1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
Τηλεόραση:
  1. ΝΕΤ
  2. ΕΤ3
  3. ALPHA
  4. ΣΚΑΙ
Γρήγορες Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Αττικής   »   Νεα Φιλαδελφεια    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή: Νεα Φιλαδελφεια και εμείς θα το προσθέσουμε.

Φόβοι για πυρηνικό «ατύχημα» στην ΟυκρανίαΓερμανοί επιστήμονες: «Νέο Τσέρνομπιλ απειλεί όχι μόνο την Ευρώπη αλλά ολόκληρο τον Κόσμο από τις συγκρούσεις στην ανατολική Ουκρανία»

Μετάφραση – Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών
Πηγή: “Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!”

Ο Γερμανός ειδικός της Greenpeace, στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας Tobias Myunhmayer, μοιράζεται τους φόβους του, για την ασφάλεια του πυρηνικού σταθμού Zaporozhye στην ανατολική Ουκρανία. Ειδικότερα, σημείωσε ότι οι πυρηνικοί σταθμοί δεν διαθέτουν επαρκή προστασία έναντι άμεσης εναέριας επίθεσης. Το κέλυφος από οπλισμένο σκυρόδεμα που περιβάλλει τους αντιδραστήρες δεν θα είναι σε θέση να τους «σώσει» από τυχόν αεροπορικές επιδρομές.

Το πυρηνικό εργοστάσιο στην Zaporizhia, είναι το μεγαλύτερο όχι μόνο στην Ουκρανία αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη, καθώς στο ένα πέμπτο του πλανήτη. Βρίσκεται στην όχθη του υδάτινου ταμιευτήρα Kahovsky, περίπου 200 χιλιόμετρα από τα σύνορα με το Ντόνετσκ, όπου μαίνονται σκληρές μάχες.

Σύμφωνα με τον Γερμανό πυρηνικό εμπειρογνώμονα Tobias Munxmahner, το εργοστάσιο κατασκευάστηκε από σοβιετικούς μηχανικούς, και εξαρτάται άμεσα από τις εισαγωγές ρωσικού ειδικού εξοπλισμού και ανταλλακτικών. Με αυτόν τον τρόπο καταδεικνύεται ότι ο πυρηνικός σταθμός κινδυνεύει εκτός από πιθανή αεροπορική επιδρομή ή δολιοφθορά και από την έλλειψη ανταλλακτικών.

Σύμφωνα με επίσημες πληροφορίες, το ουκρανικό εργοστάσιο μπορεί να αντέξει σε ένα σεισμό 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, καθώς και σε έκρηξη πέντε τόνων TNT σε απόσταση 200 μέτρων από αυτό. Επιπλέον, η πυρηνική εγκατάσταση φυλάσσεται από την ουκρανική πολεμική αεροπορία, με τακτικά μαχητικά αεροσκάφη MiG-29.

Όπως γίνεται κατανοητό από τα «πολιτικά παιχνίδια», και τις άγριες πολεμικές συγκρούσεις στην ανατολική Ουκρανία, κινδυνεύει πρωτίστως, η Ευρωπαϊκή ήπειρος. Μια πιθανή και απευκταία επίθεση ή πιθανή βλάβη στο εργοστάσιο, έστω και από λάθος, θα προκαλέσει εκατόμβη θυμάτων αρχικά στην ανατολική και βόρεια Ευρώπη, κάνοντας το «Τσερνομπίλ» να φαντάζει ως απλό ατύχημα!

Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 2 September 2014 | 1:37 pm


Αυτοί οι κλόουν μας σέρνουν σε πόλεμο – Οι ιστορίες για αγρίους του ΝΑΤΟ και της Δύσης

Αυτοί οι κλόουν μας σέρνουν σε πόλεμο – Οι ιστορίες για αγρίους του ΝΑΤΟ και της Δύσης
ΑΠΟΔΟΣΗ-ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ HELLASFORCE
 

Σε περίπου δύο μήνες (26 Οκτωβρίου), υπάρχουν οι – υποτίθεται- βουλευτικές εκλογές στην Ουκρανία. Πως θα είναι αυτό; Ποιος πρόκειται να ψηφίσει; Στις προεδρικές εκλογές πριν από λίγους μήνες, οι περισσότεροι από ανατολική Ουκρανία δεν ψήφισαν. Πόσοι διαφορετικοί τρόποι υπάρχουν για να καθορίσεις τη δημοκρατία και να εξακολουθείς να παραμένεις αξιόπιστος;

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στο ρωσικό Κανάλι 1, ο Βλαντιμίρ Πούτιν,
σχολίασε τις επικείμενες εκλογές: «Όλοι οι συμμετέχοντες στην εκλογική κούρσα θα θέλουν να δείξουν το πόσο cool είναι. Όλοι θα θέλουν να δείξουν ότι είναι ισχυροί ή ισχυρές και καθώς ο πολιτικός αγώνας θα οξύνεται είναι δύσκολο να αναμένει κανείς ότι θα αναζητήσουν μια ειρηνική λύση και όχι στρατιωτική». Αυτό φαίνεται να είναι μια ακριβής πρόβλεψη.

Η ΕΕ (σε ένα ακόμη ορισμό της δημοκρατίας) επέλεξε τον νέο πρόεδρο της. Επέλεξε τον Πολωνό Πρωθυπουργό Ντόναλντ Τουσκ, το οποίο μπορεί να φαίνεται λίγο περίεργο, αφού ο Τουσκ δεν λέει ούτε μια λέξη στα αγγλικά, ή στα γαλλικά και ο ίδιος προέρχεται από μια χώρα που δεν είναι ακόμη στην Ευρωζώνη, ωστόσο, θα πρέπει τώρα να προεδρεύει στις συνεδριάσεις που αφορούν το ευρώ. Αλλά ο Τουσκ είναι ένα γεράκι για τη Ρωσία και ως εκ τούτου ύποπτα βολικός για το κέντρο ελέγχου του εσωτερικού πυρήνα της Ουάσιγκτον και των Βρυξελλών. Έχει πει πιο κακά και άσχημα πράγματα για τη Ρωσία και τον Πούτιν από όλους πρόσφατα και αυτό λέει κάτι.

Οι ΗΠΑ και η ΕΕ έχουν εργαστεί για χρόνια για να δούν την επιθυμία τους να αναλάβουν την Ουκρανία να αποδίδει καρπούς. Έχουν διανύσει πολύ δρόμο, αλλά ήθελαν την Κριμαία και την περιοχή Donbass πάνω απ “όλα και αυτά που ακόμα δεν τα έχουν. Ακόμα, έχουν μέχρι στιγμής δείξει ότι είναι περισσότερο από πρόθυμοι να βοηθήσουν για αρχικά στην δολοφονία χιλιάδων ανατολικοουκρανών για να πάρουν αυτό που θέλουν και τώρα είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν πόλεμο γι” αυτό.

Η καλά προετοιμασμένη, σχεδιασμένη βήμα-βήμα, ιστορία στο δυτικό Τύπο είναι η απειλή των επεκτατικών βλέψεων της Ρωσίας. Ως εκ τούτου, να και αυτό το κομμάτι του Reuters:

Ο Πρόεδρος της Πολωνίας Bronislaw Komorowski δήλωσε ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν προσπαθεί να χτίσει μια νέα ρωσική αυτοκρατορία για τη Μόσχα και ότι η περιοχή έπρεπε τώρα να επιλέξει αν ήθελε «μια Ευρώπη Κοζάκων, ή μια δημοκρατική». «Η Ρωσία πραγματοποίησε εισβολή στην Ουκρανία», είπε ο πολωνός αρχηγός του κράτους στο γερμανικό δημόσιο ραδιόφωνο. 

Ο Komorowski δήλωσε ότι ο Πούτιν ήταν αρκετά ανοικτός για τις φιλοδοξίες του για την «ανοικοδόμηση της αυτοκρατορίας». Ο Πολωνός πρόεδρος είναι σύμμαχος του πρωθυπουργού Ντόναλντ Τουσκ. «Ελπίζω ότι οι Γερμανοί έχουν επίγνωση του τι σήμαινε η σοβιετική αυτοκρατορία για την Ευρώπη», είπε ο Komorowski στι Deutschlandradio Kultur και Deutschlandfunk, προειδοποιώντας ενάντια σε κάθε επανάληψη της «πολιτικής κατευνασμού που ενέδωσε στον Χίτλερ» του προ-Β “Παγκοσμίου Πολέμου.

Προσπαθείς να τρομάξεις τους Γερμανούς με αναφορά σε μια Ρωσία που μέχρι σήμερα έχει ιστορία σχεδόν 25 χρόνων, μια Ρωσία που συνέβαλε στη διάσωση της Ευρώπης από το Τρίτο Ράιχ και έχασε 20-30 εκατομμύρια ανθρώπους στη διαδικασία, θυμίζοντάς τους μια 80χρονη πολιτική κατευνασμού προς τον Χίτλερ; Στους Γερμανούς;

Όταν κοιτάξουμε στο τι πραγματικά συνέβη κατά την τελευταία δεκαετία και τι μπορούμε να αποδείξουμε όταν πρόκειται για επεκτατισμό, είναι χωρίς αμφιβολία μια οδυνηρά κούφια ιστορία. Από τη στιγμή που αυτο που πραγματικά γνωρίζουμε, αυτό που δεν είναι απλή εικασία, είναι ότι αντ’αυτού είναι η Δύση, μέσω του ΝΑΤΟ, που έχει επεκτατικές διαθέσεις.

Παρά τις ακέραιες συμφωνίες να μην προχωρήσουν τα σύνορα του ΝΑΤΟ προς ανατολάς, η συμμαχία δεν έχει κάνει τίποτα άλλο από το να κινείται ανατολικ, και τώρα σχεδιάζει να βάλει ακόμα περισσότερα στρατεύματα και νέες στρατιωτικές βάσεις ακριβώς στο κατώφλι της Ρωσίας. Η ιστορία για να δικαιολογηθεί αυτή η επέκταση του ΝΑΤΟ που παραβιάζει αυτές τις προηγούμενες συμφωνίες, που μπορούμε να δούμε ξανά και ξανά, είναι ότι η Ρωσία κινείται δυτικά, για το οποίο δεν υπάρχει καμία απόδειξη αλλά μόνο κατηγορίες και ότι το έδαφος του ΝΑΤΟ είναι απαραβίαστο, αλλά η Ουκρανία δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ.

Κανένα έδαφος του ΝΑΤΟ δεν είναι υπό την απειλή της παραβίασης, εκτός αυτό της ιστορίας. Επιπλέον, ενώ οι φωνές στην Ευρώπη ολοένα και υποστηρίζουν ότι η απειλή για την Ουκρανία είναι μια απειλή για την Ευρώπη (δηλαδή την ΕΕ), η Ουκρανία δεν είναι απλά μέλος της ΕΕ, από ό,τι είναι μέλος του ΝΑΤΟ. Οι Βρυξέλλες φαίνεται να θέλουν να είναι, αλλά εκεί τελειώνει η αφήγηση. Έτσι απλά αλλάζει στον αέρα και έχει γίνει τώρα: «Η Ουκρανία είναι σε πόλεμο για λογαριασμό όλης της Ευρώπης», σύμφωνα με την ηγέτη της Λιθουανίας Dalia Grybauskaite.

Κι εδώ είναι που νομίζω ότι: αλήθεια, η Ουκρανία έχει σκοτώσει πάνω από 2000 πολίτες της «για λογαριασμό της Ευρώπης»;

Ολόκληρη η σύγκρουση θα μπορούσε να έχει λυθεί στο λεπτό, αν το Κίεβο έλεγε απλά στην ηγεσία της Donbass ότι μπορεί να είναι αυτόνομη. Αλλά αυτό δεν είναι ό,τι θέλει ο Poroshenko, ή ο Yatsenyuk και σίγουρα όχι η Ουάσιγκτον και οι Βρυξέλλες. Επειδή η Donbass είναι μακράν η πλουσιότερη περιοχή στην Ουκρανία. Η οποία ωστόσο τυχαίνει να είναι πατρίδα για τους ανθρώπους που δεν θέλουν να αποκλειστούν από την παρούσα ηγεσία του Κιέβου. Λοιπόν, οπότε, σκοτώνεις ένα σωρό από αυτούς και να ενσταλάζεις τον φόβο στους υπόλοιπους, σωστά;

Εν τω μεταξύ, οι φήμες και οι ισχυρισμοί όχι απλά συνεχίζονται, γίνονται ισχυρότερα. Η απόδειξη δεν υπήρξε παράγοντας σε αυτό το παιχνίδι για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα και αυτό δεν είναι τώρα. Μόλις σήμερα, είδα δύο ρωσίδες κυρίες να λένε ότι 100 Ρώσοι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους σε μια μάχη νωρίτερα αυτό το μήνα, το Κίεβο να υποστηρίζει ότι τα ρωσικά τανκς ισοπέδωσαν ένα ολόκληρο χωριό και Ουκρανούς στρατιώτες να λένε ότι οι σύντροφοί τους, που τους δόθηκε ασφαλή διέλευση μετά από εγκλωβισμό, πυροβολήθηκαν.

Απλά δεν σταματά ποτέ, ή έτσι φαίνεται. Έχουμε βρεθεί μέχρι σήμερα σε ένα τσουνάμι από ισχυρισμούς και κατηγορίες και το 99%+ από αυτούς έχουν έρθει με μηδέν αποδείξεις. Αλλά τώρα κινδυνεύουμε να μπούμε σε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο, παρά την έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων. Πραγματικά, έχει έρθει σε αυτό: ζητάμε μόνο ένα κομμάτι των αποδεικτικών στοιχείων για όλες τις κατηγορίες που έχουν γίνει. Μόλις ένα!

Ουσιαστικά, η δυτική ηγεσία λέει ότι αν οι «αντάρτες της Donbass» και η Ρωσία, δεν αφήσουν τον ουκρανικό στρατό κάνει ακριβώς ό, τι θέλει στην ανατολική Ουκρανία, θα υπάρξει πόλεμος. Αλλά δεν είναι οι ηγέτες των ΗΠΑ, οι οποίοι θα είναι οι μπότες στο έδαφος. Και επειδή ο Ομπάμα έχει υποσχεθεί καμία στρατιωτική εμπλοκή των ΗΠΑ στην Ουκρανία – παρότι CIA, Blackwater και ποιος ξέρει ποιος άλλος, υπάρχουν ούτως ή άλλως -, θα πρέπει να είναι ευρωπαϊκές μπότες στο έδαφος της Ουκρανίας.

Ίσως πριν από την επίσημη κήρυξη του πολέμου οι πολιτικοί των ΗΠΑ και τα μέσα ενημέρωσης μπορούν να μας πουν πού είναι τα ερείπια του πυραύλου BUK, ο οποίος υποτίθεται ότι έριξε την MH17, που είναι τα τα μαύρα κουτιά και που οι συνομιλίες του Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας με τους πιλότους που υποτίθεται ότι κατασχέθηκαν από τις ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες στις 17 Ιουλίου.

Είναι ίσως δύσκολο να θυμόμαστε λόγω του τσουνάμι παραπληροφόρησης, αλλά η MH17 υπήρξε μια σημαντική κινητήρια δύναμη της οργής του δυτικού κοινού εναντίον της Ρωσίας και την αποδοχή τους στις κυρώσεις και άλλες αποφάσεις και τώρα η απειλή του πολέμου. Παρότι εξακολουθεί να μπορεί εξίσου καλά να μην είναι οι αντάρτες της Donbass που έριξαν το αεροπλάνο, αλλά ο ουκρανικός στρατός, ή Blackwater ή η CIA. Απλά δεν ξέρουμε.

Η Δύση λέει ότι ο πόλεμος στην ανατολική Ουκρανία προκαλείται από την υποστήριξη της Ρωσίας στους αντάρτες. Ακριβώς όπως το άνωθεν αφήγηση σήμερα είναι ότι η Δύση αντιδρά σε ό, τι κάνει η Ρωσία, ενώ στην πραγματικότητα είναι το αντίθετο.

Ολόκληρη η σύγκρουση στην Ουκρανία θα μπορούσε να λυθεί αύριο το πρωί, εάν το Κίεβο και η δυτική υποστήριξή του, θα δεσμεύονταν να σταματήσουν τον πόλεμο στην Donbass. Και να της δώσουν μια ξεχωριστή κατάσταση, είτε στο εσωτερικό της Ουκρανίας ή σε ένα ξεχωριστό κράτος. Μετά από μισό χρόνο και βάλε πολέμου, πώς αλλιώς θα μπορούσατε να επιλύσετε αυτή την κρίση; Μόνο με αιματοχυσία, αυτό είναι το πώς.

Αλλά η δυτική ηγεσία είναι απλά για να προκαλέσει χαρά για την άνεση. Με βάση μόνο υπαινιγμούς και καταγγελίες. 

Υπάρχει μια διάσκεψη του ΝΑΤΟ στην Ουαλία αυτή την εβδομάδα. Ομπάμα, Μέρκελ, όλοι θα είναι εκεί. Προτείνω απλά να παρακολουθήσετε και να ακούσετε ό,τι βγαίνει από αυτήν. Δεν θα είναι καλό. Η ειρήνη δεν θα είναι ένας συνήθης όρος που θα χρησιμοποιείται εκεί. Ενώ για όλους μας και για όλους τους πολίτες στην Donbass, αυτό είναι το μόνο που θέλουμε.

Αλλά αυτοί οι κλόουν μας σέρνουν σε πόλεμο. Και ναι, ίσως θα ήταν μια καλή ιδέα να τους πείτε ότι δεν το θέλετε. Πριν τα παιδιά σας, ή οι φίλοι τους, οι γείτονές τους, αρχίζουν να πεθαίνουν σε κάποιο μακρινό και άσχημο θέατρο που δεν θα έπρεπε ποτέ να είναι μέρος του.

Είναι αδύνατη η ειρήνη στην Ουκρανία σήμερα; Όχι, δεν είναι καθόλου. Αλλά αυτό είναι όσο η Δύση διατηρεί τις ελπίδες της για κατάκτηση του Donbass ζωντανές. Θα πρέπει να το γνωρίζουν από την αρχή και ίσως το έκαναν και ξεκίνησαν αυτή τη σταυροφορία ούτως ή άλλως, γιατί το μεγάλο βραβείο που είναι μετά, είναι η ίδια η Ρωσία. 
Πάνω από τα πτώματά μας.

Raúl Ilargi Meijer, αρχισυντάκτης του Automatic Earth
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 2 September 2014 | 1:13 pm


Δολοφονήθηκαν 239 παιδιά… Ε και τι έγινε;


 Μόνο παρανοϊκοί και ψυχικά άρρωστοι μπορούν να δολοφονούν παιδιά...
Και οι Εβραίοι, είναι και τα δυο... γι αυτό και πρέπει να εκλείψουν από το ανθρώπινο γένος, δια παντός.

Πόπη Σουφλή

Δολοφονήθηκαν 239 παιδιά… Ε και τι έγινε;
Τι βαρβαρότητα κι αυτή. Και πόσα εγκληματικά απωθημένα μπορούν να χωρέσουν… εντός της ψυχής μιας χούφτας φανατισμένων ηγετών; Και πώς να ερμηνεύσεις την απίστευτη αυτή θηρωδία τους; 

Κράτος ολετήρα το κατάντησαν, που επάξια διεκδικεί, μαζί με τον καθένα από αυτούς προσωπικά, πολλές μαζί πρωτιές: στη θηριωδία, στη γενοκτονία, στη βαναυσότητα!

Σύμφωνα με την UNICEF, στις τρεις πρώτες βδομάδες του Αυγούστου, τουλάχιστον 239 παιδιά (157 αγόρια, 82 κορίτσια), από 3 μηνών έως και 17 ετών, έχουν χάσει (διάβαζε: τους έχουν αφαιρέσει) τη ζωή! στη Γάζα. Με τον πολιτισμένο κόσμο, Ευρώπη και Αμερική, να εξακολουθούν να ζουν στον…
κόσμο τους. 

Ανακουφισμένοι ενδεχομένως γιατί δεν είναι τα δικά τους βρέφη, δεν είναι τα δικά τους παιδιά που αλέθονται από την αδηφάγο και εγκληματική κρεατομηχανή που ό,τι της ρίξει μέσα δεν σου… χαλά το χατήρι: το κάνει κιμά!

ΟΚ, η Αμερική, όμηρη του πανίσχυρου εβραϊκού λόμπι, να το καταλάβουμε και να επιδείξουμε… κατανόηση γιατί στουππώνει με τσιρόττα το στόμα της, φοβούμενη πιότερο μπας και της ξεφύγει καμιά… γλυκιά κουβέντα για τα θύματα της γενοκτονίας και κακοφανιστεί ο… γενοκτόνος φίλος και σύμμαχός της. Κι ας χλευάζεται για το… ήθος που επιλέγει για να τοποθετηθεί απέναντι στα γεγονότα. Κι ας ενεργοποιεί διεθνώς συναισθήματα οίκτου για το πρόσωπό της: Καθώς βάζει την ουρά της στα σκέλια και παίρνει την όψη αξιολύπητης υπερδύναμης, που το πρωί παραδίδει στην ανθρωπότητα μαθήματα προάσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενώ το βράδυ κάνει γαργάρα ακριβώς όσα διδάσκει το πρωί!

Το ότι σε 21 μέρες… θερίστηκαν 239 παιδικά χαμόγελα, ξερριζώθηκαν δηλαδή με φρικτό τρόπο 239 παιδικές καρδούλες, που ο χτύπος και οι παλμοί τους δεν μπορούσε να αποτελέσει απειλή για κανένα, δεν ήταν… αρκούντως μακάβρια είδηση όμως, ούτε για τους Ευρωπαίους πολιτικούς ηγέτες-νάνους. 

Να σκεφτείτε ότι αρκετοί από αυτούς επίσημα επιχείρησαν να συμψηφίσουν τα εγκλήματα των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων με αυτά της εγκληματικής οργάνωσης Χαμάς για να… ξαλαφρώσουν προφανώς από τις δικές τους τύψεις. 

Ναι, πολλοί εξ αυτών των ηγετών ήταν και παραμένουν μοιραίοι, άβουλοι, ανεπαρκείς και επικίνδυνα ανόητοι συνάμα!


Νίκος Τόκας


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 2 September 2014 | 12:53 pm


Βασιλιάς Αμπντάλα της Σαουδικής Αραβίας: Η τρομοκρατία θα εξαπλωθεί στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ


Δημιούργησαν την τρομοκρατία, πρέπει να την εξάγουν και στην Ευρώπη, για να αολοκληρωθεί η καταστροφή που σχεδίασαν.

Πόπη Σουφλή
 
http://www.trelokouneli.gr/wp-content/uploads/2014/08/231633.jpg 

Ο βασιλιάς Αμπντάλα της Σαουδικής Αραβίας εκτίμησε σήμερα ότι η τρομοκρατία θα εξαπλωθεί σύντομα στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα στη Μέση Ανατολή, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων αργά την Παρασκευή.

Ο βασιλιάς έκανε τη δήλωση αυτή στη διάρκεια μιας εκδήλωσης για τους ξένους πρεσβευτές στην Τζέντα.

«Σας ζητώ να μεταφέρετε το μήνυμα αυτό στους ηγέτες σας (…)...


Η τρομοκρατία αυτή τη στιγμή είναι μια εχθρική δύναμη που πρέπει να καταπολεμηθεί με σοφία και ταχύτητα», είπε ο βασιλιάς Αμπντάλα. «Και αν παραμεληθεί είμαι σίγουρος ότι ένα μήνα αργότερα θα φτάσει στην Ευρώπη και ένα μήνα μετά στην Αμερική», πρόσθεσε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Η Σαουδική Αραβία, η χώρα με τις μεγαλύτερες εξαγωγές πετρελαίου στον κόσμο, συνορεύει με το Ιράκ, όπου οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους και άλλοι εξτρεμιστές σουνίτες αντάρτες έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους αρκετές πόλεις.

Το Ριάντ εκφράζει εδώ και καιρό την ανησυχία ότι θα βρεθεί στο στόχαστρο των τζιχαντιστών, μεταξύ αυτών και πολιτών του που συμμετείχαν στις συγκρούσεις στο Ιράκ και τη Συρία.

Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 2 September 2014 | 12:47 pm


Το εφιαλτικό μυστικό του Παρισιού...Τρίτο Δάνειο, Νέα καταιγίδα μέτρων, 450 ευρώ ο ανώτατος μισθός...


Ρε συμπατριώτες, θα ξυπνήσουμε, ή θα πάμε για σφάξιμο, κοιμισμένοι;

Πόπη Σουφλή


Πήγαν ως το Παρίσι για να μας πουν ότι χρειαζόμαστε νέο δάνειο και νέα δημοσιονομικά μέτρα.
Δηλαδή νέα κόλαση.


Η ωμή αλήθεια: 
Το νέο τρίτο κατά σειρά δάνειο που θα χρειασθεί η Ελλάδα, είτε μείνει στο πρόγραμμα το ΔΝΤ μέχρι την άνοιξη του 2016, είτε η Ευρώπη εξαγοράσει το υπόλοιπο του δανείου και το ΔΝΤ “βγει” από το ελληνικό πρόγραμμα, είναι μία δανεική πράξη η οποία δεν έχει ακόμα καθαρά χαρακτηριστικά, αφενός γιατί δεν έχει προσδιορισθεί το ποσό και οι όροι παροχής του και αφετέρου δεν έχει αποφασισθεί αν αυτό θα δοθεί μέσω του EFSF/ESM ή όχι.
Oπως όλα δείχνουν μέχρι το 2016 οι ανώτατοι μισθοί του Δημοσίου και ατυχώς και του Ιδιωτικού Τομέα θα είναι στα 450 ευρώ.
Οσο για τις συντάξεις ανώτατο όριο σ΄ αυτές θα είναι τα...

200 ευρώ!

Μόνο μέσα από αυτόν τον αργό θάνατο θα μπορούσε να γίνει η αποπληρωμή μέρους του χρέους. Αλλά μ΄αυτούς τους μισθούς πως να αποπληρώσουν οι Έλληνες πολίτες τα 120 δις ευρώ στεγαστικά τους δάνεια;

Πως θα αποπληρώσουν τα 70 δις που χρωστάνε στην Εφορία;

Πως θα αποπληρώσουν τα

20 δις που χρωστάνε στο ασφαλιστικά ταμεία;

Πόσες γενιές θα χρειασθεί να ανακυκλωθούν ώστε να βγει ότι έχει απομείνει από την Ελλάδα από τον ίλιγγο του θανάτου;

“Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τι θα μαζέψουν, τι θα ξοδέψουν και πόσα ακόμα θα χρειασθούν στην Ελλάδα...”, αυτή είναι η καρδιά της συζήτησης στο Παρίσι, διευκρίνισε στο “Κ” αρμόδιο στέλεχος της τρόικα που παρακολουθεί με “απορία” τα όσα διαρρέουν από την πλευρά της κυβέρνησης στελέχη της που ετοιμάζονται να ταξιδέψουν με πλήθος συμβούλων στο Παρίσι για την συνάντηση στις 2 με 4 Σεπτεμβρίου.

“Είναι παράδοξο που οι συναρμόδιοι υπουργοί ακολουθούν μία λογική τμηματικών προτεραιοτήτων (σ.σ. αιτήματα για επι μέρους θέματα) στα όσα λέγονται εν όψη της συνάντησής μας στο Παρίσι” εξηγούν από την πλευρά της Κομισιόν. Και επιμένουν ότι στις συζητήσεις που θα γίνουν στην έδρα του ΔΝΤ στην  γαλλική πρωτεύουσα το μείζον ζήτημα είναι να υπάρξει “κατανόηση για το που ακριβώς βρίσκεται συνολικά η κατάσταση με το ελληνικό πρόγραμμα” και να συμφωνήσουν κατ΄ αρχήν “το πως θα αντιμετωπίσουμε στην βάση των αποφάσεων του Eurogroup του Ιουνίου” την χρηματοδότηση της Ελλάδας από το 2015 και μετά...

Για τον λόγο αυτό όπως εξηγείται αρμοδίως από υπηρεσιακά στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που εμπλέκονται στην παρακολούθηση του ελληνικού προγράμματος, θα πρέπει να εξετασθούν όλα τα ανοικτά θέματα τα οποία “έχουν δημοσιονομικό αντίκτυπο” και επηρεάζουν το μέγεθος της οικονομικής ανάγκης από 1/1/2015 που διαχωρίζεται ρόλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από εκείνο του ΔΝΤ καθώς:

• Θα έχουν τελειώσει οι εκταμιεύσεις των δόσεων του δανείου από το EFSF και θα έχει ολοκληρωθεί η απόδοση του δανείου των 144,6 δισ. ευρώ.

• Θα εξακολουθεί η εκταμίευση των υπόλοιπων δόσεων από το ΔΝΤ προς την Ελλάδα (μέχρι την άνοιξη του 2016), αλλά θα τρέχει ταυτόχρονα και η αποπληρωμή του δανείου από την Ελλάδα προς το ΔΝΤ.

Με άλλα λόγια από 1/1/2015 θα πρέπει να έχει ξεκαθαριστεί το πως η Ευρωζώνη σύμφωνα με τις αποφάσεις του Νοέμβρη του 2012 και του Ιούνη του 2014, θα εξασφαλίσει την δυνατότητα της Ελλάδας να μπορεί να αποπληρώνει το ΔΝΤ μέχρι το 2016 και θα προχωρήσει στην συνέχεια στην μακροπρόθεσμη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους

Αυτό είναι το “κλειδί” των αποφάσεων από τούδε και στο εξής.

Και τα πρώτα συμπεράσματα για τις τελικές αποφάσεις που θα παρθούν με αριθμούς και ποσά μέχρι τον Νοέμβριο, θα πρέπει να αρχίσουν να συζητούνται στο Παρίσι, μία συνάντηση την οποία για διαφορετικούς λόγους (καθαρά πολιτικής σκοπιμότητας) ζήτησε και πέτυχε η ελληνική Κυβέρνηση.

Για να γίνει όμως με πραγματικούς όρους αυτή η συζήτηση στο Παρίσι πρέπει να παρουσιάσει η ελληνική Κυβέρνηση και συγκεκριμένα οι τέσσερις υπουργοί που θα συμμετάσχουν στην συνάντηση, συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσεων που θα καλύπτει όχι μόνο τον υψηλό στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος (1,5% του ΑΕΠ φέτος και 3% του ΑΕΠ το 2015), αλλά “θα απαντά με συγκεκριμένες δεσμεύσεις στην κάλυψη του δημοσιονομικού και του χρηματοδοτικού κενού σε συνδυασμό βέβαια με τα αποτελέσματα του stress test των τραπεζών...”.

Αυτά λένε από την Κομισιόν και επιμένουν ότι “η πρέπει να δείξει με ένα δικό της πρόγραμμα από 1/1/2015 πως θα εξασφαλίσει όσα δεσμευτεί ότι θα κάνει και έτσι να διαμορφωθεί το ποσό των χρημάτων που θα χρειασθεί επιπλέον ως στήριξη στο πρόγραμμα αυτό...”.

Η τρόικα είναι ενήμερη για το Πρόγραμμα που έχει αρχίσει να ετοιμάζει το οικονομικό επιτελείο του Πρωθυπουργού (Πτωχός, Λαζαρίδης, Παπασταύρου) σε συνεργασία με το Υπ. Οικονομικών (Χαρδούβελης, Αναστασάτος, Στεφανάδης), αλλά επισημαίνουν οτι μια τέτοια συμφωνία με την τρόικα “είναι ένας κύβος σταθερός, αλλά με πολλές πλευρές οι οποίες πρέπει να προσδιορισθούν επακριβώς μέσα στο δίμηνο Οκτωβρίου – Νοεμβρίου ...”.

Τα εργαλεία χρηματοδότησης

Το νέο τρίτο κατά σειρά δάνειο που θα χρειασθεί η Ελλάδα, είτε μείνει στο πρόγραμμα το ΔΝΤ μέχρι την άνοιξη του 2016, είτε η Ευρώπη εξαγοράσει το υπόλοιπο του δανείου και το ΔΝΤ “βγει” από το ελληνικό πρόγραμμα, είναι μία δανεική πράξη η οποία δεν έχει ακόμα καθαρά χαρακτηριστικά, αφενός γιατί δεν έχει προσδιορισθεί το ποσό και οι όροι παροχής του και αφετέρου δεν έχει αποφασισθεί αν αυτό θα δοθεί μέσω του EFSF/ESM ή όχι.

Τα εργαλεία που διαθέτει η Ευρωζώνη μέσω του EFSF είναι δύο, το Precautionary conditioned credit line (PCCL) και το Enhanced conditions credit line (ECCL). Και τα δύο έχουν δημιουργηθεί με βάση αντίστοιχα προγράμματα του ΔΝΤ, γι΄ αυτό συνοδεύονται από μνημονιακού τύπου όρους που αποτελούν καταστατική δέσμευση της διοίκησης του EFSF προκειμένου να τα παράσχει.

Για τον λόγο αυτό άλλωστε μέχρι στιγμής κανείς δεν τα έχει χρησιμοποιήσει, ούτε και η Πορτογαλία στην οποία προτάθηκαν προκειμένου να στηριχθεί η πρώτη μετά το μνημόνιο χρονική περίοδος, αλλά αρνήθηκε να τα δεχθεί.
Οι σκέψεις που υπάρχουν προς το παρόν είναι να δημιουργηθεί ένα νέο ad hoc δανειακό εργαλείο, αν η Ελλάδα δεν δεχθεί να δανειοδοτηθεί με ανάλογους όρους. Αλλά σε κάθε περίπτωση το τρίτο δάνειο θα συνοδεύεται από ρήτρες διασφάλισης αποπληρωμής. Η συζήτηση για το θέμα αυτό παραμένει σε στενά τεχνικό επίπεδο προς το παρόν, αν και επ΄ αυτού φαίνεται να έχουν γίνει κάποιες συζητήσεις μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού και των κ.κ. Ρέγκλιγκ (EFSF) και Γιουνκέρ (Κοσμιόν).

Ο ρόλος Γιουνκέρ στο ελληνικό πρόγραμμα
Διπλωματικοί κύκλοι στις Βρυξέλλες, σημειώνουν με έμφαση ότι η διαπραγμάτευση για το πως θα καταλήξει το ελληνικό πρόγραμμα θα εξαρτηθεί κατά προτεραιότητα από δύο παράγοντες:

• Την ολοκλήρωση της τελευταίας αξιολόγησης, πρώτο βήμα της οποίας είναι η συνάντηση στο Παρίσι
• Την εγκατάσταση της νέας Επιτροπής υπό την κ. Ζαν Κλώντ Γιουνκέρ και τις πρωτοβουλίες που θα αναπτύξει στο θέμα αυτό.

Όσον αφορά τον πρώτο παράγοντα, η δύσκολη συζήτηση δεν θα γίνει στο Παρίσι αλλά στην Αθήνα το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου, στο οποίο η Κυβέρνηση θα πρέπει να προσέλθει με το προσχέδιο του Προγράμματος που έχει αρχίσει να ετοιμάζεται, αλλά κυρίως με αποτελέσματα και αυστηρές δεσμεύσεις για το 2015 – 2016.

Ο δεύτερος παράγοντας αν και θεσμικά δεν συνδέεται με το ελληνικό πρόγραμμα, εντούτοις θα παίξει καθοριστικό ρόλο καθώς η ανάληψη της προεδρίας της Κομισιόν από τον Γιουνκέρ θα δώσει ισχυρότερα πολιτικά χαρακτηριστικά στην αντιμετώπιση της ελληνικής εκκρεμότητας. Καλά ενημερωμένοι διπλωματικοί κύκλοι στις Βρυξέλλες επιμένουν ότι το “κρυφό χαρτί” Σαμαρά στις εξελίξεις από τον Νοέμβριο και μετά θα είναι η “βοήθεια” που θα έχει σε ευρωπαϊκό αλλά και ελληνικό επίπεδο από τον ισχυρό πολικό και οικονομικό ρόλο που αναλαμβάνει ως πρόεδρος της Κομισιόν ο Λουξεμβούργιος κ. Γιουνκέρ.   

* Αναδημοσίευση από την εφημερίδα "Κεφάλαιο" της 30ης ΑυγούστουΠηγή

Δημοσιεύθηκε στις 2 September 2014 | 12:40 pm


Ιδού η συγκυβέρνηση Α.Σαμαρά: Το ΠΑΣΟΚ που χειροκροτεί Παπακωνσταντίνου & ΓΑΠ...Η ΝΔ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ "ΜΑΖΕΨΕ" ΤΟΝ Ε.ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΚΑΙ ΔΙΩΧΝΕΙ ΤΟΥΣ "ΚΑΘΑΡΟΥΣ" ΔΕΞΙΟΥΣ

 Κάνω έκκληση στους ψυχιάτρους της Ελλάδας, να αναλάβουν αμισθί, όλους τους ψυχασθενείς εναπομείναντες ΠΑΣΟΚους...

Σε διαφορετική περίπτωση, μαζέψτε τους στις ψυχιατρικές κλινικές και βαράτε τους ενέσεις και ψυχοφάρμακα για σχιζοφρένια βαρυτάτης μορφής!

Πόπη Σουφλή
Αυτά που συνέβησαν χθες στο Ζάππειο, με τους οπαδούς τους ΠΑΣΟΚ να επιδοκιμάζουν τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, το δίδυμο που έβαλε την Ελλάδα στα μνημόνια της καταστροφής και οδήγησε τους Έλληνες στη φτώχεια και την εξαθλίωση και να αποδοκιμάζουν τον Ευάγγελο Βενιζέλο, αποκαλώντας τον μάλιστα "προδότη", δεν καταδεικνύει το ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ένα διαλυμένο κόμμα. 

Ότι γίνεται μύλος, με τους Παπανδρεικούς να συγκρούονται με τους Βενιζελικούς.

Καταδεικνύει το γεγονός ότι
η Ν.Δ. του Αντώνη Σαμαρά συμμάχησε με τους πολιτικούς «απατεώνες» του ΠΑΣΟΚ, αυτούς που φέρουν την ευθύνη της διάλυσης της χώρας για να παραμείνει στην εξουσία και να συνεχίσει στα βήματα του ΓΑΠ και του Βενιζέλου ολοκληρώνοντας την καταστροφή της Ελλάδας.

Όταν οι ίδιοι οι ΠΑΣΟΚοι δεν θέλουν ούτε… ζωγραφιστό τον Ε. Βενιζέλο στο κόμμα τους, σε ένα κόμμα που δεν φτάνει το 8% και σίγουρα δεν ελέγχεται από τον νύν πρόεδρο, ο Α. Σαμαράς τον «μάζεψε» και συγκυβερνάει μαζί του. Και το χειρότερο είναι πώς έχει καταστεί έρμαιο του.

Με αξιώσεις του κ. Βενιζέλου ο Α. Σαμαράς διαλύει την Ν.Δ. απομακρύνοντας ανθρώπους της «καθαρής δεξιάς» από το κόμμα και την κυβέρνηση γιατί δεν κάθονται καλά στο… μάτι του αντιπροέδρου της κυβέρνησης.

Αντιθέτως μάζεψε όλους τους αποτυχημένους του ΠΑΣΟΚ στη νέα κυβέρνηση η οποία οδηγεί την Ελλάδα σε οικονομικό όλεθρο, υποθηκεύοντας το μέλλον των νέων ανθρώπων. Δεν μιλάμε για όσους σήμερα είναι πάνω από 40 ή 50. Αυτοί θεωρούνται… τελειωμένοι.

Από την άλλη για ποια χώρα άραγε μιλάμε, όταν έχει ακόμη ανθρώπους που σπεύδουν στο Ζάππειο να ασπαστούν τον «Ιούδα», τον Γ. Παπανδρέου ο οποίος άνοιξε τις πόρτες της χώρας στους δανειστές-τοκογλύφους του ΔΝΤ και την Ε.Ε. που πίνουν το αίμα των Ελλήνων, σήμερα και για πολλές δεκαετίες ακόμη.

Για ποια χώρα μιλάμε όταν υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι ψηφίζουν και τρέχουν να χειροκροτήσουν τον Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος έχει εγκληματίσει με τις αποφάσεις του σε βάρος της οικονομίας της χώρας και βρέθηκε αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη για τη λίστα Λαγκάρντ.

Είναι θλιβερό να έχεις τέτοιους πολιτικούς, αλλά και τέτοιους ψηφοφόρους. Χειροκροτητές του ΓΑΠ, του Παπακωνσταντίνου και του ΠΑΣΟΚ γενικότερα που έχει λεηλατήσει τη χώρα εδώ και μερικές δεκαετίες.


Όσο για το τι συνέβη χθες στο Ζάππειο κατά την εκδήλωση του Ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου με κεντρικό ομιλητή τον Γιώργο Παπανδρέου και τους υποστηρικτές του να αποκαλούν ακόμη και "προδότη" τον Ευάγγελο Βενιζέλο;

Καθ' όλη τη διάρκεια της ομιλίας του κ. Βενιζέλου το πλήθος των «Παπανδρεικών» οπαδών επαναλάμβαναν ρυθμικά το όνομα του πρώην πρωθυπουργού, όπως και το σύνθημα «Γιώργο γερά να φύγει η Δεξιά».

Η κατάσταση στο χώρο του Ζαππείου ήταν πρωτόγνωρη: η πλειοψηφία όσων παρευρέθησαν φάνηκε ότι αναζητούσαν την ευκαιρία να εκτονώσουν συσσωρευμένο θυμό κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. 

Ο κ. Βενιζέλος με δυσκολία κατάφερε να ολοκληρώσει την ομιλία του, μπροστά σε ένα εχθρικό πλήθος που πρώτη φορά αντιμετώπιζε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - σε μια εκδήλωση, μάλιστα, που διοργανώθηκε από ένα συγγενικό, ως προς το κόμμα, ίδρυμα.

Ο διχασμός των δύο πλευρών εντός του ΠΑΣΟΚ είναι πασιφανές ότι γιγαντώνεται περισσότερο, όσο το παλιό κραταιό κόμμα πέφτει στις δημοσκοπήσεις και η κάθε πλευρά διαπιστώνει ότι έχει έρθει η ώρα να ξεκινήσει μια επιχείρηση επανεκκίνησης.

Η χθεσινή εκδήλωση είναι πιθανόν να περάσει να αποδειχθεί η τελευταία που βρίσκει τους δύο άνδρες στην ίδια κομματική σκέπη, αυτή του ΠΑΣΟΚ. Τόσο ο Γιώργος Παπανδρέου στην ομιλία του, όσο και οι οπαδοί του με τα συνθήματά τους, προϊδέαζαν πως ο κύβος ερρίφθη και η δική τους νέα προσπάθεια θα εκδηλωθεί σύντομα.

Εκεί στο Μέγαρο Μαξίμου ακούει κανείς της γίνεται; Ποιους έχει δίπλα τους και με ποιους συγκυβερνάει;Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 2 September 2014 | 12:27 pm


Η ΠΗΓΗ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ
Η ΠΗΓΗ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ  Δύο κομμάτια καρδιάς σπασμένα,πάντα απομακρυσμένα Η πρώτη ματιά,η πρώτη έλξη,η πρώτη λέξη Φώναξαν στην ανατολή τον ήλιο να φέξει Η ένωση δυο ανθρώπων πάντα δυνατή Το κακό να φεύγει,το σκοτάδι να αδυνατεί...  Κίνδυνοι πολλοί,μονοπάτια σκοτεινά Η αγάπη ασπίδα δυνατή πάντα νικά Οι καιροί αλλάζουν,το σκοτάδι πέφτει Μα ένα φως μικρό πάντα φέγγει...  Ο χρόνος κυλά,οι εποχές αλλάζουν Οι πράξεις,οι σκέψεις στον αιώνα πάντοτε θα μοιάζουν Οι μνήμες αξέχαστες,θα θολώνουν το μυαλό Όμως η αγάπη,η αθάνατη θα υπάρχει για να σου υπενθυμίζει αυτό...

Δύο κομμάτια καρδιάς σπασμένα,πάντα απομακρυσμένα
Η πρώτη ματιά,η πρώτη έλξη,η πρώτη λέξη
Φώναξαν στην ανατολή τον ήλιο να φέξει
Η ένωση δυο ανθρώπων πάντα δυνατή
Το κακό να φεύγει,το σκοτάδι να αδυνατεί...
Κίνδυνοι πολλοί,μονοπάτια σκοτεινά
Η αγάπη ασπίδα δυνατή πάντα νικά
Οι καιροί αλλάζουν,το σκοτάδι πέφτει
Μα ένα φως μικρό πάντα φέγγει...

Ο χρόνος κυλά,οι εποχές αλλάζουν
Οι πράξεις,οι σκέψεις στον αιώνα πάντοτε θα μοιάζουν
Οι μνήμες αξέχαστες,θα θολώνουν το μυαλό
Όμως η αγάπη,η αθάνατη θα υπάρχει για να σου υπενθυμίζει αυτό...Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 2 September 2014 | 12:13 pm


είναι αυτή που θα σε οδηγήσει στο φως... (βιντεο)
 Κράτησε μέσα σου τη ζωή... μην προγραμματίσεις ποτέ συναισθήματα... μην μπεις σε καλούπια... μην γίνεις θύμα του "πρέπει"... μην σε παρασύρουν   των άλλων τσ "σωστά"...

Άφησε την ψυχή σου λεύτερη, άκουσέ τη... μην την αγνοείς... είναι αυτή που θα σου δείξει το δρόμο... είναι αυτή που θα βάλει τα σημάδια στο μονοπάτι σου... είναι αυτή που θα σε οδηγήσει στο φως...

Καλημέρα

Πόπη

Δημοσιεύθηκε στις 2 September 2014 | 12:06 pm


τα εκφράζει καλλίτερα.... (βιντεο)
Κάποιες φορές έχεις τόσα πράγματα να πεις, μα δεν μπαίνουν στη σειρά οι λέξεις... δεν ξέρεις πως να τις ταιριάξεις... πως να εκφράσεις όλα αυτά που νοιώθεις μέσα σου..

Θες η ένταση, θες τα συναισθήματα που σε πλημμυρίζουν, δεν βρίσκουν διέξοδο... δεν έχουν τρόπο να μετουσιωθούν σε λόγια...

Τα γεννά τα συναισθήματα ο χρόνος που κυλά.... οι εικόνες γύρω μας, οι μυρωδιές της φύσης... τα γεγονότα...

Μα κι αν τα λόγια φαντάζουν φτωχά, υπάρχει πάντα η μουσική να τα εκφράζει καλλίτερα....

Καλό σας βράδυ

Πόπη
Δημοσιεύθηκε στις 2 September 2014 | 3:48 am


ΕΒΓΑΛΕ ΤΗΝ ΚΟΥΚΟΥΛΑ Ο ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ ΤΟΥ ΝΤΟΝΜΠΑΣΟ άνθρωπος σύμβολο της λεγόμενης Εθνοφρουράς της Ουκρανίας  και σημερινός διοικητής του περιβόητου “Τάγματος του Donbass”, σήμερα για πρώτη φορά έβγαλε την κουκούλα του τρομοκράτη δείχνοντας το πρόσωπό του. Ωστόσο, μια ακόμη κουκούλα καλύπτει τον εγκληματία παραστρατιωτικό μασκοφόρο. Όλα τα στοιχεία για το πραγματικό όνομα και τις παράνομες δραστηριότητες του υπερπατριώτη της Ουκρανίας.Δ Πορφύρης/ Π Σταφυλά
Ο Συμεών Sementchenko που επαγγέλεται τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, ήταν αυτός που από την πρώτη στιγμή του πολέμου στην Ουκρανία, έκρυβε όπως οι παράνομοι το πρόσωπό του και κανείς δεν γνώριζε το πρόσωπο που έκρυβε η μάσκα....


o_1000711

Σήμερα, 1η Σεπτεμβρίου έδειξε το αληθινό του πρόσωπο και ομολογουμένως υπέστη σοκ όλη η ουκρανική κοινή γνώμη καθώς πίσω από την τρομοκρατική κουκούλα, προέβαλλε το ανθρωπάκι. Τα αποκαλυπτήρια του “φόβου και του τρόμου” του Donbass, έγιναν  κατά την τελετή βράβευσής του από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Yatsenyuk.

Βάσει προεδρικού διατάγματος του απονεμήθηκε παράσημο “για το θάρρος του στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και την απελευθέρωση των πόλεων Artemivsκοya, Popasnaya και Lysikansk”.Από το νοσοκομείο που είχε τραυματισθεί ελαφρά στο πόδι, έδινε οδηγίες ακόμα και μέσω fb στους άνδρες του τάγματός του να κάνουν ανταρτοπόλεμο σε Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ, εννοώντας βεβαίως την τρομοκρατία στον άμαχο πληθυσμό. 

Πλεονάζουν οι καταγγελίες για υφαρπαγή των κατοικιών των ρωσόφωνων από ένοπλες ομάδες οι οποίες τους εκδιώκουν από τα σπίτια τους και τις περιουσίες τους.

10644816_718516884901828_2510333408892255598_n.jpg

Ωστόσο, ρωσικά μέσα όπως vesti, sveda  και άλλα αναφέρουν ότι υπάρχει ακόμα μια κουκούλα που δεν έχει βγεί και αυτή είναι το πραγματικό όνομα του Συμεών Σεμεσένκο καθώς πρόκειται για ψευδώνυμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες , το πραγματικό του όνομα είναι Konstantin Groshin, ένας τυχοδιώκτης απατεώνας  . Έφυγε  από τη Σεβαστούπολη  για το Ντόνετσκ το 2005, εμφανιζόμενος με το όνομα “Αdrei Semenovich Shemenof” και ξεκίνησε τις διάφορες παράνομες δραστηριότητες  μέσω εικονικών χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών. 

Από εκεί αναρριχήθηκε στην πολιτική μέσα από τις τάξεις της αντιπολίτευσης. Η εταιρεία του διέθετε  και τηλεοπτικό κανάλι ( Νέα Τηλεόραση). Η εταιρεία όχι μόνο δεν πλήρωνε φόρους, αλλά και εξαπατούσε  πελάτες παίρνοντάς του χρήματα με την υπόσχεση υπηρεσιών όπως η διαφήμιση κτλ. τις οποίες δεν εκπλήρωνε.

Επιπλέον, εμπλέκεται στο μεγάλο σκάνδαλο της  εμπορίας ανθρωπίνων οργάνων στην ανατολική Ουκρανία που αποκαλύφθηκε στις αρχές Ιουλίου , όταν  χάκερς υπέκλεψαν τις συνομιλίες του για τις παράνομες μεταμοσχεύσεις στο λογαριασμό  Facebook του πρώην δικηγόρου της Τιμοσένκο, Serhiy Vlasenko.

dimpenews.com


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 2 September 2014 | 2:53 am


O ΚΑΝΑΔΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ


Ο Καναδός Πρωθυπουργός Stephen Harper αρνήθηκε να προσφέρει ιατρική περίθαλψη και νοσηλεία στα βαρειά περιστατικά των τραυματισμένων από τους ισραηλινούς βομαβρδισμούς,  παιδιών  της Γάζας. 
Η χώρα με την εξωτερική πολιτική της παρούσας κυβέρνησης αρχίζει και χάνει το δημοκρατικό προφίλ της.


Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά

Η απάνθρωπη  στάση του Πρωθυπουργού αποκαλύφθηκε όταν καναδός γιατρός παλαιστινιακής καταγωγής ανέλαβε την πρωτοβουλία να φέρει εις πέρας την μεταφορά και νοσηλεία 100 παιδιών που τραυματίσθηκαν πολύ βαρειά από τους  ισραηλινούς βομβαρδισμούς. Έγινε αποδέκτης της άρνησης των αρμόδιων αρχών .

Ο Καναδάς που μέχρι τώρα διατηρούσε την
έξωθεν καλή μαρτυρία μιας δημοκρατικής και ειρηνόφιλης χώρας ως αντίβαρο στις γειτονικές ΗΠΑ, έχει αρχίσει να εκτίθεται διεθνώς όχι μόνο λόγω της πρόσφατης στρατιωτικής και πολιτικής υποστήριξης στον Ποροσένκο, αλλά και λόγω των επίσης ισχυρών του δεσμών με τον έτερο γενοκτόνο του άμαχου πληθυσμού, Βενιαμίν Νετανιάχου.

Περίπου 500 πανεπιστημιακοί  έχουν καταγγείλει την κυβέρνηση Harper για δυσφήμιση του Καναδά λόγω της υιοθέτησης μιάς εξαιρετικά “υπερισραηλινής” εξωτερικής πολιτικής στο Μεσανατολικό.

“Είμαστε βαθύτατα ενοχλημένοι από την μεροληπτική στάση της καναδικής κυβέρνησης και των ομοσπονδιακών πολιτικών κομμάτων “, τόνιζαν χαρακτηριστικά οι συντάκτες της ανοιχτής επιστολής.

Η απάντηση του Stephen Harper προς τους καναδέζους πανεπιστημιακούς ήταν ότι εθελοτυφλούσαν στις “προσπάθειες που κατέβαλλε το Ισράηλ”.

Επίσης, ο Καναδός Πρωθυπουργός σε μια προσπάθεια δικαιολόγησης της αποστολής καναδικών  F16 στην Ουκρανία και άλλου στρατιωτικού εξοπλισμού, υπεραμύνθηκε ενώπιον του κοινοβουλίου ότι η απόφασή του ήταν επιβεβλημένη “λόγω κινδύνου του ιουδαικο-χριστιανικού κόσμου”! (algerie patriotique/almanar)Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 2 September 2014 | 2:49 am


Ο "προδότης"... (ΒΙΝΤΕΟ)


Γιατί ο ΓΑΠ , δεν είναι ΠΡΟΔΟΤΗΣ;
Υπάρχει έστω και ένας μέσα στο ΠΑΣΟΚ, που να μην είναι ΠΡΟΔΟΤΗΣ;

Πόπη Σουφλή


Και οι μούντζες (ΦΩΤΟ &  ΒΙΝΤΕΟ)...

Δεν ήταν μόνο οι άγριες γιούχες που δέχθηκε ο Ευ. Βενιζέλος. Μερικοι, μέσα στην κατάμεστη αίθουσα, φρόντισαν να ...

του ρίξουν και αρκετές μούντζες, ενώ ενας φίλος του ΠΑΣΟΚ, την ωρα που βρισκόταν στο βήμα ο Βενιζέλος, του φώναξε "προδότης".

Τότε, οπως διαβάζουμε στο enikos.gr, πήγαν προς το μέρος του δύο άνδρες από εταιρεία σεκιούριτι και τον απομάκρυναν από την αίθουσα.

Δειτε τη φωτό:
ΦΩΤΟ-Αποδοκίμασε τον Βενιζέλο και τον έβγαλαν από την αίθουσα

 Δειτε το βίντεο με τις μούντζες:
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 2 September 2014 | 2:41 am


Η πρώτη μέρα στα νέα τους καθήκοντα για Δούρου και Ψινάκη... (βιντεο)Ηλία Ψινάκη, χάλασες την σούπα για πολλούς.... άκου..."τελείωνουν από σήμερα οι... ληστείες στα οικονομικά του Δήμου"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Τι τους είπες, άνθρωπέ μου;
Και πως θα βγαίνει το... μεροκάματο κάποιων, Ηλία μου;
Τόσα χρόνια, είχαν καλομάθει... κι έρχεσαι εσύ και τους βάζεις φραγμούς!
Σε κάποιους, θα ... "καθήσεις πολύ βαριά στο στομάχι"!

Μήπως να ζητήσεις το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών για κάποιους;;;;;;

Όχι ξέφραγο, αλλά λεηλατημένο αμπέλι θα βρεις κι εσύ και οι συνεργάτες σου...

Καμμένη γη άφησε πίσω του ο πρώην....και κάποιοι πρώην πρώην....
Όσο για τις Δημοτικές Επιχειρήσεις.... ώρε γλέντια που θα γίνουν....

Πόπη Σουφλή

Υ.Γ. Στο αρχείο της εφημερίδα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ, υπάρχει "πράγμα που σπαρταράει", από σκάνδαλα.... και είναι στη διάθεσή σου.

Η πρώτη μέρα στα νέα τους καθήκοντα για Δούρου και Ψινάκη"Να είναι λουσμένοι και να μην βρωμάνε" ζήτησε ο δήμαρχος Μαραθώνα από τους εργαζόμενους (BINTEO)...


Με μεγάλη διάθεση για δουλειά και αποφασισμένοι να πετύχουν εμφανίστηκαν στα νέα τους καθήκοντα η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο...
δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης.

Η νέα περιφερειάρχης, με διάθεση και χαμόγελο,  χαιρέτησε όλους τους εργαζομένους της Περιφέρειας Αττικής και τόνισε  «μία καλή αρχή ειναι να ξεκινήσουμε με τους συμπαραστάτες  που θα έχω ως νεα περιφερειάρχης και αυτή δεν είναι άλλη από τους εργαζόμενους», ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο μετεγκατάστασης της περιφέρειας, καθώς όπως είπε δεν είναι καιρός για σπατάλες.

Από την πλευρά του, απολαυστικός ήταν ο νέος δήμαρχος Μαραθώνας, Ηλίας Ψινάκης, που αφού ζήτησε να τον φωνάζουν όλοι οι εργαζόμενοι του δήμου με το μικρό του όνομα , ενώ όπως είπε χαρακτηριστικά « θα με φάτε στη μάπα για 5 χρόνια»!.

Ο Ηλίας Ψινάκης τόνισε ότι θέλει να βάλει μία τάξη στις υπηρεσίες του δήμου, ενώ η αρχή, όπως δήλωσε, θα γίνει στα οικονομικά και αποκάλυψε πως το τρίπτυχο της επιτυχίας θα είναι ομοιογένεια καθαριότητα και ευγένεια.

Ο νέος δήμαρχος Μαραθώνα τόνισε ότι ότι θεωρεί αυτονόητο πως όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να είναι λουσμένοι και να μην βρωμάνε, αφού θεωρεί βασική  προϋπόθεση στην επαφή του δημότη με τους εργαζόμενους την καθαριότητα.
 
Δείτε το βίντεο...


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 2 September 2014 | 2:15 am


ΠΕΡΙ «ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ»: Τι σημαίνει «πολιτική ευθύνη»;


 Κακοραμμένο επικοινωνιακό πολιτικο παιχνίδι, για ΑΣΧΥΝΕΙΔΗΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ, που απευθύνεται σε έναν... ΜΑΠΑ ΛΑΟ!

Πόπη Σουφλή


Απο την Σοφία

 
Πόσες φορές έχουμε ακούσει τα, μόνιμα ή προσδοκούντα μονιμότητα, μέλη της συντεχνίας, που φέρει το σχεδόν tribal nickname “πολιτικός”, να χρησιμοποιούν τον όρο «πολιτικές ευθύνες»;

Πόσες φορές έχουμε ακούσει να χρησιμοποιείται από τα μέλη της εταίρας συντεχνίας της “έγκυρης ενημέρωσης”;

Άπειρες!

Και μαζί μ’ αυτόν και διάφορους άλλους όρους, όπως «πολιτικός απατεώνας» «πολιτικός ψεύτης» «πολιτικός…» κάτι άλλο…

Κι ο κόσμος στο τέλος αρχίζει και το επαναλαμβάνει.
Αφού το λένε οι “έγκυροι” πολιτικοί και το επαναλαμβάνουν κι οι “έγκυροι” ενημερωτές, ας το παπαγαλίσουμε λοιπόν κι εμείς οι “έγκυροι” ενημερωμένοι!
(το “ν” μπορεί να αντικατασταθεί και με “ξ”).
Γνωρίζουμε την ποινική ευθύνη, την αστική ευθύνη, οι συνέπειες τους ορίζονται από τον ποινικό κώδικα.

Τι είναι η όμως η πολιτική ευθύνη που αποδίδουν ο ένας στον άλλον οι γενναίοι τηλεμαχητές του λαού, όταν η οργή των πολιτών ξεπερνά το όριο ασφαλείας;
ΠΟΙΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΕΧΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ;
Πού προβλέπονται; Πώς ορίζονται;

Ο αναλαμβάνων την πολιτική ευθύνη για
κάτι, χάνει το πολιτικό του αξίωμα και την διοικητική του θέση;
Εκπίπτει της βουλευτικής ασυλίας;
Χάνει το δικαίωμα να είναι και πάλι υποψήφιος για οποιοδήποτε πολιτικό αξίωμα για ένα μεγάλο διάστημα 4 ή 5 εκλογικών περιόδων ή ακόμα και μόνιμα;

Επιστρέφει στο Δημόσιο τους μισθούς που έλαβε ως συντονιστής ή προϊστάμενος, αφού οι πολιτικές του αποφάσεις κι οι ενέργειες που απέρρευσαν απ’ αυτές δημιούργησαν ζημία; Αφού δεν έφερε το αποτέλεσμα για το οποίο του εδόθη από τους πολίτες η θέση.

Αναγκάζεται να διορθώσει με δικά του έξοδα την ζημία που προκάλεσε;
Αποζημιώνει το Δημόσιο με δικά του χρήματα από την τυχόν ζημία που του προκάλεσε;

Αποζημιώνει μα δικά του έξοδα τους θιγέντες από τις συνέπειες των πολιτικών του αποφάσεων;

Υπάρχει, τέλος πάντων, κάποιου είδους συνέπεια που να συνοδεύει την συγκεκριμένη έκφραση όσον αφορά τον πολιτικά υπεύθυνο, για οτιδήποτε;

Ο όρος “πολιτική ευθύνη” είναι μια κενόλογη και συνειδητή επινόηση του συστήματος, η οποία σκοπεύει στην προσωρινή εκτόνωση της συναισθηματικής έντασης που δημιουργείται στους πολίτες από το αίτημα απόδοσης δικαιοσύνης μπροστά την συνειδητοποίηση της ασυδοσίας και της συλλογικής ζημίας που προκαλεί η ανευθυνότητα (τουλάχιστον) κι η ασυνειδησία των πολιτικών.

Ο όρος αυτός από μόνος του αποτελεί κορυφαίο δείγμα περιφρόνησης και εμπαιγμού, του ημών των πολιτών από την συντεχνία της εξουσίας και από τα δεκανίκια της.

Εμείς έχουμε βαρύτατες συνέπειες για οποιοδήποτε λάθος ή παράβαση, ακόμα και για λάθη εις βάρος μας από τους δημόσιους φορείς που τελούν υπό τις αποφάσεις της συντεχνίας των πολιτικών.

Αυτή η συντεχνία ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, ΩΣ “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ” ΕΝΝΟΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΜΕΝΗ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΣΥΔΟΣΙΑ!
Κατά παράφραση του συντάγματος θεωρεί ότι ΘΕΜΕΛΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ (για αυτό όποιος θίγει τις πράξεις τους προσβάλει το… πολίτευμα, λογικό δεν είναι;)

H ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΠΡΟΝΟΜΙΑ, ΠΗΓΑΖΟΥΝ ΕΞ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΣ , ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΥΠΕΡ ΑΥΤΗΣ, ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑ.

Το άρθρο του Συντάγματος, και το δημόσιο αγαθό που προσφέρει ορίζοντας την ισότητα όλων των πολιτών ενώπιον του νόμου, έχει ακυρωθεί από αυτούς τους ίδιους που φέρουν τον τίτλο του θεματοφύλακά του.

Οι οποίοι σφετερίστηκαν τα προνόμια της ηγεσίας, για να εξασφαλίσουν την απρόσκοπτη και διαρκή παραμονή τους στην εξουσία μέσω της οποίας προσπορίζουν οφέλη αντιμετωπίζοντας την χώρα μας σαν οικόπεδο που κληρονόμησαν από τύχη, με το οποίο δεν έχουν καμμία σχέση και καμμία επαφή και το «σκοτώνουν» κοψοχρονιάς και εμάς τους ίδιους σαν κοπάδι κατάλληλο για κάθε είδους οικονομική εκμετάλλευση!

Κι όταν πια δεν μπορούν να κρυφτούν οι πράξεις τους γιατί οι συνέπειές τους διαλύουν την ελληνική κοινωνία, εκτονώνουν το κοινό αίσθημα με «σφοδρές» άδειες κι ανώδυνες αποδόσεις «πολιτικής ευθύνης».

Έχετε ακούσει ποτέ στις σικέ τηλεμαχίες προς τέρψη και εκτόνωση των προβάτων να αποδίδονται ποινικές ευθύνες από πολιτικό σε πολιτικό της συντεχνίας;;;;
Όχι!
Γιατί η ποινική ευθύνη έχει συνέπειες! Η «πολιτική ευθύνη» δεν έχει καμμία! Οι συνέπειες που ακολουθούν την λέξη «ευθύνη» «απατεώνας» «κλέφτης» «ψεύτης» ακυρώνονται από την λέξη «πολιτική» ή «πολιτικός» που μπαίνει ακριβώς δίπλα!

Αυτό όμως δεν θα το καταλάβουν τα πρόβατα και θα ηρεμήσουν, κάποιος καλός τα προστατεύει! Κάποιος αφιερώθηκε στην πολιτική και κάνει καριέρα σωτήρα και προστάτη για αυτούς που συνήθως πέρα από τον εαυτούλη τους και τα μικροσυμφεροντάκια τους δεν σκεφτόντουσαν τίποτα άλλο. «Καλά του τα είπε» λέμε ευχαριστημένοι! Θα ψηφίσω αυτόν. Κοιμηθείτε… το ηνωμένο τσοπάνατο γρηγορεί…
“Πολιτικό” μπεεεε

Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 2 September 2014 | 1:54 am


Προσοχή! Καταστροφική θεομηνία θα χτυπήσει την Ελλάδα
Προσοχή! Καταστροφική θεομηνία θα χτυπήσει την Ελλάδα
Ακραία καιρικά φαινόμενα θα χτυπήσουν την χώρα μας στις αρχές του Σεπτέμβρη, με ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους!

Ωστόσο τώρα, τα νέα προγνωστικά στοιχεία, δείχνουν περισσότερα και πιο έντονα καιρικά φαινόμενα στην χώρα μας.
Δυστυχώς όπως θα παρατηρήσετε και στην εικόνα του greek-weather.org, η οποία είναι προγνωστικός χάρτης του μοντέλου πρόγνωσης καιρού GFS, τα χρώματα είναι σκούρα, πράγμα που σημαίνει ότι ο δείκτης επικινδυνότητας των φαινομένων θα είναι στο κόκκινο.

Τα φαινόμενα φαίνεται να έχουν καταστροφικό χαρακτήρα αν δεν ξεβουλώσουν φρεάτια και δεν καθαριστούν τα ρέματα και τα ποτάμια. 
 
Μεγάλος θα είναι ο κίνδυνος για πλημμύρες ιδιαίτερα στην βόρεια, βορειοδυτική χώρα.

Ίσως πέσει τόση βροχή, όση δεν έχει πέσει για μισό τουλάχιστον χρόνο, σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδας. 
 
Τα φαινόμενα σύμφωνα με τα ως τώρα στοιχεία μας, θα είναι ιδιαίτερα ισχυρά, στο Ιόνιο πέλαγος, στην Ήπειρο, την Μακεδονία, την Θεσσαλία και την Στερεά Ελλάδα. 
 
Θα επηρεαστούν επίσης, η Πελοπόννησος, τμήματα της Κρήτης και της Θράκης, αλλά και τμήματα του βορειοανατολικού Αιγαίου και των Κυκλάδων.

Ισχυρά φαινόμενα προβλέπονται και στην Θεσσαλονίκη, ενώ καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, θα πέσουν και στην Αθήνα. 
 
Έτσι λοιπόν, καλό θα ήταν όσοι από εσάς έχετε κανονίσει να πάτε εκείνο το διάστημα διακοπές ή γενικότερα κάποιο ταξίδι, να το ξανασκεφτείτε, διότι οι καιρικές συνθήκες θα είναι άσχημες σε όλη σχεδόν την χώρα μας με ακραία καιρικά φαινόμενα.

Τονίζουμε και πάλι, ότι τα φαινόμενα με τα μέχρι στιγμής προγνωστικά και των μοντέλων πρόγνωσης καιρού, θα έχουν πιθανότατα καταστροφικό χαρακτήρα.

Νεότερα θα μάθετε μέσω νέων άρθρων και προγνώσεων μας που θα γίνουν τις επόμενες ημέρες, γι’ αυτό μείνετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα μας για να μαθαίνετε συνεχώς λεπτομέρειες.Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 2 September 2014 | 1:49 am


"Επέλαση" του ΤΑΙΠΕΔ! Πουλάει ενεργά στρατόπεδα και η κυβέρνηση δεν "το ΄χει αντιληφθεί" Πολύ επικίνδυνες καταστάσεις... αφοπλίζουν τονΕλληνικό Στρατό, για να βρουν πρόσφορο έδαφος οι εχθροί.

Και οι στρατιωτικοί, κλαίγονται ακόμα για την μείωση των μισθών τους...

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ, ΠΟΤΕ ΘΑ ΝΟΙΑΣΤΕΙΤΕ;;;;

Πόπη Σουφλή

Image


“Επέλαση” του ΤΑΙΠΕΔ στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων,οι οποίες παραμένουν απροστάτευτες από την κυβέρνηση ακόμη κι όταν στρατόπεδα “βγαίνουν στο σφυρί”.

Το Onalert είχε ασχοληθεί με το θέμα της “αρπαγής” στρατοπέδου καταδρομών στην Κάλαθο της Ρόδου.
Αυτό που προκύπτει από την συζήτηση που έγινε στη Βουλή είναι ότι η κυβέρνηση μέχρι το θέμα να αποκαλυφθεί από την εφημερίδα Ροδιακή είτε δεν γνώριζε το θέμα ,είτε έκανε πως δεν το γνωρίζει. Κι αυτό είναι το πιο ανησυχητικό ...


Ο Θοδωρής Δρίτσας του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε σχετική ερώτηση στη Βουλή και τα όσα αναφέρει είναι ιδιαιτέρως διαφωτιστικά για το τι συμβαίνει με το ΤΑΙΠΕΔ και τις ΕΔ:

Προς τον κ. Υπουργό Εθνικής Άμυνας
Θέμα: Το ΤΑΙΠΕΔ πωλεί ακόμα και στρατόπεδα! Ποιος είναι ο ρόλος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας;

Με την υπ’ αριθμ. 234/2013 απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων, που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και συγκεκριμένα στο υπ΄ αριθμ. 1020/Β/25.4.2013 τεύχος της, μεταξύ άλλων μεταβιβάστηκε και περιήλθε χωρίς αντάλλαγμα στην ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε.» (ΤΑΙΠΕΔ) κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή μεταξύ άλλων και το με αύξοντα αριθμό 43 και ΑΒΚ 1767 ακίνητο έκτασης 231.450 τ.μ., που κείται στη θέση Κάλαθος Λίνδου, στη Ρόδο.

Την απόφαση αυτή, όπως προκύπτει από το προαναφερόμενο ΦΕΚ, υπογράφουν οι τότε Υπουργοί Οικονομικών κ. Ιω. Στουρνάρας, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Κ. Χατζηδάκης, Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κ. Αρβανιτόπουλος, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ευ. Λιβιεράτος και Τουρισμού κ. Ό. Κεφαλογιάννη.


Μέχρι την 22.5.2014, οπότε η εφημερίδα της Ρόδου «Δημοκρατική» ανέδειξε έγγραφο του 4ου Επιτελικού Γραφείου της 95 ΑΔΤΕ προς την ΑΣΔΕΝ και το ΓΕΣ, που αναφερόταν στην παραχώρηση του ακινήτου στο ΤΑΙΠΕΔ, δεν είχε γίνει γνωστή καμία αντίδραση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας !!

Στις 5.8.2014, κατά την συζήτηση στο Β’ Θερινό Τμήμα της Βουλής του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Οικονομικών με τίτλο «Μέτρα στήριξης και ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, οργανωτικά θέματα Υπουργείου Οικονομικών και άλλες διατάξεις» και ειδικά επί του άρθρου 13 παρ.2 του Σχεδίου Νόμου ο ΣΥΡΙΖΑ δια του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Βουλευτή Α’ Πειραιά και Νησιών Θοδωρή Δρίτσα είχε επισημάνει ότι ειδικά για την περίπτωση δικαιοπραξιών σε παραμεθόριες περιοχές «η μεταβίβαση της έκτασης στο ΤΑΙΠΕΔ και η προκήρυξη της εκποίησής της, η αξιολόγηση των προσφορών και η ανάδειξη του αναδόχου γίνονται χωρίς να ερωτηθεί το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Και όταν θα έχει τελειώσει η διαδικασία, τότε θα ερωτηθεί το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Μα, καλά δεν θα γεννηθούν τεράστια ζητήματα και δεν θα ασκηθούν μεγάλες πιέσεις στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, εάν έχει εγκριθεί και εάν έχει δοθεί σε έναν υποτιθέμενο επενδυτή μια τέτοια έκταση και έχει τελειώσει η διαγωνιστική διαδικασία με ό,τι θα σημαίνει αυτό στη συνέχεια;»

Δεν πέρασαν παρά μόνο τρεις (3) ημέρες και από την Φ.900α/169/13996/8.8.2014 απάντηση του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Ιωάννη Λαμπρόπουλου σε σχετική Ερώτηση κοινοβουλευτικού ελέγχου προκύπτει ότι πράγματι μέχρι το προαναφερόμενο δημοσίευμα το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν είχε αντιληφθεί ότι τελικά το ΤΑΙΠΕΔ πωλεί ακόμα και ενεργά στρατόπεδα που βρίσκονται στην παραμεθόριο εν αγνοία και των ίδιων των Διοικητών τους (!), ενώ σύμφωνα με την ρύθμιση του προαναφερόμενου Σχεδίου Νόμου, η οποία τελικά υπερψηφίστηκε από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και έγινε Νόμος με αριθμό 4281/2014 το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έρχεται κυριολεκτικά προ τετελεσμένου και μάλιστα αναδρομικά και καλείται με το άρθρο 13 παρ. 2 του συγκεκριμένου Νόμου να συναινέσει στην εκποίηση σε τρίτους, αφού η έκταση έχει ήδη μεταβιβαστεί στο ΤΑΙΠΕΔ εν αγνοία του!

Τα παραπάνω γεννούν εύλογες ανησυχίες για τον τρόπο και τα κριτήρια με τα οποία η Κυβέρνηση διαχειρίζεται γενικώς τη δημόσια περιουσία και ειδικότερα ακίνητα των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ καθίσταται σαφές ότι ακόμα και ενεργά στρατόπεδα είναι τελικά πιθανόν να βρεθούν σε χέρια ιδιωτών, χωρίς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας να το έχει αντιληφθεί. Η μνημονιακή λαίλαπα κατά του δημοσίου πλούτου με αυτή την Κυβέρνηση δεν ανακόπτεται ούτε όταν πρόκειται για την Εθνική Άμυνα !

Ερωτάται ο κ. Υπουργός Εθνικής Άμυνας
1. Προτίθεται να ζητήσει την άμεση ανάκληση της με αριθμό 234/2013 απόφασης της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων;
2. Εγγυάται ότι δεν υπάρχουν και άλλα ακίνητα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, τα οποία να έχουν μεταβιβαστεί στο ΤΑΙΠΕΔ;
3. Σε ποιες θεσμικές πρωτοβουλίες (πέραν της αποστολής επιστολών) προτίθεται να προβεί για να μην επαναληφθούν παρόμοια φαινόμενα;
4. Με ποια συγκεκριμένα μέτρα προτίθεται να προστατέψει την περιουσία των Ενόπλων Δυνάμεων από την μνημονιακή λαίλαπα κατά του δημόσιου πλούτου;
5. Προτίθεται να αναλάβει πρωτοβουλίες για την αναζήτηση τυχόν ευθυνών των τότε μελών της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων κ.κ. Ιω. Στουρνάρα, Κ. Χατζηδάκη, Κ. Αρβανιτόπουλου, Ευ. Λιβιεράτου και Ό. Κεφαλογιάννη;Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 2 September 2014 | 1:41 am


Ενημέρωση στα χρόνια της χολέρας..* Οι τηλεοράσεις στα σπίτια κάθε σκεπτόμενου, κάθε αντιμνημονιακού, κάθε αντισυστημικού πολίτη πρέπει να κλείσουν!
     Ενημέρωση μόνον από επιλεγμένους ραδιοφωνικούς σταθμούς, και από επιλεγμένα sites και blogs στο διαδίκτυο.
     Ας το θυμόμαστε και ας το καθιερώσουμε:
     Η πρώτη πράξη αντίστασης είναι να μην ακούμε καν την προπαγάνδα τους.

     Πριν λίγες μέρες και για κάμποσο καιρό ο ''πρωθυπουργός'' έμεινε κλινήρης στην μεγαλύτερη και πολυτελέστερη ξενοδοχειακή μονάδα της χώρας, δίπλα στο χωριό του.

     Τα καθεστωτικά ΜΜΕ συσκότισαν τελείως το γεγονός. Δεν έχει σημασία γιατί.
     Σημασία έχει ότι μαθαίνουμε μόνον ό,τι θέλουν αυτοί. Και όπως το θέλουν. Και από όποια σκοπιά τους βολεύει!

     Οι μέρες που έρχονται είναι βαρύγδουπες και πονηρές.
     Στο Παρίσι του ''νέου Πεταίν'' **, όπως οι ίδιοι οι γάλλοι αποκαλούν πιά τον Πρόεδρό τους,
      ο δικός μας ''Πεταίν'', θα πάει κατόπιν δικού του αιτήματος (όπως διέρρευσε απ' την ίδια την τρόϊκα), μαζί μ' έναν εσμό-σκασμό από υπουργούς,
     ..όχι για να διαπραγματευτεί κάτι (αστεία πράγματα!), αλλά για να δώσει τροφή και εικόνα στην προπαγάνδα των Μέσων Μαζικής Καταπίεσης,
     ..εν όψει της επίσκεψής του και ομιλίας στην ΔΕΘ.
     ( Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις, άλλωστε, χαρακτήρισε τις συνομιλίες αυτές προπαρασκευαστικές για την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων της οικονομικής πολιτικής της συγκυβέρνησης. Μια αξιολόγηση που θα γίνει στον συνήθη τόπο των εκτελέσεων, στην Αθήνα, το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου.)
     Το ψέμα, η διαστρέβλωση, η χυδαιότητα θα πάει σύννεφο.

     Και θ' ακολουθήσουν πολλά άλλα θέματα αιχμής, όπως είναι ο ΕΝΦΙΑ, ο πλειστηριασμός πρώτων κατοικιών, νέες απολύσεις, ο νέος Ποινικός Κώδικας, το ξεπούλημα των αιγιαλών, και πάει λέγοντας.
     Για όλα αυτά θα χρειαστούν ισχυρές δόσεις προπαγάνδας, και άρα θα χρειαστεί κάτι να δείξουν: Κάποιες εικόνες.  Κάποιες χειραψίες.  Κανά φιλάκι.  Κάτι!

     Η πραγματική χούντα είναι τα ίδια τα ΜΜΕ, και οι ιδιοκτήτες τους.
     Όλο το άλλο πολιτικό σύστημα είναι οι ''μπροστινοί''. 

     Οι τηλεοράσεις στα σπίτια κάθε σκεπτόμενου, κάθε αντιμνημονιακού, κάθε αντισυστημικού πολίτη πρέπει να κλείσουν!
     Ενημέρωση μόνον από επιλεγμένους ραδιοφωνικούς σταθμούς, και από επιλεγμένα sites και blogs στο διαδίκτυο.
     Ας το θυμόμαστε και ας το καθιερώσουμε:
     Η πρώτη πράξη αντίστασης είναι να μην ακούμε καν την προπαγάνδα τους.

     Και προσοχή:
     Με τον νέο Ποινικό Κώδικα κανείς δεν ξέρει για πόσο ακόμη θα είμαστε όλοι μαζί,
     ..πόσοι θα σιγήσουν,
     ..και πόσοι θα καταντήσουν η 5η φάλαγγα του καθεστώτος!
     Αγρυπνούμε και προσέχουμε!..

     (*)  Παράφραση του αριστουργηματικού ''Έρωτας στα χρόνια της χολέρας'' του Γκαμπριέλ Γκαρθία Μαρκές.

     (**)  Πεταίν πρωθυπουργός και πρόεδρος της Γαλλίας κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, αμφιλεγόμενος κυρίως για την συνθηκολόγησή του με τη Ναζιστική Γερμανία, μετά την οποία έγινε αρχηγός της συνεργαζόμενης με τις δυνάμεις κατοχής κυβέρνησης του Βισύ.Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 2 September 2014 | 1:20 am


Nέος νόμος για τις εγκληματικές οργανώσεις αντί του νόμου περί ευθύνης υπουργών!Aντιλαμβάνεστε πόσες “πολιτικές” πράξεις πού έγιναν επι μνημονίων θα κρυφτούν πίσω απο το νέο νόμο περί εγκληματικών πράξεων, που πρόκειται να γίνει επι Αθανασίου και κατά σύμπτωση και επι “Βενιζέλου”;

 
Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη


Νέο κόλπο πάλι. Το τυραννικό καθεστώς Σαμαρά, με την ένοχη σιωπή όλου του πολιτικού συστήματος και των ΜΜΕ, αθωώνει και πάλι τα μέλη και τους συνεργάτες του απο τις πράξεις τους επι μνημονίων, με το νέο νόμο που ετοιμάζει για τις εγκληματικές οργανώσεις!

Επί πολύ καιρό ακούγεται απο τα ΜΜΕ της διαπλοκής, ότι με το νέο σύνταγμα θα εγκαταλειφθεί ο Νόμος περί Ευθύνης Υπουργών, ένας νόμος που έκανε πολύ κακό στον τόπο αφαιρώντας απο τη δικαιοσύνη το δικαίωμα να εκδικάζει πολιτικούς και να αντικαθιστάται η λειτουργία της απο ειδικές εξεταστικές επιτροπές της Βουλής. 

Οι βουλευτές μέχρι τώρα δίκαζαν  και συνεχίζουν να δικάζουν τους εαυτούς τους! 

Ο ερχομός των μνημονίων όμως έκανε
τα θέματα πιό πολύπλοκα αφού στις υποθέσεις της εκτελεστικής εξουσίας συμμετέχουν τραπεζίτες, διοικητές οργανισμών, σύμβουλοι, καθηγητές ΑΕΙ, δημοσιογράφοι κλπ. 

Σε αυτή τη περίπτωση – με τη κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών – οι δικαστές θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν το νόμο που αφορά τις εγκληματικές οργανώσεις! 

Αυτό θα είχε σαν αποτέλεσμα να προκύψουν πολλά είδη ενόχων με πολλά είδη ποινών και κάποιοι δεν θέλουν να τιμωρηθούν οι κλέφτες.
 

Για το λόγο αυτό αλλά και για άλλους που δεν είναι γνωστοί ακόμη, η πολιτική ηγεσία έχει φροντίσει να περιποιηθεί το δικαστικό σώμα, του οποίου τα μέλη όπως θα μάθατε δεν θα υποστούν πλέον μείωση μισθών όπως τα ίδια αποφάσισαν αλλά και θα πάρουν πίσω όσες μειώσεις είχαν στους μισθούς τους επι μνημονίων αναδρομικά. Αυτό δεν προσβάλλει το πολίτευμα;
Της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελά…
Χρειάζεται όμως και ένας νέος νόμος που να βοηθάει τους λειτουργούς της δικαιοσύνης να στερούν τις εγκληματικές οργανώσεις της διαπλοκής απο εκείνα τα όπλα που θα τις οδηγούσαν σε καταδίκες. 
Αυτό βρέθηκε. 

Το καθεστώς πρόκειται να αλλάξει – μέχρι νεωτέρας - το νόμο για τις εγκληματικές οργανώσεις που αποφέρουν καταδίκες δεκάδων χρόνων στη φυλακή για τους ενόχους, εισάγοντας σε αυτόν τη διευκρίνηση ότι “εγκληματικές είναι μόνο οι οργανώσεις που αποφέρουν οικονομικό όφελος για τα μέλη τους”!
Όταν δεν υπάρχει οικονομικό όφελος στη πολιτική, υφίσταται μόνο το προσωπικό λάθος.
Το προσωπικό λάθος στη πολιτική δεν τιμωρείται…
Σε όσα έχουν κάνει όλοι όσοι διαχειρίστηκαν και διαχειρίζονται “projects” στα μνημόνια είναι πολύ δύσκολο να αποδειχθεί ότι είχαν ή έχουν οικονομικό όφελος, άρα θα είναι πολύ δύσκολο να προκύψει ότι σχημάτισαν ή ότι σχηματίσθηκαν εγκληματικές οργανώσεις. Έτσι, η αθώωση για όλους θα επέλθει εκ του ασφαλούς με τη βοήθεια της καλοπληρωμένης και αδέκαστης Ελληνικής δικαιοσύνης.

Δεν είναι άσχετο με το νόμο αυτό και το γεγονός, ότι η Oικονομική Αστυνομία των ΗΠΑ έπεσε πάνω σε “μνημονιακό χρήμα” Ελλήνων πολιτικών. Γίνεται προφανής ο λόγος που ο Μήτσος πήγε στις ΗΠΑ ενώ ο Βαγγέλης δεν μπορούσε να πάει….  Θα θυμάστε ελπίζω την επίσκεψη Βενιζέλου στις ΗΠΑ στη κυρία Λαγκάρντ για τη λίστα Λαγκάρντ, όπως και το γεγονός ότι η κυρία αυτή έχει πρόσφατα κάτι προβλήματα με τη δικαιοσύνη…

Ακολουθεί, ένα μοντάζ απο φωτογραφίες του διαδικτύου που ανακατεύει το χρόνο και τα πρόσωπα, φτιάχνοντας ένα διαχρονικό δίκτυο!Το καθεστώς αποδεικνύεται πιο έξυπνο απο ότι θεωρείται απο πολλούς. Σκέφτηκε προφανώς, ότι με το νέο νόμο για τις εγκληματικές οργανώσεις που ετοιμάζει, όλοι θα μιλήσουν για “αθώωση των μελών της Χρυσής Αυγής” απο το καθεστώς, αφού ότι έχουν κάνει, το έχουν κάνει χωρίς οικονομικό όφελος και φυσικά κέρδισε τη πρώτη μάχη των εντυπώσεων. Όλοι την πάτησαν. Το έφαγαν το παραμύθι.

Ευτυχώς λίγοι, μεταξύ των οποίων και εγώ, δεν ασχολούνται με τα γράμματα “ανωνύμων” του Βήματος που συμβουλεύουν τον αρχηγό του καθεστώτος πως να ευαισθητοποιηθεί για τις αποτυχίες της “πολιτικής” του. Πρόκειται για το γνωστό κόλπο του πετάγματος της μπάλας στην εξέδρα…

Μη ταίζετε ότι δεν πρέπει να ζεί. Ούτε κάν τις φαντασιώσεις σας. Κάνετε κακό σε όλους.
Εφημερίδες σαν το Βήμα και ΤΑ ΝΕΑ - ως κάθε σώφρων Έλληνας πολίτης - δεν τις διαβάζω, γιατί γνωρίζω πως όταν χρωστάει κανείς της Μιχαλούς είναι αυτομάτως εξηρτημένος απο το καθεστώς, που στηρίζουν οι τράπεζες.

 Έτσι είναι αναγκασμένος αφενός να ζητάει συνέχεια και άλλα δανεικά και αφετέρου να προσπαθεί με κάθε τρόπο να διασώσει την επιχείρηση – περίπτερο που έχει σε γωνία, στηρίζοντας το υπάρχον καθεστώς, μήπως έλθει ο επόμενος διοικητής και τον βάλει να πληρώσει τα δανεικά και αγύριστα που έχει πάρει.

Αυτό που θέλω να πώ είναι, ότι καθημερινά συμβαίνουν πολλά γεγονότα στην Ελλάδα και αυτά δυστυχώς πολλοί εκδότες και δημοσιογράφοι τα κάνουν “αόρατα” με μπαρουφολογίες και προσωπικές αντεγκλήσεις. 

Θα ήταν πιο έξυπνο αντί να περιορίζουν φωνές σαν τη δική μου στις εκπομπές που έχουν στα βοθροκάναλά τους να μου δώσουν χώρο και τηλεοπτικό χρόνο να εκφράζω τη γνώμη μου ελεύθερα και να μη μου βάζουν όρους άμεσα ή έμμεσα πρίν μιλήσω. 

Oύτε θέσεις ούτε επίπεδο έχουν για να το κάνουν. Όλα καταγράφονται.

Προσοχή. Υπάρχει μια ακόμη λεπτομέρεια…

Σύμφωνα με το Ελληνικό Σύνταγμα, το οποίο λίγοι απο εσάς δυστυχώς έχουν διαβάσει, όποιος παραχωρεί Ελληνικό έδαφος είναι προδότης. 

Η ΑΟΖ είναι Ελληνικό έδαφος.

Φαντάζομαι ότι στο νέο σύνταγμα αυτό θα αλλάξει. Προδότης θα είναι μόνο ένας πολιτικός που θα παραχωρεί Ελληνικό έδαφος και ταυτόχρονα θα αποκομίζει οικονομικό όφελος απο αυτό.

Ο Ψυχάρης είναι καλός μόνο για να λέει ανέκδοτα, όπως όλοι οι παππούδες που πούλαγαν λάδι στη κατοχή… Άλλα κόλπα παίζουν πλέον και όχι η προπολεμικού τύπου προπαγάνδα.
Ξέρετε… Δεν γράφω ποτέ πράγματα χωρίς λόγο και εσείς δεν θυμάστε ποτέ ότι ακούτε απο τα ΜΜΕ. Είστε απρόσεχτοι. Πολύ απρόσεχτοι και αυτό το πληρώνουμε όλοι.
Τραίνα περνούν μπροστά σας και δεν τα βλέπετε. Τραίνα…

Aντιλαμβάνεστε πόσες “πολιτικές” πράξεις πού έγιναν επι μνημονίων θα κρυφτούν πίσω απο το νέο νόμο περί εγκληματικών πράξεων, που πρόκειται να γίνει επι Αθανασίου και κατά σύμπτωση και επι “Βενιζέλου”;

Λέτε να τους φρέναρα; Δεν το νομίζω. Θα περιμένουν να το ξεχάσετε και θα φέρουν το νέο νόμο αργότερα, όπως γίνεται με τον αντιρατσιτικό, το τελευταίo κόλπο μεταφοράς μετοχών απο το ΤΧΣ στις τράπεζες κλπ. Το καθεστώς ξέρει τι κάνει.

Και άλλη μια λεπτομέρεια… Αυτή θα σας αρέσει πιο πολύ…

Στο επόμενο σύνταγμα ακούγεται, ότι οι υπουργοί ΔΕΝ θα εκλέγονται απο τους βουλευτές. Αυτό, πιθανόν να σημαίνει ότι υπουργοί θα μπορούν στην Ελλάδα να γίνουν και πολίτες που ΔΕΝ θα είναι Έλληνες πολίτες. Όποιος νάναι…

Τί δεν καταλάβατε πάλι;

Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 1 September 2014 | 10:16 pm


Ο KARADAYİ «ΞΕΦΤΙΛΙΖΕ» ΚΑΙ «ΚΑΘΑΡΙΖΕ» ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ 1920 ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
 
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Σίγουρα οι εν Ελλάδι αφελείς τουρκολάγνοι και φανατικοί θαυμαστές του διασήμου Τούρκου ηθοποιού και μεγάλου γυναικοκατακτητή, Kenan İmirzalıoğlu, που φέτος απήλαυσε και τις διακοπές του στα ελληνικά νησιά, δεν θα γνωρίζουν ότι εν λόγω σταρ της Τουρκίας  καθιερώθηκε κινηματογραφικά με μια άκρως ανθελληνική ταινία. 
 
Στην ταινία αυτή παριστάνε τον μεγάλο «ήρωα» που ξεφτίλιζε με κάθε τρόπο τους «δειλούς» και «άνανδρους» Έλληνες, την τραγική περίοδο του μικρασιάτικου πολέμου, 1919-1922, στην Κωνσταντινούπολη και όχι μόνο.

Ο κύριος αυτός που κάθε βράδυ καθηλώνει στις οθόνες χιλιάδες νεοέλληνες που μην έχοντας να κάνουν κάτι πιο αξιόλογο εκστασιάζονται βλακωδώς από τις περιπέτειες του φοβερού τουρκικού σήριαλ, «Karadayi», έχει ένα χτυπητό ανθελληνικό παρελθόν στις τηλεοπτικές και κινηματογραφικές οθόνες της Τουρκίας. 
 
Η γνωριμία του ελληνικού κοινού με τον φοβερό αυτόν ηθοποιό-μάγκα και μεγάλο γόη, ο οποίος, όπως έγραψαν και τα τουρκικά τηλεοπτικά περιοδικά έχει… κλέψει τις καρδιές χιλιάδων Ελληνίδων που κοιμούνται και ονειρεύονται να τον έχουν δίπλα τους, (σύμφωνα με τους Τούρκους), είχε γίνει γνωστός από το άλλο επίσης φοβερό τουρκικό σήριαλ, τον «Εζέλ»,  που καθιέρωσε έκτοτε την «άλωση» των ελληνικών καναλιών στα τουρκικές τηλεοπτικές σαπουνόπερες.

Αλλά η πρώτη μεγάλη κινηματογραφική επιτυχία του Kenan İmirzalıoğlu, ήταν η περίφημη  κινηματογραφική επιτυχία, «Son Osmanli Yandım Ali». Η ταινία αυτή γυρίστηκε το 2006 και έσπασε τα ταμεία στις κινηματογραφικές αίθουσες της Τουρκίας ενώ έγινε μεγάλη επιτυχία και στα τουρκικά τηλεοπτικά κανάλια. 
 
Η υπόθεση της ταινίας εκτυλίσσεται τη περίοδο του 1919 στην Κωνσταντινούπολη. Την περίοδο εκείνη η Κωνσταντινούπολη είχε καταλειφθεί από τις συμμαχικές δυνάμεις της Αντάντ, ενώ η Οθωμανική αυτοκρατορία έπνεε τα λοίσθια. 
 
Ανάμεσα στις συμμαχικές δυνάμεις ήταν και η ελληνική στρατιωτική αποστολή που είχε γίνει δεκτή με απερίγραπτο ενθουσιασμό από τον ρωμαίικο πληθυσμό της Πόλης, ο οποίος έβλεπε μετά από τόσους αιώνες ξανά την σημαία με τον ελληνικό σταυρό να κυματίζει στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης. 
 
Ήταν αξέχαστες οι εκδηλώσεις αγάπης και χαράς του ελληνικού πληθυσμού της Πόλης, που εκείνη την εποχή αριθμούσε περί τις 300.000, στο ελληνικό στρατιωτικό σώμα που είχε εισέρθει στην Πόλη μαζί με τους άλλους συμμάχους.

Και ενώ επικρατούσε αυτό το κλίμα ενθουσιασμού στους Έλληνες και κατάρρευσης για τους μουσουλμάνους Οθωμανούς, εμφανίστηκε τότε ο μεγάλος Τούρκος ήρωας που θα ξέπλενε την ντροπή της ξένης «κατοχής» ενώ θα έδινε με τις μαγκιές του ξανά «φτερά» στους Τούρκους για να διώξουν τους «ξένους κατακτητές» της Πόλης και της Μικράς Ασίας. Αυτός δεν ήταν άλλος από τον Yandım Ali, τον οποίο ενσάρκωσε ο Kenan İmirzalıoğlu. Ένας καταπληκτικός ήρωας που όλοι τον τρέμουν  και πιο πολύ οι Έλληνες. 
 
Είναι ερωτευόμενος με μια Δάφνη, η οποία επειδή είχε λείψει για ένα διάστημα δεν… έχασε καιρό και είχε παντρευτεί έναν πλούσιο Έλληνα της Πόλης.   
 
Όταν όμως έμαθε ότι ο ήρωας της γύρισε, ήθελε να φύγει μαζί του. Οι σκηνές του έργου προβάλλουν μια χαρακτηριστική μεγάλη απαξίωση και ευτελισμό στο ελληνικό στοιχείο της Κωνσταντινούπολης που χαρακτηρίζεται σαν ύπουλο και προδοτικό. 
 
Ο Έλληνας σύζυγος της Δάφνης, (η επίσης γνωστής Τουρκάλα ηθοποιός, Cansu Dere), και αγαπημένης του ήρωα της ταινίας, παρουσιάζεται σαν ότι πιο  αισχρό και απαίσιο είχε να επιδείξει τότε  η Κωνσταντινούπολη εκείνη την εποχή. Χαρακτηριστικές σκηνές ενόπλων συγκρούσεων με Έλληνες που όλοι… σκοτώνονται από τον ήρωα μας και τέλος η εμφάνιση  του ίδιου του Μουσταφά Κεμάλ, μετέπειτα Ατατούρκ.   
 
Ο Κεμάλ σώζεται από τον İmirzalıoğlu γιατί κάποιοι συνωμότες ήθελαν να τον «καθαρίσουν» και αυτό είναι το κορυφαίο σημείο της ταινίας. Έτσι ο Κεμάλ που σώθηκε από τον ήρωα μας, (σκεφτείτε πως θα ήταν η ιστορία αν δεν τον είχε σώσει τότε),  φεύγει για την Σαμψούντα για να αρχίσει την επέλαση του με απόληξη την τραγική γενοκτονία του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας. 
 
Μαζί του, ακολουθεί και ο İmirzalıoğlu με την Δάφνη, καθώς κατάλαβε ότι το… χρέος του ήταν να πάει με τους Κεμαλικούς για να «καθαρίσει» όλη την Ανατολή από κάθε χριστιανικό στοιχείο. 
 
Έτσι με την ταινία αυτή αρχίζει κινηματογραφικά η ιστορική τελική και μεγαλύτερη φάση της γενοκτονίας των χριστιανών της Μικράς Ασίας.

Αυτός είναι ο περίφημος Kenan İmirzalıoğlu, γνωστός και σαν Εζέλ, γνωστός και σαν Καρανταγί. 
 
Ο γόης που «ξετρέλανε» τις Ελληνίδες, άρχισε την μεγάλη του καριέρα με ένα φανατικά ανθελληνικό έργο που θα έπρεπε να το προβάλουν τα μεγάλα τουρκολαγνικα κανάλια και εδώ στην Ελλάδα, για να δούμε μετά ποιος τους πληρώνει όλους αυτούς που μας επέβαλαν εδώ και μερικά χρόνια όλες αυτές τις τουρκολαγνικές αηδίες. φυσικά όχι χωρίς συγκεκριμένο λόγο. 
 
Να ξεχάσουμε την ιστορία μας, το παρελθόν μας και στη συνέχεια και την ίδια μας την ταυτότητα.
Άφεριμ Γιουνανλάρ!!
 

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος


Δημοσιεύθηκε στις 1 September 2014 | 9:22 pm


Μυστήριο με δεξαμενόπλοιο που εξαφανίστηκε στον Κόλπο του Μεξικού: Μετέφερε αργό πετρέλαιο αξίας...! Ένα δεξαμενόπλοιο φορτωμένο με αργό πετρέλαιο αξίας 100.000.000 δολαρίων με προέλευση από Κούρδους του Ιράκ εξαφανίστηκε από τους δορυφόρους, κοντά στο Τέξας, γεγονός που αποτελεί ραγδαία εξέλιξη στο πολιτικό παιχνίδι που παίζεται το τελευταίο διάστημα μεταξύ Βαγδάτης και Κούρδων.  
 
 Τα συστήματα παρακολούθησης πλοίων που χρησιμοποιούνται από την Αμερικανική Ακτοφυλακή, από την Πέμπτη δεν έχουν δείξει καμία γνωστή θέση για το Kalavrvta, το οποίο μετέφερε...
1 εκατομμύριο βαρέλια αργού πετρελαίου 95% πλήρη, όταν χάθηκε.
  
 Πολλά άλλα δεξαμενόπλοια που μεταφέρουν αργό από το Ιράν ή το ιρακινό Κουρδιστάν έχουν εκφορτώσει με κλειστούς τους αναμεταδότες τους, γεγονός που καθιστά τις κινήσεις τους είναι δύσκολο να εντοπιστούν.  
 
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, μερικές ημέρες πριν, το σχεδόν γεμάτο δεξαμενόπλοιο Καμάρι μετέφερε αργό πετρέλαιο από το Κουρδιστάν και εξαφανίστηκε από το δορυφόρο παρακολούθησης βόρεια του Σινά στην Αίγυπτο. 
Επανεμφανίστηκε άδειο δύο ημέρες αργότερα κοντά στο Ισραήλ.
  
 Με παρόμοιο τρόπο, στα τέλη Ιουλιου, το δεξαμενόπλοιο United Emblem εκφόρτωσε μέρος του φορτίου του κουρδικού αργού σε άλλο πλοίο στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.  
 
 Η Βαγδάτη, η οποία λέει ότι έχει το αποκλειστικό δικαίωμα να εξάγει το αργό, έχει καταθέσει αγωγή σε δικαστήριο των ΗΠΑ για να διεκδικήσει εκ νέου τον έλεγχο του φορτίου του Kalavrvta και να μπλοκάρει την Περιφερειακή Κυβέρνηση του Κουρδιστάν από την παράδοση αυτή.
  
 Η αγωγή είναι απόδειξη ότι η Βαγδάτη επιταχύνει τις νομικές και διπλωματικές διαδικασίες για να σταματήσει το Κουρδιστάν από τις εξαγωγές αργού, οι οποίες, σύμφωνα με τους Κούρδους, είναι ζωτικής σημασίας για τα δικά τους όνειρα ανεξαρτησίας. 
 
 Η Ακτοφυλακή υποθέτει ότι το σκάφος στον Κόλπο του Μεξικού θα μπορούσε να έχει απενεργοποιήσει τον αναμεταδότη του, ή να έπλευσε μακριά από τις κεραίες.  
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 1 September 2014 | 9:14 pm


Τι περιμένουν τον Οκτώβριο και πόσο σοβαρό μπορεί να είναι.... Του Γιώργου Παπαγεωργίου

 Η παιδική ζωγραφιά απεικονίζει ένα κόσμο φανταστικό, ένα κόσμο των παιδικών ονείρων μας, ένα κόσμο ψεύτικο για την ηλικία μας και την εποχή που ζούμε. Τα παιδικά μας μάτια μεγάλωσαν, είδαν πολλά, απέκτησαν εμπειρία και άρχισαν να καταλαβαίνουν την διαφορά από το ψέμα που μας σερβίρουν με την αλήθεια. 

 
 Όπου και να ανοίξω κουβέντα τις τελευταίες ημέρες όλοι μιλούν για κάτι που θα γίνει τον Οκτώβριο! Και για να τα βάλουμε σε μια σειρά....

 Στην αρχή μια φίλη μου επισκέφθηκε τον Πνευματικό της, ο οποίος όπως μου είπε, είχε διάχυτη την ανησυχία ότι μέσα στον Οκτώβριο από πληροφορίες που είχε, θα συμβεί κάτι κακό με την Τουρκία, σε κάποιο νησί μας. 
 

Μετά ήρθε η κουβέντα με ένα φίλο μου στρατιωτικό, ο οποίος μάλιστα για μεγάλο χρονικό διάστημα υπηρέτησε στην Βοσνία σε δύναμη του ΝΑΤΟ. Ο ίδιος δεν μου έκρυψε ότι υπάρχουν ψίθυροι, αόριστοι φυσικά για κάτι μεγάλο τον Οκτώβριο που πιθανό να συμβεί. 
 

 Στην συνέχεια όμως, επιδίωξα να βρεθώ με ένα παλιό φίλο, με τον οποίο μέχρι κάποια στιγμή στην ζωή μας υπήρξαμε και συνάδελφοι. 

Σήμερα αυτός είναι σε μια αρκετά καλή θέση στην Ε.Υ.Π και
πρόσφατα γύρισε από μακροχρόνια αποστολή εκτός Ελλάδας. 

Δεν μπόρεσα να του πάρω πολλά πράγματα, αλλά και αν του έπαιρνα, δεν θα τα έγραφα εδώ και τώρα ειδικά.  Το μόνο σίγουρο είναι πως για το μήνα Οκτώβριο μιλούσαμε αρκετή ώρα, με διάχυτη την ανησυχία και την φράση "Ξέρεις βρε Γιώργο πως είναι τα πράγματα τώρα δεν μπορώ να σου πω και πολλά, αλλά υπάρχει θέμα".
 
 Το ότι υπάρχει θέμα το έχουμε καταλάβει φυσικά όλοι μας, τώρα τι θέμα είναι αυτό είναι το ζητούμενο. 
 Και πάμε να δούμε τις πιθανότητες;

 
 α) Να πάμε σε εκλογές; 

 Απάντηση: Χεστήκαμε! Αφού όποιος και αν βγει τα ονόματα θα αλλάξουν μόνο. Πολιτική δεν υπάρχει περίπτωση εκτός και ΑΝ! Η Ευρώπη έχει αποφασίσει να μας βγάλει από την πρίζα και προχωρήσουν στο δεύτερο μέρος του σχεδίου. Ποιο είναι το δεύτερο μέρος; Μα φυσικά ο διαμελισμός την χώρας! Με απλά λόγια θα σας περιγράψω ένα σκηνικό που είναι και πολυ πιθανό να συμβεί αν κάποιος κοιτάξει με καθαρό μάτι τις τελευταίες δημοσκοπήσεις. Δηλαδή 

1ο κόμμα ΣΥΡΙΖΑ, 2ο κόμμα Χρυσή Αυγή, 3ο κόμμα Νέα Δημοκρατία και μετά το χάος... 

Μήπως το σκηνικό αρχίζει να σας θυμίζει λίγο Ουκρανία; Με τους μισούς βουλευτές μέσα στην φυλακή και κάποιο υποθετικό ποσοστό πάνω από 15%, νομίζεις εσύ αναγνώστη πως δεν θα αρχίσει η Ελλάδα να καίγεται απ' άκρη, σ' άκρη. 

Η επιστροφή στην Δραχμή, η κατάσχεση μέρους των καταθέσεων κτλ οικονομικά μέτρα θα μοιάζουν παιχνιδάκι μπροστά στις αναταραχές σε κάθε γειτονιά μεταναστών, σε κάθε χωριό μεταξύ, αριστερών και χρυσαυγητών. 

Έτσι το δόγμα του "Διαίρει και βασίλευε" θα έχει εφαρμοστεί και στην Ελλάδα με επιτυχία αφού θα σκοτωνόμαστε μεταξύ μας και όλοι οι άλλοι θα κάνουν την δουλειά τους. 

Πρέπει να είσαι τυφλός για να μη δεις πως γιαυτό είναι προγραμματισμένοι. 

Καλό είναι να ρίξει μια ματιά ΕΔΩ για να ανοίξουν λίγο τα μάτια σου αν και για να έχεις φτάσει μέχρι αυτό το σημείο του κειμένου πρέπει να είναι έστω και λίγο ανοιχτά αν όχι πολυ.    Βάλε τώρα πως ξαφνικά έπιασε πρεμούρα την Κυρία Καγκελάριο να λύση το Σκοπιανό και προτρέπει την Ελλάδα να βρει άμεσα λύση στο πρόβλημα με την ΠΓΔΜ.   
 

 β) Κατά την συνήθη τακτική της, η "σύμμαχος" και γείτονας Τουρκία, σκηνοθετεί ένα ναυτικό γεγονός η αεροπορικό "ατύχημα" (πχ πέφτει τουρκικό αεροσκάφος επάνω στην διαδικασία αναχαίτισης από ελληνικό μαχητικό, είτε από πυρά είτε όχι, εξάλλου δεν θα το μάθουμε ποτέ αυτό)  

Αμέσως στήνεται σκηνικό έντασης και εν μέσο πολιτικής, οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, παίρνει διαστάσεις σύντομης σύρραξης και δημιουργούνται τετελεσμένα. Αυτό το σενάριο ίσος στο τέλος, τέλος να μας βγει και σε καλό αφού θα προξενήσει την αντίδραση της Μόσχας μια και οι Ρώσοι κάνουν λόγο ανοιχτά για θρησκευτικό πόλεμο κατά της Ορθοδοξίας, αυτό λέει και ο Στρατηγός τους Ντενίς Πουσίλιν ΕΔΩ    
 

γ) Το σύμπαν είναι νοητικό, όπως μας λένε και τα Ερμητικά κείμενα, αλλά και ο μεγάλος Ησίοδος στο Έργα και ημέρες μας λέει ότι τα έχουν υπολογίσει όλα "Μη βάζοντας στο νου την οργή του θεού"  

Και να μη ξεχνάμε πως ο θεός αγαπάει την Ελλάδα, γιαυτό της έχει δώσει και το φως του. 
 
 Ότι και να είναι όμως, είναι διάχυτη η ανησυχία σε πολλούς, ότι αυτός ο Οκτώβρης κάποια έκπληξη μας επιφυλάσσει!   Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 1 September 2014 | 8:52 pm


Θέλουν την Ελλάδα σε 5 κομμάτια ξέρουν πως θα το κάνουν και έχουν βρει συμμάχους!


 Μόνο που έχουν ξεχάσει πως υπάρχουν ακόμα ΕΛΛΗΝΕΣ!
Και κυρίως, ότι υπάρχει ΘΕΟΣ!

Πόπη Σουφλή

Του Γιώργου Παπαγεωργίου 

 Ντρέπομαι που είμαι Μακεδόνας στην καταγωγή μια και η σκούφια μου κρατάει από την Θάσο. Δεν πίστευα ποτέ ότι η λατρεμένη μου πόλη η Θεσσαλονίκη θα μπορούσε να κάνει τόσο κακό σε όλη την Ελλάδα εκλέγοντας για Δήμαρχο αυτό το υποκείμενο τον φιλότουρκο, τον τουρκόσπορο που....
 εξυπηρετεί σκοτεινά συμφέροντα μόνο!

 
 Χθες η Αμερικανική Huffington Post έγραφε:

Αν υπάρχει αχτίδα ελπίδας στην Ελλάδα, είναι στο πρόσωπο του Μπουτάρη - Ο άνθρωπος που αλλάζει τη Θεσσαλονίκη.
 Και μόνο αυτό θα πρέπει να προβληματίσει όλους τους Έλληνες, είναι γνωστό το δόγμα τουν "συμμάχων". "Διαίρει και βασίλευε" Ένα από τα πιόνια τους είναι και αυτό το σκιάχτρο να το θυμιάστε.

 Θέλω να θυμηθείτε την περίοδο Χριστόδουλου. Όταν ο Αρχιεπίσκοπος έκανε παρεμβάσεις και μιλούσε με απλά λόγια, στον κόσμο για πολιτική και ειδικά, για εξωτερικά θέματα. 

Έπεφταν όλοι να τον φάνε λέγοντας πως η θεσμική του θέση δεν επιτρέπει τέτοιου είδους παρεμβάσεις. 
 
 Όλα αυτά τα κοπρόσκυλα είναι που υποστήριξαν λυσσαλέα το μνημόνιο και την εξαθλίωση του Έλληνα για χάρη της Ε.Ε. 


 Σήμερα ένα Δήμαρχος έχει δικαίωμα να χαράσσει εξωτερική; 
 Όλα αυτά που λέει και κάνει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης δεν είναι παρέμβαση στην εξωτερική πολιτική της χώρας;


 Γιατί κανένας από αυτούς τους δημοσιογραφίσκους δεν λέει ότι και τότε με τον Χριστόδουλο; 

 Η μήπως ένας δήμαρχος έχει δικαίωμα να χαράσσει εξωτερική πολιτική; Και αν ναι από που αντλεί αυτό το δικαίωμα; 

 Θα σας θυμίσω τέσσερα διαφορετικά θέματα που αν τα συνδέσετε θα καταλήξετε σε λογικά συμπεράσματα.   


 1) Ο αγωγός TAP δείτε από που θα έρθει και από που θα περάσει... ΕΔΩ     
 

 2)  Το ζήτημα της δημιουργίας/λειτουργίας Ειδικών Οικονομικών Ζωνών που ανοίγει και πάλι, με φερόμενη ως πρώτη σε σειρά «προτίμησης» την περιοχή της Θράκης και της Ανατολικής Μακεδονίας. 

 3) Την αποχώρηση όλων των εργοστασίων της Coca Cola 3Ε από όλη την Μακεδονία - Θράκη και τους χιλιάδες άνεργους που άφησε πίσω της.
 

Και 4 και πιο σημαντικό...

 4) Ο Χάρτης ΣΟΚ που κυκλοφορεί για την Ελλάδα στο διαδίκτυο και πρώτοι σας έχουμε αποκαλύψει από τον Ιούλιο του 2012 και μπορείτε να δείτε ΕΔΩ


Αν τώρα τον είδατε ξανά δείτε από που θα περάσει ο ΤΑP και συνειδητοποιήστε τα συμφέροντα που παίζονται. 

Η μήπως θα πρέπει να σας θυμίσω και γιατί έπεσε η Κυβέρνηση Καραμανλή, άρον άρον, λίγο πριν υπογραφή η σύμβαση για τον ρωσικό αγωγό, ο οποίος σήμερα όλος διόλου τυχαία ρίχνει και την Κυβέρνηση της Βουλγαρίας. 
 
 Εάν εσύ συνεχίσεις να τους πιστεύεις μπράβο σου! 
 Και να θυμάσαι το "σύστημα" υποστηρίζει τα άκρα στην προκειμένη (ΣΥΡΙΖΑ - Χρυσή

Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 1 September 2014 | 8:34 pm


ΧΩΡΙΣ ΔΙΣΤΑΓΜΟ: ΤΟ CDC ΠΡΟΩΘΕΙ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΣΕ ΕΓΚΥΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΟΥΝ ΤΑ ΕΜΒΡΥΑ (ΒΙΝΤΕΟ)
Στην εποχή μας, οι έγκυες γυναίκες αντιμετωπίζουν ένα σύνολο από δύσκολα ερωτήματα και επιλογές για να μην βλάψουν τους εαυτούς τους και τα παιδιά τους να είναι υγιή.

Μεταξύ αυτών είναι το αν πρέπει ή όχι να κάνουν εμβολιασμούς κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σύμφωνα με εντολές της δημόσιας υγείας, των μαιευτήρων και των παιδιάτρων που τους παπαγαλίζουν ότι το εμβόλιο υποτίθεται θα προστατεύει τις εγκύους από την γρίπη.

Σήμερα, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) προωθεί τις έγκυες γυναίκες να εμβολιαστούν, και ότι δεν έχουν να φοβούνται τίποτα απολύτως από αυτό.

Οι λογικές όμως μητέρες, που δεν παρασύρονται από τα Νεοταξικά λαμόγια, γνωρίζουν ότι
κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, το σωστό είναι να λαβαίνουν επιπλέον βιταμίνες και να τρώνε θρεπτικά τρόφιμα, αλλά, πάνω απ 'όλα, να αποφεύγουν οτιδήποτε θα μπορούσε να βλάψει την ανάπτυξη του εμβρύου, όπως το αλκοόλ, ο καπνός του τσιγάρου, τα φάρμακα, η ακτινοβολία, τα προϊόντα οικιακού καθαρισμού και άλλα τοξικά.

Επίσης πρέπει να γνωρίζουν, ότι ειδικά κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων τριμήνων, τα κύρια συστήματα οργάνων του εμβρύου αναπτύσσονται με ταχύ ρυθμό. Στη δεκαετία του 1960, υπήρξε πολλή δημοσιότητα για μωρά που πέθαναν ή που γεννήθηκαν χωρίς χέρια και πόδια, επειδή οι γυναίκες είχαν λάβει ένα φάρμακο (θαλιδομίδη) για την πρωινή ναυτία κατά το πρώτο ή το δεύτερο τρίμηνο της εγκυμοσύνης.Δηλαδή πόσο μυαλό χρειάζεται να έχει κάποιος για να καταλάβει ότι τα χημικά δηλητήρια που περιέχουν τα εμβόλια - το πίο πιθανό έιναι να βλάψουν το έμβρυο ;

Πως μπορείτε να εμπιστεύεστε ακόμη και το γιατρό σας όταν σας προτείνει να κάνετε ενα τέτοιο έγκλημα που αφορά τη ζωή του αγγένητου μωρού σας;

Δείτε το βίντεοΠηγή

Δημοσιεύθηκε στις 1 September 2014 | 8:18 pm


Θάνατο σε αυτόν που έβγαλε τις φόλες και σε αυτούς που τις χρησιμοποιούν: Δείτε τη σπαρακτική φωτογραφία... [photo]

Αγαπητό tromaktiko,
καθόταν πάνω από τον νεκρό του φίλο και δε μας άφηνε να τον πάρουμε...


Έκανε γύρους και έκλαιγε..δεν μπορούμε πλέον να μιλήσουμε με όλα αυτά που γίνονται καθημερινά...Σας παρακαλούμε,οποίος γνωρίζει το παραμικρό να μας βοηθήσει...

Μονο ετσι θα τα καταφερουμε.

Έκλυση από Φιλοζωικό Σωματείο Φλώρινας.Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 1 September 2014 | 8:14 pm


ΕΝΦΙΑ όπως: φόνος! Τι κάνουμε με τους φονιάδες; Πως αντιμετωπίζει ο λαός (αφού η "δικαιοσύνη" έχει υποταχθεί) τους φονιάδες;
ΣΤΑΘΗΣ
"ΡΕΣΑΛΤΟ"
Η συγκυβέρνηση Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ (πρώην Κουβέλη) και πάντα υποτελής στο Βερολίνο, με τον ΕΝΦΙΑ διέπραξε φόνο. Σε εθνική κλίμακα.
Ταυτοχρόνως με αυτόν τον φόνο η κυβέρνηση αυτοκτόνησε. Εκανε χαρακίρι.
Τα αξιοθαύμαστα
(με την έννοια του τερατικού και τερατώδους θαυμασμού που νοιώθει κανείς, όταν μένει ενεός μπροστά από μιαν ενσαρκωμένη Υβριν) σ’ αυτήν την υπόθεση είναι δύο και το αναμενόμενο, ένα. Το αναμενόμενο αφορά στην... υπακοή της κυβέρνησης στις έξωθεν εντολές για τη δήμευση της ιδιοκατοίκησης στην Ελλάδα, σε ποσοστό που θα αποφέρει θηριώδη κέρδη στους γαιοφάγους - κατά το ωμοφάγους, διότι και η γη τρώγεται. Μάλιστα, επειδή είναι σταθερή αξία, όταν αποκτάται για ένα κομμάτι ψωμί, το γλέντι των ωμοφάγων είναι τρικούβερτο.
Τα αξιοθαύμαστα σ’ αυτήν την υπόθεση κανιβαλισμού ανθρώπων (που ήδη δεν έχουν πού την κεφαλήν κλίνη) είναι η ευκολία με την οποία η κυβέρνηση διαπράττει τους φόνους. Και η έκπληξή της για την αντίδραση που αυτή η οικοκτονία έχει προκαλέσει.
Συνηθισμένη πλέον η συγκυβέρνηση (της πολιτικής και πολιτειακής ανωμαλίας) στα «Συμβόλαια Θανάτου» που εκτελεί εναντίον του ελληνικού λαού, ανέλαβε να συνδέσει και τον ΕΝΦΙΑ με την ίδια ευκολία που ένας σήριαλ κήλερ προσθέτει έναν ακόμη φόνο στην αλυσίδα των εγκλημάτων του.
Αναγκασμένη απ’ το Μνημόνιο και τον ρόλο του «συνεργάτη», που η κυβέρνηση των ανδρεικέλων έχει επιλέξει, εκτέλεσε κι αυτήν τη φορά μιαν ακόμα διαταγή της Κομαντατούρ με τον παχυδερμισμό (αλλά και την άγνοια κινδύνου) ενός δωσίλογου.
Προς έκπληξίν της (καθ’ ότι εγκιβωτισμένη στον περίκλειστο κόσμο της) διαπίστωσε ότι αυτήν τη φορά ο φόνος βόγγηξε και βούιξε ο τόπος.
Γιατί; Η γενοκτονία των οίκων δεν είναι χειρότερη απ’ τη γενοκτονία της εργασίας. Γιατί λοιπόν αυτήν την φορά, το φάσγανο έγινε μπούμερανγκ; γιατί ο φόνος έγινε χαρακίρι; Διότι έχει υπάρξει ήδη αίμα πολύ. Η κυβέρνηση αυτή έχει φάει μισθούς και συντάξεις, ζωές και ανθρώπους, δουλειές και μαγαζιά - ήρθε να φάει και τα σπίτια, την ύστατη καταφυγή. Το κεραμίδι του άνεργου, το δωματιάκι του μωρού, την κληρονομιά του πατέρα και της μάνας, τον ιδρώτα του καθενός που έφτιαξε ένα σπίτι,
καταφυγή και βασίλειο, πρώτη κατοικία, ώστε να φύγει για την τελευταία με το καπελάκι του στραβά κι ένα τάλιρο για τον βαρκάρη.
Με τη δύναμη της αδράνειας (των φόνων που ατιμώρητη, ως τώρα, η κυβέρνηση έχει διαπράξει), διέπραξε και τον έσχατο φόνο, διαπιστώνοντας όμως έντρομη, ότι αυτήν τη φορά, ως άλλη λαίδη Μάκβεθ, δεν μπορεί να πλύνει το αίμα απ’ τα χέρια της. Και έτσι, αλλόφρονα τα στελέχη της, τρέχουν πάνω κάτω σαν τις μύγες γύρω απ’ τη σβουνιά, να «διορθώσουν» τα αδιόρθωτα. Βουλευτές και υπουργοί, παπαγαλάκια και σμπίροι προσπαθούν να χρυσώσουν το χάπι, να ψιμυθιώσουν τον ΕΝΦΙΑ, κι από Σκύλλα να τον κάνουν Χάρυβδη.
Ομως πλέον όλοι ξέρουν. Ολοι ξέρουν τι τους έχει συμβεί. Κι όλοι ξέρουν τι τους περιμένει. Με τα κόκκινα δάνεια. Το επόμενο βήμα, η επόμενη σκηνή στην ίδια τραγωδία. Οπου, όποιος είναι «δύστροπος» (!!!) - κατά την κρίση των τραπεζών, όποιος δεν «συμμορφωθεί προς τας υποδείξεις» «δεοντολογίας» (τι ευφημισμός!) των ίδιων αυτών τραπεζών, θα δει να του αρπάζουν το σπίτι ύαινες και γύπες. Εκτός κι αν «συμμορφωθεί» αποδεχόμενος τον ρόλο του δουλοπάροικου (με την επιμήκυνση των δανείων κι άλλα κόλπα) που του επιφυλάσσουν οι τράπεζες καθώς του επιφύλαξαν οι εφορίες με τον ΕΝΦΙΑ.
Δουλοπάροικος, το λέει και η λέξη, γίνεσαι δούλος σε ένα άλλο Οικο - ανέστιος πλέον εσύ, διότι έτσι είναι η φυσική τάξη των πραγμάτων, όταν γίνεται φασιστική.

ΥΓ.: Καλώς σας βρίσκω, και καλό υπόλοιπον θέρους, καθώς γλυκά θα χάνεται μέσα στην ηδύτητα του φθινοπώρου-ευχή! Που δεν θα πιάσει. Παρά μόνον μέσα μας, στις καρδιές μας. Για να πάρουν ανάκαρο. Καθότι κρανίου τόπος γύρω μας και ο φόνος πολύς. Χωρίς καιρόν να περισσεύει. Διότι αυτούς τους σκληρούς μήνες που έρχονται, ο Ρουβίκωνας θα ζευχθεί. Προς την μια κατεύθυνση ή προς την άλλη...

ΥΓ.2: Η κυβέρνηση αυτή, βάσκανος κι αιμοσταγής, μας έφερε αντιμέτωπους με τα έσχατα, με το υπέρ βωμών κι εστιών - τα ιερά και τα όσια των φτωχών θέλει αναίσχυντα να βουτήξει.
Τη δουλειά, την εργασία, τα σπίτια μας, το μέλλον των παιδιών, έχει στήσει ωσάν στον τοίχο της Καισαριανής αυτή η συγκυβέρνηση-συμμορία και οι κάνες των πολυβόλων καίνε - με βρώμικο κρασί προσπαθούν να τις δροσίσουν οι φονιάδες. Απ’αυτό που πίνουν για να αντέξουν το έργο τους - άκρατο αίμα...

 ΠΗΓΗ:
http://www.enikos.gr/stathis/259893,ENFIA_opws:_fonos.html

Για τον ΕΝΦΙΑ διαβάστε και εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=9109Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 1 September 2014 | 7:33 pm
Translate:
Copyright © 2010-2014 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: