1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
 2. Μικρές αγγελίες
 3. Συνομιλία (chat)
 4. Καιρός
X Τηλεόραση:
 1. ΝΕΡΙΤ 1
 2. ΝΕΡΙΤ PLUS
 3. ΕΤ3
 4. Βουλή
Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Αττικής   »   Ασπροπυργος    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή: Ασπροπυργος και εμείς θα το προσθέσουμε.

«Ο πατέρας του Ευρώ παρουσιάζει τον μπάσταρδό του»! Άρθρο – βόμβα του Greg Palast υπερ της Ελλάδας..Οι Ελληνικές Εκλογές και η Ευρωπαϊκή Nήσος των Λεπρών

ΣΩΥΜΠΛΕ: « Οι νέες εκλογές, δεν αλλάζουν τίποτα στις συμφωνίες που έχουν γίνει με την ελληνική κυβέρνηση. Οι ΄Ελληνες δεν έχουν εναλλακτική επιλογή»

Και όμως έχουν κ. Σώυμπλε. 
Μπορούν να σου πουν να πάρεις το ευρώ σου και να τό χώσεις… στον Μέρκελ σου.

Ο Σύριζα θέλει να απαλλάξει την Ελλάδα από την βαρβαρότητα της λιτότητας που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αλλά επιμένει να μείνει στην Ευρωζώνη.

ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΑΡΘΡΟ!

Πόπη Σουφλή Οι ελληνικές εκλογές, λόγω της δυνητικής σημασίας τους για την εύθραυστη ευρωπαϊκή και διεθνή οικονομία, έδωσαν μια χωρίς προηγούμενο διεθνή προβολή στην δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική κοινωνία και αποκάλυψαν ένα ευρύτατο κύμα συμπάθειας και συνηγορίας για τον δυναστευόμενο ελληνικό λαό.

Το συναίσθημα αυτό – για την ύπαρξη του οποίου ήσαν ανύποπτοι οι εντεταλμένοι εθνικοί «δέκτες»- δεν είναι προφανώς άμικτο και της υποβόσκουσας αντιπάθειας για την «τιμωρό» Δύναμη, που θεωρείται η κατ’ εξοχήν υπεύθυνη για το ελληνικό πάθος.

Εντυπωσιακός αριθμός άρθρων καί εγκρίτων οργάνων του διεθνούς Τύπου –εκτός του Γερμανικού- υπερασπίσθηκαν τις ελληνικές θέσεις, συχνά χωρίς επιφύλαξη.

Ως δείγμα μαχητικής υπεράσπισης της Ελλάδας, αλλά και για την αποκάλυψη που περιέχει με την προσωπική εξομολόγηση του γεννήτορα του ευρώ, τού Αμερικανού καθηγητή Robert Mundell, εμπνευστή του Θατσερισμού και των Ρηγκανόμικς, παραθέτουμε το άρθρο του Αμερικανού συγγραφέα Greg Palast, δημοσιευμένο την παραμονή των εκλογών.

Εισαγωγή/Μετάφραση Μιχαήλ Στυλιανού
Greek Elections and the Euro Leper Colony

Του Γκρέκ Παλάστ

Η Ευρώπη έχει μείνει ξερή και οι τραπεζίτες άναυδοι με τα γκάλοπ να δείχνουν πως το νέο κόμμα της Αριστεράς, ο Σύριζα, θα κερδίσει την κοινοβουλευτική εξουσία στις εκλογές της Κυριακής.

Ο Σύριζα υπόσχεται πως άν εκλεγεί θα θεραπεύσει την Ελλάδα από τη λέπρα. 

Περίεργο ότι ο Σύριζα υπόσχεται επίσης πως θα παραμείνει στην αποικία των λεπρών. 

Δηλαδή, ο Σύριζα θέλει να απαλλάξει την Ελλάδα από την βαρβαρότητα της λιτότητας που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αλλά επιμένει να μείνει στην Ευρωζώνη.

Το πρόβλημα είναι ότι
ο αφηνιασμός της λιτότητας είναι μόνο το σύμπτωμα μιας αρώστειας. Η αρώστεια είναι το Ευρώ!

Ο πατέρας του Ευρώ παρουσιάζει τον μπάσταρδό του

Ο ηγέτης του Σύριζα Αλέξης Τσίπρας, θα ήθελε να πιστεύει πως η λιτότητα και το ευρώ είναι δυο διαφορετικά πράγματα. Προφανώς είναι ένας μακάριος απληροφόρητος της ιστορίας του ευρώ. Η φρίκη της λιτότητας δεν είναι η συνέπεια της ελληνικής ασωτείας: ήταν σχεδιασμένη μέσα στο πρόγραμμα του ευρώ από την αρχή.

Αυτό μου το εξήγησε ο ίδιος ο πατέρας του ευρώ, ο οικονομολόγος Robert Mundell του πανεπιστημίου της Κολούμπια. ( Εσπούδασα οικονομικά με τον φιλαράκο του Μαντέλ, τον Μίλτον Φρίντμαν)

 Ο Μαντέλ δεν επινόησε μόνο το ευρώ, ήταν επίσης ο γεννήτορας της συφοριασμένης πολιτικής της Θάτσερ και τού Ρέϊγκαν, γνωστής ως «οικονομίας της προσφοράς» – ή, όπως την αποκάλεσε ο Τζωρτζ Μπούς ο πρεσβύτερος, «οικονομίας βουντού».

Οικονομία της προσφοράς ή βουντού είναι η από καιρό χρεωκοπημένη θεωρία πως εάν ένα έθνος συντρίψει την δύναμη του συνδικαλισμού, τσεκουρέψει τους φόρους των επιχειρήσεων, καταργήσει τους κρατικούς κανονισμούς και την δημόσια ιδιοκτησία βασικών υπηρεσιών πρώτης ανάγκης, θα ανθήσει η οικονομική ευημερία.

Το ευρώ είναι απλά η άλλη πλευρά του νομίσματος της οικονομίας της προσφοράς. Όπως μου εξήγησε ο Μαντέλ, το ευρώ είναι το όργανο με το οποίο Κογκρέσο και Κοινοβούλια μπορούν να απογυμνωθούν από κάθε εξουσία πάνω στη νομισματική και τη φορολογική πολιτική.

Η παρενοχλητική Δημοκρατία εκτοπίζεται από το οικονομικό σύστημα. «Χωρίς φορολογική πολιτική»- μου είπε ο Μαντέλ-«ο μόνος τρόπος που μια χώρα μπορεί να διατηρήσει τις θέσεις εργασίας είναι με την ανταγωνιστική μείωση των κανονισμών για τις επιχειρήσεις».

Η Ελλάδα, για να επιζήσει σε μια οικονομία του ευρώ, μπορεί μόνο να ξαναζωντανέψει την απασχόληση περικόπτοντας τους μισθούς. Και πράγματι η πρόσφατη μικροσκοπική αύξηση της απασχόλησης είναι σημάδι πως οι ΄Ελληνες σιγά-σιγά αποδέχονται ένα μόνιμο μέλλον μικρού μεροκάματου πωλητών πίτσας σε Γερμανούς τουρίστες κρουαζιέρας.

Ακούγεται το επιχείρημα πως η Ελλάδα χρωστάει στη Γερμανία, στο ΔΝΤ και στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τα δισεκατομμύρια της διάσωσης. Ανοησίες. Κανένα από τα δισεκατομμύρια των δανείων διάσωσης δεν πήγε σε ελληνικές τσέπες. ΄Ολα πήγαν για την διάσωση της Ντώϋτσε Μπάνκ και των άλλων ξένων δανειστών.

Τα θησαυροφυλάκια της Ε.Ε. κατάπιαν τα 90% των ομολόγων των ιδιωτών τραπεζιτών της. Η Γερμανία διέσωσε την Γερμανία, όχι την Ελλάδα.

Και πάρ’ όλα αυτά η Ελλάδα πρέπει να εξοφλήσει την Γερμανία, κ. Τσίπρα, άν, φυσικά, επιμένετε να χρησιμοποιείτε το γερμανικό νόμισμα.

Υπάρχει ζωή μετά το ευρώ.

Σε όλα τα πέντε τελευταία χρόνια στούς ΄Ελληνες έλεγαν: άν απαλλαγείς από την αρώστεια σου, εάν εγκαταλείψεις το ευρώ, θα πέσει ο ουρανός να σε πλακώσει.

Φαντάζομαι πως δεν θα το παρατηρήσατε, ο ουρανός είναι πεσμένος ήδη. Με την ανεργία στο 25% (σημ. Οι στατιστικές του έχουν αραχνιάσει), με γιατρούς και δασκάλους να πεινούν, δεν μπορεί να πέσει πιο χαμηλά.

Αναρωτηθείτε; Είχε δίκηο η Τρόϊκα;

Στην Αμερική υπάρχει ένα ρητό: Κορόϊδεψέ με μια φορά, ντροπή σου.
Κορόϊδεψέ με δυο φορές, ντροπή μου.

Μπορεί η Ελλάδα να επιζήσει χωρίς το ευρώ; Η Ελλάδα είναι ήδη νεκρή, αλλά οι Γερμανοί δεν ενδιαφέρονται ούτε για να θάψουν το πτώμα. 

Λένε στους ΄Ελληνες πως αν εγκαταλείψουν το ευρώ και καταγγείλουν τα χρέη τους, η Ελλάδα δεν θα μπορεί να έχει πρόσβαση στις διεθνείς αγορές κεφαλαίου. 

Η πραγματικότητα είναι ότι η Ελλάδα δέν μπορεί να προσφύγει στις διεθνείς αγορές τώρα. Κανείς δεν δανείζει ένα πτώμα.

Υπάρχει επιστροφή εντεύθεν του Αχέροντα, αλλά όχι με βάρκα το ευρώ.


Πολλά έθνη τα καταφέρνουν μια χαρά χωρίς το ευρώ. Η Σουηδία, η Δανία και η Ινδία τα καταφέρνουν χωρίς ευρώ. Το ίδιο και η Τουρκία, που είχε την τύχη να μήν την δεχτούν. 


‘Οσο οι Τούρκοι μένουν στη λίρα, ακόμη και ο φρενο-βλαμμένος ισλαμοφασίστας πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δεν καταφέρνει να καταστρέψει την οικονομία τους.

Μπορεί η Ελλάδα απλά να πηδήξει έξω από το ευρώ;
Η Αργεντινή ήταν κάποτε δεμένη με το δολάριο, όπως η Ελλάδα με το ευρώ.
Το 2000 οι Αργεντίνοι, πεινασμένοι και εξαγριωμένοι, επαναστάστησαν.

Η Αργεντινή τελικά ανέτρεψε την δικτατορία του δολαρίου, τις διαταγές του ΔΝΤ και τις απειλές των δανειστών και κήρυξε στάση πληρωμών των ομολόγων της σε δολάρια.

Ελεύθερη επί τέλους, η οικονομία της πήρε τ’ απάνω της επί μια δεκαετία. Ναι, σήμερα η Αργεντινή υφίσταται επίθεση από τους γύπες, αλλά αυτό συμβαίνει επειδή έγινε έτσι δελεαστικά πλούσια.

΄Ημουνα στη Βραζιλία όταν ο πρόεδρος Λούλα ντα Σίλβα είπε στο ΔΝΤ να πάει στον αγύριστο – και απέρριψε την ιδιωτικοποίηση των κρατικών τραπεζών και της κρατικής εταιρείας πετρελαίου, απέρριψε την περικοπή των συντάξεων και τις άλλες ανοησίες λιτότητας. Αποτέλεσμα: Η Βραζιλία όχι μόνο επέζησε, αλλά άνθησε κατά την διάρκεια της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρισης του 2008-10.

 Παρά τις πιέσεις, η Βραζιλία ποτέ δεν εκχώρησε τον έλεγχο του νομίσματός της. (Είναι τραγική ειρωνία ότι η οικονομία της τώρα μόνο παραπατάει. Γι’ αυτό φταίει μόνο η διάδοχος του Λούλα, η Πρόεδρος Ντίλμα Ρούσσεφ, που αρχίζει να χορεύει την σάμπα της λιτότητας.)

Η Λιτότητα : Θρησκεία, όχι Οικονομική Επιστήμη

Το ευρώ είναι απλώς το γερμανικό μάρκο με μερικά αστεράκια επάνω του. Η Ελλάδα δεν μπορεί να υιοθετήσει το νόμισμα της Γερμανίας χωρίς να υιοθετήσει και τον υπουργό των Οικονομικών της Γερμανίας, τον Βόλφγκαγκ Σώϋμπλε ως δικό της υπουργό των Οικονομικών.

Και ο Σώϋμπλε είναι αποφασισμένος πως η Ελλάδα πρέπει να τιμωρηθεί. ΄Οπως τονίζει ο οικείος μου Πωλ Κρούγμαν, δεν υπάρχει αξιόπιστη οικονομική θεωρία που να λέει πως η λιτότητα -δηλαδή περικοπές κρατικών δαπανών, περικοπές μισθών, περιορισμός της καταναλωτικής ζήτησης- μπορεί με κάποιο τρόπο να βοηθήσει μιαν οικονομία σε ύφεση.

Σε αποπληθωρισμό. Γι’ αυτό το λόγο, το 2009, ο Ομπάμα διέταξε να δοθεί τονωτικό, όχι υπνωτικό χάπι.

Η λιτότητα δεν έχει καμιά σχέση με την οικονομική επιστήμη. Είναι θρησκεία: η πίστη από τους Λουθηρανούς Γερμανούς πως οι ΄Ελληνες διασκέδασαν πολύ, ξόδεψαν πολλά λεφτά και χαράμησαν πολύ τον χρόνο τους στον ήλιο- και τώρα οι ΄Ελληνες πρέπει να πληρώσουν το τίμημα για τις αμαρτίες τους.

Το περίεργο είναι πως ακούω αυτές τις αυτομαστιγωτικές αηδίες και από τους ίδιους τους ΄Ελληνες: είμαστε τεμπέληδες. Μας αξίζει η τιμωρία. Μωρολογίες. Ο μέσος ΄Ελληνας δουλεύει περισσότερες ώρες τον χρόνο από οποιονδήποτε άλλο εργαζόμενο στα 34 κράτη-μέλη του ΟΟΣΑ. Πολύ περισσότερες από τους Γερμανούς.

Ελλάδα: Γκολντμαν-Σακουλωμένη

Η καταστροφή της Ελλάδας άρχισε με έναν μυστικό, απατηλό χειρισμό ανταλλαγής νομισμάτων (currency swaps), σχεδιασμένο από την Γκόλντμαν Σακς, για την απόκρυψη ελληνικών ελλειμμάτων, που υπερέβαιναν το όριο 3% του ΑΕΠ της Ευρωζώνης.

΄Οταν η αλήθεια μαθεύτηκε, οι κάτοχοι ελληνικών ομολόγων κατάλαβαν πως είχαν εξαπατηθεί. Αυτοί οι ομολογιούχοι αξίωσαν τότε υπέρογκα κερδοσκοπικά επιτόκια (ή, αν προτιμάτε, μεγάλα «spread») για να εξασφαλισθούν έναντι μελλοντικής εξαπάτησης.

Η επισώρευση αυτών των κερδοσκοπικών επιτοκίων γονάτισε το ελληνικό έθνος. Με άλλα λόγια, τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν για την είσοδο και την παραμονή στο ευρώ και όχι η ελληνική σπατάλη προκάλεσαν την κρίση.

Οι ΗΠΑ, η Βραζιλία και η Κίνα γλύτωσαν την οικονομική κρίση, επειδή είχαν τον έλεγχο του νομίσματός τους, της προσφοράς χρήματος, των κρατικών δαπανών και της συναλλαγματικής ισοτιμίας –κρίσιμων εργαλείων, που η Ελλάδα παρέδωσε για να μπεί στο ευρώ.

Ακόμη χειρότερα: Μόλις η Δούρεια νεκροφόρα του ευρώ μπήκε στην Αθήνα, ο Τουρισμός, βασική βιομηχανία της Ελλάδας, ρουφήχτηκε από την Τουρκία, όπου ξενοδοχεία και αναμνηστικά δώρα διατιμώνται με την φτηνή λίρα.

Αυτό επέτρεψε στην αμείλικτη μηχανή του καθηγητή Μαντέλ, στο ευρώ, να εκτελέσει τον προορισμό της, κατεβάζοντας τα ημερομίσθια, αναγκάζοντας την Ελλάδα να απογυμνώνει όλη την τάξη των εργαζομένων από συντάξεις και διαπραγματευτική δύναμη.

Η Ελλάδα πεσμένη στά γόνατα, δεν είχε άλλη επιλογή από το να παρακαλέσει τη Γερμανία για έλεος.

Αλλά δεν υπάρχει έλεος.΄Οπως ο Γερμανός Σώυμπλε επιμένει, η δημοκρατία, η ψήφος της Κυριακής, δεν σημαίνει τίποτα. 

« Οι νέες εκλογές-δηλώνει- δεν αλλάζουν τίποτα στις συμφωνίες που έχουν γίνει με την ελληνική κυβέρνηση.» (Οι ΄Ελληνες) δεν έχουν εναλλακτική επιλογή».

Και όμως έχουν κ. Σώυμπλε. 
Μπορούν να σου πουν να πάρεις το ευρώ σου και να τό χώσεις… στον Μέρκελ σου.

Πιστή μετάφραση επί λέξει, από τον αμερικανικό ιστότοπο «Intrepid Report» («Ατρόμητη Αναφορά») του άρθρου του Greg Palast, ερευνητή δημοσιογράφου και συγγραφέα των βιβλίων που ανακηρύχθηκαν Βestsellers από τους Τάϊμς της Ν. Υόρκης «Δισεκατομμυριούχοι και Ληστές της Κάλπης», « Πίκνικ Γυπαετών», «Οχυρωμένο Φρενοκομείο» και « Η Καλύτερη Δημοκρατία που Μπορείς να Αγοράσεις».

 
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 27 January 2015 | 7:42 pm


Syriza and the Greek Elections: The Tough Questions That Must Be Asked


Απάντηση θα δώσεις στα καυτά ερωτήματα, Τσίπρα;

Πόπη Σουφλή

Alexis Tsipras, leader of the left-wing Syriza Party, smiles during an interview in Athens, Greece, Jan. 14, 2015. The party’s expected big win in elections on Jan. 25 could have major financial and political repercussions in Europe and beyond. “We cannot cooperate with the powers that brought Greece to the edge of the cliff,” Tsipras said. (Angelos Tzortzinis/The New York Times) Alexis Tsipras, leader of the left-wing Syriza Party, smiles during an interview in Athens, Greece, January 14, 2015.  The party's expected big win in elections on January 25 could have major financial and political repercussions in Europe and beyond. "We cannot cooperate with the powers that brought Greece to the edge of the cliff," Tsipras said. (Photo: Angelos Tzortzinis / The New York Times)

The specter of hope and change is once again in the air. After years of economic crisis and stifling economic austerity, all eyes are upon Greece once more, where the main opposition party Syriza is
favored to emerge victorious in the snap parliamentary elections called for January 25.

Syriza has maintained a consistent lead in the opinion surveys, and throughout Europe and beyond, the prospect of a Syriza victory is viewed as the best hope for a reversal of austerity and neoliberalism and the beginnings of a leftward shift of the political and economic landscapes. 

 Indeed, Syriza's campaign slogan translates as "hope is coming," while its campaigning happens to bear some similarities to President Obama's "hope and change" rhetoric prior to his election in 2008.

Yes, the current government in Greece must go, and yes, austerity needs to be relegated to the wastebin of failed economic policies, and yes, Syriza indeed represents the best bet to oust the current pro-austerity government in power in Greece. Despite this, forgive me for not sharing in the pro-Syriza enthusiasm and hype.

Syriza's economic platform indicates positions that are far from radical and which represent a significant rightward shift compared to the more radical rhetoric the party once supported. 

The transformation is stark: instead of declaring a unilateral debt cancellation or break in payments, Syriza's policy now is to negotiate the write-down of a portion of Greece's debt, along with a short-term moratorium on debt repayment and the long-term pegging of debt repayments to the country's growth index. 

Additionally, Syriza has scrapped plans for the nationalization of Greece's banks, while its plan for fueling growth and job creation is now predicated on selling bonds back to the European Central Bank and, vaguely, attracting private investors. 

The money raised from this would be used for such measures as the restoration of the minimum wage to pre-crisis levels, and the rolling back of many of the cuts and austerity measures of the past few years. Syriza proposes to accomplish these objectives strictly within the confines of the Eurozone, as it has categorically rejected, officially, any possibility of a "grexit," or departure from the Eurozone and return to a domestic currency.

Indeed, far from stating an intention to adopt any unilateral moves, Tsipras has stated that his government would repay in full the next set of Greek bonds which will come due at the end of March. 

Prominent Syriza candidate Giannis Dragasakis recently stated that "there must not be any letup in Greece's revenues and no overruns in expenditures," essentially describing further austerity. Rena Dourou, the prefect of the Athens region with Syriza, stated earlier this week in a BBC interview that Greece "will pay its debt as a matter of national pride." 

And well-known economist Yanis Varoufakis, a candidate with Syriza, stated recently at the presentation of his new book that a Syriza government "will not play with [the possibility of a] Grexit, will not even hint at it, will not seek to clash [with the troika] during negotiations, will not bluff."

 Varoufakis added his view that the Eurozone is an "empire," that the ECB would prefer not to lose any part of its empire, and would therefore be amenable to Syriza's positions. 

Notably, one of the co-presenters at this event was Skai TV journalist Mbambis Papadimitriou, famous for suggesting during a Skai newscast that New Democracy could form a coalition government with a "serious" Golden Dawn, Greece's far-right party.

In other words, Varoufakis proposes that Syriza will enter into negotiations with the troika without its strongest bargaining chip. What, then, is so radical about the economic platform that is being presented? 

As suggested by economist Stergios Skaperdas of the University of California-Irvine in a recent interview, if the ECB prefers to keep its empire intact, as Varoufakis put it, then wouldn't the threat of a Eurozone departure force their hand, even if Syriza genuinely intends to keep Greece within the Eurozone?

In other words, Varoufakis proposes that Syriza will enter into negotiations with the troika without its strongest bargaining chip.

In a recent article, investigative journalist Greg Palast, who has extensively studied the economic crisis in Greece as well as the operation of the Eurozone, wrote that the euro was founded upon the idea of stripping national governments of the ability to enforce fiscal and monetary policy, pointing out that economist Robert Mundell, the "father" of the euro and the man behind the theory of supply-side economics, theorized that by taking such powers away from national legislative bodies, the only way they would be able to retain jobs would be through "the competitive reduction of rules on business."

Palast also points out that according to the Eurozone's "convergence criteria," Greece and all other Eurozone member-states are required to run deficits of no more than 3% of GDP. 

With such limitations, and with complete oversight over national budgets by European technocrats, Syriza's proposals are simply not feasible. 

These concerns were mirrored by economist Leonidas Vatikiotis in a recent interview. Vatikiotis pointed out that it is EU policy for member-states to maintain a "balanced budget." 

Within these strict confines, and in the name of eliminating deficits, salaries, pensions, and expenditures inevitably must be slashed further.

At the same time that Syriza, publicly at least, refuses to entertain the notion of a Greek exit from the Eurozone, other countries have prepared contingency plans. Economist Dimitris Kazakis, in a recent interview, addressed the emergency plans which have been drafted by Holland and Germany for a possible return to their previous national currencies, in the event that a crisis in the Eurozone became uncontrollable or economically harmful for their national economies. Why, then, is such a "Plan B," even if it remains a remote possibility, suitable for Germany and Holland, but not for Greece?

Why, then, is such a "Plan B," even if it remains a remote possibility, suitable for Germany and Holland, but not for Greece?

This aversion to entertain even the possibility of a Greek exit from the Eurozone or the EU is reflective of a longstanding inferiority complex seen in Greek society. 

EU membership, and later, the adoption of the common currency, were viewed in Greece as a break with the country's previous history of poverty and political instability, and as Greece's "membership" in the club of successful nations. Opinion polls conducted in Greece have consistently shown a pro-Euro majority. These poll results have likely influenced Syriza's shift. But are these polls even accurate? 

Public opinion surveys in Greece have long been considered to be politically motivated, commissioned for newspapers and media outlets which benefit from the status quo and have clear political preferences. 

This has often resulted in poll numbers that were wildly different from the real results, as was the case for the May 2012 parliamentary elections, in which Syriza showed up in 6th place instead of its actual 2nd place finish.

The supposed pro-euro majority in Greece is called into question by the results of an annual pan-European poll conducted by Gallup International

The results are striking: 52% of respondents in Greece stated that they felt less European in 2014 compared to the previous year; almost 50% of respondents stated that they wish for Greece to leave the EU or were undecided on the issue; 62% of Greeks did not believe that elections in Greece are free and fair; 73% did not believe that Greece is ruled based on popular and democratic will, and perhaps most strikingly of all: 52% of respondents desired a return to a national currency.

52% of respondents desired a return to a national currency.

Not once has the current government nor Greece's mainstream media commented on the results of this survey. 

Neither has Syriza. 

Instead, Syriza continues to insist that it can accomplish all of its goals within the context of the Eurozone, and indeed, to spearhead a shift in thinking within Europe. 

The fact that, after January 25, it will likely replace a corrupt, undemocratic government should not give Syriza a free pass. 

Indeed, with all of the lofty promises that it has made, Syriza should be held to a higher standard, and should continuously be pressured to make good on its promises. 

And should Syriza fail to deliver, it may well find itself on fragile footing, with an electoral base that has not developed loyalties to the party and a significant percentage of which is voting Syriza simply to oust the current government.

A slim parliamentary majority is only one of the many vulnerabilities that a new Syriza government may face. 

Its willingness to tackle many significant issues plaguing Greece, above and beyond the economy, will determine the success and longevity of a Syriza government and whether all of the hope and optimism was warranted. 

What follows are some questions on these issues, posed towards Syriza, for most of which the party has offered unclear or conflicting positions - or no position at all.

Why should Syriza's promises be any more believable than those made by New Democracy prior to the 2012 elections, when it presented a platform of 18 promises which pledged to end austerity?

Why is it that after over six years of crisis and economic austerity in Greece, and despite the proliferation of many left-wing and populist anti-austerity parties, that Syriza is the only such party that has made any headway in the polls, while most other such parties have declined or remained stagnant? 

How did Syriza become the voice for the anti-austerity, anti-memorandum movement in Greece? 

Why is it that Greece seems to again be returning to a bi-polar, two-party system, and whose interests does this serve?

Syriza itself is a coalition of various left-wing organizations and movements. 

Will the many factions which together comprise Syriza, a significant minority of which apparently do not support the party's pro-euro, pro-EU line, continue their opposition as part of a Syriza government? 

Or will the sweet taste of power temper their convictions?
Syriza has made many pledges: to abolish the regressive property tax, to restore the minimum wage to pre-crisis levels, and to roll back some of the more severe cuts of the past few years. 

Will Syriza keep these promises, however? 

What will its excuse be if it does not, and how will the public react? 

Why should Syriza's promises be any more believable than those made by New Democracy prior to the 2012 elections, when it presented a platform of 18 promises which pledged to end austerity? 

And why has support lingered for Syriza despite the fact that it has watered down so many of its previously radical positions?

The current government, most of Greece's media, and many EU officials, have in 2012 and again this year, attempted to terrorize the Greek public by posing a false dilemma to the public: us and the Euro, or them, the drachma, and chaos. 

What would stop Syriza, however, from justifying potentially unpopular policies and broken promises of its own with a false dilemma such as: it's either us or the far-right?

Will Syriza make an honest effort to cleanse the Greek system of corruption and patronage, or will we see a return to the old ways of PASOK?

Syriza's ranks also encompass numerous former members of PASOK, the party which governed Greece for the majority of the past 40 years and which is renowned for its corruption and nepotism. 

Will Syriza make an honest effort to cleanse the Greek system of corruption and patronage, or will we see a return to the old ways of PASOK?

Why is Syriza so adamantly pro-euro and why does it insist that it is not even going to use the potential departure from the Eurozone as a bargaining chip with the troika? 

Why would Syriza not want to use one of the strongest negotiating cards that it has, to achieve its objectives? 

And what will Syriza do if the EU does not budge, if it insists that Greece maintain a balanced budget, if it insists on more cuts and more austerity, and if it refuses to renegotiate Greece's debt? 

Will Syriza still maintain its pro-EU, pro-Euro stance? And why is there such a fear of "leaving Europe" or the Eurozone? 

Have Sweden or the United Kingdom or Denmark been hurt by the fact that they have remained with their own domestic currencies? 

Have Norway and Switzerland, or even Turkey, been hurt by not being EU member-states? 

Why is there such a fear of acting unilaterally?

How does Syriza plan to combat the Greek media and its corrupt owners, who are also behind Greece's banking system, major construction firms, major oil and gas companies, and other major business interests? 

Will it investigate their practices? 

Will Syriza finally issue licenses to television and radio stations instead of simply allowing media moguls to operate as they please on the airwaves?

How does Syriza plan to combat the Greek media and its corrupt owners, who are also behind Greece's banking system, major construction firms, major oil and gas companies, and other major business interests?Does Syriza plan to combat the absolutely corrupt Greek justice system, which is plagued by a huge backlog of cases, long delays, and a lack of independence, and to build a system that is truly free of political or other forms of interference?


What is Syriza's plan to reinvigorate Greece's education system, to rebuild Greece's decaying public universities, to provide a quality public primary and secondary education without forcing families to spend a fortune on private tutoring lessons just so their children can pass? 

Will Syriza invest in funding for research and development, in which Greece is presently in last place within the EU? 

Does Syriza have a plan to attract some of the brightest young Greek scholars that have left the country in droves, back to Greece?

Would Syriza be willing to create an independent commission to investigate Greece's debt, to determine if any portion of it is odious or illegitimate?

Does Syriza have a plan to restart public works throughout Greece and projects that could jump-start the economy and put thousands of people back to work?

Is Syriza willing to investigate and to prosecute corrupt politicians from previous PASOK and New Democracy governments for their misdeeds and criminal actions? 

Similarly, would Syriza be willing to create an independent commission to investigate Greece's debt, to determine if any portion of it is odious or illegitimate?
Syriza is promising measures to assist poor households, to put an end to foreclosures of a family's primary residence, and to restore electricity service to the many thousands of poor households where it has been cut. 

In recent years, grassroots groups, such as the "I Don't Pay" movement, Antarsya, and the United Popular Front (EPAM), have taken a leading role in preventing home auctions and foreclosures, in reconnecting electricity to those in need, and in protesting other high taxes and fees, such as excessive tolls on highways which have not been completed and which are often quite hazardous for drivers. 

These groups have been on the ground and have risked arrest and prosecution with such actions. 

Where has "radical" Syriza been during this time?

What is Syriza's stance on the many pressing foreign policy issues which Greece faces, such as an increasingly hostile Turkey, whose military continues to illegally occupy over one-third of EU member-state Cyprus? What is Syriza's stance on the "Macedonia" naming dispute and on the many attempts by Greece's northern neighbor to reappropriate Greek history and culture as its own?

What are Syriza's positions regarding the TTIP?The European Union and the United States have been engaged in largely secret negotiations regarding the proposed Transatlantic Trade and Investment Partnership (TTIP), a "free trade" agreement which would likely lead to more austerity, a further stripping away of labor rights, and which would override domestic law in Europe in a number of areas pertaining to economics and business. 

What are Syriza's positions regarding the TTIP? It should be mentioned that the current Greek government strongly supported the European Parliament's recent decision to allow EU member-states to determine, on an individual basis, whether to permit GMO crops in their countries, in a first step towards the TTIP. 

Does Syriza support this?
What is Syriza's position regarding the Dublin II Regulation, which forces the EU member-state where an undocumented migrant has arrived to process their request for asylum. 

This regulation has placed a tremendous burden on countries like Greece which, due to their geographic location, bear the brunt of the inflow of migrants from the Middle East, Asia, and North Africa. 

Not only is Greece ill-equipped to deal with the asylum applications of millions of migrants, many of whom never intend to remain in Greece, but until such applications are processed - a procedure which usually takes several years - these migrants live in legal limbo: they have no legal status within Greece or the EU, but if they move on to another EU member-state and are caught, they are sent back to Greece. 

Does Syriza believe that this regulation should be upheld? If not, what are its proposals to amend it or replace it?


Finally, who is funding Syriza, and what are their motives?

Finally, who is funding Syriza, and what are their motives? Syriza, which consistently polled in the single digits, has been transformed within just a few years into a political force, with a nationwide network of offices, with slick advertising all across the country, and with a growing network of Syriza-owned radio stations in major Greek cities; a sudden burst of expenditures which leads one to perhaps wonder who might be funding Syriza.

The above questions are not posed as an affront to Syriza, but to challenge it to make good on its promise of hope, change, and optimism for Greece and for the Greek people, who have suffered through an economic depression the likes of which is unprecedented in the post-war period.

 Syriza, despite watering down its rhetoric, still presents a number of proposals which seem necessary as, at the very least, a starting point for rebuilding the country. Will it make good on these promises though? Time will tell.


Copyright, Truthout. May not be reprinted without permission.

Michael Nevradakis

Michael Nevradakis is a Ph.D. student in media studies at the University of Texas at Austin and a US Fulbright Scholar presently based in Athens, Greece. Michael is also the host of Dialogos Radio, a weekly radio program featuring interviews and coverage of current events in Greece.

Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 27 January 2015 | 7:23 pm


Παραιτείται ο Βενιζέλος από την προεδρία του ΠAΣOΚ


Την αυτοκινητάρα των 700.000 την επέστρεψε;
Ο νέος υπουργός Εσωτερικών, οφείλει  άμεσα να την απαιτήσει από τον Τούρκογλου.

Το ίδιο οφείλει να πράξει και με το αντίστοιχο αυτοκίνητο που έχει ο ψυχασθενής πρώην πρωθυπουργός.

Όσο για την ... "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ" ΠΑΡΑΤΑΞΗ.... ας κρατήσουν μόνο το... "ΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΑΣΟΚ"...ή "ΚΟΜΜΑ ΜΙΖΑΔΟΡΩΝ ΠΑΣΟΚ", με τα δις που έφαγαν ως κυβέρνηση από το 1981 μέχρι τις 25 Ιανουαρίου 2015.

Πόπη Σουφλή

Υ.Γ. Και οι δυο διεκδικητές της προεδρίας του ΜΙΖΟΠΑΣΟΚ, είναι το ίδιο σκουπιδοτενεκέδες με τον απερχόμενο πρόεδρο...
 Την παραίτησή του από την προεδρία του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να ανακοινώσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, προγραμματίζεται
η σύγκληση συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ για την εκλογή νέου προέδρου του κόμματος στις 4 Μαρτίου. 

Οι δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στη Β' Αθηνών δηλαδή η κυρία Φώφη Γεννηματά και ο Ανδρέας Λοβέρδος αναμένεται -σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες- να είναι υποψήφιοι για την προεδρία του κόμματος. 

Στην πραγματικότητα οι δύο επίδοξοι διάδοχοι του κ. Βενιζέλου είναι οι μοναδικοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στη Β' Αθηνών.Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 27 January 2015 | 6:44 pm


«Σκουπιδοτενεκές των Πασοκτζήδων ο ΣΥΡΙΖΑ»Β. Λεβέντης: Το ΠΑΣΟΚ πέθανε, το Ποτάμι είναι όργανο διαπλοκής

 

Καλά τα λες Πρόεδρε, αλλά το  36,34% του λαού, δηλαδή οι ραγιάδες, ψήφισαν .... ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΕΝΕΚΕ!

Αρέσκονται στα σκουπίδια... ξέρεις και την παροιμία... "όμοιος τον όμοιο..."

Πόπη Σουφλή


Την έκπληξη στις εθνικές εκλογές έκανε η Ένωση Κεντρώων καθώς όχι μόνο συγκέντρωσε το πρωτοφανές για τα δεδομένα του κόμματος 1,79%, δηλαδή 100.826 ψήφους αλλά στην Α’ Θεσσαλονίκης κατάφερε μεγάλο πλήγμα στο άλλοτε κραταίο ΠΑΣΟΚ.

Μιλώντας στον «Ελεύθερο Τύπο», ο Βασίλης Λεβέντης αποδίδει την επιτυχία του κόμματος στην περιφέρεια του Ευάγγελου Βενιζέλου στο γεγονός ότι

κάθε Σάββατο, επί τρεις μήνες, εμφανιζόταν σε ένα κανάλι της Βορείου Ελλάδας με αποτέλεσμα ο κόσμος να γνωρίσει τις θέσεις και τις απόψεις της Ένωσης Κεντρώων.

Εκφράζει δε το παράπονό για τα αθηναϊκά Μέσα Ενημέρωσης τα οποία όπως λέει τον απέκλεισαν. «Εάν με είχαν καλέσει έστω μια φορά να μιλήσω για τις θέσεις μας τότε πιστεύω πως θα είχαμε καταφέρει να πιάσουμε το 5%...», υποστηρίζει.

«Χείμαρρος» είναι για το ΠΑΣΟΚ ο οποίος είχε υπάρξει το 1974 υποψήφιος βουλευτής του. 

«Το ΠΑΣΟΚ πέθανε», «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο σκουπιδοτενεκές των Πασοκτζήδων. 

Είναι μια αυταπάτη, οι Ευρωπαίοι δεν θα επιτρέψουν να συνεχιστεί το γλέντι», «Το Ποτάμι είναι όργανο διαπλοκής» και η «ΝΔ έχει συντηρητική αντίληψη. 

Ο Σαμαράς δεν προχώρησε τις μεταρρυθμίσεις στην ελληνική κοινωνία», αναφέρει.
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 27 January 2015 | 6:34 pm


AΡXΙΣΑΜΕ.. Η ΑΛΒΑΝΙΑ ΘΑ ΠΙΕΣΕΙ ΓΙΑ ΤΣΑΜΗΔΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝΑλέξη Τσίπρα, οι συμφωνίες που εκανες με τα ...Αλβανά, δεν ενδιαφέρουν τον ελληνικό λαό.

Τα Αλβανά, να τσακιστούν να πάνε στην πατρίδα τους.

Ούτε να το σκεφθείς για να δώσεις συντάξεις..

Και φυσικά, ούτε να το σκεφθείς να αναγνωρίσεις τους Τσάμηδες.


Πόπη Σουφλή (σχόλιο HΝ: Ετοιμαστείτε να πληρώσουμε συντάξεις στους Αλβανούς μετανάστες τώρα...Άλλωστε όπως λέει και ο Αλβανός βουλευτής..οι αλβανοί ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ) 

Ο σοσιαλιστής βουλευτής Ταουλάντ Μπάλλα, δήλωσε ότι οι σχέσεις Αλβανίας και Ελλάδας είναι παραδοσιακά εξαιρετικές, ανεξάρτητα από το ποιος κυβερνά. 

Σε συνέντευξή του για το « A1Report», ο Μπάλλα αναφέρθηκε ότι
το πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη της κυβέρνησης των Τιράνων, είναι το «ζήτημα των Τσάμηδων» και η αναγνώριση των συντάξεων. 

 «Οι σχέσεις Αλβανίας-Ελλάδας είναι παραδοσιακά εξαιρετικές, ανεξάρτητα από το ποιος κυβερνά την Ελλάδα. Οι σχέσεις μεταξύ των δύο κυβερνήσεων θα είναι σε άριστο επίπεδο, ορισμένα εκκρεμή ζητήματα πρέπει να επιλυθούν. 

 Στην αλβανική πολιτική ατζέντα είναι το τσάμικο ζήτημα.
 Επόμενο είναι η αναγνώριση των συντάξεων (των Αλβανών μεταναστών) από την Ελλάδα. 

Πρέπει να γίνει αυτό το μεγάλο βήμα από την κυβέρνηση Τσίπρα. Από την άλλη, έχει πραγματοποιηθεί μια θετική στάση από τους Αλβανούς μετανάστες», δήλωσε ο Μπάλλα, υπονοώντας, προφανώς, ότι οι Αλβανοί μετανάστες ψήφισαν το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ.


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 27 January 2015 | 6:27 pm


ΠΕΡΙΕΡΓΗ ''ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ''ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ!
Δεν ήταν προφητεία... απλά η Αννούλα, ανήκει στους "περιούσιους", όπως και ο Αλέξης... και τα σχέδια ήταν από παλιά ετοιμασμένα...

Μόνο ο ραγιάς δεν παίρνει χαμπάρι...
Κάποια στιγμή όμως, θα ξυπνήσει βίαια, και τότε....

Πόπη Σουφλή Βρέθηκε το 1990 στην εκπομπή της ΕΤ1, τότε, «Τετ α τετ με την Άννα»... 

Η δημοσιογράφος Άννα Παναγιωταρέα, παρουσιάστρια της εκπομπής θα πει on air: 

 «Αλέξη, σήμερα είσαι 17 χρόνων, αν μου δώσει ο Θεός χρόνια να ζήσω, θα σε έχω και πάλι κάποια στιγμή απέναντί μου. Εγώ θα είμαι μια απλή δημοσιογράφος και εσύ αρχηγός κόμματος»! 

 Προφητική η Άννα Παναγιωταρέα...! 
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 27 January 2015 | 5:37 pm


Η σύνθεση της κυβέρνησης Υπουργικό σχήμα ΣΦΙΧΤΟ ΣΧΗΜΑ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ Η Ζ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

8CC69F5846D96313EC2A379281977F0B_0


Ανακοινώθηκε η σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης Αλέξη Τσίπρα μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Ελληνες.

Πρωθυπουργός

Αλέξης Τσίπρας

Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης

Γιάννης Δραγασάκης 

Υπουργείο Εσωτερικών

υπουργός Νίκος Βούτσης

αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας
Πολίτη Γιάννης Πανούσης

αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γ. Κατρούγκαλος

αναπληρωτής υπουργός Μακεδονίας Θράκης Κόλλια – Τσαρουχά

αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης Τασία Χριστοδουλοπούλου

Υπουργείο Εξωτερικών

υπουργός Νίκος Κοτζιάς

αναπληρωτής υπουργός Ευκλείδης Τσακαλώτος

αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Νίκος Χουντής

Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού

υπουργός Γ. Σταθάκης

αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Θοδωρής Δρίτσας

αναπληρωτής υπουργός Τουρισμού Κουντουρά Ελένη

αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρ. Σπρίντζης 

Υπουργείο Οικονομικών

υπουργός Γιάνης Βαρουφάκης

αναπληρωτής υπουργός Νάντια Βαλαβάνη

αναπληρωτής υπουργός για τα έσοδα Κ. Μάρδας 

Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας

υπουργός Παναγιώτης Λαφαζάνης

αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας Γιάννης Τσιρώνης
 

αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου

Υπουργείο Εργασίας 
υπουργός Πάνος Σκουρλέτης
αναπληρωτής υπουργός Ράνια Αντωνοπούλου
Αναπληρωτής υπουργός Θεανώ Φωτίου 

Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων

υπουργός Αριστείδης Μπαλτάς

αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης
 

αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης

υφυπουργός Κώστας Φωτάκης


Υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής

Υπουργείο Υγείας

υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής

αναπληρωτής υπουργός Ανδρέας Ξανθός

αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης 

Υπουργείο Εθνικής Αμυνας

υπουργός Παναγιώτης Καμμένος

αναπληρωτής υπουργός Κώστας Ησυχος

υφυπουργός Νίκος Τόσκας
 

Υπουργείο Δικαιοσύνης

υπουργός Νίκος Παρασκευόπουλος


Στις 17:00 της Τρίτης θα γίνει η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα παρεβρίσκεται στην ορκωμοσία ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 27 January 2015 | 4:22 pm


Όταν η ιστορία γράφεται, αλλά.... ηθελημένα την αγνοούμε!Η Ιστορία, γράφεται, αλλά αρνουμαστε να την δούμε... το κόστος θα είναι πολύ ακριβό...
Και δυστυχώς, δεν το πληρώσουν μόνο αυτοί που την αγνόησαν, αλλά κι αυτοί που φώναζαν την ΑΛΗΘΕΙΑ!

Πόπη Σουφλή

Γιάννης Βαρουφάκης: Το δεκανίκι των διεφθαρμένων και της κυβέρνησης, με τις μισές αντιγραφές.


20140322-003905.jpg

Ο κύριος Βαρουφακης συνεργάστηκε και στήριξε ότι πιο πρόστυχο εχει περάσει απο την Ελληνική πολιτική σκηνή και τα πέριξ. 

Απο συνέταιρος με τον Γιαννο Παπαντωνίου, μάρτυρας υπεράσπισης του «Ανδρικου» Παπανδρεου, «εκτιμητής» του καταδικασμενου απατεώνα Σόρος. 

Πιθανότατα επειδή όντως εχει τον λαμογιομαγνήτη, δεν έχουμε στοιχεία ότι αμείβεται για αυτές του τις δράσεις.

Αυτο όμως που ειναι πραγματικά εξοργιστικό, ειναι οι οικονομικές…


σοφιστείες που δολίως αφήνουν στο απυρόβλητο τη ναζιστικη συμμορία του ΔΝΤ. 


Δεν μπορεί κύριε Βαρουφάκη να εμπνέεσαι απο μελέτες του Ολυμπια αλλά να τις παρουσιάζεις πετσοκομμένες «ξεχνώντας» να αναφερθείς στο ΔΝΤ.

Να μιλάς για Βρυξέλλες, Φρανκφούρτη και Βερολίνο, αποκρύπτοντας τα 7 δις που πρέπει να πληρώσει το παπανδρεισταν στον διεφθαρμένο, εγκληματικό οργανισμό το 2014… Εκ των οποίων, το 1,52 δις, αναφέρεται σε ακουρευτα ομόλογα στα χέρια των κοράκων του ΔΝΤ, που έχοντας εσωτερική πληροφόρηση απέκτησαν στο Discount.


Κόρακες όπως ο γαμπρός Κλίντον και ο Σορος. 

Φίλοι του Παπανδρέου, του δικού σου φίλου. 

Κύριε Βαρουφάκη τι είστε; 
Αμισθος θαυμαστής του ΔΝΤ;

Μαρτίου 22, 2014Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 27 January 2015 | 4:15 pm


Ο πρέσβης της Κίνας στο Μέγαρο Μαξίμου! – Σημειολογική επίσκεψη πριν καν ανακοινωθεί το νέο κυβερνητικό σχήμα...και το μήνυμα, έφτασε στη .. Γερμανία...
Το ερώτημα είναι, αν το πήρε ο.... Αλέξης..

Πόπη Σουφλή
tsipras-maximou


Τα πλάνα των τηλεοράσεων που είναι σε ζωντανή σύνδεση με το Μέγαρο Μαξίμου έδειξαν ενα διπλωματικό αυτοκίνητα να εισέρχεται στον προαύλιο χώρο.

Τα «μάτια» των δημοσιογράφων της δημόσιας τηλεόρασης «έπιασαν» τον Κινέζο πρέσβη στην Αθήνα με τους επιτελείς του.

Ολοι περίμεναν με αγωνία να δουν ποιο πρόσωπο θα βγει από το αυτοκίνητο, καθώς πίστευαν πως
θα ήταν κάποιος που θα αναλάμβανε υπουργείο και τελικά είδαν τον Κινέζο πρέσβη, Τζόου Σιαολί, ο οποίος προφανώς είχε ραντεβού με τον νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα.

Το ραντεβού που δεν είχε ανακοινωθεί προκάλεσε απορία καθώς όλοι περιμένουν να δουν ποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και ποιες προσωπικότητες φτάνουν για να συναντήσουν τον Αλέξη Τσίπρα και να ενημερωθούν πως αναλαμβάνουν υπουργείο.

Σημειολογική επίσκεψη με τον Τσίπρα, πριν καν ανακοινωθεί το νέο κυβερνητικό σχήμα.Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 27 January 2015 | 4:04 pm


Καλώς τα δεχτήκαμε: Τρεις Τούρκοι από τον ΣΥΡΙΖΑ στην ελληνική Βουλή!


 Τούρκοι μέσα στην ελληνικό Κοινοβούλιο! Και μη χειρότερα…


ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ (1989): "Υπάρχει ορατός κίνδυνος νέων Εθνικών Περιπετειών και νέας μείωσης του εθνικού χώρου (Κύπρος, Αιγαίο, Θράκη, Μακεδονία)".

Κατάλαβες τώρα, πως θα αλωθεί η Πατρίδα ΜΟΥ, νεοελληνάκο ψηφοφόρε του ΣΥΡΙΖΑ;
Γιατί Πατρίδα σου, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ!

Γιατί ψηφίζοντας ΣΥΡΙΖΑ, ψήφισες ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ! 
ΨΗΦΙΣΕΣ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!

Φάε τώρα... ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ!


Πόπη Σουφλή

Καλώς τα δεχτήκαμε λοιπόν! Ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά τρεις βουλευτές τουρκικής καταγωγής εξελέγησαν με το ΣΥΡΙΖΑ στην ελληνική Βουλή! Περαστικά μας!

«Τρία μέλη της τουρκικής μειονότητας στη δυτική Θράκη έχουν εκλεγεί στο ελληνικό κοινοβούλιο με το αριστερό κόμμα ΣΥΡΙΖΑ, που σάρωσε στις εκλογές», αναφέρει σε χθεσινό δημοσίευμά της η τουρκική ιστοσελίδα Hürriyet Daily News.

Οι Mustafa Mustafa και Ayhan Karayusuf, Έλληνες τουρκικής καταγωγής, κατάφεραν να εισέλθουν στην ελληνική βουλή με το κόμμα της Αριστεράς, ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνει το δημοσίευμα, ενώ

ο τουρκικής καταγωγής υποψήφιος Hüsyein Zeybek, από τον νόμο Ξάνθης, κέρδισε επίσης μια έδρα στην ελληνική βουλή.

Το δημοσίευμα συνεχίζει: «Και οι τρεις βουλευτές είναι από το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο σχημάτισε κυβέρνηση με το κόμμα Ανεξάρτητοι Έλληνες, που αντίκειται στα μέτρα λιτότητας».

Τούρκοι μέσα στην ελληνικό Κοινοβούλιο! Και μη χειρότερα…

pentapostagma
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 27 January 2015 | 3:46 pm


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Το 40%-50% της Ελλάδος ανήκει στο Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο που δεν πληρώνει φόρους στην ΕΛΛΑΔΑ!....(βιντεο)Δείτε το αποκαλυπτικό βίντεο με την ομιλία του Γιώργου Αϋφαντή...


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 27 January 2015 | 3:36 pm


ΤΩΡΑ - Δήλωση ΣΟΚ από τον Βαρουφάκη στο BBC!


Από την πρώτη μέρα η κωλοτούμπα...και τι κωλοτούμπα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Πώς να σε πω τώρα, βρε νεοελληνάκο ραγιά, που πίστεψες και ψήφισες ΣΥΡΙΖΑ;

Ανεγκέφαλο; Κορόϊδο; ΜΑΖΟΧΑ που γουστάρεις μεγάλα ψέμματα, γιατί δεν έχεις την ικανότητα να δεις την πραγματικότητα;

Η ΠΑΤΡΙΔΑ, ΤΙ ΣΟΥ ΦΤΑΙΕΙ ΜΩΡΕ, ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΙΣ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΟΥ;

Θυμήσου το... ο ΣΥΡΙΖΑ, θα βάλει απλά το τελευταίο καρφί στο φέρετρο της ΕΛΛΑΔΑΣ και του "ελληνικού" λαού!
 
Πόπη Σουφλή

Υ.Γ. Μήπως πιστεύεις ακόμα αυτά που έλεγε ο Τσίπρας και η παρέα του, για Διεθνή Λογιστικό Έλεγχο του Χρέους;
Κ  Ο  Ρ  Ο  Ϊ  Δ  Ο  ! Ο υποψήφιος υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση Τσίπρα ανοίγει τα χαρτιά του στο BBC... "δεν επιμένουμε για το «κούρεμα», θέλουμε επιμήκυνση και σύνδεση πληρωμών με το ΑΕΠ! 

Είπαμε για το χρέος μια κουβέντα παραπάνω...θέλουμε συμβιβασμό"! 

Τα χαρτιά του για τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές για το χρέος άνοιξε ο καθηγητής Γιάννης Βαρουφάκης, βουλευτής πλέον με το ΣΥΡΙΖΑ στην Β’ Αθηνών (πρώτος σε σταυρούς) και επικρατέστερος για
να αναλάβει τη θέση του υπουργού Οικονομικών στην κυβέρνηση Τσίπρα. 

Για πρώτη φορά, ένα κορυφαίο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου του Αλέξη Τσίπρα ομολογεί, σε συνέντευξή του στο ΒΒC, ότι η απαίτηση ΣΥΡΙΖΑ για «κούρεμα» του μεγαλύτερου μέρους του χρέους ήταν μια υπερβολή, ενόψει της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές. 

Ο κ. Βαρουφάκης απέδωσε αυτή την υπερβολή του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ σε διαπραγματευτική σκοπιμότητα. Όπως είπε, πριν από μια διαπραγμάτευση κάθε πλευρά προβάλει το μάξιμουμ των απαιτήσεών της, για να επέλθει τελικά ένας συμβιβασμός στο μέσο της διαδρομής. 

Το ίδιο κάνουν, είπε, και οι δανειστές, όταν αρνούνται κάθε συζήτηση για το χρέος, ενώ είναι προφανές ότι αυτή η συζήτηση πρέπει να γίνει. 

Όταν ρωτήθηκε από τη δημοσιογράφο του BBC σε ποια βάση θα μπορούσε να επέλθει ένας συμβιβασμός, ο κ. Βαρουφάκης απάντησε ότι θα πρέπει να αλλάξει το πλάνο αποπληρωμής του χρέους, που δεν είναι ρεαλιστικό και να συνδεθεί η εξυπηρέτηση του χρέους με την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Στο πλαίσιο μιας συμφωνίας με τους δανειστές, ο κ. Βαρουφάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα δεσμευθεί για πραγματικές μεταρρυθμίσεις που θα βάλουν τέλος στη γραφειοκρατία, τη διαφθορά και την φορολογική ασυλία. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Βαρουφάκης αμφισβήτησε ευθέως ότι η οικονομία έχει μπει σε ανάπτυξη και υπάρχουν πλέον «αχτίδες ελπίδας», όπως είχε αναφέρει η δημοσιογράφος του BBC.

 Τόνισε ότι τα επίσημα στοιχεία δείχνουν αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,7%, αλλά σε ευρώ (σε τρέχουσες τιμές) το προϊόν της οικονομίας συνεχίζει να μειώνεται και η θετική τιμή που εμφανίζεται είναι αποτέλεσμα του αρνητικού πληθωρισμού. Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 27 January 2015 | 3:23 pm


Τι Λωζάννη, τι Κοζάνη... Τι ΣΥΡΙΖΑ... τι ΓΑΠ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ο .. προς υπουργοποίηση Βαρουφάκης, κολλητάρι του Αντρίκου...


 Μεγάλε Αλέξη Τσίπρα.. είσαι άξιος συνεχιστής του Παπανδρέου...

Τι κι αν δεν μπήκε στη Βουλή το κόμμα του ΓΑΠ; Έχει εκεί μέσα τον .. "δικό του άνθρωπο".

Οι χαχόλοι, θ' αργήσουν να το αντιληφθούν... μέχρι τότε... παίξ' τους ελεύθερα... 

Φτάνει να μην ξυπνήσουν.... γιατί τότε.... θα τα πληρώσεις εσύ όλα τα σπασμένα...


Πόπη Σουφλή

Υ.Γ. Καλά... ο Πάνος Καμμένος, πως το κατάπιε αυτό;;;;;;;;;;
Πανούλη, θα έχεις την τύχη του Καρατζαφύρερ... να το θυμάσαι...


Ουάου! Ο σωτήρας κύριος Βαρουφάκης ήταν και σε «περίεργη» ΜΚΟ του Ανδρίκου Παπανδρέου, εκτός από αυτή του Γιάννου Παπαντωνίου.

access2democracy andricos papandreou 

…και αναρωτιόμασταν πως είναι δυνατόν ο κύριος Βαρουφάκης να εμφανιστεί ως μάρτυρας υπερ του Ανδρίκου Παπανδρέου στο βατερλώ της δίκης κατά Καμμένου. 

 Ε, σύμφωνα με αυτά που αποκαλύπτει σήμερα το Newsbomb, οι άνθρωποι είχαν πολύ στενές σχέσεις, αφού η περιβόητη «εξαφανισμένη» ΜΚΟ του Ανδρίκου Παπανδρέου «Access 2 Democracy» διέθετε στις τάξεις της και τον κύριο Βαρουφάκη!

Γράφει συγκεκριμένα: 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που είχε αναρτήσει τότε η «a2d», στο Διοικητικό Συμβούλιο συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Αντρίκος Παπανδρέου και ο καθηγητής Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης (που στη συνέχεια έγινε ένας από τους πιο… σκληρούς πολέμιους της πολιτικής του ΓΑΠ με τα μνημόνια), ενώ τις δημόσιες σχέσεις σε αυτή την οργάνωση είχε αναλάβει η κ. Μαριάνθη Αλεξίου, σύντροφος τότε του Αντρίκου. 

Ως έδρα της ΜΚΟ αυτής εμφανιζόταν η οδός Πειραιώς 87 στον Κεραμεικό, δηλαδή το κτήριο του Ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου. 

Σήμερα η ΜΚΟ «a2d» του Γιώργου έχει εξαφανιστεί από προσώπου γης.

«Ριχτάδικο» ΜΚΟ ο κύριος Ανδρίκος Παπανδρέου; 

Νομίζαμε πως μόνο στην Ελβετική του εταιρεία τα έκανε αυτά. Και όμως.

Ποιά είναι λοιπόν αυτή η A2D που φιλοξενούσε και τον κύριο Βαρουφάκη;

Μα αυτή: Οι ΜΚΟ της οικογένειας Παπανδρέου, δεν έχουν σχέση με τα μαύρα δολάρια για το σχέδιο Ανάν.

 Φεβρουαρίου 12, 2014

Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 27 January 2015 | 3:03 pm


Ανατροπή: Η Ζ.Κωνσταντοπούλου πρόεδρος της Βουλής – Στο Ν.Βούτση το ΥΠΕΣ;
zoi-zonstantopoyloy-630x400


Η Ζωή Κωνσταντοπούλου Πρόεδρος Βουλής. 
Μεγάλη ανατροπή της τελευταίας στιγμής για την
υπό διαμόρφωση νέα κυβερνηση ΣΥΡΙΖΑ. 
Ο Ν.Βούτσης υπουργός Εσωτερικών.Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 27 January 2015 | 3:02 pm


Βαρουφάκης: Ορκίζομαι σήμερα υπουργός οικονομικών


Η κλίκα του Γιώργου Παπανδρέου, συνεχίζει το έργο της...
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ, ΕΛΛΑΔΑ!
Όταν ξυπνήσουν οι νεοέλληνες, θα είναι πια αργά...

Πόπη Σουφλή

varoufakis
 
 
Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Ιρλανδίας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αποκάλυψε ότι θα αναλάβει το πόστο του υπουργού Οικονομικών
 
Θα ορκιστώ σήμερα υπουργός Οικονομικών δήλωσε σήμερα ο Γιάννης Βαρουφάκης σε ραδιόφωνο της Ιρλανδίας, όπως έγραψε ο ιστότοπος Euro2day επικαλούμενος το πρακτορείο Reuters.

Ο Γιάννης Βαρουφάκης υπογράμμισε: «Θα συμβεί σήμερα. Ως ο επόμενος υπουργός οικονομικών μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι δεν πρόκειται να αναζητήσω στο Eurogroup μια λύση που θα είναι επωφελής για την Ελλάδα και κακή για την Ιρλανδία, ή τη Γερμανία, τη Σλοβακία».

O ίδιος φαίνεται πως
επιβεβαίωσε την είδηση αυτή στους αναγνώστες του Blog του.

«Μου είπαν πως έφτασε η ώρα να διακόψω (το blogging) ή απλά να σκάσω. Σκοπεύω να αψηφήσω τις συμβουλές τους. 
Το να συνεχίσω το blogging εδώ θα θεωρούνταν κανονικά ανεύθυνο για έναν υπουργό Οικονομικών να αναλώνεται σε τέτοιου είδους επικοινωνία. 

Φυσικά οι αναρτήσεις θα γίνουν όλο και πιο σπάνιες και σύντομες. Ελπίζω όμως να σας αποζημιώσω με πιο… ζουμερές απόψεις, παρατηρήσεις και ιδέες.

 Για να αναβιώσει η ελπίδα αυτή θα πρέπει όλοι να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε τους τρόπους του ζωφερού παρελθόντος. 

Το να διατηρήσουμε μια ανοιχτή γραμμή με τον έξω κόσμο μπορεί να αποτελεί ένα μικρό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. 
Οπότε συνεχίστε να παρακολουθείτε το blog», έγραψε.Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 27 January 2015 | 2:04 pm


Θρήνος στην ΠΑ – Ποιοι ήταν οι δύο άτυχοι χειριστές της μοιραίας πτήσης του F-16 στην ΙσπανίαΜΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ 17 ΩΡΩΝ Η ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΑ

F16-Spain

Νεκροί είναι οι δύο χειριστές του μοιραίου F-16 Block 50 που συνετρίβη στην Ισπανία, όπως επισήμως επιβεβαιώνει ανακοίνωση του ΓΕΑ η οποία εκδόθηκε πρίν απο λίγη ώρα. Πρόκειται για δύο έμπειρους πιλότους, τον σμηναγό Παναγιώτη Λάσκαρη και τον επίσης σμηναγό Αθανάσιο Ζάγκα. Και οι δύο έγγαμοι με παιδιά.

Η είδηση έχει προκαλέσει από χθές το απόγευμα θρήνο στην Πολεμική Αεροπορία, τις Ένοπλες Δυνάμεις και ολόκληρη τη χώρα, καθώς ήταν εξαιρετικά απίθανο να
έχουν διασωθεί από την τραγωδία στην αεροπορική βάση του Αλμπαθέτε, στην οποία έχασαν τη ζωή του συνολικά 10 άνθρωποι (οι περισσότεροι Γάλλοι πιλότοι) και τραυματίστηκαν 21.

Εκείνο που απέμενε ήταν, η επίσημη ανακοίνωση του θανάτου τους που ήρθε δυστυχώς πρίν απο λίγη ώρα και με καθυστέρηση 17 ωρών απο την ώρα του τραγικού συμβάντος.

Η ανακοίνωση που εκδόθηκε από το ΓΕΑ αναφέρει:

«Τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015 και ώρα Ελλάδας 16:16, διθέσιο αεροσκάφος F-16D Block 50 της 111ΠΜ/341Μ, το οποίο συμμετείχε στην 1η Εκπαιδευτική Σειρά Αέρος για το 2015 του Tactical Leadership Programme (TLP), στην Αεροπορική Βάση Los Llanos, στο Albacete της Ισπανίας, συνετρίβη κατά τη διάρκεια της απογείωσης με συνέπεια το θανάσιμο τραυματισμό των δύο (2) Ιπταμένων.

Στο δυστύχημα έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, ο Σμηναγός (Ι) Παναγιώτης Λάσκαρης, 35 ετών, έγγαμος με ένα γιο, με σύνολο ωρών πτήσεως 1.459 εκ των οποίων οι 872 ώρες σε αεροσκάφη F-16 και ο Σμηναγός (Ι) Αθανάσιος Ζάγκας, 31 ετών, έγγαμος με ένα γιο και μία κόρη, με σύνολο ωρών πτήσεως 1.128 εκ των οποίων οι 524 ώρες σε αεροσκάφη F-16.

Στην Αεροπορική Βάση Los Llanos, βρίσκεται ομάδα εμπειρογνωμόνων με επικεφαλής τον Αρχηγό της Τακτικής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Βαΐτση.

Λόγω ύπαρξης τοξικών – σύνθετων υλικών, η περιοχή του ατυχήματος έχει αποκλειστεί από τις ισπανικές Αρχές και εξειδικευμένο κλιμάκιο της Πολεμικής Αεροπορίας μετέβη με αεροσκάφος C-130, προκειμένου να συνδράμει στην πρόσβαση των επίγειων δυνάμεων στην εν λόγω περιοχή.

Το αεροσκάφος που κατέπεσε ήταν το υπ’ αριθμ. 93-1084, το οποίο αφίχθη στην Ελλάδα τον Νοέμβριο του 1997 και είχε συμπληρώσει περίπου 4.056 ώρες πτήσεως».

Στην αεροπορική βάση του Αλμαπθέτε έχει σπεύσει από χθές ομάδα εμπειρογνωμόνων της Πολεμικής Αεροπορίας προκειμένου να διερευνύσει τις συνθήκες και τα αίτια της τραγωδίας.

 Προς το παρόν πάντως είναι αδύνατη η πρόσβαση τους στο σημείο της συντριβής. 

Mε εντολή του απερχόμενου ΥΕΘΑ Ν.Δένδια και κατόπιν εισηγήσεως του Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγού Μ.Κωσταράκου κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις ΕΔ.


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 27 January 2015 | 1:57 pm


Ποια θα είναι η σύνθεση της νέας κυβέρνησης - Αναλυτικά τα νέα υπουργεία

Η Α.ΜΕΡΚEΛ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΥΟ ΗΜΕΡΕΣ! 
 
Mήνυμα φιλίας προς τη Ρωσία φέρεται να στέλνει προς την Ρωσία με τη σύνθεση της νέας ελληνικής κυβέρνησης ο νέος πρωθυπουργός Α.Τσίπρας, αφού ο νέος ΥΠΕΘΑ Π.Καμμένος αλλά και ο νέος ΥΠΕΞ Ν.Κοτζιάς έχουν σαφώς μια πολύ φιλικότερη στάση ως προς την Μόσχα.
 
Να πούμε ότι ο Ν.Κοτζιάς ως καθηγητής της Παντείου έχει δημιουργήσει μεταπτυχιακό πρόγραμμα για τα BRICS, κάτι που φανερώνει την γεωστρατηγική του τάση.
 
Όσο για τον Πάνο Καμμένο το "άνοιγμα" και η γεωστρατηγική στροφή προς την Μόσχα είναι στο προεκλογικό του πρόγραμμα. 
 
Εκτάκτως έρχεται στην χώρα ο Ντάινσεμπλουμ και αυτό από μόνο του λέει πολλά. 
 
Και μια είδηση της τελευταίας στιγμής: Τα συγχαρητήριά της απέστειλε η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ μετά από δύο ημέρες στον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας πως αναλαμβάνει την πρωθυπουργία σε «δύσκολη χρονική στιγμή».
Η καγκελάριος εκφράζει την ελπίδα της πως η συνεργασία με τον Αλέξη Τσίπρα θα «εμβαθύνει την στενή φιλία των δύο λαών» και κλείνει ευχόμενη «δύναμη και καλή επιτυχία».
Από το μηνυμά της γίνεται κατανοητό ότι έχουν αλλάξει πολλά ως προς τη γερμανική στάση και διακρίνεται μια πολύ πιο "μαζεμένη" γλώσσα.
Iδού η σύνθεση της νέας κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
 
Κυβερνητικός εκπρόσωπος αναλαμβάνει ο υποψήφιος δήμαρχος της Αθήνας Γαβριήλ Σακελαρίδης.
 
Το όνομα του Γιάννη Δραγασάκη ακούγεται όλο και πιο έντονα για τη θέση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης.
 
Εσχάτως, το βάρος των Οικονομικών θα επωμιστεί ο οικονομολόγος Γιάννης Βαρουφάκης.
 
 Μάλιστα ο ίδιος το επιβεβαίωσε σε σημερινή ανάρτησή του με τον τίτλο «Ο υπουργός Οικονομικών μειώνει το blogging αλλά δεν το σταματά» γράφει -στα αγγλικά- ο καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας. «Μου είπαν πως ήρθε η ώρα να διακόψω (το blogging) ή απλά να σκάσω. 
 
Σκοπεύω να αψηφήσω τις συμβουλές τους. Το να συνεχίσω το blogging εδώ θα θεωρούνταν κανονικά ανεύθυνο για έναν υπουργό Οικονομικών να αναλώνεται σε τέτοιου είδους επικοινωνία. Φυσικά οι αναρτήσεις θα γίνουν όλο και πιο σπάνιες και μικρές. Ελπίζω όμως να σας αποζημιώσω με πιο… ζουμερές απόψεις, παρατηρήσεις και ιδέες.
 
Ο Γιώργος Σταθάκης αναμένεται να αναλάβει το υπερυπουργείο Ανάπτυξης, στο οποίο θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα.
 
Η φημολογία θέλει τον Γιάννη Πανούση να αναλαμβάνει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ, μάλιστα, σκέφτεται σοβαρά την πρόταση της Κουμουνδούρου, ωστόσο έχει κάποιους ενδοιασμούς σχετικά με τις αρμοδιότητές του.
 
Σε ό,τι αφορά τον εξ απορρήτων σύμβουλο του πρωθυπουργού, τον Νίκο Παππά, αναμένεται να ορκιστεί υπουργός Επικρατείας με αυξημένες αρμοδιότητες.
 
Για τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών για ευρωπαικές υποθέσεις προορίζεται ο βουλευτής της Β' Αθήνας και πρώην ευρωβουλευτής Νίκος Χουντής, ενώ ερωτηματικό παραμένει ποιος τελικά θα αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εξωτερικών και ποια θα είναι τα καθήκοντα τόσο της Νάντιας Βαλαβάνη όσο και του Νίκου Κοτζιά.
 
Ο πρόεδρος της Αρχής για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος, Παναγιώτης Νικολούδης, θα αναλάβει, σύμφωνα με πληροφορίες, υπουργός Δικαιοσύνης.
 
Οι αρχικές πληροφορίες ήθελαν το υπουργείο Δικαιοσύνης να αναλαμβάνει η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία, μετά την επιλογή Νικολούδη φαίνεται ότι μετακινείται στο υπουργείο Εσωτερικών, για το οποίο αρχικά προοριζόταν ο Παναγιώτης Σκουρλέτης ο οποίος φαίνεται ότι καταλήγει στο υπουργείο Εργασίας.
 
Ακόμη, δεν αποκλείεται η αξιοποίηση του Κωνσταντίνου Τσουκαλά ή του Αριστείδη Μπαλτά στο υπουργείο Πολιτισμού. Για το υπουργείο Υγείας ισχυρή υποψηφιότητα θέτει ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.
 
Τέλος στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου θα είναι ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης και ο Νίκος Βούτσης στη θέση του Προέδρου της Βουλής.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας έχει αποφασίσει να δώσει τους Οικολόγους Πράσινους και στον Γιάννη Τσιρώνη το υφυπουργείο Περιβάλλοντος.
 
Ο Θοδωρής Δρίτσας αναμένεται να τοποθετηθεί σε θέση υφυπουργού ή αναπληρωτή στο υπουργείο Ναυτιλίας.
 
Παράλληλα αναμένεται να αξιοποιηθεί στο Παιδέιας και ο Τάσος Κουράκης.
 
Τέσσερα στελέχη των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση
 
Η είδηση βγήκε και μετά την πρωινή συνεδρίαση της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, υπό τον Πάνο Καμμένο ο οποίος φέρεται να δήλωσε πως αναλαμβάνει ο ίδιος το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, και βάζει στην κυβέρνηση επίσης τους Τέρενς Κουίκ, Ελενα Κουντουρά και Νίκο Νικολόπουλο, ενώ ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ αναλαμβάνει το υπουργείο Αμυνας.
 
Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας ο Κώστας Ήσυχος ,υπεύθυνος του τομέα Άμυνας και Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας αναλαμβάνει ο Νίκος Τόσκας υποστράτηγος ε.α
Θα τοποθετηθεί και νέος γενικός γραμματέας στην θέση του Αντώνη Οικονόμου.
Η νέα ηγεσία αναλαμβάνει σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο. Το πόσο καλά θα συνεργαστεί αυτό το σχήμα έχει πολύ μεγάλη σημασία.
 
Η παρουσία της Αριστερής Πλατφόρμας στο υπουργικό συμβούλιο
 
Στο κυβερνητικό σχήμα θα είναι έντονη η παρουσία της Αριστερής Πλατφόρμας, καθώς ο Παναγιώτης Λαφαζάνης οδεύει προς το υπερυπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ενώ πολλοί μιλούν με βεβαιότητα και για την υπουργοποίηση του Δημήτρη Στρατούλη. Επιπλέον, το πρόσωπο-έκπληξη του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, η πανεπιστημιακός από τις ΗΠΑ Ράνια Αντωνοπούλου, αναλαμβάνει μάλλον θέση υφυπουργού στο υπουργείο Εργασίας.
 
Τα προεδρικά διατάγματα ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ για την αναδιάρθρωση της δομής του υπουργικού συμβουλίου καθώς πρόθεσή του είναι να συμπτύξει τα 19 υπουργεία που υπάρχουν σήμερα σε 10.
 
Ο νεορκισθείς πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συρρικνώνει τα 19 υπουργεία της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας σε 10.
 
Από τα 10 αυτά  υπουργεία, τα  τέσσερα είναι υπερυπουργεία τα οποία προέρχονται από την συνένωση με άλλα, ενώ παράλληλα δύο άλλα υπουργεία μετονομάζονται.
 
Ο λόγος της δημιουργίας των υπερυπουργείων θα είναι η αποφυγή των συναρμοδιοτήτων, και να υπάρχει ένας κεντρικός σχεδιασμός.
 
Ειδικότερα, συνιστάται:
 
·Υπερυπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης στο οποίο υπάγονται οι υπηρεσίες και οι αρμοδιότητες των  υπουργείων: 1) Εσωτερικών, 2) Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, 3) Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και 4) Μακεδονίας Θράκης.
 
·Υπερυπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού στο οποίο υπάγονται οι υπηρεσίες και οι αρμοδιότητες των  υπουργείων: 1) Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, 2) Ναυτιλίας και Αιγαίου, 3) Τουρισμού και 4) Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
 
·Υπερυπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο οποίο υπάγονται οι υπηρεσίες και οι αρμοδιότητες των  υπουργείων: 1) Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, 2) Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και 3) οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.
 
·Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων στο οποίο υπάγονται οι αρμοδιότητες και οι υπηρεσίες των  υπουργείων: 1) Πολιτισμού και Αθλητισμού και 2) Παιδείας και Θρησκευμάτων.
 
Παράλληλα, το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας μετονομάζεται σε υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και το υπουργείο Υγείας μετονομάζεται σε υπουργείο Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
 
Ακόμη, η Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων μεταφέρεται ως σύνολο υπηρεσιών με τις αρμοδιότητες, τα όργανα, τις θέσεις και το προσωπικό  από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στο υπουργείο Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
 
Πλέον των νέων υπερυπουργείων στο νέο κυβερνητικό σχήμα θα υπάρχουν  τα υπουργεία: 1) Εξωτερικών,  2) Εθνικής Άμυνας, 3) Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, 4) Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, 5) Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και 6) Επικρατείας.
 
Πάντως, όλες οι  αρμοδιότητες, οι θέσεις και  το προσωπικό των υπουργείων που συγχωνεύονται μεταφέρονται χωρίς μεταβολές στα νέα υπουργεία που συνιστώνται.
 Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 27 January 2015 | 1:49 pm


Το πιο επικίνδυνο μονοπάτι είναι η αναζήτηση της ευχαρίστησης στα πνευματικά παζάρια Άνθρωποι χαμένοι, που διαλύουν τη ζωή τους και τη ζωή όσων βρίσκονται γύρω τους...για να αναζητήσουν στην ουσία.. ΤΟ ΜΗΔΕΝ!

Πόπη Σουφλή

 

Οι άνθρωποι νομίζουν ότι η πνευματικότητα είναι να τρέχουν πίσω από κάθε λεγόμενους δασκάλους ή λεγόμενα εσωτεριστικά βιβλία και πίσω από λεγόμενα κανάλια και μέντιουμ. 

Αλλά η πραγματική πνευματικότητα δεν χτίζεται με τη συσσώρευση γνώσεων, απόψεων, πληροφοριών, αλλά από τη μεταμόρφωση της ζωής.

Και η μεταμόρφωση της ζωής δεν μπορεί να γίνει πριν κάποιος αρχίσει να χάνει το προσωπικό συμφέρον του και να αρχίσει να εξυπηρετεί έναν μεγάλο ανθρώπινο σκοπό.

Προς το παρόν έχουμε εκατομμύρια περιπλανώμενους που πηγαίνουν από τον ένα δάσκαλο στο άλλο, από το ένα βιβλίο στο άλλο, προσπαθώντας να βρουν τροφή για το προσωπικό τους συμφέρον. 

Το πιο επικίνδυνο μονοπάτι είναι η
αναζήτηση της ευχαρίστησης στα πνευματικά παζάρια.

Υπάρχουν πολλές λεγόμενες «εσωτερικές» ή «απόκρυφες» βιβλιογραφίες στην αγορά που προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποτρέψουν τους ανθρώπους από το να αφιερώσουν τον εαυτό τους σε έναν αξιέπαινο σκοπό. Κάθε βιβλίο, δάσκαλος και σχολή γι' αυτούς είναι σαν ένα μανεκέν μόδας, συνεχώς παρουσιάζοντας στο κοινό μια "νέα" μόδα.


Το κοινό απολαμβάνει τις μόδες και τα κορίτσια, αλλά αυτές οι μόδες δεν δημιουργούν μέσα τους δέσμευση κι αφοσίωση σε ένα ιδανικό, και οι ερευνητές μοιάζουν με αγοραστές που χαζεύουν τις βιτρίνες, επειδή δεν έχουν κανένα πραγματικό ενδιαφέρον να θυσιαστούν για πραγματικούς σκοπούς. 

Τελικά, το ενδιαφέρον τους για την πνευματική εργασία χάνεται ή παραλύει, και μια στιγμή έρχεται που μισούν ακόμη και οποιαδήποτε πνευματική συζήτηση. Το ενδιαφέρον τους εξατμίζεται εντελώς. Αυτοί οι άνθρωποι τελειώνουν τη ζωή τους στην απελπισία και την κατάθλιψη.


-Τορκόμ Σαραϊνταριάν
Virtues & Values vol.1


 elenastralΠηγή

Δημοσιεύθηκε στις 27 January 2015 | 1:41 pm


λίγες σταγόνες "νοιάξιμο".... (βιντεο)

 Αρκούν λίγες σταγόνες... λίγες σταγόνας απ' ένα φίλτρο μαγικό, για να αλλάξουν τη ζωή μας, για να γίνει αληθινή...

Λίγες σταγόνες που θα στάξουν στην ψυχή κι ανοίγει η πόρτα του παραδείσου... αυτή που σε κάνει να νοιώθεις ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

Είναι οι λέξεις... είναι οι πράξεις... είν' η αγκαλιά... ένα βλέμμα.. η συμπόνοια... η αποδοχή.... μια καλημέρα... μια καληνύχτα... ένα χαμόγελο... μια σκέψη...η προσφορά..

Είναι να θες τον άλλον να είναι καλά... να μην νοιώθει μόνος...
Είναι να μην αφήνεις χώρο στην ψυχή σου για το κακό... για τον φθόνο... για το "εγώ"... για την ιδιοτέλεια...

Λίγες σταγόνες "νοιάξιμο", χρειάζονται βρε αδελφέ, για να γίνει η ζωή μας ανθρώπινη... για ν' αποκτήσει υπόσταση...

Γιατί κι αυτό το χάσαμε.... ας το ξανακερδίσουμε... στο χέρι μας είναι..


Καλημέρα

Πόπη

Δημοσιεύθηκε στις 27 January 2015 | 1:35 pm


είναι μαγική... (βιντεο)
Σ΄ενώνει με τον εαυτό σου... με το παιδί που ήσουν καποτε... τότε που  ήσουν ο ανώτερος εαυτός σου... τότε που ακόμα κι αν δεν μπορούσες να το εξηγήσεις, ήσουν ολόκληρος μια ψυχή..

Τα χρόνια περνούσαν κι εσύ απομακρυνόσουν από την ψυχή σου... από το παιδί....

Γεμισες φόβους... πληγές... κλειστηκες σ' ένα καβούκι και πήρες στάση άμυνας... έτοιμος για πόλεμο με όλους...

Κι έχασες πολλά... κι άδειασες από συναίσθημα... και στη θέση του έβαλες τη δυστυχία... κι έμεινες μόνος, παρέα μ' ένα απέραντο κενό...

Ξέχασες πως ο πλούτος σου, είναι ο συναισθηματικός σου κόσμος... πως είναι η ίδια σου η υπόσταση...

Σου έχω κάτι μαγικό... αρκεί ν' ανοίξεις την ψυχή σου... αρκεί να βγεις απ' το καβούκι σου... αρκεί να διώξεις τους φόβους σου και στη θέση τους να βάλεις.... την  αγάπη.

Μην την φοβάσαι... είναι τόσο όμορφη... σημαίνει τόσα πολλά... είναι δύναμη... είναι ευτυχία... είναι χαρά... είναι πληρότητα... είναι... είναι ΤΟ νόημα στη ζωή...

Άκου... ο φόβος υψώνει γύρω σου φράχτες όρια... τοίχους..
Η αγάπη, φτιάχνει γέφυρες... ενώνει... είναι μαγική...


Καληνύχτα

Πόπη
Δημοσιεύθηκε στις 27 January 2015 | 5:10 am


Η μέρα μετά το αύριο και τα μηνύματα των εθνικών εκλογών.


30 χρόνια περίμενα αυτή τη στιγμή. Να πέσει έστω το κεφάλι του σάπιου ελληνικού συστήματος εξουσίας. 
 
Δεν μου έφερε φυσικά αυτή η πολυπόθητη στιγμή κάποια τρελή χαρά γιατί οι παγκόσμιες συνθήκες είναι δραματικές και συνεπέστατα επιδεινούμενες. 
 
«Η αλλαγή κεφαλής» δεν ήταν φυσικά κάποια ταινία καταστροφής: δεν ξύπνησε ο Γκοτζίλα, δεν έσκασε ξανά η Φουκοσίμα, δε βούλιαξε η Σαντορίνη. Δεν ήρθαν οι βάρβαροι. Ψιλοφύγαν.
Τώρα ξεκινά το σκληρό ματσάκι με τη Γερμανία. Σε προηγούμενες αναμετρήσεις μας γαμούσαν, αλλά ήταν νίκες Πύρρειες. 
 
Η Γερμανική ηγεμονία, παραδοσιακά η χειρότερη για την Ευρώπη, ότι μορφή και να χει αυτή, οδηγεί τη μισή ήπειρο σε φτώχια και εξαθλίωση, ενώ συνέβαλε στο να ξαναέρθει εμφύλιος στην Ευρώπη και σε καταστροφική ρήξη με τη Ρωσία με επιπτώσεις τόσο μεγάλες που μακροπρόθεσμα δεν είναι δυνατόν να εκτιμηθούν. 
 
Η Ευρώπη έχει το πολύ δύο χρόνια να συμφιλιωθεί με τη Ρωσία, προτού αυτή, εξαναγκασμένη ήδη να αλλάξει τους διαχρονικούς της γεωπολιτικούς στόχους, δομήσει τα συμφέροντα της με την Ασία.
 
Για σκεφτείτε το λίγο: από κάτω μια χαοτική πλέον Μέση Ανατολή, στην άλλη άκρη του ατλαντικού η υπονομευτική Αμερική να φαντάζει – με το αζημίωτο φυσικά- ως ο γεωστρατηγικός εγγυητής της ευρωπαϊκής ακεραιότητας όταν στην πραγματικότητα είναι το ακριβώς αντίθετο, και από την άλλη πλευρά η Ρωσοκινέζικη συμμαχία με την πιθανότητα να έχει αυτή διευρυνθεί κι από άλλες χώρες των Brics και όχι μόνο.
 
Ναι, τότε θα μιλάμε για μια Ευρώπη περικυκλωμένη, με ούτως ή άλλως ανεπούλωτες εσωτερικές τάσεις διάσπασης. 
 
Αλλά ας γυρίσουμε στα «δικά μας» προσποιούμενοι ως κάποιος Μέσος Έλληνας ότι η Ελλάδα βρίσκεται ενθυλακωμένη σε κάποιο παράλληλο σύμπαν όπου οι παγκόσμιες εξελίξεις δεν την επηρεάζουν, όταν στην πραγματικότητα και διαχρονικά η Ελλάδα είναι από τις πιο ευεπηρέαστες χώρες στις διεθνείς εξελίξεις. 
 
Οι ψηφοφόροι, με φοβερή χρονική καθυστέρηση ανυπολογίστου κόστους για τους περισσότερους από εμάς, αποφάσισαν επιτέλους να ξεφορτωθούν την ηγεσία του πολιτικού σκέλους του συστήματος εξουσίας δίνοντας μας τη δυνατότητα  να αγωνιστούμε απέναντι στους καταστροφείς μας εντός και εκτός των τειχών.
 
Παρά ταύτα παράμετροι του εκλογικού αποτελέσματος δείχνουν την αλγεινή νοητική κατάσταση κομματιού του ελληνικού στρώματος και το πόσο εύκολα μπορεί αυτό να άγεται και να φέρεται από τους χειραγωγούς: Ας ξεκινήσουμε δικαιολογώντας κάπως το απαράδεκτα υψηλό ποσοστό αποχής καθώς η κυβέρνηση Σαμαρά απέκλεισε σκοπίμως τους νεομετανάστες και τους 18χρονους.
 
Τα απαράδεκτα όμως υψηλά ποσοστά της τηλεοπτικής βιτρίνας του Μπόμπολα που λέγεται «Το Ποτάμι», παρότι κάτω των μαγειρεμένων προβλέψεων των καναλαρχών, δείχνουν πως κομμάτι του ελληνικού πληθυσμού δεν το χει μάθει καθόλου καλά το μάθημα του και πως όταν κλείνουν μαγαζιά των νταβατζήδων, αυτοί σπεύδουν να στηρίξουν καινούρια παραμάγαζά τους. 
 
Το 1,8% του γραφικού Βασίλη Λεβέντη που νεκραναστήθηκε για μερικές μόλις μέρες με ένα διαδικτυακό σποτάκι του Μητσικώστα και ένα prime time στου Μπογδάνου, μπορεί να μοιάζει με τιμητική ψήφος σε έναν πολέμιο της σαπίλας, στην ουσία είναι όμως ένας άσχημος δείκτης της δύναμης των μήντια και της επιπολαιότητας των ψηφοφόρων. Κανένα άλλοθι δεν υπάρχει για το 1,8% του Απόστολου Γκ-λέτσου, ο οποίος εδώ και καιρό δίνει πολιτικές παραστάσεις της δικής του εκδοχής χρυσαυγιτισμού, σπιλώνοντας το ΣΥΡΙΖΑ και στηρίζοντας έμμεσα τους μνημονιακούς δοσίλογους. 
 
Όσο για το ίδιο το συνονθύλευμα επικίνδυνων ιδεολογιών και πρακτικών που ονομάζεται Χρυσή Αυγή, τρίτο κόμμα στη Βουλή πλέον παρότι έλαβε μηδενική χρηματοδότηση και η ηγεσία του βρίσκεται στη φυλακή, το υψηλό ποσοστό του απέδειξε έμπρακτα το πόσο αναποτελεσματικό είναι να αντιμετωπίζεις τη δολιότητα με δόλο, κάτι που είχαμε προβλέψει από την αρχή των τραγικών εξελίξεων που οδήγησαν την ΧΑ σε άνοδο. 
 
Όσο άσχημα κι αν είναι τα νέα για την ανάδειξη της ΧΑ σε τρίτη πολιτική δύναμη παρά τις αντίξοες για τα στελέχη της συνθήκες, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ΧΑ είναι και μαντατοφόρος κακών ειδήσεων για τη δογματική γερμανική ηγεσία και όχι μόνο: Αν θέλετε να διατηρηθεί κάτι από αυτήν την εμπορική ψευτοδημοκρατία σας, θα πρέπει να δώσετε περισσότερη δημοκρατία στους λαούς, ειδάλλως η Ευρώπη θα πνιγεί σε βαθύτατους εθνικισμούς: Κι αυτό το μήνυμα, το δίνουν όλο και ηχηρότερα όλοι και περισσότεροι λαοί στην Ευρώπη. 
 
Απακαρδιωτικό ήταν και το υψηλό ποσοστό του υποτιθέμενα λαϊκού κόμματος που ονομάζεται ΚΚΕ, το οποίο επιβραβεύτηκε για την απάθεια του στα χρόνια του μνημονίου. 
 
Όσοι ρομαντικοί επιδίωξαν ρομαντζάδα με την παλιά τους αγάπη το ΚΚΕ και νόμιζαν ότι θα μετέπειθαν τους σκληροπυρηνικούς ψηφοφόρους του να κάνουν κάτι χρήσιμο μετά από δεκαετίες αφλογιστίας και συμβολικών εκδηλώσεων, έφαγαν ηχηρό χαστούκι: δεν παίζατε εσείς με το ΚΚΕ. Το ΚΚΕ έπαιξε μαζί σας. Δεν είναι παίξε γέλασε το ΚΚΕ. Είναι σκληροπυρηνικοί και δογματικοί μέχρι το κόκκαλο και δεν δίνουν δεκάρα για τους αιρετικούς και τους άπιστους.
 
Το εκλογικό αποτέλεσμα διέλυσε και τις αυταπάτες του μικρού, πολύ μικρού αδερφού του ΚΚΕ. 
 
Παρά το συγκριτικό πλεονέκτημα του ότι είναι αντισταλινικό και παρά τους αστέρες που τον υποστηρίζουν ανοιχτά, το Δελαστίκ, το Χατζηστεφάνου, τον Πιτσιρίκο κι άλλους αναγνωρίσιμους με πολύ καλή έξωθεν μαρτυρία και όχι ασήμαντη επιρροή στην κοινή γνώμη, το 0,6 του Ανταρσύα-Μαρς δεν επιτρέπει λάθος αναγνώσεις. 
 
Οι ψηφοφόροι επέλεξαν τον ρεφορμιστή ΣΥΡΙΖΑ και την Μήτρα του ΚΚΕ. Γιατί μπορεί ο Ανταρσύα-Μαρς να μιλάει με τον λαό, αλλά λίγο τον αφουγκράζεται, μονωμένος ως είναι στα δικά του στεγανά και προσηλωμένος στη δική του ατζέντα. 
 
Ας σταθούμε στα στάση των μήντια τώρα. Η Όλγα Τρέμη το ΣΥΡΙΖΑ δεν τρέμει. 
 
Πράγματι, το MEGA και τα υπόλοιπα μνημεία της ιδιωτικής αλαζονείας συμπεριφερόταν χθες στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σαν να ήμασταν στο 2012 και να μην ξημέρωνε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ενώ στα στελέχη των ΑΝΕΛ επιφύλαξαν ως συνήθως κακοποίηση. 
 
The show must go on και οι δήθεν δημοσιογράφοι των συστημικών καναλιών (μόνο τέτοια υπάρχουν δυστυχώς) έχουν μπει για τα καλά στο πετσί του ρόλου τους.
 
 Η Τρέμη έκοβε τον Παπαδημούλη κάθε φορά που έλεγε απαγορευμένες λέξεις όπως κανάλια- ολιγάρχες και άλλα τέτοια που προσβάλουν την ολιγαρχία των καναλιών ενώ σχεδόν όλα τα κανάλια υποδείκνυαν στο ΣΥΡΙΖΑ τη συνεργασία με το Ποτάμι, συνεχίζοντας ανάμεσα σε άλλες και τη στρατηγική της αφομοίωσης του ΣΥΡΙΖΑ από το σύστημα που ξεκίνησαν από το 2012. 
 
Ένας ακόμη από τους πολλούς καλούς λόγους η κυβέρνηση να τιμήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις περί διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, με άλλα λόγια για εντιμότητα και ευνομία.
 
Πολλοί εφημεριδάρχες από την άλλη ολοκλήρωσαν την κωλοτούμπα τους αναγνωρίζοντας την ήττα τους και σκύβοντας το κεφάλι στην καινούρια κυβέρνηση ως υποτακτικοί αυλοκόλακες των ισχυρών που πάντα είναι. Δεν χρειάζεται την κολακεία τους η νέα κυβέρνηση. Δεν χρειάζεται την απολύτως εξαρτημένη δημοσιογραφία τους. Χρειάζεται ανεξάρτητη δημοσιογραφία και σκληρή μα έντιμη κριτική χωρίς υποβόσκουσα ατζέντα. 
 
Η Νέα Δημοκρατία δυστυχώς συγκράτησε ποσοστά βασιζόμενη στα αγύριστα μυαλά της γεροντοκρατίας και στο μεγάλο πολιτικό της σύμμαχο, τον Alzheimer. 
 
Θετικός ήταν ο αποκλεισμός του Εθνικού Καταστροφέα, η χαμηλή πτήση του ΠΑΣΟΚ με τον πολύπειρο κυβερνήτη της θεσμοθέτησης της ανομίας και η απόλυτη εξαφάνιση της κυβερνώσας αριστεράς που έγινε από ΔΗΜΑΡ εντελώς ΡΗΜΑΔ με το αμέσως ισχυρότερα ασήμαντο κόμμα να είναι το ΛΑΟΣ.
 
Πολλοί ήταν αυτοί που πλήρωσαν τα εγκλήματά τους κατά του ελληνικού λαού εκλογικά, κανάλια και πρόσωπα.
Μένει να τα πληρώσουν και ποινικά. 
 
Μην τρέφετε αυταπάτες: κερδήθηκε μοναχά μια σκληρή μάχη. Ο πόλεμος που κήρυξαν οι ελίτ κατά των κρατών και των λαών δε βαίνει καλώς. Θέλει να κερδηθούν άλλες 100 και βάλε ακόμη σκληρότητες μάχες… για να σωθεί η Ελλάδα, για να σωθεί η Ευρώπη.
 
Οι επόμενες μέρες είναι κρίσιμες. Όχι για τα ελληνικά πράγματα: η πόλωση μεταξύ Αμερικής- Ρωσίας τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη και η αυτοσυγκράτηση της Ρωσίας δεν είναι ανεξάντλητη.

Υ.Σ: Δυστυχώς για την ενημέρωση σας θα είμαι μακριά από την ηλεκτρονική μου φαρέτρα μέχρι και την Κυριακή καθώς την Τετάρτη στις 8.30 το απόγευμα, θα παρουσιάζω στον πολυχώρο των εκδόσεων Anima, Φαιδριάδων 8 στην Κυψέλη το καινούριο μου μυθιστόρημα, «Το Σημάδι», ένα μυθιστόρημα που οι λιγοστοί προς το παρόν αναγνώστες του επιβεβαίωσαν την υποψία μου για το ότι πρόκειται για ένα μικρό αριστούργημα. 
 
Επιτρέψτε μου λίγη αυτοδιαφήμιση. Ελάχιστοι άλλωστε άλλοι θα ήταν διατεθειμένοι να το κάνουν αυτό για κάποιον ο οποίος χρόνια πολεμά τα κακώς κείμενα της ελληνικής κοινωνίας από όπου κι αν αυτά προέρχονται. 
 
Αν λοιπόν θέλετε όχι μόνο να με γνωρίσετε λογοτεχνικά αλλά και να στηρίξετε τις μοναχικές μου σκληρές προσπάθειες, το να παραγγείλετε «Το Σημάδι» απευθείας από τις εκδόσεις Anima στο 2155510304ή μέσω mail στο [email protected] στο , καθώς αυτές είναι νεότευκτες και η διανομή τους τώρα δημιουργείται, θα είναι ένα καλός και έντιμος τρόπος. 
 
Μαζί μας θα είναι εκτός απροόπτου και η Έμμυ, η άξια κόρη ενός ήρωα της εποχής των μνημονίων, του Δημήτρη Χριστούλα.
 
Άλλωστε σε αυτόν και την μητέρα μου τη Βαρβάρα  «Το Σημάδι» είναι αφιερωμένο, αν και γράφτηκε πριν το τέλος τους.
 
Πέτρος Αργυρίου, 
agriazwa.blogspot.com
26/1/2014Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 27 January 2015 | 4:01 am


Ὅποιος …«θίξῃ» τοὺς …«περιουσίους;» …ἐξαϋλώνεται!!


 Γιατί χιλιάδες χρόνια τώρα, δεν τους πήραμε το κεφάλι... γιατί χιλιάδες χρόνια τώρα, δεν τους εξαφανίσαμε από προσώπου γης...
Γιατί το μιαρό έθνος όσο υπάρχει θα καταστρέφεται η ανθρωπότητα...

Πόπη Σουφλή


Ὅποιος ...«θίξῃ» τοὺς ...«περιουσίους;» ...ἐξαϋλώνεται!!17 

Μπορεί κάποιος να απαντήσει γιατί όταν οποιοσδήποτε μιλήσει κατά των …«περιουσίων», … απολύεται και καταστρέφεται επί τόπου,  ενώ οποιοσδήποτε μιλήσει κατά των Ελλήνων ή των Χριστιανών … εκλέγεται Βουλευτής, γίνεται καθηγητής Πανεπιστημίου, βρίσκει άμεσα εκδότες, που τυπώνουν και διανέμουν τα βιβλία του, πλουτίζει εύκολα και
αποκτά δική του εκπομπή ή μόνιμη στήλη, σε όποια εφημερίδα ή περιοδικό θέλει; 

 
Ὅποιος ...«θίξῃ» τοὺς ...«περιουσίους;» ...ἐξαϋλώνεται!!9 

Ρητορική η ερώτηση … Charlie

Σίγμα

H απάντηση είναι παρακάτω:

Jews In The American Media

MORTIMER ZUCKERMAN, owner of NY Daily News, US News & World Report and chair of the Conference of Presidents of Major Jewish American Organizations, one of the largest pro-Israel lobbying groups.
LESLIE MOONVES, president of CBS television, great-nephew of David Ben-Gurion, and co-chair with Norman Ornstein of the Advisory Committee on Public Interest Obligation of Digital TV Producers, appointed by Clinton.
JONATHAN MILLER, chair and CEO of AOL division of AOL-Time-Warner
NEIL SHAPIRO, president of NBC News
JEFF GASPIN, Executive Vice-President, Programming, NBC
DAVID WESTIN, president of ABC News
SUMNER REDSTONE, CEO of Viacom, “world’s biggest media giant” (Economist, 11/23/2) owns Viacom cable, CBS and MTVs all over the world, Blockbuster video rentals and Black Entertainment TV.
MICHAEL EISNER, major owner of Walt Disney, Capitol Cities, ABC.
RUPERT MURDOCH, Owner Fox TV, New York Post, London Times, News of the World (Jewish mother)
MEL KARMAZIN, president of CBS
DON HEWITT, Exec. Director, 60 Minutes, CBS
JEFF FAGER, Exec. Director, 60 Minutes II. CBS
DAVID POLTRACK, Executive Vice-President, Research and Planning, CBS
SANDY KRUSHOW, Chair, Fox Entertainment
LLOYD BRAUN, Chair, ABC Entertainment
BARRY MEYER, chair, Warner Bros.
SHERRY LANSING. President of Paramount Communications and Chairman of Paramount Pictures’ Motion Picture Group.
HARVEY WEINSTEIN, CEO. Miramax Films.
BRAD SIEGEL., President, Turner Entertainment.
PETER CHERNIN, second in-command at Rupert Murdoch’s News. Corp., owner of Fox TV
MARTY PERETZ, owner and publisher of the New Republic, which openly identifies itself as pro-Israel. Al Gore credits Marty with being his “mentor.”
ARTHUR O. SULZBERGER, JR., publisher of the NY Times, the Boston Globe and other publications.
WILLIAM SAFIRE, syndicated columnist for the NYT.
TOM FRIEDMAN, syndicated columnist for the NYT.
CHARLES KRAUTHAMMER, syndicated columnist for the Washington Post. Honored by Honest Reporting.com, website monitoring “anti-Israel media.”
RICHARD COHEN, syndicated columnist for the Washington Post
JEFF JACOBY, syndicated columnist for the Boston Globe
NORMAN ORNSTEIN, American Enterprise Inst., regular columnist for USA Today, news analyst for CBS, and co-chair with Leslie Moonves of the Advisory Committee on Public Interest Obligation of Digital TV Producers, appointed by Clinton.
ARIE FLEISCHER, Dubya’s press secretary.
STEPHEN EMERSON, every media outlet’s first choice as an expert on domestic terrorism.
DAVID SCHNEIDERMAN, owner of the Village Voice and the New Times network of “alternative weeklies.”
DENNIS LEIBOWITZ, head of Act II Partners, a media hedge fund
KENNETH POLLACK, for CIA analysts, director of Saban Center for Middle East Policy, writes op-eds in NY Times, New Yorker
BARRY DILLER, chair of USA Interactive, former owner of Universal Entertainment
KENNETH ROTH, Executive Director of Human Rights Watch
RICHARD LEIBNER, runs the N.S. Bienstock talent agency, which represents 600 news personalities such as Dan Rather, Dianne Sawyer and Bill O’Reilly.
TERRY SEMEL, CEO, Yahoo, former chair, Warner Bros.
MARK GOLIN, VP and Creative Director, AOL
WARREN LIEBERFORD, Pres., Warner Bros. Home Video Div. of AOL- TimeWarner
JEFFREY ZUCKER, President of NBC Entertainment
JACK MYERS, NBC, chief.NYT 5.14.2
SANDY GRUSHOW, chair of Fox Entertainment
GAIL BERMAN, president of Fox Entertainment
STEPHEN SPIELBERG, co-owner of Dreamworks
JEFFREY KATZENBERG, co-owner of Dreamworks
DAVID GEFFEN, co-owner of Dreamworks
LLYOD BRAUN, chair of ABC Entertainment
JORDAN LEVIN, president of Warner Bros. Entertainment
MAX MUTCHNICK, co-executive producer of NBC’s “Good Morning Miami”
DAVID KOHAN, co-executive producer of NBC’s “Good Morning Miami”
HOWARD STRINGER, chief of Sony Corp. of America
AMY PASCAL, chair of Columbia Pictures
JOEL KLEIN, chair and CEO of Bertelsmann’s American operations
ROBERT SILLERMAN, founder of Clear Channel Communications
BRIAN GRADEN, president of MTV entertainment
IVAN SEIDENBERG, CEO of Verizon Communications
WOLF BLITZER, host of CNN’s Late Edition
LARRY KING, host of Larry King Live
TED KOPPEL, host of ABC’s Nightline
ANDREA KOPPEL, CNN Reporter
PAULA ZAHN, CNN Host
MIKE WALLACE, Host of CBS, 60 Minutes
BARBARA WALTERS, Host, ABC’s 20-20
MICHAEL LEDEEN, editor of National Review
BRUCE NUSSBAUM, editorial page editor, Business Week
DONALD GRAHAM, Chair and CEO of Newsweek and Washington Post, son of
CATHERINE GRAHAM MEYER, former owner of the Washington Post
HOWARD FINEMAN, Chief Political Columnist, Newsweek
WILLIAM KRISTOL, Editor, Weekly Standard, Exec. Director
Project for a New American Century (PNAC)
RON ROSENTHAL, Managing Editor, San Francisco Chronicle
PHIL BRONSTEIN, Executive Editor, San Francisco Chronicle,
RON OWENS, Talk Show Host, KGO (ABC-Capitol Cities, San Francisco)
JOHN ROTHMAN, Talk Show Host, KGO (ABC-Capitol Cities, San Francisco)
MICHAEL SAVAGE, Talk Show Host, KFSO (ABC-Capitol Cities, San Francisco) Syndicated in 100 markets
MICHAEL MEDVED, Talk Show Host, on 124 AM stations
DENNIS PRAGER, Talk Show Host, nationally syndicated from LA. Has Israeli flag on his home page.
BEN WATTENBERG, Moderator, PBS Think Tank.
ANDREW LACK, president of NBC
DANIEL MENAKER, Executive Director, Harper Collins
DAVID REMNICK, Editor, The New Yorker
NICHOLAS LEHMANN, writer, the New York
HENRICK HERTZBERG, Talk of the Town editor, The New Yorker
SAMUEL NEWHOUSE JR, and DONALD NEWHOUSE own Newhouse Publications, includes 26 newspapers in 22 cities; the Conde Nast magazine group, includes The New Yorker; Parade, the Sunday newspaper supplement; American City Business Journals, business newspapers published in more than 30 major cities in America; and interests in cable television programming and cable systems serving 1 million homes.
DONALD NEWHOUSE, chairman of the board of directors, Associated Press.
PETER R KANN, CEO, Wall Street Journal, Barron’s
RALPH J. & BRIAN ROBERTS, Owners, Comcast-ATT Cable TV.
LAWRENCE KIRSHBAUM, CEO, AOL-Time Warner Book Group
simple to remember Ὅποιος ...«θίξῃ» τοὺς ...«περιουσίους;» ...ἐξαϋλώνεται!!13
Ὅποιος ...«θίξῃ» τοὺς ...«περιουσίους;» ...ἐξαϋλώνεται!!14 Ὅποιος ...«θίξῃ» τοὺς ...«περιουσίους;» ...ἐξαϋλώνεται!!15 Ὅποιος ...«θίξῃ» τοὺς ...«περιουσίους;» ...ἐξαϋλώνεται!!16  Ὅποιος ...«θίξῃ» τοὺς ...«περιουσίους;» ...ἐξαϋλώνεται!!1 Ὅποιος ...«θίξῃ» τοὺς ...«περιουσίους;» ...ἐξαϋλώνεται!!7 Ὅποιος ...«θίξῃ» τοὺς ...«περιουσίους;» ...ἐξαϋλώνεται!!6 Ὅποιος ...«θίξῃ» τοὺς ...«περιουσίους;» ...ἐξαϋλώνεται!!5 Ὅποιος ...«θίξῃ» τοὺς ...«περιουσίους;» ...ἐξαϋλώνεται!!4 Ὅποιος ...«θίξῃ» τοὺς ...«περιουσίους;» ...ἐξαϋλώνεται!!3 Ὅποιος ...«θίξῃ» τοὺς ...«περιουσίους;» ...ἐξαϋλώνεται!!2 Ὅποιος ...«θίξῃ» τοὺς ...«περιουσίους;» ...ἐξαϋλώνεται!!8 Ὅποιος ...«θίξῃ» τοὺς ...«περιουσίους;» ...ἐξαϋλώνεται!!10 Ὅποιος ...«θίξῃ» τοὺς ...«περιουσίους;» ...ἐξαϋλώνεται!!11 Ὅποιος ...«θίξῃ» τοὺς ...«περιουσίους;» ...ἐξαϋλώνεται!!12Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 27 January 2015 | 2:39 am


Αναγνωστικό Δημοτικού


 ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣΔημοσιεύθηκε στις 27 January 2015 | 2:28 am


Η Ελλάδα ερωτάΕΝΝΙΑ ΕΡΩΤΟAΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΡΙΝΟΥΝ ΠΟΙΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΩΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ!

 Αξίζει να διαβαστεί, κι ας πέρασαν οι εκλογές... ίσως μάθουμε να σκεπτόμαστε ποιoύς εκλέγουμε και πως τους εκλέγουμε... δυστυχώς χωρίς τα πιο βασικά κριτήρια...

Πόπη Σουφλή

Υ.Γ. Δυστυχώς το πήρα μόλις τώρα είδηση, αυτό το κείμενο... αλλά άξιζε τον κόπο για την επόμενη φορά...arxigramma-Eκλογικό κι αυτό, γιά όταν η Ελλάδα γίνει …Ελλάδα. (Αλλά καί γιά σήμερα, δεν μας χαλάει.)
Καί πες, ρέ παιδί μου, πως -γιά τους χ, ψ λόγους- τότε (δηλ. όταν η Ελλάδα γίνει Ελλάδα) δεν θα έχουμε άμεση δημοκρατία. Θά ‘χουμε πάλι αντιπροσωπευτική. 

Λοιπόν, ο κάθε υποψήφιος βουλευτής, πρίν κάν πάρει το χρίσμα της υποψηφιότητας (ακριβώς …γιά να το πάρει!), θα καλείται ν’ απαντήσει στο κάτωθι ερωτηματολόγιο γραπτώς καί με υπογραφή, ενώπιον των κατά τόπους Αρχών:


 • Είστε Έλλην εξ αμφοτέρων των γονέων επί πέντε γενεές πίσω; Μπορείτε να το αποδείξετε;
 • Τελειώσατε Ελληνικό Δημόσιο Σχολείο σε κάθε εκπαιδευτική σας βαθμίδα;
 • Ανήκετε σε μυστικές οργανώσεις; Ειδικώς, είστε τέκτων;
 • Έχετε εκφραστεί ποτέ γραπτώς ή άλλως εναντίον της Ελλάδας καί του Ελληνικού Λαού;
 • Έχετε ενεργήσει ποτέ εμπράκτως εναντίον της Ελλάδας καί του Ελληνικού Λαού;
 • Έχετε μή λευκό ποινικό μητρώο;
 • Είστε ομοφυλόφιλος;
 • Ήσασταν, ή είστε χρήστης ναρκωτικών ουσιών;
 • Χρωστάτε; Καί αν ναί, πόσα καί σε ποιούς;
Έ! Με την εξαίρεση της πρώτης καί της δεύτερης ερώτησης, αν ο υποψήφιος …υποψήφιος απαντήσει «- ΟΧΙ!» σε ΟΛΕΣ τις υπόλοιπες ερωτήσεις, μόνο τότε θα μπορεί να γίνει υποψήφιος …σκέτος! Έστω κι ένα «- Ναί!» στις υπόλοιπες (από τρίτη καί κάτω), ακυρώνει τη συμμετοχή του στα κοινά της Ελλάδος διά βίου.
Όπως καταλαβαίνετε, το ερωτηματολόγιο αυτό οι σημερινοί υποψήφιοι θα το αποφύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι. Ελάχιστοι μπορούν να βροντοφωνάξουν: «- Στις ένα καί δύο ‘Ναί!’, στις υπόλοιπες ‘Όχι!'», να το γράψουν, καί να το υπογράψουν.
Γι’ αυτό, λοιπόν, πριν ρίξετε το μαγικό χαρτάκι στην κάλπη, βάλτε τους στη φαντασία σας να το απαντήσουν!
Σας είπα καί σας ελάλησα, καί αμαρτίαν ούκ έχω. Εν τώι Άδηι ούκ έστιν μετάνοια.
Καλή ψήφο!
Υγ: Τώρα, βέβαια, θα μου πείς ότι καί οι Σπαρτιάτες καμιά φορά τιμούσαν κάποιους είλωτες με πολιτικά δικαιώματα. ‘Ντάξ’… Κάτσε όμως πρώτα -μέσα σ’ έναν λαό με δέκα εκατομμύρια …δυνητικούς πρωθυπουργούς- να βρούμε όλους τους σωστούς! Κι άμα …περισσέψει καμιά θέση, τότε καί μόνον τότε μπορούμε να σκεφτούμε καί τα …ανθρώπινα δικαιώματα, όπως πχ της ειλικρινούς μετανοίας.
Ως τότε, όμως, …τσού! :-)

Υγ 2: Μεγάλη πλάκα θα είχε, αν έστω κι ένας σημερινός δημοσιογράφος το χρησιμοποιούσε! Αλλά πού τέτοια …κοχόνες!

Υγ 3: Η τελευταία ερώτηση είναι ψαρωτική, καί η απάντηση «συνεκτιμάται» – ως λέγεται. Άλλο το να χρωστάει κανείς πχ την τελευταία δόση του στην Εφορία, κι άλλο το να χρωστάει στον υπόκοσμο, επειδή έχασε σε παράνομο χαρτοπαίγνιο.

 
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 27 January 2015 | 2:06 am


Έλληνας μετέφερε αδέσποτα σκυλιά σε οίκους ανοχής της Γερμανίας...
Στήσιμο στα τρία μέτρα θέλουν όλα τα μέλη της σπείρας... και μόνο ως σκέψη είναι αποκρουστική...

Κάποια στιγμή, θα πρέπει να επανέλθει η θανατική ποινή... έχουμε ξεφύγει ως κοινωνία.

Πόπη Σουφλή


Η σπείρα συνελήφθη στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος...

Εξαρθρώθηκε από την Αστυνομία του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος διεθνές κύκλωμα εμπορίας και διακίνησης αδέσποτων σκύλων από την Ελλάδα στη Γερμανία.

Τα ξημερώματα,...


συνελήφθησαν ένας Έλληνας και δύο Γερμανίδες καθώς προσπάθησαν να μεταφέρουν προς Μόναχο και Αμβούργο συνολικά δεκαπέντε αδέσποτα σκυλιά σε άθλια κατάσταση τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα χρησιμοποιούνταν είτε ως πειραματόζωα, είτε σε οίκους ανοχής για κτηνοβάτες στη Γερμανία.

Η Αστυνομία είχε πληροφορίες ότι κάθε Σαββατοκύριακο το κύκλωμα μετέφερε δεκάδες αδέσποτα σκυλιά είτε από το Ελευθέριος Βενιζέλος είτε από την Πάτρα με τα πλοία της γραμμής.

Τα ζώα ήταν σε άθλια κατάσταση και ναρκωμένα ενώ οι ίδιες πληροφορίες λένε πως οι Γερμανοί πλήρωναν στα μελή του κυκλώματος 400 ευρώ για κάθε δύστυχο ζώο. Από την έρευνα της Αστυνομίας προέκυψε επίσης πως πολλές ελληνικές φιλοζωικές εταιρείες γνώριζαν για τη δραστηριότητα που ελάμβανε χώρα τους τελευταίους μήνες και σε μια προσπάθεια να μπει φρένο στο βασανισμό και την εκμετάλλευση των αδέσποτων προχώρησαν σε καταγγελίες στην Αστυνομία...


(Πηγή:parapolitika.gr-- nonews)Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 27 January 2015 | 1:43 am

Translate:
Copyright © 2010-2015 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: