1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
 2. Μικρές αγγελίες
 3. Συνομιλία (chat)
 4. Καιρός
X Τηλεόραση:
 1. ΕΡΤ 1
 2. ΕΡΤ 2
 3. ΕΡΤ 3
 4. Βουλή
Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Αττικής   »   Ασπροπυργος    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή: Ασπροπυργος και εμείς θα το προσθέσουμε.

Τι δεν κατάλαβες; (ΒΙΝΤΕΟ)

Ακολουθεί ο σωσίας του Τσίπρα:


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2015 | 5:53 pm


Ειδήσεις απαγορευμένες στα "ελληνικά" ΜΜΕ και φυσικά για τον Πρόεδρο & Γενικό Διευθυντή του ΑΠΕ, αφού θίγει τον Ν. Κοτζιά!Ο/Η Ανώνυμος άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "Παραιτήθηκε ο Ρινάλντι από την Κεντρική Επιτροπή τ...":Δειτε με ποιους συντασσεται ο σφυριζα και το πρωτοπαλικαρο του ο Αξελ.
Στην Τρίπολη του Λιβάνου καταρρίφθηκε κατασκοπευτικό ισραηλινό αεροσκάφος του ισραηλινού στρατού...
 
Οι σιωνιστές-ναζί, έχουν ανάγκη να γνωρίζουν τι συμβαίνει στα σύνορα Συρίας-Λιβάνου, ώστ5ε να συντονίζουν καλά τους μισθοφόρους της "πολιτισμένης" δύσης, τα κτήνη του "ισλαμικού κράτους"...
Σχετικά για τον Κοτζιά και το ΑΠΕ:

Περισσότερα για την ιμπεριαλιστική επίθεση εναντίον της Συρίας: ΕΔΩ

 
Πηγή

 Ο/Η Ανώνυμος άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "Παραιτήθηκε ο Ρινάλντι από την Κεντρική Επιτροπή τ...":

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2015 | 5:47 pm


Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΑΝΗ !!! ΑΚΥΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ...Η Γερμανία μετά τον 2ο Παγκόσμιο πόλεμο, ποτέ δεν υπέγραψε καμία συνθήκη ειρήνης με τα κράτη που ήταν σε εμπόλεμη κατάσταση, παρά μόνον κατάπαυση του πυρός και συνεπώς ποτέ από τότε μέχρι και σήμερα, δεν απέκτησε την ταυτότητα ενός κυριάρχου κράτους, αλλά είναι υπό συνεχή κατοχή και εκκαθάριση από τις μεγάλες συμμαχικές δυνάμεις (ΗΠΑ, Σοβιετική Ένωση, η Μεγάλη Βρετανία και η Γαλλία).


ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΡΑ ΚΑΙ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΑ … !!!
Δεν υφίσταται η Χώρα Γερμανία …
Δεν υφίσταται η Ευρωπαϊκή Ένωση …
Δεν υφίσταται η Ευρωζώνη …
Δεν υφίστανται τα μνημόνια … !!!


ΜΟΝΟ ΑΝ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΟΙ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ

Καλλιόπη Σουφλή
Έτσι, το πρώην Ναζιστικό κράτος της Γερμανίας, σήμερα δεν έχει κανένα συνεχιστή, αλλά τυπικά τελεί υπό εκκαθάριση από τις μεγάλες συμμαχικές δυνάμεις … 

Συνεπώς, εφ’ όσων δεν υπάρχει συνέχεια στο πρώην Ναζιστικό κράτος της Γερμανίας, τόσο οι Γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις, όσο και το κατοχικό δάνειο είναι τραγικό λάθος (κατά την γνώμη μας εσκεμμένα γίνεται έτσι, προκειμένου ποτέ κανείς να μην αποζημιωθεί …) να ζητούνται από την σημερινή «Γερμανία», που όμως ΔΕΝ είναι ο συνεχιστής του πρώην Ναζιστικού κράτους της Γερμανίας και είναι αυτό που διέπραξε αυτά τα εγκλήματα … 


Το σωστότερο θα ήταν να απαιτηθούν αυτά από τους εκκαθαριστές της πρώην Γερμανίας και όχι από μια «Γερμανία» που δεν έχει καμιά σχέση με την πρώην Ναζιστική Γερμανία …
Αλλά, τι πραγματικά είναι αυτό που σήμερα λέμε «Γερμανία» … ???

Λοιπόν, αυτό είναι απλώς μια θυγατρική εταιρεία ΕΠΕ, της μητρικής εταιρείας και συνάμα τράπεζας, της KfW γνωστών σιωνιστικών συμφερόντων … !!! Μάλιστα και για να γίνουμε πιο σαφείς η εταιρεία «Γερμανία» είναι εγγεγραμμένη στα μητρώα επιχειρήσεων με την κατωτέρω εγγραφή :

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ Ε.Π.Ε.
BUNDESREPUBLIK DEUTSCHLAND
FINANZAGENTUR
GmbH ΟΔΟΣ:LURGIALLEE 5 D - 60439 FRANKFURT
ΤΗΛ.: + 4969 - 25616 - 0 FAX : + 4969 - 25616 - 1476
E-Mail: [email protected]
Αρ.Εγκρίσεως: HRB 51411 από το AMTSGERICHT/FRANKFURT/MAIN (ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ)
VERTRETUNGSBERECHTIGTE
ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ: - Dr. Tammo Diemer - Προϊστάμενος - Dr. Carsten Lehr – Προϊστάμενος
UMSATZSTEUER - IDENTIFIKATIONS- NR: [ = ΑΦΜ ] : DE 137223325

Η σημερινή Γερμανία είναι εταιρεία ΕΠΕ και μάλιστα θυγατρική τράπεζας !!!

Τι σημαίνουν λοιπόν όλα αυτά … ? 

Σημαίνουν πολλά, σημαντικά και επικίνδυνα, αλλά τα κυριότερα για τα οποία πρέπει σίγουρα να είστε ΟΛΟΙ ενήμεροι, περιλαμβάνονται στην λίστα που ακολουθεί:

· Οι πολιτικοί μας όλα αυτά τα χρόνια μας κοροϊδεύουν και μας εξαπατούν για την αληθή υπόσταση της σημερινής Γερμανίας … Υπογράφουν συμβάσεις με μια εταιρεία και μας παρουσιάζουν τις συμβάσεις αυτές σαν συμβάσεις μεταξύ κρατών (Συμβάσεις που όπως θα δούμε παρακάτω είναι όλες άκυρες) … !!!

· Μην υπογράφοντας την συνθήκη ειρήνης, η Γερμανία-Χώρα δεν μπορεί ποτέ να ελευθερωθεί από την κατοχή των μεγάλων συμμαχικών δυνάμεων και να γίνει κυρίαρχο κράτος … Αυτό σημαίνει, ότι αυτό που σήμερα λέγεται Γερμανία είναι και παραμένει ένα πιόνι των μεγάλων συμμαχικών δυνάμεων και ειδικά της σιωνιστικά ελεγχόμενης Αμερικής, ενώ παίζει έναν επικίνδυνο ρόλο τόσο μέσα στην Ευρώπη, αλλά και παγκοσμίως, υπέρ των σιωνιστικών συμφερόντων που την ελέγχουν σήμερα πλήρως … !!! Και ενώ όλο το πολιτικό προσωπικό της Ευρώπης σίγουρα τα γνωρίζει όλα αυτά, για κάποιο λόγο που καλύτερα εσείς πρέπει να σκεφτείτε, τα συγκαλύπτει....
Το καταστατικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και της Ευρωζώνης, ρητά ορίζουν ότι σε αυτά μπορούν να προσχωρούν ΜΟΝΟΝ κυρίαρχα κράτη και όχι εταιρείες … !!!

Η «Γερμανία» έχει υπογράψει και έχει συσταθεί τόσο η Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και η Ευρωζώνη, έχει δε υπογράψει μνημόνια και μάλιστα με περίσσιο θράσος έχει απαιτήσει από τα κοινοβούλια των επισήμων κρατών, να επικυρώσουν τα μνημόνια αυτά, ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΑΚΥΡΑ, ΔΙΟΤΙ Η «ΓΕΡΜΑΝΙΑ» ΕΙΝΑΙ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΡΑΤΟΣ, ΕΝΩ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΟΔΗΓΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

Είναι λογικά αδιανόητο, πλήρως ανήθικο και άκρως αντιδημοκρατικό, μια εταιρεία (οι εκλογές σε αυτήν είναι μόνον για την ανάδειξη του διευθύνοντος συμβούλου, ο οποίος πρέπει πάντα να δηλώνει υποταγή στους «ιδιοκτήτες» της εταιρείας και σε καμιά περίπτωση για την ανάδειξη πρωθυπουργού) να κάνει κουμάντο σε εκλεγμένα κοινοβούλια κυριάρχων κρατών και ουδείς να μην αντιδρά και να μην καταλαβαίνει την επερχόμενη παγκόσμια καταστροφή … !!!


Συνεπώς :

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΡΑ ΚΑΙ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΑ … !!!
Δεν υφίσταται η Χώρα Γερμανία …
Δεν υφίσταται η Ευρωπαϊκή Ένωση …
Δεν υφίσταται η Ευρωζώνη …
Δεν υφίστανται τα μνημόνια … !!!

Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2015 | 5:37 pm


Παραιτήθηκε ο Ρινάλντι από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ -Βολές σε Τσίπρα και Μαξίμου

 
«ΑΛΛΑ ΕΙΠΑΜΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΗΚΕ»
 
 
 
Αν ήταν ΕΛΛΗΝΑΣ ο Τσίπρας, θα είχε παραιτηθεί... ως φέρων την πρώτη ευθύνη.
ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ!
 
ΕΙΝΑΙ ΚΡΥΠΤΟΕΒΡΑΙΟΣ και ΣΙΩΝΙΣΤΗΣ!
 
Καλλιόπη Σουφλή


Παραιτήθηκε ο Ρινάλντι από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ -Βολές σε Τσίπρα και Μαξίμου

Την παραίτησή του από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ο επικεφαλής της ΚΟΕ Ρούντι Ρινάλντι, ο οποίες έκανε λόγο για τεράστια ευθύνη του πρωθυπουργού και του Μεγάρου Μαξίμου.

Όπως είπε: «Έχει τεράστια ευθύνη το Μαξίμου και ο Αλέξης Τσίπρας και δεν μπορώ να
είμαι στα καθοδηγητικά όργανα. 

Κάτι δεν πάει καλά σ' αυτή την κατάσταση. 

Άκουσα το Φίλη και θα πάω κι εγώ σε ένα λαϊκισμό , για τα...κωλομακαρόνια (σς του Φίλη) και θέλω να πάω να του πω ότι κόσμος το πληρώνει με κόστος. 

Άλλα είπαμε στον κόσμο και μας εμπιστεύθηκε. 

Πληγώθηκε η σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με το λαό.

Η γραμμή να μειώσουμε τις επιπτώσεις δείχνει ότι ωραιοποιούμε την κατάσταση. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ μεταλλάσσεται ως κόμμα, αυτή η πολιτική δεν εξυπηρετεί τις υποτελείς τάξεις και αυτό δεν είναι δουλειά της Αριστεράς».

Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2015 | 5:31 pm


Σε κατάσταση σοκ ο Στέλιος Παπαθεμελής μετά τον απροσδόκητο χαμό της κόρης του -Ποια ήταν η Λένα [εικόνες]
ΓΛΙΣΤΡΗΣΕ ΚΑΙ ΕΠΕΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ 7ο ΟΡΟΦΟ
 
 
Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχούλα της,  αλλά.... υπάρχουν τόσες χιλιάδες απλοί και άγνωστοι Έλληνες πολίτες που έχασαν τη ζωή τους και κανείς δεν αναφέρθηκε σ' αυτούς... κανένα κανάλι κανένα ΜΜΕ δεν ασχολήθηκε για τον τρόπο που έφυγαν από τη ζωή...
 
Κανείς δεν νοιάστηκε αν "γλύστρισαν" ή αν ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΑΝ, λόγω της εξαθλίωσης που μας έφεραν ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ 40 ΧΡΟΝΩΝ.
 
Καλλιοπη Σουφλή 

Υ.Γ. Με άπειρο σεβασμό για την θανούσα, χωρίς οικτο για τον πατέρα της, που ήταν για χρόνια, υπουργός του Ανδρέα Παπανδρέου....
Σε κατάσταση σοκ ο Στέλιος Παπαθεμελής μετά τον απροσδόκητο χαμό της κόρης του -Ποια ήταν η Λένα [εικόνες]

Τραγική φιγούρα ο Στέλιος Παπαθεμελής μετά τον απροσδόκητο χαμό της κόρης του Λένας.
Ο πρώην υπουργός δεν μπορεί να πιστέψει ακόμα το μοιραίο παιχνίδι που έπαιξε η μοίρα στην οικογένειά του. «Έχασα το παιδί μου», τη Λένα, λέει. 

Η άτυχη γυναίκα έφυγε με τραγικό τρόπο από τη ζωή χθες όταν
γλίστρησε από το μπαλκόνι του 7ου ορόφου και ενώ προσπαθούσε να φτιάξει το κοντάρι της σημαίας.

Πιστή στη Θεσσαλονίκη και η ψυχή του πολιτικού γραφείου του πατέρα της

Στο πολιτικό γραφείο του Στέλιου Παπαθεμελή η Λένα ήταν πάντα παρούσα από πολύ νεαρή ηλικία, συμμετείχε ουσιαστικά και στήριζε τις πολιτικές δράσεις του πατέρα της αν και πολλές ήταν οι φορές που οι δυο τους μάλωναν διότι η Λένα του έλεγε ότι έπρεπε να σταματήσει να ασχολείται με την πολιτική και να ξεκουραστεί λίγο απολαμβάνοντας τη ζωή του σε πιο ήσυχους ρυθμούς.  Η ίδια πάντως δεν ακολούθησε ποτέ τα βήματα του πατέρα της καθώς δεν έτρεφε φιλοδοξίες να συνεχίσει την πορεία του.

Πάντα στο πλευρό όσων είχαν ανάγκη

Η άτυχη Λένα ήταν πάντα κοντά στους συνανθρώπους της που είχαν ανάγκη. Βοηθούσε άστεγους, παιδιά με όποιον τρόπο μπορούσε. Βοηθούσε επίσης κοινωνικά σωματεία αλλά είχε και μία ευαισθησία με τα αδέσποτα ζώα ξοδεύοντας μάλιστα πολλά χρήματα για να τα ταΐσει και να τα περιθάλψει.

Το όνειρο της ήταν να γίνει χορεύτρια

Από πολύ νεαρή ηλικία άλλωστε είχε μυηθεί σε καλλιτεχνικά μονοπάτια, με εικόνες και συμμετοχές σε εκδηλώσεις στο σχολείο και όχι μόνο.

 Καλλιτεχνική φύση, με ιδιαίτερες ευαισθησίες από παιδί και με μία και μόνο φιλοδοξία: Να γίνει μεγάλη χορεύτρια. Ίνδαλμά της η γυναίκα σύμβολο η Μελίνα την οποία άλλωστε είχε γνωρίσει καθώς ο πατέρας της ήταν προσωπικός της φίλος. Άνθρωπος που την επηρέασε σε πολλά επίπεδα και κυρίως στο να αγαπήσει την Τέχνη. 

Μεγάλη της λατρεία η όπερα και η Μαρία Κάλλας. 
Η υψίφωνος και η ζωή της Κάλλας πάντα γοήτευαν τη Λένα και για το λόγο αυτό στο πολιτικό γραφείο του πατέρα της στο οποίο ήταν ούτως ή άλλως σε καθημερινή βάση είχε φροντίσει να βρει μία γωνιά και να τη διαμορφώσει ως η γωνιά της Μαρίας Κάλλας. 

Το γενικότερο ντεκόρ του πολιτικού γραφείου είχε την υπογραφή της και απέπνεε ένα αέρα Τέχνης με μυρουδιές έντονες μουσικών ηχοχρωμάτων που χάριζαν στο γραφείο μία αίγλη και σε κάθε περίπτωση μία μοναδικότητα και γοητεία.

Με την αδελφή Αγγελική της είχαν πολλά κοινά στοιχεία και αγαπιόταν παρά το γεγονός ότι τους χώριζε απόσταση η μια στην Αθήνα και η άλλη στη Θεσσαλονίκη μιλούσαν σχεδόν καθημερινά.


Φωτογραφίες: protothema


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2015 | 5:12 pm


Ο Τσίπρας και το σύνδρομο του Εσατζή


 ο Τσίπρας ανταποδίδει τη βία. 
Όχι εναντίον εκείνων που τον γονάτισαν, φυσικά. 
Αλλά εναντίον του λαού που τον εμπιστεύτηκε. 
Που τον όπλισε με τη δυνατότητα μιας υπερήφανης ρήξης με το σκυλολόι κι αυτός τη μαγάρισε. 
Και ο ανανήψας πρωθυπουργός βιάζει εξακολουθητικά με την αυθάδεια του απενοχοποιημένου εσατζή όχι αυτούς που τον βίασαν αλλά αυτούς που τον όπλισαν με τη δύναμη να αντισταθεί στους βιαστές του. 
Η ρητορική του σκυλεύει τα ιερά και τα όσια της αριστεράς. ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΤΕ, ΟΤΑΝ ΚΑΝΑΤΕ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, ΤΟ ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΟΣΚΥΛΟ!

Καλλιόπη Σουφλή


getImage

Γράφει ο Κίμωνας Ρηγόπουλος

Στην εκπαίδευση των νεοσύλλεκτων εσατζήδων στο ΕΑΤ ΕΣΑ στη διάρκεια της δικτατορίας έπεφτε μετά τα καψόνια και πολύ ξύλο. Οι έμπειροι Εσατζήδες έπρεπε να εμβαπτίσουν στη σωματική βία τα νεοσύλλεκτα «στραβάδια» ώστε να ιχνογραφήσουν στα σώματα και στη ψυχή τους τη βία που θα εκκαλούντο και αυτοί με τη σειρά τους να ασκήσουν στους πολιτικούς κρατούμενους. 

Η μέθοδος Χατζηζήση- Θεοφιλογιαννάκου και σια υπήρξε αποτελεσματική.

 Πολλοί από τους δαρμένους νεοσύλλεκτους εξελίχτηκαν σε σπεσιαλίστες βασανιστές ανταποδίδοντας με πολύ ξύλο και εξευτελισμό το ξύλο και τον εξευτελισμό που είχαν υποστεί. Οφθαλμόν αντί οφθαλμού και οδόντα αντί οδόντος. 

Βέβαια άλλα δόντια έσπαγαν και σε άλλα κορμιά ασελγούσαν και όχι σε αυτά από τα οποία δέχτηκαν την ταπείνωση. 

Αλλά αυτό ήταν μια μικρή λεπτομέρεια που ποτέ δεν εμπόδισε την απρόσκοπτη λειτουργία της κρεατομηχανής.

Έφαγε ξύλο, πολύ ξύλο ο Τσίπρας από τους «εντιμότατους» δανειστές.

Το ευρωπαϊκό διευθυντήριο έπρεπε να δείξει στο νεαρό πολιτικό ότι ποτέ δεν βγάζεις τη γλώσσα σου στα αφεντικά αν δεν είσαι διατεθειμένος να το πας μέχρι το τέλος. 

Ότι αυτός που
μπλοφάρει τρέμοντας μένει τελικά ταπί και ψύχραιμος. 

Ότι αν όλη η στρατηγική σου εξαντλείται στη συμπόνια που μπορεί να προκαλέσει το γοητευτικό θήραμα στους επαγγελματίες δολοφόνους και εκδοροσφαγείς πας καλιά σου. 

Και μαζί με εσένα κι ένας λαός που στενάζει και σου εμπιστεύτηκε τον στεναγμό του.

Και τώρα ο Τσίπρας ανταποδίδει τη βία. 
Όχι εναντίον εκείνων που τον γονάτισαν, φυσικά. 
Αλλά εναντίον του λαού που τον εμπιστεύτηκε. 
Που τον όπλισε με τη δυνατότητα μιας υπερήφανης ρήξης με το σκυλολόι κι αυτός τη μαγάρισε. 
Και ο ανανήψας πρωθυπουργός βιάζει εξακολουθητικά με την αυθάδεια του απενοχοποιημένου εσατζή όχι αυτούς που τον βίασαν αλλά αυτούς που τον όπλισαν με τη δύναμη να αντισταθεί στους βιαστές του. 
Η ρητορική του σκυλεύει τα ιερά και τα όσια της αριστεράς. 

Γιατί υπάρχουν ακόμα ιερά και όσια μικρέ μου πραγματιστή.  
Και πρόσεξε, ο πραγματισμός δεν έχει καμιά σχέση με τον ρεαλισμό. 

Μεταφράζεις λάθος τις έννοιες και πάντοτε κατά το συμφέρον της υποταγμένης συνείδησής σου. 

Για να σου δώσω να το καταλάβεις, ο πραγματισμός δεν είναι ποτέ μια ουδέτερη έννοια.

 Σημαίνει ότι τα πράγματα ως έχουν με ορίζουν μέχρι να γίνω κι εγώ πράγμα. 
Και τότε έχω χάσει και τα «πράγματα» και τα πασχάλια.

Α, και κάτι ακόμα για όσους διατηρούν ψευδαισθήσεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ. 
Δείτε το μεγαλείο του ανδρός στη συμπεριφορά του απέναντι στους συντρόφους του- βαριά λέξη αλλά θα την καταχραστώ- 

Αφού επέτρεψε στον Βαρουφάκη να αυτοσχεδιάζει επί εξάμηνο, ελλείψει κυβερνητικού σχεδίου α, β, γ και πάει λέγοντας τον παραδίδει τώρα τοις κυσί. 

Αφού αρνήθηκε να χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε επιχείρημα της Επιτροπής Αλήθειας για το χρέος χαρακτηρίζει σουρεαλισμό την επιμονή στα κομματικά συμπεφωνημένα της Κωνσταντοπούλου. 

Ενώ όλο το σχέδιό του ήταν να «ψήσει» την Μέρκελ που θα «έψηνε» τον Σόιμπλε και όλο αυτό θα οδηγούσε σε μια ωραία ατμόσφαιρα, τώρα, στην κοιλιά και όχι στο χείλος της αβύσσου, κατηγορεί την Αριστερή Πλατφόρμα για έλλειψη σχεδίου.

Εμείς τραβάμε για το ΟΧΙ μέχρι το τέλος. Όχι σαν τα έρμαια μιας ανάθεσης που την χρεώνουμε σε κάποιον σοφό ή άσοφο πολιτευτή.
 Αλλά με ακονισμένη την πίστη μας για την ανατροπή της βαρβαρότητας που μας κατακλύζει και δεν μας αξίζει. 

ΝΑ ΑΝΤΕΞΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ.Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2015 | 4:08 pm


Τσίπρας: Εσωκομματικό δημοψήφισμα την Κυριακή -Ναι ή Οχι στη συμφωνία

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ...ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΦΕΤΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΝΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ;

 

Καλλιόπη Σουφλή 

Υ.Γ. ΟΣΟΙ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΗ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ, ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ!

Τσίπρας: Εσωκομματικό δημοψήφισμα την Κυριακή -Ναι ή Οχι στη συμφωνία

Στην κρίσιμη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ διακυβεύεται σήμερα η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, ο τρόπος με τον οποίο αυτή θα γίνει, ποιος θα την χρεωθεί και πότε θα συντελεστεί. 

Πολλοί μιλούν για "Μεγάλη Πέμπτη" του Αλέξη Τσίπρα.

Η συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε με πάνω από 2 ώρες καθυστέρηση.Ο στόχος του κ. Τσίπρα είναι τριπλός:
 • Να ολοκληρώσει τη συμφωνία με τους δανειστές εντός του Αυγούστου
 •  
 • Να γίνει ένα εσωκομματικό δημοψήφισμα (σε όλη την Ελλάδα) και να ψηφιστεί "Ναι" στη συμφωνία
 •  
 • Να οδηγήσει τις εξελίξεις σε ένα έκτακτο συνέδριο, τον Σεπτέμβριο, όπου ένα νέο κομματικό «σώμα» να πάρει την απόφαση για την γενική ανασύνταξη του κόμματος.
Από την πλευρά τους οι οπαδοί της δραχμής και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης επιθυμούν:
 • Διακοπή της διαπραγμάτευσης και δρομολόγηση της εξόδου της χώρας από το ευρώ
 • Εσωκομματικό ξεκαθάρισμα από τους υπάρχοντες συσχετισμούς, αφού θεωρούν ότι τους ευνοούν και ότι μπορούν να ελέγξουν το κόμμα.
Ας σημειωθεί ότι 109 από τα 201 μέλη της ΚΕ έχουν διαφωνήσει ανοιχτά με την συμφωνία της 13ης Ιουλίου και μένει να αποδειχθεί αν ο συσχετισμός αυτός θα διατηρηθεί ή αν θα ανατραπεί υπέρ του κ. Τσίπρα.

Ωστόσο, το "Κίνημα των 53" που στηρίζει τον πρωθυπουργό και την διαπραγμάτευση αναμένεται να ανατρέψει τους συσχετισμούς υπέρ του.
H συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής έγινε στο Σινέ Κεραμικός. Τα μέλη περιμένουν στο καφέ ώσπου να ξεκινήσει:Έκτακτο, ανοιχτό συνέδριο το Σεπτέμβρη «που θα απαντήσει στα στρατηγικά ερωτήματα για την τακτική μας, για τους μεσο- και μακροπρόθεσμους στοχους μας, για τις πιθανές εναλλακτικές», πρότεινε από το βήμα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας.

«Να συμφωνήσουμε σήμερα το χρονοδιάγραμμα με το οποίο τα μέλη μας θα αναζητήσουν απαντήσεις», πρόσθεσε ενώ κατέθεσε εναλλακτικά πρόταση για διεξαγωγή εσωκομματικού δημοψηφίσματος την προσεχή Κυριακή επί της άποψης που θεωρεί ότι «υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο που περνάει μέσα από την ακύρωση της συμφωνίας και ότι υπήρχε εναλλακτική τα ξημερώματα της 13ης Ιουλίου».

«Να απευθυνθούμε στα μέλη του κόμματος διοργανώνοντας δημοψήφισμα την επόμενη Κυριακή με συντεταγμένες και σύντομες διαδικασίες», είπε ο Αλ. Τσίπρας, καθώς «αυτή η άποψη θεωρεί ότι ο εκβιασμός είναι πλαστός και δεν πρέπει να υπάρξει συμφωνία. Αυτή η άποψη δεν μπορεί να περιμένει μέχρι το έκτακτο συνέδριο. Αυτή η άποψη, που δεν αφορά μόνο τη βραχυπρόθεσμη στρατηγική του κόμματος αλλά τον τόπο και τον ελληνικό λαό, αυτή η κρίσιμη απόφαση να μην υποβαθμιστεί, να απευθυνθούμε στα μέλη του κόμματος διοργανώνοντας δημοψήφισμα την επόμενη Κυριακή».

Δείτε σημεία από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Κεντρική Επιτροπή:
 • Ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση βρίσκονται σήμερα σε σημείο καμπής
 • Μετά από 6 μήνες διαπραγμάτευσης σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σε ένα μεγάλο δίλημμα
 • Να κάνουμε μια τακτική υποχώρηση ή να προχωρήσουμε μπροστά σε έναν συμβιβασμό που δεν είναι αυτός που είχαμε ονειρευτεί και σχεδιάσει, είναι μια δύσκολη επιλογή
 • Είχαμε να επιλέξουμε φαινομενικά αυτό ή την καταστροφή μας
 • Πήραμε δύσκολες αποφάσεις
 • Εχουμε χρέος να πούμε την άποψή μας καθαρά και έντιμα και να εξηγήσουμε στον ελληνικό λαό ποιές είναι οι επιλογές
 • Είχαμε την επιλογή ενός δύσκολου συμβιβασμού ή την άτακτη χρεοκοπία
 • Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι υπήρχε και τρίτη εναλλακτική επιλογή της εξόδου από το ευρώ
 • Οφείλουμε να πούμε καθαρά τη γνώμη μας
 • Η εξοδος από το ευρώ χωρίς συναλλαγματικά αποθέματα θα σήμαινε ραγδαία υποτίμηση, σκληρή λιτότητα και προσφυγή εκ νέου στο ΔΝΤ για τη στήριξη του νομίσματος
 • Οποιος δεν το παραδέχεται αυτό είτε εθελοτυφλεί είτε κρύβει την αλήθεια
 • Ποτέ δεν είχαμε δίλημμα για συμφωνία ή βιώσιμο εναλλακτικό δρόμο
 • Κάποιοι ταυτίζουν αυτό το συμβιβασμό με τον θατσερισμό, μιλούν για ολοκληρωτική μετάλλαξη, ότι ξαφνικά αποφασίσαμε να ασπαστούμε τον νεοφιλελευθερισμό
 • Πρόκειται για ακραία θέση που νομίζω ότι ακόμη κι όσοι τα λένε δεν τα πιστεύουν
 • Οσοι τα λένε αποκρύπτουν το γεγονός ότι όποια άλλη επιλογή θα ήταν επιλογή με λιτότητα
 • Οι οικονομικές δυσκολίες για τα χαμηλά στρώματα δεν θα εξαφανίζονταν σε περίπτωση οριστικής ρήξης
 • Επιλέξαμε να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο, φτάσαμε στο όριο της ρήξης, έχοντας όμως πάντα στο μυαλό μας το πως θα φτάσουμε σε καλύτερη συμφωνία
 • Οχι να οδηγήσουμε τη χώρα σε μια ανεπίστρεπτη οικονομική καταστροφή
 • Αυτή η κυβέρνηση εξάντλησε κάθε περιθώριο και οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι εξάντλησε και τα όρια της οικονομίας για μια καλύτερη συμφωνία
 • Θέσαμε το ζήτημα του χρέους, φτάσαμε σε δημοψήφισμα, είδαμε τι συμβαίνει όταν έληξε το προηγούμενο πρόγραμμα
 • Επιλέξαμε αυτό το δρόμο ενός δύσκολου συμβιβασμού γιατί δεν υπήρχε και δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή καλύτερη εναλλακτική
 • Λέμε καθαρά και ξάστερα στον ελληνικό λαό ότι αυτό το πλαίσιο φέραμε
 • Οποιος νομίζει ότι μπορούσε να φέρει καλύτερη συμφωνία να το πει ανοιχτά
 • Αν κάποιος νομίζει ότι μια άλλη κυβέρνηση και ένας άλλος πρωθυπουργός μπορεί καλύτερα, επίσης να το πει
 • Αν υπάρχει η άποψη ότι η Αριστερά πρέπει να εγκαταλείψει την κυβέρνηση να διατυπωθεί ανοιχτά
 • Αν υπάρχει η άποψη ότι αυτή η συμφωνία είναι το χειρότερο από τα 3 μνημόνια, πρέπει να το εξηγήσει με επιχειρήματα
 • Κάποιοι λένε ότι το Οχι του ελληνικού λαού δεν ήταν η στήριξη στη διαπραγμάτευση αλλά ήταν εντολή για ρήξη και Ναι στη δραχμή, αυτό δεν ισχύει
 • Αν αυτό ίσχυε έπρεπε να τεθεί πριν το δημοψήφισμα
 • Δεν έλεγαν αυτά οι ανακοινώσεις της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ πριν το δημοψήφισμα, ούτε οι δηλώσεις όλων των στελεχών του κόμματος
 • Εγώ έκανα επίθεση στο μιντιακό κατεστημένο που ταύτιζαν το Οχι με τη δραχμή και το Grexit
 • Θα ήταν ευχής έργο αν αυτές οι ερμηνείες περιορίζονταν στους συντηρητικούς κύκλους της Γερμανίας
 • Ας αφήσουμε τις λαθροχειρίες κατά μέρος και ας κοιταχτούμε με ειλικρίνεια στα μάτια
 • Είπα στην αρχή ότι γι αυτή τη μάχη που δώσαμε στο όνομα του δίκιου του ελληνικού λαού πρέπει να αισθανόμαστε περήφανοι
 • Υπάρχει χώρος στην Ευρώπη για μια αριστερή κυβέρνηση; Πρέπει να απαντήσουμε
 • Με κάποιο μεταφυσικό τρόπο δεν μπορούμε να δραπετεύσουμε από αυτούς τους θεσμούς
 • Κανένα εθνικό σχέδιο δεν υπάρχει που μπορεί να μας γλιτώσει από αυτούς τους συσχετισμούς
 • Αποψή μου είναι και παραμένει ότι η απάντηση δεν μπορεί να είναι η εσωτερική υποτίμηση, ούτε η νομισματική υποτίμηση
 • Κανένα από τα δύο σχέδια δεν είναι και δεν πρόκειται να γίνουν βιώσιμα
 • Το τι πρέπει να κάνει η Αριστερά για την ανατροπή αυτών των συσχετισμών στην Ευρώπη
 • Αυτό θα μας απασχολήσει τους επόμενους μήνες
 • Ο αναστοχασμός, ο επανακαθορισμός στις νέες συνθήκες να μη γίνει με όρους υποτίμησης της προσπάθειας και της μάχης που δώσαμε
 • Καταφέραμε μια σειρά από παρεμβάσεις που αποδεικνύουν έμπρακτα ότι αυτή η κυβέρνηση έχει διαφορετική λογική
Πρέπει να συζητήσουμε χωρίς κραυγές, χωρίς μαγικές συνταγές και εύκολες λύσεις
 • Κάποιοι λένε ότι η συμφωνία είναι ένα σκληρό μνημόνιο και μας δένει τα χέρια
 • Δεν θα ωραιοποιήσω, η συμφωνία είναι σκληρή, αλλά δεν υπάρχουν τετελεσμένα, υπάρχουν ανοιχτά μέτωπα και δυνατότητες
 • Είναι λάθος να ωραιοποιήσει κάποιος τη συμφωνία αλλά και να την δραματοποιήσει
 • Εχουμε τη δυνατότητα να προτείνουμε ισοδύναμα μέτρα 
Θέλω να θέσω ενώπιον της ΚΕ όχι το εύκολο σενάριο, θέλω να δουλέψουμε και να συζητήσουμε τις δύσκολες ερωτήσεις
 • Και το κρισιμο ερώτημα είναι πώς αντιδράμε στα δύσκολα, με ποιό σχέδιο, με ποιά προοπτική; 
 • Αν έχουμε το δικαίωμα να αποδράσουμε από τις δυσκολίες
 • Πολιτικά, προσωπικά, υπαρξιακά είμαστε αναγκασμένοι να πάρουμε εμείς το βάρος αυτής της μάχης, αυτής της συμφωνίας
 • Οχι γιατί μας αρέσει αλλά γιατί δεν έχουμε δικαίωμα να παρατήσουμε απροστάτευτο ένα λαό που πίστεψε όπως κι εμείς στην ανατροπή των μνημονίων
 • Επιλέγει πάλι εμάς να δώσουμε τη μάχη
 • Πέραν της διαπραγμάτευσης υπάρχουν πεδία σκληρών μαχών, διαφθορά, διοικητική ανασυγκρότηση, διαπλοκή, αλλαγές στο πολιτικό σύστημα
 • Μέτωπα ανοιχτά στην περίοδο του πρόσκαιρου συμβιβασμού
Τρία πράγματα: Εμπιστοσύνη, αληλλεγύη μεταξύ μας και σεβασμό στη διαφορετική άποψη επιβάλλει η νέα εποχή
 • Η κοινωνία όπως και τα μέλη του κόμματος έχουν ανάγκη από γόνιμο διάλογο και όχι συζήτηση με κραυγές και αλληλοκατηγορίες 
 • Προτείνω έκτακτο συνέδριο τον Σεπτέμβριο για να απαντήσουμε συλλογικά στα κρίσιμα ζητήματα
 • Είναι λάθος κανείς να πάρει βεβιασμένες αποφάσεις
 • Δεν μπορώ να παραγνωρίσω ότι υπάρχουν πολλοί σύντροφοι που επιμένουν ότι πρέπει σήμερα να ληφθούν αποφάσεις
 • Υπάρχει η άποψη που δεν αποδέχεται την ανάλυση που έκανα πριν και θεωρεί ότι υπήρχε εναλλακτική επιλογή
 • Και ότι υπάρχει άμεσα ρεαλιστικό σχέδιο βιώσιμο με ακύρωση της συμφωνίας
 • Το σχέδιο αυτό να κατατεθεί και να αναλυθεί
 • Αν πράγματι υπάρχουν πολλοί που θεωρούν ότι πρέπει να εμποδιστεί αυτή η επικύρωση της συμφωνίας αυτή η άποψη δεν μπορεί να περιμένει το Εκτακτο συνέδριο
 • Προτείνω αυτή η άποψη αν κάνουμε σωστά ή όχι που αφορά τη χώρα και τον ελληνικό λαό να μην την υποτιμήσουμε 
 • Να απευθυνθούμε στα μέλη του κόμματος διοργανώνοντας ένα εσωκομματικό δημοψήφισμα την επόμενη Κυριακή
«Προτείνω όποια και εάν είναι η απόφαση των μελών μας να συμφωνήσουμε σε ένα πράγμα: Να συμφωνήσουμε ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι. Να σταματήσει αυτός ο παραλογισμός του ιδιότυπου δυϊσμού στην κοινουβουλευτική μας ομάδα δεν υπάρχουν λιγότερο και περισσότερο αριστεροί, λιγότερο και περισσότερο επαναστάτες».
 • Καλώ όλους και όλες να μοιραστούμε την πολιτική ευθύνη που αφορά την ενότητα και προοπτική του ΣΥΡΙΖΑ λύνοντας τις υπαρκτές διαφορές μας με διάλογο
 • Με πολλές και διαφορετικές απόψεις αλλά με κοινή στάση στο κοινοβούλιο
 • Στην πολιτική όπως και στη ζωή δεν μπορείς να τα έχεις όλα
 • Η μένει η Αριστερή κυβέρνηση ή πέφτει επειδή κάποιοι πιστεύουν ότι έπαψε να είναι Αριστερή
 • Οι κοινοί μας αγώνες επιβάλλουν να λέμε μεταξύ μας την αλήθεια
 • Για να βρούμε τις σωστές λύσεις για την Ελλάδα και για τον ΣΥΡΙΖΑ


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2015 | 3:57 pm


Ο Βαρουφάκης θα δημιουργήσει Ευρωπαϊκό Κίνημα για Δημοκρατία στην Ευρώπη Περίεργη ιδέα έχουν για την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ τα Σορροπαίδια...
Αυτο που ονειρεύονται, δεν είναι Δημοκρατία... κάπως διαφορετικά το λενε... αφηστε μην το πω...

Καλλιόπη Σουφλή
Ο Έλληνας πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, θέλει να σχηματίσει μια Συμμαχία για την Ευρώπη, στην οποία θα είναι ευπρόσδεκτοι και οι
Γερμανοί Συντηρητικοί.

Σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό «DerSpiegel» τόνισε ότι αυτή η Συμμαχία θα αποτελέσει ένα κόμμα.

Ο Βαρουφάκης επεσήμανε ότι πρέπει να είναι μια υπερ-παραταξιακή κίνηση, ένα χώρος για όλους εκείνους που, πραγματικά, σκέφτονται την Ευρώπη και θέλουν να αναβιώσουν τη Δημοκρατία στην Ευρώπη.
«Οι Συντηρητικοί και η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση, η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, καλούνται να συμμετάσχουν σε αυτήν την πρωτοβουλία», δήλωσε ο Βαρουφάκης.

Ο ίδιος εκφράζει την ανησυχία του ότι η Ευρωπαϊκή Ήπειρος, θα μπορούσε να «πέσει στα χέρια» των αντιευρωπαϊστών όπως είναι η MarieLePen, γράφει το δημοσίευμα.Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2015 | 3:17 pm


Το Stratfor προβλέπει για τα επόμενα 10 χρόνια: Κρίση στη Γερμανία, διαίρεση της Ευρώπης, εξέγερση στη ΜόσχαΚΑΤΑΣΤΡΟΦΟΛΟΓΙΚΑ ΣΕΝΑΡΙΑ 
 
 
Προπαγάνδα για γέλια... για πολλά γέλια...
ΠΡΟΠΑΓΆΝΔΑ ΓΙΑ... ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙΑ!
 
Καλλιόπη Σουφλή
Το Stratfor προβλέπει για τα επόμενα 10 χρόνια: Κρίση στη Γερμανία, διαίρεση της Ευρώπης, εξέγερση στη Μόσχα

Αν δεν προερχόταν από το Stratfor, ένα από τα πλέον ονομαστά think tank παγκοσμίως, θα νόμιζε κανείς πως πρόκειται για καταστροφολογικό σενάριο ταινίας του Χόλιγουντ όπου τα πάντα κρέμονται σε μια κλωστή και ο πλανήτης ετοιμάζεται να δεχθεί μαζική επίθεση.

Κι όμως, η γεωστρατηγική μελέτη του Stratfor κάνει μια προβολή στο άμεσο μέλλον και εξετάζει τις πιθανές αλλαγές στο παγκόσμιο χωριό τα επόμενα 10 χρόνια. Ειδική μνεία για την Ελλάδα δεν υπάρχει παρά μόνο με έμμεσο τρόπο.

Οι βασικές αλλαγές που βλέπει το Stratfor να συμβαίνουν τα επόμενα 10 χρόνια είναι οι εξής:

Εξέγερση στη Ρωσία

Δεν πρόκειται να διαλυθεί η χώρα, αλλά η εξέγερση που θα συμβεί στη Μόσχα θα μειώσει τη δύναμη του Πούτιν και θα δώσει μια μορφή ημι-αυτονομίας στις περιοχές της ρωσικής επικράτειας.

Οι ΗΠΑ αναλαμβάνουν τα πυρηνικά του Πούτιν

Ως αποτέλεσμα της εξέγερσης θα σημάνει «κόκκινος» συναγερμός για τα πυρηνικά που διαθέτει η Ρωσία. Τα «ορφανά» όπλα θα τα αναλάβουν οι ΗΠΑ που ενδέχεται να αποστείλουν και χερσαίες δυνάμεις για να προστατεύσουν.

Η Γερμανία θα πέσει σε κρίση

Όλα θα ξεκινήσουν από τις περιορισμένες εξαγωγές της. Αυτό θα προκαλέσει στασιμότητα στη γερμανική οικονομία που θα βιώσει μια κατάσταση σαν και αυτή της Ιαπωνίας. Ο ευρωσκεπτικισμός θα προκαλέσει σημαντική ζημιά στο Βερολίνο.

Αυξάνεται ο ρόλος της Πολωνίας

Όσο και αν φαίνεται παράδοξο, η Πολωνία, μέσα από τα αντιμαχόμενα πυρά, θα αναδειχθεί νικήτρια και να αναδυθεί ως μια νέα δύναμη στην Ευρώπη βοηθούμενη από τους σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξής της.

Η Ευρώπη θα σπάσει σε τέσσερα κομμάτια

Ξεχάστε την περιβόητη ευρωπαίκή ενοποίηση. Η Ευρώπη τα επόμενα 10 χρόνια θα χωριστεί στη Δυτική Ευρώπη, την Ανατολική, την Σκανδιναβία και τα Βρετανικά Νησιά. Αυτές οι τέσσερις περιοχές δεν θα είναι τόσο στενά συνδεδεμένες όπως είναι τώρα. Η Ευρωπαϊκή Ενωση θα επιβιώσει με μια άλλη μορφή. Οι οικονομικές, πολιτικές και στρατιωτικές σχέσεις των ευρωπαϊκών χωρών θα καθορίζονται σε διμερές επίπεδο. Οι πολυεθνικές συμμαχίες θα είναι μικρές σε ό,τι αφορά τους στόχους και τις επιδιώξεις και όχι δεσμευτικές. «Μερικές χώρες θα διατηρήσουν ένα είδος καθεστώτος χώρας μέλους σε μια πολύ διαφοροποιημένη Ευρωπαϊκή Ενωση».

ΗΠΑ και Τουρκία θα ενώσουν τις δυνάμεις τους

Οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή αυτομάτως μετατρέπουν την Τουρκία σε σημαντικό πόλο στην περιοχή και γίνονται το «μάτι» των ΗΠΑ. Η Άγκυρα, βέβαια, θα ζητήσει ανταλλάγματα.

Η Κίνα θα είναι καζάνι που βράζει

Ήδη, τα οικονομικά ζητήματα ταλανίζουν την Κίνα. Τα επόμενα 10 χρόνια τα πράγματα θα δυσκολέψουν κι άλλο. Αναμένεται να υπάρξει έντονη αντίδραση των πολιτών έναντι του κομμουνιστικού κόμματος.

Η Ιαπωνία γίνεται ναυτική δύναμη

Αν και τα οικονομικά της προβλήματα δεν την αφήνουν ήσυχη, η Ιαπωνία θα αναγκαστεί εκ των πραγμάτων να αναπτύξει ναυτική δύναμη για να προασπίσει τα συμφέροντά της στην ευρύτερη περιοχή.

Οι 16 μικρές... Κίνες

Η οικονομική αποδυνάμωση της Κίνας θα οδηγήσει αντίστοιχη ανάπτυξη άλλες χώρες από τον λεγόμενο αναπτυσσόμενο κόσμο. Οι χώρες αυτές είναι: Το Μεξικό. Η Νικαράγουα, η Δομινικανή Δημοκρατία, το Περού, η Αιθιοπία, η Ουγκάντα, η Κένυα, η Τανζανία, το Μπαγκλαντές, η Μιανμάρ, η Σρι Λάνκα, το Λάος, το Βιετνάμ, η Καμπότζη, οι Φιλιππίνες και η Ινδονησία.

Οι ΗΠΑ χάνουν τη δύναμή τους

Αυτό δεν σημαίνει ότι θα σταματήσουν να είναι η κυρίαρχη δύναμη στον κόσμο. Απλώς, θα αρχίσουν να αναμειγνύονται ολοένα και λιγότερο στα προβλήματα των άλλων, θέλοντας να προασπίσουν τη δική τους γωνία. Οι «επεμβάσεις» τους από εδώ και πέρα θα είναι επιλεκτικές. 

 


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2015 | 12:55 pm


BOMBA! Mοσάντ: Aυτό το νησί θα “χτυπήσουν” οι ΤούρκοιΣύμφωνα με την Ισραηλινή αντικατασκοπεία, υφαίνεται διαβολικό σχέδιο με στόχο ελληνικά νησιά.

Μελέτες της υπηρεσίας κάνουν λόγο για ύπουλο τουρκικό σχέδιο μέσω τζιχαντιστών για κατάληψη ελληνικών νήσων.

 Μάλιστα η Ισραηλινή υπηρεσία βλέπει κάτι τέτοιο να γίνεται πραγματικότητα τις επόμενες εβδομάδες και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για μια Ελληνοτουρκική σύρραξη!Οι Τζιχαντιστές, είναι δημιούργημα των εβραιοσιωνιστών... δηλαδή του Ισραηλ...

Ο Ερντογάν είναι τσιράκι των σιωνιστών... δηλαδή των Εβραίων..

Το Ισραήλ, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για Ελληνοτουρκική σύρραξη..

ΠΟΙΟΣ ΥΠΟΚΙΝΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ;
ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ - ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΕΣ!

Ηγεσία στρατιωτική δεν έχουμε... είναι υποταγμένη στις πολιτικές εξουσίες και...στις  "εξουσίες" και φοράνε "ποδίτσες" για να μην φαίνεται η ανυπαρξία αρσενικών αδενών.

ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΤΗΝ ΣΩΣΟΥΝ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΧΑΜΗΛΟΒΑΘΜΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΦΡΟΝΗΜΑ.

Καλλιόπη Σουφλή

ellinotoyrkiki_krisi

Σύμφωνα με την Ισραηλινή αντικατασκοπεία, υφαίνεται διαβολικό σχέδιο με στόχο ελληνικά νησιά.
Μελέτες της υπηρεσίας κάνουν λόγο για ύπουλο τουρκικό σχέδιο μέσω τζιχαντιστών για κατάληψη ελληνικών νήσων.

Ο “αφοπολισμός” των αυτών των νησιών άνοιξε τη πόρτα
στην Τουρκία για την γεω-πολιτική διείσδυση στην νοτιο-ανατολική ενεργειακή πτέρυγα και σύμφωνα με το σενάριο της υπάρχει σοβαρή περίπτωση τζιχανιτστές να προξενήσουν σοβαρό τρομοκρατικό χτύπημα μέσω των εισροών προσφύγων και μετά απο σχεδιασμένη προβοκάτσια προς τη Τουρκία, οι τουρκικές δυνάμεις να παρέμβουν και να καταλάβουν Στρογγύλη και Καστελόριζο.

Μάλιστα η Ισραηλινή υπηρεσία βλέπει κάτι τέτοιο να γίνεται πραγματικότητα τις επόμενες εβδομάδες και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για μια Ελληνοτουρκική σύρραξη!
TO NOY MAΣ ΟΛΟΙ…..γιατί φίλος δεν είναι ούτε ο Τούρκος ούτε ο Εβραίος

 
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2015 | 12:50 pm


ΑΓΡΟΤΗ & ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΕ, ΚΑΤΣΕ ΣΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΚΑΙ ΠΙΝΕ ΤΣΙΠΟΥΡΑ. Η ΠΟΥΤΑΝΑ Η ΕΥΡΩΠΗ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ …..ΟΛΑ !!!


 Σαράντα χρόνια, έμαθε να δουλεύουν γι αυτον οι ΛΑΘΡΟ... κι αυτός να  κάάάάάθεται και να παίρνει επιδοτήσεις, που τις μετέτρεπε σε πολυτελή αυτοκίνητα και σπιτια... και μεγάλη ζωή...*
ΦΑΕ ΤΩΡΑ, ΜΕΓΑΛΗ ΖΩΗ, ΑΓΡΟΤΗ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΕ.
ΣΟΥ ΕΣΤΗΣΑΝ ΠΑΓΙΔΑ ΚΙ ΕΠΕΣΕΣ ΜΕΣΑ!

Καλλιόπη Σουφλή

*Ποτέ δεν γενικεύω.. υάρχουν κτηνοτρόφοι και αγρότες που δουλεύουν σκληρά.

Νέα οδοφράγματα, «έλεγχοι» διά της βίας καντινών, σφαγείων, καταστημάτων χονδρικής ή ακόμα και εστιατορίων: οι οργισμένοι αγρότες κλιμάκωσαν τις κινητοποιήσεις τους σε πολλές περιοχές της Γαλλίας, διεκδικώντας καλύτερες τιμές για τα προϊόντα τους και καταδικάζοντας την πολιτική των εισαγωγών. 

Στο ανατολικό τμήμα της χώρας, πολλές εκατοντάδες κτηνοτρόφοι και γεωργοί από τη Λορένη έστησαν κοντά στο Μετζ οδοφράγματα σε δύο αυτοκινητοδρόμους που οδηγούν στη Γερμανία και το Λουξεμβούργο προκαλώντας μποτιλιάρισμα και παραλύοντας το επαρχιακό δίκτυο. 

Ένας επικεφαλής στην περιοχή του πανίσχυρου συνδικάτου των αγροτών FNSEA γνωστοποίησε την πρόθεση των διαδηλωτών να «θέσουν υπό τον έλεγχό τους όλα τα φορτηγά – ψυγεία και να κατάσχουν το εισαγόμενο κρέας».Στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας, τουλάχιστον 350 γεωργοί από το Ζερ έστησαν οδοφράγματα στα περίχωρα του Μαρκιάκ, όπου ξεκίνησε ένα από τα σημαντικότερα φεστιβάλ μουσικής τζαζ στην Ευρώπη, που αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες τουρίστες. 

Στην είσοδο του χωριού, οι αγρότες είχαν κρεμάσει στα τρακτέρ τους αφίσες του υπουργού Γεωργίας Στεφάν Λε Φολ όπου αναγραφόταν η φράση «καταζητούμενος» (Wanted), μετέδωσε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ο υπουργός τελικά δεν επισκέφθηκε την περιοχή, όπως είχε ανακοινωθεί, ωστόσο οι διαδηλωτές αναμένουν την αυριανή επίσκεψη του πρωθυπουργού Μανουέλ Βαλς για να εκφράσουν τα παράπονά τους.
Εν αναμονή της επίσκεψης, «έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους το σύνολο των εστιατορίων της πόλης» σύμφωνα με τον περιφερειακό εκπρόσωπο της FNSEA Μπερνάρ Μαλαμπιράντ.


«Ανακαλύψαμε κρέας κάθε προέλευσης. Αναρτήσαμε μία αφίσα μπροστά από ορισμένα εστιατόρια που έλεγε “κρέας από το πουθενά” ή “ντόπιο κρέας” στην περίπτωση που ήταν γαλλικής προέλευσης» τόνισε ο ίδιος.

Στα Ατλαντικά Πυρηναία, περίπου 200 κτηνοτρόφοι προέβησαν σε «επιθεωρήσεις» σφαγείων, καταστημάτων χονδρικού εμπορίου και μίας επιχείρησης επεξεργασίας κρέατος.

Στην τελευταία επιχείρηση «εντοπίσαμε πράγματα το λιγότερο σοκαριστικά. Ζώα που είχαν γεννηθεί στην Αυστρία, είχαν εκτραφεί στη Γερμανία και σφαγιαστεί στην Πολωνία. Το 90% των ζώων είχαν περάσει από ξένες χώρες είτε επρόκειτο για χοιρινό, για πρόβειο ή για μοσχαρίσιο» κρέας κατήγγειλε ένας υπεύθυνος του συνδικάτου των Νέων Αγροτών.
Στη Νορμανδία (βορειοδυτικά) «έλεγχοι» διεξήχθησαν σε καντίνες της νομαρχίας και του περιφερειακού συμβουλίου στο Ρουέν. Στη νομαρχία «εντοπίσαμε τερίνα από κουνέλι και μανιτάρια Παρισιού από την Πολωνία, ντομάτες από το Βέλγιο», ανακοίνωσε η FNSEA.Στο πλαίσιο του εκτάκτου προγράμματος που ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα η σοσιαλιστική κυβέρνηση, ο Στεφάν Λε Φολ ανακοίνωσε σήμερα ότι οι νέοι κτηνοτρόφοι που βρίσκονται σε δυσχερή οικονομική κατάσταση μπορούν να ευνοηθούν από μία παράταση των προθεσμιών αποπληρωμής του χρέους τους, ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος.


Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
 

Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2015 | 12:36 pm


ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ-ΓΕΦΥΡΑ ΤΩΝ 7,16 ΔΙΣ € ΑΠΟ ΤΟΝ ESM. ΟΛΑ ΜΑΥΡΑ. ΦΟΒΟYΝΤΑΙ ΜΗΝ ΣΚΑΣΕΙ ΤΟ PONZI SCHEME…


Όπως ο Παπαδήμος επιλέχθηκε για να υπογραφεί το «σωτήριο» PSI, o Τσίπρας επιλέχθηκε για να υπογράψει το νέο δάνειο. Ο ίδιος διαρκώς τις τελευταίες ημέρες αναφέρει πως κύριος στόχος του είναι η υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης.

 
 
Κατάλαβες, ραγιαδάκο νεοέλληνα; 
ΔΕΝ ΕΚΛΕΧΤΗΚΕ.... ΕΠΙΛΕΧΤΗΚΕ!
 
ΤΟΝ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΤΑ ΕΒΡΑΙΟΣΚΥΛΑ..... 
ΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ, ΔΗΛΑΔΗ!
 
ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΠΡΙΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ...
 
ΟΙ ΚΩΛΟΕΒΡΑΙΟΙ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ, ΚΙ ΕΣΥ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΠΩΣ ΨΗΦΙΣΕΣ!!!!!!!!!!!
 
Και τα ποσοστα στα κομματα, οι εβραιοι τα δίνουν... ΟΧΙ ΕΣΥ!
 
Καλλιόπη Σουφλή
 

Του «Αναγνώστη»

Όσο απίστευτο να ακούγεται για το δάνειο-γέφυρα  των 7,16 δις ευρώ από τον ESM, που έλαβε η Ελλάδα, για να ξεχρεώσει την ECB, το IMF και τις υπόλοιπες κεντρικές τράπεζες της Ευρώπης, δεν έχει υπογραφεί καμία δανειακή σύμβαση!!! 

Παρά την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ότι έχουν τηρηθεί όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, τόσο από την πλευρά των δανειστών όσο και από την Ελλάδα, δεν παρουσιάστηκε κανένα κείμενο δανειακής σύμβασης. 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέδωσε την ανακοίνωση: «Proposal for a COUNCIL IMPLEMENTING DECISION on granting short term Union financial assistance to Greece»

 Brussels, 14.7.2015 COM(2015) 357 final 2015/0157 (NLE)

Στα επτά άρθρα της ανακοίνωση γίνεται αναφορά σε «Loan Agreement and the Memorandum of Understanding» χωρίς όμως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένο κείμενο δανειακής σύμβασης. 

Προφανώς το δάνειο δόθηκε με όρους  μαφίας δηλαδή με «όρκο τιμής».

Αν υπήρχε δανειακή σύμβαση θα έπρεπε να δημοσιοποιηθούν και οι όροι της, δηλαδή, επιτόκιο, ημερομηνία δόσεων, τους όρους του ΜΟU κλπ.


Για τα δάνεια που έχουν συναφθεί με τον EFSF δεν έχει ανακοινωθεί ποτέ το πλήρες κείμενο των δανειακών συμβάσεων με όλα τα παραρτήματα, παρά τις ερωτήσεις στη Βουλή και στην Ευρωβουλή.

Μόνο στους νόμους που έχει ψηφίσει η Ιρλανδική Βουλή, υπάρχουν κάποιες πληροφορίες για τα δάνεια του EFSF με νούμερα, χωρίς και πάλι όμως να παρουσιάζονται τα πλήρη στοιχεία των συμβάσεων.

Οι λόγοι που δεν δημοσιοποιούνται τα πλήρη κείμενα των δανειακών συμβάσεων είναι:

1)     Για να μην υπάρχει η δυνατότητα να αμφισβητηθεί η νομιμότητα των συμβάσεων, στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. Τα σχέδια των συμβάσεων που πέρασαν από την ελληνική βουλή δεν έχουν καμία νομική αξία.

2)     Εφόσον οι συμβάσεις είναι μυστικές, θεωρητικά υπάρχει η δυνατότητα να τροποποιηθούν όροι τους και ειδικά κρίσιμα στοιχεία όπως το επιτόκιο ή ρήτρες.

Ειδικά για το δάνειο-γέφυρα σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έχουν γίνει, θα αποτελεί μέρος της δανειακής σύμβασης των 81.7 δις ευρώ που πρόκειται να υπογραφεί τον Αύγουστο από τον ΣΥΡΙΖΑ 2.0

Θα ενσωματωθεί το ποσό των 7,16 δις ευρώ στο δάνειο αυτό. Επίσης τα 10 δις ευρώ που ζήτησε η Κατσέλη για την ανακεφαλαιoποίηση των τραπεζών θα αποτελούν προκαταβολή του δανείου αυτού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις 10-7-2015 με θέμα:

 «Greece – Assessment of the Commission, in liaison with the ECB, of the request for stability support in the form of an ESM loan, in compliance with Art 13 of ESM Treaty»,

το ποσό των χρημάτων για το νέο δάνειο που απαιτούνται,  προκύπτει από τον παρακάτω πίνακα:  

Table. Greece financing envelope for new programme

New 3-year ESM programme from the beginning Aug 15-end Jul 18

Gross financing needs 81.7

 Amortisation 33.8

Repayment IMF and BoG loans 2.1

 Interest payments 17.8

Arrears clearance 7.0

Cash buffer for deposit build-up 4.5 Privatisation (-) -2.5

Cash general government primary surplus(-) -6.0

Bank recapitalisation 25.0

Potential Financing sources 7.7

 SMP/ANFA profits 7.7

Financing gap 74.0


Το δάνειο-γέφυρα αποτελεί ουσιαστικά μία από τις μεγαλύτερες διακινήσεις μαύρου χρήματος διεθνώς, με σκοπό να μην σκάσει το σύστημα PONZI με τα δάνεια και τα ομόλογα της Ελλάδας.

Όπως ο Παπαδήμος επιλέχθηκε για να υπογραφεί το «σωτήριο» PSI, o Τσίπρας επιλέχθηκε για να υπογράψει το νέο δάνειο. Ο ίδιος διαρκώς τις τελευταίες ημέρες αναφέρει πως κύριος στόχος του είναι η υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης.

Είναι προφανές πως στο παρασκήνιο έχουν γίνει μυστικές συμφωνίες. Οι συμφωνίες αυτές είναι το κομμάτι στο πάζλ που λείπει, για να εξηγηθεί η ανεξήγητη μεταστροφή μετά το δημοψήφισμα.

Υ.Σ.  Ο Mario και ο Noyer  ξέρoυν τι γίνεται. Θα τους επισκεφτούν η OLAF ή το IRS για την συμμετοχή τους σε σύστημα Ponzi;

 

Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2015 | 12:25 pm


Αδειάζει τη Ζωή ο Μάρδας: Τα συμπεράσματα της Επιτροπής Αλήθειας για το χρέος δεν είναι συμπεράσματα της κυβέρνησης


Και τόσον καιρό, γαιτί δεν το λεγατε, Δημητράκη;
Τώρα το θυμηθήκατε...;

Εσείς ΟΛΟΙ στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, δεν θέλετε σκότωμα.... γδάρσιμο ζωντανοί θέλετε, για την εξαπάτηση ενός λαού...

ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΓΛΥΤΩΣΕΤΕ, ΕΙΣΤΕ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΒΑΘΙΑ ΝΥΧΤΩΜΕΝΟΙ!

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥ ΛΕΞΗ!

Καλλιόπη ΣουφλήΑπάντηση σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού, Χ. Θεοχάρη
 
Την θέση ότι τα συμπεράσματα της Επιτροπής Αλήθειας για το χρέος, της οποίας προεδρεύει η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, δεν είναι συμπεράσματα της κυβέρνησης διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δ. Μάρδας.
 
Απαντώντας σε

επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού Χάρη Θεοχάρη για το εάν η κυβέρνηση υιοθετεί τα συμπεράσματα της επιτροπής αλήθειας και το εάν το υπουργείο Οικονομικών συμφωνεί ότι το χρέος είναι παράνομο ο κ.Μάρδας είπε πως η κυβέρνηση δεν υιοθετεί τα συμπεράσματα της Επιτροπής.

Ο κ.Μάρδας τόνισε ότι θα πρέπει να προσεχθεί το οικονομικό κόστος των δραστηριοτήτων αυτών (των επιτροπών) αν και αναγνώρισε ότι η Βουλή έχει τον κανονισμό της και μπορεί να διοργανώνει όποιες εκδηλώσεις θέλει. 


«Η Βουλή θα πρέπει να το προσέξει αυτό γιατί είναι μέρος του κρατικού προϋπολογισμού της χώρας» τόνισε ο κ.Μάρδας.


Αναφερόμενος μάλιστα στους όρους που χρησιμοποιούνται στο πόρισμα, ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ είπε ότι «στην Ελλάδα το επονείδιστο και το επαχθές χρέος είναι δύο ξεχωριστοί όροι, η ελληνική γλώσσα έχει πλούσιο λεξιλόγιο και θα πρέπει να είμαστε πολύ πιο προσεκτικοί στους όρους που χρησιμοποιούμε».Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2015 | 12:15 pm


Το ταξίδι ενός ήρωα...
Η ιστορία κάθε ήρωα περιλαμβάνει τη σκοτεινή νύχτα της ψυχής, χρόνος δοκιμών και προκλήσεων, των οποίων σκοπός είναι να ξέρει ο ήρωας εάν μπορεί να πετύχει και να υπερνικήσει το εμπόδιο, ή να καταστραφεί από αυτό.
 
Αυτές οι προκλήσεις θα φέρουν τον ήρωα στο χείλος του θανάτου (μεταφορικά και κυριολεκτικά) και θα αποκαλύψουν όλες τις αμφιβολίες, τους φόβους και αδυναμίες του.
 
Έχει το θάρρος να πετύχει και να υπερνικήσει, όχι ως θύμα για να περάσει έπειτα το υπόλοιπο της ζωής του θρηνώντας τη μοίρα του, αλλά ως ήρωας που έχει εξουσιοδοτηθεί από αυτό το ταξίδι;
 
Οι ζωές μας είναι συχνά ένα ταξίδι μέσα από το σκοτάδι και έχουμε πολλές σκοτεινές νύχτες της ψυχής. Είτε προδοθούμε από κάποιο που εμείς σκεφτήκαμε μας αγαπά, είτε κακομεταχειριστήκαμε από κάποιον που σκεφτήκαμε θα μας σεβόταν, είτε εγκαταλειφθήκαμε από κάποιον που θέλαμε να μας αποδεχθεί, το μονοπάτι της ζωής μας μπορεί να μας προκαλέσει με τρόπους που μας ωθούν στη σκοτεινή άβυσσο της απόγνωσης, της απελπισίας και της θλίψης.

Γιατί οι άλλοι μας φέρονται έτσι και τι συνέβη στην ειρήνη, στην αγάπη και την αφθονία που θα έπρεπε να απολαμβάνουμε; Πού είναι το φως που υποτίθεται θα μας υποστήριζε;
 
Όταν εξετάζουμε τη ζωή μας από την προοπτική του ταξιδιού ενός ήρωα οι σκοτεινές νύχτες της ψυχής μας, παίρνουν νέα έννοια.
 
Η ιστορία δεν είναι για αυτό που έχει συμβεί σε μας αλλά ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ παρά τις προκλήσεις. Πάρα πολύ συχνά σταματάμε στην ιστορία και γινόμαστε το θύμα της, γινόμαστε η παράλληλη ζημία των δοκιμών μας και ξεχνάμε ότι υπάρχει ένα μάθημα σε αυτήν την ιστορία, μια και σκοπός της ιστορίας μας, είναι να βοηθήσει να συνδεθούμε με τον εσωτερικό ήρωά μας.
 
Και βρίσκουμε τους εαυτούς μας ,όταν συνειδητοποιούμε ότι το σκοτάδι είναι ένα εργαλείο για το φως.
 
Δεν έχει σημασία τι συμβαίνει στο ταξίδι του ήρωα επειδή τελικά πετυχαίνουμε.
 
Το ταξίδι αφορά εμάς, είναι για εμάς.
 
Ο σκοπός της σκοτεινής νύχτας της ψυχής μας, είναι για να μας μάθουμε ότι είμαστε ισχυροί, δυνατοί, αξίζουμε, είμαστε αξιαγάπητοι και σε θέση να μας αγαπήσουν, και ότι έχουμε όλα μέσα σε εμάς και όλο το χρόνο για να πετύχουμε και για να γίνουμε ο ήρωας της ιστορίας μας.

 

Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2015 | 12:08 pm


αποταμίευση στιγμών κι εσύ συλλέκτης... (10 βίντεο και λίστα)

Μάζεψες τις στιγμές σου σ' έναν κουμπαρά... για χρόνια εκεί τις φύλαγες... αποταμίευση στιγμών κι εσύ συλλέκτης...

Κι ηρθε μια στιγμή που νόμιζες πως γέμισε... κι αποφάσισες να τον σπάσεις...
ΤΙΠΟΤΑ! ΚΕΝΟ!
 Κι ουτε ένα δάκρυ δεν κύλησ' απ' τα μάτια σου... σαν να μην υπήρξαν ποτέ...

Ότι αγάπησες... ότι πίστεψες... ότι έζησες.. χάθηκε... ξεθώριασε... σαν να μην υπήρξε ποτέ...
Οι στιγμές σου... οι αναμνήσεις σου... το παρελθόν ... όλα μαράζωσαν... τα χρώματα έγιναν ασπρόμαυρα...

Άλλαξες... όλοι αλλάζουν... όλα αλλάζουν... κι αν κάτι έμαθες σήμερα είναι, πως είσαι το σύνολο των επιλογών σου... το σύνολο του χθες και του σήμερα... το χθες, είναι νεκρό... το σήμερα είναι ζωντανό... είναι εδώ μπροστά σου... για να το ζήσεις...

Όσες στιγμές κι αν αποταμιεύσεις... θα γίνονται χθες και θα ξεθωριάζουν... θα χάνονται σ' αυτό...

 
Καλημέρα


Καλλιόπη


Ο έρωτας κι η αγάπη θέλουν πράξεις... όταν γελάς... όταν πονάς...όταν σιωπάς... η μουσική είναι το παρεάκι σου...  ,
Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2015 | 11:54 am


μαζί να γράψουμε τις σελίδες στο βιβλίο της ζωής μας... από την αρχή... (9 βιντεο και λίστα)

Κάθε άνθρωπος και ταξείδι...
Το ταξείδι σου... το ταξείδι μου... το ταξείδι του καθενός μας... συναντήσεις και αποχωρισμοί...

Τελικά, τίποτα δεν μας ανήκει... τίποτα εκτός από τον εαυτό μας...

Σ΄αυτόν δεσμευτήκαμε... σ αυτόν ΄δώσαμε υποσχέσεις που δεν τηρήσαμε... όνειρα που τα διαγράψαμε... τα κλειδώσαμε σε κάποια σκοτεινά δωμάτια της ψυχής και πετάξαμε τα κλειδιά...

Προδόσαμε τον ίδιο μας τον εαυτο... τον κοροϊδέψαμε... και κάπως έτσι στράβωσαν οι ζωές μας...

Μόνο που κάποια μέρα θα πρέπει  να αναλάβουμε την ευθύνη... το θάρρος να κοιταξουμε μέσα μας... να συμφιλιωθούμε μαζί του... να συνδεθουμε με τους κτύπους της καρδιάς μας... ν' ανοίξουμε μια αγκαλια... και μαζί να γράψουμε τις σελίδες  στο βιβλίο της ζωής μας... από την αρχή...


Καληνύχτα...

Καλλιόπη


έχει αμέτρητους δρόμους η μουσική...όσους και τα  χαμόγελα ή τα δάκρυα... κάθε δρόμος και μια καρδιά να κτυπάε...

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2015 | 2:03 am


Στην πόρτα γράφει...


.. DO NOT DISTURB!

Καλλιόπη


Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2015 | 1:42 am


Γίνεται κι αλλιώς!...


 Είναι φανερό πιά: ο λαός ηττήθηκε κατά κράτος. 
Όχι! Δεν προδόθηκε. Ηττήθηκε!
Οι  άλλοι κάνουν την δουλειά τους!
Ο λαός δεν κάνει την δική του!
Πρέπει να ξαναγυρίσουμε εκεί απ' όπου ξεκινήσαμε: τα πεζοδρόμια και τις πλατείες.
Δεν υπάρχει άλλος δρόμος.
Κι αν μας κατηγορήσουν για παράλυση του κράτους, θα τους απαντήσουμε με την αγαπημένη τους φράση:  
''δεν μπορούσαμε να κάνουμε αλλιώς'', θα τους πούμε!...


Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος

Κι έτσι, μ' αυτά και μ' αυτά, ορφάνεψε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού, το μεγαλύτερο ίσως αν πάρουμε σαν ένδειξη το 62% του δημοψηφίσματος. 
(Εδώ, να ευχαριστήσουμε άλλη μιά φορά τον πρωθυπουργό που μας έβαλε και μετρηθήκαμε! Αυτό το 62% της 5ης Ιουλίου είναι η μεγάλη μας προίκα. Αλλά και η μόνη. Όλα τ' άλλα είναι εναντίον μας) 

Στον χώρο του μνημονιακού τόξου μπήκαν και τα κόμματα της παρούσας κυβέρνησης, έστω και με το μνημόνιο τού: ''δεν μπορούσαμε να κάνουμε αλλιώς''! (λες κι οι προηγούμενοι λέγανε πως μπορούσανε!)...

Προς το παρόν, και σε επίπεδο κομμάτων μέχρι να προκύψει (αν προκύψει) κάτι νέο στον χώρο των αντιμνημονιακών δυνάμεων, παραμένουν σαν αντιμνημονιακές δυνάμεις στην Βουλή το ακροδεξιό κόμμα, και το κόμμα των απολιθωμάτων ενός πολιτικού συστήματος που έπαψε να υπάρχει (τουλάχιστον εκεί απ' όπου ξεκίνησε), καθώς και κάποιες σκόρπιες φωνές. 

Φανερή πιά η δυσαρμονία μεταξύ λαού και Βουλής.
Πώς εκπροσωπείται αυτό το 62% του λαού;
Προβλέπει κάτι το Σύνταγμα;
Ξέρει κάτι επ' αυτού ο συνταγματολόγος Πρόεδρος Πάκης; Όχι; Προκόψαμε!

Θα κάνουν και θα γίνουν τα πάντα ώστε να αποτρέψουν τις εκλογές;
Θα σκαρφιστούν νέα κυβέρνηση ''ειδικού σκοπού'' (!) και ''εθνικής ανάγκης'' (!!), γκρεμίζοντας ό,τι απέμεινε από το Σύνταγμα για χάρη της τετρα-τρόϊκας; 
(Αυτό πάλι, που δεν θα ξαναπάταγε η τρόϊκα στα υπουργεία μας, και εμφανίστηκε κουαρτέτο; Τί να πούμε; Τί να ευχηθούνε: Άντε, και συμφωνική ορχήστρα!) 

Είναι φανερό πιά: ο λαός ηττήθηκε κατά κράτος. 
Όχι! Δεν προδόθηκε. Ηττήθηκε!
Οι  άλλοι κάνουν την δουλειά τους!
Ο λαός δεν κάνει την δική του!


Πρέπει να ξαναγυρίσουμε εκεί απ' όπου ξεκινήσαμε: τα πεζοδρόμια και τις πλατείες.
Δεν υπάρχει άλλος δρόμος.
Κι αν μας κατηγορήσουν για παράλυση του κράτους, θα τους απαντήσουμε με την αγαπημένη τους φράση:  
''δεν μπορούσαμε να κάνουμε αλλιώς'', θα τους πούμε!...


Πηγή "Ουδέν Σχόλιον"

Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2015 | 1:16 am


Απαισιοδοξία ούτε και στην ΚόλασηΑυτό που έκανε ο Τσίπρας δεν ήταν μια αποτυχημένη διαπραγμάτευση. 
Ήταν η απόλυτη καταστροφή.

Γιατί κατάφερε να δώσει άφεση στους προκατόχους του, χωρίς να προσφέρει τίποτα στο λαό. 

Όλα όσα ψηφίζονται στο νέο μνημόνιο ήταν προαποφασισμένα. 

Τώρα φαίνεται ότι τα προκάλεσε η στάση του ΟΧΙ και η ανικανότητα της αριστεράς.

Ο θάνατος του Τσίπρα θα είναι μόνο πολιτικός, ενώ ο δικός μας θα είναι κυριολεκτικός.

Γιατί σίγουρα όλοι οι βουλευτές έχουν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους. 

 Γιατί κανενός απ” αυτούς δεν θα κατασχεθεί το σπίτι. 

Γιατί κανείς τους δεν είναι άνεργος και ανασφάλιστος. 

Γιατί κανείς δεν έχει μια μικρή επιχείρηση που θα χρεοκοπήσει άτακτα.«Στρατιώτη μου, τη μάχη θα κερδίσει, όποιος πολύ το λαχταρά να ζήσει. Όποιος στη μάχη πάει για να πεθάνει, στρατιώτη μου για πόλεμο δεν κάνει»
Ο Έκτορας κι η Ανδρομάχη,
μουσική Μάνος Χατζιδάκις, στίχοι Ιάκωβος Καμπανέλλης
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ο Κρούγκμαν δεν μπορεί να το πιστέψει: «Η ελληνική κυβέρνηση πήγε να διαπραγματευτεί χωρίς να έχει εναλλακτικό σχέδιο;;!!»
Του φαίνεται αδιανόητο, αλλά είναι ακόμα χειρότερο...


Ο θάνατος του Τσίπρα θα είναι μόνο πολιτικός, ενώ ο δικός μας θα είναι κυριολεκτικός.
Γιατί σίγουρα όλοι οι βουλευτές έχουν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους. Γιατί κανενός απ” αυτούς δεν θα κατασχεθεί το σπίτι. Γιατί κανείς τους δεν είναι άνεργος και ανασφάλιστος. Γιατί κανείς δεν έχει μια μικρή επιχείρηση που θα χρεοκοπήσει άτακτα.
~
Αυτό που έκανε ο Τσίπρας δεν ήταν μια αποτυχημένη διαπραγμάτευση. Ήταν η απόλυτη καταστροφή.
Γιατί κατάφερε να δώσει άφεση στους προκατόχους του, χωρίς να προσφέρει τίποτα στο λαό. Όλα όσα ψηφίζονται στο νέο μνημόνιο ήταν προαποφασισμένα. Τώρα φαίνεται ότι τα προκάλεσε η στάση του ΟΧΙ και η ανικανότητα της αριστεράς.

Η Ευρωκρατία δεν λειτουργεί σύμφωνα με τους κανόνες του δικαίου, μόνο με τους νόμους του κέρδους (για τις τράπεζες και τις Μεγαλοεταιρείες).

Μετά την παταγώδη αποτυχία του Τσίπρα, η αριστερή σκέψη (της Ευρώπης ολόκληρης) παρουσιάζεται ως ηλίθια.
Οι νεοφιλελεύθεροι και οι νεοναζί πανηγυρίζουν.

Τι αποδείχτηκε; Ότι τα ΟΧΙ των λαών δεν επηρεάζουν καθόλου τα ΝΑΙ των επικυρίαρχων. Το ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να κάνει πιο ισχυρό το δόγμα του Φρίντμαν: There is no alternative.

Και ο κόσμος, εμείς, οι άνθρωποι που ζούμε κάτω απ” το όριο της φτώχειας -ή λίγο πάνω, νιώθουμε (ξανά) ανήμποροι.

Αυτό το αίσθημα της ανημποριάς (επίκτητη ανημποριά, learned helplessness «Συνηθίζοντας τα ηλεκτροσόκ: Το πείραμα του Σέλιγκμαν») είναι απαραίτητο. Έτσι θέλουν να νιώθουμε οι πεφωτισμένοι που πίνουν σαμπάνια στη λίμνη της Γενεύης: Ανήμποροι, ανίκανοι, απομονωμένοι, προδομένοι, καταθλιπτικοί, αυτοκτονικοί.
Ώστε να παραδεχτούμε την ήττα και το τέλος της ιστορίας.
~~{}~~
Ξεκίνησα μ” έναν στίχο του Ιάκωβου Καμπανέλλη. Θα το συνεχίσω με μια φράση που μου είχε πει πριν δέκα -και βάλε- χρόνια:
«Απαισιοδοξία ούτε και στην κόλαση».

Ο Καμπανέλλης είχε βρεθεί στην απόλυτη κόλαση, είχε επιβιώσει απ” το στρατόπεδο εξόντωσης του Μαουτχάουζεν.

«Στο στρατόπεδο ήθελαν να μας κάνουν αντικείμενα, χωρίς όνομα, χωρίς όνειρα, χωρίς ιστορία. Έτσι και το έκανες ήσουν νεκρός. Εκεί μέσα, στην κόλαση, έπρεπε να πιστεύεις σ” ένα μόνο πράγμα: Ότι αξίζει να ζεις. Ό,τι και να σου κάνουν πρέπει να συνεχίσεις».
Πλέον όλος ο κόσμος είναι ένα στρατόπεδο εξόντωσης. Δεκαέξι χρόνια μετά το Σηάτλ δεν υπάρχει κανένα πρόσχημα.

Η Παντοκρατορία είναι η Αγορά.
Στην Ευρώπη την αντιπροσωπεύει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Και καμιά χώρα, κανένα κοινοβούλιο, καμία δημοκρατία, κανένας λαός, κανείς δεν έχει δικαίωμα να αντιτίθεται στις αποφάσεις της Ε.Ε. και της Ε.Κ.Τ.

Αν είστε χριστιανοί τότε μπορείτε να αποκαλείτε την Α(γορά)… Α(ντίχριστο).
Πέρα από τη μυθολογία η αναλογία είναι σαφής: Κανείς δεν επιτρέπεται να εναντιωθεί.
Και σίγουρα η Ελλάδα, δεν μπορεί να πολεμήσει το θηρίο της Αγοράς.

Τότε που βρίσκεται η αισιοδοξία;
Εμείς είμαστε η αισιοδοξία. Όσο θυμόμαστε ποιοι είμαστε και αντέχουμε τη βία, χωρίς να χανόμαστε μέσα της, χωρίς να την αναπαράγουμε εις βάρος του γείτονα μας.

Το θηρίο μοιάζει ανίκητο. Όμως όλες οι τυραννίες, όλες οι αυτοκρατορίες, όλοι οι δολοφόνοι έτσι φάνταζαν: Ανίκητοι.
Μέχρι που κατάρρευσαν.

 
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2015 | 1:03 am


Ποιός είναι ο Υπουργός με την Off Shore στην Κύπρο;Αριστεροί... υπουργοί...
Είδες να γίνεται κάτι, λοβοτομημένοι υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ;;;;

ΟΥΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ!

ΣΥΜΜΟΡΙΑ!

Καλλιόπη Σουφλή

ypourgos

O υπουργός που διαθέτει off shore στην Κύπρο, εμφανίζει χρέη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στις ελληνικές τράπεζες (το έχει πει και μόνος του δημόσια στην ΤιΒι όταν μας απασχόλησε για άλλη υπόθεση τσίρκο), όπως επίσης και
οφειλές στο δημόσιο ενώ το ΣΔΟΕ τον έχει βγάλει ήδη μια φορά στη σέντρα για αδήλωτα έσοδα.

Στην παράκτια εταιρεία του στην Κύπρο έχει μεταβιβάσει τα οποιαδήποτε περιουσιακά στοιχεία και λογαριασμούς τα οποία βρίσκονταν σε ελληνικό έδαφος, εφόσον στην Ελλάδα κινδύνευαν με κατάσχεση.

Στην ουσία, φόρτωνε τις ελληνικές τράπεζες με χρέη και τα κέρδη που αποκόμιζε από τις επαγγελματικές του δραστηριότητες τα διακινούσε από την Κυπριακή off shore.

To ερώτημα είναι γιατί δεν παραιτείται, ειδικά μετά το ξεμπρόστιασμα με την επερώτηση που κατέθεσαν 26 βουλευτές της Ν.Δ.

Εμείς βέβαια ευχόμαστε όλα αυτά αν μην ισχύουν και να είναι απλά φήμες!


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2015 | 12:30 am


ΟΙ ΡΩΣΣΟΙ ΑΠΑΣΦΑΛΙΣΑΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΤΟΥ..ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ,ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΩΣΣΙΑ!!! 2015072914202240


ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΕ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΤΟ RUSSIA INSIDER,Ο ΡΩΣΣΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Β.ΠΟΥΤΙΝ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΔΕΧΤΗΚΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΠΟΣΟΥ 10 ΔΙΣ.ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΒΟΥΜΕ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ.

ΟΠΩΣ ΤΟΝΙΖΟΥΝ ΟΙ ΡΩΣΣΟΙ,...
Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗΝ ΔΗΘΕΝ ΑΡΝΗΣΗ ΠΟΥΤΙΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΓΚΛΩΒΙΣΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΣΤΟΝ ΔΗΘΕΝ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ.

ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ,ΤΟΝΙΣΑΝ ΟΙ ΡΩΣΣΟΙ ΕΠΙΣΗΜΟΙ,Ο ΡΩΣΣΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.

ΥΠΟΓΡΑΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ Ο..»ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ»ΤΣΙΠΡΑΣ ΧΤΥΠΗΣΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΤΟΝ ΡΩΣΣΟ ΠΡΟΕΔΡΟ,ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΜΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΡΡΗΤΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΑΛΛΟΙΩΝΟΝΤΑΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΣΚΕΜΕΝΑ ΣΗΜΕΙΑ ΑΥΤΗΣ!!!

ΜΕ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΝ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΣΥΝΟΨΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ RUSSIA INSIDER,ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ..

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ,ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΩΣΣΙΑ!!!

ΜΑΝΩΛΗΣ  ΠΡΑΣΙΝΟΣ
[www.newrussia.gr]

Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2015 | 12:22 am


Από μπρος παρθένα κι από πίσω στέρνα Τη δομή της Κόζα Νόστρα ακολουθεί και ο συριζα.

Με τη διαφορά ότι, ενώ στην αυθεντική Κόζα Νοστρα, στόχος των συμμοριών είναι ο έλεγχος των κερδοφόρων δραστηριοτήτων μιας ορισμένης περιοχής, στην εγχώρια Κόζα Νόστρα της ροζ συμμορίας, στόχος είναι ο απόλυτος έλεγχος της μίας και μοναδικής κερδοφόρας δραστηριότητας που υφίσταται στην Ελλάδα, δηλαδή του δημοσίου και των παραφυάδων αυτού. 


 
Τον παλιό [κακό] καιρό οι κοπέλες έπρεπε να μένουν παρθένες ίσαμε τον γάμο τους.
Οι πιο ζωηρούλες λοιπόν κι όσες τελος πάντων δεν άντεχαν την προσμονή, τραβούσανε κατα τις θημωνιές κι απολάμβαναν στη ζούλα τις χαρές του έρωτα, αλλά μόνο από την πίσω πόρτα.
Τη μπροστινή τη φύλαγαν για τον γαμπρό, να μην τις πούνε και "δουλεμένες"

Κι έτσι βγήκε η γνωστή [και σοφή] ρήση: "από μπροστά παρθένα κι από πίσω στέρνα"
Γι αυτό πρέπει πάντα να προσέχετε που δίνετε την καρδιά σας, το πουλί σας ή την ψήφο σας...

Διότι, αν η πίσω πόρτα δουλεύει μια φορά στον έρωτα, στην πολιτική δουλεύει [και σας δουλεύει] εκατόν μια!Πάρτε παράδειγμα τη ροζ συμμορία, που μερικοί αφελείς την ονομάζουν συριζα...Εντός του σύριζα λοιπόν υπάρχουν τα λεγόμενα "ρεύματα" ή "συνιστώσες" ή "τάσεις" ή "γκρουπούσκουλα" ή όπως αλλιώς σοφίζεται να τα βαπτίσει ο πάσα ένας. 
 
Στην ουσία πρόκειται για υποσυμμορίες, που δρουν με κάποια σχετική αυτονομία, όπως παραδείγματος χάριν οι διάφορες φαμίλιες της μαφίας, που κατά καιρούς κλείνουν συμφωνίες για το ποια περιοχή θα ελέγχει η κάθε μία, ώστε να μην έρθει η κακιά η ώρα και αλληλοσκοτωθούν οι γκαγκστερς μεταξύ τους.
 
Οι αρχηγοί αυτών των υποσυμμοριών ονομάζονται "κάπο" [πληθυντικός: κάπι] και όλοι τους ορκίζονται πίστη σε έναν Υπερ-αρχηγό, τον κάπο ντι τούτι κάπι [αρχηγός όλων των αρχηγών] ο οποίος αναλαμβάνει να επιτηρεί τους κάπι, ώστε να συνεργάζονται όποτε είναι απαραίτητο και να μην μπαίνει ο ένας στα χωράφια του άλλου, πράγμα που θα σήμαινε εμφύλιους σκοτωμούς και άλλα τέτοια παλιομοδίτικα κι ανατριχιαστικά.
Ακριβώς αυτή τη δομή της Κόζα Νόστρα ακολουθεί και ο συριζα.

Με τη διαφορά ότι, ενώ στην αυθεντική Κόζα Νοστρα, στόχος των συμμοριών είναι ο έλεγχος των κερδοφόρων δραστηριοτήτων μιας ορισμένης περιοχής, στην εγχώρια Κόζα Νόστρα της ροζ συμμορίας, στόχος είναι ο απόλυτος έλεγχος της μίας και μοναδικής κερδοφόρας δραστηριότητας που υφίσταται στην Ελλάδα, δηλαδή του δημοσίου και των παραφυάδων αυτού.  
Ο κ. Λαφαζάνης παραδείγματος χάριν είναι ο κάπο της "αριστερής" φαμίλιας, που ελέγχει όλες τις Δημόσιες επιχειρήσεις. Προσφάτως μάλιστα διόρισε κολλητό του πρόσωπο στα Ελληνικά Πετρέλαια, ο οποίος φρόντισε, ως πρώτη του ενέργεια, να αυξήσει τις ετησιες αποδοχες του κατά 110.000 εβρόπουλα [από 130.000 τις πήγε στις 280.000!]

Μικρότερης εμβέλειας ροζ γκάγκστερς δρουν υπό τις διαταγές του κάπο Λαφαζάνη, πουλώντας εκδουλεύσεις, διορισμούς, μίζες και άλλα τέτοια ωφελιμιστικά, σε οτιδήποτε κινείται γύρω από τον χώρο των ΔΕΚΟ και των δημοσίων επιχειρήσεων, τις οποίες η φαμίλια της "αριστερής πλατφόρμας" θεωρεί ότι αποτελούν τον προνομιακό χώρο δράσης της.

Άλλες μαφιόζικες οικογένειες ελέγχουν διαφορετικούς κερδοφόρους τομείς του δημοσίου, όπως επί παραδείγματι τη ναυτιλία [είδατε εσείς να φορολογούνται οι εφοπλιστές;] ή το ποδόσφαιρο [είδατε εσείς να καταδικάζεται ο κ. Μαρινάκης;] ή την πορνεία [είδατε εσείς να κάμουν τίποτα οι φεμινίστριες του συριζα για το trafficking?] k.o.k.

Κάθε μία από αυτές τις υποσυμμορίες διαθέτει τη δική της εσωτερική δομή, τις δικές της επιχειρησιακές δυνατοτητες και τον δικό της κάπο, μέσω των οποίων εξασφαλίζει τεράστια [μαύρα] κέρδη, από τους διορισμούς, από τη λαθρομετανάστευση, από τις μίζες, από τα λαδώματα, από τις ρεμούλες, από τις σπέκουλες, από τον τζόγο, από τις πουτάνες, από τις ΜΚΟ κι από τα ναρκωτικά.
 
Εξαίρεση αποτελεί ο κ. Βαρουφάκης, ο οποίος αποτελεί μία φαμίλια από μόνος του, παίζοντας ταυτόχρονα και τον αρχηγό και τον εκτελεστή και τον μπάτσο και τον καταδότη Κάπο ντι τούτι κάπι φυσικά όλου αυτού του κρατικοδίαιτου συρφετου είναι ο συντροφος ντον Τσιπρανδρέου...
Η αλήθεια είναι ότι αυτό το μοντέλο πυραμιδοειδούς μορφής της ροζ συμμορίας, απέδωσε μια χαρά, στην εβρωπεριφέρεια της Ινδογρεκίας, επειδή οι ελληνόφωνοι κάτοικοι της αλλοτινής Ελλάδος, ξετρελαίνονται για μαφιόζικες συμπεριφορές και για μαφιόζικες ταινίες, ελπίζοντας ο καθένας τους ατομικά, πως θα του κατσει κι αυτουνού η καλή κι από θύμα θα ανέβει τα σκαλιά της ιεραρχίας και θα γίνει θύτης...

Το πρόβλημα όμως που προέκυψε όταν η ροζ συμμορία ανέλαβε τον πλήρη έλεγχο του δημοσίου, εκτοπίζοντας τη γαλαζοπράσινη συμμορία στον ρόλο του κομπάρσου, ήταν ότι έπεσε απάνω σε πιο καλά οργανωμένους και πολύ πιο ισχυρούς μαφιόζους από ότι η ίδια. Έτσι εξαναγκάστηκε να δεχτεί όλους τους όρους του χερ Σόιμπλε, ο οποίος φημολογείται ότι είναι το πρωτοπαλλήκαρο του κάπο της Εβρ[αι]ωπαϊκής Κόζα Νόστρα, ο οποίος δίνει λογαριασμό μοναχά στον κάπο ντι τούτι κάπι της οικουμενης [λέγε με μπαρμπα Σαμ]

Δυστυχώς για τους εντόπιους ροζ μαφιόζους, το μερτικό από τη λεηλασία της Ελλάδος, που τους ζήτησαν οι εβρ[αι]ωπαίοι ήταν τόσο υψηλό, ώστε γι αυτούς δεν απομένουν παρά τα ψίχουλα. Και το χειρότερο όλων είναι πως, για να πληρώσουν τους διεθνείς μαφιόζους, θα πρέπει να βάνουν χέρι στα κέρδη των δικών τους οικογενειών, όπως παραδείγματος χάριν η φαμίλια της ΔΕΗ, η οποία είναι βέβαιο, ότι θα βυθίσει τη χώρα στο σκοτάδι μόλις ο ντον Τσιπρανδρέου τολμήσει να τους περιορίσει τις αρπαχτικές, για να ξεχρεώσει τον χερ Σόιμπλε.

Και τι να πει κανείς για κάτι άλλες μικροσυμμορίες που μασάνε από τον δημόσιο κορβανά χάρη στην προστασία που τους παρέχει ο κάπο ντι τούτι κάπι των εγχώριων συμμοριών. Μεταξύ μας δηλαδή, ούτε στις καθαρίστριες δεν τολμάνε να βάνουν χέρι οι ροζ συμμορίτες, όχι να προχωρήσουν παραπέρα, όπως παραδείγματος χάριν στην ΕΡΤ. Που έτσι δηλαδή και της ξαναρίξουν κανα μαύρο, θα φάει το μαυρο σκοτάδι και τους Κατρούγκαλους και τους Σταθάκηδες...

Προκειμένου λοιπόν να αντιμετωπίσουν τα νέα δεδομένα της μετά-τερατόικας εποχής, ο ντον Τσιπρανδρεου καλεσε σε συν-διάσκεψη ολους τους καπο των συνιστωσών/συμμοριών του συριζα και έπεσαν στο βαζάκι με την περισυλλογή.

Η λύση που επιλέχθηκε τελικά φαίνεται ότι ξεκίνησε από τον κ. Φλαμπουράρη, ο οποίος χαμένος στη μετάφραση του μυαλού του, ξεστόμισε καποια στιγμή στο ξεκούδουνο, τη γνωστή ρήση: "από     μπρος παρθένα κι από πίσω στέρνα!"
 
Ασχέτως του τι είχε στο θολωμένο μυαλό του ο υπαρχηγός του Αρχηγού, ο ντον Τσιπρανδρέου χτύπησε τη γροθιά του στο τραπέζι και ενημέρωσε τους άλλους κάπι, που τον κοιτούσαν σαστισμένοι: "αυτό είναι ρε μαλακισμένα!"  

Ο μόνος ο οποίος κατάλαβε με την πρώτη το σατανικό σχέδιο του Αρχηγού ήταν ο κ. Βαρουφάκης, που ανέλαβε με τη σειρά του να το εξηγήσει και στους υπόλοιπους.

Σύμφωνα λοιπόν με το σατανικό σχέδιο του μεταμνημονιακού συριζα, οι αρχηγοί των τοπικών συμμοριών/συνιστωσών θα παρίσταναν ότι εξεγείρονται κατά του μνημονίου, που έδινε όλα τα κερδη από το πλιατσικο στους διεθνεις μαφιοζους και μάλιστα θα ψήφιζαν και κατά της κυβέρνησης στη βουλή εφόσον οι μαλάκες της γαλαζοπράσινης συμμορίας είχαν όλη την καλή διάθεση να τη στηρίξουν!

Φυσικά θα δήλωναν ταυτόχρονα ότι στηρίζουν την κυβέρνηση για να μην εχουμε και τιποτα παρατραγουδα, ενώ παράλληλα θα ξεσήκωναν το πόπολο κατά της ίδιας κυβέρνησης, μαζώχνοντας τους για να φωνάζουν όχι στο εβρώ, την ίδια ώρα που αυτοί θα τα κονομούσαν, εκτελώντας κανονικότατα τις αρπαχτικές τους σε εβρόπουλα.

Πως πηγαιναν ρε παιδι μου παλια στις θημωνιες οι ανυπαντρες και ξεκωλιαζοτνουσαν κανοκοτατα αλλα η παρθενια, παρθενια, να τη σπασει ο γαμπρος να το χει να το παινευεται;Τετοιο ενα πραγμα.Και να επαναστατουμε που λεει ο λογος, με τον Παλαβιτσα μας και με τη δραχμουλα μας αλλα και να ξεσκιζομαστε στα μουλωχτα, με τις μιζες μας, με τα βουλευτικα μας προνομια και με τις συντεχνιακες μας αμαρτιες.Αμ' πως?Από μπροστα παρθενες κι απο πισω ξεσκισμενες.Κι αντε μετα να καταλαβουν οι χαχολοι το τι δουλεμα τους ριξαμε, προτου να μπει η κουλουρα...     
Κι όχι τιποτε αλλο, αλλά να μου το θυμηθείτε...
Αν και όταν η ροζ συμμορια αποφασισει να ξανακαμει εκλογες, επειδη θα την εχουνε παραζορισει οι διεθνεις αρχιμαφιοζοι, θα μαζώχνουν ψήφους για πάρτη της και οι κάπο της αριστερής πλατφόρμας, που θα τσιμπάνε τους χαχόλους του "όχι" και οι κάπο της δεξιάς πλατφόρμας που θα εξοικονομούν ψήφους από τους παπούα του "Ναι"

Κι όλοι μαζί θα τρωγοπίνουν εις υγείαν των κορόιδων, όπως τώρα γλεντάνε τα κέρδη από την μεγάλη απάτη του δημοψηφίσματος.
Αλλοίμονο στις αληθινές παρθένες που περίμεναν ντε και καλά να το βάνουν, αφού πρώτα μπει η κουλούρα...

Διότι, όπως σας έχω τονίσει πλειστάκις, η πολιτική είναι όπως και το σεξ. Υπάρχουν πολλές τρύπες για να μπει το κακό.
Κι αυτό φαίνεται το γνωρίζει καλύτερα απ όλους ο κ. Βαρουφάκης, ο οποίος διαθετει τις περισσοτερες τρυπες, διοτι τα καταφερε να δωσει κατα σειραν  και το "οχι" του και το "ναι" του και το "παρων" του, ενω οι αλλες παρθενες εμειναν παραδοσιακα προσκολλημενες στην ιδια τρυπα...

Συνεπως αδερφια, μην τους πιστευετε, οτι ειδους παραμυθα και αν σοφιστουν να σας πουλησουν.
Αστε τους να σας λενε για τον Λενιν, για την Ισκρα, τα σχεδια Β και για την εφοδο στα χειμερινα ανακτορα. 

Σας δουλευουν κανονικα, οπως δουλεψε η Μαριω τον Θυμιο, που τη βρηκε παρθενα τη νυχτα του γαμου τους αλλα αυτη ειχε παρει μεχρι και τον κουρεα του διπλανου χωριου...
Το μονο που τους νοιαζει αυτους ειναι οι αρπαχτικες και τα προνομια του δημοσιου τρωκτικου.
Αντε και καμια μαγκουροψωλαρα, ασχετως σε ποια τρυπα θα τη βανουν...
 

      

Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 29 July 2015 | 11:51 pm


Η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΑΔΙΚΙΑΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΓΕΡΜΑΝΟ (βιντεο)


ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.


Και ιδίως οι λοβοτομημένοι ελληνόφωνοι του ΣΥΡΙΖΑ και των ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΩΝ του ΚΑΜΜΕΝΟΥ.

Καλλιόπη Σουφλή

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ Β΄ΠΠ.  Η φωτογραφία είναι από το αρχείο του ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ.Η πικρή ελληνική αλήθεια και μάλιστα από ένα Γερμανό! 

Η Γερμανία του 1953 όταν της χαρίστηκε το χρέος και η Ελλάδα του 2015 όταν δεν της χαρίζεται το χρέος.


Ανάμεσα στις χώρες που τότε χαριστήκαν στην Γερμάνια, ήταν
κύριε Σόιμπλε και η μικρή και καταπονημένη από τον πόλεμο Ελλάδα.
 
Η αλήθεια αυτή αποκτά ξεχωριστή αξία όταν λέγεται δημόσια από ένα Γερμανό σε ένα από τα μεγαλύτερα γερμανικά τηλεοπτικά κανάλια.


Σε μια Γερμανία που η ηγεσία της ξεχνά το παρελθόν της και ακόμα δεν αναγνωρίζει τις πολεμικές αποζημιώσεις που χρωστά στην χώρα μας και το χειρότερο, προπαγανδίζει στον γερμανικό λαό ότι οι Έλληνες είναι απατεώνες και κλεφτές, υπάρχουν και κάποιες φωτεινές εξαιρέσεις.ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 29 July 2015 | 11:31 pm


Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής: «Χρεοκοπία και Grexit δεν είναι αναπόφευκτο να συμβούν» Ελπίζουμε ότι θα συμφωνηθεί ένα πρόγραμμα προσαρμογής με τον ΕΜΣ και ότι δεν θα επαναληφθεί ο πόλεμος τριβής στις συνεχείς διαβουλεύσεις πριν και μετά το νέο πρόγραμμα προσαρμογής. Και ο ελληνικός λαός, πληρώνει αυτους τους χαρτογιακάδες, για να προτρέπουν στο απόλυτο ξεπούλημα της Πατρίδας, μέσω του ESM.

Είπαμε... δεν είναι μόνον οι πολιτικοί... τα ΜΜΕ και οι ξεπουλημένοι Θεσμοί... είναι και τα... παρακλάδια τους...

ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΗΣ ΛΕΡΝΑΙΑΣ ΥΔΡΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΠΟΥΝ ... ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΗΝ ΠΥΡΑ!

Καλλιόπη Σουφλή


vouli
Με τον υπέρτιτλο «χρεοκοπία και Grexit δεν είναι αναπόφευκτο να συμβούν» και ζοφερές διαπιστώσεις για την οικονομία αναρτήθηκε η νέα τριμηνιαία έκθεση (Απρίλιος – Ιούνιος 2015) του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής για την παρακολούθηση της εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού.

Χωρίς περιστροφές, οι συντάκτες επισημαίνουν πως η κατάσταση της οικονομίας το πρώτο εξάμηνο του 2015 χειροτέρευσε, καθώς
επανήλθε σε υφεσιακή τροχιά, εξηγώντας πως οι αιτίες δεν εντοπίζονται μόνο στις εκλογές, αλλά και στις διαπραγματευτικές τακτικές της κυβέρνησης και στο δημοψήφισμα.

«Προς στιγμή, η χώρα φάνηκε να βαδίζει προς μια χαοτική χρεοκοπία» αναφέρεται χαρακτηριστικά και συνεχίζει: «Όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός στη Βουλή (15.7.2015), η χώρα βρέθηκε αντιμέτωπη με το δίλημμα ή να αποδεχθεί μια νέα συμφωνία με τους εταίρους, όπως και έγινε τελικά στις 12 Ιουλίου, ή να χρεοκοπήσει και να βρεθεί εκτός Ευρωζώνης, αποκομμένη από τους μηχανισμούς αλληλεγγύης της ΕΕ».

Στην έκθεση σημειώνεται ότι «η διαπραγματευτική θέση της χώρας μας δεν ενισχύθηκε με την παρατεταμένη διαπραγμάτευση, με τις τράπεζες κλειστές, την οικονομία σε ύφεση, τη δημόσια οικονομία σε ακαταστασία, την εμπιστοσύνη να έχει χαθεί (αν και όχι μόνο με ελληνική ευθύνη) και τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης (ΑΤΜ) να αδειάζουν γρήγορα».

Επιπροσθέτως, εκφράζεται αμφιβολία για τον αν μπορεί να εφαρμοστεί οποιαδήποτε συμφωνία την ώρα που «η πολιτική ηγεσία του τόπου δεν εκπέμπει και δεν εξηγεί ένα σαφές μήνυμα (ή όραμα) και όσο δεν υπάρχει ιδιοκτησία (ownership) των μεταρρυθμίσεων που νομοθετούνται. 

Σημαντικές, πηγές ανησυχίας για την επιτυχία, αποτελούν, η οριακή κατάσταση που βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός στο σύνολό του και η εξάντληση του κοινωνικού σώματος από τα συσσωρευμένα αποτελέσματα της κρίσης που έχει περιέλθει η ελληνική οικονομία από το 2010».

«Η κατάσταση της οικονομίας το πρώτο εξάμηνο του 2015 χειροτέρευσε καθώς η χώρα επανήλθε σε υφεσιακή τροχιά».

Οι αιτίες είναι πολλές: η εκλογική διαδικασία πρώτα και, στη συνέχεια, η μη συμφωνία με τους θεσμούς (=τρόικα) επηρέασε τελικά τις επενδυτικές αποφάσεις των επιχειρήσεων και, μετά από μια μικρή αναλαμπή το Φεβρουάριο, τους καταναλωτές.

Παράλληλα, ο συνδυασμός της φειδωλής παροχής ρευστότητας από τον ELA (Emergency Liquidity Assistance) και της αυξημένης εκροής καταθέσεων που οδηγούσε σε αποθησαύριση του χρήματος επιδείνωνε ακόμη περισσότερο την κατάσταση. Γεγονός είναι ότι συνεχίσθηκε το κλείσιμο επιχειρήσεων και η ανεργία άρχισε να αυξάνεται πάλι, ενώ οι διάφορες εκκρεμότητες άρχισαν να απειλούν και τον τουρισμό.

Εν ολίγοις, η αβεβαιότητα αποτέλεσε τον βασικό προσδιοριστικό παράγοντα για την υφεσιακή τροχιά» αναφέρεται στο εισαγωγικό κομμάτι για να προστεθεί «Η αποχώρηση από τις διαπραγματεύσεις, η λήξη του προγράμματος προσαρμογής (τέλος Ιουνίου 2015), η διακοπή της αποπληρωμής δανείων στο ΔΝΤ και η προκήρυξη του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου επιδείνωσαν την οικονομική κατάσταση.

Πιο συγκεκριμένα, η συνακόλουθη ανασφάλεια που προκλήθηκε, οδήγησε σε ακόμη μεγαλύτερη εκροή καταθέσεων, η οποία σε συνδυασμό με τη διακοπή ρευστότητας από τον ELA, είχαν ως αποτέλεσμα την επιβολή των κεφαλαιακών ελέγχων (capital controls) αυξάνοντας ακόμη περισσότερο το οικονομικό κόστος στο οποίο προστέθηκε και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Προς στιγμή, η χώρα φάνηκε να βαδίζει προς μια χαοτική χρεοκοπία. Όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός στη Βουλή (15.7.2015)2 η χώρα βρέθηκε, αντιμέτωπη με το δίλημμα ή να αποδεχθεί μια νέα συμφωνία με τους εταίρους, όπως και έγινε τελικά στις 12 Ιουλίου,3 ή να χρεοκοπήσει και να βρεθεί εκτός Ευρωζώνης αποκομμένη από τους μηχανισμούς αλληλεγγύης της ΕΕ.

Το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή (ΓΠΚΒ) είχε εξ αρχής υποστηρίξει (πριν και μετά από τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015) ότι έπρεπε να επιτευχθεί το ταχύτερο δυνατό συμφωνία με τους θεσμούς.

Επίσης, σε προηγούμενες εκθέσεις μας είχαμε υποστηρίξει ότι ήταν απαραίτητο ένα τρίτο πρόγραμμα στήριξης, που θα εξασφάλιζε τις χρηματοδοτικές ανάγκες τις χώρας σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα, στο βαθμό που δεν ήταν εφικτή η προσφυγή στις αγορές. Όπως αναφέραμε επίσης, το πρόγραμμα αυτό θα έπρεπε να συνοδευτεί και με αναδιάρθρωση του χρέους.

Σειρά κειμένων που παρουσίασε διαδοχικά η ελληνική πλευρά στις διαπραγματεύσεις έδειχναν επίσης ότι οι διαφορές μεταξύ Ελλάδας και εταίρων μειώνονταν. Κατά τη γνώμη μας, μια ταχεία κατάληξη σε συμφωνία με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕΜΣ) πάνω σε ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων το οποίο θα αποτελεί “ιδιοκτησία” της ελληνικής πλευράς και κοινωνίας, παρά τις πολιτικές -ιδεολογικές δυσκολίες, ήταν και παραμένει σε όρους γενικής ευημερίας προτιμότερη από την παράταση της εκκρεμότητας ή και από μια ενδεχόμενη άτακτη χρεοκοπία. Είναι δηλαδή προτιμότερη ακόμα και με καθαρά οικονομικά κριτήρια.

Σημειώναμε ότι οι συσχετισμοί δύναμης ήταν εξ αρχής δυσμενείς για την Ελλάδα. H διαπραγματευτική θέση της χώρας μας δεν ενισχύθηκε με την παρατεταμένη διαπραγμάτευση, με τις τράπεζες κλειστές, την οικονομία σε ύφεση, τη δημόσια οικονομία σε ακαταστασία, την εμπιστοσύνη να έχει χαθεί (αν και όχι μόνο με ελληνική ευθύνη) και τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης (ΑΤΜ) να αδειάζουν γρήγορα. 

Δεν πρέπει όμως να αγνοήσουμε ότι το μεγάλο ερώτημα δεν έχει ακόμα απαντηθεί, αν δηλαδή συνολικά η πολιτική προσαρμογής μπορεί να ολοκληρωθεί ή πετύχει υπό την πίεση του εξωτερικού παράγοντα που λέγεται «θεσμοί».

 Ελπίζουμε ότι θα συμφωνηθεί ένα πρόγραμμα προσαρμογής με τον ΕΜΣ και ότι δεν θα επαναληφθεί ο πόλεμος τριβής στις συνεχείς διαβουλεύσεις πριν και μετά το νέο πρόγραμμα προσαρμογής. 

Όμως, η διεθνής εμπειρία δείχνει ότι τα όποια αποτελέσματα επιτυγχάνονται, δεν θα είναι μόνιμα αν η κοινωνία δεν τα αποδέχεται. 

Επίσης, η κοινωνία δεν θα τα αποδεχθεί όσο η πολιτική ηγεσία του τόπου δεν εκπέμπει και δεν εξηγεί ένα σαφές μήνυμα (ή όραμα) και όσο δεν υπάρχει ιδιοκτησία (ownership) των μεταρρυθμίσεων που νομοθετούνται. 

Σημαντικές, πηγές ανησυχίας για την επιτυχία, αποτελούν, η οριακή κατάσταση που βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός στο σύνολό του και η εξάντληση του κοινωνικού σώματος από τα συσσωρευμένα αποτελέσματα της κρίσης που έχει περιέλθει η ελληνική οικονομία από το 2010».
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 29 July 2015 | 11:20 pm


Μια απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα.....(με αφορμή την συνέντευξη του στο Κόκκινο) Κύριε αποτέτοιε μου... δεν δικαιούστε να ομιλείτε, γιατί είστε από εκείνους που με την ψήφο σας στον ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΗ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ, παραδώσατε την Πατρίδα στον προαιώνιο εχθρό της.
ΤΟΥΣ  ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΕΣ!

ΕΙΣΤΕ ΗΘΙΚΟΙ  ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ, ΟΣΟΙ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ.


Καλλιόπη Σουφλή

Υ.Γ. Και μόνο το γεγονός ότι ακόμα και τώρα είστε μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, αρκεί για να χαρακτηριστείτε ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ!

Του Σπύρου Γουδέβενου

Σύντροφε, Αλέξη, 

Με ενδιαφέρον άκουσα, την σημερινή σου συνέντευξη στο "Κόκκινο", και ειλικρινά απαγοητεύθηκα.

Είπες:
"«Η εντολή που πήραμε από τον λαό ήταν να κάνουμε ό,,τι περνούσε από το χέρι μας ώστε, ακόμη κι αν ματώσουμε εμείς, να πάψει να ματώνει ο λαός (…). Ας μην γυρίζουμε στο 2012, προεκλογικά δεν είπαμε ότι θα σκίζαμε τα Μνημόνια. Δεν ήταν δυνατόν να το πούμε, έτσι όπως είχαν διαμορφωθεί οι συνθήκες. Ας αφήσουμε λοιπόν τις λαϊκίστικες προσεγγίσεις. Δεν υποσχεθήκαμε περίπατο στο δάσος. Διαπραγματευτήκαμε σκληρά υπό συνθήκες πρωτοφανούς οικονομικής ασφυξίας».

Άρα το 2012 λαίκιζες, έτσι;; Αυτό το 27% του Ιουνίου του 2012, το έπιασες κώτσο, έτσι;;

Επίσης, επειδή δεν μιλάς σε κομματικά μέλη ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, αλλά σε σκεπτόμενους πολίτες-μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, η εντολή από τον λαό, δεν ήταν ότι περνούσε από το χέρι σου...Δεσμεύθηκες για συγκεκριμένα πράγματα ανεξάρτητα της διαπραγμάτευσης και θυμίζω, κάποια ολίγα:


 Επίσης σύντροφε, Αλέξη, ψήφισες μνημόνια μαζί με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι...Να σου θυμίσω ότι απέκλειες κάθε είδους συνεργασία μαζί τους.....Και συνεργασία που θα ακύρωνε την πολιτική μας, την απαλλαγή από τα Μνημόνια, που να σε ρωτάγαμε και τότε για συνεργασία για Τρίτο μνημόνιο

Και σε ότι αφορά, τι αφορούσε το Δημοψήφισμα.....Να τελειώσει το δούλεμα, σύντροφε! Ιδού τι έλεγες, πριν το δημοψήφισμα...


Εγώ, σύντροφε, συμφωνούσα τότε μαζί σου...Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία, και όχι υποταγή στα τελεσίγραφα του τύπου, ή υπογράφετε ένα σκασμό μέτρα ή θα σας κλείσουμε τις τράπεζες!
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 29 July 2015 | 10:13 pm


Φιλικοί ιστότοποι:


Translate:
Copyright © 2010-2015 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: