1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
Τηλεόραση:
  1. ΝΕΤ
  2. ΕΤ3
  3. ALPHA
  4. ΣΚΑΙ
Γρήγορες Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Αττικής   »   Ασπροπυργος    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή: Ασπροπυργος και εμείς θα το προσθέσουμε.

ΤΩΡΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, ΕΚΑΝΕ ΨΕΥΔΗ ΔΗΛΩΣΗ “ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ” ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΡΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ …ΣΥΓΚΑΛΥΨΟΥΝ!

 Τα όσα καταγγέλλονται  επώνυμα στο παρακάτω κείμενο, είναι τρομακτικά...

Για λόγους ευνόητους, πολλές λέξεις έχουν διαγραφεί...  και έχουν αντικατασταθεί με κόκκινες τελείτσες.... μπορείτε να τις διαβάσετε στην πηγή.

Αν έστω  και το ελάχιστο από τα καταγγελλόμενα αληθεύουν, τότε μιλάμε για την απόλυτη καταρράκωση της Εκκλησίας... οι καταγγελλόμενοι πρέπει να παραιτηθούν πάραυτα και να απενδυθούν το ράσο.

Πόπη Σουφλή

Υ.Γ. Καταλαβατε τώρα, γιατί ο Ιερώνυμος και οι μητροπολίτες δεν τολμούν να μιλήσουν και να ξεσηκώσουν τον ελληνικό λαό;;;;
Αν ένας πολίτης γνωριζει και καταγγέλλει αυτά που καταγγέλλει, φαντάζεστε τι θα έχουν στα χέρια τους οι.... εκβιάζοντες.....

ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ, ΒΟΗΘΑ ΜΑΣ!Σατανιστές στήν Ἐκκλησία καί τήν Δικαιοσύνη!
Τό ἐκκλησάκι οὐρητήριο, πού βλέπετε ψηλά στό κέντρο τῆς φωτό, τό ἔχτισε ἡ ..... Δωροθέα στή Μύκονο, ἔχοντας πάρει ἄδεια ἀπό τήν ...Ναοδομία τῆς Ἀρχιεπισκοπῆς Ἀθηνῶν γιά ναό, καί μέ ἄλλα σχέδια, καί μετά ἀπό δίπλα κοτσάρησε καί τά δυό αὐθαίρετα πού βλεπετε...

Πρόκειται γιά τήν .......... του στό Καλό Λιβάδι, πού μετά, μέ ἀπανωτά πρόστιμα καί ψευτοχαρτιά τά “νομιμοποίησε”!

Τό καταπληκτικό στήν περίπτωση εἶναι, ὅτι ὁ ἄθλιος Ἱερώνυμος κρύβει τά πρωτότυπα σχέδια τῆς ................... (κύναιδος Σύρου) καί ἐπίσης ὅτι ἐν γνώσει του (Ἀρχιεπίσκοπος Σατανιστής), ἡ ....... τῆς Σύρου, ἔκανε μηνύσεις καί καταδίκαζε ἀνθρώπους στή φυλακή, ψεύδορκη καί γαμημένη ὅπως πάντα, ὅτι τήν “συκοφαντήσαμε”, λέγοντας τά αὐθαίρετά της …“αὐθαίρετα”!

Γιά τήν κατάντια τῆς Εἰσαγ-γελοίας Σύρου καί ὅλων τῶν ἄτιμων δικαστικῶν τῆς Σύρου, δέν χρειάζεται νά μιλήσουμε! Ἡ πραγματική ἀλητεία καί ἡ ἀτιμία ἄλλωστε, ὁ πραγματικός ὑπόκοσμος τῆς Ἑλλάδος, φωλιάζει μέσα στόν Ἀχρεῖο Πᾶγο…

Ὅσο γιά τόν ἄθλιο Ἱερώνυμο (θαυμάστε τον στήν φωτό καί ὡς …ληστής ἐν μέσῳ ληστῶν), τό ἔχουμε ἤδη δημοσιεύσει στό φῦλλο μας Νο. 69, τόν Ἀπρίλιο 2012, ὑπῆρξε ἄμεσα συνεργός στήν κλοπή τῶν δυό σπουδαίων εἰκόνων, τό 1976 ἀπό τό Μοναστήρι τοῦ Ὅσιου Λουκᾶ (κλέψανε τίς εἰκόνες οἱ ἴδιοι, μιά νύχτα πού ἤτανε ἄρρωστος ὁ φύλακας, καί κανονικά, μέ τά κλειδιά πού εἶχαν -χωρίς ἴχνος διάρρηξης καί ὁ Ἱερώνυμος τότε τούς ...συγκάλυψε, ἄν δέν μοιράστηκε μαζύ τους τά ...τριάντα ἀργύρια)
 
Γιατί αὐτοί εἶναι οἱ ἴδιοι, πού σταύρωσαν τόν Χριστό κι᾽ αὐτοί πού βάλανε τόν Σατανά ἐπικεφαλῆς, τῆς Ὀρθοδόξου Σατανικῆς Ἐκκλησίας τους!

Αὐτές οἱ δυό εἰκόνες, ἤτανε ἡ πιό πλούσια λεῖα πού ἔκανε τό σκατο-παππαδαριό στήν Ἑλλάδα, τά τελευταῖα πενῆντα χρόνια! 
 
Ἀνυπολόγιστης ἀξίας, φιλοτεχνημένες ἀπό τόν ...δάσκαλο τοῦ Ἔλ Γκρέκο, Δαμασκηνό (στή φωτό οἱ πρωτότυπες) καί φυσικά πουλήθηκαν στό ἐσωτερικό ἤ τό ἐξωτερικό, γιά πολλά ἑκατομμύρια τότε!

Γιά τήν ἀτιμία του αὐτή, ὁ ἄθλιος Ἱερώνυμος ...ἀμείφθηκε καί μέ τόν μεγάλο θρόνο τοῦ Ἀρχισατανιστῆ!

Σάκις Μαυρέλης

Υ. Γ. Σέ πρόσφατη “συνέντευξή” του στό «Mega» ἄντρο τοῦ Χαφιεδισμοῦ, ὁ Δωρόθεος ....., μέσα στίς ἄλλες ἀηδίες του, “πέταξε” πάλι τήν καραμέλλα ὅτι …ταΐζει καί 360 οἰκογένειες, μέ τά λεφτά πού ἁρπάζει ἀπό δῶ καί ἀπό κεῖ!

Ἀλλά λέει ψέματα ἡ ....... τῆς Σύρου! 
 
Ἄς μᾶς δείξει ἕνα τιμολόγιο, ὅπου μέ λεφτά τῆς Μητροκώλεώς του ἀγόρασε ἔστω κι᾽ ἕνα κιλό ρύζι ἤ τιμολόγιο ἑνός μεταφορέα, που μετέφερε δυό σακκιά πατᾶτες σέ κάποιους ταλαίπωρους!

Δέν ὑπάρχει!

Τά τρόφιμα πού μοιράζουν, εἶναι αὐτά πού οἱ ἀγαθοί Συριανοί καί Τηνιακοί καί Μυκονιάτες χαρίζουν καί ἀπ᾽ ἐκεῖνα κλέβουν τά λάδια καί τά κρέατα οἱ παππᾶδες τοῦ .......!

Σεπτέμβριος 2014TinKtimesinkolonaki.com

Φτύστε κατάμουτρα τούς γαμημένους λογοκριτές τοῦ «Φαίησμπουκ»!
Ἀντιγράψτε στόν δίσκο σας καί τυπῶστε αὐτό τό ἄρθρο -στείλτε το μέ e-mail, παντοῦ.Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 12 September 2014 | 7:41 pm


Τόσον απλό, τόσον τραγικό…Ή η κρίση θα παραμείνει εργαλείο συντριβής του λαού ή θα μετατραπεί σε εργαλείο συντριβής του συστήματος που την προκάλεσε !


 Μπράβο καπετάνιε... οι ΑΛΗΘΕΙΕΣ σου, καίνε! 
Χαστούκι στα μούτρα μας... κι όποιος έχει ΦΙΛΟΤΙΜΟ, ας δηλωσει ΠΑΡΩΝ στον ΑΓΩΝΑ και στην ΕΞΕΓΕΡΣΗ!

Πόπη Σουφλή


 

Καπεταν Κέφαλος

Αίφνης «εθνικιστές» όσοι Σκωτσέζοι θέλουν την απόσχιση απ’ το Ηνωμένο Βασίλειο και την ανεξαρτησία της πατρίδας τους.

Το γεγονός ότι το αίτημα της ανεξαρτησίας υποστηρίζουν κόμματα πιο αριστερά του Βρετανικού Εργατικού Κόμματος δεν φαίνεται να σημαίνει πολλά για τα παπαγαλάκια της καθ’ ημάς (ή εφ’ ημών) ενημέρωσης, η παραπληροφόρηση να πηγαίνει καλά, οι παρωνυμίες, οι ευφημισμοί, η διατεταγμένη δημοσιογραφία, η προπαγάνδα, η αποπληροφόρηση, η παρασιώπηση, η πλύση εγκεφάλου και… όλα όσα διακονούν την ελεύθερη διακίνηση ιδεών και την ελευθερία του λόγου στη θαυμαστή γενναία μας Δύση.

Την επικράτεια του Μεγάλου Αδελφού, όπου…….
άνετα η Γερμανία μπορεί να υπαγορεύει, φέρ’ ειπείν, στην Τσεχία τι θα γράφουν τα σχολικά της βιβλία, προκειμένου να ωθηθούν στη λήθη ορισμένες… ατυχείς στιγμές στις μεταξύ τους σχέσεις. Η «συμφιλίωση» όμως που βασίζεται στη «λήθη» δεν είναι παρά μια φάρσα που ετοιμάζει την επόμενητραγωδία.

Οπως την τραγωδία που ζει η χώρα μας. Η οποία έχει καταντήσει (όχι μόνον λόγω της κρίσης, αλλά ήδη πριν από την κρίση) ένα ψοφοδεές προτεκτοράτο. Μάλιστα, αν η Ελλάδα δεν είχε μπει σε κρίση εθνικής ανεξαρτησίας ήδη με την αρχή της Μεταπολίτευσης, λόγω της κυπριακής τραγωδίας, αν δεν είχε μπει σε κρίση αυτεξούσιου καθ’ όλην τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ίσως και να μην έμπαινε ποτέ σε οικονομική κρίση.

Αν η χώρα μας ήταν ένα πράγματι κυρίαρχο και ανεξάρτητο κράτος, δεν θα μπορούσε ένας Γιωργάκης ή ο οποιοσδήποτε άλλος τυχάρπαστος να την υπαγάγει εν μια νυκτί σε Καθεστώς Εντολής ξένων Δυνάμεων και να τη μετατρέψει σε Αποικία Χρέους (εν πρώτοις, ώστε στη συνέχεια να μετατραπεί η Ελλάδα σε λάφυρο και ο λαός της σε άθυρμα).

Επί μακρόν, υπό το κράτος της νίλας στην Κύπρο, η Ελλάδα βάθυνε τους δεσμούς υποτέλειας με τη Δύση, ενώ ταυτοχρόνως ασκήθηκε στην πολιτική «κατευνασμού» προς την Τουρκία, με αποτέλεσμα να βρίσκεται, ή μάλλον να υπάρχει, υπό καθεστώς μόνιμης απειλής πολέμου.

Η οικονομική κρίση (απότοκο της εθνικής) βάθυνε την κρίσηκρατικής υπόστασης της χώρας, ενώ ταυτοχρόνως απομόνωσεακόμα περισσότερο τον λαό από κάθε ψήγμα κυριαρχίας που του είχε απομείνει, ου μην και τον αποξένωσε (ακόμα και) από τοπολίτευμα.

Ο κοινωνικός ιστός αποσαθρώθηκε, τα φαινόμενα «κοινωνικού αυτοματισμού» εντάθηκαν, ενώ η πολιτισμική αποβλάκωση ανέβηκε «πίστα» στο video game του θανάτου που βλέπουμε γύρω μας με τα ίδια μας τα μάτια.

Σήμερα, ο Ελληνας πολίτης, ο ελληνικός λαός, ζει σε ένα «κράτος» (προτεκτοράτο)υποτελές, με τη ζωή του να λεηλατείται από μια ανελέητη«οικονομική φρίκη», αποξενωμένος απ’ το πολιτικό σύστημα,υπήκοος της διαφθοράς και της διαπλοκής, υπό διαρκή απειλή πολέμου.

Εξακολουθεί να κυβερνάται απ’ όσους δημιούργησαν την παθολογία προ κρίσης, την ίδια εκείνην που οδήγησε στην παθολογίατης κρίσης.

Μια κρίση-εργαλείο ντόπιων Δυνατών και ξένων Δυναστών, που κατασκευάζει μια (νεομεσαιωνική) χώρα-ειδική ζώνη.

Αν λοιπόν το αίτημα της εξόδου απ’ την οικονομική κρίση είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου για τους Ελληνες, η ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας είναι θέμα «ελευθερίας ή θανάτου» για την Ελλάδα.
Αντιμετωπίζουμε, τηρουμένων των αναλογιών, συνθήκες 1821 ή1941 – και αυτό δεν είναι υπερβολή, διότι η Ελλάδα έχει γλιστρήσεισε συνθήκες εθνικής και διεθνούς αφάνειας.

Το ειδικό πολιτικό βάρος της χώρας στις διεθνείς σχέσεις είναι ανύπαρκτο. Το στίγμα της δεν εντοπίζεται. Η ικανότητά της να υπερασπίζεται τα συμφέροντα των Ελλήνων, νεκρή.

Δείτε: Η Γερμανία καλεί διάσκεψη για τα δυτικά Βαλκάνια και η Ελλάδα δεν καλείται. Η Αλβανία αναλαμβάνει πρωτοβουλίες ακόμα και για το όνομα της FYROM (αναβαθμίζει τον ρόλο της), ενώ η Αθήνα (διά του κ. Σαμαρά) αναγνωρίζει στα Τίρανα το δικαίωμα να αποστούν των συμφωνιών για τις ΑΟΖ.

Για την ουκρανική κρίση, εκτός απ’ τις αθλιότητες Βενιζέλου, η Αθήνα έχει να επιδείξει αφωνία, όχι μόνον για τις συνέπειες του ρωσικού εμπάργκο, αλλά για τις ζωές καν των Ελλήνων που ζουν στη Μαριούπολη καθώς και κοντά (ή μέσα) στις άλλες ζώνες πυρός.

Για την κρίση στη Συρία, για το ογκούμενο μεταναστευτικό, για τους νέους παράγοντες που εμφανίζονται στη γεωπολιτική σκηνή απ’ τοΚουρδιστάν έως τη λωρίδα της Γάζας, ούτε λόγος να γίνεται περί ελληνικών θέσεων.

Για το Κυπριακό, το Αιγαίο, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, τη Θράκη, ο συνήθης «κατευνασμός» που μας φέρνει όλο και πιο κοντά σε κάποιο θερμό επεισόδιο ή σε πιθανή σύρραξη.

Για τις σχέσεις με την Ουάσιγκτων, το Βερολίνο, τις Βρυξέλλες, δεν υπάρχουν λόγια – άλλωστε οι κυβερνήσεις των ανδρεικέλων δεν μιλάνε, μόνον κανένα γιαβόλ λένε και εκτελούν εντολές – για τον ΕΝΦΙΑ, το χρέος (και τη διαιώνισή του), τις κατασχέσεις αποταμιεύσεων, τους πλειστηριασμούς σπιτιών, το Ασφαλιστικό, τις νέες περικοπές κι όλο το υπόλοιπο βαρύ πυροβολικό της τρόικας, μονίμως καταπάνω μας.

Η μόνη απάντηση της κυβέρνησης σε όλα αυτά και τόσα άλα είναι ημούγγα στο εξωτερικό και τα ψέματα στο εσωτερικό.

Παιάνας αυτής της μούγγας, εμβατήριο της διεθνούς ανυπαρξίαςκαι του εκμηδενισμού της Ελλάδας υπήρξε η στάση της χώρας μας στον ΟΗΕ στην πρόσφατη συνέλευσή του για την προστασία των υπερχρεωμένων χωρών (όπως η Αργεντινή).


Εκεί, 141 χώρες ψήφισαν υπέρ της προστασίας λαών, εθνών και κρατών από τουςδιεθνείς γύπες του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου και συνεπώς από ταιμπεριαλιστικά γεράκια, 11 χώρες ψήφισαν κατά (ανάμεσά τους οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Γερμανία), ενώ 41 απείχαν. Η Ελλάδα, παρ’ ότι υπερχρεωμένη (και μάλιστα εν πολλοίς δολίως) σε ένα κρεσέντο γιέσμεν – ραγιαδισμού, απείχε της ψηφοφορίας.

Περιγράφοντας το αυτονόητο, η Πρόεδρος (της πολύ λιγότερο χρεωμένης Αργεντινής) κυρία Κριστίνα Φερνάντες Κίρχνερ δήλωσε:«Δεν μπορεί μια χούφτα δισεκατομμυριούχων να πνίγει μια χώρα και να εξοντώνει μια κοινωνία με την απειλή της χρεοκοπίας, βγάζοντάς την απ’ τον κόσμο».

Στον αντίποδα, η Ελλάδα, συνηθισμένη ως κράτος χρόνια τώρα, να σέρνεται και να εκλιπαρεί, όχι μόνον δεν διεκδικεί όσα δικαιούται, όπως οι Γερμανικές Επανορθώσεις (για το κατοχικό αναγκαστικό δάνειο και τις πολεμικές αποζημιώσεις), αλλά έχει παραδώσει τηνίδια την Ασυλία της χώρας στους δανειστές. Μάλιστα με βάση τοαγγλικό δίκαιο.


Δεν τους χρωστάμε μόνον 320 δισ., αλλά, ώσπου να ξεχρεώσουμε, τους χρωστάμε την Ακρόπολη, την Ολυμπία και τηνΑμφίπολη, μα πάνω απ’ όλα τους χρωστάμε την ψυχή μας. Αυτήν έβαλε στην ακούμπα ο Γιωργάκης κι αυτήν διασύρει ο κ. Σαμαράς.

Εμάς τους «τεμπέληδες» (που δουλεύουν περισσότερο απ’ τους Γερμανούς) και «διεφθαρμένους» (από τη φοροδιαφυγή της Μερσεντές, της Μπεμβέ και της Οπελ) Ελληνες, εμάς τους«σβησμένους απ΄τον χάρτη», όχι μόνον τον γεωπολιτικό, αλλά κάθε ελπίδας, λες κι έχουμε διαβεί τις Σκαιές Πύλες της Κόλασης, τα Καυδιανά Δίκρανα και το κατώφλι του Νταχάου.

Τίθεται θέμα ελευθερίας. 
Ή η κρίση θα παραμείνει εργαλείο συντριβής του λαού ή θα μετατραπεί σε εργαλείο συντριβής του συστήματος που την προκάλεσε (και θα προκαλέσει την επόμενη, την επόμενη και την επόμενη)…
Τόσον απλό, τόσον τραγικό…


Καπεταν ΚέφαλοςΠηγή

Δημοσιεύθηκε στις 12 September 2014 | 7:13 pm


Αμερικανός συγγραφέας ξεσπαθώνει: Η Ελλάδα χτυπήθηκε από ελεύθερους σκοπευτές -Εγινε δούλος του ΔΝΤ και της ΕΕ!

Το μήνυμα που στέλνει προς την Ελλάδα είναι το εξής: 

«Στηριχθείτε στην Ιστορία σας. Είστε περήφανοι, δυνατοί, μια χώρα πολεμιστών. 
Είστε η πατρίδα της Δημοκρατίας. 

Οι περισσότερες δημοκρατίες σήμερα είναι διεφθαρμένες με πρώτη αυτή των ΗΠΑ. 

Δεν λειτουργεί το δημοκρατικό σύστημα. 

Θα έλεγα στο ελληνικό λαό να σταθεί στα πόδια του, να μην δεχθεί την κριτική ότι φταίει για τα πάντα. 

Να μην δεχθεί τις πολιτικές που κάνουν τους πλούσιους πλουσιότερους και να πολεμίσουν γι' αυτό. 

Να σεβαστείτε την ιστορία σας και να το δείξετε σε όλο τον κόσμο».


ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ, ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ, να μας δίνουν οι ξένοι κουράγιο ,να μας καλούν να σεβαστούμε την ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ κι εμείς να είμαστε σκυφτοι...

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΑΜΩ ΤΟ ΦΕΛΕΚΙ ΜΟΥ ΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΜΑΣ;;;


Πόπη Σουφλή


Αμερικανός συγγραφέας ξεσπαθώνει: Η Ελλάδα χτυπήθηκε από ελεύθερους σκοπευτές -Εγινε δούλος του ΔΝΤ και της ΕΕ!

 

Ο Τζον Πέρκινς έγινε γνωστός στις ΗΠΑ από τη στιγμή που εξέδωσε το βιβλίο του «Confessions of an Economic Hit Man» στο οποίο πραγματευόταν τον τρόπο που οι «ελεύθεροι σκοπευτές» του ΔΝΤ και των αγορών κατάφεραν να χτυπήσουν και στη συνέχεια να αιχμαλωτίσουν χώρες που βρέθηκαν στη δίνη της οικονομικής κρίσης. 

Ανάμεσα σε αυτές και η Ελλάδα!

Μιλώντας στο αμερικανικό σάιτ thuth-out.org σημειώνει με τα μελανότερα χρώματα τον τρόπο που παγιδεύτηκε η Ελλάδα. 

Ο ορισμός του «hit man», κατά τον Πέρκινς είναι ένας καθημερινός, συνηθισμένος άνθρωπος με επίσης συνηθισμένο παρελθόν που ταξιδεύει από χώρα σε χώρα και επιβάλλει σκληρούς κανόνες σε χώρες που βρίσκονται στο χείλος της καταστροφής. Σαν τους εκπροσώπους της Τρόικα!

Ο ίδιος γνωρίζει από μέσα το όλο σύστημα, καθώς
για χρόνια υπήρξε «ελεύθερος σκοπευτής». 

Εξηγεί πώς γίνεται το... λοκάρισμα του κράτους-στόχου: «Βρίσκουμε χώρες που έχουν κάτι να μας δώσουν: πετρέλαιο, φυσικό πλούτο ή συστήματα μεταφορών. 

Στη συνέχεια τους φορτώνουμε με υπέρογκα δάνεια, αλλά αυτά τα χρήματα δεν φτάνουν ποτέ στις χώρες, αλλά σε λίγα χέρια πλούσιων. Κάτι τέτοιο συνέβη στην Ελλάδα».

Υπάρχει, όμως, και συνέχεια: «Όταν πλέον αυτές οι χώρες θα είναι δεσμευμένες με υψηλό χρέος, έρχεται το ΔΝΤ και η ΕΕ (όπως συνέβη με την Ελλάδα) και απαιτούν από τις χώρες απίστευτα πράγματα. 

Να ανεβάσουν τους φόρους, να κόψουν δραστικά τις δαπάνες, να πουλήσουν σημαντικά κομμάτια του δημόσιου φορέα και βασικά να γίνουν σκλάβοι στα τραστ, το ΔΝΤ και την ΕΕ. 

Και φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε την Παγκόσμια Τράπεζα και όλη αυτή την συνωμοσία του χρήματος».

Ο Πέρκινς εξειδικεύει την ανάλυσή του για την περίπτωση της Ελλάδα: «Παρακολουθώ την Ελλάδα εδώ και πάρα πολύ καιρό, όπως και την Ισλανδία και την Ιρλανδία. 

Η Ισλανδία που ψήφισε εναντίον της αποπληρωμής των χρεών πηγαίνει καλύτερα σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη. 

Η Ιρλανδία αντιθέτως πέρασε από αυτή την επώδυνη διαδικασία των χρεών και των σκληρών μέτρων. 

Για την περίπτωση της Ελλάδας είμαι σίγουρο: χτυπήθηκε! 

 Σίγουρα, η Ελλάδα έκανε πολλά λάθη, οι ηγέτες της έκαναν πολλά λάθη, αλλά δεν τα έκαναν οι άνθρωποι που υφίστανται τα μέτρα. 

Τώρα, όμως, αυτοί είναι που καλούνται να πληρώσουν τα λάθη των άλλων. Το ίδιο συμβαίνει στη Λατινική Αμερική και την Ασία».

Ο Πέρκινς δεν θεωρεί παράξενο πως υπάρχει κόμματα στην Ελλάδα που υποστηρίζουν τα μνημόνια: «Όχι, δεν μου προκαλεί έκπληξη. Αν και είναι γελοίο, καθώς βλέπουμε πως η ύφεση δεν βοηθάει. Η κατάσταση θυμίζει την Μεγάλη Ύφεση των ΗΠΑ το 1929.

Το μήνυμα που στέλνει προς την Ελλάδα είναι το εξής: 

«Στηριχθείτε στην Ιστορία σας. 

Είστε περήφανοι, δυνατοί, μια χώρα πολεμιστών. 

Είστε η πατρίδα της Δημοκρατίας. 

Οι περισσότερες δημοκρατίες σήμερα είναι διεφθαρμένες με πρώτη αυτή των ΗΠΑ. 

Δεν λειτουργεί το δημοκρατικό σύστημα. 

Θα έλεγα στο ελληνικό λαό να σταθεί στα πόδια του, να μην δεχθεί την κριτική ότι φταίει για τα πάντα. 

Να μην δεχθεί τις πολιτικές που κάνουν τους πλούσιους πλουσιότερους και να πολεμίσουν γι' αυτό. 

Να σεβαστείτε την ιστορία σας και να το δείξετε σε όλο τον κόσμο».


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 12 September 2014 | 6:42 pm


Έπεσαν κεφάλια στη ΝΕΡΙΤ με αφορμή την λογοκρισία Τσίπρα – Έντονο πολιτικό παρασκήνιο…


 Είναι απλό.... γκρεμίζεται το σιωνιστικό κατασκεύασμα των ... "ΕΤΣΙ" (καλέ, αυτών που ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ στη Γάζα... που το θέλετε κι εσείς νιανιά για να το καταλάβετε...)  
Και μαζί μ' αυτό θα γκρεμιστουν  και τα πιόνια τους... οι κυβερνητθικοί απόπατοι... τα βοθρολήμματα της κυβερνητικής χούντας.

Πόπη Σουφλή

Η παραίτηση του προέδρου της ΝΕΡΙΤ Αντώνη Μακρυδημήτρη και του διευθύνοντα συμβούλου Ροδόφλου Μορώνη χθες αναστάτωσε το Μαξίμου και κρύβει “θολό” παρασκήνιο…


Ήταν γνωστό στους παροικούντες την Ιερουσαλημ ότι το τελευταίο διάστημα υπήρχαν τριβές στις σχέσεις της διοίκησης της ΝΕΡΙΤ με την κυβερνητική εκπρόσωπο Σοφία Βούλτεψη και οι εκτιμήσεις έλεγαν πως ήταν ζήτημα χρόνου αυτές να εξελιχθούν σε ευθεία σύγκρουση. 
 Αφορμή φέρεται να στάθηκε ο τηλεοπτικός χειρισμός της επίσκεψης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όπου αύριο και μεθαύριο θα πραγματοποιήσει ομιλία και θα δώσει συνέντευξη τύπου.

Η κάλυψη και των δύο γεγονότων, την ώρα που το προηγούμενο σαββατοκύριακο ο χρόνος μοιράστηκε μεταξύ της ομιλίας του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά το Σάββατο και της συνέντευξης τύπου του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου την Κυριακή (εκ των πραγμάτων βέβαια, καθώς ο πρωθυπουργός δεν έχει παραχωρήσει συνέντευξη τύπου από την εποχή που ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης), άναψε το φιτίλι.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το news247, ο κ.Μακρυδημήτρης και ο κ.Μορώνης (στελέχη και οι δύο της Ν.Δ επί σειρά ετών) φέρονται να συμφώνησαν τη μετάδοση και της ομιλίας και της συνέντευξης τύπου με “αντάλλαγμα” την αποδοχή εκ μέρους του κ.Τσίπρα ερώτησης από τη ΝΕΡΙΤ την οποία η αξιωματική αντιπολίτευση δεν αναγνωρίζει. 
 Αυτό με τη σειρά του φέρεται να προκάλεσε ενόχληση στο Μαξίμου, που επικαλούνταν την αρχή της αναλογικότητας στην κάλυψη, με την κ.Βούλτεψη να εμπλέκεται στη συζήτηση λόγω του ρόλου της ως κυβερνητικής εκπροσώπου.

Η σύγκρουση κατέληξε στην παραίτηση του κ.Μακρυδημήτρη, ο οποίος είχε αντικαταστήσει πριν από περίπου 4 μήνες τον αποπεμφθέντα Γιώργο Προκοπάκη, ενώ σήμερα λήγει η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων για το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ και ενώ τρεις ημέρες πριν απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, ακύρωνε απολύσεις εργαζομένων της ΕΡΤ, με ανοιχτό το θέμα της προσφυγής εναντίον της σε δεύτερο βαθμό φυσικά.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κυρία Παναγιώτα Φάκου διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με τις καταγγελίες που έχουν γίνει αναφορικά με τη διαδικασία πρόσληψης στη ΝΕΡΙΤ 132 δημοσιογράφων.
 (Πηγή:makeleio.gr ) Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 12 September 2014 | 6:27 pm


Έκτακτο: Σοβαρές κακουργηματικές διώξεις σε Γιαννίκο-Αθανασούλη για τις απάτες στο ALTER. Βούταγαν εκατομμύρια από το Χρηματιστήριο και τα βαζαν στην τσέπη τους


 Ποιός πρώην εφοριακός και πρώην μεγαλοστέλεχος του Υπουργείου Οικονομικών, στον οποίον ο Εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης, έχει ασκήσει ποινική δίωξη για σωρεία κακουργημάτων είναι μπλεγμένος στην υπόθεση αυτή;

Τι σχέση έχει με αυτοκτονία εφοριακού στο Λαγονήσι;;;;;;
 
Και τι σχέση έχει με την Νέα Μάκρη και τον Μαραθώνα;;;;;;;;

ΚΟΥΙΖ, για πολύ δυνατούς λύτες...


Πόπη Σουφλή


giannikos-alter2

Κακουργηματικές ποινικές διώξεις για εικονικές συναλλαγές ύψους άνω των 8 εκατομμυρίων ευρώ άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών, σύμφωνα με πληροφορίες, σε βάρος των πρώην μετόχων του ALTER Κώστα Γιαννίκου και Θανάση Αθανασούλη.

Μετά από πολυετή έρευνα διαπιστώθηκε, σύμφωνα με
την κατηγορία ότι εκατομμύρια ευρώ μέσω εξωχώριων εταιριών κατέληξαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς των κατηγορουμένων.

Συγκεκριεμένα η Εισαγγελία άσκησε ποινική δίωξη με παραγγελία για διενέργεια κύριας ανάκρισης για τις πράξεις : (α) της απάτης από την οποία η ζημία που προξενήθηκε είναι ιδιαίτερα μεγάλη, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, τελεσθείσα από υπαίτιους οι οποίοι διαπράττουν απάτες κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια και (β) της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια.

Η υπόθεση αφορά σε εικονικές συναλλαγές συνολικού ύψους άνω των 8 εκατομμυρίων ευρώ, μεταξύ της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο εταιρείας τηλεοπτικών θεαμάτων και εξωχώριων εταιρειών, ελεγχομένων από μετόχους της πρώτης εταιρείας.

Από την επεξεργασία στοιχείων που συγκεντρώθηκαν μέσω δικαστικής συνδρομής διαπιστώθηκε ότι μέρος των πιο πάνω χρημάτων κατέληξε σε τραπεζικούς λογαριασμούς του κύκλου των κατηγορουμένων.

 
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 12 September 2014 | 4:21 pm


ΕΞΩ και ο ΡΟΝΤΟΣ, το κολλητάρι του ΤΖΕΦΡΙ.Πλήρωσε 50 χιλιάρικα εγγύηση για τις Νάρκες που… έβγαζε στη Βοσνία. Λεφτά υπάρχουν


Τα μέλη της ΠΑΠΑΝΔΡΕΪΚΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ που ξεπούλησε την Ελλάδα, ΔΕΝ ΦΥΛΑΚΙΖΟΝΤΑΙ!
Η Α-Δικαιοσύνη,  φροντίζει για την ....υγεία τους....

Πόπη Σουφλή


1

Με χρηματική εγγύηση 50 χιλιάδων ευρώ αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του στην 4η ειδική ανακρίτρια, ο Αλέξανδρος Ρόντος, για την υπόθεση της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Διεθνές Κέντρο αποναρκοθέτησης» για την υλοποίηση προγραμμάτων για νάρκες σε Βοσνία, και Λίβανο, ύψους 2,3 εκατ. ευρώ.

O Αλέξανδρος Ρόντος, φέρεται να
αρνήθηκε ότι διέπραξε οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη ισχυριζόμενος ότι ο ρόλος του ως γενικός διευθυντής της υπηρεσίας διεθνούς αναπτυξιακής συνεργασίας στο υπουργείο Εξωτερικών δεν περιλάμβανε τον έλεγχο νομιμότητας των δικαιολογητικών για την έγκριση των χρηματοδοτήσεων σε ΜΚΟ.

“Αφορούσε τη συνεργασία μου με τους αντίστοιχους διεθνείς φορείς και οργανισμούς ως εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης σε σχέση με την ανάληψη των υποχρεώσεων της χώρας μας για την παροχή βοήθειας σε αναπτυσσόμενες και υπό μετάβαση χώρες μετά την ένταξη της Ελλάδος ως κράτος μέλος του ΟΟΣΑ, λόγω της μεγάλης εμπειρίας μου σε θέματα διεθνούς διπλωματίας και άσκησης εξωτερικής πολιτικής”, φέρεται να είπε.

Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι κάποιες από τις υπογραφές , που φέρουν τα επίμαχα έγγραφα, έχουν πλαστογραφηθεί και προσκόμισε και σχετική πραγματογνωμοσύνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Ρόντος είπε στην ανακρίτρια ότι κατά τη διαδικασία εκταμίευσης των δόσεων προς τη ΜΚΟ καμία υπηρεσία δεν είχε επισημάνει οποιαδήποτε έλλειψη αναφέροντα ότι όλες αυτές οι αποφάσεις για τη λειτουργία και νομικό πλαίσιο των ΜΚΟ είχαν ληφθεί σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο διότι συνδέονταν με την άσκηση της εξωτερικής πολιτικής της χώρας.

Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 12 September 2014 | 4:14 pm


“ΠOIOΣ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ; Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΟΥΣΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ” ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ; ΠΟΙΟΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ

Ένα παλούκωμα σ' όλους αυτούς, θα μας σώσει...


Πόπη Σουφλή


voultepsi

Σύμφωνα με καταγγελίες η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη είναι διευθύνουσα σύμβουλος ανώνυμης εταιρίας που η ίδια έχει ιδρύσει…παρά το γεγονός ότι το Σύνταγμα απαγορεύει σε μέλη της κυβέρνησης να έχουν οποιαδήποτε άλλη επαγγελματική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια άσκησης των καθηκόντων τους. 

Τα καταγγέλλει η βουλευτής των ΑΝΕΛ Μαρίνα Χρυσοβελώνη, η οποία βέβαια δεν είναι ούτε αγία ούτε οσία αφού εδώ και καιρό κρέμεται πάνω από το κεφάλι της άλλη καταγγελία για μέλος της οικογενείας της που διόρισε στη Βουλή κι ακόμα να μας απαντήσει.
 

Σε δήλωσή της η κ. Χρυσοβελώνη αναφέρει:
“Η Σοφία Βούλτεψη υπερηφανεύθηκε πως δεν διαθέτει ακίνητη περιουσία και άρα δεν πλήρωσε «χαμένα χρήματα». Ειλικρινής η τοποθέτηση της αφού όντως οι περιουσίες όλων των άλλων Ελλήνων –προφανώς λιγότερο ευφυών από την κ. Βούλτεψη- έχουν εκμηδενιστεί εξαιτίας του ΕΝΦΙΑ και της κατάρρευσης της αγοράς ακινήτων. Εξαιτίας δηλαδή πολιτικών του Μνημονίου και της Συγκυβέρνησης στην οποία η ίδια μετέχει…

Αντί όλων αυτών η κ. Βούλτεψη επέλεξε –πιο έξυπνα από εμάς τους υπόλοιπους- με το που μπήκε η χώρα στο Μνημόνιο το 2010 να δημιουργήσει μιαν Ανώνυμη Εταιρία με την επωνυμία «Ανεξάρτητη Δημοσιογραφική Ενημέρωση». Και καλά έκανε, όπως απεδείχθη εκ των υστέρων, καθώς άλλες επενδύσεις όπως τα ακίνητα δεν είναι πλέον τίποτα άλλο παρά «χαμένα χρήματα» όπως μας είπε…

Μάλιστα το 2012 η κυρία Σοφία Βούλτεψη ορίστηκε διευθύνουσα σύμβουλος της εν λόγω Ανώνυμης Εταιρείας με 5ετή θητεία. Επειδή όμως σύμφωνα με το άρθρο 81 του Συντάγματος «κανένας υπουργός ή υφυπουργός δεν μπορεί να έχει οποιαδήποτε επαγγελματική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια της άσκησης των καθηκόντων του» θέλω να ρωτήσω δημόσια το εξής. Γιατί δεν δημοσιεύθηκε πουθενά, εδώ και τρεις μήνες που είναι υφυπουργός, η παραίτηση της κατά τα άλλα ειλικρινούς κας Βούλτεψη από την παραπάνω θέση;

Μήπως θα πρέπει ο πρωθυπουργός, ο οποίος μας λέει ότι σέβεται το Σύνταγμα, να της ζητήσει μια τουλάχιστον από τις δύο παραιτήσεις;”


Απαντήσεις Βούλτεψη για τη δήλωση περί ακινήτων

Στο μεταξύ η Σοφία Βούλτεψη, αρνήθηκε την ερμηνεία που δόθηκε στις δηλώσεις της περί «χαμένων χρημάτων στα ακίνητα». Εκανε μάλιστα λόγο για «γκεμπελίσκους» δημοσιογράφους που δεν έκαναν τον κόπο να την ρωτήσουν τι εννοούσε, καθώς -όπως είπε- μίλησε για την προσωπική της τακτική να μην επενδύει σε ακίνητα.

Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, η Σοφία Βούλτεψη ανέφερε ότι «γκεμπελίσκοι» των διαδικτυακών μέσων ενημέρωσης απομόνωσαν μια φράση και δεν διασταύρωσαν τι ειπώθηκε ακριβώς, ώστε να έχουν σωστή εκτίμηση.

Την Τετάρτη, σε ραδιοφωνική συνέντευξή της με αφορμή τις αντιδράσεις για τον ΕΝΦΙΑ, η κυβερνητική εκπρόσωπος προκάλεσε αίσθηση λέγοντας ότι είναι χαμένα χρήματα όσα επένδυσαν οι Έλληνες στην αγορά ακινήτων και προσθέντωντας ότι η ίδια δεν έχει ακίνητα στο όνομά της.

Εδώ τα της κυρίας Χρυσοβελώνη. Ωραίοι όλοι τους εκεί στη Βουλή. Καταγγέλλουν ο ένας τον άλλον και δεν ανοίγει μύτη. Να μπει εκεί μέσα ένας εισαγγελέας και να τους πεταξει έξω με τις κλωτσιές.
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 12 September 2014 | 4:10 pm


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ: ΙΔΟΥ τα ΑΚΙΝΗΤΑ, στα οποία “ΠΕΤΑΞΕ” τα Λεφτά της, η Βούλτεψη! (ΦΩΤΟ)


 Έχει μουτρα και μιλάει, το πολιτικό τσόκαρο!
Αη σιχτίρ!

Πόπη Σουφλή

βββ

Αίσθηση, προκάλεσε η χθεσινή δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου Σοφίας Βούλτεψη , σύμφωνα με την οποία ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΕΝΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΕ ΑΚΙΝΗΤΑ, δηλώνοντας η ίδια ότι δεν έχει ακίνητα στο όνομα της……

Είναι έτσι όμως;;
Μήπως έστω παλιότερα είχε ακίνητα (τα οποία μπορεί σήμερα να τα έχει μεταβιβάσει στην οικογένεια της);;
Ιδού παλιότερο Ε9 της Σοφίας Βούλτεψη, όπως μας το απέστειλε η Νίνα Παυλίδου, από το πολιτικό Κόμμα “Ελλήνων Πολιτεία”

88888888
anemosantistasis.blogspot.de
 

Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 12 September 2014 | 4:02 pm


Ένας παράνομος πρωθυπουργος υποθήκευσε την Ελλάδα. Παράνομοι όσοι τον καλύπτουν και συνεχίζουν την πολιτικη του.
Τι γράφουν οι μαυροπινακες;

 


Τι σημαίνει αυτο, με απλά λόγια;..Δημητρης Καμμενος
ΠΠ


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 12 September 2014 | 3:43 pm


Εκείνη ξέρει!...


 Σοφία, με όλο τον ... "σεβασμό", ως ΓΥΝΑΙΚΑ που είμαι, προς γυναικάκι (που αποδεικνύεται πως είσαι):

ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΣΟΥ!


Πόπη Σουφλή
 Το τεστ Παπ δεν πρέπει να γίνεται από 15 χρόνων, η μαστογραφία δεν πρέπει να γίνεται κάθε τόσο, απεφάνθη σε συνεντεύξεις της χθες η δημοσιογράφος το επάγγελμα κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη.

Οι...παγκόσμιες οργανώσεις υγείας, που συνιστούν σε όλες ανεξαιρέτως τις γυναίκες να κάνουν τεστ Παπ και ψηφιακή μαστογραφίας ετησίως, δεν τη ρώτησαν πριν το συστήσουν.
 
 Κάνουν τέτοια λάθη, αγαπητοί; 
 
Η Σοφία -κατά το «η θεία Ολγα», που έλεγε και η παλιά διαφήμιση- ξέρει!
 
Α.Ε.Μ. 

("Παρασκήνια", efsyn.gr)Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 12 September 2014 | 3:06 pm


Πρωτοφανές: Απαγορεύτηκε η μετάδοση της συνέντευξης Τύπου της Χρυσής Αυγής από την ΝΕΡΙΤ στην ΔΕΘ


 Άντε να δούμε, ποιός από τους δυο θα ...ανατινάξει το... ΒΙΣΜΑΡΚ!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ο ΣΥΡΙΖΑ, ή η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ;;;;;

Πόπη Σουφλή

Υ.Γ.1. Τη συνέντευξη τύπου του ΚΚΕ, θα την μεταδώσει η ΝΕΡΙΤ. Εκεί, δεν έχει φασιστικές αποφάσεις ΜΗ μετάδοσης.
Το... "μαξιλαράκι τους" οι χουντοκυβερνώντες, το προσέχουν σαν τα μάτια τους...

Υ.Γ.2. Προσωπικά, πιστεύω  μόνο την αξία του ρεύματος πρέπει να πληρώνουμε στην ΔΕΗ...

 
Η κυβέρνηση Σαμαρά με πρωτοφανείς μεθοδεύσεις απαγόρευσε την απευθείας μετάδοση της προβλεπόμενης συνέντευξης Τύπου της Χρυσής Αυγής στην ΔΕΘ. Πρόκειται πλέον για πολιτική δίωξη του τρίτου κόμματος της χώρας.
 
Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Λαϊκός Σύνδεσμος
 
"Παρόλο που τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες με επίσημο αίτημα στην Nerit εδώ και δύο ημέρες ο Γενικός Διευθυντής, Βασίλης Θωμόπουλος κρύβονταν και αρνούνταν την διεκπεραίωση του αιτήματος για την ζωντανή μετάδοση της Συνέντευξης Τύπου. Μία ώρα πριν την έναρξη της Συνέντευξης Τύπου ενημέρωσαν ότι δεν θα μεταδοθεί ζωντανά με το πρόσχημα ότι η κρατική τηλεόραση καλύπτει μόνο τις δραστηριότητες των πολιτικών Αρχηγών.
 
Την ίδια στιγμή η Nerit έχει μεταδώσει ζωντανά όλες τις Συνεντεύξεις των κομμάτων από την ΔΕΘ και σήμερα μάλιστα ακόμη και του Σταύρου Θεοδωράκη, ενώ αρνείται να προβάλλει την Συνέντευξη του τρίτου πολιτικού κόμματος στην Ελλάδα.
 
Η Χούντα Σαμαρά αφού φυλάκισε παράνομα και δίχως κανένα στοιχείο την μισή Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής, συνεχίζει τις πολιτικές διώξεις και την φίμωση.
Συνεχίζουμε τον νόμιμο πολιτικό αγώνα για την απελευθέρωση της Ελλάδας από την Χούντα του Μνημονίου. Η φωνή της Αλήθειας δεν φιμώνεται!"Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 12 September 2014 | 2:51 pm


ΣΥΡΙΖΑ: Με παρέμβαση Σαμαρά δεν θα μεταδοθεί η ομιλία Τσίπρα στη ΔΕΘ


 Αν όλο αυτό δεν είναι προσχεδιασμένο ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και στην χουντοκυβέρνηση των αθλίων, για να νομίζει ο προβατένιος λαός ότι το κόμμα του Αλέξη είναι... Παναγίτσα, τότε ένας μόνο δρόμος υπάρχει:

ΑΝΑΤΙΝΑΞΑΤΕ ΤΟ ΒΙΣΜΑΡΚ...


Πόπη Σουφλή«Στα κάγκελα» παραμένει ο ΣΥΡΙΖΑ εν όψει της επικείμενης ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, το βράδυ του Σαββάτου, η οποία δεν θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από τη ΝΕΡΙΤ.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή, το γραφείο Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογραμμίζει:
 
«Είναι πρωτοφανής για τα μεταπολιτευτικά χρονικά η κυβερνητική μεθόδευση, ώστε να μην μεταδοθεί από τη ΝΕΡΙΤ η καθιερωμένη ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το Σάββατο το βράδυ».

«Είναι τόσο προκλητική αυτή η λογοκριτική πρακτική, με παρέμβαση μάλιστα προσωπικά του ίδιου του πρωθυπουργού, που προκάλεσε την παραίτηση ακόμα και της διορισμένης από την κυβέρνηση διοίκησης της ΝΕΡΙΤ, του προέδρου της Αντώνη Μακρυδημήτρη και του αναπληρωτή Ρ. Μορώνη» καταγγέλλει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Μπροστά στον πανικό λόγω των αδιεξόδων της πολιτικής της και της αποσύνθεσης της κυβερνητικής πλειοψηφίας, καταφεύγουν στο μόνο δρόμο που γνωρίζουν, τα πραξικοπήματα και τον αυταρχισμό, δίνοντας δείγματα το πώς επιδιώκουν να οργανώσουν την προεκλογική αντιπαράθεση.

Τους φοβίζει η ανάδειξη του εναλλακτικού πολιτικού μηνύματος ελπίδας και προοπτικής του ΣΥΡΙΖΑ που θα παρουσιαστεί με συγκεκριμένη κυβερνητική δέσμευση αύριο στο Βελλίδειο από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

 Ό,τι και αν επινοήσουν δεν σώζονται. Τους καλούμε, έστω και την ύστατη στιγμή, να αναθεωρήσουν την πραξικοπηματική τους ενέργεια» καταλήγει η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 12 September 2014 | 2:39 pm


Να τελειώνουν τα παραμύθια με τους κατ επίφαση αντάρτες, τους τζάμπα μάγκες και δήθεν πατριώτες


 Μήπως... λέω ΜΗΠΩΣ... στα συρτάρια του Προέδρου της Βουλής... ναι μωρέ, αυτού του ΑΡΧΗΜΑΛΑΚΑ, που είπε δημόσια σε βουλευτή "γλείψε μου τον π@@@@ο", βρίσκονται φάκελλοι για κάθε βουλευτή και τους κρατάνε στο χέρι;;;;

Λέω εγώ με το ... "βρώμικο" μυαλό μου...


Πόπη Σουφλή


Να τελειώνουν τα παραμύθια με τους κατ επίφαση αντάρτες, τους τζάμπα μάγκες και δήθεν πατριώτες
Πολλά ακούγονται, λέγονται και γράφονται το τελευταίο διάστημα για λεονταρισμούς βουλευτών της συγκυβέρνησης σε διάφορες αποφάσεις, αλλά κυρίως νομοσχέδια όπως το αντιρατσιστικό , το ΕΝΦΙΑ κλπ.
Προκαταβολικά σας λέμε μην «τσιμπάτε»…


Μην ακούτε και μην δίνετε σημασία στην καλοστημένη αυτή φαρσοκωμωδία…


Τα πράγματα είναι πολύ απλά..και όπως τα περιέγραψε ο επικεφαλής, ο σκληρότερος εκφραστής της πολιτικής της τρόικας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος τόνισε ότι εκτός του ότι όλοι οι βουλευτές της Ν.Δ θα ψηφίσουν και τα εξής..«Ούτε εμένα μου αρέσει, ούτε θέλω τον ΕΝΦΙΑ, αλλά είναι ψηφισμένος νόμος από την Βουλή. Και οι Βουλευτές ψηφίζουν με το «πρέπει» και όχι με το «θέλω». Όποιος δεν μπορεί να το κάνει αυτό, δεν κάνει γι” αυτή τη δουλειά. Ας πάει σπίτι του…»


Απλά είναι τα πράγματα και στο μόνο που έχει δίκιο ο Γεωργιάδης είναι ότι όποιος δεν μπορεί να πάει σπίτι του..
Εδώ είναι όλη η ουσία..


Ποιος έχει τα κότσια την δύναμη και την ευθυκρισία να πει εγώ δεν συμφωνώ, δεν ψηφίζω και ναι παω ακόμα και στο σπίτι μου, αν πρόκειται για το καλό της πατρίδας…
Αλλά είναι πολλά τα λεφτά Άρη…


Κανένας δεν νοιάζεται για την πατρίδα..το μόνο που τους νοιάζει είναι ο παχυλός βουλευτικός, υπουργικός μισθός, η προβολή, τα οφίτσια και τα προνόμια..
Για να ξέρουμε τι λέμε κάποτε..


Οι βουλευτές της συγκυβέρνησης κάνουν απλά, αυτό που τους λένε οι Σαμαροβενιζέλοι και αυτοί με την σειρά τους εκτελούν τις διαταγές τη τρόικας…τόσο απλά


Μην τσιμπάτε λοιπόν από δήθεν αντιδράσεις και στημένες αντικαταστάσεις βουλευτών σε κρίσιμα νομοσχέδια…


Το κόλπο είναι παλιό και γνωστό, ο-η βουλευτής τάχαμ δήθεν γκρινιάζουν το αφήνουν και διαρρέι για να γίνει γνωστό στην εκλογική τους περιφέρεια και απ την άλλη παρακαλάνε να τους αντικαταστήσουν…


Το ίδιο έγινε και με την Καραμανλή που δήθεν ξέσπασε σε κλάματα με το περίφημο πέστε του Χαρδούβελη να πάει να γ@@@@ει ..


Έτρεχε στην συνέχεια να τα στρογγυλέψει βέβαια λέγοντας δεν μου φταίει ο Χαρδούβελης και άλλα τέτοια φαιδρά..


Κάθεσαι στην βουλή έρχεται το νομοσχέδιο και δεν το ψηφίζεις, αυτό σημαίνει υπεύθυνη πολιτική στάση, αυτό σημαίνει συνέπεια λόγων και πράξεων..


Το επόμενο βήμα πάντα σε αυτές τις ψευτοκρίσεις ξέρετε ποιο είναι…η τόνωση του προφίλ του Σαμαρά, ζήτησε τάχαμ ευθύνες για τον ΕΝΦΙΑ, ο οποίος θα βγει και θα παρουσιασθεί ως σωτήρας κάνοντας κάποιες μικροαλλαγές που εξ αρχής ήταν σχεδιασμένες.

Απλά μετρούν αντιδράσεις του κόσμου προσπαθώντας παράλληλα να ανεβάσουν τον Σαμαρά στα μάτια της κοινής γνώμης..


Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση λοιπόν πάλι τα κορόιδα τη παρέας είναι οι περί ου ο λόγος βουλευτές..τόσο βόδια είναι που γίνονται με τη θέλησή τους πάντα αντικείμενο εκμετάλλευσης


Τα λέμε όλα αυτά γιατί κάποια στιγμή θα πρέπει ο κόσμος να καταλάβει το τι και πως προσπαθούν να του περάσουν-σερβίρουν..

Να καταλάβουν απ την άλλη και οι Βολευτές ότι η ανοχή του κόσμου τελείωσε…

Να τελειώνουν τα παραμύθια με τους κατ επίφαση αντάρτες, τους τζάμπα μάγκες και δήθεν πατριώτες

Σας μάθαμε σας ξέρουμε..

Σας πήραμε χαμπάρι..


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 12 September 2014 | 2:26 pm


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Μπίζνες με πρέζα και λαθρομετανάστες στη Ν.Μάκρη – Εμπλοκή της ΕΥΠ


 Ρε τι.... "μπουμπούκια" έχει τουτος ο όμορφος τόπος!
Μόνο όταν ... ΞΗΛΩΘΟΥΝ καποιες "κεφαλές", θα βρεθεί άκρη... "κάποιοι", παράμειναν για πολύ χρόνο εδώ.... γι αυτό και οι ... "πλάτες"!


Πόπη Σουφλή

Υ.Γ. Δεν μπορώ να πω... από τα παιδιάτικά μου χρόνια θυμάμαι, πως τούτος  ο τόπος, έσφιζε από αρχαιοκάπηλους, τοκογλύφους και λαθρέμπορους....
Άντε με το καλό, να ξεβρωμίσει...

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Μπίζνες με πρέζα και λαθρομετανάστες στη Ν.Μάκρη – Εμπλοκή της ΕΥΠ
Η σκοτεινή υπόθεση της Νέας Μάκρης φαίνεται πως έχει κι άλλες προεκτάσεις, αφού δεν άργησε να εμπλακεί και η ΕΥΠ για να συγκεντρώσει όλες τις κρίσιμες πληροφορίες, πριν οι Αρχές προχωρήσουν στις απαραίτητες κινήσεις.

Άτομα υπεράνω υποψίας φέρεται να είναι υπό διερεύνηση για συμμετοχή σε κυκλώματα που είχαν καταστήσει μέρη του αιγιαλού σε άβατο εισροής όπλων, ναρκωτικών και λαθρομεταναστών.

Επίσης διερευνάται
αν υπάρχει θέμα εθνικής ασφάλειας από την πιθανή εμπλοκή Τούρκων κι ενός μουλά, που φέρεται να πήγαινε από το κέντρο της Αθήνας σε παράνομο τζαμί της περιοχής για να προσυλητισει Πακιστανούς (δεν έχει περάσει πολύς καιρός από σχετικό άρθρο του Fox News για δεκάδες παράνομα τζαμιά στην Ελλάδα απ’ όπου στραλογούνται μαχητές της ISIS).

Εκτός από κάποια υπεράνω υποψίας άτομα, υπό έρευνα είναι και υψηλά ιστάμενοι, οι οποίοι φέρεται να «έκαναν πλάτες» στην ανεξέλεγκτη μαύρη εργασία που συντόνιζε κύκλωμα ισλαμιστών που «νοίκιαζε» εργάτες σε ντόπιους και επιχειρήσεις.


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 12 September 2014 | 2:15 pm


Έρευνα τη αντιτρομοκρατικής σε σπίτι στη Νέα Μάκρη
 Έχουν μια... αδυναμία στην Νέα Μάκρη και στον Μαραθώνα, τα εγκληματικά στοιχεία...
Γιατί άραγε;;;;

Πόπη Σουφλή


Έρευνα τη αντιτρομοκρατικής σε σπίτι στη Νέα Μάκρη
Στο πλαίσιο διερεύνησης της ληστείας σε υποκατάστημα τράπεζας στο Δίστομο, ολοκληρώθηκε η έρευνα της αστυνομίας σε σπίτι στη Νέα Μάκρη.  

Τα στοιχειά που συνέλλεξαν οι αστυνομικοί από το σπίτι έχουν αποσταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για περαιτέρω εργαστηριακές εξετάσεις. 

Σύμφωνα με πληροφορίες,
το σπίτι ήταν άδειο, ενώ γείτονες πιθανότατα έχουν αναγνωρίσει τον καταζητούμενο Σπύρο Δραβίλα ως ενοικιαστή.

Για τη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στο Δίστομο, η αστυνομία αναζητά συνολικά τρία άτομα: τον Σπύρο Δραβίλα, τον Γεώργιο Πετρακάκο και τον Σπύρο Χριστοδούλου. Τα στοιχεία και οι φωτογραφίες τους έχουν δοθεί στη δημοσιότητα από τα τέλη Αυγούστου.

Υπενθυμίζεται ότι στις 22 Αυγούστου οι δράστες της ληστείας, με την απειλή όπλων, εισήλθαν σε υποκατάστημα τράπεζας του Διστόμου, ακινητοποίησαν πελάτες και υπαλλήλους και αφαίρεσαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 396.930 ευρώ. 

 Αποχωρώντας, πήραν μαζί τους τον ταμία της τράπεζας και διέφυγαν με όχημα που έφερε πλαστογραφημένες πινακίδες και είχε κλαπεί τον περασμένο Μάιο από την περιοχή της Κηφισιάς Αττικής. Το συγκεκριμένο όχημα εντοπίστηκε αργότερα καμένο σε κοντινή περιοχή, στην παραλία της Αγίας Σωτήρας.

Στη συνέχεια επιβιβαζόμενοι σε φουσκωτό ταχύπλοο, που είχε κλαπεί τον Αύγουστο του 2012 από την περιοχή της Καλαμάτας Μεσσηνίας, διέφυγαν μέσω θαλάσσης, ενώ στη διαδρομή υποχρέωσαν τον ταμία να πέσει στη θάλασσα. 

Με το σκάφος αποβιβάστηκαν στη θέση Λουτρό Ξυλοκάστρου, όπου επιχείρησαν να το κάψουν, ενώ στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε άγνωστο επιβατικό αυτοκίνητο και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 12 September 2014 | 2:00 pm


4+1 Σκόρπιες Σκέψεις Ανάμεσα Στο Εφήμερο Και Την Αιωνιότητα«Κανείς δεν αγαπάει τη ζωή τόσο πολύ όσο ο γέρος»
«Πολλοί γενούν το δέος, το μέγα δέος ο άνθρωπος γεννά.»
Σοφοκλής
~
1) Περί αιωνιότητας
Ήταν στο Πήλιο που το είδα. Η καμπάνα βαρούσε πένθιμα και οι άντρες έπιναν τσίπουρο με μεζέ, πρωί Σαββάτου.
Στον πλάτανο πάνω από το καφενείο είχαν καρφώσει ένα κηδειόχαρτο. Συνηθίζω να κοιτάζω την ηλικία και τους συγγενείς που παρελαύνουν κάτω από το όνομα του εκλιπόντα.
Ο συγκεκριμένος είχε πολλούς, όλοι κατιόντες: Παιδιά, εγγόνια, δισέγγονα, τρισέγγονα, γέμιζαν ένα χωριό από μόνοι τους.
Κοίταξα την ηλικία και γέλασα. Δεν είχε κάποιον αριθμό, έγραφε μόνο: «Αιωνόβιος».

~
Μέχρι εκείνη την ημέρα πίστευα ότι αυτό ήταν ένα επίθετο που ταιριάζει μόνο στα δέντρα, σαν να ήταν γραμμένο για τον πλάτανο, πάνω στον οποίο είχε καρφωθεί το κηδειόχαρτο.
Αιωνόβιος! Λες και είχε βγει από μυθιστόρημα του Τόλκιν, λες και είχε περπατήσει στη Μέση Γη.
Όταν ψυχορραγούσε μπορεί να είχε θυμηθεί την άνοιξη του 1915, τότε που είχε ακούσει για πρώτη φορά την πένθιμη φωνή του γκιόνη.
«Τι “ν” αυτό, μαμά;»
«Πουλί.»
«Και τι λέει;»
«Πουλάκι είναι και λαλεί, πουλί είναι και λέει.»
                                                                            ~~{}~~
2) Περί της σκωπτικής κουκουβάγιας
Όλοι οι άνθρωποι έχουν εμμονές. Οι συγγραφείς γράφουν γι” αυτές και οι τραγουδοποιοί τις τραγουδάνε. Όσοι διαβάζετε τα εφήμερα κείμενα του Γελωτοποιού θα έχετε παρατηρήσει την εμμονή του υποφαινόμενου με τους γκιόνηδες.
Η θλιμμένη και μονότονη φωνή τους συχνά κάθεται στην άκρη από το στυλό μου. Με σαγηνεύει, χωρίς να ξέρω γιατί, αλλά νομίζω ότι βρήκα στην Κέρκυρα μια λύση.
~
“Ενα βράδυ που αμπελοφιλοσοφούσαμε με τον Πέτρο στη νυχτερινή σκιά του Παντοκράτορα (τι επιβλητικό όνομα για ένα βουνό 987 μέτρων!) ακούσαμε τον γκιόνη να λαλεί.
Ο Πέτρος μου είπε ότι στα αγγλικά ο γκιόνης λέγεται scoptic owl,  η σκωπτική κουκουβάγια.
Καθώς ήταν αργά και το μυαλό μας έπλεε στον οίνοπα πόντο, συμφωνήσαμε ότι scoptic, σκωπτικός, σημαίνει σκεπτικός.
Το επόμενο πρωινό, αμέσως μόλις ξύπνησα και πριν ακόμα καταλάβω που βρισκόμουν, συνειδητοποίησα ότι scoptic, σκωπτικός, σημαίνει περιπαιχτικός.
Τότε όλα φωτίστηκαν: Ο γκιόνης μας περιπαίζει.
~
Είναι μια κουκουβάγια-γελωτοποιός που χλευάζει τα ανθρώπινα πάθη. Κάτι σαν τον Μπάστερ Κίτον, αλλά χωρίς καπέλο (και με ράμφος).
Η θλίψη του δεν είναι παράταιρη. Όπως συχνά αναφέρω (και όπως επιβεβαίωσε ο Ρόμπιν Γουίλιαμς), οι γελωτοποιοί και οι παλιάτσοι είναι άτομα (ή πουλιά) που τείνουν στη θλίψη. Όταν περιγελάς κάθε ιερό και όσιο (ακόμα και την έλλειψη ιερότητας) κατευθύνεσαι, αναπόφευκτα, στο κενό.
Οι άνθρωποι χρειαζόμαστε κάτι στέρεο για να αντέξουμε την κινούμενη άμμο της ύπαρξης. Μια ιδεολογία, έναν εχθρό, μια πεποίθηση, έναν σκοπό, μια αυταπάτη, ένα όραμα, έναν θεό, μιαν αγάπη, ένα φίλο, μια παρηγοριά.
Γι” αυτό μην με παρεξηγείτε όταν κάνω «Μεταστροφές στο δρόμο προς τη Δαμασκό». Προσαρμογή είναι, για να αντέξω και να μη με βρείτε κάποια μέρα κρεμασμένο στη διαδικτυακή σας εξώπορτα, με ένα αυτοκτονικό σημείωμα καρφιτσωμένο στο καπέλο μου.
Παρεμπιπτόντως. Ξέρετε ποια λέξη αναφέρεται πιο συχνά στα σημειώματα αυτοχειρίας; Θα εκπλαγείτε. Η λέξη «αγάπη» (και τα παράγωγά της).
Και τώρα μόλις κατάλαβα ότι ένα τέτοιος «γκιόνης», σκωπτικός και σκεπτικός, ήταν και ο Άσιμος.
«Ξεπουληθήκαμε στο γιουσουρούμ, για ένα κοστούμ, για ένα κοστούμ».
                                                                     ~~{}~~
3) Περί φιλίας
Ο Κομφούκιος έγραφε ότι μπορούμε να συνοψίσουμε όλες τις ανθρώπινες σχέσεις σε 6 βασικά μοντέλα:
Ηγεμόνας  – υπηκόος
Δάσκαλος – μαθητής
Άντρας – γυναίκα (στο ζευγάρι)
Γονιός – παιδί
Μεγάλος αδελφός – μικρός αδελφός
Φίλος – φίλος.
Από αυτές τις σχέσεις, πίστευε ο Κομφούκιος, μόνο η τελευταία είναι σχέση ισότητας.
~
Ο Κομφούκιος ήταν πολύ έξυπνος άνθρωπος (τι βλακώδες, να γράφεις για τον Κομφούκιο ότι ήταν «πολύ έξυπνος άνθρωπος»), αλλά θεωρώ ότι έκανε λάθος όσον αφορά τη φιλία.
Ως ορισμό της φιλίας θα προτιμούσα το στίχο του Ταγκόρ:
«Οι τελευταίοι μου χαιρετισμοί σε εκείνους που ήξεραν ότι δεν είμαι τέλειος… και με αγάπησαν.»
«My last salutations are to them who knew me imperfect and loved me».
Αυτό έγραψε ο Ινδός ποιητής, λίγο πριν χαθεί στη νιρβάνα (ή στο βραχμάν;) Δεν ξέρω αν ήταν ινδουιστής ή βουδιστής.
                                                             ~~{}~~
4) Περί γηρατειών
Κάπου είχα διαβάσει (σινική φιλοσοφία ήταν ή βουδιστική ή -μπορεί- σινοβουδιστική) ότι τρία στάδια πρέπει να έχει η ζωή ενός άντρα: Μαθητεία, οικογένεια και αναχώρηση.
Μόλις, δηλαδή, φτάσει σε μια ηλικία όπου περισσότερο βάρος είναι παρά βοήθεια, να παίρνει τα βουνά και τα όρη, να γίνεται αναχωρητής (για να «πεθάνει» πριν πεθάνει, όπως μου είχε πει και ένας αγιορείτης μοναχός).
Κάτι τέτοιο θα ήταν πολύ ωφέλιμο για τα ασφαλιστικά ταμεία, αφού δεν θα πληρώναν πλέον συντάξεις και όλοι οι συνταξιούχοι-αναχωρητές θα ζούσαν με ακρίδες και άγριο μέλι.
~
Η καλύτερη λύση για τη «γήρανση του πληθυσμού» θα ήταν αυτή που περιγράφεται σε μια παλιά ταινία επιστημονικής φαντασίας -νομίζω ότι πρωταγωνιστεί ο Μπαρτ Λάνκαστερ: Όλοι οι γέροι οδηγούνται στο σφαγείο και γίνονται μπισκότα, για να τραφούν οι νεώτεροι.
Πριν μάθω γι” αυτήν την ταινία είχα σκεφτεί να γράψω ένα θεατρικό κομμάτι (πόσο πρωτότυπη μου φάνηκε η ιδέα τότε!) με τίτλο: «Τι θα φάμε απόψε, παππού;»
Σ” αυτό το θεατρικό (μέσα σε ένα κλίμα γενικής παρακμής των ηθών) όλη η οικογένεια ετοιμάζεται να γιορτάσει τα εξηκοστά πέμπτα γενέθλια του παππού, όπου το εορταστικό δείπνο θα είναι ο ίδιος ο παππούς.
Μόλις έμαθα για την ταινία θυμήθηκα ότι ουδέν καινόν υπό τον ήλιο.
                                                                                          ~~{}~~
5) Αντί για επίλογο
Είναι βράδυ. Διαβάζω το αλλοπρόσαλλο κείμενο που έχω γράψει, ένα σταχυολόγημα τυχαίων σκέψεων (αλήθεια, ποιος άλλος, εκτός από τον Γελωτοποιό, γράφει τέτοιες ασυναρτησίες στο διαδίκτυο;)
Τι συνδέει όλες αυτές τις σκέψεις, ποιο είναι το κοινό σημείο;
Ο άνθρωπος.
~
Μιλούσα τις προάλλες με έναν δημοσιογράφο.
«Όπου υπάρχουν άνθρωποι υπάρχουν νέα», μου είπε.
Το ίδιο ισχύει και για τη λογοτεχνία (ή την μπλογοτεχνία εν προκειμένω), με τη διαφορά ότι ο λογοτέχνης δεν ενδιαφέρεται για τα νέα, καθώς γνωρίζει ότι όλα αυτά τα «νέα» σύντομα θα είναι πολύ παλιά.
Οι δημοσιογράφοι ασχολούνται με τον επίκαιρο (ίσως και εφήμερο) άνθρωπο. Οι λογοτέχνες με τον «αιωνόβιο άνθρωπο».
~
Ένας αρχαίος δημοσιογράφος θα έγραφε: «Εκτελέστηκε η Αντιγόνη, η οποία -παρά τη βασιλική απαγόρευση- έθαψε τον αδελφό της, Πολυνείκη [...] Στα άλλα νέα: Φοροελαφρύνσεις ανακοίνωσε ο Κρέοντας στη ΔΕΘ Θήβας».
Ο Σοφοκλής έγραψε: «Ω κοινὸν αὐτάδελφον Ἰσμήνης κάρα» …
2.455 χρόνια (24 αιώνες) μετά η «Αντιγόνη» συνεχίζει να παίζεται στα θέατρα.
~
Αλλά όλοι πέθαναν τελικά. Και η Αντιγόνη και ο Κρέοντας και ο αρχαίος δημοσιογράφος και ο Σοφοκλής.
Γκιόν!
Γιατί οι μόνες βεβαιότητες στη ζωή, γκιόν, είναι οι φόροι, γκιόν, και ο θάνατος, γκιόν.
Καλό ξημέρωμα, λοιπόν.


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 12 September 2014 | 1:51 pm


γιατί ζωή, σημαίνει Αγάπη.... (βιντεο)
Ξερεις τι είναι ζωή;

Ζωή είναι, να μπορείς να δεις την ομορφιά σ' ότι υπάρχει γύρω  σου... σ' ένα ζωάκι που σε κοιτάζει με μάτια γεμάτα αγάπη... σ' ενα λουλούδι που απλόχερα σου χαρίζει την ευωδιά του... στο χαμόγελο ενός παιδιού.... στη φύση ολάκερη που τραγουδά το τραγούδι του Θεου... σε κάθε ανθρώπινη ψυχή που ανοίγει την πόρτα της να σε καλοδεχθεί... σε κάθε ανάσα σου... γιατί ζωή, σημαίνει Αγάπη.


Καλημερα

ΠόπηΔημοσιεύθηκε στις 12 September 2014 | 1:40 pm


ο πιο πολύτιμος θησαυρός σου, είναι η ΨΥΧΗ σου. (βιντεο)
Ο φόβος ... αυτός σου στερεί τη ζωή... άπλωσε γύρω σου δίχτυ.... σε τύλιξε στα πλοκάμια του... ιστος αράχνης έγινε.. φοβάσαι να ζήσεις...κάποτε πλήγωσαν την ψυχή σου.. την πάγωσαν... κι έγινε το δίχτυ "η ασφάλειά  σου"... κι έγιναν τα πλοκάμια "η άμυνά σου"... κι έγινε ο ιστός, "το οχυρό σου"....
Νόμιζες πως ζουσες, μα ποιός ζει με παγωμένη καρδιά;;;

Πάρε και πάλι τη ζωή σου στα χέρια σολυ... διώξε τους φόβους σου... σκίσε το δίχτυ... κόψε τα πλοκάμια... ξέσκισε τον ιστό... πάτα γερά στα πόδια σου, ζήσε την κάθε σου στιγμή με αγάπη... αγάπη πρώτα για σένα κι ύστερα για τους άλλους...
Ζήσε τη ζωή, σαν αγνό, αθώο κι ανέμελο παιδί... γέμισε την ψυχή σου με ειλικρίνεια, με χαρά κι αυθορμητισμό... άσε τη φαντασία σου ελεύθερη να ταξειδέψει... ζήσε ελεύθερος...

Ξέρεις... ζωή σημαίνει παραδίδομαι, αφήνομαι πέρα και πάνω από τον φόβο... πέρα και πάνω από τον εγωισμό... εκεί ειναι ο πλούτος.... κι η μεγαλύτερη περιουσία σου, ο πιο πολύτιμος θησαυρός σου, είναι η ΨΥΧΗ σου.


Καλό και γλυκό βράδυ να έχετε

Πόπη
Δημοσιεύθηκε στις 12 September 2014 | 2:53 am


Πρόεδρος Ελληνορθοδόξων (Ρουμ) Λιβάνου: "Οι ισλαμιστές παίζουν μπάλα με τα κεφάλια των Ορθοδόξων" (vid)ΑΣΠΑΣΤΗΚΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΙ ΜΙΛΗΣΕ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ


Σχόλιο: Ήμουν εκει.. φιλησε την ελληνικη σημαια και ο κοσμος παραληρουσε φωναζοντας ''άξιος..άξιος!!!''
πηγαμε να δακρυσουμε...
εκανε το σταυρο του και ξεκινησε να μιλα στα ελληνικα..
 

Πόσες τέτοιες προσωπικότητες έχουμε στην πατρίδα μας σαν τον Ροντρίγκ (Δημήτρης) Ελ Χούρι;
Πόσους ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ που να ξεσηκώνουν με την δύναμη  της ψυχής και της πίστης του;
Χρειαζόμαστε τετοιους ΗΓΕΤΕΣ!

Πόπη Σουφλή 


Σε  μια συγκινητική ομιλία ο πρόεδρος των Ελληνορθοδόξων του Λιβάνου, που είναι απ'ευθείας απόγονοι των Βυζαντινών (και τους λένε Ρουμ από το Ρωμαίοι), με δραματικό τόνο μίλησε για τις σφαγές που έχουν υποστεί οι αρχαιότερες Ορθόδοξες κοινότητες της Μέσης Ανατολής από τους ισλαμιστές εγκληματίες που η Ουάσιγκτον εξόπλισε και εφοδίασε επί σειρά ετών, και τους ανέχεται "να πάιζουν ποδόσφαιρο με τα κεφάλια των Χριστιανών.

Η ομιλία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου της Αθήνας, με τον πρόεδρο του ελληνορθόδοξου κόμματος του Λιβάνου, κ. Ροντρίγκ (Δημήτρης) Ελ Χούρι, να συγκινεί τα πλήθη ασπαζόμενος την ελληνική Σημαία, και μιλώντας όσο καλύτερα μπορούσε στα ελληνικά, υπενθυμιζοντας σε αδαείς και αφελείς ότι υπάρχουν κομμάτια του Ελληνισμού για τα οποία το επίσημο ελληνικό Κράτος αδιαφορεί παντελώς για την ύπαρξή τους....


«Κεφάλια κόβονται και στη συνέχεια παίζεται ποδόσφαιρο με αυτά. Άνδρες σταυρώνονται, επειδή αρνήθηκαν να απαρνηθούν τον Χριστό. Εκκλησίες καίγονται, σπίτια καταστρέφονται, κοιμητήρια βεβηλώνονται. Μέλη ακρωτηριάζονται. Σταυροί απομακρύνονται από τις εκκλησίες. Μοναχές και επίσκοποι απαγάγονται. Άλλοι τοποθετούνται σε "κλουβιά", για να πουληθούν. Σπίτια σφραγίζονται με το αρχικό γράμμα "Νουν", δηλαδή με το "Ν", ως διαφοροποίηση από τους Χριστιανούς. Γράφουν στους τοίχους των Εκκλησιών της Τρίπολης του Λιβάνου απειλές με "σφαγή" και το "έγκλημα" είναι η λατρεία του Σταυρού» δήλωσε ο κ. Ελ Χούρι,
«Επειδή είναι η γλώσσα της Αγίας Γραφής, και η γλώσσα των προγόνων μου από τους ρωμιούς της Ανατολής, θέλησα να μιλήσω σήμερα στην ελληνική γλώσσα, παρά το γεγονός ότι δεν την κατέχω καλά. Όμως, λόγω αρχής, θα το κάνω» δήλωσε ο κ. Ελ Χούρι, που προηγουμένως ασπάστηκε την ελληνική Σημαία, προκαλώντας το χειροκρότημα των παρευρισκομένων.

Ο ίδιος επισήμανε τους ιστορικούς και πολιτιστικούς δεσμούς των Ρωμιών της Ανατολής με την Ελλάδα.

H εκδήλωση στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του σωματείου "Οι φίλοι του τάματος του Έθνους".

Εμείς θα θυμίσουμε ότι η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου στήριξε τους ισλαμιστές εναντίον του καθεστώτος Άσαντ υπακούοντας στις εντολές της Ουάσιγκτον, και δεν έπραξε τίποτα για την σωτηρία των ελληνορθόδοξων πληθυσμών που έχουν υποστεί απώλειες χιλιάδων ζωών, χωρίς να προβεί ούτε σε ένα διάβημα διαμαρτυρίας στη Διεθνή Κοινότητα που επέτρεψε τέτοιο έγκλημα θρησκευτικής γενοκτονίας.

Όμως επανειλημμένα έχουμε τονισει. Η Δύση ενοχλείται από τους ορθόδοξους πληθυσμούς γιατί έχουν ένα...ελάττωμα. Κοιτάνε προς την πλευρά της Μόσχας.
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 12 September 2014 | 1:56 am


Μετωπική σύγκρουση ΗΠΑ & Ρωσίας για Συρία - Μόσχα: «Εάν βομβαρδίσετε θα είναι πράξη επιθετικότητας»ΕΠΙ ΠΟΔΟΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΟΙ ΡΩΣΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗ
 

Σε μια «κλωστή» κρέμεται πλέον η κατάσταση ανάμεσα στις σχέσεις ΗΠΑ και Ρωσίας με τα σημάδια να είναι άκρως ανησυχητικά.

Η απόφαση του Αμερικανού προέδρου Barack Obama ανακοινώνοντας το «στρατηγικό σχέδιο» εναντίον των ισλαμιστών της ISIS στο οποίο περιλαμβάνεται ο βομβαρδισμός θέσεων της οργάνωσης στη Συρία τείνει να εκτρέψει την κατάσταση εκτός ισορροπίας.

Η απάντηση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών ότι «ενδεχόμενες αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές στη Συρία χωρίς την έγκριση του
Σ.Α. του ΟΗΕ αλλά και χωρίς την σύμφωνη γνώμη της Συρίας αποτελούν ξεκάθαρη πράξη επιθετικότητας», δίνει το στίγμα των εξελίξεων που θα ακολουθήσουν.

Η Ρωσία ήδη έχει στη Μεσόγειο το πυραυλοφόρο καταδρομικό του ρωσικού Ναυτικού «Moskva» το οποίο πλέει με κατεύθυνση ανοικτά της Συρίας προκειμένου να παράσχει αντιαεροπορική κάλυψη  τόσο στις ρωσικές εγκαταστάσεις στην Ταρτούς όσο και σε άλλες περιοχές εντός της Συρίας όπου βρίσκονται Ρώσοι στρατιωτικοί σύμβουλοι. Ταυτόχρονα το ρωσικό Ναυτικό εξετάζει το ενδεχόμενο να στείλει στην Α. Μεσόγειο και το αεροπλανοφόρο Admiral Kuznetsov ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τη μόνιμη ναυτική δύναμη που διατηρεί στη Μεσόγειο το ρωσικό Ναυτικό.

Πληροφορίες από τη Μόσχα αναφέρουν ακόμη ότι το Κρεμλίνο πρόκειται να στείλει έκτακτη στρατιωτική βοήθεια στη Συρία –όμοια με αυτή που έστειλε και στο Ιράκ- και η οποία θα απαρτίζεται από επιθετικά αεροσκάφη Su-25 και ελικόπτερα Mi-24 και ενδεχομένως Mi-28NE, προκειμένου να τα χρησιμοποιήσει εναντίον της ISIS, καταδεικνύοντας ουσιαστικά την ανάγκη για αμερικανικούς βομβαρδισμούς χωρίς περιεχόμενο.

Αν και δεν έχει υπάρξει ακόμη  αμερικανική απάντηση στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών εντούτοις οι ΗΠΑ προωθούν τη «στρατηγική πρωτοβουλία» κατά της ISIS με αεροπορικές επιδρομές στη Συρία χωρίς ακόμη και σήμερα να έχουν δείξει σημάδια ότι θέλουν να έρθουν σε επαφή με τη Δαμασκό πρώτα.

Η  σημερινή δήλωση του υπουργού Εθνικής Συμφιλίωσης της συριακής κυβέρνησης, Αλί Χαϊντάρ ότι «Οποιαδήποτε ξένη επέμβαση στη χώρα συνιστά πράξη επιθετικότητας, αν δεν εγκριθεί πρώτα από τη Δαμασκό», καταδεικνύει ακριβώς αυτό: ότι η Ουάσιγκτον δεν πρόκειται να ζητήσει την άδεια της Συρίας για τις επιδρομές.

«Κάθε ενέργεια, οποιουδήποτε χαρακτήρα, χωρίς την έγκριση της κυβέρνησης της Συρίας αποτελεί επίθεση εναντίον της Συρίας» υπογράμμισε ο Χαϊντάρ σε συνέντευξη τύπου που έδωσε. «Πρέπει να υπάρχει συνεργασία και συντονισμός καθώς και έγκριση της συριακής κυβέρνησης σε οποιαδήποτε επιχείρηση, είτε αυτή είναι στρατιωτική είτε όχι» κατέληξε.

Και σε αυτή την περίπτωση, αφού είναι αδύνατο να εξασφαλίσει τη σύμφωνη γνώμη της Ρωσίας αλλά και της Κίνας στο Σ.Α. του ΟΗΕ για τις επιδρομές ότι οδηγούμαστε σε μια «μετωπική» σύγκρουση ΗΠΑ και Ρωσίας για τη Συρία αυτή τη φορά.

Θεωρείται σίγουρο πως στην περίπτωση αεροπορικών επιδρομών στη Συρία θα εμπλακούν και ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα τα οποία βρίσκονται στη χώρα, με Ρώσους χειριστές κάτι που δεν έχει γίνει στο παρελθόν ούτε με τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές (σε Λαττάκεια και περίχωρα Δαμασκού) καθώς η Μόσχα  δεν επιθυμούσε τότε να εντείνει την ήδη τεταμένη κατάσταση.
Αυτή τη φορά όμως όλα δείχνουν ότι το Κρεμλίνο θα αποδεσμεύσει τα ρωσικά συστήματα…

Τις αμερικανικές προθέσεις για «το τι ακριβώς θα βομβαρδίσουν» δίνει η ανακοίνωση της περίφημης «αντιπολίτευσης» της Συρίας.
Ο «συνασπισμός της συριακής αντιπολίτευσης» ανακοίνωσε σήμερα, και αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του για το σχέδιο Obama ότι ατό δεν είναι αρκετό αλλά οι βομβαρδισμοί πρέπει να επεκταθούν και σε στόχους του καθεστώτος της συριακής κυβέρνησης:

Μεταξύ άλλων η συριακή αντιπολίτευση υπογράμμισε την ανάγκη «αποδυνάμωσης και εκδίωξης του καταπιεστικού καθεστώτος της Δαμασκού» προκειμένου να επιτευχθεί «η σταθερότητα στην περιοχή».

Η συριακή αντιπολίτευση τόνισε ότι είναι σημαντικό «να γίνει κατανοητό ότι το καθεστώς Ασαντ είναι η αιτία της βίας, της ωμότητας και της επικρατούσας αίσθησης της ατιμωρησίας»

Η καταπολέμηση «μόνο» της ISIS  «δεν μπορεί να φέρει τη σταθερότητα στην περιοχή ούτε να την απελευθερώσει από τους εξτρεμιστές. Θα πρέπει να αποδυναμωθεί και τέλος να ανατραπεί το καταπιεστικό καθεστώς του Ασαντ, που είναι έτοιμο να αποσταθεροποιήσει όλη την περιοχή με μοναδικό σκοπό να διατηρηθεί στην εξουσία», υπογράμμισε η αντιπολίτευση.
Γίνονται επομένως και «επίσημα» αντιληπτές οι ουσιαστικές προθέσεις της Ουάσιγκτον, αφού είναι αυτές που πρακτικά υπαγόρευσαν στην συριακή "αντιπολίτευση" τη συγκεκριμένη ανακοίνωση

Ταυτόχρονα ενδιαφέρον προκαλεί η συμπεριφορά της Τουρκίας – η μόνη πραγματική σύμμαχος της ISIS μαζί με το Κατάρ- η οποία μέσω αξιωματούχου δήλωσε ότι  «Η Τουρκία δεν θα συμμετάσχει σε καμιά ένοπλη επιχείρηση, αλλά θα επικεντρωθεί πλήρως στις ανθρωπιστικές επιχειρήσεις»
Ο αξιωματούχος πρόσθεσε ωστόσο ότι η Τουρκία μπορεί να επιτρέψει στο «συνασπισμό» να χρησιμοποιεί τη στρατιωτική βάση της στο Ιντσιρλίκ (νότια Τουρκία) για καθαρά επιμελητειακές επιχειρήσεις.

Αιφνιδιαστικός  έλεγχος από Πούτιν στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις
Ταυτόχρονα και όπως ανακοινώθηκε από το ρωσικό υπυοργείο Άμυνας επί ποδός πολέμου τίθενται οι στρατιωτικές δυνάμεις της Ρωσίας στην Απω Ανατολή, μετά από εντολή του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν για ασκήσεις ελέγχου της επιχειρησιακής ετοιμότητας.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της ηγεσίας των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, ξεκινούν αιφνιδιαστικές επιθεωρήσεις πολεμικής ετοιμότητας και στρατιωτικών ασκήσεων των δυνάμεων στη ρωσική Απω Ανατολή.

 «Σύμφωνα με τις οδηγίες του προέδρου, τα στρατεύματα της Ανατολικής Στρατιωτικής Περιφέρειας (EMD) θα προετοιμαστούν για ασκήσεις σε συνθήκες πολέμου», - είπε ο Σοϊγκού, ενώ διέταξε τη μετακίνηση των στρατιωτικών υπηρεσιών ελέγχου για την προετοιμασία τους για την εκπλήρωση των καθηκόντων σύμφωνα με την αποστολή τους.

Οι αιφνιδιαστικές επιθεωρήσεις ξεκινούν σήμερα και θα διαρκέσουν έως τις 18 Σεπτεμβρίου. Οι εντολές αφορούν ευρύ πεδίο πολεμικής ετοιμότητας, όπως η προστασία των σιδηροδρόμων, η διάνοιξη διόδων για αμυντικούς σκοπούς και για την πρόσβαση των στρατευμάτων, καθώς και η μεταφορά πολιτών από το Ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, αιφνιδιαστικές επιθεωρήσεις θα διεξάγονται συστηματικά για να διασφαλιστεί η πολεμική ετοιμότητα των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

Το όλο σκηνικό δεν μυρίζει απλά μπαρούτι, είναι ήδη πυριφλεγές και οι επερχόμενες εξελίξεις διαφαίνονται ζοφερές.Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 12 September 2014 | 1:04 am


Ο ΟΜΠΑΜΑ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ (ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ)
Ο ΟΜΠΑΜΑ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ (ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ)

Ο Lyndon Hermyle LaRouche, Jr. (γεννηθείς στις 8 Σεπτεμβρίου του 1922), είναι Αμερικανός, πολιτικός ακτιβιστής και ιδρυτής ενός δικτύου πολιτικών επιτροπών, κομμάτων και εκδόσεων, γνωστό σαν το κίνημα LaRouche. 
Στα τέλη Δεκεμβρίου του 2011, έκανε μία δημόσια έκτακτη τηλεοπτική εμφάνιση σε Αμερικανικό δίκτυο….Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 12 September 2014 | 12:58 am


Το Ισραήλ θα εκδηλώσει την επιθυμία να πάρει μέρος στις ανασκαφές της Αμφίπολης .


 Σιγά μην άφηναν ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία να κλέψουν και να καταστρέψουν τις αρχαιότητες της Αμφίπολης, τα μιαρά έθνη... και να είστε βέβαιοι πως οι κυβερνητικές μαριονέττες, θα στήσουν τουρλώνοντας τα οπίσθιά τους στις "επιθυμίες" των επιβητόρων τους.

ΜΑΚΡΥΑ ΤΑ  ΒΡΩΜΕΡΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ, ΜΙΑΡΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ!

ΑΡΚΕΤΑ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΑΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ!

Πόπη Σουφλή

Το Ισραήλ θα εκδηλώσουν την επιθυμία να πάρει μέρος στις ανασκαφές της Αμφίπολης .Μετά από τις εξελίξεις που αναμένεται να έχει το θέμα της Αμφίπολης καθώς και το χρονοδιάγραμμα που φαίνεται ότι θα ακολουθήσει το υπουργείο Πολιτισμού το οποίο θα είναι και πολυέξοδο και χρονοβόρο , το Ισραήλ δηλώνει παρόν


Η αρχαιολογική υπηρεσία του αλλά και οι έμπειροι εργάτες που διαθέτει στις ανασκαφές έχουν την δυνατότητα να πάρουν μέρος στις ανασκαφές της Αμφίπολης προσφέροντας παραπάνω χέρια και δυναμική για να ολοκληρωθεί το έργο .

Το ότι μάλιστα σκέφτονται να προτείνουν στην Ελληνική κυβέρνηση να αναλάβουν μέρος των εξόδων βάζει σε υποψίες πολλούς για
τον απώτερο στόχο τους.

Από την άλλη πλευρά έλληνες αρχαιολόγοι που ζουν στο Ισραήλ κι έχουν ως τώρα διαπρέψει σε ανασκαφές στην χώρα κάνοντας μια λαμπρή καριέρα ασχολήθηκαν με το θέμα της Αμφίπολης σε στρογγυλό τραπέζι δίνοντας και επιστημονικά μια εικόνα για το τι ακριβώς συμβαίνει στην Αμφίπολη αυτήν τη στιγμή.

Είναι πάντως γνωστό το πόσο καλές σχέσεις έχει το υπουργείο πολιτισμού του Ισραήλ με το ομόλογό του στην Ελλάδα.

Οι αρχαιολόγοι πάντως στην Ελλάδα που ακόμη επίσημα δεν έχουν ενημερωθεί για κάτι τέτοιο, βλέπουν την κίνηση αυτή τυπική και ίσως ύπουλη . 

Τι θα γίνει δηλαδή αν οι ανασκαφές συνεχιστούν για πολύ, που θα συνεχιστούν και το ελληνικό κράτος δεν θα έχει να διαθέσει κονδύλια για τις ανασκαφές ; 

Θα φέρνουμε τους ξένους και οι Έλληνες θα μένουν άνεργοι και απλήρωτοι; 

Ή θα διαθέτουμε τα μνημεία μας και τις ανασκαφές μας σε ξένους χορηγούς για να έχουν και δικαιώματα;

 

Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 12 September 2014 | 12:02 am


Έρχεται μεγάλος σεισμός μέχρι και 7 Ρίχτερ πιθανώς στην Κωνσταντινούπολη
 Στην Κωνσταντινούπολη ο επόμενος μεγάλος σεισμός στο Ρήγμα της Ανατολίας, λένε οι επιστήμονες. 
 
Τι αναφέρει μελέτη  

 Ερευνητές του ΜΙΤ και διαφόρων τουρκικών ιδρυμάτων, ανάμεσά τους το Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης και το Παρατηρητήριο του Καντίλι, ανέλυσαν δεδομένα από 100 δέκτες GPS που μετρούν τις μετατοπίσεις του ρήγματος τα τελευταία 20 χρόνια. 
 
Οι μετρήσεις δείχνουν ότι ο επόμενος μεγάλος σεισμός στο Βόρειο Ρήγμα της Ανατολίας,  είναι πιθανό να συμβεί στη θάλασσα του....
Μαρμαρά.  
 Η ανάλυση έδειξε ότι το μεγαλύτερο μέρος του Βόρειου Ρήγματος της Ανατολίας μετατοπίζεται οριζόντια κατά 25 χιλιοστά το χρόνο. Η μετατόπιση αυτή συμβαίνει είτε ομαλά και αθόρυβα, όταν οι δύο πλευρές του ρήγματος γλιστρούν η μία δίπλα στην άλλη, ή στη διάρκεια σεισμών, οπότε η ενέργεια του ρήγματος εκτονώνεται απότομα.  

 Τις τελευταίες δεκαετίες, συσσωρευμένη ενέργεια έχει εκτονωθεί σε μια σειρά σεισμών-ντόμινο από τα ανατολικά προς τα δυτικά -ο τελευταίος εκδηλώθηκε το 1999 στη Νικομήδεια, στα ανατολικά της Κωνσταντινούπολης.
     
 Όμως στη θάλασσα του Μαρμαρά η μετατόπιση είναι μικρότερη από την αναμενόμενη. Ο βυθός θα έπρεπε να είχε μετακινηθεί κατά 2,4 έως 3,0 μέτρα, κάτι που δεν έχει συμβεί. Τα πετρώματα στις δύο πλευρές του ρήγματος έχουν κολλήσει και αυτό συσσωρεύει ενέργεια που θα αναζητήσει εκτόνωση.  

 Η συσσωρευμένη ενέργεια θα μπορούσε θεωρητικά να εκτονωθεί σε μια σειρά πολλών ασθενών σεισμών, ωστόσο οι ερευνητές θεωρούν πιθανότερο το ενδεχόμενο ενός ισχυρού σεισμού, μεγέθους της τάξης των 7 βαθμών.  

 Το πότε θα χτυπήσει ο Εγκέλαδος παραμένει βέβαια άγνωστο, ενώ ένας τέτοιος σεισμός δεν μπορεί παρά να προκαλούσε εκτεταμένες ζημιές στην Κωνσταντινούπολη, όπου "πολλά κτήρια είναι παλιά και δεν πληρούν τις σύγχρονες προδιαγραφές".  

 H μελέτη ουσιαστικά επιβεβαιώνει τις υποψίες πολλών επιστημόνων ότι η Κωνσταντινούπολη θα είναι το επίκεντρο του επόμενου μεγάλου σεισμού στην περιοχή, αναφέρουν οι ερευνητές σε ανακοίνωσή τους.  
 
 Σημειώνεται ότι τo Βόρειο Ρήγμα της Ανατολίας, μια από τις πιο σεισμογόνες περιοχές του πλανήτη, είναι το όριο που χωρίζει την Ευρασιατική τεκτονική πλάκα από την πλάκα της Ανατολίας, η οποία περιλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της Εγγύς Ανατολής. Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 11 September 2014 | 11:34 pm


Η Ρ. Δούρου για το ερωτηματολόγιο Φούχτελ στους δήμους


 Θετική ως απάντηση.... ευχόμαστε την ίδια στάση να επιδείξει αν και εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση.

Πόπη Σουφλή

«Απέναντι σε αυτές τις σαφείς βλέψεις όλοι οι αιρετοί οφείλουμε να πάρουμε θέση. Να διαλέξουμε στρατόπεδο. Να πούμε ξεκάθαρα αν είμαστε με τα συμφέροντα των πολιτών ή των ολίγων – εγχώριων ή ξένων» τονίζει η Περιφερειάρχης Αττικής.

Την αποστολή ερωτηματολογίου από την «Ελληνογερμανική Συμμαχία» στους δήμους και τις περιφέρειες, σχολίασε με ανακοίνωσή της η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένας Δούρου.

«Πρόκειται για ένα αποικιοκρατικό πνεύμα απομύζησης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τους πόρους της και υποβάθμισής της σε ιμάντα εφαρμογής μνημονιακών πολιτικών λιτότητας» επισήμανε η Ρ. Δούρου.

Σημειώνοντας παράλληλα ότι «η 'Ελληνογερμανική Συμμαχία' απέφυγε να αποστείλει το ερωτηματολόγιό της στη νέα Περιφερειακή Αρχή Αττικής», η Περιφερειάρχης διερωτήθηκε «σε τι αποσκοπεί η αποστολή του Ερωτηματολογίου αυτού σε Περιφέρειες και Δήμους;

Η απάντηση είναι απλή. Και μόνο η πρωτοβουλία αποστολής του ερωτηματολογίου φανερώνει το πνεύμα της προσέγγισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης εκ μέρους των συγκεκριμένων συμφερόντων τα οποία εκφράζει και η προωθεί η 'Ελληνογερμανική Συμμαχία’».

«Απέναντι σε αυτές τις σαφείς βλέψεις όλοι οι αιρετοί οφείλουμε να πάρουμε θέση. Να διαλέξουμε στρατόπεδο. Να πούμε ξεκάθαρα αν είμαστε με τα συμφέροντα των πολιτών ή των ολίγων – εγχώριων ή ξένων» κατέληξε η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένας Δούρου.
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 11 September 2014 | 11:26 pm


Η ΙΣΤΟΡΙΑ που ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να ΜΑΘΕΙΣ- Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΦΑΓΗ των ΕΛΛΗΝΩΝ από τους ΕΒΡΑΙΟΥΣ (38-116 Μ. Χ.)


Θα μας ζητήσουν να αλλοιώσουμε και την Ιστορία τα καθάρματα;;;;
Ρε δεν πάτε στο διάολο, περιττώματα της ανθρωπότητας;

Πόπη Σουφλή

εεε

Επειδή κάποιοι πολύ ισχυροί δεν θέλουν να μαθαίνουμε την Ιστορία ποτέ τα παιδιά μας, δεν διδάσκονται στα σχολεία επί παραδείγματι ότι το 38 μ.X. στην Αλεξάνδρεια, δεκάδες χιλιάδες Ελλήνων υπήρξαν θύματα εβραϊκής εξεγέρσεως.

Οι εξεγερθέντες μάλιστα δεν πίστευαν ότι τελικά θα τιμωρηθούν γιατί ο αυτοκράτωρ Κλαύδιος ήταν εβραίος από την μητέρα του. Και είχαν δίκαιο.

Οι εβραϊκές κοινότητες, από το 70 μ. Χ. έως το 115 μ. Χ. ανασυντάσσονται, οργανώνονται και περιμένουν την κατάλληλη ευκαιρία, δηλαδή μια αδυναμία της Ρώμης, για να πορευθούν προς τα πατρογονικά τους εδάφη.

Ένα τέτοιου είδους κίνημα, απαιτεί
ανοιχτές γραμμές επικοινωνίας της διασποράς, καλλιέργεια, εκ μέρους του ιερατείου, συνωμοτικού κλίματος, πολεμικής αρετής και υψηλού ηθικού, επί σειράν ετών.

Τον χειμώνα του 116 μ.Χ. ο αυτοκράτωρ Τραϊανός τον περνά στα ερείπια της ανατολικής πρωτεύουσάς του, της Αντιοχείας, η οποία τον προηγούμενο χρόνο είχε ισοπεδωθεί από καταστρεπτικό σεισμό. Εκεί, ο αυτοκράτωρ έμαθε ότι οι εβραίοι είχαν εξεγερθεί.
Τα νέα ήταν ότι, οι εβραίοι εξεγερθέντες, στην σημερινή Λιβύη (Κυρηναϊκή), στην Αλεξάνδρεια, στην Κύπρο και στην Μεσοποταμία, ξεσηκώθηκαν εναντίον της Ρώμης,σφάζοντας όμως περίπου 1.000.000 Έλληνες!


Ο Τραϊανός, απεφάσισε να ανασυγκροτηθεί στην Ρώμη αλλά, στις ακτές της Κιλικίας, στην Σελινούντα, απέναντι από την Βόρειο Κύπρο, στις 8 Αυγούστου του 116, πέθανε σε ηλικία 62 ετών. Τον διαδέχθηκε ο ικανότατος και φιλέλληνας Αδριανός.
Εξέγερση και γενοκτονία των Ελλήνων στην Κυρηναϊκή

Το κίνημα των εβραίων είχε ξεκινήσει στην Κυρήνη της Λιβύης όπου οι εξεγερθέντες κατέσφαξαν τον Ελληνικό πληθυσμό, ισοπέδωσαν την πόλη, γκρέμισαν τους Ναούς και έφθασαν μέχρι του σημείου να σκάψουν τον δρόμο που οδηγούσε στο επίνειο της πόλης, την Απολλωνία. Κάποιος υπεσχέθη ότι θα ηγηθεί των εβραίων της Κυρήνης στον δρόμο προς την Σιών… Οι δε εβραίοι της Κυρήνης θα ηγούντο των συμπατριωτών τους της Αιγύπτου. Οι εβραίοι της Μεσοποταμίας θα τους συναντούσαν εκεί…

Τελικά, η εξέγερση κατεστάλη το 118 μ.Χ. Στην Ανατολική Μεσόγειο, την τάξη επέβαλλε ο στρατηγός Μάρκιος Τούρβων, ενώ στην Μεσοποταμία, ήδη ο Λούσιος Κουίετος το είχε επιτύχει αφού και οι δύο επέβαλαν την τιμωρία των λεγεώνων, σφάζοντας δεκάδες χιλιάδες εβραίων, οπωσδήποτε όμως λιγότερους από όσους Έλληνες οι ίδιοι εξόντωσαν.

Σαν αντίδραση στην καταστροφή τους, οι εβραίοι σταμάτησαν να μαθαίνουν στα παιδιά τους Ελληνικά! Για την Κύπρο όμως, η καταστροφή ήταν ολοκληρωτική. Η αντιπαλότητα εβραίων-Κυπρίων ξεκίνησε από τα πρώτα χρόνια της υποδουλώσεως της Κύπρου στους Ρωμαίους. Ο Κάτων κατέλαβε την Κύπρο το 56 π. Χ. και κυριολεκτικά την καταλεηλάτησε από κάθε είδος πλούτου οδηγώντας τους Κυπρίους σε πλήρη εξαθλίωση.

Σύμμαχοι των Ρωμαίων σ’ αυτή την καταπίεση ήταν εβραίοι έμποροι, οι οποίοι, ως υπεργολαβία, ανέλαβαν να εκμεταλλεύονται, για λογαριασμό των Ρωμαίων, τα πλούσια ορυχεία χαλκού και κάθε άλλο πλουτοπαραγωγικό πόρο.

Στα επόμενα χρόνια, και μετά το 70 μ. Χ., ο εβραϊκός πληθυσμός της Κύπρου αυξήθηκε κατά πολύ. Έτσι, υπήρχε αρκετό πλήθος για την εφαρμογή στην Κύπρο των σιωνιστικών σχεδίων. Το 117 μ. Χ. λοιπόν κάποιος εβραίος ονόματι Αρτεμίων ηγήθηκε των εβραίων εξεγερθέντων.

Ο Βυζαντινός ιερομόναχος λόγιος και ιστορικός και μετέπειτα Πατριάρχης (1065-1075) Ιωάννης Ξιφιλίνος, ευτυχώς, διέσωσε το γεγονός ότι οι σφαγιασθέντες στο νησί έφθασαν τις 240.000, αφού από αρχαίες πηγές μόνον ο Δίων ο Κάσιος αναφέρεται στην σφαγή αυτή στο περίφημο έργο του ”ΒΙΟΙ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΩΝ”. Πρώτη πηγή.


Δεύτερη πηγή, του περιφήμου Αγγλου ιστορικού Εντουαρντ Γκίμπον (γνωστού ελληνικά ως Γίββων) που έζησε από το 1737 έως 1794, ήτοι κατά την περίοδο του σκλαβωμένου ελληνισμού.

Το κείμενο αυτό, όπως λέει το ethnikismos.net, ανευρίσκεται στο μνημειώδες έργο του “Ιστορία της Παρακμής και Πτώσεως της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας” και αναφέρεται, ακόμη, στο βιβλίο “Δίκη” (“Trial”) του Μπιλ Γκρίμσταντ, υπευθύνου των εκδόσεων “Αρυαν Πρες Ινκορπρέιτεντ, έκδοση 1973, Ουάσιγκτον ΗΠΑ.


Ιδού η περικοπή.


“Η ανθρωπότης μένει έκπληκτη από το ρεσιτάλ (σε τρεις πράξεις) των φοβερών κακουργημάτων των Εβραίων, εναντίον των ανυποψιάστων, γηγενών Ελλήνων, οι οποίοι τους θεωρούσαν φίλους.

Οι Εβραίοι πρόδωσαν αυτή τη φιλία και έσφαξαν 220.000 Έλληνες στην Κυρηναϊκή και κατακρεούργησαν 240.000 Έλληνες στην Κύπρο, καθώς και μέγα τμήμα του ελληνικού πληθυσμού στην Αίγυπτο.


Πολλοί των θυμάτων Ελλήνων,σύμφωνα με το xeironioslavi.blogspot.gr, επριονίσθησαν στα δύο από τους Εβραίους σύμφωνα με την παράδοσή τους, ότι ο Δαυίδ επεκύρωσε αυτόν τον τρόπο εκτέλεσεως με το παράδειγμά του.

Κατά τις σφαγές αυτές των Ελλήνων, οι Εβραίοι κατεβρόχθιζαν τις σάρκες των νεκρών, έπιναν το αίμα τους και κατέστρεφαν τα εντόσθια!…”


Αυτά, όσο κι αν φαίνονται απίστευτα, υποβολιμαία ή υπερβολικά, γράφονται από έναν εκ των μεγαλυτέρων ιστορικών συγγραφέων του παρελθόντος που δεν μπορεί να καταστεί ύποπτος “αντισημιτισμού” (στην εποχή του τουλάχιστον), ούτε να κατηγορηθεί για έλλειψη σοβαρότητος, αφού τα έργα του ήταν, είναι και θα είναι μία εκ των σοβαροτέρων πηγών της Αρχαιότητας. (Αυτά από τις ιστορικές πηγές)Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 11 September 2014 | 11:08 pm
Translate:
Copyright © 2010-2014 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: