1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
X Τηλεόραση:
  1. ΕΡΤ1
  2. ΕΡΤ2
  3. ΕΡΤ3
  4. ΑΝΤ1
  5. ΑΛΦΑ
  6. ΣΚΑΪ
  7. Βουλή
Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Αττικής   »   Νεα Φιλαδελφεια    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή Νεα Φιλαδελφεια και εμείς θα το προσθέσουμε.


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Νεα Φιλαδελφεια

ΜΝΗΜΕΣ ΙΜΙΩΝ ΞΥΠΝΗΣΕ Η ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ – Όλη η αλήθεια από τον τότε Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ!


 Η κρίση είχε τελειώσει αλλά ο απόηχός της θα επηρέαζε, άμεσα και έμμεσα, τόσο τη Βοσνία όσο και την Ανατολική ΜεσόγειοΟΣΟ ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ... Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΘΡΗΝΕΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΗΣ.

Καλλιόπη Σουφλή

Simitis-imia


Μνήμες Ιμίων ξυπνά η πτώση του ελικοπτέρου στην νησίδα Κίναρο, όπου και πάλι «χάθηκαν» κάτω από άγνωστες συνθήκες τρεις αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού, βυθίζοντας στο πένθος την χώρα. 

Έντεκα μέρες μετά την 20η επέτειο των Ιμίων δεν μπορεί κανείς παρά να θυμηθεί την τραγική διαχείριση της τότε κυβέρνησης Σημίτη με το ευχαριστώ προς τους Αμερικανούς, που είχε σαν αποτέλεσμα να «γκριζάρει» το Αιγαίο και να φθάνουν σήμερα οι Τούρκοι να απαιτούν με ΝΟΤΑΜ να έχουμε την έγκρισή τους, προκειμένου οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις να διεξάγουν έρευνα για τους αγνοούμενους του ελικοπτέρου…


Οι αποκαλύψεις του Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, που ετοιμαζόταν να φύγει από την κυβέρνηση Κλίντον, τον Ιανουάριο του 1996, και σχεδίαζε ως τελευταία πράξη του ένα ταξίδι στην Ελλάδα, στην Τουρκία και στην Κύπρο με στόχο να εγκαινιάσει μια αμερικανική διπλωματική πρωτοβουλία για το Κυπριακό, συγκλονίζουν. 


Το πρωί της 30ής Ιανουαρίου ο Χόλμπρουκ μιλούσε στο Ινστιτούτο Εξωτερικής Πολιτικής της Ουάσιγκτον, όταν ένας από τους βοηθούς του τον διέκοψε και του έδωσε ένα σημείωμα από τον Λευκό Οίκο. 


Το σημείωμα τον ενημέρωνε ότι οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες είχαν συλλέξει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η Τουρκία ετοιμαζόταν να χρησιμοποιήσει στρατιωτικές δυνάμεις για να εκδιώξει τη μικρή ομάδα ελλήνων κομάντος που βρισκόταν στα Ίμια και να καταλάβει τη βραχονησίδα.


Ο Χόλμπρουκ συνέχισε την ομιλία του, αν και βιάστηκε να την ολοκληρώσει. Το αυτοκίνητο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που τον περίμενε τον οδήγησε αμέσως μετά στον Λευκό Οίκο όπου είχε προγραμματισθεί μια σύσκεψη στελεχών όλων των αρμόδιων υπηρεσιών για το Κυπριακό. Η σύσκεψη επικεντρώθηκε πολύ γρήγορα στην κρίση στα Ιμια και στην αποτροπή μιας σοβαρής πολεμικής αναμέτρησης στην Ανατολική Μεσόγειο.


Ο αμερικανός διπλωμάτης περιγράφει στο βιβλίο του «Ασταθής ειρήνη», το οποίο κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ,(μετέπειτα κυκλοφόρησε και στα ελληνικά) τα όσα ακολούθησαν καθώς και τον σκωπτικό τρόπο με τον οποίο έβλεπαν την κρίση γύρω από «μερικά βράχια» ορισμένοι αξιωματούχοι της Ουάσιγκτον. 


Το ενδιαφέρον είναι ότι ο Χόλμπρουκ αποφεύγει να εξηγήσει τη φόρμουλα που διαπραγματεύθηκε στον τηλεφωνικό μαραθώνιο της κρίσιμης εκείνης νύχτας και περιορίζεται να αποκαλύψει ότι οι Έλληνες αποχώρησαν από τα Ίμια υπό συνθήκες και περιστάσεις που ήταν «ελαφρώς ασαφείς».


Είναι δύσκολο να συμπεράνει κανείς κατά πόσον ο Χόλμπρουκ θέλει να αποφύγει να εκθέσει τη μία από τις δύο εμπλεκόμενες κυβερνήσεις ή αν και ο ίδιος δεν έχει καταλήξει σε σαφή εκτίμηση για την ακολουθία των γεγονότων εκείνης της κρίσης.


Στο βιβλίο του ο αμερικανός διπλωμάτης καταγράφει τις σκέψεις του για τη στρατηγική σημασία της Τουρκίας. Την ίδια στιγμή περιγράφει το πόσο εντυπωσιασμένοι ήταν όλοι οι Αμερικανοί από την πρωθυπουργό της Τουρκίας Τανσού Τσιλέρ αλλά και το πώς πίστευαν ότι δεχόταν αφόρητες πιέσεις από τη στρατιωτική ηγεσία της Άγκυρας για να ακολουθήσει μια σκληρή πολιτική στο Κυπριακό και στο Αιγαίο. 


Πρόκειται ασφαλώς για εξήγηση η οποία δεν συνάδει με τη συνήθη αντίληψη που φέρει την Τσιλέρ να λειτουργεί «αυτόνομα» στην κρίση των Ίμια ξεπερνώντας το στρατιωτικό κατεστημένο στην κλιμάκωσή της.


Τα σχέδια για το Κυπριακό, ο ρόλος της Τουρκίας και η γοητεία της Τσιλέρ


«Σχεδίαζα να τερματίσω τη θητεία μου ως υφυπουργός Εξωτερικών με μια σημαντική πρωτοβουλία για το Κυπριακό. 


Για μία ακόμη φορά όμως μεσολάβησαν εξελίξεις που άλλαξαν τα σχέδιά μου.
Οι εξελίξεις άρχισαν να παίρνουν ανεξέλεγκτη τροπή το πρωί της 30ής Ιανουαρίου 1996, όταν μας ήλθαν πληροφορίες ότι η Τουρκία ετοιμαζόταν να χρησιμοποιήσει στρατιωτική δύναμη για να καταλάβει μια ακατοίκητη νησίδα μερικών στρεμμάτων, πέντε μίλια από την τουρκική ακτή, που ήταν γνωστή ως Ίμια στην Ελλάδα και Καρντάκ στην Τουρκία. 


Στην αρχή κανένας δεν πήρε το πρόβλημα στα σοβαρά. Είχαμε μόλις αντιμετωπίσει το ζήτημα της Βοσνίας και τώρα μας είχε απορροφήσει ένας σωρός από βράχια που συνήθως φιλοξενούσε περί τα 70 πρόβατα.


Ενώ πολλοί άνθρωποι αστειεύονταν, δυσκολευόμενοι να πιστέψουν ότι δύο νατοϊκοί σύμμαχοι θα μπορούσαν ποτέ να πάνε σε πόλεμο για λίγα στρέμματα, το πρόβλημα ήταν εντελώς πραγματικό. Η Ελλάδα και η Τουρκία είχαν διενέξεις για πολλά χρόνια γύρω από την ιδιοκτησία εκατοντάδων μικρών νησίδων στην Ανατολική Μεσόγειο. 


Η διένεξη παρέμενε ειρηνική ως τον Ιανουάριο του 1996, όταν μια σειρά από μικρά γεγονότα κλιμάκωσαν την κατάσταση γύρω από τα Ιμια / Καρντάκ και τη μετέτρεψαν σε διεθνές επεισόδιο.


 Έτσι ξεκίνησε μια αγωνιώδης 18ωρη προσπάθεια για να αποτρέψουμε ένα στρατιωτικό επεισόδιο που θα μπορούσε εύκολα να οδηγήσει σε πόλεμο. Από σύμπτωση είχαμε προγραμματίσει στον Λευκό Οίκο, το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, μια σύσκεψη των αναπληρωτών επικεφαλής κάθε υπηρεσίας για το Κυπριακό. Γρήγορα μετατράπηκε σε σύσκεψη για την αντιμετώπιση της κρίσης. 


Ως πρώτο βήμα ζητήσαμε από τον πρόεδρο Κλίντον να τηλεφωνήσει στους ηγέτες της Τουρκίας και στον νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας Κώστα Σημίτη.


Τα τηλεφωνήματα του προέδρου έδειξαν πολύ γρήγορα την ανησυχία των ΗΠΑ στο ανώτατο επίπεδο. 

Κατόπιν ο υπουργός Εξωτερικών Κρίστοφερ, Αμυνας Πέρι και ο αρχηγός των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στρατηγός Σαλικασβίλι τηλεφώνησαν στους ομολόγους τους στις δύο χώρες. 


Το υπόλοιπο μεσημέρι ο αναπληρωτής μου Τζον Κόρνμπλουμ, ο βοηθός υφυπουργός Μάρσαλ Αντερ και εγώ συντονίσαμε έναν οκτάωρο τηλεφωνικό μαραθώνιο. 


Τελικά, αρκετά μετά τα μεσάνυχτα (ώρα Ανατολικής Αμερικής) ­ καθώς ο ήλιος ανέτελλε στην Ανατολική Μεσόγειο και οι τουρκικές δυνάμεις είχαν ήδη καταλάβει ένα άλλο μικρό νησί δίπλα στα Ιμια / Καρντάκ ­ οι Ελληνες αποχώρησαν, υπό συνθήκες και περιστάσεις που δεν ήταν εντελώς σαφείς. 


Η κρίση είχε τελειώσει αλλά ο απόηχός της θα επηρέαζε, άμεσα και έμμεσα, τόσο τη Βοσνία όσο και την Ανατολική Μεσόγειο».

Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 11 February 2016 | 2:32 pm


Εντοπίστηκε νεκρός και δεύτερος χειριστής του ελικοπτέρου που έπεσε στη νήσο Κίναρο Σημαία ΕΛΛΗΝΙΚΗ, ας σκεπάσει τα παλλικάρια μας... 
ΗΡΩΕΣ ΘΥΣΙΑ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ!

ΟΙ ΨΥΧΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΘΡΗΝΟΥΝ ΤΟΝ ΧΑΜΟ ΤΟΥΣ!

Καλλιόπη Σουφλή


-Στο ελικόπτερο επέβαιναν τρείς αξιωματικοί - Θρηνεί όλη η Ελλάδα
 
- Προκαλούν οι Τούρκοι! Την ώρα της διάσωσης με ΝΟΤΑΜ αμφισβητούσαν τις έρευνες από τις ελληνικές αρχές

- Εχουν ενημερωθεί οι οικογένειες - Ποιοί είναι οι τρείς χειριστές του ελικοπτέρου

- Δείτε τις δηλώσεις που έγιναν στο υπουργείο Άμυνας - Infographic

- Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το σημείο της πρόσκρουσης ήταν σε υψόμετρο 295 μέτρων, υπερδιπλάσιο του ύψους στο οποίο πετούσε το ελικόπτερο...
μετέχοντας στην άσκηση. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο σημείο της πρόσκρουσης αποκόπηκε η ουρά του ελικοπτέρου.


Οι σοροί των δυο άτυχων χειριστών εντοπίστηκαν σε απόσταση περίπου 300 μέτρων από το σημείο της πρόσκρουσης, όπου πιθανότατα κατέληξε το κυρίως τμήμα του ελικοπτέρου.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι λίγο πριν τις 11:00 και λίγο μετά τις 11.30 εντοπίστηκαν οι σοροί των δυο από τους τρεις χειριστές του του ελικοπτέρου AB-212 του Πολεμικού Ναυτικού στο βορειοδυτικό τμήμα της νήσου Κινάρου (ανατολικά Αμοργού-δυτικά Λέρου-Καλύμνου).

Στο ελικόπτερο επέβαιναν οι ανθυποπλοίαρχοι Τουλίτσης Αναστάσιος (κυβερνήτης) Πανανάς Κωνσταντίνος (συγκυβερνήτης), ενώ μηχανικός του ελικοπτέρου ήταν ο ανθυπασπιστής Ευαγγέλου Ελευθέριος.
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 11 February 2016 | 2:16 pm


ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΑΛΑΔΕΣ την ώρα της τραγωδίας! ΤΙ ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ και μας το κρύβουν; (φωτο) Μετά το "ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ", του σκατόψυχου χάζχαρου Σημίτη... και το "ο αέρας πήρε την σημαία" του ψυχανώμαλου Πάγκαλου, η ιστορία επαναλαμβάνεται σαν φάρσα τραγική..

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΗΡΩΩΝ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ...
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ...

ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΑΝΟΙΞΕ Ο ΑΣΚΟΣ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ... ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΙΔΙΟ...

ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ, ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ!

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ, ΣΤΟ ΝΑΤΟ.

ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΝ ΑΙΜΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΚΕΠΤΕΤΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ....

ΕΙΝΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ!

Καλλιόπη Σουφλή

hhfg

Σκατόψυχοι…. Εμείς ψάχνουμε τα τρία παλικάρια μήπως …
έγινε κάποιο θαύμα και οι “γείτονες” μας προκαλούν περισσότερο από ποτέ! Οι Τούρκοι με NOTAM αμφισβητούν την επιχείρηση του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού για τον εντοπισμό του ελικοπτέρου Agusta Bell που διεξάγεται στην καρδιά τoυ Αιγαίου, δυτικά της Λέρου.
Ενω η δραματική επιχείρηση για τον εντοπισμό των τριών αξιωματικών που επέβαιναν στο Agusta Bell 212 του Πολεμικού Ναυτικού είναι σε εξέλιξη, από την πλευρά της Τουρκίας εκδηλώθηκε πρωτοφανής πρόκληση, όπως σημειώνει ειδησιογραφικό πόρταλ σε σχετικό ρεπορτάζ.
Όπως διαβάσαμε με ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε το τουρκικό κέντρο επιχειρήσεων της Κωνσταντινούπολης ζητούν τον έλεγχο των ερευνών που γίνονται στην περιοχή!
Σημειώνεται πώς η όλη επιχείρηση διεξάγεται στο κεντρικό Αιγαίο το στίγμα του οποίου χάθηκε από τα ραντάρ στις 2:45 τα ξημερώματα της Πέμπτης.
Συγκεκριμένα οι έρευνες διεξάγονται στην θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στην Λέρο και την Αμοργό. Με τον τρόπο αυτό η Τουρκία αμφισβητεί τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο και επαναφέρει τις διεκδικήσεις της για το μισό αρχιπέλαγος. 
Προφανώς μπαίνουμε σε μια νέα φάση τουρκικών προκλήσεων που δεν πρέπει να αποσυνδέονται απο την γερμανοτουρκική μεθόδευση για εμπλοκή ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στον έλεγχο των μεταναστευτικών ροών στο Αιγαίο και στην οποία η κυβέρνηση αρχικά είπε όχι για να υπαναχωρήσει με διάφορα προσχήματα 24 ώρες αργότερα.
Δείτε εδώ την Τουρκική ΝΟΤΑΜ πρόκληση:
notam
Ο  υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, μόλις ολοκληρωθεί το σκέλος που αφορά στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της συνόδου των υπουργών του ΝΑΤΟ που διεξάγεται στις Βρυξέλλες, ακυρώνει όλο το υπόλοιπο πρόγραμμά του και επιστρέφει εσπευσμένα στην Αθήνα, λόγω του τραγικού συμβάντος της πτώσης του ελικοπτέρου στην Κίναρο.
Από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων, παρακολουθεί από την πρώτη στιγμή την πορεία των ερευνών ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δ. Βίτσας.
Οπως μεταδίδει ειδησιογραφικό πρακτορείο  ο Αλέξης Τσίπρας είναι σε συνεχή επικοινωνία με το υπουργείο Εθνικής Αμυνας.Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 11 February 2016 | 1:58 pm


ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ-ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΤΑ ΣΥΝΤΡΙΜΜΙΑ ΤΟΥ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ ΣΕ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΤΗ ΚΙΝΑΡΟ - ΕΙΧΕ ΧΑΣΕΙ ΣΗΜΑ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ!
ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ (;) ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΕΒΑΙΝΑΝ ΣΤΟ AGUSTA BELL 212! 

 

Τα ΙΜΙΑ... στοιχειώνουν την ημιθανή Πατρίδα μας...

ΠΤΕ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ... ΚΑΙ Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ, ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ...

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

kkfreggkaksk
Σύμφωνα με πληροφορίες εντοπίστηκαν νεκροί οι τρεις χειριστές του ελικοπτέρου.

Τραγική ήταν η κατάληξη του θρίλερ με το ελικόπτερο Agusta Bell 212 του Πολεμικού Ναυτικού το στίγμα του οποίου χάθηκε από τα ραντάρ στις 2:45 τα ξημερώματα της Πέμπτης.
 
 Και οι τρεις αξιωματικοί που επέβαιναν σε αυτό (δύο υποπλοίαρχοι πιλότοι και ένας χειριστής ραντάρ) εντοπίστηκαν νεκροί, όπως μεταδίδουν τηλεοπτικά κανάλια αυτή την ώρα.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες αξιωματικοί της πολεμικής αεροπορίας ενημερώνουν αυτοί την ώρα τους συγγενείς των τριων νεκρών (;)
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 08:12
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ρεπορτάζ πριν από λίγο , στη νησίδα Κίναρο εντοπίστηκαν τελικά το πρωί της Πέμπτης τα συντρίμμια του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού το στίγμα του οποίου είχε χαθεί από τα ραντάρ στις 2:45 τα ξημερώματα.
Σύμφωνα με πληροφορίες  στρατιωτικού πόρταλ πριν από τις 8 το πρωί ελικόπτερο sea hawk εντόπισε θερμικά ίχνη σε ένα σημείο. Στην περιοχή σπεύδει η φρεγάτα ΥΔΡΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες , οι οποίες ακόμα δεν έχουν διασταυρωθεί με επίσημες πληροφορίες από το πολεμικό ναυτικό , το πλήρωμα δεν κατάφερε να ενεργοποιήσει το σύστημα εντοπισμού του ελικοπτέρου
Το ελικόπτερο είχε απονηωθεί από τη φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού «Νικηφόρος Φωκάς». Στο πλαίσιο της άσκησης ΑΣΤΡΑΠΗ που διεξαγόταν στην περιοχή το ελικόπτερο τύπου Agusta Bell 212 έκανε νυχτερινή πτήση επιφάνειας, που σημαίνει ότι πετούσε χαμηλά. 
Τα συντρίμμια εντοπίστηκαν από αέρος από άλλο ελικόπτερο που συμμετείχε στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης. Μέχρι στιγμής η τύχη των τριών επιβαινόντων (δύο υποπλοίαρχοι πιλότοι και ένας χειριστής ραντάρ) θεωρείται άγνωστη, όπως μεταδίδουν ειδησιογραφικά πόρταλ και τηλεοπτικά κανάλια.
Η τελευταία φορά που το Agusta Bell έδωσε στίγμα ήταν όταν βρισκόταν στο ύψος της νησίδας Κινάρου, που βρίσκεται στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Κυκλάδων και Δωδεκανήσων, δυτικά της Καλύμνου και της Λέρου και ανατολικά της Αμοργού.
Η μοναδική κάτοικος της περιοχής , μια 70χρονη ψάχνει και εκείνη μήπως και δει τίποτα ή το πού βρίσκονται οι τρεις αγνοούμενοι !
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 07:03
Στο εσωτερικό του επέβαιναν δύο πιλότοι και ένας μηχανικός του πολεμικού ναυτικού. Είχε απογειωθεί από φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού και συμμετείχε σε στρατιωτική άσκηση:  εντοπισμού στόχου επιφάνειας, που σημαίνει ότι πετούσε σε χαμηλότερο υψόμετρο. Η άσκηση ονομάζεται “Αστραπή”.
Το στίγμα του χάθηκε στις 02:45 πάνω από τη νήσο Κίναρο. Αμέσως σήμανε συναγερμός. Γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό του ελικοπτέρου, ενώ μετέχει η φρεγάτα απ’ όπου απογειώθηκε ένα αεροσκάφος C130 όπως και ένα ελικόπτερο Super Puma.Ο καιρός είναι σχετικά καλός στην περιοχή και δεν κάνει δυσκολότερες τις έρευνες.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ρεπορτάζ οι συνθήκες κάτω από τις οποίες κατέπεσε το ελικόπτερο δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές. Σύμφωνα με έμπειρους αξιωματικούς ο εντοπισμός είναι εξαιρετικά δύσκολος τη νύχτα καθώς το ελικόπτερο δίνει πολύ μικρό στίγμα στα ραντάρ, εφόσον βέβαια, βρίσκεται ακόμη στην επιφάνεια της θάλασσας.
ektaktko
Η Κίναρος είναι ένα μικρό νησάκι κοντά στη Λέρο στο σύμπλεγμα των Δωδεκανήσων.
Πριν από λίγα λεπτά μίλησε ο δήμαρχος Λέρου σε τηλεοπτική εκπομπή και είπε πώς στην Κίναρο κατοικούν δύο άτομα, ένα ζευγάρι και θα προσπαθήσουν να επικοινωνήσουν με τους μοναδικούς κατοίκους του νησιού, μήπως γνωρίζουν κάτι για το περιστατικό ή αν είδαν κάτι περίεργο.
Η ανακοίνωση από το Γενικο Επιτελείο Ναυτικού που εστάλη στις 6:28 το πρωί έχει ως εξής:
Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016 στις 02:45, απωλέσθη το ίχνος ελικοπτέρου ΠΝ στην περιοχή της Κινάρου. Το ελικόπτερο είχε απονηωθεί από φρεγάτα στο πλαίσιο τακτικού σεναρίου άσκησης ΑΣΤΡΑΠΗ 2/16. Στο ελικόπτερο επιβαίνουν τρία άτομα. Είναι σε εξέλιξη έρευνα στην περιοχή από πλοία της άσκησης, οργανικά ελικόπτερα πλοίων, ένα C-130 και ελικόπτερο SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας.


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 11 February 2016 | 1:45 pm


Το μπάλωμα της ψυχής σου, ξήλωσέ το μόνη σου και ράψτο από την αρχή!

20151023114945_1
Της Παναγιώτας Μαλισόβα


Συνήθιζες να τριγυρνάς μ’ ένα κομμάτι ύφασμα, μια κλωστή και με μια βελόνα στο χέρι σου. Σε κοίταζα και αναρωτιόμουν “μα καλά πού πάει έτσι;”


Πολύ αργότερα κατάλαβα γιατί τα κράταγες. 
Σε κάθε αναποδιά της ζωής σου, έβαζες κι ένα
κομματάκι ύφασμα, προσπαθούσες να μπαλώσεις όπως όπως το φουστανάκι “της ξεσκισμένης σου ψυχής”.


Πάλευες να το μπαλώσεις για να μην ξηλωθεί περισσότερο. Έμπηγες τη βελόνα με δύναμη πάνω στο ύφασμα, σαν αν έφταιγε αυτή για τα μύρια κακά που σου συνέβαιναν.
Έπειτα, τράβαγες με μανία την κλωστή για να προλάβεις να κλείσεις τα ασυμμάζευτα.Κι όλο κοίταγες το μπάλωμα γιατί δεν ήταν γερό και σε κάθε κρακ ήταν έτοιμο να ανοίξει.
Και σαν άνοιγε, θα πετάγονταν έξω αυτά που χρόνια προσπαθούσες να κρύψεις και άντε μετά να τα κάνεις ζάφτι.
Δουλειές του ποδαριού δηλαδή γιατί κατά βάθος ήξερες ότι το μπάλωμα δεν ήταν λύση. Το μπάλωμα ήταν πρόχειρο, επιφανειακό κι έτοιμο πάντα να σε προδώσει.


Όχι πως δεν ήξερες πως σου ταίριαζε ένα καινούριο φόρεμα αλλά με τα χρόνια έμαθες και συνήθισες στο χιλιοφορεμένο. Άσε που μπορεί και να φοβόσουν να το αποχωριστείς γιατί ήθελε κότσια κι εσύ μάλλον δεν τα είχες.


Σε καμιά περίπτωση δεν έπρεπε να αγοράσεις καινούριο φουστάνι. Έπρεπε να βρεις το θάρρος να το ξηλώσεις από την αρχή.


Να πετάξεις την συνήθεια και την ασφάλεια του χιλιομπαλωμένου και να ράψεις ένα καινούριο στα μέτρα σου.
Να αγοράσεις καινούριο ύφασμα. Όχι ότι κι ότι.. “μεταξωτά και σατέν παρακαλώ”

Να βάλεις πάνω του το πατρόν και να σχεδιάσεις τις νέες σου σκέψεις.
Τις νέες σου πεποιθήσεις.Ύστερα να το κόψεις με υπομονή και να αρχίσεις να ενώνεις τα κομμάτια.
Το μπροστινό, το πίσω, τα μανίκια, το γιακά κι όλα αυτά να τα κάνεις με την αισιοδοξία του καινούριου.


Μετά να το ράψεις με πολλή αγάπη, όχι με εγωισμό. Να το κεντήσεις με λόγια παρηγοριάς και συμπόνιας και όχι με κρίσεις και πίκρα.


Να το στολίσεις με πολύχρωμες πούλιες επιβράβευσης και αυτοπεποίθησης.


Τέλος, στο κέντρο του να βάλεις έναν ήλιο τόσο φωτεινό και λαμπερό όσο το καινούριο σου χαμόγελο.


Τι λες;
Θα το ράψεις;;
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 11 February 2016 | 1:42 pm


γαληνεύουν ψυχές... (7 βιντεο, 3 λίστες 2 ταινίες)

Όσες φορές παιδεύεσαι να συναρμολογήσεις νοήματα... όταν λείπουν κομμάτια που δεν τα χωρά ο νους, αγνάντευε το πέλαγος...  μαινάδες τα κύματα ή μερωμένα, γαληνεύουν ψυχές...


Καλημέρα

Καλλιόπη


ηλιοφεγγαρόφωτα μουσικά κύματα... εδώ... εδώ... εδώ... και οι ταινίες...

Δημοσιεύθηκε στις 11 February 2016 | 1:34 pm


... το πανωφόρι της αγάπης... (7 βιντεο, 3 λίστες, 2 ταινίες)

Σου 'χει τύχει να σκάψεις βαθιά την άμμο, σαν τον διψασμένο που ψάχνει να βρει νερό, μήπως και ξαναβρεις αυτό το πολύτιμο που άφησες να φύγει απ' τη ζωή σου;

Σου χει τύχει να ψάχνεις σε μνήμες θολές να βρεις απαντήσεις στα ερωτηματικά σου... να σκαλώνει το μυαλό μπροστά στο σκίρτημα της καρδιάς, σαν το φιτίλι που το δέρνει ο άνεμος και σπαρταρά;

Σου 'χει τύχει να βρεις την ομορφιά της ζωής στ' απλά...να μοιραστείς το πανωφόρι της αγάπης;;;Καληνύχτα

Καλλιόπη νυχτεροπερπατήματα... εδώ... εδώ... εδώ... και οι ταινίες...

Δημοσιεύθηκε στις 11 February 2016 | 4:32 am


κι ανάμεσα στη ζωή και στον θανατο...


 ... το αέναο της ψυχής... άσβεστη φλόγα...

ΚαλλιόπηΔημοσιεύθηκε στις 11 February 2016 | 4:26 am


Τα «μυστικά» αξιοθέατα της Κωνσταντινούπολης
Τα κρυμμένα αξιοθέατα, τα μυστικά μουσεία, οι υπαίθριες αγορές, τα σημεία με την καλύτερη θέα, μέσα από 10 εναλλακτικές στάσεις στις γειτονιές της Πόλης έχετε την ευκαιρία να δείτε στη συνέχεια. 

Γιατί η Κωνσταντινούπολη πέρα από τα SOS κρύβει και άλλες όμορφες γωνιές που αξίζει να γνωρίζουμε…


Ο λόφος Çamlica

 perierga.gr - Τα «μυστικά» αξιοθέατα της Κωνσταντινούπολης
 


Είναι το ψηλότερο σημείο της Βασιλεύουσας, και βρίσκεται στην ασιατική πλευρά της Πόλης, στο Σκουτάρι εκεί όπου
τα πεύκα ρίχνουν τη σκιά τους σε πάρκα που «σκαρφαλώνουν» στα 268 μέτρα πάνω από τη θάλασσα. 

Και φυσικά, την αγναντεύουν από το πιο προνομιακό σημείο, ιδανικό μέρος για να «χαζέψετε» τον Βόσπορο και τον Κεράτιο κόλπο με το παραδοσιακό παγωτό με καλαμπόκι ή με ένα τσάι στα καφενεδάκια του δημόσιου πάρκου.


Το Πανόραμα του 1453

 perierga.gr - Τα «μυστικά» αξιοθέατα της Κωνσταντινούπολης
 


Μία από τις πιο δραματικές στιγμές στην Ιστορία της Κωνσταντινούπολης ζωντανεύει με τον πιο απρόσμενο τρόπο σε αυτό το «κρυμμένο» στο πάρκο του Τοπ Καπί μουσείο. Πρόκειται ουσιαστικά για έναν πανοραμικό πίνακα-θόλο στον οποίο αναπαρίσταται η πολιορκία και η Άλωση της Πόλης το 1453, με ήχους και εφέ που θα σας κάνουν να νιώσετε σαν να την παρακολουθείτε… ζωντανά, εκείνο το πρωινό της 29ης Μαΐου. 

Τα ειδικά ακουστικά που παρέχονται στους επισκέπτες «ανιχνεύουν» το σημείο στο οποίο βρίσκεστε ανά πάσα στιγμή και αναπροσαρμόζουν τα εφέ για να κάνουν την εμπειρία πιο αληθοφανή.


Το Miniaturk

 perierga.gr - Τα «μυστικά» αξιοθέατα της Κωνσταντινούπολης
 


Και να πώς μπορείτε σε μία μόνο στάση να περιηγηθείτε… σε ολόκληρη την Τουρκία. Στην άκρη του Κεράτιου Κόλπου, χτίστηκε ένα πάρκο 60.000 τετραγωνικών μέτρων, με όλα τα σημαντικά μνημεία της Τουρκίας αλλά και της οθωμανικής παράδοσης σε άλλες χώρες, σε κλίμακα 1/25. 

Θα δείτε για παράδειγμα όλα τα κωνσταντινοπολίτικα μνημεία, κτίσματα της Ανατολίας, των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής, από το Μπλε Τζαμί μέχρι τον Πύργο της Σμύρνης και από το Μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά ή το σπίτι του Κεμάλ στη Θεσσαλονίκη μέχρι τους ναούς της Αρτέμιδος ή του Δία στη Μικρά Ασία, το Κάστρο της Μέκκας τη γέφυρα της Mostar και το τέμενος Αλ-Άκσα της Ιερουσαλήμ.


Το Cihangir

 perierga.gr - Τα «μυστικά» αξιοθέατα της Κωνσταντινούπολης
 


Λίγα μέτρα μακριά από τις λαοθάλασσες της Ιστικλάλ (της Μεγάλης Οδού του Πέρα, αν προτιμάτε) κρύβεται μια από τις αγαπημένες γειτονιές των ντόπιων: Το υπέροχο Τζιχανγκίρ, πλημμυρισμένο από νεοκλασικά κτίρια, πολύχρωμη street art, κουκλίστικα café, hip μπαράκια, και χαρούμενες παρέες που βολτάρουν κάθε ώρα της ημέρας και της νύχτας. 

Για τα νυχτοπερπατήματά σας, σημειώστε στα «οπωσδήποτε» τα Kiki, Smyrna και Cihangir 21, ενώ για φαγητό μια από τις πιο λαοφιλείς διευθύνσεις είναι το (κατά τι τσιμπημένο) Rose Marine, με την πανέμορφη εσωτερική αυλή του, που σερβίρει ευρωπαϊκή κουζίνα με τουρκικές πινελιές και εξαιρετικά ντόπια κρασιά.


Η αγορά του Kadikoy

 perierga.gr - Τα «μυστικά» αξιοθέατα της Κωνσταντινούπολης
 


Κάτω από λευκές τέντες, στην πιο αυθεντικά ανατολίτικη ασιατική πλευρά της Πόλης, απλώνονται οι εκατοντάδες πάγκοι της αγοράς του Kadikoy. 

Το Sali Pazari όπως το αποκαλούν οι ντόπιοι είναι μια έθνικ «θάλασσα» από καλούδια κάθε είδους, από μυρωδάτα φρούτα μέχρι μπαχαρικά και από βότανα μέχρι τυριά, ψάρια, αξεσουάρ, τσάντες και παπούτσια. 

Κάθε Τρίτη θα βρείτε κυρίως τρόφιμα ενώ κάθε Παρασκευή είναι η ημέρα του παζαριού των ρούχων.


Το κάστρο της Ρούμελης

 perierga.gr - Τα «μυστικά» αξιοθέατα της Κωνσταντινούπολης
 


Το Rumeli Hisari είναι το επιβλητικό φρούριο που έχτισε μέσα σε τέσσερις μόλις μήνες ο Μωάμεθ ο Πορθητής για να αποκλείσει το πέρασμα μεταξύ Μαύρης Θάλασσας και Μαρμαρά κατά την πολιορκία της Πόλης το 1452. 

 Δεσπόζει στο στενότερο σημείο του Βοσπόρου και αξίζει μια στάση για να περιηγηθείτε στις πλακόστρωτες οχυρώσεις στη σκιά των τριών ψηλών πύργων του, των μιναρέδων, των παλιών φυλακών και των υπαίθριων θεάτρων του.


Μουσείο Παιχνιδιών

 perierga.gr - Τα «μυστικά» αξιοθέατα της Κωνσταντινούπολης
 


Τα παιχνίδια με τα οποία χαίρονταν τα παιδιά του 1700. 

Κούκλες του 20ου αιώνα που αποκτήθηκαν σε δημοπρασίες και παλαιοπωλεία από 40 διαφορετικές χώρες. 

Διαστημικά παιχνίδια, παλιά τρενάκια, αλογάκια, μινιατούρες, ξύλινες φιγούρες, αυτοκινητάκια, σπάνια αρκουδάκια και χιλιάδες ακόμα αναμνήσεις των παιδικών χρόνων πολλών γενιών συνιστούν ένα «πανηγύρι» νοσταλγίας κάτω από την ίδια στέγη: 

Το μουσείο Παιχνιδιών που δημιουργήθηκε από το μεράκι ενός τούρκου ποιητή που συνέλεξε τα εκθέματα και ενός θεατρικού σκηνογράφου που έστησε τον υπέροχο χώρο. Θα βρείτε επίσης μια φιλόξενη σοφίτα, ένα οικογενειακό café και μία workshop αίθουσα για δημιουργικές στιγμές με τα παιδιά.


Οι στοές της Istiklal

 perierga.gr - Τα «μυστικά» αξιοθέατα της Κωνσταντινούπολης
 


Στο χάος των καταστημάτων και στην κλασική διαδρομή από την Ταξίμ προς την Γέφυρα του Γαλατά ή αντίστροφα, είναι πολύ εύκολο (και σύνηθες) να προσπεράσετε κρυφά «διαμάντια» της πολύβουης Ιστικλάλ. 

Στα μισά της μεγάλης οδού του Πέραν, κάντε μια στάση για να ανακαλύψετε τις στοές και τα πλακόστρωτα περάσματα των κάθετων οδών, όπως η Στοά Χατζόπουλου (Hazzopoulo Pasaji) με τον μίνι κήπο με τις τσαγερί κάτω από κληματαριές, η Στοά Avrupa με τις αντικερί, η στοά Suriye με το μεγαλύτερο retro μαγαζί του κόσμου, το By Retro, ή η στοά Cicek με τα παραδοσιακά τουρκικά ταβερνάκια.


Τέμενος Ρουστέμ Πασά

 perierga.gr - Τα «μυστικά» αξιοθέατα της Κωνσταντινούπολης
 


Σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα των αριτεκτόνων της οθωμανικής παράδοσης, τον αυτοκρατορικό αρχιτέκτονα Μιμάρ Σινάν, για χάρη του Μεγάλου Βεζίρη Ρουστέμ Πασά και γαμπρό του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς, αυτό το τέμενος είναι ένα κομψοτέχνημα κρυμμένο μέσα στο παζάρι Χασιρκιλάρ της συνοικίας Φατίχ. 


Το εντυπωσιακό κτίσμα είναι υπερυψωμένο, πάνω από κτίρια με θολωτές οροφές, με στενούς διαδρόμους που οδηγούν σε μια μεγάλη, επίσης υπερυψωμένη αυλή. Η διπλή στοά με τους πέντε τρούλους και τις σειρές κιόνων εντυπωσιάζει όσο και τα υπέροχα βαθυκόκκινα πλακίδια Νίκαιας με τα 80 διαφορετικά γεωμετρικά και φλοράλ σχέδια.


Η street art της Κωνσταντινούπολης

 perierga.gr - Τα «μυστικά» αξιοθέατα της Κωνσταντινούπολης
 


Από την Ταξίμ ως το Σκουτάρι και από τις γειτονιές του Fatih ως το Maltepe, η urban πλευρά της τέχνης βρίσκεται αποτυπωμένη στους δρόμους, τις στοές και τις τυφλές όψεις των γειτονιών της Πόλης. Το street art σε όλο του το μεγαλείο που συνδυάζεται ιδανικά με τον περιβάλλοντα χώρο.


πηγή: in2life.gr
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 11 February 2016 | 4:10 am


Ο Κιμ Γιονγκ Ουν εκτέλεσε τον αρχηγό του στρατού γιατί ήταν διεφθαρμένος!


΄Ενας Κιμ χρειάζεται στην Ελλάδα, να εκτελέσει ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ... ΠΟΛΙΤΙΚΑ, ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ, ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΝΩ, ΙΕΡΑΤΕΙΟ, ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΜΜΕ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ, ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ, ΑΙΡΕΤΟΥΣ ... και πάσης φύσεως λαμόγια... να ξεβρωμίσει η Πατρίδα.

Καλλιόπη Σουφλή
Η… δικαιολογία ήταν ότι έκανε κινήσεις για προσωπικό του όφελος – Η επιρροή του στα δρώμενα της χώρας έβαινε μειούμενη το τελευταίο διάστημα…Δυόμιση χρόνια έμεινε στο κορυφαίο αξίωμα του στρατού της Βόρειας Κορέας ο στρατηγός Ρι Γιανγκ-Τζιλ, πριν εκτελεστεί με απόφαση του ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν. Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων της Νότιας Κορέας, ο στρατηγός κατηγορήθηκε για διαφθορά και με συνοπτικές διαδικασίες.


Κατείχε την θέση του αρχηγού του στρατού από τον Αύγουστο του 2013, όταν και τον είχε τοποθετήσει στην θέση αυτή ο Κιμ Γιονγκ Ουν. Το τελευταίο διάστημα, διεθνείς παρατηρητές είχαν επισημάνει πως η επιρροή του στα πράγματα έβαινε μειούμενη…


Ο στρατηγός Ρι Γιανγκ-Τζιλ κατά παλαιότερη επίσκεψή του στο Καράτσι του ΠακιστάνΠιο συγκεκριμένα, το νοτιοκορεατικό πρακτορείο μεταδίδει πως ο στρατηγός κατηγορήθηκε ότι κινεί διαδικασίες για προσωπικό του όφελος, ως αποτέλεσμα της διαφθοράς, ενώ δεν έχει γίνει γνωστός ο τρόπος που επιβλήθηκε η ποινή στον Ρι Γιανγκ-Τζιλ.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει αποδείξει την… ευρηματικότητά του σε τέτοιες περιπτώσεις, καθώς όπως λέγεται είχε εκτελέσει με φλογοβόλο όπλο άλλων αξιωματούχο και είχε πετάξει ζωντανό σε άγρια σκυλιά τον ίδιο του τον θείο! 

Τον περασμένο Μάιο, ο υπουργός Αμυνας εκτελέσθηκε σε πεδίο βολής με αντιαεροπορικά πυρά, ως κατάσκοπος της Νότιας Κορέας, σύμφωνα με αναφορά προς τα μέλη του κοινοβουλίου.


Ο Ρι ήταν αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Βόρειας Κορέας και εκτελέσθηκε αυτόν τον μήνα για διαφθορά και συνωμοτική δράση, διευκρινίζουν το Yonhap και άλλα νοτιοκορεατικά μέσα ενημέρωσης.


Η στρατιωτική ηγεσία της Βόρειας Κορέας βρίσκεται σε διαρκή ανασχηματισμό από το 2011, όταν ο Κιμ Γιονγκ-Ουν διαδέχθηκε τον πατέρα του. Εκτοτε έχει αλλάξει τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων πολλές φορές. 


 Συχνά, υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Πιονγκγιάνγκ αποσύρονται από τη δημόσια σκηνή για μεγάλα χρονικά διαστήματα, τροφοδοτώντας τις φήμες ότι έχουν πέσει σε δυσμένεια ή είναι θύματα εκκαθαρίσεων, μέχρι να ξαναεμφανισθούν.


Η πληροφορία για την εκτέλεση του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου του βορειοκορεατικού στρατού έρχεται σε μία στιγμή υψηλής έντασης έπειτα από την εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς το περασμένο Σάββατο και την τέταρτη πυρηνική δοκιμή της 6ης Ιανουαρίου.Πηγή: independent.co.uk

Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 11 February 2016 | 3:58 am


ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΛΙΟΡΚΗΣΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ


Έπρεπε να φτάσουμε σχεδόν στο σημείο ΜΗΔΕΝ, για να αρχίζει να αφυπνίζεται ο λαός, για το τι σημαίνει ... Ευρωπαϊκή Ένωση και ότι επιβάλλεται να βγούμε άμεσα από αυτή... όπως και από την Ευρωζώνη και το ΝΑΤΟ.

Καλλιόπη Σουφλή
 

ΜΕΚΕΑ: ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ
ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΜΕΤΑ ΤΑ ΧΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Ο ΛΑΟΣ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΗΝ «ΑΡΙΣΤΕΡΗ» ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ.– ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΤΩΝ «ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΩΝ EVENTS»
– ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΛΙΟΡΚΗΣΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΚάποιοι σίγουρα θα αισθάνθηκαν άβολα στην θέα του σκισίματος της σημαίας της ΕΕ από αγρότες στο Ναύπλιο (σημαία που κυματίζει στην ιστορική πλατεία Τριών Ναυάρχων μαζί με την Ελληνική και τη σημαία του Δήμου). [http://www.newsit.gr/topikes-eidhseis/Apergia-Ekapsan-simaia-tis-Eyropaikis-Enosis-sto-Nayplio-VINTEO/569284]

Και λέμε σίγουρα γιατί το αγροτικό κίνημα δεν δείχνει μόνο τις άγριες διαθέσεις του απέναντι στους επίδοξους καταστροφείς του (την δωσίλογη «αριστερή» κυβέρνηση), αλλά"...στοχοποιεί ξεκάθαρα και χωρίς αυταπάτες τον πραγματικό ένοχο που είναι η Υπερεθνική Ελίτ (δηλαδή οι ελίτ της Παγκοσμιοποίησης που βασίζονται χοντρικά στην Ομάδα των 7 και τις Πολυεθνικές Επιχειρήσεις) και το Ευρωπαϊκό της τμήμα, δηλαδή η ΕΕ."
[βλ. «Αγρότες καίνε σημαία της ΕΕ στην Κρήτη και στην Μακεδονία»]

Ωστόσο η πρωτοφανής δυναμική που επιδεικνύουν οι αγρότες με τις κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις τους δεν προβληματίζει μόνο τις ντόπιες και ξένες ελίτ που έχουν βάλει στόχο να τους εξαφανίσουν. Προβληματίζει και τους διάφορους κομματικούς ποικίλλων αποχρώσεων, επαγγελματίες πολιτικούς τόσο της Δεξιάς όσο και της «Αριστεράς», καθώς βλέπουν ότι οι μορφές αγώνα αλλά και η «γραμμή» σύγκρουσης που επιλέγουν οι αγρότες τους ξεπερνά.

Έτσι ενώ οι αγρότες βάζουν στο στόχαστρό τους την ίδια την ΕΕ και τις πολιτικές της, κάτι που φανερώνει βαθύτερες διεργασίες συνειδητοποίησης των πραγματικών αιτιών της σημερινής καταστροφής των λαϊκών στρωμάτων, την ίδια στιγμή οι αριστερές ηγεσίες είτε

Αποφεύγουν να αναφερθούν στην ΕΕ, καθώς όπως ισχυρίζονται ως τώρα δεν είχαμε νίκες γιατί «η γραμμή που επικράτησε ήταν η ρηχή αντιμνημονιακή γραμμή, που απέδιδε τα μέτρα σε κάποιες υποτελείς κυβερνήσεις…» (!) [http://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=7/2/2016&id=16103&pageNo=3]

Είτε θεωρούν ότι για να καταστεί νικηφόρος και αποτελεσματικός ο αγώνας, «οι αγρότες θα πρέπει να στραφούν ενάντια στις μνημονιακές κυβερνητικές προτάσεις …στην ίδια την κυβέρνηση, τα μνημόνια, το σύνολο του μνημονιακού πολιτικού μπλοκ (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, ΑΝΕΛ, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ) αλλά και ενάντια στην νεοναζιστική ”Χρυσή Αυγή”.» (!!)[http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=23431:agrotes-tathina&catid=81:kivernisi&Itemid=198] [Για τον πραγματικό λόγο της ανόδου της απήχησης της ΧΑ στα λαϊκά στρώματα και τον δήθεν «φασιστικό κίνδυνο» που απειλεί τη χώρα και τους λαούς βλ. και «ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕΚΕΑ: Όχι στην προσπάθεια παραπλάνησης των λαϊκών στρωμάτων (Antifa Uber Alles)»]

Τα σχόλια περιττεύουν…

Οι αγρότες πρέπει να επαγρυπνούν και να έχουν τα μάτια και τα αυτιά τους ανοιχτά. Ο μεγαλειώδης αγώνας τους δεν πρέπει να μετατραπεί σε καύσιμη ύλη των σχεδίων που καταρτίζουν οι πολιτικάντηδες της «Αριστεράς» για την πολιτική-κοινοβουλευτική και, πολλές φορές, την οικονομική τους «επιβίωση».

Δεν πρέπει να επιτρέψουν σε κανέναν να τους εξαπατήσει για να κεφαλαιοποιήσει πολιτικά τον αγώνα τους μέσα από κινήσεις φτηνού εντυπωσιασμού (π.χ. ανώδυνες για το σύστημα παρελάσεις μπρος απ’ τη Βουλή).

Ούτε πρέπει να συρθούν πίσω από ελιγμούς-ξεφούσκωμα του αγώνα, όπως τα διάφορα που ακούγονται για διήμερες κατασκηνώσεις και λοιπά πανηγυράκια, γιατί έτσι μία χωρίς αποκλεισμό της Αθήνας κινητοποίηση την Παρασκευή θα έχει παρόμοια τύχη με αυτή των «αγανακτισμένων». Είτε δηλαδή η κόπωση και το αδιέξοδο θα τους αναγκάσει να βάλουν πολύ νερό στο κρασί τους είτε θα τους διαλύσουν τα ΜΑΤ….
ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΣ ΤΟΥΣ

Για αυτό και πρέπει τέλος να απομονώσουν όλους όσοι (από όλο το φάσμα της «Αριστεράς») έχουν βαλθεί να σπάσουν το ηθικό τους (και το άτυπο Λαϊκό Μέτωπο που δημιουργείται από τα κάτω) με αναφορές για νεοναζί κ.λπ., περνώντας με αυτόν τον τρόπο την «γραμμή» της Γεροβασίλη!!! [βλ. http://www.antipagkosmiopoihsh.gr/2016/02/06/anakinosi-mekea-na-apomonosoume-tous-athlious-tis-pagkosmiopiitikis-aristeras-pou-iposkaptoun-emfilio-sta-laika-stromata/]

Όλοι αυτοί προσπαθούν τώρα με διάφορους τρόπους να τους μαντρώσουν και να τους παραδώσουν αμαχητί στους πολιτικούς απατεώνες τους ΣΥΡΙΖΑ και στην Υ/Ε που διαχειρίζεται την νεοφιλελεύθερη καπιταλιστική παγκοσμιοποίηση και απαιτεί την καταστροφή του αγροτικού μας τομέα.
Καλούμε τους Αγρότες μας:

Να αγωνιστούν ως το τέλος για την νίκη και για την επιβίωσή τους απαιτώντας την οριστική απόσυρση των μέτρων σφαγής.

Να δημιουργήσουν τώρα «από τα κάτω» ένα συνειδητοποιημένο και νικηφόρο αγροτικό κίνημα, το οποίο θα είχε και την συμπαράσταση όλου του Ελληνικού Λαού αν είχε ως αιτήματα τα παρακάτω:


Άμεση Μονομερής Έξοδος από την ΕΕ (και όχι μόνο το ΕΥΡΩ, όπως υποστηρίζουν οι νέοι δήθεν “εναλλακτικοί” υποστηρικτές τους που φιλοδοξούν να συνεχίσουν το έργο ΣΥΡΙΖΑ με την ευλογία και του…Σόιμπλε!)


Μονομερής Διαγραφή όλου του Χρέους για το οποίο ποτέ δεν ρωτηθήκαμε


Κοινωνικοποίηση των μεγάλων επιχειρήσεων και θυγατρικών Πολυεθνικών, καθώς και των Τραπεζών


Κοινωνικοποίηση της διανομής των αγροτικών προϊόντων


Παραγωγικοί συνεταιρισμοί άμεσα ελεγχόμενοι από τις συνελεύσεις των αγροτών για τον συντονισμό της παραγωγής με βάση τις ανάγκες του ελληνικού λαού, όπως θα προκύπτουν από ενδεικτικό Σχεδιασμό


Αναδιάταξη της Αγροτικής, Βιοτεχνικής και Βιομηχανικής Παραγωγής στη Βάση της Οικονομικής Αυτοδυναμίας, σε αλληλεγγύη και διμερείς ανταλλαγές με άλλους λαούς στο ίδιο επίπεδο Ανάπτυξης, έξω από τις “4 ελευθερίες” της Παγκοσμιοποίησης και τους θεσμούς της Υπερεθνικής Ελίτ (ΠΟΕ, ΝΑΤΟ, ΔΝΤ κλπ.)

http://www.antipagkosmiopoihsh.gr/2016/02/08/anakinosi-mekea-ochi-stin-koroidia-ton-epanastatikon-events-na-paralisi-o-kratikos-michanismos/Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 11 February 2016 | 3:46 am


Ετοιμάζουν προβοκάτσια για να σταματήσουν το μπουρίνι;Ότι και να ετοιμάζουν, δεν θα σκιαχτούμε...
ΤΑ ΧΑΣΑΜΕ ΟΛΑ...

Ή ΑΥΤΟΙ, Ή ΕΜΕΙΣ!

Ή ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ, Ή ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ.

Καλλιόπη Σουφλή
 
 
Aς μη φανει σε κανεναν περιεργο , αν ετοιμαζουν καμια προβοκατσια , για να τρομαξουν τον κοσμο να μην διαδηλωσει....οι Καμμενοι ξερουν απ αυτα κι ειναι καλα δασκαλεμενοι στην κυβερνηση , πως θα σταματησουν το μπουρινι που ρχεται απο τον λαο...
 
Ήδη πριν λιγο το kontra του Κουρη εκανε λογο για βομβα που πριν λιγο βρηκαν στο κεντρο της Αθηνας...
 
Τα πρακτορεια επιασαν αποβραδίς δουλεια κ οι προβοκατσιες ετοιμαζονται στα "μεγαρα" κεκλεισμενων των θυρων....
 
Ουτε βημα πίσω ..ουτε βήμα....Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 11 February 2016 | 3:14 am


Αυτό είναι το ΣΚΑΝΔΑΛΟ της χιλιετίας!

ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ... ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ... ΑΝ ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΨΟΥΜΕ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ.


ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΜΙΑ ΚΑΙ Η ... ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΔΕΝ ΑΠΟΔΙΔΕΤΑΙ, ΘΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ.

Καλλιόπη Σουφλή
 
 
 
 
Το γεγονός ότι οι μετοχές των ελληνικών τραπεζών τις τελευταίες δύο ημέρες έχουν μετατραπεί σε κουρελόχαρτα, αποδεικνύει ορισμένα πράγματα, τα οποία είναι αντικειμενικά!!! 
 
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις οι τράπεζες χτες και προχτές έχασαν γύρω στα 8 δις, όταν η τελευταία ανακεφαλαιοποίηση τους, στοίχισε στον ελληνικό λαό ούτε λίγο ούτε πολύ 12 δις ευρώ!!!
Το πρώτο συμπέρασμα που εξάγεται από την εξαΰλωση της χρηματιστηριακής αξίας των τραπεζών είναι το εξής: Μπορεί η μετοχοποίηση διαφόρων εταιρειών κρατικών ή ιδιωτικών, να αποτελεί ένα σύγχρονο εργαλείο στο παγκόσμιο επιχειρείν, αφού αντλούν τις κεφαλαιακές τους ανάγκες μέσω των μετοχών, αντί να δανείζονται… Ωστόσο αυτή η πρακτική μειώνει δραματικά την εμπορική τους αξία και συνακόλουθα τα περιουσιακά τους στοιχεία…

Κάνοντας μια χονδρική αποτίμηση της πραγματικής αξίας της «κρατικής» ΔΕΗ και του «ιδιωτικού» ΟΤΕ και συγκρίνοντας τες με την σημερινή χρηματιστηριακή τους αξία, θα λέγαμε πως μια τεράστια περιουσία πολλών δις ευρώ, έχει πάει στον βρόντο…

Πάμε και στις τράπεζες… Υπολογίζεται πως από το 2008 μέχρι και σήμερα ο ελληνικός λαός έχει πληρώσει γύρω στα 250 δις ευρώ (!!!!) για την διάσωση των Ελληνικών τραπεζών… Και όμως, μετά την χτεσινή και προχτεσινή μαύρη μέρα στο ΧΑΑ, η χρηματιστηριακή αξία τους έχει ακουμπήσει πάτο. Σύμφωνα με εκτιμήσεις διαπρεπών οικονομολόγων η αξία των 4 συστημικών τραπεζών υπολογίζεται γύρω στα 6 δις ευρώ!!!

Αν αυτό δεν είναι το ΣΚΑΝΔΑΛΟ της χιλιετίας, τότε ποιο μπορεί να είναι; Αλλά το αν σήμερα από τα 300 δισεκατομμύρια του χρέους τα σχεδόν 250 είναι των τραπεζών, είναι κάτι που με ξεπερνά.

Στο δια ταύτα δεν βαυκαλίζομαι ότι μπορεί να γίνει κάτι δραστικό… Έτσι κι αλλιώς, πίσω από τα παιχνίδια που παίζονται στα διάφορα χρηματιστήρια του κόσμου, κρύβονται τεράστια οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα… 
 
 Μπορεί ξαφνικά σε λίγο καιρό και αφού, έχουν γίνει οι απαραίτητες πολιτικές και οικονομικές «διευθετήσεις», να δούμε ένα ράλι ανόδου στο ελληνικό χρηματιστήριο!!! 
 
Η πονεμένη ιστορία του 2000 θα πρέπει να μας έχει παραδειγματίσει όλους… 
Αγοράζουμε φθηνά και πουλάμε πανάκριβα… 
Αρκεί να έχουμε την δύναμη να το πετύχουμε…Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 11 February 2016 | 2:34 am


"ΛΑΟΘΑΛΑΣΣΑ" στο ΠΑΓΚΩΑΚΟ συλλαλητήριο ΚΑΤΑ του Hotspot - ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ


Δήμαρχε, πες την ΑΛΗΘΕΙΑ στον λαό της Κω...

ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΘΑ ΓΙΝΕΤΕ...

ΠΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΝΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ...

ΠΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΑΤΑΝΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ, ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ, ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ  ΕΚΛΕΓΕΙΝ ΚΑΙ ΕΚΛΕΓΕΣΘΑΙ...

ΠΕΣΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ...

ΟΤΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ, ΕΠΙΧΕΙΡΕΊΤΑΙ Η ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΚΑΙ Η ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.

Καλλιόπη Σουφλή"ΛΑΟΘΑΛΑΣΣΑ" στο ΠΑΓΚΩΑΚΟ συλλαλητήριο ΚΑΤΑ του Hotspot - ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ
Πραγματοποιήθηκε παρουσία μεγάλου αριθμού Κώων πολιτών το Παγκωακό συλλαλητήριο, όπου οι κάτοικοι του νησιού συγκεντρώθηκαν να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά για τη δημιουργία Hotspot στο νησί της ΚΩ. 
Η προσέλευση του κόσμου πραγματικά ήταν μεγάλη, κάτι που αποδεικνύει τελικώς ότι
οι αντιδράσεις για τη δημιουργία των Hot spot δεν είναι μεμονωμένα από 30-40 άτομα.
Να σημειωθεί ότι αρχικά τον λόγο πήρε ο Δήμαρχος Κω Γ. Κυρίτσης, ο οποίος για μία ακόμη φορά είπε για τη στάση του Δήμου Κω για τα Ηot spot, τις 10+1 προτάσεις που ήδη έχει δώσει στους αρμόδιους και το αίτημα του να αναχωρήσουν τα ΜΑΤ από το νησί. 
 Τόνισε επίσης να διδάξουμε ήθος, ψυχραιμία και οποιαδήποτε κίνηση γίνεται να είναι ειρηνική και όπως χαρακτηριστικά είπε "ακόμη και αν υπάρξουν βίαιες πράξεις προς εμάς ας φάμε ξύλο και να μην αντιδράσουμε".
Εν συνεχεία, μίλησε ο εκπρόσωπος της Ένωσης Ξενοδόχων Κω κ. Μηνάς Χατζημιχαήλ και ο εκπρόσωπος της Συντονιστικής Επιτροπής των κατοίκων κ. Μανώλης Μπαλάσας, επισημαίνοντας και οι δύο τις συνέπειες που θα έχει η δημιουργία hot spot στο νησί. 
Πραγματοποιήθηκε πορεία προς το ΑΤ τμήμα Κω, όπου κρατούνται τα παιδιά από τα επεισόδια στο Πυλί, δίνοντας ένα μήνυμα συμπαράστασης, φωνάζοντας συνθήματα, όπως ΒΓΑΛΤΕ ΤΟΥΣ ΕΞΩ...!!, ενώ ακούστηκε ο Εθνικός ύμνος...!! 

Επιχειρήθηκε από επιτροπή των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων να συναντηθούν με τα παιδιά, κάτι το οποίο δεν ήταν εφικτό λόγω του ότι ήταν ήδη για απολογία, όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος της κοινότητας Ασφενδιού κ. Μαλιλής, μεταφέροντας την πληροφορία ότι ήδη τρεις αφέθηκαν ελεύθεροι και πιθανότατα σε λίγες ώρες και οι υπόλοιποι. 

Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι Κυριακή στις 11:00 στο Πυλί στον Άγιο Γεώργιο θα πραγματοποιηθεί ειρηνική πορεία
φωτό από Emmanouil Christodoulidi

Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 11 February 2016 | 2:27 am


Οι Γάλλοι αγρότες μπαίνουν στο Παρίσι/εδώ υπάρχει τροχαία … Ενώ η "αριστερή" ΕΛΑΣ στρατιωτικά σχέδια άμυνας της πρωτεύουσας από τους «βαρβάρους». Τρομάρα σας …(video)


 Ρε τσογλάνια, η χούντα του Παπαδόπουλου, ήταν παρθένα... αρσακειάδα μπροστά σας... 
ΕΠΡΕΠΕ ΤΟΤΕ, ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙ ΖΩΝΤΑΝΟ... αλλά βλέπεις ήταν και ο Παττακός... που είχε κολλητό τον πατέρα του Τσίπρα.. ή μήπως... γαμπρό;;;;

Καλλιόπη Σουφλή

Υ.Γ. Ρε πούστη μου που κατάντησα... να "υπερασπίζομαι" την χούντα του Παπαδόπουλου, μ' αυτούς τους ΣΤΑΛΙΝΟΦΑΣΙΣΤΕΣ.


Εκατοντάδες τρακτέρ κατευθύνονται προς το Παρίσι για την μεγάλη αγροτική διαμαρτυρία.
BINTEO EΔΩΠηγή

Δημοσιεύθηκε στις 11 February 2016 | 2:05 am


Ξεμένοντας από χρήμα, από συμμάχους, από άλλοθι (και από κορόιδα)


 

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΕΤΡΑΚΗ

Η κυβέρνηση ακολουθεί την προδιαγεγραμμένη πορεία της. 


Και το κάνει πολύ γρήγορα. 

Αυτό το λαϊκιστικό αριστερό-δεξιό συνοθύλευμα, φρόντισε να φάει τα ψωμιά του πριν ακόμη τα πιάσει στα χέρια του.

Η κυβέρνηση αυτή λοιπόν μετα τις εκλογές του Σεπτεμβρίου πίστευε στις γρήγορες λύσεις. 


Έχουμε ψηφίσει το δικό μας Μνημόνιο, βάζουμε τον κ. Τσακαλωτο, τον κ. Κατρουγκαλο, τον κ. Σταθακη να δέχονται ότι μας ζητάνε, κλείνουμε την αξιολόγηση τον Νοέμβριο άντε το πολύ Δεκέμβριο, παίρνουμε την μείωση του χρέους μέχρι τον Φλεβάρη και μετά καβάλα στην Ανάπτυξη κατακτούμε τις λεωφόρους του μέλλοντος μένοντας στην κυβέρνηση μέχρι τα βαθιά γεράματα…


Ο Αντώνης με τα λόγια,
κτίζει Ανώγεια και Κατώγεια…

Κάπως έτσι την πάτησαν και αυτοί. Και μαζί τους και εμείς.

Σήμερα η κυβέρνηση έχει οδηγήσει την χώρα σε δεινή θέση . Στην κόψη του ξυραφιού. 


Η οικονομία βυθίζεται, οι αντοχές εξαντλήθηκαν. ...

Η κοινωνία έχει στραφεί ομόθυμα εναντίον της κυβέρνησης, στο εξωτερικό οι σύμμαχοι έχουν αρχίσει να κτυπούν απλώς την πλάτη στο στυλ εκείνου του Φινλανδού με το «Κάλο κουράγιο Έλληνες», οι Σκοπιανοί αναδεικνύονται σε συνοριοφύλακα της …Ευρώπης την ώρα που ο κ. Μουζαλας με τον Πάνο Καμμενο προσπαθούν να βρουν τρόπο μετατροπής της Ελλάδας σε στρατόπεδο συγκέντρωσης μερικών εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών. 


Αυτών που πριν λίγους μήνες ο κ. Καμμενος ονόμαζε «λάθρο»…

Όμως η κυβέρνηση ξέμεινε πια από ακροατήριο και αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της. 


Ακόμη και εκείνοι που πιάστηκαν κορόιδο, πιστεύοντας καλόπιστα ότι η Αριστερά, δεν μπορεί, με τις ευαισθησίες που έχει θα τα καταφέρει να μας κάνει πιο εύπεπτο το Μνημόνιο, αρχίζουν να συνέρχονται.

Γιατί πολύ απλά η κυβέρνηση αυτή του Αλέξη Τσιπρα και του Πάνου Καμμενου δείχνει ότι δεν μπορεί. Το μόνο που καταφέρνει μέχρι τώρα είναι να εφευρίσκει άλλοθι για να εξηγεί τις αποτυχίες της και την σήψη της.

Παρακολουθούμε την συζήτηση («Θα τους πηδήξουμε» έγραφε γνωστός αρθρογράφος) για την διαπλοκή, που υπονομεύει την κυβέρνηση, για τα κανάλια που δεν την αφήνουν να πιάσει το μάξιμουμ της απόδοσης της κλπ.

Αλήθεια τι εμποδίζει την κυβέρνηση να βάλει τάξη; Να τιμωρήσει όσα “εγκλήματα» έχουν διαπράξει οι καναλάρχες και οι εκδότες; Γιατί περιορίζεται σε απειλές; 


Κάποιοι είπαν ότι είναι μια μορφή εκβιασμού. Μην μιλάς γιατί θα σε κλείσουμε. 

Δεν φαίνεται να πιάνει το κόλπο, αλλα εδώ φαίνεται ότι υπάρχουν κάποιες σατανικές σκέψεις.

Αφήστε τους να μας πολεμάνε, θα είναι το άλλοθι μας στα τελευταία κορόιδα που έχουν απομείνει. 


Οι καναλάρχες φταίνε για όλα, φταίνε που δεν σκίσαμε πέρυσι τα Μνημόνια, φταίνε που υπογράψαμε το ολόδικο μας Μνημόνιο, φταίνε που δεν εφαρμόζουμε όσα συμφωνήσαμε με τον Σόιμπλε.

Τα κάναμε σκατά, σας χώσαμε στο Τρίτο Μνημόνιο, σας φορτώσαμε 2-3 δις ακόμη αλλά φταίνε οι καναλαρχες.

Όταν χαθούν όλες οι επιλογές και το μόνο που θα απομένει θα είναι το Κουγκι των εκλογών, όπως υπέδειξε ο κ. Καμμενος στον συνεταίρο του, θα είναι τουλάχιστον ένα προεκλογικό επιχείρημα. Να διώξουμε τους καναλάρχες που υπονομεύουν την Μνημονιακή κυβέρνηση μας.


Μόνο που στην μπαρουταποθήκη πάνω θα καθόμαστε εμείς…
 
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 11 February 2016 | 1:36 am


Στους φορολογούμενους τα χρέη του Μεγάρου Μουσικής


 Προς όλες τις χασισομένες και κοκαϊνομανείς πολιτικές πόρνες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ... και όποιο  άλλο πολιτικό πορνίδιο, ψηφίσει αυτό το ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ...

Κάθε παράνομο νομοσχέδιο που ψηφίζετε, κάθε παράνομο χρέος που περνάτε στον ελληνικό λαό, πολύ σύντομα, θα γυρίσει πάνω σας και πάνω στις οικογένειές σας, την οργή του...
Και θα είναι μια οργή, που δεν θα έχει όρια και έλεος...

Αυτό να το θυμάστε, την ώρα της ψήφου.
ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΜΕ ΑΙΜΑ ΚΑΘΕ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.

Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΑΦΡΥΝΕΙ ΚΑΠΩΣ ΤΙΣ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ...

ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΑΥΤΟΥΡΓΟΣ ΕΝΟΣ ΑΚΟΜΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΩΠΗΛΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ, ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΚΑΤΑΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ... ΚΑΙ ΩΣ ΣΥΝΑΥΤΟΥΡΓΟΣ ΘΑ ΥΠΟΣΤΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ. (ευελπιστούμε ακόμα, στην αντίσταση των ολίγων έντιμων δικαστών).


Καλλιόπη Σουφλή


Στους φορολογούμενους τα χρέη του Μεγάρου Μουσικής


Με μια σκανδαλώδη τροπολογία (που είχε εισαχθεί στις δύο κυρώσεις των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, οι οποίες αναρτήθηκαν σε ΦΕΚ την περίοδο των Χριστουγεννιάτικων εορτών) η οποία έρχεται προς ψήφιση αύριο το μεσημέρι, η κυβέρνηση επιχειρεί να φορτώσει τα χρέη του Μεγάλου Μουσικής στους έλληνες φορολογούμενους.


Σύμφωνα με
την τροπολογία, το ελληνικό δημόσιο:
- αναλαμβάνει την εξόφληση του συνόλου των ληξιπρόθεσμων λειτουργικών υποχρεώσεων του Μεγάρου, ύψους 14,39 εκατ. ευρώ,

- παραιτείται από τη διεκδίκηση βεβαιωμένων οφειλών 43,41 εκατ. ευρώ,

- αναλαμβάνει το σύνολο των δανειακών υποχρεώσεων του Μεγάρου,

- απαλλάσσει το Μέγαρο «από κάθε φύσεως φόρους, τέλη, εισφορές και δικαιώματα ή οποιαδήποτε άλλη επιβάρυνση υπέρ του Δημοσίου, για πράξεις που σχετίζονται με την ανάληψη των ανωτέρω δανειακών του υποχρεώσεων» από το ελληνικό Δημόσιο.

Αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κείμενο της τροπολογίας:

"(...) με το παρόν σχέδιο νόμου προβλέπεται πλέον ρητώς η πλήρης και ευθεία ανάληψη της υποχρεώσεως αποπληρωμής των τοκοχρεωλυτικών δόσεων των δανείων του ΟΜΜΑ από το Ελληνικό Δημόσιο. 

Τα δάνεια αυτά, 25ετούς διαρκείας, ανέρχονται (...) σε 245 εκατομμύρια ευρώ και το υπολειπόμενο κατά κεφάλαιο ποσό προς αποπληρωμή, εκτός τόκων, ανέρχεται σε 226,33 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το ποσό του συνόλου των υπολειπομένων τοκοχρεωλυτικών δόσεων, περιλαμβανομένων δηλαδή των τόκων, ανέρχεται σε 326,33 εκατομμύρια ευρώ. 


Η ανάληψη της υποχρεώσεως αυτής είναι δημοσιονομικά ουδέτερη, δεν επιβαρύνει δηλαδή περαιτέρω ούτε το χρέος ούτε το έλλειμμα αφού έχει ήδη μέχρι τώρα συνυπολογισθεί".


Όλα αυτά, με αντάλλαγμα την παραχώρηση στο ελληνικό Δημόσιο του συνόλου των κτιριακών εγκαταστάσεων του Μεγάρου, παλαιών και νεότερων. 

Μόνο που… τα κτίρια αυτά θα παραμείνουν (έλεγχος, διαχείριση και διοίκηση) στον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (ΟΜΜΑ) για διάστημα 30 ετών

Διάστημα, μάλιστα, για το οποίο το ελληνικό Δημόσιο παραιτείται και από την είσπραξη τιμήματος...

Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 11 February 2016 | 1:08 am


Ο Γέροντας Μεθόδιος και ο πατήρ Σάββας, για την ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ(βιντεο)Αν και το συγκεκριμένο κανάλι που έχει αναρτήσει τις ομιλίες του Γέροντα Μεθόδιου, ηγούμενου της ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ και του πατρός Σάββα, είναι αποκλεισμένο από τα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ, γιατί προμοτάρει έναν ψυχασθενή μοναχό που γυμνός λειτουργεί και ισχυρίζεται πως είναι ο... Βασιλιάς Ιωάννης, μπροστά στην σημαντικότητα της ενημέρωσης, κάνω μια μικρή υποχώρηση.

Ακουστε το βίντεο, είναι και οι δυο ομιλητές, εξαίρετοι στις ομιλίες τους για την ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ.

Καλλιόπη ΣουφλήΔημοσιεύθηκε στις 11 February 2016 | 12:46 am


Ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί: Η Κυβέρνησή διαπράττει συνταγματική εκτροπή
Με ανακοίνωση απαντά η Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας) στις κυβερνητικές ανακοινώσεις περί κατάθεσης νομοθετικής διάταξης για τις τηλεοπτικές άδειες, καλώντας την κυβέρνηση σε διάλογο για να μπουν οι κανόνες που λέει ότι επιθυμεί στο τηλεοπτικό τοπίο...
Η κυβέρνηση με την νομοθετική διάταξη πλέον θα ορίζει πως οι τηλεοπτικές άδειες εθνικής εμβέλειας θα είναι τέσσερις και η διαγωνιστική διαδικασία θα πραγματοποιηθεί υπό την κυβερνητική αιγίδα και δίχως τη συμμετοχή ή την εποπτεία του ΕΣΡ.

Η ανακοίνωση της ΕΙΤΗΣΕΕ αναφέρει ότι

«Κατά τη διάρκεια του σημερινού Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι προτίθεται να καταθέσει νομοθετική διάταξη με την οποία θα ορίζεται ότι οι τηλεοπτικές άδειες εθνικής εμβέλειας θα είναι τέσσερις και πώς τη διαγωνιστική διαδικασία θα πραγματοποιήσει η Κυβέρνηση, παρακάμπτοντας το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Μάλιστα, ο κ. Πρωθυπουργός, για να δικαιολογήσει την απόφασή του, έκανε λόγο για αντισυνταγματική εκτροπή που έχει προηγηθεί και τον αναγκάζει να προχωρήσει στην κίνησή του αυτή!

Ωστόσο, το Σύνταγμα και συγκεκριμένα το άρθρο 15 παρ. 2 ορίζουν το πλαίσιο των παραπάνω, ξεκαθαρίζοντας ότι η αρμοδιότητα ανήκει στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης ως Ανεξάρτητη Αρχή. Η Κυβέρνησή διαπράττει συνταγματική εκτροπή, επιδιώκοντας να ελέγξει με τόσο προφανώς μη νόμιμο τρόπο τους φορείς της ενημέρωσης και ψυχαγωγίας μέσω τηλεόρασης. Παίρνει μια αρμοδιότητα που το ίδιο το Σύνταγμα ορίζει ότι ανήκει σε μια Ανεξάρτητη Αρχή, για να κάνει «παιχνίδια εξουσίας» με όρους αδιαφάνειας.

Την ίδια στιγμή, με άκρως αυταρχικό και καθόλου τεκμηριωμένο τρόπο, η Κυβέρνηση αποφασίζει και διατάσσει ότι οι τηλεοπτικές άδειες θα είναι τέσσερις, γιατί τόσες προφανώς εξυπηρετούν τις προθέσεις της.

Για να «τεκμηριώσει» την απόφαση αυτή, η Κυβέρνηση εμφανίζει ταχυδακτυλουργικά μια μελέτη, από την οποία υποτίθεται ότι προκύπτει η τεκμηρίωση ύπαρξης τεσσάρων μόνο τηλεοπτικών αδειών. Όμως, με τη μελέτη αυτή, η Κυβέρνηση παραπλανά το Κοινοβούλιο, τα κόμματα, τους βουλευτές.

Τα πέντε λανθασμένα συμπεράσματα για τη Μελέτη του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου της Φλωρεντίας

Συμπέρασμα 1ο: Με την σημερινή τεχνολογία η Digea έχει τη δυνατότητα να εκπέμπει 16 προγράμματα υψηλής ευκρίνειας ή 48 κανονικής ευκρίνειας και στο μέλλον 54 και 150 αντίστοιχα.

Συμπέρασμα 2ο: Η μελέτη έχει ακόμα και αριθμητικά λάθη. Ενώ αναφέρει ότι η χωρητικότητα ενός πολυπλέκτη είναι 24.88 Mbit/s και η απαίτηση μίας ροής υψηλής ευκρίνειας είναι 8 Mbit/s, καταλήγει ότι χωρούν δύο ροές αντί για 3. Το συμπέρασμα των 4 προγραμμάτων βγαίνει μετά από αριθμητικά λάθη, λανθασμένες παραδοχές και λογικές υπερβάσεις.

Συμπέρασμα 3ο: Η μελέτη αναφέρει ότι σε κανένα κράτος της Ε.Ε δεν έχει γίνει διαγωνισμός για χορήγηση αδειών παρόχου περιεχομένου με δημοπράτηση ή άλλη διαδικασία. Για τον υπολογισμό του τιμήματος συγκρίνει με διαδικασίες για χορήγηση χρήσης φάσματος, κάτι που έχει ολοκληρωθεί στην Ελλάδα και έχει καταβληθεί τίμημα € 4.1 εκ ανά πολυπλέκτη. Δηλαδή η πρόταση είναι να πληρωθεί δύο φορές το ίδιο πράγμα.

Συμπέρασμα 4ο: Από την ίδια μελέτη προκύπτει ότι το τίμημα που έδωσε η Digea είναι υπερβολικό, τουλάχιστον διπλάσιο από την πρόταση της μελέτης

Συμπέρασμα 5ο: Δεν υπάρχει αξιολόγηση ή πρόταση για οικονομική βιωσιμότητα σταθμών.

Ας πάψει λοιπόν η Κυβέρνηση την τακτική δημιουργίας φανταστικών εχθρών που δήθεν δεν θέλουν να μπει τάξη στο τοπίο.

Θυμίζουμε ότι τα μέλη της ΕΙΤΗΣΕΕ, οι τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας, έχουν καταθέσει τις προτάσεις τους επανειλημμένα, ώστε να ρυθμιστεί επιτέλους το τηλεοπτικό τοπίο, με διαφάνεια, υγιώς, απρόσκοπτα και βιώσιμα, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα τον πλουραλισμό και την πολυφωνία των απόψεων, αλλά και τις χιλιάδες θέσεις εργασίας. Κι αυτό είναι που η Κυβέρνηση δεν επιθυμεί, ακριβώς για να μπορεί να ελέγχει και εκβιάζει τους τηλεοπτικούς σταθμούς. Γι αυτό εφευρίσκει νομοθετικά εκτρώματα, για να μπορέσει να επιβάλει αυθαίρετα τους δικούς της κανόνες.

Καλούμε την Κυβέρνηση, αντί να μιλά απλώς για διαφάνεια και συνταγματική νομιμότητα, να κάνει πράξη τις αρχές που επικαλείται, και με διάλογο να μπουν κανόνες στο τηλεοπτικό τοπίο.

Δεν χρειάζεται να ανακαλυφθεί ο τροχός σε μια χώρα της Ευρώπης. Ισχύει το ευρωπαϊκό κεκτημένο και το προστατεύουν το Σύνταγμα και οι διεθνείς συνθήκες».

Είναι σαφές λοιπόν ότι ακόμα και αν η κυβέρνηση προχωρήσει στην ψήφιση της σχετικής διάταξης η ΕΙΤΗΣΕΕ θα διεκδικήσει τα νόμιμα δικαιώματά της προβάλλοντας τα επιχειρήματά της στα ευρωπαϊκά δικαστήρια…!
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 11 February 2016 | 12:32 am


Συνένευξη με μια ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ Σύρια Ρεπόρτερ ονόματι Άφρα Ντάγερ!Μια ακόμη δημοσιογραφικη επιτυχία, για τον δημοσιογράφο - συγγραφέα - ερευνητή, ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ, που το δημοσιογραφικό του ήθος και οι επιτυχίες του, κάνουν περήφανη της ομογένεια στην Αμερική, αλλά και εμάς που ζούμε στην Ελλάδα.
 
 Screen Shot 2016-02-10 at 11.29.23 AM.png


-του Ιωάν. Κουντούρη | Λος Άντζελες


Η Σύρια Ρεπόρτερ Άφρα Ντάγερ μας αποκαλύπτει σε αυτή τη συνέντευξη φοβερές αλήθειες για το τι πραγματικά συμβαίνει εκεί στη Συρία.  

Αυτή μένει στη πόλιν Λατάκια και τα ΒΙΩΝΕΙ ΟΛΑ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ!!!  


Άρα, καλύτερη πηγή πληροφορίας για το τι ακριβώς συμβαίνει εκεί στην Συρία ΔΕΝ πρόκεται να βρούμε πουθενά αλλού!  

Στο τέλος της εκπομπής δίνω μια σύνοψη της συνέντευξης και στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ…Η Άφρα (Αύρα) Ντάγερ είναι και αρχιτέκτονας (το επάγγελμα) και…για αναγκαστικούς λόγους…δημοσιογράφος/πολιτική ακτιβίστρια λόγῳ της καταστάσεως εκεί στη Συρία «χάριν» στις ΗΠΑ, Ισρα-HELL, Τουρκία και τις Νατοϊκές χώρες εν γένει.  


Αυτή εμφανίζεται τακτικά σε μεγάλα κανάλια (όμως RT, PressTV), εφόσον έχει ρεύμα η περιοχή που ζεί!  


Δηλαδή, κάθε φορά που μιλάμε εμείς οι δύο στο Σκάηπ, ακούγονται στο παρασκήνιο εκρήξεις βόμβων και πυροβολισμοί και, πολλές φορές, χτυπάνε εκεί και τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειάς τους!  

Είναι δύσκολο να «πετύχεις» αυτήν την κοπέλα για συνέντευξη λόγῳ της καταστάσεως της πατρίδος της, αλλά αυτή τη φορά είμασταν τυχεροί!


Screen Shot 2016-02-10 at 12.03.06 PM.png


Για να δείτε μερικές απο τις συνεντεύξεις της στα μεγάλα κανάλια, πατήστε εδώ και εδώ.


Η Άφρα μας φανερώνει εδώ αποκλειστικές πληροφορίες για την…ΥΠΑΡΚΤΗ κατάσταση εκεί στο έδαφος στην Συρία.  


Ήτοι, μας επιβεβαιώνει ότι όταν τραυματίζονται οι μαχητές της ΙΣΙΣ (ISIS), πάνε στους φίλους τους τους…ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ για ιατρική περίθαλψη!


Το ιστολόγιό της είναι: https://syrianaafrona.wordpress.com

Απο αυτό το μπλόγκ της, μπορείτε να μάθετε φοβερές αποκαλύψεις και αναλύσεις για την κατάσταση στην Συρία που ΔΕΝ μας αποκαλύπτουν τα ΜΜΕ για λόγους ευνόητους.  

Το κανάλι της στο Youtube.com είναι Syrian Afraa

Επίσης, μπορείστε να διαβάσετε τα άρθρα της στο γνωστό σάιτ syrianews.cc.  

Το πρώτο άρθρο που έγραψα για την Άφρα με τίτλο «ΈΛΛΗΝΑΣ ΥΠΗΚΟΟΣ ένας απο τους κύριους πράκτορες της ISIS!», δημοσιεύθηκε στην Ελεύθερη Ώρα και μας αποκαλύπτει απίστευτα πράγματα που, απ᾽ότι φαίνεται, τα ΑΓΝΟΕΙ η Ελληνική κυβέρνηση!  


Όμως, μην μας φαίνονται περίεργα όλ᾽αυτά, ιδιαίτερα όταν έχουμε να κάνουμε εμείς οι Έλληνες με μια κυβέρνηση που σύμφωνα με τον πράκτορα της ΕΥΠ, τον κ. ΜΑΝΩΛΗ ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑ για να είμαστε ακριβείς, κάνει κρυφές συμφωνίες με τους ΑΡΧΗ-ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΤΕΣ της ISIS τους….ΤΟΥΡΚΟΥΣ με τον ίδιον τον Δοιηκητή της ΕΥΠ, τον δημοσιο-ΓΚΆΦΟ κ. Ιωάν. Ρουμπάτη, να παίζει τεράστιο ρόλο σε αυτό σε συνεννόηση με Τσίπρα και Καμμένο τον…ΧΑΜΈΜΟ. 


 Διαβάστε αυτά που μας έχει αποκαλύψει τελευταίως πάνω σε όλ᾽αυτά η κα. Πόπη Σουφλή απο τα Αττικά Νέα (πατήστε εδώ).

Καταλαβαίνετε τώρα ΓΙΑΤΙ εμάς μας έβαλαν στο στόχαστρο, μαζί με τον καλό Συριακό λαό, οι σατανικές δυνάμεις της Νέας Τάξης Πραγμάτων;;;  

Τη μία χώρα, την Συρία, την αδειάζουν με πρόσφυγες (για να κλέψουν τα πετρέλαιά τους, πστήστε εδώ για αποδείξεις) και την άλλην, την Ελλάδα, την…ΚΑΤΑΚΛΥΖΟΥΝ με πάρα πολλές ροές λαθρομεταναστών.  


Στο τέλος αυτής της συνέντευξης, συζητήσαμε για τη μεγάλη κοινότητα…ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΩΝ που ζούν στην Συρία και που η καταγωγή της προέρχεται εκ της…ΚΡΗΤΗΣ!!!

-Γιάννης
GreekNewsOnDemand.com
JohnKountouris.com

Τώρα σας παρουσιάζω την εκπομπή μας!…

Syrian Political Activist/Reporter Afraa Dagher! • Η Σύρια Ρεπόρτερ Άφρα Ντάγερ

Πατήστε εδώ για την εκπομπή μας…

Και εάν δεν σας ανοίξει στο JewTube, τότε πατήστε εδώ για να την δείτε στο Vimeo…

Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 10 February 2016 | 11:49 pm


Τι είπε ο Φράγκος Φραγκούλης για τη δημιουργία κόμματος με Τάκη Μπαλτάκο! Eγώ με αυτόν;

 Τελικά άλλαξαν τα πράγματα στρατηγέ;

Και έπρεπε να τα πει μέσα στην... ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΛΕΣΧΗ;
ΤΗΝ ΛΕΣΧΗ ΤΗΣ ΜΑΣΣΟΝΙΑΣ;;;

Καλλιόπη Σουφλή
 
fragos

Ο Φραγκούλης Φράγκος σήμερα το απόγευμα από την Αθηναϊκή Λέσχη έβαλε τέλος στα σενάρια που τον θέλουν να συμμετάσχει σε ηγετική θέση στο δεξιάς πλεύσης κόμμα που δρομολογεί ο Τάκης Μπαλτάκος.Χαρακτηριστικά ο Φραγκούλης Φράγκος με αφορμή ερώτηση παρευρισκομένου στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αθηναϊκή Λέσχη, τόνισε ότι «δεν υπηρετεί κόμματα, υπηρετεί μόνο την πατρίδα» και προσέθεσε μάλλον υποτιμητικά εκφραζόμενος προς το πρόσωπο του τέως γενικού γραμματέα της κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, ότι εάν ήθελε να κάνει κόμμα θα το έκανε μόνος τους, όχι πάντως με τον Τάκη Μπαλτάκο.


Ο υποτιμητικός σχολιασμός προς τον Μπαλτάκο, έχει διττό περιεχόμενο: Πρώτον για τις σχέσεις του με το Σαμαρά και δεύτερον για τον πιθανό χρηματοδότη και χορηγό του Μπαλτάκου, το γνωστό φαρμακοβιομήχανο που όπου βρεθεί κερνάει “μπίρες”.


Μια ζωή τα ίδια παραμύθια ο κολαούζος νομικός της πλάκας.Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 10 February 2016 | 11:36 pm


Στα τέσσερα - Το τραγούδι του Πάνου Καμμένου (ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε το βίντεο...Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 10 February 2016 | 11:22 pm


ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΟ! Φαντάροι αρνήθηκαν την Απόσπαση στο στρατόπεδο του Σχιστού...ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ!
ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ!

Καλλιόπη Σουφλή


 
Σε δεινή πολιτικά θέση βρίσκεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. 
 
Και αυτό γιατί όχι μόνο αυξάνει η οργή και η αγανάκτηση, αλλά και γιατί ήδη οξύνονται οι αντιδράσεις των φαντάρων και του μόνιμου προσωπικού που διατάχτηκαν να εργαστούν ως είλωτες προκειμένου να υλοποιηθεί η απόφαση του υπουργικού συμβουλίου, που προβλέπει ο Στρατός να φτιάξει, λειτουργήσει, συντονίσει hotspots, μετατρέποντας παράλληλα δύο εγκαταλειμμένα στρατόπεδα σε «κέντρα μετεγκατάστασης» μεταναστών!

 
Τονίζουμε ότι το σύνολο του εμπλεκόμενου προσωπικού –στρατιώτες, Υπαξιωματικοί, Αξιωματικοί- εκφράζουν τα πιο ακραία συναισθήματα τους καθώς εργάζονται ως δούλοι μέσα σε άθλιες συνθήκες, ατελείωτες ώρες, για να στήσουν τα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης φυλάκισης-ελέγχου-διαλογής-απέλασης των μεταναστών.

Οι επικριτικές τους σκέψεις και τα λόγια δεν αφορούν μόνο αυτό που διατάχτηκαν να κάνουν. 
 
 
Με πολύ ανθρωπιά και συναίσθηση του πονεμένου, δυστυχισμένου, απελπισμένου συνανθρώπου τους, που έχει περάσει τα μύρια όσα για να γλυτώσει από τους πολέμους και τις επεμβάσεις, έχει θαλασσοπνιγεί, συχνά χάνοντας αγαπημένα του πρόσωπα, για να διεκδικήσει σωτηρία και ένα καλύτερο μέλλον. 
 
 
Σκέφτονται, ότι και να κάνουν, όσο ιδρώτα και να χύσουν, δε μπορεί να φιλοξενηθεί άνθρωπος σε αυτούς τους χώρους. 
 
 
Είτε είναι το μέχρι πρόσφατα εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο στον Σχιστό, είτε είναι το αντίστοιχο στην περιοχή Σταμάτας-Σίνδου.
 
 
Το χειρότερο για την κυβέρνηση είναι ότι το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων αφουγκράζεται τα συναισθήματα του λαού μας, γυρνά την πλάτη στους αιματοβαμμένους ρατσιστές δολοφόνους ΝΑΖΙ της Χρυσής Αυγής, νοιώθει αηδία για το σύνολο της «δημοκρατικής και φιλέσπαχνης» Ευρωπαϊκής Ένωσης και το ΝΑΤΟ, που στέλνουν τις μισθοφορικές στρατιωτικές και κατασταλτικές τους δυνάμεις –Frontec, Ακτοφυλακή, 100 Γερμανούς μπάτσους, στρατό της Αυστρίας και των χωρών της Κεντρικής Ευρώπης στα σύνορα της ΠΓΔΜ, σηκώνουν νέα Τείχη του Αίσχους σε Βουλγαρία και ΠΓΔΜ. 
 
 
Είναι ο σύγχρονος ολοκληρωτικός καπιταλισμός που αντιμετωπίζει τους Μετανάστες ως τους Εβραίους της εποχής μας! 
 
 
Η αντιμετώπισή τους αποτελεί ταυτόχρονα προπομπό για το γενικευμένο καθεστώς εργασιακής βαρβαρότητας και διάλυσης κάθε δικαιώματος. 
 
 
Η δαιμονοποίηση των μεταναστών ως ισλαμοφοβία δικαιολογεί στους ευρωπαϊκούς λαούς την κρατική τρομοκρατία, αιτιολογεί τα μέτρα διαρκούς έκτακτης ανάγκης, την περιστολή δικαιωμάτων, ετοιμάζει την επόμενη μέρα για το σύνολο των εργαζομένων. 
 
 
Δεν είναι επιστροφή στο φασιστικό παρελθόν, αλλά το απάνθρωπο πρόσωπο του σύγχρονου κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού ενάντια σε εσωτερικούς και εξωτερικούς εχθρούς.

Αυτό το καταλαβαίνουν οι φαντάροι, οι υπαξιωματικοί και αξιωματικοί καθώς είναι αυτοί που εκπαιδεύονται για την αντιμετώπιση των «ασύμμετρων απειλών», την εφαρμογή των δογμάτων Άμυνας-Ασφάλειας, την χρήση του στρατού στο εσωτερικό της χώρας. 
 
Και πλέον υπάρχουν φαντάροι που ανοικτά διαχωρίζουν τη θέση τους, Αρνούνται να γίνουν Συμμέτοχοι-Συνένοχοι στον Ευρωπαϊκό Πόλεμο εναντίον των προσφύγων-μεταναστών. 
 
 
Τόσο σε μονάδες της Θεσσαλονίκης, όσο και της Αθήνας οι συνάδελφοι βγήκαν Παραπονούμενοι και Αρνήθηκαν να προσφέρουν οποιαδήποτε υπηρεσία στα HOT SPOT. 
 
 
Μάλιστα, τόνισαν στους διοικητές ότι άλλος είναι ο όρκος που έχουν δώσει και σε καμιά περίπτωση η δέσμευση τους να υπερασπίζουν την Άμυνας, τους Νόμους και το Σύνταγμα, δεν τους επιτρέπει να θεωρήσουν «εχθρό που επιβουλεύεται» τον πρόσφυγα ή να προσφέρουν υπηρεσίες που σε καμιά περίπτωση δεν είναι αντικείμενο των Ενόπλων Δυνάμεων. 

 
Η απάντηση της ιεραρχίας ήταν η απόπειρα τρομοκράτησης των φαντάρων. 
 
 
Οι διοικητές δηλώνουν ότι δε μπορούν να αμφισβητήσουν την εντολή της πολιτικής ηγεσίας, αρνήθηκαν το δικαίωμα των συνάδελφων να Αρνηθούν και απείλησαν να παραπέμψουν τους στρατιώτες στο Στρατοδικείο. 
 
 
Αποκαλύπτοντας για μια ακόμη φορά ότι η ακραία ταξική πολιτική, που πνίγει βρέφη στο Αιγαίο, διαλέγει φθηνό εργατικό δυναμικό και πετά όσους δεν κάνουν στα ευρωπαϊκά αφεντικά πίσω στην πείνα και τον πόλεμο, έχει συστατικό της στοιχείο τον κρατικό αυταρχισμό και την κρατική τρομοκρατία. Αποδεικνύει ότι για να μετατρέψει τη χώρα μας σε απέραντο στρατόπεδο εγκλείστων μεταναστών, θα παραβιάσει ακόμη και το Σύνταγμα.
 

Οι φαντάροι όμως τελικά Νίκησαν. Ενώ το πρωί απειλούσαν με Στρατοδικείο όσους αρνήθηκαν την Απόσπαση στο στρατόπεδο του Σχιστού, το μεσημέρι ειδοποίησαν από τη διοίκηση της μονάδας ότι Ακυρώνεται η Απόσπαση και δε θα σταλούν οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι άλλη μέρα.
 
 
Να εκτιμήσουμε ότι είναι η δεύτερη φορά που ο αγώνας των φαντάρων κοντράρει μια κεντρική κυβερνητική πολιτική απόφαση εμπλοκής των Ενόπλων Δυνάμεων σε πολεμική αναμέτρηση, και με την αποφασιστικότητα του υποχρεώνει σε αναδίπλωση την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία. 
 
 
Να θυμίσουμε ότι και στην περίπτωση εμπλοκής φαντάρων στο Ευρωπαϊκό Στρατηγείο της Λάρισας, που καθοδηγούσε τη γαλλική ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, δύο συνάδελφοι είχαν Αρνηθεί την οποιαδήποτε συμμετοχή τους, και ενώ αρχικά απειλήθηκαν με Στρατοδικείο, τελικά μετατέθηκαν σε άλλες μονάδες! 

 
Τώρα, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αντιμετωπίζει την κορύφωση των λαϊκών αντιδράσεων για το αντιασφαλιστικό έκτρωμα -ενώ ακολουθεί το βάρβαρο φορολογικό νομοσχέδιο- και επιχειρεί να αποφύγει την συνένωση του εργατικού, νεολαιίστικου και αντιπολεμικού, αντιρατσιστικού κινήματος.

 
Για αυτό λοιπόν υποχωρεί μπροστά στην αποφασιστική στάση των φαντάρων, ενώ ταυτόχρονα κατανοεί ότι οι πρώτες αγωνιστικές εκδηλώσεις των στρατιωτών απηχούν και βρίσκουν σύμφωνη τη μεγάλη πλειοψηφία του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.

 
Εμείς καλούμε τους συναδέλφους φαντάρους να αρνηθούν την συμμετοχή τους στον ευρωπαϊκό πόλεμο εναντίον των μεταναστών. 
 
 
Δεν θα γίνουμε εμείς ούτε ως Δωρεάν Εργατικό Δυναμικό, ούτε ως Προσωπικό Λειτουργίας-Φρούρησης στα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης, ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ στην εκμετάλλευση-καταπίεση-φυλάκιση-διαλογή Προσφύγων-Μεταναστών, των ανθρώπων της τάξης μας. 

Εμείς δηλώνουμε την καθολική άρνηση μας. Καμιά Υπηρεσία στα HOT SPOT-Στρατόπεδα Συγκέντρωσης.
 
 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

http://diktiospartakos.blogspot.comΠηγή

Δημοσιεύθηκε στις 10 February 2016 | 11:10 pm


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ – ΣΤΗΝΟΥΝ ΔΕΚΑΔΕΣ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ! Τι ζητά η κυβέρνηση από τους δημάρχους – Υπουργοί γνωρίζουν ότι κλείνουν τα σύνορα!
ellada-pgdm-metanastes-prosfuges_0Τον κίνδυνο να κλείσουν τα σύνορα για τους πρόσφυγες και μετανάστες που θέλουν να κινηθούν προς την κεντρική Ευρώπη βλέπουν κορυφαία κυβερνητικά στελέχη.Μετά τον αρμόδιο υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα και ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης δήλωσε ότι «Πρέπει να προετοιμαστούμε για όλα, ως κοινωνία, να αντέξουμε ακόμα και για κλείσιμο των συνόρων, χωρίς αυτό να σημαίνει έξοδο από τη ζώνη του Σένγκεν»...


Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha είπε ότι «Πρέπει να αντιμετωπίσουμε ένα οξύ πρόβλημα που ενδεχομένως βγει εκτός ελέγχου. 

 Πρέπει να είμαστε θωρακισμένοι στα σενάρια που δεν μπορούμε να αποκλείσουμε» πρόσθεσε, ενώ υπογράμμισε ότι έχει σημασία να ανταποκριθεί η Τουρκία στις υποχρεώσεις της, γιατί όπως είπε, τότε θα μειωθούν οι εξωτερικές πιέσεις προς τη χώρα μας. «Αν δεν ανταποκριθεί η Τουρκία, πρέπει να δούμε τι γίνεται στην Ευρώπη. 


Δυστυχώς αυτά δεν τα ελέγχουμε εμείς, για αυτό και ο κ. Μουζάλας και ο πρωθυπουργός και εγώ πρέπει να σας πω ότι ως κοινωνία πρέπει να προετοιμαστούμε για όλα, ακόμη και για το κλείσιμο των συνόρων», συμπλήρωσε.


Σε ενδεχόμενο κλείσιμο των συνόρων, εξήγησε ο κ. Δραγασάκης μιλώντας στον Alpha, δεν σημαίνει ότι η Ελλάδα θα βγει από την ζώνη Σένγκεν. 

Παραδέχθηκε όμως ότι για κάποιους μήνες 50-60.000 μετανάστες δεν θα μπορούν να φύγουν από τη χώρα μας, ενώ τόνισε και την ανάγκη της γρήγορης ολοκλήρωσης των κέντρων κράτησης. 


Κάτι που ζήτησε και η Κομισιόν σήμερα από την Αθήνα, καλώντας την να παρουσιάσει πλάνο δράσης για τη βελτίωση της διαχείρισης του προσφυγικού μέχρι τον Μάρτιο και να το εφαρμόσει έως τον Μάιο.


Όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση θεωρεί δεδομένο ότι στη χώρα μας θα εγκλωβιστεί μεγάλος αριθμός μεταναστών και για αυτό έχει ξεκινήσει αγώνα δρόμου για τη δημιουργία δεκάδων καταυλισμών.

Μάλιστα το απόγευμα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής Βασίλης Παπαδόπουλος ζήτησε από τους δημάρχους της Αττικής να προτείνουν άμεσα χώρους για τη φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών, προκειμένου να προλάβουν τυχόν κλείσιμο των συνόρων.
 


«Θα δημιουργηθεί το κέντρο στο Σχιστό, ωστόσο ζητάμε από τους δημάρχους της Αττικής -γιατί η Αττική πιθανόν να σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος λόγω του λιμανιού του Πειραιά- να μας υποδείξετε και άλλο χώρο», επισήμανε ο Βασίλης Παπαδόπουλος, κατά τη διάρκεια σημερινής σύσκεψης της περιφερειακής Ένωσης δήμων Αττικής για το προσφυγικό, όπου εκπροσώπησε τον Γιάννη Μουζάλα.


Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου έθεσε ως διορία για την υπόδειξη αυτή την επόμενη εβδομάδα «γιατί αν έχουμε στη Σύνοδο Κορυφής αποφάσεις για κλείσιμο των συνόρων ή σχετική διορία, θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για επιπλέον χώρους». 


Την υπόδειξη χώρων θα ζητήσει το υπουργείο και από όλους τους δημάρχους της χώρας. Ανάλογο αίτημα, όπως είπε, είχε γίνει από την πλευρά του υπουργείου και τον περασμένο Οκτώβριο με κατεπείγοντα έγγραφα, ωστόσο δεν προτάθηκαν χώροι υλοποιήσιμοι. 


«Αν εγκλωβιστεί κόσμος, τότε δυστυχώς οι λύσεις θα επιβληθούν από τα πράγματα, όχι από την κυβέρνηση», πρόσθεσε. Εκτίμησε πάντως ότι αν κλείσει η Ειδομένη, τότε θα μειωθούν και οι ροές προς την Ελλάδα.


Οι χώροι που επιλέγονται είναι γήπεδα για την ανάπτυξη κοντέινερ και σκηνών, εκτός και αν προσφερθούν κατάλληλες εγκαταστάσεις, όπως στρατόπεδα που έχουν στοιχειώδεις υποδομές. 

«Λύσεις τύπου αθλητικών και εκθεσιακών κέντρων είναι μάλλον προσωρινές αλλά στην ανάγκη θα πρέπει να υποδειχθούν», τόνισε.


Το υπουργείο δεν θέλει να αναπτύξει τεράστια κέντρα και θέλει η παραμονή σε αυτά προσφύγων και μεταναστών να είναι για το μικρότερο δυνατό διάστημα, «κατ’ εμέ σίγουρα δεν είναι μήνες, γιατί έτσι δημιουργείται ένα μικρό γκέτο σε κάθε περιοχή», όπως διευκρίνισε. 

«Με ανοιχτή την Ειδομένη το πλάνο είναι οι πρόσφυγες και μετανάστες να φιλοξενούνται 24-72 ώρες, αλλά δεν ξέρουμε αν αυτό είναι εφικτό με κλειστή την Ειδομένη», πρόσθεσε. 

Το υπουργείο υλοποιεί κανονισμό λειτουργίας για τα κέντρα στα νησιά και την ενδοχώρα. 


Πρότυπο αποτελεί η λειτουργία του Ελαιώνα («δεν είναι υποδειγματικό το Γαλάτσι ή το Ελληνικό», όπως παρατήρησε), δηλαδή η λειτουργία ανοιχτής δομής, όπου η είσοδος και η έξοδος ελέγχονται από την αστυνομία, η σίτιση γίνεται από το στρατό και η υγειονομική περίθαλψη από το ΚΕΕΛΠΝΟ με τη βοήθεια των ΜΚΟ και στο εξής και με τη συνδρομή των υγειονομικών υπηρεσιών του στρατού.


Ο Βασίλης Παπαδόπουλος παραδέχτηκε ότι, αν και η δέσμευση της Ελλάδας προς την Ευρώπη είναι η δημιουργία 50.000 θέσεων φιλοξενίας, «έχουμε έλλειψη πάνω από 10.000 θέσεις». 


Στα hotspots στα νησιά έχουν υπολογιστεί 8.400 θέσεις και υλοποιούνται οι 7.000 («ξεκινάει να υλοποιείται και η Κως παρά τις αντιδράσεις του δημάρχου»), 1.300 θέσεις είναι ανεπτυγμένες σε δομές όλη την Ελλάδα (θα προχωρήσει και η επέκταση του Ελαιώνα) και 5.500 θέσεις αφορούν στα προαναχωρησιακά κέντρα. 

Επίσης, προχωράει η κατασκευή των κέντρων μετεγκατάστασης στο Σχιστό και τη Σίνδο, καθώς και άλλων δυο μικρών χώρων, τους οποίους όμως ο γενικός γραμματέας δεν αποκάλυψε.


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 10 February 2016 | 10:41 pmΔείτε αγγελίες στο Νομό Αττικής

Φιλικοί ιστότοποι:


Translate:
Copyright © 2010-2015 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: