Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Αχαϊας   »   Καλαβρυτα    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Οι μικροί και ορεινοί Δήμοι στο επίκεντρο σύσκεψης στην ΚΕΔΕ - Παπαδόπουλος: Ενιαία φωνή από τους Δήμους

Μετά από πρόταση του Δημάρχου Καλαβρύτων Θανάση Παπαδόπουλου, συνεδρίασε το το απόγευμα στην Αθήνα το ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος ΚΕΔΕ, από κοινού με τους προέδρους των 13 Περιφερειακών Eνώσεων Δημάρχων όλης της χώρας, αναλαμβάνοντας την πρωτοβουλία να αγκαλιάσει το σύνολο των α' βαθμίων ΟΤΑ σε μια πορεία αναβάθμισης της ισχύος τους, σε επίπεδο παρέμβασης στην κεντρική εξουσία. Της συνάντησης προήδρευσε ο νέος πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Τρικαίων Δημήτρης Παπαστεργίου ο οποίος μάλιστα ανακοίνωσε ότι η πρωτοβουλία για συναντίλιψη του συνόλου των αιρετών πάνω σε σειρά από ζητήματα που περνούν μέσα από την κυβέρνηση, θα αποκτήσει μόνιμα χαρακτηριστικά μέσω μιας επιτροπής η οποία θα μπορεί να συνεδριάζει πριν την προκαθορισμένη σύνοδο της ΚΕΔΕ, χαράσσοντας ουσιαστικά και την ατζέντα με τα θέματα που θα προωθεί η Κεντρική Ένωση Δήμων.

«Είναι σημαντικό οι 320 και πλέον δήμοι και κοινότητες όλης της χώρας, παλαιοί και νέοι δήμαρχοι, να βρίσκουν μια ενιαία έκφραση και φωνή, καθορίζοντας εσωτερικά μέσω των Περιφερειακών τους Ενώσεων τα ζητήματα τα οποία θα μπαίνουν πλέον στην ημερήσια διάταξη, ως ενιαία διεκδίκηση εκ μέρους της ΚΕΔΕ. Ο μαρτυρικός δήμος των Καλαβρύτων είναι όπως έχουμε ήδη πει, είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα για αναβάθμιση της λειτουργίας της Περιφερειακής Ένωσης των δημάρχων όλης της Δυτικής Ελλάδος και ιδιαίτερα των μικρών, ορεινών και απομακρυσμένων δήμων που ενώνουν τη φωνή τους, σε όλη τη χώρα, διεκδικώντας προσωπικό και πόρους για τεχνικά έργα και πρόσβαση σε δράσεις του ΕΣΠΑ που σήμερα διαθέτουν προνομιακά μόνο οι ισχυροί ΟΤΑ» αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδος κ.Παπαδόπουλος.
ρεπορταζ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS

Δημοσιεύθηκε στις 21 January 2020 | 10:07 pm


Σύσκεψη στο Υπουργείο για την Πατρών - Πύργου / Φαρμάκης: «Εμείς θα πανηγυρίσουμε μόνο όταν ολοκληρωθεί!»

«Σήμερα, μετά από πολύ καιρό, ακούσαμε καλές ειδήσεις και λάβαμε έναν συγκεκριμένο οδικό χάρτη για την υλοποίηση του αυτοκινητόδρομου Πατρών – Πύργου από τον Υπουργό Υποδομών. Τον ευχαριστούμε. Όπως τον ευχαριστούμε και για τη θετική ανταπόκρισή του στην πρόσκληση που του απευθύναμε, μέσω της Επιτροπής Παρακολούθησης που συνέστησε το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας να υπάρχει διαρκής ενημέρωση για την πορεία των διαδικασιών του έργου. Ελπίζουμε, μετά από όσα ακούσαμε, όλα να κυλήσουν ομαλά και το πολύπαθο έργο να μην αντιμετωπίσει νέες περιπέτειες. Ωστόσο, δεν εφησυχάζουμε. Επαγρυπνούμε. Εμείς θα πανηγυρίσουμε μόνο όταν ολοκληρωθεί ο αυτοκινητόδρομος! Γιατί όπως έχω πει και επαναλαμβάνω, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δεν είναι ούτε διαιτητής εργολάβων, ούτε μηχανικός, ούτε λογιστής. Η Περιφέρεια εκπροσωπεί και εκφράζει το σύνολο της κοινωνίας της Δυτικής Ελλάδας, και μόνο αυτή. Και εμείς, είμαστε εδώ για να διεκδικούμε με σοβαρότητα και αποφασιστικότητα το δικαίωμά της σε βιώσιμη ανάπτυξη και ευημερία…». 
Στη δήλωση αυτή προέβη ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, μετά το μετά το τέλος της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 21 Ιανουαρίου για την Πατρών – Πύργου στο Υπουργείο Υποδομών.
Ο κ. Φαρμάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα της σύσκεψης, καθώς και για την αναλυτική ενημέρωση στην οποία προέβη ο Υπουργός, Κώστας Καραμανλής, προς τους θεσμικούς εκπροσώπους της Περιφέρειας, όπως αυτοί εκπροσωπούνταν από τους επικεφαλής των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, καθώς και τα μέλη της Επιτροπής Παρακολούθησης.
Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο κ. Καραμανλής γνωστοποίησε ότι έχει υπάρξει συμφωνία με την Παραχωρησιούχο Κοινοπραξία της «Ολυμπίας Οδού» για την εκτέλεση του έργου και μάλιστα, σε διάστημα συντομότερο από αυτό που προέβλεπαν οι προηγούμενες συμβάσεις (36 μήνες). Επίσης, επιβεβαίωσε πως έχει διασφαλιστεί η συνέχιση χρηματοδότησης του έργου από την Ε.Ε. και μετά το 2023, ώστε να μην υπάρχει καμία ανησυχία, ενώ πρόσθεσε ότι αναμένεται πλέον η τελική έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με τις διαδικασίες να απαιτούν από τρεις μέχρι και έξι μήνες για την ολοκλήρωσή τους.
Στη σύσκεψη μετείχαν οι επικεφαλής των περιφερειακών παρατάξεων, Απ. Κατσιφάρας, Κ. Σπηλιόπουλος, Β. Χατζηλάμπρου και Α. Νικολακόπουλος. Επίσης, οι Αντιπεριφερειάρχες, Β. Γιαννόπουλος και Ν. Κοροβέσης, ο δήμαρχος Δυτ. Αχαΐας, Χρ. Μυλωνάς, ο δήμαρχος Ήλιδας, Ι. Λυμπέρης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας, Κ. Νικολούτσος, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας, Β. Αίβαλής, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Π. Μπράμος, Π. Ανδρικόπουλος και Κ. Μπρίνια, καθώς και το στέλεχος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της ΠΔΕ, Χρ. Καραγιάννης.

Δημοσιεύθηκε στις 21 January 2020 | 10:00 pm


«Όχι άλλο αίμα στην «εθνική καρμανιόλα»

Με σύνθημα «Όχι άλλο αίμα στην «εθνική καρμανιόλα» για τα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων», πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η κινητοποίηση που διοργάνωσε ο Δήμος Πατρέων, με αποκλεισμό της Πατρών – Πύργου, στον κόμβο της ΒΙ.ΠΕ.
Οι εκατοντάδες συμμετέχοντες από την Αχαΐα και τη Ηλεία, φώναξαν για μια ακόμα φορά «Τέρμα στα λόγια και στις υποσχέσεις. Επιβάλλεται η άμεση έναρξη των εργασιών κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Πατρών – Πύργου χωρίς διόδια».
Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ο Δήμος Πατρέων διαχρονικά διεκδικεί από όλες τις κυβερνήσεις, την κατασκευή ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου Πάτρα - Πύργο – Τσακώνα. Αυτό το έργο θα μπορούσε μέχρι σήμερα να είχε κατασκευαστεί και να το χρησιμοποιούμε με ασφάλεια χωρίς να χάνονται στην άσφαλτο ανθρώπινες ζωές. Σε μια δεκαετία, χάσαμε 130 συνανθρώπους μας.
Ο συγκεκριμένος αυτοκινητόδρομος, έπρεπε να είχε γίνει χθες και να είχε αποδοθεί για χρήση, χωρίς διόδια. Με τον αγώνα μας, είμαστε απέναντι στον ανταγωνισμό των μεγαλοεργολάβων, για το ποιος θα κερδίσει από την κατασκευή και την λειτουργία του, αλλά και απέναντι στην κυβέρνηση που βάζει τις ζωές που χάνονται απέναντι στη λογική του κόστους – οφέλους, με αποτέλεσμα να καθυστερούν το έργο επί δεκαετίες. Αυτά πρέπει να ανατρέψουμε και αυτό δεν μπορεί να γίνει με λόγια. Πρέπει να τους ασκήσουμε τέτοια πίεση, που να υποχρεωθούν να αποδεχθούν τα δίκαια αιτήματά μας.
Ταυτόχρονα παλεύουμε στην κατεύθυνση, ο δρόμος αυτός, να μην καταστρέφει τους οικισμούς από τους οποίους θα περάσει και να μην υποβαθμίσει την περιοχή μας, γι αυτό και μιλάμε για την Νότια Χάραξη, που μπορεί και θα έπρεπε να υλοποιηθεί, από την περιοχή του Μιντιλογλίου και πέραν της Κάτω Αχαΐας για να μην καταστραφεί η υπάρχουσα οικιστική δομή, να μην τριχοτομηθούν οι περιοχές από τις οποίες περνά να μην έχουμε περιβαλλοντική και αισθητική υποβάθμιση.
Στηριγμένοι στις δικές μας δυνάμεις, στην παρέμβαση του λαϊκού παράγοντα, μπορούμε να επιβάλλουμε αυτό που είναι κοινή λογική και συμφέρει τον λαό. Δεν κάνουμε πίσω».
Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Αχαΐας Παναγιώτης Κουνάβης, ο Αντιδήμαρχος Ερυμάνθου Γιώργος Παρασκευόπουλος, ο αναπληρωτής Δημάρχου Δήμου Πηνειού, Πάνος Θεοδωρακόπουλος, ο Χρήστος Πατούχας, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Πάτρας, «Ανυπότακτη Πολιτεία» και η Τασία Παπαντωνοπούλου εκ μέρους της Επιτροπής Αγώνα των κατοίκων.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος, ο αναπληρωτής Δημάρχου Δήμου Πηνειού, Πάνος Θεοδωρακόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Δήμου Δυτικής Αχαΐας, Τάσος Βερόπουλος με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτη Κουνάβη και τον δημοτικό σύμβουλο Σπύρο Τραχάνη, ο Αντιδήμαρχος Δήμου Ερυμάνθου Γιώργος Παρασκευόπουλος, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Πάτρας, «Ανυπότακτη Πολιτεία» Χρήστος Πατούχας, από την δημοτική παράταξη Πάτρας «Ώρα Πατρών», Δημήτρης Παπαδόπουλος, αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Πάτρας με επικεφαλής τον Γ.Γ. Δημήτρη Αγγελόπουλο, αντιπροσωπείες από τους Συλλόγους Εργαζομένων Δήμου Πατρέων και ΔΕΥΑΠ, ο Θανάσης Κάκκος από την ΟΕΒΕΣΝΑ, ο Πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ, Σπύρος Στεργίου, οι Πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων Κρυσταλόβρυσης Γιώργος Μακρόπουλος, Καμινίων Γιάννης Πανίτσας, Βραχνεΐκων Γιάννης Παπαχρονόπουλος και εκατοντάδες κάτοικοι.

Δημοσιεύθηκε στις 21 January 2020 | 5:47 pm


Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαβρύτων - Τα θέματα

Σε τακτική συνεδρίαση συγκαλείται το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαβρύτων την 24η του μηνός Ιανουαρίου του έτους 2020 ημέρα Παρασκευή και ώρα 15.00 με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

1. Περί αποδοχής και διάθεσης πίστωσης ποσού 150.000,00 από χρηματοδότηση του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης για πρόληψη και αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες.

2. Περί αποδοχής και διάθεσης πίστωσης ποσού 17. 875,00 € συμπληρωματικής κατανομής από ΚΑΠ έτους 2019 για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών κατά προτεραιότητα κάλυψη δαπανών θέρμανσης των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Καλαβρύτων.

3. Περί ορισμού Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών για τον τακτικό οικονομικό έλεγχο της διαχειριστικής περιόδου 2020, της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ – ΣΠΗΛΑΙΟ ΛΙΜΝΩΝ ΚΑΣΤΡΙΩΝ (ΔΗ.Κ.Ε.Κ. - ΣΠΗΛΑΙΟ ΛΙΜΝΩΝ ΚΑΣΤΡΙΩΝ).

4. Περί έγκρισης της Εισηγητικής ΄Εκθεσης Γ΄ Τριμήνου υλοποίησης του προϋπολογισμού του Δήμου οικον. έτους 2019.

5. Περί πρόσληψης ενός ατόμου, ειδικότητας ΠΕ Ψυχολόγου, στα πλαίσια της ανάγκης στελέχωσης του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Καλαβρύτων, με διαδικασίες ΑΣΕΠ.

6. Περί ανανέωσης της προγραμματικής σύμβασης του Δήμου με τον Ο.Α.Ε.Δ.

7. Περί συγκρότησης τριμελούς επιτροπής για την κατάρτιση των Μητρώων Αρρένων έτους 2019 (γεννηθέντων αρένων το έτος 2019) του Δήμου Καλαβρύτων.

8. Περί ορισμού επιτροπής διεξαγωγής δημοπρασιών μίσθωσης, εκμίσθωσης ή εκποίησης ακινήτων του Δήμου για το έτος 2020 και εφεξής.

9. Περί της αναγκαιότητας υλοποίησης των, κάθε είδους προμηθειών, υπηρεσιών, και εργασιών που προβλέπονται στον προϋπολογισμό του Δήμου του οικονομικού έτους 2020 και καθορισμού του τρόπου εκτέλεσης αυτών, τόσο συγκεντρωτικά, στο σύνολό τους, όσο και ανά προβλεπόμενη στον προϋπολογισμό προμήθεια, υπηρεσία ή εργασία.

10. Περί τροποποίησης της υπ’ αριθμ. 344/2014 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ως προς την παράγραφο ΙΙΙ. ΤΕΛΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ, Β. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΛΕΙΤΟΡΙΑΣ.

11. Περί κρίσεως, του ακινήτου ιδιοκτησίας κ. Μαριάνας Συριοπούλου και Γιολάντας Τζέμου, ευρισκομένου στο κέντρο του οικισμού της Κοινότητας Κλειτορίας, ως του μοναδικού κατάλληλου για την εκπλήρωση του δημοτικού σκοπού της αναβάθμισης δημοτικής παιδικής χαράς και περί απευθείας αγοράς του καθώς και περί υπόδειξης δύο (2) δημοτικών συμβούλων για τη συγκρότηση της Επιτροπής καθορισμού του Τιμήματος.

12. Περί αιτήματος Ο.Τ.Ε. για χορήγηση άδειας εκσκαφής τάφρου για τοποθέτηση καλωδίων και κατασκευή βάσης από σκυρόδεμα καμπίνας Γ4 σε χώρο δίπλα σε υφιστάμενο καλωδιοκατανεμητή (ΚΑΦΑΟ) του Ο.Τ.Ε. και παραπλεύρως του δημοτικού δρόμου στον οικισμό Βασιλική Κοινότητας Ψωφίδας.

13. Περί αιτήματος κοπής επικίνδυνων δένδρων (τεσσάρων πεύκων) στον κεντρικό δρόμο της Κοινότητας Πάου ( μετέπειτα της πλατείας) Δ.Ε. Παΐων του Δήμου Καλαβρύτων.

14. Περί των με αριθ. πρωτ. 1478/22-3-2018 και 5611/5-8-2019 αιτήσεων του κ. Παναγιώτη Ηλιόπουλου αναφορικά με την έκδοση πρωτοκόλλου διοικητικής αποβολής από το Δήμο στην Κοινότητα Πάου Δ.Ε. Παΐων του Δήμου Καλαβρύτων.

Δημοσιεύθηκε στις 21 January 2020 | 1:36 pm


ΑΧΑΪΑ: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε ληστείες και κλοπές σε επιχειρήσεις, Δημόσιους Οργανισμούς και οικίες

Εξαρθρώθηκε από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών σε συνεργασία με τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας εγκληματική οργάνωση που διέπραττε συστηματικά ληστείες και κλοπές σε επιχειρήσεις, Δημόσιους Οργανισμούς και οικίες
Συνελήφθησαν συνολικά δεκατρείς ημεδαποί άνδρες, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ηλικίας από 16 έως και 41 ετών.
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της διάπραξης διακεκριμένων κλοπών και ληστειών, του εμπρησμού και της παράβασης του νόμου για τα όπλα.

Δηλώσεις σχετικά με την εξάρθρωση  εγκληματικής οργάνωσης

Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Δυτικής Ελλάδας Υποστράτηγος Νικόλαος ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗΣ:
«Καλημέρα σας,
Σας καλέσαμε σήμερα εδώ για να σας παρουσιάσουμε μια πολύ σημαντική επιτυχία, απέναντι στο οργανωμένο έγκλημα και αφορά υπόθεση που χειρίστηκαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών σε συνεργασία με τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας και αφορά στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας ενέχονται στη συστηματική διάπραξη ληστειών και κλοπών στην Αχαΐα.
Στην υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν δεκατρία μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και έχουν ταυτοποιηθεί τουλάχιστον ακόμη τρεις συνεργοί τους, σε βάρος των οποίων σχηματίσαμε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Οι αστυνομικοί των Υπηρεσιών Ασφαλείας εξιχνίασαν συνολικά (67) υποθέσεις ληστειών και κλοπών, που είχαν διαπραχθεί από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης σε περιοχές της Πάτρας, της Αιγιαλείας και της Ακράτας.
Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν οι δράστες από την συνεχή δράση τους ξεπερνά τις (315.000) ευρώ περίπου.
Θέλω να τονίσω ότι και αυτή η επιτυχία είναι αποτέλεσμα καλής συνεργασίας όλων των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στο σημείο αυτό συγχαίρω λοιπόν τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, Ταξίαρχο ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟ Γεώργιο, τον Διευθυντή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, Αστυνομικό Διευθυντή ΤΣΑΠΙΚΟΥΝΗ Ανδρέα,  τον Διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας, Αστυνόμο Β΄ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟ Ανδρέα και κατ΄ επέκταση όλο το υφιστάμενο προσωπικό τους, για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης και την εξιχνίαση των ληστειών και των κλοπών.
Επιπλέον, θα ήθελα να συγχαρώ τους αστυνομικούς των ομάδων ΟΠΚΕ και ΔΙΑΣ καθώς και της Διμοιρίας Υποστήριξης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, για την σημαντική συνδρομή τους στις έρευνες καις τις συλλήψεις των δραστών.
Σας ευχαριστώ.»

Διευθυντής Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας Tαξίαρχος Γεώργιος Μιχαλόπουλος
Σας παρουσιάζουμε σήμερα μια σημαντική υπόθεση που χειρίστηκε με μεθοδικότητα η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Αιγιαλείας, στο πλαίσιο της οποίας εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση με πεδίο δράσης τις ληστείες, τις διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών σε οικίες, καταστήματα, πρατήρια υγρών καυσίμων, φαρμακεία, πρακτορεία ΟΠΑΠ και Δημόσιες Υπηρεσίες στις περιοχές της Αιγιαλείας, Ακράτας και Πατρών από το μήνα Δεκέμβριο του 2017 μέχρι σήμερα αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά το χρηματικό ποσό των (315.000) ευρώ.
Η αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης είναι αποτέλεσμα πολύμηνης και εμπεριστατωμένης έρευνας, κατά την διάρκεια της οποίας χρησιμοποιήθηκαν ειδικές ανακριτικές τεχνικές, αξιοποιήθηκαν κατάλληλα στοιχεία και διακριβώθηκε η σύνθεση και ο τρόπος δράσης των μελών της.
Στο τελικό στάδιο των ερευνών σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, η οποία οργανώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, με τη συνδρομή αστυνομικών δυνάμεων και από άλλες Υπηρεσίες της Διεύθυνσής μας, στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθησαν συνολικά δεκατρία (13) μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται τρία ακόμα μέλη της, ενώ επιπλέον εξετάζεται το ενδεχόμενο συμμετοχής και άλλων αγνώστων δραστών.
Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τον Διευθυντή και τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, τον Διοικητή και τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας, αλλά και τους αστυνομικούς των ομάδων ΟΠΚΕ και ΔΙΑΣ καθώς και της Διμοιρίας Υποστήριξης Αχαΐας, για την συμμετοχή στην αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποίησαν με επαγγελματισμό και έχει ως αποτέλεσμα την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης.
Σας ευχαριστώ.»

Προϊστάμενος Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων και Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Δυτικής Ελλάδας Αστυνόμος Β΄ Ιγνάτιος ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ:
«Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν στις 18-1-2020 σε  περιοχές της Αιγιαλείας, συνολικά δεκατρείς ημεδαποί άνδρες, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ηλικίας από 16 έως και 41 ετών.
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της διάπραξης διακεκριμένων κλοπών και ληστειών, του εμπρησμού και της παράβασης του νόμου για τα όπλα.
Παράλληλα, ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας τριών ακόμη μελών της οργάνωσης και πιο συγκεκριμένα τριών ανδρών, ηλικίας από 19 και 33 ετών, που βαρύνονται με τα προαναφερόμενα αδικήματα.
Από την έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών και του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας εξιχνιάσθηκαν συνολικά:
•       επτά  ληστείες, από τις οποίες έξι τελεσμένες και μια σε απόπειρα  (σε φαρμακείο, πρατήρια υγρών καυσίμων, κατάστημα κινητής τηλεφωνίας και τρεις πεζούς),
•       (31) διαρρήξεις καταστημάτων και επιχειρήσεων,
•       (5) διαρρήξεις σε οικίες,
•    (3) διαρρήξεις σε δημόσια κτίρια - οργανισμούς ( ΔΕΔΔΗΕ Αιγίου,  Δημαρχείο Αιγίου και ΕΦΚΑ Αιγίου),
•       (19) κλοπές οχημάτων ,
•       (2) παραβιάσεις οχημάτων,
•       Μία υπόθεση εμβολισμού υπηρεσιακού οχήματος και
•       (4) ψευδείς δηλώσεις κλοπών πινακίδων
Οι κλοπές διαπράχθηκαν από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, από τον μήνα Δεκέμβριο του έτους 2017 έως και την 18-01-2020, στην ευρύτερη περιοχή των πόλεων Πατρών – Αιγίου - Ακράτας και το παράνομο περιουσιακό όφελος υπολογίζεται από τους αστυνομικούς τουλάχιστον στο ποσό των (315.557) ευρώ.
Σε έρευνες που ακολούθησαν παρουσία δικαστικών λειτουργών, σε οικίες και σε καταυλισμούς που διαμένουν οι δράστες, στην Αιγιαλεία, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν:
•       Δύο οχήματα , ως μέσα τέλεσης των εγκληματικών τους πράξεων,
•       (15) κινητά τηλέφωνα,
•       (1) τηλεόραση,
•       (2)  tablet,
•       (240) ευρώ,
•       (2) πιστόλια τύπου replica,
•       (1) κλεμμένη καραμπίνα,
•       (3) πινακίδες κυκλοφορίας Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων,
•    Πλήθος  ειδών αμφίεσης, ( όπως καπέλα γάντια, σκούφοι, κουκούλες τύπου full face κ.α.) ,
•       διαρρηκτικά εργαλεία, κατσαβίδια, και μια βαριοπούλα
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Δημοσιεύθηκε στις 21 January 2020 | 1:26 pm


Το Γυμνάσιο Κλειτορίας εισάγει την Εκπαιδευτική Ρομποτική στην καθημερινότητά του!

Οι μικροί μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Κλειτορίας κατάφεραν να περάσουν στη 2η φάση του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Ανοικτών Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση.Μεγάλη επιτυχία για μια ιδέα που γεννήθηκε απλά και όμορφα στη σχολική αίθουσα, υπό την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού κου Καζάνη  Νεκτάριου.Η ιδέα τους με τίτλο "Ηλεκτρονικός Οικολογικός Κήπος Γυμνασίου Κλειτορίας-EcoRobonsai" εγκρίθηκε μεταξύ εκατοντάδων προτάσεων απ΄όλα τα σχολεία της Ελλάδας και το σχολείο γέμισε χαμόγελα.
Όπως ανέφερε η Διευθύντρια κα Φωτεινή Δημακοπούλου, "από την αρχή της σχολικής χρονιάς έχουμε ξεκινήσει και επεξεργαζόμαστε την ιδέα κατασκευής ενός βιολογικού κήπου στην αυλή του σχολείου ,συνδυάζοντας την παραγωγή βιολογικών προϊόντων με την εκμάθηση και εφαρμογή νέων τεχνολογιών αυτοματισμού και ρομποτικής από τους μικρούς μαθητές, που είναι πρεσβευτές όλων αυτών των ιδεών στους γονείς και στον τόπο μας.Όταν οι εκπαιδευτικοί καταθέτουν τη ψυχούλα τους, μόνο θαύματα να περιμένετε. Ευχαριστούμε θερμά τον κο Καζάνη, που πίστεψε σε αυτά τα παιδιά.Ευχηθείτε μας καλή δύναμη και καλή επιτυχία στην πορεία του έργου".

Δημοσιεύθηκε στις 21 January 2020 | 1:07 pm


Ξυλόσομπα προκάλεσε πυρκαγιά και κατέστρεψε οικία στην Σκοτάνη (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Πυρκαγιά κατέστρεψε σε μεγάλο βαθμό, οικία στην Σκοτάνη Καλαβρύτων. Η πυρκαγιά που ξέσπασε απόψε το βράδυ, από αναμμένη ξυλόσομπα, προκάλεσε πυρκαγιά ευτυχώς, χωρίς ανθρώπινες απώλειες. Σύμφωνα με πληροφορίες του kalavrytanews.com, o ιδιοκτήτης του, κάτοικος Αθηνών, έχε ανάψει την ξυλόσομπα και έφυγε για λίγο από το σπίτι. Μέσα σε λίγα λεπτά ξέσπασε η πυρκαγιά καταστρέφοντας την οικία. 
Στο σημείο έσπευσαν άμεσα, 3 οχήματα της Π.Υ.Καλαβρύτων με 5 άντρες και ένα όχημα της πολιτικής προστασίας του Δήμου Καλαβρύτων και έσβησαν την πυρκαγιά πριν επεκταθεί.

Δημοσιεύθηκε στις 21 January 2020 | 12:56 pm


Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαβρύτων έκοψε την πίτα της (ΒΙΝΤΕΟ)

Βασιλόπιτα έκοψε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαβρύτων στην αίθουσα συσκέψεων της Υπηρεσίας σε μια όμορφη και ζεστή ατμόσφαιρα, παρουσία του Διοικητή Π.Υ.Καλαβρύτων κ. Νέστορα Τζούδα και των στελεχών της υπηερσίας.
Την βασιλόπιτα ευλόγησαν οι Ιερείς του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καλαβρύτων, π. Κωνσταντίνος Μητρόπουλος και π. Δημήτριος Τζελέπης, ενώ τελέσθηκε και η ακολουθία του Αγιασμού.
 Δείτε το σχετικό βίντεο:Δημοσιεύθηκε στις 21 January 2020 | 12:55 pm


Συγχαρητήρια Χριστίνας Αλεξοπούλου στην τοπική ΕΛ.ΑΣ.

Η Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ, Χριστίνα Αλεξοπούλου, σε ανακοίνωσή της αναφέρει:
«Η πρόσφατη εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε στην περιοχή της Αχαΐας, που διέπραττε αδιακρίτως ληστείες και κλοπές σε οικίες, καταστήματα, έως και δημόσιους οργανισμούς, αποτελεί αφορμή για θερμά συγχαρητήρια στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών και στο Τμήμα Ασφαλείας Αιγιαλείας, για την από κοινού πολύμηνη και εμπεριστατωμένη έρευνα, που οδήγησε στην αποκάλυψη της δράσης της οργάνωσης.
Τέτοιου είδους ενέργειες, προάγουν το αίσθημα ασφάλειας και αναβαθμίζουν δραστικά το βιοτικό επίπεδο του πολίτη.
Η προαναφερθείσα επιτυχία αποτελεί ένα ακόμα απτό δείγμα της νέας Ελληνικής Αστυνομίας, έτσι όπως την εξήγγειλε προεκλογικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και έτσι όπως εφαρμόζεται στην πράξη από τον αρμόδιο Υπουργό. Για τον λόγο αυτόν, η τοποθέτηση των 1500 νέων ειδικών φρουρών στους δρόμους, όπως ανακοίνωσε χθες ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, είναι αναγκαίο να λαμβάνουν ευρεία κοινωνική και πολιτική συναίνεση, πέρα από ανούσιες συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις.»

Δημοσιεύθηκε στις 21 January 2020 | 12:16 pm


ΑΙΓΙΟ: Το πρόγραμμα εκδηλώσεων για την επέτειο της Μυστικής Συνέλευσης της Βοστίτσας

Ο Δήμος Αιγιαλείας, με μεγάλη χαρά και τιμή, θα πραγματοποιήσει εκδηλώσεις για τον εορτασμό της δημόσιας τοπικής εορτής «Μυστική Συνέλευση της Βοστίτσας 26-30 Ιαν. 1821», κατά το διήμερο 25 και 26 Ιανουαρίου 2020, με δρώμενα και παρελάσεις.

Την Παρασκευή 24-1-2020 ώρα 20:00΄ θα λειτουργήσει έκθεση φωτογραφίας αναβίωσης του κ. Ηλία Περγαντή, καθώς από τον Σύλλογο Ελληνομνήμονες Καλαμάτας θα λειτουργεί  έκθεση οπλισμού & φορεσιάς επιμέλειας  κ. Κατσίρα, στο ισόγειο του δημοτικού ακινήτου Παναγιωτόπουλου (επί της οδού Μητροπόλεως). Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό και το Σάββατο 25/1/2020 ώρες 10.00 έως 14.00  και 18.00 έως 20.00 και την Κυριακή 26/1/2020 ώρες 18.00 έως 20.00

Το Σάββατο 25-1-2020 και  ώρα 07:00΄ θα πραγματοποιηθεί  Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν Αγίου Γεωργίου στην Κοινότητα Τεμένης. 

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας και ώρα 18:00΄ θα πραγματοποιηθεί η Νυχτερινή Παρέλαση από 17 Συλλόγους με παραδοσιακές φορεσιές, με την συμμετοχή των Φιλαρμονικών Αιγίου, Ακράτας και Αιγείρας. Η εκκίνηση θα γίνει από την πλατεία Αγίας Λαύρας και μέσω της οδού Μητροπόλεως θα καταλήξει στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων όπου και θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί.

Στη συνέχεια και ώρα 20:00΄οι δημότες θα έχουν την χαρά να παρακολουθήσουν μουσικό πρόγραμμα από το Σμήνος Μουσικής της Πολεμικής Αεροπορίας στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Απόλλων»

Την Κυριακή 26-1-2020 ώρα 10.30 θα τελεστεί Δοξολογία στον Ι. Μ. Ν «Κοίμησης της Θεοτόκου» (Φανερωμένης)  με τη συμμετοχή Μητροπολιτών και θα εκφωνηθεί ο Πανηγυρικός της ημέρας από τον νομικό-ιστορικό, πρόεδρο Εταιρείας μελέτης έργου Ιω. Καποδίστρια  Δρ. Ανδρέα Κούκο. Στη συνέχεια θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων (πλατεία Υψ. Αλωνίων) και ακολούθως θα γίνει μετάβαση στο  Δημ. Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Αιγίου, προκειμένου να γίνει κατάθεση στεφάνου στην προτομή Αν. Λόντου και παρακολούθηση ιστορικού δρώμενου επιμέλειας του Φιλόλογου κ.  Κωνσταντίνου Κλάγκου.

Τέλος μετά την κατάθεση στεφάνων και ολοκλήρωσης του ιστορικού δρώμενου και περί ώρα 12:00΄ θα πραγματοποιηθεί η Παρέλαση από τμήματα μαθητών των σχολείων του Δήμου Αιγιαλείας, Συλλόγων με παραδοσιακές φορεσιές, Χορευτικών ομίλων, τμήμα εφίππων, προσκόπων και οδηγών, καθώς και των Φιλαρμονικών: Αιγίου - Αιγείρας - Ακράτας - Δερβενίου - Ι.Π. Μεσολογγίου.  

Ώρα 20:00΄στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Απόλλων» θα πραγματοποιηθεί η θεατρική παράσταση: «Μυστική Συνέλευση της Βοστίτσας», από τοπικές θεατρικές ομάδες με την συμμετοχή μελών τοπικών Συλλόγων με παραδοσιακές φορεσιές. Επιμέλεια κειμένου της Φιλολόγου κας Ευανθίας Μπεντεβή, σενάριο – σκηνοθεσία Φιλολόγου κ. Κωνσταντίνου Κλάγκου.

Δημοσιεύθηκε στις 21 January 2020 | 10:23 am


Δελτίο Καιρού

Δείτε καθημερινά το δελτίο καιρού, από τα μεγαλύτερα δίκτυα πρόγνωσης καιρικών φαινομένων
πρόγνωση καιρού από το k24.net

Χιονοδρομικό Καλαβρύτων

Your browser does not support iframes.


Snow Forecast
View detailed snow forecast for Helmos at:
snow-forecast.com

Δημοσιεύθηκε στις 21 January 2020 | 9:14 am


Τα Πρωτοσέλιδα των Εφημερίδων

Διαβάστε στο kalavrytanews.com τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Δημοσιεύθηκε στις 21 January 2020 | 9:14 am


Σήμερα 21 Ιανουαρίου γιορτάζουν - Συναξαριστής

Σήμερα 21 Ιανουαρίου γιορτάζουν 
Αγνή, Αγνούλα
Ευγένιος, Ευγένης
Μάξιμος, Μάξιμη, Μάξιμα 
Νεόφυτος, Νεοφυτία, Νεοφύτη
Πάτροκλος, Πατρόκλειος, Πατροκλέας, Πατροκλής, Πατρόκλεια, Πατροκλά, Πάτρα, Πατρούλα

Συναξαριστής 
21 Ιανουαρίου
Πάντων των αγίων Μαρτύρων, «οίτινες εμαρτύρησαν από του χρόνου του Στεφάνου μέχρι της παρούσης ημέρας». Μαξίμου του ομολογητού  (†662), αναμορφωτού της εκκλησίας Ρωσίας. Μαξίμου του Γραικού. Ακύλα, Ευγενίου, Κανδίδου και Ουαλλεριανού. Αγνής και Νεοφύτου (†303-305). Πατρόκλου. Ζωσίμου επισκόπου Συρακούσης και Νεοφύτου του προσμοναρίου, του εν Βατοπεδίω.

Ο Όσιος Μάξιμος ο Ομολογητής 
Ο Όσιος Μάξιμος ο Ομολογητής γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 580 μ.Χ. από πλούσιους και ευγενείς γονείς. Πραγματοποίησε λαμπρές θεολογικές, φιλολογικές και φιλοσοφικές σπουδές. Για τα πνευματικά αλλά και τα διοικητικά του χαρίσματα προσλαμβάνεται ως αρχιγραμματέας του αυτοκράτορα Ηρακλείου. Παραιτήθηκε όμως γρήγορα για να υπερασπισθεί τις αλήθειες της πίστεώς του από την αίρεση των Μονοθελητών. Γίνεται μοναχός και αρχίζει ένα σκληρό και ανελέητο αγώνα κατά των αιρετικών. Στον αγώνα του αυτό συναντά πολλά εμπόδια, κυρίως από τον αυτοκράτορα Κώνστα, ο οποίος ήταν υπέρμαχος των Μονοθελητών και έφθασε στο σημείο να συγκαλέσει ψευδο-σύνοδο, η οποία καταδίκασε και αναθεμάτισε τον όσιο και τέλος τον παρέδωσε στον έπαρχο της πόλης για να τιμωρηθεί. Μαστιγώνεται και τέλος του κόβουν τη γλώσσα και το δεξί του χέρι. Το ακρωτηριασμένο του σώμα άντεξε με θαυματουργικό τρόπο τρία χρόνια στην υπηρεσία της υγείας της ψυχής και ήταν η πιο εύγλωττη μαρτυρία της πίστεως και της αφοσιώσεώς του στο Θεό. Μετά από ολιγοήμερη ασθένεια αφήνει τη μακάριά του ψυχή στον τόπο της εξορίας του (Λαζική του Πόντου, στο φρούριο Σχίμαρις) το 662 μ.Χ. Το τίμιο λείψανό του ενταφιάσθηκε στη μονή του Αγίου Αρσενίου, στη χώρα των Λαζών. Από τον τάφο του έβγαινε φως κάθε νύχτα και φώτιζε την περιοχή, γεγονός που πιστοποιούσε την αγιότητά του.
Σημείωση: Η Ανακομιδή και μετάθεση του Λειψάνου του Οσίου Μάξιμου του Ομολογητή εορτάζεται στις 13 Αυγούστου, ενώ η μνήμη του επαναλαμβάνεται στις 20 Σεπτεμβρίου.
Ἀπολυτίκιον  (Κατέβασμα)
Ήχος γ'. Θείας πίστεως.
Θείου Πνεύματος, τη επομβρία, ρείθρα έβλυσας, τη Εκκλησία, υπερκοσμίων δογμάτων πανεύφημε, θεολόγων δε του Λόγου την κένωσιν, ομολογίας αγώσι διέλαμψας. Πάτερ Μάξιμε, Χριστόν τον Θεόν ικέτευε, δωρήσασθσι ημίν το μέγα έλεος.

Δημοσιεύθηκε στις 21 January 2020 | 9:14 am


Σαν Σήμερα 21 Ιανουαρίου...


1525 - Ιδρύεται στη Ζυρίχη το κίνημα των Ελβετών Αναβαπτιστών, όταν μία ομάδα πιστών βαπτίζει ο ένας τον άλλο σπάζοντας μία παράδοση χιλίων ετών ένωσης Κράτους-Εκκλησίας.

1789 - Τυπώνεται στη Βοστώνη η πρώτη αμερικανική νουβέλα, με τίτλο "The Power of Sympathy: or the Triumph of Nature Founded in Truth".

1793 - Αφού κρίθηκε ένοχος για προδοσία, ο Λουδοβίκος ΙΣΤ΄ της Γαλλίας εκτελείται στη γκιλοτίνα.

1878 - Ο ελληνικός στρατός εισβάλλει στη τουρκοκρατούμενη Θεσσαλία υπό τις διαταγές του Αντιστράτηγου Σκαρλάτου Σούτσου.

1898 - Η Ελλάδα υπό διεθνή οικονομικό έλεγχο.

1911 - Διεξάγεται για πρώτη φορά στο Μόντε Κάρλο το ράλι αυτοκινήτων της ομώνυμης πόλης.

1924 - Ο Ελευθέριος Βενιζέλος προαναγγέλλει δημοψήφισμα για το πολιτειακό.

1925 - Το κοινοβούλιο της Αλβανίας ανακηρύσσει τη χώρα σε Δημοκρατία. Πρώτος πρόεδρος της είναι ο Αχμέτ Ζόγου.

1972 - Αθήνα - Δικτατορία: Ξεκινά η πρώτη δίκη μελών της παράνομης οργάνωσης "ΠΑΚ" που συνεχίζεται και την επομένη.

1976 - Λαμβάνει χώρα η πρώτη εμπορική πτήση με επιβάτες του υπερηχητικού αεροπλάνου Concorde.

1996 - Στην Ελλάδα σχηματίζεται κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Κωνσταντίνο Σημίτη.

Δημοσιεύθηκε στις 21 January 2020 | 9:13 am


Ήττα για τα Καλάβρυτα στην Πάτρα από τον Ηρακλή (2-1) σε αγώνα με 3 πέναλτι και 2 αποβολές

Τα είχε όλα το σημερινό παιχνίδι ανάμεσα στον Ηρακλή Πατρών και της Α.Ε.Καλαβρύτων στα πλαίσια της 17ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος της Α΄κατηγορίας που διεξήχθη στο γήπεδο του Πετρωτού.
Δυνατές μονομαχίες, τρία πέναλτι, 2 αποβολές (Ασπρούκος και προπονητής Παπαχριστόπουλος) και 11 κίτρινες (5 για τα Καλάβρυτα - 6 γαι τον Ηρακλή), το πλούσιο μενού του αγώνα.

Ο αγώνας
Ο Ηρακλής στο πρώτο δεκάλεπτο μπήκε δυνατά δημιουργώντας μια καλή φάση, στο 5΄όταν ο Νιάχος έπιασε δυνατό σουτ έξω την περιοχή, με τον Λέσης να διώχνει εντυπωσιακά.
 Στο 10' καταλογίστηκε πέναλτι για τον Ηρακλή, καθώς ο τερματοφύλακας Λέσης ανέτρεψε τον Χριστόπουλο με έντονες διαμαρτυρίες από τους ανθρώπους των Καλαβρύτων αφού η φάση προήλθε όταν παίκτης του Ηρακλή έιχε περάσει την γραμή του πλαγίου πριν κάνει την κάθετη μπαλιά. Ο διαιτητής Οικονόμου απέβαλε τον προπονητή των Καλαβρύτων Κώστα Βλάχο.
Το πέναλτι εκτελέστηκε εύστοχα στο 13' από τον Λάβδα
Τα Καλάβρυτα από εκείνο το σημείο, ανέλαβαν πλήρως το παιχνίδι με κατοχή και συνεχής επιθέσεις. 
Στο 23' Ο Τσαβαλάς έκανε ένα ωραίο σουτ έξω από την περιοχή, αλλά ο Μυλωνόπουλος έπεσε και μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια την μπάλα.
Στο 36΄μοναδική ευκαιρία να σκοράρει ο Γιαννόπουλος για τα Καλάβρυτα. Στην συνέχεια την φάσης ανατροπή του Ασπρούκου και πέναντι για τα Καλάβρυτα με τον Σταύρο Τσαβαλά όμως να μην καταφέρνει να νικήσει τον τερματοφύλακα του Ηρακλή
Στο 43' Δεύτερο πέναλτι για τα Καλάβρυτα σε χέρι του Μπόσμου.
Αυτή τη φορά πάει στα δίχτυα για το 1-1 έπειτα από την εκτέλεση του Γιαννόπουλου.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως το πρώτο με κατοχή για το Ηρακλή και στο 60' με 
από την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Νιάχου σημειώθηκε το 2-1.
Τα Καλάβρυτα βγήκαν μπροστά για να γυρίσουν το παιχνίδι χάνοντας πολύ καλές ευκαιρίες
Στο 71' ο Ανδρεόπουλος έκανε ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή και η μπάλα κατέληξε άουτ αφού προσέκρουσε στο δοκάρι
Στο 76' μοναδική ευκαιρία για τα Καλάβρυτα να ισοφαρίσουν, έπειτα από το λάθος της άμυνας του Ηρακλή, ο Ασπρούκος με κεφαλιά σχεδόν σε κενή εστία, έστειλε την μπάλα δίπλα από το δοκάρι άουτ.
Στο 82' Δεύτερη κίτρινη και κόκκινη για τον Ασπρούκο
Ο Ηρακλής εκμεταλλευόμενος την αριθμιτική υπεροχή αλλά και την προώθηση των παικτών των Καλαβρύτων έχασε δυο πολύ καλές ευκαιρίες στο 90 με τον Σοφούλη, να στειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στο 93 όταν ο Λάβδας βγήκε τετ α τετ με τον Λέση, χωρίς να καταφέρει να σκοράρει.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΑΤΡΩΝ (Νίκος Δεργούτης): Μυλωνόπουλος, Μεμάγκα, Χριστόπουλος, Σουλιώτης, Μπόσμος, Παπαδόπουλος, Νιάχος Χ. (81′ Ανδρεόπουλος), Κατριμπούζας, Σοφούλης (87′ Περδίκης), Λάβδας (93΄ Μαργώνης), Ζαρναβέλης (30′ Μαντάς).

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ (Κώστας Βλάχος): Λέσης, Βρεττός, Γκλαβάς (45′ Σταματόπουλος), Καραχάλιος, Παπαγεωργίου, Δημητρόπουλος (64′ Ανδρεόπουλος), Καλαμαράς, Τσαβαλάς, Γιαννόπουλος (87′ Παπαδημητρόπουλος), Τζιαντομένικο (85′ Κοσκινάς), Ασπρούκος.

Δημοσιεύθηκε στις 20 January 2020 | 11:57 pm


ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: Το Τοπικό Συμβούλιο Υπερψήφισε την πρόταση απομάκρυνσης του περιπτέρου στον πεζόδρομο

Με 3 ψήφους υπερ και 2 ψήφους κατά, το Τοπικό Συμβούλιο Καλαβρύτων, τάχθηκε υπερ της απομάκρυνσης του περιπτέρου που είναι επί του Πεζόδρομου της οδού Συγγρού, μπροστά στο Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος (Δ.Μ.Κ.Ο).
Υπέρ της απομάκρυσνσης ψήφισαν, ο Πρόεδρος κ. Μενούνος, ο κ. Αρμπής και η κα Σαμαρτζοπούλου. Κατά οι κ. Παπαβραμόπουλος και κ. Παπαγεωργίου

Δημοσιεύθηκε στις 20 January 2020 | 10:24 pm


Θεατρικό Παιδικό Εργαστήρι από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καλαβρύτων


Μία νέα, δημιουργική δραστηριότητα για μικρούς μαθητές, ηλικίας 5 – 12 ετών  εγκαινιάζει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλαβρύτων από τον Φεβρουάριο. Πρόκειται για τη σύσταση ενός Παιδικού Θεατρικού Εργαστηρίου, το οποίο περιλαμβάνει θεατρικό παιχνίδι, εκπαιδευτικό δράμα, παιχνίδια ρόλων, ασκήσεις ρυθμού, μίμησης – παντομίμας, σωματικής έκφρασης, αλλά και ασκήσεις ανάπτυξης εμπιστοσύνης, παρατηρητικότητας, μνήμης, αισθήσεων και φαντασίας. 
Μέσα από τις συναντήσεις στο Θεατρικό Εργαστήρι, οι οποίες θα πραγματοποιούνται δύο φορές το μήνα (ημέρα Σάββατο ή Κυριακή), θα δίνεται η ευκαιρία στα παιδιά να αναπτύξουν και να ενδυναμώσουν τη φαντασία τους, τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες, την αίσθηση ομαδικότητας και συνεργασίας, τη συναισθηματική τους έκφραση. 
Στόχος του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλαβρύτων και της, καταγόμενης από τα Καλάβρυτα, εκπαιδεύτριας – συντονίστριας του Θεατρικού Εργαστηρίου, κ. Μαρίας Νίκα, είναι τα παιδιά που θα συμμετάσχουν να διοχετεύσουν την ενέργειά τους σε δημιουργικές βιωματικές δραστηριότητες, που θα τα βοηθήσουν όχι μόνο να καλλιεργήσουν δεξιότητες, αλλά και να ανακαλύψουν τον εαυτό τους.  
Η πρώτη συνάντηση για τη σύσταση του τμήματος και τον καθορισμό της ώρας συναντήσεων θα γίνει το Κυριακή 2 Φεβρουαρίου στις 12 πμ, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλαβρύτων, στη Μαθητική Εστία. Οι μικροί μας φίλοι είναι όλοι ευπρόσδεκτοι και οι γονείς τους ενθαρρύνονται να προσέλθουν για τις εγγραφές!
Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές μπορείτε να επικοινωνείτε με την Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου, Χρύσα Παπαδάτου στο 6983615630 και την Ταμία, Δάφνη Ρεκούνα στο 6974390757.(Για παιδιά που εδιαφέρονται ηλικίας 13 και 14 ετών να επικοινωνήσουν με τον Σύλλογο).
Λίγα λόγια για την Μαρία Νίκα:
Σπούδασε νομικά στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και υποκριτική στη Lamda (London Academy of Music and Dramatic Arts), καθώς και στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών, απ’ όπου και αποφοίτησε το 2014. Ασχολείται επαγγελματικά με το θέατρο και τη μουσική, κυρίως το τραγούδι και το βιολί. Ως ηθοποιός έχει συμμετάσχει σε παραγωγές του Εθνικού Θεάτρου, του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, της Εθνικής Λυρικής σκηνής και άλλες παραγωγές.
 Έχει συνεργαστεί με τους Κωνσταντίνο Αρβανιτάκη, Γιώργο Ζαμπουλάκη, Ακύλλα Καραζήση, Μαρία Κίτσου, Νίκο Κυπουργό, Ντόρα Μπακοπούλου, Θοδωρή Οικονόμου, Άλκη Παναγιωτίδη, Τζίμη Πανούση, Έλλη Πασπαλά, Σπύρο Σακκά, Μαρίνα Σάττι, Νικήτα Τσακίρογλου, Μάρθα Φριντζήλα, Νικορέστη Χανιωτάκη, Γιάννη Χουβαρδά, κ.α. 
Αυτόν τον καιρό ασχολείται με τη σκηνοθεσία του έργου «τα Γενέθλια της Ινφάντα» του Oscar Wilde σε διασκευή και μετάφραση που επιμελήθηκε η ίδια. 
ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

Δημοσιεύθηκε στις 20 January 2020 | 7:54 pm


Το επιβλητικό θαύμα της ΑνωΒλασίτικης φύσης (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Είναι αναμφίβολα το πιο επιβλητικό θαύμα της ανωβλασίτικης φύσης και ένα ελάχιστα γνωστό μυστικό μονοπάτι.
Αναμφίβολα από εδώ θα πέρασε και η Καλλιστώ και όλες οι νύμφες της Άρτεμης και θα λούστηκαν γυμνές στη σκιερή δροσιά. Από εδώ θα πέρασε ο Πάνας με τη δική του οργιώδη συνοδεία μεθυσμένη από τα φοβερά κρασιά της περιοχής, και οπωσδήποτε εδώ ήταν κάποτε το ενδιαίτημα των αερικών και των πλασμάτων της αθώας φαντασίας των Ανωβλασιωτών.

Η φωτογραφία από τους καταρράκτες της Άνω Βλασίας Καλαβρύτων, μέσα από τον φακό του μόνιμου συνεργάτη του kalavrytanews.com και πολυβραβευμένου φωτογράφου, Ανδρέα Μεσσήνη, είναι μόνο ένα μικρό δείγμα.
Τα υπόλοιπα, όταν ολοκληρωθεί, το μεγάλο οδοιπορικό...  

Δημοσιεύθηκε στις 20 January 2020 | 12:31 pm


ΑΙΓΙΟ: Συναυλία από το Σμήνος Μουσικής της Πολεμικής Αεροπορίας

Μια μοναδική συναυλία από το Σμήνος Μουσικής της Πολεμικής Αεροπορίας, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι Αιγιαλείς, το Σάββατο 25 Ιανουαρίου στις 20:00, στον δημοτικό κινηματογράφο «Απόλλωνα».
Η ξεχωριστή αυτή συναυλία, πραγματοποιείται  στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για το εορτασμό της επετείου της Μυστικής Συνέλευσης της Βοστίτσας, που θα εορταστεί το διήμερο 25-26 Ιανουαρίου 2020.
Η συναυλία θα αποτελέσει το κλείσιμο της πρώτης ημέρας των εορτασμών της ιστορικής επετείου, που θα κορυφωθούν την Κυριακή 26 Ιανουαρίου.
Την μπάντα της Πολεμικής Αεροπορίας, θα πλαισιώσει ο Τενόρος Χρήστος Δεληζώνας και η Υψίφωνος  Ευδοκία Μωϋσίδου.

Ιστορία Σμήνους Μουσικής Πολεμικής Αεροπορίας
Το Σμήνος Μουσικής της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) ιδρύθηκε το 1947, αποτελούμενο από έφεδρο προσωπικό 40 ατόμων, με Διοικητή τον Υποσμηναγό Νικόλαο Ραυτόπουλο. Το 1953 το Σμήνος Μουσικής άρχισε να πλαισιώνεται με μόνιμο προσωπικό.
Σήμερα, το Σμήνος Μουσικής αποτελείται από τη Μπάντα, η οποία έχει 42 άτομα (3 Αξιωματικούς και 39 Υπαξιωματικούς) και την ελαφρά Ορχήστρα, η οποία αποτελείται από επτά Υπαξιωματικούς, με Διοικητή τον Επισμηναγό (ΜΣ) Αλέξανδρο Λιτσαρδόπουλο.
Η Μπάντα συμμετέχει σε εθνικές, τοπικές και θρησκευτικές εορτές και σε πολιτιστικές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα, ενώ έχει εκπροσωπήσει την ΠΑ σε Διεθνή Φεστιβάλ Στρατιωτικών Μουσικών. (Αλβανία, Βέλγιο, Γαλλία, ΗΠΑ, Ιταλία, Κορέα, Μάλτα, Ουκρανία, Ρουμανία και Ρωσία).
Είσοδος Ελεύθερη

Δημοσιεύθηκε στις 20 January 2020 | 9:04 am


Συνελήφθη 32χρονος μετά από καταδίωξη στην Ιόνια Οδό για μεταφορά ναρκωτικών

Συνελήφθη, χθες (17-1-2020), το βράδυ, στην Ιόνια Οδό, στο ύψος της Ρίγανης, από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας 32χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση των ναρκωτικών, οι αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε., επιχείρησαν να σταματήσουν για έλεγχο, τον 32χρονο, ο οποίος οδηγούσε αυτοκίνητο.
Ο δράστης δεν συμμορφώθηκε στις υποδείξεις των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα με το αυτοκίνητό του, προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο, ενώ παράλληλα απέρριψε στο οδόστρωμα μια νάιλον σακούλα.
Οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ Αγρινίου καταδίωξαν τον δράστη και τον συνέλαβαν άμεσα, ενώ επιπλέον βρήκαν την σακούλα, που είχε απορρίψει και διαπίστωσαν, ότι περιείχε δυο συσκευασίες, με (2) κιλά και (370) γραμμάρια κάνναβης.  
Σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο αυτοκίνητο του δράστη, βρήκαν και κατέσχεσαν μικροποσότητα κοκαΐνης και ένα κινητό τηλέφωνο. 

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου.

Το προανακριτικό έργο ενεργήθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ενώ το αυτοκίνητο του δράστη κατασχέθηκε ως μέσο μεταφοράς των ναρκωτικών ουσιών.

Δημοσιεύθηκε στις 20 January 2020 | 8:57 am


Συνάντηση Δημάρχου Αιγιαλείας με προέδρους της Δ.Ε. Αιγείρας

Συνάντηση με προέδρους της Δ.Ε. Αιγείρας είχε την Τετάρτη στο γραφείο του ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, με θέμα συζήτησης την άρδευση στις κοινότητες και την κοστολόγησή της.
Ο δήμαρχος συνομίλησε διεξοδικά με τους προέδρους για το ζήτημα του κοινωνικού χαρακτήρα και των οικονομικών στοιχείων της παρεχόμενης υπηρεσίας της άρδευσης και τους διαβεβαίωσε ότι εφόσον υπάρχει αμοιβαία κατανόηση και εμπιστοσύνη, δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα βιωσιμότητας των αγροτικών καλλιεργειών, με προϋπόθεση ότι θα τεθούν όλα τα στοιχεία επί τάπητος στη βάση ειλικρίνειας και συνεργασίας. Επίσης ο κ. Καλογερόπουλος, ως μέλος του εποπτικού συμβουλίου ΔΕΥΑ Ελλάδος στη συνεδρίαση της Παρασκευής στα γραφεία της ΚΕΔΕ στην Αθήνα, ζήτησε να προωθηθεί νομοθετική ρύθμιση με στόχο την κάλυψη ελάχιστης δαπάνης κατανάλωσης ρεύματος για τις αρδευτικές γεωτρήσεις και υποστήριξη από τον προϋπολογισμό του κράτους, υπό την προϋπόθεση ότι θα διατεθούν στη πολιτεία τα απαραίτητα στοιχεία ώστε να μπορέσει να αξιολογήσει τη δυνατότητα της συμπερίληψης αυτής της ενίσχυσης στον προϋπολογισμό, ώστε να ελαφρυνθεί το κοστολόγιο άντλησης νερού και να υποβοηθηθεί η αγροτική παραγωγή στο μέγιστο δυνατό βαθμό.
Το παρών στη συνάντηση έδωσαν οι κ.κ. Καρβέλης Ανδρέας, Λαλιώτης Ηλίας, Σπυρόπουλος Χρήστος, Κριτάκης Ηλίας, Νικολαΐδης Νίκος, Μουστερής Κώστας, Γιαλαμάς Γιώργος, Ντερέκης Ανδρέας, Τσαμαδός Χρήστος και Κορύλλος Δημήτρης. 

Δημοσιεύθηκε στις 20 January 2020 | 8:54 am


Διάσκεψη Βερολίνου: Συμφωνία για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που θα οδηγήσει σε εκεχειρία στην Λιβύη

Σε κατ’ αρχήν συμφωνία για την ανάγκη επίτευξης εκεχειρίας στη Λιβύη, η οποία θα οδηγήσει σε μόνιμη συμφωνία μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών, κατέληξαν οι ηγέτες που συμμετείχαν στη Διάσκεψη Κορυφής του Βερολίνου.

Ακολούθησε κοινή συνέντευξη Τύπου στην οποία συμμετείχαν η Άγγελα Μέρκελ, ο γγ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, ο ειδικός απεσταλμένος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για τη Λιβύη Γασάν Σαλαμέ και ο Γερμανός υπουργού Εξωτερικών Χάικο Μαας.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις:
Οι συμμετέχοντες δεσμεύτηκαν να τερματίσουν τη στρατιωτική στήριξη στις πλευρές εμφύλιου πολέμου και στην αυστηρότερη εφαρμογή του εμπάργκο όπλων.
Παράλληλα, αποφασίστηκε να συνεχιστεί ο διάλογος για την επίλυση της κρίσης. «Αποφασίστηκε εκεχειρία, ώστε να υπάρξει παύση στρατιωτικών επιχειρήσεων» ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.
«Θα οργανώσουμε στη Γενεύη μια συνάντηση της στρατιωτικής επιτροπής της Λιβύης τις επόμενες μέρες» είπε χαρακτηριστικά.
Επίσης, συμφωνήθηκε να ξεκινήσει διάλογος υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών για λύση στο θέμα της Λιβύης, στον οποίο, όπως τόνισε ο Γερμανός ΥΠΕΞ Μάας, «Θα κληθούν να συμμετάσχουν και κράτη που δεν εκπροσωπήθηκαν εδώ σήμερα».
Η Μέρκελ δήλωσε ότι όλοι οι συμμετέχοντες συμφώνησαν στην αυστηρότερη εφαρμογή του εμπάργκο όπλων και συνέβαλλαν σημαντικά προς την πλευρά της επίλυσης της κρίσης.
Σύμφωνα με την FAZ οι ηγέτες που συμμετείχαν στη Διάσκεψη του Βερολίνου δεσμεύτηκαν να συμμορφωθούν με το εμπάργκο όπλων και δεσμεύτηκαν να τερματίσουν τη στρατιωτική στήριξη στις πλευρές εμφύλιου πολέμου.
Στο μεταξύ όπως μετέδωσε το Sputnik επικαλούμενο πηγή, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λίγο πριν τις 20:00 αποχώρησε από τη Διάσκεψη.
Ωστόσο στην Καγκελαρία, παρέμεινε ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Δημοσιεύθηκε στις 20 January 2020 | 7:49 am


Αποκλεισμός της εθνικής οδού Πατρών – Πύργου στον κόμβο της βιομηχανικής

Στον αποκλεισμό της εθνικής οδού Πατρών - Πύργου, στον κόμβο της βιομηχανικής περιοχής, θα προχωρήσει ο δήμος Πατρέων την προσεχή Τρίτη 21 Ιανουαρίου, στις 11:00 το πρωί.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, βασικά αιτήματα της κινητοποίησης είναι η άμεση έναρξη των εργασιών κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Πατρών - Πύργου χωρίς διόδια, καθώς και η νότια χάραξη του οδικού δικτύου, από την περιοχή του Μιντιλογλίου, έως και πέρα από την Κάτω Αχαΐα, με σκοπό την προστασία των οικισμών και του περιβάλλοντός τους.
Επίσης, στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι «ο δήμος Πατρέων διεκδικεί διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις, την κατασκευή ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου Πάτρα - Πύργος - Τσακώνα», προσθέτοντας ότι «αυτό το έργο θα μπορούσε μέχρι σήμερα να είχε κατασκευαστεί και να το χρησιμοποιούμε με ασφάλεια χωρίς να χάνονται στην άσφαλτο ανθρώπινες ζωές».

Δημοσιεύθηκε στις 20 January 2020 | 7:46 am


Αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων

Το ΚΥΣΕΑ προχώρησε σήμερα στην τοποθέτηση των αντιστρατήγων, αντιναυάρχου και υποστρατήγων, μετά την πρόσφαση απόφαση του για τις αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας:

Ο υπαρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Δημήτριος Μπονώρας αναλαμβάνει και τα καθήκοντα του Γενικού Επιθεωρήτή Στρατού-Διοικητή Δόγματος Εκπαίδευσης.


Ο διοικητής του Γ΄ Σώματος Στρατού / NRDC-GR, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Κούτρας, αναλαμβάνει και τα καθλήκοντα του Διοικητή 1ης Στρατιάς.

Ο επιτελάρχης ΓΕΕΘΑ, υποστράτηγος Πέτρος Δεμέστιχας αναλαμβάνει και τα καθήκοντα του υπαρχηγου ΓΕΕΘΑ.

Ο διοικητής της XVI μηχανοκίνητης μεραρχίας Πεζικού υποστράτηγος 'Αγγελος Ιλαρίδης αναλαμβάνει και τα καθήκοντα του διοικητή του Δ Σώματος Στρατού.

Τέλος, νέος Αρχηγός Στόλου τοποθετείται ο αντιναύαρχος Παναγιώτης Λυμπέρης έως σήμερα υποδιοικητής ΣΕΘΑ.

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2020 | 8:39 pm


OI KAMENIANOI EOΡΤΑΣΑΝ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΟΥΧΟ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟ

Με συνοδεία έναν λαμπρότατο ήλιο εν μέσω χειμώνα, πολλοί Καμενιανίτες και επισκέπτες εόρτασαν με μεγάλη λαμπρότητα τον πολιούχο τους Άγιο Αθανάσιο. Μαγεία, λατρεία και κατάνυξη κυριάρχησαν στις 18 Ιανουαρίου στον ομώνυμο ναό. Ο Π. Νικόλαος Σωτηρόπουλος μαζί με εξάδα καλλιφώνων ιεροψαλτών, προσέδωσαν βυζαντινή μεγαλοπρέπεια στην τέλεση της θείας λειτουργίας. Ακολούθησε, η καθιερωμένη κοπή της πίτας του Συνδέσμου Καμενιανιτών – Δροβολοβιτών – Δεσινιωτών για τους μονίμους κατοίκους και τους επισκέπτες, καθώς και φιλοξενία στο Πνευματικό Κέντρο του Ναού, με πολλά εδέσματα που ετοίμασαν νοικοκυρές. Έγινε ανταλλαγή ευχών και χαιρετισμοί: Από τον πρόεδρο του Συνδέσμου Καμενιανιτών-Δροβολοβιτών-Δεσινιωτών Κωνσταντίνο Νικολόπουλο πλαισιούμενο από πολλά μέλη του Δ. Σ., από τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Καμενιάνων Σπύρο Λάμπο και από τον Βασίλειο Καλογερόπουλο για το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο. Η όλη εορταστική ατμόσφαιρα θύμισε παλαιούς καλούς καιρούς. Τυχερός που βρήκε το φλουρί ήταν ο μαθητής του Γυμνασίου Θεόδωρος Παναγόπουλος, ο οποίος έλαβε ως δώρο ένα βιβλίο του Καμενιανίτη λόγιου Μοναχού, Γ. Μαξίμου Ιβηρίτου.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2020 | 9:05 am


Καλαβρυτα - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Καλαβρυτα

Φιλικοί ιστότοποι: