1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
Τηλεόραση:
  1. ΝΕΤ
  2. ΕΤ3
  3. ALPHA
  4. ΣΚΑΙ
Γρήγορες Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Αττικής   »   Ασπροπυργος    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή: Ασπροπυργος και εμείς θα το προσθέσουμε.

γερνάμε μόνο όταν πάψουμε να είμαστε παιδιά... (βιντεο)

Όλοι γεννηθήκαμε αθώα παιδιά.. μεγαλώνοντας χάνουμε την αθωώτητά μας.. τουλάχιστον, να μην χάσουμε  και την παιδικότητά μας... γερνάμε μόνο όταν πάψουμε να είμαστε παιδιά...

Καλό ξημέρωμα

Πόπη


Δημοσιεύθηκε στις 23 October 2014 | 4:03 am


Στο βιβλίο ΓΚΙΝΕΣ Θα πρέπει να γραφτούν οι διώξεις που υφίσταται ο Αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Σταυρόπουλος, από τον Μητροπολίτη Ναυπάκτου
 Μήνυση από τον Μητροπολίτη Ναυπάκτου ...για "αξιόποινες πράξεις" .

Αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Σταυρόπουλος:  Το πνευματικό έργο που επιτελώ σήμερα, ως ιερέας, είναι σε καθαρά εθελοντική βάση, άνευ ουδενός οικονομικού ανταλλάγματος.


Δεν έχουν τελειωμό οι διωγμοί του Αρχιμανδρίτη Ιγνάτιου Σταυρόπουλου, από τον μητροπολίτη Ναυπάκτου.
Στο βιβλίο ΓΚΙΝΕΣ , θα πρέπει να γραφτούν...
Χοροπηδάει ο  έξω από δω, αλλά όλα έχουν και ένα τέλος, κάποια στιγμή... και το τέλος, το γράφει ο ΘΕΟΣ!

Πόπη ΣουφλήΥπόμνημα Ενώπιον της Εισαγγελέως Μεσολογγίου (δια του Α.Τ. Ναυπάκτου).

Έγγραφη μήνυση εναντίον του Αρχιμ. Δρ Ιγνάτιου Σταυρόπουλου, κατατέθηκε από τον Μητροπολίτη Ναυπάκτου, που υποστηρίζει ότι υπέπεσε σε ..."αξιόποινες πράξεις" επειδή τέλεσε δημοσίως τη Θεία Λειτουργία, στο Μοναστήρι της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στις 24 Αυγούστου. 

Ακολούθως το Υπόμνημα εξηγήσεων που κατέθεσε ο Αρχιμ. Δρ Ιγνάτιος Σταυρόπουλος
Εισαγωγικά:
Σχετικά με το ότι τέλεσα Θεία Λειτουργία (στις 24 Αυγούστου αλλά και σε κάθε άλλη Κυριακή ή εορτή) αλλά και ότι συνεχίζω να ιερουργώ, ως ορθόδοξος ιερέας, εντός της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στη Σκάλα Δήμου Ναυπακτίας (και νυν Μετόχι της Ιεράς Σταυροπηγιακής Πατριαρχικής Μονής Αμπελακιωτίσσης), αναφέρω αρχικά, ότι αναρμόδια ο επιχώριος μητροπολίτης Ναυπάκτου, ως εκπρόσωπος του νομικού προσώπου «Εκκλησία Ελλάδος», υπεισέρχεται, χωρίς να έχει αρμοδιότητα, σε εσωτερικά ζητήματα πνευματικής φύσεως, όπως είναι η προσευχή και η λατρεία, των μελών ενός Κοινοβίου μοναστηριού. 

Το ζήτημα της προσευχής, της τέλεσης λατρείας και μυστηρίων με τελετουργία, δεν έχει έννομες συνέπειες και δεν μπορεί να είναι αντικείμενο που ανάγεται σε ποινική νομοθεσία.
Όσον αφορά στα κοινόβια μοναστήρια, αυτά αποτελούν αυτοδιοίκητες θρησκευτικές κοινότητες, και λειτουργούν βάσει των Ιερών Κανόνων και βάσει Εσωτερικού δικού τους Κανονισμού...

Ειδικότερα:

1. Αναφέρομαι αρχικά στο γνωστό κείμενο μου από 15-4-2014 «Ομολογία αντί Απολογίας», βλ. κατωτέρω ολόκληρο το δημοσίευμα}, που προσαρτάται στο παρόν Υπόμνημα, και που το έχω ήδη δημοσιεύσει, αλλά και το έχω υποβάλλει υποβάλει επίσημα δια του πληρεξουσίου δικηγόρου μου, κατά την πειθαρχική διαδικασία, ενώπιον ακροατηρίου, στο αρμόδιο για κληρικούς πειθαρχικό όργανο (Δευτεροβάθμιο Εκκλησιαστικό Δικαστήριο). 

Στο κείμενό μου αυτό δήλωσα, εξ’ αρχής, και το επαναλαμβάνω σήμερα στο παρόν υπόμνημα, ότι όλη η εναντίον μου πειθαρχική δίωξη και «πολεμική τακτική» από τον συγκεκριμένο μητροπολίτη κ. Ιερόθεο Βλάχο, ξεκίνησε χρονικά το 1998, δηλαδή από την στιγμή που ο ίδιος ζήτησε εγγράφως, οικονομικές απολαβές (κρατήσεις) από εκτελούμενα έργα του ανεγειρόμενου Ξενώνα στο μοναστήρι της Μεταμορφώσεως, υπέρ διαφόρων «εκκλησιαστικών ταμείων», γεγονός παράνομο, στο οποίο βεβαίως, ούτε εγώ προσωπικά, αλλά ούτε και οι άλλοι μοναχοί του μοναστηριού της Μεταμορφώσεως, θελήσαμε να «υπακούσουμε».
Στο κείμενό μου αυτό, «Ομολογία αντί Απολογίας» ήδη έχω δηλώσει ότι ιερουργώ, τελώντας τις Θείες Λειτουργίες, τις Βαπτίσεις κλπ. και ότι θα συνεχίσω να λειτουργώ ως ιερέας προσευχόμενος δημόσια ή και κατ’ ιδίαν, εντός της Ιεράς Μονής, όπου ίδρυσα για το σκοπό αυτό, μαζί με άλλους και συνεχίζω αδιαλείπτως από το 1980 να εγκαταβιώνω εκεί, εξυπηρετώντας και την αυτοδιοίκητη μοναστική κοινοβιακή Αδελφότητα της Μεταμορφώσεως – Αμπελακιωτίσσης (σήμερα), αλλά και τους τυχόν επισκέπτες χριστιανούς προσκυνητές.
2. Ως ιερομόναχος-Αρχιμανδρίτης-Ιεροκήρυκας, δεν υπάγομαι στην κατηγορία των εγγάμων τακτικών εφημερίων των Ιερών Ναών των Ενοριών της Μητρόπολης Ναυπάκτου. 

Ο εκάστοτε τοπικός μητροπολίτης της περιοχής, δεν προβλέπεται από τους Ιερούς Κανόνες της Ορθόδοξης Εκκλησίας, και από τα Τυπικά (καταστατικά των μοναστηριών) αλλά και από τους ισχύοντες νόμους της ελληνικής Πολιτείας, να αναμιγνύεται ή να υπεισέρχεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο στα εσωτερικά ζητήματα της λειτουργίας και διοίκησης των Κοινοβίων Μοναστηριών.
Αρμοδιότητα του κάθε επισκόπου ως μητροπολίτη, είναι κυρίως τα ζητήματα διοίκησης των κληρικών των ενοριών της περιφερείας του.
Ως προς τα ζητήματα αναρμόδιας ανάμειξής του τοπικού μητροπολίτη Ναυπάκτου εις τα εσωτερικά ζητήματα, είτε πνευματικής είτε διοικητικής φύσεως, του μοναστηριού και των μοναχών και ιερομονάχων, της Μονής Μεταμορφώσεως και ειδικά και της Μονής Αμπελακιωτίσσης (με τη νομική συγχώνευση πλέον των δύο μοναστηριών) ήδη έχω προβεί αρμοδίως και σε αναφορά, εις το Οικουμενικό Πατριαρχείο, δεδομένου του γεγονότος ότι ούτε την έγκριση του Οικουμενικού Πατριαρχείου, εξ όσων γνωρίζω, έχουν αρκετές από τις ενέργειες του μητροπολίτη Ναυπάκτου. 


Η εκκλησιαστική δικαιοδοσία του εκάστοτε τοπικού μητροπολίτη Ναυπάκτου, του νομικού προσώπου της Εκκλησίας της Ελλάδος, είναι συγκεκριμένη και περιορίζεται, ειδικά μάλιστα, ως προς τα κοινόβια μοναστήρια, και ακόμη πιο ειδικά ως προς τα πατριαρχικά σταυροπηγιακά μοναστήρια της εκκλησιαστικής δικαιοδοσίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
3. Σύμφωνα με τα δόγματα της Ορθόδοξης Εκκλησίας, αλλά και σύμφωνα με τους Ιερούς Κανόνες, και το ελληνικό Εκκλησιαστικό Δίκαιο, η πνευματική - ιερατική ιδιότητα είναι ανεξάλειπτη, αποτελεί καθαρά υπόθεση πνευματικής φύσεως και δεν μπορεί να καταργείται βεβαίως η ιεροσύνη του κληρικού, με τις όποιες πειθαρχικές ποινές, μπορεί να επιβληθούν σε ένα ιερέα. 
Για το λόγο αυτό, έχουμε πολλές φορές και άρση των ποινών, χωρίς βέβαια να επαναλαμβάνουμε ποτέ την χειροτονία του ιερέα που είχε τιμωρηθεί πειθαρχικά.
Είναι γεγονός, ότι δεν ανήκω σήμερα στους μισθοδοτούμενους κληρικούς του κρατικού νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου, με την επωνυμία «Εκκλησία Ελλάδος». 

Εχω διαγραφεί από τις μισθοδοτικές καταστάσεις, από τον μητροποίτη κ. Ι. Βλάχο. 

Όχι διότι δεν το επιθυμώ, αλλά, διότι με τις διοικητικές και καθαρά εκδικητικές ενέργειες, κατά τη δική μου εκτίμηση, του τοπικού μητροπολίτη Ναυπάκτου, έχω πλέον (επί του παρόντος) «καθαιρεθεί» δηλαδή διαγραφεί από τους κληρικούς της Μητρόπολης Ναυπάκτου του νομικού προσώπου της «Εκκλησίας Ελλάδος». 

Το πνευματικό έργο που επιτελώ σήμερα, ως ιερέας, είναι σε καθαρά εθελοντική βάση, άνευ ουδενός οικονομικού ανταλλάγματος.

4. Βεβαίως την δυσμενή εις βάρος μου διοικητική πράξη (Απόφαση της καθαίρεσης), την έχω ήδη εμπρόθεσμα προσβάλλει, ως προς το εκτελεστό μέρος της, ενώπιον του αρμόδιου ακυρωτικού δικαστηρίου, του Γ’ τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, και αναμένεται η συζήτηση και κρίση του Δικαστηρίου επί της νομιμότητας της πράξης αυτής, που εκδόθηκε με πρόταση του μητροπολίτη κ. Βλάχου, από το αρμόδιο Δευτεροβάθμιο Συνοδικό Πειθαρχικό όργανο του νομικού προσώπου «Εκκλησία της Ελλάδος».
Επίσης εκκρεμούν τρείς σχετικές υποθέσεις προς συζήτηση στα ακυρωτικά δικαστήρια, ΣτΕ και Δ.Εφ.Πατρών, που αφορούν στην απόλυσή μου από τη θέση του Ιεροκήρυκα, καθώς και στην διαγραφή μου από τις μισθοδοτικές καταστάσεις, των ιερέων, όπου είμαι εγγεγραμμένος από το 1980 με Προεδρικό Διάταγμα. 

Επίσης εκκρεμεί προς συζήτηση στο ΣτΕ, Γ Τμήμα, προσφυγή μου για έλεγχο της νομιμότητος και ακύρωση της πειθαρχικής ποινής της καθαίρεσης.

5. Αναφέρω επίσης στο παρόν υπόμνημά μου, και το κατωτέρω σχετικό με το ζήτημα άρθρο μου, όπως ακριβώς και δημοσιεύτηκε
Διαβάστε το άρθρο με ένα click εδώ

Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 23 October 2014 | 3:47 am


Δεύτερος μακεδονικός τάφος στην Αμφίπολη (ΦΩΤΟ)


Ένας δεύτερος μακεδονικός τάφος βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τον Τύμβο Καστά στην Αμφίπολη που έχει προσελκύσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον με τις αρχαιολογικές ανακαλύψεις των τελευταίων μηνών.

Η ύπαρξη ενός δεύτερου ταφικού μνημείου δείχνει ότι στη συγκεκριμένη περιοχή ίσως να βρίσκεται κάποια νεκρόπολη στην οποία να είναι θαμμένοι Μακεδόνες αξιωματούχοι αλλά και σημαίνοντα πρόσωπα.
Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες:

Η είσοδος του τάφου
 


Το εσωτερικό του τάφου
Πηγή: amfipolinews.blogspot.gr
http://www.parapolitika.gr/


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 23 October 2014 | 3:16 am


Ομοφυλοφιλική προπαγάνδα και Νέα Τάξη

Το παρακάτω άρθρο μου το έστειλε ο φίλος του ΚΟ, Γιώργος Σταφυλάς :

Ο Πάνος Κούτρας ήταν γνωστός από την προηγούμενη του ταινία «Στρέλα». 
 
Σε εκείνη την ταινία ένας τραβεστί κάνει έρωτα με τον πατέρα του και στο τέλος ο πατέρας βρίσκει την αληθινή του ταυτότητα στην ομοφυλοφιλία. 
 
Στην καινούργια του ταινία, η οποία διαφημίζεται και προβάλλεται από τα media, δυο παιδιά, Αλβανάκια γεννημένα στην Ελλάδα, το ένα εξ αυτών μάλλον gay, ψάχνουν τον πατέρα τους.
 
 Η ομοφυλοφιλική προπαγάνδα υπάρχει κρυμμένη πίσω από ταινίες, σήριαλ, διαφημίσεις και εκπομπές λόγου της τηλεόρασης. 
 
Βλέπουμε σε σήριαλ μεγάλου καναλιού ζευγάρι ομοφυλόφιλων με μωρό. 
Παλιότερα το ίδιο κανάλι παρουσίαζε σε σήριαλ, ζευγάρι ομοφυλόφιλων που συζούσαν.

Δεν θα αναφέρουμε άλλα παραδείγματα προβολής ομοφυλοφυλικών προτύπων. Είναι όμως τέτοια η συχνότητα παρουσίας δηλωμένων ομοφυλόφιλων σε σήριαλ και εκπομπές, που δύσκολα πείθεται κάνεις, ότι αυτό το πράγμα δεν είναι κατευθυνόμενο. 
 
Φαίνεται ξεκάθαρα ότι υπάρχει κεντρική κατεύθυνση προβολής των προτύπων της ομοφυλοφιλίας, ως κάτι απολύτως φυσιολογικό και γιατί όχι και ανώτερο, πιο τρέντυ, από την φυσιολογική ζωή...


 
 
Από την νέα ταινία του κούτρα

Αλλά αυτά δεν συμβαίνουν μόνο στην μικρή μας χώρα. Ή μάλλον για να συμβαίνουν αυτά στην «καθυστερημένη» χώρα μας - το σύνταγμα της οποίας ξεκινάει από την πίστη στο Θεό - φανταστείτε τι γίνεται σε άλλες «προοδευτικές» χώρες, που έχουν από καιρό απαλείψει κάθε αναφορά σε Θεό και θρησκεία. Στην «προοδευτική» ας πούμε, Σουηδία, σ’ αυτό τον παράδεισο της πολιτικής ορθότητας, αν επικρίνεις την ομοφυλοφιλία, πας φυλακή! 
 
Η δραστήρια ΛΟΑΤ κοινότητα έχει επιβάλλει ακόμα και στον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να λέει σε συγκέντρωση για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων ''όποιος καταπιέζει τους ομοφυλόφιλους θα υποστεί τις συνέπειες''.

Αλήθεια ποια δύναμη μπορεί να είναι πίσω από την ομοφυλοφιλική κοινότητα; Ποια δύναμη μπορεί να έχει τέτοια επιρροή; Γιατί δεν φαντάζομαι να πιστεύει κανείς ότι ένα τσούρμο μασκαρεμένων και ντυμένων με φτερά και πούπουλα θα έκανε τέτοια ζημιά ...

Η σημαία των ομοφυλόφιλων έξω από δημόσιο κτίριο των ΗΠΑ
 
 
Οι gay και η νέα τάξη

Για τη νέα τάξη οι gay είναι υπέρ χρήσιμοι. Είναι οι «ιερές αγελάδες» της νέας τάξης και δεν επιτρέπεται κανείς να τους πειράξει.
 
 Έχουμε πολλές φορές επαναλάβει ότι ουσιαστικά νέα τάξη - παγκοσμιοποίηση σημαίνει το τέλος του παραδοσιακού κόσμου, του κόσμου όπως τον ξέραμε. 
 
Στον νέο κόσμο δεν θα υπάρχουν κράτη, σύνορα, θρησκείες, φυλές, χρώματα, ούτε διακρίσεις φύλου. 
Ακόμα και οι όροι αρσενικό, θηλυκό, άντρας, άντρας - γυναίκα, θα απαλειφθούν. Όλοι και όλα θα γίνουν ένα. Όλοι με όλους. 
 
Για να επιτευχθεί ο σκοπός πρέπει να αποδομηθούν οι εθνικές κοινωνίες. Και ο καλύτερος τρόπος για να αρχίσεις να το κάνεις είναι να αποδομήσεις πρώτα την οικογένεια, επειδή η οικογένεια είναι το πρωταρχικό κύτταρο, ο πυρήνας του έθνους.
 
 Γιατί σε τελική ανάλυση ένα έθνος είναι άθροισμα οικογενειών και η οικογένεια είναι το πρωταρχικό σχολείο ενός ανθρώπου. 
 
Από την οικογένεια μαθαίνει κάνεις τα βασικά πιστεύω και τις αξίες που θα τον ακολουθούν σε όλη του τη ζωή. Αν λοιπόν καταφέρεις και διαλύσεις την οικογένεια έχεις κάνει το πρώτο βήμα για να διαλύσεις το έθνος .

Ποιος άλλος θα ήταν καταλληλότερος για αυτό σκοπό; Μόνο οι ομοφυλόφιλοι*. Δεν αναπαράγονται και μεταφέρουν τα δικά τους καταστρεπτικά ηθικά πρότυπα στην κοινωνία. Άρα συμβάλουν και στην βιολογική και στην ηθική παρακμή του έθνους. Αυτό είναι παρά πολύ χρήσιμο έργο για την νέα τάξη. 
 
Γι αυτό το σκοπό οι ταγοί της παγκοσμιοποίησης, κάτι τύποι σαν τον Τζώρτζ Σόρος και άλλοι που κρύβονται πίσω από το χαριτωμένο τίτλο ''οι αγορές'' χρηματοδοτούν διάφορες περίεργες ΜΚΟ, που υπάρχουν μόνο για να υποστηρίζουν τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων. Θα συνεχίσουν να το κάνουν και θα συνεχίσουν να φτιάχνουν νόμους αντιρατσιστικούς , όπου θα τιμωρείται με πρόστιμο η φυλάκιση το να πεις ότι η ομοφυλοφιλία είναι κακό πράγμα. 
 
Και οι ομοφυλόφιλοι, όχι ως άτομα ξεχωριστά -τα οποία μπορεί να μας είναι και συμπαθή - αλλά ως οργανωμένο κίνημα θα συνεχίσουν το νομικό ακτιβισμό εναντίον όποιου αρνείται να τους εξυπηρετήσει. 
 
Θα συνεχίσουν να μιλάνε για λόγο μίσους (hate speech), ενώ οι ίδιοι κάτω από την προστατευτική ομπρέλα των προοδευτικών υπαλλήλων της νέας τάξης θα μπορούν να μισούν ελεύθερα και να στέλνουν είτε στη φυλακή, είτε στην ανεργία όποιον τους ξεσκεπάζει.


 
Με μια λέξη, ο ομοφυλόφιλος σήμερα δεν είναι η συμπαθέστατη «φτερού» των παλιών ελληνικών ταινιών, είναι καθεστώς, στελεχώνει τα μέσα και όλες τις εκπομπές και σε λίγο ποιος ξέρει ίσως να στελεχώνει (υποχρεωτικά) και τις επιχειρήσεις, με νόμο για ποσόστωση . 
 
Αν δεν συμβιβαστείς με αυτό, δεν έχεις καμιά θέση στον κόσμο της νέας τάξης ... 

* ΚΟ: Πρέπει να γίνεται διάκριση μεταξύ του ομοφυλοφιλικού λόμπι και των ομοφυλόφιλων γενικότερα.

 
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 23 October 2014 | 2:49 am


Η Goldman Sachs πίσω από το Barbaros! Τούρκοι και τοκογλύφοι χέρι – χέρι (ΕΓΓΡΑΦΟ)

gs

Τίποτα δεν είναι τυχαίο τελικά. Μέχρι και η παραμικρή κίνηση που λαμβάνει χώρα στα έντονα γεωπολιτικά παιχνίδια των ημερών είναι πάρα πολύ καλά μελετημένη και περιλαμβάνει άκρως ενδιαφέρον παρασκήνιo, με τελικό στόχο το κέρδος.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το λεγόμενο ως σεισμογραφικό «Μπαρμπαρόις». 
 
Πως θα σας φαινόταν αν σας λέγαμε πως πίσω από το Μπαρμπαρός που αυτές τις ημέρες πυροδοτεί την ένταση στην κυπριακή ΑΟΖ, βρίσκεται ένας τεράστιος τραπεζικός κολοσσός, που έχει βάλει το χέρι στην καταστροφή οικονομιών χωρών περιλαμβανομένης και της Ελλάδας;

Ναι καλά ακούσατε! Το Μπαρμπαρός δεν είναι απλά ένα πλοίο που το έβγαλε ο Ερντογάν στο σεργιάνι για να πιέσει Κύπριους και Έλληνες, αλλά όπως φαίνεται, τα συμφέροντα που κρύβονται από πίσω αποδεικνύουν ένα «χοντρό» και ύποπτο παιχνίδι.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Το ερευνητικό πλοίο μετονομάστηκε από τον τ. Πρωθυπουργό της Τουρκίας και νυν Πρόεδρο σε Barbaros Hayreddin Paşa και έχει ναυπηγηθεί στο Dubai.

Ως γνωστό αγοράστηκε το 2013 από την Turkish Petroleum Corp. (TPAO) για 130 εκ. δολάρια Αμερικής. Όμως το πλοίο πουλήθηκε με συμβόλαιο full management 3ετούς διάρκειας κόστος 83 εκ δολάρια Αμερικής. Οπότε το συνολικό κόστος για την Τουρκία ήταν 213 εκατ. δολάρια Αμερικής. Σε αυτό το κόστος συμπεριλαμβάνεται το επιστημονικό προσωπικό, και το πλήρωμα για να παρέχουν τις υπηρεσίες τους για μια περίοδο τριών ετών.

Πάμε τώρα στο «ζουμί» της υπόθεσης. Μεταξύ άλλων μετοχές της Polarcus Limited από την οποία αγοράστηκε το πλοίο με συμβόλαιο full management 3ετούς διάρκειας κατέχει και η Goldman Sachs με τα περιβόητο swap. 
Δηλαδή το παράγωγο που πούλησε στην Ελλάδα το 2001 και με το οποίο συγκαλύφθηκε το χρέος της χώρας προκειμένου να εκπληρώσει τις προϋποθέσεις της ΕΕ και να μπει στο ευρώ.
Ιδού η απόδειξη:

gs

 
 
Και το επίσημο site της polarcus:

pol3

 
Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό στην υπόθεση με το Μπαρμπαρός και τις Τουρκικές προκλήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ ο Ερντογάν βρίσκεται χέρι-χέρι με τους διεθνείς τοκογλύφους.
 
 Χέρι-χέρι με όλους αυτούς που έπαιξαν στην πλάτη της Ελλάδας και έφεραν τον ελληνικό λαό στην δεινή θέση που βρίσκονται σήμερα.

Όλοι αυτοί που έβαλαν το χέρι τους στην χρεωκοπία της Ελλάδας συμβάλουν τώρα τα μέγιστα στην προσπάθεια αρπαγής του ορυκτού πλούτου της κυπριακής ΑΟΖ.

Ένα μεγάλο κέντρο αποφάσεων που έχει απλώσει τα πλοκάμια του παντού καταδυναστεύοντας χώρες και αρπάζοντας κάθε αξιόλογο πόρο, όπου και όταν ανακαλυφθεί.

 
olympia.gr
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 23 October 2014 | 2:42 am


Ἡ Κωνσταντινούπολη ἀλώθηκε ἐπειδὴ ἔγινε τὸ αἱρετικὸ συλλείτουργο μὲ τοὺς παπικούς!ΕΡΧΕΤAI Η ΑΝΟΜΗ ΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ [ν.ημ.] ΠΟΥ Ο ΛΑΤΙΝΟΦΡΟΝΑΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΘΑ ΥΠΟΔΕΧΤΕΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΣΥΛΕΙΤΟΥΡΓΟ !!!

ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ <<ΝΕΑΣ ΠΟΛΗΣ>> -ΕΛΛΑΔΟΣ :::

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΦΗΤΕΣ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ <<ΕΠΕΣΕ>> ΜΕΤΑ ΑΠΟ 5 ΜΗΝΕΣ Η ΠΟΛΗ !!!


Ὅμως, στὶς 12 Δεκεμβρίου τοῦ 1452, μόλις πέντε μῆνες πρὶν τὴν αλωση καὶ δεκατρία ἔτη μετὰ τὴν ὑπογραφὴ τοῦ προδοτικοῦ ἑνωτικοῦ ὄρου τῆς Συνόδου τς Φερράρας-Φλωρεντίας, στὸ Ναὸ τῆς Ἁγίας Σοφίας ἔγινε συλλείτουργο Ὀρθοδόξων καὶ Παπικῶν στὸ ὁποῖο μνημονεύτηκε ὁ Πάπας καὶ ὁ λατινόφρονας Πατριάρχης Γρηγόριος! 

 
 
ΣΚΕΦΤΗΤΕ ΤΙ ΘΑ ΠΑΘΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙ Ο ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ !!!
 
Τὰ πνευματικὰ αἴτια τῆς πτώσης τῆς Πόλης
 
Ἡ πτώση τῆς Κωνσταντινουπόλεως τὴν 29η Μαΐου τοῦ 1453 ἦταν τὸ ἀποκορύφωμα τῆς φθίνουσας δόξας τῆς Ρωμαϊκῆς Αὐτοκρατορίας, τοῦ λεγομένου Βυζαντίου. 
 
Γύρω ἀπὸ τὰ αἴτια τῆς πτώσης αὐτῆς ἐγράφησαν πολλά, τὰ ὁποῖα παρουσιάζουν τὴν κατάσταση στὴν ὁποία βρισκόταν τότε ἡ Ρωμαϊκὴ Αὐτοκρατορία-Βυζάντιο, ἀφοῦ εἶχε χαθῆ ὅλη ἡ Μικρὰ Ἀσία, ἡ Ἀνατολικὴ Θράκη καὶ εἶχε μείνει μόνον ἡ Κωνσταντινούπολη καὶ τὰ περίχωρά της. 
 
Οἱ κατὰ καιροὺς ἐχθροὶ εἶχαν προξενήσει μεγάλη ζημία, μὲ ἀποκορύφωμα καὶ τελειωτικὸ κτύπημα τὴν κατάληψη τῆς Κωνσταντινουπόλεως ἀπὸ τοὺς Φράγκους, κατὰ τὴν Δ΄ Σταυροφορία τὴν 13η Ἀπριλίου τοῦ ἔτους 1204. 
 
Ἡ μετὰ ἀπὸ λίγα χρόνια (1261) ἀνακατάληψή της καὶ ἐλευθέρωσή της δὲν προσέφερε οὐσιαστικὰ πράγματα, διότι ἤδη ἡ Πόλη εἶχε καταστραφῆ καὶ λεηλατηθῆ ὁλοσχερῶς. 
 
Πέρα ἀπὸ τὰ πολιτικὰ καὶ κοινωνικὰ αἴτια ποὺ συνετέλεσαν στὴν πτώση τῆς Κωνσταντινουπόλεως πρέπει νὰ σημειωθοῦν ἰδιαιτέρως τὰ πνευματικὰ αἴτια στὰ ὁποῖα συνήθως δὲν δίνουμε μεγάλη σημασία. 
 
Ὁ Ἰωσὴφ Βρυέννιος, Ὅπως λέγει σὲ ἄλλα κείμενά του, στὴν Κωνσταντινούπολη τὴν ἐποχὴ ἐκείνη ζοῦσαν περίπου 70.000 κάτοικοι καὶ μάλιστα ὁ ἴδιος ἔκανε ἔκκληση στοὺς Κωνσταντινουπολίτας, χωρὶς νὰ ὑπάρχη ἀνταπόκριση, νὰ συντελέσουν στὴν ἀνοικοδόμηση τῶν τειχῶν της, ἐν ὄψει τοῦ μεγάλου κινδύνου. 
 
Ὅμως οἱ κάτοικοι,...ἰδιαιτέρως οἱ πλούσιοι, ἀσχολούμενοι μὲ τὴν αὔξηση τῶν ἀτομικῶν τους ἐσόδων, ἀδιαφοροῦσαν, μὲ ἀποτέλεσμα ἡ πόλη νὰ ὁμοιάζη, ὅπως λέγει, μὲ «σεσαθρωμένον» πλοῖον ποὺ ἦταν ἕτοιμο νὰ βυθισθῆ. 
 
Στὴν ἀρχὴ τοῦ λόγου του ὁ Ἰωσὴφ Βρυέννιος ἐκφράζει τὴν ὀδύνη του, ἀφοῦ τὸ γένος περιστοιχίζεται ἀπὸ δεινά, τὰ ὁποῖα, ὅπως λέγει, «δάκνει μου τὴν καρδίαν, συγχεῖ τὸν νοῦν καὶ ὀδυνὰ τὴν ψυχήν». Κάνει λόγο γιὰ τὴν «ὁλόσωμον πληγὴν» καὶ τὴν «νόσον καθολικήν». Τὸ γένος ἔχει περιπέσει σὲ ποικίλα πάθη καὶ ἁμαρτίες. Ὅλοι οἱ Χριστιανοὶ ἔγιναν «ὑπερήφανοι, ἀλαζόνες, φιλάργυροι, φίλαυτοι, ἀχάριστοι, ἀπειθεῖς, λιποτάκται, ἀνόσιοι, ἀμετανόητοι, ἀδιάλλακτοι». 
 
Ἔγιναν οἱ ἄρχοντες κοινωνοὶ ἀνόμων, οἱ ὑπεύθυνοι ἅρπαγες, οἱ κριτὲς δωρολῆπτες, οἱ μεσίτες ψευδεῖς, οἱ νεώτεροι ἀκόλαστοι, οἱ γηράσαντες μεθυσμένοι, οἱ ἀστοὶ ἐμπαῖκτες, οἱ χωρικοὶ ἄλαλοι, «καὶ οἱ πάντες ἀχρεῖοι». Συγχρόνως μὲ τὴν γενικὴ κατάπτωση τῶν ἀνθρώπων χάθηκε «εὐλαβὴς ἀπὸ τῆς γς, ἐξέλιπε στοχαστής, οὒχ εὔρηται φρόνιμος». 
 
Αὐτὸς εἶναι ὁ λόγος γιὰ τὸν ὁποῖον ἐπέπεσαν ἐκ δυσμῶν καὶ ἐξ ἀνατολῶν διάφοροι ἐχθροὶ καὶ λυμαίνονται τὴν αὐτοκρατορία. 
 
Πολλὲς φορὲς στὸ παρελθὸν ἡ βασιλεύουσα πολιορκήθηκε ἀπὸ τὸν ἐχθρὸ καὶ μάλιστα ὑπὸ δυσμενέστερες συνθῆκες, ἀλλὰ πάντοτε ἡ Παναγία τὴν σκέπαζε καὶ τὴν βοηθούσεγιατι ὁ λαός, παρὰ τὴν ἁμαρτωλότητά του, δὲν διαπραγματευόταν τὴν Πίστη του. 
 
Ἔλεγε τὴ γνωστὴ ρήση: «καλύτερα τούρκικο φέσι παρὰ φράγκικη τιάρα»! 
 
Ὅμως, στὶς 12 Δεκεμβρίου τοῦ 1452, μόλις πέντε μῆνες πρὶν τὴν αλωση καὶ δεκατρία ἔτη μετὰ τὴν ὑπογραφὴ τοῦ προδοτικοῦ ἑνωτικοῦ ὄρου τῆς Συνόδου τς Φερράρας-Φλωρεντίας, στὸ Ναὸ τῆς Ἁγίας Σοφίας ἔγινε συλλείτουργο Ὀρθοδόξων καὶ Παπικῶν στὸ ὁποῖο μνημονεύτηκε ὁ Πάπας καὶ ὁ λατινόφρονας Πατριάρχης Γρηγόριος!
 
Τὸ ἀνίερο αὐτὸ συλλείτουργο ἔγινε γιὰ νὰ ἐπικυρώσει, οὐσιαστικά, τὴν «Ἕνωση». Προτίμησαν οἱ πρόγονοί μας τὴ συμμαχία τοῦ παναιρετικοῦ παπισμοῦ ἀπὸ τὴ συμμαχία τοῦ Θεοῦ, γιὰ αὐτὸ καὶ ἡ «Πόλις ἑάλω». Ὁ γνωστὸς «Θρῆνος τῆς Πόλης» λέει: «Πάψετε τὸ Χερουβικὸ κι ἂς χαμηλώσουν τ΄ἅγια, γιατί εἶναι θέλημα Θεοῦ  Πόλη νὰ τουρκέψει.»
 
«Τριακόσιους χρόνους μετὰ τὴν Ἀνάστασιν τοῦ Χριστοῦ μας ἔστειλεν ὁ Θεὸς τὸν ἅγιον Κωνσταντῖνον καὶ ἐστερέωσε βασίλειον χριστιανικὸν καὶ τὸ εἶχαν χριστιανοὶ τὸ βασίλειον 1150 χρόνους. 
 
Ὕστερα τὸ ἐσήκωσεν ὁ Θεὸς τὸ βασίλειον ἀπὸ τοὺς Χριστιανοὺς καὶ ἤφερε τὸν Τοῦρκο μέσα ἀπὸ τὴν Ἀνατολὴν καὶ τοῦ τὸ ἔδωκε διὰ ἐδικόν μας καλόν... Καὶ τί; Ἄξιος ἦτον ὁ Τοῦρκος νὰ ἔχη βασίλειον; Ἀλλὰ  Θεὸς τοῦ τὸ ἔδωκε διὰ τὸ καλόν μας. 
 
Καὶ διατὶ δὲν ἤφερεν ὁ Θεὸς ἄλλον βασιλέα, ὁπού ἦτον τόσα ρηγάτα ἐδῶ κοντὰ νὰ τοὺς τὸ δώση, μόνον ἤφερε τόν Τοῦρκον μέσαθε ἀπὸ τὴν Κόκκινην Μηλιὰ καὶ τοῦ τὸ ἐχάρισε; 
 
Διατὶ ἤξευρεν ὁ Θεός πώς τὰ ἄλλα ρηγάτα μᾶς βλάπτουν εἰς τὴν Πίστιν, καὶ ὁ Τοῦρκος δὲν μᾶς βλάπτει, ἄσπρα δώσ' τον καὶ καβαλλίκευσε τον ἀπὸ τὸ κεφάλι. Καὶ διὰ νὰ μὴν κολασθοῦμεν τὸ ἔδωκε τοῦ Τούρκου καὶ τὸν ἔχει ὁ Θεὸς τὸν Τοῦρκον ὡσὰν σκύλλον νὰ μᾶς φυλάη». 
 
(Ἰωάννου Μενούνου, Κοσμᾶ Αἰτωλοὺ Διδαχές, ἐκδ. Τῆνος, Ἀθήνα 1999, Διδαχὴ ΕΑ, σελ. 269-270). 
 
Αὐτὸς ὁ λόγος θὰ πρέπει νὰ μᾶς συγκλονίσει καὶ νὰ μᾶς ἀφυπνίσει: Ὁ Θεὸς προτίμησε νὰ πέσει ὁ ἑλληνισμὸς στὰ χέρια ἑνὸς τυραννικοῦ δυνάστη πού σκότωνε, βίαζε, ἔκλεβε, βασάνιζε καὶ ἀτίμαζε τοὺς χριστιανούς, γιατί εἴδεμε τὴν παντογνωσία του ὅτι ἂν ἔμενε ἐλεύθερος θὰ πάθαινε κάτι ἀπείρως χειρότερο: 
 
Θὰ ἔχανε τὴν ὀρθὴ Πίστη του καὶ θὰ ἐκλατινιζόταν! Προτίμησε ὁ Θεὸς ἡ βαριὰ σκλαβιὰ τῶν τεσσάρων αἰώνων ἀπὸ τὴν ἐξωτερικὴ «ἐλευθερία» πού θὰ ἦταν, ὅμως, πνευματικὴ δουλεία! (τί γὰρ ὠφεληθήσεται ἄνθρωπος ἐὰν τὸν κόσμον ὅλον κερδήση, τὴν δὲ ψυχὴν αὐτοῦ ζημιωθῆ, ἢ τί δώσει ἄνθρωπος ἀντάλλαγμα τῆς ψυχῆς αὐτοῦ; Ματθ. 16:26) 
 
Ὡς ἐκ τούτου, κατὰ τὸν Ἅγιο, ἡ Τουρκικὴ σκλαβιὰ 
 
ἦταν εὐλογία Θεοῦ καὶ ὁ Τοῦρκος ἕνα «τσο-μπανόσκυλο» ποὺ μᾶς φύλαξε ἀπὸ τὸν Πάπα!
 
 
ΖΩΝΤΑΝΗ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 23 October 2014 | 2:07 am


Μια άγνωστη και ... βρώμικη πτυχή στον ενδοϋπηρεσιακό πόλεμο της ΕΥΠ


 ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ (ΕΥΠ) : ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

Στον απόηχο της ΑΘΩΩΣΗΣ των στελεχών της ΕΥΠ για το περιβόητο ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ σας παρουσιάζω μια άγνωστη και ... βρώμικη πτυχή του ενδοϋπηρεσιακού πολέμου. 


Όσοι ενδιαφέρονται για το καλό της ΕΥΠ μπορούν να βγάλουν χρήσιμα διδάγματα.

Πρόκειται για τις προσπάθειες

ωμής παρέμβασης στο έργο της Δικαιοσύνης με την προσφιλή στους γκαιμπελίσκους μέθοδο των ανώνυμων συκοφαντικών «καταγγελιών», και ενώ η δικαστική διερεύνηση ήταν σε εξέλιξη. 

Ταυτόχρονα έπιαναν δουλειά και τα φιλικά τους ιστολόγια, ή καλύτερα «ανεμιστερολόγια», που εκτόξευαν λάσπη αδιακρίτως εναντίον όποιου παράγοντα (δικαστικών, πραγματογνωμόνων κλπ) δεν τους έκανε το χατίρι να είναι καταδικαστικός.

Βεβαίως, όλα αυτά τα έκαναν για το καλό της Πατρίδας (εδώ, ένα καυτό δάκρυ κυλάει πάνω στο ροδαλό μαγουλάκι του Αγράμματου) και μόνο. 


Διότι αυτοί αισθάνονται πάνω από Διοικήσεις και Κυβερνήσεις, ακόμα πάνω και από τη Δικαιοσύνη, που δεν ξέρει να κρίνει και χρειάζεται την καθοδήγησή τους.

Βεβαίως, δεν μπορούν να βγουν και να καταγγείλουν το «σκάνδαλο» επώνυμα, ένεκα … το «καθήκον εχεμύθειας».


 Είναι, βλέπετε, που δεν τους το επιτρέπει ο Νόμος - ούτε, φυσικά, και το χαμερπόν τους ήθος.

Εγώ απλώς ερωτώ:
Τι τους έσπρωξε να γίνουν επισπεύδοντες;


Γιατί τόση πρεμούρα να πετύχουν μια καταδίκη;
Τι τους έκαιγε;
Ποιούς (εξ) υπηρετούν;Συνταγματάρχης Βαρτάνης
(INSIDER)

Ο/Η Ανώνυμος άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "Μεγάλη «φουρτούνα» και δίκες εν όψει για την ΕΥΠ…":

Δημοσιεύθηκε στις 23 October 2014 | 1:26 am


Προκλητική δήλωση (;) της Νατάσας Καραμανλή: «Ο Κώστας δεν είναι στην ενεργό πολιτική» - Και τα λεφτά από τη Βουλή ΠΟΙΟΣ τα παίρνει;;
Ισχύει αυτή η δήλωση σου Ν. Καραμανλή; Δεν φταίει ούτε η Νατάσα, ούτε ο ... ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ... φταίμε εμείς, που δεν τους έχουμε πετάξει ακόμα στη θάλασσα..

Πόπη Σουφλή


Εντυπωσιάζει η (συμπαθής κατά τ' άλλα...) σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού Νατάσα Καραμανλή με την τοποθέτησή της ότι «νιώθει πολύ άνετα, ότι έχει ηρεμήσει που δεν έχει σύζυγο στην ενεργό πολιτική»!

Και εντυπωσιάζει, όχι για...
την θέση της αυτή καθ' αυτή, αλλά για το ότι νιώθει και ισχυρίζεται δημοσίως ότι ο σύζυγός της "δεν είναι στην ενεργό πολιτική" (αν όντως έκανε αυτή την δήλωση...)!!!

Δεν καταλαβαίνουμε τι εννοεί, γιατί ο σύζυγός της εισπράττει κάπου 10-12.000 ευρώ το μήνα σε αποζημιώσεις και βουλευτικά προνόμια γιατί ΕΙΝΑΙ στην ενεργό πολιτική καθ' ότι βουλευτής.

Σε διαφορετική περίπτωση, μπορεί είτε να παραιτηθεί την βουλευτικής αποζημίωσης, είτε ακόμα καλύτερα της θέσης του στην Βουλή.

Αλλά μέχρι τότε, μέχρι να παραιτηθεί και όσο εισπράττει αποζημίωση καλύτερα είναι να προσέχουμε τι λέμε!!!  

(τι λέξη κι αυτή για να περιγραφεί ο παχυλός μισθός του βουλευτή! "Αποζημίωση"!  Δηλαδή τους κάναμε και ζημιά επειδή εξελέγησαν βουλευτές και τους δίνουμε και αποζημίωση, επιπλέον!).

Αν το είπε, επαναλαμβάνουμε, γιατί το διαβάσαμε σε στήλη στο "ΒΗΜΑ" που δεν φημίζεται και για ιδιαίτερα έγκυρη πληροφόρηση τα τελευταία χρόνια!

Δηλαδή η οικογένεια Καραμανλή εισπράττει κάπου 12.000 ευρώ το μήνα και είναι ευτυχισμένη που ο αρχηγός της οικογενείας "Δεν είναι στην ενεργό πολιτική"!!!!

Κρίμα. Πολύ κρίμα. 

Είναι ο μοναδικός σήμερα που θα μπορούσε να ενώσει τη χώρα και να ηγηθεί μιας πραγματικής εθνικής εκστρατείας ανάστασης της.

Γιατί δεν είναι ούτε ματαιόδοξος, αλλά δυστυχώς δεν είναι ούτε καν φιλόδοξος, με την καλή έννοια. 

Αυτά με καλή διαχείρισή τους θα αναδείκνυαν έναν μεγάλο ηγέτη.

Ο Κ.Καραμανλής, τα είχε όλα αλλά δυστυχώς δεν είχε την φλόγα. 

Με το ζόρι έγινε αρχηγός της ΝΔ, με το ζόρι έγινε πρωθυπουργός, με την πρώτη ευκαιρία παραιτήθηκε.

Ήταν καλός στρατηγιστής, αλλά κακός στην εκτέλεση του σχεδίου. 

Μπορούσε να λέει "όχι" στους Αμερικανούς, αλλά δεν μπορούσε να προστατεύσει το "όχι" του.

Μπορούσε να συνάπτει τεράστιες συμφωνίες με την Ρωσία, αλλά δεν μπορούσε να εξουδετερώσει τους Αμερικανούς πράκτορες στον προθάλαμο του γραφείου του.

Και τέλος δεν έχει το ένστικτο της αυτοθυσίας. 

Ισχυρότερο είναι το ένστικτο της καλοζωίας, μέσα του.
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 22 October 2014 | 11:53 pm


ΑΓΡΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΡΩΣΙΔΑΣ ΣΤΟ ΕΛΣΙΝΚΙ ΑΠΟ ΦΙΝΛΑΝΔΟ ΡΩΣΟΦΟΒΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ
yukkaromppaynen
ο 28 χρονος δολοφόνος πολιτικός
Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά

Στη Φινλανδία, η αστυνομία ερευνά τις συνθήκες της βάναυσης δολοφονίας  μιας μεσήλικης Ρωσίδας, από το γνωστό πολιτικό Yucca Romppaynen, επικεφαλής  της οργάνωσης νεολαίας του κυβερνώντος κόμματος του Εθνικού Συνασπισμού.

Η γυναίκα που γεννήθηκε το 1956 στη Ρωσία, είχε μετοικίσει πριν χρόνια στη Φινλανδία και ζούσε στο Ελσίνκι, στην ίδια πολυκατοικία με τον δολοφόνο ο οποίος είχε μετακομίσει εκεί τον φλεβάρη. Το σώμα της βρέθηκε στον Κόλπο της Φινλανδίας. 

Ο Romppaynen ήδη ομολόγησε ότι σκότωσε τη γειτόνισσά του και πέταξε το σώμα της  στη θάλασσα.”

Η αστυνομία ερευνά την υπόθεση ως
δολοφονία που διαπράχθηκε με υπερβολική σκληρότητα”, – δήλωσε ο επιτετραμμένος της δικαστικής αστυνομίας του Ελσίνκι, Juha Rautaheymo. Σημείωσε ότι το κίνητρο για τη δολοφονία δεν είναι ακόμα γνωστό. (vesti,22/10)

Ούτε η αστυνομία ούτε τα μέσα ενημέρωσης δεν αποκάλυπταν στην αρχή την εθνικότητα και την ιθαγένεια του θύματος. Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων ήταν αυτές που δήλωσαν ότι το θύμα ήταν ρωσικής καταγωγής.
το θύμα σε παλαιότερη φωτογραφία
το θύμα σε παλαιότερη φωτογραφία
«Οι υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι σε θέση να αποκαλύψουν την ταυτότητα του θύματος της δολοφονίας στο Ελσίνκι , πρόκειται για τη Ρωσίδα Irina Plantinga»,  
δήλωσε στο Interfax ο φινλανδός ακτιβιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Johan Beckman.
Ο Beckman είχε δηλώσει και στο παρελθόν ότι ο δολοφόνος πολιτικός ,Romppaynen ήταν επιθετικά ρωσοφοβικός. (uf .ru)
“Μισούσε τη Ρωσία και το Facebook του είναι γεμάτο με έντονα αντι-ρωσικά συνθήματα. Επίσης, δημοσίευσε ένα ποίημα στο οποίο ενέκρινε την δολοφονία των αλλοδαπών. Αυτός είναι ένας έφεδρος αξιωματικός του φινλανδικού στρατού και συμμετέχει ενεργά σε ομάδες εξτρεμιστών »
Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος του κυβερνητικού κόμματος του Εθνικού Συνασπισμού, ο πρωθυπουργός Alexander Stubb έχει ήδη εκφράσει τα συλλήπητήριά του σε σχέση με το αδίκημα. “Αυτό που συνέβη – είναι ένα τεράστιο σοκ . Ένας άνθρωπος που στερείται της ζωής Θα ήθελα πάρα πολύ  να εκφράσω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια της εκλιπούσας,” – είπε ο Alexander Stubb.

Όταν στις 20 Οκτωβρίου συνελήφθη ο πολιτικός Yucca Romppaynen ως ύποπτος για ανθρωποκτονία δολοφονίας, ομολόγησε αμέσως δίνοντας τη δική του εξήγηση:  Ότι  ξυλοκόπησε έως θανάτου τη γειτόνισσά του επειδή τον επέπληξε για τη συμπεριφορά του. 

Τη μοιραία ημέρα, η γυναίκα συνάντησε τον πολιτικό  της πτέρυγας νεολαίας του  φιλανδικού Κόμματος Εθνικού Συνασπισμού (NCP), ο οποίος  κλωτσούσε  άγρια τον σκύλο του “Καίσαρα”. 

Η γυναίκα έκανε παρατήρηση στον Yucca Romppaynen ότι κακομεταχειρίζεται τα ζώα . Ο 28 χρονος πολιτικός εξαπέλυσε δριμεία επίθεση εναντίον της και άρχισε να την γρονθοκοπεί . 
Την ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου. 

Πήρε το σκυλί στο σπίτι του και στη συνέχεια γύρισε πίσω στο σώμα του θύματος.  Φόρτωσε το πτώμα στο αυτοκίνητό του και το μετέφερε στη θάλασσα όπου και το βύθισε. (Ilta-Sanomat/uf.ru)

Ο φινλανδός ακτιβιστής Johan Beckman σημειώνει  επίσης ότι το Κόμμα του Εθνικού Συνασπισμού δεν έχει ακόμη διαγράψει το δολοφόνο από τα μέλη  του κόμματος, παρα το ότι ο ίδιος έχει παραδεχτεί την ενοχή του. 

Επίσης ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της Φινλανδίας επιβεβαίωσε ότι ο κατηγορούμενος “συνδέεται με τα κόμματα της συγκυβέρνησης με μια μακρά κοινή ιστορία “

Τα  argumenti ru και   bloknot.ru, δίνουν άλλη εκδοχή του εγκλήματος: σύμφωνα με μαρτυρίες το θύμα δέχθηκε επίθεση από  ομάδας εθνικιστών που βρίσκονταν στο σπίτι του δράστη. Όταν άκουσαν τη γυναίκα να μιλάει ρωσικά την ξυλοκόπησαν έως θανάτου ενώ υπήρξαν συνεργοί και στη μεταφορά του πτώματος στην ακτή.

 
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 22 October 2014 | 11:39 pm


Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΣΤΗΝ… ΠΡΙΖΑ – ΜΕΛΕΤΕΣ ΣΟΚ: Ο Έμπολα μεταδίδεται μέσω του αέρα σε χαμηλές θερμοκρασίες
Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΣΤΗΝ… ΠΡΙΖΑ – ΜΕΛΕΤΕΣ ΣΟΚ: Ο Έμπολα μεταδίδεται μέσω του αέρα σε χαμηλές θερμοκρασίες
Ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο ιός Έμπολα μπορεί να γίνει αερομεταφερόμενος, αλλά δεν έγινε στη Δυτική Αφρική, εξαιτίας της πολλής ζέστης.


Σύμφωνα με δύο μελέτες που διεξήχθησαν από επιστήμονες του αμερικανικού στρατού, ο Έμπολα μπορεί να μεταδοθεί μέσω του αέρα στο κρύο και ξηρό κλίμα που επικρατεί σε αρκετές πολιτείες των ΗΠΑ, αλλά όχι στη Δυτική Αφρική.

Αφού εξέθεσαν με επιτυχία πιθήκους στον αερομεταφερόμενο Έμπολα – γεγονός που προκάλεσε «μία ραγδαία θανατηφόρα ασθένεια σε 4-5 ημέρες»- οι επιστήμονες του στρατιωτικού Ινστιτούτου Έρευνας Λοιμωδών Νοσημάτων (USAMRIID) κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο Έμπολα μπορεί να μεταδοθεί μέσω του αέρα, αλλά πιθανότατα αυτό δεν συνέβη στη Δυτική Αφρική, γιατί η περιοχή είναι πολύ θερμή, με θερμοκρασίες που σπάνια πέφτουν κάτω από 65 ° F.

«Αποδείξαμε ότι ο ιός γίνεται
αερομεταφερόμενος όταν επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες και μικρά ποσοστά υγρασίας, συνθήκες που σπανίζουν στην υποσαχάρια Αφρική», αναφέρεται σε μία μελέτη του 1995.
«Η ευαισθησία του ιού στις υψηλές θερμοκρασίες και τη μεγάλη υγρασία που επικρατούν στις καλύβες, όπου μένουν οι ασθενείς στο νότιο Σουδάν και το βόρειο Ζαΐρ, μπορεί να ήταν ένας παράγοντας που περιόρισε την εξάπλωση του ιού στις αφρικανικές επιδημίες».

«Τόσο η ζέστη, όσο και η υγρασία αποδείχτηκε ότι μειώνουν την ικανότητα των ιών να γίνονται αερομεταφερόμενοι».

εμπολα1

εμπολα2

H μελέτη αναφέρεται επίσης στην επιδημία Έμπολα του 1989 σε μία εγκατάσταση καραντίνας στο Reston της Virginia, όπου ο ιός εξαπλώθηκε γρήγορα μεταξύ χώρων που δεν συνδέονταν μεταξύ τους.

«Ενώ τα κρούσματα σε διπλανά δωμάτια μπορούσαν να δικαιολογηθούν λόγω της σωματικής επαφής των ασθενών, τα κρούσματα που εμφανίστηκαν σε απομακρυσμένα δωμάτια αποδεικνύουν ότι ο ιός είχε μεταδοθεί μέσω του αέρα», προστίθεται στη μελέτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη επιδημία ξέσπασε το Δεκέμβριο του 1989, όπου η θερμοκρασία στο Reston ήταν συνήθως κάτω από το μηδέν και πιθανότατα δεν ήταν πολύ υψηλότερη μέσα στην τεράστια εγκατάσταση καραντίνας.

εμπολα3

εμπολα3


Μία μελέτη του 2012, η οποία επίσης διεξήχθη από το USAMRIID, κατέληξε σε παρόμοια συμπεράσματα.

«Η αερομεταφορά των μικροσκοπικών σωματιδίων του ιού είναι δυνατή σε συνθήκες χαμηλών θερμοκρασιών και χαμηλών ποσοστών υγρασίας, παράγοντες που δεν απαντήθηκαν στις επιδημίες που ξέσπασαν σε θερμότερα κλίματα», αναφέρεται στη δεύτερη μελέτη.


εμπολα4

Η ανησυχία του Πενταγώνου σχετικά με τον αερομεταφερόμενο Έμπολα έρχεται σε αντίθεση με την άποψη των υγειονομικών αρχών, οι οποίες ισχυρίζονται ότι η νόσος δεν μπορεί να εξαπλωθεί μέσω του βήχα και του φτερνίσματος.


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 22 October 2014 | 11:17 pm


Δίνουν εργολαβία την ΕλλάδαΔεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η μερίδα του λέοντος για τα οδικά και αναπτυξιακά έργα μέσω ΕΣΠΑ του 2015 πάνε αποκλειστικά στους μεγάλους εργολάβους και για έργα όπως σιδηρόδρομοι, οδικοί άξονες, απορρίμματα και γέφυρες. 
 
Οι μικροί εργολάβοι πετιούνται έξω από το παιχνίδι διότι το παιχνίδι είναι φτιαγμένο για δύο παίκτες: Τις δύο Ευρωπαϊκές Τράπεζες που θα δίνουν χρήματα σε ιδιώτες μέσω δανείων τραπεζών με χαμηλό επιτόκιο και διεθνών εργολάβων-κορακιών που θα έχουν Έλληνες αχυρανθρώπους μπροστά.
 
 

Η ΧΩΡΑ ΤΥΛΙΓΜΕΝΗ ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΛΛΑ ΧΑΡΤΙ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΛΑΒΙΣΤΑΝ

 Γράφει ο Γιάννης Λαζάρου

Ένα ερώτημα πλανάται για το πού θα βρεθούν τα λεφτά που υπόσχεται ο Σαμαράς από τη μια και ο Τσίπρας από την άλλη. 
 
Από την στιγμή που τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το 2013 επιβεβαίωσαν ότι το έλλειμμα της χώρας είναι στο 175% του ΑΕΠ (από το 121% που ήταν το 2010) αυτό σημαίνει ότι χρήματα για να εξοφληθεί το χρέος της χώρας δεν υπάρχουν. 
 
 Επίσης αποδείχτηκε ότι από την στιγμή που 4 εκατ. Ελλήνων είναι πλέον στα πρόθυρα της φτώχειας άλλα λεφτά δεν μένουν για να εισπράξουν από τους πολίτες. 
 
Ας υποθέσουμε ότι θα κόψουν τις συντάξεις και τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων στο μισό. 
 
Πάλι τα χρέη δεν βγαίνουν αφού μισθοί του δημοσίου και συντάξεις πληρώνονται από τα δάνεια της χώρας. Πού λοιπόν θα βρεθούν τα χρήματα που υπόσχονται και από ποιον;
 
Ο Τσίπρας στην πριν ένα μήνα ομιλία του στη Λέσχη Ambrosseti στο Κόμο της Ιταλίας τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕ) θα είναι αυτή που θα σώσει τόσο την οικονομία της Ελλάδας αλλά και όλων των χωρών που έχουν ανάγκη Ανάπτυξης. 
 
Πήγε λοιπόν στην Λέσχη των Οικονομικών Καρχαριών του Πλανήτη να τους πει ότι λεφτά θα βρούμε από εσάς. 
 
Την ίδια Τράπεζα όσο και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα επικαλείται στα δύσκολα ο Σαμαράς λέγοντας ότι δεν χρειάζεται η Ελλάδα νέο μνημόνιο. 
 
Σήμερα ο Γιούνκερ στην διαδικασία της νέας Κομισιόν, έχει ως κύριο στόχο της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής ( η οποία θα έχει πια πολιτικό και όχι οικονομικό χαρακτήρα) να ρίξει στην αγορά της Ευρώπης και ειδικά στις χώρες που έχουν ανάγκη Ανάπτυξης 300 δις ευρώ. 
 
 Η ΕΚΤ και ΕΤΕ είναι τα δύο όπλα λοιπόν των ναζιστοευρωπαίων που θα ρίχνουν χρήμα σε χώρες υπό κατοχή με τον μανδύα των επενδυτικών προγραμμάτων.
 
Ποια η ουσία του όλου εγχειρήματος που θα βάλουν την Ελλάδα πιο βαθιά με την υποστήριξη τόσο της ελληνικής συγκυβέρνησης όσο και της συμπολιτευόμενης αντιπολίτευσης; 
 
 Να δανείζεται η Ελλάδα (μέσω ιδιωτών επενδυτών) από τις δύο αυτές τοκογλυφικές Τράπεζες και όχι ως κράτος απευθείας από αγορές. Τα δάνεια θα τα παίρνουν με το τσουβάλι οι δύο κεντρικές οικονομοπολιτικές τράπεζες της Ευρώπης και θα τα δίνουν με δήθεν μικρότερο επιτόκιο στις χώρες που θέλουν δάνειο με την ονομασία «Επενδυτικό Πρόγραμμα». 
 
Το επενδυτικό πρόγραμμα δεν θα δίνεται απευθείας στο κράτος-μέλος αλλά στις ιδιωτικές τράπεζες που επέλεξαν εδώ και δύο χρόνια να παίξουν το παιχνίδι στις ανάλογες χώρες που έχουν την έδρα τους.
 
Καλά μέχρι εδώ θα πουν οι υπερχρεωμένοι Έλληνες, θα γίνουν επενδύσεις! 
 
Παράδειγμα για το τι επενδύσεις θα γίνουν είναι η συμφωνία που ήδη έχει γίνει (και πέρασε πάλι στα ψιλά) μεταξύ της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων. 
 
Η συμφωνία που έκαναν οι αιρετοί άρχοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τους δανειστές-επενδυτές είναι η εξής: Χορηγεί δάνειο να γίνει ένας εθνικός αυτοκινητόδρομος στην Κρήτη χρηματοδοτώντας μέσω δανείου τον ιδιώτη εργολάβο. 
 
Οι τοπικοί άρχοντες θεωρούν μεγάλο επίτευγμα το ότι οι πολίτες δεν θα πληρώνουν διόδια για να χρησιμοποιούν τον δρόμο αυτόν. 
 
Όμως ο δρόμος δεν ανήκει ουσιαστικά στην Περιφέρεια αλλά ούτε στο Κράτος. Ο δρόμος θα ανήκει στον εργολάβο-ιδιώτη- επενδυτή αφού το Κράτος θα πληρώνει ενοίκιο στον ιδιώτη. 
 
Πάλι θα πούνε οι χαρωποί πολίτες ότι καλώς θα πληρώνει το κράτος για εμάς και θα έχουμε και δρόμο. Έλα όμως που υπάρχει ένας μεγάλος Ευρωπαϊκός Νόμος που μπαίνει σε ισχύ και στην Ελλάδα: Αν το κράτος ή η Αυτοδιοίκηση χρωστάει σε ιδιώτες, τότε οι ιδιώτες έχουν δικαίωμα κατάσχεσης περιουσίας του δημοσίου.
 
Ίσως όταν άκουσαν φευγαλέα οι Έλληνες την θέσπιση αυτού του νόμου να θεώρησαν ότι αν τους χρωστάει το κράτος 5,000 ευρώ, αυτοί θα πάρουν μία δημόσια ή δημοτική έκταση αφού το κράτος δεν θα μπορεί να τους ξεχρεώσει. 
 
Ο νόμος αυτός δεν είναι φτιαγμένος για τον κακομοίρη που νομίζει ότι θα «φάει» δημόσια περιουσία, ο νόμος αυτός έγινε για να μπορούν ειδικά οι εργολάβοι και ξένες επιχειρήσεις που θα δραστηριοποιούνται ή θα δραστηριοποιηθούν στην χώρα να μπορούν να πάρουν με τις ευλογίες και τους ευρωπαϊκούς νόμους ελληνική γη νόμιμα και αναίμακτα. 
 
Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η μερίδα του λέοντος για τα οδικά και αναπτυξιακά έργα μέσω ΕΣΠΑ του 2015 πάνε αποκλειστικά στους μεγάλους εργολάβους και για έργα όπως σιδηρόδρομοι, οδικοί άξονες, απορρίμματα και γέφυρες. 
 
Οι μικροί εργολάβοι πετιούνται έξω από το παιχνίδι διότι το παιχνίδι είναι φτιαγμένο για δύο παίκτες: Τις δύο Ευρωπαϊκές Τράπεζες που θα δίνουν χρήματα σε ιδιώτες μέσω δανείων τραπεζών με χαμηλό επιτόκιο και διεθνών εργολάβων-κορακιών που θα έχουν Έλληνες αχυρανθρώπους μπροστά.
 
Κοινή πολιτική έχουν τα κόμματα που αντιμάχονται για τα δίκαια των Ελλήνων και την ανάπτυξη της χώρας. 
 
Την εξ ολοκλήρου παράδοση της εθνικής οικονομίας και εθνικής περιουσίας αυτή την φορά με την ονομασία «Έξοδο από τα Μνημόνια». 
 
Για το λόγο αυτό με μεγάλη ευκολία τόσο η συγκυβέρνηση, η αξιωματική αντιπολίτευση όσο και τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα μιλούν για μια επαναδιαπραγμάτευση του ελληνικού χρέους. Δεν την ενδιαφέρει πλέον το χρέος την ΕΕ και με πολύ μεγάλη φιλευσπλαχνία θα το "κουρέψει" κιόλας για να την αγαπήσεις. 
 
Έχει ήδη βρει τον τρόπο να σε έχει στο χέρι για αιώνες και το σημαντικότερο να σου έχει πάρει εξ ολοκλήρου την χώρα με το τυρί στην φάκα που λέγεται "Ανάπτυξη και θέσεις εργασίας". -


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 22 October 2014 | 11:11 pm


ΕΚΤΑΚΤΟ: Αγνοείται αεροσκάφος ανοικτά της Κύπρου - Χάθηκε 15 χλμ. από τουρκική Φρεγάτα - Εκτάκτως ο Κύπριος ΥΠΑΜ στο κέντρο Έρευνας και Διάσωσης
ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΕΛΝΕΙ ΔΥΟ C-130Αγνοείται από τα ραντάρ μικρό αεροσκάφος το οποίο πετούσε στα ανοιχτά της Κύπρου
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι οποίες δεν επιβεβαιώνονται κάνουν λόγο για ένα Κύπριο πολίτη και έναν Λιβανέζο.

Με τον υπουργό Άμυνας της; Κάρπου να σπεύδει στο
Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες και πλωτά και ενάερια μέσα έχουν τεθεί σε πλήρη συναγερμό.

Μάλιστα η είδηση έχει ήδη επιβεβαιωθεί από τις αρμόδιες αρχές των δύο αεροδρομίων.
Στο μεταξύ, ελικόπτερα κάνουν έρευνες σε μια προσπάθεια εντόπισης του εκπαιδευτικού αεροσκάφους, ενώ, σύντομα αναμένεται ανακοίνωση από το Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης.
Ένα ελικόπτερο AW-139 έχει αποστείλει η Κύπρος μαζί με δύο περιπολικά σκάφη της Ακτοφυλακής, ενώ το Ισραήλ έχει αποστείλει 2 C-130.

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, η Εθνική Φρουρά βρίσκεται σε επαγρύπνιση - παρακολούθηση. Ο Αρχηγός της Ε.Φ ενημερώνεται ανελλιπώς ενώ βρίσκεται ήδη στο γραφείο του
Και ο Λίβανος συμμετέχει στην έρευνα για εντοπισμό του μικρού εκπαιδευτικου αεροσκάφους με ένα C130.

Το μικρό εκπαιδευτικό αεροσκάφος με δύο επιβαίνοντες, αναχώρησε γύρω στις 19:00 το βράδυ από τον αερολιμένα Πάφου με κατεύθυνση το Λίβανο.

Νεότερες πληροφορίες μόλις γίνουν διαθέσιμες


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 22 October 2014 | 10:26 pm


Η Τουρκία εδώ και λίγες ώρες έχει αρχίσει τη συγκέντρωση των δυνάμεων της Στρατιάς της Δυτικής Τουρκίας


Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτηλινιός για το Πολεμικό Ημερολόγιο


Γεωπολιτικά παιχνίδια στην πλάτη των λαών
Η Κυπριακή κυβέρνηση τις τελευταίες ώρες παρουσιάζει μια στάση που σαφώς συσπειρώνει τον λαό της Μεγαλονήσου και σίγουρα κλείνει το μάτι στην Αθήνα, την ώρα που αυτή σφυρίζει αδιάφορα.

Η Τουρκία εδώ και λίγες ώρες
έχει αρχίσει τη συγκέντρωση των δυνάμεων της Στρατιάς της Δυτικής Τουρκίας (δλδ τα παράλια της Μικράς Ασίας). Οι υπερπτήσεις αεροσκαφών στη αεροπορική βάση της Σμύρνης είναι συνεχής και αντιληπτές ακόμα και από τους κατοίκους των γειτονικών Ελληνικών νησιών.

Όμως η βάση αυτή αποτελεί το στρατηγείο Ανατολικής Μεσογείου του ΝΑΤΟ και μεγάλος μέρος των στρατιωτικών είναι από διάφορες χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της δικής μας.
Είναι δυνατόν όλοι αυτοί να μην έχουν ενημερώσει γι΄αυτήν την υπερδραστηριότητα της Τουρκίας τις στρατιωτικές και πολιτικές ηγεσίες των χωρών τους;

Και εφόσον έχουν ενημερωθεί γιατί εφησυχάζουν;

Μήπως κάποιοι έδωσαν το ΟΚ; 

Και μήπως αυτό το ΟΚ είναι για έναν «γενικό χαμό» με αφορμή τα λεγόμενα «Μεσανατολικά ζητήματα»;

Ένα ακόμα στοιχείο που πρέπει τουλάχιστον να μας βάζει σε σκέψεις είναι η πτώση της τιμής του πετρελαίου και την προσπάθειας των συστημικών μέσων να τη συνδέσουν με την προσπάθεια πρόσθετης πίεσης στην οικονομία της Ρωσίας. 

Πτώση της τιμής και μάλιστα κοντά στο 40% δίνει άμεσα τη δυνατότητα προμηθειών μεγάλων ποσοτήτων καυσίμων και τη δημιουργία πολεμικού αποθέματος ή ενίσχυση αυτού.

Οι αναλύσεις την ώρα που ο στρατός βρίσκεται σε κόκκινο συναγερμό είναι χαρτιά για να τα παίρνει ο αέρας. 

Τα «τυχαία» γεγονότα που μπορούν να προκύψουν πολλά και τα νησιά μας που είναι ξέφραγα αμπέλια είναι ακόμα περισσότερα, ενώ ένα νέο σχέδιο Αττίλας δεν αποτελεί μυστικό για καμία χώρα.

Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι χρονίζοντα προβλήματα στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και Ελευσίνας, μέσα σε 2 μήνες ξαφνικά βρήκαν λύσεις και οι εργασίες είναι πυρετώδεις. 

Ήδη παραδόθηκαν δύο σύγχρονα υποβρύχια κατηγορίας 214 (το ΠΙΠΙΝΟΣ και το ΩΚΕΑΝΟΣ), ενώ πολύ κοντά στην παράδοση είναι και πυραυλάκατοι που κατασκευάζονται στην Ελευσίνα.Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 22 October 2014 | 9:45 pm


Άπορος γεροντάκος ζει χωρίς νερό και ρεύμαΗ πολιτεία φαίνεται πως αδιαφορεί... ποιά πολιτεία δηλαδή, που όλα είναι διαλυμμένα....

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ, πού είναι, για να περιθάλψει έναν ΑΝΘΡΩΠΟ σε ανάγκη;;;;

Μήπως οι κάτοικοι του χωριού, μπορούν να ενημερώσουν την Μητρόπολη και να πιέσουν για λύση;;;;;;

Πόπη Σουφλή
 

Άπορος γεροντάκος ζει χωρίς νερό και ρεύμα
Εκλιπαρεί για βοήθεια για να μην πεθάνει αβοήθητος

Στο έλεος του θεού έχει αφεθεί ένας ανήμπορος ηλικιωμένος από τον Πύργο, που δίνει καθημερινά τη μάχη για την επιβίωση κάτω από συνθήκες πλήρους εξαθλίωσης.

Τους τελευταίους δυο μήνες, ο Σταύρος Χρονόπουλος ζει σε ένα χαμόσπιτο στην παραθαλάσσια περιοχή της Κυανής Ακτής, χωρίς νερό και ηλεκτρικό ρεύμα σε μια πρωτόγνωρη για τον ίδιο κατάσταση, που όμοιά της δεν βίωσε ούτε τα χρόνια της Κατοχής.

Αν κάτι τον κρατάει ακόμη στη ζωή αυτή είναι η φιλευσπλαχνία που δείχνουν οι γείτονές του και κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι του δίνουν απλόχερα ότι μπορούν από το περίσσευμα ή ακόμη και από το υστέρημά τους.

Ένα πιάτο φαγητό και μερικά μπουκάλια νερό για να

μπορέσει να ζήσει και να μην πεθάνει αβοήθητος και μόνος, δέχεται καθημερινά ο 84χρονος από ανθρώπους που τον αγαπούν και προσπαθούν όσο μπορούν να τον φροντίσουν.

Συγκλονιστική είναι η περιγραφή που κάνει ο ίδιος για το δράμα που περνάει, ενώ εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τον χειμώνα που πλησιάζει απειλητικά, αφού το σπίτι με τις πρώτες βροχές στάζει νερά και δεν έχει κανένα τρόπο ή μέσο για να αντιμετωπίσει το τσουχτερό κρύο.

«Αυτό που μένω δεν είναι σπίτι. Δεν έχει ούτε νερό, ούτε ρεύμα ούτε έναν γείτονα δεν έχω εδώ για να κουβεντιάζω και να έχω μια συντροφιά. Είναι που μου φέρνουν μια στάλα φαγητό και τρώω και μερικά μπουκάλια νερό για να πίνω κάποιοι άνθρωποι που με φροντίζουν. Ούτε να μαγειρέψω, μπορώ ούτε να πλύνω ούτε να πλυθώ εγώ ο ίδιος», αναφέρει με παράπονο ο κ. Σταύρος.


Η μόνη του συντροφιά είναι η θάλασσα και ο κρύος αέρας ενώ από συγγενικά πρόσωπα υπάρχει μόνο ένας ανιψιός του, που, όμως αδυνατεί να τον βοηθήσει, αφού και αυτός παλεύει να τα βγάλει πέρα με την οικογένειά του.

Το μόνο που ζητάει ο άπορος γεροντάκος είναι μια βοήθεια από την πολιτεία προκειμένου να μπορέσει να ζήσει τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής του με αξιοπρέπεια.

Το τελευταίο διάστημα υπομένει και καρτερά, κάποιον να τον βοηθήσει και να τον στηρίξει για να έχει μια συντροφιά και να μην μένει διαρκώς στη μοναξιά και τις νύκτες στο μαύρο σκοτάδι.

«Ο Θεός ξέρει πως ζω αυτή τη στιγμή. Ας βρεθεί κάποιος να με βοηθήσει, άνθρωπος είμαι, κράτος είναι. Κάτι θα υπάρχει. Πως θα ζήσω εγώ εδώ αν πιάσει χειμώνας; Όταν βρέχει στάζει όλο κάνει κρύο και πρέπει να τα υπομείνω. Ποιος θα μου μαγειρέψει, ποιος θα με πλύνει;», αναρωτιέται γεμάτος πικρία ο άτυχος ηλικιωμένος.

Εκλιπαρεί για βοήθεια για να μην πεθάνει αβοήθητος

Στο έλεος του θεού έχει αφεθεί ένας ανήμπορος ηλικιωμένος από τον Πύργο, που δίνει καθημερινά τη μάχη για την επιβίωση κάτω από συνθήκες πλήρους εξαθλίωσης.

Τους τελευταίους δυο μήνες, ο Σταύρος Χρονόπουλος ζει σε ένα χαμόσπιτο στην παραθαλάσσια περιοχή της Κυανής Ακτής, χωρίς νερό και ηλεκτρικό ρεύμα σε μια πρωτόγνωρη για τον ίδιο κατάσταση, που όμοιά της δεν βίωσε ούτε τα χρόνια της Κατοχής.

Αν κάτι τον κρατάει ακόμη στη ζωή αυτή είναι η φιλευσπλαχνία που δείχνουν οι γείτονές του και κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι του δίνουν απλόχερα ότι μπορούν από το περίσσευμα ή ακόμη και από το υστέρημά τους.

Ένα πιάτο φαγητό και μερικά μπουκάλια νερό για να μπορέσει να ζήσει και να μην πεθάνει αβοήθητος και μόνος, δέχεται καθημερινά ο 84χρονος από ανθρώπους που τον αγαπούν και προσπαθούν όσο μπορούν να τον φροντίσουν.

Συγκλονιστική είναι η περιγραφή που κάνει ο ίδιος για το δράμα που περνάει, ενώ εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τον χειμώνα που πλησιάζει απειλητικά, αφού το σπίτι με τις πρώτες βροχές στάζει νερά και δεν έχει κανένα τρόπο ή μέσο για να αντιμετωπίσει το τσουχτερό κρύο.

«Αυτό που μένω δεν είναι σπίτι. Δεν έχει ούτε νερό, ούτε ρεύμα ούτε έναν γείτονα δεν έχω εδώ για να κουβεντιάζω και να έχω μια συντροφιά. Είναι που μου φέρνουν μια στάλα φαγητό και τρώω και μερικά μπουκάλια νερό για να πίνω κάποιοι άνθρωποι που με φροντίζουν. Ούτε να μαγειρέψω, μπορώ ούτε να πλύνω ούτε να πλυθώ εγώ ο ίδιος», αναφέρει με παράπονο ο κ. Σταύρος.

Η μόνη του συντροφιά είναι η θάλασσα και ο κρύος αέρας ενώ από συγγενικά πρόσωπα υπάρχει μόνο ένας ανιψιός του, που, όμως αδυνατεί να τον βοηθήσει, αφού και αυτός παλεύει να τα βγάλει πέρα με την οικογένειά του.

Το μόνο που ζητάει ο άπορος γεροντάκος είναι μια βοήθεια από την πολιτεία προκειμένου να μπορέσει να ζήσει τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής του με αξιοπρέπεια.

Το τελευταίο διάστημα υπομένει και καρτερά, κάποιον να τον βοηθήσει και να τον στηρίξει για να έχει μια συντροφιά και να μην μένει διαρκώς στη μοναξιά και τις νύκτες στο μαύρο σκοτάδι.

«Ο Θεός ξέρει πως ζω αυτή τη στιγμή. Ας βρεθεί κάποιος να με βοηθήσει, άνθρωπος είμαι, κράτος είναι. Κάτι θα υπάρχει. Πως θα ζήσω εγώ εδώ αν πιάσει χειμώνας; Όταν βρέχει στάζει όλο κάνει κρύο και πρέπει να τα υπομείνω. Ποιος θα μου μαγειρέψει, ποιος θα με πλύνει;» αναρωτιέται γεμάτος πικρία ο άτυχος ηλικιωμένος.

Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 22 October 2014 | 9:26 pm


Τι στοιχεία είχε ο .... υπολογιστής του Σωκράτη Γκιόλια;;;;;;


Το βασικότερο point της ιστορίας κοι αναγνώστες είναι ποιος και γιατί.

Ένας τρόπος υπήρχε να απαντηθεί η ερώτηση. 


Τι ερευνούσε ο Γκόλιας;;;

Γνωρίζουν οι περισσότεροι ότι ήταν για ένα διάστημα ο δημοσιογράφος που είχε ταράξει τα νερά της πολιτικής ελίτ της χώρας. 


Ποιοι τον ήθελαν νεκρό;;;

Η απάντηση βρίσκεται σε ένα συγκεκριμένο αντικείμενο το οποίο

έχει κατασχεθεί από την αστυνομία και δεν έχει δοθεί από τότε μέχρι σήμερα κανένα στοιχείο στην δημοσιότητα.

Αυτό είναι ο φορητός ηλεκτρονικός του υπολογιστής. 


Κανείς δεν αναρωτήθηκε τι στοιχεία είχε συγκεντρώσει και για ποιον. 

Ήταν εποχή που μπήκαμε στο μνημόνιο. 

Ταραχή και δέος στον κόσμο. 

Έπρεπε να αποδεχθεί τα τετελεσμένα. 

Ο Καραμανλής μόλις είχε αποχωρήσει και δεν μιλούσε. 

Αν μιλούσε ο Γκόλιας, μήπως θα γίνονταν κάτι; 

Μήπως τα στοιχεία που είχε στην κατοχή του ήταν τέτοια που μπορούσαν να κλονίσουν την επιχείρηση που είχε στηθεί με σκοπό την διάλυση του Ελληνικού Κράτους;

Απλά Ρωτώ. Τίποτε παραπάνω.


Που είναι ο υπολογιστής του Γκόλια και τι περιείχε ο σκληρός του δίσκος; Έχουν αξία τα στοιχεία αυτά σήμερα ή η σημασία τους είναι πλέον ακόμη μεγαλύτερη;


Μια διαφορετική ΕΥΠ από την σημερινή ίσως να μπορούσε να στείλει στο εκτελεστικό πολλούς...


Η Σέχτα ή δεν είναι "επαναστατική" αν όντως σκότωσε αυτή τον Γκόλια ή τον Γκόλια δεν τον σκότωσε η Σέχτα και απλά της "κότσαραν" έναν επιπλέον φόνο. Διαλέγετε και παίρνετε...

Φιλικά και με περιορισμούς λόγω της ακατάσχετης βλακείας που με διέπει...
Κουτόχορτο....

Υ.Γ. Αν δείτε αποτέλεσμα να μου τρυπήσετε την μύτη.


Υ.Γ.1 Έχει καμιά σχέση η ιστορία Γκόλια με την υπόθεση των υποκλοπών και την "αυτοκτονία" Τσαλικίδη (έτσι δεν το έλεγαν το παλικάρι?).


Υ.Γ.2 Έχει σχέση το προηγούμενο με τα στοιχεία που χρειαζόταν η παρέα για να ρίξει τον Καραμανλή, ενώ ταυτόχρονα είχαν γνώση όλων των αποφάσεων της Ελληνικής Κυβέρνησης του 2004-2009; 


Υ.Γ.3 Μήπως έφαγα πολύ;;; Ο/Η Ανώνυμος άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "Ποινική δίωξη κατά «Σέχτα Επαναστατών» – 4 χρόνια ...":

Δημοσιεύθηκε στις 22 October 2014 | 9:00 pm


Νικολόπουλος: Ποιοι οι εντολείς και προστάτες του Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ;

Αμάν, βρε Νικολόπουλε, με τις ερωτήσεις σου... Όλα αυτά που ρωτάς, τα έχει πει η ΖΩΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ ευθέως, πολλάκις και δημοσιως....

Μια ΓΥΝΑΙΚΑ, που θα έπρεπε να βρίσκεται σήμερα στο Ευρωκοινοβούλιο, αλλά... άντε μην ανοίξω το στόμα μου, Πάνο Καμμένε.

Πόπη Σουφλή

καμμενος νικολοπουλος


Συνεδριάζει σήμερα στη Βουλή η αρμόδια Επιτροπή Απολογισμού και Ελέγχου Εκτέλεσης του Προϋπολογισμού του Κράτους με μοναδική συζήτηση την πορεία της εκτέλεσης του Προϋπολογισμού της αμαρτωλής και σκανδαλοποιού Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, της «ΕΛΣΤΑΤ» του ενός ανδρός «Γεωργίου» της ΕΛΣΤΑΤ, του γνωστού θαυματοποιού και αλχημιστή των στοιχείων της.

Κατά τη συνεδρίαση, εκ μέρους των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και του
Πάνου Καμμένου, θα ζητήσει απαντήσεις και εξηγήσεις ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, κ. Ν. Νικολόπουλος, που συμμετέχει στην Επιτροπή

Ο κ. Ν. Νικολόπουλος θα του ζητήσει να απολογηθεί για τον
απαράδεκτο για Κρατικό Λειτουργό, διασυρμό που επιφύλαξε στην Ελλάδα με συνέντευξή του στους «FINANCIAL TIMES», ο ανεκδιήγητος, συνταξιούχος του ΔΝΤ και διορισμένος από τους Γ. Παπακωνσταντίνου και Γ. Παπανδρέου, Πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ:

Πώς είναι δυνατόν να προχωρά σε: «διαμαρτυρίες για την καθυστέρηση της επικαιροποίησης των ελλειμμάτων των τελευταίων είκοσι ετών για τη χώρα μας, από το 1995 έως το 2013.

Πώς μπορεί να αποδίδει την καθυστέρηση στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, καταγγέλλοντας πως δεν έστειλε τα απαραίτητα στοιχεία και στον πρώην Υπουργό, κ. Στουρνάρα, που δεν ανταποκρίθηκε στα αιτήματα των e-mails του.


Ο Ν. Νικολόπουλος στη σημερινή συνεδρίαση θα καταθέσει το σώμα των «Financial Times», που μεταξύ άλλων, έγραψαν: «τα στοιχεία θα φανερώσουν την έκταση της ελληνικής απάτης και ίσως ρίξουν φως στον τρόπο τον οποίο η Ελληνική Κυβέρνηση την πέτυχε».

Βλέπουμε, λοιπόν, μετά την υποδαύλιση Γεωργίου σε εφημερίδες του εξωτερικού και την αναπαραγωγή παλιών διεθνών αρνητικών στερεοτύπων περί «Greek statistics», που ενορχηστρώθηκαν για να σπάσει ο αγωγός αξιοπιστίας της χώρας μας, που πέρναγε από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία με τα γνωστά σε όλους αποτελέσματα.

Έτσι, το δημοσίευμα Γεωργίου, αντί να ενισχύσει την θρυμματισμένη αξιοπιστία της χώρας μας, επαναφέρει αρνητικό κλίμα που όλοι εντός Ελλάδος προσπαθούν να βελτιώσουν.

Τέλος, με αφορμή την σημερινή εξέταση Γεωργίου, ο κ. Ν. Νικολόπουλος κατέθεσε Ερώτηση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου με θέμα: «Η ΕΛΣΤΑΤ απαξιώνει το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού». Με την Ερώτηση, ο κ. Νικολόπουλος αποκαλύπτει, ότι η ΕΛΣΤΑΤ παρουσίασε κάλπικα πλεονάσματα στο οικονομικό έτος 2013, με τη σκοπιμότητα να υποβοηθηθεί το μνημονιακό κυβερνητικό σχήμα στην προπαγάνδα που αναπτύσσει, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τις… αδικαιολόγητες πολιτικές καταδυνάστευσης του ελληνικού λαού.

Η λαθροχειρία για την οποία μιλάμε, αφορά σε μια αδικαιολόγητη μίξη αποτελεσμάτων της Γενικής Κυβέρνησης με Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (πίνακας 2α, των πινάκων διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος = 1,7 δις πλεόνασμα). 

Η κίνηση αυτή παραβιάζει τα κριτήρια του Ενωσιακού Δικαίου για ένταξη των ΝΠΔΔ στον Δημόσιο Τομέα και αποσκοπούσε στο να παρουσιαστούν πλασματικά πρωτογενή πλεονάσματα.

Ο Γενικός Εισηγητής των ΑΝΕΛ για τον Προϋπολογισμό του Κράτους, Ν. Νικολόπουλος, μεταξύ άλλων τονίζει:
Αυτές οι πλασματικές στατιστικές απεικονίσεις, μη σεβόμενες τα διεθνή σχετικά standards στην ανάδειξη των συμπερασμάτων, ξεκάθαρα δρομολογήθηκαν από μια Διοίκηση της ΕΛΣΤΑΤ που βρισκόταν σε διατεταγμένη υπηρεσία από την συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου.

Η ψευδής απεικόνιση αυτή, αποκρύβει το αληθινό ύψος του ελλείμματος της Γενικής Κυβέρνησης, καθιστώντας το σχέδιο του προϋπολογισμού του 2015 ένα σύνολο από φανταστικά και παραπλανητικά στοιχεία, προς… νανούρισμα ξένων και Ελλήνων.

Οι αλχημείες αυτές έβλαψαν την παραπαίουσα Ελληνική Οικονομία και ο πρώην Ναύτης του ΔΝΤ, όντας σήμερα καπετάνιος θα κληθεί σε λίγες ώρες να δώσει εξηγήσεις για τον τρόπο της «δουλειάς» του.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Νικολόπουλος θα καλέσει και τον Υπουργό Οικονομικών να απαντήσει:
Εάν ισχύει, ότι δήλωσε θυμωμένα ο κος Σταϊκούρας στον κ. Γεωργίου, πως η θεσμική τάξη είναι χρέος όλων μας, αφού, δεν έχει παραχωρηθεί σε κανέναν.

Πώς ανέχονται αυτόν τον δέσποτα – αλαζόνα, που γαλουχήθηκε στο ΔΝΤ να ηγείται της ΕΛΣΤΑΤ,


Γιατί συνεχίζουν να τον στηρίζουν και να τον «ανατρέφουν» στην συγκυβέρνηση


Γιατί ανέχονται στην κυβέρνηση να νομοθετούνται συνεχείς θεσμικές εκτροπές της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας προς όφελός του πρώην υπαλλήλου του ΔΝΤ.


Ποιος είναι ο πραγματικός λόγος που ο κ. Γεωργίου με περισσή προκλητικότητα εκθέτει την πολιτική τάξη που τον στηρίζει και γιατί επιμένει και βιάζεται τόσο πολύ για την επικαιροποίηση των δημοσιονομικών των τελευταίων είκοσι ετών;


Θα ωφελήσει η όλη στάση του την αξιοπιστία και την οικονομία της χώρας;


Τι κρύβεται πίσω από τα πεπραγμένα του;


Ποιοι οι εντολείς και προστάτες του;
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 22 October 2014 | 8:44 pm


Μεγάλη «φουρτούνα» και δίκες εν όψει για την ΕΥΠ…


 Ας... φουρτουνιάσουν και οι θύτες... τόσα χρόνια  σε φουρτούνες έζησαν οι αθώοι τηςΕΥΠ... τα θύματα... 

Θύματα, μιας διεφθαρμένης ηγεσίας και μιας ακόμα πιο διεφθαρμένης Πασοκικής Μαφίας, σε πολιτικό επίπεδο....

Ήρθε και η ώρα των θυτών για να χορέψουν... και ο χορός θα είναι πολύ σκληρός... αναστενάρηδες δεν είναι, αλλά θα αναστενάξουν πάνω στα καυτά κάρβουνα που άναψαν για άλλους...

ΑΔΙΚΑ... ΠΑΡΑΝΟΜΑ...ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΑ! 
Ήρθε η ώρα του.... λογαριασμού!

Πόπη Σουφλή


 

Πριν από λίγο, στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του παρόντος ιστοχώρου έφτασε ερώτηση που κατέθεσε προς τον πρωθυπουργό της χώρας, ο πρόσφατα ενταγμένος στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων του Πάνου Καμμένου, βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος, η οποία, από μια «διαγώνια» ματιά που της ρίξαμε, δείχνει… εκρηκτική, ενώ έχει και μια μικρή αναφορά στο «defence-point.gr», λόγω ανάρτησης η οποία χρησιμοποιείται στην τεκμηρίωση.

Πάγια πρακτική μας ήταν και παραμένει η όσο το δυνατόν μικρότερη αναφορά στην ευαίσθητη αυτή υπηρεσία, θεωρώντας ότι τα προβλήματα θα πρέπει να επιλύονται με καλή πίστη στο εσωτερικό της, ώστε απερίσπαστη να δίνει βαρύτητα στο εθνικό έργο που καλείται να επιτελέσει.
Η παρέμβασή μας γίνεται μόνο όταν «κακώς κείμενα», όχι μόνο δεν βρίσκουν τρόπο επίλυσης, αλλά δημιουργούν συγκρούσεις, οι οποίες κλιμακώνονται με την απαράδεκτη δημοσιοποίηση στοιχείων στο διαδίκτυο, η οποία πλήττει πάνω από όλα την εθνική ασφάλεια και μάλιστα με τρόπο και ύφος που δεν αποτελεί τιμή για στελέχη μιας τόσο ευαίσθητης υπηρεσίας. Τα έχουμε γράψει τόσες φορές…


Όχι ότι στελέχη βέβαια της υπηρεσίας, δεν έχουν προβεί σε μέγιστα ατοπήματα – που δικαιολογούν αγανάκτηση – τα οποία σε οποιαδήποτε σοβαρή περί τα της εθνικής ασφάλειας θέματα χώρα, θα οδηγούσε στη με συνοπτικές διαδικασίες απομάκρυνσή τους.


Η ερώτηση του Ν. Νικολόπουλου, αφορά ένα θέμα που δίχασε επί μακρόν την ΕΥΠ και έσυρε πολύ κόσμο στα δικαστήρια, τα οποία προσφάτως εξέδωσαν αθωωτικές αποφάσεις. Αυτό της εγκατάστασης Δορυφορικού Συστήματος Ελέγχου και παρακολούθησης των συνόρων, ένα σύστημα εξαιρετικά επίκαιρο για τη χώρα και την ασφάλειά της, εξαιτίας του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης και όχι μόνο.

Στις δίκες αυτές, ανοικτές για το κοινό (!) δημοσιοποιούνταν ελαφρά τη καρδία, ονόματα, ιδιότητες κι όλα όσα θα ήθελε μια αντίστοιχη ξένη υπηρεσία να πληροφορηθεί, χωρίς να υπάρξει ένας δικαστής, η ίδια η διοίκηση της υπηρεσίας, να παρέμβει και να «τραβήξει αυτιά», βάζοντας φρένο σε αυτή την αυτοκαταστροφική – εθνικά – πρακτική. Κατά τα άλλα, ο παρόν ιστοχώρος, έχει βαρεθεί να γράφει για το τραγικό έλλειμμα σε αυτό που αποκαλεί ως «κουλτούρα ασφάλειας» στη χώρα μας, σε όλα τα επίπεδα…

Φαίνεται όμως, ότι η υπόθεση δεν θα τελειώσει εδώ, αλλά θα υπάρξει νέος γύρος διώξεων, αυτή τη φορά από την αντίθετη πλευρά. Δεν φαίνεται μάλιστα τυχαίο, το ότι η μακροσκελής και ενημερωμένη – καλογραμμένη ερώτηση, κοινοποιείται προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου… Εμπλέκεται η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, καθώς επίσης και ο σύμβουλός του Άλεξ Ρόντος, με τις κατηγορίες που τους απευθύνονται να είναι βαρύτατες. Τα ίδια και η τότε διοίκηση της ΕΥΠ υπό τον σημερινό πρεσβευτή της Ελλάδας στο Λονδίνο, Κ. Μπίκα και τους υποδιοικητές του.

Η καταγραφή της υπόθεσης, ως ιστορικό, είναι ακριβής, όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε. Κατά συνέπεια, παραπέμπουμε ευθείς αμέσως στο κείμενο, αφού όμως εκφράσουμε την ελπίδα, ότι τα προβλήματα για την ΕΥΠ θα ξεπεραστούν και θα επέλθει ηρεμία… και ισορροπία, ενώ οι εκάστοτε κρατούντες θα αντιλαμβάνονται την ανάγκη υποστήριξής της για να φέρει σε πέρας το δύσκολο έργο της.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ Ι. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ – ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΑΧΑΪΑΣ
Κ.Ο. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
Αρ. πρ. 3871/21-10-2014
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ
Κοινοποίηση: ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ


Θέμα: «ΕΥΠ & Απόφαση της Δικαιοσύνης για το Γεωγραφικό Πληροφοριακό Σύστημα Πληροφοριών Διασυνοριακής Ασφάλειας κατά την Μετακίνηση Ανθρώπων & Αγαθών»

Η Κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή προσπάθησε μέσω του ΕΣΠΑ να εγκαταστήσει στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.) ένα Δορυφορικό Σύστημα Ελέγχου και παρακολούθησης των συνόρων μας. Μέρος των πληροφοριών που θα συνέλεγε το σύστημα, θα προσφέρονταν, μέσω της ιστοσελίδας της Ε.Υ.Π., στους πολίτες, ώστε να διευκολύνεται η διέλευση ανθρώπων και εμπορευμάτων.

Συμβάλλοντας στην προσπάθεια για την όσο το δυνατό πληρέστερη απορρόφηση κονδυλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης εκ μέρους της Ελληνικής Πολιτείας και αξιοποιώντας για πρώτη φορά στην ιστορία της χρηματοδοτικές δυνατότητες εκτός Κρατικού Προϋπολογισμού, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών προσπάθησε τότε να υλοποιήσει το έργο στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας», Άξονας 2: «Εξυπηρέτηση του Πολίτη και Βελτίωση της Ποιότητας Ζωής», συνολικού εγκεκριμένου προϋπολογισμού 1,6 εκατ. Ευρώ περίπου.

Το έργο με τίτλο: «Γεωγραφικό Πληροφοριακό Σύστημα Πληροφοριών Διασυνοριακής Ασφάλειας κατά τη Μετακίνηση Ανθρώπων και Αγαθών» σύμφωνα με την Προκήρυξη, είχε ως στόχο την ποιοτικότερη εξυπηρέτηση των πολιτών και ειδικότερα όσων εμπλέκονται στην διασυνοριακή μεταφορά ανθρώπων και αγαθών (τουρισμός, εμπόριο) με τη δημιουργία ενός χαρτογραφικού-δορυφορικού συστήματος πληροφόρησης της κίνησης των διασυνοριακών φυλακίων, καθώς επίσης και της υποδομής στην περιοχή των συνόρων για την εξυπηρέτηση και ασφάλεια των μεταφορών.

Τα αναμενόμενα αποτελέσματα και οφέλη τα οποία θα προέκυπταν από το έργο θα ήταν πολλά και σημαντικά. Μερικά από τα σπουδαιότερα θα ήταν η εγκυρότερη και ταχύτερη πληροφόρηση των πολιτών, καθώς επίσης η διευκόλυνση και ασφάλεια στην μετακίνηση.

Το συγκεκριμένο έργο πέραν των υπηρεσιών που θα προσέφερε προς τους πολίτες και της εισφοράς του στην βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής που θα παρείχε προς τον Φορέα υλοποίησης, ιδιαίτερα σε μια περίοδο έξαρσης της λαθρομετανάστευσης προς την χώρα μας, αποτελούσε μέρος της προσπάθειας που συντελούνταν εκείνη την περίοδο από την τότε Κυβέρνηση για το άνοιγμα της Υπηρεσίας προς την ελληνική κοινωνία και την αναβάθμιση της αποδοχής της μέσα σε αυτή.

Το συγκεκριμένο έργο είχε ανατεθεί σε κοινοπραξία εταιρειών («Πλανητική Α.Ε.» και «Pansystems Α.Ε.») μετά από διεθνή διαγωνισμό και με την υποχρέωση να παραδώσουν ολοκληρωμένο το έργο στις 30/09/2009. Από τότε, όμως, αρχίζουν και τα …περίεργα, με Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, πλέον, τον κ. Μ. Χρυσοχοΐδη, επί κυβέρνησης κ. Γ. Παπανδρέου και διοίκηση της Υπηρεσίας, τους κ.κ. Κ. Μπίκα, Φ. Παπαγεωργίου και Χρ. Τσαντρίζο. Για τα περίεργα αυτά που συνέβησαν τότε, είχαμε υποβάλλει και την από 20/12/2009 Ερώτηση & ΑΚΕ προς τον τότε Πρωθυπουργό. Τελικά, το έργο απεντάχθηκε από το ΕΣΠΑ και όλοι οι εμπλεκόμενοι στην προσπάθεια που είχε ξεκινήσει για τον εκσυγχρονισμό της υπηρεσίας μέσω Κοινοτικών Κονδυλίων, διώχθηκαν ποινικά και πειθαρχικά με σαθρά κατηγορητήρια…

Διαβάσαμε πρόσφατα στον Τύπο (περιοδικό “Crash” τεύχος Απριλίου 2014, εφημ. «Κυριακάτικη Kontranews» της 5/10/2014 και «Παρασκήνιο» της 11/10/2014) αλλά και στο Διαδίκτυο σε έγκριτα Ιστολογία (“ProtoThema”, “Crasholine”, “DefenceNet”, “GreekAmericanNewsAgency”, “Defence-Point”, “GrCitizen”, «Ας Μιλήσουμε Επιτέλους», «Αττικά Νέα» κά) για την έκδοση απαλλακτικού Βουλεύματος από το Δικαστικό Συμβούλιο Εφετών για όλους τους κατηγορούμενους αλλά και πολλά και διάφορα ρεπορτάζ, άρθρα και αναλύσεις επί του θέματος, που είναι κατεξοχήν πειστικά και τεκμηριωμένα. Κοινός παρανομαστής όλων, είναι το γεγονός ότι η «Ε.Υ.Π.» βρίσκεται υπό διάλυση και ότι λήφθηκαν βιαστικές αποφάσεις σε πολλά ζητήματα από την προηγούμενη κυβέρνηση και την τότε διοίκηση της Υπηρεσίας, μόνο και μόνο για να ικανοποιηθούν εξωθεσμικοί παράγοντες, που καμία σχέση δεν θα έπρεπε να έχουν στην λήψη αποφάσεων επί θεμάτων εθνικής ασφάλειας.

Πιο συγκεκριμένα, τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η προμηθεύτρια εταιρεία (ελληνική κοινοπραξία) παρέδωσε κανονικά το έργο στην προβλεπόμενη προθεσμία, σύμφωνα με τη σύμβαση. Με την αλλαγή της κυβέρνησης το 2009, παρότι στην παρουσίαση του έργου, που έγινε στην νέα ηγεσία της Υπηρεσίας (στον 2° όροφο της Κατεχάκη όπου είχε εγκατασταθεί το σύστημα), η πολιτική ηγεσία εξέφρασε το θαυμασμό της γι αυτό, όπως αναφέρουν και τα σχετικά δημοσιεύματα, λίγες μέρες μετά η κυβέρνηση ΓΑ.Π. – Χρυσοχοΐδη και η Διοίκηση Μπίκα αποφάσισαν ,προς έκπληξη όλων, να προχωρήσει η Υπηρεσία στην απένταξη του έργου, όχι γιατί είχε διαπιστωθεί κάτι το σκανδαλώδες στην προμήθειά του (άλλωστε κανείς από τους διωκόμενους υπαλλήλους δεν κατηγορήθηκε για κάτι τέτοιο) αλλά επειδή το επέβαλαν άλλοι λόγοι, που κατά την άποψή μου, είχαν να κάνουν με κεντρικές γεωστρατηγικές επιλογές της προηγούμενης κυβέρνησης.

Το έργο απεντάχθηκε λόγω του ότι η ανάδοχος εταιρεία προμηθεύτηκε το λογισμικό του από τη Ρωσία και ότι σύμφωνα με τα «WIKILEAKS», που είχαν αποκαλύψει σχετικό τηλεγράφημα του πρώην αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα, κ. Ντάνιελ Σπέκχαρντ, προς την Ουάσινγκτον, που ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «εργαζόμαστε (σαν πρεσβεία) για να ακυρώσουμε τις ενέργειες αυτές (ενεργειακές, αμυντικές και εμπορικές συμφωνίες μεταξύ Ελλάδος και Ρωσίας), που θεωρούμε ότι δεν είναι σωστές, αλλά λαμβάνουμε ανάμεικτα μηνύματα από Έλληνες αξιωματούχους.».

Ιδιαίτερη δε εντύπωση προξενεί και η αποκάλυψη, ότι, καταθέτοντας στον 3° Τακτικό Ανακριτή, κ. Δ. Φούκα, για την γνωστή υπόθεση της «Πυθίας», ο τότε σύμβουλος του πρωθυπουργού, Άλεξ Ρόντος, με την αλλαγή της κυβέρνησης το 2009, μετέφερε στον τότε Πολιτικό Προϊστάμενο της Ε.Υ.Π., Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη, ενημερώνοντας ταυτόχρονα και τον τότε Πρωθυπουργό Γ. Α. Παπανδρέου, αίτημα Ισραηλινών πρακτόρων να μην προχωρήσει η Ε.Υ.Π. στην προμήθεια του συγκεκριμένου συστήματος επειδή το λογισμικό του ήταν ρωσικής προέλευσης…

Οι πιέσεις των ξένων πρακτόρων καρποφόρησαν και οι τότε υπεύθυνοι απεφάνθησαν, ότι το έργο δεν συνάδει με την αποστολή της Ε.Υ.Π. και το απένταξαν από τα Ευρωπαϊκά προγράμματα, ενώ παράλληλα ασκήθηκαν πρωτοφανείς διώξεις στους εμπλεκόμενους υπαλλήλους με γελοία και σαθρά κατηγορητήρια, παραδίδοντάς τους βορά στα ΜΜΕ, διαπομπεύοντάς τους δημόσια, καταστρέφοντας καριέρες και οικογένειες, ακόμη και ζωές…

Στο μεταξύ, η ελληνική εταιρεία που κέρδισε τον διεθνή Διαγωνισμό, προσέφυγε στην ελληνική Δικαιοσύνη, η οποία ως φαίνεται, δεν καταλαβαίνει από προτροπές ξένων πρέσβεων και δικαιώθηκε. Στις η Ιουνίου 2012 το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών (είχε συνεδριάσει στις 9 Φεβρουαρίου 2012 και στις 24 Μαίου 2012) ανακοίνωσε την απόφασή του.

Δικαιώνει την ως άνω εταιρεία, ακυρώνει ως παράνομη την απόφαση του κ. Μπίκα και αναθέτει την «καυτή πατάτα…» στη νέα ηγεσία της Υπηρεσίας για να τη διαχειριστεί…

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, το θέμα δίχασε στα δύο την Ε.Υ.Π., τόσο σε υπηρεσιακό, όσο και σε (όσο περίεργο και να φαίνεται αυτό) συνδικαλιστικό επίπεδο. Συνδικαλιστές, που φέρονται ότι εκείνη την εποχή ανήκαν στον σκληρό Παπανδρεικό πυρήνα, ακόμα και μέσα στις γενικές συνελεύσεις του Συλλόγου των εργαζομένων, καταφέρθηκαν κατά του Γεωγραφικού συστήματος, χωρίς να έχουν καμία αρμοδιότητα και γνώση επί του θέματος, ενώ άφηναν και υπονοούμενα για παρόμοιο σύστημα, που την ίδια περίοδο προμηθεύτηκαν και οι Ε.Δ. Μάλιστα, άλλοι συνδικαλιστές τους έχουν μηνύσει γι αυτό!!!

Ενώ σε υπηρεσιακό επίπεδο, στις καταθέσεις και στα απολογητικά υπομνήματα των υπαλλήλων αναφέρονται φοβερά και τρομερά πράγματα για απειλές και εκβιασμούς, που δέχθηκαν ακόμα και σε υψηλό επίπεδο για να δεχθούν να συνομολογήσουν τον γελοίο ισχυρισμό της τότε κυβέρνησης, ότι δήθεν το έργο αυτό είναι «εκτός αποστολής της υπηρεσίας(;)». Φαίνεται, ότι ο νόμος 3649/2008 δεν ήταν αρκετά διαφωτιστικός γι αυτούς, σχετικά με το εύρος αρμοδιοτήτων – δραστηριοτήτων της υπηρεσίας.

Επίσης, η τότε κυβέρνηση παρέπεμψε το θέμα και στον ΓΕΔΔ, κ. Λ. Ρακιντζή, ο οποίος ανέθεσε μέρος της έρευνας και στην ΕΥΑΠ (Ειδική Υπηρεσία Αρχή Πληρωμής) του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

Εν τω μεταξύ, στο τότε οικονομικό επιτελείο είχε αναλάβει ο κ. Χρυσοχοΐδης, ως Υπουργός περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, που πριν ήταν πολιτικός προϊστάμενος της Ε.Υ.Π., όταν αποφασίστηκε η απένταξη του συστήματος…
 
Τελικά ο κ. Ρακιντζής παρέπεμψε 20 άτομα από την Ε.Υ.Π. και την Κοινωνία της Πληροφορίας, χωρίς όμως να μπει στον κόπο, να ρωτήσει την άποψη κανενός από τους εμπλεκομένους στην υπόθεση υπαλλήλους της Ε.Υ.Π.(;) αλλά μόνο αυτούς που του υπέδειξε η διοίκηση Μπίκα.

Και το ερώτημα που τίθεται τώρα, είναι «τι θα γίνει με αυτούς τους ανθρώπους», που κατηγορήθηκαν και από τον κ. Ρακιντζή, που στηρίχθηκε στις παράνομες, σύμφωνα και με την απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης, αποφάσεις του κ. Μπίκα για να βγάλει το Πόρισμά του;

Πάντως, σε ΕΔΕ που έγινε στο Υπουργείο Οικονομίας για τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση συγκατηγορούμενους υπαλλήλους της ΚτΠ, αθωώθηκαν όλοι οι εκεί εμπλεκόμενοι.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι υπάλληλοι της Ε.Υ.Π. υπέβαλλαν μηνυτήρια αναφορά σον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, για τη διαρροή στο Διαδίκτυο και στα ΜΜΕ ολόκληρου του Πορίσματος Ρακιντζή για το θέμα και ο οποίος διέταξε έρευνα, την οποία ανέλαβε ο 2ος Πταισματοδίκης Αθηνών.

Έχει επίσης υποβληθεί και αναφορά για τα όσα αποκάλυψαν τα “WIKILEAKS” για τα αναφερόμενα από τον αμερικανό πρέσβη, κ. Ρις, σε τηλεγράφημά του προς την κεντρική του υπηρεσία, το 2007, περί «δυσαρεστημένων πασόκων υπαλλήλων του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, επιρρεπών στις διαρροές προς την αμερικανική πρεσβεία»…

Τέλος, η Δικαιοσύνη, έπειτα από πολύχρονη ενδελεχή έρευνα και τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης από κορυφαίους ειδικούς επί πεντάμηνο, απεφάνθη οριστικά και αμετάκλητα, ότι το συγκεκριμένο σύστημα είναι μοναδικό, απόλυτα αξιόπιστο, φθηνότερο άλλων αντίστοιχων (την εποχή της παράδοσής του), εξακολουθεί να παραμένει σύγχρονο (παρά τα χρόνια που πέρασαν από την παράδοσή του) και απόλυτα συμβατό με τις ανάγκες και τις αρμοδιότητες της Υπηρεσίας. Το ίδιο και το λογισμικό του, που μάταια κάποιοι προσπαθούν να απαξιώσουν, λόγω πιθανώς της προέλευσης του αλλά και λόγω του ότι δεν μπορούν να αποδεχθούν εύκολα ότι υπάρχουν Έλληνες Δικαστές, Επιστήμονες και Δημόσιοι Υπάλληλοι, που δεν είναι πρόθυμοι να υπακούουν στα κελεύσματα και στις επιθυμίες ξένων πρακτόρων και κυβερνήσεων…

Επειδή, δεν μπορώ να δεχτώ, ότι οι ελληνικές Υπηρεσίες καθοδηγούνται στις ενέργειές τους σύμφωνα με «οδηγίες», που δίδονται από εξωθεσμικούς παράγοντες.
Επειδή, σύμφωνα με όλα τα δεδομένα, το Ελληνικό δημόσιο υπέστη σημαντική οικονομική και όχι μόνο ζημία.

Επειδή, δεν πρέπει και δεν είναι δυνατόν να κυκλοφορούν ελεύθεροι και ατιμώρητοι και να απολαμβάνουν υψηλότατων αξιωμάτων, αυτοί που σχεδίασαν και εκτέλεσαν τη συγκεκριμένη σκευωρία.

Επειδή, δημιουργούνται πλείστα όσα ερωτήματα για τη λειτουργία των θεσμών στην ΕΥΠ και δεδομένης της δικαιολογημένης αναταραχής που έχει προκύψει, στους κόλπους της Υπηρεσίας και όχι μόνο σχετικά με το θέμα αυτό.

Κατόπιν τούτων ερωτάσθε:
1. Ποιος ο ρόλος ξένων εξωθεσμικών παραγόντων στην ως άνω υπόθεση;

2. Ποιοι φέρουν την ευθύνη για αυτή την άσχημη για το ελληνικό Δημόσιο κατάληξη; Ποιος θα πληρώσει τα «σπασμένα» για τις παράνομες αποφάσεις του κ. Μπίκα και των συνεργατών του; Ποιος θα πληρώσει για την τεράστια οικονομική και όχι μόνο ζημία, που υπέστη το Ελληνικό Δημόσιο; Ποιοι και γιατί συμμετείχαν στις άτυπες και παράνομες επιτροπές, που διόρισε ο κ. Μπίκας; Ποιοι υπάλληλοι και συνδικαλιστές συνέδραμαν τον κ. Μπίκα να λάβει τις συγκεκριμένες παράνομες αποφάσεις;

3. Ποιοι συνεχίζουν να απολαμβάνουν ύψιστες κρατικές θέσεις, τόσο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό και πότε θα κληθούν να απολογηθούν για τις αποφάσεις τους και τις ενέργειες τους, που εξέθεσαν σε κίνδυνο (μη ελεγχόμενο) τους πολίτες;

4. Ποιος ο ρόλος του ΓΕΕΔ, της ΕΥΑΓΙ και συγκεκριμένων στελεχών της Ε.Υ.Π.; Πως και δεν διαπίστωσαν τις παρανομίες της Διοίκησης της Ε.Υ.Π. επί κυβερνήσεως Γ. Α. Παπανδρέου, τις οποίες διαπίστωσε η Ελληνική Δικαιοσύνη;

5. Ποιός και πώς θα προχωρήσει σε μια γενναία έμπρακτη ομολογία συγνώμης από πλευράς Πολιτείας και αποκατάστασης όλων εκείνων που σπιλώθηκαν και διαπομπεύθηκαν αδίκως δημόσια και ζημιώθηκαν οικονομικά, ηθικά και ψυχικά από το κατασκευασμένο αυτό σκάνδαλο και σκευωρία;

6. Ποιοι φέρουν την ευθύνη, που η Ε.Υ.Π. και η χώρα στερήθηκε ένα πολύτιμο εργαλείο προηγμένης τεχνολογίας, τη στιγμή που η Πατρίδα μας έχει κατακλυσθεί από λαθραίους μετανάστες και εμπορεύματα; Ποιος θα κάνει τον απολογισμό της τεράστιας ζημίας που υπέστη η χώρα, από την μη λειτουργία του συγκεκριμένου συστήματος;

7. Έχει γίνει κάποια έρευνα από τα αναφερόμενα στα τηλεγραφήματα των αμερικανών πρέσβεων που αποκάλυψαν τα “WIKILEAKS” και αν ναι, ποια είναι τα αποτελέσματά της;

Ο ερωτών Βουλευτής

ΝΙΚΟΣ I. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ του
ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ


 
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 22 October 2014 | 7:46 pm


ΕΒΡΑΙΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ (βιντεο)

Δεν φτάσαμε τυχαία να ζούμε σήμερα μια τραγωδία...
Πολιτικοί και ιεράρχες μασσόνοι, έστησαν όλο αυτό το σκηνικό... κι όσο πιο γρήγορα το συνειδητοποιήσουμε, τόσο πιο γρήγορα θα έλθει η επιβεβλημένη εξέγερση...

Το βίντεο που ακολουθεί, είναι πολύ αποκαλυπτικό..


Πόπη Σουφλή


Δημοσιεύθηκε στις 22 October 2014 | 7:26 pm


Στα παλιά τους τα άμφια γράφουν δικαστικές αποφάσεις


Ο Φασισμός των ρασοφόρων, ανάλογος με τον βαθμό τους στα.... μασσονικά σκαλοπάτια...

Πόπη ΣουφλήΑπό styx.gr/

Ούτε    απ΄ έξω από το ραδιόφωνο της Εκκλησίας, στην οδό Αθηνάς κοντά στην Ομόνοια, να μην μπορεί να περνάει   εργαζόμενη του σταθμού επειδή δικαιώθηκε  με την 2811/2014 απόφαση  του Πρωτοδικείου ζητάει η Εκκλησία της Ελλάδος , με εργοδοτική πρακτική τύπου  Goldman Sachs.
  Ανάλογο κλίμα επικρατεί και με την μη εφαρμογή των όρων  της τελεσίδικης δικαστικής απόφασης, που προβλέπει από τις αρχές του 2014, την επιστροφή στη θέση και την εργασία της, της δημοσιογράφου στο γραφείο τύπου τη Ι. Συνόδου, από όπου απολύθηκε καταχρηστικά το 2011 αλλά τελικά, δικαιώθηκε...
  Με ασφαλιστικά μέτρα που εκδικάζονται αύριο, ο ραδιοφωνικός σταθμός της Εκκλησίας της Ελλάδος που διοικείται από την ΕΜΥΕΕ, με πρόεδρο τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και συντονιστή – διευθυντή τον Αλ. Κατσιάρα(αποσπασμένο θεολόγο δημόσιας εκπαίδευσης), ζητεί «να απαγορευθεί στη δημοσιογράφο (μέλος της ΕΣΗΕΑ) Θεοδοσία  Αντωνέλλου,  να πλησιάζει το σταθμό σε απόσταση  τουλάχιστον 100 μέτρων από την έδρα  του» επειδή δήθεν, « απειλείται η λειτουργία του σταθμού».
  Το Σαββατοκύριακο  είχε γίνει άφαντος ο διευθυντής του σταθμού προκειμένου να γλυτώσει την αυτόφωρη διαδικασία,  λόγω μη εφαρμογής δικαστικής απόφασης ,  με αποτέλεσμα να επιληφθεί ,το αστυνομικό τμήμα Ομονοίας, όπου προσήχθησαν όμως να καταθέσουν εργαζόμενοι.  
 
Σε αντίθεση με το κήρυγμα της Κυριακής από τον άμβωνα, η Εκκλησία σε ρόλο εργοδότη, βάζει τους πιστούς της  να σφαχτούν μεταξύ τους.
  Την στάση της διεύθυνσης του σταθμού καταγγέλλει με ανακοίνωση της, η ΕΣΗΕΑ. Στο σχετικό  όμως κείμενο, έκανε λίφτινγκ η πρόεδρος,  (εκκλησιαστική συντάκτρια  του Βήματος),προφανώς λόγω των δεσμών της με εκκλησιαστικούς υπαλλήλους , οι οποίοι συστήνονται και ως εκπρόσωποι πατριαρχείων.
  Πρόκειται για  στυγνή λογοκρισία από την δεξιά του Κυρίου στην ΕΣΗΕΑ
  Δεν είναι τυχαίο εξ άλλου ότι στο κτίριο του παλιού κακουργιοδικείου στην περιοχή του Ψυρρή ( Αγ. Ελεούσης 4), που ανήκει στην Αρχιεπισκοπή, διεξήχθησαν  σεμινάρια  (δήθεν) εκκλησιαστικής δημοσιογραφίας (Δεκέμβριος 2013 - Απρίλιος 2014)  με κόστος συμμετοχής 80 ευρώ ανά άτομο και με κράχτη  για ρεκλάμα,  στη σχετική διαφημιστική καταχώρηση της Αρχιεπισκοπής, το όνομα της προέδρου της ΕΣΗΕΑ.


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 22 October 2014 | 7:17 pm


Το “νεύμα” που έκανε όλη την Ελλάδα να σιωπήσει! (βιντεο)


Όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου είπε στην Δήμητρα Λιάνη να σταθεί δίπλα του (βίντεο)


Η εικόνα εκείνης της στιγμής, χαρακτηριστική, για όσους ακόμα κι αν ανήκαν στο ΠΑΣΟΚ, έβλεπαν την κατρακύλα: 
 
"Τι έκανε, ο μαλάκας;"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 

Πόπη Σουφλή

mimi

Σαν σήμερα το 1988 ο Ανδρέας Παπανδρέου επιστρέφει από το Λονδίνο, μετά την επέμβαση μπαι-πας, στην οποία υποβλήθηκε στο νοσοκομείο Χέρφιλντ.

Καθώς κατεβαίνει από τη σκάλα του αεροπλάνου, με ένα νεύμα του καλεί κοντά του τη Δήμητρα Λιάνη, επισημοποιώντας τη μεταξύ τους σχέση...


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 22 October 2014 | 6:51 pm


«Πλέουμε» προς την «τέλεια γεωπολιτική καταιγίδα» και οι «καπετάνιοι» δεν μιλάνε μεταξύ τους!Μια χαρά μιλάνε μεταξύ τους... συννενοημένοι είναι για το τι θα πει και θα κάνει ο καθένας τους... και για το ποιές μαχαιριές θα δώσουν στην Πατρίδα και στον λαό, μέχρι να μας τελειώσουν...

Πόπη Σουφλή

Το πιο ανησυχητικό απ΄ όσα διαβάσαμε τις τελευταίες ημέρες στον Τύπο, είναι 
ότι η επικοινωνία των δύο κομμάτων “εξουσίας” έχει διακοπεί τελείως, ακόμη και σε επίπεδο “συνεργατών των δύο
προέδρων”. 


Κάτι που δεν συνέβη ποτέ κατά την διάρκεια της μεταπολίτευσης. 

Όσες διαφορές κι αν είχαν οι Καραμανλής-Παπανδρέου -οι πρεσβύτεροι- είχαν πάντα ανοιχτή γραμμή για τα εθνικά θέματα. Κάπως έτσι είχε προκύψει και το περίφημο “βυθίσατε το Χόρα”…
Σαμαράς και Τσίπρας έχουν προφανώς συγκρουσιακή πολιτική σχέση.Αλλά και οι δύο θα έπρεπε να έχουν καταλάβει οτι διεκδικούν με πάθος το ίδιο πράγμα. Να κυβερνήσουν τη χώρα. Ο πρώτος να συνεχίσει να την κυβερνά για την ακρίβεια. Κι αυτή η χώρα έχει να αντιμετωπίσει θανάσιμους εθνικούς κινδύνους. Ειδικά αυτή τη περίοδο…

Αν πράγματι ευσταθεί η έλλειψη κάθε είδους επικοινωνίας -δεν διαψεύστηκε από πουθενά η πληροφορία- τότε τα πράγματα είναι πολύ επικίνδυνα. Ειδικά αν τα συνδυάσουμε με όσα γίνονται γύρω μας και ειδικά στην γειτονική Τουρκία. Πλέουμε προς “την απόλυτη καταιγίδα” και στην “γέφυρα” του πλοίου δεν μιλαμε μεταξύ μας!

Ο Ερντογάν μιλά κάθε λίγο και λιγάκι με τον Αμερικανό πρόεδρο Ομπάμα. Κι αν εδώ στην Ελλάδα κάποιοι “πανηγυρίζουμε” για τις κάκιστες σχέσεις των δύο προέδρων αλλά και των χωρών τους, θα πρέπει και να προβληματιστούμε από την επιμονή του Αμερικανού προέδρου να καλεί διαρκώς τον Τούρκο πρόεδρο. 


Σημαίνει ότι και ανάγκη τον έχει και τον υπολογίζει και ίσως είναι έτοιμος να ικανοποιήσει κάποια “αιτήματά” του για δώσει αυτά που ζητά η Ουάσινγκτον. Χθες έγινε γνωστό για παράδειγμα ότι ο Ερντογάν άνοιξε τελικά δίοδο ανεφοδιασμού για τους Κούρδους μαχητές της Κομπανί. Αφού το συζήτησε και το διαπραγματεύθηκε πολλές μέρες με τον Ομπάμα…

Ο Ερντογάν όσο κι αν δεν τον συμπαθούμε πρέπει να το παραδεχτούμε είναι “παίκτης”. Και έχει βάλει την Τουρκία να “παίζει” δυνατά στο γεωπολιτικό “ματς” που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή μας. 


Εμείς πάλι έχουμε κολλήσει όχι απλά στον…πάγκο αλλά στην εξέδρα. Από την οποία έχουμε την αίσθηση ότι δεν παρακολουθούμε καν το παιχνίδι που εξελίσσεται αλλά τσακωνόμαστε μεταξύ μας.

Τα πράγματα ενδέχεται να γίνουν πολύ σοβαρά στη γειτονιά μας. Και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να δώσουμε σε κανέναν την εντύπωση ότι είμαστε ο “αδύναμος κρίκος”. Στο ΥΠΕΘΑ έχει γίνει κατανοητό και τους τελευταίους μήνες βρίσκεται σε εξέλιξη μια σημαντική προσπάθεια ουσιαστικού “συμμαζέματος” την οποία προώθησε ο Αβραμόπουλος. 


Καλό είναι να το καταλάβουν και η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση . Και να καθήσουν κάτω να επεξεργαστούν όλα τα πιθανά και απίθανα σενάρια που ενδέχεται να κληθούμε να αντιμετωπίσουμε. Και να είμαστε έτοιμοι άπαντες έτοιμοι να απαντάμε άμεσα,γρήγορα ,αποφασιστικά σ΄ ότι κι αν προκύψει.

Απ΄ αυτή την άποψη είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι ο Τσίπρας σήμερα ανεβαίνει στο ΥΠΕΘΑ για να ενημερωθεί και για την κατάσταση που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή μας . Κι ας ελπίσουμε ότι θα αποκατασταθεί σε επίπεδο πολιτικής κορυφής η επικοινωνία και ο συντονισμός για όλα τα σοβαρά θέματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Αν πράγματι επιβεβαιωθούν τα απαισιόδοξα και βρεθούμε στην “τέλεια γεωπολιτική καταιγίδα” ας είμαστε “συντονισμένοι” για να καταφέρουμε να βγούμε απ΄ αυτή αλώβητοι.Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 22 October 2014 | 6:40 pm


Δυο πρόσωπα και το... "παρελθόν" τους.
Δύο πρόσωπα και το .... "παρελθόν" τους!

Ο πρώτος μπορεί να νοιώθει όμορφα για το χθες του...


Ο ΗΛΙΑΣ ΨΙΝΑΚΗΣ είκοσι χρονών....


Ο άλλος;

 

Από μικρός έδειχνε την αλλαζονεία του....

Ο ιορδάνης λουίζος, σημαιοφόρος

Το πρόσωπο και τα μάτια είναι ο καθρέπτης της... ΨΥΧΗΣ!

Πρώτος αριστερά στην επάνω  σειρά, ο ιορδάνης λουίζος στο Δημοτικό Σχολείο


Τα συμπεράσματα δικά σας....


Πόπη Σουφλή

 Υ.Γ. Στην δεύτερη φωτογραφία, δεν είμαι πουθενά... χαχαχαχαχα

Δημοσιεύθηκε στις 22 October 2014 | 6:11 pm


Παλιές φωτογραφίες από Ελληνικά Σχολεία!


 Γλυκές αναμνήσεις μιας εποχής που ακόμα έβγαζε ΕΛΛΗΝΕΣ.... στην πορεία αυτές οι γενιές αλλοιώθηκαν και έγιναν ..... νεοέλληνες... δηλαδή ραγιάδες!
Ευτυχώς όχι όλοι...

Πόπη Σουφλή

Ασπρόμαυρες φωτογραφίες ελληνικών σχολείων μια άλλης εποχής...


 

Όταν ο μαυροπίνακας είναι χαρακωμένος και μόλις διακρίνονται τα σημάδια επάνω του .. η σόμπα στη μέση της "αίθουσας" προσπαθεί να δώσει λίγο ζεστασιά στα μικρά παιδιά


 

Όταν στα θρανία δεν κάθονταν δυο δυο η τρεις τρεις αλλά έξι και πάνω!! Ιδιαίτερη προσοχή δώστε στο βλέμμα του δασκάλου και στα σταυρωμένα χέρια των παιδιών(1952)


 

Τα παπούτσια βέβαια ήταν πολυτέλεια...


 

Κάτι ανάλογο και στα κοριτσάκια...και βέβαια πού βιβλία... ένα βιβλίο για δύο άτομα...(Δημοτικό Σχολείο Καναλίων Βόλου-1949-)

 

Εδώ δεν υπάρχει ούτε καν αίθουσα...το μάθημα έξω...ο πίνακας φαίνεται μόνο σε λίγους και αυτό με πολύ δυσκολία...( Δημοτικό Σχολείο Ηπείρου 1950 )


 

...όταν πολυτέλεια ήταν ακόμα και τα θρανία...τα παιδιά γονατισμένα συμμετέχουν στο μάθημα!!


 

Της Παιδόπολις - Αγ. Ελευθερίου - 1953...τα παιδιά ντυμένα πιο προσεγμένα... άλλωστε κυριαρχούσε η προπαγάνδα της βασίλισσας Φρειδερίκης περί προσεγμένων παιδιών και σχολείων....


 

Υποστολή σημαίας σε παιδόπολη τη δεκαετία του 1950


 

Δημοτικό σχολείο στο Βαρδάρη Θεσσαλονίκης(1930)...καμιά 60αριά παιδιά με μόνο μία δασκάλα!!!


 

Ελληνικό Σχολείο Αρρένων Πύλου (1930) ...όταν η τραγιάσκα επιβάλλονταν για τα αγόρια...


 

5ο Γυμνάσιο Θηλέων Θεσσαλονίκης. Η ποδιά απαραίτητη στις μαθήτριες, το ίδιο και ο γιακάς...


 


Πιο πρόσφατη φωτογραφία με την ποδιά όμως ακόμα υποχρεωτική.

Πηγή romiazirou.blogspot.gr

Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 22 October 2014 | 5:49 pm


«Και για τα σκυλόσπιτα ισχύει ο ΕΝΦΙΑ» διευκρινίζει το Υπουργείο Οικονομικών!


 Ακούστε τσογλάνια, ΣαμαροΒενιζελικά καθίκια  κι εσύ, μαλάκα Χαρδούβελη...
Ότι και  να κάνετε, όσους φόρους και να βάλετε, θα πάρετε από εμάς, τους ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ  ΕΛΛΗΝΕΣ, το τρίτο το μακρύτερο...
Οι μαλακο-νεοέληνες, ας πληρώσουν.... τα κορόϊδα...

Πόπη Σουφλή


Ηχηρό φορολογικό χαστούκι από την κυβέρνηση σε όλους τους ανυποψίαστους
ιδιοκτήτες σκύλων και σκυλόσπιτων που μέχρι σήμερα νόμιζαν ότι τα ακίνητα στα οποία διαμένουν τα ζώα τους εξαιρούνται
από τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων!
 
Με μία ακόμη διευκρινιστική ανακοίνωση που εξέδωσε εκτάκτως το μεσημέρι της Κυριακής, το Υπουργείο Οικονομικών ενημερώνει τους φορολογούμενους Έλληνες πολίτες ότι στις εξαιρέσεις του ΕΝΦΙΑ δεν υπάγονται δυστυχώς -όπως πολλοί περίμεναν- ούτε τα ακίνητα που χρησιμοποιούνται από τους ιδιοκτήτες σκύλων για τη διαμονή των αγαπημένων τους φίλων (τα κοινώς λεγόμενα δηλαδή σκυλόσπιτα).


Στην σημαντική αυτή .....

.....διευκρίνηση, όπως επισημαίνει το Υπουργείο, αναγκάστηκε να προβεί, διότι όλα τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί από τις μέχρι και σήμερα υποβληθείσες φορολογικές δηλώσεις Ε9 των πολιτών, οδηγούν δυστυχώς στο συμπέρασμα ότι δεν έχουν ακόμη δηλωθεί-όπως κανονικά σύμφωνα με το Υπουργείο θα έπρεπε- από κανέναν συμπολίτη μας ακίνητα τα οποία να υπάγονται στη συγκεκριμένη κατηγορία ακινήτων.
«Ύστερα από εξονυχιστική εξέταση της βάσης δεδομένων που διατηρουν οι αρμόδιες υπηρεσίες μας σχετικά με τις φορολογικές δηλώσεις ακίνητης περιουσίας (Ε9), διαπιστώσαμε με μεγάλη μας έκπληξη την παντελή έλλειψη δηλώσεων ακινήτωνπου χρησιμοποιούνται για τις ανάγκες στέγασης σκύλων.

Παρακαλούμε πολύ όποιον φορολογούμενο έχει στην ιδιοκτησία του ακίνητο που ανήκει στην συγκεκριμένη κατηγορία ακινήτων να προβεί απαραιτήτως στη δήλωσή του μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, οπότε και ως γνωστόν λήγει η προθεσμία της υποβολής των διορθωτικών φορολογικών δηλώσεων Ε9.


Σημειώνουμε ότι τόσο όλοι οι ίδιοι οι παραβάτες της παραπάνω φορολογικής υποχρέωσης όσο και οι σκύλοι αυτών πρόκειται να τιμωρηθούν αυστηρά σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.


Με σεβασμό στον Έλληνα φορολογούμενο,


ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΔΟΔΩΝ – ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
19/10/2014»


Σημειώνουμε ότι στο άκουσμα της δυσάρεστης αυτής οικονομικής είδησης, εκατατοντάδες ήταν τα περιστατικά καταστροφής σκυλόσπιτων που καταγράφηκαν μέχρι το βράδυ της Κυριακής από το αρμόδιο τμήμα της ΕΛ.ΑΣ.


Πρόκειται μάλιστα για σκυλόσπιτα που καταστράφηκαν ολοσχερώς από τους ίδιους τους δικαιολογημένα αγανακτισμένους με την επέκταση αυτή της φοροεπιδρομής ιδιοκτήτες τους.


«Έλεος πια. Δεν παίζονται πια αυτοί οι μνημονιακοί. Θα μας φορολογήσουν και τα σώβρακα σε λίγο. 


Κατέστρεψα εντελώς αυτό το ρημάδι το σκυλόσπιτο που είχα πριν λίγο. Από εδώ και πέρα θα κοιμάμαι μαζί με τον σκύλο μου στο διπλό κρεβάτι που είχα για την γυναίκα. 


Εκεί μας καταντήσανε οι αλήτες που μας κυβερνάνε».

δήλωσε χαρακτηριστικά σε γνωστό τηλεοπτικό κανάλι, ο κύριος Γιώργος από τη Φλώρινα, το απόγευμα της Κυριακής.
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 22 October 2014 | 4:16 pm


ΑΠΟΦΑΣΗ ΣτΕ ΜΕ ΤΙΣ ΣΦΡΑΓΙΔΕΣ ΤΡΙΑΝΤΗ, ΣΓΟΥΡΟΥ, ΜΑΝΙΑΤΗ...ολοι απο την ιδια πολιτική φάρα με την "Βασούλα" δασκάλα


Πόσο πηγε το... "μαλλί", για να βγει τέτοια απόφαση;
Μήπως μια θέση... πρωθυπουργού, όπως στην περίπτωση του Γερμανοτραφή και γιό ΔΩΣΙΛΟΓΟΥ, του Πικραμένου;;;;;;
 
Εκτός αν οι δικηγόροι δεν είχαν τεκμηριώσει τέλεια τα στοιχεία τους.... Υπάρχει και αυτή η περίπτωση... χωρίς φυσικά να αθωώνεται το ΣτΕ..... σε καμία περίπτωση...

Πόπη Σουφλή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 22 October 2014 | 3:48 pm
Translate:
Copyright © 2010-2014 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: