1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
X Τηλεόραση:
  1. ΝΕΡΙΤ 1
  2. ΝΕΡΙΤ PLUS
  3. ΕΤ3
  4. Βουλή
Γρήγορες Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Αττικής   »   Νεα Φιλαδελφεια    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή: Νεα Φιλαδελφεια και εμείς θα το προσθέσουμε.

ιδανικός εραστής της σιωπής... (βιντεο)

Είν' εκείνο το αναθεματισμένο το "εγώ" που τρώει συναισθήματα που θάθελες να φωνάξεις και τα πνιξε η σιωπή... μηνύματα που θάθελες να στείλεις και δεν έστειλες ποτέ...
Δεν έγινες ποτέ αποστολέας... ο παραλήπτης, ποτέ δεν πήρε το μήνυμα...

Συναισθήματα και λέξεις τα 'βαλες στα... πρόχειρα... τα 'κλεισες σε κάποιο συρτάρι... κι έμειναν οι λέξεις ν' αναζητούν διέξοδο.... 

Ανώνυμα γράφτηκαν στους τοίχους οι λέξεις.... τα διάβασαν μάτια πολλά, μα κείνα που 'θελες να τα διαβάσουν, δεν τα 'δαν ποτέ... 

Τα ψιθύρισες σε στίχους και τραγουδια, μα ο ψίθυρος δεν έφτασε ποτέ εκεί που ήθελες να φτάσει...

 Σε συζητήσεις φανταστικές έκλεισες όσα θα 'θελες να πεις και σε εικόνες χορού που ποτέ δεν χόρεψες σε μια αγκαλιά... μοναχικός χορευτής... ιδανικός εραστής της σιωπής... 

Αλήθειες που μόνο μέσα σου ξεγυμνώθηκαν και θάφτηκαν  με τα "θέλω" σου...
Νικητής, το "εγώ" σου.... ηττημένος ... η ψυχή σου... η ζωή σου...


Καληνύχτα

Πόπη

Δημοσιεύθηκε στις 26 January 2015 | 4:44 am


Ωρε,που πήγαν οι : 94.508 ;
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ,ΤΟ
ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΩΜΑ ΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ : 9.808.760
 
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ-ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ 2011 ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Η ΕΛΣΤΑΤ  Ο *ΝΟΜΙΜΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΑΝΗΡΧΕΤΟ ΣΕ: 9.903.268

 
* Ως Νόμιμος πληθυσμός θεωρείται ο αριθμός των δημοτών κάθε δήμου της χώρας ,  με την υπηκοότητα της χώρας και διαμένουν μόνιμα στην  χώρα.
 
Το μέγεθος αυτό,  είναι απαραίτητο για να οριστεί ο αριθμός των βουλευτών που εκλέγει κάθε εκλογική  περιφέρεια.
 
Το θέμα της "εγκυρότητας" των αριθμών, αλλά και των εκλογικών καταλόγων, εκκρεμεί.
 
Το αν υπάρχουν ανήλικοι,πόσοι είναι και γιατί δεν τους βγαίνουν τα νούμερα,επίσης.
 
Με μια απλή και πρόχειρη "μαθηματική" ανάλυση,των βραδυνών δεδομένων (00:36) προκύπτει το εξής "πρωτότυπο" στις εκλογές του 2015.
  
Δε θα πλήξεις - δε θα πλήξεις, σου΄χω ετοιμάσει εκπλήξεις.
 
Ενω στις εκλογές του 2012 το εκλογικό σώμα ήταν Μεγαλύτερο,απο το σύνολο του πληθυσμού,στις τωρινές το εκλογικό σώμα είναι Μικρότερο απο το σύνολο του πληθυσμού.
 
Ητοι: Νόμιμος Πληθυσμός :     9.903.268
Μείον Εκλογικό Σώμα        :    9.808.760
 
Ωρε,που πήγαν οι : 94.508 ;
 
Κάτι άλλο που μου κάνει εντύπωση,στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις είναι το ότι αντί να υπάρχει εξ΄αρχής-που ειναι και δεδομένο και λογικό-το σύνολο των εγγεγραμμένων,πχ.9.808.760 και επ΄αυτού να αναλύονται τα ποσοστά ενσωμάτωσης και του ποσοστού των όσων ψήφισαν,συμβαίνει το αντίθετο.
Δε ξεκινάς,απο τα δεδομένα σου;
 
Καινούργιο σύστημα.
Προφανώς...SingularLogic-ρέϊκο.
 
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ : ΩΡΑ  00:36
 
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ : 7.386.146
 
ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ :75,66%
 
ΨΗΦΙΣΑΝ :        62,99
 
 
 
Φρύνη
 


Δημοσιεύθηκε στις 26 January 2015 | 3:50 am


Η ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΚΗΝΙΚΟΥ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 11ης ΜΑΪΟΥ 1958, ΠΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ, ΣΤΑ ΕΔΡΑΝΑ ΤΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

Γράφει ο ΛΑΖΑΡΟΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΣ

«Ακούστε με, αγαπητοί, ακριβοί μου φίλοι. Είμαι ένας γέρος άνθρωπος, τα μαλλιά μου άσπρισαν στην υπηρεσία των εργαζομένων και του λαού.Είδα πολλά στη ζωή μου, πολλά διδάχθηκα, όπως οι παλαιότεροι από εσάς. Θέλω να σας τονίσω με όλη τη δύναμη της καρδιάς μου: Ενωθείτε.
Μείνετε ενωμένοι.

Ο αντίπαλος δεν βρίσκεται ανάμεσα στο λαό. Είναι από έξω και προσπαθεί να τον διχάσει. Ας μην τον αφήσουμε .Έχουμε όλοι ευθύνη για αυτό. Αριστεροί ή κεντρώοι ή δεξιοί.Ας ενωθούμε στον αγώνα για τη ζωή και το μεγαλείο της πατρίδας πριν μας ενώσει ο υδρογονικός όλεθρος όλους μας».

Ο βετεράνος μενσεβίκος Γιάννης Πασαλίδης ήταν τότε 73 χρονών και τα παραπάνω λόγια του έπιασαν τόπο.

Ένας στους τέσσερις 

Ένας στους τέσσερις ψηφοφόρους στις κάλπες που στήθηκαν έξι μέρες αργότερα (11 Μαΐου 1958) επέλεξε τα ψηφοδέλτια της Αριστεράς, της ΕΔΑ, στην οποία εκείνος ηγείτο από την ίδρυσή της (1951).
Τι κι αν εκείνη την ημέρα δεν είχαν καν παραχωρήσει ένα μπαλκόνι στο κόμμα του για την κεντρική προεκλογική συγκέντρωσή του στην πλατεία Κλαυθμώνος…
Από μια εξέδρα (κάτι πρωτόγνωρο για τα δεδομένα της εποχής), που στήθηκε μέσα σε δύο ώρες, ομίλησε κι εκείνος κι άλλες δύο συνεργαζόμενες με την Ενιαία Δημοκρατική Αριστερά προσωπικότητες.

Ο συνιδρυτής του ΕΑΜ

Η μία ήταν ο Ηλίας Τσιριμώκος (ένας από τους συνιδρυτές του ΕΑΜ που, όμως, αργότερα μετατοπίστηκε πολιτικά προς το Κέντρο κι έγινε για κάποιες ημέρες πρωθυπουργός με τις ευλογίες του Παλατιού και του κόμματος της Δεξιάς, της ΕΡΕ) και η άλλη ο Σταμάτης Μερκούρης:
Ο πατέρας της Μελίνας, ο οποίος ακολούθησε αντιστρόφως ανάλογη πολιτική πορεία από εκείνη του Τσιριμώκου.

Από την εξέδρα αυτή ο Τσιριμώκος, πολιτικός με χιούμορ, επέλεξε να σχολιάσει: «Όπως βλέπετε, τη συγκέντρωσίν μας τη διεξάγουμε απόψε από εξέδρας, όπως εορτάζεται η Ανάστασις.
Και οι ιδιοκτήται των πολυκατοικιών δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι εκινήθηκαν από λόγους εχθρικούς.Προσωπικώς υποπτεύομαι ότι είναι κρυπτοφίλοι μας. Και επειδή έχουν πειστεί ότι ο αγών μας δεν είναι αγών ενός κόμματος, αλλά αγών ολόκληρου του έθνους, μας κατέβασαν από τους εξώστας των, δια να μας ανεβάσουν εις την συνείδησιν του λαού».

Ε, και δεν γίνεται όλο και κάποιος από τους ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων και των γραφείων θα ήταν «κρυπτόφιλος» της ΕΔΑ.

Ποσοστό 33,61% έλαβε σε εκείνες στις εκλογές στην Α’ Αθήνας (εκλογική περιφέρεια Δήμου Αθηναίων) κι ακόμα μεγαλύτερο (46,14%) στη Β’ (εκλογική περιφέρεια Υπόλοιπον πρώην Δήμου Αθηναίων).

Για να μην «κατηφορίσουμε» προς τον Πειραιά, όπου συγκέντρωσε 34,44% στην Α΄ και το αξεπέραστο 60,82% στη δεύτερη εκλογική περιφέρεια του μεγάλου λιμανιού…

Ο πολιτευτής της ΕΡΕ

Ο Τσιριμώκος αποδείχθηκε ότι είχε δίκιο και σε κάτι άλλο. Στο ότι «ο αγών μας δεν είναι αγών ενός κόμματος».
Εξάλλου, αυτό φαινόταν κι από τη σύνθεση της εξέδρας. Ο τρίτος (πέραν εκείνου και του Πασαλίδη), ο Μερκούρης, στις αμέσως προηγούμενες εκλογές είχε πολιτευτεί με την ΕΡΕ!
Κι αυτό δεν έλεγε τίποτα μπροστά στο προπολεμικό βιογραφικό του: Βουλευτής του Λαϊκού Κόμματος αρχικά και πρωτοπαλίκαρο (ως και υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ) του κινηματία Γεωργίου Κονδύλη στη συνέχεια.

Παραγματικά σε εκείνες τις εκλογές, παρότι διεξήχθησαν σε λιγότερο από εννέα χρόνια μετά τη λήξη του Εμφυλίου, η ΕΔΑ δεν ήταν μόνη.

Τη «μαγιά» της την είχε κάνει από τις προηγούμενες κάλπες, όταν είχε συμπράξει με το σύνολο των αντιπολιτευόμενων δυνάμεων στο σχήμα της «Δημοκρατικής Ενώσεως».
Τώρα όμως φαινόταν εκείνη να έχει το «πάνω χέρι». Με τις ευλογίες και της σοβιετικής πρεσβείας είχε προσφέρει ακόμα και σε έναν κατεξοχήν αστό πολιτικό (τον Σπύρο Μαρκεζίνη) την ηγεσία ενός μετωπικού σχήματος.

Κι εκείνος αρχικά, όπως είχε διαβεβαιώσει και τον επικεφαλής της διπλωματικής αντιπροσωπείας της ΕΣΣΔ Σεργκέγεφ, την είχε αποδεχθεί, λέγοντάς του ότι «θα πάρουμε το 51%».
Στη συνέχεια όμως υπαναχώρησε και το ίδιο έπραξαν και οι άλλοι τρεις ηγέτες ισάριθμων Κεντρώων Κομμάτων εν δυνάμει συμμάχων της ΕΔΑ: Ο Στέλιος Αλαμανής του Δημοκρατικού Κόμματος Εργαζόμενου Λαού, ο Σάββας Παπαπολίτης της ΕΠΕΚ και ο Αλέξανδρος Μπαλτατζής του Κόμματος Αγροτών και Εργαζομένων.

Τι κι αν το ευρύ μέτωπο ναυάγησε οριστικά μόλις 32 ημέρες πριν από τις εκλογές, το νερό υπέρ της ανερχόμενης πολιτικής δύναμης, της ΕΔΑ, είχε ήδη κυλήσει.

Η διεύρυνση

Τους συνδυασμούς της ΕΔΑ ενίσχυσαν 7 από τους 19 βουλευτές του ΔΚΕΛ (Τάσος Βουλοδήμος, Μιχάλης Γαληνός, Ανδρέας Ζάκκας, Ηλίας Μπρεδήμας, Βασίλης Παπαβασιλείου, Ηλίας Σκυλλάκος και Δημήτρης Στρατής), ηγετικά στελέχη του ιδίου κόμματος, όπως ο Τσιριμώκος και ο (υπαρχηγός του Ναπολέοντος Ζέρβα στον ΕΔΕΣ) Κομνηνός Πυρομάγλου, ο βουλευτής του ΚΑΕ Νικόλαος Παπαδημητρίου, ο επανακάμψας στα ψηφοδέλτιά της Μιχάλης Κύρκος (ο πατέρας του Λεωνίδα που το 1952 είχε μεταπηδήσει στην ΕΠΕΚ), ο άλλοτε βουλευτής (προπολεμικά του Καφαντάρη και το 1946 του Κόμματος Εθνικών Φιλελεύθερων του Στυλιανού Γονατά, αργότερα πολιτευτής του Δημοκρατικού Σοσιαλιστικού Κόμματος του Γεώργιου Παπανδρέου αλλά και του Λαϊκού Κόμματος) Διονύσης Λεονάρδος, καθώς και αρκετοί ακόμα πολιτευτές από το χώρο του Κέντρου.

Κάποιοι δε, όπως ο Ευάγγελος Πέτσος (πατέρας του Γιώργου, μέλους των πρώτων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και μετέπειτα υποψήφιου βουλευτή της Ν.Δ.) το μετάνιωσαν την τελευταία στιγμή, με αποτέλεσμα να απωλέσουν μια σίγουρη έδρα.

Ο Πασαλίδης είχε δεσμευτεί απέναντί του ότι η κατευθυνόμενη (έτσι κι αλλιώς) σταυροδοσία της ΕΔΑ θα τον επανεξέλεγε πρώτο βουλευτή Πέλλας (κάτι που είχε επιτύχει ο ίδιος με την ΕΠΕΚ στις τρεις προηγούμενες αναμετρήσεις) αλλά εκείνος στο «παρά ένα» επέστρεψε στον Παπαπολίτη, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός Βουλής.

Το παρασκήνιο της πτώσης της κυβέρνησης Καραμανλή

Οι ίντριγκες και οι ηγεμονισμοί που έφεραν την προκήρυξη της αναμέτρησης
Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και το κόμμα του, η ΕΡΕ, είχαν καταφέρει από τις εκλογές του 1956 να είναι οι κυρίαρχοι του πολιτικού σκηνικού.

Σ’ αυτό είχαν συντελέσει δύο παράγοντες: O ένας ήταν το εκλογικό σύστημα της προηγούμενης αναμέτρησης, το λεγόμενο «τριφασικό» που τους είχε δώσει την ευκαιρία να αποκτήσουν την άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία των 165 εδρών, παρότι είχαν έλθει δεύτεροι σε ψήφους.
Ο δεύτερος ήταν ο συνεχιζόμενος κατακερματισμός των δυνάμεων του Κέντρου, με την ταυτόχρονη προσπάθεια άρθρωσης κεντροαριστερού λόγου και τη «στέγασή» του σε πολιτικούς φορείς.
Κάτι τέτοιο είχαν επιχειρήσει να κάνουν δύο κόμματα –πολιτικά κληροδοτήματα. Κυρίως το ΔΚΕΛ των Αλέξανδρου Σβώλου και Γεωργίου Καρτάλη και δευτερευόντως η ΕΠΕΚ του Νικολάου Πλαστήρα.

Η εκ νέου «συγκατοίκηση»

Μια προσπάθεια επανένωσης του κεντρώου χώρου είχε γίνει ένα χρόνο πριν από τις εκλογές της 11ης Μαΐου.

Είχαν και πάλι τεθεί κάτω από την ίδια σκέπη οι δύο άσπονδοι φίλοι και παραδοσιακοί διεκδικητές της πρωτοκαθεδρίας του βενιζελικού χώρου: Ο Γεώργιος Παπανδρέου και ο Σοφοκλής Βενιζέλος.
Ο γιος του ιδρυτή του Κόμματος Φιλελευθέρων διέλυσε τη Φιλελευθέρα Δημοκρατική Ένωση (ΦΔΕ) που είχε συστήσει προ διετίας για να αναλάβει τη συναρχηγία που του προσέφερε ο «Γέρος».
Όπως είχε κάνει εκείνος τέσσερα χρόνια νωρίτερα διαλύοντας το δικό του κόμμα, το Δημοκρατικόν Σοσιαλιστικόν…

Όμως, ούτε τα νώτα τους συμβάδισαν ποτέ, ούτε φρέσκο πολιτικό λόγο κατάφεραν να παρουσιάσουν. «Γηρασμένο κόμμα» τούς αποκαλούσε ο Καραμανλής εκμεταλλευόμενος και επικοινωνιακά το γεγονός ότι ήταν κατά 19 χρόνια νεότερος του Παπανδρέου και κατά 13 του Βενιζέλου.

Κι εκείνοι, οι κατ’ ανάγκην συγκάτοικοι του Κόμματος Φιλελευθέρων, δεν στόχευαν τόσο την κυβέρνηση αλλά την ΕΔΑ, κάνοντας λόγο για «ξενοκίνητα ανδρείκελα της άκρας Αριστεράς, τελούντα μονίμως εις διατεταγμένην ξενοελληνικήν υπηρεσίαν».

Χαρακτήριζαν και την ΕΡΕ «κυβέρνησιν εθνικής υποτέλειας, σκανδάλων και ψεύδους» αλλά γνώριζαν ότι προς αλλού ήταν η «διαρροή» των ψηφοφόρων τους…

Με το φως της νυκτός

Με αυτή την κυβέρνηση όμως ο Παπανδρέου είχε συμφωνήσει, ερήμην των άλλων δυνάμεων της αντιπολίτευσης και -κατά μία πηγή- του «συγκατοίκου» του Βενιζέλου, το νέο εκλογικό σύστημα, της ενισχυμένης αναλογικής.
Δεν είχε καν ξημερώσει, οι δείκτες των ρολογιών έδειχναν 6 π .μ. της 27ης Φεβρουαρίου 1958 όταν ο «Γέρος» άνοιγε την πόρτα της κατοικίας του στο Καστρί για να δεχθεί μυστικά τον υπουργό Εσωτερικών της κυβέρνησης Καραμανλή,Τάκο Μακρή.

Δεν χρειάστηκε παρά μόνο μία ώρα για να συμφωνήσουν αφού, άλλωστε, είχε γίνει προεργασία μηνών γι’ αυτό το αποτέλεσμα.

Την είχαν κάνει τα Ανάκτορα που ήθελαν ένα σαφώς αστικό κόμμα (πολλώ δε μάλλον από τη στιγμή που απέκτησε συναρχηγό τον τακτικό συνομιλητή τους Σοφοκλή) ως εφεδρεία του συστήματος, πίσω από την ΕΡΕ.

Ο Γ. Παπανδρέου είπε το «ναι» εκτιμώντας ότι θα απορροφήσει τα μικρότερα κόμματα (ΔΚΕΛ, ΕΠΕΚ και πιθανόν το ΚΑΕ) του Κέντρου, αφού το νέο εκλογικό σύστημα έδιδε το δικαίωμα της συμμετοχής στη β’ κατανομή των εδρών μόνο στα κόμματα που θα έπιαναν το 25%.
Για τον κίνδυνο, δε, επανάληψης συνεργασίας κομμάτων (κατά τα πρότυπα του 1956) προβλεπόταν το όριο του 40% για τους συνασπισμούς.

Οι δύο πρώτες παραιτήσεις

Είχαν συμπληρωθεί μόλις 4,5 ώρες από τη στιγμή που ο Μακρής έφυγε από το Καστρί και ο πρωθυπουργός Καραμανλής συγκαλεί το Υπουργικό Συμβούλιο για να παρουσιάσει το νέο εκλογικό σύστημα.

Δύο υπουργοί (και πολύ αργότερα… συμπέθεροι και, σύντομα, εκ νέου επιτελάρχες του Καραμανλή), ο -μετέπειτα πρωθυπουργός Γεώργιος Ράλλης (Δημοσίων Έργων) και ο Παναγής Παπαληγούρας (Βιομηχανίας και Εμπορίου) υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους. Διαμαρτυρήθηκαν και για το εκλογικό σύστημα αλλά και για τις εν κρυπτώ κινήσεις του πρωθυπουργού.

Ο Παπαληγούρας τού έστειλε και μια σκληρή επιστολή, με την οποία του καταλόγιζε ότι με δική του ευθύνη «το Υπουργικόν Συμβούλιον παύει πλέον να λειτουργεί κατά τους όρους του πολιτεύματος», ενώ ο Ράλλης ανακοίνωσε από το πολιτικό του γραφείο ότι «παρητήθη διότι διεφώνησεν επί του κατατεθέντος νομοσχεδίου περί της ενισχυμένης αναλογικής, η οποία κατά τη γνώμην του ωφελεί την Αριστερά».

Οι εξελίξεις, πάντως, δικαίωσαν τον Ράλλη αλλά εκείνες οι παραιτήσεις, όπως και οι άλλες που ακολούθησαν, μάλλον θα πρέπει να ενταχθούν (στην πλειοψηφία τους τουλάχιστον) στην πρώτη οργανωμένη -και τελευταία- προσπάθεια αμφισβήτησης του Καραμανλή στο εσωτερικό του συντηρητικού πολιτικού χώρου.

Η αποχώρηση των 15 και ο νέος πρωθυπουργός

Δύο ημέρες αργότερα (1 Μαρτίου) η κυβέρνηση απώλεσε την πλειοψηφία αφού 15 συνολικά βουλευτές, με επικεφαλής τον τέως αντιπρόεδρό της Ανδρέα Αποστολίδη και με συμμετοχή των Παπαληγούρα και Ράλλη, με δήλωση που κατέθεσαν επίσημα στην Εθνική Αντιπροσωπεία απέσυραν την εμπιστοσύνη τους.
Οι υπόλοιποι δώδεκα ήταν οι Αθανάσιος Γκελεστάθης, Ανδρέας Δερδεμέζης, Απόστολος Καρασπήλιος, Διονύσιος Καρρέρ, Πάρις Λιαρούτσος, Νικόλαος Μήτρου, Θεμιστοκλής Μπάλλας, Ιωάννης Νικόλιτσας, Γρηγόριος Παπαδόπετρος, Δημήτριος Πετροπουλάκος, Φώτιος Πιτούλης και Νικόλαος Σπέντζας.
Ο Αποστολίδης, ο οποίος είχε παραιτηθεί από την αντιπροεδρία από τις 17 Ιουλίου του προηγούμενου έτους (λόγω διαφωνιών στους κυβερνητικούς χειρισμούς για το Κυπριακό), ήταν ο επικεφαλής της ομάδας.

Γραφόμενα δε της εποχής τον έφεραν (με τις ευλογίες του Βενιζέλου) ως πρωθυπουργό μεταβατικής κυβέρνησης. Κι ο ίδιος μετά την αποχώρησή του και από την ΕΡΕ δεν δίσταζε να τραβήξει το σχοινί.
«Ονομαζόμεθα», έλεγε, «Εθνική Ριζοσπαστική Ένωσις αλλά αντί ριζοσπαστικών λύσεων, εγινόμεθα ημέρα με την ημέρα όργανα αοράτου οικονομικής ολιγαρχίας».

Η ΕΡΕ είχε μείνει πια με 149 βουλευτές που σύντομα τους ξανάκανε 152 ο Καραμανλής, καθώς ήταν διορατικός και δεν ήθελε να μείνει εκτός εξουσίας. Ανέβηκε στο Παλάτι και εισηγήθηκε στον βασιλέα Παύλο τη διάλυση της Βουλής.

-Υπηρεσιακός πρωθυπουργός ορκίστηκε ο πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού (παλαιός πολιτευτής του Λαϊκού Κόμματος, υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ στην κυβέρνηση Δεμερτζή την περίοδο 1935-1936 και στη συνέχεια υπουργός Παιδείας στην κυβέρνηση της «4ης Αυγούστου» του Μεταξά), Κωνσταντίνος Γεωργακόπουλος.

Για την ιστορία, ο Μεταξάς τον κατήργησε στις 25 Νοεμβρίου 1938 επειδή ως αρμόδιος υπουργός (και Θρησκευμάτων) ήθελε να επικυρώσει την εκλογή του κεντρώου Δαμασκηνού -κι όχι του εκλεκτού του δικού του και του βασιλέως Γεωργίου Β’- Χρύσανθου στον αρχιεπισκοπικό θρόνο.
Μετά την παύση Γεωργακόπουλου εκδόθηκε αναγκαστικός νόμος και από «αριστίνδην σύνοδο» επελέγη ο Χρύσανθος…

Οι 79 βουλευτές της νίκης

Από ποιους απαρτιζόταν η Κ.Ο. της ΕΔΑ, η καθαρή «πρωτιά» του Καραμανλή και η μετεκλογική ανησυχία
Μετά το 20ό συνέδριό του (1956) και την αποσταλινοποίηση το «μητρικό» Κομμουνιστικό Κόμμα Σοβιετικής Ένωσης επιθυμούσε να οδηγήσει σε άλλους δρόμους και τους «αδελφούς» πολιτικούς σχηματισμούς ανά την υφήλιο.
Στο πλαίσιο αυτό, το ΚΚΕ προχώρησε στην καθαίρεση, αρχικά, και στη διαγραφή στη συνέχεια του γενικού γραμματέα του Νίκου Ζαχαριάδη. Στις αρχές του 1958, δε, έλαβε μια ιστορική απόφαση: Να διαλύσει όλες τις παράνομες κομματικές οργανώσεις του στην Ελλάδα.
Η υλοποίηση αυτής της απόφασης δεν έδειχνε τίποτα περισσότερο από τη βούλησή του για περαιτέρω ενίσχυση της ΕΔΑ την οποία μέχρι τότε έβλεπε περισσότερο ως θετή παρά φυσική του θυγατέρα.

Η ΕΔΑ, που κατήλθε στις εκλογές εκείνης της χρονιάς με το όνομά της και τα σύμβολά της (αφού ο εκλογικός νόμος ήταν αποτρεπτικός για συνασπισμούς κομμάτων), έλαβε 24,42% και εξέλεξε 79 συνολικά βουλευτές. Αναλυτικά εκλέχτηκαν στις παρακάτω εκλογικές περιφέρειες:

Α΄ ΑΘΗΝΑΣ: Νίκος Κιτσίκης, Ηλίας Τσιριμώκος, Γιάννης Ευαγγελίδης, Ανδρέας Ζάκκας, Ηλίας Μπερεδήμας και Σταμάτης Μερκούρης (ο οποίος κατέλαβε την έδρα του Μάρκου Δραγούμη που παραιτήθηκε πριν καν να ορκιστεί)

Β’ ΑΘΗΝΑΣ: Μαρία Σβώλου, Γεράσιμος Αυγερόπουλος, Δημήτρης Γιαχνής, Κομνηνός Πυρομάγλου, Σταύρος Ηλιόπουλος και Γεώργιος Βαλούρδος

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ: Διονύσης Λεονάρδος (προσχώρησε λίγο αργότερα στο Κόμμα Προοδευτικών του Σπύρου Μαρκεζίνη) και Αθανάσιος Κακογιάννης

ΑΤΤΙΚΗΣ: Κώστας Σωτηρίου

ΑΧΑΪΑΣ: Γιώργος Σπηλιόπουλος και Μήτσος Παπαθανασόπουλος (πήρε την έδρα του Ιωάννη Πλαπούτα, με απόφαση του εκλογοδικείου)ΒΟΙΩΤΙΑΣ: Μελέτης ΚανιάρηςΔΡΑΜΑΣ: Γιώργος Ευαγγέλου και Αριστείδης ΠαπαδόπουλοςΕΒΡΟΥ: Ορέστης Αντώνογλου και Θεοχάρης ΚεραμιτζόγλουΕΥΒΟΙΑΣ: Νότης Καπνίσης και Νίκος ΚαραθοσπόρηςΗΜΑΘΙΑΣ: Φίλιππος ΠερισοράτηςΗΡΑΚΛΕΙΟΥ: Ιωάννης Αθητάκης και Μανώλης ΠρωιμάκηςΑ΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Γιάννης Πασαλίδης, Βασίλης Εφραιμίδης, Μιχάλης Κύρκος, Αλέξανδρος Καλλιδόπουλος και Ευτύχης Γιαρένης

Β΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Αναστάσιος Τσιάρας, Ιωάννης Γιαλώφας και Δημήτρης ΚελτεμλίδηςΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Νίκος Σκοπούλης (πατέρας της Φωτεινής Σκοπούλη, νυν υφυπουργού Υγείας και στελέχους της ΔΗΜΑΡ) και Μιχάλης ΧριστογιώργοςΚΑΒΑΛΑΣ: Άγγελος Λασκαρίδης και Κωνσταντίνος ΚωνσταντάραςΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: Χρήστος Φιλίππου και Βασίλης Μπρακατσούλας (πολύ αργότερα έγινε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ).

ΚΕΡΚΥΡΑΣ: Γεράσιμος Πρίφτης και Γιάννης ΔραγονέτηςΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ: Σπύρος ΔιβάρηςΚΙΛΚΙΣ: Ιωάννης ΓαβριηλίδηςΚΟΖΑΝΗΣ: Σεραφείμ ΚαρασάββαςΛΑΣΙΘΙΟΥ: Γεώργιος ΠαπαγεωργίουΛΑΡΙΣΑΣ: Ηλίας Σκυλλάκος (θείος του Αντώνη Σκυλλάκου, μετέπειτα βουλευτή του ΚΚΕ), Αλέξανδρος Χονδρονάσιος και Χρήστος ΠαγώνηςΛΕΣΒΟΥ: Ηλίας Ηλιού, Μιχάλης Γαληνός και Παναγιώτης ΓλιγλήςΜΑΓΝΗΣΙΑΣ: Αναστάσιος Τσιάντος, Ευάγγελος Σκούρας και Ιωάννης ΣιαφλέκηςΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Δημήτρης Μερλόπουλος και Αναστάσιος ΚολαμπάςΑ΄ ΠΕΙΡΑΙΑ: Αντώνης Μπριλλάκης, Τάσος Βουλόδημος, Κώστας Αθανασιάδης και Δημήτρης Παινέζης

Β΄ ΠΕΙΡΑΙΑ: Γιάννης Παπαδημητρίου, Ελένη Μπενά, Δημήτρης Καρακουλουξής, Γιώργος ΑράπηςΠΕΛΛΑΣ: Κώστας Τσιγάρας και Νίκος ΠαπαδημητρίουΠΙΕΡΙΑΣ: Χαρίλαος ΜπούσιοςΣΑΜΟΥ: Ιπποκράτης ΖαΐμηςΣΕΡΡΩΝ: Δημήτρης Σπυρίδης και Αθανάσιος ΠαπαθανασίουΤΡΙΚΑΛΩΝ: Αλέξανδρος ΤσιπώρηςΦΘΙΩΤΙΔΑΣ: Βάσω ΘανασέκουΦΩΚΙΔΑΣ: Γεώργιος ΚατσίμπαςΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ: Επαμεινώντας ΡήγαςΧΑΝΙΩΝ: Κώστας Χιωτάκης και Ιωάννης ΚοντουδάκηςΧΙΟΥ: Κωνσταντίνος Δεσποτόπουλος
Η Δημοκρατική Ένωσις του Τσιριμώκου

Από τους 79 βουλευτές που εκλέχθηκαν με την ΕΔΑ, οι 58 δήλωσαν μέλη της και 21 ανεξάρτητοι.
Δώδεκα από τους τελευταίους έπειτα από ένα χρόνο προχώρησαν, με τις ευλογίες της ΕΔΑ, στη συγκρότηση νέου κόμματος με τον τίτλο «Δημοκρατική Ένωσις».
Οι: Η. Τσιριμώκος (πρόεδρος και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος), Κ. Αθανασιάδης, Γ. Αράπης, Γ. Βαλούρδος, Τ. Βουλόδημος, Μ. Γαληνός (πέρασε αργότερα στην Ένωση Κέντρου, από την οποία αποχώρησε μετά τα «Ιουλιανά», ορκίστηκε υπουργός και το 1977 ακολούθησε τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη στο Κόμμα Νεοφιλευθέρων), Σ. Διβάρης, Α. Καλλιδόπουλος (μετά το 1974 στεγάστηκε διαδοχικά σε Ένωση Κέντρου-Νέες Δυνάμεις, Σοσιαλιστική Πρωτοβουλία και ΠΑΣΟΚ), Μ. Κύρκο, Η. Μπερεδήμα, Δ. Παινέζη και Κ. Πυρομάγλου.

Καθαρή «πρωτιά» της ΕΡΕ

Σε εκείνη την αναμέτρηση η ΕΡΕ παρά τη σημαντική μείωση του ποσοστού της (41,16% έναντι 47,38% το 1956) πέτυχε μια καθαρή νίκη. Και τη μόνη μη αμφισβητήσιμη της ιστορίας της.
Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε ρισκάρει (με τη διάλυση της Βουλής) και πέτυχε το στόχο του.
Έτσι έξι ημέρες μετά τις εκλογές σχημάτιζε τη νέα κυβέρνησή του, έχοντας ένα επιπλέον επιχείρημα στη φαρέτρα του για την εδραίωση της κυριαρχίας του στον αστικό πολιτικό κόσμο: Τον επαπειλούμενο κίνδυνο της Αριστεράς, τον οποίο νομιμοποιείτο να επικαλείται φραστικά αφού η ΕΔΑ ήταν το δεύτερο κόμμα της Βουλής.

Οι διώξεις και ο Τσάτσος

Και οι Αριστεροί τι έλεγαν γι’ αυτή τους την επιτυχία; Αφού την πανηγύρισαν με την ψυχή τους στην αρχή, έφθασαν στο σημείο να… αναθεματίσουν την ώρα και τη στιγμή αφού «η νίκη, όμως, αυτή θα ξυπνήσει και πάλι τα δαιμόνια του αντικομμουνισμού και τις μνήμες του Εμφυλίου» (Σπύρος Λιναρδάτος, «Πολιτική και πολιτικοί», εκδόσεις «Προσκήνιο», 1999, σελ. 181).

Παραστατικά, το μετεκλογικό κλίμα περιέγραψε ο βουλευτής της ΕΔΑ Γιάννης Παπαδημητρίου («Η αναλαμπή της Αριστεράς», εκδόσεις Φιλίστωρ, 2001, σελ. 70-72):

«Επειδή το κύμα των διώξεων φούσκωνε όλο και περισσότερο και ο Κ. Καραμανλής είχε κόψει σκόπιμα την επαφή με την αξιωματική αντιπολίτευση, αποφασίστηκε να γίνει διάβημα διαμαρτυρίας στον υπουργό Προεδρίας (σ.σ.: και μετέπειτα Πρόεδρο της Δημοκρατίας) Κωνσταντίνο Τσάτσο.Το διάβημα έγινε από τον Ηλία Ηλιού κι εμένα, και αφού διαμαρτυρηθήκαμε για τις διώξεις, του επιδώσαμε και σημείωμα με συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Ο Κ.Τσάτσος κατά ωμό τρόπο μάς απάντησε: “Ακούστε κύριοι.Τα κράτη της Δύσης διαθέτουν ως ανασχετικά φράγματα κατά του κομμουνιστικού κινδύνου τον καθολικισμό και τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα. Εμείς δεν διαθέτουμε τίποτα απ’ αυτά.Μετά από εμάς έρχεσθε εσείς. Ε, δεν πρόκειται να σταυρώσουμε τα χέρια και να παραδοθούμε. Θα σας αντιμετωπίσουμε με τα Σώματα Ασφαλείας και τα άλλα όργανα του κράτους. Έχομε ευθύνες απέναντι του έθνους».

Τα κόμματα που έσβησαν και ο Παπαδόπουλος που γεννήθηκε

Το «κύκνειο άσμα» δύο ιστορικών κομμάτων που μονομαχούσαν στην πολιτική ζωή από τις αρχές της δεκαετίας του ’20 ήταν εκείνες οι εκλογές: του Κόμματος Φιλελευθέρων (η προσπάθεια επανασύστασής του στη δεκαετία του ’80 από τον εγγονό του ιδρυτή του, Νικήτα Βενιζέλο, απέτυχε) και του Λαϊκού Κόμματος.

Οι συναρχηγοί Γεώργιος Παπανδρέου και Σοφοκλής Βενιζέλος περιορίστηκαν στην τρίτη θέση με ποσοστό 20,67% και 36 βουλευτές, ενώ ο Ντίνος Τσαλδάρης, κάνοντας μια ύστατη προσπάθεια να επιβιώσει από το «τσουνάμι» που επέφεραν στον πολιτικό του χώρο ο Παπάγος από το 1951 και ο Καραμανλής το 1955, συμμάχησε με τους Κανελλόπουλο, Στεφανόπουλο, Τουρκοβασίλη, Γκοτζαμάνη και Κετσέα στην «Ένωσιν Λαϊκού Κόμματος» Το 2,94% τους έφερε στην πέμπτη θέση (με 4 έδρες) και τον ίδιο εκτός Βουλής!

Τέταρτος με ποσοστό 10,62% και 10 βουλευτές ο συνασπισμός που συγκρότησαν οι… παρ’ ολίγον συνεργασθέντες με την ΕΔΑ πολιτικοί αρχηγοί Μαρκεζίνης, Αλαμανής, Παπαπολίτης και Μπαλτατζής, η «Προοδευτική Αγροτική Δημοκρατική Ένωσις».
Μόνο στην Κρήτη
Το παραδοσιακό προπύργιο του βενιζελισμού, η Κρήτη, ήταν εκείνο που έδωσε «πρωτιές» στο Κόμμα Φιλελευθέρων: 58,29% στο Λασίθι, 57,89% στο Ρέθυμνο, 49,05% στα Χανιά και 41,88% στο Ηράκλειο.

Όμως απέδωσε εκλογικά και η ενσωμάτωση στους συνδυασμούς του δύο εκ των 15 που είχαν αποχωρήσει από την ΕΡΕ: Με 33,69% διατήρησε την έδρα του στη Θεσπρωτία ο Πιτούλης, ενώ το ίδιο συνέβη και με τον Δερδεμέζη (20,73% του Κ.Φ. στα Ιωάννινα). Μαζί τους πήγαν και ο Μπάλλας (στην Καρδίτσα) αλλά δεν εκλέχτηκε, όπως και ο  Καρασπήλιος (στην Αχαΐα) που πολιτεύτηκε με την Ένωση Λαϊκού Κόμματος.

Μετεκλογικά παραιτήθηκαν και οι δύο συναρχηγοί, το κόμμα «έσβηνε» με προσωρινή ηγεσία και, αφού Παπανδρέου και Βενιζέλος έκαναν διάφορους πολιτικούς πειραματισμούς, ξαναβρέθηκαν μαζί το 1961 στην Ένωση Κέντρου.

Οι Πελοποννήσιοι

Μόνο στην Πελοπόννησο (κι εκεί όχι παντού) κατάφερε η Ένωσις Λαϊκού Κόμματος να συγκεντρώσει διψήφια ποσοστά: 21,20% στην πατρίδα του Τσαλδάρη Κορινθία αλλά και με τον Παπαληγούρα (ο οποίος επανεκλέχτηκε βουλευτής) στις τάξεις της. Στην Ηλεία, γενέτειρα του Στεφανόπουλου 30,86%, στην Αρκαδία (του Τουρκοβασίλη) 11,89%, στην Αργολίδα 11,48% και στην Αχαΐα (του Κανελλόπουλου και του Καρασπήλιου) 11,32%.

Αντίθετα, 6,74% κατέγραψε στη Μεσσηνία, παρά τη συμμετοχή του (εκ των 15) Σπέντζα στο ψηφοδέλτιο, και 6,03% στη Λακωνία.

Οι άλλοι αρχηγοί του σχήματος πολιτεύτηκαν σε περιφέρειες, όπου η ΕΛΚ συγκέντρωσε μικρότερο ποσοστό από το πανελλαδικό της: Στην Α’ Αθήνας (2,40%) ο Τσαλδάρης με τον Κετσέα και στην Α’ Θεσσαλονίκης (1,79%) ο Γκοτζαμάνης.

Μακεδόνες, Θράκες και τέως….. ΕΡΕτζήδες

Από τους 4 ηγέτες της ΠΑΔΕ, μόνο οι τρεις μπήκαν στη Βουλή. Ο Παπαπολίτης έμεινε απ’ έξω…
Μεγάλη δύναμη σημείωσε το σχήμα στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, όπου καταλυτική υπήρξε η παρουσία των Αγροτικών του Μπαλτατζή: 38,21% στην Ξάνθη με τον ίδιο επικεφαλής, στη Δράμα με τον Θεοφύλακτο Παπαπαναγιώτου 28,39%, στην Καβάλα με τον Θεόδωρο Λυμπερίδη 27,85%, στον Έβρο με τον Ιωάννη Τριανταφυλλίδη 21,67% αλλά και στη Ροδόπη με τον Σταύρο Γουδελή 19,03%, παρότι ο τελευταίος δεν εκλέχτηκε.

Ισχυροί εμφανίστηκαν και οι Αγροτικοί και στη Μαγνησία (19,66%), όπου ο υποψήφιός τους Αλέξανδρος Μέρος υπερίσχυσε των αποχωρησάντων από την ΕΡΕ Αποστολίδη και Μήτρου που συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο της ΠΑΔΕ. Βουλευτή ανέδειξε το ΚΑΕ και στις Σέρρες (τον Κωνσταντίνο Πεταλωτή), όπου η ΠΑΔΕ έλαβε 17,22% αλλά και πολύ καλά πήγε στη Β’ Θεσσαλονίκης (16,19%) με τον Γεώργιο Καραγκιόζη.

Υψηλά ποσοστά συγκέντρωσε επίσης το εκλογικό σχήμα στη Χίο, με τον προερχόμενο από το χώρο της ΕΠΕΚ Νικόλαο Ζορμπά (33,52%), στη Βοιωτία (20,37%) με τον μετέπειτα πρόεδρο της Βουλής Δημήτριο Παπασπύρου, στην Πιερία (18,91%), στην Πέλλα (18,64%) με πρώτο του συνδυασμού τον Θωμά Ανδρεάδη της ΕΠΕΚ, στη Φλώρινα με τον παλαιό βουλευτή της ΕΠΕΚ Στέφανο Κότσιανο (17,26%) και στην Καρδίτσα με τον Αλαμανή (17,24%).

Βουλευτής της ΠΑΔΕ εκλέχτηκε στη Φθιώτιδα (27,07%) ο Λάμπρος Ευταξίας, ο οποίος είχε αποχωρήσει στις 15 Νοεμβρίου 1956 από την ΕΡΕ (λόγω διαφωνιών στους χειρισμούς για το Κυπριακό), αλλά στις εκλογές του 1961 επανέκαμψε στα ψηφοδέλτιά της.

Πολιτεύτηκαν μαζί της αλλά δεν εκλέχτηκαν κι άλλοι δύο από τους «δεκαπέντε», ο Γκελεστάθης (18,87%) στη Φωκίδα και ο Καρρέρ (13,16%) στη Ζάκυνθο.

Τέλος, τρεις από τους 15 (Ράλλης Νικόλιτσας και Παπαδόπετρος) δεν πολιτεύτηκαν, ενώ οι δύο που απέσυραν την υπογραφή τους και πολιτεύτηκαν πάλι με την ΕΡΕ ήταν ο Λιαρούτσος στις Κυκλάδες που επανεκλέχτηκε και ο Πετροπουλάκος στον Πειραιά που απέτυχε.

Η δημόσια πρώτη του μετέπειτα «εθνοσωτήρα»

Λίγες ημέρες μετά τις εκλογές της 11ης Μαΐου μια περίεργη συνάντηση προκάλεσε ο νικητής των εκλογών.
Την περιέγραψε με τη χαρακτηριστική του πένα, δέκα χρόνια αργότερα (11 Αυγούστου 1968) με άρθρο του στον «Ελεύθερο Κόσμο», ο εκδότης της εφημερίδας Σάββας Κωνσταντόπουλος:
«Ενθυμούμαι ότι ολίγας ημέρας μετά τας εκλογάς ο Κ. Καραμανλής μας εκάλεσε, μερικούς φίλους, εις την Κηφισιάν, όπου έμενε κατά το θέρος. Ήμεθα περίπου δέκα πρόσωπα: Δημόσιοι λειτουργοί, πολιτικοί και δημοσιογράφοι.Διεξήχθη ευρυτάτη συζήτησις διά την μελλοντικήν πορείαν της νέας κυβερνήσεως.Όταν ετελειώσαμε και ήμεθα έτοιμοι να αναχωρήσωμεν, ηρώτησε εάν κανείς εκ των παρισταμένων επιθυμούσε να φέρη επί τάπητος άλλο θέμα. Εδόθη αρνητική απάντησις.Μέχρι της στιγμής εκείνης ουδείς είχεν ομιλήσει διά το θέμα της κομμουνιστικής απειλής και του εκτάκτως ανησυχητικού αποτελέσματος των εκλογών.

Το έθεσα υπό συζήτησιν. Ο Κ. Καραμανλής ανεγνώρισε ότι πράγματι το πρόβλημα τούτο ήτο το σπουδαιότερο όλων.

Η συζήτησις εκείνη έγινε αφορμή να συγκροτήσει ο Κ. Καραμανλής μίαν αφανή επιτροπήν, εις την οποίαν συμμετείχον διακεκριμένοι διανοούμενοι, διά την παρακολούθησιν, τη θεωρητικήν και την πολιτικήν, του κομμουνιστικού προβλήματος.

Εις την επιτροπήν εκείνην έτυχε να γνωρίσω, διά πρώτην φοράν, τον ήδη πρωθυπουργόν κ. Γεώργιον Παπαδόπουλον και να εκτιμήσω την σκέψιν του. Μετείχεν εις αυτήν ως αξιωματικός.Ο μακαρίτης καθηγητής εις το Εθνικόν Μετσόβιον Πολυτεχνείον Άγγελος Προκοπίου, μέλος και αυτός της επιτροπής, είχε πει περί του Γεωργίου Παπαδο-πούλου.

-Το μυαλό αυτού του αξιωματικού είναι ξυράφι. Είμαι βέβαιος ότι ο Γεώργιος Παπαδόπουλος θα παίξη κάποτε πρώτον ρόλον.Η προφητεία επαλήθευσε».Ο Αλέξης Τσίπρας ανίστορητος και με άφθονη οίηση μας είπε πανηγυρίζοντας τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ των εκλογών της 17/6/2012 ότι: για πρώτη φορά απο την εποχή της ΕΔΑ το 1958 η Αριστερά παίρνει τόσο μεγάλο ποσοστό και γίνεται αξιωματική αντιπολίτευση. 

Το επαναλαμβάνουν αβασάνιστα τα διάφορα δημοσιογραφικά φερέφωνα. Το Kontra είχε και αφιέρωμα στην τότε ΕΔΑ. 
Οι Έλληνες τότε ψήφισαν ΕΔΑ αγανακτισμένοι απο τις κρεμάλες στην Κύπρο. 
Ψήφισαν ΕΔΑ, το υποκατάστατο του παράνομου ΚΚΕ που είχε προδώσει τον αγώνα της ΕΟΚΑ. 

Σύντροφε Τσίπρα ξέχασες να μας πεις και αν δεν το ξέρεις ρώτα τον Μανώλη Γλέζο που τον είχες δίπλα του, ότι τότε οι Αμερικανοί έχασαν τον ύπνο τους και άρχισαν το παιχνίδι.

"Οι Αμερικανοί που γνωρίζουν καλύτερα έχουν αρχίσει να ανησυχούν. Oπως αναφέρει ο Αλέξης Παπαχελάς, ο αρχηγός της CIA Αλεν Ντάλες, συγκαλεί σύσκεψη στις 26 Μαρτίου για την ανάληψη μυστικών επιχειρήσεων περιορισμού της δυνάμεως της ΕΔΑ." Μιχαλης Κατσιγερας (Καθημερινή 6/4/2008)

Σε αντίθεση με την τότε ΕΔΑ, το 1958 δεν παίρναν συνεντεύξεις απο τον Μήτσο Παρτσαλίδη ή τον Μανώλη Γλέζο οι αμερικανοί δημοσιογράφοι, ο ΣΥΡΙΖΑ του σήμερα έχει γίνει ένα μπουλόνι στους μηχανισμούς εξαφάνισης των τρισκατάρατων Ελλήνων, μία μπίλια στο ρουλεμάν της παγκοσμιοποίησης. Δεν φοβίζει κανέναν. Δεν ανησυχεί κανέναν. 

Τον συντηρούν όλοι σαν μία ψιμυθιωμένη παλλακίδα που χορεύει στο ρυθμό του ταμπουρά της Νέας Τάξης. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την μυστική του agenda για όταν φτάσει η ώρα. Θα κλείσει το θέμα των Σκοπίων, αποσύροντας το βέτο . 
Θα μοιράσει το Αιγαίο. 
Θα ξεπουλήσει την Θράκη με το να δώσει το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού στην μουσουλμανική μειονότητα όπως αυτή επιθυμεί. 
Θα επαναφέρει το σχέδιο Ανάν στην Κύπρο με την καινούργια ορολογία “στα πλαίσια του ΟΗΕ”. 
Θα βοηθήσει στον εποικισμό της Ελλάδας απο το στύφη των λαθρομεταναστών, ώστε οι Ελληνες να πάψουν να δημιουργούν προβλήματα στα σχέδια της Νέας Τάξης. 
Θα είναι έτοιμος για μία νέα “παρδαλή εξέγερση”, σαν του Δεκέμβρη 2008, για να επαναφέρει στην τάξη τους άτακτους και δύστροπους.

Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τρομάζει την CIA. Δεν θα συγκαλούσε σύσκεψη ο David Petraeus στις 18 Ιουνίου 2012, όπως είχε κάνει ο Allen Dulles το 1958, αν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κερδίσει τις εκλογές, μάλλον θα ανοίγε σαμπάνιες.

Σήμερα, το 2013, οι Έλληνες πατριώτες φοβίζουν. Οι Έλληνες πατριώτες τους ανησυχούν, τους τρομάζουν, τους φοβίζουν. Οι ΄Ελληνες αποκτήσαν φωνή και μετά 40 χρόνια σιωπής θα χαλάσουν το πάρτι της υποταγής, του ξεπουλήματος και των μυστικών συμφωνιών.

Εκείνο που τους έχει κάνει να χάσουν τον ύπνο τους και έχουν αρχίσει να ανησυχούν, με το τρόμο να τους ροκανίζει τα ποδάρια είναι αυτοί που δεν ταΐζονται, αυτοί που αγωνίζονται, αυτοί που πιστεύουν στην Ελλάδα.

Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 26 January 2015 | 3:19 am


Απίστευτη ήττα παντού οι «γενίτσαροι» της ΝΔ! – Η περίπτωση της Άντζελας και των άλλων


 Έξω τα πουλεμένα λαμόγια...  τώρα που δεν έχουν βουλευτική έδρα, φτύστε τους...

Πόπη Σουφλή
-600x277


Επέστησαν καθίζηση όλοι όσοι προήλθαν από μεταγραφές της ΝΔ.

Συγκεκριμένα, πανωλεθρία για τη Ν.Δ. και την Άντζελα Γκερέκου δείχνουν τα μέχρι τώρα αποτελέσματα της κάλπης.

Η κα Γκερέκου έρχεται δεύτερη και με διαφορά από τον
πρώτο Στέφανο Γκίκα ενώ η Ν.Δ. συγκεντρώνει 22% έναντι 44,8% του ΣΥΡΙΖΑ.

Αλλά και οι μεταγραφές της ΝΔ από τους ΑΝΕΛ δεν απέδωσαν τα… αναμενόμενα.

Τουναντίον, ότι εκτός Βουλής θα μείνουν οι υποψήφιοι βουλευτές που μετακινήθηκαν από τους ΑΝΕΛ στη Νέα Δημοκρατία. Συγκεκριμένα, οι Γιώργος Νταβρής, Κώστας Γιοβανόπουλος και Μίκα Ιατρίδη είδαν τους ψηφοφόρους του κόμματος να τους γυρίζουν επιδεικτικά την πλάτη.
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 26 January 2015 | 2:46 am


2015… ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ… ΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΣΕΧΗ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ…


2015… ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ… ΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΣΕΧΗ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ…ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ… 

Τι είναι που αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο του 2015 και προκαλεί ανησυχία; 

Τι αναφέρουν οι
κώδικες της Αγίας Γραφής για τα έτη 2015- 2016; 

Η αντίστροφή μέτρηση των 500 ημερών ξεκίνησε στις 10 Μαϊου 2014…

Δείτε τα βίντεο και θα λάβετε όλες τις απαντήσεις…Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 26 January 2015 | 2:08 am


Ν. Μιχαλολιάκος: "Ζήτω η Νίκη της Χρυσής Αυγής!"


mixaloliakos_12
Για μεγάλη νίκη της Χρυσής Αυγής κάνει λόγο ο προφυλακισμένος γραμματέας του συνδέσμου, Νίκος Μιχαλολιάκος.
 
Η δήλωσή του:
 
Συναγωνιστές και Συναγωνίστριες, Ελληνικέ Λαέ!
 
Από το κελί μου των Φυλακών Κορυδαλλού, χαιρετίζω τη μεγάλη νίκη του Εθνικιστικού Κινήματος. 
 
Σύμφωνα με το αποτέλεσμα των σημερινών εκλογών, η Χρυσή Αυγή αναδεικνύεται στην Τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας, για δεύτερη κατά σειρά εκλογική αναμέτρηση μετά τις Ευρωεκλογές του Μαΐου του 2014. 
 
Και αυτό ενώ ευρίσκομαι, τόσο εγώ όσο και οι Συναγωνιστές – Βουλευτές και άλλα στελέχη της Χρυσής Αυγής, παράνομα και άδικα στη φυλακή επί ενάμιση έτος.
 
Αυτή τη μεγάλη νίκη την πετύχαμε την ίδια στιγμή που δεν μπορέσαμε να έχουμε μία ισότιμη και δημοκρατική, όπως θέλουν να λένε από το καθεστώς, εκλογική αναμέτρηση. 
Αποκλεισμένοι απ” όλους. 
Με έναν πόλεμο λάσπης και συκοφαντιών απ” όλους. 
Επιπλέον όταν όλοι γνωρίζουν ότι είμαστε στη φυλακή αθώοι και η μεγαλύτερη απόδειξη γι” αυτό είναι το περίφημο βίντεο Μπαλτάκου, όπου κάποιοι φρόντισαν να εξαφανίσουν από την δημοσιότητα, όπου κάποιοι φρόντισαν να μη γίνει καμία έρευνα σχετικά μ” αυτό.
 
Τρίτη πολιτική της χώρας η Χρυσή Αυγή με την ηγεσία της στην φυλακή, με παράνομο αποκλεισμό από τα ΜΜΕ, με προεκλογική εκστρατεία από ένα καρτοτηλέφωνο. Έχουμε νωπή τη λαϊκή εντολή να είμαστε στη Βουλή, να εκπροσωπήσουμε τον Ελληνικό Λαό, και όχι στη φυλακή. Ελπίζουμε ότι δεν θα βρεθούν κι αυτή τη φορά κάποιοι διεφθαρμένοι πολιτικοί, οι οποίοι θα κάνουν παρεμβάσεις στους δημόσιους λειτουργούς, ώστε να παραμείνουμε στην φυλακή.
 
Ασφαλώς και θα λάβουμε, αν και εφόσον δεν ευδοκιμήσει η πρώτη και η δεύτερη διερευνητική εντολή, την εντολή σχηματισμού κυβερνήσεως γιατί έτσι επιβάλλει ο νόμος. Και για όσους δεν το ξέρουν, είμαστε ακόμη υπόδικοι, δεν έχουμε καταδίκη, είμαστε αθώοι, αλλά αυτό το ένοχο και αμαρτωλό πολιτικό σύστημα μας αμφισβητεί ακόμα και το τεκμήριο της αθωότητας.
 
Θέλω να ευχαριστήσω τις χιλιάδες των Αγωνιστών και Αγωνιστριών της Χρυσής Αυγής, που έδωσαν τον ωραίο αγώνα, εναντίον όλων κυριολεκτικά σε αυτή την προεκλογική περίοδο. Χωρίς υλικά μέσα. Αποκλεισμένοι από τα κανάλια των «νταβατζήδων», έχοντας να αντιμετωπίσουν όλους κυριολεκτικά εναντίον μας. Όλοι πολέμησαν, όλοι αγωνίστηκαν για να μη βγει η Χρυσή Αυγή τρίτο πολιτικό κόμμα και τελικά ηττήθηκαν. Η Χρυσή Αυγή νίκησε.
 
Θέλω να χαιρετήσω και να ευχαριστήσω από βάθους της καρδίας μου τις εκατοντάδες χιλιάδες των Ελλήνων και των Ελληνίδων που ψήφισαν Χρυσή Αυγή για να μπούνε οι κλέφτες στη φυλακή, για να έρθουν οι Έλληνες στην εξουσία.
 Που ψήφισαν την Χρυσή Αυγή για τις θέσεις της. 
Θέσεις για πολιτική κάθαρση, για καταγγελία του Μνημονίου, για τη διαγραφή του χρέους, για μία επανεκκίνηση της πρωτογενούς παραγωγής, για την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της χώρας, για να αντιμετωπιστεί το μεγάλο εθνικό και κοινωνικό πρόβλημα που είναι οι λαθρομετανάστες. 
 
Μας ψήφισαν γιατί αντιστεκόμαστε, γιατί δεν συμβιβαστήκαμε σε τόσο δύσκολους καιρούς. 
Μας ψήφισαν γιατί παραμένουμε όρθιοι σε έναν κόσμο ερειπίων. 
Χαιρετίζω όλους και αναφωνώ μαζί τους: 
Ζήτω η Νίκη της Χρυσής Αυγής!Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 26 January 2015 | 2:00 am


ΩΡΑ ΓΙΑ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΥΡΙΕ ΤΣΙΠΡΑ… Θα κάνετε εξεταστική για το μνημόνιο ή θα γίνετε Σαμαράς στη θέση του Σαμαρά… Ο Αλέξης Τσίπρας είναι θαυμαστής της πολιτικής του Γιώργου Παπανδρέου… 

Γι αυτό πριν τα συνηθισμένα πανηγύρια Έλληνα αυτή τη φορά τουλάχιστον περίμενε να δεις και πράξεις…


Όταν τελειώσουν τα πανηγύρια, θα έρθει το κλάμα... αλλά θα είναι πολύ αργά...
Γιατί ο Αλέξης, ως θαυμαστής του Ανδρέα ("θα τον σηκώσουμε τον ήλιο ψηλά", είπε στην πρώτη του ομιλία ως νικητής, ο Τσίπρας) ... λάδι θα τον βγάλει το ψυχανώμαλο της Μαργαρίτας.

Πόπη Σουφλή


ΩΡΑ ΓΙΑ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΥΡΙΕ ΤΣΙΠΡΑ… Θα κάνετε εξεταστική για το μνημόνιο ή θα γίνετε Σαμαράς στη θέση του Σαμαρά…

Κάπως έτσι ξεκίνησε πριν μερικά χρόνια την προεκλογική του εκστρατεία ο μετέπειτα Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς… 

Θα κάνει πράξη τα όσα υπόσχεται ο διάδοχος Αλέξης Τσίπρας, ή μήπως ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ γίνει Σαμαράς στη θέση του Σαμαρά; 

Θα κάνει εξεταστική, όπως έχει προαναγγείλει, για το μνημόνιο ή θα τη θάψει και αυτός όπως ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και μάλιστα με τον χειρότερο δυνατό τρόπο; 
Για να δούμε…
Κυριακή κοντή γιορτή… 

Οι Εθνικές Εκλογές πραγματοποιήθηκαν, ο Τσίπρας αναλαμβάνει την εξουσία με βάση τη σύμφωνη γνώμη του ελληνικού λαού και πλέον έρχεται η ώρα των πράξεων…

Ο Αλέξης Τσίπρας προανήγγειλε τη σύσταση Εξεταστικής για τις συνθήκες υπό τις οποίες η Ελλάδα εισήλθε στο Μνημόνιο.

Για να θυμηθούμε: Τα ερωτήματα που έθεσε είναι μεταξύ άλλων τα εξής :

« Γιατί αλήθεια ο κος Γιώργος Παπανδρέου, την ίδια στιγμή που το 2009 δημόσια καταφέρονταν εναντίον του ΔΝΤ, είχε ήδη κλείσει μυστικά, όπως αποδείχτηκε, συμφωνία με το ΔΝΤ πριν ακόμη από τις εκλογές;


• Είναι η ώρα να μάθουμε γιατί αλήθεια ο κος Παπακωνσταντίνου την ώρα που έπρεπε να δανειστεί από τις αγορές μίλαγε για Τιτανικό και αρνούνταν τα δανεικά των αγορών;

• Γιατί αλήθεια η ΕΛΣΤΑΤ διόγκωσε το δημόσιο έλλειμμα με αποτέλεσμα να βρεθεί η χώρα στο μάτι του κυκλώνα;


• Είναι η ώρα να μάθουμε γιατί αλήθεια, ο κος Σαμαράς μέσα σε μια νύχτα, τη περιβόητη νύχτα των Κανών, μετατράπηκε από αντιμνημονιακός σε μνημονιακότερο των μνημονιακών;


• Ποιες δεσμεύσεις έδωσε στη κα Μέρκελ, στο κο Μπαρόζο, στο κο Γιούγκερ;


• Είναι η ώρα να μάθουμε γιατί αλήθεια ο κος Βενιζέλος ταξίδεψε στις Κάνες αντιπρόεδρος του Παπανδρέου και επέστρεψε αντιπρόεδρος του Σαμαρά;


• Είναι, επίσης, ώρα να μάθουμε: γιατί αλήθεια το 2012, ο τότε υπουργός οικονομικών, ο κος Στουρνάρας ενώ είχε τη στήριξη Λαγκάρντ να θέσει θέμα διαγραφής του ελληνικού χρέους στο Εurogroup, το κάρφωσε στον κο Σόιμπλε, για να του πεί το απαξιωτικό “forget it Giannis”;».


Για να δούμε τι θα πράξει ο Αλέξης Τσίπρας τώρα που θα αναλάβει την Πρωθυπουργία της Ελλάδας; Για να δούμε τι θα πράξει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ… Στην Ελλάδα μετά τα όσα έχουμε δει και βιώσει δεν φτάνουν τα όμορφα τα λόγια τα μεγάλα αλλά οι μεγάλες πράξεις… Ας περιμένουμε λοιπόν για δούμε αν ο Τσίπρας δώσει «σάρκα και οστά» στα όσα αρκετά και όμορφα έχει υποσχεθεί…

Μια λεπτομέρεια που αξίζει να σημειωθεί: Ο Αλέξης Τσίπρας είναι θαυμαστής της πολιτικής του Γιώργου Παπανδρέου… Γι” αυτό πριν τα συνηθισμένα πανηγύρια Έλληνα αυτή τη φορά τουλάχιστον περίμενε να δεις και πράξεις…

Και όχι μόνο για την εξεταστική για το μνημόνιο, που σίγουρα θα φέρει τα πράγματα τούμπα στην περίπτωση που αποκαλυφθεί η πραγματικότητα, αλλά και για τα πολλά που έχει υποσχεθεί και τάξει προεκλογικά ο διάδοχος του Αντώνη Σαμαρά στον πρωθυπουργικό θώκο.
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 26 January 2015 | 1:47 am


Τέλος εποχής: Πρώτη Βουλή χωρίς Παπανδρέου


 Έφυγε η πρώτη βρώμα... μένουν οι δυο επόμενες... βρώμες.. το Μητσοτακέϊκο, και το καραμανλέϊκο...

Πόπη Σουφλή
papandreou_11
Ήταν το μακρινό 1923 όταν ο Γεώργιος Παπανδρέου πέρασε για πρώτη φορά την πόρτα του κοινοβουλίου ως εκλεγμένος βουλευτής Αχαΐας. Η μετέπειτα πορεία του Γέρου της Δημοκρατίας είναι λίγο – πολύ σε όλους γνωστή.
 
Έκτοτε, δεν υπήρξε κοινοβουλευτική περίοδος που το επίθετο Παπανδρέου να μη συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των εκπροσώπων του ελληνικού λαού.
 
Το 1964 ο Ανδρέας Παπανδρέου κατάφερε να γοητεύσει για πρώτη φορά τους εκλογείς, οι οποίοι του έδειξαν το δρόμο προς τα βουλευτικά έδρανα.
 
Μερικά χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα το 1981, την οικογενειακή σκυτάλη έλαβε ο Γιώργος Παπανδρέου.
 
Ωστόσο, έπειτα από την εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιανουαρίου, η σκυτάλη φαίνεται πως… έπεσε από τα χέρια του πρώην πρωθυπουργού, καθώς, με τα έως τώρα δεδομένα, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών αποτυγχάνει να «πιάσει» το όριο του 3% που απαιτείται για την είσοδο στη Βουλή.
 
Έπειτα, από 92 χρόνια, λοιπόν, δεν θα υπάρξει εκπρόσωπος της οικογένειας των Παπανδρέου στα βουλευτικά έδρανα.
 
Αν μη τι άλλο, πρόκειται ξεκάθαρα για ένα… τέλος εποχής.


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 26 January 2015 | 1:32 am


Αγγελοπούλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει έτοιμα όπλα για να διαπραγματευτεί - Ναι στο συμφέρον των πολλών, όχι των πλουσίων

Είπε η μανδάμ Γιάννα και αναρωτιέμαι αν πρέπει να κάνουμε ομαδικό χαρακίρι.
Μην μου πεις νεοελληνάκο, πως δεν καταλαβαίνεις τίποτα ακόμα...

Πόπη Σουφλή

"Βλέπω θετικά την εμφάνιση κάθε τι νέου στην πολιτική ζωή", διεμήνυσε η Γιάννα Αγγελοπούλου
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει έτοιμα τα όπλα του για να διαπραγματευτεί στην Ευρώπη, δήλωσε η Γιάννα Αγγελοπούλου, κληθείσα να σχολιάσει το εκλογικό αποτέλεσμα.

Σε συνέντευξή της στον Alpha, η κυρία Αγγελοπούλου

καλοσώρισε το εκλογικό αποτέλεσμα και δήλωσε ότι «θέλω να είμαι πάντα η φωνή της ειλικρίνειας και του ρεαλισμού, της πραγματικής πραγματικότητας.

Εάν πρόκειται να δούμε μία από τα ίδια, αυτά που έχουμε ζήσει όλα αυτά τα χρόνια, και εάν οι ίδιοι - οι πολλοί- σηκώνουν τα βάρη και εάν οι ίδιοι πληρώνουν, και οι ίδιοι - οι λίγοι- προστατεύονται, αυτό θα είναι ένα πολύ μεγάλο λάθος. Ο δικός μου γνώμονας είναι το συμφέρον των πολλών, όχι των πλουσίων».


Για τις προοπτικές επαναδιαπραγμάτευσης με την τρόικα, η κυρία Αγγελοπούλου φάνηκε αισιόδοξη, λέγοντας ότι «εγώ δεν έχω δει ποτέ την Ελλάδα εκτός Ευρώπης και εκτός ευρώ.


Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δηλώσει ότι τα έχει μελετήσει όλα, έχει έτοιμα όλα τα όπλα του, ώστε να πάει στην Ευρώπη και να διαπραγματευτεί.


Το ζήτημα είναι ότι, εάν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτοδύναμος στην κυβέρνηση, αλλάζουν τα πράγματα. Δηλαδή η ευθύνη του θα είναι ακόμη μεγαλύτερη, όχι μόνο απέναντι σε αυτούς που τον ψήφισαν, αλλά και για αυτούς που δεν τον ψήφισαν.


Βλέπω θετικά την εμφάνιση κάθε τι νέου στην πολιτική ζωή. Και το βλέπω θετικά, διότι είμαι απέναντι σε κάθε αντίληψη που θεωρεί ότι τα πράγματα δεν πρέπει να κινούνται, αλλά επιλέγει την ακινησία και τη μη δράση.


Εγώ πιστεύω και πίστευα στην ανάγκη των αλλαγών και βλέπω τις αλλαγές, εξάλλου τις αλλαγές τις προσδιόρισε η επιλογή των ανθρώπων».


Στο κλασικό ερώτημα για το εάν προαλείφεται για τη διαδοχή του Κάρολου Παπούλια στην Προεδρία της Δημοκρατίας, η κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου αρκέστηκε να πει:


«Όποτε μου ζητούν να κάνω πράγματα για την πατρίδα μου, το έκανα.
Και όποτε δεν μου ζητούν και πάλι τα κάνω».
Πηγή

(η πρώτη φωτό, είναι επιλογή του ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ)

 

Δημοσιεύθηκε στις 26 January 2015 | 1:17 am


Ποιοι εκλέγονται στο Επικρατείας από τα κόμματαΟι φελλοί στην Νέα Δημοκρατία, επιπλέουν ακόμα.... ως τις επόμενες εκλογές, που θα γίνουν όπως λέγεται, πολύ σύντομα...

Πόπη Σουφλή
BOYLHXL_3

Με ασφάλεια μπορεί να γίνει πλέον η κατανομή των δώδεκα εδρών του ψηφοδελτίου Επικρατείας καθώς ήδη το ποσοστό ενσωμάτωσης των πανελλαδικών ποσοστών έχει ξεπεράσει το 60%.

Με βάση τα ποσοστά που λαμβάνουν μεχρι στιγμής τα κόμματα ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει
πέντε βουλευτές από την λίστα Επικρατείας, η ΝΔ τέσσερις και από έναν η Χ.Α., το Ποτάμι και το ΚΚΕ ενώ ΠΑΣΟΚ και ΑΝΕΛ δεν εκλέγουν κανέναν βουλευτή επικρατείας.

Ειδικότερα, από τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέγονται οι: Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, Ουρανία Αντωνοπούλου, Παναγιώτης Σκουρλέτης, Αγλαϊα Κυρίτση και Νικόλαος Τόσκας.

Από την ΝΔ οι: Θεοδώρος Φορτσάκης, Δημήτριος Σταμάτης, Νίκη Κεραμέως και Βασίλης Οικονόμου.

Τέλος από την ΧΑ ο κ. Χρήστος Παππάς, από το Ποτάμι ο κ. Παναγιώτης Καρκατσούλης και από το ΚΚΕ η κυρία Αλέκα Παπαρήγα.

Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 26 January 2015 | 1:04 am


Βέτο Καμμένου στη συμμετοχή του Ποταμιού σε μία πιθανή κυβέρνηση συνεργασίας


 Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Καμμένου 

Άρχισαν τα... όργανα... γιατί αν ο Αλέξης, συνεργαστεί με τον βοθροΠόταμο, σημαίνει πως... ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΥΛΑΜΕ... ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΩΝΟΥΜΕ!

Πόπη Σουφλή


Βέτο στη συμμετοχή του Ποταμιού σε μία πιθανή κυβέρνηση συνεργασίας θέτει ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.
 
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας του Π. Καμμένου με τον Αλέξη Τσίπρα,

οι δύο πολιτικοί αρχηγοί εξέτασαν το ενδεχόμενο μίας μετεκλογικής συνεργασίας, προκειμένου να συγκροτηθεί κυβέρνηση συνεργασίας, με τη συμμετοχή των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Ωστόσο, ο Π. Καμμένος φαίνεται πως κατέστησε σαφές πως δεν επιθυμεί τη συμμετοχή του Στ. Θεοδωράκη στο υπό συγκρότηση κυβερνητικό σχήμα, ξεκαθαρίζοντας μάλιστα, πως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αρνούνται να συμμετάσχουν σε κυβέρνηση, όπου μετέχουν και βουλευτές του Ποταμιού.
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 26 January 2015 | 12:42 am


Ποιοι θα είναι οι άνθρωποι "κλειδιά" στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΣτην Κουμουνδούρου έχει γίνει ήδη ο πρώτος καταμερισμός των τομέων ευθύνης. Σύμφωνα με πληροφορίες τα πρώτα χαρτοφυλάκια έχουν ήδη μοιραστεί. 

Αυτοί θα είναι οι άνθρωποι κλειδιά της επόμενης κυβέρνησης.
Αντιπρόεδρος με αρμοδιότητες υπερ-συντονιστή, θα έχει ο
εγκέφαλος της οικονομικής στρατηγικής του Σύριζα, ο Γιάννης Δραγασάκης.

Γιάννης Δραγασάκης
DEFAULT
Ο Γιάννης Δραγασάκης, θα είναι ο δεύτερος τη τάξει μετά τον Αλέξη Τσίπρα. Θα αναλάβει αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και θα αναλάβει τον συντονισμό της διαπραγμάτευσης και των οικονομικών Υπουργείων

Γιάννης Βαρουφάκης
varoufakis
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το Υπουργείο Οικονομικών θα το αναλάβει ο Γιάννης Βαρουφάκης. Τη θέση πάντως διεκδικεί και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Γιώργος Σταθάκης
default
Ο Γιώργος Σταθάκης έχει «κλειδώσει» για τη θέση του υπερ-υπουργού Ανάπτυξης.Νίκος Κοτζιάς
Επικρατέστερος για το Υπουργείο Εξωτερικών είναι ο Νίκος Κοτζιάς. Ένα από τα ονόματα όμως που έχουν συζητηθεί είναι και της Νάντιας Βαλαβάνη.


Προβάδισμα για την υπουργοποίησή τους έχουν και αρκετοί τομεάρχες, όπως ο Δημήτρης Στρατουλης στο υπουργείο Εργασίας, η Ζωή Κωνσταντοπούλου στο υπουργείο Δικαιοσύνης, ο Αλέξης Μητρόπουλος στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, και ο Θεόδωρος Δρίτσας στο υπουργείο Άμυνας ή Ναυτιλίας. Για το Πεντάγωνο, βέβαια η τοποθέτηση του απόστρατου στρατηγού Νίκου Τόσκα στο ψηφοδέλτιο επικρατείας δημιουργεί πολλούς συνειρμούς.

Αντίστοιχα ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας και πανεπιστημιακός Κωνσταντίνος Τσουκαλάς θα μπορούσε να αποτελέσει ένα ισχυρό «χαρτί» για το υπουργείο Παιδείας, στο οποίο δεν αποκλείεται να έχουν ρόλο η Θεανώ Φωτίου ή ο Τάσος Κουράκης.

Η θέση του Κυβερνητικού εκπροσώπου, δικαιωματικά με βάση τον έως τώρα ρόλο του, φαίνεται να ανήκει στον Πάνο Σκουρλέτη, ενώ δεν αποκλείεται στο υπουργείο Επικρατείας να τοποθετηθεί ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα Νίκος Παππάς.

Ο Νίκος Βούτσης από την στιγμή που δεν υπουργοποιηθεί, λόγω της μεγάλης του κοινοβουλευτικής εμπειρίας, θεωρείται πιθανό να αποτελέσει την επιλογή του κόμματος για το Προεδρείο της Βουλής.
Η Ηρώ Διώτη και η ενασχόλησή της με το Περιβάλλον την έχει φέρει κοντά σε μια θέση στο αντίστοιχο υπουργείο.

Ερωτηματικό παραμένει αν ο Δημήτρης Παπαδημούλης θα προτιμήσει να παραμείνει στη θέση του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ή θα δεχτεί να πάρει ένα από τα κορυφαία χαρτοφυλάκια, όπως το υπουργείο Εσωτερικών που δεν αποκλείεται να συνενωθεί με το Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 26 January 2015 | 12:17 am


Σαμπάνιες ο Βενιζελος και για την συντριβή της Γκερέκου!
 Το χάσαμε το... κορμί, πατριώτη!

Πόπη Σουφλή

Υ.Γ. Αλέξη, τα λεφτά που χρωστάει ο σύζυγος στην Εφορία, θα απαιτήσεις να τα πληρώσει;;;;


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 25 January 2015 | 11:44 pm


36% για το ΣΥΡΙΖΑ και 149 έδρες! Συνεχίζεται το ΘΡΙΛΕΡ με την ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ της κυβέρνησης!

 Δείτε τα αποτελέσματα στο 58.38 % της ενσωμάτωσης…
στο σύνολο των περιφερειών...1
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 25 January 2015 | 11:36 pm


Ξήλωσαν την φωτογραφία του Γιώργου Παπανδρέου…


Πολύ σύντομα θα ξηλώσουν και την φωτογραφία του Βενιζέλου και το επόμενο βήμα θα είναι, να ξηλώσουν όλο το κτίριο... έως ότου σβήσει το κόμμα που κατέστρεψε την Ελλάδα, τα τελευταία 40 χρόνια, μαζί με την Νέα Δημοκρατία.

Πόπη Σουφλή

Ανιστόρητη απρέπεια στη Χαριλάου Τρικούπη...

Η έλλειψη ψυχραιμίας και αυτογνωσίας δεν είναι καλός σύμβουλος. 
Αυτό δυστυχώς έχει συμβεί στη ηγεσία του ΠΑΣΟΚ αυτές τις ώρες. Οπως...πληροφορούμαστε έφτασαν στο σημείο να αποκαθηλωθούν όλες οι φωτογραφίες του Γιώργου Παπανδρέου από τα γραφεία του κόμματος και μάλιστα με άνωθεν εντολή.

Κυκλοφορούν μάλιστα και σχετικές εικόνες στο διαδίκτυο.

Αξιοι της μοίρας τους!..

matrix24.gr

Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 25 January 2015 | 11:29 pm


ΕΚΤΑΚΤΟ! Από στιγμή σε στιγμή διάγγελμα ΣαμαράΑφήστε τους ... ΝΕΚΡΟΥΣ να περπατάνε... πάνε κατ' ευθείαν στον γκρεμό...

Πόπη Σουφλή
samaras33-600x293 (1)

Σε διάγγελμα αναμένεται να προχωρήσει απόψε ο Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να
τοποθετηθεί επί του εκλογικού αποτελέσματος.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ο κ. Σαμαράς δεν αναμένεται να παραιτηθεί από την ηγεσία της ΝΔ.Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 25 January 2015 | 10:30 pm


Ν.Παππάς: «Δεν αποκλείει να προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ για Πρόεδρο τον Καραμανλή»Είπαμε.... ο "αντιμνημονιακός", θα τιμήσει για το ΕΓΚΛΗΜΑ του, τον "ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ", Κώστα Καραμανλή...

Α ρε νεοελληνάκο.... να είσαι σίγουρος, πως δεν θα σου πάρει πολύ καιρό να ξαναμουντζώσεις τα μούτρα σου, για τις επιλογές σου στη σημερινή εκλογική αναμέτρηση... 

Θα μουντζώσεις τον εαυτό σου που ψήφισες ΣΥΡΙΖΑ.


Πόπη Σουφλή
pappas_3
«Θα αποδειχθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα που διαμορφώνει μεγάλες συναινέσεις» δήλωσε ο Νίκος Παππάς, στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, όταν ρωτήθηκε για τη φημολογία περί της πρόθεσης του νικητή των εκλογών να προτείνει για την Προεδρία της Δημοκρατίας τον
πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

Δεν απέκλεισε έτσι το ενδεχόμενο αυτής της υποψηφιότητας, ενώ σαφώς προϊδέασε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάει σε επιλογή ενός προσώπου με εμφανή το συμβολισμό της εθνικής συναίνεσης.Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 25 January 2015 | 10:29 pm


Εκτός Βουλής το ΚΥΝΟΙΜΑ του GAP..            Μ  Α  Κ  Α  Ρ  Ι  !

Πόπη Σουφλή


...σύμφωνα με την εκτίμηση της Singular.Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 25 January 2015 | 9:46 pm


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ 2015: Επίσημα αποτελέσματα στο 15% της Επικράτειας


 Τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας και του  βοθροΠοταμιού, δείχνουν το μέγεθος της νοθείας, αλλά  και το μαζοχιστικό στάτους του ελληνικού λαού...

Ποπη Σουφλή

ΕΚΛΟΓΕΣ 2015 

Τα μέχρι στιγμής επίσημα αποτελέσματα του υπουργείου Εσωτερικών, στο 15,15% της Επικράτειας, έχουν ως εξής:


ΣΥΡΙΖΑ: 34,93%
ΝΔ: 29,44%
Χρυσή Αυγή: 6,26%
ΠΟΤΑΜΙ: 5,58%
ΚΚΕ: 5,29%
ΠΑΣΟΚ: 5,25%
ΑΝΕΛ: 4,6%
ΚΙΝΗΜΑ: 2,53%Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 25 January 2015 | 9:29 pm


Τον κρατάνε σαν την μουμια του Ελ Σιντ! «Μην τολμήσεις να παραιτηθείς»! 

Θα παίξουν και το τελευταίο τους χαρτί για να γαντζωθουν στην εξουσία, αφού αν καταρρεύσουν, θα βγουν στην φορα και ολα τα συμφεροντα που τους στήριζαν. 

Αυτα τα ίδια συμφεροντα του διεμήνυσαν: 

Κάτσε στα αυγά σου για να μιλάς περι ρεβανσισμού όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αρχίσει την επιθεση. 

Εαν παραιτηθείς, θα μας δώσουν ακομα και οι αντικαταστάτες σου!

Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 25 January 2015 | 9:04 pm


Τρέμουν το ρεσάλτο…

 

ΜΑΤ προστατεύουν την ΕΡΤ…

Χατζηνικολάου: Υπάρχει κινητικότης…

Αυτό που από καιρό φοβόντουσαν για το ρεσάλτο των θυμάτων του λουκέτου της ΕΡΤ, βλέπουν ανήσυχοι απόψε να πλησιάζει. Ήδη στέλνουν αστυνομικές δυνάμεις για να προστατέψουν το ραδιομέγαρο.

Και…
όπως είπε ο Χατζηνικολάου, υπάρχει μεγάλη κινητικότητα αυτήν την ώρα έξω από το ραδιομέγαρο. Έχουν μαζευτεί εκεί δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ μου στέλνουν μηνύματα οτι μαζεύεται και κόσμος…
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 25 January 2015 | 8:34 pm


Επικοινωνία Θ. Δρίτσα (ΣΥΡΙΖΑ) με Ένοπλες Δυνάμεις για Αρχηγό ΕΛΑΣ
Eπιθυμία του ΣΥΡΙΖΑ να δηλώσει σε όλες τις επαγγελματικές και κοινωνικές ομάδες ότι η ενδεχόμενη κυβέρνηση του θα είναι κυβέρνηση όλων των Ελλήνων 
 
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΓΕΕΘΑ) αλλά και επίσκεψη στον αρχηγό της ελληνικής αστυνομίας πραγματοποίησε
το απόγευμα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας.
 
Αφορμή για τις επαφές του κ. Δρίτσα ήταν να εκφράσει την εμπιστοσύνη του και συνολικά του ΣΥΡΙΖΑ στην ηγεσία και το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. 


Η κίνηση αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες αποδίδεται στην επιθυμία του ΣΥΡΙΖΑ να δηλώσει σε όλες τις επαγγελματικές και κοινωνικές ομάδες ότι η ενδεχόμενη κυβέρνηση του θα είναι κυβέρνηση όλων των Ελλήνων, όλων των τάξεων χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς προκαταλήψεις.

Δ.Α

Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 25 January 2015 | 8:22 pm


Αγωνία στο επιτελείο του Γ. Παπανδρέου για το θρίλερ εισόδου στη Βουλή
Ο Γιώργος Παπανδρέου θα παρακολουθεί τις εξελίξεις από τα γραφεία του Κινήματος, στην Πανεπιστημίου και Εμμανουήλ Μπενάκη 
 
Αγωνία για το θρίλερ εισόδου
ή μη στην ελληνική Βουλή του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών επικρατεί στο επιτελείο του Γ. Παπανδρέου.
 
Τα στελέχη του Κινήματος και ο Γ. Παπανδρέου αναμένουν τα επίσημα αποτελέσματα και εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία.


Από τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα φαίνεται ότι το Κίνημα κέρδισε αρκετούς ψηφοφόρους από το ΠΑΣΟΚ, επιβεβαιώνοντας τον εκνευρισμό της Χαρίλαου Τρικούπη ότι θα ευθύνεται για αρνητικό αποτέλεσμα εν ολίγοις ο Γιώργος Παπανδρέου.


Ο Γιώργος Παπανδρέου θα παρακολουθεί τις εξελίξεις από τα γραφεία του Κινήματος, στην Πανεπιστημίου και Εμμανουήλ Μπενάκη με τους στενούς του συνεργάτες όπως Γιώργο Ελενόπουλο, Φίλιππο Σαχινίδη,Φίλιππο Πετσάλνικο, Γιώργο Πεταλωτή.
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 25 January 2015 | 8:19 pm


Κώστα Καραμανλή ή Δημήτρη Αβραμόπουλο πιθανόν να προτείνει για πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Αλ. Τσίπρας


 Επί το απλούστερον, ο.. "αντιμνημονιακός" αυριανός πρωθυπουργός, θα προτείνει ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥΣ για Πρόεδρο Δημοκρατίας, που και οι δυο, ψήφισαν Μνημόνια, Δανειακή Σύμβαση, αντιλαϊκά Πολυνομοσχέδια και Εφαρμοστικούς Νόμους, που έστειλαν στην αυτοκτονία δεκάδες χιλιαδες υνανθρώπους μας...

Ούτε ο Θεός δεν πρέπει να μας λυπηθεί.
Ως λαός, έχουμε παρανοήσει τελείως...

Πόπη Σουφλή

 Κώστα Καραμανλή ή Δημήτρη Αβραμόπουλο πιθανόν να προτείνει για πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Αλ. Τσίπρας
Ο Αλέξης Τσίπρας έχει δεχτεί εισηγήσεις για ένα όνομα από τη Δεξιά
 
Τα ονόματα του Κώστα Καραμανλή και του Δημήτρη Αβραμόπουλου έχουν αρχίσει και ακούγονται ότι θα προταθούν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για την προεδρία της Δημοκρατίας. 
 
Σύμφωνα με πληροφορίες

που διαρρέουν, ο Αλέξης Τσίπρας έχει δεχτεί εισηγήσεις για ένα όνομα από τη Δεξιά για την προεδρία της Δημοκρατίας, με στόχο να λάβει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πλειοψηφία στη Βουλή. 

Υπενθυμίζεται εδώ ότι η επόμενη εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας θα πρέπει να εξασφαλίσει 180 θετικές ψήφους.


Εάν δεν επιτευχθεί θα επαναληφθεί η ψηφοφορία με το όριο να είναι 151 βουλευτές.

Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 25 January 2015 | 8:05 pm


ΣΥΡΙΖΑ: Από 146 έως 158 έδρες...
9,20% τα κόμματα που δεν μπαίνουν στην βουλή...

Σύμφωνα με το εκλογικό αποτέλεσμα των EXIT POLL (που πρώτο το nonews μετέδωσε), οι έδρες που καταλαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ θα κυμανθούν από 146 εως 158. 
Και της ΝΔ, από 65 έως 75. 
Τα μικρά κόμματα που ...


δεν μπαίνουν στην βουλή, συγκεντρώνουν ποσοστό 9,20%...

Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 25 January 2015 | 7:53 pm

Translate:
Copyright © 2010-2015 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: