη στιγμή, για να την πάω στην μάνα μου» είπε χαρακτηριστικά, θέλοντας να τονίσει την ηθική ζημία που υπέστη.
Από την πλευρά του ο Α. Ντινόπουλος αρνήθηκε να ζητήσει συγνώμη υποστηρίζοντας ότι η Ρ. Δούρου θέλει να τον ισοπεδώσει ηθικά και πολιτικά.
Κατόπιν αυτών, ο πρόεδρος του δικαστηρίου προχώρησε στην εκδίκαση της αγωγής.


Τι κατέθεσαν οι μάρτυρες

Μάρτυρας της Ρένας Δούρου ήταν ο δημοσιογράφος Αντώνης Παπαγιαννίδης, Κατέθεσε πως η κυρία Δούρου είχε εργαστεί το 2000 στο Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων, αλλά δεν υπήρξε ποτέ σύμβουλος του Ακη Τσοχατζόπουλου.

«Η απασχόλησή της στο Ινστιτούτο δεν είχε καμία σχέση με την άσκηση πολιτικής. Είναι αναληθή τα όσα ανέφερε ο κ. Ντινόπουλος» είπε, εκτιμώντας ότι τα σχόλια του ήταν βαθύτατα προσβλητικά». Σημείωσε επίσης ότι ο πρώην υπουργός της ΝΔ παραδέχθηκε πως η Ρ. Δούρου δεν μετείχε στο πάρτι των εξοπλισμών, αλλά «άφησε στον τηλεθεατή την αχλή ότι είχε σχέση με το σύστημα των μιζών.

Πρόεδρος: Γνώριζε ο κ. Τσοχατζόπουλος την κυρία Δούρου;

Μάρτυρας: Θεωρώ πως όχι.

Ο μάρτυρας υπεράσπισης του Α. Ντινόπουλου ήταν ο δικηγόρος Σπυρίδων Χρυσοφώτης ο οποίος κατέθεσε ότι ο πρώην υπουργός είπε μια ή δύο φορές εκ παραδρομής ίσως, ότι η Ρ. Δούρου ήταν σύμβουλος του Ακη Τσοχατζόπουλο, εν συνεχεία ωστόσο, επανέλαβε πολλές φορές ότι ήταν απλώς σύμβουλος στο υπουργείο Αμυνας.

Πρόεδρος: Λέγεται ότι υπάρχουν φωτογραφικά ντοκουμέντα. Υπάρχει η φράση ότι «η κυρία Δούρου ήταν σύμβουλος Τσοχατζόπουλου. Υπάρχουν τέτοια φωτογραφικά ντοκουμέντα;

Μάρτυρας: Δε γνωρίζω. Αν «γκουγκλάρει» κάποιος, υπάρχει μια φωτογραφία που χορεύει ο πρώην υπουργός και μια γυναίκα που παλαμοκροτεί αλλά εκτιμώ ότι δεν είναι η ίδια, δεν της μοιάζει.
Υπάρχει άλλη μια στην οποία εμφανίζεται η κα Δούρου σε κάποια σύσκεψη, όπου δίπλα της είναι ο Βαγγέλης Χωραφάς, πρώην διευθυντής του ΕΠΥΕΘΑ. Αν ισχύει αυτό, ξέρω καλά τι σημαίνει, καθώς υπηρέτησε στο ΕΠΥΕΘΑ κατά την θητεία μου. Αν ο κ. Ντινόπουλος ακολουθούσε αυτή την τακτική, τότε θα έκανε δεκάδες αγωγές, καθώς πολλοί πολιτικοί του αντίπαλοι αποκαλούσαν τα στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ από Τσολάκογλου μέχρι και δοσίλογο που υπογράφουν Μνημόνια».


Ο διάλογος-έκπληξη προέδρου και μάρτυρα


Στο σημείο αυτό, η εισηγήτρια δικαστικός ρώτησε τον μάρτυρα για ποιο λόγο ο κ. Ντινόπουλος υποστήριξε ότι είναι σύμβουλος του κ. Τσοχατζόπουλου. Ο μάρτυρας υπεράσπισης είπε πως δεν γνωρίζει και εξιστόρησε μια προσωπική του υπόθεση:


Μάρτυρας: Κι εγώ όταν συνεργάστηκα με δήμαρχο, δεν είχε θέση να με προσλάβει στο δήμο. Βρήκε λοιπόν έναν άλλο τρόπο, καθόλα νόμιμο: Με προσέλαβε σε εταιρεία που υπάγεται στο δήμο απ΄όπου πληρωνόμουν και παράλληλα είχα ρόλο συμβούλου του.


Εισηγήτρια δικαστικός: Γιατί αναφέρατε αυτό το παράδειγμα; Υπονοείτε ότι και η κα Δούρου μπορεί να είχε τέτοιου είδους σχέση;


Μάρτυρας: Οχι, δεν είπα κάτι τέτοιο, απάντησα απλώς σε ερώτηση που μου κάνατε, τι υπέθεσα ότι μπορεί να είχε στο νου του


Πρόεδρος: Συγνώμη κύριε μάρτυρα, μπορείτε να μου πείτε ποιος ήταν αυτός ο δήμαρχος που έκανε αυτή την διαδικασία;


Μάρτυρας: Ηταν νόμιμη...


Πρόεδρος: Παράνομη ήταν


Μάρτυρας: Γιατί ήταν παράνομη;


Πρόεδρος: Ξέρω εγώ γιατί ήταν, πείτε μου εσείς το όνομα και αφήστε


Ο μάρτυρας ανέφερε δύο δήμους, έναν νησιωτικό και έναν ηπειρωτικό όπου είχε προσληφθεί με την εν λόγω διαδικασία.


Πρόεδρος: Τώρα είστε εκεί;


Μάρτυρας: Οχι, παλιότερα


Πρόεδρος: Ας όψεται, τι να γίνει, αφού δεν είστε τώρα... ας όψεται...


Οι καταθέσεις Δούρου-Ντινόπουλου


Μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης των μαρτύρων, ο πρόεδρος κάλεσε την κυρία Δούρου να εξηγήσει πώς έγινε η πρόσληψή της στο Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων.


Δούρου: «Υπέβαλα βιογραφικό, αίτηση και πέρασα από συνέντευξη. Δούλευα με άλλους ερευνητές για θέματα που αφορούσαν σε Τουρκία, Κύπρο και Ελλάδα»


Ο Α. Ντινόπουλος στην απολογία του επικαλέστηκε «φωτογραφικό ντοκουμέντο» το οποίο η συνήγορός του προσκόμισε στο δικαστήριο με «κυκλωμένα» τα πρόσωπα της Ρ. Δούρου και έναν ακόμη άνδρα. Σύμφωνα με τα λεγόμενά Ντινόπουλου, στο υλικό αυτό, η κυρία Δούρου απεικονίζεται με συνεργάτες του Άκη Τσοχατζόπουλου σε σύσκεψη. «Η κυρία Δούρου είναι σε σύσκεψη με τον κ. Χωραφά, δηλαδή το alter ego του πρώην υπουργού» είπε ο κ. Ντινόπουλος.


Πρόεδρος: Ξέρετε ποιος είναι ο κ. Χωραφάς στη φωτογραφία; Μπορείτε να μας τον δείξετε; Γιατί δεν ξέρουμε.


Ντινόπουλος: ...


Πρόεδρος: Κυρία Δούρου μπορείτε να μας πείτε ποιοι απεικονίζονται στην φωτογραφία; Πού είναι ο κ. Χωραφάς;


Δούρου: Δεν είναι ο κ. Χωραφάς. Είναι καθηγητές πανεπιστημίου και συνεργάτες


Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.

Σήμερα επίσης, στην ίδια αίθουσα, επρόκειτο να εκδικαστούν και άλλες ηχηρές υποθέσεις όπως του Αλέξη Τσίπρα κατά της Bild, (πήρε αναβολή) της Μαργαρίτας Παπανδρέου για δημοσίευμα περί συμμετοχής της στη λίστα Λαγκάρντ (ματαιώθηκε).

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ 

- ΠΗΓΗ: iefimerida.grhttps://youtu.be/PK6juqLnQUAΚαι η απάντησή μου στην ρένα δούρου:
 Κατ' αρχήν, να ξεκαθαρίσουμε κάποιες... "λεπτομέρειες"...


1. Ζήτησα τηλεφωνικά από τον δικηγόρο σου, ρένα δούρου, να μου στείλει αντίγραφο της δικαστικής απόφασης που επικαλείται.
ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΙΠΟΤΑ.
ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;;


2.  ΟΥΔΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙ ΤΟ ΤΡΟΠΟ ΤΗΣ  ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ... ΘΙΓΟΜΕΝΗ.

ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΑΡΤΥΡΩΝ Ή ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ "ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΩΝ".

3. Η αλήθεια είναι πως αγνοούσα παντελώς την εν λόγω δίκη και κανείς δεν μπορεί να με υποχρεώσει να γνωρίζω είτε τους ισχυρισμούς του πολιτικού προσώπου, είτε την αγωγή της ... θιγόμενης, είτε ακόμα και την απόφαση του δικαστηρίου.Άκου, ρένα δούρου, ή μάλλον διάβασε προσεκτικά την απάντησή μου...


ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΨΥΧΗΣ, ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ, ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΩ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΝΑ ΜΟΥ ΣΥΝΤΑΣΣΟΥΝ ΝΟΜΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.


ΑΛΛΩΣΤΕ, ΟΠΩΣ ΘΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΤΕΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΟΥ, ΕΧΕΤΕ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ, ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ... ΚΙ ΕΓΩ, ΕΙΜΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ.
ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΕΤΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ 500 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ, ΟΠΩΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ Σ' ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΠΟΥ ΣΟΥ ΠΕΤΑΞΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ... ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΤΕ ΤΕΛΕΙΩΣ.


ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΟΜΩΣ, ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΟΥ, ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΚΕΨΗΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΜΟΥ ΤΑ ΕΞΑΘΛΙΩΣΕΤΕ...Το αν ήσουν ή δεν ήσουν έμμεσος συνεργάτης του Τσοχατζόπουλου, είναι το λιγότερο... μπροστά στην  πολιτική που ακολουθεί το κόμμα σου και εσύ ως περιφερειάρχης.


Αφού λοιπόν θεωρείς πως σου έθιξα το... ήθος σου, με το σχόλιό μου, να το αποσύρω... αν και έχουν γραφτεί και προηγηθεί, τόσα για το θέμα αυτό σε πρωτοσέλιδα μεγάλων εφημερίδων, που ελάχιστη έως μηδαμινή αξία έχει το δικό μου σχόλιο.


Το να μπορείς να ζητήσεις συγνώμη, αν έχεις βλάψει κάποιον άθελά σου, είναι ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΨΥΧΗΣ.


Κι εγώ, έχω μάθει να ζητώ συγνώμη... δεν το θεωρώ ντροπή.


Αναρωτιέμαι  όμως βρε δούρου, σ' αυτές τις εφημερίδες, έστειλες εξώδικα;
Τις απείλησες με αγωγές;
Θα αποτολμήσω να διατυπώσω την άποψή μου... κι αν είμαι λάθος, διόρθωσέ με.


ΟΧΙ... ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΠΕΙΛΗΣΕΣ ΜΕ ΑΓΩΓΗ.
ΟΧΙ! ΤΟ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΣΤΕΙΛΕΣ ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ... ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ.


Όσο για τον ντινόπουλο, που τα ίδια είπε κι αυτός, σε τηλεοπτική εκπομπή, όπως διάβασα στα blogs που προαναφέρω, η απόφαση του δικαστηρίου (αν υπάρχει, κι αυτό το γράφω, γιατί ο δικηγόρος σου, δεν μου έστειλε την απόφαση) είναι πρωτόδικη...άσε να τελεσιδικήσει το πράγμα... 


Ξέρεις, ρένα δούρου, πιστεύω πως το ΗΘΟΣ των ανθρώπων, δεν ξεπληρώνεται ούτε με δις, ούτε με τρις ΧΡΗΜΑΤΙΚΗ αποζημίωση από αγωγές.


ΤΟ ΗΘΟΣ ΤΩΝ ΗΘΙΚΩΝ, ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ... ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΟ.

Έτσι μου έμαθε Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ, που σήμερα κλείνει 26 χρόνια από την μέρα που έφυγε.


ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΟΜΩΣ ΒΡΕ ΔΟΥΡΟΥ, ΠΟΙΟ "ΗΘΟΣ", ΣΟΥ ΕΘΙΞΑ;ΑΥΤΟ, ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΚΙ ΟΤΑΝ ΖΗΤΟΥΣΕΣ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ, ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΔΗΛΑΔΗ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝ, ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕΣ ΚΑΙ ΕΔΩΣΕΣ ΛΟΓΟ ΤΙΜΗΣ, ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙΣ  ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΕΚΛΕΧΤΗΚΕΣ, ΕΚΑΝΕΣ ΣΤΡΟΦΗ 180ο ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΑΣ ΕΝΑ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΕΡΓΟ;;;;

ΟΥΤΕ ΝΟΜΙΜΗ ΟΥΤΕ ΗΘΙΚΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΟΥ.


 ΓΙΑ ΔΕΣ ΤΙ ΕΛΕΓΕΣ, ΚΟΚΟΝΑ ΜΟΥ ΤΟΤΕ...

ΝΕΏΤΕΡΑ πλάνα απο την συγκέντρωση στο Γραμματικό της 27.6.2014 με τη Ρένα Δούρου

ΕΝΑΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ
«Δεν θέλουμε ο τόπος μας να γίνει σκουπιδότοπος. Δεν θέλουμε πουθενά να υπάρχουν σκουπιδότοποι», λένε οι κάτοικοι του Γραμματικού, πράγμα που επανέλαβαν και στην ανοικτή διαβούλευση, που κάλεσε η «Δύναμη Ζωής» το βράδυ της Παρασκευής στην κεντρική πλατεία. 
«Διεκδικούμε να διακοπούν άμεσα τα σχέδια της κυβέρνησης για λειτουργία του ΧΥΤΑ στην περιοχή μας», είπαν οι κάτοικοι στην νεοεκλεγείσα Περιφερειάρχη Ρ. Δούρου, αφού «μπορούν να εφαρμοστούν οικολογικές δράσεις για την αποτελεσματική διαχείριση απορριμμάτων». «Η Φυλή δεν είναι λύση. Είναι ντροπή» τόνισαν για μια ακόμη φορά ενώνοντας τα χέρια με τους αγωνιζόμενους κατοίκους στην άλλη άκρη του λεκανοπεδίου.


ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ: Τα πρώτα πλάνα απο την σημερινή συγκέντρωση στο Γραμματικό 27.6.2014.

 πηγή

 ΔΕΣ ΚΙ ΑΥΤΟ, ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ... ΕΣΥ  ΤΑ ΕΛΕΓΕΣ, ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ... (είδες τι κάνουν τα ψηφαλάκια;;;)


Ρ. Δούρου: Η διαχείριση των απορριμμάτων είναι ένα έγκλημα διαρκείας!

 Image result for ΔΟΥΡΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ ΧΥΤΑ IMAGES

Την παρουσίαση της πρότασης για ένα νέο μοντέλο εναλλακτικής διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική, με σεβασμό στον πολίτη και το περιβάλλον για μια βιώσιμη, δίκαιη και οικονομικά συμφέρουσα λύση έκανε στο Πνευματικό Κέντρο δήμου Αθηναίων η Ρένα Δούρου, υποψήφια Περιφερειάρχης με τη «Δύναμη Ζωής»


Πρώτη προτεραιότητα η αναθεώρηση του σχεδίου Διαχείρισης των Απορριμμάτων.Τέλος στα σύμμεικτα απορρίμματα.Τέλος στον εφιάλτη της ΟΕΔΑ Φυλής, τόνισε χαρακτηριστικά η Ρένα Δούρου και σημείωσε ότι «βρισκόμαστε μπροστά σ'ένα στοίχημα που οφείλουμε να κερδίσουμε: 

Αυτό της βιώσιμης & δίκαιης,οικονομικά & οικολογικά διαχείρισης απορριμμάτων». Το στοίχημα θα κερδηθεί μόνο αν ηττηθεί η νοοτροπία και η πολιτική του κ Σγουρού, αν ηττηθεί το σύστημα της διαπλοκής που εκπροσωπεί» πρόσθεσε. Στην εκδήλωση παρενέβη και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Χουντής που σημείωσε ότι «δεν πρέπει να επιτρέψουμε την δημιουργία εστιών περιβαλλοντικού χάους όπως αυτή της Φυλής» (παρακάτω διαβάστε βασικά σημεία).

Ολόκληρη η ομιλία της Ρένας Δούρου:


Φίλες και φίλοι,

Να σας καλωσορίσω στη σημερινή μας παρουσίαση. 

Την παρουσίαση της πρότασής μας για ένα νέο μοντέλο εναλλακτικής διαχείρισης των απορριμμάτων, βιώσιμο και δίκαιο οικονομικά και οικολογικά.

Ο λόγος περί απορριμμάτων λοιπόν.

Κι εδώ οφείλουμε να μιλήσουμε για ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα. Ένα έγκλημα μακράς διαρκείας. 

Οι φράσεις αυτές χαρακτηρίζουν εύγλωττα, πιστεύω, τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Αττικής τα τελευταία 30 χρόνια. 

Μεγέθυνση με ένα κλικ.

Και μάλιστα το έγκλημα αυτό έχει και όνομα. Ονομάζεται «Φυλή». Την πιο χειροπιαστή απόδειξη του ανθρώπινου, κοινωνικού, οικολογικού εγκλήματος που διαπράττεται στη βάση ενός, ευθύς εξαρχής στρεβλού μοντέλου. 

Ενός μοντέλου, αυτό του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ), το οποίο, περιφρονώντας τις επικρίσεις της κοινωνίας των πολιτών, προωθεί, όχι απλά μια ξεπερασμένη όσο και επικίνδυνη προσέγγιση στη διαχείριση των απορριμμάτων. 
Αλλά ένα συνειδητά λάθος σχέδιο, στη βάση κρίσιμων παραδοχών, που έρχονται σε αντίθεση με την κοινοτική νομοθεσία που πλέον έχει γίνει, με το νόμο 4042 του 2012, εθνική νομοθεσία. 

Παραδοχών όπως : α) την ύπαρξη τεράστιου όγκου σύμμεικτων προς επεξεργασία απορριμμάτων, που λειτουργούν ως δικαιολογία και προϋπόθεση για τη δημιουργία φαραωνικών εγκαταστάσεων στην Αττική, και ειδική στη Δυτική Αττική. Και β) την ανάγκη εμπλοκής ιδιωτών επενδυτών. 

Συγκεκριμένα, το σχέδιο αυτό έρχεται από μακριά και με την πρόθυμη βοήθεια του απερχόμενου Περιφερειάρχη στοχεύει να δεσμεύσει τα πράγματα για τα υπόλοιπα 30 χρόνια. Αποκλείοντας δηλαδή κάθε διαφορετική προσέγγιση που θα στηρίζεται στη διαλογή στην πηγή, με ήπιες μεθόδους, στην ανακύκλωση, την κομποστοποίηση, μέσα σε ένα αποκεντρωμένο, δημόσιο, φιλικό προς τον πολίτη και το περιβάλλον πλαίσιο.

Ωστόσο αυτό που αποκλείει ο σημερινός ΠΕΣΔΑ, που δεν προβλέπει καμία διαδικασία ελέγχου και αξιολόγησης, δεν είναι απλά «μία», διαφορετική άποψη. Ο ΠΕΣΔΑ αποκλείει τη νομιμότητα.

Αυτήν ακριβώς που εκφράζεται από τον 4042/12, που ενσωματώνει την Κοινοτική οδηγία 2008/98.

Αποκλείει δηλαδή την πλήρη αλλαγή του πλαισίου διαχείρισης των απορριμμάτων, επιβάλλοντας νέο σχεδιασμό, δίνοντας έμφαση στην πυραμίδα, η οποία στηρίζεται στην Πρόληψη – την Προετοιμασία για Επανάχρηση – την Ανακύκλωση – άλλου είδους ανάκτηση – την ασφαλή τελική διάθεση. Στόχος: η μείωση του όγκου των απορριμμάτων.

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς κάτοχος ειδικού διδακτορικού για να αντιληφθεί ότι η ευρωπαϊκή και εθνική πλέον νομοθεσία κινούνται ακριβώς στην αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που κινείται σήμερα ο απερχόμενος Περιφερειάρχης, εκ του νόμου επικεφαλής του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), ο οποίος επιχειρεί να δεσμεύσει το μέλλον της διαχείρισης των απορριμμάτων σε μια αδιέξοδη, οικονομικά επώδυνη για τους πολίτες και οικολογικά καταστροφική, πολιτική.

 
Φίλες και φίλοι,

Το πρόβλημα των σκουπιδιών είναι για κάποιους χρυσοφόρα ευκαιρία.

Για κάποιους άλλους, πολύ περισσότερους, όπως τους κατοίκους της Φυλής, είναι κατάρα θανάτου.

 
Για την πλειοψηφία των κατοίκων της Αττικής έρχεται στο προσκήνιο μόνο όταν κλείνει η Φυλή και σωρεύονται τα σκουπίδια στα πεζοδρόμια.

 
Όμως για έναν άνθρωπο, το πρόβλημα των απορριμμάτων αποτελεί μια χρυσή ευκαιρία οικοδόμησης πελατειακών σχέσεων με αιρετούς και εργολαβικά συμφέροντα προκειμένου να διαιωνίσει την πολιτική του παρουσία, την κυριαρχία και τον έλεγχο της Περιφέρειας Αττικής.

 
Πρόκειται για τον απερχόμενο Περιφερειάρχη, που φέρει ακέραιη μια τριπλή ευθύνη: εκείνη της αποδοχής, της μη αξιολόγησης και της μη αναθεώρησης, ως όφειλε σεβόμενος τη νομιμότητα να πράξει, του ΠΕΣΔΑ.

Και επαναλαμβάνω «ως όφειλε σεβόμενος τη νομιμότητα να πράξει».

 
Ο απερχόμενος Περιφερειάρχης, ο οποίος συντάχθηκε – ας μην το ξεχνάμε ποτέ παρακαλώ – με όλες τις μνημονιακές αποφάσεις της κεντρικής εξουσίας, υποστηρίζει όπου σταθεί κι όπου βρεθεί, ότι «υλοποιεί το ΠΕΣΔΑ, που είναι νόμος του κράτους» σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων, που αποφασίστηκε το 2003 και επικαιροποιήθηκε το 2006. Και άρα, ισχυρίζεται, ότι δεν έχει ευθύνη επί της ουσίας.

Ωστόσο ο απερχόμενος Περιφερειάρχης οφείλει να απαντήσει:

 
Τι τον εμπόδισε μέχρι σήμερα να κινήσει τη διαδικασία αναθεώρησης του σχεδιασμού ως επικεφαλής της Περιφέρειας και ως πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ; Και τούτο γιατί δεν μπορούσε να αγνοεί από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τη διοίκηση της Περιφέρειας, ότι ο ΠΕΣΔΑ αμφισβητείται ριζικά, ότι έχει αποτύχει και ότι θα έπρεπε να είχε προ πολλού αναθεωρηθεί.

 
Ο ίδιος αγνόησε συνειδητά τις διαμαρτυρίες των πολιτών.

 
Τις διαμαρτυρίες των κατοίκων της Φυλής, τις κινητοποιήσεις της Κερατέας, τις αντιδράσεις των πολιτών του Γραμματικού.

Για ποιο λόγο;

Μα γιατί στηρίζει πλήρως και συνειδητά τον σχεδιασμό του 2003 – 2006.

 
Και αυτό δεν είναι μια εκτίμηση που κάνουμε εμείς, από κάποιο αντιπολιτευτικό μένος.

 
Αυτή η εκτίμηση προκύπτει από το γεγονός, ότι ο απερχόμενος Περιφερειάρχης, εκτελώντας τις μνημονιακές εντολές της κυβέρνησης, προχωρά το σχέδιο των τεσσάρων Μονάδων Επεξεργασίας Σύμμεικτων Απορριμμάτων, με Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) – μια επιλογή δηλαδή που ήδη αμφισβητείται στην ΕΕ -, με εγγύηση του Δημοσίου  για μεγάλες ποσότητες απορριμμάτων.

 
Και όλα αυτά μέσα σε συνθήκες απόλυτης αδιαφάνειας: οι πολίτες δεν ερωτώνται, δεν ενημερώνονται.

 
Ουδείς, λόγου χάρη, από τους υπέρμαχους των 4 φαραωνικών αυτών εγκαταστάσεων, δεν μπαίνει στον κόπο να εξηγήσει το εξής παράδοξο.

 
Το πώς εξηγείται, σε περίοδο πρωτόγνωρης για τη χώρα μας οικονομικής κρίσης, όταν η κατανάλωση πέφτει κατακόρυφα,  τα απορρίμματα στην Αττική να παραμένουν στα προ επταετίας επίπεδα…

 
Αν υλοποιηθεί αυτός ο σχεδιασμός, τότε θα μιλάμε για τεράστια κοινωνική, οικονομική και οικολογική καταστροφή.

 
Γιατί θα είναι ένας σχεδιασμός που θα κινείται σε αντίθετη προς την ευρωπαϊκή νομοθεσία, κατεύθυνση, θέτοντας έτσι εν αμφιβόλω το ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό πλαίσιο.

 
Και τούτο έγινε σαφές στην άκρως αποκαλύπτική περίπτωση του ΧΥΤΑ Γραμματικού – έργου επικίνδυνου για την υγεία των πολιτών και το περιβάλλον - για το οποίο οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος παραπέμπουν τον απερχόμενο Περιφερειάρχο και την ανάδοχο εταιρία στον εισαγγελέα για παράνομη χωροθέτηση. 

Οι επιθεωρητές επιβεβαίωσαν ότι ο ΧΥΤΑ παραβιάζει την εθνική και κοινοτική νομοθεσία και τα κριτήρια χωροθέτησης καθώς κατασκευάζεται πάνω σε ρέμα ενώ εγκυμονεί κινδύνους για τον υδροφόρο ορίζοντα.

Η απόφαση αυτή έρχεται μετά από σχετική απόφαση- κόλαφο για την Περιφέρεια, της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που είχε επισημάνει προβληματική χωροθέτηση με κίνδυνο ρύπανσης των υδάτων. Οι εξελίξεις αυτές εκθέτουν την Περιφέρεια Αττικής και το ΥΠΕΚΑ καθώς επί χρόνια επέδειξαν αδιαφορία στις καταγγελίες των πολιτών για σειρά παρανομιών, για ύπαρξη ρεμάτων, για υψηλό υδροφόρο ορίζοντα, κ.α.

 
Η περίπτωση Γραμματικού είναι ενδεικτική: συμπυκνώνει τη φιλοσοφία της απερχόμενης Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής: άσκηση πολιτικής εν κρυπτώ, μακριά από τον έλεγχο των πολιτών, σε βάρος του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής, προς όφελος εργολαβικών συμφερόντων.

 
Φίλες και φίλοι,

 
Στην τεκμηριωμένη κριτική που ασκούμε όχι μόνο εμείς αλλά κινήσεις πολιτών, επιστήμονες, φορείς, ακούμε να επαναλαμβάνεται μονότονα από την πλευρά του απερχόμενου Περιφερειάρχη ότι θα χαθεί χρόνος, ότι θα χαθούν ευρωπαϊκά κονδύλια, ότι δεν υπάρχει ρεαλιστικό αντισχέδιο, κοκ.

 
Πρόκειται για χοντροκομμένα ψέματα.

Και μάλιστα συνειδητά.

 
Γιατί όλα αυτά θα συμβούν ακριβώς αν δεν υπάρξει ριζική αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ, όπως υποστηρίζει η «Δύναμη Ζωής», στο πλαίσιο μιας νέας διαχείρισης που θα δημιουργεί θέσεις εργασίας, δεν θα επιβαρύνει τον δημότη μέσα από αύξηση των δημοτικών τελών, που θα γίνει με μαθηματική ακρίβεια αν ολοκληρωθούν οι σχεδιασμοί για τις 4 Μονάδες Επεξεργασίας Σύμμεικτων Απορριμμάτων. Θα έχει δημόσιο χαρακτήρα, θα διατηρεί τον δημόσιο έλεγχο στη λειτουργία του συστήματος και θα είναι φιλική προς το περιβάλλον καθώς στοχεύει στη διαφύλαξη και όχι την εκχώρηση των φυσικών πόρων και τη διαφύλαξη του περιβαλλοντικού πλούτου.

 
Το δικό μας σχέδιο είναι ολιστικό, αφορά δηλαδή την εφαρμογή ολοκληρωμένων προγραμμάτων διαχείρισης, που αναγνωρίζουν ρόλο και λόγο στις τοπικές κοινωνίες.

 
Και αυτή είναι μια σημαντική πτυχή.

Με την έννοια ότι το πρόγραμμά μας επιδέχεται βελτιώσεων ύστερα από παρέμβαση κοινωνικών φορέων, πολιτών, τεχνοκρατών, επιστημόνων, στο πλαίσιο μιας διαδραστικής σχέσης.

 
Δεν κατέχουμε την απόλυτη αλήθεια.

 
Επιζητούμε τη βελτίωση του προγράμμάτός με ανοικτές και δημοκρατικές διαδικασίες.

 
Δεν επιβάλλουμε στις κοινωνίες. Ούτε αποκρύπτουμε, όπως κάνει ο απερχόμενος περιφερειάρχης μέσω του ΠΕΣΔΑ, κρίσιμα δεδομένα.

 
Γνωρίζουμε όμως τι πρέπει να απορρίψουμε για να γίνουν τα απορρίμματα από πρόβλημα, παράγοντας πλούτου για τις τοπικές κοινωνίες και τους πολίτες.

 
Το μοντέλο διαχείρισης που προτείνουμε διαθέτει παραγωγικό, αναπτυξιακό, κοινωνικό και οικολογικό χαρακτήρα. Στηρίζεται στις τοπικές παραγωγικές δυνάμεις και τους πόρους κάθε περιοχής, προωθεί τη συνέργια και την ισορροπία μεταξύ των τριών τομέων παραγωγής και επιτρέπει τη διανομή της παραγόμενης αξίας στο σύνολο του πληθυσμού.

 
Το σχέδιο της «Δύναμης Ζωής» προτάσσει δύο αρχές: την αρχή της πρόληψης και την αρχή της ελαχιστοποίησης της παραγωγής αποβλήτων προς επεξεργασία και τελική διάθεση.

 
Φίλες και φίλοι, 

Όταν η «Δύναμη Ζωής» αναλάβει τη Διοίκηση της Περιφέρειας θα γίνει μία νέα αρχή στο θέμα διαχείρισης των απορριμμάτων.

Πρώτη προτεραιότητά μας είναι η αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης των Απορριμμάτων.

Και τούτο με την όσο το δυνατόν ευρύτερη κοινωνική στήριξη και με τη συμμετοχή των πολιτών στη λήψη των σχετικών αποφάσεων.

Μια αρχή που θα βάζει τέλος στα σύμμεικτα απορρίμματα.

Μια αρχή που θα βάζει τέλος στον εφιάλτη της Ολοκληρωμένης Εγκατάστασης Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΟΕΔΑ) Φυλής.

Μια αρχή που θα βάζει τέλος στο σχέδιο για τις 4 μονάδες επεξεργασίας σύμμεικτων με τα ΣΔΙΤ.

Δεσμευόμαστε έτσι:

 • Να μην εγκατασταθούν στην Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διαχείρισης Απορριμμάτων Φυλής νέες μονάδες επεξεργασίας (βιοξήρανσης, δεύτερου ΕΜΑΚ, κομποστοποίησης προδιαλεγμένου υλικού και αεριοποίησης).
 • Να εκπονηθεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ. Το χρονοδιάγραμμα θα πρέπει να περιλαμβάνει και κλίμακα μείωσης του όγκου των απορριμμάτων που θα πηγαίνουν για ταφή για όσο διάστημα λειτουργεί η εγκατάσταση σαν χώρος τελικής διάθεσης.
 • Να γίνει μεταφορά της μονάδας καύσης των νοσοκομειακών εκτός αστικού ιστού.
 • Να υπάρξει ένταξη της Ολοκληρωμένης Εγκατάστασης Διαχείρισης Απορριμμάτων Φυλής και της ευρύτερης περιοχής σε άμεσο πρόγραμμα περιβαλλοντικής αξιολόγησης –αποκατάστασης.
 • Να γίνει ο ΠΕΣΔΑ, από κατάλογος έργων, εργαλείο δουλειάς, με σχεδιασμό, παρακολούθηση, αξιολόγηση των επιδόσεων, διορθωτικές, αν χρειαστεί, παρεμβάσεις.

Οι πρώτες μας ενέργειες θα είναι:

 • Η ανάπτυξη Βάσης δεδομένων
 • Η καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης και η δημιουργία διασυνδεδεμένης βάσης δεδομένων για την παραγωγή –διαχείριση αποβλήτων για όλους τους ΟΤΑ –τον ΕΔΣΝΑ και την Περιφέρεια.
 • Το Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής αξιολόγησης- αποκατάστασης της ευρύτερης περιοχής της ΟΕΔΑ Φυλή
 • Το πρόγραμμα εξεύρεσης νέων χώρων για τη δημιουργία υποδομών διαδημοτικού –περιφερειακού χαρακτήρα.
 • Η πρόσκληση προς τους ΟΤΑ για Κατάρτιση Τοπικών σχεδίων διαχείρισης και την οργανική ένταξη των τοπικών δράσεων, αρμοδιότητας των ΟΤΑ, στο περιφερειακό σχέδιο διαχείρισης.

Φίλες και φίλοι,

Η «Δύναμη Ζωής» διεκδικεί από την κυβέρνηση:

1. Την τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου για την οργάνωση και λειτουργία των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων  του ΕΔΣΝΑ με στόχο:

 • τη προαγωγή της διαφάνειας και της ευρείας συμμετοχής στη λήψη των αποφάσεων,
 • τον κοινωνικό έλεγχο της λειτουργίας των εγκαταστάσεων διαχείρισης απορριμμάτων,
 • την υποχρέωση εκπόνησης τοπικών σχεδίων διαχείρισης και την οργανική ένταξη των τοπικών δράσεων, αρμοδιότητας των ΟΤΑ, στα περιφερειακά σχέδια διαχείρισης.

 1. Την ενίσχυση των χρηματοδοτήσεων από ευρωπαϊκά προγράμματα των έργων διαχείρισης στερεών αποβλήτων, με πρόβλεψη αναλογικής χρηματοδότησης για:

 • αποκεντρωμένες εγκαταστάσεις διαχείρισης,  
 • δράσεις σε επίπεδο κατοικίας, γειτονιάς και δήμου

 1. Την επανεξέταση του θεσμικού πλαισίου για:  

 • τα συστήματα εναλλακτικής διαχείρισης, ιδιαίτερα αυτά που διαχειρίζονται δημόσιους πόρους, για την ανάπτυξη και ανατροφοδότηση δράσεων διαλογής στη πηγή, ανακύκλωσης και ανάκτησης.
 • την λειτουργία και τον έλεγχο λειτουργίας των Κέντρων Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών

Φίλες και φίλοι

Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα στοίχημα που οφείλουμε να κερδίσουμε.

Αυτό της βιώσιμης και δίκαιης, οικονομικά και οικολογικά, διαχείρισης των απορριμμάτων,

Για να γίνουν τα απορρίμματα από πρόβλημα, πλεονέκτημα, τόσο για τις κοινωνίες όσο και για τους δήμους.

Και το στοίχημα αυτό θα κερδηθεί μόνο αν ηττηθεί η νοοτροπία και η πολιτική του απερχόμενου Περιφερειάρχη.

Αν ηττηθεί το σύστημα της διαπλοκής και της εξυπηρέτησης των εργολαβικών συμφερόντων, που αυτός εκπροσωπεί.

Η «Δύναμη Ζωής» με τη στήριξη ενός όσο το δυνατόν ευρύτερου κοινωνικού μετώπου, μπορεί να κάνει πραγματικότητα αυτό το στοίχημα ζωής για την Αττική.

Αρχίζουμε σήμερα τον αγώνα για το αύριο

Για ένα εναλλακτικό μοντέλο διαχείρισης των απορριμμάτων

Μικρής κλίμακας, με έμφαση στην ανακύκλωση, την κομποστοποίηση,

Καθώς και στην ανάπτυξη και την απασχόληση,

Με σεβασμό στον πολίτη και το περιβάλλον

Με δημόσιο χαρακτήρα και κοινωνικό έλεγχο, 

Για να αποκτήσει η Αττική ένα σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων στην υπηρεσία των πολιτών της,

Με αξιοπρέπεια

Με αλληλεγγύη,

Με ανθρωπιά.

 

Ν. Χουντής: Θέμα διάσωσης της Αττικής η σύγχρονη διαχείριση των απορριμμάτων

«…Σας βεβαιώνω, Δεν υπάρχει χωροθέτηση ΧΥΤΑ που να έγινε την τελευταία 15ετία στην Ελλάδα που να μην είναι προβληματική». 

Σε αυτό το συμπέρασμα, φτάνει και η Έκθεση της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που επισκέφτηκε την Ελλάδα, μετά από Αναφορές πολιτών…..

Σε άλλο σημείο η Έκθεση έρχεται να επιβεβαιώσει ότι εφαρμόζεται αυτό που όλοι μας ξέρουμε εδώ και δεκαετίες  «αδιαφανής προσέγγιση από τις κρατικές αρχές,  λήψεις αποφάσεων  κεκλεισμένων των θυρών,  Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων copy- paste, αφήνοντας το κοινό απληροφόρητο…»
  

Η Επιτροπή Αναφορών ζητάει  για το Γραμματικό τον επανέλεγχο του ΧΥΤΑ και των συνοδευτικών του έργων, από μηδενική βάση, μέσω της αναθεώρησης της άδειας κατασκευής του, σύμφωνα με τις προδιαγραφές της εξαιρετικά σημαντικής κοινοτικής Οδηγίας 2008/1/ΕΚ της λεγόμενης  IPPC.

Η Έκθεση αναφέρεται και στην δραματική πραγματικότητα που βιώνουμε σήμερα στη Φυλή, και τονίζει ότι «η κατάσταση του περιβάλλοντος στη Φυλή είναι ένα μνημείο περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου, τουλάχιστον για τις επόμενες 3 γενιές» .

Τι κάνουμε όμως σήμερα; Αντί να διορθώσουμε την Φυλή, ετοιμαζόμαστε να δημιουργήσουμε μια νέα Φυλή στο Γραμματικό,  αφού, όπως βεβαιώνουν οι πλέον αρμόδιες υπηρεσίες, ο ΧΥΤΑ Γραμματικού κατασκευάζεται πάνω σε ρέματα, που έχουν αποκρυφτεί στην Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, πράγμα που θα οδηγήσει σε σοβαρότατη ρύπανση.  Έφτασαν, μάλιστα  να σχεδιάσουν έναν ολόκληρο ΧΥΤΑ χωρίς να γίνει  1 γεώτρηση…»

«…Ποιους εξυπηρετεί η υπάρχουσα κατάσταση;  Τα ίδια συμφέροντα, τα ίδια κατεστημένα, που κολλημένα σε πολιτικά εκτροφεία, για δεκαετίες απομυζούσαν και απομυζούν το χρήμα του ευρωπαίου και του έλληνα φορολογούμενου. 

Είναι φανερό ότι τα αδιέξοδα που έχει περιέλθει, τόσο η Περιφέρεια όσο και το Υπουργείο, αποτελούν απόρροια σωρείας λαθών  δεκαετιών στον σχεδιασμό της διαχείρισης απορριμμάτων. Αντί να βαδίζουμε προς   τις πιο πρακτικές των προηγμένων περιβαλλοντικά χωρών,  που σέβονται τον πολίτη, που θεωρούν τα σκουπίδια όχι απόβλητα αλλά πόρο που μπορεί να ξαναχρησιμοποιηθεί, εμείς συνεχίζουμε εδώ και δεκαετίες να είμαστε στις τελευταίες χώρες στη διαχείριση των απορριμμάτων. Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, είμαστε λίγο μπροστά από την Ρουμανία, ως προς την ανακύκλωση. Θάβουμε το 80% των απορριμμάτων μας, αντί να ανακυκλώνουμε όπως κάνουν οι προηγμένες χώρες.

Αντί να προωθήσουμε την πρόληψη της παραγωγής αποβλήτων που θα πρέπει να αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα της πολιτικής και την ανακύκλωση Προωθούμε: την υγειονομική ταφή (ΧΥΤΑ/ΧΥΤΥ).

Τι προωθεί αντί για τα παραπάνω το Υπουργείο και η Περιφέρεια σήμερα; Προωθεί τα ΣΔΙΤ των μεγάλων εργοστασίων. Γιατί θέλουν 3 υπερδιαστασιολογημένα εργοστάσια στην Αττική, όταν υπάρχει νομική υποχρέωση σταδιακής μείωσης των απορριμμάτων; Γιατί προτιμάνε τη μηχανική ανακύκλωση αντί της ανακύκλωσης στην πηγή, που κοστίζει λιγότερο και βάζει τον πολίτη ενεργά να συμμετέχει στη διαδικασία;  Γιατί θεωρούν ανίκανο τον έλληνα πολίτη; Η απάντηση είναι μία: μεγάλοι τζίροι-μεγάλα κέρδη. Και ενώ έχουν γονατίσει ήδη τον έλληνα πολίτη με δεκάδες δυσβάσταχτους φόρους, ετοιμάζουν νέα χαράτσια για να ταΐσουν τις ιδιωτικές εταιρίες που θα αναλάβουν τη διαχείριση των εργοστασίων και των χώρων ταφής, με κόστος όχι μόνο για τον πολίτη αλλά και για το περιβάλλον.

Εμείς δεν θα το επιτρέψουμε. Δε πρέπει να αφήσουμε την Αττική γη  να ρυπαίνεται από τα απόβλητα των ΧΥΤΑ. Δε μπορούμε να ανεχθούμε να συνεχίζεται αυτό το έγκλημα που γίνεται στη Φυλή και να επιτρέψουμε να δημιουργηθούν νέοι χώροι «περιβαλλοντικού χάους, ανθρώπινου  πόνου και αρρώστιας», και σε άλλες περιοχές της Αττικής».
 πηγή


Image result for ΔΟΥΡΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ ΧΥΤΑ IMAGES


ΕΥΤΥΧΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΝΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ, Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗΣ, ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΙΩΤΗΣ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΓΚΙΚΑΣ, ΕΝΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ, Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ  ΔΑΜΑΣΚΟΣ, ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΗΝ... ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΣΟΥ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΑΝ... ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ.


Image result for ΔΟΥΡΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ ΧΥΤΑ IMAGES
Η ΚΑΥΤΗ ΕΙΡΩΝΕΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΓΚΙΚΑ, ΠΡΟΣ ΔΟΥΡΟΥ - ΛΑΤΣΗ


GREECE - Waste Management // Ο απόλυτος ευτελισμός - εξευτελισμός της έννοιας της κυκλικής οικονομίας. // Συνημμένο το πλήρες έγγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Λονδίνο   06-09-2016

Φίλες και Φίλοι, ( ΑΝ και εδώ το 99% της λίστας αποδεκτών μου με μισείτε ΟΛΟΙ ΣΑΣ )
Συνημμένο το πλήρες έγγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που διευκρινίζει ότι από την Ε.Ε.  δίνεται προτεραιότητα στην χρηματοδότηση έργων και νέων εγκαταστάσεων διαχείρισης αποβλήτων όταν τηρούνται πλήρως οι στόχοι της ιεράρχησης των αποβλήτων, δεν παρεμποδίζεται η χωριστή συλλογή και δεν υπάρχει κίνδυνος πλεονάζουσας δυναμικότητας.


Δεν είναι επιλέξιμη η κατασκευή νέων Χώρων Υγειονομικής Ταφής -ΧΥΤ (ακόμη και υπολειμμάτων-ΧΥΤΥ πολλώ δε μάλλον σύμμεικτων-ΧΥΤΑ), παρά μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις, ενώ θα χορηγείται χρηματοδότηση για νέες εγκαταστάσεις επεξεργασίας υπολειμματικών αποβλήτων (όπως η αποτέφρωση ή η μηχανική βιολογική επεξεργασία),μόνο σε περιορισμένες και καλώς αιτιολογημένες προτάσεις.


Συνεπώς, θα πρέπει να δίνονται κίνητρα και να εφαρμόζονται πολιτικές για να μετατοπιστεί το βάρος της διαχείρισης αποβλήτων σε ανώτερα ιεραρχικά στάδια: κατά σειρά προτεραιότητας πρόληψη, επαναχρησιμοποίηση, διαλογή στην πηγή, ανακύκλωση, αξιοποίηση. 

Σήμερα στην Ελλάδα σε ποια Περιφέρεια με το ΠΕΣΔΑ -εγκεκριμένο ή υπό διαμόρφωση- και σε ποιό Δήμο με το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων,   δίνεται προτεραιότητα στα ανώτερα και ποιοτικότερα στάδια διαχείρισης αποβλήτων ??
Ποια Περιφέρεια ή ποιός Δήμος προωθεί ουσιαστικά με μέτρα, κίνητρα/αντικίνητρα και σχεδιασμό εγκαταστάσεων την πρόληψη την επαναχρησιμοποίηση και την διαλογή στην πηγή??  Να εξετάσουμε την Περιφέρεια Αττικής και να δούμε τι γίνεται εκεί ?? Θα ηταν ΕΝΑ καλό CaseStudy !!!!! 

Στην ουσία όλοι ζητούν χρηματοδότηση για την κατασκευή μεγάλων ΧΩΡΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΤΑΦΗΣ (ΧΥΤ) γιατί αναμένουν μεγάλους όγκους αποβλήτων (είτε σύμμεικτων είτε υπολειμμάτων διαλογής), ακόμη μεγαλύτερους από αυτούς που ομολογούν στις μελέτες τους,  καθώς οι πραγματικές επιδώσεις των μονάδων διαλογής συμμείκτων ή των ΚΔΑΥ (που υποτίθεται ότι παραλαμβάνουν μπλε κάδο με προδιαλεγμένα ανακυκλώσιμα) θα είναι πολύ μικρότερες από τις προσδοκώμενες (δηλαδή κατά κοινή ομολογία ανάκτηση του 30-35% % των ιδεατά ανακυκλώσιμων ή των ζυμώσιμων) και υγειονομική ταφή των υπολοίπων ως υπόλειμμα. Γι αυτό οι εργολάβοι-κατασκευαστές των μεγάλων μονάδων μηχανικής διαλογής των συμμείκτων γελάνε και χαίρονται με αυτούς τους σχεδιασμούς: Γιατί και θα πληρωθούν την κατασκευή των εργοστασίων διαλογής συμμείκτων ή προδιαλεγμένωνμπλε κάδου και θα πληρωθούν τη λειτουργία των εργοστασίων διαλογής (με εξασφαλισμένη τιμή ανά τόνο διαλογής-τονοδιαλογή) και ακολούθως θα κατασκευάζουν και θα λειτουργούν μεγάλους ΧΥΤ και μονάδεςκομποστοποίησης που θα παράγουν ακατάλληλο κομπόστ (CompostLikeOutput-CLO ....osic ;όρος) που πάλι θάβεται ή χρησιμοποιείται ως υλικό επιχωμάτωσης-κάλυψης των σκουπιδιών στους ΧΥΤ και θα πληρώνονται ανά τόνο υπολείμματος που θάβουν. 

Και όταν αναφέρουμε μεγάλους όγκους αποβλήτων εννοούμε ότι μεγάλο ποσοστό της συνολικά παραγόμενης ποσότητας αποβλήτων αναμένουν/σχεδιάζουν ότι θα οδηγηθούν αναγκαστικά στη χείριστη περιβαλλοντικά λύση της υγειονομικής ταφής, καθώς δεν αναλαμβάνονται οι αναγκαίες πρωτοβουλίες και δεν προωθούνται οι μελέτες οι σχεδιασμοί, η ευαισθητοποίηση του κοινού, τα κίνητρα, τα μέτρα, οι εξοπλισμοί και οι εγκαταστάσεις που θα περιορίσουν τον παραγόμενο όγκο σκουπιδιών, ή θα εκτρέψουν απορριπτόμενα υλικά (ως σκουπίδια) για επαναχρησιμοποίηση ή θα εκτρέψουν σημαντικό ποσοστό αποβλήτων προς ανακύκλωση (χαρτί, πλαστικό, γυαλί, μέταλλα, ξύλα κ.α.) ή προς κομοστοποίηση (οργανικά υλικά, υπολείμματα τροφής-αποφάγια και φυτικά υπολείμματα-κλαδέματα), ώστε η εναπομείνασα ποσότητα που δεν επιδέχεται ανακύκλωση ή άλλη αξιοποίηση να είναι το ελάχιστο δυνατό κλάσμα της συνολικά παραγόμενης. 
Ακόμη όμως και για αυτό το ελάχιστο υπολειμματικό κλάσμα που προκύπτει με την εξάντληση της προσπάθειας σε προηγούμενα ανώτερα στάδια διαχείρισης η λύση της υγειονομικής ταφής είναι η χείριστη και προκρίνονται άλλες όπως η Μηχανική Βιολογική Επεξεργασία (ΜΒΑ) και η αποτέφρωση που είναι ανεκτές για περιορισμένη εφαρμογή και για τις οι οποίες σε κάθε περίπτωση απαιτείται ειδική αιτιολόγηση.

Ο απόλυτος ευτελισμός -εξευτελισμός της έννοιας της κυκλικής οικονομίας.

Πληρώνουμε κάποιους για να ''χαϊδεύουν'' και να ''χτενίζουν'' ένα αξιοποιήσιμο απόβλητο με περιεχόμενη αξία γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι στο τέλος το μεγαλύτερο ποσοστό του θα το θάψουμε! Γιατί από κακής ποιότητας πρώτη ύλη δεν υπάρχει περίπτωση να πάρουμε καλό-ποιοτικό τελικό προϊόν! Από σάπιο κρέας με πολύ λίπος δεν γίνεται να φτιάξουμε λαχταριστό και υγιεινό φιλέ μινιόν!  Από ρυπασμένα σύμμεικτα σκουπίδια δεν μπορεί η καλύτερη διαθέσιμη τεχνολογία διαλογής (με μαγνητικούς, βαρυτικούς, και εξελιγμένους οπτικούς διαχωριστές) στο πιο σύγχρονο εργοστάσιο διαλογής να εξάγει/διαχωρίσει  ποιοτικά ανακυκλώσιμα υλικά (μέταλλα, πλαστικό χαρτί, γυαλί). Είναι διαπιστωμένο και μετρημένο στην πράξη από τους εργολάβους τέτοιων εργοστασίων διαλογής ότι η οικονομικά βιώσιμη διαλογή σε εργοστάσια συμμείκτων πιάνει ταβάνι στο 30-35% των εισερχομένων. Δηλαδή από αυτό το ποσοστό και πάνω η σχέση: αξία παραγόμενου προϊόντος/κόστος κόστος παραγωγής είναι <1 -="" span=""> κάτω του κόστους παραγωγής, μάλλον το προορίζει για ενεργειακή αξιοποίηση-καύση παρά για ανακύκλωση. Και εάν ζυμώνουμε τα διαχωρισμένα από σύμμεικτα οργανικά για να παράξουμεεδαφοβελτιωτικό υλικό-κομπόστ, τότε αυτό είναι επιμολυσμένο/δηλητηριασμένο από τα ταυπόλοιπασυνδιατεθιμένα απόβλητα και τόσο κακής ποιότητας που είναι ακατάλληλο για αξιοποίηση στις καλλιέργειες και κατευθύνεται μόνο για ταφή σε ΧΥΤΑ ή σε κάποιες περιπτώσεις για αποκατάσταση εξοφλημένων λατομείων ή την κατασκευή αναχωμάτων ή την ανάπλαση απογυμνωμένων εδαφικά περιοχών. Σε απλά Ελληνικά ρίχνουμε λεφτά σε ένα βαρέλι δίχως πάτο και επιβαρύνουμε το περιβάλλον! Εάν αυτή η διαχείριση μετρηθεί/αποτιμηθεί αποκλειστικά οικονομικά και παραβλέψουμε το περιβαλλοντικό και κοινωνικό κόστος θα ήταν προτιμότερο να θάψουμε εξαρχής αυτά τα σκουπίδια, αντί να τα περιφέρουμε σε εργοστάσια υποτιθέμενης διαλογής (συγκρίνοντας το οικονομικό κόστος  και μόνο των σημερινών αποτελεσμάτων μηχανικής διαλογής με αυτό της ταφής).  
Άρα είναι καιρός να το πάρουμε απόφαση και να πάμε από την αρχή ...όχι με την όπισθεν του φορτηγού μεταφοράς προς ανατροπή των σκουπιδιών σε ένα ΧΑΔΑ ή ΧΥΤΑ ή ΧΥΤΥ ,όπως ..σοφά...προβλέπει το ΤΣΔ της Τρίπολης!!!
αλλά με συνείδηση και ευθύνη και την απόλυτη πεποίθηση και αδιαμφισβήτητη επιστημονική αλήθεια ότι το σκουπίδι ή δεν το παράγεις (πρόληψη) ή όταν το παράγεις η ορθή/ασφαλής περιβαλλοντικά και οικονομική διαχείριση είναι να το διαχωρίσεις σωστά και ανά είδος, αμέσως με την παραγωγή του (διαλογή στην πηγή). 
Οι μονάδες διαλογής ή αξιοποίησης αποβλήτων (ΚΔΑΥ και μονάδες ζύμωσης-κομποστοποίησης οργανικών) είναι πράγματι παραγωγικές όταν είναι προσανατολισμένες σε διακριτούς τύπους άρα και ρεύματα  προδιαλεγμένων αποβλήτων (χαρτί, πλαστικό, γυαλί μέταλλο κλπ διαλεγμένων στην πηγή από τον παραγωγό-πολίτη), δηλαδή όταν υποδέχονται καλής ποιότητας προδιαλεγμένα  υλικά και κάνουν τελική διαλογή (ξεσκαρτάρισμα) σε αυτά τα ποιοτικά υλικά, με αποτέλεσμα να επιτυγχάνουν ψηλά ποσοστά ανάκτησης (άνω του 80% ανακυκλώσιμο κλάσμα και <20 span=""> 
Οποιαδήποτε άλλη επιλογή από την μετατόπιση του βάρους της διαχείρισης των σκουπιδιών στα αρχικά-ανώτερα στάδια κουβαλάει νερό στο μύλο των εργολάβων των σκουπιδιών και βλάπτει το περιβάλλον και την τσέπη μας.
<