Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Φωκίδας   »   Χρυσο Φωκιδας    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή Χρυσο Φωκιδας και εμείς θα το προσθέσουμε.


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Χρυσο Φωκιδας

Αποκλειστικές δηλώσεις της Δ/ντριας Ακτινολόγου Λάουρα Ράφο για την παραίτησή της από το Νοσοκομείο της Άμφισσας...


 Αποτέλεσμα εικόνας για ακτινολογος νοσοκομειου αμφισσας


   Αποκλειστικές δηλώσεις της Λάουρα Ράφο: 
  Συγκλονίζει η Δ/ντρια Ακτινολόγος του Νοσοκομείου Άμφισσας που παραιτήθηκε χθες από το ΕΣΥ… 

   Η γιατρός που χαίρει μεγάλης εκτίμησης στην τοπική κοινωνία και στην ευρύτερη επιστημονική κοινότητα υπέβαλλε την παραίτησή της χθες στο Νοσοκομείο Άμφισσας που συνεχίζει να αιμορραγεί από παραιτήσεις άξιων και ικανών επιστημόνων…

   Με προσέβαλλαν… -λέει-  σαν επιστήμονα και σαν άνθρωπο! 
 Κανένας δεν πρέπει να το δέχεται αυτό! 
 Υποτίμησαν την νοημοσύνη μου και ερμήνευσαν την ευγένεια και την ευσυνειδησία μου ως αδυναμία! 
 
 Ήμουν εύκολος στόχος γιατί ήμουν γυναίκα, ήμουν ξένη και ήμουν μόνη…!!!
 
 Ήταν πολύ δύσκολη απόφαση να εγκαταλείψω την θέση μου στο Δημόσιο… ταυτόχρονα ήταν πιο εύκολο να επιλέξω την αξιοπρέπεια και την προσφορά… 

  Αποφάσισα η επιστήμη μου να είναι μάθημα ζωής… επέλεξα να είμαι η γιατρών των φτωχών και όχι των πλουσίων… 

Το τηλέφωνό μου ήταν πάντα ανοικτό ακόμη και όταν δεν εφημέρευα…

  Όταν μια Δ/ντρια ζητά για το τμήμα της κάτι το ζητά για την καλή λειτουργία της μονάδας και για να σώσει ανθρώπινες ζωές… δεν μπορείς να το πετάς στο συρτάρι και να μην απαντάς ποτέ!...

Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2017 | 9:30 pm


Λαϊκή Συσπείρωση Δ. Δελφών: οι "Πολίτες στο Προσκήνιο" ως δικομανείς καιροσκόποι μας πετούν λάσπη ενώ ψηφίζουν τα θέματα που καταγγέλλουν...! άλλωστε με την στήριξή τους εκλέχθηκε ο Δήμαρχος...


Αποτέλεσμα εικόνας για δημοτικο συμβουλιο δελφων

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ:
 Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΟΛΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ 
ΤΩΝ «ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ»

 

   Έχουμε εισπράξει ως «Λαϊκή Συσπείρωση», παράταξη που στήριξε το ΚΚΕ στις δημοτικές εκλογές, ουκ ολίγα,  τα τελευταία χρόνια, από την παράταξη και από υποψήφιους ή και συμβούλους της παράταξης «Πολίτες στο Προσκήνιο» που στήριξε ο Σύριζα, στο δήμο Δελφών.

Καταλογίζουν ευθύνες, κυρίως  σε προσωπικό επίπεδο, στους συμβούλους της παράταξής μας ωσάν να είμαστε εμείς  που διοικούμε το δήμο και όχι κάποια άλλη πολιτική δύναμη! 

  Προφανώς θέλουν να ξεγράψουν το πρόσφατο αμαρτωλό τους παρελθόν όταν σύσσωμοι - και η παράταξή τους αλλά και οι σύμβουλοί τους προσωπικά - στήριξαν στο δεύτερο γύρο την υποψηφιότητα της σημερινής δημοτικής αρχής!!

  Είναι στην κριτική μανούλες!! Καταγγελίες επί καταγγελιών, λάσπη, και ένας λόγος που κάθε άλλο πολιτικός είναι, από μια πολιτική δύναμη που θέλει να λέγεται «αριστερή».

Ψηφίζουν γενικά υπέρ των ανταποδοτικών τελών και από την άλλη καταγγέλλουν την αύξησή τους!

  Ψηφίζουν υπέρ της δημιουργίας Ανώνυμης Εταιρείας για τη διαχείριση του νερού (ΔΕΥΑ)  και από  την άλλη καταγγέλλουν την μητρική ΕΥΔΑΠ.


  Εμμέσως πλην σαφώς μας καταγγέλλουν ότι ζητάμε ανταλλάγματα. Ότι δηλαδή είμαστε τσιράκια της μεταλλευτικής εταιρείας. Ότι είμαστε αρπακτικά. Καταγγέλλουν και το σύνολο των συγχωριανών γιατί δεν πήρανε μέρος στη Λαϊκή Συνέλευση που κάλεσε  η τοπική κοινότητα.
  Καταγγέλλουν και τους εργάτες στο μεταλλείο σαν ανθρώπους της εταιρείας που τους χρησιμοποιεί αυτή για τους σκοπούς της, ενώ ήτανε κουφοί και μουγκοί στις επανειλημμένες καταγγελίες των Σωματείων για τις σωρείες παραβιάσεων της μεταλλευτικής και εργατικής νομοθεσίας.  Καταγγέλλει τον πολιτιστικό σύλλογο σαν ζητιάνους καλώντας μάλιστα να κλείσουνε «το μαγαζί».

  Στο ήθος των συγκεκριμένων «Πολιτών στο Προσκήνιο» με τις λαϊκίστικες ατάκες που μόνο θυμηδία προκαλούν και συνολικά στη συγκεκριμένη πολιτική παράταξη, δεν πρόκειται να απαντήσουμε με το ίδιο ήθος
  Κρατάμε τις αξίες μας και απευθυνόμαστε στους συμπολίτες μας. Αυτούς που μας ανέδειξαν διοίκηση στο χωριό (όχι βέβαια γιατί τις ψήφους τους τις καθοδηγούσε η εταιρεία) αλλά γιατί εμπιστεύτηκαν τους μακροχρόνιους αγώνες μας αλλά και τις πολιτικές  μας θέσεις και για το χωριό και για το περιβάλλον και για τα μεροκάματα των εργατών και για το μέλλον των αγροτών.
   Για όλα αυτά που η παράταξη των δικομανών «Πολιτών στο Προσκήνιο» δεν έχει δώσει σημεία ζωής, παρά μόνο για ότι συμφέρει την πολιτική τους ύπαρξη.  Αν βέβαια κάτι δεν τους αρέσει η πάει στραβά, προβαίνουν στην «ηρωική» έξοδο με την παραίτησή τους, φτύνοντας κατάμουτρα όσους τους ψήφισαν δηλώνοντας χωρίς ντροπή ότι παραιτούμαστε μεν από την θέση που μας εκλέξατε αλλά είμαστε στη μάχη!!!!

  Στο πολιτικό λεξικό αυτό ονομάζεται οπορτουνισμός.

Τι θα πει λοιπόν οπορτουνισμός σύμφωνα με τα λεξικά! Βγαίνει απ' το αγγλικό “opportunity” που σημαίνει “ευκαιρία, περίσταση”. Opportunism σημαίνει καιροσκοπισμός. Με πολιτικούς όρους, αυτός που είναι οπορτουνιστής, σπαταλάει χρόνο και δυνάμεις για να ΜΗΝ πετύχει το στόχο που έχει διακηρύξει στα λόγια. Καιροσκόπος  δε, είναι ο άνθρωπος που χωρίς να δεσμεύεται από αρχές καιροφυλακτεί και αρπάζει οποιαδήποτε ευκαιρία του προσφέρεται και έτσι συχνά αλλάζει στρατόπεδο, πολιτική τοποθέτηση, φίλους, συμμάχους κ.λπ. 

  Μήπως λοιπόν κάτι τέτοιο δεν δείχνει  η πορεία των συγκεκριμένων συμπολιτών μας αλλά και η πορεία της συγκεκριμένης τους παράταξης;

Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2017 | 12:56 pm


Πρόταση για τον Κορινθιακό που πεθαίνει...

Δημοσιεύθηκε στις 18 September 2017 | 10:54 pm


Το Μουσείο Πόλεως Ιτέας έρχεται... Εγκαινιάζεται το Μερκούρειο! στα πλαίσια των επετειακών εκδηλώσεων της Αγκάλης... με έκθεση της φρεγάτας «ΚΑΡΤΕΡΙΑ» από το «ΜΙΛΑΝΕΙΟ» Ζακύνθου...


 
  Τα Εγκαίνια του κτηρίου «Κληρονομιά Μερκούρη»  θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 24 /9 / 2017 στις 7.00 το απόγευμα, στα πλαίσια των επετειακών εκδηλώσεων για την Αγκάλη, στην Ιτέα...
 Το Μερκούρειο θα είναι ένα από τα δύο κτήρια Μουσείου Πόλεως Ιτέας, όπου θα γίνονται οι περιοδικές Εκθέσεις και το οίκημα της παλαιάς Δημαρχίας- σημερινό  Ωδείο  Ιτέας - θα είναι το μόνιμο εκθετήριο, επειδή, βάσει της μελέτης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, από μόνο του είναι μικρό... και θα παρουσιαστεί σε αμέσως επόμενη εκδήλωση... 

 Έχει ήδη δημιουργηθεί Σελίδα στο fb για πληροφορίες, τυχόν δωρεές αντικειμένων κλπ...


 Κατά τα Εγκαίνια του Μερκούρειου, θα φιλοξενηθεί στο κτίριο έκθεση ζωγραφικής με θέμα τα πλοία του Εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα των Ελλήνων, με κυρίαρχο θέμα το πλοίο «ΚΑΡΤΕΡΙΑ» του μέγιστου Έλληνα Εθνικού καραβογράφου και εικαστικού νηολόγου κ. Μιλάνου Αντώνη από το «ΜΙΛΑΝΕΙΟ» Ναυτικό Μουσείο Ζακύνθου. 
 
  Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017… 

Ώρες λειτουργίας : 
10 με 12 το πρωί 
και 
7.30 με 830 το απόγευμα 
Από Δευτέρα έως Παρασκευή…

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2017 | 5:19 pm


Πρωτοβουλία Κωστοπαναγιώτου για πολιτική λύση στην οφειλή του Δήμου Δελφών στην ΕΥΔΑΠ...


  Την Πέμπτη 14/9 συναντήθηκε  με τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΥΔΑΠ-ΠΑΓΙΩΝ Στέλιο Κοροβέση ο Βουλευτής Φωκίδας Ηλίας Κωστοπαναγιώτου, προκειμένου να συζητήσει το φλέγον θέμα των εκκρεμοτήτων του Δήμου Δελφών προς την εταιρεία. 

  Ο πρόεδρος της εταιρείας ενημέρωσε οτι το ζήτημα θα τεθεί προς συζήτηση στο αμέσως επόμενο Δ.Σ. της εταιρείας. 

  Ο κ. Κωστοπαναγιώτου πρότεινε και συμφωνήθηκε να παρευρεθεί μαζί με τον Δήμαρχο Δελφών στο συγκεκριμένο Δ.Σ. προκειμένου να κατατεθούν οι προτάσεις όλων των εμπλεκομένων φορέων...

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2017 | 4:32 pm


Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Αξίζουμε καλύτερα»... Από την Φωκίδα, στην πρώτη γραμμή ο Πέτρος Μαντούβαλος...

                  "Νέες δουλειές, μείωση φόρων, στήριξη αδυνάτων"...

«Αξίζουμε καλύτερα», ήταν το σύνθημα του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ.

   Από την Φωκίδα, στην πρώτη γραμμή ο Πέτρος Μαντούβαλος...

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2017 | 4:15 pm


Κορινθιακός: η κλειστή θάλασσα που πεθαίνει...

Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2017 | 11:52 am


Παρέμβαση Δρακάκη για την επίθεση στον Φιλέλληνα Πρόεδρο Ιτέας: "φωνάζω στη νύφη για να τ' ακούσει η πεθερά"... ερώτημα: ποιος είναι ο επιλαχών μετά τον Τέντ Γουόρθ...;;


Αποτέλεσμα εικόνας για δρακακης ιτεα    Σχετικά με τα τελευταία δημοσιεύματα που αφορούν τα τεκταινόμενα στο τοπικό συμβούλιο Ιτέας και διαβάζοντας και την τελευταία επιστολή της Κας Καλπούζου απευθυνόμενη δημόσια στους δημότες "με κραυγή αγωνίας για την κατάντια που έχει περιέλθει η Ιτέα να την διοικεί ένας ανίκανος Πρόεδρος" έχω να παρατηρήσω τα εξής:

Οι αρμοδιότητες του Προέδρου της κάθε δημοτικής ενότητας είναι περιοριστικές στην επιμέλεια διεξαγωγής  τοπικών συμβουλίων  (με την εγγραφή θεμάτων στην ημερήσια διάταξη και την διεύθυνση της συζήτησης στο κάθε Δ.Σ.) . 
Εκπροσωπεί γενικότερα το τοπικό Συμβούλιο. Επίσης είναι το αυτί και το μάτι της τοπικής κοινωνίας και δύναται να κάνει προτάσεις όπως και ο κάθε Τοπικός και Δημοτικός σύμβουλος. 
 Όμως ο πρόεδρος της κάθε  Δ.Ε  ΟΥΔΕΜΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΕΧΕΙ  - ΔΕΝ ΔΙΟΙΚΕΙ ΟΥΤΕ ΤΑ  ΕΡΓΑ - ΟΥΤΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ – ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΗΣ Δ.Ε.(Ν. 3852/2010 άρ. 81 )


 Αντιθέτως την όλη διοίκηση στην Δημοτική ενότητα (Προιστάμενος προσωπικού , Επιμέλεια και ευθύνη λειτουργίας των υπηρεσιών και εκτέλεσης έργων ,ευθύνη της περιουσίας της Δημοτικής ενότητας) έχει ο τοπικός Αντιδήμαρχος  του οποίου όλες τις αρμοδιότητες  έχει μεταφέρει ο Δήμαρχος . (Ν. 3852/2010 άρ. 59)

Επίσης  όλη την επιμέλεια και φροντίδα θεμάτων που αφορούν την Δ.Ε.  και άπτονται εξέτασης από το Δημοτικό Συμβούλιο και από τις υπηρεσίες του Δήμου  την έχει πρωτίστως ο τοπικός Αντιδήμαρχος της Δ.Ε.

Συνεπώς ,

Εάν αυτή η κραυγή αγωνίας είναι όντως αληθινή ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΑΛΗΘΙΝΗ  τότε η κριτική για τα τεκταινόμενα για τις παραλείψεις για την ανικανότητα εκτέλεσης έργων κλπ θα πρέπει να γίνεται πρωτίστως στην δημοτική αρχή η οποία δημοτική αρχή έχει ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΟ λέγεται ΔΗΜΑΡΧΟΣ Κος Αθ. Παναγιωτόπουλος και Αντιδήμαρχος Κα Λιάνα Πιλάλα – Τσακίρη .


 ΤΟΠΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ

ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΑΡΜΟΔΙΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΛΙΤΕΥΣΑΤΕ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΥΘΕΩΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ….


ΠΕΣΤΕ ΤΟΥΣ ΞΕΚΑΘΑΡΑ !!!

Κύριε Αθανάσιε Παναγιωτόπουλε , Κα Λίάνα Πιλάλα – Τσακίρη  ΑΠΟΤΥΧΑΤΕ -  ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΤΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΕΝΑ ΒΡΩΜΕΡΟ ΨΑΡΟΧΩΡΙ !!!!


ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΣΑΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ …Γ. ΔΡΑΚΑΚΗΣ

Δημοτικός Σύμβουλος

Απολλώνειο Φώς – Καθαρή Λύση


Δημοσιεύθηκε στις 15 September 2017 | 5:07 pm


Υποψήφιος στο ΕΒΕ Φωκίδας ο πρόεδρος του ΣΙΕΠΤ Βαγγέλης Μυταράς...


   Δήλωση Υποψηφιότητας για Πρόεδρος του Επιμελητηρίου 
 από τον Ευάγγελο Μυταρά 
και κάλεσμα προς τους Εμπόρους – Βιοτέχνες και Επαγγελματίες 
του Nομού Φωκίδας. 

   Αγαπητοί συνάδελφοι…


 

   Εξετάζοντας τη διαμορφωμένη μέχρι σήμερα κατάσταση στον επιχειρηματικό κόσμο του τόπου μας και των οργάνων που τον εκπροσωπούν, αλλά και διαβλέποντας την κοινωνική επιθυμία για ανανέωση των προσώπων, και κυρίως των ιδεών και των οραμάτων που αυτά πρεσβεύουν, εγώ και άλλοι καταξιωμένοι επιχειρηματίες του νομού μας πήραμε μία απόφαση. Δεν ήταν εύκολη, δεν ελήφθη χωρίς σκέψη. Τουναντίον, αποτέλεσε προϊόν πολύμηνου προβληματισμού αλλά και σοβαρής προεργασίας. Δημιουργώντας έναν πυρήνα επιχειρηματιών από όλες τις γωνιές της Φωκίδας, μία ομάδα ανθρώπων που γνωρίζει τα προβλήματα του τόπου και ζει την αγωνία του αύριο,θέσαμε ως στόχο μέσω της συνένωσης των δυνάμεών μας την αλλαγή σελίδας στον κλάδο μας.


Η απόφασή μας αυτή, έχοντας ως βασικούς πυλώνες όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά, προβλέπει τη συμμετοχή μας στις επιμελητηριακές εκλογές του Δεκεμβρίου του 2017 και τη διεκδίκηση της ψήφου των συναδέλφων μας μελών του Επιμελητηρίου Φωκίδας.Ο συνδυασμός με τον τίτλο «ΑΝΑΠΤΥΞΗ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» είναι ένας ανεξάρτητος συνδυασμός, αποτελούμενος από επιχειρηματίες, επαγγελματίες και εμπόρους,τους οποίους η ίδια η κοινωνία μας έχει στηρίξει και αναδείξει μέσω της εμπιστοσύνης της προς το πρόσωπό τους. Όλοι οι συμμετέχοντες και όλες οι συμμετέχουσες έχουν δώσει μέχρι σήμερα τα καλύτερα δείγματα γραφής περί ήθους, τιμιότητας και εργατικότητας. Αυτοί, όμως, αποτελούν μόνο την αρχή της προσπάθειά μας, καθώς έπεται και συνέχεια. Μία συνέχεια της οποίας τα πρώτα δείγματα, από τις αντιδράσεις των συναδέλφων μας, είναι άκρως ενθαρρυντικά, αφού στο συνδυασμό νίκης που καταρτίσαμε σπεύδουν καθημερινά να ενταχθούν κι άλλα στελέχη.Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειάς μας καλούμε όποιον και όποια επιθυμεί να στηρίξει το συνδυασμό μας, συμμετέχοντας σε αυτόν ισότιμα, χωρίς παραταξιακές δεσμεύσεις, χωρίς ιδιοτέλειες και προσωπικά οφέλη, με γνώμονα το κοινό συμφέρον του Επιμελητηρίου μας, του τόπου μας και κατ’ επέκταση της χώρας. Πεποίθησή μας είναι πως η Φωκίδα, των πλούσιων και πολύμορφων αναπτυξιακών χαρακτηριστικών, μπορεί να αντιδράσει στην αρνητική πορεία των τελευταίων ετών. Αρκεί η διαχείριση των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων να γίνει με συγκεκριμένες στοχεύσεις, ξεκάθαρο πλάνο και από ανθρώπους με αποδεδειγμένες ικανότητες- δυνατότητες. Γνωρίζουμε πως δεν πρόκειται για εύκολο εγχείρημα, γι’ αυτό άλλωστε πιστεύουμε πως επιβάλλεται η άμεση δραστηριοποίηση όλων των δυνάμεων του κλάδου μας υπό τη σκέπη του Επιμελητηρίου.Αγαπητοί συνάδελφοι, τα 20 χρόνια που ασχολούμαι με τα επιμελητηριακά δρώμενα στον τόπο μας, και η εμπειρία που αυτά μου προσφέρουν, με οδηγούν στην εκτίμηση πως η αλλαγή σελίδας στο Επιμελητήριο Φωκίδας είναι μονόδρομος. Ήρθε η ώρα στη θέση του νικητή να βρεθεί ο επαγγελματίας, ο έμπορος και ο βιοτέχνης. Αυτοί, δηλαδή, που πρέπει να είναι οι πραγματικοί πρωταγωνιστές της οικονομίας μας.Με ιδιαίτερη εκτίμηση

Ευάγγελος Νικ. Μυταράς

κιν. τηλ. 6945542754Δημοσιεύθηκε στις 15 September 2017 | 5:06 pm


Έκθεση Φωτογραφίας «Πέρα από το Λευκό» της Ευγενίας Κουμάνταρου...στο ΕΠΚΕΔ!
    Το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών (Ε.Π.Κε.Δ.) και ο Σύλλογος «Οι Φίλοι του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών», θα πραγματοποιήσουν το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017 στην Αίθουσα Εκθέσεων του Συνεδριακού Κέντρου στους Δελφούς τα Εγκαίνια της Έκθεσης Φωτογραφίας «Πέρα από το Λευκό» της Ευγενίας Κουμάνταρου. 

Στην εκδήλωση  που θ’ αρχίσει στις 19.00, θα απευθύνει χαιρετισμό η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων κυρία Δήμητρα Κ. Φιλίππου  και θα ακολουθήσει διάλεξη από τον Ιστορικό Τέχνης κ. Παντελή Τσάβαλο,  με θέμα «Η Θέα του Αθέατου». Την βραδιά θα κλείσει η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών, Πρύτανης Ελένη Αρβελέρ με ομιλία της για « Φωτογραφία και Τέχνη».  Στη συνέχεια και ώρα 20.30 οι προσκεκλημένοι θα ξεναγηθούν στην Έκθεση από την φωτογράφο καλλιτέχνιδα Ευγενία Κουμάνταρου, η οποία είναι και μέλος του Συλλόγου Φίλων του Κέντρου Δελφών.   Η έκθεση που θα παραμείνει έως τις 10 Οκτωβρίου 2017, περιλαμβάνει 31 έγχρωμες  φωτογραφίες από νησιώτικα ξωκλήσια, με κύρια χαρακτηριστικά το φως, τη  θάλασσα, τον ουρανό και τον αγέρα.

 Η Ευγενία Κουμαντάρου είναι πτυχιούχος Αγγλικής Φιλολογίας και Φωτογραφίας του Πανεπιστημίου Princeton της Αμερικής. Από το 1989 ασχολείται με φωτογράφιση για τον ελληνικό Τύπο. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του περιοδικού Odyssey και συνεργάστηκε με ελληνικές εταιρίες για την παραγωγή εταιρικών εντύπων. Αυτήν την εποχή ασχολείται με την καλλιτεχνική φωτογραφία και η προσωπική της δουλειά εστιάζει στο Αιγαίο. Ο “Ταπεινός Παράδεισος” αποτελεί συλλογή από ασπρόμαυρες φωτογραφίες που έχουν παρουσιαστεί στην Τήνο στη Σχολή Ουρσουλινών, Λουτρά το 2008 και στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας, Πύργο το 2009, στη PhotoBiennale 2010 που διοργανώνεται από το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης και στο Παράρτημα της Εθνικής Πινακοθήκης στη Σπάρτη έως τις αρχές του 2012. “Πέρα από το Λευκό” είναι η νέα ατομική δουλειά της.ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΚΘΕΣΗΣ:

Δευτέρα –Παρασκευή  09.00-15.00

Σάββατο-Κυριακή 10.00-14.00

Είσοδος  ελεύθερη

                                                                                           


Δημοσιεύθηκε στις 14 September 2017 | 11:31 pm


Όλοι στην Υποδοχή της Φλόγας Αιμοδοτών ΠΟΣΕΑ στην Άμφισσα...

 Πρόσκληση
 στην Εκδήλωση Υποδοχής της Φλόγας Αιμοδοτών στην ΆμφισσαΑποτέλεσμα εικόνας για υποδοχη φλογας αιμοδοτων αμφισσα
     Σας προσκαλούμε όλους σας την Παρασκευή 15/09/2017 και ώρα 20.30  στην  Άμφισσα

στην εκδήλωση Υποδοχής της Φλόγας της 15ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας εθελοντών αιμοδοτών της ΠΟΣΕΑ. Η Λαμπαδηδρομία θα πραγματοποιηθεί με την αρωγή της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδας,του Δήμου Δελφών,της Περ.Στερεας Ελλαδας(Π.Ε.Φωκιδας),του

Γ.Ν. Νοσοκομείου Άμφισσας,της Υπηρ. Αιμοδοσίας ΓΝΑ,του ΕΚΑΒ & του Τμ.Τροχαίας Άμφισσας.

    Συμμετέχουν μεταφέροντας την Φλόγα της Αγάπης εθελοντές αιμοδότες, μαθητές όλων των σχολείων Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ,φοιτητές στο ΤΕΙ, Φορείς & Σύλλογοι.Πρόγραμμα εκδήλωσης Υποδοχής Φλόγας της Αγάπης στην Άμφισσα

20.00  Υποδοχή φλόγας στο κτίριο Αστυνομικης Διευθ.Φωκίδας  μαζί με μαθητές και αιμοδότες

          (Θα μοιραστούν μπλουζάκια).

20.30  Έναρξη Λαμπαδηδρομίας από Λεωφ. Σαλώνων προς Πλ.Ησαΐα-Πλ.Κεχαγιά-Γιάγτζειο-Δελμούζιο  Γυμνάσιο Άμφισσας .Άναμα βωμού-Ομιλία- Χαιρετισμοί επισήμων και αρχών.

Βραβεύσεις:

     1.Ζεμαδάνης Κων/νος,ο μοναδικός Έλληνας υπερτριαθλητήςκαι πρεσβευτής του ΚΕΔΜΟΠ

     2. η ομάδα Κορασίδων του Μάκαρου  

     3. ο Φαρόπουλος Στέργιος  

     4. Φροντιστήρια <Μήταλας>.

21.30 θα ακολουθήσει live με τον Θανάση Κατσουλιέρη στο Cactus Coffee& Beer Shop.

Παράλληλες εκδηλώσεις:

-το Σάββατο 16-9-2017 ώρα 20.00 θα είμαστε μαζί με την  ομάδα του Φωκικού στο κτίριο του ΕΠΑΛ στην συναυλία  των LOKOMONDO….όπου θα γίνεται ενημέρωση & εγγραφές εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών στο ΚΕΔΜΟΠ του Πανεπιστημίου Πατρών (www.xarisezoi.gr).

    16η Σεπτεμβρίου 2017 Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών  (WMDA)

    Να στείλουμε ένα μήνυμα στον πληθυσμό,να δείξουμε πόσο σημαντικός μπορεί να είναι ο Ένας άνθρωπος για τη ζωή του άλλου, κάνοντας έναν ανθρώπινο σχηματισμό, την «Αλυσίδα ζωής».

-την Δευτέρα 18-9-2017 και ώρες 18.00 - 21.30 στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φωκίδας θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία μαζί με τους αστυνομικούς και την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων  Φωκίδας. Συμμετέχουμε όλοι….
Στηρίζουν ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ και η Περ.ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (Π.Ε.ΦΩΚΙΔΑΣ)

Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στα παιδιά της ΦΛΟΓΑΣ(www.floga.org)Ευχαριστούμε όλα τα ΜΜΕ ηλεκτρονικά και έντυπα για την βοήθεια στην προβολή του έργου μας.


Δημοσιεύθηκε στις 14 September 2017 | 1:11 am


Ορκίστηκε σήμερα ο Περιφερειακός Σύμβουλος Φωκίδας Δρόσος Παρασκευάς...


   Με μια λιτή και σεμνή υπόσχεση στον προσωπικό του λογ/σμό στο fb ο Περιφερειακός Σύμβουλος Δρόσος Παρασκευάς  γνωστοποίησε την ορκωμοσία του σήμερα στην έδρα της Περιφέρειας στην Λαμία...
 Ο κ. Παρασκευάς είχε εκλεγεί πρώτος Περιφερειακός Σύμβουλος Φωκίδας στον συνδυασμό του...

 "Σήμερα ορκίστηκα περιφερειακός σύμβουλος Φωκίδας, σας ευχαριστώ από την καρδιά μου για την στήριξη σας, να γνωρίζετε ότι θα είμαι πάντα δίπλα σας θα αγωνιστώ για την Φωκίδα και για όλη την Ρούμελη".

 ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ!

Δημοσιεύθηκε στις 12 September 2017 | 9:59 pm


"Διέρρευσε" το γαλάζιο ψηφοδέλτιο της Φωκίδας εν όψει των Βουλευτικών εκλογών! Μπούγας - Μανδρέκα - Χαλιορής ο χρυσός συνδυασμός...!


   * Με καταιγισμό δημοσιευμάτων σε όλη την χώρα φαίνεται να ολοκληρώνεται το Ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Φωκίδα εν όψει των βουλευτικών εκλογών και εν μέσω πυρετωδών διαβουλεύσεων...
 Με κομμένη την ανάσα οι νεοδημοκράτες Φωκείς παρακολουθούν στενά την πληθώρα των παραπολιτικών αποκαλύψεων ανά την Επικράτεια και γεμίζουν ικανοποίηση από την  λίστα των γαλάζιων υποψηφίων που από κάθε πλευρά φαίνεται να έχει καταλήξει στο χρυσό τρίπτυχο: 

Ιωάννης Μπούγας
Ασπασία Μανδρέκα 
Κων/νος Χαλιορής,

με τον πρωτοεμφανιζόμενο Άθω Φαρδέλο να "παίζει" κι αυτός με τα πεδία των υποψηφιοτήτων...
  
Η όλη ετοιμότητα που επιδεικνύεται και αποδεικνύεται εντυπωσιάζει ακόμη και διεθνείς πολιτικούς παρατηρητές καθώς κοντοζυγώνει η μεγάλη ώρα των Εθνικών αποφάσεων...Εφημερίδα  Παραπολιτικά.gr: 

Αναδημοσίευση: 

    Την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης προετοιµάζει πυρετωδώς την παρουσία του στη ∆ΕΘ, την οποία η Πειραιώς φιλοδοξεί να καταστήσει σηµείο αναφοράς για την επιστροφή της Ν∆ στην εξουσία, στο «γαλάζιο» στρατηγείο εντείνονται οι ζυµώσεις για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων των επόµενων εθνικών εκλογών. 

  Το µεγάλο ενδιαφέρον που παρατηρήθηκε το προηγούµενο διάστηµα από τους παλαιοτέρους αλλά και από αρκετά πρωτοεµφανιζόµενα στελέχη αναφορικά µε την ένταξή τους στις εκλογικές λίστες του κόµµατος όχι µόνο παραµένει ζωντανό αλλά και αυξάνεται συνεχώς µε γεωµετρική πρόοδο. 

   Βασική αιτία, βεβαίως, του φαινοµένου αυτού είναι η πορεία εµφατικής νίκης που διαγράφει η Ν∆, σύµφωνα µε όλες τις δηµοσκοπήσεις, και η οποία αποτελεί εκ προοιµίου σηµαντικό κίνητρο για πολλούς προκειµένου να ριχτούν στη µάχη του σταυρού. Ταυτόχρονα, αρκετοί νυν και πρώην υπουργοί και βουλευτές που σχεδίαζαν να παραδώσουν την πολιτική τους παρακαταθήκη στα τέκνα τους είναι πλέον ιδιαίτερα προσεκτικοί (σ.σ. µετά την υπόθεση Τραγάκη), καθώς και προβληµατισµένοι για το τι µέλλει γενέσθαι.
Οι περιπτώσεις αυτές είναι, αν µη τι άλλο, αρκετές ανά την ελληνική επικράτεια, µε φόντο και τη µακρά παράδοση αυτών των φαινοµένων στην ελληνική κεντροδεξιά. Με βάση τα παραπάνω, διαµορφώνεται ένα άκρως ενδιαφέρον «µωσαϊκό» πιθανών υποψήφιων βουλευτών, δεδοµένης και της εξαγγελίας Μητσοτάκη για τη συγκρότηση των πιο νεανικών ψηφοδελτίων στην ιστορία του κόµµατος και της διαδικασίας επιλογής που «τρέχει» ήδη µέσω του μητρώου στελεχών. Ως εκ τούτου, πλέον, η προσοχή εστιάζεται στις «παρθενικές» παρουσίες στη µάχη της κάλπης.
ΑΘΗΝΑ
Στην Α’ Αθήνας, είναι σαφές πως το σύνολο των εν ενεργεία κοινοβουλευτικών στελεχών θα είναι εκ νέου στη λίστα, όπως και, εκτός απροόπτου, ο Θανάσης Πλεύρης και ο Βασίλης-Φοίβος Αξιώτης. Στην πρώτη εκλογική περιφέρεια της πρωτεύουσας µετακοµίζει επίσης από το Επικρατείας ο Θεόδωρος Φορτσάκης, ενώ παίζουν και οι ∆ηµήτρης Ιατρίδης και Ευγένιος-Σάκης Κολλάτος. Νέα είσοδο είναι πιθανόν να αποτελέσει ο γ.γ. του ΕΒΕΑ Νίκος Σοφιανός. Στον αντίποδα, άγνωστο παραµένει το µέλλον της πρώην βουλευτού Φωτεινής Πιπιλή.
Στη Β’ Αθήνας, όπου αναµένεται να βρεθούν εκτός νυµφώνος, χάριν της ανανέωσης, οι πρώην υπουργοί Πάνος Παναγιωτόπουλος και Αργύρης Ντινόπουλος, ακούγονται τα ονόµατα ουκ ολίγων νέων προσώπων, ανάµεσα στα οποία η Ιωάννα Γκελεστάθη (κόρη του πρώην υπουργού Νίκου Γκελεστάθη) και η Ντόρα Πάλλη (κόρη της Φάνης Πάλλη-Πετραλιά). Από πολύ πιθανό έως και σίγουρο να βρίσκονται στο ψηφοδέλτιο της µεγαλύτερης εκλογικής περιφέρειας της χώρας είναι περιπτώσεις όπως των «µητσοτακικών» Τάσου Γαϊτάνη, Κωνσταντίνου Κυρανάκη, Βασίλη Ξυπολυτά, Βασίλη Σπανάκη και Μανώλη Γραφάκου, του πρώην προέδρου της ΟΝΝΕ∆ Σάκη Ιωαννίδη, και του προερχόµενου από την Ένωση Κεντρώων Γιάννη Καλλιάνου, ενώ η έκπληξη ίσως έλθει από την πλευρά του Κυριάκου Πιερρακάκη, στενού συνοµιλητή του Ευάγγελου Βενιζέλου. 


ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Στην Α’ Πειραιά, µε τον νυν βουλευτή Κώστα Κατσαφάδο θα κονταροχτυπηθεί και πάλι ο πρώην υπουργός Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ενώ θεωρούνται επικρατέστεροι για την είσοδό τους στο ψηφοδέλτιο ο προερχόµενος από τη ∆ράση Τάσος Αβραντίνης, αλλά και ο πρόεδρος της ΕΣΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης. Από τους εκπροσώπους της νέας γενιάς, δυναµικά µπαίνουν στην εξίσωση των σεναρίων οι προερχόµενοι από την παρούσα δηµοτική Αρχή Γιάννης Μελάς (υιός του πρώην βουλευτή Παναγιώτη Μελά) και Σταυρούλα Αντωνάκου, καθώς και ο επιχειρηµατίας Χριστόφορος Μπουτσικάκης. Την ίδια ώρα, έντονη κινητικότητα επιδεικνύουν ο πολιτευτής Γιάννης Βουτσινάς και ο Νίκος Βλαχάκος. Στην παραδοσιακά δύσκολη για τη Ν∆ Β’ Πειραιά, η παράµετρος των χαµηλών ποσοστών που είθισται να λαµβάνει το κόµµα της αξιωµατικής αντιπολίτευσης έρχεται να ισορροπήσει µε το πολιτικό τέλος των Γιάννη Τραγάκη και Τάσου Νεράντζη, που αποτελούσαν διαχρονικά τους δύο «γαλάζιους» πόλους στην περιοχή. Μεταξύ των ονοµάτων που εξετάζονται από την Πειραιώς είναι αυτά του προέδρου της ΝΟ∆Ε και γιατρού Μιχάλη Λιβανού, της εκ των διοργανωτών του Κινήµατος «Παραιτηθείτε» Ελένης Κριτσιδήµα, του πρώην δηµοτικού συµβούλου Νίκου Χρουσαλά, του δικηγόρου Ανδρέα Παλευρατζή και του µηχανολόγου Γιώργου Βρεττάκου. Παράλληλα, έχει ακουστεί τόσο ο αθλητικογράφος Αντώνης Πανούτσος όσο και ο πρώην πρωταθλητής του kick boxing Μιχάλης Ζαµπίδης.  

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Σε ό,τι αφορά τη Θεσσαλονίκη, στην πρώτη εκλογική περιφέρεια της συµπρωτεύουσας θα πολιτευθεί για πρώτη φορά στο εγχώριο πολιτικό σκηνικό η ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη. Ακόµη ακούγονται πολύ έντονα τα ονόµατα της δηµοτικής υπαλλήλου Βίκυς Νάκου, της δηµοσιογράφου Σύνθιας Σάπικα, του πρώην αντιδηµάρχου, και προερχόµενου από την Πρωτοβουλία του Γιάννη Μπουτάρη, Κωνσταντίνου Ζέρβα, του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Θανάση Εξαδάκτυλου, και της περιφερειακής συµβούλου Ελένης Φύκα. ∆εν αποκλείεται επίσης να είναι υποψήφιος ο γιος του πρώην υπουργού Σωτήρη Κούβελα, ∆ηµήτρης. Ακόµη, στα νέα ονόµατα που ακούγονται συµπεριλαµβάνονται οι νεαρές Κατερίνα Σταµούλη (οικονοµολόγος), Αφροδίτη Λατινοπούλου (τενίστρια) και Σοφία Αλατζά (αθλητικογράφος) καθώς και ο δηµοτικός σύµβουλος Σωκράτης ∆ηµητριάδης. Από τον χώρο της διεύρυνσης ακούγεται έντονα το όνοµα του προερχόµενου από το Ποτάµι Φάνη Ουγγρίνη. Επίσης, αστάθµητος παράγων παραµένει ο Θοδωρής Ζαγοράκης. Στη δεύτερη εκλογική περιφέρεια κινούνται δυναµικά ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Θεοφάνης Παππάς και ο αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Κώστας Γούτικας, ενώ ταυτόχρονα στίγµα σπεύδουν να δώσουν ο επιχειρηµατίας Κώστας Φωτίου, ο γαµπρός του πρώην βουλευτή Γιώργου Σαλαγκούδη, Κώστας Ευθυµίου, και ο αυτοδιοικητικός Χρήστος Τσογκαρλίδης. Τέλος, ενδιαφέρον εκφράζει στις ιδιωτικές του συζητήσεις και ο πρώην γενικός γραµµατέας Ενηµέρωσης Γιώργος Καραγιάννης

ΑΧΑΪΑ
Στην Αχαΐα, παίζουν δυνατά το τελευταίο διάστηµα ο πρώην υφυπουργός Οικονοµικών των κυβερνήσεων Σαµαρά Γιώργος Μαυραγάνης, ο αδελφός του διευθυντή του γραφείου της Ν∆ Μιχάλη Μπεκίρη, Φοίβος, ενώ στο ψηφοδέλτιο της Ν∆ στον νοµό θα βρίσκεται για πρώτη φορά ο προερχόµενος από το Ποτάµι Ιάσων Φωτήλας και ίσως ο ΟΝΝΕ∆ίτης Βασίλης Σιαδήµας. Επίσης, φαίνεται να έχει γίνει συζήτηση και µε τον Γιώργο Καραµαλίκη, πρώην αρχηγό ΓΕΝ.

Στην Αιτωλοακαρνανία αναµένεται να πολιτευθούν τόσο ο Νεκτάριος Φαρµάκης (δικηγόρος, περιφερειακός σύµβουλος) όσο και ο πρώην βουλευτής Σπήλιος Λιβανός (γιος του ∆ιονύση Λιβανού, από την Άρτα), ο οποίος επανέρχεται. Στην Άρτα θα δοκιµάσουν τις δυνάµεις τους η Εύη Καραµπίνα (κόρη του πρώην βουλευτή Κώστα Καραµπίνα) και ο ∆ηµήτρης Κονταξής (γιος του πρώην βουλευτή Θανάση Κονταξή).
Στα Τρίκαλα, ο Μικέλης Χατζηγάκης ετοιµάζεται να βαδίσει στα χνάρια του πατέρα του και υπουργού των κυβερνήσεων Μητσοτάκη και Καραµανλή, Σωτήρη, και πέραν του πρώην υπουργού Κ. Σκρέκα θα έχει ως πιθανό εσωκοµµατικό αντίπαλον δέος κάποιους εκ των Θανάση Λιούτα, Μιχάλη Λάππα, Ζέφης Νικολάου, Ελένης Μπότη-Στεργίου, Βαγγέλη Καραµίντζιου, Γιώργου Βράτζα, Μικέλη Χατζηγάκη, Γιώργου Τσίγκα, ∆έσποινας Λιάσπα, Ντίνου Κοτρώνη, Γιάννη Αναγνώστου, Λευτέρη Αβραµόπουλου και Χρήστου Μιχαλάκη. Στην Αρκαδία επιθυµεί να είναι υποψήφια η κόρη του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, Εύη, στα Ιωάννινα ο πρόεδρος της τοπικής ΟΝΝΕ∆ Θανάσης Μωρόγιαννης αλλά και ο Νίκος Γερασιµίδης. Στις Σέρρες, οι νέοι παράγοντες στην εξίσωση είναι ο Τάσος Χατζηβασιλείου, που διατηρεί άριστες σχέσεις µε το περιβάλλον της Ντόρας Μπακογιάννη, και ο ∆ηµήτρης Γκολέµης. Στην Πρέβεζα, εσχάτως ακούγεται το όνοµα του πρώτου σε ψήφους στις αρχαιρεσίες για την Πολιτική Επιτροπή της Ν∆ Γιώργου Κατσαούνου και του επιχειρηµατία Σπύρου Κυριάκη. Στη Βοιωτία φαίνεται να έχει υπάρξει κουβέντα µε τον Μιχάλη Γιαννάκη, πρώην βουλευτή, που είχε κατεβεί µε τους ΑΝΕΛ το 2012, ενώ στην Εύβοια δεδοµένη θεωρείται η είσοδος στο ψηφοδέλτιο του νεαρού Νίκου Λυσιγάκη.
Στην Ξάνθη, µερίδα τοπικών παραγόντων προωθεί τον Μιχάλη Πουσπορίκα, ενώ στη Φλώρινα κινητικότητα επιδεικνύει ο Σταύρος Παπασωτηρίου και ταυτόχρονα κάποιοι εµπλέκουν τον δήµαρχο Γιώργο Βοσκόπουλο. Στη Μεσσηνία σπεύδουν να αυξήσουν τα ερείσµατά τους ο καρδιολόγος Π. Χαλβατσιώτης, ο πρέσβης Χρήστος Παναγόπουλος και η Πιπίνα Κουµάντου. Στα ∆ωδεκάνησα ακούγονται τα ονόµατα της Ελένης Μαυρογάλου, του Αντώνη Γιαννικούρη και της Ευαγγελίας Μπιλίρη.  

Το παζλ στην περιφέρεια


Πυρετωδώς εργάζονται στην Πειραιώς για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων σε όλη την επικράτεια, με στόχο σε αυτά να μπουν νέα πρόσωπα, τα οποία να είναι άφθαρτα αλλά να έχουν και έρεισμα στις τοπικές κοινωνίες. Στο Ηράκλειο, την ώρα που επανέρχονται τα σενάρια επιστροφής του Μανώλη Κεφαλογιάννη από τις Βρυξέλλες στο ψηφοδέλτιο του νομού, το προηγούμενο διάστημα κάποιοι επέμεναν στην πιθανότητα υποψηφιότητας του ανιψιού του, Ζαχαρία Κεφαλογιάννη. Επίσης ακούγεται το στέλεχος της ΝΔ Γρηγόρης Ροδιακάκης. Στα Χανιά θα είναι για πρώτη φορά υποψήφιος ο προερχόμενος από το στενό περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη, γραμματέας του δήμου, Δημήτρης Φραγκάκης, καθώς και ο ανιψιός του Χρήστου Μαρκογιαννάκη, Αλέξανδρος. Ακούγονται επιπλέον οι περιπτώσεις του οδοντίατρου και γιου του προέδρου της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων Μιχάλη Μαρακάκη, Γιάννη, της επίκουρης καθηγήτριας του Πολυτεχνείου Κρήτης Δάφνης Μανουσάκη, που προέρχεται από το Ποτάμι, του δημάρχου Αποκορώνου Χαράλαμπου Κουκιανάκη, του αξιωματικού της ΕΛΑΣ Νίκου Ξανθουδάκη, του πρώην περιφερειακού συμβούλου Κώστα Γύπαρη και της πολιτευτού το ’15, δικηγόρου, Έλβης Στασίνου. Σίγουρη είναι η εκ νέου υποψηφιότητα του Μανούσου Βολουδάκη και του Κυριάκου Βιρβιδάκη. Στην Πέλλα οι περιφερειακοί σύμβουλοι Λάκης Βασιλειάδης και Γιάννης Ανδρίτσος φαντάζουν ισχυρές επιλογές ανανέωσης, ενώ δίπλα στους παλιούς Καρασμάνη και Σταμενίτη (άγνωστη είναι η τύχη του Δάνη Τζαμτζή) θα τοποθετηθούν εκτός απροόπτου ο ιδιοκτήτης της εταιρείας φαρμακευτικών προϊόντων Θεόδωρος Δεληγιάννης και ο υιός της Πόπης Φουντουκίδου, Στάθης. 

 Στην Ηλεία ακούγεται έντονα το όνομα της προερχόμενης από την ΟΝΝΕΔ Δήμητρας Λυγούρα. Στην Καρδίτσα ως πιθανοί ανταγωνιστές του γραμματέα της Κ.Ο. Κώστα Τσιάρα και των πρώην βουλευτών Ασ. Σκόνδρα και Γ. Αναγνωστόπουλου, υιού του Θεόδωρου, παίζουν ο πρόεδρος του τοπικού Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας Σωτήρης Κουλοκτσής, η Σοφία Τόλια, ο πρόεδρος του Συλλόγου Απανταχού Καρδιτσιωτών Κώστας Κουσάης, ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας Πασχάλης Μπουχώρης, ο Φώτης Βρεκός από την ΟΝΝΕΔ και οι δήμαρχοι Μουζακίου και Πλαστήρα, Γ. Κωτσός και Δ. Τσιαντής αντίστοιχα. Αίνιγμα συνιστά ο υιός του Γιώργου Σιούφα, Παύλος, αλλά και οι προθέσεις τόσο του στελέχους της ΝΔ Κ. Πάσχου όσο και του προερχόμενου από την κεντροαριστερά Στέφανου Κατσάρα.  
ΠΙΕΡΙΑ  
Την παρθενική του εκλογική μάχη θα δώσει στην Πιερία, απέναντι στον Κ. Κουκοδήμο και την πολιτεύτρια Α. Μάνη, ο Λευτέρης Μωυσιάδης, που διατηρεί δίαυλο επικοινωνίας με την Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ θα λάβουν μέρος και το στέλεχος Ν. Λιακόπουλος, η «σαμαρική» πρώην πρόεδρος του ΙΚΥ Έφη Μπάσδρα, ο πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηλίας Τάπρας, ο Δημήτρης Μπέης και ο Φώντας Μπαραλιάκος. Άγνωστες παραμένουν οι βουλές του πρώην υφυπουργού Γ. Κωνσταντόπουλου.
Στο Κιλκίς «κλειδωμένη» θεωρείται η υποψηφιότητα της νεαρής αναπληρώτριας γραμματέως γυναικείων Θεμάτων Νατάσας Σωτηριάδου, ενώ ακούγεται και πάλι ο δημοσιογράφος Σούλης Καζαντζίδης. Στη Μαγνησία φαβορί φαντάζουν ο γιατρός Σπύρος Μαραβέγιας και ο αντιπεριφερειάρχης Θ. Καλτσογιάννης, με το μεγάλο αίνιγμα να ακούει στο όνομα του Σταύρου Νάκου, υιού του αείμνηστου πρώην υφυπουργού Θανάση. Πρωτοβουλίες αναλαμβάνει επίσης σε επίπεδο νομού και ο υιός του Σταύρου Παπαντωνίου, Νικήτας. Το τοπίο ιχνηλατούν επίσης οι Κατερίνα Πατσογιάννη, Σάκης Κοκκίνης και Χρήστος Χρόνης.
Στη Λάρισα, δεν είναι λίγα τα τοπικά «γαλάζια» στελέχη που βλέπουν με καλό μάτι την ένταξη στη λίστα του κόμματος της Ολυμπιονίκου της Αθήνας Φανής Χαλκιά, ενώ δείχνει να ενδιαφέρεται τόσο ο πρώην δήμαρχος Κώστας Τζανακούλης όσο και ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Θανάσης Παιδής. Στα Γρεβενά, πέραν του πρώην βουλευτή Τιμολέοντα Κοψαχείλη, έντονη κινητικότητα αναπτύσσει ο γνωστός δικηγόρος Ανδρέας Πάτσης, ενώ στο κάδρο των πιθανών νέων υποψηφιοτήτων τοποθετούνται ο πρώην αρχηγός της ΕΛΑΣ Δημήτρης Τσακνάκης και ο Θανάσης Σταυρόπουλος. Στη Φθιώτιδα, την ανανέωση του στελεχικού δυναμικού της ΝΔ θα κληθούν να συμβολίσουν ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Κ.Ο. Σπύρος Καπράλος, ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Γιάννης Οικονόμου, ο ΟΝΝΕΔίτης Τόλης Παπαστόλου και μαζί τους θα είναι επίσης ο πρώην δήμαρχος Λαμίας Γιώργος Κοτρωνιάς. Στην Καβάλα, όπου εκλέγεται ο «γαλάζιος» τομεάρχης Δικαιοσύνης Νίκος Παναγιωτόπουλος, έχει «κλειδώσει» πλέον ως υποψήφιος ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, και διαχρονικός εξ απορρήτων συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μακάριος Λαζαρίδης. Από κει και πέρα, ακούγεται δυνατά ο πρώην πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αν. Μακεδονίας-Θράκης Κώστας Αντωνιάδης.
Όλα δείχνουν πως θα κατέβουν κανονικά οι πρώην βουλευτές του νομού Γιώργος Καλαντζής, Γιάννης Πασχαλίδης και Κώστας Κλειτσιώτης. Στην Ημαθία, στον κατάλογο με τις πιθανές νέες παρουσίες του ψηφοδελτίου αναμένεται να εισέλθουν ο αγρότης Νίκος Λολιόπουλος, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Νίκη Καρατζούλα και Στάθης Σαρηγιαννίδης, ο δημοτικός σύμβουλος Βέροιας Ζήσης Πατσίκας, ο αγρότης Στέργιος Κίρτσιος, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών Πέτρος Λυμπερίδης, ο ουρολόγος Γιώργος Μηνάς, ο δικηγόρος Προκόπης Μπίλης, ο κουμπάρος του Αντώνη Σαμαρά Κώστας Ζιώγας και ο πρώην διοικητής του Νοσοκομείου Παπανικολάου Αργύρης Γκαμπέσης.
Το «παιχνίδι» σε Στερεά, Έβρο, Κορινθία και νησιά
Στον Έβρο, η παράδοση της οικογενειοκρατίας βρίσκει εφαρμογή στη Μελίνα Δερμεντζοπούλου, κόρη του πρώην υφυπουργού Αλέκου Δερμεντζόπουλου (αν τελικώς δεν κατέλθει ο ίδιος), με το ψηφοδέλτιο να συμπληρώνει η νεαρή συγγραφέας Χρύσα Μπαχαρίδου. Πάντως, το ενδεχόμενο να μην είναι εκ νέου υποψήφιος ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Σαμαρά Άκης Γεροντόπουλος έχει ανοίξει την όρεξη σε στελέχη όπως ο πρώην αντιδήμαρχος Αθηναίων Νίκος Βαφειάδης και ο νυν πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Σωτήρης Μποταΐτης. Ενδιαφέρον έχουν εκφράσει επίσης ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης Κώστας Χατζημιχαήλ, ο πολιτευτής του 2015 Βαγγέλης Ρούφος και ο πρώην βουλευτής Κώστας Κελέτσης. Στην Κόρινθο, δίπλα στον νυν βουλευτή Χρ. Δήμα και τους Ν. Ταγαρά και Κ. Κόλλια θα τοποθετηθούν η δικηγόρος Σοφία Αναγνωσταρά και η Μαριλένα Σούκουλη. Για τη συμπλήρωση της λίστας θα δώσουν μάχη οι Παναγιώτης Ανδρικόπουλος, Γρηγόρης Καρπούζης, Παναγιώτα Μπάκα, Γιώργος Πετρίτσης, Γιώργος Τέσσης και Τάσος Γκιόλης. Στην Κεφαλλονιά, ο Παύλος Παπαδάτος (που βρίσκεται «απέναντι» εσωκομματικά) σκέφτεται να δοκιμάσει την κάθοδο εκ νέου μετά τις εκλογές του 2012, οπότε δεν κατάφερε να κερδίσει την υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο πρώην βουλευτής και υπουργός της κυβέρνησης Παπαδήμου Πέτρος Αλιβιζάτος δεν έχει ακόμη μιλήσει ανοιχτά για το ενδιαφέρον του να διεκδικήσει την έδρα.
Στα νέα πρόσωπα συγκαταλέγονται ο προερχόμενος από τον Δήμο Ραφήνας Γιώργος Κοκκόλης, ο Παναγής Μαρκάτος και ο Γεράσιμος Ιλινόιου-Τσουρούφλης, προερχόμενος από τον στενό πυρήνα του προέδρου ήδη από τις εσωκομματικές εκλογές, ενώ σε σκέψεις είναι και ο Βαγγέλης Λουκέρης, πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ. Τέλος, στο νησί αναμένεται να μετρήσει για πρώτη φορά τις δυνάμεις της η Μαρία Ξυτάκη (συντονίστρια Ομάδων Εργασίας στη Γραμματεία Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της ΝΔ). Στις Κυκλάδες σίγουρος αντίπαλος του Γιάννη Βρούτση θα είναι ο στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη Φίλιππος Φόρτωμας, αν δεν υπάρξει κάποια έκπληξη, ενώ υποψήφιοι θα είναι η Κατερίνα Μονογυιού, ο Χαράλαμπος Δαρζέντας, ο Γιώργος Βακόνδιος και ίσως η Δέσποινα Πρίνια και η έπαρχος Σαντορίνης Θεώνη Λειβαδάρου.  


Φωκίδα 


Για τη μονοεδρική της Φωκίδας υπάρχει έντονη κινητικότητα. Ο πρώην φυπουργός Γιάννης Μπούγας δείχνει και πάλι πως θέλει να ασχοληθεί με την περιοχή, όπως και η τέως βουλευτής Ασπασία Μανδρέκα. Αισθητή είναι η παρουσία του νεαρού οικονομολόγου και επιχειρηματία Κωνσταντίνου Χαλιορή, 

  ενώ εκτός ψηφοδελτίου θα βρεθεί τελικώς ο γνωστός δικηγόρος Πέτρος Μαντούβαλος, που όλο αυτό το διάστημα έκανε συνεχείς επαφές και περιοδείες στην περιοχή.

Παίζει επίσης και ο Άθως Φαρδέλος. 

   Στην εκλογική περιφέρεια της Σάμου δηλώνουν παρόντες ο γιατρός Μάνος Λογοθέτης και ο γνωστός καρδιοχειρουργός Χριστόδουλος Στεφανάδης, με καταγωγή από την Ικαρία.
Τη λίστα θα συμπληρώσουν ο πρώην πρόεδρος ΝΟΔΕ και επιχειρηματίας Νίκος Στεφανής, ο αντιδήμαρχος Καρλοβάσου Αναστάσιος Καλατζής, ενώ τελευταία ακούγεται έντονα το όνομα του δημάρχου Σάμου Μιχάλη Αγγελόπουλου, χωρίς ο ίδιος να επιβεβαιώνει ούτε να διαψεύδει. Στη Λευκάδα, απόλυτη φαίνεται πως θα είναι και πάλι η «κυριαρχία» του νυν βουλευτή Αθανάσιου Καββαδά, ενώ στο ψηφοδέλτιο θα συμμετάσχουν ο ηλεκτρολόγος-μηχανικός Βασίλειος Μελάς καθώς και η γιατρός Γεωργία Αυγερινού. Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα φαίνεται ότι θα στελεχωθεί το ψηφοδέλτιο στη Ζάκυνθο, όπου, αν και υπάρχουν αρκετοί ενδιαφερόμενοι, το θετικό είναι ότι στην πλειοψηφία τους θα είναι νέα πρόσωπα, όχι μόνο σε ηλικία, αλλά κυρίως στην ενασχόληση με την πολιτική. Πρόκειται για τον πρώην νομάρχη Διονύσιο Γασπαράτο, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Νικόλαο Τσίπηρα, την ξενοδόχο Χριστίνα Τετράδη, τον τραπεζικό και παλιό Οννεδίτη Διονύσιο Αυγουστίνο, καθώς και την Ελένη Πυλαρινού. Από τους πολιτευτές θα είναι και πάλι ο γιατρός Διονύσιος Ακτύπης, η Ευτυχία-Διονυσία Δαμουλάκη και ο Διονύσιος-Ντένης Μαλαπέτσας. Στην Ευρυτανία τον νυν βουλευτή Κωνσταντίνο Κοντογεώργο θα πλαισιώσουν οι πολιτευτές Κατερίνα Καλαντζή και Βασίλης Βλάχος, ενώ ακούστηκε έντονα και το όνομα της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου Σοφίας Ζαχαράκη, χωρίς πάντως η ίδια να επιβεβαιώνει τη συγκεκριμένη προοπτική.

Πηγή: http://www.parapolitika.gr

Δημοσιεύθηκε στις 12 September 2017 | 4:48 pm


Πήρε τον Χαλαστάνη ο Αστέρας Ιτέας!...         ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ ΙΤΕΑΣ Ο ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΑΣΤΑΝΗΣ 

  Το Δ.Σ. του ΑΣΤΕΡΑ ΙΤΕΑΣ ανακοινώνει την απόκτηση του 27χρονου Φθιωτού μεσοεπιθετικού Νίκου Χαλαστάνη. 
 Ο Πρόεδρος του ΑΣΤΕΡΑ ΙΤΕΑΣ Πέτρος Μαντούβαλος ανταποκρίθηκε στις θετικές εισηγήσεις του τεχνικού επιτελείου της ομάδας μας για τον εν λόγω ποδοσφαιριστή και έτσι ο Χαλαστάνης θα αγωνίζεται φέτος με την φανέλα του Αστέρα Ιτέας.

   Ο Νίκος πέρυσι αγωνιζόταν στην Στυλίδα, ενώ τις προηγούμενες χρονιές στον Ολυμπιακό Λαμίας όπου ήταν και βασικό στέλεχος στην κατάκτηση του Πρωταθλήματος Φθιώτιδας το 2015-2016. 

  Δήλωση Ν.Χαλαστάνη: "Ευχαριστω πολύ τον προπονητή, την διοίκηση και τον Πρόεδρο κ. Μαντούβαλο που με πίστεψαν και μου έδωσαν την ευκαιρία να παίξω σε μια ιστορική ομάδα, την πρώτη ομάδα του Νομού Φωκίδας.
    Τέλος θέλω να Ευχαριστήσω την ομάδα της Στυλίδας για την συνεργασία που είχαμε πέρυσι και να τους ευχηθώ να πάρουν το πρωτάθλημα..!"

   Το Δ.Σ. του ΑΣΤΕΡΑ ΙΤΕΑΣ καλωσορίζει τον Νίκο στην οικογένεια του Αστέρα και του εύχεται καλή αγωνιστική χρονιά και εκπλήρωση των προσωπικων του και της ομάδας μας,στόχων..

Δημοσιεύθηκε στις 10 September 2017 | 11:01 am


Λαϊκή Συσπείρωση Δ.Δελφών: ο"φερεντζές" της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και την "Λευκή Νύχτα" του Δημάρχου Δελφών...
ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ  
ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
Αποτέλεσμα εικόνας για καμηλες αμφισσα  Την συμμετοχή της πόλης της Άμφισσας στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας για πρώτη φορά φέτος αποφάσισε ο Δήμος Δελφών. 
  Ένα πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που απευθύνεται σε Δήμους, ΜΚΟ, επιχειρήσεις, σχολεία και το οποίο, σύμφωνα με όσα αναφέρει το Υπουργείο Περιβάλλοντος που είναι υπεύθυνο για την εφαρμογή του στην Ελλάδα, σκοπό έχει: «…την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για την διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους» και την «…ενθάρρυνση των ευρωπαϊκών τοπικών αρχών στην εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησής στην πόλη τους». 

   Δηλαδή την καλλιέργεια της ατομικής ευθύνης και στο ζήτημα των αστικών μετακινήσεων και της προστασίας του αστικού περιβάλλοντος. 

  Το αναφέρει άλλωστε και το ίδιο το Υπουργείο στην ιστοσελίδα του: «Ας σκεφτούμε καλύτερα όλα τα διαθέσιμα μέσα που έχουμε για τη μετακίνησή μας και ας επιλέξουμε σωστά την καλύτερη και πιο σύντομη διαδρομή. Κάνοντας έξυπνες επιλογές στα είδη των μέσων μεταφοράς που χρησιμοποιούμε, εξοικονομούμε χρήματα, βελτιώνουμε την υγεία μας και βοηθάμε το περιβάλλον». 
  Δηλαδή αν δεν έχεις λεφτά για αυτοκίνητο και καύσιμο, αν τα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι πανάκριβα ή δεν εξυπηρετούνε τις ανάγκες σου, αν δεν υπάρχουν ποδηλατόδρομοι και κινδυνεύεις να σκοτωθείς, μη σκας. Περπάτα, 10 και 20 χιλιόμετρα τη μέρα για να πάς στη δουλειά σου, για να ικανοποιήσεις τις ανάγκες σου. Καν’ το όπως οι πρόγονοί σου πριν 100 χρόνια, παρόλη την αλματώδη ανάπτυξη της τεχνολογίας, κάνει καλό στην υγεία σου. Στην ουσία όμως καν’ το, γιατί αυτό εξυπηρετεί την πολιτική της ανταποδοτικότητας στις υπηρεσίες που παρέχει η τοπική διοίκηση και την ενίσχυση της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου, δόγματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο όνομα των οποίων πίνουν νερό κυβέρνηση και δημοτική αρχή Δελφών.

Πέρα από τις γενικότερες στοχεύσεις του προγράμματος, στις διάφορες δράσεις που προτείνεται να υλοποιηθούν από τους συμμετέχοντες φορείς επιπλέον της ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης, αναφέρονται κι άλλες, όπως: νέες ή βελτιωμένες υποδομές για ποδήλατα, δωρεάν γραμμές λεωφορείων σε αρχαιολογικούς χώρους/πάρκα, βελτίωση και επέκταση δικτύων δημόσιας συγκοινωνίας, χρήση οικολογικών μέσων για το στόλο της δημόσιας συγκοινωνίας, ζώνες μειωμένης ταχύτητας οχημάτων γύρω από τα σχολεία, δημιουργία σταθμών στάθμευσης για μετεπιβίβαση σε μέσα δημόσιας συγκοινωνίας. Έργα και δράσεις, τα οποία εφόσον υλοποιηθούν και παρέχονται δωρεάν, αποτελούν πραγματική ανακούφιση στην καθημερινότητα των λαϊκών στρωμάτων μιας πόλης. Μόνο που τα συγκεκριμένα δεν αποτέλεσαν ποτέ προτεραιότητα της σημερινής δημοτικής αρχής.

Απεναντίας όμως, δράσεις όπως οι «Λευκές Νύχτες σε συνεργασία με τα εμπορικά επιμελητήρια», είναι στον πυρήνα της πολιτικής της. 

  Ακριβώς επειδή η συμμετοχή της πόλης της Άμφισσας στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας και πιο ειδικά η κορύφωσή της, η Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο, αποτελεί τον φερετζέ για να κάνει πιο εύπεπτες τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που πρόσφατα ψήφισε για το κέντρο της Άμφισσας και για να κουμπώσει σε αυτό το χρονικό διάστημα τη “λευκή νύχτα” που ετοιμάζει για άλλη μια χρονιά. 
  Το συνολικό κόστος των εκδηλώσεων, αγγίζει τα 9.000€, εκ των οποίων τα 1.850€ θα πληρωθούν από το Δήμο Δελφών και τα υπόλοιπα 7.000€ από την Περιφέρεια, η οποία για άλλη μια φορά λειτουργεί ως οικονομική και πολιτική “ομπρέλα” για το Δήμο.

 Θεωρούμε πως τέτοιου είδους προγράμματα, οι σκοποί που εξυπηρετούν και ο τρόπος που υλοποιούνται, δεν βρίσκονται σε καμία περίπτωση στην κατεύθυνση της κάλυψης των σύγχρονων αναγκών μετακίνησης των κατοίκων της Άμφισσας, του Δήμου Δελφών.
  Πραγματικές ανάγκες σε μαζικές αστικές και υπεραστικές μεταφορές, σχεδιασμένες με κριτήριο τη διασυνδεδεμένη και συμπληρωματική λειτουργία τους που να εξυπηρετούν τη γρήγορη και φθηνή μετακίνηση προσώπων και προϊόντων, την εξοικονόμηση ενέργειας και την ισόρροπη παρέμβαση του ανθρώπου στο περιβάλλον, τη σχεδιασμένη ανάπτυξη για την εξάλειψη της περιφερειακής ανισομετρίας...  
Δημοσιεύθηκε στις 10 September 2017 | 10:29 am


Ευχές του Μητροπολίτου Φωκίδος στους επιτυχόντες των πανελλαδικών...    Ως Μητροπολίτης και πνευματικός Πατέρας σας θέλω να δώσω θερμά συγχαρητήρια στους νέους της Φωκίδας που πέτυχαν με τις πανελλαδικές εξετάσεις την είσοδό τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση καθώς και στους εκπαιδευτικούς τους και στους καλούς γονείς τους. 

  Παιδιά μου, 
 Από σήμερα ανοίγετε τα φτερά σας όπως τα χελιδόνια και πετάτε για μέρη μακρινά από την πατρική σας οικεία και την όμορφη και ευλογημένη Φωκίδα μας.
  Τελειώνοντας μετά από κάποια χρόνια τις σπουδές σας, η ζεστή φωλιά του πατρικού σας σπιτιού θα σας αναμένει να επιστρέψετε πάλι.
  Εκεί όπου πορεύεστε να προσέξετε μη σας λαβώσουν τις δύο φτερούγες σας, την πίστη σας προς τον Θεό και την αγάπη σας προς την Πατρίδα μας. 
 Υπάρχουν πολλοί που θα ήθελαν να σας κόψουν τα φτερά και να σας εγκλωβίσουν σε ένα κλουβάκι. Φυλάξτε τις φτερούγες σας από τα βέλη του εχθρού. 

  Οι ευχές του Επισκόπου σας, των γονιών και των διδασκάλων σας, να σας συνοδεύουν στο ταξίδι σας.

 Με αγάπη και εγκάρδιες ευχές 
Ο Μητροπολίτης σας
 † Ο Φωκίδος Θεόκτιστος

Δημοσιεύθηκε στις 10 September 2017 | 10:28 am


Οδεύει προς ιδιωτικοποίηση το νερό της Φωκίδας...;

Δημοσιεύθηκε στις 7 September 2017 | 11:56 pm


"Ο Πυρετός της Τουλίπας" από την ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΑΜΦΙΣΣΑΣ...  Η ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΑΜΦΙΣΣΑΣ σας παρουσιάζει τη δραματική ταινία, βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο της Ντέμπορα Μόργκαν, «Ο Πυρετός της Τουλίπας | Tulip Fever». 17ος αιώνας, Ολλανδία. Ένας καλλιτέχνης (Ντέιν Ντε Χάαν) αναλαμβάνει να ζωγραφίσει το πορτρέτο μιας νεαρής γυναίκας (Αλίσια Βικάντερ) μετά από πρόταση του συζύγου της (Κριστόφ Ουόλτς). Οι δύο νέοι, όμως, ερωτεύονται και αποφασίζουν να επενδύσουν στο εμπόριο τουλίπας, το οποίο τότε ήταν φοβερά επικερδές, ελπίζοντας ότι έτσι θα μπορέσουν να χτίσουν ένα μέλλον μαζί… 

   ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: ΔΕΥΤΕΡΑ 11/09 ΣΤΙΣ 21:00 ΤΡΙΤΗ 12/09 ΣΤΙΣ 21:00 ΤΕΤΑΡΤΗ 13/09 ΣΤΙΣ 21:00

Δημοσιεύθηκε στις 7 September 2017 | 5:44 pm


Ξεκινούν οι Ακαδημίες του Μάκαρου Άμφισσας...


Δημοσιεύθηκε στις 7 September 2017 | 5:40 pmΔείτε αγγελίες στο Νομό Φωκίδας

Φιλικοί ιστότοποι:

tilegrafima.gr

ekklisiaonline.gr

7news.gr

Nea Smyrni Online

www.vimaorthodoxias.gr