Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Αττικής   »   Ασπροπυργος    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή Ασπροπυργος και εμείς θα το προσθέσουμε.


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Ασπροπυργος

στο κενό της ψυχής τους, απάντα με σιωπή... (3 βίντεο)


Υπάρχουν κι αυτοί... αυτοί που είναι ανίκανοι να νοιώσουν ... ανίκανοι να προσφέρουν κάτι παραπάνω από τη αίσθηση του ... "όλα, μέσα στο τίποτα"...


Αυτοί που προσπαθούν να  παρουσιάσουν το τίποτα , μέσα στην κενότητα των λέξεων που ποτέ δεν θα κάνουν πράξη...

Αυτοί, που την απουσία τους, προσπαθούν να την μετατρέψουν και να την πλασάρουν  σαν... γοητεία και μυστήριο... οι κενοί...

Στο κενό της ψυχής τους, απάντα με σιωπή... 


Καλό ξημέρωμα.. να έχετε μια όμορφη Κυριακή...


Καλλιόπη
τα βίντεο εδώ... εδώ... κι εδώ...
Δημοσιεύθηκε στις 22 April 2018 | 2:30 am


Γιάαα... να τα κάνουμε "πενηνταράκια" μπας και ξυπνήσουμε σιγά σιγά...

Το σκάφος του Γεωργίου Μπαλταδώρου ΚΑΤΑΡΡΙΦΘΗΚΕ. 

Σε αυτό δεν υπάρχει ουδεμία αμφιβολία στο μυαλό του κάθε νοήμονος και καθαρά σκεπτόμενου Έλληνα αλλά και ξένου.

Όλα τα ατυχήματα στο Αιγαίο, ακόμα και πολιτικά αεροπορικά και ναυτικά δυστυχήματα, ήταν καταρρίψεις. Και το "Ήλιος" ακόμα, ήταν προορισμένο να πέσει πιο νωρίς από ότι έπεσε... στην θάλασσα!
 Ο Γεώργιος Μπαλταδώρος ΗΤΑΝ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΤΟΧΟΣ,  όχι το σκάφος! 
Γιατί ήταν Ένας αλλά Λέων!
Και όλοι γνωρίζουμε το βιογραφικό του, τις απόψεις του και την δράση του.

Μια χαρά τα γράφεις για τα αεροπορικά "ατυχήματα"... Εξαιρετικά!

Τον Καμμένο, το φελέκι μου μέσα, τι τον ανακατεύεις και τον ... "ηρωποιείς";;;

ΕΝΑ ΚΑΘΑΡΜΑ ΕΙΝΑΙ... ΕΝΑΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ... ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΡΝΗ, όπως ο ίδιος χαρακτήρισε τον εαυτό του.

Ποιός μωρέ είναι πατριώτης; Ποιός είναι ο... "αδύναμος κρίκος των σιωνιστών";;; 
Ο άνθρωπος των οβριών;;;

ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥ!


Καλλιόπη Σουφλή

Υ.Γ. Το σίγουρο είναι, πως δεν είσαι υπερασπιστής του Καμμένου... απλά έκανες μια λάθος εκτίμηση... 
Θα μιλήσω για δύο τρία ουσιαστικά πραγματάκια, με τον μεγαλύτερο κίνδυνο "να μου ρίξουν το μπλογκ", και τον μικρότερο "να κατηγορηθώ για πρακτοράκι του Καμμένου". 
Κούνια που σας κούναγε όμως, έμμισθα πρακτοράκια και "τρολο-πρακτοράκια" του συστήματος και του ίντερνετ, και συριζο-διαλυμμένοι εγκέφαλοι της ελληνικής κοινωνίας και του αναγνωστικού κοινού. Δεν εξυπηρετώ την πολιτική κανενός και δεν έχω κανέναν πληροφοριοδότη. 
Ή μάλλον...έχω:
Την "γκλάβα" μου.


Λοιπόν..,

Το σκάφος του Γεωργίου Μπαλταδώρου ΚΑΤΑΡΡΙΦΘΗΚΕ. 

Σε αυτό δεν υπάρχει ουδεμία αμφιβολία στο μυαλό του κάθε νοήμονος και καθαρά σκεπτόμενου Έλληνα αλλά και ξένου.

Όλα τα ατυχήματα στο Αιγαίο, ακόμα και πολιτικά αεροπορικά και ναυτικά δυστυχήματα, ήταν καταρρίψεις. Και το "Ήλιος" ακόμα, ήταν προορισμένο να πέσει πιο νωρίς από ότι έπεσε... στην θάλασσα!

Τί επιτυγχάνουν οι διαχρονικοί εχθροί της Ελλάδος με αυτό: 

Μα, να δημιουργήσουν προηγούμενα "κακής διαχείρισης του θαλασσίου χώρου μας, από την πλευρά του Ελληνικού Κράτους. Και ανικανότητα της υποστήριξης της ανθρώπινης ζωής, ανικανότητα για αποτελεσματικές διασώσεις δηλαδή, πράγμα στο οποίο δείχνει "ιδιαίτερο ζήλο", "τεχνική κατάρτιση" και "ετοιμότητα"..... η Τουρκία!

Έτσι προωθείται το σχέδιο της "Συνδιαχείρησης του Αιγαίου" μετά της Τουρκίτσας και της ελληνοτουρκικής συνομοσπονδίας κατ'επέκταση.
Καλά λέει ο Διηνέκης.

Ο Γεώργιος Μπαλταδώρος ΗΤΑΝ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΤΟΧΟΣ,  όχι το σκάφος! 
Γιατί ήταν Ένας αλλά Λέων!
Και όλοι γνωρίζουμε το βιογραφικό του, τις απόψεις του και την δράση του.


Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες για τα, ικανά για κατάρριψη, συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου, όπως επισταμένως έχουν αναλυθεί από τα ιστολόγια Έσχατη Γραμμή Ανασχέσεως, ΕργΔημΕργ και Μποτίλια στο Πέλαγος.  

Η προσωπική μου γνώμη είναι πως "κατάφεραν... ο υψομετρητής του αεροσκάφους να δείχνει στον σμηναγό μας, ένδειξη 1000 μέτρων περίπου πάνω από το έδαφος, ενώ βρισκόταν μόλις στα περίπου 200 μέτρα. Αλλά δεν μπορούσε να το δει λόγω της ομίχλης. Όλα έγιναν γρήγορα, και πριν μπορέσει να συνεννοηθεί σωστά με τον συνοδό του, ο οποίος είχε σωστές ενδείξεις στο δικό του σκάφος... σκοτώθηκε.

Η τόση επιμονή του Συστήματος, να μας πείσει πως έπαθε vertigo (που να τους κάτσει ο Χίτσκοκ στο στομάχι..), με φέρνει και στο σημείο να αναρωτιέμαι... μήπως και χρησιμοποιήθηκε όπλο Ηλεκτρονικού Πολέμου, όχι μόνο για το σκάφος, αλλά και για τον ίδιο τον πιλότο, ώστε να είναι σίγουροι για την επιτυχία της επιχειρήσεώς τους/δολοφονίας;... 
Κάποια τεχνολογία όπως... "ηλεκτρομαγνητικό όπλο βιοσυντονισμού που στοχεύει στη βιολογία τού αεροπόρου";... (διαβάστε εδώ).

Όπως είπα, όλα τα ατυχήματα.. δεν ήταν ατυχήματα. 
Και ο Αθανάσιος Μπατσαράς έτσι δολοφονήθηκε, και οι αξιωματικοί μας στην Κίναρο, έτσι δολοφονήθηκαν, και οι αξιωματικοί μας στο Σαραντάπορο Ελασσόνας επίσης έτσι δολοφονήθηκαν. Διότι ήταν σημαντικά πρόσωπα, ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΑ!
Στενοχωριέμαι μάλιστα, για το πόσο γρήγορα προσπεράσαμε και "κατάπιαμε αμάσητο" το σενάριο περί ομίχλης και καλωδίων της ΔΕΗ, στην περίπτωση του Σαραντάπορου.

Μα γιατί να θέλουν να τους δολοφονήσουν όλους αυτούς;... 

Μήπως γιατί τους είχαν κατατάξει στα άτομα που μελλοντικά μπορεί να αψηφούσαν εντολές του στρατεύματος, κατ'επέκταση της πολιτικής ηγεσίας, και θα κατέρριπταν εχθρικά σκάφη;.....

Σάμπως... έναν παρόμοιο φόβο δεν έχουν και για τον Πάνο Καμμένο, την στιγμή που οι βασικές τρεις ηγεσίες των Σωμάτων Στρατού είναι ήδη "Δικές Τους";...

"Τί" δηλαδή συζητάει στο ψιθυριστό, ο περιούσιος Τζέφρυ Πάιατ μαζί με τους αρχηγούς του στρατεύματος... 

ΤΣΕΚΑΡΕΙ ΑΝ ΤΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ.. ΕΚΤΙΜΟΥΝ ΚΑΙ ΔΥΝΑΝΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΥΠΑΚΟΥΟΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ...Ή ΣΤΟΝ ΠΑΝΟ ΚΑΜΜΕΝΟ! 

Η απάντηση φυσικά, πρέπει να γέρνει περισσότερο προς τον Καμμένο.

Γιατί ο Καμμένος, παρόλα τα "καντήλια" με τα οποία τον "στολίζουμε" όλοι μας... ξέρουμε κατά βάθος ότι είναι ο αδύναμος κρίκος των Σιωνιστών. Ξέρουμε ότι "όσο διεφθαρμένος μπορεί να υπήρξε, με την ιδιότητα του επιχειρηματία, εντός κι εκτός Βουλής-εντός κι εκτός Κυβέρνησης"...
μια θερμή αγάπη για την πατρίδα την έχει.

Και μια "τρέλλα" επίσης... κι ας μην ρέει στις φλέβες του κεφαλλονίτικο αίμα, όπως εμένα λίγο...

Η τρέλλα του αυτή έχει καταχωρηθεί σε "λίστα στοιχείων επικινδυνότητας".

Ήρθε η στιγμή που τους συμφέρει "με τα μπούνια" να τον απομακρύνουν. 
Αν δούμε εκλογές μέσα στο 2018, γι αυτό το λόγο θα είναι κυρίως.

ΝΑΤΟ, "Ευρωπαίοι", Ερντογάν... τον Αλ6 αγαπάνε και θέλουν ακόμα.
Τον Καμμένο όχι.


Ο Αλεξάκης ΜΌΝΟ!.. είναι αυτός που αν μείνει στο θρόνο του πρωθυπουργού "θα μας βγάλει από τα μνημόνια" πετώντας μας ακόμα πιο βαθειά στο πηγάδι της οικονομικής καταστροφής και εξαθλίωσης
Ο Αλεξάκης είναι.. ο μόνος που θα προσφέρει στο πιάτο των "Δανειστών" τα 15 χιλιάδες ακίνητα των πλειστηριασμών
Ο Αλεξάκης είναι αυτός που από Δεκέμβριο 2018 θα αρχίσει να αναγκάζει το λαό, ξεκινώντας από δημοσίους υπαλλήλους ("που τους αγαπά γιατί τον αγαπούν και τον στηρίζουν"..) να αντικαταστήσουν την αστυνομική τους ταυτότητα με την τσιπαριστή κάρτα του πολίτη
Ο Αλεξάκης ΜΟΝΟ!.. είναι αυτός που θα φουλάρει την Ελλάδα με άλλο μισό εκατομμύριο "λαθρο-τζιχαντιστο-μεταναστόπουλα".

ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΩΣ ΑΥΤΟ "ΤΟ ΝΕΟ" ΜΙΣΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ... (σύμφωνα με την νέα ρύθμιση περί νεοεισερχομένων λαθρό) ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ "ΛΙΑΖΕΤΑΙ" ΟΠΟΥ ΘΕΛΕΙ  ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ! 


Ελπίζω να σας διασκέδασα, Ευχαριστώ που με ακούσατε...


ΚΩΣΤΑΣ-ΤΑΥΡΟΣ
21/4/18


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 22 April 2018 | 12:20 am


EYXOMAI ΚΑΙ ΕΓΚΑΛΩ: ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΕΣ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΝΕΜΕΣΗ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΑΞΗ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΥΣΙΑΣΘΕΝΤΟΣ ΠΙΛΟΤΟΥ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΒΕΡΚΟ ΤΩΝ ΦΟΝΙΑΔΩΝ ΤΟΥ. ΣΜΙΛΕΥΟΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: "ΓΕΝΟΙΤΟ ΤΟ ΝΟΜΕΝ ΕΣΤ ΟΜΕΝ"`


ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΟΥΜΕ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΦΡΟΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΑΝΕΞΟΔΕΣ ΙΑΧΕΣ, ΦΘΗΝΑ ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΑ ΜΕΛΑΝΙΑ ΟΘΟΝΩΝ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΓΚΥΛΩΣΕΙΣ.

ΑΜΑ ΛΑΧΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΝΑΤΟΪΚΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΤΖΙΧΑΝΤΙΑ ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ.


ΟΜΩΣ Η ΘΥΣΙΑ ΕΝΟΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΟΣ, ΕΝΩ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΝΟΣ ΜΙΑΣΜΑΤΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΟΝΟΝ ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ. 

ΟΧΙ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΗ, ΑΛΛΑ ΓΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΟΝΕΙΡΩΞΗ ΟΤΙ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ.

ΠΥΚΝΩΣΤΕ ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΣΜΙΛΕΥΟΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: "ΓΕΝΟΙΤΟ ΤΟ ΝΟΜΕΝ ΕΣΤ ΟΜΕΝ"`

EYXOMAI ΚΑΙ ΕΓΚΑΛΩ:

ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΕΣ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΝΕΜΕΣΗ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΑΞΗ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΥΣΙΑΣΘΕΝΤΟΣ ΠΙΛΟΤΟΥ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΣΒΕΡΚΟ ΤΩΝ ΦΟΝΙΑΔΩΝ ΤΟΥ.

NOMEN  EST OMEN:
ΜΠΑΛΤΑΣ ΔΩΡΟ


 Όσο οι ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ, στελεχώνονται από ανθρώπους που ορίζουν οι ΠΟΥΛΗΜΕΝΕΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ, Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΑ ΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ.


Καλλιόπη Σουφλή


Υ.Γ. Έζησα σχεδόν από την πρώτη στιγμή την ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ του HELIOS... λυπάμαι, αλλά πιστεύω πως δεν βγήκε όλη Η ΑΛΗΘΕΙΑ στο φως...Φρονώ, ότι ο κύριος Α. Τσολάκης τα εξηγεί ξεκάθαρα στην αρχή τού κάτωθι βίντεο:


Από αρκετούς φίλους και συναγωνιστές εκφράστηκε η επιθυμία - ευχή:
"Να μην υπάρξουν άλλοι Έλληνες πιλότοι, που θα θανατωθούν πάνω από το Αιγαίο"

Φρονώ, ότι για να γίνει η επιθυμία τους πράξη αρμόζει και επιβάλλεται:

1. Να προσπαθήσουμε να ξεσκεπάσουμε τούς δολοφόνους.
2. Να ενστερνιστούμε τις ιδέες και το θάρρος και να συνεχίσουμε τον αγώνα τού Γιώργου Μπαλταδώρου.


1. ΤΟ ΒΑΡΥ ΠΕΠΛΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Επειδή είναι προφανές, ότι οι "αρμόδιες" επιτροπές διελεύκανσης θα επιχειρήσουν τον αποπροσανατολισμό τής κοινής γνώμης, όπως συνέβη με αντίστοιχα συμβάντα στο παρελθόν, ορθώς ανέλαβαν έντιμοι διαφωτιστές στο διαδίκτυο να διεισδύσουν στα αίτια τής πτώσεως τού αεροπλάνου κατά την 12.04.2018 και να ενημερώσουν σχετικά με τα συμπεράσματα και τις εκτιμήσεις τους την κοινή γνώμη. 

 Παρόλο που οι εκτιμήσεις τους διίστανται, θεωρώ, ότι άπαντες αυτοί είναι αξιέπαινοι. Καθ' ότι τιμητές τής αλήθειας δεν είναι οι κάθε λογής ειδικοί, παρ' όλο που λόγω αρμοδιότητος ωφείλουν αυτοί να υπηρετούν με πλήρη ειλικρίνεια το καθήκον που επωμίζονται - χωρίς να το πράττουν αυτό ως υποταγμένοι σε αλλότριες σκοπιμότητες - αλλά αυτοί, που με το παρρησία εκτίθενται στο κόστος να την υπηρετούν την επικράτησή της.

Προσωπικά είμαι δεδηλωμένος αντίπαλος τής ιδεολογικής μονοκουλτούρας. Η κατ' αποκλειστικότητα εμμονή σε μια και μόνο άποψη - όποια και εάν είναι αυτή - οδηγεί σε πνευματικό μαρασμό. 

Άλλη είναι η οπτική τής πραγματικότητος που μπορεί να προσλαμβένει ένα πτηνό, άλλη αυτή που μπορεί να προσλαμβάνει ένα έντομο και άλλη αυτή που μπορεί να προσλαμβάνει ένας σκύλος. Όλες οι προσλήψεις, αντίστοιχα με την θέση και τις αισθητηριακές δυνατότητες ενός παρατηρητού, εμπεριέχουν κάποια διαπίστωση τής πραγματικότητος, που έχει όμως μερικό χαρακτήρα. Η σύνθεση τών καλής προαιρέσως προσλήψεων και αντιλήψεων είναι αυτή που μπορεί να αποδώσει μια σφαιρική άποψη.

Καταθέτοντας εδώ την άποψή μου, το πράττω  με συνείδηση τών ορίων, που με διέπουν. Προσπαθώ όμως κατά κανόνα να οριοθετώ συγκεκριμένα και χωρίς περιστροφές την βάση, από την οποία επιχειρώ την εκάστοτε επισκόπηση δεδομένων και καταστάσεων.

Αναφορικά με την επιλογή τής όποιας αναλυτικής αφετηρίας μπορεί να ασκώ κριτική.

Όμως χωρίς να συγχέω τις προθέσεις άλλων καλοθελητών, με τούς οποίους θεωρώ, ότι αποτελούμε μέλη ενός και τού αυτού διαγνωστικού σώματος, θεωρώντας καθοριστικής σημασίας τον ιμάντα που συνδέει τις κοινές μας προθέσεις.

Το υπ' αριθμόν ένα συνειδησιακό οργανο που δώθηκε ως δώρημα στούς ανθρώπους είναι η καρδιά. Αυτή είναι που λειτουργικά μας εντάσσει όλους στην ίδια δέσμη ανατροπής τού ψεύδους, τόσο στην θεωρία όσο και στην πράξη.

Όταν αναφέρομαι σε εικασίες, δεν έχω λόγο να το κρύψω. Όταν αναφέρομαι σε ενδείξεις, επίσης. Όταν αναφέρομαι σε βεβαιότητες βάσει πειστηρίων - πάντοτε κατά την γνώμη μου και μόνον - ωφείλω να το αναφέρω. Κάθε άλλη πρακτική, δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη.
Θεωρώ, ότι τα υπάρχοντα πειστήρια, σχετικά με όσα ακολουθούν, είναι επαρκή, ώστε να εγείρω σχετικά με αυτά αίτημα βεβαιότητος. Ακολούθως τα καταθέτω στην κρίση σας.

Θεωρώ στοιχειώδη την αναλυτική αρχή, να μην εξετάζονται τα εκάστοτε δεδομένα μεμονωμένα, αλλά να επιχειρείται πάντοτε η ένταξή τους στα γενικότερα πλαίσια τής φάσεως, που αυτά εγκύπτουν.

Δεύτερη στοιχειώδης αρχή στην εξέταση συγκεκριμένων δεδομένων αρμόζει να είναι ο παραλληλισμός και η σύγκρισή τους με άλλα παρόμοια, ώστε να εντοπιστούν οι δυνατές ποιότητες, που μπορεί να τα διέπουν από κοινού. 


Οι λόγοι τής καταρρίψεως τού αεροσκάφους τού Γιώργου Μπαλταδώρου αρμόζει να αναζητηθούν βάσει τής πρώτης αρχής - προσέγγιση Α.
Μέσω τής δεύτερης αρχής - προσέγγιση Β. - καθίσταται δυνατός ο τρόπος κατάρριψης τού αεροσκάφους και δολοφονίας τού πιλότου. 2. ΕΝΑΣ ΚΟΣΜΟΣ ΑΓΓΕΛΙΚΑ ΠΛΑΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΠΛΗΘΩΡΑ ΤΑΓΩΝ

Α.
Στην περίπτωση τής καταρρίψεως τού αεροσκάφους τού Γιώργου Μπαλταδώρου, θεωρώ κατά σειράν ιεραρχήσεως, ότι η συγκυρία στην παρούσα φάση χαρακτηρίζεται από τα εξής δεδομένα:


1. Ο πόλεμος στην Συρία. Συνέπειες αυτού τού πολέμου είναι η απώλεια για την Δύση τών πετρελαιοπηγών τής Συρίας και η ήττα που καταγράφεται εκεί τού ΝΑΤΟ και τών δυο διεκπεραιωτών του στην περιοχή, που είναι οι τζιχαντιστές και η φιλοδυτική ηγεσία τού Κουρδικού κινήματος εθνικής αποκαταστάσεως (Αίτημα το οποίο θεωρώ καθ' όλα δίκαιο, αλλά καναλιζαρισμένο σε λάθος στρατηγική, η οποία επιβαίνει άκρως επιζήμια για το Κουρδικό έθνος).
Άλλη συνέπεια αυτού τού πολέμου είναι η ματαίωση τού αγωγού διέλευσης καταριανού πετρελαίου μέσω τής Συρίας. 

Επίσης σημαντική συνέπεια αυτού τού πολέμου είναι η επαμφοτερίζουσα στάση τής ηγεσίας τής Τουρκίας, η οποία αποστασιούμενη μερικώς από το ΝΑΤΟ, σύναψε λυκοφιλία με την Ρωσία, επιχειρώντας ένα χορό πάνω σε τεντωμένο σχοινί.


2. Η απόφαση τού ΝΑΤΟ να αντληθούν τα πετρελαϊκά αποθέματα τού Αιγαίου και ίσως τού Κρητικού πελάγους, στα οποία επί δεκαετίες είχε επιβληθεί σφράγισμα, ως αποθέματα β΄τάξεως.

Σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα τού πολέμου στην Συρία, το επικείμενο ενεργεικό στράγγιγμα τής Σαουδικής Αραβίας και την συνεχούμενη αποστασιοποίηση τού πετρελαιοπαραγωγού Ιράκ από την δύση, καθίσταται προφανής ο κίνδυνος ενεργεικής ασφυξίας τών δυτικών δυνάμεων, η οποία επέρχεται εάν δεν αντληθούν τα ενεργειακά αποθέματα τού Αιγαίου.


3. Η επιβεβλημένη από την αποστασιοποίηση τής Τουρκίας μεταφορά τών στρατιωτικών - επιθετικών υποδομών τού ΝΑΤΟ στην Ελλάδα και η μετατροπή τής πατρίδας μας σε κεντρικό θέρετρο στρατηγικής στηριξής του στην περιοχή.

Με δεύτερο στρατηγικό στήριγμα το σιωνιστικό κρατίδιο. Αυτό μέρα με την ημέρα περικυκλώνεται περισσότερο, όχι μόνον από τούς παραδοσιακούς του αντιπάλους, αλλά διακατέχεται και από την τάση να ωθεί κάποιες επαμφοτερίζοντες προς αυτό δυνάμεις, όπως η Τουρκία, στον στρατόπεδο τών αντιπάλων του, μέσω μιας αμετροεπούς επιθετικότητος προς πάσα κατεύθυνση.


4. Η αυξανόμενη επιθετικότητα τής τουρκίας εναντίον τής Ελλάδος.  

Αυτή πατρονάρεται σκοπίμως και από τούς Ρώσους στην μείζωνα περιοχή, στην οποία εντάσσεται και η Κυπριακή ΑΟΖ, με στόχο την παρακόλληση στην άντληση τών πετρελαϊκών αποθεμάτων τού Αιγαίου, όπως και στην κατασκευή τού αγωγού EAST MED.

 Η αυξανόμενη ένταση στις σχέση Ελλάδος - Τουρκίας εξυπηρετεί δυστυχώς όλες τις δυνάμεις, που παρεμβαίνουν στην περιοχή:

- Το ΝΑΤΟ, ως υποτιθέμενο σύμμαχο και εγγυητή τής άμυνας τής Ελλάδος ένεκα τής πολύπλευρης  τουρκικής επιθετικότητος, που αυτή υφίσταται, με στόχο την μεταφορά τών πολεμικών υποδομών από το Ιντσιρλίκ στην Ελλάδα και την επέκτασή τους με ακόμη περισσότερες πολεμικές εγκαταστάσεις.

- Το σιωνιστικό κρατίδιο, που επιχειρεί ισχυρή πρόσδεση τής Ελλάδος στην πολεμική του επιχειρησιακή δομή, ενώ αυτό απομονώνεται και περικυκλώνεται, ευρισκόμενο σε καλπάζουσα φυματίωση.

- Την Ρωσία, για λόγους παρεμπόδισης άντλησης τών πετρελαϊκών αποθεμάτων τού Αιγαίου και κατασκευής τού EAST MED.

- Την κυβέρνηση τής Τουρκίας, η οποία πιασμένη κυριολεκτικά από τα μαλλιά της, δεν αναγνωρίζει άλλη διέξοδο στα τα διογκούμενα αδιέξοδά της πέραν τής καλλιέργειας έξαρσης στο εσωτερικό μέσω φιλοπολεμικού κλίματος, αλλά και λόγω τών πάγιων κεμαλικών, μετακεμαλικών και νεοοθωμανικών ονειρώξεων.

- Την κυβέρνηση τής Ελλάδος, η οποία ευρισκόμενη σε πλήρη πτώχευση τής εσωτερικής της νομιμοποίησης απέναντι στην συντριπτική πλεοψηφία τής κοινωνίας, δεν έχει άλλη δυνατότητα επιβίωσης από το φόβητρο τών εξωτερικών κινδύνων. Τα ψεύτικα δάκρυα περί απελευθερώσεως τών ομήρων και οι πασχαλινοί δεκάρικοι τού κάθε τσίπρα δεν πείθουν κανένα, στο βαθμό που η ομηρεία θρέφει την ένταση και το καθεστώς εξωτερικών απειλών.


3. ΟΤΑΝ Ο ΚΑΦΕΤΖΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΕΙ ΕΝΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΚΑΘΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΛΟΗΓΗΣΕΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΙΛΟΤΟΙ ΠΕΦΤΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΝΤΑΛΙΚΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΝΕΣΕΙ Η ΘΕΙΑ ΜΟΥ ΣΤΟ ΜΠΡΑΧΑΜΙ


Β.
Η εξέταση τής κατάρριψης τού εν λόγω αεροσκάφους θεωρώ, ότι πρέπει να γίνει σε συνδυασμό με την κατάρριψη τού αεροσκάφους τών Κυπριακών αερογραμμών HELIOS τής πτήσεως 522 στις 14 Αυγούστου τού 2005, καθώς και με την κατάρριψη τού αεροσκάφους τού Κωνσταντίνου Ηλιάκη στις 23 Μαΐου 2006 στα ανοιχτά τής Καρπάθου.

Εάν ασχοληθούμε με το αεροσκάφος τής πτήσεως 522, έστω και χοντρικά, έστω και επιδερμικά, τι συμπέρασμα βγαίνει; Σκοτωθήκανε δεκάδες άνθρωποι, δεν ειπώθηκε από επίσημοι αρχή τίποτε άξιο λόγου, τα καταπιήκαμε, το χωνέψαμε - τελείωσε, σαν μην τρέχει τίποτε. Μετά αναρωτιόμαστε, για ποιο λόγο πέφτουν τα μαχητικά κατά δεκάδες, σαν είναι μυίγες που ζαλιστήκανε. Πρώτα από όλα: Οι αξιωματικοί τής αεροπορίας τι κάνουν για όλα αυτά;

ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΙΠΤΑΜΕΝΟΙ, ΠΟΥ ΡΙΣΚΑΡΟΥΝΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ, ΤΙ ΚΑΝΟΥΝΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΑΧΕΣ "ΑΘΑΝΑΤΟΣ", ΕΝΩ ΤΟ ΣΤΗΜΕΝΟ ΔΟΚΑΝΟ ΕΙΝΑΙ ΟΡΑΤΟ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΒΛΕΠΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΥΤΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΟΝΕΥΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΒΡΟΧΘΗΣΕΙ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ;

Με το αεροσκάφος τής πτήσεως 522 συμβήκανε σημεία και τέρατα, βγαίνει ο Ακριβός Τσολάκης, ειδικός εμπειρογνώμων για αεροπορικά ατυχήματα και τα λέει με το νι και με το σίγμα - ακούστε το βίντεο τα τρία πρώτα λεπτά, εάν δεν προτίθεσθε να δαπανήσετε περισσότερο χρόνο - πράγματα που τα ξέρει στο φινάλε και η "κουτσή Μαρία" και εμείς θάβουμε το κεφάλι ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ μέσα στην άμμο, εγκλωβισμένοι μέσα στις αγκυλώσεις μας.

Το αεροπλάνο γύριζε κανα μισάωρο πέρα - δώθε στην Αττική, τύποις ακυβέρνητο, με ένα φροντιστή στο τιμόνι, από αυτούς που σρβίρουν καφέδες, κάνοντας σινιάλα με το χέρι στούς πιλότους τών πολεμικών αεροπλάνων, που πέταγαν γύρω του ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΠΩΣ ΕΝΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΜΠΟΡΕΪ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΕΛΕΓΧΟΥ, ΠΟΣΩΣ ΔΕ ΜΑΛΛΟΝ ΑΠΟ ΤΑ ΤΖΟΫΣΤΙΚ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΟ ΤΕΞΑΣ.


Είχε τεράστια τύχη ο Κώστας Καραμανλής, επειδή οι πιλότοι τής πολεμικής αεροπορίας απέφυγαν να εκτελέσουν την διαταγή που πήραν για κατάρριψη τού αεροσκάφους, εάν αυτό έπεφτε σε κατωκημένη περιοχή. Αυτός ήταν και ο βασικός λόγος, που οργανώθηκε αυτό το μαζικό έγκλημα. 

Σε μια τέτοια περίπτωση ο Καραμανλής θα έπερνε πόδι πολύ πριν γκρεμιστεί ο Ζαχόπουλος, πολύ πριν μπουν οι εμπρησμοί στην Ηλεία και πολύ πριν οι ορδές τού Σόρος μετατρέψουν το κέντρο τής Αθήνας σε μπάζα. 

Τότε θα ερχόταν μια ώρα πιο γρήγορα το ψυχανώμαλο τού μέθυσου, για να στρώσει με τον Στρως Καν το νταμάρι του μνημονείου. 

Έγινε ευραίως γνωστό, ότι ενώ διεξάγετο ο πρώτος πόλεμος τού κόλπου, κατά την διάρκεια τής μάχης, που ο Σαντάμ Χουσεΐν είχε ονομάσει "μητέρα όλων τών μαχών", τα άρματα τού Ιράκ εξοντώθηκαν πολύ πριν αποκτήσουν την όποια επαφή σκόπευσης με τα άρματα τής "συμμαχίας τών πρόθυμων" κατσαπλιάδων. 

Βγήκαν τότε τα επίσημα μαζικά μέσα και ανέφεραν, ότι οι εντολές πυρός και η σκόπευση γινόντουσαν από τα κεντρικά ηλεκτρονικού πολέμου στο τέξας. 

Κούναγε τότε περιχαρής ο Σβάρτσκοπφ τα προγούλια του μπροστά στις κάμερες, διακηρύσσοντας, ότι τα δεδομένα αυτής τής σύγκρουσης θα διδάσκονται πλέον για χρόνια στις στρατιωτικές ακαδημίες. 

Ενώ ο Ντικ Τσένυ κόμπαζε: "We won because we have a better software!".  Τότε κανείς δεν έκανε λόγο για ναυτίες και βέρντιγκο στα χαρακώματα τής ερήμου, όταν οι μπολντόζες τών ΗΠΑ έθαβαν ζωντανούς τούς Ιρακινούς στρατιώτες, για να μην ξοδεύσουν σφαίρες.


Τραβάς δυο ριπές λέιζερ στούς πιλότους και αφήνεις μετά τον καφετζή να προσγειώσει ένα αεροπλάνο, τού οποίου έχει αφαιρεθεί κάθε έλεγχος πλοήγησης

Ας δούμε στην συνέχεια ΜΟΝΟ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ, ΑΛΛΑ ΕΞΟΧΩΣ ΣΑΡΔΑΝΑΠΑΛΑ τής καταρρίψεως τού Κώστα Ηλιάκη. Για να μην αναρτούμε μόνον τις φωτογραφίες του και αναλωνόμαστε μόνον σε επετειακούς διθυράμβους.


ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΔΙΟΤΙ Ο ΗΛΙΑΚΗΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΕΚΔΙΚΗΣΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΘΕ ΙΠΤΑΜΕΝΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΙΛΟΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΖΩΝΤΑΝΟ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ.


Μεταφέρω από δημοσίευμα στον ημερήσιο τύπο τής εποχής:

"Στις 23 Μαΐου 2006, κατά την διάρκεια αερομαχίας με τουρκικά μαχητικά στα ανοιχτά τής Καρπάθου, έχασε τη ζωή του ο 36 ετών σμηναγός Κωνσταντίνος Ηλιάκης.

Επισήμως ο θάνατός του αποδόθηκε σε "ατύχημα" που προήλθε από ανθρώπινο λάθος" τού Τούρκου πιλότου, με τον οποίον ενεπλάκη  σε αερομαχία, ο οποίος αν και έπεσε σε διεθνή χωρικά ύδατα, εντός τού FIR Αθηνών, τελικά τον περισυνέλεξαν Τούρκοι και επέστρεψε στην χώρα του.

Όταν συναντήθηκαν οι δυο σχηματισμοί στον αέρα και ξεκίνησε η καταδίωξή τους ο Ηλιάκης δέχθηκε ξαφνικά επίθεση από το ένα τουρκικό μαχητικό.

Ο Τούρκος χειριστής Χαλί Ιμπραήμ Οσκεμπίρ, χτυπώντας με το δεξί φτερό τού RF-4 την καλύπτρα τού αεροσκάφους τού Ηλιακη, το οδήγησε σε κάθετη και ανεξέλεγκτη πτώση, οδηγώντας τον στον θάνατο.
Μετά την σύγκρουση που είχε  ως αποτέλεσμα τον θάνατο τού Ηλιάκη , ο Τούρκος πιλότος έπεσε στην θάλασσα και διασώθηκε από δεξαμενόπλοιο που έπλεε στην περιοχή".

Ρε ζωντόβολα τι είναι οι αερομαχίες; 
Μπιλιάρδο η ποδόσφαιρο για να παίζουν κουτουλιές τα αεροπλάνα μεταξύ τους; 

Στην προκειμένη περίπτωση καθίσταται προφανές. ότι είναι αδύνατο να ήθελε ο τούρκος πιλότος να επιτεθεί με σύγκρουση στο Ελληνικό αεροπλάνο, εκτός εάν ήθελε να αυτοκτονήσει. 

Οι αερομαχίες διαξάγονται με προειδοποιήσεις και στην έσχατη ανάγκη με πτροειδοποιητικά πυρά στην αντίθετη κατεύθυνση, από αυτή που ακολουθεί ο παραλήπτης τής προειδοποίησης.

Είναι προφανές, ότι το θύμα έξωθεν υφαρπαγής τής πλήγησης τού αεροσκάφους ήταν αρχικά ο τούρκος πιλότος. 

Άσχετα εάν αυτός μέσα στον πανικό μπόρεσε να καταλάβει τι είχε συμβεί. Ο θάνατος τού Ηλιάκη, σαν αποτέλεσμα τής σύγκρουσης, θα μπορούσε να μην ήταν ο μοναδικός στην περίπτωση. Εκτός και εάν οι τούρκοι πιλότοι μπερδεύουν τις συγκρούσεις στον αέρα με τις σφαλιάρες που τρώνε από τούς αξιωματικούς τους, με τις οποίες πονάει η γκλάβα τους και όχι η χερούκλα που φιλάνε γονατιστοί τα μεμέτια, ως θείο σκεύος.

Η συγκεκριμένη περίπτωση είναι σαν να κουτουλάει κέποιος μια διερχόμενη με φόρα νταλίκα, για να φοβίσει τον οδηγό.

Τέτοια "ανθρώπινα λάθη", που διατείνονται οι "ειδικοί", δεν συμβαίνουν ούτε από γριές, όταν οδηγούν πατήνια, όχι από έμπειρους μάχιμους πιλότους με πείρα εκατοντάδων ωρών πτήσεως, που θέτουν κατ' επανάληψη την ζωή τους σε ζώνες υψηλών κινδύνων.


4. ΠΟΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΛΑΘΟΣ; ΠΟΙΑ VERTIGO; 

Ο καιρός την ώρα τής πτώσεως τού Mirage 2000 ήταν πολύ καλός. Η θάλασσα ήταν τελείως ήρεμη. Ναι, υπήρχε κάποια ομίχλη, η οποία όμως δεν εμπόδιζε την ορατότητα μεταξύ τών δύο αεροπλάνων.

Δεν είμαι ειδικός στο θέμα πλοηγήσεως πολεμικών αεροπλάνων. Είναι όμως εκατοντάδες άλλοι. Και κάποιοι από αυτούς σχολίασαν στο διαδίκτυο. Θεωρώ, ότι τα αναγκαία συμπεράσματα μπορούν να διεξαχθούν αβίαστα από τα σχόλια που καταθέτω:

- Το να μην έχει δώσει "σήμα" ο χειριστής τού Mirage ένα μόνο πράγμα σημαίνει: ΑΙΦΝΙΔΙΟ ΓΕΓΟΝΟΣ, όπως ο καθένας μπορεί να το αποκωδικοποιήσει..

- Το mirage έχει FWB (Fly by Wire) και αυτόματο πιλότο Thomson - Brandt, περίπου σαν AIRBUS, Πρακτικά μπορεί να προσγειωθεί μόνο του, εάν συνυπολογίσουμε και το FWB, ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΛΑΘΟΣ.
Το FWB παρέχει πτήση μέσω υπολογιστή, που στνδέει και ενδιάμεσο υπολογιστή, για τον έλεγχο τού πρώτου.

Σχετικά με άλλες εκδοχές που έχουν αναφερθεί:

- Το GPS λειτουργεί με σύγκριση των σημάτων από τουλάχιστον τρεις δορυφόρους και triangulation, δεν μπορεί ισχυρότερο εχθρικό σήμα να το κάνει να δείχνει συνεχώς μικρότερο υψόμετρο πχ. γιατί θα αποτύγχανε ο υπολογισμός και δεν θα ανανεώνονταν η θέση, θα κολλούσε στην τελευταία θέση όπου λειτουργούσε κανονικά, κάτι που θα φαινόταν στον πιλότο και αυτός ΔΕΝ θα στηριζόταν τυφλά στο GPS.

Θεωρώ, ότι η υφαρπαγή τής πλοήγησης τού αεροσκάφους από τον Γιώργο Μπαλταδώρο καθίσταται προφανής. Και αυτήν την τεχνολογία κατέχουν οι ΗΠΑ.

Τις συνέπειες τού ηλεκτρονικού πολέμου γνωρίζω από προσωπική εμπειρία, πολύ πριν το 2005, 2006, ή 2018, όταν συμμετείχα στην εθελοντική πυρόσβεση στις αρχές τής δεκαετίες τού '90 στην μεγάλη πυρκαγιά τής Πεντέλης. Σε άλλη ανάρτηση έχω περιγράψει τα στοιχεία, βάσει των οποίων ο εμπρησμός τών δασών γινόταν εμφανέστατα από δορυφόρο, προφανώς τών "συμμάχων".


4. ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΧΑΣΑΠΗΔΕΣ ΠΡΟΣΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΦΗΤΕΣ

Και να που βγαίνει ο ανθρωποχασάπης τής Ουκρανίας να προ-φυτεύσει θερμό επισόδειο με εαροπλάνο ή σκάφος θαλάσσης μεταξύ Ελλάδος και τουρκίας, λίγες ημέρες πριν την δολοφονία τού Γιώργου Μπαλταδώρου.


Και παρακολουθεί τα συμβάντα μέσα από τον θάλαμο επιχειρήσεων τού υπουργείου άμυνας μαζί με τον υπουργό.

ΑΝΟΧΥΡΩΤΗ ΧΩΡΑ.

ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ: ΤΕΙΧΗ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΣ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ.

ΕΡΩΤΩ:

QUI BONO?


ΘΕΛΕΤΕ ΕΞΥΠΝΟΙ ΝΑ ΛΙΑΝΙΣΕΤΕ ΤΑ ΚΟΡΜΙΑ ΜΑΣ;
ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ
ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΑΓΓΙΞΕΤΕ. 
ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΕΙΡΩΣ ΕΞΥΠΝΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ. 
ΕΜΕΙΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΧΩΜΑ ΜΑΣ ΕΝΩ ΕΣΕΙΣ ΕΠΙΤΙΘΕΣΘΕ.
ΚΑΙ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΝΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ


ΠΑΡΑΤΗΣΕ ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ
ΤΗΝ ΜΑΣΚΑ ΠΕΤΑΞΕ
ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΜΠΑΛΚΑΝΙΑ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΞΕ - ΓΕΛΑΣΕ

Είναι αυτονόητο ότι οι Έλληνες πατριώτες οφείλουν να αγωνισθούν - όμως με σκόπιμο και αποτελεσματικό τρόπο - με στόχο την πλήρη διάλυση τού τουρκικού κράτους - εκτρώματος. Ταυτοχρόνως υποχρεούμεθα να μην παραδούμε, ότι η ένταση η οποία καλλιεργείται μεταξύ Ελλάδος και τουρκίας - αναμφίβολα με πρώτο θιασώτη την τουρκική ηλιθιότητα και μεγαλομανία - αλλά και από το ΝΑΤΟ και το σιωνιστικό κρατίδιο, προάγει εξίσου ένα αντιτουρκικό μένος αλλά και το φόβητρο μιας πολιτικής αναμέτρησης με την Τουρκία στην Ελλαδική κοινωνία. Αυτό το κλίμα είναι απαραίτητο για την μεταφορά τών νατοϊκών εγκαταστάσεων από το Ιντσιρλίκ στην Ελλάδα και την μετατροπή της σε προκεχωρημένο επιθετικό πεδίο εναντίον τών χωρών τής Μέσης Ανατολής. Ένα από τα κύρια όπλα τού νατο είναι ο ψυχολογικός πόλεμος. Και αυτός εφαρμόζεται με κλιμακούμανη ένταση σε βάρος τής Ελλάδος, από την ημέρα που ιδρύθηκε αυτή η „συμμαχία“.

Σχετικά με την πρόσφατη πτώση τού αεροσκάφους γράφει ο Γιώργος Αδαλής,
θέτοντας επί τάπητος κάποιες στοιχειώδης πλευρές τού ζητήματος, που περνούν κατά την γνώμη μου ξώφαλτσα δίπλα στις ιαχές „Αθάνατος“ και τον κατακλυσμό τών οθονών από γαλανόλευκη μελάνη:
Θα πείτε ότι „για την μη καθαρή έξοδο στις αγορές τον Αύγουστο αλλά και για τα επί πλέον οικονομικά μέτρα σε βάρος τών ελλήνων φταίει τώρα η Τουρκική Προκλητικότητα που μας αναγκάζει να δαπανήσουμε δις τάχα μου για στρατιωτικές δαπάνες“.5. ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΓΝΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ, Ή ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΕΙΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ, ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΟΙΟΥΜΕΘΑ ΟΤΙ ΑΓΝΟΟΥΜΕ
1) Τις τελευταίες δεκαετίες έχουν υποστεί πτώση 125 αεροσκάφη τής πολεμικής αεροπορίας. Επί τού προκειμένου δεν μπορούμε να παραδούμε, ότι δεν πρόκειται για μόνον για ένα στόλο αεροσκαφών, αλλά για στόλους. Τούς οποίους έχει πληρώσει μια από οικονομικής πλευράς καρκινοβατούσα κοινωνία πανάκριβα. 


Εάν αναλογισθούμε, ότι σε σημερινές τιμές κοστίζει ένα αεροσκάφος από Γαλλία 40.000.000 και από Αμερική 150.000.000 δολάρια, μπορούμε ίσως να κατανοήσουμε, γιατί με την πτώση τών 125 αεροσκαφών τρίβουν τα χέρια τους από χαρά, αυτοί που ξεσκονίζουν τα βιβλία παραγγελιών των εξοπλιστικών εταιρειών τών χωρών τών „συμμάχων“ μας. Εταιρείες που είναι κράτος εν κράτει μαζί με τα όπισθεν αυτών τραπεζικά συγκροτήματα σε αυτές τις χώρες. Πέραν ότι με την „μυστηριώδη“ πτώση τής πλειοψηφίας αυτών τών αερισκαφών απαλάγησαν οι „σύμμαχοί“ μας από κάποιοα „ενοχλητικά“ για αυτούς πολιτικά στελέχη, όπως ο υφυπουργός εξωτερικών Κρανιδιώτης και κάποιοι ανώτεροις ιεράρχες.
Δεν είναι τυχαίο, ότι εχθές ακριβώς δήλωσαν οι δυτικοί μας „σύμμαχοι“, παρόλο που η τουρκία έχει αποστασιοποιηθεί έντονα από το νατο, ότι η ελληνοτουρκική διένεξη δεν τούς ενδιαφέρει, δεν τούς αφορά και ότι αυτή αποτελεί εσωτερική διένεξη. Καθίσταται προφανές, ότι οι έννοια τής συμμαχίας είναι για αυτούς σαπουνόφουσκα, όταν πρόκειται να αρμέξουν οιμκονομικά, να φτωχοποιήσουν και μεσοπρόθεσμα να διαλύσουν μια χώρα, επιβάλλοντας της τήν πώληση ιπταμένων φερέτρων μεταξύ πολλών άλλων.

2) Ενώ οι πολυεθνικές τών κατασκευαστών και οι μεσάζοντές τους στην Ελλάδα καταβροχθίζουν δισεκατομμύρια, οι ιπτάμενοι, που διακινδυνεύουν καθημερινά την ζωή τους, αλλά και οι στρατιωτικοί γενικότερα „αμοίβονται“ με μισθούς πείνας. 


Αυτό το δεδομένο βρήκε ιδιαίτερη προβολή στην δημοσιότητα μετά τον θάνατο τού Γιώργου Μπαλταδώρου. 

Με αυτήν την αφορμή βγήκαν στελέχη τών ενόπλων δυνάμεων, να δηλώσουν ότι „το κάνουν για την πατρίδα“. 

Στην προκειμένη περίπτωση όμως δεν δικαιούμεθα να παραβλέψουμε το εξής δεδομένο. Οι πλειψηφία τών στελεχών τών ενόπλων δυνάμεων εισήχθη στις στρατιωτικές σχολές πριν την επιβολή τού μνημομονείου. 

Τα τελευταία χρόνια πριν την επιβολή τού μνημονίου αποτελούσαν οι σχολές τού στρατού και τών σωμάτων ασφαλείας την πλέον επιθυμητή  επιλογή από όλες τις υπόλοιπες σχολές ανώτερης και ανώτατης εκπαίδευσης. 


Για ποιο λόγο όμως έπαψαν οι νέοι να στρέφονται προς την ιατρική, τα μηχανιλίκια και την δικηγορεία; 

Ήταν τελικά ο πατριωτισμός, ή η βέβαιη εξασφάλιση απασχόλησης και ο ικανοποιητικός μισθός μετά τις σπουδές, που τούς ώθησε εκεί; 

Νά γιατί σήμερα οι στρατιωτικοί κάθονται στούς ίδιους καναπέδες με τούς πολίτες, έχοντας βάλλει το δάχτυλο στο στόμα, μπροστά στα αίσχη που κλιμακώνονται, ενώ
 

- Η χώρα βρίσκεται υπό κατοχή
 

- Τής απαγορεύεται να αναπτύξει την όποια οικονομία
 

- Κατακλύζεται από αλλογενείς, ενώ οι ημεδαποί επιλέγουν κατά εκατοντάδες χιλιάδες την εκούσια προσφυγιά
 

- Το κράτος διαλύει την κοινωνία προωθώντας συστηματικά την διάδοση τής πρέζας, την έκκληση τών ηθών, την διάλυση τής οικογένειας και τον ευνουχισμό παιδιών και εφήβων.
 

Κατά συνέπεια οι ιαχές και οι μπογιές στις οθόνες είναι παρηγοριά στον άρρωστο, που έχουν σαν μόνον στόχο να καλύψουν την κοινωνική μας ανεπάρκεια και την εθνική μας ολιγωρία.

 ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΧΩΡΙΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΤΟΙΑΥΤΗ.
 

Με ποιο στρατό σε δέκα χρόνια θα μπορεί να αμυνθεί το έθνος, όταν οι μισοί νέοι είναι πρεζάκηδες, οι άλλοι μισοί είναι έγχρωμοι και οι τρίτοι μισοί φοράνε ροζ στριγγάκι με ευνουχισμένα αχαμνά;
Αυτά δεν τα βλέπουν οι ένοπλες δυνάμεις;

3) Το Εθνος διασπάται συστηματικά από εθνίκια τής πλάκας και αλητάμπουρες αριστερούς. 

Αμφότεροι προωθούν μέσα από υποτιθέμενο ενδιαφέρον για εθνικά και κοινωνικά θέματα ακραιφνώς παραταξιακή προπαγάνδα και διασπαστική αγκύλωση. Τόσο η κομμουνιστική, όσο και η αντικομμουνιστική προπαγάνδα αποτελούν σαπίλα στην προοπτική συσπειρώσεως τού Εθνους και τής Κοινωνίας και οφείλουμε να απομονώσουμε τούς φορείς τους.


ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΟΥΜΕ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΦΡΟΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΑΝΕΞΟΔΕΣ ΙΑΧΕΣ, ΦΘΗΝΑ ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΑ ΜΕΛΑΝΙΑ ΟΘΟΝΩΝ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΓΚΥΛΩΣΕΙΣ.
ΑΜΑ ΛΑΧΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΝΑΤΟΪΚΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΤΖΙΧΑΝΤΙΑ ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ.
ΟΜΩΣ Η ΘΥΣΙΑ ΕΝΟΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΟΣ, ΕΝΩ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΝΟΣ ΜΙΑΣΜΑΤΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΟΝΟΝ ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ. ΟΧΙ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΗ, ΑΛΛΑ ΓΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΟΝΕΙΡΩΞΗ ΟΤΙ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ.

ΠΥΚΝΩΣΤΕ ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΑΓΩΝΑ
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 21 April 2018 | 10:58 pm


Η Λέσβος κινείται στους ρυθμούς των εποικιστών της


 Ο μοναδικός τρόπος να σωθεί το νησί, είναι οι κάτοικοι της Λέσβου να ζητούν επιτακτικά την αποτροπή των μεταναστευτικών ροών μέσω της φύλαξης των συνόρων από το Ελληνικό Κράτος, την εντατικοποίηση (ουσιαστικά ενεργοποίηση) των επιστροφών, τη δημιουργία κλειστών κέντρων κράτησης και την απαγόρευση δραστηριοποίησης ΜΚΟ σε θέματα μεταναστευτικού για λόγους εθνικής ασφάλειας, ειδικά αυτών που χρηματοδοτούνται από το εξωτερικό, καθώς πρόκειται για οργανώσεις που ουσιαστικά προωθούν και στηρίζουν την παράνομη μετανάστευση
Αστειεύεται ο αρθρογράφος... οι κάτοικοι της Λέσβου στην πλειοψηφία τους, κάνουν "κονέ" με τους λάθρο, τους εχθρούς της Πατρίδας των ΕΛΛΗΝΩΝ.
Αγκάλιασαν με αγάπη τους λάθρο... 
Φαίνεται πως ξεχνάει τις γριές που κανάκευαν το μεταναστάκι... 
Βγάζουν χρήμα από τους λάθρο... την Πατρίδα θα σκεφθούν;;;


Καλλιόπη Σουφλή Η Λέσβος κινείται στους ρυθμούς των εποικιστών της


Του  Γιάννη Παγώνη


Η Λέσβος αποτελούσε πάντα από τότε που ξεκίνησε η μεταναστευτική κρίση την κύρια πύλη εισόδου για τους λαθρομετανάστες αναφορικά με τα θαλάσσια σύνορα. 

Από τις 12.187 το 2014, στις 512.327 το 2015, τις 98.960 το 2016 (μετά την Κοινή Δήλωση ΕΕ – Τουρκίας 20.03.2016) και τις 12.862 το 2017 (στοιχεία ΕΛΑΣ).Η πλημμύρα λαθρομεταναστών προσέλκυσε στο νησί πλήθος ΜΚΟ, αλληλέγγυων, εθελοντών, που κατέφθασαν στο νησί γιατί μυρίστηκαν χρήμα, οι οποίοι εδώ και χρόνια ρυθμίζουν την άφιξη, τη διαμονή και το ευ ζην όλων όσων έχουν εισέλθει παράνομα στην χώρα αδιαφορώντας προκλητικά για τους κατοίκους και τους επαγγελματίες του νησιού. 

Ειδικότερα, οι ΜΚΟ λειτουργούν ανεξέλεγκτα ως κράτος εν κράτει.


Η τοπική κοινωνία αναστατώθηκε, ξεσηκώθηκε και αντέδρασε, βλέποντας τη ζωή της να αλλάζει άρδην. 

Η τοπική οικονομία, η οποία βασίζεται στο τουριστικό προϊόν, καταστράφηκε, εξαιρουμένων κάποιων «πονηρών» που έσπευσαν να επωφεληθούν από την διαμορφωθείσα κατάσταση. 

Τότε ήταν που ακούστηκαν και οι φωνές των λεγομένων «αλληλέγγυων» και αντιεξουσιαστών, αποκαλώντας τους κατοίκους, όπως άλλωστε γίνεται παντού όπου υπάρχει αντίδραση, ως φασίστες και ρατσιστές.


Ο πολιτικός κόσμος κωφεύει από την πρώτη στιγμή. 

Φωτογραφίες τραβήχτηκαν πολλές, σε πρόχειρους καταυλισμούς, σε hotspots, με celebrities, όμως απολύτως κανείς δεν ενδιαφέρθηκε για τους κατοίκους.

Η εγκληματικότητα αυξήθηκε κατακόρυφα, μαζί και οι απαιτήσεις και η θρασύτητα των νεοφερμένων, οι οποίοι καταλαβαίνουν μόνον τη λέξη «δικαίωμα» και καθόλου τη λέξη «υποχρέωση», πάντα υπό την καθοδήγηση και την αρωγή των υποστηρικτών τους και των μέσων ενημέρωσης, τοπικών και μη.


Και φθάσαμε στο σήμερα. Στην κατάληψη της πλατείας Σαπφούς, όπου οι λαθρομετανάστες επιδόθηκαν σε δημόσια προσευχή στον Αλλάχ, με την αστυνομία να παρακολουθεί αμέτοχη. 

Στο σήμερα, όπου ενοικιάζονται χώροι από ΜΚΟ με μακροχρόνια μίσθωση, όπως ο χώρος στην παραλία Παμφίλων για χρήση ως χώρος ψυχαγωγίας για «μετανάστες», με το όνομα "Habibi Land Community Center", χωρίς τις απαραίτητες άδειες και παρά τις διαμαρτυρίες των κατοίκων.
Τελειώνοντας, θα ήθελα να θίξω δύο θέματα.


Πρώτον, η απόφαση του ΣτΕ με οριακή πλειοψηφία για άρση του γεωγραφικού περιορισμού των αιτούντων ασύλου, δεν είναι προς όφελος των κατοίκων της Λέσβου, μιας και αποτελεί ουσιαστικά άλλη μια πρόσκληση προς τους λαθρομετανάστες

 Γιατί οι τελευταίοι θα γνωρίζουν ότι δεν θα παραμείνουν εγκλωβισμένοι σε ένα νησί, απ` όπου είναι δύσκολο να φύγουν, αλλά θα μεταφερθούν στην ενδοχώρα, όπου όλα είναι δυνατά, ακόμη και ο πολυπόθητος προορισμός της κεντρικής Ευρώπης μέσω των κυκλωμάτων των διακινητών. Θα λειτουργήσει λοιπόν ως πόλος έλξης. 

Με αυτόν τον τρόπο οι ροές θα συνεχιστούν με ακόμη μεγαλύτερη ένταση. Η ζωή των κατοίκων δεν πρόκειται να αλλάξει προς το καλύτερο.


Δεύτερον, οι κάτοικοι δεν θα πρέπει να ζητούν μονοσήμαντα την μεταφορά των λαθρομεταναστών στην ενδοχώρα προσβλέποντας στην αποσυμφόρηση του νησιού τους. 

Μπορεί μεν κανείς να τους καταλάβει, αλλά ούτε αυτό θα λειτουργήσει τελικά υπέρ τους, για τον ίδιο λόγο που ανέφερα παραπάνω.


Ο μοναδικός τρόπος να σωθεί το νησί, είναι οι κάτοικοι της Λέσβου να ζητούν επιτακτικά την αποτροπή των μεταναστευτικών ροών μέσω της φύλαξης των συνόρων από το Ελληνικό Κράτος, την εντατικοποίηση (ουσιαστικά ενεργοποίηση) των επιστροφών, τη δημιουργία κλειστών κέντρων κράτησης και την απαγόρευση δραστηριοποίησης ΜΚΟ σε θέματα μεταναστευτικού για λόγους εθνικής ασφάλειας, ειδικά αυτών που χρηματοδοτούνται από το εξωτερικό, καθώς πρόκειται για οργανώσεις που ουσιαστικά προωθούν και στηρίζουν την παράνομη μετανάστευση

Μπορεί να φαίνεται ουτοπικό, μιας και ασκούνται πολιτικές, ευρωπαϊκές και εθνικές, οι οποίες αυταπόδεικτα κινούνται προς την ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση, αλλά δεν θα έπρεπε να παραγνωρίζεται ο παράγων του πολιτικού κόστους.


Η Λέσβος είναι ένα ακριτικό νησί και αυτή τη στιγμή εποικίζεται, με ότι αυτό συνεπάγεται για την εθνική ασφάλεια. 

Δεν πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί ως πόλος έλξης των λαθρομεταναστών, γιατί αυτοί έτσι θα παραμείνουν στην Ελλάδα, μιας και οι διαδικασίες μετεγκατάστασης έχουν παγώσει οριστικά.


Γιάννης Παγώνης – Γραμματέας Μεταναστευτικού-Δημογραφικού της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ

Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 21 April 2018 | 10:16 pm


Το Κομμουνιστικό Κόμμα των ΗΠΑ και οι Εβραίοι
 
 
Εβραίοι μελετητές δείχνουν ειλικρινείς στην αποδοχή όλων των γεγονότων που κάποιοι άλλοι σπεύδουν να καταγγείλουν ως «αντισημιτική» ή και «ναζιστική» προπαγάνδα. 
 
Ένας από αυτούς είναι ο συγγραφέας Arthur Liebman, ο οποίος στο “Jews and the Left” που έγραψε το 1979, καταδεικνύει με βεβαιότητα ότι όλα τα κομμουνιστικά (ή «σοσιαλιστικά») κινήματα που αναπτύχθηκαν μέσα στην αμερικανική κοινωνία, την οποία εν τέλει μεταμόρφωσαν ή παραμόρφωσαν, προήλθαν από Εβραίους μετανάστες που ήρθαν από το “Pale of Settlement” (“Όρια Εγκατάστασης”, η περιοχή της αυτοκρατορικής Ρωσίας όπου ήταν αναγκασμένοι να ζουν όλοι οι Εβραίοι)
 
 
Δεν αποτελεί κανένα μυστικό ότι το κίνητρο όλων αυτών των Εβραίων μπολσεβίκων και των συμμάχων τους ήταν το μίσος για την καπιταλιστική (και χριστιανική) αμερικανική κοινωνία, όπως με τον ίδιο τρόπο μισούσαν την τσαρική (και χριστιανική) αριστοκρατία. (Το ομολόγησε ο εκτελεστής του Τσάρου, ο Εβραίος Jocob Yurovsky: "Η πρώτη μου διαμαρτυρία ήταν κατά των θρησκευτικών και εθνικών παραδόσεων. Μισούσα τον Θεό όπως και τα αφεντικά")
 
Φυσικά, ο Liebman δεν είναι ο μόνος εβραϊκής καταγωγής μελετητής που λέει αυτά τα πράγματα. 
 
Οι Tony Michels, Jonathan Frankel, Nora Levin, Gerald Sorin, Rafael Medeff και πολλοί άλλοι μελετητές εξέτασαν το ίδιο υλικό και κατέληξαν σε παρόμοια συμπεράσματα.

 
Η «κλίση» των Εβραίων της Αμερικής, της πρώτης και δεύτερης γενιάς μεταναστών προς την αριστερά - είτε μέσω συνδικαλιστικών οργανώσεων, πολιτικών οργανώσεων ή τεχνών - έχει προσελκύσει εδώ και καιρό ακαδημαϊκή προσοχή. 
 
Ωστόσο, ο πραγματικός ρόλος των Εβραίων στο αμερικανικό κομμουνιστικό κίνημα είχε αγνοηθεί ή υποτιμηθεί από τους περισσότερους ακαδημαϊκούς - με εξαίρεση τον αριστερό κοινωνιολόγο Nathan Glazer - μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 1970. 
 
Πράγματι πολλά από τα βιβλία που ασχολούνται με την ιστορία των Εβραίων της Αμερικής που γράφτηκαν τις τρεις δεκαετίες μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, υποβαθμίζουν την ιστορική έκκληση του κομμουνισμού προς τους Εβραίους της Αμερικής σε ένα θέμα λίγων επικρίσεων. Στα τέλη της δεκαετίας του 1970, όμως, η Νέα Αριστερά (New Left) και άλλοι νεότεροι λόγιοι, όπως ο Paul Buhle, ο Maurice Isserman, ο Paul Lyons και ο Arthur Liebman, άρχισαν να ασχολούνται με αυτό το θέμα. 
 
Ο Paul Buhle και ο Paul Lyons ειδικότερα έκαναν πολλά για να αποκαλύψουν τον ρόλο της εβραϊκής συμμετοχής στα πολιτικά, κοινωνικά, καλλιτεχνικά και πνευματικά κινήματα της περιόδου της Μεγάλης Ύφεση και του Πολέμου. Το έργο τους καταδεικνύει σαφώς ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα των ΗΠΑ (CPUSA) οφείλει μεγάλο μέρος της ενέργειας, της κίνησης και των ιδεών του στην πρώτη και δεύτερη γενιά Εβραίων. 
 
Στις αρχές της δεκαετίας του 1930 η εκπροσώπηση των Εβραίων αναλογούσε περίπου στο ένα τρίτο του κόμματος.

Το πρώτο σοσιαλιστικό πολιτικό κόμμα των ΗΠΑ ήταν το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα (Socialist Labor Party ή SLP), που σχηματίστηκε το 1876 και για πολλά χρόνια ήταν μια δύναμη στο διεθνές σοσιαλιστικό κίνημα. 
 
Μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1890, όμως, το SLP ήρθε υπό την επιρροή του εβραϊκής καταγωγής μαρξιστή εκδότη Daniel De Leon(1852 – 1914 - φώτο) και οι ριζοσπαστικές του απόψεις οδήγησαν σε ευρεία δυσαρέσκεια μεταξύ των μελών, οδηγώντας στο σχηματισμό του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Αμερικής προσανατολισμένου στις μεταρρυθμίσεις γύρω στις αρχές του 20ου αιώνα.

Τον Ιανουάριο του 1919, ο Λένιν κάλεσε την «αριστερή πτέρυγα» του SLP να συμμετάσχει στην Κομιντέρν. 
 
Την άνοιξη του 1919, η Αριστερή Φράξια του SLP γέμισε από μια μεγάλη εισροή νέων μελών από τις χώρες που εμπλέκονταν στη «επανάσταση» των μπολσεβίκων στην Ρωσία, και πήρε τον έλεγχο στο κόμμα από τους «μετριοπαθείς». 
 
Ωστόσο, οι διαφορετικές γλωσσικές / εθνοτικές ομοσπονδίες, στις οποίες τελικά εντάχθηκαν οι C.E. Ruthenberg (γερμανικής ή για άλλους εβραϊκής καταγωγής) και Louis C. Fraina(ιταλικής καταγωγής), αποχώρησαν και σχημάτισαν το δικό τους κόμμα, το Κομμουνιστικό Κόμμα Αμερικής (Communist Party USA ή CPUSA) την 1η Σεπτεμβρίου 1919.  
 
Αξίζει να πούμε, ότι το μουμιοποιημένο πτώμα του Ruthenberg βρίσκεται στο μαυσωλείο που είναι η μούμια του Λένιν!  
 
 
Την ηγεσία του CPUSA ανέλαβε ο Ruthenberg μαζί με τον εβραϊκής καταγωγής Jay Lovestone (κανονικό όνομα Jacob Liebstein - φώτο). 
 
Αλλά μια φράξια κάτω από την ηγεσία των Nicholas I. Hourwich (γιου του οικονομολόγου και «ακτιβιστή» Isaac Aronovich Hourwich) και Alexander Bittelman (Berdychiv) - και οι δύο εβραϊκής καταγωγής - συνέχισε να λειτουργεί ανεξάρτητα ως Κομμουνιστικό Κόμμα Αμερικής. 
 
Εκνευρισμένη η Κομιντέρν για την πολυδιάσπαση των κομμουνιστών, οι οποίοι δεν αριθμούσαν πάνω από 12.000 μέλη, έστειλε αυστηρή ντιρεκτίβα ένωσης και τα κόμματα τελικά συγχωνεύθηκαν το Μάιο του 1921. Μόνο το 5% των μελών του νεοσυσταθέντος κόμματος μιλούσαν την αγγλική ως μητρική τους γλώσσα.

Γράφει στο κεφάλαιο «Jews and the Left» ο καθηγητής Kevin Macdonald στο γνωστό βιβλίο του “The Culture of Critique”:

Στα τέλη της δεκαετίας του 1920, οι Εβραίοι διαδραμάτισαν πολύ σημαντικό ρόλο στο CPUSA
 
Η απλή αναφορά των ποσοστών των Εβραίων ηγετών δεν υποδεικνύει επαρκώς την έκταση της εβραϊκής επιρροής, διότι δεν λαμβάνει υπόψη τα προσωπικά χαρακτηριστικά των εβραϊκών «ριζοσπαστών» ως μια ταλαντούχα, μορφωμένη και φιλόδοξη ομάδα, αλλά και επειδή καταβλήθηκαν προσπάθειες για την πρόσληψη εθνικών (gentiles) προκειμένου να αποκρύψουν την έκταση της εβραϊκής κυριαρχίας (Klehr 1978, 40, Rothman & Lichter 1982, 99). 
 
Ο Lyons παραθέτει έναν εθνικό κομμουνιστή πολιτικό ο οποίος δήλωσε ότι πολλοί εθνικοί της εργατικής τάξης θεώρησαν ότι είχαν προσληφθεί για να «διαφοροποιήσουν την εθνοτική σύνθεση του Κόμματος». 
 
Ο ίδιος αφηγείται την εμπειρία του ως αντιπρόσωπος των εθνικών σε μια διάσκεψη για τη νεολαία που οργανώθηκε από τους κομμουνιστές στο Ουισκόνσιν:

Γίνεται όλο και πιο προφανές στους περισσότερους συμμετέχοντες ότι ουσιαστικά όλοι οι ομιλητές ήταν Εβραίοι νεοϋορκέζοι. 
 
Ομιλητές με βαριά νεοϋορκέζικη προφορά ονομάζονταν ως "ο εκπρόσωπος από το Lower East Side" ή "ο σύντροφος από το Brownsville". 
 
Η εθνική ηγεσία βρέθηκε σε αμηχανία. Πώς θα μπορούσε μια υποτιθέμενη εθνική φοιτητική οργάνωση να κυριαρχείται τόσο εξ ολοκλήρου από  Εβραίους της Νέας Υόρκης; 
 
Τέλος, αποφάσισαν να παρέμβουν και να αποκαταστήσουν την τάξη ζητώντας από τους «νεοϋορκέζους» να δώσουν στους "προσκεκλημένους" την ευκαιρία να μιλήσουν.

Ο Klehrεκτιμά ότι από το 1921 έως το 1961, οι Εβραίοι αποτελούσαν το 33,5% των μελών της Κεντρικής Επιτροπής και η εκπροσώπηση των Εβραίων ήταν συχνά πάνω από το 40%. 
 
Οι Εβραίοι ήταν η μόνη εθνική ομάδα από την οποία το κόμμα ήταν σε θέση να προσλάβει μέλη. 
 
Ο Glazerδηλώνει ότι τουλάχιστον το ήμισυ της συμμετοχής του CPUSA που απαριθμούσε 50.000, ήταν Εβραίοι στη δεκαετία του 1950 και ότι τα ποσοστά των νέων «προσήλυτων» ήταν πολύ υψηλά, ενώ υπήρχε «ένας ίδιος ή μεγαλύτερος αριθμός που ήταν σοσιαλιστές του ενός ή του άλλου είδους».

 
Οι Ethelκαι Julius Rosenberg,οι οποίοι καταδικάστηκαν για κατασκοπεία για λογαριασμό της Σοβιετικής Ένωσης, (εκτελέστηκαν το 1953), αποτελούν παράδειγμα της αίσθησης της ισχυρής εβραϊκής παρουσίας στην αριστερά. 
 
Ο Svonkinλέει ότι θεωρούσαν τους εαυτούς τους «Εβραίους μάρτυρες», (δηλαδή προσδιορίζονταν περισσότερο εθνολογικά και όχι ιδεολογικά)
 
Όπως πολλοί άλλοι Εβραίοι αριστεροί, αντιλήφθηκαν μια ισχυρή σχέση μεταξύ του Ιουδαϊσμού και των κομμουνιστικών τους φρονημάτων. 
 
Η αλληλογραφία τους τον καιρό που ήταν στην φυλακή ήταν γεμάτη με μια "διαρκή εμφάνιση του Ιουδαϊσμού και της εβραϊκότητας", συμπεριλαμβανομένου και ενός σχολίου που έλεγε ότι "σε μερικές ημέρες, θα έχουμε τον εορτασμό του Πάσχα, την αναζήτηση του λαού μας για ελευθερία. Αυτή η πολιτιστική κληρονομιά έχει για εμάς μια πρόσθετη σημασία, γιατί είμαστε φυλακισμένοι μακριά ο ένας από τον άλλο και τους αγαπημένους μας από τους σύγχρονους Φαραώ".

Όπως και στην περίπτωση της Σοβιετικής Ένωσης κατά τα πρώτα χρόνια, το CPUSAδιέθετε ξεχωριστά τμήματα για διάφορες εθνοτικές ομάδες, συμπεριλαμβανομένης μιας εβραϊκής ομοσπονδίας που μιλούσε γίντις. 
 
Όταν αυτά καταργήθηκαν το 1925 προκειμένου να αναπτυχθεί περαιτέρω το κόμμα, να "αμερικανοποιηθεί" ώστε να απευθυνθεί στους ντόπιους Αμερικάνους (που έτειναν να έχουν χαμηλό επίπεδο εθνοτικής αυτοσυνειδησίας), υπήρξε μαζική έξοδος Εβραίων από το κόμμα και πολλοί από αυτούς που παρέμειναν συνέχισαν να συμμετέχουν σε μια ανεπίσημη εβραϊκή υποκουλτούρα στο κόμμα.

Στα επόμενα χρόνια η εβραϊκή υποστήριξη προς το CPUSA αυξάνονταν και έπεφτε ανάλογα με την υποστήριξη του κόμματος σε συγκεκριμένα εβραϊκά ζητήματα. Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1930, το CPUSA άλλαξε τη θέση του και έκανε μεγάλες προσπάθειες για να απευθύνει έκκληση σε συγκεκριμένα εβραϊκά ενδιαφέροντα, όπως επικέντρωση στον «αντισημιτισμό», στήριξη στον Σιωνισμό και τελικά στο Ισραήλ και στηρίζοντας τη «σημασία της διατήρησης» των εβραϊκών πολιτιστικών παραδόσεων.
 
 Όπως και στην Πολωνία κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, «Το αμερικανικό ριζοσπαστικό κίνημα δόξαζε την εξέλιξη της εβραϊκής ζωής στη Σοβιετική Ένωση. . . . 
 
Η Σοβιετική Ένωση ήταν ζωντανή απόδειξη ότι κάτω από το σοσιαλισμό το εβραϊκό ζήτημα θα μπορούσε να λυθεί» (Kann 1981, 152-153). Ως εκ τούτου, ο κομμουνισμός θεωρήθηκε ως "κάτι καλό για τους Εβραίους". 
 
Παρά τα προσωρινά προβλήματα που προκάλεσε η σοβιετική-γερμανική συνθήκη μη πολέμου του 1939, το αποτέλεσμα ήταν να σταματήσει η απομόνωση του CPUSAαπό την εβραϊκή κοινότητα κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και τα αμέσως μεταπολεμικά χρόνια.

ΚΟ / από εδώ, εδώ κι εδώ

 
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 21 April 2018 | 9:21 pm


Ο “ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ” ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣΓέμισαν ναρκωτικά την Ελλάδα οι Τουρκαλβανοί…

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου


Την Τρίτη 17 Απριλίου 2018 στην στήλη μου “Κόκκινο πιπέρι” στην εφημερίδα Ελεύθερη Ώρα, δημοσίευα την πληροφορία πολύ αξιόπιστης πηγής μου: 


«Στην οδό Μ……. στην Κυψέλη, μας ενημερώνουν ότι μένει μόνιμα στην Ελλάδα ένας Αλβανός, που είναι στέλεχος στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών του αλβανικού ΓΕΕΘΑ! 

Εκεί, μας λένε, έχουν πυκνώσει τα τελευταία βράδια οι συσκέψεις με Τούρκους πράκτορες στην Ελλάδα! 

Εκεί, στον τέταρτο όροφο, μας επισημάνθηκε, ότι συμμετείχε και Τουρκοκύπριος από τα Κατεχόμενα, που φέρεται ότι κάνει επισκέψεις και στην Κομοτηνή! Έχοντας σχέση με εταιρεία εισαγωγής φρούτων από την Τουρκία! 

Σε μια από τις συσκέψεις τον Μάρτιο που έγινε από 23:00 – 04:00 το πρωί συμμετείχε και στέλεχος της Zirat Bank, που όπως μας μεταφέρθηκε, είναι Κοσοβάρος, κρυφό στέλεχος του UCK, επιφορτισμένος σε θέματα συνεργασίας με τη ΜΙΤ! Λέτε να αληθεύουν αυτές οι πληροφορίες;;»!

Ο πόλεμος των ναρκωτικών διαλύει τη νεολαία μας…

Προ ημερών εξαρθρώθηκε από την Ελληνική Αστυνομία στην Αττική, εγκληματική οργάνωση Αλβανών, η οποία αποθήκευε, νοθεύοντας και διακινώντας τεράστιες ποσότητες σκληρών ναρκωτικών! 

Οι διαμένοντες στην Ελλάδα πέντε Αλβανοί κακοποιοί – σύμφωνα με τις πληροφορίες μας – είχαν αναπτύξει μεγάλη δράση στην Αττική, σε μια προσπάθεια να καταστήσουν την ελληνική νεολαία εξαρτημένη των ναρκωτικών ουσιών, ώστε να διευκολυνθούν τα αιμοβόρικα αλυτρωτικά τους σχέδια! 

Ωστόσο, στόχος των Αλβανικών Μυστικών Υπηρεσιών δεν είναι μόνο η Αττική! 
Στόχος τους είναι και τα Δωδεκάνησα, που είναι διακαής πόθος των συμμάχων τους, Τούρκων! 

Έτσι, διαβάζουμε στο “Βήμα της Κω” την παρακάτω είδηση: 

«Εισβολές τοξικομανών σε γραφεία γιατρών, απειλές για την σωματική τους ακεραιότητα, αλλά και φθορές σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό, είναι μόνο ένα μικρό μέρος των άγριων καταστάσεων που βιώνουν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο της Καλύμνου! 

Άτομα τοξικοεξαρτημένα σπέρνουν τον πανικό, σε μια προσπάθεια να πάρουν ναρκωτικά δισκία, καθώς δεν έχουν χρήματα προκειμένου να πάρουν τη δόση τους! 

Κατά το πρόσφατο παρελθόν έχουν καταγραφεί επιθέσεις και απειλές κατά των γιατρών για τη σωματική τους ακεραιότητα, προκειμένου να ενδώσουν στην επιθυμία των τοξικομανών! 

Οι εισβολές των τοξικομανών γίνονται παρουσία των υπολοίπων ασθενών, οι οποίοι φοβισμένοι, παρακολουθούν τα τεκταινόμενα»!

 

Μας διαλύουν και η κυβέρνηση δεν ανησυχεί;

 

Τι κάνουν άραγε οι αρμόδιοι Υπουργοί της κυβερνήσεως;
Γνωρίζουν την έκταση του προβλήματος; Γνωρίζουν αυτές τις μεθόδους των Μ.Υ των Τουρκαλβανών; (σ.σ. η Αλβανία είναι από τις χώρες με την μεγαλύτερη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών)! 

Πάντως, ο Βουλευτής της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης κατέθεσε ερώτηση που φρικάρει με θέμα την έξαρση της μάστιγας των ναρκωτικών στην Κάλυμνο, σύμφωνα και με τα επίσημα στοιχεία του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ), αναφέροντας πως η χρήση των ναρκωτικών ουσιών ξεκινά από τις ηλικίες των εννέα (9) έως δεκαπέντε (15) ετών, ενώ είναι ενδεικτικό πως το 55% αυτών των χρηστών εγκαταλείπουν πρόωρα το σχολείο…

Είμαστε προετοιμασμένοι σε έναν άγνωστο πόλεμο;


Αυτές ο ανθελληνικές δράσεις των Τουρκαλβανικών Μ.Υ. δεν έχουν συγκεκριμένα κλισέ! 

Γιατί ο ορίζοντάς τους δεν έχει όρια, αφού θα θυμάστε την πρόσφατη βιντεοσκόπηση της 117 Πτέρυγας Μάχης στην Ανδραβίδα, από Αλβανό που είχε ναυλώσει ελικόπτερο (σ.σ. είχαμε αναφερθεί εκτενώς σε προηγούμενο άρθρο μου)! 

Καθώς επίσης, ο νέος εμπρησμός στην περιοχή Φρίξας Ηλείας έγινε από 46χρονο αλλοδαπό (σ.σ. κατά τις πληροφορίες μας είναι αλβανικής καταγωγής) που συνελήφθη και κατηγορείται για διάπραξη του αδικήματος του εμπρησμού από αμέλεια (;;;)! 

Είναι λοιπόν προετοιμασμένη η ελληνική κυβέρνηση να αντιμετωπίσει πιθανή δολιοφθορά, εντός ή στην περίμετρο της 117 Π.Μ. στην οποία εδρεύουν τα αναβαθμισμένα F–4 AUP, τα οποία μαζί με τα Miraz 2000-5 και τους χειριστές τους, έχουν μπει στο μάτι και στο στόχαστρο των Τουρκαλβανικών Μ.Υ.;

Σχεδιάζεται απαγωγή των 8 Τούρκων;

 

Μας ενημέρωσαν ότι στις 17 Απριλίου 2018 και περί την ώρα 11:45 στη διασταύρωση των οδών Αθηνάς και Ερμού (πλατεία Μοναστηρακίου), περιφέρονταν έξη άνδρες που σύμφωνα με την πληροφόρησή μας, ήταν άνδρες της ΜΙΤ! 

Γνωρίζει αυτήν την πληροφορία η ΕΥΠ; 

Σε μια περιοχή που εν πολλοίς (σ.σ. όπως πολλές φορές έχουμε αναφερθεί) έχουν εξαγορασθεί από τουρκικά συμφέροντα, καταστήματα, διαμερίσματα, ξενοδοχεία, εστιατόρια, ταχυφαγεία, οβεληστήρια κ.α. 

Μήπως ενδεχομένως, η δράση αυτή των έξη ανδρών μπορεί να συνδεθεί με τη λήξη του 18μηνου κρατήσεως των οκτώ (8) Τούρκων στρατιωτικών αντιφρονούντων του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ – Ταγίπ Ερντογάν; 

Που όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής θα αποφυλακιστούν τον προσεχή Μάιο, παρ΄ ότι δεν έχει εκδοθεί ακόμη η απόφαση χορηγήσεως ασύλου, αφού εκκρεμεί στο ΣτΕ! 

Έχει κατά νου η κυβέρνηση πως η ελευθέρωση των 8 Τούρκων αντιφρονούντων στο καθεστώς Ερντογάν, θα θέσει σε κίνδυνο τη ζωή τους; 

Έχει τον λογισμό – η κυβέρνηση – πως, μήπως γι΄ αυτό αφίχθησαν νέα κλιμάκια στην Αθήνα της ΜΙΤ επανδρώνοντας τα ήδη υπάρχοντα; Μήπως σχεδιάζεται η απαγωγή τους;

 

Σχεδιάζουν απαγωγές οι Τούρκοι;

 

Επίσης, τι θα μπορούσε να σημαίνει η έξαρση δραστηριότητας που παρατηρείται το τελευταίο 8ήμερο στο κλιμάκιο της ΜΙΤ στην Αγία Παρασκευή Αττικής; 

Μήπως – όπως μας πληροφόρησαν – συνδέεται με την πιθανή απόπειρα κατάληψης από τις τουρκικές δυνάμεις, ελληνικής βραχονησίδας στην περιοχή που εκτείνεται από τη νήσο Ικαρία και τη νήσο Πάτμο; 

Ή από τις νήσους Κάλυμνο και Ψέριμο; Μπορεί να είναι τυχαία τα συνεχή ταξίδια του Πρωθυπουργού μας στο Αιγαίο Πέλαγος; 

Έχουν, άραγε, κάποια σχέση οι δηλώσεις Τούρκων Αξιωματούχων περί της υπάρξεως δικτύου δυο χιλιάδων Γκιουλενιστών στην Ελλάδα, ως απόδειξη ανησυχίας τους για την επικείμενη εξάρθρωση κάποιων κλιμακίων της ΜΙΤ στην Ελλάδα ή απλώς αποτελεί κάποιο ισχυρό άλλοθι για τις προσεχείς απαγωγές των 8 Τούρκων ή κάποιας απαγωγής Ελλήνων στρατιωτικών, όπως ήδη έχουμε γράψει…Παναγιώτης Αποστόλου
Αρθρογράφος – πολιτικός αναλυτής
[email protected]
www.egerssi.gr

 
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 21 April 2018 | 9:05 pm


Μαρξισμός κι ἀριστεροί μᾶς τελειώνουνΓι’αὐτό καὶ προσπαθοῦν νὰ καταργήσουν κάθε ἀντίθετη φωνή καὶ ἰδιαίτερα τὴν ἀρχαιοελληνική καὶ πατερικὴ διανόηση, φιλοσοφία, ἱστορία, δηλαδή Παιδεία.


 Τοῦ Γιώργου Κακαρελίδη
Καθηγητοῦ Ἐφαρμογῶν στὴν Ἐπιχ. Ἒρευνα & Στατιστικὴ τοὒ ΤΕΙ Δυτικῆς Ἑλλάδος
[email protected]

 
Ἀναρωτιέται κανείς, πῶς μπόρεσαν ἀριστεροί, ὑποτίθεται, ἀπό αὐτούς, ποὺ μετεῖχαν σὲ ἀγῶνες ὑπὲρ ἐργαζομένων, καταπιεσμένων καὶ λοιπῶν ἀναξιοπαθούντων (!), νὰ προδώσουν τὰ ἰδανικά τους, νὰ ἀποτάξουν τὴν μαρξική ‘σκέψη’,
νὰ ἐνσωματωθοῦν στὸ ‘Σύστημα’, νὰ ὑποκύπτουν στὰ νεοταξικὰ κελεύσματα, νὰ ἐκχωροῦν ἀνενδοίαστα, ἐθνική κυριαρχία καὶ κρατικὺ ὑπόσταση, ἀλλά καὶ νὰ ἀπομυζοῦν χωρὶς ντροπή, τὸ ὑστέρημα τοῦ Λαοῦ καὶ νὰ ἑτοιμάζονται γιὰ τῆν ὑφαρπαγή τῶν σπιτιῶν του, ἔχοντας ‘ρυθμίσει’ πλήρη ἀτιμωρησία τους.


Ὅλοι αὐτοί, εἶχαν βαθειὰ ἐντρυφήσει καὶ ἀποδεχθῆ τὸν μαρξισμό, ὡς Φιλοσοφία ἀπόλυτη, σὲ βαθμό ‘Θεολογίας’. 

Ἀκόμη καὶ γιὰ τὰ διαπραττώμενα ὑπὸ τοῦ Ὑπαρκτοῦ, ἐγκλήματα, ἔλεγαν ὅτι προεῖχε ἡ συγκράτηση τῶν μαζῶν, μὲ τὴν ἐφεύρεση τῶν διαφοροποιήσεων καὶ  ἰδιαιτεροτήτων τοῦ Εὐρωπαϊκοῦ χώρου, μαζὶ μὲ τὴν ‘ἀληθή’ ἑρμηνεία τοῦ Μαρξισμοῦ ἀπὸ ἀναθεωρητές (Καστοριάδη, Αξελό, Αλτουσέρ, Μαρκούζε, Σαρτρ κλπ).


Μάταια, ὅπως ἀπεδείχθη. 

Γιατὶ ὁ Μαρξισμός ὡς Ὑλισμός, δὲν μπορεῖ νὰ εἶναι φιλοσοφία, δηλαδὴ μεταφυσική οὔτε νὰ γονιμοποιῇ κάποια φιλοσοφικὴ ἤ ἄλλη σκέψη. 

Ὁ Μἀρξ ὑπάγει τὴν γνώση, δηλαδὴ τὴν κουλτούρα, στὴν δικαιοδοσία τῶν παραγωγικῶν δυνάμεων, τὴν δὲ διανομή – διάθεση τοῦ προϊόντος στὴν (προλεταριακή) Τάξη. 

Τόνισε ἰδιαίτερα τὴν συνδετικὴ δύναμη τῆς ταξικῆς προλεταριακῆς ἑνότητος, στὴν παρόρμηση ἱκανοποίησης καὶ μάλιστα ἀναδρομικά, ματαιωμένων ἐπιθυμιών ζώντων, τεθνεώτων καὶ ἐπερχομένων, μελῶν της, ποὺ προτρέπει σὲ διαρκὲς ἐπαναστατικό προτσές, χαρακτηρίζοντας μάλιστα ὡς ‘κλοπή’ τὴν διάθεση τῆς ὑπεραξίας.


Εὐφυῶς βέβαια, ἀπέφυγε νὰ ὁρίσῃ τὸ Εἶναι τῶν Τάξεων καὶ ἰδιαίτερα τῆς ἐργατικῆς, προκαλὼντας θλίψη, τόσο στὸν Φρ. Εγκελς, ποὺ ἐπιμελήθηκε τὴν τελικὴ ἔκδοση τοῦ ‘Κεφαλαίου’ ὅσο καὶ στὸν Λούκατς, δίνοντας ὅμως ἰδιαίτερη χαρά, στὴν συμμορία Λένιν-Στάλιν πού, βασισμένοι στήν ‘μικρή’ αὐτή παράλειψη, ἐδημιούργησαν τὴν Σοβιετικὴ Αὐτοκρατορία πάνω στὶς πλάτες, μὲ ἤ χωρίς κεφάλια, τῶν ὑπηκόων τους, ὑπὸ μανδύα τῆς ἐξαγομένης ..διεθνοῦς ‘επανάστασης’.  

Πιό εἰλικρινής, ὁ Μάο, διερωτώμενος ἄν ὁ μαρξισμός ‘καταστρέφει κάθε δημιουργική διάθεση’ ἀπήντησε μόνος, ὡς δικαστὴς καὶ ἐκτελεστής, θετικά καὶ φρόντισε νὰ ξεπαστρέψῃ μὲ τὴν σειρὰ του, κάποια ἑκατομμύρια ‘πράγματα’ (ἀνθρώπους κατὰ τὸν ἱστορικό ὑλισμό) ἐν ὀνόματι τῆς ‘μορφωτικῆς’ του ἐπανάστασης.

Ἔτσι ἐλυμάνθηκαν τὶς οἰκονομίες λαῶν, ἀλλὰ καὶ τὶς ἐλπίδες τῶν ἀπανταχοῦ ‘μαρξιστῶν’, ἀριστερῶν, σοσιαλιστῶν, ἀριστεριστῶν κλπ! 

Καὶ εἶναι ἀπορίας ἄξιον, πῶς ἡ εὐρωπαίκὴ διανόηση δὲν ἀντελήφθη ὅτι ἡ ‘κλοπή’ τῆς ὑπεραξίας, ‘…αὐτόματα διατυπώνει πρόταση ἠθικής τάξεως, ποὺ παραπέμπει στὸν πολιτισμό, δηλαδὴ στὸν Χριστιανισμό’ (Γ. Γεράσης). 

Καὶ ὲνῷ δι’ Αὐτοῦ, ὁλόκληρη ἡ κοινωνικὴ τάξη εἶχε καταχωρηθῆ ὡς ἀπαξία, μὲ ἐπακόλουθο τὴν ἔκλειψη κάθε νομιμοποιητικῆς βάσεως γιὰ διάκριση σὲ προνομιούχους καὶ μή (ἤ σὲ προνομιοῦχες καὶ μή, ἐργασίες) ἀναδεικνύοντας τὴν πλατωνική ἱερότητα τοῦ ἀνθρώπου, ὁ Μάρξ μὲ τὰ περὶ κλοπῆς, ἐπανέφερε τὶς διακρίσεις, καθώρισε τούς ‘δικαιούχους’ τῆς ἐπιχείρησης ἐκμετάλλευσης καὶ ἔδωσε τὴν δυνατότητα στοὺς πάσης φύσεως ‘βαθμοφόρους’ του, νὰ φᾶνε ἐνσυνειδήτως, τήν ‘ὑπεραξία’ ἑκατομμυρίων, χωρὶς κανένα φιλοσοφικὸ προβληματισμό. 

Γι’αὐτό καὶ προσπαθοῦν νὰ καταργήσουν κάθε ἀντίθετη φωνή καὶ ἰδιαίτερα τὴν ἀρχαιοελληνική καὶ πατερικὴ διανόηση, φιλοσοφία, ἱστορία, δηλαδή Παιδεία.

Πεῖτε, τὸν μαρξισμό, ἄν θέλετε, οἰκονομικὴ θεωρία, κοινωνιολογία, κρατισμό, θεωρία στρατοπέδων ἤ ὁδηγό παραδεισιολόγων. 

Σὲ κάθε περίπτωση συνιστᾶ ἀθεμελίωτη ὀντολογία, ποὺ ἀγνοεῖ δραματικά, τί εἶναι ὁ ἄνθρωπος. 

Κάτι ποὺ φάνηκε, στὴν περίπτωση τῆς Ἑλλάδος. 

Ἁρκεῖ νὰ κοιτάξουμε ὅλους τοὺς ἀνανήψαντες ‘Σοσιαλιστές’ καὶ ἀριστερούς ποὺ μᾶς κυβέρνησαν καὶ κυβερνοῦν, ἀκόμη καὶ πρίν ἀπὸ τὴν κρίση.Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 21 April 2018 | 8:27 pm


Το ανώμαλο ρήμα «συμμετέχω» στην πολιτική και την Στοά

Το «ανώμαλο» ρήμα «συμμετέχω» όταν χρησιμοποιείται με την πολιτική έννοια αλλά και στις Στοές, δεν έχει τρίτο πληθυντικό πρόσωπο.


Στα άλλα πρόσωπα κλίνεται κανονικά: Συμμετέχω, συμμετέχεις, συμμετέχει, συμμετέχουμε, συμμετέχετε. 

Αλλά στο τρίτο Πληθυντικό κάνει, είτε «ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ». 
Είτε, «Ότι πει το αφεντικό».

Ο κατσαπλιάς ψευτοπρωθυπουργός της Πρίστινα Ραμούς Χαραντινάι για παράδειγμα , επειδή είναι ηλίθιος είπε σε τηλεοπτική του συνέντευξη: 

«Είμαστε μέρος της Ευρώπης και συνεργαζόμαστε με τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο. 

Αλλά , όταν πρόκειται για θέματα διεθνούς πολιτικής, είμαστε μέρος του Κλαμπ, που βρίσκεται υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. 

Για μας δεν είναι πρόβλημα να το παραδεχτούμε. 

Δεν έχουμε χρόνο να ασχοληθούμε με τα παγκόσμια προβλήματα. 

Σε αυτά ακολουθούμε τις ΗΠΑ. 

Δεν ντρέπομαι να το παραδεχτώ».

 

Ο Χαβαναγκίλα, ο Τζώνυ Γουώκερ και ο σύντροφος Κοτζιάς όμως ντρέπονται.


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 21 April 2018 | 8:09 pm


Η προπαγάνδα των βαρόνων των media για το Σκοπιανό καλά κρατεί.
Εν τέλει υπάρχουν ιστοσελίδες και εταιρείες δημοσκοπήσεων που να μην υπηρετούν «συμφέροντα»; 

Που να μην μας εμφανίζουν την γνώμη 1000 αγνώστων συμπολιτών μας που απάντησαν σε βροχή ερωτήσεων υπό άγνωστες (τηλεφωνικές!) συνθήκες, ως απεμπόληση από τον λαό των οσίων και ιερών του; 

Που να ενημερώνουν την κοινή γνώμη και όχι να την διαμορφώνουν; 

Ιστοσελίδες ανεξάρτητες, που δεν υπηρετούν κανένα σύστημα, υπάρχουν.
Εταιρείες δημοσκοπήσεων, όχι.


Καλλιόπη ΣουφλήΠαρότι οι Ψευτομακεδόνες έχουν κάνει σαφείς τις προθέσεις τους (όχι ότι τις έκρυψαν και ποτέ) και υπό φυσιολογικές συνθήκες οποιαδήποτε διαπραγμάτευση θα έπρεπε να είχε διακοπεί (με κλωτσιές), τόσο η υπερεθνική ελίτ (ΝΑΤO και ΕΕ) όσο και η εγχώρια (βαρόνοι των ελληνόφωνων media), δίνουν ρέστα (στην προπαγάνδα). 

Τελευταίο παράδειγμα (αφόρητης γελοιότητας) το παρακάτω.
Δημοσίευμα του ειδησεογραφικού in.gr, σήμερα 19 Απριλίου 2018. 

Πρόκειται για αναδημοσίευση «ανάλυσης» αποτελεσμάτων δημοσκόπησης της εταιρείας Alco για λογαριασμό τού επίσης ειδησεογραφικού news247. 
Αν δεν γνωρίζετε σε ποιους ανήκουν τα σάιτ news247 και in.gr και η δημοσκοπική εταιρεία Alco, ψάξτε το λίγο. Δεν θα εκπλαγείτε. 
Ακολουθεί η «ανάλυση» και με κόκκινη γραμματοσειρά τα δικά μου σχόλια. 
Τη διαμόρφωση μιας ρεαλιστικής αντίληψης για το ζήτημα της ΠΓΔΜ καταγράφει δημοσκόπηση της Alco. («Ρεαλιστική». Αυθαίρετος προσδιορισμός, μιας αυθαίρετης κρίσης αγνώστων συντακτών. Την πραγματική αντίληψη αποδίδουν μόνο οι κάλπες και σε καμία περίπτωση τα μικρά δείγματα ερευνών, αγνώστων συμμετεχόντων, που απαντούν υπό πίεση χρόνου σε ειδικά διαμορφωμένα τηλεφωνικά ερωτηματολόγια. Την υποτιθέμενη ρεαλιστική αντίληψη θα κατέγραφε μόνο ένα δημοψήφισμα. Καμία έκπληξη. Οι δημοσιογράφοι-υπάλληλοι των βαρόνων αναλώνονται επί δεκαετίες στο να πείσουν τον Έλληνα ότι είναι ραγιάς και ότι πρέπει να αποδεχθεί τη μιζέρια του «ρεαλιστικά». 

Ενδιαφέρον επίσης είναι το ότι ο συντάκτης τού news247 έχει θέσει το ρεαλιστική εντός εισαγωγικών, ο συντάκτης τού in.gr όμως όχι! 

Είναι σαφές ότι ο συντάκτης του in.gr εμφανίζεται βασιλικότερος (Συριζαϊκότερος!) εκείνου τού news247, αφού άλλωστε αφιερώνει ειδικό άρθρο στην υποκειμενική κρίση περί «ρεαλιστικής» αντίληψης, ενώ εκείνος τού news247 απλώς την ενσωματώνει σε όλη την έρευνα!) 

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η πλειοψηφία των ελλήνων πολιτών έχουν κατανοήσει ότι η διαπραγμάτευση θα οδηγήσει σε σύνθετη ονομασία η οποία θα περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία». (Αγνοήστε το γλωσσικό-συντακτικό σκύβαλο και αναρωτηθείτε: ακόμη και αν είναι έτσι, αν δηλαδή οι ερωτηθέντες – και μόνο – έχουν «κατανοήσει», ζητήθηκε η γενικότερη γνώμη τους για τη διαπραγμάτευση; Διότι αν έχουν κατανοήσει ότι η διαπραγμάτευση οδηγεί σε εκχώρηση, πιθανόν να έχουν την γνώμη να μην γίνει καμία διαπραγμάτευση και ποτέ.) 

Συγκεκριμένα, η έρευνα για λογαριασμό του news247, σημειώνει ότι οι ερωτηθέντες στην πλειοψηφία τους (ποσοστό 50%) θεωρούν ότι τα ελληνικά συμφέροντα υπηρετούνται από μία κοινά αποδεκτή λύση και όχι από το ισχύον καθεστώς (32%). (Θαυμάσιο παράδειγμα προπαγάνδας ή «πώς να πάρετε την απάντηση που θέλετε»: διαμορφώστε την ερώτηση κατά τέτοιο τρόπο, ώστε ο ερωτώμενος να αναγκαστεί να στραφεί σε απάντηση που περιλαμβάνει κάποια γενική αλήθεια ή γενικώς αποδεκτή αρχή. 

Όταν η ερώτηση επισείει τους κινδύνους για τα «συμφέροντα» που εγκυμονεί μια εκκρεμότητα, είναι φυσικό ο ερωτώμενος να διαλέξει την σιγουριά της «κοινής αποδοχής». Ο καθένας θα επέλεγε μια απάντηση που περιέχει τις σταθερές αξίες «φιλία», «συνεργασία», «ειρήνη» κτλ. Και φυσικά, όπως και προηγουμένως, μήπως οι ερωτώμενοι εννοούσαν μια κοινά αποδεκτή λύση, χωρίς καθόλου Μακεδονία; 

Κι ακόμη, τι ακριβώς εννοεί ο ερωτών με την έκφραση «ελληνικά συμφέροντα»; Έχουν όλοι οι ερωτώμενοι την ίδια αντίληψη για το τι σημαίνει συμφέρον και μάλιστα «εθνικό»; Έχει ο λαός τα ίδια συμφέροντα με τα διαπραγματευόμενα πολιτικά ανδρείκελα και τους δημοσιογράφους-παπαγάλους;) 
Τα ερωτήματα όπως τα δημοσιεύει το news247
Εν τέλει υπάρχουν ιστοσελίδες και εταιρείες δημοσκοπήσεων που να μην υπηρετούν «συμφέροντα»; 

Που να μην μας εμφανίζουν την γνώμη 1000 αγνώστων συμπολιτών μας που απάντησαν σε βροχή ερωτήσεων υπό άγνωστες (τηλεφωνικές!) συνθήκες, ως απεμπόληση από τον λαό των οσίων και ιερών του; 

Που να ενημερώνουν την κοινή γνώμη και όχι να την διαμορφώνουν; 


Υ.Γ Θα ‘θελα να ΄ξερα ποια ήταν η ηλικία του νεότερου των χιλίων συμμετεχόντων. 

Διότι οι συμμετέχοντες ήταν ηλικιακά 17+ και το δείγμα σταθμίστηκε ανάλογα και με την ψήφο των εκλογών του Σεπτεμβρίου 2015. 

Ο 17άρης όμως (άντε 18άρης) δεν ψήφισε τον Σεπτέμβριο του 2015.

Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 21 April 2018 | 7:40 pm


Γιώργος Σκουλάς: "Σε οριακό σημείο η Τουρκία με όρους δημοκρατίας"Ο Ερντογάν αλλά και το πολιτικό σύστημα της Τουρκίας εκφεύγει πλέον και από τα στοιχειώδη ενός διαλόγου στη βάση του διεθνούς δικαίου, ποντάροντας στην ισχύ.Αυτοί ήταν ανέκαθεν οι Τούρκοι... μ' αυτούς συνεργάζονταν πάντα οι Δυτικοί αλλά και οι Αμερικανοί, δηλαδή οι εβραιοσιωνιστές... και συνεργάζονται ακόμα, προκειμένου να κρατούν την Ελλάδα υποταγμένη...

Καλλιόπη Σουφλή


 Ο Ερντογάν μετά τις εκλογές που θα τις κερδίσει ακόμη και με βία και νοθεία, θα μετατραπεί σε απόλυτο ηγεμόνα της Τουρκίας, αλλά
ταυτόχρονα θα αποκτήσει μια εξουσία που θα τον φθείρει πολύ γρηγορότερα από όσο φαντάζεται, είπε στον 98.4 ο καθηγητής πολιτικής θεωρίας στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Γιώργος Σκουλάς

Το γεγονός ότι ο Ερντογάν αλλά και το πολιτικό σύστημα της Τουρκίας εκφεύγει πλέον και από τα στοιχειώδη ενός διαλόγου στη βάση του διεθνούς δικαίου, ποντάροντας στην ισχύ , θα αποδειχθεί σύντομα και η βασική αιτία απομόνωσης του από την Δύση , καθώς θα μετατρέψει την χώρα τους σύντομα σε δύναμη εγχειρήματος υλοποίησης ανασύστασης των οθωμανικών ορίων , γεγονός που θα οδηγήσει και στη κατάρρευση του Ερντογάν και για ενδογενείς οικονομικούς λόγους και για εξωγενείς από την αντίδραση των μεγάλων παικτών ισχύος, εκτιμά ο πανεπιστημιακός Γιώργος Σκουλάς.

 
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 21 April 2018 | 7:31 pm


Το αλφαβητάριο της Αποτρεπτικής Στρατηγικής. Άμεση αποτροπή, ενδοπολεμική αποτροπή και τα σύνορα κρίσεων χαμηλής έντασης, ενδοπολεμικής αποτροπής-κλιμάκσης και γενικευμένου πολέμου.
 Όταν διαπεραστεί η αποτροπή του αμυνόμενου κράτους δημιουργούνται πλέον λεπτά σύνορα μεταξύ «μικρών», «μεσαίων» και μιας πιθανής γενικευμένης πολεμικής σύγκρουσης. Το αλφαβητάριο της Αποτρεπτικής Στρατηγικής. Άμεση αποτροπή, ενδοπολεμική αποτροπή και τα σύνορα κρίσεων χαμηλής έντασης, ενδοπολεμικής αποτροπής-κλιμάκσης και γενικευμένου πολέμου.
 Γράφει ο Παναγιώτης Ήφαιστος.


Ο πόλεμος είναι μια μεγάλη αλυσίδα με πολλούς κρίκους εκ των οποίων μόνο τελευταίος είναι η ένοπλη σύρραξη. 

Στην εποχή του πολιτικού πολιτισμού ισχύει η Κλαουζεβιτσιανή ρήση «ο πόλεμος είναι η συνέχεια της πολιτικής με άλλα μέσα», δηλαδή, εντάσσεται στην λογική εκπλήρωσης πολιτικών σκοπών. Δεν είναι αυτοσκοπός. Για τον αμυνόμενο σκοπός είναι η ασφάλεια της Επικράτειάς και σύνορα σύμφωνα με την διεθνή νομιμότητα.

Όταν ένα κράτος αμύνεται κατά αναθεωρητικών απειλών οι «μικρές» εμπλοκές, οι ενδιάμεσες πολεμικές αναμετρήσεις και πολύ περισσότερο ο γενικευμένος πόλεμος σημαίνουν, βασικά, ότι η αποτρεπτική στρατηγική απέτυχε.

Αυτή είναι η περίπτωση της Ελλάδας εδώ και δεκαετίες, καθότι οι αναθεωρητικές αξιώσεις της Τουρκίας, η επιθετική ανάπτυξη δυνάμεων στην Θράκη, στο Αιγαίο με την «Στρατιά του Αιγαίου» και στην Κύπρο και επί δεκαετίες παρουσία μεγάλου στρατού στην Μεγαλόνησο, συνοδεύονται και με διαρκείς παραβιάσεις της κρατικής Επικράτειας της Ελλάδας σε πεδία μάλιστα τα οποία η Άγκυρα διεκδικεί κατά παράβαση της διεθνούς νομιμότητας.


Το ίδιο ισχύει για τις Τουρκικές απειλές (που συμπεριλάμβαναν και casusbelli) οι οποίες τελικά οδήγησαν σε παράλειψη της Ελλάδας να επεκτείνει τα χωρικά ύδατα σύμφωνα με την διεθνή νομιμότητα. 

Το αποτέλεσμα είναι μέχρι στιγμής η απώλεια εισοδημάτων από τους πολύ μεγάλους όπως γνωρίζουμε πλέον υποθαλάσσιους πλουτοπαραγωγικούς πόρους.

 


Ενδιαμέσως είχαμε μικρές πιο επιθετικές εμπλοκές το 1987, το 1996 και μερικές λιγότερο γνωστές προκλήσεις στην Κύπρο.  

Οι δε πολεμικές ενέργειες, κυρίως στον αέρα και όχι μόνο σε πεδία τα οποία εγείρονται αναθεωρητικές αξιώσεις, είναι εδώ και δεκαετίες καθημερινότητα. 


Στο πιο πάνω πλαίσιο τα γεγονότα στην ΑΟΖ της Κύπρου, ξανά στα Ίμια πριν λίγες εβδομάδες και στον Έβρο με την σύλληψη δύο στρατιωτών ομήρων πλέον, συνιστούν κλιμάκωση βαθύτατων προεκτάσεων.  

Η κλιμάκωση της Τουρκικής επιθετικότητας συνοδεύεται και από μεγάλες πλέον διεκδικήσεις και απειλές στρατιωτικής επίθεσης και εντάσσεται σε αυτό που στην στρατηγική θεωρία ορίζεται ως «απέραντη απειλή». 

Σκληρά πλέον τίθεται το ζήτημα περαιτέρω κλιμάκωσης των Τουρκικών πολεμικών ενεργειών αλλά και το ενδεχόμενο ενός μεγάλου γενικευμένου πολέμου.
Αυτό σημαίνει, βασικά και ουσιαστικά, ότι πλέον βρισκόμαστε σε αυτό που στην στρατηγική ανάλυση ονομάζεται «ενδοπολεμική αποτροπή» (intra–wardeterrence). Η Τουρκία πέρασε το φράγμα των απειλητικών δηλώσεων και προβαίνει σε ενέργειες που υποδηλώνουν ότι τόσο η γενική αποτροπή (μια γενική εξισορροπητική κατάσταση) όσο και η άμεση αποτροπή (ετοιμότητα αντίκρουσης επικείμενων στρατιωτικών ενεργειών) διαπεράστηκαν. 

Επειδή αυτή είναι η κατάσταση εδώ και δεκαετίες για την αποκατάσταση μιας γενικής ή άμεσης αποτροπής οι εναλλακτικές επιλογές λιγοστεύουν: 
 1. Ελεγχόμενη ανταπόδοση με σκοπό να αποτραπεί ο αντίπαλος να συνεχίσει να κλιμακώνει τις ενέργειές του με τον γενικευμένο πόλεμο, εάν δεν σταματήσει, πιθανό ενδεχόμενο. Το αμυνόμενο αποτρέπων κράτος πρέπει να καλλιεργεί αξιόπιστα την παράσταση ενός νικηφόρου γενικευμένου πολέμου εάν ο επιτιθέμενος αποφασίσει να οδηγηθεί στα άκρα. Αυτή η παράσταση, ακριβώς, είναι και ο πιο αποφασιστικός αποτρεπτικός παράγων για να σταματήσει ο επιτιθέμενος ενέργειες χαμηλής έντασης και κλιμάκωση.
 2. Αποδοχή των τετελεσμένων, εδώ της μη επέκτασης των χωρικών υδάτων, της παράνομης αμφισβήτησης νησιών όπως τα Ίμια και όχι μόνο, της σύλληψης στρατιωτών στα σύνορα και της παράνομης κατοχής μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας η οποία με την ΔΔΟ δολοφονείται, καταργείται και εντάσσεται στα πεδία της Τουρκικής επικυριαρχίας. Αυτά υποδηλώνονται με αγωνιώδεις προσπάθειες όχι τερματισμού των τετελεσμένων αλλά μείωσης των ζημιών, με αναποτελεσματικές διπλωματικές κινήσεις, με διάλογο με όρους του επιτιθέμενου, διαλλακτικές συμπεριφορές και δηλώσεις, εκπομπή ειρηνιστικών δήθεν μηνυμάτων αντί αποτρεπτικών παραστάσεων και γενικότερα συμπεριφορές που αποτελούν κατευνασμό και προσαρμογή στην θέληση του επιτιθέμενου, δηλαδή το αντίθετο της αποτρεπτικής στρατηγικής. Ο επιτιθέμενος «κερδίζει τον πόλεμο χωρίς μάχη».
 

Σε κάθε περίπτωση όταν διαπεραστεί η αποτροπή του αμυνόμενου κράτους δημιουργούνται πλέον λεπτά σύνορα μεταξύ «μικρών», «μεσαίων» και μιας πιθανής γενικευμένης πολεμικής σύγκρουσης. 

Επίσης,  επειδή ο πόλεμος είναι πολύ σοβαρή υπόθεση, όταν πλέον ολοφάνερα η αποτροπή στο Αιγαίο και στην Θράκη πλήγηκε, απαιτείται υπευθυνότητα στην διατύπωση θέσεων από αναλυτές αλλά και από πολιτικά πρόσωπα.


Όμως, η επίδειξη στρατιωτικής και πολιτικής υπευθυνότητας για το δέον γενέσθαι είναι ένα πράγμα και άλλο τα γνωστά αυθαίρετα άλματα και οι κραυγές που υποβάλλουν κατευναστικές και υποχωρητικές αποφάσεις ο οποίες πουθενά δεν οδηγούν παρά μόνο σε αδιέξοδα και πολύ πιθανό μεγάλο πόλεμο. 

Τέτοιες κραυγές τις ακούγαμε επί δεκαετίες και εδώ που καταντήσαμε είναι ακραία ανεύθυνο να επαναλαμβάνονται. 

Μέχρι που ακούσαμε ότι το μεγάλο έρεισμα της Ελλάδας είναι ο … ευρωπαϊκός στρατός. 

Ως αυτό το ζήτημα έχουμε χιλιάδες δημοσιευμένες σελίδες σε βιβλία και άρθρα όπου εξηγείται ότι η συμμετοχή σε προσπάθειες συζητήσεων για διπλωματική και αμυντική ανάπτυξη της ΕΕ είναι επιβεβλημένη. 

Αυτό όμως είναι ένα πράγμα και άλλο να περιμένουμε εγγύηση των συνόρων μας ή ακόμη και ουσιαστική ενίσχυση από ένα ουσιαστικό ανύπαρκτο εγγυητικό ευρωπαϊκό στρατό. 


Επαναλαμβάνουμε ότι η ΕΕ είναι ένας νομικός γίγαντας που εκκολάφτηκε μέσα σε ένα Αμερικανικό στρατηγικό θερμοκήπιο μετά το 1945, αλλά ταυτόχρονα και ένας πολιτικός και στρατηγικός νάνος.

Πιο συγκεκριμένα, ενώ η Μεγάλη Βρετανία και η Γαλλία είναι μεσαίες συν πυρηνικές δυνάμεις και η Γερμανία υπό στρατηγική επιτήρηση, αφενός οι ενδο-Ευρωπαϊκές διαφορές είναι μεγάλες για να επιτρέψουν μια αξιόπιστη συμμαχία και αφετέρου μετά το 1969 όταν άρχισε η Ευρωπαϊκή Πολιτική Συνεργασία μέχρι και σήμερα, αλληλουχία αποφάσεων καταμαρτυρεί ότι οι συνεργασίες είναι οριακές και κατά το πλείστο υποβοηθητικές των Αμερικανικών στρατηγικών κινήσεων. 

Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να είναι στρατηγικά παρούσες επισκιάζοντας τα πάντα. 

Είναι, εξάλλου, και η μεγάλη ναυτική δύναμη πάνω στην Περίμετρο της Ευρασίας με συντριπτική στρατιωτική υπεροχή από την Ευρώπη μέχρι την Άπω Ανατολή.


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 21 April 2018 | 4:11 pm


Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΟΣ Το "Ελληνικόν Εθνικό Κοινωνικό Καθίδρυμα" θεωρεί ότι η παρούσα συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου επιχειρεί την ιταμή απεμπλοκή της από τις τεράστιες ευθύνες που την βαρύνουν εξ αιτίας της ενδοτικής διακυβερνήσεώς της και τις συνέπειες που αυτή κατέφερε στη χώρα, εμπλέκοντας  σ υ ν ε ι δ η τ ά  και  π ρ ο σ χ ε δ ι α σ μ έ ν α  την χώρα σε στρατιωτική αναμέτρηση με την Τουρκία  ώστε, δια της εμπόλεμης καταστάσεως να δυνηθεί να αποσπάσει την ύστατη ανοχή του λαού και, τελικώς, ένα ευκαιριακό "συγχωροχάρτι", για τα όσα έχει διαπράξει εις βάρος της χώρας και του λαού.     Το Ιστολόγιό μας αποφεύγει τις πολυλογίες και θεωρεί ότι η σαφήνεια και η λακωνικότητα αποτελούν τις κύριες ιδιότητες του Ελληνικού λόγου.

     Βάσει αυτών, το "Ελληνικόν Εθνικό Κοινωνικό Καθίδρυμα" θεωρεί ότι η παρούσα συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου επιχειρεί την ιταμή απεμπλοκή της από τις τεράστιες ευθύνες που την βαρύνουν εξ αιτίας της ενδοτικής διακυβερνήσεώς της και τις συνέπειες που αυτή κατέφερε στη χώρα, εμπλέκοντας  σ υ ν ε ι δ η τ ά  και  π ρ ο σ χ ε δ ι α σ μ έ ν α  την χώρα σε στρατιωτική αναμέτρηση με την Τουρκία  ώστε, δια της εμπόλεμης καταστάσεως να δυνηθεί να αποσπάσει την ύστατη ανοχή του λαού και, τελικώς, ένα ευκαιριακό "συγχωροχάρτι", για τα όσα έχει διαπράξει εις βάρος της χώρας και του λαού.

     Προς όλα τα ανωτέρω συντείνει και η σημερινή απελευθέρωση "υπό ειδικούς όρους" του πρώτου εκ των αντικαθεστωτικών Τούρκων αξιωματικών που κατέφυγαν στην Ελλάδα ζητώντας πολιτικό άσυλο. 

Συγκεκριμένα, οι όροι αποφυλακίσεως της "μυστικής διευθύνσεως" και "επιτηρήσεως από τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας"  του αποφυλακιζομένου, αποτελούν απευθείας προκλήσεις κατά της τουρκικής πλευράς προς τις οποίες αποδίδεται εκ των προτέρων μομφή ακτιβιστικής κακοβουλίας, κάτι που, ασφαλώς, δεν θα περάσει "απαρατήρητο" από τον παντοδύναμο Ερντογκάν του οποίου η πρώτη αντίδραση θα είναι η περαιτέρω εκβιαστική ποινική εμπλοκή και επιβάρυνση  των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές του Εντιρνέ. Και εξ αυτής της κλιμακώσεως μύρα έπονται.

     Το "Ελληνικόν Εθνικό Κοινωνικό Καθίδρυμα" εφιστά την προσοχή των Συνελλήνων [διότι οι λοιποί οδεύουν ωσεί πρόβατα επί σφαγήν...] στην διατήρηση συνεκτικών δεσμών εν όψει των σκληρών "ωρών" που ευρίσκονται όχι "ante portas" αλλά, ήδη,  ε ν τ ό ς  των "πυλών" της χώρας. 

     Ας έχουμε ενσυναίσθηση της ζοφερής ελλαδικής πραγματικότητος και ότι η αφετηρία προς ερμηνεία της είναι η απάντηση στο βασικό ερώτημα της εγκληματολογίας "Cui bono?"  και ας αντιταχθούμε στα όσοα προσδοκά η προδοτική, παρούσα, συγκυβέρνηση των Αθηνών, δηλαδή, διαφυγή και "συγχωροχάρτι" διότι ο εχθρός δεν βρίσκεται στην εκείθεν του Αιγαίου "Γαλατία" αλλά στην εντεύθεν.

Αριστοτέλης Ηρ. Καλέντζης
τ.6977764737

Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 21 April 2018 | 4:05 pm


Γιατρικά στις βόμβες των ιμπεριαλιστών-2 τόνους φάρμακα στέλνει η Κούβα στη Συρία
Η Κούβα απαντά με το δικό της τρόπο στους φονιάδες των λαών στη Συρία, αποστέλλοντας 2 τόνους φαρμακευτικής βοήθειας, ένα ακόμα δείγμα της πολύπλευρης στήριξης που προσφέρει ιατρικά στον κατασπαρασσόμενο συριακό λαό εδώ και χρόνια. 


 cuba envia a siria

Εμείς ως λαός τι κάνουμε;
Ανεχόμαστε μια φασιστική ανθελληνική συμμορία που κυβερνάει, να δίνει ελληνικό χώρο, για να πετούν τα αεροσκάφη των ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ. 

Οι Γιατροί του Κόσμου, τι κάνουν;;;
Ή μήπως νοιάζονται μόνον για τους λαθροεισβολείς άλλων χωρών;;;


Καλλιόπη Σουφλή
Η Κούβα απαντά με το δικό της τρόπο στους φονιάδες των λαών στη Συρία, αποστέλλοντας 2 τόνους φαρμακευτικής βοήθειας, ένα ακόμα δείγμα της πολύπλευρης στήριξης που προσφέρει ιατρικά στον κατασπαρασσόμενο συριακό λαό εδώ και χρόνια.Την ώρα που οι ιμπεριαλιστές Αγγλίας, Γαλλίας και Αμερικής στέλνουν βόμβες στο συριακό λαό, η κυβέρνηση της Κούβας απέστειλε το πρώτο μετά την πυραυλική επίθεση φορτίο με εμβόλια και φάρμακα, που έφθασε χθες στο διεθνές αεροδρόμιο της Δαμασκού. Εκεί βρέθηκε ο πρέσβης της Κούβας στη Συρία, Ροχέριο Σαντάνα, δηλώνοντας στον τύπο πως πρόκειται για δυο τόνους εμβολίων κατά της διφθερίτιδας, του τετάνου, της γρίπης και της ηπατίτιδας Β, ανάμεσα σε άλλα ιατρικά είδη. Δεσμεύτηκε μάλιστα ότι η στήριξη αυτή δε σταματά εδώ, αλλά θα συνεχίσει με την αποστολή νέων φορτίων με κουβανικά φάρμακα τις επόμενες μέρες.
Παράλληλα εξέφρασε την αλληλεγγύη του κουβανικού λαού στο συριακό, μετά την ιμπεριαλιστική επίθεση με πρόσχημα τα υποτιθέμενα χημικά της συριακής κυβέρνησης, η οποία εκπροσωπήθηκε από τον υπουργό μεταφορών Αλί Χαμούντ και την υφυπουργό υγείας Χούντα Αλ-Σαγιέντ, εκφράζοντας τις ευχαριστίες τους προς τις αρχές της Κούβας και προσθέτοντας πως η αλληλεγγύη οφείλει να ενταθεί στον αγώνα της Συρίας για άρση του άδικου μποϊκοτάζ σε βάρος της από τις δυτικές δυνάμεις. 

Το νησί της Επανάστασης στηρίζει εδώ και χρόνια έμπρακτα το χειμαζόμενο λαό της Συρίας, καθώς οι περίφημοι για τη διεθνιστική και ανθρωπιστική τους δράση σε όλο τον κόσμο Κουβανοί γιατροί και νοσηλευτές, προσφέρουν τις υπηρεσίες του στη χώρα, ενώ έχουν δημιουργηθεί και 35 ιατρικά εργαστήρια με κουβανική βοήθεια. 

Γιατί ο σοσιαλισμός και η αλληλεγγύη των λαών είναι ικανοί να ξαναφέρουν τη ζωή εκεί που ο ιμπεριαλισμός σπέρνει μόνο το θάνατο.
Με πληροφορίες από: noticias.cubitanow.com


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 21 April 2018 | 3:36 pm


Στόχος τους μία άθρησκη Ελλάδα.


Καθίσταται λοιπόν σαφές ότι στόχος της ρητορικής εναντίον της Εκκλησίας είναι να καταστεί η Ελλάδα μία άθρησκη χώρα, με μουσειακή θρησκευτική συνείδηση. 

Να περιοριστεί η παρουσία και σημασία της θρησκείας στη ζωή και στις αντιλήψεις, ώστε να προσομοιάσει και σ’ αυτόν τον τομέα η ελληνική κοινωνία τις δυτικοευρωπαϊκές. Με την εξαίρεση ίσως του νότου.
Με τη λέξη «διαχωρισμό» δεν εννοούν απλώς να μην μπλέκεται ο ένας στις υποθέσεις του άλλου. Το ζητούμενο [γι’ αυτούς] είναι να παύσει να θρησκεύεται ο λαός και να παύσουν να έχουν δημόσιο λόγο οι ιεράρχες.


Και δυστυχώς, ΟΛΑ ΤΑ ΚΥΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, φανερά ή κρυφίως, συναινούν στην μετατροπή της χώρας σε άθρησκη...
 
Και δυστυχώς, η πλειοψηφία των ιεραρχών, συναινεί μυστικά και βρώμικα, στην αλλοίωση της θρησκευτικής συνείδησης του λαού, μέσω του Οικουμενισμού και της Πανθρησκείας.
Γι αυτό και πολλοί απ' αυτούς, συμμετέχουν στο ΝΕΟΤΑΞΙΤΙΚΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ.

Αυτοί οι πολιτικοί και αυτοί οι ιεράρχες, θέλουν κρέμασμα.
Αλλά ο λαός, είναι... άβουλος...


Καλλιόπη Σουφλή

Στόχος τους μία άθρησκη Ελλάδα.

Γράφει ο Ανδρέας Σταλίδης.


Σοβαρός αρθρογράφος γράφει πρόσφατα: «Αν έπαυε η επίδραση της μασκαρεμένης κατήχησης μέσω του σχολείου, μέσα σε μια γενιά η Εκκλησία θα είχε πάρει τη θέση που της αρμόζει σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πολιτεία. Θα είχε αρθεί έτσι το μεγαλύτερο εμπόδιο της χώρας προς τον Διαφωτισμό». [Καθημερινή, 22.3.2018]


Αυτές οι απόψεις κυκλοφορούν σωρηδόν τα τελευταία 20 χρόνια στην Ελλάδα από την λεγόμενη φιλελεύθερη πτέρυγα παράλληλα με την αριστερά. 

Δεν είναι τυχαίο ότι ήδη από το 1996 ο Samuel Huntington στο μνημειώδες έργο του «Η σύγκρουση των Πολιτισμών και η αναδιαμόρφωση της παγκόσιας τάξης» χαρακτήρισε την Ελλάδα ως «Ορθόδοξη ανωμαλία στη Δύση».

Βεβαίως, ο Huntington, αποδεικνύεται αρκούντως εμβριθέστερος από τους Έλληνες κατ΄ ουσίαν παπαγάλους του ως προς την συγκεκριμένη φράση, διότι αναγνωρίζει στο ακέραιο τον ρόλο της θρησκείας στην κοινωνία και στην διαμόρφωση του πολιτισμού ενός λαού.

Αντιγράφω ενδεικτικά ένα απόσπασμα: «Οι Σουηδοί είναι ίσως ο λιγότερο θρησκευόμενος λαός στην Ευρώπη. Όμως αδυνατείς να καταλάβεις αυτή τη χώρα, εκτός αν συνειδητοποιήσεις ότι οι θεσμοί, οι κοινωνικές πρακτικές, οι οικογένειες, η πολιτική και ο τρόπος ζωής έχουν θεμελιωδώς διαμορφωθεί από τη λουθηρανική κληρονομιά».

Το ίδιο τεκμαίρεται και από την αντίστροφη οπτική, λόγου χάριν από το πόσο διαφέρουν μεταξύ τους τρεις δεδηλωμένοι άθεοι: ένας Έλληνας, ένας Τούρκος και ένας Σουηδός. Οι προσλαμβάνουσες του καθενός, παρά την αποστασιοποίησή τους από την «επικρατούσα παράδοση», είναι πολύ ισχυρότερες από τις αθεϊστικές τους απόψεις.

Οι λόγοι της πολεμικής ρητορικής της ιδεολογικής ηγεμονίας εναντίον της Εκκλησίας δεν είναι ούτε η διάκριση των εξουσιών, ούτε η ανεξιθρησκεία, ούτε τα δικαιώματα αλλορθήσκων ή αθρήσκων.

Σε αυτήν την περίπτωση θα ενοχλούσε το παράδειγμα του Ηνωμένου Βασιλείου, στο οποίο υφίσταται: αφ’ ενός ταύτιση στο ίδιο πρόσωπο, της Κεφαλής του Κράτους και της Κεφαλής της Εκκλησίας, και αφ’ ετέρου πληθώρα άλλων πτυχών της ταύτισης αυτής (λεπτομέρειες στην Εστία 10.1.2017). Παρά την διαιωνιζόμενη διαπλοκή μεταξύ Βρετανικών θεσμών εξουσίας και Εκκλησίας, η απήχηση της τελευταίας όσο και η θρησκευτικότητα εν γένει, έχει κατακρημνιστεί, πχ μόνο ένα ποσοστό 14% των παιδιών βαφτίζονται σήμερα.
Στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, με την εξαίρεση της Γαλλίας, υφίσταται ένας βαθμός θεσμικών ερεισμάτων της Εκκλησίας. 

Ανεξάρτητα από τον βαθμό αυτό, ο διαχωρισμός Εκκλησίας – κοινού αισθήματος και αντιλήψεων έχει επέλθει προ πολλού, ώστε ο Γκάρντιαν διακηρύσσει ήδη την «μετα-χριστιανική εποχή». Τα θεσμικά ερείσματα δεν ενοχλούν τις αντίστοιχες ιδεολογικές ομάδες [φιλελεύθερων και αριστερών].
Στην Ελλάδα όμως παραμένει ζώσα και πανίσχυρη η σύνδεση [Εκκλησίας – κοινού αισθήματος και αντιλήψεων], λόγω διακριτής παράδοσης και κουλτούρας, ιστορικών αναφορών, ενεργούς απήχησης του θρησκευτικού συναισθήματος και τοποθέτησης των μεταφυσικών αναζητήσεων στο κέντρο του βίου αντί του περιθωρίου.

Καθίσταται λοιπόν σαφές ότι στόχος της ρητορικής εναντίον της Εκκλησίας είναι να καταστεί η Ελλάδα μία άθρησκη χώρα, με μουσειακή θρησκευτική συνείδηση. 

Να περιοριστεί η παρουσία και σημασία της θρησκείας στη ζωή και στις αντιλήψεις, ώστε να προσομοιάσει και σ’ αυτόν τον τομέα η ελληνική κοινωνία τις δυτικοευρωπαϊκές. Με την εξαίρεση ίσως του νότου.
Με τη λέξη «διαχωρισμό» δεν εννοούν απλώς να μην μπλέκεται ο ένας στις υποθέσεις του άλλου. Το ζητούμενο [γι’ αυτούς] είναι να παύσει να θρησκεύεται ο λαός και να παύσουν να έχουν δημόσιο λόγο οι ιεράρχες.
 

Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 21 April 2018 | 3:17 pm


Κωνσταντίνος Γρίβας: Έρχονται χειρότερες καταστάσεις με την Τουρκία


Η Ελλάδα και η Κύπρος πρέπει από τώρα να προετοιμαστούν για μια χρόνια αντιπαράθεση με την Τουρκία με ή χωρίς Ερντογάν , αφού η γείτονα χώρα έχει επιλέξει να ξεδιπλώσει όλη την αναθεωρητική της πολιτική σε Θράκη –Αιγαίο και Κύπρο.

 

 

 

 

 

Οι Έλληνες και οι Κύπριοι, και όχι η Ελλάδα και η Κύπρος, πρέπει να συνειδητοποιήσουν πως ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΠΟΥ  ΕΚΛΕΓΟΥΝ, ΕΙΝΑΙ ΠΙΟΝΙΑ ΤΩΝ ΟΒΡΙΩΝ.

Αν δεν εκλείψουν από την ανθρωπότητα οι οβριοί, μια ζωή θα μας βάζουν σε πολέμους με τους τουρκαλάδες πολιτικούς που πατρωνάρουν... όπως πατρωνάρουν και τους δικούς μας ανθέλληνες πολιτικούς και της Κύπρου.

Τα πράγματα είναι πολύ πολύ απλά... πιο απλά, δεν γίνονται...

Αυτά όμως, δεν τολμάει να τα πει κανένας... γεωστρατηγικός αναλυτής... τα κάνουν... γαργάρα...

 

Καλλιόπη Σουφλή 


Όποιος έχει αυταπάτες ότι μετά τις εκλογές ο Ερντογάν θα σταματήσει τις προκλήσεις, μάλλον δεν έχει αντιληφθεί πως δεν είναι ούτε ο
Ερντογάν ούτε οι ακραίοι εθνικιστικοί και κεμαλικοί αντίπαλοι του, αλλά η βεβαιότητα μέχρι εμμονής της Τουρκίας, πως η Ελλάδα δεν πρόκειται να αντιδράσει στην στρατηγική της επιλογή για ακρωτηριασμό στο Αιγαίο σε βάθος χρόνου και υποταγή της Κύπρου συντομότερα, λέει ο καθηγητής στη Σχολή Ευελπίδων και του Πανεπιστημίου Αθηνών Κωνσταντίνος Γρίβας στον 98.4 .

Η Ελλάδα και η Κύπρος πρέπει από τώρα να προετοιμαστούν για μια χρόνια αντιπαράθεση με την Τουρκία με ή χωρίς Ερντογάν , αφού η γείτονα χώρα έχει επιλέξει να ξεδιπλώσει όλη την αναθεωρητική της πολιτική σε Θράκη –Αιγαίο και Κύπρο.

Στη τελευταία μάλιστα ίσως πιο άμεσα περιλαμβάνοντας και το ρόλο κλειδί του Καστελόριζου, για την εφαπτομένη των ΑΟΖ Αιγύπτου-Κύπρου και Ελλάδας. 

 Κανένας διεθνής σχηματισμός και καμία μεγάλη δύναμη ιδίως αυτή την περίοδο δεν πρόκειται να εμπλακεί σε μια διευθέτηση και η Ελλάδα πρέπει να αντιληφθεί γρήγορα ότι θετικές εξελίξεις με την Τουρκία , δεν θα πρέπει να αναμένει πλέον.Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 21 April 2018 | 3:01 pm


Με αφορμή τη μαύρη επέτειο της 21ης Απριλίου
Η γενιά της Μεταπολίτευσης αυτάρεσκα βαπτίστηκε «Γενιά του Πολυτεχνείου». 
Από το αίμα των νεκρών της εξέγερσης νομιμοποιήθηκε η ιδεολογική κυριαρχία αυτής της γενιάς στο πολιτικό σύστημα της χώρας. 

Είναι αυτή γενιά που στο όνομα της αλλαγής οδήγησε τον τόπο στα «πενήντα χρόνια μοναξιάς». Αυτή η γενιά δημιούργησε τα αδιέξοδα και έπλασε τον «homo graecus». 

Η γενιά αυτή κυριάρχησε στην Πολιτική, στη Δικαιοσύνη και στο Επιχειρείν. 


Για να το ξεδιαλύνουμε, είχαμε δυο χούντες... αυτή του Παπαδόπουλου και αυτή του Ιωαννίδη.

Η ΚΥΠΡΟΣ, ΠΡΟΔΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ.
ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΗΤΑΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕ ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ ΤΑ ΚΟΥΜ ΜΟΥΝΙΑ.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΔΕΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ.
Η ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΟΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΩΝ, ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΧΟΥΝΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Και για να μην παρερμηνευθούν τα λόγια μου, και οι χούντες Παπαδόπουλου και Ιωαννίδη, και οι μεταπολιτευτικές και μνημονιακές χούντες, είναι ΟΛΕΣ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΒΡΙΟΥΣ.Καλλιόπη Σουφλή

 Με αφορμή τη μαύρη επέτειο της 21ης Απριλίου


Η Χούντα δεν έπεσε από την αντίσταση του ελληνικού λαού. 

Δεν έπεσε λόγω παρέμβασης των Μεγάλων Δυνάμεων. 
Δεν έπεσε διότι η ιθαγενής επιχειρηματική πραγματικότητα το επέβαλε για οικονομικούς λόγους. 


Η Χούντα έπεσε από το αίμα της Κύπρου. 
Από το πραξικόπημα κατά του Μακαρίου και τις επιπτώσεις του. 

Η εξέγερση της Νομικής και του Πολυτεχνείου έσωσε την τιμή μίας κοινωνίας στην οποία μόνον μία μειοψηφία, μικρή μειοψηφία, ενεργοποιήθηκε κατά την επτάχρονη Δικτατορία εναντίον των Συνταγματαρχών.

Το αίμα των Κυπρίων και Ελλαδιτών που έπεσαν κατά την τουρκική εισβολή ανέτρεψαν την κυβέρνηση των στρατιωτικών. 

Τελεία και παύλα.Ο Φάκελος Κύπρου στην ουσία δεν άνοιξε ποτέ. 
Την προδοσία στο νησί την κατέγραψε μόνον η Ιστορία και η οποία εκδικήθηκε ήδη όπως πάντα ξέρει να κάνει. 
Με έναν τρόπο ωμό, απόλυτο.

Ο Ελληνισμός ηττήθηκε στην Κύπρο, ο βορράς του νησιού κατελήφθη από τον τουρκικό στρατό και αυτό το βαρύ τίμημα είχε σαν αποτέλεσμα την επάνοδο της Δημοκρατίας στον ελλαδικό κορμό.


Η Ελλάδα γέμισε αντιστασιακούς εκείνον τον Ιούλιο του 1974.
Οι συνειδητοί ενεργοί πολίτες της αντίστασης έμειναν πίσω, άναψαν ένα τσιγάρο και παρακολουθούσαν με μειδίαμα σκωπτικό τα λαμόγια να ανταλλάσσουν τα αντιστασιακά γαλόνια με αξιώματα και θεσούλες.
Το πολιτικό σύστημα αιφνιδίως τραγούδαγε αντιστασιακούς παιάνες.


Η γενιά της Μεταπολίτευσης αυτάρεσκα βαπτίστηκε «Γενιά του Πολυτεχνείου». 
Από το αίμα των νεκρών της εξέγερσης νομιμοποιήθηκε η ιδεολογική κυριαρχία αυτής της γενιάς στο πολιτικό σύστημα της χώρας. 


Είναι αυτή γενιά που στο όνομα της αλλαγής οδήγησε τον τόπο στα «πενήντα χρόνια μοναξιάς». Αυτή η γενιά δημιούργησε τα αδιέξοδα και έπλασε τον «homo graecus». 

Η γενιά αυτή κυριάρχησε στην Πολιτική, στη Δικαιοσύνη και στο Επιχειρείν. 

Έτσι βήμα-βήμα στήθηκε το σύστημα του «Θεσμικού Υποκόσμου». 
Λίγοι και πάλι αντιστάθηκαν. 
Όσοι το έκαναν έμειναν εκτός συστήματος και περιορίστηκαν στη μοναξιά τους. 
Όσοι το αποδέχτηκαν «τρύγησαν» τους καρπούς των κόπων τους. 

Το σύστημα του Θεσμικού Υποκόσμου θριάμβευσε. 
Κάποια στιγμή ακόμη και αυτό «στόμωσε». 
Έπρεπε να βρεθεί εναλλακτική λύση. 
Κατέφυγαν στην πτώχευση. 
Δεν γινόταν αλλιώς.
 

Αυτή η κακομαθημένη γενιά της Μεταπολίτευσης και οι ιδεολογικοί επίγονοι της, διαχειρίζεται ακόμη τα κοινά. 
Οι λέξεις έχουν χάσει το νόημα τους. 
Οι ιδέες βρίσκονται σε χειμερία νάρκη. 


Η Αριστερά εφθάρη στα έδρανα της εξουσίας.

Η Δεξιά συνεχίζει στο ίδιο έργο θεατές.

Η ακροδεξιά των επιγόνων των μαυραγοριτών της κατοχής και του Εμφυλίου βγήκε από το νεκροταφείο της Ιστορίας και σουλατσάρει στα καντούνια της Πολιτικής.

Το ΠΑΣΟΚ απεβίωσε αλλά δεν το ομολογεί.

Η χώρα γονάτισε αλλά δεν το βλέπει.

Η κοινωνία παρακολουθεί και κρύβεται πίσω από το δάκτυλο της.

Τα σύννεφα μαζεύονται στα ανατολικά, στα νότια, παντού.


Κάθαρση;
Ποια κάθαρση;
Εξακολουθούμε να ζούμε σαν ζόμπι-υπνοβάτες.
Εκ του ασφαλούς.
Σωριασμένοι στον καναπέ ενός φθαρμένου ιδεολογήματος.


Η Δημοκρατία δεν προσφέρεται.
Κερδίζεται.
Είναι αποτέλεσμα καθημερινής μάχης.
Ο πόλεμος είναι διαρκής. διαχρονικός, αιματηρός, απρόβλεπτος.


Η Δημοκρατία είναι οι πολίτες της και όχι οι λέξεις.
Δυστυχώς δεν υπάρχουν εγγυήσεις επιτυχίας σε αυτόν τον πόλεμο.
Τα τρωκτικά καραδοκούν, οι οχτροί είναι καλά καλυμμένοι, εξαφανίζονται και επανέρχονται.


Η Δημοκρατία μισεί τη σιωπή, το βόλεμα, τη λαμογιά.
Μέσα σε αυτήν τη σιωπή, το βόλεμα και τη λαμογιά κρύβονται οι εχθροί της.
Και περιμένουν.
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 21 April 2018 | 2:47 pm


Όταν κλαίει, μια δυνατή γυναίκα..

Ξέρεις, εκείνη η γυναίκα που έκλαψε μπροστά σου, δεν είχε χάσει τον έλεγχο.
 

Δεν είχε χάσει την αυτοσυγκράτησή της.
 

Σε είχε εμπιστευτεί.
 

Σου είχε δώσει την ευκαιρία να γίνεις για λίγο η δύναμή της.
 

Σου είχε δώσει την ευκαιρία να την κρατήσεις.


Εσύ απλά, δεν κατάλαβες!


Για να γίνεις όμως η δύναμη μιας δυνατής γυναίκας, πρέπει ν' αξίζεις και ν' αντέχεις το δάκρυ της...
Πρέπει να ξέρεις πως να το σκουπίσεις...
Πρώτα όμως, πρέπει ν' αποδείξεις πως αξίζεις την ... εμπιστοσύνη και την αγάπη της...Καλλιόπη
 
Γράφει η Σοφία Παπαηλιάδου
Κι ήρθε η μέρα που την είδες να λυγίζει.
Την είδες να κλαίει κι αυτή τη φορά δεν μπήκε στον κόπο να κρύψει τα δάκρυά της, δεν μπήκε στον κόπο να φορέσει γυαλιά ή να γυρίσει το πρόσωπό της από την άλλη.


 


Κι εσύ τι έκανες;
Την κοίταξες περίεργα σαν να είχε κατέβει από άλλο πλανήτη και τις έδωσες μια σειρά από λόγους για τους οποίους δεν θα έπρεπε να κλάψει;
Της εξήγησες πως δείχνει αδύναμη;
Έκανες ότι δεν βλέπεις τον πόνο της και περίμενες “να της περάσει”;
 


Θύμωσες και τη ρώτησες “τι στο καλό έπαθε” και απαίτησες να συνέλθει και άμεσα;
Μπράβο σου…
Όχι αλήθεια, μπράβο σου, συγχαρητήρια, υποκλίνομαι στην υποκρισία σου!
 


Εκείνη ένιωθε!
Εκείνη, που για καιρό τώρα λογίστηκε για ατάραχη, για ψύχραιμη, για βράχος, είχε λυγίσει.
Δεν είχε άλλη δύναμη. Της είχε τελειώσει.
 


Προσπαθούσε τόσο πολύ, για τόσο καιρό, μόνο που τώρα, δεν είχε άλλο!
 


Κι εσύ;
Εσύ απλά, δεν κατάλαβες!
Εσύ δεν άνοιξες τα χέρια σου, δεν την έβαλες μέσα να ησυχάσει. 

Δεν της επέτρεψες να νιώθει.
 


Ξέρεις, εκείνη η γυναίκα που έκλαψε μπροστά σου, δεν είχε χάσει τον έλεγχο.
Δεν είχε χάσει την αυτοσυγκράτησή της.
Σε είχε εμπιστευτεί.
Σου είχε δώσει την ευκαιρία να γίνεις για λίγο η δύναμή της.
Σου είχε δώσει την ευκαιρία να την κρατήσεις.
 


Δεν σου είχε ζητήσει τίποτα. Σου είχε δώσει πολλά.
Κι εσύ το μόνο που χρειαζόταν ήταν να της πεις πως δεν είναι ανάγκη να είναι πάντα δυνατή.
Δεν είναι ανάγκη να είναι πάντα εκείνη παρούσα για τους άλλους.
Το μόνο που χρειαζόταν, ήταν να νιώσει ασφαλής κοντά σου.
 


Ξέρεις, είμαστε ανθεκτικά πλάσματα οι γυναίκες.
Φέρνουμε στον κόσμο τη ζωή, εμπνέουμε, δημιουργούμε, παλεύουμε, μαχόμαστε, αγαπάμε στα άκρα κι ερωτευόμαστε απόλυτα, και κάπου κάπου, πέφτουμε.
 


Κι όταν παίρνουμε το ρίσκο να πέσουμε, να είμαστε τρωτές, ευάλωτες μπροστά σας, τότε είναι ο δικός μας τρόπος να σας πούμε πως σας εμπιστευόμαστε.
 


Σήμερα λοιπόν, επέλεξε να μην κρύψει τα δάκρυά της.
Σήμερα, επελεξε να είναι αδύναμη.
Μπροστά σου.
 


Ή γίνε η δύναμή της, ή άστην… ξέρει εκείνη να ξανασηκώνεται..
Μόνο μην την κρίνεις.Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 21 April 2018 | 2:35 pm


"Παραλειπόμενα" στην πτώση του Μιράζ... Όσα δεν ειπώθηκαν και δεν θα ειπωθούν από διαπλεκόμενα και ελεγχόμενα ΜΜΕ

Παραλειπόμενα στην πτώση του Μιράζ –1

 

 

Ο πιλότος μας αναφέρθηκε πως χάθηκε κάπου στις 12 καί 15′, την Πέμπτη, 12/04/2018. Τότε αναφέρθηκε η απώλειά του, ναί. 

Διότι τον σκοτώσανε νωρίτερα. 

Πάρτε, λοιπόν, την τελετουργία του μαύρου ιερατείου:
«Κάτω απ’ τον ορίζοντα» στη συμβολική γλώσσα «αυτών» σημαίνει θάνατος!
Να τους χαιρόμαστε, τέτοιους …συμμάχους!…  

Τους εύχομαι πολύ σύντομα να καταλήξουν στα σκατά της Κόλασης!
ζαλάδα καί το βέρτιγκο -όχι του μακαρίτη σμηναγού Μπαλταδώρου, αλλά τα δικά μου- έφαγαν γιά πρωϊνό κάποια σημαντικά στοιχεία στην ανάπτυξη του θέματος. Αλλά, κάλλιο αργά παρά ποτέ. Τα παραθέτω, έστω καί κατόπιν εορτής.

α. Πώς ακριβώς κατερρίφθη το Μιράζ
Οι πιό ψαγμένοι είπαμε (αγνοώντας επιδεικτικά τις «εξηγήσεις» -του  κώλου- των διαφόρων «ειδικών» – επίσης του κώλου) ευθύς εξ αρχής ότι το αεροπλάνο κατερρίφθη από ηλεκτρονικά αντίμετρα. Πλήν όμως, έμεναν πολλές παράμετροι αναπάντητες, πχ γιατί δεν κατερρίφθη καί το δεύτερο. Αυτό θα συνέβαινε, εάν πράγματι τα αντίμετρα ήσαν μιά χοντρή παρεμβολή περιοχής, που θα «τύφλωνε» τα όργανα των σκαφών. Ένα ηλεκτρομαγνητικό κύμα …χύμα εκτοξευόμενο, δηλαδή, κι όποιον πάρ’ ο Χάρος.


Μόνον ο «Μποτίλιας» χθές βράδυ έδωσε τη σωστή εξήγηση, ότι κάποια άγνωστη πηγή ανέλαβε τον έλεγχο του σκάφους καί το στούκαρε κάτω.

Είχα ήδη καταλάβει το πώς, όταν διάβασα το άρθρο του – αλλά καλύτερα που πρόλαβα να το διαβάσω πρίν γράψω τα δικά μου, διότι θα γινόμουνα ρεζίλι διεκδικώντας ανύπαρκτες πρωτιές!
Λοιπόν.


i. Κωδικοί


Τα αεροπλάνα κατασκευής χοντρικά από το 1955 καί μετά, διαθέτουν υπολογιστές πτήσεως καί «αυτόματο πιλότο» (τα επιβατικά). Αυτή η δουλειά λέγεται «fly by wire», ήγουν: πετώντας με βοήθεια καλωδίων. Τα πολεμικά κατασκευής από 1970 καί μετά, διαθέτουν τα παραπάνω, σύν κωδικοποιημένα σήματα στα ηλεκτρονικά τους.


Δηλαδή: εάν είναι να εκτοξεύσουν πχ ένα πυραυλάκι από το δεξιό φτερό, το ηλεκτρικό σήμα που πυροδοτεί το βλήμα καί ταυτόχρονα απελευθερώνει τη δαγκάνα που το κρατάει, είναι κωδικοποιημένο. Δηλαδή (δίς) το σήμα είναι μία σειρά από ιδεατούς «άσσους» καί ιδεατά «μηδενικά», παναπεί «περνάει ρεύμα-δεν περνάει ρεύμα» – η βασική αρχή λειτουργίας των ψηφιακών ηλεκτρονικών υπολογιστών. Αυτοί οι άσσοι καί τα μηδενικά μεταφράζονται σε παίξιμο του βολτάζ του σήματος, φερ’ ειπείν από μηδέν βόλτς στα πέντε βόλτς (στα κομπιούτερς του εμπορίου).
Υποθέτω ότι στα πολεμικά αεροπλάνα το ηλεκτρικό σήμα πρέπει να είναι παραπάνω, πχ μηδέν έως σαράντα βόλτς – καί τούτο, διότι όσο υψηλότερο το σήμα, τόσο λιγώτερη η παρενόχληση (καί η αλλοίωση) από τα χύδην ηλεκτρονικά αντίμετρα του εχθρού.


Εν πάσει περιπτώσει, το θέμα είναι πόσα τέτοια 1 / 0 περιέχει ο κωδικός. Πάλι κατά τη γνώμη μου, καί γνωρίζοντας την εξέλιξη της σχετικής τεχνολογίας, αν μιλάμε γιά αεροπλάνα του 1976, αυτά είναι 16. Όπως αλλιώς λέγεται, «ο κωδικός είναι των 16 μπίτς, δεκαεξάμπιτος».


Σήμερα, οι δεκαεξάμπιτοι κωδικοί είναι τελείως της πλάκας, διότι οι ταχύτητες λειτουργίας των υπολογιστών επιτρέπουν την ανακάλυψή τους καί αχρήστευσή τους σ’ ελάχιστο χρόνο. Σήμερα, οι κωδικοί έχουν μήκος τουλάχιστον οκτώ χιλιάδων (καί κάτι ψιλά – 8192 ακριβώς) μπίτς. Όμως, το 1976 με κωδικό 16 bits ήσουνα θεουτζίκος!


Ωστόσο, σημειώστε: οι τουρκαλάδες,  οι οποίοι από χρόνια κατασκευάζουν ανταλλακτικά των F-16, ου μήν κι ολόκληρα αεροπλάνα, πρίν λίγα χρόνια απαίτησαν καί πήραν από τους ηπαπαραίους καί τους κωδικούς του ηλεκτρονικού μηχανισμού του σκάφους, διότι δεν τους ήξεραν – καί, προφανώς, δεν μπορούσαν να τους ξετρυπώσουν. (Μιλάμε γιά σκάφος σχεδιάσεως 1971, έ;!) Αυτό το «δεν μπορούσαν», κρατήστε το γιά παρακάτω.


Τί τους ήθελαν; γιά να προσθέσουν καί δικούς τους, ώστε να το κάνουν να σηκώσει καί βλήματα δικής τους κατασκευής! (Ευνόητο, βέβαια, ότι οι δικοί μας οι πωλητικοί αγρόν ηγόρασαν· ποιούς κωδικούς καί ποιά βλήματα;…) Με λίγα λόγια, οι τουρκαλάδες έχουν μέν κάποια τεχνολογία δική τους, αλλά καί σε κάποιους τομείς υστερούν. Πάμε, όμως, παρακάτω.


ii. Sniffing


Πώς ανακαλύπτεις, τώρα, τους κωδικούς ενός αεροσκάφους; Γενικά, πώς ανακαλύπτεις τους κωδικούς;


Η τεχνική αυτή είναι γνωστή από τους «χάκερς» των ηλεκτρονικών υπολογιστών, καί λέγεται «sniffing» – δηλαδή, να κάνεις όπως κάνουν τα κυνηγόσκυλα, που σηκώνουν τη μούρη τους καί οσμίζονται τον αέρα γιά θήραμα. Επί της ουσίας, είναι να προσπαθείς να μαντέψεις πού περίπου κινείται ο κωδικός που θέλεις, παρατηρώντας την κίνηση των λοιπών ψηφιακών δεδομένων.


Οπότε, τώρα καταλαβαίνουμε πώς ακριβώς κατερρίφθη ο Γιώργος Μπαλταδώρος – καί κυρίως, από ποιούς. Σας είπα ήδη ότι οι τουρκαλάδες είναι αμέτοχοι· όχι επειδή είναι Παναγίες (αν μπορούσαν, θα έκαναν τα ίδια), αλλά από ανικανότητα στον σχετικό τομέα.


Κάποιο υποβρύχιο Νατοϊκής χώρας, η οποία κατέχει τη σχετική τεχνολογία (λέγε με ηπαπάρα ή αγγλίτσα), αναδύθηκε σε βάθος τέτοιο, που απλά να προεξέχει λίγο η κεραία του sniffing. (Καί τρέχα γύρευε μιά μικρή προεξοχή κεραίας μέσα στην απεραντοσύνη του Αιγαίου!) Εφ’ όσον τα δύο δικά μας Μιράζ έπαιζαν κυνηγητό με τους τουρκαλάδες επί μιά ώρα καί πλέον, το κομπιούτερ του υποβρυχίου είχε όλη την ευχέρεια να «σνιφάρει» καί να σπάσει τους κωδικούς του ενός Μιράζ – καί παραλίγο του δεύτερου. 

Στρίψε αριστερά, στρίψε δεξιά, ανέβα, κατέβα, γκάζι, «κράτει»… δεν ήταν καί πολλοί οι κωδικοί κινήσεως των σκαφών, κι αυτό δεν ήθελε πολύ να τους βρεί. Αμέσως μετά, αφού βεβαιώθηκε, άλλη κεραία ηλεκτρονικών αντιμέτρων του υποβρυχίου έριξε πολύ χοντρό κωδικοποιημένο όπως έπρεπε ηλεκτρομαγνητικο παλμό, υπερκέρασε τα σήματα από το χέρι του σμηναγού, καί έδωσε εντολή στα πηδάλια να ρίξουν το αεροπλάνο στη θάλασσα με φούλ ταχύτητα. Όσο κι αν αντέδρασε ο υπολογιστής πτήσεως στις υποτιθέμενες «ανοησίες» του μακαρίτη πιλότου, η απόσταση από τη θάλασσα ήταν μικρή· δεν γινόταν να διορθωθεί η πορεία.


Ο δεύτερος πιλότος τη γλύτωσε στο τσάκ, επειδή το κωλοϋποβρύχιο δεν ολοκλήρωσε το έργο του καί μ’ αυτόν.

Έτσι ακριβώς έγινε.

Κι έτσι ακριβώς γίνεται καί με τα αυτοκίνητα, που διαθέτουν κομπιούτερ στη μηχανή τους. (Σχεδόν όλα τα σημερινά.) Επομένως, μην απορείτε όταν βλέπετε στις ειδήσεις γιά αμάξια, που «ξαφνικά» καρφώθηκαν σε τσιμέντα ή πήραν φωτιά, κτλ, καί σκοτώθηκε ο οδηγός τους (που πολλοί θα τον ήθελαν νεκρό). Το σπάσιμο των κωδικών των αυτοκινήτων είναι «ευκολάκι» γιά τη Μαφία. Μόνο που με τα πολεμικά αεροπλάνα η Μαφία πρέπει να είναι …κρατική.


Το σύστημα ηλεκτρονικών αντιμέτρων των τουρκαλάδων, το Κοράλ, είναι σύστημα που απλά εκπέμπει έναν δυνατό αδιαμόρφωτο (δηλ. όχι με κωδικούς) ηλεκτρομαγνητικό παλμό κατά στόχου, με την ελπίδα να του κάψει (ή να του πετάξει εκτός ομαλής λειτουργίας) τα ηλεκτρονικά του συστήματα. Φυσικά, γιά όσο διαρκεί η εκπομπή του παλμού. Όμως, ξέρουμε ότι αυτού του είδους οι παλμοί θέλουν οπτική επαφή με τον στόχο, γιά να έχουν αποτέλεσμα. Αλλά, μιά ματιά στον χάρτη δείχνει ότι το πλησιέστερο Κοράλ οπτικής επαφής με βόρεια Σκύρο απέχει τουλάχιστον 230 χιλιόμετρα. (Τα πιθανώς πιό κοντινά καλύπτονται –«σκρηνάρονται», όπως λέγεται- απ’ τα νησιά μας.) Καί σιγά μην έχει τόση εμβέλεια!


iii. Ακόμη μία εκδοχή.

Εδώ, ανακύπτει ένα πολύ σοβαρό ερώτημα:
 • Όλα τα Μιράζ που αγοράσαμε (νομίζω καμιά πενηνταριά) έχουν τους ίδιους κωδικούς γιά τα ίδια πράγματα; Πχ πηδάλιο αριστερά, ο ίδιος κωδικός καί γιά τα πενήντα.
 • Ή υπάρχουν διαφορετικοί κωδικοί γιά κάθε Μιράζ;
Σημειώστε πως όντως μπορούμε να έχουμε διαφορετικούς κωδικούς γιά όχι μόνο 50 Μιράζ, αλλά γιά πολλά περισσότερα! Πώς; Διότι δεκαεξάμπιτος κωδικός σημαίνει 2^16 πιθανούς συνδυασμούς. Δηλαδή, 65536. Αν κάθε σκάφος χρειάζεται εκατό κωδικούς διαφορετικούς, τότε μιλάμε γιά 655 αεροσκάφη. 

Μετά, βέβαια, πρέπει να πέσουμε στην επανάληψη. Όπως ακριβώς γίνεται πχ με τις ηλεκτρονικές κλειδαριές των αυτοκινήτων. 

Όπου, φυσικά, το εργοστάσιο παραγωγής φροντίζει ώστε οι κλειδαριές που πωλούνται στην Ελλάδα έως κορεσμού των συνδυασμών, να πωλούνται μετά πχ στην Ταϋλάνδη. Ώστε να καταστεί εξαιρετικά απίθανο το να κλέψεις το ίδιο αυτοκίνητο με το δικό σου ηλεκτρονικό κλειδί. (Άντε πήγαινε στην Ταϋλάνδη, καί πάτα συνέχεια το κουμπάκι μέχρι να δείς αμάξι ν’ αναβοσβήνει τα φλάς του! Lol!!!)

Έτσι, στη δεύτερη εκδοχή τα Μιράζ που πωλούνται στην Ελλάδα έχουν τους ίδιους κωδικούς με τα Μιράζ πχ της Αγκόλας. Τρέχα γύρευε, δηλαδή!

Τί από τα δύο γίνεται, όμως, στην πραγματικότητα;
Δεν γνωρίζω. Αν καί η πρακτική συνηγορεί υπέρ της πρώτης εκδοχής (δηλ. όλα τα Μιράζ ίδιο κωδικό γιά την ίδια λειτουργία), διότι στα εργοστάσια το κόστος παραγωγής πέφτει με την ομοιομορφία.

Εν πάσει περιπτώσει, υπάρχει ένα ακόμη φρικτό ενδεχόμενο:

Όποια καί νά ‘ταν η διάταξη των κωδικών των Ελληνικών Μιράζ, οι Γάλλοι να έδωσαν εν ψυχρώι τους κωδικούς τους στο «άγνωστο» υποβρύχιο!… καί να τό ‘βγαλαν από τον κόπο να ψάχνει.
Βλέπετε, έχουν παρελθόν στην ιστορία αυτή.


Στον πόλεμο των Φώκλαντς, οι Αργεντίνοι έριξαν ένα Γαλλικής κατασκευής βληματάκι Εξοσέτ, καί βύθισαν το αγγλίτσικο αντιτορπιλλικό Σέφφηλντ. Καί διατί, ώ ‘γαθοί, κοτζάμ αντιτορπιλλικό έκανε μπλού μπλού μπλού στον νότιο Ατλαντικό, καί δεν φρόντισε ν’ αμυνθεί από το βλήμα των Αργεντίνων; Διότι τα Εξοσέτ ήταν βλήματα κατασκευής Νατοϊκής χώρας, καί οι κωδικοί τους δεν είχαν καταχωρηθεί στο κομπιούτερ του σκάφους ως εχθρικοί.


Μετά απ’ αυτό, όμως, κι ενώι κινδύνευε κι όλος ο υπόλοιπος αγγλίτσικος στόλος να μετατραπεί σε υποβρύχιον απ’ τα Εξοσέτ, η (τότε πρωθυπουργός της αγγλίτσας) Θάτσερ ξύπνησε άγρια μεσάνυχτα τον (τότε πρόεδρο της Φραγκιάς οβραίον) Μιττεράν, καί απαίτησε να της δώσει τους κωδικούς των Εξοσέτ – όπερ καί εγένετο. Καί οι αγγλίτσοι ενίκησαν! Επίσης, να ξέρετε καί το εξής: ότι η Γαλλία κάποτε δεν πούλαγε Εξοσέτ στο οξαποδουήλ. Το οποίο, όμως, λάδωσε τους Αργεντίνους καί του πούλησαν έναν!… τον οποίο καί έκανε φύλλο καί φτερό.


Οπότε… Ποιός με βεβαιώνει εμένα ότι ο Μακρόν δεν έδωσε εν ψυχρώι τους κωδικούς των Ελληνικών Μιράζ στους κωλο-Νατοϊκούς;


iv. Γιατί τα Μιράζ;


Έτερο σοβαρό ερώτημα. Το ένα φέρνει τ’ άλλο…

Αν οι Γάλλοι έδωσαν εν ψυχρώι τους κωδικούς των δικών μας Μιράζ, τότε δεν είναι λίγο ηλίθιοι; Δεν ροκανίζουν το κλαδί, πάνω στο οποίο κάθονται; Μ’ άλλα λόγια, ποιός να τους εμπιστευτεί, ώστε να ξαναγοράσει δικά τους αεροπλάνα στο μέλλον; Ήτοι, πόσο μεγάλη θα είναι η οικονομική ζημιά τους σε βάθος χρόνου πχ τριακονταετίας;


Πιστεύω ότι το πρόβλεψαν το ενδεχόμενο… Χαζοί δεν είναι. Κι αν έδωσαν στεγνά τους κωδικούς, το έκαναν με το πολύ χοντρό αζημίωτο. (Αν θεωρείτε τους Σκωτσέζους τσιγκούνηδες, πού να δήτε καί τους Γάλλους!)  

Ώστε, καί σύμφωνα με τη θέληση των ηπαπάρα, γιά το προβλέψιμο μέλλον ν’ αγοράζουμε μόνον ηπαπαραίϊκα αεροπλάνα. 

 Άλλως τε, βρίσκεται σ’ εξέλιξη η αναβάθμιση των F-16 που έχουμε. (Καί στο κάτω-κάτω, μιά φαληρημένη χώρα δεν μπορεί να ταΐζει πολλούς.)


Αυτή η τακτική είναι πασίγνωστη από τους διαγωνισμούς των εργολάβων: όποιος θέλει να πάρει τον διαγωνισμό, δίνει προκαταβολικά ένα χοντρό νταβατζηλίκι στους υπόλοιπους, ώστε ν’ αποσυρθούν. Όθεν, ουδόλως αναρωτιόμαστε ποιά μπορεί να είναι η συμπεριφορά των διεθνών μεγαλονταβατζήδων.


Αυτά να τα βλέπουν οι διάφοροι «Μενουμευρώπηδες», καί οι διάφοροι «Ελλάς-Γαλλία-συμμαχία». Ας το βάλουν καλά στο μυαλουδάκι τους: το φράγκικο ιερατείο είναι καί ούλτρα ανθελληνικό, καί ούλτρα επικίνδυνο.


Τα ίδια σκατά με το αγγλοσαξωνικό καί το τευτονικό, δηλαδή.

v. Κι εμείς, κύριε, τί κάνουμε;

Εμείς, τίποτε απολύτως.

Έχουμε πολλά σαΐνια, που θα μπορούσαν να μετατρέψουν τα πρωτόγονα ηλεκτρονικά του 1976 σε σύγχρονα – πρακτικώς αδιάβλητα. Πχ να πάρουν τους κωδικούς καί να τους κάνουν του ενός μέγα (ένα εκατομμύριο bits καί πλέον). Κι άντε μετά να βρεθεί ο μάγκας, να τους σπάσει!


Επιπροσθέτως… Κάθε μέρα, ο πιλότος να μπαίνει στο αεροπλάνο του μ’ ένα στικάκι, που θα περιέχει τον κωδικό της ημέρας εκείνης! (Θα του το δίνουν από το αρχηγείο της μονάδας του.) 

Ξέρετε πόσους συνδυασμούς βγάζει ένα μεγαμπίτ; Μέχρι την υποτιθέμενη συντέλεια του Σύμπαντος θα βγάζει, καί δεν θα τελειώνουν! Lol!!! Οπότε, ο πιλότος πρίν ξεκινήσει θα κοτσάρει το στικάκι, η μηχανή του θα παίρνει κάθε μέρα άλλον κωδικό, καί γειά σας!
Γιατί, όμως, δεν το κάνουμε;


Διότι, όταν αγοράζουμε αεροπλάνα, υπογράφουμε συμβάσεις που δεν επιτρέπουν να βάλουμε εμείς το χεράκι μας. Αν το κάνουμε, τότε σταματάει η υποστήριξη από τον αρχικό πωλητή! Βέβαια, αυτό είναι όντως νταβατζηλίκι καί δεν μπορούμε να κάνουμε αλλοιώς (διότι επιμένουμε ν’ αγοράζουμε, καί να ΜΗΝ κατασκευάζουμε δικά μας οπλικά συστήματα), αλλά επιτέλους, κι η μαλακία έχει όρια! 

Γιατί υπογράφουμε ρήτρες που κρατάνε γιά πάνω από εικοσιπέντε χρόνια; Τί νόημα έχει κάτι τέτοιο; Τα Μιράζ τά ‘χουμε από το 1988 (απ’ την «αγορά του αιώνα», του Ανδρέα Παπανδρέου). Τριάντα χρόνια πέρασαν από τότε! Νισάφι! Γιατί να μην κάνουμε εμείς πλέον καμιά μετατροπή; Με το στανιό να πορευόμαστε με μέσα του 1976, τη στιγμή που όλοι οι υπόλοιποι έχουν αφήσει οριστικά πίσω τους την εποχή εκείνη;


Είναι το ίδιο, σα να είμαστε στην εποχή που αγοράσαμε τα Μιράζ, καί να έχουμε …Σπιτφάϊρ!!! Καί να μή μας αφήνουν να τα σουλουπώσουμε εμείς οι ίδιοι!

Άει στο διάολο, πιά, με τους προδότες!


β. Περί «πυλών» ολίγα ακόμη


Αυτό το θέμα όντως είναι ξεχωριστό απ’ αυτά που είπαμε, αν καί πιθανώτατα (κατά τη γνώμη μου πάντα) επικαλύπτει κι αυτό την κατάρριψη του πιλότου μας. Πράγματι, η εκτεταμένη έρευνα στις «πύλες» του Αιγαίου απαιτεί ίσως άλλα δέκα χρόνια του ιστολογίου! Όμως, δεν τις ανέφερα κουτουρού· δεν έβγαλα την πληροφορία απ’ το κεφάλι μου.


Βλέπετε, παγκοσμίως οι «πύλες» ταρακουνάνε όχι μόνον αεροπλάνα, αλλά καί διαστημόπλοια! Γνωστές ιστορίες -γιά τους περισσότερους από μας- απ’ το τρίγωνο των Βερμούδων, κτλ. Αλλά πάρτε κι ένα πολύ καλό (καί πολύ εκτεταμένο) σχετικό διδακτικό άρθρο εδώ, καί καλή υπομονή με την ανάγνωσή του! 

Ο δέ δορυφόρος «Τζήο Πρόουμπ 2», ο οποίος αρκετά χρόνια πρίν δήθεν θα χαρτογραφούσε λεπτομερώς το βαρυτικό πεδίο της Γής, έστελνε κάτω κρυπτογραφημένα αποτελέσματα!!!… αν σας λέει κάτι αυτό. (Τη χαρτογράφηση του βαρυτικού πεδίου του πλανήτη μας τή θέλουν γιά τον προγραμματισμό του κομπιούτερ πτήσεως των διηπειρωτικών πυρηνικών βλημάτων τους, αλλά καί η ανακάλυψη της τυχούσας «πύλης» δεν θα τους έπεφτε πλάκωμα.)

Φυσικά, η έρευνα στο θέμα συνεχίζεται – καί γιά οποιαδήποτε εξέλιξη, θα σας ενημερώσω.


γ. Ήταν ανθρωποθυσία; ΝΑΙ!!!!!!!

Έχω ξαναπεί ότι «αυτοί» έχουν τον τρόπο τους καί τους …κωδικούς τους, όταν κάνουν τελετουργίες. Στις οποίες τελετουργίες συμπεριλαμβάνονται καί οι ανθρωποθυσίες.

Ο πιλότος μας αναφέρθηκε πως χάθηκε κάπου στις 12 καί 15′, την Πέμπτη, 12/04/2018. Τότε αναφέρθηκε η απώλειά του, ναί. 
Διότι τον σκοτώσανε νωρίτερα. 
Πάρτε, λοιπόν, την τελετουργία του μαύρου ιερατείου:
Ο Σείριος στις 19.47 μοίρες κάτω απ’ τον ορίζοντα.Κι ο Βασιλίσκος στις 33 μοίρες κάτω απ’ τον ορίζοντα.

«Κάτω απ’ τον ορίζοντα» στη συμβολική γλώσσα «αυτών» σημαίνει θάνατος!
Να τους χαιρόμαστε, τέτοιους …συμμάχους!…  

Τους εύχομαι πολύ σύντομα να καταλήξουν στα σκατά της Κόλασης!Διαβάστε και μερικά ενδιαφέροντα σχόλια


Bougas
Απρ. 16, 2018 @ 13:06:39
Hθικόν δίδαγμα:
Δεν εμπιστευόμαστε κανένα ηλεκτρονικό σύστημα που δεν κατασκευάζουμε οι ίδιοι
Όσο τα όπλα μας θα έχουν πάνω κωδικούς ΝΑΤΟ δεν θα είναι δικά μας αλλά του ΝΑΤΟ. Οποιαδήποτε στιγμή αν θέλουν τα απενεργοποιούν ή τα ρίχνουν. Δεν είναι εύκολο αλλά είναι εφικτό ειδικά σε κρίσιμες φάσεις.

Επειδή τα ηλεκτρονικά κυριαρχούν στο πεδίο του πολέμου και στο μέλλον θα αντικατασταθούν και από αυτόνομα συστήματα, ουσιαστική εθνική ανεξαρτησία θα έχουν μόνο χώρες με 100% δικιά τους αμυντική βιομηχανία. Η λύση των μετατροπών όπως πχ κάνει το Ισραήλ είναι ημίμετρο.
Άσχετο-σχετικό: κάθε πιλότος που σκοτώνεται στο Αιγαίο θα πρέπει η οικογένεια του να παίρνει 1 εκ ευρώ τιμής ένεκεν, δια νόμου.


Παλαιός
Απρ. 16, 2018 @ 13:35:43
«Καλιγώστονα» …
Καθυστερημένος μεν αλλά δικαιολογημένος δέ … καθώς σου είχε παρασχεθεί άδεια χώνεψης των κοψιδίων.
Αν και πολλά απ’ αυτά που γράφεις τα είπαμε … καθόλου όμως δεν μετράει το ποιός … άλλωστε δεν κάνουμε κάποιον διαγωνισμό να βρούμε τους πρώτους ή τους επόμενους … καθώς αυτό που μετράει η ανάλυση και η στοιχειοθέτηση … ώστε να πάμε πάρα πέρα.
Πάλι θα σημειώσω ότι όλα όσα γράφουμε δεν είναι παρά εικασίες και λογικές θέσεις, τίποτε πραγματικό και αποδεδειγμένο, εάν παρ’ όλα αυτά επιμένουμε να το θέτουμε διαφορετικά τότε εκ των πραγμάτων είμαστε υποχρεωμένοι να φέρουμε-παρουσιάσουμε τα αποδεικτικά στοιχεία … αλλιώς κοινώς μαλακιζόμαστε και ανακατεύουμε τον τραχανά.
Εννοείται ότι ακόμη και αν είχαμε στοιχεία, από άλλες μη ανακοινώσιμες όμως πηγές, πάλι όσα παραθέτουμε μένουν στο πλαίσιο εικασιών μέχρι να είναι δυνατόν με κάποιον τρόπο να παρουσιασθούν τα εν λόγω στοιχεία … ή να καταρριφθούν ως ψευδή τα παρουσιαζόμενα οπότε και γίνεται εμφανές πλέον το κουκούλωμα και η προσπάθεια απόκρυψης …

Θα προχωρήσω μόνο σε κάνα δυό παρατηρήσεις ….

α). Το εν λόγω αεροσκάφος ήταν της φουρνιάς του 2007 … οπότε κάλλιστα θα μπορούσε να έχει προχωρημένους κωδικούς (άλλωστε η στρατιωτική τεχνολογία προηγείται της εμπορικής χρήσεως)
Βέβαια το θέμα δεν είναι απλά το μέγεθος του κωδικού αλλά και άλλα πράγματα … πάντως εάν δεν είσαι αυτοδύναμος πάντα θα είσαι υποχείριο … κλπ. κλπ.

β). Η θέση τώρα κάποιου απλανούς και όχι μόνο, σε Δύση, Ανατολή, Διαστατικά και λοιπά σημεία, συμβαίνει συνεχώς πάμπολλες φορές καθημερινά … όθεν δεν μπορεί να αποτελέσει απόδειξη ανθρωποθυσίας … μονής μάλιστα … ακόμη και αν συνδέεται με παραγωγή συναισθημάτων μεγάλης κλίμακας.
Τέλος αυτό που πρέπει να λάβουμε υπ’ όψιν μας πέραν του ποιός, και εάν ωφελείται είναι και το Πόσο μπορεί να ωφεληθεί από κάτι … οπότε θέση μου είναι να μην προτρέχουμε πρίν να έχουμε στοιχεία.
Βέβαια το όλο θέμα μπορεί να ήταν πίεση για κάτι μη γνωστό (για την ώρα) σε μας …


 Μποτίλια στο Πέλαγος
Απρ. 16, 2018 @ 20:51:12

Αγαπητέ οικοδεσπότα,
Τα συγχαρητήριά μου για την ανάρτηση.
Εσύ έθεσες πρώτος το θέμα, εγώ ακολούθησα.

Όμως το κύριο στην περίπτωση είναι να αποκτήσει το ζήτημα αυτό την απαραίτητη δημοσιοποίηση, αλλά και να φθάσει στους εν τέλει παραλήπτες, που είναι οι θιγόμενοι. Διότι αυτοί θα πρέπει να αποφασίσουν, κατά πόσο προτίθενται να πάνε αρνιά στην σφαγή, ή να μεριμνήσουν για την προάσπιση τής ζωής τους. Τι νόημα έχει να προασπίζεται κάποιος την ζωή άλλων, όταν δεν μεριμνά για την εξουδετέρωση προδιαγεγραμμένων κινδύνων και συνωμοσιών, που απειλούν τον ίδιο και τούς συναδέλφους του;

Κατ’ εμέ η έννοια τού πατριωττισμού πάει πιο μακρυά από να θρηνούμε θύματα προαναγγελθέντων θανάτων, να φωνάζουμε περί αθανασίας μπροστά στα μνήματα, να σκεπάζουμε τούς δολοφονημένους με την σημαία και μετά να στρεφόμαστε πέρα από τις αιτίες, που αυτοί θανατώθηκαν και απειλούνται οι επόμενοι μελλοθάνατοι. Διότι εδώ πρόκειται για 125 αεροσκάφη, με πολύ μεγαλύτερο αριθμό νεκρών. Το να αρκούμεθα σε εκθέσεις επιτροπών δήθεν «διελεύκανσης», που συκοτίζουν τα αίτια και επιχειρούν άνωθεν επιβεβλημένη παραπληροφόρηση, είναι δειλία και ανευθυνότητα. Και αυτό ιχύει πρωτίστως για τα στελέχη τών ενόπλων δυνάμεων, αλλά και ολόκληρο το κοινωνικό σώμα.

Εύγε και στον Βουγά, που θέτει σύνολη την προβληματική τών κωδικών τών αμυντικών συστημάτων στην βάση που αρμόζει. Δεν μπορώ όμως να συμφωνήσω με κανένα τρόπο, τουλάχιστον στην προοπτική μελλοντικής ισχύος, με θέσπιση οικονομικής αποζημιώσεως θυμάτων εκ «συμμαχικής» προμελέτης. Για αναδρομική ισχύ, μπορούν να γίνουν σκέψεις. Όμως να προετοιμάζεται ο φορολογούμενος να συμβάλλει στον κορβανά για αποζημίωση μελλοντικών θανατάσεων, είναι λίπανση τού χώματος, που θα καταπιεί αυτά τα θύματα. Δεν θέτω υπό αμφισβήτηση την αυτονόητη αποκατάσταση των οικογενειών τών εκλιπόντων. 

ΟΜΩΣ Η ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΜΠΟΙΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΜΟΝΟ ΜΙΑ: ΝΑ ΠΝΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΧΙΔΝΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΩΝ ΘΑΝΑΤΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ «ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ». 

Πάσα ανοχή προς αυτή την κατεύθυνση είναι όνειδος για το στράτευμα και την κοινωνία. Εδώ υπάρχουν υπεύθυνοι για τούς φόνους. ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΝΕΛΕΗΤΑ. ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙ ΑΥΤΟ ΦΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ.


 Μποτίλια στο Πέλαγος
Απρ. 16, 2018 @ 21:10:09
@ Παλαιός
Εάν επιτρέπεις τρεις διευκρινιστικές ερωτήσεις::

Αναφερόμενος σε «εικασίες» εστιάζεσαι στον τρόπο τής περιγραφής καποιων τεχνικών στοιχείων που εντοπίσθηκαν εδώ και αλλού, που μπορεί να δρομολογήθηκαν – ή ίσως κατά την γνώμη σου να μην δρομολογήθηκαν, ή θεωρείς εικασία,και ότι κάποια από τα 1125 αεροσκάφη που έχουν πέσει δεν καταρρίφθηκαν δολίως από συμμαχικά πυρά;

Όταν γράφεις:
«οπότε θέση μου είναι να μην προτρέχουμε πρίν να έχουμε στοιχεία»
ερωτώ από ποιον και από πού αναμένεις την παραλαβή αυτών τών στοιχείων:

Μήπως από τις επιτροπές δήθεν «διελεύκανσης» τών αιτιών και συνθηκών τής πτώσεως τού αεροσκάφους, ή μήπως διαθέτεις άλλες πηγές ενημέρωσης, που εγώ ως κοινός θνητός,παρόλο είμαι ολίγον ευφάνταστος και υποψιασμένος, αδυνατώ να διακρίνω στο ελάχιστο.

Μήπως είσαι σε θέση να ονομάσεις έστω και ένα πόρισμα, από τα σημαντικά λεγόμενα «ατυχήματα» αεροσκαφών, που έχουν αναχθεί σε «λάθη τού ανθρώπινου παράγοντα», που ενώ εξακολουθούν να αποτελούν γρίφους για την κοινή γνώμη, αυτά φωτίζονται έστω και σε ελάχιστο βαθμό από αυτά τα πορίσματα. Και εάν δεν προστρέχω γι αυτά, πόσες δεκαετίες πρέπει να περιμένω ακόμη, μέχρι «να έχουμε στοιχεία», διότι σε κάνα δυο τέρμινα συνταξιοδοτούμαι.


  Παλαιός
Απρ. 17, 2018 @ 00:15:02

Μποτίλια …
Κατά πρώτον να σημειώσω ότι στα 1125 αεροσκάφη που αναφέρεσαι … μάλλον πρόκειται για λάθος πληκτρολόγησης και όχι πραγματικό στοιχείο … ίσως 125 ήθελες να γράψεις …
Νομίζω όμως ότι πρέπει να βάλουμε τα πράγματα στην θέσην τους και να ξεκινήσουμε από κάποιες βάσεις.

Η έρευνα και εξέταση ενός θέματος θα μας οδηγήσει είτε σε αποδείξεις, είτε σε ενδείξεις ή και πλήρη απουσία στοιχείων. Ψάχνοντας για στοιχεία (ενδεικτικά ή αποδεικτικά) θα πάμε από αναλύσεις σε εικασίες και τούμπαλιν μέχρι να καταλήξουμε στο πιθανότερο σενάριο ή να βρούμε ενδεικτικά ή αποδεικτικά στοιχεία.

Στην προκειμένη περίπτωση, εμείς εδώ, εικάζουμε και πιθανολογούμε διάφορα, προσπαθώντας να δούμε το πιθανότερο σενάριο της εν λόγω υπόθεσης, καθώς τουλάχιστον για την ώρα, δεν μπορούμε και δεν έχουμε πρόσβαση σε στοιχεία.

Λανθάνω μήπως επ’ αυτού … στο ότι απλά κάνουμε ανάλυση εικασιών και πιθανολογούμε αυτό ή εκείνο ;;

Όταν πιό πάνω έγραφα «…. θα σημειώσω ότι όλα όσα γράφουμε δεν είναι παρά εικασίες και λογικές θέσεις, τίποτε πραγματικό και αποδεδειγμένο ….» αυτή είναι η δική μου θέση … τώρα εάν εσύ έχεις αποδεικτικά και όχι εικοτολογικά στοιχεία ώστε πλέον να μην είναι εικασίες θα ήθελα να μας τα παρουσιάσεις … αποδείξεις όμως έεε και όχι λόγια !!
Κάτω από συναισθηματικές φορτίσεις καμμία σωστή και ουσιαστική ανάλυση δεν μπορεί να γίνει, καθώς η όποια ανάλυση δεν έχει να κάμει με συναισθηματισμούς αλλά μόνο με Λογική παράθεση και εξέταση στοιχείων και πιθανών εκδοχών … και νομίζω εμείς εδώ το «μόνο» που έχουμε είναι όχι παράθεση στοιχείων αλλά πιθανών εκδοχών … και μέχρι να έχουμε ή να γίνουμε κοινωνοί κάποιων στοιχείων, απλώς εικάζουμε και πιθανολογούμε.

Το να βγεί λοιπόν ο οποιοσδήποτε και να υποστηρίξει το άλφα ή το βήτα ως σίγουρο γεγονός χωρίς να έχει απολύτως κανένα στοιχείο στα χέρια του, το μόνο που κάνει είναι να κρεμάει στον λαιμό του την ταμπέλα του «βλάκα» και του «φερόμενου».

Ρωτάς εάν περιμένω να μάθω από τις επιτροπές διελεύκανσης … θα σου απαντήσω.
Και ναί και όχι … πρόσεξε όμως … πρέπει να εξετάσουμε τι είδους επιτροπή είναι αυτή και ποιό το αντικείμενο εξέτασης.

Γνωστό είναι ότι σχεδόν τίποτε δεν είναι καθάριο και όλα υπόκεινται σε επηρεασμούς και συμφέροντα, έτσι ώστε :

α). εάν το εξεταζόμενο δεν αποτελεί πεδίο κάποιου συμφέροντος και η επιτροπή έχει όλα τα στοιχεία και τα δεδομένα … και δεν αποτελείται από «μαλάκες» ή τύπους του δεν πάει να γαμηθεί που θα καθίσουμε να σκοτωθούμε … τότε ναί μπορούμε να περιμένουμε αλήθειες.

β). εάν η επιτροπή είναι υποκείμενη σε επηρεασμούς τότε αυτό που θα παρουσιασθεί (ή θα γίνει προσπάθεια) θα είναι αλλοιωμένο πρός την κατεύθυνση που συμφέρει τον επικεφαλής αρμόδιο και αυτόν που κινεί τα νήματα … οπότε σ’ αυτήν την περίπτωση η αλήθεια θα είναι το λιγότερο παραποιημένη αν όχι τελείως διάφορη του εμφανιζομένου … αναλόγως του ποιός επηρεάζει και πρός τίνα σκοπό.

ΌΜΩΣ πέραν των επιτροπών πάντα υπάρχουν και άλλοι τρόποι και μέσα πρόσβασης στα στοιχεία … διαρρέοντα στοιχεία, αποκαλύψεις από μάρτυρες, αντιφατικές παραθέσεις, συνδεόμενα στοιχεία πρόσωπα και καταστάσεις και λοιπά και λοιπά, που μπορούν να οδηγήσουν αν όχι στην ανεύρεση αποδεικτικών, τουλάχιστον σε ‘κείνη των ενδεικτικών στοιχείων.

Άλλη μέθοδος είναι εκείνη της εξέτασης του ΠΟΙΟΣ, ΠΩΣ και ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ωφελείται έστω και εμμέσως.

Κάτω απ’ αυτό το πρίσμα λοιπόν νομίζω ότι λογικόν είναι να Αναπτυχθούν και να Αναλυθούν όλες οι πλευρές του θέματος, να απορριφθούν οι μη συνάδουσες, και οι εναπομείνασες να γίνει προσπάθεια να στοιχειοθετηθούν και να συνδεθούν με όσα στοιχεία άμεσα ή έμμεσα μπορούν να βρεθούν.

Πάντως θέση μου είναι κανένα στοιχείο και πιθανή περίπτωση να μην μένει εκτός εξέτασης … και πάντα η άκρη του νήματος (δυσδιάκριτη ή ευκολοδιάκριτη) θα προδοθεί από το ποιός, πώς και κατά πόσο ωφελείται και εν συνεχεία θα δείξει το όλο σκηνικό.

Έτσι προτιμώ την σωστή ανάλυση και τις υποθέσεις παρά να κινούμαι θυμικά … και πάντα συγκεκριμένα και όχι αοριστολογικά … ούτε βεβαίως για εντυπώσεις και λοιπά 1. A Hellene
  Απρ. 17, 2018 @ 11:26:42

  Ωραίο το άρθρο σου, αγαπητέ Εργοδότη, και αρκετά ακριβές· και αυτό το δηλώνω όχι μόνον με την ιδιότητα του σχεδιαστού ηλεκτρονικών αυτοματισμών αλλά όντας επί πλέον στην κατηγορία των παραπάνω σχεδιαστών που ό,τι και αυτοί σχεδιάσουν θα λειτουργήσει όπως ακριβώς αυτό σχεδιάστηκε να λειτουργεί και, μάλιστα, με την πρώτη προσπάθεια, σύμφωνα με τα στατιστικά των αναπτυγμάτων του ομιλούντος κατά την τελευταίαν εικοσαετία.

  Επίτρεψέ μου να εμβαθύνω στο «πώς» γίνονται τα παραπάνω που ορθώς περιέγραψες, με δύο όρους: spoofing (πλαστογράφηση) και meaconing (m[asking b]eacon + ing: παραποιημένη υπερκάλυψη αρχικής εκπομπής ραδιοφάρου).

  Στην πρώτη περίπτωση, της εκπομπής πλαστογραφημένου σήματος, θα φέρω για παράδειγμα την σχετικά πρόσφατη ομολογία αμερικανού συναδέλφου, διαμένοντος στην Νεβάδα, σύμφωνα με την οποίαν, οδηγώντας σε αυτοκινητόδρομο περί της στρατιωτικής βάσεως 51 το GPS του αυτοκινήτου του τον διαβεβαίωνε πως αυτός περιέπλεε πλησίον της Χαβάη και, μάλιστα, στο βάθος των 300 μέτρων υπό την επιφάνεια της θαλάσσης! Και αυτό το έβλεπε κάθε φορά που οδηγούσε από εκεί! Πώς γινόταν αυτό; Απλούστατα, με τις στρατιωτικές εκπομπές που μιμούνταν τα δορυφορικά σήματα GPS μα και υπερκάλυπταν τα αυθεντικά σε ισχύ, με αποτέλεσμα οι δέκτες GPS των περιδιαβαίνοντων να λαμβάνουν και να μεταφράζουν τα στρατιωτικά πλαστογραφημένα σήματα αντί των αυθεντικών μα και ασθενεστέρων δορυφορικών σημάτων.

  Στην δεύτερη περίπτωση, δεν έχουμε απλώς την στατική εκπομπή πλαστογραφημένου σήματος, αλλά την λήψη του αυθεντικού σήματος, την -σε πραγματικό χρόνο (‘on the fly’)- κατά βούλησιν παραποίησίν του και εκπομπή του παραποιημένου σήματος σε υψηλή ισχύ ώστε αυτό να υπερκαλύψει το αυθεντικό.

  Υπάρχει και μια τρίτη περίπτωση, αυτή του jamming, όπου εκπέμπεται σε υπερβολικά υψηλή ισχύ κάποιο διαμορφωμένο ή και αδιαμόρφωτο σήμα, ούτως ώστε αυτό να συγχύσει τους αισθητήρες κάποιου αυτόνομου συστήματος και να προκληθεί ανωμαλία στην επεξεργασία του σήματος του εν λόγω αισθητήρος. Και αυτό, επειδή οι αισθητήρες είναι εξ ορισμού εκτεθειμένοι στο περιβάλλον ώστε να μετατρέπουν σε ηλεκτρικά σήματα ό,τι αυτοί κατασκευάσθηκαν να «αισθάνονται». Για παράδειγμα θα φέρω όλα αυτά τα οδικά «ατυχήματα», όπου το όχημα καρφώθηκε σε κάποιο στιβαρό εμπόδιο με τον κινητήρα του να λειτουργεί σε πλήρη ισχύ εκείνη την στιγμή. Πώς γίνεται αυτό; Όπως τα αεροσκάφη έχουν καταστεί να είναι fly-by-wire, έτσι και τα οχήματα από το 2000 είναι drive-by-wire. Τι θα πεί αυτό; 

  Απλούστατα, το ότι το πετάλι της επιταχύνσεως (το «γκάζι») δεν μεταφέρει πλέον με μηχανικούς τρόπους (με «ντίζα») τις εντολές του οδηγού στον κινητήρα, αλλά είναι συζευγμένο με ηλεκτρονικό ροοστάτη (με ποτενσιόμετρο) που μεταφράζει το επίπεδο της πίεσης του πεταλιού σε αναλογικό ηλεκτρικό σήμα (π.χ. 0..5V)· το οποίον ηλεκτρικό σήμα ταξιδεύει στον ελεγκτή διαχειρίσεως της ενεργείας του οχήματος μέσω θωρακισμένου αγωγού, ώστε να μην προστίθεται ηλεκτρικός θόρυβος στο σήμα και λάβει τελικώς λανθασμένη εντολή ο ηλεκτρονικός διαχειριστής. Το περισσότερο αδύναμο σημείο του όλου συστήματος αποτελεί το ποτενσιόμετρο, αφού αυτό είναι περισσότερο εκτεθειμένο στο περιβάλλον, με αποτέλεσμα εάν αυτό βρεθεί σε περιοχή ισχυρού ηλεκτρικού θορύβου θα τον λάβει ως ηλεκτρομαγνητική κεραία και θα τον στείλει (μαζί με το σχετικώς ασθενέστερο ηλεκτρικό σήμα της εντολής του οδηγού) στον κεντρικό ελεγκτή.

  Η δε τετάρτη περίπτωση ονομάζεται κερκόπορτα (backdoor) και είναι η χειρότερη, αφού αυτή τοποθετείται στα προϊόντα δολίως από τον κατασκευαστή. Ο σκοπός της είναι απλός: Όποιος έχει πρόσβαση σε αυτές τις κερκόπορτες μπορεί να αναλάβει κατά βούληση τον πλήρη έλεγχο τω συσκευών που τις διαθέτουν, με ό,τι και αν αυτό μπορεί να συνεπάγεται. Για παράδειγμα, τι ακριβώς αποτελεί η ενσωματωμένη σε κάθε επεξεργαστή υπολογιστών η λεγόμενη ‘Intel Management Engine’;

  Άλλο ένα στοιχείο που δεν βλέπει εύκολα το φως της επικαιρότητος είναι ο ρόλος του Ισραήλ: Ενδεικτικά, εκεί αναπτύσσονται οι επεξεργαστές Intel, το λογισμικό (firmware) των μαχητικών αεροσκαφών (θυμάστε προ πενταετίας την αντίδραση του Ιράν, όταν αγόρασε δοκιμαστικώς F-16 που αρνήθηκαν να εγκλωβίσουν Τουρκικούς στόχους επειδή τους θεώρησαν «φίλιους»; ), το λογισμκό «ασφαλείας» και διαχείρισης πόρων της Εθνικής Αμύνης των περισσοτέρων «Δυτικών» κρατών, ακόμη και το λογισμικό διαχειρίσεως του Σαυρ-ΟΤΕ, όπως τον κατήντησαν μετά την αγορά του από την Deutsche Telekom…

  -Γιώργος


    A Hellene
  Απρ. 17, 2018 @ 11:41:59
  Παράκληση για διόρθωση του υπερσυνδέσμου του ‘drive-by-wire’ στο κείμενό μου, από:
  https://en.wikipedia.org/wiki/https://en.wikipedia.org/wiki/Drive_by_wire
  σε:
  https://en.wikipedia.org/wiki/Drive_by_wire
  Ευχαριστώ προκαταβολικώς,
  -Γιώργος   ΕργΔημΕργ
  Απρ. 17, 2018 @ 11:44:25
  @A Hellene Γιώργο:
  Είμαι κάπου στη δέκατη σελίδα παρελθόντων σχολίων, αλλά σου απαντώ εκτός σειράς. (Πρέπει!)

  Ήμασταν τρείς, που σκαλίσαμε (καί συνεχίζουμε να το πράττουμε) τόσο λεπτομερώς το πώς καί το γιατί του Μιράζ, καί μ’ εσένα γίναμε τέσσερεις. Μποτίλιας, Διηνέκης, η αφεντιά μου, κι εσύ. (Καί πάρα πολλά προς την κατεύθυνση του «εγκιβωτισμού» της απάντησης στο πρόβλημα -αποκλείοντας τα απίθανα- προσέφερε ο Παλαιός.)

  Αυτό με χαροποιεί τα μάλα, διότι οι Έλληνες ομού κάνουμε ώπα το Σύμπαν ολόκληρο!
  Αύριο έχω αρθράκι περί του γιατί ΔΕΝ ήταν υπαίτιο της πτώσης το Κοράλ των τουρκαλάδων. 

  Θέλει, όμως, τα σχηματάκια του καί τα σχετικά του – γι’ αυτό δεν προλαβαίνω σήμερα.
  Πού θα πάει;! Στο τέλος θα δώσουμε φόρα-παρτίδα μέχρι καί τον αριθμό του υποβρυχίου! Να μή σου πώ το όνομα του καπετάνιου του!


   A Hellene
  Απρ. 17, 2018 @ 12:01:32
  Έτσι, αδελφέ, Εργοδότα!
  Έτσι!
  -Γιώργος


   A Hellene
  Απρ. 17, 2018 @ 13:34:14
  Ο Μακρόν;
  Α! Ο …πετσοκομμένος που παντρεύτηκε την …γιαγιά του! Μάλιστα… Και εις ανώτερα, με υγείαν, λοιπόν!…
  Βρε Παλαιέ,

  Σε αγαπώ και σε εκτιμώ. Όμως, όπως σου έχω ήδη πει, άλλο πράγμα είναι η εκτίμησις μιας καταστάσεως και άλλο πράγμα η αντιμετώπισίς της. Για παράδειγμα, πάρε εμένα, εσένα, τον Εργοδότη και τόσους άλλους «από το Γαλατικό χωριό που αντιστέκονται στον κατακτητή»: Την «θεωρία του Σωρίτου» του Ευβουλίδου του Μιλησίου, που την έχουν ταμπελιάσει ως «σοφιστεία» (όπως επίσης έχουν βαπτίσει την Πλατωνική «Αλληγορία του Σπηλαίου» ως «μην ισχύουσα και φιλοσοφικού μόνον ενδιαφέροντος»), την έχεις υπ’ όψιν σου; Ένας, μας λέει ο Ευβουλίδης, μονάχος του (και είμαστε πολλοί), είναι αρκετός ώστε να κάνει την διαφορά, –εφ’ όσον (βεβαίως-βεβαίως) υπάρχει το υπόβαθρον ώστε να επέλθουν τα αποτελέσματα αυτής. 

  Συμφωνώ μαζί σου για την γενική αποβλάκωση των αιγοπροβάτων της επικρατείας μας· σου ζητώ όμως να δεις την ευκολία, με την οποίαν (στα περισσότερα από αυτά) ξυπνά αυτό το κάτι τις που κουβαλάνε στο αίμα τους. Σου ζητώ να νοιώσεις το ότι έχεις αρκετά λιγότερο (αλλά περισσότερο ποιοτικό, ίσως) έργο μπροστά σου να κάνεις ώστε να δεις τα πρώτα αποτελέσματα των κινήσεών σου! Φιλικά, παντοτε!

  -Γιώργος   A Hellene
  Απρ. 17, 2018 @ 14:29:55
  Με την ευκαιρία, ω Εργοδότα,
  Αφού ακόμη ευρίσκεσαι εις την διαδικασίαν της απαντήσεως των παρελθοντικών ημών σχολίων εις την παιδικήν χαράν την οποίαν διατηρείτε (καθ’ όσον υμείς αρμενίζατε (!) ), να είδω το τι θα ελουθώ ως απάντησιν εις τα περί των «Αβρααμικών Παραισθήσεων» εις τας οποίας ανεφέρθην κατά την απουσίαν υμών!…

  Φιλικά (μα και χυδαίως περιπαικτικώς), να δω επίσης το πώς θα την σκαπουλάρεις από την δική σου Εργοδοσία (συγχώρα με, αγαπητή Φωτεινή, αλλά θεωρώ ότι γνωρίζεις το πώς ονοματίζουν ακόμη και την σήμερον ημέραν οι …Αρχαίοι Αμερικανοί (του χίλια επτακόσια τόσο, της εποχής μας, και μετά) την σύζυγον των: ‘SWMBO’ [She Who Must Be Obeyed!]  ), αφήνοντάς την έρμαιον εις τας διαθέσεις των εκάστοτε ανηλίκων που ελλιμνάζοντο εις το μπλόγκιόν σου (προσωπικώς, δηλώνω πως είναι τριών ετών και μισού –όπου να ‘ναι θα γίνω τριών και τριών τετάρτων!  ).
  Καλή σου τύχη, μ’ όλ’ αυτά, φίλτατε Εργοδότα!
  -Γιώργος


    Παλαιός
  Απρ. 17, 2018 @ 20:46:55
  Γιάννη … και Γιώργο
  .
  Θα ήθελα να μοιράζομαι (και να μοιραστώ) την αισιοδοξία σας, όμως δυστυχώς, αν θελήσω να ‘πώ τα πράγματα με τ’ όνομά τους, δεν μπορώ … διότι ναι μπορεί να είναι καλή η θεωρεία, όμως η πράξη, το γίγνεσθαι, άλλα έχει αποδείξει.
  .
  Ίσως εύλογα να αναρωτηθείτε
  … μα ρε Παλαιέ αν είναι έτσι … τότε τι σκατά κάνεις ;; … δεν έρχεται σε αντίθεση αυτό με ότι προσπαθείς … με ότι λές και γράφεις ;;
  .
  Φαινομενικά ΝΑΙ ..
  .
  Άσχετα με το τι κάνουμε … αυτό δεν πρέπει να μας εμποδίζει να δούμε την πραγματικότητα … και αυτή η πουτάνα, δυστυχώς, συνηγορεί υπέρ του ότι, δυστυχώς δεν υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα, να αλλάξει η κατηφόρα.
  .
  Και ίσως συνεχίσετε
  … μα τότε γιατί το κάνεις ;;
  .
  Επειδή είμαι βαρεμένος … και δεν θέλω να παραιτηθώ … έστω και αν οι πιθανότητες αναστροφής είναι πολύ μικρότερες του 1/1-δίς … όπου μόνο με ένα πραγματικό θάμα υπάρχει το ενδεχόμενο … όμως κάτι τέτοιο δυστυχώς δεν προβλέπεται.
  .
  Μπορεί στα πλαίσια (μιάς) αυτής της ζωής, οι πιθανότητες να φαίνονται αρκετές …. ΑΝ όμως το δείτε στην πορεία μερικών εκατοντάδων χρόνων, τότε αυτές μειώνονται επικίνδυνα … πόσο δε αν το επεκτείνετε σε ‘κείνα των χιλιάδων και πολλώ δε μάλλον σε μερικών δεκαχίλιαρων … διότι το πράγμα δεν είναι σημερινό … έχει μεγάλη ουρά που σέρνει … και που όλο γίνεται και πιό βαρειά … και που όλο τραβάει πρός τα κάτω.
  .
  Όταν περιορίσουμε το χρονικό εύρος, που βλέπουμε τα πράγματα, ίσως έχετε Δίκιο … το πρόβλημα όμως αρχίζει να φαίνεται όταν αρχίσουμε να αυξάνουμε αυτό το εύρος.
  .
  Έτσι η διαφορά, που μπορεί να κάνει ο κάποιος ΈΝΑΣ, είναι πολύ παροδική … και ο κατήφορος όσο και να φρεναριστεί (να γίνει προσπάθεια καλύτερα να φρεναριστεί), τελικά μετά από λίγο συνεχίζει, ίσως και επιταχυνόμενος, λες και θέλει να καλύψει την απολεσθείσα διαφορά.
  .
  Το να παλεύουμε λοιπόν να κρατήσουμε στην επιφάνεια, ένα σάπιο πλοίο που βυθίζεται … μπορεί να είναι αξιέπαινο μεν … δεν ξέρω κατά πόσον είναι ή και μοιάζει Λογικό δέ.
  .
  Ας πάρουμε ένα μικρό παράδειγμα.
  Από το ’74 και περισσότερο ιδίως από το ’80, συνέχεια έκρουα τον κώδωνα του κινδύνου και της σαπίλας που έσουρνε το όλο πολιτικό σύστημα … μιλάμε σαράντα τόσα χρόνια … πόσοι έδωσαν βάση ;; … πόσοι με άκουσαν ;; … σχεδόν ΚΑΝΕΙΣ !! … αλλά και οι ελαχιστότατοι που υποτίθεται άκουσαν, και αυτοί το άκουσαν μονόπατα και διαστρεβλωμένα.
  .
  .
  Τα ξέρω … τα έζησα … τα ζώ … ΑΛΛΑ επιμένω να συνεχίζω … μην παίρνετε όμως παράδειγμα εμένα … εγώ είπαμε … είμαι τρελός και παλαβός … εσείς οφείλετε να βλέπετε την πραγματικότητα.
  .
  .
  Δυστυχώς φίλοι μου … το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο … και για να το ‘πω απλά, δεν περιορίζεται στα εμφανή, αλλά έχει χτυπήσει την ΡΙΖΑ … το Ψυχικό Αποτύπωμα της Φυλής είναι του θανατά … πνέει τα λοίσθια που λέμε … δεν ξέρω πώς αλλιώς να σας το ‘πω.
  .
  .
  Το μόνο που κρατάει ακόμη τα πράγματα, από το να έλθουν στο οριστικό ΤΕΛΟΣ, είναι η Ελληνική Γλώσσα (η οποία όμως σε λίγο χάνεται και χάνει το δυναμικό της, με την εισβολή των άλλων γλωσσών και των νεολογισμών) και επίσης κάποια εμφωλευμένα δυναμικά στον Ελλαδικό και όχι μόνο χώρο (όχι καμμία σχέση με τις μαλακίες που λέγονται για ναούς και τέτοια).
  .
  Και οσονούπω αφού αυτό «το κάτι» σβήσει, η όποια υποτιθέμενη πλέον «Ελληνική φυλή» θα απορροφηθεί, θα γίνει ένα … με τον υπόλοιπο αχταρμά.
  .
  .
  Η μοναδική περίπτωση, να αποσοβηθεί κάτι τέτοιο και να αρχίσει αναστροφή, είναι είτε κάποιος να ξεκλειδώσει δυνάμεις και δυναμικά να επιβάλει την αναστροφή, είτε να υφαρπαχθεί η εξουσία και να περάσει σε δυναμική Πάλαι Ποτέ Ελληνική Αισυμνητεία … πράγματα όμως που δεν διαφαίνεται ότι έχουν πιθανότητες να συμβούν … λέτε τα παιδία … τα πολύ μεγάλα παιδία να επιτρέψουν κάτι τέτοιο και να μην επιλέξουν ακόμη και να τα κάνουν όλα πουτάνα παρά να αφήσουν να συμβεί κάτι τέτοιο ;;
  .
  .
  Υγ-1. Γιάννη … δεν χρειάζεται να μου θυμίσεις κάτι … τα θυμάμαι … απλά ώρες-ώρες για να γαληνέψω λίγο … κάνω πως Δέν
  -από την άλλη
  … όσα κεριά και να προσπαθήσεις ν’ ανάψεις κόντρα στον μανιασμένο άνεμο … δύσκολα θα καταφέρεις να φωτίσεις το ΣΚοτάδι … αν δεν γίνει δυνατή φωτιά !!
  .
  .
  Υγ-2. Γιώργο … αυτό παλεύουμε από την αρχή … αυτό παλεύουμε και κάτι δεκαχίλιαρα χρόνια … αυτό και στα τελευταία 3-τρία χιλιάρικα, αυτό και πρίν 2-κατόμπαλα, αυτό και σήμερα … όμως όπως σημειώνεις … έχει ελπίδες … εάν υπάρχει το υπόβαθρο … που δυστυχώς όμως πλέον δεν είναι στέρεο υπόβαθρο αλλά λεπτή τρεμάμενη ακίς … βλέπεις ο κάποτε σωρός … δεν υπάρχει πλέον … παρά μόνο λίγοι διάσπαρτοι κόκκοι.
  .
  Αυτό το «κάτι τις» που «βλέπεις» να ξυπνάει εδώ εκεί όπως λές … δεν είναι στο αίμα τους (μεγάλη φόλα αυτό) αλλού εδράζεται και από αλλού τροφοδοτείται και παρακινείται, γι’ αυτό και όταν η «ένεση» σταματάει … τότε όλα ξεφουσκώνουν σαν μπαλόνι.
  .
  Πολύ θα ήθελα να μπορούσα να μοιραστώ την αισιοδοξία σας … αλλά είπαμε … μετά από τόσα και τόσα … δύσκολα μπορεί να γίνει … Άσε δε που απ’ αρχήθεν ήμουν της άποψης ότι η όλη προσπάθεια όσο και να τραβούσε, τελικά θα είχε «ημερομηνία» λήξεως … όπου πλέον όλα θα πρέπει να αφεθούν να τραβήξουν τον ρούν τους, καθώς το όποιο κέρδος θα είναι αμελητέον και πολύ επώδυνον (ιδέ «Κόσμος Φυλακή») … όπως τείνει να γίνει στην Γή (διότι δυστυχώς … εκτός από τα όποια κέρδη … υπήρξαν και υπάρχουν και απώλειες … δεν είναι απλά τα πράγματα όπως ίσως νομίζουν κάποιοι )
  .
  .
  Υγ-3. Τα παραπάνω δεν είναι θέμα απαισιοδοξίας … αλλά η αποτύπωση της οδυνηρής πραγματικότητος.
   Παλαιός
  Απρ. 17, 2018 @ 21:21:40
  Γιώργο …
  … ωραία η ανάλυση που κάνεις για τις τεχνικές spoofing-πλαστογράφηση, meaconing-παραποιημένη υπερκάλυψη, και jamming-παρεμβολή.
  Βέβαια υποτίθεται (υποτίθεται λέω) ότι κάποια ευαίσθητα και ιδιαιτέρας αξίας πράγματα έχουν ή τουλάχιστον θα έπρεπε να έχουν ανάλογη θωράκιση και να μην είναι έρμαια σε κάθε τυχούσα ευκαιρία και περίπτωση.
  Ίσως δε και πέραν της όποιας θωράκισης να υπάρχει πρόβλεψη για αγνόηση εξωτερικών ερεθισμάτων και δεδομένων έστω και στην υποψίαν κάποιας ανωμαλίας.
  Τώρα το τι απ’ αυτά υπάρχει και ποιάς τάξεως είναι δεν μπορώ να ‘πώ το οτιδήποτε ως μη έχων πληροφόρηση επ’ αυτών … ίσως κάποιος που έχει υπηρετήσει στο τεχνικό τμήμα αυτών ή τέλος πάντων έχει πληροφορία να μπορούσε να μας διαφωτίσει.


   Παλαιός
  Απρ. 17, 2018 @ 22:56:07
  Λοιπόν σε ανάρτηση του Analyst – https://analyst.gr/2018/04/17/i-ipothesi-tou-mikrou-anthropofagou/
  .
  Διάβασα :
  .
  [[ Είναι απαράδεκτο οι «παρέες» να εμπλέκουν την πατρίδα μας σε περιπέτειες, κάποτε πρέπει να σοβαρευτούμε.
  .
  Η σημαία είναι ιερή και προβολή ισχύος. Από την στιγμή που θα την υψώσεις πρέπει να την διαφυλάξεις και να δώσεις ακόμη και την ζωή σου. Κανένας δεν έχει δικαίωμα να υψώνει μια σημαία και στην συνέχεια να την εγκαταλείπει στην τύχη της. Άλλωστε στην ορκωμοσία μας δίνουμε όρκο να μην εγκαταλείπουμε τις σημαίες. Αυτό είναι ύβρη προς τα σύμβολα και πρέπει να εξετασθούν και τυχόν ποινικές ευθύνες.
  .
  Η εξωτερική πολιτική της χώρας είναι υπόθεση της κυβέρνησης και δεν μπορούν οι παρεούλες μεταξύ καφέ και τσιγάρου να εμπλέκουν την πατρίδα μας σε περιπέτειες. (Κοζάνη 17/4/18, Νίκος Καρατουλιώτης Υποστράτηγος Ε.Α). ]]

  .
  Είδες φίλε μου ο στρατήγας … με κάτι τέτοιους ντενεκέδες (όλοι οι παρασημάδες τέτοιοι είναι) να δούνε τι θα πάθουν τα μεμέτια … θα τους ρίξουν πορδή που θα τους αλλάξουν τα φώτα…
  .
  Τι έλεγα πρίν ;; … στο γόνατο … από συνταγματάρχη και πάνω ;; … κατεβείτε σε ταγματάρχη μην ‘πώ και Λοχία … άμε από κεί πιά …
  .
  Να προσθέσω επίσης ότι όπως λέει (δεν ξέρω ποιός είναι τ’ ελόγου του) ο γ-ελας-δάρης … δεν μπορείτε να αντιδράτε και πρέπει να κάνετε πως κοιμάστε και μπρούμυτα … και χωρίς τσιριμόνιες περικαλώ ;;
  .
  Επίσης δεν μπορείτε (όπως λέει άλλον τι φρόκαλον) να υπερασπίζεστε την ζωή, την τιμή και την περιουσία σας … δεν γίνεται να γίνουμε άγρια δύση … εμείς μόνο Μπουρδέλο μπορούμε να είμαστε !!
  .
  .
  Λοιπόν μετά απ’ όλα αυτά συνεχίστε να περιμένετε !! … που ξέρετε ρε αδερφέ … μπορεί και να σας κάτσει !!


   Bougas
  Απρ. 17, 2018 @ 23:03:58
  «είτε να υφαρπαχθεί η εξουσία και να περάσει σε δυναμική Πάλαι Ποτέ Ελληνική Αισυμνητεία … πράγματα όμως που δεν διαφαίνεται ότι έχουν πιθανότητες να συμβούν …»
  Tα βλέπεις Vinyl και από ανεξαρτητους σχολιαστές. ΔΕΝ διαφαίνεται ότι έχουν πιθανότητες να συμβούν. Αλλά και να διαφαινόταν πάλι δεν θα μας αφορούσε καθώς εμείς έχουμε πληρώσει αυτή την προοπτική σε αληθινό χρόνο και χρήμα.
  Για μας αυτά έπρεπε να είχαν συμβει χθες.
  Οπότε ο Bougas ορθώς, κατά γενική ομολογία, αφήνει την Ελλάδα να κατακρημνιστεί και μιλάει για ποινές στους απατεώνες του Ελληνισμού.   Γιάννης301
  Απρ. 17, 2018 @ 23:08:38
  @ Παλαιός
  Συμφωνώ ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα καράβι που έχει χάσει την πλώρη του και πάει έτσι μέχρι να βρει λιμάνι. Δεν είναι μόνο σάπιο άλλα και μισό. Ο Ανδριάς έτσι όμως δεν έφτασε στο λιμάνι για επισκευές; Την ξέρεις την ιστορία.
  Από την άλλη καταλαβαίνω πόσο «σκατό» έχεις φάει στην μούρη όλα αυτά τα χρονιά και η ιστορία δείχνει μια πορεία δίχως γυρισμό.ΑΛΛΑ τι θα κάνουμε θα σηκώσουμε τα χεριά ψηλά και εμείς;
  Πότε δεν είχαμε τα μέσα , το δυναμικό, τις εναλλακτικές σε όλες τις περιπτώσεις. Πάντα όμως κάτι γινόταν. Δεν μπορούμε να καταθέσουμε τα όπλα, δεν έχουμε το δικαίωμα ως προς την φυλή ,όσοι μείνανε από αυτήν. Άλλα και ως προς τους εαυτούς μας.
  Ελληνοψυχοί εκεί έξω υπάρχουν πολλοί, άπλα πρέπει κάποιος να τους ενώσει πρέπει εκεί είναι το πρόβλημα. Εχουν απογοητευτεί, σιχαθεί και απηυδήσει από την κατάσταση αυτή.
  Μπορεί να ακούγομαι γραφικός και να λες την ώρα που το διαβάζεις και εγώ αυτά έλεγα στην ηλικία σου, άλλα δεν υπάρχει άλλη ΟΔΟΣ
  Στην χειρότερη ώρα σφίγγεις τα δόντια και» σκυλιάζεις» .
  Μέχρι εσχάτων


   Bougas
  Απρ. 17, 2018 @ 23:17:20
  Aν δεν προδίδατε την ηγεσία, δηλαδή εμένα, καλέ μου Vinyl, εμείς θα κάναμε την Αισυμνητεία με στυλ.
  Δεν θα βάζαμε τον λαό απλώς να ψηφίζει αλλά θα του παρουσιάζαμε τα πρότζεκτ μας με αμερικανικό στυλ μάρκετινγκ ώστε να πειστεί.
  Ποιος γλίτωσε όμως την προδοσία; Την απενεργοποιηση από «φίλο»;
  Ποιος;;;;


   Ανώνυμος
  Απρ. 18, 2018 @ 01:22:19
  @ Γιάννης301
  Αγαπητέ Γιάννη,
  νομίζω ότι κανείς εχέφρων καλοθελητής δεν θα διαφωνήσει με το πρόταγμα να μην «ξαναγίνει αυτό», που θέτεις. Όμως η λύση που προτείνεις είναι τουλάχιστον στην παρούσα φάση μη εφαρμόσιμη: Γράφεις:

  «Και η λύση είναι μια και μόνο αυτή: Να φταίξουμε δικά μας όπλα σε κάθε τομέα. Άσπαστα και με τις δίκες μας» back doors» και μην πει κάνεις ότι δεν μπορούμε».
  Η δυνατότητα στην οποία αναφέρεσαι περιορίζεται στην τεχνολογική σκοπιά τού ζητήματος μόνον. Πέραν αυτής όμως, η δυνατότητα για ριζικές αλλαγές, που αλλάζουν άρδην τα αμυντικά δεδομένα τής χώρας, προσκρούουν στις σχέσεις εξουσίας. Δεν μπορούμε να αναπτύσσουμε την όποια επιχειρηματολογία, χωρίς να λαμβάνουμε υπ’ όψει, ότι η χώρα μας αποτελεί από την σύσταση τού νεοελληνικού κράτους προτεκτοράτο, υπό την κυριαρχία ξένων δυνάμεων. Δηλαδή είναι χώρα υπό κατοχή, με την αποδοχή, ή ανοχή τουλάχιστον, αυτής τής κατάστασης από την πλειοψηφία τών ιθαγενών.

  Κατά συνέπεια, η εφαρμογή τελείως άλλων τεχνολογικών δεδομένων προς ώφελος τής χώρας στην αμυντικές υποδομές, που πράγματι μπορεί να είναι προσβάσιμη στην τεχνογνωσία, ευφυία, ή εφευρικότητα τών Ελλήνων ΠΡΟΫΠΟΘΕΤΕΙ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ. Αυτή μπορεί ίσως να επτευχθεί μεσοπρόθεσμα, μακροπρόθεσμα, ή όταν η γη γίνει τετράγωνη. 

  Μέχρι τότε όμως είναι απαράδεκτο να αποδεχθούμε την κατάρριψη και άλλων αεροπλάνων με την μέθοδο τεχνολογικών παρεμβολών.
  Κατά την γνώμη μου, τα αντίμετρα που μάς παρέχονται εδώ καιν τώρα είναι άλλα. Εφ’ όσον διαπιστώνεται δολιοφθορά, πρέπει αυτή να ξεσκεπαστεί δημοσίως. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑΠΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ, ΕΦΟΣΟΝ ΜΙΑ ΥΠΟΘΑΛΨΗ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΣΥΝΟΜΩΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ. Παρακολουθούμε, ότι ενώ πάρα πολλοί ένστολοι είναι έτοιμοι να πηδήξουν μέσα στην φωτιά, για να εκπληρώσουν τις συγκεκριμένες αποστολές που τούς ανατίθενται, στην ουσία η συντριπτική πλειοψηφία τών στρατιωτικών είναι υποταγμένοι στο σύστημα. Και αυτό διότι, για να λειτουργήσει ένα δοτό σύστημα, που εν πολλοίς στρέφεται ενάντια στούς στόχους που αυτό ευαγγελίζεται, πρέπει να λειτουργήσει ο εσωτερικός του αλγόριθμος, όπως αυτός έχει προγραμματιστεί από τούς τεχνικούς τής εξουσίας. Πρέπει δηλαδή αυτός ο αλγόριθμος να αγκυρωθεί μέσα στον ψυχισμό και την νοοτροπία τών μελών τού συστήματος, ως αυτονόητο και αναμφισβήτητο δεδομένο.

  Επί τού προκειμένου απαιτείται δηλαδή ανατροπή τού ισχύοντος κοινωνικού μυθεύματος, η οποία είναι πολύ ευκολότερο να επιτευχθεί, από ότι η σύνολη ανατροπή τού καθεστώτος.
  Πώς όμως μπορεί να γίνει αυτό στην πράξη;

  Οπωσδήποτε όχι με επιφανειακές και βεβιασμένες διαπιστώσεις, που διέπονται από το σύμπλεγμα να μην θιγεί κάποια δεοντολογία, τις οποίες καταθέτεις στην συνέχεια τού σχολίου σου και οι οποίες διαχέουν ως ένα βαθμό και τις βασικές αντιρρήσεις τού Παλαιού, έναντι στην επιχειρηματολογία που δρομολογεί η καμπάνια ξεσκεπάσματος τής κεκαλυμμένης υπόθαλψης με τεχνολογικά μέσα – την οποία αναμφίβολα συνδράμει και ο Παλαιός, με αντιφατικό όμως τρόπο.

  Στην προκειμένη περίπτωση απαιτείται συγκεκριμένη έρευνα σε βάθος, με άκρως κριτικό πνεύμα και ακριβοδίκαιη διάθεση. Και με αυστηρή εφαρμογή τών κανόνων τής λογικής, η οποία οφείλει να εντάσσει στην όλη προβληματική και τις παραμέτρους τού γενικότερου πολιτικού πλαισίου. Μεμονωμένες προσεγγίσεις, οι οποίες δεν παίρνουν υπ’ όψει τα γενικότερα πολιτικά πλαίσια, ή διέπονται από στείρες και αστήρικτες επιφυλάξεις, μην τυχόν θιγεί κάποια δεοντολογία, οδηγούν σε αδιέξοδα συμπεράσματα και συνιστούνν τροχοπέδη, τόσο στην διερεύνηση, που πρέπει να δομηθεί, όσο και στην διαφώτιση, που έχουμε καθήκον να ανακολουθήσει.

  Τα «είμαι πολύ φερέγγυος – μείνε μαζί μου έγγυος», ή τα εγώ επισκοπώ την τεχνολογία και σάς βγάζω όλους άχρηστους, χωρίς να γνωρίζγω πού πάνε τα τέσσερα (όπως επιχειρεί ο Χριαστιανοκομμουνιστής) είναι το ίδιο αντιπαραγωγικά και αδιέξοδα, όπως η κατασκευή σεναρίων αναφορικά με τον ακριβή τεχνολογικό τρόπο που μπορεί να έγινε η κατάρριψη, που ενώ συνιστούν εικασίες, προβάλλονται με το αίτημα τής απολύτου βεβαιότητος.
  συναχίζεται…


   Μποτίλια στο Πέλαγος
  Απρ. 18, 2018 @ 02:39:43
  Συνέχεια προηγούμενου, @ Γιάννης301
  (κατά λάθος το προηγούμενο σχόλιο στάλθηκε ανώνυμα)
  Αγαπητέ Γιάννη γράφεις:
  «…τελικά καταλήξαμε πως μάλλον θα έπεσε το μιράζ. Όλα αυτά είναι βεβαία σενάρια θεωρίας γιατί στοιχείο δεν έχουμε κανένα στα χεριά μας».
  Διαφωνώ με την εκτίμησή σου. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΕΝΤΟΠΙΣΟΥΜΕ ΜΟΝΟΝ ΕΦΟΣΟΝ ΕΡΕΥΝΗΣΟΥΜΕ»

  Η πρωτιά στην παρουσίαση τού θέματος, την οποία μού αποδίδει ο Εργοδότης – παρόλο που αυτός πρώτος έθεσε το ζήτημα – δεν έγινε για λόγους φιλοφρονήσεως, αλλά είχε πολύ συγκεκριμένη αφετηρία:

  Πράγματι, εγώ πρώτος έκανα λόγο αναφορικά με το fly by wire, στο οποίο στηρίζεται όλη η προβληματική τής παρούσης ανάρτησης τού Εργοδότου, όταν ενσωμάτωσα κάποιο σχόλιο από τα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ στην ανάρτηση που έκανα στην δική μου σελίδα.

  Ο λόγος όμως τής δικής μου αναφοράς στο εν λόγω σύστημα ήταν τελείως διαφορετικός από τον τρόπο που έκανε χρήση αυτού τού δεδομένου ο οικοδεσπότης (χωρίς να επιχειρώ εδώ να θέσω υπό αμφισβήτηση κάτι από τα γραφόμενά του). Εγώ δεν εισήλθα καθόλου στην προβληματική χειραγώγησης αυτού τού συστήματος τού αεροσκάφους, από άλλα ευρισκόμενα έξωθεν αυτού τεχνικά επιτελεία. Ο λόγος που ενσωμάτωσα την μνεία αυτού τού συστήματος στην ανάρτησή μου, αποσκοπούσε στην ανατροπή τής εκδοχής τού VERTIGO, δεδομένου ότι, η λειτουργεία αυτού τού συστήματος θέτει εκτόις τής διαδικασίας πλοήγησης κάθε λανθασμένο χειρισμό σε περίπτωση VERTIGO (ή και σε άλλες περιπτώσεις). ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΔΗΛΑΔΗ ΠΡΟΩΘΗΘΗΚΕ ΑΠ¨Ο ΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΧΟΛΙΟΓΡΑΦΟ ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΕΚΔΟΧΗ ΤΟΥ VERTIGO.

  Είναι επόμενο, ότι όσο και ειδικός κι είναι κάποιος περί τα κομπιουτερικά και όσα αεοπλανάκια κι αν ζωγράφιζε όταν ήταν πιτσιρικάς στο μπλοκ ιχνογραφίας, δεν μπορεί να αποφανθεί επί αυτών τών θεμάτων, ΕΑΝ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. Εάν δηλαδή δεν είναι ο ίδιος ιπτάμενος τής ΠΑ, ή δεν ανήκει στούς έμπειρους τεχνικούς υποστήριξης εδάφους, που βάζουν και την υπογραφή τους σε κάποιο πρωτόκολλο, πριν δωθεί άδεια απογείωσης. Έγραψα στο προηγούμενο σχόλιο, ότι η συντριπρτική πλειοψηφία τών θιγόμενων από αυτό το πρόβλημα ενστόλων είναι όσο αφορά την υποταγή στην ιεραρχία κότες – διότι έτσι παρασκευάζονται από το σύστημα – γνωρίζοντας όμως, ΟΤΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΑΝΟΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ. Και για τον εντοπισμό αυτών τών εξαιρέσεων ερεύνησα στο διαδίκτυο. Εννοείται, ότι οι αποκαλύψεις που αποτολμούνται εκ τών έσω, γίνονται πάντοτε με σχετικά συγκεκαλυμμένο και διακριτικό τρόπο, ώστε να μην θίγονται άμεσα τα στεγανά τών «ταγών». Αυτό που μπορούν να αποτολμήσουν τέτοιου είδους προσπάθειες, είναι να προσκομίσουν κάποια σημαντικά στοιχεία σχετικά στην δημοσιότητα, με την ελπίδα, ότι θα βρεθεί κάποιος άλλος καλοθελητής, που διέπεται από άλλο καθεστώς στην ευχέρεια να επιχειρηματολογεί, ώστε να τα εμπεδώσει στην αναγκαία τους βάση, στα πλαίσια μιας τεκμηριωμένης συνολικής επιχειρηματολογίας. Η οποία δεν μπορεί να μην ενσωματώνει τα πολιτικά πλαίσια, η αναφορά στα οποία συνιστά απαγορευμένη ζώνη για τους στρατιωτικούς. 

  Τέτοιου είδους διεργασίες, δεν μπορούν να επιχειρούνται από τιμητές τής αφηρημένης δεοντολογίας. Βεβαίως με αυτόν τον εντοπισμό, δεν αμφισβητώ στο ελάχιστο το δικαίωμα στον έλεγχο τών απόψεων, στον αυστηρό σκεπτικισμό και στην πρακτική τής σχολαστικής εξάντλησης όλων τών επιχειρημάτων αμφισβήτησης. Τουναντίον, θεωρώ μια ανάλογη διαδακασία παραγωγική και απαραίτητη, στην βάση τού καταμερισμού ρόλλων και καθηκόντων, ώστε τα εξαγόμενα συμπεράσματα που τελικά θέλει προκύψουν, να στηρίζονται στην πλέον επιτεύξιμη στέρεη βάση. Υποκλίνομαι έμπροσθεν τής αντιρρητικής, σέβομαι και εκτιμώ τούς θιασώτες της και αναγνωρίζω, ότι έλκουμε από την ίδια μεριά το παλαμάρι τής διαλεύκανσης.


    Μποτίλια στο Πέλαγος
  Απρ. 18, 2018 @ 04:34:15
  Συνέχεια προηγούμενου
  Από πλευράς αποτόλμησης να διοχετευθούν στην δημοσιότητα στοιχεία και οπτικές από τους θιγομένους βρήκα στα Αττικά Νέα, πέρα από το συγκεκριμένο σχόλιο, στο οποίο θα επανέλθω στην συνέχεια και μια ανάρτηση:
  https://attikanea.blogspot.de/2018/04/blog-post_808.html
  Ο τίτλος τής ανάρτησης είναι πρόδηλος τής ουσιάς που έπεται:
  «»Είναι όντως ΑΘΑΝΑΤΟΣ;» – Μια συγκλονιστική επιστολή για τον σμηναγό που χάθηκε, από έναν συνάδελφό του»

  γράφει ο εν λόγω ιπτάμενος σμηναγός:
  «….Ο προϊστάμενος όλων των ένστολων, Υπουργός Εθνικής Άμυνας τον κατέταξε στο πάνθεον των ηρώων. Χωρίς καν να τον αναφέρει ονομαστικά, με ένα tweet τον κατέστησε ήρωα… Παρόλο που «πηγές» του υπουργείου την ίδια ώρα διέρρεαν ότι έπαθε vertigo και άρα έφταιγε ο ίδιος και όχι κάποιος άλλος….

  ….Όπως ο γονιός του ΑΘΑΝΑΤΟΥ Καραθανάση, στα Ίμια, που έμεινε με το παράπονο ότι θα έδινε το παιδί του για την πατρίδα, αλλά ποτέ δεν του είπαν πως και τι έγινε…

  Για τα παιδιά του ο συνάδελφος δεν είναι ΑΘΑΝΑΤΟΣ, είναι νεκρός, είναι απών, και , οι πηγές εικάζουν ότι ίσως φταίει, ίσως και το πόρισμα που θα βγει όταν βολέψει, αλλά θα είναι απόρρητο… και τα παιδιά θα είναι ορφανά και όλοι θα τους λένε… ΗΡΩΑΣ, ΑΘΑΝΑΤΟΣ…
  ….Ο συνάδελφος είναι νεκρός. Και πρέπει όλοι εμείς οι ένστολοι να αναλογιστούμε, αν κάναμε αυτό που έπρεπε στο 100%, ώστε να μην θρηνούμε σήμερα αυτόν το νέο άνθρωπο.

  Παρακαλώ ξαναδιαβάστε τα σημεία που παραθέτω, από την ανάρτηση τού σμηναγού και βγάλτε συμπεράσματα.

  Τα συμπεράσματα που βγάζω εγώ, σχετικά με τα ζητήματα που αυτός θέλει να θέσει στην δημοσιότητα, ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΧΩΡΟΥΝ ΕΙΚΑΣΙΕΣ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΙΜΕΣ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΞΕΡΕΙ ΑΝΑΓΝΩΣΗ, είναι:

  1. Αμφισβητεί χωρίς περιστροφές το ενδεχόμενο τού vertigo.

  2. Θεωρεί ότι σε σχέση με την πτώση αεροπλάνων υπάρχουν σκοτεινές αιτίες, που τις σκεπάζουν σκοπίμως

  3. Θεωρεί ότι οι επιτροπές «διελεύκανσης» είναι δοτές και άνωθεν χειραγωγημένες.

  4. ΛΕΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΟΤΙ ΤΑ ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΠΟΤΕ ΒΟΛΕΥΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ – ΑΦΟΥ ΔΗΛΑΔΗ ΕΧΕΙ ΞΕΘΟΡΙΑΣΕΙ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΡΡΗΤΑ.

  5. ΞΕΣΠΟΝΤΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΚΡΙΣΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΘΕΩΡΕΙ ΤΗΝ ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΑΜΝΩΝ ΕΝΣΤΟΛΩΝ ΣΥΝΕΝΟΧΗ

  Σε ποια αναμονή τών αποτελεσμάτων των «ερευνητικών επιτροπών» ώστε να μπορέσουμε να κρίνουμε χωρίς να προτρέχουμε, αναφέρονται λοιπόν εδώ κάποιοι σχολιαστές; Άλλα, καλύτερα κουραφέξαλα δεν διαθέτουν για να μάς νουθετήσουν;

  Αυτή η ανάρτηση αποτέλεσε την γενικής φύσεως εμπέδωση για την κατάθεση τού σχολίου, που προανέφερα. Δημιουργεί κλίμα με υπονοούμενα, χωρίς να κατανομάζει συγκεκριμένα δεδομένα. 

  Αυτά θα πέσουν στην συνέχεια με σχόλιο, με σύντομο τρόπο, ολίγον ασύντακτα και «πρόχειρα», αλλά θα αποκαλύψουν πολύ σημαντικά δεδομένα ΜΕ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΣΤΟΧΟ: ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΔΟΧΗ ΤΟΥ ΒΕΡΝΤΙΓΚΟ.

  Καθότι υπήρξε και σχόλιο μει μια επί πλέον αναφορά:
  » Το να μην έχει δώσει «σήμα» ο χειριστής τού Mirage ένα μόνο πράγμα σημαίνει: ΑΙΦΝΙΔΙΟ ΓΕΓΟΝΟΣ, όπως ο καθένας μπορεί να το αποκωδικοποιήσει»..

  Το αιφνίδιο γεγονός και ο αποκλεισμός λανθασμένων χειρισμών ένεκα τού fly by wire ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΝ ΜΕ ΒΕΒΑΙΤΗΤΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΧΗ ΤΟΥ ΒΕΡΝΤΙΓΚΟ. Το βέρνυιγκο δεν συμβαίνει ξαφνικά. Και όταν αυτό συμβεί, το αυτόματο σύστημα ματαιώσεως λανθασμένων χειρισμών αποκλείει την πτώση στην θάλασσα.
  ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΕΚΑΝΑ ΛΟΓΟ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΣΗ ΜΟΥ.

  Αποκλείοντας εκ τών πραγμάτων το βέρντιγκο δεν υφίσταται άλλη εκδοχή – από την στιγμή που όλα συνέβησαν ξαφνικά – και δεν λειτούργησε το fly by the wire, η μόνη εκδοχή που υφίσταται είναι Η ΔΙΑΔΕΔΟΜΕΝΗ έξωθεν παρέμβαση, άρα η κατάρρηψη.

  Όσοι επιθυμείτε να εκδηλώνεται αμφισβήτηση περί αυτού, δικαίωμά σας. Ας αναμένετε την έκδοση τών πορισμάτων, τα οποία μένουν κατά κανόνα απόρρητα, «λόγω εθνικής ασφαλείας».

  Στην ουσία ροκανίζοντας χρόνο χωρίς προοπτική κάποιου συγκεκριμένου πρακτικού αποτελέσματος, καταπίνετε την τακτική χρονικού παρελκυσμού, την οποίαν εφαρμόζουν εκ συστήματος τα κέντρα συσκότισης τών εγκληματικών ενεργειών, μέχρι αυτές να ξεθοριάσουν στην μνήμη τής κοινωνίας.

  Ευχαριστώ για τις νουθεσίες σας, αλλά δεν θα πάρω. ΟΙ παρεμβάσεις έχουν αποτέλεσμα, όσο αυτά τα θέματα παραμένουν καυτά. Στην βράση κολλάει το σίδερο. Και ίσως κάποια μέρα κατανοήσετε, σε τι διαφέρει μια εικασία από μια ένδειξη, καθώς και μια ένδειξη από μια απόδειξη.

  Εγώ δεν τυγχάνω ειδικός για να υπεισέλθω σε συγκεκριμένα ζητήματα τεχνολογίας, σχετικά με την έξωτερική χειραγώγηση των συστημάτων πλοήγησης αεροσκαφών. Πιστεύω, ότι αυτήν την τεχνολογία κατέχουν κατ’ αποκλειστικότητα αυτοί που την εξελίσσουν και την κατέχουν. 

  Ακόμη και οι Ρώσοι, που είναι τεχνολογικοί γίγαντες σε τέτοιους τομείς, υπέστησαν κατάρριψη αεροσκάφους πριν μερικές εβδομάδες στην Συρία κατά την διάρκεια τής προσγείωσης του, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δεκάδες Ρώσοι ανώτεροι αξιωματικοί. 

  Αναφέρθηκαν σε «τεχνική βλάβη», ως την επικρατέστερη πιθανότητα και εξήγγειλαν έρευνες. Όταν δείτε το σχετικό πόρισμα, σφυρίχτε μου.

  Επειδή όμως δουλεύω εδώ και δεκαετίες περισσότερες ώρες καθημερινά μπροστά σε υπολογιστή, ξέρω δυο τρία βασικά πράγματα σχετικά, με τον τρόπο που επηρρεάζεται η λειτουργία τών ηλεκτρονικών συσκευών, περί τών οποίων δεν χαμπαρίζει τίποτε ο καραεπιστήμονας Χριστιανοκομμουνιστής. Από την θρασύτητα τής κάργα τζάμπα μαγκιάς που προβάλλει, προκύπτουν και τα συμπεράσματα για την «σοβαρότητα» τού εν λόγω «κυρίου». Όμως θα επανέλθω συγκεκριμένα αύριο – εφόσον δεν απαξιώσω ανδιαμέσως – διότι η ώρα είναι 4:15 πρωινή. Πολύ μορφωμένο κόσμο διαθέτει η Ελλάδα.


   Γιάννης301
  Απρ. 18, 2018 @ 11:42:21
  @ Μποτίλια στο Πέλαγος
  Αγαπητέ Διονύση κάλως επισημαίνεις κάποια πράγματα ώστε να τα διευκρινίσω. Όλοι εμείς εδώ στο μπλογκί αυτό παραθέτουμε την προσωπική μας γνώμη βάση 2 πραγμάτων:
  1) Τι ξέρουμε γενικότερα για τα πολεμικά αεροπλάνα ,τα ηλεκτρονικά συστήματα που έχουν. τις συνθήκες πτήσης και ότι άλλο άφορα την συγκεκριμένη περίπτωση.
  2) Ότι καταλαβαίνει ο καθένας μας από το εν λόγω περιστατικό. Πόσο δούλεψε η «φαντασία» του ώστε να αποφανθεί τι έχει γίνει εκεί.

  Εδώ όμως και το ότι «καταλαβαίνει» χωρίζεται 2 υποκατηγορίες:
  1) Την ορθή λογική και την κρητική σκέψη

  2) Το συναίσθημα το οποίο δεν ελέγχεται κατά κανόνα. Συνήθως είναι ή τους ύψους ή του βάθους.

  Όπως λοιπόν καταλαβαίνεις όλες οι απόψεις εδώ είναι υποκειμενικές γιατί κάνεις μας δεν είναι ειδήμονας και κάνεις δεν ξέρει πραγματικά τι έχει γίνει.Δεν νομίζω ότι κάνεις μας έχει πρόσβαση σε επίσημα στοιχειά τα οποία να τον βοηθήσουν να καταλήξει σε ασφαλές συμπέρασμα. Έκτος αν έχει και για ευνοήτους λογούς δεν το ανακοινώνει.

  Δεν διαφωνώ με το ότι πρέπει να βγουν όλα στο φως και να διαλευκανθεί εις βάθος όλη αυτή η ιστορία και να ανακοινωθεί δημοσίως, άλλα μέχρι εκεί, γιατί δεν υπάρχουν τα στοιχειά για να προχωρήσει κανείς παρακάτω. Εγώ δεν απαξίωσα κανέναν που προσπαθεί να το κάνει αυτό. Αυτό που δεν θέλω εγώ είναι να χαθούμε σε ατέρμονες συζητήσεις για το πως έγινε και τι δεν έγινε.

  Θεωρώ λοιπόν ότι μια αποφασιστική λύση ώστε να μην ξαναχάσουμε κανένα πιλότο μας και γενικότερα κανέναν Έλληνα, από τέτοια περιστατικά. Η λύση που προτείνω θεωρώ ότι είναι η πλέον αξιόπιστη. Διότι στηρίζεται στα δικά μας χεριά και μόνο. Φυσικά για να γίνει εφικτό κάτι τέτοιο θα χρειαστεί να ισοπεδωθούν όλα και να ξαναφτιαχθούν από την αρχή.

  Εννοείται ότι με την παρούσα κατάσταση στην χώρα δεν γίνεται να αναπτύξουμε δίκη μας πολεμική τεχνολογία και να εξασφαλίσουμε τις ζωές των δικών μας ανθρώπων. Γιατί αυτοί που κυβερνούν είναι προδότες που δεν νοιάζονται για κανέναν μας. Άλλα από την άλλη δεν μπορώ να σιγήσω και να μην αναφέρω τίποτα . Γιατί για να γίνει αυτό που λέω θα χρειαστεί ριζική αλλαγή της χωράς.

  Από την άλλη το ότι κάποιες απόψεις μου συμφωνούν με αυτές του Παλαιού. Τι σημαίνει αυτό ; ότι δεν μπορώ να τις γράψω; Δεν γίνεται να έχω ίδια άποψη με κάποιον; Χρειάζεται λοιπόν να τις υποβάλω έντεχνος; και αυτό εσύ πως το εννοείς δηλαδή; ότι απαξιώνει οποίον κάνει ερεύνα για το τραγικό περιστατικό της πτώσης του μιράζ;;

  Ακόμα ποιος είναι ο αντιφατικός τρόπος του Παλαιού εδώ; Δεν νομίζω κάνεις μας να είπε: να μην γίνει προσωπική ερευνά από τον καθένας σας; Θεώρησα σωστό να αναφέρω ότι πιο ουσιαστικό ρόλο παίζει να λεχθεί ένας τρόπος αποφυγής παρομοίων περιστατικών.
  Προσωπική μου άποψη είναι ότι ο συγκεκριμένος είναι ήρωας. Γυρνούσε από αναχαίτιση τούρκικου πολεμικού αεροπλάνου. Ούτε άσκηση ήταν, ούτε τσάρκα στο Αιγαίο έκανε. Οι ήρωες δεν είναι μόνο εν καιρό πολέμου. Η κάθε προσπάθεια σπίλωσης του νεκρού ήρωα, αποτελεί πράξη εσχάτης προδοσίας προς την φυλή μας.


   ΕργΔημΕργ
  Απρ. 18, 2018 @ 12:54:24
  @Χριστιανοκομμουνιστήν:
  Πάνω στον σανό βάζω σαντιγύ, καί δεν πολυφαίνεται!
  Αν ξέρω μερικά βασικά πράγματα από Πληροφορική; Έτσι νομίζω. Πχ γιά όσα λες γιά μήκος λέξης κτλ δεν διαφωνούμε καθόλου. Είσαι σωστός εδώ.

  Εκείνα που αγνοείς, είναι δύο τινά:

  (α) Ότι οι υπολογιστές αεροσκαφών δεν μοιάζουν με τους του εμπορίου· στο γεγονός ότι δεν δέχονται προσθήκες. (Τουλάχιστον δεν τις δέχονται εύκολα.) Οι τυχόν αναβαθμίσεις τους λαμβάνουν πολλά πράγματα υπόψη τους, ακόμη καί το βάρος των εξαρτημάτων. Σ’ ένα πχ F-16 δεν αλλάζεις απλά πλακέτες με πιό μοντέρνα ηλεκτρονικά, διότι η αντικατάσταση παλιού υπολογιστή στη μούρη του σκάφους (με εξαρτήματα συνολικού βάρους τριάντα κιλών) με ελαφρότερον (με πιό συμμαζεμένα μοντέρνα εξαρτήματα) σημαίνει ενδεχομένως αλλαγή πτητικής ισορροπίας.

  Άρα, αυτά τα συστήματα δεν είναι απλά να βάλουμε παραπάνω RAM καί δεν τρέχει μία! (Τα δε εξαρτήματα πρέπει να είναι ακλόνητα.)

  Επίσης, αυτά τα συστήματα -όσον αφορά τις δυνατότητές τους- μπροστά στον υπολογιστή γιά gaming του οποιουδήποτε πιτσιρικά, είναι αστεία. (Άρα, δεν μπορούμε να μιλάμε γιά κωδικούς μεγάλου μήκους -σε σχέση με ό,τι απαιτείται γιά σήμερα-, κτλ.) Το μόνο ανυπέρβλητο που έχουν, είναι εξαρτήματα με προδιαγραφές «military».

  (β) Καί ότι έχω …κάποια πείρα σε τέτοια πράγματα. (Δεν θα πώ, όμως, πού καί πώς.) Κατά τη διάρκεια της …πείρας αυτής, κατάλαβα πολύ καλά τί σημαίνει γραφειοκρατία, νταβατζηλίκι ξένων κατασκευαστριών εταιρειών, καί υποταγή (ψευτο-ρωμαίϊκου) κράτους σε δυνατότερα.

  Τέλος, όσον αφορά τον Ελληνοτουρκικό πόλεμο που βλέπω γιά τον Ιούλιο, καί διαμαρτύρεσαι… Εγώ συμπεράσματα βγάζω. Δεν έχω μυστικές πηγές.

  Γιατί, όμως, δεν πας γι’ αρχή να διαμαρτυρηθείς στον Μπόνιο, που έχει γράψει πάνω από μία φορές ότι -σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του- βλέπει εκλογές στις 20 Μαΐου 2018, το πολύ στις 27; Ήδη η προθεσμία γιά προκήρυξη τέτοιων εκλογών πέρασε.

Μποτίλια στο Πέλαγος
Απρ. 18, 2018 @ 14:05:47
@ Γιάννης301
Σχόλια και αντισχόλια, όταν έχουν προσωπική αναφορά, επιχειρούν με αυτόν τον τρόπο να χρωματίζται ο διάλογος, με ουσιαστικό σκοπό την εν τέλει κατάθεση και προβολή απόψεων. 

Τουλάχιστον από την μεριά μου δεν προσβλέπω στο να μειώσω, ή πολύ λιγότερο να θίξω, καλούς φίλους εδώ. Εκτιμώ, ότι ο διάλογος προϋποθέτει κάποιες ανοχές και αντοχές, ακόμη και στην κατεύθυνση να αδικηθούμε, εφόσον υφίσταται πάντοτε η δυνατότητα τής ανταπαντήσεως. Ειδικά εσένα σε αγαπώ και σε εκτιμώ πάρα πολύ. 

Όμως, όπως και να το κάνουμε, στο καλό σεξ ανήκουν και οι δαγκωνιές. Περίέρχομαι όμως εκ νέου στην θέση να σού ζητήσω για δεύτερη φορά συγγνώμη, που αποδεικνύει, ότι δεν μαθαίνω από τα λάθη μου. Άρα σταματάω γενικά στούς σχολιασμούς που περιέχουν κριτική, να τούς απευθύνω προς πρόσωπα. Τελικά η η προβολή τής όποιας άποψης είναι εξίσου επαρκής και χωρίς προσωπική εκφορά.

Η αναφορά μου στα σχόλια που προηγήθηκαν σε εσένα και στον Παλαιό από κοινού, έγινε ακριβώς διότι έχετε διαφωνήσει κατ’ επανάληψη έντονα στούς σχολιασμούς αυτής τής ανάρτησης. Για να καταδείξω, ότι κάποιες λαθεμένες – κατά την άποψή μου – θεωρήσεις, που εδράζονται εν τέλει στο βάθος τού ισχύοντος κοινωνικού μύθου, μπορούν να βρούν απήχηση σε ανθρώπους με τελείως διαφορετικά ταμπεραμέντα, επειδή ακριβώς αγκυρώνονται σε ευρεία συλλογική προδιάθεση.

Το δεδομένο, ότι συμφωνείς με τον παλαιό σε κάποια συγκεκριμένη άποψη, δεν σημαίνει τίποτε περισσότερο, από αυτό που προανέφερα. Τουναντίον εύχομαι από καρδιάς να συμφωνούν όσο περισσότεροι άνθρωποι είναι δυνατόν μαζί σου, γιατί είσαι μάχιμος αγωνιστής τής αλήθειας με έμφαση και οι απόψεις σου διακρίνονται από ανησυχίες, ποιότητα και ψάξιμο.

Εκτιμώ, ότι οι απόψεις τού Παλαιού διέπονται από αντιφατικότητα στο συγκεκριμένο θέμα, μόνον όσο αφορά κάποια λογική συνέπεια, στο θέμα τού ελέγχου, που κατά τα άλλα ορθώς ασκεί. 
Συμφωνώ με την εκτίμηση τού ΕργΔημΕργ, ότι ο Παλαιός συγκαταλέγεται μεταξύ τών ολίγων, που μόχθησαν για να σπάσει η σιωπή γύρω από το θέμα. Και γι αυτήν την αναμφίβολα φιλόπονη και έντιμη προσπάθεια τον έχω συγχαρεί με άλλη ευκαιρία. Όμως η συμμετοχή μας εδώ δεν αποσκοπεί μόνον στην διανομή στήριξης και επαίνων, διαδικασία που είναι επίσης αναγκαία, διότι η αμοιβαία στήριξη είναι σημαντικό καθήκον, ενώπιον κοινών αντιπάλων Ο όρκος τών αρχαίων πολεμιστών, να υπερασπίζονται με διακινδύνευση τής ζωής τους τούς ενωμοτάρχας, αποτελεί στοιχειώδη αρχή αποτελεσματικότητας και συναγωνιστικού ήθους κάθε συστράτευσης. Εκτιμώ ιδιαίτερα, ότι έχει να πεί ο Παλαιός, το λέει χωρίς περιστροφές και φτιασίδια. Αυτή η πρακτική όμως, θέτει κάποια αυστηρά προηγούμενα, απέναντι στα οποία η ανάγκη λογικής συνέπειας επαυξένεται. Διότι ότι καταχωρείται, καταχωρείται με έμφαση. 

Δεν είναι λοιπόν λογικά συνεπές, ο Παλιός να σέρνει τα εξ αμάξης σε «ταγούς», σε «υπεύθυνους», σε κρατικούς θεσμούς και επιτελεία, μέχρι βαθμού πλήρους απαξίωσης και μετά να περιμένει οι επιτροπές «διελεύκανσης», που όλοι αυτοί συστήνουν, να προωθούν κάτω από κάποιες συνθήκες, έστω και σε μερική βάση, έργο, που να μην είναι ψευδές, παραπλανητικό και υποταγμένο σε αλλότριες σκοπιμότητες. Γι αυτό και τού απηύθυνα την ερώτηση, να μού κατανομάσει έστω και μια εξεταστική επιτροπή, που σε παρόμοια περίπτωση να έχει προάγει έστω κάποια ψιχία ειλικρινούς διερεύνησης. 
Αντ’ αυτού ο Παλαιός μού απάντησε με εικασίες, ότι δεν μπορούμε στο συγκριμένο θέμα να γενικεύουμε, ενώ αποσκοπούσε να να καταδείξει τις εικασίες άλλων.

Συνήθησα εδώ και δεκαετίες με τούς συνοδοιπόρους μου να παίζουμε σφαλιάρες εσωτερικά, όταν πασχίζουμε από κοινού να ερευνήσουμε καταστάσεις, αλλά να βγαίνουμε πάντοτε ενωμένοι προς τα


 Μποτίλια στο Πέλαγος
Απρ. 18, 2018 @ 14:15:14
συνέχεια προηγούμενου σχολίου

Συνήθησα εδώ και δεκαετίες με τούς συνοδοιπόρους μου να παίζουμε σφαλιάρες εσωτερικά, όταν πασχίζουμε από κοινού να ερευνήσουμε καταστάσεις, αλλά να βγαίνουμε πάντοτε ενωμένοι προς τα έξω στην κοινή προσπάθεια.

Φυσικά υπάρχει και η πρακτική, κάποιους να διατηρούμε σχολαστικά στο απυρόβλητο και μόνον να τούς υπερασπιζόμαστε με σύστημα και συνέχεια. Σχετικά με αυτό υπάρχουν σκοπιμότητες. Προσωπικά ανήκω σε αυτούς που αρέσκονται στο μποξ τού διαλόγου. Το «άκουσον μεν, ράπισον δε» ανήκει στις επιλογές μου. Βαράτε με λοιπόν κατά βούληση. Άλλο πράγμα τα εκατέρωθεν επιχειρήματα και άλλο πράγμα η αμοιβαία συμπάθεια.

  Παλαιός
Απρ. 18, 2018 @ 14:42:20
Γιάννη …
Αυτό που δεν γίνεται κατανοητό είναι το ότι το ολίσθημα είναι συνεχές και για μεγάλο διάστημα όθεν πλέον έχει καταστεί διαχρονικό.

Το θέμα δεν είναι αν υπάρχει κάποιος να συνενώσει και να οδηγήσει τα πράγματα, αλλά το ότι δεν υπάρχουν κάποιοι που να θέλουν κάτι τέτοιο … εν αντιθέσει με όσα μπορεί να λέγονται … οι όποιοι υποτιθέμενοι θέλουν την ή τις αλλαγές αλλά μόνο όταν αφορούν τους άλλους και ποτέ δεν είναι διατεθειμένοι να τις δεχτούν για τον εαυτόν τους.
Ουσιαστικά τίποτε δεν μπορεί να γίνει εάν οι άνθρωποι δεν θέλουν και δεν είναι διατεθειμένοι να αλλάξουν και να θυσιάσουν κάτι … όπως δυστυχώς συμβαίνει στην γ-Ελλαδοχώρα.


 Παλαιός
Απρ. 18, 2018 @ 14:43:16
Μποτίλια …
Κάπου έχεις καταλάβει λάθος σχετικά με όσα έχω γράψει για το θέμα.
Ίσως … αυτό να οφείλεται στο ότι σου διέφυγε της προσοχής σου το σχόλιό μου της «Απρ. 14, 2018 @ 14:58:50 » … διάβασέ το (ή ξαναδιάβασέ το) με προσοχή … θα βρείς εκεί «και μερικά άλλα» που στα σίγουρα φαίνεται ως να μην γνωρίζεις περί αυτών ότι έχουν γραφεί.

Σκοπός μου, καθόλου, δεν είναι να εκφέρω αντιρρήσεις στην όποια καμπάνια ξεσκεπάσματος, αλλά απεναντίας να συνεισφέρω πρός στην σωστή τοποθέτηση και διελεύκανση, επισημαίνοντας και καταδεικνύοντας τα συνάδοντα και αποκλείοντας τα μη συνάδοντα, ώστε με σιγουριά να οδηγηθούμε στο τι ακριβώς ή περίπου συνέβη, καθώς τις και τι έπταιξε.

Γιατί τι θα μπορούσες να πείς αν, ώ μη γένοιτο, κάποια στιγμή έβγαιναν στοιχεία πχ.

α). περίπτωση ή δουλειά να έγινε από μέσα (για κάποιον λόγο)

β). να τοποθετήθηκε επί τούτου ελαττωματικό στοιχείο το οποίο κρασάρισε σε συγκεκριμένη φάση

γ). εν γνώσει (αλλά και λόγω μη ύπαρξης) να στέλνονται με ελαττωματικά στοιχεία, γνωρίζοντας ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να κρασάρουν

Μπορείς να βάλεις το χέρι σου στην φωτιά και να αποκλείσεις κάτι τέτοιο ;; … όχι ότι υποστηρίζω ότι είναι έτσι … αλλά τα σημειώνω επειδή φαίνεται ότι κανείς δεν θέλει να μιλήσει περί αυτών….
Αυτήν την στιγμή είμαστε ακόμα στο σκοτάδι … καθώς τίποτε δεν έχει διαρρεύσει … ούτε έχει φανεί το Ποιός, Πώς και Πόσο ωφελήθηκε … οπότε καλό είναι να εξετάζουμε όλες τις περιπτώσεις.


  Παλαιός
Απρ. 18, 2018 @ 18:32:50
Μποτίλια … σχετικά με το τελευταίο σχόλιο σου στον Γιάννη [[ Απρ. 18, 2018 @ 14:05:47 ]]
.
Λες ότι σου απάντησα με εικασίες στο ερώτημα να σου καταδείξω μια επιτροπή που να έδωσε αληθή στοιχεία
.
Επειδή δεν κρατάω αρχείο στο τι έκανε, πώς, τι και πότε είπε κάθε επιτροπή, γι’ αυτό απάντησα γενικώς … αλλά όπως φαίνεται κατάλαβες λάθος.
.
Ξαναγράφω λοιπόν :
.
«Γνωστό είναι ότι σχεδόν τίποτε δεν είναι καθάριο και όλα υπόκεινται σε επηρεασμούς και συμφέροντα, έτσι ώστε :
.
α). εάν το εξεταζόμενο δεν αποτελεί πεδίο κάποιου συμφέροντος και η επιτροπή έχει όλα τα στοιχεία και τα δεδομένα … και δεν αποτελείται από «μαλάκες» ή τύπους του δεν πάει να γαμηθεί που θα καθίσουμε να σκοτωθούμε … τότε ναί μπορούμε να περιμένουμε αλήθειες.
.
β). εάν η επιτροπή είναι υποκείμενη σε επηρεασμούς τότε αυτό που θα παρουσιασθεί (ή θα γίνει προσπάθεια) θα είναι αλλοιωμένο πρός την κατεύθυνση που συμφέρει τον επικεφαλής αρμόδιο και αυτόν που κινεί τα νήματα … οπότε σ’ αυτήν την περίπτωση η αλήθεια θα είναι το λιγότερο παραποιημένη αν όχι τελείως διάφορη του εμφανιζομένου … αναλόγως του ποιός επηρεάζει και πρός τίνα σκοπό.»
.
Ξεκάθαρο δεν είναι λοιπόν τι εννοώ ;;
Δεν αμύνομαι υπέρ καμμίας επιτροπής … απεναντίας μάλιστα,
καθώς είμαι ξεκάθαρα τοποθετημένος αρνητικά σε κάθε παράγοντα του συστήματος,
και αυτό που είπα εξ αρχής για στοιχεία, δεν αναφερόταν στα πορίσματα κάποιων εγκαθέτων, αλλά σε στοιχεία από άλλες πλευρές.
.
Τέλος, κανέναν σκοπό δεν έχω να υπερασπιστώ την μιά ή την άλλη εκδοχή, αλλά αυτό που λέω είναι να εξετασθούν τα πάντα, ώστε να μην υπάρξει ουδεμία περίπτωση, να οδηγηθούμε σε λάθος εκτίμηση και συμπέρασμα.
.
Ελπίζω να ξεκαθάρισα την θέσην μου και να μην υπάρχουν πλέον παρανοήσεις !!


 Μποτίλια στο Πέλαγος
Απρ. 18, 2018 @ 18:51:20
@ Παλαιόν
Αγαπητέ φίλε Παλαιέ,
το σχόλιο που αναφέρεις το γνωρίζω και το έχω επαινέσει ως πολύ καλό σχόλιο, στην ίδια ανάρτηση. Κατά συνέπεια έχω δηλώσει ήδη χωρίς περιστροφές, ότι συμφωνώ με τις βασικές θέσεις σου πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.

Η διαφωνία εστιάζεται στο ζήτημα τού ελέγχου κάποιων εκδοχών, στον οποίον προβαίνεις. Όπου πάλι έχω αναφέρει, ότι επικροτώ από γενική σκοπιά την ανάγκη να ασκείται έλεγχος σε όλα. Όμως, για να είναι μια διεργασία κατά το δυνατον ολοκληρωμένη χρειάζεται ακόμη και ο έλεγχος τού ελέγχου.

Υπάρχουν πλευρές τού ζητήματος, όπου οι καταγραφή αμφιβολιών είναι αιτιολογημένη και καθ’ όλα αποδεκτή. Αυτό όμως δεν συνεπάγεται, ότι δεν μπορούμε γνωρίζουμε τίποτε με κάποια σιγουριά πάνω στο θέμα. Αυτά τα σημεία παράθεσα σε προηγούμενα σχόλια διεξοδικά. Τα καταγράφω και εδώ επιγραμματικά μόνον, για να μην καταπονούμεθα χωρίς ώφελος.

1) Η εκδοχή τού vertigo αποκλείεται.

2) Το ενδεχόμενο να παρουσιάσει κάποια επιτροπή ελέγχου κάποια χρήσιμα δεδομένα σχετικά, αποκλείεται.

3) Ο υπερβολικός αριθμός τών πτώσεων αεροσκαφών αποτελεί ένδειξη με ισχύ αποδείξεως, ότι πάρα πολλές από αυτές τις πτώσεις ήσαν προμελετημένες και συνιστούν υπόθαλψη – σαμποτάζ.

4) Ο άμμεσα ωφελημένος από αυτήν την διαδικασία είναι το ΝΑΤΟ, στα πλαίσια τής συγκυρίας διαφοροποίησης τής Τουρκίας και μεταφοράς τών υποδομών του στην Ελλάδα. Ο βαθμός επιληψιμότητος σε αυτή την περίπτωση είναι τόσος, που εάν επρόκειτο για άτομο ή άτομα, κάθε τίμιος εισαγγελέας θα είχε διατάξει την προφυλάκησή τους, με στόχο την ματαίωση και άλλων εγκληματικών πράξεων. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο εφαρμόζεται η διαδικασία τής προφυλακίσεως. 

Όταν δηλαδή η υποψία ένοχής δεν συνιστά απλή εικασία αλλά ισχυρή ένδειξη. Επί τού προκειμένου ο όρος «εικασία» είναι αδόκιμος.

5) Η μέθοδος τής δια τεχνολογικών μεθόδων κατάρριψης αεροσκαφών είναι δεδομένη και αφαρμόζεται περισσότερο από συχνά.

Από τα ανωτέρω προκύπτει με ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ, ότι υπάρχουν ευθύνες, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΑΠΟΔΩΘΟΥΝ, εάν δεν θέλουμε να παραμένουμε θεατές για να θρηνούμε θύματα. 

Επίσης προδιαγράφονται συγκεκριμένοι άξονες ενοχής, στούς οποίους αρμόζει να στρέψουμε την προσοχή μας, την προσοχή τής κοινής γνώμης και την προσοχή τών θιγόμενων.

Οφείλουμε να καταστήσουμε σαφές, ότι καιροφύλακτούμε, διεξάγουμε έρευνες οι ίδιοι, βάσει τών παρεχόμενων δυνατοτήτων και δεν αναμένουμε παθητικά τι μπορεί από τούς υπάρχοντες μηχανισμούς.

Εκφράζοντας την πλήρως αιτιολογημένη έλλειψη εμπιστοσύνη προς τούς υπάρχοντες μηχανισμούς «ερευνών», καταστρώνουμε και προωθούμε συγκεκριμένο πρόγραμμα δραστηριοτήτων, το οποίο πρέπει επικεντρώνεται στο να απαιτήσουμε με επιτροπή πρωτοβουλίας πολιτών και ενστόλων, η οποία να συνδράμεται από οργανωμένη κίνηση πολιτών, την συγκρότηση ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΚΑΙ ΑΔΕΚΑΣΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΕΥΝΩΝ. 

 Για αυτήν την επιτροπή προτείνω:
Ως πρόεδρο την εισαγγελέα κ. Γιαταγάνα
ως αντιπρόεδρο την εισαγγελέα κ. Μαργαρίτη
ως γραμματέα τον καθηγητή στην έδρα ηλεκτρονικών συστημάτων τού Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Τσιμπουκίδη
ως μέλη:
4 ιπτάμενους σμηναγούς, που θα καθορισθούν από την γενική συνέλευση ιπταμένων.
4 τεχνικούς εδάφους, που θα καθορισθούν από την γενική συνέλευση τεχνικών.
Τον Αθανάσιο Στριγά
Τον ΕργΔημΕΡγ

Προτείνω επίσης να τεθεί στην διάθεση τής επιτροπής ποσόν 70.000 Ευρώ για την απασχόληση ειδικών από την Ελλάδα και το εξωτερικό (Δεδομένου, ότι το κόστος τού καταστραφέντος αεροσκάφους ανέρχεται σε περισσότερες δεκάδες εκατομμυρίων Ευρώ, πέραν τού ανθρωπινου κόστους).

Την διεξαγωγή εράνου από την πρωτοβουλία συμπαράστασης
Προτείνω επίσης την συγκρότηση λαϊκής εισαγγελίας δια ψήφου, η οποία θα αναλάβει να αποδώσει ποινές και να τις επιβάλει σε όσους κριθούν ένοχοι, όταν λάβει χώρα αλλαγή καθεστώτος στην προοπτική απελευθερώσεως τής χώρας. Την διάθεση στην δικαιοδοσία αυτής τής εισαγγελίας ποσού 3.000.000,– Ευρώ για υλλικοτεχνικά μέσα και μισθώσεις ειδικού προσωπικού.


  Γιάννης301
Απρ. 18, 2018 @ 19:13:05
@Μποτίλια στο Πέλαγος
Αγαπητέ Διονύση εδώ δεν τίθεται θέμα συγγνώμης . Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα ,στο να κατονομάσεις και να πεις αυτό που πιστεύεις και θεωρείς σωστό. Από την άλλη καλά κανείς και «τσιγκλάς» τον άλλο , ώστε να συνεχίζεται η κουβέντα μας.

Δεν θεωρώ ότι δεκτικά από εσένα καμιά προσωπική επίθεσή και προσωπικά εκτιμώ τους ανθρώπους που λένε τα πράγματα με το όνομα τους και δεν χρησιμοποιούν ευφημισμούς. Επίσης πρέπει να αναγνωρίσω την διακριτικότητα και το ήθος των γραπτών σου. Είναι σπάνιο στις μέρες μας να βλέπει κάνεις τέτοια καλογραμμένα κείμενα με μια ουσιαστική προσέγγιση της πραγματικότητας.Αυτά φανερώνουν έναν άνθρωπο που ενδιαφέρεται πραγματικά για την πατρίδα του και στις μέρες μας αυτό είναι κάτι θετικό το λιγότερο.Καθώς και δυσκολόβρετο

Για εμένα λοιπόν να συνεχίσεις στο ίδιο πνεύμα. Θεωρώ ότι πρέπει να γίνεται αναφορά στο όνομα που γραφεί το έκαστο σχόλιό ,άλλα να πιάνουμε την λογική με την οποία αυτός το γραφεί. Να χτυπάμε την άποψη και όχι τον ίδιο προσωπικά. Ομολογώ και έμενα μου πήρε χρόνο να το καταλάβω αυτό ,όταν μου το έλεγε ένας φίλος μου.
Καλά είναι να προσπαθούμε να φέρουμε στο φως τι έγινε με τον πιλότο μας και πρέπει όλοι μας να το ξέρουμε. Άλλα ακόμα καλύτερο είναι να πάρουμε μετρά ώστε να μην ξαναγίνει. Επειδή εμείς δεν έχουμε διοικητικές θέσεις ώστε να πράξουμε άμεσα , μπορούμε μόνο να προτείνουμε αυτήν την στιγμή.

Με εκτίμηση.


 Γιάννης301
Απρ. 18, 2018 @ 19:54:51
@Παλαιός
Νομίζω ότι πρέπει να σου μιλήσω ανοικτά και όπως το νιώθω γιατί δεν βλέπω άλλη διέξοδο. Να με συμπαθάς λοιπόν.

ΓΑΜΩΤΟ ΣΟΥ ΡΕ ΠΑΛΑΙΕ τι σκατά έχεις πάθει ε; ΔΕΝ είναι όλα μαύρα , δεν τελείωσε τίποτα ακόμα. Συχνά πυκνά αναφέρεις ότι η ζημιά είναι χιλιάδες χρονιά και ότι έχουν μπει σε ένα τέλμα και δεν γίνεται να αλλάξουν τα πράγματα.

Έχεις καταλάβει ότι έχεις απογοητευτεί εντελώς όμως; και ότι αυτό δεν είναι αποτέλεσμα της λογικής; Έχεις καταλάβει ότι είσαι συναισθηματικά φορτισμένος και λειτουργείς χωρίς λογική;
Που πήγε η λογική σκέψη για εμάς τους ίδιους;; Πως θα διορθώνουμε την πορεία μας χωρίς την λογική;; καταλαβαίνω ότι δεν νιώθεις έτσι άδικα, σίγουρα θα έχεις περάσει πολλά. Αρκετές φόρες μίλησες στα ΖΩΑ και αυτά δεν σε ακούσαν ή αρμένιζαν.Το έχεις αναφέρει και εσύ ο ίδιος άλλωστε αυτό.

Πάνω από 17 χρονιά πίσω σε μια κουβέντα με κάποιους ανέφερα τότε :ότι το λιγότερο που μπορείς να κάνεις για την πατρίδα σου ,είναι να μην πετάς τα σκουπίδια κάτω. Γελούσαν τα ΒΛΗΜΑΤΑ με αυτό. Άλλα δεν απογοητεύτηκα.Όλα αυτά τα χρονιά οπού βλέπω θετικό άνθρωπο (ας είναι και ένας) μιλάω ,του δίνω υλικό και έχω πάντα πάνω μου σε στικακί διάφορα αρχεία.

Δεν κάνω τον «μάγκα» ,ούτε τον σωτήρα τους έθνους. Ξέρω 5 πράγματα και εκεί που μπορώ να βοηθήσω , βοηθάω.ΞΑΝΑΛΕΩ αυτή δεν είναι η ΕΛΛΑΔΑ, Δεν έχει σχέση καμία με τον ΕΛΛΗΝΑ όπως είναι πραγματικά.

Θα σου αναφέρω ένα παράδειγμα για να το καταλάβεις καλύτερα.Οι προγονοί ημών δεν σκύβανε πότε το κεφάλι τους, για κανέναν λόγο. Δεν λυγίζανε το γονάτο ,ούτε μπροστά στους θεούς. Για αυτό ο Κολοκοτρώνης λέει: Τι σκύβετε οι ΕΛΛΗΝΕΣ και στους θεούς μιλάνε όρθιοι.ΗΞΕΡΕ τι έλεγε . Δεν τα έλεγε έτσι. Σήμερα οι μπαστουρνοβλαχοί όλοι πάνε και σκύβουν μέχρι κάτω και φιλάνε τα βαμμένα ξύλα, γυαλιά, μάρμαρα και ότι άλλο θες.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ, ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΝ ΠΑΛΙ. Όσοι ξέρουν 5 πράγματα πρέπει να τα λένε. ΝΑ επιμένουν μέχρι ΤΕΛΟΣ.

Είναι καθήκον μας απέναντι στην φυλή μας έστω και έχει μείνει ένας. Όπως μου είχες πει κάποτε θα λογοδοτήσουμε για αυτά.
Αυτά τα ολίγα.
Υγ. Αν θεωρείς ότι κάνω λάθος κάπου σου ζητάω προκαταβολικά συγγνώμη για αυτά που έγραψα.


 ΕργΔημΕργ
Απρ. 19, 2018 @ 07:46:25
@Μποτίλια στο Αιγαίο:
Υπερφίλτατε!

Θα μείνω στις προτάσεις σου προς το τέλος του σχολίου, περί επιβολής ποινών.
Εδώ καί κάτι μέρες, ξανασκέφτηκα (άπαξ έτι…) πως δεν βλέπουμε το προφανές! Αλήθεια, όταν η Ελλάδα ξαναγίνει Ελλάδα, ποιούς θα στείλουμε κάτω απ’ τα ραδίκια με συνοπτικές διαδικασίες; 

Ακόμη κι ο μέγιστος Μάρκο ντέΣάντ περιόρισε το θέμα στην ποσοτική διάσταση (είχε γράψει -στο περίπου- ότι πρέπει να πέσουν καμιά δεκαριά χιλιάδες κεφάλια), καί ουχί στην ποιοτική. Βλέπεις, το θέμα δεν είναι πόσα κεφάλια, αλλά ποιανών. Καθώς καί να μπεί κάποια ιεραρχία στους προς …αποδημίαν.

Ή -γιά παράδειγμα- που μερικοί Ελληναράδες φωνάζουν απερισκέπτως: «- Καί τους τριακόσιους της Βουλής!» 

Γιατί, δηλαδή; οι προηγούμενοι που δεν επανεξελέγησαν, εξαιρούνται;
Λοιπόν, εμείς οι υπερπροχωρημένοι υπεραφυπνισμένοι Έλληνες (τρομάρα μου, που θεωρώ εαυτόν ανάμεσά τους), ακόμη δεν έχουμε συντάξει τον σχετικό κατάλογο στοχοποιήσεως. Κι η άγια ώρα έρχεται ταχέως!

Εννοείται, πως στην αναμπουμπούλα ουδείς θα κάτσει να σφαγεί. Καί μέχρι να φτάσουμε να κάνουμε κιμά τους ενόχους, μπορεί να χρειαστεί να περάσουμε διά πυρός καί σιδήρου. (Ανοίγοντας δρόμο ανάμεσα σε ομάδες ατάκτων, πλιατσικολόγων, λάθρο, κτλ.) Οπότε, ο κατάλογος αυτός θα μας γλυτώσει χρόνο, γιά να μην αυτοσχεδιάζουμε τελευταία στιγμή. Η διαδρομή μας (μέχρι να βρούμε έκαστον βρωμιάρη) οφείλει να είναι η συντομώτερη δυνατή.
(Ευνόητο είναι, πως ένας τέτοιος κατάλογος δεν θα κυκλοφορήσει δημοσίως προς το παρόν.) Παλαιός
Απρ. 19, 2018 @ 08:26:53
Εργολάβε το ποιούς (κατηγοριακά) ξέρουμε !! … για ονόματα και διευθύνσεις ξαμολήσου !!
.
Πάντως το θέμα δεν είναι μόνο πόσοι και πώς … αλλά το να ξεπατωθεί το όλο σύστημα που γεννάει αυτά τα τσόλια … αν υπάρξουν υπαναχωρήσεις και ενδοιασμοί και αυτό δεν … τότε σε λίγο θα ξαναβγούν καινούργια μπουμπούκια.
.
Το τι πρέπει να συμπεριλάβει το ξεπάτωμα το χώνεψες για ακόμα το παλεύεις ;;


  Παλαιός
Απρ. 19, 2018 @ 12:19:54
Φίλτατε Μποτίλια … θεωρώ το ανακύψαν, απλώς θέμα παρανόησης ή και της εκ του τροχάδην ανάγνωσης και τίποτε παραπέρα.

Που το στηρίζω αυτό ;;
Μα στο σχόλιό μου της [[ «Απρ. 14, 2018 @ 14:58:50 » ]] «οι Πύλες του Αιγαίου» που λές ότι το έχεις υπ’ όψιν σου, όπου εκεί σε ένα σημείο γράφω «το συγκεκριμένο αεροσκάφος ήταν από την τελευταία φουρνιά και άρα με κάποια έξτρα συστήματα, όπως αυτό της αυτόματης τροχιοδρόμησης, της διόρθωσης και απαγόρευσης υπέρβασης συγκεκριμένων περιορισμών … όπως της ελάχιστης απόστασης από αντικείμενα, αυτόματης εκτίναξης του πιλότου κλπ. κλπ. … εκτός πιά και τα έχουν αφαιρέσει για … καμμιά γερή μάσα … οπότε ακόμα και αν ο πιλότος έχασε επαφή με την πραγματικότητα του περιβάλλοντος, ο υπολογιστής θα έπρεπε να κάνει την διόρθωση και να επαναφέρει αυτόματα το σύστημα»
.
Όπου ναι μεν δεν αναφέρω FBW (fly by wire) καθώς απεχθάνομαι τις αγγλικούρες, αλλά σ’ αυτό και σε κάποια επιπλέον αναφέρονται τα παραπάνω , οπότε αν το είχες προσέξει δεν θα έλεγες αυτό που είπες-ισχυρίστηκες στα σχόλια, και τούτο όχι βεβαίως ότι το σημειώνω για αυτόν τον λόγο (άλλωστε μπορεί και κάποιος άλλος να το είχε αναφέρει πιό μπροστά σε κάποιον άλλο ιστοχώρο (καθώς δεν γνωρίζουμε τι γράφεται κάθε στιγμή στο διαδίκτυο) όθεν δεν τίθεται τέτοιο θέμα … το αναφέρω μόνο και μόνο για να το συνδέσω με αυτό που είπα για το επί τροχάδην και της μη ιδιαίτερης προσοχής.
.
.
Ίσως η μόνη διαφορά είναι στο ότι εσύ και ο Εργολάβος προτρέξατε να το θέσετε ως θέμα ηλεκτρονικής κατάρριψης, όχι ότι ντε και καλά διαφωνώ, αλλά κρατάω μιά πισινή για άλλη περίπτωση.
.
Ήδη αναφέρθηκε ότι το πτώμα βρέθηκε διαμελισμένο, χωρίς το κάθισμα και εκτός του αεροσκάφους … δεν μπορώ να ‘πώ αν αυτό ευσταθεί … αλλά αν είναι έτσι μπαίνουν άλλα στο παιχνίδι
… ότι άρον άρον έτρεξαν από την πρώτη στιγμή να τον ανακοινώσουν ΝΕΚΡΟ, χωρίς να έχει ερευνηθεί πρίν η περιοχή και χωρίς να έχει βρεθεί το πτώμα,
… ότι η κηδεία έγινε εν τάχει … με την ιατροδικαστική εξέταση πύραυλο … από πότε μέσα σε λίγο χρόνο γίνονται τέτοια πράγματα στην γ-Ελλαδοχώρα ;; … όταν για άλλες μη βαρύνουσες σημασίας περιπτώσεις θέλουν μέρες και μέρες για όλες τις εξετάσεις … μήπως επειδή δεν χρειαζόταν λόγω του ότι η αιτία ήταν γνωστή ;;
… σε κάτι τέτοια εστιάζεται η πισινή που λέω να κρατάμε.
.
Πάντως τουλάχιστον σε πρώτη φάση, σίγουρα ωφελημένοι από τέτοια (απώλειες υλικού) είναι οι μεσάζοντες, οι μιζαδόροι και οι βιομηχανίες … καθώς μετά από έναν αριθμό απωλειών πρέπει στα σίγουρα να γίνουν νέες αγορές.
.
Για τους όποιους άλλους ωφελούμενους … υπομονή και θα δούμε.
.
Σχετικά με το άλλο … έστω και χιουμοριστικά κάτι έγραψα πρίν στον Εργολάβο.


Παλαιός
Απρ. 19, 2018 @ 12:22:20
Γιάννη … μίλα όπως θές και όπως γουστάρεις … δεν υπάρχει κανένα θέμα, απεναντίας το χαίρομαι ενώ τα μουσουτου είναι που μου την βαράνε.
.
Ξέρεις ποιό είναι το πρόβλημα όμως ;; … ότι εσύ μιλάς από την σκοπιά μισής ζωής (άντε 20-30 χρόνων) και εγώ από άστα να πάνε.
.
Οπότε τίποτα δεν έχω πάθει, ούτε τα βλέπω όλα μαύρα … καθώς δεν τα βλέπω εγώ αλλά είναι τα ρημάδια.
Τέλος πάντων, το θέμα δεν είμαι εγώ, αλλά η υπάρχουσα και διαφαινόμενη κατάσταση και πορεία … το έχω ‘πεί άλλωστε τόσες πολλές φορές που πιά καταντάει γραφικό … ΑΝ δεν αναστραφεί η πορεία τότε Ελλάδα και Έλληνες … πά-πα-λα !!
.
Αυτήν την φορά (και ας το θεωρήσει ο καθένας όπως θέλει … φαντασιοπληξίες, τρέλα, παλαβομάρα, βλακεία κλπ. κλπ.) δύο πράγματα έχω έρθει να κάνω (αν μπορέσω και αν οι άλλοι βεβαίως θελήσουν να ακούσουν) όπου το ένα έχει να κάνει με το να βοηθήσω να στηθεί ξανά μια Πάλαι Ποτέ Ελλάδα (αν τα γ-Ελλαδοβλακοχάπατα θελήσουν) και δεύτερον να ξαναμιλήσω για τον «Κόσμο Φυλακή», και καθαρές κουβέντες και ας μην αρέσουν σε μερικούς μερικούς, το πρώτο όχι ότι θεωρώ πλέον τους γ-Ελλαδόβλακες καλύτερους από όλους τους άλλους, αλλά λόγω της ακόμα εν ζωή Γλώσσας, αν στηθεί Ελλάδα, τα πράγματα μπορούν να πάρουν πολύ εύκολα εμπρός, ώστε το δεύτερο σκέλος να αποδώσει καρπούς.
.
Λές εσύ ότι πρέπει να επιμένουν όσοι ξέρουν … μα τι διάολο νομίζεις ότι κάνω με το να έρχομαι και να ξανάρχομαι πάλι και πάλι … μπάς και νομίζεις ότι το έχω βρεί ως διασκέδαση και τουρισμό ;;
.
Λές είναι καθήκον απέναντι στην φυλή … προσωπικά δεν έχω καμμία υποχρέωση και κανένα καθήκον, απεναντίας η Φυλή είναι που έχει προς εμένα (ο καθένας μπορεί να το βρίσκει καλό για γέλια … ότι ξέρει και όπως νιώθει βεβαίως) … πάντως αν και τούτη την φορά δεν ακούσουν τα γελάδια κατά 99.9% θα αποσυρθούν τα όποια στηρίγματα … και είπαμε η συνέχεια θα είναι πλέον μονίμως στον πάτο μαζί με τα άλλα λύματα.
.
Δεν ενδιαφέρομαι για τιμές, θέσεις και λοιπά μπαρμπούτσαλα, όπως φοβήθηκαν μερικοί μπάς και τους τα πάρω, λές και τα είχαν οι βλάκες … αλλά απλά να βοηθήσω να στηθεί το πράγμα … και να στηθεί σωστά … αλλιώς δεν πρόκειται να ξανασχοληθώ και θα πέσει σφουγγάρι κανονικό.
.
Γνωρίζοντας την όλη πορεία (διαχρονικά) της κατρακύλας δεν διατηρώ ελπίδες ότι μπορεί να υπάρξει ανάσταση και ανάταξη … αλλά είπαμε δίνουμε την τελευταία ευκαιρία … και αν τα γ-Ελλαδοχάπατα θελήσουν… εντάξει !!
.
… και για όποιον θέλει … τα γέλια ελεύθερα !!Μποτίλια στο Πέλαγος
Απρ. 19, 2018 @ 19:30:19
@ ΕργΔημΕΡγ
Τα μέτρα που πρότεινα δεν στοχεύουν σε προγραφές συγκεκριμένων προσώπων, δεδομένου, ότι το όπλο που προσπαθώ να χειρ