1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
X Τηλεόραση:
  1. ΕΡΤ 1
  2. ΕΡΤ 2
  3. ΕΡΤ 3
  4. Βουλή
Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Ρεθύμνης   »   Επισκοπη Ρεθυμνης    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή Επισκοπη Ρεθυμνης και εμείς θα το προσθέσουμε.


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Επισκοπη Ρεθυμνης

Η Δ΄ Έκθεση Αγιογραφίας στο Ρέθυμνο

Η Δ΄ Έκθεση Αγιογραφίας στο Ρέθυμνο
Ἡ Ἱερά Μητρόπολη Ρεθύμνης καί Αὐλοποτάμου πραγματοποιεῖ γιά τέταρτη συνεχῆ χρονιά τήν καθιερωμένη πλέον Ἔκθεση Ἁγιογραφίας, ἡ ὁποία διοργανώθηκε γιά πρώτη φορά τόν Σεπτέμβριο τοῦ ἔτους 2012
Ἡ Ἱερά Μητρόπολη Ρεθύμνης καί Αὐλοποτάμου πραγματοποιεῖ γιά τέταρτη συνεχῆ χρονιά τήν καθιερωμένη πλέον Ἔκθεση Ἁγιογραφίας, ἡ ὁποία διοργανώθηκε γιά πρώτη φορά τόν Σεπτέμβριο τοῦ ἔτους 2012, μέ ἀφορμή τήν ἱστορική καί ἀλησμόνητη Ἐπίσκεψη τῆς Αὐτοῦ Θειοτάτης Παναγιότητος, τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριάρχου κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ, στό Ρέθυμνο. Πρόκειται γιά τήν Δ΄ Ἔκθεση Ἁγιογραφίας, ἡ ὁποία ἐφέτος ἔχει ἐνταχθεῖ στίς εἰκαστικές ἐκδηλώσεις τοῦ 27ου Ἀναγεννησιακοῦ Φεστιβάλ τοῦ Δήμου Ρεθύμνης.
Ἡ Ἔκθεση Ἁγιογραφίας τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Ρεθύμνης καί Αὐλοποτάμου θά λειτουργήσει στόν πρῶτο ὄροφο τοῦ δημοτικοῦ πολυχώρου ἐκδηλώσεων «Σπίτι τοῦ Πολιτισμοῦ», στήν παλαιά πόλη τοῦ Ρεθύμνου, ἀπό τήν 6η ἕως καί τήν 21η Σεπτεμβρίου 2015. Καί ἐφέτος συμμετέχουν στήν Ἔκθεση πολλοί Ἁγιογράφοι, οἱ ὁποῖοι εἴτε δραστηριοποιοῦνται στά ὅρια τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Ρεθύμνης καί Αὐλοποτάμου εἴτε ἕλκουν τήν καταγωγή τους ἀπό αὐτήν.
Τά ἐπίσημα Ἐγκαίνια τῆς Ἐκθέσεως θά πραγματοποιηθοῦν τήν Τετάρτη 9η Σεπτεμβρίου 2015 καί ὥρα 8:00 μ.μ..
Ἡ Ἔκθεση θά λειτουργεῖ καθημερινά ἀπό 10:00 π.μ. ἕως 1:00 μ.μ. τό πρωί καί ἀπό 6:00 μ.μ. ἕως 9:00 μ.μ. τό βράδυ.

Δημοσιεύθηκε στις 2 September 2015 | 7:33 pm


Σύλληψη 67χρονου ημεδαπού για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων

Σύλληψη 67χρονου ημεδαπού για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων
Συνελήφθη, στις 01.09.2015 το πρωί σε περιοχή του Δήμου Ρεθύμνου, από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου, 67χρονος ημεδαπός, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.
Συνελήφθη, στις 01.09.2015 το πρωί σε περιοχή του Δήμου Ρεθύμνου, από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου, 67χρονος ημεδαπός, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.
Ειδικότερα, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο οδηγούμενο από τον 67χρονου, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε κυνηγετικό όπλο, για το οποίο δεν κατείχε την προβλεπόμενη από το Νόμο σχετική άδεια.
Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Λαππαίων.

Δημοσιεύθηκε στις 2 September 2015 | 6:25 pm


Με ενστάσεις πέρασε η εκχώρηση του έργου καθαριότητας σε ιδιώτη

Με ενστάσεις πέρασε η εκχώρηση του έργου καθαριότητας σε ιδιώτη
ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
«Πέρασε», αλλά με πολλές ενστάσεις από το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο, το θέμα της παραχώρησης του έργου καθαριότητας και οδοκαθαρισμού με σύμβαση σε ιδιώτη για την επόμενη τριετία, 2016 -2019.

Η συζήτηση έγινε σε υψηλούς τόνους, για ένα θέμα που η δημοτική πλειοψηφία, θεωρεί πως δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει διαφορετικά, αναλαμβάνοντας δηλαδή ο δήμος την ευθύνη της καθαριότητας, αφού δεν γίνονται προσλήψεις και όσες γίνονται με συμβάσεις παίρνουν πολύ χρόνο λόγω της γραφειοκρατίας. Όπως έχει επισημάνει ο δήμαρχος Ρεθύμνου, δεν υπάρχει η δυνατότητα να εκτελέσει ο δήμος το έργο αυτό σε αυτήν την οικονομική συγκυρία και με αυτό το καθεστώς στις προσλήψεις.

Η αντιπολίτευση από την άλλη πλευρά εκτιμά, πως η δημοτική αρχή δεν ασχολήθηκε με το θέμα τα προηγούμενα χρόνια και δεν προσπάθησε ποτέ να το λύσει κάνοντας ένα προγραμματισμό ώστε να απαγκιστρωθεί από τον ιδιώτη.

Η παράταξη του Θοδωρή Νίνου, αν και είχε σοβαρές ενστάσεις και για την εκχώρηση του έργου και για την ποιότητα του έργου καθαριότητας έτσι όπως αυτό εκτελείται, τελικά ψήφισε το θέμα, βάζοντας ωστόσο αυστηρούς όρους.

Το θέμα καταψήφισαν η Λαϊκή Συσπείρωση και η παράταξη Ρέθυμνο – Αλληλεγγύη – Ανατροπή.

Δεδομένης της αυξημένης πλειοψηφίας που απαιτούνταν για να περάσει το θέμα, αν ο κ. Νίνος δεν το ψήφιζε, τότε θα δημιουργούνταν πρόβλημα στο έργο της καθαριότητας.

«Ήταν αδιέξοδο να ψηφίσουμε 'ναι'. Διαφωνούμε, αλλά αν δεν ψηφίζαμε, τότε όταν έληγε η σύμβαση μετά από πέντε μήνες δεν θα μπορούσε να εκτελεστεί το έργο της καθαριότητας.

Θέσαμε ωστόσο αυστηρούς όρους για την υλοποίηση της σύμβασης, την αυστηρή δηλαδή επιτήρηση και έλεγχο της εφαρμογής της σύμβασης, διότι αυτό δεν γίνεται με αποτέλεσμα πολλές από τις υποχρεώσεις που έχει η εταιρεία να μένουν κενό γράμμα.

Ζητήσαμε επίσης την επόμενη τριετία να αλλάξει ο στόλος των απορριμματοφόρων και να γίνει εμπλουτισμός των μηχανημάτων. Ο στόλος είναι πολύ παλιός και το κόστος συντήρησης τεράστιο».

Ένα θέμα επίσης που έθιξε ο ίδιος είναι πώς στην εισήγηση της οικονομικής υπηρεσίας του δήμου βγαίνει πως χρειάζεται 1,5 εκ. ευρώ για να το υλοποιήσει ο δήμος το έργο, ενώ ο εργολάβος το εκτελεί με 850.000 ευρώ, κάτι που υπογράμμισε και ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Μανούσος Μανουσογιάννης.

Υπενθυμίζουμε ότι η παράταξη του Μιχάλη Ανδρουλάκη είχε εκδώσει χθες ανακοίνωση ότι θα καταψηφίσει το θέμα, όπως και έκανε, θεωρώντας ότι επιβαρύνεται ο δήμος οικονομικά και ότι το κόστος θα μετακυλήσει μέσα από την αύξηση των δημοτικών τελών στους δημότες.

Τονίζει επίσης ότι τέτοιου είδους αποφάσεις, οδηγούν στη διάλυση των υπηρεσιών του Δήμου, αλλά και στις απολύσεις.

ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΡΕΘΥΜΝΟ –ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ»

Την αντίθεσή τους για την αναπροσαρμογή των δημοτικών τελών για το 2016 –τα οποία ψηφίστηκαν προχθές - εξέφρασαν σε ανακοίνωση τους τα μέλη της δημοτικής παράταξης «Ρέθυμνο Αλληλεγγύη Ανατροπή», υπογραμμίζοντας πως τα τέλη αυτά βαραίνουν ακόμη περισσότερο τα νοικοκυριά και τις μικρές επιχειρήσεις ενώ βρίσκονται ήδη σε πολύ υψηλά επίπεδα. Ταυτόχρονα, προτείνουν τη μείωση των τελών σε κατοικίες και μικρές επιχειρήσεις με γνώμονα τα χαμένα εισοδήματα, απόρροια της οικονομικής κρίσης ενώ σε συγκεκριμένες περιπτώσεις προτείνει την απαλλαγή οικογενειών από την εν λόγω καταβολή.

Η δημοτική παράταξη προτείνει:
«Για οικιακή χρήση μείωση διακριτή που να λαμβάνει υπόψη το μειωμένο μισθό και την κρίση.
Για επαγγελματική χρήση αντίστοιχη μείωση στους μικροεπαγγελματίες και αύξηση σε τράπεζες, ξενοδοχεία, super market και καταστήματα άνω των 500 τετραγωνικών.

Να μειωθούν κατά 50% τα δημοτικά τέλη:
Σε όσους έχουν υπαχθεί στο κοινωνικό τιμολόγιο.
Στους νέους επαγγελματίες με προϋπόθεση την ύπαρξη επαγγελματικής στέγης.
Μέσα στην κρίση οι κάτοικοι του Δήμου καλούνται να πληρώνουν φόρους και τέλη τόσο στο κράτος όσο και στον Δήμο για την λειτουργία των υπηρεσιών οι οποίες όλο και αποδυναμώνονται και συρρικνώνονται».

Χ.Β.

www.goodnet.gr

Δημοσιεύθηκε στις 2 September 2015 | 4:13 pm


Διήμερη περιοδεία του προέδρου της ΝΔ Ευ. Μεϊμαράκη στην Κρήτη

Διήμερη περιοδεία του προέδρου της ΝΔ Ευ. Μεϊμαράκη στην Κρήτη
Στην Κρήτη θα βρίσκεται σήμερα και αύριο ο πρόεδρος της ΝΔ, Ευάγγελος Μεϊμαράκης.
Στην Κρήτη θα βρίσκεται σήμερα και αύριο ο πρόεδρος της ΝΔ, Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Σήμερα θα έχει συναντήσεις στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου με στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και με παραγωγικούς φορείς.

Στη συνέχεια, θα μεταβεί στο Ηράκλειο όπου στις 19:30 θα πραγματοποιήσει ομιλία στον κινηματογράφο «Αστόρια».

Την Πέμπτη το πρωί ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, θα έχει συναντήσεις με στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Νομού Ηρακλείου. Στη συνέχεια θα επισκεφθεί το Ρέθυμνο και συγκεκριμένα το Πέραμα περίπου στις 11 το πρωί και στη συνέχεια το μεσημέρι, θα πραγματοποιήσει επαφές με αυτοδιοικητικούς και παραγωγικούς φορείς στο Επιμελητήριο Ρεθύμνου.

Το απόγευμα θα επισκεφθεί τα Χανιά και θα συναντηθεί με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και με παραγωγικούς φορείς.
Χανιώτικα Νέα

Δημοσιεύθηκε στις 2 September 2015 | 2:37 pm


«Πονοκέφαλος» η ολοκλήρωση των έργων ΕΣΠΑ για το Δήμο Ρεθύμνου

«Πονοκέφαλος» η ολοκλήρωση των έργων ΕΣΠΑ για το Δήμο Ρεθύμνου
«Κλειδιά» για την ολοκλήρωση των σχολικών κτηρίων τα συνοδευτικά έργα
Σε φάση ολοκλήρωσης, με πιθανό χρονοδιάγραμμα τα τέλη Νοεμβρίου, μπαίνουν τα υπό κατασκευή σχολικά κτήρια στο Ατσιπόπουλο, το Σφακάκι και το Γεράνι με κοινό στόχο την επόμενη σχολική χρονιά να ανοίξουν τις πύλες τους και να υποδεχτούν τους μαθητές που θα φοιτήσουν σε αυτά. Την εξέλιξη αυτή επισφραγίζουν τα συνοδευτικά έργα που αποτελούν «κλειδιά» για την ολοκλήρωση των σχολικών μονάδων και αφορούν κυρίως τους εξωτερικούς χώρους των νέων κτηρίων, με την δέσμευση από πλευράς εργολάβων να... δουλέψουν στο «φούλ» τις μηχανές, ώστε το χρονοδιάγραμμα να τηρηθεί πιστά. Υπενθυμίζεται, πως τη φετινή χρονιά θα έχουν ολοκληρωθεί και θα λειτουργήσουν, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της δημοτικής αρχής, μόνο το Δημοτικό σχολείο Γερανίου και το Γυμνάσιο Ατσιποπούλου.

Την ίδια ώρα σε «πονοκέφαλο» για το Δήμο Ρεθύμνου, εξελίσσεται η ολοκλήρωση, μέχρι το τέλος του έτους, των έργων ΕΣΠΑ που είναι σε εξέλιξη με επίκεντρο το έργο του παραλιακού μετώπου. Οι πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις, οι καθυστερήσεις στις πληρωμές των εργολάβων αλλά και το «πάγωμα» της δημοπράτησης έργων για μεγάλο χρονικό διάστημα, προστίθεται στο γεγονός πως δεν θα δοθεί παράταση για τα έργα αυτά. Ταυτόχρονα, η υπηρεσία έχει να διαχειριστεί και τα μικρά έργα του ΟΣΑΠΥ που βρίσκονται ακόμα σε «εμβρυακό» στάδιο στους οικισμούς του Δήμου, καθώς δεν έχουν ακόμη ξεπεράσει το 65% ώστε να μην «απειλούνται» με ενδεχόμενη απένταξη.

ΥΠΕΓΡΑΦΗ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΕΡΑΝΙΟΥ

Στο μεταξύ, υπεγράφη χθες το πρωί η σύμβαση μεταξύ του Δημάρχου Ρεθύμνου κ. Γιώργου Μαρινάκη και του εργολάβου κ. Μπενάκη, για τα συνοδευτικά έργα που αφορούν τον περιβάλλοντα χώρο του σχολείου Γερανίου, συνολικού προϋπολογισμού 90 χιλιάδων ευρώ. Από την πλευρά του ο κ. Μπενάκης τόνισε πως οι εργασίες θα προχωρήσουν με ταχείς ρυθμούς ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες που υπολείπονται στον περιβάλλοντα χώρο και το σχολείο να μπορέσει να παραδοθεί εντός του χρονοδιαγράμματος, ίσως και νωρίτερα όπως τόνισε ο κ. Μαρινάκης. «Υπογράψαμε τη σύμβαση των συνοδευτικών έργων του σχολείου του Γερανίου, έργα που είναι απαραίτητα για την ασφάλεια των παιδιών μας από μια συγκεκριμένη κατάσταση που είχε δημιουργηθεί μεταξύ του σχολείου και του γηπέδου στο χωριό. Νομίζω ότι θα υλοποιηθεί πολύ γρήγορα. Ο χρόνος υλοποίησης είναι 60 ημέρες και δεν θα αναλώσουμε όλο το χρόνο αυτό. Είναι προαπαιτούμενο αυτό το έργο για να μπορεί με ασφάλεια ο εργολάβος να δουλέψει το κομμάτι που τον αφορά στον περιβάλλοντα χώρο και να μπορέσουμε να παραδώσουμε το σχολείο. Όχι μόνο στο Γεράνι αλλά και σε όλα τα σχολεία χρειάστηκε να γίνουν συνοδευτικά έργα, ο δήμος Ρεθύμνου να ξοδέψει όλα τα χρήματα εκεί. Είναι πολύ μεγάλοι οι προϋπολογισμοί. Δεν είναι μόνο τα έργα αρχικού προϋπολογισμού 17,3 εκ. ευρώ. Είναι και συνοδευτικά έργα τα οποία η υπηρεσία προσπάθησε να εξασφαλίσει τους πόρους, να γίνουν οι ανάλογες μελέτες και να ολοκληρωθούν όλες αυτές οι διαδικασίες σε εποχές πάρα πολύ δύσκολες», ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Μαρινάκης.

ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΕ ΣΦΑΚΑΚΙ ΚΑΙ ΑΤΣΙΠΟΠΟΥΛΟ

Ο κ. Μαρινάκης επεσήμανε πως συνοδευτικά έργα χρειάστηκε να γίνουν και στο νέο κτήριο όπου θα στεγαστεί το Γυμνάσιο και Λύκειο στο Σφακάκι, ένα έργο μάλιστα που έχει παρουσιάσει σημαντικές καθυστερήσεις ήδη από τις αρχές του καλοκαιριού. Ο κ. Μαρινάκης τόνισε πως για το συγκεκριμένο έργο έχει δημοπρατηθεί έργο κατασκευής δρόμου για την προσβασιμότητα στο σχολείο, με προϋπολογισμό 100 χιλιάδες ευρώ. Παράλληλα, έχει δημοπρατηθεί και έχει βρεθεί ο ανάδοχος που θα αναλάβει την ολοκλήρωση τοιχίου στον περιβάλλοντα χώρο, ένα έργο που είναι απαραίτητο για την ασφάλεια των μαθητών που θα στεγαστούν εκεί. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 400 χιλιάδες ευρώ.

Αντίστοιχα έργα πραγματοποιούνται και στο Γυμνάσιο και Λύκειο Ατσιποπούλου και αφορούν την προσβασιμότητα καθώς και έργα που έχει αναλάβει η ΔΕΥΑΡ για την απορροή των ομβρίων.

Ο κ. Μαρινάκης δεν παρέλειψε να σχολιάσει και την αναστολή της λειτουργίας των νέων σχολείων τη φετινή χρονιά, στο Σφακάκι και το Λύκειο Ατσιποπούλου, υπογραμμίζοντας πως οι εξελίξεις δεν επέτρεψαν να δημοπρατηθούν νωρίτερα τα συγκεκριμένα έργα. «Θα μπορούσαν τα έργα να είχαν δημοπρατηθεί νωρίτερα αλλά δεν υπήρχε η δυνατότητα των εγγυητικών επιστολών. Δεν υπήρχε η δυνατότητα να έρθουν οι εργολάβοι στους διαγωνισμούς. Μην ξεχνάμε πως μας είχαν ζητήσει με αίτημά τους οι εργολάβοι να μην κάνουμε δημοπρασίες την συγκεκριμένη περίοδο που ξεκίνησε το capital control. Όλα αυτά από κοινού με την καθυστέρηση πληρωμής των λογαριασμών του ΕΣΠΑ, είναι ένα θέμα που είναι υπαρκτό και επίκαιρο και σήμερα» ανέφερε ο κ. Μαρινάκης και πρόσθεσε: «Προφανώς όλοι θα θέλαμε σε δέκα ημέρες να είμαστε εκεί για να εγκαινιάσουμε όλα τα νέα σχολεία. Η μεγάλη καθυστέρηση οφείλεται σε άλλες αποφάσεις και άλλες καταστάσεις μακριά από τη δικιά μας βούληση και το δικό μας προγραμματισμό. Παρά τη καθυστέρηση δύο και τριών μηνών που έχει παρατηρηθεί σε όλα τα σχολεία , θα είμαστε πολύ γρήγορα στην ευχάριστη θέση να βάλουμε μέσα τα παιδιά μας».

«ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ» ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΘΟΥΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ

Σε αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί η δημοτική αρχή προκειμένου να μην βρεθεί αντιμέτωπη με κάποια δυσάρεστη εξέλιξη σε ό,τι αφορά τα έργα που είναι σε εξέλιξη και εντάσσονται σε χρηματοδοτικούς άξονες ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Μάλιστα, το έργο του Ανατολικού παραλιακού μετώπου που αποτελεί προτεραιότητα στην παρούσα φάση φαίνεται πως ξεκινάει ξανά, με τον εργολάβο να «πιάνει δουλειά» και ζητούμενο να μην χαθεί ούτε μια επιπλέον μέρα από το συγκεκριμένο έργο. Ο κ. Μαρινάκης ανέφερε: «Επικοινώνησα μάλιστα με την Αθήνα προκειμένου να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση και να πληρωθεί ο εργολάβος του Ανατολικού παραλιακού μετώπου που επανεγκαθίσταται στο έργο και ξεκινάει τις εργασίες . Ένα έργο που γνωρίζουμε πως πρέπει να τελειώσει. Είναι ένα έργο που δεν μπορούμε να το μεταφέρουμε στη νέα περίοδο του νέου ΕΣΠΑ γιατί είναι ασύμβατο προς τους νέους άξονες . Πρέπει να τελειώσει άμεσα άρα και να πληρωθεί άμεσα. Τα χρήματα του εργολάβου που πρέπει να εξοφληθούν είναι περίπου 500 χιλ. ευρώ. Τα χρήματα έχουν αναρτηθεί στο σύστημα μόνο λογιστικά».

Ο κ. Μαρινάκης κατέστησε σαφές πως η μη εξασφάλιση παράτασης για τα έργα αυτά είναι ενδεικτική των όσων επεσήμανε πέρυσι για την έγκαιρη έναρξη των έργων. «Συνολικά το πολιτικό σύστημα ακόμη και η υπηρεσιακή κυβέρνηση τώρα , όλη η αυτοδιοίκηση κάνουμε προσπάθεια να μην χαθούν πόροι ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Δυστυχώς δεν εξασφαλίσαμε παράταση. Η αναβλητικότητα του Έλληνα δεν είναι ευρωπαϊκό χαρακτηριστικό. Πρέπει να είμαστε σαφείς και να υπενθυμίσω πως πέρυσι επεσήμανα τους λόγους για τους οποίους τα έργα στο Ρέθυμνο πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να απενταχθούν τα έργα και να χαθούν εκατομμύρια από το Ρέθυμνο».

Επιπλέον, πρόσθεσε πως το έργο του παραλιακού μετώπου, με την προϋπόθεση ότι η χρηματοδότηση συνεχίζεται ομαλά, ώστε «να μην δοθεί νομικό έρεισμα στον εργολάβο να σταματήσει» θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους.

ΣΤΟ «ΦΟΥΛ» ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΟΣΑΠΥ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ

«Τιτάνια» χαρακτηρίζεται η προσπάθεια της δημοτικής αρχής, προκειμένου τα έργα ΟΣΑΠΥ που είναι σε εξέλιξη στους οικισμούς του Δήμου, να προχωρήσουν και να φτάσουν σε «ασφαλές» σημείο καθώς μέχρι το τέλος του έτους θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί. «Τα έργα του ΟΣΑΠΥ τα τρέχουμε , σε αυτό βοηθούν και οι ανάδοχοι εργολάβοι. Είμαστε ευχαριστημένοι από την ανταπόκρισή τους. Κάναμε μια τιτάνια προσπάθεια έτσι ώστε να μην αδικηθούν τα χωριά μας από έργα που και αυτά επίσης δεν είναι συμβατά με το νέο ΕΣΠΑ και δεν μπορούν να συνεχιστούν» ανέφερε ο κ. Μαρινάκης. Αυτό πρακτικά θα σήμαινε πως το κόστος των έργων θα έπρεπε να εξασφαλιστεί από δημόσιες επενδύσεις ή δημοτικά χρήματα, κάτι που όπως τόνισε ο κ. Μαρινάκης δεν είναι εφικτό. Για να χρηματοδοτήσει ο Δήμος τα έργα αυτά ο κ. Μαρινάκης εξήγησε: «Αυτό σημαίνει ότι για δύο χρόνια όλη η ΣΑΤΑ του Δήμου πρέπει να πάει εκεί και δεν θα μπορεί να γίνει τίποτα πουθενά αλλού. Το μέγεθος του κινδύνου είναι μεγάλο».

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΛΑΨΙΝΟΥ

Δημοσιεύθηκε στις 2 September 2015 | 1:35 pm


Δικαίωση για τους δικαιούχους του εξωϊδρυματικού επιδόματος

Δικαίωση για τους δικαιούχους του εξωϊδρυματικού επιδόματος
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ Ν. ΡΕΘΥΜΝΗΣ Â 

Σταματά η απαράδεκτη τακτική να χάνουν το εξωϊδρυματικό επίδομα οι δικαιούχοι σε περιπτώσεις νοσηλείας τους στα νοσοκομεία, τονίζει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία του νομού Ρεθύμνου. Το Σωματείο είχε πιέσει προς αυτή την κατεύθυνση το υπουργείο Εργασίας και δηλώνει ικανοποιημένο από τη δικαίωσή του.

 

Αναλυτικά:
«Με επείγουσα επιστολή του, στις 22 Ιουλίου το σωματείο ατόμων με αναπηρία Ν. Ρεθύμνης ζητούσε από τον υπουργό Εργασίας Γ. Κατρούγκαλο να αποσύρει άμεσα την απαράδεκτη εγκύκλιο για το άρθρο 7 του ν.4331/2015 και να εκδοθεί νέα, πιστή στο γράμμα του Νομοθέτη. Με τις διατάξεις του άρθρου 7 του ν. 4331/2015 έχει καταργηθεί η απαράδεκτη Υπουργική Απόφαση Φ11321/1119/79/27-3-2013 (ΦΕΚ Β' 909) που προέβλεπε την αναστολή του εξωϊδρυματικού.

Τελικά, στις 25 Αυγούστου το υπουργείο Εργασίας εξέδωσε νέα εγκύκλιο, με την οποία ερμηνεύεται ορθά ο νέος νόμος και αναφέρει: «(...) αναστέλλεται η καταβολή του εξωϊδρυματικού επιδόματος λόγω νοσηλείας των τετραπληγικών-παραπληγικών ασφαλισμένων των Οργανισμών Κύριας Ασφάλισης για χρονικό διάστημα περισσότερο των 30 ημερών σε Ιδρύματα ασυλιακής μορφής».
www.goodnet.gr

Δημοσιεύθηκε στις 1 September 2015 | 3:07 pm


Συλλογή σχολικών ειδών για τους οικονομικά αδύναμους μαθητές

Συλλογή σχολικών ειδών για τους οικονομικά αδύναμους μαθητές
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ρεθύμνου στα πλαίσια των κοινωνικών του δράσεων και διαπιστώνοντας την αδυναμία πολλών οικογενειών να καλύψουν ακόμα και τις βασικές ανάγκες των παιδιών τους εξαιτίας…
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ρεθύμνου στα πλαίσια των κοινωνικών του δράσεων και διαπιστώνοντας την αδυναμία πολλών οικογενειών να καλύψουν ακόμα και τις βασικές ανάγκες των παιδιών τους εξαιτίας των ανάλγητων νεοφιλελεύθερων πολιτικών που εφαρμόστηκαν τα τελευταία 6 χρόνια στη χώρα μας, αποφάσισε σε συνεργασία με αρκετά βιβλιοπωλεία του Ρεθύμνου να συλλέξει σχολικά είδη τα οποία στη συνέχεια θα διατεθούν στους οικονομικά αδύναμους μαθητές της εκάστοτε σχολικής μονάδας.

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί είναι η εξής: Σε κάθε βιβλιοπωλείο θα τοποθετηθεί ένα ειδικό κουτί όπου ο καθένας θα μπορεί να προσφέρει μεταχειρισμένα ή καινούρια σχολικά είδη (π.χ. τετράδια, στυλό, μολύβια, μαρκαδόρους, μπογιές, τσάντες, κασετίνες κτλ.). Στη συνέχεια αφού συλλεγούν από το Δ.Σ. και συσκευαστούν σε πακέτα, θα διανεμηθούν, πάντα σε συνεννόηση με τους διευθυντές και προϊσταμένους, στις σχολικές μονάδες για να δοθούν στους μαθητές αυτούς που κρίνουν εκείνοι ότι χρήζουν της παραπάνω βοηθείας.

Για το λόγο αυτό παρακαλούνται οι διευθυντές και προϊστάμενοι των σχολικών μονάδων να επικοινωνήσουν με τον Σύλλογο με Fax ή e-mail μέχρι τις 11/9 έτσι ώστε να ενημερώσουν για τον ακριβή αριθμό των οικονομικά αδύναμων μαθητών που φοιτούν στο σχολείο τους.

Ακολουθεί λίστα με τα συνεργαζόμενα βιβλιοπωλεία:
1. Κλαψινάκης Λεωφ. Κουντουριώτου 15, Πορτάλιου Εμμ. 31 & Ηγ. Γαβριήλ 59
2. Καρυστιανός Πορτάλιου Εμμ. 23 & Πρεβελάκη Μ. 17
3. Σελίδα Μοάτσου Θ. 20
4. Δασκαλάκης Βοσπόρου 6
5. Χαρταετός Θεοτοκοπούλου 13
6. Γνώση Καλλέργη Βάρδα 9
7. Αυτογνωσία Πορτάλιου Εμμ. 14

www.goodnet.gr

Δημοσιεύθηκε στις 1 September 2015 | 2:02 pm


Αύριο εκδικάζεται στο Ρέθυμνο η υπόθεση του Γερμανού καθηγητή Χάινς Ρίχτερ

Αύριο εκδικάζεται στο Ρέθυμνο η υπόθεση του Γερμανού καθηγητή Χάινς Ρίχτερ
ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΕΡΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ «Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ» Αύριο, αναμένεται να ξεκινήσει στο δικαστικό μέγαρο Ρεθύμνου, η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης του…

Δημοσιεύθηκε στις 1 September 2015 | 1:01 pm


Ο περιπατητικός τουρισμός «αφετηρία» για την ανάδειξη της ενδοχώρας του Ρεθύμνου

Ο περιπατητικός τουρισμός «αφετηρία» για την ανάδειξη της ενδοχώρας του Ρεθύμνου
ΣΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΟΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Σταθερή παραμένει η προσπάθεια του Δήμου Ρεθύμνου για την προώθηση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού με σημείο αναφοράς για την επόμενη τουριστική περίοδο το περιβάλλον, την ενδοχώρα, την τοπική φιλοξενία και τα παραδοσιακά προϊόντα αναγνωρίζοντας τις προτιμήσεις των ξένων επισκεπτών που επιθυμούν... κάτι παραπάνω από τον «εναλλακτικό» τουριστικό προορισμό που θα επιλέξουν.

Τα τελευταία χρόνια το έδαφος κερδίζει συνεχώς η Κρητική Γη, τόσο για τα προϊόντα της όσο και για το φυσικό κάλλος δημιουργώντας ιδανικές συνθήκες για τη φιλοξενία εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Αποτελούν, μάλιστα ένα από τα πιο ελκυστικά πακέτα στις διεθνείς αγορές, ενώ θα μπορούσαν να σηματοδοτήσουν και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Ευκαιρία για την ανάδειξη του νομού και ιδιαίτερα της ενδοχώρας προς την κατεύθυνση αυτή θα αποτελέσει η συμμετοχή του Δήμου Ρεθύμνου στην παγκόσμια έκθεση Περιπατητικού Τουρισμού με τίτλο «Tour Natur» που θα πραγματοποιηθεί στις 4 Σεπτεμβρίου στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας. Πρόκειται για μια έκθεση που αποτελεί πόλο έλξης για Ευρωπαίους επισκέπτες που προτιμούν τον τουρισμό στο φυσικό περιβάλλον και τις περιηγήσεις στη φύση με τα πόδια, με το ποδήλατο, με το άλογο, στο νερό κ.ά.

ΟΙ ΑΞΟΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΚΙΝΗΘΕΙ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΝΔΟΧΩΡΑΣ

Οι πιο σημαντικοί άξονες πάνω στους οποίους ο Δήμος έχει «επενδύσει» και έχει ολοκληρώσει την προετοιμασία για την προβολή στις διεθνείς αγορές είναι οι υποδομές αλλά και οι περιοχές του νομού που είναι παγκοσμίως γνωστές για το φυσικό κάλλος που διαθέτουν.

Η Αντιδήμαρχος Τουρισμού προβολής και πρασίνου του Δήμου Ρεθύμνου κ. Πέπη Μπιρλιράκη-Μαμαλάκη μιλώντας στην Κρητική Επιθεώρηση υπογράμμισε: «Έχουμε ετοιμάσει μια ολοκληρωμένη παρουσίαση για τις υποδομές, το περιβάλλον τον περιπατητικό τουρισμό μέσα από τον οποίο θα αναδείξουμε όλες τις πτυχές που αφορούν την ενδοχώρα και τη φύση του νομού. Θα παρουσιάσουμε χαρτογραφημένες διαδρομές όπου κάποιος μπορεί να απολαύσει την φύση και τα μοναδικά στοιχεία που έχει η ενδοχώρα του νομού μας. Ετοιμάσαμε ένα ολοκληρωμένο προφίλ της Κρητικής φύσης, πως έχουμε αξιοποιήσει το περιβάλλον μας, τα φαράγγια, τα βουνά, τις παραλίες και τι μπορούμε να προσφέρουμε στα πλαίσια του περιπατητικού τουρισμού».

ΦΙΛΟΔΟΞΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΚΕΤΟ ΜΕ ΠΟΛΛΑΠΛΑ ΟΦΕΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι επισκέπτες θα μπορούν παράλληλα να γνωρίσουν όλα όσα μπορούν να συναντήσουν κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στη φύση στην ενδοχώρα του νομού, τα χωριά, τους οικισμούς όπου μπορούν να πάρουν μια γεύση από την τοπική φιλοξενία και τα παραδοσιακά προϊόντα. Οι φυσιολάτρες επισκέπτες θα γνωρίσουν τη χλωρίδα και την πανίδα του τόπου, να επισκεφτούν τα φαράγγια, να κάνουν διαδρομές στη φύση με το ποδήλατο, να δουν από κοντά την περίοδο της ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας στις παραλίες του Ρεθύμνου ακόμη και να συναντήσουν μοναστήρια και ξωκλήσια, στα πλαίσια του θρησκευτικού τουρισμού.

Πρόκειται για ένα φιλόδοξο τουριστικό «πακέτο» που περικλείει πολλές συνδυαστικές μορφές τουρισμού ανοίγοντας τη «βεντάλια» των επιλογών για τους επισκέπτες και δίνοντας σημαντική ώθηση στην τοπική οικονομία, της πόλης και της ενδοχώρας. «Αυτά είναι κάποια από τα τουριστικά πακέτα που θα φέρει η προβολή του περιπατητικού τουρισμού. Επίσης πρόκειται για το κομμάτι εκείνου του τουρισμού που θα βρεθεί στη μεσαία και χαμηλή σεζόν, επεκτείνοντας στα δύο άκρα της την τουριστική περίοδο που είναι ένας από τους σημαντικότερους στόχους για το Ρέθυμνο» ανέφερε η κ. Μπιρλιράκη.

ΤΟ 5ο ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΣΤΙΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΕΝΔΟΧΩΡΑ

Όπως υπογράμμισε η κ. Μπιρλιράκη οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού αποτελούν μια από τις σημαντικότερες ευκαιρίες για την ανάπτυξη δράσεων, μέσα από τις οποίες θα δοθούν νέες προοπτικές και περισσότερες επιλογές. Ωστόσο, το 5ο Κοινοτικό πλαίσιο που περιμένει ο Δήμος Ρεθύμνου στοχεύει στην ενδοχώρα, τον πολιτισμό και τον τουρισμό διευρύνοντας ακόμη περισσότερο τις επιλογές των ξένων επισκεπτών. Ο θρησκευτικός τουρισμός, ο ιατρικός τουρισμός, ο αγροτικός και αθλητικός τουρισμός θα είναι βασικές παράμετροι στον προγραμματισμό της επόμενης περιόδου με στόχο πάντα τη βελτίωση και δημιουργία νέων υποδομών. Οι υποδομές αυτές θα επικεντρωθούν στην ανάπλαση των οικισμών, τις ποδηλατικές διαδρομές και την αξιοποίηση τμημάτων της φύσης.

ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Στο ίδιο πλαίσιο κινούνται και οι ξενοδόχοι του Ρεθύμνου ενισχύοντας με τον τρόπο αυτό μια συνολική προσπάθεια για «σύμπλευση» του περιβάλλοντος με την επιχειρηματικότητα και τον τουρισμό. Ολοένα αυξανόμενα είναι τα ξενοδοχεία του Ρεθύμνου που συμβάλλουν ενεργά στην προσπάθεια του μη-κερδοσκοπικού οργανισμού για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας ΑΡΧΕΛΩΝ. Στην ακτογραμμή του Ρεθύμνου, γνωστή για τις φωλιές χελωνών που φιλοξενεί κάθε χρόνο οι επιχειρηματίες φροντίζουν να τηρούν τους κανόνες που προβλέπονται για να εξασφαλίσουν ένα καλό περιβάλλον για τη θαλάσσια χελώνα την περίοδο της ωοτοκίας. Κάποια από αυτά είναι ο χαμηλός φωτισμός, το μάζεμα των ομπρελοκαθισμάτων ενώ όσα ξενοδοχεία προμηθεύονται νέο εξοπλισμό φροντίζουν να είναι κατάλληλος για να συνυπάρξει με τη θαλάσσια χελώνα στην παραλία της πόλης. Η προστασία της θαλάσσιας χελώνας μάλιστα εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων που πραγματοποιούν κάθε χρόνο τα ξενοδοχεία με τη συμμετοχή των επισκεπτών τους.

Σε ό,τι αφορά τους επισκέπτες υποδέχονται κάθε περιβαλλοντική δράση με μεγάλη ευχαρίστηση εντάσσοντας και τα παιδιά τους σε όλες τις δράσεις που υλοποιούνται. Η κ. Μπιρλιράκη ανέφερε: «Με τον τρόπο αυτό αποδεικνύουμε συνεχώς στους επισκέπτες μας ότι και η πόλη μας και οι επιχειρήσεις μας σέβονται το περιβάλλον. Στα μεγάλα ξενοδοχεία υπάρχουν περιβαλλοντικές ομάδες στις οποίες οι επισκέπτες συμμετέχουν με πολύ ευχαρίστηση».

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΛΑΨΙΝΟΥ
www.goodnet.gr

Δημοσιεύθηκε στις 28 August 2015 | 1:34 pm


ΣΥΝΠΟΛΙΣ: Πρώτη προτεραιότητα η βιωσιμότητα και η ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου

ΣΥΝΠΟΛΙΣ: Πρώτη προτεραιότητα η βιωσιμότητα και η ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου
«Eίναι επιτακτική ανάγκη να συμβάλουμε στην εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία του νοσοκομείου Ρεθύμνου. Γιατί με την υγεία δεν παίζουμε!». Αυτό επισημαίνει ο Σύλλογος Ενεργών Πολιτών ΣΥΝΠΟΛΙΣ που θέτει ως πρώτη…

«Eίναι επιτακτική ανάγκη να συμβάλουμε στην εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία του νοσοκομείου Ρεθύμνου. Γιατί με την υγεία δεν παίζουμε!». Αυτό επισημαίνει ο Σύλλογος Ενεργών Πολιτών ΣΥΝΠΟΛΙΣ που θέτει ως πρώτη προτεραιότητα τη βιωσιμότητα και την ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου Ρεθύμνου.

 

Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε επισημαίνει:
«Στο ίδιο επαναλαμβανόμενο, κακόγουστο και επικίνδυνο έργο πρωταγωνιστεί -δυστυχώς- το πολύπαθο νοσοκομείο Ρεθύμνου. Η κρίση, που φυσικά έχει πλήξει και τον ευαίσθητο χώρο της υγείας, τείνει να «μετατρέψει» το μοναδικό νοσηλευτικό ίδρυμα του νομού μας σε κέντρο υγείας! Γεγονός, που αυτομάτως καθίσταται ως το Νο 1 πρόβλημα, το οποίο πρέπει να αντιμετωπίσει ο νομός μας.

Οι ελλείψεις σε ιατροφαρμακευτικό υλικό, σε ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό, ο απαρχαιωμένος εξοπλισμός και η πεπαλαιωμένη κτιριακή υποδομή αποτελούν το σκηνικό, που μπορεί να περιγράψει «ιδίοις όμμασι» ο ασθενής και ο επισκέπτης του νοσοκομείου Ρεθύμνου. Μια ζοφερή κατάσταση, που κρατάει χρόνια και ταλαιπωρεί ξένους και ντόπιους ασθενείς και συγγενείς, οι οποίοι, ωστόσο, λένε τα καλύτερα για τη φιλότιμη και υπεράνθρωπη προσπάθεια από πλευράς προσωπικού του ιδρύματος.

Η βιωσιμότητα και η επίλυση των προβλημάτων του νοσοκομείου Ρεθύμνου πρέπει να βρίσκεται πρώτη στην αντζέντα όλων των θεσμικών αρχών, βουλευτών, τοπικής αυτοδιοίκησης και κοινωνικών φορέων. Η αφύπνιση και η εγρήγορση δε της ρεθεμνιώτικης κοινωνίας είναι επιτακτική, πριν χειροτερέψουν περισσότερο τα πράγματα. Εξάλλου, η συμβολή της τοπικής κοινωνίας στην επίλυση μείζονος και άμεσης ανάγκης προβλημάτων, που προκύπτουν κάθε φορά, είναι καταλυτική.

Είναι γνωστό πλέον ότι ιδιώτες, μεμονωμένα ή συλλογικά, συνδράμουν οικονομικά στα λειτουργικά έξοδα του νοσοκομείου. Μια υποχρέωση, που θα έπρεπε και πρέπει να βαραίνει αποκλειστικά και μόνο το κεντρικό κράτος. Η κατάσταση αυτή βέβαια δεν μπορεί και δεν πρέπει να αφεθεί στην ευαισθησία και το αίσθημα αλληλεγγύης των πολιτών και του ιατρικού προσωπικού, που πραγματικά υπερβαίνουν εαυτούς.

Η πολιτεία οφείλει να ενσκήψει στα προβλήματα που απασχολούν το νοσοκομείο Ρεθύμνου και επιπλέον, να δημιουργηθεί ένα αρραγές μέτωπο με όλους τους τοπικούς και θεσμικούς φορείς του νομού. Η ομαλή λειτουργία του μοναδικού νοσηλευτικού ιδρύματος του νομού δεν είναι πολυτέλεια, αλλά ανάγκη και αυτονόητη υποχρέωση του κράτους. Γιατί, πέραν από την έλλειψη χρηματοδότησης (κάτι που πολλές φορές λειτουργεί ως άλλοθι), χρειάζεται το όραμα και ο μελλοντικός σχεδιασμός. Γιατί με την υγεία δεν παίζουμε!

Ως Σύλλογος Ενεργών Πολιτών Ρεθύμνου ΣΥΝΠΟΛΙΣ, θα προβούμε στις ανάλογες συναντήσεις και ενέργειες, με σκοπό το καυτό θέμα του νοσοκομείου μας να μπει ψηλά στην ατζέντα των συζητήσεων και του δημόσιου διαλόγου. Κι αυτό, διότι είναι επιτακτική ανάγκη να συμβάλουμε στην εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία του νοσοκομείου Ρεθύμνου. Γιατί -το ξαναλέμε- με την υγεία δεν παίζουμε!»
www.goodnet.gr

Δημοσιεύθηκε στις 28 August 2015 | 12:24 pm


Ο περιπατητικός τουρισμός «αφετηρία» για την ανάδειξη της ενδοχώρας του Ρεθύμνου

Σταθερή παραμένει η προσπάθεια του Δήμου Ρεθύμνου για την προώθηση των εναλλακτικών μορφών

tour1Σταθερή παραμένει η προσπάθεια του Δήμου Ρεθύμνου για την προώθηση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού με σημείο αναφοράς για την επόμενη τουριστική περίοδο το περιβάλλον, την ενδοχώρα, την τοπική φιλοξενία και τα παραδοσιακά προϊόντα αναγνωρίζοντας τις προτιμήσεις των ξένων επισκεπτών που επιθυμούν... κάτι παραπάνω από τον «εναλλακτικό» τουριστικό προορισμό που θα επιλέξουν.

Τα τελευταία χρόνια το έδαφος κερδίζει συνεχώς η Κρητική Γη, τόσο για τα προϊόντα της όσο και για το φυσικό κάλλος δημιουργώντας ιδανικές συνθήκες για τη φιλοξενία εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Αποτελούν, μάλιστα ένα από τα πιο ελκυστικά πακέτα στις διεθνείς αγορές, ενώ θα μπορούσαν να σηματοδοτήσουν και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Ευκαιρία για την ανάδειξη του νομού και ιδιαίτερα της ενδοχώρας προς την κατεύθυνση αυτή θα αποτελέσει η συμμετοχή του Δήμου Ρεθύμνου στην παγκόσμια έκθεση Περιπατητικού Τουρισμού με τίτλο «Tour Natur» που θα πραγματοποιηθεί στις 4 Σεπτεμβρίου στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας. Πρόκειται για μια έκθεση που αποτελεί πόλο έλξης για Ευρωπαίους επισκέπτες που προτιμούν τον τουρισμό στο φυσικό περιβάλλον και τις περιηγήσεις στη φύση με τα πόδια, με το ποδήλατο, με το άλογο, στο νερό κ.ά. (goodnet)

Δημοσιεύθηκε στις 27 August 2015 | 9:50 pm


Έκκληση για αίμα από την οικογένεια του ειδικού φρουρού Στάθη Λαζαρίδη

Έκκληση για αίμα από την οικογένεια του ειδικού φρουρού Στάθη Λαζαρίδη
Έκκληση για αίμα απευθύνει η οικογένεια του Στάθη Λαζαρίδη που νοσηλεύεται στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, επτά χρόνια μετά τον τραυματισμό από σφαίρα που δέχτηκε στο κεφάλι κατά τη διάρκεια αστυνομικής…
Έκκληση για αίμα απευθύνει η οικογένεια του Στάθη Λαζαρίδη που νοσηλεύεται στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, επτά χρόνια μετά τον τραυματισμό από σφαίρα που δέχτηκε στο κεφάλι κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης το 2007 στα Ζωνιανά Μυλοποτάμου.

Ο Στάθης Λαζαρίδης έχει υποβληθεί σε μια σειρά επεμβάσεων ωστόσο η κατάσταση της υγείας του παραμένει κρίσιμη και η ανάγκη για χορήγηση αίματος αυξημένη.

Όσοι επιθυμούν να δώσουν αίμα θα πρέπει να απευθύνονται στα νοσοκομεία της περιοχής τους και να αναφέρουν το όνομα του ασθενούς Ευστάθιου Λαζαρίδη του Ιωάννη που νοσηλεύεται στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.
www.goodnet.gr

Δημοσιεύθηκε στις 27 August 2015 | 2:01 pm


544 ρεθυμνιώτικες επιτυχίες σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

544 ρεθυμνιώτικες επιτυχίες σε ΑΕΙ και ΤΕΙ
Διατηρεί το Ρέθυμνο το υψηλό επίπεδο στην εισαγωγή φοιτητών σε ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, αφού σε μια, κατά κοινή ομολογία δύσκολη χρονιά πανελλαδικών εξετάσεων, οι ρεθυμνιώτες υποψήφιοι σε ικανοποιητικό…
Διατηρεί το Ρέθυμνο το υψηλό επίπεδο στην εισαγωγή φοιτητών σε ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, αφού σε μια, κατά κοινή ομολογία δύσκολη χρονιά πανελλαδικών εξετάσεων, οι ρεθυμνιώτες υποψήφιοι σε ικανοποιητικό ποσοστό κατάφεραν να περάσουν σε δημοφιλείς και υψηλόβαθμες σχολές.

Για μια ακόμα χρονιά επιβεβαιώνεται ότι οι ρεθυμνιώτες υποψήφιοι δεν θέλουν να αφήσουν τον τόπο τους για σπουδές, αφού μια μεγάλη πλειοψηφία δηλώνει σχολές στην Κρήτη, όχι τόσο για να μην επιβαρύνουν οικονομικά τις οικογένειές τους αλλά για συναισθηματικούς λόγους, όπως επίσης και επειδή γνωρίζουν ότι το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Πολυτεχνείο αλλά και τα ΤΕΙ, είναι εκπαιδευτικά ιδρύματα υψηλού επιπέδου.

Στα αξιοσημείωτα των φετινών αποτελεσμάτων είναι ότι σε Ιατρική Σχολή πέρασε μόνο ένας υποψήφιος, καθώς δεν φαίνεται να υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις συγκεκριμένες σχολές και οι λίγοι που επιθυμούσαν να εισαχθούν σε αυτές δεν τα κατάφεραν λόγω της εξαιρετικής δυσκολίας των θεμάτων φέτος.

Από την άλλη, φαίνεται ότι το Ρέθυμνο σε μερικά χρόνια θα γεμίσει με δικηγόρους, αφού οι Νομικές Σχολές είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στους ρεθυμνιώτες νέους φοιτητές, όπως επίσης και οικονομολόγους, αφού τόσο από την πόλη όσο και από τα περιφερειακά λύκεια οι επιτυχίες στις οικονομικές σχολές είναι πολλές.
Η γενική εικόνα είναι καλή και φέτος σύμφωνα με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ρεθύμνου Ανδρέα Ταξάκη, ο οποίος τονίζει ότι αποδεικνύεται πως με προσπάθεια και αγώνα τα παιδιά μπορούν να καταφέρουν πολλά. Μάλιστα το ποσοστό επιτυχίας φέτος είναι ελαφρά αυξημένο σε σχέση με πέρυσι, κάτι που δείχνει το υψηλό επίπεδο των μαθητών τόσο στην πόλη όσο και στην ενδοχώρα του Ρεθύμνου.

Για μια ακόμη χρονιά το υψηλότερο ποσοστό επιτυχίας είχε το 1ο λύκειο με 83,67%, ενώ το λύκειο Ανωγείων και Περάματος είχαν επίσης πολύ υψηλά ποσοστά, 70,83% και 70,73% αντίστοιχα. Πολύ καλές επιδόσεις σημείωσαν ωστόσο όλα τα λύκεια του νομού.

Αναλυτικότερα, από τα Γενικά Λύκεια του νομού πέρασαν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ 497 παιδιά και από τα ΕΠΑΛ Ρεθύμνου και Γαράζου 47.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΑΥΡΟΥ ΑΡΝΑΟΥΤΑΚΗ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ

Μια ακόμα γενιά νέων ανθρώπων από την Κρήτη ετοιμάζεται για το ξεκίνημα της νέας πορείας τους.
Μέσα από μια επίπονη και δύσκολη διαδικασία για τους ίδιους τους επιτυχόντες, αλλά και τις οικογένειές τους, νέοι άνθρωποι εγκαινιάζουν την ακαδημαϊκή τους διαδρομή, αποτελώντας την πιο σίγουρη εγγύηση για το μέλλον του τόπου μας.

Ως Περιφέρεια Κρήτης, εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια σε όλους τους εισαχθέντες στην Ανώτατη Εκπαίδευση και στις σχολές επιλογής τους, με την ευχή ότι θα καταφέρουν να υλοποιήσουν τους στόχους και τα όνειρά τους.
Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων υπερήφανοι πρέπει να αισθάνονται οι γονείς των αυριανών φοιτητών που μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες ανταποκρίθηκαν στις υποχρεώσεις τους, αλλά και όλοι οι καθηγητές της μέσης εκπαίδευσης, καθώς με τον επαγγελματισμό που επιδεικνύουν υπηρετούν με αίσθημα ευθύνης το εκπαιδευτικό σύστημα και την κοινωνία ολόκληρη.

Για τους υποψηφίους που δεν εκπλήρωσαν το στόχο τους, είμαστε βέβαιοι ότι και εκείνοι θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για μια επιτυχημένη επαγγελματική και κοινωνική σταδιοδρομία.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ Γ. ΜΑΡΙΝΑΚΗ

Με την ευκαιρία της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων των φετινών εισαγωγικών εξετάσεων, η οποία σηματοδότησε το τέλος της αγωνίας σας, θα ήθελα, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, να σας συγχαρώ για την επίπονη προσπάθεια που καταβάλλατε τα προηγούμενα χρόνια και για την αντοχή που επιδείξατε στην πρώτη, ίσως πιο σοβαρή, δοκιμασία της μέχρι σήμερα ζωής σας.

Ελπίζω κι εύχομαι ο κόπος σας να ανταμείφθηκε και να επιτύχατε τους στόχους που θέσατε. Σε σας που καταφέρατε να ανοίξετε την πόρτα ενός ΑΕΙ ή ΤΕΙ της χώρας μας, καταθέτω τα θερμά μου συγχαρητήρια και τις ευχές μου να είστε υγιείς και δυνατοί για να παραμείνετε προσηλωμένοι και αφοσιωμένοι στα όνειρά σας και να συνεχίσετε τις σπουδές σας με την ίδια θέληση, επιμονή και δύναμη ώστε να γίνετε λαμπροί επιστήμονες. Επιπλέον, την ελπίδα, ότι μετά το πέρας των σπουδών σας, οι συνθήκες θα είναι καλύτερες ώστε να έχετε κάθε δυνατή ευκαιρία ν' ασκήσετε την επιστήμη σας στη χώρα μας και να γίνετε χρήσιμοι πολίτες, από κείνους, που τόσο έχουμε όλοι ανάγκη.

Ιδιαίτερα όμως, θα ήθελα να απευθυνθώ και σε σας, τους νέους μας που δεν πετύχατε την εισαγωγή σας σε κάποιο ΑΕΙ ή ΤΕΙ και να σας προτείνω να μην επιτρέψετε σε μια πρόσκαιρη αποτυχία να σφραγίσει την ζωή σας και να επηρεάσει τη διάθεσή σας για συνέχιση της προσπάθειας. Ποτέ οι άξιοι και όσοι έχουν τη θέληση για μάθηση, δεν χάνονται.

Επίσης θα ήθελα να συγχαρώ τους γονείς σας που στάθηκαν πλάι σας και αγωνίστηκαν για να σας εξασφαλίσουν το μέλλον που ονειρεύεστε αλλά και τους δασκάλους σας, σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, οι οποίοι συνέβαλλαν, με γνώση και υπομονή, στην προσωπική σας καλλιέργεια και στην ανάπτυξη των ικανοτήτων σας.
Καλή επιτυχία στο νέο σας ξεκίνημα και κάθε πρόοδο σε όλους σας!
www.goodnet.gr

Δημοσιεύθηκε στις 27 August 2015 | 12:15 pm


Πουλούσε… κλεμμένα κοσμήματα

Συνελήφθη στο Ρέθυμνο 36χρονος  

Συνελήφθη, στο Ρέθυμνο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνου, 36χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος. Ύστερα από καταγγελία 47χρονου ημεδαπού, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας πραγματοποιήθηκε έρευνα σε κατάστημα (κοσμηματοπωλείο), ιδιοκτησίας του 36χρονου. Κατά το χρόνο της έρευνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, κοσμήματα συνολικής αξίας επτά χιλιάδων ευρώ και όπως προέκυψε, ήταν μέρος αφαιρεθέντων κοσμημάτων, για τα οποία είχε δηλωθεί κλοπή, από τον 47χρονο, τον Οκτώβριο 2014 στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών.

Ο συλληφθείς, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.

 

Δημοσιεύθηκε στις 24 August 2015 | 3:33 pm


Είχε στην κατοχή του μεταλλική ράβδο και παραλυτικό σπρέι

Σύλληψη 31χρονου ημεδαπού για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων

Συνελήφθη, χθες  πρώτες πρωινές ώρες στο Ρέθυμνο, από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου, 31χρονος ημεδαπός, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.
Ειδικότερα, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας διενεργήθηκε έλεγχος στον 31χρονο, όπου βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν μεταλλική ράβδος και παραλυτικό σπρέι.
Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Ρεθύμνου.

Δημοσιεύθηκε στις 23 August 2015 | 6:09 pm


Παρεμβάσεις για την εικόνα της παράκτιας γραμμής

Ρεθύμνου

Η βελτίωση της εικόνας στην παραλία του δήμου Ρεθύμνου και του Ενετικού Λιμανιού είναι πλέον ορατή σε Έλληνες και ξένους που κινούνται στην ευρύτερη περιοχή της παρλιακής ζώνης της πόλης.

Το Λιμενικό Ταμείο υλοποιώντας τους στόχους που είχε βάλει για την πιο «φωτεινή» ανάδειξη των συγκεκριμένων πολυσύχναστων και διεθνώς αναγνωρισμένων γωνιών του Ρεθύμνου, καταφέρνει ολοένα και πιο πολύ να αποβάλλει τις όποιες αυθαιρεσίες ταλαιπωρούν τους κατοίκους της πόλης και τους τουρίστες που επισκέπτονται την παράκτια ζώνη στα όρια της παλιάς πόλης με τα σύνορα της προς τη νέα.

Παρεμβάσεις που αφορούν στην αυθαίρετη στάθμευση, στη σήμανση για τα οχήματα και τις δυνατότητες πάρκινγκ, ζητήματα καθαριότητας και απόρριψης απορριμμάτων, συνεργασία του εμπορικού κόσμου και των καταστηματαρχών εστίασης με της υπηρεσίες του δήμου, καθώς επίσης και η προσπάθεια στοίχισης όλων με τον κοινό στόχο της καλής συνεργασίας για την ανάπτυξη των τουριστικών κινήτρων, είναι από τα βασικά που δήμος, Λιμενικό Ταμείο και αντιπεριφέρεια έχουν ξεκινήσει να υλοποιούν. Μέτρα και παρεμβάσεις που στοχεύουν στην εξυπηρέτηση τόσο της εμπορικής όσο και της τουριστικής κίνησης, καθώς επίσης και στην οργάνωση μιας πιο ανθρώπινης πόλης με σεβασμό στους πολίτες της.

Είναι φανερό πως ημέρα με την ημέρα αρκετά αλλάζουν προς το καλύτερο. Στο πλαίσιο αυτό και οι παρεμβάσεις που σχετίζονται με τη λειτουργία τόσο του εμπορικού λιμένα του Ρεθύμνου όσο και με τα μέτρα προστασίας για τους πολίτες που κινούνται στους χώρους του αλλά και στην ευρύτερη του λιμανιού περιοχές.

Ήδη, από τις αρχές του Ιουλίου λειτουργεί με ολοένα και περισσότερες υπηρεσίες, το Κέντρο Πληροφόρησης Επισκεπτών εντός του Ενετικού Λιμανιού για όλα όσα συμβαίνουν στην πόλη και το νομό, καθώς επίσης και υπηρεσίες ενημέρωσης για όλα τα επισκέψιμα τουριστικά, αρχαιολογικά σημεία του Ρεθύμνου, όπως επίσης και πληροφόρηση για κάθε είδους θεματικό τουρισμό. Αξίζει να αναφερθεί πως μέρος της λειτουργίας του Κέντρου Πληροφόρησης αφορά σε εθελοντική εργασία πολιτών.

Παρά τα όποια αρνητικά της κρίσης οι προσπάθειες στο Ρέθυμνο από φορείς και αυτοδιοίκηση, για τη διατήρηση των θετικών εντυπώσεων και της εμπέδωσης της τουριστικής αγοράς πως η πόλη, αλλά και ο νομός, αποτελούν μία αξιόλογη επιλογή των επισκεπτών και τουριστών, συνεχίζονται με σημαντικά αυξανόμενους ρυθμούς.

Δημοσιεύθηκε στις 22 August 2015 | 12:31 pm


Εθελοντισμός με φόντο το νοσοκομείο

Στο Ρέθυμνο

Ο εθελοντισμός στο Ρέθυμνο καλά κρατεί με φόντο μεταξύ άλλων και την εύρυθμη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείο του νομού.

Εθελοντικές προσφορές σε αναλώσιμα και είδη υποστήριξης της λειτουργίας του, από απλούς πολίτες, έχουν γίνει πλέον σχεδόν καθημερινότητα. Όπως πολλές φορές έχει γραφτεί και αναφερθεί, τόσο από επίσημα χείλη όσο και από το επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό του νοσοκομείου, η λειτουργία του πλέον είναι σε οριακή κατάσταση.

Μία νέα εθελοντική προσφορά έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο της κοινωνικής εγρήγορσης για την προστασία του νοσοκομείου. Ιδιοκτήτης ξενοδοχείου από το Ρέθυμνο εξέφρασε στη διοίκηση, την πρόθεση του να δωρίσει ένα ειδικό μηχάνημα για την πλύση και τον καθαρισμό των χειρουργικών εργαλείων, δεδομένου ότι το υπάρχον λόγω βλάβης και παλαιότητας δεν λειτουργεί.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο μηχάνημα έχει κόστος περί τα 10.000 ευρώ.

Δημοσιεύθηκε στις 22 August 2015 | 12:02 pm


Συνελήφθησαν για άσκοπους πυροβολισμούς

Και υπόθαλψη εγκληματία

Συνελήφθησαν, την Παρασκευή το πρωί, στο Ρέθυμνο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρέθυμνου και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου, δύο ημεδαποί (29χρονος και 29χρονη), για άσκοπους πυροβολισμούς και υπόθαλψη εγκληματία.

Ειδικότερα, τα ξημερώματα κατά την διάρκεια κοινωνικής εκδήλωσης, που είχε οργανώσει ο 29χρονος, μαζί με την 29χρονη, στην οικία τους, ρίφθηκαν  άσκοποι πυροβολισμοί.

Από αστυνομικούς των ανωτέρω Υπηρεσιών, πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία των συλληφθέντων και στους εξωτερικούς χώρους, όπου κατά τη διάρκεια αυτής βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δώδεκα κάλυκες.

Εξεταζόμενοι οι συλληφθέντες, αρνήθηκαν να κατονομάσουν τους δράστες των άσκοπων πυροβολισμών, ματαιώνοντας με αυτόν τον τρόπο τη δίωξη και νόμιμη τιμωρία τους.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, ενώ οι συλληφθέντες , θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.

Δημοσιεύθηκε στις 22 August 2015 | 11:28 am


Εκτεταμένες έρευνες για φυτείες

Από την Αστυνομία

Εκτεταμένες έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. από γης και αέρος, πραγματοποιούνται από χθες στον ορεινό Μυλοπόταμο και τις γύρω περιοχές, με στόχο τον εντοπισμό καλλιεργειών ινδικής κάνναβης.

Οι έρευνες, που συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα με τη βοήθεια του ελικοπτέρου της ΕΛ.ΑΣ., είχαν ως αποτέλεσμα μέχρι στιγμής, τον εντοπισμό σε διάφορες περιοχές της ευρύτερης περιοχής, άνω των χιλίων δενδρυλλίων κάνναβης σε φυτείες.

Οι δεκάδες αστυνομικοί των ειδικών αποστολών της ΕΛ.ΑΣ. που βρέθηκαν στα σημεία των καλλιεργειών, βρήκαν διάφορα αντικείμενα και σύνεργα τα οποία μεταφέρονται στα ειδικά εργαστήρια, ώστε να εξετασθούν για να βοηθήσουν στον εντοπισμό των δραστών.

Δημοσιεύθηκε στις 19 August 2015 | 9:15 pm


Συνελήφθη με αναβολικά

Σύλληψη 24χρονου ημεδαπού για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αθλητισμού

Συνελήφθη, χθες πρώτες πρωινές ώρες, στο Ρέθυμνο από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου, 24χρονος ημεδαπός,  για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αθλητισμού.

Από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας διενεργήθηκε έλεγχος σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 24χρονου, όπου βρέθηκαν στην κατοχή του και  κατασχέθηκαν 33 δισκία απαγορευμένων φαρμακευτικών σκευασμάτων (αναβολικά).

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρεθύμνου.

Δημοσιεύθηκε στις 14 August 2015 | 10:23 amΔείτε αγγελίες στο Νομό Ρεθύμνης

Φιλικοί ιστότοποι:


Translate:
Copyright © 2010-2015 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: