Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Ευβοίας   >   Καρυστος    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού ( ΚΑΥΣΩΝΑΣ ) από την Κυριακή (06-07-25) έως και την Τετάρτη (09-07-25) στην Π.Ε. Εύβοιας

Ενημέρωση και οδηγίες για Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (Ε.Δ.Ε.Κ.) –ΚΑΥΣΩΝΑ–από την Κυριακή (06-07-25) έως και την Τετάρτη (09-07-25) στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας».

Σύμφωνα με το υπ. Αριθμ. 13/2025 Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (Ε.Δ.Ε.Κ.), που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, προβλέπονται γενικά τα εξής:

Δημοσιεύθηκε στις 5 July 2025 | 3:21 pm


Σύλληψη 52χρονου για εμπρησμό από αμέλεια για την φωτιά τα Μεσοχώρια

Σύμφωνα με πληροφορίες και εικόνες που μετέδωσε ο ΑΝΤ1, ο 52χρονος εκτελούσε εργασίες με χορτοκοπτικό, από το οποίο βγήκαν σπίθες κι έτσι ξεκίνησε η φωτιά

Στη σύλληψη ενός 52χρονου, αλβανικής καταγωγής, προχώρησαν οι Αρχές, για τη μεγάλη φωτιά στα Μεσοχώρια.

Ο 52χρονος εκτελούσε εργασίες με χορτοκοπτικό, από το οποίο βγήκαν σπίθες κι έτσι ξεκίνησε η φωτιά.

Ο

Δημοσιεύθηκε στις 5 July 2025 | 3:20 pm


Ετοιμάζονται οι προκηρύξεις για τρεις σημαντικές δομές ψυχικής υγείας στην Εύβοια, αυτισμού, άνοιας και εφήβων

Για πρώτη φορά γίνεται στην Εύβοια μια ολοκληρωμένη και συστηματική προσπάθεια στα θέματα ψυχικής υγείας, η οποία περιλαμβάνει τον σχεδιασμό και την υλοποίηση των κάτωθι τριών κρίσιμων υπηρεσιών φροντίδας:

· Νέα μονάδα ολοκληρωμένης φροντίδας ψυχικής υγείας για άτομα με διαταραχή αυτιστικού φάσματος (ΔΑΦ). Εγκρίθηκε η μελέτη σκοπιμότητας και εξειδίκευσης και σήμερα είναι στο στάδιο προετοιμασίας της προκήρυξης.

Η νέα δομή που έχει έδρα τη

Δημοσιεύθηκε στις 4 July 2025 | 8:23 pm


Σε εξέλιξη φωτιά στα Μεσοχώρια

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα φωτιά στα Μεσοχώρια σε αγροτοδασική έκταση .

Η κινητοποίηση της πυροσβεστικής ήταν άμεση και μεγάλη. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 54 πυροσβέστες, 16 οχήματα και 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, καθώς και εθελοντές δασοπυροσβέστες 

Από αέρος επιχειρούν 14 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα. 

Τη μάχη δυσχεραίνουν οι θυελλώδεις άνεμοι

Δημοσιεύθηκε στις 4 July 2025 | 8:15 pm


Καραμπατσώλη : "Δεσμεύομαι να αδειοδοτηθούν άμεσα οι δύο πλωτές εξέδρες στο Αλιβέρι"

Στη χθεσινή συνάντηση της βουλευτή ΝΔ Εύβοιας Κωνσταντίνας Καραμπατσώλη και του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Βασίλη Κικίλια, συζητήθηκε το θέμα αδειοδότησης των πλωτών εξέδρων στο Αλιβέρι με σκοπό την πραγματοποίηση των αθλητικών δραστηριοτήτων του ΝΟΑ, ο οποίος αριθμεί πάνω από 200 μέλη, στην πλειοψηφία τους παιδιά.

Ο Υπουργός δεσμεύτηκε στη βουλευτή ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί άμεσα με την έκδοση 9μηνης άδειας.

Η κ. Καραμπατσώλη δήλωσε:

Δημοσιεύθηκε στις 4 July 2025 | 4:27 pm


Π.Ε. Εύβοιας - Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) αύριο Σαββάτο 5/07/2025

Ενημέρωση και οδηγίες για ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ (κατηγορίας 4)και ΥΨΗΛΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ (κατηγορίας 3)σε περιοχές αρμοδιότητας Δασαρχείων της Π.Ε. Ευβοίας - Λήψη του μέτρου της απαγόρευσης διέλευσης, παραμονής κ.λπ. σε περιοχές αρμοδιότητας των Δασαρχείων Αλιβερίου, Χαλκίδας, Λίμνης καιΙστιαίας».

Σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδόθηκε τηνΠαρασκευή04/07/2025 και ισχύει για τοΣάββατο05/07/2025 προβλέπεται ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ (κατηγορίας 4)και ΥΨΗΛΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ (κατηγορίας 3) σε περιοχές αρμοδιότητας των Δασαρχείων Αλιβερίου, Χαλκίδας , Λίμνης και Ιστιαίας.

Σε εφαρμογή της υπ. αριθμ. 115176/22-05-2025 (ΑΔΑ: ΨΑΘΕ7ΛΗ-ΛΙΣ) απόφασης του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ευβοίας θα ισχύει το μέτρο της απαγόρευσης διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε περιοχές ΝATURA καθώς και σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση όπως ορίζονται στις διατάξεις του Ν.998/1979 (Α΄289) για την αντιπυρική περίοδο 2025 στην Π.Ε Ευβοίας, αρμοδιότητας των Δασαρχείων Αλιβερίου, Χαλκίδας , Λίμνης και Ιστιαίας από τη 12η βραδινή της 04/07/2025 έως τη 12η βραδινή της 05/07/2025.

Οι χάρτες των περιοχών στις οποίες ισχύει το μέτρο της απαγόρευσης διέλευσης παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα της Π.Στ.Ε. στον ακόλουθο σύνδεσμο:


Η απαγόρευση δεν καταλαμβάνει πρόσωπα που κατοικούν ή εργάζονται στις περιοχές αυτές, αποκλειστικά για τη μετακίνησή τους από και προς την κατοικία ή την εργασία τους, καθώς και πρόσωπα που μετακινούνται εντός του οδικού δικτύου με την επιφύλαξη της δυνατότητας επιβολής του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας και σε τμήματα του δικτύου αυτού από τα κατά περίπτωση αρμόδια όργανα σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Της απαγόρευσης εξαιρούνται επίσης τα οχήματα και το προσωπικό των κρατικών υπηρεσιών, των Ο.Τ.Α, των Στρατιωτικών Υπηρεσιών, που εποπτεύουν την απαγόρευση κυκλοφορίας, καθώς και τα μέλη των εθελοντικών οργανώσεων που αποδεδειγμένα και μετά από σχετική συνεννόηση με την Πυροσβεστική Υπηρεσία ή τη Δασική Υπηρεσία ή τον οικείο Δήμο, εκτελούν χρέη επιτήρησης δασικών οικοσυστημάτων κατά την αντιπυρική περίοδο.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ 3235/τ.Β΄/23-06-2023, σε κάθε παράβαση της απαγόρευσης επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο από τις αρμόδιες αρχές για τη διασφάλιση εφαρμογής της εν λόγω απόφασης και τη βεβαίωση του προστίμου, που είναι η Ελληνική Αστυνομία, το Πυροσβεστικό Σώμα, η Δασική Υπηρεσία και η Δημοτική Αστυνομία.

Καλούμε τους ΟΤΑ Α΄ β., που θα ισχύσει το ανωτέρω μέτρο απαγόρευσης, σε συνεργασία με τους διοργανωτές υπαίθριων εκδηλώσεων κ.λπ., όπου ισχύει, να μεριμνήσουν για την ακύρωση ή αναβολή τους μέχρι νεωτέρας.

Οι κατά τόπου αρμόδιες Αρχές επιτήρησης του μέτρου της απαγόρευσης (Δασαρχείο, Αστυνομική Διεύθυνση Ευβοίας, Πυροσβεστικές Υπηρεσίες/Πυροσβεστικά Κλιμάκια, Στρατιωτικές Υπηρεσίες Ευβοίας) να μεριμνήσουν για την αυστηρή εφαρμογή του μέτρου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ευβοίας και οι Υπηρεσίες που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών έχουν τεθεί σε κατάσταση ετοιμότητας βάσει του σχεδιασμού τους, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την εκδήλωση τους, όπως προβλέπεται στην υπ. Αριθμ. 146/2020 (ΑΔΑ:ΨΦΗΞ7ΛΗ-ΛΦΓ) Απόφαση έγκρισης του Σχεδίου για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών λόγω δασικών πυρκαγιών, με την κωδική ονομασία «ΙΟΛΑΟΣ», από το Περιφερειακό Συμβούλιο της Π.Στ.Ε όπως αναθεωρήθηκε επικαιροποιήθηκε και ισχύει.

Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Ευβοίαςέχει ενημερώσει όλες τις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες, τους Δήμους και τις Εθελοντικές Οργανώσεις προκειμένου να λάβουν όλα τα μέτρα πολύ υψηλής ετοιμότητάς τους καθώς και για την πολύ αυξημένη ετοιμότητά τους στην περίπτωση εφαρμογής του μέτρου της οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πολιτών, σύμφωνα με την 5η Έκδοση του Γενικού Σχεδίου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών εξ αιτίας Δασικών Πυρκαγιών, με την κωδική ονομασία «ΙΟΛΑΟΣ 2».

Οι Δήμοι της Π.Ε. Ευβοίαςμε ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ (κατηγορίας 4) να θέσουν τις Υπηρεσίες τους, το προσωπικό τους και τα μέσα που διαθέτουν σε πολύ υψηλή ετοιμότητα, να ενεργοποιήσουν τις ομάδες πυρασφάλειας των Τοπικών τους Κοινοτήτωνκαι να λάβουν τα μέτρα σύμφωνα με το σχεδιασμό τους και τις αρμοδιότητές τους (επιφυλακή προσωπικού, ιδιωτικών μέσων (μηχανημάτων έργων, μεταφορικών μέσων κ.α.)) όπως ορίζονται στο υπ. αριθ. Α1309/18-04-2023 (ΑΔΑ: ΡΣΛΘ46ΝΠΙΘ-ΝΛ5) έγγραφο της ΓΓΠΠ με την 5η έκδοση του Γενικού Σχεδίου Αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών εξαιτίας δασικών πυρκαγιών με την κωδική ονομασία «ΙΟΛΑΟΣ 2», όπως επίσης και στο εγκεκριμένο επιμέρους σχέδιο τους.

Οι Δήμοι της ΠΕ Ευβοίας με Πολύ Υψηλό Κίνδυνο Πυρκαγιάς (κατηγορίας 4),επίσης να τεθούν σε πολύ αυξημένη ετοιμότητα για την περίπτωση εφαρμογής του μέτρου της οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πολιτών εντός των διοικητικών τους ορίων, σύμφωνα με τα εγκεκριμένα σχέδια τους και να ενημερώσουν τις Εθελοντικές Οργανώσεις των περιοχών τους ώστε να ευρίσκονται σε πολύ αυξημένη ετοιμότητα ώστε να συνδράμουν στο έργο και στις δράσεις των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών.

Οι Δήμοι της Π.Ε. Ευβοίας με Υψηλό Κίνδυνο Πυρκαγιάς (κατηγορίας 3), να θέσουν το προσωπικό και τα μέσα τους (ιδιωτικά και μισθωμένα υδροφόρα, χωματουργικά ΜΕ) σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας και παρακαλούμε για την ετοιμότητά τους στην περίπτωση εφαρμογής του μέτρου της οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πολιτών εντός των διοικητικών τους ορίων, σύμφωνα με τα εγκεκριμένα σχέδια τους.

Καλούμαι τους πολίτες να λάβουν τα παρακάτω μέτρα αυτοπροστασίας και να ακολουθήσουν πιστά τις βασικές οδηγίες, ώστε να αποφευχθεί η πρόκληση πυρκαγιάς και να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι που ενδεχομένως προκύψουν.

Πιο συγκεκριμένα:

A. ΑΝ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ:

· Δεν καίμε σκουπίδια ή ξερά χόρτα και κλαδιά κατά τους θερινούς μήνες

· Δεν ανάβουμε υπαίθριες ψησταριές στα δάση ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα το καλοκαίρι

· Αποφεύγουμε εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (π.χ. ηλεκτροκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που δημιουργεί σπινθήρες)

· Δεν πετάμε αναμμένα τσιγάρα

· Δεν αφήνουμε τα σκουπίδια στο δάσος, καθώς υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης

· Σεβόμαστε τα απαγορευτικά πρόσβασης σε περιόδους υψηλού κίνδυνου

Β. ΑΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΕΣΑ Ή ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΔΑΣΟΣ:

· Δημιουργούμε μια αντιπυρική ζώνη γύρω από το σπίτι, καθαρίζοντας σε ακτίνα τουλάχιστον 10 μέτρων τα ξερά χόρτα και φύλλα, τις πευκοβελόνες και τα κλαδιά

· Κλαδεύουμε τα δένδρα μέχρι το ύψος των 3 μέτρων, ανάλογα με την ηλικία και την κατάστασή τους

· Απομακρύνουμε τα ξερά κλαδιά από τα δένδρα και τους θάμνους

· Δεν αφήνουμε τα κλαδιά των δένδρων να ακουμπούν στους τοίχους, τη στέγη και τα μπαλκόνια του σπιτιού – Τα κλαδεύουμε, αφήνοντας απόσταση τουλάχιστον 5 μέτρων από το σπίτι .Αραιώνουμε τη δενδρώδη βλάστηση έτσι ώστε τα κλαδιά του ενός δένδρου να απέχουν τουλάχιστον 3 μέτρα από τα κλαδιά του άλλου

· Δεν τοποθετούμε πλαστικές υδρορροές ή σωλήνες στους τοίχους του σπιτιού

· Δεν τοποθετούμε παραθυρόφυλλα από εύφλεκτα υλικά στα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες

· Φροντίζουμε ώστε τα καλύμματα στις καμινάδες και τους αεραγωγούς του σπιτιού να είναι από άφλεκτο υλικό, ώστε να μην διεισδύσουν σπίθες

· Δεν αποθηκεύουμε εύφλεκτα αντικείμενα κοντά στο σπίτι

· Τοποθετούμε τα καυσόξυλα σε κλειστούς και προφυλαγμένους χώρους

· Δεν κατασκευάζουμε ακάλυπτες δεξαμενές καυσίμου κοντά στο σπίτι

· Προμηθευόμαστε τους κατάλληλους πυροσβεστήρες και φροντίζουμε για τη συντήρησή τους

· Εξοπλιζόμαστε με σωλήνα ποτίσματος, μήκους ανάλογου της περιοχής που θέλουμε να προστατεύσουμε

· Εξοπλιζόμαστε με μια δεξαμενή νερού, μια απλή αντλία που λειτουργεί χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και ένα σωλήνα νερού

Γ. ΜΟΛΙΣ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΥΡΚΑΓΙΑ:

Τηλεφωνούμε ΑΜΕΣΩΣ στην Πυροσβεστική Υπηρεσία (τηλ.199) και δίνουμε σαφείς πληροφορίες για:

· την τοποθεσία και το ακριβές σημείο που βρισκόμαστε

· την τοποθεσία, το ακριβές σημείο και την κατεύθυνση της πυρκαγιάς

· το είδος της βλάστησης που καίγεται

Δημοσιεύθηκε στις 4 July 2025 | 4:17 pm


Συνέντευξη Τύπου της Περιφερειακής Αρχής για τον απολογισμό πεπραγμένων

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, 
την Τρίτη 08 Ιουλίου 2025 και ώρα 5.30 μ.μ. θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου προκειμένου να προβεί σε απολογισμό πεπραγμένων της Περιφερειακής Αρχής.

Η συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης, στην έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Δημοσιεύθηκε στις 4 July 2025 | 4:14 pm


Συμεών Κεδίκογλου: Σοβαρά ερωτήματα για αγροτικές ενισχύσεις σε σύζυγο διευθυντικού στελέχους του ΟΠΕΚΕΠΕ που εμφανίζεται ως μισθώτρια ελαιόδεντρων

Ο Βουλευτής Ευβοίας και Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Συμεών Κεδίκογλου, καταθέτει Ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, την οποία συνυπογράφουν και άλλοι Βουλευτές και Βουλεύτριες, για τα σοβαρά ερωτήματα που προκύπτουν σχετικά με αγροτικές ενισχύσεις που δόθηκαν στη σύζυγο διευθυντικού στελέχους του ΟΠΕΚΕΠΕ, η οποία εμφανίζεται ως μισθώτρια ελαιόδεντρων εντός του στρατιωτικού αεροδρομίου της Ελευσίνας (112ΠΜ).

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

Δημοσιεύθηκε στις 4 July 2025 | 4:10 pm


Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων: Ανακοίνωση για μητέρα παιδιών ΑΜΕΑ στην Χαλκίδα

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ ΕΓΚΛΗΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ

Δεν φτάνει που το ελληνικό κράτος και ο Δήμος δεν έχουν δομές στήριξης της οικογένειας και ιδιαίτερα της οικογένειας με παιδιά με αναπηρία και των μονογονεϊκών οικογενειών, εκθέτουν και καταταλαιπωρούν μάνα και παιδιά. 

Χθες το απόγευμα ο

Δημοσιεύθηκε στις 4 July 2025 | 4:07 pm


Ξεκινούν οι εγγραφές στις Σχολές του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ

Ξεκινούν τη Δευτέρα 7 Ιουλίου2025 οι εγγραφές στις Δημόσιες Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ) του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, που εποπτεύονται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Οι εγγραφές θα διαρκέσουν μέχρι και τη Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2025.

Ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ προσφέρει σπουδές για μια σύγχρονη Αγροτική Επαγγελματική Εκπαίδευση σε κάτοχους απολυτηρίου Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου και ισότιμων τίτλων,

Δημοσιεύθηκε στις 4 July 2025 | 4:03 pm


Π.Ε. Εύβοιας - Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) αύριο Παρασκευή 4/07/2025

«Ενημέρωση και οδηγίες για ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ (κατηγορίας 4)και ΥΨΗΛΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ (κατηγορίας 3)σε περιοχές αρμοδιότητας Δασαρχείων της Π.Ε. Ευβοίας - Λήψη του μέτρου της απαγόρευσης διέλευσης, παραμονής κ.λπ. σε περιοχές αρμοδιότητας των Δασαρχείων Αλιβερίου, Χαλκίδας, Λίμνης καιΙστιαίας».

Σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδόθηκε τηνΠέμπτη03/07/2025 και ισχύει για τηνΠαρασκευή04/07/2025 προβλέπεται ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ (κατηγορίας 4)και ΥΨΗΛΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ (κατηγορίας 3) σε περιοχές αρμοδιότητας των Δασαρχείων Αλιβερίου, Χαλκίδας , Λίμνης και Ιστιαίας.

Σε εφαρμογή της υπ. αριθμ. 115176/22-05-2025 (ΑΔΑ: ΨΑΘΕ7ΛΗ-ΛΙΣ) απόφασης του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ευβοίας θα ισχύει το μέτρο της απαγόρευσης διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε περιοχές ΝATURA καθώς και σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση όπως ορίζονται στις διατάξεις του Ν.998/1979 (Α΄289) για την αντιπυρική περίοδο 2025 στην Π.Ε Ευβοίας, αρμοδιότητας των Δασαρχείων Αλιβερίου, Χαλκίδας , Λίμνης και Ιστιαίας από τη

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2025 | 6:09 pm


Ενημερωτική εκδήλωση του Επιμελητηρίου Εύβοιας στην Σκύρο

Το Επιμελητήριο Εύβοιας υλοποίησε και στην Σκύρο ενημερωτική εκδήλωση για την Ψηφιακή κάρτα Εργασίας στους κλάδους του Τουρισμού και της Εστίασης μετά την Κάρυστο και τα Λ. Αιδηψού.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τη Δεύτερα 30 Ιουνίου 2025 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Σκύρου, σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Εύβοιας, τον Εμποροεπαγγελματικό Σύλλογο Σκύρου, τον Σύλλογο Ενοικιαζομένων Δωματίων και Ξενοδοχείων Σκύρου «Νεοπτόλεμος» και τον Τουριστικό και Επαγγελματικό Σύλλογο Σκύρου «Δίκτυο Ποιότητας».

Εισηγητής ήταν

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2025 | 6:08 pm


Αχόρταγοι- Αεριτζήδες - Αδίστακτοι - Αμετανόητοι και Ασυγχώρητοι. Τα 5 «Α» που περιγράφουν την Κυβέρνηση της ΝΔ

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Αχόρταγοι- Αεριτζήδες - Αδίστακτοι - Αμετανόητοι και Ασυγχώρητοι. Τα 5 «Α» που περιγράφουν την Κυβέρνηση της ΝΔ

Τον Απρίλιο του 2016, όταν ιδρύθηκε η Πλεύση Ελευθερίας, η Πρόεδρος και ιδρύτρια του κινήματος Ζωή Κωνσταντοπούλου είχε εξαγγείλει τις έξι προτεραιότητες, τα έξι πανιά της Πλεύσης Ελευθερίας, τα έξι «Δ» -Δημοκρατία, Δικαιοσύνη, Διαφάνεια, Δικαιώματα, Διαγραφή του παράνομου χρέους και Διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών.

Λίγο αργότερα κάποιος

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2025 | 4:39 pm


Συνάντηση Καραμπατσώλη - Κικίλια: ΕΠΑΝΕΝΑΡΞΗ ακτοπλοϊκής διασύνδεσης Καρύστου - Κυκλάδων

Μετά τη σημερινή συνάντηση της Κωνσταντίνας Καραμπατσώλη με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κικίλια, η βουλευτής ΝΔ Εύβοιας, δήλωσε τα εξής:

"Σε συνέχεια της επιστολής διαμαρτυρίας που κοινοποίησε ο Δήμος Καρύστου και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Τουρισμού Καρύστου, συναντήθηκα σήμερα με τον Υπουργό κ. Κικίλια. Βρίσκομαι, λοιπόν, στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω τη συνέχιση της ακτοπλοϊκής διασύνδεσης της Καρύστου με τις Κυκλάδες.

Ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι η

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2025 | 4:39 pm


Ξεκίνησε ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για τις προσλήψεις 2026 και 2027 - Για πρώτη φορά η Εύβοια στο καθεστώς της αυξημένης μοριοδότησης (+40) εντοπιότητας

Θανάσης Ζεμπίλης: Ξεκίνησε ο πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός (1Γ/2025) του ΑΣΕΠ, που αφορά στις προσλήψεις φορέων του δημοσίου για τα έτη 2026 και 2027.

Στον διαγωνισμό αυτό, που λήγει στις 7 Ιουλίου 2025 στην Αθήνα, για πρώτη φορά εφαρμόζεται το καθεστώς αυξημένης μοριοδότησης εντοπιότητας (+40 μόρια) για τους κατοίκους όλων των περιφερειακών δήμων της Εύβοιας (πλην Χαλκίδας).

"Με την ένταξη των περιφερειακών δήμων της Εύβοιας στην υψηλότερη κατηγορία προσαύξησης της βαθμολογίας, βάση της

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2025 | 4:35 pm


Συνάντηση Καραμπατσώλη-Ζαχαράκη: δέσμευση της Υπουργού για επίλυση των εκπαιδευτικών ζητημάτων του Νομού Ευβοίας

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτωνμεταξύ της Υπουργού κας Σοφίας Ζαχαράκη και της Βουλευτή Ευβοίας Ν.Δ. κας Κωνσταντίνας Καραμπατσώλη, συζητήθηκαν τα εκπαιδευτικά ζητήματα του νομού 
μας.

Η Υπουργός δεσμεύτηκε στα εξής:

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2025 | 4:27 pm


Φάνης Σπανός:Ακόμη μια μεγάλη επένδυση στους πεταλιους έρχεται να αποδείξει ότι η Στερεά Ελλάδα είναι το “next big thing” στον Τουρισμό της χώρας

Ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της Περιφερειακής Αρχής και ακολούθως τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 02 Ιουλίου 2025,στην αίθουσα συνεδριάσεων «Λάμπρου Παπαδήμα» (Αινιάνων 6-8, Λαμία) και ταυτόχρονα με τηλεδιάσκεψη, ενώ μεταδόθηκε ζωντανά από το
κανάλι της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στο YouTube.

Στο πλαίσιο της ειδικής συνεδρίασης λογοδοσίας, το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας:

Επικεντρώθηκε στα οδικά έργα που έχει ανάγκη η Στερεά Ελλάδα με αφορμή σχετική ερώτηση για το δρόμο Ραπταίοι – Στύρα. 

Ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός επεσήμανε ότι

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2025 | 10:19 pm


Π.Ε. Εύβοιας - Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) αύριο Πέμπτη 03/07/2025

«Ενημέρωση και οδηγίες για ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ (κατηγορίας 4)και ΥΨΗΛΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ (κατηγορίας 3)σε περιοχές αρμοδιότητας Δασαρχείων της Π.Ε. Ευβοίας - Λήψη του μέτρου της απαγόρευσης διέλευσης, παραμονής κ.λπ. σε περιοχές αρμοδιότητας των Δασαρχείων Αλιβερίου, Χαλκίδας, Λίμνης καιΙστιαίας».

Σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδόθηκε τηνΤετάρτη02/07/2025 και ισχύει για την Πέμπτη 03/07/2025 προβλέπεται ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ (κατηγορίας 4)και ΥΨΗΛΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ (κατηγορίας 3) σε περιοχές αρμοδιότητας των Δασαρχείων Αλιβερίου, Χαλκίδας , Λίμνης και Ιστιαίας.

Σε εφαρμογή της υπ. αριθμ. 115176/22-05-2025 (ΑΔΑ: ΨΑΘΕ7ΛΗ-ΛΙΣ) απόφασης του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ευβοίας θα ισχύει το μέτρο της απαγόρευσης διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε περιοχές ΝATURA καθώς και σε

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2025 | 4:52 pm


Αναφορά του Συμεών Κεδίκογλου για την αποκατάσταση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Καρύστου με τις Κυκλάδες

Αναφορά με το αίτημα της Δημοτικής Κοινότητας Καρύστου και του Τουριστικού Συνδέσμου Καρύστου για αποκατάσταση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Καρύστου με τις Κυκλάδες και υλοποίηση του έργου επέκτασης του λιμένα της καταθέτει ο Συμεών Κεδίκογλου

Ο Βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Συμεών Κεδίκογλου, καταθέτει ως Αναφορά στη Βουλή, για τον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, την Επιστολή Διαμαρτυρίας (30/06/2025) του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Καρύστου του Δήμου Καρύστου, για τη μη υλοποίηση του

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2025 | 4:52 pm


Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: Εμπιστοσύνη των πολιτών στα επίσημα αποτελέσματα καταλληλότητας υδάτων κολύμβηση

Εμπιστοσύνη των πολιτών στα επίσημα αποτελέσματα καταλληλότητας υδάτων κολύμβησης - Διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας από τις αρμόδιες υπηρεσίες

Οι Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας εργάζονται με συνέπεια και υπευθυνότητα για τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας και την προστασία των λουόμενων.

Στο πλαίσιο της εφαρμογής της ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας, διενεργείται σε τακτική βάση δειγματοληψία και μικροβιολογικός έλεγχος των υδάτων κολύμβησης, σε

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2025 | 4:43 pm


Προχωρούν τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια (Τ.Π.Σ.) των δήμων της Π.Ε. Εύβοιας

Προχωρούν τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια (Τ.Π.Σ.) των δήμων της Π.Ε. Εύβοιας, π/υ 6.314.671€. Σύσκεψη με τον Γ.Γ. κ. Ευθ. Μπακογιάννη. (Πίνακας με την εξέλιξη των έργων ανά δήμο)

Με τον Γενικό Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος κ. Ευθύμιο Μπακογιάννη συναντήθηκε χθες το απόγευμα ο Βουλευτής Εύβοιας Θανάσης Ζεμπίλης. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η πορεία των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων (Τ.Π.Σ.), τα οποία χρηματοδοτούνται από πόρους του ΤΑΑ και αποτελούν την

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2025 | 4:39 pm


Π.Ε. Εύβοιας - Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) αύριο Τετάρτη 02-07-2025

«Ενημέρωση και οδηγίες για ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ (κατηγορίας 4)και ΥΨΗΛΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ (κατηγορίας 3)σε περιοχές αρμοδιότητας Δασαρχείων της Π.Ε. Ευβοίας - Λήψη του μέτρου της απαγόρευσης διέλευσης, παραμονής κ.λπ. σε περιοχές αρμοδιότητας των Δασαρχείων Αλιβερίου, Χαλκίδας, Λίμνης καιΙστιαίας».

Σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδόθηκε τηνΤρίτη01/07/2025 και ισχύει για τηνΤετάρτη02/07/2025 προβλέπεται ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ (κατηγορίας 4)και ΥΨΗΛΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ (κατηγορίας 3) σε περιοχές αρμοδιότητας των Δασαρχείων Αλιβερίου, Χαλκίδας , Λίμνης και Ιστιαίας.

Σε εφαρμογή της υπ. αριθμ.

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2025 | 7:42 pm


Εγκατάσταση απινιδωτή στο Λιμάνι Καρύστου

Όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Καρύστου Βαγγέλης Σπύρου, ε
γκατασταθηκε προσβάσιμος απινιδωτής στον Λιμένα Καρύστου, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθει άμεσα σε περίπτωση ανάγκης!

Τις επόμενες ημέρες θα τοποθετηθούν αντίστοιχα απινιδωτες σε λιμένες Μαρμαριου & Νέων Στυρων!

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2025 | 6:51 pm


Εκδήλωση του Πανευβοϊκού Συλλόγου ΑμεΑ "Ανθρωπος-Ελπίδα-Πολιτισμός"

Ο Πανευβοϊκός Σύλλογος ΑμεΑ "Άνθρωπος-Ελπίδα-Πολιτισμός" θα παρουσιάσει δυο εκδηλώσεις στο πλαίσιο του 9ου Bio-Mechanical festival , Πολιτιστικός Χώρος Αυλιδείας Αρτέμιδος - Όρμος Μικρού Βαθέος :

1.-Η Ομάδα Θεατρικής δημιουργίας

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2025 | 6:43 pm


Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και Δήμος Χαλκιδέων προχωρούν στην αντικατάσταση ταρτάν του Δημοτικού Σταδίου Χαλκίδας

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα συνυπέγραψαν προγραμματική σύμβαση για την υλοποίηση του έργου: «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ & ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΥΛΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ TOY ΕΛΑΣΤΙΚΟΥ ΤΑΠΗΤΑ (ΤΑΡΤΑΝ), ΔΗΜΟΤΙΚOΥ ΣΤΑΔΙOΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ».

Ο συνολικός προϋπολογισμός για την εκτέλεση του έργου ανέρχεται στο ύψος των 350.000 ευρώ και θα καλυφθεί στο σύνολό του από τις πιστώσεις του Τεχνικού Προγράμματος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2025 | 6:43 pm


Καρυστος - Ειδήσεις και Νέα

Φωτιά τώρα στην Κάρυστο - workenter.gr

Φωτιά τώρα στην Κάρυστο  workenter.gr

Δημοσιεύθηκε στις 15 June 2025 | 10:00 am


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Καρυστος





Φιλικοί ιστότοποι: