Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Δωδεκανήσου   »   Λερος    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα



Παρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή Λερος και εμείς θα το προσθέσουμε.


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Λερος

«Λύση για την αποκατάσταση του κτιρίου Γυμνασίου Κάσου»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Θέμα:«Λύση για την αποκατάσταση του κτιρίου Γυμνασίου Κάσου»
-Λύση φαίνεται να προκρίνεται για το πολύπαθο Γυμνάσιο Κάσου, μετά από την συνεργασία του Υπουργείου Αμύνης, του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας και του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
Το κτίριο του Γυμνασίου Κάσου, εδώ και αρκετό καιρό, έχει υποστεί σοβαρές φθορές, σε σημείο που αμφισβητείται η στατικότητά του και προκαλεί ανησυχία για την ασφάλεια των μαθητών. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Κάσου, όπως και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η Δήμαρχος και φορείς του νησιού, είχαν επανειλημμένα θέσει την ανάγκη για την εκπόνηση μελέτης στατικότητας, ώστε να ανοίξει ο δρόμος, έτσι, της έναρξης των εργασιών αναστήλωσης και αποκατάστασης.
Η συγκεκριμένη μελέτη ήταν αδύνατο να υποστηριχτεί από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου και στην έκκληση αυτή ανταποκρίθηκε άμεσα το Υπουργείο Αμύνης, όπου σε συνεργασία με το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, ανέλαβαν την εκπόνηση της σχετικής μελέτης.
Σήμερα (24/1/17) κατέφθασαν στην Κάσο τεχνικοί του ΓΕΑ για αυτοψία. Μόλις ολοκληρώσουν τις μετρήσεις θα είναι σε θέση να προσδιορίσουν το χρονοδιάγραμμα παράδοσης της μελέτης και ο Δήμος στη συνέχεια θα παραλάβει τη σκυτάλη ώστε να γίνει και πάλι το Γυμνάσιο της Κάσου, λειτουργικό και ασφαλές.
Ο Νεκτάριος Σαντορινιός, Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, μετά την άφιξη των τεχνικών στο νησί προχώρησε στην παρακάτω ανακοίνωση:«το ζήτημα της επικινδυνότητας του Γυμνασίου Κάσου και της αγωνίας των γονιών των μαθητών, το γνώριζα πολύ καλά, από τις μέρες που σαν Βουλευτής Δωδεκανήσου είχα συντάξει ενεργά τις δυνάμεις μου με αυτές των εκπροσώπων της Τ.Α. του νησιού για την επίλυση του θέματος.
Από την θέση μου σαν Υφυπουργός για τη Νησιωτική Πολιτική, σαν βουλευτής Δωδεκανήσου, αλλά και σαν νησιώτης, οφείλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Αμύνης, κ. Πάνο Καμμένο, τον Αναπληρωτή Υπουργό Αμύνης, κ. Βίτσα και τον Αντιπτέραρχο κ. Χριστοδούλου, για την ευαισθησία που έδειξαν απέναντι στο βαθιά κοινωνικό θέμα της αποκατάστασης ενός σχολικού νησιωτικού κτιρίου, αποδεικνύοντας έτσι τις ανθρώπινες και κοινωνικές προεκτάσεις που μπορεί να έχει ο ρόλος των ενόπλων δυνάμεων».

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 24 January 2017 | 10:31 pm


Καρπάθιος Ρωμαίος ψάχνει σπίτι, του Μανώλη Δημελλά

Μαθήματα ζωής από τους εθελοντές των αδέσποτων στην Κάρπαθο ενώ την ίδια στιγμή ακόμη περιμένουμε τον Δήμο του νησιού να αναλάβει τις ευθύνες του.

Τα συναισθήματα μπλέκονται, από το πιο χαρούμενο λευκό στο πιο σκούρο μαύρο. Και στις δυο περιπτώσεις η εθελόντρια Jose van Rossum στρέφει τα μάτια μας στους δρόμους του νησιού.

Στην μια περίπτωση 6 τυχερά κουτάβια ταξίδεψαν μαζί της και δόθηκαν για υιοθεσία στην Ολλανδία, μάλιστα στο τριήμερο ταξίδι της δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει ένα σωρό από ανθρώπους που βοήθησαν και διευκόλυναν τη διαδρομή μέχρι τα τυχερά σπίτια που κέρδισαν από ένα καρπάθιο άγγελο με ουρά!

Την επόμενη στιγμή επιστρέφουμε στη σκληρή πραγματικότητα του νησιού,

η Jose επέστρεψε και συνάντησε δυο καινούρια αδέσποτα κουτάβια, λίγο αργότερα ξαναγύρισε να τα μαζέψει και το ένα ήταν νεκρό, πατημένο από περαστικό αυτοκίνητο και πεταμένο στον κάδο!

Τα σκυλάκια ζούσαν στην Αμμοπή και κάποιος τα τάϊζε, όμως φαίνεται πως κάποιον ενοχλούσαν και έτσι τα πήρε και τα πέταξε στο κεντρικό δρόμο και φυσικά όλοι φανταζόμαστε τι τα περίμενε.

Σώθηκε μόνο το ένα και η Jose το ονόμασε Ρωμαίο!

Τα αδέσποτα, όπως και όλα τα υπόλοιπα ζωντανά, δεν έχουν φωνή, έχουν τα ίδια δικαιώματα με όλους εμάς, τους μοντέρνους δεινόσαυρους ενός ταλαιπωρημένου από δίποδα πλανήτη.

Ο μικρούλης Ρωμαίος ευαισθητοποίησε τους φίλους της Καρπάθου, ευτυχώς που υπάρχουν κι αυτοί και παλεύουν το θέμα.

Κάποιος γράφει στην σελίδα Safehouse for Karpadogs του fb, «Αν κάποιος αποφασίσει να πάρει αυτό το κουτάβι για να toy προσφέρει μια καλή ζωή θα του πληρώσω το φαγητό για ένα χρόνο τους Εμβολιασμούς και το ταξίδι.... επικοινωνήστε μαζί μου”.

Ακούει άραγε κανείς από τον Δήμο Καρπάθου;
 

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 24 January 2017 | 8:31 pm


ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ: Σύσκεψη για τουριστική ανάπτυξη ή για δημόσιες σχέσεις με τοπικούς παράγοντες;

Πιο παλαιοκομματικός, πεθαίνεις... Η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με πρωτοβουλία των Υπουργών Ναυτιλίας Π. Κουρουμπλή και Τουρισμού Ε. Κουντουρά αποφάσισαν να αποκλείσουν 4 κοινοβουλευτικά κόμματα (Ποτάμι, Ένωση Κεντρώων, ΚΚΕ και Αν. Ελ) που δεν έχουν εκλέξει βουλευτές στα Δωδεκάνησα από την ειδική σύσκεψη που συγκαλούν αύριο Τετάρτη 25/01/2017 στις 9:30πμ στο Υπουργείο Ναυτιλίας με θέμα την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη νησιών που έχουν αντιμετωπίσει το μεγαλύτερο βάρος από την προσφυγική κρίση.

Θυμίζουμε στους δύο Υπουργούς ότι η προσφυγική κρίση έχει πλήξει, εκτός από τα Δωδεκάνησα, και τα νησιά του Β. Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Θράκη και την Μακεδονία. Συνεπώς, απαιτείται μία συνολική δουλειά για την ανακούφιση πολιτών και επιχειρήσεων σε όλες τις πιεσμένες περιοχές με τη συνδρομή όλων των δημοκρατικών κομμάτων και των φορέων και όχι συσκέψεις που έχουν ως στόχο τις δημόσιες σχέσεις με τοπικούς παράγοντες.

Διεύθυνση: Σεβαστουπόλεως 22, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 7470100
Fax: 210 7470115
e-mail: [email protected]
Διεύθυνση: Σεβαστουπόλεως 22, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 7470100
Fax: 210 7470115
e-mail: [email protected]

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 24 January 2017 | 5:44 pm


Ο Μαυροπετρίτης στην Κάρπαθο

Ο Μαυροπετρίτης στην Κάρπαθο-Η προστατευόμενη περιοχή Καρπάθου - Σαρίας φιλοξενεί περισσότερα από 250 ζευγάρια Μαυροπετριτών κάθε χρόνο και αποτελεί μια από τις επτά νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου στις οποίες υλοποιείται το πρόγραμμα LIFE “Διαχειριστικές δράσεις για τη διευκόλυνση της προσαρμογής του είδους Falco eleonorae στην κλιματική αλλαγή” (LIFE ElClimA) για την προστασία του είδους.
Οι Μαυροπετρίτες αυτή την περίοδο βρίσκονται στη Μαδαγασκάρη περνώντας τον χειμώνα τους στα τροπικά δάση και τις ανοιχτές εκτάσεις σε ένα από τα πλέον ξεχωριστά οικοσυστήματα του πλανήτη. Την άνοιξη θα αφήσουν τα μπαομπάπ και τους λεμούριους και θα ξεκινήσουν το ταξίδι τους για να φτάσουν στα νησιά της Μεσογείου για να αναπαραχθούν και να μεγαλώσουν τα μικρά τους.
Οι Μαυροπετρίτες της Καρπάθου και της Σαρίας θα κάνουν την εμφάνισή τους αρχές Απριλίου, θα επιλέξουν τη θέση που θα φωλιάσουν, θα βρουν το ταίρι τους και οι περισσότεροι θα φύγουν για την Κρήτη, τη Ρόδο ή την Τουρκία, κανείς δε ξέρει ακριβώς, όπου θα περάσουν τους υπόλοιπους μήνες στα βουνά κυνηγώντας έντομα. Φτάνοντας ο Ιούνιος θα επιστρέψουν για ένα ακόμα πιο ενδιαφέρον κομμάτι της ζωής τους, την αναπαραγωγή. Θα γεννήσουν τα αυγά τους αργά το καλοκαίρι, σε αντίθεση με όλα τα άλλα πουλιά, και όταν βγουν τα μικρά τους θα αλλάξουν την διατροφή τους και από εντομοφάγα θα αρχίσουν να τρέφονται με μεταναστευτικά μικρόπουλα. Θα στήνουν καρτέρι κάθε μέρα στα μικρά πουλιά που φτάνουν από τη θάλασσα στο ταξίδι τους προς την Αφρική και θα τα κυνηγούν ομαδικά ή και μεμονωμένα κάνοντας εντυπωσιακές αερομαχίες πάνω από τη θάλασσα.

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 24 January 2017 | 5:37 pm


Κοινωνική εκδήλωση - χοροεσπερίδα απο τον Σύλλογο Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΧΟΡΟΕΣΠΕΡΙΔΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27.01 ΣΤΙΣ 21:00 ΣΤΟ ARION PALACE
ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΟΖΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΗΣ
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥ & ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΙΓΑΝΟΣ
ΤΙΜΗ ΕΙΣΟΔΟΥ 30 ΕΥΡΩ (ΣΥΜΠ.ΑΠΕΡΙΤΙΦ, ΠΛΗΡΕΣ ΜΕΝΟΥ ΚΙ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟ ΠΟΤΟ)
ΤΑ ΚΑΘΑΡΑ ΕΣΟΔΑ ΘΑ ΔΙΑΤΕΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΒΡΑΔΙΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΕΦΙ ΚΑΙ ΧΟΡΟ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΠΩΛΗΣΗ ΚΑΡΤΩΝ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ATRIUM PLATINUM 09:00 – 16:00 ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ SEMIRAMIS ΟΛΟ ΤΟ 24 ΩΡΟ
ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ 6974411165 ΚΑΙ 6937065236

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 24 January 2017 | 5:18 pm


«Τα δύο χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ και το μαρτύριο του Σίσυφου» - Άρθρο του Προέδρου της ΝΟ.Δ.Ε. Παύλου Μπακίρη

Ρόδος 24/1/2017
-Άρθρο του Προέδρου της ΝΟ.Δ.Ε. Παύλου Μπακίρη

«Τα δύο χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ και το μαρτύριο του Σίσυφου»

Παρά τα ολέθρια λάθη των δανειστών και τις αναμφισβήτητες ευθύνες μας εξαιτίας των χρόνιων παθογενειών της πατρίδας μας, οι Έλληνες πολίτες καταβάλλοντας τεράστιο, επώδυνο και πολλές φορές άδικο τίμημα, κατάφεραν να θέσουν το 2014 σε πορεία, έστω και αδύναμης, ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, να σταθεροποιηθεί το φορολογικό βάρος και να αντιμετωπίζεται η Ελλάδα ως άξια διερεύνησης για επενδύσεις. Με λίγα λόγια, είχαν δημιουργηθεί οι αναγκαίες προϋποθέσεις έτσι ώστε να σταματήσει η οικονομική κατρακύλα και να ξεκινήσει μια αργή αλλά σταθερή πορεία ανάκαμψης και υποστήριξης των πιο ευάλωτων κοινωνικά και οικονομικά ατόμων που είχαν πληγεί από την κρίση.
Προφανώς και κανείς δεν υποστηρίζει ότι όλα πήγαιναν καλά, ούτε ότι ήταν εύκολα. Ο καθένας κατανοεί ότι σε μια χώρα που έχει υποστεί τόσο σκληρά οικονομικά πλήγματα, υπερδανεισμένη και με παθογένειες δεκαετιών, με αδύναμους θεσμούς και με αποσαθρωμένη δημόσια διοίκηση, όλα γίνονται πιο δύσκολα. Και τα αποτελέσματα στην πραγματική οικονομία, αλλά και στην τσέπη των αφαιμαγμένων πολιτών, θέλουν χρόνο για να αποδώσουν.
Παρόλα αυτά βρισκόμασταν στο σημείο μηδέν, είχαμε πιάσει δηλαδή ‘πάτο’ και αναμέναμε την άνοδο. Όμως, εξαιτίας της πιο λαϊκίστικης, εμμονικής και ανίκανης Κυβέρνησης που γνώρισε μεταπολεμικά ο τόπος μας, βυθιστήκαμε στο χαμηλότερο σημείο εκκίνησης από την κρίση.
Προσέξτε, δεν υποστηρίζω ότι για όλα ευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Κάτι τέτοιο θα ήταν ανορθολογικό και ψευδές. Υποστηρίζω όμως, με πλήρη βεβαιότητα, ότι ο κ. Τσίπρας πέταξε όλες τις θυσίες του ελληνικού λαού ξαναγυρνώντας μας στο χειρότερο σημείο.
Και αντί για την ελπίδα της ανάκαμψης, επέφερε ακόμη μεγαλύτερη φοροκαταιγίδα, ακόμη περισσότερες περικοπές στις συντάξεις, ακόμη περισσότερες ασφαλιστικές εισφορές, ακόμη περισσότερη συμμετοχή στις φαρμακευτικές δαπάνες, ακόμη περισσότερο αδύναμο κράτος, ακόμη περισσότερες δυσχέρειες στη λειτουργία των επιχειρήσεων. Και τα δεινά δεν σταματούν αν κανείς αναλογιστεί όσα συμβαίνουν στα νησιά μας με τον ΦΠΑ, το προσφυγικό, τις ελλιπείς υποδομές ή ακόμη και τους νέους της χώρας μας, με τα πολλά προσόντα, που αναζητούν στο εξωτερικό την ευκαιρία για μια καλύτερη ζωή.
Και το χειρότερο δεν είναι όσα ανέφερα και όσα ο καθένας μπορεί να προσθέσει αντλώντας παραδείγματα από την καθημερινότητα.
Το χειρότερο και εφιαλτικότερο είναι που αυτή η Κυβέρνηση ούτε αυτή την κακή συμφωνία που υπέγραψε δεν μπορεί να εφαρμόσει. Ούτε τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται, ούτε τις αλλαγές για να λειτουργήσει η πραγματική οικονομία, ούτε τον περιορισμό της σπατάλης για να ελαφρυνθούν οι πιο αδύναμοι, ούτε φυσικά τις ιδιωτικοποιήσεις και την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, για να επανεκκινηθεί η ελληνική οικονομία και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Ξέρει μόνο να κάνει κριτική και δε ξέρει τίποτε για να δίνει λύσεις.
Μετά το τρίτο μνημόνιο, που εξαιτίας των ανόητων λεονταρισμών του κ. Τσίπρα και της κομματικής του παρέας υπoστήκαμε, αν και θα μπορούσαμε να το αποφύγουμε, νέες συζητήσεις ξεκίνησαν.
Γιατί μολονότι υπολείπονται άλλα δύο χρόνια για την ολοκλήρωσή του, προεξοφλείται η αποτυχία του και γίνεται λόγος για ένα τέταρτο εξίσου σκληρό μνημόνιο;
Γιατί δεν μπορούν. Γιατί είναι οι πολιτικές τους που επιβάλλουν στους Έλληνες το μαρτύριο του Σίσυφου. Σα να μην μπορεί να υπάρξει τέλος στο μαρτύριο, σαν τίποτα να μην έχει νόημα. Αλλά δεν είναι έτσι. Το δικό τους αδιέξοδο δεν είναι και αδιέξοδο του ελληνικού λαού. Το έχουμε αποδείξει και τώρα ξέρουμε πάρα πολύ καλά και το τι πρέπει να κάνουμε.
Τα ιδεολογήματά τους πέθαναν. Η αποτελεσματικότητα του λαϊκισμού τους τελείωσε. Και για να μην τελειώσει μαζί τους και η χώρα, οφείλουν έστω και στο τέλος να φανούν χρήσιμοι. Να επιλέξουν την πιο δημοκρατική και ωφέλιμη διέξοδο, να απευθυνθούν στην κρίση του ελληνικού λαού. Και εκείνος ξέρει πάρα πολύ καλά και το τι πρέπει να γίνει.

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 24 January 2017 | 5:12 pm


Ο Αντώνης Αποστολίδης είναι ο νέος συντονιστής της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Νότιας Δωδεκανήσου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΣΥΡΙΖΑ ΝΟΤΙΑΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Στις 19 και 20 Ιανουαρίου 2017, διεξήχθη η Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ Νοτίας Δωδεκανήσου. Οι πολιτικές διεργασίες πραγματοποιήθηκαν σε εξαιρετικό κλίμα συνεργασίας και σύνθεσης μεταξύ των μελών. Το πολιτικό πρόταγμα της οριστικής ανατροπής του χρεωκοπημένου πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά κατεστημένου του παρελθόντος ενισχύεται καθημερινά με την συνεχή προσπάθεια και συμμετοχή όλων μας στην ανοικοδόμηση μιας νέας κοινωνίας. Κυρίαρχες σε αυτή να είναι έννοιες όπως η αξιοκρατία, η δικαιοσύνη και η δημοκρατία. Το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για τα θαλασσοδάνεια κομμάτων – ΜΜΕ δείχνει μόνο ένα μέρος από τη διαπλοκή που σήμερα καταρρέει με θόρυβο.
Στη διάρκεια των διήμερων εργασιών η Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη ΣΥΡΙΖΑ Νοτίας Δωδεκανήσου ενέκρινε ομόφωνα ένα ψήφισμα, με το οποίο μεταφέρεται με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο προς το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, ότι η δομή που λειτουργεί στη θέση ‘’Σφαγεία Ρόδου’’ υπό την αιγίδα του Δήμου Ρόδου, δεν περιποιεί τιμή για την Δωδεκάνησο, εκθέτει τη χώρα μας και πρέπει να κλείσει πάραυτα.
Ζητείται από το Υπουργείο σε συνεργασία με την Δημοτική Αρχή, να δημιουργηθεί και στη Ρόδο ‘’κέντρο προσωρινής φιλοξενίας’’ για την παραμονή των προσφύγων, σε τοποθεσία όπου θα υποδειχθεί σε συνεννόηση με το Δήμος. Το κέντρο φιλοξενίας που θα δημιουργηθεί θα χρησιμοποιείται για τις λίγες ημέρες που απαιτούνται μέχρι οι Υπηρεσίες του Κράτους - Λιμενικό, Αστυνομία, Άσυλο να διεξάγουν την πρώτη καταγραφή. Στη συνέχεια, να εφαρμοσθούν και για τη Ρόδο προγράμματα μεταστέγασης σε χώρους φιλοξενίας - ξενοδοχεία, πανσιόν, σπίτια - για την ομαλή ένταξη των προσφύγων στην κοινωνία της πόλης μας και του νησιού μας.
Τα μέλη της Συνδιάσκεψης ζητούν επιπλέον από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, να διαθέσει στην Περιφερειακή Διεύθυνση Π.Ε. & Δ.Ε. Ν. Αιγαίου, τον αναγκαίο αριθμό αναπληρωτών εκπαιδευτικών για την ίδρυση και λειτουργία των αναγκαίων Τάξεων Υποδοχής.
Στη Συνδιάσκεψη έγιναν και οι αρχαιρεσίες για την εκλογή νέας Νομαρχιακής Επιτροπής. Με την ολοκλήρωσή της, η Νομαρχιακή Επιτροπή της Νότιας Δωδεκανήσου συγκροτήθηκε σε σώμα. Τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής είναι τα ακόλουθα (με αλφαβητική σειρά):
Αποστολίδης Αντώνης
Γιαννέτος Γιάννης
Γιαρίμογλου Στράτος
Καραγιάννης Δημήτρης
Κεχαγιά Ειρήνη
Κουφός Βαγγέλης
Κυπριώτης Δημήτρης
Μαρίνος Γιάννης
Μιχαηλίδης Τάκης
Μπιλιά – Παπαστεργή Καίτη
Παγκά Κατερίνα
Παπαπαναγιώτου Παναγιώτης
Σέντης Σάββας
Σοφός Σταμάτης
Τσαρούχας Γιώργος
Χατζημάρκου Πόλυ
Χριστοδούλου Σάββας
Αναπληρωματικά μέλη στη Νομαρχιακή Επιτροπή είναι τα ακόλουθα (με αλφαβητική σειρά):
Γκικόπουλος Σωτήρης
Καραγιάννης Βασίλης
Καρανίκης Λουκάς
Ξυλουράς Νίκος
Παναής Παναγιώτης
Συντονιστής της νέας Ν.Ε. Ν. Δωδεκανήσου ορίστηκε ο Αποστολίδης Αντώνης και αναπληρωτής Συντονιστής ο Καραγιάννης Δημήτρης.
Επιπλέον, εξελέγη νέο Συντονιστικό όργανο της Νομαρχιακής Επιτροπής στο οποίο μετέχουν και οι (με αλφαβητική σειρά):
Μιχαηλίδης Τάκης
Μπιλιά – Παπαστεργή Καίτη
Χατζημάρκου Πόλυ

Το Γραφείο Τύπου.-

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 24 January 2017 | 1:46 pm


Τριάντα πρόσφυγες στο Καστελόριζο

Σύλληψη (30) παράτυπων μεταναστών στη Μεγίστη-Την 23-01-2017 το πρωί συνελήφθησαν στη Μεγίστη, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μεγίστης, -15- υπήκοοι Συρίας ( 7 άνδρες και 8 γυναίκες που συνόδευαν 5 παιδιά), -15- άνδρες υπήκοοι Παλαιστίνης (που συνόδευαν 1 παιδί) για παράνομη είσοδο στη χώρα, προερχόμενοι από τα έναντι τουρκικά παράλια. Ενεργείται προανάκριση.

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 24 January 2017 | 1:39 pm


Πτώμα ανδρός στη παραλία Αφάντου

Πριν απο μία ώρα περίπου ειδοποιήθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου για ενα μακάβριο εύρημα στην παραλία Αφάντου. Πτώμα ανδρός σε προχωρημένη σήψη είχε ξεβραστεί μπροστά στη παραλία του Γκολφ, γυμνό, έφερε μόνο κάλτσες. Άνδρες του Κ.Λ.Ρ μετέφεραν το πτώμα στο νοσοκομείο για την απαραίτητη νεκροψία-νεκροτομή απο τον ιατροδικαστή. Εικάζεται οτι πιθανόν να πρόκειται για μετανάστη.Πρέπει να ηταν πολλές μέρες μέσα στο νερό.

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 24 January 2017 | 1:15 pm


Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, ομιλητής σε πολιτική εκδήλωση στη Ρόδο

Νομαρχιακή Επιτροπή
Ν. Δωδεκανήσου
Ρόδος, 24-01-2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο νησί της Ρόδου το Σάββατο 28 Ιανουαρίου, στη διάρκεια της οποίας θα είναι ο κεντρικός ομιλητής σε ανοικτή εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Δωδεκανήσου για τα δύο χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Το Γραφείο Τύπου.-

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 24 January 2017 | 12:44 pm


Νέος Αστυνομικός Διευθυντής Δωδεκανήσου, ο Γιώργος Γεωργακάκος

Ένας άξιος αξιωματικός, με μεγάλες επιτυχίες στο ενεργητικό του, πολύ γνωστός στη Ρόδο, Αστυνομικός Διευθυντής μέχρι και σήμερα στη Κω, αναλαμβάνει τα ηνία της Αστυνομίας στη Νότια Δωδεκάνησο. Είναι ο Γιώργος Γεωργακάκος που τοποθετήθηκε στη θέση του Αστυνομικού Διευθυντή Νότιας Δωδεκανήσου. Έχει υπηρετήσει επί σειρά ετών ως Διοικητής στην Ασφάλεια Ρόδου. Μια νέα σελίδα στην τοπική ΕΛΑΣ απο την οποία περιμένουμε ασφάλεια με ανθρώπινο πρόσωπο. Καλή επιτυχία κύριε Γεωργακάκο!

Αθήνα, 23 Ιανουαρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τοποθετήσεις - Μετακινήσεις Ταξιάρχων της Ελληνικής Αστυνομίας

Με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα, τοποθετήθηκαν - μετακινήθηκαν οι Ταξίαρχοι Γενικών και Ειδικών Καθηκόντων της Ελληνικής Αστυνομίας, ως ακολούθως:

• ΚΟΚΚΙΝΗΣ Νικόλαος, από Διεύθυνση Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων/Α.Ε.Α. στη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, ως Διευθυντής.
• ΒΟΛΥΡΑΚΗΣ Στυλιανός, στο Επιτελικό Γραφείο Αρχηγού, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
• ΚΡΙΚΑΣ Δημήτριος, στην Υπηρεσία Προστασίας Προέδρου Δημοκρατίας, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
• ΣΚΑΝΔΑΛΗΣ Αχιλλέας, από Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού/Α.Ε.Α. στον Κλάδο Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων/Α.Ε.Α., ως Προϊστάμενος.
• ΜΑΝΤΖΟΥΚΑΣ Αθανάσιος, από Διεύθυνση Αστυνομίας Πιερίας στη ΓΕ.Π.Α.Δ. Κεντρικής Μακεδονίας, ως Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής.
• ΤΗΛΕΛΗΣ Γεώργιος, στο Γραφείο Προϊσταμένου Επιτελείου/Α.Ε.Α., όπου υπηρετεί.
• ΤΖΟΥΜΑΪΛΗΣ Θεολόγος, στη Διεύθυνση Αστυνομίας Χαλκιδικής, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
• ΝΙΚΟΛΑΟΥ Χρήστος, στη Διεύθυνση Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
• ΚΑΪΠΑΚΗΣ Γεώργιος, στη Διεύθυνση Αστυνομίας Δράμας, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
• ΜΟΥΣΤΑΚΑΛΗΣ Δημήτριος, στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
• ΝΤΖΙΟΒΑΡΑΣ Παναγιώτης, στη ΓΕ.Π.Α.Δ. Δυτικής Μακεδονίας, όπου υπηρετεί, ως Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής.
• ΠΟΥΡΣΑΝΙΔΗΣ Μιλτιάδης, από Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης στη Γ.Α.Δ. Θεσσαλονίκης, ως Βοηθός.
• ΤΟΛΙΑΣ Ιωάννης, στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
• ΜΑΡΚΕΤΑΚΗΣ Παναγιώτης, από Διεύθυνση Οικονομικής Επιθεώρησης / Α.Ε.Α. στο Γραφείο Προϊσταμένου Επιτελείου/Α.Ε.Α., συνεχιζομένης αποσπάσεώς του στην Υπηρεσία Διαχείρισης Ευρωπαϊκών και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων/Υπουργείου Εσωτερικών.
• ΜΑΝΙΑΤΗΣ Αναστάσιος, από Διεύθυνση Οικονομικών/Α.Ε.Α. στη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας, ως Διοικητής.
• ΒΟΓΛΗΣ Ευάγγελος, από Διεύθυνση Αστυνομίας Πρέβεζας στη ΓΕ.Π.Α.Δ. Ηπείρου, ως Βοηθός.
• ΚΟΥΜΠΟΥΛΑΣ Παναγιώτης, στη Διεύθυνση Δημόσιας Ασφάλειας/Α.Ε.Α., όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
• ΜΑΡΟΥΔΑΣ Γεώργιος, στη Διεύθυνση Αστυνομίας Λακωνίας, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
• ΨΩΜΑΣ Γεώργιος, από Γ.Α.Δ. Αττικής στη Διεύθυνση Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, ως Διευθυντής.
• ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος, στην Υπηρεσία Ασφάλειας Βουλής των Ελλήνων, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
• ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Ευάγγελος, στη Διεύθυνση Αστυνομίας Κορινθίας, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
• ΚΑΛΥΒΑΣ Κωνσταντίνος, στη Γ.Α.Δ. Αττικής, όπου υπηρετεί, ως Βοηθός.
• ΓΙΑΝΝΙΝΑΣ Γεώργιος, από Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων /Α.Ε.Α. στη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας/Α.Ε.Α., ως Διευθυντής.
• ΚΑΣΤΑΝΗΣ Γεώργιος, στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής όπου υπηρετεί, ως Βοηθός.
• ΧΑΡΩΝΗ Παναγιώτα, στο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης & Πρόνοιας Απασχολούμενων στα Σώματα Ασφαλείας, όπου υπηρετεί.
• ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος, στη Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Αττικής, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
• ΒΟΥΤΣΕΛΑΣ Κωνσταντίνος, στη Διεύθυνση Αστυνομίας Β/Α Αττικής, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
• ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος, στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Ανθρώπινων Πόρων/Α.Ε.Α., όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
• ΑΪΒΑΖΙΔΗΣ Αβραάμ, από Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσσαλονίκης στη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ως Διευθυντής.
• ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος, στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
• ΟΣΤΑΔΗΜΗΤΡΗΣ Νικόλαος, από Γενική Διεύθυνση Προστασίας Επισήμων και Ευπαθών Στόχων στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, ως Βοηθός.
• ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος, από Διεύθυνση Γενικής Αστυνόμευσης/Α.Ε.Α. στον Κλάδο Τάξης/Α.Ε.Α., ως Προϊστάμενος.
• ΠΑΠΑΔΕΑΣ Ευστράτιος, στη Διεύθυνση Αλλοδαπών/Α.Ε.Α., όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
• ΚΑΡΒΟΥΝΑΚΗΣ Γεώργιος, από Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ν/Α Αττικής στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ν/Α Αττικής, ως Διευθυντής.
• ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗΣ Βασίλειος, στη Διεύθυνση Αστυνομίας Καρδίτσας, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
• ΑΓΑΚΟΣ Γεώργιος, στη Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
• ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος, από Διεύθυνση Αστυνομίας Κυκλάδων στη ΓΕ.Π.Α.Δ. Νοτίου Αιγαίου, ως Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής.
• ΦΟΥΤΑΚΗΣ Αριστείδης, από Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά στη Διεύθυνση Αστυνομίας Πειραιά, ως Διευθυντής.
• ΞΑΝΘΑΚΗΣ Ηλίας, στη Διεύθυνση Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας/Α.Ε.Α., όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
• ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ Νικόλαος, από Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης στη Γ.Α.Δ. Θεσσαλονίκης, ως Βοηθός.
• ΓΚΡΑΝΑΣ Γεώργιος, στη Διεύθυνση Αστυνομίας Καβάλας, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
• ΝΤΕΛΗΣ Στυλιανός, στη Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
• ΣΑΝΙΔΑΣ Παρασκευάς, από Γ.Α.Δ. Αττικής στη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, ως Υποδιευθυντής.
• ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ Χαράλαμπος, στη Διεύθυνση Οικονομικών/Α.Ε.Α., όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
• ΚΟΥΤΟΥΖΟΣ Παναγιώτης, στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
• ΝΙΚΟΛΙΔΑΚΗΣ Γεώργιος, από Διεύθυνση Αστυνομίας Β/Α Αττικής στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ευβοίας, ως Διευθυντής.
• ΛΥΔΑΚΗΣ Εμμανουήλ, στη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας/Α.Ε.Α., όπου υπηρετεί.
• ΡΟΥΤΖΑΚΗΣ Αντώνιος, στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ρεθύμνου, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
• ΜΑΤΣΟΥΚΑΣ Ιωάννης, από Διεύθυνση Αστυνομίας Αιτωλίας στη Διεύθυνση Αστυνομίας Κέρκυρας, ως Διευθυντής.
• ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Λάζαρος, στη Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής, λήγουσας αποσπάσεώς του στη Γραμματεία Πειθαρχικών Συμβουλίων/Γ.Α.Δ. Θεσσαλονίκης.
• ΚΑΝΕΛΛΟΣ Γεώργιος, στη Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας/Α.Ε.Α., όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
• ΤΖΕΦΕΡΗΣ Πέτρος, από Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών/Α.Ε.Α. στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων/Α.Ε.Α., ως Διευθυντής, λήγουσας αποσπάσεώς του στη Γενική Διεύθυνση Προστασίας Επισήμων και Ευπαθών Στόχων.
• ΚΟΚΚΑΛΑΚΗΣ Αθανάσιος, στη Διεύθυνση Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών/Α.Ε.Α., όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
• ΣΙΟΡΕΝΤΑΣ Δημήτριος, στη Διεύθυνση Αστυνομίας Πρέβεζας, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
• ΚΟΤΡΩΝΙΑΣ Νικόλαος, από ΓΕ.Π.Α.Δ. Δυτικής Ελλάδος στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας, ως Διευθυντής.
• ΔΟΥΒΑΛΗΣ Γεώργιος, στη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
• ΚΟΣΣΥΒΑΚΗΣ Ηλίας, από Υπηρεσία Προστασίας Αλλοδαπών Αξιωματούχων και Ευπαθών Στόχων στη Γενική Διεύθυνση Προστασίας Επισήμων και Ευπαθών Στόχων.
• ΓΕΩΡΓΑΚΑΚΟΣ Γεώργιος, από Β’ Διεύθυνση Αστυνομίας Δωδεκανήσου στην Α’ Διεύθυνση Αστυνομίας Δωδεκανήσου, ως Διευθυντής.
• ΚΑΝΑΚΟΥΣΑΚΗΣ Ιωσήφ, στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ηρακλείου, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
• ΦΕΥΓΑΣ Θωμάς, από Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος/Α.Ε.Α. στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, ως Διευθυντής.
• ΚΟΤΛΙΔΑΣ Χρήστος, από Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας/Α.Ε.Α. στη Διεύθυνση Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων/Α.Ε.Α., ως Διευθυντής.
• ΣΔΟΥΚΟΣ Μιχαήλ, στη Διεύθυνση Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
• ΛΟΥΖΙΩΤΗΣ Κωνσταντίνος, στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
• ΓΚΑΡΙΛΑΣ Ελευθέριος, από Γ.Α.Δ. Αττικής/Επιτελείο στη Γ.Α.Δ. Αττικής/Υποδιεύθυνση Διοικητικών Εξετάσεων.
• [ΥΓ] ΠΑΠΑΔΟΥΡΑΚΗΣ Αντώνιος, στη Διεύθυνση Υγειονομικού/Α.Ε.Α., όπου υπηρετεί, ως Υποδιευθυντής.
• [ΥΓ] ΜΠΑΔΕΚΑΣ Αθανάσιος, στο Κεντρικό Ιατρείο Αθηνών, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
• [ΥΓ] ΠΟΥΛΙΑΝΟΣ Γεώργιος, στη Διεύθυνση Υγειονομικού/Α.Ε.Α., όπου υπηρετεί.
• [ΥΓ] ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ Στέφανος, στο Κεντρικό Ιατρείο Αθηνών, όπου υπηρετεί.
• [ΥΓ] ΒΥΝΑΚΟΣ Γεώργιος, στη Διεύθυνση Υγειονομικού/Α.Ε.Α., όπου υπηρετεί.
• [Ε.Κ.] ΠΟΛΛΑΤΟΥ Ιωάννα, στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών/Α.Ε.Α., όπου υπηρετεί.
Foto-kostoday

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 24 January 2017 | 12:40 am


Λαϊκή Συσπείρωση: Η Περιφερειακή αρχή Νοτίου Αιγαίου προσφέρει στήριξη στην κυβέρνηση και ανοίγει στους επιχειρηματικούς ομίλους όλες τις κερδοφόρες επενδύσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Σήμα στους επιχειρηματικούς ομίλους στέλλει συνεχώς η Περιφερειακή Αρχή, ανοίγοντας όλα τα διαθέσιμα πεδία για κερδοφόρες επενδύσεις, είτε αφορά στα υδατοδρόμια, τη διαχείριση του νερού και τώρα εξαγγέλλοντας Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) για τα απορρίμματα και τα σχολεία.
Τεράστιο θα είναι το πλήγμα στη δημόσια και δωρεάν Εκπαίδευση, γιατί αφενός μεν επιχειρείται η ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της Δημόσιας Σχολικής Στέγης , αλλά επιπλέον η Περιφερειακή Αρχή προσφέρει στήριξη στη Κυβέρνηση, που ουσιαστικά αποποιείται της ευθύνης της να παρέχει σύγχρονακαι ασφαλή δημόσια και δωρεάν σχολικά κτήρια για όλα τα παιδιά. Βασικό κριτήριο για την ανέγερση σχολικών κτηρίων δεν λαμβάνονται οι κοινωνικές ανάγκες πλέον που έχουν τα νησιά, αλλά τα κέρδη που θα αποφέρουν στους επενδυτές.
Τα επιχειρήματα περί αναγκαιότητας της επιλογής των ΣΔΙΤ, προκειμένου να βρεθεί χρηματοδότηση, είναι έωλα,από τη στιγμή που παραδέχονται ότι αυτή είναι η φιλοσοφία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οποία όχι μόνο δεν τολμούν να την αμφισβητήσουν, αλλά την ασπάζονται και την υλοποιούν. Εξάλλου οι πρώην κυβερνήσεις αλλά και η σημερινή με τις πλάτες της Τοπικής Διοίκησης διαμόρφωσαν το ανάλογο θεσμικό περιβάλλον που βοηθά αυτές τις επιδιώξεις, λαμβάνοντας υπόψη αποκλειστικά και μόνο τις ανάγκες ρευστότητας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων για επενδύσεις στους αντίστοιχους τομείς.
Για τα απορρίμματα έχει ήδη ανοίξει ο δρόμος της πλήρους ιδιωτικοποίησης της διαχείρισής τους και με το Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ), στο πλαίσιο της πολιτικής παράδοσης του τομέα της καθαριότητας στους ιδιώτες. Η απαγόρευση των προσλήψεων, το στέγνωμα της χρηματοδότησης και η εξάλειψη των νομοθετικών «αγκυλώσεων», είναι η βοήθεια που δίνει από την πλευρά της η κυβέρνηση στη Τοπική Διοίκηση για να λειτουργήσει ως Ανώνυμη Εταιρεία , φορτώνοντας το κόστος για το σκουπίδι-χρυσάφι στις πλάτες των δημοτών.
Η Λαϊκή Συσπείρωση, καλεί τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, να βγάλουν συμπεράσματα. Καμιά ανοχή, στις πολιτικές που επιδεινώνουν τη ζωή τους, που φορτώνουν όλα τα βάρη στις δικές τους πλάτες προκειμένου να αυξάνεται η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Η πρότασή μας για ενιαίο Δημόσιο Φορέα Διαχείρισης των απορριμμάτων χωρίς καμία ανάμειξη ιδιωτών σε αυτήν την τόσο κερδοφόρα γι' αυτούς πίτα, χωρίς καμία επιπλέον επιβάρυνση των λαϊκών στρωμάτων, αντίθετα με μείωση των υπέρογκων ανταποδοτικών τελών, έως την κατάργησή τους, να γίνει υπόθεση του ίδιου του κινήματος . Το κριτήριο θα είναι οι λαϊκές ανάγκες, ο σεβασμός στο περιβάλλον, στην υγεία, στους φυσικούς πόρους, στο λαϊκό εισόδημα.
Ρόδος 18/01/2017

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 23 January 2017 | 11:51 pm


Ευρήματα, ερωτήματα και άλλες σκέψεις - Του Θάνου Ζέλκα

ΕΥΡΗΜΑΤΑ, ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ

Μετά την παταγώδη αποτυχία των εταιρειών δημοσκοπήσεων σε όλο τον κόσμο να προβλέψουν σωστά τα αποτελέσματα διαφόρων εκλογικών αναμετρήσεων, είναι ιδιαίτερα επισφαλές να εμπιστευθεί κάποιος τα ευρήματά τους. Παρόλ' αυτά πέραν από το σκέλος που αφορά τα κόμματα, τους προέδρους, τις παραστάσεις νίκης, υπάρχουν και τα υπόλοιπα ερωτήματα που καταγράφουν τον σφυγμό της κοινωνίας.

Στην τελευταία δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας υπήρχαν αρκετά ενδιαφέροντα ερωτήματα σχετικά με το πως βλέπουν οι πολίτες το νέο έτος, αν προσδοκούν να βελτιωθεί οικονομικά η ζωή τους, αν τα πράγματα κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση. Οι απαντήσεις είναι αποστομωτικές. Πολύ πάνω από τους μισούς ερωτηθέντες βλέπουν τα πράγματα να πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο, μην αφήνοντας καμία υποψία αμφισβήτησης.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι πέραν των δύσκολων οικονομικών συγκυριών, συμβαίνει και κάτι ακόμα πολύ χειρότερο. Οι πολίτες δεν περιμένουν τίποτα, δεν προσδοκούν τίποτα, δεν ελπίζουν τίποτα, χωρίς να νιώθουν ελεύθεροι όπως θα έλεγε και ο Καζαντζάκης. Και είναι χειρότερο γιατί ένας λαός που δεν έχει να χάσει τίποτα, είναι ικανός για όλα. Ακόμα και να στραφεί σε πολύ χειρότερες επιλογές από εκείνες που τον οδήγησαν μέχρι εδώ.

Δεν είμαι σίγουρος κατά πόσο λαμβάνουν υπόψη τα επιτελεία των κομμάτων αυτά τα ποιοτικά ερωτήματα και τα συμπεράσματα που απορρέουν από αυτά, όμως εκεί ακριβώς βρίσκεται η ουσία της πολιτικής. Εκεί βρίσκονται οι πραγματικές προκλήσεις και από εκεί φαίνεται η ικανότητα των πολιτικών. Τι να την κάνει κάποιος την αναγνωρισιμότητα και την καταλληλότητα μεταξύ ομοίων όταν ο λαός δείχνει να στενάζει από τα αποτελέσματα των λανθασμένων κινήσεων και τακτικών;

Προφανώς η φιλαρέσκεια και η ματαιοδοξία των αρχόντων δεν τους αφήνει να δουν πέραν των ερωτημάτων που τους ενισχύει ακόμα περισσότερο αυτά τα χαρακτηριστικά. Πιθανόν να έχουν μείνει στις εποχές που έμπαιναν στα καφενεία και αποτελούσε είδηση η παρουσία τους, αφού ο τρόπος με τον οποίο πολιτεύονται ακόμα αυτό φανερώνει. Φλύαρα φιλάρεσκα δελτία τύπου, φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τους κλακαδόρους να σιγοντάρουν με διθυραμβικά σχόλια, ανούσιες στομφώδεις ομιλίες με διογκωμένους απολογισμούς και εξωγαλαξιακές υποσχέσεις.

Η χώρα διανύει μια από τις χειρότερα κοινωνικά περιόδους της, με το καλύτερο δυναμικό της να εγκαταλείπει τα πάτρια εδάφη μη βλέποντας ελπίδα πουθενά και με αυτούς που μένουν να ψάχνουν τρόπο να αντιμετωπίσουν την καθημερινότητα. Κι όμως κανένας δεν τολμά να εφαρμόσει έστω και τα αυτονόητα προκειμένου να βελτιώσει τη ζωή των πολιτών αυτής της χώρας. Αντ' αυτού σερβίρουν τρόμο στα ΜΜΕ με τις απειλές των δανειστών, τα χαράτσια που θα έρθουν, τις αρρώστιες που θα αντιμετωπίσουμε στο μέλλον και ό,τι άλλο μπορεί να μαυρίσει τη ζωή μας ακόμα περισσότερο.

Κατορθώσαμε ως έθνος το εξής παράδοξο. Να ζούμε μέσα στον παράδεισο με συνθήκες που παραπέμπουν σε κόλαση. Σε μια χώρα που τη λούζει ο ήλιος σχεδόν καθόλη τη διάρκεια του έτους, με ασύλληπτη ομορφιά, με όλες τις ευλογίες του κόσμου, να βλέπουμε τη ζωή μας μαύρη. Οι κάτοικοι μιας κεντροαφρικανικής χώρας δηλαδή τι θα έπρεπε να σκέφτονται;

Μήπως πέραν των αντικειμενικών δυσκολιών, έχουμε κι εμείς κάπως εγκαταλείψει την προσπάθεια κι έχουμε αφήσει τα ασκέρια της μετριότητας να κάνουν ό,τι θέλουν στη χώρα και πάνω μας; Μήπως θα έπρεπε να οργανωθούμε ως πολίτες και να απαιτήσουμε αυτά που πιστεύουμε ότι μας αξίζουν; Μήπως τελικά η πηγή της μελαγχολίας μας είναι αυτή η παθητικότητα με την οποία δεχόμαστε τα γεγονότα;

--

Από τη στήλη "ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ" στη ΡΟΔΙΑΚΗ της Κυριακής

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 23 January 2017 | 5:23 pm


Βλάβη σε κόμβο με φωτεινή σηματοδότηση επι της περιμετρικής οδού

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΔΩΔ/ΣΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ
-Ρόδος, 23/01/2017 ΕΠΕΙΓΟΝ

Αριθ. Πρωτοκόλλου: 16/4718
-Διεύθυνση Τεχνικών Έργων και Υποδομών

ΘΕΜΑ: Βλάβη σε κόμβο με φωτεινή σηματοδότηση

Σας γνωρίζουμε ότι ο κόμβος με φωτεινή σηματοδότηση στην διασταύρωση της Ε.Ο. Ρόδου Καλλιθέας με την Περιμετρική οδό, λόγω βανδαλισμού (πιθανόν κλοπής) των καλωδίων παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος θα παραμείνει εκτός λειτουργίας για μικρό χρονικό διάστημα. Παρακαλούμε τους πεζούς και ιδιαίτερα τους οδηγούς να επιδεικνύουν την δέουσα προσοχή στην τήρηση τις ισχύουσας οριζόντιας και κάθετης σήμανσης.

Ο Προϊστάμενος Δ/νσης Τεχνικών Έργων και Υποδομών
Ο αναπληρωτής

Αλέξανδρος Μπεκιάρης
Πολιτικός Μηχανικός ΠΕ

Πίνακας αποδεκτών

-Γραφείο Δημάρχου
-Τμήμα Τροχαίας Ρόδου

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 23 January 2017 | 4:45 pm


ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Η έλλειψη επεξεργασίας για την ακρίβεια των στοιχείων των τουριστικών αφίξεων, δημιουργεί ψευδή και ανακριβή εικόνα για τον τουρισμό μας»

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ-23 Ιανουαρίου 2017
-ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Η έλλειψη επεξεργασίας για την ακρίβεια των στοιχείων των τουριστικών αφίξεων, δημιουργεί ψευδή και ανακριβή εικόνα για τον τουρισμό μας»

Στη Βουλή φέρνει το ζήτημα της ακρίβειας των στοιχείων για τις τουριστικές αφίξεις ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, καταθέτοντας Επίκαιρη Ερώτηση προς την Υπουργό Τουρισμού.
Σε δήλωσή του, ο Τομεάρχης Τουρισμού της Ν.Δ., επισημαίνει:
«Τα στατιστικά στοιχεία για τις αφίξεις δεν προσφέρονται για «δημιουργική λογιστική» και για πολιτικές σκοπιμότητες. Αντίθετα, πρέπει να χαρακτηρίζονται από ακρίβεια.
Επισήμανα ότι απουσιάζει η δευτερογενής και εξειδικευμένη επεξεργασία των στοιχείων των αφίξεων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να προσμετρώνται στους τουρίστες Έλληνες που εργάζονται στο εξωτερικό, αλλά και κάτοικοι γειτονικών χωρών που επισκέπτονται για λίγες ώρες την Ελλάδα. Κάπως έτσι, εμφανίζεται το Κράτος των Σκοπίων να είναι η πρώτη τουριστική αγορά για τη χώρα μας με τρία εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο….
Η Τράπεζα της Ελλάδας ορθώς καταγράφει τα στοιχεία για τον αριθμό των αφίξεων αλλά και για τα έσοδα. Το πρόβλημα, όμως, έγκειται στην έλλειψη ενός θεσμικού και εξειδικευμένου οργάνου, που θα επεξεργάζεται αυτά τα στοιχεία, ενός Ερευνητικού Ινστιτούτου για τον τουρισμό. Τα στοιχεία των αφίξεων, αλλά και όλα τα δεδομένα που αφορούν στον τουρισμό, πρέπει να χαρακτηρίζονται από ακρίβεια, να υπόκεινται σε ορθολογική και λεπτομερή επεξεργασία προκειμένου να πιστοποιείται η ακρίβειά τους. Είναι αναγκαία προϋπόθεση για να μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως εργαλείο για τη διαμόρφωση πολιτικών και διορθωτικών παρεμβάσεων».
Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης του κ. Κόνσολα.
Ε Π Ι Κ Α Ι Ρ Η Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η
Προς
Κυρία Υπουργό Τουρισμού
ΘΕΜΑ: «Η έλλειψη δευτερογενούς και εξειδικευμένης επεξεργασίας των στοιχείων των αφίξεων, δημιουργεί ψευδή και ανακριβή εικόνα για τον τουρισμό μας»

Κυρία Υπουργέ,
Τα στατιστικά στοιχεία για τις αφίξεις αλλά και τα έσοδα στον τουρισμό, δεν μπορούν να μετατρέπονται σε πρώτη ύλη για τη δημιουργία εντυπώσεων και για την άσκηση «δημιουργικής λογιστικής», με γνώμονα μικροκομματικές και πολιτικές σκοπιμότητες.
Αντίθετα, τα στοιχεία των αφίξεων αλλά και όλα τα δεδομένα που αφορούν στον τουρισμό πρέπει να χαρακτηρίζονται από ακρίβεια, να υπόκεινται σε ορθολογική και λεπτομερή επεξεργασία προκειμένου να πιστοποιείται η ακρίβειά τους. Είναι αναγκαία προϋπόθεση για να μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως εργαλείο για τη διαμόρφωση πολιτικών και διορθωτικών παρεμβάσεων.
Η Τράπεζα της Ελλάδας, ορθώς, καταγράφει τα στοιχεία για τον αριθμό των αφίξεων αλλά και για τα έσοδα. Το πρόβλημα, όμως, έγκειται στην έλλειψη ενός θεσμικού και εξειδικευμένου οργάνου, που θα επεξεργάζεται αυτά τα στοιχεία.
Είναι χαρακτηριστικό, ότι στις αφίξεις προσμετρώνται και οι μονοήμερες ή ολιγόωρες επισκέψεις πολιτών από γειτονικές χώρες αλλά και Ελλήνων που εργάζονται στο εξωτερικό. Σε καμία περίπτωση όλοι αυτοί δεν μπορούν να προσμετρώνται στις τουριστικές αφίξεις. Χρειάζεται μια δευτερογενής επεξεργασία για να διαπιστωθεί ποιοι είναι τουρίστες.
Ένα παράδειγμα, που αναδεικνύει αυτή τη στρέβλωση, αναδεικνύεται από τα στοιχεία της ΤτΕ το 2015 για τις αφίξεις. Σύμφωνα με αυτά, τη μεγαλύτερη συμμετοχή ως προς το σύνολο των αφίξεων από τις χώρες της Ευρώπης, έχει η ΠΓ∆Μ με ποσοστό 12,8%, που μεταφράζεται σε τρία εκ. επισκέπτες, κάτι που φυσικά ισχύει αλλά πρόκειται για ολιγόωρες ή μονοήμερες επισκέψεις που δεν μπορούν να θεωρούνται ως τουριστικές αφίξεις.

Κατόπιν των ανωτέρω
Ερωτάται η Κυρία Υπουργός

1. Εάν γνωρίζει το πρόβλημα και τη στρέβλωση που υπάρχει σχετικά με τα στοιχεία των αφίξεων και την έλλειψη δευτερογενούς και λεπτομερούς επεξεργασίας τους και με ποιο τρόπο προτίθεται να το αντιμετωπίσει.

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μάνος Κόνσολας
Βουλευτής Δωδεκανήσου

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 23 January 2017 | 3:42 pm


Τα εγκαίνια της Έκθεσης του Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού για την Ανάπλαση της Πλατείας Χαρίτου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΧΑΡΙΤΟΥ
-
ΜΕΓΑΛΟ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΒΛΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ

Ρόδος 21 Ιανουαρίου 2017

Το Σάββατο 28/01/2017 στις 19:00 στην παλαιά πτέρυγα (2ος Όροφος) του Νεστορίδειου Μελάθρου θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της Έκθεσης του Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού για την Ανάπλαση της Πλατείας Χαρίτου.
Η κοινή επίσημη πρόσκληση μεταξύ Δήμου Ρόδου και Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου κοινοποιήθηκε σήμερα κατόπιν της συνάντησης που είχε πραγματοποιηθεί στις 22 Δεκεμβρίου μεταξύ του Δημάρχου Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκου, του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου και των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου.

Την επιμέλεια της έκθεσης έχουν αναλάβει οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου και συγκεκριμένα οι Αρχιτέκτονες κ. Μίκα Μιχαλάκη και ο κ. Μάνος Γερακιός, αμφότεροι μέλη του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου.
Στην έκθεση οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν, να παρατηρήσουν και να κατανοήσουν πλήρως τις προτάσεις που κατατέθηκαν για τον Διαγωνισμό από του συμμετέχοντες. Θα είναι αναρτημένες οι πινακίδες της κάθε πρότασης σε συνδυασμό με τις τεχνικές τους επεξηγηματικές περιλήψεις.

Υπενθυμίζουμε ότι η κριτική επιτροπή αποφάσισε να απονείμει πρώτο βραβείο, δεύτερο βραβείο και 3 τρίτα βραβεία κατ’ ισομοιρίαν ως εξής:

1ο βραβείο
Αρχιτέκτονες: Θωμίδου Άλκηστις-Αθανασία
Συνεργάτες: Gianmaria Socci, Giulia Domeniconi

2ο βραβείο
Αρχιτέκτονες: Βασίλειος Βασιλόπουλος, Χαρίλαος Παπαευστρατίου

3ο βραβείο (Ένα από τρία ισότιμα κατά αύξοντα κωδικό αριθμό συμμετοχής)
Αρχιτέκτονες: Ελένη Εμμανουλοπούλου, Ιωάννης Φραγκάκης
Συνεργάτες: Λαμπρινή Λύρου (Φοιτήτρια Αρχιτεκτονικής), Παναγιώτης Χόνδρου (Φοιτητής Αρχιτεκτονικής)

3ο βραβείο (Ένα από τρία ισότιμα κατ’αριθμιτική/ αλφαβητική σειρά)
Αρχιτέκτονες: Ευάγγελος-Μάριος Λιάρος, Ευθυμία- Ειρήνη Τσιανάκα, Νικόλαος-Ορφέας Χαιρέτης, Θωμάς Χολέβας
Σύμβουλος: Νικόλαος Γρυλλάκης Πολ.Μηχανικός

3ο βραβείο (Ένα από τρία ισότιμα κατ’αριθμιτική/ αλφαβητική σειρά)
Αρχιτέκτονες: Ξανθή Σωτηράκη, Έλλη Καρυάτη, Δανάη Μαυρίδου
Συνεργάτης: Χρυσή Σωτηράκη (Φοιτήτρια Αρχιτεκτονικής)

Επιθυμούμε να συγχαρούμε όλους τους συμμετέχοντες του Διαγωνισμού και ιδιαίτερα τους συναδέλφους των οποίων οι προτάσεις διακρίθηκαν.
Το εγχείρημα αυτό αποτελεί σημαντική επιτυχία όχι μονάχα σε τοπικό επίπεδο, αλλά και σε υπερτοπικό επίπεδο για όλους τους Έλληνες Αρχιτέκτονες κατά την διάρκεια της δυσμενέστερης περιόδου για τον κλάδο των μηχανικών, ο οποίος βάλλεται συνεχώς και αδίκως. Με τον τρόπο αυτό απελευθερώνεται η δημιουργική φαντασία του αρχιτεκτονικού δυναμικού της χώρας μας, συμβάλλοντας καθοριστικά στην αισθητική αναβάθμιση της πόλης μας.

Πρέπει να τονιστεί επίσης ότι η δημοσιοποίηση και η καταγραφή των προτάσεων όλης της κοινότητας των Αρχιτεκτόνων για τον τόπο μας μέσω των Αρχιτεκτονικών Διαγωνισμών συμβάλλει στην έναρξη ενός δημοκρατικού διαλόγου για την αισθητική αναβάθμιση του τοπίου, δομημένου και αδόμητου.
Κάθε Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός, ανεξάρτητα από την έκβαση του, αποτελεί αφορμή για ουσιαστικό και γόνιμο διάλογο τόσο μεταξύ Αρχιτεκτόνων, όσο και μεταξύ επίσημων φορέων και πολιτών. Από αυτή την ανταλλαγή ακόμα και μέσω προτάσεων που δεν βραβεύονται προκύπτουν προβληματισμοί και ζυμώσεις που μπορούν να διαμορφώσουν την εξέλιξη των ιδεών αρκεί να τους δοθεί η ευκαιρία να δημοσιοποιηθούν.

Η πλατεία Γαβριήλ Χαρίτου κατέχει κεντροβαρικό άξονα στον αστικό ιστό της πόλης της Ρόδου, ενώ με τις κατάλληλες παρεμβάσεις που ζητήθηκαν μέσα από τη διαδικασία του διαγωνισμού θα αποσυμφορηθεί το κέντρο. Παράλληλα λόγω της άμεσης γειτνίασης με το Νεστορίδειο καθώς και τις πολιτισμικές και καλλιτεχνικές κατευθύνσεις που είχε ο διαγωνισμός, δύναται να αναπτυχθεί η πολιτισμική και πολιτιστική ζωή του τόπου γύρω από νέες βάσεις και διαδικασίες που θα είναι σε άμεση διάδραση με τους επισκέπτες της πλατείας. Τέλος, η συγκεκριμένη πλατεία μπορεί να δώσει ανάλογη ώθηση ώστε να αναβαθμιστεί το επίπεδο του υφιστάμενου τουρισμού στη Ρόδο, καθώς οι γύρω χρήσεις είναι ως επί το πλείστον τουριστικές.
Ένας από τους κύριους άξονες της κατεύθυνσης του διαγωνισμού ήταν η πλατεία Γαβριήλ Χαρίτου να αποκτήσει τον χαρακτήρα μίας «πλατείας πολιτισμού», η οποία θα φιλοξενεί μόνιμες και περιοδικές εκθέσεις Δωδεκανήσιων -και μη- καλλιτεχνών.
Η ευρύτερη ιστορική, κοινωνική, αρχιτεκτονική, και περιβαλλοντική σημασία της πλατείας όπως και η θέση και η λειτουργία της έχουν σημαντική επίδραση στην ποιότητα ζωής της συγκεκριμένης περιοχής, αλλά και στην ευρύτερη εικόνα και λειτουργία του δημόσιου χώρου της πόλης της Ρόδου. Πρόκειται για τη διαμόρφωση - ανάπλαση ιστορικά φορτισμένου κοινόχρηστου χώρου παραλιακής περιοχής υπερτοπικής σημασίας.

Ιδιαίτερα σημαντική κρίνεται η επιτυχία του Πανελλήνιου Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού Ιδεών που αφορά την ανάπλαση της πλατείας Χαρίτου (εκατό χουρμαδιών), γεγονός που προκύπτει από τον μεγάλο αριθμό συμμετοχών που υπεβλήθησαν (38). Οι προτάσεις προήλθαν από συναδέλφους τόσο της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού, γεγονός που καταδεικνύει και πιστοποιεί τη μεγάλη σημασία της συγκεκριμένης κοινής πρωτοβουλίας του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου και του Δήμου Ρόδου.
Υπενθυμίζουμε ότι ο Διαγωνισμός προκηρύχθηκε στις 19 Ιουλίου του 2016, κατόπιν ενός περίπου χρόνου (Ιούνιος 2015) προετοιμασίας, εργασίας και συνεργασίας μεταξύ του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου και του Δήμου Ρόδου.

Ο Δήμαρχος Ρόδου Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου
Φώτης Χατζηδιάκος Γιώργος Σκιαδόπουλος

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 23 January 2017 | 3:36 pm


Απάντηση στην ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δωδεκανήσου απο την Ένωση Αξιωματικών Υπηρεσίας Νοτίου Αιγαίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-Ρόδος, 23-01-2017
-ΘΕΜΑ : «Απάντηση στην ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δωδεκανήσου εις βάρος της Ένωσης Αξιωματικών Υπηρεσίας Νοτίου Αιγαίου».
Στην Αρχαία Αθήνα η ύβρις και η συκοφαντία ήταν η μόνιμη μάστιγα του Δημοκρατικού πολιτεύματος. Ακόμη και στον Χρυσό Αιώνα του Περικλέους.
Στη σύγχρονη εποχή οι δικοί μας υβριστές και συκοφάντες δεν θα εμποδίσουν τη Συνεχή Δράση μας και τον Αγώνα μας για ένα Συνδικαλισμό Ηθικής, Αξιών και Προοπτικής. Έχουμε άλλωστε την απόλυτη βεβαιότητα ότι η θλιβερή αυτή ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δωδεκανήσου δεν αφορά άλλον Αστυνομικό πέραν του συντάκτη και υπογράφοντος Προέδρου αυτής. Έχοντας επίσης δεδομένη την εμπιστοσύνη όλων των Αστυνομικών του Νοτίου Αιγαίου στην Ένωσή μας δεν θα αναζητήσουμε τους λόγους και τις στοχεύσεις που οδήγησαν τον Πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δωδεκανήσου να προβεί σε αυτήν την ενέργεια. Το νέο ήθος που εισαγάγαμε στον Συνδικαλισμό εμπνέει όλες τις Αστυνομικές Συνδικαλιστικές Ενώσεις της Επικρατείας. Ασφαλώς και δώσαμε μάχη για την επιστροφή της Διμοιρίας από τη Λέρο στη Ρόδο και τα καταφέραμε. Δεν μας περισσεύει όμως χρόνος να γυρίσουμε το κεφάλι στις σκοτεινές εποχές ούτε να ρωτήσουμε τους απρόκλητους εχθρούς μας τι επιθυμούν να γράφουμε στις ανακοινώσεις μας για να είναι ευχαριστημένοι.
Δεν μας το επιτρέπει η συνείδησή μας αλλά ούτε και η Συνδικαλιστική μας Πορεία και Δράση.
Τέλος, οι υβριστές μας και οι συκοφάντες μας θα πρέπει να μάθουν άπαξ δια παντός ότι δεν θα τους ρωτήσουμε ουδέποτε για να μας δείξουν το δρόμο που οδηγεί στο σκοτάδι.
Με πνεύμα ενωτικό και έχοντας την εμπιστοσύνη όλων των Αστυνομικών του Ν. Αιγαίου, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας και φυσικά της Ηγεσίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας θα συνεχίσουμε τους δίκαιους αγώνες μας υπέρ του ανθρώπου, υπέρ του δικαίου, υπέρ των Αστυνομικών Συναδέλφων μας και υπέρ της κοινωνίας.
Η ηθική μας στάση και η αγάπη μας για τον Συνάδελφο μας οδήγησε στον Συνδικαλισμό. Διαφορετικά ούτε ο Συνδικαλισμός θα είχε την ανάγκη μας, ούτε εμείς την ανάγκη του Συνδικαλισμού.
________________________________________________________________________________

Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας
Θέμης Ι. Καλαμάτας Γεώργιος Π. Στέργου

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 23 January 2017 | 3:27 pm


Μετατάξεις στο Δήμο Καρπάθου

ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΡΠΑΘΟΥ:To Γραφείο Προσωπικού του Δήμου Καρπάθου, προσκαλεί όσους ενδιαφέρονται για την πλήρωση των ακόλουθων θέσεων, με μεταφορά της θέσης που κατέχουν, στον Δήμο Καρπάθου, με το σύστημα της μετάταξης να υποβάλλουν σχετική αίτηση.
-Οι θέσεις τις οποίες προτίθεται να καλύψει ο Δήμος Καρπάθου με μετατάξεις υπαλλήλων, σύμφωνα με την παρούσα ανακοίνωση, είναι οι εξής:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ - ΚΛΑΔΟΣ ΘΕΣΕΙΣ
ΠΕ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 1
ΠΕ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 1
ΤΕ17 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ – ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ 1
ΔΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ 2
ΣΥΝΟΛΟ 5

Οι ενδιαφερόμενοι υπάλληλοι θα πρέπει κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης να διαθέτουν τα τυπικά προσόντα της θέσης στην οποία μετατάσσονται.
Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όλοι οι μόνιμοι υπάλληλοι ΟΤΑ Α’ και Β’ Βαθμού, Υπουργείων ή άλλων Δημοσίων Υπηρεσιών και Ν.Π.Δ.Δ., καθώς και οι υπάλληλοι με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου των Κρατικών Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου καθώς και υπάλληλοι των ΔΕΚΟ, οι οποίες δεν είναι στο Χρηματιστήριο και στις οποίες το Δημόσιο κατέχει την πλειοψηφία του μετοχικού τους κεφαλαίου. Οι υπάλληλοι αυτοί προκειμένου να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη διαδικασία των μετατάξεων αυτών δεν θα πρέπει να έχουν οποιοδήποτε κώλυμα από άλλη γενική ή ειδική διάταξη.
Οι ενδιαφερόμενοι υπάλληλοι καλούνται να υποβάλουν στο Γραφείο Ανθρώπινου Δυναμικού και Διοικητικής Μέριμνας του Δήμου Καρπάθου , έως 28-02-2017, τα παρακάτω δικαιολογητικά:
1. Αίτηση υποψηφιότητας για μετάταξη (υπόδειγμα της αίτησης επισυνάπτεται στην παρούσα).
2. Αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα με υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86, για την πιστότητα του περιεχομένου του.
3. Επικυρωμένα αντίγραφα των τίτλων σπουδών καθώς και των πρόσθετων προσόντων.
4. Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας.
5. Πιστοποιητικό υπηρεσιακών μεταβολών, από το οποίο να προκύπτουν:
α) Ημερομηνίες διορισμού, ανάληψης υπηρεσίας, κατηγορία, κλάδος ή ειδικότητα που υπηρετούν, τοποθετήσεις σε επιμέρους τμήματα της υπηρεσίας τους, εκθέσεις αξιολόγησης και αναρρωτικές άδειες τελευταίας 5ετίας.
β) Ότι δεν τους έχει επιβληθεί πειθαρχική ποινή και δεν εκκρεμεί σε βάρος τους πειθαρχική δίωξη και ότι ο υπάλληλος δεν έχει οποιοδήποτε κώλυμα μετάταξης από άλλη γενική ή ειδική διάταξη (π.χ. υποχρέωση παραμονής στην υπηρεσία για ορισμένο χρονικό διάστημα λόγω παραμεθορίου ή για άλλους λόγους, ότι δεν είναι ο μοναδικός υπάλληλος του κλάδου του στην υπηρεσία που υπηρετεί κ.λ.π.).

Η κατάθεση των αιτήσεων μετά των απαιτούμενων δικαιολογητικών, θα γίνεται κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες και μπορεί να γίνει και ταχυδρομικώς επί αποδείξει, στην ανωτέρω αναγραφόμενη διεύθυνση εντός την οριζόμενης προθεσμίας, με την ένδειξη «ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 342/17-01-2017 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΠΑΘΟΥ» (το εμπρόθεσμο των αιτήσεων κρίνεται από την ημερομηνία της σφραγίδας του ταχυδρομείου επί του φακέλου, ο οποίος μετά την αποσφράγισή του επισυνάπτεται στην αίτηση του υποψηφίου).
Η Υπηρεσία μας θα ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους υπαλλήλους για την αποδοχή ή μη των αιτήσεών τους, μετά το πέρας της διαδικασίας.
Κάθε φορέας στον οποίο αποστέλλεται η παρούσα ανακοίνωση, οφείλει να την κοινοποιήσει σε όλες τις υπηρεσίες και Ν.Π.Δ.Δ. που εποπτεύει.

Η παρούσα αποστέλλεται στο Υπουργείο Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης και στη Δ/νση Οργάνωσης και Λειτουργίας Ο.Τ.Α., http://www.ypes.gr/ έτσι ώστε να αναρτηθεί στο ιστότοπο.
Η παρούσα ανακοίνωση αποτελεί πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και δεν είναι δεσμευτική για την υπηρεσία.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Δήμο Καρπάθου Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού και Διοικητικής Μέριμνας, στο τηλ.: 2245360127, πληροφορίες: κα Κανάκη Ειρήνη.

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 23 January 2017 | 1:51 pm


"Έφυγε" ο πατήρ Μιχάλης Σκουλλής, εφημέριος στα Κοσκινού

"Έφυγε" χθες ο παπα Μιχάλης Σκουλλής με καταγωγή από τη Νίσυρο και ενορία επι σειρά ετών, τον Ιερό Ναό Εισοδίων Κοσκινού. Ο πατήρ Ισίδωρος Παφιάκης έγραψε στη σελίδα του στο facebook: "Εκοιμήθη εν Κυρίω, πλήρης ημερών (94 ετών) χθες το πρωί στις 3, Κυριακή 22 Ιανουαρίου, ο συνταξιούχος αγαπητός και αξιοσέβαστος Ιερέας, Μιχαήλ Σκουλλής, επί πολλά χρόνια Εφημέριος τού Ιερού Ναού Εισοδίων τής Θεοτόκου Κοσκινού. Ο αείμνηστος Ιερέας Μιχαήλ Σκουλλής είχε 4 παιδιά, πολλά εγγόνια και δισέγγονα και πλούσιο ποιμαντικό, φιλανθρωπικό και συγγραφικό έργο. Έφυγε εν πλήρη φροντίδι και πλήρης ημερών, έργων, παιδιών, εγγονών και δισεγγόνων. Ὅσοι γνώρισαν τόν παπα Μιχάλη ἀπό κοντά, θα διέκριναν ἔνα ἱερέα πρᾶο, γλυκύ, ἄκακο καί μέ πρωτοφανῆ εὐγένεια πρός ὅλους ἀνεξαίρετα. Τά παραπάνω σέ συνδυασμό μέ τήν ταπείνωση πού τόν διέκρινε τόν καθιστοῦσε ἀγαπητό καί σεβάσμιο στούς πάντες. Ἡ πραότητα, ἡ ἐργατικότητα καί ἡ ἀγάπη του γιά τήν Ἐκκλησία, τόν κατέστησαν σέ ὑψηλή θέση στίς καρδιές τῶν ἀνθρώπων της κοινότητος Κοσκινού που υπηρέτησε επί πολλά χρόνια, της γενέτειράς του, νήσου Νισύρου και όχι μόνο. Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλλή στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Κοσκινού, την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου στις 12 η ώρα το μεσημέρι. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια τού εκλιπόντος!!!

Ἀς εἶναι αἰωνία ἡ μνήμη σου, ἀξιομακάριστε και αείμνηστε αδελφέ και συλλειτουργέ, παπά Μιχάλη!!!"

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 23 January 2017 | 1:21 pm


Οι Γάλλοι περιηγητές, θέμα ομιλίας στην πίτα των Πατμίων της Ρόδου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΤΜΙΩΝ ΡΟΔΟΥ ΠΙΤΑ 2017
-ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΠΕΡΙΗΓΗΤΕΣ ΘΕΜΑ ΟΜΙΛΙΑΣ
ΣΤΗΝ ΠΙΤΑ ΤΩΝ ΠΑΤΜΙΩΝ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ

Αφιερωμένη στους περιηγητές της Πάτμου του 19ου και 20ου αι θα είναι η γιορτή της κοπής της πίτας του Συλλόγου Πατμίων Ρόδου Ο ΟΣΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ το Σάββατο 28 Ιανουαρίου και ώρα 6 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονα Παλιάς Πόλης. Η καθηγήτρια Γαλλικής Φιλολογίας κ. Θεώνη Τόπα θα αναφερθεί σε δύο Γάλλους περιηγητές που κατέγραψαν τις εντυπώσεις και τις μνήμες τους από την Πάτμο, τον Β.Γκερέν και τον Ζ.Λακαριέρ παρουσιάζοντας στοιχεία από αμετάφραστες ως τώρα σημειώσεις τους.
Θα γίνει ένας μικρός απολογισμός της δράσης του Δ.Σ. και θα εμφανιστεί η χορευτική Ομάδα του Συλλόγου με τις παραδοσιακές φορεσιές της Πάτμου από την ιματιοθήκη του, σε χορούς της Πάτμου και άλλων νησιών της Δωδεκανήσου. Παράλληλα θα τιμηθούν και Πατινιωτόπουλα της παροικίας μας που διακρίθηκαν στα Σχολεία τους αλλά και αποφοίτησαν από ΙΕΚ. Θα προσφερθούν τα ημερολόγια του Συλλόγου το 2017 (δώρο του τυπογραφείου Νίκου Χατζηκαλημέρη) , καφές και Πατινιώτικα εδέσματα.

Share
 • Share

Δημοσιεύθηκε στις 23 January 2017 | 1:11 pm



Δείτε αγγελίες στο Νομό Δωδεκανήσου





Φιλικοί ιστότοποι:









www.vimaorthodoxias.gr