Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Δωδεκανήσου   »   Λερος    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή Λερος και εμείς θα το προσθέσουμε.


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Λερος

Απολογισμός πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής Ρόδου ετών 2016-2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Θέμα: Απολογισμός πεπραγμένων Δημοτικής Αρχής ετών 2016-2017
-Την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 11.00, θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Ρόδου (3η Ειδική Τακτική Συνεδρίαση του Σώματος για το 2018), με μοναδικό θέμα Ημερήσιας Διάταξης: «Απολογισμός πεπραγμένων Δημοτικής Αρχής σε ότι αφορά την οικονομική κατάσταση, τη διοίκηση του Δήμου και την εφαρμογή του προγράμματος Δημοτικής δράσης ετών 2016-2017, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 217 του Ν. 3463/2006». Η Συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου, στο Δημαρχιακό Μέγαρο (πλ. Ελευθερίας).
Ήδη ο Δήμαρχος έχει ζητήσει από τους συνεργάτες του να του καταθέσουν ένα μικρό, περιεκτικό και ουσιαστικό απολογισμό των έργων και δράσεων των υπηρεσιών που επιβλέπουν για τα έτη 2016 και 2017, καθώς η παρουσίαση του έργου της Δημοτικής Αρχής για τα συγκεκριμένα έτη θα γίνει από τον ίδιο τον Δήμαρχο. Κατά τον απολογισμό θα γίνει αναφορά στο έργο του συνόλου του Δημοτικού Μηχανισμού, συμπεριλαμβανομένων και των Οργανισμών και Επιχειρήσεων του.
Η διαδικασία της δημόσιας λογοδοσίας θεωρείται από τον Δήμαρχο ύψιστης πολιτικής σημασίας, ενώ αποτελεί και δέσμευση της δημοτικής παράταξης του «Ρόδος Δύναμη Πολιτών» να λειτουργεί με τρόπο διάφανο και προσιτό προς τους πολίτες και να κρατά ενήμερη τη Ροδιακή κοινωνία για τις ενέργειες και τους σχεδιασμούς της.
Σχετική πρόσκληση της συνεδρίασης έχει ήδη σταλεί, πέραν των δημοτικών συμβούλων και των προέδρων και εκπροσώπων των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων, σε νυν και πρώην βουλευτές, εκπροσώπους πολιτικών παρατάξεων, τοπικούς φορείς του δημοσίου και σε θεσμοθετημένους συλλογικούς φορείς της πόλεως, επιστημονικούς, εμπορικούς συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς. Δεδομένου ότι είναι αναγκαία η κατά το δυνατόν ευρύτερη εκπροσώπηση των κατοίκων του νησιού, είναι θεμιτή η παρουσία στην ανωτέρω συνεδρίαση και άλλων φορέων και συλλόγων του νησιού.
Κατά τη συνεδρίαση προβλέπεται η τοποθέτηση όλων των δημοτικών παρατάξεων, ενώ μπορούν να πάρουν το λόγο τα μέλη του σώματος, καθώς και μέλη των συμβουλών των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων. Δικαίωμα να διατυπώσει παρατηρήσεις σχετικές με τον απολογισμό στη συνεδρίαση αυτή, έχει κάθε φορέας, δημότης, κάτοικος ή φορολογούμενος από το Δήμο, γι’ αυτό και η συνεδρίαση είναι ανοικτή και στο κοινό.

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 25 February 2018 | 9:23 am


Υπό την αιγίδα του ΟΟΣΕΠ το 9ο Διεθνές Συνέδριο Προσομοίωσης Περιφερειακών Διεθνών Οργανισμών Ρόδου – RhodesMRC 2018

Η Οργανωτική Επιτροπή του Διεθνούς Συνεδρίου Προσομοίωσης Περιφερειακών Διεθνών Οργανισμών Ρόδου – Rhodes Model Regional Co-operation, με μεγάλη χαρά και τιμή ανακοινώνει, ότι ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου έθεσε επίσημα υπό την αιγίδα του και την αιγίδα της Μόνιμης Διεθνούς Γραμματείας του και του επικεφαλής της, Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού, Πρέσβη Μιχαήλ Χριστίδη, το συνέδριο του 2018.

Όπως αναφέρει στη σχετική του επιστολή ο Γενικός Γραμματέας του ΟΟΣΕΠ, Πρέσβης Χριστίδης: «ο ΟΟΣΕΠ είναι ένας διακυβερνητικός, περιφερειακός οικονομικός οργανισμός που περιλαμβάνει 12 Κράτη Μέλη από την ευρύτερη περιοχή του Ευξείνου Πόντου (Αλβανία, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Βουλγαρία, Γεωργία, Ελλάδα, Μολδαβία, Ρουμανία, Ρωσική Ομοσπονδία, Σερβία, Τουρκία και Ουκρανία). Ο ΟΟΣΕΠ διατηρεί περισσότερες από 20 Ομάδες Εργασίες, που προωθούν την περιφερειακή συνεργασία σε όλα τα σχετικά πεδία, μέσα από την ανταλλαγή πληροφοριών και καλών πρακτικών, την προώθηση κοινών δράσεων και την επεξεργασία κοινών έργων.»

«Η Μόνιμη Διεθνής Γραμματεία του ΟΟΣΕΠ δίνει μεγάλη σημασία στην υποστήριξη των προσπαθειών νέων ανθρώπων να γίνουν ενεργοί πολίτες στις πατρίδες τους, καθώς επωμίζονται τις δικές τους και δικές μας ελπίδες για ένα καλύτερο μέλλον. Η Γραμματεία προσπαθεί πάντα να στηρίζει δραστηριότητες νέων, συμπεριλαμβανομένων επισκέψεων φοιτητών στην Έδρα της, όπου και λαμβάνουν καλύτερη γνώση των δραστηριοτήτων του ΟΟΣΕΠ και ανταλλάσσουν απόψεις για περιφερειακά και διεθνή ζητήματα.»

Ο Γενικός Γραμματέας, Πρέσβης Χριστίδης, κλείνει την επιστολή του, εκφράζοντας την επιθυμία να παραβρεθεί στη Ρόδο κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου και να ενημερώσει προσωπικά τους φοιτητές για τις δράσεις και το μέλλον του Οργανισμού, εφόσον το πρόγραμμά του το επιτρέψει.

To 9o RhodesMRC θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο, 10-14 Οκτωβρίου 2018 για το πανεπιστημιακό επίπεδο – φοιτητές και απόφοιτοι – και 08-11 Νοεμβρίου 2018 για το μαθητικό επίπεδο – μαθητές Γ' Γυμνασίου έως Γ' Λυκείου. Τον Μάιο, θα πραγματοποιηθεί μία ψηφιακή ακαδημία, με εξ αποστάσεως διαλέξεις (e learning), για την επιμόρφωση στελεχών συνεδρίων προσομοιώσεων.

Το γενικό θέμα του συνεδρίου είναι «Προς την αποτελεσματική οικοδόμηση Ειρήνης και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη σε περιφερειακό επίπεδο» καθώς εστιάζει στην προώθηση των περιφερειακών διεθνών συνεργασιών για επίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν τον κόσμο μας. Από το 2017, το RhodesMRC τιμά και αφιερώνεται στην επίτευξη των Παγκόσμιων Στόχων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, όπως αυτοί έχουν τεθεί από τα Ηνωμένα Έθνη, και έχει λάβει την επίσημη στήριξη του Περιφερειακού Κέντρου Πληροφόρησης Δυτικής Ευρώπης των Ηνωμένων Εθνών.

Το RhodesMRC 2018 διοργανώνεται από το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Δήμο Ρόδου, το Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και το Ευρωπαϊκό Δίκτυο για την Εκπαίδευση και την Επιμόρφωση – EUNET. Το Διεθνές Κέντρο Μελετών Ευξείνου Πόντου, το Κέντρο Διεθνών και Ευρωπαϊκών Μελετών του Πανεπιστημίου Kadir Has στην Κωνσταντινούπολη και το Εργαστήριο Ευρωπαϊκής Ενοποίησης και Πολιτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών είναι ακαδημαϊκοί συνεργάτες, ενώ το συνέδριο τηρεί ισχυρούς δεσμούς με άλλες αντίστοιχες διοργανώσεις στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Επιπλέον, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η λυκειακή έκδοση του συνεδρίου έχει λάβει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας. Μάλιστα, το συνέδριο του 2017 τελούσε υπό την αιγίδα του Γενικού Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης (για τρίτη συνεχή χρονιά) και έλαβε για πρώτη φορά για αντίστοιχο συνέδριο την επίσημη υποστήριξη 18 Πρεσβειών και Αποστολών Ξένων Κρατών στην Ελλάδα.

Οι εγγραφές για την πανεπιστημιακή έκδοση του συνεδρίου θα ξεκινήσουν στις 05 Μαρτίου 2018, για την λυκειακή έκδοση του συνεδρίου στις 16 Απριλίου 2018 και για την Ακαδημία στις 26 Μαρτίου 2018. Περισσότερες πληροφορίες στο www.rhodesmrc.org και στο [email protected].

===ΤΕΛΟΣ=ΔΕΛΤΙΟΥ=ΤΥΠΟΥ==============================================

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την φιλοξενία. Θα παρακαλούσαμε, εφόσον το παρόν δημοσιευθεί και ηλεκτρονικά, να μας αποστείλετε τον σχετικό σύνδεσμο.

Σε περίπτωση που χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Με εκτίμηση,

Μιχάλης Καβουκλής

Πρόεδρος του Σπιτιού της Ευρώπης στη Ρόδο - Υπεύθυνος Τύπου και Επικοινωνίας
Επικεφαλής Οργανωτικής Επιτροπής του RhodesMRC
Μέλος του Δ.Σ. του Ευρωπαϊκού Δικτύου για την Εκπαίδευση και την Επιμόρφωση - EUNET, e.V.

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 25 February 2018 | 9:00 am


Ο Θεός της Δύσης πέθανε. Ο Θεός της Ανατολής; Γράφει ο Ηρακλής Αθ. Φίλιος, Βαλκανιολόγος, Θεολόγος

Ο ΘΕΟΣ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ ΠΕΘΑΝΕ. Ο ΘΕΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ; Πάντα επίκαιρος ο μεγάλος φιλόσοφος Νίτσε. Και είναι αυτή του η ομολογία, της θεοκτονίας, η οποία υπήρξε καταλυτική για τον δυτικό κόσμο. Είναι αλήθεια πως ο Νίτσε δεν σκότωσε τον Θεό. Εξάλλου ο Θεός δεν σκοτώνεται. Εξήγγειλε όμως τον θάνατο Του. Έναν θάνατο που ήδη είχε συντελεστεί εξαιτίας της αδυναμίας στην οποία βρέθηκε η δυτική θεώρηση, που δεν κατάφερε να βιώσει χαρισματικά το μυστήριο του Θεού, το μυστήριο της αγάπης, της αποκάλυψης Του, την ίδια Του την φανέρωση στον άνθρωπο, στην κτίση, στην ιστορία. Αύριο είναι Κυριακή της ορθοδοξίας; Τί δεν είναι όμως η ορθοδοξία;
Η ορθοδοξία δεν περιλαμβάνει στους κόλπους της ιδέες, κανόνες, εντολές, αυθεντίες και έτοιμες συνταγές σωτηρίας. Το ήθος της είναι ήθος ασκητικό, λιτό, διακριτικό. Καλλιεργεί στον άνθρωπο την ηθική και όχι τον ηθικισμό, όπως επίσης την ευσέβεια, όμως όχι τον ευσεβισμό. Δεν αναγκάζει τον άνθρωπο να εφαρμόσει εντολές και κανόνες. Αν ίσχυε κάτι τέτοιο, τότε ποιος ο λόγος να δημιουργηθεί ελεύθερος από τον Θεό; Ο άνθρωπος ασκείται σε μία ζωή που ευωδιάζει ταπείνωση, απλότητα, ησυχία. Αυτή η άσκηση, όπως αναφέρει ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος στη φετινή πατριαρχική εγκύκλιο για τη Μ. Τεσσαρακοστή, «δέν εἶναι ἀτομικόν, ἀλλά ἐκκλησιαστικόν γεγονός καί κατόρθωμα, μετοχή τοῦ πιστοῦ εἰς τό μυστήριον καί τά μυστήρια τῆς Ἐκκλησίας, ἀγών κατά τῆς φιλαυτίας, ἄσκησις τῆς φιλανθρωπίας, εὐχαριστιακή χρῆσις τῆς δημιουργίας, συμβολή εἰς τήν μεταμόρφω-σιν τοῦ κόσμου».
Η ορθοδοξία δεν απευθύνεται σε συγκεκριμένους ανθρώπους, οπαδούς, κλειστές ομάδες. Ο λόγος της αφορά όλους τους ανθρώπους, όλων των κοινωνικών, πολιτικών, οικονομικών, πολιτιστικών επιπέδων. Αγωνιά κι ενδιαφέρεται για τον κάθε άνθρωπο, που είναι εικόνα Θεού. Εξάλλου ο Θεός «πάντας ἀνθρώπους θέλει σωθῆναι καί εἰς ἐπίγνωσιν ἀληθείας ἐλθεῖν» (Α Τιμ. 2, 4). Είναι αυτό που λέει ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος: «Η Εκκλησία δεν είναι μια κλειστή εταιρεία σεσωσμένων, που απολαμβάνουν, αποκλειστικά αυτοί, τα δώρα του Θεού και διεκδικούν να εξασφαλίσουν ανέσεις, προνόμια και κοσμική εξουσία».
Η ορθοδοξία δεν σχετίζεται με κάθε είδους προτεσταντικές κι άλλες επιρροές. Γνήσιο ορθόδοξο φρόνημα συναντάται στον χώρο της εκκλησίας. Ο άνθρωπος ολοκληρώνεται ως προσωπικότητα μέσα στην εκκλησία και διά των ιερών της μυστηρίων. Η άσκηση των γεγυμνασμένων αισθητηρίων δεν πραγματώνεται στα δωμάτια των οργανώσεων (αδελφοτήτων), οι οποίες αποτελούν πνευματικά τέκνα του προτεσταντισμού. Ο πνευματικός πλούτος της ορθοδοξίας δεν έχει να κάνει με τύπους που πρέπει να εφαρμοστούν από ατσαλάκωτους ανθρώπους, υπακούοντας σε ένα προκαθορισμένο κώδικα εντολών, οι οποίες αν παραβιαστούν επιφέρουν την τιμωρία στον άνθρωπο από έναν σκληρό και τιμωρό Θεό. Αυτός ο πιετισμός και νομικισμός που αναζωογονείται στις οργανώσεις, αλλοιώνει το ήθος του ορθόδοξου ανθρωπισμού. Ας το φωνάξουμε επιτέλους δυνατά, πως κέντρο της εκκλησιαστικής ζωής είναι η ενορία και όχι η οργάνωση, και πως υπακοή οφείλουμε με αγάπη και ελευθερία στον Επίσκοπο και όχι στα καταστατικά των οργανώσεων που δημιουργούν ανέραστους και απογοητευμένους ανθρώπους.
Η ορθοδοξία δεν καλλιεργεί τον τρόμο σχετικά με τα έσχατα και δεν αναπαραγάγει προφητείες. Υπάρχει όντως μία τάση, επικίνδυνη μπορώ να πω, που φοβίζει τον κόσμο. Γίνεται πολύ συχνά πλέον λόγος για τα έσχατα, για το εάν υπάρχει ζωή μετά τον θάνατο, ενώ την ίδια στιγμή ελάχιστοι έχουν αναρωτηθεί εάν ζούνε τη ζωή πριν από τον θάνατο! Ακούμε κατ’ επανάληψη για τα έσχατα, τη Δευτέρα Παρουσία, τα σημεία των καιρών, και παράλληλα έχουμε αγνοήσει το βασικό πρόσωπο της όλης υπόθεσης, τον Χριστό. Εκεί παίζεται το παιχνίδι, ας μου επιτραπεί η έκφραση. Αν ο άνθρωπος είναι βαφτισμένος στο όνομα της Αγίας Τριάδος, αν εξομολογείται, σκάβει στον έσω του εαυτό για μία βαθύτερη υπαρξιακή τοποθέτηση, προσεύχεται, ζητάει το έλεος του Θεού, κοινωνεί Σώμα και Αίμα Χριστού, τότε ποιος κίνδυνος μπορεί να τον χωρίσει από την αγάπη του Χριστού; Επίσης, σχετικό με αυτό, είναι και το θέμα των προφητειών. Ο κόσμος αναζητά να βρει ποιες προφητείες έχουν εκπληρωθεί, ποιος γέροντας είπε και τι, ανάγουν σε αυθεντία το πρόσωπο του κάθε γέροντα, με αποτέλεσμα στα ράφια των βιβλιοπωλείων, να εξαντλούνται τα βιβλία που μιλάνε για τα έσχατα και τις προφητείες, και τα πατερικά κείμενα να αναμένουν κάποιος να συσχετιστεί μαζί τους. Δυστυχώς, το πρόσωπο του Χριστού έχει αντικατασταθεί από τον φόβο και τις έτοιμες μαγικές συνταγές σωτηρίας.
Η ορθοδοξία δεν ενθαρρύνει το φαινόμενο του γεροντισμού, που πλήττει την εκκλησία. Για το φαινόμενο αυτό, γράφει χαρακτηριστικά τα εξής, ο Μητροπολίτης Γέρων Περγάμου κ.κ. Ιωάννης Ζηζιούλας: «Πλήθος ιερέων που εξομολογούν πιστούς ενεργούν ως Γέροντες κατευθύνοντας τα Πνευματικά τους παιδιά, εισδύοντας στην προσωπική και οικογενειακή τους ζωή και δημιουργώντας πνευματικά εξαρτημένους ανθρώπους. Έτσι, το μυστήριο της μετανοίας γίνεται μέσο δημιουργίας οπαδών». Το φαινόμενο αυτό καταργεί το φυσικό θέλημα του ανθρώπου και φέρνει το γνωμικό θέλημα του (Μάξιμος Ομολογητής) στην κατεύθυνση όπου απουσιάζει κάθε ελεύθερη προσωπική βούληση, η οποία υποτάσσεται στον γέροντα. Δεν πρόκειται περί υπακοής, δηλαδή περί της ύψιστης χριστιανικής αρετής που φέρνει την ταπείνωση και τη διάκριση, αλλά περί απόλυτου ελέγχου της ανθρώπινης βούλησης∙ από το πως θα ντυθεί κάποιος νέος, ποια κοπέλα θα γνωρίσει, πως θα την γνωρίσει, πώς θα ντύνεται, ποιο είδος μουσικής θα ακούει, κ.ο.κ..
Κατόπιν όλων αυτών, ο άνθρωπος της ορθοδοξίας είναι ερωτικός άνθρωπος και ο Θεός της, «μανικός εραστής» του ανθρώπου. Αν ο άνθρωπος δεν είναι ερωτικός, τότε δεν είναι ορθόδοξος. Κι αν δεν είναι ορθόδοξος, δεν είναι χαρούμενος. Η Δύση, σκοτώνοντας τον Θεό, οδήγησε τον άνθρωπο στην αλλοτρίωση του εαυτού του και στην απώλεια μιας οντολογίας της σχέσης. Φοβικά κι ενοχικά σύνδρομα, στέρησαν στον άνθρωπο τη δυνατότητα να αγαπήσει ελεύθερα τον Θεό και τον συνάνθρωπο του ως εικόνα Θεού. Η Δύση είναι η ευκαιρία της Ανατολής. Η ευλογημένη ευκαιρία, να γνωριστεί το πρόσωπο του Χριστού στους ανθρώπους των μεταφυσικών δυτικών αδιεξόδων, που αντικατοπτρίζουν τη δόξα του υπεράνθρωπου στη θέση της θεϊκής δόξας.
Ηρακλής Αθ. Φίλιος
Βαλκανιολόγος, Θεολόγος

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 25 February 2018 | 8:57 am


Μάξιμος Χαρακόπουλος για Νοβάρτις: Η κυβέρνηση σαν «σουπιά» θολώνει τα πολιτικά νερά!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
-Λέρος, 24 Φεβρουαρίου 2018
-ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΝΟΒΑΡΤΙΣ:
-Η κυβέρνηση σαν «σουπιά» θολώνει τα πολιτικά νερά!

«Υπάρχουν σκάνδαλα αλλά και σκανδαλολογία. Θυμόμαστε όλοι την υπόθεση του Βατοπεδίου που βαφτίστηκε “σκάνδαλο” και οδήγησε στην πτώση της κυβέρνησης Καραμανλή. Και τελικά δεν αποδείχθηκε τίποτε. Στην περίπτωση της Νοβάρτις, πράγματι υπάρχει σκάνδαλο με διεθνείς διαστάσεις σε πολλές χώρες, που έχει να κάνει με τακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού από τη φαρμακοβιομηχανία για την προώθηση των σκευασμάτων της. Χιλιάδες γιατροί φέρονται εμπλεκόμενοι στη σκανδαλώδη υπόθεση». Τα παραπάνω τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μιλώντας σε εκδήλωση της ΔΗΜΤΟ Λέρου της ΝΔ. Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι «ωστόσο, ο τρόπος που ήρθε στη Βουλή η υπόθεση, την επομένη του συλλαλητηρίου στην Αθήνα για το μακεδονικό, ενώ είχε ήδη προαναγγελθεί από τον πρωθυπουργό και τον φιλοκυβερνητικό τύπο, στηριζόμενη μόνο σε καταθέσεις προστατευόμενων μαρτύρων που απόκτησαν το καθεστώς προστασίας μέρες μετά την έλευση της δικογραφίας στη Βουλή, μαρτυρά τη μεθόδευση της κυβέρνησης. Ενδιαφέρονται για την αλήθεια ή τη σπίλωση των πολιτικών τους αντιπάλων; Επιδιώκουν να πέσει φως στην υπόθεση ή τον αποπροσανατολισμό από τα προβλήματα στην οικονομία και τα εθνικά θέματα; Στη συζήτηση στη Βουλή είχαμε τα αποκαλυπτήρια της γύμνιας επιχειρημάτων της κυβέρνησης. Είναι εμφανές ότι δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί κατηγορητήριο μόνο με καταθέσεις προστατευόμενων μαρτύρων, “κουκουλοφόρων” όπως χαρακτηρίστηκαν. Όλοι, όμως, αντιλαμβάνονται ότι αυτό είναι το τελευταίο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση, που ως άλλη “σουπιά” επιχειρεί να θολώσει τα νερά και να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές με την πολιτική αντιπαράθεση να βουλιάζει στη λάσπη της σκανδαλολογίας. Η ΝΔ από την πρώτη στιγμή ζήτησε να χυθεί άπλετο φως στο σκάνδαλο με σεβασμό στην ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, που είναι εκ των ουκ άνευ σε μια δημοκρατία. Δυστυχώς, εδώ υπάρχουν βαριές σκιές και μεγάλα ερωτηματικά για την προσπάθεια παρεμβάσεων της κυβέρνησης στην υπόθεση που διερευνά η δικαιοσύνη».

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος αναφέρθηκε εκτενώς στην τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο: «Μου έλεγε νωρίτερα ο κυρ Νικόλας για τη συγκίνηση που ένιωσε την ημέρα της ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου, όταν για πρώτη φορά ήρθαν Έλληνες στρατιώτες στο νησί. Εβδομήντα χρόνια μετά, δεν μπορούμε να ανεχόμαστε την πλειοδοσία της τουρκικής ηγεσίας σε προκλητικές δηλώσεις που φτάνουν στο σημείο απειλών ακόμη και κατοικημένων νησιών. Τα σύνορα της Ελλάδας είναι σύνορα της Ευρώπης. Βεβαίως, εμείς, ιστορικά, ήμασταν πάντα οι ακρίτες των συνόρων της Ευρώπης, ο κυματοθραύστης κάθε επιβουλής εξ ανατολών από αρχαιοτάτων χρόνων. Οφείλει, όμως, και η Ευρώπη να δείξει έμπρακτα την αλληλεγγύη της στην Ελλάδα και την αποφασιστικότητά της να υπερασπιστεί τα σύνορά της. Όπως επίσης θα πρέπει την ίδια αλληλεγγύη να δείξει και στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος».

ΔΟΥΛΕΙΕΣ
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος εξέφρασε τη βεβαιότητα για τη νίκη της ΝΔ στις εκλογές. Όπως είπε «η χώρα χρειάζεται πολιτική αλλαγή, μια νέα επανεκκίνηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και μια κυβέρνηση που θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για επενδύσεις που θα φέρουν δουλειές, θέσεις απασχόλησης. Η καλύτερη κοινωνική πολιτική δεν είναι να αυξήσεις τα επιδόματα ανεργίας, αλλά να προσφέρεις δουλειά και αξιοπρέπεια στους πολίτες».
Νωρίτερα, για την προσωπικότητα του «εντίμου πολιτικού, του έμπειρου κοινοβουλευτικού άνδρα που με ήθος και επιχειρήματα εκπροσωπεί επάξια όχι μόνο τους πολίτες που τον αναδεικνύουν πρώτο βουλευτή στη Λάρισα, αλλά την παράταξη» μίλησε ο τομεάρχης τουρισμού της ΝΔ βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας. Τέλος, η πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Λέρου κ. Κατερίνα Εμμανουήλ, ευχαριστώντας τον Μάξιμο Χαρακόπουλο «για τη μεστή ομιλία» του προσέφερε ένα αναμνηστικό ιστορικής σημασίας, το πρώτο ψηφοδέλτιο της ΕΡΕ στα Δωδεκάνησα με φόντο το κάστρο της Λέρου.

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 24 February 2018 | 4:18 pm


Διάκριση στην κατηγορία «Best Greek Νew Resort» της εταιρείας « Colossos Sa», με το ξενοδοχείο Amada Colossos Resort στα Greek Hospitality Awards 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Διάκριση στην κατηγορία «Best Greek Νew Resort» απέσπασε η εταιρεία « Colossos Sa», με το ξενοδοχείο Amada Colossos Resort στα Greek Hospitality Awards 2018.
H τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018, στο Divani Apollon Palace & Thalasso. Ο θεσμός των Greek Hospitality Awards, τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού και επιβραβεύει την αριστεία στο χώρο των ελληνικών ξενοδοχείων. Διοργανώνεται τα τέσσερα τελευταία χρόνια, από την εταιρεία «ETHOS AWARDS» και το περιοδικό ΧΡΗΜΑ.
Το βραβείο, παρέλαβε ο Διευθύνων Σύμβουλος της « Colossos Sa» κ. Άρης Σουλούνιας o οποίος δήλωσε: «Η διάκριση, αποτελεί αναγνώριση του τιτάνιου αγώνα που έγινε για να υλοποιηθεί το όραμα για την ανακατασκευή του «Αmada Colossos Resort». Ατελείωτες ώρες δουλειάς και μεγάλος αγώνας για να έρθει η πολυπόθητη αλλαγή. Τώρα πλέον, οι εικόνες μιλούν από μόνες τους. Η σελίδα γύρισε και μια νέα εποχή ξεκίνησε για το επιβλητικό ξενοδοχείο το οποίο έγινε ένα υπέροχο κόσμημα στο νησί των Ιπποτών. Διαθέτει υποδομές που καλύπτουν τις επιθυμίες και των πιο απαιτητικών επισκεπτών προσφέροντας μοναδικές και αξέχαστες εμπειρίες διαμονής τόσο σε οικογένειες όσο και σε ζευγάρια . Από τις 15 Ιουλίου του 2017, αποτελεί σημείο αναφοράς στην περιοχή όπου βρίσκεται και ιδανικό προορισμό για ονειρεμένες διακοπές.Δεν επαναπαυόμαστε.Συνεχίζουμε το ίδιο δυναμικά την πορεία μας, για την υλοποίηση όλων των στόχων και των οραμάτων μας».
Το επιβλητικό Amada Colossos Resort
To Amada Colossos Resort πλήρως ανακατασκευασμένο, άνοιξε τις πύλες του στις 15 Ιουλίου του 2017 και εντυπωσίασε με τις υποδομές που διαθέτει, αφού στις ειδικά σχεδιασμένες ζώνες του οι επισκέπτες μπορούν να χαρούν τις διακοπές τους, να διασκεδάσουν αλλά και να χαλαρώσουν.Το υπερπολυτελές θέρετρο, προσφέρει ένα εύρος επιλογών διαμονής με 17 διαφορετικούς τύπους δωματίων ( συνολικά 699). Σε αυτά περιλαμβάνονται, 16 πολυτελείς σουίτες και πέντε βίλλες με ιδιωτική πισίνα και εκπληκτική θέα στο Αιγαίο, που κόβει την ανάσα.Το «Amada Colossos Resort» διαθέτει τρία pool μπαρ, δύο κεντρικά εστιατόρια, τρία θεματικά a la carte ελληνικής, ιταλικής και ασιατικής κουζίνας, ελληνικό καφενείο, mad for snacks, waterpark snack bar, cocktail bar και Executive Lounge . Επιπλέον, οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν γυμναστική, να παίξουν τένις ή να απολαύσουν θεραπείες ευεξίας προσώπου και σώματος στο πλήρες εξοπλισμένο spa. Υπάρχουν ακόμη δυο kids club για την ψυχαγωγία των παιδιών. Οι υποδομές του ξενοδοχείου περιλαμβάνουν επίσης ένα υπαίθριο αμφιθέατρο χωρητικότητας 600 ατόμων, στο οποίο οργανώνονται ψυχαγωγικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους, αλλά και ένα εντυπωσιακό Water Park με έξι νεροτσουλήθρες και πισίνες.Το «Amada Colossos Resort» συνδυάζει την άνεση με την πολυτέλεια και αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για ονειρεμένες διακοπές.

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 24 February 2018 | 2:03 pm


Μάνος Κόνσολας και Μάξιμος Χαρακόπουλος στη Λέρο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 23 Φεβρουαρίου 2018
-ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Η οικονομική κρίση μπορεί να αντιμετωπιστεί, μια εθνική καταστροφή όμως θα έχει βαρύτατο κόστος»
Διήμερη επίσκεψη στη Λέρο πραγματοποίησε ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας μαζί με τον Αν. Τομεάρχη Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιο για θέματα Προστασίας του Πολίτη, Βουλευτή Λάρισας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλο.
Οι κ.κ. Κόνσολας και Χαρακόπουλος είχαν σειρά επαφών με πολίτες και φορείς και επισκέφθηκαν διαδοχικά τις δομές της Αστυνομίας και του Λιμεναρχείου του νησιού, το κέντρο κράτησης μεταναστών και προσφύγων, καθώς, επίσης, συναντήθηκαν με την αυτοδιοίηκηση και τους παραγωγικούς και τουριστικούς φορείς του νησιού.
Στις συναντήσεις τους με τους φορείς του τουρισμού, αλλά και αυτοδιοικητικούς παράγοντες, εκφράστηκε η αντίθεση της τοπικής κοινωνίας στην πολιτική της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό, που, ουσιαστικά, χρησιμοποιεί τη Λέρο ως τόπο εγκλωβισμού παράνομων μεταναστών και προσφύγων, την ίδια στιγμή που υπάρχει υποστελέχωση της Υπηρεσίας Ασύλου, ενώ δεν γίνονται και επαναπροωθήσεις προς την Τουρκία.
Ο κ. Κόνσολας και ο κ. Χαρακόπουλος παρέστησαν και μίλησαν στην κοπή της πίτας της Τοπικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας Λέρου, παρουσία πολιτών και μελών του κόμματος.
Ο κ. Κόνσολας αναφερόμενος στις πρόσφατες εξελίξεις σε πολιτικό επίπεδο τόνισε:
«Στα νησιά του Αιγαίου χτυπάει η καρδιά της Ελλάδας, αποτελούν τον πιο ευαίσθητο εθνικό χώρο που αντιμετωπίζει την προκλητικότητα της Τουρκίας και την ξεκάθαρη πλέον πρόθεσή της να αμφισβητήσει συνθήκες αλλά και τους κανόνες του διεθνούς δικαίου.
Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές, η χώρα δεν διαθέτει μια υπεύθυνη κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση που θα ενώνει τους Έλληνες, θα διαμορφώνει εθνική στρατηγική αποτροπής.
Αντίθετα, έχει μια κυβέρνηση που διχάζει και λειτουργεί με ανευθυνότητα και εθνομηδενιστικά σύνδρομα.
Αυτό που πρέπει όλοι να αντιληφθούν είναι ότι η οικονομική κρίση μπορεί να ξεπεραστεί και να αντιμετωπιστεί. Μια εθνική καταστροφή, όμως, θα είναι ολέθρια και θα έχει βαρύτατο κόστος».

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 24 February 2018 | 12:37 pm


Σήμερα η μεγάλη συναυλία του Σωκράτη Μάλαμα στη μουσική σκηνή του Colorado!!

Σήμερα Σάββατο 24 Φεβρουαρίου
ο Σωκράτης Μάλαμας στη Ρόδο
στη μουσική σκηνή του
Colorado
-Από τις «Ασπρόμαυρες Ιστορίες» ως τα «Κάτοπτρα», από τον Θανάση Παπακωνσταντίνου στον Βαμβακάρη, τον Άκη Πάνου και τον Παπάζογλου, ο Σωκράτης υφαίνει μουσικά δεκαετίες τραγουδιών!

Μαζί του οι:
Ιουλία Καραπατάκη / τραγούδι
Νίκος Μαγνήσαλης / τύμπανα
Γιάννης Παπατριανταφύλλου / κοντραμπάσο
Νίκος Παραουλάκης / νέυ
Φώτης Σιώτας / βιολί, βιόλα
Κυριάκος Ταπάκης / λαούτο, μπουζούκι
Ηχοληψία:ΤίτοςΚαργιωτάκης& Πάνος Ηλιόπουλος
Τεχνικός σκηνής: Δημήτρης Κατέβας

Οι πόρτες ανοίγουν στις 21.30
Έναρξη προγράμματος 22.30
Τιμή προπώλησης: 12 ευρώ
Τιμή εισόδου: 14 ευρώ
Τηλ. Πληροφοριών: 6940616800
Τηλ. Κρατήσεων: 2241075120
Διοργάνωση: 12ηχοςΠαραγωγή:NovelVox

Σημεία Προπώλησης:
Espressο deli καφέ bar Ορφανίδου 57, τηλ.2241075120
D'amboise καφέbar Δ.Θεοδωράκη 23, τηλ.2241075212
People&PeopleΕθνάρχου Μακαρίου 4, τηλ.2241036444
Παπαβασιλείου Κορνίζες Πίνακες ,Αμερικής 27 τηλ.2241073017
Πλατεία Κύπρου τηλ.6978323518
I-Stores-Κωνσταντίνου Τσαλδάρη 35, τηλ.2241074401
MusicSpot-Εθνικής Αντιστάσεως 83, τηλ:2241025420
Γρηγόρης CoffeeRide-Λεωφόρος Ηρακλειδών, τηλ:2241091766
Ψητοπωλείο Μπονιάτης- Κρεμαστή, τηλ.2241 090877
Βιβλιοπωλείο «Πηγή» -Σορωνή, τηλ.2241041525
Πραματευτής-Περνού 34 Αφάντου, τηλ.2241053068
Μέλυδρον καφέ bar -Αρχάγγελος, τηλ:2244022412
CreperieΈμπωνα , τηλ.2246041517
Online μέσω Viva.gr

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 24 February 2018 | 12:01 pm


Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Κ. Μητσοτάκης σε Σύμη και Ρόδο, 6 και 7 Μαρτίου

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, θα μεταβεί την Τρίτη 6 και την Τετάρτη 7 Μαρτίου στη Σύμη και τη Ρόδο, στο πλαίσιο των εορτασμών για την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα.

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 24 February 2018 | 8:55 am


Η. Καματερός προς Ν.Δ. στη βουλή: Δεν είμαστε όλοι ίδιοι

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Η. Καματερός προς Ν.Δ. στη βουλή: Δεν είμαστε όλοι ίδιοι.
Κάνοντας μνεία στη διαφορά μεταξύ νεοφιλελεύθερης και αριστερής πολιτικής ξεκίνησε την τοποθέτηση του στην Ολομέλεια της Βουλής (22/2/2018) ο βουλευτής Δωδεκανήσου Ηλίας Καματερός κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Ναυτιλίας με θέμα : «Σύμβαση παραχώρησης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της "Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε."»
Νεοφιλελεύθερο, τόνισε, είναι να ιδιωτικοποιείς τα κοινωνικά αγαθά, όπως για παράδειγμα, την υγεία, το νερό, το ρεύμα και να μην έχουν πρόσβαση οι ανήμποροι, αυτοί που δεν έχουν χρήματα, ενώ αριστερό είναι η προστασία και η προσπάθεια, που καταβάλλουμε να έχουν όλοι οι πολίτες την ίδια πρόσβαση σε αυτά.
Ειδοποιός διαφορά υπάρχει επίσης, υπογράμμισε ο βουλευτής, και στον τρόπο που αντιλαμβάνονται οι νεοφιλελεύθεροι το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων και των επενδύσεων, με την αριστερά να είναι ενάντια στις πλήρεις ιδιωτικοποιήσεις των πάντων.
Κατά την νεοφιλελεύθερη άποψη, επένδυση θεωρήθηκε και η παραχώρηση του λιμανιού του Πειραιά, με την οποία παραχωρήθηκαν όλα, χωρίς προηγουμένως να ελεγχθεί και να διασφαλισθεί ο ΟΛΠ, καθώς και την προσπάθεια ξεπουλήματος του Ελληνικού. Εμείς αντίθετα, σημείωσε ο Ηλίας Καματερός, στοχεύουμε στην προστασία του δημόσιου συμφέροντος, των πολιτών, των κατοίκων της περιοχής και των εργαζομένων.
Παράλληλα ο Δωδεκανήσιος βουλευτής αναφέρθηκε και στη Δημόσια Αρχή Λιμένων, επισημαίνοντας τον ρόλο και της σημασία της, ώστε όσα υπογράφονται με τους επενδυτές να γίνονται πράξη.
«Αυτή είναι η Αριστερά. Και εσείς οι νεοφιλελεύθεροι αυτοί είστε. Αυτές είναι οι διαφορές μας. Και όσο και αν προσπαθείτε να πείσετε τον ελληνικό λαό ότι είμαστε ίδιοι, καθημερινά αποδεικνύετε ότι αυτό δεν ισχύει. Και πολύ περισσότερο τον Αύγουστο, όταν θα μπορούμε να αναπτύξουμε και δικές μας δράσεις και προτάσεις, όταν χαλαρώσει αυτή εδώ η εποπτεία», τόνισε χαρακτηριστικά στο κλείσιμο της ομιλίας του ο Ηλίας Καματερός.

Γραφείο Τύπου

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 24 February 2018 | 8:44 am


Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας καταγγέλλει την απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις απολύσεις εγκύων

Δελτίο Τύπου για την απόφαση του Δ.Δ.Ε. (Δικαστήριο Ευρωπαϊκής Ένωσης) για τις απολύσεις εγκύων
-Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας καταγγέλλει την απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Δ.Ε.Ε) που έκρινε «νόμιμη» την απόλυση εγκύου από την ισπανική επιχείρηση «Bankia» το 2013, στο πλαίσιο ομαδικών απολύσεων. Καταγγέλλει το σκεπτικό της απόφασης, σύμφωνα με το οποίο η απόλυση εγκύων μπορεί να γίνεται με τη «βούλα» του νόμου αρκεί ο λόγος της απόλυσης που επικαλείται η εργοδοσία να μην αφορά την εγκυμοσύνη.

Η απόφαση προστίθεται στα αλλεπάλληλα χτυπήματα που δέχονται τα δικαιώματα των γυναικών τόσο στη μητρότητα όσο και την εργασία από τις κυβερνήσεις, την ΕΕ, τους θεσμούς και τα όργανά τους που με τους νόμους, τις οδηγίες και τις αποφάσεις τους φροντίζουν να είναι τα χέρια των επιχειρηματικών ομίλων «λυμένα» ώστε να ξεφορτώνονται ό,τι θεωρείται «κόστος» και βαρίδι για την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία τους.

Το νέο χτύπημα στο δικαίωμα των εργαζόμενων γυναικών στη μητρότητα συμπληρώνει το τοπίο της εργασιακής ζούγκλας, των «ιδιωτικών συμφωνητικών» ανάμεσα σε υποψήφιες εργαζόμενες και εργοδότες πως δεν θα δημιουργήσουν οικογένεια, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου που λήγουν κάθε λίγους μήνες και δεν ανανεώνονται ποτέ όταν η εργαζόμενη μείνει έγκυος.

Αποδεικνύεται ακόμα μία φορά ότι οι αποφάσεις των δικαστηρίων και οι κοινοτικές οδηγίες όχι μόνο δε διασφαλίζουν τα σύγχρονα δικαιώματα των γυναικών, αλλά τα τσακίζουν, με γνώμονα την θωράκιση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Αυτά τα δικαιώματα μπορούν να κατακτηθούν μόνο με την αγωνιστική διεκδίκηση και πάλη των γυναικών μέσα από τα εργατικά σωματεία, το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα.

Αθήνα, 23.2.2018

Το Γραφείο Τύπου της ΟΓΕ

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 24 February 2018 | 8:42 am


Ανακοίνωση του προέδρου της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής Δημήτρη Γάκη, για το πρόγραμμα της ειδικής εκδήλωσης για την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου, στη μνήμη του Ιωάννη Ζίγδη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Ανακοίνωση του προέδρου της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής Δημήτρη Γάκη, για το πρόγραμμα της ειδικής εκδήλωσης για την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου, στη μνήμη του Ιωάννη Ζίγδη, στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, την 1η Μαρτίου 2018
-Ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής Δημήτρης Γάκης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής των Ελλήνων, διοργανώνει ειδική εκδήλωση για την επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα, στη μνήμη του Ιωάννη Ζίγδη, με θέμα: «Η πορεία και οι αναπτυξιακές προοπτικές στις Περιφέρειες. Το παράδειγμα της Δωδεκανήσου», που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 1 Μαρτίου 2018, ώρα 10:00, στην Αίθουσα Γερουσίας της Βουλής των Ελλήνων.
Η Βουλή των Ελλήνων, έχει επιδείξει έμπρακτα σεβασμό στην Ιστορία και τους αγώνες της Δωδεκανήσου για πρόοδο και Δημοκρατία. Ειδικότερα, τόσο η ειδική εκδήλωση της Επιτροπής Περιφερειών για την Ενσωμάτωση, που πραγματοποιήθηκε στις 2 Μαρτίου 2016, όσο και η ανακήρυξη του 2017 ως «Έτος Δωδεκανήσου» που αποφασίστηκε στην Ειδική Συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής για τα 70 χρόνια από την Ενσωμάτωση, την 1η Μαρτίου 2017, συνέβαλλαν σημαντικά στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης και στην ανάδειξη των αγώνων και των σύγχρονων επιτευγμάτων των νησιών μας. Με αφορμή τη φετινή εορταστική επέτειο της 7ης Μαρτίου, μας δίνεται μια ακόμα ευκαιρία να προβάλλουμε μέσα από τον βίο και την κοινοβουλευτική προσφορά του αείμνηστου Δωδεκανήσιου οικονομολόγου και πολιτικού Ιωάννη Ζίγδη (1913-1997) στην μεταπολεμική ανασυγκρότηση και ανάπτυξη της Χώρας, την εθνική σημασία, το ρόλο και τη μελλοντική προοπτική της Δωδεκανήσου. Να συζητήσουμε, με αφορμή την ιστορική αυτή αναδρομή, τα σύγχρονα προβλήματα αλλά και τις προκλήσεις της περιφερειακής πολιτικής σήμερα, επικεντρώνοντας σε πολιτικές και αναπτυξιακές στρατηγικές που ενισχύουν την πραγματική κοινωνική και εδαφική συνοχή στα νησιά μας.
Η ειδική εκδήλωση για τα Δωδεκάνησα στη Βουλή των Ελλήνων αποτελεί ένα γεγονός εξέχουσας σημασίας, που τιμά όλους τους Δωδεκανήσιους και θέλω με την ευκαιρία να τονίσω, ότι χαίρομαι ιδιαίτερα που η πρωτοβουλία αυτή έγινε υπόθεση όλων των βουλευτών της Δωδεκανήσου, τους οποίους και ευχαριστώ για τη συνεργασία».

***

***
Επιβεβαίωση συμμετοχής, μέχρι Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Πέρας προσέλευσης: Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018, ώρα 09.30

Επικοινωνία:
Τηλ.:210 367 5820, 22410 25050
email: [email protected]
***
Το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
-.-

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 24 February 2018 | 8:40 am


Ανακοίνωση για τις ενδιάμεσες εκπτώσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ
-Ο Εμπορικός Σύλλογος Ρόδου σας ενημερώνει ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου 4446/2016, άρθρο 114 παρ. 1, δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 4595 τεύχος Β/28-12-2017, η απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου με την οποία ορίζονται εφεξής, οι ενδιάμεσες εκπτωτικοί περίοδοι για την Περιφερειακή Ενότητα Δωδεκανήσου.

Σύμφωνα με την απόφαση αυτή, οι ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι (mid season sales), για την Περιφερειακή Ενότητα Δωδεκανήσου, ορίζονται ως εξής:

Από 1 Μαΐου έως 15 Μαΐου εκάστου έτους και από 1 Νοεμβρίου έως 15 Νοεμβρίου εκάστου έτους.

Οι Κυριακές που επιτρέπεται τα καταστήματα να είναι ανοικτά και περιλαμβάνονται στις ενδιάμεσες εκπτωτικές περιόδους είναι: Η πρώτη Κυριακή του Μαΐου εκάστου έτους και η πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου εκάστου έτους.

Ρόδος, 23 Φεβρουαρίου 2018
Εκ του Εμπορικού Συλλόγου

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 23 February 2018 | 7:58 pm


"Υιοθετείται" η ακριτική Κίναρος, μαζί και η μοναδική κάτοικος

Σε σημαντική πρωτοβουλία προχωρά η Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών προκειμένου να καλύψει όλες τις ανάγκες της μόνιμης κατοίκου της Κινάρου - Τι είχε πει η μοναδική φύλακας-άγγελος της ακριτικής βραχονησίδας στο News24/7
-Της Μίκας Κοντορούση
-«Η ανάγκη υπεράσπισης των εθνικών μας συμφερόντων, είναι υπόθεση όλων. Απαιτείται εθνική συνείδηση, εγρήγορση και αποφασιστική συμβολή και γενναιοδωρία, από όπου υπηρετεί ο καθένας», αναφέρει χαρακτηριστικά η Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών που το απόγευμα της Πέμπτης, αποφάσισε να κρατήσει αλληλέγγυα στάση απέναντι στην μοναδική κάτοικο της νήσου «Κίναρος», αλλά και να καλύψει πλήρως το επίδομα που με αιφνίδια απόφαση διεκόπη προ ημερών.

«Σε συνέχεια της ανάδειξης της είδησης από την εκπομπή ‘Καλημέρα Ελλάδα’ της τηλεόρασης του ΑΝΤ1, σχετικά με τη διακοπή καταβολής του επιδόματος στη μοναδική κάτοικο της ακριτικής νήσου Κίναρος που αποτελεί και ένα από τα δεκαοκτώ νησιά που η Τουρκία θέτει υπό αμφισβήτηση, η ΕΕΝΕ αποφάσισε να κινητοποιηθεί προς άμεση επίλυση του ζητήματος», αναφέρει η Ένωση και συνεχίζει:

«Στην κατεύθυνση αυτή η ΕΕΝΕ αναλαμβάνει από σήμερα την πολυεπίπεδη υποστήριξη της μόνιμης κατοίκου του νησιού – από την κάλυψη του επιδόματος που κόπηκε, έως και τη συνολική ‘υιοθεσία’ της ακριτικής νήσου. Τα μέλη της ΕΕΝΕ, προθυμοποιήθηκαν να παράσχουν όλα τα αναγκαία μέσα για την υποστήριξη της κυρίας Ειρήνης Κατσοτούρχη, μιας πραγματικής ηρωίδας που φυλάει ‘Θερμοπύλες’.

Συγκεκριμένα, αναλαμβάνουν να συμβάλλουν στην κάλυψη των αναγκών σε θέματα υγείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, τροφίμων και ειδών άμεσης ανάγκης, την όποια αναγκαία νομική, λογιστική ή φοροτεχνική υποστήριξη, καθώς και όλες τις τεχνικές ανάγκες που σχετίζονται με τη συντήρηση του ακινήτου και όλων των υποδομών του νησιού».

Υπενθυμίζεται ότι όπως η ίδια δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή, λόγω λάθους σε δήλωση Ε9 του γιου της, ο ΟΠΕΚΕΠΕ έχει δύο χρόνια να της χορηγήσει το επίδομα που δικαιούται και καθώς το βοσκοτόπι, το οποίο εκμεταλλεύεται φαίνεται να ανήκει στις τοπικές Αρχές, πλέον της ζητείται να καταβάλλει και ενοίκιο.

Στην απόφαση μάλιστα υπογραμμίζεται ότι είναι σημαντικό να αναδειχθεί και να υποστηριχθεί το κρίσιμο έργο που επιτελούν οι σύγχρονοι Έλληνες ακρίτες, οι άνθρωποι εκείνοι που υπερασπίζονται εμπράκτως την εθνική μας εδαφική ακεραιότητα, επιτελούν έργο και θωρακίζουν τα εξωτερικά μας σύνορα.

Η συγκεκριμένη κίνηση αποτελεί άλλωστε την αρχή μιας ευρύτερης στρατηγικής απόφασης της ΕΕΝΕ και των μελών της, να υιοθετήσει μια σειρά από ακριτικές νήσους, που «πολύ συχνά τις θυμόμαστε μόνο σε ώρες ανάγκης», λένε χαρακτηριστικά μέλη της Ένωσης.

Ο φύλακας-άγγελος της ακριτικής βραχονησίδας
Υπενθυμίζεται ότι στα 73 της, η Ειρήνη Κατσοτούρχη εξακολουθεί να είναι κτηνοτρόφος και καλλιεργήτρια. Η μοναδική κάτοικος στο μέχρι πρότινος άγνωστο μικρό νησί, δυτικά της Καλύμνου και της Λέρου και ανατολικά της Αμοργού.

Η ίδια μάλιστα αποτέλεσε την μοναδική μάρτυρα που αντίκρισε τα συντρίμμια του μοιραίου ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού Agusta Bell που συνετρίβη νοτιοδυτικά του νησιού τον Φεβρουάριο του 2016.

Η κα Κατσοτούρχη, μιλώντας τότε στο News24/7, εξήγησε ότι εγκαταστάθηκε στο νησί μαζί με το σύζυγό της Μικέ, ο οποίος ωστόσο απεβίωσε στις 10 Ιουνίου του 2013. Η ίδια κράτησε την υπόσχεσή που είχε δώσει στον πατέρα της, ότι μια μέρα θα επιστρέψει στην Κίναρο, όπου βρισκόταν το πατρικό της.

Σήμερα εξακολουθεί να ζει εκεί με τα ζώα της και παρέα με την γαλήνη του νησιού. Την επισκέπτεται συχνά ο γιος της, ενώ η υπόλοιπη οικογένεια και συγγενείς της ζουν Κάλυμνο. Ένα μάλιστα από τα τρία παιδιά της ζει στην Αυστραλία. Άλλωστε και το ίδιο το ζεύγος Κατσοτούρχη ζούσε για χρόνια ως μετανάστες στην Αυστραλία. Εκείνη οικοκυρικά και εκείνος χτίστης. Το τελευταίο τους ταξίδι από την μακρινή Αυστραλία, έγινε το 1984.

Η κόρη της είχε άλλωστε αναφέρει χαρακτηριστικά στο News 247: «Επέστρεψε εκεί που της άρεσε πάντα να ζει. Στην Κίναρο. Έκανε μία μικρή ανακαίνιση στο πατρικό της και πλέον αποτελεί την μοναδική κάτοικο στο νησί. Παίρνει νερό από μία στέρνα κι ένα πηγάδι στον γιαλό. Έχει φωτοβολταϊκά για το ρεύμα της και μία φορά την εβδομάδα με το πλοίο της γραμμής, πηγαίνει Αμοργό που είναι πιο κοντά για τα ψώνια της. Αν και η ζωή εκεί είναι σκληρή, έχει βρει την ηρεμία της».
Πηγή: http://news247.gr/

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 23 February 2018 | 6:17 pm


Συνάντηση αντιπροσωπείας του Ε.Κ. Ρόδου και του Σωματείου της ΔΕΗ Α.Ε «ΖΕΥΣ» με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ, Μ. Παναγιωτάκη

Ρόδος 23/02/2017-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνάντηση αντιπροσωπείας του Ε.Κ. Ρόδου και του Σωματείου της ΔΕΗ Α.Ε «ΖΕΥΣ» με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ, Μ. Παναγιωτάκη.

Σε εξαιρετικά θετικό κλίμα έγινε, την Παρασκευή, 23/02/2017, στην Αθήνα, η συνάντηση αντιπροσωπείας του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ρόδου με τον Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ Α.Ε. κ. Εμμανουήλ Παναγιωτάκη, με κύριο θέμα την άμεση πρόσληψη προσωπικού για τη στελέχωση του νέου εργοστασίου της ΔΕΗ στη Νότια Ρόδο.
Την αντιπροσωπεία των συνδικαλιστών συνόδευσε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης και συμμετείχαν σε αυτήν ο Πρόεδρος του Ε.Κ.Ρ Σάββας Χατζησάββας, ο Πρόεδρος του Σωματείου της ΔΕΗ Α.Ε. «ΖΕΥΣ» Μιχάλης Χαροκόπος και ο Αντιπρόεδρος του Σωματείου Αντώνης Στεργάκης.
Στον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ ΑΕ, τέθηκε το ζήτημα των άμεσων προσλήψεων 22 συνολικά ατόμων, που εκκρεμούν στο ΑΣΕΠ, έτσι ώστε να ξεκινήσει άμεσα η σταδιακή εκπαίδευση του προσωπικού και η στελέχωση του νέου εργοστασίου της ΔΕΗ στο νησί της Ρόδου. Ο κ. Παναγιωτάκης δεσμεύτηκε ότι θα προωθήσει άμεσα όλες τις σχετικές ενέργειες για την επιτάχυνση της διαδικασίας του ΑΣΕΠ και την πρόσληψη 22 εργαζομένων.
Εκκρεμεί επίσης η έγκριση από το Υπουργείο Ενέργειας της πρόσληψης άλλων 9 εργαζομένων, που αφοράεπιστημονικόπροσωπικό, που έχουν ζητηθεί από τη ΔΕΗ Α.Ε. και για αυτές τις προσλήψεις ο Πρόεδρος της ΔΕΗ και ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης ανέλαβαν τη δέσμευση να παρέμβουν στο Υπουργείο Ενέργειας, για να προχωρήσει η προκήρυξη των θέσεων από τον ΑΣΕΠ.
Συνολικά, ο απαιτούμενος αριθμός των εργαζομένων που πρέπει να προσληφθούν, για να λειτουργήσει το εργοστάσιο, ανέρχεται στα 75άτομα.
Οι συνδικαλιστές ξεκαθάρισανότιτο νέο εργοστάσιο της ΔΕΗ δεν πρέπει να λειτουργήσει με μετακινήσεις προσωπικού, ή με αποσπάσεις εκτός έδρας, οι οποίες θα είναι κοστοβόρες. Γιατο λόγο αυτό αποφασίστηκε να επιταχυνθεί η διαδικασία των νέων προσλήψεων.
Το Εργατικό Κέντρο Ρόδουστηρίζει τη θέση του Σωματείου της ΔΕΗ Α.Ε «ΖΕΥΣ» για τη στελέχωση του εργοστασίου με τον απαιτούμενο αριθμό εργαζομένων, με κριτήρια που θα πληρούν τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Διοίκηση της ΔΕΗ, ότι δηλαδή τα άτομα αυτά θα είναι κυρίως κάτοικοι της Νότιας Ρόδου, ως ελάχιστο ανταποδοτικό όφελος από τη λειτουργία του εργοστασίου στην περιοχή.
Στα πλαίσια της πρωτοβουλίας που ανέλαβε το Ε.Κ.Ρ και το Σωματείο ΖΕΥΣ έχει ήδη πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Βουλευτή Δωδ/σου, κ. Μάνο Κόνσολα. Το Σάββατο θα γίνει συνάντηση με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Βουλευτή Δωδεκανήσου Νεκτάριο Σαντορινιό, ενώ την επόμενη εβδομάδα έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, κ. Γ. Χατζημάρκο.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Ρ

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 23 February 2018 | 5:57 pm


Σε νέα εποχή στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος η Ρόδος - Εγκαινιάστηκε το ΚΔΑΙ απο το δήμαρχο Ρόδου

Δελτίο Τύπου-ΘΕΜΑ: Σε νέα εποχή στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος η Ρόδος. Εγκαινιάστηκε σήμερα από το Δήμαρχο και τον Περιφερειάρχη το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών του Δήμου
Ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος μαζί με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο εγκαινίασαν σήμερα το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών του Δήμου Ρόδου. Τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρόδου κ.κ. Κύριλλος. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βαγγέλης Μανδρακός, και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης Μιχάλης Παλαιολόγου, με τη συμμετοχή μαθητών από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Αφάντου προβάλλοντας την περιβαλλοντική συνείδηση της νέας γενιάς.
«Η Δημοτική Αρχή έχει στρατηγικό σχεδιασμό, όραμα, και μεθοδικότητα και ξέρει να ξεπερνά τις δυσκολίες για να εφαρμόσει πολιτικές για την προστασία του περιβάλλοντος» δήλωσε ο Δήμαρχος τονίζοντας ότι το ΚΔΑΥ είναι γρανάζι του σχεδιασμού της Δημοτικής Αρχής που περιλαμβάνει τη λειτουργία του ΧΥΤΑ και του ΧΥΤΑ Ν. Ρόδου το οποίο σε συνδυασμό τη δημιουργία ολοκληρωμένης Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων για την οποία ο Δήμος κατέθεσε πρόταση για χρηματοδότηση αξίας €37εκατ, δημιουργούν συνείδηση βιώσιμης ανάπτυξης στην κοινωνία.
Ο Δήμος Ρόδου λειτουργεί το ΚΔΑΥ, ανανεώνει το στόλο της Διεύθυνσης Καθαριότητας, ενώ τον επόμενο μήνα θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του ΧΥΤΑ Ν. Ρόδου.
Το ΚΔΑΥ χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον – Αειφόρος Ανάπτυξη» και συγχρηματοδοτήθηκε από το Ταμείο Συνοχής και βρίσκεται εδώ και έξι μήνες σε δοκιμαστική λειτουργία από τον Ανάδοχο, στη διάρκεια της οποίας έχει ήδη γίνει διαχείριση περισσότερους από 700 τόνους. Η λειτουργία του ΚΔΑΥ, αποτελεί ένα από τα βασικότερα τμήματα μίας ολοκληρωμένης πολιτικής για τη διαχείριση των αποβλήτων, σύμφωνα και με τις προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μία Ευρωπαϊκή Κοινωνία της Ανακύκλωσης.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι: Οικονομικών Σάββας Διακοσταματίου, Ανάπτυξης Γιώργος Πόκκιας, Πρασίνου Λίτσα Κρεμαστενού, Πρόνοιας Άννα Ζωάννου, Πολιτικής Προστασίας Αγαπητός Πάλλας, Πολιτισμού Τέρης Χατζηιωάννου, Τουρισμού Μαρίζα Χατζηλαζάρου, και Προγραμματισμού Βάσω Ξεπαπαδάκη, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος τροχαίου υλικού Μιχάλης Σταυρής, ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Ρόδου Μίλτος Παγκάς, πρόεδροι δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων, ο Αστυνομικός Διευθυντής Δωδεκανήσου Μιχάλης Καληωράκης, εκπρόσωπος του Διοικητή της 95’ ΑΔΤΕ, ο Αντιπερειάρχης Γιάννης Φλεβάρης, η περιφερειακή σύμβουλος Χαρούλα Γιασιράνη, ο πρώην Υπουργός Παύλος Γερουλάνος, ο πρώην Δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς, ο επικεφαλής της ΡΟΠΑΝ Γιώργος Υψηλάντης, μέλη εθελοντικών και περιβαλλοντικών οργανώσεων, καθώς και πολλοί πολίτες.

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 23 February 2018 | 4:56 pm


Συνεδριάζει το δ.σ Ρόδου

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η-Την 28η Φεβρουαρίου 2018, ημέρα Τετάρτη και ώρα 13.30΄ καλείστε να προσέλθετε στην 4η Τακτική Συνεδρίαση για το 2018 του Σώματος, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ Α΄87/2010) και του άρθρου 95 του Ν.3463/2006.
-Η Συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχιακού Μεγάρου Ρόδου, για συζήτηση και λήψη απόφασης για τα παρακάτω θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:

Eνημέρωση από τον κ.Δήμαρχο και τους κ.κ. Αντιδημάρχους,
Εντεταλμένους Συμβούλους και Δημοτικούς Συμβούλους.
1.ΘΕΜΑΤΑ Δ/ΝΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ.Σ.Διακοσταματίου)
1.1.Έγκριση αναμόρφωσης προϋπολογισμού, τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος Δήμου Ρόδου οικ. έτους 2018.
1.2.Έγκριση της αρ.53/2018 Απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής που αφορά «Σύνταξη έκθεσης εσόδων – εξόδων Δ΄τριμήνου για τον έλεγχο εκτέλεσης του προϋπολογισμού του Δήμου Ρόδου, οικ.έτους 2017.
1.3.Έγκριση μετάθεσης του συμβατικού χρόνου παράδοσης του εξοπλισμού του υποέργου 02 με τίτλο «Προμήθεια επίπλων για το κέντρο Πολιτιστικών δραστηριοτήτων και Δημοτικής βιβλιοθήκης Τ.Κ Σορωνής¨» της πράξης με τίτλο «Μετατροπή υφιστάμενου κτιρίου σε κέντρο πολιτιστικών δραστηριοτήτων και Δημοτικής βιβλιοθήκης της Δ.Κ Σορωνής , Δημοτικής Ενότητας Καμείρου, αρ.πρωτ.2/8801/2018.
1.4.Έγκριση δαπάνης εξόδων φιλοξενίας Διεθνούς Θερινού Σχολείου σε συνεργασία με το εργαστήριο φωτογραμμετρίας της Σχολής Αγρονόμων & Τοπογράφων Μηχανικών για τη Τοπογράφηση Αρχαιολογικού χώρου στη περιοχή της Κιμισάλας, αρ.πρωτ.2/8252/2018.
1.5.Έγκριση από το Δ.Σ Προγράμματος για τις γαλάζιες σημαίες έτους 2018, αρ.πρωτ.2/5861/2018.
1.6.Έγκριση Πρωτοκόλλου Οριστικής Παραλαβής από το Δ.Σ διενεργηθείσας δαπάνης, αρ.πρωτ.2/8789/2018.
1.7.Έγκριση Πρωτοκόλλου Οριστικής Παραλαβής από το Δ.Σ διενεργηθείσας δαπάνης, αρ.πρωτ.2/10249/2018.
1.8.Έγκριση Πρωτοκόλλου Οριστικής Παραλαβής από το Δ.Σ διενεργηθείσας δαπάνης, αρ.πρωτ.2/5471/2018.
1.9. Έγκριση Πρωτοκόλλου Οριστικής Παραλαβής από το Δ.Σ για την υπηρεσία «Φύλαξη Δ.Ε.Λινδίων Κ.Α. 00-6142.0036, αρ.πρωτ.2/10266/2018.
1.10.Ορθή Επανάληψη της αρ.1137/2017 Απόφασης Δ.Σ που αφορά έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής από το Δ.Σ διενεργηθείσας δαπάνης, αρ.πρωτ.2/8786/2018.
1.11. Έγκριση διαγραφής χρέωσης τροφείων ΔΠΣ Δήμου Ρόδου, αρ.πρωτ.2/6817/2018.
1.12.Έγκριση διαγραφής οφειλής ΣΤΑΥΡΟΥ ΜΑΓΚΑΦΑ, αρ.πρωτ.2/4563/2018.
1.13.Έγκριση διαγραφής οφειλής ΙΩΑΝΝΗ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, αρ.πρωτ.2/4571/2018.
1.14.΄Εγκριση διαγραφής οφειλής ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑΣ ΒΟΥΚΕΛΑΤΟΥ, αρ.πρωτ.2/4576/2018.
1.15.Έγκριση διαγραφής οφειλής ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΕΤΡΙΔΗ, αρ.πρωτ.2/4579/2018.
1.16.Έγκριση διαγραφής οφειλής ΣΟΦΙΑΣ ΜΑΝΙΑ, αρ.πρωτ.2/7247/2018.
1.17.Έγκριση διαγραφής χρέωσης προστίμου ανέγερσης-διατήρησης της Ε.Ε και ΣΙΑ ΝΙΚΟΛΙΔΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ, αρ.πρωτ.2/7245/2018.
1.18.Έγκριση επιστροφής αχρεωστήτως καταβληθέντος ποσού στον ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΓΙΑ, αρ.πρωτ.2/7030/2018.
1.19.Έγκριση διαγραφής τέλους και προστίμου ακαθαρίστων εσόδων έτους 2015 , αρ.πρωτ.2/9265/2018.
1.20.Έγκριση συγκρόιτησης Επιτροπής Συμβιβαστικής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών και Αμφισβητήσεων, αρ.πρωτ.2/5076/2018.

2.ΘΕΜΑΤΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ
(Εισηγητής: Αντιδήμαχος κ.Μιχαήλ Παλαιολόγου)
2.1.Έγκριση της αρ. 2/2018 Απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής που αφορά παραχώρηση – ανανέωση θέσεων αποκλειστικής στάθμευσης ΑΜΕΑ, χρονικής διάρκειας δύο (2) ετών.
2.2. Έγκριση της αρ. 3/2018 Απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής που αφορά συμπλήρωση- τροποποίηση των άρθρων 7 και 9 του Κανονισμού Κοινοχρήστων χώρων Δήμου Ρόδου (Απόφαση Δ.Σ 755/2014).
2.3. Έγκριση της αρ. 4/2018 Απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής που αφορά έγκριση της αρ.198/2017 Απόφασης Συμβουλίου Δ.Κ.Ρόδου με θέμα «Πρόταση παραχώρησης επιπλέον ενοικιαζόμενου κοινόχρηστου χώρου στο περίπτερο στην οδό Ηλία Βενέζη.
2.4. Έγκριση της αρ. 5/2018 Απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής που αφορά έγκριση της αρ.199/2017 Απόφασης του Συμβουλίου Δ.Κ.Ρόδου με θέμα «Πεζοδρόμηση τμήματος της οδού Εθνάρχου Μακαρίου-Αλλαγή κατεύθυνσης των οδών Πλωτάρχου Μπλέσσα και Τάρπον Σπρινγκς-Αμφιδρόμηση της οδού Γ.Παπανικολάου-Μονοδρόμηση τμήματος της οδού Ακροπόλεως.
2.5. Έγκριση της αρ. 6/2018 Απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής που αφορά έγκριση της αρ. 200/2017 Απόφασης του Συμβουλίου της Δ.Κ.Ρόδου με θέμα «Πρόταση παραχώρησης επιπλέον ενοικιαζόμενου Κ.Χ στο περίπτερο επί της οδού Κωνσταντινουπόλεως.
2.6. Έγκριση της αρ. 7/2018 Απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής που αφορά έγκριση της αρ.1/2018 Απόφασης του Συμβουλίου της Τ.Κ.Αρχίπολης με θέμα εγκατάσταση δικτύων νέας γενιάς nga στην περιοχή της Τ.Κ.Αρχίπολης.
2.7. Έγκριση της αρ. 8/2018 Απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής που αφορά έγκριση της αρ.40/2017 Απόφασης Συμβουλίου Δ.Κ.Αφάντου με θέμα «Αποχαρακτηρισμός Τμήματος κτηματολογικής οδού εντός του Οικισμού Αφάντου».

3.ΘΕΜΑΤΑ Δ/ΝΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ & ΥΠΟΔΟΜΩΝ και Δ/ΝΣΗΣ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΗΣ
(Εισηγητές: Διευθυντές κ.κ.Α.Μπεκιάρης–Α.Παρασκευοπούλου)
3.1.Έγκριση 4ου ΑΠΕ και χορήγηση παράτασης προθεσμίας του έργου με τίλτο «Επισκευή συντήρηση παλαιού Νοσοκομείου Ρόδου για κάλυψη αναγκών Διοίκησης-Μεταστέγαση Υπηρεσιών, αρ.πρωτ.16/7805/2018.
3.2.Έγκριση τροποπ[οίησης της αρ. 722/2017 Απόφασης Δ.Σ με θέμα «Κατηγοριοποίηση Αθλητικών Εγκαταστάσεων βάσει του Ν.4479/2017», αρ.πρωτ.16/8716/2018.
3.3.Τροποποίηση Διαβαθμιδικής Σύμβασης μεταξύ Δήμου Ρόδου και Περιφέρειας Ν.Αιγαίου για το έργο «Ασφαλτόστρωση οδού σύνδεσης επαρχιακής οδού Κατταβιάς-Πρασονήσι με Βρουλιά»¨ως προς το άρθρο 2 «ΣΚΟΠΟΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΣΥΜΒΑΣΗΣ – ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ –ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ», αρ.πρωτ.16/9896/2018.
3.4. 2η Τροποποίηση Διαβαθμιδικής Σύμβασης μεταξύ Δήμου Ρόδου και Περιφέρειας Ν.Αιγαίου για το έργο « Συμπλήρωση δύο (2) λυομενων αιθουσών στο ΕΠΑΛ Παραδεισίου Δήμου Ρόδου, ως προς το άρθρο 2 «ΙΣΧΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΑ», αρ.πρωτ.16/9907/2018.
3.5. 2ηΤροποποίηση Διαβαθμιδικής Σύμβασης μεταξύ Δήμου Ρόδου και Περιφέρειας Ν.Αιγαίου για το έργο « Διαμόρφωση-Ασφαλτόστρωση οδού προς νέο Δημοτικό Σχολείο Παστίδας στη ΔΕ Πεταλούδων¨, ως προς το άρθρο 2 «ΣΚΟΠΟΣ- ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΣΥΜΒΑΣΗΣ-ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ-ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ», αρ.πρωτ.16/10110/2018.
3.6. 2η Τροποποίηση Διαβαθμιδικής Σύμβασης μεταξύ Δήμου Ρόδου και Περιφέρειας Ν.Αιγαίου για το έργο «Συντήρηση Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Θεολόγου» ως προς το άρθρο 6 «ΔΙΑΡΚΕΙΑ-ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ», αρ.πρωτ.16/10153/2018.
3.7. 2ηΤροποποίηση Διαβαθμιδικής Σύμβασης μεταξύ Δήμου Ρόδου και Περιφέρειας Ν.Αιγαίου για το έργο « Προμήθεια ποδοσφαιρικού τάπητα και λοιπού εξοπλισμού για τις ανάγκες του γηπέδου ποδοσφαίρου της ΕΠΣ στις Αθλητικες εγκαταστάσεις Καρακόνερου του Δήμου Ρόδου» ως προς το άρθρο 2 «ΙΣΧΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΑ», αρ.πρωτ.16/10076/2018.
3.8.Έγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής του έργου «Αποκατάσταση ζημιών από τις θεομηνίες στις 22/11/2013, 25/11/2013 και 4/12/2013 σε Δημοτικές Ενότητες της Ρόδου (στο παραλιακό μέτωπο της Δ.Κ.Αφάντου),αρ.πρωτ.16/8061/2018.
3.9. Έγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής του έργου «Διαμόρφωση και Οργάνωση Λειτουργίας της παραλιακής ζώνης», αρ.πρωτ.16/8063/2018.
3.10.Ορισμός Επιτροπής Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής για το έργο «Αποκατάσταση ζημιών από τις θεομηνίες στις 22/11/2013, 25/11/2013 και 4/12/2013 σε Δημοτικές Ενότητες της Ρόδου (υπόλοιπα έργα στη Δ.Ε.Καμείρου), αρ.πρωτ.16/8056/2018.
3.11.Ορισμός Επιτροπής Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής για το έργο «Ανακαίνιση κουζίνας Βρεφονηπιακού Σταθμού Αγ.Νικολάου», αρ.πρωτ.16/9821/2018.
3.12.Έγκριση μελέτης ,τρόπου εκτέλεσης του έργου «Επείγουσες εργασίες στο κτίριο ΒΙΛΛΑ ΚΟΡΟΝΑ», αρ.πρωτ.2/8620/2018.

4.ΘΕΜΑΤΑ Δ/ΝΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ
(Εισηγητής: Γενικός Γραμματέας Δ.Ρ κ.Ε.Κορναρόπουλος)
4.1.Πρακτική άσκηση ενός σπουδαστή ΤΕΙ Κρήτης στο Δήμο Ρόδου, αρ.πρωτ.2/9521/2018.
4.2.Πρακτική άσκηση ενός σπουδαστή ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας στο Δήμο Ρόδου,αρ.πρωτ.2/10518/2018.
4.3.Προγραμματισμός προσλήψεων Προσωπικού για πυροπροστασία του Δήμου Ρόδου 2018.
4.4.Προγραμματισμός προσλήψεων εκτάκτου προσωπικού εποχικού χαρακτήρα 2018.

5.ΘΕΜΑΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΔΟΜΗΣΗΣ
(Εισηγητής: Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος κ.Γ.Κακούλης)
5.1.Χορήγηση αδείας ίδρυσης και λειτουργίας επιχείρησης προσφοράς υπηρεσιών Διαδικτύου (Ιντερνετ) εντός υφιστάμενου καταστήματος «Παραδοσιακό Καφενείο», αίτηση Ν.Παπαμανώλη, αρ.πρωτ.585/2018.
5.2. Χορήγηση αδείας ίδρυσης και λειτουργίας επιχείρησης προσφοράς υπηρεσιών Διαδικτύου (Ιντερνετ) εντός υφιστάμενου καταστήματος «Καφετέρια», αίτηση Η.Χαρόβα.

6.ΘΕΜΑΤΑ Δ/ΝΣΗΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ
(Εισηγητής: Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος κ.Γ.Κακούλης)
6.1.Ορισμός μελών σε Επιτροπή Παραλαβής του Δήμου Ρόδου έτους 2018, αρ.πρωτ.187/2018.
6.2.Ορισμός μελών σε Επιτροπή Παραλαβής του Δήμου Ρόδου έτους 2018, αρ.πρωτ.189/2018.

7. ΘΕΜΑΤΑ Δ/ΝΣΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ & ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ
(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μ.Παλαιολόγου)
7.1.Καθιέρωση 24ωρης λειτουργίας καθώς και της λειτουργίας Κυριακές και αργίες της Δ/νσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Ρόδου αρ.πρωτ. 2/10620/2018)
7.2.Παράταση της με αρ.πρωτρ.2/6354/30.1.2017 Σύμβασης περί συλλογής, απομάκρυνσης και εκποίησης χαρακτηρισμένων εγκαταλελειμμένων οχημάτων (ΟΤΚΖ) του Δήμου Ρόδου, αρ.πρωτ.2/10918/2018.

8.ΘΕΜΑΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟΥ
(Εισηγήτρια: Αντιδήμαρχος κ.Φ.Κρεμαστινού).
8.1.Διατύπωση άποψης του Δημοτικού Συμβουλίου για το έργο «Υφιστάμενη Ξενοδοχειακή Μονάδα Κλασικού Τύπου με διακριτικό τίτλο “Elysioum”, 5* Αστέρων και συνολικής δυναμικότητας 782 κλινών, εντός της ΚΜ 385 Γαιών Κοσκινού εμβαδού 24.427 m2 στην περιοχή “Aμμούδες”, Δημοτικής Κοινότητας Κοσκινού, Δημοτικής Ενότητας Καλλιθέας, Δήμου Ρόδου, Νήσου Ρόδου, Π.Ε. Ρόδου, Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ιδιοκτησίας “ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΞΕΝ/ΚΕΣ ΤΟΥΡ/ΚΕΣ ΕΠΙΧ/ΣΕΙΣ ΝΗΚΑ ΑΕ”», με βάση τη σχετική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.),αρ.πρωτ.18/7472/2018.
8.2. Διατύπωση άποψης του Δημοτικού Συμβουλίου για το έργο «Περιβαλλοντική αδειοδότηση του υφιστάμενου κύριου ξενοδοχειακού καταλύματος με την επωνυμία RODOS MARIS κατηγορίας τεσσάρων αστέρων συνολικής δυναμικόητας 920 κλινών που προέκυψε κατόπιν υπαγωγής των αυθαίρετων κτισμάτων στις διατάξεις του Ν4178/13 εντός γηπέδου συνολικού εμβαδού 57.970,12 τ.μ. στην περιοχή ΚΙΟΤΑΡΙ, Δημοτικής Κοινότητας Ασκληπιείου, Δημοτικής Ενότητας Ν.Ρόδου, Δήμου Ρόδου, Νήσου Ρόδου, Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ιδιοκτησίας “Ξενοδοχεία Ελλάδος MITSIS COMPANY AE ”», με βάση τη σχετική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.),αρ.πρωτ.18/11305/2018.
8.3. Διατύπωση άποψης του Δημοτικού Συμβουλίου για το έργο «Περιβαλλοντική αδειοδότηση του υφιστάμενου κύριου ξενοδοχειακού καταλύματος με την επωνυμία RODOS VILLAGE κατηγορίας τεσσάρων αστέρων συνολικής δυναμικότητας 814 κλινών που προέκυψε κατόπιν υπαγωγής των αυθαίρετων κτισμάτων στις διατάξεις του Ν4178/13 εντός γηπέδου συνολικού εμβαδού 66.031,00 τ.μ. στην περιοχή ΚΙΟΤΑΡΙ, Δημοτικής Κοινότητας Ασκληπιείου, Δημοτικής Ενότητας Ν.Ρόδου, Δήμου Ρόδου, Νήσου Ρόδου, Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ιδιοκτησίας “Ξενοδοχεία Ελλάδος MITSIS COMPANY AE ”», με βάση τη σχετική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.),αρ.πρωτ.18/11306/2018.
8.4.Ορισμός μελών στις Επιτροπές Παραλαβής Υλικών και Υπηρεσιών για το έτος 2018, αρ.πρωτ.18/10367/2018.
8.5.Έγκριση μελέτης και διαδικασίας ανάθεσης της εργασίας: Κλάδεμα επικίνδυνων υψηλών δένδρων προϋ/σμού 23.808 €., αρ.πρωτ.18/11420/2018.
8.6.Έγκριση μελέτης και διαδικασίας ανάθσης με πρόχειρο διαγωνισμό του έργου «Εργασίες αποκατάστασης και καλλωπισμού κοινοχρήστων χώρων για το έτος 2018» προϋ/σμού 73.916,4 ,αρ.πρωτ.18/11423/2018.

9.ΘΕΜΑΤΑ Δ/ΝΣΗΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ.Ι.Κορωναίος)
9.1.Ορισμός μελών Επιτροπών Παραλαβής της Δ/νσης Προσχολικής Αγωγής και Δημιουργικής Απασχόλησης Δήμου Ρόδου για το έτος 2018, αρ.πρωτ.2/8288/2018.
9.2.Έγκριση Κανονισμού Λειτουργίας Δημοτικών Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Ρόδου, αρ.πρωτ.2/10995/2018/.

10. ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΡΟΝΟΙΑΣ (Δ.Ο.Π.)
(Εισηγητής: Πρόεδρος κ. Σ.Πετράκης)
10.1.Έγκριση Απολογισμού ΔΟΠ οικ.έτους 2018, αρ.Απόφασης Δ.Σ 7/2018.
10.2.Έγκριση Απολογισμού επιχορήγησης Δήμου Ρόδου, αρ.Απόφασης 8/2018.

11.ΘΕΜΑΤΑ ΡΟΔΑ
(Εισηγητής: Πρόεδρος ΡΟΔΑ κ.Δ.Παρασκευάς)
11.1.Έγκριση 1ης Αναμόρφωσης-Τροποποίησης Προϋπολογισμού της Δημοτικής Επιχείρησης έτους 2018, αρ.Απόφασης Δ.Σ11/2018.

12.ΘΕΜΑΤΑ Δ/ΝΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ & ΥΓΕΙΑΣ
(Εισηγήτρια: Αντιδήμαρχος κ.Α.Ζωάννου)
12.1.Αποδοχή χρηματοδότησης από τους ΚΑΠ έτους 2018 για την υλοποίηση του προγράμματος «Ενέργειες στήριξης ηλικιωμένων και λοιπών ατόμων που χρήζουν βοηθείας για την ενίσχυση της απασχόλησης των εμμέσως ωφελούμενων ατόμων –ΚΗΦΗ Κοσκινού», αρ.πρωτ.14/7185/2018.

13.ΘΕΜΑΤΑ Δ/ΝΣΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ.Ι.Κορωναίος)
13.1.Τροποποίηση Συστατικής Πράξης του ΝΠΔΔ με την επωνυμία «Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ρόδου.
13.2.Τροποποίηση Συστατικής Πράξης του ΝΠΔΔ με την επωνυμία «Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ρόδου.
13.3.Ορισμός μελών Διοικητικού Συμβουλίου ΝΠΔΔ με την επωνυμία «Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ρόδου» σύμφωνα με τις διατάξεις της υπ΄αριθ. 1940/19.01.2018 (ΦΕΚ310/02.02.2018/τ.Β) Απόφασης Υπ. Εσωτερικών.
13.4. Ορισμός μελών Διοικητικού Συμβουλίου ΝΠΔΔ με την επωνυμία «Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ρόδου » σύμφωνα με τις διατάξεις της υπ΄αριθ. 1940/19.01.2018 (ΦΕΚ310/02.02.2018/τ.Β) Απόφασης Υπ. Εσωτερικών.
13.5. Κατανομή πιστώσεων από τους Κ.Α.Π. έτους 2018 (Α΄ Δόση)για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολείων α΄/θμιας και β΄/θμιας εκπαίδευσης Δήμου Ρόδου.
14.ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ Ν.ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
(Εισηγητής: Πρόεδρος Δ.Λ.Τ.Ν.Δ κ.Μ.Χριστοδούλου)
14.1. 1η Αναμόρφωση προϋπολογισμού 2018 του Δ.Λ.Τ.Ν.Δ.

15. ΘΕΜΑΤΑ Δ/ΝΣΗΣ ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΤΟΜΕΑ
(Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ.Γ.Πόκκιας)
15.1. «Πραγματοποίηση στειρώσεων σε Αδέσποτα Ζώα Συντροφιάς»

16.Έγκριση ταξιδίου Προέδρου Δ.Σ κ.Ε.Μανδρακού στις Βρυξέλλες.

17.΄Έγκριση ταξιδίου Αντιδημάρχου Πολιτισμού, Αθλητισμού και Μεσαιωνικής Πόλης κ. Ελευθέριου (Τέρη) Χατζηιωάννου, στο Παρίσι.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Ι.ΜΑΝΔΡΑΚΟΣ

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 23 February 2018 | 4:39 pm


Κλαδέματα στο πάρκο του Θέρμαι

Η Δ/νση Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Ρόδου, θα προβεί σε κλάδεμα των δέντρων στην οδό Αλεξάνδρου Διάκου εντός του πάρκου «Θέρμαι» και συγκεκριμένα από τη διασταύρωση Αλεξάνδρου Διάκου με Σοφοκλή Βενιζέλου έως τη διασταύρωση Αλεξάνδρου Διάκου με Εθνάρχου Μακαρίου. Για να ολοκληρωθούν τα κλαδέματα και προς αποφυγή ατυχημάτων έχει προγραμματιστεί διακοπή της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων επί της Αλεξάνδρου Διάκου την Τρίτη 27/02/2018 από τις 9.00π.μ. έως 12.00μ.μ..

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 23 February 2018 | 4:32 pm


Κλοπή συλλεκτικών αντικειμένων απο αποθήκη στην περιοχή Αφάντου

Α’ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ-Σχηματισμός δικογραφίας για κλοπή στη Ρόδο-Την 22-02-2018 καταγγέλθηκε στο Αστυνομικού Τμήμα Αρχαγγέλου ότι, το χρονικό διάστημα 14/16-02-2018 άγνωστος δράστης παραβίασε αποθήκη 35χρονου ημεδαπού στη Δημοτική Ενότητα Αφάντου και αφαίρεσε συλλεκτικά αντικείμενα. Διενεργείται έρευνα.

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 23 February 2018 | 4:29 pm


Η συναυλία με το Λουδοβίκο των Ανωγείων θα γίνει στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου λόγω καιρού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Ο Δήμος Ρόδου- Δ.Ο.Π.Α.Ρ. ενημερώνει το κοινό, που θέλει να παρακολουθήσει τη συναυλία με τίτλο «Ο Ερωτόκριτος στα κάστρα της Ρόδου» με τον Λουδοβίκο των Ανωγείων και το Μουσικό Σύνολο «Δέκα με τόνο», ότι η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου αντί του Προμαχώνα του Αγ. Γεωργίου, όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένη.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί κανονικά το Σαββάτο 24 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 20:00.

Ο Πρόεδρος του Δ.Ο.Π.Α.Ρ.

Στέφανος Κυριαζής

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 23 February 2018 | 4:23 pm


Ετήσια Γενική Συνέλευση των Αντιπροσώπων του Εργατικού Κέντρου Ρόδου

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ Αριθμός Πρωτ.:……………......... ΚΕΝΤΡΟ ΡΟΔΟΥ
ΜΕΛΟΣ Γ.Σ.Ε.Ε.
-ΕΔΡΑ ΡΟΔΟΣ: Στεφάνου Καζούλη 30 – 85 133 Ρόδος – Τηλ. 224-10.24.730 (εσωτ. 1)– Fax: 224-10.35.455
-email :[email protected]
-Ρόδος 21/02/2018
-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Στην Ετήσια Γενική Συνέλευση
των Αντιπροσώπων του Ε.Κ.Ρ

ΠΡΟΣ
Όλους τους Αντιπροσώπους
των Σωματείων – μελών
της δύναμης του ΕΚΡ
Συναδέλφισες, Συνάδελφοι,

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ρόδου σας προσκαλεί να πάρετε μέρος στην Ετήσια Γενική Συνέλευση των Αντιπροσώπων του Ε.Κ.Ρ, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη,28 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 17.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΚΡ, Στεφάνου Καζούλη 30.

Θέματα ημερήσιας διάταξης :

1) ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017
2) ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 - ΕΚΘΕΣΗ ΕΞ/ΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
3) ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2018
4) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΌΣ ΔΡΑΣΗΣ 2018

Συναδέλφισες, Συνάδελφοι,

Λόγω της κρισιμότητας της περιόδου που διανύουμε και τη δύσκολη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί για τους εργαζόμενους στη χώρα μας, θέματα που θα συζητήσουμε κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, παρακαλούμε να μην απουσιάσει κανείς από τις διαδικασίες του.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Σάββας Χατζησάββας Νίκος Τριπολίτης

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 23 February 2018 | 1:20 pmΔείτε αγγελίες στο Νομό Δωδεκανήσου

Φιλικοί ιστότοποι:

tilegrafima.gr

ekklisiaonline.gr

7news.gr

Nea Smyrni Online

www.vimaorthodoxias.gr