1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
 2. Μικρές αγγελίες
 3. Συνομιλία (chat)
 4. Καιρός
X Τηλεόραση:
 1. ΕΡΤ1
 2. ΕΡΤ2
 3. ΕΡΤ3
 4. ΑΝΤ1
 5. ΑΛΦΑ
 6. ΣΚΑΪ
 7. Βουλή
Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Αττικής   »   Ασπροπυργος    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή Ασπροπυργος και εμείς θα το προσθέσουμε.


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Ασπροπυργος

ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ! Ο Ερντογάν βάζει «πάγο» εκβιάζοντας για βίζα και χρήματα!
Εκβιάζει, γιατί βάζει τα συμφέροντα της πατρίδας του, πάνω από τα συμφέροντα των άλλων κρατών...

Δεν είναι σαν τα πουλημένα, ανθελληνικά, πούστικα πολιτικά ρεμάλια που κυβερνούν αυτόν τον τόπο τα τελευταία σαράντα χρόνια.
Εμείς, αντιθέτως, είχαμε και έχουμε πρωθυπουργούς, που κουμπαριάζουν με τους τουρκαλάδες ηγέτες, χορεύουν σαν πουτάνες μαζί τους,  διοικητή της ΕΥΠ, που δέχεται επιχορηγήσεις τουρκαλάδων... και πρωθυπουργό που στήνει την οπισθία του οδό πως... θωπεύματα...

ΕΛΕΟΣ!
ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΕ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΤΣΑΓΑΝΟ, ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΣΕ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ;

ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΤΙΝΑΞΕΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΑΜΗΜΕΝΟ ΤΟ ΚΥΝΟΒΟΥΛΙΟ ΜΕ ΤΟΥΣ 300  ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΣΥΡΦΕΤΟ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ;

Καλλιόπη Σουφλήερντογαν1Αφού δεν πήρε τη βίζα  τώρα ο Ερντογάν καταφεύγει σε απειλές και εκβιασμούς.  
Η Τουρκία δεν θα κάνει κανένα περαιτέρω βήμα όσον αφορά την εφαρμογή της συμφωνίας που είχε συνάψει με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την επανεισδοχή των προσφύγων και των μεταναστών.


Αυτό διεμήνυσε ο  Τούρκος πρόεδρος προσθέτοντας ότι θα γίνει μέχρι να υπάρξει πρόοδος στο θέμα της κατάργησης της βίζας για τους Τούρκους υπηκόους που επιθυμούν να ταξιδεύουν στον Χώρο Σένγκεν.


 

Μιλώντας στην Παγκόσμια Ανθρωπιστική Σύνοδο Κορυφής η οποία διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη, ο Ερντογάν υπογράμμισε επίσης ότι τα κεφάλαια που υποσχόταν στην Άγκυρα η ΕΕ βάσει της συμφωνίας δεν έχουν ακόμη εκταμιευθεί.Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2016 | 11:18 pm


ΔΝΤ: «Καμμένη γη» η Ελλάδα για τα επόμενα 30 χρόνια
Έκθεση του Ταμείου για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους ως το 2060

  

ΕΚΑΤΟ ΚΑΙ ΒΑΛΕ ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗΣ...
ΔΕΔΟΜΕΝΟ!

Καλλιόπη Σουφλή

ΔΝΤ: «Καμμένη γη» η Ελλάδα για τα επόμενα 30 χρόνια


Το σενάριο περί «χαμένης δεκαετίας» μετατρέπεται πλέον σε σενάριο «χαμένων δεκαετιών» - Η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας θα είναι μία πολύ αργή και σταδιακή διαδικασία, λένε οι τεχνοκράτες του Ταμείου - Προβλέπουν μείωση του δείκτη ανεργίας απ' το 25% σήμερα στο 12% ως το 2040! 

Η έκθεση του ΔΝΤ για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους ως το 2060 δυστυχώς βασίζεται σε μία δυσοίωνη παραδοχή που μάλλον έχει περάσει στα “ψιλά” λόγω της υπερπληροφόρησης που υπάρχει αναφορικά με την εν εξελίξει διαπραγμάτευση: η ελληνική οικονομία είναι ...«καμμένη γη».

Σύμφωνα με τις παραδοχές που χρησιμοποιούν οι τεχνοκράτες του Ταμείου ούτε η Απασχόληση, ούτε οι επενδύσεις θα μπορούν να προσφέρουν μακροπρόθεσμα τους προ κρίσης ρυθμούς ανάπτυξης στην ελληνική οικονομία και επομένως μόνο η αύξηση της ολικής παραγωγικότητας μπορεί να στηρίξει έναν αναπτυξιακό ρυθμό. Δυστυχώς όμως και αυτός, σύμφωνα με το Ταμείο δεν μπορεί να συνεισφέρει πολλά ώστε να επιτευχθούν σημαντικές αυξήσεις προσδιορίζοντας σε μακροπρόθεσμη βάση τον ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας μόλις στο 1,25%!

Με βάση τα όσα καταγράφουν οι αναλυτές του ΔΝΤ στην έκθεση το σενάριο περί «χαμένης δεκαετίας» μετατρέπεται πλέον σε σενάριο «χαμένων δεκαετιών», αφού η ανάκτηση της ικανότητας δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας θα είναι μία αργή και σταδιακή διαδικασία.

Είναι χαρακτηριστικό πως η πρόβλεψη του στο βασικό σενάριο για την προοπτική της ελληνικής οικονομίας κάνει λόγο για μείωση του δείκτη ανεργίας απ' το 25% σήμερα στο 12% ως το 2040!

Μία πρόβλεψη μάλιστα στην οποία συμπεριλαμβάνεται και η εκτίμηση για υπεργήρανση του πληθυσμού και μείωση του συνόλου του διαθέσιμου εργατικού δυναμικού της χώρας κατά 10% σε βάθος 40 ετών. Σημειώνεται ότι το 2008, πρώτη χρονιά – οριακής - ύφεσης της ελληνικής οικονομίας, ο δείκτης ανεργίας ήταν 7,9%!

Σύμφωνα με το ΔΝΤ η συμμετοχή του εργατικού δυναμικού στο ΑΕΠ της χώρας θα αυξηθεί σταδιακά απ' το 68% σήμερα στο 73% περίπου μέχρι το 2060 (!), όσο είναι και στην Ευρώπη κατά μ.ο. σήμερα. Και αυτό με την υπόθεση ότι ως το 2060 ο δείκτης ανεργίας θα μπορούσε να μειωθεί ως το 6%.

Επίσης το Ταμείο εκτιμά ότι οι επενδύσεις στη χώρα μας και η συνεισφορά τους στο ΑΕΠ δεν πρόκειται να φθάσουν στα προ κρίσης επίπεδα μακροπρόθεσμα! Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά πριν την κρίση το μερίδιο της συνεισφοράς των επενδύσεων, που σε πολλές περιπτώσεις στηριζόταν και σε εξωτερική χρηματοδότηση, είχε φθάσει το 20%. Πλέον κινείται στο 12% και μεσοπρόθεσμα προβλέπεται να ανακάμψει ως το 17%, επίπεδο πολύ χαμηλότερο απ' τον ευρωπαϊκό μ.ο.

Ως εκ τούτου, σύμφωνα με το Ταμείο, μόνο η αύξηση της ολικής παραγωγικότητας μπορεί να προσφέρει μακροπρόθεσμα ανάπτυξη της οικονομίας. Κάτι που σημαίνει μεταρρυθμίσεις σε όλο το φάσμα της αγοράς για την πλήρη απελευθέρωση όλων των τομέων και των κλάδων αλλά και τη μεγαλύτερη ευελιξία των εργασιακών σχέσεων. Πράγματα δηλαδή για τα οποία ήδη πιέζει έντονα το Ταμείο. Είναι ενδεικτικό πως στην έκθεση μνημονεύεται μόνο η εργασιακή μεταρρύθμιση του 2011 ως αποτελεσματική «παρά τα πολλά νομοθετήματα» που έχουν περάσει απ' την ελληνική Βουλή, και υπογραμμίζεται ότι «οι μεταρρυθμίσεις στις αγορές προϊόντων» έχουν μείνει πίσω.

Σε αυτό το πλαίσιο και θεωρώντας ότι η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος δεν μπορεί να επιτευχθεί το Ταμείο προβαίνει και στην πρόταση του για την άμεση και χωρίς όρους ελάφρυνση του χρέους. 


Πηγή: newmoney.grΠηγή

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2016 | 10:46 pm


Η Nο2 (;) ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ: «Τον Τσίπρα τον χρειάζονται Ελλάδα και Ευρώπη γιατί είναι αγωνιστής» δηλώνει σε ισπανική εφημερίδα Τι στο διάλο... όλα τα ΝΟΥΜΕΡΑ, εκεί μέσα, τις ίδιες... "ουσίες" παίρνουν  και "φτιάχνονται";;;;


Καλλιόπη Σουφλή

Υ.Γ.1. Είναι κι ο γκόμενος επικεφαλής της διοίκησης της ΕΥΔΑΠ... ε να μην εξυψώσουμε το πουστόπαιδο;;;

Υ.Γ.2. Άσε που και η Δούρου, είναι φαν των gay... αυτό, που το βάζεις;


Dourou_Vanguardia


«Όταν εκλέχθηκα, δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί τα ξένα ΜΜΕ περίμεναν στην πόρτα του γραφείου μου για να μου πάρουν συνέντευξη. Νομίζω ότι αυτή είναι η δύναμή μου, ότι δεν συνειδητοποιώ τι έχω κάνει» δήλωσε η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου σε συνέντευξή της στην ισπανική εφημερίδα «La Vanguardia».Η περιφερειάρχης, την οποία το έντυπο αποκαλεί «Νο2 του ΣΥΡΙΖΑ», επισήμανε τον κρίσιμο ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην αντιμετώπιση του προσφυγικού/μεταναστευτικού, ενώ για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα σημείωσε ότι «είναι ένας πολιτικός τον οποίο χρειάζεται και η πατρίδα μου και η Ευρώπη.
 Όχι επειδή είναι νέος και αριστερός, αλλά επειδή είναι αγωνιστής».


«Δεν μπορώ να πω ότι το να είμαι Περιφερειάρχης της Αττικής είναι κάτι δύσκολο από τη στιγμή που υπάρχουν τόσοι πολίτες οι οποίοι δεν έχουν δουλειά, δεν μπορούν να πληρώσουν το νοίκι τους ή το φαΐ των παιδιών τους εξαιτίας των πολιτικών της λιτότητας που έχουν επιβληθεί στη χώρα μου», αναφέρει στη συνέντευξή της και τονίζει ότι : «Οι πρόσφυγες χτυπούν την πόρτα του δημάρχου και όχι την πόρτα του αρμόδιου υπουργού. Αλλά, οι δήμαρχοι είναι εκείνοι που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης».


«Από τη στιγμή όμως που απουσιάζει ένα ξεκάθαρο νομικό πλαίσιο αρμοδιοτήτων κι επικρατεί σύγχυση μεταξύ των τοπικών, εθνικών και ευρωπαϊκών διοικήσεων, πιστεύω ότι θα πρέπει να υπάρξει μια πρωτοβουλία με στόχο να δημιουργηθεί εκείνο το πλαίσιο το οποίο θα διασφαλίζει την αξιοπρέπεια των προσφύγων», αναφέρει ακόμη.


«Φοβού τους πολιτικούς που νομίζουν πως έχουν γράψει ιστορία. Όταν εκλέχθηκα, δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί τα ξένα ΜΜΕ περίμεναν στην πόρτα του γραφείου μου για να μου πάρουν συνέντευξη. 

Νομίζω ότι αυτή είναι η δύναμή μου, ότι δεν συνειδητοποιώ τι έχω κάνει. Στην αντίθετη περίπτωση, διατρέχεις τον κίνδυνο να γίνεις αλαζόνας» λέει ακόμα η Ρ. Δούρου.


Αναφερόμενη στη συμφωνία της ΕΕ με την Τουρκία σημείωσε πως «είναι ένα βήμα στο πλαίσιο της πολιτικής μείωσης των μεταναστευτικών ροών έτσι ώστε να μπορέσει να αντιμετωπιστεί το προσφυγικό ζήτημα» και συμπλήρωσε ότι «το να κάνεις κριτική είναι εύκολο, το δύσκολο όμως είναι να είσαι αποτελεσματικός».Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2016 | 10:25 pm


ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΣΙΩΠΗ ΑΠΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΓΙΑ ΚΑΜΜΕΝΟ! «Βράζουν» τα κόμματα της αντιπολίτευσης και ζητάνε «εδώ και τώρα» να παραιτηθεί!!


Σ' ένα μπουρδέλο όπως αυτό της κυβερνητικής συμμορίας, όπου η κάθε πολιτική πουτάνα κάνει ότι θέλει και λέει ότι θέλει, μην περιμένετε αντιδράσεις, ούτε παραιτήσεις.

ΑΝ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΕΞΕΓΕΡΘΕΙ, ΑΝ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΥΣΣΩΜΗ ΔΕΝ ΠΑΙΡΑΙΤΗΘΕΙ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΕΙ Η ΧΩΡΑ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ, Η ΑΒΥΣΣΟΣ  ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΜΟ.

Καλλιόπη Σουφλή


maximou


Έντονη αμηχανία προκάλεσαν στο Μαξίμου οι δηλώσεις του Πάνου Καμμένου ότι η απόφαση για αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά είναι εγκληματική και αντισυνταγματική.
Παράλληλα το κυβερνητικό επιτελείο επιλέγει να απαντήσει με μια περίεργη όσο και …εκκωφαντική σιωπή. Κανείς από τους συνεργάτες του πρωθυπουργού δεν έχει σχολιάσει όσα δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.


Την ίδια ώρα τα κόμματα τη αντιπολίτευσης «βράζουν» κατά του κ. Καμμένου και της κυβέρνησης καταγγέλλοντας τον εμπαιγμό της κυβέρνησης προς του πολίτες και ζητώντας την άμεση παραίτηση του υπουργού Άμυνας.


Οι δηλώσεις του κ. Καμμένου προκάλεσαν, όπως ήταν φυσικό, την αντίδραση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, θέτοντας ζήτημα παραίτησης του υπουργού.


Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «»Η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά είναι μία πράξη εγκληματική, είναι μια απόφαση αντισυνταγματική…». Αυτά δήλωσε σήμερα στη Σύρο ο κ. Πάνος Καμμένος. 

Καταγγέλλει αυτά που ο ίδιος και ο συνεταίρος του κ. Τσίπρας ψήφισαν στη Βουλή, μόλις πριν από δύο ημέρες. Ομολογεί ότι έκαναν «έγκλημα». Ομολογεί ότι νομοθετούν αντισυνταγματικά. Τώρα πια δεν έχει άλλη επιλογή. Οφείλει να παραιτηθεί. Σήμερα».


Ο βουλευτής Αττικής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς, με αφορμή τις σημερινές δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Καμμένου για την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, έκανε στο περιστύλιο της Βουλής, την ακόλουθη δήλωση: «Έχουμε χάσει το μέτρημα με το πόσες φορές ήταν να παραιτηθεί ο κ. Καμμένος. Και με τη σημερινή του δήλωση για τον ΦΠΑ στα νησιά ομολόγησε ανερυθρίαστα ότι ψήφισαν μια αντισυνταγματική και εγκληματική πράξη. Προφανώς το «για την Ελλάδα ρε γαμώτο» έχει γίνει «για την καρέκλα ρε γαμώτο»».


Με έντονο τρόπο αντέδρασε το ΠΑΣΟΚ στην δήλωσε του υπ. Αμυνας Πάνου Καμμένου ότι η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά είναι εγκληματικό και αντισυνταγματικό μ


Ο Γραμματέας της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), Βασίλης Κεγκέρογλου, δήλωσε:
«Ομολογούν ότι εγκληματούν εις βάρος των νησιών και της ανάπτυξης και ειρωνεύονται τους νησιώτες δηλώνοντας ότι το πράττουν με αντισυνταγματικούς νόμους. Θα βρουν μπροστά τους όχι μόνο τους νησιώτες αλλά και όλο τον ελληνικό λαό».Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2016 | 10:19 pm


Το θράσος σας και η ξιπασιά σας!


 


Επιτρέπεται με τόση περιουσία που διαθέτει και με τόσες διεκδικήσεις από το Κράτος βασιζόμενες κιόλας σε φιρμάνια του Σουλτάνου, να μην πληρώνει τους παπάδες της, παρά να τους πληρώνει το Δημόσιο; 


Και γιατί να μην
φορολογείται κανονικά δηλαδη;

Η Εκκλησία επικαλούμενη αδικαιόλογητα πράγματα, προσπαθεί μία ζωή να βγαίνει "από πάνω". 


Δείξτε μου την πλειοψηφία του κλήρου σας, κύριοι, γιατί σε πάχος από το πολύ φαΐ και την καθόλου δουλειά συναγωνίζονται ελέφαντες-γουρούνια-και φάλαινες ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ!

Φωνάζετε ο ένας τον άλλο Σούζυ και Ντόροθυ, να βάζετε ετοιμοθάνατους γέρους να τα γράφουν όλα στους εαυτούς σας ή στην εκκλησία, να έχετε στη διάθεσή σας ακόμα και παιδικό πορνογραφικό υλικό.

Πόσες φορές έχετε "γδύσει" χαροκαμένες μανάδες και απελπισμένους θρηνούντες στα νεκροταφεία, ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗ!

Πόσες φορές έχετε απειλήσει κόσμο ότι "δεν παντρεύετε", "δεν βαφτίζετε" κανέναν αν δεν πάρε το παχυλό δωράκι σας;

Πόσες φορές έχετε πιαστεί επ' αυτοφώρω να απολαμβάνετε βίο έκλυτο και μέσα στη χλιδή;

Και πληρώνεστε και από μας, από το λαό, που έχει στενάξει η τσέπη του. 


Το θράσος σας και η ξιπασιά σας!

Σ.Λ.
Ο/Η sirios άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "ΙΕΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ! Τα πυρά του Ιερώνυμου...":

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2016 | 10:12 pm


Θρίλερ στο Eurogroup: Γράφουν-σβήνουν το κείμενο της ανακοίνωσης
«Αγκάθια» και στην αξιολόγηση - Ζητούν αλλαγές σε μέτρα που ψηφίστηκαν


Φέρτε κι άλλα μέτρα... τώρα που συνηθίσαμε το αγγούρι,  και δεν αντιδρά κανείς... 
ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΦΟΡΟΕΠΙΒΑΡΥΝΣΕΙΣ... ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΤΑΝΟΥΝ ΑΥΤΕΣ.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΡΑΓΙΑΔΕΣ. ΤΟ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ!

Καλλιόπη Σουφλή
Θρίλερ στο Eurogroup: Γράφουν-σβήνουν το κείμενο της ανακοίνωσης


Παρά την πολιτική βούληση για την έγκριση της δόσης των 10,3 δισ. ευρώ, τμηματικά, μέχρι τον Οκτώβριο-Νοέμβριο, οι εξαγγελίες Τσίπρα για το Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης εγείρουν ενστάσεις από την πλευρά των δανειστών - Ο Σόιμπλε θέλει αποφάσεις για το χρέος το 2018, ενώ το ΔΝΤ τις ζητά εδώ και τώρα - Αναζητείται η «χρυσή» τομή

«Θολό» παραμένει το τοπίο της εν εξελίξει διαπραγμάτευσης στο Eurogroup, καθώς, την ώρα που συγκλίνουσες πληροφορίες θέλουν τους ΥΠΟΙΚ της ευρωζώνης να εγκρίνουν την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την εκταμίευση της δόσης, ύψους 10,3 δισ. ευρώ, το γερμανικό πρακτορείο ΜΝΙ κάνει λόγο για εμπλοκή της τελευταίας στιγμής.

Πιο συγκεκριμένα, το ΜΝΙ αναφέρει ότι ένα από τα προβλήματα, προκειμένου να επέλθει συμφωνία, είναι η εξαγγελία του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, την περασμένη Κυριακή, κατά τη συζήτηση στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο, αναφορικά με τη δημιουργία του Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι το εν λόγω Ταμείο θα χρηματοδοτηθεί με το 40% του υπερβάλλοντος πλεονάσματος, αλλά και κάποια άλλα έσοδα, τα οποία, όμως, δεν περιλαμβάνονται στη συμφωνία που υπάρχει με τους Ευρωπαίους.

Παράλληλα, η ανταποκρίτρια της αμερικανικής εφημερίδας «Wall Street Journal» στις Βρυξέλλες ανέφερε ότι δημοσιογράφος που ρώτησε τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, αν όλα πηγαίνουν καλά στη συνεδρίαση του Eurogroup, εκείνος του απάντησε με ένα... ξερό «όχι».


Όλοι «πάνω» στο ΔΝΤ για να μείνει στο πρόγραμμα
Στις 21:20 έγινε διακοπή της συνεδρίασης, προκειμένου να αναζητηθεί η «χρυσή» τομή με το ΔΝΤ για το ζήτημα του χρέους, έτσι ώστε το Ταμείο να παραμείνει στο πρόγραμμα.

Αυτή τη στιγμή στο τραπέζι των υπουργών Οικονομικών βρίσκεται υπό εξέταση ο τρόπος κλεισίματος της πρώτης αξιολόγησης, κάτι που θα επιτρέψει την έγκαιρη εκταμίευση της δεύτερης δόσης από τον ESM, ύψους 10,3 δισ. ευρώ για την κάλυψη των αναγκών ρευστότητας του ελληνικού κράτους και την εξυπηρέτηση μέρους των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα.

Αυτό, ως γνωστόν, προϋποθέτει την εκπλήρωση τριών διαφορετικών κριτηρίων: τη νομοθέτηση και τον έλεγχο των μέτρων της πρώτης αξιολόγησης, τη νομοθέτηση των μέτρων έκτακτης ανάγκης («κόφτης») και την εύρεση μιας λύσης ως προς τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους.

Καθώς τα πρώτα δύο σκέλη έχουν συμφωνηθεί (μέτρα, «κόφτης»), το κρίσιμο ζήτημα είναι η εύρεση μιας λύσης για το χρέος, που θα επιτρέψει στο ΔΝΤ να συμμετέχει στο πρόγραμμα. Αυτό είναι σημαντικό, διότι χωρίς το ΔΝΤ στο πρόγραμμα (που ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε χαρακτήρισε «απαραίτητο»), κάποια κράτη-μέλη της ευρωζώνης δεν μπορούν να λάβουν έγκριση από τα εθνικά τους κοινοβούλια για την εκταμίευση της δόσης, αφήνοντας την Ελλάδα «στον αέρα».


Το καλό και το κακό σενάριο
Πηγές από τις Βρυξέλλες αναφέρουν πως υπάρχουν δύο σενάρια για την κατάληξη του σημερινού Eurogroup, που θα καθορίσουν την απόφαση για την εκταμίευση της δόσης.

Το «καλό σενάριο» προϋποθέτει την εύρεση μίας συμφωνίας μεταξύ των Ευρωπαίων και του ΔΝΤ, έτσι ώστε να μπει το Ταμείο στο πρόγραμμα. Έτσι, έπειτα από την ολοκλήρωση της έκθεσης συμβατότητας της Επιτροπής (που εξετάζει το κατά πόσο τα μέτρα που ψηφίστηκαν συμβαδίζουν με τη συμφωνία), τα κοινοβούλια των κρατών-μελών θα δώσουν το πράσινο φως στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης να εκταμιεύσει το πρώτο μέρος της δόσης.

Το «κακό σενάριο» θα ισχύσει, εάν δεν καταφέρουν οι Ευρωπαίοι να έρθουν σε συμφωνία για το χρέος με το ΔΝΤ. Το ΔΝΤ δεν θεωρεί, βάσει των προβλέψεών του, το ελληνικό χρέος βιώσιμο στην παρούσα κατάστασή του και συνεπώς δεν μπορεί να συνάψει (βάση και καταστατικού) πρόγραμμα με την Ελλάδα.

Πάντως, όπως τονίζουν πηγές από τις Βρυξέλλες, όλες οι πλευρές θέλουν να έρθουν σε μια συμφωνία και, αν δεν υπάρξει συμφωνία για εκταμίευση σήμερα, αυτό δεν θα έχει καταστροφικές συνέπειες, καθώς υπάρχουν και άλλες ημερομηνίες που θα μπορεί να συμφωνηθεί κάτι τέτοιο.

Σε κάθε περίπτωση όμως, το κακό σενάριο θα παρατείνει το κλίμα αβεβαιότητας, γύρω από την ελληνική οικονομία.

Από την πλευρά της κυβέρνησης πάντως μεταφέρουν ότι οι εκκρεμότητες σχετικά με την αξιολόγηση θα περιληφθούν στην τελική ανακοίνωση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, αλλά δεν κρίνονται τόσο σημαντικές, ώστε να μην αποδεσμευθεί η δόση. Από την κυβέρνηση χαρακτηριστικά λένε ότι οι εκκρεμότητες αυτές δεν είναι καθοριστικές και θα επιλυθούν με συνοπτικές διαδικασίες.

Παρά την κυβερνητική αισιοδοξία, ωστόσο, το γεγονός ότι, αίφνης, οι δανειστές εγείρουν ζητήματα και ως προς το κλείσιμο της αξιολόγησης, δεν είναι θετικό για την Ελλάδα.

Αντίθετα, μεγάλη παραμένει η απόσταση μεταξύ ΔΝΤ και Γερμανίας για το χρέος, με το Ταμείο να πιέζει για σημαντικά βραχυπρόθεσμα μέτρα.


Γράφουν και ξαναγράφουν το κείμενο της ανακοίνωσης
Η νύχτα αναμένεται μεγάλη, καθώς, όπως φαίνεται, το προσχέδιο της συμφωνίας γράφεται και ξαναγράφεται, ενώ η δόση των 10,3 δισ. ευρώ θα δοθεί, κατά τα φαινόμενα, τμηματικά, μέχρι τον Οκτώβριο-Νοέμβριο του 2016.

Μια ομάδα κρατών, δε, των οποίων ηγείται η Γερμανία, διατείνεται ότι, εάν υπάρξουν δεσμεύσεις για την ελάφρυνση χρέους, που η Αθήνα δεν χρειάζεται να αρχίσει να αποπληρώνει πριν από το 2023, η ελληνική κυβέρνηση δεν θα έχει πλέον κίνητρο να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις.

Το ΔΝΤ, το οποίο ακόμη επίσημα δεν έχει επιβεβαιώσει τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα, επιμένει πως χρειάζεται ουσιαστική ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας και ότι πρέπει να ληφθούν δεσμευτικές αποφάσεις πριν από την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος, το 2018.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε όμως διεμήνυσε ότι δεν θέλει να δεσμευτεί σε τίποτα πριν από το 2017, χρονιά εκλογών στη χώρα του. «Θα πάρουμε αποφάσεις όταν χρειαστεί. Τώρα έχω εγώ τη νομιμοποίηση και το 2018 θα την έχουν εκείνοι που θα εκλέξει ο γερμανικός λαός το 2017» είπε χαρακτηριστικά.

Οι δανειστές, παράλληλα, ζητούν διευκρινίσεις και διορθώσεις σε μία σειρά ζητημάτων, όπως π.χ. στα «κόκκινα δάνεια», ενώ ενστάσεις υπάρχουν και για το ασφαλιστικό, με παράλληλο αίτημα για παρεμβάσεις στο ΕΚΑΣ. Επιπλέον, στο τραπέζι έχει τεθεί η επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων, καθώς και το «πάγωμα» της αποκρατικοποίησης του Ελληνικού.

Ανοιχτό, δε, παραμένει το ζήτημα αναφορικά με τους τρόπους παρέμβασης για το χρέος, που επεξεργάζονται αυτήν την ώρα οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης.Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2016 | 10:07 pm


Συνεχίζουν την αποχή τους οι δικηγόροιΘα απέχουν από τα καθήκοντά τους έως τη Δευτέρα 6 Ιουνίου


 Συνεχίζουν την αποχή τους οι δικηγόροιΣυνεχίζουν την πανελλαδική τους αποχή έως
τη Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016  οι δικηγόροι . 

Συγκεκριμένα, η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, που συνεδρίασε σήμερα, 24/5/2016,  στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας, μετά από ανταλλαγή απόψεων, αποφάσισε τα εξής:

-     Συνέχιση της πανελλαδικής αποχής των Δικηγόρων έως και την Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

-     Σύγκληση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας την Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2016, ώρα 14.00.

-    Συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής το πρωί της ίδιας ως άνω ημέρας (3/6/2016).

Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2016 | 10:00 pm


Ὅταν ἕνα μαγαζάκι πραιτωριανῶν κλείνῃ…
Ὅταν ἕνα μαγαζάκι πραιτωριανῶν κλείνῃ...

 Στεναχωρήθηκε ἡ Ἀκρίτα ποὺ κλείνει τὸ Mega καὶ στέλνει στὸν διάλο καὶ ἀποκαλεῖ σκατόψυχους ὅσους χαίρονται μὲ αὐτό, γιατί, τάχ δὲν θὰ πάθουν ζημιὰ τὰ κεφάλια, ἀλλὰ οἱ ἁπλοῖ ἐργαζόμενοι, ποὺ θὰ μείνουν χωρὶς δουλειά.


Λογικὰ θὰ στεναχωρηθῆ τὸ ἴδιο ἂν θὰ καταργηθοῦν τὰ Μ.Α.Τ.  καὶ μείνουν χωρὶς δουλειὰ ὅσοι μας ξυλοφόρτωναν καὶ ξυλοφορτώνουν στὶς διαδηλώσεις, ἀκόμη καὶ συνταξιούχους ἢ ἀναπήρους…

Γιατὶ καὶ τὸ Mega καὶ ὁ Σκάϊ καὶ τὰ ἄλλα βοθροκάναλα, ἀκριβῶς τὴν ἴδια δουλειὰ τὰ Μ.Α.Τμ ἔχουν κάνει, εἰδικὰ τὰ τελευταῖα 6 χρόνια τῆς κρίσεως…

«Ξυλοφόρτωναν» τὸ μυαλὸ τοῦ ἁπλοῦ κοσμάκη, τρομοκρατώντας τον καὶ ἀποσυντονίζοντάς τον, γιὰ νὰ μὴν μπορῇ νὰ ἀντιδράσῃ σὲ ὅσα τοῦ φόρτωναν…

Θὰ στεναχωρηθῆ ἐπίσης ἂν κλείσῃ κάποια τράπεζα καὶ μείνουν χωρὶς δουλειὰ κάμποσοι ἐργαζόμενοι, οἱ ἴδιοι ποὺ πῆραν κόσμο καὶ κοσμάκη στὸν λαιμό τους, μὲ πολλοὺς καὶ διαφόρους τρόπους (ἐν γνώσει τους ἢ ἐν ἀγνοίᾳ τους.).

Λὲς καὶ εἶναι πολὺ δύσκολο νὰ διαχωρήσῃ κάποιος ὅτι ὅσοι χαίρονται μὲ τὸ κλείσιμο τοῦ Mega, δὲν χαίρονται ποὺ θὰ χάσουν τὴν δουλειά τους μεροκαματιάρηδες, ἀλλὰ ποὺ θὰ κλείση ἕνα μέσο προπαγάνδας καὶ παραπληροφορήσεως. Τόσο ἁπλᾶ. 


Χαίρονται ποὺ κάποιοι σκατόψυχοι μεγαλοδημοσικάφροι, μὲ ἀποδοὲς χιλιάδων εὑρῶ καὶ μὲ «σεμινάρια» εἰς τὰ Εὐρώπας, γιὰ τὸ πῶς θὰ περάσουν στὸν κοσμάκη τὸ πόσο καλὰ εἶναι τὰ μνημόνια καὶ οἱ «θεσμοί», ἐπιτέλους θὰ τὸ βουλώσουν καὶ δὲν θὰ ἔχουν βῆμα λόγου καὶ πλύσεως ἐγκεφάλου. Τόσο ἁπλᾶ.

Ἐγὼ προσωπικὰ θὰ χαρῶ ἀκόμα κι ἂν κλείσουν ὅλα τὰ βοθροκάναλα, ὄλες οἱ τράπεζες (ποὺ δὲν τὸ βλέπω ἀλλὰ λέμε τώρα), ὅλες οἱ μονάδες ‘«πραιτωριανῶν» (ποὺ δεν τὸ βλέπω ἐπίσης, ἀλλὰ λέμε τώρα), ὄλες οἱ ὑπηρεσίες τοῦ δημοσίου ποὺ τρέφουν «Καρανῖκες».


Παπανικολάου Σωτήρης
εἰκόναΠηγή

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2016 | 9:16 pm


Πράκτωρ ἤ φασίστας ὁ Γρηγόρης Λαμπράκης;

ΦΑΣΙΣΤΟΠΡΑΚΤΩΡ, μήπως;;;

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ... ΚΑΙ ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΩΝ "ΗΡΩΩΝ"...

Ο ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΕΘΡΕΨΕ ΨΕΥΤΙΚΟΥΣ ΗΡΩΕΣ!

ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΤΕΡΗ ΕΠΟΧΗ... ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΤΟ ΨΕΜΑ ΘΑ ΞΕΡΝΙΕΤΑΙ ΣΕ ΤΟΝΟΥΣ... ΜΕΧΡΙ ΝΑ  ΑΝΑΔΕΙΧΘΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ!
ΚΙ ΑΥΤΗ ΘΑ ΛΑΜΨΕΙ.


Καλλιόπη Σουφλή

Υ.Γ. Η πρώτη φωτό, είναι επιλογή μου.Ἄρχισαν οἱ νεκρολογίες γιὰ τόν Γρηγόρη Λαμπράκη καὶ τὸ κίνημα εἰρήνης.

Τὸ 1989 ἄνοιξαν τὰ ἀρχεῖα τῆς ΕΣΣΔ. 

Ἀπεδείχθη ὅτι ὅλα τὰ κινήματα εἰρήνης καὶ οἱ ὀργανωτές τους στὴν Δύση χρηματοδοτοῦντο ἀπὸ
τὴν KGB.

 Αὐτὸ σὲ ὅλον τὸν κόσμο εἶναι ἀποδεκτὸ καὶ κανανοητό, πλὴν Ἑλλάδος! 


Ὁ Λαμπράκης, ὁ πράκτωρ τῆγ KGB, ὁ ὁποῖος κακῶς ἐδολοφονήθη ἀπὸ τὸ μὴ ἐλεγχόμενον παρακράτος.
 Αὐτό… Ὅλα τὰ ἄλλα εἶναι παπαριές.


Μαλαμούλης Δημήτρης


Κύριε Δήμαρχε Ἡλιουπόλεως Βασίλη Βαλασσόπουλε.
Ἔκανα τόσον καιρὸ ὑπομονή, ἐδῶ καὶ χρόνια, γιὰ νὰ βρῶ τὸ ἔγγραφο (μὲ χειρόγραφο) τοῦ φιλοναζιστοῦ Γρηγορίου Λαμπράκη, ποὺ χρόνια τὸ γνώριζα.


Ὡς Δημότης Πολίτης Ἕλλην, ποὺ ζῶ στὴν περιοχὴ τῆς Ἡλιουπόλεως, μὲ προσβάλλει τὸ ἄγαλμά του καὶ ἡ ὀνομασία εἰς τὸ «Μετρό» τῆς Ἡλιουπόλεως, μὲ τὸ ὄνομα τοῦ φιλοναζιστοῦ Γρηγορίου Λαμπράκη, ποὺ ὑμνοῦσε τὸν Ἀδόλφο Χίτλερ στὶς 13 Αὐγούστου τοῦ 1936.


Πράκτωρ ἤ φασίστας ὁ Γρηγόρης Λαμπράκης;1
 


Στὸ χειρόγραφόν του ἀναφέρεται: «und heil Hitler» – (Ζήτω ὁ Χίτλερ).


Πράκτωρ ἤ φασίστας ὁ Γρηγόρης Λαμπράκης;2
 Ἀπαιτῶ νὰ ἀποσύρετε τὸ ἄγαλμα καὶ τὴν ὀνομασία ἀπὸ τὸ «Μετρό» στὴν Ἠλιούποιν (βικιπαιδεία).
Ἐὰν δὲν τὸ ἀποσύρετε, τότε σᾶς λυπᾶμαι γιὰ τὸ τὶ δηλώνετε.
Εὐχαριστῶ. 


Σταματόπουλος Δημήτρης
Κατά την διάρκεια της κατοχής οι Γερμανοί διόρισαν πρωθυπουργό ένα πολύ καλό γιατρό – γυναικολόγο. Τον Λογοθετόπουλο. Αυτός ήταν καλός επιστήμονας, αλλά με την πολιτική δεν τα κατάφερε. Άρχισε επειδή του το απαίτησαν οι Γερμανοί, να κάνει αλλαγές σε διάφορα νοσοκομεία, έδιωξε όλο το διοικητικό συμβούλιο από το Αρεταίειο και αργότερα από το «Μαρίκα Ηλιάδη»

    Στο «Μαρίκα Ηλιάδη» ήταν ένας καθηγητής γυναικολογίας, τότε κορυφή. Ο Κων/νος Λούρος (Υπάρχει και δρόμος στην περιοχή αυτή με το όνομά του). Αυτός διώχθηκε σαν «μη συμπαθών» τους Γερμανούς, οπότε παραιτήθηκε και έφυγε τελείως από εκεί, μαζί με τον γυναικολόγο Κόκκαλη.

  Ο Κόκκαλης θα πάει στο ΕΑΜ, θα οργανώσει το παιδομάζωμα, θα φύγει στο παραπέτασμα και θα πεθάνει εκεί. Ο γιος του είναι ο γνωστός Σωκράτης Κόκκαλης πρόεδρος της INRACOM και του Ολυμπιακού. Ο Λούρος θα μείνει έξω από πολιτικές συγκρούσεις και θα γράψει ένα βιβλίο με τον τίτλο «Χθες» Στο βιβλίο αυτό αναφέρει ότι παραιτήθηκε από το «Μαρίκα Ηλιάδη» μαζί με όλο του το επιτελείο για να μην συνεργασθεί με τους κατακτητές.

Μόνο ένας έμεινε και συνεργάστηκε με τους Ναζί ο Γρηγόρης Λαμπράκης.

  Να τι γράφει ο ίδιος στο βιβλίο του και στη σελίδα 201. Οι επισημάνσεις δικές μου.
… της Σχολής, καθώς και το δικό μου αρχείο. Όπου κάποιος ιστορικός της ελληνικής Ιατρικής θα μπορέσει κάποτε να βρει τις λεπτομέρειες του σοβαρού εκείνου επεισοδίου.

    Όπως κι αν έχει το πράγμα, είχαμε πια βγει και οι τρεις μας στο πνευματικό και ηθικό κλαρί, μιας και είχαν κοπεί οι γέφυρες με το Πανεπιστήμιο. Ή στάση μας, πού νομίζαμε πώς αποτελούσε μιαν έμμεση αλλά συνειδητή διαμαρτυρία εναντίον του κατακτητή, σχολιάστηκε πολύ· άλλοι ήταν υπέρ και άλλοι κατά.

    Ύστερα από λίγο, πήραν από τον Κόκκαλη κι από εμένα τις διευθύνσεις των Κλινικών του «Άρεταιείου».

Σχεδόν ταυτόχρονα, ο Λογοθετόπουλος διέλυσε παράνομα το Διοικητικό Συμβούλιο του Μαιευτηρίου «Μαρίκα Ηλιάδη» και εγκατέστησε έκεί το Δημόσιο Μαιευτήριο με όλο το επιτελείο του, αφού με έδιωξε φυσικά από την διεύθυνση. Για λίγο καιρό ακόμα δεν πραγματοποιήθηκε και ή έξωσή μου από το σπίτι μου, αλλά ήταν φανερό πώς δεν επρόκειτο ν’ αργήσει. Τα αποχαιρετιστήρια από το Μαιευτήριο «Μαρίκα Ήλιάδη» ήταν συγκλονιστικά. 

Οι περισσότεροι από τους συνεργάτες μου παραιτήθηκαν, εκτός από έναν νέο υποβοηθό, πού τον είχα συμπαθήσει για την αθλητική του προϊστορία αυτός έμεινε και συνεργάστηκε με τον Λογοθετόπουλο. Ό νέος ονομαζόταν Γρηγόριος Λαμπράκης!

    Έτσι ο Κόκκαλης κι εγώ περιοριστήκαμε στους «Αγίους Αναργύρους» για την εξυπηρέτηση της «υποτυπώδους» πελατείας μας, πού έπρεπε  και να μας θρέψει. Από την εντατική ως τότε εργασία, πέσαμε στην απραξία. Την μοναξιά και την νύκτα της Κατοχής, πού γινόταν όλο και πιο σκοτεινή. Στο αναμεταξύ, ο Κόκκαλης είχε παραδοθεί, όπως έγραψα παραπάνω, στο ΕΑΜ. κι έπαψα να ‘χω επαφή μαζί του. Άλλα και με τον Χωρέμη οι σχέσεις μας έγιναν χαλαρές, ίσως επειδή οι κατοικίες μας ήταν μακρυά ή μια από την άλλη και δεν εμπιστευόμασταν το τηλέφωνο.

Λαμπράκης: Ἕνας ἀκόμη κατασκευασμένος ἥρως;

ἐπιμέλεια κειμένου Φιλονόη
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2016 | 8:32 pm


αυτό το "τσουβάλι με τα σκατά", δεν βρέθηκε ακόμη κάποιος να το...τρυπήσει, για να αδειάσει.


  
Αυτό είναι το μείζον πρόβλημα... ότι ακόμα δεν βρέθηκε κανείς...
Ο..."ΑΧΟΡΤΑΓΟΣ", έχει πάει για συντήρηση...

Καλλιόπη Σουφλή
Πάνος Καμένος στη Βουλή: "Ναι σε όλα"


Πάνος Καμένος στη Σύρα: "Εγληματικός και αντισυνταγματικός ο ΦΠΑ στα νησιά"


...κι αυτό το "τσουβάλι με τα σκατά", δεν βρέθηκε ακόμη κάποιος να το...τρυπήσει, για να αδειάσει.


 
Nikos Roussis
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2016 | 8:23 pm


Αλαβάνος: Δεν υπάρχει πιο πουλημένη κυβέρνηση από αυτή
«Ούτε ο Παπαδόπουλος, ούτε ο Μεταξάς έκαναν ξεπούλημα σαν αυτό που έκανε ο Τσίπρας»

 

 Καλά το πήγαινες συνονόματε του ξεπουληταριού πρωθυπουργού, αλλά... τον Χριστό, τι τον μπέρδεψες;;;
Αλλά θα μου πεις, τι ρωτάω; Αφού κι εσύ, της ίδιας συνομοταξίας είσαι... των οβριών...

Είδες βρε Αλαβάνε... ούτε οι δικτάτορες  Παπαδόπουλος και Μεταξάς, δεν πούλησαν την Ελλάδα... 
Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΟΜΩΣ, ΠΑΝΤΑ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΗΤΑΝ..

ΓΙ ΑΥΤΟ ΟΣΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΚΙ ΑΝ ΑΛΛΑΞΕΙ... ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ, ΕΙΤΕ ΣΑΝ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ, ΕΙΤΕ ΣΑΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ.

ΤΑ ΜΠΟΓΑΛΑΚΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΡΟΜΟ... ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ!
ΟΛΟΙ ΣΑΣ!

Καλλιόπη Σουφλή
 Αλαβάνος: Δεν υπάρχει πιο πουλημένη κυβέρνηση από αυτή


Καταπέλτης κατά της κυβέρνησης εμφανίστηκε σε σημερινές του δηλώσεις ο Αλέκος Αλαβάνος, κάνοντας λόγο για «προδοσία» εκ μέρους του Αλέξη Τσίπρα.«Μιλάμε για μια μεγάλη προδοσία. Ούτε οι χούντες έχουν κάνει τέτοιο ξεπούλημα, ούτε ο Μεταξάς, ούτε ο Παπαδόπουλος. Αμφιβάλλω εάν πολιτικοί από το δεξιό χώρο θα μπορούσαν να το κάνουν αυτό. Με αυτή τη συμφωνία γινόμαστε αποικία» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1» για τις αποκρατικοποιήσεις.


Και συμπλήρωσε: «Είναι δυνατόν να θεωρείτε το Φλαμπουράρη, το Βούτση, τον Παππά υποδείγματα του νέου πολιτικού που έρχεται από την αριστερά; Δεν υπάρχει πιο πουλημένη κυβέρνηση από αυτή. Δεν πούλησε καμία άλλη κυβέρνηση και σε τόσο χρονικό βάθος όλη την εθνική περιουσία».


Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα και τη διαδοχή του ανέφερε: «Δεν είμαι Θεός κι ο Θεός κάνει λάθος. Σκεφτείτε ότι ο Ιησούς στους 12 μαθητές είχε τον Ιούδα».

«Κανείς δεν έχει ασυλία. Ούτε ο Θεοδωράκης, ούτε ο Γλέζος, ούτε ο Σάντας είχε», πρόσθεσε ο κ. Αλαβάνος.


Τέλος, μίλησε για διαδικασίες συσπείρωσης της κατακερματισμένης αριστεράς, σημείωσε πως έχει εξαιρετικές σχέσεις με τη Λαϊκή Ενότητα και κατέληξε, λέγοντας: «Και η κ. Κωνσταντοπούλου έχει σχέσεις με τη ΛΑΕ. Ελπίζω σε μια συσπείρωση».Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2016 | 7:32 pm


Έρευνα από ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό για τις καταγγελίες Βγενόπουλου


Στο μικροσκόπιο του Αρείου Πάγου ο ρόλος της Βασιλικής Θάνου στην υπόθεση του επιχειρηματία

 

Κόρακας, κοράκου μάτι; Μπα... δεν το πιστεύω... 

Αλλά πάλι... μήπως γίνεται ξεσκαρτάρισμα;;;;

Καλλιόπη Σουφλή


Έρευνα από ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό για τις καταγγελίες Βγενόπουλου


Στο μικροσκόπιο του Αρείου Πάγου έχουν μπει οι καταγγελίες του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου σχετικά με το ρόλο της Προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου και άλλων δικαστικών λειτουργών σε υπόθεση του.Σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα έχει ανατεθεί στην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευσταθία Σπυροπούλου και διεξάγεται, όπως επιβάλλεται, με απόλυτη μυστικότητα. 


Την ίδια ώρα ο επιχειρηματίας με ανακοίνωση του έκανε γνωστό πως έστειλε στον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο την μηνυτήρια αναφορά που έχει καταθέσει στην οποία αναφέρει αναλυτικά τις καταγγελίες του και του ζητεί να αναλάβει πρωτοβουλίες όπως προβλέπεται από το νόμο.


Απαντώντας δε στην Πρόεδρο του Αρείου Πάγου  που σε ομιλία της  έκανε λόγο για προσπάθεια εκφοβισμού δικαστών ανάφερε: «Κρείττον του λαλείν το σίγαν»


Πάντως, η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου είχε χαρακτηρίσει «αθλιότητες» και «ανυπόστατα» τα όσα καταγγέλλει ο επιχειρηματίας  περί απόπειρας δωροδοκίας και παράβασης καθήκοντος.
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2016 | 7:10 pm


Θύελλα από τη δήλωση Καμμένου: «Εγκληματική και αντισυνταγματική η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά»
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ «ξέχασε»... τι ψήφισε στη Βουλή πριν από δύο ημέρεςΠανούλη, τι πίνεις, αγόρι μου και τα πετάς αυτά;
ΠΡΕΖΑ, ΚΟΚΑ, Ή GLENFIDDISH;

Και η ... δόση;;;; Μήπως κάνεις κατάχρηση;
Μήπως να σε κλείσουν σε Κέντρο Αποτοξίνωσης;;;

Καλλιόπη Σουφλή


Θύελλα από τη δήλωση Καμμένου: «Εγκληματική και αντισυνταγματική η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά»

Εμπαιγμός από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, όταν τον Ιούνιο του 2015 διαβεβαίωνε τους πολίτες: «ΦΠΑ στα νησιά δεν αλλάζει όσο υπάρχω»

 - Την παραίτηση Καμμένου ζητά η ΝΔ

Να μας... τρελάνει φαίνεται πώς βάλθηκε ο Πάνος Καμμένος, με τις σημερινές του δηλώσεις από το νησί της Σύρου.

Αν και βρέθηκε στη «χώρα» του νησιού, με αφορμή το σύμφωνο «συναντίληψης και συνεργασίας» για την αξιοποίηση του στρατοπέδου στην Ερμούπολη και του πεδίου βολής στη Βάρη, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και κυβερνητικός εταίρος... έβγαλε είδηση, καθώς, ούτε λίγο ούτε πολύ, «ομολόγησε» πως η αύξηση στον ΦΠΑ στα νησιά αποτελεί μία πράξη εγκληματική και αντισυνταγματική.

Δείτε την επίμαχη δήλωση Καμμένου στο 28:25'' του βίντεοΑναλυτικά, ο Πάνος Καμμένος στην τοποθέτησή του σημείωσε: «Η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά είναι μία πράξη εγκληματική, μία απόφαση αντισυνταγματική και είναι μία απόφαση για την οποία θέλω να σας πω ότι δώσαμε μεγάλη μάχη μέσα και έξω από τη Βουλή».
Και συνέχισε: «Ξέρετε ότι δύο προτεραιότητες είχα βάλει από την πρώτη στιγμή, συμμετέχοντας στην κυβέρνηση συνεργασίας. Το να τηρηθεί η νομιμότητα και να μην θιχθούν τα σώματα ασφαλείας και η δικαστική εξουσία της χώρας. Δυστυχώς, παρά το ότι έφτασα μέχρι το σημείο της παραίτησης, δεν μπορέσαμε να κερδίσουμε αυτό το στοίχημα -τουλάχιστον σε αυτή τη φάση- όμως παραμένει πρώτη προτεραιότητα να μπορέσουμε, με τα πρώτα αποτελέσματα της εποχής της ανάπτυξης, να επαναφέρουμε τη συνταγματική διάταξη 101 του Συντάγματος για την ιδιαιτερότητα της νησιωτικότητας».

«Προσπαθήσαμε να πείσουμε αρκετούς στο εξωτερικό ότι τα νησιά μας δεν είναι αυτό που βλέπουν το καλοκαίρι σε ακριβά κέντρα της Μυκόνου ή της Σαντορίνης ή άλλων νησιών που έχουν μεγάλη τουριστική ανάπτυξη» είπε ακόμη.

Εκείνο, ίσως, που... ξέχασε να πει -ή να επαναλάβει, αν προτιμάτε- ήταν το αλήστου μνήμης «ΦΠΑ στα νησιά δεν αλλάζει όσο υπάρχω», που έγραφε στο Twitter τον Ιούνιο του 2015.
ΝΔ: Μονόδρομος πια η παραίτηση Καμμένου
Οι δηλώσεις του κ. Καμμένου προκάλεσαν, όπως ήταν φυσικό, την αντίδραση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, θέτοντας ζήτημα παραίτησης του υπουργού.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «"Η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά είναι μία πράξη εγκληματική, είναι μια απόφαση αντισυνταγματική...". Αυτά δήλωσε σήμερα στη Σύρο ο κ. Πάνος Καμμένος. Καταγγέλλει αυτά που ο ίδιος και ο συνεταίρος του κ. Τσίπρας ψήφισαν στη Βουλή, μόλις πριν από δύο ημέρες. Ομολογεί ότι έκαναν "έγκλημα". Ομολογεί ότι νομοθετούν αντισυνταγματικά. Τώρα πια δεν έχει άλλη επιλογή. Οφείλει να παραιτηθεί. Σήμερα».

Μαυρωτάς: Το "για την Ελλάδα ρε γαμώτο" έχει γίνει "για την καρέκλα ρε γαμώτο"
Ο βουλευτής Αττικής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς, με αφορμή τις σημερινές δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Καμμένου για την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, έκανε στο περιστύλιο της Βουλής, την ακόλουθη δήλωση: «Έχουμε χάσει το μέτρημα με το πόσες φορές ήταν να παραιτηθεί ο κ. Καμμένος. Και με τη σημερινή του δήλωση για τον ΦΠΑ στα νησιά ομολόγησε ανερυθρίαστα ότι ψήφισαν μια αντισυνταγματική και εγκληματική πράξη. Προφανώς το "για την Ελλάδα ρε γαμώτο" έχει γίνει "για την καρέκλα ρε γαμώτο"».
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2016 | 6:59 pm


Χαμός στο διαδίκτυο... έγινε viral ο π@$στης...! "Κι από Πούστης που'σουν πάντα, μου ’γινες πρωθυπουργός"
ΒΟΗΘΕΙΑ... μας έπνιξαν οι ... πούστηδες....
Τους κάναμε βουλευτάδες... υπουργούς... πρωθυπουργούς... και μας τελειώνουν σαν λαό...

ΕΠΕΙΓΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΩΝ ΚΑΙ ΕΞΕΓΕΡΣΗ!

Καλλιόπη Σουφλή


 

 
Η μαμά σου;... είχε καύλες...
Ο μπαμπάς;... στραβό καυλί...
Μα βρεθήκανε τυχαία στις γιαγιάς σου την αυλή...
Και γαμήθηκαν αγρίως ...
Και γεννήθηκες εσύ.
 
Με τα χρόνια, πήρες ύψος,
Έγινες κι "αριστερός",
Κι από Πούστης που'σουν πάντα
Μου’γινες πρωθυπουργός
 
Κι έχω μια απορία που με τρώει από καιρό
Πως θα ήταν αν γαμούσα μια φορά "αριστερό";………..

[Χάρης Καφετζόπουλος ]

Χάρης Καφετζόπουλος


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2016 | 6:36 pm


ΙΕΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ! Τα πυρά του Ιερώνυμου στον Πειραιώς Σεραφείμ

Λάθος... δεν είναι ιερός πόλεμος στην Εκκλησία του Χριστού..

ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΝΟΣ ΦΑΡΙΣΑΪΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ, ΠΟΥ ΑΠΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, ΕΝΩ ΠΡΟΣΠΟΙΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ.

ΚΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΟ Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΣΚΟΤΕΙΝΩΝ ΙΕΡΑΤΕΙΩΝ, ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΟΒΡΙΟΥΣ.

Καλλιόπη Σουφλή


ieronymos


Επικαλούμενος το πνεύμα σεβασμού προς κάθε διαφορετική άποψη απάντησε εμμέσως ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στα όσα υποστήριξε τη Δευτέρα ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ στην επιστολή παραίτησής του από από την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Εκκλησίας. 
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος εμφανίσθηκε επικριτικός με όσους έχουν «προσωπικές επιδιώξεις και εγωιστικές αντιεκκλησιαστικές διεκδικήσεις»: «Οι εποχές που ζούμε σε προσφέρονται για εγωισμούς και φιλοδοξίες», είπε χαρακτηριστικά. 


Απευθυνόμενος προς τα μέλη της Ιεράς Συνόδου κατά τη σημερινή πρώτη ημέρα της έκτακτης συγκλήσεώς της επισήμανε ότι κατά την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Εκκλησίας, που θα διεξαχθεί στην Κρήτη από τις 17-26 Ιουνίου, «καλούμεθα να διακονήσουμε ένα μεγάλο ιστορικό εκκλησιαστικό γεγονός, που προϋποθέτει και απαιτεί τον φωτισμό του Αγίου Πνεύματος, την ανιδιοτελή φωνή μας και την θυσιαστική μαρτυρία μας».


 Σημειώνεται ότι η έκτακτη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου θα ολοκληρωθεί αύριο Τετάρτη.

 «Θα σας παρακαλούσα να κινηθούμε μέσα στο πνεύμα της εν Χριστώ αγάπης και του σεβασμού προς κάθε διαφορετική άποψη, έχοντας κυρίαρχη θέση την γνώμην των πλειόνων. Έχουμε χρέος να καταλήξουμε σε συγκεκριμένες προτάσεις, έστω και κατά πλειοψηφία, προς διευκόλυνση της πανορθοδόξου προπαρασκευαστικής γραμματείας αλλά και προς αποσαφήνισιν κάθε σκιάς, αμφιβολίας και απορίας», είπε ο Αρχιεπίσκοπος, «φωτογραφίζοντας» ουσιαστικά τον Μητροπολίτη Πειραιώς. 


Στην προσφώνησή του, ο κ.Ιερώνυμος επισήμανε ότι: «Η Σύνοδος της Κρήτης είναι ένα ιστορικό και συνάμα καθοριστικό εκκλησιαστικό γεγονός. Η οικουμένη περιμένει από εμάς την μαρτυρία της ενότητάς μας. Το κοινόν ποτήριον, το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου μας, θα είναι αυτό που πάντοτε θα μας ενώνει ή θα μας χωρίζει. Δεν υπάρχει χώρος για διαπραγματεύσεις σε δογματικά θέματα. 

Η Εκκλησία μας είναι Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική και είναι επιτακτική η ανάγκη για την ιεραποστολική μαρτυρία Της, για την σύγχρονη τοποθέτησή Της στα προβλήματα της εποχής μας καθώς και για την συνέχιση του αγιαστικού έργου Της για την σωτηρία όλων ημών. Δεν υπάρχει χώρος για προσωπικές επιδιώξεις και εγωιστικές αντιεκκλησιαστικές διεκδικήσεις. 

Οι προκλήσεις των καιρών θέλουν εμάς ενωμένους. 

Σχίσματα και φατρίες είναι έργο του πονηρού που μας θέλει μακριά από το κοινό ποτήριο. Ας αφήσουμε την χάρι του Θεού να καλύψει τα δικά μας κενά, τα οποία θα είναι πολλά. Ας είναι μεγάλη και δυνατή η προσευχή μας, η πίστη μας, η εμπιστοσύνη μας στον φωτισμό του Αγίου Πνεύματος που πάνω από δύο χιλιετίες καθοδηγεί, παρά τις αμαρτίες μας, το έργο της Εκκλησίας του Χριστού. 

Οι εποχές που ζούμε προσφέρονται όσο ποτέ για εγωισμούς και φιλοδοξίες. 

Ας μην το επιτρέψουμε και ας γίνει κεντρική προσευχή μας ο Λόγος του Αρχαγγέλου, στώμεν καλώς, στώμεν μετά φόβου!».

 
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2016 | 5:53 pm


ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ EUROGROUP – ΣΟΪΜΠΛΕ : Δεν υπάρχει πρόγραμμα χωρίς το ΔΝΤ

σοιμπλε-γιουρο


«Το ΔΝΤ πέπει να συμμετέχει οικονομικά στο ελληνικό πρόγραμμα».
 

«Δεν υπάρχει πρόγραμμα χωρίς το ΔΝΤ. 

Η αξιολόγηση κατά κύριο λόγο έχει ολοκληρωθεί», τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργών Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε προσερχόμενος στο Eurogroup, εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του για μια «επί της αρχής συμφωνία σήμερα».


Κάζιμιρ:Είμαστε έτοιμοι για την εκταμίευσηΚαζμίρ: «Ετοιμοι για εκταμίευση»


Ολονυχτία στο Eurogroup «βλέπει» για σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Σλοβακίας Πίτερ Κάζιμιρ, με εφικτή την απόφαση για εκταμίευση της δόσης.
 

Προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης ο σλοβάκος υπουργός τόνισε πάντως ότι αν και η Ελλάδα έχει κάνει πραγματικά πολλά «υπάρχουν πολλά θέματα άλυτα».


«Πιστεύουμε ότι οι συζητήσεις για ανακούφιση του χρέους και η συμμετοχή του ΔΝΤ μπορούν να περιμένουν σε επόμενο στάδιο», τόνισε ακόμη.

Ωστόσο εμφανίστηκε αισιόδοξος για την εκταμίευση της δόσης λέγοντας πως «είμαστε έτοιμοι για εκταμίευση» και πως υπάρχει ευελιξία ως προς το ύψος της δόσης.


«Το πιο σημαντικό είναι να κλείσει η αξιολόγηση και να συμφωνήσουμε στην εκταμίευση της δόσης, ώστε να δώσουμε μια ανάσα στην Ελλάδα. Δεν χρειαζόμαστε ακόμη μια κρίση ρευστότητας», επισήμανε.


Νούναν: Περιμένω συμφωνία επί της αρχής


«Περιμένω μια συμφωνία επί της αρχής για την Ελλάδα», δήλωσε ο Ιρλανδός υπουργός Οικονομικώ,ν Μάικλ Νούναν, προσερχόμενος στο Eurogroup.


Μοσκοβισί:«Ελπίζω σε συμφωνία με τη συμμετοχή όλων των θεσμών»

«Η μεταρρυθμιστική προσπάθεια της Ελλάδας είναι σημαντική, θαρραλέα. Το θέμα του χρέους βρίσκεται στο τραπέζι», δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί προσερχόμενος στο Eurogroup.


«Ελπίζω σήμερα να υπάρξει μια συμφωνία με την Ελλάδα όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένη και με τη συμμετοχή όλων των θεσμών» πρόσθεσε ο κ. Μοσκοβισί.


Όβερτβελντ: «Ελάφρυνση χρλεους υπό προϋποθέσεις»


«Η ελάφρυνση του χρέους δεν θα λύσει το πρόβλημα στην Ελλάδα» δήλωσε ο Βέλγος υπουργός Οικονομικών Βαν Όβερτβελντ, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup.
«Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι η ανάπτυξη. 


Υπάρχουν ακόμα πολλά που μένουν ανοιχτά και τα οποία πρέπει να συζητήσουμε» ανέφερε και πρόσθεσε πως «είναι πολύ περίεργο που το ΔΝΤ ζητά ελάφρυνση του χρέους άνευ όρων, η ελάφρυνση πάντα έρχεται με προϋποθέσεις» πρόσθεσε ο Βέλγος υπουργός.Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2016 | 5:36 pm


Κι αν δεν είναι τρολια και είναι η ... ΑΛΗΘΕΙΑ;;;; Γιατί να μην λέει...;;;


 ... μέσα είναι... πέτυχε διάνα!

Καλλιόπη Σουφλή


Πηγή φωτογραφίας ΑΝΤΙ300

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2016 | 5:03 pm


ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ! (ΝΕΑ) ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ!!
Το πουστόπαιδο, που το παίζει πρωθυπουργός της Ελλάδος, ελέω ΕΒΡΑΙΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ, είναι ικανός να πουλήσει την Κύπρο, προκειμένου να κρατηθεί στην εξουσία...

ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ... Ο ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ.

Καλλιόπη Σουφλή


ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ 

Τα γελάκια ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Ταγίπ Ερντογάν έφεραν αρχικά την απομάκρυνση του Νίκου Αναστασιάδη από την Σύνοδο του ΟΗΕ στην Κωνσταντινούπολη, και εν συνεχεία νέες τουρκικές παραβιάσεις στην Κύπρο… 

Αυτή είναι η «αλληλεγγύη» της Τουρκίας… 


Προκλητικός όπως πάντα ο Πρόεδρος της Τουρκίας και απίστευτα πιο προκλητικός ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας που του χαϊδεύει συνεχώς τα αυτιά…


Σοβαρή αναστάτωση φέρνουν στις πτήσεις από και προς την Κύπρο αλλά και στις υπερπτήσεις στην περιοχή ελέγχου πτήσεων Λευκωσίας παράνομες τουρκικές αεροναυτικές ασκήσεις νότια και νοτιοδυτικά του Ακάμα, που ουσιαστικά έχουν κλείσει τους κύριους άξονες πτήσεων από και προς τα δυτικά της Κύπρου.


Δεδομένης της αυξημένης ανάγκης για διαχείριση της κατάστασης οι ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας κάλεσαν χθες για ενίσχυση συναδέλφους τους εκτός υπηρεσίας, ώστε να προχωρήσουν σε ρυθμίσεις διαχείρισης της κατάστασης.


Όλες οι πτήσεις από δυτικά, αντί να έρχονται πάνω από τον Ακάμα, λάμβαναν οδηγίες να πετούν αρκετά νοτιότερα, αυξάνοντας την απόσταση και τον χρόνο πτήσης μέχρι Λάρνακα και Πάφο.


Κι αυτό επειδή σε απόσταση μέχρι και μερικά μίλια βόρεια του Ακάμα εκτελούσαν πτήσεις σε χαμηλό ύψος μέχρι και 10.000 πόδια τρία αεροσκάφη τύπου CASA CN-235-100M ASW του Πολεμικού Ναυτικού της Τουρκίας. Πρόκειται για αεροσκάφη, ανίχνευσης υποβρυχίων κ.τ.λ.


Οι τουρκικές πτήσεις γίνονται σε μεγάλο μέρος του βορειοδυτικού FIR Λευκωσίας, με τα αεροσκάφη να εκτελούν και χαμηλές πτήσεις -μέχρι 10.000 πόδια στη θαλάσσια ζώνη βόρεια του Ακρωτηρίου του Ακάμα μέχρι και τον κόλπο της Μόρφου. Μάλιστα τα απόγευμα κινήθηκαν και νοτιότερα, δηλαδή ανοικτά της Πέγειας και σε απόσταση περίπου 20 μιλίων από τις ακτές.


Δεδομένου ότι η κίνηση αεροσκαφών αυξάνεται ολοένα και περισσότερο αυτές τις μέρες, το πρόβλημα ήταν χθες ιδιαίτερα έντονο, χωρίς όμως να προκύψει οποιαδήποτε επιπλοκή.
Σύμφωνα με τη σχετική τουρκική ανακοίνωση προς αεροναυτιλλομένους η αεροναυτική άσκηση στην ίδια περιοχή θα συνεχιστεί μέχρι και την Πέμπτη.Να σημειωθεί ότι προηγήθηκε «πόλεμος» με ΝΟΤΑΜ με την Κυπριακή Δημοκρατία να απαντά επανειλημμένα στα τουρκικά ΝΟΤΑΜ, να ενημερώνει ότι είναι παράνομα, να καλεί τα αεροσκάφη να διατηρούν επαφή και να λαμβάνουν οδηγίες μόνο από τους ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας της Λευκωσίας. Προκάλεσε εντύπωση το γεγονός ότι η Τουρκία έχει αποκλείσει ουσιαστικά όλη την περιοχή από τη θάλασσα μέχρι και ύψος 100.000 ποδών.


Να σημειωθεί ότι και νότια της Κύπρου υπάρχει περιοχή εντός του FIR Λευκωσίας όπου αυτές τις μέρες διεξάγονται ρωσικές αεροναυτικές ασκήσεις, που επηρεάζουν μεν την εναέρια κυκλοφορία χωρίς όμως να προκαλούν ιδιαίτερα προβλήματα, αφού αφορούν χαμηλό ύψος, ενώ οι επιβατηγές πτήσεις στην περιοχή διεξάγονται πολύ πιο ψηλά και δεν επηρεάζονται κύρια σημεία διέλευσης πτήσεων.Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2016 | 4:59 pm


Μία …περίεργη ἄποψις τοῦ Νίξον

Richard Nixon:
«Βάζουν τὰ συμφέροντα τῶν ἑβραίων, ἐπάνω ἀπὸ τὰ συμφέροντα τῆς Ἀμερικῆς καὶ εἶναι πιὰ καιρός, ὁ ἑβραῖος στὴν Ἀμερικὴ νὰ καταλάβῃ, ὅτι πρώτα εἶναι Ἀμερικανὸς καὶ μετὰ ἑβραῖος».

Μία ...περίεργη ἄποψις τοῦ Νίξον


Αὐτὰ βέβαια τὰ νόστιμα, τὰ ἔλεγε ὁ «Tricky Dick» Νίξον πρὶν τὸ 1972, ὅταν
καὶ ἔσκασε τὸ σκάνδαλο Γουτεργκέιτ, ἀπὸ τοὺς δημοσιογράφους Γούντγουορτ καὶ Μπερνστάιν (ἑβραῖος).


Συμπτωματικά, ἔκτοτε οὐδεὶς πρόεδρος τῶν ΗΠΑ, συμμερίστηκε αὐτὴ τὴν ….περίεργη τοποθέτηση Νίξον.


Πολυζωΐδης Θανάσης


 
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2016 | 4:51 pm


Επανελλήνιση τώρα! Αλλιώς θα παραμείνουμε ραγιάδες. 

ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ, σημαίνει ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ.

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΙΕΡΑΤΕΙΑ.

Μην ξεχνάτε τον βωμό των αρχαίων προγόνων μας στον ΕΝΑ ΘΕΟ!
"ΤΩ ΑΓΝΩΣΤΩ ΘΕΩ"!


Την τουρκοκρατούμενη Ελλάδα, ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΚΩΛΟΚΟΤΡΩΝΗΔΕΣ, ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΗΔΕΣ, ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΔΕΣ,ΚΑΡΑΪΣΚΆΚΗΔΕΣ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΗΡΩΕΣ, ΤΗΝ ΛΕΥΘΕΡΩΣΑΝ

 Καλλιόπη Σουφλή
 
Επανελλήνιση σημαίνει ξεκαθάρισμα της πάνσεπτης και μακραίωνης Ελληνικής παράδοσης.

Ο Ελληνισμός έχει ιστορία 30.000χρόνων.Ο Ελληνικός πολιτισμός υπήρξε προϊόν της Ελληνικής θρησκείας και της Ελληνικής παράδοσης.


Αν προσδοκούμε και οραματιζόμαστε έναν νέο Ελληνικό πολιτισμό και μια νέα Ελλάδα μόνο μέσα από την Ελληνική θρησκεία και παράδοση μπορεί αυτός να έρθει!!

Αλλιώς θα παραμείνουμε ραγιάδες.

Ο Έλληνας έχει μια ιδιαίτερη στενή σχέση με την πατρίδα του κι αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι σε περιόδους κατά τις οποίες η Πατρίδα βρίσκεται σε κίνδυνο,ξεχνά την καλοπέραση ,και κάθε προσωπική του έριδα,για την υπεράσπισή της!!

Σήμερα η Πατρίδα μας συνέλληνες κινδυνεύει με εξαφάνιση!!

Οι ανθέλληνες πολιτικοί μαζί με το εβραϊκό ιερατείο ξεπουλούν την πατρίδα μας!!

 


Ελληνοποιούν χιλιάδες λαθρομετανάστες με απώτερο σκοπό τον αφελληνισμό των Ελλήνων!!

Πριν από 2.500 χρόνια ο Σωκράτης δίδαξε: 


"Από τον πατέρα μου και την μητέρα μου και από όλους τους άλλους προγόνους, πιο τιμημένο και πιο άγιο και πιο ιερό είναι η Πατρίδα!! 

Και της αρμόζει μεγαλύτερος σεβασμός και από τους Θεούς και από τους ανθρώπους που έχουν ευφυΐα!"

Καλούνται όλοι οι αδούλωτοι Έλληνες να θάψουμε τις όποιες διαφορές μας στο τιμημένο χώμα της πατρίδας μας και ενωμένοι να αγωνιστούμε για τον Επανελληνισμό της πατρίδας μας και την Επανελλήνιση των Ελλήνων!!


Δηλώνω ότι μέχρι τελευταίας ρανίδας του αίματός μου θα διεκδικώ την αληθινή μου κληρονομιά ,την Ελλάδα και την αληθινή μου καταγωγή!!

Είμαι τέκνο του Απόλλωνος του Θεού του φωτός ,και όχι σπέρμα του Αβραάμ.


Επανελλήνιση τώρα!

ή τάν ή επί τάςΣ.Λ.
Ο/Η sirios άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "Η παρτίδα τους και η πατρίδα μας Ετούτος ο λαός ...":

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2016 | 4:45 pm


...αλλά θα μας σώσει ο Κούλης, ο «ρεαλιστής», ο «ευρωπαϊστής», ο γιος (ή εγγονός) του αρχιδωσίλογου μασόνου καταστροφέα, του πράκτορα των Άγγλων και των Ανακτόρων. Ο αδερφός (ή γιος) της σιχαμένης πόρνης που δεν τόλμησε ποτέ να χρησιμοποιήσει ούτε το πατρικό της όνομα ούτε αυτό του-εξίσου διεφθαρμένου-νυν συζύγου της, αλλά καπηλεύεται το όνομα ενός νεκρού (που κατά τα άλλα τον σκότωσε η «αριστερή» 17Ν και την οποία «εξάρθρωσαν» οι εκσυγχρονιστές). Στις πόσες τραγωδίες, θα ξυπνήσει αυτός ο ηλίθιος λαός;
Στις ποσες ΕΘΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ, ώστε να πάψει να ψηφίζει ΕΘΝΟΚΤΟΝΑ ΜΙΑΣΜΑΤΑ;

ΑΥΤΟΙ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ... ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΚΙΜΜΕΡΙΩΝ... ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΜΙΑΡΩΝ ΕΘΝΩΝ, ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ... ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Καλλιόπη Σουφλή

Να μην ξεχνάμε και τον πατέρα του Κούλη (ή παππού του, μικρή σημασία έχει):

Ντοκουμέντο από το 1964: Πώς «αναρρύθμισαν» τα διαγραμμένα προπολεμικά χρέη


Αντιγράφω:

«Μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο όλα τα χρέη των εμπλεκόμενων χωρών διεγράφησαν. Όμως, το 1964, με Πρωθυπουργό τον Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ και Υπουργό Οικονομικών Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, έγινε μια «ΑΝΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΧΡΕΩΝ», δηλαδή επανέφεραν τα προπολεμικά διαγραμμένα χρέη, και μάλιστα υπερδιογκωμένα, με περίοδο αποπληρωμής 42-45 έτη (λήξη: 2009).

Εκείνη την εποχή και ενώ πάγια θέση της Αριστεράς (από την εποχή του ΕΑΜ) ήταν η διαγραφή των προπολεμικών χρεών, η κυβέρνηση πιεζόμενη από τα βρετανικά και αμερικανικά συμφέροντα, τα οποία πρότειναν επαναδιαπραγμάτευση των χρεών με τέτοιο τρόπο ώστε να μετατραπεί η Ελλάδα από προτεκτοράτο σε κανονική αποικία, ενέδωσε τελικά στις αξιώσεις των «συμμάχων».

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, από τη θέση, τότε, του υπουργού Οικονομικών υπέγραψε τέτοιες συμβάσεις διακανονισμού των χρεών της χώρας, ώστε ορίστηκε η αποπληρωμή για 42 με 45 χρόνια, δηλαδή μέχρι το 2009,μέχρι δηλαδή να προσφύγει η χώρα στον μηχανισμό μηχανισμό στήριξης το 2010.

Και δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι το 1994 ο ίδιος, από το βήμα της βουλής, είχε εκφράσει τους έντονους προβληματισμού του για το ενδεχόμενο να προσφύγει η χώρα ως ικέτιδα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Σε κάθε περίπτωση, ο πρώην πρωθυπουργός και επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, από τη θέση του υπουργού Οικονομικών το 1964 υποθήκευσε το μέλλον της χώρας μας, ένα μέλλον το οποίο είναι πια εφιαλτικό παρόν. Πως το υποθήκευσε; Αναγνωρίζοντας, μέσω των συμβάσεων, ότι η Ελλάδα θα αποπλήρωνε τα δάνειά της από το 1881 με ποσά διπλάσια από την αξία τους.

Έγραφε στις 16 Ιουλίου 1964, η προσκείμενη στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη εφημερίδα «Ελευθερία» τα εξής: «Η ονομαστική αξία των χορηγηθεισών νέων ομολόγων εις τους κομιστάς προπολεμικών εσωτερικών δανείων διπλασιάζεται, ο τόκος αυξάνεται και θεσπίζεται λαχείον. Εν συγκρίσει προς την ρύθμισιν υπό της κυβερνήσεως της ΕΡΕ, δίνονται ήδη 160% επί πλέον».

Πρόκειται για την αναγνώριση από τον Μητσοτάκη του χρέους σε αξία υπέρ το άρτιο (!?!) όχι για άλλο λόγο, αλλά γιατί ανάμεσα στους ομολογιούχους-κατόχους του ελληνικού χρέους ήταν τότε το Παλάτι, διάφοροι πολιτικοί φίλοι και παρατρεχάμενοι αχυράνθρωποι...»


Σήμερα, και μετά την καραμανλο-παπανδρεο-μητσοτακική μεταπολιτευτική λεηλασία, προδοσία, και ξεπούλημα, μετά την Κυπριακή καταστροφή, μετά τους ΓΑΠ, σαμαροβενιζέλους, τους τσιπρο(συγ)καμμένους, τα μνημόνια, το ΔΝΤ, το ΦΕΚ 240, ο «ελληνικός» λαός των ραγιαδόψυχων «φιλήσυχων» «νοικοκυραίων» ακούει απαθής, ως κοπάδι άβουλων ανήθικων δίποδων τον Τσακαλώτο να δηλώνει ανερυθρίαστα έχετε δίκιο ότι δεσμεύουμε τη χώρα για 100 χρόνια

...αλλά θα μας σώσει ο Κούλης, ο «ρεαλιστής», ο «ευρωπαϊστής», ο γιος (ή εγγονός) του αρχιδωσίλογου μασόνου καταστροφέα, του πράκτορα των Άγγλων και των Ανακτόρων. 


Ο αδερφός (ή γιος) της σιχαμένης πόρνης που δεν τόλμησε ποτέ να χρησιμοποιήσει ούτε το πατρικό της όνομα ούτε αυτό του-εξίσου διεφθαρμένου-νυν συζύγου της, αλλά καπηλεύεται το όνομα ενός νεκρού (που κατά τα άλλα τον σκότωσε η «αριστερή» 17Ν και την οποία «εξάρθρωσαν» οι εκσυγχρονιστές).

..κομπλεξικοί, ανιστόρητοι, ραγιαδόψυχοι χαχόλοι, καλά μας κάνουν και λίγα είναι.


 ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ


Ο/Η Ανώνυμος άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "Γλείψτε τους και ξαναψηφίστε τους γυφτόφρακοι δούλ...":


Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2016 | 4:23 pm


Αὐτὴ εἶναι ἡ Ἀριστερά…

Αὐτὴ εἶναι ἡ Ἀριστερά...

Καταλαβαίνεις ὅτι τὰ πράγματα δὲν θὰ καλλιτερεύσουν  κάθε φορὰ ποὺ ἀκοῦς κάποιον νὰ σχολιάζῃ τοὺς κυβερνῶντες, λέγοντας: «μά εἶναι αὐτοί ἀριστεροί;»
  
Ἤ, ὅταν διαβάζῃς κάποιον περισπούδαστο ἀναλυτή, ὁ ὁποῖος κριτικάρει τὴν κυβέρνηση, γράφοντας ὅτι σπιλώνουν τὸ ὄνομα καὶ τὶς ἀξίες τῆς ἀριστερᾶς.
 


Ὅμως, ἂν κάτι μπορῇ νὰ πιστωθῇ στοὺς κυβερνῶντες  εἶναι ἡ ἰδεολογική τους συνέπεια, εἶναι ἀριστεροὶ στὰ λόγια καὶ τὶς πράξεις.


Ἀπὸ τότε ποὺ ὁ ΣΥΡΙΖΑ ἔγινε κυβέρνησις μὲ συνέπεια ἔχει ἐπιτύχει, ἢ τοὐλάχιστον ἔχει προσπαθήσει, νὰ ἐπιβάλῃ τὶς πολιτικές ποὺ ὑποτάσσονται στὶς ἰδεολογικές του ἀρχές. 

Ἔτσι, ἡ οὐσιαστικὰ πρώτη του νομοθετικὴ δράσις ἦταν ἡ ἀπελεύθερωσις τῶν ἰδεολογικὰ προσκειμένων τρομοκρατῶν.
 


Ἔκτοτε, ἡ κυβέρνησις  ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε νὰ περάσῃ ἕνα νέο μνημόνιο, ποὺ ἦταν στὸ 90% αὐξήσεις φόρων, ἐλαχιστοποιώντας τὶς μεταῤῥυθμίσεις καὶ τὴν μείωση τοῦ κρατικοῦ τομέως. 


 Μάλιστα, σὲ μία περίοδο ὀξείας οἰκονομικῆς κρίσεως ὁ ΣΥΡΙΖΑ ἔχει καταφέρει νὰ αὐξήσῃ τὶς δαπάνες τοῦ κράτους καὶ νὰ δόσῃ αὐξήσεις σὲ δημοσίους ὑπαλλήλους. 


Ἀντίθετα ἀπὸ τοὺς ὑποτίθεται δεξιοὺς προκατόχους τους, ποὺ λεηλάτησαν τὸν ἰδιωτικὸ τομέα μὲ φόρους, ὁ ΣΥΡΙΖΑ κάνει ὅ,τι εἶναι δυνατὸν γιὰ νὰ προστατεύσῃ τὰ ῥετιρὲ τοῦ δημοσίου, ποὺ εἶναι ἡ ἐκλογικὴ καὶ πολιτικὴ βάσις του.

Σὲ ἄλλους τομεῖς, ποὺ τὰ περιθώρια εἶναι πιὸ χαλαρά, ὁ ΣΥΡΙΖΑ καθημερινὰ προχωρᾶ γοργὰ στὸ νὰ ἐπιβάλῃ τὶς ἰδεολογικές του ἐμμονές. 


Ἄνοιξαν τὰ σύνορα καὶ μέσα σὲ ἕναν χρόνο μπῆκαν περισσότεροι ἀπὸ ὀκτακόσιες χιλιάδες λαθρομετανάστες στὴν Ἑλλάδα. Ἄλλαξαν τὸν νόμο περὶ ἰθαγενείας καὶ μείωσαν ἀκόμη καὶ τὶς ἐλάχιστες τυπικὲς ἀπαιτήσεις τοῦ προηγουμένου νόμου. 

Κατήργησαν τὰ πειραματικὰ σχολεῖα τοῦ δημοσίου καὶ προσπαθοῦν νὰ κρατικοποιήσουν τὴν λειτουργία τῶν ἰδιωτικῶν.
 


Σὲ κάθε κυβερνητικὴ ἐπιλογὴ ἡ προτεραιότης εἶναι ἡ ἐπέκτασις τοῦ κράτους, τῶν ἐξουσιῶν, τῶν ἀρμοδιοτήτων καὶ τῶν δραστηριοτήτων του. 


Ἀλλά, παρ’ ὅλα αὐτά, ἡ κυβέρνησις τοῦ ΣΥΡΙΖΑ δὲν εἶναι ἐπαρκῶς ἀριστερὴ γιὰ τὰ ἑλληνικὰ δεδομένα. 

Καλούμεθα συνεχῶς νὰ κρίνουμε τὴν κυβέρνηση τοῦ ΣΥΡΙΖΑ ὄχι ἀξιολογώντας τὸ πόσο ἀριστερὰ μετατοπίζει τὰ ὅρια τῆς κρατικῆς πολιτικῆς, ἀλλὰ σύμφωνα μὲ τό τι νομίζουμε ὅτι θὰ μποροῦσε νὰ κάνῃ μία ἀριστερὰ κυβέρνησις, ποὺ δὲν θὰ εἶχε νὰ ἀντιμετωπίσῃ τοὺς οἱουσδήποτε ἐξωτερικοὺς ἢ ἐσωτερικοὺς περιορισμοὺς στὴν δράση της. 

Βέβαια, οὐδέποτε κάποια κυβέρνησις στὴν ἱστορία τὴν ἀνθρωπότητος λειτούργησε μὲ ἀπόλυτη ἐλευθερία κινήσεων, ἀλλὰ στὴν Ἑλλάδα τῆς ἀριστερᾶς ἰδεολογικῆς ἡγεμονίας, εἶναι ἀπαραίτητο νὰ κρίνουμε τὴν ἀριστερὰ ὑπὸ τὸ πρῖσμα φανταστικῶν συνθηκῶν, γιὰ νὰ μποροῦμε πάντα νὰ δικαιολογοῦμε τὰ καταστροφικὰ ἀποτελέσματα τῶν πολιτικῶν της, λέγοντας ὅτι δὲν μπόρεσαν νὰ κάνουν ὅλα ὅσα ἤθελαν νὰ κάνουν καὶ γιὰ αὐτὸ ἀπέτυχαν.


Εἶναι πολὺ δύσκολο νὰ γίνῃ ἀποδεκτὸ τὸ γεγονὸς ὅτι αὐτοὶ ποὺ κυβερνοῦν σήμερα ἀντιπροσωπεύουν τὴν ἀριστερά. Ἡ κριτικὴ στὴν ἀριστερὰ δημιουργεῖ θρησκευτικοῦ τύπου ἐνοχές, μιᾶς καὶ οἱ Ἕλληνες γιὰ 40 χρόνια ὑπέστησαν μίαν ἐνδελεχὴ πλύση ἐγκεφάλου ἁγιοποιήσεώς της. 

Κι’ ὅμως, ἡ ἐπέκτασις τῆς κρατικὴς ἐξουσίας, ἡ δήμευσις τοῦ ἰδιωτικοῦ πλούτου, γιὰ τὴν ἁνάλωσή του ἀπὸ τοὺς πελάτες τῆς ἐξουσίας, ἡ ἐχθρότης στὴν δημιουργία καὶ συσσώρευση πλούτου, ἡ ἀλλοίωσις τῆς ἐθνικῆς ταὐτότητος καὶ κληρονομιᾶς, ἡ ἀπαξίωσις τῆς ἐργατικότητος καὶ τῆς ἀριστείας, εἶναι βασικὰ χαρακτηριστικὰ τῆς ἀριστερᾶς. 

Οἱ προγραμματικὲς ἀρχὲς ἑνὸς ἀριστεροῦ κόμματος εἶναι γιὰ τὴν κοινωνία ποὺ τὶς υἱοθετεῖ ἕνα μακροσκελὲς σημείωμα πολιτικῆς καὶ οἰκονομικῆς αὐτοκτονίας.
 


Αὐτὴ εἶναι ἡ ἀριστερά.


Ναπολέων Λιναρδᾶτος
Ἐφημερὶς «Ἑστία»
18 Ἀπριλίου 2016
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2016 | 3:55 pm


Η ΣΙΣΥΦΕΙΑ ΜΟΙΡΑ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ – Ποιος μπορεί να γίνει ο νέος Καραμανλής

ΟΛΟΙ ΟΙ... ΟΨΙΜΟΙ "ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ" ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ

Καλλιόπη Σουφλή


nea dimokratia


Από τη μεταπολίτευση και μετά όταν ο εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής έβαλε κάτω από την ομπρέλα του ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού όλο το χώρο της Δεξιάς με το κόμμα της ΝΔ, ο χώρος δεν κατάφερε πλην ελαχίστων περιπτώσεων να διατηρήσει την ενότητά του. Από το 1980 όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής παρέδωσε την πρωθυπουργία στον Γεώργιο Ράλλη, ουσιαστικά άρχισαν τα προβλήματα, καθώς ο Ευάγγελος Αβέρωφ εξέφραζε ένα πιο δεξιό κομμάτι.
Όταν το κόμμα ανέλαβε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης άρχισαν οι πρώτες διασπάσεις. Ιστορικά στελέχη διαφοροποιήθηκαν αποχωρώντας, όπως ο Γιάννης Μπούτος αλλά και ο Κώστας Στεφανόπουλος, ο οποίος έφτιαξε και δικό του κόμμα, με αποτέλεσμα να χρειαστούν 3 εκλογικές αναμετρήσεις για να μπορέσει το 1990 ο τότε αρχηγός της ΝΔ να καταλάβει την εξουσία με οριακή πλειοψηφία. 


Λίγο αργότερα η ΝΔ πέρασε στην αντιπολίτευση, καθώς ο τότε υπουργός Εξωτερικών, Αντώνης Σαμαράς είχε αντίθετη άποψη για την ονομασία των Σκοπίων, με αποτέλεσμα να φτιάξει το δικό του κόμμα ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ. 


Την ενοποίηση της Δεξιάς ασφαλώς δεν κατάφερε να την πετύχει ούτε ο Μιλτιάδης Έβερτ, γι΄ αυτό και το τότε κονκλάβιο επέλεξε για την αρχηγία της ΝΔ ένα νέο άνθρωπο με το ίδιο όνομα του ιδρυτή του κόμματος, τον Κώστα Καραμανλή. 


Και επί Κώστα Καραμανλή όμως υπήρχαν διαφοροποιήσεις, καθώς από τις τάξεις του κεντροδεξιού χώρου ξεπήδησαν το ΛΑ.Ο.Σ με τον Γιώργο Καρατζαφέρη αλλά και το Κ.Ε.Π με το Δημήτρη Αβραμόπουλο.


Επί Σαμαρά παρότι υπήρχε μια διαφαινόμενη νηνεμία στα εσωκομματικά και παρά την προφανή στροφή προς τα δεξιά, ο συντηρητικός χώρος υπέστη μια σημαντική ήττα, καθώς ξεπήδησε με πρωτοφανή ποσοστά η Χρυσή Αυγή. Κάποιοι απέδωσαν το φαινόμενο στην κρίση. 


Οι πολιτικοί αναλυτές όμως πιστεύουν ότι τα φαινόμενα είναι βαθύτερα, καθώς η ΝΔ δεν κατάφερε να εκπροσωπήσει και αυτό το κομμάτι του ελληνικού λαού.


Σήμερα, τα πράγματα είναι ακόμα πιο περίπλοκα, καθώς πλείστα όσα πολιτικά πρόσωπα προσπαθούν να εκπροσωπήσουν κομμάτια του συντηρητικού χώρου που σημαίνει ότι η ΝΔ αφήνει κενά σημεία. 


Η Χρυσή Αυγή διατηρεί τα ποσοστά της, καθώς οι προσπάθειες για απορρόφηση στελεχών ή και ψηφοφόρων δεν ευοδώθηκαν παρά τις προσπάθειες του κου Μπαλτάκου. 

Έτσι όχι μόνο παραμένει ένας ισχυρός πολιτικός πόλος αλλά δημιουργούνται και νέοι πολιτικοί σχηματισμοί στα δεξιά της ΝΔ. 


Ήδη ο κος Μπαλτάκος έχει συνενώσει τις δυνάμεις του με τον Γιώργο Καρατζαφέρη ( πρώην ΛΑ.Ο.Σ), ενώ και ο Φαήλος Κρανιδιώτης δημιούργησε το δικό του πολιτικό σχήμα με τον τίτλο Νέα Δεξιά. 

Και όλα αυτά ενώ στο πολιτικό σκηνικό παραμένει, με θολή βέβαια ιδεολογική κατεύθυνση, το κόμμα του Πάνου Καμμένου ΑΝΕΛ.Αναλυτές πάντως και παλαιοί πολιτικοί πιστεύουν ότι η πανσπερμία αυτή κομμάτων στο χώρο της κεντροδεξιάς έρχεται να επιβεβαιώσει την κυριαρχία της αριστεράς, καθώς κανένα από τα σημερινά πρόσωπα που θέλουν να παίξουν ρόλο, δεν έχει τη λάμψη, την εμβέλεια και το ιδεολογικό υπόβαθρ, ώστε να συνενώσει αντίστοιχα όπως ο εθνάρχης Καραμανλής τη δεξιά παράταξη.


Π.Ζ.Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2016 | 3:47 pm


Καλά ρε, τόσο γαμημένες κλώσσες είσαστε;

Κι ακόμα χειρότερα, Νικόλα... ούτε καν κλώσσες... σκέτα γαμημένες...

Καλλιόπη Σουφλή


 
Καλά ρε, τόσο γαμημένες κλώσσες είσαστε;


Κανείς δεν ξέρει τον δρόμο απ όπου πάει σπίτι της αυτή η γελοία νυφίτσα?


Φτύνει τους καρκινοπαθείς ρε μουνόχαυλοι και εσείς κλάνετε? Nikos Roussis


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2016 | 3:40 pm


Η επίσκεψη Πούτιν η δυσαρέσκεια της Μόσχας και η προσκόλληση της Αθήνας στον Ερντογάν
Αμάν κι αυτός ο Βλαδίμηρος... θέλει να συγκριθεί με την "γλύκα" που δίνει στο ... "πουστόπαιδο, ο Ερντογάν...

Βλαδίμηρε...οθωμανικό είναι αυτό... και τα πουστόπαιδα του ΣΥΡΙΖΑ, το γουστάρουν πολύ...

Καλλιόπη Σουφλή


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανταλλάσει χειραψία με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/Andrea BonettiΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανταλλάσει χειραψία με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/Andrea BonettiΤου Γιώργου Πετράκη


Σαν να πέρασε…αιώνας, δείχνει το διάστημα από τις περυσινές πανηγυρικού χαρακτήρα επισκέψεις του Αλέξη Τσίπρα στην Ρωσία και τις προσδοκίες για ανάπτυξη της «στρατηγικής συνεργασίας» των δυο χωρών σε όλα τα πεδία.Ένα χρόνο μετά, με την καχυποψία για τις πραγματικές προθέσεις της Αθήνας αλλά και την εμπεδωμένη πια αναξιοπιστία της κυβέρνησης, η επίσκεψη Πούτιν στην Ελλάδα για τα 1000 χρόνια της ρωσικής παρουσίας στο Άγιο Όρος και για τον από τετραετίας καθορισμένο εορτασμό του Έτους Ελλάδας στην Ρωσία και του Έτους Ρωσίας στην Ελλάδα, δεν αναμένεται να παράξει σημαντικά αποτελέσματα, πέραν των γνωστών ευχολογίων.


Το Κρεμλίνο στην ανακοίνωση που εξέδωσε για την επίσκεψη (27-28 Μαΐου) αναφέρει χαρακτηριστικά ότι θα συζητηθούν «βασικά θέματα της διμερούς εμπορικής, οικονομικής και επενδυτικής συνεργασίας, συμπεριλαμβανομένης της εφαρμογής κοινών έργων στους τομείς της ενέργειας και των μεταφορών και ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί στην πολιτιστική και ανθρωπιστική συνεργασία, μεταξύ άλλων, λαμβάνοντας υπόψη την διεξαγωγή του Αφιερωματικού Έτους Ελλάδας και Ρωσίας, που ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2016, καθώς και στο πλαίσιο του εορτασμού το 2016 της 1000ους ρωσικής παρουσίας στο Άγιο Όρος».


Η επίσκεψη Πούτιν στην Ελλάδα έχει την σημασία της καθώς είναι η πρώτη μετά από αρκετούς μήνες επίσκεψη του Ρώσου ηγέτη σε χώρα της Ε.Ε., όμως το κλίμα είναι αρκετά βαρύ λόγω μιας σειράς επιλογών της κυβέρνησης που έχοντας εναποθέσει τις ελπίδες της για ρύθμιση του χρέους στην Ουάσιγκτον, συντάσσεται και πρωτοστατεί σε ορισμένες περιπτώσεις σε αντιρωσικές κινήσεις του ευρωατλαντικού στρατοπέδου.


Πριν ένα χρόνο ήταν η ελληνική κυβέρνηση που υπόσχονταν ότι θα πρωτοστατήσει στην άρση του εμπάργκο εναντίον της Ρωσίας, αλλά παρ όλα αυτά συνυπέγραψε όλες τις παρατάσεις των κυρώσεων. Αντιστοίχως και οι υποσχέσεις που νόμιζε ότι είχε εξασφαλίσει η κυβέρνηση για εξαίρεση των ελληνικών αγροτικών προϊόντων από την απαγόρευση εισαγωγής ευρωπαϊκών προϊόντων στην Ρωσία (που είχαν συνοδευθεί από πανηγυρικές δηλώσεις του κ. Τσιπρα), έμειναν στα χαρτιά.


Η Αθήνα στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ κάθε άλλο παρά ήγειρε έστω και σε θεωρητικό επίπεδο την οποιαδήποτε ένσταση, για την νέα κλιμάκωση της στρατιωτικής αντιπαράθεσης με την Μόσχα, ενώ σημειώθηκε από την ρώσικη πλευρά ότι όλες ανεξαιρέτως οι νατοϊκές χώρες, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα, έσπευσαν να υιοθετήσουν την εγκατάσταση της αντιπυραυλικής ασπίδας- Aegis Ashore Missile Defense System (AAMDS)- στην Ρουμανία μια κίνηση που δημιουργεί και πάλι συνθήκες ψυχροπολεμικού ανταγωνισμού των εξοπλισμών στην Ευρώπη.


Όμως η Ρωσία παρακολούθησε με ιδιαίτερη ανησυχία την ευκολία με την οποία η Αθήνα αποδέχτηκε υπό την πίεση Αμερικανών, Γερμανών και Τούρκων την πρόσκληση στο Αιγαίο της Νατοϊκής Ναυτικής Δύναμης, που υποτίθεται θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού.


Παρά τα δημοσίως λεγόμενα η συνεισφορά της Δύναμης είναι πενιχρή, καθώς φυσικά από την αρχή το πρόβλημα δεν ήταν η απουσία έγκαιρης ενημέρωσης για τα σκάφη των δουλεμπόρων που αποπλέουν από την τουρκική ακτή, αλλά το εάν θα αποφασίσει η Τουρκία να ελέγξει τις ροές.


Το ΝΑΤΟ όμως ήρθε και ουσιαστικά εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Ελληνικό Αρχιπέλαγος, το οποίο όμως αποτελεί την πιο κρίσιμη και σημαντική θαλάσσια διαδρομή για το Ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό της Μαύρης Θάλασσας, το οποίο έχει επωμισθεί το βάρος της στήριξης της ρωσικής παρουσίας στην Συρία και στην Ανατολική Μεσόγειο.


Στον θαλάσσιο αυτό διάδρομο τα ρωσικά πολεμικά πλοία θα έχουν πλέον να αντιμετωπίσουν εκτός της εχθρικής στάσης της Τουρκίας στα Στενά και την Νατοϊκή Ναυτική Δύναμη, στην οποία συμμετέχουν και πλοία με υψηλής τεχνολογίας κατασκοπευτικό εξοπλισμό.


Σε ότι αφορά τα ενεργειακά η εμπειρία των Ρώσων δεν είναι και η καλύτερη, μετά το φιάσκο της περσινής επίσκεψης του κ. Τσιπρα (συνοδεία Λαφαζάνη) στην Μόσχα, όπου λίγο πολύ διέρρεαν ότι είχε δοθεί το πράσινο φως από τον Πούτιν για την χορήγηση 5 δις ευρώ ως…προκαταβολή για τον αγωγό που ακόμη δεν είχε καν συμφωνηθεί η κατασκευή του.
 

Στα ενεργειακά δεν άρχει κανένα σχέδιο προς υλοποίηση καθώς ακόμη και κάποιες ιδέες για αναβίωση του South Stream δεν μπορούν καν να τεθούν προς συζήτηση εάν δεν έχει δοθεί το πράσινο φως από την Κομισιόν.


Με την Γερμάνια να έχει επενδύσει οικονόμα και στρατηγικά στην κατασκευή του δευτέρου υποθαλάσσιοι αγωγού Nord Stream II και με την ήδη προβληματική σχέση της Gazprom με τις Βρυξέλλες ,είναι μάλλον απίθανο να δρομολογηθεί κάποιο σημαντικό ρωσικό ενεργειακό έργο προς την Ελλάδα.


Εξάλλου μόλις την περασμένη εβδομάδα ο κ. Τσιπρας τέλεσε τα πανηγυρικά εγκαίνια της έναρξης κατασκευής του αγωγού ΤΑΡ που είναι ο απολύτως αναγνωστικός κάθε αγωγού που θα μετέφερε στην νοτιοανατολική Ευρώπη ρωσικό φυσικό αέριο. Όλες οι εκδηλώσεις αυτές εξάλλου ήταν επικεντρωμένες στην «διαφοροποίηση των πηγών ενεργείας» για την Ευρώπη και στην προώθηση της ενεργειακής ασφαλείας της με την μείωση της εξάρτησης από το φυσικό αέριο.


Όμως απολύτως αποκαλυπτικός για το τι συμβαίνει στην διμερή οικονομική συνεργασία ήταν ο ίδιος ο Ρώσος υπουργός μεταφορών και συμπρόεδρος της Μεικτής Επιτροπής για την Οικονομική Συνεργασία Μαξίμ Σοκολόφ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Ροσσίσκαγια, αμέσως μετά την επιστροφή του από την Θεσσαλονίκη που συνεδρίασε η Επιτροπή με την συμμετοχή και του ΑΝΥΠΕΞ Δ. Μάρδα.


Ο Ρώσος υπουργός αποκαλύπτει κάτι το οποίο κανείς Έλληνας αξιωματούχος δεν αναφέρθηκε. Ο κ. Σοκόλοφ εκφράζει ικανοποίηση γιατί υπήρξε πρόοδος στο μακροχρόνιο πρόβλημα της «αποζημίωσης ύψους 250 εκατομμυρίων δολαρίων, στους Ρώσους επενδυτές που είχαν αναλάβει την κατασκευή μονάδας παραγωγής ενέργειας η οποία τελικά ακυρώθηκε νομοθετικά». Ο Ρώσος υπουργός μάλιστα δηλώνει ότι μια από τις προτάσεις που έκανε η Αθήνα για την αποζημίωση των Ρώσων επενδυτών είναι η «μεταβίβαση των δικαιωμάτων για την ανάπτυξη κοιτασμάτων άνθρακα σε ρωσικές επιχειρήσεις».


Ο Ρώσος υπουργός σε ότι αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις (της ΤΡΑΙΝΟΣΕ) δηλώνει ότι και οι δυο σιδηροδρομικές εταιρίες που ιδιωτικοποιούνται έχουν σωρευτικό χρέος 800 εκατομμυρίων δολαρίων και αυτό τις καθιστά λιγότερο ελκυστικές. Διευκρινίζει όμως ότι οι «Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι» έχουν ενδιαφέρον όχι μόνο για την σιδηροδρομική υποδομή αλλά και για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, συνδυαστικά, καθώς έτσι θα ανέβαινε η αξία της επένδυσης.


Στην Μόσχα τέλος μάλλον ενόχληση προκαλεί το γεγονός ότι ενώ ακόμη και ο ίδιος ο Λαβρόφ δημοσίως επέκρινε την Τουρκία για τις παραβιάσεις του ελληνικού εναερίου χώρου, προειδοποιώντας για κίνδυνο θερμού επεισοδίου, βλέπουν την ελληνική κυβέρνηση να προσκολλάται όλο και περισσότερο στον Τ. Ερντογ;Aν, προσδοκώντας ότι θα κρατήσει κλειστή την στρόφιγγα των μεταναστευτικών ροών και να έχει αναλάβει ρόλο υποστηρικτή της Άγκυρας στην Ε.Ε….Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2016 | 3:23 pmΔείτε αγγελίες στο Νομό Αττικής

Φιλικοί ιστότοποι:


Translate:
Copyright © 2010-2015 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: