1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
 2. Μικρές αγγελίες
 3. Συνομιλία (chat)
 4. Καιρός
X Τηλεόραση:
 1. ΝΕΡΙΤ 1
 2. ΝΕΡΙΤ PLUS
 3. ΕΤ3
 4. Βουλή
Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Αττικής   »   Νεα Φιλαδελφεια    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή: Νεα Φιλαδελφεια και εμείς θα το προσθέσουμε.

Αγανάκτηση: Δυστυχώς δεν θα το δείξει ποτέ η τηλεόραση και σίγουρα θα το εξαφανίσουν (vid)


ΟΡΓΙΣΘΕΙΤΕ, ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ... 
ΟΡΓΙΣΘΕΙΤΕ!

Αυτό θα είναι το πρώτο βήμα της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΜΑΣ!

Η ΟΡΓΗ!

ΟΡΓΙΣΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΒΓΕΙΤΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ ... ΚΑΙ ΦΩΝΑΞΤΕ ΔΥΝΑΤΑ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΣΑΣ, ΓΙΑ ΟΣΑ ΖΟΥΜΕ....

ΦΩΝΗ ΛΑΟΥ, ΟΡΓΗ ΘΕΟΥ!

Πόπη Σουφλή

http://www.instabam.gr/wp-content/uploads/2015/01/411a78b6ede7bce165991a32637e3d626.jpg (Είμαι εξοργισμένος και δεν το αντέχω άλλο).

Τα σχόλια δικά σας..
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 26 April 2015 | 3:13 pm


Κύριοι “Βαρουφάκηδες”, σταματήστε να τζογάρετε με την χώρα!


  
Αυτό το “παιγνίδι” του σκωτσέζικου ντους, την μια να τους “σκίζουμε” και να υποχωρούν, την άλλη να μας εκβιάζουν και να μας εξωθούν στην ρήξη, το διαρκώς τιθέμενο δίλημμα “ευρώ ή δραχμή” με τους μισούς υπουργούς υπέρ του πρώτου και τους άλλους μισούς να εύχονται το δεύτερο, δεν μπορεί να συνεχισθεί- ούτε καν για το επίμαχο ακόμη δίμηνο.

 

Τρέχα γύρευε, τώρα, τι να΄χαν στο μυαλό τους οι επικοινωνιακοί εγκέφαλοι της κυβέρνησης το βράδυ της Πέμπτης, όταν εξέπεμπαν με... συγκρατημένο ενθουσιασμό τα “καλά νέα”, ότι από τις επαφές Τσίπρα στο εξωτερικό προκύπτει πως  οι δανειστές μας βλέπουν θετικά ως “λύση”-ενδιάμεση και προσωρινή, έστω- να παράσχουν κάποια ρευστότητα στην Ελλάδα, μέχρι την οριστική κατάληξη της διαπραγμάτευσης, περίπου σε ένα δίμηνο...

Η βραδινή αύρα, παρέσυρε μακρυά την επικοινωνιακή αισιοδοξία τους, κι' έτσι με το που ξημέρωσε η Παρασκευή, τα μηνύματα από το Eurogroup στην Ρίγα , ήταν άραχλα και απογοητευτικά: “βρισκόμαστε ακόμη μακρυά από σύγκλιση με την Ελλάδα”. 

Όσο για τον υπουργό Γιάνη, στο παλμαρέ των χαρακτηρισμών που έχει εξασφαλίσει μέσα σε 100 μέρες “πρώτη φορά Αριστερά”, προστέθηκαν οι “ερασιτέχνης, τζογαδόρος, ροκανιστής του χρόνου”! Ο ίδιος, βέβαια, επέμεινε ότι είναι αισιόδοξος πως στο τέλος θα υπάρξει συμφωνία. 

Έτσι κι' αλλιώς, για χθες, είχε προεξοφληθεί ότι
τίποτε το θεαματικό και ελπιδοφόρο δεν επρόκειτο να βγει- από όλους τους εμπλεκόμενους, πλην της κυβέρνησης! Πού, ομολογουμένως, ξέρει να παίζει άριστα το παιγνίδι των πρόσκαιρων εντυπώσεων. Για να κερδίζει χρόνο, που όμως αποδεικνύει ότι δεν ξέρει τι να τον κάνει...

Το μαρτύριο της σταγόνας (σε ρευστό και προοπτικές...), όλα δείχνουν πως θα συνεχισθεί δραματικά μέχρι να εξαντληθεί το τετράμηνο που εξ αρχής φαίνεται να είχαν υπολογίσει οι εταίροι δανειστές μας ως τελευταία προθεσμία, όταν είδαν κι' απόειδαν ότι οι “ενδιάμεσες” μηνιαίας διάρκειας “συμφωνίες” για τις οποίες δεσμευόμασταν (2ο Φεβρουαρίου, 20 Μαρτίου, 20 Απριλίου-η τελευταία μονομερώς από το γκουβέρνο...) πέραν του επικοινωνισμού και της κοντόφθαλμης αγοράς χρόνου (στην διάρκεια του οποίου η πραγματική οικονομία αποσαθρωνόταν!) δεν οδηγούσαν πουθενά. 

 Κι' από την άποψη αυτή, και οι έξω δίκιο έχουν να λένε “ακόμη τίποτε...”, και ο Βαρουφάκης δίκιο έχει ότι “στο τέλος...” ελπίζει πως ΘΑ υπάρξει. Συμφωνία. Έτσι κι' αλλιώς “στο τέλος”, όλοι θα δικαιωθούμε γιατί... θα έχουμε πεθάνει!

Όμως αυτό το “παιγνίδι” του σκωτσέζικου ντους, την μια να τους “σκίζουμε” και να υποχωρούν, την άλλη να μας εκβιάζουν και να μας εξωθούν στην ρήξη, το διαρκώς τιθέμενο δίλημμα “ευρώ ή δραχμή” με τους μισούς υπουργούς υπέρ του πρώτου και τους άλλους μισούς να εύχονται το δεύτερο, δεν μπορεί να συνεχισθεί- ούτε καν για το επίμαχο ακόμη δίμηνο. 

 Η αγορά έχει στραγγίξει, υγιείς επιχειρήσεις οδηγούνται σε ασφυξία και κλείσιμο, ο κόσμος με την αβεβαιότητα αν θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις (δεν υπάρχουν άλλα “διαθέσιμα” να μαζευτούν!) περιορίζει ακόμη περισσότερο τις δαπάνες του -ακόμη και τις ανελαστικές- φοβούμενος τα χειρότερα και φυλάγοντας όσα περισσότερα μετρητά αντέχει...

Ας τολμήσει ο κ. Τσίπρας να επιλέξει τι πορεία θ' ακολουθήσει. Και θέλει τόλμη και ως προς τους ψηφοφόρους του (που δεν τον ψήφισαν για την χρεοκοπία...) αλλά κυρίως ως προς τους “συντρόφους” του, τους οποίους αποδεικνύεται ότι δεν μπορεί να κουλαντρίσει σ' ένα ενδεχόμενο ρεαλιστικό προσανατολισμό του! Αυτή η αβεβαιότητα, εκτός από καταστροφική για την οικονομία, είναι και δηλητηριώδης για την.... ψυχική υγεία όλων μας! Η εθνική κατάθλιψη, τείνει να λάβει διαστάσεις πανδημίας! Δεν πάει άλλο, ας αποφασίσει να διαβεί τον (όποιο...) Ρουβίκωνα. Κι' ο Θεός βοηθός...

Α, και μια μικρή “λεπτομέρεια”, που δεν ξέρουμε αν συνυπολογίζουν οι “πρώτη φορά Αριστερά” κυβερνώντες μας: με ευρώ ή με δραχμή, η έξοδος (ακόμη και η διαχείριση...) της χώρας από την αθλιότητα και η απαρχή μια επίπονης πορείας ανασύνταξης και παραγωγικότητας, προϋποθέτει οργανωμένο και πειθαρχημένο κράτος!
 Δηλαδή το.... αυτονόητο “εθνικό ζητούμενο” για τον τόπο τις πολλές τελευταίες δεκαετίες! 

Έτσι λοιπόν, εκτός από την δημοσιονομική συμφωνία με τούς “άλλους”, απελπιστικά  επείγουσα και εκ των ων ουκ άνευ παράλληλη ανάγκη,όχι καν προόδου αλλά επιβίωσης, είναι η προσπάθεια ν' αποκτήσουμε διοίκηση, παιδεία, πολιτική ασφάλειας και τάξεως που δεν θ' αποτελεί καθημερινά... αντικείμενο διαπραγμάτευσης, αποτελεσματική Δικαιοσύνη,θεσμούς που θα λειτουργούν χωρίς εκλεκτικές εξαιρέσεις- να συμφωνήσουμε επιτέλους βρε αδερφέ... τι θα κάνουμε με τα σκουπίδια μας, που μισό αιώνα τώρα δεν μπορούμε να τα διαχειρισθούμε! 

Και προς αυτήν την “πεζή”κατεύθυνση,  οι “τωρινοί” συνεχίζουν δυστυχώς την τακτική των “προηγούμενων”: την... αγνοούν, σπρώχνοντάς την κάτω από το χαλί. Που, όμως, έχει γίνει ήδη βουνό....


Θάνος Οικονομόπουλος

Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 26 April 2015 | 3:02 pm


Τα περι διαγραφής χρεών από την Τράπεζα Πειραιώς. Η σκληρή αλήθειαΤρ. Πειραιώς: Διαγραφή οφειλών έως 20.000 ευρώ, «πάγωμα» στεγαστικώνΠριν λίγο αναρτήσαμε την είδηση με κάθε επιφύλαξη εδώ Τρ. Πειραιώς: Διαγραφή οφειλών έως 20.000 ευρώ, «πάγωμα» στεγαστικών

Επειδή με τη πρώτη ματιά και χωρίς να διαβάσεις τα…..ψιλά γράμματα συνήθως βγάζεις λάθος συμπεράσματα,

να επισημάνω οτι το συγκεκριμένο »ευεργέτημα» απευθύνεται σε πολίτες που ζούν οχι μόνο στο υποτιθέμενο »όριο της φτώχιας», αλλά σε »παγκάκια, πλατείες και χαρτόκουτες και τρώνε σε συσσίτια.
Συγκεκριμένα αφορά μόνον οσους υπαχθούν στο νόμο 4320/2015 για την ανθρωπιστική κρίση και ενδεικτικά παραθέτω τις προυποθέσεις που πρέπει να υπάρχουν για να ενταχθει κάποιος που είναι για.

 • Μεμονωμένο άτομο: 2400 ευρώ
 • Οικογένεια χωρίς εξαρτώμενο μέλος ή άτομο με ένα εξαρτώμενο μέλος: 3600 ευρώ
 • Οικογένεια με 1 εξαρτώμενο μέλος ή άτομο με 2 εξαρτώμενα μέλη: 4200 ευρώ
 • Οικογένεια με 2 εξαρτώμενα μέλη ή άτομο με 3 εξαρτώμενα μέλη: 4800 ευρώ
 • Οικογένεια με 3 εξαρτώμενα μέλη ή άτομο με 4 εξαρτώμενα μέλη: 5400 ευρώ
 • Οικογένεια με 4 και άνω εξαρτώμενα μέλη ή άτομο με 5 και άνω εξαρτώμενα μέλη: 6000 ευρώ

Τα περιουσιακά κριτήρια είναι τα εξής:

 • Η συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας (στην Ελλάδα ή/και στο εξωτερικό) να μην υπερβαίνει τις 90.000 ευρώ κατʼ άτομο,
 • προσαυξανόμενη κατά 15.000 ευρώ για κάθε επιπλέον ενήλικα και
 • κατά 10.000 για κάθε εξαρτώμενο ανήλικο και με ανώτατο συνολικό όριο για κάθε άτομο ή οικογένεια το ποσό των 200.000 ευρώ.
 • Το συνολικό ύψος των καταθέσεων του ατόμου ή του συνόλου των μελών της οικογένειας σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας και του εξωτερικού ή/ και η τρέχουσα αξία μετοχών, ομολόγων κ.λπ., να μην υπερβαίνει για το οικονομικό έτος 2014 (χρήση 2013) το διπλάσιο του ορίου εισοδήματος για τη λήψη των παροχών της παρούσας απόφασης.
Αλ.ανυ.α Μαχητες των Δρομων.Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 26 April 2015 | 2:53 pm


Απίστευτες καταγγελίες Κορκίδη…για ανθέλληνες εκπροσώπους μας στην Ε.Ε (βίντεο)


Για δείξτε μας και τους... ΕΛΛΗΝΕΣ τώρα, κύριε Κροκίδη... γιατί ούτε το φανάρι του Διογένη δεν μας τους δείχνει...

Πόπη Σουφλή

20619320

Σε μια απίστευτη καταγγελία προέβη ο πρόεδρος της της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) Βασίλης Κορκίδης σε τηλεοπτική εκπομπή για ελληνες εκπρόσωπους μας στην ΕΕ υπάλληλους και άλλους που δεν κάνουν το καθήκον τους….
αλλά αντίθετα σαμποτάρουν την κυβέρνηση και την χώρα. 

Υπάρχουν ελληνες που μας εκπροσωπούν στην ΕΕ και περιφέρονται δηλώνοντας ότι η κυβέρνηση είναι μια κυβέρνηση τρομοκρατών, Βομβιστών και κομμουνιστών.

Δείτε το βίντεο:Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 26 April 2015 | 2:41 pm


Η Ελλάδα σκόπιμα χρονοτριβεί, η ΕΕ σκόπιμα διαρρέει ότι σχεδιάζει το plan B με Grexit και ο χρόνος άσκοπα κυλά - Έρχεται το Γ΄ μνημόνιο
Σπέρνοντας τον φόβο του Grexit η Γερμανία σκόπιμα  χτυπάει την σκόπιμη αναβλητικότητα της Ελλάδος.
 
Στην μάχη των σκοπιμοτήτων, στην μάχη της μπλόφας και των τακτικών ελιγμών και όχι της ουσίας επιδίδονται Ελλάδα και ΕΕ, ρίχνονται στην μάχη των τακτικισμών και όχι στον βασικό στόχο που είναι η συμφωνία.
Που μας έχουν οδηγήσει οι σκοπιμότητες;

 

Η Ελλάδα σκόπιμα χρονοτριβεί γιατί δεν θέλει να παγιδευτεί στην 4μηνη που έχει απομείνει 2μηνη παράταση της δανειακής σύμβασης και εστιάζεται στην συμφωνία του Ιουνίου στο τρίτο δάνειο που έρχεται και θα περιλαμβάνει νέα κεφάλαια προς την Ελλάδα πιθανότατα 30 δισεκ. και μεταρρυθμίσεις δηλαδή μνημόνιο.
 

Η ελληνική κυβέρνηση, είναι βέβαιο ότι διαθέτει ρευστότητα έως
τις αρχές Ιουνίου.
 

Θα πληρώσει στις 12 Μαΐου τα 773 εκατ στο ΔΝΤ ενώ είναι ασαφές αν μπορούν να πληρωθούν τα 2 δισεκ. στο ΔΝΤ στο διάστημα 5 με 19 Ιουνίου.
 

Είναι όμως βέβαιο ότι για τον Μάιο τα ταμειακά διαθέσιμα είναι επαρκή και πιθανότατα φθάνουν έως τα μέσα Ιουνίου.

Ο βασικός στόχος της σκόπιμης χρονοτριβής της Ελλάδος και της κυβέρνησης είναι ένας.
Η κυβέρνηση της Ελλάδος υπό τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν θέλει να εγκλωβιστεί στην 4μηνη παράταση του μνημονίου.


Αν είχε συμφωνήσει τον Μάρτιο στις μεταρρυθμίσεις, θα είχε πάρει την δόση των 7,2 δισεκ. αλλά θα υποχρεωνόταν να εφαρμόσει μέτρα ενάντια στις πολιτικές διακηρύξεις της κυβέρνησης. 


Το ουσιώδες δεν είναι αυτό αν η κυβέρνηση είχε συμφωνήσει τον Μάρτιο στις μεταρρυθμίσεις, στο πέρας της 4μηνης δανειακής σύμβασης τον Ιούνιο όταν θα ξεκινούσε η νέα διαπραγμάτευση για το νέο δάνειο που χρειάζεται η Ελλάδα η Γερμανία και συνολικά η ΕΕ θα υποχρέωναν την Ελλάδα να εφαρμόσει νέο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων – μέτρων μνημονιακού χαρακτήρα.
 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα παγιδευόταν στο σχέδιο της Ευρώπης, θα εκτίθετο στους ψηφοφόρους της και θα εμφανιζόταν ως η επανάληψη της κυβέρνησης Σαμαρά.
 

Ο ΣΥΡΙΖΑ σκόπιμα χρονοτριβεί γιατί θέλει να κουμπώσει τις μεταρρυθμίσεις που de facto θα δεχθεί με την νέα δανειακή σύμβαση ενώ είναι πιθανό να συμπεριληφθούν και τα 7,2 δισεκ. της δόσης του δεύτερου δανειακού προγράμματος που ακόμη δεν έχει εκταμιευθεί.

Για να τεθεί απλά η ελληνική κυβέρνηση σκόπιμα χρονοτριβεί γιατί δεν θέλει να εφαρμόσει διπλό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων.


Το πικρό ποτήρι των μεταρρυθμίσεων θα το υποστεί η κυβέρνηση μια φορά αυτός είναι ο στόχος.
Έτσι θα εξαντλήσει τα χρονικά περιθώρια ώστε να φθάσει έως τις αρχές Ιουνίου και εκεί να τεθεί επί τάπητος το βασικό σχέδιο ναι σε μεταρρυθμίσεις που εξετάζονται αυτή την περίοδο και στο νέο δάνειο των 30 δισεκ. ευρώ.


Η Ελλάδα σκόπιμα καθυστερεί και αυτό η ΕΕ και η Γερμανία αλλά και συνολικά η Ευρώπη το έχουν διαγνώσει.


Δεν είναι τυχαίο ότι οι δηλώσεις Schaeuble του Γερμανού υπουργού Οικονομικών περί σχεδίου B περί plan B πραγματοποιήθηκαν αυτή την περίοδο.


Η Γερμανία γνωρίζει ότι δεν μπορεί η ΕΕ να διώξει την Ελλάδα από το ευρώ, μόνο αν το επιθυμεί ένα κράτος μέλος μπορεί να αποχωρήσει και αυτό θα συμβεί μετά από συνεννόηση νομική και πρακτική.


Στην Ελλάδα καθολικά οι πολίτες τάσσονται υπέρ του ευρώ άρα η Ελλάδα δεν μπορεί να φύγει από το ευρώ.


Οι δηλώσεις Schaeuble του Γερμανού υπουργού Οικονομικών είχαν μια σκοπιμότητα να περάσει η ευρωπαϊκή διπλωματία στην αντεπίθεση κόντρα στις ελληνικές σκοπιμότητες.


Ο φόβος του Grexit ο φόβος της χρεοκοπίας είναι πολύ σοβαρός και σίγουρα θα προκαλέσει μόνο αρνητικές συνέπειες.
Σπέρνοντας τον φόβο του Grexit η Γερμανία σκόπιμα  χτυπάει την σκόπιμη αναβλητικότητα της Ελλάδος.


Η Ελλάδα σκόπιμα χρονοτριβεί και η Γερμανία – και όχι μόνο η Γερμανία – σκόπιμα διαρρέουν τα περί Grexit και τα περί σχεδίου Β που περιλαμβάνει και στάση πληρωμών.

Μπορεί να χτυπήσουν την Ελλάδα μέσω των collaterals των τραπεζών

Πολιτικές πιέσεις φαίνεται ότι ασκούνται στην ΕΚΤ ώστε στις 6 Μαΐου να αυξηθούν τα haircut στα collaterals των ελληνικών τραπεζών….ώστε να παραδειγματιστεί η ελληνική κυβέρνηση.
Ήδη ο Draghi της ΕΚΤ δήλωσε ότι στις 6 Μαΐου θα επανεξεταστεί η πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τα collaterals των ελληνικών τραπεζών.


Γενικώς η ΕΚΤ δεν θέλει να φέρει σε δύσκολη θέση τις ελληνικές τράπεζες, ωστόσο οι πολιτικές πιέσεις που ασκούνται είναι ασφυκτικές ώστε να παραδειγματιστεί η Ελλάδα και να αλλάξει στάση η ελληνική κυβέρνηση.


Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα το bankingnews.gr είχε αποκαλύψει ότι στην αύξηση των haircut κατά μέσο όρο 35% στα ελληνικά collaterals προσανατολίζεται η ΕΚΤ λόγω της επιδείνωσης ειδικά των ομολόγων τόσο του πυλώνα 1 και 2 που φέρουν την εγγύηση του δημοσίου όσο και των κρατικών ομολόγων.


Με βάση ενδείξεις στον πυλώνα 1 και 2 το haircut θα μπορούσε να φθάσει έως το 40%.
Οι ελληνικές τράπεζες έχουν αντλήσει από το ευρωσύστημα 110 δισεκ. ευρώ ρευστότητα εκ των οποίων 74 δισεκ. μέσω ELA με κόστος 1,55% και 36 δισεκ. απευθείας ρευστότητα από την ΕΚΤ με κόστος 0,05%...

Ο χρόνος άσκοπα κυλάει

Η Ελλάδα έχε σχέδιο και σκόπιμα χρονοτριβεί.
Η Ευρώπη έχει σχέδιο και σκόπιμα διαρρέει τα Grexit και την ύπαρξη plan B.


H ουσία όμως παραμένει, ο χρόνος κυλάει αμείλικτα και δυστυχώς άσκοπα χωρίς να έχουν γεφυρωθεί οι διαφορές και χωρίς συμφωνία ενώ η ζημία στην εθνική οικονομία συνεχίζεται.
 

Ήδη η σωρευτική ζημία τους τελευταίους 5 μήνες φθάνει τα 40 δισεκ. όσο δηλαδή θα είναι το νέο δάνειο προς την Ελλάδα μαζί με την δόση των 7,2 δισεκ. (30 +7,2 + 2,8 δισεκ. τα υπόλοιπα δυνητικά έσοδα).

Μάλιστα όσο καθυστερεί η συμφωνία το ύψος του τρίτου δανείου που θα είναι τρίτο μνημόνιο τόσο θα αυξάνεται….


Δεν θα είναι 5 ή 10 δισεκ. αλλά τουλάχιστον 30 δισεκ. το νέο δάνειο με μεταρρυθμίσεις που θα αγγίξουν τα πάντα ακόμη και αυτά που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ταμπού.
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 26 April 2015 | 2:29 pm


Με plan B που περιλαμβάνει Grexit απειλεί ο Schaeuble την Ελλάδα χωρίς συμφωνία - Τον αδειάζουν Ecofin και Moscovici

"H ερώτηση περί plan B εμπεριέχει ένα άλυτο δίλλημα", τόνισε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ 
 
 Την ύπαρξη plan B, υπαινίσσεται ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών W. Schaeuble, ο οποίος παρομοίασε την προετοιμασία για ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, με τις διαδικασίες που προηγήθηκαν της γερμανικής ενοποίησης. 

Διαψεύδει τα σενάρια περί ύπαρξης σχεδίου Β, ο Επίτροπος Οικονομίας, P. Moscovici
.
Προσπαθούν να τα μαζέψουν οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης.


"Δεν υπάρχει σχέδιο Β, ούτε C, ούτε D, ούτε E...για την Ελλάδα" τόνισε ο Επίτροπος Οικονομίας, P. Moscovici διαψεύδοντας τις δηλώσεις του γερμανού υπουργού Οικονομικών W. Schaeuble από τo Ecofin στη Ρίγα της Λετονίας.


Στο ίδιο κλίμα ήταν και οι δηλώσεις του

γάλλου υπουργού Οικονομίας, Michel Sapin, ο οποίος σε ερώτηση εαν υπάρχουν ευρωπαϊκά σχέδια για την περίπτωση αποχώρησης της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ, προσπάθησε να "μαζέψει" τις χθεσινές δηλώσεις υπουργών ξεκαθαρίζοντας πως «δεν υπάρχει σχέδιο Β".

Εξηγήσεις για τις χθεσινές δηλώσεις του περί Plan B έκανε και ο Σλοβένος υπουργός Οικονομικών, Dusan Mramor ο οποίος τόνισε ότι «δεν αναφερόταν στην περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, αλλά στις δυσκολίες που υπάρχουν στις διαβουλεύσεις και την ανάγκη εξεύρεσης άλλης διαδικασίας».


Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών W. Schaeuble ερωτηθείς «αν συμμερίζεται την άποψη της καγκελαρίου Μέρκελ ότι θα κάνει τα πάντα για να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη», απάντησε θετικά, σημειώνοντας πως δεν είναι βέβαιο ότι η αποφασιστικότητα της καγκελαρίου αρκεί.
Αναφερόμενος κι αυτός στην ύπαρξη plan B για την αποχώρηση της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ, δεν θέλησε να δώσει σαφή απάντηση και ενέπλεξε το όλο ζήτημα με την ενοποίηση της Γερμανίας και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας υπεύθυνος πολιτικός.


Διπλωματικές πηγές αναγνώρισαν, πάντως, σήμερα στη Ρίγα ότι η διαδικασία που ακολουθείται εσχάτως στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους δανειστές είναι ως ένα βαθμό προβληματική και ότι θα πρέπει να υπάρξουν διορθωτικές κινήσεις το ταχύτερο δυνατό ώστε να καταστεί εφικτή η επίτευξη συμφωνίας ως την 11η Μαΐου.


"Η λύση δεν είναι φυσικά η επιστροφή στην τρόικα" ανέφεραν οι ίδιες πηγές τονίζοντας ωστόσο ταυτόχρονα ότι "ακόμη και αιωνιότητα δεν διαρκεί για πάντα".


Εξάλλου, ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, H. Schelling, μιλώντας σήμερα στους δημοσιογράφους εξέφρασε την πεποίθηση ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα υπάρξει συμφωνία με την Ελλάδα.


«Είναι στο χέρι της Ελλάδας» είπε και πρόσθεσε: «Ελπίζω ο κ. Βαρουφάκης να έλαβε το μήνυμα που του έστειλε χθες το Eurogroup».


Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε ανώνυμος παράγοντας του Eurogroup, ο οποίος εκτίμησε ότι είναι εφικτή η επίτευξη συμφωνίας εντός δύο εβδομάδων.


Ο ίδιος αξιωματούχος ανέφερε, πάντως, ότι ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που παραμένουν ανεπίλυτα είναι το θέμα του Ασφαλιστικού, το οποίο όπως ανέφερε θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με ελαστικότητα τόσο από την πλευρά των εκπροσώπων των δανειστών, όσο και από την πλευρά των εκπροσώπων της ελληνικής κυβέρνησης.


Τέλος, διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι ο Έλληνας υπουργός Γ. Βαρουφάκης είχε διμερή συνάντηση με τον Επίτροπο Οικονομίας, P. Moscovici, στο περιθώριο του Ecofin, στη Ρίγα.
Παρόν, τις τελευταίες δύο μέρες ήταν και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γ. Στουρνάρας, ο οποίος στο περιθώριο της συνεδρίασης των διοικητών των 28 κρατών μελών της ΕΕ, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της ΕΚΤ, Mario Draghi και τον πρόεδρο του Eurogroup , J. Dijsselbloem.

Όπως μετέδωσε το Mega, o W. Schaeuble ερωτηθείς για το αν η ευρωζώνη διαθέτει κάποιο σχέδιο αντιμετώπισης του κινδύνου ελληνικής εξόδου από το ευρώ, τόνισε ότι "αν είχα ανακοινώσει εκ των προτέρων ότι διαθέταμε σχέδιο ενοποίησης, όλοι θα είχαν πει ότι οι Γερμανοί τρελάθηκαν τελείως".
 

Ο ίδιος πάντως πρόσθεσε αργότερα ότι "το να τίθεται η ερώτηση περί plan B σε έναν υπεύθυνο πολιτικό, εμπεριέχει ένα άλυτο δίλλημα".

Να σημειωθεί ότι την ύπαρξη plan B, παραδέχτηκε και ο Υπουργός Οικονομικών της Σλοβενίας στο Eurogroup της Παρασκευής. Ο σλοβένος Υπουργός Οικονομικών απείλησε ευθέως με χρεοκοπία την Ελλάδα - αν δεν προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις - και σύστησε προς την Ευρωζώνη να προετοιμαστεί για το Plan B...
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 26 April 2015 | 2:22 pm


Ένας οδηγός για να ζήσεις την ζωή σου συνειδητάΜια ζωή που την έζησες κάνοντας επιλογές, είναι μια ζωή συνειδητής δράσης. Μια ζωή που την έζησες αφήνοντας την στην τύχη, είναι μια ζωή ασυνείδητης δημιουργίας” – Neale Donald Walsch
1Προσπαθώ να ζω την ζωή μου, όσο το δυνατόν περισσότερο, φέρνοντας στην συνείδηση μου αυτό που αναβλύζει από το ασυνείδητο μου.
Προσπαθώ να καθαρίσω την ομίχλη, από την οποία συχνά παρεκτρεπόμαστε, για να δω που πηγαίνω και να κάνω συνειδητές επιλογές αντί για αυτοματοποιημένες.
Είχες ποτέ την αίσθηση ότι παρασύρεσαι από την ζωή και τίποτα δεν πάει όπως θα ήθελες; Ή το ότι δεν ξέρεις πως έφτασες εδώ που είσαι σήμερα;
Το να ζεις συνειδητά είναι να πάρεις τον έλεγχο της ζωής σου, να σκέφτεσαι τις αποφάσεις που παίρνεις αντί να τις παίρνεις χωρίς σκέψη, να έχεις την ζωή που θέλεις αντί να ζεις αυτή που σου έτυχε.

Αν παρασύρεσαι από την ζωή, νιώθεις εκτός ελέγχου ή δεν ξέρεις πως έφτασες εδώ, το να αποφασίσεις να ζήσεις συνειδητά είναι ίσως το μοναδικό πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνεις.

2Ζεις συνειδητά τώρα;

Κάνε στον εαυτό σου αυτές τις ερωτήσεις. Αν δεις ότι απαντάς “ναι” σε πολλές από αυτές, ίσως πρέπει να σκεφτείς να δοκιμάσεις να ζεις πιο συνειδητά.
1. Είσαι σε μια δουλειά που έτυχε, αντί για αυτή που θέλεις;
2. Κάνεις πράγματα που σου λένε να κάνεις, αντί για αυτά που θες να κάνεις;
3. Ξοδεύεις τον χρόνο σου με πολύωρες εργασίες, αντί για όπως θες εσύ να περνάς τις μέρες σου.
4. Εύχεσαι να μπορούσες να περνάς περισσότερο χρόνο με τα αγαπημένα σου πρόσωπα;
5. Βρίσκεις τον αυτό σου με παραπανίσια κιλά, εξαιτίας όλων αυτών που έτρωγες τόσα χρόνια και επειδή δεν ασκείσαι;
6. Βρίσκεις τον εαυτό σου να ζεις με δανεικά, χωρίς να ξέρεις που φεύγουν τα λεφτά σου;
7. Βρίσκεις τον εαυτό σου να ξοδεύει τον χρόνο του κάνοντας πράγματα που δεν είναι σημαντικά, αντί να επικεντρώνεσαι στην ολοκλήρωση πραγμάτων που είναι σημαντικά;
8. Περνάς τις μέρες σου χωρίς να σκέφτεσαι το τι θέλεις από την ζωή και πώς να το αποκτήσεις;
Αν απάντησες “όχι” σε όλες από αυτές, πιθανόν ήδη ζεις συνειδητά και δεν χρειάζεσαι αυτό το άρθρο καθόλου. Όσοι θέλουν να μάθουν να ζουν πιο συνειδητά, ας συνεχίσουν το διάβασμα.

Πώς να ζήσεις την ζωή πιο συνειδητά

Δεν είναι κάτι που μπορείς να αλλάξεις μέσα σε μια νύχτα. Το να ζεις συνειδητά είναι τρόπος ζωής, ικανότητα, τέχνη. Δεν είναι κάτι που το κάνεις μόνο μια φορά, αλλά μια συνήθεια που θα συνεχίσει για το υπόλοιπο της ζωής σου.
Είναι πολύ απλό: να έχεις επίγνωση και να σκέφτεσαι οτιδήποτε κάνεις. Κάνε συνειδητές επιλογές αντί να κάνεις απερίσκεπτα πράγματα. Αυτό είναι όλο.
Ακούγεται απλό, αλλά είναι εκπληκτικό το πόσοι λίγοι άνθρωποι το κάνουν. Είναι ακόμα πιο εκπληκτικό το πόσο εύκολο είναι να ζεις την ζωή στον αυτόματο πιλότο και να κάνεις ότι κάνεις πάντα, επειδή έτσι έχεις συνηθίσει. Και είναι πιο εύκολο έτσι, ακόμη και αν οι ζωή σου είναι δυσκολότερη.
Δεν είναι εύκολο να αλλάξεις την ζωή σου, να σπάσεις τις ρουτίνες και να ξεκινήσεις να ζεις την ζωή που θες.
Θέλει προσπάθεια, ενέργεια και συνεχή επαγρύπνηση για να σκεφτείς τις επιλογές σου. Όλες τις επιλογές σου.
life-lessonΟρίστε μερικά κόλπα που έπιασαν σε εμένα:
1. Κάνε την επισκόπηση της ζωής σου μια τακτική ρουτίνα. Είτε κρατάς ημερολόγιο, είτε κάνεις επισκόπηση κάθε απόγευμα, είτε μια φορά την εβδομάδα είτε κάνεις ένα διάλειμμα στο γραφείο για να το κάνεις, είναι σημαντικό να δίνεις στα πράγματα κάποια σκέψη. Τακτικά.
2. Τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο, θέσε ή αναθεώρησε τους στόχους σου. Τι θέλεις να κάνεις στην ζωή σου; Τι είναι σημαντικό για εσένα; Πως θέλεις να είναι η ζωή σου; Και πως θα φτάσεις εκεί; Γράψε τα, κράτησε τα κάπου που θα τα βλέπεις συχνά και ανέλαβε δράση.
3. Αναθεώρησε τις σχέσεις σου. Οι άνθρωποι που αγαπάμε είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα στις ζωές μας, αν όχι τα μόνα σημαντικά. Πρέπει να σκεφτείς για αυτές. Περνάς αρκετό χρόνο μαζί τους; Τους δείχνεις την εκτίμηση σου; Υπάρχει τρόπος να βελτιώσεις τις σχέσεις σου; Χρειάζεται να απολογηθείς ή να συγχωρέσεις για κάτι; Μπορεί να βελτιωθεί η επικοινωνία; Επίσης, αναθεώρησε και τις σχέσεις σου με άλλα άτομα, όπως για παράδειγμα οι συνάδελφοι σου.
4. Εξέτασε την επίδραση σου στον κόσμο. Πως αυτό που κάνεις, αυτό που καταναλώνεις και το πώς ζεις, επηρεάζει το περιβάλλον; Πως επηρεάζει τους φτωχούς ανθρώπους στις χώρες του τρίτου κόσμου; Πως επηρεάζει τους φτωχούς και τους αδύναμους; Πως επηρεάζει την κοινωνία στην οποία ζεις; Η ζωή σου έχει αντίκτυπο, είτε σκέφτεσαι για αυτά είτε όχι. Το να έχεις συνείδηση για το πώς οι αποφάσεις σου επηρεάζουν τους άλλους είναι σημαντικό.
5. Αναλογίσου το αληθινό κόστος κάθε αγοράς σου. Συχνά αγοράζουμε πράγματα χωρίς να σκεφτόμαστε τι κάνουμε ή πόσο πραγματικά κοστίζουν. Σίγουρα, κάνει 20 €, κανένα πρόβλημα, σωστά; Αλλά αυτά τα 20 € μπορεί να σημαίνουν αρκετές ώρες από την ζωή σου, ώρες που δεν πρόκειται να πάρεις πίσω. Θέλεις αλήθεια να ξοδεύεις χρήματα για ασήμαντες αγορές; Είναι αυτό που πραγματικά θέλεις να κάνεις με την ζωή σου; Αξίζει λίγη σκέψη πιστεύω.
6. Αναλογίσου την αληθινή αξία των πραγμάτων στην ζωή σου. Οι ζωές μας είναι γεμάτες πράγματα, στο σπίτι μας, στο γραφείο μας. Και πέρα από το κόστος αγοράς έχουν και φόρο στην ζωή μας. Πρέπει να τακτοποιούνται, να καθαρίζονται, να μετακινούνται, να έρχονται μαζί μας όταν μετακομίζουμε. Καταλαμβάνουν χώρο στην ζωή μας. Είναι οπτικό στρες. Αργότερα, θα πρέπει να απαλλαγούμε από αυτά, να ταξινομήσουμε τα πράγματα, να βρούμε χρόνο να τα πετάξουμε, να τα ανακυκλώσουμε ή να τα χαρίσουμε.  Αν το να έχεις αυτά τα πράγματα δεν αξίζει όλο αυτό, τότε ξεφορτώσου τα.
7. Επανεξέτασε πως ξοδεύεις τον χρόνο σου. Μέχρι να κάνεις έναν έλεγχο και αρχίσεις να τηρείς ένα ημερολόγιο επισκόπησης της ζωής σου, δεν ξέρουμε που ξοδεύουμε τον χρόνο μας. Και αν κάνεις μια επισκόπηση του χρόνου σου, μπορεί να εκπλαγείς πολύ. Και αν ξέρεις πως ξοδεύεις τον χρόνο σου, μπορείς να πάρεις συνειδητές αποφάσεις για το πώς θέλεις να τον ξοδεύεις στο μέλλον.
8. Εξερεύνησε τον εαυτό σου. Πάρε λίγο χρόνο να σκεφτείς τι είδους άνθρωπος είσαι. Ποιες είναι οι αξίες σου. Αν ζεις σύμφωνα με αυτές. Πως συμπεριφέρεσαι στους ανθρώπους. Πως συμπεριφέρεσαι στον εαυτό σου. Σκέψου αυτό: τι θέλεις οι άνθρωποι να λένε για σένα μόλις πεθάνεις;Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 26 April 2015 | 2:17 pm


βάλε χρώματα... ζήσε... (βιντεο)
Κι αν απλωθεί γύρω σου το γκρίζο ή το μαύρο, κάνε κάτι απλό...
Βάλε χρώματα...ζήσε... 

Πίστεψε σ' εσένα... στις επιλογές σου...

Προχώρα στο δρόμο σου, χωρίς δεκανίκια...

Πίστεψε σ' εσένα... αγάπησε πρώτα εσένα...

Ανακάλυψε όσα δεν ήξερες πως βρίσκονται μέσα σου...

Για να μπορέσεις να μάθεις, πρέπει να 'σαι λεύθερος... να πειραματισθείς... να δοκιμάσεις... να κάνεις λάθη...

Μέσα απ' τα λάθη σου θα μάθεις... αρκεί να τους δώσεις χρώμα που δεν θα το ξαναχρησιμοποιήσεις στην πορεία της ζωής σου...


Να έχουμε μια όμορφη Κυριακή

Πόπη


Δημοσιεύθηκε στις 26 April 2015 | 2:11 pm


Μέρες που είναι, πρέπει να ξέρεις τι είναι αυτή η φωτογραφία…

Πρόκειται για ντοκουμέντο από τα Αρχεία του Βατικανού.

Στις 24 Απριλίου του 1915, δηλαδή πριν ακριβώς 100 χρόνια, λίγες ημέρες μετά το Πάσχα, ο τουρκικός στρατός σταύρωσε γυμνές τις γυναίκες των Αρμενίων.

Ως Γενοκτονία των Αρμενίων αναφέρονται τα γεγονότα εξόντωσης Αρμενίων πολιτών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας κατά τη διάρκεια του Α” Παγκοσμίου Πολέμου.

Ως έναρξη της Αρμενικής Γενοκτονίας συμβολικά θεωρείται η 24η Απριλίου του 1915, όταν η ηγεσία της Αρμενικής κοινότητας της Κωνσταντινούπολης φυλακίστηκε και εκατοντάδες Αρμένιοι της Πόλης απαγχονίστηκαν.

Τουρκικές πηγές αναφέρουν ότι ο αριθμός των νεκρών Αρμενίων ήταν από 600.000 ως 800.000, ενώ Δυτικές και Αρμενικές πηγές ανεβάζουν τον αριθμό των σφαγιασθέντων στο 1.500.000.

Θεωρείται μια από τις πρώτες σύγχρονες γενοκτονίες.

Η Τουρκία αρνείται την ύπαρξη «γενοκτονίας» και ισχυρίζεται ότι πραγματοποιήθηκε ένας βίαιος εκτοπισμός του Αρμενικού πληθυσμού.

Η Γενοκτονία των Αρμενίων πραγματοποιήθηκε παράλληλα και με τον ίδιο τρόπο με γενοκτονίες σε βάρος και άλλων χριστιανικών πληθυσμών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, δηλ. των Ελλήνων και των Ασσυρίων.


tribune.gr 
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 25 April 2015 | 8:14 pm


To BHMA λέει ότι θέλουμε νέο μνημόνιο.


Ε... για να το λέει το "ΒΗΜΑ" της διαπλοκής με τις εξουσιες, μπορεί και να είναι έτσι...

Η παραπληροφόρηση, καλά κρατεί...

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙ ΚΕΦΑΛΙ!

Πόπη Σουφλή
Γιατί να του χαλάσουμε το χατίρι; Στο κάτω-κάτω υπάρχουν ακόμη μαζοχιστές που το αγοράζουν. 
 
Στην έρευνα της Κάπα Research για το Βήμα της Κυριακής, το 71,9% δηλώνει ότι καλύτερο για τη χώρα είναι μια συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους και δανειστές έναντι του 23,2% που τάσσεται υπέρ της ρήξης.
 
Το 72,9% επιθυμεί την παραμονή της χώρας στο ευρώ, την ώρα που ένα 20,3% ζητά την επιστροφή στη δραχμή. 
 
Ακόμη, υπέρ της παραμονής στην ΕΕ (79,4%) και στο ΝΑΤΟ (73,7%) τάσσεται η συντριπτική πλειοψηφία, με τις αντίθετες φωνές να φτάνουν στο 17,2% και 22% αντίστοιχα.
  
 
Πάντως, οι πολίτες φοβούνται το Grexit, με το 68,8% να θεωρεί υπαρκτό τον κίνδυνο της εξόδου από το ευρώ, την ώρα που το 24,1% εκτιμά ότι έχει αποφευχθεί ο κίνδυνος. 
 
Διχασμένη είναι η κοινή γνώμη σε ότι αφορά τον κίνδυνο χρεοκοπίας, καθώς το 36,1% πιστεύει ότι η χώρα είναι στα πρόθυρα, ενώ το 32,7% διαφωνεί.
 
Σε ό,τι αφορά τη δυναμική των κομμάτων, η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ με τη Νέα Δημοκρατία ξεπερνά τις 15 ποσοστιαίες μονάδες. 
 
Στο ερώτημα τι θα ψήφιζαν αν σήμερα διεξάγονταν βουλευτικές εκλογές, το 36,9% επέλεξε τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 21,7% τη Νέα Δημοκρατία. 
 
Ακολουθούν το Ποτάμι με 7,3%, η Χρυσή Αυγή με 5,7%, το ΚΚΕ με 5%, οι ΑΝΕΛ με 4,6% και το ΠΑΣΟΚ με 3,9%.

Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 25 April 2015 | 8:07 pm


ΤΡΑΓΩΔΙΑ: Εικόνες βιβλικής καταστροφήςαπό τον σεισμό στο Νεπάλ…!! (φωτο)nepal-seismos

Εικόνα βιβλικής καταστροφής…παρουσιάζει το Νεπάλ μετά τον πολύ ισχυρό σεισμό μεγέθους 7,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε το πρωί και στοίχησε τη ζωή σε περισσότερους από 1000 ανθρώπους. 

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, κτίρια έχουν καταρρεύσει, ιστορικά μνημεία έχουν γκρεμιστεί και οι άνθρωποι συγκινημένοι δεν μπορούν να πιστέψουν το κακό που τους έχει βρει.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 25 April 2015 | 7:53 pm


ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ: Οι Τούρκοι διοργανώνουν συλλαλητήριο απέναντι από την Κω κατά της ελληνικής «κατοχής» 150 νησιών του Αιγαίου!


Βρίσκουν και τα κάνουν...

Ήταν που προεκλογικά ο Καμμένος μιλούσε για ... "όρια"... και μετεκλογικά, τουμπεκί ψιλοκομμένο...

Πόπη Σουφλή 

tourkoi

Σε μια άκρως επικίνδυνη και ύποπτη εξέλιξη προχωρά το τουρκικό «βαθύ» κράτος με τη διοργάνωση συλλαλητηρίου κατά της «ελληνικής κατοχής» 150 νησιών και νησίδων στο Αιγαίο!

Η συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 26 Απριλίου στην Αλικαρνασσό (Bodrum) και στις 15:00 απέναντι από
την Κω, όπως αναφέρουν τουρκικά δημοσιεύματα.

Η συγκέντρωση μπορεί μεν να διοργανώνεται από το τουρκικό κόμμα Vatan πλην όμως έχει την ενθάρρυνση της τουρκικής ηγεσίας η οποία θα χρησιμοποιήσει την συγκεκριμένη εξέλιξη αλλά και τις επόμενες, που θα ακολουθήσουν, ως «λαϊκή αγανάχτηση» για την ελληνική «κατοχή».

Στη συγκέντρωση, όπως αναφέρεται, πρόκειται να πάρουν μέρος Τούρκοι πολίτες από τις περιοχές της Σμύρνης, Αϊδινίου, Μπαλικεσίρ και των νοτιοδυτικών τουρκικών ακτών.

Μάλιστα δεν θα πρόκειται για απλή συγκέντρωση.

Στο συλλαλητήριο θα μιλήσει και ο πρώην υπουργός Άμυνας της Τουρκιάς, Barlas Doğu, ο οποίος αφού πρώτα θα αναγνώσει επιστολή, στη συνέχεια θα επιχειρήσει να την επιδώσει στην ελληνική πρεσβεία της Άγκυρας και στην οποία θα γίνεται διαμαρτυρία για την παράνομη, όπως θα υποστηρίζεται, «κατοχή» 150 νησιών του Αιγαίου.Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 25 April 2015 | 7:44 pm


Η πτώση του Τσίπρα: Οικονομική ασφυξία, ταπεινωτικά μνημόνια και η «άνοδος» (;) της Ζωής…

 

tsipras

Βόμβα ή …σενάρια που κυκλοφορούν τα τελευταία 24ωρα θέλουν την κυβέρνηση Τσίπρα να τελειώνει σε περιβάλλον οικονομικής ασφυξίας ενώ τουλάχιστον δύο νέα κόμματα- το ένα της Ζωής Κωνσταντοπούλου- θα αρπάξουν τα ποσοστά του.

Αν η απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού ήταν αυτό που προκάλεσε την επικοινωνιακή έκρηξη των Αμερικανών, στην πραγματικότητα ο λόγος που εδόθη το σήμα είναι αλλος…

«Τελειώστε τον…είναι το φλέρτ της κυβέρνησης με τον Πούτιν και ο περίφημος αγωγός Greek Stream του «αρχιτέκτονα» Παναγιώτη Λαφαζάνη.»

To κουμπί για την ανατροπή της κυβέρνησης Τσίπρα έχει πατηθεί ήδη και τώρα πλέον ο χρόνος μετράει αντίστροφα.
Αυτή όπως φαίνεται θα εξελιχθεί σε δύο μέτωπα.

Το πρώτο το ζούμε ήδη και λέγεται οικονομική ασφυξία. Το παράλληλο σχέδιο είναι η πολιτική ασφυξία με δύο νέα κόμματα από τα δεξιά και τα αριστερά του.

Ο Τσίπρας με την βοήθεια του Παυλόπουλου -ο οποίος κακώς υπογράφει Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου  – θα συρθεί ως τον Ιούλιο άφραγκος και γονατιστός με συσσωρευμένη την οργή των ψηφοφόρων του.

Τώρα πήρε τα λεφτά των μαφιόζων δημάρχων και περιφερειαρχών, στην συνέχεια θα βάλει χέρι στα 3 δις των ασφαλιστικών ταμείων. Μετά θα ακολουθήσουν οι ΔΕΚΟ και στο τέλος θα βάλει έκτακτη εισφορά! Αυτή είναι η αλληλουχία των γεγονότων.

Μετά από αυτό θα εξαναγκασθεί να υπογράψει (ως τον Σεπτέμβιο) μια ταπεινωτική συμφωνία ή θα οδηγηθεί σε απόδραση- μέσω εκλογών-εάν προλάβει τις εκλογές και δεν τον ανατρέψουν!

Ποιος θα ανατρέψει τον Τσίπρα;
Ποιος θα αναλάβει να παίξει τον ρόλο του Βενιζέλου μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ;

Το πρόσωπο έχει βρεθεί και δεν είναι άλλο από την Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Σε περίπτωση που πάμε σε εκλογές ο Τσίπρας θα βρει απέναντί του και δύο νέα κόμματα-εάν ο Σαμαράς εξακολουθήσει να παραμένει γαντζωμένος στην ΝΔ και δεν τον έχουν «φάει» οι ιθύνοντες του σχεδίου με διάφορες αποκαλύψεις.

Εαν ο Σαμαράς επιστρέψει στην εξορία του, επικεφαλής της ΝΔ θα αναλάβει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ο οποίος κάθε 15 μέρες είναι στην Αμερική (ο Καραμανλής σαν πρωθυπουργός είχε πάει μόνο μία), ενώ ήταν ο Αβραμόπουλος εκείνος που άνοιξε τον δρόμο του Σαμαρά στο Αζερμπαιτζάν.

Εκτός από το κόμμα του Αβραμόπουλου ο Τσίπρας θα βρεθεί και με ένα κόμμα στα αριστερά του. 

Τρία είναι τα πρόσωπα που αυτό το διάστημα περνάνε από test ώστε να επιλεγεί το πλέον κατάλληλο για να ηγηθεί ενός κόμματος στα αριστερά του Τσίπρα: Η Ρένα Δούρου, η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Γιάνης Βαρουφάκης –ο οποίος το τελευταίο διάστημα διαφοροποιείται διαρκώς από το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ- έγινε πρόσφατα δεκτός στο Club Βilderberg.

Με τον Αβραμόπουλο από τα δεξιά του και έναν εκ των τριών από τα αριστερά του, με τα ταμεία άδεια ή με μια συμφωνία κόλαφο για τους πολίτες, ο Αλέξης Τσίπρας θα οδηγηθεί με την σειρά του σε εξορία αντίστοιχη με εκείνη του Καραμανλή και το όνειρο της πρώτης κυβέρνησης της αριστεράς θα τελειώσει άδοξα.

Οσο για την συνάντηση με την Μέρκελ, η γερμανίδα έχει σ΄αυτή την συγκυρία κάθε λόγο να πάρει το μέρος του Ομπάμα και να τρομοκρατήσει ακόμη περισσότερο τον Ελληνα πρωθυπουργό.

Η Μέρκελ θα επιχειρήσει να βάλει ταφόπλακα στον Greek Stream εξασφαλίζοντας την εύνοια του Ομπάμα.
Ετσι θα ρίξουν τον Τσίπρα…
 

Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 25 April 2015 | 7:24 pm


Ο Κοτζιάς «ανατίναξε» τον ρωσικό αγωγό του Λαφαζάνη!


 Κάποιοι βιάστηκαν να πανηγυρίσουν για τη... "συμφωνία" με την Ρωσία για τον αγωγό...

Κάποιοι, βιαστηκαν να με κατηγορήσουν, όταν έγραψα πως ήταν ένα επικοινωνιακό τέχνασμα η επίσκεψη του Τσίπρα στην Ρωσία και ότι τίποτα δεν εξασφαλίζει την ολοκλήρωση της συμφωνίας με την  Gazprom...

Κάποιοι, δεν εννοούν να αντιληφθούν, ότι η συγκυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου, δεν είναι τίποτα περισσότερο, από μια συνέχεια των προηγούμενων...

Αχ ρε καημένε νεοέλληνα... για μια ακόμα φορά πιάστηκες κορόϊδο και αποδεικνύεσαι ολίγιστος για να ψηφίσεις αξιοκρατικά...

Πόπη Σουφλή

kotzias11423234765

Τρομαγμένος από την αντίδραση των Αμερικανών δήλωσε ότι περιμένει αντιπροσφορά από τις ΗΠΑ για τον αγωγό της Gazprom!


Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο κ. Λαφαζάνης έξαλλος υπέβαλλε την παραίτησή του στον Τσίπρα ο οποίος δεν την έκανε αποδεκτή!

«Ο ειδικός απεσταλμένος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις διεθνείς ενεργειακές υποθέσεις Amos Hochstein, θα επισκεφθεί την Αθήνα σύντομα για συνομιλίες» είπε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, εξηγώντας ότι ο Αμερικανός ομόλογός του Τζον Κέρι του είπε ότι
«οι ΗΠΑ θα ήταν πρόθυμες να κάνουν μια αντιπροσφορά» για τον αγωγό της Gazprom...

Στην ανακοίνωση αυτή προέβη ο κ. Κοτζιάς σε συνομιλία που είχε με τη συντακτική ομάδα του πρακτορείου Associated Press, στη Ουάσιγκτον, κατά την οποία ανέλυσε τις θέσεις της Ελλάδας τόσο για την επίμαχη υπόθεση του Σάββα Ξηρού όσο και για το θέμα της Gazprom και την πορεία των ελληνικών διαπραγματεύσεων.

Την ίδια ώρα από το Μέγαρο Μαξίμου, ο Π. Λαφαζάνης έκανε τις παρακάτω δηλώσεις:
«Είχαμε εποικοδομητικές και πολύ ουσιαστικές συζητήσεις με τον Alexey Miller, επικεφαλής της Gazprom, της μεγαλύτερης εταιρίας Φυσικού Αερίου στον κόσμο.

Θέλω να υπογραμμίσω ότι η κυβέρνησή μας θέλει την ουσιαστικότερη δυνατή ανάπτυξη των ελληνο-ρωσικών σχέσεων. Η Ελληνορωσική συνεργασία έχει για εμάς πάρα πολύ μεγάλη, στρατηγική θα έλεγα, σημασία, ιδιαίτερα στον ενεργειακό τομέα.

Το θέμα του αγωγού ενδιαφέρει πάρα πολύ τη χώρα μας και είναι στις προτεραιότητές μας. Συνεχίζουμε τις συζητήσεις με τη ρώσικη πλευρά και ελπίζουμε πολύ σύντομα να καταλήξουμε σε συμφωνία για τον αγωγό, με σημαντικότατα οφέλη για τη χώρα μας, την ελληνική οικονομία και τον ελληνικό λαό. Και βεβαίως σημαντικά οφέλη για τη συνεργασία στην περιοχή και όλη την Ευρώπη. Μια ελληνορωσική σχέση δυνατή και ισχυρή πιστεύουμε ότι μπορεί να αλλάξει την εικόνα στην περιοχή μας και στον ευρωπαϊκό χώρο.»

Ο Κοτζιάς από τις HΠΑ

«Η Gazprom μας έκανε μια πολύ καλή προσφορά. 

Ο κ. Κέρι του είπε ότι οι ΗΠΑ θα ήταν πρόθυμες να κάνουν μια αντιπροσφορά και ότι ο ειδικός απεσταλμένος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις διεθνείς ενεργειακές υποθέσεις Amos Hochstein, θα επισκεφθεί την Αθήνα εντός των ημερών για τις σχετικές συνομιλίες».

Απανώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ανέφερε τα εξής:
«Δεν υπογράψαμε τίποτα σήμερα. Οι συζητήσεις όπως σας είπα βρίσκονται σε καλό σημείο, συνεχίζονται και ελπίζουμε σύντομα να ολοκληρωθούν με έναν επιτυχή τρόπο και Με μεγάλο όφελος για τη χώρα μας και την ελληνική οικονομία.»

Ερώτηση δημοσιογράφου: «Έχουν ακουστεί διάφορα για προκαταβολές…»

Π. Λ: «Δεν θέλω να κάνω επιμέρους σχόλια. Αυτή την ώρα οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη. Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας, που ελπίζω να είναι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα μπορέσουμε να πούμε πολύ περισσότερα πράγματα και πολύ συγκεκριμένα.»


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 25 April 2015 | 6:56 pm


Κουβαλάει κάθε μέρα τον ανάπηρο φίλο του για να τον πάει στο σχολείο (ΦΩΤΟ)


Μια συγκινητική ιστορία από την Κίνα κάνει το γύρο του διαδικτύου
Η ιστορία των δύο φίλων από την Κίνα κάνει το γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ημέρες και όχι άδικα.

Τα τελευταία τρία χρόνια ο
18χρονος Xie Xu κουβαλά τον ανάπηρο φίλο του, τον 19 ετών Zhang Chi, για να βεβαιωθεί ότι δεν θα χάσει την παρακολούθηση κανενός μαθήματος εξαιτίας της σωματικής αδυναμίας του.

Οι δύο φίλοι γνωρίστηκαν όταν ξεκίνησαν να παρακολουθούν μαθήματα στο γυμνάσιο της περιοχής Γιανγκσού, στην Κίνα.Ο Zhang πάσχει από μυϊκή δυστροφία, μία ασθένεια που αποδυναμώνει τους σκελετικούς μύες και αδυνατεί να περπατήσει. Ο Xie έχει ύψος 1,73 και αποφάσισε να μεταφέρει τον φίλο του στις πλάτες του για να μην χάσει κανένα μάθημα.Ο Xie κάνει περίπου 12 δρομολόγια την ημέρα, μεταφέροντας τον φίλο του στις τάξεις όπου γίνονται τα μαθήματα, στην καφετέρια του σχολείου όπου τρώνε το πρωινό τους και στους κοιτώνες τους.«Και οι δύο νεαροί εργάζονται πολύ σκληρά και είναι κορυφαίοι στην απόδοσή τους» δήλωσε ο υποδιευθυντής του σχολείου, Guo Chunxi.


 
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 25 April 2015 | 6:14 pm


Στις 17 ή τις 24 Μαϊου πιθανές εκλογέςΕυθείες κουβέντες στη Βουλή για εκλογές τον Μάιο - Τα δύο σενάρια που συζητούν οι βουλευτέςΕκλογες, από τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ, που θα πανικοβάλουν τον λαό, ότι οι νυν κυβερνώντες είναι η μοναδική λύση, άσχετα αν υπογράψουν νέο Μνημόνιο, και στείλουν την Πατρίδα στα Τάρταρα!
Εκλογές, με δεδομένη την ΝΟΘΕΙΑ από την ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ SINGULAR LOGIC.
ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΕΙΣΤΕ!
ΜΑΣ ΡΙΧΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ!

Πόπη ΣουφλήΤου Δημήτρη Γιαννακόπουλου

Κυρίαρχη η αντίληψη που επικρατεί μεταξύ των βουλευτών όλων των κομμάτων ότι η κυβέρνηση πολύ σύντομα θα προσφύγει σε πρόωρες κάλπες. 

Σύμφωνα με τις επισημάνσεις που κάνουν ο χρόνος στησίματος της κάλπης προσδιορίζεται για τις 17 ή τις 24 Μαϊου και τούτο διότι,
υπό τις παρούσες συνθήκες , το Δημόσιο δεν θα μπορέσει να πληρώσει συντάξεις και μισθοδοσία Ιουνίου.

«Τα λεφτά του Μαϊου τα έχουν βρει αλλά τον Ιούνιο οι συνολικές υποχρεώσεις υπερβαίνουν τα 4 δις ευρώ. 

Επομένως αν δεν υπάρξει εκταμίευση του συνόλου της τελευταίας δόσης περίπου 7 δις ευρώ , τότε ο πρωθυπουργός θα προσφύγει σε εκλογές πριν εκδηλωθεί στάση πληρωμών» επεσήμαιναν πολιτικοί παράγοντες.

Υπάρχει πάντως και το πιο … «αισιόδοξο» σενάριο το οποίο συζητείται και αφορά στη συμφωνία με τους δανειστές. 

«Μπορεί και να συναινέσουν για να πάρουμε τα λεφτά αλλά αυτό που θα μας βάλουν να υπογράψουμε θα είναι πολύ χειρότερο από τα υφιστάμενα Μνημόνια, οπότε το κακό θα είναι μεγαλύτερο και για την κυβέρνηση και για την κοινωνία» λένε.Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 25 April 2015 | 5:49 pm


Αίμα στην αρένα 
..."Ο βασιλιάς πέθανε...
...ζήτω ο βασιλιάς".
Η μάχη των γενιών δείχνει να τελειώνει με νέο νικητή.
Η γενιά του "Πολυτεχνείου" "ξεψυχά"...
...την ώρα που η γενιά των "Πανελληνίων"
ετοιμάζεται για τη "γιορτή" της.
Πριν από μερικά χρόνια αρκούσε ένα άγριο "βλέμμα" τού Βενιζέλου. για να τρομοκρατηθούν οι όποιοι αμφισβητίες στέκονταν απέναντί του. "Άστραφτε και βρόνταγε" όταν κάποιος "μικρότερος" τολμούσε να "ψελλίσει" κάποια κουβέντα αμφισβήτησης, είτε της ικανότητας είτε του κύρους είτε της ηθικής του. Χτυπούσε το χέρι στο τραπέζι και απειλούσε ακόμα και πολίτες λίγες ώρες πριν τους ζητήσει εκ νέου την ψήφο τους. Ήταν τα χρόνια τής απόλυτης κυριαρχίας τής γενιάς του. Είχαν πεθάνει οι "δεινόσαυροι" πατέρες της και το σύνολο της εξουσίας βρισκόταν στα χέρια αυτής της γενιάς ...Το σύνολο της εξουσίας ...Πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής. Δεν υπήρχε κάποιος χώρος στον οποίο να μην δέσποζαν οι "συμμαθητές" ...Οι "συναγωνιστές" τής γενιάς τού Πολυτεχνείου ...Ο Καραμανλής, ο Παπανδρέου, η Ντόρα, ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος, ο Λοβέρδος, ο Λαλιώτης, αλλά και ο Παφίλης και η Κανέλλη.

Τα ανάλογα γίνονταν και στα ΜΜΕ, τα οποία διαμόρφωναν όχι μόνον τα εκλογικά αποτελέσματα, αλλά στην κυριολεξία τον εθνικό τρόπο "σκέψης" μας. Η κυριαρχία τους ήταν απόλυτη σε όλους τους τομείς και τους υποτομείς τής ενημέρωσης, αλλά και της προπαγάνδας. Η νοοτροπία τής επιτυχίας με κάθε "μέσον" - και στην πραγματικότητα με μέσον - ήταν το χαρακτηριστικό γνώρισμα της γενιάς τού Πολυτεχνείου, το οποίο κατόρθωσαν και το πέρασαν στο σύνολο της κοινωνίας. Πώς τα κατάφερναν; ...Έκλειναν τα "στόματα" όσων θα μπορούσαν να τους αμφισβητήσουν. Δεν τους νικούσαν, αλλά τους "τάιζαν" με βολέματα. Ελέγχοντας την εξουσία και τα ΜΜΕ, "αντάμειβαν" με κρατικές θέσεις τους "θαυμαστές" τους. Αποποινικοποιώντας τη διαφθορά στο δημόσιο, έστειλαν το "μήνυμα" προς όλους τους ενδιαφερομένους, οι οποίοι θα ήθελαν να μοιάσουν στα πρότυπά τους και άρα στους ίδιους ...Πρόβλημα κανένα ...Δικά τους όλα...
...Δικοί τους όλοι οι πρωταγωνιστές τής προπαγάνδας ...Από τους "σοβαρούς" των ΜΜΕ, οι οποίοι εκβίαζαν και τρομοκρατούσαν τους συνταξιούχους μέχρι τους "διαφθορείς" και τους "ασόβαρους", οι οποίοι "δούλευαν" τους νεότερους ...Από την Τρέμη, τον Πρετεντέρη και τον Τσίμα μέχρι τον πορνοβοσκό Κωστόπουλο και τον κομιστή Θέμο. Απόλυτη κυριαρχία των φίλων και των συμμαθητών. Ακόμα και οι μεταξύ τους συγκρούσεις ήταν για το τζάμπα "θέαμα" που απολάμβανε το "πόπολο" ...Σε φιλικά πλαίσια, να δώσουν "τροφή" στα δικά τους μέσα και μετά να βρεθούνε σαν φίλοι στα παρασκήνια. Όλοι τους γνωστοί και φίλοι ...Από τους Υπουργούς Εργασίας τύπου Λοβέρδου, οι οποίοι κατέστρεφαν εργατικά κεκτημένα, μέχρι εργατοπατέρες τύπου Πολυζωγόπουλου και Παναγόπουλου, οι οποίοι έπρεπε να τα προστατεύσουν, όλοι τους ήταν φίλοι μεταξύ τους. Μέχρι και οι δήθεν τρομοκράτες Ξηροί και Κουφοντίνες ήταν "δικοί" τους και ανήκαν στην ίδια γενιά.
Αυτή η καθολική υπεροχή τής τελευταίας δεκαπενταετίας έχει πλέον αρχίσει να φθίνει ...Να φθίνει, σε σημείο να μπορούμε πλέον να μιλάμε για "παρακμή" και βέβαια "δύση". Τώρα γελάει ο Τσίπρας, όταν του επιτίθεται "σφοδρά" ο Σαμαράς. Κάνει "πλάκα" η Κωνσταντοπούλου με τον Βενιζέλο, ο οποίος φτάνει στα πρόθυρα του εγκεφαλικού επεισοδίου, χωρίς να μπορεί να τρομάξει κανέναν ...Τον Βενιζέλο, ο οποίος πλέον απομυθοποιήθηκε σε όλα τα επίπεδα ...Τον Βενιζέλο, ο οποίος δεν είναι πια "πληθωρικός", αλλά απλά "χοντρός" ...Τον Βενιζέλο, ο οποίος δεν είναι πια "ρήτορας", αλλά ένας φλύαρος "κενολόγος" ...Τον Βενιζέλο, ο οποίος δεν είναι πια "ογκόλιθος" με μεγάλο ειδικό βάρος, αλλά μια κοινή "πομφόλυγα" γεμάτη "αέρα" ...Τον Βενιζέλο, ο οποίος πλέον δεν βγαίνει στα κανάλια να απειλεί ως θύτης, αλλά βγαίνει να καταγγέλλει ως θύμα ότι απειλείται ο ίδιος και τα συντρόφια του με φυλακίσεις.
Όλα αυτά δεν είναι τυχαία ...Δεν είναι θέμα Βενιζέλου ή Σαμαρά ή Ντόρας ...Είναι θέμα γενιάς. Αυτή η γενιά "καταρρέει" πλέον. Η γενιά τους "καταρρέει" τόσο σωματικά όσο και πνευματικά. Καθόλου παράξενο. Αυτό είναι ένα φαινόμενο σύνηθες για τη φύση. Συμβαίνει στη φύση, όταν το κυρίαρχο αρσενικό αρχίζει και παρακμάζει και από "πίσω" του ακολουθούν οι νέοι έτοιμοι να επωφεληθούν από την αδυναμία του ...Όλοι αυτοί οι οποίοι "κρύβονταν" στην εποχή τής παντοδυναμίας του και "ψάχνονται" όταν αντιληφθούν την πτώση του ...Αυτοί, οι οποίοι τελικά θα τον ξεσκίσουν, γιατί ξεσκίζονταν απ' αυτόν όταν ήταν αδύναμοι. Η δύναμη τής φύσης αυτήν τη μοιραία εξέλιξη την κάνει αναπόφευκτη. Οι γενιές διαδέχονται η μία την άλλη μέσα σε ένα σύννεφο "σκόνης", με πολύ αίμα και πολύ κλάμα τις περισσότερες φορές ...Έτσι γινόταν πάντα και έτσι θα γίνεται για πάντα.


Η ιστορία τής μεταπολεμικής Ελλάδας
είναι η ιστορία των γενιών της...


...από τους "δωσίλογους" της μεταπολεμικής γενιάς,
στους "ψευδοεπαναστάτες" τής γενιάς τού Πολυτεχνείου
και από εκεί στους "επιτυχόντες" τής γενιάς των Πανελληνίων Εξετάσεων.


Η γενιά η οποία γεννήθηκε λίγο πριν και κατά τη διάρκεια της Κατοχής και του Εμφυλίου πολέμου ήταν μια βασανισμένη γενιά. Ήταν μια γενιά, η οποία μέσα σε συνθήκες ορφάνιας έδωσε τη μάχη τής επιβίωσης μέσα σε ερείπια ...Μια γενιά, η οποία μάτωσε από έναν Εμφύλιο, που - λόγω ηλικίας - δεν καταλάβαινε, αλλά στην κυριολεξία τρομοκρατήθηκε από τις τρομερές συνέπειές του ...Μια γενιά, η οποία δεν μορφώθηκε συστηματικά, γιατί στα χρόνια που έπρεπε να πηγαίνει σχολείο αυτή πολεμούσε για την επιβίωση, είτε γιατί είχε έναν στρατό Κατοχής απέναντί της είτε γιατί έτρεχε να κρυφτεί από τη λαίλαπα του Εμφυλίου ...Μια γενιά, η οποία δεν είχε τα χρήματα να σπουδάσει και δεν γνώρισε ποτέ την έννοια της αξιοκρατίας.
Φυσικό αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν οι αξιότεροι και οι εξυπνότεροι Έλληνες εκείνης της γενιάς να οδηγηθούν στο "Πανεπιστήμιο" του δρόμου και το σύστημα εξουσίας να στελεχωθεί μόνον από τους έχοντες και τους κατέχοντες. Αυτή η γενιά Ελλήνων - μέσα σε μια υπόδουλη Ελλάδα, η οποία ήταν κανονικό προτεκτοράτο των Δυτικών - απομονώθηκε συστηματικά από κάθε έννοια εξουσίας. Όπως συμβαίνει με τις κανονικές αποικίες, το σύνολο της εξουσίας το διαχειρίζονταν χαφιέδες των ξένων ...Διορισμένοι ηγέτες από τους Αμερικανούς ή από το Παλάτι.
Η εξουσία, δηλαδή, αυτήν τη γενιά δεν την αφορούσε καν. Αυτή η γενιά εργαζόταν σκληρά για την πρόοδό της και την εξουσία στα χρόνια της τη διαχειρίζονταν επαγγελματίες εξουσιαστές ...Καραμανλήδες, Παπανδρέου, Μητσοτάκηδες και το κακό συναπάντημα. Ακόμα και οι "εχθροί" τους - τύπου Φλωράκηδες και Κίρκοι - ήταν "κατασκευασμένοι" από τα ίδια κέντρα εξουσίας. Κανένας άλλος δεν είχε πρόσβαση στην εξουσία. Ο λαός ψήφιζε αποκλειστικά ό,τι του έβαζαν μπροστά του οι πρεσβείες.
Δεν μπορούσαν οι Έλληνες να κάνουν διαφορετικά. Είχαν απέναντί τους ένα σύστημα εξουσίας, το οποίο δεν δίσταζε μπροστά σε τίποτε κι ούτε ένιωθε καν την ανάγκη να διατηρεί τα προσχήματα. Μπορούσαν, χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν, να βασανίσουν όποιον ήθελαν, και για όποιον λόγο ήθελαν ...Να μπουν στο σπίτι τού καθενός, να τον χτυπήσουν, να τον βιάσουν και, αν αντιδρούσε, να τον κλείσουν και φυλακή. Εκείνη η γενιά έμαθε να μην μιλά και πολύ περισσότερο να μην αντιδρά σε ό,τι κι αν έβλεπε ...όσο άδικο κι αν ήταν για την ίδια.
Είχε πληρώσει με ορφάνια τη γενναιότητα των πατέρων της και ...όποιος καεί από τον χυλό φυσάει και το γιαούρτι. Ήξερε ότι στο όνομα ενός μυστηριώδους "αντικομμουνιστικού" μένους μπορούσαν να καταστραφούν ολόκληρες οικογένειες ...Να καταστραφούν αυθαίρετα κι απόλυτα ...και άρα με αυτόν τον τρόπο έβλεπαν λογικό - με το ίδιο "μέσον" - και κάποιες άλλες να πετυχαίνουν απόλυτα. Στο όνομα του αντικομμουνισμού καταστράφηκε κόσμος και κοσμάκης στη μεταπολεμική Ελλάδα και στο όνομα επίσης του αντικομμουνισμού επιβίωσαν και διακρίθηκαν στην πολιτική, οικονομική και κοινωνική ζωή τής χώρας όλοι οι δωσίλογοι.
Κυρίαρχοι αυτής της γενιάς ήταν εκείνοι, οι οποίοι προκάλεσαν τον κατά παραγγελίαν των ισχυρών ελληνικό Εμφύλιο ...Αυθεντικοί δωσίλογοι, όπως ο γέρος Παπανδρέου, ο γέρος Μητσοτάκης, ο γέρος Καραμανλής, ο γέρος Λαμπράκης ή τα παιδιά δωσίλογων, όπως ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο Ράλλης, ο Έβερτ ή ο Πάγκαλος ...Αυθεντικοί καγκεμπίτες πράκτορες, όπως ο Ζαχαριάδης, ο Φλωράκης, ο Γλέζος ή ο Κίρκος. Αυτοί, με τις "ευχές" και τα "χρίσματα" των πρεσβειών και των "παλατιών", αποτέλεσαν τα "δεκανίκια" του παρακράτους στις πρώτες μεταπολεμικές δεκαετίες. Αυτοί οι ατιμώρητοι χαφιέδες τού ναζιστικού δωσιλογισμού και του γκαγκεμπίστικου χαφιεδισμού, οι οποίοι συνδέονταν μεταξύ τους με τη συνενοχή τους στον Εμφύλιο, έλεγχαν τα πάντα. Μέσα από αλληλοεκβιασμούς και απειλές συνέθεταν έναν πυρήνα εξουσίας αδιάσπαστο.
Είχαν παραδώσει τη χώρα στους ιμπεριαλιστές και είχαν λάβει ως "αντιπαροχή" την ατιμωρησία και βέβαια την εξουσία στην τοπική "Μπανανία". Εξαιτίας τους οι Αμερικανοί είχαν πάντα ένα ανθρώπινο δυναμικό απόλυτα ελεγχόμενο, για να προλαβαίνουν κάθε αρνητική για τα συμφέροντά τους εξέλιξη ...Ένα ανθρώπινο δυναμικό, το οποίο για λόγους ασφάλειας το είχαν απολύτως "φακελωμένο". Γι' αυτόν τον λόγο διατηρούσαν τους φακέλους τόσο των δωσίλογων τής Κατοχής όσο και αυτούς του ΚΚΕ. Μπορούσαν ανά πάσα στιγμή να εκβιάσουν τον οποιονδήποτε τους απειλούσε. Μπορούσαν να τον καταστρέψουν απόλυτα και για πάντα. Αν δεν τον έβρισκαν σε κάποιον φάκελο των δωσίλογων, θα τον έβρισκαν σε κάποιον φάκελο του ΚΚΕ.
Όμως, όσο ωραία και ασφαλή κι αν ήταν όλα αυτά για τους ιμπεριαλιστές και τους χαφιέδες τους, ο χρόνος "κυλούσε". Νέοι άνθρωποι γεννιούνταν σε διαφορετικές συνθήκες. Άνθρωποι, οι οποίοι δεν είχαν πεινάσει στα παιδικά τους χρόνια. Άνθρωποι, οι οποίοι δεν είχαν γευτεί την ορφάνια λόγω του πολέμου. Άνθρωποι, οι οποίοι δεν είχαν "ξεπροβοδίσει" γονείς στη Γυάρο. Στον χρόνο αυτόν η Ελλάδα "επούλωνε" τις "πληγές" της και ήταν βέβαιο ότι σε κάποια στιγμή θα αντιδρούσε απέναντι σ' αυτόν τον πολιτικό "γύψο" ...Σε κάποια στιγμή θα αντιδρούσε απέναντι στους διορισμένους δωσίλογους, οι οποίοι την κυβερνούσαν ελέω ιμπεριαλιστών. Όταν πλέον το ψωμί θα ήταν ευκολότερο για τους Έλληνες, ήταν βέβαιο ότι και τα παιδιά των "κατώτερων" θεών θα διεκδικούσαν μια καλύτερη θέση στον "ήλιο". Σε κάποια στιγμή τα δήθεν αντικομμουνιστικά πάθη δεν θα ήταν αρκετά για να "παραμυθιάζουν" τόσο τα "θύματα" όσο και τους "θύτες".
Η γενιά, δηλαδή, που ακολουθούσε, ήταν βέβαιο ότι θα τους δημιουργούσε προβλήματα, αν δεν ελεγχόταν εγκαίρως. Αυτοί λοιπόν οι πανίσχυροι και εκβιαστικά ελεγχόμενοι παράγοντες - όπως ήταν φυσικό - κλήθηκαν από τα "αφεντικά" τους να φροντίσουν για τη διαδοχή τους. Αποτέλεσμα εκείνης της μεθόδευσης ήταν η περίφημη "γενιά τού Πολυτεχνείου". Μια γενιά, η οποία υποτάχτηκε σε μια ηγεσία, η οποία ήταν "κομμένη" και "ραμμένη" στα "μέτρα" των ιμπεριαλιστών. Όλο το "κόλπο" αυτής της γενιάς ήταν η επίτευξη του στόχου τής απευθείας ανάληψης της εξουσίας από τους προηγούμενους. Το ζητούμενο, δηλαδή, ήταν να μεταφερθεί η εξουσία από τα "χέρια" ελεγχόμενων χαφιέδων σε "χέρια" επίσης ελεγχόμενων χαφιέδων. Το ζητούμενο ήταν να δημιουργηθούν εκείνες οι συνθήκες, οι οποίες θα "μιμούνταν" τις συνθήκες τού "Εμφυλίου", εφόσον τέτοιος πλέον δεν υπήρχε. Στην πραγματικότητα δεν έγινε μάχη για τη διαδοχή ...Δεν αφέθηκε να εξελιχθεί η φυσική διαδικασία, ώστε οι επόμενοι να "φάνε" τους προηγούμενους.
Οι απολύτως κυρίαρχοι της προηγούμενης εποχής "διόρισαν" στην κυριολεξία τους ηγέτες τής επόμενης. Με τις "ευλογίες" των υπερατλαντικών "αφεντικών" μπόρεσαν και "καπέλωσαν" την κοινωνία. Τι έκαναν; ..."Έστησαν" τη Χούντα. Η Χούντα αυτόν τον ρόλο είχε ...Να προετοιμάσει την ελληνική κοινωνία για την επόμενη γενιά. Από τη στιγμή που γνώριζαν ότι δεν μπορούσαν την ελέγχουν, συνεχίζοντας επ' άπειρον τη μέθοδο των πολιτικών διώξεων, έπρεπε να επιτύχουν ένα ανάλογο αποτέλεσμα με πιο πονηρούς τρόπους.
Αυτός ήταν ο στόχος τής Χούντας και μπορούμε να πούμε ότι τον πέτυχαν. Με αυτήν τη Χούντα μπόρεσαν και "αναπαρήγαγαν" τις συνθήκες του Εμφυλίου σε δοκιμαστικό "σωλήνα" μέσα σε ένα απολύτως ελεγχόμενο από τους ίδιους περιβάλλον. Στην πραγματικότητα μιμήθηκαν τις συνθήκες του Εμφυλίου, ώστε να "αναπαράγουν" τα φαινόμενα που τους βόλευαν. Με τον τρόπο αυτόν θα μπορούσαν να "παράγουν" τα πρόσωπα εκείνα, τα οποία στη συνέχεια θα τα παρέδιδαν στους Έλληνες να τα "ψηφίσουν" μέσα από ψευδοδημοκρατικές διαδικασίες. Αυτός ο δοκιμαστικός "σωλήνας", ο οποίος με απολύτως οργανωμένο και ελεγχόμενο τρόπο "παρήγαγε" τα πρόσωπα με τα επιθυμητά χαρακτηριστικά, ήταν το Πανεπιστήμιο.
Ακριβώς, επειδή αυτός ήταν ο στόχος τους, "έπαιξαν" με το Σύστημα Παιδείας. Αυτοί έκαναν τις μεγάλες "μεταρρυθμίσεις" στην Παιδεία, οι οποίες οδήγησαν στη "γέννηση" της κατά παραγγελία ηγεσίας τής επόμενης γενιάς. "Διεύρυναν" το σύστημα ανώτατης εκπαίδευσης σε τέτοιον βαθμό, ώστε να εξυπηρετεί περισσότερο τις ανάγκες τής εξουσίας παρά αυτές της κοινωνίας. Στην πραγματικότητα έκαναν μια "μηχανή", η οποία θα παρήγαγε τα στελέχη με τα χαρακτηριστικά που τους βόλευαν ...Έβαλαν μέσα σ' αυτήν τη "μηχανή" ως "καύσιμο" τα εμφυλιοπολεμικά πάθη και επιχειρήματα και την άφησαν να δουλεύει στο "ρελαντί".
Με τα χαρακτηριστικά ενός "ατέλειωτου" Εμφυλίου η "μηχανή" θα δούλευε επ' άπειρον. Γιατί; ...Γιατί πλέον οι εμπλεκόμενοι όλων των πλευρών θα βολεύονταν για τη "συμμετοχή" τους στον τεχνητό "Εμφύλιο". Αυτό ήταν το μυστικό τής "καύσης". Ο τεχνητός "Εμφύλιος" των δήθεν μορφωμένων θα στόχευε στα χαμηλά ένστικτα των εμπλεκόμενων χαφιέδων φοιτητών και μετά την αποφοίτησή τους θα οδηγούσε σε βολέματα. Έγινε δηλαδή το απολύτως παράδοξο ...Αντί οι εθνικοί και ιδεολογικοί διχασμοί να αφορούν τους αμόρφωτους των καφενείων, έγιναν οι "σημαίες" των "μορφωμένων". Η "κατασκευασμένη" από τους Σιωνιστές κομμουνιστική θεωρία των αγράμματων και των τεμπέληδων - όπως ήταν πάντα—, έγινε δήθεν αιτία ιδεολογικής "μάχης" μεταξύ των μορφωμένων. 
Αυτό ήταν το ζητούμενο ...Στα Πανεπιστήμια να συντηρείται τεχνητά η "μάχη" τού εμφυλίου, ώστε η κοινωνία έξω απ' αυτά να "υποστηρίζει" τους "μονομάχους" χωρισμένη σε δεξιούς κι αριστερούς. Η ελληνική κοινωνία τής Μεταπολίτευσης ποτέ δεν ξεπέρασε τους τεχνητούς διαχωρισμούς τής Αριστεράς και της Δεξιάς, γιατί την "τροφοδοτούσε" διαρκώς το "στημένο" Πανεπιστήμιο. Ο λαός ήταν εγκλωβισμένος σε αυτήν τη λογική, γιατί τον παγίδευε το δήθεν "ντέρμπι" των χαφιέδων τού Πανεπιστημίου ...Ένα χρυσοφόρο "ντέρμπι" για τους "παίκτες" και το οποίο θα συνεχιζόταν για όσο διάστημα το επιθυμούσαν οι ίδιοι ...και άρα για πάντα. Έξυπνο και απλό κόλπο, σχεδιασμένο και δρομολογημένο κατ' ευθείαν από τις πρεσβείες των "αφεντικών". Η μίμηση των συνθηκών τού Εμφυλίου, θα τους επέτρεπε να δημιουργούν "φίλτρα" και να προχωρούν σε μαζικούς αποκλεισμούς ανεπιθύμητων
Θα τους επέτρεπε να δημιουργούν "φίλτρα" ακόμα και στην εποχή εκείνη, που δεν θα είχαν τη δυνατότητα να το κάνουν αυτό απροκάλυπτα ...Να δημιουργούν "φίλτρα" αποκλεισμών με τη συμμετοχή των ίδιων των "αποκλεισμένων", εφόσον επρόκειτο περί "θεατρικής" παράστασης. Γι' αυτόν τον λόγο τούς ήταν πολύτιμο και άκρως απαραίτητο εργαλείο το χαφιεδοΚΚΕ. Με την καθοδήγηση των Αμερικανών - και υπό την επίβλεψη της τοπικής Ασφάλειας - τα Πανεπιστήμια δόθηκαν στον έλεγχο του ΚΚΕ. Γιατί; ...Για να μετατραπούν σε ένα νέο εμπόλεμο "Γράμμο-Βίτσι", ώστε να συντηρείται το εμφυλιοπολεμικό κλίμα.
Αυτό έγινε εσκεμμένα, γιατί με τον τρόπο αυτόν επιβίωνε ατόφιος ολόκληρος ο μεταπολεμικός σχεδιασμός και βέβαια τα πρόσωπα που επωφελούνταν ...Όλοι έπαιρναν τα μερίδιά τους και όλοι ήταν ευχαριστημένοι ...Η Δεξιά θα συντηρούταν από την εξουσία - την οποία έτσι κι αλλιώς μονοπωλούσε - και η Αριστερά θα συντηρούνταν από τον "κομμουνισμό" στα Πανεπιστήμια. Όλοι οι πρωταγωνιστές τού Εμφυλίου "τακτοποιημένοι" και ο απλός λαός "έξω" από το κόλπο ...Ο λαός απλά "κερκίδα", να υποστηρίζει ανάμεσα στους χαφιέδες την "ομάδα" που συμπαθούσε. Κάθε τέσσερα χρόνια θα γινόταν "κυρίαρχος", που θα ψήφιζε την "ομάδα" τής επιλογής του. Τα παιδιά των κλασικών δωσίλογων θα έκαναν "καριέρες" μέσω του συστήματος και τα παιδιά των κομουνιστών "εκλεκτών" θα τους μιμούνταν μέσω Πανεπιστημίου.
 Ο "Εμφύλιος" με τον τρόπο αυτόν δεν θα τελείωνε ποτέ και άρα δεν θα τελείωναν ποτέ και τα βολέματα ...Τα βολέματα τόσο των παλιών ναζιστών δωσίλογων όσο και των κομμουνιστών ...Το τέλειο κόλπο, για να μην αλλάξουν τα πράγματα ούτε στη μεταπολεμική γενιά ...Ούτε καν τα ονοματεπώνυμα των πρωταγωνιστών δεν άλλαξαν ...Τον Λαμπράκη τον ακολουθούσε Λαμπράκης ...Τον Παπανδρέου, Παπανδρέου ...Τον Καραμανλή, Καραμανλής ...Τον Πάγκαλο, Πάγκαλος ...Τον Μερκούρη, Μερκούρη ..Τον Έβερτ, Έβερτ ...Τον Κύρκο, Κύρκος ...Τον Αλαβάνο, Αλαβάνος κλπ.. Ο Γεώργιος Παπανδρέου, ως ειδικός χαφιές προβοκάτορας - εφόσον ήταν ο "αρχιτέκτονας" του Εμφυλίου—, σε συνεργασία με την τοπική αμερικανική πρεσβεία, είχε δημιουργήσει επιτυχώς τις συνθήκες εκείνες, οι οποίες θα τους επέτρεπαν να ελέγχουν τους επόμενους ...Τους επόμενους, των οποίων το "κύτταρο" βρισκόταν στην "επανάσταση" του 1-1-4 ...Την "επανάσταση" του βολέματος, που στην πραγματικότητα ήταν η "πρόβα" τού Πολυτεχνείου.
Αυτό το "βόλεμα" ήταν το ζητούμενο και αυτό έγινε το κύριο χαρακτηριστικά αυτής της γενιάς. Γιατί; ...Γιατί αυτό εξυπηρετούσε εκείνους, οι οποίοι ήθελαν να κρατήσουν την Ελλάδα υπό την εξουσία τους. Από τη στιγμή που ο σκληρός εκβιασμός μέσω των φακέλων τού δωσιλογισμού ή του χαφιεδισμού δεν απέδιδε, γιατί πέθαιναν οι εκβιαζόμενοι και βρόμικοι "δεινόσαυροι", έπρεπε να βρουν νέους φακέλους ...Φακέλους, όπως αυτούς που γνωρίζουμε σήμερα ως φακέλους-Siemens και οι οποίοι πάντα υπήρχαν γι' αυτήν τη γενιά. Η αναζήτηση του βολέματος και η διαφθορά ήταν από την αρχή ζητούμενο γι' αυτήν τη γενιά. Πίστευαν - και αποδείχθηκε ορθώς - ότι η διαφθορά θα υπέτασσε ολόκληρη τη γενιά στους εκλεκτούς τους. Στην πραγματικότητα ήθελαν να "αναποδογυρίσουν" ολόκληρη τη γενιά, για να ελέγχουν τους αχρηστότερους ...Από τους δολιότερους της μεταπολεμικής εποχής θα πηγαίναμε στους αχρηστότερους της Μεταπολίτευσης.
Αυτός ήταν ο σχεδιασμός τής γενιάς τού Πολυτεχνείου ...Από τα χρόνια τής Χούντας έλεγχαν ποιοι θα μορφώνονταν - και με ποιους όρους—, ώστε να τους παραδώσουν τη μετά Χούντα εποχή. Ο χαφιές τής γειτονιάς ή του χωριού αποφάσιζε για το ποιος θα σπουδάσει και ποιος θα αποκλειστεί. Τα κόμματα εκεί έπαιρναν τα "μερίδιά" τους στη "μοιρασιά" ...Εκ των προτέρων έπαιρναν τα μερίδια και όχι εκ των υστέρων. Από εκεί και πέρα μπορούσαν να διαχειρίζονται το ανθρώπινο δυναμικό με τα μέσα που διέθεταν. Μέσω του κράτους και των βολεμάτων θα έδιναν το πλεονέκτημα και το βόλεμα στους πιο ανάξιους ...Στους πιο γλείφτες ...Στους πιο υποτακτικούς ...Στα πιο μεγάλα κομματόσκυλα. Από τη στιγμή που δεν μπορούσαν δια της βίας να απωθήσουν τους άριστους από την εξουσία - όπως έκαναν στην προηγούμενη γενιά—, θα τους απωθούσαν δια της απέχθειας. Θα στερούσαν την ανώτατη εκπαίδευση από τους ανεπιθύμητους λόγω πολιτικών "φρονημάτων" και θα την πρόσφεραν στους "εκλεκτούς" τους.
Ο κομματισμός έγινε το όπλο των "ηγετών" τής γενιάς τού Πολυτεχνείου. Ήλπιζαν - και εκ των υστέρων αποδεικνύεται ότι δικαιώθηκαν - ότι με τον τρόπο αυτόν θα κατάφερναν να κρατηθούν στην "κεφαλή" αυτής της γενιάς. Ο άκρατος κομματισμός τού κράτους και η εξ' αυτού απόλυτη αναξιοκρατία θα απωθούσε τους άριστους από τις θέσεις εκείνες, οι οποίες απειλούσαν τους κομματανθρώπους. Στον μηχανισμό θα παρέμεναν όσοι θα ανέχονταν τα επιλεγμένα "κουτσάλογα" της πολιτικής, γιατί αυτά τα "κουτσάλογα" μοίραζαν κρατικές θέσεις και ενίοτε επέτρεπαν και τον πλουτισμό μέσω διαφθοράς. Δημιούργησαν και μια τεχνητή ταύτιση μεταξύ αδυνάμου και άχρηστου και απέκτησαν και κοινωνικές πλειοψηφίες. Αυτό ήταν το κόλπο μέσω του οποίου επιβλήθηκε το "κατακάθι" τής κοινωνίας στο σύνολο αυτής. Ο κομματισμός είλκε τους ανίκανους και τους άχρηστους και αυτοί "δούλευαν" τους αδύναμους. Απλά πράγματα ...Δεν ήταν όλοι όσοι ασχολούνταν με τα κόμματα "σκουπίδια", αλλά στην κυριολεξία δεν υπήρχε "σκουπίδι" που να μην είναι σημαίνον μέλος κάποιου μεγάλου κόμματος.
"Θόλωσαν" την κοινωνία, όπως θολώνει κάποιος το νερό μιας πηγής, ανακατεύοντας τον πάτο της. Αυτό έκαναν οι ηγέτες τής γενιάς του Πολυτεχνείου, προκειμένου να ηγηθούν της ελληνικής κοινωνίας ...Προκειμένου να αυτοπροστατευτούν και να μην απομονωθούν ως "λάσπη" τής κοινωνίας που ανέβηκε στον "αφρό" της. Οι άχρηστοι συγκέντρωσαν γύρω τους τούς άπειρους αδικημένους και αδύναμους της "Μπανανίας" και έλεγξαν την εξουσία. Με ένα αρνητικό σύνθημα, όπως είναι το "ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά", μπόρεσαν και "πόλωσαν" την κοινωνία και την ανακάτεψαν. Η ειρωνεία ήταν ότι τα περισσότερα παιδιά τής μεταπολιτευτικής "Αριστεράς" ήταν παιδιά ταγματασφαλιτών και σκληρών δεξιών ...Παιδιά δεξιών, τα οποία "αριστεροποιήθηκαν" στα Πανεπιστήμια όπως "γαλβανίζεται" επιφανειακά μια "λαμαρίνα" ...Κόρη χωροφύλακα της Χούντας ήταν η χαφιεδοΔαμανάκη. Αυτός ήταν ο κανόνας και όχι η εξαίρεση. Σε γενικές γραμμές μόνον στις τάξεις τού χαφιεδο-ΚΚΕ υπήρχε μια "συνέχεια" γενεών και βέβαια "εμπλουτισμός" των "γραμμών" του.
Αυτό είναι το χαρακτηριστικό τής γενιάς τού Πολυτεχνείου. Πίσω από κάθε διακριθέν "κουτσάλογο" κρύβεται και κάποιος δωσίλογος "ευεργέτης" που το επέλεξε. Πίσω από τον Λαλιώτη κρύβεται ο Ανδρέας. Πίσω από τον Κωστάκη κρύβεται ο θείος του. Πίσω από τη Δαμανάκη κρύβεται ο Φλωράκης. Πίσω από τη Ντόρα κρύβεται ο πατέρας της. Πίσω από τον Σαμαρά κρύβεται ο Αβέρωφ. Πίσω από τον Βενιζέλο κρύβεται ο βασιλιάς τής χέστρας. Πίσω από τους "ήρωες" του Πολυτεχνείου συνολικά κρύβεται ο Λαμπράκης και το γνωστό "συγκρότημα". Αυτή η γενιά στην κυριολεξία είναι "διορισμένη". Αυτοδημιούργητος με την κυριολεκτική σημασία τής λέξης δεν είναι κανένας πετυχημένος της. Κανένας δεν έγινε πετυχημένος με το έργο του...
...Πρώτα έγιναν "εκλεκτοί" των "δεινοσαύρων" τού δωσιλογισμού και της προδοσίας και μετά του λαού ...Πρώτα έγιναν διάσημοι και μετά περιμέναμε να δούμε ένα έργο "διασήμου" ..."Κατοικίδια" όλα τους σε διάφορες "αυλές". Ως εκ τούτου η ηγεσία αυτής της γενιάς δεν είναι ανταγωνιστική. Δεν ξέρει τι θα πει ανταγωνισμός και μάχη ...Ξέρουν καλύτερα από τον καθένα τι θα πει "γλείψιμο", "προβοκάτσια", "υποθήκη" ή "συμφωνία", αλλά όχι μάχη ...Ξέρουν να υπηρετούν "αφεντικά", αλλά όχι να πολεμούν τέτοια. Όταν βρίσκονται υπό απειλή, σπεύδουν στα αφεντικά και αυτά "καθαρίζουν". Να κάνουν τα "αφεντικά" καμιά "προβοκάτσια" ή να απειλήσουν τη χώρα με κάποια "οδηγία", για να εξουδετερωθούν οι αντίπαλοί
Όταν δηλαδή μας "απειλούσε" ο Βενιζέλος ότι θα συμμετείχε στη μάχη τής γενιάς του, για να μας "σώσει" με το Μνημόνιο, κάποιοι γελούσαν με τον "ηρωισμό" του. Κάποιοι, που τον γνώριζαν, γελούσαν με αυτόν, ο οποίος στην πραγματικότητα εννοούσε ότι θα "πολεμήσει" με τις "πλάτες" τής Μέρκελ και του Σόιμπλε, προκειμένου να τους εξυπηρετήσει με αντάλλαγμα την εξουσία. Το ίδιο γελούσαν και με το "μακελειό" με το οποίο μας απειλούσε ο Λοβέρδος σε περίπτωση που "αγγίζαμε" τον Γιωργάκη ..."Φούσκες" είναι όλα αυτά ..."Τζούφια" είναι αυτή η γενιά ...Δεν έχει μάθει να πολεμάει ...Δεν έχει μάθει να "στέκεται" σε καθαρά ανταγωνιστικές συνθήκες ...Πάντα κρυβόταν πίσω από ξένες "πλάτες". Όταν απειλούσε κάποιος τον Βενιζέλο ή τον Κωστάκη ή τη Ντόρα, αυτοί δεν αντιδρούσαν ποτέ απ' ευθείας εναντίον του. Πήγαιναν στον Λαμπράκη με μια νέα "υποθήκη", για να πολεμήσει εκείνος με τα δικά του μέσα τους δικούς τους εχθρούς.
Λογικό είναι αυτό, εφόσον κανένας απ' αυτούς δεν προέκυψε από καμία διαδικασία - έστω και στοιχειώδους - αξιολόγησης ...Σε καμπινέδες, κρεβατοκάμαρες και χασαποταβέρνες έγιναν οι επιλογές. Σε τέτοιους χώρους επιλέχθηκαν οι Λαλιώτηδες, οι Βασούλες, οι Άκηδες ή οι Αννούλες. Άλλοι έγιναν "παράγοντες" επειδή διασκέδαζαν με ανέκδοτα τους "αρχηγούς" και άλλες επειδή ξάπλωναν με τους "φωτισμένους" ηγέτες. Δεν θα μπορούσε καν να πει κάποιος ότι όλοι αυτοί ανήκουν στον μέσο όρο τής γενιάς τους. Πολύ πιο κάτω από τον μέσο όρο ικανοτήτων τής κοινωνίας είναι όλοι αυτοί. Πιο έξυπνους και ικανούς ανθρώπους αυτής της γενιάς βρίσκεις στην "πιάτσα" παρά στην ηγεσία της. Ακόμα και η μόρφωσή τους δεν έγινε υπό καθαρές και διάφανες συνθήκες. Ούτε καν στο επίπεδο της μόρφωσης δεν έπιαναν τον μέσο όρο τής γενιάς τους. Η ηγεσία δηλαδή της γενιάς τού Πολυτεχνείου ήταν πολύ κατώτερη του μέσου όρου τής κοινωνίας στην οποία ηγούνταν...
...Οι "τίποτες" ήταν ...Όλα τα "παρτάλια" τής κοινωνίας, που είχαν πάρε-δώσε με την αστυνομία και το απέναντι "μαγαζί" τού ΚΚΕ. Σχεδόν κανένας απ' αυτούς δεν έχει "πίσω" του επιστημονικό έργο ή κάποια επαγγελματική επιτυχία. Όλοι τους είχαν "διαβατήριο" κάποιες "συμπάθειες" παράκεντρων εξουσίας. Άλλον τον συμπαθούσαν οι "δεινόσαυροι" της μεταπολεμικής περιόδου και άλλους τα μεγάλα "συγκροτήματα" του τύπου. Όλοι έχουν κάτι "ένσημα" τύπου "καρπαζιές", βόμβες "μολότοφ", "κρατητήρια" κλπ.. Κανένας δεν ξέρει δηλαδή αν ακόμα και οι σπουδές ήταν δικό τους επίτευγμα ή "ποσόστωση" κάποιας "πτέρυγας" του παρακράτους. Μόνοι τους έδιναν εξετάσεις σε σχολές που έλεγχαν οι ίδιοι και κανένας δεν έλεγχε ποιος αξιολογούσε ποιον.
Κανένας, δηλαδή, δεν ξέρει πώς έμπαιναν οι διάφοροι Λαλιώτηδες ή Τσουμάκες ή οι Δαμανάκισσες στο Πανεπιστήμιο και πολύ περισσότερο κανένας δεν ξέρει πώς "έβγαιναν" από αυτό με πτυχία και λίγους "μώλωπες". Η επιλογή τους και η εν συνεχεία "υπεροχή" τους αποφασίστηκε σε συνθήκες που ο λαός πραγματικά δεν μπορούσε να ελέγξει τίποτε ...Σε δωμάτια χουντικών και παραχουντικών εξουσιών αποφασίστηκε ποιος και ποιον ρόλο θα πάρει. "Φυτεμένοι" είναι στην κορυφή τής γενιάς τους. Στα δώματα της Χούντας και του δωσιλογικού "Λαμπρακιστάν" αποφασίστηκε ποιοι θα έπαιρναν τα "ένσημα" της "αντίστασης", ώστε να προωθηθούν bypass και να "επιβληθούν" στη γενιά τους ...Μέσα στη Χούντα, δηλαδή, αποφασίστηκε το "σταρ-σύστεμ" τής Μεταπολίτευσης.
Έχοντας οι παλιοί δωσίλογοι το "μαχαίρι" τής εξουσίας και το "καρπούζι" τής πολιτικής και της οικονομίας, έκοβαν ό,τι ήθελαν και μοίραζαν ό,τι ήθελαν. Γι' αυτόν τον λόγο έκαναν το "κόλπο" των Πανεπιστημίων. Στα Πανεπιστήμια έβαλαν τα "φίλτρα" των ΚΚΕδων συνεργατών τους και έλεγχαν τα πάντα. Το ΚΚΕ με λίστες τής αμερικανικής πρεσβείας αποφάσιζε ποιοι "αριστεροί" θα "διακριθούν" στη Μεταπολίτευση σαν "ήρωες" και "αντιστασιακοί" και απλά η Ασφάλεια υλοποιούσε την "παραγγελία" ...Η Ασφάλεια τους έδινε "αίγλη" και "δόξα" με μερικές σφαλιάρες.  Όταν ελέγχεις απόλυτα μια απόλυτα αυθαίρετη αστυνομία, εύκολα "κατασκευάζεις" ήρωες και εύκολα καταστρέφεις όποιους τους αμφισβητούν.
Αν νομίζει κάποιος ότι στα Πανεπιστήμια τα πράγματα ήταν "χύμα" και ο καθένας ανάλογα με την προσωπικότητα και την αγωνιστικότητά του διακρινόταν, είναι βαθιά "νυχτωμένος" ...ΚΚΕ και Ασφάλεια έλεγχαν και αποφάσιζαν για τα πάντα. Για το ίδιο πράγμα κάποιος "εκλεκτός" βαπτιζόταν "ήρωας" και ζούσε πλούσια σε όλη του τη ζωή και για το ίδιο κάποιος άλλος φουκαράς σερνόταν μέχρι το τέλος τής ζωής του στην "ταλαιπωρία". Η "φιέστα" τού "Πολυτεχνείου" ήταν το τελικό αποτέλεσμα της αγαστής συνεργασίας τού ΚΚΕ των σταλινικών και της Ασφάλειας των ταγματασφαλιτών τής Χούντας. Εξαιτίας της ίδιας Χούντας η Δαμανάκη και τα άλλα τα "παιδιά" πλούτισαν μέχρι σκασμού και ο Παναγούλης γέμισε ένα "χαντάκι" ...Το γέμισε, όταν είχε την ατυχή έμπνευση να ψάξει τη σχέση των "ηρώων" τού Πολυτεχνείου με τη Χούντα.
Στα "εργαστήρια" της Ασφάλειας ήταν "κατασκευασμένοι" όλοι οι "διαπρέψαντες" της Μεταπολίτευσης. Ο γιος τού δωσίλογου Δημήτρη Λαμπράκη αποφάσισε ποιοι θα μπουν στο "Πολυτεχνείο" για το "ηρωϊκό γαλβάνισμα", το οποίο θα έδινε στη συνέχεια πλούτο κι εξουσία ...Ο ίδιος δωσίλογος, ο οποίος με τους ίδιους παράγοντες αποφάσιζε για την τύχη τής Κύπρου, ήταν αυτός, ο οποίος αποφάσιζε για την κατά παραγγελία "ηρωοποίηση" των "εκλεκτών" τού Πολυτεχνείου. Απλά πράγματα ...Γι' αυτόν τον λόγο κινούσε εύκολα τα "νήματα" καθ' όλη τη διάρκεια της Μεταπολίτευσης. Λογικό είναι. Αυτός, ο οποίος αποφάσισε ποιος θα κρατήσει το "μικρόφωνο" του Πολυτεχνείου, έγινε το "αφεντικό" τής γενιάς τής Μεταπολίτευσης. Αυτοί οι "στημένοι" ήρωες ήταν οι κυρίαρχοι της Μεταπολίτευσης ...Μιας Μεταπολίτευσης, η οποία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως η "βασιλεία" τής γενιάς τού Πολυτεχνείου.
Αυτή η "βασιλεία" σήμερα τελειώνει, γιατί, όπως συμβαίνει με όλες τις "βασιλείες" στη φύση, κάποτε κλείνει ο "κύκλος" τους. Ακολουθούν φουριόζοι οι επόμενοι και οι γερασμένοι δεν μπορούν να αντέξουν το κόστος τής μάχης. Αυτό ακριβώς προσπαθούν σήμερα να αποφύγουν. Έχοντας μάθει οι ίδιοι να υπηρετούν αφεντικά, τα οποία λειτουργούσαν ως "μαφιόζοι", θέλουν να τους μιμηθούν και οι ίδιοι ...Θέλουν να μετατρέψουν τον μηχανισμό πολιτικής εξουσίας και προπαγάνδας σε κεφάλαιο της γενιάς τους και να "παρακάμψουν" τους επόμενους, οι οποίοι τους απειλούν με ανατροπή ...Θέλουν με τα μέσα που διαθέτουν να "πριμοδοτήσουν" τους επόμενους, ώστε να παραμένουν, φεύγοντας ...Θέλουν να παρακάμψουν τους φυσικούς διαδόχους τους, ώστε να δώσουν πλεονέκτημα στα παιδιά τους ...Να εκμεταλλευτούν την εξουσία για όσο διάστημα την έχουν στα χέρια τους, προκειμένου να βοηθήσουν τα δικά τους παιδιά.
Γιατί θέλουν να κάνουν ένα τέτοιο μη φυσιολογικό "άλμα" και δεν αφήνουν τα πράγματα να πάρουν τη φυσιολογική τους "ροή"; ...Γιατί αυτό, το οποίο ακολουθεί, είναι "εφιάλτης" για το σύστημα. Ακολουθεί μια γενιά, της οποίας τα χαρακτηριστικά την κάνουν μη ελέγξιμη ...Μια γενιά, που θα αποδειχθεί ότι αποτελεί ένα τεράστιο λάθος για ένα κράτος, το οποίο κάποιοι ήθελαν να καθηλώσουν στο επίπεδο της "αποικίας" ...Της νεοταξίτικης αμερικανικής "Μπανανίας". Σε αυτήν τους την προσπάθεια έχουν και τη βοήθεια όλων των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων ...Όλων των δυνάμεων, δηλαδή, οι οποίες έχουν κέρδος να παραμείνει η Ελλάδα στο επίπεδο της αποικίας ...Όλων των δυνάμεων, οι οποίες θέλουν να παραμένει η εξουσία μόνιμα στα χέρια ελεγχόμενων από τους ίδιους ανθρώπων.
Κατάλαβε ο αναγνώστης πού βρίσκεται το σημερινό πρόβλημα; ...Υπάρχει μια "εμβόλιμη" γενιά, η οποία δεν τους βολεύει στον έλεγχο, γιατί δεν έχει τα επιθυμητά χαρακτηριστικά ...Δεν βολεύει ούτε τα ξένα αφεντικά ούτε τους ντόπιους χαφιέδες. Δεν βολεύει τα ξένα αφεντικά, γιατί είναι μια γενιά που δεν είναι ελεγχόμενη και δεν βολεύει και τους ντόπιους χαφιέδες, γιατί - όπως "αποκάλυψε" και ο Βενιζέλος, σε μια κρίση ειλικρίνειας - θα τους κλείσει όλους φυλακή. Όλους αυτούς τους βολεύει η μεθεπόμενη γενιά, αλλά όχι η επόμενη ...Τους βολεύει η γενιά των Κολεγίων, της "κοινωνιολογίας" και των "διεθνών σχέσεων" και όχι αυτή που τους ακολουθεί. Δεν τους βολεύει η γενιά των Πανεπιστημίων τού Πολυτεχνείου, της Ιατρικής και των Μαθηματικών.
Αυτός είναι ο λόγος που στο ΠΑΣΟΚ του 62χρονου Παπανδρέου πήγαμε απευθείας στο ΠΑΣΟΚ του 35χρονου γραμματέα Ανδρουλάκη. Αυτός είναι ο λόγος που στη ΝΔ του 61χρονου Σαμαρά πήγαμε απευθείας στη ΝΔ του 35χρονου γραμματέα Παπαμιμίκου ...Από τη γενιά του Πολυτεχνείου κατ’ ευθείαν στις "παρυφές" τής γενιάς των Κολεγίων. Θέλοντας να διαλύσουν τον ανταγωνισμό τής γενιάς των Πανεπιστημίων, εκμεταλλεύονται την εξουσία που διαθέτουν και δίνουν το πλεονέκτημα στους πολύ πιο νέους, οι οποίοι έρχονται από τα Κολέγια. Θέλουν να παρακάμψουν τη γενιά των Πανεπιστημίων τής περίφημης "Αλλαγής"...
...Την πανίσχυρη γενιά των πανίσχυρων Πανεπιστημίων τού '80 και του '90, την οποία οι ίδιοι εντελώς εσφαλμένα - όπως θα δούμε παρακάτω - δημιούργησαν ...Τη γενιά αυτή, η οποία ακολουθεί εκείνη που σήμερα "δύει". Δεν φαίνεται στον αναγνώστη παράξενο το ηλικιακό "κενό", το οποίο υπάρχει στους "κληρονόμους" τής εξουσίας καί στα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας; Στα κόμματα αυτά, τα οποία μονοπωλούν την εξουσία και άρα στα κόμματα όπου τα "χρίσματα" προεξοφλούν θεωρητικά και την ταυτότητα των εξουσιαστών του μέλλοντος; Στα κόμματα, τα οποία αν μη τι άλλο ήταν πανίσχυρα στα Πανεπιστήμια των συγκεκριμένων δεκαετιών. Πού είναι σήμερα οι σκληροί "φοιτητοπατέρες" της ΠΑΣΠ και της ΔΑΠ εκείνων των δεκαετιών; Πού είναι αυτοί, που τους "καμάρωναν" ο Ανδρέας και τα άλλα τα "παιδιά"; Πού βρίσκονται μέσα στα κυβερνητικά κόμματα τα στελέχη με ηλικίες από 40 μέχρι 50κάτι;
Αυτές οι ηλικίες είναι που θα έπρεπε σήμερα να διαπρέπουν στην πολιτική σκηνή και όχι μόνον. Το ίδιο συμβαίνει σε όλους τους χώρους που εξακολουθεί και ελέγχει ακόμα η γενιά του Πολυτεχνείου. Ίδιο φαινόμενο είναι δηλαδή τον Βενιζέλο να τον "διαδέχεται" ο Ανδρουλάκης με αυτό που συμβαίνει στα ΜΜΕ για παράδειγμα. "Ανάμεσα" στην εξηνταπεντάχρονη πλέον "αντιστασιακή" Τρέμη πάμε κατ' ευθείαν στη Σαράφογλου; Ενδιάμεσες έμπειρες και έγκυρες "σαραντακάτι" δεν υπάρχουν; Δεν υπάρχουν δηλαδή γυναίκες, οι οποίες να βρίσκονται στην ηλικία που η Τρέμη ή η Στάη "σάρωναν"; Πού είναι σήμερα οι "φουριόζοι" σαρανταπεντάρηδες, που θα πάρουν τη "σκυτάλη".
Πού είναι οι σαρανταπεντάρηδες πασόκοι, οι οποίοι θα έπρεπε να απειλούν τον Γιωργάκη Παπανδρέου και τον Βενιζέλο με φυλακή για την κακοδιαχείριση του κόμματος, προκειμένου να το διεκδικήσουν οι ίδιοι μαζί με ό,τι αυτό συνεπάγεται; Πού είναι οι επόμενοι, οι οποίοι θα "αδειάσουν" τους φθαρμένους τής προηγούμενης γενιάς, όπως έκανε θεωρητικά η γενιά τού Πολυτεχνείου; ...Όπως έκαναν οι Βενιζέλοι και οι Γιωργάκηδες στους Κουτσόγιωργες, στους Τσοβόλες και στους Λιβάνηδες; ...Όπως έκανε ο Σαμαράς ή ο Κωστάκης στους Μητσοτάκηδες ή τους Ράλληδες.
Θυμάται κανείς τους εκλεκτούς τής γενιάς τού Πολυτεχνείου σε αυτές τις ηλικίες; Θυμάται κανείς τι ήταν ο Βενιζέλος, ο Γιωργάκης, ο Κωστάκης ή η Ντόρα στην ηλικία των 45 χρονών; ...Φτασμένοι πολιτικοί ήταν όλοι αυτοί ...Έμπειροι υπουργοί στα πιο καίρια υπουργεία. Σήμερα τι συμβαίνει; Πώς κατορθώνουν και είκοσι χρόνια μετά παραμένουν οι ίδιοι στα ίδια πόστα; Πώς κατορθώνουν και εμφανίζουν τους εαυτούς τους ακόμα σαν "φρέσκιες" λύσεις. Ακόμα "φρεσκάρουν" τα πόστα και ανανεώνουν τις πολιτικές, αλλάζοντας θέσεις οι Πρωτόπαπες με τους Χρυσοχοϊδηδες. Ακόμα "φρέσκος" ο Καραμανλής, ο οποίος μας απειλεί ότι, επειδή "ξεκουράστηκε", θα "επιστρέψει"; Οι επόμενοι πού είναι; ..."Κάηκαν" στο "ζέσταμα"; Πού βρίσκονται οι ηλικίες αυτές, που σε κάποιες εποχές νίκησαν ακόμα και την πανίσχυρη Πανσπουδαστική του χαφιεδοΚΚΕ στα Πανεπιστήμια; ...Οι ηλικίες, οι οποίες είχαν την ισχύ να μην επιτρέπουν στην Ασφάλεια να "μπαίνει" στα Πανεπιστήμια;
Πού είναι η γενιά αυτή, τής οποίας η "ελίτ" ήταν η "παραγωγή" των Πανεπιστημίων; Μιλάμε για μια ολόκληρη γενιά ..."Λείπει" μια ολόκληρη γενιά από τον "χάρτη" τής εξουσίας...Η γενιά, που ηλικιακά σήμερα βρίσκεται στο ζενίθ τής ακμής της ...Η γενιά, που, αν θέλαμε να βρούμε ένα χαρακτηριστικό της σε θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης, θα μπορούσαμε να την ονομάσουμε ως τη γενιά των Πανελληνίων Εξετάσεων ...Η γενιά των πρώτων πραγματικά μαζικών Πανελληνίων Εξετάσεων ...Η γενιά, η οποία πήρε τα χαρακτηριστικά της από την εφαρμογή των εκπαιδευτικών "οραμάτων" τού Ανδρέα Παπανδρέου και της γενιάς τού Πολυτεχνείου που τον ακολουθούσε ...Μια γενιά, η οποία είχε κάποια μοναδικά χαρακτηριστικά, τα οποία την διαφοροποιούσαν από την προηγούμενη, αλλά και από την επόμενη.
Επειδή αυτή η "απουσία" δεν είναι φυσιολογική, θα προσπαθήσουμε να αντιληφθούμε τι πραγματικά συμβαίνει. Αυτό, το οποίο συμβαίνει, είναι ότι προσπαθούν να κάνουν "σάντουιτς" την επικίνδυνη γενιά των "Πανελληνίων". Η γενιά τού "Πολυτεχνείου" συνωμοτεί με τη γενιά των "Κολεγίων". Οι γερασμένοι εξηντάρηδες συνωμοτούν με τους σημερινούς "ανώριμους" τριαντάρηδες εις βάρος τής γενιάς που είναι πλέον "ώριμη" να διεκδικήσει τη θέση της στην κορυφή τής κοινωνικής πυραμίδας. Γιατί βολεύονται καί οι δύο από τη συνεργασία τους; ...Γιατί - κατ' αρχήν - τα χαρακτηριστικά αυτών των γενιών είναι - όπως θα δούμε - περίπου ίδια ...Γιατί οι εξηντάρηδες αποφεύγουν μια "μάχη" εκ των δεδομένων χαμένη και παραμένουν στα πράγματα "φεύγοντας" και οι επόμενοι διευκολύνονται σε μια "μάχη", την οποία σήμερα δεν είναι ακόμα έτοιμοι να δώσουν με επιτυχία ...Διευκολύνονται από αυτούς, οι οποίοι έχουν την εξουσία να "καπελώσουν" και άρα να "προσπεράσουν" τους νόμιμους διεκδικητές τής εξουσίας.


...By Proxy
...Δια αντιπροσώπου κυριαρχία.


...Απλό κόλπο ...Η γενιά τού Πολυτεχνείου επιχειρεί την κυριαρχία της δια αντιπροσώπου ...By Proxy, όπως θα έλεγαν και οι κολεγιόπαιδες. Θέλουν να παραμείνουν στις θέσεις τους ως "κηδεμόνες" ανώριμων διαδόχων ...Το τερπνόν μετά του ωφελίμου. Βοηθάνε τα φυσικά τους παιδιά να "πιαστούν" εύκολα στην εξουσία και άρα στη μάχη τής διαδοχής, παρ' όλο που είναι ηλικιακά ανώριμα. Κοντά στους 35χρονους γραμματείς "κολλάνε" πολύ πιο εύκολα οι νεότεροι "κληρονόμοι" των κομμάτων. Αν αναλάβουν τα κόμματα οι σημερινοί 45ρηδες, πού θα πάνε οι "κληρονόμοι" και πώς θα διεκδικήσουν την "κληρονομιά" τους; Γι' αυτόν τον λόγο η γενιά τού Πολυτεχνείου, η οποία χρωστάει την ύπαρξή της στο Πανεπιστήμιο, "χτυπάει" το Πανεπιστήμιο και άρα τους επόμενους.
Είναι προφανές ότι ποντάρει στη γενιά των Κολεγίων, η οποία ήταν ίσως η πρώτη γενιά Ελλήνων που οι πολυπληθείς μορφωμένοι τού εξωτερικού ήταν πιο πολλοί από ποτέ ...Η πρώτη γενιά, που τα ποσοστά των μορφωμένων τού εξωτερικού ήταν πολύ μεγάλα. Σε αυτήν τη "μάχη" επικράτησης και επιβίωσης μεταξύ των μορφωμένων διαφορετικής προέλευσης προσπαθούν να μπουν οι πονηροί τής γενιάς τού Πολυτεχνείου και να την νοθεύσουν υπέρ των δικών τους συμφερόντων και βεβαίως υπέρ των συμφερόντων των δικών τους παιδιών, εφόσον στη συντριπτική τους πλειοψηφία τα έχουν στείλει σε Κολέγια του εξωτερικού να σπουδάσουν.
...Το τερπνόν μετά του ωφελίμου. Τους σπρώχνουν σε υψηλά κομματικά και πολιτικά πόστα τώρα που είναι "ανώριμοι", για να μπορούν οι ίδιοι να επωφελούνται της ανωριμότητάς τους και να καθυστερούν τη δική τους "αποχώρηση". Τα πόστα, τα οποία θα τους απειλούσαν με ανατροπή, τα δίνουν σ' αυτούς, οι οποίοι δεν μπορούν και δεν τους συμφέρει να τους απειλήσουν. Στην πραγματικότητα αυτήν τη στιγμή η γενιά τού Πολυτεχνείου παραμένει στην εξουσία - και δεν την μοιράζεται με κανέναν απολύτως - ως "κηδεμόνας" των ανώριμων, που η ίδια επέλεξε να την διαδεχθούν.
...Καλό κόλπο. Είναι σαν να αφήνεις τους πολύτιμους ξηρούς καρπούς στα χέρια της γιαγιάς που δεν έχει δόντια. Με τον τρόπο αυτόν δεν κινδυνεύουν από την επόμενη γενιά, η οποία - μένοντας εκτός πόστων - μένει χωρίς "όπλα" και αυτοί, οι οποίοι κατέχουν τα πόστα αυτά, δεν μπορούν και δεν θέλουν να τους ανατρέψουν. Τους έχουν ανάγκη, γιατί είναι "ανώριμοι" και κινδυνεύουν να βγουν από το παιχνίδι τής διαδοχής χωρίς τη βοήθειά τους. Με τον τρόπο αυτόν οι πολιτικοί τής γενιάς τού Πολυτεχνείου δεν αφήνουν στους επόμενους να εκμεταλλευτούν την τεράστια και πανελλήνιας εμβέλειας δύναμη των κυβερνητικών κομμάτων.
Βάζουν νεαρά κομματόσκυλα στα καίρια κομματικά πόστα και αυτά, συνθέτοντας συμμορία κολλητών και συνομηλίκων, "αποσυνδέουν" την επόμενη γενιά από τη γενιά τού Πολυτεχνείου. Μπαίνουν σαν "σφήνα" ανάμεσα στις γενιές και λειτουργούν εις βάρος αυτών που αγωνίζονται να "ανέβουν" επίπεδο. Οι σαραντάρηδες με αυτόν τον τρόπο εξουδετερώνονται, γιατί απλούστατα στερούνται των μέσων που έχουν στη διάθεσή τους για να έρθουν σε ρήξη με τους επόμενους. Δεν μπαίνουν καν στο "ρινγκ" τής σύγκρουσης. Δεν έχουν τη δύναμη να ανατρέψουν κανέναν, εφόσον δεν έχουν κομματική πρόσβαση για να το επιχειρήσουν. Αυτό είναι το κόλπο των παρασίτων τής γενιάς τού Πολυτεχνείου. Απλά, για να το καταλάβει κάποιος αυτό, θα πρέπει να γνωρίζει τα χαρακτηριστικά τής επόμενης γενιάς απ' αυτήν του Πολυτεχνείου ...Θα πρέπει να γνωρίζει τον λόγο που τους τρομάζει η επόμενη γενιά ...Τον λόγο που τρομάζει και τα αφεντικά τους.


Η γενιά τής "Αλλαγής".
Το κοινωνικό πείραμα τού Ανδρέα Παπανδρέου.
...Το λάθος των λαθών για τους ιμπεριαλιστές.


Αυτή η γενιά είναι μια ξεχωριστή γενιά, η οποία διαφέρει από την προηγούμενη ως προς τα χαρακτηριστικά της ...Τα χαρακτηριστικά εκείνα, τα οποία προέκυψαν από τον τρόπο "γέννησής" της. Ήταν η γενιά, η οποία "χτίστηκε" με τις Γενικές Εξετάσεις ...Αυτές, τις οποίες συνηθίζουμε να ονομάζουμε "Πανελλήνιες Εξετάσεις" ...Η γενιά, η οποία πήρε τα χαρακτηριστικά της από αποφάσεις "μέθης" των σοσιαλιστών θριαμβευτών τής Μεταπολίτευσης. Το πρώτο δείγμα γραφής τής αλλαγής τής πολιτικής απέναντι στον απλό λαό ...Η πρώτη γενιά στην ελληνική ιστορία, της οποίας τα μέλη, ανεξαρτήτως κοινωνικής τάξης στην οποία ανήκαν, διαγωνίστηκαν για τον ίδιο στόχο απέναντι σε έναν απολύτως κοινό "πήχη".
Αυτή η γενιά είναι ξεχωριστή - και αυτό είναι το τραγικό τής υπόθεσης—, επειδή απλά είναι φυσιολογική ...Η πρώτη φυσιολογική γενιά ενός λαού, ο οποίος έζησε επί δεκαετίες μια μη φυσιολογική κατάσταση ...Η πρώτη φυσιολογική γενιά ενός λαού, ο οποίος είχε καταστραφεί με έναν Εμφύλιο πόλεμο και είχε υποδουλωθεί απόλυτα σε ξένες δυνάμεις ...Η πρώτη φυσιολογική γενιά, της οποίας η "κεφαλή" προέκυψε από ανοικτές και δημόσιες "ζυμώσεις" - οι οποίες την αφορούσαν στο σύνολό της - και δεν αποτέλεσε εν κρυπτώ "επιλογή" χαφιέδων και πρεσβειών ...Η πρώτη φορά που η ελληνική κοινωνία αντιμετωπίστηκε από τους ηγέτες της ως κοινωνία ελεύθερου κράτους και ως εκ τούτου δόθηκαν ίσες ευκαιρίες σε όλα τα παιδιά της.
Αυτό στην πραγματικότητα έγινε εξαιτίας λανθασμένων εκτιμήσεων σ' ό,τι αφορά τα αποτελέσματα που θα είχε. Έγινε για λάθος λόγους, που ήταν ψηφοθηρικοί, και - όπως θα αποδειχθεί πολύ σύντομα - θα είναι το μοιραίο λάθος του συστήματος ...Μοιραίο λάθος, γιατί ποτέ σε μια "αποικία", την οποία θέλεις να ελέγχεις, δεν "απελευθερώνεις" τις κοινωνικές της δυνάμεις. Ποτέ δεν δημιουργείς μέσα σε μια τέτοια "αποικία" συνθήκες αξιοκρατίας, γιατί αυτή θα βρει τρόπο να αναδείξει τους άριστούς της και αυτό είναι επικίνδυνο γι' αυτούς που θέλουν να εκμεταλλεύονται την κοινωνία αυτήν. Οι άξιοι  είναι δύσκολοι αντίπαλοι για ξένους εκμεταλλευτές. Οι άξιοι δεν ελέγχονται με εκβιασμούς και δωράκια. Όταν αυτό το λάθος συμβεί σε επίπεδο γενιάς και οι άξιοι αναλάβουν την εξουσία, τότε θα έχεις πρόβλημα μ' αυτούς.
Αυτό ήταν το μέγα ρίσκο. Από τη στιγμή που γνώριζαν ότι σε μια ανθρώπινη κοινωνία η πολιτική δύναμη θα πάει αναγκαστικά στα χέρια των μορφωμένων, έπρεπε να φτιάξουν τα κατάλληλα "φίλτρα", για να ελέγχουν την ανώτατη εκπαίδευση. Υποχρεωτικά έπρεπε να την ελέγχουν, εφόσον αντιμετώπιζαν την Ελλάδα σαν αποικία και άρα έπρεπε να γνωρίζουν εκ των προτέρων ποιοι θα είχαν πρόσβαση στην εξουσία. Μέχρι και τη γενιά τού Πολυτεχνείου έλεγχαν μόνοι τους και χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν ...Έλεγχαν ποιοι και με ποιους όρους θα μορφώνονταν. Πριν καν ξεκινήσουν να μορφωθούν οι μελλοντικοί ηγέτες τής χώρας, κάποιοι τους είχαν ήδη στο "χέρι".
 Για μερικές κοινωνικές τάξεις, όπως για παράδειγμα ήταν η αγροτική τάξη, η επιλογή τής ανώτατης εκπαίδευσης δεν υπήρχε καν. Βαριά-βαριά από ένα ολόκληρο χωριό να μορφωνόταν το παιδί τού ταγματασφαλίτη τού χωριού αυτού ...Να "μορφωθεί" και να γυρίσει πίσω στο χωριό του, για να γίνει μια πιο εξελιγμένη "έκδοση" του πατέρα του. Όμως, οι σοσιαλιστές, θέλοντας να δείξουν ότι πίστευαν στην "Αλλαγή", έκαναν τις διαφορετικές επιλογές. Θεώρησαν πως ήταν έτοιμοι να δώσουν τις ίδιες ευκαιρίες σε όλες τις κοινωνικές τάξεις και γι' αυτόν τον λόγο οργάνωσαν και υποστήριξαν τον θεσμό των Γενικών Πανελληνίων Εξετάσεων. Έδωσαν στον θεσμό αυτόν ένα μοναδικό κύρος και τον έκαναν αφετηρία "ανταγωνισμού" για μια ολόκληρη γενιά. 
Για πρώτη φορά στην ελληνική ιστορία τα παιδιά των αστών, των αγροτών και των εργατών βρέθηκαν στην ίδια "αφετηρία" ενός κοινού "αγώνα" ...Βρέθηκαν στις ίδιες αίθουσες να διεκδικούν το ίδιο ακριβώς πράγμα ...Η πρώτη γενιά στην ιστορία, όπου οι διαγωνιζόμενοι είχαν τις ίδιες προδιαγραφές, είτε βρίσκονταν στο Κέντρο είτε στην Επαρχία ...Η πρώτη γενιά, η οποία διαγωνίστηκε με απολύτως κοινούς όρους, είτε έδινε εξετάσεις σε κάποιο Λύκειο του Παλαιού Ψυχικού είτε σε κάποιο Λύκειο του Αμυνταίου ...Η γενιά τού ατέλειωτου κόπου και της άπειρης προετοιμασίας για τις εξετάσεις εκείνες, οι οποίες οδηγούσαν στις περιορισμένες θέσεις των Πανεπιστημίων ...Η γενιά των ατελείωτων ωρών φροντιστηρίων ...Η γενιά, η οποία έδινε σκληρές εξετάσεις για το Πανεπιστήμιο και δεν πρόλαβε τις "εκπτώσεις" τού Γιωργάκη ...και των Κολεγίων.
Για όλους αυτούς τους λόγους αυτή η γενιά ήταν μια διαφορετική γενιά. Είχε ξεχωριστά χαρακτηριστικά απ' αυτές που προηγήθηκαν μετά τον πόλεμο. Σκεφτόταν με διαφορετικό τρόπο και είχε δική της αξιακή κλίμακα. Φυσικό ήταν αυτό, εφόσον ήταν μια γενιά, η οποία είχε πανελλήνια ομοιομορφία στο σύνολο των συμπεριφορών της ...Μια γενιά, η οποία "περπάτησε" τον "δρόμο" της με τα δικά της "πόδια" ...Μια γενιά, η οποία δεν πέρασε μέσα από "φίλτρα" πολιτικών φρονημάτων ...Μια γενιά, η οποία δεν πήρε "πιστοποιητικά" από την τοπική Ασφάλεια ή την ΚΟΒα της περιοχής ...Μια γενιά, η οποία πήρε το "μέταλλό" της μέσα σε ένα "καμίνι" συνεχών εξετάσεων ...Η πρώτη γενιά, η οποία μπήκε τόσο ελεύθερα, τόσο μαζικά και τόσο φιλόδοξα στην "αρένα" τής Ανώτατης Εκπαίδευσης ...Η πρώτη γενιά στην ελληνική ιστορία, που, ό,τι πιο άξιο, έξυπνο και ικανό είχε από το σύνολο των κοινωνικών τάξεων, το πέρασε σχεδόν "αναγκαστικά" μέσα από το "φίλτρο" τής Ανώτατης Εκπαίδευσης.
Εξαιτίας όλων αυτών έμαθε και "μετρούσε" τα πάντα με το "μέτρο" τού Πανεπιστημίου. Ήταν μόνιμα η γενιά στην οποία κανένας δεν είχε το δικαίωμα να πει: "Ήμουν έξυπνος και μπορούσα να σπουδάσω, αλλά με "τράβηξε" ...η επιχειρηματικότητα" κλπ.. Πρώτα περνούσες στο Πανεπιστήμιο, για να "καπαρώσεις" καλή "θέση" στην "ιεραρχία" τής γενιάς σου και μετά έκανες ό,τι ήθελες. Πρώτα περνούσες στο Πανεπιστήμιο, για ν' αποδείξεις πως ήσουν έξυπνος και ικανός και μετά είχες δικαίωμα να βγεις στην κοινωνία και ...να σε "τραβάνε" και τα σκυλιά, αν αυτό ήταν εκείνο που ήθελες. Όμως, από το "φίλτρο" θα έπρεπε να περάσεις αναγκαστικά, για να μπορείς να πεις ότι πραγματικά στη ζωή σου έπαιρνες ό,τι ήθελες και όχι ό,τι ...περίσσευε.
Ό,τι ήταν οι υποτιθέμενες ασφαλίτικες "σφαλιάρες" για τη γενιά τού Πολυτεχνείου ήταν τα "μόρια" των εξετάσεων για τη γενιά των Πανεπιστημίων ...Ήταν "πόντοι", τους οποίους τους αναγνώριζε ολόκληρη η γενιά, προκειμένου να ξεχωρίσει τους "διακριθέντες" της. Αυτό αφορούσε καί τα δύο φύλα. Το ίδιο σκληρές, ανταγωνιστικές και διεκδικητικές ήταν και οι φοιτήτριες. Ποτέ άλλοτε η ισότητα των δύο φύλων δεν ήταν τόσο πολύ δεδομένη όσο σ' αυτήν τη γενιά. Οι φοιτήτριες την "έπαιρναν" μόνες τους την ισότητα και δεν περίμεναν να τους τη "δώσουν". Δεν διαφοροποιούνταν σε συμπεριφορές από τους άνδρες συναδέρφους τους, εφόσον κι αυτές έμπαιναν στην ίδια "ζυγαριά" και "ζυγίζονταν" για τα ίδια πράγματα. Κι αυτές έπαιρναν με "τσαμπουκά" αυτά που δικαιούνταν ως άνθρωποι και όχι αυτά που "περίσσευαν" για τις γυναίκες. Ποτέ και κανένας από εμάς δεν μπορούσε να αντιληφθεί τι ακριβώς σήμαινε η έννοια "ασθενές φύλο". Κάθε άλλο παρά "απροστάτευτες" αισθάνονταν στις "αρένες" των φοιτητικών συνελεύσεων. 
Τα μέλη αυτής γενιάς θεωρούσαν ντροπή και "ήττα" το να πάνε στα Κολέγια ...Τα μέλη αυτής της γενιάς, όταν αναφέρονταν στα Κολέγια, αναφέρονταν σε αποτυχημένους, οι οποίοι έφευγαν από τη χώρα με μόνο προσόν κάποιες επιταγές στην τσέπη τους ...Τα μέλη αυτής της γενιάς όχι μόνον δεν έβλεπαν με δέος, αλλά υποτιμούσαν μέχρι θανάτου τους απόφοιτους των Κολεγίων ...Αυτή η γενιά αναγνώριζε σε έναν φοιτητή Κολεγίου αξία μόνον εφόσον αυτός είχε προηγουμένως περάσει σε μια αντίστοιχη πανεπιστημιακή σχολή στην Ελλάδα ...Αυτή η γενιά θεωρούσε τη φοιτητική ιδιότητα σε ελληνικό Πανεπιστήμιο κάτι ως κοινωνικό "έπαθλο" ...Αναμφισβήτητη απόδειξη ατομικής αξίας και αναβάθμιση του κοινωνικού status ...Κάτι σαν νόμιμο τίτλο "ευγενείας", ο οποίος σου έδινε σε νεαρή ηλικία μια "αύρα" κοινωνικής αναγνώρισης και υπεροχής σε όλα τα περιβάλλοντα, σε όλα τα μήκη και πλάτη της επικράτειας και σε όλες τις κοινωνικές τάξεις.
Αυτή η ιδιαιτερότητα χαρακτήριζε αυτήν τη γενιά σε όλες τις λειτουργίες της. Είχε δικά της πρότυπα και αντιπρότυπα. Αν, για παράδειγμα, για τη γενιά τού Πολυτεχνείου τα πρότυπα και τα αντιπρότυπα των "αξίων" της ήταν αυτά του "προοδευτικού" και του "αντιδραστικού" πολίτη αντίστοιχα, για την επόμενη γενιά αυτά ήταν διαφορετικά. Για την επόμενη γενιά αυτά αντικαταστάθηκαν από εκείνα του "επιτυχόντα" και του "αποτυχόντα" ...Του επιτυχόντα ή του αποτυχόντα στις εισαγωγικές εξετάσεις για τα Πανεπιστήμια και όχι στην τελική αποφοίτηση. Η τελική αποφοίτηση ήταν μια άλλη κουβέντα. Η τελική αποφοίτηση θεωρούνταν - για τους περισσότερους έμπειρους και σκληρούς "μονομάχους" των εξετάσεων - αν όχι εύκολη υπόθεση, ...τουλάχιστον θέμα επιλογής.
...Απλά πράγματα ...Η ανώτατη εκπαίδευση ήταν εύκολη για τα "θηρία" των Πανελληνίων ..."Περίπατος" ήταν για τους περισσότερους η πανεπιστημιακή λειτουργία, αν σκεφτεί κάποιος τις αναλογίες ...Αν σκεφτεί κάποιος ότι στην πανεπιστημιακή "αθλητική" ρουτίνα έμπαιναν οι "πρωταθλητές" των εισαγωγικών ...Αν σκεφτεί κάποιος ότι προετοίμαζες "Σουμάχερ", για να τους βάλεις σε σχολή να πάρουν "δίπλωμα οδήγησης". Αυτό είναι λίγο περίεργο και δύσκολα να γίνει κατανοητό σήμερα, γιατί αφορά άλλες εποχές, οι οποίες αφορούσαν άλλους ανθρώπους ...Τους λίγους τότε ανθρώπους, οι οποίοι περνούσαν μέσα από τη "φωτιά" των εισαγωγικών.
Ο γράφων, ως αυτόπτης μάρτυρας της κατάστασης, έβλεπε ανθρώπους να "σηκώνονται" επιδεικτικά από το θρανίο των πανεπιστημιακών εξετάσεων, συμπληρώνοντας το "πέντε", για να μην τους θεωρήσουν κάποιοι "φυτά". Κάποιοι θεωρούσαν μικροαστικό εγωισμό την αναζήτηση του υψηλού βαθμού και αυτοπεριορίζονταν στη "βάση", ως μια πράξη επίδειξης κοινωνικής "ταπεινότητας" και συναδερφικής "αλληλεγγύης". Κάποιοι άλλοι δεν πατούσαν καν στις εξετάσεις τα πρώτα χρόνια των σπουδών τους, έχοντας τεράστια εμπιστοσύνη στην ικανότητά τους να κάνουν ένα καλό τελικό "ντεμαράζ". Με το "σπαθί" τους πήγαιναν και στα τελευταία δύο χρόνια έβγαζαν όλο το εξεταστικό "φορτίο" των σπουδών τους. Κάποιοι έκαναν φροντιστήρια σε συμφοιτητές τους να περάσουν ένα μάθημα, το οποίο δεν είχαν "κατέβει" καν να το δώσουν οι ίδιοι.
Συνέβαιναν δηλαδή πράγματα, τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με τη λογική τής σημερινής κατάστασης ...Συνέβαιναν πράγματα, τα οποία - ακόμα κι όταν τα λέμε μεταξύ μας οι συμμετέχοντες σε εκείνη την κατάσταση - απορούμε και οι ίδιοι με το πώς αυτά  ακούγονται στη σημερινή εποχή. Δεν υπήρχε ανταγωνισμός μεταξύ των συμμετεχόντων στην ανώτατη εκπαίδευση. Υπήρχε μια συντροφικότητα, την οποία την έχουν συνήθως μεταξύ τους οι "συνοδοιπόροι". Μοιράζονταν όλοι μεταξύ τους τις ίδιες σημειώσεις των μαθημάτων, εφόσον αυτό το θεωρούσαν μια πολύ "δεύτερη" λειτουργία, για να αποτελέσει πεδίο "σύγκρουσης" μεταξύ τους. Αλληλοβοηθούνταν στις εργασίες ή ακόμα και στις εξετάσεις.
Γι' αυτόν τον λόγο η γενιά αυτή είχε τη δική της ιδιόμορφη λειτουργία και βέβαια τη δική της ιδιόμορφη "ηγεσία". Η γενιά αυτή σεβόταν τους "αιωνίους" και τους θεωρούσε ισότιμα μέλη της. Σου αναγνώριζε την επιλογή ακόμα και χαμάλης να γίνεις ...αν όμως πρώτα είχες περάσει με εξετάσεις στο Πανεπιστήμιο. Αναγνώριζε αξία ακόμα και στο πιο τελειωμένο πρεζόνι ...αν όμως πρώτα είχε περάσει στο Πανεπιστήμιο. Μέλη αυτής της γενιάς ήταν οι περίφημοι "αιώνιοι" ...Μια πολύ ειδική κατηγορία φοιτητών, οι οποίοι εγκατέλειψαν σπουδές, οι οποίες για άλλους αποτελούσαν όνειρο ζωής. Αυτούς τους "αιώνιους" η γενιά αυτή τους αντιμετώπιζε ισότιμα. Η εγκατάλειψη των σπουδών αναγνωριζόταν ως επιλογή για όλους αυτούς ...Επιλογή, η οποία δεν είχε σχέση με τις ικανότητές τους, οι οποίες είχαν κριθεί πολύ νωρίτερα.
Έχοντας συναίσθηση του αναπόφευκτου "πληθωρισμού" της, αναγνώριζε την τάση κάποιων μελών της να εγκαταλείψουν τις σπουδές τους, για να ασχοληθούν με κάτι άλλο ή απλά για να δώσουν τον αγώνα τής επιβίωσής τους ...και άρα αναγκαστικά αναγνώριζε τους "αιώνιους" ...Αναγκαστικά αναγνώριζε ως ισότιμο τον πτυχιούχο με τον "αιώνιο", γιατί απλούστατα τα κριτήρια, τα οποία γι' αυτήν διαχώριζαν τις "αξίες" μεταξύ τους, ήταν πάντα οι Πανελλήνιες Εξετάσεις ...Εκεί βρισκόταν μόνιμα ο "πήχης" της ...Ο "πήχης" βρισκόταν εκεί όπου ξεχώριζε τους λίγους από τους πολλούς και όχι εκεί όπου ξεχώριζε τους λίγους μεταξύ τους.
Γι' αυτόν τον λόγο τα μέλη της - ακόμα κι όταν είχαν τα χρήματα - δεν πήγαιναν στα Κολέγια, προσπαθώντας μέχρις εσχάτων να μπουν στο Πανεπιστήμιο. Μέλη αυτής της γενιάς - όπως πολύ καλά γνωρίζει ο Βενιζέλος - ρίσκαραν ακόμα και να παρανομήσουν σε βαθμό κακουργήματος, προκειμένου να μπουν μέσω Βουλγαρίας ή Ρουμανίας στο ελληνικό Πανεπιστήμιο ...Να μπουν ακόμα και σαν "ανάπηροι" από την πίσω "πόρτα" στο πολυπόθητο και ονειρεμένο ελληνικό Πανεπιστήμιο. Γι' αυτόν τον λόγο τα μέλη της, ακόμα κι όταν ήταν αποφασισμένα να πάνε στα Κολέγια, διαγωνίζονταν με το απόλυτο πάθος στις Πανελλήνιες, ώστε να φύγουν με "τιμή" και "αξία" από την πατρίδα και όχι ως φυγόμαχοι.
Αυτή η γενιά φοιτητών ανέπτυξε μια ιδιόμορφη - αλλά καλώς εννοούμενη - ελιτίστικη νοοτροπία, σε όλα τα επίπεδα. Τόσο στον τρόπο που "έβλεπε" η ίδια την κοινωνία όσο και στον τρόπο που έβλεπε τον εαυτό της και άρα τα μέλη της. Σ' ό,τι αφορά το πρώτο συνέβαινε το εξής: Απολάμβανε της αγάπης και της εμπιστοσύνης της κοινωνίας και ένιωθε υποχρεωμένη να ανταποδώσει σε αυτήν με αγώνες και προσφορά. Ένιωθε, για παράδειγμα, ένα μεγάλο "βάρος" ευθύνης για τα συμβαίνοντα στην κοινωνία. Ήθελε να μοιραστεί με την κοινωνία την ισχύ της. Συμμετείχε σε όλους τους κοινωνικούς αγώνες, τους οποίους έδιναν οι κοινωνικές τάξεις, γιατί θεωρούσε ότι είχε χρέος να το κάνει.
Ήταν για αυτήν χρέος να μην αφήνει κανέναν αδύναμο της κοινωνίας να αγωνιστεί μόνος του χωρίς γνώσεις και εφόδια. Οποιοσδήποτε πολίτης διεκδικούσε οτιδήποτε, αρκούσε να πάει σε μια συνέλευση φοιτητών, να ζητήσει βοήθεια και θα εξασφάλιζε με συνοπτικές διαδικασίες παθιασμένους συνοδοιπόρους.
Όλοι οι αγώνες τής κοινωνίας την αφορούσαν, γιατί τα μέλη της προέρχονταν από όλες τις κοινωνικές τάξεις. Έχοντας "άνεση" στη διαχείριση των ακαδημαϊκών τους υποχρεώσεων, διοχέτευαν τον χρόνο τους οπουδήποτε μπορούσε να παράγει ένα κατά τη γνώμη τους χρήσιμο αποτέλεσμα. Χωρίς υπερβολή, σε κάποιες στιγμές εκείνη η γενιά φοιτητών βρισκόταν περισσότερο χρόνο στο δρόμο παρά στο Πανεπιστήμιο. Είχε πραγματική ενεργή συμμετοχή στο καθημερινό κοινωνικό γίγνεσθαι και δεν ήταν απομονωμένη στα πανεπιστημιακά αμφιθέατρα. Απολαμβάνοντας το αναγνωρισμένο "κύρος" τού ικανού, ένιωθε υποχρεωμένη να ανταποδώσει στο κοινωνικό σύνολο, βάζοντας ως "κεφάλαιο" την ικανότητά της.
Εξαιτίας αυτής της ιδιομορφίας ήταν σε όλες τις συμπεριφορές της ιδιόμορφη. Όταν το κριτήριο που την "κινεί" είναι αυτό της ικανότητας, ευνόητο είναι ότι αυτό το κριτήριο "διαποτίζει" τα πάντα. Εξαιτίας αυτού του κριτηρίου δημιουργούσε - με βάση τον βαθμό δυσκολίας που είχε η κάθε σχολή τόσο στο θέμα της εισαγωγής όσο και στο θέμα του επιστημονικού "αντικειμένου" της - μια ξεχωριστή ιεραρχία ακόμα και μέσα στις τάξεις της ...Προηγούνταν σε κύρος οι καλές και οι πολυπόθητες και άρα οι δύσκολες σχολές και ακολουθούσαν οι υπόλοιπες. Προηγούνταν οι "καλές" για φοιτητική "ζωή" πόλεις και ακολουθούσαν οι υπόλοιπες. Αυτό το κύρος των σχολών αποτυπωνόταν και πάνω στα μέλη τους ...Σε όλα τα μέλη τους, είτε αρσενικά είτε θηλυκά.
Αυτά όλα δημιουργούσαν μια εσωτερική άτυπη "διαβάθμιση" μέσα στις τάξεις των φοιτητών. Λογικό είναι αυτό, εφόσον δεν ήταν Κολέγια, ώστε να γράφεται απλά κάποιος όπου θέλει και σε όποια σχολή τον βολεύει. Οι ικανότητες "κατένειμαν" τους φοιτητές στις θέσεις τους και αυτό το "έδειχναν" με τον πιο "εκκωφαντικό" τρόπο οι σχολές. Τα "θηρία" αυτής της γενιάς, δηλαδή, ήταν εκείνοι, οι οποίοι όχι μόνον σπούδαζαν αυτό που ήθελαν, αλλά το κατάφερναν και στο μέρος όπου επιθυμούσαν. Συνήθως Πολυτεχνείο και Ιατρική και στην ιδανική περίπτωση αυτό να γινόταν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η "ζήτηση" ήταν αυτή που αύξανε τις βάσεις και όχι η διαφορετική αξία των ίδιων σχολών. Οι δε "Κυριάκοι", οι οποίοι σπούδαζαν κοινωνιολογία και άλλα τέτοια "κοινωνικά" κι "ανάλαφρα", ήταν εκείνοι που κουβαλούσαν τα μπουφάν στις παρέες. Αν μη τι άλλο είχε πλάκα να βλέπεις τι πάθαινε κάποιος φοιτητής τής κοινωνιολογίας, όταν είχε την ατυχή έμπνευση να αμφισβητήσει κάποιον του Πολυτεχνείου σε θέματα της ...κοινωνιολογίας.
Με αυτόν τον σκληρό - αλλά απολύτως αξιοκρατικό - τρόπο "πορεύονταν" οι μορφωμένοι αυτής της γενιάς ...Αυτοί, οι οποίοι κάποτε θα έπιαναν τα "πόστα" και τις "εξουσίες" και από τους οποίους η κοινωνία ολόκληρη είχε πολλές προσδοκίες. Κάπως έτσι κατανεμήθηκαν ως φοιτητές σε όλα τα μήκη και τα πλάτη τής επικράτειας. Οι τοπικές κοινωνίες τούς αγκάλιαζαν, γιατί έβλεπαν σ' αυτούς τον "αφρό" τής γενιάς τους. Έβλεπαν αυτό, το οποίο ονειρεύονταν οι ίδιες για τα παιδιά τους. Τους ήθελαν στις οικοδομές τους. Τους ήθελαν στις παρέες των παιδιών τους. Τους παρέδιδαν τα παιδιά τους να τους κάνουν φροντιστήρια. Τους έδιναν τον λόγο στους τοπικούς συλλογικούς φορείς τους. Δεν τους έβλεπαν ως πελάτες για τις τρώγλες τους ή τις κρέπες και τους γύρους τους. Ειδικά στις επαρχιακές πόλεις θεωρούσαν ότι η κοινωνία τους "μπολιαζόταν" με ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει ως σύνολο η ελληνική κοινωνία.
Τα ελληνικά Πανεπιστήμια εκείνη την εποχή ήταν από τα καλύτερα στον κόσμο ...Όχι εξαιτίας τής γνώσης που πρόσφεραν, αλλά εξαιτίας τής μεθόδου πλήρωσής τους. Λογικό είναι αυτό, όταν τα ελληνικά Πανεπιστήμια ήταν απόλυτα "στεγανοποιημένα" και η εισαγωγή σ' αυτά απαιτούσε νίκη σε εξετάσεις ...Νίκη πραγματική έναντι πραγματικών αντιπάλων, εφόσον το έπαθλο ήταν μια διεκδικούμενη θέση. Οι κοινές εξετάσεις για ολόκληρο τον μαθητικό πληθυσμό τής χώρας, σε συνδυασμό με τις αναλογικά λιγοστές διαθέσιμες θέσεις, καθιστούσαν τα ελληνικά Πανεπιστήμια από τα πιο δύσκολα στην εισαγωγή στον κόσμο. Η ποιότητα των εισακτέων στα ελληνικά Πανεπιστήμια συγκρινόταν μόνον με την ποιότητα αυτών, οι οποίοι έπαιρναν τις υποτροφίες στα αμερικανικά Πανεπιστήμια. Όμως, τα ελληνικά Πανεπιστήμια δεν είχαν τον "κατιμά" των "Γιωργάκηδων" και των "Κούληδων" των Κολεγίων, οι οποίοι πλήρωναν για την εισαγωγή τους.
Γι' αυτόν τον λόγο και οι Έλληνες απόφοιτοι εκείνης της εποχής δεν είχαν "ταβάνι" στις μεταπτυχιακές τους σπουδές και φιλοδοξίες. Δεν υπήρχε Πανεπιστήμιο στον κόσμο, που να μην μπορούσαν να το "παρακολουθήσουν". Δεν υπήρχε Πανεπιστήμιο στον κόσμο, που να μην τους δεχόταν με "κλειστά" μάτια. Αυτό ακριβώς τους έκανε "ξεχωριστούς" ανάμεσα στις άλλες γενιές των Ελλήνων φοιτητών. Είχαν μια τεράστια αυτοπεποίθηση, η οποία πήγαζε από τον τρόπο εισαγωγής τους στα Πανεπιστήμια. Γι' αυτόν τον λόγο ήταν απολύτως ακομπλεξάριστοι απέναντι στον οποιονδήποτε συνάδερφό τους, είτε ξένο είτε Έλληνα, ο οποίος σπούδαζε στο εξωτερικό. Γνώριζαν ότι θα μπορούσαν να σπουδάσουν σε οποιοδήποτε Πανεπιστήμιο του κόσμου και ως εκ τούτου δεν έβλεπαν με δέος κανέναν ξένο φοιτητή και κανένα ξένο Πανεπιστήμιο. Θα μπορούσαν, μέσω των ελληνικών Πανεπιστημίων, να κάνουν μεταπτυχιακό οπουδήποτε στον κόσμο.
Η ποιότητα αυτών των φοιτητών έκανε τα πάντα να φαίνονται λογικά και ανεκτά ...Ακόμα και τις ακραίες απερισκεψίες τους. Γιατί; ...Γιατί φαινόταν ότι δεν υπήρχε απώλεια σε ακαδημαϊκό "έργο". Ακόμα δηλαδή και οι καταλήψεις που γίνονταν, ποτέ δεν θεωρήθηκε ότι ...πήγαιναν "πίσω" το εκπαιδευτικό "έργο", γιατί απλούστατα η ποιότητα των φοιτητών ήταν τέτοια, που μπορούσε να "καλύψει" εκπαιδευτικά κενά. Οι προσωπικές τους δυνατότητες ξεπερνούσαν κατά πολύ τις πανεπιστημιακές απαιτήσεις. Η ποιότητα των φοιτητών ήταν τέτοια, που δικαιολογούσε ακόμα και πολιτικές βλακείες.
Ποτέ δηλαδή κάποιο φοιτητικό "έτος" δεν υστέρησε ή δεν υποβαθμίστηκε η μεταπτυχιακή του ικανότητα, εξαιτίας κάποιων φοιτητικών κινητοποιήσεων. Ταυτόχρονα, όμως, είχαν και τεράστια "πίστωση" από την κοινωνία. Η κοινωνία ανεχόταν ακόμα και τα καπρίτσια τους, γιατί απλούστατα δεν είχε λόγο να τους αμφισβητήσει. Ήταν τα δικά της παιδιά και πάντα πίστευε πως είναι αρκετά έξυπνοι για να γνωρίζουν τι κάνουν. Η κοινωνία "επένδυε" σ' αυτούς, γιατί θεωρούσε ότι αυτοί οι κατά κανόνα ικανοί άνθρωποι θα μπορούσαν κάποτε να υπερασπιστούν με τα ίδια πάθη και τα δικά της συμφέροντα.
Πού είναι λοιπόν αυτή η γενιά των σκληρών "μονομάχων"; Πού είναι αυτή η γενιά, που την "τάιζε" ο ανταγωνισμός; Πού είναι η πανίσχυρη γενιά, η οποία στην πραγματικότητα σταμάτησε με τα "κλοτσίδια" τη χουντική "παράσταση" των "κομμουνιστικών" Πανεπιστημίων; Πού είναι η πανίσχυρη γενιά, η οποία είχε μετατρέψει την παρακρατική ΚΚΕδικη Πανσπουδαστική σε "πατσαβούρα" των Πανεπιστημίων; Πού είναι η πανίσχυρη γενιά, η οποία εξουδετέρωσε πλήρως τους σταλινικούς χαφιέδες των Πανεπιστημίων; Πού είναι αυτή η πανίσχυρη γενιά, η οποία - ακόμα και με τις μπουνιές - δεν επέτρεψε ποτέ στην Ασφάλεια να διαβεί το "κατώφλι" των Πανεπιστημίων; Πού βρίσκεται η γενιά αυτή, που, όταν "θύμωνε", μετέτρεπε την Αθήνα σε Βαγδάτη; Πού βρίσκεται η γενιά αυτή, η οποία τελείωνε για "πλάκα" το Πανεπιστήμιο και επιλεγόταν για τα μεταπτυχιακά της από τα πιο διάσημα Πανεπιστήμια του εξωτερικού;...
...Την νίκησαν οι γραφικοί Παπαμιμίκοι; Πώς; ...Με "τιτιβίσματα" ή με dislikes; Μήπως - ακόμα καλύτερα - την νίκησε ο Τοτός; Πώς φτάσαμε από τους εξηντάρηδες Σαμαροβενιζέλους κατ’ ευθείαν στα "άκαπνα" 35χρονα της κοινωνιολογίας, που τους παραδόθηκε με "χρίσμα" ο έλεγχος των κομματικών μηχανισμών των κυβερνητικών κομμάτων; Πού είναι αυτοί, οι οποίοι έβλεπαν ως βλάκα με περικεφαλαία τον "φυγόμαχο" Κυριάκο Μητσοτάκη; Πού είναι αυτοί, οι οποίοι τον "σούταραν" στις ΗΠΑ και τον αντιμετώπιζαν υποτιμητικά ως "αποσυνάγωγο" της γενιάς τους; Πώς φτάσαμε στο σημείο να βρίσκεται "απέναντι" στη γενιά τού "Πολυτεχνείου" μόνος του ο 40χρονοςΤσίπρας; Πού είναι οι συνομήλικοί του ή οι λίγο μεγαλύτεροι "δελφίνοι" των μεγάλων κομμάτων τής συγκυβέρνησης;
Ο 40χρονος Τσίπρας ποιον ακριβώς ρόλο παίζει; Είναι ο τελευταίος από τους "μεγαλύτερους" ή ο πρώτος από τους "μικρότερους"; Ανοίγει με τους συνομήλικους του τον "δρόμο" της γενιάς του προς την εξουσία ή υπό την καθοδήγηση της γενιάς τού Πολυτεχνείου κλείνει τον "δρόμο" της γενιάς του, προετοιμάζοντας τον δρόμο αυτών που ακολουθούν; Συμβαίνουν ύποπτα πράγματα γύρω από το πρόσωπό του. Ο Αλαβάνος μόνος του τον διάλεξε ή του τον "φόρτωσαν", γιατί αυτός εξυπηρετούσε τον νέο σχεδιασμό; Πώς δηλαδή προέκυψε ένας 40χρονος Πρωθυπουργός απολύτως απομονωμένος ηλικιακά και ταυτόχρονα όλοι γύρω του να μην είναι καν της γενιάς του;
Ποιοι έχουν ανάγκη μια 40χρονη "βιτρίνα"; Είναι ο Τσίπρας "σημάδι" αναγέννησης του πολιτικού μας συστήματος ή μήπως ένα πρόσωπο για να ρίξουν "στάχτη" στα μάτια μιας γενιάς, η οποία στην κυριολεξία πέφτει θύμα συνωμοσίας; Πόσο "νέος" είναι ο Τσίπρας, όταν βασικός σύμβουλός του είναι ο υπέργηρος και σκληρός σταλινικός Γλέζος. Είναι ο Τσίπρας "σημάδι" αλλαγής "φρουράς" στην εξουσία, όταν όλοι σχεδόν οι υπουργοί τής Κυβέρνησής του είναι σκληροί σταλινικοί τής γενιάς τού Πολυτεχνείου; Είναι "σημάδι" Αλλαγής, που έχει τον σταλινικό Λαφαζάνη δίπλα του; ...Τον σταλινικό κολλητό τού Κόκκαλη; Ο Βούτσης, ο Δραγασάκης, ο Βαρεμένος και οι άλλοι σε ποια γενιά ανήκουν; Οι πολυεκατομμυριούχοι Σταθάκηδες, Τσουκαλάδες και Παπαδημούληδες για ποιους κοινωνικούς αγώνες "αποζημιώθηκαν"; 
Όλα δείχνουν ότι υπάρχει ένα ύποπτο παρασκήνιο, το οποίο έχει σχέση με την αναπόφευκτη αλλαγή τής "σκυτάλης" τής εξουσίας. Κάποιοι δεν εννοούν να αφήσουν με τίποτε την εξουσία. Κάποιοι "μνηστήρες" υπονομεύονται σ' αυτήν τη μάχη τής επικράτησης και της διαδοχής και κάποιοι άλλοι ευνοούνται. Δεν είναι τυχαίο που στην παρούσα φάση δεν υπάρχει ούτε ένας εκπρόσωπος αυτής της γενιάς στα πράγματα. Από ολόκληρη γενιά δεν υπάρχει ούτε μία "φίρμα" τού σημερινού πολιτικού σκηνικού, η οποία να ανήκει στην ελίτ της ανεπιθύμητης γενιάς. Αυτήν τη στιγμή που μιλάμε δεν υπάρχει ούτε ένα πρόσωπο, το οποίο να πρωταγωνιστεί με τα τυπικά χαρακτηριστικά των πετυχημένων αυτής της γενιάς ...Ένας άνθρωπος, ο οποίος να ξεχώρισε στη γενιά του με τα κριτήρια που η ίδια αναγνώριζε και με τα οποία "έχτισε" το αξιακό της σύστημα...
...Δεν υπάρχει ούτε ένας εκπρόσωπος αυτής της γενιάς ...Ούτε ένας για δείγμα ...Να ξέρουμε πώς είναι αυτοί οι άνθρωποι τέλος πάντων. Λες και είναι καταραμένοι όλοι οι άνθρωποι μεταξύ 40 και 50 ετών. Για έναν Τζιώτη αυτής της ηλικίας μάθαμε, και αυτός ήταν αριστερός τού ΣΥΡΙΖΑ με Πόρσε και του Κολεγίου Αθηνών ...Έναν επικοινωνιολόγο Τζίωτη, που μαζί με τον Τσίπρα διαμορφώνουν τους επικοινωνιακούς κώδικες τού ΣΥΡΙΖΑ ...Έναν Τζιώτη, που, αφού ξεχώρισε ως οπαδός του ΓΑΠ, στη συνέχεια έγραψε βιβλίο-"ύμνο" για την επόμενη γενιά. "Ύμνησε" τη γενιά των Κολεγίων και αυτήν προωθεί στα πράγματα. "Προσπέρασε" τη δική του γενιά - η οποία προφανώς δεν τον εκτιμά, και ο ίδιος δεν την υπολογίζει - και κατέληξε στην "ποιότητα" της επόμενης.
Κάποιοι, δηλαδή, είναι προφανές ότι έχουν "αλλεργία" σ' αυτήν τη γενιά και το δείχνουν με όλους τους τρόπους. Αυτός είναι κι ο λόγος που ο 46χρονος Κολεγιόπαιδας Μητσοτάκης - ο οποίος δεν έδωσε ποτέ Πανελλήνιες Εξετάσεις και άρα δεν αποτελεί αντιπροσωπευτικό "δείγμα" τής γενιάς αυτής - "προετοίμαζε" ως Υπουργός τις εις βάρος τής γενιάς του διαδικασίες ...Τις διαδικασίες, για να επιλέγονται οι "καλύτεροι" μάνατζερ στο δημόσιο μέσω συνεντεύξεων. Να επιλέγονται οι "καλύτεροι", χωρίς να υπάρχει σεβασμός στις επετηρίδες και βέβαια στην αρχαιότητα.
Αυτός ήταν ο στόχος του. Ως γνήσιος προδότης της γενιάς του, προετοίμαζε τη διαδικασία, για να εξουδετερωθούν οι συνομήλικοί του. Ήθελε να εξουδετερωθούν αυτοί, οι οποίοι ανήκουν στη γενιά των Πανεπιστημίων. Γιατί; ...Για να ευνοηθεί η γενιά των Κολεγίων. Να ευνοηθούν οι όμοιοί του, άσχετα αν είναι πολύ μικρότεροι στην ηλικία απ' αυτόν ...Να κάνει την "αυλή" του από Κολεγιόπαιδες, για να αποκτήσει πολιτική δύναμη εις βάρος τής γενιάς του ...Να τον βλέπουν σαν "θεό" σωτήρα, που θα τους βάλει στο "παιχνίδι" τής διαδοχής. Βιαζόταν στη θητεία του να παραδώσει ένα σοβαρό "μέρος" τού κρατικού μηχανισμού στους Κολεγιόπαιδες, εν όψη τής μεγάλης μάχης για την επικράτηση της επόμενης ημέρας.
 Αυτός, ο οποίος δεν "αξιολογήθηκε" ποτέ με εξετάσεις στην Ελλάδα, είχε το θράσος να αναλάβει να γίνει ο μέγας αξιολογητής όλων των Ελλήνων. Γι' αυτόν τον λόγο έσπρωχναν για αξιολόγηση και απειλούσαν με τιμωρίες όσους υπαλλήλους δεν συμμορφώνονταν. Τώρα δεν τους συμφέρει ούτε η επετηρίδα ούτε η αρχαιότητα, γιατί αυτό βολεύει τις ηλικίες εκείνες, οι οποίες είναι πολύ μεγαλύτερες από αυτές των Κολεγιόπαιδων. Τώρα όλους αυτούς τους συμφέρει να παιχτεί το παιχνίδι δήθεν στην "ποιότητα" των στελεχών. Θα αναζητήσουν - μέσω συνεντεύξεων - τους "καλύτερους" και άρα τους "Κολεγιότερους". Αυτούς που ψάχνει και η Σπυράκη για τα υψηλά προσόντα τους.


Η κατάρα των Παπανδρέου.
...Παπανδρέου έκανε το λάθος
...και Παπανδρέου ανέλαβε να το διορθώσει.


Το κοινωνικό πείραμα του Ανδρέα της "Αλλαγής" γρήγορα άρχισε να δείχνει τον κίνδυνο. Τα Πανεπιστήμια και οι φοιτητικές κοινότητες ήταν στην κυριολεξία ανεξέλεγκτες. Ο "Γράμμος και το Βίτσι" δεν λειτουργούσαν μέσα στα Πανεπιστήμια και το κοινωνικό "μωσαϊκό" έμπαινε με δύναμη μέσα σ' αυτά. Ο επιθυμητός σχεδιασμός δεν μπορούσε να λειτουργήσει. Η γενιά εκείνη δεν έπαιρνε τα ελεγχόμενα χαρακτηριστικά τής γενιάς τού Πολυτεχνείου. Τα "τζάκια" είχαν αρχίσει να αμφισβητούνται και το ίδιο και οι εκλεκτοί τους. Οι φοιτητές εκείνης της γενιάς είχαν αρχίσει να "χαράζουν" δικές τους πολιτικές και αυτό δημιουργούσε προβλήματα στα κυρίαρχα κόμματα, αλλά ταυτόχρονα τρόμαζε και τα "αφεντικά" τής χώρας ...Αυτούς, οι οποίοι αντιλαμβάνονταν την Ελλάδα σαν ιδιοκτησία τους και διόριζαν τους ηγέτες της μέσα από τα δουλοστάσιά τους. Η αμερικανική πρεσβεία, δηλαδή, πρώτη αντιλήφθηκε το πρόβλημα και κατόπιν οι τοπικοί χαφιέδες. Γι' αυτόν τον λόγο αποφάσισαν να λύσουν το πρόβλημα αυτό. Η ειρωνεία είναι ότι προσπάθησαν να λύσουν ένα τόσο σημαντικό πρόβλημα, το οποίο αφορούσε θέματα παιδείας και εξυπνάδας, με τον Γιωργάκη ...Έναν από τους πιο βλάκες κι αγράμματους ανθρώπους που "πάτησαν" ποτέ σ' αυτήν τη Γη.
Τι έκαναν; ...Επειδή δεν ήθελαν να αποκαλύψουν τις προθέσεις τους και προκειμένου να μην προκαλέσουν αντιδράσεις, δεν κατήργησαν τις Γενικές Εξετάσεις, τις οποίες ο λαός αντιλαμβανόταν ως μια μεγάλη κοινωνική κατάκτηση. Αυτό, το οποίο έκαναν, ήταν να τις "ακυρώσουν" μέσω του "πληθωρισμού". Δεν παραβίασαν τη "στεγανότητά" τους, αλλά άλλαξαν τις "διατομές" της. Στην κυριολεξία μετέτρεψαν την εθνική ανώτατη εκπαίδευση σε "προέκταση" του Λυκείου. Αυτό το νόημα είχε το "εθνικό απολυτήριο", το οποίο "οραματίστηκε" ο "τυφλός" στοχαστής ...Γέμισαν τη χώρα με "σχολές"-"υπόστεγα" κάποιων νεοφανών "επιστημών", οι οποίες  εφευρέθηκαν από τα Κολέγια απλά και μόνο για να εξυπηρετούνται οι "πελάτες" τους, οι οποίοι ήθελαν ντε και καλά κάποιο πτυχίο και βέβαια για να εξυπηρετηθούν τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα.
...Σπουδές, οι οποίες δεν είχαν καμία απαίτηση υποδομών για να έρθουν εις πέρας και δεν απαιτούσαν κανένα ουσιαστικό προσόν από τους εκπαιδευόμενους πέραν της γλώσσας ...Σπουδές, οι οποίες έδιναν "τίτλους" τής πλάκας, οι οποίοι χωρίς "μέσον" δεν θα επέτρεπαν στον κάτοχό τους να δουλέψει ούτε καν ως ντελιβεράς. Πιο σημαντικό ήταν το δίπλωμα για μηχανάκι από ένα πτυχίο τύπου "Διεθνείς Σχέσεις" από την Καστοριά. Γέμισε ο τόπος "πτυχιούχους". Γιατί; ...Για να απειληθεί η ισχύς και η δυναμική των ελληνικών Πανεπιστημίων ...Για να χάσουν την αίγλη τους. Όλοι μπορούσαν να περάσουν κάπου. Με βαθμούς "ΠΡΟ-ΠΟ" παρίσταναν κάποιοι τους φοιτητές. Άνθρωποι, οι οποίοι αγωνίζονταν για την αποφοίτησή τους από το Λύκειο, την επόμενη ημέρα πανηγύρισαν την έναρξη της φοιτητικής τους ζωής.
Τι κύρος μπορούσαν να είχαν αυτοί οι φοιτητές; Τι κοινωνική αποδοχή μπορούσαν να έχουν. Τι είδους "πίστωση" μπορούσε να τους δώσει η κοινωνία; Όλοι τους υποτιμούσαν, γιατί απλούστατα δεν είχαν επιτύχει τίποτε ξεχωριστό πέραν του να αγοράσουν ένα εισιτήριο και να φύγουν από το χωριό τους. Μετά, φυσικό είναι να τους διεκδικούν οι τοπικές κοινωνίες ως "τουρίστες" της εκπαίδευσης ..."Τουρίστες", που θα τους επέτρεπαν να τους νοικιάσουν τις τρώγλες τους, να τους πουλήσουν τις κρέπες και τους γύρους τους. Το ελληνικό "Πανεπιστήμιο" έγινε "μηχανή" παραγωγής σερβιτόρων και ντελιβεράδων ...Έγινε κι αυτό "μοχλός ανάπτυξης", όπως είναι ο εσωτερικός τουρισμός.
Γιατί το έκαναν αυτό; ...Για να δημιουργήσουν μια νέα γενιά ελεγχόμενη από τους ίδιους ανθρώπους ...Για να εξαλείψουν το σφάλμα τού Ανδρέα Παπανδρέου. Στην πραγματικότητα ο Γιώργος Παπανδρέου αντέγραψε την πρακτική τού παππού του ...Την πρακτική εκείνη, η οποία έδινε στο σύστημα εξουσίας ελεγχόμενους μορφωμένους, προκειμένου να στελεχωθεί ο κρατικός μηχανισμός και βέβαια να ελεγχθεί η μελλοντική ηγεσία. Η σημερινή, δηλαδή, γενιά των Κολεγίων είναι απολύτως όμοια με τη γενιά τού Πολυτεχνείου. Είναι μια γενιά, της οποίας η "κορυφή" "αγόρασε" με χρήματα την πρωτοκαθεδρία της ...Όπως κάποιοι "αντιχουντικοί" κάποτε την "αγόραζαν" στην Ασφάλεια και τα κόμματα σήμερα την αγοράζουν στις Πρεσβείες και στα Κολέγια ...Μια γενιά, όπου η εσωτερική αναξιοκρατία είναι θεμελιώδης.
Αυτό ήταν το ζητούμενο και αυτό ήταν που επιτεύχθηκε γι' αυτήν τη γενιά. Γι' αυτόν τον λόγο είναι η αγαπημένη των γερασμένων εξουσιαστών. Εξουσιαστές τής γενιάς τού Πολυτεχνείου μιμήθηκαν τον σχεδιασμό που αφορούσε τη δική τους γενιά και τον "μετέφεραν" στους επόμενους. Ξανασύνδεσαν την ανώτατη εκπαίδευση με την οικονομική δυνατότητα, ώστε να προβούν σε μαζικούς "αποκλεισμούς" ή "υποβιβασμούς". Απλά αυτήν τη φορά η "ανώτατη" εκπαίδευση θα έμπαινε σε εισαγωγικά, εφόσον οι έχοντες θα πήγαιναν στο εξωτερικό για να σπουδάσουν. Αυτό ήταν το κόλπο. Όσο "μακρινά" και άρα απρόσιτα ήταν για έναν φτωχό Φλωρινιώτη τα αθηναϊκά ή τα θεσσαλονικιώτικα Πανεπιστήμια της εποχής τού 1-1-4, άλλο τόσο  "μακρινά" είναι σήμερα και τα Κολέγια.
"Μετακίνησαν" δηλαδή την Ανώτατη Εκπαίδευση της λογικής τού 1-1-4 στο "εξωτερικό". Η "μακρινή" Αθήνα τού 1970 έγινε η Βοστώνη τού 2000. Με συνοπτικές διαδικασίες ξανάδωσαν στο Παλαιό Ψυχικό το απόλυτο πλεονέκτημα εις βάρος τής Φλώρινας ή της Πύλου, για παράδειγμα. Έδωσαν αξία στα χρήματα έναντι της ικανότητας. Έδωσαν την ευκαιρία στα "τζάκια" να φιλοδοξούν στην "αναπαραγωγή" τους. Έδωσαν την ευκαιρία στον αντιγραφέα γιο τού πιτσαδόρου Σαμαρά να επιστρέψει μετά από χρόνια "λαμπρών" σπουδών στις ΗΠΑ και να "καπελώσει" αυτούς, οι οποίοι είχαν εφόδιο μόνον το διάβασμα και τις ικανότητές τους. Από τη στιγμή που το κατάφεραν αυτό, ήταν εύκολο να "στήσουν" την κατάσταση υπέρ των γόνων τους. Από εκεί και πέρα αυτοί, με τα βολέματα της αμερικανικής πρεσβείας - η οποία θα λειτουργούσε ως γραφείο ευρέσεως εργασίας για Κολεγιόπαιδες—, θα είλκυαν και τους πονηρούς των τοπικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.
 Σε μια αγορά εργασίας με δεκάδες χιλιάδες άνευ λόγου ύπαρξης "κοινωνιολόγους" ή "μάνατζερ", θα περίμεναν όλοι αυτοί να βολευτούν πρώτα οι Κολεγιόπαιδες με αυτά τα πτυχία, μπας και "τσιμπήσουν" κι αυτοί καμία θεσούλα. Να μπουν "μπροστά" οι "κοινωνιολόγοι" Κούληδες, που παίρνουν τα "φιλέτα", μπας και περισσέψει για κάποιους κάποιο "ψίχουλο", για να μην ξεπαγιάζουν με το μηχανάκι τού ντελίβερι. Επανέλαβαν τα "σάπια" εκείνα, τα οποία έφεραν στην "ηγεσία" τη γενιά τού Πολυτεχνείου. Αυτό είναι το σχέδιο. Θα φέρουν τους "καλύτερους" από το εξωτερικό, για να μας κυβερνήσουν ...Αυτούς, με τις "καλές" σπουδές, που τους εκτιμάνε και οι ξένοι ...Αυτούς, οι οποίοι μπορούν με γνήσιο πατριωτικό ζαγορίτικο πάθος να "σπρώξουν" την κοινωνία προς την "ανάπτυξη" ...Αυτούς, τους οποίους θα τους "ανακαλύψει" ο Μητσοτάκης μέσω συνεντεύξεων και βέβαια με "επιστολές" τής τοπικής πρεσβείας.
 Αντί την Ελλάδα να την κυβερνούν αυτοί που γνωρίζουν τα πιο ΠΟΛΛΑ, θα την κυβερνούν αυτοί, οι οποίοι - για να γνωρίζουν - έκαναν τα πιο ΠΟΛΛΑ ...χιλιόμετρα. Σε αυτήν τη μεθόδευση πρόβλημα δεν έχουν. Καταστρέφουν τα Πανεπιστήμια και αυτό δεν βολεύει μόνον τους ίδιους και τα βλαστάρια τους, αλλά βολεύει ταυτόχρονα και τα αφεντικά τους. Καταστρέφουν τα ιδρύματα, στα οποία "στοχεύουν" τα "αφεντικά" τους ...Τα ιδρύματα, στα οποία "στοχεύουν" οι δανειστές μας ...Οι μεγάλοι ιδιοκτήτες και χορηγοί των Κολεγίων ...Των Κολεγίων, τα οποία απειλούνται από τα εθνικά Πανεπιστήμια.
Αυτοί σήμερα κατευθύνουν τους Κολεγιόπαιδες και τους σταλινικούς των Πανεπιστημίων τής γενιάς τού Πολυτεχνείου εναντίον των ιδίων των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων. Στο ίδιο κόλπο είναι ο εγγονός τού γραμματέα τού Ελευθερίου Βενιζέλου με τον συγκάτοικο τού εγγονού τού Εμμανουήλ Μπενάκη. Το σχέδιο εξελίσσεται με απόλυτη ακρίβεια. Το έργο των Κολεγιόπαιδων Παπανδρέου θα το ολοκληρώσει ο συμμαθητής, συμφοιτητής και συγκάτοικος του ΓΑΠ, ο Αντωνάκης ...Ο αδερφός τού Προέδρου του Κολεγίου Αθηνών...
...Μεγάλη προσωπικότητα των γραμμάτων κι αυτός. Πήγε για γιατρός στην Αμερική, αλλά γύρισε οικονομολόγος. Όπως φαίνεται, δεν πουλάνε τα πτυχία των γιατρών στα Κολέγια ...Πουλάνε μόνον τα "ανάλαφρα" πτυχία των κοινωνιολόγων - σαν του συγκάτοικου Γιωργάκη - και των οικονομολόγων. Αυτός ο κατ' ανάγκη οικονομολόγος έχει κάνει δύο πράγματα στη ζωή του ...Άνοιξε μια πιτσαρία και έγινε Πρωθυπουργός τής Ελλάδας.
Αυτό από μόνο του αποτελεί την περιγραφή τής γενιάς τού Πολυτεχνείου και τον απόλυτο ορισμό τής απόλυτης αναξιοκρατίας. Όταν ένας άνθρωπος της "ταβανοθεραπείας", που το μόνο που έχει καταφέρει στη ζωή του είναι ν' ανοίξει πιτσαρία, στη συνέχεια αναλαμβάνει Πρωθυπουργός, καταλαβαίνει κάποιος την κοινωνική προβληματικότητα ...Καταλαβαίνει ποιοι αποφασίζουν για το μέλλον τού λαού ..."Έσκισε" ο άνθρωπος ...Γνήσιο "πετυχημένο" τέκνο τής γενιάς τού Πολυτεχνείου ...Μέλος κι αυτός της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ, που υπηρετεί την "αξιοκρατία" στην Ελλάδα ...Άλλο ένα μέλος, που έχει κάνει "υποθήκες", προκειμένου κι αυτός να πρωθυπουργοποιηθεί. Μία απ' αυτές κρίνουμε ότι είναι η "εξουδετέρωση" του λάθους τού Ανδρέα.
Στην ολοκλήρωση αυτού του σχεδίου συμμετείχαν σχεδόν όλοι οι Πρωθυπουργοί και βέβαια οι ισχυροί παράγοντες της γενιάς τού Πολυτεχνείου. Δεν ήταν μόνον ο Παπανδρέου και ο Σαμαράς ...Ήταν και ο Καραμανλής αλλά και η Ντόρα. Όλοι με συμφέροντα συγκρουόμενα με τα ελληνικά Πανεπιστήμια. Όλοι τους "παιδιά" των Κολεγίων και γονείς και οι ίδιοι παιδιών, τα οποία αποφοίτησαν από ιδιωτικά σχολεία και συνέχισαν τις σπουδές τους σε Κολέγια τού εξωτερικού. Όλοι αυτοί οι "γόνοι" τής αναξιοκρατίας έχουν λόγους να μισούν τη μόνη εκείνη γενιά, η οποία διεκδίκησε τα πάντα μέσα από μια αξιοκρατική διαδικασία. Τους μισούν, γιατί τους έχουν πλέον εχθρούς και τους μισούν γιατί έχουν και παιδιά να βολέψουν. Έχουν λόγους να θέλουν να τους εξουδετερώσουν, γιατί επιθυμούν να "κληροδοτήσουν" στα ανάξια παιδιά τους τη δική τους "επιτυχία". Αυτοί, δηλαδή, οι οποίοι διακρίθηκαν χωρίς κανένα προσόν, θέλουν να εξασφαλίσουν την ίδια διάκριση και στα παιδιά τους.
Γι' αυτόν τον λόγο θέλουν τώρα να διαλύσουν τα Πανεπιστήμια ...Θέλουν να διαλύσουν την "πηγή" τής δύναμης της γενιάς που μισούν ...Θέλουν να διαλύσουν τη "μήτρα" που "γεννά" τους ισχυρούς αυτής της γενιάς ...Θέλουν να χαλάσουν την εικόνα και το γόητρο που έχουν αυτά στην ελληνική κοινωνία, η οποία γνωρίζει τη σκληρότητα των Πανελληνίων Εξετάσεων και έχει μάθει να εκτιμά και να σέβεται τους επιτυχόντες. Γι' αυτόν τον λόγο θέλουν να υποβαθμίσουν τους αποφοίτους τους. Γι' αυτόν τον λόγο μιλάνε για "λαμπρές" σπουδές στο εξωτερικό, ακόμα κι όταν μιλάνε για σπουδές "κοινωνιολογίας" και "ιστορίας τής τέχνης".
Ακριβώς, επειδή έχουν ως στόχο την προσβολή και την απαξίωση των Πανεπιστημίων, χτυπούν στο αξιακό τους σύστημα. Μιλάνε για "πισωγυρίσματα" στη δεκαετία τού '80 ...Μιλάνε για τις "καταλήψεις" και τα άσυλα. Νομίζουν, μάλιστα, πως έχουν εντοπίσει την "αχίλλειο πτέρνα" αυτής της γενιάς στο πρόσωπο των "αιωνίων" φοιτητών. Μιλάνε τόσο άσχημα και υποτιμητικά για τους "αιώνιους", νομίζοντας ότι με τον τρόπο αυτόν μειώνουν τόσο τα Πανεπιστήμια όσο και τους αποφοίτους τους. Για τον ίδιο λόγο κατηγορούν μέρα και νύχτα τους υπάρχοντες εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα ...Ειδικά τους εργαζομένους εκείνους, των οποίων η ηλικία πλέον "φλερτάρει" με τη διοίκηση.
Χτυπάνε το σαμάρι, για ν' ακούει το γομάρι. Γι' αυτόν τον λόγο οι παράγοντες της γενιάς τού Πολυτεχνείου τοποθετούν στο περιθώριο - όπου έχουν τη δύναμη και την εξουσία να το κάνουν - αυτούς, οι οποίοι ηλικιακά τους ακολουθούν - και άρα είναι οι φυσικοί τους διάδοχοι - και επιχειρούν να κάνουν μια αφύσικα "γενναία" ανανέωση τού πολιτικού προσωπικού. Γι' αυτό τον λόγο οι γραμματείς των μεγάλων κομμάτων επιλέχθηκαν να είναι πιο νέοι από το φυσιολογικό. Γι' αυτόν τον λόγο θέλουν να πάνε τον ηλικιακό "πήχη" κάτω ακόμα και από τον Τσίπρα.


Οι πληρωμένοι "δολοφόνοι" τής γενιάς τού Πολυτεχνείου.
Αυτοί, οι οποίοι ανέλαβαν το "συμβόλαιο θανάτου"
του Πανεπιστημίου.


Για να καταλάβει κάποιος το πόσο αποφασισμένοι ήταν, προκειμένου να αλλάξουν τον σχεδιασμό και να ολοκληρώσουν τη "σφαγή" τής γενιάς των Πανεπιστημίων, αρκεί να δει κάποιος την ομοφωνία τους επάνω στο συγκεκριμένο θέμα και βέβαια να δει τους ανθρώπους εκείνους, τους οποίους επέλεξαν για να δρομολογήσουν το εγχείρημα. Πρώτη φορά στην ελληνική ιστορία Νόμος-Πλαίσιο για την Παιδεία ψηφίστηκε από όλους ανεξαιρέτως στη Βουλή ..."Αριστερά" και "Δεξιά" συμφώνησαν απόλυτα.
Οι δύο γίγαντες του δικομματισμού - και υπό την ηγεσία ατόμων τής γενιάς τού Πολυτεχνείου - αποφάσισαν να ισοπεδώσουν τη δημόσια ανώτατη εκπαίδευση υπέρ της ιδιωτικής. Οι μόνιμοι συνένοχοι της Μεταπολίτευσης δεν ήθελαν σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή ούτε το "θέατρο" της σύγκρουσης να παίξουν. Από εκεί και πέρα αυτή η ταύτιση απόψεων φαίνεται και από το ποιους έβαλαν να το κάνουν ...Τη Διαμαντοπούλου και τον Λοβέρδο. Ίσως και να μην υπάρχουν αντιπροσωπευτικότερα πρόσωπα, για να εκφράσουν τη γενιά τού Πολυτεχνείου, από αυτούς τους δύο. Αν δηλαδή προσπαθούσαμε να δώσουμε γυναικείο πρόσωπο σε αυτήν τη γενιά, το πρόσωπο της Διαμαντοπούλου θα ήταν το ιδανικό. Το ίδιο και για το αντίστοιχο ανδρικό, που είναι αυτό του Λοβέρδου. Ό,τι ακριβώς αντιπροσώπευε αυτή η γενιά, αυτοί οι δύο το κατέχουν ...και μάλιστα στον υπέρτατο βαθμό.
Η Διαμαντοπούλου, για παράδειγμα, είναι γνωστή "σαβούρα" ..."Σαβούρα" με όλη τη σημασία της λέξεως ...Το φημισμένο "τσόκαρο" της Κοζάνης ...Το απολύτως τίποτε, που έζησε πλούσια, πουλώντας σοσιαλιστικά "φούμαρα" ..."Σοσιαλίστρια", πολυτελείας ..."Σοσιαλίστρια", η οποία έζησε εξαιτίας τής "παντογνωσίας" που της πρόσφερε το Πανεπιστήμιο ..."Παντογνώστης", από τότε που υπάρχει. Με ένα πτυχίο Πολιτικού Μηχανικού έμαθε τα πάντα για τα πάντα ...και για πάντα. Από 25 χρονών Νομάρχης Καστοριάς ...άγνωστο με ποια "προσόντα" επιλέχθηκε. "Ξίφος" μπορεί να μην είχε, αλλά υποθέτουμε ότι τη "θήκη" θα την είχε "κάψει" από την πολύ τη χρήση. Από εκεί και πέρα η υψηλή κρατική θέση ήταν "ταρίφα" γι' αυτήν ...Βουλευτής, Υπουργός, Επίτροπος και μέλος τής Λέσχης Μπίλντερμπεργκ.
Ξεκίνησε ως "σοσιαλίστρια" και κατέληξε συνδαιτυμόνας των Ρότσιλντ και όλων των τοκογλύφων. Ξεκίνησε άπλυτη και αξύριστη "σοσιαλίστρια" της επαρχίας και ανακάλυψε εκ των υστέρων τα κομμωτήρια και τα beaute της πρωτεύουσας και της Ευρώπης. Προωθήθηκε μέσα από το πανεπιστημιακό παρακράτος, αλλά για το δικό της παιδί επέλεξε τα Κολέγια. Συνδικαλισμένη σοσιαλίστρια εκείνη την εποχή σημαίνει ότι ως φοιτήτρια ούτε καν παρουσιαζόταν στις εξετάσεις. Της έστελναν τη βαθμολογία σπίτι, για να μην κουράζεται ...Αυτή μπορεί απλά να πλήρωνε το "κατιτίς" τού "ντελιβερά".
Αυτό το "τέρας" τής μορφώσεως ανέλαβε να εφαρμόσει τις εντολές τής Λέσχης Μπίλντερμπεργκ στην πατρίδα μας και άρα και να λύσει το πρόβλημα των Πανεπιστημίων με βάση τα συμφωνηθέντα στις μυστικές συνεδριάσεις τής λέσχης ...Συμφωνηθέντα, τα οποία θα δούμε παρακάτω πόσο σημαντικά είναι για τους δανειστές μας. "Υπαρχηγός" της σε αυτήν την προσπάθεια, η Υφυπουργός Παιδείας εκείνη την εποχή, η Εβραία Χριστοφιλοπούλου ...Της ίδιας γενιάς, και ομοεθνής τού "οραματιστή" Γιωργάκη. Αυτές ξεκίνησαν το "ξεχαρβάλωμα" της δημόσιας ανώτατης παιδείας.
Το έργο, το οποίο ξεκίνησε η Διαμαντοπούλου, ανέλαβε να το ολοκληρώσει ο Λοβέρδος ...Ο Βασιλάκης ο Καΐλας τής πολιτικής ...Άλλος ένας της γενιάς τού Πολυτεχνείου, που η "παντογνωσία" του είναι παροιμιώδης ...Όλα τα "σφάζει και όλα τα μαχαιρώνει" ...Ο δικηγόρος, που τα ξέρει όλα, αναλαμβάνει τα πάντα ανά πάσα στιγμή ...Στο λήμμα "σκιτζής" πρέπει σε όλα τα λεξικά να βάλουν τη φωτογραφία του. Στην ίδια συνέντευξη μπορεί να λύσει τα προβλήματα της υγείας, της παιδείας και αφού εντοπίσει τις αδυναμίες της μεσαίας "γραμμής" τού Ολυμπιακού, να προτείνει και τις κατάλληλες μεταγραφές ...Όπου πήγε, τα έκανε "γης μαδιάμ" ...Σκιτζής κανονικός.
 Πρόσφατα, ως υπουργάρα με "υπερφυσικές" κοινωνικές και δημοκρατικές ευαισθησίες, έβαλε τυφλό να παρακολουθεί εργαστήρια στο τμήμα Φυσικής Θεσσαλονίκης ...Να περιμένουμε να βάλει κι άλλους τυφλούς στη Σχολή Ικάρων. Αν γίνει κανένα ατύχημα με θύμα, είτε τον αφελή τυφλό - ο οποίος δεν πρόλαβε ν' αντιδράσει - είτε κάποιον άλλον φοιτητή - εξαιτίας του τυφλού, ο οποίος "μετρούσε" δοσολογίες—, ο Λοβέρδος θα κάνει την "πάπια" ...Μέγας εκπρόσωπος της γενιάς τού Πολυτεχνείου. Έχει όλα τα τυπικά προσόντα αυτής της γενιάς ...Τα πραγματικά προσόντα και όχι τα δευτερεύοντα επιστημονικά ..."Γαλβανιζέ" στέλεχος του σοσιαλισμού υψηλής ποιότητας ...Περασμένος από τα "φίλτρα" τού ΚΚΕ, γλείφτης τού παπανδρεϊκού "τοτέμ", που ζει ζωή dom perignon...
..."Μέγας" πολιτικός εγκέφαλος, εφόσον μόνος του εφεύρε την ΡΙΚΣΣΥ, που μοιάζει περισσότερο με μονοπρόσωπη πολιτική "ΕΠΕ" παρά με πολιτικό κόμμα. Είναι παλιός συγκάτοικος του "κομιστή" Θέμου και άρα έχει σήμερα την υποστήριξη κορυφαίου ΜΜΕ. Είναι "ολυμπιακάκιας", γιατί - πάνω απ' όλα - ο "θρύλος" είναι "ιδέα" και επιπλέον συμφέρει να "γλείφεις" τον γιο τού Πέτρου και να σου εξασφαλίζει ψήφους "γαύρων". Είναι "κολλητός" με όλη τη "σαβούρα" τής "τζαμαχιρίας" τού πασοκιστάν ...Από τον Πέτρο Κωστόπουλο και τον Λαλιώτη μέχρι τον Τριανταφυλλόπουλο.
Παριστάνει τον συνταγματολόγο στην Πάντειο. Διδάσκει νομικά σε ανθρώπους, οι οποίοι εκπαιδεύονται στη νομομάθεια, χωρίς να είναι νομικοί και άρα χωρίς να ενδιαφέρει κανέναν και ποτέ η αξιοπιστία τής εκπαίδευσής τους. Γι' αυτόν τον λόγο είναι καθηγητής σε τμήμα τής Παντείου, που δεν έχει φοιτητές. Φυσικό είναι. Είναι σαν να μαθαίνεις σε μαθήτριες οικοκυρικής σχολής τα μυστικά τής οδήγησης F1 ...Μηδέν ευθύνες, εφόσον κανείς και ποτέ δεν θα σε κρίνει για το έργο σου. Όμως, ο τίτλος του πανεπιστημιακού "λάμπει" ...Καθηγητής "συνταγματολόγος" ...Κρατικοδίαιτος ...Δημόσιος υπάλληλος, δηλαδή ...Αυτός, που, αγανακτισμένος από τις απεργίες των δημοσίων υπαλλήλων - όταν τους κατακρεουργούσε ως Υπουργός Εργασίας—, είπε το περίφημο: "ένα εκατομμύριο δημόσιοι υπάλληλοι ταλαιπωρούν εννέα εκατομμύρια Έλληνες" ...Αυτός, ο οποίος με ύποπτες και σκοτεινές διαδικασίες πρόσθεσε και τη γυναίκα του στο ένα εκατομμύριο δημοσίων υπαλλήλων, που "ταλαιπωρούν" τους υπόλοιπους Έλληνες.
Αυτός ο "φωστήρας", όπου πήγε, τα κατάφερε "τέλεια", γιατί, ως δια "μαγείας", τα ήξερε όλα. Πώς να μην τα ξέρει όλα; ...Παντογνώστης κι αυτός με ένα πτυχίο δικολάβου ...Παλιός γραμματέας τής ΚΝΕ. Κνίτης αυτού του επιπέδου - και μάλιστα με σπουδές δικηγόρου στο ΑΠΘ της Μεταπολίτευσης - δεν θα καταδεχόταν καν να πάει στη σχολή του να παρακολουθεί μαθήματα και βέβαια να συμμετάσχει στις εξετάσεις, οι οποίες ήταν για τους κοινούς θνητούς ...Όταν δεν έπαιζε ποδόσφαιρο με τον Παφίλη, έκανε "πρόβες" επανάστασης με τον χοντροΘέμο, ο οποίος προσπαθούσε να χάσει κανένα κιλό, για να μην τον βρει υπέρβαρο η "πορεία" προς τον λαό ...Πτυχίο "αέρα" ο Λοβέρδος. Από εκεί και πέρα "πορεία" σαν του Βενιζέλου ...Μέσα από τους κομματικούς "σωλήνες" μάζευε προσόντα ...Προσόντα τής πλάκας, για να κάνει "λαμπρή" ακαδημαϊκή καριέρα την εποχή που το ΠΑΣΟΚ είχε κάνει τα Πανεπιστήμια κομματικά κέντρα.
...Μεταπτυχιακό αγνώστου ποιότητας και προελεύσεως κάπου στην Εσπερία, την εποχή που μέχρι και ο Πέτρος Κωστόπουλος παρίστανε το κρατικό "στέλεχος" στις ίδιες Βρυξέλες ...Διδακτορικό στην καρδιά τής πασοκικής "τζαμαχιρίας" στο Αριστοτέλειο μαζί με τον Βενιζέλο και τα άλλα τα "παιδιά". Μόνον από τον τίτλο τού διδακτορικού του "πονήματος" μπορεί κάποιος να καταλάβει ότι - στην εποχή εκείνη της 17 Νοέμβρη - αυτό δεν θα ήταν τίποτε παραπάνω από ένα "κολάζ" κάποιων άρθρων με κόπο ενός μηνός. Διδακτορικό πήρε την εποχή που, αν είχες κνίτικη προέλευση και κομματική ταυτότητα πασόκου, μπορούσες να γίνεις διδάκτωρ της ιατρικής με πτυχίο παιδαγωγικής Φλώρινας. Σαν τον Βενιζέλο, ο οποίος έχει γαλλικό μεταπτυχιακό και μπορεί στα γαλλικά να ξέρει μόνον τη λέξη "σαμπουάν". Αν ποτέ γίνει επανεξέταση των διδακτορικών των πασόκων καθηγητών τής "τζαμαχιρίας", θα γελάνε και τα τσιμέντα από αυτά που θα βγουν στη φόρα.
Αυτός ο άνθρωπος με τη σταλινική νοοτροπία και τα καπιταλιστικά γούστα αναδεικνύεται σαν άνθρωπος των ειδικών "αποστολών" ...Το κρυφό "χαρτί" της Τρόικας ήταν. Μέχρι την εποχή τού Μνημονίου αμπελοφιλοσοφούσε στις εκπομπές τού Τριανταφυλλόπουλου ...Πιο τακτικός στο πάνελ και από τον μακαρίτη τον παπαγάλο τον Φιντέλ ήταν ...Τα σχόλιά του, πάντα επιπέδου καφενείου, διανθισμένα με δικηγορίστικες "ατάκες" ..."Μέσα" σε όλα - χωρίς να λέει τίποτε - και "γλειψίματα" δεξιά κι αριστερά ...Εξυπηρετήσεις ισχυρών ...Οικιοθελής υπεράσπιση διαπλεκομένων για δημόσιες σχέσεις ...Δημαγωγικού τύπου λαϊκίστικες συμπεριφορές, προς "άντληση" συμπάθειας από το πολυπληθές εκείνη την εποχή τηλεοπτικό κοινό τού "Ταρζάν" ...Πομπωδώς "ολυμπιακάκιας", γιατί το κοινό τού λιμανιού ήταν πάντα ένας καλός στόχος για τους επαγγελματίες ψηφοθήρες ...Εκπαιδευμένος να κάνει την ωραία "γλάστρα" και να προστατεύει την εικόνα του με γαλιφιές και αερολογίες.
Η "τύχη" του άλλαξε την εποχή τού Μνημονίου. Ο Γιώργος Παπανδρέου βρήκε στο πρόσωπό του έναν αδίστακτο άνθρωπο, ο οποίος θα αναλάμβανε πρόθυμα όλες τις επικίνδυνες αποστολές ..."Αποστολές", οι οποίες εξυπηρετούσαν πάντα τους δανειστές και την Τρόικα ..."Αποστολές", οι οποίες στόχευαν απευθείας σε όλους τους ταξικούς εχθρούς των πασόκων της γενιάς του. Από την αρχή "παντογνώστης", όπου κι αν πήγαινε. Ούτε καν ενημερωνόταν. Όπως την ημέρα που πρωί-πρωί ανέλαβε Υπουργός Παιδείας και το βράδυ είχε "διαφωνίες" για τη γενικότερη πολιτική τής Κυβέρνησης, την οποία λίγο πριν εκλιπαρούσε να τον διορίσει. Όπου πήγε άφησε "έργο" ..."Μεγάλο" "έργο", για το οποίο τον καταριούνται όλοι οι Έλληνες, αλλά τον ευγνωμονούν οι "δανειστές" μας.
Αυτός ήταν ο Υπουργός Εργασίας στο κρίσιμο διάστημα που μπαίναμε στο Μνημόνιο και η συμμορία του Τόμσεν απειλούσε τους εργαζομένους. Αυτός ήταν ο "εκλεκτός" τους, όταν στην πραγματικότητα καταστράφηκε το νομικό πλαίσιο προστασίας των εργαζομένων τού ιδιωτικού τομέα. Για ό,τι "διαβεβαίωνε" τους εργαζόμενους, δεν υπάρχει πλέον. "Μεγάλος" "συνταγματολόγος", όπως ο συνάδερφός του και όμοιός του Βενιζέλος. Αυτός άνοιξε όλες τις "τρύπες", οι οποίες οδήγησαν στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Ακόμα γελάνε στα εργατικά κέντρα τής Κρήτης με τις διαβεβαιώσεις του για την προστασία τού 13ου και 14ου μισθού. Στην κυριολεξία διέλυσε τα πάντα την εποχή που, για τους Σιωνιστές τοκογλύφους, έπρεπε να διαλυθούν τα πάντα, ώστε η ελληνική οικονομία να οδηγηθεί εκεί όπου τους συνέφερε ...Ο πρώτος υπουργός εργασίας, τον οποίο τον "προβλημάτιζε" που οι συνταξιούχοι ζουν πολύ.
Κατόπιν ανέλαβε Υπουργός Υγείας ...για να φροντίσει εκ των έσω να μην ανησυχεί για το πόσο θα ζουν οι συνταξιούχοι. Και εκεί διέλυσε τα πάντα. Για δήθεν λόγους οικονομίας διέλυσε κλινικές και συγχώνευσε νοσοκομεία ...Πενήντα νοσοκομεία "διέγραψε" από τον χάρτη ως Υπουργός Υγείας. Αυτός άνοιξε τον δρόμο για τα φτηνά "γενόσημα", τα οποία θα παρέδιδαν τον Έλληνα ασθενή στους εμπόρους τού "θανάτου" ..."Γενόσημα", που, σύμφωνα με καταγγελίες ανθρώπων οι οποίοι γνώριζαν το θέμα, έδιναν το πλεονέκτημα σε ομοεθνείς των Σιωνιστών τοκογλύφων. Για ό,τι διαμαρτύρονται σήμερα οι συνταξιούχοι και οι ασθενείς στην Ελλάδα τού Μνημονίου και της φτώχειας, στην εποχή τού Λοβέρδου πρέπει να αναζητηθούν τα αίτια. Αυτός θεμελίωσε την κατάσταση την εποχή που η Τρόικα "χάραζε" τα "θεμέλια" της εξαθλίωσης.
Μετά από όλο αυτό το εθνικά "χρήσιμο" έργο ανέλαβε Υπουργός Παιδείας. Μετά το πρόβλημα τού τυφλού - ο οποίος ήθελε να κάνει πειράματα στα εργαστήρια φυσικής - ανέλαβε να λύσει όλα τα προβλήματα της Ανώτατης Εκπαίδευσης ...Το χρηματοδοτικό πρόβλημα των Πανεπιστημίων, αλλά και το πρόβλημα των "αιωνίων" φοιτητών. Αυτά, όσο κι αν φαίνονται "άσχετα" μεταξύ τους, είναι πολύ σχετικά. Είναι πολύ σχετικά, γιατί συνδέονται με την έννοια της "ιδιοκτησίας τού κεφαλαίου της επιστήμης" σ' αυτήν τη χώρα. Είναι πολύ σχετικά, γιατί καί τα δύο συνδέονται με τις ανάγκες τής Λέσχης Μπίλντερμπεργκ και των δανειστών μας. Με την ιδιωτική χρηματοδότηση των Πανεπιστημίων θέλει η Λέσχη να "υποτάξει" τα ελληνικά Πανεπιστήμια στα δικά της αμερικανικά Κολέγια. Με την υποταγή των δημοσίων Πανεπιστημίων θα επιδιώξει να δώσει όλες τις θέσεις εξουσίας στη χώρα σε αποφοίτους των Αμερικανικών Κολεγίων ...Των δικών της Κολεγίων ...Των ίδιων Κολεγίων όπου σπούδασαν οι Γιωργάκηδες και οι Αντωνάκηδες.


Τι πήγε στραβά;
Πώς βρέθηκε ο "αριστερός" Τσίπρας
μαζί με τον "δεξιό" Καμένο στην ίδια Κυβέρνηση; 


Όμως, μέχρι να φτάσει η ώρα να διεκδικήσει η γενιά των Κολεγίων την εξουσία, θα έπρεπε να ελέγχεται η κατάσταση. Η γενιά τού Πολυτεχνείου - έστω και ως "κηδεμόνας" της - θα έπρεπε να ελέγχει την εξουσία. Μέσα σε αυτό το κόλπο πιστεύουμε πως ήταν και η επιλογή τού "μοναχικού" Τσίπρα ...Του περιβαλλόμενου από ηλικιωμένους Τσίπρα.
Όμως, κάπου φαίνεται πως δεν έγιναν τα πράγματα όπως τα ήθελαν. Εκεί που νόμιζαν πως τα ελέγχουν όλα και μέσω της "βιτρίνας" τού Τσίπρα θα κυβερνάνε οι ίδιοι και θα "σπρώχνουν" τους Κολεγιόπαιδες, ο Τσίπρας έκανε συγκυβέρνηση με τον Καμένο ...Τον '65πεντάρη Καμένο τής "καταραμένης" γενιάς. Δεν έκανε συγκυβέρνηση με τον αγράμματο και πολύ πιστό τους δούλο Θεοδωράκη, ο οποίος "θαυμάζει" τα Κολέγια ...Τον τενεκέ, που, μπορεί να μην γνωρίζει πολλά περί ανώτατης εκπαίδευσης, αλλά - όπως και για όλα τα υπόλοιπα θέματα που αγνοεί - "έχει άποψη" ...Άποψη, η οποία κατά "σύμπτωση" πάντα ταιριάζει με αυτήν των αφεντικών του. Αυτό, δηλαδή, το οποίο επ' αμοιβή μεταφέρει ...His master voice.
Ο Τσίπρας, παρά την τεράστια αντίδραση από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, έκανε τελικά την έκπληξη και δεν υποτάχθηκε στη θέλησή τους. Αγνόησε τον Θεοδωράκη και προχώρησε σε κυβερνητική συνεργασία με τον Καμμένο. Αυτό, όμως, είναι ό,τι χειρότερο. Γιατί; ...Γιατί ο έλεγχος μιας γενιάς, η οποία φυσιολογικά είναι "ώριμη" να διεκδικήσει τη διαδοχή, δεν είναι τόσο εύκολος. Καθημερινά κάποιοι ανώτεροι κρατικοί υπάλληλοι συνταξιοδοτούνται και κάποιοι άλλοι καταλαμβάνουν τις θέσεις τους. Ακόμα δηλαδή κι αν δεν γίνει καμία σύγκρουση μεταξύ των διαφορετικών γενιών, ο χρόνος θα αναλάβει να αποκαταστήσει τα πράγματα στη φυσιολογική τους θέση ...Εγκαταλείπουν σταδιακά τις θέσεις τους οι της γενιάς τού Πολυτεχνείου και αναγκαστικά τους διαδέχονται αυτοί, οι οποίοι ηλικιακά τους ακολουθούν.
Αυτή είναι βέβαια και η απόλυτη ειρωνεία. Αυτοί, που, λόγω διαφθοράς, έχουν την απόλυτη ανάγκη τής προστασίας τού κρατικού μηχανισμού, είναι αυτοί που τον εγκαταλείπουν. Αυτοί, οι οποίοι μεθόδευσαν το Μνημόνιο, θα υποφέρουν από τις αλλαγές του. Γιατί; ...Γιατί οι τελευταίες πρόωρες συντάξεις στον κρατικό μηχανισμό στην πραγματικότητα αφορούσαν τη γενιά τού Πολυτεχνείου και στο μέλλον δεν προβλέπονται τέτοιες. Άρα; ...Άρα ο κρατικός μηχανισμός "απογυμνώνεται" από ανθρώπους της γενιάς τού Πολυτεχνείου ...Ο ένας μετά τον άλλο συνταξιοδοτούνται. Αυτοί, οι οποίοι σήκωναν τα τηλέφωνα και "αλώνιζαν" σε όλα τα μήκη και τα πλάτη τού συστήματος, παύουν να έχουν αυτήν τη δυνατότητα, γιατί οι γνωστοί τους είναι πλέον συνταξιούχοι.
Όταν αρχίζουν τα τηλέφωνα των "μέσων", στην άλλη άκρη τής γραμμής δεν βρίσκεται ο παλιός συμμαθητής ...Δεν είναι πλέον Εισαγγελέας η "παλιοσειρά" από το Πανεπιστήμιο ή τον στρατό ...Κάποτε ήταν, αλλά σήμερα δεν είναι. Εκείνος έχει πάρει πλέον σύνταξη και τώρα ψαρεύει κάπου έξω από την Αιδηψό. Το ίδιο γίνεται και με τον παλιό συμμαθητή εφοριακό, στρατιωτικό, δημοσιογράφο κλπ.. Εξηνταπεντάρισσες είναι οι Τρέμισες και οι Δαμανάκισσες πλέον. Όσο "σοβά" κι αν τους βάλουν τα αφεντικά τους, για να τις βαστάνε στο προσκήνιο, οι περισσότεροι από τους συμμαθητές τους είναι συνταξιούχοι με κάποιο βιβλιάριο υγείας στα χέρια, περιμένοντας σε κάποια σειρά να ψωνίζουν φάρμακα. Χωρίς υπερβολή δεν πρέπει να έχουν ούτε έναν συμμαθητή τους εν ενεργεία κρατικό υπάλληλο.
Αυτό είναι η ουσία τής κατάστασης και αυτό δεν αλλάζει με τίποτε. "Αποσύρεται" η γενιά τους και αυτό είναι μη αναστρέψιμο. Οι "άκρες" χάνονται και αυτοί, οι οποίοι παραμένουν - ακόμα και "εκβιαστικά" - στα πράγματα, έρχονται αντιμέτωποι με έναν μηχανισμό, στον οποίο κυριαρχούν άλλοι ...Έναν μηχανισμό, στον οποίο άλλοι είναι παλιοί γνωστοί μεταξύ τους. Γι' αυτόν τον λόγο μιλάμε για την παράμετρο του χρόνου. Ο κρατικός μηχανισμός "γλιστράει" πλέον μέσα από τα "χέρια" τής γενιάς τού Πολυτεχνείου. Αναγκαστικά θα παραδοθεί στον έλεγχο τής γενιάς των Πανελληνίων ...Το σύνολο του μηχανισμού. Αυτή μάλιστα η γενιά, λόγω Μνημονίου, θα καθίσει στη θέση της περισσότερα χρόνια απ' ό,τι κάθισε η προηγούμενη, γιατί απλούστατα δεν υπάρχει η δυνατότητα πρόωρης συνταξιοδότησης.
Αυτό είναι κάτι, το οποίο δεν μπορεί να παρακαμφθεί από καμία ευνοϊκή μεταχείριση. Ο άνθρωπος, όσο και να στηρίζει το παρά φύση, η φύση θα τον αγνοήσει. Μπορεί κάποιοι "παρά φύση" να συνεχίσουν και γερασμένοι να είναι κυρίαρχοι, αλλά δεν τους ακολουθούν οι υπόλοιποι συνομήλικοί τους. Από τα υπουργεία και τις υπηρεσίες, μέχρι το στράτευμα, οι θέσεις εξουσίας αναγκαστικά θα πάνε στα "χέρια" των επόμενων, όσο κι αν παραμένουν στις κορυφαίες θέσεις εξουσίας οι προηγούμενοι. Σταδιακά, δηλαδή, ο έλεγχος του κρατικού μηχανισμού θα περάσει στα "χέρια" τής γενιάς των Πανεπιστημίων ...Είναι θέμα φυσικής λειτουργίας και τη φύση δεν μπορεί να την παρακάμψει κανείς. Αυτή η γενιά, αναγκαστικά, θα κάνει απολύτως εχθρικό τον μηχανισμό τόσο για τους προηγούμενους όσο και για τους επόμενους ...Απολύτως εχθρικό τόσο για τους "κηδεμόνες" - οι οποίοι έχουν ανάγκη την ασυλία, ώστε να αποφύγουν την τιμωρία - όσο και για τους "κηδεμονευόμενους" - οι οποίοι έχουν ανάγκη την προστασία, για να "προοδεύσουν" με αφύσικο ρυθμό—.
Είναι πλέον θέμα χρόνου η σύγκρουση ...Η μεγάλη σύγκρουση μεταξύ τής γενιάς των Πανελληνίων, η οποία παραλαμβάνει τη διοίκηση και της γενιάς τού Πολυτεχνείου, που την παραδίδει. Δεν είναι συνένοχες αυτές οι γενιές, ώστε να αλληλοκαλύπονται για τα εγκλήματά τους. Δεν θα έχει λόγο αυτή η νέα γενιά ανώτατων κρατικών υπαλλήλων και στελεχών των κυρίαρχων εξουσιών να "καλύπτει" τους Βενιζέλους και τις Ντόρες. Δεν εκβιάζεται αυτή η γενιά γιατί - ακόμα και να ήθελε - δεν πρόλαβε και δεν μπήκε σε καμία λίστα Siemens. Δεν είναι φιλική για τους Κολεγιόπαιδες, εφόσον - ως γενιά - είναι παντελώς διαφορετικής λογικής και αντίληψης των πραγμάτων. Δεν έχει λόγο αυτή η γενιά να υποταχθεί στα συνομήλικα "χαϊβάνια" τύπου Κυριάκου Μητσοτάκη - τα οποία τα υποτιμούσε από τότε που υπάρχει - και τα οποία σήμερα τα επέβαλε στη δημόσια ζωή η γενιά τού Πολυτεχνείου. Δεν έχει λόγο να υποταχθεί στους Ανδρουλάκηδες και τους Παπαμιμήκους, τους οποίους "εφεύρε" η γενιά τού Πολυτεχνείου.
Επιβεβαιώθηκε με τον χειρότερο τρόπο αυτό, το οποίο εξ' αρχής είπαμε ότι αποτελούσε σχεδιαστικό σφάλμα, που προέκυψε από τον ενθουσιασμό τής "Αλλαγής". Επιβεβαιώθηκε αυτό, το οποίο τα "αφεντικά" φοβούνταν. Ποτέ δεν απελευθερώνεις δυνάμεις μέσα σε μια ελληνική κοινωνία, την οποία θέλεις να ελέγχεις. Ποτέ δεν δημιουργείς συνθήκες αξιοκρατίας μέσα σε μια κοινωνία "θηρίων". Πώς θα ελέγξεις μια τέτοια κοινωνία, όταν οι "εκλεκτοί" σου θα είναι αδύναμοι να αντιμετωπίσουν τους "διακριθέντες"; Ήταν μαθηματικά βέβαιο ότι δεν θα ξεμπέρδευαν εύκολα με αυτήν τη γενιά. Το σφάλμα το κατάλαβαν αυτοί οι οποίοι έπρεπε να το καταλάβουν, αλλά, όταν επιχείρησαν να το διορθώσουν, ήταν πλέον αργά.
Η ελληνική κοινωνία από το 1980 και μετά είχε αναδιαταχθεί και είχε βρει τις δυνάμεις που έκρυβε μέσα της. Έγινε δηλαδή αυτό, το οποίο φοβούνταν όσοι την ήθελαν υπόδουλη. Αυτά, τα οποία βλέπουμε σήμερα να "αχνοφαίνονται" με τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, είναι τα αποτελέσματα εκείνου του λάθους ...Άλλα περίμεναν και άλλα βρίσκουν αυτοί, οι οποίοι "μαγείρευαν" τις εξελίξεις. Οι νέοι εξουσιαστές, οι οποίοι εμφανίστηκαν στον προσκήνιο, είναι απρόβλεπτοι και δεν έχουν τα χαρακτηριστικά που είχαν οι προηγούμενοι ...Την έχουν εύκολη τη "σύγκρουση" και δεν καταλαβαίνουν πολλά από πιέσεις. Οι συναγερμοί, όπως ήταν φυσικό, δούλεψαν και οι γνωστές πρεσβείες έβαλαν τα δουλικά τους να επιτεθούν ...Έβαλαν τους γνωστούς "θαυμαστές" τους να επιτεθούν σ' αυτήν τη γενιά ...Να επιτεθούν εκεί όπου εξακολουθούν να νομίζουν ότι βρίσκεται η "αχίλλειος πτέρνα" αυτής της γενιάς και είναι η "αναξιοπιστία" των Πανεπιστημίων ...και βέβαια οι "αιώνιοι", οι οποίοι "επιβεβαιώνουν" την αναξιοπιστία αυτήν.
Αυτό, το οποίο αποκαλύπτει τη σύγχυσή τους, είναι το εξής απλό. Ενώ, για παράδειγμα, όλοι γνώριζαν ότι το σημερινό νομοσχέδιο για την Παιδεία αποτελούσε προεκλογική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ, δεν του επιτέθηκαν τότε, και επιτίθονται σήμερα. Γιατί; Γιατί μέχρι τώρα θεωρούσαν τον Τσίπρα "δικό" τους άνθρωπο και νόμιζαν πως, αν του έδιναν λαϊκίστικα "δώρα", θα τον εγκλώβιζαν στην "αυλή" τους. Μέχρι και την Κωνσταντοπούλου τη θεωρούσαν "δική" τους, και την ψήφισαν όλοι μαζί για τη θέση τής Προέδρου τής Βουλής. Μετά τη συνεργασία με τον Καμμένο και την πολιτική που ακολουθούν, όλους αυτούς τους θεωρούν εχθρούς τους και τους επιτίθενται όπως και με ό,τι μπορούν.
Πολύ γελάσαμε όταν η γραία πλέον Θοδώρα Μητσοτάκη – Μπακογιάννη - Κούβελου επιτέθηκε στην Κωνσταντοπούλου. Η άεργη και ανεπάγγελτη κόρη τού Αποστάτη επιτέθηκε σε μια αν μη τι άλλο μάχιμη δικηγόρο. Τι βρήκε να της προσάψει; ..."Ανασφάλεια" ...Μάλιστα ..."Ανασφαλής" η νεότατη Κωνσταντοπούλου στην απόλυτη ακμή της και "ασφαλής" η γραία, η οποία μαζεύει "στιγμές" στα "τελειώματά" της. Μετά, για να κάνουν αυτήν την "ανασφαλή" αντιπαθή στο πόπολο, της "χρέωσαν" φασαρία σε βουλκανιζατέρ με κάποιον "Ξανθόπουλο" του λαού ...Πολύ στεναχωρήθηκαν οι Κολεγιόπαιδες για τη συμπεριφορά τής Κωνσταντοπούλου στο λαϊκό "παιδί".
Την ίδια "επιτυχία" είχε και η επίθεση κατά του Τσίπρα. Μη έχοντας τίποτε να του προσάψουν, "θυμήθηκαν" πως ήταν "αιώνιος" φοιτητής ...Γελοία κατηγορία ...αλλά, τι να κάνουμε; Έτσι κι αλλιώς είναι περιορισμένο - αναγκαστικά - το "ρεπερτόριο" κατηγοριών από τη γενιά τού Χριστοφοράκου και της Siemens κλπ.. Ποιος επιτέθηκε πρώτος; ...Ο Βερέμης. Αυτός χαρακτήρισε τον Τσίπρα "αιώνιο" φοιτητή. Ποιος είναι ο Βερέμης, που γνωρίζει τα πάντα και παριστάνει τον εθνικό μας αξιολογητή ...Ο τίποτας ...Ο "χτικιάρης", σύμφωνα με το τουρκικό όνομά του ...Ένας από τη "συμμορία" τής "Δράσης" των πρόθυμων και αυθόρμητων "γερμανοτσολιάδων". Μαζί με τον Δήμου, τον Μάνο, τον Τζήμερο και κάποιους άλλους θαυμαστές τής "μεγαλειότατης" Μέρκελ, είναι ένας από τους βασικούς εκφραστές τού σύγχρονου ελληνικού "επαρχιωτοκομπλεξισμού" απέναντι στους ξένους.
Άλλος ένας που αισθάνεται δυστυχής που είναι Έλληνας και μοιράζεται με Έλληνες την "ταπεινή" τους ιστορία, την οποία και κρίνει σαν "άμωμος". Αφού - με μεροκάματο του ΣΚΑΙ - ανέλαβε να "αξιολογήσει" το ελληνικό έθνος, - με ένα ίδιο μεροκάματο από το ίδιο ΣΚΑΙ - ανέλαβε να αξιολογήσει καί τον υπουργό Παιδείας καί τον Πρωθυπουργό αυτού του έθνους. Ποιο ήταν το αποτέλεσμα της κρίσης του "χτικιάρη" Βερέμη; ...Ο μεν σημερινός Υπουργός Παιδείας ήταν καλός μαθητής, αλλά - για κάποιον "ανεξήγητο" λόγο - κάνει λάθη. Ο δε Πρωθυπουργός ήταν "αιώνιος" φοιτητής ...Δέκα χρόνια έκανε να πάρει το πτυχίο του και δεν παρακολουθούσε τα μαθήματά του ...Μέγας κριτής ο Βερέμης.
Ποιος όμως είναι αυτός ο κριτής; Ποιος είναι αυτός, ο οποίος προφανώς πήρε στην "ώρα" τους τα "βαριά" και πολύτιμα πανεπιστημιακά του "εφόδια"; Για να καταλάβεις το ποιόν κάποιου, πάντα θα πρέπει να μελετάς τα δεδομένα που τον αφορούν ...στον χρόνο που τον αφορούν. Γι' αυτούς που γεννήθηκαν το '43 - και άρα σε μια εποχή στην οποία η κοινωνία είχε τρομερή ανάγκη από επιστήμονες και η επιστήμη είχε ακόμα το πραγματικό της νόημα και δεν είχε ονομαστεί "επιστημονικό" ακόμα και το ψήσιμο της οικολογικής πίτσας - όποιος είχε την οικονομική άνεση να σπουδάσει, στην πραγματικότητα αποκτούσε αυτόματα κεφάλαιο ...Κεφάλαιο τεράστιας αξίας, απολύτως αποδοτικό από την επόμενη ημέρα τής αποφοίτησής του. Πλούσιοι γίνονταν με ένα πτυχίο Μηχανικού ή Ιατρικής αυτοί, οι οποίοι είχαν τις ικανότητες και βέβαια την οικονομική δυνατότητα να σπουδάσουν και να πάρουν τέτοια πτυχία.
Για να σπουδάσει κάποιος Πολιτικές Επιστήμες εκείνη την εποχή, θα πρέπει να είχε ως μοναδικό του προσόν το ότι στεκόταν στα δυο του πόδια ...Να ήταν λίγο "χτικιάρης" πνευματικά. Δεν υπάρχει σε αυτήν την περίπτωση το υποκειμενικό. Όταν είσαι δεκαοκτώ χρονών και η οικογένειά σου σε στηρίζει οικονομικά για "πολυτελείς" σπουδές στο εξωτερικό, εκφράζει απαιτήσεις, όταν βλέπει ότι υπάρχουν υψηλές προσωπικές δυνατότητες, οι οποίες δεν πρέπει να πάνε "χαμένες". Απαιτήσεις τέτοιου είδους δεν εκφράζονται μόνον στην περίπτωση που δεν υπάρχουν καθόλου προσωπικές ικανότητες και απλά με τα οικογενειακά χρήματα επιδιώκεται να "αγοραστεί" από την "αγορά" τής εκπαίδευσης ό,τι διατίθεται για τους ανίκανους ...Όσο-όσο ...ό,τι-ό,τι.
Τι θέλουμε να πούμε με αυτό; ...Ότι εκείνη την εποχή ο "κανόνας", για εκείνους που ξεκινούσαν σπουδές, ήταν ένας και μοναδικός: Έπαιρνες ένα καλό πτυχίο μιας πραγματικής επιστήμης, για να έχεις σίγουρη την επιβίωση και μετά έκανες ό,τι εξειδίκευση ήθελες, εφόσον η αγορά εργασίας ήταν "παρθένα" και οι ορίζοντες απόλυτα ανοικτοί. Σε έναν κόσμο, ο οποίος στην κυριολεξία "χτιζόταν" από την αρχή και η τεχνολογία "μύριζε" ότι θα "εκραγεί", ήταν δεδομένα μερικά πράγματα. Πρώτα γινόσουν μηχανικός - όπως για παράδειγμα ο Παπαδήμος - και μετά, αν ήθελες, γινόσουν και Οικονομολόγος ...και μάλιστα με μεγάλες πιθανότητες να γίνεις καλός. Πρώτα γινόσουν μηχανικός - -όπως, για παράδειγμα, ο περίφημος Iacocca - και μετά γινόσουν ο καλύτερος μάνατζερ του κόσμου.
Πρώτα μάθαινες να "ζωγραφίζεις", και μετά πήγαινες στον "κυβισμό". Απευθείας στον "κυβισμό" πηγαίνουν οι ατάλαντοι, οι άσχετοι και οι τεμπέληδες. Πρώτα γινόσουν γιατρός και μετά εξειδικευόσουν στην ψυχολογία. Δεν χρηματοδοτούσες δηλαδή σπουδές, οι οποίες δεν οδηγούσαν πουθενά και πολύ περισσότερο δεν έδιναν κάποιο ουσιαστικό προσόν για να εργαστείς στον ιδιωτικό τομέα, ο οποίος χρυσοπλήρωνε τους επιστήμονες την εποχή εκείνη. Σπουδές τού τύπου "άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε" έκαναν μόνον εκείνοι, οι οποίοι είχαν απλά τα χρήματα να σπουδάσουν και όχι τις δυνατότητες να γίνουν επιστήμονες ...δηλαδή  οι Βερέμηδες, οι Δήμου, οι Γιωργάκηδες, οι Αντωνάκηδες κλπ..
Έτσι λειτουργούσε τότε η αγορά εργασίας σε σχέση με την πανεπιστημιακή εκπαίδευση ...Οι πραγματικές επιστήμες τραβούσαν τους ικανούς όπως το φως τραβά τα έντομα. Ανοικτός "ορίζοντας" για τους ικανούς να κάνουν τα πάντα και άρα ξεκινώντας από τα δύσκολα. Σε διαφορετική περίπτωση χτυπούσε ο "συναγερμός" τής βλακείας και της ανικανότητας. Γελούσε ο κόσμος όταν του έλεγες τη δεκαετία τού πενήντα ότι θα σπουδάσεις κοινωνιολογία ή ιστορία τής τέχνης. Γελούσε ακόμα πιο πολύ όταν του έλεγες ότι θα πάς στο πανάκριβο εξωτερικό, για να τα "σπουδάσεις" αυτά.
Ήταν σαν να σε βάζουν σε ένα "θησαυροφυλάκιο" με την άδεια να πάρεις ό,τι θέλεις και εσύ να επιλέγεις να πάρεις ένα ρολό χαρτί υγείας. Να έχεις δηλαδή χρήματα να σπουδάσεις ό,τι πιο πολύτιμο υπάρχει και εσύ να πάρεις το "τίποτε" ...Περί αυτού πρόκειται. Για να σπουδάσει δηλαδή κάποιος εκείνη την εποχή "επιστήμη", που δεν είχε πρακτικό αποτέλεσμα, θα πρέπει να ήταν λίγο πιο πάνω από κάποια όντα που τους βάζουμε λουρί, για να μην φεύγουν από την αυλή ..."Σπουδές" Νίκου Δήμου δηλαδή...
..."Σπουδές", τις οποίες οι Αγγλοσάξονες ιμπεριαλιστές επέβαλαν σαν "λαμπρές", για να "σπρώχνουν" κουτορνίθια στις ηγεσίες των "αποικιών" τους ..."Σπουδές", οι οποίες δημιουργούν "χρέη" σ' αυτούς που τις έχουν επιλέξει και περιμένουν από τις πρεσβείες να τους αποκαταστήσουν ..."Σπουδές, που, αν δεν μπορούσες να μπεις στο δημόσιο - των τρεις κι εξήντα εκείνη την εποχή—, θα σου απέμενε να γίνεις διαφημιστής ή ασφαλιστής, γιατί απλούστατα αυτά είναι τα μοναδικά αστικά επαγγέλματα, τα οποία δεν απαιτούν καμία εξειδίκευση σε τίποτε ..."Σπουδές", οι οποίες σήμερα αποτελούν τη βασική "μηχανή" παραγωγής τής παγκόσμιας "βιομηχανίας" πορνό.
Τέτοιες σπουδές τού "μπάφου" και της ξάπλας έχει και ο εθνικός μας "αξιολογητής" Βερεμής. Κρατικοδίαιτος από τότε που υπάρχει. Αρέσκεται να βάζει στο βιογραφικό του τα "πομπώδη" Πανεπιστήμια της Βοστώνης ή της Οξφόρδης, αλλά "ξεχνάει" να μας υπενθυμίσει ότι οι σπουδές του ήταν επιπέδου "τριαλαρί-τριαλαρό" ...Πολιτικές επιστήμες σπούδασε ο τενεκές ...Μαζί με τον Γιωργάκη, τον Κούλη και τους άλλους "μερακλήδες". Υπάρχουν φαστφουντάδικα, τα οποία εκπαιδεύουν πιο σκληρά τους σερβιτόρους τους από τους πολιτικούς και κοινωνικούς "επιστήμονες" της Βοστώνης ή της Οξφόρδης. Αυτός, λοιπόν, αποκάλεσε τον μηχανικό τού ΕΜΠ Τσίπρα "αιώνιο" φοιτητή, που δεν τελείωσε εγκαίρως τη σχολή του.
Μαζί μ' αυτόν "επιτέθηκε" στην αλλαγή τού νόμου και ο γνωστός Φορτσάκης ...Ο νομικός Φορτσάκης, ο οποίος δεν κατάλαβε πως είναι παράνομη η διαγραφή των "αιωνίων", η οποία διατάχτηκε επί των ημερών του. Αυτός ο μητσοτακικός "νομικός" έβγαλε "κραυγή" αγωνίας για την Ανώτατη Εκπαίδευση: ..." "Γυρίσαμε" στη δεκαετία τού '80 και τον κομματισμό τής Ανώτατης Παιδείας", φώναξε. Ο Φορτσάκης, ο οποίος αποτελεί από μόνος του ένα ζωντανό "μνημείο" υποκρισίας. Γιατί; ...Γιατί ο ίδιος αποτελούσε "παραγωγή" των κομματικών μηχανισμών τής πιο άσχημης εποχής τού κομματισμού και σήμερα αυτοπαρουσιάζεται σαν αυτός ο οποίος δήθεν πολεμά τις πολιτικές παρατάξεις στα Πανεπιστήμια ...Τώρα έρχεται και - σαν ειδικός - μιλάει για το "σωστό" στην Ανώτατη Παιδεία. Πώς όμως μπορεί να εκφράσει το "σωστό" ένας τέτοιος άνθρωπος; Με ποια ηθική νομιμοποίηση μπορεί να το κάνει αυτό; Είναι τόσο μεγάλος "λάτρης" τού δημόσιου Πανεπιστήμιου, που έφτασε σε σημείο δύο μήνες μόνον μετά την εκλογή του στο ανώτατο αξίωμα του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών να το παρατήσει, για να γίνει συνάδελφος του Άδωνη, της Βούλτεψη και του Γιακουμάτου.
Αυτός, ο οποίος με τη στάση ζωής του "πρόσβαλε" τόσο πολύ την Πανεπιστημιακή Κοινότητα, η οποία τον στήριξε στην εκλογή του, έρχεται τώρα ως βουλευτής να "υπερασπιστεί" το κύρος και βέβαια το συμφέρον της ...Αυτός, ο οποίος "διέπρεψε" πανεπιστημιακά στη δεκαετία τού '80, είναι αυτός, ο οποίος σήμερα την καταγγέλλει σαν το υπέρτατο "κακό"; Άραγε, γιατί είναι κακό που πάμε ξανά εκεί; Ήταν κακό, που τα Πανεπιστήμια αφορούσαν τους απόλυτα καλύτερους μαθητές τής χώρας και οι υπόλοιποι - ακριβώς επειδή συμμετείχαν σε κοινές και δίκαιες διαδικασίες - τους σέβονταν; Ήταν κακό, που τα γυράδικα της χώρας δεν ήταν γεμάτα με "πτυχιούχους" αγνώστου προέλευσης και αντικειμένου "επιστημών"; Ήταν κακό που μια πνευματική επιτυχία, όπως αυτή της εισαγωγής στα Πανεπιστήμια, ήταν από μόνη της αιτία κοινωνικής αναγνώρισης για τον επιτυχόντα απ' όπου κι αν αυτός προέρχονταν; Ήταν κακό που οι απόφοιτοι των δημοσίων Πανεπιστημίων εκείνης της εποχής ήταν δεκτοί για μεταπτυχιακές σπουδές σε όλα τα μεγάλα Πανεπιστήμια του εξωτερικού;
Γιατί άραγε δεν ήταν καλή εκείνη η δεκαετία; Δεν ήταν καλή, γιατί ήταν η μόνη δεκαετία στην οποία η κοινωνική "προαγωγή" γινόταν πραγματικά με απολύτως αξιοκρατικά κριτήρια; Ήταν κακό που τα καλύτερα σχολεία τής χώρας ήταν τα δημόσια σχολεία, όπου μπορούσαν να πηγαίνουν όλα τα Ελληνόπουλα; Ήταν κακό που οι κοινωνιολόγοι ήταν οι βασικοί ιδιοκτήτες καφέ-μπαρ στη χώρα; Ήταν κακό που οι οικονομολόγοι ήταν ακίνδυνοι για την οικονομία και την επιχειρηματικότητα λογιστές; Ήταν κακό που τα ιδιωτικά σχολεία αφορούσαν μόνον τους "Ντούζους" και τους "Κούληδες" της κοινωνίας; Αυτούς, που στην καλύτερη περίπτωση θα έπαιρναν χρήματα για να σπουδάσουν τις "κοινωνικές" "επιστήμες" των Δήμου και των Βερέμηδων, οι οποίες εφευρέθηκαν ακριβώς γι' αυτούς; Ήταν κακό που γελούσαν οι πάντες με τους "κλόουν" των ιδιωτικών Ψυχοκολεγίων; Ήταν κακό που οι άξιοι και οι ικανοί αυτής της χώρας "σούταραν" τα παιδιά των δωσίλογων στις ΗΠΑ για πληρωμένες σπουδές τού "μπάφου";
Αν αυτό είναι το "πίσω" των αξίων, ποιο ακριβώς είναι το "μπροστά", το οποίο πρέπει να προστατεύσουμε; ...Η "μεταρρύθμιση" του Γιωργάκη - η οποία έγινε καθ' υπόδειξη του Σόρος - είναι το "μπροστά"; ...Η "μεταρρύθμιση" αυτή, η οποία γέμισε τους κάμπους και τις ραχούλες με "υπόστεγα", τα οποία παρίσταναν τα δημόσια Πανεπιστήμια και παρήγαγαν μαζικά σερβιτόρους και ντελιβεράδες; ...Η "μεταρρύθμιση" του "κοινωνιολόγου" Γιωργάκη, ο οποίος μετέτρεψε τα δημόσια πτυχία σε λαδόκολλες, για να τυλίγονται σουβλάκια; ...Η "μεταρρύθμιση", η οποία έδωσε αξία στο πτυχίο τού Κυριάκου και έκανε όλους τους Κολεγιόπαιδες - με "εντολή" τής αμερικανικής πρεσβείας - "πολύτιμους" επιστήμονες και κατόχους "βαριών" βιογραφικών;
Αυτόν τον στόχο είχε εκείνη η "μεταρρύθμιση": Να παρακαμφθούν αυτοί, οι οποίοι ηλικιακά "ακολουθούσαν" τη διεφθαρμένη γενιά τού Πολυτεχνείου και η εξουσία να παραδοθεί αποκλειστικά στους ανθρώπους των Κολεγίων ...Αρχικά σε Κολεγιόπαιδες των οποίων οι ηλικίες δεν προκαλούν και στη συνέχεια να ανοίξει ο "δρόμος" για τους υπόλοιπους ...Ανθρώπους "τσεκαρισμένους" από την αμερικανική πρεσβεία και ευεργετημένους από τους δανειστές μας και οι οποίοι δεν θα διερευνούσαν ποτέ τα μεγάλα σκάνδαλα και την προδοσία τής πατρίδας. Αυτή ήταν η αγωνία τους ...Να σώσουν τους διεφθαρμένους τής γενιάς τού Πολυτεχνείου, για να διατηρήσουν την κατοχή τής "λείας" τους...
...Να παρακαμφθεί η φυσική "κεφαλή" τής γενιάς των δημοσίων Πανεπιστημίων με τους δικούς τους Κολεγιόπαιδες τύπου Κυριάκου, Βορίδη ή Παπασταύρου, ώστε να μην εξελιχθεί αρνητικά η κατάσταση. Από εκεί και πέρα αυτοί οι "ευνοημένοι" - με τη σειρά τους - θα άνοιγαν τους "δρόμους" τής εξουσίας για τα παιδιά των Μητσοτάκηδων, των Σαμαράδων, των Γιωργάκηδων, των Τρέμηδων, των Ρουσόπουλων και των υπολοίπων. Μέχρι και η Κολεγιοκόρη τής Παπαρήγα προβλέπεται να πάρει μέρος σε αυτόν τον σχεδιασμό. Αυτόν το στόχο είχε η "μεταρρύθμιση" του Γιωργάκη ...Να "ανακυκλωθεί" όλη η "χαβούζα" τής Μεταπολίτευσης και να διορθωθεί το λάθος τού πατέρα του.


Γενικές "Πανευρωπαϊκές Εξετάσεις".
...Τα "θέματα".


Αυτό, το οποίο έχει σημασία, είναι ότι η Μεταπολίτευση έχει πρακτικά τελειώσει. Η γενιά τού Πολυτεχνείου οδεύει ολοταχώς προς την "απόσυρση". Η γενιά τής Τρέμη και της Ντόρας δεν "σώζεται" όσο "σοβά" και να ρίξει στα μούτρα της. Η πραγματική εξουσία, ακόμα και στο τυπικό επίπεδο, έχει περάσει ανεπιστρεπτί στα χέρια τής γενιάς των "Πανελληνίων". Αυτή η γενιά πλέον κρίνεται γι' αυτά που συμβαίνουν σήμερα στην πατρίδα μας. Από τη στιγμή που οι σημερινοί επικεφαλής των δύο κυρίαρχων εξουσιών τής Πολιτείας και οι περισσότεροι ανώτεροι κρατικοί υπάλληλοι ανήκουν σ' αυτήν τη γενιά, δεν υπάρχει πλέον δικαιολογία για την "αποχή" της.
Η ιστορία παραδίδει πλέον την τύχη τής πατρίδας μας στα "χέρια" της. Η φαινομενική αδυναμία της οφείλεται μόνον στις μεθοδεύσεις των ιμπεριαλιστών και των μεγάλων κομμάτων ...Στις μεθοδεύσεις των Κολεγιοπαίδων τύπου Παπανδρέου, Σαμαρά, Μητσοτάκη κλπ. και των ξένων ιδιοκτητών των Κολεγίων, οι οποίοι "πουλάνε" βολέματα στις "Μπανανίες" και όχι μόνον στην Ελλάδα. Εξαιτίας όλων αυτών η γενιά των Πανελληνίων σήμερα εμφανίζεται "ακέφαλη" και δεν έχει τους ανάλογους εκπροσώπους σε κορυφαίο πολιτικό επίπεδο. Η γενιά τού Πολυτεχνείου, εκμεταλλευόμενη τα ΜΜΕ και τους σκληρούς κομματικούς μηχανισμούς, διατηρεί με νύχια και με δόντια την "κεφαλή" τής γενιάς τού Πολυτεχνείου και αυτό δημιουργεί τα φαινόμενα εκείνα, τα οποία παραποιούν την πραγματικότητα.
Όμως, σε κάθε περίπτωση είναι παραποίηση της πραγματικότητας, εφόσον αργά αλλά σταθερά τα πάντα παραδίδονται στα χέρια αυτής της τεχνητά "ακέφαλης" γενιάς. Μπορεί οι κορυφαίοι πολιτικοί παράγοντες να ανήκουν ελέω Συγκροτημάτων στη γενιά τού Πολυτεχνείου, αλλά από "κάτω" η βάση τής ισχύος τους διαρκώς "αδειάζει" από "περιεχόμενο". Αυτή η γενιά πλέον πρέπει να αγωνιστεί, για να σώσει την πατρίδα και να εξασφαλίσει την επιβίωση του ελληνισμού στο σύνολό του. Εφόσον λοιπόν ψάχνουμε λύση σε ένα πρόβλημα, πρέπει να ξέρουμε και τα δεδομένα του ...Πρέπει να ξέρουμε την "εξίσωση" που αναζητούμε.
Αυτό είναι το "θέμα" των σημερινών "Πανευρωπαϊκών Εξετάσεων" ...Το "θέμα" το οποίο αφορά όλους τους Ευρωπαίους και όχι μόνον τους Έλληνες. Αυτό είναι το πρόβλημα, το οποίο θα κληθεί αυτή η γενιά να λύσει ...και, όπως συμβαίνει με όλα τα προβλήματα, έχουν τα δύσκολα σημεία τους. Ποιο είναι το δύσκολο σημείο στο σημερινό πρόβλημα; ...Η εξεύρεση της ιδανικής λύσης στη διαχείριση του ελληνικού χρέους. Το ελληνικό χρέος πρέπει να πληρωθεί στο ακέραιο, γιατί οφείλεται στους ευρωπαϊκούς λαούς, αλλά αυτό το χρέος δεν πρέπει να το πληρώσουν οι Έλληνες. Πρέπει να το πληρώσουν οι τοκογλύφοι, οι οποίοι το δημιούργησαν...
...Πρέπει να πάνε φυλακή όλοι εκείνοι, οι οποίοι εν γνώση τους δημιούργησαν το χρέος, "επενδύοντας" στο γεγονός ότι μέσω των δωσίλογων είχαν την εξουσία να το "φορτώσουν" στους λαούς. Αυτό είναι το πρόβλημα ...Κάποιοι εγκληματίες δημιούργησαν ένα τρομερό χρέος, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι θα το εισπράξουν εις βάρος των θυμάτων τους. Εξαιτίας έξωθεν παρεμβάσεων δεν επέτρεψαν στην Ελλάδα να χρεοκοπήσει εις βάρος των ιδιωτών που εγκλημάτησαν, αλλά αποφάσισαν να της δανείσουν εκ νέου χρήματα των λαών, για να πληρωθούν αυτοί οι εγκληματίες. Αυτό έκανε η διεθνής τοκογλυφική συμμορία εις βάρος όλων των λαών τής Ευρώπης, χρησιμοποιώντας την Ελλάδα.
Πρέπει να αναζητηθούν, να καταγγελθούν και να τιμωρηθούν όλοι οι συνεργάτες των τοκογλύφων, οι οποίοι παγίδευσαν τους ευρωπαϊκούς λαούς με το ελληνικό χρέος. Πρέπει να αναζητηθούν οι πληρωμένοι "δολοφόνοι" των διεθνών τοκογλύφων, οι οποίοι, με την ανοχή και τη συνεργασία τής ελληνικής Κυβέρνησης της γενιάς τού Πολυτεχνείου, εκτέλεσαν ένα "συμβόλαιο" θανάτου για ολόκληρη την ελληνική κοινωνία ...Οι πληρωμένοι "δολοφόνοι" τύπου Μπαρόζο, Μέρκελ, Σόιμπλε, Τρισέ, Γιούγκερ, Στρος Καν, οι οποίοι μεθόδευσαν το έγκλημα εις βάρος τής Ελλάδας και της Ευρώπης ...Αυτοί πρέπει να αναζητηθούν και να λογοδοτήσουν για τα εγκλήματά τους ...Εγκλήματα, τα οποία έχουν κοστίσει χιλιάδες ανθρώπινες ζωές και άπειρη δυστυχία. Κοντά σ' αυτούς να τιμωρηθούν όλοι οι Έλληνες συνεργάτες τους ...Οι σύγχρονοι δωσίλογοι ...Καραμανλής, Παπανδρέου, Σαμαράς, Προβόπουλος, Παπαδήμου, Σάλλας, Γεωργίου, Χριστοφοράκος και λοιποί...
...Αυτή είναι η πρόκληση, και απ' αυτήν θα κριθούν οι πάντες.
Τώρα αυτή η γενιά έχει τη δυνατότητα να αφήσει το "αποτύπωμά" της στην ελληνική ιστορία και όχι μόνον. Έχει τη δυνατότητα να κάνει τη δική της "υπέρβαση" και απ' αυτήν να κριθεί. Αναλαμβάνει μια χώρα ρημαγμένη και λεηλατημένη. Σε έναν ευρωπαϊκό - και όχι μόνον - κόσμο, ο οποίος βασανίζεται εξίσου από την οικονομική κρίση, θα πρέπει αυτή η ελληνική γενιά - ως η άρχουσα πλέον γενιά - να δώσει λύση ...Λύση σε ένα πρόβλημα ειδικό και γενικό ταυτόχρονα ...Λύση σε ένα πρόβλημα, το οποίο προσπαθούν να επιλύσουν και οι υπόλοιποι λαοί ..."Βούτυρο" στο ψωμί αυτής της γενιάς είναι ο "διαγωνισμός" με ομοίους της για την επίλυση του ιδίου του κοινού προβλήματος ...Αυτή κι αν είναι "εξέταση-πρόκληση" για τη γενιά που έχει "ψηθεί" σε εξετάσεις μεγάλης κλίμακας.
Είναι τύχη για την Ελλάδα, που σ' αυτήν τη δύσκολη πανευρωπαϊκώς συγκυρία θα έχει στη διάθεσή της τον καλύτερο "μαθητή" που είχε ποτέ ...Θα μπορέσουν οι "αιώνιοι" να παραμείνουν τέτοιοι και να επιβεβαιώσουν τη φήμη τους; ...Αυτή είναι η τέλεια πρόκληση για τη γενιά που έχει μάθει να λειτουργεί με αξιοκρατία και να πολεμά τις προκλήσεις. Εμείς είμαστε βέβαιοι ότι τη λύση την έχει ήδη στην κατοχή της αυτή η γενιά και είναι θέμα χρόνου αυτή η λύση να γίνει κοινή για όλους. Αλίμονό μας αν δεν συνέβαινε αυτό. Αν δεν μπορούσε αυτή η γενιά ν' ανταπεξέλθει σε αυτό το τεράστιο "φορτίο", δεν θα μπορούσε καμία άλλη να το κάνει.


Τραϊανού Παναγιώτης


Δημιουργός της θεωρίας τού Υδροχόου


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 25 April 2015 | 4:59 pm


Αλλάζουν στάση οι περιφερειάρχες για τα διαθέσιμα
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ

 

ΟΥΔΕΝ ΜΟΝΙΜΟΤΕΡΟΝ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΥ!

Πόπη Σουφλή

 Υ.Γ. Όπως υποσχόταν και προεκλογικά, ότι θα έσχιζε τα Μνημόνια... και πάει ολοταχώς για το Τρίτο Μνημόνιο..

(EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
(EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Η πολιτική δέσμευση του πρωθυπουργού προς τους περιφερειάρχες, σχετικά με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα ταμειακά διαθέσιμα, έπεισε τους τελευταίους, που αλλάζουν πλέον στάση.

Οπως τόνισε ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ, Κώστας Αγοραστός, έπειτα από τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τους περιφερειάρχες στο Μέγαρο Μαξίμου, μετά από αυτή τη δέσμευση, αλλάζουν και οι αποφάσεις των περιφερειαρχών, που είχαν αντιδράσει στην ΠΝΠ, η οποία υπαγορεύει τη μεταφορά των ταμειακών διαθέσιμων των φορέων στην Τράπεζα της Ελλάδος.

«Πήραμε την πολιτική διαβεβαίωση ότι
το μέτρο αυτό είναι έκτακτο και προσωρινό. Σύντομα, με νόμο ή τροπολογία θα αλλάξει το μέτρο αυτό», είπε ο κ. Αγοραστός εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου. «Από τη στιγμή που είναι έκτακτο και προσωρινό, αλλάζουν και οι αποφάσεις μας. Είχαμε πει από την αρχή ότι θέλουμε τον πρωθυπουργό. Από τη στιγμή που μας μίλησε πραγματικά και χρειάζεται η χώρα μας το ''εργαλείο'' αυτό για να τελειώσει η διαπραγμάτευση, θα το δώσουμε. 

Είμαστε εδώ για την εθνική προσπάθεια», πρόσθεσε, αλλά αμέσως συμπλήρωσε: «Με την προϋπόθεση ότι αυτό θα αλλάξει σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα, σύντομα. Η πολιτική δέσμευση του πρωθυπουργού τα λέει όλα».

Οπως ανακοινώθηκε, μετά από τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΝΠΕ θα συνεδριάσει εκτάκτως.

Ακολουθεί συνάντηση του Αλέξη Τσίπρας με τους δημάρχους, που επίσης αντιδρούν στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, τους οποίους υποδέχεται στις 3 μ.μ. στο Μέγαρο Μαξίμου.


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 25 April 2015 | 4:49 pm


Ἕνα ἐμπνευσμένο σχόλιο γιά τήν Λογοκρισία στό Διαδίκτυο πού ἀφορᾶ ὅλους..."μας". (βιντεο)Σέ τι μέ φορ, καί πό τήν στιγμή πού χει πιβληθεστήν...λήθεια μου ...ποινή τς Λογοκρισίας, εελπιστ τι ο φίλοι ναγνστες λλά, κόμη περισσότερο, ο...θεράπευτοι ραστές καί...δικτες τς λήθειας καί τς Δημοκρατίας, θά μπορον, ταν πρέπει "κάτι" νά επωθε, νά μέ βρίσκουν στό φιλόξενο μπλόγκ τς Κ. Πόπης Σουφλ, λλά καί σέ...γειτονικά Πατριωτικά στολόγια.
"μυνκαί...Μόνος καί μετά πολλν".

ρχάγγελος...Ohne Gnade

Ρίκα Κ. said

Ολυμπία.
Ένα δικαστικό θρίλερ περιείχε την κάτωθι σκηνή κατά την διάρκεια της επίμαχης, σύμφωνα με το σενάριο, δίκης :
Ο συνήγορος της μίας πλευράς, εξετάζοντας τον, κρίσιμο για την έκβαση της δίκης, μάρτυρα στο ακροατήριο, του απηύθυνε μία – ρητορική και ταυτόχρονα αποκαλυπτική – ερώτηση, που «δεν …έπρεπε», προφανώς.
Ο συνήγορος της αντίδικης πλευράς, απειλήθηκε από τις πιθανές αποκαλύψεις δεδομένων εκ μέρους του μάρτυρα τα οποία είχαν ήδη υπονοηθεί μέσα στο σώμα της ερώτησης, και υπέβαλλε ένσταση και αίτημα διαγραφής της από τα πρακτικά της Δίκης.
Ο πρόεδρος έκανε δεκτή την ένσταση και διέταξε τον αρμόδιο γραμματέα να διαγράψει την επίμαχη αποκαλυπτική ερώτηση από τα πρακτικά, διέταξε επίσης
τον μάρτυρα να μην απαντήσει.
Τότε πήγε να αντιδράσει κάποιος συνεργάτης του -1ου- συνηγόρου που είχε εξαρχής υποβάλλει την ερώτηση – που τελικά διεγράφη από τα πρακτικά –, οπότε ο αρχικά ερωτών του απάντησε : Μην ανησυχείς, από τα πρακτικά μπορεί να διαγράφηκε, αλλά σημασία έχει πως οι ένορκοι την άκουσαν, και την έχουν ήδη καταχωρημένη στην κρίση τους.…Καληνύχτα σας./
...............................
ΥΓ. ρχάγγελου:
Σέ τι μέ φορ, καί πό τήν στιγμή πού χει πιβληθεστήν...λήθεια μου ...ποινή τς Λογοκρισίας, εελπιστ τι ο φίλοι ναγνστες λλά, κόμη περισσότερο, ο...θεράπευτοι ραστές καί...δικτες τς λήθειας καί τς Δημοκρατίας, θά μπορον, ταν πρέπει "κάτι" νά επωθε, νά μέ βρίσκουν στό φιλόξενο μπλόγκ τς Κ. Πόπης Σουφλ, λλά καί σέ...γειτονικά Πατριωτικά στολόγια.
"μυνκαί...Μόνος καί μετά πολλν".

ρχάγγελος...Ohne Gnade


Δημοσιεύθηκε στις 25 April 2015 | 4:33 pm


αυτό το ταξείδι, μην το προδόσεις ποτέ... (βιντεο)Το μοιρόγραφο νησί θ' αναζητάς πάντα στο δρόμο της ζωής σου... την Ιθακη...

Θα ναι πολλές οι φορές που θα πέσεις σ' άερηδες δυνατούς που θα σε γκρεμίσουν... σε μανιασμένες θάλασσες, που θα κινδυνέψεις να πνιγείς...
 Θα 'ναι πολλές φορές που θα λυγίσεις... θα κλάψεις... θα ματώσεις...

Μην τα παρατάς...
Σήκω και πάλι και στάσου ορθός... κι ας τρέμουν τα πόδια σου... κι ας στάζει αίμα απ' την καρδια σου... κι ας νοιώθεις πως τελειώνουν οι ανάσες σου...

Την Ιθάκη, μπορεί να μην την φτάσεις ποτέ... το ταξείδι όμως, θα 'χει λειάνει την ψυχή σου... θα 'χει γεμίσει το νου με γνώση... την αρχέγονη γνώση της συμπαντικής αλήθειας... αυτής του ανώτερου εαυτού σου...

Αυτό το ταξείδι, μην το προδόσεις ποτέ...είναι το ταξείδι της επιστροφής στα πάτρια εδάφη, τα αρχέγονα... εκεί που καίει η αιώνια φλόγα σου...

Είναι η διαδρομή της ψυχής σου... ο Γολγοθάς για τον δικό σου Παράδεισο... για την Ανάστασή σου...


Υγειαίνετε και Ευδαιμονείτε

Πόπη


Δημοσιεύθηκε στις 25 April 2015 | 4:04 pm


Οταν ο Δημήτρης Μάρδας έβριζε τον ΣΥΡΙΖΑ, ένα μήνα πριν γίνει υπουργόςΤΟ ΑΡΘΡΟ-ΦΩΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΛΑΪΚΙΣΤΕΣ
 
Δ. ΜΑΡΔΑΣ:  "Έτσι, οι λαϊκιστές της Δεξιάς (που σχίζουν φύλλο-φύλλο το Μνημόνιο) και της Αριστεράς (που θα το σχίσουν μια και έξω), προσπαθούν να δείξουν στους Έλληνες ψηφοφόρους πόσο κακοί είναι ή θα είναι απέναντι στην τρόικα…"
 
 
 
Δεν τέλειωσαν μόνο οι πολιτικοί που απδείχθηκαν πως είναι ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ολκής και εξαπατούν τον ελληνικό λαό... τέλειωσαν κι οι ΑΝΔΡΕΣ... 
Αυτοί, που ο λόγος τους εξαρτάται από το χρήμα και την εξουσία...
 
ΑΡΧΗ ΑΝΔΡΑ ΔΕΙΚΝΥΣΙ!
 
ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΝΔΡΑΣ - ΕΛΛΗΝ, ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!
 
ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑ!
 
Πόπη Σουφλή

Υ.Γ. Κύριε Μάρδα, η φωτό, αφιερωμένη από εμένα...

Konstantinos Tsakalidis / SOOC
Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Ενα άρθρο ιδιαίτερα επικριτικό για τον ΣΥΡΙΖΑ έγραφε στο protagon.gr ο νυν αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, ένα περίπου μήνα πριν ορκιστεί υπουργός στην κυβέρνηση Τσίπρα.

Το άρθρο έχει ημερομηνία 31 Δεκεμβρίου 2014 και δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα με τίτλο «Το μεγαλείο του λαϊκισμού και τα μνημόνια».

Ο κ. Μάρδας, ο οποίος εκείνη την περίοδο είχε σχέσεις με το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη, αλλά δεν επελέγη για βουλευτής ως «ακατάλληλος» όπως διαρρέουν από το Ποτάμι, εν συνεχεία αποδέχθηκε την πρόταση Τσίπρα για να ορκιστεί υπουργός.

Μέχρι όμως να γίνει αυτό, είχε αρθρογραφήσει πύρινα κατά του αριστερού λαϊκισμού γράφοντας:
«οι λαϊκιστές της Δεξιάς (που σχίζουν φύλλο-φύλλο το Μνημόνιο) και της Αριστεράς (που θα το σχίσουν μια και έξω), προσπαθούν να δείξουν στους Έλληνες ψηφοφόρους πόσο κακοί είναι ή θα είναι απέναντι στην τρόικα…».


Η απάντηση Μάρδα 

Απαντώντας από το βήμα της Βουλής πριν από λίγο, ο κ. Μάρδας παραδέχθηκε: «Εχω γράψει 2-3 άρθρα και τα βάζω με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά έχω γράψει πάνω από 200 όπου τα βάζω με τη ΝΔ».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης έσπευσε να σχολιάσει ειρωνικά: «Εσύ είσαι μνημονιακός, δικός μας σε καλωσορίζουμε στα έδρανά μας».

«Μη βιάζεστε κ. Γεωργιάδη έχω γράψει άρθρα στα οποία πρωταγωνιστείτε ως υπουργός Παιδείας» ανταπάντησε ο κ, Μάρδας.

Για το Μάρδα θα σας πω άλλη φορά...

Στην Βουλή, το μεσημέρι της Παρασκευής, όταν ο Αδωνις Γεωργιάδης εγκαλούσε τον Σταύρο Θεοδωράκη ότι είχε δώσει στον Γιάνη Βαρουφάκη βήμα από το protagon και ο επικεφαλής του Ποταμιού παραδέχθηκε ότι «εγώ επέμενα να αρθρογραφήσει» ένας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είχε φωνάξει από τα ορεινα έδρανα: «Πείτε μας τότε και για τις ευθύνες σας και για τον Μάρδα».

«Για τον Μάρδα, θα σας πω μια επόμενη φορά» απάντησε ο Σταύρος Θεοδωράκης. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, προφανώς είχε υπόψιν του το άρθρο και εννοούσε ότι ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, ήταν στην επιτροπή διαλόγου του Ποταμιού, δεν επελέγη για βουλευτής και «μετακόμισε» στον ΣΥΡΙΖΑ...

Διαβάστε το άρθρο του κ. Μάρδα και τα συμπεράσματα, δικά σας:«Αφού πήραμε μια νέα δόση αηδίας από το πολιτικό μας σύστημα, με την υπόθεση Χαϊκάλη, πορευόμαστε το 2015 στις εθνικές εκλογές με φόντο έναν πολυποίκιλο λαϊκισμό, που πασχίζει να δείξει πόσο χρήσιμος είναι στον τόπο.
Οι πάντες θέλουν να ρίξουν στην πυρά το Μνημόνιο, βιώνοντας την αυταπάτη της απαλλαγής από τους μηχανισμούς εποπτείας των πιστωτών στα επόμενα τριάντα χρόνια!
Έτσι, οι λαϊκιστές της Δεξιάς (που σχίζουν φύλλο-φύλλο το Μνημόνιο) και της Αριστεράς (που θα το σχίσουν μια και έξω), προσπαθούν να δείξουν στους Έλληνες ψηφοφόρους πόσο κακοί είναι ή θα είναι απέναντι στην τρόικα…
Με ακατανόητη τακτική, με αντιφατικές στρατηγικές και με πλήθος ανδρών και γυναικών ενός μετρίου πολιτικού αναστήματος και ήθους, προσπαθούν να πείσουν οι εραστές της εξουσίας τους πολίτες, ότι η σωτηρία της χώρας εξαρτάται από τη σύγκρουσή τους με την τρόικα και μόνο.

Δεν είμαστε υποστηριχτές τέτοιων Μνημονίων, που με τις πολλές λανθασμένες επιλογές τους ή τα κενά που παρουσιάζουν δεν προσέφεραν τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Καλό θα ήταν, ωστόσο, να μη θεωρούμε ως άλλοθι των κακοτεχνιών των οικονομικών μας πολιτικών και των… πεφωτισμένων ηγετών μας, τα λάθη των Μνημονίων.

Πράγματι, η αποσάθρωση του βιομηχανικού ιστού της χώρας δεν είναι προϊόν του Μνημονίου ή του ευρώ. Οφείλεται στις ακατάλληλες επιλογές των δικών μας πολιτικών ηγεσιών από το 1987 και μετά, οι οποίοι ουδέποτε κατανόησαν τις επιπτώσεις της Ενιαίας Ευρωπαϊκής Αγοράς και της παγκοσμιοποίησης, στη διεθνοποιημένη παραγωγή και στο εμπόριο.
Το γεγονός ότι είμαστε η πρώτη προς χρεοκοπία χώρα του πλανήτη, δεν είναι πάλι συνέπεια ενός Μνημονίου, αλλά το αποτέλεσμα μιας εγχώριας πολιτικής ευδαιμονισμού που γνώρισε το απόγειο της δόξας της μετά το 2004.

Το ότι δεν αγγίζουμε τους γνωστούς λαθρεμπόρους καυσίμων, δεν είναι υπόθεση της τρόικας (αν και απορεί βέβαια κανείς γι’ αυτό), αλλά έκφραση της δυσοσμίας ενός συστήματος πολιτικής διαπλοκής και διαφθοράς. Γιατί άραγε η τρόικα δεν ασχολήθηκε με αυτόν τον χρυσοφόρο χώρο, που οδηγεί σε απώλειες δισεκατομμυρίων ευρώ ετησίως από τον κρατικό προϋπολογισμό; Ερώτημα αναπάντητο έως σήμερα.

Το ότι είμαστε η 80η πιο διεφθαρμένη χώρα του πλανήτη, δεν είναι το επακόλουθο  μνημονιακών διεργασιών, αλλά δικών μας επιλογών. Έπρεπε βέβαια να έρθει η τρόικα για να βάλει κάποια τάξη στο θέμα της διαφθοράς των πολιτικών μας, μέσα από τον νόμο περί μαύρου χρήματος, που αισίως άρχισε να στέλνει στα δικαστήρια κάποιους πρώην υπουργούς, στερώντας τον ύπνο από κάποιους εν ενεργεία.

Η κατάντια τέλος της ελληνικής δικαιοσύνης και το φαύλο πολιτικό σύστημα, που αναδείχθηκε με τη λίστα Λαγκάρντ και με τόσα άλλα γεγονότα που ζούμε, δεν συνδέονται με μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας, αλλά είναι το αποτέλεσμα πάλι δικών μας… βαθυστόχαστων επιλογών.  

Η σύγκρουση με έναν πολιτικά ισχυρό αντίπαλο, όπως είναι οι πιστωτές μας, είναι μια άσκηση στρατηγικής πολέμου. Η επιτυχία της διεξαγωγής νικηφόρων μαχών δεν εξαρτάται μόνο από τις δικές μας δυνάμεις, που συχνά τις υπερτιμούμε. Η ισχύς και η δυναμική του αντιπάλου είναι το δεύτερο στοιχείο που οφείλουμε να λάβουμε εξίσου σοβαρά υπόψη. Όταν ο εχθρός είναι πανίσχυρος, τότε απαιτείται μια άλλη στρατηγική, διαφορετική από εκείνη της κατά μέτωπον επίθεσης.

Όποια, όμως, και αν είναι η επιλογή μας, οι ιαχές, οι άναρθρες κραυγές και η πολιτική των εντυπώσεων δεν λύνουν το πρόβλημα. 

Αντίθετα, μια συγκροτημένη στρατηγική, που κινείται με συνέπεια και χωρίς αποκλίσεις, αναδεικνύοντας έντεχνα τα πλεονεκτήματα μας και εκμεταλλευόμενη από την άλλη τις αδυναμίες του αντιπάλου, θα δώσει εύλογα καλύτερα αποτελέσματα από ό,τι λεκτικές φοβέρες και πομπώδεις εκφράσεις περί σχισιμάτων των Μνημονίων.

*Ο Δημήτρης Μάρδας είναι καθηγητή τμήματος οικονομικών επιστημών του ΑΠΘ.
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 25 April 2015 | 3:57 pm


Στα αζήτητα λίστες με έλληνες φοροφυγάδες που κατέχει το Βερολίνο - Δεν έχoυν ζητηθεί ακόμη από την Ελλάδα


Όταν ζητήσετε κύριοι ΤσιπροΚαμμένοι τις λίστες των φοροφυγάδων, όταν τους μπαγλαρώσετε και πλερώσουν,  όταν βγουν τα τριπλότυπα είσπραξης από τα Δημόσια Ταμεία, ότι πλέρωσαν τα λαμόγια, τότε θα ζητήσετε και από τους μη φοροφυγάδες έλληνες να πληρωσουν αν και εφόσον μπορούν, τις υποχρεώσεις τους προς τις Εφορίες.

Διαφορετικά, δεν έχει σάλιο...
Ή θα εφαρμόσετε το Ελληνικό Σύνταγμα περί ισότητας όλων των Ελλήνων, ή άντε να πνιγείτε.

Πόπη Σουφλή


Mε αντάλλαγμα την αμνηστία των φοροφυγάδων
 
Στοιχεία για έλληνες φοροφυγάδες που κρύβονται πίσω από κωδικούς στις ελβετικές τράπεζες κατέχει το Βερολίνο και προτίθεται να δώσει στις ελληνικές αρχές. Μέχρι τώρα, ωστόσο, δεν έχουν ζητηθεί από την ελληνική πλευρά.
 

Σύμφωνα με πληροφορίες
των Νέων Σαββατοκύριακο, στις διαπραγματεύσεις με την Ελβετία δεν υπάρχει καμία γραπτή πρόταση-προσφορά της ελβετικής πλευράς. Πρόκειται για προφορικές συζητήσεις σε μοντέλα συνεργασίας που οδηγούν σε ατιμωρησία υποθέσεις πέραν της τελευταίας διετίας.
 

Η πρόταση της Ελβετίας στην προηγούμενη κυβέρνηση ήταν η είσπραξη φόρων εκ μέρους των ελβετικών Αρχών και η απόδοσή τους στην Ελλάδα με αντάλλαγμα την αμνηστία των φοροφυγάδων. Στο μεταξύ, η νέα κυβέρνηση διαπραγματεύεται με τους Ελβετούς σε διαφορετική βάση.
 

Μετά τη συνάντηση των υπουργών Επικρατείας Νίκου Παππά και Παναγιώτη Νικολούδη με τους Ελβετούς στις 26 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη στην Αθήνα συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και Επικρατείας Παναγιώτη Νικολούδη με τον πρεσβευτή της Ελβετίας στην Ελλάδα και αντιπροσωπεία του υπουργείου Οικονομικών της Ελβετίας.
 

Κύκλοι της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας εξήγησαν ότι η παρούσα πρόταση της Ελβετίας αποβλέπει στην ανταλλαγή πληροφοριών φορολογικού περιεχομένου μεταξύ των δύο χωρών.
Στόχος είναι να καλύψει το διάστημα από σήμερα έως και το 2017, οπότε η ανταλλαγή των στοιχείων αυτών θα είναι υποχρεωτική με την εφαρμογή της συνθήκης που έχει υπογράψει η Ελβετία με την ΕΕ και τον ΟΟΣΑ.
 

Ωστόσο, μια τέτοια συμφωνία δεν καλύπτει υποθέσεις του παρελθόντος.
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 25 April 2015 | 3:25 pm


De facto ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέο μνημόνιο – Ενσωματώνει την δόση των 7,2 δισ και τις μεταρρυθμίσεις με το νέο δάνειο των 30 δισ


 Για 3ο Μνημόνιο πήγαιναν και τα προηγούμενα καθάρματα... οι ΣαμαροΒενιζέλοι...

Ποιά η διαφορά με τους ΤσιπροΚαμμένους;
ΚΑΜΙΑ!

ΟΛΟΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΤΟΝ ΓΚΡΕΜΟ... ΣΤΗΝ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ!

Πόπη Σουφλή

Οι εκλογές και δημοψήφισμα  είναι χαμένος χρόνος, χωρίς ουσία, θα δημιουργηθούν πολύ μεγαλύτερα προβλήματα και θα φέρουν σε ακόμη πιο δύσκολη θέση τον ΣΥΡΙΖΑ.
 
De facto ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπογράψει νέο μνημόνιο, όχι απλά νέο δάνειο αλλά νέο μνημόνιο και θα είναι το τρίτο μνημόνιο της Ελλάδος και θα αφορά το διάστημα 2015 με τέλος του 2016 ύψους τουλάχιστον 30 δισεκ. ευρώ…

Ταυτόχρονα θα ενσωματώσει - κατά το ορθότερο θα υποχρεωθεί να ενσωματώσει - την δόση των 7,2 δισεκ του δεύτερου δανείου με το τρίτο δάνειο των 30 δισεκ. (μάλλον θα είναι 30 δισ το νέο δάνειο) και έναντι όλων αυτών θα εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις....που εξετάζονται αυτή την περίοδο....Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει πολύ καλά ποια θα είναι η εξέλιξη του ελληνικού δράματος.
Το ελληνικό δράμα δεν θα αντιμετωπιστεί με εκλογές ή δημοψήφισμα.
Οι εκλογές θα αυξήσουν τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν θα δώσουν λύση στο καίριο πρόβλημα ότι δηλαδή η Ελλάδα χρειάζεται νέο δάνειο άρα και νέο μνημόνιο.
Οι εκλογές θα ήταν ολέθριο πολιτικό λάθος, καθώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει ισχυρότατο πολιτικό ρόλο ούτε αμφισβητείται από την αντιπολίτευση που παραμένει καθηλωμένη.


Το δημοψήφισμα επίσης δεν είναι λύση.
Σε ένα δημοψήφισμα δεν μπορεί να τεθεί ερώτημα αν οι έλληνες είναι υπέρ των μνημονίων ή κατά αλλά αν συμφωνούν με τις μεταρρυθμίσεις που ζητάει η ΕΕ ή αν θα πρέπει να αναζητηθεί άλλη λύση π.χ. παράλληλο νόμισμα.


Οι εκλογές προσφέρουν μηδενικό πολιτικό αποτέλεσμα και το δημοψήφισμα προσφέρει αρνητικό πολιτικό αποτέλεσμα.


Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει πολύ καλά ότι το σενάριο εκλογές ή δημοψήφισμα είναι σενάριο θεάτρου χωρίς νόημα, χωρίς πολιτική βαρύτητα και κυρίως χωρίς αποτέλεσμα.


Ότι εμπόδια υπάρχουν προ όλων αυτών….θα παραμείνουν και μετά τις εκλογές ή το δημοψήφισμα.


Οι εκλογές και δημοψήφισμα  είναι χαμένος χρόνος, χωρίς ουσία, θα δημιουργηθούν πολύ μεγαλύτερα προβλήματα και θα φέρουν σε ακόμη πιο δύσκολη θέση τον ΣΥΡΙΖΑ.


Δεν είναι λύση λοιπόν οι εκλογές και το δημοψήφισμα όλα αυτά είναι αέρας κοπανιστός.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει ποια θα είναι η εξέλιξη των πραγμάτων.


Γνωρίζει ότι στρατηγικά το ελληνικό κράτος ξεμένει από χρήματα στις 5 Ιουνίου του 2015 και ταυτόχρονα γνωρίζει ότι υποχρεωτικά θα οδηγηθεί σε νέο δάνειο άρα σε νέο μνημόνιο.
(Μεταξύ 5 και 19 Ιουνίου η Ελλάδα θα πρέπει να πληρώσει 2 δισεκ. στο ΔΝΤ)


Την καλύτερη ερμηνεία γιαυτή την χρονοτριβή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ την δίνει κορυφαίο στέλεχος της αποκαλούμενης αριστερής πτέρυγας στο bankingnews.gr


«Η Ελλάδα κακώς μεν αλλά θα χρειαστεί νέο δάνειο.
Το ζητούμενο είναι να μην μας ζητήσουν δύο φορές μεταρρυθμίσεις να μην ζητήσουν από την Ελλάδα δύο φορές σκληρά μέτρα.
Η κυβέρνηση χρονοτριβεί γιατί θέλει να κουμπώσει τις μεταρρυθμίσεις – νέα μέτρα με το νέο δάνειο του Ιουνίου ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο η ΕΕ και ειδικά η Γερμανία να ζητήσουν νέα μέτρα».


Η προσέγγιση αυτή επιβεβαιώνει πρόσφατο ρεπορτάζ στο οποίο αναφέραμε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ χρονοτριβεί σκόπιμα για να μην υποχρεωθεί να πάρει νέα μέτρα, να αποδεχθεί τις μεταρρυθμίσεις που ζητάει η ΕΕ και να πάρει και το νέο δάνειο.
Εφόσον δεν κρύβεται κάτι άλλο και επειδή ζημία στην εθνική οικονομία έχει προκληθεί, ίσως ορθά ο ΣΥΡΙΖΑ να χρονοτριβεί να υπογράψει την συμφωνία.


Αν το σχέδιο είναι αυτό οι μεταρρυθμίσεις που θα συμφωνηθούν – και είναι οι μεταρρυθμίσεις που ζητάει η ΕΕ και όχι οι μεταρρυθμίσεις που προτείνει η Ελλάδα – θα ενσωματωθούν στο νέο δάνειο – μνημόνιο έχει καλώς και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ορθώς …χρονοτριβεί.
Αν δεν είναι αυτό το σχέδιο…τότε υπάρχει πρόβλημα.


Ωστόσο όπως έχουμε αναφέρει το πολιτικό ζητούμενο δεν είναι η ενδιάμεση συμφωνία που θα υπάρξει αν υπάρξει καθώς ο χρόνος εξαντλείται για την 4μηνη παράταση και ίσως να μην έχει νόημα η ενδιάμεση συμφωνία.


Όσοι εξεπλάγησαν από το εχθρικό κλίμα στο Eurogroup στις 24 Απριλίου του 2015 κατά της Ελλάδος….κακώς εξεπλάγησαν.  


Βρισκόμαστε, πριν την τελική φάση της τελικής συμφωνίας, οπότε δεν είναι βέβαιο ότι έχει νόημα η ενδιάμεση συμφωνία.


Με βάση ορισμένες πηγές ο ΣΥΡΙΖΑ «άπαξ και απορρίφθηκε το ελληνικό αίτημα λιγότερες μεταρρυθμίσεις μικρότερη δόση εξετάζει – ίσως και να αξίζει να ρισκάρει - να εγκαταλείψει την δόση των 7,2 δισεκ. και να στραφεί ολοκληρωτικά στην σύναψη ενός νέου δανείου 30 δισεκ. ενσωματώνοντας τις μεταρρυθμίσεις που ζητάει η ΕΕ.


Αν η Ελλάδα πάρει τα 7,2 δισεκ. υποχρεούται να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις άρα εγκλωβίζεται.
Αν δεν τα πάρει τα 7,2 δισεκ. και αιτηθεί νέο δάνειο τότε αλλάζουν τα δεδομένα υπό την αίρεση προφανώς ότι θα δεχθεί όλο το πλέγμα των μεταρρυθμίσεων που ζητάει η ΕΕ.
Η Ελλάδα μπορεί να ζητήσει τα 7,2 δισεκ. του δεύτερου δανείου με τα 30 δισεκ. του τρίτου δανείου να ενσωματωθούν και για όλα αυτά να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις....
Για να τεθεί απλά η ελληνική κυβέρνηση ζητάει τα 7,2 δισεκ. να ενσωματωθούν στο νέο δάνειο και για όλο αυτό το πακέτο - νέο δάνειο και παλαιά δόση των 7,2 δισεκ - εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις που εξετάζονται την τρέχουσα περίοδο....
Οι μεταρρυθμίσεις ωστόσο θα είναι μεταρρυθμίσεις μνημονίου ίσως όχι στην εκδοχή την κυβέρνησης της ΝΔ...


Κορυφαίος πολιτικός παράγοντας της αντιπολίτευσης αναφέρει στο bankingnews.gr ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ χρονοτριβεί σκόπιμα ωστόσο τι θα συμβεί αν η ΕΕ δεν δώσει στην Ελλάδα το νέο δάνειο αποδεχόμενη τις μεταρρυθμίσεις που εξετάζονται αυτή την περίοδο και