Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Αττικής   »   Νεα Φιλαδελφεια    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή Νεα Φιλαδελφεια και εμείς θα το προσθέσουμε.


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Νεα Φιλαδελφεια

Όλα τα πολιτικά γουρούνια την ίδια μούρη έχουν!
wpid-wp-1477311887686.jpeg

Εκτός όλων των άλλων υπήρξε και ενδοοικογενειακή κόντρα στις ψηφοφορίες στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.Όπως γράφει ο Μικροπολιτικός των «ΝΕΩΝ», ο Στέλιος Παππάς, πατέρας του «υπερυπουργού» Νίκου Παππά, εξεδήλωσε την πρόθεσή του να θέσει υποψηφιότητα για το όργανο. 


Πρόθεση που δεν ακούστηκε καλά στον υιό Παππά, είτε διότι δύο μέλη της οικογένειας στην Π.Γ. είναι «too much», είτε διότι ο κίνδυνος τα μέλη της ΚΕ να «μαυρίζουν» τον πατέρα του υπουργού ήταν κάτι παραπάνω από υπαρκτός.


Τελικά ο κ. Στέλιος Παπάς επείσθη, έστω και την ύστατη ώρα, να αποσύρει την υποψηφιότητά του για το Εκτελεστικό Συμβούλιο και θα αναγκαστεί να ζήσει στη σκιά του γιου του.

 
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 24 October 2016 | 6:21 pm


Ποιός κάνει κουμάντο σε τούτη την χώρα; Γιαννάκη, την εταιρεία σου, την χρηματοδοτεί ο ... ΦΟΥΧΤΕΛ;;;Βαριές οι καταγγελίες του ΜΑΝΩΛΗ ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑ και αυτή τη φορά.
Στόχος του, όχι μόνον η πολιτική συμμορία που κυβερνάει την Πατρίδα μας, αλλά και η Δικαιοσύνη, και η... εταιρεία του Ρουμπάτη της ΕΥΠ.


Εκλογές και μάλιστα πολύ σύντομα, προαναγγέλει στην ουσία ο κ. ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑΣ, ενώ καθιστά σαφές, πως ο ελληνικός λαός, δεν πρέπει να περιμένει τίποτα ούτε από την αντικατάσταση των συμμοριτών ΤΣΙΠΡΑ - ΚΑΜΜΕΝΟΥ, από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, και πολύ περισσότερο από τους δικαστές, για τους οποίους μιλά απαξιωτικά, ότι το μόνο που τους ενδιαφέρουν, είναι ο... "βιβλιοθήκες"...


Αναφορά, κάνει και στον Πάνο Καμμένο, ο κ. ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑΣ, αφήνοντας να εννοηθούν πολλά... 


Και τέλος, πετάει και την βόμβα, που αφορά στις σχέσεις  του γερμανοφασίστα ΦΟΥΧΤΕΛ, ο οπιοίος έχει αναλάβει τον ρόλο του ξεπουλήματος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με την εταιρεία του διοικητή της ΕΥΠ, ΓΙΑΝΝΗ ΡΟΥΜΠΑΤΗ.


Γιαννάκη, την εταιρεία σου, την χρηματοδοτεί ο ... ΦΟΥΧΤΕΛ;;;
Καλλιόπη Σουφλή


Πηγή ΑΝΤΙ300

Δημοσιεύθηκε στις 24 October 2016 | 6:01 pm


Σκηνικό Κατοχής εν έτει 2016… 4,5 εκατ. Έλληνες αντιμέτωποι με τη φτώχεια- 230.000 παιδιά ζουν υπό συνθήκες φτώχειας Εδώ βρίσκεται και το πιο ζοφερό στοιχείο αυτής της έρευνας, στο γεγονός δηλαδή ότι 230.774 παιδιά ζουν σε νοικοκυριά χωρίς κανέναν εργαζόμενο και ουσιαστικά χωρίς κανένα εισόδημα.

 Τα παιδιά, ρε...
Τα παιδιά, βρε ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ... ούτε κι αυτά δεν τα λυπάστε, προκειμένου να ικανοποιήσετε τους νταβατζήδες σας;

ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ... ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ... ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΑΣ..Καλλιόπη Σουφλή

Υ.Γ. Το φωτογραφικό υλικό, είναι δική μου επιλογή.

 Image result for ΤΣΙΠΡΑΣ ΦΤΩΧΕΙΑ IMAGES

Την πλήρη φτωχοποίηση, που παραπέμπει σε καιρούς πολέμου και όχι ειρήνης, καταγράφει η τελευταία έκθεση (Σεπτέμβριος 2016 αλλά τα περισσότερα στοιχεία αφορούν στο 2015) της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) για τις Συνθήκες Διαβίωσης στην Ελλάδα, τα στοιχεία της οποίας δημοσιεύει γη εφημερίδα «Ημερησία».

 

 

Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, το 39,9% του πληθυσμού στη χώρα στερείται βασικά υλικά αγαθά και υπηρεσίες, όπως φαγητό και θέρμανση, με το ποσοστό αυτό να εκτοξεύεται στο 44,5% του πληθυσμού ηλικίας 0-17 ετών.


Εδώ βρίσκεται και το πιο ζοφερό στοιχείο αυτής της έρευνας, στο γεγονός δηλαδή ότι 230.774 παιδιά ζουν σε νοικοκυριά χωρίς κανέναν εργαζόμενο και ουσιαστικά χωρίς κανένα εισόδημα.Κατά τα λοιπά, μα διόλου δευτερεύοντα, σχεδόν ένα στα έξι νοικοκυριά (ποσοστό 17,7) διαμένουν σε σπίτια ακατάλληλα με διαρροές στη στέγη, υγρασία σε τοίχους, πατώματα, κ.ά. ενώ περισσότεροι από 4.512.000 Έλληνες αντιμετωπίζουν κίνδυνο φτώχειας.


Φτώχεια – Ανισότητα


3.828.500 άτομα, ήτοι το 35,7% του πληθυσμού, βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας ή στερούνται υλικά αγαθά.


1.111.300 άτομα, ήτοι το 18,7% του πληθυσμού, διαβιούν σε νοικοκυριά με χαμηλή ένταση εργασίας.Μεγάλο μέρος του πληθυσμού της χώρας στερείται σειρά υλικών αγαθών και δηλώνει αδυναμία να ανταποκριθεί οικονομικά σε τουλάχιστον τρία από έναν κατάλογο εννέα αγαθών και υπηρεσιών:

Πληρωμή πάγιων λογαριασμών, όπως ενοίκιο ή δόση δανείου, πάγιοι λογαριασμοί κ.ά.
Διατροφή που να περιλαμβάνει κάθε δεύτερη ημέρα κοτόπουλα, κρέας, ψάρι ή λαχανικά ίσης θρεπτικής αξίας.

Ικανοποιητική θέρμανση
Τηλέφωνο
Έγχρωμη τηλεόραση

Πλυντήριο ρούχων,
Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο
Διακοπές για μία εβδομάδα.


Συγκεκριμένα, το 2015 ποσοστό 39,9% του πληθυσμού στερείται βασικά υλικά αγαθά και υπηρεσίες με το ποσοστό αυτό να ανέρχεται στο 44,5 του πληθυσμού ηλικίας 0-17 ετών, στο 41,5% στις ηλικίες 18-64 ετών και 34,9% στις ηλικίες άνω των 65 ετών.
Το 21,5% των ανδρών και 21,2% των γυναικών ζουν σε νοικοκυριά με το συνολικό διαθέσιμο εισόδημα να είναι χαμηλότερο του κατωφλιού της φτώχειας, δηλαδή του 60% του εθνικού διάμεσου εισοδήματος.


Το 26,6% των παιδιών (ηλικίες 0-17 ετών) αντιμετωπίζει κίνδυνο φτώχειας, με το ποσοστό αυτό να διαμορφώνεται στο 22,5% στις ηλικίες 18-64 ετών και στο 13,7% στις ηλικίες άνω των 65 ετών. 

Ποσοστό 17,7% των νοικοκυριών αντιμετωπίζουν δυσμενείς συνθήκες στην κατοικία τους όπως διαρροή στη στέγη, υγρασία σε τοίχους, πατώματα, θεμέλια κ.ά.
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 24 October 2016 | 5:40 pm


Süddeutsche Zeitung: «Μέρκελ- Τσίπρας θα συνομιλούν μέχρι να αδειάσουν τα ταμεία στην Ελλάδα…»


 "Εάν καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι η αλλαγή συστήματος που είχε προτείνει ο Βαρουφάκης μπορεί να υλοποιηθεί χωρίς ευρώ, θα ήταν για το Βερολίνο μια σταθερή βάση διαπραγματεύσεων".
 Σαφές το μήνυμα... πάμε σε πλήρη υποχώρηση του ενδοτικού σε όλα Τσίπρα, σε εκλογές και έξοδο από το ευρώ, με μια "δραχμή", χωρίς αξία ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΛΑ!


Καλλιόπη Σουφλή


Το ελληνικό χρέος αποτελεί αντικείμενο σχολιασμού στη γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, την επόμενη ημέρα της σχετικής συζήτησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, στο περιθώριο του Συμβουλίου Κορυφής των Βρυξελλών.

Η σχολιάστρια, όπως αναμεταδίδει η Deutsche Welle, υπενθυμίζει τη σπάνια ταύτιση απόψεων μεταξύ Σόιμπλε και Βαρουφάκη, όταν ο τελευταίος σε κάποια συνάντηση είχε πει ότι η διαγραφή χρεών δεν αποφέρει οφέλη, γιατί σε 3 χρόνια θα ξαναγίνουν εάν δεν αλλάξει το ίδιο το σύστημα.


«Στο ερώτημα, πόσο καιρό ακόμη θα συνομιλούν οι δύο πολιτικοί χωρίς αποτέλεσμα, η απάντηση είναι μόνο μία: όσο καιρό χρειάζεται μέχρι να αδειάσουν τα ταμεία στην Ελλάδα», υποστηρίζει η αρθρογράφος.


«Μόνο τότε η Γερμανία και οι άλλες χώρες του ευρώ θα βρεθούν ενώπιον του προβλήματος, εάν θα χαρίσουν τα ελληνικά χρέη πολλών δισ. ευρώ. 

Αυτό εξαρτάται από τα ελληνικά ανταλλάγματα. 

Εάν καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι η αλλαγή συστήματος που είχε προτείνει ο Βαρουφάκης μπορεί να υλοποιηθεί χωρίς ευρώ, θα ήταν για το Βερολίνο μια σταθερή βάση διαπραγματεύσεων», υποστηρίζει μεταξύ άλλων η εφημερίδα.
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 24 October 2016 | 5:03 pm


Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΕΙΛΗ! Κραυγή αγωνίας των συνοριοφυλάκων στον Εβρο: «Ανοίγουν την κάνουλα μεταναστευτικών ροών και μας στέλνουν κόσμο όποτε θέλουν» ΣΤΗΜΕΝΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ!
ΣΚΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ, ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ.

Τι να κάνουν και οι συνοριοφύλακες, ΟΤΑΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΩΝ, ΑΛΛΑ ΠΡΑΤΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΣΚΟΠΟΥΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ...;

ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ!


Καλλιόπη Σουφλή


4203165


Εκατοντάδες αποτροπές αλλά και πολυάριθμες συλλήψεις παράτυπων μεταναστών, προσφύγων και διακινητών, πραγματοποιούνται καθημερινά στον Έβρο, τον νομό που αποτελεί σημαντικό πόλο έλξης μεταναστευτικών ροών λόγω της χερσαίας γειτνίασής του με την Τουρκία, τη χώρα που είναι η κύρια δίοδος εισόδου των προσφυγικών καραβανιών στη διαδρομή τους προς την Ευρώπη.
Για την αύξηση των μεταναστευτικών ροών, την ταυτότητα των παράτυπα εισερχομένων στη χώρα, τη λειτουργία των κυκλωμάτων διακίνησης, τις δραστηριότητες αντιμετώπισής τους από τις δυνάμεις της συνοριοφυλακής, αλλά και τη νεοσύστατη «Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή», τον ρόλο της FRONTEX, μιλάει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος συνοριακών φυλάκων Έβρου, Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς.


«Μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στη γείτονα χώρα, οι μεταναστευτικές ροές στο βόρειο και νότιο τμήμα του νομού έχουν αυξηθεί κατακόρυφα. Οι αποτροπές καθημερινά είναι κυριολεκτικά εκατοντάδες» λέει και αποδίδει την αύξηση στη λειτουργία των δύο hot spot στην περιοχή των Ιψάλων και της Αδριανούπολης.«Ανοίγουν την κάνουλα και μας στέλνουν κόσμο όποτε θέλουν. Αυτή την πληροφόρηση έχουμε εμείς» σημειώνει. Παραθέτει επίσημα στοιχεία του εξαμήνου από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, σύμφωνα με τα οποία, στον Έβρο, οι συλλήψεις παράτυπων μεταναστών και προσφύγων «άγγιξαν» το 91%, ενώ τριπλάσιος ήταν ο αριθμός του ποσοστού σε συλλήψεις διακινητών.


«Από τις αρχές του καλοκαιριού το 80-85% των συλλήψεων διακινητών αλλά και παράτυπων μεταναστών αφορούν πλέον υπηκόους Πακιστάν, άνδρες ηλικίας 20 έως 40 ετών. Οι πρόσφυγες και ειδικότερα οι Σύροι είναι ελάχιστοι, περίπου 10%, ενώ σπάνια πια έχουμε γυναικόπαιδα» επισημαίνει. Όσο για τους διακινητές: 

 «Πολύ σπάνια είναι Έλληνες. Το τελευταίο διάστημα η διακίνηση ανατίθεται σε Πακιστανούς, Βούλγαρους, Ρουμάνους, Μαροκινούς. Τα κυκλώματα αναζητούν διακινητές με χαμηλό μεροκάματο. Αποκαλύπτεται ότι οι συλληφθέντες Μαροκινοί, Αλγερινοί και Πακιστανοί είχαν σχέση με ναρκωτικά, πορνεία και άλλες παράνομες δραστηριότητες».


Ο κ. Γιαλαμάς διευκρινίζει πως από τα στοιχεία των μέχρι τώρα συλλήψεων προκύπτει πως η πλειονότητα των διακινητών μένουν χρόνια στην Ελλάδα και γνωρίζουν τη γλώσσα. Βούλγαροι και Ρουμάνοι είναι κυρίως οικονομικοί μετανάστες στην Ελλάδα.


Κατά τον πρόεδρο των συνοριοφυλάκων το εύκολο χρήμα (1.500 ευρώ για μεταφορά έξι ατόμων στη Θεσσαλονίκη), η άγνοια της ισχύουσας νομοθεσίας, της γεωγραφίας της περιοχής και του γεγονότος ότι «εδώ κάνουμε καλά τη δουλειά μας», ωθούν τους διακινητές στο να αναλάβουν το ρίσκο της μεταφοράς.


«Έχουν στη διάθεσή τους τον πλέον σύγχρονο εξοπλισμό, όπως GPS κ.α. Έχουμε δει στα κινητά τους τη διαδρομή που έπρεπε να ακολουθήσουν έως τον τελικό τους προορισμό. Τα πρώτα χρόνια αναζητούσαν μία κεραία που φώτιζε, μία μεγάλη πινακίδα, γενικά ένα «χτυπητό» σημείο για την παραλαβή του γκρουπ. Τώρα καθοδηγούνται από την τεχνολογία. Η συνεννόηση γίνεται με ενδιάμεσους και όχι με τους επικεφαλής της οργάνωσης».


Πώς γίνονται οι καταδιώξεις


Ως προς τη διαδικασία της σύλληψής τους, ο κ. Γιαλαμάς λέει: «Ουσιαστικά δεν καταδιώκουμε αλλά ακολουθούμε το όχημα του διακινητή που προσπαθεί να διαφύγει τη σύλληψη. Για την ασφάλεια των ατόμων που μεταφέρει (συνήθως στοιβαγμένους), των πολιτών, αλλά και τη δική μας, δεν αναπτύσσουμε υπερβολική ταχύτητα προς αποφυγή πρόκλησης ατυχήματος. 


Επίσης για λόγους ασφαλείας απαγορεύεται να πυροβολήσουμε πίσω από το όχημα, να ανακόψουμε την πορεία του χρησιμοποιώντας καρφιά ή παρατάσσοντας κάθετα στη διαδρομή του κάποιο όχημα, πρακτικές που εφαρμόζονται από συναδέλφους άλλων χωρών. Στις καταδιώξεις η αδρεναλίνη είναι σε υψηλά επίπεδα, οπότε δεν πυροβολείς ούτε καν για εκφοβισμό, με εξαίρεση την περίπτωση κινδύνου ζωής».


Αναφερόμενος στα περάσματα που χρησιμοποιούν οι διακινητές, ο κ. Γιαλαμάς αποκαλύπτει: «Η οροσειρά της Ροδόπης χρησιμοποιείται τώρα τελευταία πάρα πολύ. Εκεί δεν υπάρχει πολύ έντονη αστυνομική παρουσία οπότε δεν έχει πάρα πολλούς ελέγχους, όπως έχει στον κεντρικό οδικό άξονα. 


Είναι πιο δύσκολο δρομολόγιο, με πιο πολλές στροφές, όμως το θεωρούν πιο σίγουρο. Η ανομβρία των τελευταίων έξι μηνών έκανε τον ποταμό Έβρο προσπελάσιμο σε πολλά σημεία και χωρίς βάρκα. 


Οι διακινητές πάντα εκμεταλλεύονται τον καιρό. Ωστόσο, για να διασχίσεις το ποτάμι πρέπει να είσαι δεινός κολυμβητής, γιατί υπάρχουν οι δίνες και ο βαλτώδης βυθός, γι αυτό και κατά καιρούς σημειώνονται πνιγμοί παράτυπων μεταναστών και προσφύγων… Οι διακινητές προσπαθούν συνεχώς να βρουν πύλες εισόδου και εκτιμούν πως ο Έβρος προσφέρεται γιατί δεν έχει την επικινδυνότητα της θάλασσας. 


Ωστόσο, στη θαλάσσια περιοχή της Αλεξανδρούπολης είχαμε τις τελευταίες 15 ημέρες τέσσερις περιπτώσεις εντοπισμού Σύρων προσφύγων. Προφανώς η θάλασσα ενεργοποιήθηκε, γιατί κατάφεραν να περάσουν δύο τρία γκρουπ οπότε σκέφτηκαν να συνεχίσουν».


Τουρκία και Βουλγαρία έχουν καλύτερα τεχνικά μέσα


Απέναντι στην ένταση του φαινόμενου και την πίεση στα σύνορα του Έβρου, ο κ. Γιαλαμάς επισημαίνει την ανάγκη ενίσχυσης της συνοριακή αστυνομίας με προσωπικό και υλικά μέσα: «Εμείς είμαστε, όπως προσληφθήκαμε το 1999 και το 2000 στον Έβρο, 450 άτομα από 40 έως 50 ετών σήμερα. 

Την τελευταία τετραετία έχουμε την τύχη της μετακίνησης στον Έβρο, περίπου 300 συναδέλφων μέσω του προγράμματος «Ασπίδα», για το οποίο έχουμε τη διαβεβαίωση πως θα συνεχιστεί έως το 2018. Επίσης αυτό το διάστημα έχουμε και την ενισχυτική εκατόν δέκα ατόμων που βρίσκονται εδώ με έξοδα του Δημοσίου. Σίγουρα χρειάζεται κι άλλο προσωπικό για να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας που με τα χρόνια γίνεται δυσκολότερη, αλλά ο ζήλος, ο επαγγελματισμός και το φιλότιμο μας δεν μειώνονται με τίποτα».


Αντιπαραβάλει δε, το ανθρώπινο δυναμικό φύλαξης των συνόρων στις δύο γείτονες χώρες και τα τεχνικά μέσα που χρησιμοποιούν, λέγοντας πως η Τουρκία έχει μόνον στρατό, που περιπολεί στο ποτάμι, ενώ στη Βουλγαρία, από κοινού στρατός και συνοριοφυλακή, επιχειρούν γύρω με 4,5 χιλιάδες άτομα σε μία ζώνη περίπου 100 χιλιομέτρων (το μήκος του φράχτη το οποίο θέλουν να αυξήσουν στα 260 χλμ). Σημειώνεται πως στον φράχτη του Έβρου, σύμφωνα με τον πρόεδρο των συνοριακών φρουρών, έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες διορθώσεις, με το προσωπικό όμως να ανέρχεται μόλις στα δύο άτομα.


«Στη Βουλγαρία, ο εξοπλισμός τους υπερτερεί του δικού μας. Παρ’ όλα αυτά, σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις της αρμόδιας υπουργού της γείτονος, η συνοριακή φύλαξη ενισχύεται με άλλα τετρακόσια καινούρια οχήματα για δύσκολους δρόμους, τελευταίας τεχνολογίας σύστημα επικοινωνίας, ενώ θα δοθούν στους Βούλγαρους συναδέλφους περισσότερα από τέσσερις χιλιάδες κινητά τηλέφωνα για την υπηρεσιακή, και όχι μόνο, επικοινωνία και ένα ελικόπτερο που θα περιπολεί στην περιοχή πάνω από τον φράχτη. Όλα αυτά από το Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης».


Ο πρόεδρος των συνοριακών φυλάκων Έβρου διαπιστώνει: «Μία χώρα που τη θεωρούμε οικονομικά υποδεέστερη, υπερτερεί και ως προς το ανθρώπινο δυναμικό φύλαξης των συνόρων και ως προς τον εξοπλισμό, παρά το γεγονός ότι δεν αντιμετωπίζει τα μεταναστευτικά κύματα του Έβρου. Εμείς δεν διαθέτουμε θερμοβάν (οχήματα στο εσωτερικό των οποίων υπάρχουν οθόνες απεικόνισης της καταγραφής των θερμικών καμερών) και οι παρατηρήσεις μας γίνονται σε ιδιαίτερες καιρικές συνθήκες κυρίως τον χειμώνα (υγρασία, ομίχλη, έντονη χιονόπτωση και βροχόπτωση), με συστήματα επικοινωνίας αδύναμης λήψης, φορητές θερμικές κάμερες στις οποίες ακόμη και οι μπαταρίες ή το σέρβις είναι ζητούμενα. Ο χειμώνας στον Έβρο είναι δύσκολος και η δουλειά μας είναι σε ενέδρες κοντά στο ποτάμι».


Η συνεργασία με τη FRONTEX


Στον εξοπλισμό που φέρει και όχι στα πενήντα άτομα που βρίσκονται στον νομό, εντοπίζει την κύρια συνεισφορά της FRONTEX ο πρόεδρος των συνοριακών φυλάκων. 

«Επιχειρούν όπως κι εμείς και υπάρχει καλή συνεργασία. 

Κυρίως όμως μας βοηθούν με τον ηλεκτρονικό τους εξοπλισμό με τα θερμοβάν τους, τα καινούρια οχήματα και με τους ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους οι οποίοι μέχρι το καλοκαίρι ήταν οι μοναδικοί που διαθέταμε. Σήμερα, μετά από 18 χρόνια έχουμε 13 εκπαιδευμένους σκύλους με τους συνοδούς τους στα έξι τμήματα συνοριακής φύλαξης, σε εξάωρη βάρδια και εκτός βάρδιας εάν παραστεί ανάγκη για τον εντοπισμό διακινητών».


Αναφερόμενος στη νεοσυσταθείσα Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή ο κ. Γιαλαμάς λέει: 

«Γνωρίζουμε ότι στη νέα δύναμη των 1.500 ατόμων που θα ενεργεί σε δύσκολες περιπτώσεις προβλέπεται η συμμετοχή 50 Ελλήνων. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει διαταγή στην υπηρεσία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στην ευρωπαϊκή πλαγιοφυλακής.

 Δεν κατανοούμε πώς θα στελεχωθεί και πώς ακριβώς θα ενεργεί. Υπάρχει μεγάλη απόσταση από τον σχεδιασμό μέχρι την εκπλήρωσή του επιχειρησιακά. Θα φανεί στο μέλλον, αλλά ελπίζω να μην είναι απλά αλλαγή ονομασίας από FRONTEX σε Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή-Ακτοφυλακή».


Φυσική και πολιτική ηγεσία


«Η φυσική ηγεσία αντιλαμβάνεται πλήρως τα προβλήματά μας, τα αφουγκράζεται, τα καταγράφει. Η πολιτική ηγεσία κατανοεί ότι υπάρχουν θέματα αλλά το πρόβλημα εντοπίζεται στο πώς θα βοηθήσει στην επίλυσή τους. 

Έχουμε δεχθεί υποσχέσεις για εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού μέσω οικονομικής ενίσχυσης από το Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων της ΕΕ, με το ποσό των 11 εκατομμυρίων ευρώ για καινούριες θερμικές κάμερες, συστήματα ανίχνευσης καρδιακών παλμών, οχήματα κ.λ.π. 

Διαβεβαιώσεις πολλές αλλά, δυστυχώς, ακόμη περιμένουμε την υλοποίησή τους. Τι να σκεφτούμε ότι υπάρχει θέληση ή όχι;» σημειώνει ο κ. Γιαλαμάς.


Επισημαίνει δε, ότι οι συνοριακοί φύλακες κατανοούν τη γενικότερη οικονομική κατάσταση και παραδέχεται πως το κύριο πρόβλημά τους είναι οικονομικό, είτε αφορά νέες προσλήψεις είτε εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού.


«Ωστόσο θα θέλαμε να μας εξηγήσουν πώς ενώ υπάρχει δυνατότητα ευρωπαϊκής χρηματοδότησης στη γειτονική Βουλγαρία, δεν υπάρχει για την Ελλάδα που όλα αυτά τα χρόνια αντιμετωπίζει αλλεπάλληλα κύματα μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών. 

Εδώ οι συνάδελφοι υπηρετούμε 17 χρόνια με το ίδιο μεράκι, συνειδητά και τιμώντας τον όρκο που δώσαμε για τη φύλαξη των συνόρων, με τα όποια μέσα διαθέτουμε. 

Η διάθεση όμως μόνο δεν αρκεί. 

Ντρέπομαι και μόνο στην ιδέα κάποιος να σκεφτεί: «Τι κάνουν αυτοί στον Έβρο και παραβιάζονται τα σύνορα!»».
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 24 October 2016 | 4:49 pm


ΜΕΤΕΞΕΤΑΣΤΕΟΣ Ο ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ ΣΤΟ ΧΙΛΤΟΝ: Νέα μέτρα ζητούν οι θεσμοί – Θέτουν θέμα προϋπολογισμού  

Διαβάζοντας πίσω από τις λέξεις, της ενημέρωσης από την ελληνική πλευρά, η συμφωνία από κοινού να υπάρξει ανταλλαγή πληροφοριών και περαιτέρω μελέτη των δημοσιονομικών στοιχείων, ώστε να ακολουθήσουν πιο εμπεριστατωμένες συζητήσεις αναφορικά με τον προϋπολογισμό του 2017 και τον προγραμματισμό επίτευξης των συμφωνηθέντων δημοσιονομικών στόχων «μυρίζει» νέα μέτρα!


 Όταν αυτή η κυβέρνηση, από την πρώτη στιγμή ήταν ενδοτική (αυτός ήταν άλλωστε ο ρόλος της και γι αυτό την επέβαλαν τα αφεντικά, οι περιούσιοι, και βοήθησαν και οι ψηφοφόροι σ' αυτό), είναι δεδομένο πως θα αποδεχθεί όλους τους εκβιασμούςπου θα της κάνουν...

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ΤΣΙΠΡΑ - ΚΑΜΜΕΝΟΥ, ΕΙΧΕ ΟΡΙΣΜΕΝΟ ΡΟΛΟ ΝΑ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΣΕΙ.
ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑΣΟΥΝ ΤΑ ΕΒΡΑΪΚΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ.

Καλλιόπη Σουφλή


tsakalotos


Δεν σταματούν σε τίποτα οι θεσμοί. Στην σημερινή συνάντηση με το οικονομικό επιτελείο, έβαλαν και άλλα πράγματα στο τραπέζι και το ενδεχόμενο νέων μέτρων δεν φαίνεται τόσο μακρινό. 


Αυτό, γιατί οι δανειστές δεν δέχθηκαν τα όσα προτείνονται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2017!


Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, από το υπουργείο Οικονομικών, ανταλλάχθηκαν απόψεις σχετικά με το μέγεθος της δημοσιονομικής βάσης.


Με άλλα λόγια, κατά τη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη, με τους εκπροσώπους των θεσμών, οι εκπρόσωποι των δανειστών εξετάζοντας το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2017 δεν έμειναν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι.


Διαβάζοντας πίσω από τις λέξεις, της ενημέρωσης από την ελληνική πλευρά, η συμφωνία από κοινού να υπάρξει ανταλλαγή πληροφοριών και περαιτέρω μελέτη των δημοσιονομικών στοιχείων, ώστε να ακολουθήσουν πιο εμπεριστατωμένες συζητήσεις αναφορικά με τον προϋπολογισμό του 2017 και τον προγραμματισμό επίτευξης των συμφωνηθέντων δημοσιονομικών στόχων «μυρίζει» νέα μέτρα!


«Ο καθένας μπορεί να φέρνει στο τραπέζι όποιο θέμα θέλει, δεν σημαίνει όμως ότι γίνεται και αποδεκτό. Για μας, το θέμα του αφορολόγητου έχει κλείσει, δεν το επαναφέρουμε, δεν θα δεχθούμε μείωση του αφορολόγητου» τόνισε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών προσερχόμενος στη προγραμματισμένη πρωινή συνάντηση με τους εκπροσώπους των Θεσμών για τα δημοσιονομικά. Ο ίδιος προέβλεψε ότι όλα τα ζητήματα που έχουν σχέση με τη δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσουν τον Νοέμβριο ή στις αρχές Δεκεμβρίου εντός του χρονοδιαγράμματος βάσει του οποίου κινείται η κυβέρνηση.


Μόνο αιθεροβάμονες μπορούν να πιστεύουν ότι θα κλείσει γρήγορα η δεύτερη αξιολόγηση, εκτός και αν η ελληνική κυβέρνηση υποχωρήσει πίσω από τις «κόκκινες» γραμμές. Πράγμα πολύ δύσκολο αν ληφθούν υπόψη οι τελευταίες εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ και τα δημοσκοπικά ευρήματα. Με τη φράση αυτή σχολίασε τις πρώτες επαφές άνθρωπος με γνώση των διαπραγματεύσεων.


Βεβαίως, και μόνο για λόγους τακτικής δεν περίμενε κανείς ότι θα ήταν εφικτή η σύμπτωση απόψεων και ιδεών από τις πρώτες επαφές.


Από την άλλη πλευρά η κυβέρνηση βρίσκεται για άλλη μία φορά με διαπραγματευτικό μειονέκτημα απέναντι στο κουαρτέτο. Ποιο είναι αυτό; Η ανάγκη για γρήγορο κλείσιμο της παρούσας αξιολόγησης, ώστε να ξεκινήσει αμέσως και πριν το τέλος του χρόνου η διαπραγμάτευση του χρέους, να ενταχθεί η χώρα στην ποσοτική χαλάρωση, εξέλιξη που δυνητικά θα προσφέρει τη δυνατότητα εξόδου στις αγορές και την αποτροπή του τέταρτου μνημονίου.


Οι διαπραγματευτές της άλλης όχθης γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο παράγοντας χρόνος λειτουργεί σε βάρος της ελληνικής πλευράς και είναι πολύ πιθανό, ιδίως η Ντέλια Βελκουλέσκου να παίξει τις καθυστερήσεις για να υποχρεώσει την ελληνική κυβέρνηση σε υποχωρήσεις και παραχωρήσεις.


Εξάλλου, θα πρόκειται για πολλοστή φορά που θα είμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Όχι μόνο επί κυβέρνησης Τσίπρα, αλλά και επί κυβέρνησης Σαμαρά το είδαμε να παίζεται με ένα κυνικό ως αισχρό τρόπο από την τότε τρόικα και νυν κουαρτέτο.
Πάντως, από τις επαφές των πρώτων ημερών, τα πράγματα δεν δείχνουν γρήγορο τέλος της αξιολόγησης.


Ας πάρουμε τα μεγάλα «αγκάθια» με τη σειρά:


-Εξωδικαστικός συμβιβασμός: Η ελληνική κυβέρνηση προτείνει να εφαρμοστεί σε όλες τις υπερχρεωμένες επιχειρήσεις, να υπάρχει μορατόριουμ από 2 ως έξι μήνες σε κατασχέσεις και άλλα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης και να μην κουρεύεται η βασική οφειλή προς την εφορία, αλλά μόνο πρόστιμα και προσαυξήσεις.


Το κουαρτέτο απαντά ότι ο προτεινόμενος εξωδικαστικός συμβιβασμός να εφαρμοστεί μόνο σε μεγάλες και πολύ μεγάλες επιχειρήσεις και για τις μικρές, πολύ μικρές, καθώς και τους ελεύθερους επαγγελματίες να εφαρμοστεί ο νόμος Δένδια, ενώ προτείνουν ¨κούρεμα¨ ακόμα και βασικής οφειλής προς το Δημόσιο και όχι μόνο προστίμων και προσαυξήσεων.


-Ομαδικές απολύσεις: Η Ντέλια Βελκουλέσκου θέλει πλήρη απελευθέρωση, ενώ ο Γιώργος Κατρούγκαλος ζητά εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων και πιο συγκεκριμένα της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που αναμένεται να εκδοθεί ως τα μέσα Νοεμβρίου. Στο σημείο αυτό να επισημάνουμε ότι η ευρωπαϊκή πλευρά του κουαρτέτου συμφωνεί με τη θέση του Ελληνα υπουργού.


-Υποκατώτατος μισθός: Ο Γιώργος Κατρούγκαλος ζητά κατάργηση της διάκρισης και επιχειρηματολογεί ότι η διάκριση με κριτήριο την ηλικία έχει κηρυχτεί παράνομη από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Υπάρχει, όμως, η πρόταση της Επιτροπής των Σοφών για δύο υποκατώτατους μισθούς με κριτήριο την εργασιακή εμπειρία (526 ευρώ για τον πρώτο χρόνο εργασίας και 556 για το δεύτερο), που μάλλον πολύ δύσκολα θα μπορέσει να αποφύγει η ελληνική διαφορά.


-Συλλογικές αποφάσεις και διαιτησία: Οι Θεσμοί επιμένουν να διατηρηθεί το παλιό καθεστώς, η ελληνική πλευρά επιθυμεί επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και μονομερή προσφυγή στη διαιτησία, επικαλούμενη αποφάσεις διεθνών και εθνικών δικαστηρίων που ορίζουν τη νομιμότητα.


Εισπράξεις χρεών προς την εφορία: Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων προτάσσει ως στοιχείο προτεραιότητας το ύψος της οφειλής, ενώ το κουαρτέτο προτείνει την εισπραξιμότητα, δηλαδή τη δυνατότητα του οφειλέτη να πληρώσει.


Αφορολόγητο ποσό: Οι Θεσμοί δείχνουν να θέλουν να μειωθεί στις 4.000 ως 5.000 ευρώ ώστε να χρηματοδοτηθούν κοινωνικές παρεμβάσεις, όπως το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Εχουν ως σύμμαχο και την πρόταση της Παγκόσμιας Τράπεζας που προτείνει μείωση του αφορολόγητου στις 5.000 ευρώ. Η ελληνική κυβέρνηση ανταπαντά ότι το θέμα έχει κλείσει και δεν είναι ζήτημα της παρούσης αξιολόγησης. Μένει να δούμε αν τελικά θα τεθεί στο τραπέζι και θα αποτελέσει ίσως το μεγαλύτερο αγκάθι της διαπραγμάτευσης. Μάλιστα το ΔΝΤ συνδέει το αφορολόγητο με το ύψος του πλεονάσματος.


Ασφαλιστικό: Περαιτέρω μείωση των συντάξεων θέλει το ΔΝΤ και η Ντέλια Βελκουλέσκου. Δεν πρόκειται να ανοίξει τέτοιο ζήτημα. Το θέμα έχει κλείσει οριστικά απαντά ο Γιώργος Κατρούγκαλος.


Συμπέρασμα: Με τόσα και τέτοια θέματα να αποτελούν σημεία τριβών, αντιπαράθεσης, διαφαίνεται πως είναι πολύ δύσκολο να κλείσει γρήγορα η διαπραγμάτευση.


Αν μάλιστα ληφθούν υπόψη πως η ελληνική κυβέρνηση ¨καίγεται¨ να ξεκινήσουν γρήγορα, εντός του Δεκεμβρίου λένε, οι συζητήσεις για το χρέος, τα αρνητικά δημοσκοπικά ευρήματα και οι ψηφοφορίες στην Κεντρική Επιτροπή και στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, γίνεται αντιληπτό ότι πολύ δύσκολα μπορεί να υποχωρήσει χωρίς μεγάλο κόστος τόσο στην κοινωνία, όσο και στο εσωτερικό του κόμματος.


Και αυτό αποτελεί μία πρόσθετη δυσκολία για γρήγορη αξιολόγηση.


Πηγή: newsit


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 24 October 2016 | 4:36 pm


Εξέγερση μεταναστών στη Μόρια: Έβαλαν φωτιά στο hot spotΝέο επεισόδιο στον καταυλισμό προσφύγων της Λέσβου
Πάνο Καμμένε, να διατάξεις άμεσα τους στρατιωτικούς, να ξαναφτιάξουν το χοτσποτάδικο... και τα χρήματα, ξέρεις εσύ... από τον ΜΑΛΑΚΑ ΛΟΒΟΤΟΜΗΜΕΝΟ ΛΑΟ.


Καλλιόπη Σουφλή


Διαμαρτυρίες για την πολύμηνη καθυστέρηση της εξέτασης των αιτημάτων ασύλου και τον εγκλωβισμό τους στο νησί - Επέμβαση των ΜΑΤ και της Πυροσβεστικής

 

Εξέγερση σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας στο hot spot της Μόριας στη Λέσβο με εκατοντάδες μετανάστες, κυρίως από το Πακιστάν, να διαμαρτύρονται για την πολύμηνη καθυστέρηση της εξέτασης των αιτημάτων ασύλου και τον εγκλωβισμό τους στο νησί.

Μετά την εκδήλωση της εξέγερσης, οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Ασύλου εγκατέλειψαν τους χώρους εργασίας τους οι οποίοι στη συνέχεια πυρπολήθηκαν από τους διαμαρτυρόμενους πρόσφυγες και μετανάστες.

Στο  hot spot επενέβη  η Πυροσβεστική Υπηρεσία -η οποία έσβησε τη μεγάλη φωτιά που είχε ξεσπάσει στις εγκαταστάσεις, με αποτέλεσμα να καούν τουλάχιστον 8 κοντέινερ- ενώ διμοιρία των ΜΑΤ μπήκε μέσα στο κέντρο καταφέρνοντας να αποκαταστήσει την τάξη.

Όπως ενημέρωσε μέσω Twitter η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Υποστήριξης Ασύλου, τα γραφεία της στον καταυλισμό καταστράφηκαν από τη φωτιά, οι εργαζόμενοι σε αυτά όμως είναι ασφαλείς.

Tο Ευρωπαϊκό Γραφείο Υποστήριξης Ασύλου ανέβασε στο Twitter την παρακάτω φωτογραφία
https://youtu.be/vPYTInZEEiEΠηγή

Δημοσιεύθηκε στις 24 October 2016 | 4:17 pm


Είναι κάποιοι άνθρωποι που τους αισθάνεσαι απόλυτα δικούς σου. Μην τους αφήσεις να φύγουν… 
Στο χέρι σου είναι.
Της Μαρίνας Αβραάμ.


Είναι κάποια πράγματα που έχουν φτιαχτεί για σένα, είναι κάποιοι άνθρωποι που αισθάνεσαι απόλυτα “δικούς” σου.Δεν γράφουν κάπου το όνομα σου, αλλά το ξέρεις από τη στιγμή που συναντιούνται οι δρόμοι σας πως ανήκετε ο ένας στον άλλον.


Ίσως να σου βγάζουν τον κτητικό σου εαυτό, ίσως να αντιδράς εγωιστικά γιατί φοβάσαι να μην τους χάσεις, να μην στους κλέψει μέσα από τα χέρια κάποιος άλλος.


Χαλάρωσε… Αν είναι για σένα και εάν εσύ με τη σειρά σου είσαι σωστός, τότε τίποτα δεν θα χάσεις. Τίποτα δεν θα χαθεί.


Είναι οι όμορφες ιστορίες ζωής που δεν πρέπει να πιέζεις… Και δεν πρέπει καθόλου να οδηγείς τις καταστάσεις εκεί που θες. Σεβάσου τον άλλο. Σεβάσου το χώρο του, σεβάσου το χρόνο του. 


Σεβάσου τις πληγές του, σεβάσου τα θέλω του. Τους φόβους και τις ανησυχίες του.
Είναι ιστορίες πάθους, έρωτα, είναι ιστορίες που τις ζεις αν είσαι τυχερός έστω μια φορά στη ζωή σου.


Αισθάνεσαι να σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο, δεν μπορείς να αντισταθείς. Σου βγάζουν τον καλό σου εαυτό. Σου δίνουν κίνητρο να δεις τη ζωή με άλλο μάτι.

Σε αγαπάνε και ιδιαίτερα αγαπούν αυτά που εσύ αισθάνεσαι άσχημα επάνω σου. Μια ουλή, ένα σημάδι, τις κακές σου συνήθειες, αυτά που σε τρομάζουν στον ίδιο σου τον εαυτό. Τα βρίσκουν χαριτωμένα και μέσα από αυτούς, βελτιώνεσαι κι εσύ.


Σε αγαπάνε στις μαύρες σου λίγο περισσότερο και στις όμορφες στιγμές σου επίσης.
Σε προκαλούν, σε θυμώνουν, σε φτάνουν στα όρια σου.
Σε ηρεμούν, σε αγκαλιάζουν, σου δείχνουν τα πράγματα από άλλη οπτική.


Σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο.


Οι αντιθέσεις είναι το κοινό σας σημείο γιατί καταβάθος μοιάζετε.

Μην τους αφήσεις να φύγουν… Στο χέρι σου είναι. 
Προσελκύουμε αυτά που στα αλήθεια θέλουμε, αυτά που μας αξίζουν…Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 24 October 2016 | 4:00 pm


εκεί κλειδώνουν οι ψυχές... (5 βίντεο, 1 λίστα, 1 ταινία και... η ματιά της ζωής και της ψυχής...)Είν' το κλειδί στη ζωή...
Τους ζυγίζεις τους ανθρώπους, μάτια μου... έμαθες πια, μετά από πολλά στραπάτσα, να τους ζυγίζεις...


Φίλους, που σου γύρισαν την πλάτη, στα δύσκολα...
Έρωτες, που έβαλαν μπροστά το "εγώ" τους... τους φόβους τους, και λάκισαν... 


Ότι φάνταζε στα μάτια και στην ψυχή σου, ιδανικό, κατέρρευσε... να... σαν εκείνους τους πύργους που κτίζαμε παιδιά στην παραλία, κι ερχόταν το κύμα και τους έλιωνε πάλι σε κόκκους άμμου...


Σεβασμός... εκτίμηση... εμπιστοσύνη... φιλία, έρωτας, αγάπη, πρέπει να 'ναι αμοιβαία...
Εκεί  κλειδώνουν  οι ψυχές...


Στην κόλαση της καθημερινότητας, το αμοιβαίο, είν' ο παράδεισος...Καλημέρα και καλή εβδομάδα


Καλλιόπη
... τα τραγούδια... εδώ... εδώ... εδώ... εδώ... εδώ...
... η λίστα...εδώ...
... η ταινία... εδώ...... και η ματιά της ζωής και της ψυχής... εδώ...Δημοσιεύθηκε στις 24 October 2016 | 3:46 pm


διαδικτυακή ουτοπία... (4 βίντεο, 1 λίστα, 1 ταινία και... η ματιά της ζωής και της ψυχής...)

Μορφές αποτυπώνονται στην κρύα οθόνη φωτογραφίες  γελαστών προσώπων που πισω τους κρύβεται δυστυχία και πόνος.

Άνθρωποι φαντάσματα της σημερινής γυάλινης και άψυχης ουτοπίας που προσπαθούν να αλληλοαγαπηθούν και που στο τέλος αλληλοσφάζονται.


Διαδικτυακή έρημος με ανικανοποίητα όνειρα κια φρούδες ελπίδες έγινε η ζωή μας ενα "μου αρέσεις"... ενα άδειο "καλημέρα"... ενα ψεύτικο "καληνύχτα".

Η εξάρτηση μεγάλη οι φλέβες μας γίναν καλώδια υπολογιστών που δεν τρέχει πια αίμα αλλα μηνύματα αγνώστων φίλων ενω κάνουν πλύση στο μυαλό μας ύποπτα παστάκια που μας συμβουλεύουν μια αγάπη που μοιάζει με θάνατο.

Ξυπνάμε και κοιμόμαστε, στέλνοντας την ανία μας μέσα απο σύρματα σ'ολον τον κόσμο και διαδίδουμε, οτι η ευτυχία ειναι έγκλημα και οτι η χαρά ειναι αμαρτία, ερωτοτροπωντας ο ενας με τον άλλον, χωρις αισθήματα , ετσι για να βαυκαλιζόμαστε οτι αγαπάμε , ετσι στα ψέματα .. ψέματα, σαν παιδικό παιχνίδι ...


γιαννης περγαμηνελλης

ΠηγήΠικρές διαπιστώσεις... η μοναξιά, κτύπησε πολλές πόρτες... και πίσω από τις πόρτες, άνθρωποι που φοβούνται ν' αγαπήσουν και ν' αγαπηθούν... άνθρωποι συμβιβασμένοι στις άδειες ζωές  τους...


Ψυχές κι αισθήματα στο κενό... κρεμασμένα στα καλώδια του internet...


"Τόση μοναξιά, σε ποιό αστείο να χωρέσει..."...Καλό ξημέρωμα... καλή εβδομάδα...


Καλλιόπη  ... τα τραγούδια... εδώ... εδώ... εδώ... εδώ...... η λίστα... εδώ...... η ταινία... εδώ  ...


... και η ματιά της ζωής και της ψυχής... εδώ ... 

Δημοσιεύθηκε στις 24 October 2016 | 4:20 am


καρατσεκαρισμένο, αλλά... ... αν τους το πεις, σε λένε... φέμω... κι ας μην είσαι...


Καλλιόπη


Δημοσιεύθηκε στις 24 October 2016 | 4:15 am


... κι αυτή η μοναξιά...
 ... είναι η πιο αδυσώπητη...


Καλλιόπη


Δημοσιεύθηκε στις 24 October 2016 | 4:14 am


10 εντυπωσιακά Εθνικά Πάρκα του κόσμου
 


Ο Εθνικός Δρυμός ή Εθνικό Πάρκο είναι ένα οικοσύστημα με ιδιαίτερη οικολογική αξία, που παραμένει ανεπηρέαστο ή έχει επηρεαστεί σε μικρό βαθμό από τον άνθρωπο.
 
 
Στα Εθνικά Πάρκα διατηρείται ποικιλομορφία οικολογικών, βιολογικών, γεωμορφολογικών και αισθητικών στοιχείων. Προστατεύονται από ειδικούς νόμους για να διαφυλαχτεί η μοναδικότητα του φυσικού πλούτου.
 
Ένας Εθνικός Δρυμός μπορεί να περιλαμβάνει δάση, λιβάδια, ποτάμια, λίμνες, οικισμούς, καθώς και ιστορικά-αρχαιολογικά ευρήματα και μνημεία.
 
Στην Ελλάδα δέκα περιοχές έχουν κηρυχθεί ως Εθνικοί Δρυμοί: Ολύμπου, Πάρνηθας, Παρνασσού, Αίνου Κεφαλληνίας, Σουνίου, Οίτης, Λευκών Ορέων (Σαμαριάς), Πίνδου (Βάλια Κάλντα), Πρεσπών και Βίκου-Αώου. Καλύπτουν 6.960 τετρ. χλμ. και αποτελούν σε ποσοστό το 3,6% της ελληνικής επικράτειας.
 
Στον υπόλοιπο κόσμο, πρώτη σε αριθμό Εθνικών Πάρκων είναι η Αυστραλία. Έχει 685 περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί Εθνικά Πάρκα με συνολική έκταση 335.062 τετρ. χλμ ή 4,36% της επικράτειάς της. Δεύτερη είναι η Κίνα με 208 Εθνικά Πάρκα, τρίτη η Ταΐλάνδη με 138, τέταρτη η Ινδία με 102 και στην πέμπτη θέση είναι η Βραζιλία και το Μεξικό με 67 Εθνικά Πάρκα. Ο Καναδάς, από πλευράς εκτάσεως είναι στην πρώτη θέση, αφού τα 40 Εθνικά Πάρκα που έχει καλύπτουν έκταση 377.000 τετρ. χλμ.
 
Δείτε 10 εντυπωσιακά Εθνικά Πάρκα, ανάμεσα στα εκατοντάδες που υπάρχουν σε όλο τον κόσμο.
 
 Yosemite-ΗΠΑΜνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς, αυτό το Εθνικό Πάρκο βρίσκεται στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Είναι διεθνώς αναγνωρισμένο για τη φυσική ομορφιά του, τις εντυπωσιακές βουνοπλαγιές από γρανίτη, τους καταρράκτες, τα ποτάμια και τους χειμάρρους, καθώς και τη βιοποικιλότητά του.Περίπου το 89% της έκτασης του έχει ανακηρυχθεί περιοχή άγριας φύσης.
Φωτογραφία  Rainer Marks
 
 
Η κοιλάδα των λουλουδιών-Ινδία
 Άλλο ένα Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Πλημμυρισμένη από εκατοντάδες διαφορετικά λουλούδια η κοιλάδα αυτή, που βρίσκεται στις πλαγιές των Ιμαλαίων, είναι εκπληκτικής ομορφιάς.Ορχιδέες, παπαρούνες, μαργαρίτες και ανεμώνες σχηματίζουν το πολύχρωμο χαλί της. Δάση με σημύδες και ροδόδεντρα καλύπτουν περιοχές του Εθνικού Πάρκου.Έχει αναγνωριστεί ως ένα τοπίο ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς.
Φωτογραφία  Kdhenrick
 
 
Όλυμπος-Ελλάδα
 
Το "βουνό των δώδεκα θεών" έχει ανακηρυχθεί Εθνικός Δρυμός από το 1938. Διαθέτει μοναδική πανίδα και χλωρίδα με εκατοντάδες διαφορετικά είδη. Βραχώδεις, απόκρημνες κορυφές, βαθιές χαράδρες, αλπικά λιβάδια και πυκνά δάση συνθέτουν την ομορφιά του ψηλότερου βουνού της Ελλάδας.
Φωτογραφία  Alina Zienowicz
 
 
Αρχιπέλαγος Los Roques-Βενεζουέλα
 
350 νησιά, νησίδες και κοραλλιογενείς ύφαλοι αποτελούν το αρχιπέλαγος Los Roques στη Βενεζουέλα. Ανακηρύχθηκε Εθνικό Πάρκο λόγω της μεγάλης ποικιλίας θαλάσσιων πτηνών και της πλούσιας υδρόβιας ζωής. Οι αμμώδεις παραλίες και η παρθένα φύση των κοραλλιογενών υφάλων προσελκύουν αρκετούς επισκέπτες κάθε χρόνο.
 
 
Φωτογραφία  BIT1982
 
 
Port Campell-Αυστραλία
 
 
Στη Βικτώρια της Αυστραλίας, 190 χλμ.  νοτιοδυτικά της Μελβούρνης, βρίσκεται η προστατευμένη περιοχή του Εθνικού Πάρκου Port Campell.
Απόκρημνα βράχια, νησίδες, φαράγγια, φυσικά τόξα διαμορφώνουν το τοπίο αυτού του Εθνικού Πάρκου.
 
Φωτογραφία  Chintohere
 
 
Grand Canyon-ΗΠΑ
 
 
Η μεγαλύτερη χαράδρα  και ένα από τα επτά φυσικά θαύματα του κόσμου.
 Ανακηρύχθηκε Εθνικός Δρυμός το 1919 και είναι ένα από τα εντυπωσιακότερα τοπία στον πλανήτη. Τα βράχια στο βάθος της χαράδρας έχουν ηλικία 2.000 εκατομμυρίων ετών.
Παρόλο που η χαράδρα δείχνει γυμνή, εντούτοις επιβιώνουν πολλά είδη ζώων και φυτών.
Από τα δημοφιλέστερα αξιοθέατα του κόσμου, δέχεται κάθε χρόνο περισσότερους από 5 εκατομμύρια επισκέπτες.
 
 
 
 
Banff-Καναδάς
 
Το Εθνικό Πάρκο Banff είναι το παλαιότερο του Καναδά. Βρίσκεται στα καναδικά Βραχώδη όρη, στην επαρχία της Αλμπέρτα. Πολυάριθμοι παγετώνες, πυκνά κωνοφόρα δάση και αλπικά τοπία. Ορμητικά ποτάμια και λίμνες που το μπλε, πράσινο ή τυρκουάζ χρώμα τους εντυπωσιάζει.
 
Φωτογραφία  Gorgo
 
 
Serengeti-Τανζανία
 
Μια έκταση 30.000 τετρ. χλμ. στην βόρεια Τανζανία, που εκτείνεται και στην νοτιοδυτική Κένυα. Είναι η σημαντικότερη μεταναστευτική διαδρομή του πλανήτη. Κάθε χρόνο, περίπου 2 εκατομμύρια άγρια ζώα μετακινούνται, μέσω του Σερενγκέτι, προς το καταφύγιο Μασάι Μάρα στην Κένυα.
Παραποτάμια δάση, βάλτοι και λιβάδια φιλοξενούν μεγάλη ποικιλία άγριων ζώων.
 
Φωτογραφία  Haplochromis
 
 
Denali-Αλάσκα
 
Το Εθνικό Πάρκο Denali βρίσκεται στην Αλάσκα και περιλαμβάνει το όρος McKinley, το ψηλότερο βουνό της Βόρειας Αμερικής. Τεράστιες εκτάσεις τούνδρας, οροσειρών και πεδιάδων, όπου τρεχούμενα νερά λιώνουν τους πάγους του εδάφους.
Είναι μια περιοχή άγριας φύσης με πλούσια πανίδα και χλωρίδα.
 
Φωτογραφία  BillC
 
 
Torres del Paine-Χιλή
 
Στην Παταγονία, στην νότια Χιλή βρίσκεται το Πάρκο Torres del Paine. Στο Πάρκο δεσπόζει ο ορεινός όγκος Paine, ενώ παγετώνες, ποτάμια και λίμνες συμπληρώνουν την εντυπωσιακή ομορφιά του Πάρκου. Μικρές κοιλάδες βρίσκονται ανάμεσα σε θεαματικούς γρανιτένιους βράχους.
 
Φωτογραφία John Spooner
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 24 October 2016 | 3:49 am


Μην κάνεις "έτσι" ρε... ψυχασθενή. Δεν έχεις καταλάβει ότι στ' αρχίδια μας αν ο νόμος για τις τηλεοράσεις είναι ή όχι συνταγματικός και το αν ο Κούλης είναι διαπλεκόμενος;
 
Μην κάνεις "έτσι" ρε... ψυχασθενή.
 
 
Δεν έχεις καταλάβει ότι, στ' αρχίδια μας αν ο νόμος για τις τηλεοράσεις είναι ή όχι συνταγματικός και το αν ο Κούλης είναι διαπλεκόμενος?

 
Με μια έγνοια κοιμόμαστε και ξυπνάμε, γόνε της... Χουντογενειάς και υιέ πατέρα χωρίς... πρόσωπο.
 

Πότε θα σε ξεσκίσουμε και θα σε στήσουμε ξεβράκωτο στην... Πλατεία Συντάγματος, να χορεύεις σαν αρκούδι, μ' ένα χαλκά στην μύτη και το πλήθος να σου πετάει ...κλούβια αυγά.


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 24 October 2016 | 3:18 am


ΟΤΑΝ Ο ΜΑΝΟΣ ΠΟΥΛΑΓΕ ΛΑΧΕΙΑ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ!
Κείμενο αυτοβιογραφικό με το χέρι και το ψυχισμό του Μάνου Χατζιδάκι. Αφορμή να διαβάσουμε τι γράφει ο ίδιος ο αξεπέραστος καλλιτέχνης για τη ζωή του και τον εαυτό του το γεγονός της γέννησης του, σα σήμερα 23 Οκτωβρίου, το 1925...«Γεννήθηκα στις 23 του Οκτώβρη του 1925 στην Ξάνθη τη διατηρητέα κι όχι την άλλη τη φριχτή που χτίστηκε μεταγενέστερα από τους εσωτερικούς της ενδοχώρας μετανάστες. 


Η συνύπαρξη εκείνο τον καιρό ενός αντιτύπου της μπελ-επόκ, με αυθεντικούς τούρκικους μιναρέδες, έδιναν χρώμα και περιεχόμενο σε μια κοινωνία-πανσπερμία απ' όλες τις γωνιές της Ελλαδικής γης, που συμπτωματικά βρέθηκε να ζει σε ακριτική περιοχή και να χορεύει τσάρλεστον στις δημόσιες πλατείες. 


Σαν άνοιξα τα μάτια μου είδα με απορία πολύ κόσμο να περιμένει την εμφάνισή μου (το ίδιο συνέχισα κι αργότερα να απορώ σαν με περίμεναν κάπου καθυστερημένα να φανώ). Η μητέρα μου ήταν από την Αδριανούπολη, κόρη του Κωνσταντίνου Αρβανιτίδη, και ο πατέρας μου απ' την Μύρθιο της Ρεθύμνου, απ' την Κρήτη. 


Είμαι ένα γέννημα δύο ανθρώπων που καθώς γνωρίζω δεν συνεργάστηκαν ποτέ, εκτός απ΄ την στιγμή που αποφάσισαν την κατασκευή μου. Γι' αυτό και περιέχω μέσα μου χιλιάδες αντιθέσεις κι όλες τις δυσκολίες του Θεού. Όμως η αστική μου συνείδηση, μαζί με τη θητεία μου την λεγόμενη «ευρωπαϊκή», φέραν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.


Προσπάθησα όλον το καιρό που μέναμε στην Ξάνθη να γνωρίσω σε βάθος τους γονείς μου και να εξαφανίσω την αδελφή μου. Δεν τα κατάφερα και τα δύο. Έτσι μετακομίσαμε το '32 στην Αθήνα όπου δεν στάθηκε δυνατόν να λησμονήσω την αποτυχία μου.


Άρχιζα να ζω και να εκπαιδεύομαι στην πρωτεύουσα ενώ παράλληλα σπούδαζα τον έρωτα και την ποιητική λειτουργία του καιρού μου. Έλαβα όμως την αττική παιδεία όταν στον τόπο μας υπήρχε και Αττική και Παιδεία. 


Μ' επηρεάσανε βαθιά ο Ερωτόκριτος, ο Στρατηγός Μακρυγιάννης, το Εργοστάσιο του Φιξ, ο Χαράλαμπος του «Βυζαντίου», το υγρό κλίμα της Θεσσαλονίκης και τα άγνωστα πρόσωπα που γνώριζα τυχαία και παρέμειναν άγνωστα σ' όλα τα χρόνια τα κατοπινά. 


Στην κατοχική περίοδο συνειδητοποίησα πόσο άχρηστα ήτανε τα μαθήματα της Μουσικής, μια και μ' απομάκρυναν ύπουλα απ' τους αρχικούς μου στόχους που ήταν να επικοινωνήσω, να διοχετευθώ και να εξαφανιστώ, γι' αυτό και τα σταμάτησα ευθύς μετά την Κατοχή. 


Έτσι δεν σπούδασα σε Ωδείο και συνεπώς εγλύτωσα απ' το να μοιάζω με τα μέλη του Πανελληνίου Μουσικού Συλλόγου. Έγραψα ποιήματα και πολλά τραγούδια, και ασκήθηκα ιδιαίτερα στο να επιβάλλω τις απόψεις μου με δημοκρατικές διαδικασίες, πράγμα που άλλωστε με ωφέλησε τα μέγιστα σαν έγινα υπάλληλος τα τελευταία χρόνια. Απέφυγα μετά περίσσιας βδελυγμίας ότι τραυμάτιζε το ερωτικό μου αίσθημα και την προσωπική μου ευαισθησία.


Ταξίδεψα πολύ και αυτό με βοήθησε ν' αντιληφθώ πώς η βλακεία δεν ήταν αποκλειστικόν του τόπου μας προϊόν, όπως περήφανα ισχυρίζονται κι αποδεικνύουν συνεχώς οι έλληνες σωβινιστές και της εθνικοφροσύνης οι εραστές. Παράλληλα ανακάλυψα ότι τα πρόσωπα που μ' ενδιαφέρανε έπρεπε να ομιλούν απαραιτήτως ελληνικά, γιατί σε ξένη γλώσσα η επικοινωνία γινότανε οδυνηρή και εξαφάνιζε το μισό μου πρόσωπο.


Το '66 βρέθηκα στην Αμερική. Έμεινα κι έζησα εκεί κάπου έξι χρόνια, τα χρόνια της δικτατορίας, για λόγους καθαρά εφοριακούς - ανεκαλύφθη πως χρωστούσα τρεισήμισι περίπου εκατομμύρια στο δημόσιο. Όταν εξόφλησα το χρέος μου επέστρεψα περίπου το '72 και ίδρυσα ένα καφενείο που το ονομάσαμε Πολύτροπον, ίσαμε τη μεταπολίτευση του '74, όπου και τόκλεισα γιατί άρχιζε η εποχή των γηπέδων και των μεγάλων λαϊκών εκτονώσεων. 


 Κράτησα την ψυχραιμία μου και δεν εχόρεψα εθνικούς και αντιστασιακούς χορούς στα γυμναστήρια και στα γεμάτα από νέους γήπεδα. Κλείνοντας το Πολύτροπο είχα ένα παθητικό πάλι της τάξεως περίπου των τρεισήμισι εκατομμυρίων - μοιραίος αριθμός, φαίνεται, για την προσωπική μου ζωή.


Από το '75 αρχίζει μια διάσημη εποχή μου που θα την λέγαμε, για να την ξεχωρίσουμε, υπαλληλική, που μ' έκανε ιδιαίτερα γνωστό σ' ένα μεγάλο και απληροφόρητο κοινό, βεβαίως ελληνικό, σαν άσπονδο εχθρό της ελληνικής μουσικής, των ελλήνων μουσικών και της εξίσου ελληνικής κουλτούρας. 


Μέσα σ' αυτή την περίοδο και ύστερα από ένα ανεπιτυχές έμφραγμα στην καρδιά, προσπάθησα πάλι, ανεπιτυχώς είναι αλήθεια, να πραγματοποιήσω τις ακριβές καφενειακές μου ιδέες πότε στην ΕΡΤ και πότε στο Υπουργείο Πολιτισμού , εννοώντας να επιβάλω τις απόψεις μου με δημοκρατικές διαδικασίες. Και οι δύο όμως τούτοι οργανισμοί σαθροί και διαβρωμένοι από τη γέννησή τους κατάφεραν να αντισταθούν επιτυχώς και, καθώς λεν, να με νικήσουν «κατά κράτος». 


Παρ΄ όλα αυτά, μέσα σε τούτον τον καιρό γεννήθηκε το Τρίτο κι επιβλήθηκε στη χώρα.
Και τώρα καταστάλαγμα του βίου μου μέχρι στιγμής είναι :


Α δ ι α φ ο ρ ώ για την δόξα. Με φυλακίζει μες στα πλαίσια που καθορίζει εκείνη κι όχι εγώ.


Π ι σ τ ε ύ ω στο τραγούδι που μας αποκαλύπτει και μας εκφράζει εκ βαθέων, κι όχι σ' αυτό που κολακεύει τις επιπόλαιες και βιαίως αποκτηθείσες συνήθειές μας.


Π ε ρ ι φ ρ ο ν ώ αυτούς που δεν στοχεύουν στην αναθεώρηση και στην πνευματική νεότητα, τους εύκολα «επώνυμους» πολιτικούς και καλλιτέχνες, τους εφησυχασμένους συνομήλικους, την σκοτεινή και ύποπτη δημοσιογραφία καθώς και την κάθε λογής χυδαιότητα.


Έτσι κατάφερα να ολοκληρώσω την τραυματισμένη από την παιδική μου ηλικία προσωπικότητα, καταλήγοντας να πουλώ «λαχεία στον ουρανό» και προκαλώντας τον σεβασμό των νεωτέρων μου μια και παρέμεινα ένας γνήσιος Έλληνας και Μεγάλος Ερωτικός».Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 24 October 2016 | 3:08 am


Ο Τσίπρας με επίθεση σε Siemens-Μέρκελ οδηγεί τη χώρα σε εκλογές wpid-wp-1477227311618.jpeg

Η επαναφορά του Σκανδάλου της Siemens εκτιμούν από το Μέγαρο Μαξίμου ότι θα μπορούσε να είναι και ένα μέσο πίεσης προς την Γερμανία (αλλά και τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη) για την αναδιάρθρωση του χρέους…Σύμφωνα με δημοσιογράφο που κάλυψε το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ο Τσίπρας ακούστηκε να λέει για τον Κυριάκο Μητσοτάκη:
-Θα τον κάνω μια χαψιά…


Τι είναι όμως αυτό που έκανε τον Αλέξη Τσίπρα να ξαναβάλει στο τραπέζι το σκάνδαλο της Siemens λίγες ώρες μετά την συνάντησή του με την Μέρκελ;


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ Τσίπρας και Καμμένος είναι σχεδόν βέβαιοι ότι θα έχουν αμέριστη βοήθεια από τους Αμερικανούς στον πόλεμο που ετοιμάζουν κατά της Μέρκελ, του Σόιμπλε, της Siemens, της Lidl, της Fraport, της Μπάγιερν Μονάχου, του Γιούργκεν Κλοπ και πάει λέγοντας.


 

Ο Τσίπρας πιστεύει πως στον πόλεμο κατά των Γερμανών θα έχει στο πλευρό του την Lockheed Martin (από την οποία θα πάρει τα F-35 και την General Electric από την οποία θα αγοράσει 300 αξονικούς τομογράφους ώστε να τους χαρίσει στους βουλευτές όλων των κομμάτων κι αυτοί με τη σειρά τους να τους εγκαταστήσουν στις περιοχές που εκλέγονται ώστε να συμπληρώνουν τις συντάξεις τους.


 

O Eλληνας πρωθυπουργός επέστρεψε από την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών με άδεια χέρια για το χρέος. 


Ακόμη και ο “φίλος” Ολάντ ο οποίος κουτσομπολεύει τον Αλέξη Τσίπρα σε γεύματα με Γάλλους δημοσιογράφους αρκέστηκε μόνο σε αοριστολογίες. 


Ο πρωθυπουργός λοιπόν είναι αναγκασμένος να στραφεί στη βάση αλλά και στα στελέχη του κόμματός του μια και κάθε μέρα που περνάει διαπιστώνει ότι βρίσκεται όλο και πιο κοντά στις πρόωρες εκλογές και έτσι επιστρέφει ξανά και ξανά στο αγαπημένο του θέμα, την διαπλοκή και την διαφθορά. 


Τι δεν είπε πάλι σήμερα για τους νταβατζήδες από κάποιους από τους οποίους κατάφερε να πάρει 260.000.000 εκατ. ευρώ και να τα μοιράσει στο φτωχό λαό.Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 24 October 2016 | 3:00 am


Κωνσταντοπούλου: "Να κάνουμε επανάσταση για να ανατρέψουμε το μνημονιακό καθεστώς" [Βίντεο]

 
Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση εξαπέλυσε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου μιλώντας στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.«Ας κάνει εκλογές ο κ. Τσίπρας όποτε έχει κέφια, κι αν βρει την ψήφο του…  Ο κ. Τσίπρας έκανε κάποιες επιλογές πολύ νωρίς, και λυπάμαι για τον εαυτό μου που δεν το διέγνωσα έγκαιρα» ανέφερε σε προσωπικό τόνο.


Σχολιάζοντας τις πρόσφατες προκλητικές δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος αμφισβήτησε τη Συνθήκη της Λωζάνης, η κ. Κωνσταντοπούλου έστρεψε τα πυρά της εκ νέου κατά της κυβέρνησης. «Το πιο επικίνδυνο είναι ότι η ίδια η κυβέρνηση έχει συναινέσει στη σχετικοποίηση όλων των διεθνών συμβάσεων, το διεθνούς δικαίου. Ότι έχει συνομολογηθεί από την κυβέρνηση, θέτει εν αμφιβόλω το διεθνές κεκτημένο» επεσήμανε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

Με την υπογραφή που έβαλε ο πρωθυπουργός στη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας, έβαλε τα θεμέλια του συνολικού κλονισμού του διεθνούς δικαίου, του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου. Ο κ. Ερντογάν τα βρίσκει και τα κάνει, γιατί τυγχάνει μίας προνομιακής συμπεριφοράς από την ΕΕ, από την Ελλάδα. (…) Αυτή τη στιγμή οι διεργασίες στην ΕΕ, είναι διεργασίες πλήρους μετάλλαξης της δημοκρατίας με πρώτο θύμα της χώρας μας.

Σε αυτό το σημείο άφησε αιχμές και κατά της στάσης του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, για τις απαντήσεις που έδωσε κατά καιρούς, στον τούρκο ομόλογό του. 


«Ας υπάρξει ένα μέτρο στις δηλώσεις του Προέδρου, που κάνει επαναστατική γυμναστική, δήθεν υπεράσπισης της χώρας την ώρα που ο ίδιος έχει συμβάλει στην υποβάθμιση των διεθνών σχέσεων της χώρας , και της δημοκρατίας στη χώρα. 

Δεν υπάρχει δημοκρατία στη χώρα, ζούμε σε ένα αντιδημοκρατικό, αυταρχικό καθεστώς. Και πρέπει εμείς να κάνουμε μία επανάσταση, να ανατρέψουμε αυτή την απολυταρχία, αυτό το μνημονιακό καθεστώς» υποστήριξε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας.


Επανέλαβε τους χαρακτηρισμούς που έχει διατυπώσει κατά καιρούς κατά του πρωθυπουργού, τονίζοντας πως «σημασία έχει οι άνθρωποι που ζουν στη χώρα, που δεν είναι βολεμένοι, να διεκδικήσουν τη ζωή τους, την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Αν σας φαίνεται βαρύ το ξεφτιλισμένος, θα πρέπει να αναρωτηθείτε τι συμβαίνει στη χώρα, πως σας φαίνεται που γίνεται παρακρατικού τύπου παρέμβαση στη Δικαιοσύνης, πως σας φαίνεται που αυτοκτονούν άνθρωποι που έζησαν τίμια».


Αναφερόμενη στο ζήτημα του ελληνικού χρέους, η πρώην πρόεδρος της Βουλής, τόνισε πως αυτό είναι παράνομο και θα πρέπει να αποκηρυχθεί. Σε αυτό το πλαίσιο επανέλαβε ότι, εργαλεία προς αυτή την κατεύθυνση είναι τα πορίσματα της Επιτροπής Αλήθειας για το Δημόσιο χρέος που συγκρότησε η ίδια ενώσω ήταν Πρόεδρος της Βουλής:

Δεν έχουμε χρέος, έχει αποδειχθεί πως το χρέος μας είναι παράνομο. Υπάρχουν πορίσματα που νομιμοποιούν και αποδεικνύουν πως είναι παράνομο. Από το 2015 υπάρχουν δύο πορίσματα της επιτροπής για το χρέος, που εξοπλίζουν τη χώρα με όλα τα επιχειρήματα και τα εργαλεία ώστε να αποκηρυχθεί το χρέος. Το αποτέλεσμά τους υπάρχει ήδη από το 2015, εκδόθηκαν δύο εκθέσεις του ΔΝΤ που συνομολογούν πως το χρέος δεν είναι βιώσιμο.

Δηλαδή το ΔΝΤ λέει πως πρέπει να διαγραφεί. Αυτό που έγινε δεκτό σε όλο τον κόσμο, είναι εντυπωσιακό πως εδώ στην Ελλάδα δεν το κάνουμε σημαία. (…) Η ουσία είναι πως κάποιοι μέσα στη χώρα αυτή δεν θέλησαν η χώρα να χειραφετηθεί, κάποιοι δούλεψαν για να παραμείνουμε σε καθεστώς επιτροπείας, δούλεψαν για τους δανειστές.

Δημιουργήθηκε ένα Υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων, ξεπουλιέται και η τελευταία δημόσια περιουσία, συζητιούνται Eurogroup με Eurogroup τα ψέματα Τσίπρα. Η παρούσα κυβέρνηση, δεν είναι παρά μία ακόμα κυβέρνηση επιτετραμμένων της τρόικας.

«Το χρέος πρέπει να αποκηρυχθεί, δεν λέγεται μονομερής ενέργεια, αλλά κυριαρχική ενέργεια. Κάθε κράτος που αναγνωρίζει τη κυριαρχία, κάθε κράτος που δεν έγινε προτεκτοράτο, έχει αυτό το δικαίωμα, κυριαρχικά να αποκηρύξει το χρέος που δεν δημιουργήθηκε στους πολίτες» είπε.
  

Συνοψίζοντας τη θέση της, η Ζωή Κωνσταντοπούλου τόνισε πως θα πρέπει να γίνει «αποκήρυξη του χρέους» και να διεκδικήσει η χώρα «αποζημιώσεις από τους δανειστές».


Η πρώην πρόεδρος της Βουλής υποστήριξε ότι δεν είχε γνώση των συζητήσεων περί δραχμής, όπως επίσης και τον φερόμενο διάλογο Ολάντ και Πούτιν για αυτό το ενδεχόμενο. 


«Από τη στιγμή που επιλέχθηκε η άρνηση ρευστότητας, η υποχρέωση κάθε έντιμου ανθρώπου είναι να προστατέψεις το λαό, δηλαδή να μην υλοποιηθεί αυτή η ασφυξία» είπε
Αναφέρθηκε και στη συνάντηση που είχε η ίδια με τον πρωθυπουργό Αλέξης Τσίπρας με την ίδια παρουσία του τότε υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη:

Η συνάντηση στο Μαξίμου είχε γίνει με πρωτοβουλία δική μου, όπου ο κ. Τσίπρας μου είπε πως δημιουργήθηκε μία ομάδα η οποία διερευνούσε τρόπου ώστε να αποκρουστεί η ασφυξία που μας επέβαλαν οι δανειστές. Τότε ο κ. Βαρουφάκης είχε πει πως εκπονεί ένα σχέδιο με μία ομάδα για να αποκρουστεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο. (…) Είναι για μένα ξεκάθαρο πως όταν σου κόβουν τη ρευστότητα, πρέπει να βρεις τον τρόπο να αμυνθείς. Και δεν ζούμε στην εποχή του Χαλκού, το δίλημμα ευρώ ή δραχμή δεν υφίσταται.

Κατά τα άλλα, η κ. Κωνσταντοπούλου, εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης για τους χειρισμούς της στη Δικαιοσύνη, ενώ χαρακτήρισε «αντισυνταγματικό» το νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες:
Το εάν η δικαιοσύνη είναι όμηρος των κυβερνήσεων εναπόκειται στο φρόνημα των λειτουργών της. Η κυβέρνηση Τσίπρα δεν είναι η πρώτη κυβέρνηση που προσπαθεί να χειραγωγήσει τη Δικαιοσύνη. Και δυστυχώς η σημερινή κυβέρνηση αποδεικνύει πως κάνει χειρότερες παρεμβάσεις από αυτή Σαμαρά – Αθανασίου.

Η κυβέρνηση κάνει παρακρατικού τύπου παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη. Υπό τον φόβο ότι θα πληγεί η υπουργική αυθαιρεσία- το νόμο Παππά που είναι κατάδηλα αντισυνταγματικός- με μία απόφαση της δικαιοσύνης, παρακολουθούμε φαινόμενα απόπειρας εκβίασης δικαστικών λειτουργών. Όλοι μας καλούμαστε να υπερασπιστούμε την ανεξάρτητη λειτουργία της δικαιοσύνης.
«Οι πρώτοι που πρέπει να υπερασπιστούν την ανεξαρτησία τους είναι οι ίδιοι οι δικαστικοί. Η συναλλαγή με την εκτελεστική εξουσία, η ενδοτικότητα στην εκτελεστική εξουσία δεν είναι τιμητικά για τους δικαστές. 


Αυτό είναι ευτελισμός της Δικαιοσύνης. Το να υπάρχει παρεμβατισμός από το υπουργείο Δικαιοσύνης, όλα αυτά είναι ένα φαινόμενο κατάπτωσης θεσμικής» συνέχισε.Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 24 October 2016 | 2:27 am


ΤΟΝ ΚΑΜΜΕΝΟ, ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΜΜΕΝΟ...
 

ΚΥΡΙΑ ΣΟΥΦΛΗ ΔΙΟΡΘΩΣΤΕ ΜΕ ΑΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΜΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΑ... ΑΡΑ ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟΝ ΚΑΜΜΕΝΟ, ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΜΜΕΝΟ... 

ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟΝ ΚΑΛΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΑΕΡΑ... ΧΑΧΑΧΑ!!! ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ Ο/Η Ανώνυμος άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟΝ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ! Από τα ενδότ...":


Δημοσιεύθηκε στις 24 October 2016 | 2:11 am


Ἡ Φιλοσοφία,ἡ πνευματικότης,ἡ ἠθική καί τό λοβοτομημένο πόπολο…«Οἱ πνευματικές, καθώς καί οἱ ἠθικές ἰδιότητες ἑνός ἀνθρώπου προέρχονται ἀπό τά βάθη τῆς φύσεώς του καί δέν εἶναι ἀποτέλεσμα ἐξωτερικῶν ἐπιδράσεων.»

 
Arthur Schopenhauer

Η καλλίτερη απάντηση και αιτιολογία, που θα μπορούσε να δοθεί όταν γράφω στα σχόλιά μου, ότι... ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ DNA, ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ (πολιτικοί, μιντιάδες, δημοσιογράφοι, μητροπολίτες, δικαστές, ψηφοφόροι μνημονιακών κομμάτων κλπ)

ΕΛΛΗΝΑΣ, ΓΕΝΝΙΕΣΑΙ... ΔΕΝ ΓΙΝΕΣΑΙ.

Κάθαρμα, γεννιέσαι... δεν γίνεσαι...
Δολοφόνος, γεννιέσαι... δεν γίνεσαι...

Ηθικός, γεννιέσαι... δεν γίνεσαι...
ΑΝΗΘΙΚΟΣ, γεννιέσαι... δεν γίνεσαι...

ΛΟΒΟΤΟΜΗΜΕΝΟΣ, ΓΕΝΝΙΕΣΑΙ... ΔΕΝ ΓΙΝΕΣΑΙ...

ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ, ΓΕΝΝΙΕΣΑΙ... ΔΕΝ ΓΙΝΕΣΑΙ...

ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ, ΓΕΝΝΙΕΣΑΙ... ΔΕΝ ΓΙΝΕΣΑΙ...(με ένα ... nickname).


Όπως και... π@&τάνα γεννιέσαι... δεν γίνεσαι...

 
ΑΞΙΟΛΥΠΗΤΑ  ΑΝΘΡΩΠΑΡΙΑ.Καλλιόπη Σουφλή


https://i1.wp.com/www.biografiasyvidas.com/biografia/s/fotos/schopenhauer.jpg 

«Οἱ πνευματικές, καθώς καί οἱ ἠθικές ἰδιότητες ἑνός ἀνθρώπου προέρχονται ἀπό τά βάθη τῆς φύσεώς του καί δέν εἶναι ἀποτέλεσμα ἐξωτερικῶν ἐπιδράσεων.»

Arthur SchopenhauerΤί μᾶς λέει,δῆλα δή,ὁ γερμανός φιλόσοφος; 

Πώς τόσον τά πνευματικά ὅσον καί τά ἠθικά χαρακτηριστικά μιᾶς ἀνθρωπίνης ὀντότητος,εἶναι κληρονομικά καί δέν μποροῦν νά καλλιεργηθοῦν,νά διδαχθοῦν! Δέν μπορεῖ κανείς μέσῳ τῆς ἐκπαιδεύσεως,λόγου χάριν,νά γίνῃ ἕνας πνευματικός-ἠθικός ἄνθρωπος,ὅταν στήν φύσιν του ὑφίστανται ἀντίθετες ἰδιότητες.  
Οὔτε τό περιβάλλον μπορεῖ νά συνεισφέρῃ πρός τήν καλυτέρευσιν σέ περιπτώσεις ἀνθρώπων πού κληρονομικά ἔχουν ἀντίθετα χαρακτηριστικά…


Βεβαίως,τά ἀνωτέρῳ συμπεράσματα, ἀφοροῦν κατ’ἐπέκτασιν καί ὁλόκληρα ἔθνη. Λόγου χάριν, ἄν καί γερμανός ὁ Σοπενχάουερ,ἔλεγε γιά τούς συμπατριώτες :«Καταλογίζει κανείς στούς Γερμανούς ὅτι μιμοῦνται πότε τούς Γάλλους καί πότε τούς Ἄγγλους. Ὡς τόσον, εἶναι ἀκριβῶς ὅ,τι καλύτερο μποροῦν νά κάνουν, διότι, ἄν περιοριστοῦν στά δικά τους μέσα, δέν ἔχουν τίποτε καλό νά ἐπιδείξουν».Ἐάν λοιπόν,τήν παραπάνω σκέψιν,περί πνευματικῶν καί ἠθικῶν ἰδιοτήτων πού δέν ἀποτελοῦν ἀποτέλεσμα ἐξωτερικῶν ἐπιδράσεων, θέλουμε νά τήν μεταφέρουμε σέ κάποιο ἔθνος,νομίζω πώς τό πλέον χαρακτηριστικό εἶναι αὐτό τῶν ἑβραίων.


Καί αἰτιολογῶ : Κατά γενική ὁμολογίαν,οἱ ἑβραῖοι ἔχουν ἐπιτύχῃ νά βρίσκονται στίς κυρίαρχες θέσεις σέ κάθε ἔκφρασιν τῆς ἀνθρωπίνης βιώσεως,σέ παγκόσμιον ἐπίπεδον. 

Πῶς ὅμως ἔχουν ἐπιτύχῃ κάτι τέτοιο ἀφοῦ κατά τήν σκέψιν τοῦ Σοπενχάουερ στεροῦνται τῶν βασικῶν στοιχείων πού ξεχωρίζει καί καθιερώνει στήν γενικήν ἀντίληψιν ἕνα ἄτομο μέ ἰδιαίτερα προσόντα;


Ἐδῶ εἶναι καί ἡ  «ἐπιτυχία» τους ! 
Μέ τό νά ἔχουν ἐπιβάλλῃ τά ἀκριβῶς ἀντίθετα ὡς πνευματικά καί ἠθικά !


https://galanoleykoblog.files.wordpress.com/2016/10/19b7b-tress-bike-fantasy.jpg?w=405&h=403
Arthur Tress Bike Fantasy


Δεῖτε στήν τέχνη :Ὅτι πιό ἄσχημο,τερατῶδες,κακόγουστο,δύσμορφο,ἀκατανόητο,αἰσχρό εἶναι …τέχνη ! Δικό τους ἐπίτευγμα αὐτό !
Στόν χῶρο τῆς διανοήσεως : Ὅτι πιό ἀόριστο,ἀσαφές,δυσνόητον ὅποια ἀερολογία καί μπουρδολογία εἶναι …φιλοσοφία ! Καί αὐτό δικό τους ἐπίτευγμα !


https://galanoleykoblog.files.wordpress.com/2016/10/23080-e1.jpg?w=510&h=383
 
Οι Εβραίοι απαιτούν «ανοικτά σύνορα» για τους μετανάστες, αλλά χρησιμοποιούν τεστ DNA για να κρατήσουν το Ισραήλ «φυλετικά καθαρό»(ἐδῶ)

https://galanoleykoblog.files.wordpress.com/2016/10/66287-e2.jpg?w=523&h=278
 

Καί ὁρθώνουν τείχη ἀναχαιτήσεως τῶν μεταναστῶν στό κράτος τους

Nέο τείχος από Iσραήλ

https://galanoleykoblog.files.wordpress.com/2016/10/71d78-206673-a-border-fence-is-constructed-along-israels-border-with-egypt-near-the-red-sea-resort-town-of-eilat-february-15-2012-afp.jpg?w=569&h=294


Στήν πολιτική : Ἡ διαστρέβλωσις κάθε ἐννοίας, ἡ ἐπιβολή τοῦ παραλόγου ὡς λογικοῦ,ἡ παραδοχή τοῦ ψεύδους ὡς ἀποδεκτοῦ μέσου κατακτήσεως τῆς ἐξουσίας θεωροῦνται ἄσκησις τῆς συγχρόνου πολιτικῆς ἐκφράσεως ! Καί αὐτό,ἀποκλειστικῶς,δικό τους ἐπίτευγμα !


Ἠθικόν δίδαγμα : Δέν πάη νά λέει ὁ κάθε Ἀριστοτέλης, Πλάτων, Σοπενχάουερ περί πνεύματος καί ἠθικῆς, ἄλλως τε ποιοί θά τούς διαβάσουν; Ποιοί θά τούς μελετήσουν; 

Τό πόπολο ἀλλιῶς κατευθύνεται καί κάποιοι,κυρίως ἐκεῖνοι πού ἔχουν ἔλλειμμα πνευματικότητος καί ἠθικῆς,γνωρίζουν πολύ καλῶς νά τό μεταχειρίζονται ! 


 Καί κυρίως,τώρα εἶναι πολύ ἀργά γιά ὁποιαδήποτε μεταστροφή πρός πνευματική ἀνέλιξιν ἀκόμη καί ἐάν ὑφίσταται αὐτή φυσικῶς …


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 24 October 2016 | 1:54 am


ΜΕ ΛΙΒΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΨΑΛΤΗΡΙΑ Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ Αφού το έπαιξε τσιριτζάντζουλες με την πολιτική ηγεσία, όπως κάνει το παπαδαριό εδώ και δυο χιλιάδες χρόνια, έριξε την απειλητική στον Τσίπρα. Και στον Φίλη.


Ε, αφού αυτό που μας μένει είναι η...ελπίδα σωτηρίας από την Εκκλησία, τότε είμαστε για βρούβες. Κατ’ ευθείαν για βρούβες.


Δεν είμαστε καλά. 

Η πιο κραυγαλέα απόδειξη ότι αυτό που λέγεται Σύριζα πρόκειται για σκέτο μπουλούκι είναι πως βγήκε στη γύρα ο Ιερώνυμος. 


Ο αρχιεπίσκοπος. Για να μας σώσει αυτός. 

Για να μας απαλλαξει από τους συριζαίους που από κόμμα έχουν μετατραπεί σε στάνη με γιδοβοσκούς τον Τσίπρα και τον Παππά.


Φοβερά πράγματα. Κτύπησε την αρχιερατική του ράβδο κατακόκκινος από οργή ο αρχηγός του ιερατείου με λόγια, που μ’έστειλαν στους αιώνες της Τουρκοκρατίας.


«Δεν θα παραδώσουμε την πατρίδα και την ορθοδοξία».


Αλα! Έτσι ξηγήθηκε ο Ιερώνυμος.

 Αφού το έπαιξε τσιριτζάντζουλες με την πολιτική ηγεσία, όπως κάνει το παπαδαριό εδώ και δυο χιλιάδες χρόνια, έριξε την απειλητική στον Τσίπρα. Και στον Φίλη.


Ε, αφού αυτό που μας μένει είναι η...ελπίδα σωτηρίας από την Εκκλησία, τότε είμαστε για βρούβες. Κατ’ ευθείαν για βρούβες. 


Θύμωσε ο ραβίνος της ορθοδοξίας για το μάθημα των θρησκευτικών και έδειξε ότι θα μας σώσει αυτός.

Για βρούβες. Το λένε. Και λαψάνα.Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 24 October 2016 | 1:33 am


Οι Αμερικανοί Αποθρασύνθηκαν, Νομίζουν Ότι Οι ΕΛΛΗΝΕΣ Είναι Σαν Τον Κάθε Υπουργό ΠΑΝΟ ΚΑΜΜΕΝΟ Και Την Παρέα του...


Είναι σαφές το μήνυμα... θεωρούν ότι βρίσκονται σε ... αμερικάνικη χώρα.


Και καλά η ... κυβέρνηση των ... στα 4...
Στα τέσσερα και με την κοιλιά στο πάτωμα, ο υπουργός Καμμένος.


Ένας ... ένας στρατιωτικός, το φελέκι μου μέσα, από αυτούς που πήγε να υποδεχθεί τα... αφεντικά μας, δεν βρέθηκε να το καταγγείλει;Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ, ΜΟΥΓΚΑ;;;

Ένα ... blog, από αυτά που έχουν ήδη αναρτήσει την παρουσία του αμερικάνικου πλοίου, δεν βρέθηκε να το επισημάνει;;;


ΤΟΣΟ ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΓΙΝΑΜΕ ΠΙΑ ΚΙ ΕΜΕΙΣ;
ΤΟΣΟ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟΙ;


Έπρεπε και αυτό, να μας το επισημάνει ο ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑΣ;Καλλιόπη ΣουφλήΙδου και το σχετικό βίντεο...

Πηγή  ΑΝΤΙ300

Δημοσιεύθηκε στις 24 October 2016 | 1:22 am


Ο ρόλος των Εβραίων στη διάδοση της πορνογραφίας και τη διαφθορά του Χριστιανισμού.ΕΠΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΑΝ ΑΝΕΥΡΟΥΣ ΘΕΑΤΕΣ-ΘΙΑΣΩΤΕΣ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΤΟΥΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

ΤΟΥΣ ΕΣΤΡΕΨΑΝ ΣΤΟ ΕΠΙΔΙΩΚΟΜΕΝΟ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΖΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ

ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΜΑΖΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΑ ΕΝΑ ΕΝΑ ΤΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΤΗΣ

Αυτό καταντήσαμε... μια κοινωνία χωρίς ηθικούς φραγμούς, χωρίς ήθος, χωρίς συνείδηση, χωρίς αναστολές.
Και κάναμε το ΗΘΟΣ, λάστιχο...
Αυτό ήθελαν οι εβραίοι, και το πέτυχαν.Καλλιόπη Σουφλή

ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΓΙ ΑΥΤΟ

ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟ

ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΠΟΣΟΙ ΠΗΓΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΣΚΑΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΟ DVD ΚΑΠΟΙΑΣ ΠΟΥ ΓΑΛΟΥΧΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟ "ΚΑΝΤΑ ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ"


ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΔΙΔΑΞΑΝΤΕΣ ΣΤΟΝ ΕΥΝΟΥΧΙΣΜΟ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΛΟΒΟΤΟΜΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ

ΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΠΟΥ "ΕΝ ΑΡΧΗ ΗΝ ΤΟ ΧΡΗΜΑ" ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥΣ ΓΙ ΑΥΤΟ (ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ)

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΟΜΩΣ ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ

ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΩΣ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΨΥΧΟΖΟΜΠΙ (ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΣΟΥ)

ΕΠΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΑΝ ΑΝΕΥΡΟΥΣ ΘΕΑΤΕΣ-ΘΙΑΣΩΤΕΣ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΤΟΥΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

ΤΟΥΣ ΕΣΤΡΕΨΑΝ ΣΤΟ ΕΠΙΔΙΩΚΟΜΕΝΟ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΖΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ

ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΜΑΖΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΑ ΕΝΑ ΕΝΑ ΤΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΤΗΣ

ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΠΩΣ ΚΑΥΧΩΝΤΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΤΟ "ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ"

ΓΙΑΤΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΥΧΑΙΑ ΟΤΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΒΡΑΙΟΥΣ


Γράφει (με μεγάλη υπερηφάνεια (!) ο καθηγητής του Βρετανικού πανεπιστημίου Αμπερντήν Nathan Abrams για τους Εβραίους στην Αμερικάνικη πορνοβιομηχανία :

 
ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Λίγα είναι γνωστά για τους Εβραίους στον πιο καρπερό συγγενή του Χόλυγουντ, την πορνοβιομηχανία.Ίσως θα προτιμούσαμε να προσποιηθούμε ότι δεν υφίσταται κάτι τέτοιο,αλλά δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από το γεγονός ότι εκκοσμικευμένοι Εβραίοι διαδραμάτιζαν (και συνεχίζουν ακόμα) δυσανάλογο ρόλο στην πορνοβιομηχανία στις Η.Π.Α. 


Η εβραϊκή ανάμιξη έχει μακρά ιστορία στις Η.Π.Α. καθώς οι Εβραίοι συνέβαλαν στην μεταμόρφωση μιας περιθωριακής υποκουλτούρας σε αυτό που αποτελεί κύριο συστατικό του Αμερικάνικου πολιτισμού. 

Αυτοί είναι οι "πιστοί Εβραίοι."

 
Πραγματευτάδες του αισχρού

 

Η εβραϊκή δραστηριότητα με την πορνοβιομηχανία χωρίζεται σε δύο (ενίοτε αποκλίνουσες) ομάδες.Στους πορνοβιομήχανους και τους πορνοστάρ.Αν και μόλις το 2 % του Αμερικάνικου πληθυσμού, είναι κυρίαρχοι.Πολλοί έμποροι βιβλίων πορνό από το 1890 ως το 1940 ήταν μετανάστες Εβραίοι γερμανικής καταγωγής.Σύμφωνα με τον Jay A. Gertzman, συγγραφέα του Bookleggers and Smuthounds:The Trade in Erotica, 1920-1940 (Philadelphia: University of Pennsylvania Press, 1999)," οι Εβραίοι ήταν κυρίαρχοι στη διανομή της gallantiana ( σ.σ. ψευδο-λογοτεχνία με θέματα ερωτισμού ή φαντασίας και βιβλία με πρόστυχα αστεία και μπαλάντες, πρωτοποριακά σεξουαλικά ακραία μυθιστορήματα, σεξουαλικών κιτρινοφυλλάδων, σεξολογίας και ανήθικων υλικών).

Στις μεταπολεμικές Η.Π.Α. ο πιο διαβόητος πορνοβιομήχανος ήταν ο Reuben Sturman, γνωστός ως ‘Γουόλτ Ντίσνευ του πορνό’.Σύμφωνα με το Αμερικάνικο Υπουργείο Δικαιοσύνης κατά τη δεκαετία του 1970 ο Sturman ήλεγχε την μεγαλύτερη διανομή στη χώρα.


Γεννήθηκε το 1924 στο Εast Side του Cleveland.Αρχικά, πουλούσε κόμιξ και περιοδικά, αλλά όταν διαπίστωσε ότι τα πορνοπεριοδικά απέφεραν εισόδημα 20 φορές μεγαλύτερο από τα κόμιξ, ασχολήθηκε αποκλειστικά με το πορνό, παράγοντας δικούς του τίτλους και φτιάχνοντας μαγαζιά διανομής.

Ως το τέλος της δεκαετίας του 1960, ο Sturman ήταν στην κορυφή των διανομέων πορνοπεριοδικών, και ως τα μέσα της δεκαετίας του 1970 είχε πάνω από 200 βιβλιοπωλεία με πορνό.


 Ο Sturman επίσης εισήγαγε αναβαθμισμένες εκδόσεις των παραδοσιακών θαλάμων για τους ηδονοβλεψίες (τυπικά ένας σκοτεινός θάλαμος με μια μικρή έγχρωμη TV όπου ο θεατής θα μπορούσε να δει πορνό).


Λεγόταν ότι ο Sturman δεν ήλεγχε απλά τη βιομηχανία αλλά ήταν η βιομηχανία. 


Τελικά καταδικάστηκε για φοροδιαφυγή και άλλα εγκλήματα, και πέθανε ντροπιασμένος στη φυλακή το 1997.Ο γιος του David συνέχισε την επιχείρηση.

Ο σύγχρονος Sturman είναι ένας 43χρονος Εβραίος από το Cleveland ο Steven Hirsch, που θεωρείται ο 'Donald Trump του πορνό’συνδετικός κρίκος τους είναι ο πατέρας του Steven, ο Fred, που ήταν χρηματιστής, 'υπολοχαγός του σεξ' του Sturman.Σήμερα ο Hirsch ελέγχει τη Vivid Entertainment Group,που είναι η Microsoft της τσόντας, ο τοπ παραγωγός τσόντας στις Η.Π.ΑΗ ειδικότητά του ήταν να εισάγει στο πορνό τεχνικές marketing που χρησιμοποιούνταν ευρύτερα.Η Vivid μοιάζει στο σύστημα των στούντιο του Χόλυγουντ της δεκαετίας του 1930 και 1940, συγκεκριμένα στην αποκλειστικότητα των συμβολαίων των πορνοστάρ που προσλαμβάνονται και προωθούνται από τον Hirsch. Η Vivid ήταν αντικείμενο παρουσίασης ενός reality από το Βρετανικό κανάλι Channel 4.
 


Ωραία εβραιόπουλα

Οι Εβραίοι αποτέλεσαν την πλειοψηφία των ανδρών πορνοστάρ και ένα μεγάλο μέρος γυναικών στη δεκαετία του '70 και '80.Ο κυρίαρχος Εβραίος είναι ο Ron Jeremy.Γνωστός ως ο 'Σκαντζόχοιρος' είναι από τους μεγαλύτερους πορνοστάρ των Η.Π.Α.

Ο 51χρονος μεγάλωσε σε ανώτερη μικροαστή οικογένεια Εβραίων στο Flushing του Queens και έχει λάβει μέρος σε πάνω από 1.600 ταινίες και πάνω από 100 ως σκηνοθέτης.Έχει γίνει ίνδαλμα στις Η.Π.Α., ήρωας σε όλους τους Εβραίους άνδρες και αλλόφυλλους - είναι ο φουκαράς, (σ.σ. Το πρωτότυπο αναφέρει "nebbischy" = φουκαράς, ο έχων Ινδο-ευρωπαϊκη καταγωγή , κατά τους Εβραίους ) χοντρός, τριχωτός, άσχημος που κοιμάται με ντουζίνες γυναικών.

Εμφανίζεται ως σύγχρονος βασιλιάς Δαβίδ, ένας Εβραίος 'υπερ-καβαλάρης' που αντικαθιστά τους παραδοσιακούς ήρωες των Εβραίων.Κι όχι ένας χλωμός ακαδημαϊκός του Ταλμούδ.Το κύρος του πρόσφατα εδραιώθηκε με την κυκλοφορία ενός πορνο-ντοκυμαντέρ για τη ζωή του : 'Porn Star: The Legend of Ron Jeremy'.Πιθανότερο ως ο πιο διάσημος Εβραίος πορνοσταρ έχει κάνει θαύματα στον ψυχισμό των Εβραίων αντρών των Η.Π.Α. 


Κυκλοφόρησε και ένα CD το Bang-A-Long-With Ron Jeremy. Με £7.99 (περιλαμβάνει έξοδα μεταφοράς) (σ.σ. Τι λέει ο ποιητής - βγάζει καμια μίζα και μας λέει για τα μεταφορικά ! ) ο τυχερός ακροατής θ' απολαύσει τις αγαπημένες μελωδίες επιλεγμένες από τον Jeremy με ακρόαση απ' τον ίδιο τον 'θρύλο'.

O Seymore s, γνωστός ως Adam Glasser, είναι ό,τι δεν είναι ο Jeremy, νέος, ωραίος και πιο καρδαμωμένος.Ο Glasser, 39 ετών Εβραίος από την Ν.Υόρκη, άνοιξε γυμναστήριο το 1991 στο Λος Άντζελες.Όταν κανείς δεν πατούσε, δανείστηκε μια κάμερα για 24 ώρες και πήγε σ' ένα στριπτιτζάδικο, προσέλαβε μια κοπέλα και πήγε στο γυμναστήριο όπου άρχισε το 'γύρισμα'.

Αν και ήταν κάκιστης ποιότητας, με θράσος και λίγες επαγγελματικές κάρτες έκλεισε συμβόλαιο με έναν παραγωγό και άρχισε να παράγει με μεγάλη ταχύτητα έργα. Σε λίγα έτη ο 'Seymore s' το ψευδώνυμό του που είναι και το αποκορύφωμα των πωλήσεων του - έγινε ένα από τα μεγαλύτερα franchise στην πορνοβιομηχανία.

Ως βασιλιάς του αντισυμβατικού στυλ (με κάμερες χεριού, ψευδαίσθηση αυθορμητισμού και αισθητική ελάχιστης χρήσης της τεχνολογίας ώστε να υπονοεί ρεαλισμό) είναι σήμερα από τους πιο διάσημους Εβραίους πορνοβιομήχανους.Η Seymore Inc., εταιρία παραγωγής του, κυκλοφορεί περίπου 36 έργα ετησίως, τα περισσότερα με κόστος μικρότερο από $15,000 έκαστο, αποφέροντας 10 φορές παραπάνω.

Ο Glasser είναι εργοδότης 12 ατόμων, που περιλαμβάνουν την μητέρα του και τον ξάδερφο του Stevie, ως λογίστρια της εταιρίας (και προξενήτρια για τον μοναχογιό τους) και αξιαγάπητο αλλά χωρίς αναστολές πωλητή αντίστοιχα.Ο Glasser έχει και το δικό του reality στην TV (επίσης προβάλλεται στο Βρετανικό κανάλι Channel 4) ένα ντοκυμαντέρ - σαπουνόπερα 10 επεισοδίων, το Family Business, που στην αρχή δείχνει φωτογραφίες της τελετής barmitzvah (σ.σ. τελετή ενηλικίωσης τους) του Glasser.


Προς αναζήτηση φράγκων

 
Οι Εβραίοι ασχολήθηκαν με την πορνοβιομηχανία για τον ίδιο λόγο που οι ομόθρησκοί τους ασχολήθηκαν με το Χόλυγουντ.Κυρίως γιατί ήταν αποδεκτοί. Η νεαρή φύση της βιομηχανίας τους έλκυε καθώς δεν υπήρχαν σύνορα τότε, σε αντίθεση με άλλες εκφάνσεις της Αμερικάνικης ζωής.Δεν υπήρχαν διακρίσεις για τους Εβραίους στο πορνό. 


Στην αρχή του 20ου αιώνα, ένας επιχειρηματίας δεν χρειάζονταν πολλά λεφτά για να κάνει μια αρχή στις κινηματογραφικές επιχειρήσεις.Ο κινηματογράφος θεωρούνταν μια περαστική μόδα. 


Παρομοίως στην πορνοβιομηχανίαπροβολή τσόντας χρειάζονταν μόνο ένα προτζέκτορα, οθόνη και λίγα καθίσματα.Οι Εβραίοι, χωρίς να δεσμεύονται από το κύρος και μη έχοντας κατι να χάσουν με την καινοτομία, ξεκίνησαν να κάνουν μπίζνες Gertzman εξηγεί :

"Οι Εβραίοι,αποκλεισμένοι από ένα πεδίο προσπαθειών, στράφηκαν σε ένα επάγγελμα που αισθάνονταν ότι θα μπορούσαν να ευημερίσουν με συναδέλφους σε μια κοινότητα προσπάθειας...οι Εβραίοι για πολύ καιρό καλλιέργησαν το ταμπεραμέντο και τα ταλέντα των μεσαζόντων, και είναι περήφανοι γι'αυτές τις ικανότητες".

Η πορνοβιομηχανία απαιτούσε κάτι που οι Εβραίοι είχαν σε μεγάλες ποσότητες, θράσος. Οι πρώτοι Εβραίοι πορνοβιομήχανοι ήταν ευφυείς στο marketing και φιλόδοξοι επιχειρηματίες των οποίων η σκληράδα, ευφυία και χωρίς όρια αυτοπεποίθεση ήταν υπεύθυνα για την επιτυχία τους.

Ασφαλώς ο μεγάλος αριθμός Εβραίων στο πορνό είχε ως κίνητρο το κέρδος.Όπως οι ομόθρησκοί τους στο Χόλυγουντ παρείχαν ένα εργοστάσιο ονείρων στους Αμερικάνους, μια άδεια οθόνη όπου θα μπορούσαν να δημιουργηθούν και να προβληθούν τα οράματα των Εβραίων επιχειρηματιών για τις Η.Π.Α., έτσι και οι πορνοβιομήχανοι επέδειξαν ταλέντο στην κατανόηση της κοινής αισθητικής. 


Τι καλύτερος τρόπος να παρέχεις όνειρα και φαντασίες απ' την πορνοβιομηχανία ; 


Οι πορνοστάρ το 'καναν για τα φράγκα.Όπως σχολιάζει ο σκηνοθέτης Abraham H. Foxman " Εκείνοι οι Εβραίοι που μπήκαν στη βιομηχανία αυτή το 'καναν ως άτομα που κυνηγούσαν το αμερικάνικο όνειρο".

 

Κοσμικό σεξ

Όπως και οι αντίστοιχοι τους στο Χόλυγουντ,οι Εβραίοι που μπήκαν στο πορνό δεν το 'καναν συνήθως ως θρησκευόμενοι εκπρόσωποι. Οι πιο πολλοί σταρ και πορνοβιομήχανοι είναι Εβραίοι πολιτισμικά αλλά όχι θρησκευόμενοι.Πολλοί είναι κοσμικοί, Εβραίοι στο όνομα μόνο.Ο Sturman,όμως, χαρακτηρίζεται ως Εβραίος - ήταν γενναιόδωρος ευεργέτης σε εβραϊκές φιλανθρωπίες - και ο σταρ Richard Pacheco κάποτε πήγαινε για ραβίνος.


 
Πολύ λίγες ή και καθόλου τσόντες έχουν φανερά Εβραϊκά θέματα, αν και ο Jeremy κάποτε προσπάθησε να συγκεντρώσει διάφορους Εβραίους πορνοστάρ να κάνει μια ταινία.Εξαίρεση είναι το Debbie Duz Dishes, όπου η Nina Hartley παίζει μια αχόρταγη σεξουαλικά Εβραία νοικοκυρά που το κάνει με όποιον χτυπά το κουδούνι της πόρτας.Πούλησε πολύ καλά, έβγαλε και κάνα δυο συνέχειες και προς το παρόν είναι πολύ δυσεύρετη - ίσως υποδεικνύοντας μία νέα περιοχή προς εκμετάλλευση.Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Παγκόσμιας ένωσης των Εβραίων φοιτητών
"υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι που αναζητούν εβραϊκό πορνό.Μετά από πράματα όπως εβραϊκό ημερολόγιο, Εβραίοι εργένηδες, εβραϊκό ραντεβού και εβραϊκες γιορτές ακολουθεί το "εβραϊκό πορνό" στις λίστες αναζήτησης που παρέχει το GoTo.com.Σεξουαλικοί επαναστάτες

Υπάρχει κάποιος βαθύτερος λόγος, πέρα από τα φράγκα, γιατί οι Εβραίοι ασχολήθηκαν με τις τσόντες ; Σίγουρα το στοιχείο της επαναστατικότητας υπάρχει.Η ταμπού και απαγορευμένη φύση του το κάνει προκλητικό.Όπως έγραψα εδώ πριν το treyf (σ.σ. φαγητό που είναι ασύμβατο με τα εβραϊκά ήθη) υποδηλώνει 'όλο τον κόσμο της απαγορευμένης σεξουαλικότητας, της σεξουαλικότητας των goyim (σ.σ. μη Εβραίων).(‘Reel Kashrut: Jewish food in film’, JQ 189 [Spring 2003]).

Σύμφωνα με έναν ανώνυμο που εργάζεται μες τη βιομηχανία, γράφει ο E. Michael Jones στο περιοδικό Culture Wars (May 2003), "οι άντρες πορνοστάρ στη δεκαετία του ΄80 προήλθαν από αναθρεμμένους ως κοσμικούς Εβραίους ενώ οι γυναίκες από Ρωμαιοκαθολικά ημερήσια σχολεία".


 Το καθιερωμένο σενάριο τσόντας προήλθε από την εβραϊκή φαντασίωση του schtupping (σ.σ. σεξουαλικής συνεύρεσης) με την Καθολική shiksa (σ.σ. χρησιμοποιείται με αρνητική χροιά να δηλώσει τη μη εβραιοπούλα).

 
Επιπλέον όπως εξηγεί ο ορθόδοξος Εβραίος και κουτσομπόλης για το πορνό Luke Ford στο σάιτ του (lukeford.net): ' Η τσόντα είναι απλά μια έκφραση της επανάστασης ενάντια στο καθεστώς, ενάντια στην πειθαρχημένη ζωή της υπακοής του εβραϊκού νόμου Torah, που διακρίνει τον Εβραίο που ζει τον Ιουδαϊσμό΄. 


Είναι επίσης επανάσταση ενάντια στους (μεσοαστούς) γονείς που επιθυμούν τα παιδιά τους να γίνουν δικηγόροι, γιατροί και λογιστές.Όπως το έθεσε στο σάιτ του ο πορνοστάρ Bobby Astyr, 'Είναι ένα 'δάχτυλο στον κώλο' στους θείους με τα ροζ δαχτυλίδια που μου την μπαίνανε όταν ήμουν παιδί γιατί ήθελα να γίνω μουσικός'.

 
Καθώς οι θρησκευτικές επιρροές ξέφτιζαν και αντικαθίστονταν από πιο εκκοσμικευμένες, οι πιο ανοιχτοί Εβραίοι του Bay Area της Καλιφόρνια, είδαν το σεξ ως μέσο προσωπικής και πολιτικής απελευθέρωσης.

Οι Η.Π.Α. παρείχαν την πιο ανοιχτή κοινωνία για τους Εβραίους, όπως υποδείκνυε η αύξηση της τσοντοβιομηχανίας.Εκείνες οι Εβραίες που έκαναν σεξ στην οθόνη σίγουρα ήρθαν σε μεγάλη αντιδιαστολή με το στερεότυπο της 'Αμερικανοεβραίας πριγκήπισας'.Ίσως (υποθέτω) να είδαν τους εαυτούς τους να εκπληρώνουν την υπόσχεση της απελευθέρωσης, να χειραφετούνται από αυτό που η φεμινίστρια Betty Friedan είπε το 1963 'το στρατόπεδο συγκέντρωσης της άνεσης' του νοικοκυρεμένου σπιτιού, καθώς ξεκίνησαν ένα ταξίδι για τη γη της επαγγελίας της σκηνής της τσόντας της Ν.Καλιφόρνια.

Τόνισε την οικονομική και κοινωνική ελευθερία: ήταν ελεύθεροι να διαλέξουν να μπουν, παρά να μπουν με τη βία εξαιτίας οικονομικών και άλλων συνθηκών.Μετά την ξάπλα στο κρεβάτι, μπορούσαν να σταθούν στα δυο πόδια τους, ειδικά οι γυναίκες πορνοστάρ που βγάζαν τα διπλά απ' τους άντρες.

Σεξο-επαναστάτες

Επεκτείνοντας την ανατρεπτική άποψη, η Εβραϊκή ανάμιξη στην τσοντοβιομηχανία μπορεί να ειδωθεί ως μια μεταφορική κοροϊδία σε όλο το WASP (σ.σ. λευκό αγγλοσαξωνικό καθεστώς) των Η.Π.Α.

Μερικοί πορνοστάρ είδαν τον εαυτό τους ως μαχητές της πρώτης γραμμής στη μάχη ανάμεσα στις Χριστιανικές Η.Π.Α. και τον εκκοσμικευμένο ανθρωπισμό.Σύμφωνα με τον Ford, οι Εβραίοι τσοντοηθοποιοί συχνά καυχιόνταν για 'τη χαρά της αναρχικής ιδεολογίας τους, ως σεξουαλική αλογόμυγα του πουριτανικού τέρατος'. 

Η εβραϊκή ανάμιξη στο πορνό είναι αποτέλεσμα του προαιώνιου μίσους για τις Χριστιανικές Αρχές : προσπαθούν να μειώσουν την κυρίαρχη κουλτούρα στις Η.Π.Α. με την ανατροπή των ηθών.

Ο Astyr θυμάται ότι 'έπρεπε να τρέξω μακρυά από το σχολείο γιατί ήμουν Εβραίος.Ίσως να είναι η καριέρα μου ένα 'δάχτυλο στον κώλο' εκείνων των ανθρώπων'Al Goldstein, εκδότης του Screw, είπε (στο lukeford.net):

μόνος λόγος που οι Εβραίοι είναι μέσα είναι γιατί πιστεύουμε ότι ο Χριστός είναι χάλια.Ο Καθολικισμός είναι χάλια.Δεν πιστεύουμε στην εξουσία.'

Έτσι γίνεται ένας τρόπος να μολυνθεί ο Χριστιανισμός και, καθώς δυεισδύει στην καρδιά της μέσης Αμερικής (και σίγουρα καταναλώνεται από το ίδιο το WASP (σ.σ. βλέπε προηγουμένως), ο ανατρεπτικός χαρακτήρας του γίνεται πιο έντονοςτσόντα δεν είναι 'αυτό που είδε ο μπάτλερ του σπιτιου', ηδονοβλεψία, αλλά, οδηγείται σε νέους ακραίους δρόμους που απλώνουν τα σύνορα της αισθητικής της.Μια που νέες σεξουαλικές στάσεις αποκαλύπτονται, η τάση να σοκάρουν (και να ψυχαγωγήσουν) γίνεται πιο φανερή.Είναι μια περίπτωση παραδοσιακής επαναστατικής (σ.σ. τι λεει ο ποιητής, υπάρχει τέτοιος όρος - παραδοσιακή επαναστατική ! ) ανατρεπτικής ώθησης των Εβραίων των Η.Π.Α να διοχετεύεται στο σεξ παρά στην αριστερή πολιτική.Όπως οι Εβραίοι δυσανάλογα παρουσιάζονταν στα ανατρεπτικά κινήματα τόσα χρόνια, έτσι δυσανάλογα παρουσιάζονταν στην τσοντοβιομηχανία.

Οι Εβραίοι των Η.Π.Α. ήταν σεξουαλικοί επαναστάτες.Ένα μεγάλο υλικό της σεξουαλικής απελευθέρωσης γράφτηκε από τους Εβραίους.Εκείνοι στο μέτωπο του κινήματος που ανάγκασε τις Η.Π.Α. να υιοθετήσει μια πιο απελευθερωμένη άποψη του σεξ, ήταν Εβραίοι.Το ίδιο και στη δεκαετία του 1960.

Οι Wilhelm Reich, Herbert Marcuse και Paul Goodman αντικατέστησαν τον Marx, Trotsky και Lenin όπως απαιτούσε η επαναστατική ανάγνωση.Οι κεντρικές προκαταλείψεις του Reich ήταν εργασία, αγάπη και σεξ, ενώ ο Marcuse προφήτευσε ότι μια σοσιαλιστική ουτοπία θα απελευθέρωνε τα άτομα να πετύχουν την σεξουαλική ικανοποίηση. Ο Goodman έγραψε για τις 'όμορφες πολιτισμικές συνέπειες' που θ' ακολουθούσαν από τη νομιμοποίηση: θα 'εξευγένιζε όλη την τέχνη μας΄ και θα 'εξανθρώπιζε την σεξουαλικότητα'

Ο Pacheco ήταν ένας Εβραίος πορνοστάρ που διάβασε τον πνευματικό γάμο του Reich για τον Freud και τον Marx (lukeford.net):

'Πριν πάρω τον πρώτο ρόλο μου σε τσόντα, πήγα σε μια οντισιόν για τσόντα με τα μαλλιά μου ως τον κώλο μου, ένα αντίγραφο του της Σεξουαλικής Επανάστασης του Wilhelm Reich στο χέρι μου φωνάζοντας για εργασία, 'αγάπη και σεξ'.

Όπως είπε ο ραβίνος Samuel H. Dresner (E. Michael Jones, ‘Rabbi Dresner’s Dilemma: Torah v. Ethnos’ Culture Wars, May 2003), 'η εβραϊκή επανάσταση ξέσπασε σε πολλά επίπεδα' ,'ενα από τα οποία είναι ο κυρίαρχος ρόλος των Εβραίων ως υποστηρικτές του σεξουαλικού πειραματισμού'.Γενικά, οι πορνοστάρ είναι μια ομάδα ανθρώπων που επιδιώκουν την επανάσταση, αυτο-ολοκλήρωση και πληθώρα σεξουαλικών σχέσεων.

 
Τι ντρεπόμαστε ;


 
Αυτή η σύντομη ματιά και ανάλυση του ρόλου και των κινήτρων πίσω από τους πορνοβιομήχανους σκοπεύει να φωτίσει ένα παραμελημένο θέμα στην Αμερικανοεβραϊκή ποπ κουλτούρα των Η.Π.Α.  

Λίγα γράφτηκαν γι' αυτό.

Βιβλία όπως του Howard M. Sachar, A History of the Jews in America (New York: Knopf, 1992) απλά αγνοούν το θέμα.Και μπορείς να στοιχηματίσεις ότι η 350η επέτειος της εισόδου των Εβραίων στις Η.Π.Α. δεν περιελάμβανε καμιά επίδειξη της εβραϊκής καινοτομίας στο πεδίο. Ακόμα και το συνήθως ανεκτικό Time Out New York ήταν πολύ καθωσπρέπει για να ασχοληθεί με αυτό, αν και το πιο εικονοπλαστικό Heeb ετοιμάζει να εκδόσει ένα τεύχος γι'αυτό.


Υπό το πρίσμα των ανεκτικών Εβραίων για το σεξ, γιατί ντρεπόμαστε για το ρόλο μας στην πορνοβιομηχανία ;


 Ίσως να μην μας αρέσει, αλλά ο ρόλος των Εβραίων στο πεδίο ήταν σημαντικός και ήταν καιρός να γράψει κάποιος σοβαρά γι' αυτό.
 
(σ.σ. δημοσιεύθηκε στο εβραϊκό περιοδικό Jewish Quarterly 2005(ευχαριστούμε θερμά τον Α.Μ. για την μετάφραση και τη συνεργασία)Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 24 October 2016 | 12:43 am


Η ΕΥΠ και η EurActiv του Ρουμπάτη, παρακολουθούν τους πάντες, πλήν των... Τούρκων;;;; Γιατί παρακολουθεί την Ευρωπαία Επίτροπο Ανταγωνισμού; Ποιός ο ρόλος του Παναγιώτη Νικολούδη; Γιατί ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, χαρακτηρίζεται ... "παράσιτο της δημοσιογραφίας;" Οι νέες αποκαλύψεις και οι καταγγελίες του Μ. ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑ, σοκάρουν.


Τελικά, τι ρόλο παίζει  EurActiv στην Τουρκική ... "φιλία" με την κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου;
Ποιός είναι ο ουσιαστικός "θεσμικός" της ρόλος;

Και η λέξη "θεσμικός", θα είχε παραληφθεί, αν δεν επρόκειτο για την εταιρεία του διοικητή της ΕΥΠ ΓΙΑΝΝΗ ΡΟΥΜΠΑΤΗ, την οποία, αν δεν με απατά η μνήμη μου,  "απεμπόλησε", όταν έγινε ... γνωστή η σχέση του μαζί της.


Είναι μήπως δουλειά της EurActiv,  η παρακολούθηση της Ευρωπαίας Επιτρόπου Μ. Vestager  και το ταξείδι της στην ... Αμερική;
Το γνωρίζει αυτό, η Ευρωπαία Επίτροπος Ανταγωνισμού, ή μήπως κάποιος πρέπει να την ενημερώσει; Ή μήπως ήταν εντολή της EurActiv, η εντολή παρακολούθησης του Πατριάρχη, του Γκιουλέν και λοιπών πολιτικών και κοινωνικών προσώπων;


Και αυτή τη φορά, οι καταγγελίες του ΜΑΝΩΛΗ ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑ, είναι πολύ σοβαρές και άπτονται της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας, ενώ συμπίπτει με την ... οθωμανίαση και την φιλοτουρκική πολιτική, που ακολουθεί η συγκυβέρνηση των Μπολσεβίκων ΤΣΙΠΡΑ - ΚΑΜΜΕΝΟΥ...


Για να καταλάβουμε κι εμείς και οι αναγνώστες...
Η  EurActiv του Ρουμπάτη, ασκεί κατασκοπεία για λογαριασμό των ... Τούρκων;;;;

Η ΕΥΠ, του ...Ρουμπάτη, παρακολουθεί τους πάντες, πλην των... Τούρκων;;;;


Πληρώνεται δε για τις... υπηρεσίες της, από τους Τούρκους, τους Γάλλους, τους Άγγλους και τους... Κογκολέζους; Ή μήπως οι τελευταίοι δεν πληρώνουν;; 


Ξέρω... θα μου πείτε πως το ερώτημα, είναι πολύ βαρύ, αλλά, στηρίζεται στα στοιχεία και τα ντοκουμέντα που παραθέτει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑΣ.


Ποιός είναι ο ρόλος του Παναγιώτη Νικολούδη, του πρώην Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και πρ. προέδρου της «Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες & της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης;


Γιατί ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑΣ, αποκαλεί "Παράσιτο της δημοσιογραφίας", τον ΚΩΣΤΑ ΒΑΞΕΒΑΝΗ και αναφέρεται σε ... στενές σχέσεις με τον Παναγιώτη Νικολούδη.


Τελικά τι ρόλο έχουν διαδραματίσει όλοι αυτοί;
ΥΠΕΡ  Ή ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ;


Γιατί από τα όσα καταγγέλει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑΣ, για ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, μας φαίνονται...


Ίσως όμως και να πέφτουμε έξω...


Τα συμπεράσματα δικά σας, μετά την ανάγνωση των νέων αποκαλύψεων του ΜΑΝΩΛΗ ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑ. Καλλιόπη Σουφλή

Πηγή  ΑΝΤΙ300

Δημοσιεύθηκε στις 22 October 2016 | 3:49 am


Τα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ, στην εκπομπή "ΑΠΟΚΑΛΥΨΙΣ" με τον ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΖΗΣΗ. Αποκαλύψεις για την ΣΤΕΓΗ ΑΣΤΕΓΩΝ, τους ΡΟΜΑ, και το νέο κόμμα του...μνημονιακού Βελόπουλου (βιντεο)Μια συνέντευξη ποταμός , έξω από τα δόντια... της Καλλιόπης Σουφλή στον Γιάννη Παπαζήση και την Στέλλα Ταμπάκη, του ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ,  για την ΣΤΕΓΗ ΑΣΤΕΓΩΝ, τις ΜΚΟ του κόμματος "ΛΕΥΚΟ", για την "ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ", τους ΡΟΜΑ και τα χαμένα εκατομμύρια των επιδοτήσεων της Ε.Ε., το Κ.Ι.Σ.  και για το νέο κόμμα του μνημονιακού Κυριάκου Βελόπουλου.Μια συνέντευξη, που θα συζητηθεί...
Πηγή και εδώ

Δημοσιεύθηκε στις 21 October 2016 | 5:03 pm


Η Δούρου, απειλεί με αγωγή, τα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ, αν δεν ανακαλέσουν... Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ... ΜΕ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ. 

 Με φώναξε σήμερα το πρωί, ένας γείτονας... βγήκα έξω...
"Αυτό, ήταν πεταμένο στο δρόμο... έξω από την πόρτα σου"... μου είπε και μου έδωσε έναν φάκελο που στις άκρες του είχε... δυο κομμάτια σιλοτέιπ...


Τον ευχαρίστησα, πήρα τον φάκελλο και μπήκα στο σπίτι μου, να τον διαβάσω με την ... ησυχία μου...


"Μπουγιουρντί"... εξώδικη πρόσκληση, το λένε... από τον δικηγόρο της Ρένας Δούρου... της περιφερειάρχησσας, καλέ... αμαν πια... είναι δυνατόν να μην την γνωρίζετε την ... κυρία;;;... με το οποίο, στην ουσία με απειλεί με αγωγή, αν
δεν ανακαλέσω το σχόλιό μου από αυτή  (http://attikanea.blogspot.gr/2016/09/blog-post_749.html)  την ανάρτηση.

Φέρει ημερομηνία επίδοσης, 23/9/16! 

 Κι όμως είδε ο δικαστικός επιμελητής, πως η πόρτα αυτή, είναι κλεισμένη με αλυσσίδα... και πως υπάρχει δεύτερη πόρτα εισόδου... με γραμματοκιβώτιο... αλλά ο δικαστικός επιμελητής, επέλεξε προφανώς, να πιάσει με... σιλοτέιπ τον φάκελλο... στην κλειστή πόρτα...
Γιατί άραγε;;;;; 
Ν' αφήσω την φαντασία μου να... τρέξει;;;;;

Γράφει λοιπόν που λέτε, ο δικηγόρος της περιφερειάρχησας, τα εξής:

"μεταξύ άλλων αναληθών και καταφρονητικών για την εντολέα μου, και περιφερειάρχη Αττικής κ. Ρένα Δουρου, αναφέρεστε σε αυτήν και με την φράση "Το ... κορίτσι, ξέρει που τα δίνει... δίπλα στον Άκη Τσοχατζόπουλο δεν μαθήτευσε; Δηλαδή, τι περιμένατε;"

Η εν λόγω ανάρτησή σας, έχει γίνει δημόσια, ήτοι ενώπιον τρίτων στους οποίους έχετε διαδώσει εν γνώσει σας ψευδή ισχυρισμό για μένα και συγκεκριμέα, ότι "μαθήτευσα", δίπλα στον Άκη Τσοχαζόπουλο.

Για την αποκατάσταση της τιμής και της υπόληψής μου, πρόκειται να ζητήσω δικαστική προστασία, στρεφόμενη εναντίον σας με αγωγή, ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου, για την χρηματική ικανοποίηση, λόγω ηθικής βλάβης που μου προκαλέσατε".


Έχει και συνέχεια, το... "μπουγιουρντί":

"Ήδη με την απόφαση 1959/2015, που έλαβε ευρύτατη δημοσιότηα στον τύπο και τα ΜΜΕ, το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, υποχρέωσε εναγόμενο (πρώην υπουργό) νακαταβάλλει στην εδώ εξωδίκως δηλούσα, κατόπιν αγωγής της, το ποσόν των 60.000 ευρώ, νομιμοτόκως από την  επίδοση της αγωγής, ως χρηματική ικανοποίηση, λόγω ηθικής βλάβης, καθως και ποσό 2.500 ευρώ, για δικαστικά της έξοδα, επειδή ο εναγόμενος δήλωσε ψευδως σε τηλεοπτική εκπομπή, μεταξύ άλλων, ότι η ενάγουσα ήταν σύμβουλος του Άκη Τσοχατζόπουλου στο Υπουργείο Εθνικής  Άμυνας και ότι παρεπιδημούσε στην αυλή του Άκη Τσοχατζόπουλου, ενώ κρίθηκε, ότι ο εν λόγω ισχυρισμός, ήταν  συκοφαντικός. Το  δικαστήριο, δέχθηκε ότι ουδεμία σχέση έχει ή είχε ποτέ η εδώ εξωδίκως δηλούσα, με τον Άκη Τσοχατζόπουλο. Ο εναγόμενος, έχει ήδη καταβάλλει μέρος του ανωτέρω ποσού, που κρίθηκε από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, ως προσωρινώς εκτελεστό".Και με καλεί ο δικηγόρος της δούρου, εντός δέκα ημερών από την λήψη της παρούσας να αναρτησω νέα ανάρτηση ... και μάλιστα μου υποδεικνύει και το περιεχόμενο...
Ααααα ζητάει ο δικηγόρος, να του κοινοποιήσω και την σχετική εκτύπωση...

Για να δούμε λοιπόν πως... απαιτεί (υποδεικνύει... δηλαδή) η δούρου, δια χειρός του δικηγόρου της, την... οφειλόμενη απάντηση: 


"Η ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΣΟΥΦΛΗ ΑΝΑΚΑΛΕΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΟ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΡΕΝΑΣ ΔΟΥΡΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΛΗΨΗ ΤΗΣ.

Η ανάρτησή μου, κατά την οποία ανέφερα ότι η Ρένα Δούρου, δήθεν μαθήτευσε δίπλα στον Τσοχατζόπουλο,  είναι απολύτως ψευδής και την ανακαλώ για την αποκατάσταση της τιμής και της υπόληψης της θιγόμενης. Η αλήθεια είναι, ότι σύμφωνα με την απόφαση 1959/2015 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, αντίστοιχη αναφορά που εγινε από πολιτικό πρόσωπο σε τηλεοπτικό σταθμό, κρίθηκε απολύτως ψευδής και συκοφαντική και προσβλητική για τη προσωπικότητα της θιγόμενης. 

Με την παρούσα ανάρτηση, αναγνωρίζω ότι ουδέποτε η Τένα Δούρου, συμεργάστηκε με τον Άκη Τσοχατζόπουλο, υπό καμία απολύτως εργασιακή ή άλλη ιδιότητα".

Διαφορετικά θα ασκήσω εναντίον σας αγωγή, ενώπιον του αρμόδιου Πολυμελους Πρωτοδικείου, για την χρηματική ικανοποίηση, λόγω της ηθικής βλάβης που μου προκαλέσατε"Μετά την κοινοποίηση της εξώδικης πρόσκλησης, και πριν γράψω σχετικά, άρχισα να το ψάχνω το θέμα, γιατί αφενός μεν αυτή την εντύπωση είχα για την ρένα δούρου... πως υπήρξε συνεργάτης του τσοχατζόπουλου... αφετέρου όμως, αν η εντύπωσή μου ήταν λανθασμένη, δεν έχω κανένα πρόβλημα να ζητήσω συγνώμη, διευκρινίζοντας όμως, ότι το σχόλιό μου, δεν έγινε εν γνώσει μου ότι ήταν ψευδές... αντιθέτως, είχε βάση δημοσιεύματα του τύπου μεγάλων εφημερίδων.

Για να δούμε λοιπόν μαζί, τι είχε γραφτεί κατά το παρελθόν, για την ρένα δούρου και τις σχέσεις της με το τζοχατζοπουλαίικο...Καλλιόπη Σουφλή1. Ρένα Δούρου: όταν δούλευε στο πλευρό της οικογένειας Τσοχατζόπουλου


  http://www.fimes.gr/2012/06/rena-dourou-tsoxatzopoulos/#ixzz4LqEqkNai

Ποια η σχέση που είχε η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου με τον Άκη Τσοχατζόπουλο, την Αρετή Τσοχατζοπούλου και το Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων;

Η κυρία Ρένα Δούρου διαρρηγνύει τα ιμάτιά της ότι δεν ήξερε ούτε ξέρει τον προφυλακισμένο Ακη Τσοχατζόπουλο. Μια ακόμη όμως σατανική σύμπτωση αποκαλύπτει η «δημοκρατία». 


Αν δεν είναι σατανική σύμπτωση και συνωνυμία, η υπ. βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εντοπίστηκε «αγκαλιά» με την κόρη του κ. Τσοχατζόπουλου Αρετή (που και αυτή είναι προφυλακισμένη) σε ΦΕΚ για τη διοργάνωση αθλητικού συνεδρίου επί υπουργίας ενός ακόμη… παπανδρεϊκού που είχε προσχωρήσει στον Ακη, του Γιώργου Λιάνη.

Η επαφή της Ρένας Δούρου με το σύστημα ΠΑΣΟΚ δεν περιοριζόταν στην «τυχαία», όπως θέλει να την περιγράψει, συνεργασία της με το Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων επί των ημερών του Ακη Τσοχατζόπουλου στο Πεντάγωνο, αλλά φαίνεται ότι είχε διευρυνθεί και σε άλλα υπουργεία, όπως αυτό του υπουργείου Πολιτισμού.


Αυτό τουλάχιστον προκύπτει μέσα από ένα Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως με αριθμό 1600 και ημερομηνία 21 Ιανουαρίου 2003, όπου στην απόφαση για τη «Συγκρότηση εκτελεστικής – οργανωτικής επιτροπής ΝΠΙΔ για προετοιμασία και υλοποίηση του Συνεδρίου “Αθλητισμός και Γυναίκα”» το όνομα της Ρένας Δούρου φιγουράρει σε περίοπτη θέση με αυτό της Αρετής Τσοχατζοπούλου, της Σοφίας Σακοράφα και της Μαρίνας Λαλιώτη, συζύγου του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ.


Αν δεν πρόκειται για προνομιακές σχέσεις, είναι απορίας άξιον με ποια αντικειμενικά και διαφανή κριτήρια επελέγησαν, κυρίως οι Ρένα Δούρου και η Αρετή Τσοχατζοπούλου, ώστε να βρίσκονται στην εκτελεστική και οργανωτική επιτροπή ενός συνεδρίου. Μάλιστα, σε αυτό συμμετείχαν κορυφαίες προσωπικότητες, με αναγνωρισμένη πορεία στον χώρο τους.


Το πρώτο συμπέρασμα που προκύπτει αβίαστα είναι ότι η «συνάντηση» της Αρετης Τσοχατζοπούλου και της Ρένας Δούρου μόνο συμπτωματική δεν ήταν στην προετοιμασία του επίμαχου συνεδρίου, που για τη διεξαγωγή του απαιτήθηκε να συγκροτηθεί και Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου. Εκτός και αν πρόκειται για άλλα πρόσωπα και όχι για την κόρη του Ακη Τσοχατζόπουλου και την πάλαι ποτέ συνεργάτιδά του στο Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων.


Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι το συνέδριο με θέμα «Αθλητισμός και Γυναίκα» επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη από τις 7 έως τις 8 Μαρτίου του 2003, χρονική περίοδο κατά την οποία το κρατικό χρήμα έρεε άφθονο με την περίφημη Πολιτιστική Ολυμπιάδα, που, όπως έλεγαν οι κακές γλώσσες, ήταν ιδέα του τότε υπουργού Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλου.


Στην εκτελεστική και οργανωτική επιτροπή ο Γ. Λιάνης είχε τοποθετήσει την Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ, τη Γιάννα Δεσποτοπούλου, την Κατερίνα Παναγοπούλου και τη Μαρίνα Λαμπράκη – Πλάκα.2.  Ρένα Δούρου: «O κ. Άκης Τσοχατζόπουλος ήταν υπάλληλός μου!»
www.protothema.gr/.../rena-doyroy-o-k-akhs-tsoxatzopoylos-htan-...
 

Τι απαντά η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσιεύματα που την θέλουν να έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με τον πρώην υπουργό 

Έξαλλη δείχνει να είναι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου, έπειτα από δημοσιεύματα που τη θέλουν να έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Με ένα μακροσκελές άρθρο που αναρτήθηκε στην προσωπική της ιστοσελίδα, η βουλευτής εξαπολύει τα βέλη της σε όσα της καταλογίζει η εφημερίδα «Δημοκρατία», για τα περί συνεργασίας της με τον πρώην υπουργό, κατηγορώντας το φύλλο ότι είχε ως σκοπό του να πλήξει τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δεν διστάζει να χαρακτηρίσει τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα «γκεμπελικής έμπνευσης», δυσφημιστικά, υβριστικά, και κίτρινα με «ολοφάνερες πολιτικές σκοπιμότητες».

Αναφερόμενη εν συνεχεία στη «λάσπη», που δέχτηκε, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι οι πολίτες δεν πρέπει να ανέχονται την συκοφάντηση από τα ΜΜΕ « όσων διαφωνούν με αυτά και με τα διαπλεκόμενα συμφέροντα που εκφράζουν». «Σήμερα το «like» ή το «retweet» δεν είναι αθώες κινήσεις: είναι συνειδητές επιλογές με συνέπειες, και ως τέτοιες πρέπει να λογίζονται. Ας το έχουμε όλοι μας υπόψη αυτό», γράφει χαρακτηριστικά.

Με τον τίτλο «Τι κρύβει η Δούρου» και υπότιτλο «Γιατί δεν αναφέρει στο βιογραφικό της τη συνεργασία με το Ινστιτούτο του Άκη», η εφημερίδα αποκαλύπτει ότι η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συνεργαζόταν με το Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων (ΙΑΑ), όταν υπουργοί Άμυνας ήταν ο Άκης Τσοχατζόπουλος και στη συνέχεια, ο Γιάννος Παπαντωνίου.

Σημειώνει δε, ότι η υποψήφια βουλευτής με την Αριστερά, Ρένα Δούρου κρύβει από το βιογραφικό της τη συγκεκριμένη συνεργασία που είχε "με τη χειρότερη περίοδο διαφθοράς και παρακμής των τελευταίων δεκαετιών".

Η κυρία Ρένα Δούρου από την πλευρά της, κλείνοντας το δριμύ κατηγορώ μέσω του καυστικού άρθρου της στην προσωπική της ιστοσελίδα, έστειλε το δικό της μήνυμα στην εφημερίδα σημειώνοντας: «Η λάσπη τους γυρίζει μπούμερανγκ, τους χαρακτηρίζει και εντέλει τους... λερώνει. Αυτούς τους ίδιους τους εμπνευστές της. Τους ηθικούς αυτουργούς της σπίλωσης»


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο της Ρένας Δούρου:


Λίγα 24ωρα πριν κλείσει και η δεύτερη προεκλογική εκστρατεία για τις κρίσιμες εκλογές της 17ης Ιουνίου, «αποκαλύψεις» της εφημερίδας «Δημοκρατία» με έφεραν, ούτε λίγο ούτε πολύ, υπάλληλο του κ. Άκη Τσοχατζόπουλου, την περίοδο που εκείνος ήταν υπουργός Εθνικής Άμυνας κι εγώ μέλος του Ινστιτούτου Αμυντικών Αναλύσεων (ΙΑΑ)! Η πραγματικότητα είναι ότι συνέβαινε το αντίθετο : ο κ. Άκης Τσοχατζόπουλος ήταν υπάλληλός μου και όχι εγώ εκείνου!

Όση αλήθεια περιέχει η παραπάνω πρόταση, άλλη τόση περιείχαν και τα δημοσιεύματα της συγκεκριμένης εφημερίδας, η οποία αφιέρωσε τρία συνεχόμενα δημοσιεύματα στο καθημερινό της φύλλο συν μια ολόκληρη σελίδα στην κυριακάτικη έκδοσή της για την «αποκάλυψη», η οποία όμως ούτε αποκαλυπτικό ούτε τεκμηριωμένο χαρακτήρα έχει: είναι απλά δυσφημιστική, στην προσπάθειά της να εξυπηρετήσει ολοφάνερες πολιτικές σκοπιμότητες. Να πληγεί δηλαδή και μέσω εμού, ο χώρος του ΣΥΡΙΖΑ, του κατ' εξοχήν αντιπάλου της Ν.Δ. στις πρόσφατες εκλογές.

Σήμερα λοιπόν, μετά από τις κρίσιμες εκλογές της 17ης Ιουνίου, κι ενώ ήταν συνειδητή η επιλογή μου να μην παίξω σε ένα επικοινωνιακό παιχνίδι με την απάντησή μου, θεωρώ ότι είναι πλέον η κατάλληλη στιγμή να δώσω τις δέουσες απαντήσεις – πολλώ δε μάλλον που η εφημερίδα ουδέποτε μπήκε στον κόπο να μου ζητήσει την άποψή μου σε όσα ατεκμηρίωτα μου προσάπτει!

Επί της ουσίας λοιπόν.

1ον) Κατηγορούμαι ότι «απέκρυψα» από το βιογραφικό μου τη συνεργασία μου με το Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων, προφανώς γιατί είχα κάτι να κρύψω, δηλαδή τη... συνεργασία μου με τον τότε υπουργό, κ. Άκη Τσοχατζόπουλο! Αντιλαμβάνομαι ότι αυτή η «αποκάλυψη» «δένει» με τα υπόλοιπα προεκλογικά επιχειρήματα της Ν.Δ. σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δήθεν συνεργάζεται με το... βαθύ ΠΑΣΟΚ, κ.ο.κ. Ωστόσο θεωρώ βασική αρχή το να μην συγχέουμε την κομματική προπαγάνδα με τη δημοσιογραφία. Για τον απλούστατο λόγο ότι:
 α) σε ένα βιογραφικό 50 λέξεων, είναι φυσικό να κάνει κανείς επιλογές και προτίμησα, λόγω της υποψηφιότητάς μου, να δώσω έμφαση στις πολιτικές, κινηματικές μου δράσεις και όχι στις επαγγελματικές. 

Έτσι, με την ίδια λογική «απέκρυψα» το γεγονός ότι συνεργάστηκα με διαφημιστικές εταιρίες, από τις πιο σημαντικές του χώρου, «απέκρυψα» τα βραβεία, τις υποτροφίες ή το μεταπτυχιακό μου στην Ανάλυση Πολιτικού Λόγου κι Ιδεολογίας. 

β) Αν πράγματι ήθελα να αποκρύψω τη συμμετοχή μου στο ΙΑΑ, δεν θα είχα ανεβάσει δύο (2) φωτογραφίες από συνεδρίασή του, με δική μου συμμετοχή, στην ιστοσελίδα μου, με δημόσια πρόσβαση για όλους, από όπου τις αλίευσε η εφημερίδα για να στηρίξει το δήθεν αποκαλυπτικό της ρεπορτάζ.

2ον) Το γεγονός ότι μετείχα ως πολιτική αναλύτρια, και μάλιστα με την ευθύνη εκπόνησης εργασιών, στο ΙΑΑ, που είναι ένα ερευνητικό, επιστημονικό Ινστιτούτο, υπό την εποπτεία του ΥΠΕΘΑ, συνιστά μια μένα τιμή, καθώς σε αυτό μετείχαν πανεπιστημιακοί, καταξιωμένοι επιστήμονες, όλων των πεποιθήσεων, καθηγητές και διπλωμάτες, με στόχο την τεκμηριωμένη ενημέρωση όχι μόνο του υπουργείου αλλά όλων των κομμάτων του ελληνικού κοινοβουλίου καθώς και της Προεδρίας της Δημοκρατίας. Και ας μη θεωρηθεί ότι η συμμετοχή (και οι εργασίες) συνεπαγόταν, όπως άφηναν να εννοηθούν το δημοσιεύματα, υψηλές αμοιβές... Αντιθέτως... Η πληρωμή γινόταν με «μπλοκάκι» (έλαβα μάλιστα και περαίωση για αυτό), σαν να ήμουν ελεύθερος επαγγελματίας, και πρέπει να παρατηρήσει κανείς εδώ τις ελαστικές σχέσεις εργασίας που επέβαλλε για πρώτη φορά το ΠΑΣΟΚ στο δημόσιο...


«Αλίμονο αν αντιμετωπίζουμε τα αυτοδύναμα επιστημονικά ινστιτούτα των ελληνικών υπουργείων ως κομματικά ενεργούμενα του εκάστοτε υπουργού! Δηλαδή να υποθέσω ότι επί ΝΔ όσοι υπηρέτησαν στο εν λόγω ινστιτούτο ήταν κομματικά ενεργούμενα του εκάστοτε υπουργού; Μόνο πανικόβλητος νους μπορεί να εφεύρει τέτοιες σχέσεις. Πρόκειται για φθηνές πρακτικές με φθηνά αποτελέσματα που φθηναίνουν τον πολιτικό διάλογο», σημείωνα στη συνέντευξη που έδωσα στην εφημερίδα CityPress, στις 13 Ιουνίου 2012.

3ον) Η εφημερίδα συνέχισε τις «αποκαλύψεις», φέρνοντας στη δημοσιότητα συμμετοχή μου το 2003 σε Οργανωτική Επιτροπή για τη διοργάνωση συνεδρίου, υπό την αιγίδα του τότε υπουργού Πολιτισμού Γ. Λιάνη, με θέμα «Γυναίκα και Αθλητισμός». Στην ίδια επιτροπή, μετείχε και η κόρη του κ. Α. Τσοχατζόπουλου, Αρετή! Άρα; Βλ. επανάληψη του επιχειρήματος της 1ης παρατήρησης... Στο σημείο αυτό, αν δεν σπιλωνόταν η υπόληψή μου, το θέμα θα ήταν απλά γελοίο, καθώς η εφημερίδα εσκεμμένα παραλείπει να παραθέσει τα ονόματα (όπως αυτά περιλαμβάνονται στο σχετικό ΦΕΚ) και των άλλων κυριών που μετείχαν στην ίδια Επιτροπή, χωρίς, υποθέτω, να έχουν στενές σχέσεις με την οικογένεια Τσοχατζόπουλου. Ενδεικτικά αναφέρω τις κυρίες: Ειρήνη Παππά, Βούλα Πατουλίδου, Άννα Βερούλη, Σοφία Σακοράφα, Φάνη Πάλλη – Πετραλιά, Αγάπη Βαρδινογιάννη, Μαρίνα Λαμπράκη – Πλάκα, Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ, Γιάννα Δεσποτοπούλου, κ.α... Περισσότερα λόγια δεν χρειάζονται, νομίζω...

Εν κατακλείδι: πρόκειται για δημοσιεύματα δυσφημιστικά, κατασκευασμένα, με στόχο να πληγεί ο ΣΥΡΙΖΑ και το ελπιδοφόρο, αντιμνημονιακό μήνυμά του στην πολιτική σκηνή. Έχουσιν γνώσιν οι φύλακες. Δεν παύει όμως, τέτοιου είδους κίτρινα δημοσιεύματα να συνιστούν ντροπή για τον δημοσιογραφικό χώρο, να υποβαθμίζουν τον δημοκρατικό διάλογο, να περιφρονούν τους στοιχειώδεις κανόνες του.

Στο σημείο αυτό τίθεται – και κατά τη γνώμη μου αυτό ίσως να είναι και το σημαντικότερο – ένα θέμα που αφορά στην ίδια τη λειτουργία της Δημοκρατίας και στο σεβασμό της από τα ΜΜΕ. Διότι είναι διαφορετική η άσκηση, όσο σκληρή κι αν είναι αυτή, κριτικής σε ένα πολιτικό πρόσωπο και διαφορετικός ο ατεκμηρίωτος διασυρμός του, με τρόπο ώστε σήμερα, π.χ. να βρίθουν ένα σωρό ιστοσελίδες ακροδεξιού προσανατολισμού από την... αναπαραγωγή του υβριστικού, δυσφημιστικού, κίτρινου, ατεκμηρίωτου σε βάρος μου δημοσιεύματος της εφημερίδας. Σήμερα, που τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λειτουργούν με αδιαμεσολάβητο τρόπο, αναπαράγοντας σε χρόνο ρεκόρ και χωρίς καμία αίσθηση της στοιχειώδους δημοσιογραφικής δεοντολογίας (π.χ. της ανάγκης διασταύρωσης), το όποιο δημοσίευμα θεωρηθεί ότι είναι α) αρκούντως προκλητικό β) τολμηρό γ) πικάντικο δ) όλα τα προηγούμενα μαζί, η όποια προσωπική (με την έννοια της υπονόμευσης) επίθεση, παίρνει τη μορφή χιονοστιβάδας. Στην περίπτωσή μου λοιπόν έχει αναπαραχθεί άπειρες φορές το συκοφαντικό δημοσίευμα που με εμφανίζει μέρος του συστήματος, να σιτίζομαι στο περιβάλλον του κ. Α. Τσοχατζόπουλου, να διαθέτω προβληματική επαγγελματική παρουσία (αλίμονο, πώς είναι δυνατόν να προσελήφθην στη βάση του... βιογραφικού μου;) και, να χρησιμοποιώ διγλωσσία, με τις πράξεις μου να αναιρούν το δημόσιο λόγο μου. Συνιστούν αυτά «κριτική»; Σπίλωση χαρακτήρα, ναι. Κατασυκοφάντηση πολιτικού αντιπάλου, σίγουρα. Καταβαράθρωση των δημοκρατικών αξιών, αναμφισβήτητα.

Και πέραν των ευθυνών εκείνων που βρίσκονται πίσω από τα ΜΜΕ που καταφεύγουν, εν γνώσει των συνεπειών και της άκριτης αναπαραγωγής των ασύστολων ψευδών τους, σε τέτοιες μεθόδους, τίθεται και το ζήτημα της ευθύνης των πολιτών. Γιατί τελικά τι είδους ανθρώπους θέλουμε στα βουλευτικά έδρανα; Εκπροσώπους των κομματικών σωλήνων και των κομματικών μηχανισμών, που δεν έχουν βγει ούτε μία μέρα στην αγορά για μεροκάματο, που δεν έχουν καταθέσει ούτε μία φορά το βιογραφικό τους για πρόσληψη, που δεν έχουν γνωρίσει τι θα πει να στέκεσαι στην ουρά του Ταμείου Ανεργίας; «Ατσαλάκωτα» στελέχη σαν εκείνα που από το πρωί ως το βράδυ «παίζουν» με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όχι παραγωγικά / ενημερωτικά αλλά επιχειρώντας να διασπείρουν ψεύδη, να σπιλώσουν υπολήψεις, να αναπαραγάγουν ό,τι πιο βορβορώδες μπορούν να σκεφθούν σε βάρος εκείνων που θεωρούν πολιτικούς τους αντιπάλους; Γιατί αυτός είναι και ο τρόπος που αντιλαμβάνονται την πολιτική: όχι ως αντιπαράθεση επιχειρημάτων, κατάθεση προτάσεων και ανταλλαγή απόψεων, αλλά ως ένα παιχνίδι όπου όλα τα κτυπήματα επιτρέπονται και κυρίως εκείνα κάτω από τη ζώνη. Τα βρώμικα και τα ύπουλα. Με μία προϋπόθεση βέβαια: ότι θα είναι αυτοί που θα τα εκτοξεύουν και ποτέ εκείνοι που θα τα δέχονται... Οι πολίτες δεν μπορούν να μένουν λοιπόν «αθώοι του αίματος», επιτρέποντας ή ανεχόμενοι τη σπίλωση και την κατασυκοφάντηση εκ μέρους ΜΜΕ, όσων διαφωνούν με αυτά και με τα διαπλεκόμενα συμφέροντα που εκφράζουν. Οι πολίτες έχουν έτσι και αυτοί τις ευθύνες τους σε αυτό το κύμα παραπληροφόρησης που με εμφανίζει πλέον να έχω πατέρα βιομήχανο ή μεγαλοστέλεχος του ΠΑΣΟΚ ή να είμαι τμήμα του συστήματος επειδή εργάστηκα στο Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων! Σήμερα το «like» ή το «retweet» δεν είναι αθώες κινήσεις: είναι συνειδητές επιλογές με συνέπειες, και ως τέτοιες πρέπει να λογίζονται. Ας το έχουμε όλοι μας υπόψη αυτό.

Δεν έχω ψευδαισθήσεις: οι «εγκέφαλοι» της δυσφημιστικής σε βάρος μου επίθεσης, ενήργησαν συνειδητά, καταπατώντας κάθε είδους δημοσιογραφική δεοντολογία, στο βωμό κομματικών σκοπιμοτήτων. Η μέθοδος είναι παλιά, γκεμπελικής έμπνευσης και δοκιμασμένη. Έχω ωστόσο να τους στείλω ένα μήνυμα: η λάσπη τους γυρίζει μπούμερανγκ, τους χαρακτηρίζει και εντέλει τους... λερώνει. Αυτούς τους ίδιους τους εμπνευστές της. Τους ηθικούς αυτουργούς της σπίλωσης.

Προσωπικά θα συνεχίσω τον αγώνα μου, με τα μέσα που έχω επιλέξει, δηλαδή τον δημοκρατικό διάλογο και την αντιπαράθεση με επιχειρήματα, για όσα πιστεύω ότι πρέπει να αλλάξουν σήμερα, στη κρίσιμη συγκυρία που βιώνουμε, στην πολιτική και την κοινωνία. Θα συνεχίσω να θίγω κατεστημένα, διαπλεκόμενα συμφέροντα, γνωρίζοντας εκ των προτέρων, ότι θα προκαλώ τη σπασπωδική, συκοφαντική αντίδρασή τους. Αν νομίζουν ότι θα σωπάσω, ματαιοπονούν!


3. Τι κρύβει η Ρένα Δούρου...

http://www.press-gr.com/2012/06/blog-post_6589.html

Από το http://www.dimokratianews.gr.

Ενα από τα «νέα και άφθαρτα» πρόσωπα που προβάλλει, με κάθε αφορμή, ο Αλέξης Τσίπρας -στην προσπάθειά του να καταλάβει την εξουσία και να γίνει πρωθυπουργός- είναι η Ρένα Δούρου, η οποία εξελέγη μάλιστα στις 6 Μαΐου και βουλευτής Β΄ Αθηνών. Η κυρία Δούρου δεν χάνει καμιά ευκαιρία και η ίδια για να κατακεραυνώνει το «σάπιο πολιτικό σύστημα» της Μεταπολίτευσης, με το οποίο, όπως λέει, δεν είχε οποιαδήποτε σχέση.

Είναι όμως έτσι; Ή μήπως η νεαρή βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ κρύβει κάτι -τουλάχιστον από το επίσημο βιογραφικό της- που τη συνδέει με τη χειρότερη περίοδο διαφθοράς και παρακμής των τελευταίων δεκαετιών; Με το ΠΑΣΟΚ (του 2000-2004) του Ακη Τσοχατζόπουλου, του Γιάννου Παπαντωνίου και του Κώστα Σημίτη...


Για την ακρίβεια, η κυρία Δούρου -σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες της «δημοκρατίας»- ξεκίνησε να συνεργάζεται με το Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων (ΙΑΑ) του υπουργείου Εθνικής Αμυνας την περίοδο που επικεφαλής του ήταν ο (προφυλακισμένος σήμερα για τις μίζες στον Κορυδαλλό) κ. Τσοχατζόπουλος. 

Η συνεργασία αυτή συνεχίστηκε και όταν πήρε τη σκυτάλη του υπουργείου ο Γιάννος Παπαντωνίου. 

Επικεφαλής στο ινστιτούτο αυτό, για το οποίο έχουν γραφτεί κατά καιρούς πολλά, είχε υπάρξει και ο εκλεκτός της οικογένειας Παπανδρέου Δημήτρης Χαλκιώτης, ο οποίος στη συνέχεια ορίστηκε διευθυντής του Ιδρύματος Ανδρέα Γ. Παπανδρέου και γενικός γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.


Ρόλος αναλύτριας


Η σημερινή βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία εμφανίζεται και ως ένα από τα μαχητικότερα στελέχη του κόμματος, είχε αναλάβει ρόλο αναλύτριας της τουρκικής πολιτικής από το 2001 και μετά, περίοδο κατά την οποία (προδήλως συμπτωματικά) ο κ. Τσοχατζόπουλος κατηγορείται ότι είχε κλιμακώσει τις «δραστηριότητές» του γύρω από τις εξοπλιστικές και αμυντικές προμήθειες με τις μίζες (όπως τώρα αποκαλύπτεται) εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.


Το γεγονός ότι η κυρία Δούρου είχε αυτή τη συνεργασία δεν είναι προφανώς από μόνο του επιλήψιμο. Οπως δεν είναι και για οποιονδήποτε άλλο επιστήμονα ή εργαζόμενο στους φορείς του υπουργείου, που εκτελούσε ευσυνείδητα τα καθήκοντά του. 

Το αξιοπερίεργο όμως είναι ότι -αν και πολιτικό πρόσωπο- έχει αποφύγει να συμπεριλάβει αυτή την πτυχή της επαγγελματικής δραστηριότητάς της στο βιογραφικό της, όπου απλώς δηλώνει «σύμβουλος εκδόσεων». 


Σε μια τέτοια περίοδο, ως κορυφαίο στέλεχος ενός κόμματος που διεκδικεί την εξουσία («καταγγέλλοντας» μάλιστα όσους κυβέρνησαν έως τώρα και ευαγγελιζόμενο τη διαφάνεια), δεν όφειλε να μην κρατάει τέτοια μυστικά που έχουν πολιτικό ενδιαφέρον και αντίκτυπο;


Αλλωστε, ο σάλος που έχει ξεσηκωθεί το τελευταίο διάστημα για την προσχώρηση πρώην στενών συνεργατών του Ακη Τσοχατζόπουλου, όπως ο Αντ. Κοτσακάς, στον ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί ένα πρόσθετο θέμα που θα έπρεπε να έχει λάβει υπόψη της η -πολύ ευαίσθητη για σειρά άλλων θεμάτων- βουλευτής.

Οι μελέτες με τις οποίες ασχολούνταν η κυρία Δούρου (όπως και άλλοι) είχαν στόχο -σύμφωνα τουλάχιστον με το αιτιολογικό τους- να βοηθούν τον εκάστοτε υπουργό Εθνικής Αμυνας και το επιτελείο του για τις γεωστρατηγικές αλλαγές και ισορροπίες. 

Οι επιστημονικές γνώσεις που χρειάζονταν ήταν βέβαια σημαντικές, αλλά η κυρία Δούρου τότε βρισκόταν σε πολύ νεαρή ηλικία και είναι άγνωστο αν διέθετε την απαιτούμενη εμπειρία. 

Υπολογίζεται ότι ήταν 26-27 ετών, δεδομένου ότι στο βιογραφικό της δεν αναφέρει έτος γέννησης. 

Επίσης έχει ενδιαφέρον ότι είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών, απ’ όπου πήρε το πτυχίο της το 1997. 

Και όπως αναφέρει, «συνέχισε τις σπουδές της στη Γαλλία, στην Τουρκία και την Αγγλία. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στις Πολιτικές Επιστήμες».

Τα τελευταία χρόνια η κυρία Δούρου είναι μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και υπεύθυνη Ευρωπαϊκής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρούμενη μάλιστα «υπαρχηγός» του κ. Τσίπρα για τα θέματα αυτά. Αυτό φάνηκε και από το γεγονός ότι τον συνόδευε μαζί με τον Μανώλη Γλέζο στην πρόσφατη επίσκεψή του στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας (!), όπως και στη συνάντησή του με τους πρεσβευτές των χωρών του G20. 

Σε περίπτωση που κερδίσει μάλιστα τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ και σχηματιστεί «κυβέρνηση της Αριστεράς», θεωρείται βέβαιο ότι ο κ. Τσίπρας θα της αναθέσει θώκο, είτε στο υπουργείο Εξωτερικών είτε στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας.

4. Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο δυνατό

June 14, 2012


 

Την θυμάστε βέβαια την άσπιλη και αμόλυντη πασιονάρια του ΣΥΡΙΖΑ,Ρένα Δούρου,η οποία έγινε γνωστή από τις τηλεοπτικές τις προκλήσεις εις βάρος πολιτικών αντιπάλων ;

Τώρα τελευταία ασπασχόλησε το πολιτικό ρεπορτάζ και για το ότι κρύβει από το βιογραφικό της την συνεργασία της με το Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων επί Ακη Τσοχατζόπουλου στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης.
Φαίνεται ότι είχε ιδιαίτερες γνώσεις και στον τομέα οργάνωσης εκδηλώσεων του υπουργείου Πολιτισμού.
Πάντα επί ΠΑΣΟΚ εννοείται.

Σας παρακαλούμε να προσέξετε τα ονόματα των ανθρώπων με τα οποία συνεργάστηκε.
Αντιγράφουμε από την ιστοσελίδα antinews
Η κυρία Ρένα Δούρου διαρρηγνύει τα ιμάτιά της ότι δεν ήξερε ούτε ξέρει τον προφυλακισμένο Ακη Τσοχατζόπουλο. Μια ακόμη όμως σατανική σύμπτωση αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Δημοκρατία». Αν δεν είναι σατανική σύμπτωση και συνωνυμία, η υπ. βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εντοπίστηκε «αγκαλιά» με την κόρη του κ. Τσοχατζόπουλου Αρετή (που και αυτή είναι προφυλακισμένη) σε ΦΕΚ για τη διοργάνωση αθλητικού συνεδρίου επί υπουργίας ενός ακόμη… παπανδρεϊκού που είχε προσχωρήσει στον Ακη, του Γιώργου Λιάνη.

Η επαφή της Ρένας Δούρου με το σύστημα ΠΑΣΟΚ δεν περιοριζόταν στην «τυχαία», όπως θέλει να την περιγράψει, συνεργασία της με το Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων επί των ημερών του Ακη Τσοχατζόπουλου στο Πεντάγωνο, αλλά φαίνεται ότι είχε διευρυνθεί και σε άλλα υπουργεία, όπως αυτό του υπουργείου Πολιτισμού.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει μέσα από ένα Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως με αριθμό 1600 και ημερομηνία 21 Ιανουαρίου 2003, όπου στην απόφαση για τη «Συγκρότηση εκτελεστικής – οργανωτικής επιτροπής ΝΠΙΔ για προετοιμασία και υλοποίηση του Συνεδρίου “Αθλητισμός και Γυναίκα”» το όνομα της Ρένας Δούρου φιγουράρει σε περίοπτη θέση με αυτό της Αρετής Τσοχατζοπούλου, της Σοφίας Σακοράφα και της Μαρίνας Λαλιώτη, συζύγου του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ.

Αν δεν πρόκειται για προνομιακές σχέσεις, είναι απορίας άξιον με ποια αντικειμενικά και διαφανή κριτήρια επελέγησαν, κυρίως οι Ρένα Δούρου και η Αρετή Τσοχατζοπούλου, ώστε να βρίσκονται στην εκτελεστική και οργανωτική επιτροπή ενός συνεδρίου.

Μάλιστα, σε αυτό συμμετείχαν κορυφαίες προσωπικότητες, με αναγνωρισμένη πορεία στον χώρο τους. Το πρώτο συμπέρασμα που προκύπτει αβίαστα είναι ότι η «συνάντηση» της Αρετης Τσοχατζοπούλου και της Ρένας Δούρου μόνο συμπτωματική δεν ήταν στην προετοιμασία του επίμαχου συνεδρίου, που για τη διεξαγωγή του απαιτήθηκε να συγκροτηθεί και Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου. Εκτός και αν πρόκειται για άλλα πρόσωπα και όχι για την κόρη του Ακη Τσοχατζόπουλου και την πάλαι ποτέ συνεργάτιδά του στο Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι το συνέδριο με θέμα «Αθλητισμός και Γυναίκα» επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη από τις 7 έως τις 8 Μαρτίου του 2003, χρονική περίοδο κατά την οποία το κρατικό χρήμα έρεε άφθονο με την περίφημη Πολιτιστική Ολυμπιάδα, που, όπως έλεγαν οι κακές γλώσσες, ήταν ιδέα του τότε υπουργού Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλου.

Στην εκτελεστική και οργανωτική επιτροπή ο Γ. Λιάνης είχε τοποθετήσει την Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ, τη Γιάννα Δεσποτοπούλου, την Κατερίνα Παναγοπούλου και τη Μαρίνα Λαμπράκη – Πλάκα.
Αξια προφανώς η κυρία Ρένα Δούρου που εκπροσωπεί τη “νέα πολιτική δύναμη” που θα σώσει τη χώρα.

Φανταζόμαστε ότι πέρα από την ομάδα του Ακη Τσοχατζόπουλου που πλέον δίνει τη μάχη για την “πρόοδο” της χώρας από το μετερίζι του ΣΥΡΙΖΑ, τον παραπάνω ισχυρισμό θα επιβεβαιώνουν και ένα σωρό πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ που πλέον στηρίζουν τους ακροαριστερούς κρατιστές του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την κυρία Λούκα Κατσέλη του “λεφτά υπάρχουν” έως τον αγωνιστή της ΓΕΝΟΠ κύριο Φωτόπουλο…
Posted in Αριστερή αλητεία, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ | 1 Comment »

πηγή4.  ΠΡΩΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΑΚΗ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ Η ΟΞΥΖΕΝέ ΨΥΧΡΟΛΟΥΣΜΕΝΗ ΔΟΥΡΟΥ ΠΟΥ ΦΟΒΑΤΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΕΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 500 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ...ΤΗ ΣΤΙΓΜΉ ΠΟΥ Η ΙΔΙΑ, ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΑ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΑ ΠΡΩΗΝ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΗΣ, ΜΑΣ ΠΗΓΑΝ 1500 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ!!!

Δούρου εάν δεν είχες καμία σχέση με τις λαμογιές του Άκη και των άλλων διεφθαρμένων Σοσια-ληστών του ΠΑΣΟΚ που μας πήγαν πίσω 1500 χρόνια, γιατί αποκρύπτεις από το βιογραφικό σου την πρώην θέση σου στο Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων (ΙΑΑ) του Υπουργείου Αμύνης επί Άκη; Καθαρός ουρανός φοβάται τις αστραπές;
 
Συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου η Ρένα Δούρου!!!

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συνεργαζόταν με το Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων (ΙΑΑ) όταν υπουργοί Άμυνας ήταν ο Άκης Τσοχατζόπουλος και στη συνέχεια ο Γιάννος Παπαντωνίου, αποκαλύπτει η εφημερίδα «Δημοκρατία».


Με τίτλο «Τι κρύβει η Δούρου» και υπότιτλο «Γιατί δεν αναφέρει στο βιογραφικό της τη συνεργασία με το Ινστιτούτο του Άκη» η εφημερίδα αναφέρει ότι η Ρένα Δούρου κρύβει από το βιογραφικό της τη συγκεκριμένη συνεργασία που είχε «με τη χειρότερη περίοδο διαφθοράς και παρακμής των τελευταίων δεκαετιών, με το ΠΑΣΟΚ του Άκη, του Γιάννου Παπαντωνίου και του Κώστα Σημίτη». 


 Ήταν δηλαδή συνεργάτης αυτών που μας πήγαν 1500 χρόνια πίσω και τολμάει να λέει πως η Χρυσή Αυγή θα μας πάει 500 χρόνια πίσω!!!!

«Η κυρία Δούρου δεν χάνει καμιά ευκαιρία για να κατακεραυνώσει το «σάπιο πολιτικό σύστημα» της Μεταπολίτευσης, με το οποίο, όπως λέει, δεν είχε οποιαδήποτε σχέση. Είναι όμως έτσι;» γράφει η εφημερίδα.


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η Ρένα Δούρου είχε αναλάβει ρόλο αναλύτριας της τουρκικής πολιτικής από το 2001 και μετά, περίοδο κατά την οποία ο κ. Τσοχατζόπουλος κατηγορείται ότι είχε κλιμακώσει τις δραστηριότητες του γύρω από τις εξοπλιστικές και αμυντικές προμήθειες από τις μίζες εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.


«Το γεγονός ότι η κυρία Δούρου είχε αυτή τη συνεργασία δεν είναι προφανώς από μόνο του επιλήψιμο. Όπως δεν είναι και για οποιονδήποτε άλλο επιστήμονα ή εργαζόμενο στους φορείς του υπουργείου που εκτελούσε ευσυνείδητα τα καθήκοντά του. Το αξιοπερίεργο όμως είναι ότι αν και είναι πολιτικό πρόσωπο έχει αποφύγει να συμπεριλάβει αυτή την πτυχή της επαγγελματικής δραστηριότητάς της στο βιογραφικό της, όπου απλώς δηλώνει «σύμβουλος εκδόσεων», αναφέρει η εφημερίδα.


Και καταλήγει: «Σε μια τέτοια περίοδο, ως κορυφαίο στέλεχος ενός κόμματος που διεκδικεί την εξουσία (καταγγέλλοντας μάλιστα όσους κυβέρνησαν έως τώρα και ευαγγελιζόμενο τη διαφάνεια) δεν όφειλε να μην κρατάει τέτοια μυστικά που έχουν πολιτικό ενδιαφέρον και αντίκτυπο; Άλλωστε, ο σάλος που έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα για την προσχώρηση πρώην στενών συνεργατών του Άκη Τσοχατζόπουλου, όπως ο Αντ. Κοτσακάς, στον ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί ένα πρόσθετο θέμα που θα έπρεπε να είχε λάβει υπόψιν της η πολύ ευαίσθητη για σειρά άλλων θεμάτων βουλευτής».


ΠΗΓΗ : Newsbomb 
http://ygro-pyr.blogspot.gr/2012/06/500.html

 5. Τί προηγήθηκε της κλωτσοπατινάδας στον ΑΝΤ1


 https://national-pride.org/2012/06/07/%CF%84%CE%AF-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B7%CE%B3%CE%AE%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%BB%CF%89%CF%84%CF%83%CE%BF%CF%80%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BD%CE%AC%CE%B4%CE%B1%CF%82-%CF%83%CF%84/

Ας δούμε πως κλιμακώθηκε το όλο επεισόδιο με τις ακριβείς διατύπωσεις και των τριών εμπλεκομένων πλευρών (Κασιδιάρη, Κανέλλη, Δούρου).

ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Στη Χρυσή Αυγή μιλάς για τους χωροφύλακες του 1910; Άσε, εμείς είμαστε οι μόνοι που έχουμε παίξει ξύλο με τους χωροφύλακες
ΚΑΝΕΛΗ: Με γερμανοτσολιάδες δε θα μιλήσω εγώ το 2012ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Ο ΣΥΡΙΖΑ βγαίνει και λέει για αφοπλισμό των ΜΑΤ. Μη λες για χωροφύλακες σε μένα.
ΚΑΝΕΛΗ: Ούτε εσύ σε μένα για ΚΝΑΤ. Δεν υπερασπίστηκες τη Δημοκρατία

ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Είμαστε οι μόνοι που έχουμε πάει κόντρα σε αυτό το σύστημα εξουσίας. Όταν ρώτησαν την Παπαρήγα αν συνεργάζεται με την Αστυνομία, αντί να τους καταγγείλει για προβοκάτορες έλεγε άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε. Συνεργαστήκατε; Να δούμε τα πλάνα

ΚΑΝΕΛΗ: Είσαι καλά μωρέ; Δεν ασχολούμαι με φασισταριά και πουσταριά

ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Δεν ασχολείσαι με φασισταριά παλιοκουμμούνι

ΔΟΥΡΟΥ: Πήρατε αναβολή;

ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Πήρα λόγω παρέλευσης του ωραρίου. Ποιο είναι το πρόβλημά σου που πήρα αναβολή; Με τους παλιορουφιάνους; Που είναι μια ρουφιάνα από το κόμμα σου και μας σύρει στα δικαστήρια; Κυρία Δούρου, αναφερθήκατε σε ένα θέμα προσωπικό

ΔΟΥΡΟΥ: Πέρα από την κρίση της οικονομίας έχει κρίση Δημοκρατίας. Ξέρετε ποια είναι η κρίση της Δημοκρατίας; Είναι να έχουμε στο ελληνικό κοινοβούλιο άνθρωποι που θα πάνε τη χώρα 500 χρόνια πίσω

ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Άντε βρε νούμερο (και πέταξε το ποτήρι με το νερό) που θα πάμε 500 χρόνια πίσω τη χώρα. Αεί στο διάολο

ΚΑΝΕΛΗ: Σήκω φύγε από ‘δω

…Και σηκώνεται όρθια και τον κτυπάει στο κεφάλι ενώ αυτός ήταν καθισμένος με ένα φάκελο ή μια εφημερίδα που κρατούσε! Τα υπόλοιπα τα ξέρουμε.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

 πηγή

 


6. «ΜΙΣΟΣ και ΜΕΝΟΣ» ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΙΣ...ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ...!!!

«ΕΠΙΔΡΟΜΗ και ΔΙΑΛΥΣΗ» ΤΟΥ ΥΠ.ΕΘ.Α. ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΟΙ...ΤΣΙΠΡΟΣΥΡΙΖΑΙΟΙ...!!!

Τις υποβόσκουσες έριδες και τον φατριασμό στην ομάδα Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ έφερε στην επιφάνεια η παρουσίαση του αμυντικού προγράμματος του Τσιπρο-αριστερού κόμματος, την περασμένη εβδομάδα. 
Η πρώτη εντύπωση είναι ότι η φατρία των αποστράτων κονταροχτυπιέται με τους εμπειρογνώμονες ακαδημαϊκής προελεύσεως για το ποιος θα έχει το «πάνω χέρι» στην επιδρομή που σχεδιάζουν στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης.

Ομως και οι δύο αυτές κατηγορίες αποτελούνται από πρόσωπα που στη μεγάλη πλειονότητά τους ευεργετήθηκαν από το ΠΑΣΟΚ, επί των ημερών του οποίου είτε βρίσκονταν σε σημαντικές θέσεις είτε εξασφάλιζαν συνεργασίες εισπράττοντας αμοιβές για μελέτες που δεν αξιοποιήθηκαν πουθενά και που ήταν, ως επί το πλείστον, άχρηστες ή έστω περιττές για το στρατιωτικό σύστημα. 
********
Το γεγονός αυτό τις φέρνει σε αντίθεση με τον σκληρό πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ, με το βασικό δηλαδή 4% που αντιμετωπίζει με καχυποψία όλους όσοι ασχολούνται με την άμυνα. 
********
Αρκετά έξυπνα κράτησε τον εαυτό της έξω από την αντιπαράθεση αυτή η Ρένα Δούρου, η οποία επικεντρώθηκε στα θέματα εξωτερικής πολιτικής (και τώρα στην Περιφέρεια Αττικής), προσπαθώντας να αφήσει να ξεχαστεί η συμμετοχή της στο Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων (ΙΑΑ) του Ακη Τσοχατζόπουλου, έναν οργανισμό που παρήγαγε κατά κόρον μελέτες και αναλύσεις, τις οποίες τα Γενικά Επιτελεία χαρακτήριζαν «αέρα κοπανιστό».
********
Τον τόνο της αντιπαραθέσεως έθεσε προχθές η «Εφημερίδα των Συντακτών», με μια πρωτοφανή προσωπική επίθεση στον έναν από τους εμπειρογνώμονες που παρουσίαζαν το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, τον καθηγητή Κώστα Γρίβα, στο βιογραφικό του οποίου θα βρεθούν επίσης σχέσεις με εργασίες του ΙΑΑ.
******** 
Ομως, οι κατηγορίες που εξαπολύονται εναντίον του δεν έχουν να κάνουν με αυτό. 
Οι πατριωτικές θέσεις που είχε εκφράσει κατά το παρελθόν ανασύρθηκαν για να χαρακτηριστεί «ακροδεξιός» με «αντιμεταναστευτικές θέσεις».
********
Εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι πρόκειται για ένα μόνο επεισόδιο της εσωτερικής διαμάχης, μια και σε πρώτη φάση είχε διαφανεί ότι στην κούρσα προηγούνται οι ακαδημαϊκοί. 
********
Αυτό τουλάχιστον ήταν το συμπέρασμα όσων παρακολούθησαν την παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι άκουσαν θεωρητικές και ανεδαφικές απεραντολογίες, τη στιγμή κατά την οποία διάφοροι απόστρατοι που κινούνται στον πολιτικό αυτό χώρο παρέμεναν επιδεικτικά έξω από την αίθουσα. 
Μοναδική εξαίρεση ο Γιάννης Ταφύλλης, ο οποίος, από ό,τι φάνηκε, είχε συνταχθεί με την πλευρά των ακαδημαϊκών και γι’ αυτό είχε τον πρώτο λόγο στην παρουσίαση.
********
Οσο για τον πολιτικό πυρήνα, εκεί τα πράγματα είναι απλά. 
********
Το μόνο που γνωρίζουν είναι ότι θέλουν να βγάλουν το μένος τους κατά του στρατεύματος με διαλυτικές κινήσεις τις οποίες επενδύουν με συνθηματολογία του τύπου «δημοκρατικός και κοινωνικός έλεγχος». 
ΥΠΟΤΙΜΗΤΙΚΟ ΣΚΙΤΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Ως εκ τούτου, ο πυρήνας αυτός και όσοι μετέχουν σε αυτόν δεν είναι σε θέση να κατανοήσουν ούτε τη θεωρητική προσέγγιση των ακαδημαϊκών ούτε την πρακτική των αποστράτων.
 ********
 Η στάση του Τσίπρα
           ----------
Ομως, ως όντα του «κομματικού σωλήνα», έχουν πολύ μεγαλύτερη επιδεξιότητα από όλους τους άλλους, που τους αφήνουν να ελπίζουν, κερδίζοντας χρόνο και κυρίως εξασφαλίζοντας την κομματική νομιμοφροσύνη και των δύο· που προφανώς δεν έχουν σκοπό να τους «αξιοποιήσουν» ούτε στο ελάχιστο.
********
Στην ίδια γραμμή κινείται και ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος αποφεύγει προσεκτικά να εμφανισθεί σε οτιδήποτε έχει σχέση με την άμυνα. 
Και όταν βρίσκεται στην ανάγκη να απαντήσει σε κάποιους από τους υποστηρικτές του κόμματός του για τα θέματα αυτά, υπεκφεύγει με αοριστολογίες κατά τη συνήθη πρακτική της Αριστεράς.
       ---------------------
Ευθύμιος Πέτρου
Δημοκρατια


7. Η κ.Δούρου κάτι κρύβει...νοιώθει ένοχη; κι εμείς βιώνουμε την απόλυτη παράνοια..
... που χτύπησε, σαν κεραυνός, αυτήν τη χώρα!
Φάγανε;;; Ποιοι φάγανε;;; Πότε φάγανε;;;
Θα σας σώσουμε! Πώς θα μας σώσετε;;; Ξέρουμε εμείς!!! Έχουμε τον τρόπο! Ποιον τρόπο;;; Διάφορους!!!
Εμείς πρέπει να κυβερήσουμε!
Όχι... εμείς πρέπει να Κυβερήσουμε!!!
Όχι εσείς.... δεν ξέρετε τί σας γίνεται... εμείς πρέπει να κυβερνήσουμε....

Και η αχρεία... ανέντιμη... σάπια και αισχρή κολοκυθιά παίζεται, από τις 6 Μαΐου, στις δικές μας πλάτες!
Άγριο εμπόριο ελπίδας, σε μια ζωοπανήγυρη διπόδων... που τέτοια δεν έχει ξαναματαδεί τούτος ο τόπος!!!

Διαβάστε λοιπόν το πιο κάτω...

--------------------------------------
----------------------------------
dourou.jpgΈτσι είναι οι Έλληνες πολιτικοί:

 Αυτοί που έχουν λαδώσει το αντεράκι τους στα μουλωχτά, είναι οι πρώτοι που φωνάζουν και ζητούν ευθύνες για το πού πήγαν τα λεφτά.
Το Ρενάκι θα μας πει ότι επί Άκη και Γιάννου προσλήφθηκε αξιοκρατικά και λόγω "προσόντων" στο Ινστιτούτο για να αναλύει μάλιστα την πολιτική της Τουρκίας... ετοιμάζει και "κρεμάλες" ή ειδικά δικαστήρια για αυτούς που συμμετείχαν στο φαγοπότι... για τους άλλους όμως... και όχι για την πάρτη της]

Με τίτλο
«Τι κρύβει η Δούρου» και υπότιτλο
«Γιατί δεν αναφέρει στο βιογραφικό της τη συνεργασία με το Ινστιτούτο του Ακη» που δημοσιεύει στο εξώφυλλό της, η εφημερίδα «Δημοκρατία» γράφει σήμερα ότι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συνεργαζόταν με το Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων (ΙΑΑ) ,όταν υπουργοί Αμυνας ήταν ο Ακης Τσοχατζόπουλος και στη συνέχεια ο Γιάννος Παπαντωνίου.
Η εφημερίδα αναφέρει ότι η Ρένα Δούρου κρύβει από το βιογραφικό της τη συγκεκριμένη συνεργασία, που είχε «με τη χειρότερη περίοδο διαφθοράς και παρακμής των τελευταίων δεκαετιών, με το ΠΑΣΟΚ του Ακη, του Γιάννου Παπαντωνίου και του Κώστα Σημίτη».

«Η κυρία Δούρου δεν χάνει καμιά ευκαιρία για να κατακεραυνώσει το «σάπιο πολιτικό σύστημα» της Μεταπολίτευσης, με το οποίο, όπως λέει, δεν είχε οποιαδήποτε σχέση. Είναι όμως έτσι;» γράφει η εφημερίδα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Ρένα Δούρου είχε αναλάβει ρόλο αναλύτριας της τουρκικής πολιτικής από το 2001 και μετά, περίοδο κατά την οποία ο κ. Τσοχατζόπουλος κατηγορείται ότι είχε κλιμακώσει τις δραστηριότητες του γύρω από τις εξοπλιστικές και αμυντικές προμήθειες από τις μίζες εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

«Το γεγονός ότι η κυρία Δούρου είχε αυτή τη συνεργασία δεν είναι προφανώς από μόνο του επιλήψιμο.
Οπως δεν είναι και για οποιονδήποτε άλλο επιστήμονα ή εργαζόμενο στους φορείς του υπουργείου που εκτελούσε ευσυνείδητα τα καθήκοντά του.
Το αξιοπερίεργο όμως είναι ότι ,αν και είναι πολιτικό πρόσωπο, έχει αποφύγει να συμπεριλάβει αυτήν την πτυχή τής επαγγελματικής δραστηριότητάς της στο βιογραφικό της, όπου απλώς δηλώνει «σύμβουλος εκδόσεων», αναφέρει η εφημερίδα και καταλήγει:

«Σε μια τέτοια περίοδο, ως κορυφαίο στέλεχος ενός κόμματος που διεκδικεί την εξουσία (καταγγέλοντας μάλιστα όσους κυβέρνησαν έως τώρα και ευαγγελιζόμενο τη διαφάνεια) δεν όφειλε να μην κρατάει τέτοια μυστικά που έχουν πολιτικό ενδιαφέρον και αντίκτυπο; Αλλωστε, ο σάλος που έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα για την προσχώρηση πρώην στενών συνεργατών του Ακη Τσοχατζόπουλου, όπως ο Αντ. Κοτσακάς, στον ΣΥΡΙΖΑ, δημιουργεί ένα πρόσθετο θέμα, που θα έπρεπε να είχε λάβει υπόψιν της η πολύ ευαίσθητη - για σειρά άλλων θεμάτων - βουλευτής».8.  «Δημοκρατία»: Η Δούρου δούλευε σε Ινστιτούτο του Άμυνας επί Άκη και Γιάννου


Με τίτλο «Τι κρύβει η Δούρου» και υπότιτλο «Γιατί δεν αναφέρει στο βιογραφικό της τη συνεργασία με το Ινστιτούτο του Ακη» που δημοσιεύει στο εξώφυλλό της, η εφημερίδα «Δημοκρατία» γράφει σήμερα ότι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συνεργαζόταν με το Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων (ΙΑΑ) όταν υπουργοί Αμυνας ήταν ο Ακης Τσοχατζόπουλος και στη συνέχεια ο Γιάννος Παπαντωνίου.
Η εφημερίδα αναφέρει ότι η Ρένα Δούρου κρύβει από το βιογραφικό της τη συγκεκριμένη συνεργασία που είχε «με τη χειρότερη περίοδο διαφθοράς και παρακμής των τελευταίων δεκαετιών, με το ΠΑΣΟΚ του Ακη, του Γιάννου Παπαντωνίου και του Κώστα Σημίτη».
«Η κυρία Δούρου δεν χάνει καμιά ευκαιρία για να κατακεραυνώσει το «σάπιο πολιτικό σύστημα» της Μεταπολίτευσης, με το οποίο, όπως λέει, δεν είχε οποιαδήποτε σχέση. Είναι όμως έτσι;» γράφει η εφημερίδα.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η Ρένα Δούρου είχε αναλάβει ρόλο αναλύτριας της τουρκικής πολιτικής από το 2001 και μετά, περίοδο κατά την οποία ο κ. Τσοχατζόπουλος κατηγορείται ότι είχε κλιμακώσει τις δραστηριότητες του γύρω από τις εξοπλιστικές και αμυντικές προμήθειες από τις μίζες εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.
«Το γεγονός ότι η κυρία Δούρου είχε αυτή τη συνεργασία δεν είναι προφανώς από μόνο του επιλήψιμο. Οπως δεν είναι και για οποιονδήποτε άλλο επιστήμονα ή εργαζόμενο στους φορείς του υπουργείου που εκτελούσε ευσυνείδητα τα καθήκοντά του. 

Το αξιοπερίεργο όμως είναι ότι αν και είναι πολιτικό πρόσωπο έχει αποφύγει να συμπεριλάβει αυτή την πτυχή της επαγγελματικής δραστηριότητάς της στο βιογραφικό της, όπου απλώς δηλώνει «σύμβουλος εκδόσεων», αναφέρει η εφημερίδα και καταλήγει:

«Σε μια τέτοια περίοδο, ως κορυφαίο στέλεχος ενός κόμματος που διεκδικεί την εξουσία (καταγγέλοντας μάλιστα όσους κυβέρνησαν έως τώρα και ευαγγελιζόμενο τη διαφάνεια) δεν όφειλε να μην κρατάει τέτοια μυστικά που έχουν πολιτικό ενδιαφέρον και αντίκτυπο;

 Αλλωστε, ο σάλος που έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα για την προσχώρηση πρώην στενών συνεργατών του Ακη Τσοχατζόπουλου, όπως ο Αντ. Κοτσακάς, στον ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί ένα πρόσθετο θέμα που θα έπρεπε να είχε λάβει υπόψιν της η πολύ ευαίσθητη για σειρά άλλων θεμάτων βουλευτής».
από: iefimerida.gr

Για να δούμε όμως, πως ακριβώς εξελίχθηκε η κόντρα Ντινόπουλου με τη δούρου, στα δικαστήρια, για το ίδιο επίμαχο ζήτημα που ενόχλησε την ... ενάγουσα το σχόλιό μου, και στα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ καθώς... διαφορετικά τα τοποθετεί η εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, που δεν μιλάει για καταδίκη... αντιθέτως...


Καλλιόπη Σουφλή


1.  Συζητήθηκε η αγωγή Δούρου κατά Ντινόπουλου για δηλώσεις περί συνεργασίας της με Άκη

 Συνάντηση στα δικαστήρια

Δεν επήλθε συμβιβασμός καθώς η κυρία Δούρου ζήτησε από τον πρώην υπουργό να της ζητήσει συγγνώμη, κάτι που ο ίδιος αρνήθηκε - Η περιφερειάρχης Αττικής ζητεί αποζημίωση ύψους 100.000 ευρώ - Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδόσει την απόφασή του

Τα «ξίφη» τους διασταύρωσαν στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Αργύρης Ντινόπουλος και η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου. Και αυτό διότι, ενώπιον του αρμόδιου δικαστηρίου συζητήθηκε σήμερα η αγωγή που είχε καταθέσει η κυρία Δούρου σε βάρος του πρώην υπουργού, αξιώνοντας αποζημίωση ύψους 100.000 ευρώ (η αρχική αξίωση ανέρχονταν στις 260.000 ευρώ) για τη συκοφαντική δυσφήμιση, που όπως υποστηρίζει, υπέστη από τις δηλώσεις του κ. Ντινόπουλου, σχετικά με την απασχόλησή της στο Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων και ενώ στο «τιμόνι» του υπουργείου Εθνικής Άμυνας βρίσκονταν ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Ειδικότερα, η αγωγή της κυρίας Δούρου κατατέθηκε μετά της δηλώσεις του κ. Ντινόπουλου, σύμφωνα με τις οποίες η ίδια διετέλεσε σύμβουλος του πρώην υπουργού, Άκη Τσοχατζόπουλου. Ως γνωστόν ο τελευταίος πριν από περίπου δυο χρόνια καταδικάστηκε σε πολυετή κάθειρξη για διακίνηση «μαύρου» πολιτικού χρήματος κατά την υπογραφή εξοπλιστικών προγραμμάτων. Όπως δε είχε τονίσει, τότε, η κυρία Δούρου σε περίπτωση που γίνει δεκτή η αγωγή της, θα διαθέσει το ποσό στις δομές αλληλεγγύης της περιφέρειας.

Ο πρώην υπουργός τής ΝΔ είχε προβεί στις παραπάνω αναφορές τον Μάρτιο του 2014, μεσούσης της προεκλογικής περιόδου για την περιφέρεια, και ενώ μιλούσε σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή. Ο κ. Ντινόπουλος, σύμφωνα και με την αγωγή, εμφάνισε την κ. Δούρου ως σύμβουλο του Άκη Τσοχατζόπουλου, ενώ αναφέρθηκε και σε «παραφυάδες» του ΠΑΣΟΚ που έχουν παρεισφρήσει στον ΣΥΡΙΖΑ. Τότε, στον «αέρα» της εκπομπής είχε παρενέβη η κυρία Δούρου τονίζοντας, μεταξύ άλλων, πως δεν υπήρξε ποτέ σύμβουλος του πρώην υπουργού αλλά «εργαζόμενη με μπλοκάκι στο ΤΕΒΕ στο Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων».

Σήμερα, με την εκφώνηση της υπόθεσης ο πρόεδρος του δικαστηρίου, κάλεσε τις δυο πλευρές να συμβιβαστούν, ωστόσο η προσπάθεια αυτή δεν απέφερε καρπούς, παρά το γεγονός ότι οι αντίδικοι εμφανίστηκαν θετικοί στο ενδεχόμενο αυτό. Στη συνέχεια, όμως, η κυρία Δούρου τόνισε πως ο κ. Ντινόπουλος θα πρέπει να της και ζητήσει συγγνώμη. Κάτι, που ο πρώην υπουργός δεν αποδέχθηκε με αποτέλεσμα το δικαστήριο να προχωρήσει στην συζήτηση της αγωγής.

Από την πλευρά της ενάγουσας, στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε ο δημοσιογράφος Αντώνης Παπαγιαννίδης, ο οποίος κατέθεσε πως η κυρία Δούρου είχε εργαστεί το 2000 περίπου στο Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων. «Η Ρένα δεν υπήρξε ποτέ σύμβουλος του Άκη Τσοχατζόπουλου. Η απασχόλησή της στο Ινστιτούτο δεν είχε καμία σχέση με την άσκηση πολιτικής. Είναι ψευδή και αναληθή τα όσα ανέφερε ο κ. Ντινόπουλος, τα σχόλια του ήταν βαθύτατα προσβλητικά» είπε στην κατάθεσή του ο κ. Παπαγιαννίδης.

Πρόεδρος: Γνώριζε ο κ. Τσοχατζόπουλος την κυρία Δούρου;
Μάρτυρας: Θεωρώ πως όχι.
Ο κ. Παπαγιαννίδης αποσαφήνισε πάντως στο δικαστήριο πως ο Αργύρης Ντινόπουλος «δεν είπε πως η Δούρου έπαιρνε μίζες» πλην, όμως, «όπως το έθεσε άφησε στον τηλεθεατή την αίσθηση ότι έχει σχέση με τα εξοπλιστικά».Ντοκουμέντα
Από την πλευρά του, ο κ. Σπυρίδων Χρυσοφώτης, δικηγόρος και μάρτυρας του πρώην υπουργού, αφού τόνισε ότι η εν λόγω υπόθεση δεν έπρεπε να οδηγηθεί στο δικαστήριο, κατέθεσε πως ο Αργύρης Ντινόπουλος «δεν είπε ποτέ ότι η κυρία Δούρου είναι σύμβουλος του Άκη».

Πρόεδρος: Λέγεται ότι υπάρχουν φωτογραφικά ντοκουμέντα. Υπάρχει η φράση ότι «η κυρία Δούρου ήταν σύμβουλος Τσοχατζόπουλου. Υπάρχουν τέτοια φωτογραφικά ντοκουμέντα;
Μάρτυρας: Δε γνωρίζω, υπάρχει μια φωτογραφία που χορεύει ο πρώην υπουργός και μια γυναίκα στην ομήγυρη που κατ' εμε δεν έχει καμία σχέση με την κυρία Δούρου, δεν είναι εκείνη.

Ακόμη, στην κατάθεσή του ο μάρτυρας επανέλαβε πως η υπόθεση δεν έπρεπε να οδηγηθεί στο δικαστήριο και πως «αν ο κ. Ντινόπουλος ακολουθούσε αυτή την τακτική, τότε θα έκανε δεκάδες αγωγές, καθώς δεν ήταν λίγες οι φορές που στο πλαίσιο άσκησης των πολιτικών του καθηκόντων, τον αποκάλεσαν από Τσολάκογλου μέχρι και δοσίλογο που υπογράφει Μνημόνια...».Δούρου: Έστειλα βιογραφικό
Μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης των μαρτύρων, ο πρόεδρος κάλεσε την κυρία Δούρου να εξηγήσει πώς έγινε η πρόσληψή της στο Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων. «Υπέβαλα βιογραφικό, αίτηση και πέρασα από συνέντευξη» είπε η κυρία Δούρου. «Δούλευα με άλλους ερευνητές για θέματα που αφορούσαν σε Τουρκία, Κύπρο και Ελλάδα» προσέθεσε.

Κληθείς από τον πρόεδρο να τοποθετηθεί, ο κ. Ντινόπουλος αναφέρθηκε σε «φωτογραφικό ντοκουμέντο» που όπως είπε υπάρχει, και το οποίο προσκόμισε στο δικαστήριο. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του στο υλικό αυτό, η κυρία Δούρου απεικονίζεται με συνεργάτες του Άκη Τσοχατζόπουλου σε σύσκεψη. «Η κυρία Δούρου είναι σε σύσκεψη με τον κ. Χωραφά, δηλαδή το alter ego του πρώην υπουργού» συμπλήρωσε ο κ. Ντινόπουλος.

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδόσει την απόφασή του.

 πηγή  http://www.protothema.gr/politics/article/464847/suzitithike-i-agogi-dourou-kata-dinopoulou-gia-diloseis-peri-sunergasias-tis-me-aki/
2.  Το παρασκήνιο της δίκης Δούρου-Ντινόπουλου (BINTEO)

Ρένα Δούρου και Αργύρης Ντινόπουλος
 

Συνεχίστηκε η αντιπαράθεση Ρένας Δούρου- Αργύρη Ντινόπουλου, στα δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου το πρωί, συζητήθηκε η αγωγή που είχε καταθέσει η περιφερειάρχης Αττικής κατά του πρώην υπουργού και βουλευτή της ΝΔ, για συκοφαντική δυσφήμιση.


Η περιφερειάρχης Αττικής ζητά αποζημίωση ύψους 100.000 ευρώ (αν και η αρχική απαίτηση ήτσν 360.000 ευρώ) από τον πρώην υπουργό της ΝΔ, θεωρώντας ότι υπέστη ηθική βλάβη από τους ισχυρισμούς του σε τηλεοπτική εκπομπή. σύμφωνα με τους οποίους, υπήρξε σύμβουλος του Ακη Τσοχατζόπουλου. Το ποσό αυτό, όπως είχε πει η ίδια, θα διατεθεί στις δομές αλληλεγγύης της Περιφέρειας.


Η προσπάθεια συμβιβασμού του προέδρου


Ο πρόεδρος του δικαστηρίου, κ. Σκουτέρης επιχείρησε αρχικώς να μην εκδικασθεί η υπόθεση και τα δύο μέρη να φτάσουν σε συμβιβασμό. Κάλεσε τους αντιδίκους Ρ. Δούρου και Α. Ντινόπουλο ενώπιόν του και τους είπε: «Εχω την γνώμη αυτές οι υποθέσεις δεν πρέπει να φτάνουν στα δικαστήρια και ότι άλλες δουλειές έπρεπε να κάνετε και οι δύο. Ελάτε μια μέρα να δείτε τι υποθέσεις με φτωχά παιδιά συζητούνται στα δικαστήρια».


Δούρου: Θέλω μια «συγνώμη» - Ντινόπουλος: Δεν ζητώ


Η ενάγουσα δήλωσε ότι ήρθε ενώπιον του δικαστηρίου όχι επειδή ήθελε να βγάλει δελτίο τύπου, ούτε επειδή ήθελε να κάνει δηλώσεις στα κανάλια, αλλά επειδή εθίγη η προσωπικότητά της από τους ισχυρισμούς του εναγομένου καθώς την διασυνέδεσε εμμέσως με τις μίζες στα εξοπλιστικά προγράμματα επί υπουργίας Τσοχατζόπουλου. '


«Εγώ θέλω μια συγνώμη, όπως είχα ζητήσει από την πρώτη στιγμή, για να την πάω στην μάνα μου» είπε χαρακτηριστικά, θέλοντας να τονίσει την ηθική ζημία που υπέστη.
Από την πλευρά του ο Α. Ντινόπουλος αρνήθηκε να ζητήσει συγνώμη υποστηρίζοντας ότι η Ρ. Δούρου θέλει να τον ισοπεδώσει ηθικά και πολιτικά.
Κατόπιν αυτών, ο πρόεδρος του δικαστηρίου προχώρησε στην εκδίκαση της αγωγής.


Τι κατέθεσαν οι μάρτυρες

Μάρτυρας της Ρένας Δούρου ήταν ο δημοσιογράφος Αντώνης Παπαγιαννίδης, Κατέθεσε πως η κυρία Δούρου είχε εργαστεί το 2000 στο Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων, αλλά δεν υπήρξε ποτέ σύμβουλος του Ακη Τσοχατζόπουλου.

«Η απασχόλησή της στο Ινστιτούτο δεν είχε καμία σχέση με την άσκηση πολιτικής. Είναι αναληθή τα όσα ανέφερε ο κ. Ντινόπουλος» είπε, εκτιμώντας ότι τα σχόλια του ήταν βαθύτατα προσβλητικά». Σημείωσε επίσης ότι ο πρώην υπουργός της ΝΔ παραδέχθηκε πως η Ρ. Δούρου δεν μετείχε στο πάρτι των εξοπλισμών, αλλά «άφησε στον τηλεθεατή την αχλή ότι είχε σχέση με το σύστημα των μιζών.

Πρόεδρος: Γνώριζε ο κ. Τσοχατζόπουλος την κυρία Δούρου;

Μάρτυρας: Θεωρώ πως όχι.

Ο μάρτυρας υπεράσπισης του Α. Ντινόπουλου ήταν ο δικηγόρος Σπυρίδων Χρυσοφώτης ο οποίος κατέθεσε ότι ο πρώην υπουργός είπε μια ή δύο φορές εκ παραδρομής ίσως, ότι η Ρ. Δούρου ήταν σύμβουλος του Ακη Τσοχατζόπουλο, εν συνεχεία ωστόσο, επανέλαβε πολλές φορές ότι ήταν απλώς σύμβουλος στο υπουργείο Αμυνας.

Πρόεδρος: Λέγεται ότι υπάρχουν φωτογραφικά ντοκουμέντα. Υπάρχει η φράση ότι «η κυρία Δούρου ήταν σύμβουλος Τσοχατζόπουλου. Υπάρχουν τέτοια φωτογραφικά ντοκουμέντα;

Μάρτυρας: Δε γνωρίζω. Αν «γκουγκλάρει» κάποιος, υπάρχει μια φωτογραφία που χορεύει ο πρώην υπουργός και μια γυναίκα που παλαμοκροτεί αλλά εκτιμώ ότι δεν είναι η ίδια, δεν της μοιάζει.
Υπάρχει άλλη μια στην οποία εμφανίζεται η κα Δούρου σε κάποια σύσκεψη, όπου δίπλα της είναι ο Βαγγέλης Χωραφάς, πρώην διευθυντής του ΕΠΥΕΘΑ. Αν ισχύει αυτό, ξέρω καλά τι σημαίνει, καθώς υπηρέτησε στο ΕΠΥΕΘΑ κατά την θητεία μου. Αν ο κ. Ντινόπουλος ακολουθούσε αυτή την τακτική, τότε θα έκανε δεκάδες αγωγές, καθώς πολλοί πολιτικοί του αντίπαλοι αποκαλούσαν τα στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ από Τσολάκογλου μέχρι και δοσίλογο που υπογράφουν Μνημόνια».


Ο διάλογος-έκπληξη προέδρου και μάρτυρα


Στο σημείο αυτό, η εισηγήτρια δικαστικός ρώτησε τον μάρτυρα για ποιο λόγο ο κ. Ντινόπουλος υποστήριξε ότι είναι σύμβουλος του κ. Τσοχατζόπουλου. Ο μάρτυρας υπεράσπισης είπε πως δεν γνωρίζει και εξιστόρησε μια προσωπική του υπόθεση:


Μάρτυρας: Κι εγώ όταν συνεργάστηκα με δήμαρχο, δεν είχε θέση να με προσλάβει στο δήμο. Βρήκε λοιπόν έναν άλλο τρόπο, καθόλα νόμιμο: Με προσέλαβε σε εταιρεία που υπάγεται στο δήμο απ΄όπου πληρωνόμουν και παράλληλα είχα ρόλο συμβούλου του.


Εισηγήτρια δικαστικός: Γιατί αναφέρατε αυτό το παράδειγμα; Υπονοείτε ότι και η κα Δούρου μπορεί να είχε τέτοιου είδους σχέση;


Μάρτυρας: Οχι, δεν είπα κάτι τέτοιο, απάντησα απλώς σε ερώτηση που μου κάνατε, τι υπέθεσα ότι μπορεί να είχε στο νου του


Πρόεδρος: Συγνώμη κύριε μάρτυρα, μπορείτε να μου πείτε ποιος ήταν αυτός ο δήμαρχος που έκανε αυτή την διαδικασία;


Μάρτυρας: Ηταν νόμιμη...


Πρόεδρος: Παράνομη ήταν


Μάρτυρας: Γιατί ήταν παράνομη;


Πρόεδρος: Ξέρω εγώ γιατί ήταν, πείτε μου εσείς το όνομα και αφήστε


Ο μάρτυρας ανέφερε δύο δήμους, έναν νησιωτικό και έναν ηπειρωτικό όπου είχε προσληφθεί με την εν λόγω διαδικασία.


Πρόεδρος: Τώρα είστε εκεί;


Μάρτυρας: Οχι, παλιότερα


Πρόεδρος: Ας όψεται, τι να γίνει, αφού δεν είστε τώρα... ας όψεται...


Οι καταθέσεις Δούρου-Ντινόπουλου


Μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης των μαρτύρων, ο πρόεδρος κάλεσε την κυρία Δούρου να εξηγήσει πώς έγινε η πρόσληψή της στο Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων.


Δούρου: «Υπέβαλα βιογραφικό, αίτηση και πέρασα από συνέντευξη. Δούλευα με άλλους ερευνητές για θέματα που αφορούσαν σε Τουρκία, Κύπρο και Ελλάδα»


Ο Α. Ντινόπουλος στην απολογία του επικαλέστηκε «φωτογραφικό ντοκουμέντο» το οποίο η συνήγορός του προσκόμισε στο δικαστήριο με «κυκλωμένα» τα πρόσωπα της Ρ. Δούρου και έναν ακόμη άνδρα. Σύμφωνα με τα λεγόμενά Ντινόπουλου, στο υλικό αυτό, η κυρία Δούρου απεικονίζεται με συνεργάτες του Άκη Τσοχατζόπουλου σε σύσκεψη. «Η κυρία Δούρου είναι σε σύσκεψη με τον κ. Χωραφά, δηλαδή το alter ego του πρώην υπουργού» είπε ο κ. Ντινόπουλος.


Πρόεδρος: Ξέρετε ποιος είναι ο κ. Χωραφάς στη φωτογραφία; Μπορείτε να μας τον δείξετε; Γιατί δεν ξέρουμε.


Ντινόπουλος: ...


Πρόεδρος: Κυρία Δούρου μπορείτε να μας πείτε ποιοι απεικονίζονται στην φωτογραφία; Πού είναι ο κ. Χωραφάς;


Δούρου: Δεν είναι ο κ. Χωραφάς. Είναι καθηγητές πανεπιστημίου και συνεργάτες


Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.

Σήμερα επίσης, στην ίδια αίθουσα, επρόκειτο να εκδικαστούν και άλλες ηχηρές υποθέσεις όπως του Αλέξη Τσίπρα κατά της Bild, (πήρε αναβολή) της Μαργαρίτας Παπανδρέου για δημοσίευμα περί συμμετοχής της στη λίστα Λαγκάρντ (ματαιώθηκε).

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ 

- ΠΗΓΗ: iefimerida.grhttps://youtu.be/PK6juqLnQUAΚαι η απάντησή μου στην ρένα δούρου:
 Κατ' αρχήν, να ξεκαθαρίσουμε κάποιες... "λεπτομέρειες"...


1. Ζήτησα τηλεφωνικά από τον δικηγόρο σου, ρένα δούρου, να μου στείλει αντίγραφο της δικαστικής απόφασης που επικαλείται.
ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΙΠΟΤΑ.
ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;;


2.  ΟΥΔΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙ ΤΟ ΤΡΟΠΟ ΤΗΣ  ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ... ΘΙΓΟΜΕΝΗ.

ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΑΡΤΥΡΩΝ Ή ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ "ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΩΝ".

3. Η αλήθεια είναι πως αγνοούσα παντελώς την εν λόγω δίκη και κανείς δεν μπορεί να με υποχρεώσει να γνωρίζω είτε τους ισχυρισμούς του πολιτικού προσώπου, είτε την αγωγή της ... θιγόμενης, είτε ακόμα και την απόφαση του δικαστηρίου.Άκου, ρένα δούρου, ή μάλλον διάβασε προσεκτικά την απάντησή μου...


ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΨΥΧΗΣ, ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ, ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΩ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΝΑ ΜΟΥ ΣΥΝΤΑΣΣΟΥΝ ΝΟΜΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.


ΑΛΛΩΣΤΕ, ΟΠΩΣ ΘΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΤΕΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΟΥ, ΕΧΕΤΕ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ, ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ... ΚΙ ΕΓΩ, ΕΙΜΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ.
ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΕΤΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ 500 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ, ΟΠΩΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ Σ' ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΠΟΥ ΣΟΥ ΠΕΤΑΞΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ... ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΤΕ ΤΕΛΕΙΩΣ.


ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΟΜΩΣ, ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΟΥ, ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΚΕΨΗΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΜΟΥ ΤΑ ΕΞΑΘΛΙΩΣΕΤΕ...Το αν ήσουν ή δεν ήσουν έμμεσος συνεργάτης του Τσοχατζόπουλου, είναι το λιγότερο... μπροστά στην  πολιτική που ακολουθεί το κόμμα σου και εσύ ως περιφερειάρχης.


Αφού λοιπόν θεωρείς πως σου έθιξα το... ήθος σου, με το σχόλιό μου, να το αποσύρω... αν και έχουν γραφτεί και προηγηθεί, τόσα για το θέμα αυτό σε πρωτοσέλιδα μεγάλων εφημερίδων, που ελάχιστη έως μηδαμινή αξία έχει το δικό μου σχόλιο.


Το να μπορείς να ζητήσεις συγνώμη, αν έχεις βλάψει κάποιον άθελά σου, είναι ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΨΥΧΗΣ.


Κι εγώ, έχω μάθει να ζητώ συγνώμη... δεν το θεωρώ ντροπή.


Αναρωτιέμαι  όμως βρε δούρου, σ' αυτές τις εφημερίδες, έστειλες εξώδικα;
Τις απείλησες με αγωγές;
Θα αποτολμήσω να διατυπώσω την άποψή μου... κι αν είμαι λάθος, διόρθωσέ με.


ΟΧΙ... ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΠΕΙΛΗΣΕΣ ΜΕ ΑΓΩΓΗ.
ΟΧΙ! ΤΟ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΣΤΕΙΛΕΣ ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ... ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ.


Όσο για τον ντινόπουλο, που τα ίδια είπε κι αυτός, σε τηλεοπτική εκπομπή, όπως διάβασα στα blogs που προαναφέρω, η απόφαση του δικαστηρίου (αν υπάρχει, κι αυτό το γράφω, γιατί ο δικηγόρος σου, δεν μου έστειλε την απόφαση) είναι πρωτόδικη...άσε να τελεσιδικήσει το πράγμα... 


Ξέρεις, ρένα δούρου, πιστεύω πως το ΗΘΟΣ των ανθρώπων, δεν ξεπληρώνεται ούτε με δις, ούτε με τρις ΧΡΗΜΑΤΙΚΗ αποζημίωση από αγωγές.


ΤΟ ΗΘΟΣ ΤΩΝ ΗΘΙΚΩΝ, ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ... ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΟ.

Έτσι μου έμαθε Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ, που σήμερα κλείνει 26 χρόνια από την μέρα που έφυγε.


ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΟΜΩΣ ΒΡΕ ΔΟΥΡΟΥ, ΠΟΙΟ "ΗΘΟΣ", ΣΟΥ ΕΘΙΞΑ;ΑΥΤΟ, ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΚΙ ΟΤΑΝ ΖΗΤΟΥΣΕΣ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ, ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΔΗΛΑΔΗ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝ, ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕΣ ΚΑΙ ΕΔΩΣΕΣ ΛΟΓΟ ΤΙΜΗΣ, ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙΣ  ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΕΚΛΕΧΤΗΚΕΣ, ΕΚΑΝΕΣ ΣΤΡΟΦΗ 180ο ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΑΣ ΕΝΑ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΕΡΓΟ;;;;

ΟΥΤΕ ΝΟΜΙΜΗ ΟΥΤΕ ΗΘΙΚΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΟΥ.


 ΓΙΑ ΔΕΣ ΤΙ ΕΛΕΓΕΣ, ΚΟΚΟΝΑ ΜΟΥ ΤΟΤΕ...

ΝΕΏΤΕΡΑ πλάνα απο την συγκέντρωση στο Γραμματικό της 27.6.2014 με τη Ρένα Δούρου

ΕΝΑΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ
«Δεν θέλουμε ο τόπος μας να γίνει σκουπιδότοπος. Δεν θέλουμε πουθενά να υπάρχουν σκουπιδότοποι», λένε οι κάτοικοι του Γραμματικού, πράγμα που επανέλαβαν και στην ανοικτή διαβούλευση, που κάλεσε η «Δύναμη Ζωής» το βράδυ της Παρασκευής στην κεντρική πλατεία. 
«Διεκδικούμε να διακοπούν άμεσα τα σχέδια της κυβέρνησης για λειτουργία του ΧΥΤΑ στην περιοχή μας», είπαν οι κάτοικοι στην νεοεκλεγείσα Περιφερειάρχη Ρ. Δούρου, αφού «μπορούν να εφαρμοστούν οικολογικές δράσεις για την αποτελεσματική διαχείριση απορριμμάτων». «Η Φυλή δεν είναι λύση. Είναι ντροπή» τόνισαν για μια ακόμη φορά ενώνοντας τα χέρια με τους αγωνιζόμενους κατοίκους στην άλλη άκρη του λεκανοπεδίου.


ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ: Τα πρώτα πλάνα απο την σημερινή συγκέντρωση στο Γραμματικό 27.6.2014.

 πηγή

 ΔΕΣ ΚΙ ΑΥΤΟ, ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ... ΕΣΥ  ΤΑ ΕΛΕΓΕΣ, ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ... (είδες τι κάνουν τα ψηφαλάκια;;;)


Ρ. Δούρου: Η διαχείριση των απορριμμάτων είναι ένα έγκλημα διαρκείας!

 Image result for ΔΟΥΡΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ ΧΥΤΑ IMAGES

Την παρουσίαση της πρότασης για ένα νέο μοντέλο εναλλακτικής διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική, με σεβασμό στον πολίτη και το περιβάλλον για μια βιώσιμη, δίκαιη και οικονομικά συμφέρουσα λύση έκανε στο Πνευματικό Κέντρο δήμου Αθηναίων η Ρένα Δούρου, υποψήφια Περιφερειάρχης με τη «Δύναμη Ζωής»


Πρώτη προτεραιότητα η αναθεώρηση του σχεδίου Διαχείρισης των Απορριμμάτων.Τέλος στα σύμμεικτα απορρίμματα.Τέλος στον εφιάλτη της ΟΕΔΑ Φυλής, τόνισε χαρακτηριστικά η Ρένα Δούρου και σημείωσε ότι «βρισκόμαστε μπροστά σ'ένα στοίχημα που οφείλουμε να κερδίσουμε: 

Αυτό της βιώσιμης & δίκαιης,οικονομικά & οικολογικά διαχείρισης απορριμμάτων». Το στοίχημα θα κερδηθεί μόνο αν ηττηθεί η νοοτροπία και η πολιτική του κ Σγουρού, αν ηττηθεί το σύστημα της διαπλοκής που εκπροσωπεί» πρόσθεσε. Στην εκδήλωση παρενέβη και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Χουντής που σημείωσε ότι «δεν πρέπει να επιτρέψουμε την δημιουργία εστιών περιβαλλοντικού χάους όπως αυτή της Φυλής» (παρακάτω διαβάστε βασικά σημεία).

Ολόκληρη η ομιλία της Ρένας Δούρου:


Φίλες και φίλοι,

Να σας καλωσορίσω στη σημερινή μας παρουσίαση. 

Την παρουσίαση της πρότασής μας για ένα νέο μοντέλο εναλλακτικής διαχείρισης των απορριμμάτων, βιώσιμο και δίκαιο οικονομικά και οικολογικά.

Ο λόγος περί απορριμμάτων λοιπόν.

Κι εδώ οφείλουμε να μιλήσουμε για ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα. Ένα έγκλημα μακράς διαρκείας. 

Οι φράσεις αυτές χαρακτηρίζουν εύγλωττα, πιστεύω, τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Αττικής τα τελευταία 30 χρόνια. 

Μεγέθυνση με ένα κλικ.

Και μάλιστα το έγκλημα αυτό έχει και όνομα. Ονομάζεται «Φυλή». Την πιο χειροπιαστή απόδειξη του ανθρώπινου, κοινωνικού, οικολογικού εγκλήματος που διαπράττεται στη βάση ενός, ευθύς εξαρχής στρεβλού μοντέλου. 

Ενός μοντέλου, αυτό του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ), το οποίο, περιφρονώντας τις επικρίσεις της κοινωνίας των πολιτών, προωθεί, όχι απλά μια ξεπερασμένη όσο και επικίνδυνη προσέγγιση στη διαχείριση των απορριμμάτων. 
Αλλά ένα συνειδητά λάθος σχέδιο, στη βάση κρίσιμων παραδοχών, που έρχονται σε αντίθεση με την κοινοτική νομοθεσία που πλέον έχει γίνει, με το νόμο 4042 του 2012, εθνική νομοθεσία. 

Παραδοχών όπως : α) την ύπαρξη τεράστιου όγκου σύμμεικτων προς επεξεργασία απορριμμάτων, που λειτουργούν ως δικαιολογία και προϋπόθεση για τη δημιουργία φαραωνικών εγκαταστάσεων στην Αττική, και ειδική στη Δυτική Αττική. Και β) την ανάγκη εμπλοκής ιδιωτών επενδυτών. 

Συγκεκριμένα, το σχέδιο αυτό έρχεται από μακριά και με την πρόθυμη βοήθεια του απερχόμενου Περιφερειάρχη στοχεύει να δεσμεύσει τα πράγματα για τα υπόλοιπα 30 χρόνια. Αποκλείοντας δηλαδή κάθε διαφορετική προσέγγιση που θα στηρίζεται στη διαλογή στην πηγή, με ήπιες μεθόδους, στην ανακύκλωση, την κομποστοποίηση, μέσα σε ένα αποκεντρωμένο, δημόσιο, φιλικό προς τον πολίτη και το περιβάλλον πλαίσιο.

Ωστόσο αυτό που αποκλείει ο σημερινός ΠΕΣΔΑ, που δεν προβλέπει καμία διαδικασία ελέγχου και αξιολόγησης, δεν είναι απλά «μία», διαφορετική άποψη. Ο ΠΕΣΔΑ αποκλείει τη νομιμότητα.

Αυτήν ακριβώς που εκφράζεται από τον 4042/12, που ενσωματώνει την Κοινοτική οδηγία 2008/98.

Αποκλείει δηλαδή την πλήρη αλλαγή του πλαισίου διαχείρισης των απορριμμάτων, επιβάλλοντας νέο σχεδιασμό, δίνοντας έμφαση στην πυραμίδα, η οποία στηρίζεται στην Πρόληψη – την Προετοιμασία για Επανάχρηση – την Ανακύκλωση – άλλου είδους ανάκτηση – την ασφαλή τελική διάθεση. Στόχος: η μείωση του όγκου των απορριμμάτων.

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς κάτοχος ειδικού διδακτορικού για να αντιληφθεί ότι η ευρωπαϊκή και εθνική πλέον νομοθεσία κινούνται ακριβώς στην αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που κινείται σήμερα ο απερχόμενος Περιφερειάρχης, εκ του νόμου επικεφαλής του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), ο οποίος επιχειρεί να δεσμεύσει το μέλλον της διαχείρισης των απορριμμάτων σε μια αδιέξοδη, οικονομικά επώδυνη για τους πολίτες και οικολογικά καταστροφική, πολιτική.

 
Φίλες και φίλοι,

Το πρόβλημα των σκουπιδιών είναι για κάποιους χρυσοφόρα ευκαιρία.

Για κάποιους άλλους, πολύ περισσότερους, όπως τους κατοίκους της Φυλής, είναι κατάρα θανάτου.

 
Για την πλειοψηφία των κατοίκων της Αττικής έρχεται στο προσκήνιο μόνο όταν κλείνει η Φυλή και σωρεύονται τα σκουπίδια στα πεζοδρόμια.

 
Όμως για έναν άνθρωπο, το πρόβλημα των απορριμμάτων αποτελεί μια χρυσή ευκαιρία οικοδόμησης πελατειακών σχέσεων με αιρετούς και εργολαβικά συμφέροντα προκειμένου να διαιωνίσει την πολιτική του παρουσία, την κυριαρχία και τον έλεγχο της Περιφέρειας Αττικής.

 
Πρόκειται για τον απερχόμενο Περιφερειάρχη, που φέρει ακέραιη μια τριπλή ευθύνη: εκείνη της αποδοχής, της μη αξιολόγησης και της μη αναθεώρησης, ως όφειλε σεβόμενος τη νομιμότητα να πράξει, του ΠΕΣΔΑ.

Και επαναλαμβάνω «ως όφειλε σεβόμενος τη νομιμότητα να πράξει».

 
Ο απερχόμενος Περιφερειάρχης, ο οποίος συντάχθηκε – ας μην το ξεχνάμε ποτέ παρακαλώ – με όλες τις μνημονιακές αποφάσεις της κεντρικής εξουσίας, υποστηρίζει όπου σταθεί κι όπου βρεθεί, ότι «υλοποιεί το ΠΕΣΔΑ, που είναι νόμος του κράτους» σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων, που αποφασίστηκε το 2003 και επικαιροποιήθηκε το 2006. Και άρα, ισχυρίζεται, ότι δεν έχει ευθύνη επί της ουσίας.

Ωστόσο ο απερχόμενος Περιφερειάρχης οφείλει να απαντήσει:

 
Τι τον εμπόδισε μέχρι σήμερα να κινήσει τη διαδικασία αναθεώρησης του σχεδιασμού ως επικεφαλής της Περιφέρειας και ως πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ; Και τούτο γιατί δεν μπορούσε να αγνοεί από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τη διοίκηση της Περιφέρειας, ότι ο ΠΕΣΔΑ αμφισβητείται ριζικά, ότι έχει αποτύχει και ότι θα έπρεπε να είχε προ πολλού αναθεωρηθεί.

 
Ο ίδιος αγνόησε συνειδητά τις διαμαρτυρίες των πολιτών.

 
Τις διαμαρτυρίες των κατοίκων της Φυλής, τις κινητοποιήσεις της Κερατέας, τις αντιδράσεις των πολιτών του Γραμματικού.

Για ποιο λόγο;

Μα γιατί στηρίζει πλήρως και συνειδητά τον σχεδιασμό του 2003 – 2006.

 
Και αυτό δεν είναι μια εκτίμηση που κάνουμε εμείς, από κάποιο αντιπολιτευτικό μένος.

 
Αυτή η εκτίμηση προκύπτει από το γεγονός, ότι ο απερχόμενος Περιφερειάρχης, εκτελώντας τις μνημονιακές εντολές της κυβέρνησης, προχωρά το σχέδιο των τεσσάρων Μονάδων Επεξεργασίας Σύμμεικτων Απορριμμάτων, με Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) – μια επιλογή δηλαδή που ήδη αμφισβητείται στην ΕΕ -, με εγγύηση του Δημοσίου  για μεγάλες ποσότητες απορριμμάτων.

 
Και όλα αυτά μέσα σε συνθήκες απόλυτης αδιαφάνειας: οι πολίτες δεν ερωτώνται, δεν ενημερώνονται.

 
Ουδείς, λόγου χάρη, από τους υπέρμαχους των 4 φαραωνικών αυτών εγκαταστάσεων, δεν μπαίνει στον κόπο να εξηγήσει το εξής παράδοξο.

 
Το πώς εξηγείται, σε περίοδο πρωτόγνωρης για τη χώρα μας οικονομικής κρίσης, όταν η κατανάλωση πέφτει κατακόρυφα,  τα απορρίμματα στην Αττική να παραμένουν στα προ επταετίας επίπεδα…

 
Αν υλοποιηθεί αυτός ο σχεδιασμός, τότε θα μιλάμε για τεράστια κοινωνική, οικονομική και οικολογική καταστροφή.

 
Γιατί θα είναι ένας σχεδιασμός που θα κινείται σε αντίθετη προς την ευρωπαϊκή νομοθεσία, κατεύθυνση, θέτοντας έτσι εν αμφιβόλω το ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό πλαίσιο.

 
Και τούτο έγινε σαφές στην άκρως αποκαλύπτική περίπτωση του ΧΥΤΑ Γραμματικού – έργου επικίνδυνου για την υγεία των πολιτών και το περιβάλλον - για το οποίο οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος παραπέμπουν τον απερχόμενο Περιφερειάρχο και την ανάδοχο εταιρία στον εισαγγελέα για παράνομη χωροθέτηση. 

Οι επιθεωρητές επιβεβαίωσαν ότι ο ΧΥΤΑ παραβιάζει την εθνική και κοινοτική νομοθεσία και τα κριτήρια χωροθέτησης καθώς κατασκευάζεται πάνω σε ρέμα ενώ εγκυμονεί κινδύνους για τον υδροφόρο ορίζοντα.

Η απόφαση αυτή έρχεται μετά από σχετική απόφαση- κόλαφο για την Περιφέρεια, της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που είχε επισημάνει προβληματική χωροθέτηση με κίνδυνο ρύπανσης των υδάτων. Οι εξελίξεις αυτές εκθέτουν την Περιφέρεια Αττικής και το ΥΠΕΚΑ καθώς επί χρόνια επέδειξαν αδιαφορία στις καταγγελίες των πολιτών για σειρά παρανομιών, για ύπαρξη ρεμάτων, για υψηλό υδροφόρο ορίζοντα, κ.α.

 
Η περίπτωση Γραμματικού είναι ενδεικτική: συμπυκνώνει τη φιλοσοφία της απερχόμενης Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής: άσκηση πολιτικής εν κρυπτώ, μακριά από τον έλεγχο των πολιτών, σε βάρος του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής, προς όφελος εργολαβικών συμφερόντων.

 
Φίλες και φίλοι,

 
Στην τεκμηριωμένη κριτική που ασκούμε όχι μόνο εμείς αλλά κινήσεις πολιτών, επιστήμονες, φορείς, ακούμε να επαναλαμβάνεται μονότονα από την πλευρά του απερχόμενου Περιφερειάρχη ότι θα χαθεί χρόνος, ότι θα χαθούν ευρωπαϊκά κονδύλια, ότι δεν υπάρχει ρεαλιστικό αντισχέδιο, κοκ.

 
Πρόκειται για χοντροκομμένα ψέματα.

Και μάλιστα συνειδητά.

 
Γιατί όλα αυτά θα συμβούν ακριβώς αν δεν υπάρξει ριζική αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ, όπως υποστηρίζει η «Δύναμη Ζωής», στο πλαίσιο μιας νέας διαχείρισης που θα δημιουργεί θέσεις εργασίας, δεν θα επιβαρύνει τον δημότη μέσα από αύξηση των δημοτικών τελών, που θα γίνει με μαθηματική ακρίβεια αν ολοκληρωθούν οι σχεδιασμοί για τις 4 Μονάδες Επεξεργασίας Σύμμεικτων Απορριμμάτων. Θα έχει δημόσιο χαρακτήρα, θα διατηρεί τον δημόσιο έλεγχο στη λειτουργία του συστήματος και θα είναι φιλική προς το περιβάλλον καθώς στοχεύει στη διαφύλαξη και όχι την εκχώρηση των φυσικών πόρων και τη διαφύλαξη του περιβαλλοντικού πλούτου.

 
Το δικό μας σχέδιο είναι ολιστικό, αφορά δηλαδή την εφαρμογή ολοκληρωμένων προγραμμάτων διαχείρισης, που αναγνωρίζουν ρόλο και λόγο στις τοπικές κοινωνίες.

 
Και αυτή είναι μια σημαντική πτυχή.

Με την έννοια ότι το πρόγραμμά μας επιδέχεται βελτιώσεων ύστερα από παρέμβαση κοινωνικών φορέων, πολιτών, τεχνοκρατών, επιστημόνων, στο πλαίσιο μιας διαδραστικής σχέσης.

 
Δεν κατέχουμε την απόλυτη αλήθεια.

 
Επιζητούμε τη βελτίωση του προγράμμάτός με ανοικτές και δημοκρατικές διαδικασίες.

 
Δεν επιβάλλουμε στις κοινωνίες. Ούτε αποκρύπτουμε, όπως κάνει ο απερχόμενος περιφερειάρχης μέσω του ΠΕΣΔΑ, κρίσιμα δεδομένα.

 
Γνωρίζουμε όμως τι πρέπει να απορρίψουμε για να γίνουν τα απορρίμματα από πρόβλημα, παράγοντας πλούτου για τις τοπικές κοινωνίες και τους πολίτες.

 
Το μοντέλο διαχείρισης που προτείνουμε διαθέτει παραγωγικό, αναπτυξιακό, κοινωνικό και οικολογικό χαρακτήρα. Στηρίζεται στις τοπικές παραγωγικές δυνάμεις και τους πόρους κάθε περιοχής, προωθεί τη συνέργια και την ισορροπία μεταξύ των τριών τομέων παραγωγής και επιτρέπει τη διανομή της παραγόμενης αξίας στο σύνολο του πληθυσμού.

 
Το σχέδιο της «Δύναμης Ζωής» προτάσσει δύο αρχές: την αρχή της πρόληψης και την αρχή της ελαχιστοποίησης της παραγωγής αποβλήτων προς επεξεργασία και τελική διάθεση.

 
Φίλες και φίλοι, 

Όταν η «Δύναμη Ζωής» αναλάβει τη Διοίκηση της Περιφέρειας θα γίνει μία νέα αρχή στο θέμα διαχείρισης των απορριμμάτων.

Πρώτη προτεραιότητά μας είναι η αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης των Απορριμμάτων.

Και τούτο με την όσο το δυνατόν ευρύτερη κοινωνική στήριξη και με τη συμμετοχή των πολιτών στη λήψη των σχετικών αποφάσεων.

Μια αρχή που θα βάζει τέλος στα σύμμεικτα απορρίμματα.

Μια αρχή που θα βάζει τέλος στον εφιάλτη της Ολοκληρωμένης Εγκατάστασης Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΟΕΔΑ) Φυλής.

Μια αρχή που θα βάζει τέλος στο σχέδιο για τις 4 μονάδες επεξεργασίας σύμμεικτων με τα ΣΔΙΤ.

Δεσμευόμαστε έτσι:

 • Να μην εγκατασταθούν στην Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διαχείρισης Απορριμμάτων Φυλής νέες μονάδες επεξεργασίας (βιοξήρανσης, δεύτερου ΕΜΑΚ, κομποστοποίησης προδιαλεγμένου υλικού και αεριοποίησης).
 • Να εκπονηθεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ. Το χρονοδιάγραμμα θα πρέπει να περιλαμβάνει και κλίμακα μείωσης του όγκου των απορριμμάτων που θα πηγαίνουν για ταφή για όσο διάστημα λειτουργεί η εγκατάσταση σαν χώρος τελικής διάθεσης.
 • Να γίνει μεταφορά της μονάδας καύσης των νοσοκομειακών εκτός αστικού ιστού.
 • Να υπάρξει ένταξη της Ολοκληρωμένης Εγκατάστασης Διαχείρισης Απορριμμάτων Φυλής και της ευρύτερης περιοχής σε άμεσο πρόγραμμα περιβαλλοντικής αξιολόγησης –αποκατάστασης.
 • Να γίνει ο ΠΕΣΔΑ, από κατάλογος έργων, εργαλείο δουλειάς, με σχεδιασμό, παρακολούθηση, αξιολόγηση των επιδόσεων, διορθωτικές, αν χρειαστεί, παρεμβάσεις.

Οι πρώτες μας ενέργειες θα είναι:

 • Η ανάπτυξη Βάσης δεδομένων
 • Η καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης και η δημιουργία διασυνδεδεμένης βάσης δεδομένων για την παραγωγή –διαχείριση αποβλήτων για όλους τους ΟΤΑ –τον ΕΔΣΝΑ και την Περιφέρεια.
 • Το Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής αξιολόγησης- αποκατάστασης της ευρύτερης περιοχής της ΟΕΔΑ Φυλή
 • Το πρόγραμμα εξεύρεσης νέων χώρων για τη δημιουργία υποδομών διαδημοτικού –περιφερειακού χαρακτήρα.
 • Η πρόσκληση προς τους ΟΤΑ για Κατάρτιση Τοπικών σχεδίων διαχείρισης και την οργανική ένταξη των τοπικών δράσεων, αρμοδιότητας των ΟΤΑ, στο περιφερειακό σχέδιο διαχείρισης.

Φίλες και φίλοι,

Η «Δύναμη Ζωής» διεκδικεί από την κυβέρνηση:

1. Την τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου για την οργάνωση και λειτουργία των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων  του ΕΔΣΝΑ με στόχο:

 • τη προαγωγή της διαφάνειας και της ευρείας συμμετοχής στη λήψη των αποφάσεων,
 • τον κοινωνικό έλεγχο της λειτουργίας των εγκαταστάσεων διαχείρισης απορριμμάτων,
 • την υποχρέωση εκπόνησης τοπικών σχεδίων διαχείρισης και την οργανική ένταξη των τοπικών δράσεων, αρμοδιότητας των ΟΤΑ, στα περιφερειακά σχέδια διαχείρισης.

 1. Την ενίσχυση των χρηματοδοτήσεων από ευρωπαϊκά προγράμματα των έργων διαχείρισης στερεών αποβλήτων, με πρόβλεψη αναλογικής χρηματοδότησης για:

 • αποκεντρωμένες εγκαταστάσεις διαχείρισης,  
 • δράσεις σε επίπεδο κατοικίας, γειτονιάς και δήμου

 1. Την επανεξέταση του θεσμικού πλαισίου για:  

 • τα συστήματα εναλλακτικής διαχείρισης, ιδιαίτερα αυτά που διαχειρίζονται δημόσιους πόρους, για την ανάπτυξη και ανατροφοδότηση δράσεων διαλογής στη πηγή, ανακύκλωσης και ανάκτησης.
 • την λειτουργία και τον έλεγχο λειτουργίας των Κέντρων Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών

Φίλες και φίλοι

Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα στοίχημα που οφείλουμε να κερδίσουμε.

Αυτό της βιώσιμης και δίκαιης, οικονομικά και οικολογικά, διαχείρισης των απορριμμάτων,

Για να γίνουν τα απορρίμματα από πρόβλημα, πλεονέκτημα, τόσο για τις κοινωνίες όσο και για τους δήμους.

Και το στοίχημα αυτό θα κερδηθεί μόνο αν ηττηθεί η νοοτροπία και η πολιτική του απερχόμενου Περιφερειάρχη.

Αν ηττηθεί το σύστημα της διαπλοκής και της εξυπηρέτησης των εργολαβικών συμφερόντων, που αυτός εκπροσωπεί.

Η «Δύναμη Ζωής» με τη στήριξη ενός όσο το δυνατόν ευρύτερου κοινωνικού μετώπου, μπορεί να κάνει πραγματικότητα αυτό το στοίχημα ζωής για την Αττική.

Αρχίζουμε σήμερα τον αγώνα για το αύριο

Για ένα εναλλακτικό μοντέλο διαχείρισης των απορριμμάτων

Μικρής κλίμακας, με έμφαση στην ανακύκλωση, την κομποστοποίηση,

Καθώς και στην ανάπτυξη και την απασχόληση,

Με σεβασμό στον πολίτη και το περιβάλλον

Με δημόσιο χαρακτήρα και κοινωνικό έλεγχο, 

Για να αποκτήσει η Αττική ένα σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων στην υπηρεσία των πολιτών της,

Με αξιοπρέπεια

Με αλληλεγγύη,

Με ανθρωπιά.

 

Ν. Χουντής: Θέμα διάσωσης της Αττικής η σύγχρονη διαχείριση των απορριμμάτων

«…Σας βεβαιώνω, Δεν υπάρχει χωροθέτηση ΧΥΤΑ που να έγινε την τελευταία 15ετία στην Ελλάδα που να μην είναι προβληματική». 

Σε αυτό το συμπέρασμα, φτάνει και η Έκθεση της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που επισκέφτηκε την Ελλάδα, μετά από Αναφορές πολιτών…..

Σε άλλο σημείο η Έκθεση έρχεται να επιβεβαιώσει ότι εφαρμόζεται αυτό που όλοι μας ξέρουμε εδώ και δεκαετίες  «αδιαφανής προσέγγιση από τις κρατικές αρχές,  λήψεις αποφάσεων  κεκλεισμένων των θυρών,  Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων copy- paste, αφήνοντας το κοινό απληροφόρητο…»
  

Η Επιτροπή Αναφορών ζητάει  για το Γραμματικό τον επανέλεγχο του ΧΥΤΑ και των συνοδευτικών του έργων, από μηδενική βάση, μέσω της αναθεώρησης της άδειας κατασκευής του, σύμφωνα με τις προδιαγραφές της εξαιρετικά σημαντικής κοινοτικής Οδηγίας 2008/1/ΕΚ της λεγόμενης  IPPC.

Η Έκθεση αναφέρεται και στην δραματική πραγματικότητα που βιώνουμε σήμερα στη Φυλή, και τονίζει ότι «η κατάσταση του περιβάλλοντος στη Φυλή είναι ένα μνημείο περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου, τουλάχιστον για τις επόμενες 3 γενιές» .

Τι κάνουμε όμως σήμερα; Αντί να διορθώσουμε την Φυλή, ετοιμαζόμαστε να δημιουργήσουμε μια νέα Φυλή στο Γραμματικό,  αφού, όπως βεβαιώνουν οι πλέον αρμόδιες υπηρεσίες, ο ΧΥΤΑ Γραμματικού κατασκευάζεται πάνω σε ρέματα, που έχουν αποκρυφτεί στην Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, πράγμα που θα οδηγήσει σε σοβαρότατη ρύπανση.  Έφτασαν, μάλιστα  να σχεδιάσουν έναν ολόκληρο ΧΥΤΑ χωρίς να γίνει  1 γεώτρηση…»

«…Ποιους εξυπηρετεί η υπάρχουσα κατάσταση;  Τα ίδια συμφέροντα, τα ίδια κατεστημένα, που κολλημένα σε πολιτικά εκτροφεία, για δεκαετίες απομυζούσαν και απομυζούν το χρήμα του ευρωπαίου και του έλληνα φορολογούμενου. 

Είναι φανερό ότι τα αδιέξοδα που έχει περιέλθει, τόσο η Περιφέρεια όσο και το Υπουργείο, αποτελούν απόρροια σωρείας λαθών  δεκαετιών στον σχεδιασμό της διαχείρισης απορριμμάτων. Αντί να βαδίζουμε προς   τις πιο πρακτικές των προηγμένων περιβαλλοντικά χωρών,  που σέβονται τον πολίτη, που θεωρούν τα σκουπίδια όχι απόβλητα αλλά πόρο που μπορεί να ξαναχρησιμοποιηθεί, εμείς συνεχίζουμε εδώ και δεκαετίες να είμαστε στις τελευταίες χώρες στη διαχείριση των απορριμμάτων. Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, είμαστε λίγο μπροστά από την Ρουμανία, ως προς την ανακύκλωση. Θάβουμε το 80% των απορριμμάτων μας, αντί να ανακυκλώνουμε όπως κάνουν οι προηγμένες χώρες.

Αντί να προωθήσουμε την πρόληψη της παραγωγής αποβλήτων που θα πρέπει να αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα της πολιτικής και την ανακύκλωση Προωθούμε: την υγειονομική ταφή (ΧΥΤΑ/ΧΥΤΥ).

Τι προωθεί αντί για τα παραπάνω το Υπουργείο και η Περιφέρεια σήμερα; Προωθεί τα ΣΔΙΤ των μεγάλων εργοστασίων. Γιατί θέλουν 3 υπερδιαστασιολογημένα εργοστάσια στην Αττική, όταν υπάρχει νομική υποχρέωση σταδιακής μείωσης των απορριμμάτων; Γιατί προτιμάνε τη μηχανική ανακύκλωση αντί της ανακύκλωσης στην πηγή, που κοστίζει λιγότερο και βάζει τον πολίτη ενεργά να συμμετέχει στη διαδικασία;  Γιατί θεωρούν ανίκανο τον έλληνα πολίτη; Η απάντηση είναι μία: μεγάλοι τζίροι-μεγάλα κέρδη. Και ενώ έχουν γονατίσει ήδη τον έλληνα πολίτη με δεκάδες δυσβάσταχτους φόρους, ετοιμάζουν νέα χαράτσια για να ταΐσουν τις ιδιωτικές εταιρίες που θα αναλάβουν τη διαχείριση των εργοστασίων και των χώρων ταφής, με κόστος όχι μόνο για τον πολίτη αλλά και για το περιβάλλον.

Εμείς δεν θα το επιτρέψουμε. Δε πρέπει να αφήσουμε την Αττική γη  να ρυπαίνεται από τα απόβλητα των ΧΥΤΑ. Δε μπορούμε να ανεχθούμε να συνεχίζεται αυτό το έγκλημα που γίνεται στη Φυλή και να επιτρέψουμε να δημιουργηθούν νέοι χώροι «περιβαλλοντικού χάους, ανθρώπινου  πόνου και αρρώστιας», και σε άλλες περιοχές της Αττικής».
 πηγή


Image result for ΔΟΥΡΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ ΧΥΤΑ IMAGES


ΕΥΤΥΧΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΝΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ, Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗΣ, ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΙΩΤΗΣ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΓΚΙΚΑΣ, ΕΝΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ, Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ  ΔΑΜΑΣΚΟΣ, ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΗΝ... ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΣΟΥ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΑΝ... ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ.


Image result for ΔΟΥΡΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ ΧΥΤΑ IMAGES
Η ΚΑΥΤΗ ΕΙΡΩΝΕΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΓΚΙΚΑ, ΠΡΟΣ ΔΟΥΡΟΥ - ΛΑΤΣΗ


GREECE - Waste Management // Ο απόλυτος ευτελισμός - εξευτελισμός της έννοιας της κυκλικής οικονομίας. // Συνημμένο το πλήρες έγγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Λονδίνο   06-09-2016

Φίλες και Φίλοι, ( ΑΝ και εδώ το 99% της λίστας αποδεκτών μου με μισείτε ΟΛΟΙ ΣΑΣ )
Συνημμένο το πλήρες έγγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που διευκρινίζει ότι από την Ε.Ε.  δίνεται προτεραιότητα στην χρηματοδότηση έργων και νέων εγκαταστάσεων διαχείρισης αποβλήτων όταν τηρούνται πλήρως οι στόχοι της ιεράρχησης των αποβλήτων, δεν παρεμποδίζεται η χωριστή συλλογή και δεν υπάρχει κίνδυνος πλεονάζουσας δυναμικότητας.


Δεν είναι επιλέξιμη η κατασκευή νέων Χώρων Υγειονομικής Ταφής -ΧΥΤ (ακόμη και υπολειμμάτων-ΧΥΤΥ πολλώ δε μάλλον σύμμεικτων-ΧΥΤΑ), παρά μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις, ενώ θα χορηγείται χρηματοδότηση για νέες εγκαταστάσεις επεξεργασίας υπολειμματικών αποβλήτων (όπως η αποτέφρωση ή η μηχανική βιολογική επεξεργασία),μόνο σε περιορισμένες και καλώς αιτιολογημένες προτάσεις.


Συνεπώς, θα πρέπει να δίνονται κίνητρα και να εφαρμόζονται πολιτικές για να μετατοπιστεί το βάρος της διαχείρισης αποβλήτων σε ανώτερα ιεραρχικά στάδια: κατά σειρά προτεραιότητας πρόληψη, επαναχρησιμοποίηση, διαλογή στην πηγή, ανακύκλωση, αξιοποίηση. 

Σήμερα στην Ελλάδα σε ποια Περιφέρεια με το ΠΕΣΔΑ -εγκεκριμένο ή υπό διαμόρφωση- και σε ποιό Δήμο με το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων,   δίνεται προτεραιότητα στα ανώτερα και ποιοτικότερα στάδια διαχείρισης αποβλήτων ??
Ποια Περιφέρεια ή ποιός Δήμος προωθεί ουσιαστικά με μέτρα, κίνητρα/αντικίνητρα και σχεδιασμό εγκαταστάσεων την πρόληψη την επαναχρησιμοποίηση και την διαλογή στην πηγή??  Να εξετάσουμε την Περιφέρεια Αττικής και να δούμε τι γίνεται εκεί ?? Θα ηταν ΕΝΑ καλό CaseStudy !!!!! 

Στην ουσία όλοι ζητούν χρηματοδότηση για την κατασκευή μεγάλων ΧΩΡΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΤΑΦΗΣ (ΧΥΤ) γιατί αναμένουν μεγάλους όγκους αποβλήτων (είτε σύμμεικτων είτε υπολειμμάτων διαλογής), ακόμη μεγαλύτερους από αυτούς που ομολογούν στις μελέτες τους,  καθώς οι πραγματικές επιδώσεις των μονάδων διαλογής συμμείκτων ή των ΚΔΑΥ (που υποτίθεται ότι παραλαμβάνουν μπλε κάδο με προδιαλεγμένα ανακυκλώσιμα) θα είναι πολύ μικρότερες από τις προσδοκώμενες (δηλαδή κατά κοινή ομολογία ανάκτηση του 30-35% % των ιδεατά ανακυκλώσιμων ή των ζυμώσιμων) και υγειονομική ταφή των υπολοίπων ως υπόλειμμα. Γι αυτό οι εργολάβοι-κατασκευαστές των μεγάλων μονάδων μηχανικής διαλογής των συμμείκτων γελάνε και χαίρονται με αυτούς τους σχεδιασμούς: Γιατί και θα πληρωθούν την κατασκευή των εργοστασίων διαλογής συμμείκτων ή προδιαλεγμένωνμπλε κάδου και θα πληρωθούν τη λειτουργία των εργοστασίων διαλογής (με εξασφαλισμένη τιμή ανά τόνο διαλογής-τονοδιαλογή) και ακολούθως θα κατασκευάζουν και θα λειτουργούν μεγάλους ΧΥΤ και μονάδεςκομποστοποίησης που θα παράγουν ακατάλληλο κομπόστ (CompostLikeOutput-CLO ....osic ;όρος) που πάλι θάβεται ή χρησιμοποιείται ως υλικό επιχωμάτωσης-κάλυψης των σκουπιδιών στους ΧΥΤ και θα πληρώνονται ανά τόνο υπολείμματος που θάβουν. 

Και όταν αναφέρουμε μεγάλους όγκους αποβλήτων εννοούμε ότι μεγάλο ποσοστό της συνολικά παραγόμενης ποσότητας αποβλήτων αναμένουν/σχεδιάζουν ότι θα οδηγηθούν αναγκαστικά στη χείριστη περιβαλλοντικά λύση της υγειονομικής ταφής, καθώς δεν αναλαμβάνονται οι αναγκαίες πρωτοβουλίες και δεν προωθούνται οι μελέτες οι σχεδιασμοί, η ευαισθητοποίηση του κοινού, τα κίνητρα, τα μέτρα, οι εξοπλισμοί και οι εγκαταστάσεις που θα περιορίσουν τον παραγόμενο όγκο σκουπιδιών, ή θα εκτρέψουν απορριπτόμενα υλικά (ως σκουπίδια) για επαναχρησιμοποίηση ή θα εκτρέψουν σημαντικό ποσοστό αποβλήτων προς ανακύκλωση (χαρτί, πλαστικό, γυαλί, μέταλλα, ξύλα κ.α.) ή προς κομοστοποίηση (οργανικά υλικά, υπολείμματα τροφής-αποφάγια και φυτικά υπολείμματα-κλαδέματα), ώστε η εναπομείνασα ποσότητα που δεν επιδέχεται ανακύκλωση ή άλλη αξιοποίηση να είναι το ελάχιστο δυνατό κλάσμα της συνολικά παραγόμενης. 
Ακόμη όμως και για αυτό το ελάχιστο υπολειμματικό κλάσμα που προκύπτει με την εξάντληση της προσπάθειας σε προηγούμενα ανώτερα στάδια διαχείρισης η λύση της υγειονομικής ταφής είναι η χείριστη και προκρίνονται άλλες όπως η Μηχανική Βιολογική Επεξεργασία (ΜΒΑ) και η αποτέφρωση που είναι ανεκτές για περιορισμένη εφαρμογή και για τις οι οποίες σε κάθε περίπτωση απαιτείται ειδική αιτιολόγηση.

Ο απόλυτος ευτελισμός -εξευτελισμός της έννοιας της κυκλικής οικονομίας.

Πληρώνουμε κάποιους για να ''χαϊδεύουν'' και να ''χτενίζουν'' ένα αξιοποιήσιμο απόβλητο με περιεχόμενη αξία γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι στο τέλος το μεγαλύτερο ποσοστό του θα το θάψουμε! Γιατί από κακής ποιότητας πρώτη ύλη δεν υπάρχει περίπτωση να πάρουμε καλό-ποιοτικό τελικό προϊόν! Από σάπιο κρέας με πολύ λίπος δεν γίνεται να φτιάξουμε λαχταριστό και υγιεινό φιλέ μινιόν!  Από ρυπασμένα σύμμεικτα σκουπίδια δεν μπορεί η καλύτερη διαθέσιμη τεχνολογία διαλογής (με μαγνητικούς, βαρυτικούς, και εξελιγμένους οπτικούς διαχωριστές) στο πιο σύγχρονο εργοστάσιο διαλογής να εξάγει/διαχωρίσει  ποιοτικά ανακυκλώσιμα υλικά (μέταλλα, πλαστικό χαρτί, γυαλί). Είναι διαπιστωμένο και μετρημένο στην πράξη από τους εργολάβους τέτοιων εργοστασίων διαλογής ότι η οικονομικά βιώσιμη διαλογή σε εργοστάσια συμμείκτων πιάνει ταβάνι στο 30-35% των εισερχομένων. Δηλαδή από αυτό το ποσοστό και πάνω η σχέση: αξία παραγόμενου προϊόντος/κόστος κόστος παραγωγής είναι <1 -="" span=""> κάτω του κόστους παραγωγής, μάλλον το προορίζει για ενεργειακή αξιοποίηση-καύση παρά για ανακύκλωση. Και εάν ζυμώνουμε τα διαχωρισμένα από σύμμεικτα οργανικά για να παράξουμεεδαφοβελτιωτικό υλικό-κομπόστ, τότε αυτό είναι επιμολυσμένο/δηλητηριασμένο από τα ταυπόλοιπασυνδιατεθιμένα απόβλητα και τόσο κακής ποιότητας που είναι ακατάλληλο για αξιοποίηση στις καλλιέργειες και κατευθύνεται μόνο για ταφή σε ΧΥΤΑ ή σε κάποιες περιπτώσεις για αποκατάσταση εξοφλημένων λατομείων ή την κατασκευή αναχωμάτων ή την ανάπλαση απογυμνωμένων εδαφικά περιοχών. Σε απλά Ελληνικά ρίχνουμε λεφτά σε ένα βαρέλι δίχως πάτο και επιβαρύνουμε το περιβάλλον! Εάν αυτή η διαχείριση μετρηθεί/αποτιμηθεί αποκλειστικά οικονομικά και παραβλέψουμε το περιβαλλοντικό και κοινωνικό κόστος θα ήταν προτιμότερο να θάψουμε εξαρχής αυτά τα σκουπίδια, αντί να τα περιφέρουμε σε εργοστάσια υποτιθέμενης διαλογής (συγκρίνοντας το οικονομικό κόστος  και μόνο των σημερινών αποτελεσμάτων μηχανικής διαλογής με αυτό της ταφής).  
Άρα είναι καιρός να το πάρουμε απόφαση και να πάμε από την αρχή ...όχι με την όπισθεν του φορτηγού μεταφοράς προς ανατροπή των σκουπιδιών σε ένα ΧΑΔΑ ή ΧΥΤΑ ή ΧΥΤΥ ,όπως ..σοφά...προβλέπει το ΤΣΔ της Τρίπολης!!!
αλλά με συνείδηση και ευθύνη και την απόλυτη πεποίθηση και αδιαμφισβήτητη επιστημονική αλήθεια ότι το σκουπίδι ή δεν το παράγεις (πρόληψη) ή όταν το παράγεις η ορθή/ασφαλής περιβαλλοντικά και οικονομική διαχείριση είναι να το διαχωρίσεις σωστά και ανά είδος, αμέσως με την παραγωγή του (διαλογή στην πηγή). 
Οι μονάδες διαλογής ή αξιοποίησης αποβλήτων (ΚΔΑΥ και μονάδες ζύμωσης-κομποστοποίησης οργανικών) είναι πράγματι παραγωγικές όταν είναι προσανατολισμένες σε διακριτούς τύπους άρα και ρεύματα  προδιαλεγμένων αποβλήτων (χαρτί, πλαστικό, γυαλί μέταλλο κλπ διαλεγμένων στην πηγή από τον παραγωγό-πολίτη), δηλαδή όταν υποδέχονται καλής ποιότητας προδιαλεγμένα  υλικά και κάνουν τελική διαλογή (ξεσκαρτάρισμα) σε αυτά τα ποιοτικά υλικά, με αποτέλεσμα να επιτυγχάνουν ψηλά ποσοστά ανάκτησης (άνω του 80% ανακυκλώσιμο κλάσμα και <20 span=""> 
Οποιαδήποτε άλλη επιλογή από την μετατόπιση του βάρους της διαχείρισης των σκουπιδιών στα αρχικά-ανώτερα στάδια κουβαλάει νερό στο μύλο των εργολάβων των σκουπιδιών και βλάπτει το περιβάλλον και την τσέπη μας.


Με Τιμή

Κυριάκος Γκίκας


ΥΓ – Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ακόμα ΔΕΝ έχει δείξει ενδιαφέρον για την περίφημη Μονάδα ανακύκλωσης στο Ζευγολατιό Κορινθίας με το μηδενικό υπόλειμμα??????
Να πάω να μαζέψω Ραδίκια στο ΧΑΔΑ Λουτρακίου – Κορινθίας ή στο ΧΑΔΑ  Άγιος Βλάσης – Τρίπολης ? ή  να κρατηθεί μυστικό η Πατέντα ανακύκλωσης της εν λόγω εταιρίας και μας την πάρουν οι Κουτόφραγκοι και μείνουμε άνεργοι ????
ΠΑΡΑΛΗΠΤΕΣ

ΠΡΟΣ
 •  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ & ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ   ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ    ΒΟΥΡΝΑΖΟΥ 4 & ΤΣΟΧΑ - ΑΘΗΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑΣΥΖΕΥΞΙΣ Τ.Κ. : 11521   ΘΕΟΤΟΚΑΤΟΥ ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ
 • ·        Εισαγγελία Περιβάλλοντος
 • ·        Περιφέρεια Αττικής
 • ·        ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ πηγή


Κι αυτό...δες ρένα δούρου... γιατί σε καταγγέλουν, ρένα;;;;Χαμός στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής για το Γραμματικό – Κάτοικοι άρπαξαν τα μικρόφωνα και κατήγγειλαν την Ρένα Δούρου (φωτο)

Πηγή

Και γαμώ το φελέκι μου μέσα, τους το είχα γράψει προεκλογικά των Γραμματικιωτών και των Μαραθωνητών, ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΣΟΥ...

ΔΕΝ ΜΕ ΑΚΟΥΣΑΝ... ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΝ!

Μέχρι κι αυτός, ο πολυαγαπημένος μου φίλος, ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΓΚΙΚΑΣ, πίστεψε πως... θα τηρήσεις τον λόγο σου... πως έχεις πολιτικό ήθος.... και λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων σου, διαπίστωσε πόσο τους ... ξεγέλασες... ή να το πω αλλιώς;;;

 Image result for ΔΟΥΡΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ ΧΥΤΑ IMAGESΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΟΜΩΣ ΒΡΕ ΔΟΥΡΟΥ, ΠΟΙΟ ΗΘΟΣ ΣΟΥ ΕΘΙΞΑ;


 Γ. Σγουρός / Ιδιωτικοποίηση ΕΥΔΑΠ / Ρ. Δούρου

ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΣΜΕΥΟΣΟΥΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΕΣ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ, ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΠΟΥ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ  ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ, &Delta