1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
X Τηλεόραση:
  1. ΕΡΤ 1
  2. ΕΡΤ 2
  3. ΕΡΤ 3
  4. Βουλή
Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Δωδεκανήσου   »   Λερος    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή: Λερος και εμείς θα το προσθέσουμε.

Χρυσόστομος Blogger Ρόδος: Πορείες και στίγματα..

Μιλώντας κάποιος με υποστηρικτές των δυο κομμάτων της κυβέρνησης διαπιστώνει πως οι άνθρωποι αυτοί υποφέρουν έναν γολγοθά μεγαλύτερο από ό,τι νομίζουμε. Είναι άνθρωποι σκεπτόμενοι, προβληματισμένοι, θαρρετοί κατά τεκμήριο αφού τόσα χρόνια με αγώνες κοινούς και προσωπικούς υποστήριξαν την δημοκρατία και έφεραν με την

Δημοσιεύθηκε στις 29 July 2015 | 4:02 pm


Parapona-Rodou: ΑΠΟΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΤΟΝ ΟΑΕΕ !!! ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΙΣΠΡΑΞΗ !!!

-
Καταργήθηκαν οι ποινές στους οφειλέτες ατομικών εισφορών του ΟΑΕΕ,... σύμφωνα με εγκύκλιο της Διοίκησης του Ταμείου που εκδόθηκε σήμερα και, ταυτόχρονα, παύουν όλες οι διώξεις και οι εκκρεμείς υποθέσεις τίθενται στο Αρχείο !!!

Συγκεκριμένα υποθέσεις για τις οποίες έχει ασκηθεί ποινική δίωξη τίθενται στο αρχείο με διάταξη του αρμόδιου Εισαγγελέα. Εκκρεμή ένδικα μέσα δεν εισάγονται για συζήτηση και αν...έχουν εισαχθεί αποσύρονται από τον Εισαγγελέα.

Οι υποθέσεις τίθενται και στις δύο περιπτώσεις στο Αρχείο “. Επιπλέον,” αποφάσεις ποινικών δικαστηρίων για τις ανωτέρω παραβάσεις που δεν έχουν εκτελεστεί, κατά την δημοσίευση του παρόντος νόμου, δεν εκτελούνται.<!-- Αν άρχισε η εκτέλεση τους, διακόπτεται“. Με τις προαναφερόμενες διατάξεις παύει να ισχύει εφεξής η δυνατότητα αναγκαστικής είσπραξης εισφορών με ενέργειες που προβλέπονται από τον αναγκαστικό νόμο 86/67 και, παράλληλα, υποθέσεις ή αποφάσεις που εκκρεμούν ή δεν έχουν εκτελεστεί, αντίστοιχα, αρχειοθετούνται ή δεν εκτελούνται.

Ειδικότερα:

– Δεν υποβάλλονται εφεξής μηνυτήριες αναφορές.


– Μηνύσεις για τις οποίες εκκρεμεί εκδίκαση, τίθενται στο αρχείο με διάταξη του αρμοδίου Εισαγγελέα.


– Εφέσεις και αιτήσεις αναιρέσεων ( εκκρεμή ένδικα μέσα ) δεν συζητούνται ή αν έχουν εισαχθεί για συζήτηση αποσύρονται με διάταξη του αρμόδιου Εισαγγελέα και τίθενται στο αρχείο.


– Ποινικές αποφάσεις που δεν έχουν εκτελεστεί, κατά την δημοσίευση του Νόμου, δεν εκτελούνται και αν έχει αρχίσει η εκτέλεσή τους, διακόπτεται.

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ ΟΑΕΕ :

Για την ομοιόμορφη αντιμετώπιση των υποθέσεων που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής των προαναφερόμενων διατάξεων σας ενημερώνουμε ότι:

– Η Υπηρεσία μας, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πληροφορικής, έχει μεριμνήσει ώστε να ενημερωθεί μαζικά η εφαρμογή μηνύσεων (ARIS) στο πεδίο: Απόφαση Δικαστηρίου με το λογότυπο : Αποσύρεται Ν. 4331/2015


– Η ενημέρωση αφορά τις εκκρεμείς υποθέσεις χρονικού διαστήματος 01/07/2015-31/12/2015 ( τελευταία ημερομηνία δικαστηρίων Αττικής ) . Εάν εκκρεμούν υποθέσεις σε μεταγενέστερη ημερομηνία θα πρέπει να ενημερωθεί η Υπηρεσία μας για να προσαρμοσθεί, αντίστοιχα, η ενημέρωση της εφαρμογής.

– Η ένδειξη “Μ” στο Μηχανογραφικό Σύστημα Εισφορών θα παραμένει αφενός για γενικότερους πληροφοριακούς λόγους αφετέρου διότι η υποβολή μηνυτήριας αναφοράς αποτελεί διακοπτικό της παραγραφής γεγονός.

– Παύει η εκπροσώπηση του Οργανισμού στα Ποινικά Δικαστήρια. Οι αρμόδιοι, για την εκπροσώπηση, υπάλληλοι θα πρέπει σε συνεννόηση με τις κατά τόπο Εισαγγελίες να επιβεβαιώσουν την εφαρμογή των νέων διατάξεων .Παράπονα Ρόδου

Δημοσιεύθηκε στις 29 July 2015 | 4:00 pm


Χρυσόστομος Blogger Ρόδος: Αυτή είναι η 35χρονη εκρηκτική καλλονή που έχει ΚΛΕΨΕΙ την καρδιά του Γιάννη Λάτσιου [video]

Mπορεί όλοι να γνωρίζουν ότι η Ελένη Μενεγάκη έχει γυρίσει για τα καλά σελίδα στη ζωή της, ωστόσο ελάχιστοι είναι αυτοί που ξέρουν ότι το ίδιο έχει πράξει και ο πρώην σύζυγός της, Γιάννης Λάτσιος... ... Click here to

Δημοσιεύθηκε στις 29 July 2015 | 4:00 pm


Μεσαναγρός-Ρόδου: "ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΕΣΑΝΑΓΡΟΥ"
                      
-----------

                                      

Δημοσιεύθηκε στις 29 July 2015 | 3:47 pm


Χρυσόστομος Blogger Ρόδος: Θα ξυπνήσετε ρε; Αλλη μια ωραία πρόταση δώρο στον Αλέξη

Θα ξυπνήσετε ρε; Αλλη μια ωραία πρόταση δώρο στον Αλέξη Ή μόνοι μας θα τα γράφουμε και μόνοι μας θα τα διαβάζουμε… Αλλη μια ωραία πρόταση δώρο στον Αλέξη ΤΟ έχουμε γράψει άλλη μια φορά αλλά οι υπεύθυνοι της κυβέρνησης και κυρίως οι αρμόδιοι του υπουργείου Οικονομικών ή δεν το διάβασαν, κακώς, γιατί τα κείμενα τούτα δώ

Δημοσιεύθηκε στις 29 July 2015 | 3:41 pm


Χρυσόστομος Blogger Ρόδος: Τι ημίγυμνο, τι γυμνό… Ποια είναι; «Έσκασε» ΤΩΡΑ ολόγυμνη σε γνωστή παραλία της Αττικής

Τι ημίγυμνο, τι γυμνό… Αυτή είναι η άποψη της γνωστής γυμνάστριας και φρόντισε να μας κάνει να την εμπεδώσουμε για τα καλά!... ... Click here to

Δημοσιεύθηκε στις 29 July 2015 | 3:21 pm


Χρυσόστομος Blogger Ρόδος: Αυτραλία: Οι παίκτες ριάλιτι στέλνονται στους τζιχαντιστές

Ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Αυστραλίας SBS αναγκάστηκε να δεχτεί πως οι... παίκτες στο ριάλιτι σόου, το θέμα του οποίου είναι να μεταφέρει Αυστραλούς πολίτες σε περιοχές στη Συρία, το Ιράκ και την Μιανμάρ για να ζήσουν από κοντά τις εμπειρίες των προσφύγων, βρέθηκαν σε εμπόλεμες ζώνες κάτω απο αληθινά πυρά απο τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.... ... Ο

Δημοσιεύθηκε στις 29 July 2015 | 3:01 pm


Parapona-Rodou: Δημόσιο: Περισσότερες ώρες στη δουλειά

-

Για ποιους αυξάνεται το ωράριο!!!...


Δεν βγαίνει ο... λογαριασμός στο Δημόσιο. Οι συνταξιοδοτήσεις πολλές και οι προσλήψεις ελάχιστες και έτσι για να βγει το έργο πρέπει να αυξηθεί το ωράριο...


Αυτή είναι η λύση στην οποία προσανατολίζεται το υπουργείο Παιδείας για να αντιμετωπίσει τα 20.000 κενά στα σχολεία τα οποία, όπως όλα δείχνουν,. Δεν πρόκειται να κλείσουν μόνο με τις προσλήψεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.
Κάπως έτσι και με το ΕΣΠΑ να καλύπτει μόλις 10.000 θέσεις εκπαιδευτικών και στα κρατικά ταμεία να μην υπάρχει... σάλιο όπως έλεγε ένας παλιός υπουργός οι εκπαιδευτικοί καλούνται να... βάλουν πλάτη.
Το ωράριο που ήδη έχει αυξηθεί το 2013 κατά δύο ώρες για κάθε εκπαιδευτικό, όλα δείχνουν ότι θα αυξηθεί και πάλι.
Αυτή τη στιγμή οι εκπαιδευτικοί με προϋπηρεσία ως 6 έτη εργάζονται 23 ώρες την εβδομάδα, όσοι έχουν προϋπηρεσία ως 12 έτη εργάζονται 21 ώρες, ενώ 20 ώρες; εργάζονται οι εκπαιδευτικοί με 20ετή εμπειρία. Στις 18 ώρες περιορίζονται οι διδακτικές ώρες για τους εκπαιδευτικούς με προϋπηρεσία άνω των 20 ετών.
Η προηγούμενη αύξηση κατά δύο ώρες ίσως, λένε κάποιοι, δείχνει και την επόμενη. Όλα αυτά βέβαια μένει να αποδειχθούν μέσα στις επόμενες ημέρες.

Παράπονα Ρόδου

Δημοσιεύθηκε στις 29 July 2015 | 3:00 pm


Χρυσόστομος Blogger Ρόδος: Ξέρουμε πως το περιμένατε καιρό: Η Μόνικα Μπελούτσι γκρεμίζει το ίντερνετ, με νέο ...

Η σταρ φιλοξενείται στο εξώφυλλο της ιταλικής έκδοσης του GQ στο τεύχος Αυγούστου, παραδίδοντας μαθήματα σεξαπίλ και αισθησιασμού.... ... Click here to

Δημοσιεύθηκε στις 29 July 2015 | 2:45 pm


Χρυσόστομος Blogger Ρόδος: Η Ελληνίδα Πάμελα Άντερσον λέγεται Θεοφανία Καλογιάννη !!(pics)

Ξανθιά, εκρηκτική, με θανατηφόρες αναλογίες που κολάζουν!.....Θεοφανία Καλογιάννη ή αλλιώς «PamKiller»! ... ... Click here to

Δημοσιεύθηκε στις 29 July 2015 | 2:31 pm


Χρυσόστομος Blogger Ρόδος: Υπουλη ασθένεια: Εκατομμύρια Ευρωπαίοι πάσχουν χωρίς να το γνωρίζουν

Σχεδόν 10 εκατομμύρια Ευρωπαίοι πολίτες πάσχουν από ηπατίτιδα B ή C, καθώς η ασθένεια αυτή επεκτείνεται στην Ευρώπη, ανέφερε σήμερα το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης Ασθενειών (ECDC) με την ευκαιρία της σημερινής παγκόσμιας ημέρας καταπολέμησης της ηπατίτιδας.... ... «Στην Ευρώπη εκτιμούμε ότι 10 εκατομμύρια άνθρωποι πάσχουν από χρόνια ηπατίτιδα B ή C αλλά οι

Δημοσιεύθηκε στις 29 July 2015 | 2:02 pm


Parapona-Rodou: Νέος οδηγός για τις συναλλαγές με τις τράπεζες - 34 ερωτήσεις - απαντήσεις

-

Τι ισχύει για δάνεια, κάρτες και αναλήψεις - 34 ερωτήσεις και απαντήσεις...

Νέες επικαιροποιημένες απαντήσεις σε ορισμένα από τα συχνά ερωτήματα που έχουν οι συναλλασσόμενοι έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα η Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ).
Ειδικότερα η σημερινή ανακοίνωση της ΕΕΤ αναφέρει:

1. Τι αλλάζει με την νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου;

Από τη Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2015, καταργείται η τραπεζική αργία και όλα τα καταστήματα των τραπεζών είναι ανοιχτά για το συναλλακτικό κοινό. Επιπλέον, με τη νέα Πράξη όλες οι τραπεζικές εργασίες επιτρέπονται με εξαίρεση εκείνες οι οποίες ρητά απαγορεύονται σύμφωνα με την εν λόγω Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

2. Τι ισχύει με τις αναλήψεις μετρητών;
Η ανάληψη μετρητών από τους συναλλασσόμενους από τραπεζικό κατάστημα ή ΑΤΜ δεν μπορεί να υπερβαίνει ημερησίως το ποσό των 60 ευρώ ανά καταθέτη, ανά τράπεζα. Ωστόσο, παρέχεται η δυνατότητα μεταφοράς του ημερήσιου ορίου των 60 ευρώ σε επόμενη ημέρα και πάντως το αργότερο στο τέλος της εβδομάδας. Δηλαδή, κάθε εβδομάδα ο δικαιούχος μπορεί να κάνει ανάληψη έως του ποσού των τετρακοσίων είκοσι (420) ευρώ κατ' ανώτατο όριο.

3. Επιτρέπεται η ανάληψη μετρητών σε ξένο νόμισμα από τραπεζικό κατάστημα;
ΝΑΙ, μέχρι του ημερήσιου ορίου του ισόποσου (με βάση την ισχύουσα ημερήσια συναλλαγματική ισοτιμία) των 60 ευρώ στο ξένο νόμισμα. Και στην περίπτωση αυτή ισχύει η δυνατότητα μεταφοράς του ημερήσιου ορίου σε επόμενη ημέρα και πάντως το αργότερο στο τέλος της εβδομάδας.

4. Επιτρέπεται η κατάθεση επιταγής;
ΝΑΙ, επιτρέπεται η κατάθεση τραπεζικών και ιδιωτικών επιταγών αποκλειστικά και μόνο σε πίστωση τραπεζικού λογαριασμού. Πληρωμή επιταγών με μετρητά δεν επιτρέπεται.
5. Μπορώ να έχω πρόσβαση στη θυρίδα μου;

ΝΑΙ, μπορείτε να έχετε πρόσβαση, είτε με την τήρηση της συνήθους διαδικασίας, δηλαδή με σειρά χρονικής προτεραιότητας, είτε κατόπιν συνεννόησης με την τράπεζα με την οποία συναλλάσσεστε. Προς το σκοπό αυτό, έχουν ήδη δημοσιευτεί σχετικές ανακοινώσεις των τραπεζών μελών της ΕΕΤ.

6. Μπορώ να χρησιμοποιήσω τη χρεωστική μου κάρτα για αναλήψεις μετρητών στο εξωτερικό;
ΝΑΙ, σύμφωνα με το ημερήσιο ή/και εβδομαδιαίο μέγιστο όριο ανάληψης ποσού που ισχύει και εντός Ελλάδος.
7. Μπορώ να χρησιμοποιήσω την πιστωτική ή προπληρωμένη μου κάρτα για αναλήψεις μετρητών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό;

ΟΧΙ, η συγκεκριμένη συναλλαγή δεν επιτρέπεται.
8. Μπορώ να χρησιμοποιήσω την πιστωτική, χρεωστική ή/και προπληρωμένη μου κάρτα για να κάνω αγορές στην Ελλάδα;
ΝΑΙ. Οι πιστωτικές, χρεωστικές και προπληρωμένες κάρτες μπορούν να χρησιμοποιούνται κανονικά για αγορές αγαθών και υπηρεσιών εντός Ελλάδος, μέχρι το όριο που προβλέπει η σύμβασή σας με την τράπεζα.

9. Μπορώ να χρησιμοποιήσω την πιστωτική ή χρεωστική μου κάρτα για να κάνω αγορές στο εξωτερικό;
ΝΑΙ, εφόσον βρίσκεστε στο εξωτερικό και η συναλλαγή σας γίνεται με χρήση της κάρτας, μπορείτε να χρησιμοποιείτε τις κάρτες σας για αγορές αγαθών και υπηρεσιών στο εξωτερικό:

- μέχρι το όριο που προβλέπει η σύμβασή σας με την τράπεζα, και
- εντός του ημερήσιου ορίου ποσού το οποίο εγκρίνεται για κάθε τράπεζα ξεχωριστά από την Επιτροπή Εγκρίσεως Τραπεζικών Συναλλαγών.
10. Μπορώ να χρησιμοποιήσω την πιστωτική, χρεωστική ή/και προπληρωμένη μου κάρτα για να κάνω αγορές στο ίντερνετ;

ΝΑΙ, χωρίς περιορισμούς, εφόσον τα ηλεκτρονικά καταστήματα τηρούν λογαριασμό σε τράπεζα που λειτουργεί στην Ελλάδα.
Εφόσον τα ηλεκτρονικά καταστήματα τηρούν λογαριασμό σε τράπεζα του εξωτερικού, μπορείτε να χρησιμοποιείτε τις κάρτες σας:
- μέχρι το όριο που προβλέπει η σύμβασή σας με την τράπεζα,

- εντός του ημερήσιου ορίου ποσού το οποίο εγκρίνεται για κάθε τράπεζα ξεχωριστά από την Επιτροπή Εγκρίσεως Τραπεζικών Συναλλαγών, και για τις ακόλουθες κατηγορίες συναλλαγών:
- αγορές εισιτηρίων αεροπορικών εταιρειών,
- πληρωμές ξενοδοχείων,
- ενοικιάσεις αυτοκινήτων,

- πληρωμές ταξιδίων και μεταφορών,
- πληρωμές ψηφιακών παρόχων μουσικού περιεχομένου και εφαρμογών (applications),
- πληρωμές συνδρομών, για εγγραφή ή ανανέωση συμμετοχής μέλους σε επαγγελματικούς συλλόγους (δικηγορικούς/ ιατρικούς συλλόγους, κ.λπ.) ή/και για επιστημονικά και λοιπά έντυπα,

- πληρωμή υπηρεσιών εκπαίδευσης (δίδακτρα/ εστίες διαμονής/ συνδρομή βιβλιοθηκών, κ.λπ.),
- πληρωμή ασφαλιστικών, ιατρικών και φαρμακευτικών εξόδων.
11. Αν χάσω ή μου κλέψουν την κάρτα μου ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο δεν μπορώ να κάνω συναλλαγή με την κάρτα μου τι μπορώ να κάνω;

Θα πρέπει να δηλώσετε την απώλεια της κάρτας σας στην τράπεζα η οποία την έχει εκδώσει. Για τη διαδικασία έκδοσης της νέας σας κάρτας θα ενημερωθείτε από την αρμόδια υπηρεσία της τράπεζας.
12. Μπορώ να ανοίξω νέο λογαριασμό;

ΟΧΙ, εκτός αν το άνοιγμα του νέου λογαριασμού αφορά αποκλειστικά και μόνο τις ακόλουθες συναλλαγές, η αναγκαιότητα των οποίων πρέπει να τεκμηριώνεται εγγράφως και με την προϋπόθεση ότι δεν υφίσταται άλλος διαθέσιμος λογαριασμός μέσω του οποίου αυτές μπορούν να διενεργηθούν:

- πληρωμή μισθοδοσίας προσωπικού, συμπεριλαμβανομένης της έκδοσης και εξαργύρωσης εργόσημου,
- πληρωμή υποχρεώσεων του καταθέτη προς την ίδια τράπεζα, που προκύπτουν από συμβάσεις που είχαν καταρτισθεί προ της 28ης Ιουνίου 2015,
- καταβολή νέων συντάξεων και νέων προνοιακών επιδομάτων,

- εκκαθάριση συναλλαγών καρτών από νέες συμβάσεις αποδοχής (acquiring),
- εξυπηρέτηση νεοϊδρυθέντων, μετά την 1η Μαΐου 2015, νομικών προσώπων,
- εξυπηρέτηση νεοφυών εταιρειών (startups) που συμμετέχουν σε προγράμματα στήριξης της νέας επιχειρηματικότητας,

- κατάθεση μετρητών ως εξασφάλιση (cash collateral) εγγυητικής επιστολής, ενέγγυας πίστωσης ή δανείου στην ίδια τράπεζα,

- άνοιγμα λογαριασμού υπέρ τρίτου με σκοπό είτε τη συμμόρφωση προς επιταγή για εκτέλεση χρηματικής απαίτησης, βάσει διαταγής πληρωμής, δικαστικής απόφασης ή άλλου εκτελεστού τίτλου είτε την εξόφληση απαίτησης, για την οποία έχει επιβληθεί κατάσχεση εις χείρας τρίτου, υπέρ του δικαιούχου της απαίτησης, εκτός εάν αυτός έχει δηλώσει καταθετικό λογαριασμό με οποιαδήποτε διαδικαστική πράξη,

- πίστωση ποσών από την αλλοδαπή σε ευρώ ή ξένο νόμισμα, ύψους τουλάχιστον δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ ή του ισόποσου σε ξένο νόμισμα,
- αποδοχή προθεσμιακής κατάθεσης μόνον στην περίπτωση που οι δικαιούχοι της ταυτίζονται με τους δικαιούχους του υφιστάμενου τροφοδότη λογαριασμού της, καταθετικού ή όψεως,

- κάθε άλλη περίπτωση, κατόπιν έγκρισης από την Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών.
13. Μπορώ να προσθέσω συνδικαιούχο σε υφιστάμενο καταθετικό λογαριασμό μου;
ΟΧΙ, η συγκεκριμένη τραπεζική εργασία δεν επιτρέπεται.
14. Μπορώ να εξοφλήσω πρόωρα το δάνειό μου;

Πρόωρη, μερική ή ολική εξόφληση του δανείου σας επιτρέπεται μόνο με κατάθεση μετρητών ή με μεταφορά κεφαλαίων (έμβασμα) από το εξωτερικό.
15. Μπορώ να ζητήσω την πρόωρη λήξη της προθεσμιακής μου κατάθεσης;
ΟΧΙ, εκτός αν η πρόωρη λήξη αφορά αποκλειστικά και μόνο την ισόποση εξόφληση:

- οφειλών προς το Δημόσιο και τους ασφαλιστικούς φορείς,
- τρέχουσας δόσης και ληξιπρόθεσμων οφειλών δανείου στην ίδια τράπεζα,
- πληρωμής μισθοδοσίας στην ίδια τράπεζα,
- πληρωμής νοσηλίων και διδάκτρων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό,

- πληρωμής προμηθευτών που τηρούν λογαριασμό στην ίδια τράπεζα, έναντι τιμολογίων ή ισοδύναμων παραστατικών, υπό την προϋπόθεση ότι δεν υφίστανται επαρκή διαθέσιμα σε καταθετικό λογαριασμό ταμιευτηρίου ή όψεως.
16. Είμαι επιχείρηση που επιθυμεί να αρχίσει να δέχεται συναλλαγές με πιστωτικές, χρεωστικές και προπληρωμένες κάρτες. Μπορώ να το κάνω;

ΝΑΙ, εφόσον καταρτίσετε σύμβαση με τράπεζα, ίδρυμα πληρωμών ή/και ίδρυμα ηλεκτρονικού χρήματος που λειτουργεί στην Ελλάδα. Σε αυτήν την περίπτωση, επιτρέπεται το άνοιγμα νέου λογαριασμού για την εκκαθάριση συναλλαγών καρτών με βάση την νέα αυτή σύμβαση.

Αντίθετα, δεν επιτρέπεται η κατάρτιση συμβάσεων αποδοχής συναλλαγών με κάρτες πληρωμών, εφόσον η εκκαθάρισή τους πραγματοποιείται με πίστωση λογαριασμού του εμπόρου, ο οποίος τηρείται σε τράπεζα, ίδρυμα πληρωμών ή/και ίδρυμα ηλεκτρονικού χρήματος εκτός Ελλάδος.

17. Είμαι επιχείρηση που δέχεται συναλλαγές με πιστωτικές, χρεωστικές και προπληρωμένες κάρτες. Πότε θα πιστώνεται ο λογαριασμός μου;
Η εκκαθάριση των συναλλαγών με κάρτες πληρωμών, ελληνικών και ξένων, θα γίνεται με πίστωση του λογαριασμού της επιχείρησης σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στη σχετική σύμβασή σας.

18. Μπορώ ως επιχείρηση να αρνηθώ συναλλαγές με κάρτες;
ΟΧΙ, διότι στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου προβλέπεται ότι όποιος αρνείται την πληρωμή με πιστωτικές, χρεωστικές και προπληρωμένες κάρτες τιμωρείται, με βαρύτατα πρόστιμα ή/και φυλάκιση, κατά τις διατάξεις:

- των άρθρων 288 παρ. 1 και 452 του Ποινικού Κώδικα,
- του άρθρου 13α του ν. 2251/1994 (Α΄ 191),
- του άρθρου 18 α ν. 146/1914 (Α΄ 21), και
- του άρθρου 19 ν. 4177/2013 (Α΄ 173), όπως ισχύουν.
19. Οι πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες αλλοδαπών τραπεζών χρησιμοποιούνται κανονικά;

Πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες αλλοδαπών τραπεζών εφόσον έχουν εκδοθεί στο εξωτερικό χρησιμοποιούνται τόσο για αγορές αγαθών και υπηρεσιών όσο και για αναλήψεις μετρητών χωρίς περιορισμούς, εντός των ορίων της σύμβασής σας με την εκδότρια τράπεζα.

20. Μπορούν να γίνονται μεταφορές κεφαλαίων από το εξωτερικό;
ΝΑΙ. Η μεταφορά κεφαλαίων από λογαριασμούς που τηρούνται σε αλλοδαπή τράπεζα σε λογαριασμό που τηρείται σε τράπεζα που λειτουργεί στην Ελλάδα επιτρέπονται.
21. Οι μεταφορές κεφαλαίων στο εξωτερικό επιτρέπονται;

ΟΧΙ, εκτός αν εντάσσονται στις εξαιρέσεις που επεξεργάζεται σε καθημερινή βάση η Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών και για τις οποίες χορηγεί ειδική άδεια.

Για όσες περιπτώσεις επιτρέπεται ένα έμβασμα ή μια μεταφορά κεφαλαίων στο εξωτερικό αρμόδια να αποφασίζει είναι η Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών. Τα αιτήματα των συναλλασσόμενων μπορούν να υποβάλλονται στην τράπεζα συνεργασίας τους. Στη συνέχεια, η τράπεζα θα αποστέλλει αίτημα στην Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών η οποία και θα εγκρίνει, το σύνολο ή μέρος του αιτούμενου ποσού εφόσον οι συναλλαγές αυτές κρίνονται αναγκαίες και δικαιολογούνται επαρκώς.

22. Πώς γίνεται η πληρωμή νοσηλίων και ιατρικών εξόδων;
Η πληρωμή νοσηλίων και ιατρικών εξόδων γίνεται χωρίς τον περιορισμό έγκρισης από την Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

- προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών στην τράπεζα μέσω της οποίας διενεργείται η συναλλαγή, και
- μεταφορά του σχετικού χρηματικού ποσού κάλυψης νοσηλίων και ιατρικών εξόδων με πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό του νοσηλευτικού ιδρύματος και όχι σε λογαριασμό του ίδιου του δικαιούχου.

Επίσης, επιτρέπεται η ανάληψη από τραπεζικό λογαριασμό και η μεταφορά στο εξωτερικό μετρητών μέγιστου εφάπαξ ποσού δυο χιλιάδων (2.000) ευρώ ή του ισόποσού του σε ξένο νόμισμα για ένα συνοδό προσώπου που μεταβαίνει στο εξωτερικό για νοσηλεία, υπό την προϋπόθεση της έγγραφης τεκμηρίωσης του σκοπού της μετάβασης.

23. Πώς γίνεται η πληρωμή διδάκτρων σε εκπαιδευτικό ίδρυμα του εξωτερικού;
Η πληρωμή διδάκτρων γίνεται χωρίς τον περιορισμό έγκρισης από την Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

- προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών στην τράπεζα μέσω της οποίας διενεργείται η συναλλαγή, και
- μεταφορά του σχετικού χρηματικού ποσού με πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό του εκπαιδευτικού ιδρύματος και όχι σε λογαριασμό του ίδιου του δικαιούχου.

Επίσης, επιτρέπεται η μεταφορά μέγιστου ποσού πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ ή του ισόποσού του σε ξένο νόμισμα, ανά ημερολογιακό τρίμηνο, συνολικά, για έξοδα διαμονής και διαβίωσης φοιτητών που σπουδάζουν στο εξωτερικό ή συμμετέχουν σε προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών. Η πληρωμή συντελείται, υποχρεωτικά, σε λογαριασμό, που τηρείται στο εξωτερικό, με δικαιούχο το φοιτητή.

24. Ποσά που πιστώνονται στον τραπεζικό μου λογαριασμό από το εξωτερικό μπορούν να μεταφερθούν εκ νέου στο εξωτερικό;

ΝΑΙ, στο σύνολό τους. Ωστόσο, δεν επιτρέπεται η ανάληψη με μετρητά του συνόλου του μεταφερόμενου από το εξωτερικό χρηματικού ποσού. Η ανάληψη μπορεί να γίνεται εντός του ημερήσιου ή/και του εβδομαδιαίου ορίου, με εξαίρεση τις ναυτιλιακές εταιρείες που αναφέρονται στους Ν. 27/1975, 959/1979 και στο Ν.δ. 2687/1953, οι οποίες μπορούν να πραγματοποιούν και αναλήψεις μετρητών έως του ποσού των πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ ημερησίως. Με απόφαση της Επιτροπής Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών δύναται να επιτρέπεται η ανάληψη και να ορίζεται όριο ποσού ανάληψης μετρητών ανά ημέρα -μεγαλύτερο του γενικά ισχύοντος - και για άλλους κλάδους επιχειρήσεων, που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής της εν λόγω ρύθμισης.

Η σχετική τεκμηρίωση της συναλλαγής εισροής κεφαλαίων από το εξωτερικό και της εκ νέου εκροής αυτών στο εξωτερικό, θα είναι ευθύνη της τράπεζας και πρέπει να είναι πλήρης. Οι τράπεζες θα ανακοινώσουν τον τρόπο και το χρόνο υλοποίησης της εφαρμογής της εν λόγω δυνατότητας.

25. Επιτρέπεται η μεταφορά μετρητών εκτός Ελλάδος;

Επιτρέπεται η μεταφορά χαρτονομισμάτων σε ευρώ ή και σε ξένο νόμισμα έως του ποσού των ευρώ δύο χιλιάδων (2.000) ή του ισόποσου σε ξένο νόμισμα ανά φυσικό πρόσωπο και ανά ταξίδι στο εξωτερικό. Από τον περιορισμό των 2.000 ευρώ εξαιρούνται οι μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού. Με πράξη του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος μπορεί να ρυθμίζονται ειδικότερα θέματα εφαρμογής της παραπάνω απαγόρευσης, να προβλέπονται διαφοροποιήσεις για χώρες της ζώνης SCHENGEN και για χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να θεσπίζονται ειδικές εξαιρέσεις για κατηγορίες προσώπων.

26. Επιτρέπεται η καταβολή χρηματικής απαίτησης κατασχεθείσας εις χείρας τράπεζας σε μετρητά;
ΟΧΙ, σε περίπτωση κατάσχεσης χρηματικής απαίτησης εις χείρας τράπεζας, της Τράπεζας της Ελλάδος ή του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων ως τρίτου, το ποσό είτε καταβάλλεται με έκδοση επιταγής είτε πιστώνεται υποχρεωτικά σε τραπεζικό λογαριασμό του κατάσχοντας που τηρείται στην ίδιο ή σε άλλη τράπεζα.

27. Τι γίνεται με τις συναλλαγές πληρωμών για εμπορικούς σκοπούς στο εξωτερικό (πληρωμή εισαγωγών);
Για τις περιπτώσεις στις οποίες ένα έμβασμα ή μια μεταφορά κεφαλαίων στο εξωτερικό επιτρέπεται, αρμόδια να αποφασίζει είναι η Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών.

Ωστόσο, με απόφαση της Επιτροπής Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών (ΦΕΚ Β΄ 1563/24.7.2015) δόθηκε στις τράπεζες η δυνατότητα εξέτασης και αξιολόγησης αιτημάτων πελατών νομικών προσώπων ή επιτηδευματιών, οι οποίοι αιτούνται εκτέλεση πληρωμών έναντι παραστατικών (π.χ. τιμολόγια, προτιμολόγια, φορτωτικές, κ.λπ.), άνοιγμα νέων ενέγγυων πιστώσεων και πιστώσεων σε αναμονή, και έκδοση νέων εγγυητικών επιστολών, προς το εξωτερικό στο πλαίσιο των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων.

Το ημερήσιο εγκριτικό όριο των τραπεζών ανά εργάσιμη ημέρα ορίζεται:
- από 0 έως 100.000 ευρώ ανά πελάτη (με μια ή περισσότερες ημερήσιες συναλλαγές), και
- εντός του ορίου ποσού που καθορίζεται και ανακοινώνεται από την Επιτροπή σε κάθε τράπεζα ξεχωριστά.

Το μηνιαίο εγκριτικό όριο κάθε τράπεζας για πελάτη της δεν μπορεί να υπερβαίνει τη μέση μηνιαία αξία των εισαγόμενων εμπορευμάτων και πρώτων και βοηθητικών υλών κατά την προηγούμενη χρήση, μέσω της συγκεκριμένης τράπεζας. Ο έλεγχος για τη συνδρομή της ως άνω προϋπόθεσης γίνεται από την τράπεζα, η οποία ζητά κάθε αναγκαίο παραστατικό και έγγραφο από τον πελάτη.

Σε κάθε περίπτωση, τα αιτήματα που αφορούν πληρωμές εισαγωγών για εμπορικούς σκοπούς θα πρέπει να υποβάλλονται, ανεξαρτήτως ύψους ποσού των σχετικών παραστατικών, από τους ενδιαφερόμενους στα σημεία εξυπηρέτησης της πελατείας των τραπεζών, σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες που θα τους παρέχονται. Στη συνέχεια, η τράπεζα είτε θα διεκπεραιώνει μόνη της είτε θα αποστέλλει αίτημα στην Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών η οποία και θα εγκρίνει, το σύνολο ή μέρος του αιτούμενου ποσού. Τόσο οι τράπεζες όσο και η Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών εξετάζουν κατά προτεραιότητα συναλλαγές, οι οποίες είναι αναγκαίες για τη διαφύλαξη δημοσίου ή κοινωνικού συμφέροντος, συμπεριλαμβανομένων, μεταξύ άλλων, εισαγωγών φαρμακευτικών ειδών, τροφίμων, πρώτων υλών και καυσίμων.

28. Επιτρέπεται η πληρωμή βάσει εγγυητικών επιστολών;
ΝΑΙ, εφόσον το χρηματικό ποσό της πληρωμής κατατίθεται σε τραπεζικό λογαριασμό.
29. Επιτρέπεται η χορήγηση νέων χρηματοδοτήσεων;

ΝΑΙ, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις που τίθενται από την κείμενη νομοθεσία και την επιχειρηματική πολιτική της τράπεζας.
30. Επιτρέπεται η αποπληρωμή / εξόφληση ανοιχτών δανείων & ορίων;
ΝΑΙ, επιτρέπεται σύμφωνα με τους όρους και προϋποθέσεις της σχετικής σύμβασής σας με την τράπεζά σας.

31. Ανάληψη μετρητών από πρεσβείες επιτρέπονται;
Επιτρέπεται η χωρίς περιορισμό ποσού ανάληψη μετρητών από έναν, ανά δικαιούχο, τραπεζικό λογαριασμό στις πρεσβείες και στα μέλη των διπλωματικών αποστολών στην Ελλάδα με την επίδειξη σχετικής έγγραφης βεβαίωσης από την οικεία πρεσβεία ή του διπλωματικού διαβατηρίου.

32. Πληρωμές μισθοδοσίας στο εξωτερικό για εργαζόμενους επιτρέπονται;

ΟΧΙ, εφόσον ο λογαριασμός που χρεώνεται για την πληρωμή μισθοδοσίας τηρείται σε τράπεζα που λειτουργεί στην Ελλάδα και οι λογαριασμοί που πιστώνονται τηρούνται σε τράπεζες του εξωτερικού. Από τον περιορισμό εξαιρούνται οι εργαζόμενοι σε διπλωματικές αποστολές, μόνιμες αντιπροσωπείες ή άλλες υπηρεσίες του Ελληνικού Δημοσίου. Επίσης, οι εργαζόμενοι σε διπλωματικές αποστολές, μόνιμες αντιπροσωπείες ή άλλες υπηρεσίες του Ελληνικού Δημοσίου στο εξωτερικό, οι οποίοι τηρούν λογαριασμούς μισθοδοσίας σε τράπεζα που εδρεύει και λειτουργεί στην Ελλάδα, επιτρέπεται να μεταφέρουν το ισόποσο της μισθοδοσίας τους σε λογαριασμό τους στο εξωτερικό, αποδεικνύοντας εγγράφως την ιδιότητά τους.

33. Πληρωμές συντάξεων στο εξωτερικό για συνταξιούχους επιτρέπονται;

ΝΑΙ, επιτρέπονται οι πληρωμές συντάξεων και προνοιακών επιδομάτων πάσης φύσεως στο εξωτερικό από φορείς κοινωνικής ασφάλισης που διέπονται από το ελληνικό δίκαιο, με πίστωση λογαριασμού που τηρείται σε πιστωτικό ίδρυμα που εδρεύει και λειτουργεί εκτός Ελλάδος, υπό την προϋπόθεση ότι ο δικαιούχος της σύνταξης ή του προνοιακού επιδόματος λάμβανε με τον ανωτέρω τρόπο τη σύνταξή του ή το προνοιακό επίδομα πριν από την έναρξη της τραπεζικής αργίας, η οποία κηρύχθηκε με την από 28 Ιουνίου 2015 ΠΝΠ (Α΄65).

34. Επιτρέπεται η μεταφορά θεματοφυλακής στο εξωτερικό;
ΟΧΙ, η μεταφορά θεματοφυλακής στο εξωτερικό για χρηματοπιστωτικά μέσα του άρθρου 5 του Ν. 3606/2007 δεν επιτρέπεται.

Παράπονα Ρόδου

Δημοσιεύθηκε στις 29 July 2015 | 2:00 pm


Χρυσόστομος Blogger Ρόδος: Από αύριο οι αναλήψεις ύψους 420 ευρώ

Για τη διευκόλυνση των καταθετών και των συνταξιούχων από αύριοΤετάρτη και έως την Παρασκευή θα είναι δυνατή... .... Click here to

Δημοσιεύθηκε στις 29 July 2015 | 1:35 pm


Parapona-Rodou: ΕΠΙ ΠΟΔΟΣ ΠΟΛΕΜΟΥ 250 ΑΝΔΡΕΣ ΤΗΣ ΕΛΑΣ! – Τροχαία, Αντιτρομοκρατική, ΕΚΑΜ, ελικόπτερα και οχήματα, για τη φύλαξη των τροϊκανών

-
Με ειδική ομάδα η ΕΛΑΣ παρέχει προστασία στα 54 στελέχη της...
ΕΕ, της ΕΚΤ, του ΔΝΤ και του ESM που βρίσκονται στην Αθήνα. Για την ασφάλειά τους έχουν επιστρατευθεί άνδρες της Τροχαίας, της Αντιτρομοκρατική, της ΕΚΑΜ, ελικόπτερα και οχήματα. Ενα σχέδιο της ΕΛΑΣ που η σταδιακή εφαρμογή του μπήκε σε εφαρμογή από το βράδυ της Κυριακής για τη φύλαξη της τρόικας.

Τεχνικά κλιμάκια, ομάδες εργασίας άλλα και στελέχη των τριών θεσμών, με το που πατάνε το πόδι τους στην Αθήνα μπαίνουν στην ζώνη υψηλής επιτήρησης, ελέγχονται όλες οι διαδρομές και οι κινήσεις τους ενώ το σχέδιο της Αστυνομίας θα κορυφωθεί όταν φθάσουν στην Ελλάδα οι τρεις επικεφαλής κάτι που αναμένεται να γίνει μέσα στις επόμενες ήμερες.

Τα 54 άτομα που έφθασαν στην Αθήνα, θα ζουν κάτω από την ομπρέλα μιας ειδικής ομάδας αστυνομικών και αναμένεται καθημερινά για τις μετακινήσεις και τα ραντεβού τους να ενεργοποιείται ένας μηχανισμός που θα ξεπερνά τα 250 άτομα.

Ηδη από την Κυριακή, το ξενοδοχείο Χίλτον, όπου όπως όλα δείχνουν έχουν καταλύσει τα μέλη των τεχνικών κλιμακίων που ήδη βρίσκονται στην Αθήνα τις τελευταίες ώρες, από τα μέσα της Κυριακής είναι… αστακός, με άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., ακροβολισμένους σε κάθε πιθανό σημείο.Παράπονα Ρόδου

Δημοσιεύθηκε στις 29 July 2015 | 1:00 pm


Parapona-Rodou: Όλο το πόρισμα για την πτώση του ελληνικού F-16 στην Ισπανία – Γιατί έπεσε

-
Το πόρισμα για την συντριβή του ελληνικού F-16 στο Αλμπαθέτε της Ισπανίας.... δόθηκε στην δημοσιότητα, από τους εμπειρογνώμονες που έκαναν την έρευνα.

Ακολουθώντας διαδικασίες που στην Ελλάδα δεν έχουμε συνηθίσει ,το πόρισμα δεν χαρακτηρίζεται απόρρητο.

Οι οικογένειες των δύο πιλότων είχαν μια πρώτη ενημέρωση από την ηγεσία της ΠΑ.

Η αιτία της συντριβής αποδίδεται στην ανεξήγητη απενεργοποίηση συστήματος που έχει να κάνει με την “εξισορρόπηση” του αεροσκάφους, το οποίο στην συγκεκριμένη αποστολή λόγω βλήματος κατά ραντάρ που έφερε στο ένα του φτερό ήταν “ασύμμετρα” φορτωμένο.

Γίνεται λόγος για τους τελευταίους ελέγχους πριν από την πτήση οι οποίοι έγιναν 20 λετπά πριν από την απογείωση.

Δεν αναφέρεται καμία βλάβη στο αεροσκάφος και επισημαίνεται η εμπειρία των δύο χειριστών.
.

Το ελληνικό F-16 ε συνετρίβη στις 26 Ιανουαρίου κατά τη διάρκεια νατοϊκής άσκησης υψηλού επιπέδου στην Αλμπαθέτε, στη νοτιοανατολική Ισπανία, με τη συμμετοχή καταδιωκτικών και μαχητικών αεροσκαφών από διάφορες χώρες, θερίζοντας πιλότους και μηχανικούς που βρίσκονταν στο ταρμάκ της βάσης Λος Γιάνος προκαλώντας μια τεράστια έκρηξη.
Από το δυστύχημα έχασαν τη ζωή τους , ο Σμηναγός (Ι) Παναγιώτης Λάσκαρης, 35 ετών, έγγαμος με ένα γιο, με σύνολο ωρών πτήσεως 1.459 εκ των οποίων οι 872 ώρες σε αεροσκάφη F-16 και ο Σμηναγός (Ι) Αθανάσιος Ζάγκας, 31 ετών, έγγαμος με ένα γιο και μία κόρη, με σύνολο ωρών πτήσεως 1.128 εκ των οποίων οι 524 ώρες σε αεροσκάφη F-16.

Οι πιλοτοι μας συμμετείχαν στην άσκηση του ΝΑΤΟ Tactical Leadership Program (TLP) που εχει έδρα το Los Llanos (Albacete). Το TLP ειναι διεθνής κέντρο εκπαίδευσης και ανάπτυξης για τους πιλότους και ΓΙΑ τα πληρώματα του ΝΑΤΟ. Εκτος απο τα πρακτικά μαθήματα πτήσης το TLP παρέχει και θεωρητικά μαθήματα. Στο TLP λαμβάνουν μέρος δέκα χώρες – Βέλγιο, Δανία, Γαλλία, Ισπανία, Ηνωμένες Πολιτείες, Ελλάδα, Ολλανδία, Ιταλία και Ηνωμένο Βασίλειο – αν και το ΝΑΤΟ καλεί επίσης χώρες εντός και εκτός της συμμαχίας.
Το TLP εγκαταστάθηκε στο Αλμπαθέτε, το 2006, απο το Βέλγιο και στην εφαρμογή και τη λειτουργία του έχουν επενδύσει πάνω από € 35 εκατομμύρια τα τελευταία χρόνια. Μέχρι στιγμής, δεν είχε υποστεί καμία ζημία.Παράπονα Ρόδου

Δημοσιεύθηκε στις 29 July 2015 | 12:00 pm


Parapona-Rodou: ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ! Αυτοί είναι οι σκληροί δίσκοι που θα αλλάξουν τα πάντα! [ΦΩΤΟ]

-

Σε παραγωγή τίθεται ένα νέο είδος τεχνολογίας μνήμης, που είναι 1.000 φορές ταχύτερη...
από τη Nand flash storage η οποία χρησιμοποιείται σε κάρτες μνήμης και solid state drives (SSD) υπολογιστών....Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, πρόκειται για το 3D Xpoint, εφεύρεση των Intel και Micron, και αναμένεται να «δει» μεγάλο εύρος εφαρμογών- από επιτάχυνση της επιστημονικής έρευνας μέχρι ηλεκτρονικά παιχνίδια. Καλώς εχόντων των πραγμάτων, τα πρώτα προϊόντα με 3D Xpoint αναμένεται να αρχίσουν να διατίθενται προς πώληση μέσα στο επόμενο έτος, ενώ δεν έχουν ανακοινθεί ακόμα τιμές.

Η Intel προωθει το 3D Xpoint ως το πρώτο νέο είδος «mainstream μνήμης» από το 1989. Αντί να το χαρακτηρίσει ως αντικαταστάτη του flash storage ή της RAM, εκτιμά ότι θα μπορεί να χρησιμοποιείται παράλληλα για να κρατούνται κάποια δεδομένα πιο «κοντά» στον επεξεργαστή, ούτως ώστε να είναι δυνατή η πρόσβαση πιο γρήγορα από ό,τι πριν.

Η ανάγκη για ταχύτερα μέσα από την flash προκύπτει σε μεγάλο βαθμό λόγω των αποκαλούμενων big data, που έχουν να κάνουν με ανάλυση τεράστιων όγκων δεδομένων για ερευνητικούς σκοπούς. Επίσης, θα άλλαζαν τα δεδομένα στην αποθήκευση στο cloud, ενώ αναμένεται τέτοιες εξελίξεις να βοηθήσουν πάρα πολύ στον χώρο των παιχνιδιών, καθώς θα είναι δυνατό το κατά πολύ ταχύτερο «φόρτωμα» νέων σημείων- με μεγαλύτερους, πιο ανοικτούς κόσμους και πιο ομαλές gaming εμπειρίες.-
INTEL/MICRON

Το όνομα προκύπτει από τη δομή, η οποία είναι τρισδιάστατη και διαθέτει απανωτά στρώματα καλωδίων. Σε καθένα εξ αυτών, τα καλώδια είναι παράλληλα μεταξύ τους, αλλά σταυρωτά σε σχέση με αυτά από κάτω.
Μεταξύ κάθε στρώματος υπάρχουν κάθετες στήλες οι οποίες συνδέονται στα σημεία όπου διασταυρώνοντα τα καλώδια. Κάθε μία εξ αυτών περιέχει ένα memory cell, που αποθηκεύει ένα μεμονωμένο bit δεδομένων και ένας «επιλογέας», που επιτρέπει την ανάγνωση ή επανεγγραφή ενός μεμονωμένου memory cell. H πρόσβαση καθορίζεται από την τάση που λαμβάνεται μέσω των καλωδίων.


-
Το μεγάλο πλεονέκτημα έναντι της flash memory είναι ότι δεν υπάρχει η ανάγκη χρήσης ημιαγωγών που συναντάται στα Nand chips- τα οποία λειτουργούν μετακινώντας ηλεκτρόνια μπρος και πίσω σε απομονωμένα τμήματα των ημιαγωγών, γνωστά ως «επιπλέουσες πύλες» (floating gates), για να αναπαρίστανται τα 1 και 0 του δυαδικού κώδικα.
Ένα ζήτημα που υφίσταται με αυτή την τεχνική είναι ότι δεν είναι δυνατή η επανεγγραφή μεμονωμένων bits δεδομένων την ίδια στιγμή. Αντ'αυτού, μεγαλύτερα μπλοκ δεδομένων πρέπει να διαγραφούν και μετά να επανεγγραφούν για να ενσωματωθούν οι αλλαγές.

Παράπονα Ρόδου

Δημοσιεύθηκε στις 29 July 2015 | 11:00 am


Parapona-Rodou: Ο ελληνικός κύβος που άλλαξε τα πάντα στην παγκόσμια σκακιέρα

-

Ο Κωνστανίνος Βέρδες μιλά για τη V-Cube, την ελληνική εταιρεία....
που κατάφερε να μπει «σφήνα» στο μεγαλύτερο παγκόσμιο μονοπώλιο του χώρου.

Ο κύβος αποτελούσε πάντοτε έναν από τους πιο μυστηριώδεις και συναρπαστικούς γρίφους στην ιστορία των επιστημών και της φιλοσοφίας. Από το πασίγνωστο «Δήλιο πρόβλημα», με το οποίο ασχολήθηκαν φιλόσοφοι και μαθηματικοί της αρχαιότητας όπως ο Ιπποκράτης, ο Πλάτων και ο Αρχιμήδης, για να καταφέρουν να βρουν τη λύση στο αίνιγμα του διπλασιασμού του κύβου, ως το «θαύμα» του Ρούμπικ, που τον μετέτρεψε στο παιχνίδι με τις περισσότερες πωλήσεις στην ιστορία της ανθρωπότητας, οι μηχανικοί όλου του πλανήτη ασχολήθηκαν με τις δυνατότητες και τις προοπτικές που κρύβει μέσα του. Ένας από αυτούς ήταν ο Παναγιώτης Βέρδες, ο οποίος μαζί με τον γιο του, τον Κωνσταντίνο, δημιούργησαν στις αρχές του 2000 το ελληνικό «θαύμα» της V-Cube.

«Η ενασχόληση του πατέρα μου με τον κύβο άρχισε τη δεκαετία του 1980. Σχεδόν οι πάντες είχαν εντυπωσιαστεί. Όταν ο γνωστός Ρούμπικ έκανε το παγκόσμιο “μπαμ” και γέμισε η αγορά, ο πατέρας μου δεν γοητεύτηκε τόσο από το παιχνίδι όσο από τον μηχανισμό περιστροφής του» λέει στο Fortune ο διευθύνων σύμβουλος της V-Cube Κωνσταντίνος Βέρδες.

Ο πατέρας του, Παναγιώτης, άνοιξε τον κύβο του Ρούμπικ και προσπάθησε να κατανοήσει τον τρόπο λειτουργίας του. Ως μηχανικός, αυτό το οποίο προσπάθησε να σκεφτεί είναι η δημιουργία ενός τεχνουργήματος το οποίο θα επέτρεπε στον κύβο να επεκταθεί πέρα από τα κλασικά τρία στρώματα, σε τέσσερα, πέντε ή και περισσότερα, χωρίς όμως να αλλάζει η κατασκευαστική φιλοσοφία του. Γρήγορα κατάλαβε ότι η μηχανολογική λογική του Ρούμπικ ήταν αδύνατο να υποστηρίξει αυτόν τον στόχο. Έτσι άρχισε να σχεδιάζει εναλλακτικούς τρόπους δημιουργίας του κύβου του, ούτως ώστε να αποκτήσει μεγαλύτερο όγκο και περισσότερες έδρες.

«Για μια διετία-τριετία το σκεφτόταν πολύ. Στον ελεύθερό του χρόνο σχεδίαζε. Τότε δεν υπήρχαν υπολογιστές, ήταν όλα στα χέρι. Ώσπου το μυαλό του γύρω στο 1985 έκανε ένα άλμα και βρήκε τον τρόπο διασύνδεσης των εσωτερικών τεμαχίων που απαρτίζουν τους κύβους, ο οποίος ήταν ικανός να προσθέτει στρώματα περιστροφής και παράλληλα να εξασφαλίζει ομαλή περιστροφή και στιβαρό δέσιμο μεταξύ των εξαρτημάτων, για να μην έχουμε αποσυναρμολογήσεις».

Τα σχέδια που ανέτρεπαν όσα ξέραμε ως τότε για τον περίφημο κύβο του Ρούμπικ έμειναν κλειδωμένα στο συρτάρι του Παναγιώτη Βέρδε για χρόνια. Η απουσία του ίντερνετ, που θα προσέφερε γρήγορη και εύκολη αναζήτηση πιθανής ύπαρξης παρόμοιων πατεντών, τον έκανε να πιστεύει ότι αποκλείεται να μην είχε δημιουργήσει κάποιος άλλος στον πλανήτη το ίδιο μοντέλο με το δικό του. Το 2001, δύο χρόνια μετά την αποφοίτηση του γιου του Κωνσταντίνου από το Πολυτεχνείο, αποφάσισε να ξεκλειδώσει τα σχέδια από το συρτάρι και να του τα δείξει για πρώτη φορά. «Ήταν η χρονιά που συνταξιοδοτήθηκε. Τότε, ως μηχανικοί, είχαμε ήδη τους υπολογιστές στη ζωή μας και χρησιμοποιούσαμε προγράμματα όπως το AutoCAD. Όταν ο πατέρας μου μου έδειξε τα σχέδια, ξεκινήσαμε να τα μεταφέρουμε στον υπολογιστή. Αρχικά επρόκειτο για έναν κύβο με πέντε και έξι στρώματα. Έως το 2003 είχαμε τελειώσει».


Tην πρώτη μέρα κάναμε 30.000 ευρώ τζίρο από το διαδικτυακό κατάστημά μας
Η εξασφάλιση της πατέντας και η γέννηση της V-Cube

Το 2003 οι Παναγιώτης και Κωνσταντίνος Βέρδες αποφάσισαν να πατεντάρουν την εφεύρεσή τους σε Ελλάδα και εξωτερικό. Χρειάστηκε να περάσουν τρία χρόνια έως ότου καταφέρουν να εξασφαλίσουν όλα τα απαραίτητα έγγραφα από τις ελληνικές, ευρωπαϊκές και παγκόσμιες Αρχές περί πνευματικής ιδιοκτησίας, ενώ, παράλληλα, προχωρούσαν στην ανάπτυξη πρωτοτύπων. «Αυτή την περίοδο ασχοληθήκαμε με τη δημιουργία κύβων που δεν υπήρχαν τότε, με πέντε, έξι και επτά στρώματα περιστροφής, για να αποδείξουμε πρώτα από όλα στον εαυτό μας ότι αυτό λειτουργεί και δεν είναι μόνο στα χαρτιά, αλλά και να μπούμε στην αγορά με κάτι το οποίο δεν υπάρχει».

Το 2008 όλα ήταν έτοιμα. Ο Κωνσταντίνος έχει ήδη μπει ενεργά στη διαδικασία και η επιχείρηση αρχίζει να λειτουργεί εκείνη τη χρονιά. Το αρχικό μετοχικό κεφάλαιο της V-Cube ήταν 750.000 ευρώ και προήλθε από ίδια κεφάλαια και επενδύσεις γνωστών μηχανικών της οικογένειας, οι οποίοι πίστεψαν στο πρότζεκτ και αποφάσισαν να βοηθήσουν. Σκοπός της εταιρείας ήταν να μην προσφύγει σε τραπεζικό δανεισμό, κάτι το οποίο τηρεί μέχρι και σήμερα. Η επίσημη έναρξη έγινε στις 19 Ιουνίου 2008 με τρία μοντέλα. Λίγο νωρίτερα είχε ήδη προκληθεί αρκετός «θόρυβος» για το νέο προϊόν, μετά τις κοσμικές εξόδους των ανθρώπων της επιχείρησης σε events και εκθέσεις παιχνιδιών στο εξωτερικό, ενώ ιδιαίτερη απήχηση είχε στους φανατικούς φίλους του κύβου του Ρούμπικ ανά τον κόσμο. Το ξεκίνημα ήταν εντυπωσιακό. «Θυμάμαι πως την πρώτη μέρα κάναμε 30.000 ευρώ τζίρο από το διαδικτυακό κατάστημά μας. Και την πρώτη εβδομάδα 85.000 ευρώ απευθείας πωλήσεις σε μεμονωμένους αγοραστές σε όλο τον κόσμο».-
Η αλλαγή που «ξεκλείδωσε» τις προοπτικές ανάπτυξης

Η στήριξη της V-Cube από το διαδικτυακό κατάστημα κράτησε στην αρχή την εταιρεία στα πόδια της. Όμως, γρήγορα ο προσανατολισμός άλλαξε. Το B2C ήταν δύσκολο να προχωρήσει περισσότερο, επειδή η προσέγγιση μεμονωμένων πελατών σε όλο τον κόσμο για μια ελληνική εταιρεία που έκανε τα πρώτα βήματά της σε έναν χώρο ενός γιγαντιαίου μονοπωλίου ήταν εξαιρετικά δύσκολη. Την ίδια στιγμή, ο Κωνσταντίνος Βέρδες λαμβάνει τα μηνύματα της αγοράς.

«Οι κύβοι με τα πέντε, έξι και επτά στρώματα δεν έφταναν, οπότε έπρεπε να αναπτύξουμε την γκάμα μας, αρχίζοντας από τα πιο μικρά νούμερα, που είναι και τα πιο εμπορικά, και να ρίξουμε το μοναδιαίο κόστος των αντικειμένων μας, για να είναι περισσότερο ανταγωνιστικά. Παράλληλα ψάχναμε την ευκαιρία να φύγουμε από την Ελλάδα και να στήσουμε την παραγωγή στην Κίνα ούτως ώστε να ρίξουμε το κόστος παραγωγής, καθώς οι επενδύσεις για κάθε κύβο ξεπερνούν τις 150.000 ευρώ».

Το 2010 η V-Cube λαμβάνει μια πολύ σημαντική χρηματοδότηση ύψους 600.000 ευρώ μέσω ΕΣΠΑ. Το 2011 και το 2012 έρχονται ξανά μέσω ΕΣΠΑ άλλα 250.000 ευρώ. Τα χρήματα αυτά ήταν απαραίτητα για την ανάπτυξη της προϊοντικής γκάμας, την αγορά μηχανών, το μάρκετινγκ και τη νομική προστασία της εταιρείας, η οποία, όπως λέει ο Κωνσταντίνος Βέρδες, είχε ήδη αρχίσει να ενοχλεί το τεράστιο μονοπώλιο του Ρούμπικ. Επιπλέον, τα χρήματα αυτά έβγαλαν από το μυαλό του κάθε σκέψη για μεταφορά της παραγωγής στην Κίνα. Έτσι, η εταιρεία παραμένει στην Ελλάδα και τον νομό Κορινθίας, όπου συνεργάζεται με υπεργολάβους για την κατασκευή των εξαρτημάτων. Έπειτα η ίδια αναλαμβάνει τη συναρμολόγηση, την τελική εμφάνιση του προϊόντος, τον ποιοτικό έλεγχο, τη συσκευασία, την αποθήκευση και την προώθησή του σε όλο τον κόσμο.

«Δεν ξεκινήσαμε στην Κίνα για δύο λόγους», εξηγεί ο Κωνσταντίνος Βέρδες. «Ο ένας είναι γιατί θεωρήσαμε ότι ένα τέτοιο προϊόν πρέπει να μείνει στην Ελλάδα. Ο κύβος είναι ελληνική λέξη. Με αυτόν έχουν ασχοληθεί πάρα πολλοί Έλληνες μαθηματικοί και φιλόσοφοι στο παρελθόν και, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι ο Ρούμπικ ήταν Ούγγρος και έκανε μια απίστευτη δουλειά που έγραψε ιστορία, θεωρήσαμε ότι μπορούμε και εμείς να αλλάξουμε αυτή την ιστορία και να γράψουμε τη δική μας. Ο δεύτερος λόγος ήταν ότι δεν ήμασταν έτοιμοι, ως μια οικογενειακή επιχείρηση, να μεταναστεύσουμε στην Κίνα, διότι μόνο με τον απόλυτο έλεγχο της παραγωγής μπορείς να πατήσεις γερά στα πόδια σου και να πείσεις ότι έχεις ένα ποιοτικό προϊόν».
Η γκάμα των προϊόντων και τα σχέδια για το μέλλον

Αυτήν τη στιγμή η V-Cube διαθέτει 56 μήτρες και παράγει κύβους από δύο έως οκτώ στρώματα, ενώ την επόμενη χρονιά θα λανσάρει και τους κύβους με εννέα και δέκα στρώματα. Οι κύβοι βγαίνουν σε δύο διαφορετικές εκδόσεις: μια κλασική επίπεδη και μια καμπυλωτή, η οποία είναι πιο μοντέρνα και προσαρμόζεται καλύτερα στο χέρι. Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο η εταιρεία έχει εισαγάγει νέες μεθόδους παρέμβασης στην εξωτερική εμφάνιση των κύβων.

Έφυγε από τα παραδοσιακά έξι χρώματα και τυπώνει πλέον απευθείας πάνω στον κύβο μια γκάμα εικόνων που ομαδοποιούνται σε διαφορετικές κατηγορίες: Fun, Challenging, Art Emotions για μουσεία, Wild Life and Nature για ζωολογικούς κήπους και θεματικά πάρκα, Greek Memories και Hellenic Treasures για καταστήματα δώρων στην Ελλάδα και το εξωτερικό σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, καθώς και μια σειρά από γρίφους. Επιπλέον, μέσω της ιστοσελίδας, ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει τον δικό του κύβο με βάση την εικόνα και το σχέδιο που επιθυμεί.

Η μέθοδος αυτή βοήθησε πολύ την εταιρεία να συνεργαστεί με μεγάλες επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο, όπως τις Swarovski, Chanel, Intralot, UPS και BMW, για τη δημιουργία κύβων με τα εταιρικά μηνύματα κάθε επιχείρησης, ενώ, μεταξύ άλλων, ειδικές δημιουργίες της V-Cube πωλούνται στο Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης, στο Μουσείο του Ισραήλ, στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Λονδίνο, στο Μουσείο της Ακρόπολης και σε πολλά ακόμη μουσεία και χώρους τέχνης στην υφήλιο.

Οι καινοτόμες αλλαγές βοήθησαν πολύ στην πορεία των πωλήσεων, η οποία είναι ανοδική κάθε έτος. Το 2009 και το 2010 ήταν της τάξης του 10%-11%. Το 2010 εισάγεται ο κύβος με δύο στρώματα και το 2011 και 2012 γίνεται ένα σημαντικό άλμα γύρω στο 60%-70%, δηλαδή πωλήσεις περίπου 80.000 κύβων. Οι ρυθμοί ανάπτυξης το 2013 και το 2014 ήταν της τάξης του 15%, ενώ το 2014 πωλήθηκαν 156.000 κύβοι, αποφέροντας έσοδα πάνω από ένα εκατ. ευρώ. Φέτος η εταιρεία έχει ήδη πιάσει τις πωλήσεις του 2014 και αναμένεται να κλείσει τη χρονιά με μια νέα άκρως εντυπωσιακή ανάπτυξη.

Στόχος των ανθρώπων της V-Cube είναι να καταφέρουν να αναπτύξουν τις εταιρικές συνεργασίες τους. Αυτήν τη στιγμή έχουν παρουσία μέσω των δικτύων διανομής τους σε περίπου 30 χώρες, ενώ το διαδικτυακό κατάστημα έχει πραγματοποιήσει πωλήσεις σε περισσότερες από 100 χώρες. Στα άμεσα σχέδια της εταιρείας είναι να αυξήσει την γκάμα των 110 διαφορετικών κωδικών των προϊόντων της.

Το κείμενο έχει δημοσιευτεί στο περιοδικό Fortune που κυκλοφορεί στα περίπτερα.

* Φωτογραφίες: Διονύση Ανδριανόπουλος
fortunegreece

Παράπονα Ρόδου

Δημοσιεύθηκε στις 29 July 2015 | 10:00 am


Parapona-Rodou: ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΥΝΕΒΗ ΠΟΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟ

-

Για πρώτη φορά στα αρχειοθετημένα δεδομένα της αγοράς, τα hedge funds...
έχουν
αρνητική έκθεση στα προθεσμιακά συμβόλαια χρυσού ( προθεσμιακή πώληση του χρυσού με την προοπτική ότι στο μέλλον θα πέσουν η τιμή του ), σύμφωνα με τα στοιχεία της CFTC …

-

Αυτό συνέβη την τελευταία φορά , που τα προθεσμιακά συβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης σε χρυσό βρίσκονταν σε «χαμηλή» καθαρή θέση (προθεσμιακά συμβόλαια αγοράς , που έγιναν με την προοπτική μελλοντικής ανόδου της τιμής του χρυσού) :

-

Αυτός είναι ο λόγος, που οι τιμές των προθεσμιακών συμβολαίων χρυσού εκτοξεύτηκαν το απόγευμα?

-

Διαγράμματα: Bloomberg


Τα hedge fundςs ποντάρουν σήμερα αντίθετα με την άποψη της αγοράς ότι η τιμή του χρυσού στο μέλλον θα είναι ανοδική.
Για τον λόγο αυτό η έκθεση τους είναι short.
Aλλά ο χρυσός είναι εμπόρευμα πραγματικό και δυσεύρετο.
Τα hedge funds γνωρίζουν ότι μπορούν να το πουλήσουν χωρίς να το κατέχουν σήμερα, αν στο μέλλον μπορούν να το επιστρέψουν σε φυσική μορφή, χωρίς να χρειαστεί να το αγοράσουν.
Το πρώτο διάγραμμα είναι λοιπόν μία ένδειξη ότι τα hedge funds έχουν ήδη μεγάλες θέσεις στην κατοχή φυσικού χρυσού.
Για τον λόγο αυτό φροντίζουν να μην πιέσουν την μελλοντική τιμή του χρυσού με την διενέργεια αυξημένων προθεσμιακών συναλλαγών σε συμβόλαια χρυσού (long position)
Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι μία παρόμοια συναλλακτική συμπεριφορά δεν είναι φυσιολογική για το hedge funds, που συνήθως κινούνται ενάντια στις κυρίαρχες τάσεις της αγοράς με σκοπό να κερδίσουν από τις μη προβλεπόμενες διακυμάνσεις.
Ta hedge funds γνωρίζουν ή βάσιμα υποπτεύονται ότι η τιμή του χρυσού για κάποιο απροσδιόριστο λόγο θα πέσει σημαντικά και η προσφορά σε φυσικό χρυσό θα αυξηθεί (!)
Στο παρακάτω διάγραμμα φαίνεται καθαρά η πτωτική τιμή του χρυσού από το 2011 έως και το 2014.

-
Επίσης φαίνεται ότι η έντονα ανοδική τιμή του χρυσού ξεκίνησε το 2002 και κορυφώθηκε το 2011…
Η πορεία του χρυσού ήταν έντονα πτωτική τον τελευταίο χρόνο.
-

Στα σχόλια προηγούμενου άρθρου μου έγραφα:
» Aντίθετα μία μείωση της τιμής (του χρυσού) κατά 42% θα οδηγούσε σε μείωση της απασχόλησης (της Αμερικής) κατά 26,24%…»

Η τιμή του χρυσού τον τελευταίο χρόνο μειώθηκε κατά 15,4%.
Δυνητικά μία αντίστοιχη μείωση θα μπορούσε να οδηγήσει σε επιπλέον μείωση της απασχόλησης κατά 9,6%.
Κάνουν μεγάλο λάθος κάποιοι παγκόσμιοι οικονομικοί παράγοντες , αν σκοπεύουν να συνεχ’ιζουν να πιέζουν την τιμή του χρυσού με αυτούς τους ρυθμούς για να πιέσουν οικονομικά τη Ρωσία και την Κίνα και να απομακρύνουν την αντικατάσταση του δολαρίου από κάποιο μελλοντικό νόμισμα συνδεδεμένο σταθερά με το χρυσό.
Στη προσπάθεια τους αυτή ανεβάζουν τεχνητά την τιμή του δολαρίου και υποσκάπτουν την ανταγωνιστικότητα των Αμερικανικών προιόντων.
Με τον τρόπο αυτό, αργά ή γρήγορα, ο στόχος της παγκοσμιοποίησης των αγορών θα γίνεται δυσχερέστερο να επιτευχθεί.
Οι αγορές θα πάψουν να παράγουν και να εξάγουν με αποτελεσματικό τρόπο και κάποια «παρέμβαση» θα γίνει αναπόφευκτη:
H καταστροφή κάποιων ή κάποιας εξαγωγικής υπερδύναμης.
Ποιά θα είναι όμως αυτή?
H Kίνα μέσω της κατάρρευσης του χρηματιστηρίου της ?
H Eυρωπαική “Ενωση μέσω της «κρίσης» χρέους, που προκαλεί η γερμανική λιτότητα?
“H μήπως η Ιαπωνία?
Εγώ πάντως θα στοιχημάτιζα σ” ένα συνδυασμό και των τριών κρίσεων, που θα κορυφωθούν ταυτόχρονα και σύντομα.
Θα πέσουν συγχρόνως η τιμή του πετρελαίου, η τιμή του χρυσού και οι τιμές στα χρηματιστήρια διεθνώς.
Και αυτό θα γίνει όταν η αύξηση των διεθνών επιτοκίων καταστρέψει τον τραπεζικό τομέα της Γερμανίας και την οικονομία της Ιαπωνίας…
Υ.Γ. Σ:
“Ολα μπορουν να προβλεφθούν με την χρήση της φιλοσοφίας του γκαντέμη:


Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΜΕΡΦΥ
Αν κατι μπορει να παει στραβα,θα παει
Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΜΕΡΦΥ
Χαμογελαστε. το αυριο θα ειναι χειροτερο
ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΜΕΡΦΥ
Η καταστροφη των πραγματων ειναι ευθεως αναλογη της αξιας τους
ΤΟ ΑΞΙΩΜΑ ΤΟΥ BOLING
Αν αισθανεσαι καλα, μην ανησυχεις. Θα περασει
ΚΒΑΝΤΙΚΗ ΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΜΕΡΦΥ
Τα παντα πανε στραβα ταυτοχρονα


Παράπονα Ρόδου

Δημοσιεύθηκε στις 29 July 2015 | 9:00 am


Parapona-Rodou: To Facebook θα προσφέρει δωρεάν σύνδεση στο Internet!

-

Με σκοπό να ενώσει ακόμα περισσότερους ανθρώπους μεταξύ τους, το Facebook...
θα συνεργάζεται και εταιρίες κινητής τηλεφωνίας για να προσφέρει δωρεάν σύνδεση στο internet…Το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο, Facebook, αναβαθμίζεται και σε λίγο καιρό θα συνεργάζεται με εταιρείες κινητής τηλεφωνίας για να προσφέρει δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσα από το internet.org σε όσους δεν έχουν.

Μέχρι σήμερα το Facebook έχει ξεκινήσει συνεργασία με πολλές τεχνολογικές εταιρίες αλλά και μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, για να μπορέσει μέσα από το internet.org να προσφέρει πρόσβαση στο διαδίκτυο σε όσους δεν έχουν τη δυνατότητα και να ενώσει με αυτό τον τρόπο ακόμα περισσότερους χρήστες μεταξύ τους ιδιαίτερα σε περιοχές της Λατινικής Αμερικής, της Αφρικής και της Ασίας.

Η πρωτοβουλία internet.org του Facebook λειτουργεί δοκιμαστικά εδώ κι έναν περίπου κι έχει καταφέρει να συνδέσει δωρεάν στο internet περίπου 9 εκατομμύρια ανθρώπους από τους οποίους το 50% αποφάσισε μετά από αυτή την εμπειρία, να πληρώσουν ώστε να έχουν κανονική πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Παράπονα Ρόδου

Δημοσιεύθηκε στις 29 July 2015 | 8:30 am


Parapona-Rodou: Ελληνόφωνα γίδια πουλάνε τυρί Δανίας για φέτα…

-
12 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΕΤΗΣΙΩΣ ΜΑΣ ΣΤΟΙΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ!...
Με ελλιπή σήμανση για να εξαπατούν τους καταναλωτές, τουλάχιστον αυτούς που ενδιαφέρονται. Και ειναι πλέον η πλειοψηφία. Αναλογιστείτε ότι το κόστος για τα απολύτως διαθέσιμη προϊόντα Ελληνικής παραγωγής που αντικαθιστώνται από πονηρούς με εισαγωγής, ανέρχεται στα 12 ΔΙΣ ΕΥΡΩ! Ποιός Βαρουφάκης; Και δεν μιλάμε για προϊόντα που υπαρχει έλλειψη. Μιλάμε για την Ελληνική παραγωγή που θα μπορούσε να εξοικονομήσει αυτό το ποσό για όλους μας…


Παράπονα Ρόδου

Δημοσιεύθηκε στις 29 July 2015 | 8:00 am


Parapona-Rodou: Φοροδιαφεύγει μία στις τρεις επιχειρήσεις στα νησιά

-

Περισσότερες από μία στις 3 επιχειρήσεις εντοπίζονται να φοροδιαφεύγουν όπως προκύπτει...
από τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων για τους ελέγχους που διενεργήθηκαν την περασμένη εβδομάδα.
Συγκεκριμένα από την Παρασκευή 17 Ιουλίου ως και την Κυριακή 26 Ιουλίου διενεργήθηκαν 568 μερικοί επιτόπιοι προληπτικοί έλεγχοι σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο κέντρο του Πειραιά, στις Κυκλάδες, στα νησιά Βορείου και Νοτίου Αιγαίου και στην Κρήτη και διαπιστώθηκαν 210 παραβάσεις.
Παράλληλα, όπως επισημαίνει σε σχετική της ανακοίνωση η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, έχουν δοθεί οδηγίες για συνεχείς ελέγχους σχετικά με αδήλωτους φορολογικούς μηχανισμούς και φορολογικές ταμειακές μηχανές.
Είναι γνωστό ότι το φαινόμενο των αδήλωτων φορολογικών ταμειακών μηχανών είναι πολύ διαδεδομένο κυρίως στα νησιά. Με τον τρόπο αυτόν οι επιχειρήσεις που τις διαθέτουν φαίνεται να εκδίδουν κανονικά αποδείξεις στους πελάτες χωρίς ωστόσο τα έσοδα απ' αυτές να δηλώνονται στις φορολογικές αρχές.

Παράπονα Ρόδου

Δημοσιεύθηκε στις 29 July 2015 | 7:30 am


Parapona-Rodou: Ευφάνταστα κόλπα για... ανεύρεση μετρητών εν μέσω capital controls

-

Είναι ζήτημα προσαρμοστικότητας; Ευρηματικότητας; Μιας διάχυτης.... -εδώ και αιώνες- κουλτούρας της επιβίωσης; Είναι όλα μαζί; Μπορεί ναι. Μπορεί και όχι...


Ενα είναι βέβαιο όμως: ότι όποιος κληθεί να καταγράψει μελλοντικά, πλάι στα μεγάλα και ιστορικά που ζούμε, τη συμπεριφορά, τις επινοήσεις, ακόμη και το χιούμορ πολλών συμπολιτών μας κατά τη διάρκεια της capital controls εποχής, θα συγκεντρώσει ενδιαφέρουσες ιστορίες ανεκδοτολογικού περιεχομένου.
Η εφημερίδα «Καθημερινή» συγκέντρωσε τις ιστορίες εκείνων που με ευφάνταστο τρόπο κατάφεραν να κερδίσουν ρευστό εν μέσω ελέγχου κεφαλαίων:

Επιστροφές σε... μετρητά
Δεν είναι πολλά τα καταστήματα που επιστρέφοντας τα ρούχα που αγόρασες μπορείς να πάρεις τα χρήματά σου πίσω. Σε αυτά, ωστόσο, όπου υπάρχει η συγκεκριμένη δυνατότητα, το πρώτο δεκαπενθήμερο των capital controls έγινε χαμός. Τι έκαναν κάποιοι συμπολίτες μας;
Αρχισαν να αγοράζουν καθημερινά ρούχα με χρεωστική κάρτα, τα οποία γύριζαν πίσω την επομένη, ζητώντας τα λεφτά τους πίσω - όπως είχαν το δικαίωμα να κάνουν. Τις περισσότερες φορές τα μικροποσά εξαργυρώνονταν τοις μετρητοίς. Εβγαζαν, λοιπόν, 40 ευρώ έξτρα, ας πούμε, σε ρευστό, ενίσχυαν και την αγορά (και την ντουλάπα τους) με κανένα μπλουζάκι που τους άρεσε λίγο παραπάνω και δεν περιλαμβανόταν τελικά στις επιστροφές.

Το e-banking πήρε φωτιά
Στις περισσότερες οικογένειες δεν ήταν όλοι εξοικειωμένοι με την ηλεκτρονική τραπεζική. Αυτοί που ήταν όμως (και είχαν και χρήματα στον λογαριασμό τους) υπήρξαν και οι... κερδισμένοι. Τι έκαναν; Πλήρωναν τους λογαριασμούς ολόκληρης της οικογένειας ιντερνετικά και εισέπρατταν τα χρήματα από τους οικείους τους σε μετρητά.

Η ισχύς εν τη ενώσει
Η ελληνική οικογένεια, βέβαια, έδρασε σαν μια γροθιά και σε σχέση με τα μηχανήματα ανάληψης. Τι σύστημα εφαρμόστηκε; Ενα άτομο ανά οικογένεια πήγαινε καθημερινά στο ΑΤΜ και έβγαζε χρήματα για όλους. Την άλλη μέρα ερχόταν η σειρά του επόμενου κ.ο.κ.

Ραντεβού τα μεσάνυχτα
Υπήρξαν, όμως, και αυτοί που μελέτησαν το πράγμα παραπάνω και γρήγορα συνειδητοποίησαν (και το έκαναν και πράξη) ότι, αν πήγαιναν για ανάληψη χρημάτων λίγο πριν από τα μεσάνυχτα και έπειτα περίμεναν ένα δεκάλεπτο να αλλάξει η ώρα (και η μέρα), μπορούσαν να σηκώσουν και τα 50-60 ευρώ της επομένης. Ούτε λίγο ούτε πολύ, λοιπόν, τα ΑΤΜ μετατράπηκαν στο must σημείο της εποχής για νυχτερινά συναπαντήματα.

«Βρες ATM»
Κι αν ένα μηχάνημα αυτόματης ανάληψης είναι άδειο ή δίνει μόνο 50ευρα; Μικρό το κακό. Δέκα ημέρες μετά τα capital controls βγήκε στον αέρα από τρεις ευρηματικούς προγραμματιστές η εφαρμογή (για Android συσκευές) «Βρες ATM», που λέει ποια μηχανήματα έχουν απόθεμα, ενώ ενημερώνει και τους χρήστες αν αυτά διαθέτουν χαρτονομίσματα των 20 ή των 50 ευρώ. Η εφαρμογή λειτουργεί διαδραστικά, καθώς οι χρήστες πρέπει να δίνουν και αυτοί με τη σειρά τους πληροφορίες για τα ATM που επισκέπτονται.

Παράπονα Ρόδου

Δημοσιεύθηκε στις 29 July 2015 | 7:00 am


Χρυσόστομος Blogger Ρόδος: Η φωτογραφία της νύχτας. Τι αισθάνεται άραγε με τα μπαλάκια την.........στα κωλαράκια της

Η φωτογραφία της νύχτας.  Τα μπαλάκια,  η.... και το kolaraki... ...

Δημοσιεύθηκε στις 29 July 2015 | 6:59 am


Parapona-Rodou: Οι Δέλτα Υδροχοΐδες κατακλύζουν τον ουρανό του Ιουλίου

-
Οι Δέλτα Υδροχοΐδες θα κάνουν την εμφάνισή τους στον βραδινό ουρανό της Τρίτης 28 Ιουλίου.... Σε Ελλάδα και Κύπρο το φαινόμενο δεν θα είναι πολύ καλά ορατό εξαιτίας του φεγγαρόφωτος.

Σε κάθε περίπτωση, η βροχή των μετεωριτών είναι καλύτερα ορατή από το νότιο ημισφαίριο από ότι στο βόρειο.


Οι μετεωρίτες Δέλτα Υδροχοΐδες είναι ορατές στη Γη κάθε χρόνο μεταξύ περίπου 12 Ιουλίου και 23 Αυγούστου. Είναι μια μέσης θεαματικότητας βροχή που μπορεί να παράγει έως 30 μετέωρα ανά ώρα.

Στην πραγματικότητα είναι μια διπλή βροχή, καθώς δημιουργείται από τα ξεχωριστά απομεινάρια που έχουν αφήσει στο πέρασμά τους οι κομήτες Μάρσντεν και Κραχτ.

Η εν λόγω βροχή έχει ονομασθεί έτσι, επειδή φαίνεται να προέρχεται από τον αστερισμό του Υδροχόου, αν και στην πραγματικότητα τα πεφταστέρια της μπορούν να εμφανισθούν σε οποιοδήποτε σημείο του ουρανού.


Παράπονα Ρόδου

Δημοσιεύθηκε στις 29 July 2015 | 6:42 am


Χρυσόστομος Blogger Ρόδος: Η πίσω κίνηση. Πίσω μου σε έχω σατανά

Η Δανέζα καλλονή συγκλονίζει με ένα «κοιμισμένο» ενσταντανέ που κολάζει άγιο Το μοντέλο που διακρίνεται για τις τολμηρές φωτογραφίσεις της –τι έχει να κρύψει άλλωστε;- πόσταρε την Τετάρτη την παρακάτω φωτογραφία της. Όσοι την είδαν πρώτοι παραμιλάνε ακόμη και… δικαιολογημένα. Έχετε δει ποτέ τόσο καλλίγραμμα οπίσθια σε φωτογράφιση ή live; Το μόνο που επιτρέπεται να σχολιάσουμε είναι πως,

Δημοσιεύθηκε στις 29 July 2015 | 6:41 am


Χρυσόστομος Blogger Ρόδος: Είναι γυναικάρα !

Η Abbey Clancy σε φωτογράφηση με ολόσωμο μαγιώ στην Mallorca Η Abbey Clancy σε φωτογράφηση με μαύρο ολόσωμο μαγιώ στην Mallorca... ... [www.kanonitv.net]

Δημοσιεύθηκε στις 29 July 2015 | 6:21 am


Parapona-Rodou: Αδέλφια ζουν σε κλουβιά μαζί με σκυλιά!

-

Πίνουν βρώμικο νερό μέσα από λακούβες....


Οι γονείς τους τα εγκατέλειψαν και πλέον ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες, μέσα σε κλουβιά μαζί με σκυλιά! Τα αδέλφια, ηλικίας 6 και 4 ετών, «φιλοξενούνται» στον παππού τους, όταν οι γονείς τους πήραν διαζύγιο και παντρεύτηκαν ξανά. Ο παππούς των παιδιών, ο οποίος εκτρέφει σκυλιά για τα προς το ζην, θεώρησε πρέπον να κλειδώσει τα ανήλικα σε κλουβιά, εκεί όπου φυλάσσει τα σκυλιά του, στην πόλη Nanjing πρωτεύουσα της ανατολικής επαρχίας Jiangsu, στην Κίνα.

Όπως αναφέρει η βρετανική Mirror, οι γείτονες του ηλικιωμένου έχουν επαλειμμένα επιχειρήσει να πείσουν τον άντρα να μεταφέρει τα παιδιά σε ειδικό κέντρο για εγκαταλελειμμένα παιδιά, αλλά εις μάτην.

«Η δυσωδία είναι ανυπόφορη, ολόκληρη η περιοχή καλύπτεται από σκουπίδια και περιττώματα από τα σκυλιά. Μύγες και κουνούπια είναι παντού και όταν ρίχνει φαγητό, θα πρέπει να παλέψουν μαζί με τα σκυλιά…», ανέφερε ο Jun Teng, γείτονας του άντρα, σε τοπικά μίντια. «Βλέπουμε τα παιδιά να πίνουν νερό από τις λακούβες…», συμπληρώνει. Εθελοντές, προσπάθησαν να δώσουν στα παιδιά καθαρά ρούχα και τροφή, αλλά δεν μπορούν να το κάνουν χωρίς την επέμβαση των τοπικών αρχών. Το ευτύχημα είναι ότι τώρα που το θέμα πήρε διαστάσεις, οι υπεύθυνοι αναμένεται να πράξουν τα δέοντα και να κινητοποιηθούν κατάλληλα.

--

newsbeast

Παράπονα Ρόδου

Δημοσιεύθηκε στις 29 July 2015 | 6:20 am


Parapona-Rodou: Αναλήψεις έως 420 ευρώ από αύριο έως και την Παρασκευή

-

Για τη διευκόλυνση των καταθετών και των συνταξιούχων από αύριο Τετάρτη... και έως την Παρασκευή θα είναι δυνατή οποιαδήποτε από τις τρεις ημέρες η ανάληψη από τα γκισέ των τραπεζών, τις εργάσιμες ώρες ή από τα ΑΤΜ, όλο το 24ωρο, ποσού μέχρι το όριο των 420 ευρώ ανά καταθέτη και ανά πιστωτικό ίδρυμα, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών.

Για παράδειγμα, εάν από το περασμένο Σάββατο 25 Ιουλίου 2015 μέχρι και σήμερα Τρίτη 28 Ιουλίου 2015 κάποιος δεν έχει προβεί σε ανάληψη μετρητών, θα μπορεί να κάνει ανάληψη μέχρι και 420 ευρώ οποιαδήποτε στιγμή μέχρι και την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015.

Εάν κάποιος είχε προβεί σε ανάληψη 60 ευρώ σε μετρητά το Σάββατο 25 Ιουλίου και σε άλλα 60 ευρώ την Κυριακή 26 Ιουλίου 2015, τότε θα μπορεί να κάνει ανάληψη μέχρι 300 ευρώ (420 ευρώ - 60 ευρώ - 60 ευρώ) οποιαδήποτε στιγμή μέχρι και την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015.

Με τα ως άνω, δεν υπάρχει λόγος να συνωστίζονται στο τέλος της εβδομάδας οι συνταξιούχοι και οι λοιποί καταθέτες για τη σωρευτική ανάληψη των καταθέσεων ή των συντάξεών τους.

Παράπονα Ρόδου

Δημοσιεύθηκε στις 29 July 2015 | 6:10 am


Χρυσόστομος Blogger Ρόδος: Μαύρη ρωγίτσα σαν του ..σταφυλιού

Η Micaela Schaefer topless σε φωτογράφηση με μπικίνι στην Mallorca Η Micaela Schaefer topless σε φωτογράφηση με μπικίνι στην Mallorca... .... [www.kanonitv.net]

Δημοσιεύθηκε στις 29 July 2015 | 6:01 am


Parapona-Rodou: Ροδίτης πιάστηκε από δύο δασοφύλακες με το δόκανο στο χέρι! Έστηνε παγίδες για λαγούς

-
Επ΄αυτοφώρω συνελήφθη το απόγευμα της Δευτέρας (27/7)... ένας 70χρονος Ροδίτης την ώρα που έστηνε ισχυρό δόκανο για λαγούς.

Ειδικότερα, οι δασοφύλακες της

Διεύθυνσης Δασών Δωδεκανήσου Χουρδάκης Σταμάτης και Μαστροσαββάκης Σταμάτης, τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας 27 Ιουλίου 2015, εντόπισαν άτομο να κινείται ύποπτα σε δασική περιοχή της δημοτικής ενότητας Καμείρου. Τέθηκε σε διακριτική παρακολούθηση και ακινητοποιήθηκε την στιγμή που έστηνε αυτοσχέδια μεταλλική παγίδα (δόκανο) με σκοπό την παγίδευση-θανάτωση άγριων ζώων.

Κατασχέθηκε το δόκανο και σχηματίζεται δικογραφία από το Δασονομείο Έμπωνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την καλοκαιρινή περίοδο, λόγω των αυξημένου κινδύνου για πρόκληση δασικών πυρκαγιών στο νησί της Ρόδου, οι δασοφύλακες της Δ/νσης Δασών Δωδεκανήσου έχουν ιδιαίτερα επιβαρυμένο φόρτο εργασίας καθ'όλο το 24ωρο. Το γεγονός αυτό όμως σε καμιά περίπτωση δεν μειώνει την αποτελεσματικότητα τους στην πάταξη της λαθροθηρίας και στην άσκηση του συνόλου των καθηκόντων τους.

Είναι το δεύτερο περιστατικό μέσα στο μήνα Ιούλιο που οι συγκεκριμένοι δασοφύλακες, ενώ βρίσκονται εκτός υπηρεσίας, εκτός ωραρίου εργασίας και χωρίς καμιά υπερωριακή αμοιβή κινητοποιούνται άμεσα, με υποδειγματικό τρόπο και συλλαμβάνουν επ΄ αυτοφώρω παραβάτες των διατάξεων περί θήρας που είτε εμπορεύονται δόκανα (ΕΔΩ) είτε τα χρησιμοποιούν με τον πλέον δόλιο τρόπο για την εξόντωση άγριων ζώων.
topika-nea.gr

Παράπονα Ρόδου

Δημοσιεύθηκε στις 29 July 2015 | 6:00 am


e-rodios: Ολοταχώς για την νομιμοποίηση της αιμομιξίας

-Το θέμα είναι απλό. Εφόσον το επιχείρημα για το «άνοιγμα» (sic) του γάμου, ώστε να μην αφορά πλέον «αποκλειστικά» έναν άνδρα και γυναίκα, (όπως γινόταν για χιλιάδες χρόνια στην ανθρώπινη ιστορία) και την περαιτέρω νομιμοποίηση του «γάμου»....
Διαβάστε περισσότερα »

Δημοσιεύθηκε στις 29 July 2015 | 5:45 am


e-rodios: ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΟ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΤΟ ΔΙΔΥΜΟ ΕΡΝΤΟΓΑΝ - ΝΤΒΟΥΤΟΓΛΟΥ

-Αγριεύει ο πόλεμος κατά των Κούρδων στην νοτιοανατολική Τουρκία και όχι μόνο, με την πρόφαση της καταστολής των δραστηριοτήτων των Τζιχαντιστών, προκαλώντας μεγαλύτερη αποσταθεροποίηση στην περιοχή με σοβαρές συνέπειες για τις πολύ λεπτές γεωπολιτικές ισορροπίες....
Διαβάστε περισσότερα »

Δημοσιεύθηκε στις 29 July 2015 | 5:45 am


e-rodios: ΑΥΦΑΝΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ: H ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ

-Ο στρατηγός Γεώργιος Αϋφαντής στην ομιλία του στην Πτολεμαΐδα μιλάει για τα 200 τρις Ευρώ που είναι το Ελληνικό Διεθνές Καταπίστευμα και εξηγεί για πιο λόγο δεν γίνεται η εκμετάλλευσή του ώστε να ξεκινήσει ξανά να λειτουργεί η Ελληνική Οικονομία....
Διαβάστε περισσότερα »

Δημοσιεύθηκε στις 29 July 2015 | 5:45 am


Χρυσόστομος Blogger Ρόδος: ΑΠΟΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΤΟΝ ΟΑΕΕ !!! ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΙΣΠΡΑΞΗ !!!

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ Καταργήθηκαν οι ποινές στους οφειλέτες ατομικών εισφορών του ΟΑΕΕ, σύμφωνα με εγκύκλιο της Διοίκησης του Ταμείου που εκδόθηκε σήμερα και, ταυτόχρονα, παύουν όλες οι διώξεις και οι εκκρεμείς υποθέσεις τίθενται στο Αρχείο !!!... ..  Συγκεκριμένα υποθέσεις για τις οποίες έχει

Δημοσιεύθηκε στις 29 July 2015 | 5:41 am


Parapona-Rodou: Δεν θα επανασυσταθεί τελικά η δημοτική αστυνομία στη Ρόδο

-

Δεν θα επανασυσταθεί τελικά η δημοτική αστυνομία του Δήμου Ρόδου...Την απόφαση αυτή πήρε κατά πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο.
Ο αντιδήμαρχος Σάββας Διακοσταματίου επεσήμανε ότι με 31 άτομα είναι αδύνατο να λειτουργήσει γη δημοτική αστυνομία, ενώ ο δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος έκρινε ανέφικτη την επανασύστασή της.

Σημειώνεται ότι από τους 106 πρώην δημοτικούς αστυνομικούς που απορροφήθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. και άλλες υπηρεσίες μόλις οι 31 αποφάσισαν να επιστρέψουν στο δήμο. Ο αριθμός αυτός κρίνεται εξαιρετικά μικρός για να λειτουργήσει ξανά η δομή. Αυτοί οι 31 δημοτικοί αστυνομικοί θα τοποθετηθούν σε διάφορες διευθύνσεις και θα ασχολούνται με τη διεξαγωγή ελέγχων ενώ θα υπάρχουν και άλλες αρμοδιότητες -όπως π.χ. καθαριότητας, κοινοχρήστων χώρων κ.ά.
drasisnews.gr

Παράπονα Ρόδου

Δημοσιεύθηκε στις 29 July 2015 | 5:25 am


Χρυσόστομος Blogger Ρόδος: Σε πιέζει ο χρόνος και θες να κάνεις σεξ; Δες όλα τα τιπς για τέλειο σεξ σε 5 λεπτά!

Με την πολυάσχολη ζωή που ζούμε, είναι δύσκολο να βάλουμε το σεξ μέσα στο πρόγραμμα! Κι όμως αν νομίζεις πως δεν υπάρχει χρόνος για σεξάκι γρήγορο και ωραίο κάνεις λάθος.... ...  Click here to

Δημοσιεύθηκε στις 29 July 2015 | 5:21 am


Parapona-Rodou: Το ΚΚΕ καταγγέλλει τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Παραδεισίου για “αντικομουνιστικό ζήλο”

-

Η ΚΟΒ Δυτικής Ρόδου, του ΚΚΕ καταγγέλλει την διατεταγμένη υπηρεσία.... του προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Παραδεισίου, ο οποίος επιδείχνοντας ιδιαίτερο αντικομουνιστικό ζήλο έστειλε προσωπικό του Δήμου, με απειλή ακόμα και με απόλυση για να σβήσει το σύνθημα του ΚΚΕ για τα 100 χρόνια του κόμματος.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Ο εν λόγω πρόεδρος προέβη στη συγκεκριμένη ενέργεια, την ίδια στιγμή που η κοινότητα διαθέτει ελάχιστο προσωπικό, τα σκουπίδια παραμένουν στους κάδους, ο κοινοτικός φωτισμός δεν υφίσταται, το σχέδιο πόλης έχει πάει στις καλένδες, οι παραλίες ακαθάριστες, οι δρόμοι παραμένουν αδιάνοιχτοι και όσοι υπάρχουν χωρίς συντήρηση, οι επικίνδυνες διαφημιστικές πινακίδες παρά τις δικαστικές αποφάσεις στη θέση τους, το σχολείο χωρίς βασικές υποδομές, το ταχυδρομείο υπολειτουργεί, το αεροδρόμιο ιδιωτικοποιείται.
Το ενδιαφέρον του προέδρου εξαντλείται στο σβήσιμο του συνθήματος του ΚΚΕ από ένα χώρο «τη Βάρη» που και αυτός έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του με σκοπό την ιδιωτικοποίηση, προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων ντόπιων και ξένων. Οι τοίχοι πέφτουν, τα χόρτα στο εσωτερικό του χώρου, αποτελούν επικίνδυνη εστία ανάφλεξης, με απρόβλεπτες συνέπειες.
Τι ενόχλησε τον «δραστήριο» πρόεδρο; Το σύνθημα του ΚΚΕ «με το λαό για το σοσιαλισμό» και οι στίχοι του Γιάννη Ρίτσου «σεμνή υπογραφή του λαού στις λεωφόρους του μέλλοντος».
Η διατεταγμένη υπηρεσία του προέδρου δεν θα περάσει. Κανένας δεν μπόρεσε να φιμώσει το ΚΚΕ, εδώ και 100 χρόνια. Είναι η μόνη δύναμη που έχει ξεκάθαρη πρόταση για τα συμφέροντα του λαού. Μονομερής διαγραφή του χρέους, αποδέσμευση από την Ε.Ε., κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής, επιστημονικός σχεδιασμός της οικονομίας για την κάλυψη των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών με λαϊκή εξουσία.
rodosalarm.gr

Παράπονα Ρόδου

Δημοσιεύθηκε στις 29 July 2015 | 5:13 am


Χρυσόστομος Blogger Ρόδος: Άλλο ο ΣΥΡΙΖΑ, άλλο η κυβέρνηση Μαξίμου... Τα καρφιά Γλέζου...

Άλλο ο ΣΥΡΙΖΑ, άλλο η κυβέρνηση Μαξίμου... Τα καρφιά Γλέζου...Η εκδήλωση του iskra.gr έκλεισε με χαιρετισμό του Μανώλη Γλέζου, ο οποίος επίσης αποθεώθηκε από το πλήθος, τόσο κατά την είσοδό του στο χώρο, όσο και κατά την ομιλία του. Άλλο ο ΣΥΡΙΖΑ, άλλο η κυβέρνηση Μαξίμου... Τα καρφιά Γλέζου...Ο. κύριος Γλέζος, σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους, σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει...

Δημοσιεύθηκε στις 29 July 2015 | 5:02 am


Parapona-Rodou: Ανεύρεση πτώματος στην Κάρπαθο

-

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Καρπάθου,... για ανεύρεση πτώματος, στην περιοχή “ΒΡΥΚΟΥΝΤΑ” ν.Καρπάθου.

Άμεσα στο σημείο, μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, διαπιστώνοντας την ύπαρξη πτώματος άνδρα, ύψους 1.80μ. με κοντό παντελόνι τύπου “τζιν”, αγνώστων λοιπών στοιχείων, το οποίο περισυνέλεξαν και μετέφεραν στο Κέντρο Υγείας της περιοχής.

Η ανωτέρω σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Δωδεκανήσου για διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής, ενώ προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Καρπάθου.

Παράπονα Ρόδου

Δημοσιεύθηκε στις 29 July 2015 | 4:41 am


Χρυσόστομος Blogger Ρόδος: Δέκα μύθοι του σεξ καταρρίπτονται !

Υπάρχουν μύθοι γύρω από το σεξ, που σίγουρα επηρεάζουν τη σεξουαλική σας ζωή! Πόσο μετράει το μέγεθος στον άνδρα; Ο ιδανικός οργασμός είναι απαραίτητα ταυτόχρονος; Πού βρίσκεται τελικά το περίφημο σημείο G; Ποια είναι η ιδανική διάρκεια;... ... Click here to

Δημοσιεύθηκε στις 29 July 2015 | 4:41 am


Parapona-Rodou: Οι "επτά πληγές" του Τουρισμού και η ελπίδα...

-

Εποχικότητα, χαμηλές εισπράξεις, αδύναμη εγχώρια ζήτηση,...
μικρή παρουσία στο internet, μεγάλη εξάρτηση από ξένα τουριστικά πρακτορεία, αυξημένες πτήσεις charter και ανεπαρκής αριθμός τακτικών αεροπορικών δρομολογίων, ελλιπείς υποδομές.

Αυτές είναι οι επτά ”πληγές” για τα ελληνικά ξενοδοχεία, όπως τις περιγράφει σχετική μελέτη της Εθνικής Τράπεζας, η οποία, από ένα δείγμα 250 ξενοδοχείων, διαπίστωσε ότι μόνο τα μισά από αυτά κατάφεραν να αυξήσουν τις πωλήσεις τους την περίοδο 2008- 2014 παρά τις αντιστάσεις που επέδειξε ο ελληνικός τουρισμός ακόμη και μέσα στην κρίση.
Ωστόσο, ο κλάδος είναι βασικός μοχλός επανεκκίνησης της οικονομίας και σύμφωνα με τη Διεύθυνση Οικονομικής Ανάλυσης της Εθνικής Τράπεζας, η αύξηση της διαδικτυακής παρουσίας των ελληνικών ξενοδοχείων στον μεσογειακό μέσο όρο, θα μπορούσε να αυξήσει τα τουριστικά έσοδα κατά 1 έως 2 δισ. ευρώ.
Βάσει των εκτιμήσεων της Εθνικής Τράπεζας, ενδεχόμενη αύξηση της διείσδυσης του online booking προσεγγίζοντας τον μέσο όρο των ευρωπαϊκών μεσογειακών χωρών (25% από 11% το 2014), με παράλληλη απεξάρτηση από το μοντέλο των πρακτορείων, θα οδηγούσε σε αύξηση τουριστικών εσόδων κατά 0,9 δισ. ευρώ ετησίως (μέσω περιορισμού της εποχικότητας και αύξησης τιμών). Σημειώνεται, ότι το όφελος αυτό δεν προϋποθέτει αύξηση κλινών αλλά μεταστροφή του προτύπου λειτουργίας των μικρομεσαίων ξενοδοχείων από πώληση των υπηρεσιών τους στον ενδιάμεσο φορέα, σε πώληση στον τελικό καταναλωτή (είτε μέσω εταιρικής ιστοσελίδας είτε μέσω διαδικτυακών tour operators).
Με ετήσια έσοδα της τάξεως των 6 δισ. ευρώ για το 2014, η ”απεξάρτηση” από τα ξένα τουριστικά πρακτορεία θα μπορούσε να φέρει στους Έλληνες ξενοδόχους επιπλέον 900 εκατ. ευρώ άμεσων εσόδων και -αν αυτό συνδυαζόταν και με προσθήκη νέων κλινών- το αντίστοιχο νούμερο, σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, θα ανέβαινε στο 1,8 δισ. ευρώ, με την προσέλκυση επιπλέον 2,1 εκατομμυρίων τουριστών.
Αναλυτικότερα, όπως επισημαίνεται στην μελέτη, ειδικά ως προς την υψηλή εποχικότητα, το 70% των αφίξεων αλλοδαπών τουριστών γίνεται τους καλοκαιρινούς μήνες (Ιούνιος-Σεπτέμβριος) έναντι 50% κατά μέσο όρο στην ΕΕ αλλά και στις βασικές ανταγωνίστριες χώρες. Ταυτόχρονα, η μέση δαπάνη ανά άφιξη έχει παραμείνει σταθερή σε ονομαστικούς όρους την τελευταία 15ετία (δηλαδή, μείωση σε πραγματικούς όρους), καθώς οι τουρίστες μας από τη Νοτιοανατολική Ευρώπη (8% των αφίξεών μας) είναι χαμηλού εισοδήματος, και οι δαπάνες των τουριστών από Ρωσία και Νότια Ευρώπη περιορίζονται διαχρονικά.
Tην ίδια στιγμή, η εγχώρια ζήτηση για τα ελληνικά ξενοδοχεία περιορίστηκε κατά 4% ετησίως την τελευταία πενταετία – δημιουργώντας έτσι σημαντικά κενά κυρίως σε χειμερινούς προορισμούς, καλύπτοντας το 34% της συνολικής το 2014, από 45% που ήταν το αντίστοιχο νούμερο πρίν από μία δεκαετία, το 2005.
Το on line booking
Μία ακόμη σημαντική τάση στην τουριστική αγορά της Ευρώπης είναι η πραγματοποίηση κρατήσεων μέσω διαδικτύου (online booking), είτε μέσω της ιστοσελίδας του ίδιου του ξενοδοχείο, είτε μέσω διαδικτυακών πρακτόρων (online travel agencies – π.χ. booking.com). Τα ελληνικά ξενοδοχεία ακολούθησαν την ανοδική αυτή τάση, παραμένοντας ωστόσο σε χαμηλότερα επίπεδα και πραγματοποιώντας 6% των πωλήσεών τους μέσω διαδικτύου στο διάστημα 2011-2014, έναντι 23% στην Ευρώπη.
Αντίθετα, εντονότερη ώθηση στις πωλήσεις των ελληνικών ξενοδοχείων δόθηκε από την αύξηση της – ήδη υψηλής – συνεισφοράς των πρακτορείων εξωτερικού.
Στο δείγμα των 250 ελληνικών ξενοδοχείων που έλαβαν υπόψη οι αναλυτές της Εθνικής Τράπεζας, η κινητήριος δύναμη της ανάπτυξης φαίνεται να είναι ο μαζικός τουρισμός (καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των ξενοδοχείων που στηρίχθηκαν σε πρακτορεία εξωτερικού (79%) αύξησαν τις πωλήσεις τους έναντι περίπου 30% των υπολοίπων).
Το φαινόμενο αυτό οδήγησε σε σημαντική αύξηση των υπηρεσιών all-inclusive σε όλες τις κατηγορίες ξενοδοχείων (καλύπτοντας πλέον κατά μέσο όρο το 23% των αφίξεων από 16% το 2008). Δεδομένου ότι τα πρακτορεία εξωτερικού κατευθύνουν τους πελάτες τους κυρίως σε νησιωτικές περιοχές (καλύπτοντας περίπου το 60% των αφίξεων σε νησιά έναντι 20% σε λοιπές περιοχές), τα ξενοδοχεία στα νησιά ήταν οι κερδισμένοι της τελευταίας επταετίας (με το 79% των ξενοδοχείων στο Αιγαίο να δηλώνει αυξημένες πωλήσεις).
Παράλληλα, τα πρακτορεία εξωτερικού κατευθύνουν τους πελάτες τους κυρίως σε ξενοδοχεία 4 ή 5 αστέρων (καλύπτοντας το 1/2 των αφίξεων έναντι 27% σε ξενοδοχεία 2-3 αστέρων), με αποτέλεσμα τα 2/3 των πολυτελών ξενοδοχείων να έχουν αυξημένες πωλήσεις έναντι μόλις 1/3 των λοιπών. Ο εγχώριος κλάδος ξενοδοχείων, λοιπόν, φαίνεται να έχει υψηλή εξάρτηση από πρακτορεία εξωτερικού καθώς οι αφίξεις με πτήσεις charter (που σε μεγάλο βαθμό περιλαμβάνονται στα ταξιδιωτικά πακέτα πρακτορείων) καλύπτουν το 1/2 των τουριστικών αφίξεων στην Ελλάδα, έναντι 15% στην Ισπανία και μόλις 6% στην Ιταλία. Αξιοσημείωτη είναι η εικόνα που παρουσιάζει η Ισπανία, η οποία κατάφερε κατά τη διάρκεια της προηγούμενης δεκαετίας να περιορίσει σημαντικά την εξάρτησή της από πτήσεις charter με προσέλκυση τακτικών πτήσεων από εταιρείες χαμηλού κόστους, διευκολύνοντας την ανεξάρτητη πρόσβαση των τουριστών στη χώρα.
Όσον αφορά τις online υπηρεσίες, η Ελλάδα συνδυάζει χαμηλό ποσοστό ξενοδοχείων με διαδικτυακή παρουσία (36% έναντι 55% στην Ευρώπη) και χαμηλό ποσοστό πωλήσεων που προκύπτουν από online κρατήσεις (11% των πωλήσεων έναντι 28% στην Ευρώπη το 2014). Σημειώνεται ότι εν μέρει η χαμηλή διαθεσιμότητα online κρατήσεων συντηρεί το μοντέλο υψηλής εξάρτησης από πρακτορεία καθώς οι τουρίστες του εξωτερικού δεν έχουν τη δυνατότητα εύκολης άμεσης επικοινωνίας με τα ελληνικά ξενοδοχεία.
Σε πιο μεσοπρόθεσμη προοπτική, θα μπορούσε να ακολουθηθεί μια πιο επεκτατική στρατηγική με αύξηση κλινών και διατήρηση στα τρέχοντα επίπεδα του όγκου τουριστών μέσω πρακτορείων.
Σε αυτή την περίπτωση, η Ελλάδα θα καταλάμβανε μερίδιο στη μεσογειακή online ξενοδοχειακή αγορά αντίστοιχο με αυτό που κατέχει στην παραδοσιακή (9% από 2%), με συνέπεια την προσέλκυση 2,1 εκ. επιπλέον τουριστών και 1,8 δισ. ευρώ εσόδων ετησίως (αύξηση κατά 30%). Η προσέλκυση ειδικών μορφών τουρισμού θεωρείται σημαντική, καθώς μόνο το 40% των Ευρωπαίων τουριστών επιλέγει sea-and-sun προορισμούς – συνεπώς το υπόλοιπο 60% της ευρωπαϊκής τουριστικής ζήτησης παραμένει σε μεγάλο βαθμό μια αναξιοποίητη αγορά για τα ελληνικά ξενοδοχεία.
Παράλληλα, με την ανάπτυξη της ψηφιακής παιδείας, απαραίτητη είναι η καλύτερη διασύνδεση με τις χώρες προέλευσης μέσω επαρκών τακτικών δρομολογίων, προκειμένου να διευκολυνθεί η προσέλκυση τουριστών χωρίς τη μεσολάβηση πρακτορείων. Στο σημείο αυτό κρίνεται σημαντική η προσέλκυση αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους που δυνητικά θα μπορούσαν να υποκαταστήσουν ένα ποσοστό των πτήσεων charter (σε αντιστοιχία με το παράδειγμα της Ισπανίας). Σημειώνεται ότι η ανάγκη καλύτερης διασύνδεσης μαζί με τις ανεπαρκώς ανεπτυγμένες υποδομές της χώρας (π.χ. μεταφορές, αθλητικές εγκαταστάσεις) εντοπίζονται ως οι βασικότεροι περιοριστικοί παράγοντες για τα ελληνικά μικρομεσαία ξενοδοχεία, με σημαντική επίδραση στο ½ του κλάδου.
Πηγή: newmoney.gr


Παράπονα Ρόδου

Δημοσιεύθηκε στις 29 July 2015 | 4:30 am


Χρυσόστομος Blogger Ρόδος: ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΣΤΡΑΒΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ... ΔΥΤΙΚΟΙ: ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΧΑΝ ΥΠΗΡΕΤΡΙΑ ΡΟΜΠΟΤ, ΥΔΡΑΥΛΙΚΟ ΤΗΛΕΓΡΑΦΟ ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ!!!

Oι μηχανές των αρχαίων Ελλήνων αποτελούν σίγουρα τις πιο αινιγματικές και σε αρκετές περιπτώσεις παράδοξες εφευρέσεις. Πάντως, αρκετές από αυτές εξακολουθούν να εντυπωσιάζουν, αφού αποτελούν -στην ουσία- τεχνολογικά επιτεύγματα εφάμιλλα των αντιστοίχων που προέκυψαν αρκετούς αιώνες μετά, στον δυτικοευρωπαϊκό πολιτισμό. Λειτουργικά ομοιώματα από τις

Δημοσιεύθηκε στις 29 July 2015 | 4:20 am


Χρυσόστομος Blogger Ρόδος: Πισίνες γεμάτες με…ΣΕΞ! (αυτός και αν είναι καύσωνας….) Άλλες λιάζονται…άλλες παίζουν…

Άλλες λιάζονται…άλλες παίζουν….και άλλες…..! Click here to

Δημοσιεύθηκε στις 29 July 2015 | 4:02 am


Parapona-Rodou: ΑΚΟΥΣΤΕ ΚΥΡΙΕ, ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΤΑΞΙ;;;!!!

-

Πραγματικός διάλογος ανάμεσα στον υπεύθυνο βάρδιας του τηλεφωνικού κέντρου,... του ΕΚΑΒ Ρόδου, και υπάλληλου υποδοχής μεγάλου ξενοδοχείου της δυτικής πλευράς του νησιού

- ΕΚΑΒ Ρόδου, παρακαλώ
- ΘΕΛΩ ένα ασθενοφόρο
- Παρακαλώ, περιγράψτε μου τι έχει συμβεί
- Μια πελάτισσα κτύπησε χαμηλά στο πόδι...στην παραλία
- Από που παίρνεται τηλέφωνο;
- Από το ξενοδοχείο ....
- Που βρίσκεται η τραυματίας τώρα;
- Στο δωμάτιό της!!!
- Δηλαδή μπορεί να μετακινηθεί
- Δεν ξέρω, δεν την είδα!!

- Σας παρακαλώ, επειδή αυτή τη στιγμή τα δύο ασθενοφόρα επιχειρούν, θα μπορούσατε να πάτε να δείτε τι ακριβώς συμβαίνει και να με ειδοποιήσετε; Αν μπορεί να μπει σε ταξί, από τη στιγμή που μπορεί να μετακινηθεί, θα ήταν ευχής έργο.

Η φωνή της υπάλληλου υποδοχής αλλάζει, γίνεται τραχιά, πιο έντονη, απειλητική, τρομαχτική...

- ΑΚΟΥΣΤΕ ΚΥΡΙΕ, ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΤΑΞΙ;;;!!!

ΕΜΕΝΑ ΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΝΑ ΚΑΛΩ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ!

ΑΝΕΥ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ!!!

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ...
-

Παναγιώτης Σπανός

ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ

Παράπονα Ρόδου

Δημοσιεύθηκε στις 29 July 2015 | 3:41 am


Χρυσόστομος Blogger Ρόδος: Η ''' Πετρούλα '' του Μεξικού . Δείτε το... υπερτούμπανο που λέει τον καιρό στο Μεξικό! (VIDEO)

Η 24χρονη καλλονή που παρουσιάζει τον καιρό έχει αποκτήσει πολλούς ιντερνετικούς φαν το τελευταίο διάστημα με φωτογραφίες της να... ...  Click here to

Δημοσιεύθηκε στις 29 July 2015 | 3:41 am


Χρυσόστομος Blogger Ρόδος: Rodos. Δεν θα επανασυσταθεί τελικά η δημοτική αστυνομία του Δήμου Ρόδου

Δεν θα επανασυσταθεί τελικά η δημοτική αστυνομία του Δήμου Ρόδου.Την απόφαση αυτή πήρε κατά πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο. Ο αντιδήμαρχος Σάββας Διακοσταματίου επεσήμανε ότι με 31 άτομα είναι αδύνατο να λειτουργήσει γη δημοτική αστυνομία, ενώ ο δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος έκρινε ανέφικτη την επανασύστασή της. Σημειώνεται ότι από τους 106 πρώην δημοτικούς αστυνομικούς που απορροφήθηκαν

Δημοσιεύθηκε στις 29 July 2015 | 3:21 am


Paralia Radio Rodos: ΘΑΛΑΜΟΣ ΑΕΡΙΩΝ Η ΑΘΗΝΑ

-
Συναγερμός χτύπησε στο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας  λόγω της υπέρβασης που παρατηρήθηκε στις τιμές του όζοντος που χτύπησαν κόκκινο εξαιτίας του καύσωνα.Στο πλαίσιο της προφύλαξης των πολιτών, το υπουργείο συστήνει να «χαλαρώσουν» τις εργασίες τους επιχειρήσεις που επιβαρύνουν την κατάσταση, όπως για παράδειγμα τα βενζινάδικα,  για τα οποία προτείνεται ο ανεφοδιασμός καυσίμων των οχημάτων να γίνεται μετά τη δύση του ήλιου. Επίσης, μεταξύ άλλων συστήνεται και ο περιορισμός της κίνησης των Ι.Χ.Αναλυτικά σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου:Το Υπουργείο ενημερώνει ότι σήμερα 28/07/2015 σύμφωνα με τις μετρήσεις του Δικτύου Παρακολούθησης Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης της Αθήνας, υπήρξε:
-    υπέρβαση του ορίου συναγερμού με μέγιστη Ωριαία Τιμή Ο3 263 μg/m3 στις 15:00 στο Σταθμό Μέτρησης Θρακομακεδόνων
-    υπέρβαση του ορίου ενημέρωσης (180 μg/m3) για το όζον σε τρεις ακόμη σταθμούς μέτρησης. Συγκεκριμένα μέχρι τις 15:00 σημειώθηκε μέγιστη Ωριαία Τιμή Ο3 190 μg/m3 στο Σταθμό Μέτρησης Περιστερίου, Ωριαία Τιμή Ο3 167 μg/m3 (με μέγιστη Ωριαία Τιμή Ο3 191 μg/m3 νωρίτερα) στο Σταθμό Μέτρησης Νέας Σμύρνης, Ωριαία Τιμή Ο3 178 μg/m3 (με μέγιστη Ωριαία Τιμή Ο3 189 μg/m3 νωρίτερα) στο Σταθμό Μέτρησης Λιοσίων. Στους δύο τελευταίους σταθμούς παρατηρείται προς το παρόν αποκλιμάκωση.
Αναμένεται μείωση των τιμών όζοντος μετά τη δύση του ηλίου.
Για το λόγο αυτό σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας παρέχονται οι ακόλουθες οδηγίες για την προφύλαξη του πληθυσμού:
«Άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα άτομα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση συνιστάται να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στο εξωτερικό περιβάλλον.  Επίσης συνιστάται στα παραπάνω άτομα, καθώς και τα παιδιά να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της αναπνευστικής οδού και να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα».
Επειδή, με βάση την πρόβλεψη της ΕΜΥ, θα επικρατήσουν δυσμενείς για τη ρύπανση μετεωρολογικές συνθήκες και υψηλές θερμοκρασίες για σήμερα το απόγευμα, για αύριο και μεθαύριο, με αποτέλεσμα να ευνοείται η συσσώρευση ρύπων, συστήνονται προς τους πολίτες τα παρακάτω:
·    Η μείωση της χρήσης των Ι.Χ. αυτοκινήτων και η χρησιμοποίηση των Μ.Μ.Μ.
·    Η αποφυγή της διακίνησης υγρών καυσίμων και ιδιαίτερα βενζινών εκτός των περιπτώσεων εφοδιασμού αεροδρομίων και λιμανιών.
·    Ο ανεφοδιασμός καυσίμων των οχημάτων να γίνεται μετά τη δύση του ήλιου .
·    Η κατά το δυνατόν αποφυγή λειτουργίας μονάδων και επιχειρήσεων που εκπέμπουν οργανικούς πτητικούς υδρογονάνθρακες (στεγνοκαθαριστήρια, επιμεταλλωτήρια, βαφεία, κ.λ.π.) καθώς και χρήσης χρωμάτων, κυρίως τις μεσημβρινές και πρώτες απογευματινές ώρες.
Παρακαλούμε θερμά τους πολίτες της Αττικής για τη θετική τους ανταπόκριση στις παραπάνω συστάσεις μας.
Η αρμόδια Υπηρεσία του ΥΠΑΠΕΝ παρακολουθεί την εξέλιξη των τιμών της ατμοσφαιρικής ρύπανσης σε 24-ωρη βάση και θα προβεί σε νεότερη ανακοίνωση εφόσον υπάρξει αξιόλογη μεταβολή.
http://www.crashonline.gr/PARALIA RADIO RODOS-

Δημοσιεύθηκε στις 29 July 2015 | 3:06 am


Parapona-Rodou: "Τέλος" στο μπλόκο για συναλλαγές μέσω καρτών με το εξωτερικό

-

Συναλλαγές μέσω πιστωτικών, χρεωστικών και προπληρωμένων καρτών με το εξωτερικό.... για πληρωμές και αγορές προϊόντων από το Internet μπορούν πλέον να πραγματοποιούν οι Έλληνες.
Για τη δυνατότητα αυτή, παρότι θεωρητικά παρέχεται από το περασμένο Σάββατο, κρατήθηκαν χαμηλοί τόνοι, ωστόσο αποκαλύφθηκε, στο πλαίσιο των συναντήσεων που είχαν τη Δευτέρα φορείς της αγοράς όπως το ΕΒΕΑ και οι εκπρόσωποι του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων, με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών.
Επισήμως δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη το παραμικρό, αλλά η δυνατότητα φαίνεται πως παρέχεται μέσα από τις εγκυκλίους στις τράπεζες που βασίστηκαν στην τελευταία Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Σε αυτή, πάντως, επισημαίνονταν πως σε κάθε περίπτωση διατηρείται η απαγόρευση ανάληψης μετρητών απο κάρτες που έχουν εκδοθεί μέσω ελληνικών τραπεζών.
Όπως ανέφερε χθες ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ Κων/νος Μίχαλος, ενημερώθηκε από την πρόεδρο της ΕΕΤ Λούκα Κατσέλη πως στο πλαίσιο της τελευταίας ΠΝΠ, μπορούν πλέον να γίνουν και συναλλαγές αγορών-πληρωμών στο εξωτερικό με χρεωστικές, πιστωτικές και προπληρωμένες κάρτες, χωρίς τη φυσική παρουσία των κατόχων τους.
Για τις συναλλαγές αυτές καθορίστηκε ημερήσιο όριο από 300.000 ευρώ για κάθε μια από τις συστημικές τράπεζες Alpha Bank, Εθνική, Πειραιώς και Eurobank, και άλλες 90.000 ευρώ για την Τράπεζα Αττικής. Αθροιστικά το ημερήσιο όριο εκροών που μπορούν να γίνουν μέσω καρτών από τις τράπεζες για αγορές-συναλλαγές είναι 1,290 εκατ. ευρώ, μέγεθος που είναι εξαιρετικά μικρό για τα δεδομένα των ηλεκτρονικών πληρωμών με το εξωτερικό που γίνονταν προ της επιβολής capital controls.
Την ίδια πληροφόρηση είχε και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων ο οποίος σε ανακοίνωσή του χθες ανέφερε ότι "από σήμερα αυξήθηκαν τα όρια ανά ημέρα και ανά τράπεζα στα επίπεδα των 300.000 ευρώ για δαπάνες με χρεωστικές, πιστωτικές και προπληρωμένες κάρτες".
Ενδεχομένως το χαμηλό ύψος των ποσών, ή κατά άλλους, το γεγονός ότι δεν έχουν ακόμη προλάβει να προετοιμαστούν οι τράπεζες, ήταν ο λόγος που η δυνατότητα δεν είχε γίνει επίσημα γνωστή. Από την άλλη είναι άγνωστο αν χθες ή τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκαν τέτοιες συναλλαγές από όσους είχαν την πληροφόρηση.
Στις αγορές αυτές συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων είδη όπως βιβλία, μουσική, εισιτήρια και άλλα τέτοια προϊόντα και υπηρεσίες, ενώ εξυπηρετούνται θεωρητικά και οι πολίτες και επιχειρηματίες που ταξιδεύουν στο εξωτερικό. Δεν υπάρχει, πάντως, κάποια γνωστή ειδική διαδικασία που να καθορίζει άλλες λεπτομέρειες, ούτε όριο ανά πελάτη τράπεζας, παρά μόνο το συνολικό ποσό.
Στην πράξη δηλαδή η δυνατότητα παρέχεται για όσους… προλάβουν να εκτελέσουν την παραγγελία και μέχρι να εξαντληθεί το πλαφόν των 300.000 ευρώ ανά τράπεζα, ενώ είναι άγνωστο ακόμη αν μεγάλες εταιρείες ασφαλούς μεταφοράς χρημάτων (π.χ Paypal) έχουν ξεκινήσει να διεκπεραιώνουν συναλλαγές.
Μέχρι σήμερα δεν επιτρέπονταν η χρήση πιστωτικών, χρεωστικών και προπληρωμένων καρτών για αγορές προϊόντων μέσω internet (σ.σ δηλαδή χωρίς φυσική παρουσία) εφόσον τα ηλεκτρονικά καταστήματα τηρούσαν λογαριασμό σε τράπεζες του εξωτερικού.
Αντίθετα επιτρέπονταν οι αγορές μέσω καρτών από το Internet την Ελλάδα, αλλά και η χρήση τους για αγορές αγαθών και υπηρεσιών στο εξωτερικό (με φυσική παρουσία) μέχρι του ποσού που εγκρίνεται για κάθε τράπεζα ξεχωριστά από την Επιτροπή Εγκρίσεως Τραπεζικών Συναλλαγών.ΠΗΓΗ: Capital.gr
Παράπονα Ρόδου

Δημοσιεύθηκε στις 29 July 2015 | 3:00 am


Χρυσόστομος Blogger Ρόδος: Καμία παρέκκλιση από τον οδικό χάρτη

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΝΤ Τον «οδικό χάρτη» που περιγράφει ως «μονόδρομο» τη συμφωνία με τους εταίρους εντός του Αυγούστου και παραπέμπει στην πιστή εφαρμογή του κειμένου της πρόσφατης θερινής Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης και του Eurogroup έχει στα χέρια του και υποστηρίζει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. χάρτηΠαρότι τις

Δημοσιεύθηκε στις 29 July 2015 | 2:41 am


Parapona-Rodou: Προσάραξη σκάφους σε βράχια στη Ρόδο

-

Ενημερώθηκε, χθες το βράδυ η Λιμενική Αρχή Ρόδου για προσάραξη... σε βράχια, σκάφους, με έναν επιβαίνοντα, στο ακρωτήριο "ΣΤΕΦΑΝΙΑ".

Από την προσάραξη τραυματίστηκε ο 70χρονος Κυβερνήτης του σκάφους, ο οποίος με τη συνδρομή αλιευτικού σκάφους μεταφέρθηκε στο λιμένα "ΚΑΜΕΙΡΟΥ" Σκάλας, απ'όπου διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου για παροχή ιατρικής περίθαλψης.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, ενώ το προσαραγμένο σκάφος προσδέθηκε με ασφάλεια στην ξηρά, χωρίς να διαπιστωθεί θαλάσσια ρύπανση.

Παράπονα Ρόδου

Δημοσιεύθηκε στις 29 July 2015 | 2:30 am


Χρυσόστομος Blogger Ρόδος: Η Άντζελα στη Ρόδο χαιρετάει... την Κύπρο !

Γλωσσικό ολίσθημα, χιούμορ ή... βρήκε γνωστούς της στο κοινό η «λαίδη» του ελληνικού πενταγράμμου Σε κοσμικό γεγονός στο νησί της Ρόδου βρέθηκε χθες η Άντζελα Δημητρίου, η οποία δεν παρέλειψε να ανέβει στην πίστα και να τραγουδήσει για τους παρευρισκόμενους ορισμένες από τις μεγάλες επιτυχίες της.... ... Το... πολιτιστικό δρώμενο έλαβε χώρα στο καζίνο της Ρόδου το βράδυ του Σαββάτου,

Δημοσιεύθηκε στις 29 July 2015 | 2:21 am


Χρυσόστομος Blogger Ρόδος: Τσίπρας: «Μένουμε, διαπραγματευόμαστε και πολεμούμε»

Σε εξέλιξη η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας Την στρατηγική του απόφαση να παραμείνει η Αριστερά στην εξουσία, έστω και έχοντας συνθηκολογήσει, και να προωθήσει το πρόγραμμά της διαπραγματευόμενη με τους δανειστές επισήμανε στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, δεσμευόμενος ταυτόχρονα πως θα ... ...υπάρξει

Δημοσιεύθηκε στις 29 July 2015 | 2:02 am


Parapona-Rodou: Ημερίδα στη Ρόδο για τις φορολογικές μεταρρυθμίσεις

-

Κύρια ομιλήτρια ήταν η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου,... η οποία στην ομιλία της αναφέρθηκε στον εκσυγχρονισμό της φορολογικής και τελωνειακής διοίκησης και στη βελτίωση των παρεχόμενων στους πολίτες υπηρεσιών.

Το 12ο Περιφερειακό Τμήμα Δωδεκανήσου του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οικονομικών και Φορολογικών Μελετών (Ι.Ο.Φο.Μ.) και τη συμμετοχή της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, διοργάνωσε ημερίδα στις 24.7.2015 με θέμα «Φορολογική Διοίκηση- Προκλήσεις Φορολογικών Μεταρρυθμίσεων».

Κύρια ομιλήτρια ήταν η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου, η οποία στην ομιλία της αναφέρθηκε στον εκσυγχρονισμό της φορολογικής και τελωνειακής διοίκησης και στη βελτίωση των παρεχόμενων στους πολίτες υπηρεσιών.

Ειδικότερα, για τη βελτίωση της φορολογικής διοίκησης, έκανε αναφορά: στην ενίσχυση της αυτονομίας της Γ.Γ.Δ.Ε., στην ανάπτυξη στρατηγικής ανθρώπινου δυναμικού, στη διαρκή επιμόρφωση των στελεχών της Γ.Γ.Δ.Ε., στη σύνταξη περιγραμμάτων θέσεων εργασίας, στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη συστήματος βαθμολογίου, στο σχεδιασμό συστήματος επιλογής προϊσταμένων με αντικειμενική διαδικασία καθώς και σε λοιπές δράσεις για την ανάπτυξη του προσωπικού της Γ.Γ.Δ.Ε., όπως η ανάπτυξη της Επιχειρησιακής Αριστείας, ο σχεδιασμός συστήματος επίλυσης συγκρούσεων κ.λπ.

Αναφορικά με την παροχή υπηρεσιών στους φορολογούμενους, ειδική μνεία έκανε στην επέκταση της διαθεσιμότητας ηλεκτρονικών υπηρεσιών, την υιοθέτηση ενεργειών υποστήριξης της οικονομικής δραστηριότητας, όπως η σύσταση Αυτοτελούς Γραφείου Επενδύσεων και Επιχειρηματικότητας, καθώς και η προώθηση ενεργειών επικοινωνίας για τους πολίτες, όπως η λειτουργία τηλεφωνικού κέντρου, η ενημέρωση των πολιτών μέσω site της Γ.Γ.Δ.Ε. ή μέσω RSS Feed, η έκδοση εγχειριδίων οδηγιών.

Η Κατερίνα Σαββαΐδου παρουσίασε επίσης τις προτάσεις της Γ.Γ.Δ.Ε. για τη βελτίωση του ελεγκτικού και εισπρακτικού μηχανισμού καθώς και την αντιμετώπιση της διαφθοράς.

Στην ημερίδα μίλησαν επίσης ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, ο δημοτικός σύμβουλος Ροδίων, Μανωλάκης Ιωάννης, ο Πρόεδρος του 12ου Περιφερειακού Τμήματος Δωδεκανήσου του Ο.Ε.Ε. , Μιχάλης Μιχαήλ, ο Πρόεδρος Ινστιτούτου Οικονομικών και Φορολογικών Μελετών (Ι.Ο.Φο.Μ.), Γιώργος Κορομηλάς, ο Α΄ Αντιπρόεδρος Ινστιτούτου Οικονομικών και Φορολογικών Μελετών (Ι.Ο.Φο.Μ.), Απόστολος Αλωνιάτης, ο Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης και ο Πρόεδρος Εμπορικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, Ιωάννης Πάππου.

Η Γενική Γραμματέας επισκέφθηκε και τη Δ.Ο.Υ. Ρόδου, όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με το προσωπικό τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους και πως αυτά μπορούν να επιλυθούν, με απώτερο σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών αλλά και την εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας.
euro2day

Παράπονα Ρόδου

Δημοσιεύθηκε στις 29 July 2015 | 2:00 am


Χρυσόστομος Blogger Ρόδος: Στα τέσσερα, όρθια…ξαπλωτή…Απίστευτο τούμπανο μας προσκαλεί σε…..

Στα τέσσερα, όρθια…ξαπλωτή…όπως και να θέλετε δεν χαλάει κανενός το χατήρι…. ... Click here to

Δημοσιεύθηκε στις 29 July 2015 | 1:31 am


Parapona-Rodou: Εύη Αδάμ: Μαυρισμένη και χωρίς μακιγιάζ κάνει βόλτες στη Ρόδο!

-

Η Εύη Αδάμ αυτό το διάστημα ξεκουράζεται στο νησί των Ιπποτών, τη Ρόδο...
και ο φωτογραφικός φακός του govastileto.gr την απαθανάτισε να κάνει βόλτες στην παλιά πόλη.

Όπως μπορείτε να δείτε κι εσείς η Εύη αν κι έχει χρόνια που άφησε πίσω της τις πασαρέλες, ωστόσο το κορμί της - αν κι έχει γεννήσει δύο παιδιά- παραμένει αψεγάδιαστο και χωρίς ρετούς! Είναι απ'τις τυχερές πάντως, αφού ο χρόνος δεν αφήνει καθόλου τα σημάδια του πάνω της.

-

-

-


Πηγή:govastileto.gr

Παράπονα Ρόδου

Δημοσιεύθηκε στις 29 July 2015 | 1:30 am


Χρυσόστομος Blogger Ρόδος: Ρόδος. Κατάργηση μονοπωλίου στην ενέργεια σε Κρήτη και Ρόδο από τον Σεπτέμβριο

Με καθυστέρηση μεγαλύτερη των 18 μηνών, από τη στιγμή που καθορίστηκαν… οι κανόνες του παιχνιδιού, ανοίγει στον ανταγωνισμό και η αγορά ηλεκτρισμού των μη διασυνδεμένων νησιών. Το άνοιγμα της αγοράς αυτής είναι ένα από τα ζητούμενα των ανεξάρτητων προμηθευτών ηλεκτρικού, καθώς έχουν πελάτες που δραστηριοποιούνται και στα νησιά, κυρίως ξενοδοχειακές μονάδες, αλλά αδυνατούν να τους

Δημοσιεύθηκε στις 29 July 2015 | 1:16 am


Χρυσόστομος Blogger Ρόδος: «Ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο;»

Η απίστευτη καταγγελία Βαρουφάκη οτι οι Βρυξέλλες ελέγχουν πλήρως τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων πέρασε σε δεύτερη μοίρα και όλοι ασχολούνται με το σχέδιο υποκλοπής των ΑΦΜ που επεξεργαζόταν ο πρώην υπουργός Οικονομικών - Καμία διάψευση από τον ΑλέξηΤσίπρα στα όσα ισχυρίστηκε ο πρώην υπουργός Οικονομικών.... ... Τις τελευταίες δυο ημέρες το Πανελλήνιο ασχολείται με

Δημοσιεύθηκε στις 29 July 2015 | 1:02 am


Χρυσόστομος Blogger Ρόδος: Ρόδος. Εκατοντάδες σκύλοι έφευγαν στο εξωτερικό για άγνωστους σκοπούς !!

 Επιβεβαιώνονται πλέον οι φόβοι πολλών φιλόζωων στη Ρόδο και επίσημα για την δράση ορισμένων ανθρώπων απο την παλιά διοίκηση του κυνοκομείου όσο και άλλων που δρουν ανεξάρτητα , για εικονικές υιοθεσίες ζώων προς δήθεν ανάδοχες οικογένειες ζώων . Οι φερόμενες υιοθεσίες στην πλειονότητα τους γίνονται με καταβολή χρηματικού αντιτίμου πέραν των εξόδων μεταφοράς του ζώου . Η ανησυχία έγκειται

Δημοσιεύθηκε στις 29 July 2015 | 12:45 am


Parapona-Rodou: ΕΔΡΑΣΑΝ ΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΡΟΔΟΥ

-

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ:
OI ΚΑΛΛΙΤΈΧΝΕΣ ΤΟΥ ΚΚΕ.. ΕΧΘΕΣ...
ΣΤΗΣ 12.30 ΜΕΤΑ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ. ΕΚΑΝΑΝ ΓΚΡΆΦΙΤΙ ΣΕ ΕΝΑ ΤΟΙΧΟ ΛΙΓΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΤΟΎ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΜΑΣ... ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΚΑΛΩΣΙΆ ΈΣΤΗΣΑΝ ΤΑ ΑΚΟΥΡΑΣΤΑ ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ..
ΕΥΓΕ ΟΡΦΑΝΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ.. ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΑΓΑΛΜΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑΣ ΣΤΟ ΜΑΝΤΡΑΚΙ..


Παράπονα Ρόδου

Δημοσιεύθηκε στις 29 July 2015 | 12:44 am


Χρυσόστομος Blogger Ρόδος: Χαλκιδική!!! Αυτό… που βγήκε από τη θάλασσα άφησε ΑΦΩΝΟΥΣ τους πάντες…

Τα όσα έγιναν στην παραλία πουβλέπετε στα Νέα Ρόδα, θα μείνουν αξέχαστα σε όσους τα έζησαν από κοντά.... ... Click here to

Δημοσιεύθηκε στις 29 July 2015 | 12:31 am


Parapona-Rodou: Ρόδος: Όταν πήραν είδηση ότι τους έκλεβε τους χτύπησε

-

Οι ένοικοι του δωματίου τον ακινητοποίησαν και ενημέρωσαν την διεύθυνση του ξενοδοχείου... στην πόλη της Ρόδου, που ειδοποίησε αμέσως την Αστυνομία

Κυριολεκτικά στα πράσα έπιασαν δυο τουρίστες από τη Σλοβενία τον «ποντικό» που είχε τρυπώσει στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διέμεναν, αλλά εκείνος αποδείχθηκε… ζόρικος και δεν δίστασε να τους επιτεθεί και να τους χτυπήσει!


Τελικά, ο νεαρός Έλληνας δεν κατάφερε να τα βάλει με δυο. Οι ένοικοι του δωματίου τον ακινητοποίησαν και ενημέρωσαν την διεύθυνση του ξενοδοχείου στην πόλη της Ρόδου, που ειδοποίησε αμέσως την Αστυνομία. Άνδρες της Ασφάλειας έφτασαν στο ξενοδοχείο και συνέλαβαν τον 19χρονο Έλληνα.

Όπως αποδείχθηκε, ο νεαρός διαρρήκτης είχε και έναν άγνωστο συνεργό, ο οποίος όμως το έσκασε πριν τον τσακώσουν οι Σλοβένοι τουρίστες και αναζητείται. Ο 19χρονος παρέδωσε το χρηματικό ποσό που είχε κλέψει και αποδόθηκε στους δικαιούχους, ενώ ο ίδιος πήρε το δρόμο για την εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου που του άσκησε δίωξη για ληστεία.
protothema

Παράπονα Ρόδου

Δημοσιεύθηκε στις 29 July 2015 | 12:30 am


Parapona-Rodou: ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ!!! Η ΓΕΝΗΜΜΑΤΑ ΣΤΗ ΡΟΔΟ

-
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ:
ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ...ΣΤΟ TASOS ΚΑΝΤΙΝΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΥΛΙΚΟΥΣ!!!!...
ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΣΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΟΤΑΝ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΕΙΝΑΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!!!!


Παράπονα Ρόδου

Δημοσιεύθηκε στις 29 July 2015 | 12:21 am


Χρυσόστομος Blogger Ρόδος: Δεν μας αφήνει να ηρεμήσουμε! Οι νέες καυτές πόζες της Πηνελόπης Αναστασοπούλου (ΦΩΤΟ)

Στην Ικαρία απολαμβάνει τις διακοπές της η Πηνελόπη Αναστασοπούλου. Και μετά τη φωτογραφία με τη βουτιά της, μας... ...  Click here to

Δημοσιεύθηκε στις 29 July 2015 | 12:02 am


Parapona-Rodou: Οι κίνδυνοι του ντεκαφεϊνέ για την υγεία μας

-

Θεωρείται ότι προσφέρει και άλλα οφέλη στην υγεία όπως μειωμένο κίνδυνο...
εκδήλωσης Αλτσχάιμερ και ορισμένων μορφών καρκίνου...


Η κατανάλωση υπερβολικής ποσότητας καφεΐνης όμως, μπορεί να προκαλέσει ταχυκαρδία, αϋπνία, άγχος και ανησυχία, ενώ η απότομη διακοπή της μπορεί να οδηγήσει σε συμπτώματα στέρησης, όπως πονοκεφάλους και ευερεθιστότητα.
Αυτός είναι και ο λόγος που πολλοί άνθρωποι προτιμούν να πίνουν καφέ χωρίς καφεΐνη. Ο ντεκαφεϊνέ καφές ωστόσο εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία. Ο λόγος σχετίζεται με τις τοξικές χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται για την εξαγωγή της καφεΐνης.
Η πιο συνηθισμένη χημική διαδικασία που χρησιμοποιείται για την εξαγωγή της καφεΐνης είναι η άμεση εξόρυξη. Πρόκειται για τον εμποτισμό πράσινων κόκκων καφέ σε ένα διάλυμα νερού και ενός χημικού διαλύτη, το χλωριούχο μεθυλένιο ή αλλιώς οξικός αιθυλεστέρας. Αφού ο διαλύτης εκτελεί τη χημική αυτή αντίδραση, οι κόκκοι ξεπλένονται με νερό.
To χλωριούχο μεθυλένιο είναι ένα πτητικό, άχρωμο υγρό με οσμή χλωροφόρμιου. Το χλωριούχο μεθυλένιο χρησιμοποιείται σε διάφορες βιομηχανικές διεργασίες σε πολλές διαφορετικές βιομηχανίες: στη φαρμακοβιομηχανία, στις κατασκευές για την αφαίρεση χρωμάτων, για την παραγωγή κόλλας και αφρού πολυουρεθάνης κα.
Η διαδικασία επαναλαμβάνεται αρκετές φορές μέχρι η καφεΐνη να αφαιρεθεί πλήρως από τους κόκκους καφέ. Όταν το χλωριούχο μεθυλένιο εισέρχεται στο σώμα σας, μετατρέπεται σε μονοξείδιο του άνθρακα, το οποίο παρεμποδίζει την κυκλοφορία του οξυγόνου. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές παθήσεις των πνευμόνων και άλλα προβλήματα υγείας.
Αν επιμένετε να καταναλώνετε ντεκαφεϊνέ καφέ, επιλέξτε βιολογικό. Ο βιολογικός ντεκαφεϊνέ γίνεται με την ελβετική μέθοδο του νερού. Πρόκειται για πιο ασφαλή, χωρίς χημικές ουσίες, διαδικασία αφαίρεσης της καφεΐνης.
Στη μέθοδο αυτή, οι κόκκοι εμποτίζονται σε πολύ ζεστό νερό και η καφεΐνη, καθώς και αρώματα και άλλα συστατικά εκχυλίζονται φυσικά σε διάλυμα. Η καφεΐνη φιλτράρεται και το υπόλοιπο του διηθήματος επανεισάγεται και ξηραίνεται στον κόκκο του καφέ.

Παράπονα Ρόδου

Δημοσιεύθηκε στις 29 July 2015 | 12:00 am


e-rodios: Αργυρώ, η φώκια - μασκότ της Σάμου (εικόνες)

-Τα τελευταία δύο χρόνια, περίπου, η επίτιμη λουόμενη της Σάμου είναι μία φώκια: η Αργυρώ. Ξαπλώνει σε ξαπλώστρες, κοιμάται στα χαλάκια στις πόρτες. Ένα συμπαθές θαλάσσιο θηλαστικό που έχει κλέψει τις καρδιές των τουριστών και των ντόπιων....
Διαβάστε περισσότερα »

Δημοσιεύθηκε στις 28 July 2015 | 11:39 pm


e-rodios: Αυτές είναι οι Κούρδισσες που πολεμούν το ΙSIS (εικόνες)

-"Εντάχθηκα για να υπερασπιστώ τους Κούρδους, και τους Χριστιανούς", το τραγούδι τους... Οι τζιχαντιστές από τον Ισλαμικό Στρατό θα ήταν πρόθυμοι να τις εξολοθρεύσουν χωρίς δεύτερη σκέψη. Όχι μόνο είναι εναντίον τους αλλά είναι και γυναίκες....
Διαβάστε περισσότερα »

Δημοσιεύθηκε στις 28 July 2015 | 11:39 pm


e-rodios: Η Ζωή στον Άρη καταστράφηκε από μια πυρηνική επίθεση, λέει φυσικός

-Ένα σεβαστός φυσικός και συγγραφέας, o John Brandenberg, ισχυρίζεται ότι ευφυής ζωή άνθισε κάποτε στον Άρη -αλλά εκμηδενίστηκε από μια πυρηνική επίθεση τόσο έντονη ώστε άφησε τον πλανήτη κρύο και άψυχο....
Διαβάστε περισσότερα »

Δημοσιεύθηκε στις 28 July 2015 | 11:39 pm


e-rodios: Θα πάθετε πλάκα με την ευλυγισία αυτών των ανθρώπων (video)

-Oι άνθρωποι που θα δείτε στο παρακάτω βίντεο μπορούν να χωρέσουν άνετα σ' ένα κουτί, στο ψυγείο, ακόμα και σε μια ντουλάπα. Επίσης, μπορούν να ακουμπήσουν το κεφάλι τους στους δικέφαλους μηριαίους....
Διαβάστε περισσότερα »

Δημοσιεύθηκε στις 28 July 2015 | 11:39 pm


e-rodios: Σαν σήμερα: Τα σημαντικότερα γεγονότα της 28ης Ιουλίου

-1586: Ο σερ Φράνσις Ντρέικ φέρνει στην Ευρώπη την πατάτα, την οποία εισάγει από την Κολομβία. 1821: Το Περού κηρύσσει την ανεξαρτησία του από την Ισπανία. 1828: Ο Ιωάννης Καποδίστριας καθιερώνει ως νομισματική μονάδα το «φοίνικα»....
Διαβάστε περισσότερα »

Δημοσιεύθηκε στις 28 July 2015 | 11:38 pm


e-rodios: Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ Νο 229

-Η 229η εκπομπή της σειράς εκπομπών "Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ" που επιμελείται και παρουσιάζει ο Θεόδωρος Στεφάνου. Μαζί μας ο Γιάννης Μαθιουδάκης (ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ), ο οποίος αναλύει και απαντά σε διάφορα θέματα....
Διαβάστε περισσότερα »

Δημοσιεύθηκε στις 28 July 2015 | 11:36 pm


Χρυσόστομος Blogger Ρόδος: Τα μυστικά της Ευτυχίας των Αρχαίων Ελλήνων.

Όπως πίστευε ο Επίκουρος, ο άνθρωπος είναι κάτι μεγάλο και πολύτιμο. Την ευτυχία, τη μακαριότητα, την έχει μέσα του, φτάνει να… παραμερίσει όσα τον ενοχλούν και του κάνουν κόλαση τη ζωή. Εδώ σας δίνουμε 10 μικρά αλλά πολύτιμα μαθήματα ευτυχίας που μας δίνουν οι αρχαίοι πρόγονοι μας! 1. Κάνε τα πάντα με αγάπη! Ζούμε με συναισθήματα, όχι με τις ώρες στο ηλιακό

Δημοσιεύθηκε στις 28 July 2015 | 11:32 pm


Parapona-Rodou: ΣΟΚ: Καλαμάρι γίγας βιντεοσκοπήθηκε από Ρώσους ναυτικούς [BINTEO]

-
Eντυπωσιακό βίντεο με ένα τεράστιο καλαμάρι που προσπαθεί να «κλέψει»... την ψαριά Ρώσων ναυτικών δόθηκε στη δημοσιότητα.
Στο εντυπωσιακό βίντεο απεικονίζεται το καλαμάρι που προσπαθεί να φάει το...
ψάρι, το οποίο είναι ακόμη στο αγκίστρι, με τους ναυτικούς να προσπαθούν να το απωθήσουν χρησιμοποιώντας ένα κοντάρι.

Το καλαμάρι είναι πέντε φορές μεγαλύτερο από το ψάρι που προσπαθεί να φάει. Τελικά το καλαμάρι γίγας, το είδος του δεν είναι γνωστό, επιστρέφει στα βάθη του ωκεανού.

Σημειώνεται ότι το μήκος των μεγάλων καλαμαριών μπορεί να φτάσει και τα 12 μέτρα, ενώ τα μάτια τους είναι τα μεγαλύτερα στο ζωικό βασίλειο αφού το μέγεθός τους λέγεται ότι είναι ίσο με αυτό μιας μπάλας του μπάσκετ.


Παράπονα Ρόδου

Δημοσιεύθηκε στις 28 July 2015 | 11:00 pm


Χρυσόστομος Blogger Ρόδος: 44 χρονών και βάζει κάτω πολλές εικοσάρες

Τι και αν μεγαλώνει και είναι ήδη 44 χρονών... βάζει σίγουρα κάτω… ... Click here to...

Δημοσιεύθηκε στις 28 July 2015 | 11:00 pm


Χρυσόστομος Blogger Ρόδος: Αλλαγή στάσης στις ψηφοφορίες της Βουλής εξετάζει η Ν.Δ.

Η Νέα Δημοκρατία θα επανεξετάσει τη στάση της σχετικά με τις ψηφοφορίες των νομοσχεδίων στη Βουλή, αναφέρουν πηγές... Click here to

Δημοσιεύθηκε στις 28 July 2015 | 10:31 pm


Parapona-Rodou: Διακοπές… σόλο;

-

Κάποιες φορές έχουμε ανάγκη να ξεφύγουμε από όλους και από όλα γιατί θέλουμε απλά... να ηρεμήσουμε! Δεν είναι ανάγκη να έχουμε χωρίσει, να έχουμε περάσει ένα σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα ή μία προσωπική κρίση. Απλώς χρειαζόμαστε λίγο χρόνο με τον εαυτό μας....Τι καλύτερο από το να το πετύχετε αυτό στις διακοπές σας; Μόνος σας;

Σίγουρα είναι κάτι που δεν το κάνετε πολύ εύκολα, αλλά, εάν το θέλετε, το μόνο που χρειάζεται είναι να το πάρετε απόφαση! Για να το κάνετε αυτό, θα πρέπει να σκεφτείτε λίγα σημαντικά πράγματα..

Για αρχή, θα πρέπει να περνάτε καλά με τον εαυτό σας!

Στο ταξίδι, ο εαυτός σας θα είναι η παρέα σας και ο συνταξιδιώτης σας! Το να ταξιδέψετε μόνος σας μπορεί να σας φέρει αντιμέτωπο με τον χαρακτήρα, τα θέλω σας και τις αδυναμίες σας.

Σας τρομάζει κάτι τέτοιο; Μήπως κατά βάθος το χρειάζεστε;

Θα αποφασίζετε μόνος σας για όλα!

Φτιάχνετε το πρόγραμμά σας όπως σας βολεύει, βλέπετε τα μέρη που σας ενδιαφέρουν, περπατάτε από το πρωί μέχρι το βράδυ χωρίς να έχετε φάει τίποτα γιατί ξεχαστήκατε, πάτε όλη μέρα για ψώνια… Ή απλά απολαμβάνετε τις ανέσεις του ξενοδοχείου σας!

Γενικότερα, κάνετε ό,τι θέλετε και δε δίνετε λογαριασμό σε κανέναν!

Αξία ανεκτίμητη!

Θα βγαίνετε έξω!

Το να είστε μόνος σας σε ένα ταξίδι δε σημαίνει ότι δεν μπορείτε να απολαύσετε κάποιες απλές συνήθειες που θα απολαμβάνατε εάν ήσασταν με την παρέα σας.

Μπορείτε άνετα να βγείτε έξω για φαγητό, να πάτε για ένα ποτό ή να ανακαλύψετε μικρά παραδοσιακά καφέ για πρωινό.

Μην μιζεριάσετε! Θα χαλάσετε όλες σας τις διακοπές έτσι!

Μην το παρακάνετε με το Facebook!

Μπορεί να περνάτε καλά μόνος σας, αλλά, με το να ανεβάζετε αμέσως ό,τι κάνετε, στο facebook, δίνετε την ακριβώς αντίθετη εντύπωση!

Εξάλλου, το θέμα είναι να περάσετε λίγο ποιοτικό χρόνο με τον εαυτό σας και να αφήσετε στην άκρη τα social media για αυτό το διάστημα.

Θα σας κοστίσει ακριβά..

Το μοναδικό ίσως μειονέκτημα στην όλη υπόθεση… Όταν ταξιδεύετε μόνος σας, τα πάντα θα είναι πιο ακριβά. Από το δωμάτιο μέχρι και το δείπνο που θα φάτε, θα πληρώσετε αρκετά παραπάνω αφού δε θα μοιράζεστε τα έξοδα αυτά με άλλο άτομο.

Καλό θα ήταν, αν το αποφασίσετε, να προτιμήσετε κάποιο μέρος που να ξέρετε ότι είναι σχετικά οικονομικό για να μη σας φύγει μία περιουσία στις διακοπές σας!

Είναι μία διαφορετική εμπειρία που θα αλλάξει τον χαρακτήρα σας προς το θετικό!

Ό,τι σας φοβίζει, αφήστε το και απλά τολμήστε! Δε θα το μετανιώσετε!

post4life.gr

Παράπονα Ρόδου

Δημοσιεύθηκε στις 28 July 2015 | 10:30 pm


Χρυσόστομος Blogger Ρόδος: Δήμητρα Ματσούκα: Η σέξι πόζα στην πολυθρόνα της, που μας «κόλασε»!

Ζέστη, ζέστη.... Δημοσίευσε και την εν λόγω φωτογραφία στο instagram η Δήμητρα… ... Click here to...

Δημοσιεύθηκε στις 28 July 2015 | 10:02 pm


Parapona-Rodou: Κατεπείγουσα ΕΔΕ για το σχέδιο Βαρουφάκη. Προβλημτισμός και στον Άρειο Πάγο

-
Κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) για τη διερεύνηση τέλεσης... τυχόν αξιόποινων πράξεων από υπαλλήλους διέταξε η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαΐδου, μετά ...την αποκάλυψη του «plan B» του Γιάνη Βαρουφάκη, που προέβλεπε δημιουργία παράλληλου τραπεζικού συστήματος και ηλεκτρονική «πειρατεία» στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

«Σχετικά με πρόσφατα δημοσιεύματα για σχέδιο παραβίασης του software της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων που περιέχει τα ΑΦΜ και τα υπό αυτό στοιχεία των φορολογουμένων, διαβεβαιώνεται ότι η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων τηρεί και συντάσσεται απαρέγκλιτα με όλους τους κανόνες ασφάλειας εφαρμογών και δεδομένων που ορίζονται από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων & Διοικητικής Υποστήριξης του Υπουργείου Οικονομικών, ώστε τα πληροφοριακά συστήματα της ΓΓΔΕ και τα στοιχεία που τηρούνται σε αυτά να διασφαλίζονται από κινδύνους εξωτερικής παραβίασης» αναφέρεται σε ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Επιπλέον, η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων έχει ήδη διατάξει:
• κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τη διερεύνηση τέλεσης τυχόν αξιόποινων πράξεων από υπαλλήλους
• και εσωτερικό έλεγχο στα πληροφοριακά συστήματα της ΓΓΔΕ για τυχόν παράνομη ή αδικαιολόγητη λήψη δεδομένων από αυτά.

«Για τα αποτελέσματα των ερευνών θα ενημερωθούν άμεσα οι αρμόδιες διοικητικές και δικαστικές αρχές καθώς και η πολιτική ηγεσία» προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Σε περίπτωση διαπίστωσης παράνομων ή αδικαιολόγητων ενεργειών στα παραπάνω, προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία ποινικές κυρώσεις για τους εμπλεκομένους, εφόσον δε πρόκειται για υπαλλήλους επιπλέον και πειθαρχικές κυρώσεις, σύμφωνα με τις διατάξεις του Υπαλληλικού Κώδικα» σημειώνει η ίδια ανακοίνωση.

«Τέλος, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ως Δημόσια Αρχή του Ελληνικού Κράτους έχει υποχρέωση τήρησης του φορολογικού απορρήτου των στοιχείων που δηλώνονται από τους φορολογουμένους και των στοιχείων που λαμβάνει γνώση από άλλους φορείς» καταλήγει η ανακοίνωση.

Παράλληλα, για το ίδιο θέμα, αλλά και για άλλα, της αρμοδιότητάς του, θα παραχωρήσει την Τετάρτη συνέντευξη Τύπου ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης.

Η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί στις 11:45, στο κτήριο του υπουργείου Οικονομικών.

Προβληματισμός στην Εισαγγελία ΑΠ Έντονος, εν τω μεταξύ, είναι ο προβληματισμός της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για τις αποκαλύψεις ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, μετά από εντολή του Πρωθυπουργού Αλέξης Τσίπρα, είχε σχεδιάσει ως «plan B» τη δημιουργία παράλληλου τραπεζικού συστήματος, με παράλληλο νόμισμα (δραχμή) εντός του ευρώ (τα περίφημα IOUS) και αφού προηγουμένως, πέντε δικοί του άνθρωποι θα είχαν κάνει «χακάρισμα» των ΑΦΜ των πολιτών. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με όλα τα δεδομένα, στην Βουλή θα διαβιβαστούν οι δύο μηνυτήριες αναφορές που έχουν κατατεθεί σε βάρος του κυρίου Βαρουφάκη.

Ειδικότερα, σχετικά με τα δημοσιεύματα για το "plan B" που περίγραψε σε οικονομικό forum στις 16 Ιουλίου 2015 ο κύριος Βαρουφάκης, και για το οποίο εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου ζήτησαν με δηλώσεις και ανακοινώσεις τους την παρέμβαση της Δικαιοσύνης, πληροφορίες αναφέρουν ότι η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προβληματίζεται και μελετά εάν μπορεί να παρέμβει ή όχι.

Νομικοί κύκλοι πάντως εκφράζουν τον προβληματισμό τους για το αν μπορεί να στοιχειοθετηθεί αξιόποινη πράξη από το περιεχόμενο των δημοσιευμάτων και την ομιλία του κυρίου Βαρουφάκη στο forum, ενώ σημειώνουν πως μια τέτοια αξιολόγηση μπορεί να γίνει μόνο από τη Βουλή και όχι από τους εισαγγελικούς λειτουργούς.

Βέβαια δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο να υπάρξει διέξοδος με την κατάθεση στην Εισαγγελία κάποιας μηνυτήριας αναφοράς από πολίτη σε σχέση με τα δημοσιεύματα του Τύπου ή αν τελικά η ίδια η Βουλή αποφασίσει να παρέμβει, καθώς αυτό προβλέπεται μέσω συλλογής υπογραφών ικανού αριθμού βουλευτών.

Πάντως, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να βρεθεί και άλλη νομική λύση που να επιτρέπει στη Δικαιοσύνη να επιληφθεί του θέματος ή σε κάποιο σκέλος της υπόθεσης.

Τις αποκαλύψεις περί «plan B» τις έδωσε στη δημοσιότητα το «Official Monetary and Financial Institutions Forum (OMFIF)», με έδρα το Λονδίνο, στο οποίο ο τέως υπουργός Οικονομικών πετριέγραψε τα σχέδιά του. Τα στοιχεία αυτά δόθηκαν στην δημοσιότητα από OMFIF, κατόπιν αδείας του κ. Βαρουφάκη.

Όπως αποκάλυψε ο κ. Βαρουφάκης, πριν ακόμα από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και την ανάληψη της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας του είχε δώσει εντολή να εκπονήσει ένα εναλλακτικό σχέδιο. Το σχέδιο αυτό, το επεξεργαζόταν μυστικά μία ομάδα πέντε ατόμων, ήδη από το Δεκέμβριο του 2014. Ο τέως υπουργός Οικονομικών, όπως ο ίδιος αποκάλυψε, σχεδίαζε, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο των capital controls και της τραπεζικής αργίας (κλείσιμο Τραπεζών), αλλά και να δοθεί στον ελληνικό λαό η εμπιστοσύνη και η αίσθηση ότι υπάρχει σχέδιο, ένα παράλληλο σύστημα πληρωμών, για το οποίο θα χρησιμοποιούνταν τα ΑΦΜ των Ελλήνων πολιτών, μέσα από το σύστημα Taxis. Έτσι, δημιουργώντας «αναπληρωματικούς» λογαριασμούς, το κράτος θα είχε τη δυνατότητα να πληρώνει τις υποχρεώσεις του προς τρίτους -όπως, ενδεικτικά ανέφερε ο κ. Βαρουφάκης, έναν προμηθευτή νοσοκομείου- χρησιμοποιώντας ένα παράλληλο, ψηφιακό νόμισμα, προκειμένου να είναι συνεπές στις υποχρεώσεις του (πρόκειται, για τα περίφημα IOUS). Στο πλαίσιο αυτό διόρισε έναν καλό, παιδικό, του, φίλο, που έγινε καθηγητής Τεχνολογικής Πληροφόρησης στο Κολούμπια στις ΗΠΑ.

Όπως χαρακτηριστικά περιγράφει ο κ. Βαρουφάκης, «τον επιστράτευσα επειδή του είχα εμπιστοσύνη να προχωρήσει στην ανάπτυξη αυτού του συστήματος». Και συνεχίζει ο κ. Βαρουφάκης: «Κάποια στιγμή, μία εβδομάδα ή λίγο αργότερα αφότου μετακομίσαμε στο υπουργείο, με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι έχει τον έλεγχο των μηχανημάτων, του hardware, όχι όμως και του λογισμικού (software). "Το software ανήκει στην τρόικα, που ελέγχει τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Τι να κάνω;”».
Και προσθέτει ο κ. Βαρουφάκης: «Είχαμε λοιπόν μια συνάντηση, μόνο οι δυο μας, ουδείς άλλος γνώριζε, και εκείνος μου είπε: “Ακου, αν ζητήσω την άδειά τους για να αρχίσω να εφαρμόζω αυτό το σχέδιο, τότε η Τρόικα θα μάθει αμέσως ότι σχεδιάζουμε ένα παράλληλο σύστημα. Αλλά εγώ του είπα ότι αυτό δεν μας κάνει, γιατί δεν θέλουμε να αποκαλύψουμε τα σχέδιά μας σε αυτήν τη φάση. Έτσι τον εξουσιοδότησα, και αυτό δεν πρέπει να το πείτε σε κανέναν, πρέπει να παραμείνει μεταξύ μας...». Προ του αδιεξόδου, σημειώνει ο κ. Βαρουφάκης, «αποφασίσαμε λοιπόν να χακάρουμε το λογισμικό του ίδιου μου του υπουργείου και να αντιγράψουμε τους κωδικούς των φορολογουμένων (σ.σ. ΑΦΜ), προκειμένου να μπορέσουμε να δοκιμάσουμε και να εφαρμόσουμε αυτό το παράλληλο σύστημα πληρωμών».


Οι δύο μηνυτήριες αναφορές
Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, στη Βουλή αναμένεται να διαβιβαστούν οι δυο μηνυτήριες αναφορές που έχουν κατατεθεί στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου από τον πρόεδρο του κόμματος "Τέλεια" Απόστολο Γκλέτσο και τον δικηγόρο Παναγιώτη Γιαννοπουλο, κατά του τέως υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

Με τις δύο αυτές μηνυτήριες αναφορές ζητείται η παραπομπή του τέως υπουργού Οικονομικών κυρίου Βαρουφάκη στο Ειδικό Δικαστήριο για τους χειρισμούς του κατά το τελευταίο εξάμηνο στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους για την υπογραφή συμφωνίας για την διάσωση της χώρας.

Συμφώνα με νομικούς κύκλους η εμπλοκή σε μηνυτήρια αναφορά ονόματος υπουργού, νεκρώνει τη Δικαιοσύνη, η οποία οφείλει αμελλητί σύμφωνα -με το νόμο περί ευθύνης υπουργών- να τις διαβιβάσει χωρίς να κάνει καμία αξιολόγηση στη Βουλή.


πηγή

Παράπονα Ρόδου

Δημοσιεύθηκε στις 28 July 2015 | 10:00 pm


Χρυσόστομος Blogger Ρόδος: Ολοι τα έχουν χαμένα και κανένας δεν ξέρει τι να κάνει

ΜΑΣ λένε ότι ο καπιταλισμός θα μας σώσει! Και μας συμβουλεύουν να παρατήσουμε τις σοσιαλιστικές δοξασίες και να γίνουμε όλοι καπιτάλες! ΟΤΑΝ όμως καθόμαστε και σκεφτόμαστε με νηφαλιότητα τα πράγματα, βλέπουμε ότι τα τελευταία 50 χρόνια που τον μισό κόσμο τον διοικούσαν … καπιταλιστές να συνεχίζουν τους πολέμους εναντίον των κρατών, που έχουν πλούσια

Δημοσιεύθηκε στις 28 July 2015 | 9:31 pm


Parapona-Rodou: Βρέθηκε ο σκελετός της μικρής Μαντλίν μέσα σε βαλίτσα;- Τι λέει η αστυνομία!

-
Ένας σκελετός ενός μικρού παιδιού βρέθηκε σε μια βαλίτσα στην περιοχή της ...
Αδελαϊδας στην Αυστραλία πριν από περίπου δέκα ημέρες (15/7) και κάποιοι συνδέουν το γεγονός με την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν.

-
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας ο θάνατος του παιδιού ήταν βίαιος και ιδιαίτερα απεχθής. Η αποσύνθεση του πτώματος ουσιαστικά δεν επιτρέπει την ταυτοποίηση και όπως παραδέχθηκε και η αστυνομία δεν είναι σε θέση να καθορίσει ούτε καν το φύλο του παιδιού. Εικάζεται πως είναι κορίτσι λόγω των ρούχων που βρέθηκαν στη βαλίτσα.

-
Η δολοφονία μπορεί να έχει γίνει πολύ παλιά, η αστυνομία λέει ότι το χρονικό παράθυρο είναι ανοικτό μέχρι και το 2007 και το παιδί ήταν τότε από 2 έως 4 ετών. Αν ζούσε σήμερα θα ήταν 10-12 ετών. Το παιδί δε δολοφονήθηκε στην ίδια περιοχή όπου βρέθηκε το πτώμα του. Σύμφωνα με την αστυνομία μεταφέρθηκε εκεί μετά από πολύ καιρό.

Η αποσύνθεσή του δεν έγινε μέσα στη βαλίτσα αναφέρουν οι Αρχές, οι οποίες κάνουν έκκληση στο κοινό να βοηθήσει την έρευνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ένας 60χρονος είχε θεαθεί στην περιοχή να κουβαλάει μια σκουρόχρωμη βαλίτσα χωρίς κανένας να τον έχει ξαναδεί στην περιοχή. Το ζήτημα είναι βέβαια ότι η βαλίτσα ήταν παρατημένη στους θάμνους περίπου 4 μήνες σε μια λεωφόρο κοντά στην πόλη Ουινάρκα, 80 μίλια έξω από την Αδελαϊδα πριν κάποιος πάει να κοιτάξει τι περιέχει.

Το άτομο που την άνοιξε και άδειασε το περιεχόμενό της δεν επικοινώνησε με την αστυνομία η οποία φυσικά τον αναζητά.

Το περιεχόμενό της βαλίτσας έγινε αντιληπτό από κάποιο διερχόμενο οδηγό ο οποίος και κάλεσε τις Αρχές.

Ωστόσο, το μυστήριο με τον σκελετό ξανάφερε στη δημοσιότητα την εξαφάνιση της Μαντλίν.

Η μικρή Μαντλίν εξαφανίστηκε πριν από 8 χρόνια ενόσω έκανε διακοπές με τους γονείς της στην Πορτογαλία.

Πάντως οι αξιωματικοί που ερευνούν την υπόθεση υποστηρίζουν πως δεν υπάρχουν στοιχεία που να συνδέουν το κοριτσάκι στη βαλίτσα με τη μικρή Μαντλίν. Την ίδια στιγμή παραδέχονται ότι δε μπορούν να αποκλείσουν το ενδεχόμενο.

Μέσα στη βαλίτσα που βρέθηκαν τα υπολείμματα της μικρής υπήρχε και ένα φόρεμα το οποίο ράφτηκε στο χέρι με ύφασμα που είχε παραχθεί στη Νέα Υόρκη πριν από 7 χρόνια. -
Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένονται ανακοινώσεις σχετικά με το θέμα.


star.gr

Παράπονα Ρόδου

Δημοσιεύθηκε στις 28 July 2015 | 9:30 pm


Χρυσόστομος Blogger Ρόδος: Σε ποιον πρότεινε η Πετρούλα να κάνουν ημερολόγιο με ερωτικές στάσεις;

Hot αποκαλύψεις... Σε ποιον πρότεινε η Πετρούλα να κάνουν ημερολόγιο με ερωτικές… ... Click here to...

Δημοσιεύθηκε στις 28 July 2015 | 9:01 pm


Parapona-Rodou: Αυτός είναι ο παιδικός φίλος του Βαρουφάκη που ανέλαβε να κλέψει τα ΑΦΜ μας

-
Εδώ και λίγες ώρες, μετά την αποκάλυψη ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης είχε επιστρατεύσει... «έμπειρο» και «έμπιστό» του «χάκερ» προκειμένου να κλέψει τα ΑΦΜ των Ελλήνων πολιτών και να ...προχωρήσει έτσι σε παράλληλο τραπεζικό σύστημα ουσιαστικά, όλοι αναζητούν το πρόσωπο αυτό, που ανέλαβε να φέρει εις πέρας τη δουλειά. Ποιο ήταν το στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών που μαζί με τον Γιάνη Βαρουφάκη έψαχναν τρόπους να «ξεγελάσουν» τους θεσμούς και να να τους παρακάμψουν ώστε να σχεδιάσουν τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετώπιζαν το κλείσιμο των τραπεζών;

«Η γενική γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ελέγχεται από την τρόικα – φανταστείτε η εφορία του Ηνωμένου Βασιλείου να ελέγχεται από τις Βρυξέλλες. Όμως, η γενική γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων ελέγχεται από εμένα. Διόρισα έναν καλό παιδικό μου φίλο, που είχε γίνει καθηγητής πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια. Μια εβδομάδα αφού πήγαμε στο υπουργείο, με κάλεσε και μου είπε πως αυτός ελέγχει τα μηχανήματα, αλλά το λογισμικό ελέγχεται από την τρόικα. Μου είπε πως αν ρωτούσε την γγ Δημοσίων Εσόδων θα καταλάβαιναν αμέσως ότι σχεδιάζαμε να φτιάξουμε ένα σύστημα παράλληλων πληρωμών», ακούγεται να λέει ο πρώην υπουργός Οικονομικών στο ντοκουμέντο που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας.

-

Ο κύριος Βαρουφάκης μιλώντας για τον γενικό γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων Μιχάλη Χατζηθεοδώρου, τον οποίο όταν διόρισε στη θέση αυτή, λίγο αφότου είχε αναλάβει το υπουργείο, είχε πει: «Ο Μιχάλης Χατζηθεοδώρου είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Αθηνών, επίσης στο Μαθηματικό Τμήμα. Το Διδακτορικό του είναι από το Πανεπιστήμιο Columbia των Ηνωμένων Πολιτειών σε Πληροφοριακά Συστήματα, σε Υπολογιστικά Συστήματα. Γι αυτό είμαι ιδιαίτερα ευτυχής και ευγνώμων προς τον ίδιο, που δέχτηκε να αναλάβει τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων με στόχο την πραγματική ανάδειξη αυτής της Γραμματείας και των δυνατοτήτων της στο κατ’ εξοχήν αντικείμενό της.

Τα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου Οικονομικών αποτελούν τη "ραχοκοκαλιά" πάνω στην οποία θα χτιστεί, χτίζεται και θα χτιστεί ακόμη περισσότερο η δυνατότητα του Υπουργείου Οικονομικών, αλλά και γενικότερα του ελληνικού κράτους, να στηρίξει το φορολογικό του σύστημα, το σύστημα πληρωμών σε νέες τεχνολογικές δομές, οι οποίες θα αναπτύσσονται ενδογενώς μέσα από το Υπουργείο σε συνεργασία και με τον ιδιωτικό τομέα, αλλά χωρίς εξάρτηση από συγκεκριμένες εταιρείες και χωρίς να συνεχίζεται μια κατάσταση που παρατηρείται συχνά στο ελληνικό δημόσιο. Οι υπηρεσιακοί παράγοντες των τεχνολογικών υπηρεσιών να βρίσκονται σε δεύτερη μοίρα. Ο Μιχάλης αν θέλετε αποτελεί ένα δείγμα γραφής των επιλογών μας να μην επιλέγουμε ανθρώπους του κομματικού σωλήνα, ανθρώπους οι οποίοι περνούν αυτές τις "περιστρεφόμενες πόρτες" που συνήθως χαρακτηρίζουν τους τρόπους των διορισμών. Είναι ένας άνθρωπος που δεν έχει εργαστεί ποτέ στο δημόσιο. Είναι ένας τεχνοκράτης και αναλαμβάνει τα πληροφοριακά συστήματα ως "πληροφορικάριος"».


protothema.gr

Παράπονα Ρόδου

Δημοσιεύθηκε στις 28 July 2015 | 9:00 pm


Χρυσόστομος Blogger Ρόδος: “Η γενναία αντίσταση των Ελλήνων θα σώσει τους ίδιους και τους υπόλοιπους κατοίκους του πλανήτη”

Λάβρος κατά των δανειστών ο διάσημος Αμερικανός γλωσσολόγος, φιλόσοφος και πολιτικός ακτιβιστής, Νόαμ Τσόμσκι ο οποίος δήλωσε με αφορμή το ελληνικό δημοψήφισμα ότι «Μπορούμε μόνο να ελπίζουμε ότι η γενναία αντίσταση των Ελλήνων με την ενθάρρυνση της παγκόσμιας αλληλεγγύης, θα σώσει αυτούς, αλλά και άλλους, από τη σκληρή μοίρα που υπαγορεύονται από τους

Δημοσιεύθηκε στις 28 July 2015 | 8:31 pm


Parapona-Rodou: Το ήξερες; Αυτό είναι το ελληνικό βότανο κατά του καρκίνου!

-
Το να χρησιμοποιείτε βότανα και μπαχαρικά στην μαγειρική ...είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενισχύσετε την γεύση και την εμφάνιση ενός πιάτου χωρίς την προσθήκη νατρίου (αλάτι), αλλά και ένας εξαιρετικός τρόπος για να πάρετε πρόσθετες θρεπτικές ουσίες και σημαντικά οφέλη για την υγεία σας ταυτόχρονα.

Ένα από τα βότανα που χρησιμοποιούμε εκτενώς στην μεσογειακή κουζίνα είναι και ο μαϊντανός. Σύμφωνα με το Εθνική Βάση Δεδομένων Θρεπτικών Συστατικών του αμερικανικού υπουργείου Γεωργίας, 10 κλωναράκια μαϊντανού περιέχουν:

4 θερμίδες, 0,3 γραμμάρια πρωτεΐνης, 0,1 γραμμάρια λίπους, 0,6 γραμμάρια υδατανθράκων, 0,3 γραμμάρια φυτικών ινών και 0,1 γραμμάρια ζάχαρης. Επίσης τα παρέχουν το 205% της ημερήσιας ανάγκης ενός ενήλικα σε βιταμίνη Κ, καθώς και το 22% της βιταμίνης C και το 17% της βιταμίνης Α.

Οφέλη του μαϊντανού για την υγεία του ανθρώπου

Πρόληψη του καρκίνου

Η μυρικετίνη, μία φλαβονόλη που περιέχει ο μαϊντανός, έχει αποδειχθεί ότι έχει χημειοπροληπτική επίδραση για τον καρκίνο του δέρματος. Οι γλυκοπατάτες, ο μαϊντανός, τα μαύρα φραγκοστάφυλα και τα βακκίνια (είδος μούρων) είναι μεταξύ των τροφών με την υψηλότερη συγκέντρωση μυρικετίνης ανά 100 γραμμάρια.

Ο μαϊντανός περιέχει επίσης υψηλές ποσότητες χλωροφύλλης, η οποία έχει αποδειχτεί ότι μπλοκάρει τις καρκινογόνες επιδράσεις των ετεροκυκλικών αμινών, οι οποίες παράγονται κατά το ψήσιμο των τροφών σε υψηλή θερμοκρασία. Εάν έχετε την τάση να ψήνετε τις τροφές σας στη σχάρα και να τις “καρβουνίζετε” αρκετά, φροντίστε να τις συνδυάζετε με πράσινα λαχανικά για να “ακυρώσετε” αυτά τα αποτελέσματα.

Επίσης, μια φυσική χημική ουσία που βρίσκεται στο μαϊντανό, γνωστή ως απιγενίνη, έχει αποδειχτεί ότι μειώνει το μέγεθος ενός όγκου σε μια επιθετική μορφή καρκίνου του μαστού, σε μια έρευνα που διεξήχθη στο πανεπιστήμιο του Μιζούρι των ΗΠΑ. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι αυτό δείχνει πως η απιγενίνη είναι μια πολλά υποσχόμενη μη τοξική θεραπεία για τον καρκίνο στο μέλλον.

Πρόληψη του διαβήτη

Η μυρικετίνη έχει επίσης αξιολογηθεί για την αποτελεσματικότητά της στην θεραπεία και την πρόληψη του διαβήτη. Έρευνες τύπου “in vitro” σε ζώα έδειξαν ότι η μυρικετίνη μπορεί να μειώσει την συγκέντρωση σακχάρων στο αίμα, καθώς και να μειώσει την αντίσταση στην ινσουλίνη, ενώ έχει αντιφλεγμονώδη δράση και μειώνει τα επίπεδα λιπιδίων στο αίμα.

Πηγή: boro.gr


Παράπονα Ρόδου

Δημοσιεύθηκε στις 28 July 2015 | 8:30 pm


Χρυσόστομος Blogger Ρόδος: Ο καθρέφτης της άσχημης κοινωνίας μας

Εικόνες που κάνουν τον κάθε ένα από εμάς να αισθάνεται βρώμικος, επειδή αντανακλούν τις πιο άσχημες πλευρές του κόσμου μας. Ο Ισπανός καλλιτέχνης Luis Quiles δημιούργησε δυνατές εικόνες που προκαλούν έντονο τρόμο και αηδία.... ... Ο Quiles καταπιάνεται με ευαίσθητα θέματα όπως ο σεξισμός,η ομοφοβία, η εκμετάλλευση και η βία.

Δημοσιεύθηκε στις 28 July 2015 | 8:02 pm


Parapona-Rodou: Έρευνα που ΣΟΚΑΡΕΙ! Αυτές είναι οι περιοχές της Ελλάδας που "θερίζει" ο καρκίνος...

-
Ο καρκίνος φαίνεται πως «προτιμά» κάποιες περιοχές της Ελλάδας περισσότερο από κάποιες άλλες…

Η Δράμα μαζί με το Κιλκίς, την Καρδίτσα και τα Γρεβενά, καταλαμβάνουν τις τέσσερις πρώτες θέσεις σε θνησιμότητα από καρκίνο, επισημαίνει ο παθολογοανατόμος και πρόεδρος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας «Η Δράμα ενάντια στον Καρκίνο» Σάββας Παπαδόπουλος, επικαλούμενος στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας.
«Η Δράμα μαζί με τις Σέρρες και το Κιλκίς είναι οι περιοχές της Ελλάδας με την υψηλότερη θνησιμότητα αλλά και με τον υψηλότερο δείκτη γήρανσης του πληθυσμού (23%) μαζί με τις Σέρρες (26%) τη στιγμή που στην Ξάνθη ο δείκτης είναι μόνο 15%» αναφέρει ο κ. Παπαδόπουλος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ με αφορμή τη διοργάνωση του 2ου Επιστημονικού Συμποσίου, με θέμα «Περιβάλλον και καρκίνος.
Αυξητική τάση του καρκίνου έχει παρατηρήσει περισσότερο στη Δράμα και λιγότερο στη Ξάνθη και την Καβάλα ο καθηγητής Υγιεινής στην Ιατρική Σχολή του ΔΠΘ, Θεόδωρος Κωνσταντινίδης, ο οποίος θα παρουσιάσει στο συνέδριο τα επιδημιολογικά δεδομένα του καρκίνου στην Ανατολική Μακεδονία.
Ο ίδιος πιθανολογεί ότι η αυξητική τάση του καρκίνου στη Δράμα μπορεί: Πρώτον να είναι ένα δημογραφικό φαινόμενο που σχετίζεται με τη μετανάστευση των Δραμινών κατά τη δεκαετία του ΄60 στη Δυτική Γερμανία, όπου εκτέθηκαν σε καρκινογόνους παράγοντες και στη συνέχεια επέστρεψαν έχοντας επηρεαστεί από αυτούς.
Δεύτερον να έχουν επηρεαστεί οι κάτοικοι της περιοχής από φυτοφάρμακα ή από τους υπάρχοντες περιβαλλοντικούς παράγοντες, όπως π.χ. το ραδόνιο, το οποίο σε κάποιες περιοχές της Δράμας υπάρχει σε υψηλότερα ποσοστά.
Τρίτον να οφείλεται σε ρύπους που παράγει η γειτονική Βουλγαρία και μεταφέρονται στην Ελλάδα με τα νερά του Νέστου ή ακόμη και στη διαρροή ραδιενέργειας από τον πυρηνικό σταθμό του Κοζλοντούι, όπου είχε συμβεί ατύχημα το 2006.
«Θα πρέπει όμως να γίνουν διαφορετικού τύπου μελέτες για να μπορούμε να μιλήσουμε με ακριβή στοιχεία και όχι πιθανολογώντας. Οι δικές μου μελέτες είναι περιγραφικής αιτιολογίας και βασίζονται στην παρατήρηση των τάσεων» προσθέτει ο κ. Κωνσταντινίδης.
Στη διάρκεια του συνεδρίου θα εξεταστεί το γενικότερο πρόβλημα της επίδρασης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης των σύγχρονων πόλεων στην υγεία των πολιτών και η ατμοσφαιρική ρύπανση που θα αντιμετωπίσει στη Δράμα, ιδίως σε περίπτωση που ενδεχομένως θα υλοποιηθεί η εκμετάλλευση κοιτασμάτων λιγνίτη.
Θα συζητηθεί και θα αναλυθεί η παρουσία ραδιενεργών κοιτασμάτων, όπως το ραδόνιο που υπάρχει σε ορισμένες περιοχές του νομού. Θα συζητηθεί, επίσης, η πιθανή βλαπτική παρουσία των πυρηνικών εργοστασίων, όπως το γειτονικό μας Κοζλοντούι.
Ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει στην επίπτωση του καρκίνου θυρεοειδούς στους κατοίκους της περιοχής μας, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Ελλάδος μετά το πυρηνικό ατύχημα του Τσέρνομπιλ. Θα παρουσιαστούν επίσης νεότερες μελέτες για το αν η κινητή τηλεφωνία και τα άλλα ηλεκτρομαγνητικά πεδία έχουν επίπτωση στην αύξηση του καρκίνου στην εποχή μας.
Εξειδικευμένοι επιστήμονες θα αναφερθούν στις βλαπτικές και καρκινογόνες επιδράσεις των φυτοφαρμάκων κυρίως, αλλά και των λιπασμάτων στις γεωργικές καλλιέργειες. Θα αναλυθούν οι μηχανισμοί εμφάνισης καρκίνων από κοινούς ιούς, όπως της ηπατίτιδος Β, του ιού Epstein-Bar και του HPV και θα αναζητηθούν τα αίτια και οι τρόποι που ο ήλιος, η τροφή και το αλκοόλ, μπορούν να γίνουν αίτια καρκίνου.
Ξεχωριστή αναφορά θα υπάρξει στην πρόοδο στην πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου των γυναικών με τα νέα εμβόλια, καθώς και στο θέμα των γενόσημων φαρμάκων.
Το συνέδριο θα ολοκληρωθεί με τη βράβευση 10 μαθητών της Β΄ Γυμνασίου για τις εκθέσεις που έγραψαν σχετικά με το κάπνισμα.
Να σημειωθεί ότι η Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία «Η Δράμα ενάντια στον καρκίνο» δημιουργήθηκε από επτά Δραμινούς γιατρούς που ασχολούνται με τον καρκίνο.
«Η Εταιρεία έχει σαν πρώτη προτεραιότητα να δώσει απαντήσεις σε τοπικά προβλήματα και ανησυχίες, αλλά απώτερος στόχος είναι η Δράμα να αποτελέσει “πλατφόρμα” και σημείο προσέγγισης όλων των επιστημών και τεχνολογιών με επίκεντρο τον καρκίνο» επεσήμανε ο ογκολόγος Χαράλαμπος Ανδρεάδης, ο οποίος είναι συμπρόεδρος της Εταιρείας μαζί τον κ. Παπαδόπουλο.Παράπονα Ρόδου

Δημοσιεύθηκε στις 28 July 2015 | 8:00 pm


Paralia Radio Rodos: Spiegel: Η Ευρώπη που οραματίζεται ο Σόιμπλε κινδυνεύει με ανάφλεξη

-
Η Ευρώπη που οραματίζεται ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κινδυνεύει με ανάφλεξη, εκτιμά ο αρθρογράφος του περιοδικού Spiegel Βόλφγκανγκ Μίνχαου, στο πρώτο από μια σειρά κειμένων στα οποία προσπαθεί να αναλύσει το μέλλον της ευρωζώνης.Η διαμάχη για την κρίση στην Ελλάδα έδειξε ότι το μέλλον της Ευρώπης βρίσκεται σε κίνδυνο, σημειώνει ο Μίνχαου. Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό της Ευρώπης που οραματίζεται ο Σόιμπλε είναι ένας πυρήνας που θα συγκλίνει στην άποψη της Γερμανίας και αυτό δεν θα αφορά μόνο τους κανόνες που ισχύουν για όλους αλλά και τη σύγκλιση στην ιδιωτική οικονομία, εξηγεί ο αρθρογράφος, τονίζοντας ότι διαφωνεί έντονα με την άποψη του Γερμανού υπουργού. Η γερμανική οικονομία καταγράφει υψηλά πλεονάσματα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, τα οποία φέτος φτάνουν περίπου το 8% του ΑΕΠ της χώρας. Το ποσοστό αυτό είναι πάρα πολύ μεγάλο. Ιδανικοί εταίροι για τη Γερμανία σε μια νομισματική ένωση θα ήταν άλλα μεγάλα εξαγωγικά κράτη, όπως για παράδειγμα η Ολλανδία, επισημαίνει ο Μίνχαου. Όμως τέτοιου είδους κράτη υπάρχουν πολύ λίγα στην Ευρώπη και στην ευρωζώνη είναι πέντε ή έξι στο σύνολο των 19 χωρών. Η Γαλλία δεν ανήκει στην κατηγορία αυτή, όμως θα βρισκόταν στον πυρήνα των χωρών που ονειρεύεται ο Σόιμπλε, μόνο και μόνο για πολιτικούς λόγους. Το αν η Ιταλία ανήκει σε αυτόν τον πυρήνα δεν είναι ξεκάθαρο, εξηγεί ο αρθρογράφος. Το όραμα του Σόιμπλε έχει σε γενικές γραμμές τις δομές μιας ομοσπονδίας, όμως στόχος αυτών των δομών δεν είναι μια δημοκρατικά νομιμοποιημένη οικονομική πολιτική, αλλά ο εξαναγκασμός στην τήρηση των κανόνων. Ο Γερμανός υπουργός επιθυμεί μεν έναν υπουργό Οικονομικών της ευρωζώνης, όμως θέλει αυτός να εφαρμόζει τη γερμανική πολιτική. Παράλληλα δεν θέλει να διαθέτουν ισχύ θεσμοί που θα αναγκάσουν τη Γερμανία να απαρνηθεί τα μεγάλα πλεονάσματά της, προσθέτει ο Μίνχαου. Θα μπορούσε να λειτουργήσει αυτό το σχέδιο; Από οικονομική άποψη μια σύγκλιση σε δομικά πλεονάσματα είναι επικίνδυνη, εξηγεί ο αρθρογράφος. Η ευρωζώνη είναι η δεύτερη μεγαλύτερη νομισματική ένωση στον κόσμο. Αν ολόκληρη η ευρωζώνη παρουσιάζει αντίστοιχα υψηλά δομικά πλεονάσματα όπως η Γερμανία, τότε δημιουργείται μεγάλος κίνδυνος για την παγκόσμια οικονομία. Σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει ο υπόλοιπος κόσμος να παρουσιάζει ελλείμματα αντίστοιχα με το πλεόνασμα της ευρωζώνης. Και γνωρίζουμε από τις κρίσεις των τελευταίων δέκα ετών, τονίζει ο Μίνχαου, τι επιπτώσεις έχουν τέτοιου είδους ανισότητες.Ακόμα ένα οικονομικό πρόβλημα είναι οι διαρθρωτικές αλλαγές που θα απαιτούνταν από τις χώρες της ευρωζώνης προκειμένου να επιτύχουν τον στόχο αυτό, οι οποίες δεν είναι εύκολο να εφαρμοστούν.&nbsp [www.financialbox.gr] RADIO RODOS-

Δημοσιεύθηκε στις 28 July 2015 | 7:48 pm


Χρυσόστομος Blogger Ρόδος: Τα ζουμερά οπίσθια …κωλαράκια της Ειρήνης Αγγελοπούλου!

Μερικά από τα πιο ΚΑΥΤΑ κορίτσια του καλοκαιριού επιδεινώνουν με τις παρουσίες τους στις παραλίες τον... ΚΑΥΣΩΝΑ!... ... Click here to

Δημοσιεύθηκε στις 28 July 2015 | 7:41 pm


Parapona-Rodou: Γενέθλια έχει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας! Πόσο χρονών γίνεται ο Έλληνας πρωθυπουργός;

-
Tα 41 του χρόνια κλείνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας....

Ο πρόεδρος του κόμματος του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς και ένας από τους αντιπροέδρους του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς είναι γεννημένος στις 28 Ιουλίου 1974.

Το 2015 συμπεριλήφθηκε σε ετήσιο καταάλογο του περιοδικού Time με τις 100 προσωπικότητες με τη μεγαλύτερη επιρροή διεθνώς.
Ο Αλέξης Τσίπρας συζεί με την Μπέτυ Μπαζιάνα (απόφοιτη του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών), μαζί με την οποία έχει υπογράψει σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης και έχει αποκτήσει δύο γιους.
Έχει δηλώσει άθεος και δεν έχει τελέσει θρησκευτικό γάμο με τη σύντροφο του ή θρησκευτική βάπτιση για τα δύο παιδιά του.
Κατά την ανάληψη της πρωθυπουργίας έδωσε πολιτικό όρκο, με αποτέλεσμα να είναι ο πρώτος στην ιστορία πρωθυπουργός της Ελλάδας που δεν έδωσε θρησκευτικό όρκο.Παράπονα Ρόδου

Δημοσιεύθηκε στις 28 July 2015 | 7:30 pm


Χρυσόστομος Blogger Ρόδος: Βαρουφάκης

Δημήτρης Δανίκας στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ Διαφωνώ! Με την γνωμάτευση πασίγνωστου ψυχίατρου. Οτι δηλαδή ο Γιάνης Βαρουφάκης πάσχει αφόρητα από καλπάζοντα Βοναπαρτισμό. Διαφωνώ επειδή ο τύπος είναι μια κατηγορία από μόνος του!Τρία τα χαρακτηριστικά αυτής της ιδιαίτερης και αθεράπτευτης περίπτωσής του. Πρώτα η μεγαλομανία του. Επειτα η ασυγκράτητη αλλαζονεία

Δημοσιεύθηκε στις 28 July 2015 | 7:22 pm


Χρυσόστομος Blogger Ρόδος: Ουπς ! Ακόμη ένα καυτό ατύχημα για την... (ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ PHOTOS)

Μια από τις αγαπημένες της κατηγορίας SEXY εδώ στο AthensMagazine.gr είναι σίγουρα η... ... Click here to

Δημοσιεύθηκε στις 28 July 2015 | 7:02 pm


Parapona-Rodou: Καταγγελίες για το “all inclusive”: Τα “βραχιολάκια” πωλούνται και στις... παραλίες

-

Την ώρα που μειώνεται ο εσωτερικός τουρισμός....


Σε καταγγελίες προχώρησε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κιάτου, Βασίλης Παγώνης, ο οποίος υποστηρίζει ότι το “all inclusive” επεκτείνεται και εκτός των πελατών των ξενοδοχείων, καθώς τα "βραχιολάκια" για ημερήσια πρόσβαση στις υπηρεσίες τους πωλούνται στις... παραλίες έναντι 5 - 10 ευρώ!

Από την πλευρά του, ο ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ρεθύμνου, Μανώλης Ψαρουδάκης, διαπιστώνει μεγάλη πτώση του εσωτερικού τουρισμού.

Ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Βασίλης Κορκίδης μιλώντας στην έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΣΕΕ που πραγματοποιήθηκε σήμερα, δήλωσε ότι γίνεται “αγώνας δρόμου” από τις εμπορικές επιχειρήσεις για να προλάβουν το κλείσιμο των εργοστασίων της Ευρώπης τον Αύγουστο, μετά τη χαλάρωση των ελέγχων στη διακίνηση κεφαλαίων.

Σύμφωνα με τις επισημάνσεις των εκπροσώπων του εμπορικού κόσμου, η τουριστική κίνηση είναι αυξημένη σε σχέση με πέρυσι, ωστόσο η κίνηση στην αγορά και τα έσοδα των επιχειρήσεων, παρά το γεγονός ότι διανύουμε περίοδο εκπτώσεων, είναι μειωμένα σε ποσοστά έως 70 %.

Σύμφωνα δε με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου της Ρόδου Νίκο Μπόνη, παρατηρείται το φαινόμενο οι τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα μας να κρατούν μετρητά αλλά να μην τα ξοδεύουν φοβούμενοι ότι αν υπάρξει πρόβλημα στα ΑΤΜ δεν θα έχουν πρόσβαση στους λογαριασμούς τους. Έτσι στην πλειονότητα των περιπτώσεων οι αγορές περιορίζονται και γίνονται μόνο κατά τις τελευταίες ημέρες της παραμονής τους στη χώρα μας.

Ο κ. Κορκίδης επανέλαβε εξάλλου το αίτημα του εμπορικού κόσμου για αύξηση του ορίου αναλήψεων για τις εμπορικές επιχειρήσεις στα 5.000 ευρώ το μήνα, προκειμένου να καλυφθούν άμεσες ανάγκες πληρωμών προμηθευτών και λοιπών λειτουργικών εξόδων, ενώ εξέφρασε την ικανοποίηση των επιχειρηματιών για τα μέτρα εξομάλυνσης της λειτουργίας της αγοράς που αποφασίστηκαν την Παρασκευή στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Τράπεζα της Ελλάδος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Παράπονα Ρόδου

Δημοσιεύθηκε στις 28 July 2015 | 7:00 pm


Χρυσόστομος Blogger Ρόδος: Κεραυνούς εναντίον Βαρουφάκη εξαπολύει ο βουλευτής Σάββας Αναστασιάδης

Με αφορμή το δημοσίευμα με τίτλο Plan b με υποκλοπές και χάκινγκ, στην εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής» (26 Ιουλίου 2015) , ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Β΄ Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης κατέθεσε ερώτηση προς τους κ.κ. Υπουργούς Δικαιοσύνης και Οικονομικών, οι οποίοι καλούνται να απαντήσουν στα καυτά ερωτήματά του.... ... Ποιος είναι ο παιδικός φίλος

Δημοσιεύθηκε στις 28 July 2015 | 6:41 pm


Parapona-Rodou: Μαθητές από την Κάλυμνο διεκδικούν την «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2015»

-

Για ακόμη μία φορά, η ελληνική εφευρετικότητα, φαντασία και δημιουργικότητα.... των παιδιών της χώρα μας ενθουσιάζει και ταξιδεύει εκτός συνόρων…

Μαθητές του Λυκείου της Καλύμνου συμμετέχουν με τη μαθητική τους επιχείρηση«Kalymnos Climbing Escape» -πρόσφατα, κέρδισε την πρώτη θέση στον αντίστοιχο ελληνικό διαγωνισμό- στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό του Junior Achievement Europe, διεκδικώντας την «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2015».

Στο διαγωνισμό, που διεξάγεται από σήμερα, 28 Ιουλίου, μέχρι τις 31 Ιουλίου, συμμετέχουν μαθητικές ομάδες από 36 ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της δικής μας.

Οι μικροί «επιχειρηματίες» του νησιού των Δωδεκανήσων δημιούργησαν μία ιστοσελίδα που αναδεικνύει με πρωτοποριακό και ιδιαίτερο τρόπο το γεγονός ότι η Κάλυμνος έχει αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια σε πρώτο προορισμό αναρρίχησης παγκοσμίως, καθώς διαθέτει μοναδική ποιότητα βράχων και πάνω από 2.500 οργανωμένες διαδρομές.

Στο «Kalymnos Climbing Escape» παρουσιάζουν αναλυτικά, τα ιδανικά για αναρρίχηση, βράχια του νησιού, αλλά δίνουν και πολύτιμες συμβουλές στους αναρριχητές και σε όλους τους τουρίστες, έτσι ώστε να εκμεταλλευτούν όλες τις συναρπαστικές εμπειρίες που προσφέρει η Κάλυμνος στους επισκέπτες της.

Να σημειωθεί ότι τα παιδιά έστησαν βήμα – βήμα το «Kalymnos Climbing Escape», παρακολουθώντας, στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, το πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση» του μη κερδοσκοπικού οργανισμού ΣΕΝ/JA Greece -φορέα του Παγκόσμιου JUNIOR ACHIEVEMENT WORLDWIDE με περιφερειακό κέντρο για την Ευρώπη το JA Europe.
altsantiri

Παράπονα Ρόδου

Δημοσιεύθηκε στις 28 July 2015 | 6:30 pm


Parapona-Rodou: Γαλαζοαίματοι του Μαρόκου σε made in Greece διακοπές στη Ρόδο

-

Mία ακόμα χρονιά επιλέγουν Ελλάδα για τις καλοκαιρινές τους διακοπές οι γαλαζοαίματοι!... Hδη βρίσκεται στη Ρόδο η πριγκίπισσα Λάλα Νουχαΐλα, ανιψιά του βασιλιά του Μαρόκου (και ο ίδιος αναμένεται να καταλύσει σε θέρετρο της Κυλλήνης μαζί με τη σύζυγό του).

Η 23χρονη Λάλα Νουχαΐλα, κόρη της Λάλα Ασμα και εγγονή του Χασάν ΙΙ του Μαρόκου και της δεύτερης συζύγου του Λάλα Λατίφα Χαμού, έχει καταλύσει από το Σάββατο στο πολυτελές ξενοδοχείο «La Marquise» στη περιοχή της Καλλιθέας και θα παραμείνει στο νησί των ιπποτών ως την ερχόμενη Κυριακή. Οπως είναι φυσικό, τα μέτρα ασφαλείας μέσα και έξω από τον χώρο του ξενοδοχείου είναι δρακόντεια και η παρουσία αστυνομικών κάτι παραπάνω από εμφανής.

Τη νεαρή πριγκίπισσα συνοδεύουν σε κάθε της βήμα άνδρες της προσωπικής της φρουράς, μάγειρες, γιατρός και το απαραίτητο υπηρετικό προσωπικό της. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Λάλα Νουχαΐλα έχει μισθώσει τέσσερις VIP βίλες στο ίδιο ξενοδοχείο για τη διαμονή και τη φιλοξενία των 12 ατόμων της συνοδείας της!

Προτίμηση

Δεν είναι η πρώτη φορά που η χώρα μας υποδέχεται μέλη της βασιλικής οικογένειας του Μαρόκου. Τα τελευταία χρόνια οι διακοπές στην Ελλάδα έχουν γίνει συνήθεια -κυρίως- για τον βασιλιά της βορειοαφρικανικής χώρας Μοχάμεντ 6ο και τη σύζυγό του, πριγκίπισσα Λάλα Σάλμα.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η 37χρονη κοκκινομάλλα «πρώτη κυρία» του Μαρόκου έχει προγραμματίσει να επισκεφθεί τη χώρα μας και φέτος. Συγκεκριμένα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τις επόμενες ημέρες θα αφιχθεί στον αγαπημένο της προορισμό, την Κυλλήνη.

Στο αεροδρόμιο του Αράξου, στην Αχαΐα, τα πάντα είναι έτοιμα για την υποδοχή του βασιλικού ζεύγους, που θα φτάσει incognito. Από εκεί -υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας- θα μεταβούν στο πολυτελές ξενοδοχείο στην Κυλλήνη μαζί με τα περίπου 50 άτομα τα οποία θα τους συνοδεύουν. Πάντως, ήδη στην περιοχή έχουν φτάσει συνεργάτες του βασιλιά, προκειμένου να ρυθμίσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες.
espressonews

Παράπονα Ρόδου

Δημοσιεύθηκε στις 28 July 2015 | 6:00 pm


Parapona-Rodou: Greenpeace: Διεθνής δράση στη Ρόδο για το πετρέλαιο και το Ελληνικό χρέος

-

Το πετρέλαιο τροφοδοτεί το ελληνικό χρέος...
Διεθνής ομάδα ακτιβιστών της Greenpeace πραγματοποίησε ειρηνική διαμαρτυρία τοποθετώντας πανό με το μήνυμα «OIL IS FUELING GREEK DEBT» μπροστά από τον υπό κατασκευή πετρελαϊκό σταθμό της ΔΕΗ στο Πρασονήσι της Ρόδου, με σκοπό να αναδείξει μία από τις πιο παραγνωρισμένες αιτίες της ελληνικής κρίσης: την εξάρτησή της Ελλάδας από το πετρέλαιο.


Η δράση αυτή εγκαινιάζει την crowdfunding εκστρατεία της Greenpeace που έχει στόχο να κινητοποιήσει τη διεθνή υποστήριξη σε μία από τις μεγαλύτερες επενδυτικές ευκαιρίες στη χώρα: τον ελληνικό ήλιο. Όλα τα έσοδα από τη διεθνή αυτή εκστρατεία θα κατευθυνθούν σε εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών συστημάτων σε οικογένειες και νοικοκυριά που έχουν ανάγκη στην Ελλάδα, ξεκινώντας από την Ρόδo.
“Καθώς η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος, ζητάμε υποστήριξη για να δώσουμε λύση στο πρόβλημα της πετρελαϊκής εξάρτησης βοηθώντας τη χώρα να στραφεί στην ηλιακή οικονομία,» τόνισε ο Τάκης Γρηγορίου, υπεύθυνος της εκστρατείας της Greenpeace για τις κλιματικές αλλαγές και την ενέργεια. «Η Ελλάδα οφείλει να αξιοποιήσει ένα από τα σημαντικότερα “περιουσιακάστοιχεία” που διαθέτει, τον ήλιο, όχι μόνο για τον τουρισμό αλλά ως μία ανεξάντλητη και δωρεάν μορφή ενέργειας που μπορεί να τροφοδοτήσει τη βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας”.

Η εξάρτηση των νησιών από το πετρέλαιο για την ηλεκτροδότησή τους κόστισε 800 εκατ. Ευρώ το 2014, όσο δηλαδή θα εξοικονομήσουν από τον προϋπολογισμό οι νέες περικοπές στις συντάξεις για το 20152. Η κατασκευή του νέου σταθμού στη Ρόδο υποδηλώνει την παράλογη πρόθεση της κυβέρνησης και της ΔΕΗ να παρατείνουν για πολλές δεκαετίες ακόμα την πετρελαϊκή ηλεκτροπαραγωγή των νησιών. Η εξάρτηση της Ρόδου από το πετρέλαιο θα κοστίσει ‘πετρελαϊκά’ χαράτσια στους Έλληνες καταναλωτές ύψους 1 δις € μέσα στα επόμενα 10 χρόνια.
«Η ελληνική κυβέρνηση με το ένα χέρι αναζητεί εκατοντάδες εκατομμύρια μέσα από σκληρά μέτρα και με το άλλο χαρίζει δισεκατομμύρια ευρώ των Ελλήνων πολιτών σε εισαγωγές πετρελαίου από τρίτα κράτη, όπως Ρωσία και Ιράν, που πλουτίζουν τις μεγάλες πετρελαϊκές πολυεθνικές και τα εγχώρια ενεργειακά και κατασκευαστικά ολιγοπώλια3. Αντίθετα, η αξιοποίηση του ήλιου (και των υπολοίπων ανανεώσιμων πηγών), των νέων τεχνολογιών αποθήκευσης και η γρήγορη διασύνδεση των νησιών είναι win win σενάριο: όχι μόνο ενισχύει την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας και τα εισοδήματα των πολιτών αλλά προσελκύει νέες επενδύσεις, δημιουργεί θέσεις εργασίας και ανακατευθύνει κεφάλαια εκεί όπου έχει σημασία: κοινωνική προστασία και πολιτικές που τονώνουν την οικονομία», συμπλήρωσε ο Τάκης Γρηγορίου.

Η Greenpeace απαιτεί από την κυβέρνηση:
Να ακυρώσει τις σχεδιαζόμενες και σε φάση υλοποίησης νέες πετρελαϊκές υποδομές για τα νησιά και να προωθήσει επενδύσεις καθαρής ενέργειας, εξοικονόμησης και αποθήκευσης
Να αξιοποιήσει διαθέσιμα ευρωπαϊκά κονδύλια για τη διασύνδεση όλων των νησιών του Αιγαίου σε χρονικό ορίζοντα δεκαετίας
Να ανακοινώσει πολιτική ενίσχυσης των κοινωνικά αδύναμων στρωμάτων στην Ελλάδα με έμφαση στην αυτοπαραγωγή (net-metering) και την εξοικονόμηση ενέργειας, αντί για αέναες κρατικές επιδοτήσεις κατανάλωσης


Η εκστρατεία crowdfunding της Greenpeace έχει ως στόχο τη συγκέντρωση ενός εκατομμυρίου δολαρίων, τα οποία θα διατεθούν για την αγορά και εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων σε οικογένειες και νοικοκυριά που έχουν ανάγκη στην Ελλάδα, ξεκινώντας από την Ρόδο.
greenpeace.org

Παράπονα Ρόδου

Δημοσιεύθηκε στις 28 July 2015 | 5:34 pm


Parapona-Rodou: Απάτη με πειρατεία συνδρομητικών καναλιών

-

Στη σύλληψη δύο ατόμων, ηλικίας 49 και 28 ετών, προχώρησε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για...


απάτη κατ' εξακολούθηση και παραβάσεις της νομοθεσίας για την πνευματική ιδιοκτησία και την προστασία συνδρομητικών υπηρεσιών, μέσω διαδικτύου.
Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από ψηφιακή ανάλυση και αξιοποίηση στοιχείων από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μιας ομάδας, που διέθετε προς πώληση σε τουριστικές περιοχές, δορυφορικούς δέκτες-αποκωδικοποιητές, φορτωμένους με παράνομο λογισμικό. Με αυτόν τον τρόπο, ο κάθε χρήστης του παράνομου δέκτη συνδεόταν μέσω διαδικτύου σε συγκεκριμένο server, που βρισκόταν στο εξωτερικό, και είχε πρόσβαση σε συνδρομητικά κανάλια σε Ελλάδα και εξωτερικό, χωρίς πληρωμή.
Παράλληλα, κατατέθηκαν σχετικές μηνύσεις, από δύο εταιρείες συνδρομητικών δορυφορικών καναλιών, κατά παντός υπευθύνου. Κλιμάκιο αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετέβη την περασμένη Πέμπτη σε περιοχή της Χαλκιδικής και ερεύνησε κατάστημα, που διατηρεί ο 49χρονος και στο οποίο ο 28χρονος εργαζόταν ως τεχνικός.
Στο χώρο αποθήκευσης του οχήματος του 49χρονου βρέθηκαν δύο διαδικτυακοί δορυφορικοί δέκτες, παράνομα τροποποιημένοι και προγραμματισμένοι και στο χώρο του καταστήματος ένας ακόμα διαδικτυακός δορυφορικός δέκτης. Στις έρευνες που ακολούθησαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε USB και τέσσερις σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικών υπολογιστών.
Τα κατασχεθέντα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις και για τη διερεύνηση του πελατολογίου, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες, ανέρχεται σε 22.000 στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, καθώς για να προσδιοριστεί η ζημιά τόσο των συνδρομητικών εταιρειών, όσο και του Ελληνικού Δημοσίου.
Παράλληλα, διερευνάται και το ύψος της φοροδιαφυγής από την παράνομη δραστηριότητα,η οποία, σύμφωνα με εκτίμηση της μίας εκ των εταιρειών, ανέρχεται σε 17.000.000 ευρώ.Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.


Παράπονα Ρόδου

Δημοσιεύθηκε στις 28 July 2015 | 5:00 pm


Χρυσόστομος Blogger Ρόδος: Γιατι δεν Επιτρέπεται να κοιμόμαστε με το κινητό δίπλα στο κρεβάτι;

Οκτώ στους δέκα ανθρώπους κοιμούνται έχοντας το κινητό ενεργοποιημένο δίπλα από το κρεβάτι τους. Το 50% εξ αυτών, μάλιστα, το χρησιμοποιούν και ως ξυπνητήρι.Πόσο υγιεινή είναι όμως αυτή η συνήθεια και πόσο επηρεάζει την υγεία μας; Είναι επικίνδυνη η εκπεμπόμενη ακτινοβολία;... ... Click here to

Δημοσιεύθηκε στις 28 July 2015 | 4:01 pm


Parapona-Rodou: “Μέχρι το 2017 η Ελλάδα θα έχει απολυταρχική κυβέρνηση”!

-
Μετά από την αποδοχή του τρίτου μνημονίου το χειρότερο που έχει συμβεί... -μέχρι στιγμής- είναι ότι πριν καν την εφαρμογή του κυριαρχεί κλίμα ασυγκράτητης απαισιοδοξίας. Όχι μόνο...
στο εσωτερικό της χώρας αλλά και στο εξωτερικό. Οι προβλέψεις που γίνονται για το μέλλον της Ελλάδας είναι “μαύρες”. Σ΄ αυτές τις δυσοίωνες προβλέψεις έρχεται να προστεθεί κι αυτή του Μπρούνο Κόλαμντ, που είναι καθηγητής Οικονομικών στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών. “Η Ελλάδα μέχρι το 2017 ,ίσως και νωρίτερα θα έχει μια αυταρχική κυβέρνηση , η οποία θα προέλθει από μεγάλη κοινωνική αναταραχή και ακυβερνησία”, δήλωσε στο εβδομαδιαίο βελγικό περιοδικό Le Vif .

“Η κατάσταση είναι τόσο κακή”,υποστηρίζει ο Κόλαμντ ώστε “όλα τ΄ αστέρια να είναι τέλεια ευθυγραμμισμένα για να ξεσπάσει η οργή μιας επανάστασης."

“Η νέα συμφωνία θυμίζει τη Συνθήκη των Βερσαλλιών του 1919 και τη Συνθήκη του Μονάχου το 1938. Και στις δύο περιπτώσεις, στην Ευρώπη υπήρξαν καταστροφές. Παρόμοια μοίρα θα έχει και η Ελλάδα. Όταν κοινωνική αναταραχή πλήξει τη χώρα, η Ελλάδα θα μείνει ακυβέρνητη. Χώρες που βιώνουν σκληρή οικονομική αναταραχή πάντα καταλήγουν σε λιγότερο δημοκρατικές καταστάσεις” ,υποστηρίζει.

οnalert.gr

Παράπονα Ρόδου

Δημοσιεύθηκε στις 28 July 2015 | 4:00 pm


Χρυσόστομος Blogger Ρόδος: Διάσημες με σηκωμένη τη φούστα μάς ...ξεσηκώνουν!

Όταν ο αέρας κάνει καλά τη δουλειά του και αποκαλύπτει αυτό που όλοι θέλουμε να δούμε.... ... Click here to

Δημοσιεύθηκε στις 28 July 2015 | 3:32 pm


Φιλικοί ιστότοποι:


Translate:
Copyright © 2010-2015 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: