1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
Τηλεόραση:
  1. ΝΕΤ
  2. ΕΤ3
  3. ALPHA
  4. ΣΚΑΙ
Γρήγορες Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Αττικής   »   Ασπροπυργος    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή: Ασπροπυργος και εμείς θα το προσθέσουμε.

κι αυτή, έκφραση Αγάπης είναι.. (3 βιντεο)
Μην προσπαθήσεις ποτέ να χωρέσεις την Αγάπη σε λέξεις... δεν θα τα καταφέρεις...άδικος κόπος...

Άφησέ τη να εκφραστεί με τους δικούς της τρόπους... μέσα από πράξεις, μέσα από την ψυχή σου, μέσα από τα μάτια σου... 

Μην προσπαθήσεις να εκφράσεις την Αγάπη με πράξεις μεγάλες... θα χάσει την ομορφιά της... την αγνότητά της... το απέραντό της...

Αρκέσου να κάνεις τους γύρω σου ευτυχισμένους... να δίνεσαι... να μοιράζεσαι μαζί τους στιγμές... να δίνεις απλόχερα απ' την ψυχουλα σου...

Κι αν σε πληγώσουν, μην αλλάξεις... μην πικραθείς... δεν το έχεις εσύ το πρόβλημα, αυτοί το έχουν...

Χάρισέ τους τη ... συγνώμη σου...

Κι αυτή, έκφραση Αγάπης είναι..

Γι αυτό σου λέω... μην προσπαθήσεις ποτέ να χωρέσεις την Αγάπη σε λέξεις... έχει τη δική της γλώσσα...τις δικές της εκφράσεις...

 
Καλό σας βράδυΠόπη
Δημοσιεύθηκε στις 3 September 2014 | 2:53 am


ΦΑΚΕΛΟΣ ΚΥΠΡΟΥ : ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.


Μακαριώτατε Αρχιεπίσκοπε Κύπρου.
Κύριοι Βουλευτές Κύπρου και Ελλάδας,
Συνάδελφοι και συνέλληνες,Eυχαριστώ τον συμπατριώτη Έλληνα απόδημο Αλέξανδρο Στεφανόπουλο, για την τιμή που μου έκανε να μου στείλει (δείτε το κατωτέρω μήνυμα του)  

 ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ για την εισβολή των τούρκων στην Κύπρο το 1974 και γενικότερα για το Κυπριακό. Που  το αποκαλύπτει το Δελτίο Τύπου 2 Σεπ. 14  του GREEK AMERICAN NEWS AGENCY

Όπως γνωρίζετε τις απόψεις μου για το θέμα τις εξέφρασα επανειλημμένα στηριζόμενος στα λεχθέντα του
άξιου πρέσβη μας Θέμου Στοφορόπουλου, στα αποκαλυφθέντα από τα αρχεία του Στέιτ Ντοπάρντμεντ από τον συμπατριώτη μου Μιχάλη Ιγνατίου και από τα αποκαλυφθέντα από τον αείμνηστο μεγάλο Έλληνα Νεοκλή Σαρρή.

Τώρα μπορείτε να διασταυρώσετε όσο είναι δυνατόν τα ανωτέρω από ανατρέχοντας στα κείμενα του κατωτέρω μηνύματος
Ήταν καιρός  ο Ελληνισμός να πληροφορηθεί για τη μεγάλη προδοσία, που όμοια της δεν υπάρχει στον Ελληνισμό. 

Όπως γράφει ο άξιος Έλληνας συμπατριώτης μας:

Ποιους στρατιωτικούς  καλύπτει και ποιους πολιτικούς και μάλιστα  «βαριά»  ονόματα  και γνωστές πολιτικές οικογένειες και τζάκια συγκαλύπτει ;  Την απάντηση την δίδει η ανάγνωση του ιδίου του πορίσματος της εξεταστικής επιτροπής για τον ΦΑΚΕΛΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ.  

Τώρα πια αυτό  το ιστορικό κείμενο δεν είναι προνόμιο των λίγων του συστήματος. 


Είναι και προνόμιο δικό σου. 
ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ! 
ΔΙΑΔΟΣΕ ΤΟ! 
Είναι χρέος όλων μας να μάθουν την αλήθεια όσο γίνεται περισσότεροι για αυτή την μεγάλη εθνική τραγωδία. Είναι χρέος τιμής να μάθουν όλοι οι Έλληνες και οι επόμενες γενιές ποιοι και πως πρόδωσαν την Κύπρο και το όραμα της ένωσης με την Ελλάδα.
Η έρευνα και το ρεπορτάζ συνεχίζεται…  

Καλή ανάγνωση. 

Κυκλοφορείστε το και αναμεταδώστε το συνεχώς ώστε να μην μείνει Έλληνας που να μην γνωρίζει τους υπαίτιους της προδοσίας του Ελληνισμού της Κύπρου. 

Τους πραγματικούς και πέραν των παραμυθιών που σέρβιραν εδώ και 40 χρόνια στον Ελληνισμό.


Ευριπίδης Μπίλλης
Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ

Δελτίο Τύπου 2 Σεπ. 14
GREEK AMERICAN NEWS AGENCY
To GreekAmericanNewsAgency.com {NEA PROINI SPECIAL EDITIONS,INC} με αίσθημα εθνικής  ευθύνης δίνει σήμερα για πρώτη φορά  στην δημοσιότητα,   μετά από 26 χρόνια όπου κρατούνταν ως «επτασφράγιστο κρατικό μυστικό»,  ψηφιοποιημένο ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ,   ΟΛΟΚΛΗΡΟ το επίσημο επικυρωμένο πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων για τον ΦΑΚΕΛΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ.  

Οι εργασίες της εξεταστικής επιτροπής για τον ΦΑΚΕΛΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ξεκίνησαν τον Μάρτιο του 1986 και ολοκληρώθηκαν με την επικύρωση των πρακτικών στην  ολομέλεια της Ελληνικής  Βουλής την 31ηΟκτωβρίου του 1988 κατά την διάρκεια της ΙΣΤ κοινοβουλευτικής περιόδου της Δ προεδρευόμενης Ελληνικής Δημοκρατίας. 


Η υπόθεση της διερεύνησης των ευθυνών για την τραγωδία της Κύπρου άνοιξε με πρωτοβουλία που έλαβαν οι βουλευτές της (τότε) κυβερνώσας πλειοψηφίας των Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ τον Νοέμβριο του 1984 με την πρόταση των 99 Βουλευτών και εν συνεχεία με την από 21/2/1986 απόφαση  της ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τον ΦΑΚΕΛΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ με βάση :

Α. Το  άρθρο 66 παρ 2 και 3 του Ελληνικού Συντάγματος

Β. Το άρθρο 27 του κανονισμού της Βουλής των Ελλήνων

Και Γ την από 2 Δεκεμβρίου 1985 πρόταση των 129 Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ προς τον πρόεδρο της Βουλής (Ιωάννη Αλευρά) 

Οι εργασίες της εξεταστικής επιτροπής διήρκησαν σχεδόν δυο έτη. Από τον Μάρτιο του 1986 ως τον Οκτώβριο του 1988. 


Ως γνωστόν, μετά το πέρας και την ολοκλήρωση  των εργασιών της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για την διερεύνηση των ευθυνών για την τραγωδία της Κύπρου, η κυβέρνηση του  Ανδρέα Παπανδρέου έκλεισε οριστικά  τον ΦΑΚΕΛΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ και δεν έδωσε ποτέ στην δημοσιότητα το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής όπως προηγούμενα και προεκλογικά είχε υποσχεθεί.  

Οι εργασίες της εξεταστικής επιτροπής για τον ΦΑΚΕΛΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ολοκληρώθηκαν σε 154 συνεδριάσεις εκ των οποίων οι 66 αναλώθηκαν σε διαδικαστικά ζητήματα μεταξύ των μελών της εξεταστικής επιτροπής.  Η σύνθεση της εξεταστικής επιτροπής άλλαξε πέντε φορές και στις τέσσερις από αυτές πρόεδρος ήταν ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Μπασαγιάννης εξ ου και  η προσωνυμία που εδόθη «επιτροπή Μπασαγιάννη». Στην πρώτη σύνθεση της εξεταστικής επιτροπής πρόεδρος ήταν ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Μάρκος Νάτσινας. 


Το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής στον τόμο των επικυρωμένων  πρακτικών της ΙΣΤ ολομέλειας της συνόδου της Βουλής των Ελλήνων καταλαμβάνει συνολικά  93 σελίδες ενώ ολόκληρο το υλικό που εξέτασε η εξεταστική επιτροπή αποτελείται από : 20.748 σελίδες που  είναι καταχωρημένοι σε 260 φακέλους οι οποίοι βρίσκονται τοποθετημένοι σε έξι (6) μεταλλικές με σύστημα ασφαλείας αρχειοθήκες οι οποίες σφραγίστηκαν ενώπιον του τότε προέδρου της Βουλής των Ελλήνων Ιωάννη Αλευρά και τοποθετήθηκαν στο  ισόγειο της Βουλής στο γραφείο με τον αριθμό 65. 

Στην συνέχεια, σε ανύποπτο χρόνο  μεταφέρθηκαν στο κτήριο της Παλαιάς Βουλής και πρόσφατα –κατά την διάρκεια των μεγάλων διαδηλώσεων εναντίον του μνημονίου- μεταφέρθηκαν σε «άγνωστο» χώρο  που ανήκει στο ελληνικό δημόσιο και πιο συγκεκριμένα ιδιοκτησίας της Ελληνικής Βουλής.   

Σε αυτές τις 20.748 σελίδες περιλαμβάνονται : 

Τα πρακτικά των συνεδριάσεων , οι μαρτυρικές καταθέσεις , τα  απόρρητα στρατιωτικά  σήματα,  διαταγές και πρακτικά πολιτικών  αποφάσεων   που χρειάσθηκε να τεθούν υπόψη της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων.   

Το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής για τον ΦΑΚΕΛΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ μέχρι σήμερα επίσημα παραμένει κλειστό. 
 

Δεν έχει δοθεί στην δημοσιότητα ούτε και έχει ληφθεί κάποια σχετική πολιτική πρωτοβουλία, παρά τις επανειλημμένες διακηρυγμένες  πολιτικές δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ αλλά και της Νέας Δημοκρατίας,  από κανένα κόμμα πέρα από σχετικά αιτήματα που κατά καιρούς υποβάλλονται με δημόσιες δηλώσεις.

Τελευταίο τέτοιο αίτημα υπεβλήθη με δημόσια δήλωση από τον Πρόεδρο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Πάνο Καμμένο. 

Νωρίτερα κατά περιόδους ανάλογες δηλώσεις με αντίστοιχο σχετικό αίτημα έχουν υποβάλλει βουλευτές του ΚΚΕ και γενικότερα της ευρύτερης Αριστεράς.  

Το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής για τον ΦΑΚΕΛΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ  μέχρι σήμερα-ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2014,  40 χρόνια μετά την εισβολή και κατοχή του Τουρκικού  Αττίλα ( I & II) - που αποκαλύπτεται η επίσημη επικυρωμένη  εκδοχή του από την Ελληνική Βουλή,  ήταν «προνόμιο» των ολίγων  του «συστήματος». Ήτοι:  εκδοτών. Δημοσιογράφων. Πολιτικών όλων των κομμάτων τουλάχιστον της περιόδου μέχρι και την 10ετια του 1990, επιχειρηματιών και φυσικά ξένων κρατικών υπηρεσιών που εγκαίρως –και πολύ πριν – περάσει στα επίσημα αρχεία της Βουλής των Ελλήνων, είχαν φροντίσει να περιέλθει  στην κατοχή τους όπως προκύπτει από την δημοσιογραφική έρευνα. 

Σήμερα, μετά από 26 χρόνια σιωπής  συγκάλυψης όλων όσων εμπλέκονται και έχουν ευθύνες  για την μεγάλη εθνική προδοσία,  αλλά  και συνενοχής σχεδόν όλων των παραδοσιακών  κρατικοδίαιτων κομμάτων και των βουλευτών τους, και χωρίς να έχει αποδοθεί καμία απολύτως ευθύνη σε εκείνους που ανήκει, ή σε εκείνους που θα αποφανθεί η ετυμηγορία της Ελληνικής Δικαιοσύνης της οποίας οποίας διαφεύγουν εκείνοι τους οποίους θα αποδοθεί,    αυτά τα εθνικής σημασίας ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ της νεότερης ελληνικής ιστορίας γίνονται κτήμα ολοκλήρου του Ελληνικού Λαού. 
Χωρίς καμία απολύτως διάκριση. 
Χωρίς εξαιρέσεις.  

Μπορεί ο κάθε ένας που διαθέτει υπολογιστή και πρόσβαση στο διαδίκτυο να κατεβάσει σε οποιαδήποτε μορφή θέλει ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΑΚΕΛΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. 

Όπως  εύκολα θα διαπιστώσει ο αναγνώστης χρήστης του διαδικτύου, σε πρώτη φάση  δημοσιεύουμε αυτούσιο το πόρισμα  χωρίς κρίσεις, χαρακτηρισμούς και σχόλια ώστε αμερόληπτα ο κάθε ένας Έλληνας Πολίτης χωρίς την «διαμεσολάβηση»  την δική μας και το «δημοσιογραφικό φίλτρο» διαβάζοντας το να μπορέσει να εξάγει ο κάθε ένας ξεχωριστά τα δικά του συμπεράσματα αναλόγως γνώσεων και πρόσβασης σε άλλες αντίστοιχες θεματικές πηγές. 

Δημοσιεύεται με συνοπτικές υποβοηθητικές περιλήψεις ανά κεφάλαιο και ενότητα χωρίς την δημοσιογραφική «διαμεσολάβηση». 

Στην συνέχεια της δημοσιογραφικής έρευνας θα επακολουθήσουν περαιτέρω αναλύσεις, σχόλια με βάση το  ρεπορτάζ και φυσικά  αποκαλύψεις πάντα  με βάση το δημοσιευθέν υλικό του πορίσματος της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για τον ΦΑΚΕΛΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Η ανάγνωση και μόνο του πορίσματος της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων εγείρει μια σειρά εύλογα ερωτήματα που σίγουρα δεν είναι του παρόντος αλλά εν ευθέτω χρόνο θα τεθούν σε συνδυασμό με νέα στοιχεία και νέα ντοκουμέντα που θα δώσουμε στην δημοσιότητα για τον ΦΑΚΕΛΟ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ. 

Το πρώτο και μέγιστο μείζονος πολιτικής σημασίας ερώτημα που καλούνται να απαντήσουν όλες οι πτέρυγες της Ελληνικής Βουλής και ειδικά τα παραδοσιακά συστημικά κόμματα είναι γιατί ποτέ  καμία κυβέρνηση δεν ήρε, όπως είχε χρέος ευθύνη και υποχρέωση έναντι όλων αυτών των ψυχών  που χάθηκαν στην Κύπρο στις μάχες σώμα με σώμα με τον Τούρκο  αλλά και εδώ –ναι και εδώ στην Ελλάδα  και μην παραξενεύεστε το γιατί θα αποκαλυφθεί πότε πως και ποιοι ακριβώς χάθηκαν έδωσαν δηλαδή την ίδια τους την ζωή θυσία στην πατρίδα  - την άρση της αναστολής της ποινικής δίωξης για τους πρωταίτιους και τους συνυπεύθυνους για την εθνική τραγωδία της Κύπρου. Πρόκειται για την κατάπτυστη υπουργική απόφαση 45/07.03.75 του Ευάγγελου Αβέρωφ και τις λοιπές σχετικές υπουργικές αποφάσεις με τις οποίες θωρακίζει το ίδιο το ελληνικό κράτος από το να μην παραπεμφθούν στην ελληνική δικαιοσύνη όσοι, τουλάχιστον κατά την κρίση και εκτίμηση της πλειοψηφίας των μελών της εξεταστικής επιτροπής για τον ΦΑΚΕΛΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ. 

Καμία κυβέρνηση αμέσως μετά το κλείσιμο των εργασιών της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής τον Οκτώβριο του 1988 δεν έλαβε καμία κυβερνητική πρωτοβουλία για την άρση αυτής της ανήθικης και προδοτικής υπουργικής απόφασης που προφυλάσσει τους αληθινά υπεύθυνους και πρωταίτιους της τραγωδίας. 

Μας είπαν πως υπεύθυνοι ήταν μόνο η χούντα του Ιωαννίδη! Του Γ. Παπαδόπουλο και των υπολοίπων της δικτατορίας των συνταγματαρχών. Αυτό μάθαμε επί 40 χρόνια. Με αυτό γαλουχηθήκαμε.  Ε λοιπόν η δημοσιογραφική έρευνα αλλά και το ίδιο το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής που σήμερα αποκαλύπτεται  άλλα λέει! Εντελώς άλλα. 

Έκρυψαν καλά όλοι προς όλους τις ευθύνες τους. 

Τις θωράκισαν με αυτή την υπουργική απόφαση και χρόνια τώρα , όπως θα αποκαλυφθεί, αρνούνται πεισματικά, να άρουν αυτή την προδοτική υπουργική απόφαση του Ευάγγελου Αβέρωφ και του Κωνσταντίνου Καραμανλή. 

Γιατί δεν το έκανε ο Ανδρέας Παπανδρέου; Καλή ερώτηση που οφείλει κάποτε να απαντήσει το ίδιο το ΠΑΣΟΚ. 

Η δημοσιογραφική  έρευνα και το ρεπορτάζ πάντως  απαντάει…  
  
Περιλαμβάνεται το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής για τον ΦΑΚΕΛΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ  όλη η αλήθεια  για την εθνική τραγωδία της Κύπρου. Ευθέως και ευθαρσώς η απάντηση είναι ΟΧΙ! Το  λένε άλλωστε – η κάθε πλευρά με το δικό της τρόπο – και οι ίδιοι οι μετέχοντες και υπογράφοντες το συγκεκριμένο πόρισμα-για τον ΦΑΚΕΛΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ-  της Βουλής των Ελλήνων. Το επισημαίνουν  σε κάθε ευκαιρία.  

Από την  προσεχτική, όχι ανάγνωση, αλλά και μελέτη εις βάθος  όμως,  του κειμένου όλων των πλευρών –ΠΑΣΟΚ / ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ / ΚΚΕ / ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ / ΔΗΑΝΑ-  , βγαίνουν σοβαρά, σοβαρότατα(!)  πολιτικά συμπεράσματα όχι μόνο ως προς την ουσία της υπόθεσης για την τραγωδία της Κύπρου, και πότε τελικά ξεκίνησε ο ενταφιασμός του οράματος της ένωσης με την Ελλάδα,  αλλά κυρίως εξάγονται χρήσιμα ιστορικά  συμπεράσματα   και για το θολό και ζοφερό παρασκήνιο που προηγήθηκε  πριν και μετά την εισβολή της Τουρκίας αφενός και αφετέρου δύναται να εξάγει ο αναγνώστης  ολόκληρου του επικυρωμένου  πορίσματος τα δικά του ασφαλή συμπεράσματα για βρόμικο ανήθικο και χυδαίο παρασκήνιο της  άθλιας  πολιτικής συναλλαγής για την πορεία το έργο και τελικά το παραχθέν πολιτικό αποτέλεσμα της σύστασης της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων…

Το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων για τον ΦΑΚΕΛΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ συμβάλει τελικά στην αποκάλυψη της αλήθειας για το ποιος ευθύνεται; 

Και εδώ η απάντηση είναι κατηγορηματικά ΟΧΙ!  

Το γιατί(;)  την απάντηση και εδώ την  δίδει και μάλιστα με άνεση  η προσεχτική και σε βάθος μελέτη και αντιπαραβολή των στοιχείων, εκτιμήσεων και πολιτικών κρίσεων που δίδονται από το ίδιο το πόρισμα αφενός, το οποίο αναμφίβολα αποτελεί πλέον εθνικό ιστορικό αρχείο , και αφετέρου ο συσχετισμός γνώσεων και πηγών του κάθε ενός ξεχωριστά που θα διαβάσει και θα ερευνήσει  για την υπόθεση της τραγωδίας της Κύπρου. 

Λέει αλήθειες το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής ; η απάντηση είναι ΝΑΙ αλλά το θέμα είναι η ερμηνεία που δίδεται ξεχωριστά σε κάθε συμβάν και γεγονός που έλαβε χώρα από την αρχή της εθνικής τραγωδίας, η οποία ξεκίνησε αμέσως με την «ανακήρυξη» της ανεξαρτησίας της Κύπρου και ολοκληρώθηκε το έγκλημα και η προδοσία με την εισβολή και κατοχή από τους Τούρκους του 38% της Κύπρου. 

Κρύβει και συγκαλύπτει ευθύνες προσώπων το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων για τον ΦΑΚΕΛΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ; η απάντηση χωρίς περιστροφές είναι ΝΑΙ κρύβει αποσιωπά και συγκαλύπτει ευθύνες πολιτικών προσώπων και για τον Αττίλα I και κυρίως για τον Αττίλα II. 

Ποιους στρατιωτικούς  καλύπτει και ποιους πολιτικούς και μάλιστα  «βαριά»  ονόματα  και γνωστές πολιτικές οικογένειες και τζάκια συγκαλύπτει ;  Την απάντηση την δίδει η ανάγνωση του ιδίου του πορίσματος της εξεταστικής επιτροπής για τον ΦΑΚΕΛΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ.  

Τώρα πια αυτό  το ιστορικό κείμενο δεν είναι προνόμιο των λίγων του συστήματος. Είναι και προνόμιο δικό σου. 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ! ΔΙΑΔΟΣΕ ΤΟ! 

Είναι χρέος όλων μας να μάθουν την αλήθεια όσο γίνεται περισσότεροι για αυτή την μεγάλη εθνική τραγωδία. Είναι χρέος τιμής να μάθουν όλοι οι Έλληνες και οι επόμενες γενιές ποιοι και πως πρόδωσαν την Κύπρο και το όραμα της ένωσης με την Ελλάδα. 

Η έρευνα και το ρεπορτάζ συνεχίζεται…  
Καλή ανάγνωση. 


Για το τμήμα Ειδήσεων ενημέρωσης έρευνας και πληροφόρησης
Το Γραφείο Τύπου & δημοσίων σχέσεων  
      
·        ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΤΟΥ ΠΟΡΙΣΜΑΤΟΣ {INTEX}
ΣΥΝΟΨΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΟΡΙΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ Κ.Ο ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ,
ΣΥΝΟΨΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΤΗΣ ΔΗΑΝΑ, ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΣΥΝΟΨΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΛΗΨΗ  ΤΟΥ ΠΟΡΙΣΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΏΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Θερμή παράκληση για αναφορά στην πηγή.Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 3 September 2014 | 2:03 am


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ : Το ΝΑΤΟ αναγνωρίζει σε επίσημη τελετή την ΠΓΔΜ ως «Μακεδονία» !!! Aυτά να τα βλέπει η κυβέρνηση των Σαμαροβενιζέλων που έχουν διαλύσει τα πάντα , την παρουσία και εκπροσώπησή μας στο ΝΑΤΟ και στα διεθνή φόρα ,  αλλά κυρίως έχουν απεμπολήσει τις πάγιες θέσεις μας σχετικά με τα Σκόπια..αφήνοντας το ΝΑΤΟ να αυθαιρετεί και να καταπατεί αποφάσεις σχετικά με την ΠΓΔΜ..

Αυτούς τους έκαιγε πως θα περάσουν  το αντιρατσιστικό για να φιμώσουν τους Έλληνες και να προβάλουν το φουσκωμένο σε αριθμούς νεκρών, ολοκαύτωμα των οβριών... σιγά μην τους ένοιαζε το όνομα της Μακεδονίας να μην δοθεί στους Σκοπιανούς.
Έτσι κι αλλιώς, την Πατρίδα την έχουν πουλήσει...

ΚΙ ΕΜΕΙΣ, ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ!

Πόπη Σουφλή

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ : Το ΝΑΤΟ αναγνωρίζει σε επίσημη τελετή την ΠΓΔΜ ως «Μακεδονία» !!!Δείτε τις αποκλειστικές φωτογραφίες του HellasForce..
και την απίστευτη αποκάλυψη…
Το ΝΑΤΟ σε επίσημη τελετή…

παρασημοφορεί Σκοπιανούς Αξιωματικούς με τα διακριτικά «Μακεδoνία» στις στολές τους..
1 (3)-1


4 (2)

Μάλιστα την παρασημοφόρηση κάνει Αμερικανός Ταξίαρχος και Τούρκος Αντιστράτηγος…
παρασημοφορηση

Σε άλλη φωτογραφία Αμερικανός Ταξίαρχος επιδίδει πλακέτα του ΝΑΤΟ σε Σκοπιανό Αξιωματικό ο οποίος φέρει διακριτικά «Μακεδoνία»…  (Στην φωτογραφία :U.S. Air Force Brig. Gen. Merle Hart, Commander of North Atlantic Treaty Organization (NATO) Headquarters, Sarajevo, meets with Macedonian Lt. Col. Predrag Stanojeviky, Macedonia’s Senior National Representative at Camp Butmir, Sarajevo, Bosnia, April 28, 2014. (U.S. Air Force photo by Staff Sgt. Sarah Mattison)
3 (3)

11_06_2014_Forum SEDM_foto Duska Stefanovic

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

x

Aυτά να τα βλέπει η κυβέρνηση των Σαμαροβενιζέλων που έχουν διαλύσει τα πάντα , την παρουσία και εκπροσώπησή μας στο ΝΑΤΟ και στα διεθνή φόρα ,  αλλά κυρίως έχουν απεμπολήσει τις πάγιες θέσεις μας σχετικά με τα Σκόπια..αφήνοντας το ΝΑΤΟ να αυθαιρετεί και να καταπατεί αποφάσεις σχετικά με την ΠΓΔΜ..
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 3 September 2014 | 1:31 am


Ψηφίστηκε το "αντιρατσιστικό": - Εγκλημα αν αποκαλέσεις κάποιον π@@στη, "π@@στη" - Μόνη Γενοκτονία η εβραϊκή...
ΥΠΟ ΔΙΩΓΜΟΝ ΟΙ ΕΤΕΡΟΦΥΛΟΦΙΛΟΙ
 
 Μα με τόσους ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ (η προσωπική επιλογή του καθενός, είναι δικαίωμά του, αρκεί να μην προκαλεί)  μέσα στο Κοινοβούλιο, ήταν δυνατόν να μην ψηφιστεί το αντιρατσιστικό;;;;;;;
 
Λίγα είναι τα ψωμιά τους όμως....
 
ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ!
 

Πόπη ΣουφλήΕπί της αρχής υπερψηφίστηκε το "αντιρατσιστικό" νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης ενώ η συζήτησή του θα συνεχιστεί την Παρασκευή οπότε και αναμένεται να ψηφιστεί και επί των άρθρων.
 
Το μόνο που δεν εγκρίθηκε ακόμα ήταν η γάμος των ομοφύλων κάτι που θα γίνει σε δεύτερη φάση, σίγουρα, ενώ ψηφίστηκε από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, η ποινική δίωξη όσων αναφέρονται στον γενετήσιο προσανατολισμό κάποιου με υποτιμητικό τρόπο.
 
Σε ότι αφορά τις γενοκτονίες η μοναδική που αναγνωρίζει είναι η εβραϊκή γενοκτονία. Καμμία αναφορά στις γενοκτονίες των Ελλήνων Ποντίων, Ελλήνων της Μικράς Ασίας και Αρμενίων. Κανονικός δορυφόρος της Τουρκίας έγινε η χώρα...
 
Η κυβέρνηση "έγραψε και στα παλαιότερα των υποδημάτων της" τις αντιδράσεις της Εκκλησίας για τους ομοφυλόφιλους και πλέον όποιος λέει τον π@@στη, π@@στη, θα διώκεται ποινικά.
 
Oσο για τους 38 βουλευτές της ΝΔ που είχαν κάνει "επανάσταση" και εχαν στείλει και επιστολή στον Α.Σαμαρά, πιο "γατάκια" δεν υπάρχουν. Ολοι με μια φωνή είπαν "Ναι" στο ανοσιούργημα σε βάρος του Εθνους και της Κοινωνίας, που "φτύνει στα μούτρα" εκατομμύρια σφαγιασθέντες Ελληνες και την ίδια την Ορθόδοξη Εκκλησία.
 
Το νομοσχέδιο υπερψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, ο ΣΥΡΙΖΑ επιφυλάχθηκε επί της αρχής ενώ καταψήφισαν ΑΝΕΛ, Χρυσή Αυγή, ΚΚΕ και Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές.
 
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου αρνήθηκε να κάνει δεκτές τροπολογίες που είχαν καταθέσει το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΗΜΑΡ για την επέκταση του Συμφώνου Συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια, υποστηρίζοντας ότι είναι ένα πολύ πολυσύνθετο και σοβαρό θέμα που χρειάζεται μελέτη.
 
«Το θέμα αυτό έχει πολλές παραμέτρους. Έχει χαρακτηριστικά ασφαλιστικά, κοινωνικά, θρησκευτικά, πολιτικά και χρειάζεται μελέτη. Πρέπει να ενταχθεί στο αστικό, οικογενειακό δίκαιο. Δεν είναι εύκολο ή απλό να έρθει στη Βουλή με μία διάταξη. Γίνεται επεξεργασία, θα το δούμε», ανέφερε ο κ. Αθανασίου.
 
Νωρίτερα, το ΠΑΣΟΚ, δια του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας Παναγιώτη Ρήγα και του κοινοβουλευτικού του εκπροσώπου Κωνσταντίνου Τριαντάφυλλου, είχε επιμείνει στην ανάγκη να γίνει δεκτή η τροπολογία, που είχε κατατεθεί από 17 βουλευτές του κόμματος για την επέκταση του Συμφώνου Συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια. «Πρέπει κι η Πολιτεία και η ελληνική κοινωνία να προχωρήσουν στην αναγνώριση του Συμφώνου Συμβίωσης των ομόφυλων ζευγαριών», σημείωσε ο Παναγιώτης Ρήγας.
 
Την τροπολογία του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε και ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κωνσταντόπουλος, τονίζοντας ότι κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, ενώ σημείωσε δηκτικά: «Δεν είναι αόρατα τα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών και δεν μπορούμε δεχόμαστε τα καλά της δύσης, αλά κάρτ».
 
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 3 September 2014 | 1:03 am


Παπαρήγα για Ψινάκη: Εδώ δεν έχουμε αποχέτευση, θα μας φέρει τους «ευυπόληπτους πλούσιους»…Και η απάντηση του ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ, 
κ. ΗΛΙΑ ΨΙΝΑΚΗ

Μαντάμ Παπαρήγα,  όχι μόνο ως κάτοικος, αλλά και ως εκδότρια εφημερίδας και δημοσιογράφος, δεν  σε θυμάμαι να έκανες ανάλογη επίθεση στον απελθόντα δήμαρχο που από το 1998 είχε στην προεκλογική του καμπάνια την κατασκευή βιολογικού καθαρισμού ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΚΑΝΕ όντας δήμαρχος επί 16 χρόνια.

Δεν σε είδα μαντάμ Παπαρήγα, να επιτίθεσαι με τόση σφοδρότητα, όταν επί των ημερών του απελθόντος δημάρχου γέμισε η περιοχή παράνομες χωματερές.

Δεν σε είδα μαντάμ Παπαρήγα, να επιτίθεσαι με ανάλογη σφοδρότητα στον απελθόντα δήμαρχο για τα σκάνδαλα που έβγαζα στην εφημερίδα μου..

Και ήσουν και είσαι κάτοικος της Νέας Μάκρης.

Πόσους τόνους κόμπλεξ πρέπει να έχεις κυρά μου, ώστε να κρίνεις έναν άνθρωπο που μόλις ανέλαβε την διοίκηση του Δήμου;

Πόπη Σουφλή

Υ.Γ.1. Να είσαι βεβαία, πως θα τον κρίνω πολύ αυστηρά και το γνωρίζει, αν κάνει την παραμικρή στραβοτιμονιά... αλλά ακόμα δεν ανέλαβε να τον κρίνω.... ευχαριστώ, από ψυχασθένεια ΚΚΕ, δεν θα πάρω.


Υ.Γ.2. Δεν μας είπες όμως, εσύ, ως Γενική Γραμματέας του κόμματος που εκπροσωπείς, τι σκατά έκανες για τον τόπο που ζεις;
Θα σου πω εγώ: ΤΙΠΟΤΑ!
Ένα μεγάλο μηδενικό!
ΜΟΚΟ, ΛΟΙΠΟΝ! ΜΟΚΟ!

Υ.Γ.3. Βρε μανταμίτσα, μπας και σεληνιάστηκες που τον είδες να κάνει το σταυρό του και να φιλάει το χέρι του Μητροπολίτη, καθότι εσείς εκεί στο ΚΚΕ είστε ΑΘΕΟΙ;;;;;

παπαρηγα ψινακης 

Επίθεση κατά του νέου Δημάρχου Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη εξαπέλυσε η Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας το μεσημέρι στη Βουλή για το αντιρατσιστικό.

«Όπως λέει και ο δήμαρχος μας, του Μαραθώνα, θα μας φέρει τους ευυπόληπτους πλούσιους εκεί, που δεν έχουμε ούτε αποχέτευση», είπε η πρώην γγ του ΚΚΕ και συνέχισε «θα μας φτιάξει μαρίνες, εκεί που έρχεται κάθε λίγο ο “αχόρταγος” και παίρνει τα κατοστάρικα, αυτό είναι ο πολιτισμός»!Πηγή

Και η απάντηση του ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ, κ. ΗΛΙΑ ΨΙΝΑΚΗ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ κ.ΗΛΙΑ ΨΗΝΑΚΗ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ως επικεφαλής του Γραφείου Επικοινωνίας του Δημάρχου Μαραθώνα Ηλία Ψηνάκη, γνωρίζοντας οτι ποτέ ο ίδιος δεν έχει πει στην κυρία Αλέκα Παπαρήγα ή σε οποιονδήποτε άλλο, οτιδήποτε, ζήτησα απο το Δήμαρχο να κάνει διάψευση. 
Η απάντησή του είναι:  
"Αν διέψευδα κάθε αηδία που λέει ο οποιοσδήποτε για μένα, θα έκανα μόνο αυτή τη δουλειά..."

ΘΕΜΗΣ ΜΑΛΛΗΣ
Επικεφαλής Γραφείου Επικοινωνίας
 ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Δημοσιεύθηκε στις 3 September 2014 | 12:45 am


Φοβού Τους Δαναούς...


 Ανώτεροι Αξιωματικοί στο επιτελείο πού άκουσαν αυτή την εξέλιξη κυριολεκτικά έχασαν την γη κάτω από τα πόδια τους.

 
 Ο/Η Ανώνυμος άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥ ΓΕΣ ΑΠΟ ΕΝΑ…”...":

Tι είναι αυτό εδώ ρε μπάσταρδοι προδότες, αν όχι προδοσία της Πατρίδος???
http://www.aviationlive.org/2014/08/blog-post_20.html
 
Η Μασονική Γ.Υ.Σ. εργάζεται για τα πραγματικά αφεντικά της.
 
Παρακαλείται η κ. Σουφλή να το μελετήσει. 
 
 
 
Το μελέτησα, σοκαρίστηκα, οργίστηκα και αν είχα τη δύναμη και το μέσον, θα είχα τινάξει στον αέρα την ηγεσία τουλάχιστον αυτών που θέλουν να λέγονται "έλληνες στρατιωτικοί"!
 
ΘΕΕ ΜΟΥ, ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΔΙΔΕΤΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΑΣ, ΡΕ ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ;;;;;;
 
 
Πόπη Σουφλή
 
Υ.Γ. Κι έχετε το θράσος ακόμα να μιλάτε για τις περικοπές των μισθών σας;;;;;

 
 
 
Γραφει ειδικός συνεργάτης.
 
Η εταιρεία Εθνικό Κτηματολόγιο Α.Ε., ανέθετε
σε ιδιωτικές εταιρείες με δημόσιους διαγωνισμούς το έργο της αεροφωτογράφησης και της χαρτογράφησης, οι οποίες με το πέρας των εργασιών παρέδιδαν το προιόν της εργασίας τους στην κυβέρνηση, για την περαιτέρω επεξεργασία και αξιοποίηση. 
 
Η ΓΥΣ (Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού) μεριμνούσε ώστε να απαλειφθούν από τις αερο-φωτογραφίες όλες εκείνες οι επίμαχες - ευαίσθητες περιοχές, οι οποίες αν παρέμεναν θα εξέθεταν τη χώρα σε απρόβλεπτους κινδύνους για την ασφάλειά της. 

Ένεκα της αυξημένης απειλής από τα παρακείμενα γειτονικά κράτη, περιοχές όπου υπάρχουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις, απαλείφονται από την "φωτογραφία" και την δημόσια έκθεση στο διαδίκτυο μέσω της ιστοσελίδας του Εθνικού Κτηματολογίου. 
 
 Η διαδικασία αυτή λαμβάνει χώρα στις εγκαταστάσεις της ΓΥΣ στο Γουδί όπου Αξιωματικοί του ΕΣ εξειδικευμένοι στη διαχείρηση πληροφοριών και την αεροναυτιλία σβήνουν ευαίσθητες περιοχές με εγκαταστάσεις πού δύναται να αναγνωριστούν και να αποτελέσουν στόχους.  
 
Εκτός του τεχνολογικού εξοπλισμού Ανώτερος Αξιωματικός του Επιτελείου με εξειδίκευση Φωτο-Ναυτίλου συμμετέχει πάντα ως πλήρωμα στις πτήσεις αυτές για λόγους ασφαλείας. 
 
Και ενώ ως τώρα η διαδικασία πραγματοποιούνταν εν κρυπτώ... με την διακήρυξη νέου διαγωνισμού του Εθνικού Κτηματολογίου βάσει των απαιτήσεων της Ευρώπης για την ολοκλήρωση του εντός του 2015, επιτάχθηκε διεθνής διαγωνισμός. 
 
Ανάμεσα στις εταιρείες πού έλαβαν μέρος τον περασμένο Μάρτιο ήταν μια Γερμανική, μια Κροάτικη, μια από το Ισραήλ, μια Καναδική, και μία Ελληνική, που έχει διατελέσει το Εθνικό Κτηματολόγιο και τα αντίστοιχα κτηματολόγια της Πορτογαλίας, και Βουλγαρίας, Ρουμανίας χωρών υπό ένταξη στην ΕΕ. 

Η πρόταση που κατέθεσε η Γερμανική εταιρεία ήταν σημαντικά οικονομικότερη από την αντίστοιχη Ελληνική... ως εδώ όλα φαίνονται καλά και νομότυπα. 
 
 Ο φετινός διαγωνισμός είχε ως κατάληξη, με αξιοκρατικές διαδικασίες πάντα, το έργο να ανατεθεί, στο μεγαλύτερο μέρος του, στη γερμανική εταιρεία, η οποία όμως σύμφωνα με πληροφορίες, με την ολοκλήρωση της αεροφωτογραφήσης δεν θα επεξεργασθεί τα δεδομένα εντός της χώρας και σε χώρο που να εξασφαλίζει την Εθνική ασφάλεια, αλλά θα αυτά θα αποσταλλούν σε χώρες της Ασίας. 
 
Τα δεδομένα αυτά ακόμη και επεξεργασμένα από την Γεωγραφική μας Υπηρεσία μπορούν να εκθέσουν τη χώρα σε ανυπολόγιστους κινδύνους.  
Το πρόβλημα που αναφέρθηκε αφορά την αποστολή των φωτογραφιών αυτών μέσω e-mail από την Γερμανία στην Ασία για επεξεργασία έτσι έστω να επιτευχθεί η μείωση της τιμής, λόγω χαμηλότερου κόστους του εργατικού δυναμικού. 
 
 Καθ’ αυτό τον τρόπο θα είναι εφικτό σε οποιονδήποτε μπορεί με διάφορα μέσα, "να βάλει χέρι" σε όλες τις φωτογραφίες όλης της Ελληνικής επικράτειας σε υψηλή ευκρίνεια, πριν απαλειφθούν αυτές οι "ευαίσθητες" περιοχές, όπως π.χ. στον Έβρο, στα νησιά του Αιγαίου αλλά και άλλες βάσεις στην ενδοχώρα.

Τα ερωτήματα τα οποία εύλογα εγείρονται είναι τα ακόλουθα:
 
1.Γιατί κύριοι του Κτηματολογίου Α.Ε. θέσατε ως μοναδικό και κύριο κριτήριο την οικονομικότερη προσφορά;
 
2.Πως εξασφαλίζετε ότι κατά την διάρκεια των αεροφωτογραφήσεων, δεν διατηρούνται πλήρη αρχεία  στη Γερμανικής κατασκευής φωτογραφικής μηχανής;
 
3. Γιατί δεν ετέθη ως όρος στις προδιαγραφές του διαγωνισμού η εμφάνιση και επεξεργασία του προϊόντος να γίνει υποχρεωτικά εντός των εγκαταστάσεων της Γεωγραφικής μας υπηρεσίας όπως σε όμοια περίπτωση έπραξαν οι γείτονες μας Βούλγαροι, οι οποίοι μάλιστα λόγω ελλείψεως μέσων και τεχνογνωσίας υποχρέωσαν τον ανάδοχο να τους εξοπλίσει κατάλληλα;
 
4. Που πήγαν τα κριτήρια τα οποία θα διασφάλιζαν την Εθνική μας ασφάλεια με αποτέλεσμα εταιρεία της αλλοδαπής να κερδίσει την ανάθεση του διαγωνισμού αυτού;

Μεμπτό είναι και το γεγονός ανυπαρξίας ρήτρας εκ μέρους του Εθνικού Κτηματολογίου πού να έθετε απαράβατο όρο όσον αφορά την επεξεργασία των λήψεων από προσωπικό αποκλειστικά μεν εντός της Ευρώπης και διαπιστευμένο δε από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. 
 
Και δεν είναι μόνο αυτό πού αμέλησαν οι φωστήρες του Εθνικού Κτηματολογίου! 
 
Η απώλεια του έργου από ελληνικά χέρια πού θα προσφέρουν τον ΦΠΑ από τα κέρδη πίσω στο κράτος φαίνεται πως δεν αποτέλεσε ακόμη άλλο ένα κριτήριο στις απαιτήσεις του διαγωνισμού του Εθνικού Κτηματολογίου. 
 
Άλλο ένα Αντισταθμιστικό Όφελος πεταμένο στα σκουπίδια της Ελληνικής γραφειοκρατίας….

Ανώτεροι Αξιωματικοί στο επιτελείο πού άκουσαν αυτή την εξέλιξη κυριολεκτικά έχασαν την γη κάτω από τα πόδια τους. 
 
Ανώτερος Αξιωματικός του ΕΣ πού θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του για ευνόητους λόγους ανέφερε :  

"Στην δεκαετία του ‘80 είχαμε άπειρες φωτιές πού αποψίλωσαν περιοχές της ΑΣΔΕΝ και της Ηπειρωτικής Ελλάδας κάνοντας πιο δύσκολη την παραλλαγή-απόκρυψη των μονάδων μας και τώρα θα δώσουμε σε ξένα χέρια τις αεροφωτογραφίες της χώρας αποκαλύπτοντας αυτά πού πασχίζουμε να αποκρύψουμε τόσα χρόνια";

Στο θέμα της ασφάλειας τώρα υπάρχει νομοθεσία της Ευρωπαικής Ένωσης πού δίνει την δυνατότητα του βέτο σε θέματα διαγωνισμών μόνο στην περίπτωση ρήξης της Εθνικής Ασφάλειας Κράτος-Μέλους της ΕΕ. 
 
Αυτός είναι ο λόγος πού αντίστοιχα προγράμματα σε χώρες της Ευρώπης πού δίνουν έμφαση στην Εθνική Ασφάλεια όπως η Μεγάλη Βρετανία ανατίθενται αποκλειστικά και μόνο σε Βρετανικές εταιρείες πού απαρτίζονται από απόστρατους με διαπίστευση από το Βρετανικό Υπουργείο Άμυνας. Δηλαδή με άλλα λόγια σοβαρά κράτη και σοβαρές κυβερνήσεις προσέχουν για να έχουν. 
 
Αντιστοίχως και η Ελληνική πλευρά θα έπρεπε να είναι επιφυλακτική με τις προτάσεις των ξένων εταιρειών ιδιαιτέρως δε της Γερμανικής καθώς μεγάλο ποσοστό Τούρκων διαμένει και εργάζεται στην Γερμανία, κατέχοντας το μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού στην Γερμανία. 
 
 Ανώτερος Αξιωματικός της Πολεμικής μας Αεροπορίας ερωτηθείς στο θέμα ανέφερε.  
 
"Στην Μεγάλη Βρετανία υπάρχει εταιρεία πού συνεργάζεται με τις Βρετανικές Ένοπλες Δυνάμεις και αποτελείται ως επί το πλείστον από Βρετανούς απόστρατους της ΡΑΦ και πολίτες αεροπόρους , δεν υπάρχει περίπτωση να εργαστεί σε αυτή την εταιρεία ένας μη Βρετανός, ή να πάρει το έργο τους, πού έχει να κάνει με ΝΑΤΟ-ικές ασκήσεις αλλά και αντίστοιχα προγράμματα κτηματολογίου ξένη εταιρεία σε Βρετανικό έδαφος…"

Η αναχαίτιση μιας τέτοιας γκάφας εναπόκειται πια στα αντανακλαστικά του Υπουργείο Άμυνας και κάποιων Ανώτερων και Ανωτάτων Αξιωματικών, πού έχουν χάσει κυριολεκτικά τον ύπνο τους. Οι υπόλοιποι απλά γυρνάνε πλευρό…
 
 

 ΣΧΟΛΙΟ

 JOHN M(TSIMUHA)says:

" Η ΓΥΣ (Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού) μεριμνούσε ώστε να απαλειφθούν από τις αερο-φωτογραφίες όλες εκείνες οι επίμαχες - ευαίσθητες περιοχές, οι οποίες αν παρέμεναν θα εξέθεταν τη χώρα σε απρόβλεπτους κινδύνους για την ασφάλειά της. "

H ΓΥΣ ειναι στην κοσμαρα της,στο μεν κτηματολογιο εχει εξαφανισει ολες τις στρατιωτικες εγκαταστασεις ενω στο google ειναι ολες ορατες.


Οι επιμαχες και ευαισθητες περιοχες παραμενουν,αρα πως εξασφαλιζει την μη εκθεση της χωρας στους απροβλεπτους κινδυνους.

Οι χαρτες του κτηματολογιου,οποιος βρει την 113ΠΜ κερδιζει χρυσουν μανταλακιον.

http://gis.ktimanet.gr/wms/ktbasemap/default.aspx


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 2 September 2014 | 11:05 pm


Μια συνέντευξη μ’ ένα νεαρό (Λέει πως είναι απ’ τη φάρα του Κολοκοτρώνη!)
ΤΙ ΝΑ ΄ΓΙΝΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ;


«ΕΙΣ ΟΙΩΝΟΣ ΑΡΙΣΤΟΣ ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ»
Σε ποιο κόμμα ανήκεις;
Σε κανένα. 

Δεν έχεις κόμμα;
Όχι.

Τότε τι είσαι και τι πιστεύεις; 
Είμαι Έλληνας και διαλέγω να εμπιστεύομαι ιδέες μόνο απ’ την Ελληνική την ιστορια.  Τις βρίσκω παντα πολύ σοφές.  Αρκετό δεν είναι; 

Και πια πολιτική ακολουθείς;
Τώρα, αριστεροί και δεξιοί είναι όλοι πουλημένοι. Αν ψηφίζω; Ναι, αλλά άτομα με χαρακτήρα.  Ο χαρακτήρας φαίνεται απ’ τίς πράξεις, όχι απ’τα λόγια μόνον.  Για να έχω καθαρό μυαλό, την πολιτική μου τωρα τη λέω “Ελλάδα”.  Δεν ανήκω πουθενά αλλού.

Δεν έχεις γνώμες;
Και γιατί να ΄χω;  Τις γνώμες άλλοι τις επιβάλλουν στη σκέψη μας.  Οι γνώμες είναι σαν τα σύννεφα που διαλύονται.  Δεν είμαι τα σύννεφα.  Είμαι ο ουρανός. 

Τότε πια είναι η Αλήθεια;
Η Αλήθεια είναι μέσα μου και είναι σαν τον ουρανό.  Δεν πιάνεται αλλά φωτίζει και δυναμώνει.

Πάσχεις από ρατσισμό και ξενοφοβία;
Πάσχω από λαμογιοκρατία και από
προδοσία!  Πάσχω απο εξευτελισμό!

Λένε ότι οι Έλληνες είναι ατίθασοι
Αυτά τα λένε οι αμόρφωτοι βάρβαροι γιατί δεν είναι ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ!

Πως τα ΄φερναν πέρα οι πρόγονοί σου;
Βάζανε την πόλη πρώτη και το όπλο πρώτο. Γινόντουσαν πολίτες… Γινόντουσαν οπλίτες…  Και το ποιο άξιο δεν ήταν το Εγώ.  Ήταν το ν’ αμύνεσαι για την Πατρίδα.

Τι είναι για σένα αυτό που λες «Ελλάδα»;
Η Πατρίδα μου.

Τι είναι «πατρίδα»;
ΕΝΑ πράμα είναι. Η γιαγιά πάντα το ΄λεγε:  Η Ελλάδα είναι σαν ένα πελώριο δέντρο με πολλά κλαριά.  Θες κλαριά;  Να τα ένα-ένα: Εμείς και τα Παιδιά μας, η Οικογένεια και οι Γειτόνοι, το Σπίτι που γεννηθήκαμε, το Χώμα που πατούμε και μας τρέφει, τα Βουνά και οι Βρύσες, η Θάλασσα που κολυμπάμε, ο Αέρας  που αναπνέουμε.  Θες κι άλλα;  Η Ιστορία μας.  Η Γλώσσα μας.  Οι Τάφοι και η μνήμη των Προγόνων.  Όλα τούτα, Ένα είναι στο μυαλό μας.  Αυτά εμάς μας φτάνουν και μας ικανοποιούν.  Αλλά έλα που κάτι τραπεζίτες τα ζηλεύουν…

Μα γιατί όλα αυτά μαζί;
Ενα τζάκι ανάβει μόνο με πολλά ξύλα μαζί.  Το ένα κομμάτι ζεσταίνει τ’ άλλο.  Χωρίς την βάση που είναι η Πατρίδα δεν είναι δυνατό να συνεχίσουμε να υπάρχουμε. Ενεργούμε ο καθένας μας και όλοι μαζί.  Ό,τι κακό να  απορρίπτουμε και ότι καλό να βελτιώνουμε.  

Και γιατί όλα τα τωρινά προβλήματα;
Για κάποιους είμαστε εμπόδιο.  Κάποιοι μας θέλουν απάτριδες… Και μας και πολλούς άλλους. Τα όπλα και ο πόλεμος τώρα γίνονται σαν ένα θέατρο από αιμοβόρες μαριονέτες και σαν ένας εφιάλτης τρομοκρατίας.  Μας σκάψαν τα θεμέλια μ’ ένα πολύ αργό τρόπο, με κάτι χρηματιστικά και νομικά εργαλεία. Και με ένα ύπουλο τρόπο αρπάξανε το κράτος και με ενα αργό υπνωτισμό διάβρωσαν τη ψυχή του πολίτη και τον δέσανε χειροπόδαρα.  Μια πρωτόγνωρη κατάσταση.  Για δεκαετίες τώρα, μέσα από ανθέλληνες κρατούντες  υποσκάπτουν την Πατρίδα.  Με δόλο μας την κομματιάζουν και μας την κλέβουν.  Μέχρι να ξυπνήσουμε αρκετοί βέβαια…  
  
Και τι κάνεις γι’ αυτό;
Ήμουν σαν ένας δύτης σφουγγαράς που σιγά σιγά του στενεύουν τον σωλήνα  τ’ οξυγόνου… Αλλά ξύπνησα. Βγήκα στην επιφάνεια για καθαρό αέρα.  Τέρμα η τηλεόραση.  Τώρα καθάρισε το μυαλό και λευτερώθηκε.  Άρχισε να βλέπει την αλήθεια.  Τ’ άλλα θα γίνουν όπως πάντα γίνονται… με την πίστη στη δύναμη μέσα μου.  Δεν μας θέλουν να υπάρχουμε… Τότε τι χρήσιμο θα χάσουμε αν κάποιοι από μας χαλάσουμε το εγώ μας και ματώσουμε;  Χωρίς να μας μείνει το χώμα της Πατρίδας, που θα κτίζουμε τα μνημεία μας;  Όπου να ΄σαι θα στρίψουν κι’ άλλοι το κεφάλι μακριά απ’ το χαζοκούτι. Θα δούνε  καθαρά και μετά όλα γίνονται από μόνα τους. 

Και πως θα τα βγάλεις πέρα με τέτοιου είδους εχθρό;
Μα είναι απατεώνες και μας τρέμουν. Τέτοιοι φοβητσιάρηδες… στο τέλος το βάζουν στα πόδια. Δέκα εκατομμύρια ξέχωρα Εγώ, σαν τα μικρά κλαδιά ξεχωριστά, τα παίρνει ο άνεμος.  Αλλά ένα πελώριο δέντρο στέκει σταθερό και λέει: “Φύσα μέχρι να σκάσεις…”

Και πως βλέπεις το μέλλον;
Όλα τα άλλα έθνη για να προοδεύσουν χρειάζονται να βαδίσουν προς τα’ μπρός.  Εμάς το μέλλον το είδαν ήδη οι πρόγονοί μας.  Για μας, ιδέες και γνώσεις σωτήριες πάντα υπάρχουν αρκετές στην Ιστορία μας.  Είναι απλό: να στρέψουμε το βλέμμα προς τα πίσω.  Εμείς οι Έλληνες έχουμε πλούτο ιδεών στα συρτάρια μας. Και όποιος δεν ξέρει την καρδιά μας… την υποτιμά…  Κι’ ας λένε ότι τα βέλη τους σαν τα σύννεφα μπορούν να σκιάσουν τον ήλιο… Όταν όμως μας πιάσει εμάς η τρέλα είμαστε πάνω από τα σύννεφα.

Και με το Κράτος τι γίνεται;
Μήπως συγχύζεις το κράτος με την Πατρίδα;  Το κράτος είναι ένα σύστημα με κάτι δικηγορικούς κανόνες.  Οι κρατούντες μπορεί να ΄ναι εγωιστές, ακόμα και προδότες.  Η Πατρίδα όμως είναι στο μυαλο μας πάντα σταθερή.  Έχει ψυχή αιώνια, είναι Αγάπη.  Και η μικρή ψυχή μου είναι μέρος της Πατρίδας και όχι των κρατούντων.

Με τις εκλογές τι γίνεται;
Όσοι είναι ακόμα σε ύπνωση δεν βλέπουν πέρα απ’ τη μύτη τους.   Όπου να ΄ναι τώρα όμως το ξύπνημα θα΄ρθει και οι σταγόνες θα φτιάξουν χείμαρρο.  Πολύ βρώμα μαζεύτηκε…

Τι σημαίνει θυσία;
Δικό μου, μόνο αυτό είναι: Αυτό που πάντα έχω την διάθεση και την πίστη να προστατεύσω.  Κι’ αυτό χρειαζεται θυσία.  Όποιος μιλάει για ανεξαρτησία και ελευθερία χωρίς νάναι έτοιμος να ματώσει... δεν τα κερδιζει ποτέ...  Γιατι πάντα το στρίβει απο φοβο και τα χάνει. Lefana
Δημοσιεύθηκε στις 2 September 2014 | 10:33 pm


Έλεγχο εισόδου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών προωθεί ο νέος πρύτανης
Σχόλιο: ΕΓΡΑΦΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ, ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΧΩΡΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΨΗΛΗ ΠΕΡΙΦΡΑΞΗ ΜΕ ΣΙΔΕΡΕΝΙΑ ΚΑΓΚΕΛΑ 

ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΜΕ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΤΥΠΑΣ ΣΤΟ ΡΟΛΟΓΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΩΡΕΙΤΑΙ ΤΙ ΩΡΑ ΜΠΗΚΕΣ ΚΑΙ ΤΙ ΩΡΑ ΒΓΗΚΕΣ 

ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΟΝ ΣΑΚΟ Η ΣΤΗΝ ΤΣΑΝΤΑ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΑΙΧΜΗΡΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ Η ΣΠΡΕΥ.

 ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΟΥΤΕ ΙΤΑΛΙΑ ΟΥΤΕ ΤΟΥΡΚΙΑ ΟΥΤΕ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΤΙΡΙΑ 

ΠΕΡΣΥ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΕΓΡΑΨΑΝ ΜΕ ΣΠΡΕΥ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΤΟ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ.

 ΤΟΥΣ ΕΠΙΑΣΑΝ ΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΑΝ ΣΕ ΧΡΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΒΑΨΙΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΤΟΙΧΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΝΑ ΠΛΕΝΟΥΝ ΠΙΑΤΑ 

ΠΕΡΙΣΥ, ΕΝΑΣ ΜΙΚΡΟΣ ΑΝΑΡΧΙΞ, ΕΓΡΑΦΕ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΔΟΜΗ ΠΟΥ ΜΕΝΩ.

 ΕΛΑ ΔΩ ΡΕ ΠΑΛΙΚΑΡΙ ΜΟΥ.
 ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΕΣΑΙ, ΑΛΛΑ ΠΕΣ ΜΟΥ ΕΓΩ ΠΟΥ ΜΕΝΩ ΕΔΩ ΘΑ ΧΡΕΩΘΩ ΕΞΟΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΨΙΜΟ; 

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΣ ΝΑ ΤΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΣΟΥ; 

ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ, ΜΕ ΛΕΕΙ ΕΣΥ ΑΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ! 

ΦΙΛΑΡΑΚΟ ΤΟΝ ΕΙΠΑ ΕΣΥ Ο ΜΑΧΗΤΗΣ  ΣΕ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΔΕΞΙΟΣ ΚΑΠΙΤΑΛΑΣ! 

ΕΙΧΑ ΑΔΙΚΟ;;;;;;

Είχατε απόλυτο δίκιο. 

Πόπη Σουφλή


 
Μέτρα για τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του Πανεπιστημίου Αθηνών προωθεί ο νέος πρύτανης Θεόδωρος Φορτσάκης, ο οποίος προανήγγειλε πως θα ζητείται επίδειξη ταυτότητας για την είσοδο σε όσους χώρους του ιδρύματος παρατηρούνται προβλήματα.
«Δεν θα φωνάξω την Αστυνομία, αλλά θα διασφαλίσω την ομαλή λειτουργία του Πανεπιστημίου», τόνισε, μιλώντας στην εφημερίδα «τα Νέα».
Επίσης, ο κ. Φορτσάκης εξήγησε πως στόχος του «face control» δεν είναι οι φοιτητές, αλλά, «τα ναρκωτικά, το λαθρεμπόριο, οι καταστροφές, οι κλοπές και οι ληστείες που συμβαίνουν ακόμη και μέσα στην Πανεπιστημιούπολη». 
«Όλα θα γίνουν όμως με μέτρο και ανάλογα με τις περιστάσεις. Σε όλα τα πανεπιστήμια του εξωτερικού εξάλλου υπάρχει έλεγχος εισόδου, αλλά δεν ζητάνε ταυτότητα από κάθε άνθρωπο που μπαίνει για να κάνει τη δουλειά του. Γίνεται επιλεκτικά, αν υπάρχει λόγος», συνέχισε ο πρύτανης για να καταλήξει:
«Αν δηλαδή ένας φοιτητής αρνείται να επιδείξει ταυτότητα δε θα φωνάξω προφανώς την αστυνομία. Αν όμως πάει μια ομάδα να κάνει επεισόδια και να τα σπάσει όλα αναγκαστικά θα την καλέσω. Πρέπει να προστατευθεί επιτέλους το πανεπιστήμιο». 


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 2 September 2014 | 10:18 pm


ΠΑΣΟΚ: Ο πόλεμος των κουρελιών σε νέα επεισόδια…Τα κουρέλια του ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο τραγουδούν ακόμα, αλλά οδηγούν την Πατρίδα μας στον γκρεμό, ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΨΥΧΑΣΘΕΝΕΙΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΑΚΟΜΑ....!

Πόπη Σουφλή
 


Οι δολοφονικές χειραψίες υποκρισίας
σήμερα στο Ζάπειο. Εν μέσω γιουχαϊσμάτων
του Βενιζέλου...

Γράφαμε, μεταξύ άλλων, σε ένα παλιότερο άρθρο μας με τίτλο: «Τα κατατριμμένα και σχισμένα κουρέλια του ΠΑΣΟΚ…»:
 
«Το πιο γελοίο και ταυτόχρονα πιο αηδιαστικό είναι τούτο:
 
 
Αυτός ο θίασος ενώ βρίσκεται στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας, επιχειρεί να διατηρηθεί στην πολιτική σκηνή με το να ανασύρει, συνεχώς, τα βρώμικα και κατασχισμένα κουρέλια από τον σκουπιδοτενεκέ.

Δεν έχουν αντιληφτεί οι άμοιροι ότι τα σάπια και διαλυμένα κουρέλια δεν αναπαλαιώνονται. Δεν έχουν αντιληφτεί ότι έχουν ριχτεί τελεσίδικα στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας και από εκεί μέσα δεν μπορεί να στήσεις καμία θεατρική παράσταση του παλιού σου θιάσου… 

Εδώ έχουμε την ιλαροτραγωδία των πασοκικών κουρελιών σε πιο κορυφωμένα επεισόδια και σε άλλη διάσταση: Στη διάσταση των εσωτερικών συγκρούσεων στο θίασο των κουρελιών».


Ολόκληρο το κείμενο εδώ
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=8520


Σήμερα, με αφορμή τα 40 χρόνια του ΠΑΣΟΚ, η ιλαροτραγική σύγκρουση των κουρελιών περνάει σε νέα φάση πιο οξυμένη. ΓΑΠ και Βενιζέλος μπαίνουν στην τελική ευθεία της αναμέτρησης…


Αποδοκιμασίας και μούτζες κατά Βενιζέλου

Πολύ εύστοχα περιγράφει αυτήν την ιλαροτραγωδία του πασοκικού πτώματος ο Γιώργος Δελαστίκ στο άρθρο:
«Ενα, δύο, πολλά ΠΑΣΟΚ, κανένα όμως σαν του Ανδρέα»
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22792&subid=2&pubid=64057119


Εμείς θα το τιτλοφορούσαμε: «Δυο γαϊδάρι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα…»:

Ο πατροκτόνος ΓΑΠ και ο σημερινός αρχηγός (ο Ρασπούτιν Βενιζέλος), οι τελευταίοι ληξίαρχοι που κήδευσαν, τελεσίδικα, το πτώμα του ανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ, ερίζουν για το ποιος έχει την ιδιοκτησία του …πτώματος…

Έχουμε γράψει τόσα πολλά και αναλυτικά για το ΠΑΣΟΚ και τους δωσίλογους ληξίαρχους του θανάτου του, που το θεωρούμε χάσιμο χρόνου, αλλά και κουραστική επανάληψη, να ασχοληθούμε και με τα νέα επεισόδια του θιάσου των κουρελιών…

Για όσους ενδιαφέρονται να μελετήσουν το «φαινόμενο» ΠΑΣΟΚ και την Ιστορία του (σ’ αυτήν καταγράφεται η τραγωδία της εποχής μας), παραπέμπουμε στην εργασία μας:
ΠΑΣΟΚ: Δώρο και εκδίκηση της ιστορίας
Βρίσκεται ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=7599


Απλώς εδώ θέλουμε να επισημάνουμε τούτο:
Η σημερινή επέτειος των 40 χρόνων ΠΑΣΟΚ, θα αποτελέσει και την αφετηρία της τελικής αλληλοσφαγής των θλιβερών ανδρεικέλων-κουρελιών του ΠΑΣΟΚ…

Το πολιτικά ζητούμενο είναι άλλο: Αν κάποια από αυτά τα βρώμικα και κατατριμμένα κουρέλια του πασοκικού πτώματος καταφέρουν να …δραπετεύσουν από το σκουπιδοτενεκέ…

Αυτό θα παρακολουθήσουμε. Αν το πετύχουν είμαστε άξιοι της μοίρας μας…
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 2 September 2014 | 10:10 pm


ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΣΥΓΓΝΩΜΗ (ΜΕΑ CULPA) ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ : «ΝΑ ΑΠΟΔΩΣΕΙ ΟΤΙ ΠΑΡΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΑΦΗΡΕΣΕ ΩΣ ΜΗ ΩΦΕΙΛΕ»*(Σχόλιο στη δήλωση του Πάπα Φραγκίσκου για τις διαιρέσεις των Χριστιανών και την ενότητα της Εκκλησίας)


Του Β. Χαραλάμπους, θεολόγου
____________________
Σε άρθρο της Vatican insider ημερομηνίας 27 Αυγούστου 2014, σε ανταπόκριση του Domenico Agasso από τη Ρώμη, έγινε αναφορά στην ομιλία του Πάπα Φραγκίσκου, μπροστά σε ακροατήριο δώδεκα χιλιάδων Ρωμαιοκαθολικών (παπικών) στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου.   

Στην ομιλία του ο Πάπα Φραγκίσκος, αναφέρθηκε στο θέμα της διαίρεσης σε μια Χριστιανική κοινότητα, και τη χαρακτήρισε ως
μια από τις σοβαρότερες αμαρτίες, και ότι τούτο δεν είναι έργο του Θεού αλλά του διαβόλου.   

Μίλησε για την ανάγκη της ‘’ενότητας’’ μέσα στην Εκκλησία (εννοώντας τον Ρωμαιοκαθολικισμό - Παπισμό) και τις χριστιανικές κοινότητες.

Ο Konrad Raiser (Γενικός Γραμματέας του ΠΣΕ) στο σύγγραμμά του ‘’Το μέλλον του Οικουμενισμού’’  ορθώς αναφέρει «Περισσότερο καθαρά τώρα απ’ ότι τον καιρό αμέσως μετά την Β΄ Βατικανή Σύνοδο, μάλλον η έννοια ‘’της διαδικασίας ενότητας με τη Ρώμη’’ βρίσκεται στο προσκήνιο, παρά η αποκατάσταση της ενότητας».

Μεταξύ άλλων ο Πάπα Φραγκίσκος ανέφερε ότι «ακόμα και τώρα είμαστε διαιρεμένοι.  Στην ιστορία, ως Χριστιανοί έχουμε εξαπολύσει πολέμους μεταξύ μας, εξαιτίας θεολογικών διαφορών».  Αντί άλλης απάντησης ας αφήσομε τον Άγιο Μάρκο τον Ευγενικό να επεξηγήση ευθαρσώς «τις ο αίτιος του Σχίσματος», με τη φράση του «την μεν αιτίαν του Σχίσματος εκείνοι δεδώκασι». Για επακόλουθο της αποκοπής των Ρωμαιοκαθολικών (παπικών) από την Εκκλησία, ας υποδείξομε τον ακριβή λόγο του Αγίου Βασιλείου «Οι δε της Εκκλησίας αποστάντες ουκέτι έσχον την χάριν του Αγίου Πνεύματος».

Για όσους αντιλαμβάνονται την εκκλησιαστική ενότητα, ως επανένωση της «διηρημένης» όπως την καλούν εκκλησίας, τα προβλήματα πιστεύω γίνονται ανυπέρβλητα και τα οικουμενιστικά ολισθήματα πολυποίκιλα.  Ο Άγιος Ιουστίνος Πόποβιτς, αναφέρει σχετικά, «η Εκκλησία ούσα καθολικώς εις και μοναδικός θεανθρώπινος οργανισμός εις όλους κόσμους, δεν είναι δυνατόν να διαιρεθή.  Κάθε διαίρεσις θα σήμαινε και τον θάνατον της».   Η ενότητα της Εκκλησίας  επιτυγχάνεται με την επιστροφή στην Μία Αγία Εκκλησία. «Εις και μοναδικός Θεάνθρωπος, η Κεφαλή της (Εκκλησίας), δεν δύναται να έχει πολλά σώματα» τονίζει ο  Άγιος Ιουστίνος Πόποβιτς και ως εκ τούτου δεν μπορούμε να μιλούμε για ενότητα των «διηρημένων εκκλησιών, αλλά για επιστροφή στην Εκκλησία».  Ευθαρσώς λοιπόν και πατροπαραδότως λέγομε ότι «Η Εκκλησία ου διατέτμηκεν».

Στο βιβλίο της Αρχαίας Εκκλησίας, «Διαταγαί των Αποστόλων», όπου υπάρχει αρχαίο κείμενο της Θείας Λειτουργίας, αναγινώσκομε «Υπέρ της Αγίας Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας, της από περάτων έως περάτων δεηθώμεν, όπως ο Κύριος άσειστον αυτήν και ακλυδώνιστον διαφυλάξη και διατηρήση  μέχρι της συντελείας των αιώνων».  Το αναφερόμενο λοιπόν στα αρχαία λειτουργικά κείμενα, όπου η Εκκλησία χαρακτηρίζεται «από περάτων έως περάτων της γης» καταδεικνύει το Οικουμενικόν από Ορθόδοξη άποψη και όχι τη βαβέλειο  οικουμενιστική σύγχυση, για την  ένωση των «εκκλησιών» διαφόρων δογμάτων.  Άλλο είναι η ενότητα της Εκκλησίας και άλλο η ενότητα των Χριστιανών κάθε δόγματος.
 
Εάν ο Πάπας Φραγκίσκος επιθυμεί εμπράκτως την εκκλησιαστική ενότητα θα πρέπει «να αποδώσει στην Εκκλησία ότι παρ’ αυτής αφήρεσε ως μη ώφειλεν» κατά τον Άγιον Νεκτάριο.  Ο Γέροντας Γεώργιος (Καψάνης ) στο μικρό αλλά περιεκτικό βιβλίο του «Ορθοδοξία και Ρωμαιοκαθολικισμός (παπισμός)» επεξηγεί ότι «εκκλησιαστική ενότητα είναι η επιστροφή στη Εκκλησία»


*Η φράση «Να αποδώσει (ο Πάπας) ότι παρ’ αυτής (της Εκκλησίας) αφήρεσε ως μη ώφειλεν» ανήκει στον Άγιο Νεκτάριο


Δημοσιεύθηκε στις 2 September 2014 | 9:26 pm


Αγκαλιά με τους «γύπες» ο Αλέξης!


 Αχ καημένε ελληνάκο... εξακολουθείς να στηρίζεις τις ελπίδες σου σε πολιτικά κτήνη, που "συνουσιάζονται" για την καταστροφή της Πατρίδας σου...
Πότε θα ξυπνησεις να δεις, πως ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΑΩΝ;;;;;;;;

ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΙΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ!

Πόπη Σουφλή

Αγκαλιά με τα «κοράκια» (τους γύπες των αγορών) της παγκόσμιας οικονομίας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας! Και μάλιστα με τον πιο επίσημο τρόπο, καθώς θα λάβει μέρος στο συνέδριο που διοργανώνει ένα από τα πιο κλειστά κλαμπ του κόσμου, το Ambrosetti Club.

Στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα βρεθεί στην ιταλική πόλη Κόμο, παρέα με μερικά από τα ανώτερα στελέχη των τραπεζών, των αγορών, αλλά και της «λέσχης Μπίλντεμπεργκ του Νότου».

Εξάλλου, σύμφωνα με τους γνωρίζοντες, το συγκεκριμένο φόρουμ είναι στην πραγματικότητα μια μικρογραφία του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ που γίνεται κάθε χρόνο στο Νταβός. 
 
Κατά το παρελθόν έχουν παρελάσει πρόσωπα όπως ο Τζόζεφ Ακερμαν, πρόεδρος της Deutsche Bank, ο Λορέντζο Μπίνι Σμάγκι, κορυφαίο στέλεχος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας, ο Χένρι Κίσινγκερ, πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ζαν Κλοντ Τρισέ, πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ.ά.

Αξιοσημείωτο, μάλιστα, είναι ότι και ένας παλιός γνωστός μας έχει κατά το παρελθόν (το 2011) συμμετάσχει στη... σεμνή εκδήλωση. 
Πρόκειται για τον πρώην τσάρο της Ελληνικής Οικονομίας Γιώργο Παπακωνσταντίνου, στα χνάρια του οποίου βαδίζει πλέον ο κ. Τσίπρας. 
 
Τότε ο κ. Παπακωνσταντίνου, που δεν είναι απίθανο να καθίσει στο εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον σταρ-οικονομολόγο Νουριέλ Ρουμπίνι (που μπαινόβγαινε στο Μαξίμου επί Γιώργου), ο οποίος είχε «προφητεύσει» τη χρεοκοπία της Ελλάδας. 
 
Ο κ Ρουμπινί, πάντως, θα έχει φέτος συνάντηση και με τον Αλέξη Τσίπρα, αφού και οι δύο θα βρεθούν στην ιταλική πόλη.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να βρεθεί κάτω από την ίδια στέγη με τους πρώην πρωθυπουργούς της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα και Μάριο Μόντι, τον τέως πρόεδρο της Κομισιόν Χοσέ Μανουέλ Μπαρόζο, καθώς και τους Ζαν Κλοντ Τρισέ, Γιεργκ Ασμουσεν, Χοακίν Αλμούνια και Μισέλ Μπαρνιέ. 

Διαμονή στο πιο ακριβό ξενοδοχείο στον κόσμο!

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο τόπος διεξαγωγής του συνεδρίου, καθώς πρόκειται για ένα από τα πιο πολυτελή ξενοδοχεία του κόσμου - και μάλιστα, σύμφωνα με το περιοδικό «Forbes», το πιο ακριβό! 
 
Το αριστοκρατικό ξενοδοχείο Villa d’Este είναι ένα αναγεννησιακό παλάτι που βρίσκεται πάνω στη λίμνη Κόμο και χαρακτηρίζεται «η Εδέμ της Μεσογείου» για πλούσιους και διάσημους από όλο τον κόσμο.

Δεν είναι τυχαίο ότι εκεί έχει την παραθεριστική κατοικία του ο διάσημος Αμερικανός ηθοποιός Τζορτζ Κλούνεϊ! 
 
Οι τιμές για μία ημέρα ξεκινούν από τα 800 ευρώ και αγγίζουν για τους πιο απαιτητικούς πελάτες τα 3.500 ευρώ. 
 
Άλλωστε, οι πανέμορφοι κήποι, τα αριστοκρατικά δωμάτια, οι εσωτερικές και οι εξωτερικές πισίνες, τα γήπεδα γκολφ και τένις, αλλά και τα γκουρμέ εστιατόρια του ξενοδοχείου φροντίζουν να καλύπτουν όλα τα γούστα.


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 2 September 2014 | 9:15 pm


Τώρα εσύ αυτό το λες κυβέρνηση;Το πολυδιαφημισμένο τέλος των επισκέψεων της Τρόικας στην Αθήνα και η μεταφορά των διαπραγματεύσεων στο εξωτερικό, αποδείχτηκαν όνειρο καλοκαιρινής νύχτας. Για να μη γίνει τελείως ρεζίλι αυτοδιαψευδόμενη η κυβέρνηση, μια σειρά στελεχών της με επικεφαλής τον Σα(χλα)μαρά πηγαίνει σήμερα στο Παρίσι για να συναντήσει την Τρόικα. Ο Χαρδούβελης δήλωσε ότι δεν υπάρχει ατζέντα για τις συζητήσεις.

Τότε γιατί πηγαίνουν, αναρωτιέσαι. 
Πηγαίνουν, σύμφωνα με τον Χαρδούβελη, για να αυξήσουν την αξιοπιστία της χώρας! 
Την οποία θα "πετύχουν" όταν το μοναδικό επιχείρημα που έχει η κυβέρνηση απέναντι στην Τρόικα, είναι το "μη μας πιέζετε για νέα μέτρα αν δεν θέλετε να δείτε τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση"... 
 
Η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται ότι δεν μπορεί να πάρει κανένα απολύτως μέτρο πριν το Μάρτιο του 2015 και την προεδρική εκλογή. Γνωρίζει ότι διαφορετικά θα συρθεί σε πρόωρες εκλογές, ακόμα και αν προτείνει ως υποψήφιο το ίδιο τον Θεό.
 
Το ΠΑΣΟΚ από την άλλη πλευρά, ο συνέταιρος της κυβέρνησης, δηλαδή ό,τι έχει απομείνει από το ΠΑΣΟΚ, απέδειξε χθες ότι έχει γίνει τσίρκο. Όπου μάχεται το βουβάλι με έναν "άκακο" και χαζό γάιδαρο. 
 
Οι με IQ χαλικιού και μνήμη ασθενούς με αλτσχάιμερ οπαδοί του ΓΑΠα γιουχάισαν τον Βενιζέλο. 
 
Και φώναζαν το σύνθημα "Γιώργο γερά να φύγει η Δεξιά". 
 
Όταν ο ΓΑΠας είναι αυτός που έφερε τη ΝΔ στην εξουσία και το ΔΝΤ στη χώρα. 
 
Όταν οι υπουργοί του, ο Λοβέρδος και ο Χρυσοχοΐδης, υιοθετώντας το λεξιλόγιο της ΧΑ της έδωσαν τη δύναμη που έχει.
 
Τώρα αν εσύ αυτό το λες κυβέρνηση, να το κοιτάξεις γιατί είναι σοβαρό.
 

Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 2 September 2014 | 8:54 pm


Ενώ έχουν στραφεί όλοι στην Αμφίπολη ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΑΡΧΑΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ !!! (βιντεο)


Πόσο άψυχος, πόσο ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ πρέπει να είσαι, για να καταστρέφεις την Ιστορία της Πατρίδας σου;

Αυτή την ΙΣΤΟΡΙΑ για την οποία έδωσαν τη ζωή τους οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, αυτή την Ιστορία ενώπιον της οποίας υποκλίνεται ολόκληρος ο κόσμος, (πλην των Εβραίων), αυτή την Ιστορία που φώτισε με λάμψη την ανθρωπότητα;

Τα όσα παραθέτει ο Καθηγητής κ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΕΚΑΚΗΣ, στο παρακάτω βίντεο, είναι όντως συγκλονιστικά.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ μας, ο Πολιτισμός μας, θάβονται κάτω από τόνους τσιμέντου...ή κάτω από σκουπίδια.

Πρεπει να εξαφανιστουν!
Για να σβήσει ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ!

Πόπη ΣουφλήΔημοσιεύθηκε στις 2 September 2014 | 8:39 pm


ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥ ΓΕΣ ΑΠΟ ΕΝΑ…”ΣΥΜΜΑΘΗΤΗ” ΤΟΥ.
Γνωρίζω πολύ καλά ότι σε καλώ να κάνεις χαρακίρι…

Ιδού η Ρόδος σεβαστέ αρχηγέ Χρίστο Μανωλά!!!
 Του Ταξιάρχου ε.α. Αντωνίου Τζαμπάζη 

Όταν αποφασίζεις ν’ απευθυνθείς στον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού και μάλιστα ΔΗΜΟΣΙΑ, όλοι καταλαβαίνουν ότι επιθυμία σου είναι να επικοινωνήσεις με ένα ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΗΓΕΤΗ, αρκεί ο ίδιος να γνωρίζει τη σημασία και την έννοια του όρου, ν’ αποδέχεται τη σοβαρότητα του ρόλου, να γνωρίζει ΙΣΤΟΡΙΑ,  να λειτουργεί σεβόμενος ΑΠΟΛΥΤΑ τον εαυτό και τους υφισταμένους του, και το κυριότερο, να τηρεί τον όρκο που έδωσε.

Ήταν 19 Iουνίου 2014, όταν ο νυν ΥΕΘΑ, με το πρόσχημα της
επίσκεψης και ενημέρωσης για το έργο και την αποστολή μονάδων στη Λήμνο και στον Άγιο Ευστράτιο, επέβαλε σ’ όλη τη στρατιωτική ηγεσία το «προσκύνημα στο Μουσείο της Δημοκρατίας» του Αγίου Ευστρατίου, δηλώνοντας παράλληλα μεταξύ των άλλων «Σήμερα βρισκόμαστε εδώ, η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης περισσότερο ως προσκυνητές και λιγότερο ως επισκέπτες. Προσκυνητές σε ένα μαρτυρικό νησί που έγινε σύμβολο της Δημοκρατίας στην Πατρίδα μας…

Αυτός ο χώρος στέλνει συνάμα ένα μήνυμα εθνικής ενότητας και ομοψυχίας, θυμίζοντας την υποχρέωση να κρατάμε ισχυρούς δεσμούς αλληλεγγύης και να μην αφηνόμαστε στο έλεος των μικρών και των ασήμαντων που πάντοτε παραμονεύουν στη ζωή μας. Ένα μήνυμα ενότητας μπροστά στους δύσκολους καιρούς που αντιμετωπίζει σήμερα η πατρίδα...

Συμβολικές πράξεις και θυσίες θυμίζουν σε εμάς, τη δική μας υποχρέωση να μείνουμε πιστοί και συνεπείς στη δέσμευση και στον όρκο να προασπίσουμε αυτό τον τόπο, τις κατακτήσεις του λαού μας, τη Δημοκρατία και βέβαια την εθνική μας ανεξαρτησία και ακεραιότητα…

Γιατί μέσα από τη ζωντάνια του νησιού ζωντανεύουν και οι αναμνήσεις και οι συμβολισμοί που διασταυρώνονται εδώ. Τη Δημοκρατία και τους μάρτυρές της…που φέρνουν πλέον και τις δικές μας γενιές προ των δικών τους ευθυνών».

Σαφώς και η στρατιωτική ηγεσία οφείλει να υπακούει στην αντίστοιχη πολιτική. Σαφώς και η μνήμη των θυμάτων του Έθνους είναι ιερή παρακαταθήκη και υποχρέωση ΟΛΩΝ μας ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ. Είναι όμως παράλληλα ιερή παρακαταθήκη και υποχρέωση ΟΛΩΝ μας ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ και η μνήμη των θυμάτων του Έθνους Ελλήνων Αξιωματικών και Οπλιτών, που έπεσαν μαχόμενοι ΗΡΩΪΚΑ στα βουνά της Πίνδου, στο Γράμμο και στο Βίτσι, υπερασπιζόμενοι τα ιερά και τα όσια της Φυλής και τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Η Δημοκρατία λοιπόν σεβαστέ στρατηγέ Χρίστο Μανωλά, την οποία κλήθηκες από τη θέση του Α/ΓΕΣ να υπηρετήσεις, ΔΕΝ λειτουργεί αλά καρτ, ΔΕΝ λειτουργεί επιλεκτικά και με εντολή επιλογής, και το κυριότερο «ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΙ» την ΙΣΤΟΡΙΑ  και ΔΕΝ απομονώνει περιόδους της.

Των νικηφόρων επιχειρήσεων του Ελληνικού Στρατού της περιόδου 1946-1949 ΗΓΟΥΝΤΟ λαμπροί και αείμνηστοι προκάτοχοί σου ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ, ΤΙΜΗΜΕΝΟΙ με μετάλλια και παράσημα στα Πεδία των Μαχών και στις 31 Αυγούστου 2014, ημέρα μνήμης και τιμής στο Γράμμο και στο Βίτσι, με την ΑΠΟΥΣΙΑ σου σεβαστέ αρχηγέ Χρίστο Μανωλά τους ξέχασες, τους λησμόνησες, ΔΕΝ τους μνημόνευσες. Πρωταγωνιστικό ρόλο διαδραμάτισαν οι πρωτοδημιουργηθείσες τότε Μονάδες των ΛΟΚ, τον πράσινο μπερέ των οποίων με υπερηφάνεια φοράς αλλά πρέπει και να τιμάς.

Είναι τελείως αδιάφορο αν σε ικανοποιεί η φτηνή δικαιολογία της διαχρονικής ΑΠΟΥΣΙΑΣ της εκάστοτε στρατιωτικής ηγεσίας από τη συγκεκριμένη τελετή μνήμης, γιατί πολύ απλά η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΝΗΜΗ στηρίζεται στους ΠΑΡΟΝΤΕΣ και στηλιτεύει τους ΑΠΟΝΤΕΣ… ΔΥΣΤΥΧΩΣ για σένα επέλεξες τον δεύτερο δρόμο.

Η Πατρίδα το ρόλο της ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ, τον επιφυλάσσει στους ΕΛΛΗΝΕΣ και ΟΧΙ στους «φιλέλληνες» των Βρυξελλών και του Εξωτερικού, στην ομάδα των οποίων ΕΥΚΟΛΑ κάποιος εντάσσεται, αποδεχόμενος παράλληλα τον κίνδυνο της μόνιμης ένταξης και του εσαεί χαρακτηρισμού.

Είναι αυτός ο κίνδυνος που απομακρύνει από τη σημερινή σκληρή πραγματικότητα, που βιώνουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες και ιδιαίτερα το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, μεγάλο μέρος του οποίου προς το παρόν ηγείσαι και ΟΧΙ ΗΓΕΙΣΑΙ…από σένα εξαρτάται να  αντιληφθείς τη…διαφορά.

Είναι άλλο πράγμα το βαρύ βιογραφικό με το οποίο σε…πλάσαραν ενορχηστρωμένα τα καθεστωτικά ΜΜΕ και άλλο πράγμα η ελαφρότητα αντιμετώπισης και διαχείρισης πρωτόγνωρων καταστάσεων φτώχιας, απαξίωσης και εμπαιγμού του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων με…όμορφα λόγια, χτυπήματα στην πλάτη, σερβίρισμα νερού και αναψυκτικών σε υφισταμένους σε απομακρυσμένα φυλάκια, στην ΑΠΕΛΠΙΔΑ προσπάθειά σου να πείσεις τους…κολίγους ότι είσαι το ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ που θέλει μεν αλλά ΔΕΝ μπορεί ακόμη κι όταν η Ανώτατη Βαθμίδα της Δικαιοσύνης συνάδει.

Αναρωτιέται κανείς αν υπάρχει κι άλλος κατήφορος κι αν είσαι αποφασισμένος να τον ακολουθήσεις σ’ αυτή την διαδρομή της παρακμής, που δεν έχει αφήσει ανεπηρέαστο κάποιο «κομμάτι» του Δημοσίου και αγγίζει δυστυχώς με την ανοχή σου, μαζί και ΟΛΗΣ της στρατιωτικής ηγεσίας και τον ευαίσθητο χώρο των ΕΔ.

Αποφάσισε λοιπόν σεβαστέ αρχηγέ Χρίστο Μανωλά ή συνεχίζεις να ζεις αυτό το πρόσκαιρο ταξίδι, που σου άνοιξε τις πόρτες της προσωπικής προβολής και της ιδιοτέλειας, ισορροπώντας μεταξύ υποταγής και συμβιβασμών από τη μια και αδιαφορίας για τα προβλήματα του προσωπικού από την άλλη ή ορθώνεις ανάστημα στο σάπιο και διεφθαρμένο σύστημα, απαιτώντας εδώ και τώρα και ΔΗΜΟΣΙΑ, την άμεση και πλήρη εφαρμογή της απόφασης του ΣΤΕ υποβάλλοντας ταυτόχρονα την παραίτησή σου…

Άλλωστε αυτό δεν ορκίστηκες; 

Υπακοή στο Σύνταγμα, τους Νόμους και τα Ψηφίσματα του Κράτους…λειτουργεί το Σύνταγμα…εφαρμόζονται οι Νόμοι και τα Ψηφίσματα και ΔΕΝ το έχουμε αντιληφθεί εμείς οι υπόλοιποι παρά ΜΟΝΟ εσύ;

Γνωρίζω πολύ καλά ότι σε καλώ να κάνεις χαρακίρι…
Ιδού η Ρόδος σεβαστέ αρχηγέ Χρίστο Μανωλά!!!
Δημοσιεύθηκε στις 2 September 2014 | 7:17 pm


Σ' ευχαριστούμε, Αντώνη Βαρδή, για τις νότες σου που μοιράστηκες μαζί μας... (2 βιντεο)
Έκφραση της ζωής, έκφραση συναισθημάτων, έκφραση ψυχής... αυτό δεν ήταν άλλωστε πάντα το τραγούδι;

Ένα τραγούδι πάντα να συνοδεύει τις στιγμές μας... να εκφράζει όσα νοιώθουμε... ότι μας γεμίζει χαρά ή πόνο... 

Σ' ένα τραγούδι να βρίσκουμε εμάς...Σ' ευχαριστούμε, Αντώνη Βαρδή, για τις νότες σου, για τα τραγούδια σου, που μοιράστηκες μαζί μας... 


Καλό ταξείδι

ΠόπηΔημοσιεύθηκε στις 2 September 2014 | 7:04 pm


Όσοι πληρώνουν φόρους δεν είναι πλέον θύματα... είναι συνένοχοι!


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!  

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ!

ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ!

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ!


Πόπη Σουφλή


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 2 September 2014 | 6:30 pm


Ενώ οι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ θα διαδηλώνουν στη Θεσσαλονίκη... ο αυριανός πρωθυπουργός θα απολαμβάνει στη Villa d’Este, τα σεμινάρια για τη νέα παγκόμσια διακυβέρνηση, υπό την διεύθυνση των Goldman Sachs, J.P. Morgan και του "αριστερού" σιωνιστή εγκληματία πολέμου Πέρες!!


 Αναρωτιέμαι, πόσο κουκούτσι μυαλό α πρέπει να διαθέτουν αυτοί που πιστεύουν πως ο Σιωνισμός θα άφηνε το αγοράκι του, τον Αλέξη που τόσα χρόνια τον εκπαίδευε, να μην γίνει πρωθυπουργός της μισοτελειωμένης Ελλάδας...

Απλά ο Αλέξης, θα βάλει την ταφόλακα στην μεταπολίτευση......

Μακάρι να γίνει κάτι μεγάλο, που θα τελειώσει το υπάρχον πολιτικό σύστημα και τα παρακλάδια του, δια παντός.

Ένα μόνο θαύμα θα σώσει την Ελλάδα και τον Ελληνικό λαό από τα νύχια του Σιωνισμού και υτών που τον υπηρετούν... ένα θαύμα, που θα έχει τη σφραγίδα του Θεού.

Πόπη Σουφλή

 
 
Ο "Κύβος ερρίφθη"...   
 
Goldman Sachs, J.P. Morgan, ο σιωνιστής εγκληματίας πολέμου Πέρες και η αφρόκρεμα του ευρωπαϊκού κι αμερικάνικου κατεστημένου αποφάσισαν ότι επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας είναι ο Άλεξ Τσίπρας.
 
 
Κι ενώ οι οπαδοί, μέλη και εξαθλιωμένοι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ θα διαδηλώνουν στη Θεσσαλονίκη, με κονέ του Γιωργάκη Παπανδρέου ο Άλεξ θα βρίσκεται στη  Villa d’Este di Cernobbio, στο πανέμορφο Κόμο.
 
Δείτε τον κατάλογο των συμμετοχόντων: ΕΔΩ
 
Και θαυμάστε τους χώρους των σεμιναρίων, που το δελτίο τύπου επισημαίνει ότι οι συζητήσεις θα είναι με "κλειστές θύρες" και τα...
συμπεράσματα "μυστικά".

Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 2 September 2014 | 6:18 pm


Πού το πάει ο Γιώργος Παπανδρέου;


 Ας φαγωθούν οι ύαινες μεταξύ τους να τελειώνουμε.

Πόπη Σουφλή

Της Νίκης Ζορμπά

Δυο χωριστές εκδηλώσεις για την επέτειο της συμπλήρωσης των σαράντα χρόνων του ΠΑΣΟΚ από τον πρώην και νυν πρόεδρό του είναι ενδεικτικές του χαμηλού βαρομετρικού που επικρατεί στις μεταξύ τους σχέσεις. Οι αποψινές ιαχές όμως εναντίον του Ευάγγελου Βενιζέλου από παπανδρεικούς που συνέρρευσαν στο Ζάππειο, ξεπέρασαν μάλλον τις επιφυλάξεις και των πλέον καχύποπτων για την παρουσία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στη φωλιά των παπανδρεικών «λεόντων».

«Γιώργο γερά, να φύγει η δεξιά», «ρίξτε τα δεκανίκια της δεξιάς», το «ΠΑΣΟΚ είναι εδώ με τον Γιώργο αρχηγό», ήταν τα συνθήματα που έκαναν το Ζάππειο Μέγαρο να σείεται, σκεπάζοντας ουκ ολίγες φορές τις φράσεις του κ. Βενιζέλου ο οποίος προσπάθησε –επί ματαίω- να εκφωνήσει λόγο ενωτικό χαιρετίζοντας την εκδήλωση – έκθεση του Ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου.

Μόνο που το «θερμό» κοινό παλλόταν με συνθήματα κατά της συγκυβέρνησης, ήτοι κατά του …εαυτού του, δημιουργώντας την αίσθηση ότι τα …σαράντα του ΠΑΣΟΚ ήταν μάλλον μια προεκλογική συγκέντρωση –στα πρότυπα του 2009- παρά μια συνάθροιση επετειακή μεταξύ -έστω τεθλιμμένων- φίλων τε και (ιδεολογικών ) συγγενών ( αν αναλογιστεί κανείς την κατακρήμνιση του κόμματος από το 42% στο 8%).

Ο «κλεφτοπόλεμος» του Γ. Παπανδρέου στον διάδοχό του απόψε έλαβε τέλος και πλέον τα μαχαίρια βγήκαν από τις βελούδινες θήκες.

1. Θα γυρίσει, πώς και πότε να πάρει ο πρώην πρωθυπουργός το κόμμα που (θεωρεί ότι) του ανήκει;
2. Θα σηκώσει το γάντι ο Ευ Βενιζέλος στην εκδήλωση της Τετάρτης όπως προανήγγειλε;
3. Πώς θα αντιδράσουν οι παπανδρεικοί βουλευτές στην πρόσκληση «ρίξτε τη δεξιά;».

Θα τα πούμε την Τετάρτη

"Εμφανίστηκαν αμέσως οι γνωστοί "καλοθελητές" που ασχολούνται εργολαβικά με τη δημιουργία νοσηρών εντυπώσεων με στόχο την πρόκληση τεχνητής εσωστρέφειας, την υπονόμευση των προσπαθειών συσπείρωσης και ανάκαμψης της παράταξης, τον ευτελισμό των προθέσεων» είπε ο Ευ Βενιζέλος, ο οποίος προανήγγειλε παράλληλα ότι θα αναφερθεί στην εκδήλωση της Τετάρτης (επίσημος εορτασμός της 3ης Σεπτέμβρη) στο πώς και γιατί οδηγήθηκε το ΠΑΣΟΚ στη συνεργασία με τη Ν.Δ και το ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη.

Δήλωσε «παρών»

Ο πρώην Πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πάντως, μετά την αποτυχημένη –εκ του αποτελέσματος- προσπάθειά του να στηρίξει προεκλογικά έστω και δια …νεύματος τη ΔΗΜΑΡ, δήλωσε παρών στην προσπάθεια ανασυγκρότησης του σοσιαλδημοκρατικού χώρου. Αδιευκρίνιστο παραμένει επισήμως εάν σε αυτή συμπεριλαμβάνει τη συγκρότηση της «Δημοκρατικής Παράταξης» στην οποία ομνύει ο Ευάγγελος Βενιζέλος δια του επικείμενου ιδρυτικού της συνεδρίου τον Οκτώβριο.

«Αναζητά ο κόσμος μας μια νέα αρχή. Εκφράζει το αίτημα και την ελπίδα για ένα καινούργιο ξεκίνημα. Μια αναγέννηση του Κινήματός μας. Θα προσπαθήσω να υπηρετήσω αυτή την απαίτηση, όσο πιο σωστά μπορώ, όσο πιο απλά, όσο πιο ενωτικά, έχοντας συνείδηση της ιστορίας, της πορείας, της ευθύνης που μου αναλογεί. Επιδίωξή μου είναι, περιδιαβαίνοντας την ιστορία μας, να συμβάλλουμε ώστε να πραγματοποιηθεί ένας «ανοιχτός» δημόσιος διάλογος για τα μεγάλα διακυβεύματα του καιρού μας και τις πραγματικές ανάγκες της χώρας. Του σήμερα και του αύριο των Ελλήνων» ήταν η προαναγγελία της επιστροφής του, η οποία μένει να φανεί εάν θα επιχειρηθεί να επισπεύσει τις πολιτικές εξελίξεις προκαλώντας την πτώση της συγκυβέρνησης ή εάν θα ξεδιπλωθεί μετά τις επόμενες εκλογές.

Μπορούμε αλλά δεν...

Πηγές πέριξ του παπανδρεικού περιβάλλοντος πάντως διαμηνύουν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δε σκοπεύει να προκαλέσει την πτώση της κυβέρνησης καίτοι όπως υποστηρίζουν διαθέτει την απαιτούμενη κοινοβουλευτική δύναμη για να το πράξει. Είναι οι ίδιοι που μετρούν στη σφαίρα επιρροής του, περισσότερους από δέκα βουλευτές εντός κι εκτός πασοκικού νυμφώνος.

Οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι ο δρόμος χωρίς επιστροφή που πήρε απόψε το ΠΑΣΟΚ εξυπηρετεί και τον νυν πρόεδρό του. Οι μάσκες πέφτουν από αμφότερες τις πλευρές, λένε, κι ένας καλός καυγάς, καθαρίζει πάντα την ατμόσφαιρα.


Πηγή Capital
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 2 September 2014 | 5:49 pm


Αντώνης Βαρδής: Αυτή ήταν η ζωή τουΤα πρώτα του βήματα στη μουσική, η καριέρα, η προσωπική ζωή

 
 
 
 
 
 
 
Από τη Νάνσυ Μητροπούλου

Έφυγε από την ζωή ο Αντώνης Βαρδής τα ξημερώματα της Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου μετά από πολύχρονη μάχη με την επάρατη νόσο. 

Ο Αντώνης Βαρδής «έσβησε» στο Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ σε ηλικία 66 ετών αφήνοντας πίσω του μια σπουδαία διαδρομή στο χώρο της μουσικής.  

Η μάχη του Αντώνη Βαρδή με τον καρκίνο μετρούσε πολλά χρόνια, καθώς για πρώτη φορά η ασθένειά του εκδηλώθηκε σε ηλικία 42 χρόνων, αλλά ο ίδιος κατόρθωσε με μεγάλη δύναμη ψυχής να την διαχειριστεί. 

Ο Αντώνης Βαρδής, όλο το χρονικό διάστημα της μάχης του με την επάρατη νόσο είχε διαρκώς στο πλευρό του τον γιο του Γιάννη και την κόρη του Καλλιστώ, τη σύντροφό του Φιλοθέη καθώς και τον ετεροθαλή αδελφό του Χρήστο Δείξιμο (πατέρα των Κώστα Δόξα και Άκη Δείξιμου).

Σε εβδομαδιαίο περιοδικό, το 2009 ο Αντώνης Βαρδής είχε δηλώσει, για τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε: 
«Νομίζω πως όταν ο άνθρωπος αρρωστήσει από μια σοβαρή ασθένεια δυο πράγματα μπορούν να συμβούν. 
 Ή να τον πάρει από κάτω ή να το παλέψει. Δεν θεωρώ τον εαυτό μου παλικάρι. Όταν ξαφνικά έμαθα ότι πρέπει να χειρουργηθώ, γιατί είχα καρκίνο, είπα ό,τι προκύψει. Μια νύχτα μόνο πριν πάω στο νοσοκομείο συνειδητοποίησα ότι είναι πολύ σοβαρή η ασθένειά μου. Δεν κρύβω ότι έκλαψα, ήρθε σε φλας μπακ μπροστά μου όλη μου η ζωή. Είπα πως «ότι είναι να γίνει, θα γίνει”. Δεν μπορούσα να κάνω τίποτε. Ήταν οι γιατροί και ο Θεός».

Ο Αντώνης Βαρδής γεννήθηκε στις 7 Αυγούστου του 1948, στο Μοσχάτο στην οδό Κανάρη. Η πρώτη του επαφή με τον κόσμο της μουσικής ήρθε στα 6 του χρόνια. 

Τότε γνωρίζει τον Βασίλη Τσιτσάνη, τον Γιάννη Παπαιωάννου, τον Γιώργο Ζαμπέτα στο " Φαληρικό" όπου και τραγούδησε για πρώτη φορά.  

Στα τέλη του 1965, σε ηλικία μόλις 17 ετών μαζί με φίλους του δημιούργησε το συγκρότημα "VICKINGS" ενώ για βιοποριστικούς λόγους, ο Αντώνης Βαρδής όντας μικρός ακόμα σε ηλικία, θα εργαστεί σε χρωματοπωλείο, βενζινάδικο, σε οικοδομή, σαν βοηθός υδραυλικού και ως ναυτικός. 

Υπηρέτησε τη μουσική δίπλα σε καταξιωμένους συνθέτες και τραγουδιστές όπως τον Χρήστο Νικολόπουλο, Θανάση Πολυκανδριώτη, Δήμο Μούτση, Γιάννη Σπανό, , Μάνο Λοίζο, Γιώργο Νταλάρα, Χαρούλα Αλεξίου, Γιάννη Πάριο, Μανώλη Μητσιά , Βίκυ Μοσχολιού, Δήμητρα Γαλάνη, Αντώνη Καλογιάννη, Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Άννα Βίσση, Νίκο Ξυλούρη, Τάνια Τσανακλίδου κ.ά.  Το 1973 πήρε μέρος σε μουσικό διαγωνισμό και κέρδισε το δεύτερο βραβείο σύνθεσης ενώ το τραγούδι ερμήνευσε ο Γιώργος Νταλάρας.

Ο Αντώνης Βαρδής είχε στο ενεργητικό του δύο γάμους και δύο διαζύγια και απέκτησε δύο παιδιά, τον Γιάννη και την Καλλιστώ. 

Για τις γυναίκες της ζωής του ο Αντώνης Βαρδής είχε δηλώσει στην εκπομπή TV weekend του Αlter:  «Στον πρώτο μου γάμο, στα 7 χρόνια κάτι δεν πήγε καλά και χώρισα. Η πρώτη μου σύζυγος χωρίς να φταίει, τρελάθηκα εγώ και έφυγα από το σπίτι. Είχα την ατυχία να ξεμυαλιστώ".  

Για το διαζύγιο με την δεύτερη γυναίκα του, Χριστίνα Μαραγκόζη, είχε δηλώσει: «Μία γυναίκα καλλιτέχνης, όπως ήταν η Χριστίνα, ήθελε να βγάλει πράγματα απ’ έξω στην τηλεόραση, του μεγάλου, σπουδαίου έρωτα, δεν ήταν όμως τόσο πολύ έτσι.  Είχαμε πολλά προβλήματα με τη Χριστίνα και προσπαθούσαμε να τα κρατήσουμε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. (…) Με την τωρινή μου σύντροφο Φιλοθέη, έχουμε 25 χρόνια διαφορά. Την αγαπώ πολύ».

Ο Αντώνης Βαρδής ήταν ένας άνθρωπος που γεύτηκε τον έρωτα αλλά και την επιτυχία και υπερασπίστηκε όλες τις επιλογές του μέχρι το τέλος.


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 2 September 2014 | 5:34 pm


Σπάει τα κοντέρ, φωτογραφία του ΓΑΠ 

Σπάει το κοντέρ στην Ελάδα και στο εξωτερικό,  φωτογραφία του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, που  κυκλοφορεί.

Μου την έστειλε φίλος και πραγματικά είναι συγκλονιστική... και ΑΛΗΘΙΝΗ!


Πόπη Σουφλή

 
Δείτε τη φωτό ...


Δημοσιεύθηκε στις 2 September 2014 | 5:20 pm


Ο Βαρθολομαίος αναγνωρίζει το «μακεδονικό έθνος» και τη «μακεδονική εκκλησία»;


 
Έτσι του είπε να κάνει ο... θεός του (ο σατανάς) και τα αφεντικά του (Σιωνισμός), έτσι  θα κάνει...
 
Πόπη Σουφλή
 
 
Σοβαρό θέμα εγείρεται από βουλγαρικό δημοσίευμα το ο οποίο αναφέρει ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης, Βαρθολομαίος αναγνωρίζει επί της ουσίας "μακεδονικό έθνος".
 
Έχει συμφωνήσει να γυρισθεί ταινία των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, στην οποία θα μιλά για το ‘μακεδονικό έθνος’ , χωρίς καμία αναφορά στη Βουλγαρία, σημειώνει το βουλγαρικό Φόκους, επικαλούμενο τη σκοπιανή εφημερίδα Βέτσερ. 
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι Βούλγαροι ιστορικοί και εθνικιστές έχουν εξεγερθεί, μετά τη συνειδητοποίηση ότι ο Βαρθολομαίος έχει συμφωνήσει να κινηματογραφηθεί οι Κύριλλος και Μεθόδιος, αντιπροσωπεύοντας τους «Μακεδόνες» και όχι τους Βουλγάρους.
 
Φυσικά και οι Βούλγαροι ανακρίβειες γράφουν καθως οι ιεραπόστολοι δεν ήταν Σλάβοι, αλλά Έλληνες καταγόμενοι από την Θεσσαλονίκη.
 
Η παραγωγή της ταινίας είναι από την τσεχική εθνική τηλεόραση και το στούντιο «Barrandov» της Πράγας και ο τίτλος της είναι «Κύριλλος και Μεθόδιος, Σλάβοι απόστολοι (μεγάλη ιστορική παραπόιηση)»- (βουλγαρικά: Кирил и Методий, славянските апостоли). 
 
Οι Βούλγαροι ιστορικοί είναι εξαγριωμένοι επειδή η ταινία δεν αναφέρει το βουλγαρικό έθνος και ομιλούν για καθαρή συνωμοσία. «Τσεχική σύνδεση» κατά της Βουλγαρίας. 
Στην υπόθεση δεν παρεμβαίνει ο Επίτροπος Στέφαν Φούλε, ο οποίος συνεχώς αρνείται ότι τα Σκόπια κλέβουν τη βουλγαρική ιστορία και υποστηρίζει μόνο την ένταξή τους στην ΕΕ. 
 
Η εφημερίδα των Σκοπίων- γράφει το βουλγαρικό δημοσίευμα- σημειώνει ότι το έργο σχεδιάσθηκε ως ένα πανευρωπαϊκό και ιστορικό γεγονός αφού επηρεάζει (εμπλέκει) πολλά έθνη, Πολωνούς, Ρώσους, «Μακεδόνες», Σέρβους και Έλληνες. 
 
Σύμφωνα με τους ιστορικούς της Βουλγαρίας, όπως σημειώνει η Βέτσερ, η ταινία υποστηρίζεται από τον Βαρθολομαίο και αυτό σημαίνει ότι έχει αναγνωρίσει το ‘μακεδονικό έθνος’ και την ‘ μακεδονική εκκλησία’. 
 
Επίσης, το κανάλι ‘5’ των Σκοπίων σχολιάζει ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος έχει αναγνωρίσει το ‘μακεδονικό έθνος’, αφού υπέγραψε ότι το εγκρίνει, το ίδιο επισημαίνει και δημοσίευμα της σκοπιανής Falanga. Που σημειώνει ότι η ταινία που είναι του Τσέχου σκηνοθέτη Πέτρ Νικολάεφ και παράγεται από τον Βίκτορ Κριστόφ, ανασύρει το ‘μακεδονικό έθνος’ από την ιστορία.

Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 2 September 2014 | 4:45 pm


199 λέξεις της Μέριλ Στριπ που συγκλονίζουν: Τι λέει για τη φιλία, το χρόνο και την αγάπηΜε τρεις λέξεις... ΥΠΕΡΟΧΗ, ΜΟΝΑΔΙΚΗ, ΑΛΗΘΙΝΗ!

Συνυπογράφω και ασπάζομαι πλήρως τα λόγια της. Αυτή είναι η ουσιαστική φιλοσοφία της ζωης, αν θέλουμε να είμαστε ο εαυτός μας.

Πόπη Σουφλή


199 λέξεις της Μέριλ Στριπ που συγκλονίζουν: Τι λέει για τη φιλία, το χρόνο και την αγάπη


 
Το γύρο του Διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες ένα κείμενο της Mέριλ Στριπ με τίτλο «Δεν έχω άλλη υπομονή», ένα κείμενο της ηθοποιού για το χρόνο που περνάει, τη φιλία, την αγάπη...

Γράφει η Μέριλ Στριπ: 

«Δεν έχω υπομονή για κάποια πράγματα, όχι επειδή είμαι αλαζονική, αλλά επειδή έχω φτάσει σε ένα σημείο της ζωής μου όπου
δεν μπορώ να χάνω χρόνο με ότι με δυσαρεστεί, ή με πληγώνει. Δεν έχω υπομονή για τον κυνισμό, για την υπερβολική κριτική και τις απαιτήσεις οποιασδήποτε φύσης.

Δεν έχω πια τη διάθεση να αρέσω σε όσους δεν αρέσω, να αγαπάω αυτούς που δεν με αγαπάνε και να χαμογελάω σε αυτούς που δεν μου χαμογελάνε. Δεν μπορώ να χαλαλίσω ούτε λεπτό σε αυτούς που λένε ψέματα, ή θέλουν να με χειραγωγήσουν.

Αποφάσισα ότι δεν θέλω να συνυπάρχω με οποιονδήποτε προσποιείται, υποκρίνεται, είναι ανειλικρινής ή με κολακεύει. Δεν μπορώ να ανεχθώ ούτε την επιλεκτική γνώση, ούτε  την ακαδημαϊκή αλαζονεία. Δεν με ενδιαφέρει ούτε το κουτσομπολιό.

Αντιπαθώ τις αντιπαραθέσεις και τις συγκρίσεις. Πιστεύω στον κόσμο των αντιθέτων και γι αυτό αποφεύγω ανθρώπους με δύσκαμπτες και άτεγκτες προσωπικότητες. 


Στη φιλία απεχθάνομαι την έλλειψη αφοσίωσης και την προδοσία. 
Δεν τα πάω καλά με όσους δεν ξέρουν να πουν μια καλή κουβέντα, ή μια λέξη ενθάρρυνσης. 
Βαριέμαι τις υπερβολές και δεν μπορώ να αποδεχθώ αυτούς που δεν αγαπάνε τα ζώα.

Και πάνω από όλα δεν έχω υπομονή για όποιον δεν αξίζει την υπομονή μου».

Δημοσιεύθηκε στις 2 September 2014 | 4:25 pm


ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΘΑ «ΧΤΥΠΟΥΝ» ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Δεν έχουμε τίποτα να... "φοβηθούμε"... η δωσίλογη κυβέρνηση τους θέλει, γι αυτό άλλωστε και έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε ξέφραγο αμεπέλι εισόδολυ λαθρομεταναστών...ο Τσίπρας με τον ΣΥΡΙΖΑ αγκαλιάζουν τους λαθρο και το ΚΚΕ ερωτοτροπεί μαζί τους.... γι αυτό σας λέω, μην φοβάστε... μια μαχαιριά είναι που θα μας... κόψει τα κεφάλια.... δεν θα προλάβουμε να βγάλουμε κιχ...

Πόπη Σουφλή
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Σε ένα το πολύ δύο μήνες οι Τζιχαντιστές θα έχουν ετοιμαστεί κατάλληλα και θα είναι σε θέση να μπορούν να αρχίσουν επιχειρήσεις τρομοκρατικών επιθέσεων σε στόχους σε ευρωπαϊκό έδαφος, αποκάλυψε ο ίδιος ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας, Αμπντουλάχ Μπεν Αμπντουλαζίζ, σε δηλώσεις που δημοσιευτήκαν και στην τουρκική εφημερίδα, Taraf (1/9). 

Μάλιστα σύμφωνα με
τον Σαουδαράβα ηγέτη οι Τζιχαντιστές με την ορμή που έχουν πάρει και με τις συνεχείς επιτυχίες    στο έδαφος, έχουν δημιουργήσει ένα μεγάλο ρεύμα προσέλκυσης οπαδών και νέων μαχητών από ευρωπαϊκές χώρες αλλά και από Αμερική. 

Πολύ σύντομα θα μπορούν να αρχίσουν δράση σε ευρωπαϊκό, ακόμα και σε αμερικανικό έδαφος, πραγματοποιώντας βομβιστικές και κάθε είδους τρομοκρατικές επιθέσεις εκτός από ευρωπαϊκές χώρες και μέσα στις ΗΠΑ.

Ο Σαουδάραβας βασιλιάς μιλώντας σε συνάντηση που οργάνωσε ο ίδιος παρουσία των ξένων πρέσβεων στην σαουδαραβική πρωτεύουσα, παρουσία του ίδιου του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζων Κέρυ, ο οποίος, όπως φαίνεται, άκουσε με μεγάλο σκεπτικισμό τις διαπιστώσεις του Αμπντουλάχ, επεσήμανε τον μεγάλο κίνδυνο από την ραγδαία εξάπλωση του κινήματος των Τζιχαντιστών. 

Σύμφωνα με πολλούς παρατηρητές των εξελίξεων το «τέρας» των Τζιχαντιστών που δημιουργήθηκε κατ’ αρχή  από αμερικανικές και δυτικές πηγές και στηρίχτηκε και από την Σαουδική Αραβία για να στραφεί εναντίον κάποιων αντιπαθητικών καθεστώτων στην Μέση Ανατολή, τώρα στρέφεται εναντίον των ίδιων των δημιουργών του με όλες τις επικίνδυνες και ανεξέλικτες συνέπειες μιας τέτοιας πραγματικά τρομερής εξέλιξης.

Ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας, Αμπντουλάχ Μπεν Αμπντουλαζίζ, ήταν πολύ σαφής στις δηλώσεις του τονίζοντας πως οι τρομοκράτες δεν γνωρίζουν σύνορα ενώ δεν υπολογίζουν τους κινδύνους από τις συνέπειες των τρομοκρατικών τους ενεργειών και τώρα ετοιμάζονται να ανοίξουν καινούργια μέτωπα εκεί όπου κρίνουν ότι πρέπει να διαδώσουν το Ισλάμ με τον δικό τους τρόπο. 


Μάλιστα ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας φάνηκε πολύ απαισιόδοξος για την αυξανόμενη δράση των Τζιχαντιστών καθώς, όπως τόνισε, δεν έχουν περιορισμούς στη τρομοκρατική τους δράση. Είναι χαρακτηριστικό ότι, όπως παραδέχτηκε, μέχρι τώρα δεν έχει εμφανιστεί  κάτι πολύ «δυνατό» που να μπορεί να τους σταματήσει με αποτέλεσμα να διευρύνεται  συνεχώς η δράση τους και σε άλλες περιοχές και τώρα ετοιμάζονται να αρχίσουν να χτυπούν και σε ευρωπαϊκό έδαφος. 

Απευθυνόμενος δε στους Ευρωπαίους ηγέτες τους προειδοποίησε ότι πολύ σύντομα θα δουν και μέσα στις δίκες τους χώρες τις επιπτώσεις της ανάπτυξης του εξτρεμισμού κινήματος των Τζιχαντιστών, το οποίο σημειωτέον, έχει στελεχωθεί και με πολλούς Ευρωπαίους που έχουν ασπαστεί το Ισλάμ και έχουν πυκνώσει τις τάξεις τους. Οι δηλώσεις αυτές του Αμπντουλάχ Μπεν Αμπντουλαζίζ έχουν ιδιαίτερη σημασία γιατί η Σαουδική Αραβία μαζί με το Κατάρ, είχε στηρίξει τους Τζιχαντιστές χρησιμοποιώντας τους για  να ανατρέψουν κάποια καθεστώτα της Μέσης Ανατολής, όπως της Συρίας και του Ιράκ, τα οποία είχαν αναπτύξει «ενοχλητικές» σχέσεις με το ανταγωνιστικό προς το Ριαντ καθεστώς του Ιράν. 

Στη συνέχεια όμως καθώς έβλεπαν πως ο έλεγχος είχε ξεφύγει και πως οι Τζιχαντιστές εξαπλώνονταν συνεχώς με ανεξέλεγκτο  ρυθμό, η Σαουδική Αραβία μαζί με την Αίγυπτο διαφοροποιήθηκε από το Κατάρ αλλά και την Τουρκία και σταμάτησε να τους στηρίζει ενώ τώρα καταγγέλλει την ανοιχτά την δράση τους. Και ενώ όλοι επισημάνουν ότι μεγαλώνει συνεχώς ο κίνδυνος της έμφασης των Τζιχαντιστων πολύ κοντά μας και ενώ κάποιο Ευρωπαίοι άρχισαν να αφυπνίζονται στον κίνδυνο αυτό, ενώ εντωμεταξύ συνεχίζεται η εισαγωγή στην χώρα μας χιλιάδων μουσουλμάνων από  ανατολάς, εμείς αντί να ορθώσουμε κάποιες «ασπίδες προστασίας», «βαυκαλιζόμαστε» με αντιρατσιστικά νομοσχέδια και «εκστασιαζόμαστε» με τους διάφορους απερίσκεπτους και επιπόλαιους τουρκολάγνους και ισλαμολαγνους, που δεν διστάζουν να μας κουβαλήσουν όλη αυτή την ισλαμική λαίλαπα ακόμα και μέσα στα σπίτια μας.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-ΤουρκολόγοςΔημοσιεύθηκε στις 2 September 2014 | 2:04 pm


Το ΠΑΣΟΚ αγρίεψε: «Ενας ψυχίατρος για τον Παπανδρέου» -Το μήνυμα που κατέβηκεΕ. Βενιζέλος: Αυτό που έγινε, είναι άρρωστο!


Ρε πολιτικό σίχαμα ΒενιζελοΤούρκογλου, άρρωστοι είστε όλοι σας, στο όλον ΠΑΣΟΚ ... και όχι μόνο πνευματικά, αλλά και ψυχικά... κι ένας ψυχίατρος, δεν σας φτάνει...

Πόπη Σουφλή

Το ΠΑΣΟΚ αγρίεψε: «Ενας ψυχίατρος για τον Παπανδρέου» -Το μήνυμα που κατέβηκε


O σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, Βασίλης Δεληγκάρης ανέλαβε την ευθύνη για την ανάρτηση στο επίσημο προφίλ του ΠΑΣΟΚ στο Facebook στην οποία ζητούσε έναν... ψυχίατρο για τον Γιώργο Παπανδρέου.

Ο κ. Δεληγκάρης ανέφερε ότι
η συγκεκριμένη ανάρτηση ήταν προσωπική του άποψη και εκ παραδρομής την ανέβασε στα social media του ΠΑΣΟΚ.ΠΑΣΟΚ: Ηταν μια αυθαίρετη πράξη -Την καταδικάζουμε
Από την πλευρά του το γραφείο τύπου του ΠΑΣΟΚ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση.

«Αποδοκιμάζουμε τους χαρακτηρισμούς που εμφανίστηκαν σε ανάρτηση του επίσημου facebook του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες στο Ζάππειο Μέγαρο.

Πρόκειται για αυθαίρετη πράξη στελέχους του ΠΑΣΟΚ, που δεν έχει καμία σχέση με τις αντιλήψεις μας για την ενότητα και τον πολιτικό πολιτισμό στο ΠΑΣΟΚ. Η ανάρτηση έγινε αμέσως αντιληπτή και κατέβηκε».

Η επίμαχη ανάρτηση

Η επίμαχη ανάρτηση που έμεινε για λίγα λεπτά στον αέρα αλλά ήταν αρκετά για να προκαλέσουν νέο μπάχαλο στο ΠΑΣΟΚ ήταν η εξής:

Οι οπαδοί (αγανακτισμένοι πολίτες - τάγματα εφόδου) του ανθρώπου που το κόμμα του κέρδισε το 2009 τις εθνικές εκλογές με 44% και κατάφερε(!), μετά από δύο χρόνια Πρωθυπουργός, να φέρει την Δεξιά του Σαμαρά και του Καρατζαφέρη σε συγκυβέρνηση μαζί του, του φώναζαν χθες να έρθει για να διώξει τη Δεξιά!...Ένας ψυχίατρος υπηρεσίας παρακαλώ...

Η συγκεκριμένη ανάρτηση πάντως κατέβηκε από το λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ στο facebook λίγα λεπτά αργότερα.


Ποιός είναι ο σύμβουλος με την επίμαχη ανάρτηση:

Ο Βασίλης Δεληγκάρης είναι σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας, όπως γράφει το metarithmisi.gr.

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1957 όπου έζησε και εργάσθηκε έως το 1996, οπότε και εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Αθήνα .

Έχει σπουδάσει αρχιτεκτονική και γνωρίζει Αγγλικά, Ιταλικά, Ρωσικά. 

Από το 1984 έως το 1996 ήταν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος βιομηχανίας πλαστικών. Από το 2001 εργάζεται ως σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας .

Από το 1974 έως το 1991 στέλεχος της ΚΝΕ και του ΚΚΕ .

Το 1990 εκλέχθηκε Διαμερισματικός Σύμβουλος στο Ε' Διαμέρισμα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Από το 1993 έως το 2001 μέλος της Κ.Ε. του Συνασπισμού, όπου υπήρξε μεταξύ άλλων μέλος της Γραμματείας της Επιτροπής Πόλης Θεσσαλονίκης, στέλεχος του Οργανωτικού Γραφείου, μέλος της Γραμματείας της Ν.Ε. Β' Αθήνας και αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου.

Την περίοδο 2002-2004 μέλος της πανελλαδικής Γραμματείας της Ανανεωτικής Εκσυγχρονιστικής Κίνησης της Αριστεράς.

Έχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα και πολιτικές αναλύσεις στις εφημερίδες Αυγή , Ελευθεροτυπία, Έθνος, Νέα, Εξουσία Μακεδονία, Θεσσαλονίκη

Το 2004 εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ και δραστηριοποιήθηκε ως μέλος του Ε.ΣΥ.ΑΝ. Δούλεψε διαδοχικά στην Επιτροπή Εκλογικών Διαδικασιών για την επιλογή υποψηφίων στις Νομαρχιακές και Δημοτικές εκλογές του 2006, στον Τομέα Ανασυγκρότησης και Περιφερειακής Οργάνωσης και στο Γραφείο του Συντονιστή της ΚΟΕΣ για το Συνέδριο του 2007. 

Σήμερα είναι μέλος της Γραμματείας του Τομέα Γυναικών, σύνδεσμος με τον Τομέα Επικοινωνίας.


Βενιζέλος: Αυτό που έγινε είναι άρρωστο

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ επισήμως καταδικάζει την επίμαχη ανάρτηση για τον ψυχίατρο που χρειάζεται ο Γιώργος Παπανδρέου, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ίδιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι πυρ και μανία:
«Είναι μία φασίζουσα νοοτροπία αυτό που έγινε στο Ζάππειο. Είναι μία νοοτροπία που την υπέστη και ο ίδιος ο Παπανδρέου όταν τον χαρακτήριζαν προδότη».

Με αυτά τα λόγια αντέδρασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας σε στενούς του συνεργάτες, μετά τις αποδοκιμασίες το βράδυ της Δευτέρας στην εκδήλωση του Γιώργου Παπανδρέου στο Ζάππειο.

«Αυτό που έγινε είναι άρρωστο. Τι “Γιώργο γερά να φύγει η δεξιά;”. Αυτοί μας έκαναν κυβέρνηση με την δεξιά, αυτοί μας την φόρεσαν», φέρεται να είπε μεταξύ άλλων σε οργίλο ύφος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με την Real.

«Θα τα πούμε την Τετάρτη», προειδοποίησε. Και σημείωσε: «Η παράταξη χρειάζεται ηρεμία».


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 2 September 2014 | 1:45 pm


Φόβοι για πυρηνικό «ατύχημα» στην ΟυκρανίαΓερμανοί επιστήμονες: «Νέο Τσέρνομπιλ απειλεί όχι μόνο την Ευρώπη αλλά ολόκληρο τον Κόσμο από τις συγκρούσεις στην ανατολική Ουκρανία»

Μετάφραση – Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών
Πηγή: “Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!”

Ο Γερμανός ειδικός της Greenpeace, στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας Tobias Myunhmayer, μοιράζεται τους φόβους του, για την ασφάλεια του πυρηνικού σταθμού Zaporozhye στην ανατολική Ουκρανία. Ειδικότερα, σημείωσε ότι οι πυρηνικοί σταθμοί δεν διαθέτουν επαρκή προστασία έναντι άμεσης εναέριας επίθεσης. Το κέλυφος από οπλισμένο σκυρόδεμα που περιβάλλει τους αντιδραστήρες δεν θα είναι σε θέση να τους «σώσει» από τυχόν αεροπορικές επιδρομές.

Το πυρηνικό εργοστάσιο στην Zaporizhia, είναι το μεγαλύτερο όχι μόνο στην Ουκρανία αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη, καθώς στο ένα πέμπτο του πλανήτη. Βρίσκεται στην όχθη του υδάτινου ταμιευτήρα Kahovsky, περίπου 200 χιλιόμετρα από τα σύνορα με το Ντόνετσκ, όπου μαίνονται σκληρές μάχες.

Σύμφωνα με τον Γερμανό πυρηνικό εμπειρογνώμονα Tobias Munxmahner, το εργοστάσιο κατασκευάστηκε από σοβιετικούς μηχανικούς, και εξαρτάται άμεσα από τις εισαγωγές ρωσικού ειδικού εξοπλισμού και ανταλλακτικών. Με αυτόν τον τρόπο καταδεικνύεται ότι ο πυρηνικός σταθμός κινδυνεύει εκτός από πιθανή αεροπορική επιδρομή ή δολιοφθορά και από την έλλειψη ανταλλακτικών.

Σύμφωνα με επίσημες πληροφορίες, το ουκρανικό εργοστάσιο μπορεί να αντέξει σε ένα σεισμό 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, καθώς και σε έκρηξη πέντε τόνων TNT σε απόσταση 200 μέτρων από αυτό. Επιπλέον, η πυρηνική εγκατάσταση φυλάσσεται από την ουκρανική πολεμική αεροπορία, με τακτικά μαχητικά αεροσκάφη MiG-29.

Όπως γίνεται κατανοητό από τα «πολιτικά παιχνίδια», και τις άγριες πολεμικές συγκρούσεις στην ανατολική Ουκρανία, κινδυνεύει πρωτίστως, η Ευρωπαϊκή ήπειρος. Μια πιθανή και απευκταία επίθεση ή πιθανή βλάβη στο εργοστάσιο, έστω και από λάθος, θα προκαλέσει εκατόμβη θυμάτων αρχικά στην ανατολική και βόρεια Ευρώπη, κάνοντας το «Τσερνομπίλ» να φαντάζει ως απλό ατύχημα!

Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 2 September 2014 | 1:37 pm
Translate:
Copyright © 2010-2014 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: