1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
X Τηλεόραση:
  1. ΝΕΡΙΤ 1
  2. ΝΕΡΙΤ PLUS
  3. ΕΤ3
  4. Βουλή
Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Δωδεκανήσου   »   Λερος    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή: Λερος και εμείς θα το προσθέσουμε.

Χρυσόστομος Blogger Ρόδος: Λεβέντικη ανακοίνωση από τους αρτοποιούς: Ακολουθούμε το παράδειγμα του ΠτΔ και ακυρώνουμε το ταξίδι στην Γερμανία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΟΨΕΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ 5ΗΣ ΙΟΥΛΙΟΥ 2015 Οι Αρτοποιοί της Αθήνας, ακολουθώντας το παράδειγμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου, που ακύρωσε το επερχόμενο ταξίδι του στη Γερμανία λόγω μη «φιλικής» στάσης του Βερολίνου, ματαιώνουμε την επίσημη επίσκεψη της Συντεχνίας με μεγάλη ομάδα ατόμων στην διεθνή έκθεση Αρτοποιίας

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2015 | 4:02 pm


Parapona-Rodou: Αυστριακοί επώνυμοι: Εμείς παρά την κρίση επιλέγουμε Ελλάδα

-

Από τον πρώην καγκελάριο της Αυστρίας, Φραντς Βρανίτσκι,... μέχρι τον γενικό διευθυντή της δημόσιας Αυστριακής Ραδιοφωνίας-Τηλεόρασης, Αλεξάντερ Βράμπετς, μια σειρά επώνυμων Αυστριακών μένουν πιστοί στην Ελλάδα, γράφει εισαγωγικά σε σημερινό δημοσίευμά της η αυστριακή εφημερίδα "Έστεραιχ", με τίτλο "Κρίση; -Εμείς πάμε παρόλα αυτά".

Στο δημοσίευμα παρατίθενται μεταξύ άλλων, δηλώσεις του πρώην καγκελάριου, ο οποίος, όπως σημειώνεται, περνά δύο έως τρεις μήνες το χρόνο στη νότια Κρήτη (σ.σ. ο Φραντς Βρανίτσκι, γνωστός για την αγάπη του στην Ελλάδα, διαθέτει εδώ και χρόνια κατοικία στην Ιεράπετρα, όπου μαζί με τη σύζυγό του Κριστίνε και τις οικογένειες των δύο παιδιών του, βρίσκονται εκεί για πολλούς μήνες το χρόνο).

Ο πρώην καγκελάριος τονίζει ότι οι άνθρωποι - στην Κρήτη -- νοιώθουν μεγάλη ανασφάλεια, ανησυχούν και διερωτώνται πώς θα πάνε τα πράγματα έχοντας λίγες προοπτικές, ωστόσο, όπως επισημαίνει, η καθημερινή τροφοδοσία λειτουργεί κανονικά.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι το 2014 επισκέφθηκαν την Ελλάδα 24 εκατομμύρια τουρίστες, ένας αριθμός ρεκόρ, και παρά την κρίση το κύμα τουριστών δεν σταματά το 2015 - ενώ μέχρι τώρα δεν έχουν υπάρξει ακυρώσεις. Μόνον μεμονωμένοι ταξιδιώτες ενημερώνονται ως προς τις δυνατότητες πληρωμής στην περιοχή που θα βρεθούν.

Σημειώνει επίσης, πως οι Αυστριακοί παραμένουν πιστοί στην Ελλάδα, και κάθε χρόνο 350.000 από αυτούς κάνουν τις διακοπές τους σε ελληνικά νησιά, με την Κρήτη και τη Ρόδο να είναι τα αγαπημένα τους.

Κατονομάζει κατόπιν κάποιους άλλους επώνυμους, οι οποίοι θα βρεθούν και φέτος στην Ελλάδα για διακοπές, όπως ο γενικός διευθυντής της δημόσιας Αυστριακής Ραδιοφωνίας-Τηλεόρασης, ο οποίος βρίσκεται από χθες Τετάρτη στην Ελλάδα για διακοπές, ή ο ηθοποιός και παρουσιαστής Αλφόνς Χάιντερ, ο οποίος πηγαίνει κάθε χρόνο στη Μύκονο, όπου και βρέθηκε στις αρχές αυτής της χρονιάς. Ανάμεσα στους επωνύμους που θα κάνουν διακοπές στην Ελλάδα, είναι επίσης – σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα - η ελληνικής καταγωγής αντιδήμαρχος και αναπληρώτρια κυβερνήτης του ομόσπονδου κρατιδίου της Βιέννης, Μαρία Βασιλάκου, που περνά πάντα τις διακοπές της στην πρώτη πατρίδα 
newsit

Παράπονα Ρόδου

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2015 | 4:00 pm


Χρυσόστομος Blogger Ρόδος: Ολόγυμνη και σέξυ η Μικαέλα Σέφερ, ! (ΦΩΤΟ)

Το γνωστό μοντέλο από τη Γερμανία, διάσημη για τις γυμνές της εμφανίσεις σε δημόσιους χώρους, φωτογραφήθηκε για το περιοδικό "Dynamit"!... ... Click here to

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2015 | 3:31 pm


Parapona-Rodou: Περισσότεροι από 300 πανεπιστημιακοί υπέρ του "ΟΧΙ"

-

Περισσότεροι από 300 πανεπιστημιακοί τάσσονται "Υπέρ του ΟΧΙ της Αξιοπρέπειας".... Στο κείμενο που υπογράφουν αναφέρουν ότι ως πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, αισθάνονται ότι οφείλουν να πάρουν θέση στο κρισιμότερο διακύβευμα που συναντά η χώρα μας από την εποχή της μεταπολίτευσης.

Συγκεκριμένα τονίζουν ότι στο δημοψήφισμα της Κυριακής 5 Ιουλίου θα ψηφίσουν ΟΧΙ:

«Επειδή δεν αντέχουμε πλέον να βλέπουμε την ελληνική κοινωνία να καταρρέει υπό το βάρος μιας ανελέητης συνέχισης των πολιτικών λιτότητας, που αποδεδειγμένα οδηγούν την οικονομία ολοένα και βαθύτερα σε ένα φαύλο κύκλο ύφεσης από τον οποίο δεν πρόκειται να εξέλθει ποτέ.

Επειδή πιστεύουμε ότι η αρνητική ψήφος στις προτάσεις των δανειστών αποτελεί ίσως την τελευταία ευκαιρία να ανακτήσει ο λαός μας τη θανάσιμα πληγωμένη του αξιοπρέπεια, αντιστεκόμενος σε ταπεινωτικές πιέσεις που απροκάλυπτα θέτουν σε αμφισβήτηση την ίδια την αρχή της λαϊκής κυριαρχίας.

Τέλος, θα ψηφίσουμε ΟΧΙ επειδή είμαστε υπέρ της Ευρώπης -της Ευρώπης του Διαφωτισμού και του ορθού λόγου, της συνεννόησης και της συνεργασίας, της Δημοκρατίας και του κοινωνικού κράτους, των αρχών της ελευθερίας, της ισότητας, της αλληλεγγύης και της πνευματικής προκοπής».

Εξάλλου, χαιρετισμό και μήνυμα αλληλεγγύης σε όλον τον ελληνικό λαό και ιδιαίτερα στις συναδέλφους και στους συναδέλφους τους στον τομέα της εκπαίδευσης, των πανεπιστημίων και της έρευνας, απηύθυναν με επιστολής τους 400 Ιταλοί ερευνητές, σημειώνοντας ότι «η Ελλάδα ήταν το αληθινό λίκνο της δυτικής σκέψης, το σταυροδρόμι των εμπειριών που δημιούργησαν για πρώτη φορά το πνεύμα της αγάπης για τη γνώση, σε κάθε τομέα της».

Εκφράζουν τη «βαθιά ανησυχία» τους και μια «βαθιά περιφρόνηση για τον εκβιασμό που έχει επιβληθεί από την τεχνοκρατία της λιτότητας, η οποία πια αποκάλυψε σήμερα τον αληθινό στόχο της αγριότητας της: να επιβάλει ένα ενιαίο, αποτυχημένο οικονομικό μοντέλο, βασισμένο στη συντριβή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας». Εξηγούν ότι συνεπώς δεν μπορούν να μην στηρίξουμε τον ελληνικό λαό σε αυτή τη δύσκολη σελίδα της ιστορίας του.

«Γνωρίζουμε ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στις 5 Ιουλίου, αν όπως ελπίζουμε θα επιβεβαιώσει τη νίκη του ΟΧΙ, θα οδηγήσει σε ένα κλίμα σύγχυσης που θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν μερικοί για να υποχρεώσουν τις ελληνίδες και τους έλληνες πολίτες να σκύψουν το κεφάλι τους», αναφέρουν, για να υπογραμμίσουν πως «για το λόγο αυτό, δεσμευόμαστε από τώρα, με την επιστολή μας αυτή, να προσφέρουμε την αλληλεγγύη μας: όχι μόνο ηθική, αλλά και με τη μορφή συγκεκριμένης δράσης». Εκφράζουν ακόμη την ελπίδα τους ότι ο ελληνικός λαός θα αντιμετωπίσει την επιλογή του με πλήρη αυτονομία και αξιοπρέπεια, έχοντας υπ’ όψιν του ότι η διεθνής αλληλεγγύη προς αυτόν ενισχύεται συνεχώς.

«Γνωρίζουμε ότι ο κόσμος είναι αγανακτισμένος και κινητοποιείται, γιατί η Ελλάδα μπορεί να αποδείξει ότι μια διαφορετική Ευρώπη -ένας διαφορετικός κόσμος- είναι πραγματικά εφικτοί στόχοι, απορρίπτοντας το τελεσίγραφο υποταγή-δουλεία στις αγορές ή βαρβαρότητα και αναρχία», σημειώνουν.Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Παράπονα Ρόδου

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2015 | 3:30 pm


Χρυσόστομος Blogger Ρόδος: Bloomberg: Είναι κανόνας… Δεν τα βάζεις με την Μέρκελ

Ο Αλέξης Τσίπρας έμαθε τον πρώτο και κυριότερο κανόνα της Ευρωζώνης, επισημαίνει το πρακτορείο Bloomberg, αναφέροντας ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός έκανε το λάθος να τα «βάλει» με την Άγκελα Μέρκελ. «Ο κανόνας πολιτικής επιβίωσης στην Ευρωζώνη είναι ένας: Δεν δυσαρεστείς την Μέρκελ» αναφέρει το αμερικανικό πρακτορείο, παραπέμποντας στο παράδειγμα του Σίλβιο

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2015 | 3:03 pm


Μεσαναγρός-Ρόδου: "ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΤΟΥ 1965 ΤΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΡΟΔΟΥ,ΜΕΤΑ ΑΠΌ 50 ΧΡΟΝΙΑ"
                                                                               
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
--

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2015 | 3:01 pm


Parapona-Rodou: Σακελλαρίδης: Η έκθεση του ΔΝΤ δικαιώνει την κυβέρνηση

-

«Η έκθεση του ΔΝΤ για τη βιωσιμότητα του χρέους δικαιώνει πλήρως την ελληνική κυβέρνηση»... αναφέρει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

«Με τη σημερινή έκθεσή του το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δικαιώνει πλήρως την ελληνική κυβέρνηση, τόσο ως προς την άποψη της για τη μη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, όσο και προς την επιμονή της η όποια νέα συμφωνία με τους δανειστές να περιλαμβάνει οπωσδήποτε αναδιάρθρωση/κούρεμα του χρέους» τονίζει ο κ. Σακελλαρίδης σε σχετική δήλωση και προσθέτει:

«Πέρα από τις γνωστές ιδεολογικές εμμονές του ΔΝΤ στην υφεσιακή νεοφιλελεύθερη πολιτική, η έκθεση αποτελεί ομολογία αποτυχίας του Μνημονίου. Ομολογία που δεν διατυπώνεται από κάποιον πολέμιό του, αλλά από τον βασικό εμπνευστή του».
enikos

Παράπονα Ρόδου

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2015 | 2:56 pm


Parapona-Rodou: ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ: Σεισμός 4 Ρίχτερ στη Ρόδο

-

Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 4,0 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.... (σύμφωνα με την αυτόματη λύση του EMSC), σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής (3/7), στις 06:14, στον υποθαλάσσιο χώρο βορειοανατολικά της πόλης της Ρόδου.


Η αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών δίνει τον σεισμό στα 3,6 Ρίχτερ.

Το ακριβές επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 16χλμ. βορειοανατολικά της Ρόδου και 112χλμ. νοτιοανατολικά της Κω.

Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 55χλμ. σύμφωνα με το EMSC.

Δείτε στη gallery το σεισμό, όπως τον κατέγραψε ο σεισμογράφος του Σεισμολογικού Δικτύου του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, που είναι τοποθετημένοι στον Αρχάγγελο της Ρόδου


-

newsbomb.gr

Παράπονα Ρόδου

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2015 | 2:42 pm


Χρυσόστομος Blogger Ρόδος: Το Ναι της σιωπηρής πλειοψηφίας

ΤΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ Το Ναι της σιωπηρής πλειοψηφίαςΟταν έχεις κλείσει τα σαράντα και εξακολουθείς να παριστάνεις τον κλώνο του μπολσεβικισμού δύο τινά συμβαίνουν. Ή δεν έχεις την εμπειρία ζωής για να διαμορφώσεις δικό σου χαρακτήρα, ή είσαι καλός επαγγελματίας και ξέρεις ότι το εμπόρευμα πουλάει. Πολλοί υποστήριζαν εξαρχής ότι με

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2015 | 2:31 pm


Χρυσόστομος Blogger Ρόδος: Ντοπαρισμένο δημοψήφισμα

Ανδρέας Πετρουλάκης στο protagon.gr Ο λαός θα κληθεί σε λίγες μέρες να συμμετάσχει σε ένα Δημοψήφισμα το οποίο έχει ένα ερώτημα που δεν υπάρχει. Ασφαλώς πρόκειται για παγκόσμιο ρεκόρ. Το υπαρκτό και θεμελιώδες δίλημμα του Δημοψηφίσματος αποκρύπτεται. Παγκόσμιο ρεκόρ επίσης. Ο χρόνος που δίδεται στον λαό για να αποφασίσει επί αυτού

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2015 | 2:06 pm


Parapona-Rodou: Μύκητες από την παραλία: Τι πρέπει να προσέξετε

-

Οι μολύνσεις που προκαλούνται από μύκητες είναι αποτέλεσμα του μύκητα Candida...Ο συγκεκριμένος μύκητας υπάρχει σε μικρό αριθμό στο εσωτερικό του κόλπου, στο στόμα και στα έντερα γυναικών και ανδρών.
Όταν διαταραχθεί η ισορροπία του βλεννογόνου του κόλπου εμφανίζονται τα ενοχλητικά συμπτώματα, όπως κοκκινίλα, φαγούρα και λευκό έκκριμα.
Οι μύκητες αναπτύσσονται σε υγρό και ζεστό περιβάλλον, γι' αυτό και το καλοκαίρι παρατηρείται έξαρση των μυκητιάσεων.
Η άμμος της παραλίας είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες πρόκλησης μυκητίασης.
Για να αποφύγετε τους μύκητες από την άμμο της παραλίας πρέπει να προσέξετε τα εξής δύο βασικά:
-Μην κάθεστε πάνω στην άμμο.
-Να κάθεστε πάντα σε καθαρή και σιδερωμένη πετσέτα.
-Μην μένετε με ρούχα που συγκρατούν υγρασία, όπως το μαγιό.

Πώς να προλάβετε τη μυκητίαση
-Φοράτε άνετα ρούχα από φυσικές ίνες (βαμβάκι, λινό, μετάξι).
-Μη φοράτε στενά παντελόνια.
-Αν φοράτε λαστιχένιες ή δερμάτινες παντόφλες, πρέπει να τις πλένετε τουλάχιστον ανά δύο ημέρες με σαπούνι. Προτιμήστε αυτές από καουτσούκ που είναι φυσικό υλικό.
-Προσέχετε τις πισίνες. Μπορεί το νερό να μην έχει μύκητες λόγω του χλωρίου, αλλά στους χώρους που περπατάτε ή ξαπλώνετε.
-Μην κάνετε συχνά ντους στην ευαίσθητη περιοχή (σκοτώνει τα βακτήρια που ελέγχουν την παραγωγή μυκήτων).
-Περιορίζετε τη χρήση αποσμητικών.
-Αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε συχνά αρωματισμένα σερβιετάκια.
-Αποφεύγετε τα συχνά καυτά μπάνια μέσα στην μπανιέρα.
-Πλένετε τα εσώρουχά σας σε θερμοκρασία πάνω από 60 βαθμούς.
-Τρώτε γιαούρτι, ειδικά όταν λαμβάνεται αντιβίωση.
-Αν έχετε διαβήτη, διατηρείτε το σάκχαρό σας όσο το δυνατόν καλύτερα ρυθμισμένο.
-Εάν υποφέρετε συχνά από κολπικές μολύνσεις απευθυνθείτε στον γιατρό σας για να ελεγχθούν άλλα πιθανά προβλήματα υγείας.

πηγή: onmed

Παράπονα Ρόδου

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2015 | 1:00 pm


Time out: 3D Αναπαράσταση του Φάρου της Αλεξάνδρειας

Ο φάρος της Αλεξάνδρειας ήταν ένα από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου. Χτίστηκε γύρω στα τέλη της βασιλείας του Πτολεμαίου του Α΄ και στις αρχές της βασιλείας του Πτολεμαίου του Β´.
Υπήρξε ο πιο γνωστός φάρος της αρχαιότητας, βρισκόταν στο ανατολικό μέρος του νησιού Φάρος, στην είσοδο του λιμανιού της Αλεξάνδρειας και ήταν το δεύτερο σε ύψος οικοδόμημα της αρχαιότητας, μετά τη Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας.

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2015 | 10:16 am


Parapona-Rodou: Ηχηρό το «ΟΧΙ» απο τη Ρόδο – Φωτορεπορτάζ

-

Με παλμό οι υποστηρικτές του ΟΧΙ απο την πλατεία Κύπρου έστειλαν το δικό τους μήνυμα... για το επερχόμενο δημοψήφισμα. Η συγκέντρωση είχε αρκετό κόσμο αν και περιοριζόταν στα πεζοδρόμια λόγω της διέλευσης των οχημάτων απο τους δρόμους . Λίγο πριν σκοτεινιάσει η Πλατεία Κύπρου γέμισε απο κόσμο που εναντιώνεται σε νέα μέτρα λιτότητας και στην περαιτέρω εξαθλίωση του Ελληνικού λαού .

Στην πλατεία υπήρχαν άνθρωποι κάθε ηλικίας .Βροντεροί ήσαν οι σύντομοι χαιρετισμοί των βουλευτών Δωδεκανήσου Νεκτάριου Σαντορινιού και Δημήτρη Γάκη, του Γ.Γ Απόδημου Ελληνισμού Μιχάλη Κόκκινου, του επικεφαλής της παράταξης ΡΟΔΟΠΑΝ Γιώργου Υψηλάντη, του περιφερειακού συμβούλου Θανάση Μπαράκα , της δημοτικής συμβούλου Ευαγγελίας Παναή ,της πολιτευτού των ΑΝΕΛ Μαρίας Αγγέλου, του συντονιστή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Μαυροματάκου και του ΕΠΑΜ Μανώλη Βασιλογιώργη, καθώς και του εκπρόσωπου των φοιτητών Πανεπιστημίου Αιγαίου .
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

rodosreport.gr

Παράπονα Ρόδου

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2015 | 10:04 am


Parapona-Rodou: Κολύμπι υπό την επήρεια αλκοόλ – Ένα VIDEO που πρέπει να δείτε

-

Το αλκοόλ και το κολύμπι είναι καταστροφικός συνδυασμός και το εμπνευσμένο βίντεο που θα δείτε παρακάτω το αποδεικνύει...
περίτρανα. Μπορείτε να απολαύσετε ένα κοκτέιλ ή μια δροσερή μπύρα στην ακρογιαλιά ή πλάι στην πισίνα, αλλά,σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μπαίνετε στο νερό εάν έχετε καταναλώσει αλκοόλ.
Διά του λόγου το ασφαλές, όπως αναφέρει το onmed, στο πλαίσιο της καμπάνιας Don't Drink And Dive (Μην πίνεις πριν βουτήξεις), ζητήθηκε από την Ομάδα Συγχρονισμένης Κολύμβησης Ανδρών της Στοκχόλμης να συμμετάσχει σε ένα διδακτικό πείραμα ώστε ο κόσμος να αντιληφθεί τους κινδύνους που κρύβει το κολύμπι όταν συνδυάζεται με την κατανάλωση αλκοόλ.
Οι τρεις φορές παγκόσμιοι πρωταθλητές ήπιαν μπύρες και σφηνάκια και μετά προσπάθησαν να εκτελέσουν το εντυπωσιακό τους πρόγραμμα στο νερό.
Να σημειωθεί πως το βίντεο τραβήχτηκε σε ασφαλές και ελεγχόμενο περιβάλλον υπό την επίβλεψη ναυαγοσωστικής ομάδας, επαγγελματία δύτη-διασώστη και ιατρικού προσωπικού. Κανείς δεν τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της βιντεοσκόπησης.


Παράπονα Ρόδου

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2015 | 8:00 am


Parapona-Rodou: Τα 10 καλύτερα νησιά για να επισκεφθείτε στην Ελλάδα

-

Το δημοφιλές ταξιδιωτικό site Dotnews.com διάλεξε τα 10 κορυφαία ελληνικά νησιά...
που μπορούν να ικανοποιήσουν κάθε ταξιδιώτη.

Είτε αναζητάτε ρομαντική διάθεση στη Σαντορίνη, είτε την κουζίνα της Κρήτης είτε μια ιστορική αναδρομή στο Καστελλόριζο, σίγουρα υπάρχει ένα νησί για κάθε είδος ταξιδιώτη, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο άρθρο.

1. Η κοσμοπολίτικη Μύκονος

-

Ιδιωτικά αεροσκάφη, εντυπωσιακά ιστιοπλοϊκά και ελικόπτερα είναι μόνο ένα μέρος του διεθνούς jetset που συρρέει στη Μύκονο κάθε καλοκαίρι. Η κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα είναι πολύ εύκολο να επιτευχθεί σε ένα τέτοιο νησί.

2. Η ρομαντική Σαντορίνη

-

Με τα μοναδικά ηλιοβασιλέματα, η Σαντορίνη είναι ο ιδανικός προορισμός. Οι εντυπωσιακοί βράχοι και γκρεμοί που δημιουργήθηκαν λόγω του ηφαιστείου πριν από 3600 χρόνια δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο. Τα λευκά σπίτια και οι μπλε τρούλοι των εκκλησιών είναι το όνειρο κάθε φωτογράφου.

3. Η Κέρκυρα του Πολιτισμού

-

Η πρωτεύουσα της Κέρκυρας είναι ένα όμορφο παράδειγμα του πόσο πολιτισμικά επηρεασμένο είναι αυτό το νησί. Είναι ανάμεσα στα σημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και η αρχιτεκτονικής της συνδυάζει Βρετανικά, Γαλλικά και Βενετικά κατάλοιπα. Τα οχυρά και οι αρχαιολογικοί χώροι είναι ανάμεσα σε αυτά που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε.

4. Η Άνδρος του Πολιτισμού

-

Η Άνδρος έχει πλούσια ιστορία ως νησί με τη ναυτιλιακή βιομηχανία που κάποτε ανταγωνιζόταν τη Μεγάλη Βρετανία. Αυτός είναι ο λόγος που της έδωσαν το ψευδώνυμό Μικρή Αγγλία.

5. Η παραγωγή της Χίου

-

Για τους Έλληνες η Χίος είναι συνώνυμη με την παραγωγή μοναδικών προϊόντων της χώρας. Η μαστίχα, το ούζο, τα λεμόνια και τόσα άλλα είναι μοναδικά στην Ελλάδα. Η Χίος είναι το μόνο μέρος στον κόσμο που παράγεται μαστίχα.

6. Η κουζίνα της Κρήτης

-

Η Κρήτη είναι η γενέτειρα της υγιεινής και νόστιμης Κρητικής Διατροφής και οι ντόπιοι είναι εξαιρετικά υπερήφανοι για το γεγονός ότι έχουν μεγαλώσει με αυτή.

7. Πάρος για τους εξερευνητές

-

Διάσημοι όπως ο Τομ Χανκς, ο οποίος διαθέτει και μία βίλα στο νησί, επιλέγουν την Πάρο σταθερά.

8. Κεφαλλονιά για τους εξερευνητές

-

Η Κεφαλλονιά διαθέτει εντυπωσιακούς κόλπους, βουνά και διαδρομές που μαγεύουν. Ιδιαίτερα ο Μύρτος με τα μαγευτικά χρώματα της θάλασσας είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά μέρη που θα δείτε ποτέ. Έχει επίσης και αρκετά γραφικά χωριουδάκια όπως το Φισκάρδο και ο Άσσος.

9. Η ιστορική Ρόδος

-

Περικυκλωμένη από όμορφες παραλίες και νερά, η Ρόδος έχει μια εντυπωσιακή Μεσαιωνική πόλη, όπου θα δείτε τις σελίδες των βιβλίων Ιστορίας να ζωντανεύουν.

10. Το ιστορικό Καστελλόριζο

-
Μόλις 3 χιλιόμετρα από τις Τουρκικές ακτές, αυτό το μικρό νησί των Δωδεκανήσων είναι ένα ιστορικό θαύμα. Διάσημοι όπως ο Έρικ Κλάπτον έρχονται να ανακαλύψουν τον νοτιότερο ελληνικό νησί, το οποίο σηματοδοτεί το τέλος της Ευρώπης και την αρχή της Ασίας.

Παράπονα Ρόδου

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2015 | 7:00 am


Parapona-Rodou: Η Ρόδος του Λούβρου επιστρέφει στο νησί των Ιπποτών

-

Η έκθεση παρουσιάζει ευρήματα από διάφορα ευρωπαϊκά μουσεία, του Λούβρου, της Ρόδου,...
το Βρετανικό και το Μουσείο τη Κοπεγχάγης, που προέρχονταν από ανασκαφές, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στη Ρόδο από τον 19ο αι. έως και σήμερα.


Θα ταξιδέψουν από το μουσείο του Λούβρου στη Ρόδο. Μοναδικά αρχαία αντικείμενα, τα οποία απομάκρυναν οι ιστορικές και πολιτικές συνθήκες της εποχής εύρεσής τους από το νησί του Αιγαίου, επιστρέφουν για μια πολύ σημαντική έκθεση με τίτλο «Ρόδος: Ενα ελληνικό νησί στις πύλες της Ανατολής. 15ος - 5ος αι. π.Χ.», η οποία θα εγκαινιαστεί στις 10 Ιουλίου. Η πρώτη της παρουσίαση έγινε από τον Νοέμβριο του 2014 έως τον Φεβρουάριο του 2015 στο Λούβρο, συνενώνοντας για πρώτη φορά στον ίδιο χώρο έργα από διάφορα ευρωπαϊκά μουσεία, όπως το Βρετανικό και της Κοπεγχάγης και φυσικά, αυτό της Ρόδου.

Ο πλούτος και η ποικιλία των ευρημάτων, πολλά από τα οποία ήταν εισηγμένα από την Εγγύς Ανατολή, την Κύπρο, τη Συροπαλαιστίνη, αλλά και τις πόλεις της κυρίως και ανατολικής Ελλάδας, κατέδειξαν τον ρόλο που διαδραμάτισε η Ρόδος στη μετάδοση στοιχείων από τους μεγάλους πολιτισμούς της Ανατολής στον ελληνικό πολιτισμό. Ο ρόλος αυτός οφείλεται στην επίκαιρη γεωγραφική θέση του νησιού, σε ένα σημείο του Αιγαίου όπου διασταυρώνονται οι θαλάσσιοι δρόμοι που συνδέουν την Ελλάδα με την Κύπρο και την Εγγύς Ανατολή, την Κρήτη και την Αίγυπτο, αλλά και με τη δυτική Μεσόγειο.

Οπως έγινε και με την παρουσίαση στο Λούβρο, η έκθεση αναπτύσσεται σε τρεις θεματικούς άξονες: ο πρώτος αναφέρεται στην αρχαιολογική έρευνα του νησιού, ο δεύτερος στον ρόλο της Ρόδου ως τόπου ανταλλαγών και ο τρίτος στα ροδιακά εργαστήρια. Τα εκθέματα που θα πλαισιώσουν τις θεματικές ενότητες προέρχονται από το Μουσείο του Λούβρου και το Αρχαιολογικό Μουσείο της Ρόδου. Τα εκθέματα από τα άλλα ευρωπαϊκά μουσεία θα αντικατασταθούν από παρόμοια στο Μουσείο της Ρόδου, ενώ συνέχεια της έκθεσης αποτελούν ουσιαστικά και οι υπόλοιπες συλλογές του Αρχαιολογικού Μουσείου. Από το Λούβρο, πάντως, θα έρθουν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ρόδου συνολικά 48 ευρήματα.

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί σε μεγάλη αίθουσα του ορόφου του Αρχαιολογικού Μουσείου, γνωστή και ως «αίθουσα των ασθενών», επωνυμία που οφείλεται στο ότι το κτιριακό συγκρότημα του σημερινού Μουσείου αποτελούσε κατά την Ιπποτοκρατία το Νέο Νοσοκομείο των Ιπποτών, έργο που ολοκληρώθηκε επί μεγάλου μαγίστρου Pierre d’ Aubusson. Στη λειτουργία της αίθουσας παραπέμπουν επιτύμβιες πλάκες ιπποτών και οικόσημα από την περίοδο της Ιπποτοκρατίας (1309-1522), που εκτίθενται σε αραιή διάταξη περιμετρικά της αίθουσας. Η επιλογή του συγκεκριμένου χώρου κρίθηκε σκόπιμη, γιατί η περιοδική έκθεση έχει άμεση σχέση με τη μόνιμη έκθεση στις παρακείμενες αίθουσες του Μουσείου, αλλά κυρίως γιατί θα συνδεθεί με την επέτειο της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την ίδρυση του Αρχαιολογικού Μουσείου. Διάρκεια έως τις 15 Νοεμβρίου.

kathimerini

Παράπονα Ρόδου

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2015 | 6:30 am


Χρυσόστομος Blogger Ρόδος: Bizares vizia. H Sahara Ray είναι το επόμενο follow σου

Και το αξίζει... .. Click here to

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2015 | 6:01 am


Parapona-Rodou: ΝΑΙ στην ΚατΟΧΙ

-

Με ΝΑΙ ή ΟΧΙ πάλι αυτοί κερδίζουν-Όλοι εργάζονται για το κέρδος των αγορών...


Μαρία Τσολακίδη
Το ΝΑΙ σε μια παράταση του μνημονίου φτιαγμένο από τους τρεις Θεσμούς (ΔΝΤ - ΕΚΤ - ΕΕ) και το ΝΑΙ σε ένα νέο μνημόνιο φτιαγμένο από τους δύο Θεσμούς (ΕΚΤ-ΕΕ) με έναν νέο, τον ESM, να παίρνει την θέση του ΔΝΤ, είναι ένα πάρα πολύ απλό κόλπο να ψηφίσεις και στις δύο περιπτώσεις: ΝΑΙ σε μνημόνιο ακόμη κι αν πεις ΟΧΙ. Η ψήφος στο ΟΧΙ θα είναι απλά το δεύτερο σενάριο των Θεσμών και της κυβέρνησης και απολύτως καμία απεμπλοκή της Ελλάδας τόσο από την Ε.Ε, όσο και από τις δανειακές συμβάσεις.Ψηφίζεις ΟΧΙ σε υπάρχον Μνημόνιο αλλά ΝΑΙ σε αυτό που θα φτιάξουν.


Τραπεζική Δημοκρατία
Από το βράδυ Σαββάτου γίνεται ένα ξεκαθάρισμα τραπεζικό υψηλού επιπέδου και ένα τελικό ξεστοκάρισμα των αποθεματικών του κράτους. Αν η κυβέρνηση είχε σκοπό να μην παίξει τον ενδιάμεσο εκκαθαριστή θα είχε κλειδώσει "πραξικοπηματικά" οποιαδήποτε κίνηση μεγάλου κεφαλαίου μέσω τραπεζικών συναλλαγών και θα έβαζε το τραπεζικό σύστημα σε πλήρη έλεγχο από το υπουργείο Οικονομικών. Δυστυχώς, ο κ. Τσίπρας προστάτεψε τις Τράπεζες και όχι τους πολίτες. Προστάτεψε αυτούς που πήραν απανωτά δάνεια και χρηματοδοτήσεις από την Τρόικα τα τελευταία χρόνια.


Η κυβέρνηση αν είχε σκοπό επί 6 μήνες, όπως ισχυρίζεται, να κάνει άλλου είδους διαπραγματεύσεις με τους Θεσμούς τότε δεν θα είχε δώσει τόσα όπλα στο μεγαλύτερο αφορολόγητο κεφάλαιο της χώρας που είναι οι ίδιες οι Τράπεζες. Καταρχάς οι πληρωμές των συνταξιούχων θα έπρεπε ήδη από τον Μάρτιο να μην γίνονται μέσω τραπεζών αλλά μέσω των ασφαλιστικών τους φορέων. Θα έπρεπε να έχει ενημερώσει τον ελληνικό λαό ότι οι τράπεζες είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις και οι πολίτες με δική τους ευθύνη καταθέτουν τα χρήματά τους σε αυτές. Αντιθέτως, ο κ. Τσίπρας μόλις χθες δήλωσε ότι εγγυάται ο ίδιος για τις τραπεζικές καταθέσεις, πράγμα το οποίο είναι άκυρο από την στιγμή που μέσω υπογεγραμμένων μνημονίων οι τράπεζες είναι κάτω από τον αποκλειστικό έλεγχο της ΕΚΤ και κανενός άλλου. Αν θέλουν την Δευτέρα το πρωί κυβέρνηση κάνουν τον κ. Στουρνάρα ως μεγαλοτραπεζίτη ο οποίος θα υποσχεθεί στα σίγουρα ότι μισθοί και συντάξεις θα δίνονται κανονικά με τραπεζική εγγύηση. Αυτό θα ευχαριστήσει εκατομμύρια Έλληνες που απέδειξαν ότι μπορούν να περιμένουν για 60 ευρώ στο ΑΤΜ αν και είχαν πάρει σύνταξη τον προηγούμενο μήνα πάνω από 1,500 ευρώ. Αν ήταν δύο οι συνταξιούχοι του δημοσίου σε ένα σπίτι είχαν πάρει 3,000 ευρώ τουλάχιστον, αλλά περίμεναν στην ουρά ένα 8ωρο για 60 ευρώ σαν "αξιοπρεπείς" ζήτουλες.


Ο Σόιμπλε έτοιμος για το ...διαφορετικό
Καλό θα είναι αυτές τις ημέρες οι Έλληνες που θα συμμετάσχουν στο δημοψήφισμα να κάνουν μία αναζήτηση των κινήσεων του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Σόιμπλε, διότι είναι ο μοναδικός που κρατάει σταθερή πορεία τεχνοκράτη σε όλο αυτό το σόου των Βρυξελλών και της Αθήνας. Στις αρχές Μαΐου ο Σόιμπλε είχε δηλώσει: "Εάν η ελληνική κυβέρνηση πιστεύει ότι πρέπει να κάνει δημοψήφισμα, τότε αφήστε τη να το κάνει. Αυτό θα μπορούσε μάλιστα να είναι ένα χρήσιμο μέτρο για να αποφασίσει ο ελληνικός λαός κατά πόσο είναι έτοιμος να δεχθεί αυτό που είναι αναγκαίο ή κατά πόσο επιθυμεί κάτι διαφορετικό".


Όπως βλέπετε από αυτή την δήλωση του Σόιμπλε, την εποχή που η λέξη δημοψήφισμα για την ελληνική κυβέρνηση ήταν απαγορευτική, οι Θεσμοί δεν πετάνε την Ελλάδα έξω από την Ε.Ε, ούτω από το ευρώ. Ο ελληνικός λαός θα είναι εγκλωβισμένος από το ερώτημα του δημοψηφίσματος να επιλέξει οπωσδήποτε μνημόνιο, είτε το αναγκαίο ή το κάτι διαφορετικό. Μην ξεχνάμε ότι ο Σόιμπλε το 2011, ένα χρόνο μετά την υπογραφή του πρώτου μνημονίου, είχε προτείνει στον Γ. Παπανδρέου ένα δημοψήφισμα για να μπορεί η Τρόικα να κάνει το σφάξιμο των Ελλήνων με δική τους αποκλειστικά επιλογή. Το σενάριο είναι ίδιο απλά καθυστέρησε τέσσερα χρόνια για να πραγματοποιηθεί. Καθόλου απίθανο μία ενδιάμεση συμφωνία (που πάντα τόνιζε ο κ. Τσίπρας) να αποτρέψει το δημοψήφισμα και να μείνουν οι διαδηλωτές με τα ΝΑΙ και τα ΟΧΙ στο χέρι.


Σήμερα ο Σόιμπλε, παρά τον πανικό που υπάρχει σε όλο τον κόσμο για το εν λόγω δημοψήφισμα, είναι ατάραχος. Μάλιστα, ενώ όλοι οι υπερασπιστές του ΝΑΙ υποστηρίζουν ότι η ψήφος στο ΟΧΙ θα είναι έξοδος από το ευρώ, ο Σόιμπλε στωικά δηλώνει σε βουλευτές της γερμανικής κυβέρνησης ότι ένα ΟΧΙ δεν σημαίνει για την Ελλάδα έξοδος από το ευρώ, απλά η ΕΚΤ θα πρέπει να κάνει τα απαραίτητα για να μην κλονιστεί το ευρώ.


Τα απαραίτητα μπορεί να είναι κούρεμα καταθέσεων, μπορεί να είναι παύση πληρωμών των μισθών και των συντάξεων αν και έχουν πιστωθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς. Μπορεί να σημαίνει ότι οι ελληνικές τράπεζες θα παίξουν το παιχνίδι των θεσμών αρπάζοντας τα ελληνικά χρήματα των πολιτών με το έτσι θέλω και με την υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης. Μπορεί να σημαίνει άμεση μείωση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων εφόσον πληρώνονται με τα δανεικά των Θεσμών και την φορολόγηση των υπολοίπων πολιτών.


Αν η ελληνική κυβέρνηση νοιαζόταν τουλάχιστον για τις συντάξεις των Ελλήνων έπρεπε να τις έχει περάσει για πληρωμή απευθείας στα χέρια των ασφαλιστικών ταμείων. Αντιθέτως "πραξικοπηματικά" ζήτησε ακόμα και τα αποθεματικά των Ταμείων να μπουν σε κοινό λογαριασμό της ΤτΕ. Μην ξεχνάμε ότι οι τράπεζες ήταν αυτές που σώθηκαν εν μέρη από τα χρήματα των ασφαλιστικών ταμείων τα οποία άρπαξαν μέσα σε μια νύχτα και έμειναν ατιμώρητες. Τα απαραίτητα μπορεί να είναι όλα τα δάνεια των Ελλήνων που είναι υποθηκευμένα από την ΕΚΤ για να παίρνουν συνεχώς χρηματοδότηση οι τράπεζες να πάνε απευθείας στα χέρια των ευρωπαίων κορακιών.


Όσο για το 75% της καλλιεργήσιμης γης, που διαχειρίζεται η τράπεζα Πειραιώς (δώρο της Αγροτικής μετά την συγχώνευση), μπορεί αύριο το πρωί να ανήκει σε μια άλλη χώρα που έχει δανείσει από το "υστέρημά" της τις ελληνικές ιδιωτικές τράπεζες για να μην καταρρεύσουν ή στον ESM που ήδη απειλεί ότι θα απαιτήσει τα 160 δις ευρώ που δάνεισε στις Ελλάδα. Ο κύριος Τσίπρας ζητά δάνειο σήμερα από τον ΕSM την ώρα που αυτός ο διακρατικός ευρωπαϊκός τραπεζικός κολοσσός -στηριζόμενος στο μεγαλύτερο μέρος από την Γερμανία-τον απειλεί με κατάσχεση χώρας!


ΝΑΙ και ΟΧΙ υπέρ των Τραπεζών
Ένα δημοψήφισμα για να έχει λόγο ύπαρξης, να είναι ξεκάθαρο και χωρίς την απειλή της αρπαγής των μισθών, των συντάξεων και καταθέσεων των πολιτών, πρέπει να γίνεται ανεξάρτητα από τον φόβο του τι θα γίνει το τραπεζικό σύστημα την ημέρα μετά την ψήφιση του ΟΧΙ ή του ΝΑΙ. Αυτή την στιγμή η κυβέρνηση απειλεί με το δημοψήφισμα τους πολίτες ότι θα επέλθει φτώχεια αν ψηφιστεί το ΟΧΙ κι αυτό γιατί άφησε τις ιδιωτικές τράπεζες ανεξέλεγκτες και με την υποστήριξη της κυβέρνησης για 6 ολόκληρους μήνες, ενώ η ίδια, όπως υποστηρίζει, ήθελε άλλο τρόπο διαπραγμάτευσης. Όσο διαπραγματευόταν οι κυβέρνηση, μην έχοντας πάρει ένα ευρώ από τις δόσεις του ΔΝΤ, οι τράπεζες φόρτωναν χρήμα μέσω της ΕΚΤ και του ELA και το επιτόκιο δανεισμού φορτώθηκε στις πλάτες των Ελλήνων μέσω φόρων.


Όσον αφορά τις συνδιαλλαγές ιδιωτικών επιχειρήσεων με ξένους και εγχώριους προμηθευτές η κυβέρνηση θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το όπλο την ΤτΕ να γίνονται μέσω αυτής αποκλειστικά οι πληρωμές επιταγών και η μεταφορά χρημάτων.


Το παιχνίδι παίχτηκε πάλι πίσω από την πλάτη των Ελλήνων για το κέρδος των παγκόσμιων αγορών. Αν σκεφτεί κανείς ότι η απόφαση για δημοψήφισμα της κυβέρνησης δεν ήταν πράξη αξιοπρέπειας για τους Έλληνες αλλά για να πέσει το ευρώ τότε έχουμε μεγάλο θέμα για το ποιοι πραγματικά κυβερνάνε αυτόν τον τόπο.


Στις 22 Μαϊου (10 ημέρες μετά την πρόταση Σόιμπλε για δημοψήφισμα) η επενδυτική τράπεζα BNP Paribas ενημέρωνε τους επενδυτές ότι το β' εξάμηνο του 2016 το ευρώ θα πέσει έτσι ώστε να υπάρξει απόλυτη ισοτιμία με το δολάριο, ενώ το ευρώ θα πέσει κι άλλο το 2016. Η εκτίμηση της τράπεζας έγινε μετά από την ομιλία Ντράγκι στο συνέδριο τραπεζιτών όλου του κόσμου την προηγούμενη ημέρα στην Πορτογαλία.


Στις 26 Μαϊου η ίδια τράπεζα ενημέρωνε τους επενδυτές της ότι το ευρώ θα πέσει κατά την συμφωνία των Θεσμών με την Ελλάδα και αυτό πρέπει να χαροποιεί τους επενδυτές. Η επίτευξη λύσης στο ελληνικό θέμα, γράφει η BNP Paribas, θα κάνει το ευρώ να ισοσκελιστεί με το δολάριο και αυτό θα είναι το σενάριο που θέλουν οι αγορές: Ένα φθηνό ευρώ. Η μοναδική προϋπόθεση είναι να μην χρεοκοπήσει η Ελλάδα.


Από την Κυριακή που ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε το δημοψήφισμα άρχισε η πτώση του ευρώ που σημαίνει ότι μέχρι να ανέβει κάποια εκατοστά πάλι, οι επενδυτές παγκοσμίως κονόμησαν το δεκαπλάσιο ποσό από ό,τι είναι το χρέος της Ελλάδας.


Το συμφέρον αντί αξιοπρέπειας
Ποιος θα είναι αυτός που θα θέλει χρεοκοπία της Ελλάδας, δηλαδή έξοδο από την Ε.Ε; Οι επενδυτές που στηρίζει ο Γιούνκερ μέσω πακέτων ανάπτυξης ή οι βιομήχανοι που συνομιλούν η Μέρκελ και ο Ολαντ πριν τις Συνόδους Κορυφής; Μήπως ο κύριος Τσίπρας και Βαρουφάκης που ζητάνε 5 μήνες Σχέδιο Μέρκελ για την ανάπτυξη στα μέτρα του Σχεδίου Μάρσαλ; Μήπως η ίδια η ΕΚΤ η οποία υποστηρίζει ότι η Ελλάδα θα έχει πρόβλημα στις 20 Ιουλίου που πρέπει να πληρωθούν οι δόσεις τις ΕΚΤ και όχι στις 6 Ιουλίου την επόμενη ημέρα του δημοψηφίσματος; Αν συμφέρει το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα μπορεί να παίξουν και με δύο νομίσματα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το χρέος δεν θα υπάρχει. Σημαίνει ότι το χρέος θα φορτώνει, η Ελλάδα θα έχει υπογράψει νέα συμφωνία και θα την παίζουν οι αγορές ανάλογα με το πόσο θέλουν να κερδίσουν μέσα σε μια νύχτα ή μέσα σε ένα χρόνο.


Ένα παιχνίδι είναι το δημοψήφισμα ή όπως κατάπτυστα το βαπτίζουν οι κυβερνητικοί είναι "κι αυτό τρόπος διαπραγμάτευσης". Ο λαός μέχρι σήμερα δεν διαπραγματεύονταν δεχόταν ανελέητη επίθεση από την Ε.Ε διατηρώντας με αυτόν τον τρόπο το τελευταίο ίχνος αξιοπρέπειάς του. Διαπραγματεύονται αυτοί που χρωστάνε. Διαπραγματεύονται αυτοί που έχουν καταθέσεις πολλών χιλιάδων ευρώ σε τραπεζικούς λογαριασμούς και θυρίδες. Διαπραγματεύονται οι τράπεζες που ποτέ δεν έδωσαν λόγο για την καταστροφή της Ελλάδας μέσω των παιχνιδιών τους αρπάζοντας χρήμα Ελλήνων και περιουσία Ελλήνων με την προστασία που τους παρείχαν οι μνημονιακοί νόμοι. Διαπραγματεύονται οι πολιτικοί που υπογράφουν Μνημόνια και Συμφωνίες ανάπτυξης και επενδύσεων αντιμετωπίζοντας τον λαό ως ασπίδα της δήθεν δημοκρατίας κοιτώντας παράλληλα τους δείκτες των χρηματαγορών.
stontoixo.com

Παράπονα Ρόδου

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2015 | 6:00 am


Parapona-Rodou: Μισό εκατομμύριο ευρώ συγκέντρωσε ήδη ένας Βρετανός για την Ελλάδα,μέσα σε τρεις ημέρες

-
Ένας 29χρονος Βρετανός, ο Τομ Φίνεϊ, ξεκίνησε διαδικτυακό έρανο για την Ελλάδα προκειμένου... να συγκεντρώσει 1,6 δισεκατομμύρια ευρώ για την αποπληρωμή του ελληνικού χρέους.
Ο Βρετανός επιχειρηματίας ξεκίνησε το διαδικτυακό έρανο για την Ελλάδα εδώ και τρεις ημέρες και έχει συγκεντρώσει ήδη πάνω από μισό εκατ. ευρώ....

«Γιατί να μην ξεκαθαρίσουμε εμείς οι λαοί αυτό το θέμα;», γράφει ο Φίνεϊ στο «λογαριασμό» που δημιούργησε στο Indiegogo το Σαββατοκύριακο.

«Η ΕΕ είναι πατρίδα 503 εκατομμυρίων ανθρώπων. Αν όλοι δώσουμε λίγα ευρώ, μπορούμε να σώσουμε την Ελλάδα και σύντομα να τους ξαναβάλουμε στον εύκολο δρόμο. Εύκολο», συμπληρώνει.

Το 1,6 δισ. που χρειάζονται οι Ελληνες ακούγεται μεγάλο ποσό, αλλά είναι μόλις κάτι παραπάνω από 3 ευρώ για τον κάθε Ευρωπαίο, συνεχίζει τα επιχειρήματά του ο Βρετανός επιχειρηματίας. «Ελάτε, ας παραγγείλουμε μία χωριάτικη σαλάτα, μαζί με λίγο ούζο ή ένα ποτήρι ασύρτικο κρασί», γράφει.

«Για 3 ευρώ θα πάρετε μία καρτ ποστάλ του Αλέξη Τσίπρα από την Ελλάδα. Θα φτιαχτούν εκεί και θα ταχυδρομηθούν από την Ελλάδα, για να δώσουμε λίγη ώθηση στους τυπογράφους και τα ταχυδρομεία. Για 6 ευρώ, θα πάρετε μία χωριάτικη. Για 10 ευρώ, ένα μικρό μπουκάλι ούζο, για 25 ένα μπουκάλι ελληνικό κρασί».

«Ελπίζω ότι θα καταφέρουμε να συγκεντρώσουμε το συνολικό ποσό. Θα είναι φανταστικό» είπε ο ίδιος στο Γαλλικό Πρακτορείο αν και μέχρι στιγμής έχει συγκεντρωθεί μόλις το 0,01% του ποσού.

«Ό,τι κι αν συμβεί, όλο αυτό είναι σαν ένα μήνυμα που δείχνει ότι οι πραγματικοί άνθρωποι ανησυχούν για τους συμπολίτες τους στην Ευρώπη» είπε ο νεαρός άνδρας με καταγωγή από το Γιορκ, στη βόρεια Αγγλία.

«ΟΚ, μπορεί να χρειαστεί λίγο για να μπουν τα χρήματα στην ελληνική οικονομία αλλά, διάολε, τι έχουμε να χάσουμε;», γράφει ο Φίνεϊ και καταλήγει με την υπόσχεση πως όλα τα έσοδα θα πάνε στους Έλληνες και όλα τα προϊόντα που θα δοθούν σε αντάλλαγμα θα είναι 100% ελληνικά.

Δείτε εδώ τη σελίδα που έχει δημιουργήσει ο Βρετανός.

Παράπονα Ρόδου

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2015 | 5:45 am


Χρυσόστομος Blogger Ρόδος: Μυστήρια αγρογλυφικά σχηματίστηκαν στην περιοχή του Stonehenge

Λήψεις από ελικόπτερο drone, αποκάλυψαν δύο άρτια σχεδιασμένα μοτίβα (αγρογλυφικά) στους αγρούς της επαρχίας Wilthshire της Αγγλίας, πολύ κοντά στο σημείο που βρίσκεται το μνημείο του Stonehenge. Το φαινόμενο των αγρογλυφικών διχάζει επιστήμονες και πολίτες από τη δεκαετία του 1960, ενώ αρκετοί τα θεωρούν ως απόδειξη της παρουσίας της εξωγήινης ζωής στη

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2015 | 5:31 am


Parapona-Rodou: Η ασχετοσυνη των πολιτικων που μας κυβερνουν

-
Αναγνώστης:
Ήρθε η ωρα ο ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΣΜΟΣ και η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ να διαπρέψουν στις 5 Ιουλίου... όπου ο Ελληνικός λαός θα καταφέρει να αποτρέψει αυτή την άσχημη και δύσκολη κατάσταση στην οποία εχει περιέλθει . Τελος , οι Έλληνες όλοι μαζί πρεπει να φροντίσουν για το μέλλον αυτής της μεγάλης και ηρωικής χώρας και να το χτίσουν σε συνεργασία με τα πολιτικα κόμματα τα οποία ενδιαφέρονται για αυτο και έτσι να δημιουργήσουν ενα νέο μέλλον με νέες προοπτικές και δυνατότητες !!
Οι μεγαλοι πολιτικοι της ''ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ'' αποφασισαν να κανουν ενα δημοψηφισμα το οποιο εχει δημοσιονομικο χαρακτηρα οπου συμφωνα με το αρθρο 44 του Ελληνικου συνταγματος απαγορευεται η διενεγερση αυτου του δημοψηφισματος. Ξανα, αυτην την φορα φαινεται η ασχετοσυνη των πολιτικων οι οποιοι μας κυβερνουν, των πολιτικουν που λενε οτι προασπιζουν την δημοκρατια και τον κοινοβουλευτισμο.


Παράπονα Ρόδου

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2015 | 5:30 am


Parapona-Rodou: Η κρυφή όψη του νομίσματος

-


Αναγνώστης:
Σε προηγούμενα δημοσιεύματά μου αναφέρθηκα στην «λυκοφωλιά της ΕΟΚ»...
όπου όποιος έμπαινε στο μαντρί δεν μπορούσε να βγει. Γιατί? Επειδή δεν υπήρχαν κανόνες ή διαδικασία «εξόδου» στα πρόβατα. Τώρα θα μου πείτε πως είναι δυνατόν ένα τόσο πολύπλοκο σύστημα με «ηθικές» και «ανθρωπιστικές» αξίες και οργάνωση είναι ποτέ δυνατόν να μην το προέβλεπε? Φυσικά και φρόντισαν οι εμπνευστές και δημιουργοί του «να μην υπάρχουν» κανόνες εξόδου και ξέρετε γιατί? Διότι πρόκειται για μια καλοστημένη οργάνωση παρόμοια με αυτή της ΜΑΦΙΑΣ. Δεν μπορείς να βγεις χωρίς συνέπειες!

Η καλοστημένη αυτή οργάνωση δελεάζει τα πρόβατα-θύματά της με επιδοτήσεις πλουσιοπάροχες εκ πρώτης όψεως αλλά και με επιβολή ποσοστώσεων της εθνικής της παραγωγής και πλούτου ώστε να μην έχει το θύμα μεγαλύτερη οικονομική ευμάρεια από όσο της επιβάλλουν ώστε να είναι ευκολότερα χειραγωγήσιμο. Αν το πράξει, τότε επιβάλλονται πρόστιμα!!!!

Φυσικά πρωταρχικός σκοπός τους είναι να βάλουν τους «δικούς» τους ανθρώπους ανδρείκελα σε θέσεις κλειδιά στην κυβέρνηση και στην λήψη αποφάσεων. Οποιο απολωλό πρόβατο παραστρατεί, τον τρώνε οι λύκοι. Ετσι φάγανε τον ΓΑΠ που τόλμησε να ορθώσει την λέξη δημοψήφισμα, τον Βενιζέλο που τα έβαλε με την Τροϊκα, τον Καραμανλή που πλευροκόπησε τους Ρώσους και τώρα ετοιμάζονται να «φάνε» και τον αριστερό Τσίπρα που «τόλμησε» να μην δώσει δείγμα υποταγής, πλευροκόπησε και αυτός τους Ρώσους (οι οποίοι δεν τον βοήθησαν, μεγάλο τους λάθος που θα τους στοιχίσει πολύ στο μέλλον) και το χειρότερο, διακήρυξε δημοψήφισμα, απαγορευμένη λέξη στο «δημοκρατικό» μαντρί των λύκων. Το πόσο δημοκρατικό μαντρί είναι αυτό, φάνηκε και όταν ο αρχηγός λύκος ανακοίνωσε την επέκταση των κυρώσεων προς την Ρωσία χωρίς να ρωτήσει τον εδώ πρωθυπουργό! Θυμάστε φαντάζομαι τι έγινε τότε!

Το πώς φτάσαμε ως εδώ είναι ένα αστυνομικό θρίλερ αν διαβάσει κανείς γνωστούς διεθνείς αναλυτές, οικονομολόγοι και αρθρογράφους για το πώς και πόσο καλά στήθηκε αυτό το βρώμικο παιχνίδι εις βάρος της Ελλάδας και πως γινήκαμε όλοι μας πειραματόζωα. Ακόμα και αναλυτές του ίδιου του ΔΝΤ ξεσκέπασαν την βρωμιά της Λαγκαρτ εις βάρος της Ελλάδας προς όφελος των Γερμανικών και Γαλλικών τραπεζών. Δεν έχετε παρά να ανατρέξετε στα σχετικά δημοσιεύματα αν θέλετε να σχηματίσετε μια εμπεριστατωμένη εικόνα της κατάστασης πριν πάτε να ψηφίσετε στο δημοψήφισμα για να δείτε τι μας περιμένει όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα! Μην τρώγεστε λοιπόν μεταξύ σας για το αν το ΟΧΙ ή το ΝΑΙ υπερισχύσει το ένα του άλλου, γιατί το αποτέλεσμα είναι ήδη διαγεγραμμένο ότι και αν ψηφίσετε. Οι «θεσμοί», τέλειοι γνώστες της ψυχολογίας των μαζών με πολλά χρόνια πείρας, ήξεραν πώς να διαχειριστούν ακόμα και τον πιο απρόβλεπτο και δύσκολο «πελάτη-θύμα». Πολιορκούσαν το θύμα και το έσερναν σε μακροχρόνιους συμβιβασμούς και συνομιλίες ανακαλώντας κάθε τόσο τις απαιτήσεις τους και βάζοντας νέες όσο έβλεπαν την υποχωρητικότητα της άλλης πλευράς. Αυτό έγινε και τότε με τον Βενιζέλο, με τον Σαμαρά και τώρα με τον Τσίπρα. Γνώριζαν ότι τα οικονομικά περιθώρια ήταν ασφυκτικά και ροκάνιζαν τον χρόνο θέτοντας συνεχώς νέες εξωφρενικές απαιτήσεις και αμφισβητώντας τις προτάσεις της Ελληνικής πλευράς!!

Έχοντας όμως η νέα κυβέρνηση την πλειοψηφία των πολιτών με το μέρος της και βλέποντας τις δημοσκοπήσεις, έπρεπε να βρεθεί ένας δούρειος Ίππος για να την ρίξουν «από μέσα» για να μην φανεί ότι αυτοί ήταν οι ενορχηστρωτές και κατασκευαστές του. Βλέποντας ότι με τις απειλές και τα δικά τους ΜΜΕ δεν κατάφερναν τίποτα το θετικό, έβαλαν τους ίδιους τους πολίτες να το κάνουν. Θυμάστε τι «προφητικό» είπε ο Γιουνκέρ στον Τσίπρα πριν λίγες ημέρες? «Πρόσεχε γιατί αυτοί που σε αποθεώνουν, αύριο θα σε σταυρώσουν». Το τέλειο εργαλείο είναι πάντα το χρήμα, το ρευστό. Κλείνοντας τις στρόφιγγες των τραπεζών, ξεσήκωσαν τους πολίτες κατά της κυβέρνησης. Με άδειο στόμα και στομάχι ποιος σκοτίστηκε για τα ιδεώδη, την υπερηφάνεια και την ανεξαρτησία? Άλλωστε, όπως είπε και ο Θεόγνης, «ο πεινασμένος και ο αμόρφωτος λαός συχνά υποδουλώνετε σε τύραννους».

Έφεραν τις διαπραγματεύσεις με συνεχείς παλινδρομήσεις εκεί που ακριβώς ήθελαν, δηλαδή στο σημείο μηδέν χρηματοδότησης και υποστήριξης των τραπεζών. Και οι πολίτες «έπεσαν» στην καλοστημένη παγίδα! Ενώ πριν το ΟΧΙ ήταν γύρω στο 65%, τώρα στην θέση αυτή είναι το ΝΑΙ!Η λυκοφωλιά όμως μπορεί να πέτυχε τον σκοπό της, αλλά αμαύρωσε την εικόνα της και πολύ φοβάμαι ότι οι Ευρωσκεπτικιστές αυξάνονται, αλλά και οι μελλοντικοί υποψήφιοι που βλέπουν την μεταχείριση που τους περιμένει, το σκέπτονται σοβαρά πλέον αν θα μπουν στο μαντρί!

Ένα μεγάλο λάθος που έκαναν τόσο ο Παπανδρέου, όσο ο Βενιζέλος και Σαμαράς είναι ότι δεν βγήκαν ευθαρσώς και έντιμα να πουν στον λαό ξεκάθαρα το παρασκήνιο με την Τροϊκα και την ΕΟΚ. Αλλά βλέπεις η καρέκλα είναι γλυκιά, ειδικά όταν σου την προσφέρουν ξανά μετά από μια σύντομη «ξεκούραση» οι λύκοι!

Ορφανίδης Δ.

Παράπονα Ρόδου

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2015 | 5:15 am


Χρυσόστομος Blogger Ρόδος: Μικρά, καθημερινά μυστικά για να...την τρελάνεις!

Μικρά αλλά σημαντικά μυστικά για να γίνεις ο ιδανικός σύντροφος!.. ... Click here to

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2015 | 5:02 am


e-rodios: Στργ. Γιώργος Αϋφαντής: Α', Β' και Γ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ


-Ο κος Μιχάλης Γρηγορίου συγγραφέας και ο κος Γιώργος Αϋφαντής στρατηγός ε.α. μιλούν στην εκπομπή "ΑΡΩΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ" για τους πολέμους που άλλαξαν τον κόσμο και σχολιάζουν για τον Γ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ, από που ξεκινά και γιατί, με ιστορικά ντοκουμέντα....
Διαβάστε περισσότερα »

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2015 | 5:00 am


Parapona-Rodou: Περισσότεροι από 200 άνθρωποι του πολιτισμού λένε "Όχι"

-
Με σύνθημα: "Ήρθε η ώρα του μεγάλου ΟΧΙ", σημειώνεται στο κείμενο ...της Επιτροπής Πολιτισμού για την Υπεράσπιση του ΟΧΙ, ότι "o Ελληνικός λαός την επόμενη Κυριακή στο δημοψήφισμα λέει ΟΧΙ:

-στις προτάσεις των δανειστών που προβλέπουν απάνθρωπα μέτρα λιτότητας-
-στα μνημόνια εξάρτησης και υποτέλειας του ελληνικού λαού
-στην διαρκή εξαθλίωση, ανεργία, φτώχεια
-στην κατάργηση της ελεύθερης βούλησης ενός λαού να επιλέγει το παρόν και το μέλλον του
-στην αποικιοκρατική αντίληψη των δανειστών.
-στην ταπείνωση ενός ολόκληρου λαού από Τρόικα.
-στα τελεσίγραφα και στους εκβιασμούς των δανειστών.
-στην καταδίκη της επόμενης γενιάς.
-στην Ευρώπη των λίγων και ισχυρών.
-στον φόβο.
Λέει ΟΧΙ γιατί είναι ο μόνος τρόπος να υπερασπιστεί τη Δημοκρατία και τη λαϊκή του κυριαρχία. Ζητάμε τη στήριξη όλων των Ευρωπαίων πολιτών που πιστεύουν στη Δημοκρατία, για μια Ευρώπη των λαών, της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας, της Αλληλεγγύης. Λέμε ΟΧΙ, γιατί είναι ο μόνος τρόπος να πούμε ΝΑΙ στη ΖΩΗ. ΝΑΙ στην Ευρώπη των λαών, της Αλληλεγγύης και της Ειρήνης. Την ΚΥΡΙΑΚΗ ψηφίζουμε ΟΧΙ για την αξιοπρέπειά μας".


Για να διαβάσετε τα ονόματα των υπογραφόντων, καθώς και δηλώσεις καλλιτεχνών που υποστηρίζουν το "Όχι" πατήστε εδώ
Το μήνυμα υπέρ του "Όχι", υπογράφουν σκηνοθέτες, ηθοποιοί, ερμηνευτές, μουσικοί και εν γένει προσωπικότητες από όλους τους τομείς του πολιτισμού:
Νίκος Κούνδουρος (σκηνοθέτης), Νένα Βενετσάνου (τραγουδίστρια), Βασίλης Παπακωνσταντίνου (τραγουδιστής), Τάνια Τσανακλίδου (τραγουδίστρια), Μίρκα Παπακωνσταντίνου (ηθοποιός), Αφροδίτη Μάνου (τραγουδοποιός-ερμηνεύτρια), Λάκης Χαλκιάς (τραγουδιστής), Ματούλα Ζαμάνη (τραγουδίστρια), Θοδωρής Αμπαζής (σκηνοθέτης-αναπληρωτής καλλιτεχνικός διευθυντής Εθνικού Θεάτρου), Υρώ Μανέ (ηθοποιός), Χάρρυ Κλυνν, Ντίνα Κώνστα (ηθοποιός), Μαρία Καβογιάννη (ηθοποιός), Αργύρης Ξάφης (ηθοποιός), Κλέων Γρηγοριάδης (ηθοποιός), Λένα Πλάτωνος (μουσικός), Κώστας Καλδάρας (συνθέτης), Γεράσιμος Γεννατάς (ηθοποιός), Γιάννης Ζουγανέλης (ηθοποιός), Τζένη Δριβάλα (σοπράνο), Γιάννης Μπαχ Σπυρόπουλος (συνθέτης-στιχουργός-μουσικός παραγωγός), Σταμάτης Κραουνάκης (συνθέτης) Γιώργος Χρανιώτης (ηθοποιός), Σοφία Παπάζογλου (τραγουδίστρια), Τζόυς Ευείδη (ηθοποιός), Κυριάκος Κατζουράκης (εικαστικός), Μηνάς Χατζησάββας (ηθοποιός), Χάρης Γρηγορόπουλος (ηθοποιός), Γεράσιμος Σκιαδαρέσης (ηθοποιός), Σταύρος Ζαλμάς (ηθοποιός), Όμηρος Πουλάκης (ηθοποιός), Βέτα Μπετίνη (ηθοποιός), Γιώργος Χασάπογλου (συγγραφέας), Αλεξάνδρα Παυλίδου (ηθοποιός), Ρήγας Αξελός (ηθοποιός), Νίκος Σούλης (σκηνοθέτης), Λαοκράτης Βάσσης (φιλόλογος-συγγραφέας), Μάνια Παπαδημητρίου (ηθοποιού), Πηνελόπη Πιτσούλη (ηθοποιός), Κάτια Γέρου (ηθοποιός), Αθήνα Τσιλίρα (ηθοποιός), Τάκης Βαμβακίδης (ηθοποιός), Αννίτα Δεκαβάλλα (Θέατρο Εξαρχείων), Θέμης Μουμουλίδης (σκηνοθέτης), Θέμης Ανδρεάδης (τραγουδοποιός), Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος (σκηνοθέτης), Γιάννης Μποσταντζόγλου (ηθοποιός), Σάρα Γανώτη (ηθοποιός-σεναριογράφος), Μαρία Κεχαγιόγλου (ηθοποιός), Καίτη Κωνσταντίνου (ηθοποιός), Λέανδρος Πολενάκης (συγγραφέας), Τζίνα Πολίτη (πανεπιστημιακός), Λαέρτης Βασιλείου (ηθοποιός), Σοφία Βογιατζάκη (ηθοποιός), Χάρης Μαυρουδής (ηθοποιός), Μανόλης Μαυροματάκης (ηθοποιός), 'Αννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους (ηθοποιός), Κώστας Φαλελάκης (ηθοποιός), Νίκος Αλευράς (σκηνοθέτης), Γιώργος Κορδέλλας (σκηνοθέτης), Κώστας Μπερικόπουλος (ηθοποιός), Νίκος Αμπατζής (σκηνοθέτης), Γιάννης Αναστασάκης (ηθοποιός), Ντίνος Καρύδης (ηθοποιός), Έλενα Πατρικίου (ιστορικός-σκηνοθέτρια), Δημήτρης Καρατζιάς (ηθοποιός-σκηνοθέτης),
Παναγιώτης Μεντής (συγγραφέας-ηθοποιός), Γιώργος Ψυχογιός (ηθοποιός), Καλλιόπη Βέττα (τραγουδίστρια), Γιάννης Ιωάννου (συνθέτης-ενορχηστρωτής), Ιωσήφ Ιωσηφίδης (ηθοποιός), Μαργαρίτα Συγγενιώτου (λυρική τραγουδίστρια), 'Αννα Χατζησοφιά (συγγραφέας-ηθοποιός), Κωνσταντίνος Τζαμιώτης (συγγραφέας), Ελένη Τζώρτζη (ηθοποιός), Νίκος Τουλιάτος (μουσικός), Θωμάς Τσαλαπάτης (ποιητής), Νάνσυ Σπετσιώτη (σκηνοθέτης), Διονύσης Τσιλιμίδος (δημοσιογράφος), Δημήτρης Χαβρές (ηθοποιός), Κώστας Χαριτάτος (συνθέτης), Έρση Χατζηαργυρού (γλύπτρια), Βαγγέλης Χατζησίμος (λυρικός καλλιτέχνης), Αγγέλα Χρυσοβιτσάνου (γλύπτρια), Βασίλης Σπυρόπουλος (ηθοποιός), Στάθης Βούτος (ηθοποιός), Νίκος Σταυρακούδης (ηθοποιός-σεναριογράφος), Ελένη Παξινού (σνεαριογράφος-συγγραφέας), Τάκης Μελίδης (σκηνοθέτης), Νίκος Κορογιάννης (ηθοποιός), Esther Andre-Gonzales (σκηνοθέτης), Βασίλης Λουφέτος (ηθοποιός), Φαίη Τζανετοπούλου (σκηνοθέτης), Μαρίκα Θωμαδάκη (κριτικός-σκηνοθέτης-πανεπιστημιακός), Ειρήνη Μαργαρίτη (ποιήτρια), 'Ακης Σιδέρης (ηθοποιός), Σπύρος Σαραφιανός (ηθοποιός), Μαίρη Ανδρέου (ηθοποιός), Μάνος Ψιστάκης (σεναριογράφος), Αντρέας Καλαβρούζος (ηθοποιός), Δώρα Χρυσικού (ηθοποιός), Σταμάτης Τζελέπης (ηθοποιός), Νίκος Αβαγιαννός (ηθοποιός), Διονύσης Βίτσος (εκδότης), Σάκης Τσιλίκης (μουστικός), Πετρή Σαλπέα (τραγουδίστρια), Κώστας Σκόνδρας (μουσικός), Μαρία Κόμη-Παπαγιαννάκη (ηθοποιός), Μαρία Δούση (ηθοποιός), Μαρία Μιχαήλ (ψυχολόγος), Φανή Αδαμίδου (ηθοποιός), Μαρία Καρακίτσου (ηθοποιός), Σάββας Κωφίδης (ποδοσφαιριστής), Ντίνα Αβαγιαννού (ηθοποιός), Νίκος Αναστασόπουλος (ηθοποιός), Μάνος Αντωνιάδης (μουσικός), Φώτης Αποστολάρας (μουσικός-καθηγητής μουσικής), Δημήτρης Αρβανίτης (γραφίστας), Νίκος Αρβανίτης (ηθοποιός), Ελένη Σούμη (εικαστικός), Μάκης Σπετσιέρης (πρ. Σωμ. Εργαζ. Εθνικού Θεάτρου), Εύα Στυλάντερ (ηθοποιός), Φώτης Αρμένης (ηθοποιός), Ελένη Αστρινάκη (ποιήτρια-σεναριογράφος), Έλενα Βακάλη (χορεύτρια), Γεωργία Βεληβασάλη (τραγουδίστρια), Βασίλς Καΐλας (ηθοποιός), Γιώργος Βούρος (ηθοποιός-σκηνοθέτης).
Τάκης Βουτέρης (Θέατρο Εξαρχείων), Αγγελική Τόμπρου (ηθοποιός), Φύλλη Γεωργιάδου (λυρική τραγουδίστρια), Κώστας Γεωργόπουλος (μουσικός), Αντωνία Γιαννούλη (ηθοποιός), Μανώλης Γιούργος (εκπαιδευτικός-ηθοποιός), Τάσος Γκρους (συνθέτης), Αλμπέρτα Τσοπανάκη (σκηνοθέτης-ηθοποιός), Πέτρος Δαμουλής (ηθοποιός-μουσικός-σκηνοθέτης), Ελένη Δαφνή (ηθοποιός), Νίκος Δαφνής (ηθοποιός-σκηνοθέτης), Βασιλική Δέλλιου (ηθοποιός), Στέφανος Δημητρίου (αν. Καθηγητής Πολιτικής Φιλοσοφίας Παν/μίου Ιωαννίνων), Χρύσα Διαμαντοπούλου (ηθοποιός), Μαίρη Εσπέρ (τραγουδίστρια-καθηγήτρια Μουσικής), Αλέξανδρος Ζαχαρίας (ηθοποιός-χορογράφος), Ηλίας Ζερβός (ηθοποιός), Κωστής Ζευγαδέλλης (συνθέτης), Θοδωρής Καζής (σκηνοθέτης), Ελένη Καλαρά (ηθοποιός), Μαίρη Καλδάρα (Ίδρυμα Κακογιάννη), Χριστοφορος Κανάκης (μουσικός), Δημήτρης Καντιώτης (ηθοποιός-σκηνοθέτης), Αθηνά Αλεξοπούλου (ηθοποιός), Αλεξάνδρα Παυλίδου (ηθοποιός), Σταύρος Καπελούζος (παραγωγός), Παναγιώτης Καποδίστριας (ηθοποιός-σεναριογράφος), Λεφτέρης Καπώνης (συγγραφέας), 'Αννα Καραγεωργιάδου (τραγουδίστρια-καθηγήτρια μουσικής), Κώστας Κατωμέρης (ηχολήπτης), Κώστας Κεχαγιόγλου (ηχολήπτης), Κώστας Κλάδης (ηθοποιός), Χρήστος Κοκότζης (μουσικός), Φωτεινή Κοτρώτση (σκηνοθέτης), Βασίλης Κουκαλάνι (ηθοποιός), Χρήστος Κωνσταντέλλος (σκηνογράφος), Ελεάνα Κωνσταντέλου (φωτογράφος), Μαριάννα Λαγούρου (ηθοποιός), Ειρήνη Λεβίδη (δ/νων σύμβουλος Θεάτρου Οδού Κυκλάδων), Ιώννης Λεωντάρης (σκηνοθέτης), Κώστας Λιβιεράτος (δοκιμιογράφος-εκδόσης Αλεξάνδρεια), Δέδες Λιωνής (αρχαιολόγος), Μαρία Λυσικάκου (Κινηματοθέατρο Τριανόν), Μαρία Μαγγανάρη (ηθοποιός), Κυριακή Μάλαμα (σκηνοθέτης), Ισαβέλλα Μαυράκη (σκηνοθέτης), Μαρία Μαυροματάκη (ηθοποιός), 'Αννα Μαχαιριανάκη (σκηνογράφος), Κώστας Μεσσάρης (ηθοποιός), Όλγα Μοσχοχωρίτου (κριτικός θεάτρου-δικηγόρος), Σπύρος Μπιμπίλας (ηθοποιός), Γιώργος Μπλανάς (ποιητής), Χάρης Μποσίνας (ηθοποιός).
Καλλιρόη Μυριαγκού, Στέργιος Νενές (ηθοποιός), Βασίλης Ντούρος (σκηνοθέτης), Ιώνναα Παπατάκη (ηθοποιός), Δημήτρης Παλαιοχωρίτης (ηθοποιός-πρόεδρος ΣΕΗ), Γεώργιος Παπαϊωάννου (επικ. Καθ. Μουσικολογίας Ιόνιο Παν/μίου), Εριάννα Πόθου (μουσικός), Δέσποινα Ρεβύθη (λυρική τραγουδίστρια), Βασίλης Ρουβάλης (συγγραφέας-δημοσιογράφος), Ζαχαρίας Ρόχας (ηθοποιός), Κωνσταντίνα Σαραντοπούλου (ηθοποιός), Νώντας Σαρλής (σκηνοθέτης-μοντέρ), Ζώγια Σεβαστιανού, Μάκης Σεβίλογλου (τραγουδοποιός), Μαρία Σιδέρη, Κώστας Σιμένος (ηθοποιός), Γιωργία Σιώκου (ποιήτρια), 'Ασπα Σιώκου (σκηνοθέτης), Ελένη Σπυριδάκη (κοινωνιολόγος-πολ. Επιστήμων), Γιάννης Παπαδόπουλος (πανεπιστημιακός), Μαρία Εξαρχουλάκου (δικηγόρος), Βασιλική Παπαβασιλοπούλου (πανεπιστημιακός), Χρήστος Παπασωτηρίου (δικηγόρος), Εμμανουήλ Θωμαδάκης (επιχειρηματίας), Μαρίνα Θωμαδάκη (καθηγήτρια), Νιόβη Πεπέ (ηθοποιός), Ισμήνη Πεπέ (ηθοποιός), Κωνσταντίνος Θωμαδάκης (γιατρός), Χαράλαμπος Παπαβασιλόπουλος (επιχειρηματίας), Γιώργος Μακρής (σεναριογράφος-ηθοποιός), Συμεών Τσακίρης (ηθοποιός), Ροντήρη Κλεοπάτρα (ηθοποιός), Ελπίδα Παππά (ηθοποιός), Μπέσυ Μάλφα (ηθοποιός).
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕΠαράπονα Ρόδου

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2015 | 5:00 am


e-rodios: Χελώνα... ξεχασμένος δεινόσαυρος εγείρει ερωτηματικά [εικόνες]


-Το γύρο του διαδικτύου κάνουν οι εικόνες από τη Ρωσία όπου εθεάθη μία πραγματικά αξιοπερίεργη χελώνα που παραπέμπει περισσότερο σε… ξεχασμένο δεινόσαυρο. Κατόπιν έρευνας, Ρώσοι επιστήμονες αποφάνθηκαν ότι πρόκειται για «Μακροχελώνα του Τέμινκ»....
Διαβάστε περισσότερα »

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2015 | 5:00 am


e-rodios: Το πιο παράξενο και... δυνατό πλοίο που κατασκευάστηκε ποτέ! (εικόνες)

Ο «Ηρακλής» των θαλασσών...
-Το Blue Marlin είναι ένα εντυπωσιακό πλοίο που, παραδόξως, πλέει ημιβυθισμένο και χρησιμοποιείται για τη μεταφορά φορτίων που άλλα πλοία είναι αδύνατο να μεταφέρουν....
Διαβάστε περισσότερα »

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2015 | 5:00 am


Parapona-Rodou: Λάκης Λαζόπουλος: Το συγκλονιστικό κείμενο για τους ηλικιωμένους

-

Ο Λάκης Λαζόπουλος με αφορμή την εικόνα των ηλικιωμένων στις τράπεζες, έγραψε ένα συγκλονιστικό κείμενο....


«Βλέπω ηλικιωμένους ανθρώπους να κάθονται σε μία τράπεζα της Θεσσαλονίκης απ” έξω και περιμένουν....
Με πρόσωπα ήσυχα, σαν μαθημένοι από τα χρόνια που πέρασαν, απ” αυτά που κι αν έχουν δει τα μάτια τους.
Εκεί, καρτερικά, μ” αυτό το βλέμμα στα μάτια του τι μας ξημερώνει πάλι.
Τα τελευταία πολλά χρόνια ζούμε στην Ευρώπη σαν οι τελευταίοι και οι παρακατιανοί.
Υπομονετικά περιμένοντας, μετά την σύνταξη που κόβεται, μετά τον μισθό που κόβεται, με την ανεργία να εξαπλώνεται.
Στεναχώρια, στεναχώρια, στεναχώρια.
Ξαφνικά ένοιωσα ότι είδα την μάνα μου να περιμένει εκεί. Θυμήθηκα με τι χαρά περίμενε την μέρα που θα πάει να πάρει την σύνταξη του μπαμπά.
Σαν ο μπαμπάς από τον ουρανό να της έστελνε τα χρήματα από την δουλειά που έκανε τόσα χρόνια.
Πάω στην τράπεζα, μου λεγε. Κι ας είχα εγώ να της δώσω. Ήταν τα δικά της λεφτά. Έκανε μ” αυτά τα δικά της κουμάντα.
Ευτυχώς που οι τράπεζες θα δώσουν τους μισθούς και τις συντάξεις. Αλλά είναι ένα μαρτύριο αυτό που ζουν οι Έλληνες εδώ και χρόνια τώρα, απ΄αυτά που οι Γιωργάκηδες διέπραξαν ανενδοίαστα. Δεν ξέρω αν έχουμε συναίσθηση ότι όλα αυτά τα χρόνια μας χορηγούν ρευστότητα για να έχουμε την ψευδαίσθηση ότι υπάρχουν χρήματα και με βάση αυτή την ρευστότητα μας εκβιάζουν και υπογράφουμε ότι αυτοί θέλουν.
Τα τελευταία πολλά χρόνια η εικόνα των τραπεζών είναι πλασματική.
Στα σκαλοπάτια λοιπόν η Ελλάδα περιμένει, να μην την πετάξουν από την Ευρώπη.
Στα σκαλοπάτια η Ελλάδα περιμένει για ένα ξεροκόμματο.
Γιατί το νοιώθουμε. Μας φέρονται σαν μαύρα σκυλιά, η μαφία της Ευρώπης. Αλλά εμείς εκεί. Η δύναμη του Έλληνα. Το πείσμα αυτού του λαού.
Εκεί, με υπομονή, περιμένουμε να γκρεμίσουμε την Ευρώπη που χάλασε.
Μ΄αυτή την σύνταξη μεγάλωσαν παιδιά, παντρεύτηκαν κόρες, στηρίχτηκαν οικογένειες. Μ” “ένα μολύβι κι ένα χαρτί, με λογαριασμούς που πάνε κι έρχονται στα σπίτια, μέρα-νύχτα.
Έτσι κρατήθηκε η Ελλάδα, όρθια. Αυτοί οι άνθρωποι εκεί, στα σκαλοπάτια. Αυτοί είναι που κρατούνε τις αόρατες κολώνες του οικοδομήματος μας.
Λάκης Λαζόπουλος» έγραψε στο blog του στο altsantiri!


Παράπονα Ρόδου

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2015 | 4:44 am


Χρυσόστομος Blogger Ρόδος: ΥΠΕΡ ΤΟΥ "ΝΑΙ" ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ !

Με σημερινή του παρέμβαση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος τάχθηκε υπέρ του «ΝΑΙ» για το επικείμενο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαρακτήρισε εθνικό μονόδρομο την παρουσία της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.... ... Όπως τόνισε στο σύντομο διάλογο που είχε μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες με την πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας Λούκα

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2015 | 4:32 am


Parapona-Rodou: Νέο διάγγελμα Τσίπρα - βιντεο

-

Νέο μήνυμα έστειλε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας από το Πεντάγωνο, καλώντας... τους Ελληνες πολίτες να διαφυλάξουν «ως κόρη οφθαλμού» την εθνική ομοψυχία.

«Οφείλουμε» είπε ο πρωθυπουργός μετά τη συνάντησή του από τον Π. Καμμένο «χωρίς δραματοποιησεις να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού την εθνική ομοψυχία».

Την επόμενη μέρα είπε θα είμαστε όλοι ένα, επαναλαμβάνοντας ότι η δυσκολία που περνάει η χώρα είναι πρόσκαιρη και πυλώνας της ομοψυχίας είναι ο σεβασμός στο Σύνταγμα, στις δημοκρατικές διαδικασίες.

Αναφέρθηκε στο θέμα των περικοπών των ενόπλων δυνάμεων, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να διαγράψει τις υποχρεώσεις της απέναντι στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, δεν θα αποδεχθεί μειώσεις που έχουν ως στόχο να δημιουργήσουν νέες ανισότητες μέσα στον κοινωνικό ιστό και αφορά κυρίως σε μειώσεις των μισθών των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων.

Οφείλουμε όμως είπε να διατηρήσουμε τον πυλώνα της κυριαρχίας και είναι η κυβέρνηση αυτή που θα αποφασίσει το πως θα διανείμει τους πόρους και το πως θα γίνουν περικοπές.

Διαβεβαίωσε ότι η χώρα διατηρεί και αυξάνει τη γεωπολιτική της δυναμική και ότι δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης του γεωπολιτικού προσανατολισμού, υπάρχουν όμως ευκαιρίες που μπορούν να αξιποιηθούν για αναβάθμιση της γεωπολιτικής δυναμικής της χώρας.


Παράπονα Ρόδου

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2015 | 4:30 am


Parapona-Rodou: «ΝΑΙ στην Ελλάδα, ΝΑΙ στο Ευρώ», λένε 85 διακεκριμένες προσωπικότητες

-

«ΝΑΙ στην Ελλάδα, ΝΑΙ στο Ευρώ», λένε 85 διακεκριμένες προσωπικότητες από τα γράμματα, τις τέχνες, τις επιστήμες, τον αθλητισμό...

Εξηγώντας τις πιθανές συνέπειες σε ενδεχόμενη επικράτησης του «Όχι», κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο κ. Γιώργος Παγουλάτος Καθηγητής Οικονομικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, εκτίμησε με βεβαιότητα ότι θα επέλθει η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη, κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος, «κούρεμα» καταθέσεων, ενώ έκανε λόγο για διαμόρφωση συνθηκών ακραίων και απόλυτων ανισοτήτων.Ο κ. Παγουλάτος, ανέφερε επίσης ότι η πιθανότητα να επέλθει μία συμφωνία, είναι εξαιρετικά χαμηλή, ενώ μιλώντας για το δημοψήφισμα επεσήμανε ότι κινείται στα όρια της συνταγματικής νομιμότητας.«Το ερώτημα που καλούμαστε να απαντήσουμε είναι υπαρξιακό, για το Ευρωπαϊκό μέλλον της Ελλάδας, μίας χώρας που είναι περισσότερο απομονωμένη από ποτέ», ανέφερε ο κ. Λουκάς Τσούκαλης Πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ. «Το δημοψήφισμα δεν έπρεπε να γίνει», δήλωσε, συμπληρώνοντας ότι «η κυβέρνηση ψεύδεται όταν λέει ότι ένα «Όχι» θα ενδυναμώσει την διαπραγματευτική θέση της». Προέβλεψε δε, ότι «και να επικρατήσει το ΝΑΙ, τα πράγματα θα είναι δύσκολα, θα υπάρξει μία δύσκολη ανοδική πορεία, αλλά θα δοθεί μία προοπτική για κάτι καλύτερο».«Βρίσκομαι εδώ γιατί έχω τρία παιδιά, στα οποία θέλω με περηφάνια να τους πω στο μέλλον ότι προσπάθησα για να παραμείνει η χώρα στην Ευρώπη, εκεί όπου ανήκει», δήλωσε ο Βλοντάκης Αντώνης, αθλητής της Εθνικής Ομάδας Πόλο, κάνοντας λόγο για «μία στιγμή που ο καθένας αναλαμβάνει τις ιστορικές του ευθύνες».

«Η Κυριακή δεν είναι το τέλος. Ελπίζω να στείλουμε ένα μήνυμα όχι μόνο προς τις δυνάμεις του όχι, αλλά και προς τις δυνάμεις του Ναι. Να υπάρξει μία χαλύβδινη ενότητα», δήλωσε απ΄ την πλευρά του ο κ. Σταύρος Μπένος πρόεδρος του Σωματείου "ΔΙΑΖΩΜΑ", Εκτίμησε, ότι η πτώση των ποσοστών του «Όχι» είναι καταιγιστική, όπως είπε, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι «το αίτημα του πώς θα μονιάσουμε και θα είμαστε όλοι μαζί αρχίζει από τη Δευτέρα».Ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, χαρακτήρισε ως πολύ προβληματικό το δημοψήφισμα, ενώ έθεσε ως μείζον ερώτημα για το πώς θα πειστεί η κοινή γνώμη για το «Ναι».Η κα 'Αννυ Ποδηματά πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ανέφερε ότι «δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην αντισταθούμε στο βαθιά διχαστικό πνεύμα που εισάγει η υπόθεση του δημοψηφίσματος», αλλά, απ΄ την άλλη όπως είπε, και κανένας λόγος να συνεχιστούν τα ψέματα».

«Σε εμάς, που υπογράφουμε αυτό το κείμενο, η απάντηση είναι ξεκάθαρη. Νιώθουμε βαρύ χρέος, σε αυτή την τόσο κρίσιμη ιστορική στιγμή, να παραμερίσουμε τις πολιτικές ή άλλες διαφορές μας, και να ενώσουμε όλοι τις φωνές μας. Θέλουμε να το πούμε ξεκάθαρα σε όλους τους συμπολίτες μας, τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Ας συνταχθούμε, όλοι μαζί, για να πούμε το Μεγάλο ΝΑΙ την Κυριακή. ΝΑΙ στην Ελλάδα, ΝΑΙ στην Ευρώπη, ΝΑΙ στο Ευρώ», υπογραμμίζεται στη διακήρυξη που υπογράφεται από τις 85 προσωπικότητες.Σημειώνεται ότι προγραμματίζεται νέα συγκέντρωση υπέρ του ΝΑΙ την Παρασκευή το απόγευμα στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο.

Τη διακήρυξη των 85 για το ΝΑΙ υπογράφουν:1. Αθερίδης Θοδωρής, Ηθοποιός

2. Αλιβιζάτος Νίκος, Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Πανεπιστήμιο Αθηνών

3. Αναγνώστου Γρηγόρης, Αγροτοπαραγωγός

4. Αχμέτ Iλχάν, Δικηγόρος, τ. Βουλευτής

5. Βαγενάς Νάσος, Ποιητής, Καθηγητής Θεατρικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Αθηνών

6. Βακάλης Θανάσης, Επιχειρηματίας

7. Βαλτινός Θανάσης, Αντιπρόεδρος Ακαδημίας Αθηνών, Συγγραφέας

8. Βερνίκος Γιώργος, Επιχειρηματίας

9. Βλοντάκης Αντώνης, Αθλητής Εθνικής Ομάδας Πόλο

10. Βούλγαρης Γιάννης, Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο

11. Γεωργουσόπουλος Κώστας, Συγγραφέας, Κριτικός

12. Γιαννακόπουλος Νίκος, Ποιητής

13. Γιατρομανωλάκης Δημήτριος, Καθηγητής Ανθρωπολογίας, Τμήμα Ανθρωπιστικών Επιστημών και Τμήμα Κλασσικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Johns Hopkins

14. Γκορίτσας Σωτήρης, Σκηνοθέτης

15. Δεληβοριάς 'Αγγελος, τ. Διευθυντής Μουσείου Μπενάκη

16. Δεσποτόπουλος Κωνσταντίνος, Ακαδημαϊκός, τ. Πρόεδρος Ακαδημίας Αθηνών, τ. Υπουργός

17. Δήμας Πύρρος, 4 φορές Χρυσός Ολυμπιονίκης, τ. Βουλευτής

18. Δήμου Νίκος, Συγγραφέας

19. Διαμαντούρος Νικηφόρος, τ. Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής, Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης, Πανεπιστήμιο Αθηνών

20. Δοξιάδης Αρίστος, Οικονομολόγος Μηχανικός

21. Δραγώνα Θαλεια, Καθηγήτρια Κοινωνικής Ψυχολογίας, Πανεπιστήμιο Αθηνών

22. Δρόσος Γιάννης, Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Πανεπιστήμιο Αθηνών

23. Ζέη 'Αλκη, Συγγραφέας

24. Ζούνη Πέμη, Ηθοποιός

25. Ιορδάνογλου Χρυσάφης, Επίκουρος Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας Πάντειο Πανεπιστήμιο

26. Καλαϊτζόπουλος Ευγένιος, Oικονομολόγος

27. Κάλφας Βασίλης, Καθηγητής Φιλοσοφίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

28. Καμίνης Γιώργος, Δήμαρχος Αθηναίων

29. Καρίπογλου Αντύπας, Δικηγόρος

30. Κλίντ Νικήτας, Μουσικός

31. Κοτανίδης Γιώργος, Ηθοποιός

32. Κουντουράς Δημήτριος, Ηπατολόγος, Παθολόγος

33. Κουτσουπιάς Θωμάς, Αγρότης, Συνδικαλιστής

34. Κτιστάκις Γιάννης, Επίκουρος Καθηγητής Νομικής, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

35. Λιγνάδης Δημήτρης, Σκηνοθέτης

36. Λούλης Χρήστος, Ηθοποιός

37. Μανιτάκης Αντώνης, Συνταγματολόγος, τ. Υπουργός Δικαιοσύνης

38. Μαραγκός Νίκος, Καθηγητής Ωτορινολαρυγγολογίας

39. Μάρκαρης Πέτρος, Συγγραφέας

40. Μαρκουλάκης Κωνσταντίνος, Ηθοποιός, Σκηνοθέτης

41. Μεγγρέλης Γιάννης, Δημοσιογράφος

42. Μενδώνη Λίνα, Αρχαιολόγος, τ. Γενική Γραμματέας Υπουργείου Πολιτισμού

43. Μινογιάννης Πάνος, Λέκτορας Πολιτικής και Διοίκησης Υγείας στο Πανεπιστήμιο Columbia, Γενικός Διευθυντής Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου

44. Μιχόπουλος Μιχάλης, τ. Αναπληρωτής Καθηγητής, Πάντειο Πανεπιστήμιο

45. Μουζέλης Νίκος, Ομότιμος Καθηγητής Κοινωνιολογίας, LSE

46. Μουμίν Οντέρ, Περιφερειακός Σύμβουλος, Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

47. Μούσχουρη Νανά, Τραγουδίστρια

48. Μπέζος Γιάννης, Ηθοποιός

49. Μπένος Σταύρος, Πρόεδρος Σωματείου "ΔΙΑΖΩΜΑ"

50. Μπερνίτσας Νότης, Δικηγόρος, τ. Αναπληρωτής Καθηγητής, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

51. Μπουτάρης Γιάννης, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης

52. Νανόπουλος Δημήτρης, Πρόεδρος Ακαδημίας Αθηνών, Καθηγητής Φυσικής Υψηλών Ενεργειών, Πανεπιστήμιο Texas A&M

53. Ντενίση Μιμή, Ηθοποιός, Συγγραφέας

54. Οικονόμου Χριστόφορος, Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά

55. Παγουλάτος Γιώργος, Καθηγητής Οικονομικών Σπουδών Πανεπιστημίου Αθηνών

56. Παπαοικονόμου Μιρέλλα, Σεναριογράφος

57. Πατρίκιος Τίτος, Ποιητής

58. Πικραμμένος Παναγιώτης, Πρώην Πρωθυπουργός, Πρώην Πρόεδρος ΣτΕ

59. Πισσαρίδης Χριστόφορος, Καθηγητής Οικονομικών LSE, Νόμπελ Οικονομίας 2010

60. Ποδηματά 'Αννυ, πρώην Αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

61. Πολυζωΐδης Θεόδωρος, Επιχειρηματίας

62. Πορτοκάλογλου Νίκος, Τραγουδιστής

63. Ράμφος Στέλιος, Φιλόσοφος

64. Ροϊλός Παναγιώτης, Καθηγητής Κλασσικών Σπουδών, Διευθυντής του προγράμματος Νεοελληνικών Σπουδών στην Έδρα «Γεώργιος Σεφέρης» του Πανεπιστημίου Harvard

65. Ρουβάς Σάκης, Τραγουδιστής

66. Σταθόπουλος Γεώργιος, Ζωγράφος

67. Σταθόπουλος Μιχάλης, Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, Πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης

68. Σταματόπουλος Κώστας, Ιστορικός, Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας και Περιβάλλοντος

69. Στεφανάδης Χριστόδουλος, Καρδιολόγος

70. Στεφανάκη Ιωάννα, Δικηγόρος

71. Στεφανάκης Γεώργιος, Δικηγόρος, Αντιπρόεδρος του ΕΣΡ

72. Συμπάρδης Γιώργος, Συγγραφέας

73. Σωμερίτης Ριχάρδος, Δημοσιογράφος

74. Σωτηρέλης Γιώργος, Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

75. Τζούρος Υψηλάντης, Σύμβουλος Επιχειρήσεων

76. Τσακλόγλου Πάνος, Καθηγητής Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

77. Τσάμης Αναστάσιος, Καθηγητής Οικονομικών, Πάντειο Πανεπιστήμιο

78. Τσάρτας Πάρις, Καθηγητής Τουριστικής Ανάπτυξης, Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Πανεπιστημίου Αιγαίου, πρώην Πρύτανης Αθηνών

79. Τσούκαλης Λουκάς, Πρόεδρος, ΕΛΙΑΜΕΠ

80. Φασουλής Σταμάτης, Σκηνοθέτης

81. Φουρλής Βασίλης, Επιχειρηματίας

82. Φραγκάκης Νίκος, Νομικός

83. Φραγκιουδάκη 'Αννα, Καθηγήτρια Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης, Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών Πανεπιστημίου Αθηνών

84. Χατζηαθανασίου Γιάννης, Πρόεδρος Ένωσης Επαγγελματικών Επιμελητηρίων

85. Χωμενίδης Χρήστος, Συγγραφέας

86. Ψάρρας Σάκης, Πρόεδρος Πετοσφαιριστών Ελλάδος

Παράπονα Ρόδου

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2015 | 4:14 am


Χρυσόστομος Blogger Ρόδος: ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ – Τούρκοι και Γερμανοί κατέβασαν Ελληνική Σημαία από νησί του Ιονίου

Την ελληνική σημαία από το Ενετικό φρούριο στην Κέρκυρα κατέβασαν την Κυριακή. Σύμφωνα με πληροφορίες, τέσσερις τουρίστες, ένας Τούρκος και 3 Γερμανοί, συνελήφθησαν με τη διαδικασία του αυτόφωρου την Κυριακή, στην περιοχή Γουριά της Κέρκυρας, όπου διέμεναν, όταν στις αποσκευές τους βρέθηκε η ελληνική σημαία, που νωρίτερα είχαν κατεβάσει από το Ενετικό

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2015 | 4:02 am


Parapona-Rodou: Το Διάγγελμα του Κωστα Καραμανλή υπέρ του "ΝΑΙ" [video]

-

Για πρώτη φορά μίλησε στην κάμερα, μετά την ήττα του στις εκλογές του 2009!....

Με μήνυμά του ενόψει του δημοψηφίσματος της Κυριακής, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής κάλεσε τους Έλληνες να...


πουν «ναι» στην Ευρώπη, τονίζοντας πως ένα «όχι» θα ερμηνευτεί από όλους σε όλο τον κόσμο ως επιλογή αποχώρησης από την καρδιά της Ευρώπης και ταυτόχρονα έθεσε ζήτημα εθνικής ασφάλειας σε περίπτωση επικράτησης του «οχι».

Σε δραματικούς τόνους και στο πρώτο του τηλεοπτικό μήνυμα από τότε που αποχώρησε από την πρωθυπουργία, ο Κώστας Καραμανλής εμφανίστηκε εξαιρετικά προβληματισμένος και ανήσυχος και εκτός από το οικονομικό θέμα χτύπησε ηχηρό καμπανάκι για τα εθνική θέματα.
Στη δήλωσή του ο Κώστας Καραμανλής είπε ότι τυχόν έξοδος της Ελλάδας από την ευρωπαϊκή οικογένεια μπορεί να έχει οικονομικό κόστος για τους αδύναμους, όμως πάνω από όλα επιβάλλεται η παραμονή στην Ευρώπη για εθνικούς λόγους.

«Όποιος έχει γεννηθεί και μεγαλώσει σε αυτή τη δύσκολη και ασταθή γειτονιά του κόσμου, όπως όλοι εμείς οι Έλληνες, ξέρει από μικρό παιδί ότι η εθνική ασφάλεια πρέπει να είναι το υπέρτατο κριτήριο των αποφάσεών μας» τόνισε ο πρώην πρωθυπουργος.
«Μοιράζομαι αυτές τις σκέψεις μαζί σας, όχι γιατί έχω οποιαδήποτε προσωπική επιδίωξη. Το τελευταίο που επιθυμώ είναι να εμπλακώ σε κομματικούς ανταγωνισμούς και διαμάχες. Αισθάνομαι όμως την υποχρέωση να σας πω, όπως πάντα, την αλήθεια.

Εξωθώντας την Ελλάδα εκτός ευρωπαϊκού πλαισίου εκθέτουμε τη χώρα μας σε κινδύνους. Και αυτό δεν πρέπει να γίνει με κανέναν τρόπο. Όσοι, καλοπροαίρετα, νομίζουν ότι ψηφίζοντας ‘'όχι'' την Κυριακή ενισχύουν τη διαπραγματευτική θέση της χώρας, σφάλλουν. Και σφάλλουν σοβαρά. Διότι η επικράτηση του ‘'όχι'' θα ερμηνευθεί από όλους, σε όλον τον κόσμο, ως επιλογή αποχώρησης από την καρδιά της Ευρώπης. Θα είναι το πρώτο βήμα προς την έξοδο» τόνισε.
Μάλιστα ο Κώστας Καραμανλής διατήρησε ενωτικούς τόνους και υπογράμμισε ότι όποιος ψηφίζει «όχι» το κάνει καλοπροαίρετα πιστεύοντας ότι με αυτό τον τρόπο βοηθάει τη χώρα, όμως ταυτόχρονα επεσήμανε τους κινδύνους που ο ίδιος πιστεύει ότι ελλοχεύουν.

Ολόκληρη η δήλωση του πρώην πρωθυπουργού είναι η εξής:

«Ελληνίδες, Έλληνες,
Έρχονται κάποιες στιγμές στις οποίες διακυβεύονται πάρα πολλά, μέσα σε λίγες μέρες. Όποτε τέτοιες ιστορικές προκλήσεις τις αντιμετωπίσαμε με ομοψυχία και ψυχραιμία, επιτύχαμε ως Έθνος. Αντίθετα, όποτε πρυτάνευσε η απερισκεψία και ο διχασμός υποστήκαμε συμφορές. Η πρόσφατη ιστορία μας του 20ου αιώνα περιέχει επαρκή παραδείγματα και των δύο εκδοχών.
Μία τέτοια ιστορική πρόκληση αντιμετωπίζουμε σήμερα. Και η έκβαση της θα εξαρτηθεί από την δική μας επιλογή.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση, αναμφίβολα, έχει πολλές αδυναμίες στη λειτουργία της. Και, προφανώς, οι εταίροι μας έκαναν σφάλματα σοβαρά στην αντιμετώπιση της κρίσης. Βεβαίως, λάθη κάναμε και εμείς. Και οι οδυνηρές συνέπειες αυτών των λαθών έχουν επιβαρύνει πολλούς συμπολίτες μας. Όμως, η πραγματικότητα αυτή δεν μεταβάλλει τη ζωτική ανάγκη της συμμετοχής της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Και, ακόμη περισσότερο, στο σκληρό πυρήνα της Ευρώπης.
Η παραμονή μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια δεν επιβάλλεται μόνο για οικονομικούς και κοινωνικούς λόγους, αφού τυχόν έξοδός μας από αυτήν θα συνεπαγόταν αδιανόητα μεγαλύτερο κόστος και θυσίες, πρωτίστως από τους πιο αδύναμους. Επιβάλλεται, πάνω από όλα, για λόγους εθνικούς.
Όποιος έχει γεννηθεί και μεγαλώσει σε αυτή τη δύσκολη και ασταθή γειτονιά του κόσμου, όπως όλοι εμείς οι Έλληνες, ξέρει από μικρό παιδί ότι η εθνική ασφάλεια πρέπει να είναι το υπέρτατο κριτήριο των αποφάσεών μας.
Μοιράζομαι αυτές τις σκέψεις μαζί σας, όχι γιατί έχω οποιαδήποτε προσωπική επιδίωξη. Το τελευταίο που επιθυμώ είναι να εμπλακώ σε κομματικούς ανταγωνισμούς και διαμάχες. Αισθάνομαι όμως την υποχρέωση να σας πω, όπως πάντα, την αλήθεια.
Εξωθώντας την Ελλάδα εκτός ευρωπαϊκού πλαισίου εκθέτουμε τη χώρα μας σε κινδύνους. Και αυτό δεν πρέπει να γίνει με κανέναν τρόπο. Όσοι, καλοπροαίρετα, νομίζουν ότι ψηφίζοντας ‘'όχι'' την Κυριακή ενισχύουν τη διαπραγματευτική θέση της χώρας, σφάλλουν. Και σφάλλουν σοβαρά. Διότι η επικράτηση του ‘'όχι'' θα ερμηνευθεί από όλους, σε όλον τον κόσμο, ως επιλογή αποχώρησης από την καρδιά της Ευρώπης. Θα είναι το πρώτο βήμα προς την έξοδο.
Πιστεύω βαθειά ότι η Ευρώπη είναι το σπίτι μας. Πιστεύω ότι η Ελλάδα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Ενωμένης Ευρώπης. Και αυτό πρέπει να το επιβεβαιώσουμε αποφασιστικά.

Την Κυριακή λέμε ΝΑΙ στην Ευρώπη. Με σύνεση, με ενότητα, με εθνικό φρόνιμα, με σεβασμό στις θυσίες των Ελλήνων.»Παράπονα Ρόδου

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2015 | 3:56 am


Χρυσόστομος Blogger Ρόδος: Οι τράπεζες δεν ανοίγουν, αν πρώτα δεν υπάρξη συμφωνία !!

Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς είναι αισιόδοξος ότι η Κυβέρνηση θα επιτύχει συμφωνία με τους πιστωτές, αμέσως μετά το δημοψήφισμα της Κυριακής. Ας ελπίσουμε ότι θα επιβεβαιωθεί, διότι οι τράπεζες δεν πρόκειται να ανοίξουν χωρίς συμφωνία, όπως δήλωσε ρητά ο ίδιος  Οι ελληνικές τράπεζες θα ξανανοίξουν, όταν η χώρα φθάσει σε συμφωνία με τους διεθνείς δανειστές της, κάτι που θα μπορούσε

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2015 | 3:45 am


Parapona-Rodou: Ρόδος: Διάρρηξη με λεία 550.000 ευρώ

-

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το μεσημέρι της Πέμπτης αστυνομική έρευνα....
για τον εντοπισμό και τη σύλληψη αγνώστου δράστη (σ.σ.: ή δραστών) που διέρρηξε κατοικία στα Κοσκινού, αφαιρώντας χρηματικό ποσό ύψους 550.000 ευρώ περίπου.

Πρόκειται, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες της Δημοκρατικής, για τις οικονομίες μιας ζωής ενός ιδιοκτήτη μπακάλικου, ο οποίος έσπευσε με σταδιακές αναλήψεις από λογαριασμό του στην Εθνική Τράπεζα, να βγάλει τα χρήματα του, φοβούμενος τις συνέπειες από το «στράγγισμα» των πιστωτικών ιδρυμάτων από τον ΕLA.

Η διάρρηξη φέρεται να έγινε σήμερα το πρωί. Τις έρευνες διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου.

zougla

Παράπονα Ρόδου

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2015 | 3:44 am


Χρυσόστομος Blogger Ρόδος: Όταν η Ματσούκα βγήκε έξω γυμνόστηθη! (ΦΩΤΟ)

Η εντυπωσιακή ηθοποιός χωρίς το σουτιέν και με διάφανο μπλουζάκι! Θα το αντέξεις;... ... Click here to

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2015 | 3:32 am


Parapona-Rodou: ΤΩΡΑ - ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΒΟΜΒΑ ΑΠΟ ΔΝΤ !!!

-
Κούρεμα του χρέους κατά 30%, προκειμένου να καταστεί βιώσιμο,... προτείνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην Έκθεση Βιωσιμότητας που εκδόθηκε πριν από λίγο....

Σύμφωνα με την Έκθεση, το ΔΝΤ προβλέπει ότι το χρέος της χώρας θα βρίσκεται στο 150% του ΑΕΠ το 2020 και κοντά στο 140% του ΑΕΠ ΤΟ 2022.
Το ΔΝΤ εκτιμά ότι οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδος για την τριετία 2015-2018 θα φθάσουν τα 50 δισ. ευρώ και εκτιμά ότι είναι αναγκαίο ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας ύψους τουλάχιστον 36 δισ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Το ΔΝΤ θεωρεί ότι εξαιτίας της εύθραυστης δυναμικής που παρουσιάζει το Δημόσιο Χρέος απαιτούνται ευρύτερες συναινέσεις μεταξύ των πιστωτών της χώρας προκειμένου να αποκατασταθεί η βιωσιμότητα του. Στο πλαίσιο αυτό προτείνει να επεκταθεί η περίοδος χάριτος που έχει παραχωρηθεί για τα δάνεια του Μνημονίου στα 20 χρόνια και σταδιακή αποπληρωμή των δανείων που έχει χορηγήσει η ΕΕ στα 40 χρόνια.
Η προκαταρκτική έκθεση του ΔΝΤ για τη βιωσιμότητα του χρέους της Ελλάδας έχει ως εξής:
"Στην τελευταία αξιολόγηση τον Μάιο 2014, το δημόσιο χρέος της Ελλάδας εκτιμήθηκε ότι επιστρέφει στην οδό της βιωσιμότητας, αν και παρέμενε πολύ ευάλωτο στα σοκ. Μέχρι αργά το καλοκαίρι του 2014, με τα επιτόκια να έχουν μειωθεί περαιτέρω, φάνηκε ότι δεν θα χρειαζόταν περαιτέρω ελάφρυνση χρέους βάσει του πλαισίου του Νοεμβρίου 2012, αν το πρόγραμμα εφαρμοζόταν όπως είχε συμφωνηθεί.
"Όμως σημαντικές αλλαγές που έγιναν έκτοτε στις πολιτικές --χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα και μια αδύναμη μεταρρυθμιστική προσπάθεια που θα επιβαρύνει την ανάπτυξη και τις ιδιωτικοποιήσεις-- οδηγούν σε σημαντικές νέες ανάγκες χρηματοδότησης.
"Με δεδομένο επιπλέον το πολύ υψηλό υφιστάμενο χρέος, αυτές οι νέες χρηματοδοτικές ανάγκες καθιστούν μη βιώσιμη τη δυναμική του χρέους. Το συμπέρασμα αυτό ισχύει είτε εξετάσει κανείς το χρέος βάσει του πλαισίου του Νοεμβρίου 2012 είτε στρέψει την προσοχή στην εξυπηρέτηση του χρέους ή στις συνολικές χρηματοδοτικές ανάγκες.
"Για να εξασφαλισθεί με υψηλές πιθανότητες ότι το χρέος είναι βιώσιμο, οι ελληνικές πολιτικές πρέπει να επανέλθουν σε σωστή πορεία, αλλά επίσης, κατ' ελάχιστον, οι ωριμάνσεις των υφιστάμενων ευρωπαϊκών δανείων πρέπει να επιμηκυνθούν σημαντικά, ενώ θα χρειασθεί να παρασχεθεί νέα ευρωπαϊκή χρηματοδότηση με παρόμοιους όρους παραχώρησης για να καλυφθούν οι χρηματοδοτικές ανάγκες τα επόμενα χρόνια."Όμως αν το πακέτο των μεταρρυθμίσεων που εξετάζεται αποδυναμωθεί περαιτέρω --ιδιαίτερα μέσω μιας περαιτέρω μείωσης των στόχων για το πρωτογενές πλεόνασμα και ακόμη ασθενέστερων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων-- θα καταστεί απαραίτητο να γίνουν κουρέματα του χρέους".Παράπονα Ρόδου

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2015 | 3:26 am


Parapona-Rodou: ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ - ΜΗΝ ΠΕΙΤΕ

-
Αναγνώστης:
Αυτό που ζούμε αυτές τις ημέρες πιστεύω δεν το έχουμε ξαναζήσει ούτε σε εμπόλεμες καταστάσεις... Μεσα στους χωρους εργασιας πλεον μεταφερθηκε το θεμα του δημοψηφισματος αλλα απο την μια πλευρα μονο. Εντεταλμενοι διευθυντες ξενοδοχειων, προισταμενοι και αλλοι υπευθυνοι επιχειρησεων σταλθηκαν και στελνονται την ωρα των διαλλειματων του προσωπικου να τους κανουν πλυση εγκεφαλου για το οτι πρεπει να ψηφισουν <ΝΑΙ> γατι αλλιως θα εχουμε τρομερες συνεπειες στις δουλειες μας στα σπιτια μας και αλλες τετοιες μπουρδες. Μας λενε οτι πρεπει να κοιταξουμε το συμφερον μας αν θελουμε να εχουμε δουλεια και καποιοι αναιδεστατοι τους λεω εγω εχουν το θρασος να λενε οτι δεν μιλανε εκ μερους της επιχειρησεις αλλα απο προσωπικες αποψεις. Μας λενε οτι την Κυριακη ψηφιζουμε για το ευρω η για την δραχμη και οχι για την προταση. Αυτο που μου την εδωσε απο ολο αυτο δεν ειναι να ερθει καποιος και να εκθεσει τη γνωμη του,ελευθερα και δημοκρατια εχουμε, αλλα για αλλη μια φορα υποτιμουν τη νοημοσυνη του υπαλληλου,του εργαζομενου στο οτι δεν εχουμε γνωμη και αποψη για το τι συμβαινει γυρω μας. Θαρρεις και τωρα ευδοκιμουμαι στον κοσμο που ζουμε και ολα ειναι ροδινα. Μας αρεσε που μας ζητουν κιολας να τα λεμε και εξω αυτα που μας λενε για να τους γυρναμε στο <ΝΑΙ>.Μπραβο ωραια ξεφτιλα. Τετοια καταντια.
Το τι θα ψηφισει ο καθενας ειναι δικαιωμα του και δεν πρεπει να τον επηρεαζει κανεις η ναι η οχι ειναι αυτο. Αλλα να μπαινει το θεμα με μεταφορικα εκβιαστικο τροπο το τι πρεπει να κανουμε αυτο ειναι αηδια. Οταν επεφταν οι μισθοι δεν εγινε κανενα δημοψηφισμα, οταν μας εκοβαν τους γιατρους απο το ΙΚΑ δεν εγινε δημοψηφισμα οταν ερχοντουσαν τα μνημονια δεν εγιναν δημοψηφισματα τωρα σας επιασε η κλαψα? Παντως θα ηθελα να βγει το <ΝΑΙ> και την επομενη ημερα να παει ο οποιοσδηποτε με τους θεσμους να μην περασουν οι προτασεις και ειδικα στα νησια μας να πουν καταργηται η εκπτωση φορου. Τοτε ρε ολοι εσεις του <ΝΑΙ> τι θα κανεται θα κατεβητε παλι στους δρομους και θα τα βαζεται με τους θεσμους,η ο συνταξιουχος θα πει <ΝΑΙ> και μετα θα πει (γιατι μου κοψατε το ΕΚΑΣ?}

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ-ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

Παράπονα Ρόδου

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2015 | 3:19 am


Χρυσόστομος Blogger Ρόδος: Βρετανός μαζεύει λεφτά για να σώσει την Ελλάδα ! Με 3 ευρώ από κάθε Ευρωπαίο, σώζω την Ελλάδα

Ο Βρετανός Thom Feeney έχει διοργανώσει στη διεθνή πλατφόρμα χρηματοδότησης, Indiegogo, μια καμπάνια χρηματοδότησης για τη διάσωση της Ελλάδας. Τώρα, εξηγεί με κείμενο του, γιατί θέλει να μας σώσει Χρήστος Δεμέτης Ιούλιος 02 2015 09:59 Ο Thom Feeney έχει λανσάρει στην πλατφόρμα χρηματοδότησης, Indiegogo, καμπάνια διάσωσης της χώρας μας. Μέσα σε πέντε ημέρες,

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2015 | 3:16 am


e-rodios: "Η Ελλάδα είναι Βυζάντιο όχι Δ.Ευρώπη", Άρθρο-κεραυνός του Π.Μπαλτάκου που τα λέει όλα

"ΓΡΑΜΜΗ" ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΞΙΑ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑ "ΟΧΙ" ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ
-Mε ένα υψηλής πολιτικής και εθνικής σημασίας άρθρο στη δεδομένη συγκυρία ο Π.Μπαλτάκος πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Σαμαρά και εκφραστής της δεξιάς πτέρυγας της ΝΔ (οι δημοσκοπήσεις τον φέρνουν τέταρτο στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων της ΝΔ!)....
Διαβάστε περισσότερα »

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2015 | 3:15 am


e-rodios: Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ Νο 206


-Η 206η εκπομπή της σειράς εκπομπών "Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ" που επιμελείται και παρουσιάζει ο Θεόδωρος Στεφάνου. Μαζί μας ο γνωστός ερευνητής Γιώργος Πάλμος! Μετά θα παρουσιάσουμε την ομιλία από τον Όλυμπο από τα Προμήθεια!....
Διαβάστε περισσότερα »

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2015 | 3:14 am


e-rodios: Όταν η φύση καταπίνει τον πολιτισμό: Χωριά και αυτοκίνητα τυλιγμένα στα φυτά (εικόνες)


-Μυστηριώδεις άδειοι δρόμοι, κτίρια θαμμένα στους κισσούς, σκουριασμένες υποβρύχιες δεξαμενές γεμάτες ψάρια, αυτές είναι οι δραματικές εικόνες από μέρη ξεχασμένα στο χρόνο. Ο χρόνος έχει σταματήσει στο ξεχασμένο χωριό του νησιού Σενγκσάν της Κίνας....
Διαβάστε περισσότερα »

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2015 | 3:14 am


e-rodios: Ένα μουσείο με έργα που... παραπλανούν [εικόνες]


-Στην Νότια Κορέα δημιουργήθηκε ένα από τα πιο παράξενα μουσεία στον κόσμο, το περίφημο "Trick Eye Museum"... Το συγκεκριμένο μουσείο έρχεται για να παραπλανήσει το μάτι του επισκέπτη, παρουσιάζοντας ένα σύνολο από έργα τέχνης με τις πιο πετυχημένες....
Διαβάστε περισσότερα »

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2015 | 3:14 am


e-rodios: Α.Tσίπρας: "Καμία περικοπή στις αμυντικές δαπάνες - Υπάρχουν και άλλες γεωπολιτικές επιλογές"

ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ
-O πρωθυπουργός Α.Τσίπρας δήλωσε πριν από λίγο από το ΥΠΕΘΑ ότι η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει σε περικοπές και μειώσεις αποδοχών στις ΕΔ. Οι ΕΔ διασφαλίζουν την σταθερότητα στο εσωτερικό αλλά και σε επίπεδο συμμαχικό....
Διαβάστε περισσότερα »

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2015 | 3:14 am


e-rodios: Μέχρι το 1839 η Βρετανία έκανε εξαγωγή Ιρλανδών σκλάβων σε όλο τον κόσμο.

Μύθος ή πραγματικότητα;;;
-Τους έκαιγαν ζωντανούς για τιμωρία και υποχρέωναν τις κόρες τους να ζευγαρώνουν με Αφρικανούς. Ό,τι οι Ιρλανδοί έγιναν αντικείμενο σκληρής εκμετάλλευσης βρίσκει τους πάντες σύμφωνους. Η διαφωνία είναι, αν ήταν σκλάβοι και μάλιστα πιο φθηνοί από τους αφρικανούς ή αν με την εργασία τους ....
Διαβάστε περισσότερα »

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2015 | 3:14 am


e-rodios: Γ.Ντάισενμπλουμ για δημοψήφισμα: "Το ερώτημα είναι εάν οι Έλληνες είναι έτοιμοι για επίπονη λιτότητα"

Ας ελπίσουμε να μας λυπηθεί ο Θεός..ΦΑΝΤΑΣΘΕΙΤΕ ΤΙ "ΚΟΣΤΟΥΜΙ" ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΑΝ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΕΙ ΤΟ "ΝΑΙ"
-Νέα παρέμβαση για το Ελληνικό δημοψήφισμα πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, μία ημέρα μετά την απόρριψη της νέας πρότασης της Ελλάδας μέχρι να ολοκληρωθεί το δημοψήφισμα της Κυριακής, παραπέμποντας....
Διαβάστε περισσότερα »

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2015 | 3:14 am


Χρυσόστομος Blogger Ρόδος: Δεκάδες Στρατιώτες νεκροί της Αιγύπτου απο επίθεση Τζιχαντιστών (video)

Μπαράζ επιθέσεων στις αρχές ασφαλείας της Αιγύπτου εξαπέλυσαν οι τζιχαντιστές του ισλαμικού κράτους. Σύμφωνα με το στρατό, 10 στρατιώτες σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν. κάτι όμως που διαψεύδει το υπουργείο υγείας ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 50.... ... Από τις επιθέσεις που σημειώθηκαν κοντά στην περιοχή Σειχ Ζουγουέιντ, έχασαν την ζωή

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2015 | 3:02 am


Parapona-Rodou: Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα

-
Πέντε μήνες διαπραγμάτευσης από την παρούσα κυβέρνηση «έληξε» άδοξα... Άλλοτε με σωστές και άλλοτε με λάθος κινήσεις, με τις οποίες εκπέμφθηκαν και τα αντίστοιχα μηνύματα προς τα συμβαλλόμενα μέρη. Έτσι, φθάσαμε στο δημοψήφισμα. Μέρος του παιχνιδιού; ή απλά μεταβίβαση ευθυνών; Όπως και να είναι, το δημοψήφισμα είναι γεγονός μετά την απόφαση της Βουλής των Ελλήνων. Και τώρα τι; ΝΑΙ ή ΟΧΙ. Αυτό είναι το ερώτημα στο οποίο καλείται να απαντήσει ο Ελληνικός λαός, μετά την αποτυχία της Ελληνικής Κυβέρνησης να ολοκληρώσει επιτυχώς, με αποτέλεσμα κερδίζω- κερδίζεις, την διαπραγμάτευση με τους εταίρους. Έτσι, προσφεύγει στο λαό, ρωτώντας για τα αυτονόητα. Εάν δηλαδή, επιθυμεί τη συνέχιση της λιτότητας ή μια νέα προσπάθεια επανάκτησης της αξιοπρέπειας του. Όμως, η επιλογή της προσπάθειας επανάκτησης της αξιοπρέπειας, θα πρέπει να συνοδεύεται με την παρουσία της αποτυχημένης κυβέρνησης και την άρνηση για συνεργασία μιας υποτακτικής αντιπολίτευσης, η οποία απέτυχε και η ίδια στο παρελθόν ως συγκυβέρνηση. Ταυτόχρονα, καλύπτεται με πέπλο μυστηρίου το τι μέλλει γενέσθαι με την επιλογή του ΟΧΙ. Δηλαδή, το πολιτικό σκηνικό είναι πολύ κατώτερο των περιστάσεων. Βλάπτουν, άθελα τους, όλοι τους την Ελλάδα το ίδιο, όμως, «Ας φρόντιζαν οι κραταιοί θεοί να δημιουργήσουν ένα τέταρτο καλό» (Καβάφης, «Ας φρόντιζαν», 1930), όπως λέει ο ποιητής, προκειμένου να δικαιολογήσει την επιλογή ενός νέου , μεταξύ του μωρού Ζαβίνα, του ηλίθιου Γρυπού και του Υρκανού, τον οποίο δεν χαρακτηρίζει αλλά τον αφήνει τελευταίο, ίσως γιατί είναι ο χειρότερος. Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, όποιο και αν είναι, ούτως ή άλλως θα προκαλέσει πόνο. Θα ήταν φρόνιμο λοιπόν να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας και την αλληλεγγύη μεταξύ μας, προκειμένου να αποφύγουμε τα χειρότερα. Η επόμενη μέρα πρέπει να βρει τους Έλληνες ενωμένους, όπως έχουν δείξει στο παρελθόν ότι πράττουν σε κάθε δύσκολη στιγμή της πατρίδας, κλείνοντας τα αυτιά τους στις σειρήνες και ας είχαν μερικούς πολιτικούς που « Ηθέλησαν να γενούν μπαρμπέρηδες εις του κασίδη το κεφάλι. Μας πονούσε το μπαρμπέρισμά τους. Μα τι να κάνομε; Είχαμε και αυτουνών την ανάγκη», έλεγε ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης στον λόγο του στην Πνύκα, στις 7 Οκτωβρίου 1838.
Το ταξίδι για την Ιθάκη συνεχίζεται.Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

Με τιμή
Μιχαήλ Β. Μαντικός (Σμήναρχος ε.α)

Παράπονα Ρόδου

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2015 | 3:00 am


Χρυσόστομος Blogger Ρόδος: Δείτε την Δήμητρα Αλεξανδράκη να στύβει το μπούστο της και όχι μόνο

Δηλαδή τι περιμένατε από το άτακτο κορίτσι του Next Top Model... ...  Click here to

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2015 | 2:31 am


Parapona-Rodou: «Πυρά» Bloomberg κατά ΕΕ: Εκβιάζει τους Έλληνες, απειλεί με grexit, παρεμβαίνει στα εσωτερικά της χώρας

[www.topontiki.gr] alt="-" />

Στο στόχαστρο του αρθογράφου του Bloomberg, Clive Crook, μπαίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση,...
με αφορμή τους χειρισμούς της στην ελληνική κρίση και τις διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση.

Γράφει ο Clive Crook:

«Στα περισσότερα από 30 χρόνια αρθογραφίας για πολιτικά και οικονομικά θέματα, δεν έχω αντικρύσει ποτέ τέτοια περίπτωση παρατεταμένης, φαρισαϊκής, ολέθριας και υποκριτικής ανικανότητας - και δεν αναφέρομαι στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Και καθώς μαίνεται η καταστροφή, η προσπάθεια να ξαναγραφεί η ιστορία της αποτυχίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο ζήτημα της Ελλάδας έχει ήδη δρομολογηθεί.

Τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι προδόθηκε από την ελληνική κυβέρνηση.

Οι θεσμοί - δανειστές, είπε, έδειξαν ευελιξία και συμβιβαστική διάθεση. Η τελευταία τους προσφορά δεν περιελάμβανε περικοπές μισθών και συντάξεων, τόνισε, επρόκειτο για ένα πακέτο που «κοινωνικά δικαιότερο». Ο Τσίπρας, κατά τον Γιούνκερ, εξαπάτησε τους Έλληνες αναφορικά με το τι ζητούσαν οι δανειστές. Ήδη φαινόταν φως στο τούνελ των διαπραγματεύσεων. Η συμφωνία σε αυτό το πακέτο θα μπορούσε να επιτευχθεί «εύκολα» αν ο Τσίπρας δεν είχε οδηγήσει τις διαπραγματεύσεις δε κατάρρευση, προσφεύγοντας σε δημοψήφισμα.

Τι εξωφρενική διαστρέβλωση. Από όταν ξεκίνησαν αυτές οι διαπραγματεύσεις, πριν πέντε μήνες, και οι δύο πλευρές έχουν κάνει κινήσεις, όμως ο Τσίπρας έχει μετακινηθεί πολύ περισσότερο πιο κοντά στις θέσεις των δανειστών. Στην πραγματικότητα, ήταν έτοιμος να αποδεχτεί ακόμα περισσότερη λιτότητα - μια μεγάλη υποχώρηση εκ μέρους του. Αν και το τελευταίο προσχέδιο προέβλεπε ελαφρώς μικρότερα πρωτογενή πλεονάσματα, ωστόσο διατηρούσε ένα ασφυκτικό δημοσιονομικό πλαίσιο.

Αντιθέτως, οι πιστωτές αρνήθηκαν να συμπεριλάβουν το ζήτημα της ελάφρυνσης του χρέους στις διαπραγματεύσεις, επιμένοντας εμμονικά ότι αποτελεί ένα θέμα που θα εξεταστεί στο μέλλον. Την Τρίτη, ο Τσίπρας προχώρησε στην πιο απελπισμένη του προσπάθεια να ωθήσει τις εξελίξεις προς μια συμφωνία.

Μακριά από το να εκφράσουν κάποια πρόθεση συμβιβασμού, οι ηγετικές μορφές των δανειστών - και κυρίως ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, έχουν επισημάνει επανειλημμένα ότι δεν υπάρχει τίποτα να συζητήσουν αναφορικά με αυτό το ζήτημα.

Όντως, το πρόγραμμα έχει αποτύχει. Και, όχι, δεν πρόκειται να οδηγήσει σε βιωσιμότητα του χρέους. Σε κάθε περίπτωση, θα ήταν εντελώς άσκοπο να το επίπεδο ζωής των Ελλήνων να πέσει ακόμα χαμηλότερα. Τι σχέση έχουν αυτές οι παρατηρήσεις με όλα αυτά;

Ο Γιούνκερ λέει ότι η τελευταία προσφορά του δεν περιελάμβανε μειώσεις μισθών. Σοβαρά τώρα; Η πρόταση λέει ότι το μισθολόγιο του δημόσιου τομέα πρέπει να εκσυγχρονιστεί, οδηγώντας σε «αποσυμπίεση του μισθολογικού κόστους».

Όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς, «αποσυμπίεση» σημαίνει περικοπές. Γιατί αν οι πιστωτές εννοούσαν αυξήσεις, και όχι μειώσεις, μισθών, είναι κάτι που μάλλον θα δήλωναν ρητά.

Ακόμα περισσότερο, οι αυξήσεις στον ΦΠΑ που απαιτούσαν οι δανειστές σημαίνουν χαμηλότερο πραγματικό μισθό, τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Και όσον αφορά τις μειώσεις συντάξεων, οι δανειστές απαίτησαν την σταδιακή κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων και του ΕΚΑΣ.

Αυτά όμως, είναι περικοπές.

Και οι πιστωτές συνηθίζουν να αποκαλούν έτσι, επίσης, αυτές τις μεταρρυθμίσεις. Θυμηθείτε ότι η ελληνική οικονομία είναι γονατισμένη. Το επίπεδο ζωής έχει καταρρεύσει και η ανεργία αγγίζει το 25%. Κατόπιν όλων αυτών, διαβάστε τη συμφωνία και σκεφτείτε αν βρείτε πουθενά την «κοινωνική δικαιοσύνη» για την οποία επιμένει να μιλά ο Γιούνκερ.

Αλλά ακόμα δεν αναφέρθηκα στην μεγαλύτερη διαστροφή όλων.

«Αντιλαμβανόμενος» ξαφνικά ότι στην Ελλάδα κατοικούν πολίτες της ΕΕ, ο Γιούνκερ προχώρησε σε ευθεία πολιτική παρέμβαση για το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου. Ένα «όχι» στο δημοψήφισμα θα σήμαινε ότι η Ελλάδα λέει όχι στην Ευρώπη, είπε ο Γιούνκερ, ενώ το ίδιο επανέλαβε και ο Ολάντ.

Ανοησίες. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι Έλληνες θέλουν να παραμείνουν στην ευρωζώνη - αν και μου φαίνεται ολοένα και δυσκολότερο να καταλάβω το γιατί. Αν η Ελλάδα εγκαταλείψει το ευρώ, δεν θα είναι από επιλογή των Ελλήνων, αλλά επειδή η Ευρώπη τους πέταξε έξω.

Και δεν πρόκειται απλά για λεκτική υπερβολή.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος, όπως κι αν το δει κανείς, γιατί μια ελληνική χρεοκοπία συνεπάγεται έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Η ΕΚΤ θέτει αυτόν τον εκβιασμό επιλέγοντας - και το τονίζω αυτό - να αρνηθεί τις υπηρεσίες της ως τελευταία καταφυγή για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Γιατί αυτό έκανε αυτή την εβδομάδα. Αυτό έκλεισε τις τράπεζες και, ίσως, αναγκάσει τις ελληνικές αρχές να εισαγάγουν ένα παράλληλο νόμισμα με τη μορφή των υποσχετικών.

Μια πραγματικά ανεξάρτητη ΕΚΤ, πρόθυμη να κάνει οτιδήποτε χρειάζεται για να υπερασπιστεί το ευρωσύστημα, θα έπρεπε να ανακοινώσει ότι συνεχίζει να τροφοδοτεί τις ελληνικές τράπεζες με ρευστότητα. Αλλά ακόμα και αν κάποια στιγμή οι ελληνικές τράπεζες θεωρηθούν αφερέγγυες, ούτε αυτό δικαιολογεί έναν εκβιασμό για grexit.

Η Ευρώπη έχει τα μέσα και ένα μηχανισμό τραπεζικής διάσωσης που θα επέτρεπε στις τράπεζες να διασωθούν και να ανακεφαλαιοποιηθούν.

Αυτές οι επιλογές έχουν αποκλειστεί, επειδή η δήθεν απολίτικη ΕΚΤ επέτρεψε στους ΥΠΟΙΚ της ευρωζώνης να το χρησιμοποιήσουν ως πολιορκητικό κριό για να εκμαιεύσουν δημοσιονομική πειθαρχία από την Ελλάδα.

Κανείς δεν είχε φανταστεί καν ότι η χρεοκοπία ενός κράτους στην Ευρώπη θα σήμαινε έξοδο από την ευρωζώνη. Γιατί αν υπήρχε μια τέτοια δυνατότητα θα είχε αναγνωριστεί - και σωστά - εξαρχής ως μια μοιραία αδυναμία του ευρωσυστήματος.

Αν οι Έλληνες ψηφίσουν ΟΧΙ, ένα grexit αποτελεί δυνατή και πιθανή επίπτωση.

Αλλά αν γίνει κάτι τέτοιο, αυτό δεν θα οφείλεται στην Ελλάδα. Η ευθύνη θα βαραίνει αποκλειστικά την ΕΕ και την πολιτικοποιημένη της Κεντρική Τράπεζα, που επέλεξε να μεταχειριστεί την έξοδο ως τιμωρία.»

topontiki.gr

Παράπονα Ρόδου

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2015 | 2:30 am


Χρυσόστομος Blogger Ρόδος: Όλγα, δεν μπορεί επίτηδες το κάνεις; Μαύρη δαντελωτή μπλουζίτσα και τα μυαλά στα κάγκελα!

Ένα ΚΑΥΤΟ αφιέρωμα στις πιο ΗΟΤ εμφανίσεις της Ελληνίδας πολιτικού που έκαναν τα έδρανα της Βουλής να... αναστενάξουν!... ... Click here to

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2015 | 2:01 am


Parapona-Rodou: Η επίσημη λίστα των υποστηρικτών του ΝΑΙ και του ΟΧΙ

-

Ποια κόμματα & φορείς περιλαμβάνει έγγραφο του ΥΠΕΣΔΑ...

Στην καταγραφή των κομμάτων και των φορέων που υποστηρίζουν το ΝΑΙ και το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα προχωράει με διαπιστωτική του πράξη το υπουργείο Εσωτερικών. Συγκεκριμένα, με έγγραφο που υπογράφει ο υπουργός Νίκος Βούτσης διαπιστώνει ότι:

1.α.Την Επιτροπή Υποστήριξης του ΝΑΙ συγκροτούν οι εξής φορείς και ενώσεις πολιτών: ∆ικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, Εθνικό Συµβούλιο Νεολαίας (ΕΣΥΝ), Ελληνική Αντιπροσωπεία στην Επιτροπή των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ελληνική Συνοµοσπονδία Εµπορίου και Επιχειρηµατικότητας (ΕΣΕΕ), Εµπορικός Σύλλογος Αθηνών, Εµπορικός Σύλλογος Ρόδου, Ένωση ασκούµενων και νέων δικηγόρων Αθηνών, Ένωση γυναικών Κρήτης, Ένωση Ελλήνων νοµικών e-ΘΕΜΙΣ, Ένωση προσώπων «Ανεξάρτητη πρόταση», Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο κοινωνικών και αναπτυξιακών µελετών, Κεντρική Ένωση ∆ήµων Ελλάδας (ΚΕ∆Ε), Κίνηση «∆υναµική Ελλάδα», Κίνηση «Νέοι µεταρρυθµιστές», Κίνηση «Πολιτεία 2012», Κίνηση «Πρωτοβουλία Β», Κίνηση πολιτών «Άλµα Ανάπτυξης», Οικονοµικό Επιµελητήριο της Ελλάδας, Πανελλήνιος Σύλλογος Εφοδιαστών Πλοίων, Πανελλήνιος σύνδεσµος Εξαγωγέων, ΠΑΣΕΓΕΣ, Συλλογική κίνηση πολιτών «Μένουµε Ευρώπη», Σύνδεσµος γυναικών Κρήτης και Νήσων Αιγαίου, Σύνδεσµος Ελληνικών Βιοµηχανιών Τροφίµων, Σύνδεσµος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Σύνδεσµος Επιχειρήσεων και Βιοµηχανιών (ΣΕΒ), Σύνδεσµος Επιχειρήσεων Πλεκτικής και ετοίµου ενδύµατος Ελλάδος (ΣΕΠΕΕ), Συνοµοσπονδία Επαγγελµατικών Βιοτεχνών Εµπόρων Ελλάδας.

β.Την ανωτέρω Επιτροπή υποστηρίζουν τα πολιτικά κόµµατα: Ν∆, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, ∆ΗΜΑΡ, ∆ΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, ΞΑΝΑ!, ΚΙΝΗΜΑ ∆ΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ.

2.α. Επιτροπή Υποστήριξης του ΟΧΙ δεν θα συγκροτηθεί σύµφωνα µε τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 1 παρ. 3β΄της Πράξης Νοµοθετικού Περιεχοµένου «Κατεπείγουσα ρύθµιση για την οργάνωση της διαδικασίας διεξαγωγής του δηµοψηφίσµατος της 5ης Ιουλίου 2015» (Α΄ 64), µετά από δήλωση στις 29-6-2015 του Γραµµατέα της ΚΕ του Συνασπισµού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς ως του µεγαλύτερου κοινοβουλευτικά πολιτικά κόµµατος που υποστηρίζει την επιλογή του ΟΧΙ.

β. Την επιλογή του ΟΧΙ στο σχέδιο συµφωνίας των τριών θεσµών υποστηρίζουν τα πολιτικά κόµµατα: ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες (ΑΝ.ΕΛ), Χρυσή Αυγή, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόµµα Ελλάδας, Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (ΕΠΑΜ) και Κόµµα ΛΕΥΚΟ.
Το Κοµµουνιστικό Κόµµα Ελλάδος (ΚΚΕ) κατά δήλωσή του στηρίζει το ΑΚΥΡΟ καθώς διαφωνεί και µε τις δύο προταθείσες επιλογές.

ΛΙΣTA

aftodioikisi.gr

Παράπονα Ρόδου

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2015 | 2:00 am


Χρυσόστομος Blogger Ρόδος: Αιγαίο Ρόδος. Οι δημοκράτες (!) του ΣΥΡΙΖΑ Νότιας Δωδεκανήσου ενοχλήθηκαν γιατί κάποιοι διαφωνούν στο οχι

Απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ Νότιας Δωδεκανήσου Οι δημοκράτες (!) του ΣΥΡΙΖΑ Νότιας Δωδεκανήσου ενοχλήθηκαν γιατί κάποιοι διαφωνούν . Αν δεν είχαν καταστρέψει την χώρα κάτι τέτοιοι περίεργοι τύποι που με θράσος φέρονται επιθετικά σε όσους διαφωνούν μαζί τους και βρίσκονται σε τεράστια αμηχανία γιατί τώρα κυβερνούν και δεν μπορούν να ασκούνται στο μόνο επάγγελμα που έμαθαν, αυτό της λυσσασμένης

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2015 | 1:31 am


Parapona-Rodou: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ Peter Brooks των Times

-

Αναγνώστης:
«Κύριε»(!!??) Peter Brooks των Times...

Δεν ήξερα ότι η Μέρκελ (αυτή φαντάζομαι είναι με τα σκαρπίνια που στέκεται μαζί με τους άλλους του Ευρωπαϊκού Διευθυντηρίου έχει «πουλί»!!!!!Πάντως ευχαριστούμε για την πληροφορία που ήταν άκρως κατατοπιστική και σου αφιερώνω την ρήση του Πλούταρχου (αν τον έχεις ακουστά κατά την παραμορφωτική σου παιδεία)

«Πες και άλλα άθλιε ξένε αν είναι με τον τρόπο αυτό να αδειάσεις την μαύρη ψυχή σου από τα κακά που φαίνεται ότι είναι γεμάτη»

Και του Νίτσε, αν τον έχεις και αυτόν ακουστά.

Friedrich Nietzsche

“Αποδεδειγμένα σε κάθε περίοδο της εξέλιξής του ο δυτικοευρωπαϊκός πολιτισμός προσπάθησε να απελευθερώσει τον εαυτό του από τους Έλληνες. Η προσπάθεια αυτή είναι διαποτισμένη με βαθύτατη δυσαρέσκεια, διότι οτιδήποτε κι αν δημιουργούσαν, φαινομενικά πρωτότυπο και άξιο θαυμασμού, έχανε χρώμα και ζωή στη σύγκρισή του με το ελληνικό μοντέλο, συρρικνωνότανε, κατέληγε να μοιάζει με φθηνό αντίγραφο, με καρικατούρα. Έτσι ξανά και ξανά μια οργή ποτισμένη με μίσος ξεσπάει εναντίον των Ελλήνων, εναντίον αυτού του μικρού και αλαζονικού έθνους, που είχε το νεύρο να ονομάσει βαρβαρικά ότι δεν είχε δημιουργηθεί στο έδαφός του. Κανένας από τους επανεμφανιζόμενους εχθρούς τους δεν είχε την τύχη να ανακαλύψει το κώνειο, με το οποίο θα μπορούσαμε μια για πάντα να απαλλαγούμε απ’ αυτούς. Όλα τα δηλητήρια του φθόνου, της ύβρεως, του μίσους έχουν αποδειχθεί ανεπαρκή να διαταράξουν την υπέροχη ομορφιά τους. Έτσι, οι άνθρωποι συνεχίζουν να νιώθουν ντροπή και φόβο απέναντι στους Έλληνες. Βέβαια, πού και πού, κάποιος εμφανίζεται που αναγνωρίζει ακέραιη την αλήθεια, την αλήθεια που διδάσκει ότι οι Έλληνες είναι οι ηνίοχοι κάθε επερχόμενου πολιτισμού και σχεδόν πάντα τόσο τα άρματα όσο και τα άλογα των επερχόμενων πολιτισμών είναι πολύ χαμηλής ποιότητας σε σχέση με τους ηνίοχους, οι οποίοι τελικά αθλούνται οδηγώντας το άρμα στην άβυσσο, την οποία αυτοί ξεπερνούν με αχίλλειο πήδημα». Καρδιά και νους είναι η Ελλάδα για την ανθρωπότητα. «Δεν υπάρχει λαός που να έχει προσφέρει τόσα πολλά στην ανθρωπότητα όσο ο Ελληνικός και να έχει καταπολεμηθεί από τόσους πολλούς λαούς οι οποίοι δεν του προσέφεραν τίποτα»

Βέβαια κατανοούμε την εμμονή σας να κρατάτε τα κλεμμένα μάρμαρα του Παρθενώνα καθώς αν θα έπρεπε να εκθέσετε τα κειμήλια της «μακρόχρονης» Ιστορίας σας, αυτά θα περιορίζονταν σε κάποια δέρματα, ρόπαλα και τόξα!!!

Ορφανίδης Δημήτριος

-

Παράπονα Ρόδου

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2015 | 1:30 am


Parapona-Rodou: Το ΝΑΙ είναι θηλυκό. Γεννάει κι άλλα ΝΑΙ!!!

-

Ένας σοφός άνθρωπος μου είπε πριν μερικές ημέρες: ...


Το ΝΑΙ είναι θηλυκό. Γεννάει κι άλλα ΝΑΙ!!!

Αν πούμε ΝΑΙ θα είμαστε υποχρεωμένοι στην αιωνιότητα να λέμε πάντα, και μόνο, ΝΑΙ.

Αν πούμε ΟΧΙ, δεν μας εμποδίζει κανείς να πούμε, όποτε πιστεύουμε ότι ικανοποιούμαστε, ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΝΑΙ!!!


Δώστε μεγάλη προσοχή σε αυτό που μόλις διαβάσατε...

Δεν έχετε δικαίωμα να δειλιάσετε!!

Τώρα μας αγαπάει ο Γιουνκέρ και είμαστε και καλοί και εργατικοί.

Ο λύκος έβαλε την προβιά του προβάτου!!!!

Παναγιώτης Σπανός

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Παράπονα Ρόδου

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2015 | 1:15 am


Χρυσόστομος Blogger Ρόδος: ΔΥΟ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΩΝ ΑΝΕΛ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ!!!

ΔΑΜΑΒΟΛΙΤΗΣ ΚΑΙ ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ "ΝΑΙ" ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΜΜΕΝΟ Οι πρώτες διαφοροποιήσεις στους ΑΝΕΛ ποαρουσιάστηκαν σήμερα δημιουργώντας ρήγμα στο κόμμα του Π. Καμμένου που έχει ταχθεί ανοιχτά υπέρ του "ΝΑΙ". Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Βασίλης Κόκκαλης, μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1 είπε ότι εάν το δημοψήφισμα πραγματοποιηθεί θα ψηφίσει υπέρ της Ευρώπης, τονίζοντας

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2015 | 1:02 am


Parapona-Rodou: Σχέδιο ανατροπής Τσίπρα αποκαλύπτουν οι Times

-
Η Ελλάδα δεν θα λάβει ούτε ένα cent σε νέα οικονομική βοήθεια από την Ευρώπη... όσο ο Αλέξης Τσίπρας και ο Γιάννης Βαρουφάκης παραμένουν στην εξουσία, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδα The Times. Η εφημερίδα τονίζει, όπως αποκάλυψε ένας πολιτικός με μεγάλη επιρροή στην Ευρώπη, η Ελλάδα δεν θα πάρει χρήματα γιατί η Γερμανία θα μπλοκάρει τη συμφωνία.

«Σήμερα υπάρχει το ερώτημα εάν εμπιστευόμαστε τον Τσίπρα και τον Βαρουφάκη, η απάντηση είναι καθαρή, όχι δεν τους εμπιστευόμαστε» λέει στην εφημερίδα υψηλόβαθμο στέλεχος των συντηρητικών.
Το σημαντικότερο είναι ότι ο ίδιος πολιτικός, ο οποίος κράτησε την ανωνυμία του, αποκαλύπτει ότι υπάρχει ευρωπαίκή προσπάθεια να ωθήσει τον ΣΥΡΙΖΑ εκτός εξουσίας ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος την Κυριακή.
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι μπορεί η Ευρώπη να διατηρεί το καθεστώς οικονομικής ασφυξίας στην Ελλάδα γιατί σύμφωνα με τους κανόνες του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας απαιτείται έγκριση από τα κοινοβούλια και μπορεί να μπλοκάρουν τη βοήθεια όπως έγινε και χθες με το αίτημα των Ελλήνων.
Ο υψηλόβαθμος Γερμανός πολιτικός εμφανίστηκε βέβαιος μιλώντας στην εφημερίδα ότι οι Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ και οι σύμμαχοί της οι Χριστιανοκοινωνιστές θα μπλοκάρουν οτιδήποτε ζητήσουν οι Έλληνες κομμουνιστές όπως τους χαρακτηρίζει.
Ο ίδιος πολιτικός δηλώνει ότι θα γίνει ότι χρειάζεται για να επικρατήσει το «ναι» και μετά θα χρειαστεί μία νέα κυβέρνηση τεχνοκρατών στην Ελλάδα.Παράπονα Ρόδου

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2015 | 1:00 am


Parapona-Rodou: ΕΡΧΕΤΑΙ Έκθεση ''ΒΟΜΒΑ'' του ΔΝΤ μέσα στη μέρα..

-
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) αναμένεται να δημοσιοποιήσει...σήμερα την έκθεσή του για το ελληνικό χρέος που σύμφωνα με πληροφορίες δεν είναι βιώσιμο σε κανένα από τα σενάρια που εξετάζονται.

Όπως αναφέρει η «Καθημερινή», την απόφαση για τη δημοσιοποίηση της έκθεσης έλαβε χθες το εκτελεστικό του συμβούλιο, κατόπιν εισήγησης της γενικής διευθύντριας Κριστίν Λαγκάρντ.
Αναμένεται δε να υποστηρίζει ότι το ελληνικό χρέος χρειάζεται ούτως ή άλλως ευρεία αναδιάρθρωση, πιθανώς δε και κούρεμα.
Πηγές της «Καθημερινή» αναφέρουν ότι υπήρξαν ενστάσεις για το αν είναι δόκιμο να δοθεί στη δημοσιότητα ένα έγγραφο που βασίζεται σε υποθέσεις εργασίας, καθώς δεν έχουν συμφωνηθεί τα μέτρα του προγράμματος και βέβαια δεν έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση.
Φιλανδοί και Γερμανοί εξέφρασαν την αντίθεσή τους, καθώς η μελέτη υποδεικνύει ότι θα χρειασθεί σημαντική αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους από τους Ευρωπαίους. Επίσης, υπήρξε ανησυχία για τη πολιτικά ευαίσθητη χρονική συγκυρία της ανακοίνωσης λίγο πριν από το δημοψήφισμα, αλλά και φόβοι ότι θα περιπλέξει τη συζήτηση.
Ωστόσο, τελικά επικράτησε η άποψη ότι πρέπει να δοθεί στη δημοσιότητα ώστε να υπάρχουν στο τραπέζι με ακρίβεια όλα τα στοιχεία.
Διαρροές
Το έγγραφο για τη βιωσιμότητα του χρέους πάνω στο οποίο καλείται να τοποθετηθεί ο ελληνικός λαός είναι η ευρωπαϊκή ανάλυση του Brussels Group. Οι διαρροές των τελευταίων ημερών επίσης είναι από την ευρωπαϊκή ανάλυση, και σύμφωνα με αυτές της εφημερίδας Guardian το πιο πιθανό σενάριο θέλει το χρέος στο 118% του ΑΕΠ το 2030, όταν ο στόχος ήταν να έχει υποχωρήσει σημαντικά χαμηλότερα από το 110% του ΑΕΠ από το 2022, αναφέρει η "Καθημερινή".
Τη δημοσιοποίηση των πιο αρνητικών προβλέψεων του ΔΝΤ υποστήριξε επικαλούμενους την ανάγκη διαφάνειας ο Αμερικανός εκπρόσωπος αλλά και ο Αργεντίνος εκτελεστικός διευθυντής, ενώ η θέση του Έλληνα εκπροσώπου ήταν επίσης θετική. Όσο για τη διεύθυνση του Ταμείου, αποφάσισε να εισηγηθεί τη δημοσιοποίησή του για λόγους αξιοπιστίας – και για να αποδείξει ότι δεν πιέζει μόνο τους Έλληνες για τις μεταρρυθμίσεις, αλλά και τους Ευρωπαίους για την αναδιάρθρωση του χρέους.
Από το να διαρρεύσει το έγγραφο κατόπιν εορτής, εξάλλου, θεώρησε σκόπιμο να παρουσιάσει εγκαίρως όλα τα στοιχεία καθαρά και με ακρίβεια, σημειώνει το δημοσίευμα.
Πηγή: ΚαθημερινήΠαράπονα Ρόδου

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2015 | 12:44 am


Χρυσόστομος Blogger Ρόδος: Το σεξ σε...αριθμούς ! Λένε ή όχι την αλήθεια

Αυτή τη φορά οι επιστήμονες βάλθηκαν στην κυριολεξία να μας τρελάνουν! Περισυνέλεξαν όλα τα στατιστικά που αφορούν το σεξ και έχουν προκύψει από πολυετείς έρευνες.... ... Click here to

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2015 | 12:31 am


Parapona-Rodou: ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΚΛΕΙΣΑΝΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ...

-

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ:
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ...
ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΗ...
ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΚΛΕΙΣΑΝΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ...
ΟΤΑΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ Η ΔΕΗ ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΠΟΥ Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΉΣΕΙ.. ΤΟΤΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΑΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ..ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΑ ΟΠΛΑ...ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ...ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ
facebook.com


Παράπονα Ρόδου

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2015 | 12:30 am


Parapona-Rodou: Διαγράφεται από την ΚΟ των ΑΝΕΛ ο Κ.Δαμαβολίτης

-

Καλείται να παραδώσει την έδρα του...

Μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του ο βουλευτής Ηρακλείου Κωνσταντίνος Δαμαβολίτης διαγράφεται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων και καλείται να παραδώσει την έδρα του όπως δημόσια δεσμεύτηκε, ανακοίνωσαν οι ΑΝΕΛ, μετά και το αυστηρό μήνυμα του προέδρου Π.Καμμένου ότι «όποιος δεν αντέχει στον πόλεμο φεύγει».

Διαφοροποίηση από την επίσημη γραμμή έχουν εκφράσει άλλοι τρεις βουλευτές των ΑΝΕΛ.

Newsroom ΔΟΛ

Παράπονα Ρόδου

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2015 | 12:15 am


Χρυσόστομος Blogger Ρόδος: ΘΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΕΑΝ ΒΓΕΙ ΤΟ "ΝΑΙ" !

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΚΛΕΓΕΙ ΤΟ "ΟΧΙ" Δήλωση βόμβα από τον Γ. Βαρουφάκη πριν από λίγο στον Bloomberg. Ο υπ. Οικονομικών ξεκαθάρισε ότι "θα παραιτηθώ εάν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος εάν εκλεγεί το "ναι"! Είναι προφανές πως.... ... στην περίπτωση που εκλεγεί το "ναι" θα υπάρξουν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις σε όλα τα

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2015 | 12:02 am


Parapona-Rodou: Ρόδος: Το μεγάλο προσκλητήριο για το μεγάλο NAI

-

Την Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2015 και ώρα 21:00, συγκεντρωνόμαστε όλοι στην Πλατεία Δημαρχείου,... για να πούμε ΝAI στην σωτηρία της χώρας από τα αποτελέσματα των καταστροφικών ακροβατισμών της κυβέρνησης.

Λέμε ΝΑΙ, για να σταματήσουμε την κατάρρευση της πατρίδας μας, που συντελείται ταχύτατα, κάθε λεπτό που περνάει.

Λέμε ΝΑΙ, για να αποτρέψουμε την φτωχοποίησή της, που θα εκτοξεύσει την ανεργία και θα μετατρέψει την κοινωνία σε σωρό από ερείπια

Λέμε ΝΑΙ, για να αποκατασταθεί η αξιοπρέπεια στους ανθρώπους που την χάνουν καθημερινά στις «ουρές» των ΑΤΜ.

Λέμε ΝΑΙ, για να σώσουμε τον μοναδικό τροφοδότη της χώρας μας, τον τουρισμό, που σβήνει μέρα με την μέρα.

Λέμε ΝΑΙ, για να εμποδίσουμε εκείνους που εκμεταλλεύονται την ανάγκη του λαού μας για εθνική περηφάνια και παραπλανητικά να τον οδηγήσουν σε καταστροφικές επιλογές, στις οποίες καμία περηφάνια δεν υπάρχει, μόνο πόνος και ανθρώπινα συντρίμμια.

Λέμε ΝΑΙ, στην παραμονή της χώρας μας στον ΣΚΛΗΡΟ ΠΥΡΗΝΑ της Ευρωζώνης και στο ευρώ. Εκεί όπου δικαιωματικά ανήκει η Ελλάδα και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να απεμπολήσει το κεκτημένο της.

Λέμε ΝΑΙ, την μοναδική επιλογή ευθύνης σε αυτές τις κρίσιμες ώρες που διακυβεύεται των μέλλον της πατρίδας μας.

Για μας, δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Το ΝΑΙ είναι ο μόνος τρόπος, αυτή την ύστατη ώρα για να αποτρέψουμε την επερχόμενη τραγωδία.

Δεν έχει το δικαίωμα να λείψει κανείς !

Μέχρι χθες δεν ήξερες .

ΤΩΡΑ ΞΕΡΕΙΣ …τι έχεις να προστατεύσεις !

-Παράπονα Ρόδου

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2015 | 12:00 am


Paralia Radio Rodos: Παππά στο Reuters: Οι τράπεζες θα ανοίξουν ξανά μόνο όταν υπάρξει συμφωνία

-
tην δραματική παραδοχή ότι οι τράπεζες θα ξανανοίξουν μόνο όταν υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές, έκανε ο Νίκος Παππάς, υπουργός Επικρατείας και ίσως ο στενότερος συνεργάτης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.  
Οι τράπεζες θα ξανανοίξουν αμέσως μόλις υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές, είπε ο κ. Παππάς σε δημοσιογράφους σύμφωνα με το Reuters και μετέφερε την αισιοδοξία του ότι η συμφωνία μπορεί να επιτευχθεί πολύ σύντομα μετά το δημοψήφισμα της Κυριακής.τόνισε ο κυβερνητικός αξιωματούχος. 
http://www.protothema.grPARALIA RADIO RODOS-

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2015 | 11:52 pm


Parapona-Rodou: -9% οι αφίξεις ξένων τουριστών στη Ρόδο τον Ιούνιο (!!!)

-

Πράγματι παίζουν τα νταούλια, αλλά τα παίζουν οι ξένοι και χορεύουμε εμείς... και όχι αντίστροφα, όπως επεδίωκε η κυβέρνηση.
Μείωση 9,13% παρουσίασαν οι αφίξεις ξένων τουριστών στην πανέμορφη Ρόδο, τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα επίσημα στοχιεία του αεροδρομίου, που δόθηκαν πριν από λίγο στη δημοσιότητα. Αρνητικά, κατά 9,34% κινήθηκαν και οι κινήσεια εροσκαφών.
Σύμφωνα με τα στοιχεία τςι μεγαλύτερες μειώσεις εμφανίζουν οι αγορές της Ρωσίας, της Ουκρανίας, του Ισραήλ και της Εσθονίας, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και οι Άγγλοι εμφανίζουν, πρωτοφανώς, μείωση.
Αντιθέτως αύξηση 12% σχεδόν εμφανίζουν οι Γερμανοί.
Δείτε τα στοιχεία

ΚΑΤΑΝΟΜΗ  ΑΦΙΞΕΩΝ  ΚΑΤΑ  ΧΩΡΑ  ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ

    ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ  (κινήσεις)
α.α ΧΩΡΑ 2014 2015 % 2014 2015 %
1 ΑΓΓΛΙΑ 53290 53130 -0,30 565 545 -3,54
2 ΓΕΡΜΑΝΙΑ 43255 48269 11,59 584 617 5,65
3 ΣΟΥΗΔΙΑ 27162 23985 -11,70 297 246 -17,17
4 ΝΟΡΒΗΓΙΑ 20381 16682 -18,15 205 169 -17,56
5 ΔΑΝΙΑ 11134 13192 18,48 130 157 20,77
6 ΦΙNΛΑΝΔΙΑ 10060 10156 0,95 96 111 15,63
7 ΟΛΛΑΝΔΙΑ 9473 8933 -5,70 125 138 10,40
8 ΒΕΛΓΙΟ 8353 8207 -1,75 145 131 -9,66
9 ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ 1291 1137 -11,93 18 17 -5,56
10 ΕΛΒΕΤΙΑ 5978 5783 -3,26 93 88 -5,38
11 ΑΥΣΤΡΙΑ  8388 9253 10,31 126 136 7,94
12 ΙΤΑΛΙΑ 15456 13452 -12,97 215 204 -5,12
13 ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ 1491 1500 0,60 24 21 -12,50
14 ΓΑΛΛΙΑ 12602 11068 -12,17 221 183 -17,19
15 ΙΡΛΑΝΔΙΑ 734 752 2,45 8 8 0,00
16 ΙΣΡΑΗΛ 14418 10831 -24,88 223 151 -32,29
17 ΙΟΡΔΑΝΙΑ            
18 ΚΥΠΡΟΣ   789   5 21 320,00
19 ΑΙΓΥΠΤΟΣ   3     1  
20 ΟΥΓΓΑΡΙΑ 2331 2350 0,82 29 32 10,34
21 ΛΙΒΑΝΟΣ            
22 ΤΣΕΧΙΑ 12823 14941 16,52 179 182 1,68
23 ΗΠΑ   15     1  
24 ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ 138     4    
25 ΤΟΥΡΚΙΑ 209 191 -8,61 30 17 -43,33
26 ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ            
27 ΙΣΠΑΝΙΑ 101 156 54,46 3 11 266,67
28 ΠΟΛΩΝΙΑ 16934 20062 18,47 200 236 18,00
29 ΡΩΣΙΑ 58259 27494 -52,81 621 280 -54,91
30 ΕΣΘΟΝΙΑ 689 356 -48,33 8 6 -25,00
31 ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ 1964 2074 5,60 21 23 9,52
32 ΡΟΥΜΑΝΙΑ 2467 3299 46,19 40 60 50,00
33 ΣΛΟΒΕΝΙΑ 965 987 2,28 14 14 0,00
34 ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ 1149 1175 2,26 16 22 37,50
35 ΛΕΤΟΝΙΑ   732     12  
36 ΑΛΒΑΝΙΑ   160     8  
37 ΣΛΟΒΑΚΙΑ 3864 4498 16,41 54 62 44,44
38 ΚΡΟΑΤΙΑ            
39 ΟΥΚΡΑΝΙΑ 3481 1369 -60,67 35 20 -42,86
40 ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ       1    
               
  ΣΥΝΟΛΟ 348840 316981 -9,13 4335 3930 -9,34

ΕΛΛΑΔΑ 33177 37930 14,33 873 932 6,76

ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ 382017 354911 -7,10 5208 4862 -6,64ΥΠΗΡΕΣΙΑ   ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ  ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ
ΚΡΑΤΙΚΟΣ  ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ  ΡΟΔΟΥ  "ΔΙΑΓΟΡΑΣ"
ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΙΚΟ  ΤΜΗΜΑ
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ  ΚΙΝΗΣΗ
Έτος: 2015

Μήνας: Ιούνιος

Α.  ΚΙΝΗΣΗ  ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝΑριθμός  κινήσεων α/φών δημοσίων μεταφορών
2013 2014 2015 %  15/14 %  15/13
1. Πτήσεις  εσωτερικού 1.040 873 932 6,76 -10,38
2. Πτήσεις  εξωτερικού  3.783 4.335 3.930 -9,34 3,89
Αριθμός  κινήσεων α/φών μη δημοσίων μεταφορών

3. Γενική αεροπορία -Mil 318 372 367 -1,34 15,41
Συνολικές κινήσεις α/φών 5.141 5.580 5.229 -6,29 1,71
Β.  ΑΦΙΞΕΙΣ  ΕΠΙΒΑΤΩΝ
Αφίξεις με α/φη δημοσίων μεταφορών

2013 2014 2015 %  15/14 %  15/13
1. Πτήσεις  εσωτερικού 31.764 33.177 37.930 14,33 19,41
2. Πτήσεις  εξωτερικού  321.795 348.840 316.981 -9,13 -1,50
Αφίξεις με α/φη μη δημοσίων μεταφορών


3. Γενική αεροπορία -Mil 354 363 588 61,98 66,10
Συνολικές αφίξεις 353.913 382.380 355.499 -7,03 0,45
Γ.  ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ  ΕΠΙΒΑΤΩΝΑναχωρήσεις με α/φη δημοσίων μεταφορών

2013 2014 2015 %  15/14 %  15/13
1. Πτήσεις  εσωτερικού 30.581 32.542 36.534 12,27 19,47
2. Πτήσεις  εξωτερικού  290.560 322.278 288.921 -10,35 -0,56
Αναχωρήσεις με α/φη μη δημοσίων μεταφορών

3. Γενική αεροπορία -Mil 378 378 505 33,60 33,60
Συνολικές αναχωρήσεις 321.519 355.198 325.960 -8,23 1,38             


Πηγή: ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Παράπονα Ρόδου

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2015 | 11:45 pm


Χρυσόστομος Blogger Ρόδος: Γυμνό μήνυμα. Η δήλωση της χρονιάς για το δημοψήφισμα έγινε από την πορνοστάρ Ίννα! Δείτε τι ...

Απίστευτο γυμνό μήνυμα από πορνοστάρ της Sirina, με αφορμή την κατάσταση στην Ελλάδα, "αναστάτωσε" όλο το διαδίκτυο! Δείτε τι ανέβασε και σοκαριστείτε ελεύθερα!... ... Click here to

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2015 | 11:31 pm


Parapona-Rodou: Δημοψήφισμα την Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

-

Σκέψου από ποια μεριά θα σηκώσεις τη φουστανέλα!...

stoxasmos-politikh.blogspot.grΠαράπονα Ρόδου

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2015 | 11:30 pm


Χρυσόστομος Blogger Ρόδος: Ένα χρήσιμο sex tip για τα ζευγάρια που θέλουν να κάνουν παιδί

Δεν θα πιστεύετε τι ανακάλυψαν δύο Βρετανοί ερευνητές σχετικά με τον τρόπο που μπορεί ένα ζευγάρι να πετύχει ευκολότερα σύλληψη!... ... Click here to

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2015 | 11:01 pm


Parapona-Rodou: Στο στόχαστρο των δανειστών οι αγρότες και με την «βούλα» της Commission

-
Αυστηρότερος ορισμός των αγροτών και εξάλειψη της ευνοϊκής φορολογικής μεταχείρισής... τους στον κώδικα φορολογίας εισοδήματος, καθώς και κατάργηση των επιδοτήσεων για τον ειδικό φόρο κατανάλωσης του πετρελαίου κίνησης για τους αγρότες, περιλαμβάνονται -μεταξύ άλλων - στα μέτρα του καταλόγου με τις προτάσεις που είχαν τεθεί σε διαβούλευση με την ΕΕ, την ΕΚΤ του το ΔΝΤ, προκειμένου να προχωρήσουν στον δανεισμό της Ελλάδας.

Επίσης, στις εν λόγω προτάσεις, οι οποίες δόθηκαν στην δημοσιότητα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή την Κυριακή 28 Ιουνίου «Για την ενημέρωση του ελληνικού λαού και σε πνεύμα διαφάνειας» όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, σχετικά με τους αγρότες ζητούνται και τα εξής:
Η εισαγωγή μεταρρύθμισης του κώδικα φορολογίας εισοδήματος, μεταξύ άλλων σχετικά με την φορολογία κεφαλαίου, τους επενδυτικούς φορείς ειδικού σκοπού, τους αγρότες και τους αυτοαπασχολούμενους, κλπ.
Η εναρμόνιση των κανόνων των συνταξιοδοτικών παροχών του ΟΓΑ με το υπόλοιπο του συνταξιοδοτικού συστήματος κατά αναλογικό τρόπο, εκτός εάν ο ΟΓΑ συγχωνευθεί με άλλα ταμεία.

Αναλυτικά οι προτάσεις κατανέμονται σε 10 ενότητες και έχουν ως εξής:

(26 Ιουνίου ώρα 20:00) Κατάλογος που λαμβάνει υπόψη τις προτάσεις των ελληνικών αρχών που ελήφθησαν στις 8, 14, 22 και 25 Ιουνίου

Πίνακας 1. Ελλάδα: Δράσεις προτεραιότητας

Πολιτική

Μέτρα που πρέπει να ληφθούν σε διαβούλευση με την ΕΕ / την ΕΚΤ / το ΔΝΤ:

1. Συμπληρωματικός προϋπολογισμός για το 2015 και μεσοπρόθεσμη δημοσιονομική στρατηγική 2016-19Θέσπιση, με ισχύ από την 1η Ιουλίου 2015, συμπληρωματικού προϋπολογισμού για το 2015 και μεσοπρόθεσμης δημοσιονομικής στρατηγικής για το 2016-19, που θα υποστηρίζονται από μεγάλη και αξιόπιστη δέσμη μέτρων. Η νέα φορολογική πορεία στηρίζεται σε στόχο πρωτογενούς πλεονάσματος 1, 2, 3, και 3,5 τοις εκατό του ΑΕΠ για τα έτη 2015, 2016, 2017 και 2018 αντίστοιχα. Η δέσμη περιλαμβάνει μεταρρυθμίσεις του ΦΠΑ (§ 2), άλλα μέτρα φορολογικής πολιτικής (§ 3), μεταρρυθμίσεις του συνταξιοδοτικού συστήματος (§ 4), μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση (§ 5), μεταρρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των ελλείψεων όσον αφορά την είσπραξη των φόρων (§ 6) και άλλα μέτρα παραμετρικής μορφής όπως καθορίζονται κατωτέρω.

2. Μεταρρύθμιση του ΦΠΑ

Θέσπιση νομοθεσίας για τη μεταρρύθμιση του συστήματος ΦΠΑ, που θα αρχίσει να ισχύει από 1ης Ιουλίου 2015. Η μεταρρύθμιση θα έχει ως στόχο καθαρή αύξηση των εσόδων της τάξης του 1 τοις εκατό του ΑΕΠ σε ετήσια βάση από αλλαγές παραμετρικού τύπου. Με το νέο σύστημα ΦΠΑ: (i) θα ενοποιηθούν οι συντελεστές σε έναν ενιαίο συντελεστή 23 τοις εκατό, ο οποίος θα περιλαμβάνει εστιατόρια και υπηρεσίες τροφοδοσίας, και έναν μειωμένο συντελεστή 13 τοις εκατό για βασικά τρόφιμα, ενέργεια, ξενοδοχεία και νερό, (εκτός από την αποχέτευση), και έναν εξαιρετικά μειωμένο συντελεστή 6 τοις εκατό για τα φαρμακευτικά προϊόντα, τα βιβλία, και τα θέατρα, (ii) θα εξορθολογιστούν οι εξαιρέσεις για να διευρυνθεί η βάση και να αυξηθεί ο φόρος επί των ασφαλίσεων, και (iii) θα καταργηθούν οι εκπτώσεις, συμπεριλαμβανομένων και των νησιών.

Η αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ που περιγράφεται ανωτέρω μπορεί να αναθεωρηθεί στο τέλος του 2016, με την προϋπόθεση ότι εισπράττονται ισοδύναμα πρόσθετα έσοδα μέσω μέτρων που θα ληφθούν για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και τη βελτίωση της εισπραξιμότητας του ΦΠΑ. Κάθε απόφαση για επανεξέταση και αναθεώρηση θα λαμβάνεται σε διαβούλευση με τους θεσμούς.

3. Δημοσιονομικά διαρθρωτικά μέτρα

Θέσπιση νομοθεσίας προκειμένου:

. να εκλείψουν οι δυνατότητες αποφυγής του φόρου εισοδήματος (π.χ., αυστηρότερος ορισμός των αγροτών), να ληφθούν μέτρα για την αύξηση της φορολογίας εισοδήματος εταιρειών το 2015 και να απαιτηθεί 100 τοις εκατό προκαταβολή του φόρου για το εταιρικό εισόδημα, καθώς και για τον φόρο εισοδήματος ατομικών επιχειρήσεων μέχρι τα τέλη του 2016. Να εξαλειφθεί η ευνοϊκή φορολογική μεταχείριση των αγροτών στον κώδικα φορολογίας εισοδήματος. Να αυξηθεί η εισφορά αλληλεγγύης.

. να καταργηθούν οι επιδοτήσεις για τον ειδικό φόρο κατανάλωσης του πετρελαίου κίνησης για τους αγρότες και να επιτευχθεί καλύτερη στόχευση της επιλεξιμότητας των επιδοτήσεων πετρελαίου θέρμανσης, ώστε να μειωθούν κατά το ήμισυ οι δαπάνες στο πλαίσιο του προϋπολογισμού του 2016.

. εν όψει της αναθεώρησης των ζωνών αντικειμενικών αξιών, να προσαρμοστούν οι συντελεστές φόρου ακινήτων, αν χρειαστεί, για να διασφαλιστούν το 2015 και το 2016 έσοδα από τον φόρο ακίνητης περιουσίας ύψους 2,65 δισ. ευρώ και να προσαρμοστεί η εναλλακτική ελάχιστη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων.

. να καταργηθεί η διασυνοριακή παρακράτηση φόρου που θεσπίστηκε με τη νομοθεσία περί δόσεων (νόμος XXXX/2015) και να ανατραπούν οι πρόσφατες τροποποιήσεις του ΚΦΕ στον νόμο για τη δημόσια διοίκηση (νόμος XXXX/2015), μεταξύ των οποίων η ειδική μεταχείριση του γεωργικού εισοδήματος.

. να θεσπιστούν οι εκκρεμούσες μεταρρυθμίσεις του κώδικα φορολογίας εισοδήματος, και του κώδικα φορολογικών διαδικασιών: να θεσπιστεί νέα ποινική νομοθεσία σχετικά με τη φοροδιαφυγή και τη φορολογική απάτη, για να τροποποιηθεί ο ειδικός ποινικός νόμος 2523/1997 και οποιαδήποτε άλλη σχετική νομοθεσία, και να αντικατασταθεί το άρθρο 55, παράγραφοι 1 και 2, του ΚΦΔ, με σκοπό, μεταξύ άλλων, να εκσυγχρονιστεί και να διευρυνθεί ο ορισμός της φορολογικής απάτης και της φοροδιαφυγής σε όλους τους φόρους. Να καταργηθούν όλα τα πρόστιμα του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, συμπεριλαμβανομένων των προστίμων που εισπράττονται βάσει του νόμου 2523/1997 και να αναπτυχθεί το πλαίσιο φορολογίας των οργανισμών συλλογικών επενδύσεων και των συμμετεχόντων σε αυτούς, σύμφωνα με τον ΚΦΕ και με βάση τις βέλτιστες πρακτικές στην ΕΕ.

. να θεσπιστεί νομοθεσία για την αναβάθμιση του οργανικού νόμου για τον προϋπολογισμό: (i) να θεσπιστεί πλαίσιο για ανεξάρτητους οργανισμούς, (ii) να καταργηθούν σταδιακά οι εκ των προτέρων έλεγχοι του ελληνικού Ελεγκτικού Συνεδρίου και των υπολόγων, (iii) να δοθεί στις Γενικές Διευθύνσεις Οικονομικών Υπηρεσιών αποκλειστική οικονομική αρμοδιότητα και στο ΓΛΚ αρμοδιότητα ώστε να επιβλέπουν τα οικονομικά του δημοσίου τομέα, και (iv) να καταργηθούν σταδιακά τα γραφεία δημοσιονομικών ελέγχων μέχρι τον Ιανουάριο του 2017.

. να αυξηθεί ο συντελεστής του φόρου χωρητικότητας και να καταργηθεί σταδιακά η ειδική φορολογική μεταχείριση του ναυτιλιακού κλάδου.

Έως τα τέλη Σεπτεμβρίου 2015, (i) να απλουστευθεί το χρονοδιάγραμμα της πίστωσης του φόρου εισοδήματος, (ii) να επανασχεδιαστεί και να ενσωματωθεί στον ΚΦΕ η επιβάρυνση αλληλεγγύης για τα εισοδήματα του 2016, ώστε να επιτευχθεί αποτελεσματικότερα η προοδευτικότητα του συστήματος φορολογίας εισοδήματος, (iii) να εκδοθεί εγκύκλιος σχετικά με τα πρόστιμα για να εξασφαλιστεί η πλήρης και συνεπής εφαρμογή του ΚΦΔ, (iv) και να εφαρμοστούν οι υπόλοιπες μεταρρυθμίσεις που εκκρεμούν, όπως ορίζονται στην παράγραφο 9 της σχετικής με τη χώρα έκθεσης του ΔΝΤ αριθ. 14/151.

Για την υγειονομική περίθαλψη, με ισχύ από 1ης Ιουλίου 2015, (i) να αποκατασταθεί πλήρως, χωρίς εξαιρέσεις, η συνταγογράφηση με την ΔΚΟ, (ii) να μειωθεί ως πρώτο βήμα η τιμή των μη κατοχυρωμένων με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας φαρμάκων στο 50 τοις εκατό και όλων των γενόσημων στο 32,5 τοις εκατό της τιμής του φαρμάκου με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, με κατάργηση της ρήτρας κεκτημένων δικαιωμάτων για τα φάρμακα που κυκλοφορούσαν ήδη στην αγορά το 2012, και (iii) να αναθεωρηθούν και να περιοριστούν οι τιμές των διαγνωστικών εξετάσεων ώστε να ευθυγραμμιστούν οι διαρθρωτικές δαπάνες με τους στόχους περί επιστροφής αμοιβών, και (iv) να εισπραχθούν στο σύνολό τους οι επιστροφές του 2014 για ιδιωτικές κλινικές, διαγνωστικές εξετάσεις και φάρμακα, και να παραταθεί για το 2016 η ισχύς των ανώτατων ορίων για τις επιστροφές του 2015.

Να δρομολογηθεί η επανεξέταση του συστήματος κοινωνικής πρόνοιας υπό τους συμφωνηθέντες όρους αναφοράς με την τεχνική βοήθεια της Παγκόσμιας Τράπεζας με στόχο την εξοικονόμηση 0,5% του ΑΕΠ, ποσό που μπορεί να συμβάλει στη χρηματοδότηση μιας δημοσιονομικά ουδέτερης προοδευτικής εφαρμογής του ΕΕΕ τον Ιανουάριο του 2016.

Θέσπιση νομοθεσίας για:

. να μειωθεί το ανώτατο όριο για τις στρατιωτικές δαπάνες κατά 400 εκατομμύρια ευρώ, με σειρά στοχοθετημένων δράσεων, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης του προσωπικού και των συμβάσεων προμηθειών.

. να εισαχθεί μεταρρύθμιση του κώδικα φορολογίας εισοδήματος, μεταξύ άλλων σχετικά με την φορολογία κεφαλαίου, τους επενδυτικούς φορείς ειδικού σκοπού, τους αγρότες και τους αυτοαπασχολούμενους, κλπ.

. να αυξηθεί ο φορολογικός συντελεστής εταιρειών από 26% σε 28%·

. να θεσπιστεί φόρος επί των τηλεοπτικών διαφημίσεων·

. να ανακοινωθεί διεθνής δημόσιος διαγωνισμός για την απόκτηση τηλεοπτικών αδειών και τα σχετικά τέλη χρήσης των σχετικών συχνοτήτων·

. να επεκταθεί η εφαρμογή του φόρου πολυτελείας για τα σκάφη αναψυχής άνω των 10 μέτρων και να αυξηθεί ο συντελεστής από 10% σε 13%, με ισχύ από την είσπραξη του φόρου εισοδήματος του 2014 και μετά·

. να επεκταθεί η φορολογία 30% επί των ακαθαρίστων εσόδων από τυχερά παιχνίδια και στα VLT, που προβλέπεται να εγκατασταθούν στο δεύτερο εξάμηνο του 2015 και το 2016, και

. να προκηρυχθεί η διαδικασία υποβολής προσφορών για την έκδοση αδειών 4G και 5G.

4. Μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος

Οι αρχές αναγνωρίζουν ότι το συνταξιοδοτικό σύστημα δεν είναι βιώσιμο και χρήζει ουσιαστικών μεταρρυθμίσεων. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα εφαρμόσουν πλήρως τον νόμο του 2010 για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος (3863/2010), και θα εφαρμόσουν πλήρως ή θα αντικαταστήσουν / προσαρμόσουν τους συντελεστές βιωσιμότητας για τις επικουρικές συντάξεις και τα εφάπαξ από τη μεταρρύθμιση του 2012, ώστε να επιτύχουν ισοδύναμη εξοικονόμηση και να λάβουν περαιτέρω μέτρα για τη βελτίωση του συστήματος συντάξεων.

Με ισχύ από την 1η Ιουλίου 2015, οι αρχές θα θεσπίσουν σταδιακά μεταρρυθμίσεις, ώστε να επιτευχθούν μόνιμες οικονομίες ύψους 0,25 -0,5% του ΑΕΠ ετησίως το 2015 και 1 % του ΑΕΠ για ολόκληρο το έτος το 2016, και στη συνέχεια με τη θέσπιση νομοθεσίας για:

. την εφαρμογή ισχυρών αντικινήτρων για την πρόωρη συνταξιοδότηση, συμπεριλαμβανομένης της προσαρμογής των ποινών πρόωρης συνταξιοδότησης, και μέσω της σταδιακής εξάλειψης των εξαιρέσεων λόγω κεκτημένων δικαιωμάτων και των τρόπων πρόωρης συνταξιοδότησης, με τη σταδιακή προσαρμογή του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 έτη, ή στα 62 έτη και εισφορές 40 ετών μέχρι το 2022, με εφαρμογή σε όλους τους συνταξιοδοτούμενους (πλην των βαρέων και ανθυγιεινών και των μητέρων παιδιών με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ)), με άμεση εφαρμογή.

. τη θέσπιση νομοθεσίας ώστε για τις αποχωρήσεις από το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων, να επιβάλλεται ετήσια ποινή, σε όσους πλήττονται από την παράταση της ηλικίας συνταξιοδότησης, που να ισοδυναμεί με 10 τοις εκατό επιπλέον της ισχύουσας ποινής 6 τοις εκατό·

. την ενσωμάτωση στο ΕΤΕΑ όλων των επικουρικών συνταξιοδοτικών ταμείων και την εξασφάλιση ότι, από 1ης Ιανουαρίου του 2015, όλα τα ταμεία επικουρικών συντάξεων θα χρηματοδοτούνται αποκλειστικά από εισφορές·

. καλύτερη στόχευση των κοινωνικών συντάξεων, με αύξηση των συντάξεων του ΟΓΑ για τους ανασφάλιστους·

. σταδιακή κατάργηση του επιδόματος αλληλεγγύης (ΕΚΑΣ) για όλους τους συνταξιούχους έως τα τέλη Δεκεμβρίου 2019. Αυτό θα ξεκινήσει αμέσως όσον αφορά το ανώτερο ποσοστό 20% των δικαιούχων και οι λεπτομέρειες της σταδιακής κατάργησης πρέπει να συμφωνηθούν με τους θεσμούς·

. πάγωμα των μηνιαίων ορίων εγγυημένων ανταποδοτικών συντάξεων σε ονομαστικούς όρους έως το 2021·

. εξασφάλιση για τους πολίτες που συνταξιοδοτούνται μετά την 30ή Ιουνίου 2015, της βασικής, εγγυημένης σύνταξης με βάση τις εισφορές, και μόνο στη νόμιμη κανονική ηλικία συνταξιοδότησης, που είναι σήμερα 67 έτη·

. αύξηση των εισφορών υγείας για τους συνταξιούχους από 4% σε 6% κατά μέσο όρο και επέκτασή τους και στις επικουρικές συντάξεις·

. σταδιακή κατάργηση όλων των χρηματοδοτούμενων από το κράτος εξαιρέσεων και εναρμόνιση των κανόνων για τις εισφορές σε όλα τα συνταξιοδοτικά ταμεία με τη δομή των εισφορών στο ΙΚΑ από 1ης Ιουλίου 2015·

Επιπλέον, προκειμένου να αποκατασταθεί η βιωσιμότητα και να βελτιωθεί η δομή του συνταξιοδοτικού συστήματος, οι αρχές θα πρέπει, έως τις 31 Οκτωβρίου 2015, να νομοθετήσουν περαιτέρω μεταρρυθμίσεις που θα ισχύσουν από 1ης Ιανουαρίου του 2016 σχετικά με (i) συγκεκριμένο σχεδιασμό και παραμετρικές βελτιώσεις για τη στενότερη σύνδεση μεταξύ εισφορών και παροχών· (ii) διεύρυνση και εκσυγχρονισμό της βάσης εισφορών και συντάξεων για όλους τους αυτοαπασχολούμενους, μεταξύ άλλων με τη μετάβαση από το ονομαστικό στο πραγματικό εισόδημα, με κανόνες για την ελάχιστη απαιτούμενη εισφορά· (iii) αναθεώρηση και εξορθολογισμό όλων των διαφορετικών συστημάτων που στηρίζονται στην καταβολή εισφορών και βασικής εγγυημένης σύνταξης με βάση τα συστατικά τους στοιχεία, λαμβανομένων υπόψη των κινήτρων για εργασία και καταβολή εισφορών· (iv) τα κύρια στοιχεία μιας ολοκληρωμένης ενοποίησης των ΤΚΑ, συμπεριλαμβανομένης κάθε εναπομένουσας εναρμόνισης των κανόνων και των διαδικασιών για τις εισφορές και την καταβολή των παροχών σε όλα τα Ταμεία· (v) κατάργηση όλων των περιττών επιβαρύνσεων για τη χρηματοδότηση των συντάξεων και αντιστάθμισή τους από τη μείωση των παροχών ή την αύξηση των εισφορών σε ειδικά ταμεία με ισχύ από τις 31 Οκτωβρίου 2015· και (vi) εναρμόνιση των κανόνων των συνταξιοδοτικών παροχών του ΟΓΑ με το υπόλοιπο του συνταξιοδοτικού συστήματος κατά αναλογικό τρόπο, εκτός εάν ο ΟΓΑ συγχωνευθεί με άλλα ταμεία. Η ενοποίηση των ταμείων κοινωνικής ασφάλισης θα πραγματοποιηθεί έως το τέλος του 2017. Το 2015, η διαδικασία αυτή θα ενεργοποιηθεί μέσω νομοθεσίας για την ενοποίηση των ταμείων κοινωνικής ασφάλισης υπό ενιαία οντότητα και η επιχειρησιακή ενοποίηση θα έχει ολοκληρωθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου 2016. Θα υποστηριχθεί ενεργά η περαιτέρω μείωση των λειτουργικών δαπανών και μια αποτελεσματικότερη διαχείριση των πόρων του Ταμείου, συμπεριλαμβανομένης καλύτερης εξισορρόπησης μεταξύ των αναγκών των πλέον ευκατάστατων και των φτωχότερων ταμείων.

Οι αρχές θα θεσπίσουν νομοθεσία για την πλήρη αντιστάθμιση των δημοσιονομικών επιπτώσεων από την εφαρμογή των αποφάσεων των δικαστηρίων σχετικά με την μεταρρύθμιση του συστήματος συντάξεων του 2012.

Παράλληλα με τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος, θα διενεργηθεί επανεξέταση της κοινωνικής πρόνοιας, για να εξασφαλιστεί ο δίκαιος χαρακτήρας των διαφόρων μεταρρυθμίσεων.

Οι θεσμοί είναι διατεθειμένοι να λάβουν υπόψη και άλλα μέτρα παραμετρικού χαρακτήρα στο πλαίσιο του συνταξιοδοτικού συστήματος με ισοδύναμο αποτέλεσμα για την αντικατάσταση ορισμένων από τα μέτρα που αναφέρονται ανωτέρω, λαμβάνοντας υπόψη τον αντίκτυπό τους στην ανάπτυξη, και υπό την προϋπόθεση ότι τα μέτρα αυτά παρουσιάζονται στους θεσμούς κατά τη φάση του σχεδιασμού και είναι επαρκώς συγκεκριμένα και ποσοτικοποιήσιμα, και ελλείψει των ανωτέρω, βασική επιλογή είναι αυτή που καθορίζεται ανωτέρω.

5. Δημόσια διοίκηση, Δικαιοσύνη και Καταπολέμηση της διαφθοράς

Θέσπιση νομοθεσίας για:

. Μεταρρύθμιση της ενιαίας μισθολογικής κλίμακας, με έναρξη ισχύος την 1η Ιανουαρίου, 2016, που θα καθορίζει τις βασικές παραμέτρους με δημοσιονομικά ουδέτερο τρόπο και σύμφωνα με τους συμφωνηθέντες στόχους μισθολογικού κόστους και με πλήρη εφαρμογή στο σύνολο του δημόσιου τομέα, συμπεριλαμβανομένης της αποσυμπίεσης της μισθολογικής κατανομής σε όλο το φάσμα των μισθών σε σχέση με την ικανότητα, την απόδοση και την ευθύνη του προσωπικού. (Οι αρχές θα θεσπίσουν επίσης νομοθεσία για τον εξορθολογισμό των εξειδικευμένων μισθολογίων, έως τα τέλη Νοεμβρίου 2015) ·

. Ευθυγράμμιση μη μισθολογικών παροχών, όπως οι ρυθμίσεις για άδειες, οι ημερήσιες αποζημιώσεις, τα έξοδα ταξιδίου, τα επιδόματα, με τις βέλτιστες πρακτικές στην ΕΕ, με ισχύ από 1ης Ιανουαρίου 2016·

. Δημιουργία, στο πλαίσιο της νέας Μεσοπρόθεσμης Δημοσιονομικής Στρατηγικής, ανώτατων ορίων για τις μισθολογικές δαπάνες και το επίπεδο της δημόσιας απασχόλησης σύμφωνα με την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων και εξασφάλιση της καθοδικής πορείας των μισθών σε σχέση με το ΑΕΠ έως το 2019·

. Πρόσληψη διαχειριστών και αξιολόγηση των επιδόσεων όλων των υπαλλήλων (με στόχο να ολοκληρωθεί η πρόσληψη νέου διευθυντικού προσωπικού μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2015, μετά τη διαδικασία επανεξέτασης).

. Μεταρρύθμιση του κώδικα πολιτικής δικονομίας, σύμφωνα με προηγούμενες συμφωνίες·

. Ενίσχυση της διακυβέρνησης της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Πρέπει να καλύπτει (i) τον ρόλο και τη δομή των συμβουλευτικών οργάνων του ελληνικού στατιστικού συστήματος, συμπεριλαμβανομένου του μετασχηματισμού του Συμβουλίου του ΕΛ.Σ.Σ. σε Συμβουλευτική Επιτροπή του ΕΛ.Σ.Σ. και του ρόλου της Συμβουλευτικής Επιτροπής Ορθής Πρακτικής, (ii) τη διαδικασία πρόσληψης για τον Πρόεδρο της ΕΛ.ΣΤΑΤ., ώστε να εξασφαλίζεται η πρόσληψη προέδρου με όσο το δυνατόν περισσότερα επαγγελματικά προσόντα, με διαφανείς διαδικασίες και κριτήρια επιλογής· (iii) τη συμμετοχή της ΕΛ.ΣΤΑΤ., κατά περίπτωση, σε κάθε νομοθετική ή άλλη νομική πρόταση σχετικά με θέματα στατιστικής· (iv) άλλα ζητήματα που επηρεάζουν την ανεξαρτησία της ΕΛ.ΣΤΑΤ., συμπεριλαμβανομένης της οικονομικής αυτονομίας, της χειραφέτησης της ΕΛ.ΣΤΑΤ. να ανακατανείμει υπάρχουσες μόνιμες θέσεις και να προσλαμβάνει προσωπικό όπου χρειάζεται και να προσλαμβάνει εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, και τον χαρακτηρισμό του οργάνου ως οργάνου δημοσιονομικής πολιτικής στον πρόσφατο νόμο 4270/2014· Ρόλος και αρμοδιότητες της Τράπεζας της Ελλάδος στον τομέα των στατιστικών σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Δημοσίευση αναθεωρημένου στρατηγικού σχεδίου για την καταπολέμηση της διαφθοράς μέχρι τις 31 Ιουλίου 2015. Τροποποίηση και εφαρμογή του νομικού πλαισίου για την δήλωση των περιουσιακών στοιχείων και της χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων, και θέσπιση νομοθεσίας απομόνωσης των ερευνών για οικονομικά εγκλήματα και για την καταπολέμηση της διαφθοράς από πολιτικές παρεμβάσεις σε ατομικές υποθέσεις.

6. Φορολογική διοίκηση

Να λάβει τα ακόλουθα μέτρα:

. Θέσπιση νομοθεσίας για τη δημιουργία ανεξάρτητης υπηρεσίας εσόδων, στην οποία να καθορίζονται: (i) η νομική μορφή της υπηρεσίας, η οργάνωση, το καθεστώς και το πεδίο εφαρμογής· (ii) οι αρμοδιότητες και τα καθήκοντα του Διευθύνοντος Συμβούλου και του ανεξάρτητου Διοικητικού Συμβουλίου· (iii) η σχέση με τον Υπουργό Οικονομικών και άλλους φορείς της κυβέρνησης· (iv) η ευελιξία όσον αφορά το ανθρώπινο δυναμικό της υπηρεσίας και η σχέση του με τη δημόσια διοίκηση· (v) η δημοσιονομική αυτονομία, με τις δικές της ΓΔΟΥ και ένα νέο τύπο χρηματοδότησης, με ευθυγράμμιση των κινήτρων με την είσπραξη των εσόδων και την εγγύηση της προβλεψιμότητας και της ευελιξίας του προϋπολογισμού· (vi) οι εκθέσεις προς την κυβέρνηση και τη Βουλή· και (vii) η άμεση μεταβίβαση όλων των αρμοδιοτήτων και των καθηκόντων σχετικά με φορολογία, τελωνεία και δασμούς και όλων των εφοριακών και τελωνειακών υπαλλήλων του ΣΔΟΕ και των λοιπών φορέων στην υπηρεσία.

. Σχετικά με τις κατασχέσεις, να θεσπίσει νομοθεσία για την εξάλειψη του ανώτατου ορίου του 25 τοις εκατό επί των μισθών και των συντάξεων και τη μείωση όλων των ορίων στα 1.500 ευρώ, διασφαλίζοντας παράλληλα, σε κάθε περίπτωση, ικανοποιητικές συνθήκες ζωής. Επιτάχυνση των συμβάσεων προμηθειών της υποδομής ΤΠ για την αυτοματοποίηση της ηλεκτρονικής κατάσχεσης· Βελτίωση των κανόνων απόσβεσης φορολογικών οφειλών· Κατάργηση της προσωπικής ευθύνης των εφοριακών για τη μη είσπραξη παλαιών οφειλών· Κατάργηση των περιορισμών για τη διενέργεια ελέγχων των φορολογικών δηλώσεων από το 2012 στο πλαίσιο του εξωτερικού φορολογικού συστήματος πιστοποίησης· Και επιβολή, εφόσον είναι νομικά δυνατόν, της προκαταρκτικής είσπραξης, σε περιπτώσεις φορολογικών διαφορών.

. Τροποποίηση (i) των δόσεων για τους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές της περιόδου 2014-15, ώστε να εξαιρούνται όσοι δεν καταβάλλουν τις τρέχουσες υποχρεώσεις τους και καθιέρωση απαίτησης για τις φορολογικές διοικήσεις και τους ασφαλιστικούς οργανισμούς να μειώνουν τις προθεσμίες για όσους έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν νωρίτερα και καθιέρωση αγορακεντρικών επιτοκίων. Η Μονάδα Μεγάλων Οφειλετών (ΜΜΟ) και το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) θα αξιολογήσουν έως τα τέλη Σεπτεμβρίου 2015 τους μεγάλους οφειλέτες που οφείλουν φόρους και ασφαλιστικές εισφορές άνω του 1 εκατ. ευρώ (π.χ. επαλήθευση της ικανότητάς τους να πληρώσουν και λήψη διορθωτικών μέτρων) και (ii) το βασικό σύστημα των δόσεων/ ΚΦΔ να προσαρμοστεί στα επιτόκια της ελεύθερης αγοράς και να ανασταλούν έως τα τέλη του 2017 οι απαιτήσεις επαλήθευσης από τρίτους και τραπεζικής εγγύησης.

. Θέσπιση νομοθεσίας για την επιτάχυνση των διαδικασιών διαγραφής και περιορισμός της επανεγγραφής στο μητρώο ΦΠΑ, για να προστατευθούν τα έσοδα ΦΠΑ, και επιτάχυνση των συμβάσεων προμήθειας λογισμικού ανάλυσης δικτύων. Και έκδοση του προεδρικού διατάγματος που απαιτείται για την ουσιαστική ενίσχυση της αναδιοργάνωσης του τμήματος επιβολής του ΦΠΑ, προκειμένου να ενισχυθεί η επιβολή του ΦΠΑ και η καταπολέμηση της απάτης τύπου «καρουσέλ» στον τομέα του ΦΠΑ. Οι αρχές θα υποβάλουν αίτημα στην Επιτροπή ΦΠΑ της ΕΕ και θα εκπονήσουν αξιολόγηση των επιπτώσεων της αύξησης του κατώτατου ορίου του ΦΠΑ στα 25.000 ευρώ.

. Καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καυσίμων, μέσω νομοθετικών μέτρων για τον εντοπισμό των δεξαμενών αποθήκευσης (σταθερών ή κινητών)·

. Κατάρτιση σχεδίου με βάση το οποίο η ΓΓΔΕ θα εντείνει την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και των αδήλωτων καταθέσεων, με τον έλεγχο των τραπεζικών συναλλαγών στα πιστωτικά ιδρύματα στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, με σκοπό την είσπραξη οφειλομένων φόρων·

. Εκπόνηση κοστολογημένου σχεδίου για την προώθηση της χρήσης των ηλεκτρονικών πληρωμών, μέσω της χρήσης των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών και Επενδυτικών Ταμείων·

7. Χρηματοπιστωτικός τομέας

Να θεσπίσει: (i) τροποποιήσεις των νόμων περί αφερεγγυότητας, εταιρειών και νοικοκυριών που να καλύπτουν όλους τους οφειλέτες και ευθυγράμμιση του εταιρικού δικαίου περί αφερεγγυότητας με τον νόμο για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό· (ii) τροποποιήσεις της νομοθεσίας περί αφερεγγυότητας των νοικοκυριών, καθιερώνοντας μηχανισμό διαχωρισμού των στρατηγικά δυστροπούντων οφειλετών από τους καλόπιστους οφειλέτες και να απλουστεύσει και να ενισχύσει τις διαδικασίες και να θεσπίσει μέτρα για την αντιμετώπιση του μεγάλου όγκου των καθυστερούμενων υποθέσεων· (iii) τροποποιήσεις για να βελτιωθεί αμέσως το δικονομικό πλαίσιο για θέματα αφερεγγυότητας εταιρειών και νοικοκυριών· (iv) νομοθεσία για τη θέσπιση ενός νομοθετικά κατοχυρωμένου επαγγέλματος του συνδίκου πτωχεύσεως, που να μην περιορίζεται σε συγκεκριμένο επάγγελμα και σύμφωνα με την ορθή διακρατική εμπειρία· (v) αναλυτική στρατηγική για το χρηματοπιστωτικό σύστημα: η εν λόγω στρατηγική θα βασιστεί στο έγγραφο στρατηγικής του 2013, λαμβάνοντας υπόψη το νέο περιβάλλον και τις συνθήκες του χρηματοπιστωτικού συστήματος, και εν όψει της επιστροφής των τραπεζών σε ιδιώτες, με την προσέλκυση διεθνών στρατηγικών επενδυτών για να επιτευχθεί ένα βιώσιμο μοντέλο χρηματοδότησης μεσοπρόθεσμα· και (vi) μια ολιστική στρατηγική εξυγίανσης μη εξυπηρετούμενων δανείων (ΜΕΔ), που θα εκπονηθεί με τη βοήθεια ενός στρατηγικού συμβούλου.

8. Αγορά εργασίας

Έναρξη διαδικασίας διαβούλευσης παρόμοιας με εκείνη που προβλέπεται για τον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού (άρθ. 103 του Ν. 4172/2013) για την αναθεώρηση των υφιστάμενων πλαισίων για τις ομαδικές απολύσεις, τη συνδικαλιστική δράση και τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, λαμβάνοντας υπόψη τις βέλτιστες πρακτικές σε άλλα μέρη της Ευρώπης. Περαιτέρω συμβολή στην επανεξέταση που περιγράφεται ανωτέρω θα παρασχεθεί από διεθνείς οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένης της ΔΟΕ. Η οργάνωση και τα χρονοδιαγράμματα θα καταρτιστούν σε διαβούλευση με τους θεσμούς. Δεν θα γίνει καμία αλλαγή στο τρέχον πλαίσιο των συλλογικών διαπραγματεύσεων πριν από την περάτωση της επανεξέτασης και, σε κάθε περίπτωση, όχι πριν από τα τέλη του 2015. Κάθε προτεινόμενη τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου θα γίνει μόνο σε συμφωνία με την ΕΕ/ΕΚΤ/ΔΝΤ. Οι αρχές θα λάβουν μέτρα για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας, προκειμένου να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα των νόμιμων επιχειρήσεων και η προστασία των εργαζομένων, καθώς και τα φορολογικά έσοδα και οι πόροι της κοινωνικής ασφάλισης.

9. Αγορά προϊόντων

Θέσπιση νομοθεσίας για:

. Εφαρμογή όλων των συστάσεων που εκκρεμούν από την εργαλειοθήκη ανταγωνισμού του ΟΟΣΑ I, συμπεριλαμβανομένων, μεταξύ άλλων, και των αδειών φορτηγών και των συστάσεων της εργαλειοθήκης ΟΟΣΑ II για τα ποτά και τα προϊόντα πετρελαίου·

. Άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, μηχανικών, συμβολαιογράφων, αναλογιστών, δικαστικών επιμελητών, και απελευθέρωση της αγοράς τουριστικών μισθωμάτων και μεταφοράς με πορθμεία·

. Εξάλειψη μη αμοιβαίων περιττών επιβαρύνσεων και ευθυγράμμιση των αμοιβαίων περιττών επιβαρύνσεων για παρεχόμενες υπηρεσίες·

. (i) μείωση της γραφειοκρατίας, κυρίως σχετικά με τις οριζόντιες απαιτήσεις αδειοδότησης των επενδύσεων και δραστηριοτήτων χαμηλής διακινδύνευσης, όπως συνιστάται από την Παγκόσμια Τράπεζα, και του διοικητικού φόρτου των επιχειρήσεων βάσει των συστάσεων του ΟΟΣΑ, και (ii) σύσταση διυπουργικής επιτροπής για την κατάρτιση της νομοθεσίας. Θα επιδιωχθεί η τεχνική βοήθεια της Παγκόσμιας Τράπεζας για την εφαρμογή της χαλάρωσης των προϋποθέσεων αδειοδότησης.

. Έγκριση της μεταρρύθμισης της αγοράς φυσικού αερίου και του συναφούς χάρτη πορείας, και άμεση εφαρμογή αμέσως μετά.

. Λήψη μη αναστρέψιμων μέτρων (συμπεριλαμβανομένης της ανακοίνωσης της ημερομηνίας για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών), για την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, ΑΔΜΗΕ.

Στις αγορές ηλεκτρικής ενέργειας, οι αρχές θα μεταρρυθμίσουν το σύστημα πληρωμών δυναμικότητας και άλλους κανόνες της αγοράς ηλεκτρικής ενέργεια,ς για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο ορισμένοι σταθμοί να αναγκάζονται να λειτουργούν κάτω από το μεταβλητό τους κόστος, και να αποτραπεί ο συμψηφισμός των οφειλών μεταξύ της ΔΕΗ και φορέων της αγοράς· Καθορισμός των τιμολογίων της ΔΕΗ με βάση το κόστος, συμπεριλαμβανομένης της αντικατάστασης της έκπτωσης 20% για τους χρήστες υψηλής τάσης με κοστοστραφή τιμολόγια· Και κοινοποίηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή των προϊόντων τύπου NOME. Οι αρχές θα συνεχίσουν επίσης την υλοποίηση του χάρτη πορείας για το μοντέλο-στόχο της ΕΕ, θα καταρτίσουν ένα νέο πλαίσιο για τη στήριξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και την εφαρμογή της ενεργειακής απόδοσης και θα αναθεωρήσουν την φορολογία της ενέργειας· Οι αρχές θα ενισχύσουν την οικονομική και λειτουργική ανεξαρτησία της ρυθμιστικής αρχής ηλεκτρικής ενέργειας.

10. Ιδιωτικοποιήσεις

. Το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου Ανάπτυξης Περιουσιακών Στοιχείων της Ελληνικής Δημοκρατίας θα εγκρίνει το αναπτυξιακό πρόγραμμα περιουσιακών στοιχείων, το οποίο θα περιλαμβάνει προς ιδιωτικοποίηση όλα τα περιουσιακά στοιχεία του ΤΑΙΠΕΔ στις 31/12/2014· Το πρόγραμμα θα εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο.

. Για να διευκολυνθεί η ολοκλήρωση των δημοπρασιών, οι αρχές θα ολοκληρώσουν όλα τα εκκρεμούντα κυβερνητικά μέτρα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που απαιτούνται για τους περιφερειακούς αερολιμένες, την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, την ΕΓΝΑΤΙΑ, τους λιμένες Πειραιά και Θεσσαλονίκης και του Ελληνικού (ακριβής κατάλογος περιλαμβάνεται στο τεχνικό υπόμνημα). Αυτός ο κατάλογος προτεραιοτήτων θα επικαιροποιείται τακτικά και η κυβέρνηση θα εξασφαλίσει ότι όλες τα εκκρεμή μέτρα θα εφαρμοστούν έγκαιρα.

. Η κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ θα αναγγείλουν τις προθεσμίες υποβολής δεσμευτικών προσφορών για τους λιμένες του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, το αργότερο έως τα τέλη του Οκτωβρίου 2015, και για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ROSCO, χωρίς ουσιαστικές αλλαγές στους όρους των προσφορών.

. Η κυβέρνηση θα μεταβιβάσει στο ΤΑΙΠΕΔ τις μετοχές του Δημοσίου στον ΟΤΕ.

. Θα λάβει μη αναστρέψιμα μέτρα για την πώληση των περιφερειακών αερολιμένων με τους υφιστάμενους όρους με τον επιτυχόντα προσφοροδότη που έχει ήδη επιλεγεί.


Για περισσότερα δείτε εδώ την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής:

Στέφανος Παπαπολυμέρου
[email protected]
agrotopos.blogspot.gr

Παράπονα Ρόδου

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2015 | 11:00 pm


Paralia Radio Rodos: Πλοίο καίγεται στα ανοικτά του Πειραιά

-
Στο σκάφος γίνονται συνεχόμενες εκρήξεις και δεν είναι γνωστό αν σε αυτό επέβαιναν άνθρωποι. Ο θάλαμος επιχειρήσεων δήλωσε άγνοια για το περιστατικό.
[www.newsit.grPARALIA] RADIO RODOS-

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2015 | 10:35 pm


Χρυσόστομος Blogger Ρόδος: Οι Τούρκοι με 8 μαχητικά και «εμπλοκή» με τους «Κουζουλούς» της 115 ΠΜ στο Καστελόριζο! (Βίντεο)

Εκμεταλλευόμενοι την Νατοϊκή Άσκηση οι Τούρκοι Χειριστές των Πολεμικών αεροσκαφών ξεχύθηκαν σε δύο σχηματισμούς αποτελούμενους από έξ ( 6) και δύο (2) μαχητικά αντίστοιχα στο Ελληνικό FIR νότια της Ρόδου αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά το χάσιμο χρόνου αλλά και την μπαμπεσιά των Τούρκων που δεν εφαρμόζουν ποτέ τα «ΜΟΕ» Η μια εξάδα των μαχητικών

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2015 | 10:31 pm


Parapona-Rodou: Μας χρωστάτε 341 δισ., σας χρωστάμε 320 δισ., σας χαρίζουμε τα 21 δισ. και... πατσίζουμε

-
Πολύ καλά έκανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και έβαλε αυτήν τη στιγμή το θέμα της πληρωμής του κατοχικού δανείου και των...
γερμανικών αποζημιώσεων.

Η άμεση αντίδραση της Μέρκελ με ανακοίνωση της Καγκελαρίας (ότι δεν αναγνωρίζει καμία υποχρέωση της Γερμανίας απέναντι στην Ελλάδα) αλλά και η οργή που εκδηλώθηκε από τα συμπλέοντα με το δίδυμο Μέρκελ - Σόιμπλε κόμματα και τα ανθελληνικά δημοσιεύματα γερμανικών εφημερίδων δείχνουν ότι σωστά έπραξε ο Τσίπρας. Ιδιαίτερα, μάλιστα, όταν έχει στα χέρια του το τεκμηριωμένο με έγγραφα-ντοκουμέντα πόρισμα της Ειδικής Επιτροπής του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, που αθροίζει το ύψος των οφειλόμενων από τη Γερμανία στην Ελλάδα χρημάτων (αποζημιώσεις και κατοχικό δάνειο) στα 341.203.223.015 ευρώ. Ποσό που υπερκαλύπτει τα 320 δισ. ευρώ που χρωστάει η χώρα μας στους τοκογλύφους-δανειστές μας.

Δύσκολα μπορεί πλέον ο κ. Σόιμπλε να πει «σκοτώνω και δεν πληρώνω»...

Ούτε μπορεί η κ. Μέρκελ να προσπεράσει την απάντηση του πρωθυπουργού, ο οποίος από το βήμα της Βουλής, στη συζήτηση για τις γερμανικές αποζημιώσεις, διεμήνυσε ότι «δεν παραιτούμαστε από τις απαράγραπτες αξιώσεις μας»!

Άλλωστε, δεν είναι μόνο η Ελλάδα που βίωσε τις γερμανικές θηριωδίες, με τα γεμάτα έλληνες αιχμαλώτους τρένα προς τα κρεματόρια του Άουσβιτς και του Νταχάου, απ' όπου μετρημένοι στα δάκτυλα ήταν εκείνοι που γύρισαν στην πατρίδα.

Απών ο Σαμαράς, «ναι» στους Γερμανούς από το Ποτάμι...

Μεγάλη εντύπωση προκάλεσε η απουσία του πρώην πρωθυπουργού και αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά από την πολύωρη συζήτηση στη Βουλή για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου. Η μοναδική εξήγηση είναι ότι δεν ήθελε να ενοχλήσει τους δικούς του ανθρώπους, τη Μέρκελ, τον Σόιμπλε και την ηγεσία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στους οποίους ενδεχομένως να είχε υποσχεθεί ότι δεν πρόκειται να φέρει ποτέ αυτό το θέμα ούτε να το υποστηρίξει. Η απουσία του Σαμαρά σχολιάστηκε με πολύ δυσμενή σχόλια από πολλούς βουλευτές του. Ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης εμφανίσθηκε ως υπερπροστάτης των Γερμανών, με κακίες απέναντι στην κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί βάζει ένα θέμα που είναι... ανύπαρκτο! Και γιατί με αυτήν τη συζήτηση λαϊκίζει. Καλύτερο μάρτυρα υπεράσπισης δεν θα μπορούσε να βρει το Βερολίνο...

***

Στάζουν αίμα τα λεφτά που μας χρωστάτε!

Είναι πολλά τα λεφτά που χρωστάει στην Ελλάδα και στον ελληνικό λαό η Γερμανία. Πολύ περισσότερα από το χρέος που έχει η Ελλάδα απέναντι στους δανειστές των Μνημονίων. Και αυτά που χρωστάμε εμείς δεν στάζουν αίμα από εκτελέσεις και σφαγές, από κάψιμο ολόκληρων χωριών και ερείπια, δεν μυρίζουν Άουσβιτς και Νταχάου, δεν είναι ποτισμένα από δάκρυα, πόνο πολύ, φτώχεια και δυστυχία, δεν φωτογραφίζουν τη λεηλασία και την καταστροφή όλων των υποδομών της Ελλάδας μας, πάνω στα οποία κτίσθηκε η σημερινή Γερμανία.

Ο λογαριασμός, που τεκμηριώνεται με έγγραφα και ντοκουμέντα τα οποία ούτε ο εφοριακός Σόιμπλε δεν μπορεί να αμφισβητήσει, φθάνει στα 341.203.213.015 ευρώ (341,2 δισεκατομμύρια ευρώ)! Αρκετά περισσότερα από τα 320 δισ. ευρώ που είναι σήμερα το ελληνικό δημόσιο χρέος, το οποίο έχει πάρα πολλά πανωτόκια.

Και από αυτά το κατοχικό δάνειο ανέρχεται στα 10.344.859.092 ευρώ (10,344 δισεκατομμύρια ευρώ), ζεστό χρήμα, δάνειο που είχε αναγνωρίσει η μεταπολεμική Γερμανία με την καταβολή δύο δόσεών του.

Συν 107,3 δισ. ευρώ για τις ζωές που χάθηκαν!

Στον πίνακα των απαιτήσεων που καταγράφονται λεπτομερώς στην απόρρητη έκθεση της Ειδικής Επιτροπής του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, στην οποία προσδιορίζονται αναλυτικά και απόλυτα τεκμηριωμένα οι ελληνικές αξιώσεις από τις γερμανικές επανορθώσεις και το κατοχικό δάνειο,»δεν συμπεριλαμβάνονται απαιτήσεις για αποζημίωση για απώλεια ανθρωπίνων ζωών (ηθική βλάβη / ψυχική οδύνη), που δεν μπορούν να προσδιοριστούν επακριβώς, τις οποίες η Επιτροπή εκτιμά ότι κυμαίνονται από 22,1 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι 107,3 δισεκατομμύρια ευρώ, με τις επιφυλάξεις που διατυπώνονται στο οικείο κεφάλαιο της έκθεσης. Σε κάθε περίπτωση, το κόστος της Ελλάδος σε ανθρώπινες ζωές, στην υγεία του πληθυσμού, σε καταστροφές ιδιωτικών περιουσιών και των υποδομών του Κράτους, καθώς και της οικονομίας γενικότερα και της προοπτικής της, ξεπέρασε κάθε ιστορικό προηγούμενο και το οποιοδήποτε εκτιμώμενο ποσό δεν φθάνει για την πραγματική ηθική και υλική δικαίωση της χώρας».

Καταπέλτης για Μέρκελ και Σόιμπλε όλα τα στοιχεία της «δράσης» των χιτλερικών στρατευμάτων στην Ελλάδα

Συγκλονιστικά και πολύ αποκαλυπτικά για τις απώλειες σε ανθρώπινες ζωές, τη λεηλασία και τις καταστροφές που προκάλεσαν τα γερμανικά στρατεύματα είναι τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην απόρρητη έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, αποτέλεσμα της πολύμηνης δουλειάς που έκανε η Ειδική Επιτροπή, συντονιστής της οποίας ήταν ο Παναγιώτης Καρακούσης και μέλη οι Βασίλειος Μανεσιώτης, Στέλιος Μαραβελάκης, Βασίλειος Κατριβέσης, Δημήτρης Τσάκωνας και Γεωργία Χαλούλου. Σε όλους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια γιατί πλέον η Ελλάδα έχει για πρώτη φορά στα χέρια της πλήρη στοιχεία-ντοκουμέντα που κανένας Διεθνής Οργανισμός και κανένα Διεθνές Δικαστήριο δεν μπορεί να τα αμφισβητήσει.

Δεν απεμπόλησε ποτέ η Ελλάδα τις απαιτήσεις της

* Σε κανένα σημείο του αρχειακού υλικού που εξετάστηκε δεν αναφέρεται ούτε προκύπτει από καμία συνθήκη ότι η Ελλάδα απέσυρε ή απεμπόλησε τις απαιτήσεις της που απορρέουν από τους Α' και Β' Παγκοσμίους Πολέμους, τουναντίον, όπως αναφέρεται και στην έκθεση του ΝΣΚ, διατηρεί το δικαίωμά της να διεκδικήσει από την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας την πλήρη ικανοποίηση όλων των ανωτέρω απαιτήσεων.

* Για τον προσδιορισμό της τρέχουσας αξίας καθεμίας εκ των διαφόρων απαιτήσεων της Ελλάδος από τη Γερμανία χρησιμοποιήθηκε ενιαία μέθοδος, σύμφωνα με την οποία η κάθε απαίτηση θεωρήθηκε οιονεί δάνειο που το ελληνικό κράτος χορήγησε προς το γερμανικό κράτος, και μάλιστα με κόστος δανεισμού όμοιο με αυτό του Αμερικανικού Δημοσίου για δανεισμό του με μακροχρόνια διάρκεια.

Πηγή

Παράπονα Ρόδου

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2015 | 10:30 pm


Χρυσόστομος Blogger Ρόδος: Η Ίννα (sirina) … έδειξε το στήθος vizaki της μέσα στο αεροπλάνο !

Το κορίτσι ζεστάθηκε πολύ μέσα στο αεροπλάνο και έβγαλε την μπλούζα της προκαλώντας... κενά αέρος στην πτήση από το θέαμα!... ... Click here to

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2015 | 10:01 pm


Parapona-Rodou: «Βόμβα» στον τουρισμό: Καθημερινά χάνονται 50.000 κρατήσεις τουριστών

-

Σαρώνει το «κύμα» ακυρώσεων τα ξενοδοχεία - Πτώση 50% στις κρατήσεις Ελλήνων...
για το εξωτερικό - SOS για τoν ανεφοδιασμό τους εκπέμπουν οι Έλληνες ξενοδόχοιΒαρύ είναι καθημερινά το πλήγμα που δέχεται η «βαριά βιομηχανία» της Ελλάδας από τον τουρισμό λόγω της νέας κατάστασης που έχει δημιουργηθεί με τις κλειστές τράπεζες, τους περιορισμούς στην ανάληψη κεφαλαίων και τον «βρόγχο» που έχει περάσει στο λαιμό της αγοράς.
Ενδεικτικά είναι όσα αποκάλυψε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Ανδρέας Ανδρεάδης ότι κάθε ημέρα δεν μπαίνουν στα συστήματα των ξενοδοχείων 50.000 κρατήσεις από το εξωτερικό εξαιτίας των τελευταίων αρνητικών εξελίξεων για τη χώρα.

Η κατάσταση αποκτά ακόμα πιο δραματικές διαστάσεις με το δεδομένο ότι οι κρατήσεις τελευταίας στιγμής αποτελούν το 20% επί του συνόλου μέσα στη χρονιά.

Παράλληλα μέρα με τη μέρα σαρώνει τα ξενοδοχεία, ειδικά της Αθήνας, το «κύμα» ακυρώσεων με τους παράγοντες της τουριστικής αγοράς να περιγράφουν ότι σχεδόν έχουν μηδενιστεί οι κρατήσεις από τον εσωτερικό τουρισμό.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τουριστική αγορά εντοπίζονται, σύμφωνα με τον ΣΕΤΕ, στην έλλειψη ρευστότητας για την αγορά προμηθειών, στην απαίτηση μερίδας προμηθευτών να πληρώνουν με μετρητά, στην αδυναμία αποστολής εμβασμάτων στο εξωτερικό και στον ορατό κίνδυνο ελλείψεων βασικών ειδών αγαθών.

Ειδικά, δε, για τον ανεφοδιασμό σε τρόφιμα και ποτά για τα καταλύματα ο κ. Ανδρεάδης προειδοποιεί ότι τα αποθέματα αρκούν για την ικανοποίηση των αναγκών των καταλυμάτων το αργότερο έως τα μέσα της άλλης εβδομάδας.

Την ίδια ώρα πτώση έως και 50% καταγράφεται στις κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων Ελλήνων ταξιδιωτών για το τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησαν την Τετάρτη η Travelplanet 24 και η airtickets.

Οι ακυρώσεις στις κρατήσεις των αεροπορικών εισιτηρίων από το 1,05%, που ήταν το μέσο ημερήσιο ποσοστό ακυρώσεων, ανήλθαν στο 7,2% το διάστημα από 27 Ιουνίου έως 1η Ιουλίου, με αποκορύφωμα την 30ή Ιουνίου, οπότε το ποσοστό των ακυρώσεων εκτοξεύτηκε στο 22%. Οι κρατήσεις των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων έως τις 25 Ιουνίου σημείωναν αύξηση κατά 10% σε σύγκριση με το 2014, ενώ από την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος έως σήμερα παρουσιάζουν πτώση κατά 60%.Ακυρώσεις και «SOS» από τα νησιάΤην κατάσταση περιέγραψαν οι ξενοδόχοι και ιδιοκτήτες καταλυμάτων που μίλησαν στο protothema.gr. «Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το "πάγωμα" των κρατήσεων πανελλαδικά κι αυτό μας ανησυχεί. Υπάρχουν ακυρώσεις κυρίως από το εξωτερικό» είπε στο protothema.gr ο Γιάννης Ρέτσος, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) και Α' Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

«Υπάρχουν κάποιες ακυρώσεις κι Ελλήνων και ξένων. Οι Έλληνες ακυρώνουν περισσότερο ιδίως σε ό,τι έχει να κάνει με εκδηλώσεις. Οι ακυρώσεις των ξένων μέχρι στιγμής αναπληρώνονται από τις κρατήσεις. Αυτά τα νούμερα είναι σε κάθε περίπτωση πτωτικά σε σχέση με αυτά που θα έπρεπε να είναι αυτή την εποχή. Οι οποιεσδήποτε πολιτικοοικονομικές εξελίξεις των επομένων ωρών ή ημερών θα ορίσουν και την πορεία του τουρισμού από εδώ και πέρα. Οι εικόνες που θα εκπέμψει η χώρα τις επόμενες ημέρες είναι καθοριστικές για τον τουρισμό», σημειώνει ο Αλέξανδρος Βασιλικός, πρόεδρος ξενοδόχων Αττικής.

«Οι ακυρώσεις που έχουμε είναι κυρίως από Έλληνες. Το 90% αυτών είναι από Έλληνες. Έχουν παγώσει οι κρατήσεις. Οι ξένοι τουρίστες δείχνουν ψυχραιμία και είναι ήρεμοι κατά τις διακοπές τους στο νησί. Δεν έχουν υπάρξει, ευτυχώς, προβλήματα με τους ξένους τουρίστες ούτε ακυρώσεις είχαμε, πέρα από κάποιες ελάχιστες, που θα τα χαρακτήριζα μεμονωμένα περιστατικά», σημειώνει ο Νίκος Γράψας, πρόεδρος ξενοδόχων Λευκάδας.

«Δεν έχουμε καμία ακύρωση μέχρι στιγμής από ξένους. Μας ευνοούν οι συνθήκες στην Τυνησία, αλλά το θέμα είναι να μη γίνουμε κι εμείς Τυνησία. Ψυχραιμία, οι στιγμές είναι πρωτόγνωρες για όλους. Πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι και σε καμία περίπτωση να μη μεταδώσουμε φόβο κι ανασφάλεια στους τουρίστες. Ο κόσμος που ήταν προγραμματισμένος να έρθει, έχει έρθει όλος. Η πληρότητα είναι στα φυσιολογικά επίπεδα, που πρέπει να είναι για αυτή την εποχή. Οι κρατήσεις, ωστόσο, έχουν μειωμένο ρυθμό, ενώ πολλοί Έλληνες που ήταν να έρθουν στο νησί αυτή την εβδομάδα, έχουν ακυρώσει λόγω του δημοψηφίσματος», λέει στο protothema.gr ο Μάκης Τιμοθεάτος, πρόεδρος ξενοδόχων Κεφαλονιάς, προσθέτοντας πως αυτή η εικόνα είναι ίδια και για την Ιθάκη. «Στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την επάρκεια αγαθών κι οι υπηρεσίες που προσφέρουμε παραμένουν υψηλές», τονίζει ακόμη.

«Ένα χάος υπάρχει. Κανείς δεν ξέρει τι γίνεται και τι θα γίνει. Δεν είναι θέμα ακυρώσεων, αλλά αν μπορούμε να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο. Ούτε καφέ δε μπορούμε να προσφέρουμε στον τουρίστα, γιατί θα πρέπει να πληρώσω μετρητά για τις προμήθειες και έχω τα λεφτά στην τράπεζα. Τι πρόσωπο θα δείξω στον τουρίστα και πώς θα τον εξυπηρετήσω, όταν μας έχουν δέσει τα χέρια; Προσπαθούμε να κάνουμε τα αδύνατα-δυνατά, αλλά είναι πολλά προβλήματα που είναι αξεπέραστα. Θα του πω δε σου δίνω καφέ ή ψωμί, γιατί δε μου έδωσε ο προμηθευτής; Αυτό είναι δυσφήμιση για τον τόπο. Ο τουρίστας δεν θα ξανάρθει. Εκεί που είχαμε 25 εκατομμύρια, σήμερα κινδυνεύουμε να πάμε στο βάραθρο», λέει στο protothema.gr ο Παναγιώτης Μπράμος,πρόεδρος ξενοδόχων Κέρκυρας.

«Οι κρατήσεις στην Κέρκυρα από ξένους έχουν παγώσει. Ο κόσμος είναι μαζεμένος. Δεν ξέρει τι να κάνει. Πώς θα έρθουν στην Κέρκυρα οι Έλληνες, όταν δεν έχουν λεφτά; Με τα 60 ευρώ που μπορεί να βγάλει και με τα λεφτά του, αν έχει, μπλοκαρισμένα; Έξι μήνες διαπραγματευόμασταν και την τελευταία στιγμή δεν ξέρουμε πού είμαστε. Είναι καταστροφή για ολόκληρο τον τουρισμό στην Ελλάδα. Έχουμε Ιούλιο μήνα. Σήμερα έπρεπε να πληρώσουμε το προσωπικό. Με τι λεφτά θα τους πληρώσουμε; Έχουν δημιουργηθεί τεράστια οικονομικά προβλήματα. Να βάλουμε λίγο μυαλό. Έχει πληγεί η μεγαλύτερη βιομηχανία της χώρας», προσθέτει.

«Έχουμε ακυρώσεις από Έλληνες κι από μεμονωμένους πελάτες. Οι κρατήσεις σαφώς έχουν παγώσει. Αυτή ήταν μία περίοδος όπου είχαμε κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, οι οποίες πλέον δεν υπάρχουν. Μέχρι στιγμής τηρούν στάση αναμονής οι tour operators. Οι ξένοι έρχονται γιατί έχουν προπληρώσει τα τουριστικά τους πακέτα, εντούτοις, εκείνος που έχει τη δυνατότητα να ακυρώσει, ακυρώνει», δηλώνει στο protothema.gr η Χριστίνα Τετράδη,πρόεδρος ξενοδόχων Ζακύνθου και οικονομική επόπτρια στο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος.

«Όμως, αν συνεχιστεί αυτό το κλίμα, θα αρχίσουμε να έχουμε πολύ σοβαρά προβλήματα με τις προμήθειές μας και δε θα μπορούμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες που έχουμε δεσμευτεί, τουλάχιστον σε ό,τι έχει κάνει με τον επισιτισμό, αλλά κι άλλα πράγματα. Όλα τα προϊόντα είναι εισαγόμενα κι όλοι ζητούν μετρητά. Την εβδομάδα αυτή την αντέχουμε, αλλά από εκεί και πέρα το πρόβλημα είναι πάρα πολύ σοβαρό. Η οικονομία καταστρέφεται και κινδυνεύουμε να εξευτελιστούμε διεθνώς», συμπληρώνει.Προβλήματα και με τον ανεφοδιασμό έχουν οι Έλληνες ξενοδόχοιEπείγουσες λύσεις αναζητούν οι ξενοδόχοι ανά την Ελλάδα στο μέγιστο θέμα της επάρκειας προϊόντων, το οποίο φαίνεται να πλήττει περισσότερο τις μεγάλες μονάδες κυρίως στη νησιωτική Ελλάδα.

«Αυτή τη στιγμή φιλοξενούμε στα ξενοδοχεία μας 2.500 τουρίστες και η επάρκεια των προϊόντων μας είναι έως την επόμενη εβδομάδα. Μόνο η Ρόδος φιλοξενεί αυτή τη στιγμή 120.000 τουρίστες και υπό τις παρούσες συνθήκες είναι πολύ δύσκολο να κάνουμε εισαγωγές», επισημαίνει μεγαλοξενοδόχος του νησιού.

Αναζητώντας λύση στο πρόβλημα, οι Έλληνες ξενοδόχοι έχουν έρθει σε επαφή με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για την εξασφάλιση των απαραίτητων εγκρίσεων ώστε να διευκολυνθούν οι εισαγωγές προϊόντων τουλάχιστον για τις πιο τουριστικές περιοχές, ενώ μία ακόμη λύση που έχει πέσει στο τραπέζι, έως ότου εξομαλυνθεί η κατάσταση είναι να ζητείται από τους ξένους τουριστικούς πράκτορες που διατηρούν γραφεία στην Κύπρο να πραγματοποιούν εκεί τις πληρωμές, ώστε να πληρώνονται μέσω Κύπρου οι προμηθευτές.

Επιπλέον, αξιοποιείται στο μέγιστο η δυνατότητα να απευθύνονται οι ξενοδόχοι στην τοπική αγορά, από την οποία, ούτως ή άλλως προέρχεται μεγάλο μέρος των προμηθειών τους, ενώ μία ακόμη εναλλακτική είναι και το «σπάσιμο» των παραγγελιών σε μικρότερες.«SOS» κι από τους ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων«SOS» εκπέμπουν και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια που μέσα σε μία εβδομάδα η ζήτηση έχει σημειώσει αρνητικό ρεκόρ. «Η ζήτηση έχει πέσει κατά 90% αυτές τις ημέρες. Πάμε για 7η ημέρα που έχουν παγώσει οι κρατήσεις κυρίως στο εξωτερικό. Έχει περιοριστεί πολύ η ροή των κρατήσεων. Το ίδιο ισχύει για όλα τα νησιά. Δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε δημοφιλείς και μη προορισμούς. Πράκτορας μου έλεγε χθες ότι περίμενε γκρουπ των 100 και πλέον ατόμων στην Κέρκυρα κι ήρθαν μόνο 20», δηλώνει στο protothema.gr ο Κώστας Βρετάνος,πρόεδρος της συνομοσπονδίας ενοικιαζόμενων δωματίων και διαμερισμάτων Ελλάδος.

«Υπάρχει ανασφάλεια για τη χώρα μας και οι τουρίστες δεν είναι σίγουροι για το πώς θα ζήσουν εάν ταξιδεύσουν στην Ελλάδα. Οι εικόνες με ουρές στα ΑΤΜ και στα βενζινάδικα και ο φόβος για έλλειψη προϊόντων τρομοκρατούν κάποιον που θέλει να πάει σε μία χώρα. Εάν τα θέματα αυτά διευθετηθούν εντός της εβδομάδας έχουμε τον τρόπο να ξανακερδίσουμε αυτούς που θέλουν να έρθουν στη χώρα μας και να ισορροπήσουμε την κατάσταση. Εάν δε βρεθεί λύση στο πολιτικό αδιέξοδο θα έχουμε μια αρνητική χρονιά για τον τουρισμό», προσθέτει.

«Έχουμε πολλές ακυρώσεις. Υπάρχει κατάλυμα στην Άνδρο που μέσα σε δύο ημέρες είχε 21 ακυρώσεις. Οι περισσότερες είναι από Έλληνες τουλάχιστον για τα νησιά των Κυκλάδων, αλλά στα υπόλοιπα νησιά είναι και ξένοι. Είναι τραγική η κατάσταση. Εάν δε λυθεί το θέμα θα το πληρώσει ο τουρισμός. Φτάνω στο σημείο να λέω στον πελάτη να του δώσω εγώ χρήματα αν δεν έχει μετρητά και να τα πάρω από την κάρτα του», τονίζει από την άλλη ο Στέλιος Πολυκράτης,επίτιμος πρόεδρος συνομοσπονδίας ενοικιαζόμενων δωματίων και διαμερισμάτων Ελλάδος.

«Έχουμε δύο θέματα αυτή τη στιγμή. Το πρώτο είναι οι ακυρώσεις για το δημοψήφισμα την Κυριακή και το δεύτερο οι υπόλοιπες για το καλοκαίρι λόγω της κατάστασης. Υπάρχει μία αίσθηση ότι ένας στους τρεις Έλληνες κάνει ακύρωση. Την ίδια ώρα έχουμε διακοπή κρατήσεων από τους ξένους. Σε περίοδο ανασφάλειας για ποιο λόγο να προτιμήσει κανείς ένα μέρος που δεν είναι ασφαλές; Πρέπει να γίνει κάτι, να έρθουν σε συμφωνία. Εμείς δε μπορούμε να κάνουμε κάτι για αυτό», λέει στο protothema.gr ο Αντώνης Καρατάσος,πρόεδρος κυκλαδικής ομοσπονδίας τουριστικών καταλυμάτων.

Χαρακτηριστικό όλων αυτών είναι πως μόλις 20 ήταν οι επιβάτες στο πλοίο της γραμμής για Δυτικές Κυκλάδες τη Δευτέρα, την πρώτη ημέρα μετά την επιβολή capital controls στις αναλήψεις και το κλείσιμο των τραπεζών. Ήταν η προτελευταία μέρα του Ιουνίου, στην καρδιά του καλοκαιριού, κι όμως οι επιβάτες προς Σίφνο, Σέριφο, Κύθνο, Κίμωλο και Μήλο ήταν ελάχιστοι, σύμφωνα με τα στοιχεία του συνδέσμου επιχειρήσεων επιβατηγού ναυτιλίας. Το αποτέλεσμα αυτού ήταν για την επόμενη μέρα, την Τρίτη, να προγραμματιστεί και να εκτελεστεί μόλις ένα δρομολόγιο προς τα νησιά αυτά από τον Πειραιά.Πτώση 50% των κρατήσεων στη ναυτιλίαΟσον αφορά στη ναυτιλία οι κρατήσεις έχουν μειωθεί κατά 50%. Η έλλειψη ρευστού και οι κλειστές τράπεζες εξάλλου εμποδίζουν κάποιον που είχε οργανώσει τις καλοκαιρινές του διακοπές να τις πραγματοποιήσει, με αποτέλεσμα και αυτοί να μην ταξιδεύουν τελικά για τα νησιά.

Η κατάσταση προβλέπεται να επιδεινωθεί τις προσεχείς ημέρες, καθώς υπάρχει ανησυχία για την επάρκεια καυσίμων και για το κατά πόσον θα μπορούν να εκτελούνται δρομολόγια των επιβατηγών πλοίων, αλλά και των λεωφορείων του ΚΤΕΛ, με τους υπευθύνους να προειδοποιούν πως η επάρκεια φτάνει για 4-5 μόλις μέρες, δηλαδή υπάρχει πιθανότητα να μην μπορούν να εξυπηρετήσουν ούτε τους ετεροδημότες που θέλουν να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα!

protothema

Παράπονα Ρόδου

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2015 | 10:00 pm


Parapona-Rodou: ΤΩΡΑ: ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ ΝΤΑΙΣΕΛΜΠΛΟΥΜ !!!

-

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ έδωσε τη δική του οπτική για τα δύο αποτελέσματα του δημοψηφίσματος την Κυριακή στην Ελλάδα....


Ο πρόεδρος του Eurogroup, μιλώντας στο κοινοβούλιο διευκρίνισε ότι αν ελληνικός λαός ψηφίσει “οχι” τότε Ελλάδα και Ευρώπη θα έρθουν σε πολύ δύσκολη θέση ενώ αν η απάντηση στο δημοψήφισμα είναι “ναι” τότε αυτόματα θα προσφερθούν οι καλύτερες προοπτικές για την επανέναρξη των συνομιλιών ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους εταίρους.
Η δήλωση αυτή του κ. Ντάισελμπλουμ απαντάει ουσιαστικά στον Ελληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο οποίος δήλωσε χθες ότι η Ελλάδα ότι η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί μετά το Οχι.Παράπονα Ρόδου

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2015 | 9:45 pm


e-rodios: Ένα από τα πιο συναρπαστικά αεροπορικά κατορθώματα που έχετε δει ποτέ [Βίντεο]


-Σε ένα από τα πιο συναρπαστικά αεροπορικά κατορθώματα που έχετε δει ποτέ, οι Βρετανοί πιλότοι Paul Bonhomme και ο Steve Jones, έγιναν οι πρώτοι άνθρωποι στον κόσμο που πέταξαν τα αεροπλάνα σε σχηματισμό μέσα από ένα κτίριο!....
Διαβάστε περισσότερα »

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2015 | 9:41 pm


e-rodios: Οι μυθικές πόλεις του κόσμου που πάντα θα εντυπωσιάζουν [βίντεο]


-Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε δέκα μυθικές πόλεις που εντυπωσιάζουν για την αρχιτεκτονική των κτιρίων τους και παρέχουν σημαντικές πληροφορίες για την τεχνοτροπία κατασκευής τους....
Διαβάστε περισσότερα »

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2015 | 9:41 pm


e-rodios: Ό,τι και να γίνει την Κυριακή τίποτα δεν θα είναι πλέον ξανά ίδιο στη χώρα...

ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΜΙΣΟΣ ΕΝΣΤΑΛΑΞΑΝ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙ "ΕΤΑΙΡΟΙ" - ΓΚΑΝΓΚΣΤΕΡ
-Με μία αγορά "πεθαμένη" από τα capital controls που κανείς δεν ξέρει πότε θα βγούν, με εκβιασμούς από το Βερολίνο και τις Βρυξέλλες που ξεπερνούν κατά πολύ σε θρασύτητα αυτές των "κανονικών" νταβατζήδων και με μία σειρά τραγικών Ελλήνων πολιτικών....
Διαβάστε περισσότερα »

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2015 | 9:40 pm


e-rodios: Τα ομορφότερα τοπία της Γης για το διαγωνισμό περιβαλλοντικής φωτογραφίας [εικόνες]


-Πάνω από δέκα χιλιάδες εικόνες υποβλήθηκαν κατά τη διάρκεια του φετινού διαγωνισμού από φωτογράφους από 60 διαφορετικές χώρες. Το βραβείο πήρε η εκπληκτική εικόνα του ερασιτέχνη φωτογράφου, Ουτάμ Καμάτι, που δείχνει ένα ζευγάρι να φτιάχνει κανάλι άρδευσης....
Διαβάστε περισσότερα »

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2015 | 9:40 pm


e-rodios: Γερμανός αντικαγκελάριος: "Τα δύο διεφθαρμένα κόμματα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ κατέστρεψαν την Ελλάδα"

"ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ"!
-Ο ίδιος ο Γερμανός αντικαγκελαριος, Sigmar Gabriel, παραδέχθηκε ότι «Για τη σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα δεν φταίει ούτε ο λαός της ούτε η σημερινή κυβέρνηση.
Το λάθος που κάναμε και δεν υπολογίσαμε σωστά, είναι ότι δεν λάβαμε υπόψη μας ότι στη χώρα υπάρχει....
Διαβάστε περισσότερα »

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2015 | 9:40 pm


e-rodios: H πρωϊνή εκπομπή του Γιώργου Τράγκα 02/07/2015


 -Ακούστε τα 4 ηχητικά από την πρωϊνή εκπομπή του Γιώργου Τράγκα στον realfm 97,8 που σχολιάζει την επικαιρότητα με τον δικό του χαρακτηριστικό σαρκαστικό τρόπο....

Διαβάστε περισσότερα »

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2015 | 9:40 pm


Χρυσόστομος Blogger Ρόδος: Σε συναγερμό οι Λιμενικές Αρχές: Οι Τούρκοι πήραν αλιευτικό σκάφος – Υπό κράτηση Έλληνας ψαράς

Σε συναγερμό βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα το Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, μετά από σήμα που εξέπεμψε το αλιευτικό σκάφος «Άγιος Νικόλαος», που έπλεε ανοιχτά της Συκαμινιάς Λέσβου. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία Τουρκική ακταιωρός έδεσε το Ελληνικό αλιευτικό σκάφος και το οδήγησε στο Κουτσού Kουγιού με την κατηγορία κατά του Έλληνα ψαρά ότι μπήκε παράνομα στα

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2015 | 9:31 pm


Parapona-Rodou: ΠΑΓΩΣΕ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ με την χθεσινή ανάρτηση του Τσίπρα στο facebook... [photo]

-
Σας καλώ να πούμε ΟΧΙ στις συνταγές των μνημονίων που καταστρέφουν την Ευρώπη...

Σας καλώ να απαντήσουμε καταφατικά στην προοπτική μιας βιώσιμης λύσης. Να ανοίξουμε μια λαμπρή σελίδα δημοκρατίας.

Και μια βέβαιη ελπίδα για μια καλύτερη συμφωνία.

Είναι η ευθύνη προς τους γονείς μας, προς τα παιδιά μας, προς τους εαυτούς μας.
Είναι το χρέος μας απέναντι στην ιστορία.

Σας ευχαριστώ !!


-

Παράπονα Ρόδου

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2015 | 9:30 pm


Parapona-Rodou: ΕΚΤΑΚΤΟ: ΤΕΡΑΣΤΙΑ ''ΒΟΜΒΑ'' ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ !!

-
Δεν υπογράφω συμφωνία που δεν θα περιλαμβάνει αναδιάρθρωση του χρέους, ...δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Θα παραιτηθώ εάν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι «ναι», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg το πρωί της Πέμπτης.

Δεν υπογράφω συμφωνία που δεν θα περιλαμβάνει αναδιάρθρωση του χρέους, δήλωσε ο ίδιος.Παράπονα Ρόδου

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2015 | 9:15 pm


Χρυσόστομος Blogger Ρόδος: Kolarakia. Εμφράγματα ξανά: Απίστευτες κ@….ς!

Αν σας άρεσε το πρώτο μέρος, τότε αυτό εδώ θα σας ενθουσιάσει!!.... ... Click here to

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2015 | 9:02 pm


Parapona-Rodou: Καταθέσεις δέχονται τα υποκαταστήματα Εθνικής, Πειραιώς και Eurobank

- 
Και πληρωμές σε λογαριασμούς καταθέσεων...
Καταθέσεις μετρητών δέχονται τα ανοιχτά υποκαταστήματα της Εθνικής Τράπεζας, της Τράπεζας Πειραιώς και της Eurobank τόσο από ιδιώτες όσο και από επιχειρήσεις.


Η Eurobank ανακοίνωσε ότι από σήμερα και από το δίκτυο των 174 καταστημάτων της που λειτουργούν κατά τη διάρκεια της τραπεζικής αργίας, πέραν της καταβολής συντάξεων, θα γίνονται αποδεκτές και καταθέσεις πελατών. Επίσης θα εκτελούνται πληρωμές σε λογαριασμούς καταθέσεων στο εσωτερικό της χώρας.Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε τη δημιουργία 112 Κέντρων Ειδικών Συναλλαγών σε όλη την Ελλάδα, τα οποία προστίθενται στα 290 καταστήματα που είναι ήδη ανοιχτά για την εξυπηρέτηση των συνταξιούχων. Μέσω αυτών των 112 κέντρων ειδικών συναλλαγών θα διενεργούνται καταθέσεις από εταιρικούς πελάτες και ιδιώτες, πληρωμές σε λογαριασμούς καταθέσεων όπως μισθοδοσία προσωπικού και πληρωμές προμηθευτών, έκδοση winbank (web banking) και έκδοση και επανέκδοση χρεωστικών καρτών με δυνατότητα έκδοσης μιας κάρτας ανά δικαιούχο.Η Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε πως από το δίκτυο των 289 καταστημάτων της που λειτουργούν κατά τη διάρκεια της τραπεζικής αργίας θα κάνει, πέραν της καταβολής των συντάξεων, αποδεκτές καταθέσεις πελατών καθώς και αιτήσεις έκδοσης νέων χρεωστικών καρτών για όλους τους ιδιώτες. Επίσης κατόπιν ειδικής εντολής των πελατών θα εκτελούνται πληρωμές σε λογαριασμούς καταθέσεων στο εσωτερικό της χώρας.Τέλος, η Εθνική διαθέτει σε όλη την Ελλάδα περισσότερα από 677 ΑΤΜ με δυνατότητα απευθείας κατάθεσης μετρητών (χωρίς φάκελο). Μέσω των ATM αυτών, η πίστωση του λογαριασμού είναι άμεση και το ποσό είναι διαθέσιμο από την επόμενη στιγμή.

Newsroom ΔΟΛ

Παράπονα Ρόδου

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2015 | 9:00 pm


Parapona-Rodou: Συγκέντρωση υπεράσπισης του «ΟΧΙ» σήμερα στην πλατεία Κύπρου

-

ΟΛΟΙ στην συγκέντρωση υπεράσπισης του «ΟΧΙ» την Πέμπτη 2/7/2015 στην πλατεία Κύπρου στις 8μμ!...


ΟΧΙ στους εκβιασμούς και τα τελεσίγραφα!
ΟΧΙ στην καταστροφική και αδιέξοδη λιτότητα!
ΟΧΙ σε αυτούς που θέλουν την Δημοκρατία στο περιθώριο!

Πολίτες της Δωδεκανήσου!

Αυτή την περίοδο διεξάγεται μία μεγάλη και γενναία μάχη του λαού μας, απέναντι στις εξωφρενικές απαιτήσεις των δανειστών! Δεν είναι μια μάχη της πατρίδας μας απέναντι στην «Ευρώπη», αλλά μία μάχη των ανθρώπων και των αναγκών τους απέναντι στους αριθμούς και τα κέρδη!. Η επίθεση σε έναν λαό που αποφάσισε πως θα πρέπει να γίνει κυρίαρχος στον τόπο του, θα πρέπει να ανακοπεί!.
Μετά από 5 τουλάχιστον χρόνια βάναυσων μνημονίων που οδήγησαν τον Ελληνικό λαό στην εξαθλίωση, με βασικό ιδεολόγημα το βιώσιμο χρέος, το μεγάλο και δυνατό ΟΧΙ του λαού μας θα ακουστεί ξανά, όπως ακούστηκε σε όλες τις δύσκολες στιγμές του. Θα πρέπει όλοι να πάρουμε θέση απέναντι στις εκβιαστικές απαιτήσεις των δανειστών. Για να σταματήσει ο αυταρχισμός της λιτότητας και η καταστροφή της χώρας.

Οι δανειστές μας ζητούν να παραδώσουμε τα νησιά μας αμαχητί!. Να αυξηθεί ο ΦΠΑ παντού, στα ξενοδοχεία, στην εστίαση, να εξαφανιστεί η αγροτική μας παραγωγή, να κοπούν περισσότερο οι μισθοί και οι συντάξεις, να διαλυθεί το ασφαλιστικό σύστημα, να νομοθετηθούν οι ομαδικές απολύσεις, να ιδιωτικοποιηθούν πλήρως τα πάντα, λιμάνια, αεροδρόμια, ΔΕΗ,ΟΤΕ, ότι πλούτος μας έχει απομείνει!

Όπως λοιπόν ξεκινήσαμε έναν αγώνα πριν λίγο καιρό λέγοντας ΟΧΙ στην κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, τώρα θα πρέπει να συνεχίσουμε τον ίδιο αγώνα, πιο δυνατά, λέγοντας το μεγάλο και ιστορικό ΟΧΙ στις παράλογες και καταστροφικές απαιτήσεις των δανειστών! Το απαιτεί η επιβίωση των νησιών μας!

Όλες οι συντηρητικές δυνάμεις της γηρασμένης Ευρώπης ενώθηκαν εναντίον μας, γιατί το στοίχημα είναι μεγάλο, αν εμείς καταφέρουμε να σταματήσουμε τη λιτότητα, να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση με την κοινωνία όρθια, η ελπίδα θα έχει ριζώσει ξανά στους εργαζόμενους, στις κοινωνίες όλες της Ευρώπης.

Οι εκβιασμοί και η οικονομική ασφυξία έχουν πια πάρει τα χαρακτηριστικά ενός γενικευμένου οικονομικού πολέμου. Βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με όλα τα μέσα, μια ανοιχτή επιχείρηση να τιμωρηθεί ο ελληνικός λαός, γιατί ορθώνει το ανάστημά του και αμφισβητεί τη λιτότητα και τους επικυρίαρχους.

Αποφασίσαμε να βαδίσουμε τον δρόμο της Δημοκρατίας, με τον λαό να έχει τον πρώτο λόγο.. Η Δημοκρατία είναι ο μόνος ασφαλής δρόμος. Και εμείς θα τον ακολουθήσουμε

ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ- ΔΕΝ ΥΠΟΚΥΠΤΟΥΜΕ!

Η ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙ «ΟΧΙ»!

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΟΥ «ΟΧΙ»

Παράπονα Ρόδου

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2015 | 8:44 pm


Χρυσόστομος Blogger Ρόδος: Τα έχουν πολύ μεγάλα… τα προσόντα!!(pics, vid)

Τα έχει μεγάλα… τα προσόντα και μάλιστα τα δείχνει στις φωτογραφίσεις της με άλλη μία καυτή φίλη της!... ... Click here to

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2015 | 8:31 pm


Parapona-Rodou: Κως: Ομολόγησε ότι τον σκότωσε ... και είναι ελεύθερος

-

Ομολόγησε ότι σκότωσε τον 46χρονο αδερφό της Αλβανίδας φίλης του στην Κω,... αλλά μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ένας 58χρονος συνταξιούχος εφοριακός!

Τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης ο κατηγορούμενος (για ανθρωποκτονία από πρόθεση, πρόκληση σωματικής βλάβης και οπλοχρησία) πυροβόλησε δύο φορές την κλειδαριά της πίσω εισόδου και εισέβαλε στο σπίτι της 39χρονης συντρόφου του στη Λάμπη. Κατευθύνθηκε προς το δωμάτιο όπου κοιμόταν ο 46χρονος αδερφός της Λεάντρο Λάπα, τον οποίο η γυναίκα φιλοξενούσε το τελευταίο διάστημα, και τον πυροβόλησε πολλές φορές, τραυματίζοντας και την 39χρονη, αφού τη χτύπησε με το κοντάκι. Κατόπιν ο 58χρονος έφυγε, για να εντοπιστεί το μεσημέρι της ίδιας ημέρας στο σπίτι του.

Το θύμα μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο της Κω με τραύματα σε θώρακα, λεκάνη και πόδια και κατόπιν με αεροδιακομιδή στο νοσοκομείο Θριάσειο Αττικής, όπου άφησε την τελευταία του πνοή λίγες ώρες αργότερα. Από τον τόπο του εγκλήματος συλλέχθηκαν εννέα κάλυκες κυνηγετικών φυσιγγίων, όμοια με αυτά που βρέθηκαν στο σπίτι του συλληφθέντα, ενώ διαπιστώθηκε ότι προσπάθησε να εξαφανίσει τα ίχνη του αλλάζοντας ρούχα και πετώντας σε παραθαλάσσια περιοχή (την υπέδειξε αργότερα στους αστυνομικούς) το κυνηγετικό όπλο που κατείχε νόμιμα. Στη θάλασσα εντοπίστηκε η κάννη και ταυτοποιήθηκε ότι ανήκει στον κατηγορούμενο.

Στην απολογία του, ο δράστης, που δήλωσε ότι μετάνιωσε για την πράξη του, είπε ότι βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ και φαρμάκων και δεν θυμάται τι ακριβώς συνέβη εκείνη τη μέρα!

Εχει αναπηρία

Παράλληλα ισχυρίστηκε ότι μετά το φονικό επιχείρησε να αυτοκτονήσει με το όπλο του εγκλήματος, αλλά δεν τα κατάφερε. Κατά πληροφορίες, παρουσίασε έγγραφα από τα οποία προκύπτει ότι έχει αναπηρία σε ποσοστό 67% και ότι αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας που καθιστούν δυσμενή έως και επικίνδυνο για τη ζωή του τον προσωρινό εγκλεισμό του σε σωφρονιστικό ίδρυμα.

Ετσι, αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση ύψους 10.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και κατ' οίκον περιορισμό.

Espressonews.gr

Παράπονα Ρόδου

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2015 | 8:27 pm


Χρυσόστομος Blogger Ρόδος: Άγιον Όρος, Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου για την κρίση: Υπάρχουν δύο Ευρώπες

Οι καιροί είναι πονηροί, αλλά οι Έλληνες, με πείρα και πάθη αιώνων, πρέπει να έχουν πάνταανοιχτά, πάντα άγρυπνα τα μάτια της ψυχής. Πέρα από ρητορείες και ιδεολογήματα δημόσιας κατανάλωσης, η Ελληνική φιλοσοφίααναζητούσε πρωτίστως την αλήθεια, κι αυτός ο πόθος διέπλαθε ελεύθερους ανθρώπους. Ανθρώπους που μπορούσαν να αγωνισθούν, να υπομείνουν, να

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2015 | 8:03 pm


Χρυσόστομος Blogger Ρόδος: ΚΑΥΤΗ Ελληνίδα Playmate γυμνή μέσα στην... κάψα του καλοκαιριού!

Η συγκεκριμένη καλλονή αργησε να κάνει γυμνή φωτογράφιση, όμως τελικά έκανε και σας την παρουσιάζουμε!.... ... Click here to

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2015 | 7:35 pm


Χρυσόστομος Blogger Ρόδος: Τι είναι η μέδουσα ή η τσούχτρα, ποια τα συμπτώματα αν σας κεντρίσει και πώς να τα αντιμετωπίσετε; [video]

από την Kλεοπάτρα Ζουμπουρλή Οι μέδουσες είναι θαλάσσια ασπόνδυλα (Κνιδόζωα) της τάξης των Σκυφόζωων. Πρόκειται για πλαγκτονικούς οργανισμούς, οι οποίοι απαντώνται σε όλες τις θάλασσες του κόσμου. Αντιπροσωπεύουν το κυρίαρχο στάδιο του βιολογικού κύκλου των Κοιλεντερωτών, Υδρόζωων (υδρομέδουσες, που έχουν ένα κράσπεδο , που περιβάλλει την ... ...κοιλότητα που

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2015 | 7:02 pm


Χρυσόστομος Blogger Ρόδος: Η Κίνα καλεί να συνεχιστούν οι συνομιλίες για την Ελλάδα

Να συνεχιστούν οι συνομιλίες μεταξύ Ελλάδας και των πιστωτών της κάλεσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας, μετά τη μη καταβολή πληρωμής από τη χώρα προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).... ... Click here to

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2015 | 6:32 pm


Χρυσόστομος Blogger Ρόδος: Tι σημαίνουν οι λέξεις: "καραμπουζουκλής" και "μπουζούκι"

Γράφει ο Δημήτρης Σταθακόπουλος Ακούμε συχνά την προσφώνηση: ” γεια σου καραμπουζουκλή” και σχεδόν όλοι πιστεύουν πώς σχετίζεται με το μπουζούκι... Και σε αυτή την περίπτωση τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι. Το πρόθεμα Kara έχει βασικά την έννοια της μαύρης απόχρωσης, αλλά στην ελληνική γλώσσα έχει και μιά επιτατική εμφατική έννοια, που σημαίνει : πολύ και έντονο..

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2015 | 6:04 pm


Χρυσόστομος Blogger Ρόδος: Τέσσερις απλές συμβουλές για να κάνετε οικονομία στη βενζίνη...

Όσο γρήγορα γεμίζει το ρεζερβουάρ άλλο τόσο γρήγορα αδειάζει. Η τιμή της βενζίνης κοντεύει σε πολλές περιοχές τα 2 ευρώ και φως στο τούνελ δεν φαίνεται. Μάλιστα τα πράγματα μπορεί να γίνουν ακόμα πιο δύσκολα αφού η Κομισιον ζήτησε αυξήσεις στους φόρους στα καύσιμα… Διαβάστε λοιπόν 4 απλές συμβουλές που μπορεί να κάνουν το ρεζερβουάρ σας να μην αδειάζει με την ταχύτητα

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2015 | 5:31 pm


Paralia Radio Rodos: Δραματικές είναι οι εξελίξεις στην Ελλάδα

-
Η Ελλάδα βυθίζεται στο χάος«Δεχόμαστε μόνο μετρητά» - Μεγάλα προβλήματα σε σουπερμάρκετ, βενζινάδικα, αεροπορικές εταιρείες και ξενοδόχους - Στην πιο δύσκολη θέση οι συνταξιούχοιΔραματικές είναι οι εξελίξεις στην Ελλάδα μετά την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος από την κυβέρνηση και το κλείσιμο των τραπεζών, ενώ κάθε ημέρα παρουσιάζονται μεγάλα προβλήματα στα σουπερμάρκετ, στις συντάξεις, στα βενζινάδικα, στις αεροπορικές εταιρείες και στους ξενοδόχους. Παρ' όλο που οι αρμόδιοι φορείς ανέφεραν ότι γίνονται δεκτές οι αγορές με πιστωτικές κάρτες στην Ελλάδα, πολλοί επιχειρηματίες και έμποροι, κυρίως μικρότερων καταστημάτων, αρνούνται να τις δεχθούν και δέχονται μόνο μετρητά με τη δικαιολογία ότι οι προμηθευτές τούς ζητούν μετρητά [www.tovima.gr] RADIO RODOS-

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2015 | 5:17 pm


Paralia Radio Rodos: Χάος, Για 2η ημέρα οι συνταξιούχοι στις ουρές της ντροπής για 120 ευρώ

-
Οι τελευταίοι αναγκάζονται να περιμένουν επί ώρες προκειμένου να πάρουν τα μόλις 120 ευρώ που δίνει για αυτήν την εβδομάδα τουλάχιστον η κυβέρνηση για τις συντάξεις. Υπενθυμίζεται πως οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν κάρτες αναλήψεων, με αποτέλεσμα να μην έχουν πρόσβαση σε ρευστό.

Πηγή:  http://www.iefimerida.grPARALIA RADIO RODOS-

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2015 | 5:05 pm


Χρυσόστομος Blogger Ρόδος: Γιατί να μην είχαν λόγο να ήταν κι αυτοί στη συγκέντρωση «Μένουμε Ευρώπη»;

Βασίλης Δημ. Χασιώτης Βεβαίως, ουδείς έχει το δικαίωμα να μεμφθεί την αντίθετη άποψη, και το δικαίωμα εκείνου που την εκφράζει να την εκφράσει και να τη διαδηλώσει. Ιδίως την άποψη ενός απλού πολίτη. Στις διαδηλώσεις του κινήματος «Μένουμε Ευρώπη», ΑΠΛΟΙ άνθρωποι που έκριναν ότι δεν υπάρχει άλλη οδός πέρα από τα Μνημόνια, και ότι

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2015 | 5:00 pm


ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ: ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΣΤΗ ΡΟΔΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

-
Θερινό Σχολείο στη Ρόδο“Κοινωνικές Επενδύσεις και Κοινωνική Οικονομία-Θεωρία, Πρακτικές και Ευρωπαϊκή Πολιτική”
 07-13/9/2015ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΔΩ:Το Θερινό Σχολείο στοχεύει στην παροχή ευρείας προσέγγισης υπό την Ευρωπαϊκή προοπτική στις επενδύσεις της κοινωνικής οικονομίας και στην ανάδειξη του κρίσιμου ρόλου που δύναται να έχουν στην αντιμετώπιση της τρέχουσας οικονομικής κρίσης. Φιλοδοξεί να προσφέρει επιστημονική γνώση και να ενισχύσει τη διοικητική και διαχειριστική ικανότητα των συμμετεχόντων σε ένα διεπιστημονικό πεδίο ενδιαφερόντων με έμφαση στις κοινωνικές επενδύσεις στον τομέα της κοινωνικής οικονομίας, επιτυγχάνοντας επίκαιρη εξοικείωση με τους διοικητικούς μηχανισμούς της Ελλάδος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Θα παρουσιασθούν καινοτόμες τάσεις στο πλαίσιο της κοινωνικής οικονομίας, καθώς και καλές πρακτικές σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε διαδραστικά εργαστήρια με αντικείμενο τα λειτουργικά και διοικητικά πρότυπα λειτουργίας των επιχειρήσεων κοινωνικής οικονομίας. Παράλληλα, να αντιληφθούν τον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζονται οι δημόσιες πολιτικές και οι ιδιωτικές στρατηγικές για τις επενδύσεις σε στρατηγικούς τομείς της οικονομίας, για τις επιστρέψιμες και τις μη- επιστρέψιμες χρηματοδοτήσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το νέο ΕΣΠΑ στο οποίο ο τομέας της κοινωνικής οικονομίας θα έχει προτιμησιακό χαρακτήρα, ευρωπαϊκούς, εθνικούς και διεθνείς φορείς, καθώς και από αναπτυξιακές, επενδυτικές και κοινωνικές τράπεζες, όπως τα European Social Entrepreneurship Funds (EUSEFs).
Στο πλαίσιο του Θερινού Σχολείου, διαμορφώνεται μια βέλτιστη εκπαιδευτική πρακτική, όπου διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί, Εμπειρογνώμονες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και υψηλόβαθμα στελέχη του δημοσίου τομέα προσφέρουν μια ευρεία, διεπιστημονική και τεχνοκρατική κάλυψη ενός πολλά υποσχόμενου πεδίου.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση και ιδίως οι χώρες σε βαθιά ύφεση και αυστηρά προγράμματα δημοσιονομικής διόρθωσης αναζητούν τρόπους δημοσίων και ιδιωτικών επενδύσεων με ορατή και μετρήσιμη θετική επίδραση στην απασχόληση και την κοινωνική συνοχή. Ο τομέας της κοινωνικής οικονομίας είναι ο ανερχόμενος τρίτος τομέας μεταξύ του δημοσίου και του επιχειρηματικού και η ποιοτική του συνεισφορά στην απασχόληση και την αύξηση των οικογενειακών εισοδημάτων είναι καλά τεκμηριωμένη – ιδίως όταν πρόκειται για άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.
Βασικά Θεματικά Αντικείμενα
-Κοινωνική Οικονομία: Θεωρία, Δομή, Διοίκηση και Λειτουργία Φορέων
-Διαδικασίες Ιδρυσης Κοινωνικών Επιχειρήσεων
-Καινοτόμες Τάσεις στην Κοινωνική Οικονομία 
-Κοινοτική Στοιχειοθέτηση Ικανότητας Δράσης (Community Capacity Building) για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα
-
Κοινωνικές Επενδύσεις και Οικονομικά Εργαλεία 
-Καλές Πρακτικές, εξειδικευμένα λειτουργικά και διοικητικά θέματα επιχειρήσεων κοινωνικής οικονομίας

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2015 | 4:08 pm


Χρυσόστομος Blogger Ρόδος: Τέσσερα ψέματα για τηλεοπτική κατανάλωση... [photo]

Του Κώστα Εφήμερου Δεν πληρώνουν οι tour operators τους ξενοδόχους.Το έγκριτο ΒΗΜΑ δημοσίευσε σήμερα ρεπορτάζ (το οποίο φυσικά μεταφέρθηκε τηλεοπτικά σε όλα τα κεντρικά δελτία) σύμφωνα με το οποίο οι tour operators δεν κατέβαλαν τις πληρωμές τους εξαιτίας του ληξιπρόθεσμου χρέους της χώρας προς το ΔΝΤ. Υποστήριξε δηλαδή (και επέμεινε όλη τη μέρα) ότι ιδιωτικές

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2015 | 4:03 pm


Φιλικοί ιστότοποι:


Translate:
Copyright © 2010-2015 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: