Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Αττικής - Αθηνών   >   Αγια Παρασκευη    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Τον Σεπτέμβριο φτάνουν στην Ελλάδα οι 2 μετροπόντικες για τη γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας


Στην πορεία εξέλιξης των εργασιών για τη γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας αναφέρθηκε χθες, κατά τη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης μετόχων της ΑΒΑΞ, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Κωνσταντίνος Μιτζάλης.

Η ΑΒΑΞ είναι επικεφαλής της κοινοπραξίας που έχει αναλάβει την κατασκευή της γραμμής 4 του Μετρό (Άλσος Βεϊκου – Γουδή), μαζί με τις εταιρείες GHELLA και ALSTOM Transport.

Ο κ. Μιτζάλης σημείωσε ότι στο φρέαρ Κατεχάκη και στο φρέαρ της Βεϊκου έχουν ξεκινήσει εργασίες, εάν και στη Βεϊκου παρατηρούνται καθυστερήσεις από τις πρόδρομες εργασίες.

Επίσης, έχουν παραγγελθεί και ετοιμάζονται οι δυο μετροπόντικες σε εργοστάσιο της Γερμανίας, οι οποίοι αναμένονται στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο.


Τα χαρακτηριστικά του πρώτου τμήματος της γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας

Το πρώτο τμήμα της γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας έχει μήκος 13 χιλιόμετρα. Από το άλσος Βεΐκου, πάει στην Κυψέλη, τα Δικαστήρια, τα Εξάρχεια, το Κολωνάκι, τον Ευαγγελισμό, την Καισαριανή, την Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου και καταλήγει στο Γουδή.

Συνολικά, πρόκειται για 15 νέους σταθμούς σε τέσσερις δήμους, με τους 7 από αυτούς να βρίσκονται στο δήμο της Αθήνας.

H γραμμή 4 σχεδιάστηκε, ώστε να εξυπηρετεί αφενός πολλές πυκνοκατοικημένες γειτονιές της Αθήνας (Εξάρχεια, Ακαδημία, Κολωνάκι, Ευαγγελισμός) και αφετέρου μεγαλύτερο αριθμό κρίσιμων υποδομών όπως δικαστήρια, νοσοκομεία, εκπαιδευτικά ιδρύματα, οργανισμούς και υπουργεία, που μέχρι σήμερα εξυπηρετούνται από αστικές συγκοινωνίες και ΙΧ μεταφορικά μέσα.


Θέσεις σταθμών της γραμμής 4 του Μετρό


-Άλσος Βεΐκου

Ο σταθμός Βεΐκου χωροθετείται κάτω από την Λεωφόρο Ομορφοκκλησιάς (Βεΐκου) στο ύψος της οδού Τράλλεων και αποτελεί τερματικό σταθμό.

-Γαλάτσι

Ο σταθμός Γαλάτσι χωροθετείται κάτω από την Λεωφόρο Ομορφοκκλησιάς (Βεΐκου) και επί της συνέχειας αυτής, οδό Αγ. Γλυκερίας.

-Ελικώνος

Ο σταθμός Ελικώνος χωροθετείται στη συμβολή των οδών Αγίας Γλυκερίας και Πάρνηθος κάτω από το λόφο Ελικώνος, σε χώρο πρασίνου- παιδική χαρά.

-Κυψέλη

Ο σταθμός Κυψέλη χωροθετείται στην νοτιοανατολική πλευρά της πλατείας Κανάρη, από την οδό Κυψέλης μέχρι την οδό Βελβενδού.

-Δικαστήρια

Ο σταθμός Δικαστήρια χωροθετείται στα δυτικά του συμπλέγματος των Δικαστηρίων, στη συμβολή των οδών Ευελπίδων και Μουστοξύδη.

-Αλεξάνδρας

Ο σταθμός Αλεξάνδρας χωροθετείται υπόγεια, διαγώνια στον άξονα της Λεωφ. Αλεξάνδρας, στο ύψος της οδού Μουστοξύδη.

-Εξάρχεια

Ο σταθμός Εξάρχεια χωροθετείται επί της πλατείας Εξαρχείων, στη συμβολή των οδών Στουρνάρη και Σπ. Τρικούπη.

-Ακαδημία

Ο σταθμός «Ακαδημία» χωροθετείται κάτω από την οδό Ακαδημίας, στο ύψος μεταξύ των οδών Ιπποκράτους και Σίνα, στην περιοχή των κτιρίων της «Τριλογίας», μεταξύ του κεντρικού κτιρίου του Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και του πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων. Είναι σημαντικός σταθμός ανταπόκρισης με άμεση υπόγεια σύνδεση με τον σταθμό «Πανεπιστήμιο» στην Γραμμή 2.

-Κολωνάκι


Ο σταθμός Κολωνάκι χωροθετείται επί της πλατείας Φιλικής Εταιρείας, γνωστή ως πλατεία Κολωνακίου, στη συμβολή των οδών Σκουφά, Πατριάρχου Ιωακείμ, Καψάλη, Κουμπάρη, και Κανάρη.

-Ευαγγελισμός

Ο σταθμός χωροθετείται κάτω από το πάρκο της Ριζάρη, παράλληλα με την οδό Ριζάρη και σε γωνία περίπου 60 μοιρών με τον υφιστάμενο σταθμό Ευαγγελισμό της Γραμμής 3.

-Καισαριανή

Ο σταθμός Καισαριανή χωροθετείται στην Λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως στο ύψος της Λεωφόρου Βασιλέως Αλεξάνδρου και μεταξύ των οδών Υμηττού και Τζων Κένεντυ.

-Πανεπιστημιούπολη


Ο σταθμός Πανεπιστημιούπολη χωροθετείται στο Δήμο Καισαριανής, βόρεια της εσωτερικής οδικής αρτηρίας του Πανεπιστημιακού χώρου.

-Ιλίσια

Ο σταθμός Ιλίσια χωροθετείται στα Άνω Ιλίσια.

-Ζωγράφου

Ο σταθμός κατασκευάζεται υπογείως κατά μήκος της οδού Γ’ Ορεινής Ταξιαρχίας, με το φρέαρ ανοικτού ορύγματος επί της πλατείας Αλεξανδρή (γνωστή και ως πλατεία Γαρδένιας), στη συμβολή των οδών Γ. Ζωγράφου και Γ’ Ορεινής Ταξιαρχίας με τη λεωφόρο Στρ. Αλεξάνδρου Παπάγου. Κατασκευάζεται με την μέθοδο υπόγειας διάνοιξης με συμβατικά μηχανικά μέσα.

-Γουδή

Ο σταθμός Γουδή χωροθετείται κάτω από την οδό Λοχ. Σπηλιωπούλου, καταλαμβάνοντας και τμήμα της πλατείας Ελευθερίας.


Οφέλη για το περιβάλλον

Συνολικά εκτιμάται ότι θα μετακινούνται με τη Γραμμή 4 του Μετρό περίπου 340.000 επιβάτες ημερησίως, ενώ οι μετακινήσεις με ΙΧ αναμένεται να μειωθούν κατά 53.000 περίπου ημερησίως και η έκλυση διοξειδίου του άνθρακα εκτιμάται ότι θα μειωθεί κατά 318 tons/ημέρα.


Νέες τεχνολογίες

Οι προδιαγραφές για την Γραμμή 4 ακολουθούν νέα πρότυπα και ενσωματώνουν νέες τεχνολογίες, καθώς πολλές απαιτήσεις και διαδικασίες έχουν αλλάξει με βάση την εμπειρία από τα προηγούμενα έργα.

Συνοπτικά, μερικά βασικά σημεία αναβάθμισης και βελτίωσης είναι τα εξής:

-Γραμμή με τρένα χωρίς οδηγό.

-Τρένα από φιλικά προς το περιβάλλον και σχεδόν πλήρως ανακυκλώσιμα υλικά, με υπεραυτόματα και έξυπνα συστήματα λειτουργίας.

-Πρόβλεψη επιστροφής αναγεννώμενης ενέργειας της πέδης των συρμών.

-Εξελιγμένα συστήματα αυτομάτου ελέγχου όλων των ηλεκτρομηχανολογικών και σιδηροδρομικών συστημάτων.

-Προβλέψεις κυβερνοασφάλειας στη λειτουργία τραίνων και συστημάτων.

-Εξελιγμένα συστήματα επικοινωνιών και εξυπηρέτησης των επιβατών.

Από τη Γραμμή 4 του Μετρό ξεκινά στην Ελλάδα και η εφαρμογή του μοντέλου Building Information Modeling – το λεγόμενο ΒΙΜ.  

metaforespress.gr

Δημοσιεύθηκε στις 25 June 2022 | 11:28 am


Ψηφίστηκαν από την Ο.Ε. οι όροι διακήρυξης για την επανάχρηση ιδιοκτησίας της βίλας ΙΟΛΑ

Με τις ψήφους μόνο της συμπολίτευσης πέρασε από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου μας, η κατάρτιση των όρων διακήρυξης και ο ορισμός επιτροπής διαγωνισμού για την κατασκευή του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΙΟΛΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ».

Πρόκειται για ένα έργο τεράστιας πολιτιστικής σημασίας, μιας και στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η δημιουργία ενός πολιτιστικού κέντρου παγκόσμιας εμβέλειας που θα διαφημίσει με τον καλύτερο τρόπο την Αγία Παρασκευή, ενώ θα κρατήσει ζωντανή τη μνήμη ενός μεγάλου Έλληνα, του Αλέξανδρου Ιόλα.

Δημοσιεύθηκε στις 24 June 2022 | 3:44 pm


Υποχρεωτική η χρήση μάσκας στα ΜΜΜ

Οι Συγκοινωνίες Αθηνών (όμιλος ΟΑΣΑ) υπενθυμίζουν στο επιβατικό κοινό ότι η χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (FFP2 ή Ν95) ή εναλλακτικά διπλής μάσκας (χειρουργικής και υφασμάτινης), εξακολουθεί να είναι υποχρεωτική στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αστικών συγκοινωνιών αρμοδιότητας ΟΑΣΑ (λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό, τραμ), σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση Δ1α/Γ.Π.οικ. 30819/31.5.2022 (ΦΕΚ Β’2676/31.05.2022).

Από την υποχρέωση χρήσης μάσκας,  εξαιρούνται:

  • τα άτομα για τα οποία η χρήση μάσκας δεν ενδείκνυται για ιατρικούς λόγους
  • τα παιδιά ηλικίας κάτω των τεσσάρων (4) ετών

Δημοσιεύθηκε στις 24 June 2022 | 2:01 pm


«Νίκη των Πολιτών»: Εξαιρετική εκδήλωση στον πεζόδρομο της κεντρικής πλατείας Αγίας Παρασκευής - Ομιλία Σταθόπουλου

Με μεγάλη συμμετοχή πολιτών έγινε η εκδήλωση της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης «ΝΙΚΗ των ΠΟΛΙΤΩΝ» στον πεζόδρομο της Κεντρικής Πλατείας Αγ. Παρασκευής.

Στην ομιλία του ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ πρ. Δήμαρχος και επικεφαλής της «ΝΙΚΗΣ» είπε:

«Σήμερα αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι δεν κάνουμε μια συνηθισμένη παραταξιακή εκδήλωση.

Σας έχουμε καλέσει, λίγο πριν τις διακοπές (για όσους τα καταφέρουν),σε μια βραδιά χαλαρή με μουσική, κουβέντες και κέφι.

Και βεβαίως δεν είναι τυχαίο το σημείο που διαλέξαμε.

Είμαστε στο πεζοδρομημένο κομμάτι της οδού Γιαβάση που το χαίρονται πολλοί, εδώ και καιρό.

Ήταν μια πρωτοποριακή μας απόφαση που όπως θυμάστε το δοκιμάζαμε κάθε Παρασκευή - Σάββατο και Κυριακή βράδυ, τα πρώτα χρόνια της Δημαρχίας μας και το προχωρήσαμε επίσημα στην συνέχεια μαζί με ανακατασκευή όλων των πεζοδρομίων πέριξ της Πλατείας όπως και με ζευγάρια υπόγειων κάδων απορριμμάτων σε τρία σημεία της Πλατείας.

Έχει πετύχει το εγχείρημα. Έχει δώσει ζωή και χαρά σε όλες τις ηλικίες.

Σήμερα, λοιπόν, κάνουμε από την πλευρά μας, κάτι σαν επίσημα εγκαίνια του πεζόδρομου (μοναδικού στον Δήμο αλλά και ευρύτερα τα τελευταία χρόνια) χωρίς να κόβουμε κορδέλες και ούτε να βάζουμε μαρμάρινες πλάκες ματαιοδοξίας.

Και λέμε, επίσης, ότι οι πόλεις θέλουν ακόμη περισσότερους χώρους - ανάσες για τους κατοίκους τους, όλων των ηλικιών. Θέλουν πεζοδρόμια, πλατείες, φωτισμό, καθαριότητα, γήπεδα, χώρους πολιτισμού, σχολεία και πολλά άλλα.

Στο βάθος του πεζόδρομου βλέπετε το οικόπεδο που έχουν ξεκινήσει οι εργασίες κατασκευής του ιδιόκτητου Δημαρχείου για τον Δήμο μας με 3 υπόγεια πάρκινγκ αυτοκινήτων 165 θέσεων.

Είναι ένα έργο που πετύχαμε να το χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια το 2017 και να δημοπρατηθεί το 2018 στη Δημαρχιακή μας θητεία.

Επιτρέψτε μου τέλος, μια αναφορά στο έργο μας, που αφορά στο κτήμα και την οικία Ιόλα:

Αποκτήσαμε 7 στρέμματα και την οικία των 1700 τετραγωνικών μέτρων στον Παράδεισο της Αγίας Παρασκευής και σύντομα δημοπρατείτε η ανάπλαση τους και η ανακατασκευή τους ώστε να έχουμε έναν υπέροχο Πολιτιστικό χώρο-κόσμημα για την πόλη μας και για το μέλλον της.

Δεν κάνω απόψε ομιλία παρουσίασης των έργων μας βέβαια, αλλά δεν μπορώ να μην τονίσω την ξεχωριστή σημασία:

1. Της πεζοδρομημένης, με ανάπλαση όλων των πέριξ οδών, Κεντρικής Πλατείας

2. Του Δημαρχείου και

3. Του ΙΟΛΑ

Και τα τρία αυτά έργα είναι τομές καθοριστικές στην Αγία Παρασκευή και μαζί με πολλά άλλα που πετύχαμε σε όλους τους τομείς (δεν είναι η στιγμή να τα αναφέρω) όπως επίσης και με όσα ακόμη πρέπει να γίνουν, ο Δήμος μας, η Αγία Παρασκευή μας, η πόλη που έχουμε αφοσιωθεί στην πρόοδο και εξέλιξη της, 25 και πλέον χρόνια θα πορευθεί και θα κερδίσει το αύριο πρώτα από όλα για την νεολαία μας.

Εύχομαι αυτή η μουσική βραδιά να οδηγήσει και σε πολλές άλλες, όχι μόνον εδώ αλλά σε όλη την πόλη.

Θα τα ξαναπούμε με πολλά νεότερα και εκπλήξεις το φθινόπωρο.

Καλή διασκέδαση, καλή συνέχεια και καλό καλοκαίρι».

Ακολούθησε το καλλιτεχνικό πρόγραμμα που παρουσίασε η Δημοτική Σύμβουλος Τερψιχόρη Γκιόκα.

Στις όμορφες μουσικές εκτελέσεις ήταν ο Δημήτρης, ο Λάζαρος, ο Γιώργος, η Ελευθέρια, ο Δημήτρης και η Ζανέτ Καπούγια με τους μουσικούς της και το άρωμα Λατινικής Αμερικής που μας έφερε.

Σημειώνουμε, μεταξύ πολλών, την παρουσία των μελών της Δημοτικής ομάδας και της Γραμματείας της «ΝΙΚΗΣ», του πρ. Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Γεράσιμου Βλάχου, εκπροσώπων πολλών Συλλόγων της πόλης (γειτονιών, αλληλεγγύης, χορευτικών, αθλητικών), πρ. Δημοτικών Συμβούλων, εκπροσώπων φορέων όπως και Συλλόγων Γονέων κ.α.

Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση
«ΝΙΚΗ των Πολιτών Αγ. Παρασκευής»

Δημοσιεύθηκε στις 24 June 2022 | 1:09 pm


Έτοιμο προς χρήση το γήπεδο μπάσκετ στο πάρκο "Σταύρος Κώτσης"

 

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανάπλασης στο ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ, που βρίσκεται μέσα στο χώρο του Πολιτιστικού και Αθλητικού πάρκου "Σταύρος Κώτσης", με την επίστρωση αθλητικού δαπέδου.

Τις σχετικές φωτογραφίες δημοσίευσε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Αγίας Παρασκευής Βασίλης Σάρκουλας με τη λεζάντα: "Έτοιμο και το γήπεδο μπάσκετ στο πάρκο «Σταύρος Κώτσης»".


 

Δημοσιεύθηκε στις 24 June 2022 | 10:21 am


Μεγάλη επιτυχία στο Final Four για τις Παγκορασίδες του ΓΣΑΠ


Στιγμιότυπο από τον αγώνα Γ.Σ. ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ – Γ.Σ.Α.Π.

 

FINAL FOUR ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ 2022 

στο κλειστό γήπεδο Αιγάλεω «Σ. ΒΕΝΕΤΗΣ»


Μια υπέροχη γιορτή που κράτησε όλο το διήμερο και που η ομάδα μας τελικά κατατάγηκε  4η ,  κάνοντας μας όλους περήφανους για την προσπάθειά της!

Στο φετινό Τουρνουά  πήραν μέρος 44 σωματεία της ΕΣΚΑ και αυτό από μόνο του αποτελεί μία πολύ μεγάλη επιτυχία για τον Σύλλογό μας! Συγχαρητήρια πρώτα στα κορίτσια μας, στον προπονητή μας Δημήτρη Χατήρα και στην έφορο Δώρα Βαγενά!

ΓΣ ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ- ΑΟ ΚΡΟΝΟΣ ΓΕΡΑΚΑ 33-45


Το Σάββατο 18/6 η ομάδα μας αγωνίστηκε με την ομάδα ΑΟ ΚΡΟΝΟΣ ΓΕΡΑΚΑ στον πρώτο ημιτελικό του FINAL 4.

Μια ομάδα που έχουμε αντιμετωπίσει πολλές φορές και σε πολλά διαφορετικά πρωταθλήματα και τουρνουά. Και ενώ κάθε αγώνας είναι διαφορετικός, το άγχος των κοριτσιών μας τα οδήγησε στο πρώτο μισό του αγώνα να κάνει αρκετά λάθη στην επίθεση, με αποτέλεσμα να μην ολοκληρωθούν αρκετές από τις επιθέσεις μας και μαζί να χαθούν πολύτιμα καλάθια. Το άγχος επίσης τα οδήγησε να κάνουν πολλά λάθη στις μεταβιβάσεις, οπότε η  διαφορά των πόντων στο ημίχρονο ήταν καθοριστική για το τελικό αποτέλεσμα παρόλο που το ισοζύγιο των πόντων στο δεύτερο μισό του αγώνα ήταν με το μέρος μας. Θα μπορούσαμε μάλιστα να ισχυριστούμε ότι ο αγώνας δεν κερδήθηκε από τον αντίπαλο, αλλά χάθηκε από τα πολλά λάθη μας, μια και η σκληρή και αμείωτη προσπάθεια των κοριτσιών μας στην άμυνα  υποχρέωσε την πολύ καλή ομάδα του Κρόνου να περιοριστεί στους 45 πόντους !

Αποχαιρετάμε τις 2 πρώτες θέσεις λοιπόν και κρατάμε ως θετικό απολογισμό του αγώνα, την παθιασμένη συμμετοχή των αθλητριών μας.

ΓΣΑΠ (Χατήρας): Οικονόμου Κ, Σινάνογλου Κ, Παγίδα Α, Σινάνογλου Α, Λάσκαρη Μ, Κουκουμέλη Α, Κοντογιωργάκη Ι, Αραβανή Α, Κεχρή Δ, Αγριογιάννη Ζ, Μαρτάκη Ι, Μαλισόβα Α,  Τούτση Ε, Κασκαβέλη Α, Κεϊσογλου Μ
 
ΑΓΙΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ – ΓΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 39-32


Την Κυριακή 19/6 η ομάδα μας αγωνίστηκε με την ομάδα ΑΓΙΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ στον μικρό τελικό του FINAL 4 για την κατάταξη των ομάδων στην 3η και 4η θέση.
 Και οι δύο ομάδες ήθελαν πολύ να κερδίσουν την 3η θέση, έτσι όλες οι αθλήτριες πάλεψαν σαν «λιοντάρια» καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Οι μάχες κάτω από το καλάθι για ριμπάουντ ήταν συνεχείς. Οι επιθέσεις μας, είχαν σαφώς λιγότερα λάθη από αυτές του Σαββάτου, είχαν όμως αρκετά άστοχα καλάθια, μόλις 11 στα 44 δίποντα ο απολογισμός.

Η λήξη της πρώτης περιόδου μας βρήκε με -6 πόντους από την αντίπαλη ομάδα. Το ημίχρονο μας βρήκε με -7 πόντους και κάπου εκεί οι αθλήτριες μας αποφάσισαν να τσιτώσουν τα γκάζια. Το τέλος της τρίτης περιόδου μας βρήκε 1 καλάθι πίσω και όλοι πιστέψαμε ότι οι πιθανότητες να κερδίσουμε ήταν πολλές. Στο τέταρτο δεκάλεπτο η αστοχία των αθλητριών μας συνεχίστηκε και τελικά έκρινε το τελικό αποτέλεσμα βρίσκοντάς μας με -7 πόντους και κατακτώντας τελικά την 4η θέση του τουρνουά.

ΓΣΑΠ (Χατήρας):
Οικονόμου Κ, Σινάνογλου Κ, Παγίδα Α, Σινάνογλου Α, Λάσκαρη Μ, Κουκουμέλη Α, Κοντογιωργάκη Ι, Αραβανή Α, Κεϊσογλου Μ, Κεχρή Δ, Αγριογιάννη Ζ, Μαρτάκη Ι, Μαλισόβα Α, Τούτση Ε, Ιωάννου Μ

Ανεξαρτήτως αποτελέσματος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο σύλλογος μας μαζί με τον Παναθηναικό και τον Κρόνο, προκρίθηκε για άλλη μια φορά στο FINAL FOUR του τουρνουά παγκορασίδων και ελπίζουμε αυτή η παράδοση να συνεχιστεί !

Να θυμίσουμε μάλιστα ότι το 2019 είχαμε κατακτήσει την πρώτη θέση!


Το σίγουρο είναι ότι οι αθλήτριες μας χάρηκαν το ταξίδι του τουρνουά και έλαβαν μέρος σε μια μεγάλη γιορτή που λίγες ομάδες έχουν την τύχη να συμμετέχουν. Απέκτησαν εμπειρίες και εικόνες που θα μείνουν χαραγμένες στη μνήμη τους.

Ευχαριστούμε την ΕΣΚΑ για την άρτια διοργάνωση και υποστήριξη του τουρνουά.

Ευχαριστούμε τις οικογένειες των αθλητριών μας που στήριξαν όλη αυτή τη διαδρομή και έδιναν παλμό στην εξέδρα των αγώνων μας.

Ευχαριστούμε τον προπονητή μας Δημήτρη Χατήρα για την εξαιρετική δουλειά που πρόσφερε στις παγκορασίδες μας με αποτέλεσμα τη μπασκετική τους βελτίωση και την εξαιρετική πορεία τους. Και φυσικά να ευχαριστήσουμε την έφορό μας Δώρα Βαγενά –να θυμίσουμε ότι ανήκει στην οικογένεια των παλαίμαχων αθλητριών του ΓΣΑΠ – που έδωσε και την ψυχή της στην ομάδα των παγκορασίδων.


ΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΜΑΣ        


ΤΖΟΥΝΙΟΡ Α

Γ.Σ. ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ – Γ.Σ.Α.Π.

 
Μία πολύ δυνατή αναμέτρηση, εκτός έδρας, είχαν τα κορίτσια της ομάδας μας για την ένατη αγωνιστική των Τζούνιορ Α του τουρνουά της ΕΣΚΑ.

Με αντίπαλο ίσως την πιο ισχυρή ομάδα του τουρνουά, τον Γ.Σ Αμαρουσίου, και με δεδομένο ότι πολλές αθλήτριες των αντιπάλων έχουν συμμετοχές και σε μεγαλύτερη κατηγορία, τα κορίτσια μας έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους αλλά δεν κατάφεραν να πάρουν το πολυπόθητο ροζ φύλλο αγώνα.

Την ερχόμενη Κυριακή 26 Ιουνίου έχουμε την τελευταία αγωνιστική του τουρνουά, όπου η ομάδα μας θα αντιμετωπίσει εντός έδρας τον ΚΑΟ Μελισσίων.

Γ.Σ.Α.Π. (Ναζίρη):
Πολυχρονοπούλου, Βλάχου, Πρίφτη, Χουρδάκη, Σεφερλή, Φαρσάτη, Πάγια, Ντρακότι, Πολυμένου.

Στιγμιότυπο από τον αγώνα Γ.Σ. ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ – Γ.Σ.Α.Π.ΤΖΟΥΝΙΟΡ Β

ΓΣΑΠ-ΟΦΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ


Στην 9η αγωνιστική οι μικρότερες αθλήτριες του συλλόγου μας υποδέχτηκαν της αθλήτριες της ομάδας ΟΦΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Συγχαρητήρια στα κορίτσια για την εξαιρετική τους προσπάθεια να μάθουν και να χαίρονται το άθλημα του μπάσκετ.

ΓΣΑΠ (Ναζίρη): Λιάρου, Ανυφαντή, Αθανασίου, Γυάλα, Πικέα, Ανδρεούλη, Θεοδωροπούλου,  Σπηλιωπούλου, Ματζαβίνου, Γόνη.Δημοσιεύθηκε στις 24 June 2022 | 9:52 am


15ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Θεάτρου στην Αγία Παρασκευή - Το αναλυτικό πρόγραμμα


15ο ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ ΑΠΟ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ ΕΩΣ ΚΑΙ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ 2022

Οχτώ θεατρικές παραστάσεις θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μικροί και μεγάλοι από την Πέμπτη 30 Ιουνίου έως και την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022, στις 21:00,  στο 2ο Γυμνάσιο (Νεαπόλεως 7), στο πλαίσιο του 15ου Διαδημοτικού Φεστιβάλ Θεάτρου Δήμων Αττικής.

Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν οι Δήμοι Αγίας Παρασκευής, Αγίου Δημητρίου, Διονύσου, Μοσχάτου-Ταύρου, Νίκαιας-Ρέντη.

Η Ομάδα Θεάτρου ’’ΘΕΑΤΡΟΠΟΙ’’ του Δήμου Αγίας Παρασκευής θα παρουσιάσει, σε σκηνοθεσία Γ. Δεγαΐτη, 2 θεατρικά έργα: «ΠΙΝΟΚΙΟ», του Κάρλο Κολόντι σε διασκευή Άνδρη Θεοδότου και «ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ εν γένει» της Λίλιαν Δημητρακοπούλου. Η ομάδα λειτουργεί υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου-ΠΑΟΔΑΠ και έχει 36 χρόνια συνεχούς παρουσίας στα θεατρικά δρώμενα της πόλης μας, εντάχθηκε στο Διαδημοτικό Φεστιβάλ το 2009. Μέχρι τότε και για 21 χρόνια συμμετείχε σε πολλά φεστιβάλ ερασιτεχνικού θεάτρου στα οποία έχει αποσπάσει πλήθος βραβεία και διακρίσεις.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ

Σπύρος Παπασπύρος
Δημοσιεύθηκε στις 23 June 2022 | 4:03 pm


Πρόθεση σύναψης δανείου για την αποπεράτωση του κολυμβητηρίου από το Δήμο Αγίας Παρασκευής

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής με την υπ' αριθμ. 52/2022 Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου (ΑΔΑ: Ρ7ΥΒΩ6Υ-ΜΨ3) και την υπα' αριθμ. 177/2022 απόφαση Οικονομικής Επιτροπής (ΑΔΑ: Ω8ΨΛΩ6Υ-ΜΨ3) προτίθεται να προβεί στη σύναψη μακροχρόνιου δανείου με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ή με αναγνωρισμένα Πιστωτικά Ιδρύματα ή Χρηματοπιστωτικούς Οργανισμούς της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Δείτε το σχετικό έγγραφο ΕΔΩ.

Δημοσιεύθηκε στις 23 June 2022 | 3:10 pm


ΠΑΟΔΑΠ: Μια υπέροχη βραδιά χορού


Τα Τμήματα Ευρωπαϊκών και Latin χορών του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Αγίας Παρασκευής (ΠΑΟΔΑΠ), «μάγεψαν» τους πάνω από 300 θεατές με τις φιγούρες και το κέφι τους, στην βραδιά χορού που διοργάνωσε ο ΠΑΟΔΑΠ στις 19 Ιουνίου.

Σε χορογραφίες της δασκάλας χορού Νίκης Κιλισμανή, παρουσίασαν μια υπέροχη παράσταση, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στον ΠΑΟΔΑΠ.


Τα Τμήματα Ευρωπαϊκών και Latin χορών (παιδικά, εφηβικά και ενηλίκων) λειτουργούν με πολύ χαμηλό αντίτιμο, στις πλήρως ανακαινισμένη αίθουσα του Αθλητικού Κέντρου της οδού Νότου και στην οδό Παπαρηγοπούλου.

Σπύρος Παπασπύρος
Πρόεδρος ΠΑΟΔΑΠ


 


 


Δημοσιεύθηκε στις 23 June 2022 | 1:51 pm


Ολοκληρώθηκε η έρευνα των "Αλλάζουμε" στα Πευκάκια Αγίας Παρασκευής

Με την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της έρευνας στα Πευκάκια ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος της μεγάλης δράσης «Ακούμε της γειτονιές», η οποία αυτή την περίοδο συνεχίζεται στην περιοχή του Τσακού.

Τα πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία, τα οποία συγκεντρώθηκαν διαδικτυακά, αλλά και με επισκέψεις κλιμακίων της δημοτικής παράταξης «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ – Ενεργοί Πολίτες Αγίας Παρασκευής στην περιοχή, παρουσίασαν τη Δευτέρα 20 Ιουνίου, στο Urban All Day Café Bar, τα στελέχη της παράταξης Χρήστος Πένητας και Γιώργος Γαλανόπουλος.

Στη συζήτηση συμμετείχαν αρκετοί κάτοικοι των Πευκακίων που είχαν συμμετάσχει στη διαδικασία της έρευνας καθώς οι εκπρόσωποι του εξωραϊστικού συλλόγου Πευκακίων «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ», Χρήστος Λαμπρινάκης (πρόεδρος), Αγγελική Γκουντάρα (αντιπρόεδρος) και Θάνος Γιώτας (Γραμματέας) καθώς ο πρ. πρόεδρος του συλλόγου Γιώργος Γεωργίου.

Από την παράταξη «Αλλάζουμε» συμμετείχαν ο δημοτικός σύμβουλος Πέτρος Διακογιάννης και τα στελέχη Τάνια Νικολούλια, Ορέστης Κύρτσης, Γιώργος Σάρρας, Μυρσίνη Ζαφειράκη, Θάνος Δουφεξής και Γιάννης Πατάκας.

Με αφορμή των παρουσίαση των αποτελεσμάτων της έρευνας ο επικεφαλής της παράταξης Γιάννης Μυλωνάκης σχολίασε:

«Από τις απαντήσεις των συνδημοτών μας στα Πευκάκια στο ερωτηματολόγιο της δράσης “Ακούμε τις γειτονιές” φάνηκε ξεκάθαρα ότι μας περιμένει σκληρή δουλειά από την επομένη που θα αναλάβουμε τη διοίκηση του Δήμου, αφού τα προβλήματα της καθημερινότητας είναι πολλά και χρονίζοντα.

Επίσης, διαφάνηκε το ενδιαφέρον και η ανάγκη των πολιτών να συμμετάσχουν στις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στις γειτονιές τους, κάτι στο οποίο ως παράταξη έχουμε δώσει προτεραιότητα από τη πρώτη στιγμή της δημιουργίας μας, αφού πιστεύουμε ότι μόνο μαζί με τον δημότη μπορούμε να Αλλάξουμε την πόλη μας. Συνεχίζουμε δυνατά!».

Διαβάστε τα αποτελέσματα της έρευνας στα Πευκάκια στο παρακάτω link  https://bit.ly/3HKaHRL

Δημοσιεύθηκε στις 23 June 2022 | 1:40 pm


Επίσκεψη Κώστα Τσιαμπά στην υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας

Στα πλαίσια των προγραμματισμένων συναντήσεων με το προσωπικό και τις υπηρεσίες του Δήμου, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Όραμα για την Αγία Παρασκευή» Κώστας Τσιαμπάς με τα μέλη της παράταξης κυρίους Μαχαίρα Δημήτριο και Κοτρώνη Ιωάννη επισκέφτηκαν την έδρα της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου.

Αφού ενημερώθηκαν για τα τρέχοντα θέματα και προβλήματα που έχουν προκύψει ο Κώστας Τσιαμπάς δήλωσε, οι Δημότες της πόλης μας έχουν βιώσει επώδυνες καταστάσεις από τις κακοκαιρίες των 2 τελευταίων ετών.

Η οργάνωση, επάνδρωση, εξοπλισμός της πολιτικής προστασίας, σε Εθνικό επίπεδο, είναι κλιμακωμένη σε τρία επίπεδα (Κυβέρνηση, Περιφέρειες, Δήμοι ) και έχει ως αποστολή την προστασία των ανθρώπων, του περιβάλλοντος και των ιδιοκτησιών έναντι των φυσικών και ανθρωπογενών καταστροφών, ταχείας ή βραδείας εξέλιξης.

Συνεχίζοντας τόνισε την αναγκαιότητα της ευθείας συνεργασίας και στα τρία επίπεδα διοίκησης και αναφέρθηκε στην επιτακτική ανάγκη εκπαίδευσης προσωπικού και εθελοντών προκειμένου να αντιμετωπισθούν έκτακτες καταστάσεις.

Ο Κώστας Τσιαμπάς επίσης αναφέρθηκε στην ειλικρινή σχέση που πρέπει να έχει η διοίκηση του Δήμου με τους δημότες και συνέχισε λέγοντας, οι δημότες πρέπει να γνωρίζουν τις δυνατότητες των υπηρεσιών του Δήμου, την επάνδρωση ,την υλικοτεχνική υποδομή και την αποστολή τους.

Η πολιτική προστασία του Δήμου διαθέτει:

- Δύο (2) μόνιμους Υπαλλήλους.

- Δύο (2) με συμβάσεις για γραμματειακή και τηλεφωνική υποστήριξη.

- Εικοσιπέντε (25) άτομα με σύμβαση 4 μηνών ,( δεν έχουν προσληφθεί ακόμη) εκ των οποίων 18 εργάτες, 6 οδηγοί, 1 δενδροκηπουρός, άπαντες ΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΟΙ στην πυρόσβεση, χειρισμό των πυροσβεστικών οχημάτων, και την παροχή πρώτων βοηθειών σε περίπτωση ανάγκης, κλιμακωμένοι σε 2 ή 3 βάρδιες.

- Ένα (1) πυροσβεστικό όχημα 700 λίτρων.

- Ένα (1) πυροσβεστικό όχημα 5 τόνων

- Τρείς (4) δεξαμενές των 10 τόνων για τον ανεφοδιασμό πυροσβεστικών οχημάτων (1 στο λόφο Τσακού πλαστική σε κακή κατάσταση και τρείς (3) μεταλλικές στον Υμηττό).

- ΑΠΟΣΤΟΛΗ τους είναι η Παρατήρηση, η φύλαξη και η ενημέρωση σε περίπτωση ανάγκης της πυροσβεστικής και Δασικής υπηρεσίας και ο ανεφοδιασμός των οχημάτων της πυροσβεστικής υπηρεσίας με το δικό τους
πυροσβεστικό όχημα. Δασοπυρόσβεση κάνουν ΄΄μόνο΄΄και εάν πετύχουν τη φωτιά στην έναρξη.

Από τα παραπάνω προκύπτει η ανάγκη ο Δήμος να ΟΡΓΑΝΩΣΕΙ σωστά και ΕΓΚΑΙΡΑ την πρόληψη όπου απαιτείται , τον εθελοντισμό, και τη συνεργασία με το Αρμόδιο Υπουργείο, Περιφέρεια, όμορους Δήμους, ΣΠΑΥ (Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού) και την εκπαίδευση του προσωπικού.

Απαιτούμε τα αυτονόητα, δημιουργούμε τις προϋποθέσεις!


Όραμα για την Αγία Παρασκευή

Δημοσιεύθηκε στις 23 June 2022 | 12:45 pm


Τοποθετήθηκαν συμβολικά οι πινακίδες στο πρώτο ελληνικό όχημα

Αριθμούς κυκλοφορίας πήραν τα δύο πρώτα αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν στην Ελλάδα από τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιο για τις Μεταφορές κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο και τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε, χθες, Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022, στη Διεύθυνση Μεταφορών της Περιφέρειας Αττικής.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Β. Τομέα Λ. Κεφαλογιάννη, ο Αντιπεριφερειάρχης Κ. Τομέα Γ. Δημόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών Β. Γιαννακόπουλος, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Μεταφορών της Περιφέρειας Η. Δόλγυρας και εκπρόσωποι της κατασκευάστριας εταιρείας «ΚΕΡΑΜΠΟΣ CARS MANUFACTURING IKE».

Τόσο ο υφ. Μεταφορών όσο και ο Περιφερειάρχης συνεχάρησαν τους κατασκευαστές για την καινοτόμα πρωτοβουλία, επισημαίνοντας πως είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι είναι πλέον πραγματικότητα το πρώτο αυτοκίνητο κατασκευασμένο από ελληνικά χέρια.

Το πρώτο βήμα για την ανάπτυξη του εγχειρήματος έγινε με την απόφαση (ΦΕΚ Β’ 3134/2014), με την οποία δημιουργήθηκε για πρώτη φορά το κανονιστικό πλαίσιο όπου καθορίστηκαν οι διαδικασίες και οι τεχνικές απαιτήσεις για την έγκριση κυκλοφορίας Μεμονωμένων Οχημάτων Ιδιαίτερης Κατασκευής (Μ.Ο.Ι.Κ.)

Το 2016 υποβλήθηκε η πρώτη αίτηση από την «ΚΕΡΑΜΠΟΣ CARS MANUFACTURING IKE» για έκδοση μεμονωμένης έγκρισης επιβατικού οχήματος κατηγορίας Μ1 και εν τέλει, το 2021  προσδιορίστηκαν οι δασμοί και τα τέλη από την Τελωνειακή Διεύθυνση του Υπουργείου Οικονομικών.

 Η Περιφέρεια Αττικής εξέδωσε τις πινακίδες το 2022.

Τα οχήματα

Τα οχήματα είναι χειροποίητα, το αμάξωμα τους είναι πολυεστερικό, το σασί γαλβανιζέ και για την δημιουργία τους, η εταιρεία συνεργάζεται με πολλές ελληνικές βιοτεχνίες (αντίστοιχα μικρούς κατασκευαστές). Η  Φιλοσοφία της κατασκευής και της νομοθεσίας των αυτοκινήτων KERABOSS στηρίζεται στην κυκλική οικονομία και στο ότι αφορά μικρούς κατασκευαστές  αυτοκινήτων περιορισμένης παραγωγής. 

IMG_20220622_131029-1000x647

Δημοσιεύθηκε στις 23 June 2022 | 12:01 pm


Πάνω από 500 παιδιά στο καλοκαιρινό camp του ΠΑΟΔΑΠ


Ξεκίνησε, την Δευτέρα 20 Ιουνίου, το καλοκαιρινό Camp για παιδιά, που διοργανώνει ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Αγίας Παρασκευής. Περίπου 200 παιδιά, στην 1 η περίοδο, είχαν την ευκαιρία να έλθουν σε επαφή με αθλήματα (ποδόσφαιρο, βόλεϋ, μπάσκετ, ενόργανη γυμναστική, τοξοβολία, χορό κ.α.), στις εγκαταστάσεις μας, να μετέχουν στις δράσεις μας και να ψυχαγωγηθούν. Συνολικά, πάνω από 500 παιδιά ηλικίας 5 έως 14 ετών, σε όλες τις περιόδους, έχουν εγγραφεί στο πρόγραμμα.

Ευχαριστούμε τους γονείς που μας εμπιστεύθηκαν τα παιδιά τους και τους διαβεβαιώνουμε ότι οι επιλεγμένοι με αυστηρά κριτήρια Καθηγητές Φυσικής Αγωγής και οι Παιδαγωγοί μας, θα τους προσφέρουν παραγωγικές και ευχάριστες ώρες.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ
Σπύρος Παπασπύρος


 

Δημοσιεύθηκε στις 23 June 2022 | 10:58 am


Επίσκεψη Αντιδημάρχου Παιδείας και Πολιτισμού στο 1ο Δημοτικό σχολείο

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής υλοποιεί και φέτος το Θερινό Πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης με στόχο να προσφέρει στα παιδιά μια ποιοτική διέξοδο απασχόλησης, δίνοντάς τους την ευκαιρία να διασκεδάσουν και να εκφραστούν δημιουργικά, βοηθώντας παράλληλα τους γονείς- κατοίκους της πόλης μας και κυρίως τους εργαζόμενους γονείς αλλά και τις οικονομικά και κοινωνικά ασθενέστερες οικογένειες.

Το φετινό πρόγραμμα έχει ξεκινήσει με τους καλύτερους οιωνούς, μιας και οι πρώτες ημέρες έχουν κυλήσει ομαλά και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, στα έξι (6) σχολικά συγκροτήματα που φιλοξενούνται οι μικροί μαθητές.

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού, κ. Διονύσης Λέκκας, βρέθηκε στο 1 ο Δημοτικό σχολείο της πόλης μας και είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει από κοντά τον τρόπο λειτουργίας του προγράμματος αλλά και να συζητήσει με γονείς και εκπαιδευτικούς. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής
του δεν παρατηρήθηκαν προβλήματα στην οργάνωση αλλά και στη λειτουργία του προγράμματος και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να επισκεφτεί και τα υπόλοιπα σχολικά συγκροτήματα.

Μετά το πέρας της επίσκεψής του, ο κ. Λέκκας τόνισε:

«Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μου στο 1ο Δημοτικό σχολείο είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω από κοντά τόσο το οργανωτικό κομμάτι του προγράμματος της ημερήσιας δημιουργικής απασχόλησης, όσο και το λειτουργικό της. Μετά από τις συζητήσεις που είχα και με αρκετούς γονείς, αλλά και με εκπαιδευτικούς διαπίστωσα πως στις πρώτες ημέρες του προγράμματος όλα κυλούν ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, κάτι που με κάνει απολύτως αισιόδοξο για τη συνέχεια».


 

 

 

Δημοσιεύθηκε στις 23 June 2022 | 10:52 am


Έως 26 Ιουνίου η έκθεση έργων τέχνης των Εργαστηρίων Τέχνης του ΠΑΟΔΑΠ

Συνεχίζεται η έκθεση έργων τέχνης ενηλίκων, των Εργαστηρίων Τέχνης του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Αγίας Παρασκευής.

Οι πολίτες μπορούν να επισκέπτονται την έκθεση, καθημερινά από 4 μ.μ. έως 9 μ.μ., μέχρι τις 26 Ιουνίου.

Τα Εργαστήρια Τέχνης, περιλαμβάνουν τμήματα ζωγραφικής, αγιογραφίας, ψηφιδωτού, γλυπτικής, φωτογραφίας, σχεδίου (ελεύθερου και γραμμικού), κατασκευής κοσμήματος, χαρακτική, θεατρικό παιχνίδι, που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες. Στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου, το αντίτιμο είναι χαμηλό και υπάρχουν εκπτωτικές κατηγορίες.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ
Σπύρος Παπασπύρος
 Δημοσιεύθηκε στις 22 June 2022 | 4:40 pm


Οι «Αλλάζουμε» γιόρτασαν τα 4 χρόνια της ανανεωτικής και ανατρεπτικής δράσης τους

Μπορεί να απουσίασε ο επικεφαλής Γιάννης Μυλωνάκης, καθώς «χτυπήθηκε» από τον κορωνοϊό, αλλά αυτό δεν στέρησε σε τίποτα το κέφι, τη χαρά και τη ζωντάνια που επικράτησε στο πάρτι των μελών και των φίλων της δημοτικής παράταξης «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ – Ενεργοί Πολίτες Αγίας Παρασκευής», οι οποίοι συναντήθηκαν το Σάββατο 18 Ιουνίου στο Fouzer για να γιορτάσουν τα 4 χρόνια από τη δημιουργία της πιο πολυσυλλεκτικής, ανανεωτικής και ανατρεπτικής παράταξης της πόλης.
Μαζί με τον επικεφαλής των ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ την όμορφη βραδιά έχασε -επίσης λόγω κορωνοϊού- ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Λογοθέτης, αλλά όχι και οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι Κώστας Κρητικίδης, Άννα Γάκη και Πέτρος Διακογιάννης, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία για χαλαρή κουβέντα με τα μέλη και τους φίλους της παράταξης, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα τη ζωντανή μουσική που συνόδευσε τη διασκέδασή τους.

Εξάλλου, «η βραδιά δεν είναι για πολιτικούς λόγους, είναι μια βραδιά χαράς και διασκέδασης» όπως είπε στην παρέμβασή του ο Γιάννης Μυλωνάκης, μέσω διαδικτύου από το σπίτι του, αφήνοντας ωστόσο και το πολιτικό του μήνυμα.

«Με χαροποιεί το γεγονός ότι καταφέραμε να βρεθούμε όλοι μαζί και να γιορτάσουμε τα 4 χρόνια Αλλάζουμε. 4 χρόνια τα οποία ήταν πολύ γεμάτα ακόμα και μέσα στην περίοδο της πανδημίας, με σημαντικές παρεμβάσεις. 4 χρόνια τα οποία έδειξαν στην πόλη της Αγίας Παρασκευής ότι υπάρχει και εναλλακτικός δρόμος, πως το νέο είναι εδώ, ξεπερνώντας τις αντιλήψεις του χθες και γίνεται σιγά σιγά ολοένα πιο αποδεκτό από τους πολίτες αυτής της πόλης» σημείωσε ο επικεφαλής της «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ», προσθέτοντας:

«Θέλω να είστε σίγουροι ότι όχι μόνο τα προηγούμενα 4 χρόνια, αλλά και τα επόμενα 14 χρόνια οι “Αλλάζουμε” κάθε μέρα θα αποκτούν γερούς δεσμούς με την κοινωνία, θα γίνονται πιο δυνατοί και θα βρίσκουν εναλλακτικούς τρόπους να προσεγγίζουν τα θέματα που αφορούν την πόλη, πάντα με ολοκληρωμένες προτάσεις και νηφάλιο λόγο».


Δημοσιεύθηκε στις 22 June 2022 | 1:37 pm


Δήμος Αγίας Παρασκευής - Φεστιβάλ Νεολαίας: Οι νέοι της πόλης μας δείχνουν τον δρόμο

Με τον καλύτερο και τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο ολοκληρώθηκε το 2ο Φεστιβάλ Νεολαίας του δήμου μας.

Το Σάββατο και την Κυριακή, 18 και 19 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε σειρά εκδηλώσεων, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, με απόλυτους και μοναδικούς πρωταγωνιστές τους νέους της Αγίας Παρασκευής.

Δράσεις, βραβεύσεις, παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους και μια εντυπωσιακή συναυλία από το αγαπημένο συγκρότημα της νεολαίας, τους ONIRAMA, συνέθεσαν ένα μοναδικό σκηνικό.

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής θα συνεχίσει να στέκεται αρωγός στο πλευρό όλων των παιδιών της πόλης μας και είναι αποφασισμένος να κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να βοηθήσει τους νέους να πάρουν στα χέρια τους όλα τα εφόδια που απαιτούνται για να βγουν στη ζωή.

Όσο για το Φεστιβάλ Νεολαίας, πλέον αποτελεί θεσμό της πόλης, με τη Δημοτική Αρχή και τον Αντιδήμαρχο Νεολαίας να δεσμεύονται πως ο θεσμός αυτός κάθε χρόνο θα είναι και καλύτερος.

«Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε ένιωσα πραγματικά μια μεγάλη συγκίνηση γιατί είδα την κεντρική πλατεία της πόλης μας να γεμίζει από παιδιά. Τα παιδικά τους χαμόγελα, τα όνειρά τους και η αισιοδοξία τους συνέθεσαν ένα μοναδικό σκηνικό που θα πρέπει να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για όλους μας. Τα παιδιά μας μπορούν να κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο και εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να τους παρέχουμε όλα τα εφόδια. Το Φεστιβάλ Νεολαίας ήταν ένα όνειρο που το έκανα πραγματικότητα και στο σημείο αυτό θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο της πόλης μας, κ. Βασίλη Ζορμπά, για την κομβική βοήθειά του στην όλη διοργάνωση, αλλά και σε όλα τα παιδιά που βρέθηκαν δίπλα μας, που μας στήριξαν και μας έδωσαν ακόμα μεγαλύτερη ενέργεια και αισιοδοξία.

Ραντεβού του χρόνου στον Φεστιβάλ Νεολαίας Part 3» είπε ο Αντιδήμαρχος Νεολαίας, κ. Νίκος Ζόμπολας (φωτο).

Από τη μεριά του ο Δήμαρχος, κ. Βασίλης Ζορμπάς επεσήμανε: «Ότι κάνουμε το κάνουμε για τα παιδιά. Αυτά είναι το μέλλον και αυτά πρέπει να στηρίξουμε και να βοηθήσουμε μα κάθε τρόπο για να δημιουργήσουν έναν κόσμο καλύτερο από αυτόν που θα τους παραδώσουμε.

Το Φεστιβάλ Νεολαίας αποτελεί πλέον θεσμό της πόλης, φέτος ήταν ακόμα καλύτερο από το περσινό και θέλω να πω ένα μεγάλο μπράβο σε όσους συνέβαλλαν για την άρτια οργάνωσή του, αλλά και σε όλους τους νέους μας που βραβεύτηκαν, που πήραν μέρος στις εκδηλώσεις και έδειξαν  ότι όλοι μας έχουν πολλούς λόγους να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον». Δημοσιεύθηκε στις 22 June 2022 | 1:29 pm


Κενές θέσεις Δημιουργικής Απασχόλησης στο Δήμο Αγίας Παρασκευής

Το Πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης στα σχολεία της πόλης μας ξεκίνησε. Οι κενές θέσεις που προέκυψαν και για τις δύο περιόδους (Α' περίοδος: 20/6/22 έως και 08/07/22, Β' περίοδος: 04/07/22 έως και 22/07/22), για όλες τις κατηγορίες, είναι μέχρι στιγμής 12 κενές θέσεις.

Όσοι το επιθυμούν μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας βάσει πρωτοκόλλου ανεξαρτήτως κατηγορίας εισοδήματος.

Όσοι κάνουν αίτηση για πρώτη φορά θα πρέπει να συνυποβάλλουν και τα απαραίτητα δικαιολογητικά. 

Όσοι υποβάλλουν αίτηση και για δεύτερη περίοδο θα καταθέσουν μόνο την αίτησή τους χωρίς δικαιολογητικά (αφού υπάρχουν ήδη).

Για την Ανακοίνωση, πληροφορίες σχετικά με εισοδηματικά κριτήρια, δικαιολογητικά και  σχετική αίτηση κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.agiaparaskevi.gr/portal/enimerosi/nea-anakoinoseis/dimou/7442-2022-2

Επισημαίνουμε ότι το ποσό καταβάλλεται ολόκληρο για κάθε περίοδο, ανάλογα με την κατηγορία που κατατάσσεται η οικογένεια βάσει των εισοδηματικών κριτηρίων που αναφέρονται στην ανακοίνωση.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν την αίτηση για την συμμετοχή του παιδιού τους στο Δήμο από την ανακοίνωση της παρούσας έως 24 Ιουνίου και ώρες 08:00-14:00.

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα Τμήματος Παιδείας:  213 2004568,  213 2004601

Δημοσιεύθηκε στις 22 June 2022 | 10:55 am


Κώστας Τσιαμπάς: Απαιτούμε τα αυτονόητα, δημιουργούμε τις προϋποθέσεις!


Σε συνέχεια των προγραμματισμένων συναντήσεων με το προσωπικό του Δήμου, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Όραμα για την Αγία Παρασκευή» Κώστας Τσιαμπάς συνοδευόμενος από τα μέλη της παράταξης κυρίους Κοτρώνη Ιωάννη και Μαχαίρα Δημήτριο επισκέφτηκαν την έδρα της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου.

Το προσωπικό του δήμου εξέθεσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και έχουν σχέση με τις  εργασιακές σχέσεις, τις ελλείψεις σε προσωπικό, υποδομές και μηχανικά μέσα.

Ο Κώστας Τσιαμπάς ανέπτυξε την θέση της παράταξης σχετικά με την υπηρεσία.

Μεταξύ άλλων τόνισε: Όραμά μου είναι να

- Διαμορφώσουμε αρμονική σχέση μεταξύ πολιτών και υπηρεσιών του Δήμου - Οργανώσουμε τη λειτουργία της υπηρεσίας βασισμένη στις αρχές της συνεργασίας, της αντικειμενικότητας, ισονομίας, δικαιοσύνης, αλληλοσεβασμού.

Κλείνοντας ο Κώστας Τσιαμπάς αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της πολιτικής αλλαγής που έχει ανάγκη ο Δήμος.

Η αλλαγή πορείας του Δήμου μας, είναι πλέον επιβεβλημένη, θέλουμε ένα δήμο ισχυρό, φιλικό προς τον δημότη ένα δήμο πρότυπο για τη νέα γενιά, ένα δήμο που να προπορεύεται των εξελίξεων. Απαιτούμε τα αυτονόητα, δημιουργούμε τις προϋποθέσεις, είπε.


Όραμα για την Αγία Παρασκευή

Δημοσιεύθηκε στις 22 June 2022 | 10:39 am


«Οι τέχνες ανταμώνουν στον κήπο της βίλας Ιόλα» - Αυλαία στις πενθήμερες εκδηλώσεις με το κοινό να δηλώνει εντυπωσιασμένο


Ένα εντυπωσιακό φεστιβάλ πολιτισμού πραγματοποιήθηκε στον κήπο της βίλας Ιόλα από τις 15 μέχρι και τις 19 Ιουνίου. Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, με αφορμή τη συμπλήρωση 35 ετών από τον θάνατο του Αλέξανδρου Ιόλα, πραγματοποίησε πενθήμερες εκδηλώσεις για να τιμήσει τη μνήμη του σπουδαίου Έλληνα, που έφυγε από τη ζωή το 1987, αλλά και ουσιαστικά να επικοινωνήσει σε όλη την Ελλάδα το μακρόπνοο σχέδιό του για την εκμετάλλευση της βίλας Ιόλα, με τη Δημοτική Αρχή να έχει κάνει ξεκάθαρη την πρόθεσή της να την μετατρέψει σε ένα Πολιτιστικό Κέντρο παγκόσμιας εμβέλειας.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων οι θεατές που είχαν την ευκαιρία να βρεθούν στον όμορφο χώρο της βίλας Ιόλα,  παρακολούθησαν θεατρικές παραστάσεις με την υπογραφή του εξαιρετικού ηθοποιού και σκηνοθέτη, Χριστόφορου Αντωνιάδη, αλλά και ένα μοναδικό ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στη ζωή και το έργο του Αλέξανδρου Ιόλα.

Και τις πέντε ημέρες των εκδηλώσεων ο κόσμος γέμισε τη βίλα Ιόλα, δείχνοντας τη μεγάλη του αγάπη προς το θέατρο, τις τέχνες, αλλά και ζωηρό ενδιαφέρον του για την ιστορία του γνωστού γκαλερίστα, ενώ το παρών έδωσαν άνθρωποι από τον πολιτικό χώρο, τον χώρο του πολιτισμού και της υποκριτικής, αλλά και η πλειοψηφία του πολιτικού κόσμου της πόλης μας.

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια της, τελευταίας, ημέρας των εκδηλώσεων ανάμεσα στους θεατές βρέθηκε και η Γενική Γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού, κα. Ελένη Δουνδουλάκη, η οποία εκπροσώπησε τον Πρωθυπουργό της χώρας μας, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.  

iolas finale802jpgΟ Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Βασίλης Ζορμπάς μετά το τέλος των πενθήμερων εκδηλώσεων και κάνοντας τον απολογισμό της εξαιρετικής αυτής δουλειάς δήλωσε:

«Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους εργάστηκαν για να γίνει πραγματικότητα αυτή η σπουδαία εκδήλωση. Στον  Χριστόφορο Αντωνιάδη, που για μία ακόμα φορά έκανε εξαιρετική δουλειά και όλους του συνεργάτες που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για να απολαύσουμε εμείς το μοναδικό αυτό αποτέλεσμα επί σκηνής.

Ευχαριστώ τον Αντιδήμαρχο Διοίκησης, κ. Γιάννη Αργυρό ο οποίος είχε την έμπνευση της υλοποίησης αυτής της εκδήλωσης και συντόνισε υποδειγματικά όλους όσους συνεργάστηκαν για να υπάρξει το άρτιο αυτό αποτέλεσμα.

Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους υπαλλήλους του Δήμου που εργάστηκαν για τις εκδηλώσεις αυτές, όχι μόνο για τις πέντε ημέρες που πέρασαν, αλλά πολύ καιρό πριν για να σημειωθεί αυτή η επιτυχία.

Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συμπολίτες μας που έδωσαν βροντερό παρών στις εκδηλώσεις και έστειλαν μήνυμα προς όλους μας, πως η Αγία Παρασκευή μπορεί να γίνει ένα από τα μεγάλα επίκεντρα του πολιτισμού της πρωτεύουσας μας. Και είναι χρέος όλων μας να δουλέψουμε προς αυτή την κατεύθυνση».

Από τη δική του μεριά, ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης κι Εξυπηρέτησης του Πολίτη, κ. Γιάννης Αργυρός, που οργάνωσε και συντόνισε την όλη προσπάθεια είπε:

«Φέτος είχαμε σκοπό να κάνουμε κάτι καλύτερο από πέρσι. Κάτι πιο μεγάλο, κάτι που να αντανακλά ακόμα περισσότερο στο μέγεθος του Αλέξανδου Ιόλα. Και θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι το καταφέραμε. Με τη αρωγή του Δημάρχου μας, αλλά και των συνεργατών μας καταφέραμε να χαρίσουμε στον κόσμο πέντε πολύ όμορφα βράδια ποιότητας και ψυχικής ανάτασης. Η βίλα Ιόλα αποτελεί το μεγαλύτερο και σπουδαιότερο πολιτιστικό στοιχείο του Δήμου μας και είμαστε αποφασισμένοι να του δώσουμε την αίγλη που του αξίζει. Τόσο στην ίδια τη βίλα και την ιστορία που «κουβαλάει», όσο και στο Δήμο μας που τόσο πολύ το αξίζει».


 

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2022 | 6:48 pm


Στη διάθεση του κοινού η κλιματιζόμενη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου λόγω καύσωνα

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε  από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ),  η θερμοκρασία αύριο (Τετάρτη 22.06.22) και μεθαύριο (Πέμπτη 23.06.22) θα παρουσιάσει σταδιακή άνοδο και αναμένεται σε περιοχές της Αττικής να αγγίξει και τους 40 βαθμούς.

Για τον λόγο αυτό ο Δήμος Αγίας Παρασκευής ανακοινώνει πως τόσο αύριο Τετάρτη, όσο και μεθαύριο Πέμπτη, η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (στο Δημαρχείο Αγίας Παρασκευής, Λεωφόρος Μεσογείων 415-417) θα παραμείνει ανοικτή από τις 9 το πρωί μέχρι και τις 8 το βράδυ και θα κλιματίζεται για να προσφέρει προστασία και ανάσα δροσιάς σε όσους συμπολίτες μας το έχουν ανάγκη.  

Παράλληλα, ο Δήμος Αγίας Παρασκευής συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την επικράτηση των υψηλών θερμοκρασιών και από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικά, οι συμπολίτες μας που βρίσκονται σε ευπαθείς ομάδες θα πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί , ώστε να αποφευχθούν προβλήματα υγείας, όπως θερμική εξάντληση και θερμοπληξία, που μπορεί να προκληθούν εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις οδηγίες αυτοπροστασίας από τις υψηλές θερμοκρασίες, συνιστάται στους πολίτες:

  • Να παραμένουν σε χώρους δροσερούς και σκιερούς μακριά από συνωστισμό, να χρησιμοποιούν κλιματιστικά μηχανήματα ή ανεμιστήρες και να αποφεύγουν τη βαριά σωματική εργασία σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια και μεγάλη υγρασία.
  • Να αποφεύγουν την ηλιοθεραπεία, όπως και το βάδισμα ή το τρέξιμο κάτω από τον ήλιο και να φορούν καπέλο και γυαλιά ηλίου και ρούχα ανοιχτόχρωμα από ύφασμα που επιτρέπει στο δέρμα να αερίζεται και διευκολύνει την εξάτμιση του ιδρώτα, αποφεύγοντας τα συνθετικά υφάσματα.
  • Να καταναλώνουν ελαφρά γεύματα με φρούτα και λαχανικά, περιορίζοντας τα λιπαρά και την ποσότητα του φαγητού.
  • Να πίνουν άφθονο νερό και χυμούς φρούτων, αποφεύγοντας τα οινοπνευματώδη.

Ιδιαίτερη μέριμνα συνιστάται για τα μωρά και τα μικρά παιδιά, καθώς και τους ηλικιωμένους και τους πάσχοντες από χρόνια νοσήματα για την προστασία τους από τις υψηλές θερμοκρασίες


 

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2022 | 1:00 pm


Γεγονός η θαλάσσια επιβατική σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας μετά από 21 χρόνια

Στις 12 το μεσημέρι αναχωρεί από το λιμάνι της Λεμεσού με προορισμό τον Πειραιά το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Daleela της εταιρείας Scandro Holding, το οποίο – έπειτα από 21 χρόνια – θα εκτελέσει το πρώτο δρομολόγιο της θαλάσσιας επιβατικής σύνδεσης Κύπρου-Ελλάδας.

Θα προηγηθεί στις 10 το πρωί εκδήλωση στο λιμάνι της Λεμεσού, στην οποία θα απευθύνει χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Το υπό κυπριακή σημαία πλοίο κατασκευάστηκε το 1991, είναι ανακαινισμένο και έχει τη δυνατότητα μεταφοράς 400 επιβατών και 100 οχημάτων. Διαθέτει 38 καμπίνες α’ θέσης για 110 επιβάτες, 68 καμπίνες β’ θέσης για 180 επιβάτες και 110 καθίσματα αεροπορικού τύπου. Διαθέτει επίσης μπαρ, εστιατόρια, καφετέριες, παιδότοπο και χώρους ψυχαγωγίας.

Στο πλοίο θα ταξιδέψουν ο υφυπουργός παρά τω Προέδρω της Κύπρου Κυριάκος Κούσιος, ο υφυπουργός Τουρισμού της Κύπρου Σάββας Περδίος, η υφυπουργός Τουρισμού της Ελλάδας, Σοφία Ζαχαράκη, βουλευτές από την επιτροπή Μεταφορών της κυπριακής Βουλής, δημοσιογράφοι, καθώς και ο υφυπουργός Ναυτιλίας της Κύπρου Βασίλης Δημητριάδης.

Σε ανάρτησή του το απόγευμα του Σαββάτου, ο κος Δημητριάδης δημοσίευσε φωτογραφίες του πλοίου από το λιμάνι της Λεμεσού, αναφέροντας: Οι τελευταίες πινελιές… Καλοτάξιδο με τον Αη Νικόλα οδηγό!

Τέσσερα δρομολόγια μετ΄ επιστροφής θα πραγματοποιηθούν τον Ιούνιο, 8 τον Ιούλιο, 7 τον Αύγουστο και 3 τον Σεπτέμβριο. Το τελευταίο δρομολόγιο για το έτος 2022 θα πραγματοποιηθεί στις 16 Σεπτεμβρίου από Πειραιά προς τη Λεμεσό. Η διάρκεια του ταξιδιού υπολογίζεται στις 30 ώρες.

πηγή:  ertnews.gr /Σύνταξη Γεωργία Παμπουχίδου

 

Δημοσιεύθηκε στις 20 June 2022 | 7:43 pm


Γιώργος Οικονόμου: Πρόστιμα και ψηφοφορία… παρωδία

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 15 ης Ιουνίου επιβλήθηκαν πρόστιμα σε τρεις περιπτώσεις συνδημοτών μας, σχετικά με εναπόθεση κλαδιών και κατάληψη πεζοδρομίων, σύμφωνα με τον ισχύοντα κανονισμό καθαριότητας.

Ο επικεφαλής της Νέας Αρχής τόνισε ότι δεν επιτρέπεται η επιλεκτική εφαρμογή του κανονισμού, με αποτέλεσμα για όλο το χάλι της πόλης να ευθύνονται ΤΡΕΙΣ ή ΤΕΣΣΕΡΙΣ κατοικίες και δημότες στους οποίους επιβλήθηκαν εξοντωτικά πρόστιμα.  Επομένως, για να είναι σεβαστός ένας κανονισμός πρέπει να υπάρχει ισονομία.

Επιπλέον, συμπλήρωσε ότι έχει δεχθεί πολλά παράπονα δημοτών για ανυπαρξία ανταπόκρισης και απάντησης, όταν καλούν για παρόμοια θέματα τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου.

Το θέμα ήρθε, για να κρίνει το Δημοτικό Συμβούλιο αν θα γίνει η έκπτωση του 50% στα πρόστιμα, όπως γνωμοδότησε η αρμόδια επιτροπή του Δήμου μετά από τα αιτήματα των δημοτών. Το έφεραν όμως με ελλιπή στοιχεία. Χωρίς τον τρόπο υπολογισμού των προστίμων, χωρίς τα ανάλογα παραστατικά κλπ με αποτέλεσμα να τίθενται και ζητήματα ακυρότητας!!!

Για τον λόγο αυτό, ο επικεφαλής της Νέας Αρχής για την Αγία Παρασκευή ζήτησε την απόσυρση του θέματος και την επαναφορά του με όλα τα δεδομένα και στοιχεία. Ο δήμαρχος αρνήθηκε να το κάνει και "από έδρας" ακύρωσε για άλλη μία φορά την εισήγηση, τον εαυτό του και την αρμόδια αντιδήμαρχο και έκανε το πρόστιμο 500 ευρώ!!! Πλήρης ο ευτελισμός και της διαδικασίας και του Δημοτικού Συμβουλίου. Δεν είχε μάλιστα και την δικαιοδοσία να το κάνει χωρίς την ακύρωση των σχετικών αποφάσεων επιβολής των προστίμων.

Για όλους αυτούς τους λόγους η παράταξή μας απείχε από την ψηφοφορία - παρωδία.


ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ


 

Δημοσιεύθηκε στις 20 June 2022 | 1:22 pm


«Τα μαγικά μαξιλάρια»… μάγεψαν μικρούς και μεγάλους

Χαρά, πλατιά χαμόγελα, ενθουσιασμό και συγκίνηση μας χάρισε  η παράσταση «ΤΑ ΜΑΓΙΚΑ ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ» του Ευγένιου Τριβιζά  που ανέβασε χθες  το ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ  ΑΜΕΑ  στο Αμφιθέατρο του 2ου Γυμνασίου της οδού Νεαπόλεως.

Οι πρωταγωνιστές  του Μουσικοκινητικού  Εργαστηρίου ΑΜΕΑ μας ταξίδεψαν στη μακρινή  Ουρανούπολη και  μας απέδειξαν περίτρανα  ότι η ελπίδα και τα όνειρα δεν τελειώνουν ποτέ.

Ήταν μια μοναδική παράσταση που όλοι καταχειροκροτήσαμε και χαρήκαμε πραγματικά.

Διασκευή-διδασκαλία-σκηνοθεσία: Μαρία Καλογεροπούλου

Σκηνικά: Μιχάλης Καλογεράκης

 ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ

ΑΦΗΓΗΤΡΙΑ: Λαμπρινή Γιαννικοπούλου

ΑΡΠΑΤΙΛΑΟΣ: Μάριος Τσέρτος

ΤΙΛΙΑ : Δέσποινα Λιβανού Πανουσοπούλου

ΒΟΥΛΗΜΙΑ : Στέλλα Αλεξίου

ΑΡΧΙΜΑΓΙΣΣΑ ΒΡΙΣΕΛΙΕ: Κατερίνα Τσαφαρά

ΕΡΓΑΤΕΣ&ΜΑΘΗΤΕΣ: Νίκος Βουκελάτος, Αλέκα Μητσοπούλου, Κώστας Παπαδόπουλος, Μαριλένα Ράλλη, Κατερίνα Καλαφάτη, Σοφία Κλιβανοπούλου

ΔΑΣΚΑΛΑ: Ελένη Βερτοπούλου

ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΡΙΕΣ-ΒΟΗΘΟΙ ΑΡΧΙΜΑΓΙΣΣΑΣ: Έφη Ματαρά, Χριστίνα Μούκα

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Βασίλης  Ζορμπάς , ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Νίκος Ντούσκος Κωβαίος, ο Αντιδήμαρχος Νεολαίας Νίκος Ζόμπολας, η Πρόεδρος του ΔΣ Ευπρέπεια Καψοκεφάλου,η Διευθύντρια Κοινωνικής Πολιτικής Αντωνία Γκίνη,  ο επικεφαλής της « Νίκης των Πολιτών» Γιάννης Σταθόπουλος , ο επικεφαλής της «Νέας Αρχής» Γιώργος Οικονόμου, ο δημοτικός σύμβουλος Ιωάννης Δερματάς, οι υπάλληλοι της Κοινωνικής Υπηρεσίας, γονείς και πολύς  κόσμος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς ανακοίνωσε την άμεση (μέχρι τις 20 Ιουλίου) δημοπράτηση της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ), ένα σημαντικό έργο στην  πόλη μας , που χαροποίησε ιδιαιτέρως γονείς και παιδιά .

Δημοσιεύθηκε στις 19 June 2022 | 7:48 pm


Νέος πρόεδρος της SANTA ο Βαγγέλης Σταθόπουλος


Tην παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε o Aθλητικός Ομιλος Αγίας Παρασκευής - Α.Ο.Α.Π. (SANTA FC):

Μετά την θριαμβευτική άνοδο στην Γ´ Εθνική, και τον απόηχο της απρόσμενης παραίτησης του επι σειρά ετών Γ. Αρχηγού και προέδρου του συλλόγου μας Μ. Τζώρτζη (τον ευχαριστούμε για την προσφορά του) συνεδριάσαμε τα μέλη του Δ.Σ του Α.Ο.Α.Π χθες 15/6/22.

- Έγινε ομόφωνα αποδεκτή η παραίτηση του Κ. Μάριου Τζώρτζη

- Εκλέχθηκε ομόφωνα Πρόεδρος του Δ.Σ έως την λήξη της θητείας του ο Βαγγέλης Σταθόπουλος

- Ξεκινά συνεργασία του Δ.Σ με τους Τέλη Σερκεδάκη και Απόστολο Ανδρουτσόπουλο παλιούς ποδοσφαιριστές του Α.Ο.Α.Π . Θα αποτελούν μέλη της ομάδας του Δ.Σ για τις ανανεώσεις, μετεγγραφές ποδοσφαιριστών και γενικά για τον σχεδιασμό τις νέας ποδοσφαιρικής σεζόν. Οι ενέργειες αυτές έχουν ήδη ξεκινήσει, καθώς και οι συζητήσεις για τον νέο προπονητή, και τις οποίες θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση των φιλάθλων μας.

- Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φιλάθλους μας για την στήριξη και την βοήθεια τους την χρονιά που πέρασε. Θα τα πούμε σύντομα σε έκτακτη Γενική Συνέλευση κάνοντας απολογισμούς και προγραμματίζοντας την λειτουργία του Συλλόγου μας για την δύσκολη προσεχή πορεία στην Γ´ Εθνική.

Το Δ.Σ του Α.Ο.Α.Π

Δημοσιεύθηκε στις 19 June 2022 | 12:09 pm


Αγια Παρασκευη - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Αγια Παρασκευη

Φιλικοί ιστότοποι: