Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Φωκίδας   »   Παρνασσός    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή Παρνασσός και εμείς θα το προσθέσουμε.


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Παρνασσός

Δήμαρχος Δελφών: η ανεπίτρεπτη συμπεριφορά της κ. Ψάλτη να σταματήσει και να περιοριστεί στα καθήκοντά της... δεν θα ζητήσουμε άδεια από κανένα για τις διεκδικήσεις μας!!

 Δελτίο Τύπου

    Η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φωκίδας, κ. Αθανασία Ψάλτη, με την προσωπική στάση της στο θέμα της λειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου και Χώρου Δελφών, υπερέβη πλέον τα εσκαμμένα. 

  Οι δύο τελευταίες ενέργειές της υπήρξαν: 
 α) η παρουσία της στο Δημοτικό Συμβούλιο Δελφών της Δευτέρας 20.11.2017, κατά το οποίο εγκάλεσε τη δημοτική αρχή και άλλους δημοτικούς συμβούλους γιατί δήθεν τη στοχοποιήσαμε και β) η χθεσινή έκδοση ανακοίνωσης από το Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων (προφανώς με υποκίνηση της εδώ Προϊσταμένης), που επίσης μέμφεται τους «τοπικούς παράγοντες» για τον ίδιο λόγο. 

  Η κ. Ψάλτη, όλο αυτό το χρονικό διάστημα του τελευταίου μήνα, με πολλούς τρόπους στράφηκε κατά της τοπικής μας κοινωνίας που δικαίως ξεσηκώθηκε για το κορυφαίο αυτό ζήτημα και -με επικεφαλής το Δήμο μας- έδωσε τον αγώνα που όφειλε, προκειμένου να αποφευχθεί η υποβάθμιση του Μουσείου Δελφών. 

  Η κ. Προϊσταμένη δεν εκτίμησε ότι ουδέποτε μέχρι σήμερα επιτρέψαμε να στραφεί το θέμα εναντίον της, αλλά αντιθέτως την προστατέψαμε σε όλες τις επίσημες και δημόσιες τοποθετήσεις μας, καθορίζοντας το πλαίσιο του αγώνα μας σε αυστηρά πολιτικά και όχι υπηρεσιακά πλαίσια, μολονότι ήταν εμφανές (λ.χ. στη Συνέλευση των Δελφών στις 02.11.2017), ότι η τοπική κοινωνία εύκολα θα μπορούσε να εκτραπεί εις βάρος της, αν εμείς δεν απλώναμε προστατευτικό μανδύα. 

  Από την άλλη πλευρά, όλο αυτό το χρονικό διάστημα, με συνεχείς δημόσιες τοποθετήσεις της (facebook κ.α.) η κ. Ψάλτη πολιτικολογεί ανεπίτρεπτα και στρέφεται εναντίον της δημοτικής μας αρχής και της τοπικής κοινωνίας, που μάλιστα την έχει πολλαπλά τιμήσει. 

   Επειδή δεν είναι ανεκτό να παρεμβαίνουν δημόσια υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Πολιτισμού στα τοπικά πολιτικά τεκταινόμενα και ειδικότερα στα δημοτικά πράγματα, ζητούμε να σταματήσει αυτή η συμπεριφορά και να περιοριστεί η κ. Προϊσταμένη στα καθήκοντά της. 

   Ως εκφραστές της τοπικής μας κοινωνίας, δεν έχουμε σκοπό να ζητήσουμε από κανέναν άδεια για να διεκδικήσουμε αυτό που δικαιούται ο ιστορικός μας τόπος, πολύ περισσότερο όταν οι αγώνες μας δίνονται πάντα με ευπρέπεια, αλλά και με πολιτικό δυναμισμό, γι’ αυτό και φέρνουν αποτελέσματα.

 Ο Δήμαρχος Δελφών 
 Θανάσης Παναγιωτόπουλος

Δημοσιεύθηκε στις 24 November 2017 | 5:20 pm


Στο Πανελλήνιο Συνέδριο Διαχείρισης και Βελτίωσης Παράκτιων Ζωνών η Αντιδήμαρχος Ιτέας...  Σε εξέλιξη βρίσκεται το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο που διοργανώνει το Ε.Μ.Π. για τη Διαχείριση και Βελτίωση Παράκτιων Ζωνών στο Ίδρυμα Ευγενίδου, στην Αθήνα… με αντικείμενο την παρουσίαση των νεότερων εξελίξεων στο χώρο των επιστημών και των τεχνολογιών που σχετίζονται με τις παράκτιες ζώνες στην Ελλάδα και την Κύπρο, την έρευνα, τον σχεδιασμό, την προστασία, την μελέτη, την κατασκευή και την διαχείριση των παράκτιων έργων, καθώς επίσης και την εκτίμηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων στις παράκτιες ζώνες. 


   Πριν λίγο παρευρέθηκε ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής Δημήτρης Σεβαστάκης, απευθύνοντας λόγο με κύρια σημεία τη σπουδαιότητα για την κοινωνία των παράκτιων ζωνών και του αιγιαλού και αναφέρθηκε στην εμπορική χρήση, την τουριστική αξιοποίηση, τις ορθολογικές και καλά μελετημένες επεμβάσεις στους λιμένες και τις παράκτιες ζώνες οι οποίες όπως είπε «είναι απαραίτητο να μην αντινομούν μεταξύ τους… 

  Πρέπει να δουλέψουμε προς μια ορθολογική διαχείριση και προστασία του εκτεταμένου παράκτιου μετώπου στη χώρα μας, το οποίο έχει πολυμορφία και πολλές αναπτυξιακές δυνατότητες» δήλωσε χαρακτηριστικά. 

  Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό και οι: κ. K. Μουτζούρης, Πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής και τ. Πρύτανης ΕΜΠ, ο Κοσμήτωρ της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ κ. Δ. Κουτσογιάννης, και ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Γ. Τζιάλας. Θεματολογία:
 • Παράκτιο φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον
 • Παράκτια γεωμορφολογία και διακίνηση ιζήματος
 • Νέες μέθοδοι και τεχνολογίες για την παρακολούθηση των παράκτιων ζωνών
 • Επίδραση κλιματικών αλλαγών. Συνέπειες από την ανύψωση της θαλάσσιας στάθμης
 • Έργα προστασίας ακτών
 • Χωροθέτηση παράκτιων έργων
 • Ολοκληρωμένη διαχείριση παράκτιων ζωνών
 • Θεσμικό πλαίσιο και νομοθεσία
 • Οικονομική και κοινωνική πολιτική. Διεθνείς τάσεις
 • Παράκτιος τουρισμός
 • Περιβαλλοντικές επιπτώσεις από την κατασκευή και λειτουργία παράκτιων έργων και την χρήση θαλάσσιων πόρων
 • Παράκτια οικοσυστήματα
 • Πολεοδομικός και χωροταξικός σχεδιασμός παράκτιων ζωνών
 • Αρχιτεκτονική παρακτίου μετώπου
 • Προγραμματιζόμενα έργα στο θαλάσσιο μέτωπο
Από την περιοχή συμμετέχει η Αντιδήμαρχος Δελφών

Δημοσιεύθηκε στις 21 November 2017 | 1:04 pm


Αλεξανδρόπουλος: έχουμε το ήθος να μην κατονομάζουμε αυτούς που μας προσέγγισαν για "συμφωνίες" κάτω από το τραπέζι προκειμένου να συμμετέχουν στις Επιμελητηριακές εκλογές Φωκίδας...!


    Η «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» δεν αποτελεί άθροισμα προσωπικών φιλοδοξιών αλλά αντίθετα την έκφραση των ανεξάρτητων παραγωγικών επαγγελματιών του νομού μας.
  Οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται δεν θα χάνονται στο σκοτάδι, μόλις κλείσουν τα φώτα της επικοινωνίας. Αντίθετα θα επιβραβεύονται εμπράκτως οι συνάδελφοι που τα βγάζουν πέρα σε συνθήκες εξόντωσης και δείχνουν τον δρόμο σε όλους μας.

 Πιστεύουμε βαθιά σε έναν άλλο τρόπο επιμελητηριακής δράσης αλλά και σε ένα εντελώς διαφορετικό μοντέλο διοίκησης του Επιμελητηρίου κι αυτό θα γίνει με την Μεγάλη Ανατροπή, της εδώ και δεκαετίες παγιωμένης κατάστασης.


 Με συνεργάτες μας και με εξειδικευμένη ομάδα που διαθέτει την εμπειρία, την γνώση, την κατάρτιση, την καινοτομία, την εξειδίκευση, αλλά κυρίως την διάθεση,  ανακαλύπτουμε έξυπνα  μοντέλα προώθησης και επενδύουμε στις διαδραστικές συνέργειες  μεταξύ των  επιμελητηριακών θεσμών, των  Περιφερειακών -  Δημοτικών αρχών,  μαζί με καταξιωμένους  επαγγελματίες,  δημιουργικούς επιχειρηματίες, αλλά και τις τοπικές κοινωνίες στις οποίες εν τέλει απευθυνόμαστε.

  Ελάτε μαζί μας να γυρίσουμε σελίδα, για ένα Επιμελητήριο νέο, αξιοπρεπές, ηθικό, καθαρό, αστιγμάτιστο, που θα τερματίσει την εκδούλευση και τα προσωπικά  αλισβερίσια. Δεν θα χρειάζονται προσωπικές γνωριμίες για να κάνει την δουλειά του ο επιχειρηματίας με την δική μας διοίκηση μα ούτε θα ταλαιπωρείται από δικαστήρια, αμφιβολίες, φοβίες και αδικίες.


 Η χώρα μας διανύει μία από τις πλέον κρίσιμες περιόδους , σε ένα αγώνα που δίνουμε όλοι μαζί.

  Το επιμελητήριο θα έπρεπε να είναι η ομπρέλα που κάτω από αυτήν θα προστατεύονται όλοι οι επαγγελματίες του νομού μας. Βαρεθήκαμε την απομόνωση, βαρεθήκαμε ένα επιμελητήριο που τα τελευταία 12  χρόνια κάνουν κουμάντο τα ίδια πρόσωπα. Βαρεθήκαμε ένα επιμελητήριο που όλα τα χρήματα που μαζεύει από τις ετήσιες συνδρομές μας, τα χρησιμοποιεί μόνο για δικαστικές διαμάχες που έχουν οι παραπάνω για καθαρά προσωπικό τους όφελος.  Φτάνει πια όλη αυτή η κοροϊδία.   


 Για  αυτούς τους λόγους και ακόμα περισσότερους , πήραμε την απόφαση να αλλάξουμε το Επιμελητήριο Φωκίδας. Να το κάνουμε ένα Επιμελητήριο φιλικό και πραγματικά ουσιαστικό  προς τους επαγγελματίες – μέλη του, με μόνο σκοπό την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων.


 Η επί πολύ καιρό οργανωμένη αντίδραση του συνδυασμού μας στα κακώς κείμενα των προηγουμένων διοικήσεων, ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία και πανικόβαλε τον κ. Μυταρά, με αποτέλεσμα, ενόψει της επικείμενης συντριβής του, να αποσύρει εσπευσμένα την υποψηφιότητα του από τις εκλογές του Δεκεμβρίου.

Ακόμα όμως και αυτή του την κίνηση φρόντισε να τη σπιλώσει κινούμενος στα γνωστά σε αυτόν μικροπολιτικά πλαίσια  της δημιουργίας αμφιβολιών για την ηθική του συνδυασμού μας μη διστάζοντας μάλιστα να διαστρεβλώσει την αλήθεια κατά το δοκούν, αναφέροντας μόνο αναλήθειες και ανακρίβειες .

  
 Ο συνδυασμός μας έχει αποφασίσει να μην εμπλακεί σε προσωπικές αντιπαραθέσεις  και λεκτικές μονομαχίες καθώς αυτές αποτελούν πρακτικές των παρελθουσών διοικήσεων του Επιμελητηρίου μας. Εμείς έχουμε το ήθος να μην κατονομάζουμε αυτούς που μας προσεγγίζουν για συμφωνίες κάτω από το τραπέζι και μάλιστα προεκλογικά. Εμείς  δεν θα πούμε ότι ο κ. Μυταράς αποχώρησε από τις εκλογές γιατί αποκλείσαμε κάθε προεκλογική συνεργασία. Εμείς απλά θα απαντήσουμε για τελευταία φορά ότι ουδέποτε προσεγγίσαμε προεκλογικά κανέναν και ο νοών νοείτω!


 Το δικό μας  ύφος και  ήθος δεν μας επιτρέπει να αναπαράγουμε τα γνωστά τοις πάσι  για όσα τον έχει  καταγγείλει ο δικός του παλιότερος εκλεγμένος  συνδυασμός που οδήγησε  το επιμελητήριο σε μακρόχρονους και δαπανηρούς δικαστικούς αγώνες με διακύβευμα  την καταβολή των 270.000 ευρώ πλέον τόκων και αποζημιώσεων. Ούτε για όλα όσα του καταμαρτυρά ο επιχειρηματικός κόσμος του νομού μας για την τετραετία της ομολογουμένως τουλάχιστον γκρίζας θητείας του.
 

Από μια απλή ανάγνωση της ανακοίνωσης του κ. Μυταρά παρατηρούμε ότι αυτός τελικά με την ανακοίνωσή του αυτή, ο κ. Μυταράς,  δεν απάντησε στο: γιατί ρίψασπις;
  Γιατί τελικά αποχώρησε από τις εκλογές;  
 Σύμφωνα με τη δική του επιχειρηματολογία, συνομολογεί ότι απλά αποχώρησε, διότι δεν εξασφάλισε τη συνεργασία του συνδυασμού μας!!!  Συνεπώς μας τιμούν τα όσα μας καταμαρτυρεί, ότι δηλαδή εμείς δεν προχωράμε σε συμφωνίες κάτω από το τραπέζι και μάλιστα προ των εκλογών.  Ξεχνά μάλλον ο εν λόγω κύριος ότι ο επικεφαλής του συνδυασμού μας κ. Νικόλαος Αλεξανδρόπουλος σε παλαιότερη συνέντευξή του είχε αναφέρει, ότι υπάρχουν αρκετά  μελανά σημεία στην ως τώρα πορεία του κ. Μυταρά; Αλήθεια δεν αντιλαμβάνεται ότι καλύτερα να σιωπά, όσο μιλά τόσο περισσότερο ηθικά και πολιτικά εκτίθεται; 

 Ακόμα και ο πιο καλοπροαίρετος αντιλαμβάνεται ότι σκοπός της επιστολής αυτής δεν ήταν να εξηγηθούν οι λόγοι της αποχώρησης του κ. Μυταρά, αλλά αντίθετα να τρωθεί το κύρος και η αξιοπιστία του συνδυασμού μας. Αντιλαμβανόμαστε ότι η απόφασή του για αποχώρηση από τον προεκλογικό αγώνα του στοίχισε, για το λόγο αυτό για πρώτη και τελευταία φορά δεν θα απαντήσουμε σε κακοήθειες διεκδικώντας την αποκατάσταση της αλήθειας στα προσφιλή σε αυτόν Δικαστήρια. 
 Οι πράξεις μας εν τέλει θα μιλήσουν πολύ πιο δυνατά από τα παχιά λόγια ανθρώπων που έχουν ήδη κριθεί από την ζυγαριά της τοπικής κοινωνίας. 
 Τα συμπεράσματα όλων μας!!! 


 Το μόνο ελπιδοφόρο για όλους εμάς είναι ότι τρομάζει το κατεστημένο η οργανωμένη μας αντίδραση από την ασύδοτη κοροϊδία. 
 Συνεπώς κάτι σωστό πρέπει να πράττουμε!!!

Ως εδώ! 

  Δεν δεχόμαστε να συνεχιστεί ούτε για  μια μέρα η κατρακύλα του Επιμελητήριου Φωκίδας!

Όλοι μαζί θα ανατρέψουμε την ως τώρα παγιωμένη και απαράδεκτη εικόνα του Επιμελητηρίου Φωκίδας!Μετά τιμής

Νικόλαος Αλεξανδρόπουλος

Υποψήφιος Πρόεδρος Επιμελητηρίου Φωκίδας

Με τον Συνδυασμό

«Ανεξάρτητη Προοδευτική Συσπείρωση»

Δημοσιεύθηκε στις 20 November 2017 | 3:00 pm


Γεωργία Καπαρέλη - Καπούρου: Το «έγκλημα του Πολιτισμού» επαναλαμβάνεται στους Δελφούς…


    
   
Παρακολουθούμε τόσες εβδομάδες το θέατρο του παραλόγου στον παγκόσμιο Ιερό χώρο των Δελφών, μετά την μοναδική απόφαση για την χώρα, του Υπουργείου Πολιτισμού να κλείνει κάθε Τρίτη το Μουσείο και ο Αρχαιολογικός χώρος των Δελφών, λόγω έλλειψης προσωπικού. 


   Για τρίτη συνεχόμενη Τρίτη αύριο οι Δελφοί πενθούν. Για τρίτη εβδομάδα  επιστρέφει στον Ομφαλό της Γης που φώτισε ολόκληρο τον κόσμο, ο «επαναλαμβανόμενος εφιάλτης» όπως είχε γράψει ο διεθνής Αρχαιολόγος Στέφανος Γ. Μίλλερ…  για τη Νεμέα. Για το παγκόσμιο Ιερό του Απόλλωνα δεν υπήρξαν ανάλογης κλίμακας παρεμβάσεις. Με εξαίρεση αυτή του Π. Μαντούβαλου στο CNN μέσω του Αθλητισμού.
   
 Σε επίπεδο επικράτειας υπήρξαν πολιτικές παρεμβάσεις στο Ελληνικό Κοινοβούλιο από τους αρμόδιους Τομεάρχες της ΝΔ Τουρισμού και Πολιτισμού αντίστοιχα Μάνο Κόνσολα και Όλγα Κεφαλογιάννη, καθώς  και Χαρά Κεφαλίδου Τομεάρχης Πολιτισμού του ΔΗΣΥ,  τους οποίους ευχαριστούμε θερμά.

  Σε επίπεδο Νομού, το μόνο που ακούμε είναι ένα σσσσσστ! Με το δάκτυλο στα χείλη. Μην ενοχληθεί το Υπουργείο. Μην ενοχληθεί η πολιτική ηγεσία. Μην ενοχληθεί η Δημοτική Αρχή. Μην ενοχληθεί η Εφορεία Αρχαιοτήτων. Μην ενοχληθεί η αδιαφορία και η εγκληματική ανοησία του απρόσκοπτου οπαδού της «light» πολιτικής που επιβάλλει να σπρώχνουμε τα πράγματα κάτω από το χαλί, αποτάσσοντας το γεγονός ότι η διέξοδος ενίοτε χρειάζεται την σύγκρουση.
   Φωτεινή διαφορά κάνει ο Αντιδήμαρχος Δελφών Λουκάς Αναγνωστόπουλος που σήκωσε στους ώμους του όλη την «φασαρία».
  Προφανώς διέβλεψε τις πολλαπλασιαζόμενες  συνέπειες σε αρχαιολογικό χώρο και Μουσείο, το τεράστιο κόστος σε εισόδημα, την απογοήτευση και πιθανή ακύρωση των επισκεπτών που βρίσκουν λουκέτα, τις ζωές πολλών ανθρώπων που θα μπορούσαν να εργάζονται εποικοδομητικά στον χώρο του Πολιτισμού, τον διεθνή διασυρμό της χώρας.  Άλλωστε είναι καταγεγραμμένο ότι το εισόδημα από την πώληση εισιτηρίων ΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ και μόνο, ξεπερνά το κόστος πρόσληψης επιπλέον αρχαιοφυλάκων.

 Η χειρότερη οικονομική δυσκολία είναι η κακοδιαχείριση,  λένε οι ειδικοί και επιβεβαιώνονται.
 Η αύξηση των εισιτηρίων στους Δελφούς,  που κυμάνθηκε γύρω στο 30% φέτος και που εισπράττεται αυτούσια από την ειδική υπηρεσία εσόδων του ΥΠΠΟ μοιάζει με καταδίκη.  Ούτε η φύλαξη,  ούτε οι παροχές, ούτε οι υποδομές, ούτε τα πωλητήρια και τα αναψυκτήρια βελτιώθηκαν, ούτε υπάρχει σχέδιο βελτίωσης της λειτουργικότητας και των υπηρεσιών του χώρου του Πολιτισμού.
 Σε αυτές τις τόσο συγκεκριμένες περιπτώσεις που ουσιαστικά είναι μονόδρομος, τα όρια των επιλογών κινούνται  πολύ συγκεκριμένα  ανάμεσα στον συμβιβασμό για διάφορους λόγους, ίσως προσωπικούς και στην κατάθεση δυνάμεων για την υπεράσπιση των ιερών και οσίων. Ποιος θα είναι ο οδοδείκτης του καθενός μας, αιρετού και μη, είναι θέμα καθαρής επιλογής.
  Η κακοδιαχείριση είναι έγκλημα κατ’ επιλογήν και γι αυτό αδικαιολόγητο. Είναι το πραγματικό πρόσωπο αυτού που προβάλλεται ως κακός προγραμματισμός και φοράει την μάσκα του Πολιτισμού μας.
      
   Ως κάτοικος της Φωκίδας και της περιοχής, περίμενα στοιχειωδέστερο σχεδιασμό και έγκαιρο προγραμματισμό από την διεύθυνση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δελφών, μακρυά από δικαιολογίες στα πλαίσια του θορύβου κατόπιν εορτής. Στα μάτια μας, η  ευθύνη του υπαλλήλου που πληρώνεται από το Ελληνικό Δημόσιο, δηλαδή από μας,  για να υπηρετεί τον Ομφαλό της Γης δεν μπορεί να εξαντλείται στην κλίση του αυχένα μπροστά στο γραφείο ενός προϊσταμένου Γραμματέα Υπουργείου!  
    
  Ως Αυτοδιοικητικός, περίμενα μία στιβαρή παρέμβαση και μια κινητικότητα άλλης ποιότητας και όχι τις συνήθεις άοσμες και άχρωμες μετριότητες του Δημάρχου Δελφών. Κύριε Δήμαρχε,  ο Φοίβος Απόλλων του οποίου τον ιερό χώρο εκπροσωπείτε, ήταν ηγεμονική παρουσία σε αντίθεση με τους υπηρετικούς «μεταφραστές» της Πυθίας που θέλοντας να τα έχουν καλά με όλους για αδιευκρίνιστους  λόγους, βολεύονταν στο «ήξεις αφήξεις…».
    
   Ως Πολίτης, αισθάνομαι βαθειά απογοήτευση. Περίμενα μία εικονική έστω παρουσία του βουλευτή Φωκίδας  Ηλία Κωστοπαναγιώτου. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως όσο κι αν οι αυλικοί ακόλουθοι προσπάθησαν να υποβαθμίσουν το θέμα και να διασκεδάσουν την αλγεινή εντύπωση με όρους δήθεν αντιπολίτευσης,  το κλείσιμο κλινικών του Νοσοκομείου Άμφισσας με γιατρό βουλευτή ήταν χτύπημα πρώτου βαθμού, αλλά το κλείσιμο του Μουσείου των Δελφών είναι πραγματική ήττα. Κρίμα, γιατί θα μπορούσε να μην είναι έτσι. Θα μπορούσε να υπάρξει μία συμβολική παραίτηση μπροστά στον Ηνίοχο παρουσία καναλιών και απαίτηση άμεσης πρόσληψης 2-4 έκτακτων υπαλλήλων ή ακόμη και μετάταξη ή προσωρινή μετακίνηση από παραπλήσιο φορέα. Και ήρωας θα γινόταν και ως αξιοπρεπής  πολιτικός ηγέτης θα καθιερωνόταν και το πρόβλημα θα λυνόταν.   Αντίθετα προτίμησε να μη παρουσιαστεί, να μην σηκώνει τηλέφωνα, να μην αγωνιστεί μαζί μας. Και τελικά να κατακριθεί…

   Τέλος ως Ελληνίδα,  αισθάνομαι οργή και πικρία για την στάση και την απόφαση μιας καλλιτέχνιδας, μιας ηθοποιού που φιλοξενήθηκε επί σειρά ετών στους Δελφούς και καθιερώθηκε ως ποιοτική και κλασσική κι έγινε και υπουργός. Είναι θεμιτή η επιρροή του υπουργικού θώκου και όσων τον ακολουθούν. Η κυρία Κονιόρδου είναι μέσα σε μια νέα πραγματικότητα και όπως είναι φυσικό θολώνουν τα αρχικά οράματα.  Θέλει Αρετή και Τόλμη η ηγεσία. Κυρίως Αρετή. Για να αντιμετωπίζεται η ευθύνη. 
 Πώς θα αντιμετωπίσετε την ευθύνη σας τώρα, κυρία Υπουργέ, όταν συνεχίζεται να μην αποκαθίσταται η προσβολή του Ιερού των Δελφών;

  Πιστεύετε πως η «σιωπή» μπορεί να σιγήσει το παγκόσμιο φως στα μάτια του Ηνίοχου;


Τοπική Σύμβουλος Κίρρας
Δημοτικής Ενότητας Ιτέας
Γεωργία  Καπαρέλη - Καπούρου

Δημοσιεύθηκε στις 20 November 2017 | 2:56 pm


Συγκεντρώνεται βοήθεια για τους πληγέντες της Αττικής στην Ιτέα...

Σχετική εικόναΑποτέλεσμα εικόνας για δημαρχειο ιτεας
  Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η 

 Η Δ.Ε. ΙΤΕΑΣ
 ΘΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΙ ΡΟΥΧΑ – ΚΛΙΝΟΣΚΕΠΑΣΜΑΤΑ & ΤΡΟΦΙΜΑ 
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ 
ΣΤΗ ΜΑΝΔΡΑ ΑΤΤΙΚΗΣ.

 ΟΣΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ  ΣΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ:  

α) Τον 1ο όροφο του Δημοτικού Καταστήματος ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ -08:00 μέχρι 14:00- (υπεύθυνη η κα Κοκκόρου Ελένη)

 και β) Το Δημοτικό Ωδείο Ιτέας από Δευτέρα έως Πέμπτη -18:00 μέχρι 19:00- (υπεύθυνη η κα Παλάντζα Βαλεντίνη). 

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ 
Δ.Ε. ΙΤΕΑΣ

Δημοσιεύθηκε στις 20 November 2017 | 2:37 pm


Μετά την Επιστολή Μαντούβαλου στην Κονιόρδου, η παγκόσμια προβολή της Φωκίδας και των Δελφών και η βοήθεια στους πληγέντεςτης Αττικής...

Τ Ε Ρ Α Σ Τ Ι Α ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ !!!
  Το CNN για τον Αστέρα Ιτέας
 και το Μουσείο ΔΕΛΦΩΝ 


Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΜΑΝΤΟΥΒΑΛΟΥ ΣΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ: θα επιτύχετε να εξαιρεθούν οι Δελφοί από τα τουριστικά πα
κέτα!...cnn.gr/news/ellada Αγώνας του Αστέρα Ιτέας κατά του κλεισίματος του Μουσείου των Δελφών...

  Εις ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού να κλείνει το Μουσείο των Δελφών μία φορά την εβδομάδα, οι ποδοσφαιριστές του Αστέρα Ιτέας αγωνίστηκαν, την περασμένη εβδομάδα,  κατά του Οπούντιου Μαρτίνου φορώντας μαύρα περιβραχιόνια πένθους.

   Οι παίκτες του Αστέρα εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο κρατώντας ένα πανό που έγραφε «Κάτω τα χέρια από το Μουσείο Δελφών», στέλνοντας έτσι ένα ηχηρό μήνυμα προς την απόφαση του υπουργείο.
Η απόφαση, όπως αναφέρει η ομάδα, «έχει θορυβήσει αρνητικά τον δήμο μας και ολόκληρη τη χώρα τις τελευταίες ημέρες».


Ο πρόεδρος του Αστέρα Ιτέας, Πέτρος Μαντούβαλος, σε δηλώσεις του στα μέσα τόνισε την μεγάλη σημασία του μουσείου τόσο για την περιοχή, όσο και για ολόκληρη την Ελλάδα αναφέροντας: «Έχει γίνει μια εξαιρετικά μεγάλη απρέπεια στον χώρο των Δελφών, στον χώρο της Φωκίδος. Οι Δελφοί, το μουσείο, ο αρχαιολογικός χώρος είναι ο φωτοβόλος αστέρας του πολιτισμού και της ιστορίας για τη χώρας μας. Οι Δελφοί δεν είναι τυχαία ο ομφαλός της Γης».
  Συνεχίζοντας, επεσήμανε πως «προσπάθησαν να φερθούν με απρέπεια λέγοντας ότι θα κλείσει το μουσείο μία φορά την εβδομάδα», και συμπλήρωσε: «Δεν θα το επιτρέψουμε. Η ομάδα έχει ρόλο και σκοπό. Φόρεσε μαύρα περιβραχιόνια για τους πεικύριοι ακούστε τη φωνή των αρχαίων που βγαίνει απ’ αυτόν τον χώρο, ακούστε τη φωνή του πολιτισμού που εκπέμπεται από το φως των Δελφών. Φόρεσαν μαύρα περιβραχιόνια  για να δει όλος ο κόσμος, για να καταλάβουν πως πραγματικά η Φωκίδα, οι Δελφοί είναι το κέντρο του πολιτισμού, είναι το κέντρο της Γης εδώ και χιλιάδες χρόνια και να σταματήσουν να ασχημονούν σε αυτή την εικόνα. Γι’ αυτό και η ομάδα έχει ρόλο και τον ρόλο αυτό τον αξιοποιούμε».


Σε επιστολή του προς την υπουργό Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου, ο κ. Μαντούβαλος κάνει αναλυτική αναφορά στα προβλήματα που θα προκληθούν στην τουριστική κίνηση από το κλείσιμο του μουσείου μία φορά την εβδομάδα και επισημαίνει πως «το μόνο που θα καταφέρετε είναι να εξαιρεθούν οι Δελφοί ως προορισμός από τα ταξιδιωτικά πακέτα».
Ο πρόεδρος του Αστέρα Ιτέα κατηγορεί την υπουργό πως «δεν αναγνωρίζετε ούτε τη σημασία, ούτε τον συμβολισμό» των Δελφών και ολοκληρώνοντας τονίζει: «Ασεβείτε στην τοπική κοινωνία της Φωκίδας. Ασεβείτε στο αρχαίο ελληνικό ιδεώδες. Ασεβείτε σε όλα πολλοί άλλοι πριν από εσάς έχτισαν κοπιωδώς».

Στο μεταξύ, το Δ.Σ του Αστέρα Ιτέας μετά από επιθυμία του πρόεδρου του Πέτρου Μαντούβαλου θα προσφέρει τα έσοδα των 2 επόμενων εντός έδρας παιχνιδιών της ομάδας μας στους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται στην Δυτική Αττική με στοχοποίηση στα πληγέντα σχολεία.
Καλούμε όλο τον κόσμο να δώσει βροντερό ΠΑΡΟΝ ώστε να καταφέρουμε να βοηθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο!!!
ΑΣΤΕΡΑΣ

ΜΙΑ ΠΟΛΗ-ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ-ΕΝΑΣ ΝΟΜΟΣ


Δημοσιεύθηκε στις 18 November 2017 | 6:27 pm


Στους Δελφούς η Τομεάρχης Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ για το "λουκέτο της Τρίτης"...


  Στην Φωκίδα βρέθηκε σήμερα η Τομεάρχης Πολιτισμού- Αθλητισμού της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, βουλευτής Δράμας κα Χαρά Κεφαλίδου, η οποία είχε καταθέσει επίκαιρη ερώτηση στην Βουλή των Ελλήνων για το «λουκέτο της Τρίτης» σε Μουσείο και Αρχαιολογικό χώρο των Δελφών αλλά την είχε προσωρινά αποσύρει προκειμένου να ενημερωθεί.

   Στο δημοτικό κατάστημα της Δ.Ε Δελφών η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε και ενημερώθηκε από τον Αντιδήμαρχο Δελφών Λουκά Αναγνωστόπουλο σχετικά με την κοινή επιδίωξη της αδιάκοπης λειτουργίας του Μουσείου και του Αρχαιολογικού Χώρου των Δελφών. 
  Η κα Κεφαλίδου θα καταθέσει ερώτηση στο Εθνικό Κοινοβούλιο προς το ΥΠΠΟ την ερχόμενη Πέμπτη 24/11 σχετικά με το θέμα. 
   Την ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον της και τις ενέργειες της, γράφει ο Αντιδήμαρχος Δελφών στο προσωπικό του λογαριασμό στο fb, ενώ η πρ. Αντιδήμαρχος και υπεύθυνη του Μουσείου επί 10ετίες κ. Λέλα Μπακολουκά αναφέρει: 

  Λέλα Μπακολουκά: Από την πλευρά μου, ως πρώην Αντιδήμαρχος Δελφών, θα ήθελα να εκφράσω δημόσια ευχαριστίες στην τομεάρχη Πολιτισμού- Αθλητισμού της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, βουλευτή Δράμας κα Χαρά Κεφαλίδου , στον αγαπητό φίλο των Δελφών Χρ. Τσαμαντάνη που τη συνόδευε για την παραουσία της στο Δήμο μας και συγκεκριμένα: Στην αίθουσα Συμβουλίων του πρώην Δημαρχιακού Μεγάρου Δελφών παρουσία του Δημάρχου και φίλου Θανάση Παναγιωτόπουλου, του Αντιδημάρχου Δελφών και φίλου Λουκά Αναγνωστόπουλου μετά της συζύγου του και ξεναγού φίλης Γεωργίας Χασιώτη, των φίλων Λεων.Σακελλαρίου Προέδρου Κοιν.Δελφών, Κρυστ.Κώνστα Τοπικής Συμβούλου, Χαράλ.Κουρελή Προέδρου Συλλόγου Ξενοδόχων, ΄Ακη Κουρελή Τοπικού Συμβούλου, του
Θεόδωρου Θεοδωράκη, Προέδρου του Δελφικού Κύκλου
και του Προέδρου του Συλλόγου "Δελφικός Κύκλος" οι οποίοι συμμετείχαν στη συζήτηση με το γνωστό θέμα που απασχολεί τους Δελφούς και γενικότερα το Δήμο μας και δεν είναι άλλο από την αδιάκοπη λειτουργία του Μουσείου και του Αρχαιολογικού Χώρου των Δελφών. 
  Η κα. Χαρά Κεφαλίδου θα καταθέσει ερώτηση στο Εθνικό Κοινοβούλιο προς το ΥΠΠΟ την ερχόμενη Πέμπτη 24/11 σχετικά με το θέμα. Ευχόμαστε η τρίτη κατά σειρά ερώτηση Βουλευτών ( δύο προηγούμενες κατέθεσαν οι αρμόδιοι τομεάρχες της Ν.Δ) καθώς και οι πολλές παρεμβάσεις που γίνονται από το Δήμο μας ,να δώσουν λύση στο σοβαρότατο αυτό θέμα που έχει να κάνει με το Πανάρχαιο πολιτιστικό Αγαθό τον Δελφών και την Τοπική αλλά και Εθνική Οικονομία. 
Χίλια ευχαριστώ και πάλι σε όλους σας από τα βάθη της καρδιάς μου και ιδιαίτερα στην κα.Χαρά Κεφαλίδου που έκανε τόσα πολλά χιλιόμετρα για να συμπαρασταθεί στο δίκαιο αίτημά μας!!!

Δημοσιεύθηκε στις 18 November 2017 | 3:55 pm


ΣΕΑ Άμφισσας: εθελοντική αιμοδοσία στο ΤΕΙ...


Δημοσιεύθηκε στις 17 November 2017 | 7:34 am


Τέλος εποχής για τον "μόνιμο" ΠΡΟΕΔΡΟ των Δικηγόρων Φωκίδας... ο Γιώργος Δελμούζος παραιτείται εν όψει των αρχαιρεσιών...!


Τέλος εποχής για τον επιτυχημένο ΠΡΟΕΔΡΟ επί σειρά ετών του Δικηγορικού Συλλόγου Άμφισσας κ. Γεώργιο Δελμούζο...

  Ο κ. Δελμούζος αποφάσισε να μην ξαναθέσει υποψηφιότητα μετά από μια μακρά και ομολογουμένως επιτυχημένη πορεία στην ηγεσία του Νομικού κόσμου της Φωκίδας...

 Δεδομένου ότι οι αρχαιρεσίες στον Δικηγορικό Σύλλογο Άμφισσας θα διεξαχθούν στις 26 Νοεμβρίου 2017, ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ αποφάσισε να αποσυρθεί και ο Σύλλογος "κατεβάζει" ένα μόνο υποψήφιο κοινής αποδοχής στο πρόσωπο της κ. Σταυρούλας Πήτα...

 Η απόφαση του κ. Δελμούζου έτυχε αρνητικής αποδοχής από το σύνολο των συναδέλφων του και οι πιέσεις ήταν πολλές εκατέρωθεν για να παραμείνει στην ηγεσία του Συλλόγου, χωρίς τελικά να πειστεί... άλλωστε η απόλυτη επιτυχία του τόσες συνεχόμενες φορές αποδεικνύει και την γενική αποδοχή στον χώρο της Δικαιοσύνης...

  Εξ άλλου ο κ. Δελμούζος έχει γίνει αποδέκτης επανειλημμένως προτάσεων τόσο για την Αυτοδιοίκηση όσο και για Βουλευτικά ψηφοδέλτια...

 Ελπίζουμε το μέλλον να αποδειχθεί πιο δελεαστικό...

Δημοσιεύθηκε στις 14 November 2017 | 10:25 am


Οι εκλογές της Κεντροαριστεράς του ΠΑΣΟΚ στην Φωκίδα...


   Η «συντριπτική» συμμετοχή στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ που βαπτίζεται πλέον Κεντροαριστερά έχει μία σημειολογία: ότι μπορεί με απλές σχετικά διαδικασίες να ενώσει τα κομμάτια του… 

   Τώρα, αν αυτό αποτελέσει πείραμα με ευνοϊκά αποτελέσματα θα το δείξει το μέλλον. 

   Σε κάθε περίπτωση όμως ο στόχος είναι να «μαγκώσει» το τακούνι (θηλυκό σε πρώτη φάση) στην πόρτα για την νομή της εξουσίας και να την διατηρεί ανοιχτή σαν ευκαιρία. Πλεονέκτημα της σφήνας – «ρυθμιστή».
 
   Σε επίπεδο Νομού σταθερός παράγων είναι η θυμηδική άποψη…
 
   Θα πρέπει να συνυπάρξουν ακόμη και σε βουλευτικά ψηφοδέλτια τόσο οι δύο αντίπαλες  πρ. βουλευτής Φωκίδας Αφροδίτη Παπαθανάση και το πάλαι ποτέ στέλεχος Γιώτα Γαζή, που ήταν αντίπαλες υποψήφιες στις βουλευτικές εκλογές,
  Καθώς και ο φιλολαϊκός πρ.  Νομάρχης Αποστόλης Καραχάλιος με το σημιτικό ΠΑΣΟΚ που τόσο τον πολέμησε και που ακόμη παράγοντές του ενυπάρχουν σε επιστημονικά πεδία… κάποιοι βέβαια έχουν απορροφηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ…

   
 Σε κάθε περίπτωση η όλη εικόνα οδηγεί στην εκτίμηση ότι κάποιοι εκεί στο ΠΑΣΟΚ, αν μη τι άλλο,  έχουν χιούμορ…Αποτελέσματα Φωκίδας
ΕΚΛΟΓΕΣ Κεντροαριστεράς
Ψήφισαν 659
 Έγκυρα 656
Άκυρα και λευκά  3

Έλαβαν:                  ΨΗΦΟΙ    ΠΟΣΟΣΤΟ

Φώφη Γεννηματά          335         51,06%
Νίκος Ανδρουλάκης      110          26,76%
Γ.Καμίνης                         77           11,73%
Σταύρος Θεοδωράκης   42             6,40%.
Μανιάτης                         39
Γάτσιος                            23
Ραγκούσης                      24
Πόντας                              5
Τζιώτης                             1

Δημοσιεύθηκε στις 13 November 2017 | 10:39 pm


Στο CNN η Φωκίδα μέσω του ΑΣΤΕΡΑ ΙΤΕΑΣ που αγωνίστηκε με μαύρα περιβραχιόνια σε ένδειξη πένθους για το Μουσείο Δελφών...


  Στον σημερινό αγώνα οι ποδοσφαιστές του ΑΣΤΕΡΑ ΙΤΕΑΣ κατα την είσοδο τους στον αγωνιστικό χώρο κρατούσαν πανό που έγραφε 

" ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΔΕΛΦΩΝ" 


 ενώ αγωνισθηκαν και με μαύρα περιβραχιόνια (όπως είχε δεσμευθεί ο πρόεδρος της ομάδος Πέτρος Μαντούβαλος), εκφράζοντας ετσι την διαμαρτυρία του Ιστορικού Αθλητικού Συλλόγου μας για την απόφαση του Υπ.Πολιτισμού σχετικά με το κλείσιμο του Μουσείου των Δελφών που έχει θορυβήσει αρνητικά τον Δήμο μας και ολοκληρη την Χώρα τις τελευταίες ημερες.Επίσης πρίν την έναρξη του αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή εις μνημην του διατητή Κορέστη Αντωνη.
Το Δ.Σ. του ΑΣΤΕΡΑ ΙΤΕΑΣ ευχαριστεί θερμά τον φιλαθλο κόσμο της ομάδας μας που έδωσε δυναμικό παρών σε ακόμη έναν αγώνα καθώς θέλει να ευχηθεί και στην ομάδα του Μαρτίνου καλή συνέχεια και να επιτύχει τους στόχους του.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ

ΑΣΤΕΡΑΣ ΙΤΕΑΣ - ΜΙΑ ΠΟΛΗ - ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ- ΕΝΑΣ ΝΟΜΟΣ

Δημοσιεύθηκε στις 12 November 2017 | 11:13 pm


Λαχειοφόρος με μεγάλα δώρα για αντικατάσταση θυρών & παραθύρων στον Άγιο Παντελεήμονα(κοιμητήριο) Ιτέας...

Ιερά Μητρόποις Φωκίδος 
Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως Σωτήρος Ιτέας


ΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟΣ ΑΓΟΡΑ


Για το Εξωκκλήσιο 
"Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ" 
του Κοιμητηρίου Ιτέας 
(αντικατάσταση θυρών & παραθύρων)ΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ


1. Πλυντήριο ρούχων 7kg
2. Ηλεκτρική σκούπα
3. Πρεσοσύστημα


ΚΛΗΡΩΣΗ: 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018
ΤΙΜΗ ΛΑΧΝΟΥ: 3 ΕΥΡΩ

Δημοσιεύθηκε στις 12 November 2017 | 10:44 pm


Απίστευτο! επανδρώνουν τα ΤΕΠ εκτός από το Νοσοκομείο Άμφισσας!! και κάνουν ΤΟΜΥ στην ίδια περιοχή... θα κλείσει η μονάδα...;;


   
Αποτέλεσμα εικόνας για νοσοκομειο αμφισσασΓιατί η Φωκίδα δεν συμπεριλαμβάνεται στην κοινή ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ για «Κατανομή τετρακοσίων εξήντα πέντε (465) οργανικών θέσεων ειδικευμένων ιατρών του κλάδου Ιατρών Ε.Σ.Υ., για τη βελτίωση της λειτουργίας των Αυτοτελών Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών (Τ.Ε.Π.), σε Δημόσια Νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ.»

 Γιατί γίνεται ΤΟΜΥ στην Άμφισσα που υπάρχει η νοσοκομειακή μονάδα; 
Γιατί στέλνουν παντού γιατρούς εκτός από τα ΤΕΠ του Νοσοκομείου Άμφισσας;;;

Μήπως επειδή σκοπεύουν να κλείσουν οριστικά το Νοσοκομείο μεταβάλλοντας σιγά - σιγά την λειτουργία του; 

 Εάν κάνουμε λάθος, ας απαντήσουν αρμοδίως και δημοσίως...!

ΙΔΟΥ! 


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΑΙ
ΕΠΟΠΤΕΥΟΜΕΝΩΝ ΦΟΡΕΩΝ
ΤΜΗΜΑ Α ́
Ταχ. Δ/νση: Αριστοτέλους 17
Ταχ. Κώδικας: 10187
Πληροφορίες: Κ. Αποστολίδου
Ε. Πρωτονοταρίου
Τηλέφωνο: 2132161464, 65

FAX : 213 2161905
ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
Αθήνα, 01/11/2017
Αριθ. Πρωτ.: Γ2α/οικ.81580
ΚΟΙΝΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ
ΘΕΜΑ: «Κατανομή τετρακοσίων εξήντα πέντε (465) οργανικών θέσεων ειδικευμένων ιατρών του κλάδου Ιατρών Ε.Σ.Υ., για τ
η βελτίωση της λειτουργίας των Αυτοτελών Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών (Τ.Ε.Π.), σε Δημόσια Νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ.»

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΥΓΕΙΑΣ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ
Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις:
α. του άρθρου 29 του ν.4486/2017 «Μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, επείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας Υπουργείου Υγείας και άλλες διατάξεις» (Α ́ 115).
β. της παρ. 1 του άρθρου 11 του ν. 2889/2001 «Βελτ
ίωση και εκσυγχρονισμός του Εθνικού
Συστήματος Υγείας και άλλες διατάξεις» (Α ́ 37).
γ. των άρθρων 4 και 5 του ν.3754/2009 «Ρύθμιση όρων............
.........../31-10-2017 εισήγηση της Γεν. Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας. 11. Το γεγονός ότι, από την εφαρμογή των διατάξεων της παρούσας απόφασης προκαλείται επιπλέον δαπάνη σε βάρος του κρατικού π ροϋπολογισμού ύψους 12.000.000€ ετησίως και θα καλυφθεί από την υπ ́αριθ μ. ΔΙΠΑΑΔ/Φ.ΕΓΚΡ./ 216/25868/ 22.12.2016 Ορθή Επανάληψη Πράξη. 

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ 

  Την κατανομή των τετρακοσίων εξήντα πέντε (465) οργ ανικών θέσεων ειδικευμένων ιατρών του κλάδου Ιατρών Ε.Σ.Υ. που συστάθηκαν με τη διάταξη του άρθρου 29 του ν.4486/2017, για τη βελτίωση της λειτουργίας των Αυτοτελών Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών (Τ.Ε.Π.) στα κάτωθι Δημόσια Νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. Οι εν λόγω θέσεις προστίθενται στις υφιστάμενες οργανικές θέσεις του κάθε Νοσοκομείου, που προβλέπονται στους επιμέρους οργανισμούς λειτουργία ς τους, καθ ́ υπέρβαση των οριζόμενων του υπ ́αριθμ.87/1986 προεδρικού διατάγμα τος (Α ́ 32).......Δημοσιεύθηκε στις 10 November 2017 | 2:06 pm


Περιφερειακός Σύμβουλος Δ. Παρασκευάς: ερώτηση για την τεχνική μελέτη στο μονοπάτι της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ στην Στρώμη...

ΕΡΩΤΗΣΗ 

ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ
 ΣΠΗΛΙΑΣ ΣΤΡΩΜΗΣ - ΓΕΦΥΡΑΣ ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΥ 


ΠΡΟΣ:
Ευάγγελο Κατσαγούνο, Αντιπεριφερειάρχη  Π.Ε. Φωκίδας,
Ιωάννη Κοντζιά, Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, Πολιτισμού & Αθλητισμού

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Μπακογιάννη Κώστα

Όπως είναι γνωστό  η Σπηλιά της Στρώμης με την γέφυρα του Γοργοποτάμου συνδέει το λεγόμενο  μονοπάτι της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ. Το μονοπάτι αυτό   χαραγμένο πάνω στα βήματα των μαχητών (Ελλήνων και Άγγλων) που ενωμένοι ανατίναξαν την γέφυρα του Γοργοποτάμου εκκινώντας από την σπηλιά της Στρώμης, είναι συνολικής απόστασης περίπου 42 χιλιομέτρων.

Η Σπηλιά της Στρώμης ή Σπήλαιο της Εθνικής Αντίστασης όπως έχει καθιερωθεί, αποτελεί τον θεμέλιο λίθο της Επιχείρησης Ανατίναξης της Γέφυρας του Γοργοποτάμου.
 Η ιστορική διαδρομή των δώδεκα Αξιωματικών και των Αντάρτικων σωμάτων του ΕΛΑΣ του Άρη και του ΕΔΕΣ του Ζέρβα από την Στρώμη στο Μαυρολιθάρι, την Καστριώτισσα και από εκεί μέχρι την γέφυρα του τρένου στον Γοργοπόταμο, αποτελεί μια συναρπαστική ψηλάφηση της σύγχρονης ιστορίας ανάμεσα σε μια φύση απαράμιλλης ομορφιάς στην καρδιά της Ελλάδας.

Σήμερα, αφενός μετά την παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού κ Σωκράτη Φάμελλου ο οποίος πρότεινε να αναλάβει το υπουργείο την χρηματοδότηση της σήμανσης, επισκευής και διάνοιξης δηλαδή όλων των αναγκαίων εργασιών ανάδειξης του μονοπατιού της Εθνικής Αντίστασης, και αφετέρου μετά την εκφρασμένη απόφαση του προέδρου της Βουλής κ Ν. Βούτση να τεθεί υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων η διοργάνωση της εκδήλωσης στην σπηλιά της Στρώμης, θεωρούμε αναγκαίο την επίσπευση των ενεργειών οι οποίες  θα βάλουν το έργο σε τροχιά υλοποίησης.
Από ότι γνωρίζουμε, αναγκαία ενέργεια για να προχωρήσει το έργο, είναι η κατάθεση τεχνικής μελέτη που πέρα από προφορικές δεσμεύσεις, μέχρι τώρα δεν έχουμε ορατά αποτελέσματα.

Δεδομένου λοιπόν ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις από το υπουργείο ώστε άμεσα να χρηματοδοτηθεί το έργο από το Πράσινο Ταμείο, 

Κύριοι Αντιπεριφερειάρχες,

 Ποιες ενέργειες θα αναληφθούν από την Περιφέρεια ώστε να μην καθυστερήσει άλλο η τεχνική μελέτη του έργου.

Με τιμή,
Δρόσος Παρασκευάς,
Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Φωκίδας      

Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

Δημοσιεύθηκε στις 10 November 2017 | 12:50 pm


ΣΥΡΙΖΑ Δελφών: "πιασάρικο" θέμα οι Δελφοί για τα αποτυχημένα ψηφοδέλτια της ΝΔ και τους δόλιους καταπατητές του Αρχαιολογικού χώρου...!


Αποτέλεσμα εικόνας για ηνιοχος

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΛΦΩΝ
 ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ και ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΔΕΛΦΩΝ 

   Το τελευταίο διάστημα, και ενώ μέσα από υπερπροσπάθειες της κυβέρνησης για πρώτη φορά ανοίγεται ένας δρόμος αισιοδοξίας μετά από 8 χρόνια σκληρών και άδικων οικονομικών μέτρων, οι πολιτικές εκείνες δυνάμεις που έφεραν την χώρα και το λαό στο έσχατο σημείο προσπαθούν να υπονομεύσουν με κάθε τρόπο την πορεία ανόρθωσης.   Την ίδια ώρα που το φαύλο καθεστώς των οφ σορ(πχ Μητσοτάκης –Μαρέβα), οι μίζες της ζήμενς, των ολυμπιακών αγώνων, του ποδοσφαίρου, των εξοπλισμών  επιτέλους για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ οδεύουν προς τη δικαιοσύνη.

Την ίδια ώρα, οι ντόπιοι καλοθελητές πολιτικοί και οι ακόλουθοί τους στηριζόμενοι σε έναν διοικητικό μηχανισμό, δικής τους κοπής και εν πολλοίς επιρροής, εκμεταλλευόμενοι την ελάχιστη αντοχή των πολιτών, παίζουν με τις αγωνίες τους σχετικά με γεγονότα που παλεύονται και διεκδικούνται με  κάθε δυνατό τρόπο από τον βουλευτή του νομού Ηλ. Κωστοπαναγιώτου και τον ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας.


ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ…


Φέτος για πρώτη φορά βιβλία, υλικοτεχνική υποδομή και καθηγητές σε τέτοια πληρότητα κάλυψαν ΟΛΑ τα σχολεία της περιοχής. Πρόβλημα δημιουργήθηκε από την δογματική εφαρμογή από την διοίκηση,του νόμου (της προηγούμενης κυβέρνησης) σχετικού με τα ολιγομελή τμήματα σε 3 λύκεια.

Άραγε όσοι κραύγαζαν ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ κλείνει τα σχολεία της Φωκίδας» δεν γνώριζαν ότι στο Λιδορίκι, στην Ερατεινή, στη Γραβιά, στο Ευπάλιο, στη Δεσφίνα, στο Γαλαξίδι εγκρίθηκανστο Λύκειο ολιγομελή τμήματα προσανατολισμούμε 5, 4, 3 ακόμη και με 2 μαθητές;

Από την πρώτη στιγμή τόσο ο βουλευτήςΗλ. Κωστοπαναγιώτου όσο και η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων  αναλάβαμε το έργο επανάταξης της απόφασης με κάθε τρόπο και μέσο πίεσης. Χωρίς φωνές και φανφάρες, με μεθοδικότητα και ενώ κάποιοι καλοθελητές διαμαρτύρονταν ότι παιδεία, υγεία, ασφάλεια (συνθήματα αντιγραμμένα από το Μητσοτακικό οπλοστάσιο) καταρρέουν!!!

Οι προσπάθειες μας αυτές φυσικά θα συνεχιστούν σε συνεργασία με τους φορείς της εκπαίδευσης του νομού μας για να μην υπάρχουν πια δυσάρεστες εκπλήξεις και να θωρακιστεί με κάθε τρόπο η παιδεία στο νομό.

Ας το καταλάβουν όλοι.

Δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ υπεύθυνος που οι πολιτικές των πρώην «κατάφεραν» σε 10 χρόνια να μειωθεί ο πληθυσμός του νομού κατά 10.000 άτομα και οι ηλικίες των άνω των 65 να είναι κυρίαρχες. Ούτε ανατάσσεται εν μέσω μνημονίων η κατάσταση σε 2 χρόνια.

Δεν επαναπαυόμαστε. Προβληματιζόμαστε,ανησυχούμε, προσπαθούμε να συνταιριάξουμε το εφικτό, το ρεαλιστικό με το όραμα μιας κοινωνικής αλλαγής που ο άνθρωπος θα είναι πάνω από τα κέρδη.


ΜΟΥΣΕΙΟ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΔΕΛΦΩΝ


Θέμα πιασάρικο για εκμετάλλευση από όλους εκείνους που τόσα χρόνια δεν βρήκαν  μια κουβέντα να πουν για την δόλια καταπάτηση του αρχαιολογικού χώρου των Δελφών από συμφέροντα με τα οποία είναι κολλητοί.

Το περιτύλιξαν κατάλληλα με τα αποτυχημένα ψηφοδέλτια της ΝΔ και νόμισαν ότι βρήκαν έδαφος να σταθούν να φωνάξουν Από τους Δελφούς στη Βουλή!!!.

Φυσικά και δεν μπορεί το Μουσείο και ο αρχαιολογικός χώρος να είναι κλειστά ούτε για μία μέρα! Όμως το σχετικό για την πρόσληψη των εκτάκτων φυλάκων έγγραφο έχει υπογραφεί από την αρμόδια υπουργό (Γεροβασίλη) ενώ για τις ελάχιστες Τρίτες μέχρι την πρόσληψη τους έχει δοθεί προσωρινή λύση μετά από επίμονες προσπάθειες του Βουλευτή και ομάδας εργασίας που ασχολείται με παρόμοια ζητήματα.

Ο βουλευτής Ηλ. Κωστοπαναγιώτου και η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας αποδεικνύουμε ότι όταν από δυσλειτουργίες της κρατικής μηχανής,μέσα σε ασφυκτικά οικονομικά πλαίσια, δημιουργούνται προβλήματα στο νομό μας μπορούμε να κινηθούμε άμεσα και σε συνεργασία με τους φορείς, ώστε να δοθεί είτε μερική λύση (όπως στην περίπτωση των σχολείων) είτε προσωρινή λύση (όπως στην περίπτωση του Μουσείου–Αρχαιολογικού χώρου Δελφών).

Κλείνουμε με τα λόγια του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα από την χθεσινή ομιλία του στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ:

«Ας είμαστε ειλικρινείς, μεταξύ μας.  Και με τον ελληνικό λαό, που τα έργα των προηγούμενων τον έχουν κάνει δικαιολογημένα δύσπιστο για τα λόγια όλων.  Έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας. Έχουμε ακόμα  μάχες να δώσουμε πολλές. Και παγίδες κρυφές και φανερές να αποφύγουμε.  Δεν έχουμε ούτε το δικαίωμα, ούτε την πολυτέλεια, να επαναπαυτούμε, και να εφησυχάσουμε.  Υπάρχουν ακόμα στην κοινωνία σημαντικές ανοιχτές πληγές που άφησε η κρίση, αλλά και οι πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων.  Ο κόσμος που εμείς εκπροσωπούμε, ο κόσμος του μόχθου, της δημιουργίας και της δουλειάς σηκώνει πολύ μεγάλο βάρος. Το βάρος μιας μακράς περιόδου οικονομικής ερήμωσης για τον τόπο.  Η κοινωνία πιέζεται. 

‘Όμως η Ελλάδα δεν είναι πια τοπίο στην ομίχλη. Το τοπίο καθαρίζει. Ο δρόμος είναι επιτέλους ορατός από όλους.  Η διέξοδος έχει γίνει πιο κοντινή και πιο ρεαλιστική από ποτέ.» 


9/11/2017

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ ΦΩΚΙΔΑΣ


Δημοσιεύθηκε στις 9 November 2017 | 11:51 pm


Δεν κατέθεσε υποψηφιότητα το "φαβορί" των Επιμελητηριακών εκλογών Βαγγέλης Μυταράς... έκπληξη στον επαγγελματικό κόσμο της Φωκίδας!...

 Αποτέλεσμα εικόνας για μυταρας Βαγγελης υποψηφιος
  Τελικά δύο θα είναι οι συνδυασμοί που θα διεκδικήσουν το Επιμελητήριο Φωκίδας.

  Απορίας άξιο είναι γιατί δεν κατέθεσε υποψηφιότητα ο συνδυασμός  «Ανάπτυξη- Αλληλεγγύη» του Βαγγέλη Μυταρά...

 Η είδηση εξέπληξε τον επιμελητηριακό κόσμο, δεδομένου ότι ο κ. Μυταράς ήταν το φαβορί σε αυτές τις εκλογές...

 Γύρω στη μία και μισή το μεσημέρι έγινε γνωστό ότι μόνον δύο υποψήφιοι κατέθεσαν τα χαρτιά τους.

  Οι δύο εναπομείναντες συνδυασμοί  είναι ο επικεφαλής του Συνδυασμού “ΦΩΚΙΔΑ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ” Βασίλης Αυγερινός, διάδοχος της σημερινής Διοίκησης του φορέα και ο "πρωτοεμφανιζόμενος ανεξάρτητος  Νίκος Αλεξανδρόπουλος, επικεφαλής  του Συνδυασμού«Ανεξάρτητη Προοδευτική Συσπείρωση»...

Δημοσιεύθηκε στις 9 November 2017 | 6:30 pm


Ανακοίνωση της ΠΕΥΦΑ: Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φωκίδος ΕΙΣΗΓΗΘΗΚΕ "το λουκέτο της Τρίτης" λόγω έλλειψης προσωπικού και ασφάλειας...! "Υπερβολική η αντίδραση των φορέων" για το Μουσείο και τους Αρχαιολογικούς χώρους...


  Ωράρειο λειτουργίας Αρχ/κου Χώρου και Μουσείου Δελφών

 Αθήνα 07/11/2017             
  


  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Θέμα: Ωράριο λειτουργίας Αρχαιολογικού Χώρου και Μουσείου Δελφών

    Με έκπληξη αλλά και απογοήτευση παρακολουθούμε τα τεκταινόμενα μετά την απόφαση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φωκίδος να εισηγηθεί λόγω έλλειψης προσωπικού να παραμένει κλειστά κάθε Τρίτη το Μουσείο και ο Αρχαιολογικός Χώρος των Δελφών.

  Η αναστάτωση που δημιουργήθηκε μετά την επιστολή του περιφερειάρχη κ. Μπακογιάννη συμπαρασύροντας και άλλους τοπικούς φορείς, βουλευτές κλπ, είναι τουλάχιστον υπερβολική. Αλήθεια, πιστεύει κανείς ότι η Εφορεία και κατ’επέκταση το Υπουργείο Πολιτισμού θα μπορούσε να λειτουργήσει το Μουσείο με πλήρες ωράριο και δεν το έκανε; 

   Μετά από όλη αυτή την αναστάτωση, ενημερωθήκαμε ότι το Μουσείο και ο Αρχαιολογικός Χώρο , θα λειτουργούν και την Τρίτη έχοντας κλειστές τις 9 από τις 10 αίθουσές του, καθώς επίσης και το ήμισυ του Αρχαιολογικού Χώρου. 

   Σκέφτηκε κανείς πως, ο επισκέπτης που πληρώνει ένα εισιτήριο θέλει να δει και να θαυμάσει ολόκληρο το Μουσείο Δελφών και τον Αρχαιολογικό Χώρο; 

  Σκέφτηκε κανείς το κενό ασφαλείας που δημιουργείται; Εσείς κύριοι σαν επισκέπτες, αν πάτε σε οποιοδήποτε Μουσείο του εξωτερικού και πληρώσετε ολόκληρο εισιτήριο και να δείτε τα μισά εκθέματα αυτό δεν θα σας προκαλέσει δυσαρέσκεια και κακή εντύπωση; 

   Γι’αυτό, προτείνουμε στη Δ/νση του Μουσείου, να αποστέλλει τα παράπονα των τουριστών στην περιφέρεια, στον Δήμο και στους τοπικούς Φορείς και θα προτείνουμε σε όλους να συστρατευθούν μαζί μας για την άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού σε όλα τα Μουσεία και Αρχαιολογικούς Χώρους στην Ελλάδα γιατί οι ελλείψεις είναι τραγικές με αποτέλεσμα να βλέπουμε κλειστά η να υπολειτουργούν Μουσεία και Αρχαιολογικοί Χώροι.

    Για την Εκτελεστική Γραμματεία 
                Της ΠΕΥΦΑ

Δημοσιεύθηκε στις 9 November 2017 | 6:15 pm


ΕΡΧΕΤΑΙ: αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για τις «Εκλογές»…


 Προσεχώς, οι… «απειλητικές» λεπτομέρειες! 

Δημοσιεύθηκε στις 8 November 2017 | 10:14 pmΔείτε αγγελίες στο Νομό Φωκίδας

Φιλικοί ιστότοποι:

tilegrafima.gr

ekklisiaonline.gr

7news.gr

Nea Smyrni Online

www.vimaorthodoxias.gr