Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Αττικής - Αθηνών   >   Καλλιθεα    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Η Περιφέρεια Αττικής παρέδωσε απορριμματοφόρα σύγχρονης τεχνολογίας και καφέ κάδους για τη συλλογή βιοαποβλήτων στον Δήμο Καλλιθέας


 Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, στο πλαίσιο του προγράμματος ανακύκλωσης που έχει στόχο την ενίσχυση του συστήματος διαλογής στην πηγή, παρέδωσε σήμερα δύο απορριμματοφόρα σύγχρονης τεχνολογίας, 875 καφέ κάδους και κυτία εσωτερικής ανακύκλωσης, στον Δήμο Καλλιθέας. Πρόκειται για τον δεύτερο κύκλο προμήθειας εξοπλισμού με τον οποίο ενισχύεται συνολικά ο Δήμος με 4 απορριμματοφόρα συλλογής βιοαποβλήτων και 1100 καφέ κάδους και κυτία εσωτερικής ανακύκλωσης.   

Ο Περιφερειάρχης παρέδωσε στον Δήμαρχο Καλλιθέας Δ. Κάρναβο τον σχετικό εξοπλισμό παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Νότιου Τομέα Δ. Νάνου, του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας, Περιβάλλοντος, Προέδρου του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) Β. Κόκκαλη και υπηρεσιακών στελεχών του δήμου.

Ο κ. Πατούλης κατά την παράδοση του εξοπλισμού στο Δήμαρχο κ. Κάρναβο είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί του για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος κατά την πρώτη φάση καθώς και για τις δράσεις της Περιφέρειας συνολικά για την διαχείριση των απορριμμάτων και την κυκλική οικονομία. 

Σε δηλώσεις τους ο Περιφερειάρχης και ο Δήμαρχος επισήμαναν τα εξής: 

Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης

Είμαι χαρούμενος που σήμερα, βρισκόμαστε εδώ, σε ένα από τους μεγαλύτερους δήμους της Αττικής, τον Δήμο της Καλλιθέας, με έναν εξαιρετικό, δραστήριο και ικανό δήμαρχο, το Δ. Κάρναβο. Για να επιτευχθεί ο στόχος να κάνουμε την Αττική μια πράσινη Περιφέρεια απαιτείται στενή συνεργασία με τους δήμους. Είναι σημαντικό που σε αυτό τον αγώνα που έχουμε ξεκινήσει ο Δήμαρχος Δ. Κάρναβος και τα στελέχη του Δήμου Καλλιθέας, είναι ισχυροί σύμμαχοί μας. Ο  εξοπλισμός που τους παραδώσαμε έρχεται να προστεθεί σε εκείνο που είχε δοθεί κατά την πρώτη φάση εφαρμογής του προγράμματος ανακύκλωσης. Συνολικά έχουν δοθεί στο Δήμο Καλλιθέας 4 απορριμματοφόρα συλλογής βιοαποβλήτων και πάνω από 1100 μικροί και μεγάλοι καφέ κάδοι. Επιπλέον παραδόθηκαν και κυτία εσωτερικού χώρου. Ο εξοπλισμός αυτός ενισχύει έμπρακτα την προσπάθεια του δήμου, δίνει την  δυνατότητα στον πολίτη να συμμετάσχει  ενεργά στη διαδικασία της κυκλικής οικονομίας. Παράλληλα η Περιφέρεια και ο ΕΣΔΝΑ πραγματοποιούν εκστρατεία ενημέρωσης με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών προκειμένου να περιορίσουμε δραστικά τα ποσοστά του σύμμεικτου σκουπιδιού που φτάνει στη Φυλή. Θέλω να ευχαριστήσω το δήμαρχο για την προσπάθεια που κάνει και για τη συνεργασία. Καλώ τους πολίτες να γίνουν ενεργά μέλη του αγώνα που έχουμε ξεκινήσει στην Περιφέρεια Αττικής με στόχο να δημιουργήσουμε την Πράσινη Περιφέρεια, πρότυπο της  κυκλικής οικονομίας. Μιας Περιφέρειας που θα μπορεί να δώσει το παράδειγμα και σε άλλες Περιφέρειες της χώρας ως προς τις ορθές πρακτικές διαχείρισης στερεών αποβλήτων. Στην προσπάθεια αυτή εγώ προσωπικά, ο κ. Κόκκαλης, η κ. Νάνου και συνολικά οι αντιπεριφερειάρχες και οι δήμαρχοι της Αττικής είμαστε ενωμένοι και συντονισμένοι. Όλοι μαζί εργαζόμαστε για να δημιουργήσουμε την Αττική που μας αξίζει».

 Δήμαρχος Καλλιθέας Δ. Κάρναβος

«Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Αττικής τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη το Δ.Σ. και τον Πρόεδρο του ΕΔΣΝΑ για την προσφορά των σύγχρονων απορριμματοφόρων συλλογής βιοαποβλήτων καθώς και των καφέ κάδων. Με αυτό τον εξοπλισμό, μπαίνουμε δυναμικά στη νέα εποχή της ανακύκλωσης, σε μία περίοδο που όλοι μαζί, πολίτες, δήμος και Περιφέρεια κάνουμε μία διαφορετική προσέγγιση στα ζητήματα διαχείρισης βιοαποβλήτων με στόχο  να προφυλάξουμε τη φύση και το περιβάλλον.


 

Δημοσιεύθηκε στις 27 May 2022 | 1:48 am


Μαλλιά κουβάρια στην παράταξη του Ασκούνη με φωνές και τσακωμούς σε καφετέρια!

 


Καβγάς του Κώστα Ασκούνη με στελέχη της παράταξής του με φωνές και διαπληκτισμούς σε γνωστή καφετέρια της Καλλιθέας την περασμένη εβδομάδα! 

 Ο λόγος από ότι φαίνεται ήταν ότι πολλά από τα μέλη της παράταξης του κ. Ασκούνη δεν ανταποκρίθηκαν και γύρισαν την πλάτη στις κινήσεις του Ασκούνη για να μπλοκάρει την εγκατάσταση αιθουσών για την προσχολική ηλικία από το Δήμο Καλλιθέας. 

 Η ατμόσφαιρα στην παράταξη του Κώστα Ασκούνη είναι βαριά και πολλά από τα στελέχη του, του χρεώνουν γενικά λάθη και κακή στρατηγική!

Δημοσιεύθηκε στις 5 May 2022 | 6:54 pm


Μπαράζ προσφυγών κατά της ρήτρας αναπροσαρμογής των λογαριασμών ρεύματος

 


Σε μπαράζ προσφύγων και αιτημάτων ασφαλιστικών μέτρων επιδίδονται οι καταναλωτές κατά της ρήτρας αναπροσαρμογής των λογαριασμών ρεύματος. Οι υπέρογκοι λογαριασμοί ρεύματος οδηγούν σε απόγνωση τους καταναλωτές που καταφεύγουν στη δικαιοσύνη ως ύστατη λύση προστασίας.
Ήδη, ιδιοκτήτης ξενοδοχειακής μονάδας στην Αλεξανδρούπολη , ο οποίος είχε καταθέσει προσωρινή διαταγή, ώστε να μη δοθεί εντολή διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος επειδή δεν πληρώθηκε τη ρήτρα αναπροσαρμογής, δικαιωθηκε, ανοίγοντας τον χρόνο για παρόμοιες πρόσφυγες.

Το δικαστήριο έκρινε ότι υφίσταται κίνδυνος για την επιχείρηση και έτσι αποφάσισε να μη διακοπεί το ρεύμα εφόσον αμφισβητείται η νομιμότητα της ρήτρας.

Ενδεικτική είναι και η περίπτωση αγρότη, που επίσης προσφεύγει στη δικαιοσύνη, καθώς έλαβε λογαριασμό ρεύματος με επιχειρηματική δραστηριότητα από τον περασμένο Οκτώβριο μέχρι τον Μάρτιο του 2022 συνολικού ύψους 190.000 ευρώ με τη ρήτρα αναπροσαρμογής να αντιπροσωπεύει το άνω του 80% της αξίας του λογαριασμού.

Η ΕΚΠΟΙΖΩ μετά τη βροχή παραπόνων και καταγγελιών ανέλαβε να σηκώσει το βάρος κατά της Ρήτρας Αναπροσαρμογής με συλλογικές αγωγές , οι οποίες θα συζητηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης την Τετάρτη 18 Μαΐου. Η έκβαση των αγωγών και η δικαστική απόφαση θα καθορίσουν το μέλλον της ρήτρας αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς ρεύματος.

Δημοσιεύθηκε στις 15 April 2022 | 10:59 am


Επιδοτούμενο Πρόγραμμα Συμβουλευτικής Κατάρτισης & Πιστοποίησης Ανέργων με επίδομα έως 1850,00 €


Είσαι Άνεργος και κάτοικος των Δήμων Αλίμου, Καλλιθέας ή Παλαιού Φαλήρου;

Αν ναι, τότε μπορείς να κάνεις ακόμα την αίτηση σου μέχρι τις 26/4/2022 στο Επιδοτούμενο Πρόγραμμα Συμβουλευτικής Κατάρτισης και Πιστοποίησης Ανέργων.

Οι όροι συμμετοχής, οι προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά που αναφέρονται στην Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την συμμετοχή στο Πρόγραμμα, παραμένουν ως έχουν και παρατείνεται μόνο η ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων έως τις 26-04-2022 και ώρα 23:59:00.

Μπες στο https://sydna.apopsi.gr/ , παρακολούθησε τα βήματα συμπλήρωσης στο video https://youtu.be/ciLo7XLu-nY και κάνε κι εσύ την αίτησή σου!

Υποβολή αιτήσεων από 25/02/2022 έως 26/4/2022

thumbnail_apopsi_anergwn 300250_me paratasi

Τα επιλεγόμενα αντικείμενα κατάρτισης είναι:

 • Υπάλληλος διοικητικής υποστήριξης (γραφείου)
 • Στέλεχος διαχείρισης αποθήκης
 • Πωλητής λιανικής
 • Ειδικός συστημάτων ηλεκτρονικής προώθησης εταιρικής παρουσίας–social media marketing
 • Ειδικός συστημάτων ηλεκτρονικού εμπορίου (E-Commerce)
 • Ειδικός σχεδιασμού ιστοσελίδων & εφαρμογών
 • Υπάλληλος υποδοχής/ εξυπηρέτησης και Εξειδίκευση στην Εξυπηρέτηση πελατών και ανάδειξη τουριστικής εμπειρίας (Guest Experience Expert in Tourism)
 • Σερβιτόρος
 • Υπάλληλος τουριστικού γραφείου
 • Στέλεχος εστίασης – Στέλεχος διοίκησης μονάδων εστίασης

 

Δημοσιεύθηκε στις 15 April 2022 | 10:49 am


Βασίλης Σπανάκης : «Μαζί χτίζουμε μία δυνατή σχέση στον Νότιο Τομέα»


 Ομιλία ενόψει του 14ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας με θέμα «Νέα Δημοκρατία, η μεγάλη λαϊκή παράταξη της εθνικής ευθύνης και της κοινωνικής αλληλεγγύης» πραγματοποίησε χθες, σε κεντρικό ξενοδοχείο του Π. Φαλήρου, ο Βουλευτής του Νότιου Τομέα Αθηνών κ. Βασίλειος – Πέτρος Σπανάκης. Στην εκδήλωση έδωσε το παρών πλήθος κόσμου, μέλη του Υπουργικού συμβουλίου, Βουλευτές, Δήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, μέλη Νομαρχιακών και Δημοτικών οργανώσεων της Νέας Δημοκρατίας, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Γιάννης Οικονόμου.

Στην ομιλία του ο κ. Σπανάκης έδωσε έμφαση στη «δυνατή σχέση που ξεκινά με τους πολίτες στον Νότιο Τομέα για τις γειτονιές που μεγαλώσαμε και ζούμε με τα παιδιά μας».

Συγκεκριμένα δεσμεύτηκε:

α) για τη λειτουργία της ενότητας «Το Βήμα του Πολίτη» στην ιστοσελίδα του, όπου θα μπορούν όλοι οι πολίτες να καταθέτουν τις απόψεις και τις προτάσεις τους,

β) για την καθιέρωση του θεσμού της «Ανοιχτής πόρτας» στο πολιτικό του γραφείο,

γ) για τακτική διαδικτυακή ενημέρωση για δράσεις του,

δ) για περιοδείες και επισκέψεις που θα πραγματοποιήσει σε φορείς, υπηρεσίες και αγορές προκειμένου να αναδειχθούν τα προβλήματα που υπάρχουν.

Ο κ. Σπανάκης αναφέρθηκε στις Κοινοβουλευτικές του παρεμβάσεις για θέματα του Νότιου Τομέα, όπως:

 • Η ανάγκη ίδρυσης Προτύπων και Πειραματικών σχολείων
 • Η αντιμετώπιση των δυσλειτουργιών σε δημόσιες υπηρεσίες, όπως τα Υποθηκοφυλακεία και ο ΕΦΚΑ
 • Η ενίσχυση της οδικής ασφάλειας
 • Η ενίσχυση της αστυνόμευσης και της ασφάλειας στις γειτονιές
 • Οι έξυπνες διαδρομές που πρέπει να γίνουν, για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού με την επέκταση του Μετρό και τη διασύνδεσή του με προαστιακό και τραμ
 • Η επίσπευση των έργων στο παραλιακό μέτωπο
 • Η ανάγκη δημιουργίας νέων πεζογεφυρών σε Λεωφ. Συγγρού, Λεωφ. Βουλιαγμένης και Πειραιώς

Και πρόσθεσε ότι θα θέσει μαζί με τους πολίτες ένα νέο διεκδικητικό πλαίσιο για την επίλυση μικρών και μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους.

Ενόψει του 14ου Συνεδρίου ο κ. Σπανάκης τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι μία «μεγάλη λαϊκή παράταξη την οποία εμπιστεύονται οι πολίτες διότι εξασφαλίζει και εγγυάται τη σταθερότητα και την πρόοδο».

Στην ομιλία του αναφέρθηκε επίσης σε θέματα της οικονομίας όπως η ανάγκη νέας γενναίας ρύθμισης για τα χρέη σε Δ.Ο.Υ. και Ε.Φ.Κ.Α, η υιοθέτηση ενός προγράμματος μόνιμης επιβράβευσης των συνεπών φορολογουμένων, αλλά και σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και ανάδειξης του Υμηττού.

Κλείνοντας, ο κ. Σπανάκης σημείωσε με έμφαση ότι «η λύση στις επόμενες εκλογές θα είναι και πάλι η Νέα Δημοκρατία, γιατί είναι η μεγάλη λαϊκή παράταξη της εθνικής ευθύνης και της πραγματικής κοινωνικής αλληλεγγύης».

  Μπορείτε να δείτε ολόκληρη την ομιλία του Βασίλη Σπανάκη εδώ

https://www.youtube.com/watch?v=qX3tqbCz7O0

Δημοσιεύθηκε στις 14 April 2022 | 10:42 am


Βανδάλισαν ξανά το Μνημείο Γενοκτονίας των Ποντίων στην Πλατεία Δαβάκη

 


Για μια ακόμη φορά βανδαλίστηκε το Μνημείο Γενοκτονίας των Ποντίων που βρίσκεται στην Πλατεία Δαβάκη.

Για τον βανδαλισμό εξέδωσε ανακοίνωση και η παράταξη του Κώστα Ασκούνη «Προοπτική Ζωής» αναφέροντας:

Ανθέλληνες βανδάλισαν για μία ακόμη φορά το Μνημείο Γενοκτονίας των Ποντίων που βρίσκεται στην Πλατεία Δαβάκη.

 Με την πράξη τους αυτή βεβήλωσαν την μνήμη των 352.000 Ελλήνων του Πόντου που έπεσαν θύματα της θηριωδίας των Τούρκων.

 Ο Δήμαρχος, χωρίς άλλη ολιγωρία, οφείλει να πιέσει το αρμόδιο Υπουργείο, ώστε να προχωρήσει στην αναζήτηση και σύλληψη των ατόμων αυτών.


  Δεν καταλαβαίνουμε για ποιο λόγο ο Δήμαρχος εδώ και καιρό δεν έχει προχωρήσει στην αποκατάσταση του Μνημείου. Περιμένει να διαμαρτυρηθούμε για να πράξει το αυτονόητο;

 Άραγε, η πολυδιαφημιζόμενη φύλαξη της Πλατείας Δαβάκη από ιδιωτική εταιρεία που πληρώνουν οι δημότες ποια ασφάλεια προσφέρει και σε ποιούς;

Δημοσιεύθηκε στις 14 April 2022 | 10:36 am


Εντός του επόμενου έτους η δημοπράτηση 10 αποκεντρωμένων μονάδων διαχείρισης βιοαποβλήτων


 Τη βούληση της διοίκησης της Περιφέρειας να ξεκολλήσει, σε στενή συνεργασία με την κυβέρνηση και τους δήμους, τα πράγματα από τη στασιμότητα στην οποία είχε καταδικαστεί η Αττική όσον αφορά τα έργα επεξεργασίας στερεών αποβλήτων, διατύπωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, μιλώντας στο 4ο ΣΔΙΤ Forum, το οποίο πραγματοποιήθηκε και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής.

 Στην ίδια θεματική Ενότητα με τίτλο «Περιβαλλοντικά Έργα ΣΔΙΤ», τοποθετήσεις έγιναν επίσης από τον Μ. Γραφάκο, Γενικό Γραμματέα Συντονισμού – Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τον Γ. Χατζημάρκο Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου και Πρόεδρο ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου, τον Μ. Γεράνη, Πρόεδρο ΦοΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας, τον Αντώνη Σιγάλα Δήμαρχο Θήρας και τον Ν. Χιωτάκη, Διευθύνοντα Σύμβουλο του  Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης – ΕΟΑΝ.

 Ο κ. Πατούλης ξεκινώντας τον χαιρετισμό του εξήρε τις προσπάθειες που κάνει η κυβέρνηση στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων, επισημαίνοντας ότι επιδεικνύει ιδιαίτερη ευαισθησία στο ζήτημα αυτό αλλά και όλες τις πρωτοβουλίες των δύο βαθμών Αυτοδιοίκησης για να λυθεί ένα χρόνιο πρόβλημα.

«Είμαστε σύμμαχοι και με ευγενή άμιλλα, όλοι μαζί θα το κερδίσουμε αυτό το δύσκολο στοίχημα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 «Δίνουμε  προτεραιότητα στην ανακύκλωση»

Στην ομιλία του ο Περιφερειάρχης και αναφερόμενος στις ΣΔΙΤ έκανε λόγο για ένα

εξαιρετικό εργαλείο υλοποίησης σύνθετων και περίπλοκων έργων, που δεν μπορούν να υλοποιηθούν με τον κλασσικό τρόπο των δημοσίων έργων και πρόσθεσε πως στην Περιφέρεια Αττικής αλλά και τον ΕΔΣΝΑ, χωρίς κανενός είδους δογματισμό, αναζητήθηκε ο βέλτιστος τρόπος να ενταχθούν τις ΣΔΙΤ στον ολοκληρωμένο σχεδιασμό της διοίκησης που έχει τρεις συγκεκριμένους άξονες:

 • Πρώτον, δίνεται προτεραιότητα στην ανακύκλωση και στην υποστήριξη των δήμων στο δύσκολο έργο της επίτευξης των εθνικών και ευρωπαϊκών στόχων. 
 • Προχωρά η  Ανάπτυξη αποκεντρωμένου δικτύου διαχείρισης βιοαποβλήτων για να ελαφρυνθεί άμεσα ο ΧΥΤΑ Φυλής εκτρέποντας εκατοντάδες χιλιάδες τόνους αποβλήτων από την ταφή. Επί τη ευκαιρία, ο κ. Πατούλης ανακοίνωσε ότι εντός του επόμενου έτους θα προχωρήσει η δημοπράτηση 10 αποκεντρωμένων μονάδων διαχείρισης βιοαποβλήτων με συνολικό Π/Υ της τάξης των 100 εκ. ευρώ.
 • Δημιουργούνται οι απαραίτητες υποδομές επεξεργασίας για να δρομολογηθεί με έργα και όχι με λόγια ο τερματισμός της ταφής απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ Φυλής.

 

Εντός του 2022 θα ξεκινήσει η υλοποίηση της μονάδας επεξεργασίας των απορριμμάτων του Γραμματικού

 Στην συνέχεια ο κ. Πατούλης τόνισε ότι από την πλευρά της διοίκησης δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην υλοποίηση των απαραίτητων υποδομών.

«Προχωρήσαμε άμεσα στη δημοπράτηση του εκσυγχρονισμού

του ΕΜΑΚ Άνω Λιοσίων και τη μετατροπή του σε Πράσινο Εργοστάσιο.

Ο ανάδοχος έχει ήδη εγκατασταθεί και οι σχετικές εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει» τόνισε και πρόσθεσε:

«Δημοπρατήσαμε  τη μονάδα επεξεργασίας των απορριμμάτων του Γραμματικού, εκπληρώνοντας τη νομική αλλά και πραγματική μας υποχρέωση

για ολοκληρωμένη διαχείριση. Μπορώ σήμερα να σας ενημερώσω ότι πολύ σύντομα θα έχουμε το πρακτικό αξιολόγησης των προσφορών για το Γραμματικό και ότι εντός του 2022, θα αρχίσει η υλοποίηση του έργου, εφόσον δεν υπάρξουν δικαστικές προσφυγές και καθυστερήσεις από τη μεριά των εργολάβων.

 Ξεκινά άμεσα η Β’ φάση των διαγωνισμών για δύο έργα ΣΔΙΤ σε Κεντρικό Τομέα και Πειραιά

Ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε πως ήδη έχουν δημοπρατηθεί δύο έργα ΣΔΙΤ, ένα για τις ανάγκες του Κεντρικού Τομέα και ένα για την εξυπηρέτηση της περιοχής του Πειραιά, επισημαίνοντας πως  για τα δύο αυτά έργα έχουν ήδη κατατεθεί οι εκδηλώσεις ενδιαφέροντος των υποψηφίων αναδόχων έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Σ’ αυτό το σημείο ανακοίνωσε πως η ΕΕ του ΕΔΣΝΑ ενέκρινε τα τεύχη δημοπράτησης για την επόμενη φάση του ανταγωνιστικού διαλόγου και τις αμέσως επόμενες ημέρες θα γίνει η έναρξη των σχετικών διαδικασιών της Β΄ φάσης και για τα δύο έργα. 

 «Μιλάμε λοιπόν ότι σαν διοίκηση έχουμε ήδη δρομολογήσει:

·       2 έργα  Π/Υ 130 εκατομμυρίων ευρώ για υποδομές επεξεργασίας με τη μέθοδο των κλασσικών δημόσιων έργων

 ·       Και άλλα 2 έργα Π/Υ 640 εκατομμυρίων ευρώ για υποδομές επεξεργασίας με τη διαδικασία των  ΣΔΙΤ

 Κι όλα αυτά έχουν γίνει σε δύο χρόνια, όχι σε είκοσι, γιατί είκοσι έτη έχει μείνει η Αττική χωρίς νέα μονάδα επεξεργασίας» σημείωσε.

 Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Πατούλης τόνισε ότι στα πλαίσια του νέου Περιφερειακού Σχεδιασμού είναι σε εξέλιξη μελέτες για την προετοιμασία τουλάχιστον ενός ακόμα μεγάλου έργου επεξεργασίας και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Σπεύδουμε να καλύψουμε καθυστέρηση 20 χρόνων στις υποδομές. Το κάνουμε όμως προσεκτικά με το μυαλό μας στη δημιουργία ενός βιώσιμου και ανθεκτικού συστήματος, έχοντας στο κέντρο τον πολίτη και τις ανάγκες του. Είμαι βέβαιος ότι εντός της επόμενης τριετίας το τοπίο της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων της Αττικής θα έχει βελτιωθεί ριζικά. Για να δοθεί όμως ολοκληρωμένη και συνεκτική λύση, είναι απαραίτητο να δοθούν λύσεις, από το ΥΠΕΝ, σε δυο εκκρεμή θέματα:

 Πρώτον στο θέμα της ενεργειακής αξιοποίησης των υπολειμμάτων επεξεργασίας και δεύτερον, στα ζητήματα προτυποποίησης και διαχείρισης του δευτερογενούς καυσίμου».

Δημοσιεύθηκε στις 12 April 2022 | 10:31 am


10o KALLITHEA RUN 2022

 


Με μεγάλη επιτυχία και χιλιάδες δρομείς από όλο τον κόσμο διεξήχθη το 10o επετειακό Kallithea Run την Κυριακή 10 Απριλίου 2022! Δρομείς όλων των ηλικιών με «σύμμαχο» τον ηλιόλουστο καιρό «γέμισαν» τους δρόμους της Καλλιθέας δημιουργώντας μια φανταστική ατμόσφαιρα, στέλνοντας το μήνυμα πως το τρέξιμο είναι υγεία, χαρά και ένας μοναδικός τρόπος να ερχόμαστε όλοι πιο κοντά!

 

Μαζί μας στο 10ο Kallithea Run ήταν το «Όραμα Ελπίδας» με τη δράση «Γίνε εθελοντής δότης μυελού των οστών» και σύνθημα «Δώσε Ελπίδα, Δώσε Ζωή» με στόχο την ενημέρωση των δρομέων και την εγγραφή νέων εθελοντών δοτών μυελού των οστών προσφέροντας νέες ελπίδες ζωής! 

 

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν «πράσινες» δράσεις στα πλαίσια του κοινωνικού και περιβαλλοντικού χαρακτήρα του Αγώνα μας!

 

Στο αγωνιστικό κομμάτι, νικήτρια στα 10 kmήταν η κορυφαία Ελληνίδα Πρωταθλήτρια του τριάθλου, Ντενίζ Δημάκη. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε η Arrizabalaga Natalia από την Ισπανία και στην τρίτη η Stansbie Lisa από την Μεγάλη Βρετανία. Στους άντρες νικητής ήταν ο Παναγιώτης Δημόπουλος ενώ την 2η θέση μοιράστηκαν ο Ηλίας Κατερινόπουλος και ο Κωνσταντίνος Θεοδώρου. Την τρίτη θέση κατέλαβε ο Χρήστος Παπαδόπουλος.

 

Στα 5 km νικητές ήταν οι Γιάννης Καμαρινός, Δημήτρης Καχίρης και Κωνσταντίνος Ντίνου και στις γυναίκες οι  Ελένη- Νικολέτα Μαυριδοπούλου, Μαρία Παππά και Αμαλία Δημοπούλου.

 

Πολύ μεγάλη ήταν και η συμμετοχή του κόσμου στον Λαϊκό και Κοινωνικό Αγώνα Δρόμου των 2,5 km με τα παιδικά χαμόγελα να «πλημμυρίζουν» πραγματικά τις γειτονιές της Καλλιθέας!

 

Τον αγώνα διοργάνωσε ο Φιλαθλητικός Σύλλογος Καλλιθέας-Μοσχάτου-Ταύρου σε συνεργασία με τον Δήμο Καλλιθέας και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, του ΣΕΓΑΣ, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού ενώ εντάχθηκε στις δράσεις του Be Active Hellas.

 

Το 10ο Kallithea Run ήταν αφιερωμένο στον Βασίλη Κουτσιoλιάκο, ιδρυτικό μέλος του Φιλαθλητικού Συλλόγου Καλλιθέας.

 

Ευχαριστούμε πολύ όλους τους δρομείς, που για ακόμη μια χρόνια έδειξαν τη μεγάλη αγάπη τους στο Kallithea Run, όλους όσοι συμμετείχαν και συνέβαλαν στην άκρως επιτυχημένη διεξαγωγή του αγώνα αλλά και σε όλο τον κόσμο, που βρέθηκε εκεί για να εμψυχώσει και να χειροκροτήσει τους δρομείς!

 

Ανανεώνουμε το «ραντεβού» μας για τον 3ο Ημιμαραθώνιο Καλλιθέας την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022 στην Πλατεία Νερού!

Δημοσιεύθηκε στις 12 April 2022 | 10:25 am


Εκδήλωση αφιερωμένη στην Γυναίκα από τον Καλλιτεχνικό Οργανισμό Ποντίων Αθηνών

 

Το Σάββατο 16 Απριλίου ο Καλλιτεχνικός Οργανισμός Ποντίων Αθηνών διοργανώνει εκδήλωση αφιερωμένη στη Γυναίκα Πρόσφυγα, θύμα πολέμων.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Οργανισμού, στις 7 το απόγευμα στην οδό Αριστείδου 183 στην Καλλιθέα

Δημοσιεύθηκε στις 12 April 2022 | 9:55 am


Liberty Guide Dogs: Και το όνομα αυτής…April, η μικρή τετράποδη που αναλαμβάνει ένα μοναδικό και σπάνιο καθήκον


Ένα ακόμα μέλος έρχεται να προστεθεί στην οικογένεια της Liberty GuideDogs, για να αλλάξει ριζικά την ζωή κάποιου ανθρώπου με προβλήματα όρασης. Με χρήματα που συγκεντρώθηκαν από το Κολλέγιο Αθηνών- συγκεκριμένα από τους μαθητές του προγράμματος IB-η μη κερδοσκοπική ομάδα του Γιάννη Κονδράρου απέκτησε την λιλιπούτια και παιχνιδιάρα April, ώστε να ξεκινήσει την εκπαίδευση της για να γίνει μια πιστή συνοδοιπόρος και ένας υπεύθυνος σκύλος- οδηγός.

Όπως όλα τα σκυλάκια οδηγοί, έτσι και η Aprilθα πρέπει να περάσει πρώτα από το αυστηρό πρόγραμμα εκπαίδευσης, δουλεύοντας σε απαιτητικές καταστάσεις αρχικά μόνη της με τους εκπαιδευτές της και αργότερα μαζί με τον κατάλληλο χειριστή- ιδιοκτήτη της. Η τετράποδη φίλη μας, είναι έτοιμη να ξεκινήσει το μαγικό της ταξίδι, αποκτώντας νέα ερεθίσματα, νέες εμπειρίες με εξελιγμένες μεθόδους εκπαίδευσης βασισμένες στα διεθνή και ευρωπαϊκά πρότυπα, με σκοπό να διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο στη ζωή κάποιου ανθρώπου με μερική ή ολική απώλεια όρασης. 

 

Ο σκύλος – οδηγός και ο πιθανός ιδιοκτήτης περνούν 30-45 μέρες δουλεύοντας με έναν εκπαιδευτή που τους υποστηρίζει και τους βοηθά να χτίσουν και να διατηρήσουν νέες συνήθειες με καθημερινή εξάσκηση. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας αναπτύσσεται ένας ισχυρός δεσμός που ενδυναμώνει τη σχέση και την αυτονομία – ανεξαρτησία τους.

Η εκπαίδευση των σκύλων οδηγών απαιτεί χρόνο και υπομονή, καθώς τα σκυλάκια περνούν από πολλά στάδια για να μπορέσουν πέρα από τις εντολές να αποκτήσουν και αυτοπεποίθηση, ενσυναίσθηση αλλά και χαρά για το έργο που καλούνται να αναλάβουν αργότερα. Οι εκπαιδευτές, οι εθελοντές και οι φίλοι της LibertyGuide Dogsπροσφέρουν με όλους τους τρόπους την αγάπη και την φροντίδα τους, επενδύοντας στην σωστή εκπαίδευση και τις κορυφαίες μεθόδους του κλάδου, ανοίγοντας τους νέους δρόμους.

 

Πώς να βοηθήσεις κι εσύ το έργο της LibertyGuide Dogs

 

Η εκπαίδευση ενός σκύλου οδηγού διαρκεί περίπου 2 χρόνια και χρειάζονται περισσότερα από 30.000€ αλλά και βοήθεια από ανθρώπους που αγαπούν και νοιάζονται πραγματικά για τους τετράποδους φίλους, ώστε να μπορέσουν να μεγαλώσουν, να εκπαιδευτούν και να γίνουν από μικρά κουτάβια, υπεύθυνοι και αφοσιωμένοι σκύλοι οδηγοί!

Υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορείτε να υποστηρίξετε την ομάδα της LibertyGuide Dogs. Κάθε μικρή ή μεγάλη δωρεά, κάθε παιχνίδι και τροφή για σκύλους, κάθε εθελοντική δράση, είναι πολύτιμη για τα κουταβάκια της Liberty GuideDogs. Μέσα από διάφορους τρόπους μπορείτε να συμβάλλετε κι εσείς έμπρακτα στην προσπάθεια για μια κοινωνία πιο συμπεριληπτική και ίσες ευκαιρίες για όλους. Όταν θα φτάσει η στιγμή να αποκτήσει κάποιος έναν σκύλο οδηγό, το κόστος θα είναι μηδενικό, καθώς ο εκάστοτε σκύλος παραχωρείται δωρεάν στον χειριστή του, το ίδιο και όλες οι εκπαιδεύσεις.

 

Δημοσιεύθηκε στις 12 April 2022 | 9:48 am


Από Δευτέρα 11 Απριλίου, πλήρης επαναλειτουργία των Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Καλλιθέας

 


Σχεδόν δύο χρόνια μετά την αναγκαστική διακοπή της λειτουργίας τους εξαιτίας της πανδημίας, τα 4 Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων του Δήμου Καλλιθέας άνοιξαν ξανά τις πόρτες τους, με αυστηρή εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων για εργαζομένους και μέλη, προκειμένου να υποδεχθούν τα 1.600 μέλη τους -γυναίκες και άνδρες της τρίτης ηλικίας που κατοικούν στην πόλη μας.
Δευτέρα έως Παρασκευή (08.00 – 13.30), σας περιμένουμε για προσφέρουμε ξανά τη ζεστασιά, τη χαρά και την ενέργεια στην καθημερινότητά σας: Αθλητικές, καλλιτεχνικές δραστηριότητες, εκμάθηση δεξιοτήτων, γυμναστική αλλά και ομάδες ψυχολογικής υποστήριξης.

Για την πλήρη επαναλειτουργία των Κέντρων Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων , ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος δήλωσε:
«Μέριμνα μας είναι η καλύτερη ποιότητα ζωής των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας και η παραμονή τους στη σύγχρονη κοινωνία ως ισότιμα, ενεργά μέλη.
Με όλα τα μέσα που διαθέτουμε, τους δείχνουμε με έμπρακτο τρόπο, κάθε ημέρα, ότι τους τιμούμε και διασφαλίζουμε την αυτονομία τους»

Τα Κέντρα Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων του Δήμου Καλλιθέας απευθύνονται σε όλους τους κατοίκους της Καλλιθέας, άνδρες και γυναίκες, οι οποίοι έχουν συμπληρώσει το 58ο έτος της ηλικίας τους, ανεξάρτητα από την οικονομική και κοινωνική τους κατάσταση.
Τα εγγεγραμμένα μέλη των ΚΑΠΗ του Δήμου Καλλιθέας ξεπερνούν τις 7.000 σε όλα τα χρόνια λειτουργίας τους.
Σκοπός του ΚΑΠΗ είναι να παραμείνει το ηλικιωμένο άτομο υγιές, αυτόνομο, ισότιμο και ενεργό μέλος της κοινότητας για όσο το δυνατό μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Αυτό επιτυγχάνεται με την πρόληψη και αντιμετώπιση ιατρικών, ψυχολογικών και κοινωνικών δυσκολιών καθώς και με την ενεργοποίηση του ίδιου του ατόμου μέσω των ποικίλων ομάδων που λειτουργούν στα ΚΑΠΗ.

Παρεχόμενες υπηρεσίες:

 • Κοινωνική Εργασία στους ίδιους και στο άμεσο περιβάλλον τους
 • Φροντίδα Υγείας(οργάνωση δράσεων για αγωγή και προαγωγή της υγείας
 • Ενημέρωση για αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας, για ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη, κτλ)
 • Φυσικοθεραπεία
 • Εργοθεραπεία

Δραστηριοποίηση μελών

 • Οργανωμένη ψυχαγωγία με εκδρομές, συνεστιάσεις, θέατρα, κατασκηνώσεις, πρόγραμμα θαλάσσιων μπάνιων
 • Επιμόρφωση με ιατρικές ομιλίες, επισκέψεις και ξεναγήσεις σε μουσεία και ιστορικούς-αρχαιολογικούς χώρους
 • Εντευκτήριο όπου προσφέρονται ροφήματα/αναψυκτικά/εδέσματα σε τιμές κόστους

Ομάδες δραστηριοτήτων:

 • Ομάδα Χορωδίας
 • Ομάδα Θεραπευτικής Γυμναστικής
 • Ομάδα Παραδοσιακών Χορών
 • Ομάδα Εργοθεραπείας-Δημιουργικής Απασχόλησης (Μαγειρικής, Θέατρου, Δημοσιογραφίας)
 • Ομάδες Μνήμης
 • Ομάδα Αλληλοβοήθειας για συμπαράσταση και υποστήριξη σε μέλη που έχουν ανάγκη
 • Ομάδα Γυναικών (απογευματινό τσάι)

Για να μάθετε που είναι τα ΚΑΠΗ :
Α΄ ΚΑΠΗ, Εσπερίδων 3Α, Τ.Κ. 176 76, τηλ.: 210-9581110, fax : 210-9581242
Β΄ ΚΑΠΗ, Κέκροπος 37, Τ.Κ. 176 73, τηλ.: 210-9430086 & 210-9430000, fax : 210-9430086
Γ΄ ΚΑΠΗ, Μεταμορφώσεως 80, Τ.Κ. 176 74, τηλ.: 210-9416388, fax : 210-9416088
Δ΄ ΚΑΠΗ, Ιφιγενείας 44, Τ.Κ. 176 72, τηλ.: 210-9522414, fax : 210-9522401
Ηλεκτρονική Αλληλογραφία : [email protected]

Ώρες λειτουργίας για τα μέλη : Δευτέρα – Παρασκευή : 8:00 – 13:30

Δικαιολογητικά εγγραφής:

 1. ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
 2. ΑΜΚΑ
 3. ΙΑΤΡΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
 4. ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΔΕΚΟ (ΔΕΗ ή ΟΤΕ ή ΕΥΔΑΠ) ή ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΑ ή ΜΙΣΘΩΤΗΡΙΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ή ΚΙΝΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ
 5. ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΜΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΣΥΓΓΕΝΗ
 6. ΕΤΗΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΙΣΦΟΡΑ 4 ΕΥΡΩ

Δημοσιεύθηκε στις 10 April 2022 | 8:06 pm


Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 10ο επετειακό Kallithea Run


Μετά το «Kallithea Half Marathon» και το «Kallithea Night Run», το «Όραμα Ελπίδας» έδωσε φως και ελπίδα και στο Kallithea Run την Κυριακή 10 Απριλίου 2022!

Η εξαιρετική συνεργασία συνεχίζεται και αυτή τη χρονιά με τη δράση «Γίνε εθελοντής δότης μυελού των οστών» και σύνθημα «Δώσε Ελπίδα, Δώσε Ζωή» με στόχο την ενημέρωση των δρομέων και την εγγραφή νέων εθελοντών δοτών μυελού των οστών προσφέροντας νέες ελπίδες ζωής!

Παράλληλα, στο 10ο επετειακό Kallithea Run πραγματοποιήθηκαν «πράσινες» δράσεις στα πλαίσια του κοινωνικού και περιβαλλοντικού χαρακτήρα του Αγώνα μας!

Συγκεκριμένα, το Kallithea Run 2022 «υιοθετεί» τη δράση συλλογής και επαναχρησιμοποίησης αθλητικών παπουτσιών «Άστα να τρέξουν ξανά για καλό σκοπό». Κάθε ένας συμμετέχων αλλά και κάθε πολίτης μπορούσε να προσφέρει τα χρησιμοποιημένα σε καλή κατάσταση αθλητικά του παπούτσια σε ειδικό κάδο στην Πλατεία Δαβάκη.

Στη συνέχεια μετά από διαλογή, τα παπούτσια θα προωθηθούν στις κοινωνικές δομές του Δήμου Καλλιθέας.


Επιπλέον, στα πλαίσια του Αγώνα διοργανώθηκε εθελοντικό πρόγραμμα συλλογής και ανακύκλωσης πλαστικών μπουκαλιών. Στην αφετηρία και τον τερματισμό του αγώνα αλλά και στον ενδιάμεσο σταθμό βοήθειας των δρομέων τοποθετήθηκαν κάδοι ανακύκλωσης για τα πλαστικά μπουκάλια, που χρησιμοποίησαν οι δρομείς. Η συλλεγόμενη ποσότητα πλαστικού θα προωθηθεί για ανακύκλωση μέσω της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Καλλιθέας.

Τον αγώνα διοργάνωσε ο Φιλαθλητικός Σύλλογος Καλλιθέας-Μοσχάτου-Ταύρου σε συνεργασία με τον Δήμο Καλλιθέας και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, του ΣΕΓΑΣ, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και εντάσσεται στις δράσεις του Be Active Hellas. 

Δημοσιεύθηκε στις 10 April 2022 | 8:03 pm


Τη ίδρυση Προτύπων και Πειραματικών σχολείων στους Δήμους του Νοτίου Τομεά, ζητά ο Βασίλης Σπανάκης


Την ίδρυση Προτύπων και Πειραματικών σχολείων στους Δήμους του Νοτίου  Τομέα, ζητά με ερώτησή του προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως, ο Βουλευτής του Νότιου Τομέα Αθηνών κ. Βασίλειος – Πέτρος Σπανάκης.

Σημειώνει επίσης, ότι η Περιφέρεια του Νοτίου Τομέα Αθηνών καλύπτει τη μεγάλη γεωγραφική περιοχή που αποτελείται από τους Δήμους Αγίου Δημητρίου, Αλίμου, Βύρωνος, Γλυφάδας, Δάφνης-Υμηττού, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Ζωγράφου, Ηλιούπολης, Καισαριανής, Καλλιθέας, Μοσχάτου-Ταύρου, Νέας Σμύρνης, Παλαιού Φαλήρου και υπάρχει έντονη ανάγκη ίδρυσης Πρότυπων και Πειραματικών σχολείων, κάτι που αποτελεί και διαχρονικό αίτημα των κατοίκων της περιοχής.

Με την Κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο κ. Σπανάκης, δίνει έμφαση στην άμεση δημιουργία Πρότυπων Επαγγελματικών Λυκείων για τη διασύνδεση της τοπικής οικονομίας με την εκπαίδευση, προκειμένου να αυξηθούν οι επαγγελματικές προοπτικές των νέων μας δεδομένου ότι πλήθος επιχειρήσεων εδρεύει στους παραπάνω Δήμους.

 

Δημοσιεύθηκε στις 9 April 2022 | 6:14 pm


Tα οφέλη της Ανακύκλωσης


Με την ανακύκλωση επιτυγχάνουμε μόνο οφέλη και μάλιστα εξαιρετικά σημαντικά.

Με τη συμμετοχή στη διαδικασία της ανακύκλωσης, συμμετέχετε και εσείς, ώστε:

Να μην ρυπαίνεται το περιβάλλον

Να εξοικονομείται ενέργεια, γιατί όταν για την παραγωγή κάποιου υλικού χρησιμοποιείται ανακυκλωμένη πρώτη ύλη, απαιτείται πολύ λιγότερη ενέργεια από το εάν θα ακολουθούνταν ο πλήρης κύκλος παραγωγής

Να εξοικονομείται πρώτη ύλη, γιατί τα ανακυκλωμένα υλικά αντικαθιστούν την πρώτη ύλη που απαιτείται για την παραγωγή υλικών

Η ανακύκλωση είναι η διάσωση ενός υλικού που, ενώ έχει χρησιμοποιηθεί και μοιάζει άχρηστο, δεν έχει χάσει την αξία του και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολύ ακόμα. Έτσι, αντί να το απορρίψουμε στο περιβάλλον, το επιστρέφουμε στον οικονομικό κύκλο, επιτυγχάνοντας προστασία του περιβάλλοντος, εξοικονόμηση πρώτων υλών και ενέργειας.

Οφέλη από την Ανακύκλωση του αλουμινίου

Με την ανακύκλωση 1.000 κιλών αλουμινίου

1. Δεν γίνεται εξόρυξη 4,57 τόνων βωξίτη, και

2. Εξοικονομούνται 700 κιλά πετρελαίου που θα χρησιμοποιούνταν για την παραγωγή της ενέργειας που απαιτείται για τη δημιουργία του αλουμινίου.

 Με την ηλεκτρική ενέργεια που χρειάζεται για να γίνει 1 κουτί από αλουμίνιο μπορεί:

- Να ακούσετε ραδιόφωνο για 4 ώρες

- Να δείτε τηλεόραση για 3 ώρες

- Να ανάβει μία λάμπα 60Watt για 5 ώρες

- Να λειτουργεί ένα ψυγείο για 4 ώρες

Οφέλη από την Ανακύκλωση του πλαστικού

Με την ανακύκλωση 1.000 κιλών πλαστικού

1. Δεν θα απαιτηθούν 500 έτη για να αποσυντεθούν από το περιβάλλον οι ποσότητες αυτές, και

2. Δεν θα εκλυθούν στην ατμόσφαιρα 732 κιλά αερίων που δημιουργούνται με την παραγωγή του πλαστικού και συμβάλλουν στο φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Οφέλη από την Ανακύκλωση του γυαλιού

Με την ανακύκλωση 1.000 κιλών γυαλιού

1. Εξοικονομούνται 12 κιλά πετρέλαιο, που θα χρησιμοποιούνταν για την παραγωγή της ενέργειας που απαιτείται για τη δημιουργία του γυαλιού, και

2. Δεν καταναλώνεται η άμμος των υδροβιοτόπων.

Οφέλη από την Ανακύκλωση του χαρτιού


Με την ανακύκλωση 1.000 κιλών χαρτιού

1. Δεν κόβονται 17 δέντρα, και

2. Εξοικονομούνται 130 κιλά πετρέλαιο, που θα χρησιμοποιούνταν για την παραγωγή της ενέργειας που απαιτείται για τη δημιουργία του χαρτιού.

Δημοσιεύθηκε στις 8 April 2022 | 9:07 pm


Τι είπε ο Κώστας Ασκούνης στο Δημοτικό Συμβούλιο για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία


 «Κύριε Πρόεδρε,

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο καταδικάζουμε την στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Δε μπορεί να υπάρξει καμία δικαιολογία για την εισβολή και τον πόλεμο κατά ενός ανεξάρτητου κράτους μέλους του Ο.Η.Ε.

Οι όποιες διαφορές πρέπει να επιλύονται μέσω διπλωματίας, μέσω των ειρηνευτικών συνομιλιών.

Ο πόλεμος αυτός είναι ευθεία παραβίαση των αρχών και κανόνων του Διεθνούς Δικαίου, δημιουργώντας μεγάλα κύματα προσφύγων, απώλειες αμάχων, στρατιωτών από τις δύο πλευρές και φυσικά καταστροφές υποδομών.

Οι εικόνες φρίκης που ήρθαν στο φως από την πόλη Μπούκα, μετά την αποχώρηση των Ρωσικών δυνάμεων, σοκάρουν την παγκόσμια κοινή γνώμη και προκαλούν αποτροπιασμό για τις φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν εκεί. Το λόγο έχει ο Ο.Η.Ε., που καλείται να διαλευκάνει την υπόθεση αυτή.    

Η Ελλάδα κι εμείς οι Έλληνες είμαστε ιδιαίτερα ευαίσθητοι, αφού από το 1974 το 36% της Κύπρου έχει υποστεί εισβολή και κατοχή από την Τουρκία, με διακόσιες χιλιάδες εκτοπισμένους, 6.500 νεκρούς και 1.600 αγνοούμενους.

Οι κυρώσεις που επέβαλλε το ΝΑΤΟ και η Ε.Ε. κατά της Ρωσίας για τον πόλεμο στην Ουκρανία και τα αντίμετρα που πήρε η Ρωσία, έχουν ήδη επιπτώσεις στην Ευρωπαϊκή και Ελληνική οικονομία.

Όμως, για ακόμη μία φορά η Τουρκία, μέλος του ΝΑΤΟ, ακολουθώντας τη γνωστή μέθοδο του επιτήδειου ουδέτερου, όχι μόνο αρνήθηκε να επιβάλλει κυρώσεις, αλλά παίζει τον ρόλο του διαπραγματευτή και του ειρηνοποιού. Βγήκε οριστικά από τη γωνία του ενόχου και θρονιάστηκε στο επίκεντρο της διεθνούς σκηνής διατηρώντας φιλικές σχέσεις με τους άμεσα και έμμεσα εμπλεκόμενους στο Ουκρανικό ζήτημα.

Η Διεθνής κοινότητα επιδεικνύει μεγάλη ευαισθησία για το δράμα του Ουκρανικού Λαού, την παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και επιβάλλει μια σειρά από κυρώσεις και μέτρα κατά της Ρωσίας.

Όμως, δεν μπορούμε να μην παρατηρήσουμε ότι κανένα μέτρο δεν έχει πάρει για τη συνεχιζόμενη επί 48 χρόνια κατοχή της Κύπρου και φυσικά εκτός από ευχολόγια, δεν προέβη σε καμία ενέργεια κατά της Τουρκίας με τελευταίο επεισόδιο την προσπάθεια εποικισμού της  Αμμοχώστου, μόλις πέρσι το καλοκαίρι και κατά παραβίαση των σχετικών ψηφισμάτων του Ο.Η.Ε.

Η ευαισθησία της Δύσης και ιδιαίτερα των Η.Π.Α. δεν μπορεί να είναι αλά καρτ. Ναι στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, αλλά έπρεπε να υπενθυμίσουμε στη  Δύση και στους συμμάχους μας ότι αυτό πρέπει να γίνει και για την Κύπρο.

Επιπλέον, η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που έχει μία μεγάλη μειονότητα Ελλήνων στην Ουκρανία και δη στη Μαριούπολη, που ξεπερνά κατά πολύ τις 110.000. Αυτό είναι ένα στοιχείο που έπρεπε να προβάλλει η Ελληνική Κυβέρνηση και να παίξει ένα πρωταγωνιστικό ρόλο, τόσο σε ειρηνευτικό επίπεδο, όσο και σε ανθρωπιστική βοήθεια, εκμεταλλευόμενη και την κοινή θρησκεία των τριών ορθόδοξων λαών.

Είναι προφανές, ότι η απόφαση της Κυβέρνησης να στείλει όπλα στην Ουκρανία δεν βοηθάει σ’ αυτό τον ρόλο που η χώρα μας έπρεπε να αναλάβει. Επιπλέον, η αποστολή όπλων στην Βουλγαρία για ενίσχυση της άμυνάς της δημιουργεί περαιτέρω εντάσεις και αντιπαραθέσεις με την Ρωσία και μας εμπλέκει στην πολεμική σύγκρουση. Η Ελλάδα έχει μια σειρά από λόγους που επιβάλλουν  την αποφυγή οποιασδήποτε εμπλοκής στον πόλεμο αυτό και στον ανταγωνισμό Η.Π.Α. – Ρωσίας.   

Η απόφαση της Ε.Ε. για απεξάρτηση από το Φυσικό Αέριο της Ρωσίας αποτελεί μία μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα, να προωθήσει το έργο του EastMed, δηλαδή τη μεταφορά Φυσικού Αερίου από το Ισραήλ, την Αίγυπτο και την Κύπρο προς την Ευρώπη, αλλά και των ερευνών για υδρογονάνθρακες στον Ελληνικό χώρο που εκκρεμούν εδώ και χρόνια.

Η Ελληνική Κυβέρνηση πρέπει επιτακτικά να βάλει στο τραπέζι των συζητήσεων την υλοποίηση του έργου του East Med, αφού έχει ήδη ενταχθεί σε έργο χρηματοδοτούμενο από την Ε.Ε. και να συμβάλει με τον τρόπο αυτό στην αναβάθμιση του γεωπολιτικού ρόλου της χώρας μας και την απεξάρτηση της Ευρώπης από το Φυσικό Αέριο της Ρωσίας.

Επιπροσθέτως, σχετικά με την χθεσινή ομιλία του Προέδρου της Ουκρανίας, κ. Ζελένσκι στην Ελληνική Βουλή,  δεν μπορούμε παρά να καταδικάσουμε την αιφνιδιαστική ενέργεια να προβληθεί βίντεο με μαχητές του Αζόφ, ενός τάγματος που έχει κατηγορηθεί και καταγγελθεί για ΦΙΛΟΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ. Μια ενέργεια που προσβάλλει την Ελληνική Βουλή και τους αγώνες του Λαού μας κατά του Ναζισμού.

     

 ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ»

Δημοσιεύθηκε στις 8 April 2022 | 6:11 pm


Πασχαλινή Εορταγορά 2022 στον Φάρο Τυφλών


Ο ΦΑΡΟΣ ΤΥΦΛΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

 

έχει την χαρά να σας προσκαλέσει

στην Πασχαλινή Εορταγορά 2022

που θα πραγματοποιηθεί

 

Πέμπτη 14 Απριλίου (10:00 – 19:00)

Παρασκευή 15 Απριλίου (10:00 – 17:00)

Σάββατο 16 Απριλίου (10:00 – 14:00)

 

Η καθιερωμένη πασχαλινή μας εορταγορά θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Φορέα μας

στο ισόγειο, Αθηνάς 17, Καλλιθέα.

 

Ελάτε να διαλέξετε τα Πασχαλινά δώρα σας από μια συλλογή με διακοσμητικές, χειροποίητες, μοναδικές δημιουργίες

από το Εργαστήρι Κεραμικής, το Τμήμα Κομποδετικής & το Τμήμα Πλεκτού,

που θα σας βάλουν στην ατμόσφαιρα των εορτών

 

Δημοσιεύθηκε στις 7 April 2022 | 6:04 pm


Θετικά τα δείγματα για τον Τάσο Γαϊτάνη - Τι έδειξε δημοσκόπηση στα νότια προάστια


 Ο Καλλιθεάτης εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Γαϊτάνης όχι μόνο τα πηγαίνει πολύ καλά στον ρόλο του, αλλά δείχνει να έχει και θετικά αποτελέσματα.

Αυτό αποδεικνύει και τηλεφωνική δημοσκόπηση στα νότια προάστια, που όπως γράφει το fimotro.gr, σύμφωνα με τα αποτελέσματά της προηγείται ο Ν. Δένδιας με 68% θετικές γνώμες. Ακολουθούν: 2. Χαρδαλιάς (55%), 3. Θεοδωρικάκος (52%), 4. Βούλτεψη (40%), 5. Χατζηδάκης (40%), 6. Κυρανάκης (38%), 7. Θεοχάρης (36%), 8. Γαϊτάνης (35%) 9. Καραμανλή (30%), 10. Παπαδημητρίου (30%), 11. Καλλιάνος (26%), 12. Σπανάκης, (24%).

Η τάση για την εκλογή του Τάσου Γαϊτάνη είναι θετική. Χρειάζεται όμως επιπλέον στήριξη για να είναι βέβαιη η εκλογή του και επιπλέον να καταφέρει να εκλέξει η Καλλιθέα τον δικό της βουλευτή.

Δημοσιεύθηκε στις 7 April 2022 | 2:25 pm


Νέες διατάξεις για την εφάπαξ καταβολή ειδικού βοηθήματος για την επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος


 Η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Καλλιθέας καλεί τους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν αιτήσεις για την παροχή εφάπαξ ειδικού βοηθήματος επανασύνδεσης ηλεκτρικού ρεύματος. Το πρόγραμμα αφορά καταναλωτές χαμηλού εισοδήματος, των οποίων η κύρια κατοικία έχει αποσυνδεθεί από το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας, λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Κατόπιν της τροποποιητικής κοινής υπουργικής απόφασης ΥΠΕΝ/ΔΗΕ/124788/2150 οι προς εξέταση δικαιούχοι του ειδικού βοηθήματος επανασύνδεσης ηλεκτρικής ενέργειας για να υποβάλουν αίτηση στην Επιτροπή πρέπει να πληρούν τα παρακάτω κριτήρια:
Σύμφωνα με την τροποποιητική ΚΥΑ ΥΠΕΝ/ΔΗΕ/124788/2150 (ΦΕΚ 6302/Β/ 29-12-2021):
«Οι προς εξέταση δικαιούχοι του ειδικού βοηθήματος για να υποβάλουν αίτηση στoν κατά τόπο αρμόδιο Δήμο, πρέπει να πληρούν τα παρακάτω κριτήρια:

Α. Να έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές μέχρι και τις 31.12.2021, να έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο μέχρι τις 15.02.2022 και να παραμένουν αποσυνδεδεμένοι μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Β. Η αποσύνδεση να έχει γίνει στην παροχή ρεύματος της κύριας κατοικίας του προς εξέταση δικαιούχου.
Επίσης σε περίπτωση που οποιοδήποτε εισοδηματικό ή περιουσιακό στοιχείο ή η σύνθεση του νοικοκυριού έχει μεταβληθεί κατά την υποβολή της αίτησης σε σχέση με την τελευταία εκκαθαρισμένη δήλωση φορολογίας εισοδήματος, απαιτείται η προσκόμιση οποιουδήποτε δικαιολογητικού τεκμηριώνει τη μεταβολή (καταστάσεις μισθοδοσίας τελευταίου έτους όλων των μελών του νοικοκυριού, συμβόλαια πώλησης ή αγοράς, δωρεάς, παραχώρησης ή κατασχετήριο, πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης κ.α.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στο Κεντρικό Πρωτόκολλο του Δήμου – Ματζαγριωτάκη 76 Καλλιθέα 1ος όροφος

Δημοσιεύθηκε στις 7 April 2022 | 1:25 pm


Πασχαλινό Bazaar του Φιλοζωϊκού Σωματείου Καλλιθέας


 Το Φιλοζωϊκό Σωματείο «Προστασία Δύστυχων Αδέσποτων Ζώων» σε συνεργασία με το Δήμο Καλλιθέας σας προσκαλεί σε Πασχαλινό Bazaar που θα πραγματοποιηθεί

Σάββατο & Κυριακή 9 & 10 Απριλίου 2022
10 π.μ. – 8 μ.μ., στην οδό Ανδρομάχης 100 στην Καλλιθέα, στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ

Η παρουσία σας και οποιαδήποτε προσφορά σας, θεωρούνται πολύτιμες για την κάλυψη των αναγκών του σωματείου που προσφέρει κοινωνικό έργο όπως την σίτιση, περίθαλψη, στείρωση και φιλοξενία των αδέσποτων τετράποδων της πόλης μας μέχρι να υιοθετηθούν.

Στον χώρο θα βρείτε πασχαλινά είδη, είδη σπιτιού, διακοσμητικά, ρούχα, παπούτσια, αξεσουάρ, δώρα και γλυκά σε πολύ χαμηλές τιμές.Δημοσιεύθηκε στις 7 April 2022 | 1:22 pm


Μεγάλη Εβδομάδα στο ΚΠΙΣΝ με συμμετοχή του Γιώργου Νταλάρα


Τη Μεγάλη Εβδομάδα, το κοινό του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος τρεις μουσικές βραδιές κατανυκτικής ατμόσφαιρας, στο πλαίσιο της σειράς συναυλιών Cosmos. Όλες οι συναυλίες πραγματοποιούνται χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

 

Συμφωνία των θλιμμένων ασμάτων του Χένρικ Γκορέτσκι

Τη Μεγάλη Δευτέρα 18 Απριλίου, στις 20:30, η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤπαρουσιάζει την 3η Συμφωνία του Πολωνού συνθέτη Χένρικ Γκορέτσκι. Ο διεθνώς καταξιωμένος αρχιμουσικός Γιώργος Πέτρου διευθύνει ένα από τα σημαντικότερα έργα του 20ου αιώνα, γνωστό και ως Συμφωνία των Θλιμμένων Ασμάτων. Μέσα από εξαίσια ποιητικά κείμενα που υμνούν την αγάπη, αποτυπώνουν τη θλίψη, θρηνούν τον θάνατο και εκθειάζουν την πίστη, το έργο θα αποδώσει μεταξύ άλλων τα συναισθήματα που χαρακτηρίζουν την πορεία από τη Σταύρωση στην Ανάσταση.

Το πρώτο μέρος της συμφωνίας βασίζεται σε έναν πολωνικό ύμνο του 15ου αιώνα για τον θάνατο του Ιησού, ενώ το δεύτερο, στο σημείωμα μιας 18χρονης κοπέλας μέσα από το κελί της στην Γκεστάπο. Στο τρίτο μέρος ο συνθέτης αντλεί υλικό από ένα παραδοσιακό τραγούδι της Σιλεσίας. Στους στίχους του εν λόγω τραγουδιού, μια μητέρα αναζητά τον γιο της ο οποίος έχει σκοτωθεί στις εξεγέρσεις κατά των Γερμανών. Το απαιτητικό φωνητικό μέρος ερμηνεύει η υψίφωνος Μυρτώ Παπαθανασίου. Στο ξεκίνημα της συναυλίας, θα ακουστεί το λυρικό έργο του Νέστορα Ταίηλορ «Ο δρόμος του Αρχάγγελου», ελεγεία για έγχορδα.

Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ θεωρείται ένα από τα πιο δυναμικά, άρτια και δραστήρια συμφωνικά συγκροτήματα της Ελλάδας. Από την ίδρυσή της το 1938 μέχρι και σήμερα, έχει παρουσιάσει έργα των σημαντικότερων Ελλήνων και ξένων συνθετών, μαέστρων και ερευνητών, μέσα από ηχογραφήσεις, συναυλίες και ζωντανές μεταδόσεις από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Σήμερα, τη διεύθυνσή της έχει αναλάβει ο  πολυβραβευμένος μαέστρος Γιώργος Πέτρου.


Ο Γιώργος Πέτρου, ένας από τους κορυφαίους Έλληνες διευθυντές ορχήστρας, ακολουθεί μια λαμπρή διεθνή σταδιοδρομία, με τακτικές εμφανίσεις σε σπουδαία θέατρα και αίθουσες συναυλιών ανά τον κόσμο. Συνεργάζεται τακτικά με διάσημες ορχήστρες ενώ μεγάλο μέρος της δραστηριότητας του στρέφεται στην όπερα.  Παράλληλα, ασχολείται με τη σκηνοθεσία και έχει υπογράψει επιτυχημένες παραγωγές όπερας και μουσικού θεάτρου. Έχει τιμηθεί με το βραβείο «Echo Klassik» ενώ ήταν υποψήφιος στα βραβεία Grammy 2018. Η γαλλική κυβέρνηση του απένειμε τον τίτλο του «Ιππότη Γραμμάτων και Τεχνών», ενώ η Βασιλική Ακαδημία Μουσικής του Λονδίνου τον τιμητικό τίτλο «Associate» (ARAM). Το 2018, η Ένωση Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής του απένειμε το Μεγάλο Βραβείο Μουσικής. Από το 2021 έχει αναλάβει τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή στο ιστορικό Διεθνές Φεστιβάλ Χέντελ του Göttingen. Είναι καλλιτεχνικός διευθυντής της Καμεράτα - Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής. Σπούδασε πιάνο στο Ωδείο Αθηνών και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Royal College of Music και τη Royal Academy of Music του Λονδίνου με υποτροφίες της ίδιας της Βασιλικής Ακαδημίας και του Ιδρύματος Ωνάση.

Εισιτήρια:
Ζώνη Α - γενική είσοδος €20
Ζώνη Β - γενική είσοδος €15, μειωμένο €10

 

Της Σιωπής ο Τόπος: ο Γιώργος Νταλάρας και ο Vassilikos ερμηνεύουν συνθέσεις του Ανδρέα Κατσιγιάννη

Τη Μεγάλη Τρίτη 19 Απριλίου και τη Μεγάλη Τετάρτη 20 Απριλίου, στις 20:30, στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος φιλοξενείται η μουσική παράσταση Της Σιωπής ο Τόπος.  Τραγούδια και ορχηστρικά θέματα από το έργο του συνθέτη Ανδρέα Κατσιγιάννη με τίτλο Μεγάλες Ώρες αναλαμβάνουν να ερμηνεύσουν ο Γιώργος Νταλάρας και ο Vassilikos με τη συνοδεία της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ σε μια ιδιαίτερη μουσική σύμπραξη. 

Στο έργο που συνομιλεί μουσικά με Ανατολή και Δύση, κυριαρχεί η αναζήτηση και η αγωνία της πορείας του ανθρώπου προς το άγνωστο και τη λύτρωση. Στη δραματουργία περιλαμβάνονται ακόμη το ποίημα του Φρίντριχ Νίτσε «Εσένα τον Άγνωστο Θεό», αλλά και κείμενα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη και αποσπάσματα από τη νουβέλα του Θωμά Κοροβίνη, Το Αγγελόκρουσμα - Η τελευταία νύχτα του κυρ-Αλέξανδρου.

Το έργο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σε παραγωγή του Ινστιτούτου Άγιος Μάξιμος ο Γραικός.

Ο Γιώργος Νταλάρας και ο Vassilikos, ερμηνευτές υψηλού καλλιτεχνικού αναστήματος, βάζουν τη δική τους ερμηνευτική σφραγίδα στις δύο αυτές ξεχωριστές βραδιές.  

Προερχόμενος από μουσική οικογένεια, ο Ανδρέας Κατσιγιάννης ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία, μέσα από σπουδές στην ευρωπαϊκή και βυζαντινή μουσική και ταυτόχρονα  παίζοντας σαντούρι με μια μοναδική τεχνική που άλλαξε όλη τη φιλοσοφία του οργάνου, βάζοντας το σε πολλά και διαφορετικά είδη μουσικής, στο διεθνή ήχο.

Σε ηλικία μόλις 20 ετών, άρχισε να σχεδιάζει τη δημιουργία μιας πολυμελούς ομάδας μουσικών, που θα συνέδεε την παραδοσιακή ελληνική μουσική με νέες φόρμες. Έτσι, γεννήθηκε η περίφημη Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας που έχει δώσει εκατοντάδες συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, λειτουργώντας σαν μουσική γέφυρα ανάμεσα στο χθες και το σήμερα. Έχει γράψει εκατοντάδες τραγούδια και έχει συνεργαστεί με πολλούς Έλληνες και ξένους ερμηνευτές. Η μουσική του για τον κινηματογράφο, την τηλεόραση και τα ορχηστρικά του έργα, σηματοδοτούν τον προσωπικό του ήχο, στο ηχόχρωμα της μεσογειακής δημιουργίας, και τον κατατάσσουν στους δημιουργούς της νεότερης γενιάς με τη δική του μουσική ταυτότητα. Ξεχωριστή είναι και η συνεργασία του με τον Γιώργο Νταλάρα, με τον οποίο, εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες, παρουσιάζουν από κοινού νέες παραγωγές, μέσα από το ευρύτερο ρεπερτόριο της ελληνικής μουσικής, αλλά και πρωτότυπες δημιουργίες.

Συντελεστές:

Σύνθεση: Ανδρέας Κατσιγιάννης
Στίχοι: Λίνα Νικολακοπούλου, Ελένη Φωτάκη, Αλέξανδρος Φωτεινός

Σολίστ: Γιώργος Νταλάρας, Vassilikos
Αφήγηση: Μιχάλης Σαράντης

Σολίστες Λαϊκής Ορχήστρας:
Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος, κλαρίνο, καβάλ
Νίκος Μέρμηγκας, λάφτα
Αποστόλης Βαλαρούτσος, κιθάρες
Κώστας Μερετάκης, κρουστά
Ηλίας Μαντικός, κανονάκι 
Στο πιάνο ο Ανδρέας Κατσιγιάννης

Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ:
Διεύθυνση: Γιώργος Αραβίδης 

Φωνητικό σύνολο Chorus Vivendi:
Διεύθυνση: Γιάννης Βρυζάκης

Σχεδιασμός Ήχου, Ηχοληψία:
Αντώνης Ζαχόπουλος, Stage
Βαγγέλης Κουλούρης, FoH
Ηλίας Λάκκας

Φωτισμοί:
Περικλής Μαθιέλλης  

Eνορχηστρώσεις:
Απόστολος Τσιάρκας,  Δημήτρης Σιάμπος,  Ανδρέας Κατσιγιάννης

Orchestral Arrangement/Score:
Δημήτρης Μαθιόπουλος

 

Εισιτήρια:
Ζώνη Α - γενική είσοδος €20
Ζώνη Β - γενική είσοδος €15, μειωμένο €10

Προπώληση εισιτηρίων για όλες τις συναυλίες διαδικτυακά στον ιστότοπο της Ticket Services ή τηλεφωνικά στο 210 7234567 (Υπηρεσίες Εισιτηρίων).

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας snfcc.org/Cosmos και στις σελίδες μας στα social media @SNFCC. 

Δημοσιεύθηκε στις 7 April 2022 | 1:18 pm


Aγώνες κολύμβησης για την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού στο Δημοτικό Πάρκο Αθλητισμού και Αναψυχής Καλλιθέας


 Στο πλαίσιο  της φετινής, 15ης στη σειρά , Παγκόσμιας Ημέρας Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό πραγματοποιήθηκαν  φιλανθρωπικοί αγώνες κολύμβησης στο Δημοτικό Πάρκο Αθλητισμού και Αναψυχής της Καλλιθέας,  με πρωτοβουλία της Προέδρου της ΑΜΚΕ “Race For Autism Gr”  Άδας Σταματάτου, της γυναίκας που δίνει αγώνα για τα ΑμεΑ και  την  αφύπνιση της κοινωνίας για τον Αυτισμό.

Θερμή ήταν  η ανταπόκριση των συμμετεχόντων στο Κολυμβητήριο της Καλλιθέας, όπου η Άδα Σταματάτου και ο γιός της Γιάννης αθλούνται, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα ενημέρωσης και αποδοχής του Αυτισμού.

Το  παρών  στους αγώνες έδωσε  ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος, παρέδωσε το βιβλίο της πόλης στην Πρόεδρο της Race For Autism Gr και τη συνεχάρη για τη διοργάνωση, όσο και για τον αγώνα της  ενάντια στην άγνοια και την προκατάληψη.Tο Δημοτικό Κολυμβητήριο Καλλιθέας, παρέμεινε ανοιχτό για τα άτομα με αναπηρία,  καθόλη τη διάρκεια της πανδημίας σταθερά προσανατολισμένο στον κοινωνικό  στόχο ένταξης, πρόσβασης  και προώθησης των ίσων ευκαιριών. 


Δημοσιεύθηκε στις 5 April 2022 | 1:08 pm


Στην ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Δημάρχων Αττικής ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης


 Τις εργασίες της ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Δημάρχων Αττικής χαιρέτισε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης του Προέδρου της Ένωσης Π. Καμάρα.

 

Στη Συνέλευση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο ΕΒΕΑ με αντικείμενο και την ανάδειξη των νέων Οργάνων της Ένωσης, παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής της ΝΔ  και πρώην Δήμαρχος Π. Φαλήρου Δ. Χατζηδάκης, ο πρώην βουλευτής και πρώην Δήμαρχος Χανίων Κ. Βιρβιδάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών Β. Γιαννακόπουλος και πολλοί Δήμαρχοι της Αττικής.

 

Στον κρίσιμο ρόλο της Ένωσης Δημάρχων στην προσπάθεια ενδυνάμωσης του θεσμού της Αυτοδιοίκησης αναφέρθηκε ο κ. Πατούλης στην ομιλία του, επισημαίνοντας πως ο λόγος της έχει βαρύνουσα σημασία και σ΄αυτό το πλαίσιο πρέπει να της δοθεί η δυνατότητα να κάνει περισσότερα, υπέρ του θεσμού.

 

«Με δεδομένες τις πολλές προκλήσεις που αντιμετωπίζει την τελευταία περίοδο η χώρα αλλά και οι δύο βαθμοί της Αυτοδιοίκησης παραμένει επίκαιρο το αίτημα της επιτελικότητας του κράτους αλλά και της αποκέντρωσης πόρων και αρμοδιοτήτων προς την Αυτοδιοίκηση» ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως η Αυτοδιοίκηση λόγω εμπειρίας αλλά και εγγύτητας στα τοπικά προβλήματα και ανάγκες, έχει αποδείξει έμπρακτα πως μπορεί να προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στον πολίτη.

 

Κλείνοντας τον χαιρετισμό του, συνεχάρη τον Πρόεδρο Π. Καμάρα για το έργο του και αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία στις αρχαιρεσίες της Ένωσης, υπογράμμισε πως κοινός στόχος είναι η δρομολόγηση αλλαγών και μεταρρυθμίσεων που θα συμβάλλουν αφενός στον απογαλακτισμό της Αυτοδιοίκησης από το κεντρικό κράτος και αφετέρου στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των πολιτών.

 

«Θα είμαστε πάντα στο πλευρό σας, συνοδοιπόροι σ΄αυτή την προσπάθεια» διαμήνυσε ο Περιφερειάρχης.

Δημοσιεύθηκε στις 5 April 2022 | 1:06 pm


O 13ος Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος εξασφάλισε επίσημη μέτρηση των διαδρομών του από την AIMS


 Ο Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος στο πλαίσιο της αναβάθμισης των προσφερόμενων παροχών προς του δρομείς του, προχώρησε στην επίσημη μέτρηση των διαδρομών του ημιμαραθωνίου και των αγώνων 5 χιλιομέτρων, εξασφαλίζοντας διεθνή πιστοποίηση από την AIMS, την Παγκόσμια Ομοσπονδία Μαραθωνίων Δρόμων για τα επόμενα πέντε χρόνια.  

Η μέτρηση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 23 Φεβρουαρίου 2022 από τον κύριο Γιώργο Δούση, Πιστοποιημένο Επιθεωρητή Α’ Επιπέδου της WA/AIMS με τη συνδρομή του κύριου Κώστα Λιαπή, Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του Ποσειδωνίου και του ετέρου μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής κυρίου Γιώργου Χατζηαγγέλου. Η διαδικασία έγινε με βάση τα πολύ αυστηρά διεθνή πρότυπα που ισχύουν για μεγάλες διοργανώσεις και η μεθοδολογία που ακολουθήθηκε προέβλεπε έλεγχο μέσω ποδηλάτου και προσαρμογή σε αυτό του μηχανισμού μέτρησης (Jones Counter). Στη συνέχεια έγινε καλιμπράρισμα του ποδηλάτου στις συγκεκριμένες δύο διαδρομές και επαναμέτρησή τους.

Σύμφωνα λοιπόν με τα αποτελέσματα της μέτρησης, η διαδρομή του Ημιμαραθωνίουείναι 21.097,5 μέτρα με αφετηρία το Πολιτιστικό και Αθλητικό Κέντρο Δήμου. Η πορεία του συγκεκριμένου αγώνα διέρχεται από το παραλιακό μέτωπο δίπλα στο Θωρηκτό Αβέρωφ, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, την Ναυταθλητική Μαρίνα Δήμου Καλλιθέας, τη Μαρίνα Φλοίσβο και τη Λεωφόρο Ποσειδώνος έως την συμβολή της με την Λεωφόρο Αμφιθέας, σε δύο περιστροφές που τερματίζουν στο Πολιτιστικό και Αθλητικό Κέντρο Δήμου Παλαιού Φαλήρου.  Η υψομετρική ανύψωση της διαδρομής είναι μηδενική, γεγονός που την καθιστά εξαιρετικά γρήγορη και ιδανική για όσους επιδιώκουν ένα ρεκόρ.

Η αντίστοιχη διαδρομή του Αγώνα Δρόμου 5 χιλιομέτρων Novo Nordisk και του Δυναμικού Βαδίσματος Novo Nordisk μετρήθηκε ακριβώς 5.000 μέτραμε σημείο αφετηρίας έξωθεν του Πολιτιστικού και Αθλητικού Κέντρου Δήμου Παλαιού Φαλήρου. Εδώ τα περάσματα είναι δίπλα στο Θωρηκτό Αβέρωφ, του Κλειστού Φαλήρου (ΤάεΚβοΝτο), της Πλατείας Νερού, της Ναυταθλητικής Μαρίνας Δήμου Καλλιθέας και της Μαρίνας Φλοίσβου, σε μία μόνο περιστροφή που καταλήγει εντός του Πολιτιστικού και Αθλητικού Δήμου Παλαιού Φαλήρου. Η υψομετρική ανύψωση της διαδρομής είναι ελάχιστη, μόλις 0,4 μέτρα το χιλιόμετρο.

Η επίσημη μέτρηση των διαδρομών είναι πολύ σημαντική γιατί πέρα από την αποδεδειγμένη διάθεση βελτίωσης της ποιότητας του Ποσειδώνιου Ημιμαραθώνιου και των παράλληλων αγώνων, συνεπάγεται και σημαντικά οφέλη για τους συμμετέχοντες. Η διοργάνωση πλέον θα ενταχτεί στο καλεντάρι της AIMS στο οποίο εκατομμύρια δρομείς από όλο τον κόσμο ανατρέχουν κάθε χρόνο ώστε να διαλέξουν τους αγώνες που θέλουν να πάρουν μέρος. Έτσι, το όνομα πλέον του Ποσειδωνίου θα φιγουράρει δίπλα στα σημαντικότερα δρομικά events της υφηλίου, αναβαθμίζοντας τον σε ένα πραγματικό διεθνές ραντεβού για την κοινότητα των δρομέων και δίνοντας μεγάλη αίγλη σε εκείνους που θα καταφέρουν να τερματίσουν στις διαδρομές του.

Φέτος ο Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος επιστρέφει μετά από δύο χρόνια επιβεβλημένης παύσης λόγω των μέτρων ανάσχεσης της πανδημία, την Κυριακή 17 Απριλίου με πέντε διαφορετικούς αγώνες σε μια όμορφη ανανεωμένη χάραξη που επεκτείνεται σε όλον τον Φαληρικό Όρμο, δίπλα στη θάλασσα και ένα πλούσιο πρόγραμμα εξωαγωνιστικών δράσεων! Οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή μέσα από τη σελίδα της διοργάνωσης www.poseidon-athenshalfmarathon.com.

Δημοσιεύθηκε στις 4 April 2022 | 1:57 pm


«1922: Ιστορίες ανθρώπων» – Διαγωνισμός συγγραφής & εικονογράφησης παιδικού βιβλίου


 H Βιβλιοθήκη του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου (2/4), προκηρύσσουν, για ένατη χρονιά, διαγωνισμό συγγραφής και εικονογράφησης παιδικού βιβλίου από ενήλικες, με τίτλο «1922: Ιστορίες ανθρώπων».

Φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή και το θέμα του διαγωνισμού αποτελεί μικρή συμβολή στη μνήμη αυτής της τραγικής σελίδας στην ιστορία του ελληνισμού. Όσοι θα συμμετάσχουν καλούνται να γράψουν μια ιστορία, για παιδιά, αντλώντας έμπνευση από αντικείμενα που μπορεί να έφεραν μαζί τους οι Έλληνες της Μικράς Ασίας στον ξεριζωμό του 1922. Οι συμμετέχοντες θα αφηγηθούν προσωπικές ιστορίες που κρύβονται πίσω από αντικείμενα και ρούχα όπως ένα νυφικό, ένα ημερολόγιο, μια φωτογραφία.
Ο διαγωνισμός ξεκινά στις 4 Απριλίου 2022 και θα ολοκληρωθεί σε δύο φάσεις:

A’ φάση

 • Δευτέρα 4/4/2022 έως Παρασκευή 9/9/2022: Υποβολή ιστοριών.
 • Παρασκευή 7/10/2022: Ανακοίνωση αποτελεσμάτων από την επιτροπή του διαγωνισμού και διάθεση του κειμένου που θα έχει επιλεχθεί στο κοινό.

Β’ φάση

 • Δευτέρα 10/10/2022 έως Παρασκευή 9/12/2022: Υποβολή σχεδίων για την εικονογράφηση του παιδικού βιβλίου.
 • Δευτέρα 19/12/2022: Ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού για την εικονογράφηση του παιδικού βιβλίου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 210 3739651, ή ηλεκτρονικά στη διεύθυνση [email protected].

Βιβλιοθήκη ΠΙΟΠ
Σαλαμίνος 72-74, Καλλιθέα
Τ: 210 3739651-2 | www.piop.gr

Δημοσιεύθηκε στις 4 April 2022 | 1:26 pm


Άνοιξη στο ΚΠΙΣΝ


 Στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) αποχαιρετάμε τον χειμώνα και υποδεχόμαστε την άνοιξη με διάθεση ανανέωσης και φορώντας το πιο πλατύ μας χαμόγελο. Η πιο όμορφη εποχή της φύσης μας βρίσκει να γυμναζόμαστε στο ολάνθιστο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, να τρέχουμε στον Στίβο, να απολαμβάνουμε τα Σιντριβάνια στο Κανάλι ή να ατενίζουμε τη θάλασσα από τον Φάρο.

Για τους προσεχείς μήνες, το ΚΠΙΣΝ, όπως πάντοτε, παρουσιάζει ένα πλούσιο, ποικίλο και ευρύ πρόγραμμα, με συναυλίες (στις ενότητες Cosmosκαι Music Escapades), προβολές στο Ξέφωτο (Park Your Cinema, Park Your Cinema Kids), Παραβάσεις (το θεατρικό αναλόγιο του ΚΠΙΣΝ) στον Φάρο, αλλά και πολλές νέες αφίξεις.

Το πρόγραμμα κορυφώνεται στο τέλος Ιουνίου με το φεστιβάλ SNF Nostos, το οποίο διοργανώνει κάθε καλοκαίρι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) στο ΚΠΙΣΝ, με ελεύθερη είσοδο για όλους. 

 

Το πρόγραμμα αναλυτικά:

 

Από τις 30 Μαρτίου το εμβληματικό γλυπτό Maman (1999) της Louise Bourgeois εκτίθεται στον χώρο της Εσπλανάδας του ΚΠΙΣΝ με ελεύθερη πρόσβαση για το κοινό. Τη διάσημη γιγαντιαία αράχνη της Bourgeois -ένα από τα έργα που την έκαναν παγκοσμίως γνωστή- φέρνουν στην Ελλάδα ο Οργανισμός Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ και το ΚΠΙΣΝ. Η εικαστική εγκατάσταση του Maman -από την πλευρά του ΚΠΙΣΝ- πραγματοποιείται χάρη στη νέα δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) προς το ΚΠΙΣΝ για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων και του προγραμματισμού του.

 

Με σκοπό τη διάδοση της σύγχρονης τέχνης και την ενίσχυση της επαφής της με το ευρύ κοινό, η εγκατάσταση Maman πλαισιώνεται από ένα πλούσιο παράλληλο πρόγραμμα που πραγματοποιείται χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και περιλαμβάνει θεατρικές αναγνώσεις, εκπαιδευτικά και σχολικά προγράμματα, εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες, εκδηλώσεις αποκλειστικά για τα μέλη του ΚΠΙΣΝ, καθώς και ξεναγήσεις.

 

Δύο κείμενα-ορόσημα, που θέτουν στο επίκεντρο τη μητρότητα/τη μητέρα και τη συναισθηματική ανάπτυξη του ανθρώπου, όπως αυτή άρρηκτα συνδέεται με την πρωταρχική εμπειρία, παρουσιάστηκαν τον Φεβρουάριο και Μάρτιο στον Φάρο, στο πλαίσιο των Παραβάσεων του ΚΠΙΣΝ (Ευγένιου Ο’ Νηλ, Το Πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα, σκην. Γεωργίας Μαυραγάνη, Αύγουστου Στρίντμπεργκ, Ο Πατέρας, σκην. Μαρίας Μαγκανάρη). Την Κυριακή 10 Απριλίου ο φετινός κύκλος των Παραβάσεων ολοκληρώνεται με ένα τρίτο σπουδαίο κείμενο: η σκηνοθέτις Έλενα Μαυρίδου επιχειρεί τη δική της σκηνική ανάγνωση της Άλκηστης, του αινιγματικού έργου του Ευριπίδη που στέκει μετέωρο, στο όριο ανάμεσα στην τραγωδία και το σατυρικό δράμα.

 

Τον Απρίλιο η σειρά συναυλιών Cosmos στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος έχει την τιμητική της. Στις 4 Απριλίου ένας από τους πιο δημιουργικούς και καινοτόμους καλλιτέχνες της σύγχρονης μουσικής, ο Γερμανός παραγωγός και συνθέτης Christian Löffler, συναντάει το κορυφαίο σύνολο σύγχρονης μουσικής, Ergon Ensemble, για ένα μοναδικό live που θα ενώσει δύο φαινομενικά ετερόκλητους κόσμους.

 

Τη Μεγάλη Εβδομάδα το κοινό του ΚΠΙΣΝ θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος τρεις μουσικές βραδιές κατανυκτικής ατμόσφαιρας. Τη Μεγάλη Δευτέρα 18 Απριλίου η Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ ερμηνεύει τη Συμφωνία των Θλιμμένων Ασμάτων του Πολωνού συνθέτη Χένρικ Γκορέτσκι υπό τη διεύθυνση του κορυφαίου μαέστρου Γιώργου Πέτρου. Τη Μεγάλη Τρίτη 19/4 και τη Μεγάλη Τετάρτη 20/4 φιλοξενείται η μουσική παράσταση Της Σιωπής ο Τόπος.  Τραγούδια και ορχηστρικά θέματα από το έργο του συνθέτη Ανδρέα Κατσιγιάννη Μεγάλες Ώρες αναλαμβάνουν να ερμηνεύσουν ο Γιώργος Νταλάρας και ο Vassilikos με τη συνοδεία της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ.

Την Πέμπτη, 14 Απριλίου, το έργο του Δημήτρη Καμαρωτού, «Προμηθέας Δεσμώτης» του Αισχύλου σε μετάφραση Νίκου Α. Παναγιωτόπουλου, μια συμπαραγωγή του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, γίνεται διαθέσιμο για το κοινό διαδικτυακά.  Σε συνέχεια του «ανεβάσματος» του Προμηθέα στο Βαλλιάνειο Μέγαρο, σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό των δημιουργών της παράστασης, το κινηματογραφημένο υλικό πέρασε όλα τα προγραμματισμένα στάδια παραγωγής (μοντάζ, ποιότητα εικόνας και χρώματος και την μίξη του ήχου) που επέτρεψαν την ολοκλήρωση του έργου ως κινηματογραφική ταινία. Το αποτέλεσμα της αποτύπωσης αυτού του μοναδικού εγχειρήματος με την Αμαλία Μουτούση, τον Κωνσταντίνο Αβαρικιώτη και τους μουσικούς Άννα Παγκάλου, Κατερίνα Κωνσταντούρου και Χρήστο Λιάτσο, γίνεται πλέον διαθέσιμο για το ευρύ κοινό ως διαδικτυακό  βίντεο από τον ιστότοπο του ΚΠΙΣΝ και το κανάλι του στο YouTube.

Μια ακόμη παράδοση του ΚΠΙΣΝ πλησιάζει: η Πρωτομαγιά στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος. Γιορτάζουμε την άνοιξη με πλήθος εκδηλώσεων (DJ sets, εργαστήρια και δραστηριότητες στο Κανάλι) καθώς και με μια μεγάλη συναυλία των Wedding Singers στο Ξέφωτο που υπόσχεται να ξεσηκώσει χορευτικά το κοινό. Επίσης, στις 22 Μαΐου, στα Πανοραμικά Σκαλιά εγκαινιάζουμε για τη φετινή σεζόν τη σειρά συναυλιών Music Escapades με μια συναυλία της Μαρίας Παπαγεωργίου.

Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Μαΐου υποδεχόμαστε ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στα παιδιά και τους μεγάλους: είναι το Generations στις 28 και 29/05. Δυο μέρες γεμάτες μουσική, δραστηριότητες, παιχνίδια και χορό σε ένα φεστιβάλ όπου υπάρχει χώρος για όλους και για όλα. Οικογένειες με μικρά ή μεγαλύτερα παιδιά διασκεδάζουν με γνωστούς και αγαπημένους μουσικούς και DJs, αθλούνται και συμμετέχουν σε ομαδικά παιχνίδια στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος.

Στις 30 Μαΐου το Lullaby Project επιστρέφει για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά στο ΚΠΙΣΝ σε σύμπραξη με το μουσικό πρόγραμμα κοινωνικής ένταξης El Sistema Greece και το Carnegie Hall της Νέας Υόρκης. Οι καταξιωμένοι Έλληνες μουσικοσυνθέτες και τραγουδοποιοί Anser, Ηλίας Βαμβακούσης, Γιώργος Κασαβέτης, Ανδριάνα Μπάμπαλη, Theodore, Ρωξάνη Χατζηδημητρίου και Γιάννης Χριστοδουλόπουλος αναλαμβάνουν να μεταγράψουν συναισθήματα, ευχές και ελπίδες σε νότες, ντύνοντας με μουσική τα όνειρα των παιδιών.

Άνοιξη στο ΚΠΙΣΝ και οι προβολές στο Ξέφωτο επιστρέφουν: το καθιερωμένο πλέον Park your Cinemaσυνεχίζεται και ανανεώνει για δεύτερη χρονιά τη συνεργασία του με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για τις ταινίες που απευθύνονται σε ενήλικες και το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας για τις ταινίες που απευθύνονται σε παιδιά και κλείνουμε από τώρα ραντεβού για αξέχαστες κινηματογραφικές στιγμές κάτω απ’ τα αστέρια.

Παράλληλα, η δημιουργικότητα και η βελτίωση της φυσικής κατάστασης ενισχύονται και αυτή την άνοιξη μέσα από εργαστήρια και αθλητικές δράσεις για παιδιά αλλά και ενήλικες, ενώ οι Λέσχες Ανάγνωσης (για παιδιά, εφήβους και ενήλικες) συνεχίζονται προτείνοντας βιβλία και για τις τρεις ηλικιακές ομάδες. Όσο για τους μικρούς ποδοσφαιρόφιλους, το Ξέφωτο ετοιμάζεται  να τους υποδεχτεί για δεύτερη χρονιά με το τουρνουά ποδοσφαίρου για παιδιά «Παίζουμε Μπακότερμα» (09/05 έως 09/06).

 

Μια ακόμη σημαντική σύμπραξη του ΚΠΙΣΝ επανέρχεται την άνοιξη: πρόκειται για το Athens Photo World. Για τέταρτη χρονιά τον λόγο έχουν οι φωτορεπόρτερ και το APW παρουσιάζει στο ΚΠΙΣΝ δύο φωτογραφικές εκθέσεις, το World Press Photo 2022 (20/05-11/06) και την Έκθεση Εφήβων Φωτογράφων «Ο Άνθρωπος και το Περιβάλλον» (20/05-01/07). Στο ίδιο πλαίσιο, στις 29 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η τελετή απονομής των Βραβείων Φωτοειδησεογραφίας Yannis Behrakis και Athens Photo World 2022.

 

Τέλος, στις 23 και 24 Ιουνίου, το ΚΠΙΣΝ, όπως κάθε καλοκαίρι, θα υποδεχθεί στους χώρους του το SNF Nostos του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), την καθιερωμένη ανοιχτή εκδήλωση του ΙΣΝ. Φέτος, το SNF Nostos, επικεντρώνεται στο πιο σημαντικό ανθρώπινο αγαθό: την υγεία.  Όπως κάθε χρόνο, βασικά συστατικά στο SNF Nostos: Healthαποτελούν ο αγώνας δρόμου SNF Nostos Run, το SNF Nostos Conference και οι Διάλογοι του ΙΣΝ που υλοποιούνται με την επιμέλεια του μη κερδοσκοπικού δημοσιογραφικού οργανισμού iMEdD (incubator for Media Education and Development), καθώς και ένα παράλληλο καλλιτεχνικό πρόγραμμα εγκαταστάσεων, δράσεων, εκθέσεων και συναυλιών. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το www.snfnostos.org.

 

Όλες οι εκδηλώσεις του ανοιξιάτικου προγράμματος του ΚΠΙΣΝ πραγματοποιούνται χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

 

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας snfcc.org/Spring2022 και στις σελίδες μας στα social media @SNFCC.

Δημοσιεύθηκε στις 4 April 2022 | 1:03 pm


Καλλιθεα - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Καλλιθεα

Φιλικοί ιστότοποι: