1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
X Τηλεόραση:
  1. ΝΕΡΙΤ 1
  2. ΝΕΡΙΤ PLUS
  3. ΕΤ3
  4. Βουλή
Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Ρεθύμνης   »   Επισκοπη Ρεθυμνης    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή: Επισκοπη Ρεθυμνης και εμείς θα το προσθέσουμε.

Ημερίδα για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο

Ημερίδα για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο
θα πραγματοποιηθεί αύριο στο Ρέθυμνο

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, μετά από σχετική πρόσκληση που έλαβε από τον Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων Ρεθύμνης, θα συμμετάσχει σε ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί αύριο (07/07/2015) στο Ρέθυμνο, ώρα 18:30 στο «Σπίτι του Πολιτισμού» (Βερνάδου 12, Παλιά πόλη).
Η εισήγηση για θέματα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο απευθύνεται σε γονείς και παιδιά και θα πραγματοποιηθεί από τον Διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Υποστράτηγο Εμμανουήλ Σφακιανάκη και εξειδικευμένους αξιωματικούς της Υπηρεσίας.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια ημερίδας, θα αναπτυχθούν οι εξής θεματολογίες:
• Μέτρα προστασίας στο διαδίκτυο.
• Το φαινόμενο του Cyberbullying.
• Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.
• Κραυγές απόγνωσης μέσω διαδικτύου (Πρόληψη αυτοκτονιών).
• Ηλεκτρονικό έγκλημα και νομοθεσία που εφαρμόζεται.

Δημοσιεύθηκε στις 6 July 2015 | 2:24 pm


Δυσμενείς επιπτώσεις στην κοινωνία και το δήμο Ρεθύμνου

Δυσμενείς επιπτώσεις στην κοινωνία και το δήμο Ρεθύμνου
Γ. Μαρινάκης: Εμείς σαν δήμος αντέχουμε ακόμα. Αν μας αφήσουν έτσι σε δύο μήνες θα καταρρεύσουμε
Δυσμενείς επιπτώσεις στην κοινωνία και το δήμο Ρεθύμνου - Γ. Μαρινάκης: Εμείς σαν δήμος αντέχουμε ακόμα. Αν μας αφήσουν έτσι σε δύο μήνες θα καταρρεύσουμε Ιδιαίτερα δυσμενείς για την τοπική αυτοδιοίκηση και κοινωνία χαρακτήρισε τις πολιτικές εξελίξεις ο Δήμαρχος Ρεθύμνου κ. Γιώργος Μαρινάκης, εκφράζοντας την ανησυχία του τόσο για το «αύριο» της Ελλάδας, όσο και για το αύριο των δήμων.

Σε ό,τι αφορά την οικονομική κατάσταση αλλά και τις επιπτώσεις στον Δήμο Ρεθύμνου από το κλείσιμο των τραπεζών και την αβεβαιότητα για το μέλλον ο κ. Μαρινάκης ανέφερε: «Όλα τα χρήματα του Δήμου Ρεθύμνου είναι στην τράπεζα με λογιστική εγγραφή. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν αυτά τα χρήματα όπως δεν υπάρχουν και οι καταθέσεις μας. Αύριο μπορεί να ξυπνήσουμε να μην υπάρχουν τα χρήματά μας ή στην καλύτερη περίπτωση να υποστούν ένα κούρεμα όπως της Κύπρου και να διαλύσει όλος ο προγραμματισμός του Δήμου».

Πρόκειται για έναν υγιή Δήμο όπως ανέφερε που διαθέτει στο ταμείο του 12,5 εκατομμύρια ευρώ και καλύπτει ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών και αναγκών: «Ένας δήμος που μαζί με τους πολίτες μας πασχίσαμε για να τον κρατήσουμε όρθιο στις πιο δύσκολες καταστάσεις. Τον παραλάβαμε καταχρεωμένο, τον εξυγιάναμε και 31.12 του προηγούμενου έτους δεν υπήρχε κανένα τιμολόγιο του Δήμου Ρεθύμνου που να μην είχε πληρωθεί παρά μόνο εκείνα που δεν μπορούσαν οι ίδιοι να πάρουν ένα ποσό γύρω στις 100.000. Είχα δώσει από τον Ιανουάριο εντολή στις υπηρεσίες μου να μην κρατάνε λεφτά στο ταμείο, να πληρώνουν τον κόσμο γιατί έβλεπα τι ερχόταν. Ο Δήμος βρέθηκε με 12,5 εκατομμύρια ταμείο. Είναι εκεί μέσα τα έργα μας, οι δομές μας, οι μισθοδοσίες μας ότι χρειάζεται ένας δήμος για να σταθεί» τόνισε ο κ. Μαρινάκης.

Ο Δήμος Ρεθύμνου, έχει καταθέσει τις μισθοδοσίες των υπαλλήλων όπως ανέφερε ο κ. Μαρινάκης, ωστόσο ανέφερε πως οι υπάλληλοι του Δήμου, καθημερινά βιώνουν όπως όλος ο Ελληνικός λαός, το άγχος της διαβίωσης και της κάλυψης βασικών αναγκών τους. «Εμείς σαν δήμος λογιστικά αντέχουμε. Αν όμως μας αφήσει έτσι ένα και δύο μήνες θα καταρρεύσουμε. Αν τα λεφτά μας στις τράπεζες εξαφανιστούν θα καταρρεύσουμε. Οι υπάλληλοί μας πληρώθηκαν ηλεκτρονικά αλλά οι άνθρωποι μπορούν να πάρουν 60 ευρώ από τα λεφτά τους καθημερινά. Όποιος έχει παιδιά να σπουδάσει και πληρώνει ενοίκια πρέπει να στείλει χρήματα θα πρέπει να πάει μέρες να περιμένει στην ουρά για να φέρει το παιδί του στο σπίτι του για να μην είναι εκτεθειμένο μακριά σε άλλη πόλη, τώρα που έχουν τελειώσει οι εξετάσεις. Αυτά τα πράγματα δεν μας τα υποσχέθηκε κανείς και δεν συμφωνήσαμε να γίνουν έτσι, δεν θέλαμε να τα ζήσουμε. Αυτές είναι κατοχικές εικόνες. Με ανησυχεί το γεγονός ότι κάποιοι επιμένουν να κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν και να το θεωρούν κατόρθωμα. Είναι οικτρή αποτυχία».

«ΦΡΕΝΟ» ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΕΧΡΙ ΝΕΟΤΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΣΤΟ Δ. ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Στη δίνη των εξελίξεων βρίσκονται και τα μεγάλα έργα που είναι σε εξέλιξη στο Δήμο Ρεθύμνου. Εκτός από το έργο του παραλιακού μετώπου, το οποίο θα συνεχιστεί μέχρι τις 15 Ιουλίου, αν η κατάσταση δεν ομαλοποιηθεί, όλες οι εργασίες έχουν σταματήσει. Τόσο τα νέα σχολικά κτήρια, όσο και το έργο ανάπλασης της Σοχώρας δεν συνεχίζονται πλέον, ενώ οι επιπτώσεις χωρίς την εισροή των ευρωπαϊκών κονδυλίων θα είναι δυσμενείς τόσο για την πορεία τους όσο και για την πληρωμή τους η οποία θα απαιτηθεί από τον δήμο με τον οποίο οι εργολάβοι έχουν υπογράψει σχετική σύμβαση.

«Τα μεγάλα έργα πλην του παραλιακού μετώπου όπου ο εργολάβος είναι εύρωστος, συνεχίζει, όλα τα άλλα μεγάλα έργα έχουν σταματήσει. Ο εργολάβος που εκτελεί το έργο στην παραλία του Ρεθύμνου έχει δώσει χρονικό ορίζοντα έως τις 15 Ιουλίου. Νομίζω ότι και αυτός αν δει ότι τα πράγματα πάνε προς το χειρότερο δεν νομίζω ότι θα συνεχίσει. Αυτό που θα γίνει μετά είναι ότι οι απαιτήσεις τους θα γίνουν απαιτήσεις κατά του Δήμου, η σύμβασή τους πραγματοποιήθηκε με τον Δήμο παρ' όλο που είναι ευρωπαϊκά προγράμματα».

«ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΣΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΜΑ»

Σχολιάζοντας την επικαιρότητα αλλά και το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, ο κ. Μαρινάκης τόνισε πως οι επιπτώσεις και οι συνέπειες για τους πολίτες και την τοπική αυτοδιοίκηση θα είναι ολέθριες εκφράζοντας έντονα την αγανάκτησή του για την επιλογή της κυβέρνησης να μετατρέψει ένα «κομματικό πρόβλημα σε εθνικό». «Όταν θέλεις να απευθυνθείς στο λαό πρέπει να τον έχεις ενημερώσει επαρκώς και να έχει κάνει έναν καλό σχεδιασμό και προεργασία. Αυτό που έκανε η κυβέρνηση δείχνει άγνοια και αδυναμία διαχείρισης. Δεν κάνεις το κομματικό σου πρόβλημα εθνικό θέμα. Είναι ξεκάθαρο αυτό. Τη δική του πρόταση ο πρωθυπουργός δεν μπόρεσε να περάσει από την κοινοβουλευτική του ομάδα και το έκανε εθνικό θέμα. Όλοι κάνουμε λάθη. Το μεγαλύτερο λάθος είναι να επιμένεις στο λάθος. Εγώ τέτοια Ελλάδα και τέτοια τύχη για τον εαυτό μου και για τα παιδιά μου δεν την ήθελα και δεν την ήθελε κανείς. Ούτε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός δεν πιστεύω ότι την ήθελε» ανέφερε ο κ. Μαρινάκης.

«ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΦΡΑΣΗ ΛΑΪΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΥΠΟ ΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ»

Σε ό,τι αφορά το δημοψήφισμα ο κ. Μαρινάκης σχολίασε την ελάχιστη προθεσμία που δόθηκε για τη διεξαγωγή του αλλά και τα «κενά» που παρουσιάζει λόγω έλλειψης επεξεργασίας και σχεδιασμού από την κυβέρνηση. Ανέφερε μάλιστα πως ελάχιστοι είναι εκείνοι οι πολίτες που καλούνται να ψηφίσουν και έχουν ενημερωθεί επαρκώς: «Το απλούστατο όργανο για να συγκληθεί χρειάζεσαι μια προθεσμία, όπως το Δημοτικό συμβούλιο. Κάνουν δημοψήφισμα μετά από 40 χρόνια που το προηγούμενο ήταν σχετικά με το αν θα έχουμε βασιλεία ή δημοκρατία, μέσα σε πέντε μέρες, με κόσμο που θα ψηφίσει με το θυμικό και όχι με το λογικό του. Δεν έχει να κάνει με το όχι ή το ναι. Λίγοι είναι εκείνοι που θα ψηφίσουν επειδή έχουν ενημερωθεί σωστά και έχουν δει όλες τις παραμέτρους του ζητήματος. Όλα αυτά με ένα ψηφοδέλτιο που αποτελεί ντροπή για μια δημοκρατική χώρα. Παραπέμπουν την ηλικιωμένη στο χωριό να διαβάσει τις συνθήκες της συμφωνίας που είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών. Αυτά είναι αστεία πράγματα. Το δημοψήφισμα είναι έκφραση λαϊκής κυριαρχίας και πρέπει να γίνεται υπό όρους της απόλυτης δημοκρατίας με νόμιμη προθεσμία και με επεξεργασία».

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΛΑΨΙΝΟΥ

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2015 | 2:38 pm


Απανθρακωμένος βρέθηκε 51χρονος εποχικός πυροσβέστης στο Μελιδόνι

Απανθρακωμένος βρέθηκε 51χρονος εποχικός πυροσβέστης στο Μελιδόνι
Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 51χρονος εποχικός πυροσβέστης, ο οποίος βρέθηκε απανθρακωμένος νωρίς το μεσημέρι σε αγροτική τοποθεσία στο Μελιδόνι Μυλοποτάμου, λίγα μέτρα από το σπίτι του.
Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 51χρονος εποχικός πυροσβέστης, ο οποίος βρέθηκε απανθρακωμένος νωρίς το μεσημέρι σε αγροτική τοποθεσία στο Μελιδόνι Μυλοποτάμου, λίγα μέτρα από το σπίτι του.
Όπως αναφέρει δελτίο τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρεθύμνου, σήμερα το πρωί ο πυροσβέστης πενταετούς υποχρέωσης Μ.Δ., ετών 51 κάτοικος Μελιδονίου δήμου Μυλοποτάμου, ήταν ορισμένος σε υπηρεσία στο Π.Κ. Περάματος, όμως δεν προσήλθε για ανάληψη της υπηρεσίας του και ως εκ τούτου αναζητήθηκε. Στην αρχή η αναζήτηση του έγινε τηλεφωνικά από τους συναδέλφους του και επειδή δεν απαντούσες, οι συνάδελφοι του πήγαν στο σπίτι του για να διαπιστώσουν ότι δεν ήταν ούτε εκεί.

Για το λόγο αυτό, αναζητήθηκε σε πιθανά μέρη όπου σύχναζε και ταυτόχρονα ειδοποιήθηκε το Α.Τ. Γεροποτάμου για την από κοινού αναζήτηση του. Τελικά, γύρω στη μία και μισή το μεσημέρι, ο 51χρονος εντοπίστηκε απανθρακωμένος σε αγροτική περιοχή 200 μέτρα από το σπίτι του. Για την ανεύρεση του κινητοποιήθηκαν έξι πυροσβεστικοί υπάλληλοι με δύο οχήματα, ενώ για την υπόθεση ειδοποιήθηκαν το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών και ιατροδικαστής. Πάντως, όλα τα στοιχεία μέχρι στιγμής δείχνουν ότι ο 51χρονος έβαλε με τον τραγικό αυτό τρόπο τέλος στη ζωή του.

Το κλίμα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρεθύμνου είναι εξαιρετικά βαρύ για τον χαμό του αγαπητού σε όλους συναδέλφου τους.
www.goodnet.gr

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2015 | 5:24 pm


Προβληματισμός για την εξουδετέρωση των βλημάτων στο βυθό του Ρεθύμνου

Προβληματισμός για την εξουδετέρωση των βλημάτων στο βυθό του Ρεθύμνου
Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΕΝ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΦΟΡΤΕΤΖΑΣ
Ενεργά βλήματα που βρέθηκαν στην περιοχή κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου πολέμου βρίσκονται στο βυθό, στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά της θωράκισης του λιμενοβραχίονα προσήνεμου μόλου του Εμπορικού Λιμένα Ρεθύμνου.

Το λιμεναρχείο Ρεθύμνου, έχει προβεί σε απαγόρευση κάθε δραστηριότητας στην περιοχή για λόγους ασφαλείας ενώ άγνωστο παραμένει πότε θα γίνει άρση.

Πριν από δύο μήνες ειδικό κλιμάκιο του Πολεμικού Ναυτικού, έφτασε στην περιοχή και κατάφερε να αποκολλήσει από το βυθό περίπου 10 βλήματα τα οποία μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο και εξουδετερώθηκαν. Ωστόσο, το μεγαλύτερο μέρος παραμένει στο βυθό καθώς δεν μπορούν να αποκολληθούν. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Λιμενάρχης Ρεθύμνου κ. Φραγκίσκος Δασκαλάκης, μιλώντας στην Κρητική Επιθεώρηση η απόπειρα εξουδετέρωσης των βλημάτων στη θαλάσσια περιοχή του Ρεθύμνου, όπου έχουν εντοπιστεί, είναι αδύνατη διότι τίθεται σοβαρό ζήτημα ασφάλειας του Φρουρίου Φορτέτζα. Ο κ. Δασκαλάκης υπογράμμισε: «Δεν επελέγη η λύση της επιτόπιας εξουδετέρωσης γιατί δεν υπάρχουν εγγυήσεις για την ασφάλεια του φρουρίου».

Σε ό,τι αφορά τις επιπτώσεις που μπορεί να ενέχει η παρουσία των βλημάτων στην καθημερινότητα πολιτών και επαγγελματιών της περιοχής αλλά και το περιβάλλον, ο κ. Δασκαλάκης διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος καθώς τα βλήματα βρίσκονται σε βραχώδη περιοχή 3.000τμ όπου δεν αναπτύσσονται δραστηριότητες και παράλληλα δεν εκκρίνουν χημικές ουσίες. «Δεν υπάρχουν επιπτώσεις από την παρουσία τους για τους πολίτες, τους επαγγελματίες ή το περιβάλλον. Πρόκειται για μια βραχώδη περιοχή τριών στρεμμάτων όπου δεν αναπτύσσονται δραστηριότητες.

Είναι οξειδωμένα και προσκολλημένα στο βυθό. Δεν επιβαρύνουν καθόλου το περιβάλλον, άλλωστε αν το επιβάρυναν θα το αντιμετωπίζαμε διαφορετικά. Η απαγόρευση ισχύει μέχρι νεωτέρας» επεσήμανε ο κ. Δασκαλάκης.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ ΤΩΝ ΣΗΜΕΙΩΝ

«Γνωστοποιείται ότι με αριθμ.: 08/22-06-2015 απόφαση λιμενάρχη Ρεθύμνου απαγορεύτηκε για λόγους δημόσιας ασφάλειας και μέχρι νεωτέρας, η πάσης φύσεως δραστηριότητα, αλιεία, κολύμβηση, υποβρύχια αλιεία στην θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά θωράκισης λιμενοβραχίονα προσήνεμου μόλου Εμπορικού Λιμένα Ρεθύμνου και συγκεκριμένα στην περιοχή που περικλείεται από τα στίγματα:
Συντεταγμένες Google Earth:
1. 35ο 22' 21.80'' Β
24ο 28' 37.56''
2. 35ο 22' 23.06'' Β
24ο 28' 37.51'' Α
3. 35ο 22' 21.18''Β
24ο 28'34.34''Α
4. 35ο 22'20.64''Β
24ο 28'34.77'' Α
5. 35ο 22' 21.03'' Β
24ο 28' 35.57''Α
Συντεταγμένες European 1950:
1. 35ο 22.417'Β
24ο 28.644' Α
2. 35ο 22.433' Β
24ο 28.643'Α
3. 35ο 22.415' Β
24ο 28.603' Α
4. 35ο 22.405' Β
24ο 28.611'Α
5. 35ο 22.408'Β
24ο 28.622'Α
Συντεταγμένες WGS 1984:
1. 35ο 22.359' Β
24ο 28.607'Α
2. 35ο 22.375'Β
24ο 28.606'Α
3. 35ο 22.357'Β
24ο 28.566'Α
4. 35ο 22.347'Β
24ο 28.574'Α
5. 35ο 22.350'Β
24ο 28.585'Α
Καθ' ότι στο βυθό επίμαχης θαλάσσιας περιοχής ανευρέθηκαν πυρομαχικά (βλήματα)».

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΛΑΨΙΝΟΥ

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2015 | 2:37 pm


Φυτεία κάνναβης εντόπισε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου

 Φυτεία κάνναβης εντόπισε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου
Φυτεία κάνναβης εντόπισε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου

Καλλιέργεια 1.292 δενδρυλλίων κάνναβης και άλλων 100 μονάδων (φυτωρίων) προς φύτευση, εντόπισαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου - και μετά από οργανωμένη επιχείρηση εντόπισαν χθες το βράδυ τον καλλιεργητή τον οποίο και συνέλαβαν.

Πρόκειται για 42χρονο Ρεθεμνιώτη, ο οποίος σε ημιορεινή περιοχή δημοτικού διαμερίσματος και σε τρεις ειδικά διαμορφωμένους χώρους, καλλιεργούσε τη μεγάλη φυτεία που μετά από αξιολόγηση πληροφοριών εντοπίστηκε από στελέχη της ΕΛ.ΑΣ..

Σήμερα ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Ρεθύμνου, ενώ η έρευνα για την υπόθεση και τυχόν άλλους εμπλεκόμενους με την καλλιέργεια, συνεχίζεται.

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2015 | 7:04 pm


Κανονικά ο εφοδιασμός των φαρμακείων

Κανονικά ο εφοδιασμός των φαρμακείων
Στο Ρέθυμνο  

Κανονικά γίνεται ο εφοδιασμός των φαρμακείων και δεν τίθεται θέμα επάρκειας φαρμάκων, διαβεβαιώνουν ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ρεθύμνου με ανακοίνωσή τους. Ο ΠΦΣ καλεί, ωστόσο, τους ασφαλισμένους να τηρήσουν υπεύθυνη στάση, προμηθευόμενοι φάρμακα μόνο όταν τα έχουν ανάγκη.

 

Οι φαρμακοποιοί διαβεβαιώνουν ότι «δεν τίθεται άμεσα θέμα επάρκειας φαρμάκων, σύμφωνα με τα όσα ισχύουν μέχρι σήμερα, και τα φαρμακεία εφοδιάζονται κανονικά». Καλούν, ωστόσο, τον ΕΟΦ να ελέγχει επισταμένως όλη την πορεία των παρτίδων των φαρμάκων από τη φαρμακοβιομηχανία, στις φαρμακαποθήκες και τα φαρμακεία.

Σε ανακοίνωσή του ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ρεθύμνου αναφέρει: «Ενημερώνουμε το κοινό πως μέχρι στιγμής η επάρκεια φαρμάκων για τις ανάγκες των ασθενών, είναι διασφαλισμένη.
Επομένως δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας των ασθενών.
Περιστασιακές ελλείψεις συγκεκριμένων φαρμάκων παρατηρούνται ούτως ή άλλως, γεγονός άσχετο με την τρέχουσα συγκυρία, και το οποίο έχουμε στηλιτεύσει στο παρελθόν».
Πηγή: www.goodnet.gr

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2015 | 4:07 pm


Δεκάδες τα οργανικά κενά δασκάλων και νηπιαγωγών στο νομό Ρεθύμνου

Δεκάδες τα οργανικά κενά δασκάλων και νηπιαγωγών στο νομό Ρεθύμνου
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΟΥ Γ. ΤΡΟΥΛΗ - ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ
Σε εκτιμήσεις για τα πιθανά οργανικά κενά που μπορεί να προκύψουν για δασκάλους και νηπιαγωγούς του νομού Ρεθύμνου, προχώρησε ο αιρετός της ΠΥΣΠΕ κ. Γιώργος Τρούλης με την επισήμανση πως θα πρέπει να ληφθούν υπόψη από τους εκπαιδευτικούς ως πιθανά, κατά τη διάρκεια υποβολής των αιτήσεών τους.

Σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ρεθύμνου, καλούνται οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί του Ν. Ρεθύμνης που έχουν υποβάλει αίτηση για βελτίωση θέσης ή για οριστική τοποθέτηση και οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί, που βρίσκονται στη διάθεση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ρεθύμνης, επειδή μετατέθηκαν από άλλα Π.Υ.Σ.Π.Ε. ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο, να υποβάλουν δήλωση στην οποία να αναγράφουν τις συγκεκριμένες σχολικές μονάδες που επιθυμούν να μετατεθούν ή να τοποθετηθούν, από την Τρίτη 30 Ιουνίου 2015 έως και την Τρίτη 7 Ιουλίου 2015.

Εκτός από τα οργανικά κενά όπως είχαν ανακοινωθεί από η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, ο αιρετός της ΠΥΣΠΕ κ. Γιώργος Τρούλης προχώρησε σε εκτιμήσεις που αφορούν τα πιθανά οργανικά κενά που μπορούν να δηλωθούν. Στις δηλώσεις αυτές μπορούν να αναγράφονται μέχρι είκοσι επιλογές – σχολικές μονάδες.

Οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν είτε αυτοπροσώπως είτε με οποιοδήποτε άλλο τρόπο, fax 28310 27747/ 27453 και με email: [email protected] και στη συνέχεια οι εκπαιδευτικοί μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά στα παρακάτω τηλέφωνα για την επιβεβαίωση της λήψης της αίτησής τους στα τηλ. επικοινωνίας: 28310 58277, για το φαξ και 28310 25827 για το e-mail.

Υπενθυμίζεται ότι αλλαγές στις προτιμήσεις ή στη σειρά των προτιμήσεων, σύμφωνα με την εγκύκλιο της Διεύθυνσης Ρεθύμνου, επιτρέπονται έως 7-7-2015.
Επισυνάπτεται για την ενημέρωση των εκπαιδευτικών ο σύνδεσμος με τα μόρια των δασκάλων και νηπιαγωγών που συμμετέχουν στη διαδικασία των μεταθέσεων. Ο κ. Τρούλης υπογράμμισε πως αν διαπιστωθεί μετά την προσεκτική εξέταση του πίνακα από τους εκπαιδευτικού κάποιο λάθος ή διαφορά μορίων από αυτά που οι ίδιοι έχουν υπολογίσει, μπορούν να απευθυνθούν στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Ρεθύμνου μέχρι την Τρίτη 7 Ιουλίου, στις 10 πμ. Εφόσον δεν λυθεί διοικητικά οι εκπαιδευτικοί, όπως ανέφερε, μπορούν να καταθέσουν ένσταση για να την εξετάσει το ΠΥΣΠΕ του Ρεθύμνου

ΠΙΘΑΝΑ ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΚΕΝΑ ΔΑΣΚΑΛΩΝ
A/A ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΕΝΑ
20 10/θ Δημοτικό Σχολείο 1ο Ανωγείων Ε 1
15 12/θ Δημοτικό Σχολείο 1ο Περάματος Γ 5
10 12/θ Δημοτικό Σχολείο 1ο Ρεθύμνου Α 4
11 12/θ Δημοτικό Σχολείο 3ο Ρεθύμνου Α 2
22 12/θ Δημοτικό Σχολείο 6ο Ρεθύμνου Α 1
23 12/θ Δημοτικό Σχολείο 7ο Ρεθύμνου Α 2
3 12/θ Δημοτικό Σχολείο 9ο Ρεθύμνου Α 3
2 12/θ Δημοτικό Σχολείο Άδελε Β 1
12 2/θ Δημοτικό Σχολείο Αγ. Μάμαντα Ε 1
26 2/θ Δημοτικό Σχολείο Αλφάς Δ 1
27 3/θ Δημοτικό Σχολείο Αγγελιανών Δ 3
4 3/θ Δημοτικό Σχολείο Μελάμπων Ε 1
21 3/θ Δημοτικό Σχολείο Πλατάνου Αμαρίου Ζ 1
25 3/θ Δημοτικό Σχολείο Φουρφουρά Ε 1
13 4/θ Δημοτικό Σχολείο Μαργαρίτων Δ 1
14 4/θ Δημοτικό Σχολείο Μπαλίου Δ 1
28 4/θ Δημοτικό Σχολείο Πρινέ Β 1
29 5/θ Δημοτικό Σχολείο Αγκουσελιανών Δ 1
17 5/θ Δημοτικό Σχολείο Απλαδιανών ΣΤ 1
19 6/θ Δημοτικό Σχολείο Αγίου Νικολάου Β 1
1 6/θ Δημοτικό Σχολείο Αποστόλων Δ 4
5 6/θ Δημοτικό Σχολείο Γωνιάς Β 1
6 6/θ Δημοτικό Σχολείο Επισκοπής Β 2
16 6/θ Δημοτικό Σχολείο Ζωνιανών Ζ 1
9 8/θ Δημοτικό Σχολείο 1ο Ατσιπόπουλου Β 1
8 8/θ Δημοτικό Σχολείο Σπηλίου Δ 3
24 8/θ Δημοτικό Σχολείο 16ο Ρεθύμνου Α 1
18 8/θ Δημοτικό Σχολείο Σταυρωμένου Β 1
7 9/θ Δημοτικό Σχολείο 2ο Ατσιπόπουλου Β 3

ΠΙΘΑΝΑ ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΚΕΝΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ
A/A ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΕΝΑ
1 2/θ Ολοήμερο Νηπιαγωγείο 1ο Ρεθύμνου Α 2
2 2/θ Νηπιαγωγείο Αγ. Παρασκευής Β 2
3 2/θ Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Μύρθιου Ε 2
4 2/θ Ολοήμερο Νηπιαγωγείο 1ο Ατσιπόπουλου Β 1
5 2/θ Ολοήμερο Νηπιαγωγείο 5ο Ρεθύμνου Α 1
6 2/θ Ολοήμερο Νηπιαγωγείο 2ο Ατσιπόπουλου Β 2
7 2/θ Ολοήμερο Νηπιαγωγείο 4ο Ρεθύμνου Α 1
8 2/θ Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Ζωνιανών Ζ 1
9 2/θ Νηπιαγωγείο Λιβαδίων Ζ 1
10 2/θ Ολοήμερο Νηπιαγωγείο 1ο Περάματος Γ 1
11 2/θ Ολοήμερο Νηπιαγωγείο 4ο Ατσιπόπουλου Β 1
12 1/θ Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Αγκουσελιανών Δ 1
13 2/θ Ολοήμερο Νηπιαγωγείο 10Ο Ρεθύμνου Α 1
14 1/θ Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Γαράζου Ε 1
15 1/θ Νηπιαγωγείο Καλονύχτη Δ 1
16 1/θ Νηπιαγωγείο Μελάμπων Ε 1
17 1/θ Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Αγίας Γαλήνης Ε 1
18 1/θ Νηπιαγωγείο Αργυρούπολης Ε 1
19 1/θ Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Μαρουλά Β 1
20 1/θ Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Σπηλίου Δ 1
21 2/θ Ολοήμερο Νηπιαγωγείο 1ο Ανωγείων Ε 1
22 2/θ Ολοήμερο Νηπιαγωγείο 9ο Ρεθύμνου Α 2
23 2/θ Ολοήμερο Νηπιαγωγείο 14ο Ρεθύμνου Α 1
24 1/θ Νηπιαγωγείο Μπαλίου Δ 1
25 1/θ Νηπ/γείο Αποστόλων Δ 1
26 1/θ Νηπ/γείο Φουρφουρά Ε 1
27 1/θ Ολοήμ. Νηπ/γείο Αγγελιανών Δ 2
28 1/θ Νηπ/γείο Απλαδιανών ΣΤ 1
29 1/θ Νηπ/γείο Μελιδονίου Δ 1
30 2/θ Ολοήμ. Νηπ/γείο Μισιρίων Α 1
31 2/θ Νηπ/γείο Πλατανιά Α 1

ΠΙΘΑΝΑ ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΚΕΝΑ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
A/A ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΕΝΑ
1 12/θ Δημοτικό Σχολείο 3ο Ρεθύμνου (Τμήμα ένταξης) Α 1

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2015 | 2:00 pm


Ξεκινά η «Γιορτή Κρητικής Διατροφής»

Ξεκινά η «Γιορτή Κρητικής Διατροφής»
ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΗΠΟ
Ανοίγει σήμερα η αυλαία των εκδηλώσεων της 4ης Γιορτής Κρητικής Διατροφής που διοργανώνει η περιφερειακή ενότητα Ρεθύμνου, ο Δήμος Ρεθύμνου και το Επιμελητήριο Ρεθύμνου, στις 19:30 στο Δημοτικό κήπο.

Περίπου 40 εκθέτες θα παρουσιάσουν στο κοινό τοπικά προϊόντα παραγωγής τους με στόχο την εξωστρέφεια και εντάσσεται στην προσπάθεια προβολής και ανάδειξης των τοπικών ποιοτικών προϊόντων. Τη φετινή χρονιά οι εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν καινοτομίες τόσο σε επίπεδο προϊόντων όσο και στις ψυχαγωγικές εκδηλώσεις που θα πλαισιώσουν την έκθεση.

Για αλλαγές που πιθανόν να προκύψουν, λόγω της ιδιαιτερότητας των ερχόμενων ημερών, θα υπάρχει καθημερινή ενημέρωση: www.cretandietfestival.gr και www.rethymno.gr
Σήμερα, ημέρα των εγκαινίων η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Τετάρτη 1 Ιουλίου
19:30 Πρώτη μέρα της έκθεσης, ξεκινάμε με ρυθμό και με Παλμό!
Τραμπολίνο – Αλεξίπτωτο – Παιδική Ζούμπα και συμβουλές ασφαλούς κολύμβησης, για μικρούς και μεγάλους. Επιμέλεια προγράμματος: κ. Γιώργος Μπενάκης, γυμναστής.
20:00 Εγκαίνια της Γιορτής Κρητικής Διατροφής 2015
Τέλεση Αγιασμού από το Μητροπολίτη Ρεθύμνης & Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγένιο. Χαιρετισμοί από την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης κ. Μαρία Λιονή, τον Δήμαρχο Ρεθύμνης κ. Γιώργη Χ. Μαρινάκη και τον Πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Γιώργο Γιακουμάκη.
Ακολουθεί γευστικό κέρασμα από τη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων «Τεχνολογία και Εκπαίδευση» με παρουσίαση μπουφέ από τους μαθητές της σχολής.
21:00 Παραδοσιακή Κρητική μουσική και χοροί της Κρήτης από το Λύκειο Ελληνίδων Ρεθύμνου και τον Μιχάλη Φραγκιαδάκη με το συγκρότημά του.
Συναυλία με τον Μιχάλη Φραγκιαδάκη - Πύλη Του Ήχου
Ο Κρητικός μουσικοσυνθέτης Μιχάλης Φραγκιαδάκης με το συγκρότημα του παρουσιάζουν δικά του τραγούδια αλλά και παραδοσιακά τραγούδια από την Κρήτη και την υπόλοιπη Ελλάδα. Μιχάλης Φραγκιαδάκης: Λαούτο, τραγούδι, Γιάννης Δροσανάκης: Λύρα, τραγούδι, Παναγιώτης Βασιλάκης: Τραγούδι, Στράτος Φραγκιαδάκης: Λαούτο
Κώστας Σοφός: Κιθάρα, Νίκος Μοσχονάς: Ντραμς, Γιώργος Σαλούστρος: Ασκομπαντούρα.
22:00 Συναυλία με τον Μάνο Πυροβολάκη
Ο Μάνος Πυροβολάκης ξεχωρίζει ως ένας ιδιαίτερος τραγουδοποιός και ως ο «σύγχρονος λυράρης», που κατάφερε μέσα από τις σύγχρονες pop – rock συνθέσεις του, να ενσωματώσει στοιχεία της κρητικής παράδοσης.
Παρουσιάζει τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία, απρόσμενες διασκευές, κοντυλιές και μαντινάδες με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο! Το μοναδικό ηχόχρωμα της κρητικής λύρας συνδυάζεται πότε με τον ήχο μίας ηλεκτρικής pop – rock μπάντας και πότε με μία πιο ακουστική διάθεση δίνοντας έτσι ένα ιδιαίτερο μεσογειακό ήχο.
Μαζί του οι: Γιάννης Μολυμπάκης (λαούτο), Παναγιώτης Κατσικιώτης (ντραμς – κρουστά), Δημήτρης Φροσύνης (μπάσο), Χρήστος Ηλιόπουλος (κιθάρα). Στον ήχο ο Σταύρος Συκιανάκης.
www.goodnet.gr

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2015 | 1:24 pm


Ξεκινάει αύριο η γιορτή κρητικής διατροφής

Ξεκινάει αύριο η γιορτή κρητικής διατροφής
Στο Ρέθυμνο


Ξεκινάει αύριο η γιορτή κρητικής διατροφής στο Ρέθυμνο, εκδήλωση σταθμός τα τελευταία χρόνια μέσω της οποίας προβάλλονται τα Κρητικά τοπικά προϊόντα σε συνδυασμό με την προβολή του κρητικού πολιτισμού, της διατροφής και του κρητικού διατροφικού μοντέλου.

 

Η συνεργασία της περιφέρειας Κρήτης, του δήμου Ρεθύμνης και του επιμελητηρίου του νομού, στόχο έχουν να καταδείξουν μέσα στις μέρες της γιορτής, από 1η Ιουλίου έως και 7 Ιουλίου 2015 στο χώρο του Δημοτικού Κήπου στο κέντρο της πόλης, τη συνύπαρξη παραγωγών κρητικών προϊόντων, μαγείρων παραδοσιακών εδεσμάτων, καλλιτεχνικών σχημάτων, εκφραστών της κρητικής παράδοσης, ότι δεν είναι τυχαίο που ο συγκεκριμένος θεσμός έχει λάβει πλέον διεθνή αναγνώριση και έχει ταυτιστεί απόλυτα, σύμφωνα και με την αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου Μαρία Λιονή, με την ταυτότητα της Κρήτης.

Η γιορτή που ξεκινάει αύριο, θα κυλήσει σύμφωνα με το πρόγραμμα των διοργανωτών, ενδέχεται όμως σύμφωνα με την κα Λιονή να υπάρξουν τροποποιήσεις σε περίπτωση που οι πολιτικές εξελίξεις το απαιτήσουν.

Σύμφωνα με το Γιώργο Γιακουμάκη πρόεδρο του Επιμελητηρίου, τα τελευταία τέσσερα χρόνια στο Ρέθυμνο με τη Γιορτή Κρητικής Διατροφής, έχει δοθεί νέα ώθηση στην παρουσίαση των τοπικών προϊόντων και της υψηλής ποιότητας τους, ενώ οι ξένοι επισκέπτες, αλλά και οι εκτός Κρήτης επιχειρηματίες που επισκέπτονται τα περίπτερα, ενδυναμώνουν τις προσπάθειες των φορέων για τη διάδοση των προϊόντων της Κρητικής Γης. Αποτέλεσμα της επιτυχίας σύμφωνα με το κ. Γιακουμάκη είναι ότι φέτος υπάρχει μεγάλη αύξηση στον αριθμό συμμετοχής εκθετών και περιπτέρων ενώ όπως έχει δείξει η εμπειρία το ενδιαφέρον δεν αφορά μόνο στις μέρες της γιορτής αλλά συνεχίζεται και μετά που θα σβήσουν τα φώτα των εκθετών.

Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά από τις 7 το απόγευμα έως και τις 11 το βράδυ ενώ πλήθος πολιτιστικών, καλλιτεχνικών και σεμιναριακών εκδηλώσεων θα πλαισιώσουν την γνωριμία και παρουσίαση των προϊόντων στους επισκέπτες και ενδιαφερόμενους.

Δημοσιεύθηκε στις 30 June 2015 | 9:13 pm


«Βάλτωσε» η κίνηση στην αγορά

«Βάλτωσε» η κίνηση στην αγορά
ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΑ ΑΓΑΘΑ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ
«Η αγορά εδώ και 11 μήνες λειτουργεί με αναπνευστήρα. Από χθες έκλεισε και ο αναπνευστήρας».

Με αυτή τη φράση περιγράφει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ρεθύμνου, Μανώλης Ψαρουδάκης την κατάσταση που επικράτησε χθες Δευτέρα στην αγορά της πόλης.

Τα καταστήματα ήταν ανοιχτά, όμως επί της ουσίας η αγοραστική κίνηση ήταν κατακόρυφα μειωμένη, αφού οι πολίτες περιορίστηκαν στις απολύτως απαραίτητες αγορές, που αφορούν κυρίως τρόφιμα και βενζίνη, δεδομένης της οικονομικής αβεβαιότητας και του πλαφόν των 60 ευρώ στις τραπεζικές αναλήψεις από τα ΑΤΜ.

Δημοσιεύθηκε στις 30 June 2015 | 4:48 pm


«Πυρετός» για την προετοιμασία του δημοψηφίσματος

«Πυρετός» για την προετοιμασία του δημοψηφίσματος
Στην Π.Ε. Ρεθύμνου

Πυρετός προετοιμασιών επικρατεί στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, προκειμένου εντός της εβδομάδας θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την προετοιμασία των εκλογικών κέντρων για το δημοψήφισμα της προσεχούς Κυριακής.

 

Η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου, Μαίρη Λιονή, μιλώντας στην Κρητική Επιθεώρηση ανέφερε ότι με βάση τις εγκυκλίους που έχουν φτάσει στην περιφέρεια, τα εκλογικά τμήματα θα είναι ίδια με εκείνα των βουλευτικών εκλογών του Ιανουαρίου και μάλιστα οι εφορευτικές επιτροπές και οι δικαστικοί αντιπρόσωποι θα είναι οι ίδιοι και δεν θα τους σταλεί ενημερωτικό.

Παράλληλα, έγινε η παραγγελία για τους εκλογικούς σάκους και γίνεται η συγκρότηση των συνεργείων. Εκτιμάται πως μέχρι τα μέσα της εβδομάδας, τυπικά και διαδικαστικά η Περιφέρεια Κρήτης θα είναι έτοιμη για την εκλογική διαδικασία του δημοψηφίσματος.

Πηγή: www.goodnet.gr

Δημοσιεύθηκε στις 30 June 2015 | 3:29 pm


Συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής Ρεθύμνου

Συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής Ρεθύμνου
Την Τρίτη

Συνεδριάζει την Τρίτη 30 Ιουνίου στις 12 το μεσημέρι η οικονομική επιτροπή του δήμου Ρεθύμνου στο δημοτικό κατάστημα του Άδελε.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι:

1) Σύνταξη σχεδίου αναμόρφωσης Προϋπολογισμού Δήμου Ρεθύμνης έτους 2015.
2) Λήψη απόφασης έγκρισης πρακτικών διαγωνισμού και κατακύρωσης του αποτελέσματος του έργου: «Έργα ανάπλασης στην οδό Μελισσηνού».
3) Λήψη απόφασης έγκρισης πρακτικών διαγωνισμού και κατακύρωσης του αποτελέσματος του έργου: «ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΟΔΩΝ».
4) Λήψη απόφασης για έγκριση πρακτικών και ανάθεση της μελέτης «ΜΠΕ και μελέτη διευθέτησης υδατορέματος ανατολικά του 5ου Γυμνασίου – 4ου Λυκείου στο Σφακάκι Δήμου Ρεθύμνου».
5) Λήψη απόφασης ψήφισης πίστωσης για την πληρωμή των προνοιακών επιδομάτων διμήνου Μαΐου - Ιουνίου 2015 (Γ΄ Δίμηνο έτους 2015).
6) Ψήφιση πίστωσης για καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης (Βοήθημα Ένδειας).
7) Λήψη απόφασης για τον καθορισμό και έγκριση των όρων της δημοπρασίας για την εκμίσθωση του κυλικείου εντός του κλειστού Δημοτικού Γυμναστηρίου «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ» Δήμου Ρεθύμνης.
8) Λήψη απόφασης για τον καθορισμό και έγκριση των όρων της δημοπρασίας για την εκμίσθωση των κυλικείων στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Γάλλου (Στάδιο ποδοσφαίρου και των γηπέδων αντισφαίρισης).
9) Λήψη απόφασης για ψήφιση πίστωσης ποσού 287.369,82 € για την πληρωμή του έργου «Πολιτιστικά μονοπάτια Δήμου Ρεθύμνου και ανάπτυξη ψηφιακών υπηρεσιών ανάδειξης και προβολής πολιτιστικού αποθέματος τοπικών μουσειακών συλλογών».
10) Εγκρίσεις δαπανών που αφορούν δημοσιεύσεις στις εφημερίδες.
11) Λήψη απόφασης ψήφισης πίστωσης για την συντήρηση και επισκευή μεταφορικών μέσων του Δήμου Ρεθύμνης έτους 2015.
12) Λήψη απόφασης ψήφισης πίστωσης για προμήθεια ανταλλακτικών για την συντήρηση των Οχημάτων – Μηχανημάτων του Δήμου Ρεθύμνης έτους 2015
13) Λήψη απόφασης για ψήφιση πίστωσης ποσού 20.910,00 € για την διενέργεια του τακτικού ελέγχου των οικονομικών καταστάσεων του Δήμου Ρεθύμνης έτους 2014.
14) Λήψη απόφασης για ψήφιση πίστωσης ποσού 1.200,00 € για την πληρωμή των δικηγόρων και συμβολαιογράφων για τον χειρισμό διαφόρων νομικών υποθέσεων, κατ' εντολή των Νομικών Συμβούλων του Δήμου Ρεθύμνης.
15) Λήψη απόφασης για ψήφιση πίστωσης ποσού 49,20 € για την συντήρηση και επισκευή κτιρίων ακινήτων του Δήμου Ρεθύμνης.
16) Λήψη απόφασης για τον καθορισμό του τρόπου εκτέλεσης και για τον καθορισμό και την έγκριση των όρων και των τεχνικών προδιαγραφών για την διενέργεια του διαγωνισμού της προμήθειας «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΧΡΩΜΑΤΩΝ 2015».
17) Απόδοση λογαριασμού για το υπ' αριθμ. 512Α/2015 Χρηματικό Ένταλμα Προπληρωμής και έγκριση δικαιολογητικών πληρωμής.
18) Λήψη απόφασης για ψήφιση πίστωσης ποσού 132,84 € για την συντήρηση του συστήματος παρακολούθησης του συναγερμού του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Γάλλου.
19) Λήψη απόφασης για τον καθορισμό και την έγκριση των όρων της δημοπρασίας για την εκμίσθωση δημοτικού ακινήτου (οικοπέδου) στην περιοχή Κουμπέ του Δήμου Ρεθύμνης.
20) Λήψη απόφασης έγκρισης των πρακτικών και κατακύρωσης του αποτελέσματος του έργου: «Ολοκλήρωση δρόμου πρόσβασης στο 5ο Γυμνάσιο – 4ο Λύκειο στο Σφακάκι»
21) Ψήφιση πίστωσης ποσού 23.248,00 € για την πληρωμή του 5ου και μέρους του 6ου λογαριασμού της «Μελέτη Αλιευτικού Καταφυγίου Σκαλέτας».
22) Έγκριση πραγματοποίησης δαπάνης για την προμήθεια «ΠΑΡΟΧΗ ΕΒΑΠΟΡΕ ΓΑΛΑΚΤΟΣ & ΣΙΤΙΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΗΣ» Έτους 2015-2016.
23) Ψήφιση πίστωσης για την προμήθεια «ΠΑΡΟΧΗ ΕΒΑΠΟΡΕ ΓΑΛΑΚΤΟΣ & ΣΙΤΙΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΗΣ» Έτους 2015-2016
24) Λήψη απόφασης έγκρισης των πρακτικών και κατακύρωσης του αποτελέσματος του έργου: «ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΣΚΟΥΛΟΥΦΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΗΣ».

Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2015 | 3:41 pm


Ενεργά βλήματα στο βυθό στην θαλάσσια περιοχή του Εμπορικού Λιμανιού

Ενεργά βλήματα στο βυθό στην θαλάσσια περιοχή του Εμπορικού Λιμανιού
Απαγόρευση δραστηριοτήτων
Ενεργά βλήματα στο βυθό στην θαλάσσια περιοχή του Εμπορικού Λιμανιού – Απαγόρευση δραστηριοτήτων Ενεργά βλήματα βρέθηκαν στο βυθό, στην θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά θωράκισης του λιμενοβραχίονα προσήνεμου μόλου του Εμπορικού Λιμένα Ρεθύμνου, ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Ρεθύμνου, απαγορεύτηκε κάθε δραστηριότητα και δόθηκαν οι συντεταγμένες των σημείων της περιοχής.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Γνωστοποιείται ότι με αριθμ. : 08/22-06-2015 απόφαση λιμενάρχη Ρεθύμνου απαγορεύτηκε για λόγους δημόσιας ασφάλειας και μέχρι νεωτέρας, η πάσης φύσεως δραστηριότητα, αλιεία, κολύμβηση, υποβρύχια αλιεία στην θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά θωράκισης λιμενοβραχίονα προσήνεμου μόλου Εμπορικού Λιμένα Ρεθύμνου και συγκεκριμένα στην περιοχή που περικλείεται από τα στίγματα:

Συντεταγμένες Google Earth:
1. 35ο 22' 21.80'' Β
24ο 28' 37.56''
2. 35ο 22' 23.06'' Β
24ο 28' 37.51'' Α
3. 35ο 22' 21.18''Β
24ο 28'34.34''Α
4. 35ο 22'20.64''Β
24ο 28'34.77'' Α
5. 35ο 22' 21.03'' Β
24ο 28' 35.57''Α

Συντεταγμένες European 1950:
1. 35ο 22.417'Β
24ο 28.644' Α
2. 35ο 22.433' Β
24ο 28.643'Α
3. 35ο 22.415' Β
24ο 28.603' Α
4. 35ο 22.405' Β
24ο 28.611'Α
5. 35ο 22.408'Β
24ο 28.622'Α

Συντεταγμένες WGS 1984:
1. 35ο 22.359' Β
24ο 28.607'Α
2. 35ο 22.375'Β
24ο 28.606'Α
3. 35ο 22.357'Β
24ο 28.566'Α
4. 35ο 22.347'Β
24ο 28.574'Α
5. 35ο 22.350'Β
24ο 28.585'Α
Καθ' ότι στο βυθό επίμαχης θαλάσσιας περιοχής ανευρέθηκαν πυρομαχικά (βλήματα)».

GOODnet.gr

Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2015 | 1:48 pm


Ουρές στα βενζινάδικα και αναμονή συνταξιούχων έξω από κλειστές τράπεζες στο Ρέθυμνο

Ουρές στα βενζινάδικα και αναμονή συνταξιούχων έξω από κλειστές τράπεζες στο Ρέθυμνο
Πρωτόγνωρες εικόνες  

Πρωτόγνωρες είναι οι εικόνες από νωρίς στο πρωί στους δρόμους του Ρεθύμνου, αφού οι τράπεζες παρέμειναν κλειστές ενώ ουρές οχημάτων σχηματίζονται στα πρατήρια καυσίμων της πόλης. Πολίτες, κυρίως συνταξιούχοι, συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί, έξω από τις κλειστές τράπεζες του Ρεθύμνου, εκφράζοντας την έντονη ανησυχία τους τόσο για τις καταθέσεις τους αλλά και την καταβολή των συντάξεών τους. Αρκετοί, μάλιστα, διαθέτουν μόνο βιβλιάρια και όχι κάρτες, κάτι που καθιστά απαραίτητη την εξυπηρέτησή τους από τα γκισέ των τραπεζών. Παράλληλα, περιμένουν, όπως αναφέρουν, ενημέρωση από τους αρμόδιους υπαλλήλους των τραπεζών. Την ίδια ώρα πολίτες προσπαθούν να εξυπηρετηθούν και από τα ΑΤΜ των τραπεζών που σε αρκετά υποκαταστήματα έχουν στερέψει λόγω των αυξημένων αναλήψεων των ημερών.

Παρόμοια είναι η εικόνα και στα πρατήρια καυσίμων, όπου σχηματίζονται ουρές Ι.Χ. προκειμένου να εφοδιάσουν με καύσιμο για τις επόμενες ημέρες τα οχήματά τους. Ορισμένα πρατήρια μάλιστα στο νομό όπως ανέφερε ο Πρόεδρος των βενζινοπωλών νομού Ρεθύμνου κ. Ηρακλής Ξυδάκης, ξεμένουν από καύσιμα λόγω αυξημένης ζήτησης, ωστόσο συνέστησε στους πολίτες να μην πανικοβάλλονται καθώς δεν τίθεται ζήτημα τροφοδοσίας. Συγκεκριμένα, ανέφερε πως το μεσημέρι, μετά από συνεννόηση με τις εταιρίες θα πραγματοποιηθεί κανονικά η τροφοδοσία των πρατηρίων ενώ υπογράμμισε: «Με μια σωστή διαχείριση θα έχουμε καύσιμα τις επόμενες ημέρες. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τις εταιρίες που μας τροφοδοτούν και παρακολουθούμε τις εξελίξεις για να δρομολογούμε τις ενέργειές μας. Ο κόσμος δεν πρέπει να πανικοβάλλεται, δεν θα τεθεί θέμα τροφοδοσίας».

Υπενθυμίζεται ότι από το Σάββατο το απόγευμα η αύξηση του ποσοστού της ζήτησης στα καύσιμα έφτασε το 100%.

Πηγή: www.goodnet.gr 

Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2015 | 1:29 pm


Έλεγχοι για τις παράνομες καταλήψεις από την ΕΛ.ΑΣ.

Έλεγχοι για τις παράνομες καταλήψεις από την ΕΛ.ΑΣ.
Ξεκίνησαν έλεγχοι σε διάφορα σημεία της πόλης, κυρίως στους τουριστικούς δρόμους, προκειμένου η Αστυνομία να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των παράνομων καταλήψεων από κάθε λογής αντικείμενα.
Ξεκίνησαν έλεγχοι σε διάφορα σημεία της πόλης, κυρίως στους τουριστικούς δρόμους, προκειμένου η Αστυνομία να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των παράνομων καταλήψεων από κάθε λογής αντικείμενα.

Οι πολίτες έχουν διαμαρτυρηθεί πολλές φορές για το γεγονός ότι πεζοδρόμια, αλλά και θέσεις στάθμευσης είναι συχνά κατειλημμένα από πινακίδες διαφημιστικές, καφάσια και οτιδήποτε άλλο πρόσφορο για να μην παρκάρουν τα οχήματα.

Η Κρητική Επιθεώρηση και τo GOODnet.gr επανέλαβαν τις επισημάνσεις (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ) και η ΕΛ.ΑΣ. έχει αρχίσει να ανταποκρίνεται με συστάσεις για συμμόρφωση.

Μάλιστα, για όσους δεν συμμορφώνονται υπάρχουν και τα πρόστιμα και από ό,τι μαθαίνουμε, είναι ήδη αρκετά αυτά που έχουν επιβληθεί.

www.goodnet.gr

Δημοσιεύθηκε στις 26 June 2015 | 5:33 pm


Η απελευθέρωση της «Αριάδνης», θαλάσσιας χελώνας Caretta caretta

Η απελευθέρωση της «Αριάδνης», θαλάσσιας χελώνας Caretta caretta
ΣΤΟ GRECOTEL CRETA PALACE
Η «Αριάδνη» θαλάσσια χελώνα Caretta caretta βρέθηκε τραυματισμένη την 15η Ιουνίου, στην περιοχή Σφακάκι Ρεθύμνου από τους εθελοντές του Συλλόγου ΑΡΧΕΛΩΝ, όπου και μεταφέρθηκε στο Ενυδρείο της Κρήτης για την περίθαλψή της παραμένοντας εκεί περίπου 2 εβδομάδες. Εφόσον πλέον είναι υγειέστατη και τρέφεται χωρίς πρόβλημα, ήρθε ο καιρός να επιστρέψει στο φυσικό της περιβάλλον. Αξίζει να σημειωθεί πως η «Αριάδνη» επισκέπτεται το Ρέθυμνο για να ωοτοκήσει, τουλάχιστον 16 χρόνια τώρα.

Η εκδήλωση απελευθέρωσης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Ιουνίου στις 17:30 μπροστά από το ξενοδοχείο Grecotel Creta Palace στα Μισίρια Ρεθύμνου από τον σύλλογο ΑΡΧΕΛΩΝ, σε συνεργασία με τον Δήμο Ρεθύμνης- Γραφείο Τουρισμού, το Ενυδρείο Κρήτης και θα είναι ανοιχτή για το κοινό. Βασικοί χορηγοί της εκδήλωσης είναι τα ξενοδοχεία του Ομίλου Ν. Δασκαλαντωνάκη-Grecotel, Creta Palace, Caramel, White Palace, Club Marine Palace, Plaza Spa Apartments και Grand Leoniki Residence, τα οποία κάλυψαν τα έξοδα μιας τραυματισμένης χελώνας του Κέντρου Διάσωσης, που διατηρεί ο ΑΡΧΕΛΩΝ στη Γλυφάδα Αττικής, για 6 μήνες, βοηθώντας σημαντικά το έργο του Συλλόγου.

Το Grecotel Creta Palace συμμετέχει στην προστασία της υπό εξαφάνιση θαλάσσιας χελώνας Καρέττα Καρέττα σε συνεργασία με το σύλλογο για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας «Αρχέλων», με το να εφαρμόζει τα παρακάτω μέτρα κατά την περίοδο της ωοτοκίας της χελώνας (περίπου αρχές Ιουνίου με τέλη Σεπτεμβρίου)
- Καθημερινή συλλογή των ξαπλωστρών και επανατοποθέτηση το πρωί
- Ελάττωση φωτισμού όλης της παραλίας καθώς επίσης και των μπαλκονιών του κεντρικού κτηρίου για τον μη αποπροσανατολισμό των χελωνών.
- Μη πλύσιμο των ξαπλωστρών για να μη σαπίζουν οι φωλιές εξαιτίας του νερού.
- Μη χρήση βαρέων μηχανοκίνητων μέσων καθαρισμού της παραλίας
- Τοποθέτηση αρκετών κάδων απορριμμάτων και συχνή περισυλλογή των σκουπιδιών
- Τοποθέτηση σταχτοδοχείου σε κάθε ομπρέλα
- Το Grecotel Creta Palace υιοθετεί προστατευμένες φωλιές στην παραλία του
- Δοχείο προσφορών του Συλλόγου «Αρχέλων», στην παραλία
- Διάθεση χώρου πληροφοριών στο Σύλλογο «Αρχέλων» για την παρουσίασή τους και ενημέρωση των φιλοξενούμενων.

www.goodnet.gr

Δημοσιεύθηκε στις 26 June 2015 | 3:41 pm


Υποχρεωτική κατάθεση της μισθοδοσίας σε τραπεζικούς λογαριασμούς

Υποχρεωτική κατάθεση της μισθοδοσίας σε τραπεζικούς λογαριασμούς
ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΥΑ ΖΗΤΑ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
Την άμεση υπογραφή κοινής υπουργικής απόφασης για την υποχρεωτική κατάθεση των αποδοχών σε τραπεζικό λογαριασμό ζητά με επιστολή του προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πάνο Σκουρλέτη το Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου. Το ΕΚΡ σημειώνει ότι με αυτόν τον τρόπο θα διασφαλιστεί η απρόσκοπτη μισθοδοσία των εργαζομένων. Αναλυτικά, τονίζει:

«Κύριε Υπουργέ,
Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ρεθύμνου, εκφράζει την απαίτηση των εργαζομένων του Νομού και ιδιαίτερα των ξενοδοχοϋπαλλήλων, για την άμεση υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης του Νόμου 3863 άρθρο 40 (ΦΕΚ Α-115/15/7/10) που προβλέπει οι αποδοχές στον ιδιωτικό τομέα να κατατίθενται από τους εργοδότες σε τράπεζα.
Γνωρίζουμε όλοι, ότι ιδιαίτερα οι ξενοδοχοϋπάλληλοι, εκβιάζονται και μπροστά στον κίνδυνο της ανεργίας, κάνουν προφορικές συμφωνίες με τα ξενοδοχεία, ότι δεν θα πληρωθούν την άδεια, το επίδομα και το δώρο των Χριστουγέννων, ενώ θα υπογράψουν αποδείξεις ότι τα πληρώθηκαν.

Κύριε Υπουργέ,
Θεωρούμε ότι η πληρωμή των εργαζομένων μέσω τραπέζης τους διασφαλίζει ότι θα λάβουν όλες τις νόμιμες αποδοχές τους και γι΄ αυτό ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ, να προχωρήσετε άμεσα στην υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης χωρίς να περιμένετε να καταθέσετε στη Βουλή το Νομοσχέδιο για τα εργασιακά».

Δημοσιεύθηκε στις 25 June 2015 | 3:13 pm


Ανησυχία για κρούσματα καταρροϊκού πυρετού μετά τον πρώτο καύσωνα

Ανησυχία για κρούσματα καταρροϊκού πυρετού μετά τον πρώτο καύσωνα
ΔΥΟ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΘΕΤΟΥΝ ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
Έντονη ανησυχία για την επανεμφάνιση του καταρροϊκού πυρετού έχουν προκαλέσει στους κτηνοτρόφους του Ρεθύμνου αλλά και όλης της Κρήτης, τα δύο κρούσματα που διαπιστώθηκαν με τον πρώτο καύσωνα σε περιοχή του Ηρακλείου.

Οι κτηνοτρόφοι του νομού Ρεθύμνου, όπως τόνισε ο Πρόεδρος των κτηνοτρόφων κ. Γιώργος Βενιεράκης μιλώντας στην Κρητική Επιθεώρηση έχουν προβεί στα απαραίτητα μέτρα πρόληψης, εμβολιασμό αλλά και ψεκασμούς για την καταπολέμηση των κουνουπιών που μεταδίδουν τη νόσο, ώστε να περιορίσουν τις πιθανότητες επανεμφάνισης κρουσμάτων. Ωστόσο, μετά τον καύσωνα των προηγούμενων ημερών οι δύο νέες προσβολές σε περιοχή του Ηρακλείου έφεραν και πάλι ανησυχία καθώς την περυσινή χρονιά ο απολογισμός της νόσου ήταν ένα ισχυρό πλήγμα που υπέστη το ζωικό κεφάλαιο των κτηνοτρόφων.

Ο κ. Βενιεράκης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Έχουμε λάβει έγκαιρα όλα τα απαραίτητα μέτρα και είμαστε σε επιφυλακή. Όπως μας επιβεβαίωσαν οι κτηνίατροι παρουσιάστηκαν δύο κρούσματα στο Ηράκλειο κάτι που οφείλεται ενδεχομένως στον καύσωνα και παρακολουθούνται στενά από τους κτηνιάτρους. Μέχρι τώρα η θερμοκρασία είναι σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα αλλά όταν ξεκινήσει η ζέστη θα δούμε πως θα εξελιχθεί».

ΚΑΤΑΡΡΟΪΚΟΣ ΠΥΡΕΤΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι ο καταρροϊκός πυρετός είναι λοιμώδης νόσος των μηρυκαστικών –βοοειδών, αιγοπροβάτων- η οποία οφείλεται σε ιό και μεταδίδεται με έντομα του γένους Culicoides (κουνούπια, σκνίπες). Στις τυπικές περιπτώσεις παρατηρείται υψηλός πυρετός, κατάπτωση, ανορεξία, σιαλόρροια, ρινικό και οφθαλμικό έκκριμα, φλεγμονή του στοματικού βλεννογόνου και οίδημα στα χείλη, τη γλώσσα, το πρόσωπο και την υπογνάθια χώρα. Επίσης παρατηρείται έντονη χωλότητα. Είναι γνωστός και ως νόσος της κυανής γλώσσας. Οι θάνατοι κυμαίνονται από 1% μέχρι και 90% και κυρίως οφείλονται στην αδυναμία πρόσληψης της τροφής, την απίσχνανση και τις παρατηρούμενες επιπλοκές.

Για την αντιμετώπισή της νόσου συνίσταται η λήψη αυστηρών υγειονομικών μέτρων, όπως θανάτωση της προσβλημένης εκτροφής, περιορισμός των μετακινήσεων των ζώων, ενώ σε ό,τι αφορά την πρόληψη το «κλειδί» είναι καταπολέμηση των εντόμων μέσω των ψεκασμών και ο εμβολιασμός. Η αύξηση της θερμοκρασίας ευνοεί την κινητικότητα των εντόμων συνεπώς και την ταχεία μετάδοση της νόσου. Παρόλο, που το οικονομικό πλήγμα για τους κτηνοτρόφους είναι ιδιαίτερα μεγάλο ο καταρροϊκός πυρετός δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΛΑΨΙΝΟΥ

www.goodnet.gr

Δημοσιεύθηκε στις 25 June 2015 | 2:12 pm


Σε εξέλιξη η ψηφιοποίηση ληξιαρχικών πράξεων στο Δήμο Ρεθύμνου

Σε εξέλιξη η ψηφιοποίηση ληξιαρχικών πράξεων στο Δήμο Ρεθύμνου
ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
Με στόχο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής με τον εκσυγχρονισμό των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δημότες, ο Δήμος Ρεθύμνου βρίσκεται σε διαδικασία ψηφιοποίησης 90.000 με 100.000 ληξιαρχικών πράξεων που θα δώσουν τη δυνατότητα με το πάτημα ενός κουμπιού οι πολίτες να ολοκληρώνουν διαδικασίες που έως τώρα ήταν ιδιαίτερα χρονοβόρες.

Παρόλο που, όπως ανέφερε ο ληξίαρχος του Δήμου Ρεθύμνου κ. Γιάννης Φωτάκης, η διαδικασία απαιτεί πολλές ώρες εργασίας και βρίσκεται στο πρώτο σκέλος της αφού οι υπάλληλοι καλούνται να καταχωρήσουν ληξιαρχικές πράξεις από το 1926 έως την 8η Μαΐου του 2013, αφού ολοκληρωθεί στις αρχές του επόμενου μήνα, θα ανοίξει ο δρόμος για μια απλοποιημένη και πιο γρήγορη έκδοση πιστοποιητικών, για υπαλλήλους και δημότες.

Ο κ. Φωτάκης μιλώντας στην Κρητική Επιθεώρηση ανέφερε: «Το πρώτο σκέλος είναι ότι πρέπει να σκαναριστούν οι πράξεις και να καταχωρηθούν στο σύστημα. Αρχικά θα τρέχουν δύο προγράμματα στο σύστημα τα οποία τελικά θα ενοποιηθούν. Είναι μια δύσκολη διαδικασία που απαιτεί πολλές εργατοώρες, καθώς πρέπει να ληφθούν υπόψη όλες οι παλιές μεταβολές, να γίνει διόρθωση, να περάσει όλη η πράξη στο σύστημα. Επιπλέον πρέπει να γίνονται συστηματικοί έλεγχοι σε μεγάλο όγκο στοιχείων κατά τη διάρκεια της καταχώρησης, πριν οριστικοποιηθούν. Παρ' όλο που το πρώτο στάδιο είναι δύσκολο, στη συνέχεια θα είναι πιο εύκολη η διαδικασία. Ήταν απαραίτητο να γίνει και μάλιστα χρόνια πριν. Τα συστήματα πρέπει να λειτουργούν με βάση τις σύγχρονες απαιτήσεις και δεδομένα».

Όταν ολοκληρωθεί η ψηφιοποίηση, ο κάθε πολίτης θα μπορεί να παίρνει ηλεκτρονικά τα αρχεία που χρειάζεται κάτι που θα αποτελέσει αναμφίβολα «εργαλείο» και θα μειώσει τον χρόνο που κάποτε θα ξόδευε στις υπηρεσίες.

www.goodnet.gr

Δημοσιεύθηκε στις 25 June 2015 | 12:50 pm


Το όνομα του Ιωάννη Παλλήκαρη φέρει το οφθαλμολογικό νοσοκομείο της Ινδίας «Asian Eye Hospital»

Το όνομα του Ιωάννη Παλλήκαρη φέρει το οφθαλμολογικό νοσοκομείο της Ινδίας «Asian Eye Hospital»
Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΗΝΕΛΟΠΗ GHANDHI ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ
Μια ξεχωριστή τιμή και διάκριση για το Πανεπιστήμιο Κρήτης αποτέλεσε η πρόσκληση του καθηγητή οφθαλμολογίας κ. Ιωάννη Παλλήκαρη για τα εγκαίνια του οφθαλμολογικού νοσοκομείου Asian Eye Hospital στην Ινδία, στο οποίο μάλιστα δόθηκε το όνομα «Κέντρο LASIK & SMILE-Ιωάννης Παλλήκαρης».

O κ. Παλλήκαρης με τη σύζυγό του κ. Βαρβάρα Τερζάκη-Παλλήκαρη βρέθηκαν την Κυριακή 21 Ιουνίου στο Pune της Ινδίας για τα εγκαίνια τα οποία πραγματοποιήθηκαν από την τ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Ινδίας, Pratibha tai Patilji αλλά και τον κ. Παλλήκαρη και τη σύζυγό του ενώ πλήθος εκλεκτών προσκεκλημένων από την Ινδία και τη διεθνή επιστημονική κοινότητα παρακολούθησαν την τελετή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υιός της οικογενείας, Vardhaman Kankariya, στην οποία ανήκει το νοσοκομείο, είναι ένας από τους εκατοντάδες οφθαλμιάτρους από όλον τον κόσμο, που εκπαιδεύονται δίπλα στον καθηγητή Ι. Παλλήκαρη, στο ΒΕΜΜΟ, στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.
www.goodnet.gr

Δημοσιεύθηκε στις 24 June 2015 | 5:00 pm


Φιλικοί ιστότοποι:


Translate:
Copyright © 2010-2015 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: