1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
 2. Μικρές αγγελίες
 3. Συνομιλία (chat)
 4. Καιρός
X Τηλεόραση:
 1. ΕΡΤ1
 2. ΕΡΤ2
 3. ΕΡΤ3
 4. ΑΝΤ1
 5. ΑΛΦΑ
 6. ΣΚΑΪ
 7. Βουλή
Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Αττικής   »   Ασπροπυργος    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή Ασπροπυργος και εμείς θα το προσθέσουμε.


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Ασπροπυργος

Χίος: Τι λέει ο Τούρκος εισαγγελέας που ζήτησε πολιτικό άσυλο – Το πραξικόπημα, ο Ερντογάν και ο ρόλος της ΕΥΠ


  

Με τους άλλους 8 τούρκους, γιατί δεν ακολουθήθηκε η ίδια διαδικασία; Εεεεεεε;

Καλλιόπη Σουφλή


 Χίος: Τι λέει ο Τούρκος εισαγγελέας που ζήτησε πολιτικό άσυλο – Το πραξικόπημα, ο Ερντογάν και ο ρόλος της ΕΥΠΣε φυλάκιση ενός μηνός με τριετή αναστολή καταδικάσθηκε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι της Τρίτης, 30 Αυγούστου 2016, ο Τούρκος εισαγγελέας, ο οποίος έφτασε μαζί με πρόσφυγες στη Χίο και ζήτησε πολιτικό άσυλο.

Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του astraparis.gr, ο 50χρονος εισαγγελέας, που εμφανίσθηκε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι της Τρίτης, χωρίς συνήγορο υπεράσπισης, παρά μόνον με μεταφράστρια ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Χίου, με την κατηγορία της παράνομης εισόδου στην χώρα, αρνήθηκε να λάβει προθεσμία τριών ημερών που του πρότεινε η πρόεδρος του δικαστηρίου και ζήτησε την άμεση εκδίκαση της υπόθεσής του.

Απαντώντας σε ερωτήσεις της προέδρου τόνισε ότι αμέσως μετά το πραξικόπημα παρέμεινε κρυμμένος μακριά και χωρίς καμία επαφή με την οικογένειά του, φοβούμενος ότι θα είχε την τύχη χιλιάδων άλλων δικαστικών και εισαγγελέων που το καθεστώς Ερντογάν έχει φυλακίσει.
 
 
Πλήρωσε τον διακινητή για να μπει στην βάρκα
 
Την περίοδο μετά το πραξικόπημα, πρόσθεσε, αναζητούσε διαρκώς τόπο να διαφύγει από την Τουρκία στην Ελλάδα. Δήλωσε ότι έχει πράσινο διαβατήριο, που σημαίνει ότι μπορούσε να ταξιδέψει χωρίς βίζα στην χώρα μας, αλλά δεν το έπραξε γιατί το πιθανότερο ήταν ότι θα γινόταν αντιληπτός.

Σε συνεννόηση με έναν φίλο του, ο τελευταίος του πρότεινε να ακολουθήσει την διαδρομή των προσφύγων και μεταναστών, πράγμα που τελικά έκανε.

Στην σχετική ερώτηση της προέδρου του δικαστηρίου είπε ότι πλήρωσε χρήματα στον άνθρωπο που τον έβαλε στην βάρκα, με την οποία έφτασε στη Χίο και διεσώθη μαζί με άλλους έξι Σύριους πρόσφυγες από το ναυαγοσωστικό του λιμεναρχείου Χίου τις πρωινές ώρες της Τρίτης, ανοικτά της Αγίας Ελένης.
 
 
Στην ΒΙΑΛ για καταγραφή μαζί με τους πρόσφυγες

Μετά την καταδίκη του ο Τούρκος εισαγγελέας αφέθηκε ελεύθερος και οδηγήθηκε από τους λιμενικούς στο λιμεναρχείο Χίου.

Στη συνέχεια επρόκειτο να οδηγηθεί στο hot spot της ΒΙΑΛ, όπου και θα ακολουθείτο και για τον ίδιο η διαδικασία που εφαρμόζεται για όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες που φτάνουν στο νησί.
 
 
Έχει ενημερωθεί η πολιτική ηγεσία
 
Σύμφωνα με απολύτως εξακριβωμένες πληροφορίες του astraparis.gr, έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες της Χίου και φυσικά στην Αθήνα έχει ενημερωθεί για το περιστατικό η πολιτική ηγεσία, η οποία έχει έναν ακόμα πονοκέφαλο να αντιμετωπίσει, μετά από εκείνον με τους οκτώ στρατιωτικούς που έφτασαν μετά το πραξικόπημα με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη.

Στην υπόθεση ευθύς εξ αρχής ενεπλάκη και η ΕΥΠ, η οποία «ανέκρινε» τον Τούρκο εισαγγελέα και φυσικά ενημέρωσε αρμοδίως την πολιτική ηγεσία για το περιστατικό.

Πάντως, μέχρι στιγμής όλες οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ακολουθηθεί η διαδικασία του ασύλου που ισχύει και για τους πρόσφυγες και μετανάστες που φτάνουν στη Χίο, ενώ δεν έχει γίνει – προς το παρόν – λόγος είτε για μέτρα προστασίας του Τούρκου εισαγγελέα, είτε για άμεση μεταφορά του στην Αθήνα, προκειμένου να εξετασθεί εκεί η αίτηση ασύλου.


Πηγή: astraparis
 

Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 30 August 2016 | 6:37 pm


Καί ὁ Ἀρτέμης Σῶῤῤας μέ τούς «ἐφέδρους» στήν «στέγη»;

Αναρωτιέμαι πως μετά από τόσες συνταρακτικές  αποκαλύψεις, υπάρχουν "πρόσωπα της δικαιοσύνης", να στηρίζουν αυτό το συνονθύλευμα της "Στέγης Αστέγων"... (υπάρχουν και μη εμπλεκόμενοι και καλοπροαίρετοι εκτός των... "στημένων")

Μήπως τους "έφτιαξαν" και καινούργιες ... ΜΚΟ;

Ρωτάω, για να μαθαίνω, η γυνή...

Ακούγονται πολλά... βρώμισε πολύ η ιστορία και έπεται μεταλύτερη βρώμα από τις αποκαλύψεις που βρίσκονται καθ' οδόν...

ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ, ΜΕΣΩ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΗΠΩΣ;;;;

Αυτό λένε οι... "πολύ ... κακές γλώσσες"...

 
Καλλιόπη Σουφλή

Υ.Γ. Ευγένιε, πες αλεύρι... η ... Αλίκη σε  γυρεύει...
(να πάρει η ευχή... την είχα χάσει τόσα χρόνια) Καί ὁ Ἀρτέμης Σῶῤῤας μέ τούς «ἐφέδρους» στήν «στέγη»; 3


 Δὲν ἔχει τέλος ἡ ἐπαναστατικὴ γυμναστικὴ τῶν «ἐφέδρων πολιτῶν ὁπλιτῶν» καὶ πάντα κάτω ἀπὸ «πατριωτικές», κινηματικές, κομματικὲς ὀμπρέλες, μὴν τοὺς κάψῃ ὁ ἥλιος ἢ μὴν βραχοῦν…

Γιὰ προθέρμανση στὶς παροῦσες «πατριωτικές» τους κωλοτοῦμπες, ἔκαναν και «Ἑλλάνιο Ὑπερμαραθώνιο ἐφέδρων Ἐχετλαῖο» πρὸς τιμὴν τοῦ Σῶῤῥα. 

Ἔτσι ἐξηγεῖται ἡ καλή τους φυσικὴ κατάστασις καὶ ἡ ἀξιοθαύμαστη «ἐλαστικότης» τους. Στοὺς διοργανωτὲς ποὺ πληροφοροῦν γιὰ τὸν «ὑπερμαραθώνειο» τοῦ Σῶῤῥα ἐκτὸς ἀπὸ τὸ τηλέφωνο τοῦ γνωστοῦ γραφικοῦ Εὐγενίου, εἶναι  καὶ τὸ τηλέφωνο τοῦ «πατριώτου» ἐφέδρου πολίτου ὁπλίτου Σπύρου Κούλη, ποὺ ὑπογράφει τὰ …πάντα κυρίως μὲ τὴν ἐπαγγελματική του ἰδιότητα καὶ τὴν ἐπωνυμία τῆς ἀσφαλιστικῆς ἐταιρείας ποὺ συνεργάζεται.

 Καί ὁ Ἀρτέμης Σῶῤῤας μέ τούς «ἐφέδρους» στήν «στέγη»; 2


Ἀλίκη Παπαδάκη

Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 30 August 2016 | 5:53 pm


BofA: «Βλέπει» αυξημένο κίνδυνο πρόωρων εκλογών και ταραχώδη δεύτερο εξάμηνο λόγω αξιολόγησης


 
ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ
 
Μακάρι να γίνουν εκλογές... να πάει το 95% των ΑΝΘΕΛΛΗΝΩΝ ΡΑΓΙΑΔΩΝ, να ξαναψηφίσει Τσίπρα και όλα τα μνημονιακά καθάρματα... όχι τίποτ' άλλο, αλλά για να επέλθει πιό γρήγορα η καταστροφή της Ελλάδας και ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 5% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
Καλλιόπη Σουφλή


BofA: «Βλέπει» αυξημένο κίνδυνο πρόωρων εκλογών και ταραχώδη δεύτερο εξάμηνο λόγω αξιολόγησης

Αυξημένο κίνδυνο πρόωρων εκλογών με αφορμή την δεύτερη αξιολόγηση που ξεκινά το φθινόπωρο, και καθυστέρηση της ένταξης των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ «βλέπει» η BofA Merrill Lynch στην τελευταία της έκθεση για την Ελλάδα.


H BofA Merrill Lynch σημειώνει επίσης ότι το δεύτερο εξάμηνο του έτους πιθανώς να αποδειχθεί ιδιαίτερα «θορυβώδες» για την Ελλάδα, λόγω αξιολόγησης.

Η BofA υπογραμμίζει την αδυναμία των φορολογικών εσόδων και ιδιαίτερα την αστοχία κατά 337 εκατ. ευρώ τον Ιούλιο, επισημαίνοντας ότι εάν αυτή η τάση συνεχιστεί μπορεί να απειληθεί η επίτευξη των στόχων του προγράμματος.

Ωστόσο η επενδυτική τράπεζα παραμένει συγκρατημένα αισιόδοξη και κάνει ιδιαίτερη αναφορά στη πιθανότητα εισόδου των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

«Όπως έχουμε υποστηρίξει και στο παρελθόν, η χρονική στιγμή της συμμετοχής στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης παραμένει ένα μεγάλο ερώτημα», τονίζει η BofA. Η ΕΚΤ πριν αποφασίσει για το QE, θα περιμένει να αξιολογήσει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους μετά και την πρόσφατη συμφωνία με τους πιστωτές.

Σύμφωνα με την BofA, η ΕΚΤ θα περιμένει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το ΔΝΤ να λύσουν τις διαφορές τους πριν από την προχωρήσει στην δική της αξιολόγηση για το χρέος της Ελλάδας και αυτό υποδηλώνει ότι η συμμετοχή στο QE δεν είναι πιθανό να συμβεί το Σεπτέμβριο.

Έτσι, η Ελλάδα θα χρειαστεί να περιμένει την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, πιθανότατα στις αρχές του 2017, πριν ενταχθεί στο QE. 

Αν και αυτή δεύτερη αξιολόγηση που θα ξεκινήσει το αμέσως επόμενο διάστημα είναι σίγουρα πιο εύκολη από ό, τι η προηγούμενη, σε καμία περίπτωση δεν θα είναι ένας… περίπατος, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η επενδυτική τράπεζα. 

Όπως τονίζει, η πλειοψηφία του Αλέξη Τσίπρα παραμένει ισχνή και κατά τη διάρκεια της β΄ αξιολόγησης θα εφαρμοστούν αρκετά αμφιλεγόμενα μέτρα. 

Έτσι, ο κίνδυνος πρόωρων εκλογών εξακολουθεί να είναι πολύ πραγματικός, όπως καταλήγει η BofA.Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 30 August 2016 | 5:39 pm


Süddeutsche Zeitung: «Τσίπρας, ο φίλος των εφοπλιστών!»


«Όταν ανέλαβε την εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Έλληνες πλοιοκτήτες έτρεμαν ακόμη την κυβέρνηση του αριστερού Αλέξη Τσίπρα. 

Οι εποχές αυτές όμως έχουν παρέλθει», σχολιάζει σήμερα η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung του Μονάχου.

 

 Για την ψυχή της ...(φα)τ(λ)ανας@#$ της μάνας του, το έκανε, βρε παιδιά...

Δηλαδή, τι πιστεύετε; Πως πήρε μίζες;;;;

Το ίδιο και ο εταίρος της συγκυβέρνησης...  ο κατά δήλωσίν του "δεν θα γίνω η πολιτική πόρνη του ΣΥΡΙΖΑ"... και ΕΓΙΝΕ!

Κακά παιδιά... κακές σκέψεις... ο Αλέκσης  και ο Πάνος, είναιι τέρατα "ηθικής" ... ΑΝΙΘΙΚΟΤΗΤΑΣ!


Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ.1 Τα έγραφε ο Καθηγητής ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗΣ, αλλά πόσοι τον άκουγαν;;;

Υ.Γ.2. Η φωτό, είναι δική μου επιλογή

 

 

 

Με αφορμή την κατάργηση των φοροαπαλλαγών που ζητά η Κομισιόν για τους Ελληνες πλοιοκτήτες, η γερμανική εφημερίδα φιλοξενεί σήμερα εκτενές άρθρο για το ευνοϊκό καθεστώς φορολόγησης των ελλήνων εφοπλιστών υπό τον τίτλο «Ο φίλος των εφοπλιστών».Σχολιάζοντας την παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην πρόσφατη ναυτιλιακή έκθεση «Ποσειδώνια», η SZ παρατηρεί: 

«Μέχρι πρότινος το αριστερό κόμμα ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα ήταν τόσο αγαπητό στους κύκλους των Ελλήνων εφοπλιστών όσο και μια αβαρία σε παγωμένα νερά. 

Πλέον όμως πνέει ένας διαφορετικός άνεμος. Στην έκθεση Ποσειδώνια στις αρχές Ιουνίου ο Τσίπρας επαίνεσε τους εφοπλιστές για τα ‘οράματα’ και τα ‘σχέδιά’ τους. 

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θεόδωρος Βενιάμης τον ευχαρίστησε (…) λέγοντας ότι τα λόγια του πρωθυπουργού ήταν ‘ό,τι καλύτερο’. 

Ένας άλλος πλοιοκτήτης μάλιστα χαρακτήρισε τη συγκυβέρνηση του αριστερού κόμματος και των δεξιών λαϊκιστών τη ‘φιλικότερη προς τους εφοπλιστές ‘ από την απαρχή της ευρωδιάσωσης πριν από έξι χρόνια».


Η παρέμβαση της Βεστάγκερ


Τι συνέβη, διερωτώνται οι αρθρογράφοι, προσπαθώντας να αναλύσουν και να εξηγήσουν τους λόγους αυτής της μεταστροφής. 

Στις αρχές του χρόνου, όπως αναφέρει η SZ, κατέφτασε στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών επιστολή της επιτρόπου Ανταγωνισμού Μαργκρέτε Βεστάγκερ.

 «Δημοσιοποίησε μάλιστα την επιστολή για να εντείνει προφανώς τις πιέσεις στην Αθήνα. 

Η Βεστάγκερ επιρρίπτει στην ελληνική κυβέρνηση ότι με τα φορολογικά προνόμια για εφοπλιστές συμβάλλει στον αθέμιτο ανταγωνισμό.

 Η Κομισιόν, σύμφωνα με την ίδια, θέλει να διασφαλίσει ότι μελλοντικά η υποστήριξη της Αθήνας για τον ναυτιλιακό κλάδο θα συνάδει με τους ‘ευρωπαϊκούς κανόνες’.

Ειδικότερα η επίτροπος επικρίνει το γεγονός ότι οι εφοπλιστές απολαμβάνουν τα ειδικά φορολογικά προνόμια -που προβλέπονται μάλιστα από το σύνταγμα- ακόμη και για οικονομικές δραστηριότητες που δεν σχετίζονται άμεσα με τη ναυτιλία, όπως για την αγορά ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων. (…) Η Βεστάγκερ τονίζει ότι οι ενστάσεις της δεν αφορούν στην κύρια δραστηριότητα των εφοπλιστών (…) που μπορεί να συνεχίσει να φορολογείται στη βάση του τονάζ, δηλαδή της χωρητικότητας των πλοίων και όχι του πραγματικού εισοδήματος».


Η απάντηση των εφοπλιστών


«(…) Ο Σύνδεσμος των Εφοπλιστών ανέθεσε σε ευρωπαίους ειδικούς σε θέματα ανταγωνισμού την επεξεργασία ενός φακέλου 150 σελίδων, ως απάντηση στην Βεστάγκερ. Σύμφωνα με πληροφορίες της SZ η ελληνική κυβέρνηση προώθησε -πριν την εμφάνιση του Τσίπρα στην Ποσειδώνια- την επιστολή στις Βρυξέλλες χωρίς αξιοσημείωτες αλλαγές».

Στο σημείο αυτό η εφημερίδα προχωρά σε μια σύντομη αναδρομή: «Το 2013 αρκετοί βουλευτές του αριστερού κόμματος, ανάμεσά τους και ο νυν υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, ρωτούσαν τη συντηρητική κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά πότε θα ‘καταργήσει την απαράδεκτη φορολογική πολιτική έναντι των εφοπλιστών΄.

Πριν την πρώτη της εκλογική νίκη τον Ιανουάριο του 2015 η κυβέρνηση Τσίπρα ήθελε να κάνει τα πάντα διαφορετικά από τους προκατόχους της. 

Ο επικεφαλής των εφοπλιστών Βενιαμής απειλούσε όμως ήδη τότε ότι η διατήρηση της ευνοϊκής νομοθεσίας είναι ‘αδιαπραγμάτευτη΄». 

Σύμφωνα με την εφημερίδα, στις τάξεις των εφοπλιστών υπάρχει όμως και μια μειοψηφούσα άποψη, που εκφράζεται μεταξύ άλλων από τον πρόεδρο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος Ανδρέα Δρακόπουλου, ο οποίος έλεγε ήδη το 2014 προς την Καθημερινή ότι «θα πρέπει να αυξηθεί η φορολόγηση των πλουσίων, περιλαμβανομένων και των εφοπλιστών».


Το «μακρύ χέρι» του Στουρνάρα


Σύμφωνα με την SZ, «κύκλοι εφοπλιστών εκτιμούν ότι πίσω από την επιμονή αυτή της Κομισιόν κρύβεται το μακρύ χέρι του έλληνα κεντρικού τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα.

 "Κάποιος πρέπει να μας έδωσε", είπε ένα μέλος του προεδρείου της Ένωσης Εφοπλιστών προς την SZ, χωρίς όμως να κατονομάσει κάποιον. 

Μεταξύ του Στουρνάρα που ήταν τότε υπουργός Οικονομικών και των πλοιοκτητών υπήρξε το 2013 μια έντονη διαμάχη, επειδή ο Στουρνάρας ήθελε να αυξήσει τον φόρο επί του τονάζ. 

Οι εφοπλιστές στράφηκαν στον πρωθυπουργό Σαμαρά. 

Το 2014 αποφασίστηκε νέα νομοθεσία, εντούτοις οι αυξημένες εισφορές για τους εφοπλιστές καταγράφηκαν ως ‘εθελοντική’ συνεισφορά για την αντιμετώπιση της κρίσης. 

Ο νόμος έφερε πάντως μέχρι στιγμής 105 εκατομμύρια ετησίως στα δημόσια ταμεία, αντί 45 που συγκεντρώνονταν παλαιότερα».

(…) Ιδιαίτερα φιλικός προς τους εφοπλιστές θεωρείται ο μικρός κυβερνητικός εταίρος του Τσίπρα, οι δεξιοί λαϊκιστές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. 

Ο επικεφαλής τους, υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, υπερασπίσθηκε πρόσφατα με σθένος ένα εφοπλιστή, ιδιοκτήτη ενός μάλλον μικρού στόλου. (…) 

Και ο υπουργός Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ Δρίτσας όμως αρέσκεται να τονίζει στο μεταξύ πόσο σημαντικός είναι ο κλάδος για την οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας. 

Για ενδεχόμενη αναθεώρηση του συντάγματος δεν γίνεται πλέον λόγος».


Πηγή: Deutsche Welle


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 30 August 2016 | 4:54 pm


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ

Μια ανεκτίμητη βοήθεια, παρέσχε στα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ, αναγνώστης/στρια.

Για όσους έχουν πρόβλημα με τις παλαιότερες αναρτήσεις, βρέθηκε λύση.

Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ από καρδιάς, στον/στην αναγνώστρια, για την βοήθεια και συμπαράστασή του/της.


Καλλιόπη Σουφλή


Αγαπητή κυρία Σουφλή: προς βοήθεια των αναγνωστών των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ που θέλουν να διαβάσουν και τις αναρτήσεις πέρας της 1ης σελίδας, αλλά λόγω του τεχνικού προβλήματός του blog σας αδυνατούν, σας δίνω ένα link

παρακάτω όπου μπορούν να δούν συγκεντρωμένες όλες τις τελευταίες 500 αναρτήσεις του blog σας.
Σκρολάροντας προς τα κάτω τις βλέπει κανείς όλες από την τρέχουσα προς τις πιο παλαιές.
Ορίστε η διεύθυνση (μέχρι να λυθεί πρόλημα):

http://attikanea.blogspot.gr/atom.xml?redirect=false&start-index=1&max-results=500


 

Και από την 24η ανάρτηση και πέραν (δηλαδή πέραν της 1ης σελίδας) ιδού η απευθείας διεύθυνση:

http://attikanea.blogspot.gr/atom.xml?redirect=false&start-index=24&max-results=500
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ/ΣΤΡΙΑ

 Ο/Η Ανώνυμος άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ":Δημοσιεύθηκε στις 30 August 2016 | 4:35 pm


Τι «βλέπουν» πίσω από τον ξυλοδαρμό του διοικητή Τροχαίας- Προετοιμάζονται για «θερμό» φθινόπωρο!Μεγάλο προβληματισμό έχει σκορπίσει στην Αστυνομία ο χθεσινός ξυλοδαρμός του διοικητή Τροχαίας και τα ολονύκτια επεισόδια στα Εξάρχεια.

 

Ρε σεις, ποιούς δουλεύετε;

Άκου... "μεγάλο προβληματισμό"!

ΑΦΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ, ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΠΑΧΑΛΑΚΗΔΕΣ!

Καλλιόπη Σουφλή

 

 

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, οι αξιωματικοί της Κρατικής Ασφάλειας «βλέπουν», όπως μεταφέρει το protothema.gr, ένα νέο κύκλο θερμών επεισοδίων που αναμένεται το επόμενο διάστημα να κλιμακωθεί με απρόβλεπτες συνέπειες.


Η έναρξη του νέου κύκλου ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο με επεισόδια στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων μεταξύ νεαρών και αστυνομικών δυνάμεων και την εκτόξευση δεκάδων βομβών μολότοφ εναντίων των αστυνομικών δυνάμεων, συνεχίστηκε στην πορεία διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες χθες το απόγευμα και ολοκληρώθηκε με τα επεισόδια γύρω από το Πολυτεχνείο και τα στενά των Εξαρχείων.

«Τους τελευταίους μήνες παρατηρούνται έντονες διεργασίες και ζυμώσεις στην περιοχή των Εξαρχείων, στρατολόγηση ακόμη και νεαρών προσφύγων και μεταναστών από αντιεξουσιαστικές ομάδες και εκτιμούμε ότι μπαίνουμε σε μια «θερμή» περίοδο που θα κορυφωθεί προς τα τέλη του χρόνου» τονίζει στο protothema.gr αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ και προσθέτει: «Ο ξυλοδαρμός ενός αξιωματικού της Τροχαίας που ελάμβανε μέτρα ρύθμισης κυκλοφορίας σε μια πορεία αλληλεγγύης, είναι ενδεικτικό των διαθέσεων συγκεκριμένων ομάδων κουκουλοφόρων».


Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν το απόγευμα της Δευτέρας στα προπύλαια. Ομάδες αντιεξουσιαστών και άλλων οργανώσεων συγκεντρώθηκαν γύρω στις 6 και πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας για την εμπρηστική επίθεση στην κατάληψη στέγης προσφύγων και μεταναστών στην οδό Νοταρά στα Εξάρχεια και παράλληλα να εκφράσουν αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες. 

Η πρώτη ένταση σημειώθηκε στην πλατεία Κοτζιά όταν πέταξαν κόκκινες μπογιές στο κτήριο του δημαρχείου αλλά και σε κτήριο της Aκαδημίας στα προπύλαια.


Μετά το τέλος της πορείας και ενώ ομάδες αντιεξουσιαστών κινούνταν προς τα Εξάρχεια εντόπισαν στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Μπενάκη το διοικητή Τροχαίας Αθηνών αστυνομικό υποδιευθυντή Γιώργο Διαμαντόπουλο ο οποίος ήταν επικεφαλής των κυκλοφοριακών μέτρων, του επιτέθηκαν και άρχισαν να τον χτυπούν με γροθιές και κλωτσιές.

Μέχρι να επέμβουν οι δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο οι αντιεξουσιαστές είχαν προλάβει να απομακρυνθούν και να αφήσουν αιμόφυρτο τον αξιωματικό ο οποίος μετεφέρθη στο 401 για τις πρώτες βοήθειες. 

Στη συνέχεια ομάδες κουκουλοφορων κινήθηκαν προς το Πολυτεχνείο και την οδό Πατησίων όπου έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και άρχισαν να πετούν πετρες και μολότοφ στις δυνάμεις των ΜΑΤ που έφτασαν στην περιοχή.

Οι αστυνομικοί τηρούσαν διακριτική στάση χωρίς να προκαλούν ενώ η κυκλοφορία στα δύο ρεύματα της Πατησίων είχε διακοπεί για πολύ ώρα.Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 30 August 2016 | 4:24 pm


Ο Γιώργος Αδαλής, ξεφτιλίζει τον... BIG BROTHER Αλέκση Τσίπρα


 
#BigAleksisBrother Ούτε η καημένη η Endemol η εταιρία παραγωγής του Big Brother θα μπορούσε να φανταστεί αυτό που συμβαίνει εδώ στο Ελλάντα! 
 
Για την ακρίβεια ο πραγματικός "πατέρας" του BigBrother, ο Τζωρτζ Οργουελ, σίγουρα θα χαμογελά από κει πάνω με όσα συμβαίνουν στο Ελλάντα του Αλέκση! 
 
Ενώ ο Μεγάλος Αδελφός ελέγχει 24/24ωρο τους παίχτες , εδώ φίλοι και φίλες, οι όροι άλλαξαν.

Στο Ελλάντα του Αλέκση, παύει ο ΑΝΤ1 και ο καναλάρχης να είναι ο big brother! 
 
Την θέση του παίρνει ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός, και κλείνουν σε ένα δωμάτιο, όχι μόνο τον Κυριακού αλλά όλους τους υποψήφιους καναλάρχες για 48 ώρες!!! 

Στο διάστημα αυτό θα κριθούν οι τέσσερις άδειες που θα δώσει ο Αλέκσης, σε όποιον δώσει τα πιο πολλά και φυσικά θα υποσχεθεί εγγράφως, ότι θα είναι το καλύτερο ... παιδί!!!

Μιλάμε για μεγάλο ξεφτιλίκι παιδιά!

Πήγαν όλοι οι υποψήφιοι με μια βαλιτσούλα και τα σεντονάκια τους και θα είναι όλοι κλεισμένοι σε ενα δωμάτιο για 2 μέρες μέχρι να αποφασίσει ο Big Aleksis Brother, ποιος έμπορας είναι ο καταλληλότερος να μας ταίζει σανό για άλλα 25 χρόνια!!!

Αφήστε που σύμφωνα με τον Αλέκση, στο Ελλάντα μόνο 4 θα είναι άξιοι να μας ταίζουν το δικό του σανό! 
 
Τα προηγούμενα 25 χρόνια οι προηγούμενοι 10-15 ήταν άξιοι να μας ταίζουν βλέπετε, μόνο το ... σανό των άλλων!!!

ΥΓ
Αλέκση, άμα πάρουν από ένα κανάλι ο Μαρινάκης , ο Αλαφούζος και ο Ιβάν, τότε την φωνή του BigBrother δεν θα την κάνει ο Γιώργος Μελλισινός αλλά ο ... Κοντονής!!!

Στην περίπτωση αυτή δε, ο εκάστοτε υπουργός Προπαγάνδας, θα είναι και ... Κεντρικός Λιμενάρχης Πειραιά!!!

Αμ πως ....

 George Adalis B

Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 30 August 2016 | 3:58 pm


ΕΘΝΙΣΜΟΣ, ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ, ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ και η διαστρέβλωση των όρων από την σύγχρονη θολοκουλτούρα
 Η διαστρέβλωση των όρων και η θολοκουλτούρα, έχουν ταυτότητα και πρόσωπα.

ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΟΒΡΙΟΙ...Ο ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ... ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΑ... 

ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΑΙΩΝΙΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ.

Καλλιόπη Σουφλήhttps://galanoleykoblog.files.wordpress.com/2016/08/8df48-kostispalamas.jpg?w=614&h=212 

γράφει ο Αντώνιος Α. Αντωνάκος


Στην εποχή μας όταν πρόκειται νά αναλύσουμε έναν όρο, μία λέξη, ένα νόημα, τό όποιο αναφέρεται στις σχέσεις με συστήματα εξουσίας, πρέπει νά έχουμε πάντα ύπ’ όψιν μας όσα έγραφε ό Θουκυδίδης στο τρίτο βιβλίο της ιστορίας του «του Πελοποννησιακού πολέμου» (Γ,82,4), σχετικά με την δράση των τότε ισχυρών: 

«Και την είωθυΐαν άζίωσιν των ονομάτων ες τα έργα άντηλλαξαν τη δικαιώσει», πού σέ νεοελληνική απόδοση σημαίνει: «Για νά δικαιολογούν τις πράξεις τους άλλαζαν ακόμα και την σημασία των λέξεων».«Οπως τότε δηλαδή οί διάφορες πόλεις μέ την πο­λυμήχανη ύπουλότητα των επιθέσεων τους κατήντησαν νά μεταβάλουν αυθαιρέτως την σημασία των λέξε­ων, δια των όποιων δηλοΰνται τά πράγματα, έτσι και σήμερα οί σύγχρονοι κοσμοεξουσιαστές εφαρμόζουν την ανωτέρω «θουκυδίδειον ρήσιν», για την αλλαγή της σημασίας των λέξεων.

Έτσι λοιπόν, σήμερα, πολλοί είναι οι παίζοντες τό παιχνίδι των κοσμοεξουσιαστών. Για νά το πετύχουν όμως πρέπει νά αφαιρέσουν μέσα από κάθε λαό το στοιχείο, πού τον χαρακτηρίζει και τον διαφοροποιεί ώς έθνος. Νά αλλάξουν την σημασία των λέξε­ων, νά κάνουν τούς λαούς νά μισούν ότι έπρεπε νά αγαπούν και τό αντίθετο.

Έτσι δυστυχώς γίνεται… «Έχουμε ξαναγράψει ότι όποιος σήμερα αγαπά την πατρίδα του, όποιος σκέπτεται εθνικά, δηλαδή οποίος φρονεί εθνικά, λέ­γεται ορθώς «έθνικόφρων». 

Κι όμως, για νά δικαιο­λογούν οί κοσμοεξουσιαστές τις πράξεις τους έχουν αλλάξει την σημασία της λέξεων, παρασύροντας και άλλους λεξικογράφους. 

Ξέρετε για παράδειγμα τι γρά­ψει τό ηλεκτρονικό «Μείζον Ελληνικό Λεξικό- Τεγό-πουλου – Φυτράκη για την λέξη «έθνικόφρων», πού σήμερα έχει γίνει «εθνικόφρονας»; Γράφει τά ακόλου­θα μονοτονικά:
«Εθνικόφρονας [-ων, -ον (-ονος)] κ. εθνικόφρονας (ο) επίθ. ο εμφορούμενος από εθνικά φρονήματα | (ειδ.) συντηρητι­κός εθνικιστής, αντίθετος προς τις αρι­στερές τάσεις».

Διανοεΐσθε λοιπόν, αγαπητοί φίλοι, πού έχουμε φθάσει; Διανοεΐσθε ότι ή διαστρεβλωμένη επίτηδες ερμηνεία, πού τώρα χαρακτηρίζεται «ειδική», γράφει ότι έθνικόφρων εΐναι ό συντηρητικός εθνικιστής, αντίθε­τος προς τις αριστερές τάσεις; 

Και τό ϊδιο λεξικό έχει ακόμα τό λήμμα «άντιδεξιός», χαρακτηρίζοντας τον ώς «αντίθετο προς την δεξιά ιδεολογία» ενώ τό αντίθετο «άντιαριστερός» δεν αναγράφεται πουθενά! 

Γιατί; Μά απλούστατα, διότι ή «κομματική» ριζο-σπαστική αριστερά (και όχι οί αριστεροί στο σύνολο τους) και σήμερα άλλα και άπό παλιά δεν εξέφραζε τό έθνος άλλά τον διεθνισμό. 

Μετά δέ την κατάρρευση του βρήκαν στέγη στήν θυγατρική του διεθνισμού, τήν παγκοσμιοποίηση! Γι’ αυτό και εφαρμόζουν κατά γράμμα τό «δόγμα Κίσσιγκερ» δια της «γραμμής Ρεπούση».

Άν όμως, οί προπάτορές μας ακολουθούσαν αύτη τήν πολιτική αντίληψη τότε ούτε ή παλιγγενεσία του 1821 θά γινόταν, ούτε οί λαμπρές σελίδες του 1912-13, ούτε ή δόξα του 1919-22, ούτε τό έπος του 1940 και οί «Έλληνες θά αναφέρονταν απλώς στά βιβλία των έξαφανισθέντων εθνών.

Οί εχθροί του Ελληνικού Έθνους επιδιώκουν νά παρασύρουν τον Ελληνικό λαό νά πιστεύση σε αυτήν τήν ηττοπαθή αντίληψη. Πόσες δέ, ωραίες στο αυτί λέξεις, δεν έχουν «επιστρατεύσει» σήμερα, για νά στο­λίζουν τήν ηττοπάθεια ή τήν προδοσία: Είρηνοφιλία, ίσότης των φυλών, ανεξιθρησκία, διεθνής κατανόηση κ.λπ. «Ομως οί «Έλληνες επιζήσαμε ιστορικώς χιλιά­δες χρόνια και εξασφαλίσαμε τήν εθνική μας ελευθε­ρία, μόνο με τήν συνειδητοποίηση τής ένότητός μας ώς «Εθνους. Αυτό βεβαιώνει ή πραγματικότητα και δεν μπορούν νά τήν αλλάξουν τά χιλιάδες ψεύδη τής μισελληνικής προπαγάνδας.

«Ας δούμε όμως ακόμη έναν παγκοσμιοποιημένο ορισμό. Αυτόν του εθνικισμού. Σύμφωνα λοιπόν πάλι με τό μονοτονικό «Μείζον Ελληνικό Λεξικό» Τεγόπουλου – Φυτράκη:
«Εθνικισμός:(ο) ουσ. η σε μεγάλο βαθμό προσήλωση στο έθνος και στα εθνικά ιδα­νικά που συνοδεύεται, μερικές φορές, από ξενοφοβία και επιθυμία απομόνωσης | εθνι­κή συνείδηση που χαρακτηρίζεται από την πεποίθηση ότι το έθνος υπερέχει από τα άλλα και οφείλει να προβάλει με έμφαση τον πολιτισμό και τα συμφέροντα του εις βάρος άλλων εθνών | κίνηση για πολιτική ανεξαρτησία υπόδουλης εθνότητας».

Αυτόν μάλιστα τον ορισμό αναμασούν όλα σχεδόν τά σύγχρονα ελληνικά λεξικά.
«Όμως ένας εκ των πλέον αρμοδίων έπι του θέματος, ό επιφανής καθηγητής πολλών Πανεπιστημίων Δημήτριος Βεζανής προσδιώρισε στήν «Γενική Πολιτειολογία» του τήν διαφορά μεταξύ «εθνικισμού» και «εθνισμού».

Ό εθνικισμός λοιπόν, γράφει ό εξαίρετος πολιτειολόγος, αποτελεί τήν «ένεργητικήν κατάφασιν της ιδέας του Έθνους». Τί σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι όταν κάποιος είναι εθνικιστής πιστεύει στά ιδεώδη του «Εθνους του και ενεργεί, αγωνίζεται δηλαδή γι’ αυτά τά ιδανικά. 

Από τήν άλλη ό Εθνισμός αποτελεί «τήν παθητικήν κα­τάφασιν της ιδέας του «Εθνους». Και τούτο μέ τήν σει­ρά του σημαίνει ότι ό Έθνιστής πιστεύει στά ιδεώδη του «Εθνους, άλλά ηθελημένα δεν αγωνίζεται γι’ αυτά.

Φαίνεται λοιπόν καθαρά, άπό τον ανωτέρω ορισμό ότι ό εθνικιστής είναι ένας δρών αγωνιστής υπέρ του ‘Έθνους ενώ ό έθνιστής απλώς πιστεύει στο Έθνος, ανήκει εις αυτό, άλλα δεν επιθυμεί νά άγωνισθή για τό Έθνος του. Προσφάτως, μάλιστα, συναντήσαμε στις οθόνες τής τηλοψίας κάποιους πού δήλωναν ότι αγαπούσαν τήν Ελλάδα άλλά έξεδηλώνοντο κατά των συλ­λαλητηρίων).  

Μου θυμίζει βεβαίως και κάποιους «γιαλαντζί» αντιστασιακούς, πού, όταν οί σύντροφοι τους πλήρωναν τήν αντίθεση τους προς τήν δικτατορία με φυλακίσεις στά υπόγεια, εκείνοι έκαναν αντίσταση στα μπαράκια τής αλλοδαπής. Αυτός είναι ό έθνιστής, ό πα­θητικός δηλαδή φορέας τής εθνικής ιδέας.

Οί ανωτέρω διακρίσεις ήταν απολύτως απαραίτητο νά αναφερθούν, διότι τελευταία οί εχθροί του έθνους, ακολουθώντας τήν αποκάλυψη του Θουκυδίδου, μέσω τών οργάνων τους προκαλούν μία σκόπιμη σύγχυση στις έννοιες του έθνικιστοΰ και έθνιστοΰ.

«Όμως τήν σύνδεση του εθνικισμού με τήν ενέργεια τήν είχε επισημάνει και ό «Ιων Δραγούμης, ό όποιος χαρακτηριστικώς, άπό τό 1904, στο σύγγραμά του /Ο Ελληνισμός μου και οί Έλληνες», Αθήναι. 1991, έκδ. «ΝΕΑ ΘΕΣΙΣ» σελ. 62 κ.έ. γράφει:

«Ό εθνικισμός είναι μορφή τής ενέργειας… Ή ενέρ­γεια μου μέ κάνει εθνικιστή…».
Τό πολιτικό λοιπόν σύνθημα, πού ανταποκρίνεται στήν ανάγκη τής εποχής είναι «ΑΓΑΠΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΕΘΝΙΚΟ»!

Πρέπει οί «Έλληνες νά δείξουμε εμπράκτως τήν αγά­πη μας προς τήν πατρίδα μας τήν Ελλάδα. Αλλά ή αγάπη μας αυτή δεν θά πρέπει νά μείνη στά λόγια ή στά κρυφά ενδόμυχα αισθήματα. Άλλά νά έκδηλωθή μέ έργα και μέ αγώνα.

Επειδή όμως σήμερα πολλοί είναι εκείνοι, πού δηλώνουν πατριώτες άλλα όχι εθνικιστές, ερμηνεύοντας μάλιστα κάθε φορά κατά τό δοκούν τούς όρους θά χρειασθή νά αναλύσουμε τήν σχέση μεταξύ πατριωτι­σμού και εθνικισμού. «Ετσι θά καταλήξουμε σε πολύ ενδιαφέροντα συμπεράσματα:

«Πατρίς», λοιπόν, σύμφωνα με τά άρχαΐα κείμενα και λεξικά είναι «ή γη τών πατέρων». Μάλιστα στά άρχαΐα χρόνια οί Κρήτες, πού είχαν μητριαρχία, (ομι­λούσαν όχι περί της Πατρίδος, περί της γης δηλαδή τών πατέρων, άλλα περί της Μητρίδος, δηλαδή περί της γης τών μητέρων(«Ή δέ πατρίς και μητρίς ώς Κρήτες καλοϋσι, πρεσβύτερα και μείζονα δίκαια γονέων έχουσα, πολυχρόνιος μεν εστίν ου μην άγήρως ούδ’ αύτάρκης, άλλ’ άεί πολυωρίας δεομένη και βοηθείας και φροντίδος επισπάται». Πλουτάρχου «εΐ πρεσβυτέρω πολιτευτέον»).

Ή αγάπη, λοιπόν, προς τήν Πατρίδα και ό αγώνας υπέρ αυτής ονομάζεται Πατριωτισμός.
Ό Εθνικισμός όπως αναλύσαμε προηγουμένως, βα­σίζεται στο «Εθνος. Ό δέ πατριωτισμός στήν Πατρίδα. Επομένως διαπιστώνουμε ότι ό Εθνικισμός υπάρχει στον πνευματικό χώρο, άλλα και στον βιολογικό, διό­τι προϋποθέτει τήν ύπαρξη φυλής. Επίσης ό Εθνικι­σμός είναι διαχρονικός, διότι στήν έννοια του Έθνους περιλαμβάνονται οί άγέννητοι και οί νεκροί. Και για τις πράξεις μας «Κριτές θά μάς δικάσουν, οί άγέννητοι, οι νεκροί», όπως λέει ό Εθνικός μας ποιητής Κωστής Παλαμάς.

Τό Έθνος λοιπόν, επεκτείνεται στο παρελθόν και στο μέλλον. Ή πατρίδα από τήν άλλη έχει συναισθηματικό περιεχόμενο, διότι συνδέει τά άτομα ενός όμοεθνοΰς λαοΰ προς εναν γεωγραφικό χώρο. Μπορεί νά ύπαρξη «Εθνος χωρίς Πατρίδα (π.χ. διότι αύτη κατεκτήθη και τό έθνος έξεδιώχθη).

Ή έννοια του Έθνους επομένως είναι διαφορετι­κή από τήν έννοια τής πατρίδος και οπωσδήποτε πιο εύρεΐα. Βεβαίως, όλα τά έθνη αγωνίζονται νά δημι­ουργήσουν Πατρίδα, ή οποία νά περιλαμβάνη όλους τους ομοεθνείς. «Ολα τά έθνη μάχονται νά άπελευθερώσουν τά τμήματα τής Πατρίδος τους, πού είναι υπόδουλα. Και μάλιστα, σήμερα δημιουργούνται τεχνικώ τω τρόπω άπό τούς κοσμοεξουσιαστές και «έθνη», τά όποΐα μέ διαστρεβλωμένη και κατασκευα­σμένη ιστορία προσπαθούν νά οικειοποιηθούν τό πα­ρελθόν και τήν ιστορία σπουδαίων και πανάρχαιων λαών, τή βοήθεια πολλών άδρανούντων δηλωμένων έθνιστών, καλυπτομένων ύπό τό σύγχρονο επίθετο «πατριώτης», προβάλλοντας μάλιστα τό σοφιστικό επιχείρημα ότι «δεν υπάρχουν περισσότερο ή λιγότερο πατριώτες»

Έχουμε ακούσει πλειστάκις στήν τηλοψία εκπροσώπους τής θολοκουλτούρας νά θέτουν σε  «δίλημμα» τούς αμήχανους και αντιθέτους προς αυ­τήν τήν άποψη παρευρισκομένους, μέ τήν ερώτηση: «Είσαι εσύ περισσότερο πατριώτης άπό εμένα;» 

Και αντί αύτοί νά τούς δώσουν τήν πρέπουσα απάντηση, συμβιβάζονται μέ τήν ισοβαθμία του πατριωτισμού όλων, προς χαράν τής επηρμένης θολοκουλτούρας.

Επομένως, άπό τήν ανάλυση τών ανωτέρω εννοιών προκύπτει ότι ό Εθνικισμός και ό Πατριωτισμός είναι δύο αλληλένδετες έννοιες. Επομένως, μπορούμε νά συμπεράνουμε, ότι ό καλός εθνικιστής είναι και καλός πατριώτης και αντιστρόφως.

Ή θολοκουλτούρα βεβαίως έχει έπιδοθή σέ εναν αγώνα διαστρεβλώσεως και αλλαγής της σημασίας τών λέξεων «εθνικισμός» και «πατριωτισμός». Και για τήν μεν πρώτη έχει δώσει τήν διαστρεβλωμένη ερμη­νεία ότι «Εθνικισμός είναι ή σέ μεγάλο βαθμό προ­σήλωση στο έθνος και στά εθνικά ιδανικά που συνο­δεύεται, μερικές φορές, από ξενοφοβία και επιθυμία απομόνωσης..,».

Αυτό τό μερικές φορές τά αλλάζει όλα… Δηλαδή και όσους, όσοι δεν συμπεριλαμβάνονται σέ αυτές τις μερικές φορές, θά τους πάρη τό ποτάμι της «σκόπιμου γενικότητος» του ορισμού, ό όποιος κάνει και όσους θέλουν νά εΐναι εθνικιστές νά φοβούνται νά τό δηλώ­σουν μήπως και τους ταυτίσουν μέ όσους υπάγονται στο «μερικές φορές». Μεσοβέζικα πράγματα, μεσοβέ­ζικοι ορισμοί, πού κάνουν όμως στο ακέραιο τήν δου­λειά (δηλαδή τήν εκ δουλείας παροχή υπηρεσίας) της θολοκουλτουρας.

«Γιά νά μήν απορούν, όμως, γιά τούς σωστούς ορισμούς (εθνικόφρονος και έθνικιστοΰ») τούς θυμί­ζω νά διαβάσουν τό εργο του όντως σπουδαίου άλλά και χαρακτηριζομένου άπό τούς ίδιους ((Πατέρα της Δημοκρατίας» Αλεξάνδρου Παπαναστασίου μέ τον τίτ­λο: «Εθνικισμός». Τό έργο αυτό τό έχουν εξαφανίσει άπό τήν αγορά, διότι τούς ξεμπροστιάζει, τραβώντας τήν ψεύτικη λεοντή τών υποτιθεμένων προοδευτικών αγωνιστών».

«Ήμποροΰμεν νά ορίσωμεν τον ‘Έθνικισμόν ώς την προσπάθειαν ενός έθνους προς επιβολήν του εντός των ορίων τον δι’ αποκρούσεων αλλοεθνούς επιβολής ή διά συγχωνεύσεως είς Έν όλον των χωρισμένων μερών τον αυτού «Εθνους. Εις την πρώτην περίπτωσιν ή εθνικιστική ιδέα εκδηλώνεται εις την καταπολέμησιν της ξενικής επιδράσεως, είς δε τήν δευτεραν είς τήν κατάπνιξιν των τοπικιστικών τμημάτων του αύτοϋ «Εθνους. Και εις τά δύο περιπτώσεις το ουσιώδες είναι ή προσπάθεια προς κυριαρχίαν τής υποστάσεως ολοκλήρου του «Εθνους».

Ό Παπαναστασίου τά έγραφε αυτά. όχι οί σημε­ρινοί εθνικιστές. Τήν θολοκουλτούρα.. ό σπουδαίος Έλλην, τήν εΐχε καταλάβει άπό τότε. Και δεν είχε επι­σημάνει μόνο τήν αλλαγή των ορισμών άλλά και τις ριζο – σπαστικές μεθόδους καταστροφής του έθνους:

Ό Παπαναστασίου ήταν αυτός πού εΐχε επιση­μάνει τον καθοριστικό ρόλο τής γλώσσας στήν δια­τήρηση τής Εθνικής ταυτότητας, γράφοντας: «Όταν ή εισβολή ξένων (γλωσσικών) στοιχείων είναι τόσον μεγάλη, ώστε κατ’ ούσίαν αποτελεί τάσιν παραγκωνίσεως τής γλώσσης του σχετικού «Εθνους άπό ξένην, όπως ή αθρόα εισβολή λατινικών στοιχείων είς τήν ελληνικήν γλώσσαν κατά τούς πρώτους αιώνας τής βυ­ζαντινής αυτοκρατορίας, σημαίνει ότι εκ παραλλήλου γίνεται προσέγγισις εθνική πού τείνει νά μεταβάλη τον χαρακτήρα του σχετικού «Εθνους, νά το αφομοίωση με άλλο». Σήμερα θά ήταν απολύτως βέβαιος για τήν ορ­θότητα του ισχυρισμού του.

Ό Παπαναστασίου ήταν αυτός πού είχε γράψει ότι «»Οσον μεγαλύτερος καϊ λαμπρότερος είναι ένας πολιτισμός τόσον ίσχυρότερον είναι το σχετικόν εθνικόν αίσθημα και κατά συνέπειαν ο εθνικισμός».
Τέλος, ό Παπαναστασίου ήταν αυτός πού πιστεύει ότι ό αμυντικός εθνικισμός «θέλει την σύμπτωσιν κρα­τικών και εθνικών ορίων», σε αντίθεση με τον ιμπεριαλι­σμό, ο όποιος «επιδιώκει την επέκτασιν τών κρατικών ορίων πέραν άπό τά εθνικά».

Γι’ αυτόν τον λόγο και ό μεγάλος Έλλην, ό πολίτης Παναγιώτης Παπαγαρυφάλλου, στην μελέτη του γιά τον Αλέξανδρο Παπαναστασίου επισημαίνει: «Προ­σκολλημένη ή Ελλάδα – ώς «ψωροκώσταινα» στά στε­νά χωρικά όρια, τά όποια απέκτησε μέ πολέμους και αΐμα – δεν τόλμησε νά συμπεριφερθή μέ τήν ιστορική αναγκαιότητα τών εθνών, τά όποια, κατά τον Αλέξαν­δρο Παπαναστασίου, «έχουν την τάσιν εξαπλώσεως της επιβολής των …».

Τό βλέμμα μας λοιπόν πρέπει νά στραφή στήν νεο­λαία, ή οποία, όποτε της δοθή ή ευκαιρία και ή ελευ­θερία, εκφράζει τον εθνικισμό της, στις επευφημίες γιά κάθε νίκη της Εθνικής (και όχι λαϊκής) ομάδος τής Ελλάδος, και μάλιστα σέ κάθε άθλημα. Ή Ελλη­νική νεολαία μέ τον πατριωτισμό και τον εθνικισμό της θά άναπετάξη τήν σημαία του αγώνος γιά τήν Ελλάδα.

Και γιά τον σκοπό αυτόν άς έχουμε κατά νουν όσα γράφει ό Νΐκος Καζαντζάκης στήν «Ασκητική» του: …«Τό πρώτο σον χρέος εκτελώντας την θητεία σου στην ΡΑΤΣΑ, είναι νά νιώσης μέσα σον όλους τους προγόνους.

Τό δεύτερο, νά φώτισης την ορμή τους καϊ νά σννεχίσης τό εργο τους.

Τό τρίτο σον χρέος, νά παραδώσης στον γυιό τήν μεγάλη εντολή νά σέ ζεπεράση»…

Αυτό θά κάνουμε και όλοι έμεΐς οί «όσοι ζωντα­νοί», κατά τον ‘Ίωνα Δραγούμη, «Ελληνες. Γιά νά πα­ραδώσουμε στά παιδιά μας μία πατρίδα μέ όλα τά στοιχεία του ελληνικού έθνους: Ελληνική Γλώσσα, Ελληνική Ιστορία, Ελληνική Παράδοση, Ελληνικό πολιτισμό και Ελληνική ανθρωπιστική Παιδεία… Αν­τίθετα προς κάθε επιβουλή τής ριζο-σπαστικής θολο­κουλτούρας.

Έγραφον εν Πειραιεΐ τή 25η Μαρτίου 2008

Αντώνιος Α. Αντωνάκος
Καθηγητής – Φιλόλογος Ιστορικός – Συγγραφεύς


Το παραπάνω κείμενο αποτελεί προλογική εργασία του Αντωνίου Α. Αντωνάκου στο βιβλίο  του Πρωθυπουργού Αλεξάνδρου Παπαναστασίου «Ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ» μια πολύ σημαντική επανακυκλοφορία από τις εκδόσεις ΠΕΛΑΣΓΟΣ

Πηγή


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 30 August 2016 | 3:48 pm


Σκανδαλώδης στήριξη ΕΕ σε Τσίπρα όταν… κάποτε βυσσοδομούσε


Μα η Ε.Ε., τους βυσσοδομιστές στήριζε και στηρίζει... απλά αλλάζουν τα πρόσωπα των βυσσοδομιστών...
ΟΙ ΒΟΘΡΟΙ... ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΟΘΡΟΥΣ.

Καλλιόπη Σουφλή

 

Η τρέχουσα απόπειρα ελέγχου του τηλεοπτικού τοπίου από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εντάσσεται προφανώς σε μια στρατηγική ολοκληρωτισμού, η οποία, παραδόξως από πρώτη άποψη, δεν συναντά κάποια ιδιαίτερη αντίδραση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους δανειστές, που συνήθως τόσο κόπτονται για την «πολυφωνία».Του Γιώργου Καραμπελιά


Τωόντι, ενώ αρκετοί ανέμεναν μια σθεναρή αντίδραση των ευρωπαϊκών οργάνων και είχαν εναποθέσει πολλές ελπίδες στην «επέμβαση της Commission», ώστε να βάλει φραγμό στον αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης, τέτοια αντίδραση δεν υπήρξε.

Και αυτό σε πλήρη αντίθεση με τη συμπεριφορά των ίδιων οργάνων, απέναντι στην πολύ ηπιότερη προσπάθεια του Κώστα Καραμανλή, παλιότερα, με τον «βασικό μέτοχο», να παρέμβει στο χάος της διαπλοκής κατασκευαστών, καναλαρχών και πολιτικής εξουσίας.

Τότε οι ευρωπαϊκοί θεσμοί αντέδρασαν με πρωτοφανή βιαιότητα και τελικώς εμπόδισαν οποιαδήποτε παρέμβαση. 

Γιατί λοιπόν σήμερα ποιούν την νήσσαν και αφήνουν ανενόχλητο τον Παπά στις κυριολεκτικά σκανδαλώδεις –και συνάμα γελοίες– μεθοδεύσεις του;

Απ’ όσες πλευρές και αν εξετάσουμε τις πιθανές αιτίες αυτής της παράδοξης «χαλαρότητας», δεν μπορούμε παρά να καταλήξουμε σε ένα και μοναδικό συμπέρασμα, το οποίο συνδέεται γενικότερα με τη σκανδαλώδη στήριξη που απολαμβάνει η «κυβέρνηση της Αριστεράς» από τους εταίρους και δανειστές
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΡΘΡΟ ΓΝΩΜΗΣ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: http://www.liberal.gr/arthro/73849/apopsi/arthra/oi-europaikoi-thesmoi-kai-o-isonpamplo-eskomparsin.htmlΠηγή

Δημοσιεύθηκε στις 30 August 2016 | 3:38 pm


Δικηγόρος του Ε.Μαρινάκη ο συνήγορος του δημοσίου Γ.Ματζουράνης στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες; «Οχι! Είμαι δικηγόρος του... Κοντομηνά»!


«ΣΚΙΕΣ» ΣΕ ΜΙΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΒΛΗΤΗ
 Πόλεμος μεταξύ των διεκδικητών για τις 4 τηλεοπτικές άδειες βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες, μετά την αποκάλυψη ότι ο δικηγόρος του Δημοσίου Γ.Ματζουράνης είναι ταυτόχρονα και δικηγόρος του εφοπλιστή και υποψήφιου για μία από τις άδειες, Ε.Μαρινάκη.


Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι ότι λίγα λεπτά με τις 11 το βράδυ οι τηλεοπτικοί σταθμοί ΣΚΑΪ και Alpha που συμμετέχουν στον διαγωνισμό, διέκοψαν το κανονικό τους πρόγραμμα και με έκτακτα δελτία εξαπέλυσαν επίθεση στη διαγωνιστική διαδικασία για τις άδειες.

Μάλιστα αναφέρθηκαν και στον δικηγόρο που εκπροσωπεί το Δημόσιο στον διαγωνισμό τον ΓΜατζουράνη, σημειώνοντας ότι στο πρόσφατο παρελθόν είχε υπερασπιστεί σε άλλη υπόθεση έναν από τους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό και συγκεκριμένα τον κ. Μαρινάκη, εγείροντας θέμα ηθικής τάξης!

Σύμφωνα με την τηλεόραση του Alpha, ο Μαντζουράνης ήταν ο νομικός εκπρόσωπος του Βαγγέλη Μαρινάκη στην αίτηση εξαίρεσης κατά του εισαγγελέα Σταμάτη Δασκαλόπουλου που έχει το φάκελο της εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο και η οποία ήταν να εκδικαστεί στα μέσα Ιουλίου. 
 
Ο Γ.Μαντζουράνης, εκπροσωπώντας το δημόσιο στη διαδικασία του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, εμφανίστηκε το απόγευμα στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας υπερασπιζόμενος, επί της ουσίας, το σχήμα Καλογρίτσα στην εκπρόθεσμη κατάθεση της εγγυητικής επιστολής των 3 εκατομμυρίων ευρώ.
 
Το σχήμα Καλογρίτσα κατέθεσε με 40 λεπτά καθυστέρηση την εγγυητική επιστολή προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση των εκπροσώπων των υπόλοιπων συμμετεχόντων οι οποίοι υποστήριξαν ότι υπήρξε άνωθεν εντολή σε υπάλληλο της Γραμματείας προκειμένου το πρωτόκολλο να παραμείνει ανοιχτό. 
 
Η αποκάλυψη για το ρόλο Μαντζουράνη ρίχνει βαρύτερη τη σκιά στο πλήθος ενστάσεων και ερωτημάτων για το αδιάβλητο του διαγωνισμού που ήδη έχει συγκεντρώσει τα πυρά όλων των υποψηφίων για τα κενά στα ζητήματα του λογισμικού, της πιστοποίησής του και της ασφάλειας του απορρήτου της διαδικασίας και ενώ είχε προηγηθεί η εμφάνιση του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά στη Βουλή - με την οποία δεσμευόταν για τους όρους διαφάνειας του διαγωνισμού. 
 
Πρόβλημα υπήρξε και με την υποψηφιότητα Βρυώνη και του καναλιού Εpsilon, καθώς απορρίφθηκε η εγγυητική του επιστολή , γιατί δεν πληρούσε τις προδιαγραφές.
 
Συγκεκριμένα, ήταν διάρκειας 36 ημερών, και όχι 365 ημερών όπως ορίζει ο νόμος, με την πλευρά του καναλιού Εpsilon να υποστηρίζει ότι πρόκειται για τυπογραφικό λάθος απο την τράπεζα του Χoνγκ Κονγκ.
 
Από την πλευρά του ο δικηγόρος Γιάννης Μαντζουράνης, ο οποίος γνωμοδότησε ως νομικός εκπρόσωπος του Δημοσίου, να γίνει δεκτή η εγγυητική επιστολή του σχήματος Καλογρίτσα, η οποία καταγγέλθηκε ως εκπρόθεσμη από τους υπόλοιπους υποψηφίους αναφέρει:
 
"Ουδέποτε υπήρξα, ούτε είμαι δικηγόρος του Βαγγέλη Μαρινάκη. Σε καμία υπόθεση. Είμαι δικηγόρος του Θόδωρου Κουρίδη, δικηγόρου της ΕΠΟ, συγκατηγορούμενου του Μαρινάκη.
 
Τουναντίον είμαι δικηγόρος του Δημήτρη Κοντομηνά, τόσο στην υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, όσο και στην υπόθεση για φοροδιαφυγή. Αυτή η ιδιότητα δεν δημιουργεί κώλυμα να είμαι δικηγόρος του Δημοσίου και δεν με εμπόδισε να ασκήσω τα καθήκοντά μου".
 
Μήπως, αρκεί, έστω, αυτή η παραδοχή για να παύσει να εκπροσωπεί το δημόσιο στον τόσο ευαίσθητο διαγωνισμό;
 
Υπενθυμίζεται ότι ο κ.Μαντζουράνης εκπροσώπησε το ελληνικό δημόσιο και στη δίκη στο Συμβούλιο της Επικρατείας, στις 4 Ιουλίου, στις προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών κατά του διαγωνισμού.
 

Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 30 August 2016 | 3:30 pm


«Τιτανομαχία» κεκλεισμένων των θυρών για μια άδεια! Με βαλίτσες, στρώματα και… ανεμιστήρες οι εκπρόσωποι των καναλαρχών


 

Στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας στη συμβολή των οδών Φραγκούδη 11 και Αλέξανδρου Πάντου, στην Καλλιθέα βρίσκονται κλεισμένοι από το πρωί οι εκπρόσωποι των 8 σχημάτων που θα διεκδικήσουν τις τέσσερις νέες τηλεοπτικές άδειες.

 

Όλοι οι παλιοί και οι νέοι της... ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, δηλαδή;

 

Καλλιόπη Σουφλή

Υ.Γ. "ΠΑΜΠΕΡΣ", δεν είχαν οι... βαλίτσες;;;

 geniki_grammateia_enimerosis3

 

Η προσέλευση ξεκίνησε στις 7.10 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 8.30 καθώς η διαδικασία έχει οριστεί για τις 9.00.


Πρώτα έφτασαν οι άνθρωποι της Singular Logic, της εταιρείας που έχει αναλάβει το διαγωνισμό ενώ στις 07:10 μπήκαν πρώτοι κατόπιν της κλήρωσης, οι εκπρόσωποι του ΑΝΤ1 και στη συνέχεια αυτοί του Star Channel. 

Τρίτος κατά σειρά μπήκε ο υιος του κ. Καλογρίτσα Βλαδίμηρος με εκπροσώπους της ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.). 

Ακολούθησε η άφιξη του Βαγγέλη Μαρινάκη


marinakis_5_3008
tileoptikes_adeies6_3008
tileoptikes_adeies7_3008
savvidis5_3008

Κατόπιν εισήλθαν στο κτίριο οι εκπρόσωποι του ΣΚΑΙ, ενώ σειρά είχε ο Δημήτρης Φουρλεμάδης από τον ALPHA. 

Σε δήλωση που έκανε στην κάμερα είπε ότι δεν θα έπρεπε να γίνει δεκτή η εγγυητική του κ. Καλογρίτσα και συνέχισε: «Είμαι αισιόδοξος, η διαδικασία είναι πρωτόγνωρη και είναι και ταπεινωτική γιατί οι συνθήκες δεν είναι καλές».

Ακολούθησε ο Ιβάν Σαββίδης ο οποίος δήλωσε ότι θα μπορούσε να είναι μια ανοικτή δημοπρασία.

Τελευταίος μπήκε στο κτίριο της ΓΓΕΕ ο Πάνος Κυριακόπουλος που εκπροσωπεί την κυπριακή εταιρεία.

Σημειώνεται, πως μετά την «κατάπτωση» της εγγυητικής από το κανάλι Epsilon τα επιχειρηματικά σχήματα είναι τα εξής 8:
 1. ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ)
 1. ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (N.T.V.)
 2. ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
 3. DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED
 4. ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA)
 5. ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.)
 6. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ITV CP)
 7. ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.)
Στη ΓΓΕΕ προσήλθε και ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς ο οποίος περιορίστηκε να εκφράσει στους δημοσιογράφους πως όλα θα πάνε καλά.

Εκτός από τους υποψήφιους καναλάρχες, εντός του κτηρίου βρίσκονται μόνο τα μέλη της Επιτροπής που θα διεξάγει το διαγωνισμό και οι υπάλληλοι της ΓΓΕΕ που έχουν επιλεγεί για να συνδράμουν υποστηρικτικά στην όλη διαδικασία.


Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας


Την ίδια στιγμή, τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια. Η πρόσβαση των δημοσιογράφων έχει απαγορευθεί ενώ έχει επιτραπεί η είσοδος μόνο στις κάμερες της  ΕΡΤ. Στελέχη των διωκτικών αρχών εγκατέστησαν ειδικό μηχάνημα απενεργοποίησης των ηλεκτρονικών συσκευών (jammer blocker), σε περίπτωση που κάποιος είχε… ξεχάσει την απαγόρευση ή μπει στον πειρασμό να περάσει κρυφά τηλέφωνο στον χώρο.

Τον εξωτερικό χώρο ελέγχουν περισσότεροι από 100 αστυνομικοί, ενώ εσωτερικά του κτιρίου βρίσκονται περίπου 90 αστυνομικές σε τρεις βάρδιες. Παράλληλα υπάρχουν πολλές εξωτερικές αστυνομικές περιπολίες και παρατηρητές.

geniki_grammateia_enimerosis3

Μέσα στο κτήριο κάθε υποψήφιος θα έχει συνοδεία δύο αστυνομικούς που θα βρίσκονται πλάι του σε κάθε του… κίνηση, καθώς απαγορεύεται οποιαδήποτε επαφή και επικοινωνία με τα άτομα που θα βρίσκονται στο χώρο δημοπρασίας.


Πως θα γίνει η διαδικασία

Οι «ομάδες» έχουν χωριστεί ανά δύο σε κάθε όροφο με τις αντιπροσωπείες στη δεξιά πτέρυγα και τους επικεφαλής στην αριστερή πτέρυγα.

Κάθε δωμάτιο θα έχει έναν υπολογιστή, ο οποίος θα είναι συνδεδεμένος με ένα ειδικό κλειστό λογισμικό, ένας εκτυπωτής και μια κάλπη, στην οποία θα τοποθετούνται οι ηλεκτρονικές προσφορές μετά από εκτύπωση και μονογραφή τους.

Ο επικεφαλής κάθε αντιπροσωπείας δεν θα μπορεί να έχει επικοινωνία με κανέναν είτε εντός είτε εκτός κτιρίου ενώ ακόμη και στην τουαλέτα θα πηγαίνει συνοδεία αστυνομικού.

Η πρώτη άδεια αναμένεται να δοθεί αργά το απόγευμα χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι ο επιχειρηματίας που θα την εξασφαλίσει, θα βγει από το κτίριο. Αντίθετα, θα παραμείνει στο κτίριο μέχρι τη λήξη της διαδικασίας.

Τιμή εκκίνησης είναι τα 3 εκατομμύρια ευρώ και κάθε υποψήφιος θα έχει το δικαίωμα να καταθέτει την πρότασή του ανά 10 λέπτα με ελάχιστο ποσό τις 500.000 ευρώ. Βέβαια μέσα σε αυτά τα δέκα λεπτά θα έχει το δικαίωμα να αποδειχθεί την προσφορά ή να εγκαταλείψει την πλειοδοσία.

Ο συντονιστής της δημοπρασίας θα είναι αυτός που θα καθορίζει την προσφορά των υποψηφίων, οι οποίοι μέσω υπολογιστή θα δηλώνουν αν συνεχίζουν ή όχι. Οταν θα μείνουν δύο από τους οκτώ υποψήφιους θα κληθούν να καταθέσουν εγγράφως, σφραγισμένες προσφορές με τίμημα υψηλότερο από αυτό στο οποίο διακόπηκε η ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Εφόσον αναδειχθεί ο νικητής του πρώτου γύρου, η διαδικασία θα διακοπεί για τρεις ή τέσσερις ώρες για ανάπαυση των εμπλεκομένων και θα ξαναρχίσει και πάλι από την αρχή για την κατακύρωση της δεύτερης τηλεοπτικής άδειας αλλά όταν ξεκινήσει και πάλι η διαδικασία ο χαμένος του πρώτου γύρου, δεν θα μπορεί στο εξής να αποκτήσει τηλεοπτική άδεια, αν δεν προσφέρει τουλάχιστον το ποσό που πρόσφερε στον πρώτο γύρο, έστω κι αν στον δεύτερο γύρο, οι προσφορές σταματήσουν σε χαμηλότερα επίπεδα.

Σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις δεν αποκλείεται να υπάρξουν προτάσεις, οι οποίες θα αγγίξουν ακόμη και τα 40 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω, υπολογίζεται πως η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί τα ξημερώματα της Πέμπτης, όταν και θα γίνει γνωστό, ποιοι επιχειρηματίες εξασφάλισαν μία τηλεοπτική άδεια, αν και οι πρώτες πληροφορίες για την πρώτη άδεια ίσως να έχουν γίνει γνωστές από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης.


Τι λέει ο κανονισμός

Οι υποψήφιοι καναλάρχες και οι συνεργάτες τους θα έχουν δικαίωμα να αποχωρήσουν μόνο όταν θα έχει δημοπρατηθεί και η τέταρτη τηλεοπτική άδεια.

Κάθε αντιπροσωπία θα είναι εξαμελής και δεν θα έρχεται σε επαφή με τις υπόλοιπες αντιπροσωπείες, θα είναι δηλαδή πλήρως απομονωμένη. Για τον σκοπό αυτόν θα φιλοξενηθούν ανά δύο σε κάθε όροφο.

Κάθε αντιπροσωπία κατά την προσέλευσή της θα παραλαμβάνει καρτελάκια με το ονοματεπώνυμο κάθε μέλους της που θα είναι διαφορετικού χρώματος για κάθε υποψήφια ομάδα. Το αντίστοιχο χρώμα θα έχουν και οι φάκελοι κάθε ομάδας μέσα στους οποίους τα στελέχη των καναλιών θα κλείνουν τις έγγραφες προσφορές τους, οι οποίες σφραγισμένες θα καταλήγουν στην αρμόδια επιτροπή.

Τις σφραγισμένες προσφορές θα μεταφέρουν άνδρες ειδικής ομάδας της ΕΛ.ΑΣ., ενώ στον χώρο θα υπάρχουν και δύο δικαστικοί επιμελητές.

Τα δωμάτια εντός των οποίων θα διεξαχθεί η πλειοδοσία για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες θα εποπτεύονται από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης, το οποίο αγοράστηκε γι αυτόν τον σκοπό και κόστισε 15.000 ευρώ. Στους κοινόχρηστους χώρους και στους διαδρόμους που συνδέουν τις εννέα αίθουσες που θα βρίσκονται τα στρατηγεία των υποψηφίων, θα υπάρχουν κάμερες.

Η καρδιά της όλης διαδικασίας θα χτυπά στη μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων της Γραμματείας, στο ισόγειο του κτηρίου όπου η Επιτροπή Διεξαγωγής του Διαγωνισμού, σε συνθήκες πλήρους μυστικότητας θα κανοναρχεί τη διαδικασία.


Ποια θα είναι τα μέλη της Επιτροπής


Η προεδρία της Ειδικής Επιτροπής Διεξαγωγής του Διαγωνισμού έχει ανατεθεί στον καθηγητή 
Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιά, Χρήστος Δουληγέρη, ο οποίος θεωρείται αυθεντία στα θέματα πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών.

Αναπληρωτής του κ. Δουληγέρη τοποθετήθηκε ο Φάνης Αναγνωστόπουλος, προϊστάμενος του Τμήματος Εθνικής Ψηφιακής Στρατηγικής του υπουργείου Υποδομών.

Μέλη της Επιτροπής ορίστηκαν ο Χάρης Μαρεντάκης, προϊστάμενος της Υπηρεσίας Προγραμματισμού και Αναφορών των ΕΛ.ΤΑ., ο προϊστάμενος του Τμήματος Ρύθμισης Τηλεπικοινωνιακών Θεμάτων της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Γιώργος Κολυβάς, ο δικηγόρος και ειδικός επιστήμονας στο ΕΣΡ Νίκος Αγγελής και ο Γιάννης Πάγγος, προϊστάμενος της Διεύθυνσης Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης. Τον σχεδιασμό του πληροφοριακού συστήματος διεξαγωγής της δημοπρασίας έχει αναλάβει η εταιρεία με κόστος 39.900 ευρώ.


Φαγητό, κρεβάτια του Στρατού και χημικές τουαλέτες

Λόγω της πολύωρης διαδικασίας -αποτελέσματα θα υπάρχουν τα ξημερώματα της Πέμπτης ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει προσφέρει 120 πτυσσόμενα κρεβάτια του Ελληνικού Στρατού, προκειμένου οι μετέχοντες να μπορούν να ξεκουραστούν στα διαλείμματα της πολύωρης πλειοδοσίας.

Επίσης, αγοράσθηκαν τρεις χημικές τουαλέτες, οι οποίες τοποθετήθηκαν στους εξωτερικούς χώρους διενέργειας της δημοπρασίας, ενώ για τη σίτιση των αντιπροσωπειών στο ισόγειο θα υπάρχει μπουφές με πρωινό, δεκατιανό, μεσημεριανό και βραδινό ο οποίος ανάμεσα στα γεύματα θα μετατρέπεται σε μπουφέ-μπαρ, με καφέ, χυμούς και αναψυκτικά. Εννοείται πως ανάλογη πρόβλεψη υπάρχει και για όσους θα είναι κλεισμένοι σε δωμάτια κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας.

Το μενού θα έχει απ’ όλα. Από καφέ, χυμούς, κέικ, κρουασανάκια, κουλουράκια, τσουρεκάκια, ποικιλία σάντουιτς μέχρι μοσχαράκι νουά, γεμιστό ρολό κοτόπουλο, μαριναρισμένο χοιρινό, μπριάμ λαχανικών φούρνου και σαλάτα, γεμιστό ρολό χοιρινό, μπιφτέκια, παστίτσιο, γεμιστά, διάφορα γλυκά και παγωτά.

Μάλιστα όσοι θα βρίσκονται στα δωμάτια θα απολαμβάνουν διαφορετικό μενού όπως μοσχαράκι κοκκινιστό με μακαρόνια, κοτόπουλο με ρύζι, μπιφτέκι κοτόπουλο και γλυκόξινο κοτόπουλο με νουντλς.

Την όλη διαδικασία έχει αναλάβει εταιρεία catering έναντι 12.000 ευρώ η οποία θα πληρωθεί από τους συμμετέχοντες στην αδειοδοτική διαδικασία αφού έχουν καταβάλει παράβολο 30.000 ευρώ έκαστος για να λάβουν μέρος.

Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 30 August 2016 | 3:18 pm


Άρθρο-«κόλαφος» της Handelsblatt για Καραμανλή! «Ανίδεος που επισφράγισε την καταστροφή της χώρας»


«Ο αποδιοπομπαίος τράγος της Ελλάδας», είναι ο τίτλος εκτενούς άρθρου της Handelsblatt που αναφέρεται στην υπόθεση Γεωργίου και τις πιθανές της συνέπειες για πολιτικά πρόσωπα αλλά και την ίδια τη χώρα.

 

Ο Γιωργάκης και ο Σημίτης, τους ενδιαφέρει... αυτούς πρέπει να βγάλουν λάδι...

Σαφώς και επί πρωθυπουργίας Καραμανλή έγιναν βρώμικες αλχημείες , όπως και επί εποχής Σημίτη του βρωμοχάζαρου.

ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΒΡΩΜΕΡΑ ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ, ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ.

ΜΙΑ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΑ, ΨΥΧΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΗΤΙΚΑ  ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΩΝ ΟΒΡΙΩΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ, ΣΕ ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ.

 

Καλλιόπη Σουφλή

Υ.Γ.1. Ο Καραμανλής, ήταν ένας ηλίθιος, που τον έκαναν πρωθυπουργό, αυτοί που κυβερνούσαν ανέκαθεν (σχεδόν) την Ελλάδα... ΟΙ ΟΒΡΙΟΙ.

Υ.Γ.2. Η φωτο, είναι επιλογή μου

 

 

«Έλληνες πολιτικοί αναζητούν έναν υπεύθυνο για τη μιζέρια του χρέους στη χώρα: ο πρώην επικεφαλής της κρατικής στατιστικής αρχής θα πρέπει να πάει φυλακή. Για τον πρωθυπουργό Τσίπρα η εκστρατεία αυτή μπορεί να έχει τα αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα», αναφέρει μεταξύ άλλων η Handelsblatt.Η εφημερίδα αναφέρεται διεξοδικά στο χρονικό της υπόθεσης και στο γεγονός ότι ενώ ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ αποκατέστησε «διεθνώς την κλονισμένη αξιοπιστία της στατιστικής αρχής, έκανε παράλληλα πολλούς εχθρούς στην ελληνική πολιτική. (…) Επί χρόνια γίνονταν προσπάθειες να διωχθεί (…). Αρκετοί ανακριτές όμως απέρριπταν την άσκηση ποινικής δίωξης.


Κινητικότητα στο ζήτημα υπήρξε μόνον όταν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας διόρισε την Ξένη Δημητρίου νέα εισαγγελέα (σσ. του Αρείου Πάγου). 

Στις αρχές Αυγούστου το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε ότι ο Γεωργίου πρέπει να κατηγορηθεί για παραποίηση στατιστικών στοιχείων και υπονόμευση του εθνικού συμφέροντος. 

Για τον Τσίπρα ο πρώην επικεφαλής της στατιστικής αρχής που στο μεταξύ έχει επιστρέψει στις ΗΠΑ, είναι ένας ευπρόσδεκτος αποδιοπομπαίος τράγος. 

Ο Τσίπρας δεν μπόρεσε να τηρήσει την προεκλογική του υπόσχεση περί μονομερούς διαγραφής του ελληνικού χρέους. 

Ούτε η προσδοκώμενη ανάπτυξη φαίνεται να έρχεται.

Αντιθέτως ο πρωθυπουργός απαιτεί από τους πολίτες και άλλους φόρους και μειώσεις συντάξεων.  

Σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι ο πρώην υπάλληλος του ΔΝΤ Γεωργίου διόγκωσε υπερβολικά το έλλειμμα του 2009, ο Τσίπρας θα μπορούσε να παρουσιάσει τον ίδιο ως αποδιοπομπαίο τράγο και το πρόγραμμα περικοπών ως συνομωσία κατά της χώρας του».


Οι ευθύνες του Κώστα Καραμανλή

«(…) Ο Τσίπρας δεν είναι ο μόνος που θέλει να εκμεταλλευτεί τον Γεωργίου για να αντλήσει πολιτικά οφέλη. Και ο Κώστας Καραμανλής, έλληνας πρωθυπουργός μεταξύ 2004 και 2005, ελπίζει να απαλλαγεί (από τις κατηγορίες). 

Με μια πολιτική ανεξέλεγκτων δαπανών, ο μάλλον ανίδεος σε οικονομικά και δημοσιονομικά ζητήματα νομικός επισφράγισε στα έξι χρόνια της πρωθυπουργίας του την πορεία της χώρας του στην καταστροφή του χρέους

Μεταξύ 2005 και 2009 αύξησε τις κρατικές δαπάνες από το 44,6% στο 53,9% επί του ΑΕΠ. Τα έσοδα αντίθετα μειώθηκαν το ίδιο διάστημα από το 39% στο 38%. 

Κατά τη διάρκεια της θητείας του Καραμανλή, το βουνό του χρέους αυξήθηκε από τα 184 στα 300 δις ευρώ. 

Η ΕΕ παραπλανήθηκε συστηματικά με λάθος δημοσιονομικά στοιχεία: το Σεπτέμβριο του 2009 η κυβέρνηση Καραμανλή διατείνετο ότι το έλλειμμα ήταν 3,7%, την ώρα που τα στοιχεία της ελληνικής κεντρικής τράπεζας μιλούσαν ήδη για ένα ποσοστό μεγαλύτερο του 10%.

Ενδεχόμενη καταδίκη του Γεωργίου θα ήτο η ‘αποκατάσταση’ του Καραμανλή που θα μπορούσε να διευκολύνει το δρόμο επιστροφής στην πολιτική σκηνή, ενδεχομένως ακόμη και ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας. 

Εντούτοις, η θεωρία ότι ο πρώην επικεφαλής της στατιστικής αρχής ευθύνεται για τα μέτρα περικοπών στερείται ουσιαστικής βάσης. 

Όταν ο Γεωργίου ήρθε στην Αθήνα τον Αύγουστο του 2010, είχε δρομολογηθεί ήδη το πρώτο πακέτο διάσωσης. 

Και ο ισχυρισμός ότι ο Γεωργίου διόγκωσε ασύστολα το έλλειμμα, είναι ανοησία. 

Μετά τον νέο υπολογισμό το φθινόπωρο του 2010, το ποσοστό του ελλείμματος αυξήθηκε μόλις κατά 1,8 μονάδες, από το 13,6% στο 15,4%».


Όπως καταλήγει η εφημερίδα: «(…) Για τον πρωθυπουργό Τσίπρα η εκστρατεία αυτή ενδέχεται να έχει τα αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα». 

Σε επιστολή της η επίτροπος Μαριάνε Τίσεν κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να διαλύσει τις λανθασμένες εντυπώσεις ότι τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ παραποιήθηκαν επί Γεωργίου. 

Η κυβέρνηση θα πρέπει να προστατεύσει την υπηρεσία και τους υπαλλήλους της από τέτοιους αβάσιμους ισχυρισμούς. 

Στις Βρυξέλλες ακούγεται ψιθυριστά ότι το σκάνδαλο θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την εκταμίευση νέων δόσεων».


Πηγή: dw.com

Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 30 August 2016 | 3:01 pm


ΒΟΜΒΑ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑ! «Στημένος ο διαγωνισμός για τις άδειες...»

Σώπα ρε Κοντομηνά...

ΟΛΑ ΣΤΗΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ.

Και ο διαγωνισμός και τα μέχρι τώρα τηλεοπτικά κανάλια, και οι ειδήσεις των δημοσιοκάφρων... και οι προπαγάνδες σας και όλα...


Αααα... ξέχασα... και ο ελληνικός λαός, στημένος είναι, μπροστά σε μια οθόνη και κάνει ζάπινγκ.

ΟΛΑ ΣΤΗΜΕΝΑ... ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΠΟΥΘΕΝΑ.

Καλλιόπη Σουφλή
Λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες, ο ιδιοκτήτης του Alpha Δημήτρης Κοντομηνάς ρίχνοντας βόμβα χαρακτηρίζει στημένο τον διαγωνισμό.

Με έκτακτο δελτίο στο σταθμό αποκαλύπτει ότι ο δικηγόρος του δημοσίου Γιάννης Μαντζουράνης είναι και συνήγορος του Βαγγέλη Μαρινάκη, που διεκδικεί μια από τις 4 τηλεοπτικές συχνότητες.

Ρεπόρτερ του καναλιού ανέφερε συγκεκριμένα ότι στις 14 Ιουλίου ο πρόεδρος του Ολυμπιακού επισκέφθηκε την Πρόεδρο και την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, συνοδευόμενος από τον κ. Μαντζουράνη, ο οποίος δήλωσε ότι είναι δικηγόρος του.

Στη συνέχεια ο Δήμος Βερύκιος επεσήμανε ότι ο κ. Μαντζουράνης, ως δικηγόρος του δημοσίου αυτή τη φορά, έκρινε το απόγευμα ότι μπορεί να συμμετάσχει στον διαγωνισμό ο Χρήστος Καλογρίτσας, παρότι προσκόμισε την εγγυητική επιστολή των 3 εκατομμυρίων ευρώ στις 3.40 το μεσημέρι, 40 λεπτά μετά τη λήξη της προθεσμίας. Βέβαια, ο κ.Μαντζουράνης σημείωσε ότι ο νόμος μιλάει γενικώς για την προηγούμενη μέρα, εννοώντας έως τα μεσάνυχτα. Αναφέρθηκε, μάλιστα, σε δύο αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας που όριζαν ως καταληκτική ώρα την 7η απογευματινή.

Ο Δήμος Βεύκιος, που είναι πολύ κοντά στον ιδιοκτήτη του Alpha, χαρακτήρισε στημένο τον διαγωνισμό, τονίζοντας ότι ευνοούνται δύο από τους νέους «παίκτες» (Μαρινάκης, Καλογρίτσας). Υπογράμμισε ότι ο Alpha δεν θα προσέλθει στον διαγωνισμό ως «φτωχός συγγενής».

Την ίδια ώρα, απάντηση σε αναφορές στον Τύπο που τον εμφανίζουν ως συνήγορο του κ. Βαγγέλη Μαρινάκη που συμμετέχει στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες έδωσε ο δικηγόρος Γιάννης Μαντζουράνης, ο οποίος γνωμοδότησε ως νομικός εκπρόσωπος του Δημοσίου, να γίνει δεκτή η εγγυητική επιστολή του σχήματος Καλογρίτσα, η οποία καταγγέλθηκε ως εκπρόθεσμη από τους υπόλοιπους υποψηφίους.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει το skai.gr «σύμφωνα με την τηλεόραση του Alpha, ο κ. Μαντζουράνης ήταν ο νομικός εκπρόσωπος του Βαγγέλη Μαρινάκη στην αίτηση εξαίρεσης κατά του εισαγγελέα Σταμάτη Δασκαλόπουλου που έχει το φάκελο της εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο και η οποία ήταν να εκδικαστεί στα μέσα Ιουλίου».

Από την πλευρά του ο κ. Μαντζουράνης σε δήλωση του αναφέρει:
«Ουδέποτε υπήρξα, ούτε είμαι δικηγόρος του Βαγγέλη Μαρινάκη. Σε καμία υπόθεση. Είμαι δικηγόρος του Θόδωρου Κουρίδη, δικηγόρου της ΕΠΟ, συγκατηγορούμενου του Μαρινάκη. Τουναντίον είμαι δικηγόρος του Δημήτρη Κοντομηνά, τόσο στην υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, όσο και στην υπόθεση για φοροδιαφυγή. Αυτή η ιδιότητα δεν δημιουργεί κώλυμα να είμαι δικηγόρος του Δημοσίου και δεν με εμπόδισε να ασκήσω τα καθήκοντά μου».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ.Μαντζουράνης εκπροσώπησε το ελληνικό δημόσιο και στη δίκη στο Συμβούλιο της Επικρατείας, στις 4 Ιουλίου, στις προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών κατά του διαγωνισμού.
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 30 August 2016 | 4:15 am


Σσσσστ η Τυφλή δικαιοσύνη κοιμάται

Τι σου κάνει εντύπωση, Σπυράκο;
Η σιωπή της Χρυσής Αυγής;

Εμένα δεν μου κάνει τίποτα πια εντύπωση... μα τίποτα, σου λέω...

Έχει πέσει τόσο λοβοτομή και στο πόπολό της, που και τα γατουλίνια μου, έχουν καταλάβει τι παίζει.

Όσο για την τυφλή δικαιοσύνη, δεν κοιμάται, μάτια μου... βιώνει πολλαπλούς οργασμούς με τις πολιτικές ερωμένες της.

Καλλιόπη Σουφλή


Αποτέλεσμα εικόνας για γυναικα οργασος images 
Ενώ η «ανεξάρτητη» ελληνική δικαιοσύνη εξακολουθεί να μην ενεργεί «τα νόμιμα», για να προστατεύσει το κύρος και την ανεξαρτησία της η κυβερνητική Κοινοπραξία καθάρισε με ένα «κρίμα» και πηγε για βουτιές. 

 Ο Θίασος Τσιπρά-Τζόνι Περιπατητή αντέδρασε παρέμβασης της Επιτροπής κατά της δίωξης του πρώην πρόεδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, δια του αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, που είπε :
 

«Η επιστολή των κ.κ. Ντομπρόβσκις, Μοσκοβισί και Τίσεν παραβιάζει ευθέως, όχι μόνο το Σύνταγμα της Ελλάδος αλλά και το Ευρωπαϊκό θεσμικό κεκτημένο. 

Οι τρεις Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ουσιαστικά ζητούν από τη Ελληνική Κυβέρνηση να παρέμβει στην ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη υπέρ του κ. Γεωργίου, ο οποίος ερευνάται για τυχόν τέλεση αξιόποινων πράξεων. ΚΡΙΜΑ».
 

Δηλαδή δήλωσε με καθυστέρηση και μετά από μελέτη, ότι είπε αμέσως το Δελτίο 11, που υπέδειξε και την πρέπουσα αντίδραση. 

Την άσκηση ποινικής δίωξης κατά της Επιτροπής και κατά παντός υπευθύνου.
ΥΓ. Εντύπωση μου προκαλεί η σιωπή της Χρυσής Αυγής, που επίσης "μελετά" την υπόθεση του φοροφυγάδα χαφιέ Ματθαίου.


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 30 August 2016 | 4:08 am


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΒΟΜΒΑ! Νομίζετε ότι τα παιδάκια… «χάνονται»; (ΒΙΝΤΕΟ)

wpid-wp-1472502560622.jpeg

Σας κάνουν αδιανόητα όλα αυτά?

Δε γίνονται αυτά στην Ελλάδα είπατε?

Για σκεφτείτε πόσα παιδιά έχουν χαθεί και στον Ελλαδικό χώρο χωρίς να βρεθεί ίχνος τους ποτέ… 


Όλα απαγωγές για εκμετάλλευση, πορνειά ή δωρεές οργάνων?

Ή μήπως και για άλλα…?

Μήπως η υπόθεση της μικρής Αννυ έχει περισσότερη λογική τώρα?


Μήπως εμπλέκονται και ψυχοπαθάκηδες σατανόπληκτοι μεγαλοσχήμονες και δεν τα’κανε όλα ο άρρωστος πατέρας της από μόνος του?

Τι απέγινε το πτώμα του παιδιού αλήθεια?
Το ξεφορτώθηκαν…ΠΩΣ όμως?

Τέλος ..είδαμε ισχυρά ενδεικτικά ότι μας κάνουν κανίβαλους ΕΡΗΜΗΝ μας… πείτε μου ειλικρινά… θα ξαναπάτε σε φαστφουντάδικο άνετα?

Δικά σας τα συμπεράσματα, δικές σας κι οι επιλογές.https://youtu.be/LrN5xF4V-gE

Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 30 August 2016 | 3:49 am


Η μυστική εγκύκλιος του Ι.Καποδίστρια κατά της μασονίας...Εν Πόρω τη 8 Ιουνίου 1828...Λίγο μετά δολοφονείται στο Ναύπλιο!


Για τον Ιωάννη Καποδίστρια, και την αναλήθεια που γράφουν ότι υπήρξε μασόνος διαβάστε το ακόλουθο αντίγραφο αρχείου:

 
EΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑΑριθ. 2953
 

Μυστική Εγκύκλιος
 

Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
 


Προς το Πανελλήνιον
 


Προς τους κατά το Αιγαίον Πέλαγος και την Πελοπόννησον Εκτάκτους Επιτρόπους και τους Αρχηγούς των κατά ξηράν και θάλασσαν Δυνάμεων.
 


Γνωρίζει η Κυβέρνησις, ότι Πολίται τινές επιμένουν πιστεύοντες και τους άλλους πείθοντες, ότι αι μυστικαί Εταιρείαι χορηγούσι μέσα σωτήρια εις την Πατρίδα, ή τουλάχιστον Αιγίδα υπό την οποίαν συνδεόμενοι μεταξύ των οι άνθρωποι δια μυστικών δεσμών δύνανται να απολαύσωσιν εντός της Πατρίδος των και δια της ξένης επιρροής αξιώματα, τιμάς, και το πλέον τύχην, ό εστι χρήματα.
 

Όσον και αν ελεεινολογή η Κυβέρνησις την απειρίαν των Ελλήνων των από τοιαύτας εισηγήσεις παρασυρομένων δεν ήθελε δώσει την προσοχήν της, αν δεν ήτο καταπεπεισμένη πόσον ολέθρια αποτελέσματα δύναται να φέρη εις την κρίσιμον ταύτην στιγμήν η περί τούτων γνώμη, την οποίαν οι εχθροί της Ελλάδος ήθελον συστήσει και εις τον Κόσμον, και εις τας Ευρωπαϊκάς Κυβερνήσεις.

Αν η Ελλάς εγκατελείφθη από το 1821 έως τον Ιούλιον μήνα του τελευταίου έτους, τούτο προήλθε διότι οι εχθροί της την παρέσταιναν αδιακόπως προς τους Βασιλείς, ως λαόν επαναστατωθέντα και αγωνιζόμενον υπό την διεύθυνσιν και υπό τους σκοπούς Μυστικών Εταιρειών, όθεν επήγασαν αι καταστροφαί της Ισπανίας και Ιταλίας.
 

Εύκολον ήτο αναμφιβόλως να αναιρεθή η σφαλερά αύτη δόξα. Μ'όλον τούτο εχρειάσθησαν ολόκληρα επτά έτη βασάνων και δυστυχιών εις αναίρεσίν της. Μόλις ανηρέθη, και ενώ η Ελλάς αρχίζει να λαμβάνη δείγματα ευνοίας και καλοκαγαθίας εκ μέρους των Συμμαχικών Δυνάμεων, οι εχθροί της θέλουν πάλιν την παραστήσει ως υπεξούσιον των Μυστικών Εταιρειών, και εις απόδειξιν τούτου θέλουν φανερώσει, ότι υπό διαφόροις ονόμασιν αι Εταιρείαι αυταί υπάρχουν και πολλαπλασιάζονται μεταξύ των εν τοις πράγμασι και της πολιτικής τάξεως, και της στρατιωτικής δυνάμεως, ίσως και αυτού του στόλου.
 Τόσον ουσιώδες θεωρεί τούτο η Κυβέρνησις ώστε μη εγκρίνουσα να δείξη διά τινος δημοσίου και επισήμου πράξεως την ύπαρξιν αυτού του κακού, εκπληροί δια του τύπου της παρούσης εγκυκλίου το χρέος, το οποίον δεν ημπορεί να παραμελήση χωρίς να καθυποβληθεί εις βαρυτάτην ευθύνην. Τω όντι τοιούτον δημόσιον έγγραφον μεταξύ των Πολιτικών, οι οποίοι επιμένουσι να μην παραχωρώσιν εις την Ελλάδα έντιμον μέλλον, ήθελε χρησιμεύσει ως μέσον του να αποδείξωσιν, ότι οι Βασιλείς δια των ευεργεσιών των υποθάλπουσιν εις την Ελλάδα τον εχθρόν, τον οποίον και αλλαχού, και τας ιδίας των Επικρατείας πολεμώσι.
 

Η παρατήρησις αύτη, Κύριοι, σας διδάσκει με πόσην φρόνησιν και οξυδέρκειαν απαιτείται η εκπλήρωσις της ακολούθου παραγγελίας της Κυβερνήσεως.
 

Θέλετε κοινοποιήσει δια ζώσης φωνής εις τους υπαλλήλους σας ή τους υπό την οδηγίαν σας αξιωματικούς το περιεχόμενον της παρούσης, και θέλετε τους κάμει να σας φανερώσουν αν ανήκουν εις καμμίαν των Μυστικών Εταιρειών, ή όχι. Αν είναι το πρώτον, θέλετε τους παρατηρήσει, ότι εάν εις την παρελθούσαν κατάστασιν της αναρχίας, και της αταξίας ήταν ίσως αναγκαίον εις τους πολίτας να ζητήσωσι προσωπικήν ασφάλειαν δια του δεσμού μυστικής τινος Εταιρείας, ο δεσμός ούτος διαλύεται καθ' ήν στιγμήν ο του νομίμου όρκου και προς την Κυβέρνησιν, και προς τους Νόμους, χορηγεί εις ένα έκαστον και εις όλους, όλας τας απαραιτήτους ασφαλείας.
 

Από τοιαύτην αρχήν ορμώμενοι ευκόλως θέλετε αποδείξει το ασυμβίβαστον των δύο όρκων, ήγουν του υπηρετείν το Κράτος, και υπηρετείν μυστικήν Εταιρείαν, της οποίας ο σκοπός είναι ως επί το πλείστον άγνωστος εις τους Εταίρους.
 Αν λοιπόν οι υπάλληλοί σας ή οι υπό την οδηγίαν σας αξιωματικοί ανήκουσιν είς τινα Εταιρείαν, ανάγκη να παραιτηθώσι, και περί τούτου οφείλεις να μας βεβαιώσεις.
 Εξ εναντίας θέλετε τους εξηγήσει τους κινδύνους εις τους οποίους εκτίθενται πλανώμενοι από ολίγους τινάς όλως διόλου εις τα τοιαύτα ενασχολουμένους. Από την κατηγορίαν των Εταιρειών των μη συμβιβαζομένων με τα κατά Νόμους καθεστώτα δεν αποκλείομεν και την προ αιώνων γνωριζομένην υπό τω ονόματι της Αδελφοποιείας, ή Αγάπης.
 Παραγγέλλεσθε, Κύριοι, κατ' επανάληψιν να κάμετε χρήσιν της κοινοποιήσεως ταύτης κατά τον συνετώτερον και ωφελιμώμερον τρόπον. Προθύμως η Κυβέρνησις θέλει δεχθή τας ειδοποιήσεις, όσας εν καιρώ και τόπω θέλετε δυνηθή να την χορηγήσετε.

Εν Πόρω τη 8 Ιουνίου 1828Ο ΚυβερνήτηςΙ.Α. Καποδίστριας

 
Στις 22/8/1831 ο Καποδίστριας έστειλε και δεύτερη εγκύκλιον (Αρ. 4286) για το ίδιο θέμα για εφαρμογή σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες με αυστηρότατο τρόπο. Λίγο μετά δολοφονείται στο Ναύπλιο.


ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΕΑΠηγή

Δημοσιεύθηκε στις 30 August 2016 | 3:43 am


Σόρος και η επέμβασή του στην Ελλάδα ή τι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι – Μέρος Ι


Φωτεινή Μαστρογιάννη
 
Το Δεύτερο Μέρος, εδώ
Πρόσφατα διέρρευσαν έγγραφα του δισεκατομμυριούχου χρηματιστή και υπέρμαχου της Νέας Τάξης Πραγμάτων - Τζωρτζ Σόρος.  Ο Τζωρτζ Σόρος δεν έχει περιοριστεί μόνο στις χρηματιστηριακές συναλλαγές αλλά οι δραστηριότητές του εκτείνονται και στο πολιτικό αλλά και πολιτισμικό φάσμα όπου μέσω κυρίως της Open Society προσπαθεί να παραποιήσει την ιστορία των λαών και να αλλοιώσει τον πολιτισμό τους με συγκεκριμένο σκοπό που δεν είναι άλλος παρά η εξυπηρέτηση των παγκοσμιοποιητικών στόχων.
Εάν και έχουν γραφτεί πολλά για την επέμβασή του στην Ελλάδα είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε συγκεκριμένα έγγραφα και ονόματα που δίνουν πληροφορίες (συντονίζουν;) τις εκστρατείες που χρηματοδοτεί.


Από τα έγγραφα που έχουμε δει να κυκλοφορούν, εάν και αναμένονται ακόμα περισσότερα, είδαμε κάποιες «ενδιαφέρουσες» παρεμβάσεις στην Ελλάδα.
Για παράδειγμα η εκστρατεία «Don’t Masturhate», ελεύθερη απόδοση της οποίας είναι η παρακάτω.
«H εκστρατεία σκοπεύει να ενημερώσει, να εκθέσει και να γελοιοποιήσει τον λόγο που εκφράζει μίσος στο Διαδίκτυο με στόχο τη δημιουργία ενός κινήματος που θα αντιμετωπίσει την εισροή δημόσιων και ανώνυμων σχολίων μίσους. 
 
Η επιλογή αυτής της αμφιλεγόμενης λέξης (σημ. Don’t Masturhate μπορεί να αποδοθεί ελεύθερα ως μην αυνανίζεστε με μίσος!) και οι συνεκδοχές της αποτελεί συνειδητή επιλογή γιατί πρέπει να είναι ευκολομνημόνευτη. 
 
Η διαδικτυακή εκστρατεία εστιάζει στον εντοπισμό ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο και στην αντιμετώπισή του με συγκεκριμένα μηνύματα καθώς και από μία αντίστοιχη εκστρατεία προβολής η οποία θα συμπληρώνεται από εργαστήρια δημιουργίας ικανοτήτων στα οποία θα συμμετέχουν ακτιβιστές, αντιπρόσωποι ΜΚΟ καθώς και δημιουργία ικανοτήτων για νέους που θα επεμβαίνουν στο πεδίο της επικοινωνίας και της διαφήμισης
 
Οι εκτός διαδικτύου δραστηριότητες θα περιλαμβάνουν δημόσιες συζητήσεις και περιφερειακές συζητήσεις σε σχετικά θέματα». 
 
Το κόστος αυτής της εκστρατείας ήταν $44.754,49.
 
Συνεπώς, ο Σόρος έχει συντονίσει επιθετική διαδικτυακή (και όχι) μόνο δραστηριότητα σε θέματα που αυτός θεωρεί ρητορική μίσους επεμβαίνοντας άμεσα με τη χρήση, χρηματιζόμενων από αυτόν, ΜΚΟ ακόμα και νέων. 
 
Στα κοινωνικά μέσα έχουμε δει άπειρες φορές την άμεση και επιθετική επέμβαση διάφορων τρολς σε οτιδήποτε αυτοί θεωρούν ότι είναι εναντίον των μεταναστών σχολιάζοντας με αρνητικό και υβριστικό τρόπο οποιαδήποτε αντίδραση σημειώνεται από τους απλούς Έλληνες χαρακτηρίζοντάς τους από βλάκες έως ρατσιστές και φασίστες (!).  
 
Κάποια δε από αυτά τα τρολς έχουν και ξενικά ονόματα λατινοαμερικανικής προέλευσης (!).  Είναι προφανές ότι με την αποκάλυψη της παραπάνω εκστρατείας ότι πολλά από αυτά τα τρολς πρέπει να χρηματίζονται από τον Τζωρτζ Σόρος.

Η δημοσιογράφος Claire Bernish αναφέρεται επίσης στον πολιτικό ρόλο του παγκοσμιοποιητή Σόρος. 
 
Η Bernish συγκεκριμένα λέει για τα έγγραφα που διέρρευσαν για το “Ukraine Media Project” άλλη μία εκστρατεία που χρηματοδότησε και δημιούργησε ο Σόρος. 
 
Οι συγγραφείς του εγγράφου που διέρρευσε για το Ukraine Media Project παραδέχτηκαν «ότι τα σχέδιά τους για την Ουκρανία θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως φασιστικά και γι’αυτό, όπως έγραψαν, προσπάθησαν να καταπραΰνουν τις πιθανές αντιδράσεις προσφέροντας σε επιλεγμένους δημοσιογράφους από 5 χώρες – στόχος (Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Ελλάδα) ταξίδια μακρόχρονης παραμονής στην Ουκρανία. 
 
Οι συγγραφείς του κειμένου αποφάσισαν ότι αντί να υπαγορεύουν απευθείας στους επιλεγμένους δημοσιογράφους το κείμενο, θα ασκούσαν βέτο στις ιστορίες που αυτοί θα έκριναν ως αντιπαραγωγικές».
Παρατηρούμε λοιπόν ένα ευρύτατο δίκτυο με στόχο τη μαζική παραπληροφόρηση και χειραγώγηση το οποίο εκτείνεται από πληρωμένους δημοσιογράφους, ακτιβιστές, ΜΚΟ, νέους που λειτουργούν ως τρολς αλλά και βουλευτές.
Οφείλουμε λοιπόν ως άτομα να είμαστε ιδιαίτερα δύσπιστοι στις φανατικές εκδηλώσεις ορισμένων που προβάλλονται ως υπερασπιστές των ανθρώπινων δικαιωμάτων (αλλά όχι των δικαιωμάτων των λαών) και να παρακολουθήσουμε όλη την πορεία αυτής της ιστορίας που θα ξετυλίγεται σιγά σιγά με την αποκάλυψη περισσότερων εγγράφων.
Αναφορές


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 30 August 2016 | 3:10 am


Βρε την ... πολιτική πόρνη (κατά δήλωσή του) πως την χρυσώνουν για το... ΤΕΜΕΝΟΣ;;;
Τα... τυχερά του επαγγέλματος... 
Αμ' τι νομίζατε;
Η ... αραπιά, το χρυσώνει το πουλάκι μου... 
ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΜΕΝΟΣ... και τους πέριξ χώρους...

"Κάτι ξέρουν" τα άλλα "πουλάκια" (γύπες και κοράκια) που έσπευσαν να κάνουν κατάληψη και... "Στέγη Αστέγων για "έλληνες" τάχα μου τάχα μου... 

ΑΛΛΑ ΧΡΥΣΟ ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΥΝ ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΟΥΣ...

Μόνο ο κατά τον ίδιον "ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΡΝΗ", χρυσώνεται...


Καλλιόπη Σουφλή

Υ.Γ. Πού πας και τα βρίσκεις όλα αυτά τα ... όμορφα, βρε Μανώλη Χατζησάββα;;;

ΒΑΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΤΟΥΣ!
ΞΕΒΡΑΚΩΣΕΕΕΕΕΕΕΕ ΤΟΥΣ!...


Πηγή  ΑΝΤΙ300

Δημοσιεύθηκε στις 30 August 2016 | 2:59 am


"Η ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΚΙΝΕΙ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ. ΟΠΟΙΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ, ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ…"

Ο κομμουνιστής, δεν είναι ανθρώπινο όν.
ΕΙΝΑΙ ΣΑΚΡΟΒΟΡΟ ΚΤΗΝΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑ ΤΩΝ ΟΒΡΙΩΝ....ΤΩΝ ΣΑΤΑΝΑΔΩΝ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ.

Καλλιόπη Σουφλή«Ο κομμουνιστής είναι μέλος μιας νέας φυλής, ενός νέου τύπου ανθρώπου.

 Η νέα αυτή φυλή κατασκευάζεται σαν ένα είδος κουρελλά, από τα ρετάλια όλων των φυλών, όλων των λαών, όλων των εθνών. 

Η δύναμη που κινεί τη σατανική μηχανή του είναι το μίσος. 

Ο κομμουνιστής, για να προχωρήσει πρέπει να μάθει να μη λυπάται τον άνθρωπο. 


Για να γίνει αυτό πρέπει να πιστέψει πως το έγκλημα, η ψευτιά, η λεηλασία, η εκπόρνευση, η κλεψιά, ο βιασμός, δεν είναι πια κακουργήματα μόνο, είναι πράξεις πολιτικές, που επιτρέπονται και επιβάλλονται για έναν πιστό του κόμματος.

 

Όλη αυτή η τερατώδης παιδαγωγική, στηρίζεται πάνω σε μια βάση μεσσιανικής ευτυχίας. 

Θα σφάξουμε, θα κάψουμε, θα βασανίσουμε, θα ατιμάσουμε, θα κλέψουμε, θα βιάσουμε για να κατασκευάσουμε τον μελλοντικό Παράδεισο της ανθρωπότητας... 

 


Όταν ένας κατηχούμενος πάθει την κομμουνιστική διαφοροποίηση, είναι πια ώριμος να προδώσει τον τόπο του, τους δικούς του, τους φίλους του, τους γονείς του, κάθε τι που είναι δεμένο με την καρδιά και με το αίσθημα του ανθρώπου. 

Τότε πια, δεν έχει βούληση για να θέλει. 

Άλλος, θέλει για λογαριασμό του. 

Αυτός, απλώς εκτελεί. 

Δεν έχει δικαίωμα να σκέφτεται και να αποφασίζει. 

Η σκέψη και ο στοχασμός είναι δικαιώματα του κόμματος. 

Το κόμμα είναι ο εγκέφαλος και η καρδιά της νέας φυλής των ανθρώπων του Κομμουνισμού»... 

 
Δεν υπάρχουν Έλληνες κομμουνιστές. '

Όταν κανείς γίνει συνειδητός κομμουνιστής παύει να είναι ‘Έλληνας. 

Γι' αυτό και το κόμμα λέγεται Κομμουνιστικό Κόμμα της Ελλάδας και όχι Ελληνικό Κομμουνιστικό Κόμμα. 

'Όταν κάποτε καταλάβουν αυτό το απλό και αδιαφιλονίκητο πράγμα τα κράτη, θα αφαιρέσουν αμέσως την εθνική υπηκοότητα από όλα τα άτομα που ανήκουν στη νέα κομμουνιστική φυλή. 

Όσο δεν το κάνουν και όσο δεν συγκεντρώνουν όλα αυτά τα άτομα έξω από τα εθνικά σύνορα, και έξω από την εθνική κοινωνία, θα έχουν τον εχθρό μέσα στα τείχη, για να υπονομεύει το φρούριο της ειρηνικής των ζωής από μέσα.

 Η κομμουνιστική φυλή το ξέρει αυτό και μεταχειρίζεται τους ελεύθερους θεσμούς των δημοκρατιών, για να καταστρέψει την ελευθερία τους. 

Με τον ίδιο τρόπο μεταχειρίζεται την ειρηνοφιλία των δημοκρατιών για να καταστρέψει την ειρήνη τους.

 Η κομμουνιστική φυλή, ζει μια ζωή τερατώδη, αληθινά, πραγματικά μεταφυσική. 

 

Ο κομμουνιστής, ο διαφοροποιημένος πια κομμουνιστής, δεν βλέπει όπως βλέπουν όλοι οι άνθρωποι, δεν ακούει όπως ακούν οι άλλοι, δεν διαβάζει όπως διαβάζουν οι άλλοι. 

Εκατόν είκοσι χιλιάδες υπολογίζονται οι άοπλοι και αθώοι άνθρωποι που σφάχτηκαν από τους κομμουνιστές της Ελλάδος, από τα χρόνια της Κατοχής ως το 1948. 

Άνδρες, γυναίκες, παιδιά, κοριτσάκια, βρέφη. 
Μόνο γιατί επέμειναν να είναι Έλληνες αδιαφοροποίητοι»...
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΥΡΙΒΗΛΗΣ
 

Θ.Χ. - Εφημερίδα «Στόχος»
http://www.stoxos.gr/2016/08/67-1948.html


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 30 August 2016 | 2:35 am


Μαλβίνα Κάραλη: «Ο μικροαστός δε θέλει μπλεξίματα, γι’ αυτό δε μπορεί να είναι ποτέ επαναστάτης, άρα παλικάρι» "Κανείς δεν είναι πιο επικίνδυνος από αυτά τα ήσυχα, μειλίχια ανθρωπάκια, τους μικροαστούς".Αθάνατη Μαλβίνα... 

Κανείς δεν είναι πιο επικίνδυνος, από τους μικροαστούς, που είναι ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ.

Γιατί η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, θέλει... ΨΥΧΗ!

Κι αυτοί, δεν έχουν.

Τους λένε... ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΡΑΓΙΑΔΕΣ.


Καλλιόπη Σουφλή


wpid-wp-1440446528480.jpeg

Η Μαλβίνα ποτέ δεν μάσησε τα λόγια της. Πάντα έγραφε και έλεγε αυτό που πίστευε. 

Σήμερα, οι ιστορικές στιγμές που ζούμε επιβάλλουν μια δεύτερη ανάγνωση των όσων έγραψε πριν από μια δεκαετία περίπου. 
Μερικά πράγματα φαίνεται πως δεν αλλάζουν.


Διαβάστε απόσπασμα από το άρθρο «Βλέπει τσόντα ο Πρόεδρος;» (Περιοδικό 01, 1995)

«Αυτοί οι τύποι, οι μικροαστοί, δε σκέφτονται ποτέ τους να αυτοκτονήσουν γιατί η ζωή τους ανήκει στο Θεό, αλλά στην ουσία, επειδή δεν αποφασίζουν ούτε για τη ζωή τους, ούτε για το θάνατό τους. 

Είναι αμνήμονες εκεί που τους συμφέρει, αλλά οραματιζόμενοι το μέλλον δε ζουν ποτέ ένα παρόν της προκοπής.

Κάνουν μακροπρόθεσμα όνειρα που, κατά κανόνα, τα προφταίνει ο θάνατος. 

Χτίζουν ντουβάρια. 

Αγοράζουν οικοπεδάκια. 

Δεν ψάχνουν τσάντες, γιατί σπάνια ερωτεύονται και όπως όλοι οι βλάκες, ποτέ δε νιώθουν ανίσχυροι.

Τρέμουν τις υποχρεώσεις, αλλά τελικά παντρεύονται μια υπομονετικιά, αφού την πρήξαν επί χρόνια τόσο, που δε θέλει πια ούτε να τους χέσει. 

 Κάνουν δύο μόγγολα, γιατί “ένα ίσον κανένα”. 

Ή τρία, αν τα δύο πρώτα είναι κορίτσια. 

Και βέβαια, τους αρέσουνε πολύ οι βιζιτούδες, τις οποίες πάντα ρωτάνε μετά το πήδημα: “Πώς ξέπεσες έτσι;”

Όχι, δεν έχουν αρκουδάκι οι μικροαστοί. 
Μόνο σκουπίδια. 
Σε τρόφιμα, σε ιδέες, σε τρόπο ζωής, σε πράξεις. 

Την ξέρω απέξω κι ανακατωτά την Αδελφότητα (…). 

Τρέμει μην πιαστεί κορόιδο και πάντα πιάνεται. 
Υπεκφεύγει. 
Στρεψοδικεί. 
Αναβάλλει. 
Υποκρίνεται. 
Ζητάει τα πάντα και δε δίνει τίποτα. 
Παριστάνει τη Δίκαιη.


Αρνείται τα τεστ πατρότητας για να γλιτώσει τη Διατροφή και πάντα είναι από κοντά ένας μειλίχιος και τίμιος επαρχιακός δικηγοράκος, πρόθυμος να σπιλώσει την άπορη κακομοίρα.

Ο Μικροαστός δε θέλει μπλεξίματα. 
Γι’ αυτό δε μπορεί να είναι ποτέ επαναστάτης, άρα παλικάρι. 

Δεν είναι αντιπαθής σαν υπέρμετρος, είναι σιχαμένος σαν πλαγιοδρόμος. 

Νομίζει πως είναι διπλωμάτης και πως λύνει γόρδιους δεσμούς, στην ουσία όμως ξεμπερδεύει μόνο τον εαυτό του και τρελαίνει όλο τον κόσμο γύρω του.

Κανείς δεν είναι πιο επικίνδυνος από αυτά τα ήσυχα, μειλίχια ανθρωπάκια, τους μικροαστούς».


koutipandoras.grΠηγή

Δημοσιεύθηκε στις 30 August 2016 | 2:07 am


ΘΑ ΤΟΝ ΜΙΣΗΣΟΥΝ! ΑΜΕΣΩΣ! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ (για τα ...αριστερά αφεντικα!) ΤΟΥ ΥΙΟΥ ΚΑΦΕΤΖΟΠΟΥΛΟΥ!

 ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΕ ΑΛΛΟ! ΤΑ ΛΕΕΙ 'ΧΥΜΑ & ΤΣΟΥΒΑΛΑΤΑ'! ΘΑ ΤΟΝ "ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ" ΜΑΛΛΟΝ ΑΛΥΠΗΤΑ... 
 
"Μεγαλύτεροι υποκριτές αυτά τα φρόκαλα(!) που κονομάνε, πουλώντας ιδεολογία και αριστεριλίκι"!!!
 
Ο Γιώργος Καφετζόπουλος, ο μεγάλος υιός του Αντώνη Καφετζόπουλου, ασχολείται επαγγελματικά με τη σκηνοθεσία (δείτε κατωτέρω την εικόνα)...


... και απ' ότι φαίνεται δεν αντέχει να βλέπει τα κακώς κείμενα στο χώρο, από μια μερίδα επαγγελματιών που όπως λέει «τα κονομάνε πουλώντας ιδεολογία και αριστεριλίκι». 
Έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο 'Facebook':

«Υπάρχει κάποιο σάϊτ, ή κάποιος που μπορει να μου δώσει βήμα να γράφω άρθρα εναντίον πολιτικοποιημένων καλλιτεχνών, ή ιδεολόγων καλλιτεχνών ή αριστερών αφεντικών; 
 
Τους εχω βαρεθεί, μεγαλύτεροι υποκριτές απο αυτα τα φροκαλα που κονομάνε πουλώντας ιδεολογία και αριστεριλίκι δεν υπάρχουν. 

Και επειδη στο θεατρο και στο σινεμά είναι 'φούλ' τέτοιοι, θέλω κάποιος να μου δώσει ενα βήμα να τα γράφω με ψευδώνυμο. 
 
Και να αρχίσω να ρουφιανευω(!!!) και τις λαδιές που γίνονται στο χώρο. Γενικά υπάρχει υλικό, αλλα δεν θελω να τα γράφω εδω, προτιμώ με ψευδώνυμο. 

Θέλω να ασχοληθώ με τον φασισμό του σκηνοθέτη στην σύγχρονη τέχνη και ειδικότερα απο άτομα, που αυτο πλασάρονται ως αντίθετοι του. Έχει ψωμί».
[το είδαμε στο ιστολόγιο 'karfotiko.blogspot.gr/2016/08/blogpost_5547.html'. Για την αντιγραφή "Παπαφλέσσας"].Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 30 August 2016 | 1:58 am


Λευκὰ παραβάν… (Άρθρο ΓΡΟΘΙΑ)
Κοινῶς   μπαρμπούτσαλα ποὺ ὀνομάζονται ἑνώσεις καὶ κινήματα, μέσα ἀπὸ μιὰ διαδικασία ποὺ δὲν ἔχει οὔτε μυρωδιὰ νομιμότητος.
Διαβάζω μὲ πολὺ προσοχὴ τελευταία τὶς ἐξελίξεις στὴ Στέγη Ἀστέγων στὸν Βοτανικό. 

Ἔχω διαβάσει καὶ τὰ σχόλια στὸ FB καὶ τὰ ἄρθρα στὰ ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ τῆς Πόπης Σουφλῆ, τὴν ὁποία δὲν γνωρίζω κἄν.
 

Διάβασα ἀπόψε καὶ τὴν ἀνακοίνωση τοῦ κόμματος Λ.Ε.Υ.Κ.Ο. τοῦ Κωνσταντίνου Ντάλιου.

Πρόκειται γιὰ ἕνα μικρὸ κόμμα ποὺ ὅπως λέει στὸ ἰστορικό του ἔχει συνεργασθῆ μὲ τὸ ΠΑΣΟΚ τοῦ Σημίτου, τὸν Σύριζα, τοὺς ΑΝΕΛ καὶ τὴν Νέα Δημοκρατία. 

Τὸ ἴδιο κόμμα ἱδρύει Ἑνώσεις – Κινήματα, μὲ πρωτοφανῆ εὐκολία καὶ συμπεριλαμβάνει τόσο πατριωτικὲς φωνὲς «διαφημίζοντας» τὴν Στέγη Ἑλλήνων Ἀστέγων, στὴν θέση ὅπου κάποιοι περίεργοι θέλουν τὸ τζαμί, ὅσο καὶ ταὐτόχρονα τὸ «Πολιτικὸ Κίνημα τῶν Ῥομᾶ», κινήματα γιὰ τοὺς Πρόσφυγες, τοὺς Ἀσφαλισμένους, τοὺς Τηλεθεατὲς καί… ὅ,τι ἤθελε προκύψει. 

Κοινῶς μπαρμπούτσαλα ποὺ ὀνομάζονται ἑνώσεις καὶ κινήματα, μέσα ἀπὸ μιὰ διαδικασία ποὺ δὲν ἔχει οὔτε μυρωδιὰ νομιμότητος. 

Κουβαλᾶ τὸν προτζέκτορα, καὶ ἀντὶ γιὰ λέκτορα θὰ σὲ κάνω πρόεδρο σὲ κίνημα! Ἔτσι μοῦ ἔρχεται νὰ κάνω καὶ ἐγὼ ἕνα κίνημα χρηστῶν τοῦ διαδικτύου καὶ νὰ σᾶς χρεώνω ὅλους 50 εὐρῶ…
 

Τὰ 50 εὐρῶ γιὰ κάθε ἐγγραφὴ καὶ συνδρομὴ εἶναι τὸ κοινὸ ὅλων τῶν ἑνώσεων καὶ κινημάτων ἐκεῖ πέρα (ἃ ῥὲ Ἀρτέμη μὲ τὰ ταληράκια…, ποῦ νά σέ καταλάβουν;)…

Πηγαίνουν λοιπὸν κάποιοι ἄνθρωποι στὸν Βοτανικὸ καὶ ξεκινοῦν μιὰ προσπάθεια, ποὺ θεωρητικὰ εἶναι καλή

Οἱ περισσότεροι εἶχαν πρὶν σχέσεις μὲ τὸ «κίνημα Σῶῤῥα» (κοπιράιτ καὶ τρέιντμαρκ!). 
Πάλι καλῶς. 

Καὶ ἐκεῖ λένε ὅτι δὲν ἔχουν σχέση μὲ κόμματα, θρησκεῖες καὶ ΜΚΟ. 
Πάλι καλὰ καὶ ἅγια

Ἄσχετα ἄν μου ἔλεγαν γιὰ καταπιστεύματα καὶ μοῦ σηκώνονταν οἱ τρίχες μὲ τὶς βλακεῖες ποὺ δὲν εἶχαν ἀποβάλη ἀκόμα.

Ὅμως μάγκες, ποὺ ἀπὸ ὅ,τι διαβάζω ἀπειλεῖτε κι ὅλας μὲ ἐπισκέψεις σὲ γραφεῖα καὶ σπίτια, ἀλλὰ καὶ μὲ ξεβρακώματα, τὸ 90% τῶν ἐμπλεκομένων σὲ αὐτὴ τὴν ὑπόθεση πραγματικὰ ἀνήκει στὸ κόμμα Λ.Ε.Υ.Κ.Ο..
 Ἀλλὰ καὶ αὐτὸ δὲν ἔχει σημασία.

Ὁ καθένας μπορεῖ νὰ ἀνήκῃ ὅπου θέλει, ἀρκεῖ νὰ κάνῃ τὸ καλὸ γιὰ τὴν πατρίδα του.


Ὅταν ὅμως «διαφημίζῃς» ὅτι δὲν ἐμπλέκονται κόμματα, δὲν ἐμφανίζεσαι ὡς ἐκπρόσωπος Ἑνώσων καὶ κινημάτων τοῦ Λ.Ε.Υ.Κ.Ο.

Ἐμφανίζεσαι ὡς Ἕλλην, μὲ τὰ ῥουχαλάκια σου καὶ τὸ μέτωπο ὑψηλά. 

Ἐγὼ ἔτσι σᾶς γουστάρω νὰ σᾶς βλέπω ἐκεῖ. Δὲν μπορῶ νὰ σᾶς δῶ ὅμως ἔτσι, γιατὶ ἐσεῖς δὲν μὲ ἀφήνετε. 

Ἔχετε παρκαρισμένο μπροστά σας ἕνα Λ.Ε.Υ.Κ.Ο. παραβάν! Καὶ τέτοια λευκὰ παραβάν, χωρὶς νὰ κρίνω ἕνα κόμμα ποὺ δὲν γνωρίζω καλὰ καλά, δὲν μοῦ τὰ λὲν καλὰ (ἂν θέλῃ μπορεῖ νὰ μεταναστεύσῃ καὶ κάτι Ῥομὰ ἀπὸ τὴν Ῥόδο γιατὶ μᾶς ἔχουν ῥημάξει). 

Παρόμοια σχήματα μὲ ἔχουν δαγκώσει στὸ παρελθὸν καὶ ἀκόμα πονῶ!
Δὲν θὰ ἔγραφα γιὰ αὐτὸ τὸ θέμα. Ἀρκετὰ ἔχω στὸ κεφάλι μου μὲ τὸν κάθε σωῤῥο-ἐξυπνάκια, μὲ τὴν Ἐθνικὴ Τράπεζα καὶ μὲ ὅσα ἀσχολοῦμαι.
Ὅμως κάποιο κόμμα Λ.Ε.Υ.Κ.Ο. ἔγραψε στὴν ἀνακοίνωσή του:
«…- Η πρωτοβουλία για τον Βοτανικό ανήκει στο κίνημα «Ελλήνων Εφέδρων Πολιτών – Οπλιτών», ΕΝΑ ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΛΕΥΚΟ. – «Ο ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ ΣΤΕΓΗ – ΑΣΤΕΓΩΝ»  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΚΟ ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ!!!…»
Τότε ῥέ μάγκες τί λέτε ὅτι δέν ἐμπλέκονται κόμματα;;;; 
Τότε ῥέ μάγκες, οἱ δωρεές σέ ποιούς γίνονται;;;; 
Στόν Μάκη, τόν Τάκη καί τήν Σούλα;;;;
 

Στούς ἀοράτους Ἕλληνες Ἀστέγους πού δέν ὑπάρχουν ἐκεῖ;;;;
ΜΚΟ δὲν ἔχετε, τὸ κίνημα Ἑλλήνων Ἐφέδρων Πολιτῶν δὲν ἔχει κἂν ΑΦΜ. 

Τότε ποιός εἶναι ὁ ἀποδέκτης χρημάτων καί πραγμάτων;;; Μὴν μοῦ πεῖτε τὸ Λ.Ε.Υ.Κ.Ο., γιατὶ εἴπαμε, δὲν ἔχετε κόμμα!!! 

Καὶ μὴν ἀφουγκρασθῶ ὅτι τὰ κινήματα καὶ οἱ ἑνώσεις τοῦ Λ.Ε.Υ.Κ.Ο., χωρὶς ΑΦΜ καὶ μὲ καταστατικὰ τῆς πλάκας, δέχονται ἐγγραφὲς καὶ δωρεές, γιατὶ θὰ ἀρχίσω νὰ βαρῶ τὸ κεφάλι μου στὸν τοῖχο, γιὰ ἀκόμη μία φορά!

Δὲν πρόκειται νὰ ἀσχοληθὼ ξανὰ μὲ τὸ θέμα. Θὰ ἤθελα νὰ δῶ ὅμως νὰ ἐξαφανίζονται ἀπὸ τὸν Βοτανικὸ τὰ κινήματα, οἱ ἑνώσεις, τὰ μαῦρα καὶ τὰ λευκά, τὰ κόμματα καὶ τὰ ἀποκόμματα. 

Κάντε τὸ σὰν χάρη σὲ ἐμέναν (μόνον σὲ ἐμέναν!) ποὺ μόνον καλὰ λόγια ἔχω πεῖ σὲ τόσο κόσμο. Μὴν μὲ κάνετε νά βιώσω μιὰν ἐμπειρία ἀνάλογη τῶν σωῤῥοκαμμένων, ποὺ τὴν πάτησαν. 

Εἶμαι 41 ἐτῶν καὶ δὲν θὰ ἤθελα ἀκόμη μιὰ σφαλιάρα ἀπὸ πατριωτικὸ κίνημα.

Σᾶς θερμοπαρακαλῶ!

Ὄσο σᾶς ἐνδιαφέρει ὁ Βοτανικὸς καὶ νὰ μὴν γίνῃ τὸ τζαμὶ ἐκεῖ, ἄλλο τόσο μὲ ἐνδιαφέρει καὶ ἐμέναν. 

Ἡ διαφορά μας εἶναι ὅτι στὸ ἴδιο κόμμα ποὺ συμμετέχετε, ἐνᾦ μιλᾶτε για μουσουλμάνους καὶ τζαμιά, ἔχετε καὶ «Παγκόσμιο Κοινωνικοπολιτικὸ Κίνημα τῶν Προσφύγων Λ.Ε.Υ.Κ.Ο.»!!!! 

Ξέρετε τούς στόχους σας;;;;

Νὰ σᾶς τοὺς πῶ:

-«ελευθερίες στην διαμονή, στην μετακίνηση, στην εκπαίδευση, στην εργασία και πολλά άλλα με το σημαντικότερο που αφαιρεί τους γεωγραφικούς και χρονικούς περιορισμούς».

– «Ο ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ δικαιούται ειδικό διαβατήριο το ΝΑΝΣΕΝ με το οποίο έχει το δικαίωμα να ταξιδεύει ελεύθερα και νόμιμα σε κάθε μία από τις 140 χώρες παγκοσμίως που έχουν υπογράψει την διακήρυξη των συμβάσεων».
Λευκὰ παραβάν...

 Δεῖτε τὰ καὶ μόνοι σᾶς ἐδῶ.

Μάγκες, ἂν τὴν πατήσω καὶ μὲ ἐσᾶς, θὰ ἀκούω γιὰ πατριῶτες καὶ ὄχι μόνον θὰ τρέχω, θὰ κυττῶ καὶ πίσω μου. 

Φτιᾶξτε ἕναν γ@μημένο φορέα μόνον γιὰ τὴν «Στέγη Ἀστέγων» καὶ κλεῖστε το ἐκεῖ.
 

Δὲν σᾶς φταίει οὔτε ἡ Σουφλῆ, οὔτε ὁ κάθε σχολιαστής. 

Ἡ κακὴ προετοιμασία καὶ ἡ προσπάθεια νὰ κομματικοποιηθῇ μία καλὴ προσπάθεια φταίει. Ἂν ὄχι ἀπὸ ἐσᾶς, ἀπὸ τοὺς τριγύρω. 

Πρὶν «σφαχθοῦμε» ὅλοι μὲ ὅλους, γιὰ ἀκόμη μία φορά, κᾶντε τὸ βῆμα παρακάτω καὶ ἀποδεῖξτε ὅτι ἔχετε καλοὺς σκοπούς. 

Τὸ χρειαζόμαστε ὅλοι καὶ θὰ δεῖτε ὅτι ἡ προσπάθεια θὰ γιγαντωθῆ. 

Διαφορετικὰ θὰ παίζετε τάβλι μὲ τὸν Μπὸμπ τὸν Μάστορα ἀπὸ τὴν Τσεχία καὶ μόλις βαρεθῆ καὶ αὐτὸς θὰ μείνετε μόνοι σας.
Ῥῆνος Ἐλευθέριος
γιὰ τὸν πολυτονισμὸ ΦιλονόηΠηγή

Δημοσιεύθηκε στις 26 August 2016 | 3:59 pm


ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΚΙΣΣΙΝΓΚΕΡ ΟΤΙ "ΩΣ ΤΟ 2018 ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΑΔΑ" ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ!
O ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΜΕΤΕΡΝΙΧ ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ ΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ ΝΑ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ;

 

Το είχαμε δημοσιεύσει και στα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ... (εδώ)...

Τα οβραιοσιωνιστικά κτήνη, με την βοήθεια εγχώριων ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΩΝ, μετέτρεψαν την Πατρίδα μας σε ... ΕΤΑΙΡΕΙΑ!

 ΧΡΕΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ. 

 

Καλλιόπη ΣουφλήΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΟΙΜΟΥ ΑΘΗΝΑΣ

Επειδή πρόκειται για καίριο άρθρο θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε τα ακόλουθα:
1ον Συμφωνούμε με όλα όσα λέγονται για την είσοδό μας σε ΕΟΚ και Ευρωζώνη, για το ότι αποτελούσαν μέρος ευρύτερου σχεδίου για τον αφανισμό της Ελλάδας, για την κλοπή και τον έλεγχο των κοιτασμάτων πετρελαίου κλπ .Όμως για τις Γερμανικές Επανορθώσεις, αποζημιώσεις, αναγκαστικό δάνειο κλπ το έχουμε πει πολλές φορές δεν μπορείς να ζητήσεις αποζημίωση, επανόρθωση ή επιστροφή δανείου αν δεν ξαναγίνει κράτος η Γερμανία η οποία τώρα είναι εταιρία εκπροσωπούμενη από την τράπεζα KfwΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ "ΓΕΡΜΑΝΙΑ Α.Ε." ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ 

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΥΓΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ KfW ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο...ΣΟΪΜΠΛΕ!!!
Eπίσης ο αρθρογράφος θέλει συμμαχία με τον νεοταξίτη Ομπάμα(!!!) ενώ δεν λέει λέξη για την μόνη γεωπολιτικά απαιτούμενη συμμαχία με την Ρωσία και ευρύτερα με τις χώρες του συνασπισμού BRICS και της Ευρασσηςιατικής Ένωσης.
Τέλος περίεργη είναι και η οικειότητα που δείχνει προς τον σφαγέα των λαών Κίσσινγκερ, τον αποκαλεί τρυφερά Χένρυ όπως περίεργη είναι και η προσέγγιση που προτείνει στο τέλος του άρθρου με το σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ, με τους ψευτοεβραίους Χαζάρους δηλαδή...

Η μόνη λύση είναι η ανάπτυξη  κινημάτων  και η δημιουργία δεσμών μεταξύ των λαών της Μεσογείου και ευρύτερα. 

Οι λαοί είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να συντρίψει την νέα τάξη! 


ΔΟΓΜΑ ΚΙΣΣΙΝΓΚΕΡ : ΩΣ ΤΟ 2018 ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΑΔΑ !

του Κωστή Αλεξίου

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ : Έλληνας Φοιτητής που έτυχε να σπουδάζει προ δεκαετιών στις ΗΠΑ, έμεινε εμβρόντητος όταν ο Καθηγητής του στο Χάρβαρντ, του ζήτησε να κάνει μια εργασία για τις συνέπειες ένταξης της Ελλάδας στην τότε ΕΟΚ, την μετέπειτα Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στην απορία του φοιτητή μας «μα είναι δυνατόν η Ελλάδα να μπει ποτέ στην ΕΟΚ;», η απάντηση ήταν περίπου «άκουσε εμένα που σου το λέω»…


Ο Καθηγητής εκείνος ήταν ο ίδιος ο Χένρυ Κίσσινγκερ, ο μετέπειτα ΥΠΕΞ των ΗΠΑ και θιασώτης της άνανδρης εισβολής των Τούρκων στην Κύπρο…

Η ΕΛΛΑΔΑ ΞΑΦΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΟΚ…

Πράγματι, ξαφνικά, το 1979 η Ελλάδα μπαίνει κυριολεκτικά χατηρικά στην ΕΟΚ, οπότε και αρχίζει η καταστροφή της εσωτερικής παραγωγής και στις αρχές κιόλας της δεκαετίας του 1980 μεγάλες και πασίγνωστες, μεγάλες, ελληνικές επιχειρήσεις βάζουν λουκέτο ( εργοστάσια παραγωγής όπως Πειραϊκή Πατραϊκή, Αιγαίον, αλλά και ελληνικές αλυσίδες λιανικής όπως Μινιόν, Ατενέ, Κλαουδάτος, Δραγώνας, Λαμπρόπουλος κα ), αφού τα εισαγόμενα προϊόντα δεν είχαν πια δασμούς και φραγμούς, αλλά και οι ξένες επιχειρήσεις μπορούσαν να απλωθούν πλέον εύκολα στην λιανική αγορά της Ελλάδας με πολλά εισαγόμενα…

Έτσι το πραγματικό ΑΕΠ αδυνάτισε σοβαρά και άρχισε να μεγαλώνει το ΧΡΕΟΣ και οι περίφημες αγροτικές επιδοτήσεις…
Το μεγάλο δόλωμα, μιας μεγάλης αράχνης που ύφαινε συστηματικά τον ιστό της…

Και τότε είναι που στενός συνεργάτης Καθηγητής του Κίσσινγκερ, ζητά μια νέα εργασία για τις συνέπειες ένταξης της Ελλάδας στο Ευρώ !

Ο φοιτητής μας και πάλι απόρησε: «στο ευρώ η Ελλάδα;
Από πού κι ως πού»;
Και η απάντηση ήταν εφιάλτης:
«Αγαπητέ μου, μην απορείς. Η Ελλάδα θα μπει στο ευρώ και θα καταστραφεί οικονομικά. Μέχρι το 2018 δεν θα υπάρχει τίποτα δικό της! Δεν θα έχει μείνει τίποτα στην Ελλάδα»


Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩ…

Πράγματι και πάλι, προς μεγάλη έκπληξη του Έλληνα Φοιτητή, που είχε γίνει στο μεταξύ ένα σημαντικό στέλεχος στις ΗΠΑ, η Ελλάδα της δυνατής και παμβαλκανικής τότε δραχμής, μπήκε ξαφνικά και απρόσμενα επί Σημίτη στο ευρώ το 2001, με το τρυκ του αμερικανικού σουέπ της Goldman Sachs, που έκρυψε μέρος του Χρέους και συγκεκριμένα 2,8 δισ.,τα οποία θα τα πληρώσουμε εντόκως 16 δισ…

Οι Καθηγητές της παρέας Κίσσινγκερ ήταν λοιπόν πολύ καλά ενημερωμένοι, γνωρίζοντας χρόνια πριν αυτά που σχεδιάζονταν για τη χώρα μας.
Διότι όχι μόνο μπήκαμε στο Ευρώ, αλλά πραγματικά καταστραφήκαμε οικονομικά, αφού στερηθήκαμε το εθνικό νόμισμα, που αντί περικοπής μισθών, έκανε απλά μια διόρθωση ισοτιμίας, κρατώντας ανταγωνιστικά τα εξαγώγιμα ελληνικά προϊόντα (όσα είχαν μείνει) και κυρίως τις δημοφιλείς ελληνικές υπηρεσίες (Τουρισμός)…

ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

Σήμερα, στα 2016, η καταστροφή είναι πια τραγική, τα λουκέτα χιλιάδες, οι άνεργοι 1,5 εκατομμύριο, οι νεόπτωχοι εκατομμύρια και ο εθνικός πλούτος μπαίνει στο Ταμείο Ξεπουλήματος, έναντι πινακίου φακής! Αεροδρόμια, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΣΕ, Δημόσιες Επιχειρήσεις και Μετοχές, Οικόπεδα και Ακίνητα, Υποδομές, ξεπουλιούνται κυριολεκτικά στο ελάχιστο της πραγματικής τους αξίας, «λόγω ανάγκης» ή καλύτερα «λόγω βλακείας», για να μην πούμε τίποτε χειρότερο…

Και σε λίγο, πραγματικά δεν θα μείνει τίποτα στην Ελλάδα. Δεν θα υπάρχει καν Ελλάδα, με χιλιάδες πρόσφυγες και απεσταλμένους παράλληλα ισλαμιστές μετανάστες, να τους έχουν φέρει «για να μας λύσουν το Δημογραφικό», την τρομακτική υπογεννητικότητα που μας αφανίζει πια σαν Έθνος…

Όλα λοιπόν ήταν στο Σχέδιο…

Ένα Σχέδιο όχι καθαρά Αμερικανικό, αλλά βαθιά Σιωνιστικό, που αποσκοπεί δηλαδή στηνπαγκόσμια κυριαρχία μιας συγκεκριμένης οικονομικής ελίτ των ΗΠΑ που οραματίζεται τον «Ναό του Σολομώντα» και βρίσκεται πλέον σε ευθεία αντιπαράθεση με τον Ομπάμα, στα σχέδια της οποίας ακόμη και οι απλοί και εν πολλοίς φιλέλληνες πολίτες του Ισραήλ, στέκονται βαρύ εμπόδιο…

ΚΙΣΣΙΓΝΚΕΡ: ΘΑ ΕΛΕΓΞΟΥΜΕ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΜΕ ΚΡΙΣΗ ΣΕ ΑΡΑΒΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ, ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ – ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΜΕΡΙΔΙΟ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΑ

Ο ίδιος ο Χένρι Κίσσινγκερ, σύμφωνα με παλαιότερα δημοσιεύματα του τύπου, είχε από το 1983, εκμυστηρευτεί σε εκπροσώπους Εβραϊκών Συναγωγών στη Γερμανία, το τι θα συμβεί σε αραβικές χώρες της Μέσης Ανατολής ( βλέπε Συρία, Αίγυπτος κ.α. ), αλλά και σε Ελλάδα και Κύπρο !
Στις πρώτες . . . εμφύλιος, σε εμάς . . . «δρομολογημένη οικονομική κρίση» που άρχισε χάρη στην ένταξη Ελλάδας και Κύπρου στο ευρώ… Και όλα αυτά για ποιο λόγο;
Για να ελέγξει το Ισραήλ και κυρίως το Σιωνιστικό υπερλόμπυ των ΗΠΑ, τα ενεργειακά κοιτάσματα της Αν. Μεσογείου.
Αυτά που ξεπήδησαν ξαφνικά στο λεξιλόγιό μας μαζί με την «ΑΟΖ»:

ΚΙΣΣΙΝΓΚΕΡ: «Στις αρχές του 21ου αιώνα το Ισραήλ πρέπει να ελέγχει όλα τα ενεργειακά κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου.
Από τους συνδικαιούχους μόνο με την Τουρκία πρέπει να διαπραγματευτεί και στην ανάγκη να παραχωρήσει ένα μέρος.
Οι Αραβικές χώρες της Μέσης Ανατολής θα είναι απασχολημένες σε εμφύλιες συρράξεις.
Η Ελλάδα και η Κύπρος θα μαστίζονται από δρομολογημένη οικονομική κρίση»…

ΚΙΣΣΙΝΓΚΕΡ: ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΙΣ

Στην ίδια ομιλία ο Κίσσινγκερ, άνοιξε ένα μόνο παράθυρο στην Ελλάδα, που έχει να κάνει με την διεκδίκηση των πελώριων Γερμανικών Επανορθώσεων, για τις οποίες δεσμεύτηκε να μας υποστηρίξει μαζί με το λόμπυ, ώστε να εξασθενίσει έτσι η Γερμανία, που τότε ούτε καν είχε ενωθεί με την Ανατολική της πλευρά…

Ας μην ξεχνάμε ότι και ο ίδιος είχε φύγει σχεδόν κυνηγημένος από τη Γερμανία του 1938, σε ηλικία 15 ετών, για να γλιτώσει το μετέπειτα Ολοκαύτωμα του παρανοϊκού Χίτλερ:
ΚΙΣΣΙΝΓΚΕΡ: «Η μόνη παρηγοριά για τους Έλληνες ίσως να είναι η δικαίωση τους για την αποπληρωμή των Γερμανικών αποζημιώσεων από το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Σε αυτή τη δικαστική διεκδίκηση τους πρέπει να τους στηρίξουμε, για να τρωθεί η οικονομική επανάκαμψη και το γόητρο της, πάντοτε επικίνδυνης για μας, Γερμανίας»…

Και στα δύο παραπάνω κείμενα του 1983, μπορεί κανείς να θαυμάσει, πόσο πιο μπροστά ξέρουν και σχεδιάζουν κάποιοι το μέλλον μας, βρίσκοντας πειθήνια όργανα εντός για να το πράξουν…

Η Ελλάδα π.χ. χωρίς να έχει καμμία απολύτως ανάγκη, μπήκε ξαφνικά στο αμερικανικό ΔΝΤ το 2010, από το ενεργειακά σημαντικό Καστελλόριζο (Μεγίστη), επειδή κάποιοι φούσκωσαν πλασματικά το Έλλειμμα, με αποτέλεσμα βίαιες και αντισυνταγματικές περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, πρόκληση τεράστιας ανεργίας, καταβύθιση του ΑΕΠ, κούρεμα Ελληνικών Ομολόγων με αλυσιδωτή κατάρρευση Συνταξιοδοτικών Ταμείων και της ίδια της Κυπριακής Οικονομίας που τα είχε αγοράσει σωρηδόν, με αδελφική εμπιστοσύνη…

Το Σχέδιο είναι ξεκάθαρο: ο αφανισμός της Ελλάδας και της Κύπρου με πρόκληση οικονομικής Κρίσης, ώστε να μην αγγίξουμε τα εθνικά μας ενεργειακά αποθέματα, από τα οποία θα εξαρτάται σε λίγο ολόκληρη η Ευρώπη.Αποθέματα που δεν πρέπει να είναι σε θέση να εκμεταλλευτούν ή να αξιοποιήσουν ούτε η Συρία, ούτε η Αίγυπτος και οι αραβικές (εχθρικές κατά βάση προς το Ισραήλ) χώρες που βρέχονται από την Ανατολική Μεσόγειο…

Η δε Τουρκία, θα χρησιμοποιηθεί σαφέστατα εναντίον μας, αν τυχόν δεν υποταχθούμε, ώστε να πάρει σαν αντάλλαγμα-ανταμοιβή μέρος των κοιτασμάτων… (Ενεργειακός Αττίλας)
Γιατί άλλωστε την έσπρωξε ο ίδιος ο Κίσσινγκερ να εισβάλει στην Κύπρο το 1974;

Για το ΝΑΤΟ ή για το ενεργειακό πιάτο της μεγαλονήσου, που θέλουν να την παραχωρήσουν ολόκληρη πλέον στην Άγκυρα, με ένα νέο Σχέδιο Ανάν;

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ

Μετά από όλες αυτές τις αποκαλύψεις και σχέδια, Ελλάδα και Κύπρος πρέπει να έρθουν σε ενδοεθνική συνεννόηση, που να περιλαμβάνει:

1. Άμεση Δικαστική Διεκδίκηση όλων των Γερμανικών Οφειλών προς την Ελλάδα και τα θύματα! Υπάρχει δέσμευση για υποστήριξή μας όπως είδαμε, ώστε να αποδυναμωθεί η Γερμανία, κάτι που συμφέρει και εμάς, ώστε να απαλλαγούμε από τα Μνημόνια, τη Λιτότητα και το ξεπούλημα.

2. Σχεδιασμός νέου κοινού νομίσματος Ελλάδας – Κύπρου (λιροδραχμή), που θα τεθεί άμεσα σε παράλληλη κυκλοφορία με το ευρώ και σε Αθήνα και σε Λευκωσία ταυτόχρονα, ώστε να μπορέσουν να προετοιμαστούν οι οικονομίες μας για την απεξάρτηση από την ολική καταστροφή και να διασωθεί ο εθνικός πλούτος και τα ενεργειακά μας κοιτάσματα.

Στο νόμισμα αυτό που θα σχεδιαστεί για να έχει μεσογειακό μέλλον, θα μπορούν να προσέλθουν Μάλτα, Ισπανία, Πορτογαλία ακόμη και Ιταλία ή Αίγυπτος και Σερβία, Μαυροβούνιο κ.α. (Μεσογειακή Οικονομική Ένωση) (δείτε εδώ)

3. Άμεση απόρριψη του νέου Σχεδίου Ανάν για ένα «νέο Κυπριακό Κράτος – Ομοσπονδία» που θα νομιμοποιήσει και θα κάνει διεθνώς αποδεκτό το Ψευδοκράτος, τους Εισβολείς και τους Εποίκους

4. Νέα Συμμαχία με Αγγλία ( που βγήκε από την Ε.Ε. ) και με τις υγιείς Δημοκρατικές Δυνάμεις των ΗΠΑ (Ομπάμα).
Συμμαχία επίσης με Ινδία, Αίγυπτο, Ιράν και Σερβία.

5. Νέο Εθνικό Αμυντικό Εξοπλιστικό Πρόγραμμα, με συνυπογραφή Συμφωνίας μη παράδοσης των οπλικών συστημάτων που θα αγοράσουμε στην Τουρκία (π.χ. εάν αγοραστούν S-400, θα πρέπει να δεσμευτεί η Ρωσία ότι δεν θα τους πουλήσει στην Τουρκία κοκ) και ταυτόχρονη Συμφωνία Άμεσης Στρατιωτικής Αρωγής, σε περίπτωση που δεχθούμε επίθεση από γειτονικό κράτος (Τουρκία, Αλβανία κλπ)

6.Μελέτη και κατασκευή του υποθαλάσσιου Αγωγού Κύπρου – Ελλάδας «Μέγας Αλέξανδρος» (ελληνικές εταιρείες που ειδικεύονται σε ανθεκτικά πλαστικά μπορούν να εφεύρουν κατάλληλο υλικό ταχείας, ασφαλούς και φθηνής πόντισης)
Για να γίνουν τα παραπάνω, χρειάζονται όμως . . .
Νέες πολιτικές δυνάμεις και πολιτικοί, με παιδεία, ηθική και τόλμη, που ήδη ετοιμάζονται και σε Κύπρο και σε Ελλάδα και προς αποφυγή κάθε παρεξήγησης, δεν έχουν βέβαια καμία απολύτως σχέση με τους άθλιους Ναζί, τα σύμβολα ή τους χαιρετισμούς τους…

ΟΙ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ

Ο Χένρυ Κίσσινγκερ, που σαν μαθητής στη Γερμανία διάβαζε κάθε μέρα επί δύο ώρες Παλαιά Διαθήκη και Ταλμούδ, είναι και γι΄ αυτό ο μόνος μεγάλος ξένος πολιτικός και διπλωμάτης, που υποστήριξε δημόσια ότι η Ελλάδα έχει δίκαιο στο Σκοπιανό (καταγράφεται ρητά στην Π. Διαθήκη), κάτι που ούτε καν εκμεταλλεύτηκαν οι θλιβερές κυβερνήσεις μας.

Ο Χένρυ πιστεύει και υπηρετεί σταθερά τον «Ναό του Σολομώντα» και την Παγκόσμια Κυριαρχία που θα επιφέρει η ανοικοδόμησή του, υπηρετώντας το έθνος του, που νεαρός είδε να τσακίζεται από τους παρανοϊκούς και απάνθρωπους Ναζί…

Εμείς οι Έλληνες με τη σειρά μας, υπηρετούμε την Καινή Διαθήκη με τον Σταυρό του Χριστού και τα ιδανικά της φιλοπατρίας, της ειρήνης, της ελευθερίας, αλλά και της ευημερίας όλων των λαών, κάτι που προϋποθέτει δικαιοσύνη και παλικαριά.

Και την παλικαριά, όταν την βλέπουν (όπως το ΄40), την παραδέχονται όλοι. Ακόμη και οι αντίπαλοι. Και τότε συχνά οι ίδιοι αναγκάζονται να ανοίξουν τον δρόμο στους τολμηρούς!

Και σε ένα συμφωνούμε και οι δύο πλευρές:
ότι οι αλυσίδες με την Γερμανία πρέπει να σπάσουν!
Τότε ο καταπιεζόμενος Ευρωπαϊκός Νότος και οι Μεσογειακές Χώρες, είναι βέβαιο πως θα ακολουθήσουν τους πρωτοπόρους και πάλι Έλληνες!

ΠΗΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 24 August 2016 | 10:42 pm


Η ΕΛΛΑΔΑ... ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΚΡΑΤΟΣ... ΕΙΝΑΙ ΕΤΑΙΡΕΙΑ! ΜΙΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ - ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΜΕ ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ, ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ
   «ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΠΑΤΗΣ»


Συγκλονιστικές αποκαλύψεις της συντονισμένης πλεκτάνης, εναντίον των Λαών της Γης.


Σοβαρότατα στοιχεία, αποτέλεσμα ερευνών, η δημοσίευση των οποίων θα συνεχισθεί πολύ σύντομα και είναι η προσωπική μου μικρή συμβολή, στην καλύτερη και βαθύτερη κατανόηση της τραγωδίας που μας έχει επιβληθεί και βέβαια στην ψύχραιμη, συντονισμένη, ουσιαστική και ειρηνική αντιμετώπισή της.

ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!
 
 Βενετία Κάντζια, 
με θερμά ευχαριστώ για τη φιλοξενία!

27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 26-04-27

..............
Πηγή ΒΕΝΕΤΙΑ ΚΑΝΤΖΙΑ

Δημοσιεύθηκε στις 24 August 2016 | 10:33 pm


Τα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ στην "ΣΤΕΓΗ ΑΣΤΕΓΩΝ" και μια συνέντευξη που ...δημιουργεί ΠΟΛΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ... και ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ... (βιντεο)Γράφει η Καλλιόπη Σουφλή

 

Την "Στέγη Αστέγων", δεν χρειάζεται να σας την συστήσω...

Πολλές οι αναρτήσεις των ΑΤΤΙΚΩΝ ΝΕΩΝ, αλλά  και εκατοντάδων bloggers για την καθ' όλα αξιέπαινη προσπάθεια κάποιων συμπολιτών μας, να... εισβάλλουν με τσαμπουκά σε εγκαταλειμμένο χώρο του Δήμου Αθηναίων, στα όρια με τον χώρο που έχει νομοθετηθεί για να γίνει το Τζαμί για τους αλλόθρησκους, προκειμένου να τον μετατρέψουν σε χώρο στέγασης άστεγων Ελλήνων. 


Όσοι νοιώθουμε ΕΛΛΗΝΕΣ, χαιρετήσαμε αυτή την πρωτοβουλία, που έμοιαζε να ταράζει τα λιμνάζοντα νερά μιας κοινωνίας, που δείχνει να βρίσκεται σε κατάσταση πλήρους νάρκωσης, παρά τα συγκλονιστικά και τραγικά γεγονότα που έχουν φέρει τις ζωές μας στο χείλος της απόλυτης τραγωδίας των τελευταίων έξι μνημονιακών χρόνων.

Στην πλειοψηφία τους οι bloggers, αλλά και τα άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανέδειξαν και συνεχίζουν να αναδεικνύουν την τολμηρή και... "τσαμπουκαλίστικη" κίνηση των συμπολιτών μας ΕΦΕΔΡΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΟΠΛΙΤΩΝ και από κάθε γωνιά της Πατρίδας μας, αλλά και από την ομογένεια, υπήρξαν διάφοροι τρόποι συμπαράστασης.

Και ήταν φυσικό. Γιατί πώς να το κάνουμε... δεν είναι δυνατόν οι μαφιόζοι της κυβέρνησης των ΕΑΜοβούλγαρων του Τσίπρα - ΣΥΡΙΖΑ και της (κατά δήλωσή του πάντα ) ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΟΡΝΗΣ Πάνου Καμμένου, να παραχωρούν σε λάθρομετανάστες βίλες και ξενοδοχεία πολυτελείας για να μείνουν, να τους πληρώνουν φως νερό τηλέφωνο και να τους χαρτζιλικώνουν με 400 ευρώ και στους ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ, να επιδεικνύουν μια τρομακτική αδιαφορία, που καταντάει πρόκληση και προκαλεί οργή.

Και ήταν "φυσικό", από την στιγμή που στόχος της νεοταξικής κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ήταν και είναι να εξυπηρετήσουν τα σκοτεινά και διεστραμμένα σχέδια των αφεντικών τους, για αλλοίωση του Ελληνικού πληθυσμού μέχρι πλήρους εξαφανίσεως του Ελληνικού γένους.

Προσωπικά, ένοιωσα υποχρέωσή μου, πέραν των πολλών αναρτήσεων για την πρωτοβουλία των ΕΦΕΔΡΩΝ ΟΠΛΙΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ στα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ, να επισκεφθώ τον χώρο και να συνομιλήσω όχι μόνο με τους επικεφαλείς της πρωτοβουλίας, αλλά και με τους εθελοντές που σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των πρωτεργατών, έφταναν στον χώρο, για να συνδράμουν με κάθε τρόπο σ' αυτή την προσπάθεια.

Χθες, βρέθηκα παρέα μ' έναν φίλο, τον Θανάση Τσακάλη,  στην "Στέγη Αστέγων"...

Είχα ειδοποιήσει προς τούτο, τον αντιπρόεδρο των Εφέδρων Οπλιτών Πολιτών, κ. Ευγένιο Χριστοδούλου, ο οποίος και μας περίμενε στην είσοδο, μαζί με τον Χρήστο Αθανασίου, για τον οποίον θα αναφερθώ πιο κάτω.

Ο Πρόεδρος των Εφέδρων κ. Γιάννης Ιωαννίδης και ο αντιπρόεδρος κ. Ευγένιος Χριστοδούλου, ανέλαβαν να μας ξεναγήσουν.

Δεκαέξι στρέμματα "ελεύθερης (;;;) ελληνικής γης", και η δουλειά που είχε γίνει, για να καθαριστούν τα μπάζα, να ξεριζωθούν τα χόρτα, να καθαριστούν κάποιες εγκαταστάσεις και να αρχίσει να δημιουργείται ένας χώρος ανθρώπινος, για την φιλοξενία των αστέγων, έπαιρνε σάρκα και οστά.


Λίγο μετά την είσοδο δεξιά μας, ένα "εκκλησάκι"... ναι ένα εκκλησάκι... ένα δωμάτιο που μετατράπηκε σε υποτυπώδη εκκλησία στην οποία μάλιστα, τον Δεκαπεντάγουστο, λειτούργησε στην Χάρη Της Παναγιάς, με κανονικό ιερέα.


Πιο κάτω, ένας χώρος που είχε μετατραπεί σε αποθήκη για τρόφιμα και είδη που έστελναν έλληνες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των Εφέδρων.

Κτίσματα που είχαν λεηλατηθεί, είχαν καθαριστεί και προορίζονταν να μετατραπούν σε κοιτώνες, μετά την ανακατασκευή τους (τοποθέτηση παραθύρων, ειδών υγιεινής, ηλεκτρικού, σοβατίσματα  κλπ).

Η περιήγησή μας, κράτησε αρκετή ώρα, και μετά καθήσαμε κάτω από έναν χώρο και ξεκίνησε η συνέντευξη που ακολουθεί στο βίντεο...

Ένα βίντεο στο οποίο μέσα από τις απαντήσεις που μου έδωσαν οι κ.κ. Γιάννης Ιωαννίδης και Ευγένιος Χριστοδούλου, αλλά και στοιχείων που προέκυψαν στη συνέχεια,  δεν δημιουργούνται απλώς ερωτηματικά, αλλά... σηκώνεται η κουρτίνα του παρασκηνίου.


Στη συνέντευξη στο  βίντεο, που ακολουθεί, προσπάθησα να καλύψω όλο το φάσμα της πρωτοβολίας των Εφέδρων Πολιτών Οπλιτών, διαπίστωσα κάποιες αντιφάσεις που εκείνη την ώρα, δεν εξηγήθηκαν...

Αξίζει όμως να επισημάνουμε, ότι ο κ. Χριστοδούλου, αναφέρθηκε σε 30.000 αστέγους ΜΟΝΟΝ στην Αθήνα, υπολόγισε πάνω από 9 εκατομμύρια τους ΛΑΘΡΟ, και πάνω από 4.5 εκατομμύρια τους ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ!

ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ!

Στους προγραμματισμούς τους, οι κ.κ. Ιωαννίδης και Χριστοδούλου,  ξεδίπλωσαν στην συνέντευξη το όνειρο μιας αυτόνομης κοινότητας, με παιδικό σταθμό, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αθλοπαιδείες κλπ. 


https://youtu.be/m6aUNO6wxls 


Πάμε τώρα να δούμε μια μια τις... αντιφάσεις και να παρουσιάσουμε τα στοιχεία που μας κάνουν πλέον πολύ επιφυλακτούς για τους σκοπούς αυτής της πολύ ενδιαφέρουσας πρωτοβουλίας.

Από την αρχή της συνέντευξης, και οι δυο, κ.κ. Ιωαννίδης και Χριστοδούλου, καθιστούν σαφές, πως εκτός από δυο τρεις επιθέσεις αναρχικών, ουδείς τους έχει ενοχλήσει...

Μα, με την πρωτοβουλία τους οι Έφεδροι, ενόχλησαν το ... ΣΥΣΤΗΜΑ... και το ΣΥΣΤΗΜΑ, τους αγνοεί;;; 
Λίγο περίεργο μου ακούστηκε αυτό... ίσως όμως και να είναι  η... ιδέα μου... η δική μου "παραξενιά"...
Στην πρώτη ερώτηση, μεταξύ άλλων, ρωτησα τους κ.κ. Ιωαννίδη και Χριστοδούλου, για την πρωτοβουλία τους, που την απαρτίζουν  τρεις ΕΝΩΣΕΙΣ: το ΚΙΝΗΜΑ ΕΦΕΔΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ  ΟΠΛΙΤΩΝ, η ΕΝΩΣΗ ΑΝΕΡΓΩΝ και η ΕΝΩΣΗ ΦΤΩΧΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, όπως άλλωστε λένε και "κάποιες ανακοινώσεις"  στο face book. 


Το ποιά σελίδα στο... φατσοβιβλίο, τα λέει αυτά, θα τα δούμε πιο κάτω... άλλωστε αυτά που θα αποκαλύψουμε, έχουν τεράστιο ενδιαφέρον... το "γιατί;;;;", θα το διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι.

Στην πέμπτη ερώτηση που τους υποβάλλω, είμαι σαφής... πιο σαφής, δεν γινόταν να είμαι...
"Οι τρεις Ενώσεις σας, αποτελούν την πρωτοβουλία σας… αποτελούν δηλαδή εκλεγμένα Σωματεία με Καταστατικό, κατατεθειμένα στις Δικαστικές Αρχές και εκλεγμένο Διοικητικό  Συμβούλιο";

Η απάντησή τους, όπως θα δείτε και στο βίντεο, ήταν η διαβεβαίωση πως "όλα έγιναν σύμφωνα με τον νόμο". 

Η δέκατη ερώτηση, ήταν επίσης σαφής: "Από την κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση, απ’ ότι διάβασα σε μια ανακοίνωσή σας, προτίθεστε να διεκδικήσετε εμπράγματες δραστηριότητες. Θα τις διεκδικήσετε ως τριμερής Ένωση Εφέδρων – Ανέργων και Φτωχών, δηλαδή ως μια ενιαία ΜΚΟ ή η κάθε μια ξεχωριστά";

Η απάντηση ήταν σαφέστατη και δόθηκε από τον κ. Ιωαννίδη:
"ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Μ.Κ.Ο." 

Είναι όμως έτσι;;;;;;;;; 


Στην 16η ερώτηση, ήμουν επίσης σαφής: "Πολιτικά πρόσωπα απ’ οποιοδήποτε κοινοβουλευτικό ή μη κόμμα, έχουν εκφράσει την συμπαράστασή τους στον αγώνα σας και αν ναι, από ποια κόμματα και με ποιόν τρόπο;
Κι εδώ, έβγαλα... λαγό... τον "ξετρύπωσα από τον... μπαξέ τους"!

Τους στηρίζουν μεταξύ άλλων μεμονωμένων πολιτικών προσώπων και φορέων και το... "ΛΕΥΚΟ"... ένας κομματικός πολιτικός χώρος, που "κάτι" μου έλεγε, αλλά το... "αλτσχαϊμεράκι" μου εκείνη τη στιγμή, δεν με βοήθησε να θυμηθώ, που είχα ξανακούσει αυτό το ...κόμμα... 

Παρακατούλια όμως, σας έχω εκπλήξεις... και σας υπόσχομαι πως δεν θα πλήξετε καθόλου....

Πάμε και στην τελευταία ερώτηση, την 18η, που στην ουσία έμεινε αναπάντητη... το γιατί... στα παρακατούλια... "Τέλος, θα μπορούσα να μιλήσω και με τους προέδρους των άλλων ενώσεων που απαρτίζουν την κίνησή σας; Τον Πρόεδρο των Ανέργων και τον Πρόεδρο των Φτωχών;", ήταν η ερώτησή μου.  


Εδώ... μάλλον "μπλόκαραν" και ήταν εμφανής η προσπάθεια "κάτι" να κρύψουν...
Απέφυγαν επιμελλημμένα να αναφερθούν στην ΄Ενωση των ΑΝΕΡΓΩΝ και την έκαναν ... γαργάρα με τους... Αστέγους...


Και η διαίσθησή μου, ότι δεν ήταν όπως μου τα έλεγαν τα πράγματα, δεν έπεσε έξω...
Το γιατί, θα το διαβάσετε πιο κάτω...

Όλες αυτές οι... "άστοχες απαντήσεις, μ' έβαλαν σε σκέψεις και μόλις γύρισα στο σπίτι μου, άνοιξα τον υπολογιστή και άρχισα να ψάχνω γι αυτό το... περιβόητο "ΛΕΥΚΟ" κόμμα...

Σας συνιστώ να πάρετε χαπάκια, για την πίεση και τα εγκεφαλικά, γιατί εγώ δεν πήρα και οι ταχυκαρδίες μου, κτύπησαν επικίνδυνα "κόκκινο"...

Ας δούμε πρώτα, το ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ του... κόμματος.

Υ.Γ. Όπου υπάρχουν μπλε γράμματα, είναι οι δικές μου επισημάνσεις...

 
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ  -ΛΕΥΚΟ
 

Ο υπογράφων Κων/νος Ντάλιος του Ιωάννου, κοινωνικοπολιτικός ερευνητής, Δημοσιολόγος, ιδρυτής και πρόεδρος του πολιτικού κόμματος ΛΕΥΚΟ, καταθέτω το καταστατικό με τα παρακάτω άρθρα τα οποία δεσμεύουν το ΛΕΥΚΟ και τα στελέχη του. Δηλώνω δε κατ΄ επανάληψη ότι οι αρχές του  ΛΕΥΚΟ  αντιτίθενται σαφώς προς κάθε ενέργεια που αποσκοπεί εις την βιαία κατάληψη της εξουσίας ή την ανατροπή του ελευθέρου πολιτεύματος της χώρας.
 


1.ΕΠΩΝΥΜΙΑ.                                                                                         
Το όνομα του πολιτικού κόμματος είναι τα αρχικά των λέξεων, Λαϊκές Ενώσεις Υπερκομματικών Κοινωνικών Ομάδων,  Λ.Ε.Υ.Κ.Ο. 


ΕΜΒΛΗΜΑ

α)  ΕΝΑ ΟΡΘΟΓΩΝΙΟ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΓΡΑΜΜΟ

β) ΤΟ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
Έχουν κατοχυρωθεί από το ΛΕΥΚΟ και τα δυο και χρησιμοποιούνται εναλλακτικά  κατά περίσταση.        2. ΕΔΡΑ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ.                                           


Έδρα του ΛΕΥΚΟ ορίζεται η Αθήνα.

Το  ΛΕΥΚΟ σκοπεύει και δικαιούται να ιδρύει περιφερειακές οργανώσεις σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Το ΛΕΥΚΟ τα κοινωνικοπολιτικά προγράμματά του τα οργανώνει ξεχωριστά σε κοινωνικοπολιτικές δράσεις εκφράζοντας τις κοινωνικοπολιτικές ομάδες πολιτών με ξεχωριστό τίτλο και εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας (καταστατικό) με τη φιλοσοφία τους και το σκοπό τους με δική τους Επιτροπή ή Διοικητικό Συμβούλιο που διορίζεται από το ΛΕΥΚΟ.

Οι κοινωνικοπολιτικές ΕΝΩΣΕΙΣ  Η  ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟ νομιμοποιούνται με το ΑΦΜ του ΛΕΥΚΟ  οι οποίες και αποτελούν κατοχυρωμένο πνευματικό του δικαίωμα.                                                           
 

3. ΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ.            

3.1 Σκοπός του ΛΕΥΚΟ είναι :                                                                 

α) Να συμβάλλει στη δημιουργία της συνείδησης και πρακτικής αποδοχής ότι το μέλλον του τόπου εξαρτάται από όλους ανεξαιρέτως τους Έλληνες, η υπεύθυνη φωνή των οποίων πρέπει να καθοδηγεί τα κόμματα και την  Κυβέρνηση, να αναπτύσσει την συνεργασία με πρόσωπα και οργανώσεις με ανάλογες επιδιώξεις και να υποστηρίζει και να συμμετέχει σε οποιαδήποτε δραστηριότητα που θα ενδυναμώνει και επεκτείνει τις ατομικές ελευθερίες.                                                  

(β) Να επιδιώκει και να αναπτύσσει σταθερό και αποτελεσματικό διάλογο με πρόσωπα, οργανώσεις, πολιτικά κόμματα και την Κυβέρνηση, για θέματα τοπικής και εθνικής σημασίας που αφορούν στην οικοδόμηση μιας εκσυγχρονιστικής ελεύθερης, ειρηνικής κοινωνίας και μιας βιώσιμης και ισχυρής οικονομίας.                         

(γ) Να εργάζεται για την διαμόρφωση μιας σύγχρονης, Ελληνικής προηγμένης δημοκρατικής κοινωνίας στο πλαίσιο των νέων Ευρωπαϊκών και διεθνών αντιλήψεων, ικανής να δραστηριοποιήσει και να συντονίσει τους προβληματιζόμενους και υπεύθυνους πολίτες από κάθε σημείο της χώρας.                                                            

(δ) Να αναπτύσσει τη δημιουργία των προϋποθέσεων ώστε να προάγεται συνεχώς η ορθή λειτουργία της δημοκρατίας, με την θέσπιση κανόνων που εξασφαλίζουν την ανόθευτη και άμεση συμμετοχή των Ελλήνων στις δημοκρατικές διαδικασίες και οδηγούν στην εκλογή των φορέων εξουσίας.                                                     

(ε) Να παρέχει σε κομματική βάση οποιεσδήποτε πληροφορίες, αναλύσεις εκθέσεις, σε τοπικά και εθνικά θέματα για την διαφώτιση και εκπαίδευση των πολιτών και προαγωγή της συναίνεσης και ενότητας των Ελλήνων.

(στ) Να ερευνά και να αναλύει πολιτικά, οικονομικά, κοινωνικά και άλλα προβλήματα που αφορούν στο εσωτερικό και τη διεθνή θέση της χώρας, καθώς και να εκπονεί και να προβάλει προτάσεις και προγραμματικές λύσεις για την προαγωγή του συμφέροντος του συνόλου των Ελλήνων. Να συμμετάσχει στις εκλογές διεκδικώντας την εκπροσώπησή του στο Ευρωπαϊκό και Ελληνικό κοινοβούλιο.

Το ΛΕΥΚΟ επιδιώκει ΛΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ και ΓΝΗΣΙΑ ΛΑΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
Για την επίτευξη των σκοπών του ΛΕΥΚΟ χρησιμοποιείται κάθε νόμιμο μέσον και εφαρμόζεται στο πλαίσιο των αποφάσεων του κεντρικού Συμβουλίου, το οποίο αποτελείται από ξεχωριστές πολιτικές προσωπικότητες οι οποίες διορίζονται στα πλαίσια του εκλογικού νόμου έχοντας τις κατάλληλες προϋποθέσεις.
 

4. ΜΕΛΗ.                                                                                              

4.1 Μέλος του κοινωνικοπολιτικού οργανισμού ΛΕΥΚΟ μπορεί να γίνει κάθε φυσικό πρόσωπο Έλληνας πολίτης που έχει την ελεύθερη άσκηση των πολιτικών δικαιωμάτων, αποδέχεται τους σκοπούς του και επιθυμεί να συμβάλλει στην επίτευξη των σκοπών αυτών.         

4.2   Όλα τα μέλη, ανάλογα με τον τόπο κατοικίας τους κατατάσσονται στη δύναμη της αντίστοιχης Περιφερειακής  Οργάνωσης του πολιτικού οργανισμού.

4.3 Για την εκλογή του μέλους απαιτείται.                                           
(α) Να υποβάλει έγγραφη αίτηση, στο ΛΕΥΚΟ, στην οποία θα δηλώνει ότι δέχεται ανεπιφύλακτα τους όρους του καταστατικού του.             

4.4 Παύουν να είναι μέλη του:                                                              

(α)  Όσοι παραιτούνται με έγγραφη δήλωσή τους.                                  

(β) Όσοι διαγράφονται κατόπιν αιτιολογημένης απόφασης του κεντρικού συμβουλίου είτε λόγω αδικαιολόγητης καθυστέρησης καταβολής συνδρομής τους, είτε λόγω συμπεριφοράς τους που είναι ασυμβίβαστη με την ιδιότητά τους ως μελών του.
 

5. ΠΟΡΟΙ. Πόροι του ΛΕΥΚΟ είναι:                                                         

(α)  Η ετήσια συνδρομή των μελών που καθορίζεται ως εξής.               

(β) Για τα απλά μέλη ετήσια συνδρομή 50 €.                                 

(γ) Για τα ενεργά μέλη συνεργάτες ετήσια συνδρομή 100 €.          

(δ) Για τα μέλη του κεντρικού συμβουλίου ετήσια συνδρομή 200 €.  

(ε) Για τα μέλη που συμμετέχουν σε επιτροπές 200 €.

( ζ ) ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ προκειμένου να επιλεγούν από την επιτροπή που απαρτίζεται από τον Πρόεδρο, τον Αντιπρόεδρο και τον Γ. Γραμματέα πρέπει να έχουν πληρώσει την συνδρομή των 200 Ευρώ για το έτος που προτείνεται η υποψηφιότητά τους στο ΛΕΥΚΟ. Εάν για οποιονδήποτε λόγο το ΛΕΥΚΟ δεν καταφέρει να συμμετάσχει στις εκλογές, το ΛΕΥΚΟ δεν έχει καμία ευθύνη και η συνδρομή δεν επιστρέφεται, διότι ο υποψήφιος είναι στέλεχος του κόμματος και μέλος του ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟ.

Πόροι επίσης μπορούν να προέλθουν από δωρεές, επιχορηγήσεις, κληρονομιές, κληροδοσίες, ακόμη και εμπορικές δραστηριότητες, η άλλα νόμιμα έσοδα από διάφορες δραστηριότητες παροχής υπηρεσιών, διαφημίσεις, λαχειοφόρες αγορές και άλλες.   
 

6.ΔΙΟΙΚΗΣΗ.                                                                                         

ΤΟ ΛΕΥΚΟ νομίμως εκπροσωπείται σύμφωνα και με την εκλογική νομοθεσία αποκλειστικά και μόνον από τον Πρόεδρο και ιδρυτή του. Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί ο πρόεδρος να εξουσιοδοτεί κάποιο στέλεχος του ΛΕΥΚΟ.

 Όλες οι ΕΝΩΣΕΙΣ ΤΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟ διοικούνται από τη διεύθυνσή τους η από τα Διοικητικά τους Συμβούλια. Οι αποφάσεις τους, καθώς και οι προτάσεις του διοικητικού συμβουλίου πρέπει να επικυρώνονται με την υπογραφή του Προέδρου.

Ο Πρόεδρος έχει καθήκον και αποτελεί την ασφαλιστική δικλείδα της ιδεολογίας, του πολιτικού λόγου και σκοπών και επιδιώξεων του ΛΕΥΚΟ, διότι δεσμεύτηκε εγγράφως ότι όταν δοθεί η δυνατότητα με εκλογές στο ΛΕΥΚΟ να σχηματίσει Κυβέρνηση, αυτήν να την αναθέσει στον Ελληνικό Λαό δια των εκπροσώπων όλων των κοινωνικών, επαγγελματικών και επιστημονικών ομάδων που τον εκπροσωπούν.

Το ΛΕΥΚΟ πιστεύει ότι μεταξύ των Ελλήνων πολιτών, υπάρχουν πολλοί πιο ικανοί και εξειδικευμένοι από όλους όσους μας κυβέρνησαν μέχρι σήμερα. Για αυτόν και πολλούς άλλους ευνόητους λόγους, δεν ακολουθεί την καθιερωμένη πλασματική δημοκρατικότητα που τα στελέχη των κομμάτων εκλέγονται από τα μέλη τους.
Τα στελέχη του ΛΕΥΚΟ  διορίζονται αξιοκρατικά από τον Πρόεδρο αφού προτείνονται από ειδική επιτροπή που αξιολόγησε τα προσόντα τους. Κανένα στέλεχος δεν έχει εξασφαλισμένη την θέση του, διότι μπορεί να αντικατασταθεί ανά πάσα στιγμή. 

Το κάθε στέλεχος προσφέρει τις υπηρεσίες του εθελοντικώς και αφιλοκερδώς όχι για να τεκμηριώσει προσωπικά δικαιώματα, αλλά για να προσφέρει ανιδιοτελώς ως απλός στρατιώτης στην πατρίδα του και στους συμπολίτες του.

Σε περίπτωση που κάποιο στέλεχος δραστηροποιείται εκτός της φιλοσοφίας και των υποχρεώσεων του βάσει του καταστατικού του ΛΕΥΚΟ και του εσωτερικού καταστατικού της ΕΝΩΣΗΣ και του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ που ανήκει και προβαίνει και σε παράνομες δραστηριότητες, το στέλεχος αυτό φέρει ακέραια και αποκλειστικά την ευθύνη και διαγράφεται αυτομάτως από το ΛΕΥΚΟ.

Οι διάφοροι καιροσκόποι που εκμεταλλεύονται καταστάσεις και την αδυναμία των κομμάτων για ψήφους, δημιουργώντας μέσα σ αυτά τα δικά τους μαγαζάκια φέρνοντας δικά τους μέλη, ώστε να ψηφίζονται και να καταλαμβάνουν ισχυρές θέσεις σ'αυτά, δεν έχουν καμία θέση στο ΛΕΥΚΟ.

Οι ασφαλιστικές δικλείδες είναι τέτοιες που αποκλείουν όλα τα παράσιτα εισβολείς, που ως μικρόβια θα επιδιώξουν να μολύνουν έναν υγιή κοινωνικοπολιτικό οργανισμό.

Αυτό είναι και ένα μέτρο σύγκρισης για να αξιολογηθούν οι προσωπικότητες όλων των στελεχών του ΛΕΥΚΟ διότι αποδεικνύεται η ανιδιοτέλειά τους. Οι επόμενοι Πρόεδροι του ΛΕΥΚΟ θα δεσμεύονται εγγράφως με όρους που έχει ορίσει και υπογράψει και ο σημερινός Πρόεδρος ιδρυτής, ώστε και να θέλουν να παρεκκλίνουν λόγω ανθρωπίνων αδυναμιών, να μην μπορούν με κανένα τρόπο. 
                                    

 7. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΑΜΕΙΟ.                                                                        

(α) Διαχειριστής- ταμίας  επιλέγεται από το Κεντρικό Συμβούλιο, εξειδικευμένος φοροτεχνικός, ο οποίος ενημερώνει τα βιβλία του ΛΕΥΚΟ  και ενημερώνει το κεντρικό συμβούλιο και τον πρόεδρο για το ταμείο.

(β) Όλα τα έσοδα καταθέτονται σε τραπεζικό λογαριασμό του ΛΕΥΚΟ. 

(γ) Όλα τα στελέχη και μέλη του ΛΕΥΚΟ, παρέχουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικώς και αφιλοκερδώς και ουδεμία απαίτηση οικονομική έχουν από το ΛΕΥΚΟ παρά μόνο την υποχρέωση να πληρώνουν την ετήσια συνδρομή τους. Έχουν επίσης όλα τα δικαιώματα και τα προνόμια ως μέλη που απορρέουν από τον εκλογικό νόμο.
 
ΑΘΗΝΑ 10 -12 -1998

 
Ο Πρόεδρος του ΛΕΥΚΟ

ΝΤΑΛΙΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ  
 


ΣΤΙΣ 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2016
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ  ΤΟ  ΚΕΝΤΡΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ  ΤΟΥ  ΛΕΥΚΟ 
ΚΑΙ  ΕΞΕΛΕΞΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΥ ΑΠΑΡΤΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ..
 
ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ -Λ.Ε.Υ.Κ.Ο.-  ΠΟΥ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1989 ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ :

1. ΠΡΟΕΔΡΟΣ - ΝΤΑΛΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  (κοινωνικοπολιτικός ερευνητής)

2. ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ - ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ  (μηχανικός Η.Υ.)                                                                                                 
3. ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ - ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ (πολιτικός μηχανικός)

4. ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ - ΓΚΡΙΤΣΑΛΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ  (επιχειρηματίας)

5. ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ  - ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ  ΘΕΟΔΩΡΟΣ  ( Μεγαρίτης πρώην πρωταθλητής)

6. ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ - ΜΠΟΥΡΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ  ( επιχειρηματίας)

7. ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ - ΡΕΝΤΖΟΥΛΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ     ( επιχειρηματίας) 

8. ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ - ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ    (επιχειρηματίας)
 
9. ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ  ΚΑΙ ΤΑΜΙΑΣ ΤΟΥ - ΛΕΥΚΟ -  ΚΑΡΑΖΕΡΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  (λογίστρια)

10. ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ - ΠΕΠΠΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ (επιχειρηματίας)                               

11. ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΗΣ ΦΙΛΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ - ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (προγραμματιστής) 
 
12. ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ - ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ   ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΩΝ  - ΡΕΝΤΖΟΥΛΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ.
                                                               
13. ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ   ΧΡΥΣΟΠΗΓΗ ΝΤΑΛΙΟΥ (δημοσιογράφος)                           

14. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ   ΒΟΥΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ηθοποιός)

15. ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ - ΚΤΕΝΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ - (ηθοποιός)

16. ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ  - ΘΕΑΤΡΟ ΒΑΦΕΙΟ - ΛΑΚΗΣ ΚΑΡΑΛΛΗΣ  -  ΣΚΟΥΠΑ ΜΑΡΙΑ  ( ηθοποιός)

17. ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ (ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ)  ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΟΦΙΑ (καθηγήτρια χορού)

18. ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΣΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ - ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ  ΒΕΡΑ ΝΤΑΟΥΕΡ (καθηγήτρια παραδοσιακών χορών)

19. ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ  ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΑΦΝΗΣ - ΔΟΥΡΟΥΝΤΑΚΗ ΜΑΡΙΑ  ( καλλιτέχνης - χορογράφος)

20. ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ - Λ.Ε.Υ.Κ.Ο ΣΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ - ΜΠΕΓΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (επιχειρηματίας)

21. ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ - ΧΑΝΝΑ ΝΤΑΓΕΡ - (καλλιτέχνης καλών τεχνών) 

22. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΥΕΡΓΕΤΩΝ   ΡΗΝΑ ΚΑΤΙΝΑ - (συνεργάστηκε με το Πολυτεχνείο Αθηνών ,ευεργέτησε κοινωφελή ιδρύματα  και είναι η μοναδική κληρονόμος της τεράστιας περιουσίας του πρών Πρωθυπουργού Σοφούλη  την οποία και θα την διαθέσει για τα κοινωφελή  προγράμματα του Λ.Ε.Υ.Κ.Ο.

23. ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ  ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ -ΠΑΠΠΑΔΙΑΣ ΜΕΛΕΤΙΟΣ (μηχανολόγος μηχανικός)

24. ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ Λ.Ε.Υ.Κ.Ο. ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ - ΧΡΗΣΤΟΥ ΑΣΗΜΙΝΑ (μηχανικός πωλήσεων Η.Υ)                 

25. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ - ΦΕΣΤΙΒΑΛ - ΜΕΛΙΣΣΑΡΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ (δημοσιογράφος)

27. ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ''ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ'' ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΝΤΩΝΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (επιχειρηματίας) 

28. ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ''ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ'' ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΠΟΖΙΟΝΕΛΟΣ ΗΛΙΑΣ (δημοσιογράφος).
 
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ  ΓΡΑΦΕΙΩΝ
ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ 5  / Στους  ΑΓ.ΑΝΑΡΓΥΡΟΥΣ.
ΚΛΕΙΣΘΕΝΟΥΣ 277 / ΓΕΡΑΚΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟ

ΝΤΑΛΙΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

πηγή 


Αυτό το... "Τα στελέχη του ΛΕΥΚΟ  διορίζονται αξιοκρατικά από τον Πρόεδρο αφού προτείνονται από ειδική επιτροπή που αξιολόγησε τα προσόντα τους", για κρατήστε το... έχει πολύ ενδιαφέρον, όπως θα διαπιστώσετε παρακάτω.

 Για να δούμε και καμιά φωτογραφία του προέδρου του κόμματος "ΛΕΥΚΟ", που αναζήτησα στο διαδίκτυο.


 Έψαξα για τον κ. Ντάλιο και στο f.b.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στη σελίδα του στο facebook ο κ. Ντάλιος (η φωτο από το φατσοβιβλίο) έχει αναρτήσει από το 2011 το εξής κείμενο.. παρακαλώ, δώστε ιδιαίτερη προσοχή:

Δείτε και κάτι ακόμα από τη σελίδα του στο φατσοβιβλίο...


Γιατί χαρακτηρίζει ως ... "εταιρεία" το ΛΕΥΚΟ και όχι ως... Κόμμα;;;;;

Κι ένας Πρόεδρος τόσων "Ενώσεων και Κινημάτων", ακολουθείται μόνον από ... είκοσι άτομα;

ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΡΕΛΛΑΘΩ, ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ...Αυτός είναι ο πρόεδρος του κόμματος "ΛΕΥΚΟ", Κωνσταντίνος Ντάλιος

«Σπούδασα θέατρο και έκανα πολλές και επίπονες προσπάθειες να επιβιώσω επαγγελματικά. 

Δυστυχώς δεν τα κατάφερα και το βιοποριστικό μου επάγγελμα υπήρξε η οικοδομή.
 

Σήμερα στα 62 μου αν και πρόεδρος του κοινωνικοπολιτικού οργανισμού ΛΕΥΚΟ wwwleuko.gr αναζητώ το μεροκάματο στην οικοδομή για να ζήσω την οικογένειά μου.
 

Αναλογιζόμενος τον κοπιαστικό ανηφορικό δρόμο που διανύω ακόμη, δεν μετάνιωσα που σπούδασα θέατρο και ασχολήθηκα έστω και λίγο επαγγελματικά μ αυτό, γιατί η φλόγα που εμφυτεύτηκε μέσα μου είναι πού φωτεινή και με καθοδηγεί. Δεν με πρόδωσε γιατί δεν έσβησε ούτε μια στιγμή.
 

Είμαι ευτυχισμένος και περήφανος γιατί μου δείχνει και ακολουθώ τον ασυμβίβαστο δρόμο και υπηρετώ ιδέες και αξίες που έχουν ως επίκεντρο τον άνθρωπο. Η φλόγα που καίει μέσα μου, μου δίνει τεράστια δύναμη και αυτοπεποίθηση.
 

Αγαπητοί φίλοι να είστε περήφανοι που είστε ηθοποιοί, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα της επαγγελματικής σας σταδιοδρομίας, είμαι σίγουρος ότι η φλόγα που έχετε μέσα σας θα σας κάνει ευτυχισμένους.»

 ΠηγήΤι διαβάσαμε στο Καταστατικό του κόμματος και σας είπα να το...κρατήσετε; 

1. "Ο υπογράφων Κων/νος Ντάλιος του Ιωάννου, κοινωνικοπολιτικός ερευνητής, Δημοσιολόγος, ιδρυτής και πρόεδρος του πολιτικού κόμματος ΛΕΥΚΟ" και

2. Τα στελέχη του ΛΕΥΚΟ  διορίζονται αξιοκρατικά από τον Πρόεδρο αφού προτείνονται από ειδική επιτροπή που αξιολόγησε τα προσόντα τους.


Εμείς, θα σταθούμε στον ... οικοδόμο...συγνώμη... στον ΠΡΟΕΔΡΟ του Κόμματος "ΛΕΥΚΟ", ήθελα να γράψω.

Αυτός μας ενδιαφέρει γιατί  από εδώ θα βγουν τα... "διαμάντια" του... οικοδομήματος...

Και μην διανοηθεί κάποιος να μας προσάψει ρατσισμό κατά των οικοδόμων ή των ηθοποιών, γιατί δεν υπάρχει. 

Αντιθέτως θεωρούμε κάθε επάγγελμα σεβαστό και κάθε επαγγελματία ικανό αρκεί να διαθέτει  εντιμότητα και ήθος.

Οφείλουμε όμως να αναρωτηθούμε:

Τελικά, ο κ. Ντάλιος Κωνσταντίνος, τι είναι; 
Οικοδόμος ή ... κοινωνικοπολιτικός ερευνητής, δημοσιολόγος;

Γιατί το πρώτο επάγγελμα, θέλει... χέρια...

Το δεύτερο όμως, θέλει πτυχία... και μάλιστα πολλά πτυχία... και ντοκτορά... 

Εκτός αν από το 2011 και στα 62 του χρόνια, μέχρι σήμερα, ο κ. Ντάλιος, έδωσε εξετάσεις, πέτυχε και σπούδασε στην Πάντειο, κοινωνικοπολιτικός ερευνητής - δημοσιολόγος...

Ή μήπως ισχύει το γνωστό: "Στην Ελλάδα, ότι δηλώσεις είσαι"!!! 


Διαβάστε τώρα που πήρατε τα χαπάκια σας, τι αναφέρει η ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ, για το ΛΕΥΚΟ ΚΟΜΜΑ...


Λαϊκές Ενώσεις Υπερκομματικών Κοινωνικών Ομάδων

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια


Λαϊκές Ενώσεις Υπερκομματικών Κοινωνικών Ομάδων
Leuko logo.jpg
Ίδρυση10 Δεκεμβρίου 1990
Επίσημα χρώματαΜπλέ, λευκό
Κοινοβούλιο
0 / 300
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
0 / 21
Ιστοσελίδα
leuko.gr
Πολιτικό σύστημα Ελλάδας
Πολιτικά κόμματα
Εκλογές

Το Λ.Ε.Υ.Κ.Ο. είναι ένα ελληνικό πολιτικό κόμμα το οποίο είναι ιστορικά συνδεδεμένο με το λευκό ψηφοδέλτιο το οποίο δεν δίνονταν στους ψηφοφόρους πριν το 1989.

Το 1989 εποχή σήψης και πολιτικών σκανδάλων ( Κοσκωτά κτλ.),γνωστές προσωπικότητες όπως ο συγγραφέας Ρούσος Κούνδουρος, ο Ρόκος ο Δημήτρης ( πρώην υφυπουργός παιδείας), ο γνωστός συνταγματολόγος Σωτηρόπουλος, ο συγγραφέας Γιώργος Καραμπελιάς, ο Κων/νος Ντάλιος (κοινωνικοπολιτικός ερευνητής) ως επιτροπή προσωπικοτήτων, υποστήριζαν την ύπαρξη του λευκού ψηφοδελτίου και μάλιστα με ενστάσεις κατά την ημέρα των εκλογών προσέφυγαν στο ανώτατο ειδικό δικαστήριο (εκλογοδικείο) και δικαιώθηκαν.

 Και η Βικιπαίδεια, αναφέρει τον κ. Κωνσταντίνο Ντάλιο, ως... κοινωνικοπολιτικό ερευνητή (εδώ δεν γράφει ότι είναι "δημοσιολόγος" και μάλιστα ως συμμετέχοντα σε ... επιτροπή προσωπικοτήτων...

 Πού "κολλάει" με όλες τις παραπάνω προσωπικότητες (θετικές ή αρνητικές... όπως κι αν το βλέπει κανείς, αλλά τουλάχιστον σε υψηλό επίπεδο μόρφωσης, ένας... οικοδόμος με θεατρικές σπουδές, που εμφανίζεται ως... κοινωνικοπολιτικός ερευνητής;;;

Πάμε παρακάτω σ' αυτά που γράφει η Βικιπαίδεια...

Κατά την χρονική διάρκεια της ετοιμασίας διακήρυξης και καταστατικού η επιτροπή διαλύθηκε διότι προέκυψαν εκλογές και τα μέλη της κατέβηκαν ως υποψήφιοι σε κόμματα, εκτός από τον Ρούσο Κούνδουρο και τον Κων/νο Ντάλιο οι οποίοι και αποφάσισαν να προχωρήσουν στην ίδρυση του ΛΕΥΚΟ. 

Δύο ημέρες πριν την κατάθεση του ιδρυτικού στον Άρειο Πάγο ο Ρούσος Κούνδουρος απεβίωσε και αργότερα ο Κων/νος Ντάλιος ίδρυσε το ΛΕΥΚΟ.


Ιστορικό

Το Λ.Ε.Υ.Κ.Ο. είναι ένας κοινωνικοπολιτικός οργανισμός αναγνωρισμένος από τη Βουλή των Ελλήνων, που τα αρχικά του σημαίνουν Λαϊκές Ενώσεις Υπερκομματικών Κοινωνικών Ομάδων ο οποίος σύμφωνα με την ιδρυτική του διακήρυξη [1]δημιουργήθηκε ώστε «να δραστηριοποιήσει και να συντονίσει τους προβληματισμένους και υπεύθυνους πολίτες από κάθε σημείο της χώρας». Είναι ένα πολιτικό οικοδόμημα που οι βάσεις του είναι οι κοινωνικές ομάδες των Ελλήνων πολιτών.


Σύμφωνα με το καταστατικό του τα κοινωνικοπολιτικά προγράμματά του τα οργανώνει ξεχωριστά σε κοινωνικοπολιτικές δράσεις εκφράζοντας τις κοινωνικοπολιτικές ομάδες των πολιτών με ξεχωριστό τίτλο και εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας( καταστατικό) με τη φιλοσοφία τους και το σκοπό τους, με δική τους επιτροπή ή Διοικητικό Συμβούλιο που διορίζεται από το ΛΕΥΚΟ.

Με τα ΚΙΝΗΜΑΤΑ και τις ΕΝΩΣΕΙΣ του ΛΕΥΚΟ οι πολίτες νομιμοποιούνται ως συλλογικά θεσμοθετημένα όργανα της πολιτείας όχι μόνο να διεκδικούν τα δικαιώματά τους με νομικές διαδικασίες αλλά και να πραγματοποιούν ελέγχους σε δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμούς.

Το ΛΕΥΚΟ έχει ταυτιστεί με την ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ και την εκφράζει αποδεδειγμένα.

Το ΛΕΥΚΟ συνεργάστηκε προεκλογικά σχεδόν με όλα τα κόμματα με υποψηφίους του στα ψηφοδέλτιά τους και όλα τα κόμματα επισήμως το αποδέχονται και το αναγνωρίζουν.

Απόδειξη ότι είναι καθαρά υπερκομματικό κόμμα διατηρώντας την αυτονομία του και πιστό στους πολίτες που εκπροσωπεί διότι εάν και κόμματα που συνεργάστηκε έγιναν κυβέρνηση, δεν αφομοιώθηκε από αυτά, ούτε εξασφάλισε κυβερνητικές θέσεις για τα στελέχη του και όταν οι εν λόγω κυβερνήσεις έβλαπταν τα συμφέροντα των πολιτών, το ΛΕΥΚΟ κατήγγειλε αυτές τις κυβερνήσεις ότι ψήφισαν αντισυνταγματικούς νόμους και προεκλογικά εξαπάτησαν τους πολίτες διότι άλλα υποσχέθηκαν. .

Πρόεδρός του είναι ο Κωνσταντίνος Ντάλιος, ο οποίος ασχολείται ενεργά με τα κοινά από τα εικοσιδύο του χρόνια. Υπάρχει το βιογραφικό του.

Το ΛΕΥΚΟ επί πλέον είναι το μοναδικό Ελληνικό κόμμα που δεν ανήκει σε κανένα Ευρωπαϊκό Συνασπισμό όπως τα άλλα Ελληνικά κόμματα και αναγνωρίζεται από την Ευρωπαϊκή νομοθεσία ως ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ και στις προσεχείς εκλογές για το ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ έχει το δικαίωμα να καταθέσει συνδυασμούς σε όλες τις Ευρωπαϊκές Χώρες.

Στις προσεχείς εκλογές το ΛΕΥΚΟ θα επιδιώξει να προσθέσει και άλλους Έλληνες Ευρωβουλευτές από άλλες χώρες στους 18 που έχει σήμερα η Ελλάδα.

 Πατώντας σ' αυτό εδώ το λινκ, θα δείτε πόσο δραστήριος είναι ο ... Πρόεδρος του  κόμματος "ΛΕΥΚΟ"...

Έχει ιδρύσει πάμπολλες Ενώσεις και Κινήματα... 


Αυτός ο οικοδόμος, όπως θα ... ξεδιπλωθεί στη συνέχεια, εκτός από την οικοδομή, η οποία αποτελεί το βιοποριστικό του επάγγελμα, με το οποίο ζει την οικογένειά του, είχε και άλλες δραστηριότητες,   (πλην της ηθοποιίας)... ας πούμε να ιδρύει Μ.Κ.Ο.
"Πουλάκια" έκαναν τα ματάκια μου, βλέποντας πόσες Μ.Κ.Ο. είχε ιδρύσει ο εν λόγω ... οικοδόμος...
Πάμε να τις δούμε μαζί και να... μοιραστείτε μαζί μου, τα... "εγκεφαλικά"...


Συμβουλή που σας δίνω, πριν συνεχίσετε το διάβασμα: 
Πάρτε μερικά υπογλώσσια καλού κακού... 
Εμένα δεν με συμβούλευσε κανείς  και ... παρά τρίχα γλυτωσα το εγκεφαλικό, αλλά όχι τα ξενύχτια... την οργή,  και  μερικές μελανίες στο σώμα μου, γιατί από το πολύ διάβασμακαι τα ξενύχτια, όποτε σηκωνόμουν  από την καρέκλα του γραφείου μου, όλο και σε κάποια γωνία επίπλων κουτουλούσα... αφήστε που η πίεσή μου, κτύπησε κόκκινο...κι έχω το κακό συνήθειο, να αποφεύγω τα φάρμακα... γενικώς...


ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΕΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟ ΕΙΝΑΙ. 

 

1. Η ΔΙΕΘΝΗΣ EΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

2. ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

3. Η ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ

4. Η ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ


5. Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΧΡΗΣΤΩΝ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

6. Η ΕΝΩΣΗ ΦΤΩΧΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

7. ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

8. Η ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΛΕΘΕΑΤΩΝ

9. Η ΕΝΩΣΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ

10. ΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ

11. ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΡΟΜΑ

12. Η ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ

13. Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΩΝ

14. Η ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΩΝ ΕΠΙΧΙΡΗΜΑΤΙΩΝ

15. Η ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ

16. Η ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ

17. ΤΟ  ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ

18. ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΦΕΔΡΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ -   ΟΠΛΙΤΩΝ

19. ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 120 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

20. ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΗ ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

21. ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ

 

Πηγή

 

 Ούτε ... λαγοκουνέλα να ήταν, είκοσι ένα ... ΜΚΟ, δεν θα γεννούσε...

Πολύ... δημιουργικός Μ.Κ.Ο.κατασκευαστής, ο κ. Ντάλιος... 

Τι σου είναι βρε παιδί μου οι... οικοδόμοι...!... κτίζουν στο πιτς-φιτίλι, οικοδομές... συγνώμη... Μ.Κ.Ο. ήθελα να πω... και όπου Μ.Κ.Ο., είναι αυτό που λέει και η παρακάτω φωτό...

(Μ)ΠΙΖΝΕΣ (Κ)ΑΛΑ (Ο)ΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ... και... καλοκτισμένες, θα προσθέσω...

Άλλωστε, αυτή είναι κοινή άποψη  και όχι προσωπικά δική μου, για τις ΜΚΟ... για τον ύποπτο ρόλο τους, έχουν γραφεί δεκάδες δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.


Πάμε τώρα να δούμε μια μία τις ΕΝΩΣΕΙΣ και τα ΚΙΝΗΜΑΤΑ που απαρτίζουν ... αυτούς που είχαν την πρωτοβουλία της κατάληψης του χώρου στο Βοτανικό, προκειμένου να γίνει εκεί η ... "ΣΤΕΓΗ ΑΣΤΕΓΩΝ".

Πρώτος "σταθμός", το ΚΙΝΗΜΑ ΕΦΕΔΡΩΝ ΟΠΛΙΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, με την ηγεσία του οποίου είχα την παραπάνω συνέντευξη.


ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ TOY ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΦΕΔΡΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ - ΟΠΛΙΤΩΝ

(πολιτική δράση του πολιτικού κόμματος – Λ.Ε.Υ.Κ.Ο. – Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου με ΑΦΜ.090283759 μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που εδρεύει στη Αθήνα στους Αγίους Αναργύρους επί της Καφαντάρη 5 τηλ. 2130284225 κιν. 6934888831.)


Ο υπογράφων Κων/νος Ντάλιος του Ιωάννου, κοινωνικοπολιτικός ερευνητής, ιδρυτής και πρόεδρος του πολιτικού κόμματος Λ.Ε.Υ.Κ.Ο., καταθέτω το καταστατικό ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΦΕΔΡΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ - ΟΠΛΙΤΩΝ  με τα παρακάτω άρθρα τα οποία δεσμεύουν το  ΚΙΝΗΜΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ και τα στελέχη του. 

Δηλώνεται  δε κατ' επανάληψη ότι οι αρχές του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ  αντιτίθενται σαφώς προς κάθε ενέργεια που αποσκοπεί εις την βίαια κατάληψη της εξουσίας ή την ανατροπή του ελευθέρου πολιτεύματος της χώρας.1. ΕΠΩΝΥΜΙΑ
 

ΚΙΝΗΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΦΕΔΡΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ - ΟΠΛΙΤΩΝ2. ΕΔΡΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ.
 

Έδρα ορίζεται η ΑΘΗΝΑ επί της Kαφαντάρη 5 στούς Αγίους Αναργύρους..

Το ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, δύναται με ειδική απόφασή του να ιδρύει περιφερειακές οργανώσεις σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας.
3. ΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ.
 

Η ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΦΕΔΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ- ΟΠΛΙΤΩΝ - Η ΗΘΙΚΗ ΚΑΙ Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΕΞΥΨΩΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΕΝΩΤΗΤΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΟΡΚΙΣΤΗΚΑΝ ΝΑ ΦΥΛΑΤΤΟΥΝ ΩΣ ΑΓΡΥΠΝΟΙ ΦΡΟΥΡΟΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
                                                                                                                                                    
Ζούμε σε μια από τις σκοτεινότερος περιόδους της ανθρώπινης ιστορίας. 


Στην αέναη μάχη του ελεύθερου ανθρώπου με την βαρβαρότητα τού δεσποτισμού, οι λαοί και οι οργανωμένες δυνάμεις της κοινωνίας, φαίνονται  να ηττώνται κατά κράτος, έχοντας εξαντλήσει κάθε πολιτική εφεδρεία, οδηγούμενοι σε μια οπισθοδρόμηση που δεν δείχνει να έχει σημείο ανασύνταξης των δυνάμεων της.


Η Δημοκρατία ως έσχατο προπύργιο των βασικών δικαιωμάτων του ανθρώπου λοιδορείται και διαστρέφεται στην συνείδηση των πολιτών μέσα από την σύμπραξη των ίδιων των εξουσιαστικών θεσμών της (Δημοκρατίας) και στην ουσία αυτοδιαλύεται προς όφελος  μιας αυτοκρατορικού χαρακτήρα οικονομικής ελίτ, που με εργαλεία την εξαγορά, την εξαπάτηση και την τρομοκρατία, έχει ευνουχίσει τις όποιες δυνατότητες άμυνας παρείχε το κοινοβουλευτικό σύστημα στους λαούς.


Η τεχνολογία και η επιστήμη ευρισκόμενη πλέον σε υπαλληλική σχέση με τα υπερεθνικά οικονομικά κέντρα εξουσίας, έδωσαν όλα τα απαραίτητα «όπλα» για την μεγάλη αντεπίθεση της μαύρης αντίδρασης, που χάρη στις κοσμοπολίτικες και διεθνιστικές αντιλήψεις της νεοφιλελεύθερης δεξιάς και της διεθνιστικής αριστεράς, τις οποίες χρηματοδοτεί με πολλαπλούς ορατούς και μη ορατούς τρόπους, (ΜΚΟ, κομματικές Επιχορηγήσεις, μαύρα κονδύλια, κλπ), εξουδετερώνουν τις λαϊκές διεκδικήσεις και  αφήνουν το πεδίο ελεύθερο για την δημιουργία ανεξέλεγκτων εξουσιαστικών τερατουργημάτων που βρίσκονται πλέον στην διαδικασία επιβολής ενός παγκοσμιοποιημένου απολυταρχικού συστήματος.


Στην παρούσα κατάσταση, κάθε δυναμικά οργανωμένη συλλογικότητα αποτελεί εμπόδιο στο δρόμο τους. 

Δεν θα εξετάσω αν και κατά πόσο μπορεί αυτές να συμφωνούν μεταξύ τους  η να έχουν κοινή κοσμοθέαση, αλλά εντέλει έχουν κοινό εχθρό και στηρίζονται σε μια συν αντίληψη  σε επίπεδο λαϊκής  βάσης.


Βασικά κοινωνικά χαρακτηριστικά που έλκουν  την προέλευσή τους μέσα από αγώνες και θυσίες όπως η αγάπη προς την πατρίδα και μέσα από παραδοσιακούς θεσμούς, όπως η οικογένεια και η θρησκεία, χαρακτηριστικά που ενώνουν τον λαό στη βάση της αλληλεγγύης, στο βαθμό που δεν πετυχαίνουν να τα  εξωραΐσουν σε απλές γραφικές συνήθειες, αποτελούν κόκκινο πανί για το επερχόμενο καθεστώς.


Η  Ελλάδα με την μακραίωνη παράδοση σε λαϊκούς εθνικό-απελευθερωτικούς αγώνες , με συμπαγή πληθυσμό και ατσαλωμένη πατριωτική συνείδηση, αποτελούσε και αποτελεί, πρόκριμα για την επιτυχία του σχεδίου τους. Αν σε ένα τέτοιο λαό πετύχει το πείραμα, τότε  οι υπόλοιποι Ευρωπαϊκοί λαοί θα ακολουθήσουν ευκολότερα την «μοίρα τους».


Αυτή την ώρα η χώρα μας βρίσκεται στο μεταίχμιο της αυτοδιάλυσης της. Ένα υποδειγματικά ξεπουλημένο πολιτικό και κομματικό κατεστημένο ενεργεί μεθοδικά προς την κατεύθυνση αυτή, σε όλο το μήκος και το πλάτος του ιδεολογικοπολιτικού φάσματος, είμαστε ένα βήμα πριν την ολοκληρωτική διαγραφή τη έννοιας της πατρίδας και της Δημοκρατίας.


Σε αυτήν την κρίσιμη καμπή και με ένα λαό αποπροσανατολισμένο και καθημαγμένο, το μόνο χρέος των υγειών δημοκρατικών δυνάμεων αυτού του τόπου,είναι η ευρεία κοινωνικοπολιτική συστράτευση σε ένα Παλλαϊκό Μέτωπο, που θα αποτελέσει την γραμμή άμυνας του ελεύθερα σκεπτόμενου Έλληνα απέναντι στον εκβαρβαρισμό της πατρίδας.


Η επαναφορά του Πατριώτη Δημοκράτη στην πρώτη γραμμή των αγώνων.

Η ανατροπή του προδοτικού πολιτικού προσωπικού και η ανάκτηση της χώρας από τον λαό της.


Η αποδέσμευσή μας από το θανατηφόρο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής ένωσης.


Η αυτοδιάθεση του λαού μας, με σεισάχθεια και επαναφορά της Δημοκρατίας, αποτελούν το κυρίαρχο αιτούμενο για όλους τους Έλληνες  αριστερούς η δεξιούς.


Η Ελλάδα σε όλη την χιλιόχρονη ιστορία της ήταν και παραμένει το προπύργιο του ελεύθερα σκεπτόμενου άνθρωπου . 


Ήταν το φωτεινό παράδειγμα υπεράσπισης  της ελευθερίας, για όλους τους λαούς. 
Ήρθε η ώρα να τους το αποδείξουμε και πάλι.
Ήρθε η ώρα να τους σταματήσουμε. 

Ήρθε  η ώρα της καθαρής λύσης.
                                                                                                                                                               

4. ΜΕΛΗ 


Μέλος μπορεί να γίνει κάθε Έλληνας πολίτης που υπηρέτησε την πατρίδα, αποδέχεται τους σκοπούς του  και επιθυμεί να συμβάλλει στην επίτευξη των σκοπών αυτών.  

Όλα τα μέλη, ανάλογα με τον τόπο κατοικίας τους κατατάσσονται στη δύναμη της αντίστοιχης Περιφερειακής  Οργάνωσης του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ.                  

Παύουν να είναι μέλη του:                                                            
 

Όσοι παραιτούνται με έγγραφη δήλωσή τους.                                
 

Όσοι διαγράφονται κατόπιν αιτιολογημένης απόφασης του Διοικητικού  Συμβουλίου είτε λόγω αδικαιολόγητης καθυστέρησης καταβολής συνδρομής τους, είτε λόγω συμπεριφοράς τους που είναι ασυμβίβαστη με την ιδιότητά τους ως μελών του.5. ΠΟΡΟΙ.                                                                                                                     
 

Πόροι της ΕΝΩΣΗΣ  είναι:
 

(α) Για τα ΜΕΛΗ εγγραφή είναι συμβολική  και εθελοντική ως οικονομική ενίσχυση στο ΚΙΝΗΜΑ.                                                                                                    
 


(β)  Η ετήσια συνδρομή των στελεχών του Διοικητικού συμβουλίου και των εκπροσώπων του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας είναι  200 ευρώ. 

Πόροι επίσης μπορούν να προέλθουν από δωρεές, επιχορηγήσεις, κληρονομιές, κληροδοσίες, ακόμη και εμπορικές δραστηριότητες, η άλλα νόμιμα έσοδα από διάφορες άλλες δραστηριότητες, διαφημίσεις, λαχειοφόρες αγορές και άλλες.    
              
 

6. ΔΙΟΙΚΗΣΗ.                                                                                                      
 

ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ διοικείται από το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ   
 
Η θητεία των μελών είναι διαρκής, και ΔΙΟΡΙΖΕΤΑΙ από τον Διεθνή Κοινωνικοπολιτικό οργανισμό ΛΕΥΚΟ.  

Εάν κάποιο  μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου παραβεί με πράξεις του, το παρόν καταστατικό, τότε το μέλος αυτό διαγράφεται και φέρει αποκλειστικά και μόνον αυτό τις ευθύνες για ενέργειες που βλάπτουν το ΚΙΝΗΜΑ.                                    


7. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΑΜΕΙΟ.    
 

(α)Διαχειριστής- ταμίας  επιλέγεται, εξειδικευμένος φοροτεχνικός, ο οποίος ενημερώνει τα βιβλία του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ  και ενημερώνει το Διοικητικό Συμβούλιο για το ταμείο.
 

(β) Όλα τα έσοδα καταθέτονται σε τραπεζικό λογαριασμό του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ..
 

(γ) Όλα τα στελέχη και μέλη του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, παρέχουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικώς και αφιλοκερδώς και ουδεμία απαίτηση οικονομική έχουν από το ΚΙΝΗΜΑ παρά μόνο την υποχρέωση να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους ανάλογα με το παρόν καταστατικό.. Έχουν επίσης όλα τα δικαιώματα και τα προνόμια ως μέλη που απορρέουν από την αρμόδια νομοθεσία.    
                                                                                                                                                                 
ΑΘΗΝΑ   12 – 04– 2016                                 
 


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟ 


 Κων/νος  Ντάλιος.ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ                                                                         

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ  

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  
Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΕΥΓΕΝΕΙΟΣ
ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ.         
 

πηγή

Άρα λοιπόν, η απάντηση που μου έδωσαν στην συνέντευξη, ότι τους στηρίζει το Κόμμα "ΛΕΥΚΟ" δεν είναι έτσι ακριβώς...

Η πραγματικότητα βάσει των στοιχείων είναι, ότι
ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΜΙΑ ΕΚ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Μ.Κ.Ο. ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ Α.Φ.Μ.!

Οι δε Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος, διορίστηκαν από τον Πρόεδρο του Κόμματος "ΛΕΥΚΟ", δηλαδή τον οικοδόμο που δηλώνει και "κοινωνικοπολιτικός ερευνητής - δημοσιολόγος" και είναι... ισόβιοι στην ηγεσία της Ένωσης.


  Στην σελίδα του προέδρου του κόμματος "ΛΕΥΚΟ" στο face book,  βρήκα και αυτη την πρόσφατη σχετικά ανάρτηση:

ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΦΕΔΡΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΟΠΛΙΤΩΝ


ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΦΕΔΡΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΟΠΛΙΤΩΝ
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ.

Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ (πρόεδρος) Ο ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ (αντιπρόεδρος), του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΕΦΕΔΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ-ΟΠΛΙΤΩΝ είναι θεσμοθετημένα δημοκρατικά όργανα της πολιτείας, καθώς και ο πρόεδρος της ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ και ο πρόεδρος της ΕΝΩΣΗΣ ΦΤΩΧΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΣΠΥΡΟΣ ΠΟΥΛΗΣ που συμμετέχουν στην επιτροπή ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΣΤΕΓΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ δεν ανήκουν σε καμία σκοτεινή οργάνωση ούτε επιτρέπουν να εισχωρήσουν στο χώρο αντιδημοκρατικές οργανώσεις.

ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ επίσης απευθύνουν και οι άλλες ΕΝΩΣΕΙΣ και ΚΙΝΗΜΑΤΑ του ΛΕΥΚΟ, όπως το ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ, το ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ, η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ, η ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ, η ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ, η ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ, η ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ, και το ΚΙΝΗΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ.


 Ο πρόεδρος του ΛΕΥΚΟ Κων/νος Ντάλιος.Κωνσταντίνος Ντάλιος
16 Ιουλίου στις 11:00 π.μ.


πηγή


Εδώ, και κατόπιν της προαναφερόμενης ανακοίνωσης του Προέδρου του Κόμματος "ΛΕΥΚΟ" για τις Ενώσεις που απαρτίζουν όσους βρίσκονται στη "ΣΤΕΓΗ ΑΣΤΕΓΩΝ", κάνουμε διάλειμμα,  καφεδάκι και ανάβουμε τσιγάρο... (οι άκαπνοι, μπορούν να αρκεστούν μόνο στο καφεδάκι και να παίξουν με το κομπολόι τους, αν έχουν...).

Τι σας έγραψα στην αρχή του προλόγου μου;
Πως σε ερώτησή μου, για τις τρεις Ενώσεις που θα διεκδικήσουν "εμπράγματες διεκδικήσεις" από το κράτος και την Ε.Ε., η απάντηση ήταν πως... είναι μόνο δυο οι Ενώσεις... αυτή των Εφέδρων η πρώτη  και των Ανέργων και Φτωχών η δεύτερη.

ΟΥΠΣ!

Σε ποιό... ντουλάπι ... "έκλεισαν" τον διορισμένο από τον Πρόεδρο του Κόμματος "ΛΕΥΚΟ" κ. Χρήστο Αθανασίου;;;;;
Γιατί αναφέρθηκαν οι συντευξιαζόμενοι, μόνο στον κ. Πουλή, τον πρόεδρο των Φτωχών;;;

Γιατί δεν έγινε εκ μέρους τους καμία αναφορά στον Πρόεδρο των Ανέργων;;;
Γιατί οι δυο Ενώσεις ήρθαν εις σάρκαν μιαν; (για να το χιουμορίσουμε και λίγο)...

Λυπάμαι, αλλά "κάτι" ... δεν μου κάθεται.
Και γιατί τόση πρεμούρα ο Πρόεδρος του Κόμματος "ΛΕΥΚΟ", να ενημερώσει πως οι προαναφερόμενοι συμμετέχοντες στην "Στέγη Αστέγων" του Βοτανικού, δεν ανήκουν σε... σκοτεινή οργάνωση;;;;;
Συνέβη κάτι;;;;

 Μια στάση εδώ...στο παρακατούλικο,  που λέει και το τραγούδι του αείμνησου Δημήτρη Μητροπάνου, γιατί εδώ, έχει "ζουμί", το πράμα...

 

ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ


Εκτύπωση E-mail
Image
Πρόγραμμα του κοινωνικοπολιτικού Οργανισμού ΛΕΥΚΟ με
ΑΦΜ 90283759
μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα Τηλ.: 210-6522650, Κιν. 6934-888831


 
Κάθε στιγμή, κάθε ώρα, κάθε ημέρα η ανεργία αυξάνεται και μαζί της η στρατιά των ανέργων γίνεται πολυπληθέστερη, φτωχότερη και πιο απελπισμένη.
Εάν όλοι εμείς τα θύματα της ανεργίας, δεν αντιδράσουμε, δεν συσπειρωθούμε και δεν διεκδικήσουμε οργανωμένοι με κάθε νόμιμο μέσο, τα δικαιώματα μας τότε η κατάσταση μας ασφαλώς αναμένεται να επιδεινωθεί και όχι να καλυτερεύσει.
ΑΝΕΡΓΟΙ εάν ενώσουμε τις φωνές μας τότε μόνο θα υπάρξει περίπτωση η φωνή της απελπισίας μας να ακουστεί από τους βαρήκοους υπεύθυνους οι οποίοι έχοντας εξασφαλίσει τη μερίδα του λέοντος για τους ημετέρους τους, ηθελημένα αδυνατούν να καταλάβουν όλους εμάς που στερούμεθα τα πάντα.

Αποφασίζουμε λοιπόν να πάρουμε την τύχη στα χέρια μας. δημιουργώντας την ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ (ΕΝ. Ε.Α). και να διεκδικήσουμε κοινοτικά κονδύλια που εισπράττονται στο όνομα όλων των ΑΝΕΡΓΩΝ απαιτώντας:
• ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΗΛΙΚΙΕΣ
• ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ
• ΕΝΣΗΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ
• ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ
• ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ
• ΚΑΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ Είναι ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΜΑΣ.

http://enosianergon.blogspot.gr/Αθηνα 14-07-1992


Εκ της ΕΝΩΣΕΩΣ
Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ 
Δίνονται από το τηλέφωνο : Σταθερο 210-6522650 / Κινητο 6934-888831
 
Ο Αντιπρόεδρος                                     Ο Πρόεδρος
Χρηστου Μιχαλης                                 Ντάλιος Κων/νος


ΠηγήΕρώτηση : ΠΟΣΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΥΠΗΡΧΑΝ ΤΟ 1992, όπως αναγράφεται στην ημερομηνία στο Καταστατικό;

  
Επισκεφθήκαμε  το ιστολόγιο στο οποίο μας παραπέμπει ο πρόεδρος Κωνσταντίνος Ντάλιος, αλλά οποία έκπληξις... ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Η φωτό, είναι αδιάψευστος μάρτυρας. 


Ερώτηση : Δηλαδή πως θα επισκεφθούν οι άνεργοι το συγκεκριμένο blog και πως αυτοί που θέλουν να πάρουν πληροφορίες για τους... ανέργους;;;
Γιατί τόση... "μυστικότητα" σ' ένα ζήτημα που αφορά περισσότερους από 2.000.000 συμπατριώτες μας;;;;

Ερώτηση : Βάσει της παραπάνω ανάρτησης, ο πρόεδρος του κόμματος "ΛΕΥΚΟ", προφανώς έχρησε και τον ΧΡΗΣΤΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, πρόεδρο των ... ανέργων...!!!!!!!!!!!!!

Άλα τις ο Πρόεδρος,  ο οικοδόμος που τρέχει για να ζήσει την οικογένειά του... γεννοβολάει κάθε τρεις και λίγο και μια ΜΚΟ...!!!!!!!!

Μπράβο του που τα καταφέρνει όλα αυτά... είναι άξιος επαίνων... 

Και όπως θα διαπιστώσετε σε όλες τις ΜΚΟ, υπάρχει το ΙΔΙΟ ΑΦΜ... και τα ίδια τηλέφωνα... 
Και καλά τα τηλέφωνα, να είναι ίδια... αλλά και τα Α.Φ.Μ.;;;  


Εμένα "δεν μου κάθεται"... αλλά μην δίνετε σημασία... έχω ανάποδο μυαλό...

ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ (σχεδον) ΤΙΣ ΕΝΩΣΕΙΣ, Η ΠΡΟΕΔΡΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ!

Καλά το μαντέψατε... η αυτού εξοχότης ο κ. Ντάλιος...

ΓΕΙΑ ΣΟΥ, ΠΡΟΕΔΡΑΡΑ! (χιούμορ)


Κι ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, ΠΩΣ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΑΙΦΝΙΣ, ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ;
Πόσα χρόνια γνωρίζονται, ώστε να κρίνει ο Πρόεδρος του Κόμματος "ΛΕΥΚΟ", πως είναι κατάλληλος για να αναδειχθεί σε ... Πρόεδρο των Ανέργων;


Θα είχε ενδιαφέρον να πληροφορηθεί ο ελληνικός λαός, ότι οι άνεργοι έλληνες, τώρα, έχουν πρόεδρο που... ούτε καν γνωρίζουν... ούτε καν ψήφισαν... 

Μοντέρνα πράγματα... πρωτοποριακά... 

Τον διόρισε κι αυτόν ο πρόεδρος του Κόμματος "ΛΕΥΚΟ"...!!!!!!!!!!!

Δηλαδή, ο κ. ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ 2.000.000 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. 

Οι... άνεργοι το ξέρουν;;;; 

ΟΥΤΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟΣΑ ΜΕΛΗ... 

Άντε... τυχεράκια Χρήστο Αθανασίου... 


Πολύ θα θέλαμε να μάθουμε, ποιό είναι το Διοικητικό Συμβούλιο του φορέα αυτού, καθώς και το έργο του;

Πόσα είναι τα εγγεγραμμένα μέλη του;


ΠΩΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ;;;

ΜΕ ΤΙ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ;

Ρωτάω, για να μαθαίνω, η γυναίκα...

  Πάμε παρακατούλια, να δούμε και το...Καταστατικό μιας άλλης Ένωσης... της ..."Ένωσης Φτωχών Ευρωπαίων Πολιτών... που συμμετέχει στην... "Στέγη Αστέγων" του Βοτανικού...
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ, ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ – ΛΕΥΚΟ –
ΜΕ ΑΦΜ 090283759 (Νομική Προσωπικότητα μη κερδοσκοπική)

τηλ. Επικοινωνίας  2130284225 κιν.6934888831

     
                                                                                                                                                     1) ΕΠΩΝΥΜΙΑ  - ΕΝΩΣΗ ΦΤΩΧΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ -       
                                                      

2) ΕΔΡΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ.                                                                                       
 

Έδρα ορίζεται η ΑΘΗΝΑ στην ΕΛΛΑΔΑ επί της Κλεισθένους 277 Αγία Παρασκευή. και έδρες των περειφερειακών οργανώσεων οι πόλεις της Ελλάδας και άλλων χωρών της Ευρώπης.       
                          

3) ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟ δύναται μα απόφασή του να ιδρύει περιφερειακές οργανώσεις σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας και άλλων χωρών της Ευρώπης. 
                                        
 

5) ΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ. 
                                                                                                                                                                                

Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ έχει υποχρέωση να ενισχύσει τη χωρίς αποκλεισμούς και τη συνοχή  της Ευρωπαϊκής κοινωνίας και να παρέχει σε όλους τους πολίτες τη δυνατότητα  ίσης πρόσβασης στις διαθέσιμες ευκαιρίες και στους διαθέσιμους  πόρους. 
                                                                 
 

Η ΕΝΩΣΗ ΦΤΩΧΩΝ θα διεκδικήσει εμπράγματες δραστηριότητες από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις κυβερνήσεις των χωρών μελών για την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.  


Μεταξύ 1975 και 1980, στο πλαίσιο του πρώτου προγράμματός της για την καταπολέμηση της φτώχειας, η Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα υλοποίησε μία αρχική δέσμη πιλοτικών σχεδίων και πιλοτικών μελετών με στόχο την καταπολέμηση της φτώχειας και του αποκλεισμού. 

Δύο άλλα προγράμματα  (91985-1989 και 1994) διαδέχτηκαν αυτό το πρώτο πρόγραμμα. 

Το 1992, το Συμβούλιο ενέκρινε δύο πολύ σημαντικές συστάσεις  ( σχετικά με τα κοινά κριτήρια που αφορούν την επάρκεια πόρων και παροχών στα συστήματα κοινωνικής προστασίας ( 92/441/ ΕΟΚ) και σχετικά με τη σύγκλιση  των στόχων και των πολιτικών κοινωνικής προστασίας (92/442/ΕΟΚ). 


Η δράση της Κοινότητας σε αυτόν τον τομέα, ωστόσο, ετίθετο συνεχώς υπό αμφισβήτηση λόγω έλλειψης νομικής βάσης. 


Το πρόβλημα αυτό επιλύθηκε με τη θέση σε ισχύ της ΣΥΣΘΗΚΗΣ ΤΟΥ ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ, η οποία κατοχύρωσε την εξάλειψη του κοινωνικού αποκλεισμού ως στόχο της κοινοτικής κοινωνικής πολιτικής. 


Μετά τη δρομολόγηση της ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΤΗΣ ΛΙΣΑΒΟΝΑΣ στο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ που πραγματοποιήθηκε το Μάρτιο του 2000, το  ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ αποφάσισε αργότερα το ίδιο έτος ότι η συνεργασία σχετικά με τις πολιτικές που στοχεύουν στην καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού πρέπει να βασίζεται σε μία ΑΝΟΙΧΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ( ΑΜΣ), η οποία θα συνδυάζει εθνικά σχέδια δράσης και πρωτοβουλίες της Επιτροπής για την προώθηση της συνεργασίας. 


Όπως προβλέπεται στο Άρθρο 160 της ΣΛΕΕ, το 2000 συστάθηκε μία επιτροπή κοινωνικής προστασίας για την προώθηση μεταξύ της συνεργασίας  μεταξύ των κρατών μελών και με την επιτροπή. 


Την επιτροπή την απαρτίζουν δύο εκπρόσωποι από κάθε κράτος μέλος και την επιτροπή. 
                                                                                                                                       
 
Με τη σύσταση της 6ης Μαϊου του 2009 σχετικά με την ενεργή ένταξη των ατόμων που είναι αποκλεισμένα από την αγορά εργασίας, η Επιτροπή επικαιροποίησε τη σύσταση 92/441/ΕΟΚ του Συμβουλίου και ανακοίνωσε ότι τα κράτη μέλη πρέπει να χαράξουν και να εφαρμόσουν μια ολοκληρωμένη συνολική στρατηγική για την ενεργή ένταξη των ατόμων που είναι αποκλεισμένα από την αγορά εργασίας, στρατηγική που να συνδυάζει επαρκή εισοδηματική στήριξη, αγορές εργασίας χωρίς αποκλεισμούς και πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες. 

Υπενθυμίζεται επίσης ότι το 2010 κηρύχθηκε ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ  ΕΤΟΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ. 
                                      
Το  2011 η Επιτροπή πρότεινε ένα ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ – EURES  για τη διάδοση των διασυνοριακών κενών θέσεων απασχόλησης και για την παροχή πληροφοριών, υποστήριξης και καθοδήγησης για αναζήτηση εργασίας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΩΝ – Progress.           
6) ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ. 
                                                                                                                                                               

Άρθρο 13 στη Συνθήκη ΕΚ που εξουσιοδοτεί το Συμβούλιο να αναλαμβάνει δράση, αποφασίζοντας ομόφωνα, για την αντιμετώπιση διαφόρων τύπων διακρίσεων . Το εν λόγω άρθρο τροποποιήθηκε στη συνέχεια από τη Συνθήκη της Νίκαιας, ώστε να καταστεί δυνατή η θέσπιση μέτρων ανθάρρυνσης μέσω της διαδικασίας συναπόφασης και της λήψης αποφάσεων με ειδική πλειοψηφία στο Συμβούλιο το οποίο εξέδωσε τις οδηγίες (2000/43/ΕΚ) για την φιλετική ισότητα, την οδηγία (2000/78/ΕΚ) για την ισότητα και απασχόληση. 

Η Συνθήκη της Λισαβόνας έχει παραχωρήσει στο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ την αρμοδιότητα να νομοθετεί για ίσες ευκαιρίες. 

Η αρμόδια Επιτροπή του ΕΚ έχει αρμοδιότητα να ελέγχει τα κράτη μέλη ώστε να διασφαλίζουν την ορθή, πλήρη και έγκαιρη εφαρμογή των οδηγιών που εξέδωσε και να κινεί χωρίς χρονοτριβή διαδικασίες επί παραβάσει κατά κρατών μελών που τις παραβαίνουν. 

Το πλέον πρόσφατο ψήφισμα του ΕΥΡΩΠΑΊΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ της 15ης Νοεμβρίου 2011 (Τ7-0495/2011) απευθύνει έντονη  εντολή να τεθεί η μείωση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού στην πρώτη γραμμή των εθνικών προσπαθειών κατά τα επόμενα έτη, εφ όσον η μείωση της φτώχειας αποτελεί το κύριο μέσον εξασφάλισης  μελλοντικής, οικονομικής  ανάπτυξης και πρόληψης περαιτέρω κοινωνικής ανισότητας και αναταραχής. 


Το ΕΚ, επαναλαμβάνει την έκκλησή του για αξιοπρεπή επίπεδα μισθού και προγράμματα κατωτάτου εισοδήματος σε κάθε κράτος μέλος στους Ευρωπαίους πολίτες χωρίς διάκριση μεταξύ των κρατών. Το ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ προειδοποιεί ότι δεν θέτει υπό αμφισβήτηση την επίτευξη του στόχου της στρατηγικής  (ΕΕ 2020 )  για την έξοδο 20 εκατομμυρίων ατόμων από την φτώχεια.     
                                             
 

7)ΜΕΛΗ.  
                                                                                                                                                                           
Μέλος της ΕΝΩΣΗΣ ΦΤΩΧΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ μπορεί να γίνει κάθε Ευρωπαίος πολίτης που αποδέχεται τους σκοπούς της ΕΝΩΣΗΣ και επιθυμεί να συμβάλλει στην επίτευξη των σκοπών αυτών. 

Όλα τα μέλη, ανάλογα με τον τόπο κατοικίας τους κατατάσονται στη δύναμη της αντίστοιχης Περιφερειακής Οργάνωσης της ΕΝΩΣΗΣ.
                                                                      
Παύουν να είναι μέλη της όσοι παραιτούνται με έγγραφη δήλωσή τους και όσοι διαγράφονται κατόπιν αιτιολογημένης απόφασης του ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ.                                       8) ΠΟΡΟΙ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΙΝΑΙ.                                                                                                                                               
ΟΙ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ που είναι ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΝΑ ΕΥΡΩ . 
Πόροι επίσης μπορούν να  προέλθουν  από ΔΩΡΕΕΣ, ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ, ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΕΣ, ΚΛΗΡΟΔΟΣΙΕΣ, ή άλλα νόμιμα έσοδα από λαχειοφόρες αγορές και άλλες δραστηριότητες.                                                                                           


9)ΔΙΟΙΚΗΣΗ.

Η ΕΝΩΣΗ ΔΙΟΙΚΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΤΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ το οποίο διορίζεται από το ΛΕΥΚΟ  όπως ορίζει το καταστατικό του.  
                                                                                                                                  
 

10) ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΑΜΕΙΟ.
                                                                                                                                                            
Διαχειριστής ταμίας επιλέγεται από το ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟ, εξειδικευμένος φοροτεχνικός, ο οποίος ενημερώνει τα βιβλία της ΕΝΩΣΗΣ, ενημερώνει το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ και το ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟ. Όλα τα έσοδα καταθέτονται σε τραπεζικό λογαριασμό του ΛΕΥΚΟ. 


Όλα τα στελέχη και μέλη της ΕΝΩΣΗΣ , παρέχουν τις υπηρεσίες τους  στη ΕΝΩΣΗ εθελοντικώς και αφιλοκερδώς  και ουδεμία απαίτηση οικονομική έχουν από την ΕΝΩΣΗ.  


Αργότερα εάν η ΕΝΩΣΗ αποκτήσει ταμείο το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ με έγκριση του ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ με απόφασή του θα καθορίσει αμοιβές ή επιδοτήσεις για τα μέλη και τα στελέχη που τώρα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά και αφιλοκερδώς. 

Τα ενεργά μέλη και τα στελέχη της ΕΝΩΣΗΣ  έχουν επίσης όλα τα δικαιώματα και τα προνόμια που απορρέουν από την αρμόδια νομοθεσία.ΑΘΗΝΑ  1η  ΜΑΪΟΥ 2016                                            
 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ – ΛΕΥΚΟ -

ΚΩΝ/ΝΟΣ  ΝΤΑΛΙΟΣ    


πηγή Και για να το ελαφρύνουμε λίγο, γιατί έχει βαρύνει το πράμα...

"Καρπερός" σε ΜΚΟ ο Πρόεδρος του κόμματος "ΛΕΥΚΟ"...  

Για κάθε κοινωνική ομάδα, "γεννάει" και μια Μ.Κ.Ο. ... και για κάθε μια, θα ζητάει και... "εμπράγματες  δραστηριότητες"... κρατικές και ευρωπαϊκές... δηλαδή, μπικικίνια...

Μάγκας... το έχει πιάσει το νόημα ο... οικοδόμος - ηθοποιός - "κοινωνικοπολιτικός ερευνητής"...
Ως πότε θα ζει την οικογένειά του, από την οικοδομή;;;; 

Κράτησε για την πάρτη του, το ... Ευρωπαϊκό Προεδριλίκι, και... διόρισε πρόεδρο της ΕΝΩΣΗΣ ΦΤΩΧΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, τον ΣΠΥΡΟ ΠΟΥΛΗ, όπως προκύπτει φυσικά από τα προαναφερόμενα παραπανούλια...!

"Μάάάάάάάάλστα...μάάάάάάάλστα", που έλεγε κι ένας συγχωρεμένος ο ηθοποιός, νομίζω ο Αυλωνίτης, αν δεν με απατά η μνήμη μου...

Και ποιός είναι αυτός ο ... ΣΠΥΡΟΣ ΠΟΥΛΗΣ, Πρόεδρος των Φτωχών Ελλάδας;


Δεν θα έπρεπε να υπάρχει κάποιο βιογραφικό και οι σχετικές φωτογραφίες, όπως θα έπρεπε να υπάρχει για όλους τους προέδρους  που διορίζει ο... ΠΡΟΕΔΡΟΣ... στην "ΣΤΕΓΗ ΑΣΤΕΓΩΝ" ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ και όχι μόνο;;;;;;

Ποιοί είναι οι κ.κ. ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ και ΣΠΥΡΟΣ ΠΟΥΛΗΣ, πρόεδροι των ανέργων και των φτωχών Ελλήνων, αντίστοιχα;;;; 

 Ας φύγουμε απ' όλα αυτά, γιατί μας δημιούργησαν πολλά ερωτηματικά και ας πάμε σε ένα πρόσφατο σχετικά δελτίο τύπου της "ΣΤΕΓΗΣ ΑΣΤΕΓΩΝ" Βοτανικού.                    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

ΣΤΕΓΗΣ ΑΣΤΕΓΩΝ-ΕΦΕΔΡΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ-ΟΠΛΙΤΕΣΤις τελευταίες ημέρες παράλληλα με τις δραστηριότητες μας αναφορικά με τον εξωραϊσμό και διαμόρφωση του χώρου της παλαιάς βάσης του Ναυτικού Κ.Σ.Α.Ν., ως κέντρο υποδοχής αστέγων και αναξιοπαθούντων, πληγέντων από τα μνημόνια και τις ανάλγητες διαδοχικές κυβερνήσεις. 

Παρατηρήσαμε στο διαδίκτυο και στον έντυπο τύπο ποικίλα δημοσιεύματα που αφορούν την κίνηση μας. 

Πολλά από αυτά είναι θετικά και μέσα στο πνεύμα και πολλά έχουν ως στόχο την απαξίωση, αποσύνθεση υπονόμευση της πανανθρώπινης κίνησης μας.

Σε όποια περίπτωση, είναι ακόμη μια ευκαιρία για εμάς να αποσαφηνίσουμε ποιες είναι οι θέσεις μας γενικότερα μέσα από τον χώρο και για όλα όσα γίνονται έξω από αυτόν και μας αφορούν άμεσα…

Έχουμε δηλώσει επανειλημμένως ότι μέσα σε αυτόν τον χώρο δεν υπάρχει πολιτική κίνηση, είμαστε οι ΕΦΕΔΡΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ-ΟΠΛΙΤΕΣ που αναλάβαμε το εγχείρημα αυτό, εμείς το σκεφτήκαμε, εμείς το εκτελούμε, εμείς το διαχειριζόμαστε σε όλα τα επίπεδα.

Είμ