Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Δωδεκανήσου   »   Λερος    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή Λερος και εμείς θα το προσθέσουμε.


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Λερος

Ο Νικόλας Γερονικόλας, υπεύθυνος τουρισμού ΝΟΔE Δωδ/σου, στο διεπιστημονικό συμπόσιο – Εναλλακτικές μορφές τουρισμού στη Σύμη

Δελτίο τύπου υπεύθυνου τομέα τουρισμού ΝΟΔΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ Νικόλα Ι Γερονικόλα σχετικά με το διεπιστημονικό συμπόσιο – Εναλλακτικές μορφές τουρισμού στη Σύμη και ο Ρόλος των ΜΜΕ.
-Στη Σύμη παραβρέθηκε ο Νικόλας Ι Γερονικόλας εκπροσωπώντας τον τομέα τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας παίρνοντας μέρος στις εργασίες του διεπιστημονικού συμπόσιού με τίτλο εναλλακτικές μορφές τουρισμού στη Σύμη και ο ρόλος των ΜΜΕ.

Ένα διεπιστημονικό συμπόσιο ενδιαφέρον και επίκαιρο με την συμμετοχή κορυφαίων επιστημόνων, το οποίο συνδιοργανώθηκε από το Τμήμα Κινηματογράφου του Α.Π.Θ, της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου, της Εταιρείας Επιστημόνων Επικοινωνίας και Δημοσιογράφων ΤΑΔ και του Δήμου Σύμης.

Στο πλαίσιο του Συμποσίου, ακαδημαϊκοί ειδικοί επιστήμονες, δημοσιογράφοι, τοπικοί παράγοντες καθώς και επαγγελματίες του Τουρισμού ανέπτυξαν τις θέσεις τους με σκοπό να αναδειχθούν οι μορφές εναλλακτικού τουρισμού. Απώτερος σκοπός είναι η ανάδειξη του θεματικού τουρισμού και ο ρόλος της περιφέρειας προκειμένου μέσα από τα εξειδικευμένα τουριστικά προϊόντα να επιτευχθεί η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Προβλήθηκαν τα προβλήματα αλλά και οι δυνατότητες του νησιού και παρουσιάστηκαν οι προτάσεις των τοπικών παραγόντων και επαγγελματιών του Τουρισμού. Η εκδήλωση τελέσθηκε υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με τη στήριξη της Ένωσης Γυναικών Σύμης του Ομίλου Αξιών >

Τοποθέτηση Tομεάρχη Τουρισμού

Το Διεπιστημονικό Συμπόσιο διοργανώθηκε με θεματικό άξονα τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού και προσφέρεται για τη διαμόρφωση προτάσεων που μπορούν να μετατραπούν σε εφαρμοσμένες πολιτικές.

Από αυτήν την πλευρά, θεωρώ ότι οι προτάσεις που κατατέθηκαν αποτελούν μια πρώτη ύλη και ένα σημαντικό εργαλείο διαμόρφωσης πολιτικών για την ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να διαφοροποιήσουμε και να εμπλουτίσουμε το τουριστικό μας προϊόν.

Ιδιαίτερα για νησιά μεσαίου και μικρού μεγέθους, όπως η Σύμη αλλά και άλλα νησιά της Δωδεκανήσου, η ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού είναι αυτή που θα τους προσδώσει συγκριτικό πλεονέκτημα.

Η Νέα Δημοκρατία έχει επεξεργαστεί συγκεκριμένες προτάσεις για τον εναλλακτικό τουρισμό.

Οι προτάσεις αυτές συνδέονται και με την ανάγκη άμεσης ενεργοποίησης ενός νέου χωροταξικού για τον τουρισμό, δομικό στοιχείο του οποίου, θα είναι η θεσμοθέτηση κανονιστικού πλαισίου για την ανάπτυξη εναλλακτικών και νέων μορφών τουρισμού, με τη δημιουργία εγκαταστάσεων εξυπηρέτησης επιβατών κρουαζιέρας, την ανάπτυξη του καταδυτικού τουρισμού και τη δημιουργία υποβρύχιων μουσείων, η ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού, η αποκατάσταση και αξιοποίηση εγκαταλελειμμένων οικισμών και η ανάπτυξη τοπικών δικτύων φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος με έμφαση στον αγροτουρισμό και οινοτουρισμό. Ενδεικτικά, οφείλω να πω, ότι η χώρα δεν έχει καταφέρει να συνδέσει τον πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό. Για να επιτευχθεί αυτό, χρειάζεται ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός που θα περιλαμβάνει:

- Νέο θεσμικό πλαίσιο για να ενισχυθεί η δημιουργία αγροτουριστικών επιχειρήσεων από κατ’ επάγγελμα αγρότες, οι οποίες θα αντιμετωπίζονται ως start up επιχειρήσεις.

- Δυνατότητα δημιουργίας τουριστικών καταλυμάτων σε οινοτουριστικές ή αγροτουριστικές επιχειρήσεις.

- Διαμόρφωση ολοκληρωμένου σχεδίου για την ανάπτυξη και προβολή τουριστικών γαστρονομικών προϊόντων σε κάθε προορισμό.

- Σήμανση διαδρομών σύμφωνα με τις προδιαγραφές που ισχύουν στην Ε.Ε., έκδοση χαρτών ορεινής περιήγησης και εμπλουτισμός των διαδρομών με εναλλακτικές δραστηριότητες (πίστες mountain bike, ιππασία, αναρρίχηση).

- Καθιέρωση τοπικών δικτύων, διαδρομών – μονοπατιών, πολυθεματικού χαρακτήρα με έμφαση στη φυσιολατρική διάσταση. Μία, επίσης, εναλλακτική μορφή τουρισμού από την οποία μπορεί να κερδίσει πολλά η Σύμη είναι ο θρησκευτικός και προσκυνηματικός τουρισμός.

Σημαντικός πλούτος για τη Σύμη είναι η αρχιτεκτονική της, που πρέπει να ενταχθεί στο συνολικό τουριστικό προϊόν του νησιού. Σε κάθε περίπτωση, οφείλουμε να δούμε τις βέλτιστες λύσεις και ιδέες που στοχεύουν στην ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Η Νέα Δημοκρατία είναι ανοιχτή στους φορείς νέων ιδεών και προτάσεων.

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 26 June 2017 | 7:08 am


Δίπλα στους σεισμόπληκτους της Βρυσάς Λέσβου, ο Φιλανθρωπικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Παραδεισίου

ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΤΗΣ ΒΡΥΣΑΣ ΛΕΣΒΟΥ, Ο ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΙΟΥ
ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ
-Ο μεγάλος σεισμός στην ΒΡΥΣΑ ΛΕΣΒΟΥ έχει συγκλονίσει όλο τον κόσμο, όλο τν Ελληνισμό απανταχού της γης
και μεις με την σειρά μας, ο Φιλανθρωπικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Παραδεισίου ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ , θελήσαμε να εκράσουμε την συμπαράστασή μας στους πληγέντες του νησιού,
Επικοινωνήσαμε με τον Πρόεδρο της ΒΡΥΣΑΣ κ. ΠΑΡΑΚΗΛΑ Στράτο και τον βεβαιώσαμε ότι θα είμαστε δίπλα τους
στις δύσκολες στιγμές και στον αγώνα που κάνουν οι κάτοικοι να ξαναφτιάξουν την ζωή τους με αξιοπρέπεια.
Οπως μας ανέφερε ο πρόεδρος της ΒΡΥΣΑΣ, είναι η δευτερη φορα που ισοπεδώνεται η ΒΡΥΣΑ ,μετά τον σεισμό του 1845.
Το 85 –90% της ΒΡΥΣΑΣ είναι ακατοίκητο.
Παράλληλα , επειδή η υγειονομική κάλυψη των κατοίκων γίνεται από το Κ.Υ. ΠΟΛΥΧΝΙΤΟΥ, 4 χιλιόμετρα από την ΒΡΥΣΑ.
ήλθαμε σε επαφή με την διευθύντρια του Κ.Υ ΠΟΛΥΧΝΙΤΟΥ ΛΕΣΒΟΥ Γιατρό κα. ΖΩΓΡΑΦΟΥ, και ενημερωθήκαμε για τις ανάγκες του Κέντρου Υγείας.
Πιστεύουμε μέχρι Αρχές Αυγούστου να μπορέσουμε να καλύψουμε τις επείγουσες ανάγκες σε ιατροτεχνολογικό υλικό το
Κέντρο Υγείας ΠΟΛΥΧΝΙΤΟΥ ΛΕΣΒΟΥ.
Θέλουμε να εύχαριστήσουμε ΤΗΝ SEA WAYS FERRIES, που καλύπτει το βόρειο αιγαίο,για την δωρεάν μεταφορά νοσο
κομειακού εξοπλισμού τόσο στην ΣΑΜΟ όσο και στην ΛΕΣΒΟ και την εταιρεία μεταφορων ΠΑΤΛΑΚΑΣ.

Παραθέτουμε επίσης ευχαριστήρια εποστολή από το Κ.Υ ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟΥ, για το ιατροτεχνολογικό -νοσοκομειακκό εξοπλισμό που παρέλαβαν

για το Δ.Σ.
Αναστασία Σταυριανού –Γεωργιάδη
Πρόεδρος

clip_image001ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ημερομηνία 16.6.2017

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ Αριθμ.Πρωτ .:221.-

4η Υ.ΠΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ

Π.Ε.Δ.Υ.-Κ.Υ.ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟΥ

Τμήμα:

Πληρ.: Περπερίδης Γ.

Τηλ.: 2343350000

Email: [email protected]

Ε Υ Χ Α Ρ Ι Σ Τ Η Ρ Ι Ο

Στο Φιλανθρωπικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Παραδεισίου Ρόδου « Αγία Μαρίνα»

Ο Συντονιστής Διευθυντής και το Προσωπικό του Κέντρου Υγείας Πολυκάστρου, εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του , στο Σύλλογο « Αγία Μαρίνα» που εδρεύει στη Ρόδο και ιδιαιτέρως στο ζεύγος κ.κ.Γεωργιάδη για το ενδιαφέρον του για τη δωρεά από τους υγειονομικούς φορείς της Σουηδίας στο Κέντρο Υγείας , εργαλεία, μηχανήματα και αναλώσιμο υλικό αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ, όπως:

1. Γυναικολογικό ΒΟΟΜ

2. Πιεσόμετρα Ηλεκτρον.Τροχ. (6)

3. Συσκευή αναρρόφησης

4. Κρεββάτια ηλεκτρικά + στρώματα (4)

5. Βάσεις τροχήλατες για καρδιογράφους ή υπέρηχους (2)

6. Επιτοίχια Ωτοσκόπια-Οφθαλμοσκόπια (2)

7. Doppler (1)

8. Οξύμετρα (3)

9. C-PAP (1)

10. Μηχανήματα υπερήχων με καρδιολογική κεφαλή

11. X-RAY APRON (2)

12. Σεντόνια-μαξιλαροθήκες

13. Διάφορα αναλώσιμα( ράμματα-πεδία-νυστέρια-γάντια)

14. Στολές διάφορες

15. Κολποσκόπιο

Με την προσφορά τους αυτή συμβάλουν σημαντικά στην εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου Υγείας και κατ΄επέκταση στην άμεση εξυπηρέτηση των χιλιάδων πολιτών που προσέρχονται σε αυτό, από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Παιονίας και του Νομού Κιλκίς γενικότερα.-

Με εκτίμηση

ΠΕΡΠΕΡΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Συντονιστής Κ.Υ.Πολυκάστρου

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 25 June 2017 | 5:32 pm


Τα ετήσια γυμνάσια των Εθνοφυλάκων της 80ΑΔΤΕ στο Φαρμακονήσι - Του Νίκου Ιγνατίδη

Με θεαματικό τρόπο τελείωσαν τα ετήσια γυμνάσια των Εθνοφυλάκων της 80ΑΔΤΕ παρουσία του Ταξίαρχου Δημητρίου Χουπη.Το υψηλό φρόνιμα των ακριτών εθνοφυλάκων τονίστηκε από τον ίδιο τον Ταξίαρχο σημειώνοντας"ευχαριστώ όλους τους εθνοφύλακες για την παρουσία τους σήμερα εδώ στο Ακριτικό Φαρμακονησι ενα νησί με ιδιαίτερη σημασία για την χώρα μας. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος απο την σημερινή τους απόδοση στην βολή που είχαμε, πράγμα που αποδεικνύει την άρτια εκπαίδευση τους. Συγχαρητήρια σε όλους και καλό καλοκαίρι " Στην προγραμματισμένη άσκηση πήραν μέρος Εθνοφύλακες απο την Λέρο Λειψούς Κω Κάλυμνο Πάτμο ενώ βολή με οπλοπολυβόλο έκανε και ο Έπαρχος Καλύμνου κ.Ι. Θεμελαρος.

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 25 June 2017 | 2:44 pm


Παρά θιν’ αλός - Του Βαγγέλη Παυλίδη

Το καλοκαίρι μπήκε με φόρα. Αφόρητη η ζέστη σήμερα (Σάββατο) με 38 C στην σκιά και χωρίς πνοή αέρα. Όλα τα παράθυρα ανοιχτά μπας και κάνει λίγο ρεύμα, ανεμιστήρες εδώ κι εκεί. Ο Μαύρος χωμένος κάτω απο τους ασκινούς που κρατάνε ακόμα λίγη υγρασία απο το χθεσινό πότισμα και οι γάτες ξάπλα στις υγρές πλάκες τις βεράντας. Παλιοκατάσταση κι έρχονται και χειρότερα, λέει.
Πού διάθεση για σκίτσα και σχόλια!… Μόλις όμως άρχισε να γέρνει ο ήλιος καβαλήσαμε με τη Νοομι την Ματθίλδη (μηχανή για όσους δεν γνωρίζουν, και μην πάει ο νους στο κακό) και φουλάραμε κατά τον νοτιά να μας φυσίξει λίγο το τεχνιτό αεράκι που φτιάχνει η μηχανή. Καταλήξαμε στο Πλημμύρι – παρα θιν’ αλός, για όσους πάλι δεν γνωρίζουν. Ούζο δροσερό, χταπόδι στα κάρβουνα και λίγα λόγια καθώς παρακολουθούσαμε τα χρώματα να αλλάζουν σε στεριά και θάλασσα. Το ηλιοβασίλεμα να γίνεται όλο και πιο σκούρο κοκκινόχρυσο μέχρι που έφτασε η “μπλε ώρα”. Όλα, γη και θάλασσα, σε μύριες παραλαγές του μπλέ που όλο και σκουραίνανε καθώς κατέβαινε το σκοτάδι. Και τότε άρχισε να λάμπει σαν καθρέφτης η θάλασσα, σαν λυωμένο ασήμι, ενώ ο κόλπος και η παραλία γίνονταν όλο και πιο σκοτεινά.
Και νά σου τα ούζα κι ύστερα, όταν πια είχε σκοτεινιάσει, ήρθε κι η ψιλοκουβέντα για τούτο και για κείνο και τύχανε και κάποιο παλιόφιλοι σ’ ένα διπλανό τραπέζι μέχρι την ώρα να καβαλήσουμε και πάλι την Ματθίλδη. Κι ευτυχώς που η Ματθίλδη γνωρίζει καλά τον δρόμο για το σπίτι, αρκεί να της ψιθυρίσεις πού θέλεις να πας. Και μας πήγε… και τώρα γράφω.
pavlidiscartoons.com/blog

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 25 June 2017 | 8:48 am


Έκθεση γλυπτικής του Στέλιου Γαβαλά στην Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης

Στον προγραμματισμό των εικαστικών εκθέσεων που σχεδιάζουμε για να παρουσιαστούν στις Πινακοθήκες του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης Ρόδου, πάντοτε περιλαμβάνουμε αντιπροσωπευτικά έργα σημαντικών νεώτερων και σύγχρονων καλλιτεχνών, οι οποίοι εμπνέονται από τις πολιτισμικές παρακαταθήκες της χώρας μας, από την Ευρωπαϊκή ιστορία και τέχνη, αλλά και από την σημερινή πραγματικότητα των νέων αναγκών, όσον αφορά την υπαρξιακή διάσταση του ατόμου, σχετικά με την κοινωνία, όπου αυτό κατοπτρίζεται.
Στόχος των προτεινόμενων εκθέσεων είναι να μπορεί το κοινό – όλων των ηλικιών - να παρακολουθεί έργα τέχνης που να του παρέχουν, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, ικανά κίνητρα, έτσι ώστε να ευαισθητοποιείται ο ψυχικός του κόσμος και παράλληλα να δραστηριοποιείται ο στοχασμός του.
Μέσα από αυτό το πλαίσιο, η γλυπτοζωγραφική έκθεση του Στέλιου Γαβαλά, με την ποιητική της και ονειρική ατμόσφαιρα, αξιοποιεί τις δυνατότητες και την υφολογία του εντυπωσιακού μας «Συσσιτίου», αναδεικνύοντας παράλληλα το Μεσογειακό ταμπεραμέντο του νησιού μας και φυσικά το ιδιαίτερο κλίμα του πολυ-πολιτισμικού μας Αιγαίου, της αρχέγονης αυτής κοιτίδας μας, την οποία γόνιμα και σε πολλά επίπεδα αναπτύξαμε, μέσα από την πνευματικότητα, τον αλτρουισμό και τον επικοινωνιακό μας διάλογο με τους γειτονικούς λαούς.
Τα έργα του εξαιρετικού και ταλαντούχου καλλιτέχνη Στέλιου Γαβαλά, που θα μπορέσετε να θαυμάσετε το Σάββατο βράδυ ώρα 20.30 και για τους υπόλοιπους δύο μήνες, έρχονται για να επιβεβαιώσουν αυτές τις αξίες, συνδέοντας το παρελθόν με το παρόν μας, την παιδικότητα αλλά και τις προσδοκίες των παραμυθιών με τα αινίγματα της αλήθειας, την νοσταλγία με την γοητεία που αναφαίνεται σε κάθε πτυχή της ζωής, όπως επίσης και μια ποικιλία συμβολισμών με την καθημερινότητά μας.

Δρ. Νικόλαος Τσ. Φρόνας
Πρόεδρος του Δ. Σ.
του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης
Δήμου Ρόδου

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 24 June 2017 | 10:21 pm


Η "επιχείρηση" του Λιμενικού για την διάσωση των 119 μεταναστών στην Κάρπαθο

Στον εντοπισμό και τη διάσωση εκατόν δέκα εννέα (119) προσφύγων εκ των οποίων δύο διακινητές ηλικίας 37 και 41 ετών, προέβησαν πρώτες πρωινές πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.Ειδικότερα, ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης για την ύπαρξη σκάφους σε δυσχερή θέση με εκατόν δέκα εννέα (119) επιβαίνοντες στη θαλάσσια περιοχή ν. Καρπάθου.
-Άμεσα απέπλευσαν δύο (02) περιπολικά σκάφη και ένα ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., δύο (02) Α/Κ και τέσσερα (04) παραπλέοντα σκάφη καθώς και από ξηράς περιπολικά οχήματα του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.
Το ανωτέρω σκάφος, μηχανοκίνητο με ονομασία ''ASILANKA'' σημαίας Τουρκίας, εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή ''ΑΜΜΟΠΗ'' ν.Καρπάθου και ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια από το Α/Κ ''ΑΝΤΩΝΙΟΣ'' Ν.ΠΧ. 82 στο λιμένα Πηγαδιών Καρπάθου.
Διενεργείται προανάκριση από την οικεία Λιμενική Αρχή ενώ συνελήφθησαν οι δύο αλλοδαποί διακινητές.

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 24 June 2017 | 10:17 pm


Σώος ο 72χρονος αγνοούμενος κολυμβητής στη Κω

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για περιστατικό αγνοούμενου 72χρονου αλλοδαπού κολυμβητή, στη θαλάσσια περιοχή “ΛΑΜΠΗ” ν. Κω.
Υπό το συντονισμό του ΕΚΣΕΔ, απέπλευσαν άμεσα προς εντοπισμό του, δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ενώ στις έρευνες από θαλάσσης συνέδραμε η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης καθώς και ιδιώτης. Παράλληλα, απογειώθηκε Ε/Π “SUPER PUMA”, ενώ έρευνες διενεργήθηκαν και από ξηράς με περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και τη συνδρομή της Αστυνομικής Διεύθυνσης της περιοχής.
Ο 72χρονος εντοπίστηκε σώος από περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. στην θαλάσσια περιοχή ΨΑΛΙΔΙ ν.Κω, το οποίο τον περισυνέλεξε και αφού μεταφέρθηκε με ασφάλεια στην ξηρά, διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ, συνοδεία στελεχών της οικείας Λιμενικής Αρχής, στο Γενικό Νοσοκομείο Κω, όπου παραμένει νοσηλευόμενος για προληπτικούς λόγους.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κω.

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 24 June 2017 | 10:09 pm


Νέα δικτύωση για το Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Ρόδου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Νέα δικτύωση για το Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Ρόδου -Πρόσκληση συνεργασίας δέχτηκε πρόσφατα ο σύλλογος «Μεσαιωνικό Ρόδο» από το Ιστορικό Κέντρο Βιωματικής Εκπαίδευσης του Luebeck της Γερμανίας, που έχει ως αντικείμενο τη γνωριμία με τη Ζωή στο Μεσαίωνα (www.geschichtserlebnisraum.de). Ο υπεύθυνος των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του κέντρου, Frank Kock, επισκέπτεται για 3η χρονιά και συμμετέχει στο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ της Ρόδου με την πραγματοποίηση εργαστηρίων τέχνης και εκτιμώντας τη σοβαρή και μεθοδική δουλειά που γίνεται στη Ρόδο, πρότεινε στο σύλλογο την υπογραφή ενός συμφώνου συνεργασίας, με την πρόθεση να γίνει από κοινού προσπάθεια των δύο φορέων να επιδιώξουν τα παρακάτω, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων βιωματικής εκπαίδευσης και ιστορικών αναπαραστάσεων: 1. Τη δημιουργία σχέσεων φιλίας και συνεργασίας 2. Την ανταλλαγή ιδεών και εμπειριών 3. Την επιδίωξη ποιοτικής δουλειάς στον παιδαγωγικό τομέα, στην πραγματοποίηση εκθέσεων και περιβαλλοντικών project, προς όφελος των επισκεπτών 4. Την εξεύρεση περισσότερων συνεργατών που θα συνεργήσουν στην εξασφάλιση πόρων από ιδρύματα που στηρίζουν τις διεθνείς συνεργασίες 5. Να ενισχύσουν τη θέση και το κύρος των συνεργαζόμενων φορέων στις διαπραγματεύσεις και τα αιτήματα τους προς τους τοπικούς οργανισμούς, υπηρεσίες και φορείς. Το «Μεσαιωνικό Ρόδο» διατηρώντας μία εξωστρεφή στάση και διευρύνοντας διαρκώς τους ορίζοντες του, για την απόκτηση τεχνογνωσίας και την αναβάθμιση του πολιτιστικού προϊόντος που παράγει, με σκοπό τη διατήρηση και διάσωση της πολιτιστικής κληρονομιάς, επιδιώκει ακόμα περισσότερες νέες, ωφέλιμες συνεργασίες που θα ανακοινωθούν σύντομα. Επιπλέον, το Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Ρόδου, λόγω της ιδιαιτερότητας και ποιοτικής του παρουσίασης, αν και με ελάχιστο προϋπολογισμό, έχει πετύχει την προσέλκυση του ενδιαφέροντος πολλών ΜΜΕ πανελλήνιας αλλά και διεθνούς εμβέλειας, που προβάλλουν τη Ρόδο μέσα από το πρίσμα του πολιτισμού της. Ενδεικτικά, περιοδικά όπως το διεθνές LUXE LIFE, το BLUE της Aegean Airlines, η εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, η ΎΠΑΙΘΡΟΣ ΧΩΡΑ, η Αγγλική THE TELEGRAPH κ.α. έχουν κάνει δημοσιεύσεις για το φεστιβάλ της Ρόδου, ενώ πολλά ραδιόφωνα και τηλεοπτικές εκπομπές έχουν αναφερθεί σε αυτό, όπως πρόσφατα, η ταξιδιωτική εκπομπή "Double Standards. Here is not like there", του Ρώσικου καναλιού NTV (HTB), που είναι από τα μεγαλύτερα της χώρας, με εκατομμύρια Ρώσους τηλεθεατές και εν δυνάμει επισκέπτες του νησιού μας. (βλ. www.ntv.ru/video/1434093 μετά το 23:13΄) Για το «Μεσαιωνικό Ρόδο» Το Δ.Σ.

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 24 June 2017 | 9:56 pm


2ο Κλασικό Ράλλυ Ρόδου - Αναβίωση τηςδιαδρομής regularity

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
2ο Κλασικό Ράλλυ Ρόδου - Σ.ΙΣ.Π.Α
Αναβίωση τηςδιαδρομής regularity

Μόλις κατέφθασαν τα Ιστορικά αυτοκίνητα που θα λάβουν μέρος στον 2ο Κλασικό Ράλλυ Ρόδου.
Σήμερα 24 και 25 Ιουνίου ο Σύλλογος Ιστορικού και Παλαιού Αυτοκινήτου (Σ.ΙΣ.Π.Α), μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Οχημάτων Εποχής (Ε.Ο.Ο.Ε) διοργανώνει το "2ο Κλασικό Ράλλυ Ρόδου". Σε αυτή την εκδήλωση οι οδηγοί θα αναβιώσουν ξανά τη regularity διαδρομή που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στις 30 Ιουνίου 1996, που αφορούσε την περιφερειακή διαδρομή του νησιού.
Η διοργάνωση του 2ου Κλασικού Ράλλυ Ρόδου θα πραγματοποιηθεί σε αποκλειστική συνεργασία με τονΣύλλογο Ιστορικού και Παλαιού Αυτοκινήτου (Σ.ΙΣ.Π.Α), του Δήμου Ρόδου και του Δ.Ο.Π.Α.Ρ.
Τα οχήματα, οι οδηγοί και τα πληρώματα του 2ου Κλασικού Ράλλυ Ρόδου - Σ.ΙΣ.Π.Α θα καταφθάσουν στο νησί της Ρόδου το Σάββατο 24 Ιουνίου και την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί η διαδρομή. Η εκκίνηση θα δοθεί στη πλατεία του Δημαρχείου την Κυριακή στις 11:00 και ύστερα αφού ολοκληρώσουν το γύρω της Ρόδου θα τερματίσουν στο ίδιο σημείο στις 6 μ.μ. όπου λίγο αργότερα θα γίνει και η απονομή των επάθλων στους νικητές του αγώνα.
Στο 2ο Κλασικό Ράλλυ Ρόδου - Σ.ΙΣ.Π.Α μπορούν να πάρουν μέρος πιστοποιημένα ιστορικά οχήματα κατασκευής μέχρι την 31/12/1987 καθώς και οχήματα “youngtimer” κατασκευής από 1/1/1988 έως 31/12/1997.

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 24 June 2017 | 5:57 pm


Εκδήλωση της Δωδεκανησιακής Μέλισσας στο «Κτήμα Λίνδος» στα Βλυχά της Ρόδου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Εκδήλωση της Δωδεκανησιακής Μέλισσας στο «Κτήμα Λίνδος» στα Βλυχά της Ρόδου

Την Τρίτη 13 Ιουνίου, η Επιτροπή Ρόδου του Συλλόγου υποτροφιών «Δωδεκανησιακή Μέλισσα» διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία το «κλείσιμο » των εκδηλώσεών της φετινής περιόδου, και τον απολογισμό των δράσεων,
στο «Κτήμα Λίνδος».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί Ροδίτες και Ροδίτισσες με διάθεση προσφοράς στους σκοπούς της Δωδεκανησιακής Μέλισσας και χάρηκαν τις πολύ ωραίες εγκαταστάσεις του εστιατορίου και χώρου πολλαπλών εκδηλώσεων «Κτήμα Λίνδος», που βρίσκεται στην οριογραμμή του βραχώδη όγκου λίγο πριν τη Λίνδο από όπου η θέα προς τον κόλπο των Βλυχών είναι εντυπωσιακή, ειδικά μετά τη δύση του ηλίου!

Οι διοργανωτές διάλεξαν το χώρο αυτό για δεύτερη συνεχόμενη φορά, ύστερα από τις εξαιρετικές εντυπώσεις που αποκόμισαν πέρισυ από τους φίλους του Συλλόγου, για να περάσουν μια ψυχαγωγική βραδιά, με φαγητό και ποτό, υπό τους ήχους ζωντανής μουσικής τζαζ και τραγούδι, από τους γνωστούς μουσικούς, τον Αντώνη και τη Χρυσή!

Δόθηκε η ευκαιρία για ένα σύντομο απολογισμό του έργου της Δωδεκανησιακής Μέλισσας και τα μέλη ενημερώθηκαν για το νέο διοικητικό συμβούλιο που προέκυψε από τις εκλογές του Μαΐου 2017 για την επόμενη τριετία. Με καλή διάθεση και αλτρουισμό, οι συμμετέχοντες πρόσφεραν την υποστήριξή τους για μια ακόμη υποτροφία που θα καλύψει της ανάγκες όχι μόνο παιδιών από τη Ρόδο αλλά και από τα άλλα μικρότερα νησιά της Δωδεκανήσου. Στην διάθεση των καλεσμένων επίσης, ένας πλούσιος και εξαιρετικής ποιότητας μπουφές.

Αξίζουν συγχαρητήρια για την αρτιότητα των υπηρεσιών του κέντρου προς τους καλεσμένους της Μέλισσας και πολλές ευχαριστίες για την ιδιαίτερη περιποίηση. Το πιο μεγάλο ευχαριστώ, από την καρδιά μας απευθύνουμε στους συμμετέχοντες συμπατριώτες μας αλλά και σε αυτούς που δεν τα κατάφεραν να παραβρεθούν στην εκδήλωση, είναι όμως πάντα κοντά στις ανάγκες και τους σκοπούς στήριξης των νέων που αγωνίζονται με τις οικογένειές τους να χτίσουν το μέλλον τους και να ξεπεράσουν τις δυσκολίες για τις σπουδές στους στα πανεπιστήμια. Η Δωδεκανησιακή Μέλισσα, με πολύ φροντίδα και άοκνες προσπάθειες στέκεται δίπλα τους, με την κοινωνία της Ρόδου στο πλευρό της.

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 24 June 2017 | 1:17 pm


Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Υγείας Ρόδου για το Νοσοκομείο

Δελτίο τύπου του ΠΑΜΕ Υγείας Ρόδου για την αντιπαράθεση που εξελίχθηκε τις τελευταίες μέρες στον Ροδιακό τύπο με επίκεντρο το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου
Τις τελευταίες μέρες στο Ροδιακό τύπο διεξάγεται μια αντιπαράθεση ανάμεσα στην διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, την πλειοψηφία του Δ.Σ. του συλλόγου εργαζομένων του ΓΝΡ, του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ και πολιτευτές της ΝΔ (πολύ πιθανό να πάρουν σειρά και του ΣΥΡΙΖΑ), που ουδεμία σχέση έχει με τα πραγματικά προβλήματα του νοσοκομείου, των εργαζομένων του και του ροδιακού λαού.
Τα προβλήματα και η τραγική κατάσταση που βρίσκεται το Νοσοκομείο Ρόδου, λόγω της υποστελέχωσης, της υποχρηματοδότησης και της εμπορευματοποίησης της υγείας είναι γνωστά εδώ και χρόνια στη τοπική κοινωνία.
Ολοένα και ενισχύεται ο επιχειρηματικός του χαρακτήρας, στέλνοντας όλο και πιο συχνά τους ασθενείς στο ταμείο του νοσοκομείου. Ο προϋπολογισμός του νοσοκομείου όλο και περισσότερο καλύπτεται από δικά του έσοδα, ενώ το κράτος συνέχεια μειώνει την χρηματοδότηση εξοικονομώντας κεφάλαιο για την στήριξη «της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας» όπως χαρακτηριστικά επαναλαμβάνουν συνεχώς, αστοί πολιτικοί,δημοσιογράφοι, οικονομολόγοι όλων των αστικών κομμάτων συν τους φασίστες της χρυσής αυγής, εννοώντας τζάμπα κεφάλαια για τα μονοπώλια που θέλουν να επενδύσουν στη χώρα μας.
Αυτό στην πράξη μεταφράζεται σε αδυναμία του νοσοκομείου της Ρόδου να καλύψει τις ανάγκες του λαού της, σε ποιοτικές, δωρεάν παροχές υγείας, αφού η εξοικονόμηση πόρων για το νοσοκομείο, σημαίνει ελλείψεις σε προσωπικό και υλικοτεχνικές υποδομές. Δεν πάει πολύς καιρός που το νοσοκομείο υποχρεώθηκε ναδιακομίσειένα σοβαρά τραυματισμένο νέοστο Ηράκλειο, ελλείψει κρεβατιού στη ΜΕΘ. Την ίδια στιγμή ο εργασιακός βίος των εργαζομένων του ΓΝΡ γίνεται αφόρητος, αφού αναγκάζονται πολλές φορές να εργάζονται ασταμάτητα για βδομάδες χωρίς να τους δίνονται τα ρεπό που δικαιούνται και είναι απαραίτητα για την αναπλήρωση της εργατικής τους δύναμης, ενώ η ένταση της εργασίας διπλασιάζεται, αφού σε κάθε δύο πόστα αντιστοιχεί ένας εργαζόμενος.
Σε αυτά τα πλαίσια λειτουργίας του νοσοκομείου, όπως και σε όλο το σύστημα υγείας της χώρας, αφού η κυβέρνηση δεν μπορεί να λύσει τα ουσιαστικά προβλήματα, προσπαθεί να στρέψει την προσοχή μας σε έναν ανούσιο καβγά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ΠΑΣΟΚ-ΝΔ για το ποιος είναι πιο διεφθαρμένος και ποιος θα φέρει την κάθαρση.
Μια τέτοια αντιπαράθεση εξελίσσεται τον τελευταίο καιρό και στο νοσοκομείο μας, με τη διοίκηση του νοσοκομείου να σηκώνει τη σημαία της κάθαρσης από τη μια και από την άλλη συνδικαλιστές της πλειοψηφίας του ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων, τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ και στελέχη της ΝΔ να κατηγορούν τη διοικήτρια για διώξεις που έχουν να κάνουν με την απομάκρυνση συναδέλφων από στελεχικές θέσεις του νοσοκομείου,λόγω διαφορετικής κομματικής τοποθέτησης.
Η πλειοψηφία του ΔΣ του συλλόγου από τη μέρα που εκλέχθηκεδεν έχει βγάλει ούτε μισή ανακοίνωση για τα προβλήματα των εργαζομένων, τις ελλείψεις και την ίδια τη λειτουργία του νοσοκομείου. Έχει βάλει το σύλλογο στο γύψο, το ΔΣ δεν συνεδριάζει ποτέ και για γενικές συνελεύσεις ούτε λόγος. Δεν έχει κάνει το παραμικρό για να οργανώσει την πάλη των εργαζομένων ενάντια στα μέτρα που παίρνονται σωρηδόν το τελευταίο διάστημα. Αυτά μέχρι τη μέρα που θίχτηκαν συγκεκριμένα άτομα που στελεχώνουν υψηλές διοικητικές θέσεις του νοσοκομείου. Οπότε με ανακοινώσεις κάνει λόγο γα τρομοκρατικές μετακινήσεις, εκφοβισμό, μηνύσεις κλπ. Και παρεμπιπτόντως αναφέρει και τα προβλήματα του νοσοκομείου.
Το ΠΑΜΕ Υγείας Ρόδου καλεί τους εργαζόμενους να μην εγκλωβιστούν σε τέτοιου είδουςαντιπαραθέσεις.Να προσπεράσουν την πλειοψηφία του ΔΣ του συλλόγου και να οργανώσουν πλάι με τους υπόλοιπους εργαζόμενους του νησιού την πάλη τους για τα μεγάλα προβλήματα που αφορούν τα εργασιακά μας, αλλά και τα καθημερινά μας προβλήματα. Καλούμε τους εργαζόμενους να παλέψουν κόντρα στην κύρια αιτία που γεννά όχι μόνο την διαφθορά αλλά και τηνόμιμη εκμετάλλευση των εργαζομένων, την φτώχια και την εξαθλίωση. Και δεν είναι άλλη αυτή η αιτία , παρά η ανάγκη του μεγάλου κεφαλαίου συνεχώς να αυξάνει τα κέρδη του, στα πλαίσια του σκληρού και αδυσώπητου ανταγωνισμού που υπάρχει ανάμεσα στα μονοπώλια για το ποιο από αυτά θα κυριαρχήσει.
Η διαφθορά και η σημερινή άθλια κατάσταση για εργαζόμενους και ασθενείς δεν θα πάψει παρά μόνο όταν θα αποβληθεί από το σύστημα υγείας το καπιταλιστικό κέρδος. Όσο η υγεία συνεχίζει να είναι εμπόρευμα, τα μονοπώλιαθα διαγκωνίζονται μεταξύ τους,το κράτος θα κάνει τον ατζέντη, ελέγχοντας τον μηχανισμό που διευκολύνει την διείσδυσή των επιχειρήσεων σε προμήθειες, στη λειτουργία υπηρεσιών των νοσοκομείων (όπως γίνεται στα εργολαβικά συνεργεία καθαριότητας, φύλαξης, τεχνική υπηρεσία κλπ). Όσο η υγεία θα είναι εμπόρευμα τόσο οι εργαζόμενοι στον κλάδο θα βλέπουν συνεχώς το μισθό τους να συμπιέζεται και την ένταση της δουλειάς τους να αυξάνεται, για να εξοικονομεί είτε το κράτος για τους μεγαλοεπιχειρηματίες, είτε απευθείας οι επιχειρηματίες μεγαλύτερα κέρδη.Τρανό παράδειγμα ηEUROMEDICA, όπου οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι για μήνες και πληρώνονται κάθε φορά με έναντι. Από την άλλη μεριά για το λαό της Ρόδου οι παροχές υγείας θα συνεχίζουν να γίνονται είδος πολυτελείας και κάθε μέρα η κατάσταση θα γίνεται χειρότερη με τις τραγικές ελλείψεις να διογκώνονται στο όνομα της αγίαςκαπιταλιστικής ανάπτυξης.
ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.ΜΑΖΙΚΕΣ ΜΟΝΙΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Ρόδος 24/06/2017

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 24 June 2017 | 12:47 pm


Oι ΑΓΑΜΟΙ ΘΥΤΑΙ στο Θέατρο Μεσαιωνικής Τάφρου Ρόδου

ΑΓΑΜΟΙ ΘΥΤΑΙ: ΕΠΙΣΗΜΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ!
-ΟΙ ΑΓΑΜΟΙ ΘΥΤΑΙ POCKET
-ΕΠΑΡΧΙΩΤΕΣ ΑΠΟ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ
ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΤΟΝ ΦΥΣΙΚΟ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟ!

Στις 6 Ιουλίου 2017, στο Θέατρο Μεσαιωνικής Τάφρου Ρόδου, μετά από 26 χρόνια και έπειτα από παροτρύνσεις, διαπραγματεύσεις, επικλήσεις, συγκρούσεις και διαδηλώσεις του κοινού τους, οι ΑΓΑΜΟΙ ΘΥΤΑΙ βγαίνουν στον δρόμο για πρώτη φορά, για μία μίνι καλοκαιρινή περιοδεία.

Καθοριστική ήταν η τελευταία συγκέντρωση που έλαβε χώρα κάτω από την πολυκατοικία του Ιεροκλή και μπροστά από το προποτζίδικο του κυρ-Κώστα χοροσταντούντος του Σταρόβα μετά της ορχήστρας οι οποίοι κατέθεσαν ψήφισμα και απείλησαν με απεργία πείνας προκειμένου να ενδώσει ο Ιεροκλής. Ο στόχος επετεύχθη... και οι ΑΓΑΜΟΙ ΘΥΤΑΙ POCKET -ολιγάριθμοι μεν, πωρωμένοι δε - είναι πανέτοιμοι να μεταφέρουν αστείρευτο γέλιο και μουσικάρες ανά την επικράτεια.

Μία παράσταση του Ιεροκλή Μιχαηλίδη με επικεφαλής στην πρώτη γραμμή τον Δημήτρη Σταρόβα, Χρήστο Μητρέντζη, Ρούλα Μανισάνου, Γιώργο Χατζή και το νέο αστέρι του ελληνικού πενταγράμμου Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη.

ΡΟΔΟΣ, 6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017 ΘΕΑΤΡΟ ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ [ΤΑΦΡΟΣ]
ΕΝΑΡΞΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: 21:30
ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 12 ΕΥΡΩ ΤΑ ΠΡΩΤΑ 300 ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ, 15 ΕΥΡΩ ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ : ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΥΠΡΟΥ- ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΑΦΡΟΥ [ΑΠΟ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ]-«ΡΑΚΑΔΙΚΟ ΔΡΟΣΟΥΛΙΤΕΣ» [ΑΛΕΞ.ΔΙΑΚΟΥ, 5] – «ΛΙΓΟ ΚΡΑΣΙ…ΛΙΓΟ ΘΑΛΑΣΣΑ» [ΑΚΤΗ ΜΙΑΟΥΛΗ, 42]
ticketservices.gr & tickets.public.gr

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 24 June 2017 | 10:04 am


Μετανάστες σε Κάρπαθο και Τήλο

Σκάφος με 119 μετανάστες εντοπίστηκε αργά χθες το βράδυ σε θαλάσσια περιοχή της Καρπάθου, στην Αμμοπή. Αμέσως έφθασαν σκάφη του Λιμενικού μαζί και ιδιωτικά σκάφη. Ξημερώματα το σκάφος με τους μετανάστες μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Καρπάθου όπου και παραμένει. Οι μετανάστες, ανάμεσα τους είναι 11 παιδιά, βρίσκονται στο χώρο του Λιμεναρχείου για τα διαδικαστικά. Εχουν εντοπιστεί και δύο διακινητές απο τους άνδρες του Λιμενικού. Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες έχουν φθάσει δέκα μετανάστες και στο νησί της Τήλου.

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 24 June 2017 | 9:57 am


Η πρόταση του Ποταμιού για τους συμβασιούχους της καθαριότητας

Υπάρχει λύση για το πρόβλημα των συμβασιούχων των ΟΤΑ? Η απάντηση και η πρόταση που κάνει το Ποτάμι δια στόματος του Παναγιώτη Κρακατσούλη:
Πολύ φοβούμαι ότι με τους συμβασιούχους των ΟΤΑ οι οποίοι απεργούν και διαμαρτύρονται ζητώντας να μετατραπούν οι θέσεις τους σε μόνιμες, θα ξαναζήσουμε την επανάληψη ιστοριών από το εγγύς παρελθόν: Τους συμβασιούχους να ζητούν τη μονιμοποίησή τους και την κυβέρνηση να κρύβεται πίσω από τις αποφάσεις των δικαστηρίων.
Για να μην ξαναζήσουμε το κακό αυτό θέατρο, καλούμε όλες τις υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις να συμφωνήσουμε ότι υπάρχει λύση για το πρόβλημα των συμβασιούχων των ΟΤΑ:
Α) Οι συμβασιούχοι που εργάστηκαν στους δήμους και μετά την ημερομηνία λήξης της σύμβασής τους πρέπει να πληρωθούν για την εργασία που παρείχαν. Η κυβέρνηση να φέρει στη βουλή την σχετική διάταξη που θα λύνει το θέμα, ώστε να μην σύρονται οι συμβασιούχοι στα δικαστήρια για να διεκδικήσουν το αυτονόητο: την καταβολή των δεδουλευμένων τους.
Β) Η κυβέρνηση μεταρρυθμίζει το σύστημα προσλήψεων ώστε να μην επαναληφθούν στο μέλλον παρόμοιες καταστάσεις: Οι Δήμοι που μέχρι σήμερα χρησιμοποιούσαν συμβασιούχους για να καλύψουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, να καταθέσουν στο ΑΣΕΠ κατάλογο με τις εν λόγω θέσεις. Το ΑΣΕΠ θα αξιολογήσει την ανάγκη, και θα προχωρήσει σε πλήρη περιγραφή των θέσεων εργασίας: Γνώσεις, ικανότητες και δεξιότητες των ανθρώπων που θα κληθούν να καλύψουν τις εν λόγω θέσεις, θα πρέπει να είναι αναρτημένες δημόσια. Στη συνέχεια, το ΑΣΕΠ θα προχωρήσει σε ανοικτό διαγωνισμό για την κάλυψη των εν λόγω θέσεων. Στον διαγωνισμό θα μπορεί να λάβει μέρος οποιοσδήποτε καλύπτει τα προαπαιτούμενα του περιγράμματος θέσης, συμπεριλαμβανομένων και των προηγούμενα υπηρετούντων σε αυτές τις θέσεις, συμβασιούχων, οι οποίοι μπορούν να μοριοδοτηθούν επιπλέον λόγω της προϋπηρεσίας τους στην εν λόγω θέση. Ο διαγωνισμός θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός τριμήνου.
Γ) Καμία σύμβαση ορισμένου χρόνου δεν μετατρέπεται σε αορίστου. Οι Δήμοι που αντιμετωπίζουν πρόβλημα λόγω μη επάρκειας του προσωπικού τους κατά το τρίμηνο ολοκλήρωσης της διαγωνιστικής διαδικασίας από το ΑΣΕΠ μπορούν να προχωρήσουν στη σύναψη συμβάσεων τρίμηνης μέγιστης διάρκειας, οι οποίες λύονται αυτοδικαίως με την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας από το ΑΣΕΠ.
Η προτεινόμενη λύση πληροί σωρευτικά όλα όσα πρέπει να ισχύουν σε ένα σύγχρονο κράτος δικαίου:
Σέβεται το Σύνταγμα και τους νόμους που απαγορεύουν ρητώς την αλλαγή των συμβάσεων έργου σε αορίστου χρόνου και των συμβασιούχων σε μονίμους δημοσίους υπαλλήλους.
Σέβεται την αξιοκρατία και την ισονομία για την κάλυψη θέσεων εργασίας στο δημόσιο.
Σέβεται την εργασία των συμβασιούχων η οποία καλόπιστα παρασχέθηκε στους Δήμους και η οποία πρέπει να αποζημιωθεί.
Δίνει λύση στο πρακτικό πρόβλημα του επείγοντος συγκεκριμένων λειτουργιών των ΟΤΑ η οποίες επί του παρόντος καλύπτονται από συμβασιούχους.
Η πρότασή μας δεν ψαρεύει στα θολά νερά του λαϊκισμού, δεν στέκεται μόνο στο «επείγον» του πράγματος- δηλαδή, στην συγκεκριμένη αντιδικία και την συγκεκριμένη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου αλλά προτείνει την δρομολόγηση μιας μεγάλης μεταρρύθμισης που θα λύσει, άπαξ δια παντός, το πρόβλημα: Την ευθύνη για τις προσλήψεις οιουδήποτε είδους τις έχει η Ανεξάρτητη Αρχή με βάση περιγράμματα θέσεων και δεξιοτήτων που αυτή η ίδια καθορίζει.
Αυτή είναι η μεταρρύθμιση που εδώ και πενήντα χρόνια οι διαδοχικές κυβερνήσεις αρνούνται να κάνουν. Κι αυτό, χάριν του πελατειακού συστήματος το οποίο τους διασφάλιζε την παραμονή στην εξουσίας. Τα ανταλλάγματα για την «σταθερότητα» του πολιτικού συστήματος τα γνωρίζουμε (και τα πληρώνουμε). Μήπως, όμως, μετά την χρεωκοπία και τα σισύφεια μαρτύρια των μνημονίων ήρθε η ώρα να αλλάξουμε;
* Ο Παναγιώτης Καρκατσούλης είναι πρόεδρος του Ινστιτούτου Π²

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 23 June 2017 | 11:56 pm


Απάντηση της AEGEAN στην επιστολή του Χαράλαμπου Κόκκινου

Απο την AEGEAN λάβαμε την παρακάτω επιστολή με την οποία κάνει γνωστό οτι το αίτημα που είχε θέσει σε επιστολή του ο Χαράλαμπος Κόκκινος ήδη υλοποιείται.
-Οι δύο επιστολές, μια προς το VERENA και μια προς τον κ. Κοκκινο
Καλημέρα σας,

Αναφορικά με το δημοσίευμά σας που αφορούσε αίτημα του κ. Χαράλαμπου Κόκκινου, Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου για προσθήκη πρωινής συχνότητας στο δρομολόγιο Αθήνα – Ρόδος, σας προωθώ για ενημέρωσή σας απάντηση του τμήματος Πωλήσεων προς τον κ. Χαράλαμπο Κόκκινο.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην απάντηση της AEGEAN, η πρωινή συχνότητα (05.00-06.30) στην οποία αναφέρεται, εμφανίζεται σε όλα τα συστήματα κρατήσεων καθώς και στο site μας, από τον Δεκέμβριο 2016 όπου έγινε η δημοσίευση του θερινού προγράμματος της εταιρίας μας και θα εξυπηρετείται από την εταιρία μας καθημερινά από 03 Ιουλίου έως και 18 Σεπτεμβρίου (ΟΑ200/201 Αθήνα 05.05 Ρόδος 06.05/06.40 Αθήνα 07.40).

Σας ευχαριστώ πολύ.

Αγαπητέ κύριε Κόκκινε καλημέρα ,

σε απάντηση της επιστολής σας με αρ.πρωτ.:Οίκ.178 που αποστείλατε στην εταιρία μας (επισυνάπτεται) , θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η πρωινή συχνότητα (05.00-06.30) στην οποία αναφέρεστε, εξυπηρετείται από την εταιρία μας καθημερινά από 03 Ιουλίου έως και 18 Σεπτεμβρίου (ΟΑ200/201 Αθήνα 05.05 Ρόδος 06.05/06.40 Αθήνα07.40).

Σημειώνουμε επίσης ότι εμφανίζεται σε όλα τα συστήματα κρατήσεων καθώς και στο site μας από τον Δεκέμβριο 2016 όπου έγινε η δημοσίευση του θερινού προγράμματος της εταιρίας μας.

Με εκτίμηση

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 23 June 2017 | 4:13 pm


ΣΥΡΙΖΑ προς ΝΟΔΕ: Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΣΥΡΙΖΑ προς ΝΟΔΕ: Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται!
-ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ν. Δωδεκανήσου:
«Η ψευδής πολιτική ερμηνεία που επιχειρεί να αποδώσει στα γεγονότα η ΝΔ δεν βρίσκει αποδοχή ούτε στα στελέχη της»

Με αφορμή τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Μπακίρης, η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ν. Δωδεκανήσου τον ενημερώνει πως και πάλι η πραγματικότητα απέχει πολύ από τις δηλώσεις του.
Είναι ξεκάθαρο σε όλους, ακόμα και σε αυτούς που επιχειρούν καθημερινά να μας πείσουν για κάτι άλλο λέγοντας ασύστολα ψεύδη, τι ακριβώς περιλαμβάνει η συμφωνία της 15ης Ιουνίου στο Eurogroup. Πλέον η στάση της ΝΔ αποτελεί πολιτικό ανέκδοτο, θυμίζοντας το γνωστό λαϊκό απόφθεγμα «Γύρω γύρω Σάββατο, στη μέση Κυριακή».
Σε αντίθεση με το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων της Ευρώπης, η ΝΔ συνεχίζει να αναμασά μόνη της τη δική της πραγματικότητα, έχοντας πλέον απομείνει μόνη της σε αυτή τη στάση. Άραγε για πόσο ακόμα θα επενδύει στα ψεύδη και την καταστροφολογία;
Η απάντηση έρχεται καθημερινά από τα στελέχη της ΝΔ που τολμούν να πουν την αλήθεια στους γύρω τους, ενίοτε και δημόσια. Ο κ. Αβραμόπουλος ήταν ο πρώτος πολιτικός αντίπαλος ο οποίος συνεχάρη τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα για την επιτυχία της χώρας στο πρόσφατο Eurogroup…
Καλούμε τον κ. Μπακίρη στην επόμενη συνέντευξη που θα παραχωρήσει να σταματήσει να απαγγέλει ως καλός μαθητής το «ποίημα» των non-paper του γραφείου τύπου της ΝΔ και να τοποθετηθεί σχετικά εξηγώντας μας τα εξής:
Ποιος είναι ο λόγος για τον οποίο από το 2014 το μισό νησί της Ρόδου και όλα τα μικρά νησιά του Αιγαίου δεν έχουν πρόσβαση στα ελληνικά κανάλια της ψηφιακής τηλεόρασης της DIGEA ενώ την ίδια στιγμή έχουν στα κανάλια της γείτονος χώρας;
Αφού εμείς, κατά τη ΝΔ, είμαστε όλα όσα μας καταλογίζει, πώς καταφέραμε να εξοπλίσουμε δωρεάν με ψηφιακή δορυφορική τηλεόραση ΟΛΑ τα νησιά του Αιγαίου με κόστος μόλις 1.975.000 € και να σταματήσουμε άλλο ένα ντροπιαστικό μαύρο της εποχής Σαμαρά - Βενιζέλου;

Το Γραφείο Τύπου.-

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 23 June 2017 | 3:54 pm


Επίσκεψη του Γιώργου Πόκκια στο Κτηνοτροφικό Πάρκο της Διμυλιάς

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Επίσκεψη στο Κτηνοτροφικό Πάρκο της Διμυλιάς, πραγματοποίησε ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Πρωτογενούς Τομέα, Γιώργος Πόκκιας, συνοδευόμενος από στελέχη της Διεύθυνσης Πρωτογενούς Τομέα.
Πρόθεση και βούληση της Δημοτικής Αρχής είναι η ολοκλήρωση της διαδικασίας αδειοδότησης του Κτηνοτροφικού Πάρκου που είχε ξεκινήσει από τον Ιούλιο του 2003 από τον πρώην Δήμο Καμείρου και δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα. Όταν αδειοδοτηθεί πλήρως, θα υπάρχει η δυνατότητα ανάπτυξης 7 κτηνοτροφικών μονάδων βοοειδών, που θα καλύψουν ένα σημαντικό κομμάτι της τεράστιας ζήτησης που έχει το Νησί μας σε βοοειδή, κρέας και άλλα προϊόντα (γαλακτοκομικά κ.α. )
Σήμερα στο χώρο δραστηριοποιούνται 2 τέτοιες κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις με σημαντική συνεισφορά στη παραγωγή τέτοιων προϊόντων, που απέχουν όμως σημαντικά από τις τοπικές ανάγκες με αποτέλεσμα να προβαίνουμε σε εισαγωγή τεράστιων ποσοτήτων βοοειδούς κρέατος και γαλακτοκομικών προιοντων.

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 23 June 2017 | 3:52 pm


Επίσκεψη του Προέδρου της ΝΟ.Δ.Ε. Δωδεκανήσου Παύλου Μπακίρη στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου

Ρόδος 23/6/2017-«Επίσκεψη του Προέδρου της ΝΟ.Δ.Ε. Δωδεκανήσου Παύλου Μπακίρη στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου»
Το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου επισκέφθηκε την Πέμπτη 22 Ιουνίου, ο πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε Δωδεκανήσου Παύλος Μπακίρης, συνοδευόμενος από τον εντεταλμένο σε θέματα υγείας περιφερειακό σύμβουλο κ. Νίκο Καραμαρίτη , τον τομεάρχη υγείας της ΝΟ.Δ.Ε Κωνσταντίνο Γλεντή και τον υπεύθυνο κοινωνικής δικτύωσης της οργάνωσης , Μιχάλη Μαντικό.
Το κλιμάκιο συναντήθηκε αρχικά με τη Διοικήτρια κ. Αικατερίνη Χατζηστρατή και ενημερώθηκε διεξοδικά για τα σημαντικά προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει, για την διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργία του Νοσοκομείου μας. Συζητήθηκε επίσης το φλέγον ζήτημα της μετακίνησης μέρους του προσωπικού, απόφαση που δημιούργησε θύελλα αντιδράσεων που κορυφώθηκαν με τα δελτία τύπου, καταγγελτικού περιεχομένου, που εξέδωσε ο Σύλλογος των Εργαζομένων και είδαν το φως της δημοσιότητας.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους εργαζόμενους και ανταλλάχθηκαν απόψεις σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Συζητήθηκε επίσης το θέμα των μετακινήσεων που έλαβε μεγάλες διαστάσεις το τελευταίο διάστημα. Οι απόψεις των εργαζομένων καταγράφηκαν με προσοχή καθώς αποτελούν τη σημαντικότερη παράμετρο για την αποκατάσταση της αλήθειας και της δικαιοσύνης .
Σε κάθε περίπτωση η ΝΟ.Δ.Ε. Δωδεκανήσου αναγνωρίζει την τεράστια προσφορά της πλειοψηφίας των εργαζομένων στα χρόνια της κρίσης. Προσφορά στα όρια της αυτοθυσίας που κράτησε όρθιες τις δομές.
Η ΝΟ.Δ.Ε. Δωδεκανήσου με συνεχή από εδώ και στο εξής παρουσία, εγγυάται την εργασιακή ειρήνη, ως απαραίτητη προϋπόθεση προστασίας του υπέρτατου αγαθού της υγείας. Στηρίζει όλες τις προσπάθειες βελτίωσής της ,απ’ όπου κι αν προέρχονται, χωρίς κομματικές αγκυλώσεις και μικροπολιτικά συμπλέγματα.
Η ΝΟ.Δ.Ε. Δωδεκανήσου δεν αμφισβητεί σε καμία περίπτωση τις καλές προθέσεις της Διοίκησης του Νοσοκομείου. Εύλογα όμως αμφισβητεί, κατά πόσον προσπάθειες που ευθυγραμμίζονται με τις καταστροφικές πολιτικές ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και εκφράζονται στο χώρο της υγείας από τον ανεκδιήγητο υπουργό Πολάκη , μπορούν να ευοδωθούν.

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 23 June 2017 | 3:43 pm


Συναυλία «Αϊβαλί , η πατρίδα μου» με Μικρασιάτικες και Πολίτικες μελωδίες και τραγούδια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΘΕΜΑ : Συναυλία «Αϊβαλί , η πατρίδα μου» με Μικρασιάτικες και Πολίτικες μελωδίες και τραγούδια
-Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Δήμος Ρόδου, ο Δ.Ο.Π.Α.Ρ., το ΚΕΚ Γεννηματάς και η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου συνδιοργανώνουν συναυλία με τίτλο «Αϊβαλί , η πατρίδα μου».
Την Τετάρτη 5 Ιουλίου στις 20:30 στην Παναγιά του Μπούργκου, ζωντανεύουν οι μνήμες με τραγούδια της Μικράς Ασίας και της Κωνσταντινούπολης από την Μαρίνα Μανωλάκου και τον Μανώλη Καρπάθιο.
Η Μικρά Ασία ανέκαθεν ήταν η κιβωτός του Ελληνισμού και μάνα για τη Ρωμιοσύνη ενώ η Πόλη ήταν ο αποδέκτης και το χωνευτήρι όλων των καλλιτεχνικών ρευμάτων που γεννήθηκαν στην Ιωνία.
Η Μαρίνα Μανωλάκου, μόνιμη συνεργάτης του Μανώλη Καρπάθιου, με εφόδια την μικρασιάτικη ρίζα της και το πλούσιο φωνητικό της ταλέντο, αποδίδει μοναδικά τις μικρασιάτικες και πολίτικες μελωδίες. Ο Μανώλης Καρπάθιος, με το κανονάκι του και τους μελίρρυτους φθόγγους, στολίζει τις μελωδίες αποδίδοντας το χρώμα και την υπόσταση της απόκοσμης και μυστικιστικής μουσικής Ανατολικής παράδοσης.
Μαζί με τους δύο καλλιτέχνες συμπράττουν οι μουσικοί: Χρυσάνθη Γκίκα με Πολίτικη λύρα και ο Σπύρος Παπανικόλας με Πολίτικο λαούτο.
Η συναυλία θα πραγματοποιείται στο πλαίσιο του σεμιναρίου παραδοσιακής και βυζαντινής μουσικής που θα γίνει στ' Απόλλωνα και σε συνεργασία με την ΠΕΡΙΦΈΡΕΙΑ Νοτίου Αιγαίου, με τον Δήμο Ρόδου, το ΚΕΚ Γεώργιος Γεννηματάς και την Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου.
Αντί εισιτηρίου θα συγκεντρώνονται τρόφιμα, για την στήριξη του κοινωνικού συσσιτίου του Δήμου Ρόδου.

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 23 June 2017 | 2:50 pm


Λογοτεχνική βραδιά με το 2ο ΕΠΑΛ Ρόδου

Σας προσκαλούμε τη Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017 στις 7.30 μ.μ. στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Κέντρου Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου του ΔΟΠΑΡ όπου θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση με το 2ο ΕΠΑΛ Ρόδου με τίτλο «Ένα ποίημα θα δημιουργήσω, την ποίηση θα αγαπήσω, την ψυχή μου να ποιήσω». Θα παρουσιαστούν οι ποιητικές δημιουργίες των μαθητών και μαθητριών και των τριών τάξεων του σχολείου που προέκυψαν στο πλαίσιο του ομώνυμου εκπαιδευτικού προγράμματος. Η καθηγήτρια Χριστίνα Τσέλιου θα μιλήσει για το πρόγραμμα ενώ η σχολική σύμβουλος φιλολόγων Δωδεκανήσου Χαρά Κοσεγιάν θα παρουσιάσει τα ποιήματα των παιδιών. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από ποιήματα των παιδιών που μελοποίησε Μανόλη Τσακογιάννη.

Σας περιμένουμε!

Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Ρόδου

Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου

Αντιπλοιάρχου Λάσκου 10α, 851 33 Ρόδος

Τηλ.: 22410 32510, 32520

Fax: 22410 32455

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 23 June 2017 | 2:44 pmΔείτε αγγελίες στο Νομό Δωδεκανήσου

Φιλικοί ιστότοποι:

tilegrafima.gr

ekklisiaonline.gr

7news.gr

Nea Smyrni Online

www.vimaorthodoxias.gr