Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Δωδεκανήσου   »   Λερος    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή Λερος και εμείς θα το προσθέσουμε.


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Λερος

Επαναλειτουργία τοῦ Ἐκκλησιαστικοῦ Μουσείου της Κω

Ἀνακοίνωση γιά τήν ἐπαναλειτουργία τοῦ Ἐκκλησιαστικοῦ Μουσείου
-Ἡ Ἱερά Μητρόπολις Κώου καί Νισύρου ἀνακοινώνει ὅτι, ὁλοκληρώθηκε ἡ ἀποκαστάσταση τοῦ τοιχίου πού κατακρημνίστηκε κατά τόν σεισμό τῆς 21ης Ἰουλίου 2017, μέ ἐπιστασία τῆς 4ης Ἐφορείας Ἀρχαιοτήτων καί ἔξοδα, μέριμνα καί φροντίδα τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως.
Ἀπό τήν Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017 θά ἐπαναλειτουργήσῃ τό Ἐκκλησιαστικό Μουσεῖο της, τό ὁποῖο στεγάζεται στήν Παλαιά Μητροπολιτική Οἰκία (ἐπί τῆς ὁδοῦ Ἱπποκράτους).
Οἱ ὧρες λειτουργίας τοῦ Μουσείου εἶναι:
• ΤΡΙΤΗ 10.00 π.μ. - 2.00 μ.μ. καὶ 5.00 μ.μ. - 8.00 μ.μ.
• ΠΕΜΠΤΗ 10.00 π.μ. - 2.00 μ.μ. καὶ 5.00 μ.μ. - 8.00 μ.μ.

Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 11 December 2017 | 8:00 pm


ΦΩΤΟ - Εντυπωσιακό το παζάρι του Κυνοκομείου Ρόδου για τα αδέσποτα

Εντυπωσιακό από τα είδη που διέθεσε και με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου ήταν το παζάρι που έγινε χθες στο Ροδίνι για το κυνοκομείο Ρόδου και τα αδεσποτάκια του. Τα περισσότερα είδη ήταν δημιουργίες εθελοντών που κατασκευάστηκαν με πολύ αγάπη για αδέσποτα της περιοχής μας. Υπήρχε και ένα ξεχωριστό περίπτερο για το ελάφι της Ρόδου προκειμένου να ενισχυθεί το Δασαρχείο για την στήριξη του ζώου που είναι ταυτισμένο με το νησί μας. Οι συμπολίτες μας που επισκέφτηκαν το παζάρι βρήκαν πολλά είδη για δώρα, απο κεριά, κάρτες, χριστουγεννιάτικα στολίδια, γλυκά, κοσμήματα, βιβλία, cd, oτι ήθελαν για τις γιορτινές ημέρες που έρχονται. Τα κορίτσια που στηρίζουν το Κυνοκομείου της Ρόδου έδωσαν τα ρέστα τους και ήταν καταπληκτικά! Κορίτσια και του χρόνου! Εσείς μαζί με τα αδέσποτα κάνετε ομορφότερη τη ζωή μας!

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 11 December 2017 | 4:39 pm


Το Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΗ Α.Ε «ΖΕΥΣ» συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΗ –Α.Ε «ΖΕΥΣ»
-Ρόδος 11/12/2017
-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
-ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ, 14/12/2017
-Το Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΗ Α.Ε «ΖΕΥΣ» συμμετέχει στην 24ωρη απεργία, την οποία προκήρυξε η ΓΣΕΕ και το Ε.Κ.Ρ, την Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2017.
Το μήνυμα που στέλνουμε μέσω αυτής της ανακοίνωσης στην κυβέρνηση είναι πως οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ δε θα καθίσουμε με σταυρωμένα τα χέρια να παρακολουθούμε τη λεηλασία της επιχείρησης του ελληνικού λαού.

Ζητούμε:
• Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά του κατώτατου μισθού τουλάχιστον στα 751 ευρώ.
• Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων με καθολικότητα και υποχρεωτικότητα.
• Καμία παρέμβαση στο δικαίωμα της απεργίας.
• Όχι στην πώληση της ΔΕΗ και τις ιδιωτικοποιήσεις των δημόσιων αγαθών.
• Όχι στη μείωση του αφορολόγητου.
• Όχι στη μείωση των συντάξεων και στις περικοπές των κοινωνικών δαπανών.
• Απαγόρευση πλειστηριασμών για κάθε λαϊκή οικογένεια.
• Να μην καταργηθούν οι μειωμένοι συντελεστές Φ.Π.Α στα νησιά.

Καλούμε τα μέλη μας, όλους τους εργαζόμενους, όλους τους ανέργους, όλους τους συνταξιούχους να συμμετέχουν δυναμικά στην 24ωρη Απεργία, την Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου και στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Ρόδου,Στ. Καζούλη 30, στις 10.30 πμ.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Χαροκόπος Μιχαήλ Χατζηαντωνίου Γεώργιος

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 11 December 2017 | 2:49 pm


Γιάννης Γλύκας: Έχει δρόμο η υπόθεση με τον θάνατο του 21χρονου στην Κάλυμνο

Τη διενέργεια δεύτερης ιατροδικαστικής έκθεσης νεκροψίας-νεκροτομής του 21χρονου φοιτητή Νίκου Χατζηπαύλου, προς πληρέστερη εξακρίβωση των αιτιών του θανάτου του και προς διαπίστωση τυχόν νέων στοιχείων που δεν προέκυψαν από την πρώτη νεκροψία-νεκροτομή, παρήγγειλε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών της Κω, ο Αντεισαγγελέας Εφετών Δωδεκανήσου, Ιωάννης Σφέτκος.
Η παραγγελία δόθηκε μετά από αίτημα του πατέρα του αδικοχαμένου νέου και εγκρίθηκε από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Δωδεκανήσου, Γεώργιο Κτιστάκη.
«Έχει δρόμο η υπόθεση. Δεν έχουν απαντηθεί σημαντικά ερωτήματα» δήλωσε σήμερα στην ΕΡΤ Ρόδου ο δικηγόρος της οικογένειας Γιάννης Γλύκας.
Στο αίτημα του πατέρα του 21χρονου, για τη διενέργεια δεύτερης ιατροδικαστικής έκθεσης, αναφέρονται τα εξής:
«Στα πλαίσια της διενεργούμενης προανάκρισης από το Α/Τ Καλύμνου για τον επελθόντα θάνατο του γιου μου, ΧΑΤΖΗΠΑΥΛΟΥ Νικόλαου, και κατόπιν της ασκηθείσας από εμέ και την σύζυγό μου μήνυσης την 4-12-2017, η οποία διαβιβάστηκε στο Α/Τ Καλύμνου για τις δικές του ενέργειες, καθόσον συντρέχουν ενδείξεις τέλεσης κακουργήματος και δη ανθρωποκτονίας σε βάρος του, στο κείμενο της οποίας ζητήθηκε και ο ορισμός τεχνικού συμβούλου.
Τα ερωτηματικά μας παραμένουν αναπάντητα καθόσον, ως πληροφορούμαστε προφορικά, τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έκθεσης , ως αυτά μας αναφέρονται, δεν συνάδουν ούτε με τα πραγματικά περιστατικά ούτε με τις καταθέσεις των μαρτύρων – διασωστών.
Όλοι οι μάρτυρες – διασώστες και ειδικά ο (…) εμμένει κατηγορηματικά στον ισχυρισμό του ότι αποκλείεται η σωρός του παιδιού μας να ευρίσκετο στο συγκεκριμένο σημείο, που ανευρέθη, καθώς το συγκεκριμένο σημείο είχε ελεγχεί εξονυχιστικά με κάθε μέσο και τρόπο.
Για να ανέβει το αδικοχαμένο παιδί μας στο σημείο, που του αποδίδεται, ήτοι στα 40 μέτρα ύψος , θα έπρεπε να έχει μαζί του ειδικό εξοπλισμό ορειβασίας, πράγμα που ουδόλως συνέβη, καθώς ούτε ορειβατικές γνώσεις είχε, ούτε τέτοιες ενέργειες συνάδουν με τον χαρακτήρα του παιδιού μας.
Σημειωτέον ότι δεν βρέθηκε καθόλου αίμα κατά την πτώση, που αποδίδεται.
Το σημείο , που αναφέρουν ότι πιθανόν να είχε εγκλωβιστεί το σώμα του σε καμία περίπτωση δεν χωράει εκεί ανθρώπινο σώμα και πολύ περισσότερο εκεί να ισορροπήσει για αρκετές ημέρες.
Βρέθηκαν πανομοιότυπα παπούτσια με τα παπούτσια του παιδιού μας πεταμένα σε άλλο μέρος , σε απόσταση 22 χλμ περιμετρικά, τα οποία, όμως δεν ήταν του παιδιού μας, γεγονός που μας οδηγεί σε υπόνοιες σκηνοθεσίας εκ μέρους κάποιου, για να αποπροσανατολιστούν οι έρευνες.
Το παιδί μας ήταν ένα παιδί γεμάτο όρεξη για ζωή και ουδέποτε θα προέβαινε σε ριψοκίνδυνες για τον εαυτό του ενέργειες , καθώς το διέκρινε η σύνεση και το μέτρο.
Όλα τα ανωτέρω σε συνδυασμό με το γεγονός ότι διαρρέουν φήμες από το αστυνομικό ρεπορτάζ, στηριζόμενες σε αστυνομικές πηγές ότι είχε προηγηθεί διαπληκτισμός και διασωματική επαφή του παιδιού μας με συγκεκριμένο άτομο, αλλά οι προανακριτικές αρχές, οι οποίες είχαν στραφεί σε συγκεκριμένο ύποπτο, δεν μπορούν να διερευνήσουν περαιτέρω , λόγω της δέσμευσής τους από την αρχική ιατροδικαστική έκθεση.
ΜΕΤΑ ΤΑΥΤΑ
Και επειδή τα χρονικά περιθώρια στενεύουν , καθώς η σωρός του παιδιού μας πρέπει να ταφεί.
ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ
Να μην μας αποστερηθεί η δυνατότητα δεύτερης ιατροδικαστικής έκθεσης νεκροψίας- νεκροτομής, στην οποία να παρίσταται ο τεχνικός μας σύμβουλος, ο οποίος μπορεί να εισφέρει πολλά στο στάδιο αυτό.
Παρακαλούμε δώστε μας αυτή την δυνατότητα, προκειμένου να πειστούμε ότι εξαντλήθηκε κάθε εις χείρας μας δυνατότητα για την διερεύνηση του αδόκητου θανάτου του πολυαγαπημένου μας τέκνου.
Επιπλέον αιτούμαστε να εξεταστούν ως μάρτυρες όλο το πλήρωμα του ελικοπτέρου της ΕΜΑΚ, που ενεπλάκη στις έρευνες».
ert.gr

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 11 December 2017 | 1:58 pm


Όλοι στην απεργία της 14ης Δεκεμβρίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-11/12/2017-« Όλοι στην απεργία της 14ης Δεκεμβρίου»
-Η κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια με την υπογραφή των μνημονίων μας αφαιρεί συνεχώς δικαιώματα προς όφελος των εργοδοτών. Τώρα πάλι έθεσαν στην βουλή το θέμα περιορισμού του δικαιώματος απεργίας στα πρωτοβάθμια Σωματεία.
Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της Ρόδου θα δείξουν την αντίθεση τους στο θέμα και συμμετέχουν στην 24ωρη Γενική Πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ για την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017.

ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ-ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

 Για την κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντασφαλιστήκαν διατάξεων.
 Για την πλήρη εργασία και τα ίσα δικαιώματα για όλους.
 Για τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις, την επέκταση των ΣΣΕ, και την επαναφορά των κατωτάτων μισθών και των προσαυξήσεων προϋπηρεσίας.
 Για την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση
 Για την ενίσχυση της προστασίας από τις ομαδικές άλλα και ατομικές απολύσεις.
 Για την επαναφορά της χορήγησης του ΕΦΑΠΑΞ κατά την 20ετια άλλα και του πόσου του ΕΦΑΠΑΞ στα επίπεδα πριν τις δύο μειώσεις που υπέστη.
 Για την επαναφορά του επιδόματος ανεργίας των εποχιακά εργαζόμενων.
 Για την επαναλειτουργία της Σχολής Μετεκπαίδευσης και
 Για τους απλήρωτους εργαζόμενους του κλάδου.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΠΕΜΠΤΗ, 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017
ΣΤΙΣ 10:30 ΠΜ

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 11 December 2017 | 1:33 pm


Εορτασμός του Αγίου Σπυρίδωνα στην πόλη της Ρόδου

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΡΟΔΟΥ
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ/ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ ΠΟΛΕΩΣ ΡΟΔΟΥ
(πρώην Ὀρφανοτροφείο Ἀρρένων)

Ἀδελφοὶ ἐν Κυρίῳ,
Σᾶς ἀποστέλλωμεν τὸ παρὸν πρόγραμμα τῆς Πανηγύρεως τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ Ἁγίου Σπυρίδωνος, Ἐπίσκοπος Τριμυθοῦντος τοῦ Θαυματουργοῦ (11η/12η Δεκεμβρίου) Παλιοῦ Ὀρφανοτροφείου/Νέα Μαρίνα (στὶς ἐγκαταστάσεις τοῦ Ἁγίου Νεκταρίου Πόλεως Ῥόδου) καὶ σᾶς παρακαλοῦμεν ὅπως δημοσιεύσῃτε ἢ ἀνακοινώσῃτε αὐτὸ εἰς τὴν ἐφημερίδαν, τὴν διαδικτυακὴν ἱστοσελίδαν, τὸ τηλεοπτικὸν κανάλι, τὸ ραδιοφωνικὸν σταθμόν σας.
Σᾶς εὐχαριστοῦμε ἐκ τῶν προτέρων,
Μετὰ πολλῆς ἐκτιμήσεως,
Ὁ Προϊστάμενος καὶ ἡ Ἐκκλησιαστικὴ Ἐπιτροπή τοῦ Ναοῦ.

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ
ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ
ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΥ

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΣΠΕΡΑΣ 11-12-2017

6.00' μ.μ. Πανηγυρικὸς Ἐσπερινὸς
μετ' Ἀρτοκλασίας

ΤΡΙΤΗ ΠΡΩÏ 12-12-2017

7.30' π. μ. Ὄρθρος Πανηγυρικὴ καὶ Θεία Λειτουργία
καὶ ἐν συνεχείᾳ ἡ Λιτάνευσις τῆς Ἱερᾶς Εἰκόνος
τοῦ Ἁγίου Σπυρίδωνος
μετ' Ἀρτοκλασίας

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 11 December 2017 | 1:29 pm


Προσεχείς δωδεκανησιακές εκδηλώσεις

ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2017
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ
14 ΠΕΜΠΤΗ 8μμ: Βιβλοπαρουσίαση «φάρμακο γιάνε την πλήγη» του Κασιώτη Μανώλη Μαυρολέων, στο εργαστήρι ΜΑΙΡΗΒΗ, (Σαχτούρη 4 & Σαρρή, Ψυρρή)
16 ΣΑΒΒΑΤΟ 1.30μμ: Πλούσιο γεύμα Δωδεκανησιακής Μέλισσας στο ΔΙΟΝΥΣΟ (Ροβέρτου Γκάλη 43, τέρμα Διονυσίου Αεροπαγίτου, μετρό στάση Ακρόπολις) κάτω από τη σκιά της Ακρόπολης με απαλή μουσική και ελεύθερο πάρκινγκ. Τιμή 40€.
Πληροφορίες: Λιάνα Κορκόνδειλα 210 7224736
5.30μμ: Τσάϊ Συλλ. Απαντ. Μενετιατών Καρπάθου
(Ζέας 9, Πειραιάς) Τιμή συμμετοχής 10€ - Πληροφορίες: 6932815724
8μμ: Γλέντι Ένωσης Χαλκιτών με παραδοσιακή μουσική. Τιμή συμμετοχής 12€ (παιδιά έως 12 χρονών δωρεάν).
(3ης Σεπτεμβρίου 56, Αθήνα) Πληροφορίες: 69774828
17 ΚΥΡΙΑΚΗ 6μμ: στολισμός Χριστουγεννιάτικου δένδρου – παιδική γιορτή Ένωσης Καλυμνίων (Πατησίων 46, Μουσείο)
21 ΠΕΜΠΤΗ 8μμ: Βιβλοπαρουσίαση «φάρμακο γιάνε την πλήγη» του Κασιώτη Μανώλη Μαυρολέων, στη Δωδεκανησιακή Εστία (Υψηλάντου 143, Πειραιάς)

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 11 December 2017 | 1:24 pm


Η Ρόδος ανάβει το χριστουγεννιάτικο της δένδρο την Τετάρτη το απόγευμα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Η εκδήλωση για το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου η οποία δεν πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9/12 λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών έχει προγραμματισθεί για την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017 , και ώρα 7μ.μ. στην πλατεία Δημαρχείου
Παιδιά από τις Σχολές Χορού Μαίρης Μάρκου - Βελιδάκη, Σοφίας Μελισσουργού και Art Of Dance θα παρουσιάσουν χορογραφίες σύγχρονού χορού, Hip Hop, Latin, Iazz, Oriental , Bollywood και κλασικού μπαλέτου .
Εορταστικές μελωδίες θα ακουστούν από την Φιλαρμονική Ρόδου και την μπάντα της 95 ΑΔΤΕ.
Ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος θα φωταγωγήσει το Δέντρο ανοίγοντας τις πύλες του «Χριστουγεννιάτικου Χωριού» ,το οποίο θα φιλοξενήσει κατά τη διάρκεια των εορτών ποικίλες εκδηλώσεις.
Η βραδιά θα κλείσει με το μουσικό σχήμα VEGAS
Σας περιμένουμε!!!

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 11 December 2017 | 1:20 pm


Την Πέμπτη 14 Δεκέμβρη απεργούμε!

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΥ
ΕΔΡΑ ΡΟΔΟΣ-Στεφάνου Καζούλη 30.
-Κιν.6946423121-email. [email protected]
-Την Πέμπτη 14 Δεκέμβρη απεργούμε!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Στις 14 Δεκέμβρη δίνουμε τη δική μας απάντηση σε όλους όσους μας θέλουν γονατισμένους και στοιχισμένους πίσω από το άρμα της ανάπτυξης, των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων και των πολυεθνικών. Οργανώνουμε χωρίς καμία καθυστέρηση την απεργία μας σε κάθε κατάστημα, σπάμε το φόβο, κάνουμε το βήμα. Μετατρέπουμε την οργή και την αγανάκτηση που νιώθουμε, σε αγώνα για την υπεράσπιση των δικών μας δικαιωμάτων. Η κυβέρνηση με ΜΑΤ και καταστολή αντιμετωπίζει τους εργατικούς – λαϊκούς αγώνες. Όλα κομμένα και ραμμένα για να υπηρετείται η κερδοφορία και η ανάπτυξη των επιχειρηματικών ομίλων και των πολυεθνικών.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Εμείς οι εργαζόμενοι στο εμπόριο με τα 10ωρα και 12ωρα δουλειάς, με το σμπαράλιασμα του 8ωρου και τα ωράρια λάστιχο, με την δουλειά τις Κυριακές, που εργαζόμαστε όπως και όσο θέλει η εργοδοσία έχουμε μόνο μια επιλογή. Να μπούμε στον αγώνα, να τον δυναμώσουμε, να παλέψουμε για τη ζωή που μας στερούν.
ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ - ΜΠΟΡΟΥΜΕ να διεκδικήσουμε υπογραφή κλαδικής σύμβασης εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς μας, σταθερή δουλειά για όλους, με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα χωρίς διαχωρισμούς σε παλιούς και νέους εργαζόμενους, νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας, κατάργηση της μερικής απασχόλησης, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και βελτίωση των συνθηκών δουλειάς. Δεν συμβιβαζόμαστε με την πληθώρα των διαφορετικών συμβάσεων, την εκ περιτροπής εργασία, τα δουλεμπορικά, την ενοικίαση εργαζομένων, με το θρυμματισμό των εργατικών δικαιωμάτων μας, το τσάκισμα του συνδικαλιστικού κινήματος. Όλοι οι εργαζόμενοι ενιαία ενταγμένοι σε μία κλαδική σύμβαση.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ βάζει στο στόχαστρο το δικαίωμα μας στην απεργία, θέλει να επιβάλει σιγή νεκροταφείου μέσα στους εργασιακούς χώρους, να μας στερήσει κάθε δικαίωμα συλλογικής δράσης και οργάνωσης αγώνων. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!
ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ
Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία ! Ερχόμαστε σε επαφή με το κλαδικό μας σωματείο, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπάλληλων Ρόδου , συγκροτούμε απεργιακές επιτροπές σε κάθε εργασιακό χώρο. Περνάμε στην ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ.
Όσο δεν αντιδράμε μόνο χειρότερα μπορούν να γίνουν τα πράγματα για εμάς.
Την απογοήτευση και την οργή που νοιώθουμε να την μετουσιώσουμε σε δύναμη, στοχεύοντας τον πραγματικό αντίπαλο και διεκδικώντας αυτά που αξίζουμε και δικαιούμαστε, δηλαδή την κάλυψη των δικών μας αναγκών με βάση τις δυνατότητες που προκύπτουν από την εξέλιξη της τεχνολογίας και της επιστήμης στο σήμερα, από την τεράστια παραγωγικότητα της εργασίας μας.
Ενιαία όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου, συσπειρωμένοι και γερά οργανωμένοι σε κάθε χώρο δουλειάς, στο κλαδικό συνδικάτο φουντώνουμε τον αγώνα σε κάθε επιχείρηση ενάντια σε αυτή την πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ, μονοπωλίων, ενάντια στις λογικές της μοιρολατρίας, της ηττοπάθειας
Καλούμε όλους στον δρόμο του αγώνα και της διεκδίκησης κόντρα στην λογική του “τίποτα δε γίνεται”, “τίποτα δεν αλλάζει”, κόντρα στη λογική του “κάτι λίγο να πάρουμε και εμείς”.
Σήμερα όσο ποτέ υπάρχει η δυνατότητα να ζούμε καλύτερα, ποιοτικότερα, με βάση την εποχή μας και τον πλούτο που παράγεται συνολικά από την εργατική τάξη.
Η απεργία στις 14 Δεκέμβρη αποτελεί μεγάλη αναμέτρηση με το κεφάλαιο και την κυβέρνησή του και η επιτυχία της χρειάζεται να γίνει υπόθεση , του κάθε εργαζόμενου ξεχωριστά. Να κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να δυναμώσουν οι εστίες αντίστασης και στον κλάδο μας. Να μη συμβιβαστούμε με τη βαρβαρότητα και τη φτώχεια, με τη λογική ότι δεν γίνεται τίποτα.
Για τον μόνο ρεαλιστικό δρόμο που έχουμε, αυτόν του οργανωμένου αγώνα για να βάλουμε εμπόδια σε αυτήν την πολιτική και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις να περάσουμε στην αντεπίθεση με στόχο την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.
ΟΛΟΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Την Πέμπτη στις 10.00 πμ στο Πανεπιστήμιο

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 11 December 2017 | 1:05 pm


Γράμμα στον Αγ. Βασίλη αρ.1 - του Βαγγέλη Παυλίδη

ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΝ ΑΓ. ΒΑΣΙΛΗ αρ.1 – LETTER TO SANTA Nr. 1by admin
-Dear Santa,
once upon a time there was a little girl and she was very good.
The little girl always helped her mommy and every night after supper she always took out the garbage.
The little girl brushed her teeth everyday and washed her face before she went to bed.
The little girl was the best little girl. I hope Santa will not forget her.
Love
Sophie

P.S. Guess who the little girl is.
pavlidiscartoons.com/blog

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 11 December 2017 | 1:01 pm


Ψήφισμα του δ.σ Ρόδου για το θάνατο του Νικόλαου Σπανού, πατέρα του Τάσου Σπανού

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ρόδου μετά το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΠΑΝΟΥ , πατέρα του Δημοτικού Συμβούλου της παράταξης «ΡΟΔΙΑΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ» κ.Αναστάσιου Σπανού, ομόφωνα αποφάσισε να εκδώσει το ακόλουθο ψήφισμα.
-Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α
1) Να εκφραστούν τα συλλυπητήρια του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου στην οικογένειά του
2) Να παραστεί αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου στην Εξόδιο Ακολουθία.
3) Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον τύπο.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Ι.ΜΑΝΔΡΑΚΟΣ

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 11 December 2017 | 12:57 pm


ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Ο ιαματικός, ο αγροτουρισμός και ο θρησκευτικός τουρισμός μπορούν να γίνουν οι πυλώνες ανάπτυξης εναλλακτικών μορφών τουρισμού»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 11 Δεκεμβρίου 2017-ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Ο ιαματικός, ο αγροτουρισμός και ο θρησκευτικός τουρισμός μπορούν να γίνουν οι πυλώνες ανάπτυξης εναλλακτικών μορφών τουρισμού»
-Προτάσεις για την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού κατέθεσε ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, από το βήμα ημερίδας που διοργανώθηκε στη Λάρισα από τον Ελληνικό Σύνδεσμο Νέων Επιχειρηματιών Θεσσαλίας και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων.
Ο κ. Κόνσολας αναφέρθηκε σε τρεις μορφές εναλλακτικού τουρισμού (ιαματικός, αγροτουρισμός, θρησκευτικός) που μπορούν να γίνουν πυλώνες ανάπτυξης στις τοπικές οικονομίες.
Για τον ιαματικό τουρισμό, ο κ. Κόνσολας ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει αναξιοποίητους ιαματικούς πόρους με 750 καταγεγραμμένες ιαματικές πηγές και από αυτές, μόνο οι 82 είναι ενεργές και μόνο οι 38 έχουν αναγνωριστεί και πιστοποιηθεί για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες, ενώ τα έσοδα από τον ιαματικό τουρισμό στις άλλες Ευρωπαϊκές λουτροπόλεις υπερβαίνουν τα 45 δισεκατομμύρια ευρώ.
Ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι οι προϋποθέσεις ανάπτυξης του ιαματικού τουρισμού συνδέονται με τη θεσμοθέτηση και εφαρμογή του χωροταξικού σχεδίου για τον τουρισμό. Είναι ο μόνος τρόπος για να υπάρξουν επενδύσεις μεγάλης κλίμακας, γύρω από μία ιαματική πηγή ή μία λουτρόπολη, οι οποίες μπορούν να περιλαμβάνουν κλινικές αποκατάστασης, κέντρα αιμοκάθαρσης, κέντρα υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, σύνθετα τουριστικά καταλύματα με σύγχρονες ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις και υποδομές εναλλακτικού τουρισμού.
Παράλληλα, αναφέρθηκε στη δημιουργία πλαισίου για τους κανόνες λειτουργίας των κέντρων ιαματικής ιατρικής, την πιστοποίηση των υπηρεσιών και των παρόχων με ευρωπαϊκά standards και την έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης με την οποία θα αναγνωρίζονται οι μονάδες ιαματικής θεραπείας, τα κέντρα ιαματικού τουρισμού – θερμαλισμού και τα κέντρα θαλασσοθεραπείας ως μονάδες παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
Αναφερόμενος στην ανάπτυξη του αγροτουρισμού, ο κ. Κόνσολας πρότεινε:
- Νέο θεσμικό πλαίσιο για να ενισχυθεί η δημιουργία αγροτουριστικών επιχειρήσεων από κατ’ επάγγελμα αγρότες, οι οποίες θα αντιμετωπίζονται ως start up επιχειρήσεις.
- Δυνατότητα δημιουργίας τουριστικών καταλυμάτων σε οινοτουριστικές ή αγροτουριστικές επιχειρήσεις.
- Διαμόρφωση ολοκληρωμένου σχεδίου για την ανάπτυξη και προβολή τουριστικών γαστρονομικών προϊόντων σε κάθε προορισμό.
- Σήμανση διαδρομών σύμφωνα με τις προδιαγραφές που ισχύουν στην Ε.Ε. και έκδοση χαρτών ορεινής περιήγησης και εμπλουτισμός των διαδρομών με εναλλακτικές δραστηριότητες (πίστες mountain bike, ιππασία, αναρρίχηση).
- Ένταξη στο νέο χωροταξικό σχέδιο για τον τουρισμό ορεινών και εγκαταλελειμμένων οικισμών για να αξιοποιηθούν στον τομέα της ανάπτυξης παραθεριστικής κατοικίας.
Κλείνοντας ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας παρουσίασε προτάσεις για την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού, όπως:
- Η χαρτογράφηση όλων των μνημείων θρησκευτικού ενδιαφέροντος με τη συνεργασία της Εκκλησίας. Στην κατεύθυνση αυτή μπορούν να αξιοποιηθούν ευρωπαϊκοί πόροι για τη δημιουργία υποδομών ψηφιακής περιήγησης και προβολής.
- Η σύνδεση του θρησκευτικού τουρισμού με τα ιστορικά και πολιτισμικά στοιχεία που συνοδεύουν την διαδρομή της Ορθοδοξίας.
- Η δημιουργία Εκκλησιαστικών Μουσείων που πρέπει να ενταχθούν στον πολιτιστικό χάρτη της περιοχής και να πάρουν τη θέση που τους αξίζει.
- Η ανάδειξη ναών και μνημείων με ιστορική και πολιτισμική ταυτότητα που μπορούν να προσελκύσουν επισκέπτες από άλλα θρησκευτικά δόγματα.
- Η επιτάχυνση και διευκόλυνση των διαδικασιών χορήγησης βίζας για τους επισκέπτες του θρησκευτικού τουρισμού που προέρχονται από χώρες εκτός Σένγκεν.
Αυτό προϋποθέτει ενίσχυση του προσωπικού και των υποδομών στα προξενεία και νέα visa centers, όχι μόνο την περίοδο αιχμής, αλλά και τη λεγόμενη χαμηλή περίοδο.

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 11 December 2017 | 12:50 pm


Συλλυπητήριο του βουλευτή Δωδεκανήσου Δημήτρη Γάκη προς τους συγγενείς του Στέφανου Μπουζιώτα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-«Συλλυπητήριο του βουλευτή Δωδεκανήσου Δημήτρη Γάκη προς τους συγγενείς του Στέφανου Μπουζιώτα»
Ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης σε μήνυμά του εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια του Στέφανου Μπουζιώτα και τη συμπαράστασή του στο πένθος των συγγενών του.
«Ο Στέφανος Μπουζιώτας, με την κατάρτιση και το ήθος του, την ευδόκιμη επαγγελματική του πορεία και την κοινωνική του δράση και προσφορά, υπήρξε σ’ όλη του τη ζωή υπόδειγμα ανθρώπου και πολίτη. Παρών σε όλους τους δύσκολους αγώνες, μας μετέδιδε όλα αυτά τα χρόνια την αισιοδοξία και την μαχητικότητά του για την διεκδίκηση μια άλλης, πιο δίκαιης, κοινωνίας. Η απώλειά του αποτελεί απώλεια για όλον τον τόπο.
Με τη σύζυγο και το γιό του, τον αδελφό του Σωτήρη και τους υπόλοιπους συγγενείς, μοιράζομαι το πένθος τους και εκφράζω και την προσωπική οδύνη για το κενό που αφήνει η απουσία του».
Το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
-.-

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 11 December 2017 | 12:46 pm


Ανακοίνωση της ΔΑΣ-ΟΤΑ για την απεργία της 14ης Δεκέμβρη

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι, Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μπροστά στην 3η αξιολόγηση, κάνει για μία ακόμα φορά τη βρώμικη δουλειά για την οποία επιλέχθηκε και στηρίζεται. Υλοποιεί τις πάγιες απαιτήσεις του ΣΕΒ και των εργοδοτών και ξεζουμίζει τους εργαζόμενους που παράγουν τον πλούτο για να οδηγήσει σε ανάκαμψη τα κέρδη του κεφαλαίου. Δεν έχουν τσίπα! Ετοιμάζονται να πάρουν 70 νέα μέτρα που θα χτυπούν το εργατικό-λαϊκό εισόδημα. Θα κλιμακωθούν η φοροληστεία και οι περικοπές, οι κατασχέσεις, οι πλειστηριασμοί και οι ιδιωτικοποιήσεις.

Να μην αφήσουμε να περάσει η προπαγάνδα της κυβέρνησης περί «τέλους» των μνημονίων το 2018! Να μην πιστεύψουμε στο παραμύθι της «δίκαιης ανάπτυξης» και των «καλύτερων ημερών» με το οποίο η κυβέρνηση στολίζει τα βάρβαρα και αντιλαϊκά μέτρα που παίρνει. Ξέρουν πολύ καλά ότι γι’ αυτό το παραμύθι είναι χρήσιμοι, αυτή την αποστολή έχουν αναλάβει για λογαριασμό της Ε.Ε. και των εργοδοτών.

Η ίδια η πείρα των εργαζομένων και του λαού μας, με τη συνεχή και ραγδαία επιδείνωση των όρων ζωής μας, αποδομεί τα κάλπικα επιχειρήματά τους:

• Άραγε πόσο “δίκαιη” μπορεί να είναι η ανάπτυξή τους, όταν βασικό προαπαιτούμενό της είναι να τσακιστεί το βασικό όπλο που έχει στα χέρια του ο εργαζόμενος, κατακτημένο μέσα από αιματηρούς αγώνες, το δικαίωμα στην απεργία; Άραγε στις συνθήκες της ανάπτυξης, οι δυνάμεις καταστολής θα “τσακίζουν στο ξύλο” εργάτες που θα διαδηλώνουν για τα δίκια τους, που θα περιφρουρούν τις απεργίες τους και θα τους συλλαμβάνουν στα σπίτια τους, μπροστά στις οικογένειές τους;

• Μήπως η ανάπτυξή τους θα έρθει με την κατάργηση των βαρέων και ανθυγιεινών από 1 Γενάρη του 18 στον κλάδο μας; Με τις ιδιωτικοποιήσεις και τις ΚΟΙΝΣΕΠ που ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια;

• Μήπως η ανάπτυξή τους αφορά τους 38 νεκρούς και τους εκατοντάδες σακατεμένους εργάτες στον κλάδο από εργατικά ατυχήματα, όταν αποτελεί στρατηγική επιλογή του κεφαλαίου η μείωση του εργασιακού κόστους, επιλογή την οποία υπερασπίζονται κυβέρνηση και Τοπικές Διοικήσεις;

• Μήπως η ανάπτυξή τους αφορά τους 70.000 χιλιάδες εργαζόμενους στον κλάδο μας που εργάζονται με ευέλικτες μορφές εργασίας και ιδιαίτερα όσους αμείβονται με 490 και 420 ευρώ το μήνα, τσακισμένοι από τη μακροχρόνια ανεργία, όπου μετά τους οχτώ μήνες δουλειάς πολλοί από αυτούς θα στηθούν ξανά στις ουρές των κοινωνικών παντοπωλείων προκειμένου να θρέψουν τις οικογένειές τους;

• Μήπως η ανάπτυξή τους αφορά τις χιλιάδες λαϊκές οικογένειες που θα “ξεσπιτωθούν” χάνοντας τους κόπους μιας ζωής, μετά την απελευθέρωση των πλειστηριασμών;

Τέρμα στην μοιρολατρία και την απογοήτευση.

Διεκδικούμε:

- Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με 751€ κατώτερο μισθό.

- Αυξήσεις στους μισθούς μας, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.

- Απαγόρευση των πλειστηριασμών. Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη!

- Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.

- Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.

- Επαναφορά των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ. Να μην καταργηθούν οι μειωμένοι συντελεστές στα υπόλοιπα νησιά. Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, νερό, ΔΕΗ, Υγεία, Παιδεία, θέρμανση. Να φορολογούνται με 45% τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου.

Φτάνει πια! Τώρα Αντεπίθεση!

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να δώσουν απάντηση στα αντιλαϊκά παζάρια, στα νέα σχέδια πτώχευσης των εργαζομένων. Να πάρουν μέρος με μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση που καλεί το ΠΑΜΕ στο ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ στις 10:00 πμ.

Όλες και όλοι στην απεργία στις 14 Δεκέμβρη!

Όλες και όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση
στο ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ, 10.00πμ!

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 11 December 2017 | 12:43 pm


Το θεατρικό έργο «Στα βήματα του Αλέξη Ζορμπά», στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Η Θεατρική Ομάδα της Αδελφότητας Κρητών Ρόδου και ο Δήμος Ρόδου – Δ.Ο.Π.Α.Ρ. , στα πλαίσια των αφιερωματικών εκδηλώσεων του έτους «Καζαντζάκη 2017» παρουσιάζουν το θεατρικό έργο

«Στα βήματα του Αλέξη Ζορμπά»

μια θεατρική προσέγγιση του έργου του Νίκου Καζαντζάκη «Βίος και πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά».

Σκηνοθεσία: Γιάννης Φλώρος

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΡΟΔΟΥ
Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017
Ώρα: 20.00

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Υπό την αιγίδα της Δ/νης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 11 December 2017 | 12:32 pm


Συλλυπητήρια απο την ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου για την απώλεια του δημάρχου Τήνου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Ο Πρόεδρος, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και οι εργαζόμενοι της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου, εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη και τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και το λαό της Τήνου για την απώλεια του αγαπητούς μας συναδέλφου Δημάρχου Τήνου Σίμου Ορφανού.
Ο Σίμος Ορφανός ακολουθώντας την παρακαταθήκη του πατέρα του, αείμνηστου Δημάρχου Τήνου Γιάννη Ορφανού, υπηρέτησε με ανιδιοτέλεια και αποτελεσματικότητα το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησής για πολλά χρόνια, από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου, του Δημάρχου και του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου τής Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Κυκλάδων.
Όλοι εμείς που συνεργασθήκαμε μαζί του προς όφελος των νησιωτικών μας κοινωνιών, θα θυμόμαστε για πάντα τον άνθρωπο και αιρετό Δήμαρχο Τήνου Σίμο Ορφανό.
Στην νεκρώσιμη ακολουθία θα παραστεί αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου υπό τον Αντιπρόεδρό της κο Γιώργο Μαραγκό, Δήμαρχο Σύρου-Ερμούπολης.
Από το Γραφείο Τύπου της Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 11 December 2017 | 12:26 pm


Το φως του ορθολογισμού - του Θάνου Ζέλκα

ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΥ-“Ο ορθολογισμός είναι η συνολική φιλοσοφική κατεύθυνση που αποδέχεται ως γνώμονα και αφετηρία της γνώσεως τη λογική σκέψη. Σύμφωνα με τους ορθολογιστές φιλοσόφους, η γνώση μας για τον κόσμο προέρχεται κυρίως από τον ίδιο τον ορθό λόγο και τα βασικά του στοιχεία που μπορούν να αναζητηθούν στο νου μας. Από την περίοδο του Διαφωτισμού ο ορθολογισμός συνδέεται συνήθως με την εισαγωγή των μαθηματικών μεθόδων στη φιλοσοφία, αρχικά με το έργο των Ντεκάρτ, Λάιμπνιτς και Σπινόζα.”

Παρότι ο Πλάτων έθεσε πρώτος τη βάση της ορθολογιστής θεώρησης, εντούτοις ο Ντε Καρτ ήταν αυτός που τη θεμελίωσε κατά την περίοδο του Διαφωτισμού. Μια περίοδο που η χώρα μας δεν έζησε ποτέ ή μάλλον την έζησε ως επέκταση του Μεσαίωνα, καθώς ήταν υποδουλωμένη για 400 χρόνια στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. Είναι ίσως η μεγαλύτερη ιστορική αδικία που έχουμε υποστεί ως έθνος, αφού ο Διαφωτισμός στηρίχθηκε στη μελέτη και βελτίωση των επιτευγμάτων των προγόνων μας.

Εκείνα τα 400 χρόνια υποδούλωσης ευθύνονται κυρίως και για τις περισσότερες από τις σημερινές μας παθογένειες. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως το πελατειακό κράτος, η διαφθορά και τα “παραθυράκια” της νομοθεσίας προέρχονται σχεδόν αυτούσια από εκείνη την περίοδο. Από τη μια δηλαδή η Ευρώπη μελετά την Αρχαία Ελλάδα και πραγματοποιεί θαύματα στις επιστήμες και στις τέχνες και από την άλλη η Ελλάδα μπολιάζεται με τη “φιλοσοφία” των Σουλτάνων και των χαλιφάτων και βυθίζεται στο πνευματικό σκοτάδι.

Ήταν μεγάλος ο δρόμος που έπρεπε να διανύσουμε για να προλάβουμε τις ευρωπαϊκές εξελίξεις μετά την απελευθέρωσή μας και ευτυχώς υπήρξαν εκείνες οι μορφές, οι πνευματικοί άνθρωποι που ξαναέφεραν το φως και οι λεγόμενοι Ευεργέτες του Έθνους που διέθεσαν την περιουσία τους για την ανασυγκρότηση της πατρίδας. Τους χρωστάμε πάρα πολλά πέραν από τους ανδριάντες που τους στήσαμε και της ταύτισης των ονομάτων τους με τα διάφορα ιδρύματα. Καθώς επίσης πολλά χρωστάμε στους ναυτικούς και στους εμπόρους της εποχής που λειτούργησαν ως λαμπαδηδρόμοι των ιδεών του Διαφωτισμού προς τη χώρα μας.

Δυστυχώς στις μέρες μας σπανίζουν τέτοιοι άνθρωποι που μπορούν να σηκώσουν το βάρος μιας μεγάλης Αναγέννησης του Έθνους. Ακόμα κι αν υπάρχουν είναι τόσο σαθρό το οικοδόμημα που χτίστηκε και τόσο σκληροπυρηνικό το οικονομικοπολιτικό σύστημα που καταπνίγει καθετί που αντιδρά στη λειτουργία του. Κι ενώ οι δυνατότητες μας είναι τεράστιες, έχουμε κατορθώσει να βαλτώσουμε στη μετριότητα και να βουλιάζουμε προς την απαξία.

Πώς συνδέεται τώρα ο ορθολογισμός με όλα αυτά; Η απάντηση είναι απλή. Ο ορθολογισμός μπορεί να αποτελέσει το θεμέλιο λίθο για αυτή την Αναγέννηση. Τα προβλήματά μας εντοπίζονται κυρίως στο ότι αντιμετωπίζουμε με προχειρότητα τα πάντα. Όλοι οι φορείς έχουν αλληλοεμπλεκόμενες αρμοδιότητες σε σημείο που κανείς δεν μπορεί να έχει ουσιαστικό έλεγχο. Στα καλά όλοι μοιράζονται τη δόξα και στα κακά αναζητείται ο υπεύθυνος.

Αυτό κάποτε οφείλουμε να το τερματίσουμε. Άλλη η δουλειά των Δήμων, άλλη η δουλειά των Περιφερειών, άλλη η δουλειά των βουλευτών, άλλη η δουλειά των υπουργών, άλλη η δουλειά των δικαστών. Ξεκάθαρη διάκριση των εξουσιών με σαφή ρόλο και σαφείς ευθύνες. Δεν μπορεί η νομοθετική εξουσία να είναι παράλληλα και εκτελεστική και δικαστική.

Κατά δεύτερον οφείλουμε να ενισχύσουμε την ιδιωτική πρωτοβουλία και να δώσουμε κίνητρα να αναπτυχθεί χωρίς το “πατρονάρισμα” του κράτους. Αν αναλογιστούμε τα επιτεύγματα των Ελλήνων στο εξωτερικό, κατανοούμε ότι κι εδώ μπορούν να γίνουν ανάλογα εφόσον διασφαλίσουμε ένα φιλικό περιβάλλον προς την καλώς νοούμενη ανάπτυξη.

Και προκειμένου να μπορέσουμε όλοι να δουλέψουμε προς αυτή την κατεύθυνση χρειαζόμαστε μια πιο βαθιά προσέγγιση της Παιδείας μας. Χρειαζόμαστε σχολεία που να επιβραβεύουν τις δεξιότητες των μαθητών και να μην τους κάνουν δέσμιους του συστήματος από την πιο τρυφερή τους ηλικία.

Οι συνθήκες προς μια Αναγέννηση και έναν νέο Διαφωτισμό για τη χώρα μας είναι ιδανικότερες από ποτέ. Αρκετό σκοτάδι μας έχει περιβάλει. Καιρός να φέρουμε και πάλι το φως.

--
Από τη στήλη "ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ" στη ΡΟΔΙΑΚΗ της Κυριακής

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 11 December 2017 | 12:20 pm


Ν. Σαντορινιός: Η Ν.Δ. ανέλκυε πλοία, μόνο αν ήταν να κερδίσει ο πλοιοκτήτης του ναυαγίου

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
-ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟΣ
-Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής
Γραφείο Υφυπουργού
Τηλ. 2131371736
Φαξ. 2104614439
email: [email protected]
Ακτή Βασιλειάδη, Πύλη Ε 1 - Ε 2,
Τ.Κ. 185 10

Πειραιά, 10/12/17
Θέμα: «Ν. Σαντορινιός: Η Ν.Δ. ανέλκυε πλοία, μόνο αν ήταν να κερδίσει ο πλοιοκτήτης του ναυαγίου»
Στη συνεδρίαση της Μόνιμης Επιτροπής Περιβάλλοντος με θέμα «Ενημέρωση για τις διαδικασίες ολοκλήρωσης της απορρύπανσης του Σαρωνικού και της ναυαγιαίρεσης του Δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ», τοποθετήθηκε ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
Πρωτολογία: http://www.youtube.com/watch?v=Tj_FhjlVAt0&t=3s
Δευτερολογία: http://www.youtube.com/watch?v=mN-vEd3EuZw&feature=youtu.be
Ο Νεκτάριος Σαντορινιός στην αρχή της ομιλίας του υπογράμμισε ότι στην προηγούμενη συνεδρίαση της Επιτροπής, στις 20/9/17, με το ίδιο θέμα, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου είχε δεχτεί τα πυρά της αντιπολίτευσης για το χειρισμό του θέματος.
«Σήμερα, περίπου δυόμισι μήνες μετά την τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής, είμαστε και πάλι εδώ, για να δούμε, με στοιχεία, πως είναι η κατάσταση στο Σαρωνικό και τι έχουμε πράξει. Έχουμε κάνει πολλά ώστε να αναστραφεί η ρύπανση που προκάλεσε το Αγία Ζώνη ΙΙ, τα περισσότερα συνέβησαν για πρώτη φορά, αφού μέχρι τώρα κανένας άλλος δεν είχε φέρει τέτοιο σύντομο και επιτυχές αποτέλεσμα, σε παρόμοιο περιστατικό».
Χρόνος ολοκλήρωσης εργασιών απορρύπανσης
«Σε λιγότερο από 3 μήνες, έχουμε ολοκληρώσει όλες τις διαδικασίες καθαρισμού, σε όλες τις πληγείσες παραλίες: Στον Πειραιά τελείωσαν στις 8/10, στο Παλαιό Φάληρο στις 10/10, στον Άλιμο και στις Μαρίνες Γλυφάδας στις 29/10, στα Αστέρια Γλυφάδας και στη Βουλιαγμένη στις 30/10 και στη Σαλαμίνα στις 3/12. Παράλληλα, σας καταθέτουμε χάρτες που πιστοποιούν τον ενδελεχή καθαρισμό και έλεγχο του βυθού όλων των περιοχών μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, διαδικασία που δεν γινόταν μέχρι τώρα σε αυτή την κλίμακα, για τέτοια περιστατικά. Τα παραπάνω έχουν αξία, αν σκεφτεί κανείς ότι σε προηγούμενα περιστατικά, το γρηγορότερο ήταν η απορρύπανση να έχει ολοκληρωθεί σε 5 μήνες, ενώ η ρύπανση, σε κάποια άλλα, είχε φτάσει μέχρι την Επίδαυρο».
«Έχουμε επίσης αποδείξει, μιλώντας με χρόνους, ότι ποτέ ξανά δεν έχει αντιδράσει τόσο άμεσα ο κρατικός μηχανισμός στην πόντιση φράγματος, στην έναρξη απάντλησης του φορτίου και στην ολοκλήρωση σφράγισης του πλοίου».
«Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, ότι σύμφωνα με μελέτη του ΕΛΚΕΘΕ που πραγματοποιήθηκε από το Σεπτέμβρη του 2015 μέχρι το Σεπτέμβρη του 2016, η μέση συγκέντρωση υδρογονανθράκων στην Ανοιχτή Θάλασσα του Σαρωνικού Κόλπου, πριν το ναυάγιο ήταν 9,8 μg/L, ενώ μετά το ναυάγιο η μέγιστη τιμή που συναντάμε, στα ίδια σημεία, είναι 6,8 μg/L. Επιπλέον, πάλι από τις μετρήσεις του ΕΛΚΕΘΕ, σε όλες τις παραλίες που επλήγησαν, δεν έχουμε υπέρβαση του ορίου των 20 μg/L».
Συντονισμός δυνάμεων
«Σημαντική παράμετρος για το αποτέλεσμα αυτό ήταν ο συντονισμός των δυνάμεων. Για πρώτη φορά λειτούργησε Συντονιστικό Όργανο με τη συμμετοχή και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το οποίο συνεδρίαζε καθημερινά, από τις πρώτες μέρες του ναυαγίου. Για πρώτη φορά ανώτατοι αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος επέβλεπαν καθημερινά τα πεδία καθαρισμού και συντόνιζαν τις εργασίες».
Ανέλκυση Ναυαγίου
«Για πρώτη φορά έγινε ναυαγιαίρεση με την ενεργοποίηση του ΠΔ 55/1998- κατ’ εξουσιοδότηση του 1650/1986) που προβλέπει το χαρακτηρισμό των ναυαγίων ως θαλάσσια ρύπανση και συνιστά την άμεση απομάκρυνσή τους. Το Αγία Ζώνη ΙΙ είναι πια στα χέρια των εμπειρογνωμόνων και των αρχών και για πρώτη φορά θα μπορέσουμε να μάθουμε τα πραγματικά αίτια της βύθισης, από τη στεριά, βλέποντας το ναυάγιο».
«Θα ήθελα να ξέρω ποιος σταμάτησε τις προηγούμενες Κυβερνήσεις από το να χρησιμοποιήσουν το νομοθετικό πλαίσιο που υπήρχε και να βγάλουν τα 26 ναυάγια στον Πειραιά και τα 28 στην Ελευσίνα που μας κληρονόμησαν».
Ο ρυπαίνων πληρώνει. Κανένα κόστος για τον ελληνικό λαό
«Όλα τα έξοδα τα επιβαρύνεται η ασφαλιστική εταιρεία της πλοιοκτήτριας εταιρείας και όχι το Ελληνικό Δημόσιο».
«Για πρώτη φορά έχει δημιουργηθεί και λειτουργεί από τις 2/11/17 τοπικό παράρτημα (local office) του IOPC Fund στον Πειραιά. Σε αντίστοιχες περιπτώσεις τα αιτήματα αποστέλλονταν στο Λονδίνο. Από εδώ λοιπόν, τον Πειραιά, μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και ψαράδες, άνθρωποι δηλαδή του μόχθου, που σε αντίστοιχη περίπτωση δε θα είχαν την δυνατότητα να μεταβούν στο Ηνωμένο Βασίλειο και να ρωτήσουν τι δικαιολογητικά χρειάζονται για να διεκδικήσουν τις αποζημιώσεις τους, μπορούν τώρα να κάνουν αιτήσεις».
«Γιατί πρέπει να μάθει ο κόσμος ότι σε όλες τις προηγούμενες περιπτώσεις ναυαγίων υπήρχε η δυνατότητα αποζημίωσης από το IOPC Fund, αλλά στο Λονδίνο μπορούσαν να μεταβούν μόνο οι μεγάλες εταιρείες και οι εταιρείες απορρύπανσης, οι οποίες ήταν και οι μόνες που έπαιρναν τελικά χρήματα από το Ταμείο».

Τι έχει να πει τώρα η αντιπολίτευση;
«Πριν δυόμισι μήνες, μας είχατε στήσει στον τοίχο. Δηλητηριάσατε την πολιτική ζωή του τόπου. Και σήμερα απουσιάζουν σχεδόν οι βουλευτές της Ν.Δ. Εντύπωση, δε, προκαλεί η απουσία του κ. Μητσοτάκη, που τότε είχε σπεύσει να παραστεί στην συνεδρίαση και να βάλλει επί πάντων, αλλά σήμερα, που εμείς έχουμε ολοκληρώσει τη διαδικασία απορρύπανσης, δεν εμφανίστηκε. Δεν πειράζει. Τα εύσημα εμείς τα έχουμε πάρει από τους κατοίκους των περιοχών και από διεθνείς οργανισμούς που παρακολούθησαν βήμα- βήμα τη διαδικασία απορρύπανσης».
«Είναι ντροπή να ισχυρίζεται η Ν.Δ. ότι έχει κάνει ναυαγιαιρέσεις και να συγκρίνει οποιαδήπτε άλλη περίπτωση με το πώς ανταποκριθήκαμε εμείς στο Αγία Ζώνη ΙΙ. Για την περίπτωση του Yusuf που αναφέρθηκε πρέπει να πω ότι το πλοίο δεν ήταν ναυάγιο, αλλά προσαραγμένο και ημιβυθισμένο, ενώ τη διαδικασία ανέλκυσης δεν την διέταξε το Κράτος, αλλά η εταιρεία που προφανώς το χρειαζόταν. Προσαραγμένο ήταν και το GoodFaith. Δε θα σχολιάσω, επίσης, το γεγονός ότι αναφέρατε ως επίτευγμα πως βγάλατε κάποιες ημιβυθμισμένες βάρκες που βρίσκονταν σε κάποια λιμάνια. Πραγματικά, όμως, απορώ που αναφέρατε και μόνο την υπόθεση του NOOR- EM, στη Ρόδο. Επαίρεστε δηλαδή που βγάλατε ένα πλοίο κατασχεμένο, γεμάτο σφαίρες, το οποίο είχε καταστήσει μη λειτουργικό το λιμάνι του νησιού; Ντροπή».
«Αυτά είχατε κάνει για τα δεκάδες ναυάγια που μολύνουν της θάλασσές μας. Ο λόγος; Αυτός που μόλις είπε ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. στην Επιτροπή: ότι το κόστος ανέλκυσης του πλοίου, είναι μεγαλύτερο από την αξία του πλοίου πουλώντας το για παλιοσίδερα. Δηλαδή εσείς ανελκύατε πλοία, μόνο αν ήταν να κερδίσει ο πλοιοκτήτης του ναυαγίου. Διαφορετικά, ας σάπιζαν στο βυθό και ήταν μόνιμες εστίες μόλυνσης»
«Προσπαθήσατε να εκμεταλλευτείτε το ναυάγιο του Αγία Ζώνη ΙΙ. Ρίξατε μαύρο, πάνω στο μαύρο γιατί είστε σε πανικό. Το πολιτικό σας αφήγημα καταρρέει. Δεν αντέχεται που για δεύτερη φορά με επιτυχία βγήκαμε στις αγορές, ολοκληρώθηκε η 3η αξιολόγηση, για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο έχουμε ανάπτυξη, το 10 ετές ομόλογο έχει καταγράψει δεκαετές χαμηλό ακόμη και σε σχέση με τα προ κρίσης επίπεδα. Δε σας βγήκε ούτε αυτή τη φορά όμως».

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 11 December 2017 | 12:16 pm


Ερώτηση του ΚΚΕ για την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
-ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν.ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
-ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΩΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ
Την απόφαση των ΗΠΑ για την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ και την αντίστοιχη μεταφορά της πρεσβείας τους, κατήγγειλε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με ερώτησή της προς την Ύπατη Εκπρόσωπο Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ, Φ. Μογκερίνι.
Στην ερώτησή τους οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης και Σωτήρης Ζαριανόπουλος αναφέρουν συγκεκριμένα τα παρακάτω:
«Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τραμπ ανακοίνωσε την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ δίνοντας εντολή να μεταφερθεί η αμερικανική πρεσβεία από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ. Η απόφαση αυτή των ΗΠΑ επιχειρεί να νομιμοποιήσει την ισραηλινή κατοχή κι αποτελεί κλιμάκωση της επιθετικότητας του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και του κράτους του Ισραήλ εναντίον του Παλαιστινιακού και των άλλων λαών της περιοχής. Δυναμιτίζει τη λύση για Παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.
Ενεργή συμμετοχή στο έγκλημα που διαπράττεται κατά του λαού της Παλαιστίνης έχει η ΕΕ που όχι μόνο εμβαθύνει και αναβαθμίζει τις σχέσεις της με το Ισραήλ, αλλά εξισώνει τον θύτη με το θύμα και αναγορεύει σε «τρομοκρατία» το δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού.
Βαριές είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που εξωραΐζει και συμμαχεί στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ και της ΕΕ, αλλά και αναπτύσσει πολυσχιδή οικονομική, πολιτική και στρατιωτική συνεργασία με το κράτος του Ισραήλ, όπως αυτή που μόλις υπογράφηκε για τον αγωγό φυσικού αερίου Eastmed. Αυτό είναι το έδαφος που στηρίζει και κλιμακώνει τη δολοφονική επιθετικότητα του Ισραήλ και των συμμάχων του.
Πώς τοποθετείται η Ύπατη Εκπρόσωπός της ΕΕ στην απόφαση αυτή των ΗΠΑ για την Ιερουσαλήμ όπως και στη στάση της ΕΕ που ενισχύει την Ισραηλινή επιθετικότητα κατά του Παλαιστινιακού λαού;».
Ρόδος 9/12/2017

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 10 December 2017 | 11:11 am


Savvas hair gallery - Προσωπικές προσφορές σε χτενίσματα-extensions-βαφές

Savvas hair gallery - Προσωπικές προσφορές σε χτενίσματα-extensions-βαφές-νυφικά χτενίσματα
-Για συνεννόηση στο τηλέφωνο 22410 - 65326,
Μόσχας 18, Ρόδος
Savvas hair gallery

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 9 December 2017 | 7:37 pmΔείτε αγγελίες στο Νομό Δωδεκανήσου

Φιλικοί ιστότοποι:

tilegrafima.gr

ekklisiaonline.gr

7news.gr

Nea Smyrni Online

www.vimaorthodoxias.gr