Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Χαλκιδικής   »   Πολύγυρος    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Η ιστορία της μουσικής σε 6 λεπτά!

Δείτε μια σύντομη σε διάρκεια μικρού μήκους animation ισπανική ταινία που παρουσιάζει την ιστορία της μουσικής.


Μια ιστορία 50.000 χρόνων απο τους προϊστορικούς ανθρώπους στην αρχαιότητα, στη ρωμαϊκή εποχή, στο Μεσαίωνα, στην Αναγέννηση, στην ανάδειξη σπουδαίων συνθετών της κλασικής μουσικής όπως ο Μπαχ, ο Μότσαρτ, ο Βιβάλντι ή ο Βαγκνερ αλλά και της 'οπερας και απο εκεί στον πλούσιο σε ακούσματα 20ο αιώνα που περιλαμβάνει την σειριακή μουσική του Σόνενμπέργκ, την τζαζ του Αρμστρογκ, το ροκ του Έλβις και των Μπιτλς, την ελεκτρόνικα των Κράφτγουερκ και των Ντιπές Μοουντ, την μοντέρνα μουσική πολυμορφία της Μπγιόρκ και των Πρόντιτζι.

Και επειδή όπως είπαμε η ταινία είναι ισπανική, να ξέρετε πως θα καταλάβετε πολύ εύκολα ότι γράφει ο μαρκαδόρος γιατί πολύ απλά η μουσική είναι μια παγκόσμια γλώσσα!


Πηγή http://www.exostispress.gr/Article/i-istoria-tis-moisikis-se-6-lepta-0#ixzz3UXBNSOH5

Δημοσιεύθηκε στις 16 March 2015 | 10:15 am


Πετάω ..

Δημοσιεύθηκε στις 24 December 2014 | 11:24 am


Καλά Χριστούγεννα!!

Δημοσιεύθηκε στις 24 December 2014 | 10:10 am


Μία Ανθρώπινη Οικογένεια - Φαγητό Για Όλους

Δημοσιεύθηκε στις 7 September 2014 | 9:12 am


.. έμπνευση.. καλοκαίρι.. χαμόγελο.. διάλειμμα...

 


no brain cell http://www.progarchives.com/artist.asp?id=8581


Δημοσιεύθηκε στις 4 September 2014 | 3:54 am


Κυριακή 23 Μαρτίου - Όρος Κάκαβος (κυκλική πορεία από Μ.Παναγιά)


Η εξόρμηση θα πραγματοποιηθεί στο όρος Κάκαβος , ένας μικρός ορεινός όγκος στα ΒΑ της Χαλκιδικής ,που διαφυλάσσει μια μοναδική βιοποικιλότητα. Το βουνό χαρακτηρίζεται από πολλούς οικότοπους που περιλαμβάνει ψηλή μεσογειακή μακία, ένα από τα ομορφότερα μεικτά πλατύφυλλα δάση της Ελλάδας, χαράδρες και ποτάμια με καταρράκτες. Τα υψόμετρα δεν ξεπερνάνε τα 850 μέτρα το βουνό αποτελεί στην ουσία ένα δαιδαλώδες σχηματισμό από δεκάδες λόφους μέσα στους οποίους ζούνε σπάνια, απειλούμενα είδη.
Στην περιοχή διακρίνονται τρεις δασικοί οικότοποι. Τα δάση φυλλοβόλων πλατύφυλλων με διάφορα είδη δρυός, καστανιές, οστρυές, φιλύρες, κότινους και οξυές με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τα αρχέγονα δάση από αιωνόβιες μεγάλες δρυς και οξιές που σπανίζουν στην υπόλοιπη Ελλάδα. Τα δάση αείφυλλων-σκληρόφυλλων πλατύφυλλων και τα παραποτάμια δάση.

Η διαδρομή είναι κυκλική .Ξεκινάει και καταλήγει στο χωριό Μεγάλη Παναγία της ΒΑ Χαλκιδικής στους πρόποδες του Όρους Κάκαβος. Ξεκινώντας από την πλατεία του χωριού, αρχίζουμε να ...
ανηφορίζουμε προς το βουνό μέσα από τα στενά σοκάκια του χωριού. Προσπερνώντας τα τελευταία σπίτια του χωριού , μπαίνουμε αρχικά σε δασικό δρόμο για περίπου 1χλμ, μέχρι να μπούμε στο μονοπάτι που ξεκινάει μέσα από δασάκι με κωνοφόρα. Στην πορεία η βλάστηση σταδιακά αλλάζει σε φυλλοβόλα . Κινούμαστε στο μονοπάτι και προσπερνάμε σε ορισμένα σημεία κάθετα δασικούς δρόμους. Μετά από άλλα 5,5 χλμ χωρίς να έχουμε συναντήσει ιδιαίτερες δυσκολίες, κατηφορίζουμε για άλλο 1χλμ μέσα από πανέμορφο δάσος Οξιάς ως τη θέση Σκουριές .Από εδώ αφήνουμε το μονοπάτι και κινούμαστε σε δασικό δρόμο για άλλα 3χλμ στο ίδιο υψόμετρο μέχρι να μπούμε και πάλι σε πανέμορφο μονοπάτι για 1 χλμ .
Έχοντας διανύσει μέχρι εδώ 11χλμ θα υπάρχει η δυνατότητα να γίνει μια ομάδα που θα κατέβει στο χωριό αποφεύγοντας τα ‘’δύσκολα’’ σημεία και διανύοντας μικρότερη απόσταση . Η ομάδα που θα συνεχίσει ,λίγο αργότερα θα αρχίσει να ‘’χάνει ύψος’’ ,αρχικά σταδιακά και μετά με έντονη κατηφορική κλίση, ξαναμπαίνοντας σε πυκνό δάσος με κατεύθυνση τον Καρατζά λάκκο. Εκεί αφήνουμε και πάλι το μονοπάτι και κινούμαστε για 1,5χλμ σε δασικό δρόμο. Η υψομετρική διαφορά που χάθηκε πριν τώρα πρέπει να ανακτηθεί . Μπαίνουμε πάλι σε μονοπάτι, που είναι και το δυσκολότερο σημείο με την ποιο έντονη κλίση(400m υψομετρικής σε 1,4 χλμ απόσταση). Αφού ανέβουμε την απότομη ανηφόρα τα πράματα γίνονται ευκολότερα. Από εδώ μας χωρίζουν μέχρι τη Μ.Παναγία 6χλμ δασικού δρόμου και μονοπατιού χωρίς ανηφορικές κλίσεις. Στο σημείο αυτό υπάρχει και η επιλογή να προστεθούν άλλα 2,5χλμ μονοπατιού που αξίζει να περάσουμε από εκεί, κάνοντας μια μικρή παράκαμψη. Αυτό θα αποφασιστεί αν θα γίνει από τους αρχηγούς της ανάβασης κρίνοντας από τον ρυθμό και την διάθεση της ομάδας μέχρι εκεί.
Η ανάβαση θα πραγματοποιηθεί από κοινού με την ΟΑΛΘ, ΦΟΣ Σταυρού και άλλους ορειβατικούς συλλόγους.
Κατά την διάρκεια της διαδρομής θα συναντήσει πηγή στο 15χλμ μόνο η ομάδα που θα ακολουθήσει την μεγάλη διαδρομή, γι αυτό το λόγο οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν μαζί τους τουλάχιστον 1 λίτρο νερό. Επιπλέον απαραίτητο είναι ένα ελαφρύ σνακ για αναπλήρωση ενέργειας καθώς η διαδρομή είναι πολύωρη.
Όπως σε κάθε διαδρομή για την ασφάλεια τους οι πεζοπόροι υποχρεούνται να φέρουν μαζί τους σε κατάλληλο για διαδρομές στο βουνό σακίδιο τα παρακάτω υλικά: αδιάβροχο, σκούφο, γάντια, φακό κεφαλής, υδροδοχείο πλήρες , ατομικό φαρμακείο, σφυρίχτρα, fleece ζακέτα η άλλο ζεστό ρούχο η μπουφάν για τις στάσεις . Υποδήματα κατάλληλα για κίνηση σε ορεινό πεδίο είναι υποχρεωτικά.
Η διαδρομή στην θέση Σκουριές περνάει δίπλα από τις εγκαταστάσεις εξόρυξης χωρίς να διέρχεται μέσα από αυτές, δίνοντας μας όμως μια καλή εικόνα του «έργου» που συντελείται. Ας ελπίσουμε ότι αυτή η εξόρμηση δεν θα είναι από τις τελευταίες ευκαιρίες που μας απομένουν για να απολαύσουμε το πανέμορφο (και μέχρι προσφάτως ξεχασμένο) δάσος του Κακάβου , που εξαφανίζεται μέρα με τη μέρα όλο και περισσότερο προς χάρη της “χρυσής ανάπτυξης” …

Συνάντηση: 7:30, Τσιμισκή με Καρόλου Ντηλ

Κύρια ομάδα:
Διάρκεια διαδρομής περίπου 6 ώρες.
Συνολική υψομετρική: 900m (η 1100m)
Μήκος διαδρομής : 22,5χλμ (η 25χλμ)
Δυσκολία Β
Δευτερεύων ομάδα: Διάρκεια διαδρομής 4 ώρες
Συνολική υψομετρική: 600m
Μήκος διαδρομής : 16χλμ
Δυσκολία Α

Αρχηγοί:
Νίκος Κοντός
Κουτσιονικόλας Κων/νος
(Σαχπαζίδης Άρης)

Η εξόρμηση πραγματοποιείται κατόπιν αίτησης πολλών μελών που θέλησαν να γνωρίσουν από κοντά την ευαίσθητη αυτή περιοχή.
Η δραστηριότητα είναι καθαρά φυσιολατρική-πεζοπορική και δεν επιτρέπεται σε κανένα μέλος του Συλλόγου, με κανένα τρόπο να προσδώσει πολιτικό ή κομματικό χαρακτήρα στην εκδήλωση αυτή ( πχ. πανό, συνθήματα κ.α.).


Δημοσιεύθηκε στις 17 March 2014 | 9:35 am


Η φωτογραφία με τον Σουδανό που κλέβει το φαϊ από το σκελετωμένο παιδί, σόκαρε τη δύση...

Η φωτογραφία τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια διανομής τροφίμων στο νότιο Σουδάν το 1998 από την οργάνωση «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» και αποτύπωσε το δράμα των μικρών παιδιών που λιμοκτονούσαν κατά χιλιάδες. Ο Βρετανός Tom Stoddart απαθανάτισε έναν Σουδανό την ώρα που έκλεβε την μερίδα σιτάρι από ένα σκελετωμένο παιδί και να εξαφανίζεται. Αυτή η εικόνα έγινε πρωτοσέλιδο, σόκαρε την δύση και φυσικά έκανε τον γύρο του κόσμου. 

Τη περίοδο εκείνη το Σουδάν βρισκόταν σε εμφύλιο πόλεμο, αλλά ταυτόχρονα ο λαός της υπέφερε από λιμό. Όταν η κυβέρνηση για πρώτη φορά επέτρεψε να παρασχεθεί βοήθεια από το εξωτερικό οι εθελοντές που έσπευσαν εκεί βρέθηκαν αντιμέτωποι με μια τεράστια ανθρωπιστική κρίση. Το πρώτο εξάμηνο του 1998 , υπολογίζεται ότι 250.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην περιοχή. 

Το αγόρι της φωτογραφίας σερνόταν επί ώρες προκειμένου να λάβει τις διαθέσιμες έστω και πενιχρές προμήθειες. 

Τη στιγμή λοιπόν, που ήταν έτοιμο να παραλάβει το μερίδιο του, ένας άνδρας καλοντυμένος και καλοσιτισμένος, όπως φαίνεται και στην φωτογραφία, του αρπάζει όλο το σιτάρι που του αντιστοιχούσε και απομακρύνεται ατάραχος.

Πολλοί κατηγόρησαν τον φωτογράφο Tom Stoddart επειδή δεν αντέδρασε μπροστά σ” αυτό το ακραίο περιστατικό. Εκείνος όμως, υποστήριξε ότι αυτή είναι η σκληρή καθημερινότητα για τους ανθρώπους που ζουν εκεί και ότι η δημοσίευση των φωτογραφιών του στον δυτικό τύπο έφερε αποτέλεσμα. 

Πράγματι ο Τομ επέστρεψε στη Βρετανία και στις 12 Αυγούστου 1998 δημοσίευσε στον Guardian μερικές απο τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες του . Ο ίδιος ζήτησε να αναγράφονται τα τηλέφωνα όπου οι πολίτες θα μπορούσαν να ενισχύσουν απευθείας τους πληγέντες. 

Με τον τρόπο αυτό συγκεντρώθηκαν πάνω από 600,000 δολάρια. Η φωτογραφία με το σκελετωμένο αγόρι έγινε πρωτοσέλιδο και βραβεύτηκε ως η καλύτερη ασπρόμαυρη φωτογραφία το 1998. Συνολικά, υπολογίζεται ότι πάνω από 1,5 εκατομμύριο ζωές χάθηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου και του λιμού. 

Το αγόρι που συγκίνησε την παγκόσμια κοινή γνώμη με το δράμα του, είναι άγνωστο τι απέγινε.

Δημοσιεύθηκε στις 16 March 2014 | 2:57 pm


Υβρεοπομπή !!


)


Δημοσιεύθηκε στις 13 March 2014 | 4:11 pm


Ενας μελλοθάνατος μικρός παράδεισος #skouries#

Στην καρδιά του Κάκκαβου, δίπλα ακριβώς από τις εγκαταστάσεις της «Ελντοράντο», βρίσκεται το κτήμα του Γ. Καλύβα, ενός ανθρώπου που αρνήθηκε να ξεπουλήσει στους χρυσοθήρες την ομορφιά που κληρονόμησε, δίνοντας καθημερινά τη μάχη για να διασώσει όχι την περιουσία του αλλά το δάσος και το βουνό.

Στην καρδιά του Κάκκαβου, δίπλα ακριβώς από τις εγκαταστάσεις της «Ελντοράντο», βρίσκεται το κτήμα του Γ. Καλύβα, ενός ανθρώπου που αρνήθηκε να ξεπουλήσει στους χρυσοθήρες την ομορφιά που κληρονόμησε, δίνοντας καθημερινά τη μάχη για να διασώσει όχι την περιουσία του αλλά το δάσος και το βουνό.

→«Ο,τι συμμαχεί με τη ζωή -το νερό κι ο αέρας- είναι εχθρός της εταιρείας»

→«Αν υποχωρήσουμε από τον αγώνα, τα πάντα γύρω θα καταστραφούν: βάζουν γεωτρήσεις παντού ώστε να αποστραγγίσουν το βουνό. Τα φυτά θα πεθάνουν από λειψυδρία και όλα τα ζώα θα πνιγούν από τη σκόνη»

Της Ντίνας Δασκαλοπούλου – Φωτ.: Κώστας Νταντάμης - Εφημερίδα Συντακτών

Για να τον συναντήσεις χρειάζεται υπομονή κι αντοχή: ο δρόμος που οδηγεί στο καλύβι του περνάει πια δίπλα από τις εγκαταστάσεις της «Ελντοράντο». Κι έτσι ο ίδιος κι οι φίλοι του –που δεν αντέχουν να βλέπουν το βουνό τους να ξεκοιλιάζεται καθημερινά- πηγαίνουν μέχρι το μικρό σπιτάκι του από τους δασικούς δρόμους.

Μικρά, φιδογυριστά μονοπάτια που σε οδηγούν όλο και πιο βαθιά στην καρδιά του Κάκκαβου. Λακκούβες και νεροφαγώματα, ομίχλη και βροχή, λάσπες κι απότομες στροφές – δεν είναι εύκολο να φτάσεις στο καλύβι του Καλύβα. Λένε όμως όλοι πως αξίζει τον κόπο.

Οχι μονάχα γιατί ...
είναι μια φιγούρα που μοιάζει λες και δραπέτευσε από αγιογραφίες του Πανσέληνου. Ούτε γιατί έχει μια φωνή βαθιά και γαλήνια, τραγουδιστή κάποιες στιγμές σαν του Μπακιρτζή. Ούτε γιατί σε καλοδέχεται χαμογελώντας συνεχώς μες στον Ι.Χ. παράδεισό του. Ούτε καν για αυτόν τον ίδιο τον μικρούλη του παράδεισο: τις οξιές, τις δρυς και τα έλατα, τις κερασιές, τις καστανιές και τα πλατάνια.

Αλλά πιο πολύ γιατί ο Γιώργος Καλύβας είναι η προσωποποίηση του ανθρώπου που αντιστέκεται: το κτήμα του βρίσκεται καταμεσής μιας τεράστιας έκτασης που ανήκει στην «Ελντοράντο». Η εταιρεία προσπάθησε πολύ να αγοράσει και τη δική του έκταση. Ο Γιώργος αρνήθηκε. Κι επιμένει καθημερινά να δίνει τη μάχη για να διασώσει την ομορφιά που κληρονόμησε.

Μας υποδέχεται λοιπόν στο σπίτι του με τα χέρια διάπλατα ανοιχτά. Μοσχοβολάει το νοτισμένο χώμα κι αναρωτιέμαι πόσο δύσκολο είναι να ζεις καθημερινά μέσα σε μια μελλοθάνατη ομορφιά. «Είμαι 59 χρονών κι έμεινα πρώτη φορά εδώ το ‘81», λέει ο Γιώργος.

«Επέλεξα να ζήσω στο χωράφι του παππού μου και να καλλιεργήσω τη γη και να φτιάξω μελίσσια. Το σπίτι δεν έχει ρεύμα ούτε τηλέφωνο. Δεν θα μπορούσα να εγκαταλείψω το δάσος για όλα τα χρήματα του κόσμου. Γι’ αυτό έφαγα πρώτος το δεκανίκι από τα ΜΑΤ, όταν άρχισαν να λειτουργούν σαν στρατός. Γι’ αυτό καθημερινά έχω διαπληκτισμούς με τους σεκιουριτάδες της εταιρείας. Μια μέρα έκοψαν κατά λάθος ένα από τα δέντρα μου. Τι να τα κάνω τα λεφτά τους; Αν υποχωρήσουμε από αυτόν τον αγώνα, τα πάντα γύρω θα καταστραφούν: βάζουν γεωτρήσεις παντού ώστε να αποστραγγίσουν το βουνό. Πάνω από 3.000 τόνοι σκόνης θα βγαίνουν κάθε ώρα. Τα φυτά θα πεθάνουν από λειψυδρία και όλα τα ζώα θα πνιγούν από τη σκόνη. Ο,τι συμμαχεί με τη ζωή -το νερό κι ο αέρας- είναι εχθρός της εταιρείας. Ακόμα κι αν εγώ φυλάω τα στρέμματα του παππού μου ως κόρη οφθαλμού, δεν έχει νόημα. Σ’ έναν κατάξερο τόπο θα ζήσουν τα δικά μου φυτά; Αποκλείεται».

Το παράξενο βουνό

Παρ’ όλο που βρισκόμαστε μόλις στα 300 μέτρα υψόμετρο, η βλάστηση γύρω μας θυμίζει ψηλό βουνό, όπως και τα ζώα που ζουν εδώ. Είναι ένα ιδιαίτερο φαινόμενο που οφείλεται στο μικροκλίμα του Κάκκαβου. Δασολόγοι από όλο τον κόσμο μελετούν αυτή την παραξενιά του βουνού που η ελληνική κυβέρνηση έδωσε βορά στους χρυσοθήρες.

Ωστόσο, υπάρχουν τμήματα του βουνού που ανήκουν σε μονές του Αγίου Ορους κι άλλα που ανήκουν σε οικογένειες. Οι περισσότεροι ντόπιοι έχουν πουλήσει τα χωράφια τους ήδη από την εποχή της TVX – περίπου 500 στρέμματα γης.

«Κι εμένα μου έδιναν τότε οι Καναδοί 50 εκατομμύρια για να πουλήσω αυτά τα 8,5 στρέμματα. Δεν το έκανα και μου πρόσφεραν 70. Δεν είναι θέμα τιμής, τους έλεγα και δεν το καταλάβαιναν», λέει ο Γιώργος. «Δεν τα θέλουν τα χωράφια μας για να σπείρουν ραπανάκια, αλλά για να καταστρέψουν ό,τι ζωντανό. Ο ύστερος καπιταλισμός τρώει τον εαυτό του, τη βιόσφαιρά του».

Το κτήμα του Γιώργου μπορεί να βρίσκεται έξω από τα περίπου 1.000 στρέμματα που χρειάζεται η εταιρεία εξόρυξης για να προχωρήσει, είναι όμως ακριβώς στο όριο. Μόλις στο ένα μέτρο από τις καστανιές του Καλύβα θα χτιστεί το φράγμα απόθεσης: 150 μέτρα ύψος θα έχει η δεξαμενή που θα χτιστεί από στείρα υλικά του μεταλλείου και θα δεχτεί συνολικά 33 εκατομμύρια τόνους αποβλήτων!

«Βρισκόμαστε στην καρδιά του δάσους, που βρίσκεται στην καρδιά όλων των χωριών», μου λέει ο Γιώργος. «Μας λένε διάφοροι για ανάπτυξη και μας φέρνουν παράδειγμα την Αυστραλία, εκεί όπου τα μεταλλεία απέχουν εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα από κατοικημένες περιοχές. Εδώ είμαστε μια πεδισιά τόπος: από το χωριό μου σε ευθεία γραμμή το open pit απέχει δύο χιλιόμετρα κι από το χωράφι μου το φράγμα 500 μέτρα. Αλλά, ακόμα κι αν παραβλέψουμε εμάς τους ανθρώπους, ποιος παίρνει την ευθύνη για το βουνό; Η ζωή του Κάκκαβου αλλάζει καθημερινά δραματικά. Τα αγριογούρουνα έχουν χάσει το ενδιαίτημά τους και κατεβαίνουν στο χωράφι μου. Τι θα απογίνουν όλα αυτά τα ζωντανά; Πού θα πάνε όλα αυτά τα πουλιά; Κάποια στιγμή η εταιρεία θα προχωρήσει σε αναγκαστικές απαλλοτριώσεις. Αν δεν συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε, αν δεν κερδίσουμε, εδώ θα γίνει έρημος».

……………………………………………………………………….

Το «Χρυσό Δάσος»

Η ζωή κι η καθημερινή μάχη του Γιώργου Καλύβα έγιναν ντοκιμαντέρ. Το «Χρυσό Δάσος» του Στρατή Βογιατζή κάνει πρεμιέρα το Σάββατο στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης και, όπως έγραψε ο Κώστας Γαβράς, είναι «ένα ποιητικό φιλμ για μια τραγωδία που με άγγιξε πολύ». Το ντοκιμαντέρ είναι μια παραγωγή τού «The Caravan Project – Ενας Αλλος Κόσμος Είναι Εδώ» (www.anotherworldishere.com): Από το 2011 μια ομάδα καλλιτεχνών και ερευνητών διασχίζουν τη χώρα μ’ ένα αυτοκινούμενο όχημα και καταγράφουν ιστορίες που φωτίζουν μια «άλλη» Ελλάδα, εκείνη των ανθρώπων που έχουν τη δύναμη να εμπνεύσουν και να λειτουργήσουν μεταμορφωτικά.

* Προβολές: Αίθουσα «Τόνια Μαρκετάκη», στο λιμάνι το Σάββατο, 17.30 & στην αίθουσα «Τζων Κασσαβέτης» στο λιμάνι τη Δευτέρα, 13.00.

……………………………………………………………………………

Λήψη DNA σε κλίμα τρομοκρατίας

→Τέσσερις κάτοικοι φοβήθηκαν την κατηγορία της απείθειας και έδωσαν γενετικό υλικό

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Υπό τον φόβο της απαγγελίας νέας κατηγορίας, για απείθεια αυτή τη φορά, τέσσερις κάτοικοι της βορειοανατολικής Χαλκιδικής που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις κατά των εξορύξεων αναγκάστηκαν χθες να δώσουν δείγμα γενετικού υλικού στις διωκτικές αρχές, απεμπολώντας το δικαίωμά τους για προσφυγή στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

Οι δικηγόροι των «υπόπτων» που θέλησαν χθες να πάρουν αναστολή εκτέλεσης της διάταξης που εκδόθηκε εν όψει της προσφυγής στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο διαπίστωσαν ότι η ανακρίτρια απουσίαζε. Κατόπιν αυτού, ενημέρωσαν τους εντολείς τους ότι ενδέχεται να κατηγορηθούν για το αδίκημα της απείθειας σε περίπτωση που δεν δώσουν δείγμα DNA και τελικά τέσσερις από αυτούς κάμφθηκαν και υπαναχώρησαν. Οι υπόλοιποι, ωστόσο, αποφάσισαν να μη δώσουν γενετικό υλικό, παρά τη διάταξη, περιμένοντας να κριθεί το θέμα από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

Συνολικά 27 πολίτες είναι κατηγορούμενοι για τα επεισόδια στον Λάκκο Καρατζά στις 12/5/2013. Οι περισσότεροι κατέθεσαν προσφυγή ζητώντας την ακύρωση της διάταξης της ανακρίτριας να υποβληθούν σε λήψη δείγματος DNA για άλλη υπόθεση, αυτήν της επίθεσης στο εργοτάξιο της εταιρείας στις Σκουριές, που είχε γίνει τρεις μήνες νωρίτερα, στις 17/2/2013.

Η απόφαση της ανακρίτριας έχει προκαλέσει εύλογα ερωτήματα στους νομικούς κύκλους, όπου ήδη το θέμα σχολιάζεται έντονα, διότι, όπως συζητείται, επιχειρείται εμμέσως πλην σαφώς μία συνένωση δύο διαφορετικών δικογραφιών με επέκταση της δίωξης για δύο διαφορετικές υποθέσεις.

«Για να κληθεί κάποιος να καταθέσει δείγμα DNA πρέπει να υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για την ενοχή του, κάτι που δεν υπάρχει σε αυτή την περίπτωση. Πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικές υποθέσεις, για τις οποίες σχηματίστηκαν δύο εντελώς διαφορετικές δικογραφίες. Εως τώρα δεν υπάρχει καμία σύνδεση μεταξύ τους, καθώς από την έρευνα δεν έχουν προκύψει τέτοια στοιχεία. Αλλά με τη διάταξη της ανακρίτριας επιχειρείται να γίνει ακριβώς αυτή η σύνδεση και μάλιστα χωρίς να υπάρχει καμία απολύτως ενοχοποιητική ένδειξη για τους 27 του Λάκκου Καρατζά. Φαίνεται ότι με την ίδια ευκολία που η Αστυνομία κατηγορεί κατοίκους για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, μπορεί να συνδεθούν οι δύο υποθέσεις και να προκύψει μια μεγάλη εγκληματική οργάνωση» σχολιάζει στην «Εφ.Συν.» ο δικηγόρος Γιώργος Κυρίτσης.

Ν.Φωτ.


http://antigoldgr.org/


Δημοσιεύθηκε στις 13 March 2014 | 10:51 am


H Δύναμη του Τραγουδιού και η Mουσικοθεραπεία στην αρχαία Eλλάδα

Η Mουσικοθεραπεία είναι η εφαρμογή της μουσικής και η χρησιμοποίησή της, ως θεραπευτικό μέσο,μέσα από διάφορες μεθόδους και τεχνικές με σκοπό τη βελτίωση και τη διατήρηση της ψυχικής, πνευματικής και σωματικής υγείας.H μουσική είναι ένα δημιουργικό, μη λεκτικό μέσο που προωθεί την προσωπική έκφραση και ανάπτυξη του ατόμου, όπως και την επικοινωνία και την επαφή του με τους άλλους. H θεραπευτική ιδιότητα του ήχου και της μουσικής αποτελεί αντικείμενο έρευνας και μελέτης.O ακριβής χαρακτήρας και η δομή της θεραπευτικής μουσικής είναι βέβαια άγνωστος, αφού μέχρι στιγμής έχουν χρησιμοποιηθεί για πειραματισμό διάφορα μουσικά ακούσματα, όπως η κλασική, η ελαφρά ποπ, ή η τζαζ μουσική και φυσικα η επιλογή της μουσικής για θεραπευτική χρήση επηρεάζεται από την κουλτούρα με την οποία κάποιος έχει ανατραφεί.
Oι αλληλεπιδράσεις μεταξύ ιατρικής και μουσικής είναι πολύ αρκετά πολύπλοκες και η σύγχρονη μουσικοθεραπεία αποτελεί την ορατή μόνο πλευρά ενός τεράστιου παγόβουνου. H πρακτική χρήση της μουσικής στην ιατρική πρέπει να στηριχθεί στο φιλοσοφικό υπόβαθρο που συμπεριλαμβάνει και πρακτικές εφαρμογές. H μελωδία και ο ρυθμός της θεραπευτικής μουσικής έχουν ως πρότυπο φυσικούς ήχους, όπως άνεμο, νερό, ήχους πουλιών, βιορυθμούς της αναπνοής και της κυκλοφορίας. H δόμηση του ρυθμού επηρεάζεται από συμπαντικούς ρυθμούς, ενώ η αντίληψη του χρόνου διαφέρει από την αντίληψη που υπάρχει στη δυτική μουσική. O χρόνος στη θεραπευτική μουσική δεν πρέπει να είναι απόλυτα διηρεμένος, κατά τον τρόπο που τον μετρούν τα ρολόγια και δεν πρέπει να συγχέεται με το βιολογικό χρόνο. Στη μουσική αυτή, σημασία έχει ...
η σιωπή, οι μελωδικές φράσεις ρέουν αβίαστα σε χλιαρές δομές, χωρίς αυστηρό πρότυπο. Kατά κάποιον τρόπο είναι σαν να ακολουθούν την ισορροπία μεταξύ εισπνοής-εκπνοής. Για να μπορέσει δηλαδή να δράσει, πρέπει να αποφύγει την ενεργοποίηση συλλογιστικών διαδικασιών. Nα μην κυριαρχεί ο νους, αλλά να ενεργοποιούνται ενστικτώδεις μηχανισμοί που επιτρέπουν τη χαλαρωτική δράση του μουσικού ήχου στα εγκεφαλικά κέντρα της αναπνοής και της κυκλοφορίας.

Oι πρώτες πληροφορίες για την άσκηση της μουσικοθεραπείας προέρχονται όχι μόνο από τη μυθολογία, αλλά και από την ιστορία της αρχαίας Eλλάδας, της Aιγύπτου, της Kίνας, των Iνδιών κ.ά. H αρχαία Eλληνική μουσική πήρε και στοιχεία από τη μουσική διαφόρων λαών της Aνατολής, τα οποία όμως συμπεριέλαβε σε μια επιστημονική βάση,τη θεωρία της μουσικής, η οποία αργοτερα μεταδόθηκε και στη Δύση. Έτσι, η ιστορία της Eυρωπαϊκής μουσικής αρχίζει, μπορούμε να πούμε, με την αρχαία ελληνική.

Aλλά ας δούμε τα πράγματα από την αρχή. O άνθρωπος πολύ σύντομα χρησιμοποίησε, εκτός από τη δική του φωνή, μουσικά όργανα ως ηχογόνες πηγές, μέσα από τις οποίες εκφράστηκε μουσικά. Oι σημερινές μαρτυρίες δεν μας επιτρέπουν να γνωρίζουμε τη σειρά με την οποία τα επινόησε. Έτσι, το χτύπημα των χεριών, των ποδιών ή διαφόρων επιφανειών με τα χέρια ή με τα πόδια έδωσαν πιθανότατα τα πρώτα κρουστά. Σε προϊστορικούς επίσης χρόνους πρέπει να επινοήθηκαν τα έγχορδα και τα πνευστά. Aφορμή, βέβαια, για την κατασκευή τους δεν θα ήταν άλλη από τυχαία περιστατικά, τα οποία εντυπωσίασαν τον άνθρωπο, όταν άκουσε να παράγονται ήχοι με το φύσημα ενός καλαμιού, κλειστού από τη μια μεριά, ή με τη νύξη ενός αποξηραμένου και τεντωμένου εντέρου κάποιου ζώου, δηλαδή μιας χορδής. H μουσική, λοιπόν, είναι στενά συνυφασμένη με τη ζωή του ανθρώπου από τα πρώτα του βήματα. H φύση όμως του ανθρώπου, οι δυνατότητες του εγκεφάλου του, η πνευματικότητά του άρχισαν σταδιακά να οδηγούν την πολιτιστική του εξέλιξη, την ανάγκη και τη δίψα του για την αλήθεια και την ομορφιά.
H αναζήτηση της αλήθειας άρχισε να ικανοποιείται με τη θρησκεία, τη φιλοσοφία, την Eπιστήμη, το Δίκαιο κ.λπ., ενώ η δίψα του για το ωραίο (εύμορφο) με την τέχνη.

H αρχαία Eλληνική Mουσική έφτασε σε πλήρη ακμή τον 7ο έως τον 5ο π.X. αιώνα. Στο διάστημα αυτό αναπτύχθηκε και εξελίχθηκε η θεραπευτική ιδιότητα της μουσικής. Έτσι υπάρχει μια πλειάδα αρχαίων Eλλήνων μουσικών, οι οποίοι μελετώντας την επιστήμη τους προήγαγαν ακόμη περισσότερο τη θεραπευτική μουσική. Oι εφαρμογές της μουσικοθεραπείας συνοψίζονται κυρίως στην ψυχοϋγιεινή, την ψυχιατρική και την ψυχοσωματική. O τρόπος που ασκείτο φαίνεται πως ήταν ο δεκτικός, ο ενεργητικός και ο μικτός, αν και ακριβείς πληροφορίες δεν υπάρχουν. Δεν φαίνεται πως υπήρχαν κατηγορίες μουσικών οργάνων ανάλογα με τη θεραπευτική τους ικανότητα στις διάφορες ασθένειες. Eίναι πολύ πιθανό τη θεραπευτική ιδιότητα της μουσικής να τη χρησιμοποιούσαν για την αντιμετώπιση των διαφόρων παθήσεων ακομη και στην παιδική ηλικία. Aναφορές, βέβαια, σε αρχαία ελληνικά κείμενα δεν υπάρχουν, πλην όμως ο άνθρωπος για την αντιμετώπιση της προβληματικής υγείας του συχνά καταφεύγει, ακόμη και σήμερα, σε διάφορες ιατρικές μεθόδους (ομοιοπαθητική κ.λπ.).

ΘEPAΠEYTEΣ

Σε όλους τους αρχαίους λαούς βρίσκουμε πλήθος αναφορών, στις οποίες, με μυθολογική επένδυση τις περισσότερες φορές, γίνεται λόγος για μουσικοθεραπεία. Iερείς- γιατροί συνήθιζαν να διώχνουν τα κακά δαιμόνια με τη βοήθεια των ήχων. Xρησιμοποιούσαν τη μουσική σε θεραπευτικές τελετουργίες, για να απαλλάξουν τον άνθρωπο από τα κακά πνεύματα που τον βασάνιζαν και τον αρρώσταιναν. Στην αρχαία Eλλάδα βρίσκουμε μια σωρεία αναφορών για ίαση μέσω της μουσικής. Aς κάνουμε μια αναδρομή στην ιστορία της μουσικοθεραπείας και χρονολογικά ας εξετάσουμε τους σπουδαιότερους θεραπευτές, με έμφαση στον Oρφέα και τον Πυθαγόρα.

Kατά τον Στράβωνα, οι μεγάλοι και ξακουστοί αοιδοί, Oρφέας, Mουσαίος, Θάμυρης και Eύμολπος, ήταν θράκες.O Oρφέας, γιος του Aπόλλωνα ή του Oίαγρου, βασιλιά της Θράκης, και της Mούσας Kαλλιόπης, άκμασε τον 13ο αιώνα π.X. Πεδίο δράσης του ήταν ο Έβρος, ο Όλυμπος και ο Eλικώνας. Ήταν άριστος κιθαρωδός και τελειοποίησε τη λύρα που του χάρισαν ο Aπόλλωνας και ο Eρμής. Kατά τον Πίνδαρο, ο Oρφέας υπήρξε αοιδός, ιερέας και μάντης, πατέρας πάντων των αοιδών (πύθια Δ. 176). Tη μαγική δύναμη της λύρας του Oρφέα εξύμνησαν οι αρχαίοι ποιητές, γιατί συγκινούσε όχι μόνο ανθρώπους και άγρια θηρία, αλλά και αυτά ακόμη τα άψυχα στοιχεία της φύσης. Mε τη λύρα του μπόρεσε να κάμψει τον Πλούτωνα και να κατέλθει στον Άδη, για να φέρει πάλι στον κόσμο την αγαπημένη του σύζυγο την Eυρυδίκη, που πέθανε μετά από φαρμακερό “δήγμα όφεωςΣ. Mε τη λύρα πάλι κατόρθωσε, ως μέλος της εκστρατείας των Aργοναυτών, να σταματήσει τις Συμπληγάδες πέτρες και άθικτη να περάσει η Aργώ. Mε αυτήν αποκοίμισε το φοβερό δράκοντα που φύλαγε το Xρυσόμαλλο δέρας στο ιερό άλσος της Kολχίδος κι έτσι οι Aργοναύτες κατόρθωσαν να το κλέψουν.

O Oρφέας με την εμπνευσμένη διδασκαλία του μαλάκωσε την σκληρή θρακική ψυχή, δίδαξε την αποφυγή βιας, έγινε νομοθέτης και δάσκαλος ωφέλιμων τεχνών. Xαλιναγωγώντας τα ανθρώπινα πάθη, θεωρήθηκε ως ευεργέτης του ανθρώπου, το εμψυχωτικό πνεύμα της Eλλάδας και ο αφυπνιστής της θείας ψυχής. Yπήρξε ο εισηγητής των ορφικών μυστηρίων και ο ιδρυτής πολλών θρησκευτικών δογμάτων και τελετών, όπως και των Eλευσίνιων και Διονυσιακών μυστήριων. O Aριστοφάνης και ο Oράτιος τον αναφέρουν ως απόστολο του πολιτισμού και ο Hρόδοτος υποστηρίζει ότι τα ποιήματα τα “OρφικάΣ είναι νεώτερα από τα ποιήματα του Oμήρου.Oρφισμός σήμερα καλείται η παραδοχή της θρησκείας και της θεογονίας, την οποία καθόρισε ο Oρφέας και περιέχεται στα “Oρφικά”.

O ορφισμός με τα μυστήριά του επεδίωξε την απαλλαγή του ανθρώπου από την αγωνία, την οποία αισθάνεται ο φοβούμενος το θάνατο και τα μετά το θάνατο. O Oρφέας θεωρείται ως ο περιφημότερος τραγουδιστής της Eλλάδας και ο κυριότερος εκπρόσωπος της Ωδής (Mαγικό Tραγούδι). Ένα σημαντικό στάδιο από το οποίο πέρασε η μουσική κατά την εξέλιξή της είναι η μαγική μουσική. H μουσική αυτή, όπως πίστευαν οι αρχαίοι λαοί, είχε υπερφυσικές ιδιότητες, είχε δηλαδή τη δύναμη να δημιουργήσει ή να καταπαύσει ένα φυσικό φαινόμενο. Eπίσης, είχε θεραπευτικές ιδιότητες. Mε τον καιρό σχηματίσθηκαν σε κάθε χώρα, κυρίως της Aνατολής, διάφοροι τύποι μαγικών τραγουδιών (τραγούδι της βροχής, της καλοκαιρίας).Aυτά τα τραγούδια, για να έχουν αποτέλεσμα, έπρεπε να εκτελεστούν με ορισμένο τρόπο και σε ορισμένο χρόνο. O Πίνδαρος λέγει ότι ο Aσκληπιός χρησιμοποιούσε ως θεραπευτικό μέσο και “γλυκά τραγούδια”.
O Πλάτων, αποδεχόμενος την πρωτοπορία των θρακών αοιδών στη μουσική και στην Ποίηση, αναφέρει ότι: “από τους ποιητές, άλλοι εξαρτώνται κι ενθουσιάζονται από τον Oρφέα και άλλοι από τον Mουσαίο”. O Aριστοφάνης, ψέλνοντας στις Όρνιθες τη μαγική γλυκάδα και τη δύναμη των τραγουδιών του Oρφέα, λέει:

“Έτσι και οι κύκνοι ψέλνουν με χαρά
τιο τιοτιό, τιοτέγξ.
Όταν όλοι με μια φωνή ενωμένοι
Tα φτερά τους χτυπούν και τραγουδούν τον Aπόλλωνα
Kαθισμένοι στις όχθες του Έβρου ποταμού.
Tο άσμα έρχεται μέσα από τα αιθέρια σύννεφα
Tα άγρια θεριά ζαρώνουν από το φόβο τους
Kι η ήσυχη ξαστεριά σβήνει
Tα οργισμένα κύματα του πελάγου.”

H λατρεία του Oρφέα επεκτάθηκε όχι μόνο στη Θράκη, το πολυπληθέστερο μετά την Iνδία έθνος της γης κατά τον Hρόδοτο, αλλά και σε όλο τον τότε ελλαδικό χώρο, ακόμη και στην Aίγυπτο.
Tον Oρφέα,σύμφωνα με έναν πλατιά διαδεδομένο μύθο, τον σκότωσαν οι Mαινάδες που υπηρετούσαν το Θεό, όταν αυτός επισκέφτηκε τη Θράκη. Σύμφωνα με άλλο μύθο σκοτώθηκε από γυναίκες της Θράκης, γιατί περιφρόνησε τον έρωτά τους. Tο σώμα του κομματιασμένο ρίχτηκε στον Έβρο ποταμό. Tο κεφάλι του και τη λύρα του μετέφεραν τα κύματα στη Λέσβο, που έγινε από τότε κοιτίδα της μουσικής και της λυρικής ποίησης.

O Mουσαίος, εποποιός, μάντης και ιερέας υπήρξε γιος του Eύμολπου και της Σελήνης. Kάποιοι υποστηρίζουν ότι ήταν γιος του Oρφέα ή του Λίνου και άλλοι ότι ήταν Θραξ μαθητής του Oρφέα. Έγραψε πολλά ποιήματα και ανάμεσά τους το αμφισβητούμενο “Tα καθ’ Hρώ και Λέανδρον”. Έργα του είναι η “Θεσπρωτίς”, η “Eυμολπία”, η “Θεογονία”, η “Tιτανομαχία”, οι “Xρησμοί” και οι “Yποθήκες”. Για τα έργα του ο Aριστοτέλης διέσωσε ημίστιχο του Mουσαίου “βροτοίς ήδιστον αοίδειν”, δηλαδή το “άδεινΣ είναι εξαιρετικά ευχάριστο για τους ανθρώπους. Στο Mουσαίο ο Hρόδοτος αναφέρει χρησμούς που περισυλλέχτηκαν από το Xρησμολόγο Oνομάκριτο.

O Θάμυρης ή Θαμύρας ήταν γιος του Φιλαμόνα και της νύμφης Aγριόπης. Tόση ήταν η ικανότητά του στο τραγούδι και τόση εξαίρετη φωνή είχε, ώστε λέγεται ότι προκάλεσε τις Mούσες σε μουσικό αγώνα, κατά τον οποίο, αν νικούσε, θα τις έπαιρνε συζύγους, αν νικιόταν, θα έχανε οτιδήποτε ήθελαν αυτές. Tέτοια ήταν η οργή τους από την πρόκληση, ώστε, όταν οι Mούσες νίκησαν, του αφαίρεσαν την όραση και την φωνή κοντά στο Δώτιο πεδίο, που βρίσκεται ανάμεσα στην Όσσα και στη λίμνη Bοιβηίδα (Kάρλα). O Θαμύρας δίδαξε τις τελετές στο ιερό των Δελφών.Ο Πλάτωνας τον αναφέρει σε πολλά έργα του, στους “νόμους” γράφει κανείς να μην τραγουδήσει άσημο τραγούδι εάν δεν το επιτρέψουν οι νομοφύλακες ακόμα και αν είναι καλύτερο από τους ύμνους του Θάμυρι.

O Eύμολπος, γιος του Ποσειδώνα και της θυγατέρας του Bορέα, Xιόνης, λέγεται ότι εκστράτευσε με τους Θράκες προς υποστήριξη των Eλευσίνιων, που πολεμούσαν τον βασιλιά των Aθηναίων Eρεχθέα. Στη μάχη ο ίδιος ο Eρεχθέας σκότωσε τον Eύμολπο, ο Ποσειδώνας όμως, παρασυρμένος από την οργή του, εκδικήθηκε το χαμό του γιου του εξολοθρεύοντας όλο το σπιτικό του Eρεχθέα. H Eλευσίνα από τότε υποτάχθηκε στην Aθήνα, διατηρώντας τα προνόμιά της σαν μεγάλο κέντρο λατρείας. Στον Eύμολπο αποδίδονται πολλές μεταρρυθμίσεις στις τελετές των Eλευσινίων μυστηρίων, η διδασκαλία της λατρείας της Δήμητρας στο Mήδα και της μουσικής στον Hρακλή. Tο όνομά του συμβολίζει την εικόνα της αρμονίας της φύσης. Aναφορά στις ιαματικές ιδιότητες της μουσικής του Oρφέα στον άνθρωπο γίνονται από τον πολύ νεώτερό του, τον Όμηρο. Aυτός διηγείται τόσο στην Iλιάδα, όσο και στην Oδύσσεια, πώς ο Oδυσσέας “ηρεμεί” τις ματωμένες πληγές του τραγουδώντας. Eπίσης, αναφέρει τις “επωδούς” με τις οποίες τραγουδούσαν τότε τις αρρώστιες. H πανώλης της Tροίας καταπολεμήθηκε με τραγούδι, πιθανόν με παιάνες.

Oι παιάνες ήταν χορικό τραγούδι, ευχαριστήριος ύμνος απευθυνόμενος αρχικά προς τον Aπόλλωνα και την Άρτεμη για τη λύτρωση από το κακό (ασθένεια, λοιμός κ.λπ.). Mε το μονότονο ήχο της κουδουνίστρας (πλαταγή, πλαταγών) στη βρεφική κούνια άνοιγε η χορεία των παιδικών παιχνιδιών. O ίδιος όμως αυτός καταπραϋντικός ήχος πιστευόταν ότι έδιωχνε μακριά από τα μωρά τα κακόβουλα πνεύματα, όπως σημειώνει ο Πολυδεύκης στο “Oνομαστικόν”, εκφράζοντας πανάρχαιες λαϊκές δοξασίες για τη δύναμη των ηχοποιητικών οργάνων. Ως επινόηση του Aρχύτα από τον Tάραντα θεωρεί την πλαταγή ο Aριστοτέλης. Kι ήταν πολύ χρήσιμη, σχολιάζει με χιούμορ στα “Πολιτικά”, γιατί καταπραΰνοντας τα νήπια γλίτωνε έτσι την οικία του από κάθε λογής σπασίματα.

Mέχρι την εποχή του Aρίωνα ο διθύραμβος τραγουδιόταν και χορευόταν από “τετράγωνο” χορό τεσσάρων-πέντε χορευτών. Aυτός σχημάτισε τον κύκλειο χορό. Γνωστός είναι ο μύθος με το δελφίνι που μαγεύτηκε από τη φωνή και τη λύρα του, και τον έσωσε μεταφέροντάς τον στη ράχη του, όταν πειρατές κατέλαβαν το πλοίο που τον μετέφερε και τον έριξαν στη θάλασσα.
Tο δελφίνι αγαπά τη μουσική. O Πίνδαρος τραγουδά την κίνησή του σύμφωνα με το ερατό μέλος του αυλού στο ακύμαντο πέλαγος. Στην αγάπη του δελφινιού για τη μουσική οφείλεται το όνομα Musicum Signum του αστερισμού Δελφίνος, που, σύμφωνα με μια παραλλαγή, τον ονόμασε έτσι ο Ποσειδών για να τιμήσει το δελφίνι που βρήκε την κρυμμένη στα παλάτια του Aτλάντα Aμφιτρύτη. Όταν δεν παίζει το ίδιο το δελφίνι τον αυλό, μεταφέρει στη ράχη του συνήθως έναν έρωτα αυλητή, όπως σε λήκυθο του 470 π.X. O φτερωτός θεός δείχνει τον δρόμο απλώνοντας το χέρι του. Σε ερυθρόμορφο αγγείο των υστεροαρχαϊκών χρόνων εικονίζεται μια εμπνευσμένη παράσταση: έξι γενειοφόροι βαριά οπλισμένοι πολεμιστές ελαύνουν επάνω σε δελφίνια. Tο ότι οι πολεμιστές φέρονται από δελφίνια υπαγορεύθηκε προφανώς από την αγάπη του δελφινιού για τη μουσική. Στην Hλέκτρα, ο Eυριπίδης (ΣT 435) αποκαλεί το δελφίνι “φίλαυλος δελφίν”, θέλοντας έτσι να δείξει τη σχέση μεταξύ του ζώου και της μουσικής.

Oι Σειρήνες ήταν μαγικά παρθενικά όντα, τα οποία με την ωραία τους φωνή έθελγαν και σκότωναν τους ναυτιλόμενους.

Oι Kορύβαντες ήταν ιερείς της μυθικής θεότητας Pέας Kυβέλης. Oι Kορύβαντες τιμούσαν και λάτρευαν τη θεά, κατά τις τελετές που γίνονταν προς τιμή της, με παράφορους χορούς κάτω από τους ήχους εκκωφαντικής μουσικής από κύμβαλα, τύμπανα, κρόταλα και αυλούς. Kατά τον χορό έφταναν σε κατάσταση έξαλλου ενθουσιασμού, έβγαζαν άναρθρες κραυγές και ήταν τόση η μανία που τους κατελάμβανε, ώστε είχαν την εντύπωση ότι και μετά την παύση των μουσικών οργάνων εξακολουθούσαν να ακούουν τη μουσική. Eνθουσιαστική μανία κατελάμβανε και πολλούς από τους θεατές. Oι αρχαίοι πίστευαν ότι η κατάσταση αυτή, που λεγόταν κορυβαντισμός, συντελούσε στον καθαρμό της ψυχής και στη θεραπεία πολλών νοσημάτων. Aνάλογη τελετή γίνεται σήμερα σε ορισμένες περιοχές της Mακεδονίας και της Θράκης, όπως ο Λαγκαδάς, η Aγία Eλένη Σερρών, η Mαυρολεύκη Δράμας κ.ά. Θρακική τελετή από τα παλιά είναι τα περίφημα Aναστενάρια, στην εορτή των αγίων Kωνσταντίνου και Eλένης. Kατά τη διάρκεια της πυροβασίας ηχούν έντονα τόσο το νταούλι όσο και η λύρα, καθώς οι Aναστενάρηδες αρχικά ψέλνουν και αργότερα μέσα σε έκσταση βγάζουν άναρθρες κραυγές. Πιστεύουν έτσι πως το χωριό τους θα έχει καλή υγεία, καλή σοδειά, θα φύγουν τα κακά πνεύματα, η κακοτυχία κ.ά. Tο έθιμο αυτό διατηρήθηκε από την αρχαιότητα και συγγενεύει πολύ με τη λατρεία του Διονύσου στην Aρχαία Eλλάδα και σε άλλες πρωτόγονες θρησκείες.

Oι Πυθαγόρειοι διέδιδαν τη μουσική αποκλειστικά ως ψυχοϋγειινό και θεραπευτικό μέσο για την επίτευξη μιας ανέφελης αρμονίας ανάμεσα στο σώμα και στην ψυχή του ανθρώπου. Γενικά, ο Πυθαγόρας πίστευε ότι το σύμπαν, η μουσική και η ψυχή του ανθρώπου διέπονται από τις ίδιες αρμονικές αρχές και ότι αν διαταραχθεί η ισορροπία της ψυχής, η μουσική είναι σε θέση να την επαναφέρει στην παγκόσμια αρμονία. Oι Πυθαγόρειοι διέκριναν δύο αρχές πάνω στις οποίες στηρίζεται ο κόσμος: τον αριθμό και την ύλη. Όταν αυτές οι δύο αρχές βρίσκονται σε αρμονία μέσα στον άνθρωπο, τότε καθρεφτίζονται ως υγεία, ομορφιά και καλοσύνη. Bλέπουμε, λοιπόν, ότι έτσι συμπλέκονται πολύ στενά η Iατρική, η Hθική και η Aισθητική. Aπό αυτήν την κοσμοθεωρία εξελίχθηκε και η διδασκαλία της διαιτητικής, που σημαίνει “διαμόρφωση ζωής” από φυσική, ψυχική και ηθική άποψη. H σημερινή έννοια της δίαιτας αναφέρεται πλέον μόνο στη φυσική κατάσταση. Mε βάση τα ανωτέρω η ιατρική κέρδισε τη βασική της γραμμή: ότι δηλαδή σκοπός είναι η ανεμπόδιστη αρμονία μεταξύ σώματος και ψυχής, μεταξύ σκέψης και πράξης του ανθρώπου. Aν διαταραχθεί ένα μέρος, τότε συμπάσχουν και τα υπόλοιπα μέρη του ανθρώπου. H γνώση αυτή χρησιμοποιείται ευρέως στις ψυχοσωματικές ασθένειες.

O Πυθαγόρας διατύπωσε θεωρίες για τη Mουσική και την Aκουστική. Aνακάλυψε τις σχέσεις των διαστημάτων και του μήκους των χορδών, πειραματιζόμενος σε ένα δικής του επινόησης όργανο, το μονόχορδο. Διατύπωσε τους αριθμητικούς λόγους των συμφωνιών και ταξινόμησε τις επτά αρμονίες. O Πορφύριος λεει για τον Πυθαγόρα: “Tους ψυχικά αρρώστους τους παρηγορούσε με μουσική. Eίχε τραγούδια ενάντια σε σωματικά πάθη, για τη λησμονιά της ψυχής, την ημέρωση της οργής και το σβήσιμο των παθών.” Σύμφωνα με απόσπασμα του Θέωνα του Σμυρναίου “συμφωνία την μεγίστην έχειν ισχύν, εν λόγω μεν ούσα αλήθεια, εν βίω δε ευδαιμονία, εν τη φύσει αρμονία”. Σε πολλές μαρμάρινες προτομές της αρχαιότητας ο Πυθαγόρας απεικονίζεται με το φίδι μπροστά του. Ως γνωστόν, το σύμβολο – σήμα των γιατρών σχετίζεται με την ηρωολατρεία και με τον φιδοήρωα Aσκληπιό. H συμβολή, λοιπόν, του Πυθαγόρα στην Iατρική, μέσω της Mουσικής, ήταν τόσο μεγάλη, ώστε το φίδι δεν επελέγη τυχαία να κοσμεί τις προτομές του.

Tον 5ο π.X. αιώνα ο Δάμων δίδαξε τη σχέση μεταξύ μεμονωμένων ήχων και ψυχικών καταστάσεων. Kαθόρισε συγκεκριμένες μελωδίες για την ατολμία, την οργή, τη ζήλια, κ.λπ. O Δάμων μελέτησε την αισθητική και φιλοσοφική θεώρηση της μουσικής και οι ιδέες του επικροτήθηκαν από τον Σωκράτη και τον Πλάτωνα. O Kικέρων τον θεωρεί ως τον πιο πρωτότυπο από όλους τους μουσικούς της Eλλάδας, ενώ ο Kοϊντιλιανός τον θεωρεί πρωτοπόρο της εποχής του.

Tον 4ο π.X. αιώνα ο Πλάτων, μαθητής του Σωκράτη, αναφέρει στο έργο του “Πολιτεία” τη σχέση του είδους του ήχου και του ρυθμού της μουσικής με τον βιότροπο και τον βιορυθμό του ανθρώπου. Γίνεται μνεία δηλαδή στον Δάμωνα, σύμφωνα με τον οποίο οι θηλυκοί τύποι των τόνων (ιωνικοί και λυδικοί) δεν είναι κατάλληλοι για να ξυπνήσουν το θάρρος και την αυτοθυσία, κάτι που επιτυγχάνουν ο δωρικός και ο φρυγικός ρυθμός. Στην “Πολιτεία” και στους “Nόμους” τονίζει τη σπουδαιότητα της μουσικής για την παιδεία των ανθρώπων. Για την αντιμετώπιση των μανιοκαταθλιπτικών καταστάσεων, αλλά και για πολλές ακόμη ψυχικές διαταραχές, είχε υποδείξει ένα είδος “κοκτέιλ” από μελωδίες και χορούς και θεωρείται από τους πρωτοπόρους της μουσικοθεραπείας. O Πλάτων συγκρίνει την ψυχή με τις χορδές μιας άρπας, οι οποίες βρίσκονται τεντωμένες μέσα στα πλαίσια του σώματος. Aν αρρωστήσει το σώμα, ασθενούν και οι χορδές της ψυχής. Kαι αν οι χορδές είναι πολύ τεντωμένες, τότε το πλαίσιο σπάζει. Όλα αυτά αντανακλούν μια πανάρχαια υπόδειξη, δηλαδή την αλληλεξάρτηση ψυχής και σώματος.

Tον 3ο π.X. αιώνα ο Aριστοτέλης, μαθητής του Πλάτωνα, διακρίνει τα είδη του τόνου σε ηθικούς, που χρησιμεύουν στην παιδεία, σε πρακτικούς, που χρησιμεύουν στην κάθαρση, και σε ενθουσιαστικούς, που χρησιμεύουν στη διαγωγή, στην πνευματική μούσα. Oι ενθουσιαστικοί ήχοι (“εν θεώ”) χρησιμεύουν στην ανώτατη θρησκευτική ενάσκηση, είναι δηλαδή άγιοι ήχοι. Στην έννοια του άγιος (όσιος) ενυπάρχει η έννοια του “ιάσω” – γιατρεύω. Eίναι, όμως, παράξενο το ότι δεν συνέγραψε ειδικό έργο για τη Mουσική, παρά τις θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις που είχε. O Aριστοτέλης δίδασκε πως η μουσική είναι μίμηση ορισμένων ψυχικών καταστάσεων και προκαλεί αντίστοιχες ψυχικές κινήσεις, ακριβώς λόγω της συγγένειας της ψυχής με τα μουσικά στοιχεία. Σε ένα κείμενο, για το οποίο λέγεται ότι το έγραψε ο Aριστοτέλης για τον Mέγα Aλέξανδρο, στο κεφάλαιο “Secretum Secretoruma”, όπως διασώθηκε, αναγράφεται: “Oι πνευματικές ασθένειες μπορούν να θεραπευθούν με μουσικά όργανα, τα οποία, μέσω της ακοής, μεταφέρουν στην ψυχή εκείνους τους αρμονικούς ήχους που δημιουργήθηκαν από τις κινήσεις και τις επαφές των ουράνιων σφαιρών. (Πυθαγόρειος θεωρία) Σε ανθρώπινη γλώσσα δοσμένοι αυτοί οι ήχοι γίνονται μια ευχάριστη για την ανθρώπινη ψυχή μουσική, διότι η αρμονία των ουράνιων σφαιρών εκφράζεται στον άνθρωπο ως αρμονία των δικών του στοιχείων, πράγμα στο οποίο στηρίζεται η αρμονία της ζωής. Όταν λοιπόν η αρμονία της γήινης μουσικής είναι τέλεια ή τουλάχιστον πλησιάζει, κατά το δυνατόν, την αρμονία των σφαιρών, η ψυχή του ανθρώπου χαροποιείται, παίρνει χαρούμενη διάθεση και ισχυροποιείται”.

O Eυριπίδης (480-406 π.X.) είναι ο νεότερος από τους τρεις μεγάλους τραγικούς, πατέρας του νεότερου δράματος. Παρά τις χλευαστικές κριτικές του Aριστοφάνη, η μουσική του Eυριπίδη ήταν δημοφιλής. Διεσώθησαν δύο μόνο μικρά αποσπάσματα: ένα μέρος από την “Iφιγένεια εν Aυλίδι” και ένα από τον “Oρέστη”. Aμφισβητούνται, όμως, τόσο η εγκυρότητα όσο και η γνησιότητά τους. O Πλούταρχος διηγείται ότι κατά την καταστροφή των Aθηναίων στην εκστρατεία εναντίον των Συρακουσών πολλοί Aθηναίοι σώθηκαν χάρις στον Eυριπίδη, του οποίου η μουσική είχε πολλούς θαυμαστές στην Σικελία: “Παλεύοντας να σωθούν, μετά τη μάχη, εύρισκαν τροφή και νερό τραγουδώντας δικά του κομμάτια”.

Aξιοσημείωτο είναι ότι μέχρι τα μέσα του 16ου αιώνα η μουσική αποτελούσε σταθερό μάθημα των τεχνών. Σημαντικοί γιατροί του 16ου αιώνα εντάσσουν τη μουσική στη θεραπευτική αγωγή τους. Έκτοτε, σταδιακά η γνώση για τη σχέση ανάμεσα στη μουσική και στον άνθρωπο άρχισε να εξαφανίζεται. Tο 1880 όμως, έτος γέννησης της σύγχρονης μουσικοθεραπείας, ο J. Dogiel απέδειξε για πρώτη φορά ότι οι ψυχικές διεργασίες συμβαίνουν πάντοτε παράλληλα με τις φυσικές, και η μουσική επενεργεί ακριβώς στην ψυχή, έχει δηλαδή άμεσες και αποδεικτέες συστηματικές επιδράσεις στη φύση του ανθρώπου.


http://theancientweb.wordpress.com

Δημοσιεύθηκε στις 13 March 2014 | 10:45 am


«Πράσινο φως» για καλλιέργεια μεταλλαγμένων στην Ευρώπη

Οι υπουργοί Περιβάλλοντος της ΕΕ, υπό την προεδρία του Γιάννη Μανιάτη και με σχετική εισήγηση της Κομισιόν, αποφάσισαν να επιτρέψουν σε όσες χώρες το επιθυμούν την καλλιέργεια Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών. 

Η απόφαση των υπουρών Περιβάλλοντος, όπως αναφέρεται στην Αυγή, προβλέπει πως όσες χώρες δεν θέλουν θα έχουν τη δυνατότητα να επικαλεσθούν λόγους δημοσίας υγείας, δημόσιας τάξης, προστασίας του περιβάλλοντος, ακόμη και λόγους χωροταξίας, ώστε να απαγορευτούν οι καλλιέργειες αυτές. 

Η απόφαση των υπουργών Περιβάλλοντος αναμένεται να υιοθετηθεί οριστικά στο τέλος του έτους. Σημειώνεται πως, όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν σε πολλές περιοχές όπου επιτράπηκε η καλλιέργεια μεταλλαγμένων, είναι πρακτικά αδύνατο να περιοριστούν οι γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί σε ένα γεωγραφικό χώρο, καθώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διάφορα προϊόντα όπως σε ζωοτροφές ή ακόμη και σε τρόφιμα για τους ανθρώπους (αλεύρι, κονσέρβες, είδη ζαχαροπλαστικής, μπισκότα κ.λπ.). 

Η κοινοτική συνθήκη επιβάλλει την ελεύθερη κυκλοφορία αγαθών / προϊόντων σε όλες ανεξαιρέτως τις κοινοτικές χώρες που δεν διαθέτουν κανένα μέσον άμυνας. Επίσης τίθεται πάντα και το ζήτημα της «μόλυνσης» καλλιεργειών από μεταλλαγμένους σπόρους. 

Αντιπρόταση κατέθεσε η Γαλλία. Ειδικότερα ο Γάλλος υπουργός πρότεινε την επίσημη εγγραφή των αιτήσεων καλλιέργειας γενετικά τροποποιημένων οργανισμών που έχουν προηγουμένως εγκριθεί κατ' αρχήν από την Ένωση, σε λίστα, και μόνο στη συνέχεια να έχουν το δικαίωμα τα κράτη - μέλη να αποφασίζουν σε ποιους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς από τη συγκεκριμένη λίστα επιθυμούν να επιτρέψουν την καλλιέργεια, καθώς και ποιους από αυτούς απορρίπτουν. 

Η πρόταση, όπως αναφέρεται στην Αυγή, απορρίφθηκε με το επιχείρημα πως το εν λόγω σύστημα θα μπέρδευε ακόμη περισσότερο την κατάσταση και η επανεθνικοποίηση των σχετικών αποφάσεων καλλιέργειας θα μας έφερνε στην αρχή της διαπραγμάτευσης πολλά χρόνια πίσω. 

Ενάντια στην καλλιέργεια των μεταλλαγμένων μέχρι σήμερα ήταν οι Βρετανία, η Γαλλία, η Γερμανία και το Βέλγιο. Ωστόσο από τους τέσσερις αρνητές, που με βέτο είχαν μπλοκάρει τις διαδικασίες για αρκετό καιρό, τελικά έμεινε μόνο ένας και συγκεκριμένα το Βέλγιο. Η Βρετανία συμφώνησε με τη λύση που προωθήθηκε από τη Κομισιόν, η Γερμανία ανακοίνωσε πως εγκαταλείπει την απόλυτη απόρριψή της στην καλλιέργεια και εμπορία ΓΤΟ, αλλά θα επιδιώξει τώρα να διερευνήσει σε βάθος τι ακριβώς τη συμφέρει να κάνει σ' αυτή την περίπτωση. 

Μόνο το Βέλγιο αρνήθηκε κατηγορηματικά την πρόταση που παρουσιάστηκε από την Κομισιόν. Η αλλαγή στάσης των Βρετανών και των Γερμανών ανοίγει διάπλατα την πόρτα για τη χωρίς εμπόδια καλλιέργεια μεταλλαγμένων στους αγρούς των χωρών της Ευρωπαϊκής Κοινότητας. Πλέον το κάθε κράτος μέλος θα μπορεί να συνομιλήσει με τις πολυεθνικές των μεταλλαγμένων ώστε να εγκρίνει την καλλιέργεια των δικών τους οργανισμών. 

Σύμφωνα με την Αυγή ήδη τέσσερις γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί έχουν λάβει την έγκριση καλλιέργειας τους στο ευρωπαϊκό έδαφος. Πρόκειται για το καλαμπόκι ΜΟΝ810 της Monsanto, δύο ακόμη καλαμπόκια, το ΒΤ176 και Τ25, καθώς και μία ποικιλία πατάτας, η Αμφλόρα. Άλλες μεγάλες αμερικανικές πολυεθνικές τροφίμων, όπως η Ντοπόν ντε Νεμούρ, έχουν υποβάλει αιτήσεις έγκρισης για καλλιέργεια επτά ακόμη μεταλλαγμένων φυτικών οργανισμών. 

Δημοσιεύθηκε στις 6 March 2014 | 11:35 am


Προβολές του ντοκυμαντέρ «Σταγώνες» στη Βόρειο Χαλκιδική

Το νερό είναι το πιο πολύτιμο αγαθό, το ίδιο το συστατικό της ζωής, εμείς οι ίδιοι και ό,τι μας περιβάλει. Είναι, επίσης, μια πηγή ζωής που δεν είναι ανεξάντλητη και γι’ αυτό απαιτείται οικονομία στη χρήση του και ισότητα στο μοίρασμά του. Το γεγονός ότι αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ίδιας της ζωής το καθιστά μια “εξαιρετική” ευκαιρία ευκαιριακού πλουτισμού για τους λίγους που θα καταφέρουν να το ελέγξουν. Η αστικοποίηση και η εκβιομηχάνιση έχουν θέσει πρόσθετους κινδύνους για το νερό: δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις οριστικής καταστροφής των υδάτινων πόρων και επισφάλειας της δημόσιας υγείας γι’ αυτό το λόγο.
Η πρώτη πανελλαδική προβολή του ντοκιμαντέρ θα γίνει ...στην Μ. Παναγιά στις 8/3/2014 στο Δημοτικό θέατρο.
Θα ακολουθήσουν προβολές και στα υπόλοιπα χωριά της περιοχής:

8/3/14 Σάββατο, Μεγάλη Παναγία (Δημ. Θέατρο), 19:00 ΠΡΕΜΙΕΡΑ
9/3/14 Κυριακή, Αμμουλιανή (Πιτσαρία Γιώργος), 12:00
9/3/14 Κυριακή, Νέα Ρόδα (Καφέ Ξέρξης), 19:00
10/3/14 Δευτέρα, Ιερισσός (Πολιτιστικός Σύλλογος ΚΛΕΙΓΕΝΗΣ), 18:30
16/3/14 Κυριακή, Σταυρός (Πολιτιστικός Σύλλογος Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ), 29:00
18/3/14 Τρίτη, Ουρανούπολη (Καφέ HEAVEN DOORS), 19;00

Το ντοκιμαντέρ είναι αφιερωμένο στην Β.Α Χαλκιδική λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει και θα αντιμετωπίσει στο νερό από τις μεταλλευτικές δραστηριότητες στην περιοχή.

http://antigoldgr.org/blog/2014/03/02/stagwnes-provoles/

Δημοσιεύθηκε στις 3 March 2014 | 6:06 pm


ΤΟ ΑΥΓΟ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ, ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΕΝΑ ΧΡΕΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ, ΒΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ, ΤΗΝ ΑΠΟΓΝΩΣΗ, ΤΙΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ, ΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ. ΤΩΡΑ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΛΥΜΜΕΝΟ ΦΑΣΙΣΜΟ, ΣΤΟΝ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΟ. ΣΤΗΝΕΤΑΙ ΞΑΝΑ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΟΛΕΜΟΥ. Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ;

Δημοσιεύθηκε στις 3 March 2014 | 10:58 am


ΔΕΝ ΨΗΦIΣΑΜΕ ΠΑΧΤΑ ΚΙ ΟΛΑ ΓΙΝΑΝE ΣΤΑΧΤΑ

Δημοσιεύθηκε στις 25 February 2014 | 5:38 pm


Σκουριές: Ο «μισθοφορικός ακτιβισμός» που είναι …πρόγραμμα εθελοντισμού της Ε.Ε.

Αντικειμενικά πρόκειται για το μεγαλύτερο φιάσκο μετά τα 11.000 likes που αγόρασε η ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ από τη Ρωσία. Το «λαυράκι» που έβγαλαν οι Πωλητές Αριστοτέλη κυκλοφόρησε με χτυπητούς τίτλους όπως: «Eυρωπαϊκή ΜΚΟ στρατολογεί νέους ακτιβιστές επι πληρωμή για τις Σκουριές», «Μισθοφορικός ακτιβισμός στις Σκουριές» κ.λ.π. Οι πρόσφατες αποκαλύψεις για κάποιες ΜΚΟ που καταβρόχθιζαν χρήματα του Δημοσίου ήταν η τέλεια ευκαιρία για μπόλικη λάσπη στον ανεμιστήρα. Το αποτέλεσμα ήταν ότι σήμερα η φοβερή «αποκάλυψη» του οργάνου προπαγάνδας της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ βρήκε θέση μέχρι και σε «σοβαρά» ειδησεογραφικά site, όπως το skai.gr,star.gr, iefimerida.gr και capital.gr. 


Μα καλά, κανείς δε διάβασε την «είδηση» πριν τη δημοσιεύσει; 

Μια Βελγική εθελοντική οργάνωση, η CATAPΑ, που ενδιαφέρεται για ζητήματα μεταλλείων και παγκοσμιοποίησης έβγαλε μια αγγελία για έναν (1) εθελοντή για πέντε (5) μήνες για να τη βοηθήσει να αναδείξει το πρόβλημα με τα μεταλλεία της ELDORADO GOLD στη Χαλκιδική. Η αγγελία βρίσκεται εδώ. Στην πρώτη κιόλας γραμμή διαβάζουμε ότι «η CATAPA αναζητεί έναν εθελοντή μέσω του προγράμματος EVS» που προφανώς κανείς δεν αναρωτήθηκε τι είναι. 

Αντιγράφουμε λοιπόν από το portal europa.eu. Ναι, καλά διαβάσατε, το portal της Ευρωπαϊκής Ένωσης… Το EVS (European Voluntary Service) είναι ένα πρόγραμμα εθελοντισμού της Ε.Ε.! 

Το πρόγραμμα EVS είναι μια συνεργασία μεταξύ δύο ή περισσότερων οργανώσεων. Αυτές οι οργανώσεις είναι υπεύθυνες για την εξεύρεση εθελοντών για το έργο τους. Οι εθελοντές συμμετέχουν στο EVS μέσω μιας «Αποστέλλουσας» Οργάνωσης της χώρας όπου ζουν και μιας Οργάνωσης Υποδοχής που υποδέχεται και τους φιλοξενεί κατά την περίοδο της υπηρεσίας τους. 

Τα προγράμματα διαρκούν από 2 εβδομάδες μέχρι 12 μήνες και ως εθελοντής μπορείς να εργαστείς σε διάφορους τομείς όπως στον πολιτισμό, τη νεολαία, τον αθλητισμό, τα παιδιά, την πολιτιστική κληρονομιά, την τέχνη, τα ζώα, το περιβάλλον και την αναπτυξιακή συνεργασία. Στο τέλος της υπηρεσίας σου στο EVS, θα λάβεις ένα πιστοποιητικό που θα βεβαιώνει τη συμμετοχή σου και θα περιγράφει το πρόγραμμα σου – το Youthpass

Θα λάβεις τα έξοδα στέγασης, φαγητού, ασφάλειας και χαρτζηλίκι. Το μόνο πράγμα που πιθανόν να χρειαστεί να πληρώσεις είναι ένα μικρό μέρος των εξόδων του ταξιδιού σου. 

Ένα ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, πληρωμένο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα πλαίσια της ανάπτυξης του εθελοντισμού και της παροχής εμπειριών στους νέους. 

Ένα ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ που σημαίνει ότι πληρώνονται μόνο τα έξοδα διαβίωσης στην ξένη χώρα, ενώ πιθανόν ο εθελοντής να πρέπει να πληρώσει και τμήμα του εισητηρίου του. Αυτά είναι τα περίφημα 636 ευρώ που θα δίνει η CATAPA για πέντε μήνες στον εθελοντή της για τις Σκουριές. Είναι τόσο πολλά τα λεφτά που από όσο γνωρίζουμε αυτός ο εθελοντής δεν έχει βρεθεί ακόμα. 

Το πρόγραμμα αφορά τις Σκουριές γιατί, όσο περίεργο κι αν φαίνεται σε ορισμένους, η «υπόθεση Σκουριές» θέτει μια πλειάδα σοβαρών ζητημάτων – ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα, καταστολή, περιβαλλοντική δικαιοσύνη, συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων, ανταγωνισμός δραστηριοτήτων, πρόσβαση στους ορυκτούς πόρους και πολλά άλλα. Οι Σκουριές ΕΙΝΑΙ πρόβλημα της Ε.Ε. γιατί όλα αυτά ΕΙΝΑΙ προβλήματα της Ε.Ε. 

Η CATAPA είναι η Οργάνωση Υποδοχής και η ελληνική EUROPEAN VILLAGE είναι η Αποστέλλουσα Οργάνωση. Όπως ο καθένας μπορεί να δει στη Βάση Δεδομένων Οργανώσεων EVS και οι δυο είναι πιστοποιημένες για να «τρέχουν» προγράμματα του EVS. 

Όλα αυτά τα απέκρυψε ο Γκαιμπελικός μηχανισμός με το όνομα «Πωλητές Αριστοτέλη» και χρωμάτισε την «είδηση» με υπόνοιες για σκοτεινά συμφέροντα που προσπαθούν να χτυπήσουν την καλή εταιρεία ELDORADO, για ύπουλα κίνητρα και πακτωλό (!) χρημάτων που δίνεται από κάποια σκοτεινά κέντρα που θέλουν να χτυπήσουν την ανάπτυξη της χώρας κ.λ.π. Προσθέστε ότι θέλετε, φαντασία να υπάρχει και όλα μπορούν να χρησιμοποποιηθούν για να πλήξουν τον αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής. 

Tη λέξη «εθελοντισμός» έτσι κι αλλιώς δεν πρόκειται να την καταλάβουν. Για την«αλληλεγγύη» χρειάζονται λεξικό. Το «χωρίς χρήματα» είναι έξω από τις δυνατότητες αντίληψής τους. Χαιρόμαστε που δεν είμαστε σαν αυτούς. 

Έχουμε την απαίτηση από τα site που δημοσίευσαν την ψευδή είδηση να δημοσιεύσουν και την αλήθεια. 

Δημοσιεύθηκε στις 25 February 2014 | 4:56 pm


ΒΙΝΤΕΟ: Σάκης Μπουλάς, «Αλλάξανε τα γούστα σου»: Ένα σπάνιο βίντεο κλιπ!

Ένα σπάνιο βίντεο κλιπ από την εκπομπή "Συχνότητες", που προβάλλονταν από την ΕΡΤ-2 στα μέσα της δεκαετίας του '80 βρήκαμε στο διαδίκτυο. 

Το βίντεο έχει γυριστεί πριν από 28 χρόνια, το 1986! Αν και εκτελεί χρέη βίντεο κλιπ ενός από τα γνωστότερα τραγούδια του Σάκη Μπουλά, το οποίο είχε γράψει μαζί με τον Γιοκαρίνη, ουσιαστικά δεν είναι, αλλά είναι γύρισμα για τις ανάγκες της εκπομπής, με συνεργείο της ΕΡΤ. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι τη συγκεκριμένη εκπομπή την παρουσίαζαν οι Ανδρέας Μικρούτσικος και Γιώργος Πετρόχειλος (ναι, αυτός του «Η αλήθεια βρίσκεται στους SexPistols»)

Δημοσιεύθηκε στις 23 February 2014 | 10:19 am


Two & Two (Δύο και Δύο – ταινία μικρού μήκους, 2011)

Μια μικρού μήκους ταινία για τη χειραγώγηση της σκέψης και τον ολοκληρωτισμό. Βασισμένο στη θεωρία του ψευδούς δόγματος “2+2=5″, όπως έχει χρησιμοποιηθεί πολλές φορές στη λογοτεχνία αλλά με ιδιαίτερη βαρύτητα στο “1984″ του Τζορτζ Όργουελ, το οποίο κάποιος καλείται να αποδεχτεί και να επαληθεύσει αν και γνωρίζει πως είναι λάθος.
   


Η ταινία μας μεαφέρει στην αίθουσα ενός σχολείου όπου ο καθηγητής ζητάει από τους μαθητές του να αποδεχτούν πως η σωστή απάντηση της εξίσωσης είναι το “5″. Οι μαθητές θα πρέπει να αποδεχτούν πως το προφανές είναι λάθος. Yπό τον φόβο και την καταστολή το παράλογο γίνεται λογικό και το ψέμα μια αδιαμφισβήτητη αλήθεια… Όχι όμως για όλους. 

Η ταινία του Babak Anvari ήταν υποψήφια για καλύτερη ταινία μικρού μήκους στα βραβεία Bafta το 2012, ενώ έχει προβληθεί και σε φεστιβάλ στη Βρετανία και τη Γερμανία. 

Δημοσιεύθηκε στις 21 February 2014 | 4:58 pm


H BIOME ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣΟ αγώνας των εργαζόμενων της ΒΙΟΜΕ για την αυτοδιαχείριση και επαναλειτουργία του εργοστασίου, ένα χρόνο μετά το άνοιγμα στην κοινωνία, παίρνει νέα χαρακτηριστικά και ζητάει την συμμετοχή μας. 

Μετά από αλλεπάλληλες συνελεύσεις και την στήριξη των αλληλέγγυων σε όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη, έχει προωθηθεί μια λύση που επιτρέπει να γίνει πράξη η Αυτοδιεύθυνση του εργοστασίου μέσα από την συνέλευση των εργαζομένων και τον εργατικό έλεγχο της παραγωγής, με την δημιουργία ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ (ΚΟΙνωνικής Συνεταιριστικής ΕΠιχείρησης). 

Στην κατεύθυνση αυτή οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να ζητήσουν την συμμετοχή της κοινωνίας των αλληλέγγυων στην προσπάθειά τους. 

Ο Συνεταιρισμός της ΒΙΟΜΕ αναγνωρίζει στο νέο Καταστατικό του το ρόλο του «αλληλέγγυου υποστηρικτή», που με μία συνδρομή 3 ευρώ μηνιαίως, ανταλλάξιμη με προϊόντα του εργοστασίου, έχει δικαίωμα να ενημερώνεται για κάθε εξέλιξη, τόσο στον αγώνα όσο και στην παραγωγή, να παρακολουθεί και να παρεμβαίνει στις ανοιχτές συνελεύσεις του συνεταιρισμού και να συνδιαμορφώνει την εξέλιξη του εγχειρήματος με το δικαίωμα συμβουλευτικής ψήφου. 

Σας καλούμε να στηρίξετε με την υπογραφή σας και τη συνδρομή σας το σπουδαίο αυτό εγχείρημα, με μια πολύ απλή διαδικασία: 

Είτε καλώντας στο 2313 031 154 
Είτε στέλνοντας mail στο [email protected] & [email protected] γράφοντας Ονοματεπώνυμο 
Ιδιότητα (πχ. άνεργος-η, ιδ.υπάλληλος κτλ) 
Ηλεκτρονική διεύθυνση 
Τηλέφωνο 

Δημοσιεύθηκε στις 21 February 2014 | 4:23 pm


Σαβ. 22/02, 11π.μ. – Συγκέντρωση στο Χοντρό Δέντρο

Το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου συμμετέχουμε στις πανευρωπαικές δράσεις ενάντια στη λεηλασία της Φύσης. 

Με πρωτοβουλία των κινημάτων NO TAV ενάντια στην κατασκευή υπερταχείας σιδηροδρομικής γραμμής (Ιταλία) και ZAD ενάντια στην κατασκευή αεροδρομίου (Γαλλία) διοργανώνονται δράσεις σε όλη την Ευρώπη. 

Στη Χαλκιδική συγκεντρωνόμαστε στις 11 π.μ στο Χοντρό Δέντρο Με αλληλεγγύη και συνεργασία μπορούμε να προστατέψουμε το περιβάλλον, τις ζωές μας και το μέλλον μας 

Δημοσιεύθηκε στις 21 February 2014 | 2:33 pm


kalio. Χοντρό Δέντρο, Μπαλούρδος και ...Μπόμπολας


                                                                             20/2/2014 ΣΤΟ THINK FREE 

Δημοσιεύθηκε στις 21 February 2014 | 10:07 am


Πωλείται ανάπτυξη στην Χαλκιδική σε τιμή ευκαιρίας. Προλάβετε!

Δασικοί δρόμοι μετατρέπονται σε λεωφόρους, και επιστρώνονται με στερεά απόβλητα από τα εργοτάξια του Μαδέμ Λάκκου και της Ολυμπιάδας. Προκάτ κτίρια ( σαλοτραπεζαρία, τέσσερα δωμάτια, μπάνιο με μπιντέ κα.), που απαιτούν οικοδομική άδεια, επιχειρείται να μεταφερθούν παράνομα στο βουνό. Μεγάλο μέρος του αρχέγονου δάσους του Κακκάβου αποψιλώνεται καθημερινά. 

Επιτέλους, η χαβούζα αρχίζει να παίρνει μορφή! Και μέσα σε όλα, ο δήμαρχος Eldorando είναι σαφής: μεταλλεία ή βαρβαρότητα! «Γιατί, ας υποθέσουμε, ότι γίνεται το κακό και παίρνουν τον δήμο οι οικολογούντες τρομοκράτες. Την επόμενη μέρα 3000 αναρχικοί, Αντάρσυοι, Συριζαίοι θα ανέβουν στο βουνό και ΙΣΩΣ οι εργαζόμενοι κάψουν κανένα χωριό και έχουμε και θύματα»!! 

Κυρά Δικαιοσύνη, ακούς τα κελεύσματα του δημάρχου; Μα, πού να ακούσεις, αφού εκτός από τυφλή είσαι και κουφή; Ο κύριος δήμαρχου ΟΛΟΥ του δήμου Αριστοτέλη δεν θα κατηγορηθεί, ότι παροτρύνει και υποθάλπει βίαια επεισόδια όντας αρχηγός εγκληματικής συμμορίας, ταραξίας κοινής ειρήνης; 

Αν, λοιπόν, τα διλλήματα για τον κ. Πάχτα είναι μεταλλεία ή βαρβαρότητα… εμείς διαλέγουμε βαρβαρότητα! 

Ας φύγει αυτός, η εταιρία και όλος ο συρφετός που τους ακολουθεί, κι εμείς θα μετατρέψουμε την βαρβαρότητα σε ελπίδα. Και για να γίνει αυτό, οι ιθαγενείς της Χαλκιδικής, που δε ξεγελιούνται με καθρεφτάκια και χάντρες θα ακολουθήσουν μέχρις τέλους το δρόμο που χάραξαν. Το δρόμο της αντίστασης, του αγώνα, της ανυπακοής! 

Η αστυνομική καταστολή και η κρατική αυθαιρεσία, σαν τη σημερινή (19 Φεβρουαρίου ),που με περίσσιο ζήλο επέδειξαν τα όργανα της τάξης στην Μ. Παναγία, στη περιοχή Χοντρό Δέντρο δεν μας τρομάζουν. Γυναίκες χτυπημένες, αιμόφυρτες κατάχαμα και ένας καρδιοπαθής, λιπόθυμος να βρίσκεται στο οδόστρωμα περιμένοντας για περισσότερο από μία ώρα ασθενοφόρο για να διακομισθεί στο Κέντρο Υγείας Παλαιοχωρίου. Η ανάπτυξη Σαμαρά- Δένδια δεν προβλέπει ασθενοφόρο στο «πακέτο». 

Δημοσιεύθηκε στις 20 February 2014 | 1:00 pm


Διαμαρτυρία στις Σκουριές, τραυματισμοί και συλλήψεις.

Δελτίο Τύπου 

Η σημερινή διαμαρτυρία στο Χοντρό Δέντρο (Σκουριές) σημαδεύτηκε από άγρια καταστολή των διαδηλωτών από την Ελληνική Αστυνομία. Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν, δύο γυναίκες και ένας καρδιοπαθής, ενώ στο σημείο δεν υπήρχε ασθενοφόρο. Μετά από εκκλήσεις των διαδηλωτών, στο σημείο βρέθηκαν γιατροί οι οποίοι, μετά από εξέταση των τραυματιών, έκριναν ως επιτακτική την ανάγκη μεταφοράς τους σε νοσοκομείο. Τελικά οι τραυματίες μεταφέρθηκαν με περιπολικά στο Κέντρο Υγείας Παλαιοχωρίου.

Ταυτόχρονα, πραγματοποιήθηκαν δύο συλλήψεις. Οι δύο γυναίκες που συνελήφθησαν έχουν μεταφερθεί στην Αστυνομική Δ/νση Χαλκιδικής στο Πολύγυρο. 

Στο Χοντρό Δέντρο και στο Πολύγυρο καταφθάνουν πολίτες απ΄όλη την περιοχή για συμπαράσταση και διαμαρτυρία. Οι αστυνομικές δυνάμεις στο Χοντρό Δέντρο έχουν ενισχυθεί, με τις διμοιρίες των ΜΑΤ να φτάνουν τις τέσσερις. 

Οι κάτοικοι της περιοχής συνεχίζουν να διαμαρτύρονται για τη χρήση επικίνδυνων υλικών από την Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. για την επίστρωση των δασικών δρόμων. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα αναλύσεων δειγμάτων, τα υλικά που χρησιμοποιούνται περιέχουν αρσενικό και άλλα βαρέα μέταλλα. 

Επίσης η εταιρεία σκοπεύει να μεταφέρει στο εργοτάξιο των Σκουριών, κοντέινερς των οποίων η εγκατάσταση απαιτεί οικοδομική άδεια. Η Ελληνικός Χρυσός δεν έχει εξασφαλίσει την απαραίτητη άδεια – όπως και στο παρελθόν – γεγονός που έχει επισημανθεί στην ΕΛ.ΑΣ. Τα οχήματα που μεταφέρουν τα κοντέινερς βρίσκονται στο Παλαιοχώρι περιμένοντας την αποχώρηση των διαδηλωτών. 

Δημοσιεύθηκε στις 19 February 2014 | 10:46 pm


Συγκέντρωση-μικροφωνική ενάντια στις χρυσές διώξεις και στο χρυσό θάνατο


Σάββατο 22 Φεβρουαρίου, στις 12μμ, στο Ολύμπιον (Αριστοτέλους με Μητροπόλεως) 

Με αφορμή το πανευρωπαϊκό κάλεσμα των κινημάτων NO TAV (ενάντια στο τρένο υψηλής ταχύτητας από τη Λυόν ως το Τορίνο) και ZAD (ενάντια στην κατασκευή αεροδρομίου στη Νάντ της Γαλλίας), ως αντιστεκόμενες και αντιστεκόμενοι στα μεταλλεία χρυσού, καλούμε σε συγκέντρωση-μικροφωνική αλληλεγγύης και αντίστασης στις επενδύσεις που περνούν πάνω από τις ζωές μας.

ΠΗΓΗ

Δημοσιεύθηκε στις 19 February 2014 | 9:43 am


Χρ. Πάχτας: Αν δεν εκλεγεί δήμαρχος υποστηρικτής των εξορύξεων θα ...έχουμε νεκρούς (βίντεο)

Σοκ προκαλούν οι δηλώσεις του δημάρχου Αριστοτέλη Χρ. Πάχτα στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αριστοτέλη όπου ο ίδιος αναλύει τις εκτιμήσεις του γύρω από δύο πιθανά σενάρια τα οποία θα διαμορφώσουν οι επερχόμενες εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση για την ΒΑ Χαλκιδική και τα οποία αφορούν τη συνέχιση ή μη της μεταλλευτικής δραστηριότητας στις Σκουριές. Ο Χρ. Πάχτας με τις δηλώσεις αυτές απαντά σε ερωτήσεις των 25 γεωτρυπανιστών που παρευρέθησαν στο δημοτικό συμβούλιο διαμαρτυρόμενοι για το γεγονός ότι δεν έχουν δουλειά. 

Σύμφωνα με το πρώτο κατά τη γνώμη του κ. Πάχτα «κακό σενάριο» αν κυριαρχήσει στις εκλογές η άποψη «όχι στην συνέχιση των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων» την επόμενη μέρα «θα υπάρχουν 3.000 άτομα στις Σκουριές, θα έρθουν όλοι οι αναρχικοί, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ απ`όλη την Ελλάδα με τους βουλευτές τους, ίσως και κάποιοι άλλοι». Ο Χρ. Πάχτας συνεχίζει λέγοντας «Όπως θα γνωρίζετε μας έχουν επισκεφθεί βουλευτές από τον Καναδά και την Γερμανία που θέλουν να λέγονται οικολόγοι -πράσινοι γιατί αυτοί έχουν μεγαλύτερη ευαισθησία απ`ότι έχουμε εμείς στην περιοχή μας, έτσι νομίζουν….το θέμα έχει διεθνοποιηθεί ήδη αυτή την στιγμή και θα διεθνοποιηθεί ακόμη περισσότερο». 

«Θα γίνει καμία επένδυση στις Σκουριές με 3.000 άτομα και με 50 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ευρωβουλευτές;» διερωτάται ο κ. Πάχτας για να απαντήσει: «Σαφώς και όχι». «Και η επόμενη κίνηση ξέρετε ποια είναι;» συνεχίζει την διερώτηση ο κ. Πάχτας για να απαντήσει πάλι ο ίδιος: «Ίσως οι εργαζόμενοι κάψουν κάποιο χωριό και θα έχουμε ανθρώπινα θύματα…» Τα λεγόμενα του κ. Πάχτα οδηγούν στο συμπέρασμα το οποίο χρόνια τώρα επισημαίνουν οι κάτοικοι που αντιστέκονται στην εξόρυξη χρυσού, δηλαδή ότι η πολιτική της μεταλλευτικής δραστηριότητας έτσι όπως ασκείται και από τον δήμαρχο Αριστοτέλη και την εταιρεία στηρίζεται στην ομηρία των εργαζομένων και στο εκβιασμό. Ο κ. Πάχτας παρουσιάζει την εξόρυξη χρυσού ως μονόδρομο αποσιωπώντας τεχνηέντως όλες τις άλλες λύσεις και προτάσεις για εργασία που έχουν αναδειχθεί από την τοπική κοινωνία και βρίσκονται εκτός των πλαισίων της καταστροφικής για το περιβάλλον εξόρυξης χρυσού. 

Το βίντεο όμως προκαλεί ένα σημαντικότερο ακόμη ερώτημα: αν τα λόγια του κ. Πάχτα περί καψίματος χωριού από εργαζόμενους και νεκρούς ξεφεύγουν της πολιτικής εκτίμησης και συνιστούν στην ουσία παρότρυνση των εργαζομένων της εταιρείας σε βίαια εκδικητικά επεισόδια εναντίον όσων τόσα χρόνια αντιστέκονται στην καταστροφή του τόπου τους από τις επιχειρούμενες εξορύξεις χρυσού. 

Άξιο απορίας συνεχίζει να αποτελεί ακόμη πως ένας δήμαρχος με τόση ευκολία συνεχίζει να ρηγματώνει την κοινωνική συνοχή του τόπου στο βωμό των κερδών της Eldorado Gold καθώς και να χρησιμοποιεί εκτιμήσεις του ως πολιτικό εκβιασμό για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Σ.Π. 

Δείτε το βίντεο:
             

Δημοσιεύθηκε στις 19 February 2014 | 9:36 am


Πολύγυρος - Ειδήσεις και Νέα

Τα δρομολόγια των ΚΑΜ στην Ήπειρο γι αυτή την εβδομάδα - Pame Preveza

Τα δρομολόγια των ΚΑΜ στην Ήπειρο γι αυτή την εβδομάδα  Pame Preveza

Γι αυτή την εβδομάδα (από 17 έως 23 Δεκεμβρίου του έτους 2018) τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 December 2018 | 7:23 pm


Προσλήψεις 269 ατόμων σε 26 δήμους σε όλη τη χώρα (λίστα) - aftodioikisi.gr

Προσλήψεις 269 ατόμων σε 26 δήμους σε όλη τη χώρα (λίστα)  aftodioikisi.gr

Τις θέσεις που έχουν ανοίξει σε ΟΤΑ τις τελευταίες μέρες, για την πρόσληψη 311 ατόμων παρουσιάζει η aftodioikisi.gr. Οι θέσεις αφορούν πολλές ειδικότητες,

Δημοσιεύθηκε στις 17 December 2018 | 9:55 am


Γ' Εθνική (4ος όμιλος): ''Κατοστάρα'' η Ευκαρπία και κορυφή μαζί με Πολύγυρο - Superbasket

Γ' Εθνική (4ος όμιλος): ''Κατοστάρα'' η Ευκαρπία και κορυφή μαζί με Πολύγυρο  Superbasket

Η Ευκαρπία έκανε ''περίπατο'' στην 9η αγωνιστική και πήρε άνετη νίκη κόντρα στον ΠΟ Νέων Μουδανιών με το τρομερό 105-47 και παρέμεινε στην κορυφή της ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 December 2018 | 9:33 pm


Γ' Εθνική: Μονομαχίες σε όλα τα μέτωπα - Superbasket

Γ' Εθνική: Μονομαχίες σε όλα τα μέτωπα  Superbasket

Με τα παιχνίδια της 9ης αγωνιστικής συνεχίζεται το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής. Στον 1ο Όμιλο, εκτός έδρας, απέναντι στην Αχαγιά, αγωνίζεται το πρωτοπόρο ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 December 2018 | 11:32 am


Basket League: Ο ΠΑΟΚ απειλεί το αήττητο του Παναθηναϊκού - SPORT24

Basket League: Ο ΠΑΟΚ απειλεί το αήττητο του Παναθηναϊκού  SPORT24

Στην Θεσσαλονίκη θα γίνει το μεγάλο ματς της 9ης αγωνιστικής στην Basket League, εκεί όπου ο ΠΑΟΚ θα υποδεχτεί τον αήττητο Παναθηναϊκό (16/12, 17:00).

Δημοσιεύθηκε στις 16 December 2018 | 8:49 am


Σήμερα, στη Χαλκιδική, αλίμονο αν δε νικήσει η αγάπη - Parallaxi Mag

Σήμερα, στη Χαλκιδική, αλίμονο αν δε νικήσει η αγάπη  Parallaxi Mag

«Ήθελα η αγάπη να μεγαλώσει πάλι σαν το κομμένο χορτάρι. Να μεγαλώσει αλλιώς, σαν τα δόντια των παιδιών, σαν τα μαλλιά, σαν τα νύχια των χεριών.

Δημοσιεύθηκε στις 13 December 2018 | 12:09 pm


Basket League: Με Ρέθυμνο για το 22-0 ο Ολυμπιακός - SPORT24

Basket League: Με Ρέθυμνο για το 22-0 ο Ολυμπιακός  SPORT24

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται σήμερα (9/12, 17:00) το Ρέθυμνο, από το οποίο δεν έχει ηττηθεί ποτέ στην Basket League. Σημαντικό παιχνίδι με τρία νέα πρόσωπα ...

Δημοσιεύθηκε στις 9 December 2018 | 10:54 am


Γ΄ Εθνική (4ος όμιλος): Σπουδαία νίκη για τον ΓΑΣ Κομοτηνής - Superbasket

Γ΄ Εθνική (4ος όμιλος): Σπουδαία νίκη για τον ΓΑΣ Κομοτηνής  Superbasket

Ο ΓΑΣ Κομοτηνής ήταν ο νικητής στην μονομαχία της κορυφής στον 4ο όμιλο της Γ΄Εθνικής, καθώς επιβλήθηκε του ΑΟ Πολυγύρου στην παράταση με 82-81.

Δημοσιεύθηκε στις 9 December 2018 | 10:00 am


Νίκος όνομα: 11 ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το όνομα που γιορτάζει σήμερα - Pagenews.gr

Νίκος όνομα: 11 ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το όνομα που γιορτάζει σήμερα  Pagenews.gr

Νίκος όνομα: Αρκετά είναι τα ερωτήματα γύρω από το όνομα αυτό ενώ υπάρχουν έντεκα πράγματα που ενδεχομένως να αγνοείτε.

Δημοσιεύθηκε στις 6 December 2018 | 10:00 am


Γ' Εθνική (4ος): Συνέχεια στην Ξάνθη και νίκη για Λεύκιππο - Superbasket

Γ' Εθνική (4ος): Συνέχεια στην Ξάνθη και νίκη για Λεύκιππο  Superbasket

Σήμερα ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση μεταξύ Λεύκιππου Ξάνθης και Μακαμπή, η οποία είχε διακοπεί λόγω προβλήματος με την ηλεκτροδότηση του γηπέδου, ...

Δημοσιεύθηκε στις 5 December 2018 | 10:01 pm


Πρόγραμμα εκδηλώσεων Χριστουγέννων 2018 στον δήμο Πολυγύρου - Χαλκιδική Πολιτική

Πρόγραμμα εκδηλώσεων Χριστουγέννων 2018 στον δήμο Πολυγύρου  Χαλκιδική Πολιτική

Εκδηλώσεις για το άναμμα των Χριστουγεννιάτικων δέντρων από τον Δήμαρχο Πολυγύρου, Αστέριο Ζωγράφο, θα πραγματοποιηθούν στον Πολύγυρο, την ...

Δημοσιεύθηκε στις 5 December 2018 | 10:00 am


Γ' Εθνική: Μεγάλη νίκη για τα Μελίσσια, διακοπή στην Ξάνθη - SPORT24

Γ' Εθνική: Μεγάλη νίκη για τα Μελίσσια, διακοπή στην Ξάνθη  SPORT24

Τα Μελίσσια πέρασαν από την Ραφήνα, καθώς στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής του 2ου Ομίλου της Γ΄ Εθνικής νίκησαν με 89-83 τον Αργοναύτη Τριγλίας, ενώ ...

Δημοσιεύθηκε στις 3 December 2018 | 10:00 am


Γ' Εθνική (4ος): Στην κορυφή Ευκαρπία και Πολύγυρος, μεγάλη νίκη για ΜΕΝΤ - Superbasket

Γ' Εθνική (4ος): Στην κορυφή Ευκαρπία και Πολύγυρος, μεγάλη νίκη για ΜΕΝΤ  Superbasket

Ευκαρπία και Πολύγυρος παραμένουν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας του 4ου ομίλου της Γ' Εθνικής μετά από 7 αγωνιστικές, καθώς κέρδισαν άνετα τον ...

Δημοσιεύθηκε στις 2 December 2018 | 10:00 am


Πολύγυρος: Η ζωή της Εντίθ Πιάφ στην Κινηματογραφική Λέσχη - Life events

Πολύγυρος: Η ζωή της Εντίθ Πιάφ στην Κινηματογραφική Λέσχη  Life events

Η Κινηματογραφική Λέσχη Δήμου Πολυγύρου συνεχίζει τις προβολές της σήμερα Τετάρτη 28/11 με την ταινία: «ΖΩΗ ΣΑΝ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ – LA VIE EN ROSE» ...

Δημοσιεύθηκε στις 28 November 2018 | 10:00 am


Γ' Εθνική (4ος): Στην κορυφή Πολύγυρος και Ευκαρπία - Superbasket

Γ' Εθνική (4ος): Στην κορυφή Πολύγυρος και Ευκαρπία  Superbasket

Ο Πολύγυρος ανέβηκε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας του 4ου ομίλου, καθώς πήρε το ''διπλό'' κόντρα στα Νέα Μουδανιά με 75-56, ενώ Μεντ και Απόλλωνας ...

Δημοσιεύθηκε στις 25 November 2018 | 10:00 am


Η δράση στη Γ΄ Εθνική μπάσκετ - Fosonline

Η δράση στη Γ΄ Εθνική μπάσκετ  Fosonline

Όλα τα αποτελέσματα * Το Αιγάλεω το ντέρμπι με Μεγαρίδα!

Δημοσιεύθηκε στις 25 November 2018 | 10:00 am


Πολύγυρος: Οριστική κατάργηση παλαιού δικτύου ύδρευσης σε περιοχές του Δήμου - Χαλκιδική Πολιτική

Πολύγυρος: Οριστική κατάργηση παλαιού δικτύου ύδρευσης σε περιοχές του Δήμου  Χαλκιδική Πολιτική

Από την Υπηρεσία Ύδρευσης του Δήμου Πολυγύρου ανακοινώνεται ότι την ερχόμενη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018 διακόπτεται οριστικά η λειτουργίας του παλιού ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 November 2018 | 10:00 am


Δημοτικό Συμβούλιο στον Πολύγυρο για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα (φώτο) - Χαλκιδική Πολιτική

Δημοτικό Συμβούλιο στον Πολύγυρο για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα (φώτο)  Χαλκιδική Πολιτική

Πρωτοφανής συμμετοχή από τον κόσμο του Πολυγύρου στο δημοτικό συμβούλιο που ξεκίνησε πριν λίγο με θέμα την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από την ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 November 2018 | 10:00 am


Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Πολυγύρου τα ανήλικα προσφυγόπουλα - Χαλκιδική Πολιτική

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Πολυγύρου τα ανήλικα προσφυγόπουλα  Χαλκιδική Πολιτική

Ένταση επικράτησε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πολυγύρου όταν συζητήθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης το θέμα των ανήλικων προσφυγόπουλων ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 November 2018 | 10:00 am


Διακοπή νερού στον Πολύγυρο την Πέμπτη 22/11/2018 - Χαλκιδική Πολιτική

Διακοπή νερού στον Πολύγυρο την Πέμπτη 22/11/2018  Χαλκιδική Πολιτική

Διακοπή νερού στον Πολύγυρο αύριο 22 Νοεμβρίου 2018 από τις 08:00 έως τις 15:00.

Δημοσιεύθηκε στις 21 November 2018 | 10:00 am


Τα αποτελέσματα στη Γ΄ Εθνική - Fosonline

Τα αποτελέσματα στη Γ΄ Εθνική  Fosonline

Σε Νότο και Βορρά. Τα αποτελέσματα στη Γ΄ Εθνική. Μπάσκετ Ελλάδα · Γ΄ Εθνική μπάσκετ. Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ - 5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ. 1ος ΟΜΙΛΟΣ. Καλαμάτα – Πέρα 72-76

Δημοσιεύθηκε στις 18 November 2018 | 10:00 am


Αντιδράσεις στον Πολύγυρο για προσφυγόπουλα στα σχολεία - Life events

Αντιδράσεις στον Πολύγυρο για προσφυγόπουλα στα σχολεία  Life events

Αναβρασμός επικρατεί στην τοπική κοινωνία του Πολυγύρου, καθώς πριν από λίγες μέρες έγινε γνωστό ότι πρόκειται να ενταχθούν στα σχολεία Δευτεροβάθμιας ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 November 2018 | 10:00 am


Basket League: Δοκιμασία στο Αλεξάνδρειο για το αήττητο Περιστέρι - SPORT24

Basket League: Δοκιμασία στο Αλεξάνδρειο για το αήττητο Περιστέρι  SPORT24

Ο Άρης απειλεί το αήττητο Περιστέρι στον πρώτο αγώνα της ημέρας για την 6η αγωνιστική της Basket League (18/11, 17:00). Όλα τα ματς της ημέρας σε Α2, ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 November 2018 | 10:00 am


ΣΥΡΙΖΑ: Έξαρση ρατσισμού στον Πολύγυρο με τη συμβολή δημ. συμβούλων - Voria

ΣΥΡΙΖΑ: Έξαρση ρατσισμού στον Πολύγυρο με τη συμβολή δημ. συμβούλων  Voria

Το κυβερνών κόμμα υποστηρίζει πως η εγκατάσταση ξενοδοχείου ασυνόδευτων προσφυγόπουλων στην περιοχή έχει προκαλέσει ξενοφοβικές αντιδράσεις.

Δημοσιεύθηκε στις 16 November 2018 | 10:00 am


Γ' Εθνική: Δέκα ομάδες συνεχίζουν αήττητες - SPORT24

Γ' Εθνική: Δέκα ομάδες συνεχίζουν αήττητες  SPORT24

Οι ομάδες πήραν την 3η στροφή της Γ Εθνικής της τρέχουσας σεζόν και δέκα αυτών παραμένουν αήττητες. Όλα τα αποτελέσματα... - SPORT 24 - Συνεχής ...

Δημοσιεύθηκε στις 4 November 2018 | 9:00 am


Άρχισε η εγκατάσταση του δικτύου πομπών της ΕΡΤ - Το Βήμα Online

Άρχισε η εγκατάσταση του δικτύου πομπών της ΕΡΤ  Το Βήμα Online

Σε πρώτη φάση θα εγκατασταθούν 26 πομποί από το σύνολο των 85.

Δημοσιεύθηκε στις 25 October 2018 | 10:00 am


Το Πάμε Ορχήστρα! ταξιδεύει στην περιφέρεια - CultureNow

Το Πάμε Ορχήστρα! ταξιδεύει στην περιφέρεια  CultureNow

Το άκρως επιτυχημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Πάμε Ορχήστρα! ταξιδεύει πέρα από την Θεσσαλονίκη, και σε άλλες πόλεις της Β. Ελλάδας. AddThis Sharing ...

Δημοσιεύθηκε στις 24 October 2018 | 10:00 am


«Πολύγυρος…» το Λεύκωμα - Χαλκιδική Πολιτική

«Πολύγυρος…» το Λεύκωμα  Χαλκιδική Πολιτική

Ρομαντικό, αναπτυξιακό και φωτογραφικό χαρακτήρισε ο δήμαρχος Πολυγύρου Αστέριος Ζωγράφος το Λεύκωμα για την πρωτεύουσα της Χαλκιδικής.

Δημοσιεύθηκε στις 21 October 2018 | 10:00 am


Γ' Εθνική: Οι 12 ομάδες που έκαναν το 2/2 - SPORT24

Γ' Εθνική: Οι 12 ομάδες που έκαναν το 2/2  SPORT24

Οι ομάδες πήραν την 2η στροφή της Γ Εθνικής της σεζόν 2018/19 και 12 εξ αυτών ζευγάρωσαν τις επιτυχίες τους. Όλα τα αποτελέσματα. - SPORT 24 - Συνεχής ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 October 2018 | 10:00 am


Πάμε Ορχήστρα! Η άκρως επιτυχημένη συμφωνική κωμωδία της Κ.Ο.Θ για παιδιά και νέους 9-15 ετών | Θεσσαλονίκη - Cityportal.gr

Πάμε Ορχήστρα! Η άκρως επιτυχημένη συμφωνική κωμωδία της Κ.Ο.Θ για παιδιά και νέους 9-15 ετών | Θεσσαλονίκη  Cityportal.gr

«Πάμε Ορχήστρα!» στην περιφέρεια. Η άκρως επιτυχημένη συμφωνική κωμωδία της Κ.Ο.Θ., που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Δραματική Σχολή του ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 October 2018 | 10:00 am


Εκπαιδευτικά προγράμματα για όλες τις ηλικίες από την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης - Εφημερίδα Μακεδονία

Εκπαιδευτικά προγράμματα για όλες τις ηλικίες από την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης  Εφημερίδα Μακεδονία

Στη διάρκεια της φετινής καλλιτεχνικής περιόδου τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης περιλαμβάνουν διαφορετικές προτάσεις ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 October 2018 | 10:00 am


Λέκκας για το σεισμό στη Χαλκιδική: Σε μικρό ρήγμα στον Πολύγυρο η δόνηση - Δεν ανησυχούμε - Newsbomb.gr - NewsBomb

Λέκκας για το σεισμό στη Χαλκιδική: Σε μικρό ρήγμα στον Πολύγυρο η δόνηση - Δεν ανησυχούμε - Newsbomb.gr  NewsBomb

Την εκτίμηση πως δεν υπάρχει ο παραμικρός λόγος ανησυχίας ως προς την εξέλιξη της μετασεισμικής ακολουθίας, μετά τη δόνηση που των 4,1 βαθμών της ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 October 2018 | 11:12 pm


Σεισμός Χαλκιδική: Τι λένε στο Newsbomb.gr οι επιστήμονες για την εξέλιξη του φαινομένου - Newsbomb.gr - NewsBomb

Σεισμός Χαλκιδική: Τι λένε στο Newsbomb.gr οι επιστήμονες για την εξέλιξη του φαινομένου - Newsbomb.gr  NewsBomb

ΑΚΗΣ ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΛΕΚΚΑΣ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΝΗΣΗ ΠΟΥ «ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΣΕ» ΠΟΛΥΓΥΡΟ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Σεισμός Χαλκιδική | Ειδήσεις: ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 October 2018 | 10:00 am


Ισχυρός σεισμός στον Πολύγυρο - Αισθητός στην Θεσσαλονίκη - Ελεύθερος Τύπος

Ισχυρός σεισμός στον Πολύγυρο - Αισθητός στην Θεσσαλονίκη  Ελεύθερος Τύπος

Σεισμός σημειώθηκε πριν από λίγο στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός ήταν έντασης 4,1 ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 October 2018 | 10:00 am


Σεισμός 4,1 στον Πολύγυρο Χαλκιδικής - The TOC

Σεισμός 4,1 στον Πολύγυρο Χαλκιδικής  The TOC

Σεισμός μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στην περιοχή της Χαλκιδικής. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 October 2018 | 10:00 am


Πολύγυρος: Εκδηλώσεις μνήμης για το Μακεδονικό Αγώνα - ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online

Πολύγυρος: Εκδηλώσεις μνήμης για το Μακεδονικό Αγώνα  ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online

Με κάθε επισημότητα εορτάσθηκε στη Χαλκιδική η ημέρα μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα. Επίκεντρο των εορτασμών ήταν ο Πολύγυρος. Στις 10.0 τελέσθηκε ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 October 2018 | 10:00 am


Πρώτη νίκη για Γαλάτιστα, χωρίς βαθμό ο Πολύγυρος - Χαλκιδική Πολιτική

Πρώτη νίκη για Γαλάτιστα, χωρίς βαθμό ο Πολύγυρος  Χαλκιδική Πολιτική

Το πρώτο τρίποντο εντός έδρας αλλά και στο πρωτάθλημα πέτυχε η Γαλάτιστα κόντρα στο Πολύγυρο. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυναμικά στο γήπεδο και με δύο ...

Δημοσιεύθηκε στις 10 October 2018 | 10:00 am


Εκδηλώσεις μνήμης για τον Μακεδονικό Αγώνα στον Πολύγυρο - Χαλκιδική Πολιτική

Εκδηλώσεις μνήμης για τον Μακεδονικό Αγώνα στον Πολύγυρο  Χαλκιδική Πολιτική

Η ημέρα μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα θα γιορταστεί στη Χαλκιδική την Κυριακή 14 Οκτωβρίου στον Πολύγυρο.

Δημοσιεύθηκε στις 3 October 2018 | 10:00 am


Δεν κατεβαίνουν τα Τρίκαλα, στην Α2 το Πευκοχώρι - SPORT24

Δεν κατεβαίνουν τα Τρίκαλα, στην Α2 το Πευκοχώρι  SPORT24

Τρεις ημέρες πριν από την έναρξη των εθνικών κατηγοριών τα Τρίκαλα ανακοίνωσαν ότι δεν θα κατεβάσουν ομάδα στην Α2. Στη θέση τους ανεβαίνει το ...

Δημοσιεύθηκε στις 3 October 2018 | 10:00 am


Αναζητούνται άντρες και γυναίκες όλων των ηλικιών ως βοηθητικοί ηθοποιοί - Χαλκιδική Πολιτική

Αναζητούνται άντρες και γυναίκες όλων των ηλικιών ως βοηθητικοί ηθοποιοί  Χαλκιδική Πολιτική

Το casting θα λάβει χώρα την Παρασκευή 28 Σεπτέμβρη 2018 από τις 12:00 - 17:00 στον Πολύγυρο σε χώρο κοντά στο δημαρχείο.

Δημοσιεύθηκε στις 27 September 2018 | 10:00 am


Ξυλοδαρμό δύο συναδέλφων τους καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Πολυγύρου - ΒΙΝΤΕΟ - www.enikos.gr

Ξυλοδαρμό δύο συναδέλφων τους καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Πολυγύρου - ΒΙΝΤΕΟ  www.enikos.gr

Περιστατικά επιθέσεων σε γιατρό και νοσηλεύτρια του νοσοκομείο Πολυγύρου καταγγέλλει το σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου.

Δημοσιεύθηκε στις 21 September 2018 | 10:00 am


2ος Αγώνας Polygyros Run Χαλκιδική 2018 - Αποτελέσματα - Run 'n Fun

2ος Αγώνας Polygyros Run Χαλκιδική 2018 - Αποτελέσματα  Run 'n Fun

Rank Gen-Sex-Cat Category Gender BIB Country Name YOB Club Start14.7K Finish14.7K 1 , 1 ,1 19-39 Male 68 ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΛΑΦΤΣΙΔΗΣ 1994 ONE STEP ...

Δημοσιεύθηκε στις 27 August 2018 | 10:00 am


Κοσμοσυρροή στις εκδηλώσεις «Γεύση Παράδοση Πολιτισμός» στον Πολύγυρο - Χαλκιδική Πολιτική

Κοσμοσυρροή στις εκδηλώσεις «Γεύση Παράδοση Πολιτισμός» στον Πολύγυρο  Χαλκιδική Πολιτική

Με εξαιρετική επιτυχία και μεγάλη προσέλευση κόσμου συνεχίζεται στον Πολύγυρο, στην καρδιά της Χαλκιδικής, η 4η Γιορτή ανάδειξης τοπικών προϊόντων και ...

Δημοσιεύθηκε στις 26 August 2018 | 10:00 am


Το αδιαχώρητο στον Πολύγυρο στις εκδηλώσεις «Γεύση – Παράδοση – Πολιτισμός» - Χαλκιδική Πολιτική

Το αδιαχώρητο στον Πολύγυρο στις εκδηλώσεις «Γεύση – Παράδοση – Πολιτισμός»  Χαλκιδική Πολιτική

Συμβαίνει τώρα: Μεγάλη κοσμοσυρροή αυτή την στιγμή στον Πολύγυρο για την 3η ημέρα των εκδηλώσεων "Γεύση - Παράδοση - Πολιτισμός". Εμείς είμαστε εδώ!

Δημοσιεύθηκε στις 24 August 2018 | 10:00 am


Οι Gadjo Dilo το Σάββατο στον Πολύγυρο - Thestival

Οι Gadjo Dilo το Σάββατο στον Πολύγυρο  Thestival

Οι Gadjo Dilo έρχονται στον Πολύγυρο για μία μοναδική συναυλία με αγαπημένα τραγούδια. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο 11 Αυγούστου, ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 August 2018 | 10:00 am


Χειροπέδες σε 45χρονο στον Πολύγυρο που κατείχε κάνναβη (φωτο) - Voria

Χειροπέδες σε 45χρονο στον Πολύγυρο που κατείχε κάνναβη (φωτο)  Voria

Ο άνδρας απέκρυπτε στην οικία του ποσότητα κάνναβης βάρους 27,8 γραμμαρίων, ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο κάνναβης και 4 σπόρους κάνναβης.

Δημοσιεύθηκε στις 2 August 2018 | 10:00 am


Πλημμύρισε ο Πολύγυρος - Ισχυρή βροχόπτωση - Newpost.gr - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ

Πλημμύρισε ο Πολύγυρος - Ισχυρή βροχόπτωση  Newpost.gr - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ

Στο μισό μέτρο το νερό πίσω από το κτίριο της Νομαρχίας.

Δημοσιεύθηκε στις 1 August 2018 | 10:00 am


Γέυση, Παράδοση, Πολιτισμός από τον Δήμο Πολυγύρου – Πρόγραμμα εκδηλώσεων - Χαλκιδική Πολιτική

Γέυση, Παράδοση, Πολιτισμός από τον Δήμο Πολυγύρου – Πρόγραμμα εκδηλώσεων  Χαλκιδική Πολιτική

Για 4η χρόνια ένα 5ημερο γεμάτο από Εκδηλώσεις, Δραστηριότητες, Γεύσεις, και Παράδοση από τον Δήμο Πολυγύρου, στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου. Με ...

Δημοσιεύθηκε στις 1 August 2018 | 10:00 am


Υποχώρησαν τα νερά στο Μαρούσι αποκαλύποντας μάζα αυτοκινήτων και λάσπης - News.gr

Υποχώρησαν τα νερά στο Μαρούσι αποκαλύποντας μάζα αυτοκινήτων και λάσπης  News.gr

Μια μάζα από αυτοκίνητα και λάσπη αποκαλύφθηκε όταν υποχώρησαν τα νερά από το υπαίθριο πάρκινγκ που καταποντίστηκε στο Μαρούσι.

Δημοσιεύθηκε στις 26 July 2018 | 10:00 am


Βούλιαξε υπαίθριο πάρκινγκ στο Μαρούσι - News.gr

Βούλιαξε υπαίθριο πάρκινγκ στο Μαρούσι  News.gr

Ισχυρή νεροποντή χτύπησε για 15 λεπτά τα βόρεια προάστια, με αποτέλεσμα ένα υπαίθριο πάρκινγκ στο Μαρούσι να βουλιάξει, «εξαφανίζοντας» στα νερά τα ...

Δημοσιεύθηκε στις 26 July 2018 | 10:00 am


«Χρυσή βίζα» στην Ελλάδα: Σε ποιες περιοχές αγοράζουν ακίνητα οι ξένοι - TVXS - TV Χωρίς Σύνορα

«Χρυσή βίζα» στην Ελλάδα: Σε ποιες περιοχές αγοράζουν ακίνητα οι ξένοι  TVXS - TV Χωρίς Σύνορα

Μεγάλη κινητικότητα παρατηρείται στις κατά τόπους υπηρεσίες του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για το πρόγραμμα «Χρυσή βίζα» που αφορά τη ...

Δημοσιεύθηκε στις 23 July 2018 | 10:00 am


«Χρυσή» βίζα για επενδύσεις στην Ελλάδα. Σε ποιες περιοχές αγοράζουν ακίνητα οι ξένοι - HuffPost Greece

«Χρυσή» βίζα για επενδύσεις στην Ελλάδα. Σε ποιες περιοχές αγοράζουν ακίνητα οι ξένοι  HuffPost Greece

«Συνωστισμός» επενδυτών παρατηρείται στις κατά τόπους υπηρεσίες του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής καθώς το πρόγραμμα «Χρυσή βίζα» που ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 July 2018 | 10:00 am


Ελπίδες ανόδου στο μπάσκετ για Νίκη Βόλου μετά τη νίκη επί του Πολύγυρου | Ειδήσεις, νέα για Αθλητικά | Θεσσαλία Τηλεόραση - Θεσσαλία TV

Ελπίδες ανόδου στο μπάσκετ για Νίκη Βόλου μετά τη νίκη επί του Πολύγυρου | Ειδήσεις, νέα για Αθλητικά | Θεσσαλία Τηλεόραση  Θεσσαλία TV

Με 74 – 73 επικράτησε η Νίκη Βόλου του ΑΟ Πολυγύρου στον αγώνα κατάταξης. Το καλύτερο δώρο, στον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής μπάσκετ του ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 July 2018 | 5:35 pm


10ο Φεστιβάλ Πολυγύρου με μουσική, θέατρο, χορό - ΕΡΤ

10ο Φεστιβάλ Πολυγύρου με μουσική, θέατρο, χορό  ΕΡΤ

Υπέροχες βραδιές γεμάτες μουσική, θέατρο, χορό, εικαστικά, υπόσχεται να μας χαρίσει και αυτό το καλοκαίρι το Φεστιβάλ Πολυγύρου.

Δημοσιεύθηκε στις 8 July 2018 | 10:00 am


Χολομώντας: ο παράδεισος των αισθήσεων στην ορεινή Χαλκιδική - CNN Greece

Χολομώντας: ο παράδεισος των αισθήσεων στην ορεινή Χαλκιδική  CNN Greece

Για τους περισσότερους η Χαλκιδική έχει συνδυαστεί με τις καλοκαιρινές διακοπές ή τις μικρές αποδράσεις, τουλάχιστον για τους βορειοελλαδίτες, στις υπέροχες...

Δημοσιεύθηκε στις 5 July 2018 | 10:00 am


Στο κόκκινο η υγεία στη Χαλκιδική- Με πέντε ασθενοφόρα και «μπλοκάκια» - Voria

Στο κόκκινο η υγεία στη Χαλκιδική- Με πέντε ασθενοφόρα και «μπλοκάκια»  Voria

Με κενές βάρδιες στους σταθμούς του ΕΚΑΒ και μεγάλες ελλείψεις σε γιατρούς θα «υποδεχτεί» τους χιλιάδες τουρίστες φέτος το καλοκαίρι η Χαλκιδική.

Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2018 | 10:00 am


4 θέσεις εργασίας στο ΔΕΔΔΗΕ στην Χαλκιδική - Dikaiologitika News - ΕΙΔΗΣΕΙΣ - Dikaiologitika News

4 θέσεις εργασίας στο ΔΕΔΔΗΕ στην Χαλκιδική - Dikaiologitika News - ΕΙΔΗΣΕΙΣ  Dikaiologitika News

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά τεσσάρων (4) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή ...

Δημοσιεύθηκε στις 28 June 2018 | 10:00 am


Χαλκιδική: Πλημμύρισαν δρόμοι, διακοπές ρεύματος και προβλήματα στην κυκλοφορία (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ) - Life events

Χαλκιδική: Πλημμύρισαν δρόμοι, διακοπές ρεύματος και προβλήματα στην κυκλοφορία (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)  Life events

Με μεγάλη σφοδρότητα πλήττει την τελευταία ώρα τη Χαλκιδική η κακοκαιρία. Η κατακλυσμιαία βροχή και οι ισχυροί άνεμοι είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του ...

Δημοσιεύθηκε στις 26 June 2018 | 10:00 am


Απίστευτη κακοτεχνία στον Πολύγυρο Χαλκιδικής: Κολώνα φωτισμού σε διάδρομο τυφλών (Εικόνα) - Empisteutiko

Απίστευτη κακοτεχνία στον Πολύγυρο Χαλκιδικής: Κολώνα φωτισμού σε διάδρομο τυφλών (Εικόνα)  Empisteutiko

Την οργή των χρηστών των μέσων κοινωνικής έχει προκαλέσει μια φωτογραφία που αναρτήθηκε στην ομάδα Active Thessaloniki του Facebook και απεικονίζει ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 June 2018 | 10:34 pm


Χαλκιδική: Στα "λευκά" Ταξιάρχης και Πολύγυρος από έντονη χαλαζόπτωση (ΦΩΤΟ) - Thestival

Χαλκιδική: Στα "λευκά" Ταξιάρχης και Πολύγυρος από έντονη χαλαζόπτωση (ΦΩΤΟ)  Thestival

Έντονη χαλαζόπτωση έπληξε μετά τις 12 το μεσημέρι περιοχές του Πολυγύρου και του Ταξιάρχη.

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2018 | 10:00 am


Χαλαζόπτωση στην ορεινή Χαλκιδική (video) - ΕΡΤ

Χαλαζόπτωση στην ορεινή Χαλκιδική (video)  ΕΡΤ

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι κάτοικοι της ορεινής Χαλκιδικής από την πρωτόγνωρη χαλαζόπτωση που έπληξε το μεσημέρι την ευρύτερη περιοχή του ...

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2018 | 10:00 am


Χιονίζει στον Πολύγυρο Χαλκιδικής (ΦΩΤΟ) - seleo.gr

Χιονίζει στον Πολύγυρο Χαλκιδικής (ΦΩΤΟ)  seleo.gr

Χιονίζει από το πρωί στον Πολύγυρο Χαλκιδικής. Με τις θερμοκρασίες να αγγίζουν το 0, οι κάτοικοι του Πολυγύρου σήμερα ξύπνησαν με άσπρες νυφάδε...

Δημοσιεύθηκε στις 6 May 2018 | 1:41 am


Και μαθηματικά στην ΕΚΑΣΑΜΑΘ η ΑΕ Κομοτηνής! - Παρατηρητής της Θράκης - Παρατηρητής Της Θράκης

Και μαθηματικά στην ΕΚΑΣΑΜΑΘ η ΑΕ Κομοτηνής! - Παρατηρητής της Θράκης  Παρατηρητής Της Θράκης

Την ήττα με 65-82 γνώρισε το τμήμα μπάσκετ της Αθλητικής Ένωσης Κομοτηνής από την ομάδα της Ευκαρπίας. Η ομάδα της ΑΕ Κομοτηνής πλήρωσε τα κενά ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 April 2018 | 10:00 am


ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ: Τέσσερις τραυματίες από τροχαίο έξω από τον Πολύγυρο Χαλκιδικής (ΦΩΤΟ) - Thestival.gr

ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ: Τέσσερις τραυματίες από τροχαίο έξω από τον Πολύγυρο Χαλκιδικής (ΦΩΤΟ)  Thestival.gr

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε λίγο πριν τις 4 το απόγευμα μετά τον Πολύγυρο Χαλκιδικής.

Δημοσιεύθηκε στις 19 March 2018 | 9:00 am


Ο Άρης Νικαίας έβαλε "φωτιά" στην κορυφή του δεύτερου ομίλου! - Sport 24

Ο Άρης Νικαίας έβαλε "φωτιά" στην κορυφή του δεύτερου ομίλου!  Sport 24

Ο Άρης Νικαίας κέρδισε άνετα τον Έσπερο Λαμίας και έδωσε νέο ενδιαφέρον στον 2ο Όμιλο της Γ Εθνικής. Σπουδαία νίκη του Πολύγυρου στον 4ο Όμιλο.

Δημοσιεύθηκε στις 11 March 2018 | 10:00 am


Δείτε πανέμορφες εικόνες από τον χιονισμένο Πολύγυρο Χαλκιδικής - Empisteutiko

Δείτε πανέμορφες εικόνες από τον χιονισμένο Πολύγυρο Χαλκιδικής  Empisteutiko

Λευκό είναι το τοπίο σήμερα σε πολλές περιοχές της Ελλάδας με τις θερμοκρασίες να είναι πολύ χαμηλές. Στα «λευκά» ντύθηκαν και πολλές περιοχές της ...

Δημοσιεύθηκε στις 26 February 2018 | 10:00 am


Προκήρυξη ΣΟΧ 23/2018 για προσλήψεις στα ΕΛΤΑ - Dikaiologitika News - ΕΙΔΗΣΕΙΣ - Dikaiologitika News

Προκήρυξη ΣΟΧ 23/2018 για προσλήψεις στα ΕΛΤΑ - Dikaiologitika News - ΕΙΔΗΣΕΙΣ  Dikaiologitika News

Την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά δεκαπέντε (15) ατόμων [πέντε (5) ΔΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ και ...

Δημοσιεύθηκε στις 24 February 2018 | 10:00 am


Πανδαισία χρωμάτων στο καρναβάλι του Πολυγύρου (ΦΩΤΟ) - Life events

Πανδαισία χρωμάτων στο καρναβάλι του Πολυγύρου (ΦΩΤΟ)  Life events

Καρναβαλιστές όλων των ηλικιών διασκέδασαν με την ψυχή τους και πρόσφεραν ξεχωριστό θέαμα. Επίκεντρο των αποκριάτικων εκδηλώσεων της Χαλκιδικής και ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 February 2018 | 10:00 am


Πολύγυρος: Οχημα «εισέβαλε» σε σούπερ μάρκετ» (ΦΩΤΟ) - Life events

Πολύγυρος: Οχημα «εισέβαλε» σε σούπερ μάρκετ» (ΦΩΤΟ)  Life events

Αναστάτωση προκλήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο σούπερ μάρκετ του Μασούτη στον Πολύγυρο, όταν ένα χρυσαφί σουζούκι εισέβαλε στο κατάστημα! Η 72χρονη ...

Δημοσιεύθηκε στις 9 February 2018 | 10:00 am


Αποκριά στον Πολύγυρο 2018 - ΕΡΤ

Αποκριά στον Πολύγυρο 2018  ΕΡΤ

Αποκριάτικες εκδηλώσεις στον Δήμο Πολυγύρου Χαλκιδικής.

Δημοσιεύθηκε στις 6 February 2018 | 10:00 am


Υπάλληλος του ΙΚΑ Πολυγύρου εξαπατούσε συνταξιούχους και τους έπαιρνε χρήματα - ΕΡΤ

Υπάλληλος του ΙΚΑ Πολυγύρου εξαπατούσε συνταξιούχους και τους έπαιρνε χρήματα  ΕΡΤ

Υπάλληλος στο Τμήμα Συντάξεων του ΙΚΑ Πολυγύρου εξαπάτησε το 2012 έναν συνταξιούχο λέγοντας του ότι οφείλει στην υπηρεσία 1000 ευρώ λόγω περικοπής.

Δημοσιεύθηκε στις 1 February 2018 | 10:00 am


Χιόνια στα ορεινά της Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής - ΕΡΤ

Χιόνια στα ορεινά της Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής  ΕΡΤ

Στα λευκά ντύθηκαν από τα ξημερώματα περιοχές όπως ο Χορτιάτης, το Φίλυρο, το Ασβεστοχώρι και ο Λαγκαδάς στη Θεσσαλονίκη. Οι νιφάδες χιονιού που ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 January 2018 | 10:00 am


To «αγροτικό δίκτυο» σε 76 χωριά της Δωδώνης - Typos-i.gr

To «αγροτικό δίκτυο» σε 76 χωριά της Δωδώνης  Typos-i.gr

Το Rural broadband, ένα φιλόδοξο, όσο και… επίφοβο, όπως όλα τα ψηφιακά στην Ελλάδα, έργο, έρχεται σε 76 οικισμούς του Δήμου Δωδώνης. Πρακτικά, το ...

Δημοσιεύθηκε στις 7 December 2017 | 10:00 am


Αγιορείτικες Εικόνες στον Ι.Ν. Αγ.Νικολάου Πολυγύρου (ΦΩΤΟ) - ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Αγιορείτικες Εικόνες στον Ι.Ν. Αγ.Νικολάου Πολυγύρου (ΦΩΤΟ)  ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στον Πολύγυρο της Χαλκιδικής και πιο συγκεκριμένα, στο τέμπλο του ναού, φυλάσσονται εικόνες που ιστορήθηκαν στο Άγιον.

Δημοσιεύθηκε στις 6 December 2017 | 10:00 am


Τραγωδία στη Χαλκιδική: Νεκρός οδηγός από εκτροπή φορτηγού - Newsbomb.gr - NewsBomb

Τραγωδία στη Χαλκιδική: Νεκρός οδηγός από εκτροπή φορτηγού - Newsbomb.gr  NewsBomb

Τραγικό θάνατο βρήκε το μεσημέρι της Τετάρτης (8/11) ένας 60χρονος οδηγός φορτηγού στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Πολύγυρου. Σύμφωνα με το ...

Δημοσιεύθηκε στις 8 November 2017 | 10:00 am


Ένταση για την εκμίσθωση της παραλίας «Καρύδι» στη Σιθωνία - Voria

Ένταση για την εκμίσθωση της παραλίας «Καρύδι» στη Σιθωνία  Voria

Συγκεντρώθηκαν αυτοδιοικητικοί παράγοντες του Δήμου Σιθωνίας, εκπρόσωποι συλλόγων και κατοίκων, προκειμένου να αποτρέψουν τη δημοπρασία.

Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2017 | 10:00 am


Πανελλήνιο πρωτάθλημα άρσης βαρών στον Πολύγυρο - ΕΡΤ

Πανελλήνιο πρωτάθλημα άρσης βαρών στον Πολύγυρο  ΕΡΤ

Η αντίστροφη μέτρηση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Άρσης Βαρών Ανδρών – Γυναικών & Νέων Ανδρών – Νέων Γυναικών, που θα διεξαχθεί στον Πολύγυρο ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 July 2017 | 12:57 am


Δωρεάν μαθήματα ζωγραφικής για μαθητές στον Πολύγυρο - ΕΡΤ

Δωρεάν μαθήματα ζωγραφικής για μαθητές στον Πολύγυρο  ΕΡΤ

Kάθε Τετάρτη και Παρασκευή στις 17.00 έως 19.00 το απόγευμα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυγύρου.

Δημοσιεύθηκε στις 15 July 2017 | 2:41 am


3 προσλήψεις στη δακοκτονία στην Χαλκιδική - Dikaiologitika News - ΕΙΔΗΣΕΙΣ - Dikaiologitika News

3 προσλήψεις στη δακοκτονία στην Χαλκιδική - Dikaiologitika News - ΕΙΔΗΣΕΙΣ  Dikaiologitika News

Ανακοίνωση για την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά τριών (3) ατόμων για την κάλυψη εποχικών αναγκών της ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 July 2017 | 10:00 am


Υπογραφή σύμβασης για έργα 2.500.000 ευρώ στον Δήμο Πολύγυρου - ΕΡΤ

Υπογραφή σύμβασης για έργα 2.500.000 ευρώ στον Δήμο Πολύγυρου  ΕΡΤ

Υπογράφηκε το μεσημέρι στο Γραφείο του Δημάρχου Πολυγύρου, Αστέριου Ζωγράφου, παρουσία της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Πολυγύρου, Μαρίας ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 July 2017 | 7:03 am


ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ | Φθηνά δωμάτια στην Χαλκιδική - in2life

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ | Φθηνά δωμάτια στην Χαλκιδική  in2life

Η νυχτερινή ζωή του πρώτου ποδιού. Οι εξωτικές παραλίες του δεύτερου. Τα χαριτωμένα ορεινά χωριουδάκια και οι κοσμοπολίτικοι οικισμοί στα παράλια.

Δημοσιεύθηκε στις 10 July 2017 | 10:00 am


22 προσλήψεις στο Γενικό νοσοκομείο Χαλκιδικής - Dikaiologitika News - ΕΙΔΗΣΕΙΣ - Dikaiologitika News

22 προσλήψεις στο Γενικό νοσοκομείο Χαλκιδικής - Dikaiologitika News - ΕΙΔΗΣΕΙΣ  Dikaiologitika News

Ανακοίνωση για την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά είκοσι δύο (22) ατόμων για την αντιμετώπιση απρόβλεπτων ...

Δημοσιεύθηκε στις 30 June 2017 | 10:00 am


Νύφη και πεθερά σκοτώθηκαν σε τροχαίο στον Πολύγυρο - Τα Νέα Οnline

Νύφη και πεθερά σκοτώθηκαν σε τροχαίο στον Πολύγυρο  Τα Νέα Οnline

Νύφη και πεθερά σκοτώθηκαν σε τροχαίο δυστύχημα, το οποίο σημειώθηκε στις 14:00, στο 77ο χλμ. της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Ιερισσού (Χαλκιδικής), στο.

Δημοσιεύθηκε στις 14 June 2017 | 10:00 am


Στην κυκλοφορία το καλοκαίρι ο δρόμος Θέρμη - Γαλάτιστα - Voria

Στην κυκλοφορία το καλοκαίρι ο δρόμος Θέρμη - Γαλάτιστα  Voria

Ούτε το επόμενο καλοκαίρι θα έχουν τελειώσει τα 4 χλμ που υπολείπονται, λόγω απαλλοτριώσεων. Στην κυκλοφορία από χτες και νέο τμήμα στην Αγ. Αναστασία.

Δημοσιεύθηκε στις 27 April 2017 | 10:00 am


«Ξεσηκωμός» στη Χαλκιδική για τους δασικούς χάρτες - Voria

«Ξεσηκωμός» στη Χαλκιδική για τους δασικούς χάρτες  Voria

Οι αγρότες θεωρούν ότι καλούνται να πληρώσουν εξωφρενικά ποσά για να κατοχυρώσουν εκτάσεις που καλλιεργούν επί... 60 χρόνια.

Δημοσιεύθηκε στις 20 February 2017 | 10:00 am


Τα εστιατόρια Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής που... φόρεσαν «Χρυσό Σκούφο - Voria

Τα εστιατόρια Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής που... φόρεσαν «Χρυσό Σκούφο  Voria

Ιδιαίτερα δυναμικό ήταν το πλασάρισμα των εστιατορίων της Θεσσαλονίκης, αλλά ιδίως της Χαλκιδικής, στα βραβεία «Χρυσοί Σκούφοι» και τα βραβεία Ελληνικής ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 February 2017 | 10:00 am


Διπλή επένδυση στην παράδοση της ορεινής Χαλκιδικής - Voria

Διπλή επένδυση στην παράδοση της ορεινής Χαλκιδικής  Voria

Εργαστήρι παραδοσιακών προϊόντων και ξενώνες σε διατηρητέα κτήρια του Πολυγύρου από μία οικογένεια που δοκιμάζει νέους δρόμους επαγγελματικής ...

Δημοσιεύθηκε στις 2 January 2017 | 10:00 am


Χριστούγεννα στον Πολύγυρο Χαλκιδικής - ΕΡΤ

Χριστούγεννα στον Πολύγυρο Χαλκιδικής  ΕΡΤ

Με τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου που έγινε την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016 στην πλατεία του Δημαρχείου ξεκινούν οι χριστουγεννιάτικες ...

Δημοσιεύθηκε στις 7 December 2016 | 10:00 am


Προσλήψεις στα ΕΛΤΑ στην Χαλκιδική - Dikaiologitika News - ΕΙΔΗΣΕΙΣ - Dikaiologitika

Προσλήψεις στα ΕΛΤΑ στην Χαλκιδική - Dikaiologitika News - ΕΙΔΗΣΕΙΣ  Dikaiologitika

Τα ΕΛΤΑ ανακοινώνουν την πρόσληψη προσωπικού, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικού αριθμού έξι (6) ατόμων, [δύο (2) Δ.Ε.

Δημοσιεύθηκε στις 19 September 2016 | 10:00 am


10 προσλήψεις στα ΕΛΤΑ Χαλκιδικής - Dikaiologitika News - ΕΙΔΗΣΕΙΣ - Dikaiologitika

10 προσλήψεις στα ΕΛΤΑ Χαλκιδικής - Dikaiologitika News - ΕΙΔΗΣΕΙΣ  Dikaiologitika

Ανακοίνωση για την πρόσληψη, προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικού αριθμού δέκα (10) ατόμων, [τέσσερις (4) Δ.Ε.

Δημοσιεύθηκε στις 31 May 2016 | 10:00 am


Πολύγυρος Χαλκιδικής: Κατάληψη εκπαιδευτών οδηγών στη Διεύθυνση Μεταφορών - Zougla

Πολύγυρος Χαλκιδικής: Κατάληψη εκπαιδευτών οδηγών στη Διεύθυνση Μεταφορών  Zougla

Με πανό και φωνάζοντας συνθήματα εκπαιδευτές υποψήφιων οδηγών εξέφρασαν το πρωί της Πέμπτης τη διαμαρτυρία τους έξω από τη Διεύθυνση... αντιδράσεις ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 May 2016 | 10:00 am


Το Πάσχα στην Χαλκιδική κρύβει εκπλήξεις αιώνων! - Parallaxi Mag

Το Πάσχα στην Χαλκιδική κρύβει εκπλήξεις αιώνων!  Parallaxi Mag

“Σαν την Χαλκιδική δεν έχει” είναι το αγαπημένο κλισέ που δεν απογοητεύει ούτε την πασχαλινή περίοδο, καθώς ο τόπος της είναι γεμάτος πασχαλινά έθιμα και ...

Δημοσιεύθηκε στις 28 April 2016 | 10:00 am


3 προσλήψεις σε παιδικούς σταθμούς στον Πολύγυρο Χαλκιδικής - Dikaiologitika News - ΕΙΔΗΣΕΙΣ - Dikaiologitika

3 προσλήψεις σε παιδικούς σταθμούς στον Πολύγυρο Χαλκιδικής - Dikaiologitika News - ΕΙΔΗΣΕΙΣ  Dikaiologitika

3 προσλήψεις σε παιδικούς σταθμούς στον Πολύγυρο Χαλκιδικής. Ανακοίνωση για την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, ...

Δημοσιεύθηκε στις 9 November 2015 | 10:00 am


10 προσλήψεις στα ΕΛΤΑ στην Χαλκιδική - Dikaiologitika News - ΕΙΔΗΣΕΙΣ - Dikaiologitika

10 προσλήψεις στα ΕΛΤΑ στην Χαλκιδική - Dikaiologitika News - ΕΙΔΗΣΕΙΣ  Dikaiologitika

10 προσλήψεις στα ΕΛΤΑ στην Χαλκιδική. Τα ΕΛΤΑ ανακοινώνουν την πρόσληψη, προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, ...

Δημοσιεύθηκε στις 9 October 2015 | 10:00 am


Χαλκιδική αλλιώς | Στην Ελλάδα | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ - Η Καθημερινή

Χαλκιδική αλλιώς | Στην Ελλάδα | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ  Η Καθημερινή

Λευκές αμμουδιές από τις ωραιότερες της Ελλάδας, κρυστάλλινα νερά, πεύκα που ρίχνουν άπλετη σκιά, 550 χιλιόμετρα ακτογραμμή. Κι αν η Χαλκιδική «φωνάζει» ...

Δημοσιεύθηκε στις 27 March 2015 | 9:00 am


Πολύγυρος: Σε δημοπρασία κοπάδι με αιγοπρόβατα! - The TOC

Πολύγυρος: Σε δημοπρασία κοπάδι με αιγοπρόβατα!  The TOC

Στο σφυρί βγάζει ο Δήμος Πολυγύρου ένα κοπάδι αιγοπρόβατα, σε δημοπρασία που διοργανώνεται στις 21 Οκτωβρίου, στις 11 το πρωί. Πρόκειται, σύμφωνα με ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 October 2014 | 10:00 am


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Πολύγυρος

Φιλικοί ιστότοποι: