Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Φθιώτιδας   >   Λαμία    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Πρωτομαγιά: Διαδηλωτές έριξαν κόκκινη μπογιά στο σιντριβάνι του Συντάγματος για τη Γάζα

https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg

Συγκεντρώσεις από ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, ενώ η υποχρεωτική αργία της Πρωτομαγιάς μεταφέρθηκε την Τρίτη του Πάσχα με υπουργική απόφαση.

Ανάμεσα στις κινητοποιήσεις που λαμβάνουν μέρος στο κέντρο της Αθήνας, κάποιοι διαδηλωτές έριξαν κόκκινη μπογιά στο σιντριβάνι της πλατείας Συντάγματος.

Στη συνέχεια στάθηκαν μπροστά από το σιντριβάνι με χαρτοπανό που αναφέρονται στις καταλήψεις που πραγματοποιούνται στα πανεπιστήμια του Κολούμπια στις ΗΠΑ και της Σορβόννης στη Γαλλία με αίτημα να τερματιστεί ο πόλεμος.

Δείτε εικόνες:

sintrivani-1

sintrivani-2

sintrivani-3

sintrivani-4

protothema.ge

The post Πρωτομαγιά: Διαδηλωτές έριξαν κόκκινη μπογιά στο σιντριβάνι του Συντάγματος για τη Γάζα appeared first on Lamianow.gr | Ειδήσεις από τη Λαμία.

Δημοσιεύθηκε στις 1 May 2024 | 11:45 pm


Πόλεμος στο Ισραήλ: Ένταλμα σύλληψης του Νετανιάχου ετοιμάζει το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg

Η ισραηλινή κυβέρνηση βλέπει με ανησυχία προς τη Χάγη. Εκεί είναι η έδρα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ), το οποίο, όπως λέγεται, ετοιμάζει μέσα στην εβδομάδα διεθνές ένταλμα σύλληψης του Μπενιαμίν Νετανιάχου, του υπουργού Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ και του αρχηγού του γενικού επιτελείου του Ισραήλ Χέρζι Χαλέβι. Για αυτό το ενδεχόμενο υπάρχουν δηλώσεις του ισραηλινού πρωθυπουργού ήδη από την περασμένη εβδομάδα. Υπό την ηγεσία του, είπε, το Ισραήλ δεν θα αποδεχθεί ποτέ οποιαδήποτε προσπάθεια του ΔΠΔ να υπονομεύσει το «δικαίωμά του στην αυτοάμυνα».

Διώξεις σε μεμονωμένα άτομα

Αλλά ας δούμε τι είδους δικαστικές διώξεις μπορεί να δρομολογήσει το Δικαστήριο βάσει των αρμοδιοτήτων του. Καταρχήν εναντίον μεμονωμένων ανθρώπων σε βάρος των οποίων υπάρχει η υποψία ότι διέπραξαν κατά την άσκηση εξουσίας ένα από 4 βασικά εγκλήματα: γενοκτονία, σοβαρά εγκλήματα πολέμου, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας ή επιθετικό πόλεμο. Στην πραγματικότητα το ΔΠΔ ξεκίνησε έρευνες από το 2021 για πιθανούς δράστες στο Ισραήλ αλλά και για μαχητές της Χαμάς με τις ίδιες κατηγορίες. Έρευνες διεξάγονται επίσης για πράξεις βίας που διαπράττονται από ισραηλινούς εποίκους στη Δυτική Όχθη. Όλα ξεκίνησαν στις 7 Οκτωβρίου, όταν το ένοπλο σκέλος της Χαμάς σκότωσε 1200 άτομα και απήγαγε πάνω από 240 ομήρους στη Λωρίδα της Γάζας. Η Χαμάς συμπεριλαμβάνεται σε πολλά δυτικά κράτη ανάμεσα στις τρομοκρατικές οργανώσεις. Στη Λωρίδα της Γάζας πάνω από 34.000 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στις ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις ως αντίποινα. Βέβαια επαλήθευση των αριθμών δεν είναι δυνατή.

Κατ' αρχήν, το ΔΠΔ μπορεί να αναλάβει δράση μόνο εάν τα κράτη δεν είναι σε θέση ή δεν επιθυμούν να ασκήσουν δίωξη σε εθνικό επίπεδο για τα προαναφερθέντα εγκλήματα. Για την ώρα θεωρείται απίθανο τα ισραηλινά δικαστήρια να κινήσουν ποινικές διαδικασίες κατά του αρχηγού της κυβέρνησης, των υπουργών του ή της ηγεσίας του στρατού, όχι μόνο λόγω του συνεχιζόμενου πολέμου. Μια άλλη προϋπόθεση είναι ότι είτε το κράτος καταγωγής του φερόμενου ως δράστη πρέπει να αναγνωρίζει το δικαστήριο, και το Ισραήλ δεν το αναγνωρίζει, είτε η χώρα, στην οποία διαπράχθηκαν τα φερόμενα ως εγκλήματα. Αυτό θα μπορούσε να παίξει ρόλο εδώ, γιατί τα Παλαιστινιακά Εδάφη έχουν προσχωρήσει στη συνθήκη του ΔΠΔ. Εκτός από το Ισραήλ ούτε οι ΗΠΑ, η Κίνα, η Ρωσία, η Ινδία, σχεδόν όλα τα αραβικά κράτη και το Ιράν δεν αναγνωρίζουν τη δικαιοδοσία του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου.

Θα έχει συνέπειες για τον ισραηλινό πρωθυπουργό;

Το ένταλμα σύλληψης βέβαια δεν είναι απόφαση, αλλά ένδειξη ότι το ΔΠΔ λαμβάνει αρκετά σοβαρά υπόψη του τους ισχυρισμούς που διατυπώνονται εναντίον ενός υπόπτου ώστε να τους διερευνήσει. Σύμφωνα με τον ιστότοπό του, το ΔΠΔ εκδίδει ένταλμα σύλληψης μόνο εάν οι δικαστές κρίνουν απαραίτητο να εμφανιστεί ο ενδιαφερόμενος για να δικαστεί. Αυτό συμβαίνει, επειδή είναι απαραίτητο για τις διαδικασίες του ΔΠΔ. Άλλοι λόγοι μπορεί να είναι ότι οι δικαστές φοβούνται ότι ο κατηγορούμενος θα μπορούσε να παρεμποδίσει τη διαδικασία ή να διαπράξει κι άλλα αδικήματα. Αλλά επειδή το ΔΠΔ δεν διαθέτει δική του αστυνομική δύναμη που θα μπορούσε να συλλάβει τους υπόπτους, είναι πολύ απίθανο τα μέλη της ισραηλινής κυβέρνησης να δικαστούν στη Χάγη. Αλλά ένα ένταλμα σύλληψης θα περιόριζε σημαντικά την ελευθερία μετακίνησης του Νετανιάχου και των υπουργών διεθνώς, σε περίπτωση που επίσης θα καταζητούνται. Αυτό συμβαίνει επειδή και οι 124 εταίροι της Συνθήκης του ΔΠΔ είναι υποχρεωμένοι να συλλαμβάνουν καταζητούμενους στο έδαφός τους και να τους παραδίδουν στο Δικαστήριο. Είναι εξάλλου και ο λόγος που ο Ρώσος πρόεδρος δεν συμμετέχει σε διεθνείς συναντήσεις από τότε που το Δικαστήριο εξέδωσε ένταλμα σύλληψής του για την απαγωγή παιδιών από την Ουκρανία στη Ρωσία. Προτιμά να ταξιδεύει σε χώρες που δεν αναγνωρίζουν τη δικαιοδοσία του ΔΠΔ.

Οι έρευνες του ΔΠΔ δεν θα πρέπει να συγχέονται με τις κατηγορίες για γενοκτονία που έχουν διατυπώσει ορισμένα κράτη εναντίον του Κράτους του Ισραήλ. Υπάρχει η προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο μεταξύ άλλων της Νότιας Αφρικής για τους πολλούς νεκρούς πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας. Το ΔΔ εδρεύει επίσης στη Χάγη, αλλά δεν ερευνά σε βάρος ατόμων και δεν εκδίδει εντάλματα σύλληψης. Έχει αποκλειστική δικαιοδοσία επί των διαφορών μεταξύ κρατών. Τέλη Ιανουαρίου το Διεθνές Δικαστήριο αναγνώρισε τον «κίνδυνο γενοκτονίας στη Λωρίδα της Γάζας». Ωστόσο, η επείγουσα αίτηση της Νότιας Αφρικής για την παύση όλων των εχθροπραξιών από το Ισραήλ δεν έγινε δεκτή. Μετά από αυτή την αρχική απόφαση, η διαδικασία γενοκτονίας στο ΔΔΔ είναι πλέον πιθανό να συνεχιστεί για μήνες ή και χρόνια.

Πηγή: Deutsche Welle

protothema.gr

The post Πόλεμος στο Ισραήλ: Ένταλμα σύλληψης του Νετανιάχου ετοιμάζει το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο appeared first on Lamianow.gr | Ειδήσεις από τη Λαμία.

Δημοσιεύθηκε στις 1 May 2024 | 11:30 pm


NASA: Έλαβε για πρώτη φορά μήνυμα με λέιζερ από το βαθύ Διάστημα

https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg

Η αποστολή Psyche της NASA βρίσκεται καθ’ οδόν για να μελετήσει έναν ιδιαίτερο αστεροειδή και κατά τη διάρκεια της πορείας της, η ομάδα δοκιμάζει ένα νέο σύστημα επικοινωνίας. Η νέα προσέγγιση δεν χρησιμοποιεί ραδιοκύματα, αλλά ένα υπέρυθρο λέιζερ, και μάλιστα με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Στις 8 Απριλίου, το Psyche έστειλε ένα μήνυμα προς τη Γη από την απίστευτη απόσταση των 226 εκατομμυρίων χιλιομέτρων. Αυτό αντιστοιχεί σε 1,5 φορά την απόσταση μεταξύ Γης και Ήλιου!

Η αποστολή πέτυχε, αποδεικνύοντας την αξιοπιστία του νέου συστήματος επικοινωνίας.

Υπέρυθρο λέιζερ, αντί για ραδιοκύματα

Το Psyche μετέδιδε τα τεχνικά του δεδομένα με ραδιοκύματα μέσω του Δικτύου Deep Space της NASA. Η ομάδα της αποστολής αποφάσισε να μεταδώσει επίσης τα δεδομένα μέσω του συστήματος επικοινωνίας Deep Space Optical για πρώτη φορά. Οι προηγούμενες μεταδόσεις δεν ήταν δεδομένα από το διαστημόπλοιο, αλλά δοκιμαστικά δεδομένα.

Η δοκιμή της 8ης Απριλίου έδειξε ότι ακόμη και από αυτή την απόσταση, η ταχύτητα λήψης δεδομένων έφτασε τα 25 Mbps, ξεπερνώντας κατά πολύ τον αρχικό στόχο του 1 Mbps. Στην πραγματικότητα, αποδείχθηκε 10 έως 100 φορές πιο γρήγορο από τις παραδοσιακές ραδιοφωνικές μεταδόσεις!

Αυτό το επίτευγμα αποτελεί σημαντικό ορόσημο για την αποστολή Psyche. Επιβεβαιώνει την ικανότητα των οπτικών επικοινωνιών να λειτουργούν σε ακραίες αποστάσεις, ανοίγοντας τον δρόμο για μελλοντικές αποστολές σε ακόμη πιο μακρινά διαστημικά σώματα.

Η επικεφαλής των επιχειρήσεων του έργου στο Jet Propulsion Laboratory (JPL) της NASA, Meera Srinivasan, είπε πως η δοκιμή ήταν πολύ σημαντική γιατί έδειξε ότι η επικοινωνία με λέιζερ μπορεί να λειτουργήσει μαζί με το υπάρχον σύστημα επικοινωνίας μέσω ραδιοκυμάτων που διαθέτει το διαστημόπλοιο. Με άλλα λόγια, τα δύο συστήματα μπορούν να συνεργάζονται!

Φωτογραφία της NASA με τις σχετικές θέσεις των εσωτερικών πλανητών και της Psyche όταν στάλθηκαν τα δεδομένα

«Κατεβάσαμε περίπου 10 λεπτά δεδομένων αντιγράφων διαστημοπλοίου κατά τη διάρκεια μιας σύνδεσης στις 8 Απριλίου», ανέφερε η Meera Srinivasan σε δήλωσή της και συμπλήρωσε: «Μέχρι τότε, στέλναμε δοκιμαστικά και διαγνωστικά δεδομένα στις συνδέσεις μας προς τα κάτω από το Psyche. Αυτό αποτελεί σημαντικό ορόσημο για το έργο, δείχνοντας πώς οι οπτικές επικοινωνίες μπορούν να διασυνδεθούν με το σύστημα επικοινωνίας ραδιοσυχνοτήτων ενός διαστημικού σκάφους».

Ο στόχος για το μέλλον

Σε προηγούμενες δοκιμές το διαστημόπλοιο ήταν πολύ πιο κοντά – μόλις δεκάδες εκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά. Εικόνες και ακόμη και ένα βίντεο με μία γάτα στάλθηκαν από το βαθύ διάστημα. Η τεχνολογία αυτή συνεχίζει να έχει ελπιδοφόρα αποτελέσματα, αλλά υπάρχουν ακόμα μερικά προβλήματα που πρέπει να λυθούν. Για παράδειγμα, τα σύννεφα εμποδίζουν τις οπτικές παρατηρήσεις, κάτι που δεν ισχύει για τις ραδιοεπικοινωνίες.

«Έχουμε μάθει πολλά για το πόσο μακριά μπορούμε να ωθήσουμε το σύστημα όταν ο ουρανός είναι καθαρός, παρόλο που οι καταιγίδες έχουν διακόψει περιστασιακά τις λειτουργίες στους σταθμούς λήψης σήματος τόσο στο Table Mountain όσο και στο Palomar», δήλωσε ο Ryan Rogalin, επικεφαλής ηλεκτρονικών του δέκτη του έργου στο JPL.

Σύμφωνα με το Fox Report, η ομάδα θέλει να δει αν η τεχνολογία αυτή μπορεί να λειτουργήσει σε πολύ μεγαλύτερες αποστάσεις. Θα δοκιμάσουν ξανά το σύστημα τον Ιούνιο, όταν η αποστολή Psyche θα βρίσκεται σε απόσταση 2,5 φορές μεγαλύτερη από την απόσταση της Γης από τον Ήλιο. Αυτή είναι η μέγιστη απόσταση μεταξύ του Άρη και της Γης. Αν πετύχει, ίσως μπορέσουμε να στέλνουμε πολλά δεδομένα μεταξύ της Γης και του Άρη.

in.gr

The post NASA: Έλαβε για πρώτη φορά μήνυμα με λέιζερ από το βαθύ Διάστημα appeared first on Lamianow.gr | Ειδήσεις από τη Λαμία.

Δημοσιεύθηκε στις 1 May 2024 | 11:15 pm


Υπουργείο Ναυτιλίας: Πώς θα μεταφέρονται τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και εκείνα με εναλλακτικά καύσιμα

https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής, έβγαλε οδηγίες προς τις ακτοπλοϊκές εταιρείες για τη μεταφορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων και οχημάτων με εναλλακτικά καύσιμα, με τα πλοία της ακτοπλοΐας.

Οι οδηγίες του υπουργείου Ναυτιλίας, εκδόθηκαν με σκοπό την ενημέρωση, πρόληψη και τον περιορισμό πιθανών κινδύνων, από τη μεταφορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και των οχημάτων με εναλλακτικά καύσιμα, με τα πλοία.

Σημειώνεται ότι στα AFVs περιλαμβάνονται:

α) Τα αμιγώς ηλεκτρικά και επαναφορτιζόμενα υβριδικά οχήματα που φέρουν συσσωρευτές (μπαταρίες)

β) Τα οχήματα που χρησιμοποιούν υγροποιημένα και συμπιεσμένα αέρια καύσιμα.

Οι κατευθυντήριες οδηγίες βασίστηκαν σε μελέτη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια στη Θάλασσα (EMSA) και την μέχρι τώρα διεθνή εμπειρία καθώς το ζήτημα μεταφοράς AFVs με πλοία έχει απασχολήσει σχετικά πρόσφατα τη διεθνή ναυτιλιακή κοινότητα.

Ως εκ τούτου και για λόγους πρόληψης, οι προαναφερόμενες οδηγίες προς τους οδηγούς των AFVs που θέλουν να επιβιβαστούν σε ακτοπλοϊκό πλοίο, αναφέρουν ότι:

α) Στα αμιγώς ηλεκτρικά ή επαναφορτιζόμενα υβριδικά οχήματα πρέπει να γίνεται έλεγχος της θερμοκρασίας των συσσωρευτών ενώ το επίπεδο φόρτισης θα πρέπει να είναι έως 40% της συνολικής χωρητικότητάς αυτών και

β) Στα οχήματα λοιπών εναλλακτικών καυσίμων, όπως υγραερίου ή φυσικού αερίου, οι δεξαμενές τους να μην περιέχουν καύσιμο άνω του 50% της συνολικής τους χωρητικότητας.

Επισημαίνεται ότι υπάρχει υποχρέωση από τους επιβάτες – οδηγούς να ενημερώνουν άμεσα το πλήρωμα του πλοίου σε περίπτωση λήψης οποιασδήποτε ένδειξης συναγερμού από το όχημά τους.

Δεν επιτρέπεται να γίνεται φόρτωση των οχημάτων AFVs που έχουν βλάβη στο σύστημα τροφοδοσίας τους και στις δεξαμενές ή στους συσσωρευτές τους (στην περίπτωση που αυτά δεν έχουν αφαιρεθεί). Η ευθύνη για την διασφάλιση ότι στο όχημα δεν υφίσταται βλάβη ή ζημιά στο σύστημα τροφοδοσίας, στις δεξαμενές ή στους συσσωρευτές του, βαρύνει αποκλειστικά τους κατόχους των οχημάτων αυτών και η ακτοπλοϊκή εταιρία δύναται να το εξασφαλίσει με όποιο τρόπο αυτή ορίσει.

Τέλος, δεν θα επιτρέπεται η φόρτιση ηλεκτρικών και επαναφορτιζόμενων υβριδικών οχημάτων επί του πλοίου ενώ θα πρέπει να διασφαλίζεται ότι τα ηλεκτρικά και επαναφορτιζόμενα υβριδικά οχήματα δεν θα είναι συνδεδεμένα με κάποια πηγή ηλεκτρικού ρεύματος επί του πλοίου.

Πρωταρχικό μέλημα του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και του Λιμενικού Σώματος είναι η ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.

Οι οδηγίες που έχουν δοθεί για την ασφαλή μεταφορά των AFVs στα ακτοπλοϊκά πλοία υπηρετούν αυτό τον σκοπό, χωρίς όμως να εμποδίζουν την ελεύθερη μετακίνηση των «πράσινων Ι.Χ.» στα νησιά μας.

Ζητείται από τους οδηγούς των AFVs να ακολουθήσουν τις οδηγίες καθώς και η κατανόησή τους, για να μπορούν να χαίρονται όλοι καλά ταξίδια στις θάλασσές μας.

newsit.gr

The post Υπουργείο Ναυτιλίας: Πώς θα μεταφέρονται τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και εκείνα με εναλλακτικά καύσιμα appeared first on Lamianow.gr | Ειδήσεις από τη Λαμία.

Δημοσιεύθηκε στις 1 May 2024 | 11:00 pm


Ετεοκλής Παύλου: «Μετά το ατύχημα δεν με καλούσαν κάποιοι φίλοι και νόμιζα ότι το τηλέφωνο χάλασε»

https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg

Μία συγκινητική εξομολόγηση έκανε on air ο Ετεοκλής Παύλου για την περίοδο που βίωσε μετά από ένα σοβαρό του ατύχημα.

Ο παρουσιαστής του Star, με αφορμή τα όσα είπε στην κάμερα της εκπομπής ο Σπύρος Παπούλιας για τη δική του περίπτωση, αφηγήθηκε με τη σειρά του τις δύσκολες στιγμές που βίωσε και τη μοναξιά που ένιωσε από στενούς του φίλους. Ο Ετεοκλής Παύλου μοιράστηκε μία κατάσταση που πέρασε εμφανώς συγκινημένος.

«Θα πω κάτι τώρα, θα μοιραστώ κάτι με τον κόσμο. Δεν είναι μόνο θέμα δουλειάς. Όταν έπαθα κι εγώ το δικό μου ατύχημα, αν εξαιρέσεις ελάχιστους ανθρώπους, αφού βγήκα από το νοσοκομείο, υπήρχαν περίοδοι που δεν χτυπούσε το κινητό μου από φίλους που είχα τότε», περιγράφει ο Ετεοκλής Παύλου.

«Μπήκα στη διαδικασία να πάρω τηλέφωνο στην εταιρεία να ρωτήσω εάν έχει πρόβλημα το κινητό μου. Μου λένε: όχι, λειτουργεί κανονικά. Δεν χτυπούσε τόσο πολύ που νόμιζα ότι χάλασε», εξομολογείται ο παρουσιαστής του Breakfast@Star.

«Δεν θα ξεχάσω εκείνο το καλοκαίρι που έλεγα στους φίλους μου να πάμε στη θάλασσα και επειδή ήμουν σε καροτσάκι, υπήρχαν φίλοι που μου έλεγαν: δεν γίνεται να πάμε μαζί, Ετεοκλή, γιατί εμείς θέλουμε να πάμε σε παραλίες που έχουν σκάλες ή μεγάλες κατηφόρες», αφηγήθηκε στη συνέχεια ο Ετεοκλής Παύλου στους συνεργάτες του.

«Μετά από τέτοια δύσκολα περιστατικά καταλαβαίνεις πολλά. Το έχω βιώσει και είναι πολύ σκληρό», καταλήγει στην ιστορία του ο γνωστός παρουσιατής.

newsit.gr

The post Ετεοκλής Παύλου: «Μετά το ατύχημα δεν με καλούσαν κάποιοι φίλοι και νόμιζα ότι το τηλέφωνο χάλασε» appeared first on Lamianow.gr | Ειδήσεις από τη Λαμία.

Δημοσιεύθηκε στις 1 May 2024 | 10:45 pm


Βραζιλία: 8 νεκροί και 21 αγνοούμενοι από τις σφοδρές βροχοπτώσεις

https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg

Τραγικός είναι ο απολογισμός των ισχυρών βροχοπτώσεων που πλήττουν τη νότια πολιτεία Ρίο Γκράντε ντο Σουλ της Βραζιλίας, καθώς 8 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και 21 αγνοούνται.

Σύμφωνα με τις αρχές της Βραζιλίας πάνω από 1.400 άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τς σπίτια τους αφού οι ισχυρές βροχοπτώσεις και οι καταιγίδες οδήγησαν σε άνοδο της στάθμης των ποταμών και προκάλεσαν πλημμύρες επηρεάζοντας 104 δήμους.

Οι προβλέψεις των μετεωρολόγων αναφέρουν ότι υπάρχει κίνδυνος να πλημμυρίσει όλη σχεδόν την πολιτεία» δεδομένης της προοπτικής συνεχιζόμενων «ισχυρών βροχοπτώσεων» τις επόμενες ημέρες.

Μάλιστα επισημαίνεται ότι οι πλημμύρες θα είναι σοβαρές στις λεκάνες απορροής πολλών ποταμών, με πιθανότητα ξαφνικών πλημμυρών και μαζικών μετακινήσεων της γης σε περιοχές με απότομες πλαγιές.

Ο κυβερνήτης της Πολιτείας Εντουάρντο Λέιτε εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τους θανάτους και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση εργάζεται για τον εντοπισμό των αγνοουμένων και τη διασφάλιση της ασφάλειας σε περιοχές που κινδυνεύουν.

The post Βραζιλία: 8 νεκροί και 21 αγνοούμενοι από τις σφοδρές βροχοπτώσεις appeared first on Lamianow.gr | Ειδήσεις από τη Λαμία.

Δημοσιεύθηκε στις 1 May 2024 | 10:30 pm


Η Βασίλισσα Καμίλα αναγνώρισε όσους στηρίζουν τους επιζήσαντες σεξουαλικής επίθεσης

https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg

Μία δεξίωση διοργάνωσε η Βασίλισσα της Αγγλίας, Καμίλα, προκειμένου να αναγνωρίσει όσους υποστηρίζουν τους επιζήσαντες από σεξουαλική κακοποίηση αλλά και να σηματοδοτήσει την επανέναρξη του έργου Wash Bags.

Η Βασίλισσα Καμίλα, χαμογελαστή, συνάντησε στο παλάτι του Μπάκιγχαμ τον υπουργό Εσωτερικών James Cleverly, τον Υπουργό Θυμάτων και Καταδίκων Kevin Brennan και τις Carrie Johnson, Zara McDermott και Karen McDermott καθώς διοργάνωσε μια δεξίωση αναγνωρίζοντας όσους υποστηρίζουν τα θέματα που επιβίωσαν από σεξουαλική κακοποίηση αλλά και την επανέναρξη του Wash Bagsject. Είδη υγιεινής δόθηκαν στα θύματα σεξουαλικής επίθεσης για χρήση μετά από ιατροδικαστική εξέταση για να αισθάνονται πιο άνετα.

Η Βασίλισσα της Αγγλίας έδωσε μία συγκινητική ομιλία λέγοντας: «Κυρίες και κύριοι, καλωσορίσατε στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, καθώς συγκεντρωνόμαστε για να αναγνωρίσουμε και να ευχαριστήσουμε όσους στηρίζουν τους επιζώντες της σεξουαλικής βίας.

Καθένας από εσάς έχει μια ισχυρή ιστορία να πει: είτε εργάζεστε σε αυτή τη χώρα είτε στο εξωτερικό. είτε βρίσκεστε σε ένα καταφύγιο, σε ένα Κέντρο Παραπομπής Σεξουαλικών Επιθέσεων, σε φιλανθρωπικό ίδρυμα, σε Κοινοβούλιο ή, το πιο σημαντικό από όλα, είστε επιζών.Οι ιστορίες και οι εμπειρίες σας είναι ζωτικής σημασίας εργαλεία καθώς επιδιώκουμε να επιφέρουμε την αλλαγή: να σφυρηλατήσουμε έναν κόσμο στον οποίο οι άνθρωποι, όποιοι και αν βρίσκονται, δεν ζουν με τον φόβο της κακοποίησης. Όπως έχω ακούσει συχνά τα θύματα να λένε: το να μιλάς για την εμπειρία είναι ένας από τους βασικούς τρόπους για να την επιβιώσεις. Μοιράζοντας ο ένας τον άλλον σήμερα, μπορούμε να ενισχύσουμε τη συμμαχία μας κατά της σεξουαλικής κακοποίησης σε όλες τις μορφές της.

Τώρα, είμαστε επίσης εδώ για να σηματοδοτήσουμε την επανεκκίνηση της πρωτοβουλίας των washbags, με τεράστιες ευχαριστίες στους Boots και In Kind Direct, χωρίς τους οποίους δεν θα ήταν δυνατό. Οι σακούλες ξεκίνησαν ως ο σπόρος μιας ιδέας το 2012, όταν άρχισα να μαθαίνω περισσότερα για τον φρικτό αντίκτυπο της σεξουαλικής βίας και τις συνέπειές της στους επιζώντες. Δεν χρειάζεται, φυσικά, να σας υπενθυμίσω ότι κάθε χρόνο μόνο στην Αγγλία και την Ουαλία, σχεδόν 800.000 γυναίκες και 275.000 άνδρες υφίστανται απόπειρα ή πραγματική σεξουαλική επίθεση – αν και οι πραγματικοί αριθμοί είναι πιθανό να είναι πολύ υψηλότεροι.

Ο στόχος των των συσκευασιών με τα είδη υγιεινής, ήταν να δημιουργήσουν κάτι που θα ήταν «ψίχουλο άνεσης» για όσους βρεθούν σε αυτή τη φρικτή θέση. Το 2017, με την υποστήριξη πολλών από εσάς σε αυτήν την αίθουσα, ήμουν στην ευχάριστη θέση να ξεκινήσω την πρωτοβουλία στα κεντρικά γραφεία της Boots στο Nottingham.

Ανέφερα μόλις τώρα πόσο σημαντικό είναι να ακούς τους επιζώντες. Είχα το προνόμιο, όλα αυτά τα χρόνια, να συναντώ και να λαμβάνω επιστολές από πολλούς ανθρώπους που, δυστυχώς, έχουν υποστεί σεξουαλική επίθεση. Κάποιοι έχουν επισκεφθεί τα SARC και τους δόθηκε ένας σάκος νιπτήρα όταν τελείωσε η δοκιμασία της ιατροδικαστικής εξέτασης. Έχω ένα αντίγραφο μιας τέτοιας επιστολής εδώ και έχω λάβει γενναιόδωρη άδεια να παραθέσω από αυτό. Αυτή η κυρία μου έγραψε για την πολύ γενναία κόρη της, την οποία θα αποκαλώ Τζέιν.

Πριν από δύο χρόνια, η Jane παρακολούθησε ένα SARC, με τη μητέρα και την αδερφή της, για πλήρη ιατροδικαστική εξέταση λίγες ώρες μετά την επίθεση. Αυτό περιγράφηκε από τη μητέρα της ως «ένα φρικτό, αν χρειαστεί, γεγονός. Ετοιμαζόμασταν να φύγουμε και όλοι νιώθαμε πολύ χαμηλοί και υποτονικοί. Στη συνέχεια, η προσωπική επαφή της Τζέιν επέστρεψε με μια υπέροχη τσάντα με προϊόντα περιποίησης και είδη για να την περιποιηθεί και να χαλαρώσει. Αυτή η απλή πράξη άλλαξε εντελώς την ατμόσφαιρα και μας ανέβασε τη διάθεση. Ήταν μια τόσο όμορφη και εντελώς απροσδόκητη χειρονομία, που θύμισε εμένα και τις κόρες μου την καλοσύνη των ξένων σε μια πολύ σκοτεινή εποχή.

Όπως μπορείτε να φανταστείτε, αυτό το γράμμα με συγκίνησε βαθιά. Η φράση «η ευγένεια των ξένων σε μια πολύ σκοτεινή στιγμή» είναι, για μένα, η κατευθυντήρια αρχή όλων όσων κάνετε όλοι: απλώνοντας ένα χέρι φιλίας σε ανθρώπους που έχουν αποανθρωποποιηθεί με τον πιο βάναυσο τρόπο. παρηγοριά σε όσους έχουν τραυματιστεί. και προσφέρει ελπίδα ότι η σωματική και συναισθηματική θεραπεία είναι δυνατή, όπως μπορεί να εγγυηθεί η Τζέιν».

Κλείνοντας είπε: «Σε κάθε έναν από εσάς, θα ήθελα να πω ευχαριστώ. Σας ευχαριστώ που μοιράζεστε τις ιστορίες σας, σας ευχαριστώ για την καλοσύνη σας, σας ευχαριστώ που δεν παραμένετε αποστασιοποιημένοι από αυτούς που υπομένουν τις πιο σκοτεινές εποχές και, κυρίως, σας ευχαριστώ που σταθήκατε και δεσμευτήκατε να βάλετε ένα τέλος σε αυτά τα αποτρόπαια εγκλήματα – για πάντα», είπε στον λόγο της η Βασίλισσα Καμίλα.

newsit.gr

The post Η Βασίλισσα Καμίλα αναγνώρισε όσους στηρίζουν τους επιζήσαντες σεξουαλικής επίθεσης appeared first on Lamianow.gr | Ειδήσεις από τη Λαμία.

Δημοσιεύθηκε στις 1 May 2024 | 10:15 pm


Λαμία - Ειδήσεις και Νέα

Άλλαξε ώρα το Λαμία-Άρης - bwinΣΠΟΡ FM 94.6

Άλλαξε ώρα το Λαμία-Άρης  bwinΣΠΟΡ FM 94.6

Δημοσιεύθηκε στις 2 May 2024 | 6:18 am


Στολίστηκε πασχαλινά η Λαμία - STAR Κεντρικής Ελλάδας

Στολίστηκε πασχαλινά η Λαμία  STAR Κεντρικής Ελλάδας

Δημοσιεύθηκε στις 30 April 2024 | 2:17 pm


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Λαμία