1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
Τηλεόραση:
  1. ΝΕΤ
  2. ΕΤ3
  3. ALPHA
  4. ΣΚΑΙ
Γρήγορες Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Δωδεκανήσου   »   Λερος    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή: Λερος και εμείς θα το προσθέσουμε.

Χρυσόστομος Blogger Ρόδος: Νυχτερίδες ναπάλμ: Ένα Αμερικανικό πειραματικό βιολογικό όπλο

Η λεγόμενη «νυχτεριδοβόμβα» είναι ένα από τα πολλά πειραματικά όπλα που σχεδίασαν και ανέπτυξαν οι Αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις κατά την διάρκεια του2ου Παγκοσμίου Πολέμου. Πριν την έλευση της πυρηνικής βόμβας και την ρίψη της στην Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, οι Αμερικάνοι επεξεργάζονταν ένα σενάριο που σήμερα φαντάζει εξωπραγματικό,

Δημοσιεύθηκε στις 26 October 2014 | 3:03 pm


Parapona-Rodou: Ήπιες λίγο παραπάνω χθες; Δες τι πρέπει να κάνεις για να σταθείς και πάλι στα πόδια σου

-

Ξύπνησες με αφόρητο πονοκέφαλο και δεν μπορείς να σηκωθείς ούτε από το κρεβάτι;.... To ξέρουμε πως καταβάθος είχες βγει για ένα χαλαρό ποτάκι( ίσα ίσα να φύγει από πάνω σου η ένταση) αλλά τελικά κατέληξες να γυρίσεις με το φως της ημέρας. Λίγο η καλή παρέα, λίγο η μουσική σε οδήγησαν να μη ξέρεις που πατάς και που πηγαίνεις.
Αν και θα σου χρειαστούν 48 ώρες περίπου να ξεφύγεις από την κατάσταση αυτή της μέθης (σκέψου το αυτό την επόμενη φορά που θα παραγγείλεις το πέμπτο σφηνάκι), υπάρχουν σύμφωνα με το queen, κανόνες που πρέπει να ακολουθήσεις για να σταθείς και πάλι στα πόδια σου.
Πιες υγρά: Και δεν εννοούμε τα χθεσινά ποτά! Ενυδάτωσε τον οργανισμό σου με νερό και φυσικούς χυμούς. Αν βέβαια ούτε το στομάχι σου έχει καταφέρει να βγει σώο από τη χθεσινή κραιπάλη, κράτησε ένα μέτρο. Μη το παρακάνεις και προσπάθησε να πίνεις το νερό γουλιά γουλιά.
Προτίμησε ένα φλιτζάνι καφέ: Θα σε ξυπνήσει κάπως. Επειδή όμως ο καφές έχει διουρητικές δράσεις αρκέσου στον έναν και μόνο, γιατί ο οργανισμός σου είναι ήδη πολύ αφυδατωμένος.
Δοκίμασε νερό με μέλι: Φτιάξε ένα μείγμα με νερό, μέλι και λεμόνι και θα αισθανθείς καλύτερα.
Κατανάλωσε υδατάνθρακες: Ένα πιάτο μακαρόνια ή ότι άλλο προτιμάς θα σου δώσει ενέργεια τη δύσκολη αυτή ώρα.
Βγες στον ήλιο: To ξέρουμε πως ούτε μέχρι τον καναπέ του σπιτιού σου δεν μπορείς να πας αλλά συνδύασε αυτόν τον έναν και μοναδικό καφέ της ημέρας με λίγη έκθεση στον ήλιο. Φώναξε και τι φίλες σου για παρέα. Άλλωστε και αυτές στην ίδια κατάσταση θα είναι!

Παράπονα Ρόδου

Δημοσιεύθηκε στις 26 October 2014 | 3:00 pm


Χρυσόστομος Blogger Ρόδος: ΤΕΜΠΕΛΙΚΟ sex για τις ημέρες που είσαι πτώμα!

Οι λόγοι που μπορεί να θέλεις να κάνεις "τεμπέλικο" σεξ είναι πολλοί.... ...  Click here to

Δημοσιεύθηκε στις 26 October 2014 | 2:41 pm


Χρυσόστομος Blogger Ρόδος: Βίντεο: Περίεργο ανθρωποειδές μέσα σε σπήλαιο της Αυστραλίας;

Ένας ερευνητής ανεξήγητων φαινομένων εντόπισε σε μια άγνωστη, όπως αναφέρει το βίντεο, τοποθεσία, μια περίεργη ανθρωποειδής μορφή, μέσα σε ένα σπήλαιο στο Douglas Shire στην Αυστραλία Ο άνδρας υποστηρίζει στο βίντεο, το οποίο εμφανίστηκε πριν από λίγες μέρες, ότι το πλάσμα ήταν κρεμασμένο από τον τοίχο της σπηλιάς.... ... Πρόκειται άραγε για κάποιο

Δημοσιεύθηκε στις 26 October 2014 | 2:23 pm


Parapona-Rodou: Πόσα χρήματα θα χάσουν οι βουλευτές αν γίνουν πρόωρες εκλογές

-

Τα χρήματα που θα χάσουν σε περίπτωση που προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές υπολόγιζαν... οι βουλευτές σε «πηγαδάκια» στο καφενείο της Βουλής.

Σύμφωνα με τον «ΒΗΜΑτοδότη», οι ίδιοι υπολόγιζαν το ποσό σε 100.000 ευρώ για τον καθένα. Οπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο υπολογισμός έγινε ως εξής: Εως τις εκλογές του 2016 (όταν δηλαδή ολοκληρωθεί η τετραετία) απομένουν περίπου 16 μήνες. Εάν πολλαπλασιάσει κανείς το 16 με το 6.000 (τόσος είναι κατά μέσο όρο ο συνολικός βουλευτικός μισθός) τότε το ποσό είναι περίπου 100.000.

Το ποσό αυξάνεται εάν προστεθούν και κάποια έξτρα, όπως για τηλέφωνα, καύσιμα, επιτροπές, ταξίδια στο εξωτερικό. Σύμφωνα με την εφημερίδα, τους υπολογισμούς δεν τους κάνουν μόνο οι ανεξάρτητοι βουλευτές, που εάν παραμείνουν έως τις (πρόωρες) εκλογές ανεξάρτητοι δεν έχουν καμία τύχη να επανεκλεγούν, αλλά και βουλευτές άλλων κομμάτων.Παράπονα Ρόδου

Δημοσιεύθηκε στις 26 October 2014 | 2:00 pm


Parapona-Rodou: Επικίνδυνες βαφές στην αγορά: Υποτυπώδεις οι έλεγχοι του ΕΟΦ

-

Βαφές μαλλιών αμφίβολης ποιότητας κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά.... Οι έλεγχοι που γίνονται από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) είναι υποτυπώδεις, την ώρα που η αγορά αλλάζει προς το χειρότερο, λόγω της κρίσης.

Πλανόδιοι πωλητές διαθέτουν στα κομμωτήρια βαφές με άγνωστη προέλευση, τις οποίες χρεώνουν σε τιμές πολύ πιο χαμηλές από εκείνες των επώνυμων προϊόντων. Προβληματισμό προκαλούν χρεώσεις που κάνουν ορισμένα από αυτά και οι οποίες δεν δικαιολογούνται από το κόστος των υλικών που απαιτούνται.

Πολύ συχνά είναι τα περιστατικά γυναικών και ανδρών οι οποίοι έχουν υποστεί δερματικές βλάβες έπειτα από χρήση βαφής. Ακόμη περισσότερα είναι εκείνα που αφορούν υποβάθμιση της τρίχας, εξαιτίας συγκεκριμένου προϊόντος.

Σε κάθε περίπτωση, οι βαφές μαλλιών ενδέχεται να είναι επικίνδυνες για την υγεία, προειδοποιούν οι ειδικοί. Τα τελευταία χρόνια έχουν εκδοθεί δεκάδες ανακλήσεις γνωστών προϊόντων από τις ευρωπαϊκές Αρχές, οι οποίες εντοπίζουν ακατάλληλα ή επικίνδυνα συστατικά.ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Ποιες ουσίες είναι «ένοχες» για βλάβες στην υγεία

Τα μάτια σας δέκατεσσερα, όταν πρόκειται να προμηθευτείτε βαφή μαλλιών. Ζητήστε, επίσης, από τον κομμωτή να σάς ενημερώσει για το προϊόν που χρησιμοποιεί. Σύμφωνα με τον κ. Τζερμιά, οι ουσίες που περιέχονται στις βαφές και ενοχοποιούνται για βλάβες στην υγεία είναι οι εξής:
Η παραφαινυλενοδιαμίνη (PPD). Ενοχοποιείται για την εμφάνιση λεμφώματος αλλά και νεοπλασιών στους μαστούς και στην ουροδόχο κύστη, με απαραίτητη προϋπόθεση την παρατεταμένη έκθεση.
Η ρεζορκίνη. Οι Αρχές της Ευρωπαϊκής Ενωσης προειδοποιούν ότι δεν πρέπει να υπερβαίνει συγκεκριμένα όρια ασφαλείας, καθώς προκαλεί ερεθισμό στα μάτια και στο δέρμα, ενώ είναι επικίνδυνη και για το περιβάλλον. Συνιστάται να αποφεύγεται, ειδικά από εγκύους.
Η αμμωνία. Ερεθίζει το δέρμα και τα μάτια, ενώ μπορεί να προκαλέσει αναπνευστικά προβλήματα και άσθμα.
Το οξυζενέ, έχει τοξική επίδραση στο νευρικό και το αναπνευστικό σύστημα, ακόμη και σε μικρές δόσεις, ενώ προκαλεί βλάβες στο DNA. Στην Ιαπωνία, έχει απαγορευτεί σε προϊόντα κοσμετολογίας, ενώ στον Καναδά έχει περιοριστεί η χρήση του από τη νομοθεσία.
Οι παραβίνες. Αυξάνουν την πιθανότητα εμφάνισης νεοπλασιών, κυρίως μάλιστα καρκίνου του μαστού στις γυναίκες. Οι μελέτες αυτές, ωστόσο, δεν έχουν επιβεβαιωθεί.
Οι ουσίες MCI, ΜΙΤ (Methylchloroisotiazolinone, methylisotiazolinone). Χρησιμοποιούνται ως συντηρητικά, αποτρέποντας την ανάπτυξη βακτηρίων στα καλλυντικά προϊόντα.
Οι ουσίες SLS, SLES. Πρόκειται για ενώσεις του νατρίου, οι οποίες χρησιμοποιούνται για να δώσουν στη βαφή μορφή αφρού, ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα στο δέρμα. Σε ανθρώπους με ευαίσθητο δέρμα μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμό.

Χαρακτηριστικές είναι οι προειδοποιήσεις που έχει απευθύνει το τελευταίο διάστημα το σύστημα της Ευρωπαϊκής Ενωσης (Rapex):

Σε προϊόν βαφής από τις ΗΠΑ εντοπίστηκε 0,3% φορμαλδεΰδη, τιμή πάνω από το επιτρεπτό επίπεδο 0,2%. Σε προϊόν από την Ιταλία εντοπίστηκαν πολυκυκλικοί αρωματικοί υδρογονάνθρακες.

Σε άλλο προϊόν (χένα) από την Τσεχία εντοπίστηκε μεγάλη ποσότητα μικροβίων (μεσόφιλων αερόβιων μικροοργανισμών). Ανάλογο πρόβλημα εντοπίστηκε σε προερχόμενο από την Ινδία προϊόν. Σε βαφή μαλλιών από τη Γερμανία εντοπίστηκε μεγάλη ποσότητα των ίδιων μικροοργανισμών, οι οποίοι κρίθηκαν επικίνδυνοι για την υγεία.

Παράπονα Ρόδου

Δημοσιεύθηκε στις 26 October 2014 | 1:00 pm


Parapona-Rodou: Ψήφισμα για δημιουργία μονάδας εντατικής θεραπείας παίδων στη Ρόδο

-
Αναγνώστης::
Σας παρακαλώ στηρίξτε τον αγώνα μου υπογράφοντας αυτό το το ψήφισμα....
ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ Κ. ΒΟΡΙΔΗ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.: ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΟΝΑΔΑΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΠΑΙΔΩΝ ΣΤO ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΟΔΟΥ.

Γιατί είναι σημαντικό;

Ένα ακόμα παιδάκι, 20 μηνών, έχασε τη ζωή του, μετά τη διακομιδή του μέσω ΕΚΑΒ από τη Ρόδο σε νοσοκομείο της Αθήνας.
Η Εύη μας, ένα υγιέστατο και χαμογελαστό κοριτσάκι, όλη μέρα χόρευε, τραγουδούσε και πάντα σκόρπιζε χαρά σε όλους όσους ήμασταν γύρω της.
Δεν είχε ποτέ κανένα πρόβλημα υγείας και μέχρι ένα μήνα πριν το τραγικό συμβάν, είχε κάνει όλες τις απαραίτητες εξετάσεις στην Αθήνα προληπτικά, για να επιβεβαιώσουν ότι η ατονία και αταξία που ένιωθε μετά την πρώτη ίωση που πέρασε ως παιδάκι, ήταν απλά παρενέργειες της ίωσης αυτής για λίγες μέρες.
Ένα μήνα μετά αρρώστησε με πυρετό και τη στιγμή που έκανε σπασμούς εισήχθη στο νοσοκομείο της Ρόδου. Ο παιδίατρος έτρεχε μόνος του να προλάβει όλα τα περιστατικά, δίνοντας προτεραιότητα στο επείγον της μικρής μας και κάνοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες.
Ζήτησε διακομιδή στην Αθήνα και το ΕΚΑΒ του έδινε οδηγίες για το πως να αποφύγει να στείλει το περιστατικό...τι να κάνει και με τι μέσα να το κάνει στη Ρόδο όμως; Τελικά η διακομιδή πραγματοποιήθηκε και ενώ εκείνο το βράδυ φαινομενικά όλα πήγαιναν καλά, το επόμενο πρωί η μικρή μας δεν τα κατάφερε...
Τα ακριβή αίτια θανάτου είναι ακόμη άγνωστα. Άγνωστη είναι και η κατάληξη αν θα υπήρχε ένα σωστό λειτουργικά νοσοκομείο στη Ρόδο με μονάδα εντατικής που να αντιμετώπιζε άμεσα τέτοια περιστατικά. Η διακομιδή δεν είναι λύση, χάνονται πολλές ώρες, ουσιαστικός και πολύτιμος χρόνος και το κόστος της φτάνει το ύψος πολλών χιλιάδων ευρώ.
Ακούμε κατά καιρούς πολλά περιστατικά γύρω μας, εφησυχαζόμαστε με σκέψεις τύπου «είχε κάτι άλλο», «δεν ξέρουμε τι έγινε», αλλά ο κίνδυνος είναι τόσο κοντά μας και η πραγματικότητα πολύ διαφορετική. Το αγγελούδι μας έφυγε μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο ενώ μια μέρα πριν χοροπηδούσε ανέμελα...
Δεν θα ξεχάσουμε ούτε θα ξεπεράσουμε ποτέ το τι συνέβη, οφείλουμε όμως να παλέψουμε γιατί το υγειονομικό σύστημα καταρρέει και δεν μπορεί να σώσει ανθρώπινες ζωές. Άλλωστε λίγες μέρες μετά άλλο ένα παιδάκι 18 μηνών από την Κω δεν κατάφερε να σωθεί δυστυχώς..
Μία Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων στη Ρόδο θα εξυπηρετούσε όλη τη Δωδεκάνησο και η άμεση δημιουργία της είναι απαραίτητη, αξίζουμε αξιοπρεπείς υπηρεσίες υγείας και πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι γι’ αυτό.
Ευχαριστώ πολύ,

Διαβάστε περισσότερα για το ψήφισμα και υπογράψτε πατώντας... ΕΔΩ 


Παράπονα Ρόδου

Δημοσιεύθηκε στις 26 October 2014 | 8:34 am


Parapona-Rodou: Το εξυπνότερο gadget για iPhone είναι ελληνικό!

-

Είναι αλήθεια πως μάλλον δεν θα περίμενες ότι η τζαμένια πόρτα, ενός συνηθισμένου συνοικιακού.... καταστήματος, κάπου σε μια από τις γειτονιές της Αθήνας, θα σε οδηγούσε σε έναν νέο κόσμο δημιουργίας, γεμάτο ανθρώπους με φρέσκες ιδέες, νέους επιστήμονες που επενδύουν σε μηχανές από το μέλλον ή αλλιώς εκτυπωτές αντικειμένων.

Και αν στην Αμερική συντηρείται ο μύθος ότι πολλές εταιρείες τεχνολογίας ξεκίνησαν από ένα γκαράζ, στην Ελλάδα σήμερα, σε κάποια από τα χιλιάδες άδεια συνοικιακά μαγαζάκια, πιτσιρικάδες βλέπουν το αύριο αλλιώς.

Μια τέτοια περίπτωση είναι το Drawlab, το οποίο ειδικεύεται στον βιομηχανικό σχεδιασμό αντικειμένων και στην τρισδιάστατη εκτύπωσή τους. Τάση η οποία εξελίσσεται ραγδαία ειδικά στις ΗΠΑ, από τα εργαστήρια των μεγαλύτερων εταιρειών τεχνολογίας μέχρι το σπίτι, όπου οι 3D εκτυπώσεις αντικειμένων είναι ένα νέο χόμπι για χιλιάδες τεχνολογικά ανήσυχους καταναλωτές.

Μεταξύ άλλων αντικειμένων - από μινιατούρες και παιχνίδια μέχρι πλαστικά μέρη ρομποτικών κατασκευών - το Drawlab έχει εμπλακεί και στη δημιουργία ενός πρωτότυπου αξεσουάρ για το iPhone. Ενα στήριγμα το οποίο ενσωματώνεται στο βύσμα των ακουστικών και κρατά το τηλέφωνο σε όποια θέση θέλουμε. Απλό, έξυπνο, πρακτικό και καλοσχεδιασμένο.

-

Την ιδέα είχε ο Αλέξης Γεράσης, την περίοδο που είχε μείνει χωρίς δουλειά... “Αυτοί οι δέκα μήνες ήταν πιο γόνιμοι στη ζωή μου. Εχω ένα iPhone που λόγω δουλειάς εξαντλώ σχεδόν όλες του τις δυνατότητες. Εψαχνα αρκετό καιρό ένα εύχρηστο στήριγμα, που να είναι μικρό και ελαφρύ. Αγόρασα κάποιο, αλλά τις περισσότερες φορές το ξεχνούσα στο σπίτι ή στο γραφείο. Aρχισα λοιπόν να σκέφτομαι πως θα πρέπει να είναι πολύ μικρό και εύχρηστο. Να μην είναι ένα ακόμη πράγμα που πρέπει να κουβαλήσεις, αλλά κατά κάποιον τρόπο να είναι ένα με το τηλέφωνο. Σκέφτηκα πως αν είναι ενσωματωμένο στο hands free του iPhone, τότε θα μπορώ να το έχω πάντα μαζί μου. Eπρεπε επομένως να είναι μικρό, να ταιριάζει με το ντιζάιν του iPhone και να μην σπάει. Η ιδιαιτερότητά του sStand είναι πως ενσωματώνεται στο βύσμα των ακουστικών. Ο σχεδιασμός του είναι μοναδικός γιατί επιτρέπει στο βύσμα των ακουστικών να περιστρέφεται ελεύθερα, αλλά όταν θελήσουμε να το χρησιμοποιήσουμε ως στήριγμα για τη συσκευή τραβάμε μια μικροσκοπική ασφάλεια και έτσι το iPhone σταθεροποιείται στην επιθυμητή θέση”, εξηγεί ο δημιουργός του.

Οπως λέει o Αλέξης Γεράσης, κάποια μέρα πήγε στο Drawlad και μίλησε με τον Σταύρο Κούρτη, μηχανολόγο-μηχανικό, ο οποίος ανήκει στην ομάδα που έστησε το εργαστήριο το 2012: “Του εμπιστεύτηκα τα σχέδιά μου. Του άρεσε πολύ η ιδέα. Κάναμε τις εκτυπώσεις των πρωτοτύπων και μετά από αρκετές συναντήσεις αποφασίσαμε πως ο καλύτερος τρόπος για να προχωρήσουμε ήταν να δημιουργήσουμε μια καμπάνια στο Kickstarter (σ.σ. πλατφόρμα υποστήριξης επιχειρηματικών και άλλων ιδεών με απευθείας χρηματοδότηση από το κοινό). Πλέον, έχουμε πάρει όλες τις εγκρίσεις από το Kickstarter και το μόνο που μένει είναι η ενεργοποίηση της”.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Παράπονα Ρόδου

Δημοσιεύθηκε στις 26 October 2014 | 8:00 am


Parapona-Rodou: Παιχνίδι ΤΡΟΜΟΥ… με ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ στην πιο ΦΡΙΚΙΑΣΤΙΚΗ έπαυλη του κόσμου! 24.000 άνθρωποι ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ στην ΟΥΡΑ για να πάρουν μέρος! (video-φωτο)

-

Εδώ ταιριάζει το γνωστό λαικό άσμα : ΑΝΤΕ ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗ να κάνεις!...

Περιμένουν με αγωνία να έρθει η σειρά τους για να πάρουν μέρος, να δοκιμάσουν τις αντοχές τους, στον τρόμο…. Μέχρι τώρα δεν τα κατάφερε κανείς. Και οι πιο γενναίοι άντρες έκλαιγαν σαν… κοριτσάκια στο αρχοντικό McKamey, το πιο ανατριχιαστικό σπίτι του κόσμου!

-

Είναι βγαλμένο από τους χειρότερούς σας εφιάλτες. Εκεί μέσα το αίμα ρέει άφθονο και οι πιο θαρραλέοι καταλήγουν να βγαίνουν… σηκωτοί, με κλάματα και ίσως κατουρημένοι.

Σίγουρα ένα μικρό προβληματάκι ύπαρξης το έχουν δεν μπορεί. Αφού η έπαυλη McKamey, στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνιας, έχει χαρακτηριστεί ως το πιο τρομακτικό στοιχειωμένο σπίτι του πλανήτη, όπου κανένας δεν έχει καταφέρει να παραμείνει και στις οκτώ ώρες της… εφιαλτικής ξενάγησης.

-

Τους λούζουν με ψεύτικο αίμα. Τους πετούν εμετούς και υγρά αηδιαστικά , τους ρίχνουν σάπια αυγά τους δένουν, τους βάζουν σε κελιά γεμάτα φίδια και τους αναγκάζουν να φάνε εντομα!

-

Οι εικόνες τρόμου αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

-

Ακόμη και πεζοναύτες απέτυχαν να ολοκληρώσουν την ξενάγηση, κατά την διάρκεια της οποίας δεκάδες άνδρες ξέσπασαν σε κλάμματα.

-

Εχει περιγραφεί ως ένα πραγματικό θρίλερ, με την όλη διαδικασία να κινηματογραφείται, ούτως ώστε οι επισκέπτες να… ξαναζούν τον τρόμο. Τον οποίο κάθε άλλο παρά ευχαριστιούνται…

-

Μάλιστα, υπάρχει και η δυνατότητα… online παρακολούθησης του ταξιδιού στην ανατριχίλα, το οποίο διαρκεί από τέσσερις έως οκτώ ώρες, ενώ εξαιτίας της κινηματογραφικής φύσης του αρχοντικού, κανένας επισκέπτης δεν βιώνει ακριβώς την ίδια εμπειριά, όπως εξηγεί ο 55χρονος ιδρυτής Russ McKamey και η σύντροφός του, Carol Schultz.

-

Το θέμα αλλάζει κάθε χρόνο! Οι συμμετέχοντες μπαίνουν ανά δυάδες στο συγκεκριμένο αρχοντικό, με τον Russ McKamey να δηλώνει πως είχε την ιδέα 14 χρόνια πριν!

-

Ο διοργανωτής λέει μάλιστα ότι ξόδεψε περισσότερα από 500.000 δολάρια για να κατασκευάσει την “πιο τρομακτική εμπειρία του πλανήτη”.

-

Οι συμμετέχοντες πρέπει να είναι άνω των 21 ετών, να μην πάσχουν από σοβαρές ασθένειες, αλλά και να υπογράψουν ένα έγγραφο πριν μπουν, με το οποίο συναινούν σε ό, τι… έπεται.

-

Παράπονα Ρόδου

Δημοσιεύθηκε στις 26 October 2014 | 7:02 am


Parapona-Rodou: Ο απαγορευμένος συνδυασμός ποτών που μας μεθά περισσότερο

-

Συνηθίζετε να βγαίνετε για ποτό με φίλους αλλά στην πλειοψηφία των περιπτώσεων δεν θυμάστε πώς γυρίσατε στο σπίτι; Ίσως για αυτό να φταίνε οι επιλογές...
των ποτών που κάνετε για τα αγαπημένα σας κοκτέιλ.
Αυτό υποστηρίζει μία πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Alcoholism: Clinical & Experimental Research». Στο πλαίσιο της μελέτης - μία από τις πρώτες του είδους- οι ερευνητές, με επικεφαλής την ερευνήτρια δρ Σεσίλ Μαρσζίνσκι, επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Ψυχολογικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου του Βόρειου Κεντάκι, συνεργάστηκαν με 16 άνδρες και γυναίκες, μέσης ηλικίας 23 ετών, που πήγαν στο εργαστήριο των ερευνητών τρεις φορές.
Την πρώτη, ήπιαν βότκα αναμεμιγμένη με κανονικό αναψυκτικό, την δεύτερη βότκα αναμεμιγμένη με λάιτ αναψυκτικό (περιείχε ως γλυκαντική ουσία ασπαρτάμη) και την τρίτη ένα ψευτοποτό (είχε προστεθεί ελάχιστο αλκοόλ, ίσα-ίσα για να δίνει την ψευδαίσθηση του ποτού).
Κάθε φορά, στη συνέχεια, μετρούσαν τους χρόνους αντιδράσεώς τους σε ένα τεστ σε ηλεκτρονικό υπολογιστή και τους ρωτούσαν εάν νιώθουν μεθυσμένοι ή είναι ικανοί να οδηγήσουν.
Όπως διαπιστώθηκε, όταν οι εθελοντές κατανάλωσαν τα αλκοολούχα ποτά αναμεμειγμένα με λάιτ αναψυκτικά, όχι μόνο μέθυσαν περισσότερο -συγκριτικά με όταν κατανάλωσαν το ποτό σε συνδυασμό με κανονικό αναψυκτικό- αλλά προέκυψε ότι δεν το αντιλήφθηκαν κιόλας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δηλώνουν ότι ήταν σε θέση να οδηγήσουν.
Σύμφωνα με ερευνητές, μάλιστα, με τον λάιτ συνδυασμό τα επίπεδα αλκοόλ στο αίμα των εθελοντών ξεπέρασαν το όριο του αλκοτέστ για ασφαλή οδήγηση, ενώ αυτό δεν συνέβη με το κανονικό κοκτέιλ. Οι επιστήμονες εφιστούν την προσοχή ιδίως στις γυναίκες, διότι κατά κανόνα εκείνες είναι που παραγγέλνουν τους συνδυασμούς οινοπνευματωδών ποτών-λάιτ αναψυκτικών.
«Εικάζουμε ότι το αλκοόλ απελευθερώνεται ταχύτερα από το στομάχι όταν πίνει κάποιος συνδυασμό ποτού με λάιτ αναψυκτικό, επειδή δεν υπάρχουν αρκετές θερμίδες στο στομάχι για να επιβραδύνουν την απορρόφηση του αλκοόλ», αναφέρει ο επικεφαλής της μελέτης, σχολιάζοντας τα συμπεράσματα.

Παράπονα Ρόδου

Δημοσιεύθηκε στις 26 October 2014 | 6:30 am


Parapona-Rodou: Γιατί αλλάζουμε την ώρα την Κυριακή -Ποιος ευθύνεται για τη θερινή και τη χειμερινή ώρα

-

Το ότι αυτή την Κυριακή τα ξημερώματα (4 το πρωί) θα πρέπει να γυρίσουμε τα ρολόγια μας... μια ώρα πίσω είναι γνωστό. Σε απλά λόγια αυτό σημαίνει πως οι υπναράδες θα έχουν στη... διάθεσή τους μιας ώρα επιπλέον ύπνου.
Ουσιαστικά η αλλαγή δηλώνει το πέρασμα από το καλοκαίρι στο χειμώνα. Έχετε, όμως, σκεφτεί πώς προέκυψε αυτή η αλλαγή; Ποιος το σκέφτηκε να διαμορφώσει κατ' αυτό τον τρόπο τη θερινή και αντιστοίχως τη χειρινή ώρα;

Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, ο Βενιαμίν Φραγκλίνος ήταν ο πρώτος που διατύπωσε το 1784 την ιδέα της θερινής ώρας, καθώς διαπίστωσε ότι περισσότερος ήλιος σημαίνει... εξοικονόμηση χρημάτων και ενέργειας.
Ο επόμενος που ασχολήθηκε με το θέμα ήταν ο Βρετανός Γουίλιαμ Γουίλετ το 1907, οπότε και δημοσίευσε το άρθρο του «Waste of Daylight», στο οποίο έκανε λόγο για τα οφέλη από την αξιοποίηση του μέτρου της θερινής ώρας.

Πάντως, η πρώτη φορά που φέρεται να εφαρμόστηκε η ιδέα του μέτρου ήταν από την γερμανική κυβέρνηση κατά την διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου από 30 Απριλίου ως 1η Οκτωβρίου του 1916 και έπειτα από το Ηνωμένο Βασίλειο την ίδια χρονιά από τις 21 Μαΐου ως 1η Οκτωβρίου. Έτσι, εκατομμύρια κάτοικοι σε διάφορες περιοχές του πλανήτη «αναγκάζονται» σήμερα να ρυθμίζουν δύο φορές το χρόνο τα ρολόγια τους, εάν θέλουν να είναι συνεπείς στις... υποχρεώσεις τους.

Στη χώρα μας

Στην Ελλάδα, αλλά και σε όλη την Ε.Ε. φέρνουμε τον δείκτη μια ώρα πίσω τον Οκτώβριο και μια ώρα μπροστά τον Μάρτιο, στην τελευταία Κυριακή των δύο αυτών μηνών. Η... ταλαιπωρία αυτή ξεκίνησε για τη χώρα μας, όπως και για τα υπόλοιπα κράτη παγκοσμίως, το 1973, περίπου τρία χρόνια μετά την ενεργειακή κρίση.
Αυτή ήταν και η χρονιά που αποφασίστηκε από μεγάλο μέρος των χωρών της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης τότε και της Ελλάδας η υιοθέτηση του μέτρου της θερινής ώρας, με έναρξη το 1975.

Έτσι, η αλλαγή της ώρας, σύμφωνα με την οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που υποχρεώνει όλα τα κράτη μέλη να τηρήσουν αυτό το μέτρο με νόμο, γίνεται, πλέον, την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου στη 1 π.μ. ώρα Γκρίνουϊτς και τελειώνει την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου του ίδιου έτους πάλι στη 1 π.μ. ώρα Γκρίνουϊτς. Επομένως η αλλαγή είναι ταυτόχρονη για όλα τα κράτη μέλη τα οποία έχουν υιοθετήσει το μέτρο.

Η... πραγματική ώρα

Στην πραγματικότητα η «τοπική ώρα» κάθε περιοχής, όπως της Αθήνας, της Κέρκυρας και της Ρόδου, είναι διαφορετικές μεταξύ τους. Αυτό, όμως, το... πρόβλημα δεν αφορά μόνο στην περιοχή μας, αλλά και όλες τις πόλεις-σημεία πάνω στο χάρτη, λόγω των διαφορετικών συντεταμένων τους.

Για να αντιμετωπιστούν, λοιπόν, και πρακτικά αυτές οι διαφοροποιήσεις των λεπτών, αποφασίστηκε να χωριστεί η Γη σε 24 συνολικά ίσες ατράκτους (άξονες περιστροφής) και ότι όλες οι χώρες που ανήκουν στην ίδια άτρακτο θα έχουν και την ίδια επίσημη ώρα που θα διαφέρει από την διπλανή της άτρακτο κατά μία ώρα.

Παράλληλα, για να λυθεί το πρόβλημα που θα προέκυπτε για τις περιοχές των χωρών που βρίσκονται στα όρια διαφορετικής ατράκτου, αποφασίστηκε η επίσημη ώρα κάθε κράτους να είναι αυτή της πρωτεύουσάς του. Εάν δεν ίσχυε το τελευταίο τότε όταν στην Αθήνα θα ήταν 12:00, στην Κέρκυρα το ρολόι θα έπρεπε να δείχνει 12:16, ενώ στη Ρόδο 12:49.

Τι γίνεται στον πλανήτη

Ωστόσο, στη διαδικασία αυτή δεν υπόκεινται οι χώρες που βρίσκονται κοντά στον ισημερινό, αφού σε αυτές η νύχτα και η μέρα διαρκούν από 12 ώρες. Όσο πιο κοντά κατευθύνεται κάποιος στους Πόλους, το ηλιακό φως είναι διαθέσιμο κατά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες διαφέρει. Η Ρωσία έχει 11 διαφορετικές ζώνες ώρας, ενώ στις ΗΠΑ άλλο πρόγραμμα ακολουθούν οι Βορειοαμερικανοί και άλλο οι Νοτιοαμερικανοί.Παράπονα Ρόδου

Δημοσιεύθηκε στις 26 October 2014 | 6:00 am


Parapona-Rodou: Ζεστός οδηγός επιβίωσης για τις κρύες μέρες του χειμώνα!

-

Ποιος τρόπος θέρμανσης συμφέρει περισσότερο εφέτοςΣε εξίσωση για δυνατούς λύτες έχει αναδειχθεί το θέμα της θέρμανσης στη χώρα μας,...
με τα νοικοκυριά να αναζητούν να ζεσταθούν έξυπνα και οικονομικά.

Εν μέσω οικονομικής κρίσης ένα στα πέντε νοικοκυριά στην Ελλάδα βρίσκεται στα όρια της ενεργειακής φτώχειας, δυσκολεύεται δηλαδή να εξασφαλίσει την επαρκή θέρμανση και ψύξη για το σπίτι του.

Ετσι, ολοένα και αυξάνονται τα νοικοκυριά που προσπαθούν να απαντήσουν στο ερώτημα μετά το πετρέλαιο τι, ενώ δέχονται έναν καταιγισμό πληροφοριών σχετικά με το πιο καύσιμο είναι τελικά πιο οικονομικό και κατάλληλο για το σπίτι τους.

Η λίστα των εναλλακτικών πηγών θέρμανσης είναι μεγάλη, με τους ενδιαφερομένους να πρέπει να κάνουν μια αξιολόγηση για το τι ταιριάζει καλύτερα στις δικές τους ανάγκες.

Πολλοί από τους εναλλακτικούς τρόπους θέρμανσης απαιτούν ένα αρχικό κεφάλαιο για τον εξοπλισμό και την εγκατάστασή τους, όμως η απόσβεση των χρημάτων είναι δεδομένη.

Πριν από λίγα χρόνια το τζάκι ήταν περισσότερο μια συμπληρωματική ρομαντική πινελιά στο σπίτι, παρά η κύρια πηγή θέρμανσης των νοικοκυριών.

Ομως τα τελευταία τρία χρόνια ξυλόσομπες, τζάκια και καυστήρες αναμένεται να αναδειχθούν στους πρωταγωνιστές του χειμώνα.

Η «κυριακάτικη δημοκρατία» προσπαθεί να ξεθολώσει το τοπίο της αιθαλομίχλης και σας παρουσιάζει έναν συγκριτικό οδηγό για πηγές θέρμανσης.

Ο υπολογισμός γίνεται λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες μιας οικογένειας που ζει σε ένα διαμέρισμα 100 τ.μ. στην Αττική, όπου υπολογίζεται ότι θα χρειαστεί περίπου 1.200 λίτρα πετρέλαιο θέρμανσης (στη βόρεια Ελλάδα η αντίστοιχη κατανάλωση θα είναι πολύ μεγαλύτερη και υπολογίζεται στα 2.000 λίτρα).

Η ισοδύναμη ποσότητα των λίτρων σε kWh (κιλοβατώρες) ηλεκτρικού ρεύματος είναι 12.630.

Οι δημοφιλείς σόμπες πέλετ

Οι σόμπες πέλετ γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς, καθώς έχουν πολύ υψηλό βαθμό απόδοσης, περίπου τέσσερις με πέντε φορές υψηλότερο από αυτόν της σόμπας ξύλου.

Θα πρέπει να έχετε κατά νου τον χώρο που απαιτείται για την αποθήκευση των πέλετ.

Επίσης, για την εγκατάσταση μιας σόμπας πέλετ πρέπει να γίνουν μερεμέτια για την εξαγωγή των καυσαερίων, αν δεν υπάρχουν υποδομές.

Το κόστος για μια σόμπα κυμαίνεται από 900 έως 2.000 ευρώ.

Για τον χειμώνα απαιτούνται ένας με τρεις τόνους, αν γίνεται περιστασιακή χρήση, ενώ ανεβαίνει στους πέντε με έξι τόνους αν γίνεται πλήρης χρήση του καυστήρα πέλετ.

Με την τιμή να διαμορφώνεται στα 0,28 ευρώ το κιλό, εάν αποκτήσετε τον αρχικό εξοπλισμό, το κόστος για τη θέρμανση της κατοικίας σας θα κυμαίνεται από 600 (για μερική χρήση) έως 1.600 ευρώ τον χρόνο (για την πλήρη χρήση).


Κλιματιστικά, ηλεκτρικά καλοριφέρ και αερόθερμα

- Για κάθε κιλοβατώρα που δαπανούμε με τα κλιματιστικά θερμαινόμαστε με τη διπλάσια ενέργεια, έτσι αντί για 12.360 kWh θα χρειαστούμε συνολικά 7.270 ή και ακόμη λιγότερο. Αυτό γιατί το κλιματιστικό εξοικονομεί ηλεκτρική ενέργεια και δεν ζεσταίνει απλώς, αλλά αντλεί θερμότητα από τον εξωτερικό χώρο και τη μεταφέρει μέσα στην κατοικία. Ετσι, με την τιμή να κυμαίνεται στα 0,10 ευρώ την κιλοβατώρα, θα χρειαστούμε όλον τον χειμώνα 720 ευρώ, ενώ αν επιλέξετε κάποια συσκευή τύπου inverter η οικονομία θα είναι ακόμη μεγαλύτερη. Επίσης, η συσκευή θα είναι εξίσου χρήσιμη και το καλοκαίρι. Βέβαια, η ποιότητα θέρμανσης είναι πολύ υποδεέστερη εκείνης των θερμαντικών σωμάτων.

- Τα θερμαντικά σώματα, δηλαδή ηλεκτρικά καλοριφέρ και αερόθερμα, είναι πολύ πιο ακριβά, αφού καίνε περισσότερη ενέργεια. Ακριβώς επειδή η κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος της οικογένειας αυξάνεται, ένα νοικοκυριό μεταπηδά σε άλλη κλίμακα και χρεώνεται με υψηλότερη τιμή ανά κιλοβατώρα. Ετσι, για τις 12.360 κιλοβατώρες η χρέωση των νοικοκυριών θα μεταπηδήσει στην υψηλότερη κλίμακα των 2.000 kWh. Ετσι, με περίπου 0,20 ευρώ ανά κιλοβατώρα, το κόστος θέρμανσης θα ξεπεράσει τα 2.400 ευρώ. Οι τιμές για τις συσκευές αρχίζουν από 50 ευρώ και φτάνουν έως και τα 150 ευρώ, ανάλογα με το σώμα. Επομένως, για ένα σπίτι 100 τ.μ. όπου χρειάζονται τέσσερα με πέντε τέτοια σώματα το συνολικό κόστος θα κυμανθεί από 250 έως 750 ευρώ.


Ενεργειακά τζάκια

- Μια λύση για θέρμανση είναι η μετατροπή του συμβατικού τζακιού σε ενεργειακό. Πρόκειται για τζάκι με πολύ υψηλότερη απόδοση από το συμβατικό, επειδή εκμεταλλεύεται τη ροή του ζεστού αέρα που δημιουργείται από την καύση του ξύλου μέσα στον θερμοθάλαμο που περιβάλλει την εστία του. Απαιτεί μικρότερη κατανάλωση ξύλου από το συμβατικό, ενώ η συνήθης λειτουργία του είναι με την πόρτα κλειστή, με αποτέλεσμα αύξηση της θερμοκρασίας και καλύτερη καύση. Μπορεί να συνδεθεί με το υπάρχον σύστημα θέρμανσης του σπιτιού, δηλαδή με τον λέβητα και το σύστημα διανομής ζεστού νερού. Συνολικά για όλη τη σεζόν απαιτούνται περίπου 6 τόνοι ξύλου. Ετσι, με την τιμή να διαμορφώνεται στα 100 ευρώ το κυβικό (περίπου 0,20 ευρώ το κιλό), κατά μέσο όρο η συνολική δαπάνη είναι γύρω στα 1.200 ευρώ. Ομως η μετατροπή του τζακιού απαιτεί εργασίες διαρρύθμισης στην κατοικία με μέσο κόστος τα 3.000 ευρώ.

Το φυσικό αέριο που δεν ρυπαίνει και δεν νοθεύεται

- Για τις 12.630 kWh και με χρέωση στα 0,068 ευρώ ανά kWh, με βάση τις σημερινές τιμές το κόστος για θέρμανση με φυσικό αέριο υπολογίζεται στα 858 ευρώ. Για όσους όμως δεν βρίσκονται ήδη στο δίκτυο το κόστος δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο. Συγκεκριμένα, η εσωτερική εγκατάσταση κυμαίνεται σε 3.500-4.500 ευρώ για μια μέση πολυκατοικία με 15 διαμερίσματα (300 ευρώ ανά διαμέρισμα). Σε περίπτωση που απαιτείται και αλλαγή λέβητα, το κόστος ανεβαίνει παραπάνω και ανέρχεται σε 6.500-7.000 ευρώ, δηλαδή περί τα 467 ευρώ ανά διαμέρισμα. Η θέρμανση θα στοιχίσει δηλαδή περίπου το ίδιο σε σχέση με το πετρέλαιο θέρμανσης για ένα διαμέρισμα που θα βάλει για πρώτη φορά φυσικό αέριο, όμως μακροπρόθεσμα το κέρδος που θα προκύψει για τον καταναλωτή είναι ιδιαίτερα σημαντικό.

Παράλληλα, φέτος τρέχει πρόγραμμα επιδότησης της αντικατάστασης των πετρελαϊκών συστημάτων σε φυσικού αερίου, με την ενίσχυση να φτάνει το 60% του κόστους. Οι πόροι που αναμένεται να διατεθούν ανέρχονται σε 15.000.000 ευρώ, ενώ ήδη το ενδιαφέρον από πολίτες είναι ιδιαίτερα αυξημένο.

Παράλληλα, το φυσικό αέριο είναι φιλικό προς το περιβάλλον, αφού δεν έχει ρύπους, απαιτεί λιγότερο χώρο στο λεβητοστάσιο, καθώς δεν απαιτείται δεξαμενή πετρελαίου, ενώ η μέτρηση είναι πάντα σωστή και δεν υπάρχει καμία περίπτωση νοθείας.

Το κλασικό καύσιμο που γίνεται πάλι πιο προσιτό
Πετρέλαιο θέρμανσης

- Μικρή ανάσα για χιλιάδες νοικοκυριά φέρνει η μείωση στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, η διάθεση του οποίου ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα (στις 15 Οκτωβρίου 2014).

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, η τιμή του εφέτος είναι φθηνότερη για δύο λόγους.Πρώτον, λόγω της μείωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης κατά 30% (στο 0,23 από 0,33 ευρώ το λίτρο) και, δεύτερον, λόγω της πτώσης των διεθνών τιμών πετρελαίου. Ετσι, η τιμή στην οποία άρχισε η διάθεση την προηγούμενη εβδομάδα διαμορφώθηκε σε περίπου 1,04 ευρώ το λίτρο στα αστικά κέντρα και 1,10 ευρώ στην περιφέρεια της χώρας, όπου οι τιμές των καυσίμων είναι υψηλότερες. Το πετρέλαιο θα είναι ακόμη φθηνότερο (0,69-0,75 ευρώ το λίτρο) για όσους δικαιούνται το επίδομα των 0,35 ευρώ το λίτρο. Πέρυσι για την ίδια κατηγορία ήταν στα 0,92 ευρώ το λίτρο.

Με την τιμή του πετρελαίου στο 1,04 ευρώ, η οικογένεια θα χρειαστεί 1.248 ευρώ. Σημειώνεται ότι η ποιότητα της θέρμανσης με πετρέλαιο είναι η ανώτερη, αφού οι καυστήρες έχουν μεγάλη απόδοση. Για την ίδια ποσότητα πετρελαίου θέρμανσης πέρυσι μια οικογένεια θα χρειαζόταν 1.524 ευρώ, ενώ τρία χρόνια πριν θα πλήρωνε περίπου 1.200 ευρώ.

Μια οικογένεια που δικαιούται το επίδομα θα χρειαστεί να καταβάλλει από 828 έως 900 ευρώ για να ζεσταθεί. Το επίδομα θέρμανσης δικαιούνται νοικοκυριά με χαμηλό εισόδημα και για την αγορά συγκεκριμένων ποσοτήτων.

Ετσι, πολλά είναι τα νοικοκυριά που θα δυσκολευθούν και φέτος να αγοράσουν τελικά πετρέλαιο.

Ο Σύνδεσμος Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδος (ΣΕΕΠΕ) πρότεινε το επίδομα να διατεθεί σε όλους τους καταναλωτές, με προϋπόθεση την επιδότηση μόνο της κύριας κατοικίας, αποκλείοντας δηλαδή εξοχικά και επαγγελματικές στέγες.

Επικαλούμενος μάλιστα μελέτη του ΙΟΒΕ, υποστηρίζει ότι με τον τρόπο αυτόν το κράτος όχι μόνο δεν θα έχανε έσοδα αλλά θα τα βελτίωνε κατά 30.000.000 ευρώ, όταν με τη μείωση του ΕΦΚ κατά 30% δεν αναμένεται ιδιαίτερη αύξηση της ζήτησης.Πολυτίμη Οικονόμου

Παράπονα Ρόδου

Δημοσιεύθηκε στις 26 October 2014 | 5:30 am


Parapona-Rodou: ΣΑΡΩΝΟΥΝ στα social media!! - "Πολέμησαν" την ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ με ΧΙΟΥΜΟΡ!! (PHOTOS)

-
Με αστείες ατάκες και εμπνευσμένες φωτογραφίες «πολέμησαν» τα προβλήματα από την νεροποντή οι χρήστες των social media!...

Αντιμετωπίζοντας το καταστροφικό πέρασμα του καιρού με χιούμορ, οι Έλληνες χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έκαναν για ακόμα μία φορά το χειλάκι μας να σκάσει.
ΔΕΙΤΕ μερικά από τα πιο αστεία που γράφτηκαν:
- Θα ορκιζόμουν ότι, καθώς περπατούσα στην Κωνσταντίνου Καραμανλή, είδα ένα σολωμό να τη διασχίζει... #vroxi #potami #thessaloniki
- Φτου γαμώτοο! Kαι έπλυνα χτες το αμάξι! #rain #vroxi
- Να εδώ περιμένω τον Νώε να με μαζέψει #vrexei
-

-
-
-
-


-
star.grΠαράπονα Ρόδου

Δημοσιεύθηκε στις 26 October 2014 | 5:00 am


Parapona-Rodou: Τα τηλεγραφήματα του Wikileaks και ο Στρατηγός Γράψας, …Την ώρα που Τούρκοι προκαλούν διαρκώς και αλωνίζουν στη Μεσόγειο!

-

Αλωνίζουν οι Τούρκοι στο Αιγαίο και εμείς κατακρίνουμε συσκέψεις…
Ούτε βέβαια έχει κάποια σημασία η Παρουσία του Τσίπρα στο Πεντάγωνο λες και θα μας λύσει επιχειρησιακά προβλήματα, πολιτική κάνει ο Αλέξης και μάλιστα δεν νομίζουμε να καταλαβαίνει το μέγεθος της Κρίσεως !

Οι Τούρκοι...
συνοδεύουν με πολεμικά το «Μπαραμπαρός» εντός της Κυπριακής ΑΟΖ και στην Κύπρο οι Πολιτικοί κάνουμε συσκέψεις του τύπου να σταματήσουν τις ενταξιακές κινήσεις της Τουρκίας στην Ε.Ε και τρίχες κατσαρές!

Στην Ελλάδα δεν πήραμε καν μυρουδιά το τι γίνεται στη γειτονιά μας και δυστυχώς είμαστε του δόγματος η Κύπρος αποφασίζει και η Ελλάδα συμπαραστέκεται!

Δεν έχουμε μάθει τίποτα από την Ιστορία μας και ούτε δυστυχώς από τα λάθη μας!

Σας θυμίζω τι αποκάλυψε ο Καθηγητής Μαρκεζίνης και τι αποκαλύπτουν τα τηλεγραφήματα του Wikileaks…

Σε μια άλλη κρίση στο Αιγαίο ,τότε που ο Στρατηγός Γράψας απείλησε να βυθίσει το Νορβηγικό που έκανε έρευνες συνοδεία πολεμικών και οι Τούρκοι έκαναν πίσω!

Σύμφωνα με τον καθηγητή Μαρκεζίνη ο Στρατηγός πλήρωσε με αποστρατεία του τον Αύγουστο του 2009 επειδή δεν ενημέρωσε την τότε Υπουργό Εξωτερικών για τις Στρατιωτικές κινήσεις που έκανε στο Αιγαίο!

Τι αποκαλύπτει ο καθηγητής Βασίλης Μαρκεζίνης και τι τα τηλεγραφήματα του Wikileaks…

Την ξαφνική αποστράτευση τον Ιούλιο του 2009 του τότε Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγού Γράψα φωτίζει στο βιβλίο του για «Μια νέα εξωτερική πολιτική» που πρόσφατα κυκλοφόρησε, ο καθηγητής Βασίλης Μαρκεζίνης.

Αναφέρεται σε πληροφορίες και περιστατικά που δείχνουν ότι κάθε άλλο παρά για… υπηρεσιακούς λόγους απομακρύνθηκε ο στρατηγός.

Αντίθετα, (φέρεται να είχε απαιτήσει) την αποστράτευσή του η τότε υπουργός Εξωτερικών!

Γράφει συγκεκριμένα στη σελ. 370 ο κ. Μαρκεζίνης για την «αιφνίδια και ακόμη ανεξήγητη απομάκρυνση του πρώην Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Γράψα, διακεκριμένου αξιωματικού των καταδρομών και φίλου του τότε πρωθυπουργού κ. Καραμανλή: Ενοχλούσε τους Τούρκους!

«Ο Στρατηγός Γράψας αντικαταστάθηκε άνευ αιτιολογίας 8 μήνες πριν λήξει η θητεία του (τέλος Ιουλίου 2009), αντί κατά την εποχή των προγραμματισμένων κρίσεων, δηλαδή Μάρτιο – Απρίλιο 2010, οπότε και θα μπορούσε, θεωρητικά, να είχε παραταθεί η θητεία του για ένα ακόμη έτος.

Σχεδόν τίποτα δεν είναι επισήμως γνωστό για το επεισόδιο, όπως και το γιατί ο στρατηγός παραιτήθηκε “τοις κείνων ρήμασι πειθόμενος” με άκρα αξιοπρέπεια και άνευ σχολίου, αλλά και γιατί ο Τύπος δεν έκρινε σκόπιμο να σχολιάσει τις εξής φημολογούμενες, μη επιβεβαιωθείσες, αλλά αληθοφανείς πληροφορίες που φέρουν τους Τούρκους αλλά, ιδίως, τους Αμερικανούς ως εκφράσαντες διαμαρτυρίες εναντίον του στο δικό μας υπουργείο Εξωτερικών.

Οι διαμαρτυρίες αφορούσαν το ότι ο στρατηγός δημιουργούσε (με τις αμφίβιες μονάδες κατάλληλα οπλισμένων καταδρομέων που έβγαιναν αιφνιδιαστικά σε διάφορα ξερονήσια) “προϋποθέσεις θερμού επεισοδίου”.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η τότε υπουργός των Εξωτερικών φέρεται να απαίτησε την άμεση απομάκρυνση του Στρατηγού.

Μετά από ένα στάδιο αμφιβολιών –τα παράπονα εναντίον του στρατηγού φαίνεται πως άρχισαν να διατυπώνονται την άνοιξη του 2009– ο πρωθυπουργός υπέκυψε και ο στρατηγός Γράψας πλήρωσε έτσι την αναίρεση της προβλεψιμότητας που μέχρι τότε προσέφερε (όπως και σήμερα προσφέρει) η στατική φρούρηση ορισμένων μόνο, γνωστών στον επιτιθέμενο, βραχονησίδων.

Επαναλαμβάνω, τίποτε από τα ανωτέρω ουδέποτε επιβεβαιώθηκαν αλλά μαζί με την αιφνίδια απομάκρυνση του στρατηγού παραμένει εξίσου μυστηριώδες το ότι οι ανωτέρω φήμες ούτε καν διερευνήθηκαν από τα λαγωνικά του Τύπου.


-
Ξεκάθαρα από τις παραπάνω επισημάνσεις του κ. Μαρκεζίνη –που ασφαλώς βασίζονται σε πληροφορίες που έχει και όσα κυκλοφόρησαν εκείνες τις μέρες– αυτό που βγαίνει είναι ότι ο Στρατηγός Γράψας «πλήρωσε» γιατί ενοχλούσε με τα στρατηγικά του σχέδια και την επάνδρωση των βραχονησίδων τους Τούρκους και τους Αμερικανούς.


-
Ο Τότε Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Γράψας το καλοκαίρι του 2009 είχε προβεί σε πλήρη πολεμική προετοιμασία στο Αιγαίο, με διασπορά μαχητικών θεωρώντας ότι η Τουρκία, ετοιμαζόταν για «θερμό» επεισόδιο.

Ένα επεισόδιο που παραλίγο να γίνει όταν κάποιοι από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας διέρρευσαν την αποστολή ειδικών δυνάμεων σε βραχονησίδες του Αιγαίου και τουρκικό τηλεοπτικό συνεργείο έσπευσε να κινηματογραφήσει την αλλαγή φρουράς σε μικρό νησί ανατολικά της Ρόδου για να «τεκμηριώσει» την αποστολή ελληνικού Στρατού σε νησιά του Αιγαίου κατά παράβαση των συνθηκών.

Στο τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας στην Άγκυρα αναφέρεται ότι στις 13 Νοεμβρίου του 2008 όταν το νορβηγικό Malene Ostervold πραγματοποιούσε έρευνες στην Ελληνική υφαλοκρηπίδα για λογαριασμό της Τουρκίας, συνοδεία μάλιστα και τουρκικής φρεγάτας.-

Η Ελλάδα αντέδρασε με διαβήματα και αφού έγινε προειδοποίηση ότι τα σκάφη βρίσκονταν σε ελληνικά ύδατα, απέπλευσαν και τα δύο για τα τουρκικά νερά.

Λίγες ημέρες μετά τις προκλήσεις υπήρξε συνάντηση του τούρκου υφυπουργού Εξωτερικών Χαϊντάρ Μπερκ με τον αμερικανό επιτετραμένο στην Άγκυρα Ντάγκλας Σίλιμαν.

Στη συνάντηση σύμφωνα με το Wikileaks o τούρκος υφυπουργός “κατήγγειλε” ότι το Ελληνικό πλοίο του πολεμικού ναυτικού που έσπευσε στην περιοχή πλησίασε στα 50 μέτρα το νορβηγικό ερευνητικό και απείλησε να το βυθίσει.

Τώρα έχουμε περάσει σε άλλο κύκλο και φέρνουμε το θέμα στον ΟΗΕ και στα όργανα της Ευρώπης…

Να θυμίσουμε που γράφει η Τουρκία τα όργανα αυτά και αν έχει λυθεί το Κυπριακό εδώ και μερικές δεκαετίες;

Δεν το νομίζω!

hellasforce

Παράπονα Ρόδου

Δημοσιεύθηκε στις 26 October 2014 | 4:30 am


Parapona-Rodou: Η Ελλάδα είναι πολιτικά, διπλωματικά και στρατιωτικά ανύπαρκτη!

-
Τις πρόσφατες εξελίξεις στο Κυπριακό με την τουρκική προκλητικότητα να χτυπάει κόκκινο... και να συγκεντρώνει πολεμικά πλοία στην περιοχή, καθώς και τις αντιδράσεις σε Αθήνα και Λευκωσία, σχολίασε ο καθηγητής Παναγιώτης Ήφαιστος.

«Ο πόλεμος είναι η συνέχεια της πολιτικής με άλλα μέσα», έγραψε ο Κλαούζεβιτς τυποποιώντας στη σύγχρονη εποχή κάτι που στην κλασική ήταν αυτονόητο.

Ότι, δηλαδή, ο πόλεμος είναι εξαρτημένη μεταβλητή της πολιτικής, ότι δεν έχει δική του αυτοδύναμη ύπαρξη και ότι θα πρέπει να εντάσσεται στη λογική των πολιτικών στόχων.

Πολιτικός στόχος εδώ είναι η διεθνής νομιμότητα.

Ένα κράτος, έγραψε πολύ σωστά ο Hans Morgenthau, δεν είναι βιώσιμο εάν δεν μπορεί να διαφυλάξει αυτό που του προσφέρει η διεθνής νομιμότητα.

Τα πολεμικά μας μέσα απαιτείται να έχουν ως στρατηγική της αποτροπή πολέμου, με τρόπου που θα διασφαλίζει αυτό που προσφέρει η διεθνές νομιμότητα και να μην σαπίζουν στα καταφύγιά τους, αλλά να τυγχάνουν ποικιλοτρόπως αξιοποίησής τους (δεν εννοώ συνθήματα «στα άρματα στα άρματα» αλλά τη διακρατική σχοινοβασία και με τρόπο που εντάσσεται στη λογική εξυπηρέτησης των πολιτικών σκοπών με το σωστό τρόπο που μόνο ηλίθιοι θα έλεγαν ότι δε συνεπάγεται και την πιθανή χρήση βίας και κυρίως απειλή χρήσης βίας).

Η χρήση πολεμικών μέσων δεν περιορίζεται, εξάλλου, στην έναρξη πολεμικών επιχειρήσεων με γειτονικά κράτη ή αποτρεπτικό ανέμισμα τους για αποτροπή.

Όταν τα έχεις απαιτείται να είσαι ενεργός παίκτης τω στρατηγικών εξελίξεων.

Εξελίξεις οι οποίες μετά το 1990 είναι καταιγιστικές, ενώ τα τελευταία χρόνια Ανατολικά εξελίχθηκαν σε μία κινούμενη δίνη που αλλάζει τις στρατηγικές ισορροπίες, όπως εξελίχθηκαν τους τελευταίους αιώνες.

Στην περίπτωση των σχέσεων με την Τουρκία και την Ανατολική Μεσόγειο να θυμίσω γνωστά πράγματα.

Μεταξύ άλλων...

Η Ελλάδα είναι εγγυήτρια δύναμης της Κυπριακής Δημοκρατίας, συνδέεται υπαρξιακά με τους Κύπριους, στην Κύπρο παίζεται η επιβίωση του νεοελληνικού κράτους και όλες οι περιφερειακές ή μεγάλες δυνάμεις θα εκλάμβαναν την αξίωση της Ελλάδας να έχει λόγο στην Ανατολική Μεσόγειο ως το πιο φυσιολογικό πράγμα.

Αντ’ αυτού; Η Ελλάδα είναι πολιτικά, διπλωματικά και στρατιωτικά ανύπαρκτη.

Γέλωτες, θλίψη και αηδία προκαλεί όταν διαβάζουμε ότι ενόψει των επιθετικών ενεργειών της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, η Αθήνα εξέφρασε την… ανησυχία της!

Από παίκτης μετατρεπόμαστε σε υποχείριο, έρμαιο και υποψήφιο πρόβατο για φρικτή σφαγή.

Όπως τόσοι άλλοι στην περιφέρεια, όταν εμείς οι ίδιοι πείσουμε τους άλλους ότι είμαστε αναλώσιμοι, οι συνέπειες θα είναι μοιραίες.

Εμείς, τα τελευταία χρόνια καθημερινά αυτό μόνο κάνουμε και τίποτε άλλο…

Πηγή εφημ «Εξέλιξη»

Παράπονα Ρόδου

Δημοσιεύθηκε στις 26 October 2014 | 4:00 am


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συνοδοιπόρος στις δράσεις τής ΕΥΘΥΤΑ

Ημερομηνία: 25/10/2014  ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Χ.ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΜΕ ΤΗΝ κα ΚΑΡΥΔΗ , ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ (εταιρία υποστήριξης θυμάτων τροχαίων ατυχημάτων) /ΠΑΡΑΤΗΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΡΟΔΟΥ (ΕΤΑΙΡΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΡΟΧΑΙΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ) / ΠΑΡΑΤΗΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΡΟΔΟΥ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Συνοδοιπόρος ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ τής ΕΥΘΥΤΑ (εταιρία

Δημοσιεύθηκε στις 26 October 2014 | 3:39 am


Parapona-Rodou: ΦΡΙΚΗ! 37χρονη έβγαλε τα μάτια της με τα ίδια της τα χέρια! Σε κατάσταση ΣΟΚ οι γιατροί με την πρωτοφανή εικόνα!

-
Όλα έγιναν τα ξημερώματα της Παρασκευής (24-10-2014) στην ψυχιατρική κλινική της νοσηλευτικής μονάδας Πύργου....

Μια 37χρονη, ψυχικά ασθενής αυτοτραυματίστηκε, ενώ ήταν καθηλωμένη στο κρεβάτι της και έβγαλε στην κυριολεξία τα μάτια της. Η πράξη της αυτή έγινε αντιληπτή την ώρα που είχε αποκολλήσει τον ένα οφθαλμό και επιχειρούσε το ίδιο να κάνει και στον δεύτερο.
Ήταν τα ξημερώματα της Παρασκευής όταν οι νοσηλευτές που πραγματοποιούν τους συχνούς ελέγχους στα βαριά περιστατικά που νοσηλεύονται στην ψυχιατρική κλινική της νοσηλευτικής μονάδας Πύργου, μπήκαν στο θάλαμο που νοσηλευόταν η 37χρονη από την Πάτρα.
Η εικόνα που αντίκρισαν ήταν φρικιαστική. Αν και καθηλωμένη στο κρεβάτι η 37χρονη είχε καταφέρει να βγάλει το ένα της μάτι με το χέρι της και επιχειρούσε το ίδιο και στον άλλο. Οι νοσηλευτές προσπάθησαν να σταματήσουν κάθε προσπάθεια περαιτέρω αυτοτραυματισμού της, όμως και οι ίδιοι σοκαρισμένοι δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτό που διαδραματιζόταν μπροστά τα μάτια τους.
Άμεσα κλήθηκαν γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό και από άλλες κλινικές και τμήματα του νοσοκομείου για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση της 37χρονης κάνοντας προσπάθεια να σώσουν ότι μπορούν από την όρασή της.
Δυστυχώς η βλάβη που είχε προκαλέσει στα μάτια της η γυναίκα ήταν ανεπανόρθωτη. Το πρωί μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου για να γίνει μια εκτίμηση της κατάστασής του τραυματισμού της και διαπιστώθηκε πως δεν μπορούσε να γίνει τίποτα ιατρικώς για να σωθεί η όραση της 37χρονης. Αργότερα μεταφέρθηκε και πάλι στη νοσηλευτική μονάδα Πύργου, όπου θα παραμείνει για νοσηλεία.
Σύμφωνα με πληροφορίες η άτυχη γυναίκα, βασανίζεται με ψυχιατρικά προβλήματα από τη νεαρή ηλικία των 16 ετών. Τότε ζούσε στην Πάτρα και ξεκινούσε ένας δρόμος χωρίς επιστροφή. Ένα μυαλό που βασανιζόταν καθημερινά, μια τραγική φιγούρα, που «έφευγε» όλο και περισσότερο από τη γραμμή της λογικής.
ilialive.grΠαράπονα Ρόδου

Δημοσιεύθηκε στις 26 October 2014 | 3:30 am


e-rodios: Νέο σκάφος Έρευνας-Διάσωσης για την Τουρκική ακτοφυλακή [εικόνες, βίντεο]

Στόχος η Ελληνική ΑΟΖ
-Καθελκύστηκε το σκάφος Αμέσου Επεμβάσεως emergency response vessel (ERV) «Nene Hatun» από τα Τουρκικά ναυπηγεία Sefine Shipyard για τις ανάγκες της Τουρκικής Ακτοφυλακής....
Διαβάστε περισσότερα »

Δημοσιεύθηκε στις 26 October 2014 | 3:47 am


Parapona-Rodou: Ρόδος: Αποζημίωση σε ταξιτζή 10 χρόνια μετά - Η Περιφέρεια ανέλαβε τις ευθύνες της!

-

Μία υπόθεση που εκκρεμούσε περίπου δέκα χρόνια και αφορά την αποζημίωση σε επαγγελματία... που υπέστη ζημιά λόγω υπαιτιότητας της τότε νομαρχιακής αυτοδιοίκησης αποφάσισε να κλείσει η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου.

Το θέμα συζητήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής στην οποία παραβρέθηκε και ο νομικός σύμβουλος της περιφέρειας Γιώργος Φιλιππάκος ο οποίος ενημέρωσε σχετικά τα μέλη για το ιστορικό της υπόθεσης.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά πριν περίπου δέκα χρόνια ιδιοκτήτης ταξί ενώ βρισκόταν με το όχημά του στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του νησιού της Ρόδου και συγκεκριμένα κοντά στην Αρχίπολη, σημειώθηκε αποκόλληση βράχων με αποτέλεσμα το ταξί του να υποστεί σοβαρές υλικές ζημιές.

Το τμήμα τροχαίας Ρόδου κατέγραψε τότε το συμβάν ενώ από την πλευρά της η τότε νομαρχιακή αυτοδιοίκηση παραδέχτηκε ότι ήταν δική της αρμοδιότητα να συντηρήσει το οδικό δίκτυο και να το καταστήσει ασφαλές.

Όπως ήταν φυσικό ο επαγγελματίας δικαιώθηκε από το Πρωτοδικείο της Ρόδου που ασχολήθηκε με την υπόθεση καταβολής αποζημίωσης εκ μέρους της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης, όμως μέχρι σήμερα δεν του κατέβαλλε τα χρήματα καθώς προσέβαλε την απόφαση και προχωρούσε σε έφεση.

Το αρχικό ποσό της απαίτησης ήταν 3.000 ευρώ και σήμερα με τους τόκους σε ποσοστό 6% πλησιάζει τα 12.000 ευρώ. Χθες λοιπόν στη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής υπό την προεδρεία του αντιπεριφερειάρχη Φιλήμονα Ζαννετίδη, αποφασίστηκε ομόφωνα να καταβληθεί το ποσό στον επαγγελματία και να τερματιστεί η εκκρεμότητα. Η σχετική απόφαση πάντως θα περάσει από το ελεγκτικό για την τελική έγκριση.
Πηγή: rodiaki.gr
newsit.gr

Παράπονα Ρόδου

Δημοσιεύθηκε στις 26 October 2014 | 3:44 am


e-rodios: Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΑΜΠΑΝΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΚΗΝΩΜΑΤΩΝ ΑΝΑΣΤΑΤΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ


-Μια λαξευτή εκκλησία που οι Τούρκοι την έχουν ονομάσει, Çanli Kilise, δηλαδή η «Εκκλησία της Καμπάνας» στην περιοχή Άκσαραι της Καππαδοκίας, κοντά στην πόλη Νίγδη, έχει προκαλέσει τεράστιο ενδιαφέρον αλλά και δέος από τους Τούρκους μελετητές και ερευνητές....
Διαβάστε περισσότερα »

Δημοσιεύθηκε στις 26 October 2014 | 3:43 am


e-rodios: 40η ημέρα πολιορκίας της Κομπάνι [vid]

Καταρρακωμένο το ηθικό των ΙσλαμιστώνΟΙ ΚΟΥΡΔΙΚΕΣ "ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ" ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΕ "ΣΤΑΛΙΝΓΚΡΑΝΤ" ΓΙΑ ΤΗΝ ISIL

-Απελπισμένοι πλέον οι ισλαμιστές εγκληματίες του ISIL αδυνατούν να πιστέψουν ότι οι λιγοστοί μαχητές του Kουρδικού YPG συνεχίζουν να αντιστέκονται νικηφόρα για τεσσαρακοστή μέρα πολιορκίας της πόλης Κομπάνι....
Διαβάστε περισσότερα »

Δημοσιεύθηκε στις 26 October 2014 | 3:41 am


Parapona-Rodou: Σνόουντεν: «Ο κίνδυνος δεν είναι η τρομοκρατική απειλή αλλά η παρακολούθηση της μάζας»! (βίντεο)

-

Από το Festival des Libertés που διοργανώνεται και φέτος στις Βρυξέλλες με θέμα των φιλμ του...
και των συζητήσεων “Υπακοή ή Ανυπακοή ” δεν θα μπορούσε να λείψει ο Edwatrd Snowden.

Η διοργάνωση της βιντεοδιάλεξης του έτυχε ιδιαίτερου ενδιαφέροντος εξηγεί ο Mathieu Bietlot υπεύθυνος της διοργάνωσης.

Στο Εθνικό Θέρετρο του Βελγίου πολύς κόσμος παρακολούθησε την διάλεξή του και συμμετείχε στη συζήτηση.

Μπροστά σε ένα κοινό απαιτητικό που αδημονούσε ο διάσημος πληροφορικάριος επιχείρησε να αποδώσει τον κίνδυνο της ασύμμετρης απειλής που αποτελεί η παρακολούθηση του μαζάνθρωπου.

Αν και η απόφαση του για ανυπακοή ήταν νόμιμη το τίμημα που πλήρωσε ήταν βαρύ: καταζητείται από την αμερικανική δικαιοσύνη,ενώ δεν μπορεί να εισέλθει στη χώρα του.

Επιδιώκοντας να του δοθεί άσυλο κατέληξε στη Ρωσία που του το παρέχει προσωρινά.

Λάνσαρε ένα συναγερμό για την επικινδυνότητα της παρακολούθησης των πολιτών από τις μυστικές υπηρεσίες.

Από την παρακολούθηση των υπόπτων στην παρακολούθηση όλου του κόσμου.

“Δεν μπορούμε να περιμένουμε να εξαφανίζονται τα άτομα σε μυστικές φυλακές εξ αιτίας της γνώμης τους….

Η δύναμη που διαθέτουν αυτοί οι κρατικοί οργανισμοί αλλά και οι εμπορικές εταιρίες οι οποίες ευνοούνται από τις τεχνολογίες είναι τεράστια.

Αυτή τη δύναμη δεν μπορούν να την καρπωθούν οι πολίτες γιατί δεν έχουν την τεχνογνωσία.

Aντίθετα αυτοί είναι τα θύματα.

Εδώ και κάποια χρόνια επήλθε μια μεταβολή στις τάξεις και το αντικείμενο των μυστικών υπηρεσιών: από την παρακολούθηση του υπόπτου στο πλαίσιο των αντιτρομοκρατικών ερευνών των μυστικών υπηρεσιών όπως το NSA οδηγήθηκαν στην παρακολούθηση όλου του κόσμου.

Το κέντρο εξουσίας άλλαξε. Η παρακολούθηση και πρακτόρευση της μάζας είναι πραγματικότητα, και πρέπει να δομηθεί μια διεθνή προστασία εναντίον των διαφόρων μυστικών εθνικών συστημάτων.

Κατά το παρελθόν για να πραγματοποιήσει μια έρευνα και για να συλλάβει κάποιον η αστυνομία η αστυνομία έπρεπε να χτυπήσει πόρτες να αναζητήσει ντοκουμέντα και υποθέσεις. Σήμερα αυτή η δράση της επιτήρησης είναι αυτοματοποιημένη γενικευμένη και συνεχόμενη “.
Ο Snowden που βρίσκεται πάντα σε μυστικό τόπο στη Ρωσία επιβεβαιώνει:

“Είμαστε σε μια νέα εποχή. Σήμερα δεν είναι οι τρομοκρατικές απειλές που αποτελούν το μεγαλύτερο κίνδυνο για την δημοκρατία αλλά η επιτήρηση της μάζας.“
Η τρομοκρατική απειλή ποτέ δεν θα μπορέσει να επηρεάσει τον κόσμο στον βαθμό που το κάνει η γενικευμένη συλλογή πληροφοριών.

Εξηγεί ότι θέλει να εργαστεί με ερευνητές και δημοσιογράφους για να μελετήσει αυτήν την επιτήρηση της μάζας που υπάρχει όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά μέσα σε όλες τις χώρες του κόσμου και βέβαια σε όλες αυτές που αποκαλούνται “δημοκρατικές “.

Και αναγνωρίζει ότι δεν είναι σε θέση να το κάνει μόνος του γι αυτό θέλει να δουλέψει με όλους αυτούς που νοιάζονται γι αυτές τις ελευθερίες.

Σήμερα αυτό είναι το σχέδιό του. (RTBF 24.10.14)Πορφύρης Δ./Σταφυλά Π.
dimpenews

Παράπονα Ρόδου

Δημοσιεύθηκε στις 26 October 2014 | 3:30 am


Parapona-Rodou: Εσείς γνωρίζετε την αόρατη πείνα;

-

Ανεξάρτητα από τον υποσιτισμό, η αόρατη πείνα που δεν είναι ακόμα γνωστή, είναι ...

συνδεδεμένη με την κακή διατροφή. Το Διεθνές Ινστιτούτο Έρευνας για την Πολιτική των Τροφίμων την ορίζει ως μια μορφή υποσιτισμού και πιο συγκεκριμένα ως μια «διατροφική κατάσταση που αποκλίνει από το φυσιολογικό και είναι αποτέλεσμα μη ισορροπημένης ποσότητας και ποιότητας των τροφίμων». Αυτή η μάστιγα επηρεάζει έναν στους τρεις, δηλαδή χιλιάδες άτομα ανά τον κόσμο.

Η αόρατη πείνα προσβάλει κυρίως άτομα των οποίων η διατροφή έχει ελλείψεις θρεπτικών συστατικών όπως σίδηρο, ιώδιο, ψευδάργυρο και βιταμίνες Α και Β. Είναι λοιπόν αρκετά δύσκολο να διαγνωστεί καθώς δεν πρόκειται για υποσιτισμό αλλά για κακή διατροφή. Ένα άτομο που πάσχει από αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι υγιές (ή ότι απαραίτητα θα έχει απώλεια βάρους).

Αντίθετα, οι συνέπειες γίνονται «καταστροφικές» για το άτομο σε βάθος χρόνου. Στην πραγματικότητα, μια ελλιπής διατροφή μπορεί να αποδυναμώσει το ανοσοποιητικό σύστημα και το άτομο να μην έχει την ίδια πνευματική διαύγεια καθώς ακόμα αυξάνεται η πιθανότητα θνησιμότητας της μητέρας και του εμβρύου.

Συνολικά, τα παιδικά θύματα της αόρατης πείνας μπορούν να φτάσουν το 1,1 εκατομμύριο έναντι των 3,1 εκατομμυρίων που πεθαίνουν από υποσιτισμό. Στα παιδιά, η αόρατη πείνα αντικατοπτρίζεται κυρίως από την αύξηση της έκθεσης στη νόσο. Ενώ η Αφρική και η Ασία έχει τα περισσότερα κρούσματα και οι υπόλοιπες χώρες δεν έχουν ξεφύγει από τον κύκλο.

Η ανακάλυψη και η εξάπλωση του junk food, τροφή πλούσια σε λίπη και σάκχαρα, επιδεινώνει τη κατάσταση. Επιπλέον, η παχυσαρκία, ο διαβήτης και οι καρδιαγγειακές παθήσεις αυξάνουν τις πιθανότητες κατάθλιψης, κόπωσης και την ευπάθεια σε άλλες ασθένειες.Παράπονα Ρόδου

Δημοσιεύθηκε στις 26 October 2014 | 3:00 am


Parapona-Rodou: "Στάση πληρωμών" από τους φορολογούμενους!

-

Ξεπέρασαν τα 70 δισ. ευρώ, τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο, τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα...
με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Ειδικότερα οι παλαιές ληξιπρόθεσμες οφειλές, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ανέρχονταν τον περασμένο μήνα σε 60,680 δισ. ευρώ, έναντι 60,585 δισ. ευρώ που ήταν τον Αύγουστο.

Ωστόσο, αύξηση σημειώθηκε στις νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο, που δημιουργήθηκαν από 1.1.2014, οι οποίες ανήλθαν σε 9,683 δισ. ευρώ, έναντι 8,654 δισ. ευρώ που ήταν τον Αύγουστο.

Αυτό σημαίνει ότι συνεχίζεται η τάση αύξησης κατά περίπου 1 δισ. ευρώ τον μήνα, των νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών λόγω της αδυναμίας των φορολογουμένων να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους προς την εφορία.

Παράπονα Ρόδου

Δημοσιεύθηκε στις 26 October 2014 | 2:30 am


Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α. Παράρτημα Ρόδου: Αποτελέσματα Ευρωπαϊκής Νύχτας Χωρίς Ατυχήματα: Σάββατα: 18 Οκτωβρίου 2014 στη Ρόδο

Το Σάββατο βράδυ, 18 Οκτωβρίου 2014, η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ (www.efthita.gr) διοργάνωσε για 9η χρονιά την εκδήλωση «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα», έχοντας μεγάλη απήχηση στους διασκεδαστές με παράλληλη ενθάρρυνση για συνέχιση αντίστοιχων ενεργειών από την ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ.

Η δράση αυτή διενεργήθηκε ταυτόχρονα σε 21 πόλεις στην Ελλάδα μεταξύ αυτών και η Ρόδος, η πρώτη πόλη στην Ελλάδα (2006) και 28 χώρες της Ευρώπης παρουσιάζοντας στους νέους ότι το αλκοόλ και η οδήγηση δεν πάνε μαζί.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε 3 χώρους διασκέδασης BARRATRES, REX και VIAMARE και το μήνυμα της βραδιάς ήταν: «Όλοι διασκεδάζουν, ΕΝΑΣ δεν πίνει… Ο ΟΔΗΓΟΣ της παρέας».

12 Εθελοντές της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ μαζί με το Σώμα Εθελοντών Διασωστών του ΕΕΣ, κινητοποιήθηκαν για να ευαισθητοποιήσουν τους διασκεδαστές, παροτρύνοντάς τους να μην καταναλώσουν αλκοόλ στην περίπτωση που θα αναλάμβαναν το ρόλο του «οδηγού της παρέας τους».

117 διασκεδαστές όλων των ηλικιών συμμετείχαν στη δράση και συμφώνησαν να φορέσουν το αναγνωριστικό βραχιολάκι, σημάδι της δέσμευσής τους να μην πιούν.

98 άτομα, προσήλθαν και προέβησαν σε φιλικό αλκοτέστ. Από αυτούς το 89% κράτησαν την υπόσχεσή τους να μείνουν κάτω από το νόμιμο όριο του 0.25 (0.10 για τους επαγγελματίες, τους νέους οδηγούς και τους δικυκλιστές) που ορίζει ο ΚΟΚ.

4 οδηγοί, ήταν πάνω από το όριο και οι υπόλοιποι οδηγοί ήταν με μικρές αποκλίσεις από το όριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι διαπιστώθηκε πως οι διασκεδαστές αλλάζουν τις συνήθειές τους και αρχίζουν να υιοθετούν υγιείς συμπεριφορές.

Σύμφωνα και με τα στοιχεία της Ε.Ε. για το έτος 2013, από το συνολικό αριθμό θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων στην Ευρώπη, το 24,9% οφείλονταν στη μέθη ενώ τα τροχαία στο σύνολο τους, σύμφωνα με το World Health Organization (WHO), αποτελούν πρώτη αιτία θανάτου για τις ηλικίες 15 – 29 ετών, δεύτερη για ηλικίες 5 – 14 και τρίτη για ηλικίες 30 – 44 ετών.

Η εν λόγω ενέργεια πραγματοποιήθηκε από την ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ με τη συμβολή της Τροχαίας που διαθέτει τα αλκοολόμετρα και υποστηρίχτηκε από το Σώμα εθελοντών

Διασωστών του Ε.Ε,Σ, μέλη του Α.Σ ΡΟΔΟΣ, τους Φίλους Κινηματογράφου Κρεμαστής με την διάθεση υλικού προβολής, την ΣΥΦΑΚ με την διάθεση αλκοτέστ μιας χρήσεως και την METAXOTIPIKI ΡΟΔΟΥ για τα Banner της εκδήλωσης.

Επιπλέον, καθοριστική για την επιτυχία της διοργάνωσης ήταν η βοήθεια και ο ζήλος των εθελοντών της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, Δέσποινα, Μάνθα, Γιάννη, Μάνο, Κατερίνα, Ιωάννα, Αντώνη, Γιάννη, Κυριακή, Αγγελική, Κατερίνα, Μαρία, Αθηνά, Μαρία, και συντονιστών της.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, είχε αποφασίσει να δώσει τα ονόματά στο τύπο όσων διασκεδαστών επιθυμούσαν και συμφωνούσαν ως επιβράβευση της υπόσχεσή τους και ως οδηγοί της παρέας δεν κατανάλωσαν αλκοόλ και τήρησαν τη δέσμευσή τους του «οδηγού της παρέας»

Οι οδηγοί που δέχτηκαν να δοθούν τα ονόματά τους στον τύπο ως επιβράβευση της τήρησης της δέσμευσή τους είναι: Σαντορινιός Νεκτάριος, Σιγανός Αντώνης, Χατζηπέτρου Μαρία, Γουργουλέτη Ελένη, Σούκερα Ελένη, Λαγού Εύη, Χριστοπούλου Κατερίνα, Χαράλαμπος Νικόλαος, Πλάτση Μαρία, Χριστοδούλου Τάσος, Κοντοδιός Νίκος, Τασούλα Καθολική, Ζάχου Γιώτα, Πίκος Γιώργος,, Βασιλούδη Αγγελική, Κρεμμύδα Εύη, Χριστοπούλου Κατερίνα.
--
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
--

-
-

-
-
-

-
Πηγή : «Την Ευρωπαϊκή νύχτα χωρίς ατυχήματα» διοργάνωσε η ΕΥΘΥΤΑ | Η ΡΟΔΙΑΚΗ [www.rodiaki.gr]

Δημοσιεύθηκε στις 26 October 2014 | 2:30 am


Χρυσόστομος Blogger Ρόδος: Μύθοι και αλήθειες για το ΣΕΞ! Τελικά, πόσο αναγκαία είναι τα προκαταρκτικα για να ...

Ερευνητές από την Τσεχία θέλησαν να εξετάσουν κατά πόσο η... ...  Click here to

Δημοσιεύθηκε στις 26 October 2014 | 2:03 am


Parapona-Rodou: Γιατί αλλάζουμε τα ρολόγια μας - Δείτε αναλυτικό γράφημα

-

Για μια ώρα περισσότερο θα βρεθούν στην αγκαλιά του Μορφέα οι λάτρεις του ύπνου, καθώς αύριο...
στις 4 τα ξημερώματα της Κυριακής οι δείκτες του ρολογιού θα γυρίσουν μια ώρα πίσω. Είναι η στιγμή που λήγει η εφαρμογή του μέτρου της θερινής ώρας και ξεκινάει και… επισήμως ο Χειμώνας, καθώς μειώνεται η διάρκεια που θα απολαμβάνουμε ηλιόλουστες και θερμές ημέρες στη χώρα μας. Έτσι, στις 04:00 το πρωί της Κυριακής, οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα πίσω, δηλαδή στις 03:00.

Ο ήλιος είναι… χρήμα
Για αυτήν την αλλαγή, αλλά και την... παράταση ύπνου, ευθύνεται ο Βενιαμίν Φραγκλίνος. Η σημαντική αυτή φιγούρα του Διαφωτισμού, ήταν ο πρώτος που διατύπωσε το 1784 την ιδέα της θερινής ώρας, καθώς διαπίστωσε ότι περισσότερος ήλιος σημαίνει… εξοικονόμηση χρημάτων και ενέργειας. Το ζήτημα αυτό εξετάστηκε πολύ αργότερα πιο σοβαρά από τον Γουίλιαμ Γουίλετ στην Βρετανία, όταν το 1907 δημοσίευσε το άρθρο του «Waste of Daylight», στο οποίο έκανε λόγο για τα οφέλη από την αξιοποίηση του μέτρου της θερινής ώρας. Πάντως, η πρώτη φορά που φέρεται να εφαρμόστηκε η ιδέα του μέτρου ήταν από την γερμανική κυβέρνηση κατά την διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου από 30 Απριλίου ως 1η Οκτωβρίου του 1916 και έπειτα από το Ηνωμένο Βασίλειο την ίδια χρονιά από τις 21 Μαΐου ως 1η Οκτωβρίου. Έτσι, εκατομμύρια κάτοικοι σε διάφορες περιοχές του πλανήτη «αναγκάζονται» σήμερα να ρυθμίζουν δύο φορές το χρόνο τα ρολόγια τους, εάν θέλουν να είναι συνεπείς στις… υποχρεώσεις τους.

Στη χώρα μας
Στην Ελλάδα, αλλά και σε όλη την Ε.Ε. φέρνουμε τον δείκτη μια ώρα πίσω τον Οκτώβριο και μια ώρα μπροστά τον Μάρτιο, στην τελευταία Κυριακή των δύο αυτών μηνών. Η… ταλαιπωρία αυτή ξεκίνησε για τη χώρα μας, όπως και για τα υπόλοιπα κράτη παγκοσμίως, το 1973, περίπου τρία χρόνια μετά την ενεργειακή κρίση. Αυτή ήταν και η χρονιά που αποφασίστηκε από μεγάλο μέρος των χωρών της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης τότε και της Ελλάδας η υιοθέτηση του μέτρου της θερινής ώρας, με έναρξη το 1975. Έτσι, η αλλαγή της ώρας, σύμφωνα με την οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που υποχρεώνει όλα τα κράτη μέλη να τηρήσουν αυτό το μέτρο με νόμο, γίνεται, πλέον, την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου στη 1 π.μ. ώρα Γκρίνουϊτς και τελειώνει την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου του ίδιου έτους πάλι στη 1 π.μ. ώρα Γκρίνουϊτς. Επομένως η αλλαγή είναι ταυτόχρονη για όλα τα κράτη μέλη τα οποία έχουν υιοθετήσει το μέτρο.

Η… πραγματική ώρα
Στην πραγματικότητα η «τοπική ώρα» κάθε περιοχής, όπως της Αθήνας, της Κέρκυρας και της Ρόδου, είναι διαφορετικές μεταξύ τους. Αυτό, όμως, το… πρόβλημα δεν αφορά μόνο στην περιοχή μας, αλλά και όλες τις πόλεις-σημεία πάνω στο χάρτη, λόγω των διαφορετικών συντεταμένων τους. Για να αντιμετωπιστούν, λοιπόν, και πρακτικά αυτές οι διαφοροποιήσεις των λεπτών, αποφασίστηκε να χωριστεί η Γη σε 24 συνολικά ίσες ατράκτους (άξονες περιστροφής) και ότι όλες οι χώρες που ανήκουν στην ίδια άτρακτο θα έχουν και την ίδια επίσημη ώρα που θα διαφέρει από την διπλανή της άτρακτο κατά μία ώρα. Παράλληλα, για να λυθεί το πρόβλημα που θα προέκυπτε για τις περιοχές των χωρών που βρίσκονται στα όρια διαφορετικής ατράκτου, αποφασίστηκε η επίσημη ώρα κάθε κράτους να είναι αυτή της πρωτεύουσάς του. Εάν δεν ίσχυε το τελευταίο τότε όταν στην Αθήνα θα ήταν 12:00, στην Κέρκυρα το ρολόι θα έπρεπε να δείχνει 12:16, ενώ στη Ρόδο 12:49.

Τι γίνεται στον πλανήτη
Ωστόσο, στη διαδικασία αυτή δεν υπόκεινται οι χώρες που βρίσκονται κοντά στον ισημερινό, αφού σε αυτές η νύχτα και η μέρα διαρκούν από 12 ώρες. Όσο πιο κοντά κατευθύνεται κάποιος στους Πόλους, το ηλιακό φως είναι διαθέσιμο κατά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες διαφέρει. Η Ρωσία έχει 11 διαφορετικές ζώνες ώρας, ενώ στις ΗΠΑ άλλο πρόγραμμα ακολουθούν οι Βορειοαμερικανοί και άλλο οι Νοτιοαμερικανοί.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ
[panayiotismavraganis.blogspot.gr]

Παράπονα Ρόδου

Δημοσιεύθηκε στις 26 October 2014 | 2:00 am


Χρυσόστομος Blogger Ρόδος: Κάντε ΚΛΙΚ με δική σας ευθύνη! Ποια ΣΕΞΙ Ελληνίδα δοκίμασε φορέματα ΧΩΡΙΣ εσώρουχο ...

Την ενοχλούσε που φαινόταν από το πλάι.... ...  Click here to

Δημοσιεύθηκε στις 26 October 2014 | 1:32 am


Parapona-Rodou: Eπιχείρηση διάσωσης μεταναστών στην Αστυπάλαια

-

Οι άσχημες καιρικές συνθήκες δυσχεραίνουν τις προσπάθειες των λιμενικών να προσεγγίσουν... την ξύλινη βάρκα στην οποία επιβαίνουν οι μετανάστες.

Επιχείρηση διάσωσης 35 μεταναστών ΒΑ της Αστυπάλαιας βρίσκεται σε εξέλιξη από το μεσημέρι του Σαββάτου.

Οι μετανάστες επιβαίνουν σε ξύλινη βάρκα και οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή δεν είναι καλές, καθώς οι άνεμοι που πνέουν έχουν ένταση 6 Μποφόρ.

Από τις λιμενικές αρχές έχει δεσμευτεί για παροχή συνδρομής παραπλέον μότορ-τάνκερ.

ΧΡ.ΠΑΠ.
efsyn.gr

Παράπονα Ρόδου

Δημοσιεύθηκε στις 26 October 2014 | 1:30 am


Parapona-Rodou: Αποκλεισμένοι στην οδό Αυστραλίας λόγω βροχής !

-

Αυτή είναι η εικόνα της οδού Αυστραλίας με το πρώτο ψιλόβροχο...

Ολόκληρη η δεξιά πλευρά του δρόμου που υπάρχουν και οι περισσότερες επιχειρήσεις γίνονται απροσπέλαστες από τα μεγάλα ποτάμια της βροχής. Το αποχετευτικό για τα όμβρια; ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ !!! Όλοι όμως πληρώνουν κανονικά τα δημοτικά τους τέλη και φυσικά τα τέλη για έργα της ΔΕΥΑΡ...


-

Δημοσιεύθηκε στις 26 October 2014 | 1:16 am


Χρυσόστομος Blogger Ρόδος: Θες να τον κρατήσεις για πάντα κοντά σου; Πρόσεχε τι δώρο θα του πάρεις!

Όταν οι άνδρες παίρνουν δώρα από τις κοπέλες τους, που δεν τους αρέσουν, νιώθουν λιγότερο οικείοι και... ...  Click here to

Δημοσιεύθηκε στις 26 October 2014 | 1:01 am


Parapona-Rodou: Ρόδος: Το καυτό ροζ βίντεο που ανέβασε στο ίντερνετ τον έστειλε στη φυλακή - Οι άγνωστοι διάλογοι στο facebook και οι εικόνες των 82 δευτερολέπτω

-

Σε φυλάκιση 14 μηνών και σε χρηματική ποινή 10.000 ευρώ καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου,...

ο Θ. Ε., κάτοικος Χαλκιδικής, που κρίθηκε ένοχος για απόπειρα εκβίασης δύο 18χρονων κοριτσιών από την Κω, μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων, που απεστάλησαν στις ιστοσελίδες τους, στο facebook.

Το χρονικό της υπόθεσης και οι αποκαλύψειςΗ μία 18χρονη είχε αναπτύξει από το 2009 σχέσεις και συνομιλούσε μέσω του Facebook με έναν νεαρό άνδρα, ονόματι «Ακη», ηλικίας 28 ετών περίπου, που κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη ή τη Χαλκιδική αγνώστων λοιπών στοιχείων. Με τον 28χρονο φέρεται μάλιστα να συνομιλούσε και μέσω κινητού τηλεφώνου το οποίο και γνωστοποίησε στους αστυνομικούς.

Προ διμήνου περίπου ένας άλλος «φίλος» της 18χρονης από το Facebook ονόματι «Κώστας», της ζήτησε να κάνουν cybersex μέσω των υπολογιστών τους με τη χρήση κάμερας άμεσης εκπομπής (live camera) και της υποσχέθηκε ότι δεν θα κατέγραφε την ιντερνετική ερωτική συνεύρεσή τους.

-
ΦΩΤΟ από dimokratiki.gr

Η 18χρονη πείσθηκε, γδύθηκε στην κάμερα του υπολογιστή της και ο «Κώστας» την κατέγραψε με το κινητό του τηλέφωνο εν αγνοία της. Εν συνεχεία ο «φίλος» της, ονόματι Ακης, προς μεγάλη της έκπληξη, της ζήτησε εντός δύο ημερών να του καταβάλει μαζί με την φίλη της το ποσό των 400 ευρώ για να μην ανεβάσει το βίντεο στο διαδίκτυο σε ιστότοπους με πορνογραφικό υλικό.

Στο βίντεο διάρκειας ενός λεπτού και 22 δευτερολέπτων, η 18χρονη εμφανίζεται στο κρεβάτι της, σκεπασμένη με μια κουβέρτα να χαϊδεύει το στήθος της. Το βίντεο, που έχει κυκλοφορήσει και σε άλλες ιστοσελίδες ανάλογου περιεχομένου, τιτλοφορείται με το μικρό της όνομα και με το όνομα της φίλης της!

Από την έρευνα εντοπίστηκε ο ιδιοκτήτης της τηλεφωνικής συσκευής, που δήλωσε ότι την κάρτα sim, που είχε προμηθευτεί τη χρησιμοποιούσε ο αδελφός του και ότι δεν γνωρίζει τίποτε άλλο για την υπόθεση. Ο “Ακης” κατέθεσε ότι είχε διαφορές στο παρελθόν με την 18χρονη και ότι την γνώρισε μόνο μέσω του διαδικτύου προ διετίας.

Ισχυρίστηκε ότι μια άλλη φίλη του από τη Σάμο τον είχε ενημερώσει ότι η 18χρονη Ροδίτισσα είχε αναρτήσει στο διαδίκτυο γυμνές φωτογραφίες του στις οποίες δεν φαίνεται το πρόσωπο του. Επικοινώνησε τότε μαζί της, όπως ισχυρίστηκε, και της ζήτησε να σβήσει τις φωτογραφίες αυτές, απειλώντας την ότι θα δημοσιεύσει το βίντεο το οποίο η ίδια του είχε στείλει και είχε λάβει μέσω κάποιου «Κώστα»! Οι ισχυρισμοί του όμως δεν έπεισαν το δικαστήριο, που τον καταδίκασε...
Πηγή: dimokratiki.grnewsit.gr

Παράπονα Ρόδου

Δημοσιεύθηκε στις 26 October 2014 | 12:59 am


e-rodios: Εξοντώθηκαν Ουκρανοί νεοναζί που είχαν ως αποστολή την δολοφονία του πρωθυπουργού της Νέας Ρωσίας


-Στο Novoazovskiy oι δυνάμεις της Νέας Ρωσίας εξόντωσαν ομάδα Ουκρανών νεοναζί προερχόμενες απο το τάγμα "Οδησσός" οι οποίοι είχαν πάει στην πόλη αυτή με σκοπό να δολοφονήσουν τον πρωθυπουργό της Νέας Ρωσίας Alexander Zaharchenko....
Διαβάστε περισσότερα »

Δημοσιεύθηκε στις 26 October 2014 | 12:39 am


Χρυσόστομος Blogger Ρόδος: Η έρευνα που σπάει κάθε ΤΑΜΠΟΥ! "Αυτοϊκανοποιηθείτε"¨ελεύθερα γιατί κάνει ΚΑΛΟ! ...

Ξέχνα τα στερεότυπα και σκέψου την... υγεία και την ευχαρίστηση σου!... .. Click here to

Δημοσιεύθηκε στις 26 October 2014 | 12:31 am


Parapona-Rodou: Η «Βουλή» της ασυλίας, παραγραφής, ατιμωρησίας, θα εξοπλιστεί με νέο εκτυπωτικό μηχάνημα 1.7 εκατ. ευρώ! (Θα είναι από χρυσάφι!)

-
Η »Βουλή» της ασυλίας, παραγραφής, ατιμωρησίας, θα εξοπλιστεί με νέο εκτυπωτικό μηχάνημα,... η αξία του οποίου είναι 1.700.000 ευρώ.

Πιθανώς το μηχάνημα να είναι φτιαγμένο από… χρυσάφι!!!

Μοιάζει απίστευτο όμως είναι αληθινό και προκύπτει από μια απλή ανάγνωση του προϋπολογισμού της Βουλής.

Σε αυτόν λοιπόν περιλαμβάνεται η αγορά ενός εκτυπωτικού μηχανήματος αξίας 1,7 εκατομμυρίου ευρώ (!!!) και στόχος είναι να αντικαταστήσει ένα το οποίο έχει ζωή δέκα χρόνων!

Το ερώτημα είναι σαφές; Τι θα εκτυπώνει και τι δυνατότητες έχει το συγκεκριμένο μηχάνημα ώστε να δικαιολογείται ένα τέτοιο υπέρογκο ποσό;

Όταν μάλιστα το ζητούμενο των εκτυπώσεων στη Βουλή δεν είναι άλλο από τα όσα λένε οι βουλευτές στις κάθε λογής συνεδριάσεις!


Παράπονα Ρόδου

Δημοσιεύθηκε στις 26 October 2014 | 12:30 am


e-rodios: Έλληνες μαθητές λένε τον Εθνικό ύμνο μέσα στην Αγιά Σοφιά! [βίντεο]

Μπράβο παιδιά
-Είναι να μην ανατριχιάζεις και να δακρύζεις μ' αυτό που βλέπεις και ακούς. Ένα ρίγος διαπέρασε την ραχοκοκαλιά μας όταν είδαμε αυτό βίντεο με τους νεαρούς Έλληνες. ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΕΛΠΙΔΑ!!!....
Διαβάστε περισσότερα »

Δημοσιεύθηκε στις 26 October 2014 | 12:27 am


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: Ο Ακουσίλαος τιμά παλαίμαχους ποδοσφαιριστές του!

Σήμερα η ομάδα του Ακουσιλάου θα τιμήσει δυο παλαίμαχους ποδοσφαιριστές του. Τον Μαγκάνη Κυριάκο και τον Βασίλη Σταύρου Νικολίτση. Κυριάκος Μαγκάνης και Βασίλης Σταύρου Νικολίτσης Η βράβευση θα γίνει στην ανάπαυλα του ημιχρόνου του αγώνα Ακουσιλάου και Ευαγόρα. Η σημερινή μέρα είναι μια ιστορική μέρα για τον Ακούσιλαο αφού για δεύτερη φορά από την ίδρυση του, οι ποδοσφαιριστές του,

Δημοσιεύθηκε στις 26 October 2014 | 12:24 am


e-rodios: Από βοσκός στην Ελλάδα… αυτοδημιούργητος εργοστασιάρχης στη Μελβούρνη!


-Σίγουρα ο τίτλος του αυτοδημιούργητου επιχειρηματία ταιριάζει «γάντι» στην συγκεκριμένη περίπτωση, αφού πρόκειται για έναν άνθρωπο χωρίς σπουδές και πρότερη περιουσία....
Διαβάστε περισσότερα »

Δημοσιεύθηκε στις 26 October 2014 | 12:08 am


e-rodios: ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΘΡΥΛΟΙ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΤΕΡΑΤΩΝ

ΦΑΚΕΛΟΙ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ Κ. 2 ΕΠ. 5
-Στο πέμπτο επεισόδιο των ΦΑΚΕΛΩΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ, κάνουμε καταγραφή των θρύλων και των μύθων και τα θαλάσσια τέρατα. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, τις μυθολογίες παρουσιάζουμε τις ιστορίες από τους ωκεανούς και τις λίμνες, όπως του τέρατος του Λόχ νες....
Διαβάστε περισσότερα »

Δημοσιεύθηκε στις 26 October 2014 | 12:07 am


e-rodios: Σάρωσε το Ελληνικό μονοθέσιο του Πανεπιστημίου Πατρών [εικόνες & βίντεο]

Πρώτη θέση στη φοιτητική Φόρμουλα-1 στην Τσεχία

-Χαλάλι οι πολλές ώρες επίπονης εργασίας, η κούραση και τα ξενύχτια. Η ομάδα «UoP4e», που αποτελείται από προπτυχιακούς φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών, δεν κατασκεύασε μόνο το πρώτο ηλεκτροκίνητο μονοθέσιο στην Ελλάδα....
Διαβάστε περισσότερα »

Δημοσιεύθηκε στις 26 October 2014 | 12:05 am


Χρυσόστομος Blogger Ρόδος: Για δυνατούς ΟΡΓΑΣΜΟΥΣ! Τα ΜΥΣΤΙΚΑ της πανάρχαιας τέχνης του Τάντρα που θα σας ...

Ξεκλειδώστε το ταντρικό σεξ... ... Click here to

Δημοσιεύθηκε στις 26 October 2014 | 12:01 am


Parapona-Rodou: Προφυλακίστηκε ο αλβανός οδηγός του τροχαίου δυστυχήματος στην Πέτρου Ράλλη με τους 3 νεκρούς

-
Προφυλακίσθηκε ο 27χρονος αλβανός οδηγός του αυτοκινήτου Smart ο οποίος προκάλεσε... στις 15 Οκτωβρίου δυστύχημα στην Πέτρου Ράλλη με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρία άτομα.

Η εισαγγελία Πρωτοδικών είχε ασκήσει δίωξη σε βάρος του για θανατηφόρα διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών, ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και σωματική βλάβη από αμέλεια.

Η προβλεπόμενη ποινή είναι κάθειρξη - κακούργημα.

Η απόφαση ελήφθη από το δικαστικό συμβούλιο, καθώς είχαν διαφωνήσει ανακριτής και εισαγγελέας. Ο 27χρονος οδηγός ισχυρίστηκε πως έπαθε επιληπτική κρίση.

Υπενθυμίζεται πως αυτοκίνητο τύπου Smart, το οποίο οδηγούσε 27χρονος υπήκοος Αλβανίας, εξετράπη της πορείας του και παρέσυρε τέσσερα άτομα που κινούνταν πεζή στη δεξιά πλευρά του δρόμου, στο ρεύμα προς Πειραιά.

Από το τροχαίο έχασαν τη ζωή τους τρία άτομα, ανάμεσά τους κι ένας αστυνομικός.
ΔΕΛΤΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ

Παράπονα Ρόδου

Δημοσιεύθηκε στις 26 October 2014 | 12:00 am


Χρυσόστομος Blogger Ρόδος: ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ! Η Naomi Campell ποζάρει ΓΥΜΝΗ μόνο με ένα μεταξωτό σεντόνι!(PHOTO)

Για την Ισπανική έκδοση το περιοδικού «Vanit Fair» φωτογραφήθηκε η Naomi Campbell.... ... Click here to

Δημοσιεύθηκε στις 25 October 2014 | 11:31 pm


Parapona-Rodou: Μαριάς: Άμεση ανάγκη για χρηματοδότηση αντιπλημμυρικών έργων στην Ελλάδα

-
Άμεση ανάγκη για αντιπλημμυρικά έργα
Ανακοίνωση για την άμεση ανάγκη που υπάρχει να χρηματοδοτηθούν αντιπλημμυρικά έργα... από την Ευρωπαϊκή Ένωση στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του ο Νότης Μαριάς αναφέρει:

Το Ταμείο Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει αποτύχει πλήρως στον ρόλο του ιδίως όσον αφορά στην αποζημίωση των πληγέντων από πλημμύρες στην Ελλάδα, επισήμανε τη Δευτέρα 20/10/04 μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ο Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες, Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς.

Έτσι, συνέχισε ο Νότης Μαριάς, οι πληγέντες από τις καταστροφικές πλημμύρες του Νοεμβρίου 2013 στην Ρόδο, στην Κω, στην Κάλυμνο και στην Ψέριμο ακόμη περιμένουν να αποζημιωθούν.

Το ίδιο ισχύει και για όσους έχουν πληγεί από τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την Αττική το Φεβρουάριο 2013 όταν και θρηνήσαμε μια νεκρή συμπολίτη μας.

Πέραν όμως της ανακούφισης των πληγέντων και της αποκατάστασης των ζημιών σε νοικοκυριά και σε υποδομές, παρατήρησε ο Νότης Μαριάς, θα πρέπει να υπάρξει μια σύγχρονη αντιπλημμυρική πολιτική σε όλα τα κράτη μέλη και η Ευρωπαϊκή Ένωση να χρηματοδοτήσει την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων ούτως ώστε τόσο τα αστικά κέντρα όσο και η ύπαιθρος να μην υφίστανται ανεπανόρθωτες ζημιές.

Στη συνέχεια ο Νότης Μαριάς επισήμανε ότι ιδίως στις περιοχές όπου τα καταστροφικά αποτελέσματα των πλημμυρών αποκτούν διασυνοριακά χαρακτηριστικά, όπως είναι η συνεχής υπερχείλιση του ποταμού Έβρου λόγω έλλειψης αντιπλημμυρικών έργων στη Βουλγαρία, θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία των υπηρεσιών της Κομισιόν με Ελλάδα και Βουλγαρία για την χρηματοδότηση συντονισμένων αντιπλημμυρικών έργων και στις δύο χώρες.

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε ότι χρειάζεται νέος σχεδιασμός της αντιπλημμυρικής πολιτικής της Ε.Ε. που θα λαμβάνει υπόψη τις κλιματικές αλλαγές.

Παράπονα Ρόδου

Δημοσιεύθηκε στις 25 October 2014 | 11:30 pm


e-rodios: Β.Πούτιν: "Οι ΗΠΑ προσπαθούν να επιβάλλουν μια Νέα Τάξη Πραγμάτων"

Η ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΕ ΣΥΡΙΑ, ΙΡΑΚ, ΛΙΒΥΗ ΚΑΙ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΟ ΧΑΟΣ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
-Οι ΗΠΑ προσπαθούν να επιβάλλουν μια Νέα Τάξη Πραγμάτων δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν ενώπιον του Κλαμπ Βαλντάι και δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους πρόσφατους πολέμους....
Διαβάστε περισσότερα »

Δημοσιεύθηκε στις 25 October 2014 | 11:18 pm


e-rodios: Bίντεο: Oι ραδιουργίες των "Ιλλουμινάτι"

Κινούν τα νήματα της εξουσίας;
-Oι Illuminati είναι η πλέον φοβερή μυστική εταιρεία που αν και επισήμως καταστράφηκε από το Βαυαρικό κράτος το 18ο αιώνα, θεωρείται ότι υπάρχει ακόμα και κινεί τις μοίρες του πλανήτη. Ακολουθεί πολύ ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ....
Διαβάστε περισσότερα »

Δημοσιεύθηκε στις 25 October 2014 | 11:17 pm


e-rodios: ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ "ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΥΣ" ΤΟΠΟΥΣ;

ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ
-ΤΑ ΙΕΡΑ ΤΡΙΓΩΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΟΙ "ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ". ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ "ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ" ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΜΑ ΠΥΛΩΝ; ΘΡΥΛΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΕΝΑΣ "ΖΩΝΤΑΝΟΣ" ΒΡΥΚΟΛΑΚΑΣ ΣΤΗ ΦΩΚΙΔΑ; ΓΕΩΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟΙ;....
Διαβάστε περισσότερα »

Δημοσιεύθηκε στις 25 October 2014 | 11:13 pm


e-rodios: Να ξαναχτιστεί ο Κολοσσός της Ρόδου ζητά βουλευτής των ΑΝΕΛ.


-Την αναβίωση του Κολοσσού της Ρόδου ζητά ο βουλευτής Ηρακλείου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Κωνσταντίνος Δαμαβολίτης από τον υπουργό Πολιτισμού Κωνσταντίνο Τασούλα, με σχετική ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή....
Διαβάστε περισσότερα »

Δημοσιεύθηκε στις 25 October 2014 | 11:11 pm


e-rodios: Αφήνουν να ρημάζει το σπίτι του Σεφέρη στη Κορυτσά!

Βρήκαν όμως λεφτά για το Εθνικό θέατρο της Αλβανίας.
-Τα λόγια του νομπελίστα ποιητή μας αποδεικνύονται προφητικά, καθώς καταρρέει το σπίτι στην Κορυτσά, όπου συνέγραψε πολλά από τα έργα του....
Διαβάστε περισσότερα »

Δημοσιεύθηκε στις 25 October 2014 | 11:10 pm


e-rodios: ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ Νο8


-Η 8η ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ ΕΚΠΟΜΠΩΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ.ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΤΕ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ Η ΖΑΦΕΙΡΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΖΙ ΤΗΣ Ο ΠΕΤΡΟΣ ΜΑΝΤΑΣ. ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ Η ΜΑΣΩΝΙΑ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΛΜΟΥΔ....
Διαβάστε περισσότερα »

Δημοσιεύθηκε στις 25 October 2014 | 11:09 pm


e-rodios: Οι Rapa Nui δεν ζούσαν απομονωμένοι

Οι κάτοικοι των νησιών του Πάσχα είχαν επαφές με τους απομακρυσμένους γείτονες τους
-Είναι ένα μικρό κομμάτι γης στη μέση του Ειρηνικού ωκεανού αλλά αποτελεί διαχρονικό αντικείμενο έρευνας. Το νησί του Πάσχα συνεχίζει να παράγει σημαντικές επιστημονικές αποκαλύψεις....
Διαβάστε περισσότερα »

Δημοσιεύθηκε στις 25 October 2014 | 11:07 pm


e-rodios: ΔΑΝΑΪΔΕΣ – ΔΑΝΑΟΣ ΚΑΙ ΑΙΓΥΠΤΟΣ


-Μυθικά αδέλφια στις βόρειες ακτές της Αφρικής. Είχανε μεγάλη έχθρα η οποία οδήγησε τον Δαναό να μετακομίσει στο Άργος μαζί με τις 50 θυγατέρες του όπου και πήρε την εξουσία, εκθρονίζοντας τον Γελάνορα....
Διαβάστε περισσότερα »

Δημοσιεύθηκε στις 25 October 2014 | 11:06 pm


Parapona-Rodou: Η Goldman Sachs πίσω από το Barbaros! Τούρκοι και τοκογλύφοι χέρι – χέρι!!! (ΕΓΓΡΑΦΟ)

-
Τίποτα δεν είναι τυχαίο τελικά!
Μέχρι και η παραμικρή κίνηση που λαμβάνει χώρα στα έντονα γεωπολιτικά παιχνίδια... των ημερών είναι πάρα πολύ καλά μελετημένη και περιλαμβάνει άκρως ενδιαφέρον παρασκήνιο, με τελικό στόχο το κέρδος.


Χαρακτηριστικό παράδειγμα το λεγόμενο ως σεισμογραφικό «Μπαρμπαρός».

Πως θα σας φαινόταν αν σας λέγαμε πως πίσω από το Μπαρμπαρός που αυτές τις ημέρες πυροδοτεί την ένταση στην Κυπριακή ΑΟΖ, βρίσκεται ένας τεράστιος τραπεζικός κολοσσός, που έχει βάλει το χέρι στην καταστροφή οικονομιών χωρών περιλαμβανομένης και της Ελλάδας;

Ναι καλά ακούσατε!

Το Μπαρμπαρός δεν είναι απλά ένα πλοίο που το έβγαλε ο Ερντογάν στο σεργιάνι για να πιέσει Κύπριους και Έλληνες, αλλά όπως φαίνεται, τα συμφέροντα που κρύβονται από πίσω αποδεικνύουν ένα «χοντρό» και ύποπτο παιχνίδι!

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Το ερευνητικό πλοίο μετονομάστηκε από τον τ. Πρωθυπουργό της Τουρκίας και νυν Πρόεδρο σεBarbaros Hayreddin Paşa και έχει ναυπηγηθεί στο Dubai.

Ως γνωστό αγοράστηκε το 2013 από την Turkish Petroleum Corp. (TPAO) για 130 εκ. δολάρια Αμερικής.

Όμως το πλοίο πουλήθηκε με συμβόλαιο full management 3ετούς διάρκειας κόστος 83 εκ δολάρια Αμερικής.

Οπότε το συνολικό κόστος για την Τουρκία ήταν 213 εκατ. δολάρια Αμερικής.

Σε αυτό το κόστος συμπεριλαμβάνεται το επιστημονικό προσωπικό, και το πλήρωμα για να παρέχουν τις υπηρεσίες τους για μια περίοδο τριών ετών.

Πάμε τώρα στο «ζουμί» της υπόθεσης...

Μεταξύ άλλων μετοχές της Polarcus Limited από την οποία αγοράστηκε το πλοίο με συμβόλαιο full management 3ετούς διάρκειας κατέχει και η Goldman Sachs με τα περιβόητο swap.

Δηλαδή το παράγωγο που πούλησε στην Ελλάδα το 2001 και με το οποίο συγκαλύφτηκε το χρέος της χώρας προκειμένου να εκπληρώσει τις προϋποθέσεις της ΕΕ και να μπει στο ευρώ!Ιδού η απόδειξη:


-


Και το επίσημο site της polarcus:


-

Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό στην υπόθεση με το Μπαρμπαρός και τις Τουρκικές προκλήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ ο Ερντογάν βρίσκεται χέρι-χέρι με τους διεθνείς τοκογλύφους.

Χέρι-χέρι με όλους αυτούς που έπαιξαν στην πλάτη της Ελλάδας και έφεραν τον Ελληνικό λαό στην δεινή θέση που βρίσκονται σήμερα.

Όλοι αυτοί που έβαλαν το χέρι τους στην χρεωκοπία της Ελλάδας συμβάλουν τώρα τα μέγιστα στην προσπάθεια αρπαγής του ορυκτού πλούτου της Κυπριακής ΑΟΖ!
olympia.gr

Παράπονα Ρόδου

Δημοσιεύθηκε στις 25 October 2014 | 11:00 pm


Χρυσόστομος Blogger Ρόδος: Μας ΤΡΕΛΑΝΕ!! ΔΕΙΤΕ την TOPLESS selfie που "ανέβασε" η Lindsay Lohan!! (PHOTO)

  Δεν είχε τι να κάνει το κορίτσι και είπε να...τα πετάξει!... Click here to

Δημοσιεύθηκε στις 25 October 2014 | 10:58 pm


Parapona-Rodou: Ιστορίες κατασκοπίας Made in Greece (εικόνες)

-
Ο θόρυβος που διατάρασσε την ησυχία της νύχτας, πάνω από το Πεντάγωνο ήταν σαν έντονο ζουζούνισμα....

Οι φρουροί του στρατοπέδου δεν μπορούσαν να τον προσδιορίσουν, ειδοποίησαν όμως αμέσως τον αξιωματικό υπηρεσίας για τον περίεργο θόρυβο.

Ο τελευταίος διέταξε να ανάψουν οι προβολείς και τότε είδαν όλοι το μικρό τηλεκατευθυνόμενο ιπτάμενο drone.

Το ελικοπτεράκι πέταγε σε κύκλους πάνω από το Πεντάγωνο, μέχρι να ανάψουν οι προβολείς.

Ο χειριστής του, όποιος και αν ήταν το απομάκρυνε αμέσως και παρά την κινητοποίηση της ΕΥΠ και των αρχών ασφαλείας, η αναζήτησή του μέσα στην νύχτα, αποδείχθηκε άκαρπη.


-
Στελέχη της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών του τμήματος αντικατασκοπείας που ασχολούνται με την υπόθεση, εμφανίζονται αρκετά προβληματισμένοι.

Δεν είναι μόνο το ιπτάμενο ελικοπτεράκι που τους έχει προβληματίσει τις τελευταίες ημέρες.

Μετά την ανακάλυψη ενός «ύποπτου» πομπού στην Πάρνηθα, ο οποίος «παρενοχλούσε» πτήσεις Eλληνικών μαχητικών αεροσκαφών, προέκυψε κι άλλο χτύπημα.

Ήταν η σύλληψη ενός γερμανού υπηκόου στην Κω, ο οποίος φωτογράφιζε φυλάκια και στρατόπεδα του νησιού συστηματικά.

Ο συγκεκριμένος κύριος, που μένει μόνιμα στο νησί τα τελευταία δύο χρόνια, είχε στο σπίτι του καταγεγραμμένες τις συντεταγμένες που αντιστοιχούσαν σε στρατόπεδα και δημόσιες υπηρεσίες, ενώ βρέθηκαν κιάλια, διόπτρες, κάρτες μνήμης από φωτογραφική μηχανή και κασέτες βιντεοκάμερας.

Δεν είναι ο πρώτος και σίγουρα δεν πρόκειται να είναι ο τελευταίος πράκτορας που δρα επί Ελληνικού εδάφους πιθανότατα στρατολογημένος από την ΜΙΤ, την μυστική υπηρεσία πληροφοριών της Τουρκίας.

Εδώ και δεκαετίες, ο ακήρυχτος πόλεμος των πρακτόρων στη χώρα μας συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και με επεισόδια που σπάνια γίνονται γνωστά.


-
Πριν από δύο χρόνια πρωταγωνιστές σε ένα από αυτά ήταν δύο Τσέχοι υπήκοοι, που συνελήφθησαν στην Λήμνο από τις τοπικές αρχές ασφαλείας, επειδή φωτογράφιζαν στρατιωτικές εγκαταστάσεις του νησιού.

Αμφότεροι ισχυρίστηκαν ότι ήταν υπάλληλοι εταιρίας video games που συνέλεγαν εικόνες για το παιχνίδι «Arma ΙΙΙ».

Κι αν αυτές οι συλλήψεις έχουν γίνει γνωστές, υπάρχουν πολλά άλλα περιστατικά που παραμένουν άγνωστα σε αυτό τον χορό των κατασκόπων, επί Eλληνικού εδάφους.

Πρωταγωνιστές τους, πράκτορες της ΜΙΤ, της CIA και της Ισραηλινής Mosad σε επιχειρήσεις άκρως απόρρητες, που κάποια στιγμή αποκαλύφθηκαν μέσα από βιβλία ή ρεπορτάζ.-

Η περίπτωση του Τούρκου πράκτορα Γιαλτσίν Αταμάν, που δρούσε στην Αθήνα εμφανιζόμενος ως διπλωμάτης είναι από τις πλέον χαρακτηριστικές.

Παρόλο που η ομάδα της τότε ΚΥΠ, τον είχε εντοπίσει από την πρώτη στιγμή και τον είχε υπό στενή παρακολούθηση, εκείνος ήταν τόσο προκλητικός, που η παρακολούθησή του κατέληξε σε συμπλοκή με Έλληνα πράκτορα.

Όπλα δεν βγήκαν, αλλά έπεσαν μπουνιές έξω από μια οικοδομή σε συνοικία της Αθήνας και ο Αταμάν βρέθηκε μέσα σε ένα λάκκο με ασβέστη!


-
Αντίθετα, ο Ελληνοαμερικανός πράκτορας της CIA Τζον Κυριάκου που έδρασε στην Αθήνα για αρκετά χρόνια, έβγαλε το όπλο του, όπως αποκάλυψε ο ίδιος στο βιβλίο του «The reluctant spy».

Το έβγαλε και το κόλλησε στο κεφάλι ενός Άραβα «διπλού» πράκτορα όπως είχε καταλάβει, σε ένα πάρκο της Αθήνας, προκειμένου να του δώσει να καταλάβει ότι τον είχε ανακαλύψει.


-
Δεν ήταν τόσο διακριτικός όπως η περίφημη Βάλερι Πλέιμ, που πέρασε και αυτή από την Αθήνα, πριν γίνει διάσημη στην υπόθεση που συγκλόνισε τις ΗΠΑ, όταν η κυβέρνηση Μπους αποκάλυψε το όνομά της.

Η Πλέιμ στρατολόγησε αρκετούς Έλληνες και όπως έγραψε και αυτή στο βιβλίο της, ανάμεσά τους ήταν και ένας πολύ γνωστός Έλληνας πολιτικός, το όνομα του οποίου δεν αποκάλυψε φυσικά.

Ούτε οι Ισραηλινοί παραδέχθηκαν ποτέ ότι ένα κλιμάκιο πρακτόρων τους ανατίναξε μέσα στο ξενοδοχείο «Αριστείδης» τον Ζαίντ Μουτσάτσι, στέλεχος της PLO στα μέσα της δεκαετίας του ’70, στα πλαίσια της επιχείρησης «Η οργή του Θεού».

Ήταν μέρος των αντιποίνων που διέταξε η πρωθυπουργός Γκόλντα Μέϊρ για την δολοφονία των έντεκα αθλητών της ολυμπιακής τους ομάδας, από μέλη της οργάνωσης «Μαύρος Σεπτέμβρης» στους Ολυμπιακούς αγώνες του Μονάχου.

Εμείς, απλά βρεθήκαμε ενδιάμεσος κρίκος σε μια από τις πολλές διαδρομές της εκδίκησής τους ανά την Ευρώπη…
provocateur.gr

Παράπονα Ρόδου

Δημοσιεύθηκε στις 25 October 2014 | 10:30 pm


Parapona-Rodou: Ενα άρθρο του Τζορτζ Σόρος που θα συζητηθεί: Ευρώπη, ξύπνα!

-

Το μέτωπο της Ουκρανίας, έτσι όπως άνοιξε με τον επεκτατισμό του Βλαντιμίρ Πούτιν,...
δεν είναι ούτε αμελητέο, ούτε δευτερεύον.
Αντιθέτως, υπό συνθήκες, μπορεί να προκαλέσει άμεσο κίνδυνο για την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Με πύρινο άρθρο του στο στο NewYork Review of Books και με τίτλο «Wake up, Europe!» («Ευρώπη, ξύπνα!») ο μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος προσπαθεί να αφυπνίσει την ΕΕ έτσι ώστε να εμπλακεί ενεργά στο θέμα της Ουκρανίας και να μη συνεχίσει να... αλωνίζει ο Πούτιν.

Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σημειώνοντας πως «ούτε οι Ευρωπαίοι ηγέτες ούτε οι πολίτες αντιλαμβάνονται πλήρως τη συγκεκριμένη πρόκληση, ούτε γνωρίζουν πώς να την αντιμετωπίσουν καλύτερα. Τα κράτη-μέλη της ΕΕ πρέπει να ξυπνήσουν και να συμπεριφερθούν ως χώρες έμμεσα εμπλεγμένες σε πόλεμο. Κινδυνεύει όχι μόνο η επιβίωση της νέας Ουκρανίας, αλλά και το μέλλον του NATO και της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Παράλληλα, ισχυρίζεται ότι η Ρωσία του Πούτιν υπήρξε εξυπνότερη από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Υποστηρίζει ότι, ελλείψει ενιαίας αντίστασης δεν είναι ρεαλιστικό να αναμένουμε ότι ο Πούτιν θα σταματήσει να πιέζει πέρα από την Ουκρανία, όταν θα είναι φανερή η δυνατότητα μεγαλύτερης επιρροής της Ρωσίας επί της Ευρώπης. Η Ευρώπη και οι ΗΠΑ είναι αποφασισμένες να αποφύγουν την απευθείας στρατιωτική σύγκρουση με τη Ρωσία. Η Ρωσία εκμεταλλεύεται την απροθυμία τους.

Ο κίνδυνος

Ο κίνδυνος για την Ευρώπη δεν είναι μόνο μια ισχυρότερη Ρωσία, δηλώνει. Είναι η Ρωσία ως νέο μοντέλο μετα-δημοκρατικής κοινωνίας που αποτελεί θεμελιώδη πρόκληση για τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης: Εθνικιστικές αξίες έναντι της ελευθερίας και των διεθνών δεσμεύσεων, ένας ισχυρός, αυταρχικός ηγέτης έναντι των ανασφαλειών της παγκοσμιοποίησης και της ψηφιοποίησης, τσαρισμός έναντι της δημοκρατίας. Ο κίνδυνος είναι να γίνει η Ρωσία ένα εναλλακτικό μοντέλο, όπως ήταν κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του κομμουνιστικού καθεστώτος.

Από την οικονομική κρίση και μετά

Ο Τζορτζ Σόρος υποστηρίζει ότι από την οικονομική κρίση του 2008 κι έπειτα η ΕΕ έχει χάσει το δρόμο της. Αντί για τη συνέχιση της δημοσιονομικής λιτότητας, θα πρέπει να γίνονται επενδύσεις στη στρατιωτική προσπάθεια, ακόμη και αν αυτό συνεπάγεται την άνοδο των ελλειμμάτων του προϋπολογισμού. Επισημαίνει ακόμη ότι η καγκελάριος Μέρκελ μπορεί να υποστηρίζει ένθερμα τις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας, άλλα υπερασπίζεται επίσης τις πολιτικές λιτότητας που αποδυναμώνουν και διαιρούν την Ευρώπη, περιορίζοντας την προθυμία της να παρέχει βοήθεια στην Ουκρανία.

Κατακρίνει ιδιαίτερα την αναβολή νέων οικονομικών δεσμεύσεων προς την Ουκρανία μέχρι μετά τις εκλογές της 26ης Οκτωβρίου. Αυτό, κατά την άποψη του, έχει οδηγήσει σε πίεση των νομισματικών αποθεμάτων της Ουκρανίας η οποία θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί και έχει δημιουργήσει την απειλή για πλήρη οικονομική κρίση εντός της χώρας.

Προβλέπει ότι μετά τις εκλογές στις 26 Οκτωβρίου, ο Πούτιν μπορεί να προσφέρει στον πρόεδρο Ποροσένκο διάφορα οφέλη, συμπεριλαμβανομένων συμφωνιών για το αέριο, με την προϋπόθεση ότι θα διορίσει ως πρωθυπουργό πρόσωπο αποδεκτό από τον Ρώσο πρόεδρο. Σε περίπτωση απόρριψης αυτού του αιτήματος, ο Πούτιν μπορεί να επιχειρήσει να επιτύχει μια μικρότερη νίκη ανοίγοντας δια της βίας χερσαία διαδρομή από τη Ρωσία έως την Κριμαία και την Υπερδνειστερία πριν από το χειμώνα.

Ο Σόρος ισχυρίζεται ότι, εάν συμβεί κάτι τέτοιο, η Ρωσία θα αποτελέσει απειλή για τις χώρες της Βαλτικής που έχουν μεγάλους ρωσικούς πληθυσμούς. Αντί για υποστήριξη προς την Ουκρανία, το NATO θα πρέπει τότε να υπερασπιστεί τον εαυτό του σε δικό του έδαφος. Κάτι τέτοιο θα εκθέσει τόσο την ΕΕ όσο και τις ΗΠΑ ακριβώς σε εκείνον τον κίνδυνο που έχουν επιδιώξει να αποφύγουν: την απευθείας στρατιωτική σύγκρουση με τη Ρωσία.

Τι προτείνει

Ο Τζορτζ Σόρος προχωράει και σε μια σειρά προτάσεων, εν είδει μέτρων βοήθειας προς την Ουκρανία. Λέει, λοιπόν, πως αυτά που πρέπει να γίνουν άμεσα είναι: Να της δοθούν μετρητά της τάξεως των 20 δισ. δολαρίων, να γίνει ελάφρυνση του χρέους της μέσω ομολογιών τύπου Brady (όπως συνέβη με τις χώρες της Λατινικής Αμερικής) και να γίνει αναδιάρθρωση της κρατικής εταιρείας ενέργειας της Ουκρανίας, την Naftogaz, έτσι ώστε να αποκτήσει μεγαλύτερη ανεξαρτησία.

Σημειώνει τέλος πως ειδικοί από την Ουκρανία και άλλες χώρες θα μπορούσαν να συνεργαστούν στο πλαίσιο μιας ομάδας ανάπτυξης του έργου για την μετατροπή της υφιστάμενης πολιτικής βούλησης σε οικονομικά κατάλληλα προγράμματα. Το αρχικό κόστος μπορεί να υπερβαίνει τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια αλλά θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί από ομόλογα έργων που εκδίδονται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ασφαλισμένα και θα απέδιδε πολύ υψηλά κέρδη.


Παράπονα Ρόδου

Δημοσιεύθηκε στις 25 October 2014 | 10:00 pm


Χρυσόστομος Blogger Ρόδος: Πώς αντιδρούν οι άνδρες στη θέα δυο γυναικών με Ferrari; (Video)

Ένα κοινωνικό πείραμα που θα καταρρίψει την κοινή πεποίθηση που υπήρχε για τις γυναίκες και τα ακριβά αυτοκίνητα.... ... Click here to

Δημοσιεύθηκε στις 25 October 2014 | 9:41 pm


Parapona-Rodou: Αμφίπολη: Κάτι «μισητό» είναι θαμμένο εκεί!

-
Η μεγάλη μαρμάρινη θύρα είναι σπασμένη.
Τα κεφάλια των σφιγγών, μαζί και τα φτερά τους κόπηκαν και πετάχτηκαν... στο εσωτερικό του τάφου, περίπου 23 μέτρα από την είσοδο.

Τα χέρια των καρυάτιδων...
σπασμένα και επίσης το κεφάλι της μιας (δεξιάς) Καρυάτιδας σπασμένο.

Η ψηφιδωτή παράσταση της αρπαγής της Περσεφόνης είναι καταστρεμμένη κυκλικά στο κέντρο, εκεί όπου μάλλον είχε στερεωθεί, πάνω στο ψηφιδωτό, κάποιο σημαντικό αντικείμενο (ίσως εστία φωτιάς, ίσως βωμός εναπόθεσης νεκρικών δώρων), το οποίο αφαιρέθηκε βίαια κ.λ.π.

Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι ο τάφος, όχι απλά συλήθηκε, αλλά ότι έπεσε κυριολεκτικά θύμα βανδαλισμού από μίσος, πριν όμως την πρόσχωση του.

Ο στόχος των βανδάλων δεν ήταν απλά να πάρουν πολύτιμα αντικείμενα και να φύγουν, αλλά να καταστρέψουν συμβολικά (όχι ολοκληρωτικά) το μνημείο.

Ανακύπτει όμως το ερώτημα:

Αφού ήθελαν να το καταστρέψουν (έστω συμβολικά) για κάποιο προσωπικό λόγο, τότε γιατί το έθαψαν απ’ έξω και κυρίως από μέσα με το επιμελές γέμισμα χώματος μέχρι την οροφή, και με διπλούς τοίχους από μεγάλες ασήκωτες πέτρες, ώστε κανείς να μην μπορεί να εισέλθει εντός αυτού;
Τι νόημα είχε αυτή η απόλυτη απομόνωσή του τάφου από τον υπόλοιπο κόσμο;

Μάλιστα, οι σχετικές εργασίες απομόνωσης του μνημείου, αφενός θα κόστισαν πολλά χρήματα, αφετέρου θα απαιτήθηκαν πολύς χρόνος και αρκετοί εργάτες και φυσικά δεν θα μπορούσαν να γίνουν όλα αυτά εν αγνοία των τότε επίσημων αρχών.

Από το άλλο μέρος, όλοι προφανώς αντιλαμβανόμαστε ότι αυτό το τόσο λαμπερό και πλούσιο μνημείο δεν έγινε για να εξαφανιστεί μέσα στο χώμα, αλλά για να είναι επισκέψιμο.

Τα δεδομένα μάλλον δείχνουν ότι το μνημείο αυτό για άλλο λόγο έγινε και για άλλο τελικά χρησιμοποιήθηκε.

Το δικό μας συμπέρασμα είναι ότι αυτός ή αυτοί που τραυμάτισαν το μνημείο και ταυτόχρονα το απομόνωσαν, θα πρέπει να έθαψαν εντός αυτού κάτι πολύ μισητό και προβληματικό γι’ αυτούς, ώστε να μην μπορεί κανείς να το προσεγγίσει εύκολα.

Το τελευταίο ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί, είναι πότε έγινε ο βανδαλισμός του τάφου, και φυσικά η πλήρωσή του με το χώμα και η απομόνωσή του από τον έξω κόσμο.

Αν αυτό έγινε επί εποχής του Κάσσανδρου, τότε πιστεύουμε ότι έχουμε απαντήσεις στα ερωτήματά μας.

Αν έγινε σε μεταγενέστερη εποχή, τότε είναι ακόμα άγνωστο γιατί έγινε.

Πέτρος Χασάπης

Παράπονα Ρόδου

Δημοσιεύθηκε στις 25 October 2014 | 9:30 pm


Χρυσόστομος Blogger Ρόδος: Έκρηξη σε καφετέρια που συχνάζουν χρυσαυγίτες

Γκαζάκια τοποθέτησε άγνωστος τα ξημερώματα σε καφετέρια στους Αμπελόκηπους. Πρόκειται για καφέ που φέρεται ως στέκι φίλα προσκείμενων της Χρυσής Αυγή.... ... Από την έκρηξη προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές. Η αντιτρομοκρατική έρευνά τα βίντεο από κλειστό κύκλωμα με κάμερες παρακολούθησης και σύμφωνα με πληροφορίες ο δράστης είναι ένας νεαρός. πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 25 October 2014 | 9:23 pm


Χρυσόστομος Blogger Ρόδος: Βρήκαν στους πάγους ημερολόγιο εξερευνητή της Ανταρκτικής έναν αιώνα μετά

Ένα φωτογραφικό σημειωματάριο που ανήκε σε επιστήμονα της Terra Nova, της τραγικής εξερευνητικής αποστολής του Ρόμπερτ Σκοτ στην Ανταρκτική, ανακαλύφθηκε... ... Διαβάστε περισσότερα »

Δημοσιεύθηκε στις 25 October 2014 | 9:02 pm


Parapona-Rodou: Αυτός είναι ο Αλβανός που έβαλε φωτιά στα Βαλκάνια! (εικόνες & βίντεο)

-
Ένας 32χρονος Αλβανός, κάτοικος Ιταλίας είναι ο άνθρωπος που έβαλε φωτιά στα Βαλκάνια...

Ο Ισμαΐλι Μορινάι ορειβάτης και αναρριχητής είναι σύμφωνα με την «Kurir» ο πρωταγωνιστής για την… έναρξη των επεισοδίων στο ματς της προηγούμενης Τρίτης.

Ο 32χρονος πέρασε τα σύνορα στις 11 Οκτωβρίου χάρη στις ιταλικές πινακίδες του αυτοκινήτου του.

Ο Αλβανός με το παρατσούκλι «Μπαλίστα» έμεινε σε έναν ξενώνα απέναντι από το γήπεδο και είχε όλο τον χρόνο να οργανώσει την επιχείρηση – σημαία!

Οι Σέρβοι επιμένουν πως συνεργάστηκε άψογα με τον αδελφό του Πρωθυπουργού της Αλβανίας, Ορφι Ράμα, ο οποίος είχε την εποπτεία μέσα από το γήπεδο.


-
Ο Μορινάι ανέβασε φωτογραφίες μετά την επιστροφή του από το Βελιγράδι μαζί με τον Πρίγκηπα της Αλβανίας, Λέκα Ζόγκου.


-
Όπως αναφέρουν οι Σέρβοι, ο 32χρονος είναι γνωστός για τις εθνικιστικές του πεποιθήσεις, πέρσι είχε προκαλέσει προβλήματα στους Σλοβένους ανεβαίνοντας στα κάγκελα με τεράστια σημαία της Αλβανίας, ενώ έχει φωτογραφηθεί μπροστά από τον τάφο του Saban Poluza, αλλά και μπροστά από φωτογραφία ενός εκ των ιδρυτών του UCK, Αντέμ Γιασάρι.


-gazzetta

Παράπονα Ρόδου

Δημοσιεύθηκε στις 25 October 2014 | 8:59 pm


Χρυσόστομος Blogger Ρόδος: Θα πάθεις πλάκα! Τι διαλέγουν να δουν, όσοι βλέπουν .....; +18

Το μεγαλύτερο πορνογραφικό site παγκοσμίως παρουσίασε στοιχεία που ξαφνιάζουν για τις προτιμήσεις των ανδρών και των γυναικών...   Click here to

Δημοσιεύθηκε στις 25 October 2014 | 8:41 pm


Parapona-Rodou: Περάσαμε ένα Βράδυ στο Σπίτι μιας Οικογένειας που ζει Χωρίς Ρεύμα

-

Βράδυ Τετάρτης, κολλημένοι στην κίνηση.
Το Ολυμπιακός-Γιουβέντους, στο Καραΐσκάκη, αρχίζει σε 30 λεπτά και στο γήπεδο φτάνου...
ν και οι τελευταίοι οπαδοί. Άλλοι με αυτοκίνητο κι άλλοι με τον ηλεκτρικό. Τα βαγόνια βάφτηκαν κόκκινα.

Έχουμε καθυστερήσει αλλά ο Νίνο δεν βιάζεται. «Έτσι κι αλλιώς εγώ δεν κοιμάμαι», μου λέει στο τηλέφωνο. «Φυλάω το σπίτι».

Λεωφόρος Ειρήνης, και μετά της δεξαμενές ανηφορίζουμε την Ελευθερίας. Ανεβαίνουμε ψηλά, όχι προς τον θρόνο του Ξέρξη, αλλά προς το σπίτι μιας πενταμελούς οικογένειας που τα τελευταία χρόνια ζει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Όχι, δεν τους το έκοψε η ΔΕΗ, «κατέλαβαν» ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι.

Στο Πέραμα είχα ξαναπάει το 2008, στο ξεκίνημα δηλαδή της κρίσης. Πολίτες, Μικρασιάτες, Πόντιοι και νησιώτες που ήρθαν το ’30 για τα ναυπηγεία. Εργάτες, ανεργία, hip hop και Low Bap. Θυμάμαι πως μου είχε κάνει εντύπωση ότι σε ένα σπίτι έμεναν οι παππούδες, οι γονείς, τα παιδιά και καμιά φορά τα δισέγγονα. Όχι από επιλογή, από φτώχεια.
-

Ο Φρόγκι και η Σάντυ μας αντιλαμβάνονται πρώτοι και αρχίζουν το γάβγισμα. Ο Ρίκο δίπλα τους νιαουρίζει. Η Κούλα, ο Νίνο και η μικρή Μαρία μας περιμένουν υπό το φως των κεριών. «Είμαστε ρομαντικά», το σύνηθες αστείο τους. Η ώρα είναι 10:00. Ο Γιάννης και η Χριστίνα επιστρέφουν από το σχολείο. «Πηγαίνουν νυχτερινό για να μπορούν να διαβάσουν στο φως της ημέρας», θα μου πει η μαμά Κούλα.

Ο Νίνο δούλευε σε βυτία. Το 2007, όμως, όταν έχασε τη δουλειά του. Η οικογένεια δεν είχε να πληρώσει τα ενοίκια, κι έτσι τους έκαναν έξωση. Από το τριάρι της Νίκαιας έσωσαν μόνο κάποια ρούχα και το τραπέζι της κουζίνας. Τα υπόλοιπα κατασχέθηκαν. Ο Νίνο άλλαξε πολλές δουλειές, άλλαξαν και πολλά σπίτια. Πέρασαν κι από ξενώνα αστέγων. Έμειναν μάλιστα περισσότερο απ’ όσο δικαιούνταν. Εκεί, γέννησε η Κούλα την μικρή Μαρία. Είχε περάσει και ο Φασούλας, Δήμαρχος τότε, και τους είχε δώσει συγχαρητήρια για την διακόσμηση του δωματίου. «Η Κούλα με τα χεράκια της το είχε φτιάξει. Κούλα από Κυριακή», λέει ο Νίνο.
-

Ένα διάστημα έμεναν στο αυτοκίνητο έξω από τα νεκροταφεία. Ο Νίνο και γιος του κουβαλούσαν στεφάνια και έπαιρναν από ένα 10ευρω. Ο Κούλα έπλενε τις μικρές στις τουαλέτες της εκκλησίας. Ευτυχώς που ένας φίλος είπε στον Νίνο για το εγκαταλελειμμένο σπίτι στο Πέραμα.Ο Γιάννης είναι 20 ετών, η Χριστίνα 14 ετών και η Μαρία 7 ετών. Έχουν τρία κρεβάτια στην σειρά. Το κρεβάτι του Γιάννη έχει μια κουβέρτα με τον spiderman, της Μαρίας με την Barbie και της Χριστίνας με λουλούδια. Η Χριστίνα είναι η καλή μαθήτρια της οικογένειας. Έχει βραβευτεί μάλιστα για τις επιδόσεις της. «Τα φτωχά παιδιά έχουν χάρισμα από τον Θεό», μου λέει η μαμά της.
-

Όταν κοιμούνται σβήνουν τα κεριά. Ο Γιάννης φοβάται μην πάρουν καμιά μέρα φωτιά. Και ο Νίνο φοβάται, γι’ αυτό δεν κοιμάται τα βράδια. «Εδώ ψηλά συμβαίνουν παράξενα πράματα…» μου λέει. Φυλάει σκοπιά και προστατεύει το σπίτι και την οικογένεια. Μαζεύει γόπες από τα πεζοδρόμια, τις κόβει και κάνει τον δικό του καπνό για να καπνίσει.

Η Κούλα έχει θέμα με την καθαριότητα. Αλλιώς δεν περνάει η μέρα. Κάθε 2,5 μήνες παίρνει ένα οικογενειακό επίδομα 200 ευρώ. Τα μόνα έσοδα της οικογένειας. Πρώτα πρώτα αγοράζει χλωρίνες για το σπίτι.

Ο Νίνο είναι 53. «Σε αυτήν την ηλικία κανένας δεν με παίρνει στην δουλειά». Η Κούλα είναι 39. Ήταν μαγείρισσα αλλά τώρα δεν βρίσκει δουλειά ούτε για λάντζα. Κάθεται όλη μέρα στο σπίτι. Βάφει και ξεβάφει τα νύχια της. «Δεν έχω πιστολάκι. Δεν έχω που να βράσω και τα ρολά μου», μου λέει.
-

Ψυγείο υπάρχει, κουζίνα υπάρχει, τηλεόραση υπάρχει. Μόνο που όλα αυτά δεν λειτουργούν χωρίς ρεύμα. Τρώνε μία φορά την ημέρα από το συσσίτιο του Αη Γιώργη. Κι όταν, το απόγευμα, τα παιδιά πουν «Μαμά πεινάμε», παίρνει σβάρνα τα αρτοποιεία μήπως και έχει περισσέψει καμιά τυρόπιτα. «Εδώ όλοι έχουν ανάγκη και δεν μπορείς να βασιστείς σε κανέναν» μου λέει. «Ο Νίνο είναι διαβητικός κι αφήνουμε την ινσουλίνη στο μπαλκόνι. Αν υπήρχαν σχέσεις θα μπορούσαμε να την βάλουμε στο ψυγείο κάποιου γείτονα. Οι γειτονιές όμως δεν είναι όπως παλιά». Ένα μεγάλο σούπερ μάρκετ τους βοηθάει καμιά φορά. Λίγο ψωμί, λίγο τυράκι και γάλα για τα παιδιά.

Τα ρούχα τα πλένει η Κούλα στο χέρι και μπάνιο κάνουν με κρύο νερό. Το καλοκαίρι είναι εντάξει, τον χειμώνα όμως τα πράματα δυσκολεύουν. Κοιμούνται με παπλώματα και διαβάζουν με μπουφάν. Πόρτες και παράθυρα τους έβαλαν ομάδες εθελοντών και τα έπιπλα του σπιτιού τα πήραν από τα «ΧΑΡΙΖΟΝΤΑΙ», στις αγγελίες των εφημερίδων. Φοιτητές που φεύγουν και ζευγάρια που μετακομίζουν, χαρίζουν πολυθρόνες, καναπέδες και σύνθετα.
-

Το σπίτι έχει παντού εικόνες Αγίων. Μετά την γέννηση της μικρής, η Κούλα είχε μείνει για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα στο κρεβάτι και προσεύχονταν. Τώρα που είναι καλά αποφάσισαν να χωρίσουν με τον Νίνο. Θα μείνουν όμως μαζί «γιατί ένα σπίτι έχει δύο κολόνες», μου λένε, «και πάντα θα μας ενώνουν τα παιδιά».

Η Μικρή μου δείχνει τα τετράδιά της. Παίρνει πάντα άριστα. Το πρωί ξυπνάει στις 6 για να φτιάξει τα μαλλιά της. Δεν θέλει να αργεί στο σχολείο και η κατηφόρα είναι μεγάλη. Η Χριστίνα, η μεγάλη αδερφή, κάποτε είχε και έναν υπολογιστή. Τον πούλησαν όμως για να αγοράσουν τρόφιμα. Πριν λίγους μήνες είχε βρει κι ένα τηλέφωνο αφής. Τηλεφώνησε όμως η κοπέλα που το έχασε και της το επέστρεψαν. Αυτό ήταν μεγάλη απογοήτευση για την Χριστίνα.

Οι γονείς έχουν κινητά. Τα φορτίζουν στην πρόνοια για να επικοινωνούν με τον Γιάννη και να μαθαίνουν που βρίσκονται τα παιδιά και τι ώρα θα επιστρέψουν στο σπίτι. Έχουν κι ένα παλιό κορσάκι. Δεν έχει όμως βενζίνη για να κινηθεί.

Η μικρή έμαθε στο σκοτάδι. Τα μεγάλα παιδιά όμως αρχίζουν να αντιδρούν. Πιο πολύ από ένα πιάτο ζεστό φαγητό, πιο πολύ από ένα γεμάτο ψυγείο ή ένα ζεστό μπάνιο, νιώθω πως θέλουν μια τηλεόραση, ένα λάπτοπ, ένα τηλέφωνο που να μπαίνει στο ίντερνετ, για να μπορούν να νιώσουν κι αυτοί, όπως οι συμμαθητές τους.Παράπονα Ρόδου

Δημοσιεύθηκε στις 25 October 2014 | 8:30 pm


Χρυσόστομος Blogger Ρόδος: Δείτε τη στιγμή που οι ΗΠΑ βομβάρδισαν τζιχαντιστες στην Κομπάνι!

Η σημαία του Ισλαμικού Κράτους που κυμμάτιζε σ 'ενα λόφο της Κομπάνι εχει καταστραφεί ολοσχερώς απο βομβαρδισμούς των ΗΠΑ. Όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο διακρίνεται... ... Διαβάστε περισσότερα »

Δημοσιεύθηκε στις 25 October 2014 | 8:21 pm


Ελεύθερη Αγορά: No thought controlΟύτε μόνο αγάπη (για τα παιδιά, για τα επιμέρους γνωστικά πεδία, για τη διδασκαλία καθεαυτή, κοκ) - ούτε μόνο γνώση (για τα παιδιά, για τα επιμέρους γνωστικά πεδία, για τη διδασκαλία καθεαυτή, κοκ).
Ο δάσκαλος, που είναι άξιος του τίτλου του, χρειάζεται να υλοποιεί το διαρκές σμίξιμο της αγάπης και της γνώσης (επομένως και την υπέρβαση εκείνου του ορίου που του θέτει ενώπιον του η άγνοιά του) όσον αφορά τους μαθητές και τις μαθήτριές του.
Δια βίου μαθητής ο ίδιος - ες αεί ερωτευμένος με το προσωπικό του αίνιγμα, όσο και των νεότερών του, συνασκείται, δοκιμάζει, γαλουχεί και γαλουχείται από εκείνη τη σχέση, που
ελάχιστες άλλες στη ζωή - έχουν ισότιμη σφραγίδα για την ταυτότητά του.
Αυτόν τον παιδαγωγό έχει ανάγκη η εποχή μας - αν δε θέλει να αυτοδιαλυθεί σαν μία ακόμη Βαβυλωνία: τον δάσκαλο/τη δασκάλα της αγάπης και συγχρόνως της γνώσης, αυτή τη σπάνια οντότητα - όχι ένα ακόμη, όσο φιλόδοξο ή τάχα πρωτοποριακό εκπαιδευτικό σύστημα (education).
Αυτόν, αυτήν - ως ένσαρκη υπόσχεση παιδείας - no education ή thought control.

-
Online Electronics Store

Δημοσιεύθηκε στις 25 October 2014 | 8:13 pm


Χρυσόστομος Blogger Ρόδος: Ανεμοστρόβιλος σάρωσε την Ζάκυνθο

Πολλές υλικές ζημιές άφησε ανεμοστρόβιλος στο πέρασμά του από το Καλαμάκι Ζακύνθου, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.Ο ανεμοστρόβιλος ξερίζωσε ελαιόδεντρα, ξήλωσε... ... Click here to

Δημοσιεύθηκε στις 25 October 2014 | 8:01 pm


Parapona-Rodou: Οι ξενοδόχοι λένε ΝΑΙ στην κατασκευή του Κολοσσού της Ρόδου!

-
Οι πιο γνωστοί, μεγάλοι, παλαιοί ξενοδόχοι της Ρόδου είναι υπέρμαχοι της ιδέας... της ανακατασκευής του «Κολοσσού» και μάλιστα ήδη έχουν συντονιστεί, προκειμένου στη διάρκεια του φετινού χειμώνα να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους, σχετικά με το θαύμα της αρχαιότητας, μέσα από τις διεθνείς εκθέσεις τουρισμού.

Οι ξενοδόχοι επώνυμα έχουν θέσει την υπογραφή τους δίπλα σε αναλυτικό κείμενο, το περιεχόμενο του οποίου ήδη έχει κοινοποιηθεί στη νέα αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Μαριέττα Παπαβασιλείου.

Μάλιστα, η ίδια, απαντώντας προς τη «Δημοκρατική», στέκεται υπέρμαχος μιας τέτοιας προοπτικής.

Το θέμα ήδη έχει φτάσει μέχρι το πρωθυπουργικό γραφείο και ο ίδιος ο πρωθυπουργός φέρεται να έχει δηλώσει έτοιμος να κινήσει την όποια διαδικασία απαιτηθεί για το θέμα του Κολοσσού, με την προϋπόθεση ότι η τοπική κοινωνία συμφωνεί με την ιδέα.

Ειδικότερα, το κείμενο με την πρόταση για την ανακατασκευή του Κολοσσού της Ρόδου προσυπογράφουν περίπου 50 ξενοδόχοι.

Στη λίστα, που αυξάνεται διαρκώς, περιλαμβάνονται τα ονόματα των πιο γνωστών, των πιο προβεβλημένων και ισχυρών επιχειρηματιών του τουρισμού της Ρόδου.

Εκείνο που επισημαίνουν οι ξενοδόχοι είναι η ανάγκη η Ρόδος να βρεθεί ξανά στη θέση που της αξίζει στο διεθνές στερέωμα.

Αυτό θα γίνει όχι μέσα από τις υποδομές της, αλλά μέσα από την μακραίωνη ιστορία της, τον πλούτο της και όλα εκείνα που ξεκίνησαν από το νησί και μεταλαμπαδεύτηκαν σε ολόκληρο τον κόσμο.
http://greece-report.blogspot.gr

Παράπονα Ρόδου

Δημοσιεύθηκε στις 25 October 2014 | 7:46 pm


Χρυσόστομος Blogger Ρόδος: Τα 17 πράγματα που τον ΑΝΑΒΟΥΝ πριν καν τον αγγίξεις!

Κι όμως γίνεται, αλλά υπάρχουν συγκεκριμένοι τρόποι... ... Click here to

Δημοσιεύθηκε στις 25 October 2014 | 7:41 pm


Χρυσόστομος Blogger Ρόδος: Χάος από την κακοκαιρία.Από την ισχυρή βροχή παρασύρθηκαν άνθρωποι και αυτοκίνητα, εγκλωβίστηκαν οδηγοί και έκλεισαν δρόμοι

Η κατακλυσμιαία βροχή προκαλεί χάος στην Αθηνα. Από περίπου τις 15:30 το μεσημέρι το κύμα της κακοκαιρίας που έπληξε κυρίως τα δυτικά προάστια προκαλεί τεράστια προβλήματα. Στο Περιστέρι και σε άλλες περιοχές της δυτικής Αθήνας, οι δρόμοι μετατράπηκαν σε χειμάρρους. Μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής διεξάγεται αυτή την ώρα στον υπόγειο χώρο στάθμευσης

Δημοσιεύθηκε στις 25 October 2014 | 7:21 pm


Χρυσόστομος Blogger Ρόδος: Περάσαμε ένα Βράδυ στο Σπίτι μιας Οικογένειας που ζει Χωρίς Ρεύμα

Βράδυ Τετάρτης, κολλημένοι στην κίνηση. Το Ολυμπιακός-Γιουβέντους, στο Καραΐσκάκη, αρχίζει σε 30 λεπτά και στο γήπεδο φτάνουν και οι τελευταίοι οπαδοί. Άλλοι με αυτοκίνητο κι άλλοι με τον ηλεκτρικό. Τα βαγόνια βάφτηκαν κόκκινα. Έχουμε καθυστερήσει αλλά ο Νίνο δεν βιάζεται. «Έτσι κι αλλιώς εγώ δεν κοιμάμαι», μου λέει στο τηλέφωνο. «Φυλάω το σπίτι». ... ...

Δημοσιεύθηκε στις 25 October 2014 | 7:01 pm


Parapona-Rodou: Γρίπη & κρυολόγημα: 7 μύθοι καταρρίπτονται

-

Έχει ξεκινήσει επίσημα η... σεζόν του κρυολογήματος και της γρίπης και μαζί με αυτή διαδίδονται...
αναπόφευκτα και οι μύθοι για την πρόληψη ή την αντιμετώπιση του ενοχλητικού βήχα, της ρινικής συμφόρησης και του πυρετού.


Δείτε μερικούς από αυτούς.

1. Κολλάμε γρίπη αν βγούμε στο κρύο με βρεγμένα μαλλιά ή δε φοράμε μπουφάν

-

Το κρύο και η βροχή δεν παίζουν κανένα ρόλο στην εξάπλωση του ιού της γρίπης. Ο λόγος που πολλοί τα συνδέουν είναι επειδή το φθινόπωρο και το χειμώνα –δηλαδή τις εποχές που κάνει κρύο και βρέχει– παρατηρούνται οι περισσότερα κρούσματα γρίπης.

2. Το κρυολόγημα μπορεί να εξελιχθεί σε γρίπη

-

Τόσο το κοινό κρυολόγημα όσο και η γρίπη είναι ιογενείς λοιμώξεις, οφείλονται δηλαδή σε ιούς. Αν και τα συμπτώματα μοιάζουν στις δύο περιπτώσεις, η γρίπη και το κρυολόγημα οφείλονται σε διαφορετικές κατηγορίες ιών.

3. Η βιταμίνη C καταπολεμά το κρυολόγημα

-

Η βιταμίνη C ενισχύει τις άμυνες του οργανισμού κι έτσι μπορεί να μας προστατεύσει εν μέρει από μια πιθανή λοίμωξη. Καμία μελέτη όμως δεν έχει αποδείξει ότι συμβάλλει στην αντιμετώπιση του κρυολογήματος.

4. Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της γρίπης μειώνεται αν το κάνουμε πολύ νωρίς

-

Πράγματι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου φθίνει, όχι όμως σε διάστημα λίγων μηνών. Το εμβόλιο μας προστατεύει από τη γρίπη έως και για ένα χρόνο.

5. Μπορεί να εμφανίσουμε γρίπη από το εμβόλιο

-

Είναι αναμφίβολα ο πιο επικίνδυνος μύθος για τη γρίπη, καθώς αποτρέπει μερικούς να κάνουν το απαραίτητο εμβόλιο. Το εμβόλιο περιέχει τμήματα του ιού της γρίπης, τα οποία είναι όμως ανενεργά. Δεν αρρωσταίνουμε από στέλεχος του ιού που δεν είναι ενεργό. Θα πρέπει επίσης να θυμόμαστε ότι ο ιός της γρίπης είναι μεταδοτικός για 24 ώρες πριν εμφανιστούν τα συμπτώματα. Εάν αρρωστήσουμε αφού κάνουμε το εμβόλιο, αυτό συμβαίνει επειδή μολυνθήκαμε από τον ιό πριν τον εμβολιασμό.

6. Τα γαλακτοκομικά εντείνουν τη ρινική συμφόρηση

-

Τα γαλακτοκομικά μπορεί να κάνουν τη βλέννα στη ρινική κοιλότητα πιο πυκνή, όμως δε συμβάλλουν στην παραγωγή μεγαλύτερης ποσότητας φλέγματος.

7. Όταν έχουμε πυρετό πρέπει να τρώμε λίγο, ενώ όταν έχουμε κρυολόγημα πρέπει να τρώμε πολύ

-

Όταν έχουμε πυρετό συνήθως δεν έχουμε πολλή όρεξη. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι πρέπει να τρώμε λιγότερο απ' ότι συνήθως. Η μειωμένη όρεξη είναι μια φυσική άμυνα του οργανισμού μας, καθώς επιτρέπει στο ανοσοποιητικό να εστιάσει στην καταπολέμηση του ιού. Θα πρέπει να τρώμε όσο συνήθως και να πίνουμε πολλά υγρά. Όσο για το κρυολόγημα, επειδή συνήθως διαρκεί περισσότερο τον πυρετό, το σώμα χρειάζεται αρκετή ενέργεια για να το νικήσει. Θα πρέπει να καταναλώνουμε «ποιοτικές» θερμίδες, από καθαρό κρέας, φρούτα και λαχανικά, και προϊόντα με πολλά θρεπτικά συστατικά, όχι έτοιμα γεύματα και πολλή ζάχαρη.

Πηγή: [www.onmed.gr]

Παράπονα Ρόδου

Δημοσιεύθηκε στις 25 October 2014 | 7:00 pm


Μεσαναγρός-Ρόδου: " ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΤΟ ΜΕΣΑΝΑΓΡΟ ,ΠΟΥ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΑΥΡΙΟ"

                                                                     
-


Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4
-st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Κανονικός πίνακας"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;}
                                                    ΙΕΡΑ  ΜΟΝΗ  ΑΓΙΟΥ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Στην κορυφή ενός υψώματος και σε απόσταση 3 χιλιομέτρων περίπου ,βρίσκεται το μοναστηράκι του Αγίου. Το τέμπλο του είναι κτιστό ,οι τοίχοι ασβεστωμένοι και πάνω τους βρίσκονται διάφορα εικονίσματα. Το μοναστηράκι λειτουργείται στη γιορτή του Αγίου στις 26 Οκτωβρίου.  Ανεβαίνοντας στο Μοναστήρι βλέπεις τη θάλασσα ,Καρπάθιο Πέλαγος  και τα μέρη του Γενναδίου . Η θέα είναι φανταστική .Στα πόδια σου απλώνονται πολλές περιοχές του Μεσαναγρού. Αντικρίζεις το χωριό , τον Προφήτη Ηλία, τον Κάμπο , τα Λουριά, τις Αυτολές και ακόμα και σύνορα Κατταβενά. Το μάτι σου δε χορταίνει να βλέπει  και να θαυμάζει τις ομορφιές που  απλόχερα  έχει χαρίσει η φύση.     Αύριο όσοι βρίσκονται στο χωριό, θα πάνε στη Θεία Λειτουργία ,για να προσευχηθούν. Το Μοναστήρι κτίστηκε από το Νικήτα Χατζηκώστα  .

Δημοσιεύθηκε στις 25 October 2014 | 6:57 pm


Χρυσόστομος Blogger Ρόδος: Μας... τύφλωσε! Ποια καυτή celebrity... προτάσσει τα στήθη στον αγώνα και μάλιστα για πολύ ...

Έναν ιδιαιτέρως διαφορετικό τρόπο να... ... Click here to

Δημοσιεύθηκε στις 25 October 2014 | 6:41 pm


Χρυσόστομος Blogger Ρόδος: Τρέλανέ τον!! - Πώς θα σου κάνει όλα τα χατίρια στο κρεβάτι;;;

Το σαββατοκύριακο έφτασε και οι ... ... Click here to

Δημοσιεύθηκε στις 25 October 2014 | 6:21 pm


Χρυσόστομος Blogger Ρόδος: Παθαίνουν έμφραγμα από το... λίγο σεξ

Την απόλυτη δικαιολογία για να κάνετε σεξ όσο πιο συχνά μπορείτε ανακάλυψαν αμερικανοί ερευνητές που εξέτασαν συνδυαστικά 14 παλαιότερες μελέτες. Όπως διαπίστωσαν, όσοι κάνουν σεξ αραιά και που, διατρέχουν... ... Click here to

Δημοσιεύθηκε στις 25 October 2014 | 6:02 pm


Parapona-Rodou: Τα έλεγε ο Σαμαράς για τα σχολικά βιβλία αλλά… επί πρωθυπουργίας του έβγαλαν το Καστελόριζο από το χάρτη! (βίντεο)

-
Έβγαλαν το Καστελόριζο από το χάρτη;
Διόρθωσαν ή παραποίησαν τα λόγια των συγγραφέων αλλά άφησαν εκ νέου το Καστελόριζο... εκτός του χάρτη της Ελλάδας;

Παραποιούν κάποιοι εσκεμμένα και την ιστορία αλλά και τη γεωγραφία της χώρας;

Τελικά τι συμβαίνει με τα σχολικά βιβλία;

Δίνει ο Ελληνισμός μάχες για την ΑΟΖ και την ίδια στιγμή υπάρχουν κάποιοι ανεύθυνοι ή επικίνδυνοι που υπονομεύουν αυτήν την προσπάθεια;

Δείτε τι συμβαίνει στα σχολικά βιβλία σήμερα:


-
Με έκπληξη διαπιστώνουμε πως ούτε και στη νέα διορθωμένη έκδοση του βιβλίου της Γεωγραφίας της Ε΄ Δημοτικού υπάρχει στο χάρτη, που τα παιδιά μαθαίνουν τα άκρα της Ελλάδας, το Καστελόριζο ή Μεγίστη.

Αντίθετα αναφέρεται στο χάρτη η Στρογγύλη ως νοτιανοτολικότερο άκρο της Ελλάδας!!!!

Tο παρακάτω κείμενο που περιείχε η αρχική έκδοση των συγγραφέων του βιβλίου διορθώθηκε:


-
Στη νέα έκδοση του 2014 έφυγαν τα πατριωτικά λόγια που είχαν γράψει οι συγγραφείς και στη θέση τους σήμερα υπάρχει αυτό:-
Δηλαδή ο χάρτης παρέμεινε χωρίς το Καστελόριζο…. και το κείμενο άλλαξε!

Έγινε άραγε αυτό με την άδεια των συγγραφέων;

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι συγγραφείς δηλώνουν άγνοια!

Δείτε τώρα τις καταγγελίες που έκανε το 2011 ο σημερινός Πρωθυπουργός της χώρας Αντώνης Σαμαράς:pyrgos-news.blogspot.com

Παράπονα Ρόδου

Δημοσιεύθηκε στις 25 October 2014 | 5:54 pm


Χρυσόστομος Blogger Ρόδος: Έκρηξη έριξε το κυπριακό αεροσκάφος – “Μη αναγνωρίσιμα και διαμελισμένα τα πτώματα”!

Από έκρηξη που διαμέλισε τα πτώματά τους (σ.σ.: πιθανότατα αντιαεροπορικου βλήματος), προήλθε ο θανατος των δύο επιβατών του διθέσιου αεροσκάφους Diamond DA 42, το οποίο έπεσε χθες βράδυ σε απόσταση 15 χλμ. από την τουρκική φρεγάτα Gelibolou (F493) όπως αναφέρει σε δηλώσεις του ο Κύπριος ιατροδικαστής Νικόλας Χαραλάμπους!... ... Ο ιατροδικαστής αναφέρει ότι

Δημοσιεύθηκε στις 25 October 2014 | 5:41 pm


Χρυσόστομος Blogger Ρόδος: Χιονίζει σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας

Χιονόπτωση σημειώνεται στα ορεινά των νομών Φλώρινας, Γρεβενών και Καστοριάς. Λόγω του χιονιού αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται στις επαρχιακές οδούς Καστοριάς-Ιωαννίνων, μέσω Νεστορίου και Καστοριάς-Φλώρινας, μέσω Βιτσίου, καθώς και στην εθνική οδό Φλώρινας-Καστοριάς, μέσω Βίγλας. ... ... Στις περισσότερες περιοχές της

Δημοσιεύθηκε στις 25 October 2014 | 5:21 pm


Paralia Radio Rodos: Εικόνες καταστροφής άφησε πίσω της η νεροποντή στην Αττική

-
Περιστέρι, Ίλιον, Αχαρνές και Μενίδι «πνίγηκαν» με τους πολίτες να μην ξέρουν τι να κάνουν. Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια και πολλά είναι τα αυτοκίνητα που παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά και στη συνέχεια στοιβάχτηκαν το ένα πάνω στο άλλο.
Άλλα οχήματα εγκλωβίστηκαν σε σημεία όπου είχαν συσσωρευτεί νερά, και σε κάποιες περιπτώσεις χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για να απεγκλωβιστούν οδηγοί.Σε πλήρη επιφυλακή βρίσκεται ολόκληρο το Πυροσβεστικό ΣώμαΗ Πυροσβεστική δέχτηκε πάνω από 600 κλήσεις για άντληση υδάτων με τους άνδρες της να επιχειρούν όλο το βράδυ.Στο Ίλιον στήθηκε μεγάλη επιχείρηση άντλησης υδάτων καθώς πλημμύρισε διώροφο πάρκινγκ σούπερ μάρκετ με δώδεκα αυτοκίνητα να είναι εγκλωβισμένα μέσα χωρίς να είναι γνωστό αν υπήρχαν μέσα και οι οδηγοί τους [www.newsbomb.grPARALIA] RADIO RODOS-

Δημοσιεύθηκε στις 25 October 2014 | 5:02 pm


Χρυσόστομος Blogger Ρόδος: ΒΙΝΤΕΟ: Οργισμένοι πολίτες αποδοκίμασαν τον Ντινόπουλο: Να φύγετε -Με τι άντερα ήρθατε εδώ

Αντιμέτωπος με την οργή των κατοίκων του Περιστερίου για τις καταστροφές που υπέστησαν από τον κατακλυσμό της Παρασκευής βρέθηκε ο υπουργός Εσωτερικών, Αργύρης Ντινόπουλος, ο οποίος μάταια προσπάθησε να τους ηρεμήσει. Ο κ. Ντινόπουλος βρέθηκε στον δήμο Περιστερίου για να ενημερωθεί για τις εξελίξεις των επιχειρήσεων, ωστόσο, οι πολίτες σε έντονο ύφος

Δημοσιεύθηκε στις 25 October 2014 | 5:02 pm


Parapona-Rodou: Πόσο κοστίζει στον τουρ οπερέιτορ ένα ατύχημα τουρίστα σε ξενοδοχείο;

-T
o ξενοδοχείο Barcelo Santiago στην Τενερίφη, όπου έγινε το ατύχημα...
Τα ατυχήματα τουριστών σε ξενοδοχεία, εφόσον αποδειχθεί ευθύνη του ξενοδοχείου, πληρώνονται ακριβά από τους τουρ οπερέιτορ, που τους διακινούν. Πριν από λίγες ημέρες, ο Thomson Holidays αποδέχθηκε εξωδικαστικό συμβιβασμό και αποζημίωσε την Βρετανίδα τουρίστρια Κάθλιν Πάουλ γιατί έσπασε το πόδι της και δυο δάχτυλα σε χορό salsa στο ξενοδοχείο Barcelo Santiago στην Τενερίφη το 2006.

Η τουρίστρια και ο δικηγόρος της υποστήριξαν ότι το δάπεδο όπου γινόταν ο χορός γλιστρούσε και όφειλε το ξενοδοχείο να ενημερώσει τους τουρίστες, που έλαβαν μέρος στο χορό. Η παθούσα τουρίστρια, που τοποθέτησε 4 βίδες στον αστράγαλό της, είπε στο δικαστήριο ότι αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τη δουλειά της (ήταν νοσοκόμα στο στρατό) λόγω του ατυχήματος, ενώ χρειάσθηκε και χρειάζεται πολυδάπανη θεραπεία.

Η αποζημίωση που έλαβε από τον Thomson ανέρχεται σε 225.000 λίρες, με την οποία θα χρηματοδοτήσει τη συνέχιση της θεραπείας της και της αποκατάστασης με φυσικοθεραπεία. Ο δικηγόρος της δήλωσε ότι τα ξενοδοχεία οφείλουν να εξασφαλίζουν ασφαλείς δημόσιους χώροθς για τους επισκέπτες και έχουν καθήκον να λαμβάνουν προφυλάξεις όταν μια περιοχή μπορεί να είναι ολισθηρή. Ο Thomson δεν έκανε κανένα σχόλιο, αλλά...πλήρωσε...
tornosnews.gr

Παράπονα Ρόδου

Δημοσιεύθηκε στις 25 October 2014 | 5:00 pm


Paralia Radio Rodos: Σεισμός 5,3 Ρίχτερ στην Αρτα

-
Ο σεισμός έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές της Κεντρικής Ελλάδας ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων που χτυπήθηκαν από τον "Εγκέλαδο" είχε μεγάλη διάρκεια.Να σημειωθεί πως μετά τα 5,3 Ρίχτερ, ακολούθησαν δύο μετασεισμοί 3,4 και 3,1 Ρίχτερ.PARALIA RADIO RODOS-

Δημοσιεύθηκε στις 25 October 2014 | 4:56 pm


Χρυσόστομος Blogger Ρόδος: "Τέλος εποχής" για τον Σταμάτη και τον Γρηγόρη - Πως θα γίνουν τα φανάρια

Στο υπουργείο Υποδομών εξετάζουν την πιθανότητα εγκατάστασης αντίστροφης μέτρησης στα φανάρια των πεζών αλλά και το σενάριο επέκτασης της χρήσης συστημάτων LED και στους φωτεινούς... ... Διαβάστε περισσότερα »

Δημοσιεύθηκε στις 25 October 2014 | 4:41 pm


Parapona-Rodou: ΕΝΦΙΑ: Άνεργοι, τυφλοί, ανάπηροι και πολύτεκνοι χάνουν τις εκπτώσεις

-

Το δικαίωμα απαλλαγής από το 50% ή το 100% του ΕΝΦΙΑ χάνουν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες. Μεταξύ αυτών και όσοι...

ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες όπως για παράδειγμα τυφλοί, τρίτεκνοι, ανάπηροι, και πολύτεκνοι.
Αιτία το γεγονός ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών αποφάσισε να συμπεριλάβει στο συνολικό ετήσιο οικογενειακό εισόδημα που λαμβάνεται υπόψη για τη χορήγηση των απαλλαγών από τον ΕΝΦΙΑ, ακόμη και τα εισοδήματα τα οποία είναι έκτακτα και μη επαναλαμβανόμενα.
Όπως οι αποζημιώσεις απολύσεων, καθώς επίσης και ποσά κοινωνικών παροχών τα οποία δεν φορολογούνται και δεν υπόκεινται καν σε ειδική εισφορά αλληλεγγύης, όπως είναι τα επιδόματα στήριξης τέκνων, τα ειδικά επιδόματα τριτέκνων και πολυτέκνων, οι μισθοί, οι συντάξεις και η πάγια αντιμισθία ολικά τυφλών και κινητικά ανάπηρων σε ποσοστό άνω του 80%.
Στο συνολικό ετήσιο οικογενειακό εισόδημα κάθε φορολογούμενου που θα λαμβάνεται υπόψη για να διαπιστωθεί εάν δικαιούται ή όχι την απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ θα συνυπολογίζεται επίσης και το ΕΚΑΣ.
Όλα αυτά τα ποσά θα προστίθενται στα λοιπά εισοδήματα των φορολογουμένων τα οποία υπόκεινται κανονικά σε φόρο ή φορολογούνται αυτοτελώς, δηλαδή στους μισθούς, στις συντάξεις, στα ενοίκια ή στα κέρδη από επιχειρήσεις, στους τόκους καταθέσεων κτλ. Στη συνέχεια στο άθροισμα που θα προκύπτει θα προστίθενται και τυχόν επιπλέον διαφορά εισοδήματος λόγω υψηλών τεκμηρίων.
Έτσι στις περισσότερες περιπτώσεις τα συνολικά ποσά "καθαρού ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος" θα "φουσκώνουν" υπέρμετρα και θα ξεπερνούν τα σχετικά χαμηλά όρια εισοδήματος που έχουν τεθεί ως προϋποθέσεις για τη χορήγηση των απαλλαγών από τον ΕΝΦΙΑ σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.
Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι να κληθούν να πληρώσουν ολόκληρο το ποσό ΕΝΦΙΑ εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που περίμεναν ότι θα είναι δικαιούχοι απαλλαγών του ΕΝΦΙΑ.

Παράπονα Ρόδου

Δημοσιεύθηκε στις 25 October 2014 | 4:30 pm


Χρυσόστομος Blogger Ρόδος: ΕΕ προς Τουρκία: Σεβαστείτε την Κύπρο

Σε ισχυρή καταδίκη της Τουρκίας για τις ωκεανογραφικές έρευνες μέσα στην κυπριακή αποκλειστική οικονομική ζώνη, προχώρησε χθες το Συμβούλιο Κορυφής των 28 της Ε.Ε.Μετά από τη διπλή τοποθέτηση του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά στη Σύνοδο του Λαϊκού κόμματος όσο και... ... Click here to

Δημοσιεύθηκε στις 25 October 2014 | 4:22 pm


Χρυσόστομος Blogger Ρόδος: Το βίντεο που έγινε viral -Σκύλος λύνει το μαγιό νεαρής!(video)

Τον γύρο του Διαδικτύου κάνει ένα απίθανο βίντεο με την επίθεση που δέχθηκε μια νεαρή κοπέλα από ένα... σκυλάκι, το οποίο έβαλε στόχο να την... ξεγυμνώσει.Η επίθεση σημειώθηκε, όπως φαίνεται... ... Click here to

Δημοσιεύθηκε στις 25 October 2014 | 4:01 pm


Parapona-Rodou: Ο «αντάρτης» απ’ το Καστελόριζο πάει στην Κρήτη

-

Ο Γιώργος Παπανδρέου θα μιλήσει στο Ηράκλειο και θα επιμείνει στις διαφωνίες του...
τόσο με τη συγκυβέρνηση όσο και με το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου.

Του Δημήτρη Κουκλουμπέρη

Τις διαφωνίες του με καίριες επιλογές της συγκυβέρνησης και τις διακριτές του αποστάσεις από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και τη στρατηγική που έχει χαράξει θα υπενθυμίσει σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου με ομιλία του στο Ηράκλειο Κρήτης, στο πλαίσιο της έκθεσης ιστορικού υλικού του Ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου.

Η νέα παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού, ένα μήνα μετά τα γεγονότα του Ζαππείου στις αρχές Σεπτεμβρίου, αναμένεται να είναι εξίσου αιχμηρή και πρόκειται να προκαλέσει αντιδράσεις στο εσωτερικό της δικομματικής αλλά και στη Χαριλάου Τρικούπη.

Μάλιστα, πραγματοποιείται σε μια συγκυρία ιδιαιτέρως κρίσιμη, τόσο για την κυβέρνηση, που πασχίζει να πείσει ότι η έξοδος από τα μνημόνια έχει αρχίσει να δρομολογείται, όσο και για το ΠΑΣΟΚ, που βρίσκεται σε περίοδο ανασυγκρότησης αντιμετωπίζοντας δεκάδες προβλήματα, με αποτέλεσμα κάθε επικριτική αναφορά να αποκτά πρόσθετη σημασία.

Επίθεση στον Καραμανλή

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες της «Εφ.Συν.», ο Γιώργος Παπανδρέου θα επιμείνει στις θέσεις του για τις ευθύνες της Ν.Δ. που οδήγησαν στην προσφυγή στο ΔΝΤ, με έμφαση στην πενταετία του Κώστα Καραμανλή. Συγκεκριμένα, όπως είχε τονίσει και στο Ζάππειο, θα κάνει λόγο για «τερατώδη ελλείμματα», «αισχρά μαγειρέματα» και «ρουσφετολογία» που δημιούργησαν τη «φούσκα» και το «έγκλημα του 2009».

Επιπλέον, θα υποστηρίξει ότι όλα όσα έγιναν στη δική του πρωθυπουργία αποδομούνται πλήρως ή απαξιώνονται από το δίδυμο Σαμαρά-Βενιζέλου, χωρίς να τους κατονομάσει, φέρνοντας ως παράδειγμα την πρόσφατη «αποψίλωση» της «Διαύγειας».

Στο σημείο αυτό, ο κ. Παπανδρέου θα αφήσει αιχμές για τη στάση του κόμματός του και τη συνεργασία «με τη Δεξιά», άνευ ενός «πραγματικά προοδευτικού σχεδίου μεταρρυθμίσεων», γεγονός που εμφανίζει το ΠΑΣΟΚ να ταυτίζεται με τη συντηρητική παράταξη και οι ψηφοφόροι του να το εγκαταλείπουν.

Παράλληλα, θα εκφράσει με εύσχημο τρόπο την αντίθεσή του με την επιχειρούμενη μετεξέλιξη σε Δημοκρατική Παράταξη, υπογραμμίζοντας ότι μέσω «μεταλλάξεων» δεν έρχεται η αλλαγή, παρά μόνο επιτείνεται η σύγχυση στους πολίτες και θολώνει το στίγμα για τα «μεγάλα διακυβεύματα». Ως διαχρονικές αξίες για την Κεντροαριστερά θα περιγράψει τη διαφάνεια, την αξιοκρατία και τη Δημοκρατία. Πάντως, συνομιλητές του πρώην πρωθυπουργού διαψεύδουν ότι προτίθεται να ιδρύσει κόμμα.

Μετά Μνημόνιο εποχή

Ο Γιώργος Παπανδρέου θα αφιερώσει σημαντικό μέρος της ομιλίας του στο θέμα της «μεταμνημονιακής-μεταπελατειακής Ελλάδας», υποστηρίζοντας ότι η χώρα κάποια στιγμή θα απεμπλακεί από την επιτήρηση, θα μπορέσει όμως να σταθεί ξανά στα πόδια της, μόνο εφόσον καταπολεμηθούν τα γενεσιουργά αίτια και οι ρίζες της κρίσης που είναι βαθύτερες.

Η έκθεση με θέμα «Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή» θα στεγαστεί στο ξενοδοχείο «Ατλαντίς» του Ηρακλείου, έχει ελεύθερη είσοδο για το κοινό και ξεκινά στις 7.30 το απόγευμα. Αντίστοιχες εκδηλώσεις θα διοργανωθούν και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Παράπονα Ρόδου

Δημοσιεύθηκε στις 25 October 2014 | 4:00 pm


Χρυσόστομος Blogger Ρόδος: ΚΑΥΤΗ όπως ΠΑΝΤΑ: Η Μάρτα ΞΑΝΑΧΤΥΠΑ ντυμένη στα... λεοπάρ, πιο sexy από ποτέ! (PHOTOS)

Η Μάρτα Ντομίνγκεζ απασχολεί συνεχώς την εγχώρια αθλητική επικαιρότητα... ... Click here to

Δημοσιεύθηκε στις 25 October 2014 | 3:41 pm


Parapona-Rodou: Επάγγελμα Ξεναγός: η ελίτ του τουρισμού, με ένα μεγάλο μειονέκτημα...

-

Η Φώφη γράφει στην επίσημη ιστοσελίδα του Σωματείου Διπλωματούχων Ξεναγών για την ιδιαιτερότητα του επαγγέλματος:...

"Επάγγελμα Ξεναγός. Η ελίτ του τουρισμού, που ασκεί άλλα δέκα επαγγέλματα συγχρόνως!

Μην στραβομουτσουνιάζετε όλοι όσοι εμπλέκεστε στην τουριστική βιομηχανία. Αυτή είναι η αλήθεια και πρέπει να το παραδεχτούμε. Το επάγγελμα του « Επίσημου διπλωματούχου ξεναγού», δίκαια κατατάσσεται στην κορυφή της επαγγελματικής πυραμίδας του τουρισμού.

Κι αν «ζηλεύετε» που είναι η ελίτ, λάβετε υπόψη ένα μεγάλο μειονέκτημά τους: Την ώρα που εργάζονται είναι συγχρόνως: καθηγητές ιστορίας, γεωγραφίας, κοινωνιολογίας, πολιτικών και οικονομικών επιστημών, είναι διπλωματικοί υπάλληλοι, πρεσβευτές, ψυχολόγοι, γραφείο τύπου δημάρχων, γευσιγνώστες, κριτές καλών εστιατορίων, και πολλά άλλα.

Και όλα αυτά γιατί είναι «υποχρεωμένοι» να ξέρουν τα πάντα, αλλά το χειρότερο είναι που πρέπει να απολογούνται για πράξεις, μη πράξεις, παραλείψεις και συμπεριφορές, σε θέματα που δεν έχουν καμιά μα καμία ευθύνη αυτοί. «Γιατί παρκάρετε όλοι παράνομα; Γιατί είστε βρωμιάρηδες, πετάτε κάτω τα σκουπίδια και βάφετε τους τοίχους; Γιατί δεν λειτουργείτε ναούς όλων των θρησκειών κτλ; Γιατί είστε κλέφτες, τεμπέληδες, και τρώτε τα λεφτά μας;» Άντε τώρα να τους απαντήσεις ευγενικά…

Επιπλέον πρέπει να κρατούν συνεχώς ισορροπίες, να είναι ετοιμόλογοι, και διπλωμάτες για να αντιμετωπίζουν πονηρούς πελάτες, που κάνουν ερωτήσεις «παγίδα», και να τους εκθέσουν σε ολόκληρο το γκρουπ..

Ένα πολύ ιδιαίτερο επάγγελμα το οποίο απαιτεί τεράστια προσόντα και χαρίσματα, που ξεκινούν από τις πολύπλευρες γνώσεις, και καταλήγουν στη «διαχείριση» έντονων ψυχικών και συναισθηματικών καταστάσεων.

Και ο λόγος απλός. Η συναναστροφή με χιλιάδες ανθρώπους, διαφορετικής εθνικότητας, κουλτούρας, θρησκείας, ηλικίας, κοινωνικού και πολιτιστικού επιπέδου, είναι κάτι απίστευτα δύσκολο, και όποιος δεν το έζησε δεν μπορεί να το καταλάβει. Προσθέστε ότι πρέπει να είναι ενημερωμένοι συνεχώς για τις τρέχουσες παγκόσμιες πολιτικές εξελίξεις, σε συνδυασμό με το θάρρος της προσωπικής γνώμης που τους ζητούν οι τουρίστες.

Σύμφωνα με το νόμο 710/1977 Περί ξεναγών, «Ξεναγός (εξηγητής) είναι ο συνοδεύων αλλοδαπούς ή ημεδαπούς περιηγητές ή επισκέπτες της χώρας, καθοδηγώντας αυτούς και υποδεικνύοντας τα αξιοθέατα του τόπου, αρχαία ή ιστορικά μνημεία, καλλιτεχνικά έργα πάσης εποχής, επεξηγώντας σε αυτούς τη σημασία αυτών, τον προορισμό και την ιστορία τους, αλλά και παρέχοντας γενικότερες πληροφορίας για την αρχαία και τη νεότερη Ελλάδα».

Η άδεια ασκήσεως του επαγγέλματος του Ξεναγού στην Ελλάδα μπορούσε να αποκτηθεί μετά από υποχρεωτική και επιτυχή φοίτηση επί 5 εξάμηνα στις Σχολές Ξεναγών του Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης. Οι σχολές αυτές δυστυχώς έκλεισαν, παρ’ ότι κρίθηκαν το 1996 από την CEDEFOP, το Ευρωπαϊκό κέντρο για την ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης, ως η καλύτερη εκπαίδευση ξεναγών στην Ευρώπη, με κατάλληλη τεχνογνωσία για εξαγωγή σε άλλες χώρες.

Η κατάσταση περιπλέχθηκε αρκετά δημιουργώντας αντιδράσεις, με την πρόσφατη απόφαση του Κράτους (πολυνομοσχέδιο 8.11.2012) να δώσει την ευκαιρία σε πτυχιούχους ΑΕΙ αρχαιολογικών σχολών και ιστορικούς τέχνης, οι οποίοι κάνοντας σεμινάρια δύο μηνών, να μπορούν να ασκούν το επάγγελμα.

Ο Ξεναγός αναλαμβάνει να μυήσει τον επισκέπτη στον ελληνικό πολιτισμό, να απαντήσει σε όλα τα ερωτήματά του, να εξηγήσει την ιστορία, την τέχνη αλλά και να συνδέσει το μακρινό παρελθόν με την Ελλάδα του σήμερα.

Δεν χρειάζεται μόνο ευρεία και βαθιά γνώση της ιστορίας, της παράδοσης και της τέχνης, αλλά και των κοινωνικών δομών και του γεωπολιτικού πλαισίου που τις δημιούργησαν, αλλά και διακριτικότητα κατά την προσέγγιση εθνικών ζητημάτων, χωρίς πατριωτικές εξάρσεις αλλά με σεβασμό προς την ιστορική αλήθεια, προβάλλοντας τα συμφέροντα της Ελλάδας και την συμβολή του ελληνικού πολιτισμού στο παγκόσμιο γίγνεσθαι.

Ο ξεναγός όμως κυρίως ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ τους επισκέπτες με την πλήρη σημασία της λέξης, δημιουργώντας σχέση φιλίας και εμπιστοσύνης και καθιστώντας τους φίλους της Ελλάδας.

Είναι ο ανθρώπινος «συνδετικό κρίκος» της Ελλάδας με τους τουρίστες, αφού αυτός δέχεται τα σχόλια και τις εντυπώσεων των ξένων, και να λύσει παρεξηγήσεις και παρερμηνεύσεις που θα μπορούσαν να δυσφημίσουν την Ελλάδα διεθνώς.

Κατά τις διαδρομές με τα τουριστικά λεωφορεία για την μετάβαση από τον έναν χώρο στον άλλον ο ξεναγός μιλά για το κλίμα, την μορφολογία του εδάφους τη χλωρίδα, την πανίδα, αλλά και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές και την οικονομία της χώρας. Προωθεί και παρουσιάζει τα ελληνικά προϊόντα, περιγράφει κι άλλες περιοχές της χώρας, προσπαθώντας να προσελκύσει το ενδιαφέρον των ξένων για ένα δεύτερο ή τρίτο ταξίδι στην Ελλάδα. Παρουσιάζει την ελληνική γλώσσα, αποκαλύπτοντας στους επισκέπτες τις αμέτρητες ελληνικές λέξεις που χρησιμοποιούν στη γλώσσα τους. Μιλά για την ελληνική μουσική αλλά και για την ελληνική κουζίνα.

Εν ολίγοις ζωντανεύει την ιστορία του τόπου, ενώ η βιωματική σχέση του με την Ελλάδα καθιστά τον ξεναγό, στα μάτια των ξένων, «τον άνθρωπο που γνωρίζουν καλύτερα στην Ελλάδα, έναν πρεσβευτή εντός των ορίων της χώρας».

Πολλοί συνεργάτες τους (τουριστικά γραφεία κτλ) παραπονιούνται ότι οι αμοιβές τους είναι ιδιαίτερα υψηλές, ανεβάζοντας τα κόστη στα «πακέτα» που πωλούν. Αυτό «σηκώνει» μεγάλη συζήτηση, δεδομένου ότι οι ξεναγοί στην Ελλάδα αμείβονται πολύ χαμηλότερα συγκριτικά με τους συναδέλφους τους στην Ευρωπαϊκή ένωση.

Υπάρχουν 6 σωματεία ξεναγών στην Ελλάδα Τα μεγαλύτερο είναι το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών (Στην Αθήνα) και αριθμεί περίπου 1000 μέλη οι οποίοι καλύπτουν 28 γλώσσες (Αγγλικά, Αλβανικά, Αραβικά, Αρμένικα, Βουλγάρικα, Γαλλικά, Γερμανικά, Δανέζικα, Ιαπωνικά, Ισπανικά, Ιταλικά, Κινέζικα, Κροατικά, Νορβηγικά, Ολλανδικά, Ουγγρικά, Πολωνικά, Πορτογαλικά, Ρουμάνικα, Ρωσικά, Σέρβικα, Σλοβάκικα, Σλοβένικα, Σουηδικά, Τουρκικά, Τσέχικα, Φιλανδικά, Φλαμανδικά) και στην πλειοψηφία τους (περίπου 58%) διαθέτουν και πτυχίο ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Έτσι λοιπόν, μπορούν να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις ενός πολύ εξειδικευμένου κοινού με γνώσεις αρχιτεκτονικής, γεωλογίας, μαθηματικών, φυσικής, γεωπονικής, ιστορίας της τέχνης, αρχαιολογίας, παιδαγωγικών, φιλοσοφίας, θρησκειολογίας, κλπ."

Πηγή πληροφοριών: ΠΟΞΕΝ (http://www.touristguides.gr), Ιστοσελίδα Σωματείου Διπλωματούχων Ξεναγών ( [www.tourist-guides.gr] ), προσωπικές απόψεις ξεναγών.

tornosnews.gr

Παράπονα Ρόδου

Δημοσιεύθηκε στις 25 October 2014 | 3:30 pm


Χρυσόστομος Blogger Ρόδος: Αποκάλυψη:Πως «Τάπωσαν» τους Τούρκους οι Κύπριοι and σε χρόνο «DT» έφτασαν στο σημείο πτώσης!

Τάπωσαν του Τούρκους και την μεγαλομανία τους οι Κυπριακές Ένοπλες Δυνάμεις και απέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο ότι αν και «μικροί «σε Ιπτάμενα μέσα προσδιόρισαν το σημείο πτώσεως του μικρού αεροσκάφους και έφτασαν στο σημείο με ελικόπτερα της Εθνικής Φρουράς !... ... Ταυτόχρονα με ταχύτατα σκάφη της Λιμενικής Κυπριακής Ακτοφυλακής προσέγγισαν το σημείο

Δημοσιεύθηκε στις 25 October 2014 | 3:29 pm


Parapona-Rodou: Πόσο κοστίζει ένας πολιτικός γάμος στην Ελλάδα;

-

ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΟΙ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΕΣ ΤΙΜΕΣ - 70 ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ
Πόσο κοστίζει ένας πολιτικός γάμος; Κανονικά θα έπρεπε να κοστίζει 15 ευρώ,...
περισσότερα »

Δημοσιεύθηκε στις 25 October 2014 | 2:56 pm


Parapona-Rodou: Εφτά εκατομμύρια άνθρωποι κοιμούνται στους δρόμους κάθε βράδυ σε ΗΠΑ και Ευρώπη

-

Μια οποιαδήποτε νύχτα του έτους, περίπου 400.000 άνθρωποι στην Ευρώπη και 600.000 στις ΗΠΑ τη βγάζουν όπως-όπως στον δρόμο, καθώς είναι...
περισσότερα »

Δημοσιεύθηκε στις 25 October 2014 | 1:00 pm


Parapona-Rodou: Αυτά είναι τα 10 τρόφιμα που κάνουν το ανθρώπινο σώμα να μυρίζει

-

Eχει τύχει σε όλους. Είτε να βρεθούν στη θέση αυτού που μυρίζει η αναπνοή του και το σώμα του είτε στη θέση του...περισσότερα »

Δημοσιεύθηκε στις 25 October 2014 | 8:00 am


Parapona-Rodou: Αφιερωμένο στα παιδιά το ματς με τον Κολοσσό

-

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται (26/10, 12:30) τον Κολοσσό και η αναμέτρηση...
περισσότερα »

Δημοσιεύθηκε στις 25 October 2014 | 7:30 am


Parapona-Rodou: Ανήλικοι «ρήμαζαν» σπίτια στη Ρόδο

-

Εξιχνιάστηκαν, την Πέμπτη, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών...περισσότερα »

Δημοσιεύθηκε στις 25 October 2014 | 7:09 am


Parapona-Rodou: Η GREKLAND PANORAMA 2015 προωθεί και στηρίζει τον Ελληνικό Πολιτισμό

-

Στο πλαίσιο της 2ης διοργάνωσης της μοναδικής έκθεσης για την Ελλάδα στην Σουηδία, ....
περισσότερα »

Δημοσιεύθηκε στις 25 October 2014 | 6:30 am


e-rodios: Ένας Κύπριος μεταξύ των τριών Λονδρέζων με την μεγαλύτερη επιρροή


-Ο Κυπριακής καταγωγής ιδρυτής της εταιρείας τεχνητής νοημοσύνης Deep Mind, Ντέμης Χασάπης, συγκαταλέγεται μεταξύ των Λονδρέζων με την μεγαλύτερη επιρροή για το 2014, σύμφωνα με την ετήσια λίστα της εφημερίδας Evening Standard....
Διαβάστε περισσότερα »

Δημοσιεύθηκε στις 25 October 2014 | 5:46 am


e-rodios: Εντόπισε το Curiosity πρόσωπο από «άγαλμα» στον Άρη;


-Είδαν πρόσωπο ενός αποικιστικού αγάλματος στον πλανήτη Άρη. Τουλάχιστον έτσι λέει, η σοβαροφανής εκφωνήτρια του βίντεο στο οποίο ένας βράχος (πληροφορικά πάντως υπάρχουν πολλοί βράχοι στον πλανήτη Άρη) έχει το πρόσωπο που φαίνεται....
Διαβάστε περισσότερα »

Δημοσιεύθηκε στις 25 October 2014 | 5:37 am


e-rodios: Έκρηξη έριξε το Κυπριακό αεροσκάφος

"Μη αναγνωρίσιμα και διαμελισμένα τα πτώματα"!ΝΕΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΑΙΡΝΕΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ Η ΕΚΔΟΧΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΡΙΨΗΣ
-Από έκρηξη που διαμέλισε τα πτώματά τους (σ.σ.: πιθανότατα αντιαεροπορικου βλήματος), προήλθε ο θανατος των δύο επιβατών του διθέσιου αεροσκάφους Diamond DA 42, το οποίο έπεσε χθες βράδυ σε απόσταση 15 χλμ. από την Τουρκική φρεγάτα Gelibolou (F493)....
Διαβάστε περισσότερα »

Δημοσιεύθηκε στις 25 October 2014 | 5:36 am
Translate:
Copyright © 2010-2014 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: