1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
X Τηλεόραση:
  1. ΕΡΤ 1
  2. ΕΡΤ 2
  3. ΕΡΤ 3
  4. Βουλή
Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Αττικής   »   Νεα Φιλαδελφεια    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή Νεα Φιλαδελφεια και εμείς θα το προσθέσουμε.


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Νεα Φιλαδελφεια

γιατί στ' όνειρο, είναι το "κάτι" που σε καρτερεί... (7 μουσικά βιντεο και 4 λίστες)
Κάθε μέρα το διαπιστώνεις... δεν εξημερώθηκαν σ' αυτό τον άρρωστο κόσμο, τα άγρια θηρία της ψυχής...

Κι είναι το φως, που σου δείχνει την πραγματικότητα... κι είναι το φως που σε πονάει... η αλήθεια ατόφια και γυμνή,  πίσ' από ψεύτικα χαμόγελα... 

Κι αναζητάς στις λευκές σου νύχτες το σκοτάδι... στ' όνειρο αυτό που λείπει... ανθρώπινη ψυχή... καθαρή κι ανόθευτη...

Τις μέρες, έχεις να παλέψεις με θεριά... μ' ερμητικά νερά... τις νύχτες να λυτρωθείς στ' όνειρο...ακόμα κι αν επιζητάς τ' αδύνατο... γιατί στ' όνειρο, είναι το "κάτι" που σε καρτερεί...


Καλλιόπηόμορφα μουσικά "κάτι" εδώ...εδώ... εδώ.... εδώ...

Δημοσιεύθηκε στις 5 October 2015 | 3:30 am


άφησέ την να σε οδηγήσει...


 ... αυτή, ξέρει..

Καλλιόπη
Δημοσιεύθηκε στις 5 October 2015 | 3:20 am


Ένα παραμυθένιο χωριό χτισμένο στην πιο βαθιά κοιλάδα των Άλπεων!
Το Lauterbrunnen είναι ένα εκπληκτικής ομορφιάς χωριό στις ελβετικές Άλπεις. 
Το όνομά του σημαίνει «πολλές πηγές». 
Δείτε τις φωτογραφίες και θα καταλάβετε γιατί..
tilestwra.com | Ένα παραμυθένιο χωριό χτισμένο στην πιο βαθιά κοιλάδα των Άλπεων!Έχει μόλις 2500 κατοίκους εκ των οποίων το 20% είναι ξένοι.
tilestwra.com | Ένα παραμυθένιο χωριό χτισμένο στην πιο βαθιά κοιλάδα των Άλπεων!
Το περιβάλλον της περιοχής είναι φανταστικό με τη φύση να δείχνει το καλύτερό της πρόσωπο.
tilestwra.com | Ένα παραμυθένιο χωριό χτισμένο στην πιο βαθιά κοιλάδα των Άλπεων!Το ποτάμι που διαρρέει το χωριό τροφοδοτείται από τα χιόνια που λιώνουν και το νερό του είναι πεντακάθαρο.
tilestwra.com | Ένα παραμυθένιο χωριό χτισμένο στην πιο βαθιά κοιλάδα των Άλπεων!
Πολλές πηγές δημιουργούνται με τον ίδιο τρόπο, το λιώσιμο του χιονιού, γεμίζοντας την περιοχή με πανέμορφους μικρούς καταρράκτες.
tilestwra.com | Ένα παραμυθένιο χωριό χτισμένο στην πιο βαθιά κοιλάδα των Άλπεων!Η κοιλάδα στην οποία είναι χτισμένο το Lauterbrunnen είναι από τις πιο βαθιές των Άλπεων, με πλάτος ενός χιλιομέτρου και ογκώδη βουνά εκατέρωθεν να κόβουν την ανάσα.
tilestwra.com | Ένα παραμυθένιο χωριό χτισμένο στην πιο βαθιά κοιλάδα των Άλπεων!
Δεν είναι υπέροχο;
tilestwra.com | Ένα παραμυθένιο χωριό χτισμένο στην πιο βαθιά κοιλάδα των Άλπεων!
tilestwra.com | Ένα παραμυθένιο χωριό χτισμένο στην πιο βαθιά κοιλάδα των Άλπεων!
tilestwra.com | Ένα παραμυθένιο χωριό χτισμένο στην πιο βαθιά κοιλάδα των Άλπεων!
tilestwra.com | Ένα παραμυθένιο χωριό χτισμένο στην πιο βαθιά κοιλάδα των Άλπεων!
tilestwra.com | Ένα παραμυθένιο χωριό χτισμένο στην πιο βαθιά κοιλάδα των Άλπεων!
tilestwra.com | Ένα παραμυθένιο χωριό χτισμένο στην πιο βαθιά κοιλάδα των Άλπεων!
tilestwra.com | Ένα παραμυθένιο χωριό χτισμένο στην πιο βαθιά κοιλάδα των Άλπεων!
Δείτε το βίντεο
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 5 October 2015 | 3:06 am


Το άλλο Άκρο
Μην περιμένεις, κυβερνήτα, να βρεις το Άκρο που ψάχνεις ανάμεσα σε κόμματα, παρατάξεις και ιδεολογίες.
 
 Όταν τελειώσεις και αυτό το επικοινωνιακό σου παιχνίδι με την “αριστερά” που κάθεται και συνομιλεί ακόμα μαζί σου, θα νιώσεις ποιο είναι το άλλο Άκρο που θέλεις να βρεις αλλά με τίποτε δεν μπορείς να το ταυτοποιήσεις.
 
 Έπαιξες ωραία το ρόλο σου με τους κομπάρσους του ναζισμού δημιουργώντας πρώτα εσύ το δήθεν Άκρο που κατέστειλες για να μην φανεί ότι το πραγματικό Ναζιστικό Άκρο δεν ήταν κανένας άλλος παρά εσύ, οι εντολείς σου και οι συγκυβερνήτες σου(οι τραβεστί σοσιαλιστές και βέβαια δεν ξεχνάμε και τον τραβεστί αριστερό που μέχρι πριν λίγους μήνες έβαζε υπογραφές υποταγής και παράδοσης με χέρια και με πόδια). 
 
Με τις κινήσεις σου φανέρωσες το ένα Άκρο του εμφυλίου που σκάρωσαν οι χρηματοδότες σου και θέλησες να υποστηρίξεις με τόσο πάθος. 
 
Το ένα Άκρο, λοιπόν, είστε εσείς. Τώρα ψάχνεις για το άλλο Άκρο και στήνεις ιστορίες ότι θα το βρεις ανάμεσα σε αυτούς που μόνο κουβέντες έμαθαν να κάνουν στην ζωή τους και να συμμετέχουν σε κοινωνικούς αγώνες με πλακάτ στα χέρια. 
 
Ψάχνεις μέσα στα πρόβατα να βρεις τον ταύρο που ξέρεις ότι υπάρχει και αυτό σε κάνει να ιδρώνεις. 
 
Τους αναλώσιμους κομματικούς “αγωνιστές” τους κρατάς σίγουρα με στοιχεία, όπως και το δήθεν Άκρο που δημιούργησες και καταδίκασες μέχρι να το ξαναχρησιμοποιήσεις. Θέλεις να δημιουργήσεις και το άλλο Άκρο, αλλά καταβάθος ξέρεις ότι δεν είναι αυτό που επικοινωνιακά έχεις βάλει ως στόχο. 
 
Δε μπορεί να πιστεύεις ότι το άλλο Άκρο είναι τόσο φιλήσυχο και τόσο φιλοδημοκρατικό! Δε μπορεί να θεωρείς ότι το Άκρο που ψάχνεις πηγαίνει σαν νοικοκύρης στις κάλπες και ρίχνει την συνείδησή του σε μία κάλπη σε εποχές Κατοχής! Αλήθεια θεωρείς ότι τόσο φιλειρηνικό εχθρό έχεις;  Εσύ που μέχρι τώρα έχεις στραγγίξει από ζωντανούς τόσο αίμα και ιδρώτα; Τόσο μικρή είναι τελικά η αυτοεκτίμησή σου; 
 
Σου έχω νέα. Το άλλο Άκρο είμαι εγώ. Δεν έχω κόμμα, δεν έχω σπίτι, δεν έχω όνειρα, δεν έχω πλέον τίποτε που να με δένει συναισθηματικά και υλικά με τίποτε από αυτά που εσύ θεωρείς Κράτος. Επέλεξες την πλευρά του Κράτους, άρα αναγκαστικά επέλεξα τον εχθρό του Κράτους: Την Ελευθερία. 
 
Το Κράτος σου το έχεις πια δοσμένο, το έχεις υποθηκευμένο για τα επόμενα 200 χρόνια, το έχεις αποδεκατίσει από το εργατικό του δυναμικό, το έχεις ρημάξει κυριολεκτικά. Εμένα όμως, δεν θα με δεις ούτε με κιάλι. Είμαι ένα κάστρο απροσπέλαστο από στρατούς και όπλα, από νόμους και διαταγές. 
 
Είμαι τόσο ακονισμένο Άκρο που ματώνω κάθε βράδυ τα ροζ όνειρά σου. Δεν έχω ένα πρόσωπο, αλλά ούτε μία καρδιά. Είμαι το Άκρο που ακόμα δεν έχει μιλήσει. Και δεν πρόκειται να ακούσεις την φωνή του. Κουβέντες αυτό το Άκρο με δυνάστες και τρομοκράτες της Ελευθερίας δεν κάνει. Πράττει! 
 
Μην ψάχνεις για καμία ομάδα που δουλειά δεν έχει να κάνει και στήνει ιστορίες για να σε τρομοκρατήσει σε γιάφκες και υπόγεια αντί μεροκάματου και να γράφει προκηρύξεις σταλμένες σε δημοσιογραφικά γραφεία τα οποία λειτουργούν ως δικά σου Γραφεία Τύπου. Έχει νοημοσύνη αυτό το Άκρο. 
 
Άκου να σου πω, Δημοκράτορα, την πατρίδα εγώ δεν την έχω για χόμπι. Δεν την φέρνω για κουβέντα μέσα σε καφενεία και κομμωτήρια, δεν είμαι όψιμος υπερασπιστή της. Δεν με πλήρωσε ποτέ, αλλά της απέδωσα όσα μου αναλογούσαν για να την βλέπω Ελεύθερη. 
 
Το Κράτος σου όχι μόνο δεν το πληρώνω, αλλά κάθε μέρα γράφω και τους ημερήσιους τόκους που μου χρωστά εδώ και 5 χρόνια αλλά και για όσο θα κρατήσουν οι μπίζνες που στήσατε σε τούτο το κομμάτι γης. 
Το γινόμενο θα σε τρομάξει: Όσα κάθε μέρα χάνει η Ελευθερία μου βάλτα εις την νιοστή. Και θα μου τα πληρώσεις μέχρι δραχμής. 
 
Τράβα όσο μπορείς το σχοινί από το δικό σου Άκρο. 
 
Όσο το τραβάς τόσο πιο κοντά σου με φέρνεις. Θα νιώσεις την ανάσα της καταπιεσμένης οργής, το χνώτο του άδειου στομάχου, την μυρωδιά του σαπισμένου ονείρου. 
 
Και το τραγικό για σένα είναι ότι δεν θα με βλέπεις. 
 
Ούτε εγώ με βλέπω πια στον καθρέπτη κάθε πρωί. 
 
Βλέπω χιλιάδες μάτια, βλέπω χιλιάδες μορφές, νεκρές, παρούσες και αγέννητες.
 
Αφού θέλετε να γράψετε την Ιστορία του μέλλοντος ως νικητές θα έπρεπε να γνωρίζετε ότι τα κεφάλαια της κάθε Ιστορίας που γράψατε, τα δημιουργούσαν πάντα τα νικημένα Άκρα. Εκείνα που για δεκαετίες και αιώνες θέλετε να εξαφανίσετε, μα ως ανεπίδεκτοι μαθήσεως ηλίθιοι, πάντα οι ίδιοι τα δημιουργείτε.Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 5 October 2015 | 2:50 am


ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΣ;Το να γράφεις το 1983 για ηλεκτρονικές ταυτότητες, ηλεκτρονικές κάρτες που θα κυκλοφορήσουν, για το Bar code, και για πολλά άλλα τα όποια ήταν τα χαρακτηριστικά των επομένων ετών που ακολούθησαν, ήταν τότε κάτι πρωτόγνωρο και απίστευτο σχεδόν!

«Καί  ἐστάθην ἐπί τήν ἄμμον τῆς θαλάσσης· καί εἶδον ἐκ τῆς θαλάσσης θηρίον ἀναβαῖνον, ἔχον κέρατα δέκα καί κεφαλάς ἑπτά, καί ἐπί τῶν κεράτων αὐτοῦ δέκα διαδήματα, καί ἐπί τάς κεφαλάς αὐτοῦ ὀνόματα βλασφημίας...
Καί τά 10 κέρατα τά ὁποῖα εἶδες Ἰωάννη, δέκα βασιλεῖς εἰσίν, οἵτινες βασιλείαν οὔπω ἔλαβον ἀλλ’  ἐξουσίαν ὡς βασιλεῖς λαμβάνουσι μετά τοῦ Θηρίου...»
(Ἀποκ. ιγ’, 1 και ιζ’, 12)Η παρακάτω τελευταία ομιλία του π. Νεκταρίου Μουλατσιώτη δίνει μία νέα ερμηνεία για την εμφάνιση του Θηρίου εκ της γης αλλά και του Θηρίου εκ της θαλάσσης βασιζόμενη στα τελευταία γεγονότα ενός Παγκόσμιου Οικονομικού κραχ που οι σκοτεινές δυνάμεις ετοιμάζουν, στην δύναμη των 10 Παγκόσμιων Τραπεζών, αλλά και στο κοίτασμα αντλήσεως πετρελαίου Λεβιάθαν και στην Παλαιοδιαθηκική αλληγορική σημασία του...

Ο χρόνος θα δείξει στην εκπλήρωσή τους εάν όντως, τα όσα τώρα έτσι ερμηνεύονται θα είναι αυτά και στην πραγματικότητα...
  

Σεβαστοί πατέρες, Γερόντισσα, και σεβαστές μοναχές, αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί. 

Πριν άπό 28 χρόνια, πραγματοποιήσαμε μία ομιλία, με θέμα, «Έρχεται ο Αντίχριστος», ήταν το 1983. 

Το 1984 κυκλοφόρησε η ομιλία αυτή σε βιβλίο με τον τίτλο, «Πότε θα γίνει η Δευτέρα του Χριστού Παρουσία;» και ουσιαστικά το βιβλίο διαπραγματευόταν το θέμα, πότε θα γίνει η Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου μας. 

Το βιβλίο αυτό υπάρχει ακόμα και σήμερα, μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες, εκτός άπό Ελληνικά, στα Αγγλικά, Ρουμανικά, και κυκλοφόρησε τότε, τη δεκαετία του ’80, σε περισσότερα άπό 200.000 αντίτυπα! 

Η κασσέτα δε -γιατί τότε δεν υπήρχαν CD - με τον τίτλο, «Έρχεται ο Αντίχριστος», κυκλοφόρησε τουλάχιστον σε 500.000 αντίτυπα.

Το να γράφεις το 1983 για ηλεκτρονικές ταυτότητες, ηλεκτρονικές κάρτες που θα κυκλοφορήσουν, για το Bar code, και για πολλά άλλα τα όποια ήταν τα χαρακτηριστικά των επομένων ετών που ακολούθησαν, ήταν τότε κάτι πρωτόγνωρο και απίστευτο σχεδόν!

Και γι’ αυτό και το βιβλίο εκείνο, αφύπνισε το λαό μέσα στην Ελλάδα, άλλα και στο εξωτερικό. 

Αποτέλεσμα ήταν να με προσκαλούν τότε, εκείνη τη δεκαετία του ’80, και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, Αυστραλία, Αμερική, Καναδά, Ευρώπη και στο εσωτερικό παντού, από Αλεξανδρούπολη μέχρι Κρήτη, και σε πολλά νησιά, για να μιλήσω με θέμα «Ερχεται ο Αντίχριστος!».

Τότε, από το Αγιον Όρος ήρθαν να με συναντήσουν και να με γνωρίσουν από κοντά πολλοί Αγιορείτες, αλλά και άλλοι κληρικοί της Εκκλησίας μας. 

Πέρασαν έκτοτε, όπως είπαμε, 28 χρόνια. ..


Τα γεγονότα, όπως διαδραματίστηκαν μας δικαίωσαν, διότι όσα γράφουμε στο βιβλίο μας «Πότε θα γίνει η Δευτέρα Παρουσία τοϋ Κυρίου μας;» από τότε μέχρι και σήμερα, εκπληρώνονται σταδιακά και κατά γράμμα. 

Δεν έχει ξεφύγει ούτε κατά ένα γιώτα. 

Ο,τι είναι γραμμένο μέσα στο βιβλίο, ή όσα είπαμε στο κήρυγμα εκείνο, διαβάστε το πάλι όσοι έχετε το βιβλίο ή ξανακούστε το κήρυγμα από την κασσέτα, θα διαπιστώσετε του λόγου το αληθές.

Ο πρώτος σάλος στο λαό έγινε το 1986, τρία χρόνια αργότερα...


 ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝΕ "ΠΛΑΚΑΚΙΑ"...

Αλήθεια, να σας ρωτήσω, αδελφοί μου, το εξής:
Ποιος αλλάζει σήμερα τον τρόπο οικονομικών συναλλαγών των ανθρώπων, ποιος έχει το δικαίωμα να το κάνει; Δηλαδή, ποιος σας είπε ότι αντί να έχετε βιβλιάριο καταθέσεων στην Τράπεζα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια κάρτα, π.χ. τη master card ; Ποιος σας το είπε αυτό, ποιος άλλαξε τον τρόπο συναλλαγής;
Το Kράτος, ή η Τράπεζα; Η Τράπεζα !

Η Τράπεζα λοιπόν μπορεί σήμερα να το κάνει. ’Αρα η Τράπεζα αλλάζει τον τρόπο συναλλαγών. Η Τράπεζα αλλάζει το σύστημα για να εξασφαλίσει αυτά τα όποια θέλει, για να μην χάνει τα χρήματα της και τα κέρδη της -γιατί βλέπετε σήμερα τι γίνεται με τις Τράπεζες που κινδυνεύουν να χάσουν τη ρευστότητα τους και το χρήμα τους! Η Τράπεζα λοιπόν, για να μη χάσει κέρδη, θα μας πει : «εγώ δεν διακινδυνεύω το χρήμα μου, όλες οι συναλλαγές μου άπό δω και στο έξης, θα γίνονται με ένα χάραγμα στο χέρι η στο μέτωπο....». Οι Τράπεζες είναι εκείνες που και πάλι θ’ αλλάξουν τον τρόπο οικονομικών συναλλαγών. Το δε Κράτος θα το επικυρώσει αυτό διά Νόμου.

Τι θα είναι το χάραγμα στο χέρι, θα είναι μικροτσίπ; θα είναι κάτι άλλο που θα μπει στο χέρι και στο μέτωπο; θα το δούμε την ώρα που θα το συζητήσουν και θα το αποφασίσουν.
 
Εμάς μας ενδιαφέρει ότι η εντολή για αυτό το νέο τρόπο συναλλαγών, θα δοθεί άπό τις Τράπεζες. Φυσικά θα δώσουν ένα χρονικό περιθώριο, όπως έδωσαν άπό τη δραχμή στο εύρώ, έτσι θα δώσουν και τώρα ένα περιθώριο για ν’ αλλάξει ο τρόπος οικονομικών συναλλαγών.

Αυτό που σας λέω, δεν είναι κάτι σημερινό. Έχει συζητηθεί από ετών, στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, στο τμήμα των Οικονομικών. Παρίστατο τότε ο Νομικός Σύμβουλος της Ελληνικής Κυβερνήσεως κ. Γεώργιος Κλοτσώνης. 

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Κλοτσώνης, στη συζήτηση σηκώθηκε ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών, ο οποίος είπε κατά γράμμα τα εξής: «για να μην έχουν τα κράτη φοροδιαφυγή, δώστε τώρα το χάραγμα στο χέρι....!» 

 Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβερνήσεως κ. Κλοτσώνης, οι πάντες πάγωσαν, αλλά το θέμα έμεινε εκεί και δεν προχώρησε! 

Αυτά τα έχει καταθέσει ο Νομικός Σύμβουλος τής Ελληνικής Κυβερνήσεως, κ. Κλοτσώνης και στο ραδιόφωνο της Ιεράς Συνόδου. Έγώ τα είδα και σε έγγραφο που κατατέθηκε στην Ιερά Σύνοδο. Αλλά τα άκουσα και με τ’ αυτιά μου στο ραδιόφωνο της Εκκλησίας και έχω μαγνητοφωνημένα τα όσα καταθέτει και μάλιστα τα έχω ανεβάσει και στο Διαδίκτυο...

«...Τα δέκα κέρατα τα όποια είδες...»,  λέει ο Κύριος στον Ιωάννη στην Αποκάλυψη, είναι 10 βασιλείς άλλα δεν έχουν βασίλειο, δεν κυβερνάνε χώρες, αλλά έχουν δύναμη βασιλέως.
Πόσοι είναι σήμερα οι Τραπεζίτες πιστωτές, αυτοί για τους οποίους σας μίλησα; Μπείτε στο διαδίκτυο να δείτε όταν συνεδριάζουν κάθε φορά στην Ελβετία, και συγκεκριμένα στην πόλη Βασιλεία της Ελβετίας και θα διαπιστώσετε ότι είναι 10! «Τhe Group of Ten » Το γκρουπ των 10, έτσι είναι γνωστοί. 

Δέκα λοιπόν είναι οι μεγαλοτραπεζίτες. Δέκα είναι αυτοί που κυβερνούν όλο τον κόσμο.


ΤΟ ΕΝΔΕΚΑΤΟ ΜΙΚΡΟ ΚΕΡΑΤΟ...

Βασιλείς χωρίς βασίλειο, άλλα με δύναμη και εξουσία βασιλέων. Άπό τα δέκα κέρατα του θηρίου, όπως προαναφέραμε, τα τρία πιο ισχυρά κέρατα έπεσαν, λέγει ο προφήτης Δανιήλ, και συνέβηκε αυτό όταν βγήκε ένα άλλο κέρατο μικρό, που μεγάλωσε. Και αυτό είναι ο Αντίχριστος ! Όταν λοιπόν εμφανιστεί ο Αντίχριστος, 3 άπό τους 10 τραπεζίτες θα εξαφανιστούν και οι άλλοι 7 θα υποκύψουν.

Θα έχετε βέβαια ακούσει κατ επανάληψη, για τους 3 οίκους αξιολόγησης.
Τι είναι οι οίκοι αξιολόγησης; Είναι μεγάλοι τραπεζιτικοί οργανισμοί που αξιολογούν ταυτόχρονα και την πιστοληπτική ικανότητα όλων των Κρατών.
 
Παράξενο! Τρεις οι οίκοι αξιολογήσεως μόνον; Γιατί έδώ και εκατό χρόνια παραμένουν μόνον τρεις οι οικονομικοί οίκοι αξιολόγησης και μάλιστα και τους τρεις να τους κατέχουν συνεχώς άτομα εβραϊκής καταγωγής;

Πως ολόκληρη Ευρώπη δεν έχει ένα δικό της Ευρωπαϊκό οίκο αξιολόγησης, διότι και οι τρες είναι Αμερικανοεβραΐκών συμφερόντων, με έδρα την Αμερική; Η Κίνα προσπαθεί τώρα να κάνει ένα δικό της οίκο αξιολόγησης, άλλα δεν την αφήνουν... Αυτοί λοιπόν οι 3 οίκοι αποφασίζουν και για το ποιές χώρες πτωχεύουν. 

Βλέπετε λοιπόν κι έμείς άπό που έξαρτώμεθα για την απειλούμενη πτώχευση της χώρας μας; Άπό αυτούς τους 3 οίκους! Και ήδη, ο ένας άπό αυτούς μας αξιολόγησε ως υποψηφίους για πτώχευση! Έάν πουν και οι άλλοι δύο οίκοι ότι πτωχεύσαμε, θα τιναχθεί η συμφωνία όλων των πολιτικών της Ευρώπης στον αέρα. 

Τα δέκα κέρατα λοιπόν, μπορεί να είναι, σύμφωνα με την ερμηνεία μας που ανέφερα προηγουμένως, αυτοί οι 10 μεγάλοι Τραπεζίτες, που αποφασίζουν για τις τύχες όλων των εθνών; Αυτοί λοιπόν, ως πανίσχυροι Τραπεζίτες θα αποφασίσουν και για το πότε θα αλλάξει το οικονομικό σύστημα και άπό τις πιστωτικές κάρτες, θα μεταβούμε στο χάραγμα του δεξιού χεριού !!!


ΛΕΒΙΑΘΑΝ, ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ...


Τώρα, αδέλφια μου, να σας επισημάνω κάτι ακόμη! 

Ένθυμείσθε πως ονομάσθηκε η επιχείρηση των Τούρκων, όταν μπήκαν στην Κύπρο; Όνόμασθηκε «επιχείρηση Αττίλας». 

Γνωρίζετε πως έχουν ονομάσει την επιχείρηση αυτή, τώρα που κάνουν την εξόρυξη τοϋ αερίου στην ΑΟΖ και στα θαλάσσια νερά της Κύπρου; 
Την εξόρυξη έχουν αναλάβει Εβραιοαμερικάνικες εταιρείες, πίσω άπό τις όποιες είναι οι 10 Τραπεζίτες.
Πως ονόμασαν την επιχείρηση αυτή που βγάζουν το αέριο και το πετρέλαιο κάτω στην Κύπρο; 

Πως λέτε ότι ονόμασαν την επιχείρηση αυτή; «Λεβιάθαν»! Το έχω κι εδώ παρακαλώ, σε σχέδιο, το οποίο είναι ο χάρτης του Ισραήλ, φαίνεται η Κύπρος απέναντι, κι εδώ γράφει: «Το κοίτασμα Λεβιάθαν». Μιλάμε για το κοίτασμα «Λεβιάθαν». 

Όταν άκουσα ότι ονόμασαν το κοίτασμα «Λεβιάθαν», παραξενεύθηκα και προβληματίσθηκα, γιατί κάπου το θυμόμουν αυτό το όνομα! Κάπου το είχα συναντήσει αυτό το όνομα, και θυμήθηκα όταν διάβαζα μία δαιμονισμένη γυναίκα και μίλαγε ο δαίμονας μέσα άπό το στόμα της και τον οποίο δαίμονα ρώτησα, «ποίον το σον όνομα δαιμόνιο;» κι εκείνο απάντησε: «Λεβιάθαν»! 

Θυμήθηκα λοιπόν, ότι ήταν όνομα δαιμονίου! Θυμήθηκα μετά ότι και ο Ίώβ στο 40ο κεφάλαιο, μιλάει στο Μασσωριτικό κείμενο, (Μασσώρα, λέμε το Εβραϊκό κείμενο), για τον Λεβιάθαν. 

Τι σημαίνει «Λεβιάθαν;» στα Ελληνικά; 
Είναι, «το Θηρίο το αναβαίνον εκ της θαλάσσης». Αυτό σημαίνει «Λεβιάθαν»! Είναι Εβραϊκή λέξη και σημαίνει, «θηρίο που βγαίνει μέσα άπό τη θάλασσα».

Αλήθεια, όταν γίνεται μία γεώτρηση, το πάνω μέρος της γεώτρησης, ξέρετε πως το λέμε; Ξέρετε ότι γεώτρηση είναι η διαδικασία που βγάζουμε νερό, πετρέλαιο, αέριο κλπ., μέσα άπό τη γη, ή τη θάλασσα. Αυτές λοιπόν τις πλατφόρμες της γεώτρησης, τις λέμε κεφαλές της γεωτρήσεως! 

Κεφαλές! Ξέρετε έάν πετύχουν το κοίτασμα και βρουν αρκετό, πόσες κεφαλές θα βάλουν; 

Δηλαδή πόσες τρύπες θα κάνουν; 
Επτά! Επτά στον αριθμό! 
Και από μέσα θα βγει όλος ο πλούτος, είτε είναι αέριο, είτε είναι πετρέλαιο και θα δώσει στις Αγορές, στους 10 δηλαδή Τραπεζίτες τεράστια οικονομική δύναμη, θα προσθέσει τεράστια δύναμη, στην ήδη μεγάλη δύναμη τους, για να μπορούν να πατάξουν τους πάντες και να αναλάβουν πλήρως, μέσω της Οικονομίας, την Παγκόσμια κυριαρχία. 

Παγκόσμια κυριαρχία, μιας παγκόσμιας Κυβέρνησης! Το ακούσατε εξ άλλου που το λέει καθημερινά και ο πρώην πρωθυπουργός μας, ο Γεώργιος Παπανδρέου! Θέλουμε, λέει, «Παγκόσμια Κυβέρνηση»! Το ίδιο ζήτησε και ο Πάπας τις προάλλες, θέλει κι αυτός μια Παγκόσμια Κυβέρνηση. Το άκουσα στα δελτία των ειδήσεων και μόνο που δεν λιποθύμησα! Είπαν τα δελτία ότι, «δεν σωζόμαστε από την οικονομική κρίση, εάν δεν γίνει μία Παγκόσμια Κυβέρνηση!». Και αναρωτήθηκα, είμαστε καλά; Γιατί είναι προφητευμένο, αδελφοί μου, ότι ο Αντίχριστος θα έχει παγκόσμια κυβέρνηση και θα είναι αυτός ο κυβερνήτης, όταν αναλάβει την εξουσία.

Και ερωτώ τώρα αδέλφια μου. Μετά άπό όλα όσα σας είπα, το κοστούμι που φτιάξαμε, μήπως εφαρμόζει καλά επάνω στη Διεθνή κατάσταση αυτή τη στιγμή; Ο « Λεβιάθαν », όπως γράφει το Μασσωριτικό κείμενο, και είπαμε μεταφράζεται στα Ελληνικά, το «θηρίον το άναβαίνον εκ της θαλάσσης».
 
Όπως το όνομα του Θεού, στα Εβραϊκά. Πως λέγεται; Γιαχβέ, Ίεχωβάς. Στα Ελληνικά σημαίνει. Κύριος ο Θεός. Και γι’ αυτό και ερωτούμε τους Ίεχωβάδες, τι σχέση έχετε έσείς με το εβραϊκό λόμπυ; Τους ρωτάμε, γιατί εμείς ξέρουμε ότι είναι παραφυάδα τους. Γιατί δεν μιλάτε Ελληνικά; Γιατί αποκαλείτε τον Θεό με το εβραϊκό όνομα Γιαχβέ; Άφού είμαστε Έλληνες, γιατί δεν το λέτε ελληνικά το όνομα Του;

Οι Εβραίοι λοιπόν, τώρα ονόμασαν την επιχείρηση αυτή με το κοίτασμα εξόρυξης, με το εβραϊκό όνομα «Λεβιάθαν». Και το ονόμασαν «Λεβιάθαν», γιατί είναι Εβραίοι! Έδωσαν ένα Εβραϊκό όνομα, το όποιο στα Ελληνικά, το Εβραϊκό όνομα «Λεβιάθαν», σημαίνει ΘΗΡΙΟ με δύναμη, που βγαίνει μέσα άπό την θάλασσα. 

Αυτό λοιπόν το θηρίο βλέπει ο Ιωάννης και μας το περιγράφει. Και που ευρισκόταν ο Ιωάννης; Τον έβαλε ο Κύριος και κάθισε στην ακρογιαλιά, στην άμμο. Και πράγματι ο Ιωάννης, όταν έβλεπε αυτές τις επτά πλατφόρμες να βγαίνουν μέσα άπό τα νερά, τι θα έλεγε τότε ότι ήταν; Ξαφνικά άπό μακριά βλέπει επτά κεφάλια να βγαίνουν μέσα άπό τα νερά. 

Πώς θα μπορούσε να χαρακτηρίσει τον καιρό εκείνο τις πλατφόρμες; Όπως όταν έβλεπε ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός τα αεροπλάνα πριν 200 χρόνια, τα ονόμαζε σιδερένια πουλιά, δεν ήξερε πως αλλιώς να τα πει. 

Βλέπω έλεγε, σιδερένια πουλιά να πετάνε. Δεν μπορούσε να πει, βλέπω αεροπλάνα, γιατί δεν υπήρχε αυτή η λέξη τότε. Και ο Ιωάννης λέει, βλέπω ένα θηρίο να βγαίνει άπό τη θάλασσα, με 7 κεφάλια (τα οποία σε άλλη ομιλία μας θα αναπτύξουμε ότι εικονίζουν και τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα ) και το θηρίο αυτό να δίνει δύναμη στα 10 κέρατα, στους 10 βασιλείς – τραπεζίτες !

Έάν λοιπόν, το πρώτο θηρίο είναι το κοίτασμα Λεβιάθαν, που θα δώσει τεράστια οικονομική δύναμη στα δέκα κέρατα, στους δέκα Τραπεζίτες της πόλης Βασιλεία, οι όποιοι αυτή τη στιγμή διαχειρίζονται ως έπί το πλείστον την Οικονομία όλης της γης και άρα έχουν μεγάλη πολιτική επιρροή και εξουσία. 

Αυτοί είναι που ουσιαστικά κυβερνούν και καθορίζουν και τις τύχες της Ελλάδος, άλλα και τις τύχες όλων των άλλων κρατών. 

Κι αυτοί, όπως λέει η Αποκάλυψη παρακάτω, θα δώσουν -οι Τράπεζες δηλαδή- θα δώσουν το Χάραγμα σε μικρούς και μεγάλους, ώστε να αλλάξει το οικονομικό σύστημα, να αλλάξει δηλαδή ο τρόπος οικονομικής συναλλαγής. Μας λέγει ακόμη η Αποκάλυψη, ότι όλοι ( σχεδόν... ) θα προσκυνήσουν αυτό το θηρίο. Και ότι θα αποδεχθούν και θα συνεργαστούν με τους Τραπεζίτες.

Να λοιπόν αδέλφια μου, που θα προχωρήσουν: θα πάνε να μας δώσουν στο δεξί χέρι ή στο μέτωπο ένα χάραγμα. Πριν 28 χρόνια στο βιβλίο που είχα γράψει: «Πότε θα γίνει η Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου μας;», έγραψα κάποια σημεία των έσχατων καιρών.
Σήμερα όμως έχουμε μία νέα είδηση θα λέγαμε, την είδηση για τον «Λεβιάθαν», «το θηρίο το άναβαίνον εκ της θαλάσσης με τα 7 κεφάλια και τα 10 κέρατα».

ΘΗΡΙΟ ΑΝΑΒΑΙΝΩΝ ΕΚ ΤΗΣ ΓΗΣ...

Τα γεγονότα λοιπόν, τρέχουν. Περιμένουμε πλέον και την εμφάνιση του δεύτερου θηρίου με τα δύο κέρατα, έκείνο που θα έχει μορφή προβάτου; δηλαδή ειρηνοποιού. Γιατί έχει δύο κέρατα; Λένε οι Άγιοι, ότι τα δύο κέρατα είναι οι δύο εξουσίες που θα αποκτήσει, θα αποκτήσει πολιτική εξουσία και θρησκευτική, θα χτίσει το Ναό τοϋ Σολομώντος, ανακηρύσσοντας τον εαυτό του θεό. 
Τότε, θα πετάξει και τη μάσκα και αντί για άρνίο, θα δούμε ότι είναι λύκος! 

Πόσα χρόνια θα κυβερνήσει το δεύτερο θηρίο; Τριάμισυ. Γιατί τριάμισυ χρόνια; Άφού το πρόσωπο αυτό θα είναι πολιτικό πρόσωπο, άρα θα εκλεγεί στην εξουσία και όπως ξέρουμε, συνήθως οι εκλογές γίνονται σχεδόν κάθε τέσσερα χρόνια.

ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ...

Ο Ιωάννης βλέπει τελικά, γεγονότα ιστορικά, πολιτικά, εθνικά, που εξελίσσονται και πως διαδραματίζονται. Βλέπει ακριβώς ότι θα όδηγηθοϋμε όχι μόνο σε αλλαγή οικονομικού συστήματος, άλλα βλέπει ότι θα γίνει μια παγκόσμια κυβέρνηση, με έναν Παγκόσμιο κυβερνήτη που θα κυβερνάει σ όλη τη γη. 

Πριν 20 χρόνια, 30, 50 χρόνια, ποιος μιλούσε για Παγκόσμια κυβέρνηση; Δεν υπήρχε καν αυτή η λέξη. Δεν υπήρχε ούτε στο μυαλό κανενός Έλληνα «παγκόσμια κυβέρνηση» και «παγκόσμια οικονομική διαχείρηση του χρήματος».

Σήμερα όμως, μιλάνε όλοι γι αυτό. Πρωθυπουργοί, πρόεδροι, οικονομολόγοι, ισχυρίζονται ότι αυτή είναι η λύση. 

Οι Αγορές, που κατευθύνουν τις τύχες των λαών και έχουν τη δύναμη στα χέρια τους, κατευθύνουν τα πράγματα προς τα εκεί. 

Γι αυτό σας είχα πει άπό την αρχή, ότι η κρίση αυτή η οικονομική είναι ψεύτικη, είναι τεχνητή, την έχουν δημιουργήσει για να μας οδηγήσουν έκεΐ που εκείνοι θέλουν...

 Και όλες αυτές τις καθυστερήσεις που κάνει ο Πρωθυπουργός, ξέρετε γιατί τις κάνει; Για να δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος και να μας οδηγήσουν εκεί που οι Αγορές θέλουν! 
Όπως ακριβώς έγινε και με την είσοδο Μουσουλμάνων στη χώρα μας. 

Είχαν προαποφασίσει να κάνουν τις χώρες της Ευρώπης πολυπολιτισμικές. Έτσι αφήσανε τώρα τους Μουσουλμάνους και μπήκανε μέσα στη χώρα μας και σε όλη την Ευρώπη και μας λένε τώρα οι Ευρωπαίοι, ότι πρέπει να υπάρχει η θρησκευτική ελευθερία. Γι αυτό χτίστε τους τζαμιά.

Βλέπετε; Πρώτα επιτρέπουν εσκεμμένα την είσοδο Μουσουλμάνων, για να σου φέρουν μετά υποχρεωτικά και το τζαμί ατή χώρα σου. Το ίδιο κάνουν και για την Παγκόσμια Κυβέρνηση. Κάνουν όλα όσα κάνουν, για να οδηγήσουν τους λαούς στην παγκόσμια κυβέρνηση και στην παγκόσμια οικονομική διαχείριση.

Όδηγούν τα πράγματα σήμερα έτσι, ώστε να γίνει μια διεθνής οικονομική κρίση, και να αναζητήσει ο κόσμος μετά, έναν σωτήρα! Μέσα στο σχέδιο αυτό, έχει και ο στρατός τον ρόλο του σε όλα αυτά. 

Για σκεφθείτε να κτυπήσουν -όπως προμηνύεται- όλοι αυτοί οι πολεμικοί στόλοι που έχουν συγκεντρωθεί στην Άνατολική Μεσόγειο, τη Συρία που είναι το πιο πιθανό ή το Ιράν; Τώρα τελείωσαν με τη Λιβύη, την μηδένισαν, τέλος! 

Πάνε για το επόμενο κράτος τώρα. "Ενα - ένα τα έχουν πιάσει τα κράτη, Αφγανιστάν, Πακιστάν, Ιράκ, Αίγυπτος, Λιβύη, ένα-ένα τα Μουσουλμανικά κράτη τα μηδενίζουν σαν δυνάμεις. 

Ποια κράτη έχουν όμως σαν στόχο; Όλα αυτά που είναι γύρω άπό το Ισραήλ. Προστατεύουν με λίγα λόγια το Ισραήλ με όλα αυτά που κάνουν. Στόχο έχουν να πετύχουν την απόλυτη προστασία του Ισραήλ να είναι το Ισραήλ προστατευμένο άπό τις Μουσουλμανικές χώρες.

Τις εντολές τις δίνουν βέβαια τα 10 κέρατα, οι 10 βασιλείς, οι οποίοι όλως τυχαίως και οι 10 έχουν Εβραϊκή καταγωγή. Στο διαδίκτυο μπορείτε να βρείτε τα ονόματα τους και την καταγωγή τους. Ως πιστωτές λοιπόν των εθνών, λέγουν προς τις Κυβερνήσεις τους, θα κάνετε αυτό, κι εκείνο, για να πάρετε χρήματα ως δάνεια και για να μη ναυαγήσουν τα κράτη σας και χρεωκοπήσουν και οι Κυβερνήσεις υπακούουν τυφλά. Αυτό λοιπόν είπε και η Μέρκελ «δεν άσκούμε έμείς πια πολιτική. Δεν μπορούμε να κάνουμε την πολιτική μας που θέλουμε προς τα Έθνη μας». Γιατί την άσκούν οι 10 «βασιλείς» τοϋ χρήματος που κινοϋν όλα τα νήματα.

Αν λοιπόν ξεσπάσει ένας Πυρηνικός πόλεμος, με το Ιράν η τη Συρία, τότε θα ναυαγήσουν τα πάντα και προπαντός η διεθνής οικονομία, θα βασιλεύσει παντοϋ η φτώχεια και δεν θα έχουμε να φάμε, όχι μόνο έμεΐς, η Ελλάδα, άλλα και ολόκληρη η ανθρωπότητα. Εκείνη λοιπόν τη στιγμή, οι δέκα βασιλείς θα προτείνουν και θα προβάλλουν ως μόνη λύση σωτηρίας της οικονομίας, αλλά και της παύσεως τοϋ πυρηνικού ολέθρου, μία Παγκόσμια Κυβέρνηση και έναν κυβερνήτη, ως σωτήρα μας! 

Όπως γράφει στην Αποκάλυψη, ανάμεσα άπό τα δέκα κέρατα, βγαίνει και ένα μικρό κέρατο που καταλαμβάνει την εξουσία: Είναι ο Αντίχριστος ! Άρα, αυτοί οι δέκα «βασιλείς», πρέπει να αναμένουμε ότι θα προβάλλουν πρώτα κάποιο πρόσωπο σιγά σιγά, δημιουργώντας γύρω άπό το πρόσωπο του μία αίγλη και μία παγκόσμια αποδοχή, για να μας τον προτείνουν μετά για Παγκόσμιο Κυβερνήτη.

Θα πρέπει φυσικά, σύμφωνα με την Αγία Γραφή, να φαίνεται ότι έχει εβραϊκές ρίζες και μάλιστα ότι προέρχεται δήθεν άπό τη γενιά τοϋ βασιλέως Δαβίδ. Η δε μητέρα του, θα πρέπει να είναι οπωσδήποτε Εβραϊκής καταγωγής, διότι οι Εβραίοι έχουν μητριαρχία και όχι πατριαρχία και να φαίνεται ότι πριν τη σύλληψη τοϋ Αντίχριστου, τοϋ υίοϋ της ανομίας, ήταν οπωσδήποτε παρθένος, ένώ στην πραγματικότητα, όπως λέγουν οι Πατέρες, θα κάνει ζωή άσωτη.

Αυτοί οι «10 βασιλείς», οι παντοδύναμες αυτές Αγορές, κάποιον θα μας επιβάλλουν σιγά σιγά, μέσα άπό τα ΜΜΕ, ως Παγκόσμιο Κυβερνήτη της γης. Βλέπετε, τα ΜΜΕ έχουν τεράστια επιρροή επάνω στους λαούς. Γευθήκαμε ένα παράδειγμα της δύναμης τους με τον σημερινό Πρόεδρο της Αμερικής! 

Ποιος ήξερε τον Όμπάμα; Τον ήξερε κανείς; Κανένας δεν τον γνώριζε. Ξαφνικά όμως, τον πρόβαλαν και σιγά σιγά τον επέβαλαν, μάλιστα σε μία χώρα τόσο ρατσιστική, όπως είναι η Αμερική, την οποία για πρώτη φορά εκλέχθηκε ένας μαΰρος ηγέτης. "Ενας άγνωστος άνθρωπος, που μέσα σε ελάχιστο χρόνο, μέσω των ΜΜΕ τον κάνανε γνωστό και μάλιστα τον ανέβασαν και στη θέση τοϋ Προέδρου της Αμερικής! "Εκαναν επίδειξη της μεγάλης δύναμης τους!

Καταλαβαίνετε λοιπόν, αδέλφια μου, πως οδηγούν σήμερα την κατάσταση; Το ίδιο θα προβάλουν και θα επιβάλλουν αυτόν που θα εμφανισθεί ως άρνίο και θα έχει δύο εξουσίες, όπως αναφέρει η Αποκάλυψη και θα μας πούνε: αυτόν ψηφίστε!
 
Όταν εμφανισθεί επίσημα ο υιός της ανομίας, ο Αντίχριστος, ο όποιος θα είναι άνθρωπος όπως κι έμείς, άλλα μέσα του θα κατοικεί όλος ο Εωσφόρος, θα μας πουν τότε οι Αγορές: « για να λυθεί το Παγκόσμιο οικονομικό πρόβλημα, κάντε ένα, δύο, τρία, τέσσερα πράγματα στα έθνη σας κι έτσι θα ξανανοίξουν οι τράπεζες και θα ξανατρέξει το χρήμα.

Κι εκεί εμείς που θα πεινάμε, ξαφνικά θα μας ξαναδίνουν ένα μισθό πλουσιοπάροχο! Πέστε μου αδέλφια μου, έάν μετά άπό έναν μεγάλο πόλεμο και μία μεγάλη πείνα, προτείνουν οι Αγορές ένα πρόσωπο δικό τους για να κυβερνήσει ως σωτήρας, ποίος θα τον αρνηθεί;
Να είσθε βέβαιοι ότι οι λαοί θα τον ψηφίζουν με τα δυό τους χέρια και θα τον προσκυνούν, ως λυτρωτή και σωτήρα τους, μετά άπό τις φοβερές καταστροφές ενός πολέμου και μια αβάσταχτη πείνα! 

Σας το προλέγω ότι όλη αυτή η δυστυχία θα σταματήσει τότε, άλλα μόνο για όποιον πάρει το χάραγμα ατό χέρι η στο μέτωπο και αποδεχθεί τον Παγκόσμιο Ηγέτη. Θα μας πουν τότε, για να έχουμε μια παγκόσμια ασφάλεια και ότι δεν θα ξαναφτάσουμε στα ίδια, δεν θα πρέπει να φοροδιαφεύγει πλέον κανείς.

Ξεκινάμε όντως μία νέα εποχή! Να είστε βέβαιοι ότι ο νέος σωτήρας, τότε θα βγει παμψηφεί ως παγκόσμιος ηγέτης, άφού ήδη πιο πριν τα 10 κέρατα θα έχουν φροντίσει να τον έχουν προβάλλει αρκετά και να έχει μία παγκόσμια αποδοχή, ως, "....ένα πρόσωπο καλοσυνάτο, φιλάνθρωπο, έναν ηγέτη που ποτέ δεν έγινε αιτία σκανδάλου. Ηλικίας; 30 ετών περίπου, όσο και ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός. 

Πόσα χρόνια θα κυβερνήσει ο νέος παγκόσμιος ηγέτης ; Τρισήμισυ, λέγει η Αποκάλυψη. Όλοι όμως οι πολιτικοί, μήπως τρισήμισυ χρόνια περίπου δεν κυβερνάνε; Δεν μένουν πιο πολύ στην εξουσία. 

Μετά ξανακάνουν εκλογές και επανεκλέγονται. Θα μας δώσει ο νέος ηγέτης λοιπόν, τα πάντα ξανά τα προς το ζειν. 

Γι αυτό λένε οι Πατέρες, ότι στην αρχή θα φάει ο κόσμος με χρυσά κουτάλια, αυτοί βέβαια που θα τον αποδεχθούν και θα τον ψηφίσουν και φυσικά θα πάρουν και το χάραγμα του… Οι υπόλοιποι, θα στερούνται, θα συνεχίσουν να ζουν με πείνα και με αβάσταχτες στερήσεις.

Έάν, όπως λέγουν κάποιοι άγιοι Πατέρες, παραμείνει στην εξουσία επτά έτη, τρισίμισυ έτη ανάκαμψης και τρισίμισυ μετά αποκάλυψης τοϋ πραγματικού του προσώπου, τότε μετά άπό τα πρώτα τρισίμισυ χρόνια θα κάνει πάλι εκλογές. Για να πάρει άλλη μία τετραετία. 

Άλλα μόλις πάρει τη δεύτερη τετραετία, θα πετάξει τη μάσκα του και θα τα κάνει σαν τον Σημίτη. 

Τι έκανε ο Σημίτης, θυμόσαστε; Είχε πει στο μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, στην πρώτη τετραετία του, ότι δεν θα βγουν οι νέες ταυτότητες και δεν θα αλλάξει τίποτα άπό τις ταυτότητες, έάν δεν συννενοηθεί με την Ιερά Σύνοδο και με τον Αρχιεπίσκοπο. 

Έμεινε δε ήσυχη η Ιερά Σύνοδος τότε... Εξαπατήθηκε. 
Και μόλις πήρε τις εκλογές ο Σημίτης, στη δεύτερη τετραετία του, πέταξε τη μάσκα του και το πρώτο νομοσχέδιο που πέρασε, ήταν οι ταυτότητες, αυτές που έβγαλε και κυκλοφορούν σήμερα, χωρίς το θρήσκευμα επάνω σε αυτές. 

Τότε δε, θα θυμόσαστε ότι ο Χριστόδουλος εκνευρίστηκε, γιατί θεώρησε ότι εξαπατήθηκε η Εκκλησία και η Ιερά Σύνοδος και έκανε τα μεγάλα συλλαλητήρια, σαν αντίδραση αυτής της εξαπάτησης άπό τον Σημίτη.

Όπως και σήμερα, η αντίδραση τοϋ κόσμου, γίνεται εξαιτίας του ότι μειώνονται συνέχεια οι μισθοί. Ένώ ο Πρωθυπουργός εξαπάτησε το λαό, λέγοντας του ότι λεφτά υπάρχουν και θα κάνει παντού αυξήσεις. Γι’ αυτό σήμερα ο κόσμος αντιδρά. 

Οι ηγέτες συνήθως εξαπατούν τους λαούς για να πάρουν την εξουσία στα χέρια τους. Έτσι και ο Αντίχριστος, δεν θα μας πει «είμαι ο Αντίχριστος», αντιθέτως θα τον παρουσιάσουν τα ΜΜΕ ως μεγάλο Ηγέτη, με πολλά προσόντα. 

Ως άνθρωπο ενάρετο, φιλάνθρωπο, είρηνιστή, άξιο να αναλάβει την Παγκόσμια Διακυβέρνηση. Λέγουν οι άγιοι μας και ιδιαίτερα ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος, ότι θα επικρατήσει, όχι μόνον στο Ναό τοϋ Σολομώντα, άλλα και στις εκκλησίες τοϋ Χριστού. 

Που σημαίνει, ότι οι Πατριάρχες, επίσκοποι, αρχιερείς και ιερείς, δεν θα τον αντιληφθούν και θα τον βάζουν και μέσα στούς Ναούς μας...

ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ Σ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ...

Έτσι λοιπόν, αδέλφια μου, στην πρώτη περίοδο διακυβέρνησης του Αντίχριστου, θα περάσουν όλοι καλά, όσοι φυσικά τον αποδεχθούν και πάρουν και το χάραγμα του.

Στη δεύτερη όμως περίοδο διακυβέρνησής του, ουαί και άλλοίμονο σε εκείνους που τον αποδέχθηκαν κι έχουν λάβει το χάραγμα του ! Θα ξεσπάσει όλο το μίσος του προς όλους τους λαούς, γιατί θα βγάλει τη μάσκα του και θα δείξει ότι είναι ο Εωσφόρος, ένας άνθρωπος που μέσα του έχει τον ίδιο τον Εωσφόρο, τον ίδιο τον διάβολο και ο διάβολος άνθρωποκτότονος ήταν και είναι, άπ’ αρχής, θα τους λιανίσει τότε όλους!

Το τι θα υποφέρουν, λένε οι Άγιοι Πατέρες, αυτοί που θα λάβουν το χάραγμα του δεν περιγράφεται! Αυτοί όμως που δεν θα το πάρουν, θα τους σκεπάζει τότε η Χάρις τοϋ Θεού. 

Και όπως μας προτρέπουν σύγχρονοι άγιοι, δεν πρέπει να είμαστε μόνοι μας, άλλα δεκαπέντε - είκοσι άτομα μαζί, για να μπορεί ο ένας να βοηθάει τον άλλο. Και όσοι άξιωθούν άπό το Χριστό, θα μαρτυρήσουν άπό τον Αντίχριστο. Γιατί για να μαρτυρήσεις, πρέπει να επιλεγείς άπό τον ουρανό. Το μαρτύριο είναι μεγάλο πράγμα! Είναι τιμή για έναν άνθρωπο να μαρτυρήσει για τον Θεό! Ο Θεός θα επιλέξει λοιπόν εκείνους οι όποιοι θα μαρτυρήσουν!

Θα είναι δε, φρικτά έκείνα τα μαρτύρια. Άλλοίμονο όμως σ’ εκείνους που θα πάρουν το χάραγμα τοϋ Αντίχριστου! Διότι τα τρισίμισυ χρόνια της απόλυτης κυριαρχίας του, δεν θα μπορέσουν να σταθούν σε χλωρό κλαρί, όλοι αυτοί που τον δέχθηκαν και πήραν το χάραγμα του.

 Αδέλφια μου, κλείνοντας τη σημερινή ομιλία, σας θέτω πάλι το ερώτημα:, όλα όσα ανέλυσα, σχετικά με τα σημεία της Άποκαλύψεως για το πρώτο θηρίο, τι πιστεύετε, ταιριάζουν στα σύγχρονα γεγονότα; Πιστεύω πως ναι. 

Ο χρόνος είναι πολύ κοντά και θεωρώ ότι θα επιβεβαιωθούμε. Να έτοιμάζεσθε με προσευχή, με νηστεία, θεία Κοινωνία, να μάθουμε άπό τώρα να τρώμε λιγότερο, για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε.

 Ξεχάστε τις ανέσεις. Ξεχάστε ότι θα έρθει κάτι καλύτερο… Διότι μετά άπό λίγο καιρό θα δούμε να χτίζεται και ο Ναός του Σολομώντος, που σημαίνει το τέλος πλέον...

Είναι κοντά η Δευτέρα Παρουσία τοϋ Κυρίου μας! Αυτήν που με λαχτάρα αναμένουμε τόσα χρόνια τώρα. Σας ερωτώ λοιπόν, έάν το «κουστούμι» που ράψαμε σε αυτή την ομιλία, για το πρώτο θηρίο του ταιριάζει, διότι έάν τοϋ ταιριάζει, τότε το δεύτερο θηρίο εντός ολίγου θα εμφανισθεί, Γιατί το δεύτερο θηρίο, το είδε ο Ιωάννης αμέσως μετά. Δεν το είδε μετά άπό καιρό, άλλα μετά άπό λίγο. Άρα το δεύτερο θηρίο έρχεται κι εκείνο. Όταν δούμε το Ναό του Σολομώντος χτισμένο, να γνωρίζετε ότι έρχεται και η ένδοξος του Κυρίου Παρουσία.

Με ρώτησε όμως ένας νεαρός και μου είπε:
- « Γέροντα, τι μέλλον έχουμε; »
- Και του απάντησα: « Της Δευτέρας Παρουσίας!... »

Αδέλφια μου, μείνετε κάτω άπό τη σκέπη του Θεού και φροντίστε να ζείτε σύμφωνα με το θέλημα τοϋ Θεού. Το επαναλαμβάνω και θα συνεχίσω να το λέω: Αυτές τις ημέρες, αυτά τα χρόνια που ζούμε, μόνο όσοι είναι κάτω άπό τη σκέπη του Θεού, θα διαφυλαχθούν. Όσοι είναι κάτω άπό τις πτέρυγες του Χριστού, θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τα δεινά και αυτοί που θα σωθούν είναι όλοι εκείνοι, οι όποιοι τηρούν το θέλημα Του και αγωνίζονται καθημερινά για την επικράτηση της Βασιλείας του Θεού. 

Το θηρίο το δεύτερο, επαναλαμβάνω, ότι δεν θα αργήσει να κάνει την εμφάνιση του. Να είμαστε έτοιμοι με πίστη, κοντά στο Χριστό, κοντά στην Αγία ’Ορθοδοξια μας, με Θεία Κοινωνία, με εξομολόγηση συχνή, με δάκρυα και προσευχή να μας δώσει τη δύναμη και το κουράγιο να αντιμετωπίσουμε τα γεγονότα. 

Γιατί η γενιά μας όλα αυτά θα τα δει…


Περιοδικό «ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ Ιανουάριος 2012»
(Τμήμα από απομαγνητοφωνημένη ομιλία Αρχιμανδρίτου Νεκταρίου Μουλατσιώτη, Ηγουμένου της Ι. Μονής Αγίων Αυγουστίνου και Σεραφείμ Σάρωφ, Τρίκορφο Φωκίδος )Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 5 October 2015 | 2:15 am


Γιατί οι ισραηλινοί ονόμασαν Λεβιάθαν το τεράστιο κοίτασμα αερίου


 ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΚΑΚΟ, ΤΟ ΜΙΑΡΟΤΕΡΟ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ!

Καλλιόπη Σουφλή

Image

Τα κοιτάσματα φυσικού αερίου υπό τον πυθμένα της ανατολικής λεκάνης της Μεσογείου είναι τεράστια! Κι αυτό εξηγεί και την ονομασία που επέλεξαν οι Ισραηλινοί να δώσουν στα κοιτάσματα που έχουν εντοπίσει: Λεβιάθαν!

Λεβιάθαν είναι σύνθετη εβραϊκή λέξη που ερμηνεύεται ως “σύνολο δρακόντων” και μεταφορικά ως τεράστιο και τερατώδες. Λεβιάθαν είναι και ο τίτλος έργου του Άγγλου συγγραφέα-φιλοσόφου Τόμας Χόμπς (1651).

Ο πλήρης τίτλος του έργου είναι: “Λεβιάθαν ή το αντικείμενο, η μορφή και η ισχύς μιας Κοινοπολιτείας εκκλησιαστικής και πολιτικής”. Κατά τον συγγραφέα ο άνθρωπος δεν έχει αγαθή φύση αλλά είναι εκ φύσεως εγωιστής και ηδονιστής.


Το 1651 έγραψε τον Λεβιάθαν, (Leviathan or the Matter, Form and Power of a Comonwealth Ecclesiastical and Civil), που αποτελεί και το σπουδαιότερο έργο του. 
 
Ο άνθρωπος δεν έχει αγαθή φύση, υποστηρίζει ο φιλόσοφος, αλλά είναι εκ φύσεως εγωιστής και ηδονιστής. Το γεγονός ότι τα ανθρώπινα κίνητρα οδηγούνται, σύμφωνα με τη φύση τους, από προσωπικό συμφέρον, θα μπορούσε να είχε καταστροφικές συνέπειες.
 
 Ανεξέλεγκτοι, οι άνθρωποι, και καθοδηγούμενοι από την εσωτερική δυναμική τους, το πιθανότερο είναι πως θα αλληλοκαταστραφούν. Για να διατηρηθεί η κοινωνική ειρήνη, ο Χομπς δημιουργεί ένα τέχνασμα, τον Λεβιάθαν, το Κράτος, είτε με τη μορφή της απόλυτης μοναρχίας, είτε με τη μορφή της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. 
 
Το σημαντικό στοιχείο είναι ότι αυτό το Κράτος έχει το μονοπώλιο της βίας και της απόλυτης εξουσίας. Ως ανταπόδοση προς τον άνθρωπο, το Κράτος ασκεί αυτή την απόλυτη εξουσία με μοναδικό σκοπό τη διατήρηση της κοινωνικής ειρήνης:

«Ιδού, λοιπόν, η γένεση εκείνου του μεγάλου Λεβιάθαν, ή μάλλον (για να μιλήσουμε με μεγαλύτερο σεβασμό) εκείνου του θνητού θεού, στον οποίο οφείλουμε, ύστερα από τον αθάνατο θεό, την ειρήνη και την διαφέντεψή μας».

Ο Λεβιάθαν, λοιπόν, αναλαμβάνει την προστασία των πολιτών από εξωτερικούς και εσωτερικούς παράγοντες, μέσω του στρατού και της αστυνομίας. Άλλο σημαντικό καθήκον είναι επίσης η προστασία των πολιτών από τον ίδιο τον Λεβιάθαν. Από αυτήν την ιδέα πηγάζει το Σύνταγμα, ως αυτοπεριορισμός της εξουσίας.

Ο Χομπς με την θεωρία αυτή λοιπόν αρνείται το δικαίωμα επανάστασης εναντίον του κοινωνικού συμβολαίου (μια έννοια που θα ονομαστεί έτσι αργότερα από τον Λοκ). 
Όταν όμως ο Λεβιάθαν δεν φροντίζει πια για την ειρήνη και άμυνα των πολιτών, τότε το συμβόλαιο ακυρώνεται και το κράτος μπορεί να διαλυθεί. Οι άνθρωποι γυρίζουν στον φυσικό νόμο, έως ότου γίνει ένα νέο συμβόλαιο.
Σύνθετη εβραϊκή λέξη εκ του λεβιάθ και θαννέμ = «σύνολο δρακόντων», σημαίνουσα θαλάσσιο τέρας. Μεταφορικώς: «το κολοσσιαίον και τερατώδες», εις την Αγία γραφή αναφέρεται ο Λεβιάθαν ως μέγιστο τέρας φοβερό στην εμφάνιση που τρέπει τους θεωμένους εις φυγή.
Ο Ιώβ το παρουσιάζει ως κροκόδειλο και ο Ησαϊας ως όφι «σκοτεινό δράκοντα», κατά την Καββάλα την από στόματος παραδοθείσαν μυστηριώδη Ιουδαϊκή διδασκαλία, ο Λεβιάθαν είναι ένα από τα πνεύματα των τεσσάρων σημείων του ορίζοντα και κυβερνά την Θάλασσα εις το κράτος του Βεελζεβούλ.
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 5 October 2015 | 1:36 am


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ.. 11-10-15 στις 16:30 Μετρό Ακρόπολη.. ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟΗ παρουσία σου κρίνεται απαραίτητη για την Ελλάδα,για την Ορθοδοξία,για την Δημοκρατία,για την Ελευθερία και το μέλλον των παιδιών σου.Καλούμε τους αντιπροσώπους των συλλόγων και όλους τους πολίτες στην συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11-10-2015 στις 16:30 το απόγευμα στον σταθμό του Μετρό Ακρόπολη, ενάντια στην κάρτα του πολίτη, και στην αχρήματη συναλλαγή...


Επειδή η νέα τεχνολογία εμπλέκεται με την ηλεκτρονική σκλαβιά του ανθρώπου και το χάραγμα του αντιχρίστου 666(κινητά, ιντερνέτ,κάρτες τραπέζης,σίτισης,απόρων, ΑΜΚΑ, Α.Φ.Μ.,Rfid chips,ηλεκτρονικά διαβατήρια κτλ). Έλληνα ορθόδοξε! 

Δεν είσαι σκλάβος του Δ.Ν.Τ. των Ρότσιλντ! 

Στα χέρια σου είναι να κρατήσεις την ελευθερία σου.

Η παρουσία σου κρίνεται απαραίτητη για την Ελλάδα,για την Ορθοδοξία,για την Δημοκρατία,για την Ελευθερία και το μέλλον των παιδιών σου.

Ορθόδοξη επιτροπή

Συλλόγων και φορέων
Ενάντια στην αχρήματη κοινωνία
Και την κάρτα του πολίτη.

Τηλ. 2103244197

Αξιόλογοι ομιλητέςΠηγή

Δημοσιεύθηκε στις 5 October 2015 | 1:26 am


Θέλετε πόλεμο ρε αλητοκάναλα ??? Θα τον έχετε – Θα ξεσηκώσουμε όλο τον λαό εναντίον σας…


ΔΕΙΤΕ τι φοράει παρουσιάστρια δελτίου στο καθεστωτικό MEGA! 

 

ΜΑ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΦΟΡΟΥΣΕ, ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ Σ' ΑΥΤΗ ΤΗ ΘΕΣΗ!

Καλλιόπη Σουφλή

 

asteriex

“Μόλις το είδα στο Mega. Δες τι φοράει στο λαιμό της.  Κάνετο θέμα και δείξε τι πρέπει να είσαι για να παρουσιάζεις ειδήσεις στο κανάλι του βρωμιάρη και να ενημερώνεις τον κόσμο.

Έλληνες ξυπνάτε… μας κυβερνάνε ποδίτσες!!! Έχουν τόση έπαρση πλέον! Θέλουν να το περάσουν στο υποσυνείδητό μας…

Εμείς απαντούμε: Ελάτε, Μολών -Λαβέ!!!

 
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 5 October 2015 | 1:15 am


Αναζητούνται ισοδύναμα 2,7 δισ. ευρώ για συντάξεις, εκπαίδευση και αγρότεςΉδη έβαλαν χέρι και στις συντάξεις κάτω των 1.00 ευρώ... και έπεται συνέχεια...

Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΡΝΑΕΙ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΗ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ...

Καλλιόπη Σουφλή

Αναζητούνται ισοδύναμα 2,7 δισ. ευρώ για συντάξεις, εκπαίδευση και αγρότες
 
Στα 2,7 δισ. ευρώ φτάνει η δημοσιονομική επίπτωση από τα ισοδύναμα μέτρα που πρέπει να βρει και να εφαρμόσει η κυβέρνηση αν επιμείνει σε κάποιες αλλαγές στην κατεύθυνση της «εξομάλυνσης» αντιλαϊκών μέτρων που επανήλθαν με το μνημόνιο.
 
Στη χθεσινή ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας είπε ότι βασικός στόχος της κυβέρνησης, είναι να εφαρμοστούν όλα όσα προβλέπονται από τη συμφωνία με τους δανειστές, ώστε να ανοίξει η συζήτηση για την απομείωση του χρέους.
 
Ταυτόχρονα, όμως, τόνισε ότι η κυβέρνηση θα εφαρμόσει το παράλληλο πρόγραμμα που έχει εγκρίνει ο ΣΥΡΙΖΑ για την ανακούφιση των πλέον αδύναμων.
 
Ο μόνος τρόπος για ηπιότερα μέτρα από αυτά που έχει υπογράψει η ελληνική κυβέρνηση είναι να παρουσιάσει «καλής ποιότητας» ισοδύναμα μέτρα που θα αντικαταστήσουν τα επώδυνα του προγράμματος.
 
Το πιο δύσκολο κομμάτι αυτής της προσπάθειας είναι το μεγαλύτερο μέρος των ισοδύναμων μέτρων αφορά στις συντάξεις, οι οποίες βρίσκονται ήδη για πολλοστή φορά στην προκρούστεια κλίνη.
 
Οι θεσμοί ζητούν ισοδύναμα περίπου 2 δισ. ευρώ για να καλυφθεί και η «επισφάλεια» που δημιουργεί η απόφαση του ΣΤΕ για τις συντάξεις Η συγκεκριμένη απόφαση χαρακτήριζε ως αντισυνταγματικές όλες τις περικοπές που ψηφίστηκαν το 2012.

Μάλιστα, έκρινε ως παράνομες όχι μόνο τα «κουρέματα» που έγιναν σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, αλλά ακόμη και στα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και στο επίδομα αδείας.
 
Ο αρχικός λογαριασμός αν όλα αυτά τα δικαιώματα αποκατασταθούν υπολογίζεται ότι φτάνει τα 3,5 - 3,7 δισ. ευρώ αν και υπάρχουν πολλές ενστάσεις για την άμεση και πολύ περισσότερο για την πλήρη εφαρμογή τους.

Στις διαπραγματεύσεις που έγιναν τον Αύγουστο για την οριστικοποίηση της συμφωνίας οι θεσμοί είχαν απαιτήσει να υπάρξει ισοδύναμο τουλάχιστον για το μισό αυτού του ποσού.
 
Το δεύτερο πακέτο ισοδύναμων μέτρων θα πρέπει να έχει δημοσιονομική απόδοση περίπου 450 εκατ. ευρώ αν η κυβέρνηση θα επιμείνει στη θέση της για την οριστική κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος για τις συντάξεις.

Τουλάχιστον άλλα 300 εκατ. ευρώ από εναλλακτικά μέτρα θα πρέπει να εξοικονομηθούν, ώστε να καταργηθεί η επιβολή του ΦΠΑ στο 23% για την ιδιωτική εκπαίδευση.

Ο αρμόδιος υπουργός παιδείας κ. Φίλης παρέπεμψε ουσιαστικά το θέμα για το 2016 όταν η φιλοδοξία για την εισπραξιμότητα του βασικού έμμεσου φόρου αυξηθεί και πλέον θα επανεξεταστούν στο σύνολό τους οι συντελεστές του ΦΠΑ.

Παρ' όλα αυτά οι πιέσεις για κατάργηση του μέτρου είναι πολλές και μεγάλες, καθώς δεν πλήττει μόνο τις εύπορες οικογένειες αλλά και αυτές με μεσαία και χαμηλά εισοδήματα.

Η κυβέρνηση αναζητά ισοδύναμα και σε άλλα δύο θέματα τα οποία είναι περισσότερο θεσμικά και άρα είναι πιο δύσκολο να προσδιοριστεί η δημοσιονομική τους απόδοση.

Το πρώτο είναι η άρση της ευνοϊκής φορολογίας για τους αγρότες που είναι και από τα μέτρα που θα πρέπει να υλοποιηθούν έως και τις 15 Οκτωβρίου.

Στο κομμάτι αυτό η φορολογία των αγροτών από το 13% στο 20% το 2016 και στο 26% το 2017. 
 
Παράλληλα θα εφαρμοστεί η μείωση της επιστροφής του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο και η αύξηση των εισφορών του ΟΓΑ.

Εδώ η εφαρμογή είναι δεδομένη αλλά τα αντισταθμιστικά μέτρα δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί.
Ο τελευταίος τομέας για τον οποίο αναζητούνται ισοδύναμα μέτρα είναι η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ.

Οι δανειστές πιέζουν για την αποκρατικοποίηση του ΑΔΜΗΕ και για τη δημιουργία της μικρής ΔΕΗ. Η κυβέρνηση επιμένει σθεναρά ότι κάτι τέτοιο δεν θα γίνει. Τα ισοδύναμα μέτρα και σε αυτήν περίπτωση δεν έχουν παρουσιαστεί.

ΠΗΓΗ: enikonomia.grΠηγή

Δημοσιεύθηκε στις 5 October 2015 | 1:08 am


Το ΣΔΟΕ κάνει "φύλο και φτερό" όλες τις καταθέσεις άνω των 300.000 ευρώ!


Ρε μαζέψτε πρώτα τα διαφυγόντα από την ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ και βάλτε τα λαμόγια να πληρώσουν και μετά ψάξτε για τα υπόλοιπα...
Όχι άλλο κουτόχορτο στον λαό...

Καλλιόπη Σουφλή
 sdoe

To υπουργείο Οικονομικών έδωσε εντολή στο ΣΔΟΕ να ελέγξει όλες τις τραπεζικές καταθέσεις άνω των 300.000 ευρώ και τα εμβάσματα στο εξωτερικό άνω των 100.000 ευρώ.
 

Πιο συγκεκριμένα, ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός υπέγραψε την εν λόγω απόφαση, με βάση την οποία το ΣΔΟΕ προχωρά σε
αυτοματοποιημένο έλεγχο των τραπεζικών λογαριασμών που έστω και σε ένα έτος, από το 2000 έως το 2012, περιείχαν καταθέσεις άνω των 300.000 ευρώ ή που από αυτούς εστάλη έμβασμα στο εξωτερικό άνω των 100.000 ευρώ.
 

Οι κάτοχοι στους οποίους εντοπιστεί αναντιστοιχία, θα κληθούν να πληρώσουν επιπλέον φόρους.
Τα στελέχη τραπεζών επισημαίνουν πως είναι σε θέση να στείλουν το σύνολο των στοιχείων.


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 5 October 2015 | 12:59 am


ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ Ή ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ
kammenos1

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου – Επικεφαλής “Ελλήνων Πολιτεία”

Τα νέα από την Ευρώπη και το “προσφυγικό” δεν είναι καθόλου καλά. Και δυστυχώς, έπονται χειρότερα, τόσο στον τομέα ασφάλειας των πολιτών όσο και στη δυνατότητα φιλοξενίας “προσφύγων” από τις ευρωπαϊκές χώρες. 

Και αυτές ακριβώς οι εξελίξεις αποκαθηλώνουν το περί λαθρομετανάστευσης αφήγημα της “πολιτικής προσωπικότητας” του νυν υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, ο οποίος δεν “είδε” καμία απειλή από την αθρόα είσοδο και διέλευση των λαθρομεταναστών από την Ελλάδα. 

Μάλιστα, ο κ. Πάνος Καμμένος για να
αιτιολογήσει την αποδοχή, υπογραφή και ψήφιση του τρίτου μνημονίου από την κυβέρνηση στην οποία μετέχει, είχε δηλώσει πως “εάν δεν είχαμε υπογράψει το μνημόνιο και δεν είχαμε παραμείνει στην Ευρώπη, τότε οι λαθρομετανάστες θα εγκλωβίζονταν στην Ελλάδα…”!

Αυτή η συγκεκριμένη τοποθέτηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, δυστυχώς για τον ίδιο, δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα και φυσικά με τις εξελίξεις του “προσφυγικού” στην Ευρώπη. 

“Ουδέν ψευδέστερον”, θα μπορούσε να αναφωνήσει η κοινή λογική, η οποία επιβεβαιώθηκε πολύ σύντομα, εις βάρος του “αφηγήματος” του κ. Καμμένου. 

Και το “ψεύδος” (ή πολιτική ανεπάρκεια κατανόησης της επόμενης ημέρας;) αυτό συνάδει με την σύνδεση της Ελλάδας ως κράτους μέλους της Ευρώπης που στοχοποιήθηκε ως χώρα εισόδου επειδή ακριβώς είναι μέλος της Ευρώπης και όσοι εισέρχονται στην Ελλάδα ουσιαστικά εισέρχονται στην Ευρώπη. 

Εάν, δηλαδή, η Ελλάδα δεν ήταν μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή της Ευρωζώνης, τότε, πολύ απλά, οι λαθρομετανάστες θα επέλεγαν άλλη χώρα για την είσοδό τους στον ευρωπαϊκό παράδεισο, αφού η Ελλάδα θα ήταν εκτός του “παραδείσου”» και, ταυτόχρονα, με πολύ μεγάλα οικονομικά προβλήματα…

Ωστόσο, η πολιτική “ονείρωξη” του Πάνου Καμμένου, δυστυχώς για τον ίδιο, απομυθοποιήθηκε και κατέπεσε αμέσως μετά την εκφώνησή της. 

Από τις πρώτες ημέρες του κύματος των λαθρομεταναστών – προσφύγων προς την Ευρώπη, διάφορα κράτη κατήργησαν μονομερώς τη συνθήκη Σένγκεν και άρχισαν να κλείνουν τα σύνορά τους (συρματοπλέγματα και στρατός ανέλαβαν την αυστηρή φύλαξή τους), επιβάλλοντας ελέγχους εισόδου… 

Την ίδια σχεδόν στιγμή υπήρξαν έντονες δηλώσεις για την συμπεριφορά της Ελλάδας και για την αναγκαιότητα (έως και υποχρέωση σύμφωνα με το «Δουβλίνο ΙΙ») επιστροφής και φιλοξενίας των λαθρομεταναστών – προσφύγων από την Ελλάδα… Ουγγαρία, Κροατία και Σερβία κατήγγειλαν την ευθύνη της Ελλάδας και ζήτησαν επιστροφή και παραμονή των λαθρομεταναστών – προσφύγων στην χώρα εισόδου, δηλαδή στην Ελλάδα. 

Ο εφιάλτης της πολιτικής ανεπάρκειας του Πάνου Καμμένου είχε ήδη αρχίσει, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του περιβάλλοντός του “να ξεχαστεί το όλο θέμα”.

Η συνέχεια, όμως, της ανεκπλήρωτης πολιτικής προφητείας του Πάνου Καμμένου, είναι πολύ χειρότερη αφού ευρωπαίοι ειδικοί αναλυτές και πολιτικοί, καταγγέλλουν πλέον την είσοδο τζιχαντιστών στην Ευρώπη, που προετοιμάζουν χτύπημα εντός του ευρωπαϊκού εδάφους!! 

Τελευταίο χτύπημα, στην πολιτική σκέψη του Πάνου Καμμένου, είναι η θέση της Κροατίας, η οποία απαιτεί να λυθεί το προσφυγικό από την Ελλάδα, αφού μέσα σε 12 ημέρες (16 έως 18 Σεπτεμβρίου) εισήλθαν στην Κροατία (σύμφωνα με κροατικό υπουργείο Εσωτερικών) 82.000 άνθρωποι… 

Ο Κροάτης υπουργός Εσωτερικών πρόσθεσε ότι το περασμένο Σαββατοκύριακο, στο Ζάγκρεμπ, συνέχισε τις συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ότι επανέλαβε την κροατική θέση, ότι το πρόβλημα των προσφύγων πρέπει να επιλυθεί στην “πηγή” του, στην Ελλάδα.

Με απλά λόγια, η ευρωπαϊκή άποψη τείνει στο να εστιάσει ως “πηγή” του προβλήματος (της μετακίνησης πληθυσμών προς την κεντρική και βόρεια Ευρώπη) την Ελλάδα. 

Την Ελλάδα η οποία για τον κ. Καμμένο “ευτυχώς που παρέμεινε στην Ευρώπη και δεν θα γίνει χώρος εγκατάστασης των λαθρομεταναστών…”!

Εάν η συγκεκριμένη άποψη ήταν μεταξύ θαμώνων σε μία κουβέντα καφενείου ή ενός ανενημέρωτου πολίτη της χώρας, πραγματικά δεν θα είχε καμία απολύτως αξία. 

Όμως, όταν η άποψη περί μη κινδύνου της Ελλάδας από την λαθρομετανάστευση, είναι ενός κορυφαίου στελέχους της κυβέρνησης, αρχηγού κόμματος και, κυρίως, υπουργού Εθνικής Άμυνας, τότε αυτή η άποψη όχι μόνο ελέγχεται με αυστηρότητα, αλλά και καταγγέλλεται ως λίαν αφελής και επικίνδυνη. 

Και η μεν “αφέλεια” αφορά την πολιτική πλευρά και καταριθμείται ως πολιτική ανεπάρκεια εκείνου που παράγει αυτού του είδους τα πολιτικά συμπεράσματα. 

Όμως, η επικινδυνότητα αφορά τις κυβερνητικές αρμοδιότητες του “πολιτικού ανδρός”, ιδιαίτερα αυξημένης ευθύνης στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας…, αφού ο κ. Πάνος Καμμένος θα έπρεπε να γνωρίζει από τους συμβούλους και το επιτελείο του (εκτός και εάν περιστοιχίζεται από ανίκανους) πως είναι λίαν σοβαρό το ενδεχόμενο να επιστραφούν “πακέτο” οι λαθρομετανάστες – πρόσφυγες στην Ελλάδα, όταν η Ευρώπη θα νιώσει ότι απειλείται, είτε λόγω “κορεσμού” είτε εξαιτίας της πολύ σοβαρής πιθανότητας της εισόδου τζιχαντιστών στο έδαφός της μέσω των προσφύγων…

Στο σημείο αυτό και λόγω της θέσεως του κ. Π. Καμμένου ως υπουργού Εθνικής Άμυνας, διερωτόμαστε τι θα μπορούσε να συμβεί στην άμυνα της χώρας εάν ο κ. Πάνος Καμμένος επαναλάβει τον εαυτό του μέσα από ένα τραγικό πολιτικό λάθος…

Ελπίζουμε, φυσικά, στην προνόηση και γενικότερη ορθή λειτουργία του Ελληνικού Στρατού, όμως ο “αρχιστράτηγος” Πάνος Καμμένος (που ζει το δικό του όνειρο και μύθο από την καρέκλα του υπουργού Εθνικής Άμυνας), μήπως θα έπρεπε για λόγους ανεπάρκειας (που εγγίζουν τα όρια της επικινδυνότητας) να αποφασίσει να μετακινηθεί σε κάποιο άλλο υπουργείο (π.χ. αγροτικής ανάπτυξης) για να δώσει εκεί τις μάχες του (όπως αυτές με τη μείωση του ΦΠΑ στα νησιά), χωρίς να υπάρχει το ενδεχόμενο να εκτεθεί σε περαιτέρω κινδύνους η χώρα; 


Μήπως θα πρέπει να αποφασίσει ο κ. Πάνος Καμμένος, να περάσει στην μέγιστη προσωπική του θυσία (παραίτησή του από τη θέση του ΥΠΕΘΑ) για να σώσει τη χώρα; 

Θα μπορούσε, βεβαίως, να μετακινηθεί στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη (κι εκεί φοράνε στολές) και να φροντίσει να κρατήσει και την προεκλογική του δέσμευση για αποστρατιωτικοποίηση της ΕΥΠ. 

Φυσικά, θα μπορούσε να παραιτηθεί από οποιαδήποτε υπουργική θέση, και μαζί με τον κ. Λεβέντη να υπηρετήσει καλύτερα το εθνικό συμφέρον από τη θέση του παρατηρητή – επικριτή των κακώς κείμενων της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα…

Η αναφορά μας αφορά, φυσικά, τον συγκυβερνήτη της χώρας (τον πρώην μηχανοδηγό και νυν “πατερούλη”) Πάνο Καμμένο, που κατάπιε αμάσητο το “δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα” του Αλέξη, που κατάπιε επίσης, αμάσητες τις προεκλογικές αναφορές του Αλέξη για την κατάργηση στο όριο του 3% για είσοδο κόμματος στη Βουλή, που έκανε πως δεν άκουσε τις δηλώσεις για την κυβερνητική παρέμβαση στην Παιδεία και στο μάθημα των Θρησκευτικών, που συζητά με ευρωπαίους αξιωματούχους για τον ευρωστρατό και για τα σύνορα της Ελλάδος και τη διαχείρισή τους από την Frontex, δεν έκανε καμιά ανακοίνωση κατά της ανεξέλεγκτης (και επικίνδυνης εθνικά) ψηφοθηρίας στη Θράκη…

Είναι, όμως, τόσο γλυκιά η καρέκλα της εξουσίας…!!!


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 5 October 2015 | 12:46 am


Ισοδύναμο πρωθυπουργού της αριστεράς προσκυνητής στη Μέκκα του Κεφαλαίου
ΜΚΙΧΑΗΛ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ
( ή ο ασπασμός των αγγέλων προς τ΄ άστρα )


Του Μιχαήλ Στυλιανού

Πολύ ατυχής η ιδέα του κ. Τσίπρα να αναζητήσει στις ΗΠΑ τη συνέχεια του εκλογικού παραμυθιού, για να παρατείνει την ονειρική νάρκη των ψηφοφόρων και στη φοροκαταιγίδα που αρχίζει. Κακή ιδέα και χωρίς χολιγουντιανό «χάπυ έντ.»

Είχε προαναγγελθεί με τυμπανοκρουσίες, ως επιστέγασμα διεθνούς καταξίωσης του νέου πολιτικού αστέρα της Ευρώπης. 


Τα άλλοτε εχθρικά ΜΜΕ της διαπλοκής προανήγγελλαν και
«συνάντηση κορυφής» με τον πρόεδρο Ομπάμα! 

 Κινητοποιήθηκαν ανταποκριτές, στάλθηκαν συνεργεία και ειδικοί απεσταλμένοι, για να μεταδώσουν κάθε λεπτομέρεια αυτής της πορείας του πρωθυπουργικού ζεύγους προς… ίσως και στο πρωτοσέλιδο του «Φορμπς». Αλλά τα πράγματα δεν πήγαν έτσι.

Η συνάντηση «κατ’ ιδίαν» με τον Αμερικανό πρόεδρο συνέχισε να αναφέρεται και μετά την προσγείωση στο αμερικανικό έδαφος. 

Αλλά ως «πιθανότητα» πλέον και «αραιά και που», όσο περνούσαν οι ώρες. 

Τελικά, κάποτε οι δύο άνδρες συναντήθηκαν, στο μεγάλο επίσημο δείπνο του ΟΗΕ, μετά των συζύγων, στα όρθια, και στα 2-3 λεπτά (;)της συνάντησης κατόρθωσαν -κατά το αφήγημα- ο μεν Ομπάμα να συστήσει με θαυμαστικά στην Μισέλ τον άνθρωπο των τριών αλλεπάλληλων εκλογικών νικών στην Ελλάδα, ο δε κ. Τσίπρας να του θέσει το θέμα του χρέους, το προσφυγικό , το κυπριακό και δεν συμμαζεύεται. 

Θα μιλούσε πολύ, πολύ γρήγορα. Και στα αγγλικά, γιατί ο Ομπάμα δεν ξέρει άλλες γλώσσες…

Τώρα, τα αγγλικά του κ. Τσίπρα είχαν υποστεί ήδη μιαν επώδυνη δοκιμασία, στην εκδήλωση που του είχε οργανώσει -με χορηγία ενός εκατομμυρίου δολαρίων- η κ. Γιάννα Αγγελοπούλου, στο ΄Ιδρυμα Μπιλ Κλίντον. Εκτός του πρώην πλανητάρχη, της προέδρου των Ολυμπιακών του «Αθήναζε» και των αδελφών Τζέφρυ και Νικ Παπανδρέου, παρίστατο πλήθος Αμερικανών εκατομμυριούχων, συνολικής αξίας 120 δις, όπως αναφέρθηκε.

Προφανώς η ιδέα ήταν να δοθεί η ευκαιρία προβολής των ελλαδικών επενδυτικών ευκαιριών στους Αμερικανούς επενδυτές και παράλληλα προβολής του κ. Τσίπρα στην Ελλάδα -ως εξ ίσου δαιμόνιου πλασιέ και στην αμερικανική αγορά. Ο Μπιλ Κλίντον ανέλαβε το ρόλο του δημοσιογράφου που υποβάλλει ερωτήσεις. Μιλάει όμως γρήγορα και η προφορά του δεν είναι τα «αγγλικά του βασιλέως», όπως λένε οι Άγγλοι.

Το αποτέλεσμα ήταν πελάγωμα του ερωτώμενου επισκέπτη, που δεν καταλάβαινε, χείμαρροι ιλαρότητας στην αίθουσα με τα 120 δις., μεγάλη ζήτηση του σχετικού βίντεο YouTube με τα γέλια , και πέσιμο του πρώτου πρωθυπουργού της αριστεράς κάτω από την φαρμακερή πένα του Στέφανου Κασιμάτη και άλλων βιτριολιστών. Ο σοβαρός ανταποκριτής μεγκάλου καναλιού στις ΗΠΑ προτίμησε να αφήσει στον απεσταλμένο από την Αθήνα συνάδελφο του την τιμή να περιγράψει αυτό το ιστορικό γεγονός στο ημερολόγιο της επίσκεψης Τσίπρα στις ΗΠΑ.

Βέβαια αυτό που ιστορικά θα σημαδέψει αυτή την επίσκεψη δεν είναι ούτε η παντομίμα Τσίπρα με τον σφαγέα της Γιουγκοσλαβίας ούτε οι μετέπειτα συναντήσεις με σειρά πρωθυπουργών, ή και με τον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ -συναντήσεις ρουτίνας στο πλαίσιο συνόδων του ΟΗΕ, που σπανιότατα παρουσιάζουν ενδιαφέρον και πρακτική συνέχεια. 

Στην συνάντηση με τον Αλβανό Ελληνομάχο κ. Ράμα, μας τους έδειξαν να συζητούνε ποδόσφαιρο! Με τον κ. Νταβούτογλου συζήτησαν για πρόσφυγες και για συνέχιση των «μέτρων εμπιστοσύνης». Και την επομένη είχαμε πνιγμένους σε δύο νέα ναυάγια με πρόσφυγες και 25 αεροπορικές παραβιάσεις στο Αιγαίο…

Στην ουσία, αυτό που ιστορικά θα σημαδέψει την επίσκεψη ισοδύναμου πρωθυπουργού της Αριστεράς στις ΗΠΑ είναι ότι, κατά την εκεί παρουσία του, για πρώτη φορά στη Γεν. Συνέλευση του ΟΗΕ, τα Σκόπια συμμετείχαν όχι με την καθιερωμένη στον Οργανισμό ονομασία ΦΥΡΟΜ, αλλά με το ψευδώνυμο τους «Μακεδονία», κατόπιν επιμονής της Ουάσιγκτων! Ράπισμα στην Ελλάδα, που ανάγκασε το ισοδύναμο πρωθυπουργού σε αποχή από τον ΟΗΕ…

Συμπληρωματικό στοιχείο αξιολόγησης είναι και η στάση της κ. Λαγκάρντ, επικεφαλής του -υπό αμερικανικήν εξουσία- ΔΝΤ που -ως άλλος Βόλφγκαγκ Σόϊμπλε- έδωσε έμφαση στην άμεση και πλήρη εφαρμογή των «προαπαιτούμενων» του Μνημονίου, προτού καταστεί δυνατή συμμετοχή και του ΔΝΤ στο νέο δάνειο 86 δις ευρώ και «η εξέταση του θέματος του χρέους»…

Κατά την έναρξη της επίσκεψης η «Καθημερινή» φωνή της Αμερικής αποκάλυψε τηλεγράφημα του πρεσβευτή στις ΗΠΑ, από το οποίο -κατά την εφημερίδα- προέκυπτε ότι στις «αιματηρές διαπραγματεύσεις» («ματώσαμε») του Ιουλίου στις Βρυξέλλες, ο κ. Τσίπρας και οι επιτελείς του πορεύτηκαν σύμφωνα με τις οδηγίες της Ουάσιγκτων. «Ο πρεσβευτής στην Ουάσιγκτων επεσήμαινε ότι μεταξύ των κυβερνήσεων Ομπάμα και Τσίπρα υπήρξε κάτι παραπάνω από μια απλή συνεργασία», σημείωνε η Καθημερινή, της 27 Σεπτεμβρίου.


« Οφείλω να ομολογήσω» είπε ο κ. Τσίπρας μιλώντας στους εκπροσώπους της Ομογένειας, «ότι οι ΗΠΑ μας εβοήθησαν κατά…» τις σκληρές διαπραγματεύσεις του Ιουλίου. «Οφείλω να ομολογήσω», ομολογία, δηλαδή παραδοχή πρότερης αμαρτωλής (αριστερής) εκτίμησης για την Μεγάλη Σύμμαχο. « Ουδείς αναμάρτητος», είχε πει ο Σαμαράς…

Για εδώ πάντως, στους ιθαγενείς, αυτά είναι αρκούντως κατατοπιστικά για την πολύ λάθος νέο-συριζαίϊκη ερμηνεία της αμερικανικής παρέμβασης του Ιουλίου και της συνεπακόλουθης υπερεκτίμησης των προοπτικών και υποσχέσεων αυτής της πρωθυπουργικής επίσκεψης στις ΗΠΑ. Προς την οποία θα φούσκωσε τα άδεια ελληνικά κρανία και η αμερικανική αποκάλυψη του σκανδάλου της Φολκσβάγκεν.

Πίστεψαν -οι ανόητοι- ότι θα καθίσουν στο τραπέζι της Χάρυβδης, για το φάγωμα του μόσχου της Σκύλας, ενώ ο πόλεμος των τεράτων αφορά στην επιβολή της ΤΤΙΡ (Συμφωνίας Διατλαντικής και Επενδυτικής Συνεργασίας) και στην υποδούλωση όλης της Ευρώπης στις αμερικανικές πολυεθνικές. Πόλεμος όπου δεν είναι η Σκύλα η χειρότερη απειλή…

* * * * *
Περίμεναν λοιπόν, οι προσκυνητές, υποδοχή ανάλογη του ασώτου υιού, με αποτέλεσμα τα ως άνω φαιδρά και τραγικά επακόλουθα. Από τα οποία, των τραγικών αναμείνατε τα χειρότερα -και από τους δυο εμπολέμους του σκότους. Για τους οποίους η Ελλάδα, υπό το ισοδύναμο αριστερού πρωθυπουργού, αντιπροσωπεύει ένα μπαλάκι του πινγκ-πονγκ, για φιλικά τουρνουά…
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 5 October 2015 | 12:31 am


Η Ουκρανία στο λάκκο των λεόντωνΟσοι υποστηρίζουν την ουκρανική εκδοχή των πραγμάτων ισχυρίζονται ότι η κατάσταση έχει εξομαλυνθεί στη χώρα και ότι οι πολίτες δεν φοβούνται πλέον, παρά μόνο αυτοί που είναι πάνω στη διαχωριστική γραμμή των αντιπάλων στρατών.

oukrania31

Αυτό, όμως, δεν ισχύει. Και δεν μπορεί να ισχύει σε μια περιοχή που ενώ κατοικείται από ρωσόφωνους κατοίκους και στην πλειονότητά τους ρωσόφιλους ή θετικά προσκείμενους στους αυτονομιστές του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ, είναι γεμάτη Ουκρανούς αστυνομικούς και
στρατιώτες, του τακτικού στρατού και των παραστρατιωτικών μονάδων.

Είναι η πρώτη φορά που πολίτες με πλησίαζαν για να μου μιλήσουν στο αφτί ή με έπαιρναν παράμερα, από φόβο μήπως τους ακούσει κάποιος τρίτος, για να μου πουν την άποψή τους για την κατάσταση που επικρατεί στη Μαριούπολη και τα χωριά όπου, μόλις σκοτεινιάσει, κλείνονται στα σπίτια τους. 

Οι στρατιώτες, που είναι ήδη πολύ καιρό στον τόπο τους και κυκλοφορούν με στρατιωτικά και πολιτικά, καταναλώνουν πολλή βότκα, γεγονός που ανάγκασε τη διοίκηση να απαγορεύσει στα καταστήματα την πώληση αλκοόλ στους ένοπλους, χωρίς αυτό να σημαίνει πολλά πράγματα αφού τα μπουκάλια είναι παντού και περνούν εύκολα από χέρι σε χέρι.

Αλλά, πέρα από το βαρύ κλίμα που επικρατεί σε μια περιοχή που οι κάτοικοί της στη μεγάλη πλειοψηφία τους είτε δεν συμμετείχαν στις επίσημες εκλογές είτε καταψήφισαν τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού, η κατάσταση συνεχώς επιβαρύνεται από τους νέους νόμους και τις αποφάσεις που παίρνονται κεντρικά νομιμοποιώντας συχνά αυτά που αυθαίρετα επέβαλαν με τις πράξεις τους οι εθνικιστικές και νεοφασιστικές ομάδες που αποτελούν κράτος εν κράτει σε όλη τη χώρα. 

Πρόσφατος είναι ο νόμος με τον οποίο διατάχτηκε η καταστροφή και απαλοιφή όλων των συμβόλων, σημάτων, αγαλμάτων κ.λ.π, και η αλλαγή όλων των ονομάτων (πόλεων, χωριών, δρόμων, ιδρυμάτων κ.λπ.) που έχουν άμεση και έμμεση σχέση με τη σοβιετική περίοδο.

Με την εφαρμογή του, που έχει ήδη αρχίσει, αλλάζει το περιβάλλον και ο κόσμος μέσα στον οποίο μεγάλωσαν όλοι οι πολίτες της χώρας. Μια ολόκληρη ιστορική, πολιτική, πολιτισμική και κοινωνική περίοδος ενός σχεδόν αιώνα (τα σοβιετικά και 25 μετασοβιετικά χρόνια) διαγράφεται από παντού, σαν να μην υπήρξε. 

Σχεδόν όλες οι μεγάλες λεωφόροι, οι κεντρικές πλατείες, τα ονόματα των κρατικών βιομηχανικών συγκροτημάτων, πολλών βιβλιοθηκών, σχολείων, πολιτιστικών κέντρων, θεάτρων, κινηματογράφων, κατασκηνώσεων, και όποιος άλλος δημόσιος χώρος μπορεί κανείς να φανταστεί, μετονομάζονται αλλοιώνοντας βάναυσα την ιστορία.

Αν εξαιρέσει κανείς μερικούς εθνικιστές της δεκαετίας του 1940 που συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς κατακτητές, τα καινούργια ονόματα στις επιγραφές δεν έχουν καμία σχέση ούτε με την περίοδο που οι οντότητες αυτές κατασκευάστηκαν και λειτούργησαν ούτε με τα πρόσωπα που συνδέονται με αυτή την περίοδο. 

Τα ονόματα όχι μόνο του Λένιν και άλλων ιδρυτών και πρωταγωνιστών της Σοβιετικής Ένωσης, αλλά και των ηρώων του αντιφασιστικού πολέμου και των πολιτών που διακρίθηκαν στην εργασία, τις τέχνες και τις επιστήμες, θα αντικατασταθούν από ουκρανικά ονόματα, που περιλαμβάνουν αμφιλεγόμενες προσωπικότητες τύπου Στεπάν Μπαντέρα και άτομα που σκοτώθηκαν στην πλατεία Μαϊντάν, άγνωστο ακόμα από ποιους, τα οποία αναγορεύθηκαν από την κυβέρνηση σε ήρωες της Ουκρανίας. 

Από την απάλειψη δεν γλυτώνουν ούτε τα ονόματα του Μαρξ και του Ένγκελς! Η Ουκρανία μπήκε στο δρόμο που άνοιξαν η Λετονία πρώτη από το 1991, η Εσθονία το 2007, η Λιθουανία το 2οοδ και η Πολωνία το 2009. «Επιχείρηση αλλαγή και ξαναγράψιμο της ιστορίας».

Ανεργία και φτώχεια

Πλησιάζοντας οδικώς στη Μαριούπολη, δεν είναι πια μόνο τα στρατόπεδα και τα οχυρωματικά έργα γύρω γύρω. Δίπλα στον αυτοκινητόδρομο, βλέπει κανείς τις κίτρινες επιγραφές που προειδοποιούν ότι υπάρχει ναρκοπέδιο! 

Και μέσα στη Μαριούπολη, όπου επικρατεί φαινομενική ηρεμία, τίποτα δεν είναι όπως πριν. Στην πόλη που ποτέ δεν είχε ανεργία, έκλεισαν δέκα μεγάλες επιχειρήσεις και όλες οι υπόλοιπες μείωσαν δραματικά το προσωπικό τους. 

Οι εργαζόμενοι στο πελώριο βιομηχανικό κόμπλεξ «Ιλιτσά», μειώθηκαν από 70 στις 35 χιλιάδες. Στα σχολεία αυξήθηκαν οι ώρες των μαθημάτων προκειμένου να μείνουν κλειστά τα σχολεία τις πολύ κρύες μέρες του χειμώνα για να μην καταναλώνεται ενέργεια. 

Η πόλη ζει ένα βουβό δράμα. Αλλά αυτό δεν είναι αισθητό στο Κίεβο, όπου έχει συγκεντρωθεί όλη η πλουτοκρατία. Ούτε αντιστοιχεί στην προπαγάνδα για την κακή Ρωσία και την καλή Ευρώπη.

Ακόμα και μορφωμένοι άνθρωποι, όχι φανατισμένοι, πολύ εύκολα αφομοίωσαν τις παραπλανητικές πληροφορίες που παρουσιάζουν την Ευρώπη σαν τη γη της επαγγελίας. Σε μια συζήτησή μας, ο νεαρός μορφωμένος σύμβουλος ενός βουλευτή υποστήριζε ότι ο μισθός στη Γερμανία είναι από τρεις έως τέσσερεις χιλιάδες ευρώ το μήνα, αναφερόμενος στο μέσο μισθό που αναφέρουν οι επίσημες στατιστικές. Και δυσκολευόταν να παραδεχτεί ότι είναι άλλο πράγμα ο «μέσος» από τον «κατώτερο». 

Χρειάστηκε μεγάλη επεξήγηση και αρκετά γερμανικά στατιστικά ντοκουμέντα για να καταλάβει ότι ο βασικός μισθός στη Γερμανία κυμαίνεται -με βάση τη νομοθετική ρύθμιση για το 2015, από τον αγροτικό ως τον κατασκευαστικό και εκπαιδευτικό τομέα, μεταξύ 1.100 και 2.000 ευρώ. Με την επισήμανση ότι το κόστος ζωής στη Γερμανία είναι πολύ πιο υψηλό απ’ αυτό της Ουκρανίας και, επίσης, ένας μεγάλος αριθμός εργαζομένων απασχολείται παρτ-τάιμ με ακόμα μικρότερη αμοιβή. 

Όσο για το «μέσο» μισθό, στη Γερμανία που αποτελεί το πρότυπο ευημερίας, τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι είναι πολύ υψηλότερος από τον συνηθισμένο μισθό γιατί στον υπολογισμό του περιλαμβάνονται οι αμοιβές μιας ελίτ εργαζομένων σε ορισμένους κλάδους όπως ο χρηματιστικός.

Στην πραγματικότητα, αυτή η διαφορά μεγαλώνει συνεχώς ανάμεσα στους πολυπληθείς εργάτες και υπαλλήλους, των οποίων οι αμοιβές παραμένουν για μια δεκαετία σταθερά αμετάβλητες, και την μειοψηφία των στελεχών που απασχολούνται σε τομείς με υψηλές. Είναι χαρακτηριστικό ότι και στη Γερμανία, παρ’ όλη τη σχετική δημοσιονομική αυστηρότητα, το χάσμα μεταξύ πλουσίων και μισθοσυντήρητων εργαζομένων διευρύνεται με ταχύτατους ρυθμούς τα τελευταία χρόνια.

Για να υποστηριχθούν οι πολιτικές που έριξαν την Ουκρανία σε μία βαθύτατη κρίση και ένα επώδυνο διαμελισμό, έχει αναπτυχθεί μία τρομακτική προπαγάνδα υπέρ της Ευρώπης, η οποία έχει επηρεάσει πολύ κόσμο, ιδιαίτερα στις δυτικές περιοχές, που έχουν και το σοβαρότερο πρόβλημα με δεδομένο ότι το κέντρο βάρους της εργασίας , η βαριά βιομηχανία, βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα της χώρας. 

Αυτό εξηγεί και τη μεγάλη μετανάστευση προς τη Δύση κυρίως από τη δυτική πλευρά. Το διαπιστώνει κανείς και στην Ελλάδα, με τους μετανάστες που προέρχονται από τη Δυτική Ουκρανία να αποτελούν περίπου το 90% του συνόλου των Ουκρανών που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας.

Βέβαια, ακόμα κι αυτοί που έχουν εργασία στην Ουκρανία, ζουν με πολύ χαμηλές αμοιβές. Σήμερα, ένας εργαζόμενος σε μια εταιρία που είχε μισθό 200 ευρώ, παίρνει μόλις 80, αφού το ουκρανικό νόμισμα έχασε το μεγαλύτερο μέρος της αξίας του μέσα σε ένα μόνο χρόνο εξ αιτίας της ανώμαλης κατάστασης στην οποία έφεραν την χώρα οι ξένες επεμβάσεις και οι ντόπιοι ολιγάρχες που ανταγωνίζονται για τον έλεγχο του πλούτου που παράγει και έχει τη δυνατότητα να παράγει η χώρα.

Η ισοτιμία ένα ευρώ/έντεκα γρίβνιες μεταβλήθηκε σε λίγους μήνες σε ένα ευρώ/εικοσιπέντε γρίβνιες! Οι τιμές όλων των προϊόντων και ιδίως των εισαγομένων υπερδιπλασιάστηκαν μέσα σε ένα χρόνο. Ένας ωρομίσθιος δάσκαλος αμείβεται με 1,2 ευρώ την ώρα, που σημαίνει ότι εισπράττει σαν ωρομίσθιος από 30 ευρώ μέχρι 60 ευρώ το μήνα και εάν είναι πλήρους απασχόλησης από 120 μέχρι 150. Μόνο στη βαριά βιομηχανία είναι καλύτερες οι αμοιβές, αλλά πολύ χειρότερες οι συνθήκες εργασίας.

Πόλεμος μέσα στον πόλεμο

Προς το παρόν κρατούν τον πόλεμο σε χαμηλό επίπεδο γιατί εξυπηρετεί τις πολιτικές φτωχοποίησης, κατάρρευσης της οικονομίας, εκποίησης όλου του δημόσιου πλούτου, υποταγής στους ξένους και αστυνομοκρατίας. Επίσης, ένα πολύ σοβαρός λόγος είναι ότι έτσι απασχολούν τις παραστρατιωτικές ομάδες μακριά από το Κίεβο, οι οποίες, στην περίπτωση μιας ειρήνευσης, θα στραφούν εναντίον της κεντρικής διοίκησης, όπως κάνουν ήδη σποραδικά.

Οι φασιστικές ομάδες έχουν πλέον εξελιχθεί σε μικρούς οργανωμένους και πειθαρχημένους μισθοφορικούς στρατούς με τη σημαία του εθνικισμού και σημαντική δύναμη πυράς. Ο αποκλεισμός και η επίθεση στο Κοινοβούλιο, τη Βερχόβνα Ράντα, τις μέρες που συζητιόταν η πρόταση του προέδρου για την αυτονομία της Ανατολικής Ουκρανίας, με βάση τη συμφωνία του Μινσκ, και η οποία θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση της ειρήνευσης και της διατήρησης της ακεραιότητας της Ουκρανίας, αποτελεί μόνο ένα δείγμα των χειρότερων που μπορούν να συμβούν εάν βρεθεί λύση, που δεν θα ικανοποιεί την Άκρα Δεξιά.

Η δολοφονία τριών εθνοφρουρών από χειροβομβίδα που ρίφθηκε από τους ακροδεξιούς που διαδήλωναν με λάβαρα και όπλα εναντίον της ίδιας τους της κυβέρνησης, και ο τραυματισμός 140 άλλων, κυρίως εθνοφρουρών, αποτελεί ένα πολύ δυσοίωνο προμήνυμα. Ουσιαστικά, ο πρόεδρος, η κυβέρνηση και η Βουλή, απειλούνται από τις ίδιες δυνάμεις, πολύ ισχυρότερες σήμερα, που τους ανέδειξαν στην εξουσία ανατρέποντας βίαια τον νόμιμα εκλεγμένο πρόεδρο της χώρας.

Η προσπάθεια του Προέδρου να αφοπλίσει κάποιες ομάδες έπεσε στο κενό. Ο εκπρόσωπος του «Δεξιού Τομέα» Artem Skoropadsky δήλωσε ότι εφόσον πολεμούν για την Ουκρανία ο εξοπλισμός τους είναι νόμιμος. Μάλιστα, απείλησε τον πρόεδρο της χώρας λέγοντας ότι αυτός δεν θα προλάβει να φύγει με ελικόπτερο όπως ο Γιανουκόβιτς. «Τον περιμένει η εκτέλεση σε ένα σκοτεινό υπόγειο»!

Ο δε επικεφαλής του «Δεξιού Τομέα» Dmytro Yarosh, γνωστός ναζιστής και αντισημίτης, καταζητούμενος από την Ιντερπόλ, κάλεσε το στρατό και τις δυνάμεις ασφαλείας να μην υπακούουν στην κυβέρνηση, αποκαλώντας τους αξιωματούχους προδότες. Ομοϊδεάτες του κατέστρεψαν με τσεκούρια και λοστούς, στις 10 Σεπτεμβρίου, με «συλλογική» τοπική απόφαση, όπως διατείνονται, τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο των Εβραίων που γιόρταζαν το εβραϊκό νέο έτος στην πόλη Ουμάν, προκαλώντας ζημιές 500 χιλιάδων δολαρίων. Ο δήμαρχος της πόλης έχει διοριστεί από το εθνικιστικό νεοναζιστικό Κόμμα της Ελευθερίας.

«Δεν είναι τυχαίο ότι η μεγαλύτερη αύξηση αποχώρησης Εβραίων από τις γενέτειρές τους και μετεγκατάστασης στο Ισραήλ, σημειώνεται στην Ουκρανία», επισημαίνει ο Joel Rubinfeld, πρόεδρος της Βελγικής Επιτροπής κατά του Αντισημιτισμού. Αλλά η ζωή δεν είναι δύσκολη μόνο για τους Ρώσους και τους Εβραίους. Ο αρχηγός του κινήματος για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων στην Ουκρανία Taras Karasiichuk, κατάφυγε, σύμφωνα με την ουκρανική εφημερίδα Κίεβ Ποστ, στις ΗΠΑ όπου ζήτησε άσυλο, έχοντας δεχτεί επιθέσεις και πολύ σοβαρές απειλές για τη ζωή του στην Ουκρανία.
 Στις 25 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθούν εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης σε μια προσπάθεια να εκκαθαριστούν νομιμοφανώς οι δήμαρχοι και οι δημοτικοί σύμβουλοι που δεν είναι αρεστοί στο καθεστώς.

Ήδη, σε πολλές πόλεις και χωρία, πολλοί δήμαρχοι έχουν με διάφορα προσχήματα καθαιρεθεί και αντικατασταθεί από φιλικά προσκείμενους στα κόμματα εξουσίας και τους ολιγάρχες που συντηρούν στρατούς και νέμονται ολόκληρες περιοχές, όπως ο Κολομόισκι, ο Αχμέτοφ κ.ά.
 

Στο χωριό Ουρζούφ, όπου πραγματοποιήθηκε η πρόσφατη «Μέγα Γιορτή» των Ελλήνων, ο “Ελληνας δήμαρχος έχει παυθεί από το αξίωμά του και, παρ’ όλο που παραμένει δημοφιλής, πιθανότατα θα εμποδιστεί να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα. 

Με δεδομένο δε ότι εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση για το Κόμμα των Περιφερειών και το ΚΚ Ουκρανίας, που είχαν περίπου το 50% των ψήφων σε πανουκρανικό επίπεδο, η δημοκρατικότητα των εκλογών είναι πέρα για πέρα εικονική.

Οι διεθνείς παρατηρητές από τις δυτικές χώρες απλά θα επικυρώσουν μια διάτρητη εκλογική διαδικασία που κυριαρχείται από διαπλοκή, διαφθορά και στρατοκρατία. 

Μάλιστα, οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που πρωτοστατούν στην εκλογική καμπάνια χρηματοδοτούνται από τα κόμματα, έχοντας κατά περίπτωση και το ίδιο όνομα. 

Το πλεονέκτημά τους, σε σχέση με τα κόμματα, είναι ότι οι ΜΚΟ επιτρέπεται να στρατολογούν ανήλικους ως μέλη, ακόμα και ξένους και να χρηματοδοτούνται από το εξωτερικό.

Παρ’ όλο, όμως, που ο μηχανισμός της εθνικής διαφώτισης δουλεύει στο φουλ, στις δημοσκοπήσεις φαίνεται ότι μεγάλο μέρος της κοινωνίας δεν υποκύπτει στην προπαγάνδα. 

Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση των ουκρανικών εταιριών Ilko Kucheriv Democratic Initiatives Foundation και Razumkov Centre, ούτε το 50% των Ουκρανών δεν πιστεύει ότι η Ρωσία είναι υπεύθυνη για την τρέχουσα σύγκρουση, όπως υποστηρίζουν τα κόμματα, η κυβέρνηση, τα ΜΜΕ, οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικάνοι. 

Επίσης, παρ’ όλη την κινδυνολογία, η υποστήριξη για ένταξη στο ΝΑΤΟ, αυξημένη σε σχέση με το παρελθόν, παραμένει στο χαμηλό 36%. Και ακόμα χαμηλότερα είναι τα ποσοστά αποδοχής του προέδρου και του πρωθυπουργού της χώρας.

Αντιπερισπασμοί

Στη λογική της έντασης, μια ομάδα Τατάρων, μαζί με τη μπαταλιόν «Χερσόν» απέκλεισαν τρεις συνοριακούς σταθμούς εμποδίζοντας 200 νταλίκες με είδη διατροφής, να εισέλθουν στην Κριμαία, με τις ευλογίες της κεντρικής κυβέρνησης. 

«Εάν είχαν κάνει τον αποκλεισμό ένα χρόνο πριν, μπορεί να είχαμε πρόβλημα, αλλά τώρα μόνο το 5%των προϊόντων διατροφής στα ράφια των σουπερμάρκετ προέρχονται από την Ουκρανία. 

Η ζημιά θα γίνει στους παραγωγούς και τους εμπόρους της Ουκρανίας που θα χάσουν μια μεγάλη αγορά», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Δημοκρατίας της Κριμαίας Σεργκέι Ακσιόνοφ και η Γενική Εισαγγελέας Ναταλία Ποκλονσκάγια ανακοίνωσε ότι «ο αποκλεισμός είναι παράνομος σύμφωνα με τη διεθνή νομοθεσία και πραγματοποιείται από υπηρέτες των συμφερόντων της Δύσης».

Για την ιστορία, οι Τάταροι είχαν ευνοϊκή μεταχείριση από τις ουκρανικές κυβερνήσεις προκειμένου να χρησιμοποιηθούν σαν αντίβαρο στους Ρώσους που αποτελούσαν την πλειοψηφία των κατοίκων της Κριμαίας. 

Επίσης, η κρατική εταιρία σιδηροδρόμων της Ουκρανίας αρνήθηκε να διαχειριστεί εμπορεύματα που μεταφέρονται από ρωσικά τρένα, ενώ η κυβέρνηση αποφάσισε να απαγορεύσει τη χρήση των ουκρανικών αεροδρομίων από τη ρωσική αεροπορική εταιρία Aeroflot και άλλες εταιρίες ρωσικών συμφερόντων. 

Και στο ίδιο πνεύμα, απαγορεύθηκαν 38 βιβλία «που υποκινούν τον αυτονομισμό», ενώέ πονται κι άλλα, όπως δήλωσε ο Μπογκντάν Τσέρβακ, υπεύθυνος της Επιτροπής Οπτικοακουστικών” Εργων. 

Η απαγόρευση αυτή αποτελεί συνέχεια της απαγόρευσης αναμετάδοσης τραγουδιών και έργων δεκάδων ερμηνευτών και ηθοποιών που έχουν χαρακτηρισθεί ως εχθροί της Ουκρανίας, μεταξύ των οποίων και ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η χρονική επιλογή για τον αποκλεισμό της Κριμαίας έγινε με σκοπό να δημιουργηθεί ένας μεγάλος διεθνής σάλος που θα επηρέαζε την τροπή των πραγμάτων στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, όπου θα μιλούσαν ο Πούτιν, ο Ομπάμα και ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο. Αλλά αυτό δεν συνέβη. 

Ο Πούτιν σχεδόν αντιπαρήλθε το ζήτημα της Ουκρανίας και της Κριμαίας, επικεντρώνοντας στη Μέση Ανατολή που τώρα καίει και την Ευρώπη. Και η παρέμβαση του Ποροσένκο πέρασε σχεδόν απαρατήρητη. 

 «Αισθάνθηκα σχεδόν λύπη για τον Ποροσένκο», έγραψε ο δημοσιογράφος Bryan McDonald. 

Στη σύντομη αναφορά του στην Ουκρανία, ο Πούτιν ζήτησε να εφαρμοστεί η συμφωνία του Μινσκ και κατήγγειλε την πολιτική της επέκτασης του ΝΑΤΟ, σαν τη βασική αιτία για τις συμφορές που περνάει η Ουκρανία.

Στο βάθος αβύσσου

Στην άλλη πλευρά, στα ανατολικά, η ζωή επίσης κυλάει βαρύθυμα. Οι ελλείψεις είναι πολλές και η αβεβαιότητα πολύ μεγάλη. 

Στο Ντσνιέτσκ και τις άλλες πόλεις, που έσφυζαν από ζωή πριν από τον πόλεμο, ανοίγουν καταστήματα που είχαν κλείσει, αλλά όλα λειτουργούν στο ρελαντί. 

Σε μερικές πόλεις και χωριά, καθώς είναι φανερό ότι η κατάσταση σταθεροποιείται, επιστρέφουν κάτοικοι που για λόγους ασφαλείας είχαν καταφύγει σε συγγενείς τους σε άλλες πόλεις ή στη Ρωσία. 

Η επιστροφή αυτή φαίνεται πιο καθαρά στα σχολεία στα οποία φέτος γύρισαν πολλοί μαθητές στις τάξεις τους. 

Οι συναλλαγές γίνονται τόσο με το ουκρανικό νόμισμα όσο και με το ρωσικό που σταδιακά επιβάλλεται μιας και, μετά τον αποκλεισμό, η αγορά πλέον προμηθεύεται όλο και περισσότερα προϊόντα από τη Ρωσία, με συνέπεια να υπάρχει επάρκεια στα είδη πρώτης ανάγκης, αλλά σε αρκετές περιπτώσεις σε υψηλότερες τιμές.

Η ουσία είναι ότι η Ουκρανία συνθλίβεται μέσα στις μυλόπετρες. Η φτώχεια και η ανεργία αυξήθηκαν, τα είδη πρώτης ανάγκης ακρίβυναν, οι μισθοί και οι συντάξεις μειώθηκαν, κοντά επτά χιλιάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι ξεσπιτώθηκαν, η οικονομία βούλιαξε, το χρέος μεγαλώνει, η κοινωνία είναι διχασμένη, ο φασισμός και ο εθνικισμός απέκτησαν πραγματική δύναμη, η ελπίδα για δημοκρατία εξανεμίστηκε και η χώρα έχει ήδη διαμελιστεί σε τρία κομμάτια.

Ο ανταγωνισμός των ολιγαρχών σε συνδυασμό με τον ανταγωνισμό των μεγάλων δυνάμεων είναι ό,τι πιο θανατηφόρο μπορεί να συμβεί σε ένα λαό, σε μια κοινωνία, σε μια χώρα. Από τη στιγμή που οι ακροδεξιοί διέλυσαν το υπαρκτό κράτος και η Ουκρανία έπεσε μέσα στο μεγάλο λάκκο των λεόντων, η συμφορά ήταν αναπόφευκτη. Και σε μια τέτοια κατάσταση, φως δεν φαίνεται ούτε στο βάθος του τούνελ.

Στέλιος Ελληνιάδης«Δρόμος της Αριστεράς»

eliniadis

Στέλιος Ελληνιάδης-Νίκος Χαραλαμπόπουλος – Μελος Αντιπολεμικής Διεθνιστικής Κίνησης
Πέρυσι  στο Πολιτιστικό κέντρο «Λαμπηδόνα» κατά την διάρκεια της εκδήλωσης με θέμα »Αλήθεια…τι συμβαίνει στην Ουκρανία;». 


Καταθέτοντας αμφότεροι τις εκτιμήσεις και τις απόψεις τους για το Ουκρανικό ζήτημα

elliniadis2

Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 5 October 2015 | 12:23 am


Ένας πρώην στρατιωτικός, αποκαλύπτει... τι έρχεται...ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑΡΑΚΟΥ ( ντροπιασε την Μανη με την κινηση αυτή ) ΠΡΩΗΝ ΓΕΕΘΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΜΙΑ ΚΑΙ ....


 

ΣΑΝ ΠΡΟ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΘΑ ΠΩ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.


Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΑΠΟ
ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥΣ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΜΕΤΕΤΡΕΨΕ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ.

ΑΥΤΟ ΕΠΕΔΡΑΣΕ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΕΝ ΟΨΗ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ. 

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕ ΣΤΑΘΕΡΑ ΒΗΜΑΤΑ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΑΣ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΑΡΤΗΣΗ ΕΝΟΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΥΤΟΥ ΣΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ( για οσους φυσικα μιλουν αγγλικα ) 

ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΘΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΝ ΣΕ ΒΟΗΘΗΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΜΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΕΙΝΑΣ.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑΡΑΚΟΥ ( ντροπιασε την Μανη με την κινηση αυτή ) ΠΡΩΗΝ ΓΕΕΘΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΜΙΑ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ.

ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΣΤΡΑΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΜΙΛΑΣ ΡΕ ΠΟΠΗ?? 

ΚΑΝΟΚΙΚΑ ΤΩΡΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΔΙΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ. 

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΟΠΩΣ ΧΘΕΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο ΤΣΟΜΣΚΥ ΣΕ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΗΠΑ, ΚΑΤΗΓΩΡΟΝΤΑΣ Γ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΕ. 

ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΜΑΣ ΛΥΠΗΘΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΛΑΣΜΑΤΑ ΠΕΤΑΧΤΕΙ ΕΝΑΣ ΗΓΕΤΗΣ ΚΑΙ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ. 

ΕΠΕΙΔΗ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΛΠΙΔΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΣ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΑΛΛΑ... ΑΣ ΚΟΥΝΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ.ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ (πρώην στρατιωτικός)

 Ο/Η Ανώνυμος άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "Κραυγή Αγωνίας αλλά και …»Προειδοποίησης» απο τους...":
Δημοσιεύθηκε στις 4 October 2015 | 10:50 pm


ΔΙΑΔΩΣΤΕ..ΑΥΤΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ - ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥΒΡΑΒΕΒΕΥΜΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ - FREE WILL

 
 
Μια πολυβραβευμένη ταινία μικρού μήκους που δείχνει πως θα είναι η ζωή μας έχοντας υποκύψει ξανά, αυτή τη φορά στην απόλυτη σκλαβιά.. 
 
Την ηλεκτρονική σκλαβιά, που με κάθε τρόπο εδώ και χρόνια προσπαθούν να την ενσωματώσουν στη ζωή μας, δημιουργώντας μας προβλήματα και βρίσκοντας μας τη λύση..!!..


- Βραβείο Καλύτερης Ταινίας - Στέγη Γραμμάτων και τεχνών, Ελεύθερο Σχέδιο
- Βραβείο Κοινού - Στέγη Γραμμάτων και τεχνών, Ελεύθερο Σχέδιο
- Βραβείο Καλύτερης Ταινίας - micro μ FestivalΣκηνοθεσία : Αντώνης Σωτηρόπουλος.
Σενάριο : Βασίλης Σιγάλας, Αντώνης Σωτηρόπουλος.
Πρωταγωνιστές : Γιώργος Χρανιώτης, Σπύρος Μπιμπίλας.
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 4 October 2015 | 10:39 pm


Μαύρη μέρα για την ελληνική δημοσιογραφία - Υπουργός απείλησε το Newsbomb.gr
Τέτοιες μαύρες μέρες έχω ζήσει πολλές στα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ... από απειλές για μηνύσεις παιδεραστών, έως πολιτικούς που δεν θέλουν να δημοσιοποιούνται οι παρανομίες τους...ενώ  έχω μηνυθεί πολλάκις.

Και τίθεται το δίλημμα: "Τι κάνω; Κατεβάζω την ανάρτηση ή την διατηρώ κι ας με μηνύσουν;

Και ποιός πληρώνει τα δικαστικά έξοδα;

Και ποιός εξασφαλίζει πως παρ' ολο που υπάρχουν τα ντοκουμέντα, η δικαστική έδρα δεν θα είναι... στημένη;

Και ποιός θα έλθει ως μάρτυρας υπεράσπισης, που όλοι βγάζουν την ουρά τους απ' έξω;;;

Και την ψυχική οδύνη, ποιός την πληρώνει;;;;

Μπορούν οι αναγνώστες να μου λύσουν αυτά τα ερωτήματα; 

ΟΤΑΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΦΩΤΕΙΝΗ - ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΑΠΑΝΤΕΣ ΝΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ!

Καλλιόπη Σουφλή

Μαύρη μέρα για την ελληνική δημοσιογραφία - Υπουργός απείλησε το Newsbomb.gr

Αγαπητοί αναγνώστες του Newsbomb.gr, μάταια ψάχνετε να βρείτε το ρεπορτάζ που από το πρωί της Κυριακής 4/10/2015 ανήρτησε η ιστοσελίδα μας για υπόθεση που αφορά συγκεκριμένο υπουργό της κυβέρνησης και τούτο διότι το κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος, έκανε αυτό που έχει μάθει να κάνει σε αντίστοιχες περιπτώσεις εδώ και χρόνια. Τηλεφώνησε και απείλησε ευθέως ότι θα κλείσει στη φυλακή όλους τους δημοσιογράφους του ιστότοπου.

Το κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος επικοινώνησε με το Newbomb.gr και ζήτησε επιτακτικά, εντός μισαώρου, να κατέβει το ρεπορτάζ διότι
σε διαφορετική περίπτωση θα υποβάλλει μηνύσεις εναντίον των δημοσιογράφων και θα ζητήσει την αυτόφωρη σύλληψή τους.

Ο «κορυφαίος» υπουργός της... αριστερής κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα δεν μπήκε καν στον κόπο να διαψεύσει ή να επιβεβαιώσει το ρεπορτάζ. Δεν ασχολήθηκε καθόλου με αυτό.

Ζήτησε μόνον να κατέβει, απειλώντας ότι θα συλληφθούν οι δημοσιογράφοι που εργάζονται στο μέσον και οι οποίοι δεν έχουν ούτε την οικονομική επιφάνεια του υπουργού, ούτε βεβαίως την υπουργική του ασυλία.

Επειδή η δημοσιογραφία εκτός από λειτούργημα είναι και βιοποριστικό επάγγελμα ανθρώπων που αμείβονται για να ζήσουν τις οικογένειές τους, το κείμενο εξαφανίστηκε...

Όταν σε «απειλεί» η εκτελεστική εξουσία έχεις να διαλέξεις ανάμεσα στη δημοσιογραφία και στα παιδιά σου που πρέπει να σε δουν το βράδυ να γυρνάς στο σπίτι σου κι όχι να έρχονται να σε βλέπουν στο κρατητήριο επειδή ο υπουργός έχει ασυλία.

Ο κύριος υπουργός φρόντισε να μας πει και για κάποιες «μαγνητοσκοπήσεις» που έχει κάνει σε επιχειρηματία με τον οποίο συνομιλούσε.

Ναι καλά διαβάσατε, ο κύριος υπουργός έχει τη δυνατότητα να συνομιλεί με διάφορους επιχειρηματίες και στη συνέχεια να τους «μαγνητοσκοπεί». 

Καλό θα είναι, ο υπουργός της κυβέρνησης ο οποίος «μαγνητοσκοπεί» και «καταγράφει» επιχειρηματίες να δώσει στη δημοσιότητα αυτά τα βίντεο και να τα πάει στη δικαιοσύνη αν πιστεύει ότι έχουν κάτι το ποινικά κολάσιμο. Γιατί δεν τα πάει;

Μήπως γιατί η άλλη πλευρά έχει τα δικά της στοιχεία που είναι ατράνταχτα; 

Το συγκεκριμένο περιστατικό είναι μια μαύρη σελίδα στην ιστορία της αριστερής διακυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα και ένας ανορθόδοξος πόλεμος κατά της ελευθερίας του Τύπου.

Δεν θα το αφήσουμε να περάσει έτσι απλά. Καθένας με τα όπλα του. Η δημοσιογραφία έχει μόνον ένα όπλο και με αυτό μάχεται αιώνες τώρα: Το δημόσιο συμφέρον.

Το Newsbomb.gr θα συνεχίσει τη σκληρή δημοσιογραφία και τις αποκαλύψεις όσο ψηλά κι αν φτάνουν. 

Μόνο που το πολιτικό σύστημα αν θέλει να είναι ειλικρινές θα πρέπει να άρει την βουλευτική και την υπουργική ασυλία για να μπορούν οι δημοσιογράφοι να ελέγχουν και να κριτικάρουν την εκτελεστική εξουσία.

Να μπορούν και οι δημοσιογράφοι να κάνουν μηνύσεις στο πολιτικό προσωπικό, χωρίς να φοβούνται ότι θα περάσουν τη νύχτα στο κρατητήριο.

Να γίνει επιτέλους πράξη αυτό που φωνάζει εδώ και καιρό η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝ.ΕΛ. για το νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Αυτό που πολλές φορές από το βήμα της Βουλής έχει υπερτονίσει και ο κ. Πάνος Καμμένος πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων περί «άμεσης και αναδρομικής κατάργησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών και την άρση κάθε βουλευτικής ασυλίας, για θέματα που έχουν να κάνουν με ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, δωροδοκίες ή χρηματισμό».

Ιδού η Ρόδος... Αν έχετε ψυχή και κότσια, προχωρήστε.
Πάντως το αποτέλεσμα της δημοσιογραφίας δεν το κρίνουν ούτε οι υπουργοί, ούτε οι βουλευτές. Το κρίνει ο λαός. Όπως βεβαίως και όλους αυτούς που κρατούν στα χέρια τους την εκτελεστική εξουσία και τη χρησιμοποιούν κατά το δοκούν και με μεθόδους Γκέμπελς προσπαθούν να φιμώσουν κάθε ελεύθερη φωνή.

Κλείνουμε με τη φράση ενός Έλληνα συγγραφέα, του Άρη Αλεξάνδρου:

«Το μόνο που μας έμεινε
είν’ ένα τζάμι σπασμένο
κολλημένο βιαστικά
με τέσσερις λουρίδες μαχητικής αρθρογραφίας...».


 

Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 4 October 2015 | 10:20 pm


Θαυμάστε την ΑΞΙΟΚΡΑΤΕΙΑ του αριστερού Δημάρχου στο Αιγάλεω! Ιδού η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ: Διορίζει τα ξαδέρφια του ως προϊσταμένους! (ΕΓΓΡΑΦΟ)


Ακόμα και αν είναι νόμιμο, δεν είναι ηθικό...
Από μια παρανοϊκή κοινωνία που έχει σαπίσει και επανελέγει τους δολοφόνους της, η τοπική αυτοδιοίκηση, δεν θα μπορουσε να διαφέρει... είναι ο καθρεπτης της κοινωνίας...

Καλλιόπη Σουφλή

dimarxos

Ο ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ-ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ Δήμαρχος αφού έπαυσε τον προϊστάμενο του τμήματος Υποδομών και κυκλοφοριακών εφαρμογών του δήμου Αιγάλεω, με την αιτιολογία ,ότι το τμήμα απαρτίζεται μόνο από τρεις ( 3) υπάλληλους…ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕ ΤΕΛΙΚΑ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ..ως προϊστάμενο στο τμήμα τον εξάδελφο του…
ΧΡΗΣΤΟ ΜΠΙΡΜΠΑ!

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τμήμα παραμένει με τρεις (3) υπάλληλους…

Θαυμάστε ένα αριστερό δήμαρχο που σε όσους εργαζόμενους δεν είναι συγγενείς και φίλοι του..επικαλείται την “αξιοκρατία” και τις μνημονιακές εγκυκλίους και τους στερεί με “εφέσεις” το δικαίωμα στην εργασία και τα δεδουλευμένα τους…

Είναι προφανές ότι η “αξιοκρατία και η διαφάνεια” …του Δημήτρη Μπίρμπα.. δεν αφορά τους συγγενείς του δήμαρχου που διορίζονται ως προϊσταμένοι σε υπηρεσία του δήμου Αιγάλεω με συνολικό αριθμό τριών υπαλλήλων…

Αλήθεια ρε δήμαρχε, που είναι η “αξιοκρατία” που επικαλέστηκες όταν έκανες έφεση σε απόφαση που δικαίωνε εργαζομένη μητέρα συμβασιούχο και με προβλήματα υγείας;;;

Που είναι “αξιοκρατία και η διαφάνεια” που επικαλέστηκες όταν έκανες έφεση σε απόφαση που δικαίωνε εργαζόμενους για τα δεδουλευμένα τους;;

Αλήθεια, οι γλύφτες-παράγοντες των 10 ψήφων… και ο παπαγάλοι- “δημοσιογράφοι” σου… που διαφημίζουν τα 18 ΕΡΓΑ -ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΛΛΑΖΑΝ ΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ … τι λένε για όλα αυτά;;;

Υποσχέθηκες προεκλογικά , ως αριστερή δημοτική αρχή, ότι θα είσαι διαφορετικός. Όμως οι πράξεις σου δείχνουν ότι ήταν μόνο υποσχέσεις…

Δήμαρχε που δίδασκες… και νόμο δεν εκράτεις!
dimarxos
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 4 October 2015 | 9:45 pm


Ανοιχτή καταγγελία Γεροβασίλη: Βουλευτές της ΝΔ ψήφισαν τον υποψήφιο της Χρυσής Αυγής

Ι.ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: "Σας θυμίζω ότι σε όλη αυτή την προεκλογική περίοδο, η Νέα Δημοκρατία μιλούσε για συναίνεση".

ΝΔ: ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΦΑΙΔΡΗ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ
 
 
 
 
Βρε πολιτικό νούμερο, τολμάς και μιλάς, όταν σε όλη την προεκλογική περίοδο, μιλούσατε πως θα σχίσετε τα Μνημόνια κι εσείς ψηφίσατε το επαχθέστερο όλων;;;
 
ΑΥΤΟ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΕΡΓΟΥ;;;
 
ΑΗ ΠΝΙΞΟΥ ΚΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΛΟΣ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΥΡΦΕΤΟΣ ΣΑΣ...

 
Καλλιόπη Σουφλή


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: SOOC
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: SOOC

Τη «διάσταση μεταξύ λόγων και πράξεων» της ΝΔ ως προς το θέμα της «συναίνεσης», για την οποία επανειλημμένα μιλούσε προεκλογικά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επισήμανε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, με αφορμή την ψηφοφορία για τους αντιπροέδρους της Βουλής.

Ειδικότερα, σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με την ψηφοφορία για τους αντιπροέδρους της Βουλής, η κυβερνητική εκπρόσωπος απάντησε:


«Στην πρώτη ομιλία του Προέδρου της Βουλής, πάρα πολλοί βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας επέλεξαν να λείπουν από την αίθουσα. Και υπάρχουν και χειρότερα, ότι πολλοί εξ αυτών επέλεξαν να ψηφίσουν τη Χρυσή Αυγή, αντί να στηρίξουν το συναινετικό προεδρείο.

»Σας θυμίζω ότι σε όλη αυτή την προεκλογική περίοδο, η Νέα Δημοκρατία μιλούσε για συναίνεση. Με τη συναίνεση ξεκινούσαν, με τη συναίνεση έκλειναν. Δεν το πιστέψαμε ποτέ και το διατυπώσαμε προς τον ελληνικό λαό, ότι δεν το εννοούν. Και σήμερα απεδείχθη η διάσταση μεταξύ λόγων και πράξεων».

ΝΔ: Φαιδρή προβοκάτσια

Για «φαιδρή προβοκάτσια» έκανε λόγο η ΝΔ απαντώντας στις αιτιάσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου.

Πιο συγκεκριμένα η ΝΔ αναφέρει: «Είναι γνωστές οι πρακτικές πόλωσης και φανατισμού που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Με τη φαιδρή προβοκάτσια που πρόβαλε η κυβερνητική εκπρόσωπος ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Τελικά, την κυβερνητική εκπρόσωπο διέψευσε με την απάντησή του ο νέος Πρόεδρος της Βουλής, κ. Ν. Βούτσης».


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 4 October 2015 | 9:23 pm


ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Ο Καμμένος, η βίλα της Ικαρίας και η... πάταξη της διαφθοράς [photos]
 -Τι έχει κάνει η ελληνική δικαιοσύνη, το ΣΔΟΕ και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί επί της συγκεκριμένης υπόθεσης;

-Γνωρίζει κάτι το μέγαρο Μαξίμου και οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα επί του θέματος;

 Α ρε Πανούλη...ΜΟΝΟ  για κλωτσιες είσαι... για πολύ μεγαλες κλωτσιές...

Καλλιόπη Σουφλή


Σιγή ιχθύος από τον «σερίφη» της κάθαρσης Πάνο Καμμένο για τις καταγγελίες του...εργολάβου που έχτισε τη βίλα του υπ. Εθνικής Άμυνας στην Ικαρία με επιδοτήσεις της Ε.Ε. - Παραμένουν ακόμα αναπάντητες οι αποκαλύψεις για την κομπίνα με τα τιμολόγια - Στο Μαξίμου σφυρίζουν αδιάφορα

Άρτος και θεάματα οι εξαγγελίες Τσίπρα - Καμμένου περί πάταξης της διαφθοράς. Ας απαντήσουν
πρώτα στις καταγγελίες για τη βίλα «Freedom» και μετά ας συνεχίσουν τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα περί δήθεν πολέμου με τους νταβατζήδες. ..
 
Για να πατάξεις τη διαφθορά και τη διαπλοκή πρέπει να είσαι «κρυστάλλινος» και να μην έχει κάτι να προσάψει κανείς εναντίον του. 
 
 Ειδικά όταν διαχειρίζεσαι τη διακυβέρνηση της χώρας και ισχυρίζεσαι ότι θα ταράξεις στη νομιμότητα τους διαπλεκόμενους.

Κομματάκι δύσκολο για ορισμένους, όταν τους κυνηγάει το θολό παρελθόν τους... Κι όπως λέει ο σοφός λαός «δεν γίνεται να βάλεις τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα».

Οι αποκαλύψεις που έγιναν το 2014 για την περίφημη βίλα της Ικαρίας - που κατά τους ισχυρισμού του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ. ο ίδιος δεν ήξερε τίποτα - έρχονται να ταράξουν τα νερά του κυβερνητικού συνασπισμού ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ. και τον υποτιθέμενο πόλεμο κατά της διαφθοράς που ευαγγελίζονται στις δημόσιες δηλώσεις τους.

Αν στο μέγαρο Μαξίμου έχουν ασθενή μνήμη για τα έργα και τις ημέρες του κυβερνητικού εταίρου αξίζει να τους υπενθυμίσουμε τις καταγγελίες - φωτιά που είχε κάνει ο ίδιος ο εργολάβος της βίλας, Γιάννης Καρίμαλης, ο οποίος σε συνέντευξή του στο Έθνος, τον Ιανουάριο του 2014 είχε αποκαλύψει τον τρόπο με τον οποίο ο κ. Καμμένος και η οικογένειά του κατάφεραν να χτίσουν υπερπολυτελή βίλα στην Ικαρία με επιχορήγηση από κοινοτικά προγράμματα δήθεν για την κατασκευή ξενώνα.

Βεβαίως ο κ. Καμμένος είχε αρνηθεί τα πάντα λέγοντας ότι τη βίλα την είχε κατασκευάσει η πεθερά του πριν παντρευτεί με τη σύζυγό του, επιχείρημα που κατέρριψε ο ίδιος ο εργολάβος με μια μόνο φράση: «Ποια πεθερά; Εμένα με πλήρωνε ο Καμμένος!».

Κατά περίεργο τρόπο αν και αρχικά είχαν ενδιαφερθεί για την υπόθεση οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους, δεν διατάχθηκε ποτέ καμία δικαστική έρευνα για την υπόθεση.

Κατά διαβολική σύμπτωση, εκείνη την περίοδο που αποκαλύφθηκε το θέμα, ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λ. Ρακιντζής, αλλά και οι εισαγγελείς Εφετών ανά την Ελλάδα ξεκίνησαν ελέγχους προκειμένου να ανακαλύψουν ποιοι επενδυτές δεν αξιοποίησαν τα κονδύλια για τον σκοπό που δόθηκαν και να ζητήσουν την επιστροφή τους στο κράτος ως αχρεωστήτως καταβληθέντα.

Όλως τυχαίως δεν μάθαμε ποτέ τι έγιναν αυτές οι έρευνες!!!

Για την ιστορία της υπόθεσης, αξίζει να σημειώσουμε ότι όπως είχε αποκαλύψει στο «Εθνος της Κυριακής» ο Ικαριώτης εργολάβος Γιάννης Καρίμαλης, ο οποίος εξαρχής ανέλαβε την κατασκευή του ξενώνα, μετά την έγκριση της επιδότησης από κοινοτικό πρόγραμμα για τη διαμόρφωση τουριστικών υποδομών, όλα έγιναν με την επίβλεψη του Πάνου Καμμένου.

Η περίφημη βίλα «Freedom» δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ ως ξενώνας και σύμφωνα με τις αποκαλύψεις η ροή των πληρωμών προς τον εργολάβο για τα συνεργεία που απασχολούνταν στην κατασκευή του ξενώνα γινόταν από τον Πάνο Καμμένο ανάλογα με τη ροή της κοινοτικής χρηματοδότησης.

Ανά τακτά χρονικά διαστήματα ο Ικαριώτης εργολάβος «έκοβε» τιμολόγια προς την ιδιοκτήτρια του κτιρίου Δέσποινα Τζούλη (πεθερά του Καμμένου) και τα παρέδιδε στον Πάνο Καμμένο. «Εδινα τα τιμολόγια στον κ. Καμμένο με την ένδειξη ότι έχουν εξοφληθεί προκειμένου να τα καταθέσουν και να πάρουν την επιχορήγηση, με την οποία με πλήρωνε κατόπιν πάλι ο ίδιος», σημειώνει ο κ. Καρίμαλης.

Τα επιχειρήματα του Πάνου Καμμένου στην προσπάθειά του να δικαιολογηθεί δεν έπεισαν κανέναν. Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων είχε αναφέρει σε δημόσιες δηλώσεις του ότι τη γυναίκα του τη γνώρισε δύο χρόνια μετά την κατασκευή του σπιτιού, προσθέτοντας ότι μέχρι το τέλος του 2004 ήταν σε άλλο γάμο, ενώ σημείωσε ότι δεν έχει καμία ιδιοκτησιακή σχέση με την έπαυλη.

Οι δηλώσεις του Πάνου Καμμένου όμως δεν συμφωνούν με τα δεδομένα που προκύπτουν από τα έγγραφα τα οποία αφορούν τη χρηματοδότηση της επένδυσης, αφού η κ. Δέσποινα Τζούλη έλαβε έγκριση για την κατασκευή της τουριστικής έπαυλης από κοινοτικά κονδύλια του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης τον Σεπτέμβριο του 2004, ενώ το κύριο έργο ανέγερσης του κτιρίου ολοκληρώθηκε το 2007, σύμφωνα με τον κ. Καρίμαλη.

Σε μία 3ετία έμειναν στον ξενώνα μόνο 9 πελάτες και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ

Το καταπληκτικό της ιστορίας είναι ότι μόνο 10 πελάτες (11 εγγραφές) χρησιμοποίησαν τα δωμάτια της τουριστικής έπαυλης της Δέσποινας Τζούλη στο Γιαλισκάρι Ικαρίας από το 2008 έως και το 2010 σύμφωνα με το βιβλίο κίνησης, μεταξύ των οποίων ήταν και ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Π. Καμμένος.

Τα στοιχεία του βιβλίου κίνησης θέτουν υπό αμφισβήτηση τη λειτουργία της έπαυλης ως τουριστικού καταλύματος, αφού κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του εμφανίζεται να το έχουν αξιοποιήσει μόνο 10 πελάτες, εκ των οποίων και ο Π. Καμμένος, ο οποίος είναι γαμπρός της ιδιοκτήτριας.

Μάλιστα αναφέρεται ότι ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων είχε κλείσει δωμάτια στην τουριστική έπαυλη για 6 ολόκληρους μήνες από τις 15 Αυγούστου του 2008 έως και τον Φεβρουάριο του 2009. Πάντως, σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είχε κάνει λόγο για έκδοση εκατοντάδων αποδείξεων.

Εβαλε «φέσι» 62.300€ σε δύο εργολάβους;

Ένα άλλο ζήτημα που επίσης δεν έχει ελεχθεί και δεν έχει απαντηθεί από κανέναν είναι τα φέσια που άφησε ο κ. Καμμένος στους εργολάβους που έκαναν τις εργασίες της βίλας. Χρέος 35.300 ευρώ άφησε στον κ. Κα­ρί­μαλη ο Π. Καμμένος, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Ικαριώτη εργολάβου κατά την εξόφληση των εργασιών για την κατασκευή του κτιρίου.

Οπως αναφέρει ο εργολάβος, παρέδωσε στον Πάνο Καμμένο τιμολόγιο το οποίο ανέγραφε -όπως και τα προηγούμενα- ότι είχε εξοφληθεί προκειμένου να εισπραχθεί η τελευταία δόση της επιχορήγησης και να πληρωθεί κατόπιν ο ίδιος, όπως έκαναν και στις προηγούμενες πληρωμές.

Ομως, ο Πάνος Καμμένος δεν του απέδωσε το ποσό, με αποτέλεσμα, όπως αναφέρει ο Γιάννης Καρίμαλης,να πληρώσει τα συνεργεία από την τσέπη του. Μάλιστα, πίεσε την οικογένεια Καμμένου για να πάρει τα λεφτά του, χωρίς όμως αποτέλεσμα καθώς γνώριζε ότι δεν μπορεί να ασκήσει ένδικα μέσα επειδή στο τιμολόγιο υπάρχει η υπογραφή του ότι έχει εξοφληθεί.

Τη νομική οδό επέλεξε ένας άλλος εργολάβος ο οποίος ανέλαβε το 2009 να κάνει εργασίες στον περιβάλλοντα χώρο της έπαυλης και απέστειλε εξώδικο στον Πάνο Καμμένο, όπου τον κατηγορεί ότι του οφείλει 27.000 ευρώ για την ανέγερση μαντρότοιχου και άλλων εξωτερικών κατασκευών που του ανατέθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2009 από τον ίδιο τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, παρουσία της συζύγου του. 
 
Ο αλβανικής καταγωγής εργολάβος Α. Λίλα, αναφέρει στο εξώδικο ότι παρά τις συνεχείς οχλήσεις του προς τον Π. Καμμένο, ο τελευταίος του απαντούσε ότι το σπίτι είναι της πεθεράς του και «άντε βρες τη να πληρωθείς».

Ο ελληνικός λαός οφείλει να μάθει:

-Τι έχει κάνει η ελληνική δικαιοσύνη, το ΣΔΟΕ και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί επί της συγκεκριμένης υπόθεσης;

-Γνωρίζει κάτι το μέγαρο Μαξίμου και οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα επί του θέματος;
 
Πηγή

(η φωτό, είναι επιλογή του ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ)

Δημοσιεύθηκε στις 4 October 2015 | 9:14 pm


Ο ι απλήρωτοι (επί μήνες) εργαζόμενοι του ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΣΧΙΝΙΑ ΜΑΡΑΘΩΝΑ "γκρεμιζουν" από τους... "θρόνους" τους κ.κ. Ψινάκη και Αντιδήμαρχο Ρεϊσογλου"ΦΡΟΥΔΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ" και "ΦΥΚΙΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΞΩΤΕΣ ΚΟΡΔΕΛΛΕΣ" αποδείχθηκαν οι υποσχέσεις τους προς τους εργαζόμενους.Γράφει η Καλλιόπη Σουφλή

"ΑΡΧΗ ΑΝΔΡΑ ΔΕΙΚΝΥΣΙ", έγραψε πριν από αιώνες  ο ΣΟΦΟΚΛΗΣ στο μνημειώδες έργο του "ΑΝΤΙΓΟΝΗ"... έργο αιώνιο...

Δεν περιμένουμε φυσικά να το γνωριζουν ούτε ο κ. Ψινάκης, ούτε ο αντιδήμαρχος και  εκπρόσωπος του Δήμου στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΣΧΙΝΙΑ ΜΑΡΑΘΩΝΑ (ΦΟΔΕΠΑΣΜ), ο κ. Ρεϊσογλου... 


Την Πρωτοψάλτη όμως την ξέρει... είναι φίλη του κ. Δημάρχου... 

Έναν αρχαιολογικό χώρο δεν του έδωσαν  για να παρουσιάσει τη συναυλία του ο Ξαρχάκος (επίσης φίλος του δημάρχου) και έγινε της ... Πόπης.,, άστραψε, βρόντησε και άφησε "σεξιστικά υπονοούμενα" για τους αρχαιολόγους ο... "Ψιψινέλ" (όπως τον λένε  χαριτωλογώντας και όχι υποτιμητικά οι κάτοικοι του Μαραθώνα).

Της... Πόπης όμως γίνεται  ή όπως όλα δείχνουν θα γινει, σ' ένα μείζον θέμα που αφορά στους εργαζόμενους του ΦΟΔΕΠΑΣΜ, καθότι αν και γνώστης από την πρώτη στιγμή ο κ Δήμαρχος Ηλίας Ψινάκης, και μάλιστα πριν αναλάβει επισήμως την θέση του, είχε πληροφορηθεί από πρωτο χέρι τα... σημεία και τέρατα που συμβαίνουν εκεί και είχε δεσμευτεί ότι θα αναλάβει προσωπικά την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζομενοι... δεν έχει δώσει την πρέπουσα σημασία ούτε αυτός, ούτε ο αντιδήμαρχος κ. Ρεϊσογλου.

Θα μου πειτε, "αμάν, ρε Σουφλή, ήταν προεκλογική περίοδος... αν δεν τάξεις, πως θα εκλεγείς;"
Θα μου πείτε και πάλι... "Σουβλίτσα, εσύ τον στήριζες τον  Ψιψινέλ"
 Έχω απαντήσεις και για τα δυο...

Το ότι θα εκλεγόταν ο Ψινάκης και χωρίς ταξίματα, ήταν δεδομένο... το έβλεπες από την πρώτη στιγμή που ειπε πως θα διεκδικήσει την Δημαρχία...

Και φυσικά τον στήριξα, γιατι έπρεπε να τελειώνουμε με την προηγούμενη αρνητική κατάσταση, ενός ανίκανου δημάρχου που όπως απεκάλυψαν και οι  εφημερίδες, εκτός των άλλων, ήταν και μεγαλοφοροφυγας.

Ξεκαθάρισα όμως και από την πρώτη στιγη τη θεση μου μαζί του, και μάλιστα δημοσίως:
"Θα σας στηρίζω, κύριε Ψινάκη, όσο οι πράξεις και οι ενέργειές σας είναι προς το συμφέρον του συνόλου των πολιτών και του Μαραθώνα... στην πρώτη "στραβή", θα με βρείτε απέναντί σας..." 

Και η απάντησή του, ήταν : "Φυσικά, κυρία Σουφλή... αυτός άλλωστε είναι και ο ρόλος των δημοσιογραφων.... να ελέγχουν την εξουσία"!

Επειδή λοιπόν, ο ρόλος του δημοσιογράφου  που σέβεται τον εαυτό του, είναι ο έλεγχος της εξουσίας, και επειδή έχω ... "συλλάβει τον κ. δήμαρχο και τον κ. αντιδήμαρχο... "κλέβοντες οπώρας", καιρός να τα πούμε ένα χεράκι... πάντα φυσικά με στοιχεία και ντοκουμέντα και με κάθε καλή διάθεση για να επιλυθούν τα προβληματα... 

Ιδού το πρώτο μέρος της καταγγελίας των εργαζομένων στον ΦΟΔΕΠΑΣΜ:

Κύριε δήμαρχε του Μαραθώνα, ισχύει πως ο αδελφός σας, συναντήθηκε πολλάκις με τους εργαζόμενους του ΦΟΔΕΠΑΣΜ, προκειμένου να πληροφορηθεί τα όσα γίνονται σ' έναν ιδιαίτερα σημαντικό χώρο του ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ;

Οι δικές μου πληροφορίες λένε, πως ΝΑΙ... ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ... (αλήθεια, με ποιά ιδιότητα του αδελφού σας,  έγιναν αυτές οι συναντήσεις; Αποτελούσε κάποιο θεσμικό πρόσωπο;).

Οι δικές μου πληροφορίες λένε επίσης, πως του δόθηκε πλήρης φάκελλος με οτι αφορά στον  Φορέα και οι διαμαρτυρίες των υπαλλήλων του Φορέα... και όχι μόνο... προκειμένου να σας τον παραδώσει και να σας ενημερώσει.
Είμαι απόλυτα βέβαιη, πως το έκανε...

Οι ίδιες πληροφορίες λένε, πως ο αδελφός σας αντιλήφθηκε το μέγεθος του προβλήματος και δεσμεύτηκε πως η επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, η πλειονότητα των οποίων είναι κάτοικοι του Μαραθώνα, θα αποτελούσε από τις πρώτες σας προτεραιότητες...

"Το συμφέρον των πολιτών μας, είναι  η προτεραιότητά μας" ισχυρίζεται και ο αντιδήμαρχος κ. Ρεϊσογλου, ο οποίος ορίστηκε ως εκπρόσωπος του Δήμου, στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΦΟΔΕΠΑΣΜ...

Στη δριμυτατη επιστολή τους όμως οι εργαζόμενοι  του ΦΟΔΕΠΑΣΜ, που ταυτόχρονα είναι και αποκαλυπτική της... "πολιτικής" Ψινάκη - Ρεϊσογλου,  αποδεικνύεται, πως προτεραιότητα ήταν τα ... κουτσομπολιά και όχι τα ντοκουμέντα...

Ιδού το δεύτερο έρος της επιστολής των εργαζομένων του ΦΟΔΕΠΑΣΜ...


Ακούστε κύριοι Ψινάκη και Ρεϊσογλου...
ΟΦΕΙΛΑΤΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΗΔΗ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ OLAF στα όσα συμβαίνουν στα Διοικητικά Συμβούλια του ΦΟΔΕΠΑΣΜ, από την ημέρα της ιδρύσεώς του.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΑΚΕΛΟΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ... ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ  ΠΟΥ ΧΡΗΖΟΥΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΘΕΣΜΩΝ (OLAF), ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΙΕΙΤΕ ΤΗΝ ΝΗΣΣΑΝ... ΔΕΝ ΕΙΔΑ... ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ... ΔΕΝ ΞΕΡΩ...

Ακούστε κύριοι Ψινάκη και Ρεϊσογλου...
Αποκλειστικό σας μέλημα, οφείλει να είναι η επίλυση των προβλημάτων του Δήμου Μαραθώνα... και όχι η αποστασιοποίηση. 

Τα όσα καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι του ΦΟΔΕΠΑΣΜ, αφενός μεν δεν σας τιμουν, αφετέρου αποτελούν κίνητρο, για άμεση και ουσιαστική παρέμασή σας.

Ξέρετε κύριοι, Ψινάκη και Ρεϊσογλου, ο ΣΟΦΟΚΛΗΣ, δια του αιώνιου έργου του ΑΝΤΙΓΟΝΗ και του συγκλονιστικού αποσπάσματος που επιγραμματικά ανέφερα στην αρχή του ρεπορτάζ μου, στη ουσία μιλά για την ΕΥΘΥΝΗ!

Την ΕΥΘΥΝΗ που έχετε αναλάβει ως εκλεγέντες  εκπρόσωποι των κατοίκων του Μαραθώνα.

Η καταγγελία των εργαζομένων στον ΦΟΔΕΠΑΣΜ, είναι ΚΟΛΑΦΟΣ για σας... 
ΧΡΗΖΕΙ ΤΗΣ ΑΜΕΣΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ.

Οφείλω δε να σας πληροφορήσω, πως θα αποστείλω φάκελλο με συγκλονιστικά στοιχεία, όχι μόνο στους αρμόδιους Ελληνικούς Φορείς  (Δικαιοσύνη κλπ), αλλά και στον OLAF και θα κληθείτε να απαντήσετε γιατί ενώ ήσασταν γνώστες, δεν πράξατε (μέχρι την στιγμή της ανάρτησής μου) κάτι ουσιαστικό.

Επιπλέον, κύριοι Ψινάκη και Ρεϊσογλου, περιμένω ακόμα... να με καλέσετε όπως άλλωστε είχατε δεσμευθεί πολλάκις, για να σας καταθέσω στοιχεία και ντοκουμέντα ΚΑΙ για το ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΧΙΝΙΑ.

Τέλος, σας παραθέτω το κορυφαίο απόσπασμα της "ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ"  του ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ, το οποίον θεωρείται ένας από τους ακρογωνιαίους λίθους, επί του οποίου οικοδομήθηκε ανά τους αιώνες ο ΠΑΓΟΣΜΙΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ!

"Αµήχανον δε παντός ανδρός εκµαθείν ψυχήν τε και φρόνηµα και γνώµην, πριν αν αρχαίς και νόµοισιν εντριβής φανή εµοί γαρ όστις πάσαν ευθύνων πόλιν µη των αρίστων άπτεται βουλευµάτων, αλλ’ εκ φόβου του γλώσσαν εγκλήσας έχει, κάκιστος είναι νυν τε και πάλαι δοκεί· και µείζον όστις αντί της αυτού πάτρας φίλον νοµίζει, τούτον ουδαµού λέγω".

«Είναι αδύνατο να µάθει κανείς τη διάθεση, το φρόνηµα και τη γνώµη τού κάθε ανθρώπου, πριν αυτός δοκιµαστεί στην άσκηση της εκτελεστικής και νοµοθετικής εξουσίας. Όποιος λοιπόν φέρει την ευθύνη της διακυβέρνησης της πόλης και ωστόσο δεν παίρνει τις καλύτερες αποφάσεις γι’ αυτήν, και για κάποιον λόγο κρατά το στόµα του κλειστό, και τώρα, όπως και πριν, µου φαίνεται ότι είναι εντελώς άχρηστος. Και όποιος θεωρεί έναν φίλο του σπουδαιότερο από τη πατρίδα του, αυτόν δεν τον υπολογίζω καθόλου».

Αποφασίστε άμεσα, αν θέλετε κατά τον ΣΟΦΟΚΛΗ, να είστε χρήσιμοι ή ... άχρηστοι... 

Γιατί καλές οι φωτογραφίες με την Δούρου και τον Φιλίππου, για επικοινωνιακούς σκοπούς,  αλλά να κάνουμε και έργο ουσίας στο ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΧΙΝΙΑ... και κυρίως, να σταθούμε στο πλευρό των εργαζομένων που αδικούνται κατάφορα.Υ.Γ. Η λέξη "θρόνος" είναι χιουμοριστική, δημοσιογραφική αδεία... ελπίζω αυτό τουλάχιστον, να το αντιλαβάνεστε...

Δημοσιεύθηκε στις 4 October 2015 | 8:53 pm


Βόμβες Ρωμανιά: Το υπουργείο Εργασίας έδωσε 2 εκατ. ευρώ σε εταιρεία για να αποκωδικοποιήσει τους νόμους
ΒΟΛΕΣ ΚΑΤΑ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥΚαι πως θα βγει το... "κατι τις";
Αμάν ρε Ρωμανιά κι εσύ... όσο ήσουν στην κυβέρνηση, γιατί δεν τα έλεγες;;
ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΓΙΑ... ΚΡΕΜΑΛΑ1

Καλλιόπη Σουφλή


Βόμβες Ρωμανιά: Το υπουργείο Εργασίας έδωσε 2 εκατ. ευρώ σε εταιρεία για να αποκωδικοποιήσει τους νόμους


Βόμβες εξαπέλυσε ο Γιώργος Ρωμανία για τον τρόπο που λειτουργεί το υπουργείο Εργασίας, αλλά και τις σπατάλες που γίνονται.

Μιλώντας στο «Ε» στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» και τη Φαίη Μαυραγάνη ο πρώην γενικός γραμματέας είπε χαρακτηριστικά: «Έδωσαν ...
2 εκατομμύρια ευρώ από το υπουργείο Εργασίας πέρυσι εν μέσω κρίσης, ώστε να πληρωθεί εταιρεία για να αποκωδικοποιήσει τους νόμους».

Μάλιστα εξαπέλυσε πυρά και κατά του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου κατηγορώντας τον πως παραγκώνισε υπαλλήλους του υπουργείου για να προσλάβει σύμβουλους-δικηγόρους.Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 4 October 2015 | 7:03 pm


Πυρά Χρυσής Αυγής για τη μη εκλογή βουλευτή του κόμματος στη θέση αντιπροέδρου


Το ΣΥΝΤΑΓΜΑ, έχει καταλυθεί.
Ανεξάρτητα πολιτικών πεποιθήσεων του καθενός, το κόμμα της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, έχει ψηφιστεί νομίμως από μεγάλη μερίδα Ελληνν, και βάση του Συντάγματος δικαιούται εκπροσώπηση στο Προεδρείο της Βουλής...

ΠΟΙΑΣ ΒΟΥΛΗΣ ΟΜΩΣ;

Τελικα, οπως συνεχως επιβεβαιώνεται, άλλοι έχουν το όνομα του φασίστα κι άλλοι τη.. χάρη...

Καλλιόπη Σουφλή
Για «καραμπινάτη μεθόδευση» κατά την εκλογή των αντιπροέδρων της Βουλής, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή, τονίζοντας ότι «49 ψήφοι θεωρήθηκαν άκυροι».
Όπως σημειώνει το κόμμα, «το προεδρείο της βουλής "απεφάνθη" ότι ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ιωάννης Αϊβατίδης, δεν εκλέγεται Ε’ αντιπρόεδρος της βουλής για…
16 ψήφους! Την ίδια ώρα 49 ψήφοι μας θεωρήθηκαν άκυροι!»

Η Χρυσή Αυγή τονίζει πως πρόκειται «για καραμπινάτη μεθόδευση με σκοπό να αποκλειστεί από το προεδρείο της βουλής, στην οποία συνέπραξαν όλα τα αντισυνταγματικά κόμματα, παρότι σημαντικός αριθμός βουλευτών τους ψήφισαν υπέρ της τήρησης του Συντάγματος».

Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, η οποία συνοδεύεται από βίντεο που μπορείτε να δείτε παρακάτω, «ο κ. Αϊβατίδης και το νομικό τμήμα του κόμματος κατέθεσαν χειρόγραφη ένσταση για την επανεξέταση του αποτελέσματος».Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 4 October 2015 | 6:51 pm


ΟΣΟΙ (ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ) ΤΡΩΝΕ ...ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ, ΝΑ ΜΗΝ ΔΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ! (ΨΕΚΑΣΜΩΝ ΤΟ ...'ΜΠΑΧΑΛΟ'!) ... και ν' αρχίσουν ν΄' αναρωτιούνται: 
"ΜΑ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΘΕΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥΣ";;;

Αυτό το πολιτικό μοσχάρι, ο ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ, ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ, ν' απαντήσει για τους αεροψεκασμούς ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Καλλιόπη Σουφλή

ΠΟΙΟΣ ΒΑΛΤΟΣ ΚΑΙ ..."ΚΑΛΟΛΑΔΩΜΕΝΟΣ" ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΣΚΟΣ, ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ, ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΠΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΨΕΚΑΣΜΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΤΑΧΑ 'ΣΥΝΟΜΟΣΙΟΛΟΓΙΕΣ'; (Ε, ΣΤΑΥΡΑΚΑ, ΘΥΜΑΣΑΙ;)


ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΜΕ ΕΥΚΡΙΝΕΙΑ, ΣΤΟ 'C-130' ΤΗΣ (ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΒΕΒΑΙΩΣ!) ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ,
ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ "ΒΑΡΕΛΙΑ". ΛΕΤΕ ΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΙΣΩΣ ...ΒΥΣΣΙΝΑΔΑ,
Ή ΜΗΠΩΣ ...ΛΕΒΑΝΤΑ;

ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΕΟΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ, ΕΩΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΤΩΝ (ευρέως γνωστών...) ΚΥΡΙΑΡΧΩΝ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΟΥ! ΔΕΝ ΕΞΑΙΡΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑΝ ΛΑΟ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ!
Και όμως, "ουδείς" φαίνεται, τόσα χρόνια που πραγματοποιούνται οι δολοφονικοί για την υγεία μας ψεκασμοί πάνω απο τα κεφάλια μας, να αντιδρά ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ!..


(ορισμένες φωτογραφίες, απο το ιστολόγιο 'ελεύθερος αετός').
Ουδείς "στήνει τα πόδια", για να σταματήσουν όλες αυτές οι αμέτρητες και καταστρεπτικές πτήσεις, πάνω απο τόσες χώρες, ενώ όσοι "ψάχνουν" το ζήτημα, δεν αντιλαμβάνονται γιατί οι Πολεμικές Αεροπορίες όλων αυτών των χωρών-"θυμάτων" των ψεκασμών, ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΑΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΤΑ, τις συνεχείς παραβιάσεις των Εθνικών τους εναερίων χώρων, απο αυτά τα "χωρίς διακριτικά", αλλά εντελώς Νατοϊκά αεροσκάφη, τύπου (συνήθως) 'Μπόϊγκ Στρατοτάνκερ', ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΝΩΣΤΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΕΩΣ...
Όλα τα ανωτέρω τρομερά (και θλιβερά!) ΙΣΧΥΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ και για την Ελλάδα μας. Δεν υπήρξε ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ υπουργός Εθνικής Αμύνης, με στοιχειώδη Εθνική αξιοπρέπεια, γενναιότητα και αποφασιστικότητα, που ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΜΕΤΡΑ!ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ, ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ, αυτά τα αεροπλάνα και παριστάνουν, πώς δεν συμβαίνει τίποτε...
Ναί, αλλά ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ  ε ι σ π ν έ ο υ μ ε, επηρεαζόμενοι αγρίως απο αυτά...
 
Τί είναι όμως οι ψεκασμοί; Τα 'Chemtrail' είναι γραμμές από άκρως επικίνδυνες χημικές ουσίες, που ορισμένα (ειδικώς τροποποιημένα Νατοϊκά) αεροπλάνα αφήνουν στο ουρανό, μιλώντας δε αρχικώς, η "παγκόσμια κυβέρνηση", ισχυρίζεται ότι αυτά τα αεροσκάφη, χρησιμοποιούνται για την ...μείωση της υπερθερμάνσεως του πλανήτου!!!

Κάποιες μεμονωμένες έρευνες, τολμηρών ερευνητών, λένε πώς οι επιπτώσεις απο τους ψεκασμούς, είναι δραματικές, για τον (κάθε) πληθυσμό. Πέραν της αρχικής "καταστολής" κάθε τυχόν ανθρωπίνης "εκρηκτικής" διαθέσεως και αντιδράσεων, κατά των κυβερνήσεων και των καθεστώτων, υπάρχουν και άλλες 'μή καταγεγραμμένες' παράμετροι για την υγεία μας...

Άπειρες διεθνώς είναι οι φωτογραφίες και τα 'φίλμς' απο ανθρώπους που εμβρόντητοι έβλεπαν στον ουρανό, πάνω απο τα κεφάλια τους, λίαν αφύσικες και μή διαλυόμενες ευκόλως απο την ατμόσφαιρα, φαρδιές λευκές γραμμές, συχνά σε σχήμα 'σταυρόλεξου', ή 'μπακλαβά'! (Επειδή το ..."καλύτερο αποτέλεσμα" εις βάρος μας, είναι να μας ψεκάζουν "σταυροειδώς"!)
Ορισμένοι συγγραφείς, μιλούν για ευθεία στόχευση μειώσεως του παγκοσμίου πληθυσμού, με την (επιεικώς) βλακώδη αιτιολογία, ότι "έτσι, θα σωθεί ο πλανήτης"!!!
Είναι επίσης παραδεκτό, πώς αυτού του τύπου τα αεροσκάφη, είναι σε θέση ευκόλως να κάνουν μια χημική ή βιολογική επίθεση μεγάλης κλίμακος, για την μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού, επειδή γνωρίζουμε τα σχέδια της παγκόσμιας 'ελίτ' να μειώσει έως και 90% τον πληθυσμό της Γής!
Και δεν το κρύβουν, αντιθέτως το "διαλαλούν" με πρώτον τον διαβόητο Μπίλ Γκέητς, που απο 7 και κάτι δισεκατομμύρια που είμαστε στον πλανήτη αυτόν, θέλει να μας "μειώσει" στα 500 εκατομμύρια, ΜΗ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΜΑΣ, το ΠΩΣ στην ευχή, θα συμβεί αυτή η ΤΡΟΜΕΡΗ "μείωση"...

AN METΡΗΣΕΤΕ, ΑΥΤΗ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΟΣΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ, ΣΤΟ  ΟΥΡΑΙΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΑΤΡΑΚΤΟΥ,
ΜΕΤΑΛΛΙΚΗ "ΒΕΝΤΑΛΙΑ", ΕΧΕΙ ...100 ΑΚΡΟΦΥΣΙΑ!
Άν βρεθεί κάποιος και θέσει το ερώτημα, τί κάνουν οι κυβερνήσεις, τί κάνουν οι 'Διεθνείς Οργανισμοί', θα είναι ΑΠΕΡΑΝΤΑ ΑΦΕΛΗΣ, αφού ΟΛΟΙ είναι στο τρισάθλιο αυτό 'κόλπο'. Όσο για τα ΜΜΕ, ειδικώς τα μεγάλα κάθε χώρας, άς το ξεχάσουμε! Δεν είδαν, δεν ξέρουν, δεν έμαθαν, δεν ΘΕΛΟΥΝ! Απλώς μας κοροϊδεύουν, ότι όλα αυτά είναι δήθεν 'συνομοσιολογίες'! Και υπάρχουν ηλίθιοι που το ...πιστεύουν!
Υπενθυμίζουμε ότι το ζήτημα έχει έλθει και στην Βουλή, πρό ετών, ΑΛΛΑ η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τότε, έκανε το ίδιο ΘΕΑΤΡΟ, όπως και σε άλλες χώρες, απαντώντας ότι τάχα "αυτές οι γραμμές" είναι οι "γνωστές" γραμμές καυσαερίων κηροζίνης και ...τίποτε άλλο!
Είναι "γνωστό" επίσης, ότι τα αεροσκάφη αυτά, δεν είναι εύκολο να εντοπισθούν επειδή "επιχειρούν" μόνο απο στρατιωτικά αεροδρόμια και όπως τονίζεται απο ερευνητές, ανεφοδιάζονται σε καύσιμα στον αέρα, απο ιπτάμενα 'τάνκερς'! Εκτελώντας πολύωρες "επιχειρήσεις"... Και όλοι αντιλαμβανόμεθα καλώς, ποιοί διαθέτουν τέτοια "θηρία"...
Όσο οι άνθρωποι, οι πολίτες τόσων χωρών, που αποτελούν για χρόνια τώρα, τα ανυποψίαστα πειραματόζωα των απάνθρωπων αυτών μεθόδων, δεν έχουν ουδεμία - σχεδόν - πρόσβαση, σε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ, ώστε να αισθανθούν τί πραγματικά τους συμβαίνει απο ψηλά, τόσο θα αποθρασύνονται οι κυρίαρχοι συνεχίζοντας τις απερίγραπτες αυτές αυθαιρεσίες και κυρίως ΑΔΙΑΦΟΡΟΝΤΑΣ ΠΛΗΡΩΣ για τις επιπτώσεις...
...ΠΑΝΤΩΣ "ΑΥΤΑ" ΔΕΝ "ΕΞΑΓΟΝΤΑΙ" ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ, ΟΠΩΣ
ΠΑΣΙΦΑΝΩΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΟΛΟΙ, ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΑΛΛΑ "ΑΚΡΟΦΥΣΙΑ" ΤΟΥ ΠΤΕΡΥΓΙΟΥ ΑΥΤΟΥ
ΤΟΥ 'ΤΖΑΜΠΟ 747'...
Μελέτη επίμονη, γνώση και αναζήτηση, σε πρώτο στάδιο, οργάνωση και αντίδραση σε δεύτερο, αποκάλυψη, πιέσεις και δημοσιοποίηση στην συνέχεια, υπογραμμίζεται απο συγγραφείς, ότι πιθανώς μπορεί να "φρενάρουν" την ασυδοσία αυτή των ψεκασμών διεθνώς...
 
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 4 October 2015 | 6:39 pm


Ου Αμφισβητήσεις His Master's VoiceΕάν κάποιος δράστης είχε μπει σε ένα κολλέγιο και άρχιζε να ρωτάει ποιος είναι Εβραίος και μετά άρχιζε να εκτελεί, θα είχαμε πρώτο θέμα σε όλα τα «κανάλια της ενημέρωσης», τον «αντισημιτισμό» και πως πρέπει ο κόσμος και τα κράτη να τον πολεμήσουν και να τον σταματήσουν. 
 
Εάν κάποιος δράστης είχε μπει σε ένα κολλέγιο και άρχιζε να ρωτάει ποιος είναι ομοφυλόφιλος και μετά άρχιζε να εκτελεί, θα είχαμε πρώτο θέμα σε όλα τα «κανάλια της ενημέρωσης», την «ομοφοβία» και πως πρέπει ο κόσμος και τα κράτη να την πολεμήσουν και να την σταματήσουν. 
 
 
 
ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ, ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΟ ΔΙΩΓΜΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ!
 
ΜΟΝΟ ΑΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΓΗΣ ΟΛΟΙ  ΟΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΙ, ΘΑ ΗΡΕΜΗΣΕΙ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ... 
 
ΚΑΙ Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ, ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΠΛΕΟΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ.
 
Καλλιόπη Σουφλή 

Χτες ένας 26χρονος όρμησε σε πανεπιστήμιο (κολλέγιο) του Όρεγκον στις ΗΠΑ και άρχισε να πυροβολεί. 
Αποτέλεσμα: 13 νεκροί και τουλάχιστον 20 τραυματίες. Η σφαγή δεν παρουσιάζεται ως πρώτη είδηση. 
Δεν είναι ‘πιασάρικο’ το θέμα. 
Ξέρουν αυτοί. 
Οι διαμορφωτές γνώμης. 

Ξέρουν πότε να κάνουν πρωτοσέλιδα. 
Τα πάντα "ζυγίζονται" ανάλογα με το ποιος είναι δράστης και ποια τα θύματα. 
Η ιδεολογία της θυματοποίησης δεν πρέπει να εξασθενήσει. 
Μας λένε, ότι
δεν ξέρουν ποια ήταν «τα κίνητρα» του δράστη...


Ο Ομπάμα πάντως, βρήκε πάλι αφορμή να επιτεθεί στην οπλοκατοχή. "Οργίστηκε" λένε. 
Πέραν τούτου σιγή. 

Παρά τα όσα λένε τα media, ο δράστης δήλωνε ότι δεν ήταν Λευκός, αλλά mixed race και interracial(μιγάς). 

Δήλωνε επίσης «παγανιστής» καιwiccan και ότι αντιπαθούσε την «οργανωμένη θρησκεία» (sic), αλλά στην σελίδα του στο mySpace από τα δύο μόνο άτομα που είχε σύνδεση, το ένα ήταν ένας «φίλος» ισλαμιστής ονόματι Mahmoud Ali Ehsani, ο οποίος παρουσιάζεται σε πολλές «όμορφες βίαιες» φωτογραφίες με όπλα (βλ. φώτο κάτω)

Σύμφωνα με τον πατέρα μιας φοιτήτριας που τραυματίστηκε κατά την επίθεση, ο δράστης στόχευε αποκλειστικά Χριστιανούς. (Εδώ είναι που δεν γίνεται πιασάρικο το θέμα). 

Πριν μπει στο χειρουργείο η φοιτήτρια περιέγραψε τη στιγμή του μακελειού: "Περίμενα πολλά χρόνια μέχρι να το κάνω αυτό, είπε στον καθηγητή πριν τον πυροβολήσει. 

Όσοι βρισκόντουσαν στην αίθουσα έπεσαν στο έδαφος. 

Ο Χάρπερ γέμισε ξανά το όπλο του, διέταξε τους φοιτητές να σηκωθούν όρθιοι και τους ρώτησε αν ήταν Χριστιανοί. 

Επειδή είστε Χριστιανοί, θα δείτε το Θεό σε ένα δευτερόλεπτο" τους έλεγε πριν τους πυροβολήσει, δήλωσε ο πατέρας της στο CNN. 

Κάτι παρόμοιο είχε γίνει στην σφαγή στο Columbine, αλλά αυτά δεν επιτρέπεται να βγουν στο φως της δημοσιότητας. 
Δεν βολεύει το σύστημα.


Εάν κάποιος δράστης είχε μπει σε ένα κολλέγιο και άρχιζε να ρωτάει ποιος είναι μουσουλμάνος και μετά άρχιζε να εκτελεί, θα είχαμε πρώτο θέμα σε όλα τα «κανάλια της ενημέρωσης», την «ισλαμοφοβία» και πως πρέπει ο κόσμος και τα κράτη να την πολεμήσουν και να την σταματήσουν. 
 
Εάν κάποιος δράστης είχε μπει σε ένα κολλέγιο και άρχιζε να ρωτάει ποιος είναι Εβραίος και μετά άρχιζε να εκτελεί, θα είχαμε πρώτο θέμα σε όλα τα «κανάλια της ενημέρωσης», τον «αντισημιτισμό» και πως πρέπει ο κόσμος και τα κράτη να τον πολεμήσουν και να τον σταματήσουν. 
 
Εάν κάποιος δράστης είχε μπει σε ένα κολλέγιο και άρχιζε να ρωτάει ποιος είναι ομοφυλόφιλος και μετά άρχιζε να εκτελεί, θα είχαμε πρώτο θέμα σε όλα τα «κανάλια της ενημέρωσης», την «ομοφοβία» και πως πρέπει ο κόσμος και τα κράτη να την πολεμήσουν και να την σταματήσουν. 
 
Εάν κάποιος δράστης είχε μπει σε ένα κολλέγιο και άρχιζε να εκτελεί τους μαύρους, θα είχαμε πρώτο θέμα σε όλα τα «κανάλια της ενημέρωσης», τον «ρατσισμό» και πως πρέπει ο κόσμος και τα κράτη να τον πολεμήσουν και να τον σταματήσουν.

Είμαι 100% σίγουρος, ότι η λέξη «χριστιανοφοβία» δεν πρόκειται να ακουστεί. (Εδώ δεν ακούγεται ενώ συντελείται η γενοκτονία των χριστιανών στην Μ. Ανατολή, για την "προοδευτική" Δύση θα μιλάμε;) Ο κόσμος θα ακούει απλά, για κάποιον «τρελό»
 
Τι να διαμαρτυρηθείς για τους «τρελούς»; 
Τι πορεία να γίνει για τους «τρελούς»; 
Τι συνθήματα να φωνάζεις;
 «Τσακίστε τους τρελούς σε κάθε γειτονιά»; 
Τι να ζητήσεις; 
Να ψηφιστεί νόμος κατά του .. «τρελισμού»; 
Άλλωστε, κανένας χριστιανός δεν θα ζητήσει νομοθεσία κατά της χριστιανοφοβίας. Κανένα χριστιανικό λόμπι (;) δεν θα ασκήσει πιέσεις. 
Κανένας πάπας ή παπάς δεν θα καταγγείλει την έξαρση της χριστιανοφοβίας. 
Κανένας δεν θα μιλήσει για τον χριστινονοφοβικό λόγο μίσους και τον διαδικτυακό οχετό ύβρεων κατά των χριστιανών που αφήνεται ασύδοτος και ανέγγιχτος από κάθε «αντιρατσιστικό» νόμο. 
Καμία εκκλησία δεν θα φωνάξει, δεν θα διαμαρτυρηθεί και δεν θα βγάλει τους πιστούς στους δρόμους. 
Το πολύ-πολύ να γίνει κανένα νυκτερινό “vigil for the victims” με κεράκια και αρκουδάκια. 
Κανένας δεν θα κάνει κίνημα, σύνθημα ή hashtag το #ChristianLivesMatter: (όπως έγινε με το #BlackLivesMatter).

Choose your feelings & your reactions

Αυτά και άλλα πολλά μαρτυρούν την παράδοση μιας κοινωνίας στις ορέξεις των διαμορφωτών γνώμης
 
Μαρτυρούν την ολοκληρωτική ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς και τον ολοκληρωτικό θρίαμβο του αριστερού οργουελιανού newspeak, που έχει εισχωρήσει σε κάθε κράτος και λαό στις «δημοκρατικές» κοινωνίες, σφυρηλατώντας «παγκόσμιες συνειδήσεις» και διαμορφώνοντας χειραγωγούμενους πανομοιότυπουςμαζανθρώπους που με ένα κλικ «συγκινούνται» και «ξεσηκώνονται» κατά του «μίσους» και κατά του κάθε «-ισμού ή «-φοβίας» που θα τους υποδείξουν οι αφέντες και με ένα κλικ θα κάτσουν στα αβγά τους (ή θα κάτσουν στα τέσσερα), περιμένοντας το επόμενο κλικ που θα δίνει εντολή για την δική τους της σφαγή.

Είναι ξεκάθαρο ότι για «κάποιους» ο πόνος, ο θάνατος και ο κίνδυνος αποτελούν ιδεολογικά όπλα. 
Ο στόχος είναι η χειραγώγηση των μαζών και η ρύθμιση των συναισθημάτων τους και των αντιδράσεών τους. Φαίνεται ότι τα έχουν καταφέρει μια χαρά.

Τα κατοικίδια δεν αντιδρούν στο αφεντικό. 
Και δεν αμφισβητούν την φωνή του.  
His Master's Voice.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 4 October 2015 | 5:39 pm


Κραυγή Αγωνίας αλλά και …»Προειδοποίησης» απο τους Στρατιωτικούς! Επιτέλους, ΤέλοςΆκου τα λοιπόν, κύριε Ιατρίδη μου... γιατί τα τραβάει το... πωπάκι σου...

ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ... ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΓΑΜΗΜΕΝΗ ΦΟΡΑ, ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΛΕΗΛΑΤΕΙΤΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ, ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΝΑ ΟΡΘΩΣΟΥΝ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ: "ΟΥΤΕ ΣΑΝ ΣΚΕΨΗ... ΜΑΚΡΥΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ' ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ"...

ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΤΩΡΑ, ΠΟΥ ΓΙΝΟΤΑΝ ΤΗΣ ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΤΟ ΚΑΓΚΕΛΟ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΠΟ ΜΙΖΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΘΟΡΑ, ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΝΕΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΤΕ ΤΟΥΣ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ, ΕΝΩ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΤΙ "ΠΑΙΖΕΙ". 

Είδα όμως πολλές φορές, να φωνάζετε σαν γυναικούλες, για τα λεφτουδάκια σας.. λες και σας στερούν τα... κεκτημένα...

Από τις ένοπλες δυνάμεις της ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ, θα περίμενα να βγουν στους δρόμους και να πουν στον ελληνικό λαό, πως: "ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ... ΜΑΖΙ ΣΑΣ... ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ... ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ... ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΡΕΜΑΣΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ..."

Από τις Ένοπλες Δυνάμεις, περίμενα να βγουν στους δρόμους και να σταθουν μπροστά στο ΚΥΝΟβούλιο, συλλαμβάνοντας αυτούς που διέπραξαν ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.

Από τις Ένοπλες Δυνάμεις, θα περίμενα να  λειτουργούν ως ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΩΣ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΟΥ ΚΛΑΙΝΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟΥΛΑΚΟ ΤΟΥΣ, ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΧΑΝΕΤΑΙ, ΤΟΥΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΥΤΟΧΕΙΡΕΣ...ΚΑΙ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΩΝ ΠΤΩΧΕΥΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

ΨΗΦΙΣΑΤΕ  ΤΟΝ ΚΑΜΜΕΝΟ, ΕΝΩ ΕΙΧΕ ΥΟΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΟ 3ο  ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΡΚΙΣΤΗΚΑΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙΤΕ.

ΑΝΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ, ΡΙΨΑΣΠΙΔΕΣ!


Καλλιόπη Σουφλή

Υ.Γ.1. Διευκρίνιση: Αναφέρομαι στους υψηλόβαθμους στρατιωτικούς, που κρατούν την τύχη της ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΟΥ στα χέρια τους και θα μπορούσαν να την έχουν σώσει...

Υ.Γ.2. ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟ 1967.. ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ Η ΚΑΡΑΜΕΛΛΑ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ! 
  

Κραυγή αγωνίας από τους Στρατιωτικούς… Δεν αντέχουμε άλλες περικοπές! Επιτέλους, Τέλος.
Του Κωσταντίνου Ιατρίδη*
Κραυγή αγωνίας από τους Στρατιωτικούς… Δεν αντέχουμε άλλες περικοπές! 
Επιτέλους, Τέλος.
Δυστυχώς όσοι νομίζανε ότι οι περικοπές σταμάτησαν και μάλιστα μετά τις αποφάσεις των ανωτάτων Δικαστηρίων πλανώνται πλάνη οικτρά.

Τα μνημόνια που έχουν υπογράψει οι ιθύνοντες, αναφέρουν συντάξεις κάτω από 1000 ευρώ. 

Και αυτό δεν το λένε οι πολιτικοί μας , γιατί
φοβούνται. 

Φοβούνται το θυμό και την οργή των στελεχών των ΕΔ ,γιατί τρέμουν τη λαϊκή οργή γενικότερα.

 Όμως μαθηματικά και μεθοδευμένα εκεί οδηγούμαστε.

Έρχονται λοιπόν και νέες περικοπές στους μισθούς και συντάξεις των Στρατιωτικών ,το μόνο κομμάτι της κοινωνίας που υπέστη τις μεγαλύτερες περικοπές (διπλάσιες) από οποιαδήποτε άλλη ομάδα μισθωτών και συνταξιούχων.

Υπέστη πραγματικά μια κατάφορη αδικία ,υπέστη στην κυριολεξία διωγμό. Το πολιτικό σύστημα εκδικήθηκε τους στρατιωτικούς. Περικοπές πάνω από 60% μέχρι τώρα , και έπεται και συνέχεια.

Περικοπές πολύ μεγάλες και εξαιρετικά δύσκολα διαχειρίσιμες, από αυτούς που προσέφεραν και συνεχίζουν να προσφέρουν το υπέρτατο αγαθό , που είναι η άμυνα και η ασφάλεια της χώρας για να υπάρχει ειρήνη για να υπάρχει ανάπτυξη και ευημερία.

Τους στρατιωτικούς οι οποίοι πρέπει να υποβαθμίσουν ακόμη περισσότερο, σε επίπεδα άλλων δύσκολων δεκαετιών, την ποιότητα της ζωής τους.

Μπορεί όλοι οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας να διαβεβαίωναν και να διαβεβαιώνουν σε κάθε ευκαιρία ότι το αξιόμαχο των ΕΔ δεν έχει επηρεαστεί στο ελάχιστο και αυτό οφείλεται στον ανθρώπινο παράγοντα, δηλ. στο ηθικό των στελεχών των ΕΔ, όμως είναι τουλάχιστον αφέλεια να πιστεύουμε ότι οι ΕΔ έχουν μείνει ανεπηρέαστες και δεν τις έχουν “αγγίξει” οι συνεχείς απερίσκεπτες και απάνθρωπες περικοπές. Είναι ψέμα.

Οι πληγές που έχουν προκληθεί από τις ήδη εφαρμοζόμενες περικοπές θα γίνουν ακόμη βαθύτερες με τα νέα μέτρα, τις νέες περικοπές.

Οι απόστρατοι πλέον θα αντιμετωπίσουν προβλήματα επιβίωσης, που ήδη πολλοί αντιμετωπίζουν, προσεγγίζοντας τα όρια της εξαθλίωσης! Είναι πολύ άδικο αυτό κύριοι της Κυβέρνησης μετά από 35 και 40 χρόνια δουλειάς σε δύσκολες συνθήκες, χωρίς ωράριο, χωρίς γιορτές και αργίες, μακριά πολλές φορές από την οικογένεια.

Θα υπάρξουν επιπλέον παραιτήσεις στελεχών με εμπειρία, μόρφωση και ικανότητες. Θα ενταθεί ακόμη περισσότερο το κλίμα απαξίωσης και απογοήτευσης, ένα δηλητήριο το οποίο κυριολεκτικά παραλύει τις ΕΔ και θα πρέπει με κάθε τρόπο να βρεθεί το αντίδοτο.

Ουδείς ωστόσο μπορεί να χαρακτηρίσει αδικαιολόγητη την απογοήτευση και την οργή των στρατιωτικών ,και πρέπει άμεσα η πολιτική ηγεσία και η κυβέρνηση βέβαια, να ασχοληθούν με το ζήτημα αυτό κι όχι απλά με λόγια και δηλώσεις ,αλλά με έργα και πράξεις. Θα έπρεπε να υπάρχει ήδη, έτοιμη μια δέσμη μέτρων για την ανακούφιση των στρατιωτικών που πρώτα απ΄ όλα θα έστελνε το μήνυμα, ότι η πολιτική ηγεσία “είναι εδώ”.

Οπωσδήποτε βέβαια, θα υπάρξουν δυσμενέστερες επιπτώσεις και στη συντήρηση των οπλικών συστημάτων με ότι αυτό συνεπάγεται. Επιτέλους πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους, ότι η άμυνα δεν μπορεί να εξετάζεται μόνο με αριθμούς και ποσοστά περικοπών. 

Η Άμυνα πρέπει να εξετάζεται και με ποσοστά διαθεσιμότητας των οπλικών συστημάτων ,ειδικότερα , αυτή την περίοδο ,σ΄ αυτή την ευαίσθητη περιοχή του πλανήτη, όπου επικρατεί ρευστότητα και ένταση.

Όλα αυτά θα πρέπει άμεσα (χθές) να αντιμετωπιστούν. Διαφορετικά τα όσα θα δούμε και στο χώρο των στελεχών των ΕΔ, θα μας εκπλήξουν δυσάρεστα.

Κύριε Υπουργέ εσείς τι λέτε, θα συναινέσετε στο να υπάρξουν και άλλες περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις των Στρατιωτικών; Θα επιτρέψετε την περαιτέρω εξαθλίωση και απαξίωσή τους;
Οι στρατιωτικοί κύριε Υπουργέ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 σας στήριξαν και μπήκατε στη Βουλή, διότι υποσχεθήκατε πλήρη εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ και όχι άλλες περικοπές στην Άμυνα και στους μισθούς και συντάξεις.

ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ να τηρήσετε τις υποσχέσεις σας…Μην μας απογοητεύσετε όπως άλλοι.
Μην αναγκάσετε τους απόστρατους και εν ενεργεία να κατέβουν πάλι στους δρόμους!


*Αντιπτέραρχος (Ι) Κων/νος Ιατρίδης
Επίτιμος Δκτης ΔΑΥ
Πρόεδρος ΕΑΑΑ.
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 4 October 2015 | 5:21 pmΔείτε αγγελίες στο Νομό Αττικής

Φιλικοί ιστότοποι:


Translate:
Copyright © 2010-2015 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: