1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
 2. Μικρές αγγελίες
 3. Συνομιλία (chat)
 4. Καιρός
X Τηλεόραση:
 1. ΕΡΤ 1
 2. ΕΡΤ 2
 3. ΕΡΤ 3
 4. Βουλή
Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Αττικής   »   Νεα Φιλαδελφεια    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή Νεα Φιλαδελφεια και εμείς θα το προσθέσουμε.


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Νεα Φιλαδελφεια

«Ετοιμάζουν» πυρετωδώς την ανέγερση του Τρίτου Ναού του Σολομώντα;Ετοιμάζεται πυρετωδώς από τους Εβραίους, σύμφωνα με άρθρο με την ένδειξη "Αύγουστος 2015", η ανέγερση «μεγαλοπρεπούς» (σύμφωνα με τα γραφόμενα) Τρίτου Ναού του Σολομώντα για την έλευση του «δικού τους Μεσσία»!.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο «Τρίτος Ναός στην Ιερουσαλήμ» θα είναι ο χώρος
προσευχής για όλα τα έθνη(!!!). 

Κάθε Ραβίνος του Ισραήλ, χωρίς καμία εξαίρεση, «προφήτευε» ότι ο ναός αυτός θα ανακατασκευαζόταν σύντομα, εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή παγκόσμιας αρμονίας και ειρήνης (!!). 

Το «κίνημα» για την ανοικοδόμηση του Τρίτου Ναού γεννήθηκε περίπου πριν 2.000 χρόνια, κατά τη στιγμή της καταστροφής εκ θεμελίων του Δευτέρου Ναού από το Ρωμαίο αυτοκράτορα Τίτος το 70 μ.χ.

Μέσα στο μήνα Αύγουστο του 2015, αναφέρεται η διενέργεια μιας μεγάλης και τολμηρής εκστρατείας για την προετοιμασία και ολοκλήρωση των αρχιτεκτονικών σχεδίων του Τρίτου Ναού (αξίας 100.000 δολαρίων), η οποία ήταν επιτυχής χάρη την αρωγή εκατοντάδων επιφανών Εβραίων που στήριξαν αυτήν την προσπάθεια. 

Πρόσφατα κυκλοφόρησε και ένα σύντομο βίντεο που δείχνει για πρώτη φορά με μεγάλη λεπτομέρεια τα αρχιτεκτονικά σχέδια του Τρίτου Ναού σε 3D έκδοση.Εμείς στην ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr όπως και όλοι οι ορθόδοξοι ‘Ελληνες, Ρώσοι, Βούλγαροι, Αρμένιοι κά. γνωρίζουμε ότι η κατασκευή του αποκαλούμενου Τρίτου Ναού του Σολομώντα αποτελεί την «επιτομή» των μελλούμενων γεγονότων για όλη την ανθρωπότητα και όλον τον πλανήτη. 

Μια ανθρωπότητα που «όλως τυχαίως» ευρίσκεται ένα «βήμα» πριν το παγκόσμιο οικονομικό κραχ ελέω Κίνας, που παρακολουθεί με απάθεια την «εισβολή» εκατομμυρίων Μουσουλμάνων στην χριστιανική Ευρώπη, βάσει όμως προγραμματισμένου σχεδίου. 

Με την πείνα την ανεργία, την ανέχεια την πορνεία να «καλπάζουν», με τις απανταχού «χρωματιστές επαναστάσεις» να σαρώνουν όλο το παλαιό πολιτικό κατεστημένο, και με έναν «παγκόσμιο πόλεμο ανάμεσα σε Ρωσία και ΗΠΑ» να ευρίσκεται στο τελικό στάδιο «εκτέλεσης».

Ενώ συμβαίνουν όλα αυτά οι Εβραίοι ομιλούν για την ανέγερση του Τρίτου Ναού, πάνω/δίπλα στο Μουσουλμανικό Τέμενος Αλ Ακτσά, κάτι το οποίο θα πυροδοτήσει έναν ακόμη πόλεμο τον αποκαλούμενο Ισλαμικό ιερό πόλεμο ( τζιχάντ).

Η πατρίδα μας την ίδια στιγμή «κτυπιέται» αλύπητα από οικονομικούς «δολοφόνους», ΕΕ, ΔΝΤ, «οι οποίοι» επιθυμούν διακαώς να μας εξαφανίσουν, εξουδετερώσουν ή καλύτερα να μας «εξαϋλώσουν» σαν έθνος. 

Αλλά ευτυχώς για εμάς και δυστυχώς για αυτούς, αποφασίζει «άλλος από εκεί ψηλά» προφητεύοντας όλα αυτά που ζούμε, εδώ και 2015 χρόνια. 

Η τελική αναμέτρηση πλησιάζει και τα γεγονότα «τρέχουν» με ιλιγγιώδη ταυτότητα.

Άλλωστε οι Εβραίοι το σχέδιο αυτό το επεξεργάζονται εδώ και δύο χιλιετίες με πολύ λαχτάρα, με έναν κύριο οργανισμό να προετοιμάζει το «έδαφος» για την ανοικοδόμηση του αποκαλούμενου Τρίτου Ναού.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το Ινστιτούτο του Ναού (מכון המקדש) που βρίσκεται στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ είναι ένας «Ερευνητικός Οργανισμός» αφιερωμένος στην προετοιμασία για την κατασκευή του Εβραϊκού Ναού, συμπεριλαμβανομένων των 60 σημείων για την διεξαγωγή «θυσιών» τα οποία θα είναι προς χρήση μόλις ο ναός ανοικοδομηθεί. 

Επίσης στα σχέδια αυτά περιλαμβάνεται και η αποκαλούμενη «πανοπλία» του Μεγάλου Αρχιερέα των Εβραίων, η οποία θα αποτελείται από τους δώδεκα πολύτιμους λίθους των φυλών του Ισραήλ, καθώς και την εβραϊκή επτάφωτη λυχνία κατασκευασμένη με μισό τόνο χρυσού, καθώς και ένα μουσικό όργανο.

Το εβραϊκό Ινστιτούτο του Ναού και το αρχιτεκτονικό γραφείο που επιμελείται του έργου αυτού ολοκλήρωσε με επιτυχία τα σχέδια στο τμήμα του Ναού, που θα στεγάσει το «εβραικό συμβούλιο» με την ονομασία Σανχεντρίν αξίας 30.000 δολαρίων. 

Οι Ραβίνοι Yitzchak Reuven και Chaim Richman του Ινστιτούτου του Ναού εξέτασαν και ενέκριναν τα σχέδια αυτά.

Το ισραηλινό δημοσίευμα τονίζει ότι, «τώρα είναι η ώρα για ένα από τα πιο φιλόδοξα σχέδια της ολοκλήρωσης των αρχιτεκτονικών σχεδίων και της κατασκευής του ναού(!), συνδυάζοντας τα αρχαία κείμενα και σύγχρονη τεχνολογία... ενώ θα τηρηθούν αυστηρά οι εβραϊκές θρησκευτικές απαιτήσεις που ορίζονται στα βιβλικά κείμενα. 

Ο Τρίτος Ναός θα είναι επίσης εξοπλισμένος με όλες τις σύγχρονες ανέσεις, θα διαθέτει πλήρη μηχανοργάνωση, υπόγειο χώρο στάθμευσης, σύστημα για τον έλεγχο της θερμοκρασίας, ανελκυστήρες, αποβάθρες για τα μέσα μαζικής μεταφοράς, πρόσβαση σε αναπήρους και πολλά άλλα.

Όλα τα έχουν έτοιμα, για την επιβολή της «νέας τάξης πραγμάτων» αλλά όπως πάντα «υπολογίζουν χωρίς τον ουράνιο ξενοδόχο». Τα σχέδια τους θα αποδειχθούν «παλάτια στην άμμο τα οποία θα τα πάρει η θάλασσα».

Για όλα αυτά όμως, εμείς οι Έλληνες ως έθνος ΕΧΟΥΜΕ την ιερή υποχρέωση να διαφυλάξουμε την ορθοδοξία, την πίστη και τις πανάρχαιες αρχές, όχι μόνο για τον λαό μας αλλά για ολόκληρη την ανθρωπότητα όπως κάναμε πάντοτε στην πανάρχαια ιστορία μας. 

Ο Ξέρξης, οι Ρωμαίοι, οι Βησιγότθοι, οι Άβαροι, οι Άραβες, οι Οθωμανοί και τώρα η «νέα τάξη πραγμάτων» απαιτούσαν πρωτίστως την «ψυχή μας» την οποία όμως δεν παραδώσαμε ΠΟΤΕ, θα την παραδώσουμε σήμερα;Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 1 September 2015 | 12:07 am


Σε ένα τεράστιο κέντρο υποδοχής λαθρομεταναστών της Ανατολικής Μεσογείου έχει μετατραπεί η Ελλάδα


 Κατασκευάζονται εσπευσμένα κέντρα υποδοχής σε Κω και Λέσβο και Λέρο  με τα 30.000000 ευρώ που διαθέτει  άμεσα η  ΕΕ.

metanastes13-600x317


 Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti , η Ελλάδα προβαίνει στην εσπευσμένη κατασκευή τριών  κέντρων υποδοχής μεταναστών στα νησιά Λέσβο, Λέρο  και Κω.

Η  αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τ. Χριστοδουλοπούλου  σημείωσε ότι τα διατεθέντα κεφάλαια θα δαπανηθούν για την ανέγερση  κέντρων για την υποδοχή των προσφύγων και  κέντρων φροντίδας για τους ασυνόδευτους ανηλίκους ...


Τέτοια  κέντρα θα κατασκευασθούν , στα νησιά της Κω και Λέρου Λέσβου.

Η χώρα μας σύμφωνα με ανάλυση από την ιστοσελίδα μας  pentapostagma.gr θα μετατραπεί σε ένα απέραντο « κέντρο υποδοχής» των τριών εκατομμυρίων προσφύγων που αναμένουν στην Τουρκία , με τεράστιες συνέπειες για την διαβίωση των Ελλήνων πολιτών τα επόμενα χρόνια. 

Τα ερωτήματα είναι πολλά και αναπάντητα. 

Πόσο θα διαμένουν οι πρόσφυγες /μετανάστες στα κέντρα αυτά;  

Ποιος θα επωμισθεί την σίτιση και την υγειονομική περίθαλψη τους; τι θα γίνεται μετά την πάροδο ενός εύλογου χρονικού διαστήματος;  θα επαναπροωθούνται στις χώρες τους; Τι θα απογίνει με την μεγάλη πιθανότητα εθνολογικής αλλοίωσης της Ελλάδος;

Όλα αυτά θα αποτελέσουν τα επόμενα χρόνια τα ΚΥΡΙΑ προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας.  Η Ελλάδα θα λάβει την επόμενη εβδομάδα, μέρος αυτών των χρημάτων για την υλοποίηση των έργων αυτών.  Η ουσία όμως είναι ότι η μικρή χώρα μας θα επωμισθεί τις αμαρτίες  «άλλων » .

Σύμφωνα με το δημοσίευμα,  μόνο για το 2015 η  Ελλάδα, «δέχθηκε»  περίπου 200.000 μετανάστες/πρόσφυγες , εκ των οποίων μόνο  οι 100.000 εισήλθαν τον μήνα Ιούλιο . Περίπου 60.000 άνθρωποι διασώθηκαν στη θάλασσα.

Οι σκοπιανές , σερβικές και ουγγρικές  αρχές ανακοίνωσαν καθεστώς έκτακτης ανάγκης στα  σύνορά τους από το τεράστιο κύμα μεταναστών και προσφύγων .

Για το ίδιο θέμα η  Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι τα κέντρα εγγραφής για την υποδοχή των προσφύγων θα δημιουργηθούν  πριν από το τέλος του έτους, στην Ελλάδα και στην Ιταλία, όπου το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα οξύ.

Σύμφωνα με τα σύνορα οργανισμό Frontex της ΕΕ, από την αρχή του 2015, στην επικράτεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης  εισήλθαν 340.000 μετανάστες .

Το μέλλον μας διαγράφεται δυσοίωνο και πολύ επικίνδυνο, πιθανόν όλοι αυτοί οι δυστυχισμένοι άνθρωποι σε μεγάλο ποσοστό να αποτελούν τα « φτηνά εργατικά χέρια» της ευρωπαϊκής βιομηχανίας, πιθανόν..

 


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 31 August 2015 | 11:58 pm


Να δώσουμε ένα τέλος στην αθλιότητα!

  

ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΛΕΙΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΕ ΕΝΟΠΛΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΕΙΣΤΕ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΣΤΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ, ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ !

 
Πυρετώδεις οι προετοιμασίες όλων των κομμάτων μετά την ανακοίνωση του Τσίπρα για εκλογές.
 
Βέβαια αυτό που βλέπουμε δέν είναι παρά ακόμη μία καλά προσυνεννοημένη και σκηνοθετημένη παράσταση σύσσωμου του πολιτικού συστήματος όπου μαζί με το εκλογικό σώμα θα βιάσουν για ακόμη μία φορά την όποια δημοκρατία μαζί με την λογική μας.

Είναι εκείνες οι γνωστές μέρες όπου θα ακουστούν οι μεγάλες κουβέντες για τις καλύτερες μέρες που θα έρθουν.
 
Για την ανάπτυξη και την ευημερία που απλόχερα θα μας χαρίσουν οι καλοί μας και συνετοί ευρωπαίοι όταν θα γίνουμε καλά παιδάκια.
 
Εκείνες οι μέρες όπου οι ευθύνες θα γίνουν μπαλάκι και μπροστά στα τηλεπαράθυρα όπου στέκεται μοιραία ο κάθε νοικοκυραίος,θα ακουστούν οι πιό πειστικές απόψεις από τους κάθε είδους ειδήμονες, δημοσιογράφους, πολιτικούς,  οικονομολόγους, αναλυτές, επιχειρηματίες και διάφορους άλλους που όλοι τους φυσικά προσπαθούν να σώσουν την βαθιά τους τσέπη και την αλαζονεία τους.
Είναι εκείνες οι μέρες όπου στο δρόμο τα χαμόγελα και οι χειραψίες μεταξύ πολιτικών και πολιτών,δίνουν και παίρνουν ώς προς την επιβεβαίωση και την αποδοχή του ψέματος και της συνενοχής.
 
Γιατί συνένοχος είναι όποιος συμφωνεί και στηρίζει με την ψήφο του όσους είναι υπεύθυνοι για την φτώχεια και την καταστροφή.
Πολλοί ισχυρίζονται πως δεν υπάρχει εναλλακτική.
 
Σωστά! Για το σύστημα η μόνη κοινή αποδεκτή λύση είναι η υποταγή των ανθρώπων στο άψυχο σύστημα,στους αόρατους νόμους των αγορών,στην παντοδυναμία του κέρδους των λίγων,στο δόγμα εκείνο που θέλει τους αδύναμους και τους περιθωριακούς,αυτούς δηλαδή που δεν μπορούν ή δεν επιθυμούν να γίνουν επιτυχημένοι και καριερίστες μέσα στην αθλιότητα που παράγει και βασίζεται το παγκόσμιο σύστημα,να ρίχνονται στον Καϊάδα και να υπομένουν καρτερικά το βάσανο,παραδίνοντας την ζωή τους στα χέρια των εκάστοτε υποψήφιων σωτήρων που υπόσχονται μόνο ψέμα και απάτη.
Κι άν αυτή η αθλιότητα ισχύει μιά φορά για αυτούς που ανοιχτά υποστηρίζουν την υπάρχουσα πραγματικότητα, ισχύει δέκα φορές παραπάνω γι’αυτούς που φόρεσαν την προλεταριακή προβιά,γι’αυτούς που με την αριστερή τους ρητορεία αποκοίμισαν τις μάζες και αποτέλεσαν ένα από τα καλύτερα αναχώματα του καπιταλισμού.

ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΛΕΙΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΕ ΕΝΟΠΛΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΕΙΣΤΕ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΣΤΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ, ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ !
Το χειρότερο είναι πως είστε προδότες της τάξης την οποία υποτίθεται πως εκπροσωπείτε.Όλοι μαζί οπορτουνιστές της κακιάς ώρας που επενδύετε στην αποτυχία και στα εγκλήματα των αστών.
 
Είστε όλοι τα απόνερα της αστικής κοινοβουλευτικής ολιγαρχίας και γλύφετε εκεί που φτύνετε για να έχετε λόγο ύπαρξης.
 
Προσπαθείτε εναγωνίως να σώσετε το σύστημα που καταρρέει,δημιουργώντας πολιτικές συμμαχίες εγκεκριμένες πάντα από την ολιγαρχία και εξυπηρετώντας πάντα συμφέροντα όχι της κοινωνίας αλλά των αφεντικών σας.
Αυτοί οι οποίοι συμμετέχουν στην απάτη των εκλογών και δεν εξυπηρετούν συμφέροντα-αν υπάρχουν τέτοιοι-είναι απλά χρήσιμοι και επικίνδυνοι ηλίθιοι.
 
Όσοι δε, ισχυρίζονται πως δεν έχουν ωριμάσει οι συνθήκες,να τους πούμε πως οι συνθήκες σάπισαν και η βρώμα μας έπνιξε.
 
Όσοι ισχυρίζονται πως η ταξική συνείδηση του κόσμου δεν επιτρέπει επαναστατικές προσπάθειες και ανατρεπτικές διεργασίες,να τους πούμε πως αυτοί πρώτοι φρόντισαν για την ανυπαρξία ταξικής συνείδησης στους εργαζόμενους, αυτοί που ζητούσαν μόνο ψήφους και τυφλή υποταγή στο κάθε δόγμα και στο κάθε μικροκομματικό συμφέρον.
Τώρα μοιραία φτάσαμε στο σημείο,να αναζητούμε πάλι σωτήρες στα αποκαϊδια μιας χώρας υποβασταζόμενης από δάνεια με δυβάσταχτες συνέπειες για τα χαμηλά κοινωνικά στρώματα,με κυβερνήσεις και πολιτικούς οι οποίοι είναι υποταγμένοι πλήρως στα αφεντικά που διαφεντεύουν τον κόσμο και που στην κυριολεξία δεν τους καίγεται καρφί για την δική μας ζωή.
 
Φτάσαμε στο σημείο που η μόνη εναλλακτική είναι η δημιουργία νέων κομμάτων όπου θέλουν να πείσουν την προβατοποιημένη μάζα των κατεστραμμένων πως η μόνη λύση βρίσκεται στις εκλογές και στα δικά τους χέρια.
Όλη η βουλή είναι υποταγμένη.
 
Μοναδική λύση είναι ο αγώνας των φτωχών,των εργαζομένων,των ανέργων,εκτός βουλής εκτός εκλογών εκτός του συστήματος που μας θέλει υποταγμένους,στο δρόμο με κάθε μέσο για την ανατροπή της λιτότητας ενάντια σε πολιτικά ανδρείκελα,σε προδότες με λαϊκό προσωπείο, σε υπηρέτες των αγορών και του χρηματοπιστωτικού συστήματος.
Να οργανώσουμε την γενική πολιτική απεργία,να οργανώσουμε την εξέγερση για την ανατροπή της αδικίας και της υποταγής. 
 
Να δώσουμε ένα τέλος στην αθλιότητα.
 
Πείτε ΟΧΙ στις εκλογές του συστήματος,πείτε 
 
ΝΑΙ στην εξέγερση και στην ζωή.
 
Η λύση βρίσκεται στα δικά μας χέρια.


πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 31 August 2015 | 11:45 pm


Τα επτά μεγάλα ψέματα που είπε ο κ. Τσίπρας


Εκτός από ψέμματα, τι άλλο είπε;

Καλλιόπη Σουφλή


Το τέλος του θέρους συμπίπτει χρονικά με την παραίτηση του κ. Αλ. Τσίπρα από την πρωθυπουργία, ενώ ταυτίζεται εν πολλοίς και με το τέλος των ψεμάτων στα οποία ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ και τα πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος στήριξαν την πορεία τους προς την άνοδο στην εξουσία. 
 
Εντός αυτού του ταραχώδους πολιτικού καλοκαιριού, από το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους και την προκήρυξη του δημοψηφίσματος μέχρι τη συμφωνία της 12ης/13ης Ιουλίου και τη διαδοχική ψήφιση των προαπαιτουμένων και του τρίτου μνημονίου, ο κ. Τσίπρας και οι επιτελείς του υπέπεσαν σε μια σειρά ανακολουθιών, με βάση τουλάχιστον όσα διακήρυτταν επί αρκετούς μήνες.

Πρώτο ψέμα

«Ξεχάστε κάθε σκέψη για εκλογές και δημοψήφισμα» έλεγε στις 13 Ιουνίου σε στενούς συνεργάτες του ο κ. Τσίπρας. Δύο εβδομάδες αργότερα προκήρυσσε το δημοψήφισμα του Ιουλίου. 
 
Αναλόγως, μετά και την ψήφιση του τρίτου μνημονίου το πρωί του Δεκαπενταύγουστου, το Μέγαρο Μαξίμου διαβεβαίωνε ότι οποιασδήποτε απόφασης, προηγείται η ψήφος εμπιστοσύνης. Μάλιστα, οι αποφάσεις για την ψήφο εμπιστοσύνης τοποθετούνταν την Πέμπτη 20 Αυγούστου. 
 
Εκείνη την ημέρα, μετά και την αποπληρωμή λήξεων ομολόγων προς την ΕΚΤ, ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε την απόφασή του να παραιτηθεί από την πρωθυπουργία και να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές. 
 
Ο τέως πρωθυπουργός είχε, επίσης, τότε προαναγγείλει την πραγματοποίηση συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ τον Σεπτέμβριο, το οποίο -βεβαίως- μετά την κομματική αποσύνθεση του κόμματος, καθίσταται άνευ αντικειμένου.

Δεύτερο ψέμα

«Είμαστε κάθε λέξη από το Σύνταγμα αυτής της χώρας» είχε πει καταχειροκροτούμενος από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τσίπρας, τον περασμένο Φεβρουάριο, κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων. 
 
Η συνταγματική και νομοθετική κανονικότητα παραβιάστηκε ουκ ολίγες φορές διά της σύνταξης Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), πρακτική την οποία προ του περασμένου Ιανουαρίου, ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε αβίαστα ως αντιδημοκρατική. 
 
Με ΠΝΠ θεσμοθετήθηκε, μεταξύ άλλων, η δέσμευση των ταμειακών διαθεσίμων δήμων και περιφερειών, νοσοκομείων, πανεπιστημίων και λοιπών φορέων της Γενικής Κυβέρνησης, καθώς επίσης και η επιβολή περιορισμών της κίνησης των κεφαλαίων στο τραπεζικό σύστημα (capital controls).

Τρίτο ψέμα

«Σε λίγες μέρες τα μνημόνια της λιτότητας θα είναι παρελθόν» είχε πει ο κ. Τσίπρας λίγο πριν από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015. Δεν ήταν ούτε η πρώτη ούτε και η τελευταία φορά, κατά την οποία ο τέως πρωθυπουργός έλεγε σε εξαιρετικά υψηλούς τόνους ότι η κυβέρνησή του δεν πρόκειται να εφαρμόσει μνημόνια. Η πραγματικότητα αποδείχθηκε πολύ διαφορετική. 
 
Το πρώτο μνημόνιο που υπέγραψε ο κ. Τσίπρας -και βεβαίως ο τότε υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης- ήταν το προηγούμενο. Τούτο συνέβη διά της έγκρισης της παράτασης που υπεγράφη στις Βρυξέλλες στις 20 Φεβρουαρίου. 
 
Σχεδόν πέντε μήνες αργότερα και έπειτα από την εκ νέου ανάδυση του ενδεχόμενου Grexit στην επιφάνεια, το οποίο κινητοποίησε τη Γαλλία και την Ιταλία, ο κ. Τσίπρας συμφώνησε στις 12/13 Ιουλίου ότι θα συνάψει ένα νέο μνημόνιο.

Τέταρτο ψέμα

«Δεν υφίσταται κανένας κίνδυνος για μισθούς και συντάξεις» ανέφερε τον περασμένο Μάιο ο κ. Τσίπρας. 
 
Την ανακρίβεια αυτής της δήλωσης θα διαπιστώσουν πρώτοι οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ, του Δημοσίου, του ΟΓΑ και του ΟΑΕΕ, όταν λάβουν στον λογαριασμό τους τη σύνταξη του Σεπτεμβρίου. 
 
Οι κύριες συντάξεις θα είναι μειωμένες κατά 3-4% και οι επικουρικές κατά 6%, όπως άλλωστε προβλέπει το τρίτο μνημόνιο διά της αναδρομικής αύξησης των εισφορών υγειονομικής περίθαλψης.

Πέμπτο ψέμα

Ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ από τον περασμένο Ιανουάριο μέχρι και σήμερα ανεμίζουν διαρκώς τη σημαία του αγώνα εναντίον της διαφθοράς. 
 
Ουκ ολίγοι κατηγορούν την κυβέρνηση ότι όχι απλώς δεν εξαπέλυσε αγώνα κατά της διαφθοράς, αλλά αντιθέτως, με χαριστικές νομοθετικές ρυθμίσεις διευκόλυνε κάποιους φορείς της. 
 
Οι πολιτικοί αντίπαλοι του κ. Τσίπρα αναφέρουν ως ενδεικτικό παράδειγμα την ΠΝΠ του περασμένου Μαΐου «για τη βιωσιμότητα της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης», όπου υπήρχαν διατάξεις για τη διαγραφή προστίμων που είχαν επιβληθεί σε επιχειρήσεις για πλαστά τιμολόγια αλλά και λαθρεμπόριο.

Εκτο ψέμα

Στις 18 Ιουνίου, ο τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης τόνιζε ότι «δεν υπάρχει καμία περίπτωση για capital controls». Λίγες ημέρες αργότερα, η κυβέρνηση επέβαλε διά ΠΝΠ τους περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων. 
 
Οι περιορισμοί παραμένουν έως σήμερα, οι εκλογές θα διεξαχθούν σε αυτό το καθεστώς, ενώ η ημερομηνία άρσης τους δεν είναι ακόμη ορατή.

Εβδομο ψέμα

«Η Ελλάδα δεν έχει υποχρέωση να υλοποιήσει υφεσιακά μέτρα» έλεγε ο κ. Τσίπρας τον περασμένο Μάρτιο, κατά τις πρώτες συζητήσεις που διεξάγονταν μεταξύ Αθηνών και πιστωτών της, μετά τη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου. 
 
Η συνομολόγηση ενός τρίτου μνημονίου, τα βαρύτατα φορολογικού χαρακτήρα μέτρα που το συνοδεύουν, αλλά και η αποστράγγιση της ρευστότητας από την ελληνική οικονομία κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ, οδηγούν όλους τους αναλυτές, εγχώριους και διεθνείς, στο συμπέρασμα ότι το 2015 η Ελλάδα θα επιστρέψει στην ύφεση.

drachmi5.gr


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 31 August 2015 | 11:23 pm


Το ίδρυμα Ρότσιλντ «μεταφέρει» στην ΕΕ μετανάστες οι οποίοι σε ποσοστό 90% είναι νεαροί!


 Να βλέπεις ξεκάθαρα το σατανικό τους σχέδιο να αλώσουν την Πατρίδα σου, και να κάθεσαι ατάραχος στον καναπέ σου...

Να μην έχεις ρίξει ούτε μια σφαίρα... έτσι για τιμή των όπλων, ρε γαμώτο...

Λαός σκυμμένος, πάντα ηττημένος και σε λίγο.... ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ!

Καλλιόπη Σουφλή

Υ.Γ. Και το πιο σατανικό, το μιαρότερο των εθνών, να πανηγυρίζει για το ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!

Ο Σκοπιανός πολιτικός αναλυτής milenko Nedelkovski θεωρεί άκρως ύποπτο, σοβαρό, επικίνδυνο και συνάμα δολοφονικό ότι το 90% των Μουσουλμάνων μεταναστών που έρχονται απο την Ελλάδα στην πΓΔΜ και την Σερβία και κατ' επέκταση στην ΕΕ, είναι νεαροί άνδρες.

Πρόκειται για μια αθρόα «μετακίνηση» ενός τεράστιου ανθρώπινου δυναμικού , νεαρού κυρίως στην ηλικία προς

τα εδάφη της ΕΕ, από το πανίσχυρο ίδρυμα Rothschild με σκοπό την εθνολογική «αλλοίωση» αναφέρει ρωσικό άρθρο του έγκυρου πρακτορείου ειδήσεων regnum.ru.

Την ίδια στιγμή, η σερβική εφημερίδα « Kurir» γράφει σε άρθρο της ότι οι μεταναστευτικές ροές σε αυτόν τον τομέα χρηματοδοτούνται ΚΥΡΙΩΣ από το ίδρυμα Ρότσιλντ και τις οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα, δηλώνοντας ότι το κόστος της «μεταφοράς» αυτών μεταναστών προς την Ευρώπη μέσω της θάλασσας στοιχίζει από 3-3,5 χιλιάδες έως 7 – 11.000 ευρώ.

Ο Nedelkovski τονίζει ότι οι « νεαροί μουσουλμάνοι μαχητές» προέρχονται από χώρες με παραδοσιακό ισλαμικό πολιτισμό, και πολυπληθείς οικογένειες.

Υπενθύμισε ότι η πΓΔΜ μετά τον πόλεμο μεταξύ της Σερβίας και του ΝΑΤΟ έχει μετατραπεί σε ένα τεράστιο κέντρο υποδοχής περίπου 150 χιλιάδες μουσουλμάνων μεταναστών.

Τονίζεται ότι η παρουσία ενός μεγάλου αριθμού νέων ανδρών στον πληθυσμό των μεταναστών, αποτελεί αποχρώσα ένδειξη ότι πολλοί από αυτούς είναι ένθερμοι υποστηρικτές του «ισλαμικού κράτους». 


Επιπλέον, σύμφωνα με την Αστυνομία Συνόρων της Σερβίας, το 90% των μεταναστών από μουσουλμανικές χώρες δείχνουν ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ με ημερομηνία γεννήσεως την 1η Ιανουαρίου του ιδίου έτους. 

Τα έγγραφα τα οποία παρουσιάζουν οι «εισβολείς» αποτελούν προϊόν πλαστογραφίας φτηνού τύπου. 

«Πρέπει να στείλουμε τα δακτυλικά τους αποτυπώματα στην Ιντερπόλ, με την απάντηση να διαρκεί αρκετούς μήνες. Αξιόπιστη βάση δεδομένων της Interpol για την Ασία και την Αφρική, δεν υπάρχει, ιδίως σε χώρες όπου υπάρχει πόλεμος», καταλήγει ο Σκοπιανός αναλυτής .

Πρόκειται σύμφωνα με την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr για Σύρους , Αφγανούς , Ιρακινούς, νεαρούς στην ηλικία οι οποίοι εγκαθιστάμενοι στην Ευρώπη θα δημιουργήσουν πολυπληθείς οικογένειες, «κατακτώντας» ολόκληρες ευρωπαϊκές χώρες. 


Πρόκειται για μία εισβολή και κατάκτηση «ύπουλη με ειρηνικό τρόπο» η οποία θα μετατρέψει τους γηγενείς χριστιανούς κατοίκους σε μειονότητα και πιθανότατα σε πρόσφυγες!

 
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 31 August 2015 | 10:58 pm


Σύριζα-ΛΑΕ: Ομάδες με κοινούς χορηγούςΟ λαός έτοιμος να τσιμπήσει σε νέες ελπίδες που "βρωμάνε" περισσότερο από αυτές του Σύριζα 


Ο ρόλος της νέας αριστεράς που γεννιέται είναι ένας και μοναδικός:
Μάντρωμα των πολιτών σε κόμματα, δημοκρατικές διαδικασίες σε μια χώρα που έχει πάψει να έχει δημοκρατικό πολίτευμα και πώληση ελπίδας για να σωπαίνουν τα οργισμένα στόματα περιμένοντας τους Μεσσίες τύπου Λαφαζάνη να κάνουν την νέα "ανατροπή για την αξιοπρέπεια". 

Και ως κυβερνητικοί έπαιξαν απίστευτα το ρόλο τους ρίχνοντας συνεχώς στάχτη στα μάτια του λαού αλλά και ως αντιπολιτευόμενοι θα ρίξουν τόση στάχτη που ο λαός δεν θα βλέπει πια ούτε τον τοίχο εκτελέσεων που θα τον οδηγούν οι νέες οικονομοπολιτικές εντολές της Ε.Ε. 
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ, ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΚΕΨΗΣ!
Οι υπόλοιποι, ας το προσπεράσουν...

Καλλιόπη ΣουφλήΌπως "καθάρισαν" οι χώροι ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΔΗΜΑΡ υποστηρίζοντας την μνημονιακή πολιτική  έτσι την έβγαλαν "καθαρή" η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. 

Όμως η πιο επιτυχημένη εκκαθάριση ήταν αυτή του ΣΥΡΙΖΑ εφόσον κατάφερε να ισοπεδώσει την Αριστερά στα μάτια του λαού εξομοιώνοντάς την με δεξιούς, κεντρώους και "σοσιαλιστές" δημιουργώντας παράλληλα ήρωες τους ίδιους ανθρώπους που συνετέλεσαν στο τελευταίο έγκλημα με το όνομα Μνημόνιο 3. 

Ο Σύριζα όμως ως "μεσσίας του λαού" κατάφερε και το απίθανο. 

Να γεννήσει δύο κόμματα έτσι ώστε να ελέγχει την εξουσία και την αντιπολίτευση από τον
Οκτώβριο έχοντας "τσιμεντώσει" τα πόδια της Ελλάδας μέσω της υπογραφής του Μνημονίου 3. 

ΛΑΕ: Ο φερετζές του Σύριζα
Για τον ρόλο του κ. Τσίπρα στην πολιτική ζωή της χώρας δεν χρειάζεται ουδείς να πει τίποτε περισσότερο από αυτά που ομολόγησε ο ίδιος στην πρώτη του προεκλογική συνέντευξη στον γερμανικό όμιλο RTL, δηλαδή στο παραμάγαζό  του στην Ελλάδα που  έχει το όνομα τηλεόραση του Alpha. 
Όμως  ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τελείωσε ολοκληρωτικά με την Αριστερά και άνοιξε πανιά για νέες κατακτήσεις, ήδη από τις αρχές του καλοκαιριού, βάζοντας τον κυβερνητικό κ. Λαφαζάνη να κάνει την δουλειά του μαντρόσκυλου μαζεύοντας όλες τις αριστερές εξωκοινοβουλευτικές ομάδες σε ένα κόμμα και μαζί με αυτές και όσους δεν θέλουν να έχουν την κομματική ταμπέλα "αριστερός", αλλά πιστεύουν ακόμα ότι η μάχη για την ανεξαρτησία της Ελλάδας γίνεται μόνο μέσω κάλπης.
Η Λαϊκή Ενότητα είναι ένα κόμμα που ακόμα δεν έχουμε διαβάσει το προεκλογικό του πρόγραμμα πέρα από ανακοινώσεις που συνεχώς επαναλαμβάνουν ότι θα στηριχθεί στο πρόγραμμα Θεσσαλονίκης του Σύριζα δηλαδή ένα πρόγραμμα το οποίο είναι δεμένο οπωσδήποτε με την Ε.Ε. 

Πραγματικά είναι να απορεί κανείς πώς είναι δυνατόν τόσοι βουλευτές του Σύριζα να συμμετέχουν στις ψηφοφορίες των προαπαιτούμενων των δανειστών και σε αυτή της ψήφισης για το δάνειο μέσω του ESM αντί να παραιτηθούν από το κόμμα και την κυβέρνηση πριν γίνουν οι δύο ψηφοφορίες.
Πώς είναι δυνατόν να στηρίζεις την κυβέρνηση που φέρνει το σκληρότερο Μνημόνιο ψηφίζοντας απλά ΟΧΙ και δεν κάνεις ρήξη πρώτα με τον προδότη και μετά συνεχίζεις, αφού σε καλεί το καθήκον, την ρήξη με τους δανειστές μέσω νέου κόμματος. 

Πώς είναι δυνατόν να έχει ως Λαϊκή Ενότητα το σλόγκαν "το ΟΧΙ δεν ηττήθηκε" όταν συνέχιζε να στηρίζει την κυβέρνηση που έκανε το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος κουρελόπανο; 

Πολύ απλά με το όπλο που τους έδωσε η δημοκρατία έλεγαν ΝΑΙ στην μνημονιακή κυβέρνηση και ΟΧΙ στις αποφάσεις της μνημονιακής κυβέρνησης. 

Όμως, από την στιγμή που στηρίζεις μέχρι τέλους τον φέροντα το προδοτικό μνημόνιο είσαι και ο ίδιος προδότης.

Ο πολιτικός "αέριο" με τα λόγια του αέρα 
Η κίνηση Λαφαζάνη, Στρατούλη, Κωνσταντοπούλου και όλων των κυβερνητικών βουλευτών που τώρα στήνουν νέα κομματικά πηγαδάκια είναι πάρα πολύ ύποπτη. Πώς μπορεί η υπουργός Βαλαβάνη να είναι τώρα αντιμνημονιακή όταν τέσσερις μήνες πριν δήλωνε ότι το να πληρώσεις ΕΝΦΙΑ (μνηνονιακό μέτρο) είναι πατριωτικό καθήκον του πολίτη, ο οποίος θα διώκεται ποινικά αν δεν το κάνει. 
Ποια ήταν η τιμωρία που ο υπουργός Ενέργειας επέβαλλε στην ΔΕΗ που ως όργανο των μνηνονιακών κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΔΗΜΑΡ έκοβε επί 4 χρόνια το ρεύμα σε Έλληνες πολίτες σκοτώνοντας μάλιστα και μία ασθενή στα Χανιά η οποία ζούσε με μηχανική υποστήριξη; 

Ποια ποινική δίωξη άσκησε εναντίον της ΔΕΗ ο "αντιστασιακός", "λαϊκός" ηγέτης Λαφαζάνης ως υπουργός για τον θάνατο της  13χρονης  Σάρας στην Θεσσαλονίκη που η "επιχείρηση του λαού" ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στην άνεργη μάνα της; 
Απολύτως τίποτε ουσιαστικό και πολιτικά ορθό δεν έκανε ο επί 7 μήνες υπουργός Ενέργειας της χώρας παρά μόνο να εμπαίζει τον λαό με συμφωνίες με την Ρωσία για αέριο και με την Βραζιλία για ζαχαρότευτλα σπρώχνοντας βραζιλιάνικη ζάχαρη στην αγορά της Ρωσίας! 
Δεν μπόρεσε καν να "βάλει χέρι" στην συνεχώς αυξανόμενη τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ η οποία ανενόχλητη ανεβάζει τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις κάνοντας την την απεχθέστερη δημόσια υπηρεσία για τους πολίτες. 

Αυτό συμφέρει τους δανειστές οι οποίοι τάζουν φθηνή ενέργεια με την αποκρατικοποίηση της, αλλά ο κ. Λαφαζάνης το μόνο που τον ενδιέφερε τόσους μήνες είναι η συντεχνιακή μικροπολιτική που κάνει με το μόνιμο προσωπικό της εν λόγω επιχείρησης. 

Καθόλου τυχαία η στήριξη του αρχισυνδικαλιστή της ΓΕΝΟΠ, Νίκου Φωτόπουλου, στο νέο πολιτικό εγχείρημα του Σύριζα που λέγεται Λαϊκή Ενότητα. 

Ο ύποπτος κ. Λαφαζάνης
Ο κ. Λαφαζάνης είναι ένας ακόμα πολιτικός του ντόρου και όχι της ουσίας. Είχε κάθε νόμιμο δικαίωμα να ανοίξει τον φάκελο Αποπηγάδι στην Κρήτη όπου πολιτικοί και ιδιωτικά ξένα συμφέροντα άρπαξαν με το έτσι θέλω ολόκληρες βουνοπλαγιές για την κατασκευή αιολικών πάρκων και μικρού φράγματος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. 
Ο κ. Λαφαζάνης δεν τόλμησε να ανοίξει τον φάκελο Σκουριές και El Dorado να ελέγξει με fast track διαδικασίες (με τον ίδιο τρόπο έγινε η αρπαγή από την καναδική εταιρεία) για την ανάμιξη πολιτικών προσώπων και ιδιωτικών συμφερόντων βάση της οποίας  έγινε η απίστευτη καταπάτηση ελληνικής γης και αρπαγή ορυκτού πλούτου μέσα από τα χέρια του δημοσίου.
Ο κ. Λαφαζάνης επί 7 μήνες ποιούσε την νήσσαν αντί να ανοίξει τους φακέλους τουλάχιστον της ΤΕΡΝΑ που επί μνημονιακών κυβερνήσεων αναπτύσσεται ραγδαία παράλληλα με τον όμιλο Κοπελούζου. 

Μάλιστα τον Ιούνιο του 2015 οι δύο "αναπτυξιακοί" γίγαντες που έχουν πάρει πάνω τους τα έργα ενέργειας της χώρας έχοντας καπαρώσει 70 βουνοκορφές της Κρήτης έστειλαν πακέτα στο υπουργείο του κ. Λαφαζάνη τις μελέτες για τα έργα "ανάπτυξης" ενέργειας εν μέσω κατοχής. 

Πρόκειται για 25 τεράστια αιολικά πάρκα που θα φυτευτούν στις οροσειρές της Κρήτης για μεταφορά ενέργειας μέσω υποθαλάσσιου καλωδίου στον Ασπρόπυργο για ιδιωτικό κέρδος. 
Πού ήταν ο κ. Λαφαζάνης και όλοι οι σημερινοί αντιμνημονιακοί του σύντροφοι όταν το ΤΑΙΠΕΔ πήγαινε κάτω από την διοίκηση του κ. Πιτσιόρλα ο οποίος πήρε την θέση επειδή συμμετείχε στη ρωσική τουριστική επένδυση που έκαναν το  Κάνιστρο Χαλκιδικής ρωσική γη; 

Ούτε ένας δεν ακούστηκε να μιλήσει για το πρόσωπο Πιτσιόρλα κι αυτό γιατί είχε βαρύ αριστερό παρελθόν δίπλα στον Λεωνίδα Κύρκο και στον πατέρα της κας Κωνσταντοπούλου. 
Πόσο αριστερή ήταν η κ. Βαλαβάνη που συμμετείχε στην διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ ξεπουλώντας Ελλάδα λέγοντας ευθαρσώς το παραμύθι ότι μέρος των κερδών από την πώληση δημόσιας περιουσίας θα πηγαίνει στα ασφαλιστικά ταμεία! 

Επί ένα μήνα είχε χρόνο να ασχοληθεί με τον τραπεζικό λογαριασμό της μάνας της και δεν είχε μια ημέρα χρόνο να ανοίξει τον φάκελλο Ινστιτούτου Ανάπτυξης με έδρα το Λουξεμβούργο που εδώ και χρόνια παίρνει δημόσιες εκτάσεις για να τις ξεπουλήσει σε φίλους ξένους επενδυτές; 

Πόσο βόλευαν εκείνη την περίοδο οι καταθέσεις της μαμάς Βαλαβάνη! Κανείς δεν έβλεπε τον κ. Σόιμπλε που με τον κ. Γιούνκερ έφτιαχναν την λίστα δήμευσης της ελληνικής δημόσιας περιουσίας.

7 μήνες "λούζονταν"

Πού ήταν όλοι αυτοί οι αντιμνημονιακοί πολιτικοί που είχαν στα χέρια τους της εξουσία επί 7 μήνες; 

Η στάση του κ. Λαφαζάνη να κάνει ντόρο με την ήδη ιδιωτικοποιημένη ΔΕΗ από την εποχή του πρωθυπουργού Σημίτη και με αέρια από την Ρωσία που κανένα κέρδος δεν θα είχε η Ελλάδα παρά μόνο αναγκαστική απαλλοτρίωση χιλιάδων στρεμμάτων γόνιμης γης για τον αγωγό ρωσικογερμανικών συμφερόντων,  άφησε ελεύθερο το έδαφος να αρπάζουν ελληνική γη για εταιρικά συμφέροντα άλλα είδους κοράκια. 
Πού ήταν ο κ. Λαφαζάνης να ανοίξει τον φάκελο ΕΥΔΑΠ και ΕΥΔΑΘ και τι παιχνίδια παίζονται μέσω χρηματιστηρίου με την εταιρεία Souez Environnement  που ποθεί να εκμεταλεύεται το νερό της χώρας μέσω κοινοπραξίας με την Άκτωρ. ; 
Πουθενά δεν ήταν  ο κ. Λαφαζάνης διότι ο ρόλος του ήταν συγκεκριμένος όπως και όλων των ξαναβαπτισμένων από τον εαυτό τους αριστερών της Λαϊκής Ενότητας και των άλλων κινημάτων που θα ξεπηδήσουν για να πάρουν το νέο ρόλο που χρειάζονται οι δανειστές. Η διακυβέρνηση της χώρας ήταν παντελώς ανύπαρκτη βαλμένη στην στενωπό των δήθεν διαπραγματεύσεων και δανείων που τελικά μόνο τις τράπεζες και τους δανειστές σώζουν. 

Αν η πρώην αριστερή πλατφόρμα ήθελε να κάνει ζημιά στα σχέδια των δανειστών υπέρ του δημοσίου καθήκοντος θα στρωνόταν στην δουλειά ανεξάρτητα από τις διαπραγματεύσεις Βαρουφάκη, Δραγασάκη και των υπόλοιπων φιλομνημονιακών πολιτικών.
Ο ρόλος της νέας αριστεράς που γεννιέται είναι ένας και μοναδικός:
Μάντρωμα των πολιτών σε κόμματα, δημοκρατικές διαδικασίες σε μια χώρα που έχει πάψει να έχει δημοκρατικό πολίτευμα και πώληση ελπίδας για να σωπαίνουν τα οργισμένα στόματα περιμένοντας τους Μεσσίες τύπου Λαφαζάνη να κάνουν την νέα "ανατροπή για την αξιοπρέπεια". 

Και ως κυβερνητικοί έπαιξαν απίστευτα το ρόλο τους ρίχνοντας συνεχώς στάχτη στα μάτια του λαού αλλά και ως αντιπολιτευόμενοι θα ρίξουν τόση στάχτη που ο λαός δεν θα βλέπει πια ούτε τον τοίχο εκτελέσεων που θα τον οδηγούν οι νέες οικονομοπολιτικές εντολές της Ε.Ε.


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 31 August 2015 | 9:54 pm


Πάθη και πόθοι του καλοκαιριού...


Αν και η εποχή ημερολογιακά βαίνει προς το τέλος της, αν κι εμείς, δεν ξέρουμε τι κάνατε φέτος το καλοκαίρι… κλείνουμε τον καυτό μήνα Αύγουστο με σκηνές που θα σας παρασύρουν σε θερινούς παραδείσους, σε ερωτικά κορμιά και παθιασμένους έρωτες που «παίχτηκαν» στη μεγάλη οθόνη και δεν ξεχάστηκαν ποτέ! Βλέπονται… χωρίς δείκτη προστασίας! Aπό τη Μαρία Καλοπούλου

Όσο υπάρχουν άνθρωποι


Είναι το σαρωτικό του έρωτα όταν πλέον γίνεται ένα με τα στοιχεία της φύσης, απαγορευμένος, υγρός, φουρτουνιασμένος και σχεδόν φονικός. 

Στην πιο κλασική σκηνή που γυρίστηκε ποτέ σε παραλία, στο πιο παθιασμένο φιλί που δόθηκε ποτέ στα χολιγουντιανά 50s, στην απόλυτη έννοια του «πάμε για μπάνιο» και δεν θα είμαστε ποτέ όπως πριν... 


Ο Μπαρτ Λάνκαστερ και η ερωτευμένη μέχρι θανάτου σύζυγος του λοχαγού του, Ντέμπορα Κερ πρωταγωνιστούν στην ταινία "'Οσο υπάρχουν άνθρωποι", που αποτελεί σταθμό στην ιστορία του κινηματογράφου. 

Ο Φρεντ Τσίνεμαν αφηγείται τις ημέρες απραξίας των Αμερικανών στρατιωτών στη Χαβάη λίγο πριν την ιαπωνική επίθεση σε μια αναπαράσταση της στρατιωτικής ζωής: όποιος δεν συμμορφώνεται με τους κανόνες της, το πληρώνει ακριβά...


Mακρύ, καυτό καλοκαίρι


Μια «καυτή» ερωτική ιστορία γυρισμένη το 1958, βασισμένη στο βιβλίο του Γουίλιαμ Φόκνερ, με τον Πολ Νιούμαν και την Τζόαν Γούντγουορντ. 

Ένας περιπλανώμενος εργάτης καταλήγει να δουλεύει σε μια φάρμα στο Μισισίπι όπου πλευρίζει το χυδαίο αφεντικό και την εύθραυστη κόρη του. 

Ο Μάρτιν Ριτ που υποδύεται ένας… απαγορευτικά όμορφος Νιούμαν, αριστοτεχνικές σκηνές όπως το πρώτο φιλί και μία καυτή περιρρέουσα ατμόσφαιρα του αμερικανικού νότου, όπου ο ιδρώτας τρέχει ανήμπορος να κατευνάσει τις ορμές… 

Ο Όρσον Ουέλς  φέρνει ένα μακρύ καυτό καλοκαίρι από τότε μέχρι τις ημέρες μας! 


Λεωφορείο ο πόθος


Με την υπερβολική ζέστη να αναδύει μεθυστικό το άρωμα της κλεισούρας, του αλκοόλ και του ιδρώτα, η φανέλα του Στάνλεϊ είναι κολλημένη πάνω στο κορμί του με τον ίδιο τρόπο που η Μπλανς δεν θα μπορέσει να ξεκολλήσει τα μάτια της από το γυμνό κορμί του.

 Μια θύελλα πόθου μέσα στο αποστειρωμένο από επιθυμία θυμικό μιας γυναίκας, ο άντρας του Μάρλον Μπράντο είναι ένα κύμα καύσωνα ακριβώς τη στιγμή που το τελευταίο που χρειάζεσαι είναι κάτι ακόμη πιο καυτό. 

Σπουδή για το πάθος, την απιστία, τον ανεκπλήρωτο πόθο στη Νέα Ορλεάνη του Τένεσι Γουίλιαμς σε σκηνοθεσία Ελία Καζάν, στο ρόλο της καταθλιπτικής αδελφής η Βίβιαν Λι.


Η πισίνα

Τέσσερις δυνατοί χαρακτήρες γύρω από μια πισίνα, ένα ζεστό καλοκαίρι. Τέσσερα κορμιά που καίγονται από τις επιθυμίες τους. 

Μια πισίνα το κέντρο βάρους της εξάρτησής τους με τους υπόλοιπους. Η ισορροπία ενός ζευγαριού, που περνά ανέμελες ερωτικές διακοπές σε μια πολυτελή βίλα στο Σεν-Τροπέ ανατρέπεται, όταν σ' αυτήν καταφτάνει ο Χάρι, ένας παλιός φίλος, μαζί με τη 18χρονη κόρη του. 

Οι πρωταγωνιστές θα μπλεχτούν σε ένα ερωτικό τρίγωνο που θα δημιουργήσει  εντάσεις στις μεταξύ τους σχέσεις, μέχρι που ο ένας καταλήγει νεκρός. 
Οι επιθυμίες εκτοξεύουν την αδρεναλίνη, η ενοχή και το πάθος έχουν τα ίδια συστατικά. 

Ένα ερωτικό δράμα που γίνεται θρίλερ με έναν ακαταμάχητα σέξι Αλέν Ντελόν και μία γοητευτική και «υγρή» Ρόμυ Σνάιντερ υπό τους αξέχαστους ήχους της μουσικής του Μισέλ Λεγκράν


Στέλλα


Το αριστούργημα του Μιχάλη Κακογιάννη με φόντο την ελληνική κοινωνία του ’50 και πρωταγωνίστρια τη μοναδική Μελίνα Μερκούρη, επαναστατημένη και ετοιμοπόλεμη να περιφρουρήσει την ελεύθερη ζωή της, κόντρα ακόμη και στον έρωτα που θέλει να τη φυλακίσει και ένα φινάλε-μονομαχία που θα κλείσει τραγικά την ιστορία των δύο εραστών… 

Κι όμως υπάρχει μία σκηνή στην παραλία, εκεί που η Στέλλα παραδίδεται για πάντα στον Μίλτο, παραβαίνοντας κάθε κανόνα της ανεξάρτητης ηθικής της, εκεί που οι δυο τους «καίγονται» κάτω από τον μεσογειακό ήλιο…
  
Εκεί που για λίγο θα αρνηθεί μάλλον για τελευταία φορά ότι του ανήκει, λέγοντάς του: «Δεν θα 'θελα να μας καίει τέτοιος ήλιος.», για να απαντήσει ο Γιώργος Φούντας: «Καίγε ρε ήλιε, ώσπου να μας κάψεις!». 

Ο ερωτισμός τους, τα γεμάτα έξαψη κορμιά τους, η άναρθρη ιαχή της αγάπης τους καίει - σε ακόμη μια κλασική σκηνή αυτή τη φορά από τον ελληνικό κινηματογράφο. 


The Notebook


Η ταινία που ερωτευτήκαμε τον Ράιν Γκόσλινγκ και την πληγωμένη έκφραση του καθώς περίμενε υπομονετικά τον έρωτα της ζωής του (έφτιαξε κι ολόκληρο σπίτι μόνος του ο άνθρωπος). 

Μάλλον θα πρέπει να είναι κάποιος άκαρδος για να μην συγκινηθεί  παρακολουθώντας αυτή την ταινία για τη δύναμη της αγάπης. 

Ξεκινώντας από ένα κλασικό καλοκαιρινό ρομάντζο καταλήγει να μας περιγράφει ένα μεγάλο έρωτα που άντεξε στα χρόνια και τις κακουχίες. 


O έρωτας του φεγγαριού


Στη δεκαετία του ’60, δύο δωδεκάχρονα παιδιά αποφασίζουν να το σκάσουν από την παραθαλάσσια πόλη τους στη Νέα Αγγλία, προκαλώντας αναστάτωση και κινητοποιώντας τις τοπικές αστυνομικές αρχές, που αρχίζουν να αναζητούν το ανήλικο ζευγάρι. 

Ο Σαμ και η Σούζι είναι δύο άχρονοι ήρωες, δύο παιδιά ακριβώς τη στιγμή που θα αποφασίσουν πως «ενηλικίωση» σημαίνει να κάνεις τα πάντα με τον δικό σου τρόπο, δύο ρομαντικοί μικροί πρωταγωνιστές σε ένα κουκλίστικο φιλμ. 

Θα βρεθούν μόνοι σε μια παραλία, όπου και θα πουν το πρώτο «σ' αγαπώ», θα αφήσουν την Φρανσουάζ Αρντί να αφηγηθεί μουσικά την ιστορία τους και θα επιτρέψουν το πρώτο άγγιγμα, σφραγίζοντας την αγάπη τους με ένα αληθινά χορευτικό παραλήρημα και ένα πρώτο φιλί που δεν θα ξεχάσουν ποτέ!


Γαλάζια ΛίμνηΓυμνά σώματα, αψεγάδιαστα πρόσωπα, ερωτισμός και ονειρικές εικόνες με γαλάζια νερά και φοίνικες, μας ταξιδεύουν σε ένα άκρως καλοκαιρινό ταξίδι σε τροπικές παραλίες και συγκεκριμένα στο ιδιωτικό νησί Nanuya Levu, ένα από τα πολλά του νησιωτικού κράτους Φίτζι. 

Η φρεσκάδα των ηρώων σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η ταινία είναι εξ' ολοκλήρου γυρισμένη δίπλα στη θάλασσα, δίνουν έναν αέρα δροσιάς, κάποιο ζεστό βράδυ του καλοκαιριού. 

Μία από τις πιο χαρακτηριστικές ταινίες της δεκαετίας του '80 που προκάλεσε αίσθηση για την παρουσίαση μίας ιστορίας αγάπης που απέχει πολύ από τα κλασικά, παραδοσιακά οικογενειακά πρότυπα και για τις γυμνές σκηνές της στις αρχές μία δεκαετίας που το γυμνό ήταν ακόμη θέμα ταμπού. 


Κορίτσια στον ήλιο


Η ιστορία του βοσκού του Γιάννη Βόγλη και της όμορφης Αγγλίδας τουρίστριας  Άναμπελ (Αν Λόνμπεργκ) - θύματα ενός έρωτα που θα ξεκινήσει με αφορμή μια χούφτα (!) μύγδαλα… που εκείνος τρέχει να της χαρίσει. 

Εκείνη θα παρεξηγήσει την ενέργειά του, θα φοβηθεί και θα αρχίσει να τρέχει. Αυτός θα αρχίσει να τρέχει ξωπίσω της και σύντομα θα βρεθεί στη φυλακή κατηγορούμενος για βιασμό. 

Μάταια τόσο η τουρίστρια όσο και ο βοσκός προσπαθούν να πείσουν τον ενωμοτάρχη ότι δεν συνέβη τίποτε. 

Μια παράξενη ερωτική σχέση θα αναπτυχθεί μεταξύ τους, αφού κανείς από τους δύο δεν μιλάει τη γλώσσα του άλλου. 

Μία ρομαντική κομεντί της δεκαετίας του ’60 και μία εξαίσια μουσική από τον Σταύρο Ξαρχάκο.


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 31 August 2015 | 9:40 pm


ΧΕΣΕ ΜΑΣ ΡΕ «ΣΥΝΤΡΟΦΕ»!
kartesios290815

Υπάρχουν γιατροί που μπαίνουν για 3ήμερη εφημερία σε νοσοκομείο και δεν κλείνουν μάτι.

Υπάρχουν εργάτες που χτυπάνε συνεχόμενα δωδεκάωρα στα καμίνια και τρέμει το φυλλοκάρδι τους μη γίνει η στραβή και δεν ξαναγυρίσουν σπίτι τους.

Υπάρχουν άνθρωποι που ζουν σκυμμένοι δουλεύοντας χαμαλίκι από το ξημέρωμα ως τη νύχτα.

Οπότε χέσε μας ρε Τσίπρα με το ηρωικό σου 17ωρο διαπραγματεύσεων.
Μια φορά το έκανες και θα μας το χτυπάς για ολόκληρη ζωή.
Γελάνε οι αλιεργάτες στα καΐκια με την κούραση που έριξες και τους λακέδες να πηγαινοφέρνουν φουα γκρα, νεράκι Άλπεων και κρεμ μπριλέ για να μην πέσει το σάκχαρο.

Υπάρχουν μακροχρόνια άνεργοι σακατεμένοι από την κατάθλιψη, καταστηματάρχες που συλλέγουν μύγες, έμποροι που πεταλώνουν ψύλλους, απλήρωτοι επί μήνες εργαζόμενοι, δανειολήπτες έτοιμοι για την κρεμάλα που έχουν να κλείσουν μάτι από την αγωνία και το άγχος 1.865 νύχτες, 865 νύχτες, 65 νύχτες ή μόνο 2 νύχτες γιατί είναι φρέσκοι στην απόγνωση του τίποτα που φέρνουν τα μνημόνια.

Οπότε χέσε μας ρε Τσίπρα με το ηρωικό σου 17ωρο διαπραγματεύσεων που έκανες μαζί με τον Τσακαλώτο. Γελάει η κούραση μαζί σου.

Τι έχεις να πεις σε όλους αυτούς ρε «σύντροφε»;
Ότι κουράστηκες 17 ώρες και το καλύτερο που μπόρεσες να κάνεις είναι να φέρεις ένα ακόμη μνημόνιο;
Κι ότι είσαι υπερήφανος γι’ αυτή τη συμφωνία;

Αν κάτι ξεχώριζε τον Τσίπρα από τους υπόλοιπους ήταν ότι δεν διέθετε τον κυνισμό και την αλαζονεία των προηγούμενων.

Να όμως που πρόλαβε κι αυτός ν’ αλλάξει στα γρήγορα. 

«Όποιος θέλει να πενθήσει έχει το δικαίωμα να πενθήσει. Εμείς προχωράμε μπροστά» είπε ο κ. Τσίπρας μιλώντας στην Πανελλήνια Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ποιοι είστε εσείς που προχωράτε μπροστά ρε Τσίπρα;
Και ποιοι είναι αυτοί που
τους επιτρέπεις να πενθήσουν;
Λίγη ντροπή ρε!

Λες κατάμουτρα σ’ έναν λαό που σε στήριξε, τον ξεγέλασες, του υποσχέθηκες λαγούς με πετραχήλια και τον φόρτωσες μ’ ένα ακόμη μνημόνιο ότι άμα θέλει να πενθήσει ας πενθήσει κι εσύ στ’ αρχίδια σου;

Πώς την έχεις δει μωρέ;

Πού είναι μια γαμημένη συγγνώμη σε όλο αυτό που έκανες;

 Λες δίχως ίχνος ντροπής «εάν ο ελληνικός λαός μάς αποδοκιμάσει, ας κυβερνήσουν όσοι κατέστρεψαν τον τόπο τα τελευταία 40 χρόνια».

Ποιος λαός, ρε απίστευτε;

Εσύ δεν κυβέρνησες με τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ;

Εσύ δεν πέρασες το Μνημόνιό σου με τις ψήφους εκείνων που κατέστρεψαν τον τόπο τα τελευταία 40 χρόνια;
Αυτό σου είπε ο λαός να κάνεις;

Είσαι ελάχιστος ρε γαμώτο.

Και πήρε ο επικοινωνιακός μηχανισμός της Κουμουνδούρου το άλλοθι του Ηγέτη «κανείς δεν μπορεί να χρεώσει σε μένα και στη μάχη των επτά μηνών όλα τα στραβά των προηγούμενων 40 χρονών» και το μοίρασε στους «συντρόφους» των social media ώστε να το διακινήσουν ως ύψιστο επιχείρημα: «Φταίει μια κυβέρνηση 7 μηνών και όχι αυτοί που κυβέρνησαν 40 χρόνια;».

Ηλίθιο επιχείρημα που διαλύεται πιο γρήγορα κι από πυροτέχνημα.

Πρώτον, τι έκανε στους 7 μήνες ο Τσίπρας για να δείξει, έστω, ότι έχει την πρόθεση να ελέγξει τις ευθύνες των δραστών της κατάντιας μας τα τελευταία 40 χρόνια;
Τίποτα!

Όχι μόνο συνεργάστηκε μαζί τους, χαριεντίστηκε, κάθισε στο ίδιο τραπέζι, δέχτηκε τη στήριξή τους αλλά, κυρίως, τους απενεχοποίησε μπαίνοντας και ο ίδιος στο κάδρο των αρχηγών που ακολούθησαν τραγικές πολιτικές λιτότητας και εξαθλίωσης.

Δεύτερον, μήπως εννοούν οι «σύντροφοι» ότι έχουμε την υποχρέωση να περιμένουμε 40 χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για να αποκτήσουμε δικαίωμα να τον κρίνουμε;
Αν ναι, είναι τρελοί.
Θα τον κρίνουμε όποτε θέλουμε και όπως γουστάρουμε.

Αυτός υποσχέθηκε να μας υπηρετήσει, δεν είμαστε εμείς οι υπηρέτες του.
Βάζουμε όρους, δεν βάζει όρους.

 Μας πούλησε ένα πολιτικό προϊόν.
Ήταν χαλασμένο, ψεύτικο, άχρηστο, το επιστρέφουμε.

Αν μας βλέπει ως πελάτες εκείνος, θα τον δούμε ως γυρολόγο εμείς.

Δεν κατάλαβα από πού μπορεί να αντλεί δικαίωμα ασυλίας στην κριτική του ο κάθε Τσίπρας έστω και για μία ημέρα.
Χαζέψαμε εντελώς;

Τρίτον και θλιβερότερο, αν ακολουθήσουμε αυτή τη λογική σχέσης χρόνου διακυβέρνησης και αναλογίας ευθυνών τότε δεν θα πρέπει να λέμε κουβέντα για το «ΠΟΤΑΜΙ» και τον Σταύρο Θεοδωράκη.
Να το βουλώσουμε.
Καμία κριτική.
Το 2014 ιδρύθηκε και δεν κυβέρνησε ούτε μια μέρα.
Δεν έχει ευθύνες για τίποτα, σωστά;
Να περιμένουμε να κυβερνήσει κι αυτός για άλλα 40 χρόνια κι ύστερα να τολμήσουμε να μιλήσουμε για εκπροσώπηση διαπλοκής, υπεράσπιση συμφερόντων των δανειστών και τα υπόλοιπα. Ή, ας πούμε, να μη μιλάμε για τη Χούντα.

Πόσο είχαμε Χούντα; 7 χρόνια μόνο, χαχα, τι ωραία!
Τι είναι 7 χρόνια μπροστά σε 40;
Αν είχαμε Χούντα επί 40 χρόνια, βεβαίως και να την κρίναμε, αλλά μόνο με 7 δεν είναι σωστά πράγματα αυτά!

Είστε εντελώς ηλίθιοι γι’ αυτό και δεν ρωτάω αν το έχετε καταλάβει ότι είστε εντελώς ηλίθιοι.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ακόμη σε φάση προθέσεων ή υποσχέσεων.
Κυβέρνησε!
Δεν έδωσε απλώς δείγματα πολιτικής.

Δεν μας έφερε ένα ντέμο αριστερού μνημονίου για να το δοκιμάσουμε κι αν μας αρέσει να το κρατήσουμε.

Πήγε και υπέγραψε ολόκληρο το Μνημόνιο που ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ!

Αυτό κρίνουμε επικοινωνιακοί καραγκιόζηδες της πλάκας.
Την προηγούμενη καταστροφή μας την κρίναμε.
Την απορρίψαμε.

Τους εκπροσώπους της τούς σιχαθήκαμε, τους κυνηγήσαμε, μαζευτήκαμε στο Σύνταγμα και τους κράξαμε, τους φτύσαμε σε χωριά και σε πλατείες, τους καταψηφίσαμε και δώσαμε το δικαίωμα στον ΣΥΡΙΖΑ να βρει τις ποινικές ευθύνες και να τιμωρήσει τους ενόχους.
Ρε γαμώτο, ούτε σε παιδί νηπιαγωγείου δε μπορώ να τα πω πιο απλά.

«Εμείς θα τηρήσουμε την συμφωνία επειδή είμαστε υποχρεωμένοι να την τηρήσουμε» είπε ο Ηγέτης στη συνέντευξή του στον ALPHA.
Τριετές είναι το νέο μνημόνιο.
Χαραγμένη πολιτική.
Υφεσιακή.
Λιτότητας.
Με απολύσεις.
Με λουκέτα.
Με την πρώτη μείωση συντάξεων να έχει ήδη έρθει.

Με ένα κάρο προαπαιτούμενα που ψηφίστηκαν ώστε να πανηγυρίσουμε την υπερήφανη επιτυχία της «Συμφωνίας» και τον ντουβρουτζά ακόμη δεν τον ξέρουμε γιατί τα κρυφά μέτρα θα έρθουν από Οκτώβριο.

Καταλάβατε τώρα τι είναι αυτό που κρίνουμε ρε slogan machines της Κουμουνδούρου;
Την εξασφαλισμένη καταστροφή του μέλλοντός μας.

Και όχι, δεν θα τη συμψηφίσουμε με το κατεστραμμένο παρελθόν μας για να αθωώσουμε τον Τσίπρα.

Τις μαλακίες τύπου «ήταν πολύ καλό παιδί, έπεσε όλη η γειτονιά από τα σύννεφα» τις εξαντλήσαμε στον Λάκη τον Φονιά, γιατί φοβόμασταν μη βγει από τη φυλακή και μας θάψει.

Τον Τσίπρα θα τον κρίνουμε ως πολιτικό που έφερε το Τρίτο Μνημόνιο και δηλώνει ότι θα το εφαρμόσει πιστά.

Είτε σας αρέσει είτε όχι, δεν θα γαμήσουμε την πραγματικότητα για να βολέψουμε τις μαλακίες σας.

 
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 31 August 2015 | 9:29 pm


ΘΕΑΤΡΙΝΕ ΞΕΠΛΕΝΕΙΣ; ΤΑ ΠΙΑΝΕΙΣ; Ή ΕΙΣΑΙ ΤΑΜΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥΛΗ;;;; (ΘΕΑΤΡΙΝΕ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΣ ΓΙΑ ΜΑΛΑΚΕΣ ή ΠΕΡΝΙΕΣΑΙ ΓΙΑ ΠΟΝΗΡΟΣ; Β΄ μέρος)


 Μιμάκο μου, δεν πιστεύω λέξη απ' όλα αυτά... γιατί αν τα πιστέψω, θα πρέπει να σε σπάσω στο ξύλο, όταν μου έλεγες πως είσαι .... πατριωτης!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Καλλιόπη Σουφλή

Υ.Γ.1. Τώρα είναι που κολλάνε κι άλλα... αυτά με τον Αποστολόπουλο το λαμόγιο της DEUTSCHE BANK...ένα γνωστό λαμόγιο... φίλος του Αποστολόπουλου που...

Υ.Γ.2. Περιμένω το ... γαμα...το τρίτο μέρος και μετά... Θανάση, πάρε το όπλο σου...Του Νίκου Πάσχου

Ο Ατζέντης κατά δήλωση Χαικάλ, η METROFIN LIMITED κουμαντάρεται από την FINE LIFE SERVICES LTD, με αφεντικό όπως διαβάσατε στο Α΄μέρος της έρευνας μας (εδώ), τον κύριο Φώτο Πιττάτζη ( Foto Pittadji). 

H FINE LIFE GROUP ο όμιλος δλδ παρέχει νομικές και χρηματοοικονομικές υπηρεσίες στη Κύπρο, Μόσχα, Ουκρανία, Γεωργία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισραήλ και Ελλάδα. 

Ο Irakli Bukhiashvili, δικηγόρος εμφανίζεται υπεύθυνος στη Κύπρο. 

Ο Ηρακλής μας είναι αυτός που τρέχει τον όμιλο, ενώ σε εταιρίες του ομίλου και στην προκειμένη, στην FINE LIFE SERVICES LTD εμφανίζεται ο Φώτος μας. 

Η διεκπεραίωση υπηρεσιών των πελατών του ομίλου γίνεται στην Anguilla, Australia, Bahamas, Belize, Bermuda, British Virgin Islands, Bulgaria, Canada, China, Costa Rica, Cyprus, Denmark, Dominica, Dubai, Georgia, Gibraltar, Greece, Hong Kong, Hungary Ireland, Jersey, Latvia, Liechtenstein, Luxembourg, Malta, Netherlands, New Zealand, Panama, Russia, Singapore, Seychelles, Scotland, Switzerland, Ukraine, United Arab Emirates, United Kingdom, United States of America and Uruguay, όπως ενημερώνει ο ίδιος ο όμιλος.

Η χαρά του παιδιού και της off shore !!!!

Θεατρίνε, πες μας τώρα. 

Τα ποσά που έχεις διακινήσει είναι μέσω της…… FBME Bank

Ή της………. Ελληνικής

Ή σε καμιά από τις δυο αλλά σε θυγατρική ελληνικής τράπεζας στη Κύπρο;

Με την ησυχία σου.

Δώσε την παράσταση σου μέχρι να ετοιμάσω το… γάμα… το τρίτο μέρος.

Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;

Συνεχίζεται….


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 31 August 2015 | 9:14 pm


ΘΕΑΤΡΙΝΕ, ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΣ ΓΙΑ ΜΑΛΑΚΕΣ ή ΠΕΡΝΙΕΣΑΙ ΓΙΑ ΠΟΝΗΡΟΣ; (Α΄ μέρος)


Βρε... βρε τι βλέπουν τα ματάκια μας...!

Πολλή μπόχα και διαπλοκή, αδελφάκι μου!!!!!!!!!!

Καλλιόπη Σουφλή

Υ.Γ. Κάτι είπες για διαστρέβλωση του θέματος, από blogs  και sites, Μιμάκο μου;
ΣΚΑΣΕ ΚΑΙ ΚΟΛΥΜΠΑ, ΤΩΡΑ!
Κι αν πνίγεσαι, μην φωνάξεις για σωσίβιο... δεν θα σου δώσουμε!


Του Νίκου Πάσχου

Ο κ. Χαϊκάλης ήταν κατηγορηματικός ότι έχει συνεργασία με την εν λόγω κυπριακή εταιρεία, ότι δεν είναι ούτε ιδιοκτήτης της, ούτε μέτοχός της, καθώς και ότι δεν μεσολάβησε παρένθετη εταιρεία. 

Εξέφρασε μάλιστα τη θλίψη του για το επίπεδο, στο οποίο έχει περιέλθει ο πολιτικός διάλογος στη χώρα, εγκαλώντας, χωρίς να κατονομάσει, ιστοσελίδες και blogs για σκόπιμη άγνοια και διαστρέβλωση καθώς, όπως κατ’ αρχήν επισήμανε, «η έννοια της εξωχώριου (offshore) εταιρείας δεν υφίσταται στην περίπτωση της Κύπρου από το 2003 και εντεύθεν, αφ’ ής στιγμής η χώρα κατέστη πλήρες μέλος της ΕΕ, οπότε πρέπει να γίνεται πλέον λόγος για ευρωπαϊκές εταιρείες». 

Είπε ότι το 2008, και με δεδομένο ότι «πήγαιναν καλά οι δουλειές στην τηλεόραση και το θέατρο», σκέφθηκε να αξιοποιήσει το καλλιτεχνικό του κεφάλαιο και συνήψε στην Κύπρο με την εταιρεία διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων Metrofin νόμιμη σύμβαση επ’ αμοιβή, ως πελάτης της. «Λέω για να καταλάβει ο κόσμος ότι αυτή η εταιρεία λειτουργούσε ως ατζέντης» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αυτά μας πληροφόρησε ο ίδιος σε συνέντευξη τύπου και όπως μας τα μεταφέρει το vima.gr.

Έχουμε και λέμε. Ποια είναι η Metrofin;

METROFIN LIMITED

Αρ μητρώου: HE228101

Ίδρυση: 30 Απριλίου 2008

Χώρα: Κύπρος

Είδος επιχείρησης: Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης (Limited Company)

Εγγεγραμμένη Διεύθυνση: Αγίου Γεωργίου, 7, Φαμακούστα Παραλίμνι 5310, Αμμόχωστος, Κύπρος

Διεύθυνση – υπεύθυνος εταιρίας: FINE LIFE SERVICES LTD & PANDALAW MANAGEMENT LIMITED

Γραμματεία: FINE LIFE SERVICES LTD

Ο Ατζέντης δλδ η Metrofin που ισχυρίζεται ο Χαικάλ, κουμαντάρατε από την FINE LIFE SERVICES LTD  δλδ τον…..

Για κάντε κλικ ΕΔΩ να δείτε το αφεντικό της. Από μια φοβερή έρευνα του lobbystas από το παρελθόν. 

Διαβάστε το με την ησυχία σας μέχρι να ετοιμάσω το β΄μέρος Lobbystaράαααααααααααααααααδες μουυυυυυυυυυυυυ………………..  

Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 31 August 2015 | 8:59 pm


Ο πρόεδρος της ΕΡΤ ομολογεί: Με "πολιτική" εντολή δεν μεταδόθηκε η συνέντευξη της Ζωής!


ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ!
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ... ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΙΑΣΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΣ!

Στημένο παιχνίδι είναι, για να αυξηθούν τα ποσοστά του εβραιοΛαφαζαν-μπεη... και της Ζωής...
ΞΥΠΝΑΤΕ ΜΩΡΕ!

Καλλιόπη Σουφλή

Υ.Γ. Πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου, αλλά και για  μερικούς μήνες μετά, κάποιοι σχολιαστές, ακόμα και φίλοι, με κατηγορούσαν ότι σαμποτάρω τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ...

Τα ..."ποντικάκια", όταν επιβεβαιωθηκα, εξαφανίστηκαν... ούτε φωνή,  ούτε ακρόαση... 
ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΝ; ΟΤΙ ΠΙΑΣΤΗΚΑΝ ΚΟΡΟΪΔΑ;

Τώρα, κάποιοι θα με κατηγορήσουν πως συνωμοσιολογώ κατά της Ζωής και του Λαφαζάν-μπεη...
Δυστυχώς, σε λίγο καιρό, θα αντιληφθούν πως για μια ακόμη φορά, πιαστηκαν κορόιδα...

H σημερινή Συνέντευξη Τύπου της Ζωής Κωνσταντοπούλου δεν μεταδόθηκε ολόκληρη από την ΕΡΤ. 
 
Για το θέμα τοποθετήθηκε ο πρόεδρος της  Διονύσης Τσακνής ομολογώντας το εξής:Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 31 August 2015 | 8:44 pm


Μυστικός Πράκτορας Της Ε.Υ.Π Με Παγκόσμια Δράση Καταγγέλλει Την Διαχρονική Διαφθορά Των Κυβερνήσεων Της Χώρας...


ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ.... ΔΙΑΛΥΣΑΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!

ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ!

ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ!

ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΑ!

Καλλιόπη Σουφλή
Πηγή ΑΝΤ300

Δημοσιεύθηκε στις 31 August 2015 | 7:48 pm


Παραιτήθηκε ακόμη και ο λογογράφος του Αλέξη Τσίπρα, Θοδωρής Κόλλιας
ΔΕΝ ΜΕ ΧΩΡΑ ΤΟ ΞΟΔΕΜΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
 
 
 
Κύριε Κόλλια, δεν είναι ξόδεμα της κυβέρνησης της Αριστεράς...
 
ΕΙΝΑΙ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ, ΠΟΥ ΞΟΔΕΥΕ ΠΑΝΤΑ  Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ!
 
ΓΙΑΤΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΣΗΜΑΙΝΕ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ!

 
Καλλιόπη Σουφλή

Υ.Γ. Τα κροκοδύλλεια δάκρυα, οι παραιτήσεις και τα νέα αριστερά κομματίδια, είναι ένα ακόμα προβοκατόρικο παιχνίδι εις βάρος του λαού...
 
ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΣΑΣ, ΔΕΝ ΤΟΝ ΤΡΩΝΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ! (μόνο κάποιοι ελληνόφωνοι σας πιστεύουν ακόμα).
Nick Paleologos / SOOC
Nick Paleologos / SOOC

Ενας από τους πιο στενούς συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, και μέλος της ομάδας των λογογράφων του, ο Θοδωρής Κόλλιας, αποχώρησε ηχηρά από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Θ. Κόλλιας ήταν σύμβουλος στη γενική γραμματεία του πρωθυπουργού μετά την αναρρίχηση του Α. Τσίπρα στην πρωθυπουργία. Μάλιστα, το 2012, όταν ο Νίκος Παππάς πήγε φαντάρος, ήταν ο κ. Κόλλιας που τον αντικατέστησε στη θέση του διευθυντή του γραφείου του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ανοικτή επιστολή του, που δημοσιεύτηκε στο Rednotebook, ο Θ. Κόλλιας αφήνει σαφείς αιχμές:

«Δεν με χωρά το
ξόδεμα της μεγαλύτερης κοινοβουλευτικής νίκης της Αριστεράς σε όλη την Ευρώπη, μόλις μέσα σε έξι μήνες. Ούτε το ξόδεμα του 62% ΟΧΙ του ελληνικού λαού – κόντρα σε ένα τεράστιο πολιτικό, μιντιακό και τραπεζικό πραξικόπημα – μόλις σε μία ώρα» γράφει μεταξύ άλλων.

Τονίζει ακόμη ότι η προκήρυξη των εκλογών «δεν είναι τίποτε άλλο, παρά μία κίνηση εκκαθάρισης της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας και του κόμματος. Δεν είναι τίποτα άλλο παρά η κατασκευή του απαραίτητου εσωτερικού εχθρού. Δεν είναι τίποτε άλλο, παρά το τελευταίο κεφάλαιο του σεναρίου διάσπασης του κόμματος».

«...Για όσα δεν έκανα, για όσα δεν είπα, για όσα δεν μπόρεσα να αποτρέψω» γράφει στον τίτλο της ανοικτής του επιστολής.
Η δήλωση αποχώρησης του Θ. Κόλλια έχει ως εξής:

“Είναι παράδοξο να αποχωρείς από ένα κόμμα στις ιδεολογικές αρχές και το πρόγραμμα του οποίου παραμένεις πιστός. Είναι λυπηρό να αποχωρείς από το κόμμα του οποίου υπήρξες ιδρυτικό μέλος. 
Αλλά το κόμμα αυτό έχει ακυρωθεί. Οι συλλογικές του αποφάσεις και διακηρύξεις ξεχάστηκαν, τα πολιτικά του όργανα καλούνται απλά να επικυρώσουν αποφάσεις που έχουν ληφθεί από άλλα κέντρα και τα μέλη του δεν έχουν την δυνατότητα παρέμβασης ούτε σε ένα συνέδριο. Συνέδριο που αποφασίστηκε, που εξαγγέλθηκε, αλλά δεν θα γίνει ποτέ.

Ένα κόμμα πρότυπο για όλη την ευρωπαϊκή αριστερά, ένα κόμμα ριζοσπαστικό, σήμερα αδυνατεί να υπερασπιστεί τον γραμματέα, τα στελέχη και τα μέλη του. Το κόμμα που έκανε την αριστερά κυβέρνηση, είναι σήμερα υποχρεωμένο να ακούει μέλος της κυβέρνησης να μιλά για την «αριστερά του τίποτα» και να συκοφαντεί την νεολαία του, χωρίς να μπορεί να αντιδράσει.

Το δίπολο «κόμμα αριστερό, ριζοσπαστικό και ακυρωμένο» από τη μία μεριά, «κυβέρνηση μνημονιακή» από την άλλη, μπορεί να βολεύει και να χωρά τους οπαδούς της τέχνης του εφικτού, αλλά όχι εμένα.

Δεν με χωρά το ξόδεμα της μεγαλύτερης κοινοβουλευτικής νίκης της αριστεράς σε όλη την Ευρώπη, μόλις μέσα σε έξι μήνες. 

Ούτε το ξόδεμα του 62% ΟΧΙ του ελληνικού λαού – κόντρα σε ένα τεράστιο πολιτικό, μιντιακό και τραπεζικό πραξικόπημα – μόλις σε μία ώρα. 

Δεν με χωρά ο αταξικός-ουδέτερος λόγος, η υιοθέτηση της επιχειρηματολογίας και της φρασεολογίας των προηγούμενων, η τήρηση των γραφών του μνημονίου. 

Ούτε ως τακτική κίνηση, ούτε ως αποτέλεσμα εκβιασμών, ούτε ως στρατηγική επιλογή.

Είμαι στην αριστερά πάνω από τρεις δεκαετίες. Τα τελευταία οκτώ χρόνια υπήρξα συνεργάτης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. 

Επέλεξα αυτά τα τελευταία χρόνια να μην τοποθετούμαι δημόσια. Στις 20 Φλεβάρη διατύπωσα τις ενστάσεις μου και τις επιφυλάξεις μου. 

Στα μέσα του καλοκαιριού, δήλωσα ότι το νέο πολιτικό σχέδιο της κυβέρνησης με βρίσκει αντίθετο και υπέβαλλα γραπτώς την παραίτησή μου από την Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού. 

Ανέλαβα την προσωπική και πολιτική ευθύνη που μου αναλογεί, για όσα δεν έκανα, για όσα δεν είπα, για όσα δεν μπόρεσα να αποτρέψω.


Μετά από την προκήρυξη των εκλογών, δεν έχω άλλη επιλογή από τη δημόσια έκφραση της πολιτικής διαφωνίας μου. Η προκήρυξη των εκλογών δεν είναι τίποτε άλλο, παρά μία κίνηση εκκαθάρισης της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας και του κόμματος. Δεν είναι τίποτα άλλο παρά η κατασκευή του απαραίτητου εσωτερικού εχθρού. 

Δεν είναι τίποτε άλλο, παρά το τελευταίο κεφάλαιο του σεναρίου διάσπασης του κόμματος. 

Σενάριο που άκουγα ένα χρόνο τώρα από τους πολιτικούς διακινητές της βίαιης ωρίμανσης, της διαχείρισης και της κυβερνησιμότητας, αλλά δεν πίστευα ότι θα το δω να υλοποιείται. 

Διανθισμένο μάλιστα από απαράδεκτες και χυδαίες προσωπικές επιθέσεις, αδιανόητους χαρακτηρισμούς και συκοφαντίες εις βάρος συντρόφων και συντροφισσών που πορεύομαι μαζί τους δεκαετίες.

Ναι. Ζούμε στιγμές κρίσιμες και ιστορικές. Και πάλι την τελευταία λέξη και σφραγίδα θα βάλει ο ελληνικός λαός. Ο καθένας και η καθεμιά, απλά επιλέγουν με ποιου κειμένου τις λέξεις θα ταυτιστούν.

Αποχωρώ από το κόμμα. Πολιτικά θα στηρίξω, με όσες δυνάμεις μου έχουν απομείνει, τους συντρόφους και τις συντρόφισσες που παραμένουν πιστοί και πιστές στον ΣΥΡΙΖΑ των μελών και των κινημάτων, στις συλλογικές αποφάσεις, το πρόγραμμα και την εκλογική διακήρυξη του”.


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 31 August 2015 | 7:41 pm


Κύκλωμα Μυκόνου: Διάλογοι-«φωτιά» -Ο Αραβας που ζητούσε 4 γυναίκες και ο γκέι πολιτικός [διάλογοι]Αυτή είναι η Ελλάδα... έτσι την κατήντησαν οι ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΕΣ, προκειμένου να την διαλύσουν... και δεν είναι συνωμοσιολογικό...
ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ!

Κατάντησαν την Πατρίδα μας,  ένα χαμαιτυπείο, με πορνίδια που ξεπουλιούνται, με ναρκωτικά, με πολιτικούς ντιγκιντάγκες... κι η ανηθικότητα να κτυπάει κόκκινο... σαν το αίμα της Ελλάδας που ρέει χρόνια τώρα...

Γιατί θαρρείς 40 χρόνια τώρα, σου διέλυσαν τον κοινωνικό ιστό, με τις life style  εκπομπές στην τηλεόραση;

Γιατί θαρρείς, πως σου διέλυσαν την ΠΑΙΔΕΙΑ, με τα ανθελληνικά νεοταξιτικα προτυπα που πρέβαλαν;

Γιατί  θαρρείς, πως σου διέλυσαν την Δικαιοσύνη, με επίορκους, ανώμαλους και μασσόνους δικαστές;

Γιατί θαρρείς πως σου διέλυσαν την Ορθοδοξία, με ανώμαλους και νεοταξίτες - οικουμενιστές μητροπολίτες;

Γιατί θαρρείς πως διέλυσαν τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, τοποθετώντας ηγεσίες με... ποδίτσες ΜΑΣΣΟΝΙΚΕΣ - ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΕΣ;

Γιατί θαρρείς πως σε δελέασαν με τραπεζικό ψεύτικο χρήμα;

Γιατί θαρρείς πως προμοτάρουν πολιτικούς στο "ελληνικό" ΚΥΝΟΒΟΥΛΙΟ, με... ανώμαλα βίτσια;

Γιατί θαρρείς πως σου διέλυσαν το μυαλό με την προπαγάνδα τους, από ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ;

ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΟΥΝ! 
ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΤΥΧΑΝ!

Αν όλα αυτά, δεν γίνουν μπουρλοτο, έχουμε τελειώσει...!


Καλλιόπη Σουφλή
Κύκλωμα Μυκόνου: Διάλογοι-«φωτιά» -Ο Αραβας που ζητούσε 4 γυναίκες και ο γκέι πολιτικός [διάλογοι]

Τριγμούς προκαλούν τα όσα έρχονται στο φως για το κύκλωμα της Μυκόνου που αναλάμβανε να καλύψει τα πανάκριβα γούστα των πλούσιων τουριστών του νησιού σε ναρκωτικά και οργιώδη σεξουαλικά πάρτι. 

Η έρευνα της Δίωξης Ναρκωτικών για το περίφημο αυτό κύκλωμα διήρκεσε κάτι παραπάνω από τρεις μήνες, από τις αρχές του καλοκαιριού, όταν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ξεκίνησαν τις έρευνές τους στη Μύκονο βάσει πληροφοριών για διακίνηση κοκαΐνης και μεθαμφεταμινών σε συγκεκριμένα μπαρ. 

Σε πρώτη φάση τέθηκαν υπό παρακολούθηση και παγιδεύτηκαν τηλέφωνα ατόμων που αποτελούσαν τα «βαποράκια» του κυκλώματος και έτσι, σιγά-σιγά, έφθασε να ξετυλίγεται το κουβάρι της περίεργης αυτής υπόθεσης.

Bάσει της δικογραφίας που μεταβιβάστηκε στις εισαγγελικές Αρχές, στο κύκλωμα φέρονται να εμπλέκονται
τρεις Ελληνες. 

Ο 33χρονος Ιωάννης Θ. ήταν ύποπτος για διακίνηση ναρκωτικών στο νησί και μάλιστα το 2007 είχε επιτεθεί με άλλα άτομα στους αστυνομικούς που τον παρακολουθούσαν. Το 2008 προσελήφθη στο Λιμενικό, όμως έναν χρόνο αργότερα συνελήφθη με ναρκωτικά και αποτάχθηκε.

Ο 34χρονος γυμναστής Ιορδάνης Β. είχε εμπλακεί στη μεγάλη ληστεία υποκαταστήματος τράπεζας στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», όμως τελικά απαλλάχθηκε για την υπόθεση αυτή.

Ο Νίκος Σ. είναι επίσης 33 χρονών, ιδιωτικός υπάλληλος, και είναι ο μόνος που αφέθηκε ελεύθερος από τον ανακριτή. 

Οι τρεις κατηγορούμενοι χρησιμοποιούσαν ως κέντρο της «κρυφής» επιχείρησής τους το γραφείο εξυπηρέτησης τουριστών που είχαν. Ετσι, εκτός από τα σκάφη και τα δωμάτια ξενοδοχείων, «έκλειναν» για τους πελάτες τους μόνιμα ρεζερβέ τραπέζια σε κέντρα διασκέδασης, προνομιακές ξαπλώστρες στις κοσμοπολίτικες παραλίες, αλλά και γυναίκες και ναρκωτικά. Διοργάνωναν δηλαδή για αυτούς οργιώδη πάρτι. 

Τι άκουσε ο κοριός της ΕΛ.ΑΣ. 

Το κύκλωμα της Μυκόνου χρησιομοποιούσε πλήθος κωδικών ονομασιών προκειμένου να κάνει τις δουλειές του, όπως «φίλη», «Τσάρλι», «κόκορας», «κυρία», «φούρνος» (ήταν το μέρος που κρύβονταν τα ναρκωτικά), «σπανακόπιτα» (η κάνναβη) και «μανιταρόπιτα» (η μεθαμφεταμίνη).
 • Πάρτι Αραβα με 4 κοπέλες 
-Ο Άραβας θα μπορούσε να κρατήσει τις κοπέλες και να κάνει ό,τι γουστάρει;
-Λοιπόν, έχω τα λεφτά, έχω πληρωθεί για αυτό το πράγμα, κατάλαβες;
-Ναι.
-Θα είναι όλο το βράδυ εκεί και θα κάνουν ό,τι γουστάρουν,  θέλουμε πέντε χιλιάρικα, την ίδια τιμή που είπες και εσύ και μπορούν να μείνουν όλο το βράδυ και θα τις γυρίσει το πρωί με καράβι. Αλλά είναι για αύριο, αυτός έρχεται αύριο με ιδιωτικό τζετ.
-Κατάλαβα, απλά θέλεις με λίγα λόγια ουσιαστικά παρέα, όλη την ημέρα ή όλο το βράδυ;
-Ίσως κάνει after party και μου είχε ζητήσει νομίζω δύο λεσβίες και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο.
-Μπράβο ναι, αυτός, τώρα θυμάμαι, τέσσερις γυναίκες και δύο λεσβίες.

 • Ελληνας επιχειρηματίας: Θέλω μία με πολύ μεγάλα β@@@ά 
Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», στη δικογραφία υπάρχει ακόμη ένας διάλογος που αφορά σε «κράτηση» για Έλληνα επιχειρηματία:
-Δώσε μου δύο λεπτά να σου στείλω κι άλλες φωτογραφίες γιατί είμαι στο δρόμο και δεν έχω μπαταρία. Φτάνω στο σπίτι σε πέντε λεπτά. Αυτή είναι μία φωτογραφία. Οι πολλές;
-Όχι, σου έχω στείλει δύο και σου στέλνω και άλλες τώρα.
-Κοίτα να δεις, μήπως έχει κάποια με μεγάλα β.....ά; Αυτό με ενδιαφέρει, αυτό ζητάει ο πελάτης. Αυτές σε τι τιμές είναι ρε συ για μία ώρα;
-Άλλες είναι πεντέμιση, άλλες είναι επτάμιση, τώρα έχει τις πιο ακριβές εδώ. Τύπου μοντελάκια γιατί αυτές τώρα δουλεύουν πιο πολύ. Γιατί δεν θα σου πω ψέματα, οι πελάτες που τις παίρνουν αυτές είναι συνήθως ξένοι, Σαουδάραβες. Καλώς ή κακώς οι τιμές αυτές δεν είναι για Έλληνες.
-Ξέρω αυτές στην Αθήνα είναι του κατοστάρικου και πάνε εκεί και τα παίρνουν χοντρά.
-Ναι καμία σχέση τα νούμερα. Στη Μύκονο, οι τιμές είναι 2 ή 3 φορές πάνω.
-Σε παρακαλώ όμως, πολύ μεγάλα β....ά και όσο πιο σύντομα μπορείς.
-Τέλεια.


Στη συνέχεια ο εγκέφαλος της σπείρας μιλάει με συνεργάτη του προσπαθώντας να βρει την κατάλληλη γυναίκα για τον πλούσιο Ελληνα παντρεμένο. 
Τον διάλογο αποκαλύπτει το «Πρώτο Θέμα»: 

- «Να σου πω, η Ειρήνη είναι κλεισμένη σήμερα;».
- «Δεν είναι εδώ, έφυγε».
- «Α, ρε πούστη μου, γιατί μου ζήτησε μεγάλα βυζιά».
- «Η Αναστασία έχει πολύ μεγάλα βυζιά ρε».
- «Αυτή η μελαχρινή ε;».
- «Αυτή, ναι, τρομερό. Βυζάρα πιο μεγάλη και από της τέτοιας».
- «Οκέι. Αυτή είναι ίδια τιμή; Επτά;».
- «Ναι. Ελα γεια...».

 • Η ταρίφα για τα ερωτικά ραντεβού 
Ο φερόμενος ως επικεφαλής της ομάδας της Μυκόνου, μεσολαβεί προκειμένου να κλείσει «ερωτικά ραντεβού» μεταξύ χορευτριών και Ελλήνων ή ξένων τουριστών του νησιού. Για ραντεβού που διαρκεί μία ώρα, ο επικεφαλής ορίζει 100 ευρώ την ταρίφα για τη διαμεσολάβηση και 600 ευρώ για την κοπέλα.
«Είναι 600 ευρώ η ώρα», αναφέρει σε Έλληνα επισκέπτη της Μυκόνου. Όταν κλείνει τη συμφωνία, παίρνει έναν άλλο συνεργάτη για να του πει ότι έκλεισε το ραντεβού, επισημαίνοντας στο τέλος: «Βάλε και άλλα 100 για εμένα».
 • Η πρώην εστεμμένη και η κόκα
Σε μια συνομιλία ο «κοριός» συνέλαβε τον 34χρονο εγκέφαλο σε εύθυμη κατάσταση μετά από χρήση κόκας μαζί με πρώην εστεμμένη. 
- «Ελα, Μπούμπη».
- «Το υπερ-χάι είναι εδώ. Αν δεν είσαι εδώ απόψε είναι σαν να μην είσαι στη Μύκονο. Ελα να σου φύγει ο κ…».
- «Να ’ρθω χύμα; Να ’ρθουμε χύμα; Θα μας φτιάξεις;».
- «Ελα, έλα, μόλις ήπια μια γραμμή με Ε.. Με Ε.. (σ.σ.: αναφέρει το επώνυμό της) μαζί».
- «…. (αναφέρει το επώνυμο)».
- «Για να δεις ο φίλος σου τι μπάλα παίζει».
- «Η Ε... είναι φίλη του φίλου μου ρε. Εδώ είναι; Τι λες;».
- «Ελάτε, ρε μαλάκα, σου λέω. Είναι όλοι εδώ. Ελα από δω για ποτό, μην είσαι μαλάκας».
- «Ερχόμαστε».
- «Θα τα φτιάξω εγώ».
- «Είμαστε “Balthazar” ρε, τρώμε. Τρώμε και ερχόμαστε».
- «Τέλειωνε. Ετσι μπράβο, έτσι, έλα».
- «Γεια, γεια, γεια, γεια...».

 • 300.000 ευρώ σε ένα μήνα από την πώληση ναρκωτικών 
Από τη μεθαμφεταμίνη και την κοκαΐνη, ο τζίρος της σπείρας της Μυκόνου υπολογίζεται, ότι σε έναν μήνα εργασία, αγγίζει τα 300.000 ευρώ, καθώς κάθε γραμμάριο πωλείται προς 120 ευρώ.
Από τις 15 Ιουλίου έως και τις 20 Αυγούστου, τα μέλη της οργάνωσης είχαν κλείσει συνολικά 46 συμφωνίες πώλησης ναρκωτικών σε τουρίστες της Μυκόνου

Χρησιμοποιώντας ένα αυτοκίνητο SMART, αλλά και ενοικιαζόμενες μηχανές παρέδιδαν κοκαΐνη, μεθαμφεταμίνη και κάνναβη σε όλα τα σημεία του νησιού, χρεώνοντας έξτρα ποσά εάν η περιοχή ήταν απομακρυσμένη.


Χαρακτηριστική είναι και η συνομιλία μέλους του κυκλώματος για πώληση ναρκωτικών, σε κάποιον που αποκαλεί ηθοποιό. Για λόγους ασφαλείας δεν αποκαλύπτει το όνομά του και ο ηθοποιός τού ζητάει τρεις «κοτόπιτες». Με τη σειρά του τού λέει ότι είναι μακριά το σημείο που βρίσκεται για να μεταφέρει μόνο τρία γραμμάρια κοκαΐνης όμως ο ηθοποιός τον παρακαλά κι έτσι τον αναγκάζει να καλέσει έναν συνεργάτη του. Το τηλεφώνημά του σε άλλο μέλος της ομάδας έχει ως εξής:
- «Λέγε».
- «Με πήρε ο ηθοποιός».
- «Ναι».
- «Απλά θέλει εκεί στο μέρος του. Δεν μπορεί να φύγει από εκεί».
- «Ε, ωραία και τι θες να κάνω, να πάω μέχρι εκεί;».
- «Του είπα ότι έχει μίνιμουμ και μου είπε ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα».
- «Ωραία, τι είπε;».
- «Πώς να σ' το πω τώρα ρε μαλάκα;».
- «Τι θες να μου πεις; Γ… με, ρε μαλάκα, πες το!».
- «Θα σου πω τώρα».
- «Τυρόπιτες, κοτόπιτες;».
- «Ναι άκου... Αύριο».
- «Σπανακόπιτες;».
- «Δεν έχει φούρνο εκεί κοντά».
- «Ναι».
- «Ε, θέλει τρεις κοτόπιτες».


Ο γκέι πολιτικός και τα κεράσματα

Ο κοριός της ΕΛ.ΑΣ. το διάστημα των παρακολουθήσεων άκουσε πολλά στο Νησί των Ανέμων. Και αν κάποια από αυτά που κατέγραψε δεν έχουν ποινικό ενδιαφέρον (εξού και δίπλα τους υπάρχει η επισήμανση από την αστυνομία «Αδιάφορο»), είναι χαρακτηριστικά του τι συμβαίνει τις αυγουστιάτικες νύχτες στη Μύκονο. 

Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», σε μια σειρά sms που κατέγραψε ο σούπερ κοριός στις 6 Αυγούστου και συγκεκριμένα λίγα λεπτά πριν από τις 5 τα ξημερώματα, ο 34χρονος που φέρεται ως εγκέφαλος της ομάδας δέχεται μηνύματα από έναν φίλο του που βρίσκεται σε γνωστό μπαρ και διασκεδάζει παρέα όπως φαίνεται με επώνυμους Αθηναίους. 
Το πρώτο μήνυμα αναφέρει: «Θέλει να τον πηδήξω ο …» (σ.σ.: αναφέρει το όνομα και το επώνυμο ενός πολιτικού που συνηθίζει να περνά τα καλοκαίρια του στο Νησί των Ανέμων).

Στο δεύτερο μήνυμα ο φίλος του «εγκέφαλου» αναφέρει ότι έχει πλέον ωριμάσει και απλώς θα πιει μια βότκα. Για να συμπληρώσει: «Να δώσω πίπα στον … (σ.σ.: αναφέρει το όνομα του πολιτικού) για να μας κεράσει ένα μπουκάλι;».


 Τελικά η επικοινωνία συνεχίστηκε με κωδικοποιημένα sms που δύσκολα κάποιος εκτός κυκλώματος μπορεί να βγάλει άκρη...Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 31 August 2015 | 7:31 pm


Πάνο Καμμένε κορόιδεψες τους στρατιωτικούς


 κάτι “τσακάλια” του περιβάλλοντος σου φρόντισαν να κοροϊδέψουν ακόμα περισσότερο τους στρατιωτικούς, τάζοντας τους ότι θα μεσολαβήσουν να τους συναντήσεις. 

Αυτόκλητοι μεσολαβητές ξεπήδησαν από την ανυπαρξία τους και υποσχέθηκαν διαμεσολάβηση. 
Ήταν όμως ΟΛΑ ψέματα. 
Και καταλαβαίνεις ποιον εξέθεσαν;;; 


Πάνο Καμμένε, τους χαμηλόβαθμους στρατιωτικούς, δεν τους άκουσες  ποτέ...
Είναι που δεν σ' άφηνε να σηκωθείς από τα 4 το αφεντικό σου... ο ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΜΟΣ!

Καλλιόπη Σουφλή
Υπουργέ μου, 

Νιώθω την ανάγκη να σου στείλω αυτή την επιστολή, έτσι σαν αποχαιρετισμό.

Νιώθω την ανάγκη να σου πω μερικά πράγματα που έχω στο μυαλό εδώ και καιρό και κάποια άλλα που έχω στην.. καρδιά. 

Ποτέ δεν συμφώνησα με αυτούς που προσπαθώντας να σε μειώσουν, σε αποκαλούσαν “ψεκασμένο”. 

Ποτέ δεν συμφώνησα με κανέναν μειωτικό χαρακτηρισμό που προσπαθούσαν να σου κολλήσουν οι εχθροί σου. 

Πίστευα πως είσαι ένας έξυπνος πολιτικός, με στόχους και με διάθεση προσφοράς… ειδικά για τις Ένοπλες Δυνάμεις, που όπως ακουγόταν και γραφόταν χρόνια, ήταν ο διακαής σου πόθος. 

Κι αν “εισιτήριο” σου για τη συμμετοχή στην κυβέρνηση υπήρξε το σποτάκι των ΑΝ.ΕΛ. με το τρένο, αυτό που έκανε τους στρατιωτικούς να σε βάλουν στην καρδιά τους ήταν αρχικά μία σου δήλωση.

Αλήθεια, τη θυμάσαι;;;

 “Θέλω να στείλω ξεκάθαρα το μήνυμα, ότι προϋπόθεση για να συμμετέχουν οι ΑΝ.ΕΛ. σε μια κυβέρνηση Εθνικής συνεννόησης ή σε μια κυβέρνηση συνεργασίας ή σε μια κυβέρνηση Εθνικής ενότητας, είναι ότι θα εφαρμοστεί ΆΜΕΣΑ, η απόφαση του ΣτΕ για την επαναφορά των μισθών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας…”. 

Ναι Υπουργέ μου. 
Έτσι είχες πει. 
Βέβαια τη θέση στην κυβέρνηση την πήρες, συμμετείχες σε αυτή, αλλά την “προϋπόθεση” που έθεσες, την ξέχασες. 

Βέβαια για να μη σε αδικήσω, συχνά-πυκνά το ανέφερες το θέμα. 

Το ανέφερες όμως μόνο αλλά επί της ουσίας…
το ξέχασες. 

Η αλήθεια είναι πως η παρουσία σου στο Υπουργείο στην αρχή μας γέμισε αισιοδοξία.

Όχι φυσικά γιατί περιμέναμε τα λεφτά του ΣτΕ, αλλά γιατί πιστεύαμε ότι ακόμα κι αν δεν υπήρχαν τα χρήματα, υπήρχαν τόσο άλλα πράγματα που μπορούσες να κάνεις και δεν θα σου κόστιζαν ούτε ΕΝΑ ευρώ. 

Επτά μήνες ήσουν στην ηγεσία και δεν έκανες απολύτως ΤΙΠΟΤΑ. 

Άδεια Ανατροφής Τέκνου, Συνυπηρέτηση Στρατιωτικών, Ωράριο Εργασίας, Μεταθέσεις και τόσα άλλα θέματα μέριμνας προσωπικού,φάνηκε πως ούτε σε άγγιξαν. 

Πόσο θα σου κόστιζαν νομίζεις; 
Εντελώς τίποτα! 
Μηδενικό κόστος για τον προυπολογισμό… απίστευτη ανακούφιση στο προσωπικό σου. 
Δεν έκανες ΤΙΠΟΤΑ όμως. 

Έχω και άλλη πικρία όμως Υπουργέ μου. Μαθαίνω πως από την αρχή οι στρατιωτικοί προσπάθησαν να σε συναντήσουν. Όχι για να φωτογραφηθούν μαζί σου!

Για να σου καταθέσουν τα προβλήματα τους, να σε ενημερώσουν για πράγματα που δεν γνωρίζεις και να σου παρουσιάσουν λύσεις και προτάσεις. Κι εκεί όμως έδειξες πρόσωπο που δεν περίμεναν. 

Πέταξες στα σκουπίδια κάθε πρόταση τους και αρνήθηκες καν να απαντήσεις στα αιτήματα τους για συνάντηση. 

Βέβαια κάτι “τσακάλια” του περιβάλλοντος σου φρόντισαν να κοροϊδέψουν ακόμα περισσότερο τους στρατιωτικούς, τάζοντας τους ότι θα μεσολαβήσουν να τους συναντήσεις. 

Αυτόκλητοι μεσολαβητές ξεπήδησαν από την ανυπαρξία τους και υποσχέθηκαν διαμεσολάβηση. 
Ήταν όμως ΟΛΑ ψέματα. 
Και καταλαβαίνεις ποιον εξέθεσαν;;; 

Τέλος μαθαίνω πως προκειμένου να σε συναντήσουν, οι φουκαράδες οι στρατιωτικοί απευθύνθηκαν σε βουλευτές και υπουργούς σου, μήπως και αυτοί σε πείσουν για μια συνάντηση.

Δε βαριέσαι… παχιά λόγια κι αυτά. 

Υπουργέ μου, έκανες όμως και άλλα λάθη. 

Μάζεψες τριγύρω σού ανθρώπους που δεν έπρεπε. Ανθρώπους που δεν κάνουν για τη δουλειά που τους πήρες. 

Υπουργέ μου, δεν μαθαίνεις το στρατό από χαρτογιακάδες. 

Δεν μαθαίνεις τον στρατό και τα προβλήματα του από επαγγελματίες πολιτικάντηδες. 

Αν θέλεις να μάθεις πραγματικά το στράτευμα, πρέπει να απευθυνθείς σε αυτούς που υπηρετούν σε αυτό. 
Όχι σε καρεκλοκένταυρους που στο τέλος θα σε προδώσουν… όπως και το έκαναν. 

Το βλέπεις νομίζω. 
Νομίζω πως έπαιξες και έχασες!

Νομίζω πως τώρα είναι αργά. Κι αν θέλεις και μια προσωπική εκτίμηση, ποτέ ξανά δεν θα σου δοθεί η ευκαιρία να κάνεις αυτά που έπρεπε. 

Νομίζω πως μπορεί να πραγματοποίησες το όνειρο σου για αυτή τη θέση, αλλά ίσως αυτό να ήταν και το πολιτικό “βατερλό” σου. 

Κανείς δεν θα θυμάται να εκατοντάδες αρνιά που έψησες το Πάσχα, ούτε τους χορούς και τα πανηγύρια που στήθηκαν στην παρέλαση. 

Όλοι όμως θυμούνται, σχολιάζουν και σε κρίνουν από αυτά που είπες και δεν έκανες.

Υπουργέ μου, αδίκησες τον εαυτό σου… αδίκησες όμως και τους στρατιωτικούς!

Κ.Δ.
Μέλος Ε.Σ.ΠΕ.Κ.Μακεδονίας


Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 31 August 2015 | 7:11 pm


ΜΟΝΟ ΣΤΟ SCOTTISH-THKAME : "ΣΤΑ ΚΕΡΑΜΙΔΙΑ" ΠΟΛΛΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΩΝ ΑΝΕΛ ΜΕ ΤΟΝ ΧΑΪΚΑΛΗ - ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΜΜΕΝΟ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΒΕΙ ΣΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ


 Τα χαρακώματα, θέλουν ΑΝΤΡΕΣ... όχι προσκυνημένους στα 4!

Γι αυτό κι ο λαός, θα σας ρίξει στα χαντάκια, στις εκλογές που έρχονται... και μετά θα σας σκεπάσει με χώμα για να σαπίσετε!

ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ!

Καλλιόπη Σουφλή

ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΗ "ΚΑΥΤΗ ΠΑΤΑΤΑ"
 
Στα χαρακώματα βρίσκονται με τον Παύλο Χαϊκάλη όπως πληροφορούμαστε πολλοί βουλευτές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
Κι αυτό γιατί μια τέτοια σοβαρή υπόθεση όπως μιας εξωχώριας εταιρίας εκτός του ότι καθρεφτίζεται στα ποσοστά του κόμματος, θέτει και ζήτημα πολιτικής ηθικής.

Ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος δεν παύει σε κάθε του τηλεοπτική εμφάνιση να τα...χώνει στον πρώην υπουργό και βουλευτή των ΑΝΕΛ, ενώ αποστάσεις φαίνεται να παίρνει και ο Νίκος Νικολόπουλος.Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 31 August 2015 | 7:01 pm


ΤΩΡΑ – ΒΟΜΒΕΣ από ΖΩΗ: “Ύποπτος ο ρόλος του Παυλόπουλου Ο Τσίπρας δεν ήθελε να αποφύγει το μνημόνιο!

Το Μαξίμου “κάλυψε”…Στουρνάρα

 

Ο ρόλος του Παυλόπουλου, δεν ήταν απλά ΥΠΟΠΤΟΣ, Ζωή...

ΗΤΑΝ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΙΚΟΣ!

Εμείς το ξέραμε... εσύ, δεν το ήξερες;

ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΦΥΠΝΙΣΤΕΙ Ο ΛΑΟΣ, ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΡΕΙ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ;;;

Καλλιόπη Σουφλή


zoi

Βόμβες από την Ζωή Κωνσταντοπούλου στη συνέντευξη Τύπου:


Ο ρόλος του Παυλόπουλου

Για τον Προκόπη Παυλόπουλο δήλωσε πως
πρέπει να διελευκανθεί ο ρόλος του γιατί μετά την πρώτη ψήφιση των προαπαιτούμενων, προσπάθησε να τον παρακάμψει.

Το Μαξίμου…έσωσε τον Στουρνάρα

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατηγόρησε ευθέως το Μαξίμου πως μπλόκαρε την εξέταση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, ενώ ζήτησε εξηγήσεις ξανά από τον κ. Φλαμπουράρη γιατί της ζήτησε να μην πιέζει τον Γιάννη Στουρνάρα.

Ο Τσίπρας δεν ήθελε να αποφύγει το μνημόνιο

Δήλωσε πως ο κ. Τσίπρας δεν έκανε ότι μπορούσε για να αποφύγει το Μνημόνιο λέγοντας πως δεν χρησιμοποίησαν τα εργαλεία για το χρέος και το πόρισμα για τις γερμανικές αποζημιώσεις. Σημείωσε πως τελικά δεν έκαναν ότι μπορούσαν.

 
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 31 August 2015 | 6:21 pm


Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΜΑΣ ΣΥΝΟΡΩΝ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ Η ΜΠΕΝΑΚΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕ.
Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ  που “προφήτευε” η Σιωνίστρια Άννα Ψαρούδα Μπενάκη, με την ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΜΑΣ ΣΥΝΟΡΩΝ είναι γεγονός. 

Το Ελληνικό ΑΙΓΑΙΟ και τα ΝΗΣΙΑ μας τα έδωσαν στην Τουρκία, με υπογραφές ΜΥΣΤΙΚΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ και ΚΡΥΦΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.


ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΤΑ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.   

ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΗΝ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ.

 Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΜΑΣ ΣΥΝΟΡΩΝ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ Η ΜΠΕΝΑΚΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕ. ΚΑΙ Ο "ΕΛΛΗΝΙΟΣ" (;;;) ΣΤΡΑΤΟΣ, ΚΟΙΜΑΤΑΙ1
ΚΙ ΕΜΕΙΣ, Ο "ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ" (;;;) ΛΑΟΣ, ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ! 
ΚΑΙ ΟΙ "ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ" (;;;) ΘΕΣΜΟΙ, ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ;;;

Καλλιόπη Σουφλή 
Γράφει ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος

          Οι  Έλληνες  στην ιστορία μας έχουμε γράψει χρυσές σελίδες, αλλά και μαύρες. Αυτές τι μαύρες σελίδες.  τις έγραφαν πάντα οι προδοσίες των κυβερνώντων, από το 1922 μέχρι και το 1974, όταν και χάναμε συνεχώς εδάφη και Έλληνες. Και μία τέτοια μεγάλη προδοσία, περνάει ο Ελληνισμός σήμερα.
          
 Όλες οι προδοσίες στο παρελθόν αιματοκύλισαν τον Ελληνισμό και αν αυτά τα ξεχάσαμε και έχουμε εμπιστευθεί πάλι τους προδότες,  τότε δυστυχώς  η ιστορία θα είναι αμείλικτη μαζί μας.

          Γιατί αν παλαιότερα τις  προδοσίες τις έκρυβαν ,  μετά το 2010,   έγιναν απόλυτα φανερές, αφού η Αντισυνταγματικότητα, η παρανομία, η ψευτιά και η εξαπάτηση του λαού, γινόταν απροκάλυπτα, πέρα και έξω από κάθε λογική.

Και όλα τα νομοθετήματα που φτωχοποιούσαν  τις επόμενες γενεές των Ελλήνων και παρέδιδαν μέχρι και την εθνική κυριαρχία, τα ψήφιζαν με την ίδια ευκολία που έτρωγαν τα καρότα.

          Έκαναν μέχρι και Πραξικόπημα και ακύρωσαν το Πολίτευμα της χώρας, αφού δεν σεβάστηκαν το Δημοψήφισμα  και το “ΟΧΙ” του λαού το έκαναν μόνοι τους “ΝΑΙ”.

          Αυτά έγιναν από την πολιτική ηγεσία, αλλά και η Στρατιωτική ηγεσία από την μεριά της έχει παραδώσει το Αιγαίο στους Τούρκους και δεν υπερασπίζεται τίποτα από την εθνική μας κυριαρχία.  

Όλα αυτά δεν είναι πλέον ενδείξεις. Είναι  αποδείξεις εσχάτης προδοσίας της πατρίδος  και είναι φανερό δυστυχώς, πως και πάλι το αιματοκύλισμα του Ελληνισμού θα είναι αναπόφευκτο, αφού εκεί οδηγούν όλες οι προδοσίες.

          ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΛΕΟΝ  ΔΕΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ  ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ...


          Αν κάποτε είμαστε  υπερήφανοι για τις ένοπλες δυνάμεις μας, σήμερα μας κοιμίζουν με τα νούμερα και τις ασκήσεις, γιατί στην πραγματικότητα, δυστυχώς και οι ένοπλες δυνάμεις συμμετέχουν στην προδοσία της Ελλάδος. 

          Οι διαταγές βλέπετε είναι: “παραδώστε την πατρίδα στους Τούρκους”.

          Γιατί αν η ανοχή τους, στην καταπάτηση του Συντάγματος και του Πολιτεύματος από τους προδότες πολιτικούς  είναι ένδειξη,  το ότι έχουν  παραδώσει τα εθνικά σύνορα της χώρας και δεν υπερασπίζονται  τα εδάφη της πατρίδος, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ.

          Με απλά λόγια  και η  πολιτική και η στρατιωτική μας ηγεσία, προδίδουν την πατρίδα και την παραδίδουν πάλι στο αιματοκύλισμα, όπως έκαναν το 1922 και το 1974. Και τότε χάσαμε εδάφη και μειώθηκαν τα σύνορα μας. Και πάλι στην μείωση των συνόρων οδηγούν την χώρα  και πάλι στους Τούρκους θέλουν να τα δώσουν.

         ΤΗΝ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΤΗΝ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ  ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΤΟΥ 2013.

           Τα σενάρια και τα σχέδια που μιλούν για τον διαμελισμό της Ελλάδος και την μείωση των συνόρων μας, σίγουρα τα έχουμε ακούσει και δεν είναι δικά μου. Έφθασαν σε σημείο, να τα προαναγγέλει και πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, στην ορκωμοσία  προέδρου της Δημοκρατίας. Τα θυμάστε. Άννα Μπενάκη σε Κάρολο Παπούλια στις 8/2/2005.  https://www.youtube.com/watch?v=AMwpBzdzo_M
Μέχρι εκεί έφθασε η αναίδεια και το θράσος των Εβραιοσιωνιστών. Να μας λένε κατάμουτρα τα δολοφονικά σχέδια που ετοιμάζουν για την πατρίδα μας. Αλλά βλέπετε ήξεραν πως δεν θα αντιδράσει κανένας, αφού όλοι τους ακόμα και ο στρατός, συμμετέχουν στην προδοσία.

Υπάρχει όμως κάτι που δεν μας έλεγαν. Και αυτό είναι ο τρόπος με τον οποίο θα μειωθούν τα Εθνικά σύνορα και θα περιοριστεί η Εθνική Κυριαρχία. Και αυτό θα γινόταν πρώτα με την ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΔΑΦΩΝ.  Και φυσικά κρυφά από τους Έλληνες.

Μέχρι σήμερα, για να συμβεί μείωση Εθνικών συνόρων οποιουδήποτε κράτους, έπρεπε να υπάρξει πόλεμος. Η Μπενάκη όμως δεν μιλούσε για πόλεμο, γιατί τον πόλεμο δεν τον γνωρίζεις 10 χρόνια πριν, ούτε γνωρίζεις εκ των προτέρων πως θα τον χάσεις.  Γιατί για να περιοριστούν τα ΔΙΚΑ ΣΟΥ Εθνικά  σύνορα, πρέπει ΕΣΥ ΝΑ ΧΑΣΕΙΣ τον πόλεμο.
Η Μπενάκη λοιπόν το 2005,  ΔΕΝ ΜΙΛΟΥΣΕ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ.
 Η Μπενάκη μιλούσε για μία μεγάλη ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ,  που θα γινόταν με την ΕΚΟΥΣΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ των Εθνικών Συνόρων της Ελλάδος προς τους Τούρκους  γείτονες.
Θα ΠΑΡΑΔΙΔΑΜΕ ΔΗΛΑΔΗ το μισό Αιγαίο με τα Δωδεκάνησα και την Σάμο, Χίο, Λέσβο στους Τούρκους.
Και αυτό θα γίνόταν ΟΧΙ ΜΕ ΠΟΛΕΜΟ,  ΑΛΛΑ ΜΕ ΜΥΣΤΙΚΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΚΑΙ  ..... ΥΠΟΓΡΑΦΗ  από την Ελληνική Κυβέρνηση. Και φυσικά αυτό θα υπογραφόταν ΚΡΥΦΑ από τους Έλληνες.
         
          Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΗΝ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ.

          Ελληνίδες και Έλληνες.

          Σήμερα που διαβάζετε αυτό το αποκαλυπτικό άρθρο, το Αιγαίο έχει ΕΠΙΣΗΜΑ ΔΙΧΟΤΟΜΗΘΕΙ και Ανατολικά από τον 25ο μεσημβρινό, μαζί με την Λέσβο, Χίο, Σάμο και τα Δωδεκάνησα, δεν ανήκει Γεωγραφικά στην Ελλάδα, αλλά στην Τουρκία. 

          ΤΑ ΠΡΟΔΩΣΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ, ΤΕΛΕΙΩΣ ΜΥΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΡΥΦΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.   

Γι’ αυτό και γίνεται τώρα από την Τουρκία  αυτός ο ανεξέλεγκτος εποικισμός των νησιών. 

Και γι’ αυτό οι Ελληνικές αρχές είναι ΑΦΑΝΤΕΣ και έχουν ουσιαστικά εγκαταλείψει τα νησιά στους Τούρκους. Γι’ αυτό και αποβιβάζουν στα νησιά,  τους Μουσουλμάνους εποίκους  τα Τουρκικά πολεμικά πλοία και ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ και καμία Ελληνική αρχή.  

Γι’ αυτό και βολτάρουν ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΑ στις Ελληνικές παραλίες των λουομένων τα σκάφη του Τουρκικού λιμενικού.

Γι’ αυτό αλωνίζουν στο Αιγαίο ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΑ τα Τουρκικά Πολεμικά και γι’ αυτό τα δικά μας, έχουν πάρει διαταγές  να “βάζουν την ουρά στα σκέλια”  και να μην ενοχλούν τους Τούρκους.

Γι’ αυτό κάνουν υπερπτήσεις τα Τουρκικά μαχητικά πάνω από τα νησιά μας και κάνουν διαβήματα και παραπονούνται, όταν τους αναχαιτίζουμε και λένε πως τους αναχαιτίζουμε σε δικό τους εναέριο χώρο. 

Γιατί προσπαθούν σιγά σιγά να μας κάνουν να αποδεχτούμε την ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ του Αιγαίου, που ΥΠΕΓΡΑΨΕ  o Σαμαράς  και έχει ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ η ηγεσία του ΓΕΕΘΑ.
 Γιατί τώρα ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ, τα νησιά είναι Τουρκικά δεν είναι ΕΛΛΗΝΙΚΑ.

Και αφού δεν είναι Ελληνικά, κάνει ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ. Και η Τουρκία τα γεμίζει καθημερινά με μουσουλμάνους, που οι περισσότεροι δεν είναι φτωχοί μετανάστες,  αλλά Τούρκοι,  που έρχονται ΜΕ ΕΠΙΘΕΤΙΚΕΣ ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ για να μείνουν μόνιμα ως έποικοι,  για να αλλάξουν την ισορροπία του πληθυσμού.  Και κάποια στιγμή που μπορεί να αντιδράσουν επιθετικά κάποιοι Έλληνες, ή ακόμα και από προβοκάτσια, ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΠΕΜΒΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΓΙΑ ΝΑ “ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΝ” TOYΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΔΑΦΗ ΤΟΥΣ, από τους “κακούς” Έλληνες.

Ένα τσούρμο από ΠΡΟΔΟΤΕΣ, έδωσαν στα χαρτιά το μισό Αιγαίο στους Τούρκους. Και μην νομίζετε πως αυτό είναι κρυφό. ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ και όταν λέω ΟΛΟΙ εννοώ ΟΛΟΙ.  Από τον ΠΡΟΕΔΡΟ της “Δημοκρατίας”, μέχρι και τον τελευταίο ΒΟΥΛΕΥΤΗ.  Τώρα γιατί το έχουν κάνει ΟΛΟΙ ΓΑΡΓΑΡΑ και δεν το έχει καταγγείλει ΕΝΑΣ μέσα στη ΒΟΥΛΗ, για να το μάθει ο Ελληνικός λαός, να δώσετε εσείς την απάντηση.
Έχω πει πολλές φορές κατά το παρελθόν, πως καμία ΠΡΟΔΟΣΙΑ δεν θα μπορούσε να γίνει στην Ελλάδα από κανέναν, αν ΔΕΝ ΕΒΑΖΕ  “ΠΛΑΤΗ” και δεν ΕΚΑΝΕ “ΜΟΥΓΚΑ” Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ. Γιατί όλοι οι Βουλευτές της Αντιπολίτευσης  γνωρίζουν  τα πάντα και αν θέλουν  ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ  τον λαό.
ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΚΚΑΛΟ.

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΤΙΣ  04/ 03/ 2013

 Το ιστορικό αυτής της ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ξεκινάει πολύ παλιά, γιατί το σχέδιο της διχοτόμησης του Αιγαίου είναι Νατοϊκό και χρονολογείται από το 1974, που αποχώρησε η Ελλάδα (για τα μάτια του κόσμου) από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ,  αλλά σιγά σιγά και με μεθοδεύσεις,  φθάσαμε στην ΥΠΟΓΡΑΦΗ της παράδοσης, στις 04/ 03/ 2013, από την Σαμαρο-Βενιζελική συγκυβέρνηση και από τον τότε πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Από το 1980  ξεκινάει η μεθόδευση της διχοτόμησης του Αιγαίου, αφού η Ελλάδα με ευθύνη της κυβέρνησης Κωνσταντίνου  Καραμανλή, δέχθηκε τότε να επανενταχθεί  στο ΝΑΤΟ, με την “συμφωνία Ρότζερς”  στην ουσία χωρίς ANAΤΟΛΙΚΑ σύνορα.

Από τότε όλες οι κυβερνήσεις που πέρασαν, έβαλαν  από ένα η και περισσότερα στοιχεία που έφερναν όλο και πιο κοντά την ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ. Εδώ θα δείτε τις μεθοδεύσεις της ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ μέχρι το 2009, πριν την κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου.

Ο Γιώργος Παπανδρέου μόλις έβαλε την Ελλάδα στην μέγκενη του ΔΝΤ και έστρεψε όλα τα βλέμματα και την προσοχή του λαού και των ΜΜΕ στο χρέος και στα ελλείμματα,  ξεκίνησε και το σχέδιο ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗΣ του ΑΙΓΑΙΟΥ για να παραδώσει το Ανατολικό Αιγαίο και τα νησιά μας στην Τουρκία. 

Στις 07/01/2011  πηγαίνει εντελώς παράδοξα, αφού δεν αφορά την Ελλάδα,  σε μία συνάντηση “μυστικής διπλωματίας” στο ΕΡΖΕΡΟΥΜ της Τουρκίας,  όπου παρουσία  και της γνωστής  για τα ανθελληνικά της αισθήματα Υπουργού των Εξωτερικών της ΕΕ  Λαίδη Κάθριν Άστον, διεξάγεται  μία συζήτηση, γύρω από τον ΝΕΟΟΘΩΜΑΝΙΣΜΟ.  Εκεί έχει μία εντελώς ιδιωτική συνομιλία με τον Ερντογάν, κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς την παρουσία ΥΠΕΞ.  Βλέπετε όταν μιλούν για την ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, δεν έχουν εμπιστοσύνη ούτε στον “πισινό” τους.

          Μετά από ενάμιση μήνα στις 10/02/2011 πηγαίνει στην Άγκυρα, ενάντια σε κάθε πολιτική και διπλωματική λογική, πάλι για μυστικές συζητήσεις. Είναι τότε που κανονίζουν τις ημερομηνίες της υπογραφής,  για την ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ του Αιγαίου. Αυτές κανονίστηκαν για μετά από δύο χρόνια, δηλ. τον Φεβρουάριο του 2013.
          
Τον Ιούνιο του 2012 αλλάζει η κυβέρνηση και στις αρχές του 2013 που έχει σχεδιαστεί η υπογραφή της διχοτόμησης του Αιγαίου, έχουμε την Σαμαρο-Βενιζελική συγκυβέρνηση.

          Στις  03 / 02 / 2013 έρχονται σε επικοινωνία Αβραμόπουλος-Νταβούτογλου για να ορίσουν συνάντηση και να οριστικοποιήσουν  το θέμα της ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗΣ του Αιγαίου. Μιλάμε για "μυστική διπλωματία".
         
 Μετά από ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ στις  05 / 02 / 2013, ο Νταβούτογλου για να δημιουργήσει κλίμα και εντυπώσεις υπέρ της Τουρκίας, μιλάει στο ... Κάιρο και θέτει θέμα ....."τουρκικής μειονότητας" στα Δωδεκάνησα!
          
Μετά τις ανθελληνικές και προκλητικές δηλώσεις του Νταβούτογλου, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος αντί να κάνει διάβημα υπέρ των Ελληνικών θέσεων, πηγαίνει μετά από 10 μέρες στις  15 / 02 / 2013 στην Άγκυρα, για να "συγχαρεί" τον Νταβούτογλου για τις δηλώσεις του στο Κάιρο  και να κανονίσουν τις λεπτομέρειες της ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗΣ του Αιγαίου.  Βλέπετε και οι δύο για τα συμφέροντα της Τουρκίας αγωνίζονταν.
          
Στις 04/03/2013 πηγαίνει ο Αντώνης Σαμαράς για να υπογράψει φαινομενικά 25 ηλίθια Πρωτόκολλα και συμφωνίες, αλλά ουσιαστικά για να υπογράψει την ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ του Αιγαίου, συνεχίζοντας  την μυστική Διπλωματία του Παπανδρέου. Βλέπετε αυτές οι συμφωνίες θα δουν το φως της δημοσιότητας μετά από 40 χρόνια. Τις 25 χαζοσυμφωνίες που καμία δεν έχει καρποφορήσει, τις βλέπετε εδώ.
         
          ΤΕΣΣΕΡΙΣ μόλις ΜΕΡΕΣ μετά την Υπογραφή των συμφωνιών, στις 08/03/2013,  η Τουρκική εφημερίδα “Bατάν” με τίτλο «Φρένο στις αερομαχίες στους αιθέρες του Αιγαίου»,  γράφει ότι χάρη στη συνάντηση κορυφής που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, μεταξύ των Πρωθυπουργών Ελλάδας και Τουρκίας, σταμάτησαν οι αερομαχίες πάνω από το Αιγαίο.
          
Καμία από τις 25 ανούσιες συμφωνίες που έδειξαν στον κόσμο ότι υπόγραψαν, δεν δικαιολογούσε αυτό το άρθρο.  Η μυστική διπλωματία όμως που υπέγραψε την ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ  του ανατολικου Αιγαίου στους Τούρκους, δικαιολογεί απόλυτα αυτό το άρθρο. Και προέρχεται από την Βατάν, μία εφημερίδα με πολύ “βαθιές” ενδο- κυβερνητικές πηγές.
           
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΕΡΑΣΑΚΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.Τον Νοέμβριο του 2013, οι Τουρκικές εφημερίδες γράφουν πανηγυρίζοντας,  “ότι τίθεται σε εφαρμογή μία “ιστορική συμφωνία” με την Ελλάδα, που θα μετατρέψει το Αιγαίο σε θάλασσα “φιλίας”  και θα τερματιστούν οι παραβιάσεις των χωρικών υδάτων και των ελληνικών παρενοχλήσεων…”
          
Πανηγύριζαν οι Τούρκοι για την συμφωνία που υπέγραψε ο Σαμαράς  και τα Ελληνικά blog χωρίς να καταλαβαίνουν τι συμβαίνει, έθεταν το ερώτημα: "Μα καλά, τι ...υπογράψαμε;"
Περίεργοι Τουρκικοί πανηγυρισμοί για «ελληνοτουρκική συμφωνία στο Αιγαίο» – Τι υπογράψαμε;

          ΤΗΝ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΥΠΟΓΡΑΨΑΝ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.
          ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ, ΧΙΟΥ, ΣΑΜΟΥ ΚΑΙ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΩΝ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ, ΥΠΟΓΡΑΨΑΝ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.
          ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΤΟ 2005 Η ΑΝΝΑ ΨΑΡΟΥΔΑ ΜΠΕΝΑΚΗ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΜΑΣ,
          ΑΥΤΑ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.

  Μην ελπίζετε και μην περιμένετε σωτηρία για την πατρίδα, από τους θεσμούς και τις εξουσίες στην Ελλάδα, γιατί μας έχουν ΠΡΟΔΩΣΕΙ ΟΛΟΙ.

Και οι ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ  αντί να υπερασπίζονται την πατρίδα, παραχωρούν στους Τούρκους χωρίς καμία αντίσταση,  τα Ελληνικά ΝΗΣΙΑ, το Ελληνικό ΑΙΓΑΙΟ  και την Ελληνική ΣΗΜΑΙΑ.

Άφησαν και ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟ ένα Τουρκικό ΝΑΡΚΟΘΕΤΙΚΟ, μέσα στα Ελληνικά χωρικά ύδατα, να παγιδεύει με νάρκες  περάσματα. Και αν βυθιστεί κανένα πολεμικό μας, να πουν πως ήταν ξεχασμένη νάρκη από τον Β’παγκόσμιο πόλεμο. http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2015/08/blog-post_1610.html

Ήδη τα νησιά μας Λέσβος, Χίος , Σάμος και τα Δωδεκάνησα, ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΦΘΗΚΑΝ από το Ελληνικό κράτος, και σε λίγο θα τα αρπάξει η Τουρκία, αφού ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΔΙΚΑ ΤΗΣ.  Και  αυτή η πρωτόγνωρη σε αριθμό αποβίβαση Μουσουλμάνων, είναι αποβίβαση Ισλαμικού στρατού και όχι ταλαιπωρημένων μεταναστών και αυτό φαίνεται από την πρωτοφανή επιθετική τους συμπεριφορά, απέναντι στην χώρα που ήρθαν να τους φιλοξενήσει.

Ελληνίδες και Έλληνες πατριώτες.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ  που “προφήτευε” η Σιωνίστρια Άννα Ψαρούδα Μπενάκη, με την ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΜΑΣ ΣΥΝΟΡΩΝ είναι γεγονός. Το Ελληνικό ΑΙΓΑΙΟ και τα ΝΗΣΙΑ μας τα έδωσαν στην Τουρκία, με υπογραφές ΜΥΣΤΙΚΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ και ΚΡΥΦΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Η λέξη πλέον ΠΡΟΔΟΤΗΣ είναι πολύ ελάχιστη, για να αποκαλέσουμε αυτά τα σάπια και σκουλικιασμένα ανθρωποειδή, που κυβερνάνε την ΕΛΛΑΔΑ και τον ΣΤΡΑΤΟ μας.

Καινούργιες ΜΑΥΡΕΣ  ΣΕΛΙΔΕΣ  ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ  γράφονται στο βιβλίο της  Ιστορίας μας.  

Ξεφύγετε Έλληνες από τις παγίδες των Τραπεζών των χρεών και των κρατήσεων, γιατί οι μαύρες σελίδες προδοσίας, πάντα μας έφεραν αιματοκύλισμα.

Ετοιμαστείτε να το αντιμετωπίσουμε.
ΚΑΙ ΠΡΩΤΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ.

Ιωάννης Λαμπρόπουλος
συγγραφέας-ερευνητής


https://www.facebook.com/pages/%CE%99%CF%89%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B7%CF%82%CE%9B%CE%B1%CE%BC%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82/979084458778441?ref=aymt_homepage_panel


Δημοσιεύθηκε στις 31 August 2015 | 6:06 pm


Κωνσταντοπούλου κατά Τσίπρα: Υπάρχουν υπεύθυνοι διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ Κυβέρνησαν χωρίς την κοινωνία


 Οκτώ μήνες, βρε Ζωή... οκτώ μήνες... τώρα τα είδες;
Κι εμείς, πως τα βλέπαμε ακόμα και πριν τις εκλογες του Ιανουαρίου;;;

Καλλιόπη Σουφλή


Η χώρα δεν οδηγείται σε εκλογές για να μπορεί η κυβέρνηση να συνεχίσει να παραβιάζει τη λαϊκή εντολή - Mε την επίσπευση εκλογών, επιχειρείται η διάλυση της ελπίδας του λαού, αντί να βρεθούν λύσεις 
 
Με την επίσπευση των εκλογών, επιχειρείται η
διάλυση της ελπίδας του λαού, αντί να βρεθούν οι λύσεις όπως έπρεπε, κατήγγειλε η πρώην πρόεδρος της βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατά τη συνέντευξή Τύπου που παραχωρεί το απόγευμα της Δευτέρας, 31/8, ανοίγοντας τα χαρτιά της για την επόμενη μέρα και το πολιτικό της μέλλον.
 

Πρώτη φορά οι δανειστές δεν αντιδρούν σε εκλογές, όπως έκαναν με το δημοψήφισμα, τις εκλογές του Ιανουαρίου, τη κυβέρνηση Παπαδήμου, διεμήνυσε επίσης.
 

Η χώρα δεν οδηγείται σε εκλογές για να μπορεί η κυβέρνηση να συνεχίσει να παραβιάζει τη λαϊκή εντολή, έσπευσε μάλιστα να τονίσει.
 

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έκρινε αναγκαίο να προβεί σε δημόσιο απολογισμό για όσα έχουν γίνει, αλλά και να πει τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα.
 

Εξάντλησα όλα τα μέσα για να αποτελέσει ο ΣΥΡΙΖΑ ανάχωμα στην υπογραφή ενός νέου μνημονίου, εξήγησε η ίδια στη συνέχεια, για να επισημάνει μάλιστα πως "προσπαθήσαμε με νύχια και με δόντια να υπερασπιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τέλους τις θέσεις του και να μην επικρατήσει το μνημόνιο".
 

Υπάρχουν υπεύθυνοι για τη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ, διεμήνυσε, για να συμπληρώσει πως "υπάρχουν υπεύθυνοι γιατί όσα ξεκίνησαν με την πανελλαδική συνδιάσκεψη του 2012, κατέληξαν σε ένα κόμμα των μηχανισμών.

Υπάρχουν υπεύθυνοι για το γεγονός ότι οι κοινοβουλευτικές ομάδες δεν λειτούργησαν όπως έπρεπε".


Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν το πρόγραμμά του, οι δεσμεύσεις του, αλλά κάποιοι αποφάσισαν να θέσουν εκτός τις θέσεις του, τις συνιστώσες, δεν δίστασε να σχολιάσει, βάλλοντας εμμέσως πλην σαφώς κατά του Αλ. Τσίπρα.
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 31 August 2015 | 5:51 pm


Σκέψου έξω από το κουτί...


Οι περισσότεροι άνθρωποι, παρόλο που δεν το γνωρίζουν, κοιμούνται. Κοιμούνται όταν γεννήθηκαν, κοιμούνται όταν ζουν, κοιμούνται όταν παντρεύονται, κοιμούνται όταν μεγαλώνουν τα παιδιά τους, κοιμούνται όταν πεθαίνουν χωρίς να ξυπνήσουν ποτέ. Δεν θα φτάσουν ποτέ να κατανοήσουν την ομορφιά και το μεγαλείο που λέγεται ανθρώπινη ύπαρξη...

Η πιθανότητα αφύπνισης είναι αντιστρόφως ανάλογη με το πόση αλήθεια μπορείτε να συλλέξετε χωρίς να το βάλετε στα πόδια.

Μέχρι σε πιο σημείο είστε διατεθειμένοι να σκεφτείτε σε κάτι που δεν σας είναι οικείο;

Νομίζετε πως είστε ελεύθεροι, αλλά πιθανώς δεν υπάρχει μια χειρονομία, μία σκέψη, ένα συναίσθημα, μια στάση, μια πεποίθηση που δεν προέρχεται από κάποιον ή κάτι άλλο. Δεν είναι τραγικό;

Πρόκειται για μια μηχανική ζωή , που σας επιβλήθηκε. Και δεν το γνωρίζετε. Είστε σκλάβοι όλων εκείνων που δεν συνειδητοποιείτε. Μπορείτε να ελέγξετε εκείνα τα πράγματα για τα οποία είστε συνειδητοποιημένοι, αλλά εκείνα για τα οποία δεν είστε συνειδητοποιημένοι ελέγχουν εσάς. Όταν συνειδητοποιήστε, τότε απελευθερώνεστε από αυτά.


Είναι επώδυνο. Πράγματι, όταν αρχίζουμε να αφυπνιζόμαστε, αισθανόμαστε πολύ πόνο. Είναι επώδυνο να βλέπεις να γκρεμίζονται οι ίδιες μας οι ψευδαισθήσεις. Όλα αυτά που νόμιζες πως κατασκεύαζες συνθλίβονται, και αυτό είναι επώδυνο. Αλλά όταν γκρεμίζονται οι ψευδαισθήσεις, επιτέλους έρχεστε σε επαφή με την πραγματικότητα!
Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 31 August 2015 | 5:43 pm


... αλήθεια ή ψέμα;;; (9 βιντεο και 4 λίστες)

Ένα κουτάκι η σκέψη... εκεί θα στριμώξεις τα πάντα... και τις Αλήθειες... εκεί θα τις κρύψεις...
Και πίστεψες, πως θ' αντέξουν κρυμμένες για πολύ...

Ξεγελάς τον εαυτό σου... κι είν' τα σημάδια που σου το φωνάζουν... κι ας τ' αγνοείς... κι ας τ' ακούς... κι ας τ' αγγίζεις...

Δεν βρίσκεις το θάρρος να τα κάνεις συνείδηση... φοβάσαι... είν' εκείνος ο φόβος ότι είναι αληθινα... τ' απορρίπτεις... προσπαθείς να τα εξαφανίσεις... κι αυτά βασανίζουν την σκέψη σου... στο αίμα σου κυκλοφορούν κι ας μην τ' αποδέχεσαι...

Φοβάσαι πως μπορεί να κάνεις λάθος... πως θα πονέσεις...
Τελικά, τι πονάει περισσότερο;
Η Αλήθεια ή το Ψέμα που μέσα του κρύφτηκες;

Στον  καθρέπτη, θα δεις τα μάτια σου... κρύβουν μυστικά και μοναξιά...
Στο χέρι σου είναι να επιλέξεις... Αλήθεια ή Ψέμα;


Καλλιόπηστα τραγούδια, είσαι εσύ... πάντα ένα τραγούδι θα είναι η ζωή μας... κι απ' τα τραγούδια, δεν μπορείς να ξεφύγεις... πάντα η αλήθεια τους θα σε βρίσκει... εδώ ... εδώ ... εδώ ... εδώ
Δημοσιεύθηκε στις 31 August 2015 | 5:31 pm


σ' εναν έρωτα πραγματικό... (12 βιντεο και 4 λίστες)

 Είν' όλα αυτά που θες να δώσεις και να πάρεις... και φοβηθηκες... δεν τόλμησες.. κι ας κοχλάζει το  αίμα σου... κι ας μένει ο έρωτας ανέγκιχτος... κι ας μέν' η ζωή μισή... κι ας μην συναντηθούν ποτέ τα μάτια... ανολοκλήρωτος έρωτας... και τα αισθήματα μετέωρα να ισορροπούν στη γέφυρα της αβύσσου..

Έρωτας που ποτέ δεν θα τον ζήσεις... κενό μες στο κενό σου... φαντασιακή μυθοποίηση... κομμάτι που το 'κανες δικό σου, χωρίς ελπίδα... φωτιά ηφαιστείου που δεν έγινε ποτέ λάβα για να σε καψει... εικόνα αψεγάδιαστη σ' εναν κόσμο γεμάτο ψεγάδια... δώρο που στο υποσχέθηκε η φαντασία, μα δεν σου τ' απώθεσε ποτε στα χέρια σου... μασκαρεμένο πάθος... σκιά να γεμίζει το κενό σου... άφταστος και ξεχωριστός...

Σκέψου μόνο, πως η ζωή κυλά σαν νερό μέσ' απ' τ' ακροδάχτυλά σου... και τη ζωή την ζεις στο πραγματικό της... σ' ένα άγγιγμα...σε δυο μάτια που βυθίζονται στα δικά σου... σε μια αγκαλιά π' ανοίγει μόνο για σένα...σ' εναν έρωτα πραγματικό κι όχι φαντασιακό...Καληνύχτα

Καλλιόπηκαι για συνέχεια, εδώ... εδώ... εδώ... εδώ...


Δημοσιεύθηκε στις 31 August 2015 | 3:52 am


κι αν δεν υπάρχει δρόμος για να τον διαβείς, άνοιξε εσύ τον δρόμο...


 ... αρκεί να είναι ο δρόμος της καρδιάς...

Καλλιόπη


Δημοσιεύθηκε στις 31 August 2015 | 3:30 am


Ένας σοβαρός προβληματισμός Wikileaks founder Julian Assange and Former U.S. National Security Agency contractor Edward Snowden © Anthony Devlin, Vincent KesslerΓΕΙΑ ΣΑΣ.


 Δεν ήλθα εδώ απόψε να σχολιάσω αυτό το ηλίθιο πιόνι. 

Ήλθα να θέσω σε όλους σας έναν σοβαρό προβληματισμό για τον ρόλο που διαδραματίζουν για ολόκληρη την ανθρωπότητα, δύο πρόσωπα. 

Δυό πρόσωπα τα οποία τους δένει μια σχέση. Σχέση πνευματική και ο πρώτος είναι ο πρόδρομος του δευτέρου. 

Αποσιωπάται όμως σκοπίμως ο ρόλος τους και η ανθρωπότητα ασχολείται με όλα τα άλλα εκτός από αυτούς τους δύο. 

Ο Δεύτερος μάλιστα αν και
Ταοϊστής, εμφανίζεται ως σωτήρας της ανθρωπότητας,ο οποίος παράτησε μια ζωή ευτυχισμένη "για το καλό της ανθρωπότητας" και ζει " ως κυνηγημένος " ...??? ...για το καλό όλων μας. 

Μάλιστα η ζωή του έχει γίνει ταινία από τον "περιούσιο " Oliver Stone και θα κάνει πρεμιέρα ανήμερα της εορτής της γεννήσεως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού την 25-12-2015,εις ένδειξη της απολύτου ασέβειας και προσβολής της Μητροπολιτικής ημέρας της Χριστιανοσύνης. Ποιοι είναι αυτοί οι δύο ???? 

Και το συγκεκριμένο και άκρως ύποπτο και σκοτεινό πρόσωπο ο δεύτερος εξ' αυτών, γεννηθείς την 21-6-1983,για όσους ενθυμούνται την παγκόσμια έρευνα για τα παιδιά του 1983 και τι συνέβη κατά την ημέρα γεννήσεως αυτού του πολύ περίεργου τύπου και "σωτήρα" της ανθρωπότητας 
 

Σας αφήνω να προβληματιστείτε λίγο.
 


Με εκτίμηση προς όλους σαςΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ Ο/Η Ανώνυμος άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "ΣΧΕΔΙΟ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ: Ο ρόλος του αμερικ...":


Assange says Snowden’s escape to Russia was his idea


Wikileaks founder Julian Assange and Former U.S. National Security Agency contractor Edward Snowden © Anthony Devlin, Vincent Kessler
Wikileaks founder Julian Assange and Former U.S. National Security Agency contractor Edward Snowden © Anthony Devlin, Vincent Kessler / Reuters
4.4K367
 
Wikileaks co-founder Julian Assange could have played a role in the decision by NSA whistleblower Edward Snowden to seek asylum in Russia, instead of Latin America. Assange says it was he who advised Snowden to turn to Moscow for refuge. 
 
Snowden “preferred Latin America, but my advice was that he should take asylum in Russia despite the negative PR consequences, because my assessment is that he had a significant risk of being kidnapped from Latin America on CIA orders…kidnapped and possibly killed,” Assange said in an interview with The Times.

Snowden flew to Moscow from Hong Kong in June 2013. A year later, he received a Russian residence permit valid for three years, starting from August 1, 2014.

The WikiLeaks co-founder added that the ex-NSA agent “was well aware of the spin that would be put on it if he took asylum in Russia.” The whistleblower faces several charges, including espionage and theft of government property, which could lead to 30 years in prison if he returns to US.

Accused government whistleblower Edward Snowden © Vincent Kessler
Accused government whistleblower Edward Snowden © Vincent Kessler / Reuters

‘I’ve seen quite a number of threats’ - Assange

Speaking to the newspaper, Assange said that he still fears for his life as there are certain “security issues with being on the balcony.”

“There have been bomb threats and assassination threats from various people… I’m a public figure and a very controversial one, including in the United States. As a result there have been quite a number of threats by unstable people.”

He said he doesn’t believe that he is going to be kidnapped by US authorities or assassinated by a drone, however.
“I’m a white guy. Unless I convert to Islam it’s not that likely that I’ll be droned, but we have seen things creeping toward that.”


READ MORE: Western ISIS adventurism, Israel behind Hamas - new Assange revelations
Assange also spoke about Washington's policies, in particular White House meetings during which Barack Obama approves target lists for drone strikes.
“In the United States every Tuesday, Obama meets to decide who lives and dies, according to secret law. Terror Tuesdays, they’re called in Washington. Secret law. No appeal.”
WikiLeaks founder Julian Assange stands with Ecuador's Foreign Affairs Minister Ricardo Patino (R) at Ecuador's embassy in central London June 16, 2013. © Chris Helgren
WikiLeaks founder Julian Assange stands with Ecuador's Foreign Affairs Minister Ricardo Patino (R) at Ecuador's embassy in central London June 16, 2013. © Chris Helgren / Reuters
READ MORE: Sweden to hold talks with Ecuador over Julian Assange
The Australian computer expert, 44, has been living in the Ecuadorian embassy in London since 2012. The 24/7 security around the building where he is residing has already cost British taxpayers a hefty £12 million, according to govwaste.co.uk.

Assange hasn’t been charged with any crime, but is wanted for questioning in Sweden regarding allegations of sexual misconduct brought against him. An arrest warrant was issued for Assange in 2010 in the of wake sexual assault allegations leveled against him by two Swedish women.
He denied the allegations of sexual misconduct and rape and managed to avoid extradition to Sweden by seeking refuge in the embassy in 2012.

READ MORE: Under siege: Assange marks 3rd anniversary in London’s Ecuador embassy

He repeated previous statements that he is ready to answer all questions concerning his sexual assault allegations within the sanctity of the embassy.
In August, Swedish prosecutors withdrew three of four sex crime allegations against Assange after they expired under statute of limitations law. A fourth and final one will remain in force for years to come.
READ MORE: Sweden to hold talks with Ecuador over Julian Assange

But even if Sweden drops the case, Assange still faces arrest by UK police for jumping the bail granted while the British courts considered a European arrest warrant issued by Stockholm.
LISTEN MORE:  (κάντε κλικ εδώ για να ακούσετε το ηχητικό)
4.4K367

πηγή

 

Edward Snowden

From Wikipedia, the free encyclopedia
This article may be too long to read and navigate comfortably. Please consider splitting content into sub-articles, condensing it, or adding or removing subheadings. (July 2015)
Edward Snowden
Edward Snowden-2.jpg
Snowden during interview with Glenn Greenwald and Laura Poitras (June 6, 2013).
BornEdward Joseph Snowden
June 21, 1983 (age 32)
Elizabeth City, North Carolina, U.S.
ResidenceRussia (temporary asylum)
NationalityAmerican
OccupationSystem administrator
EmployerBooz Allen HamiltonKunia, Hawaii, US
(until June 10, 2013)
Known forRevealing details of classified United States government surveillance programs
TitleRector of the University of Glasgow
TermFebruary 18, 2014 – present
PredecessorCharles Kennedy
Criminal chargeTheft of government property, unauthorized communication of national defense information, and willful communication of classified intelligence to an unauthorized person (June 2013).
AwardsSam Adams Award,[1]Right Livelihood Award (2014)[2]Stuttgart Peace Prize (2014)[3]
Part of a series on
Global surveillance
Stylized eye.svg
Disclosures
Systems
Agencies
People
Places
Laws
Proposed changes
Concepts
Related topics
National Security Agency.svgNational Security Agency surveillance
Boundless Informant data collection.svg
Programs[show]
Legislation[show]
Institutions[show]
Lawsuits[show]
Whistleblowers[show]
Publication[show]
Related[show]
Concepts[show]
Collaboration[show]
Edward Joseph "Ed" Snowden (born June 21, 1983) is an American computer professional, former CIA employee, and former government contractor who leaked classified information from the U.S. National Security Agency (NSA) in 2013. The information revealed numerous global surveillance programs, many run by the NSA and the Five Eyes with the cooperation of telecommunication companies and European governments.
Snowden was hired by Booz Allen Hamilton, an NSA contractor, in 2013 after previous employment with Dell and the CIA.[4] On May 20, 2013, Snowden flew to Hong Kong after leaving his job at a NSA facility in Hawaii and in early June he revealed thousands of classified NSA documents to journalists Glenn Greenwald, Laura Poitras and Ewen MacAskill. Snowden came to international attention after stories based on the material appeared in The Guardian and The Washington Post. Further disclosures were made by other newspapers including Der Spiegel and The New York Times.
On June 21, 2013, the U.S. Department of Justice unsealed charges against Snowden of two counts of violating the Espionage Act and theft of government property.[5] On June 23, he flew to Moscow, Russia, where he reportedly remained for over a month. Later that summer, Russian authorities granted him a one-year temporary asylum which was later extended to three years. As of 2015, he was still living in an undisclosed location in Russia while seeking asylum elsewhere.[6]
A subject of controversy, Snowden has been variously called a hero, a whistleblower, a dissident, a patriot, and a traitor. His disclosures have fueled debates over mass surveillance, government secrecy, and the balance between national security and information privacy.

Contents

Background

Childhood, family, and education

Edward Joseph Snowden was born on June 21, 1983,[7] in Elizabeth City, North Carolina.[8] His maternal grandfather, Edward J. Barrett,[9][10] was a rear admiral in the United States Coast Guard who became a senior official with the FBI and was in the Pentagon on September 11, 2001 when it was struck by an airliner hijacked by al-Qaeda terrorists.[11] Edward's father, Lonnie Snowden, a resident of Pennsylvania, was also an officer in the Coast Guard,[12] and his mother, Elizabeth B. Snowden, a resident of Ellicott City, Maryland, is chief deputy at the United States District Court for the District of Maryland.[13][14][15] His older sister, Jessica, became a lawyer at the Federal Judicial Center in Washington. "Everybody in my family has worked for the federal government in one way or another," Snowden told James Bamford in a June 2014 interview published two months later in Wired. "I expected to pursue the same path."[16] His parents divorced in 2001,[17] and his father remarried.[18] Friends and neighbors described Snowden as shy, quiet and nice. One longtime friend said that he was always articulate, even as a child.[14] "We always considered Ed the smartest one in the family," said his father, who was not surprised when his son scored above 145 on two separate IQ tests.[16] Snowden's father described his son as "a sensitive, caring young man" and "a deep thinker."[19]
In the early 1990s, while still in grade school, Snowden moved with his family to Maryland.[20]Mononucleosis caused him to miss high school for almost nine months.[16] Rather than return, he passed the GED test[21] and enrolled in Anne Arundel Community College.[13] Although Snowden had no bachelor's degree,[22] ABC News reported that he worked online toward a master's degree at the University of Liverpool in 2011.[23] In 2010, while visiting India on official business at the U.S. embassy,[24] Snowden trained for six days in core Java programming and advanced ethical hacking.[25] Snowden was reportedly interested in Japanese popular culture, had studied the Japanese language,[26] and worked for an anime company domiciled in the U.S.[27][28] He also said he had a basic understanding of Mandarin Chinese and was deeply interested in martial arts; at age 20, he listed Buddhism as his religion on a military recruitment form, noting that the choice of agnostic was "strangely absent."[29] Snowden told The Washington Post that he was an ascetic, rarely left the house and had few needs.[30]
Before leaving for Hong Kong, Snowden resided in Waipahu, Hawaii, with his longtime girlfriend, Lindsay Mills.[31] According to local real estate agents, they moved out of their home on May 1, 2013.[32] Mills had reportedly blogged on March 15, 2013 that the couple had "received word that we have to move out of our house by May 1. E is transferring jobs."[33] In October 2014, Glenn Greenwald reported at The Intercept that Mills had moved to Moscow in June 2014 to live with him and that Snowden was "now living in domestic bliss."[34] Snowden's Russian lawyer Anatoly Kucherena added that the couple visits Russian cultural sights together but that Mills does not live in Russia full-time due to visa restrictions.[35][36]

Political views

Snowden has said that in the 2008 presidential election, he voted for a third-party candidate. He has stated he had been planning to make disclosures about NSA surveillance programs at the time, but he decided to wait because he "believed in Obama's promises." He was later disappointed that President Barack Obama "continued with the policies of his predecessor."[37]

A week after publication of his leaks began, technology news provider Ars Technica confirmed that Snowden, under the pseudonym "TheTrueHOOHA," had been an active participant at the site's online forum from 2001 through May 2012, discussing a variety of topics.[38] In a January 2009 entry, TheTrueHOOHA exhibited strong support for the United States' security state apparatus and said he believed leakers of classified information "should be shot in the balls."[39] However, in February 2010, TheTrueHOOHA wrote, "Did we get to where we are today via a slippery slope that was entirely within our control to stop? Or was it a relatively instantaneous sea change that sneaked in undetected because of pervasive government secrecy?"[40]

In accounts published in June 2013, interviewers noted that Snowden's laptop displayed stickers supporting internet freedom organizations including the Electronic Frontier Foundation (EFF) and the Tor Project.[21] Snowden considers himself "neither traitor nor hero. I'm an American."[41]
In 2014 Snowden stated that "women have the right to make their own choices" and supported providing "a basic income for people who have no work, or no meaningful work".[42]

Career

On May 7, 2004, Snowden enlisted in the United States Army Reserve as a Special Forces candidate through its 18X enlistment option, but he did not complete the training.[7][43] He said he wanted to fight in the Iraq War because he "felt like [he] had an obligation as a human being to help free people from oppression."[21] Snowden said he was discharged after breaking both legs in a training accident.[44] He was discharged on September 28, 2004.[45]
He was then employed for less than a year in 2005 as a "security specialist" at the University of Maryland's Center for Advanced Study of Language, a non-classified facility.[46] In June 2014, Snowden told Wired that this was "a top-secret facility" where his job as a security guard required a high-level security clearance, for which he passed a polygraph exam and underwent a stringent background check.[16]

CIA

In 2006, after attending a job fair focused on intelligence agencies, Snowden was offered a position at the Central Intelligence Agency (CIA),[16] which he joined.[47] He was assigned to the global communications division at CIA headquarters in Langley, Virginia.[16]
In May 2006, Snowden wrote in Ars Technica that he had no trouble getting work because he was a "computer wizard."[29] After distinguishing himself as a junior employee on the top computer team, Snowden was sent to the CIA's secret school for technology specialists, where he lived in a hotel for six months while studying and training full-time.[16]

In March 2007,[16] the CIA stationed Snowden with diplomatic cover in Geneva, Switzerland, where he was responsible for maintaining computer network security.[48] Assigned to the U.S. mission to the United Nations, Snowden was given a diplomatic passport and a four-bedroom apartment near Lake Geneva.[16] According to Greenwald, while there Snowden was "considered the top technical and cybersecurity expert" in that country and "was hand-picked by the CIA to support the president at the 2008 NATO summit in Romania."[49] Snowden described his CIA experience in Geneva as "formative," stating that the CIA deliberately got a Swiss banker drunk and encouraged him to drive home. Snowden said that when the latter was arrested, a CIA operative offered to help in exchange for the banker becoming an informant.[50]Ueli Maurer, President of the Swiss Confederation for the year 2013, in June of that year publicly disputed Snowden's claims. "This would mean that the CIA successfully bribed the Geneva police and judiciary. With all due respect, I just can't imagine it," said Maurer. The revelations were said to have come at a sensitive time as the U.S. was pressing the Swiss government to increase banking transparency.[51] In February 2009, Snowden resigned from the CIA.[40]

NSA contractor

In 2009, Snowden began work as a contractor for Dell,[21] which manages computer systems for multiple government agencies. Assigned to an NSA facility at Yokota Air Base near Tokyo, Snowden instructed top officials and military officers on how to defend their networks from Chinese hackers.[16] During his four years with Dell, he rose from supervising NSA computer system upgrades to working as what his résumé termed a "cyberstrategist" and an "expert in cyber counterintelligence" at several U.S. locations.[52] In 2011, he returned to Maryland, where he spent a year as lead technologist on Dell's CIA account. In that capacity, he was consulted by the chiefs of the CIA's technical branches, including the agency's chief information officer and its chief technology officer.[16] U.S. officials and other sources familiar with the investigation said Snowden began downloading documents describing the government's electronic spying programs while working for Dell in April 2012.[53] Investigators estimated that of the 50,000 to 200,000 documents Snowden gave to Greenwald and Poitras, most were copied by Snowden while working at Dell.[4]

In March 2012, Dell reassigned Snowden to Hawaii as lead technologist for the NSA's information-sharing office.[16] At the time of his departure from the United States in May 2013, he had been employed for 15 months inside the NSA's Hawaii regional operations center, which focuses on the electronic monitoring of China and North Korea,[4][54] the last three of which were with consulting firm Booz Allen Hamilton.[55][56] While intelligence officials have described his position there as a "system administrator," Snowden has said he was an "infrastructure analyst," which meant that his job was to look for new ways to break into Internet and telephone traffic around the world.[57] On March 15, 2013—three days after what he later called his "breaking point" of "seeing the Director of National Intelligence, James Clapper, directly lie under oath to Congress"[58]—Snowden quit his job at Dell.[59] Although he has stated that his "career high" annual salary was $200,000,[60] Snowden said he took a pay cut to work at Booz Allen,[61] where he sought employment in order to gather data and then release details of the NSA's worldwide surveillance activity.[62] According to a Reuters story by Mark Hosenball, while in Hawaii, Snowden "may have persuaded between 20 and 25 fellow workers" to give him their logins and passwords "by telling them they were needed for him to do his job as a computer systems administrator."[63] NBC News reported that the NSA sent a memo to Congress and "[w]hile the memo's account is sketchy, it suggests that, contrary to Snowden's statements, he used an element of trickery to retrieve his trove of tens of thousands of classified documents."[64][65][66] This report was disputed,[67] with Snowden himself saying in January 2014, "With all due respect to Mark Hosenball, the Reuters report that put this out there was simply wrong. I never stole any passwords, nor did I trick an army of co-workers."[68][69] The day after Snowden publicly took responsibility for the NSA surveillance revelations, Booz Allen terminated his employment "for violations of the firm's code of ethics and firm policy."[70]

A former NSA co-worker told Forbes that although the NSA was full of smart people, Snowden was "a genius among geniuses," who created a backup system for the NSA that was widely implemented and often pointed out security bugs to the agency. The former colleague said Snowden was given full administrator privileges, with virtually unlimited access to NSA data. Snowden was offered a position on the NSA's elite team of hackers, Tailored Access Operations, but turned it down to join Booz Allen.[71]

A source "with detailed knowledge on the matter" told Reuters that hiring screeners for Booz Allen had found some details of Snowden's education that "did not check out precisely," but decided to hire him anyway; Reuters stated that the element which triggered these concerns, or the manner in which Snowden satisfied the concerns, were not known.[22] The résumé stated that Snowden attended computer-related classes at Johns Hopkins University. A spokeswoman for Johns Hopkins said that the university did not find records to show that Snowden attended the university, and suggested that he may instead have attended Advanced Career Technologies, a private for-profit organization which operated as "Computer Career Institute at Johns Hopkins."[22] The University College of the University of Maryland acknowledged that Snowden had attended a summer session at a UM campus in Asia. Snowden's résumé stated that he estimated that he would receive a University of Liverpool computer security master's degree in 2013. The university said that Snowden registered for an online master's degree program in computer security in 2011 but that "he is not active in his studies and has not completed the program."[22]

Snowden said that, using "internal channels of dissent", he had told multiple employees and two supervisors about his concerns that the NSA programs were unconstitutional. An NSA spokeswoman responded, saying they had "not found any evidence to support Mr. Snowden's contention that he brought these matters to anyone's attention".[30] Snowden elaborated in January 2014, saying "[I] made tremendous efforts to report these programs to co-workers, supervisors, and anyone with the proper clearance who would listen. The reactions of those I told about the scale of the constitutional violations ranged from deeply concerned to appalled, but no one was willing to risk their jobs, families, and possibly even freedom to go to through what [Thomas Andrews] Drake did."[69][72] In March 2014, during testimony to the European Parliament, Snowden wrote that before revealing classified information he had reported "clearly problematic programs" to ten officials, who he said did nothing in response.[73] In a May 2014 interview, Snowden told NBC News that after bringing his concerns about the legality of the NSA spying programs to officials, he was told to stay silent on the matter. Snowden said:
The NSA has records—they have copies of emails right now to their Office of General Counsel, to their oversight and compliance folks from me raising concerns about the NSA's interpretations of its legal authorities. I had raised these complaints not just officially in writing through email, but to my supervisors, to my colleagues, in more than one office. I did it in Fort Meade. I did it in Hawaii. And many, many of these individuals were shocked by these programs. They had never seen them themselves. And the ones who had, went, "You know, you're right. … But if you say something about this, they're going to destroy you".[11]
In May 2014, U.S. officials released a single email that Snowden had written in April 2013 inquiring about legal authorities but said that they had found no other evidence that Snowden had expressed his concerns to someone in an oversight position.[74] In June 2014, the NSA said it had not been able to find any records of Snowden raising internal complaints about the agency's operations.[75] That same month, Snowden explained that he himself has not produced the communiqués in question because of the ongoing nature of the dispute, disclosing for the first time that "I am working with the NSA in regard to these records and we're going back and forth, so I don't want to reveal everything that will come out."[76]

In his May 2014 interview with NBC News, Snowden accused the U.S. government of trying to use one position here or there in his career to distract from the totality of his experience, downplaying him as a "low level analyst." In his words, he was "trained as a spy in the traditional sense of the word in that I lived and worked undercover overseas—pretending to work in a job that I'm not—and even being assigned a name that was not mine." He said he'd worked for the NSA undercover overseas, and for the DIA had developed sources and methods to keep information and people secure "in the most hostile and dangerous environments around the world. So when they say I'm a low-level systems administrator, that I don't know what I'm talking about, I'd say it's somewhat misleading."[11] In a June interview with Globo TV, Snowden reiterated that he "was actually functioning at a very senior level."[77] In a July interview with The Guardian, Snowden explained that, during his NSA career, "I began to move from merely overseeing these systems to actively directing their use. Many people don’t understand that I was actually an analyst and I designated individuals and groups for targeting."[78] Snowden subsequently told Wired that while at Dell in 2011, "I would sit down with the CIO of the CIA, the CTO of the CIA, the chiefs of all the technical branches. They would tell me their hardest technology problems, and it was my job to come up with a way to fix them.”[16]

Of his time as an NSA analyst, directing the work of others, Snowden recalled a moment when he and his colleagues began to have severe ethical doubts. Snowden said 18- to 22-year-old analysts were suddenly "thrust into a position of extraordinary responsibility, where they now have access to all your private records. In the course of their daily work, they stumble across something that is completely unrelated in any sort of necessary sense—for example, an intimate nude photo of someone in a sexually compromising situation. But they're extremely attractive. So what do they do? They turn around in their chair and they show a co-worker … and sooner or later this person's whole life has been seen by all of these other people." As Snowden observed it, this behavior was routine, happening "probably every two months," but was never reported, being considered among "the fringe benefits of surveillance positions."[24]

Global surveillance disclosures

The exact size of Snowden's disclosure is unknown,[79] but Australian officials have estimated 15,000 or more Australian intelligence files[80] and British officials estimate at least 58,000 British intelligence files.[81] NSA Director Keith Alexander initially estimated that Snowden had copied anywhere from 50,000 to 200,000 NSA documents.[82] Later estimates provided by U.S. officials were on the order of 1.7 million,[83] a number that originally came from Department of Defense talking points.[84] In July 2014, The Washington Post reported on a cache previously provided by Snowden from domestic NSA operations consisting of "roughly 160,000 intercepted e-mail and instant-message conversations, some of them hundreds of pages long, and 7,900 documents taken from more than 11,000 online accounts."[85] In June 2015, Vice News reported that, according to a declassified U.S. Defense Intelligence Agency report obtained in response to a Freedom of Information Act lawsuit, Snowden took 900,000 Department of Defense files, more than he downloaded from the NSA.[84]
In March 2014, Army General Martin Dempsey, Chairman of the Joint Chiefs of Staff, told the House Armed Services Committee, "The vast majority of the documents that Snowden … exfiltrated from our highest levels of security … had nothing to do with exposing government oversight of domestic activities. The vast majority of those were related to our military capabilities, operations, tactics, techniques and procedures."[86] When retired NSA director Keith Alexander was asked in a May 2014 interview to quantify the number of documents Snowden stole, Alexander answered, "I don't think anybody really knows what he actually took with him, because the way he did it, we don't have an accurate way of counting. What we do have an accurate way of counting is what he touched, what he may have downloaded, and that was more than a million documents."[87]

According to Snowden, he did not indiscriminately turn over documents to journalists, stating that "I carefully evaluated every single document I disclosed to ensure that each was legitimately in the public interest. There are all sorts of documents that would have made a big impact that I didn't turn over"[88] and that "I have to screen everything before releasing it to journalists … If I have time to go through this information, I would like to make it available to journalists in each country."[62]

In June 2014, the NSA's recently installed director, U.S. Navy Admiral Michael S. Rogers, stated that while some terrorist groups had altered their communications to avoid surveillance techniques revealed by Snowden, the damage done was not significant enough to conclude that "the sky is falling."[89] Nevertheless, in February 2015, Rogers said that Snowden's disclosures has a "material impact" on the NSA's ability to "generate insights as to what counterterrorism, what terrorist groups around the world are doing."[90]

In April 2015 the Henry Jackson Society, a British neoconservative think tank, published a report claiming that Snowden's intelligence leaks negatively impacted Britain's ability to fight terrorism and organized crime.[91][92]Gus Hosein, executive director of Privacy International, criticized the report and said it "presumes that the public are idiots and that we only became concerned about privacy after Snowden."[93]

Release of NSA documents

The New York Times' James Risen reported that Snowden's decision to leak NSA documents "developed gradually, dating back at least to his time working as a technician in the Geneva station of the CIA."[94] Snowden first made contact with Glenn Greenwald, a journalist working at The Guardian, in late 2012.[95] He contacted Greenwald anonymously as "Cincinnatus"[96] and said he had "sensitive documents" that he would like to share.[97] Greenwald found the measures that the source asked him to take to secure their communications, such as encrypting email, too annoying to employ. Snowden then contacted documentary filmmaker Laura Poitras in January 2013.[98] According to Poitras, Snowden chose to contact her after seeing her New York Times documentary[99] about NSA whistleblower William Binney. The Guardian reported that what originally attracted Snowden to both Greenwald and Poitras was a Salon article written by Greenwald detailing how Poitras' controversial films had made her a "target of the government."[97][100]

Greenwald began working with Snowden in either February[101] or April 2013, after Poitras asked Greenwald to meet her in New York City, at which point Snowden began providing documents to them.[95]Barton Gellman, writing for The Washington Post, says his first "direct contact" was on May 16, 2013.[102] According to Gellman, Snowden approached Greenwald after the Post declined to guarantee publication within 72 hours of all 41 PowerPoint slides that Snowden had leaked exposing the PRISM electronic data mining program, and to publish online an encrypted code allowing Snowden to later prove that he was the source.[102]

Snowden communicated using encrypted email,[98] and going by the codename "Verax". He asked not to be quoted at length for fear of identification by stylometry.[102]
According to Gellman, prior to their first meeting in person, Snowden wrote, "I understand that I will be made to suffer for my actions, and that the return of this information to the public marks my end."[102] Snowden also told Gellman that until the articles were published, the journalists working with him would also be at mortal risk from the United States Intelligence Community "if they think you are the single point of failure that could stop this disclosure and make them the sole owner of this information."[102]

In May 2013, Snowden was permitted temporary leave from his position at the NSA in Hawaii, on the pretext of receiving treatment for his epilepsy.[21] In mid-May, Snowden gave an electronic interview to Poitras and Jacob Appelbaum which was published weeks later by Der Spiegel.[103]
After disclosing the copied documents, Snowden promised that nothing would stop subsequent disclosures. In June 2013, he said, "All I can say right now is the US government is not going to be able to cover this up by jailing or murdering me. Truth is coming, and it cannot be stopped."[104]

Publication

On May 20, 2013, Snowden flew to Hong Kong,[88] where he was staying when the initial articles based on the leaked documents were published,[105] beginning with The Guardian on June 5.[106] Greenwald later said Snowden disclosed 9,000 to 10,000 documents. [107]
Within months, documents had been obtained and published by media outlets worldwide, most notably The Guardian (Britain), Der Spiegel (Germany), The Washington Post and The New York Times (U.S.), O Globo (Brazil), Le Monde (France), and similar outlets in Sweden, Canada, Italy, Netherlands, Norway, Spain, and Australia.[108] In 2014, NBC broke its first story based on the leaked documents.[109] In February 2014, for reporting based on Snowden's leaks, journalists Glenn Greenwald, Laura Poitras, Barton Gellman and The Guardian′s Ewen MacAskill were honored as co-recipients of the 2013 George Polk Award, which they dedicated to Snowden.[110] The NSA reporting by these journalists also earned The Guardian and The Washington Post the 2014 Pulitzer Prize for Public Service[111] for exposing the "widespread surveillance" and for helping to spark a "huge public debate about the extent of the government's spying". The Guardian's chief editor, Alan Rusbridger, credited Snowden, saying "The public service in this award is significant because Snowden performed a public service."[112]

Revelations

Slide from an NSA presentation on "Google Cloud Exploitation" from its MUSCULAR program;[113] the sketch shows where the "Public Internet" meets the internal "Google Cloud" where user data resides[114]
Data visualization of U.S. intelligence black budget (2013)
The ongoing publication of leaked documents has revealed previously unknown details of a global surveillance apparatus run by the United States' NSA[115] in close cooperation with three of its Five Eyes partners: Australia (ASD),[116] the United Kingdom (GCHQ),[117] and Canada (CSEC).[118]
The Guardian's editor-in-chief Alan Rusbridger said in November 2013 that only one percent of the documents had been published.[119] Officials warned that "the worst is yet to come".[120][121]
Media reports documenting the existence and functions of classified surveillance programs and their scope began on June 5, 2013, and continued throughout the entire year. The first program to be revealed was PRISM, with reports from both The Washington Post and The Guardian published an hour apart. PRISM allows for court-approved direct access to Americans' Google and Yahoo accounts.[113][122][123] The Post's Barton Gellman was the first journalist to report on Snowden's documents. He said the U.S. government urged him not to specify by name which companies were involved, but Gellman decided that to name them "would make it real to Americans."[124] Reports also revealed details of Tempora, a British black-ops surveillance program run by the NSA's British partner, GCHQ.[122][125] The initial reports included details about NSA call database, Boundless Informant, and of a secret court order requiring Verizon to hand the NSA millions of Americans' phone records daily,[126] the surveillance of French citizens' phone and internet records, and those of "high-profile individuals from the world of business or politics."[127][128][129]XKeyscore, an analytical tool that allows for collection of "almost anything done on the internet," was described by The Guardian as a program that "shed light" on one of Snowden's most controversial statements: "I, sitting at my desk [could] wiretap anyone, from you or your accountant, to a federal judge or even the president, if I had a personal email."[130]

It was revealed that the NSA was harvesting millions of email and instant messaging contact lists,[131] searching email content,[132] tracking and mapping the location of cell phones,[133] undermining attempts at encryption via Bullrun[134][135] and that the agency was using cookies to "piggyback" on the same tools used by internet advertisers "to pinpoint targets for government hacking and to bolster surveillance."[136] The NSA was shown to be "secretly" tapping into Yahoo and Google data centers to collect information from "hundreds of millions" of account holders worldwide by tapping undersea cables using the MUSCULAR surveillance program.[113][114]

The NSA, the U.S. CIA and GCHQ spied on users of Second Life and World of Warcraft by creating make-believe characters as a way to "hide in plain sight."[137] Leaked documents showed NSA agents spied on their "love interests," a practice NSA employees termed LOVEINT.[138][139] The NSA was also shown to be tracking the online sexual activity of people they termed "radicalizers," in order to discredit them.[140] The NSA was accused of going "beyond its core mission of national security" when articles were published showing the NSA's intelligence-gathering operations had targeted Brazil's largest oil company, Petrobras.[141] The NSA and the GCHQ were also shown to be surveilling charities including UNICEF and Médecins du Monde, as well as allies such as the EU chief and the Israeli Prime Minister.[142]
By October 2013, Snowden's disclosures had created tensions[143][144] between the U.S. and some of its close allies after they revealed that the U.S. had spied on Brazil, France, Mexico,[145] Britain,[146] China,[147] Germany,[148] and Spain,[149] as well as 35 world leaders,[150] most notably German Chancellor Angela Merkel, who said "spying among friends" was "unacceptable"[151] and compared the NSA with the Stasi.[152] Leaked documents published by Der Spiegel in 2014 appeared to show that the NSA had targeted 122 "high ranking" leaders.[153]

The NSA's top-secret "black budget," obtained from Snowden by The Washington Post, exposed the "successes and failures" of the 16 spy agencies comprising the U.S. intelligence community,[154] and revealed that the NSA was paying U.S. private tech companies for "clandestine access" to their communications networks.[155] The agencies were allotted $52 billion for the 2013 fiscal year.[156]
An NSA mission statement titled "SIGINT Strategy 2012-2016" affirmed that the NSA plans for continued expansion of surveillance activities. Their stated goal was to "dramatically increase mastery of the global network" and "acquire the capabilities to gather intelligence on anyone, anytime, anywhere."[157] Leaked slides revealed in Greenwald's book No Place to Hide, released in May 2014, showed that the NSA's stated objective was to "Collect it All," "Process it All," "Exploit it All," "Partner it All," "Sniff it All" and "Know it All."[158]

Snowden stated in a January 2014 interview with German television that the NSA does not limit its data collection to national security issues, accusing the agency of conducting industrial espionage. Using the example of German company Siemens, he stated, "If there's information at Siemens that's beneficial to US national interests—even if it doesn't have anything to do with national security—then they'll take that information nevertheless."[159] In August 2014, German national newspaper Die Welt reported that, in the wake of Snowden's revelations and in response to an inquiry from the Left Party, Germany's domestic security agency Bundesamt für Verfassungsschutz (BfV) investigated and found no "concrete evidence" (Konkrete Belege) that the U.S. conducted economic or industrial espionage in Germany.[160]

In February 2014, during testimony to the European Union, Snowden said of the remaining "undisclosed programs": "I will leave the public interest determinations as to which of these may be safely disclosed to responsible journalists in coordination with government stakeholders."[161]

In March 2014, documents disclosed by Glenn Greenwald writing for The Intercept showed the NSA, in cooperation with the GCHQ, has plans to infect millions of computers with malware using a program called "Turbine."[162] Revelations included information about "QUANTUMHAND," a program through which the NSA set up a fake Facebook server to intercept connections.[162]

According to a report in The Washington Post in July 2014, relying on information furnished by Snowden, 90% of those placed under surveillance in the U.S. are ordinary Americans, and are not the intended targets. The newspaper said it had examined documents including emails, message texts, and online accounts, that support the claim.[163]

In an August 2014 interview, Snowden for the first time disclosed a cyberwarfare program in the works, codenamed MonsterMind. The program would "automate the process of hunting for the beginnings of a foreign cyberattack". The software would constantly look for traffic patterns indicating known or suspected attacks. What sets MonsterMind apart was that it would add a "unique new capability: instead of simply detecting and killing the malware at the point of entry, MonsterMind would automatically fire back, with no human involvement". Snowden expressed concern that often initial attacks are routed through computers in innocent third countries. "These attacks can be spoofed. You could have someone sitting in China, for example, making it appear that one of these attacks is originating in Russia. And then we end up shooting back at a Russian hospital. What happens next?"[16]

Motivations

Snowden speaks about the NSA leaks, in Hong Kong, filmed by Laura Poitras.
 
Snowden's identity was made public by The Guardian at his request on June 9, 2013.[101] He explained: "I have no intention of hiding who I am because I know I have done nothing wrong."[21] He added that by revealing his identity he hoped to protect his colleagues from being subjected to a hunt to determine who had been responsible for the leaks.[164] According to Poitras, who filmed the interview with Snowden in Hong Kong, he had initially not wanted to be seen on camera, because "he didn't want the story to be about him."[165] Poitras says she convinced him it was necessary to have him give an account of the leaked documents' significance on film: "I knew that the mainstream media interpretation would be predictable and narrow, but because to have somebody who understands how this technology works, who is willing to risk their life to expose it to the public, and that we could hear that articulated, would reach people in ways that the documents themselves wouldn't."[165] Snowden explained his actions saying: "I don't want to live in a society that does these sort of things [surveillance on its citizens] … I do not want to live in a world where everything I do and say is recorded … My sole motive is to inform the public as to that which is done in their name and that which is done against them."[166] In a later interview Snowden declared:
For me, in terms of personal satisfaction, the mission's already accomplished. I already won. As soon as the journalists were able to work, everything that I had been trying to do was validated. Because, remember, I didn't want to change society. I wanted to give society a chance to determine if it should change itself. All I wanted was for the public to be able to have a say in how they are governed.[30]
Snowden said that in the past, whistleblowers had been "destroyed by the experience," and that he wanted to "embolden others to step forward" by demonstrating that "they can win."[167] In October, Snowden spoke out again on his motivations for the leaks in an interview with The New York Times, saying that the system for reporting problems does not work. "You have to report wrongdoing to those most responsible for it," Snowden explained, and pointed out the lack of whistleblower protection for government contractors, the use of the 1917 Espionage Act to prosecute leakers, and his belief that had he used internal mechanisms to "sound the alarm," his revelations "would have been buried forever."[94][168]

In December 2013, upon learning that a U.S. federal judge had ruled the collection of U.S. phone metadata conducted by the NSA as likely unconstitutional, Snowden stated: "I acted on my belief that the NSA's mass surveillance programs would not withstand a constitutional challenge, and that the American public deserved a chance to see these issues determined by open courts … today, a secret program authorized by a secret court was, when exposed to the light of day, found to violate Americans' rights. It is the first of many."[169]

In January 2014, Snowden said his "breaking point" was "seeing the Director of National Intelligence, James Clapper, directly lie under oath to Congress."[58] This referred to testimony on March 12, 2013—three months after Snowden first sought to share thousands of NSA documents with Greenwald,[95] and nine months after the NSA says Snowden made his first illegal downloads during the summer of 2012[4]—in which Clapper denied to the U.S. Senate Select Committee on Intelligence that the NSA wittingly collects data on millions of Americans.[170] Snowden said, "There’s no saving an intelligence community that believes it can lie to the public and the legislators who need to be able to trust it and regulate its actions. Seeing that really meant for me there was no going back. Beyond that, it was the creeping realization that no one else was going to do this. The public had a right to know about these programs."[171] In May 2014, Vanity Fair reported that Snowden said he first contemplated leaking confidential documents around 2008, but that "Snowden held back, in part because he believed Barack Obama, elected that November, might introduce reforms."[4] Snowden stated that he had reported policy or legal issues related to spying programs to more than 10 officials, but as a contractor had no legal avenue to pursue further whistleblowing.[172]

Flight from the United States

Hong Kong

In May 2013 Snowden took a leave of absence, telling his supervisors he was returning to the mainland for epilepsy treatment, but instead left Hawaii for Hong Kong[173] where he arrived on May 20. Snowden told Guardian reporters in June that he had been in his room at the Mira Hotel since his arrival in the city, rarely going out.[59] On June 10, correspondent Ewen MacAskill said "He's stuck in his hotel every day; he never goes out. I think he's only been out about three times since May 20th and that was only briefly."[174] Mira staff told Wall Street Journal reporters, however, that Snowden did not check in to the hotel until June 1.[59][175]
Hong Kong rally to support Snowden, June 15, 2013
 
Snowden vowed to challenge any extradition attempt by the U.S. government, and engaged a Canadian, Hong Kong-based human rights lawyer Robert Tibbo, as his legal adviser.[176][177][178] Snowden told the South China Morning Post that he planned to remain in Hong Kong until "asked to leave,"[179] adding that his intention was to let the "courts and people of Hong Kong" decide his fate.[180] While in Hong Kong Snowden told the Post that "the United States government has committed a tremendous number of crimes against Hong Kong. The PRC as well,"[181] going on to identify Chinese Internet Protocol addresses that the NSA monitored and stating that the NSA collected text-message data for Hong Kong residents. Glenn Greenwald explained the leak as reflecting "a need to ingratiate himself to the people of Hong Kong and China."[182]

In late August, the Russian newspaper Kommersant reported that Snowden was living at the Russian consulate shortly before his departure from Hong Kong to Moscow.[183] Ben Wizner, a lawyer with the American Civil Liberties Union (ACLU) and legal adviser to Snowden, said in January 2014, "Every news organization in the world has been trying to confirm that story. They haven't been able to, because it's false."[184] Likewise rejecting the Kommersant story was Anatoly Kucherena, who became Snowden's lawyer in July 2013, when Snowden asked him for help with seeking temporary asylum in Russia.[185] Kucherena stated that Snowden "did not enter into any communication with our diplomats when he was in Hong Kong."[186][187] In early September 2013, however, Russian president Vladimir Putin said that, a few days before boarding a plane to Moscow, "Mr. Snowden first appeared in Hong Kong and met with our diplomatic representatives."[188] In June 2014, investigative journalist Edward Jay Epstein wrote that a U.S. official had told him that on three occasions in June 2013, Snowden had been observed on CCTV cameras entering the Hong Kong tower where the Russian consulate is located.[59]

On June 22 (18 days after publication of Snowden's NSA documents began), U.S. officials revoked his passport.[189] On June 23, Snowden boarded the commercial Aeroflot flight SU213 to Moscow, accompanied by Sarah Harrison of WikiLeaks.[190][191] Hong Kong authorities said that Snowden had not been detained as requested by the United States, because the United States' extradition request had not fully complied with Hong Kong law,[192][193] and there was no legal basis to prevent Snowden from leaving.[194][195][Notes 1] On June 24, U.S. State Department spokesman Patrick Ventrell said "we're just not buying that this was a technical decision by a Hong Kong immigration official. This was a deliberate choice by the government to release a fugitive despite a valid arrest warrant … though the Privacy Act prohibits me from talking about Mr. Snowden's passport specifically, I can say that the Hong Kong authorities were well aware of our interest in Mr. Snowden and had plenty of time to prohibit his travel."[198] That same day, Julian Assange said that WikiLeaks had paid for Snowden's lodging in Hong Kong and his flight out.[199]

In October 2013, Snowden said that before flying to Moscow, he gave all the classified documents he had obtained to journalists he met in Hong Kong, and did not keep any copies for himself.[94] In January 2014, he told a German TV interviewer that he gave all of his information "to American journalists who are reporting on American issues."[58] During his first American TV interview, in May 2014, Snowden said he had protected himself from Russian leverage "by destroying the material that I was holding before I transited through Russia."[11]

Russia

Arrival at Sheremetyevo Airport in Moscow on June 23, 2013
 
On June 23, 2013, Snowden landed at Moscow's Sheremetyevo international airport.[200] WikiLeaks stated that he was "bound for the Republic of Ecuador via a safe route for the purposes of asylum."[201] Snowden had a seat reserved to continue to Cuba[202] but did not board that onward flight, saying in a January 2014 interview that he was "stopped en route" despite an intention to be "only transiting through Russia." He stated, "I was ticketed for onward travel via Havana—a planeload of reporters documented the seat I was supposed to be in—but the State Department decided they wanted me in Moscow, and cancelled my passport."[184] He said the U.S. wanted him there so "they could say, 'He's a Russian spy.'"[203] Greenwald's account differs on the point of Snowden being already ticketed. According to Greenwald, Snowden's passport was valid when he departed Hong Kong but was revoked during the hours he was in transit to Moscow, meaning "he could no longer get a ticket and leave Russia." Snowden was thus, Greenwald says, forced to stay in Moscow and seek asylum.[204]
According to one Russian report, Snowden planned to fly from Moscow through Havana to Latin America; however, Cuba informed Moscow it would not allow the Aeroflot plane carrying Snowden to land.[205] Anonymous Russian sources claimed that Cuba had a change of heart after receiving pressure from U.S. officials,[206] leaving him stuck in the transit zone because at the last minute Havana told officials in Moscow not to allow him on the flight.[207]Fidel Castro called claims that Cuba would have blocked Snowden's entry to his country a "lie" and a "libel."[202]The Washington Post said "[t]hat version stands in contrast to widespread speculation that the Russians never intended to let the former CIA employee travel onward."[208] Russian president Putin said that Snowden's arrival in Moscow was "a surprise" and "like an unwanted Christmas gift."[209] Putin said that Snowden remained in the transit area of Sheremetyevo, noted that he had not committed any crime in Russia, and declared that Snowden was free to leave and should do so.[210] He denied that Russia's intelligence agencies had worked or were working with Snowden.[209]

Following Snowden's arrival in Moscow, the White House expressed disappointment in Hong Kong's decision to allow him to leave,[211] with press secretary Jay Carney stating, "We very clearly believe that Mr. Snowden ought to be returned to the United States to face the charges that have been set against him,"[212] and the director of the State Department's press office concurred: "We are deeply disappointed by the decision of the authorities in Hong Kong to permit Mr. Snowden to flee despite a legally valid U.S. request to arrest him for purposes of his extradition under the U.S.-Hong Kong Surrender Agreement. We hope that the Russian Government will look at all available options to return Mr. Snowden back to the U.S. to face justice for the crimes with which he's charged."[198] An anonymous U.S. official not authorized to discuss the passport matter told AP Snowden's passport had been revoked before he left Hong Kong, and that although it could make onward travel more difficult, "if a senior official in a country or airline ordered it, a country could overlook the withdrawn passport."[213] In a July 1 statement, Snowden said, "Although I am convicted of nothing, [the US government] has unilaterally revoked my passport, leaving me a stateless person. Without any judicial order, the administration now seeks to stop me exercising a basic right. A right that belongs to everybody. The right to seek asylum."[214]

After Snowden received asylum in Russia, international criminal defense lawyer Douglas McNabb commented that "absent of Mr. Snowden attempting to travel to Latin America, as long as he stays in Russia, he’s apparently safe."[215]Julian Assange agreed with this assessment, saying in a December 2013 Rolling Stone interview, "While Venezuela and Ecuador could protect him in the short term, over the long term there could be a change in government. In Russia, he's safe, he's well-regarded, and that is not likely to change. That was my advice to Snowden, that he would be physically safest in Russia."[173] According to Snowden, "the CIA has a very powerful presence [in Latin America] and the governments and the security services there are relatively much less capable than, say, Russia.... they could have basically snatched me...."[216]

Four countries offered Snowden permanent asylum: Ecuador, Nicaragua, Bolivia, and Venezuela.[215]ABC News reported that no direct flights between Moscow and Venezuela, Bolivia or Nicaragua exist, and that "the United States has pressured countries along his route to hand him over." Snowden explained in July 2013 that he decided to bid for asylum in Russia because he did not feel there was any safe travel route to Latin America.[217] Snowden said he remained in Russia because "when we were talking about possibilities for asylum in Latin America, the United States forced down the Bolivian President’s plane", citing the Morales plane incident. On the issue, he said "some governments in Western European and North American states have demonstrated a willingness to act outside the law, and this behavior persists today. This unlawful threat makes it impossible for me to travel to Latin America and enjoy the asylum granted there in accordance with our shared rights."[218] 

He said that he would travel from Russia if there was no interference from the U.S. government.[184]
In an October 2014 interview with The Nation magazine, Snowden reiterated that he had originally intended to travel to Latin America: "A lot of people are still unaware that I never intended to end up in Russia." According to Snowden, the U.S. government "waited until I departed Hong Kong to cancel my passport in order to trap me in Russia." Snowden added, "If they really wanted to capture me, they would've allowed me to travel to Latin America, because the CIA can operate with impunity down there. They did not want that; they chose to keep me in Russia."[219]

Morales plane incident

On July 1, 2013, president Evo Morales of Bolivia, who had been attending a conference of gas-exporting countries in Russia, suggested during an interview with Russia Today that he would be "willing to consider a request" by Snowden for asylum.[220] The following day, Morales' plane en route to Bolivia was rerouted to Austria and reportedly searched there after France, Spain and Italy denied access to their airspace.[221] U.S. officials had raised suspicions that Snowden may have been on board.[222] Morales blamed the U.S. for putting pressure on European countries, and said that the grounding of his plane was a violation of international law.[223]

In April 2015, Bolivia's ambassador to Russia, María Luisa Ramos Urzagaste, accused WikiLeaks' Julian Assange of putting Morales's life at risk by intentionally providing to the United States false rumors that Snowden was on the Morales's plane. Assange responded that the plan "was not completely honest, but we did consider that the final result would have justified our actions. We can only regret what happened."[224]

Asylum applications

Snowden applied for political asylum to 21 countries.[225] A statement attributed to him contended that the U.S. administration, and specifically Vice President Joe Biden, had pressured the governments to refuse his asylum petitions. Biden had telephoned President Rafael Correa days prior to Snowden's remarks, asking the Ecuadorian leader not to grant Snowden asylum.[226] Ecuador had initially offered Snowden a temporary travel document but later withdrew it;[227] on July 1, President Rafael Correa said the decision to issue the offer had been "a mistake."[228]

In a July 1 statement published by WikiLeaks, Snowden accused the U.S. government of "using citizenship as a weapon" and using what he described as "old, bad tools of political aggression." Citing Obama's promise to not allow "wheeling and dealing" over the case, Snowden commented, "This kind of deception from a world leader is not justice, and neither is the extralegal penalty of exile."[229] Several days later, WikiLeaks announced that Snowden had applied for asylum in six additional countries, which WikiLeaks declined to name "due to attempted U.S. interference."[230]

The French interior ministry rejected Snowden's request for asylum, saying, "Given the legal analysis and the situation of the interested party, France will not agree."[231] Poland refused to process his application because it did not conform to legal procedure.[232]Brazil's Foreign Ministry said the government "does not plan to respond" to Snowden's asylum request. Germany, Finland and India rejected Snowden's application outright, while Austria, Ecuador, Norway and Spain said he must be on their territory to apply.[233] Italy cited the same reason in rejecting his request,[234] as did the Netherlands.[235] In November 2014, Germany announced that Snowden had not renewed his previously denied request and was not being considered for asylum.[236]
Putin said on July 1, 2013, that if Snowden wanted to be granted asylum in Russia, he would be required to "stop his work aimed at harming our American partners."[237] A spokesman for Putin subsequently said that Snowden had withdrawn his asylum application upon learning of the conditions.[238]

In a July 12 meeting at Sheremetyevo Airport with representatives of human rights organizations and lawyers, organized in part by the Russian government,[239] Snowden said he was accepting all offers of asylum that he had already received or would receive in the future, noting that his Venezuela's "asylee status was now formal."[240] He also said he would request asylum in Russia until he resolved his travel problems.[241] Russian Federal Migration Service officials confirmed on July 16 that Snowden had submitted an application for temporary asylum.[242] On July 24, Kucherena said his client "wants to find work in Russia, travel and somehow create a life for himself." He said Snowden had already begun learning Russian.[243]

Amid media reports in early July 2013 attributed to U.S. administration sources that Obama's one-on-one meeting with Putin, ahead of a G20 meeting in St Petersburg scheduled for September, was in doubt due to Snowden's protracted sojourn in Russia,[244] top U.S. officials repeatedly made it clear to Moscow that Snowden should immediately be returned to the United States to, in the words of White House press secretary Jay Carney, "face the charges that have been brought against him for the unauthorized leaking of classified information."[245][246][247] Snowden needed asylum, according to his Russian lawyer, because "he faces persecution by the U.S. government and he fears for his life and safety, fears that he could be subjected to torture and capital punishment."[248]

In a letter to Russian Minister of Justice Alexander Konovalov dated July 23,[249]U.S. Attorney General Eric Holder sought to eliminate the "asserted grounds for Mr. Snowden's claim that he should be treated as a refugee or granted asylum, temporary or otherwise." Holder asserted that the theft and espionage charges against Snowden do not carry the possibility of a death penalty and that the United States would not seek the death penalty "even if Mr. Snowden were charged with additional death penalty-eligible crimes." Holder said Snowden is free to travel from Moscow despite the June 22 revocation of his U.S. passport. He is, Holder explained, immediately eligible for a "limited validity passport" good for direct return to the United States. Holder also assured Konovalov that Snowden would not be tortured. "Torture is unlawful in the United States," Holder wrote. "If he returns to the United States, Mr. Snowden would promptly be brought before a civilian court convened under Article III of the United States Constitution and supervised by a United States District Judge. … Mr. Snowden would be appointed (or if so chose, could retain) counsel."[250] The same day, the Russian president's spokesman reiterated the Kremlin's position that it would "not hand anyone over"; he also noted that Putin was not personally involved in the matter as Snowden "has not made any request that would require examination by the head of state" and that the issue was being handled through talks between the FSB and the FBI.[251]

In March 2015, journalist Glenn Greenwald reported at The Intercept that Sigmar Gabriel, Vice-Chancellor of Germany, told him the U.S. government had threatened to stop sharing intelligence if Germany offered Snowden asylum or arranged for his travel there.[252]

Criminal charges

On June 14, 2013, United States federal prosecutors filed a criminal complaint against Snowden, charging him with theft of government property, and two counts of violating the Espionage Act through unauthorized communication of national defense information and "willful communication of classified communications intelligence information to an unauthorized person."[5][249] Each of the three charges carries a maximum possible prison term of ten years. The charge was initially secret and was unsealed a week later.

Snowden was asked in a January 2014 interview about returning to the U.S. to face the charges in court, as Obama had suggested a few days prior. Snowden explained why he rejected the request: "What he doesn't say are that the crimes that he's charged me with are crimes that don't allow me to make my case. They don't allow me to defend myself in an open court to the public and convince a jury that what I did was to their benefit. … So it's, I would say, illustrative that the President would choose to say someone should face the music when he knows the music is a show trial."[58][253] Snowden's legal representative, Jesselyn Radack, wrote that "the Espionage Act effectively hinders a person from defending himself before a jury in an open court, as past examples show," referring to Thomas Drake, John Kiriakou and Chelsea Manning. Radack said that the "arcane World War I law" was never meant to prosecute whistleblowers, but rather spies who sold secrets to enemies for profit. Under this law, she states, "no prosecution of a non-spy can be fair or just."[254]

Temporary asylum in Russia

2013

Snowden left the Moscow airport on August 1 after 39 days in the transit section. He had been granted temporary asylum in Russia for one year;[255] the asylum grant can be extended indefinitely on an annual basis.[256] According to his Russian lawyer, Snowden went to an undisclosed location kept secret for security reasons.[257] In response to the asylum grant, the White House stated that it was "extremely disappointed," and cancelled a previously scheduled meeting with Russian President Vladimir Putin.[258][259] Additionally, Republican U.S. Senator Lindsey Graham urged President Obama to boycott the 2014 Winter Olympics in Sochi, but House Speaker John Boehner, also a Republican, rejected that idea as "dead wrong."[260]

In late July 2013, Lon Snowden said he believed his son would be better off staying in Russia, and didn't believe he would receive a fair trial in the U.S.[261] In mid-October, he visited his son in Moscow, later telling the press that he was pleased with Edward's situation, and still believed Russia was the best choice for his asylum, saying he wouldn't have to worry about people "rushing across the border to render him." Snowden commented that his son found living in Russia "comfortable," and Moscow "modern and sophisticated."[262] Snowden's Russian lawyer, Anatoly Kucherena, announced on October 31 that his client had found a website maintenance job at one of Russia's largest websites, but refused to identify the site for "security reasons." Jesselyn Radack, one of Snowden's American lawyers, said she was "not aware" of any new job.[263] Asked about this by The Moscow Times in June 2014, The Guardian correspondent Luke Harding replied, "Kucherena is completely unreliable as a source. We [The Guardian] did the rounds of Russian IT companies when he made that claim last year and none of them—none of the big ones, at least—confirmed this."[264]

Former CIA analyst Ray McGovern, who had traveled to Russia to give Snowden a whistleblower award, said that Snowden did not give any storage devices such as hard drives or USB flash drives to Russia or China, and that the four laptops he carried with him "were a 'diversion' and contained no secrets." U.S. officials said they assumed that any classified materials downloaded by Snowden had fallen into the hands of China and Russia, though they acknowledged they had no proof of this.[265] In an October 2013 interview, Snowden maintained that he did not bring any classified material into Russia "because it wouldn't serve the public interest." He added, "There's a zero percent chance the Russians or Chinese have received any documents."[94] In June 2015, however, The Sunday Times reported that British government officials anonymously claimed to the paper that Russia and China had cracked an encrypted cache of files taken by Snowden, forcing the withdrawal of British spies from live operations.[266] The BBC also stated that their sources told them British intelligence assets had been moved as a precaution after the Snowden leaks.[267] Several prominent media outlets and persons have disputed the validity of The Sunday Times's story. The Intercept's Greenwald said the report had "retraction-worthy fabrications," and "does [...] nothing other than quote anonymous British officials," and notes that parts of the Times's report was removed from the original post without the Times saying it did so;[268]The Washington Post's Erik Wemple stated that CNN reporter George Howell may have unknowingly damaged the report's credibility in an on-air interview with the story's lead author Tom Harper "by asking obvious questions about the story."[269]
Edward Snowden speaks about various topics at the Sam Adams Award presentation in Moscow
 
 
WikiLeaks released video of Snowden on October 11 taken during the Sam Adams Award reception in Moscow, his first public appearance in three months. Former U.S. government officials attending the ceremony said they saw no evidence Snowden was under the control of Russian security services. The whistleblower group said he was in good spirits, looked well, and still believes he was right to release the NSA documents.[270] In the video, Snowden said "people all over the world are coming to realize" that the NSA's surveillance programs put people in danger, hurt the U.S. and its economy, and "limit our ability to speak and think and live and be creative, to have relationships and associate freely" as well as putting people "at risk of coming into conflict with our own government."[271]

On October 31, German lawmaker Hans-Christian Ströbele traveled to Moscow to meet with Snowden, whom he invited to testify before the German parliament to assist investigations into NSA surveillance of German Chancellor Angela Merkel's phone since 2002.[272][273][274] After the visit, Snowden indicated a willingness to testify, though not from Moscow as Germany requested. Snowden said he would rather give testimony before the U.S. Congress, his second choice being Berlin.[275]
Also in October, journalist Glenn Greenwald commented on Snowden's Russian asylum: "[Snowden] didn't choose to be there. He was trying to get transit to Latin America, and then the U.S. revoked his passport and threatened other countries out of offering Snowden safe passage."[276] WikiLeaks representative Sarah Harrison, who accompanied Snowden from Hong Kong to Moscow, left Russia in early November after waiting until she felt confident he had "established himself and was free from the interference of any government."[277]

On December 17, 2013, Snowden wrote an open letter to the people of Brazil offering to assist the Brazilian government in investigating allegations of U.S. spying, and added that he continued to seek, and would require, asylum.[278] Snowden wrote, "Until a country grants permanent political asylum, the U.S. government will continue to interfere with my ability to speak … going so far as to force down the Presidential Plane of Evo Morales to prevent me from traveling to Latin America!"[279] Brazil had been in an uproar since Snowden revealed that the U.S. was spying on Brazilian President Dilma Rousseff, her senior advisors, and Brazil's national oil company, Petrobras.[280] Rousseff and officials of the Brazilian foreign ministry said in response that they could not consider asylum for Snowden because they had not received any formal request.[281] A representative of the foreign ministry said that a fax requesting asylum had been sent to the Brazilian embassy in Moscow in July but it had not been signed and could not be authenticated.[282] David Miranda, the Brazilian partner of Glenn Greenwald, launched an internet petition urging the Brazilian president to consider offering Snowden asylum.[283]
Snowden met with Barton Gellman of The Washington Post six months after the disclosure for an exclusive interview spanning 14 hours, his first since being granted temporary asylum. Snowden talked about his life in Russia as "an indoor cat," reflected on his time as an NSA contractor, and discussed at length the revelations of global surveillance and their reverberations. Snowden said, "In terms of personal satisfaction, the mission's already accomplished … I already won. As soon as the journalists were able to work, everything that I had been trying to do was validated."[30] He commented "I am not trying to bring down the NSA, I am working to improve the NSA … I am still working for the NSA right now. They are the only ones who don't realize it." On the accusation from former CIA and NSA director Michael Hayden that he had defected, Snowden stated, "If I defected at all, I defected from the government to the public."[30] In 2014, Snowden said that he lives "a surprisingly open life" in Russia and that he is recognized when he goes to computer stores.[203]

2014

According to BuzzFeed, in January 2014 an anonymous Pentagon official said that he wanted to kill Snowden, claiming that “By [Snowden] showing who our collections partners were, the terrorists have dropped those carriers and email addresses."[284] Other intelligence analysts expressed their anger to BuzzFeed as well, with an Army intelligence officer complaining that Snowden's leaks had increased his "blindness" and expressing his hope that Snowden would be killed in a covert way. When asked about the BuzzFeed story, State Department spokeswoman Marie Harf said death threats were "totally inappropriate" and had “no place in our discussion of these issues."[285]

On Meet the Press in late January 2014, speculation arose from top U.S. officials in the House and Senate Intelligence Committees that Snowden might have been assisted by Russian intelligence,[286] prompting a rare interview during which Snowden spoke in his defense. He told The New Yorker "this 'Russian spy' push is absurd," adding that he "clearly and unambiguously acted alone, with no assistance from anyone, much less a government."[184]The New York Times reported that investigations by the NSA and the FBI "have turned up no evidence that Mr. Snowden was aided by others."[287] Days later, Feinstein stated that she had seen no evidence that Snowden is a Russian spy.[288] Germany's Der Spiegel suggested the accusations were part of a "smear campaign" by U.S. officials. For Snowden, the smears did not "mystify" him; he said that "outlets report statements that the speakers themselves admit are sheer speculation."[289]

In late January 2014, US attorney general, Eric Holder in an interview with MSNBC indicated that the U.S. could allow Snowden to return from Russia under negotiated terms, saying he was prepared to engage in conversation with him, but that full clemency would be going too far.[290]
Snowden's first television interview[291] aired January 26, 2014 on Germany's NDR. In April 2014, he appeared on video from an undisclosed location during President Putin's live annual Q&A exchange with the public. Snowden asked, "Does Russia intercept, store, or analyze—in any way—the communications of individuals?" Putin replied, "Russia uses surveillance techniques for spying on individuals only with the sanction of a court order. This is our law, and therefore there is no mass surveillance in our country."[292] Reactions were split. Critics said it looked like a "highly-scripted propaganda stunt for Vladimir Putin"[293] and that Snowden is "bought and paid for entirely by the Russians."[293][294] Snowden insisted his question was designed to hold the Russian president accountable.[295] In an op-ed for The Guardian, Snowden said his question was intended "to mirror the now infamous exchange in US Senate intelligence committee hearings between senator Ron Wyden and the director of national intelligence, James Clapper, about whether the NSA collected records on millions of Americans, and to invite either an important concession or a clear evasion." Snowden called Putin's response "evasive".[296] A few days later, The Daily Beast reported that Snowden himself "instantly regretted" asking Putin the "softball question", which was crafted with several of his key advisers, and that he was mortified by the reaction. Ben Wizner, one of Snowden's legal advisers, told the Beast that Snowden hadn't realized how much his appearance with Putin would be seen as a Kremlin propaganda victory. "I know this is hard to believe," Wizner acknowledged. "I know if I was just watching from afar, I'd think, 'Wow, they forced him to do this.' But it's not true. He just fucking did it."[297] Asked six months later about the incident, Snowden conceded, "Yeah, that was terrible! Oh, Jesus, that blew up in my face. … And in the United States, what I did appearing at that Putin press conference was not worth the price."[219]

In March 2014, the international advocacy group European Digital Rights (EDRi) reported that the European Parliament, in adopting a Data Protection Reform Package, rejected amendments that would have dropped charges against Snowden and granted him asylum or refugee status.[298]

In May 2014, NBC's Brian Williams presented the first interview for American television.[299] In June, The Washington Post reported that during his first year of Russian asylum, Snowden had received "tens of thousands of dollars in cash awards and appearance fees from privacy organizations and other groups," fielded inquiries about book and movie projects, and was considering taking a position with a South African foundation that would support work on security and privacy issues. "Any moment that he decides that he wants to be a wealthy person," said Snowden's attorney Ben Wizner, "that route is available to him," although the U.S. government could attempt to seize such proceeds.[300]
Also in May, the German Parliamentary Committee investigating the NSA spying scandal unanimously decided to invite Snowden to testify as a witness.[301] In September, opposition parties in the German parliament filed constitutional complaints to force the government to let Snowden testify in Berlin. Snowden had refused a proposed video conference from Moscow, saying he wants to testify only in Berlin and asking for safe conduct.[302][303][304]

On July 13, 2014, The Guardian published its first story based on an exclusive, seven-hour interview newly conducted with Snowden in a Moscow city centre hotel. Snowden condemned the Data Retention and Investigatory Powers Bill announced to the UK's House of Commons on July 10[305] bolstering the state's right to keep personal data held by Internet and phone companies. Snowden said it was very unusual for a public body to pass such emergency legislation except during total war. "I mean we don't have bombs falling. We don't have U-boats in the harbor. It defies belief."[306] The Daily Mail reported that Snowden had "caused fury" by attacking Britain. "His critics said the new surveillance Bill was being pushed through Parliament today largely because of his treachery in leaking Britain's spy secrets."[307] On July 13 and 17, The Guardian posted video clips, of about 2 minutes[306] and 14 minutes[308] in length, excerpted from the full interview. On July 18, The Guardian published a nearly 10,000-word "edited transcript" of their Snowden interview.[78] 

A year after arriving in Moscow, Snowden said he is still learning Russian. He keeps late and solitary hours, effectively living on U.S. time. He does not drink, cooks for himself but doesn't eat much. "I don't live in absolute secrecy," he says. "I live a pretty open life—but at the same time I don't want to be a celebrity." He does not work for a Russian organization, yet is financially secure thanks to substantial savings from his years as a well-paid contractor and more recently numerous awards and speaking fees from around the world.[24]

Residency in Russia

On August 7, 2014, six days after Snowden's one-year temporary asylum expired, his Russian lawyer announced that Snowden had received a three-year residency permit. "He will be able to travel freely within the country and go abroad," said Anatoly Kucherena. "He'll be able to stay abroad for not longer than three months." Kucherena explained that Snowden had not been granted political asylum, which would allow him to stay in Russia permanently but requires a separate process.[309] "In the future," he added, "Edward will have to decide whether to continue to live in Russia and become a citizen or to return to the United States."[310] In May 2015, The New York Times reported, "Snowden's main source of income is speaking fees, which have sometimes exceeded $10,000 for an appearance."[311]

Reaction

United States

A subject of controversy, Snowden has been variously called a hero,[312][313][314] a whistleblower,[315][316][317][318] a dissident,[319] a patriot,[320][321][322] and a traitor.[323][324][325][326] His release of NSA material was called the most significant leak in U.S. history by Pentagon Papers leaker Daniel Ellsberg,[327][328] who said, "Snowden's disclosures are a true constitutional moment" enabling the press to hold the Executive branch of the U.S. federal government accountable, while the legislative and judiciary branch refused to do so.[329] On January 14, 2014, Ellsberg posted to his Twitter page: "Edward Snowden has done more for our Constitution in terms of the Fourth and First Amendment than anyone else I know."[330]

On June 9, 2013, Director of National Intelligence James Clapper condemned Snowden's actions as having done "huge, grave damage" to U.S. intelligence capabilities.[331] On June 27, 2013, The Monterey Herald reported that the United States Army had barred its personnel from access to parts of the website of The Guardian after that site's revelations of Snowden's information about global surveillance.[332] The entire Guardian website was blocked for personnel stationed throughout Afghanistan, the Middle East, and South Asia.[333]

Journalist Naomi Wolf in June 2013 questioned the authenticity of Snowden's story. She elucidated her "creeping concern that the NSA leaker is not who he purports to be, and that the motivations involved in the story may be more complex than they appear to be", and in what was called a "conspiracy theory", presented a series of questions concerning the official narrative. "From the standpoint of the police state and its interests," she asks, "why have a giant Big Brother apparatus spying on us at all times unless we know about it?"[334][335][336]

"We The People" petition to pardon Snowden at the White House website
 
A We the People petition was launched on June 9 via the whitehouse.gov website seeking "a full, free and absolute pardon for any crimes [Snowden] has committed or may have committed related to blowing the whistle on secret NSA surveillance programs."[337] The petition attained 100,000 signatures within two weeks, thus meeting the threshold and requiring an official response from the White House.[338] In March 2014, the Administration still had not responded to the petition, but gave no reason for the nine-month delay.[339] The White House finally answered on July 28, 2015. In a response written by Lisa Monaco, Obama’s homeland security and terrorism advisor, the White House declined to pardon Snowden. It said his disclosures had "serious consequences" for national security and that he should "accept the consequences of his actions."[340]

Ex-CIA director James Woolsey said in December 2013 that if Snowden was convicted of treason, he should be hanged.[341] One of Snowden's legal advisers, Jesselyn Radack, said that Snowden "has concerns for his safety" based on this and joking remarks between Hayden and House Intelligence Committee chairman Mike Rogers about putting Snowden on a "kill list."[342][343]

According to Mike Rogers and ranking member Dutch Ruppersberger, a classified Pentagon report written by military intelligence officials contends that Edward Snowden's leaks had put U.S. troops at risk and prompted terrorists to change their tactics, and that "most files copied" were related to current U.S. military operations.[344] Glenn Greenwald and Ben Wizner, an ACLU lawyer representing Snowden, disputed these claims, stating that Snowden's leaks overwhelmingly relate to NSA activities and noting that similar claims were made about the Pentagon Papers.[345]

On January 1, 2014, the editorial board of The New York Times praised Snowden as a whistleblower and wrote in favor of granting him clemency or "at least a substantially reduced punishment," arguing that while Snowden may have broken the law, he had "done his country a great service" by bringing the abuses of the NSA to light. "When someone reveals that government officials have routinely and deliberately broken the law," they wrote, "that person should not face life in prison at the hands of the same government." The Times further criticized James Clapper for lying to Congress about the NSA's surveillance activities and cast doubt on the claim made by Snowden's critics that he had damaged national security. The editorial concluded with a request to President Obama to discontinue the "vilification" of Snowden and to offer Snowden "an incentive to return home."[315][346] The article garnered an unusual amount of "heat" for an editorial, with responses from multiple media outlets.[347] 

The editorial board of The Guardian called for a pardon in an article coincidentally published on the same day. The board asked President Obama to "use his executive powers to treat [Snowden] humanely and in a manner that would be a shining example about the value of whistleblowers and of free speech itself."[348][349]

In his article dated January 4, 2014, "Moves to Curb Spying Help Drive the Clemency Argument for Snowden," Peter Baker of The New York Times laid out the polarization of opinions throughout the U.S. and the impetus toward clemency gained by the public reaction to the revelations of the surveillance. He noted that officials in the intelligence establishment "warn that letting Mr. Snowden off the hook would set a dangerous precedent" and contrasted that with the statement of attorney Bruce Fein about the protections afforded by the First Amendment, "It prohibits government from punishing communications that expose government lawlessness whether or not the illegality is classified. Calling government to account for breaking the law is a compelling civic duty of all citizens."[350] The author also noted that similar polarization has arisen in judicial review, citing one federal judge's ruling that the surveillance program in question "was probably unconstitutional," implying that laws passed to enable such programs could be struck down.

In January 2014, U.S. President Barack Obama mentioned Snowden in a speech covering proposed reforms to the NSA's surveillance program and said that "our nation's defense depends in part on the fidelity of those entrusted with our nation's secrets. If any individual who objects to government policy can take it into their own hands to publicly disclose classified information, then we will not be able to keep our people safe, or conduct foreign policy." Obama also objected to the "sensational" way the leaks had been reported, saying the reporting often "shed more heat than light." He went on to assert that the disclosures had revealed "methods to our adversaries that could impact our operations."[351]

The Republican Party in January 2014 voted unanimously to pass a "Resolution To Renounce The National Security Agency's Surveillance Program" which called for a "special committee to investigate, report, and reveal to the public the extent of this domestic spying." They said that Snowden's revelations had uncovered "an invasion into the personal lives of American citizens that violates the right of free speech and association afforded by the First Amendment of the United States Constitution" and that "the mass collection and retention of personal data is in itself contrary to the right of privacy protected by the Fourth Amendment of the United States Constitution."[352] The resolution endorses legislation proposed by Congressman Justin Amash.[353]

In February 2014, former congressman Ron Paul began a petition urging the Obama Administration to grant Snowden clemency.[354] Paul released a video on his website saying, "Edward Snowden sacrificed his livelihood, citizenship, and freedom by exposing the disturbing scope of the NSA's worldwide spying program. Thanks to one man's courageous actions, Americans know about the truly egregious ways their government is spying on them."[355]

Speaking at The Wall Street Journal's CIO Network on February 4, 2014, Mike McConnell—former NSA Director and current Vice Chairman at Booz Allen Hamilton—said that Snowden was motivated by revenge when the NSA did not offer Snowden the job he wanted. "At this point," said McConnell, "he being narcissistic and having failed at most everything he did, he decides now I'm going to turn on them."[356]

In March 2014, former U.S. president Jimmy Carter said that if he were still president today he would "certainly consider" giving Snowden a pardon were he to be found guilty and imprisoned for his leaks.[357]


In April 2014, former U.S. Secretary of State Hillary Clinton insinuated that she found Snowden's motives suspicious, saying "[W]e have all these protections for whistle-blowers. If he were concerned and wanted to be part of the American debate, he could have been...it struck me as...sort of odd that he would flee to China, because Hong Kong is controlled by China, and that he would then go to Russia—two countries with which we have very difficult cyberrelationships...turning over a lot of that material—intentionally or unintentionally—drained, gave all kinds of information, not only to big countries, but to networks and terrorist groups and the like. So I have a hard time thinking that somebody who is a champion of privacy and liberty has taken refuge in Russia, under Putin's authority."[358] Supporters and advisers of Snowden called Clinton's remarks unrealistic and pointed out several misunderstandings, telling Politico that Snowden could not have availed himself of whistleblower protections because he was a contractor, not a government employee, and because his claims would not have been seen as exposing impropriety, since the NSA telephone program was legal.[359] On July 4, 2014, Hillary Clinton said that if Snowden wished to return to the U.S., "knowing he would be held accountable," he would have the right "to launch both a legal defense and a public defense, which can of course affect the legal defense."[360]

In May 2014, U.S. Secretary of State John Kerry said Snowden had "damaged his country very significantly" and "hurt operational security" by telling terrorists how to evade detection. "The bottom line," Kerry added, "is this man has betrayed his country, sitting in Russia where he has taken refuge. 

You know, he should man up and come back to the United States."[361]
In June 2014, interviewed at the Southland technology conference in Nashville, Tennessee, former U.S. Vice President Al Gore said Snowden "clearly violated the law so you can't say OK, what he did is all right. It's not. But what he revealed in the course of violating important laws included violations of the U.S. constitution that were way more serious than the crimes he committed. In the course of violating important law, he also provided an important service. … Because we did need to know how far this has gone."[362]

In December 2014, President Obama nominated former Deputy Defense Secretary Ashton Carter to succeed outgoing Secretary of Defense Chuck Hagel. During a May 2014 panel discussion at Harvard University, Carter had called cybersecurity an "obvious" national security challenge, and said, "We had a cyber Pearl Harbor. His name was Edward Snowden." Carter charged that U.S. security officials "screwed up spectacularly in the case of Snowden. And this knucklehead had access to destructive power that was much more than any individual person should have access to."[363]

Debate

In the U.S., Snowden's actions precipitated an intense debate on privacy and warrantless domestic surveillance.[364][365] President Obama was initially dismissive of Snowden, saying "I'm not going to be scrambling jets to get a 29-year-old hacker."[366][367][368] In August, Obama rejected the suggestion that Snowden was a patriot,[369] and in November said that "the benefit of the debate he generated was not worth the damage done, because there was another way of doing it."[370]

In June 2013, U.S. Senator Bernie Sanders of Vermont wrote on his blog, "Love him or hate him, we all owe Snowden our thanks for forcing upon the nation an important debate. But the debate shouldn't be about him. It should be about the gnawing questions his actions raised from the shadows."[371]
Snowden said in December 2013 that he was "inspired by the global debate" ignited by the leaks, and stated that NSA's "culture of indiscriminate global espionage … is collapsing."[372]

At the end of 2013, The Washington Post noted that the public debate, lawsuits, "presidential task forces, and attempts at legislative remedy" had not brought about any "meaningful policy change." They printed: "… the status quo continues, if with forced disclosures and administration arguments that the public just doesn't understand how difficult it is to prevent the next 9/11—even though there's been no evidence publicly revealed so far that these measures have prevented the next 9/11."[138]

In February 2014, Intelligence Squared held an "Oxford style" debate in New York City titled "Snowden Was Justified"[373] addressing the opposing, widely held views that Snowden was a "whistleblower," and alternately, a "traitor." Ex-CIA director R. James Woolsey and former federal prosecutor Andrew C. McCarthy argued against the motion, while ACLU lawyer representing Snowden, Ben Wizner, and Pentagon Papers leaker Daniel Ellsberg argued in favor.[373] Prior to arguments, the audience was split on the matter at 29 percent. After the debate, 54 percent found that Snowden was justified and 35 percent were against.[374]

Presidential panel

In August 2013, President Obama said that he had called for a review of U.S. surveillance activities even before Snowden had begun revealing details of the NSA's operations.[369] Obama announced that he was directing DNI James Clapper "to establish a review group on intelligence and communications technologies" that would brief and later report to Obama.[375][376] In December, the task force issued 46 recommendations that, if adopted, would subject the NSA to additional scrutiny by the courts, Congress, and the president, and would strip the NSA of the authority to infiltrate American computer systems using "backdoors" in hardware or software.[377] Panel member Geoffrey R. Stone said there was no evidence that the bulk collection of phone data had stopped any terror attacks.[378] In July 2014, The Washington Post reported that, according to a large cache of NSA-intercepted conversations provided by Edward Snowden, months of tracking by the NSA of communications across more than 50 alias Internet accounts "led directly to the 2011 capture in Abbottabad of Muhammad Tahir Shahzad, a Pakistan-based bomb builder, and Umar Patek, a suspect in a 2002 terrorist bombing on the Indonesian island of Bali." The Post said that, at the request of CIA officials, it was "withholding other examples that officials said would compromise ongoing operations."[85]

Court rulings

On June 6, 2013, in the wake of Snowden's leaks, conservative public interest lawyer and Judicial Watch founder Larry Klayman filed a lawsuit claiming that the federal government had unlawfully collected metadata for his telephone calls and was harassing him. In Klayman v. Obama, Judge Richard J. Leon referred to the NSA's "almost-Orwellian technology" and ruled the bulk telephony metadata program to be probably unconstitutional.[379] Snowden later described Judge Leon's decision as "vindication."[380]

On June 11, the ACLU filed a lawsuit against James Clapper, Director of National Intelligence, alleging that the NSA's phone records program was unconstitutional. In December 2013, ten days after Judge Leon's ruling, Judge William H. Pauley III came to the opposite conclusion. In ACLU v. Clapper, although acknowledging that privacy concerns are not trivial, Pauley found that the potential benefits of surveillance outweigh these considerations and ruled that the NSA's collection of phone data is legal.[381]

Gary Schmitt, former staff director of the Senate Select Committee on Intelligence, wrote that "The two decisions have generated public confusion over the constitutionality of the NSA's data collection program—a kind of judicial 'he-said, she-said' standoff."[382]

On May 7, 2015, in the case of ACLU v. Clapper, the United States Court of Appeals for the Second Circuit said that Section 215 of the Patriot Act did not authorize the NSA to collect Americans' calling records in bulk, as exposed by Snowden in 2013. The decision voided U.S. District Judge William Pauley's December 2013 finding that the NSA program was lawful, and remanded the case to him for further review. The appeals court did not rule on the constitutionality of the bulk surveillance, and declined to enjoin the program, noting the pending expiration of relevant parts of the Patriot Act. Circuit Judge Gerard E. Lynch wrote that, given the national security interests at stake, it was "prudent" to give Congress an opportunity to debate and decide the matter.[383]

USA Freedom Act

On June 2, 2015 the U.S. Senate passed, and President Obama signed, the USA Freedom Act which restored in modified form several provisions of the Patriot Act that had expired the day before, while for the first time imposing some limits on the bulk collection of telecommunication data on U.S. citizens by American intelligence agencies. The new restrictions were widely seen as stemming from Snowden's revelations.[384][385]

International community

Demonstration at Checkpoint 
Charlie in Berlin during Barack Obama's visit, June 18, 2013
 
Crediting the Snowden leaks, the United Nations General Assembly unanimously adopted Resolution 68/167,[386] a symbolic "anti-spying resolution" to "protect the right to privacy against unlawful surveillance" in the wake of reports that 35 foreign leaders were subjects of U.S. eavesdropping.[387][388] The non-binding resolution "unequivocally states that the same rights that people have off-line must also be protected online."[389][390]

The European Parliament invited Snowden to make a pre-recorded video appearance to aid their NSA investigation.[391][392] Snowden gave written testimony in which he said that he was seeking asylum in the EU, but that he was told by European Parliamentarians that the U.S. would not allow EU partners to make such an offer.[393] He told the Parliament that the NSA was working with the security agencies of EU states to "get access to as much data of EU citizens as possible."[394] The NSA's Foreign Affairs Division, he claimed, lobbies the EU and other countries to change their laws, allowing for "everyone in the country" to be spied on legally.[395]
In July 2014, Navi Pillay, UN High Commissioner for Human Rights, told a news conference in Geneva that the U.S. should abandon its efforts to prosecute Snowden, since his leaks were in the public interest.[396]

Public opinion polls

Surveys conducted by news and professional polling organizations originally found public opinion more supportive of Snowden outside the United States than within. In a June 2013 Emnid survey, 50 percent of Germans polled considered Snowden a hero, and 35 percent would hide him in their homes.[397] In October 2013, 67 percent of Canadians polled considered Snowden a hero, as did 60 percent of UK respondents.[398] In an April 2014 UK YouGov poll, 46 percent of British people thought that newspapers reporting on the materials given to them by Snowden was good for society, while 22 percent thought it was bad for society and 31 percent didn't know.[399]

Rasmussen Reports held a poll in June 2013 where Americans were asked to describe Snowden in a single word. Twelve percent said he was a hero, 21 percent called him a traitor, 34 percent said he falls somewhere in between, and 29 percent said it was too early to tell.[400] Six months later, 8 percent said hero and 23 percent traitor.[401] When Americans were asked for their general impression in June 2013, 40 percent felt favorably and 39 percent unfavorably towards Snowden.[402] Six months later, 43 percent responded favorably and 41 percent unfavorably.[403] Asked specifically whether his disclosures were beneficial or detrimental, in June 2013, 49 percent said Snowden had served the public interest, and 44 percent thought he'd harmed national security.[404] Six months later, 40 percent believed the leaks had been helpful, and 46 percent said they'd been bad for the country.[401] In June 2013, Americans were split when asked if Snowden was right or wrong to leak the NSA documents to the press, with 44 percent saying he was right and 42 percent that he was wrong.[405] Americans saying Snowden was wrong to leak reached a high of 55 percent in November 2013.[406] Asked whether or not the U.S. government ought to pursue a criminal case against Snowden, in June 2013, 54 percent said he should be prosecuted and 38 percent disagreed.[404] By March 2014, those favoring prosecution had declined to 45 percent, with 34 percent opposed.[407]
 
A 2014 Pew/USA Today poll revealed that 18- to 29-year-old Americans were significantly more supportive than those over 65, and were the only age group where a majority did not favor prosecution, being evenly split 42 percent to 42 percent on whether Snowden should be tried. Fifty-seven percent of 18- to 29-year-olds thought he had served rather than harmed public interest.[408] A YouGov survey at the end of May 2014 found that 55 percent of Americans thought Snowden was right to leak details of the PRISM program. Twenty percent of Americans aged 16–34 thought Snowden’s actions were wrong, while 41 percent of those 55 and over held this view.[409] On May 20, NBC News asked viewers to weigh in via Twitter on whether they thought Snowden was a "patriot" or "traitor."[410] Prior to airing its Snowden interview, viewers were closely split on the matter; after the program aired, 60 percent said they considered him a "patriot".[411] A subsequent NBC News poll of registered voters, published on June 1, found that 34 percent opposed Snowden's leaks, 24 percent backed him and another 40 percent had no opinion. Among those who closely followed the story, 49 percent opposed his actions and 33 percent supported them. "These overall numbers," said NBC News, "are essentially unchanged from a January 2014 NBC News/Wall Street Journal [poll], when 23 percent of registered voters said they supported Snowden's actions, versus 38 percent who opposed them."[412]

In July 2014, the Pew Research Center released the results of its Spring 2014 Global Attitudes Survey, which found widespread worldwide opposition to U.S. eavesdropping and a decline in the view that the U.S. respects the personal freedoms of its own people, but "little evidence this opposition has severely harmed America's overall image." While the majority of Americans and others around the world condoned spying on suspected terrorists, they agreed it is unacceptable to spy on American citizens.[413]

In August 2014, Vanity Fair published the results of a poll conducted in June on behalf of CBS News that asked a random sample of 1,017 adult Americans nationwide, "Did Edward Snowden act ethically?" In response, 54% said no, 27% said yes, and 19% didn't know.[414]

Accolades and honors conferred

Conference speaking engagements

Speaking via telepresence robot, Snowden addresses the TED conference from Russia


In March 2014, Snowden spoke at the South by Southwest (SXSW) Interactive technology conference in Austin, Texas, in front of 3,500 attendees. He participated by teleconference carried over multiple routers running the Google Hangouts platform. On-stage moderators were Christopher Soghoian and Snowden's legal counsel Wizner, both from the ACLU.[415] Snowden said that the NSA was "setting fire to the future of the internet," and that the SXSW audience was "the firefighters."[416][417][418] 

Attendees could use Twitter to send questions to Snowden, who answered one by saying that information gathered by corporations was much less dangerous than that gathered by a government agency, because "governments have the power to deprive you of your rights."[416] Representative Mike Pompeo of the House Intelligence Committee had tried unsuccessfully to get the SXSW management to cancel Snowden's appearance; instead, SXSW director Hugh Forrest said that the NSA was welcome to respond to Snowden at the 2015 conference.[416]

Later that month, Snowden appeared by teleconference at the TED conference in Vancouver, British Columbia. Represented on stage by a robot with a video screen, video camera, microphones and speakers, Snowden conversed with TED curator Chris Anderson, and told the attendees that online businesses should act quickly to encrypt their websites. He described the NSA's PRISM program as the U.S. government using businesses to collect data for them, and that the NSA "intentionally misleads corporate partners" using, as an example, the Bullrun decryption program to create backdoor access.[419] Snowden said he would gladly return to the U.S. if given immunity from prosecution, but that he was more concerned about alerting the public about abuses of government authority.[419] Anderson invited internet pioneer Tim Berners-Lee on stage to converse with Snowden, who said that he would support Berners-Lee's concept of an "internet Magna Carta" to "encode our values in the structure of the internet."[419][420]

On September 15, 2014, Snowden appeared via remote video link, along with Julian Assange, on Kim Dotcom's Moment of Truth town hall meeting held in Auckland.[421] He made a similar video link appearance on February 2, 2015, along with Greenwald, as the keynote speaker at the World Affairs Conference at Upper Canada College in Toronto.[422]

In March 2015, while speaking at the FIFDH (international human rights film festival) he made a public appeal for Switzerland to grant him asylum, saying he would like to return to live in Geneva, where he once worked undercover for the Central Intelligence Agency.[423]

The "Snowden Effect"

In July 2013, media critic Jay Rosen defined The Snowden Effect as "Direct and indirect gains in public knowledge from the cascade of events and further reporting that followed Edward Snowden’s leaks of classified information about the surveillance state in the U.S."[424] In The Nation, the Snowden effect was described thusly: "[Snowden's] actions have sparked a debate about the intersection of national security and individual privacy that we weren't having six months ago, but should have been."[425]The Economist speculated that "the big consequence" of the "Snowden Effect" will be that "countries and companies will erect borders of sorts in cyberspace."[426] In Forbes, the effect was seen as evidenced by a rare bipartisan movement in the U.S. Congress: "a divided, intransigent Congress seems nearly united over the idea that the massive domestic intelligence gathering system that grew after 9/11 has simply gone too far."[427] In its Spring 2014 Global Attitudes Survey, the Pew Research Center attributed to the Snowden effect their finding that "The image of the United States has been tarnished by Snowden's revelations about National Security Agency monitoring of communications around the world, especially in Europe and Latin America."[413]

In August 2014, Government Executive reported that "among the many actions the Obama administration took in the 'post-Snowden' era" was to appoint William Evanina, a former FBI special agent with a counter-terrorism specialty, as the new government-wide National Counterintelligence Executive in May 2014. "Instead of getting carried away with the concept of leakers as heroes," said Evanina, "we need to get back to the basics of what it means to be loyal. Undifferentiated, unauthorized leaking is a criminal act. … We need to ensure that both the employees and the individuals doing the background checks are solid." While dealing with insider threats had been an intelligence community priority since WikiLeaks published Chelsea Manning's disclosures in 2010, Evanina said that in the aftermath of Snowden's June 2013 revelations, the process "sped up from a regional railway to the Acela train." A year later, 100,000 fewer people had security clearances. "That's a lot," said Evanina.[428]

In September 2014, Director of National Intelligence James Clapper said Snowden's leaks created a "perfect storm", degrading the intelligence community's capabilities. Snowden's leaks, said Clapper, damaged relationships with foreign and corporate stakeholders, restrained budget resources, and caused the U.S. to discontinue collecting intelligence on certain targets, putting the United States at greater risk.[429]

In October 2014, former Director of the National Counterterrorism Center Matthew G. Olsen told CNN that Snowden's disclosures had made it easier for terrorist groups to evade U.S. surveillance by changing their encryption methods. "We've lost collection against some individuals, people that we were concerned about," said Olsen. "We are no longer collecting their communications. We lost insight into what they were doing."[430] By July 2015 the Islamic State had studied Snowden's disclosures and, U.S. officials said, its leaders were using couriers or encrypted communications that Western analysts could not crack.[431]

In February 2015, National Counterterrorism Center director Nicholas J. Rasmussen told Congress that Snowden's leaks had damaged U.S. intelligence capabilities. Rasmussen cited "specific examples of terrorists who have adopted greater security measures such as using various new types of encryption, terrorists who have dropped or changed email addresses, and terrorists who have simply stopped communicating in ways they had before, in part because they understand how we collected."[432]

Reflecting on the effect of his leaks, Snowden stated in February 2015 that "the biggest change has been in awareness. Before 2013, if you said the NSA was making records of everybody's phonecalls and the GCHQ was monitoring lawyers and journalists, people raised eyebrows and called you a conspiracy theorist. Those days are over."[433]

In March 2015, USA Today reported that the Snowden effect had hit The Guardian. Journalist Michael Wolff, who wrote for The Guardian for many years, asserted that the recent selection of Katharine Viner as editor-in-chief "can be read as, in part, a deeply equivocal response on the part of the paper's staff, with its unusual power in the process of selecting a new editor, to the Snowden story." According to Wolff, there had developed "a sense of journalistic queasiness around Snowden, difficult to express at the party-line Guardian. Questioning Snowden's retreat to Russia and his protection by Vladimir Putin was internally verboten."[434]

Technology industry

In the technology industry, the Snowden effect had a profound impact after it was revealed that the NSA was tapping into the information held by some U.S. cloud-based services. Google, Cisco, and AT&T lost business internationally due to the "outcry" over their roles in NSA spying. 

It has been estimated that the cloud-based computing industry could lose up to $35 billion in the next three years.[435]The Wall Street Journal reported that the "Snowden effect" was the top tech story of 2013, saying the Snowden leaks "taught businesses that the convenience of the cloud cuts both ways." The Journal predicted the "effect" would top 2014 news as well, given the number of documents yet to be revealed.[436] In China, the most profitable country for U.S. tech companies, all are "under suspicion as either witting or unwitting collaborators" in the NSA spying, and are "on the defensive", according to the director of the Research Center for Chinese Politics and Business at Indiana University.[437] The effect was also seen in changes to investment in the industry, with security "back on the map."[438]

On August 8, 2013, Lavabit, a secure email provider that Snowden used, discontinued service after being asked for encryption keys that would have exposed to U.S. government prosecutors the emails of all 410,000 Lavabit users.[439] The next day, a similar provider called Silent Circle announced that it too would shut down because the company could "see the writing on the wall" and felt it was not possible to sufficiently secure email.[440] In October 2013, the two companies joined forces and announced a new email service, "Dark Mail Alliance",[441] designed to withstand government surveillance.[442][443]

Following on the initial revelations in the summer of 2013, a discussion about pervasive surveillance of the Internet started in the Internet Engineering Task Force (IETF). It was given a formal home starting in August 2013 under the label “perpass” (for pervasive passive surveillance).[444] This discussion led to the publication, in May 2014, of RFC 7258, Pervasive Monitoring Is an Attack.[445] This document states that “Pervasive monitoring is a technical attack that should be mitigated in the design of IETF protocols, where possible.” The consequence is that designers of future Internet protocols will be required to show that they have considered countering such attacks in their designs.

After revelations that German Chancellor Angela Merkel's mobile was being tapped, the tech industry rushed to create a secure cell phone.[438] According to TechRepublic, revelations from the NSA leaks have "rocked the IT world" and have had a "chilling effect". The three biggest impacts were seen as increased interest in encryption, business leaving U.S. companies, and a reconsideration of the safety of cloud technology.[446]

The Blackphone, which The New Yorker called "a phone for the age of Snowden"—described as "a smartphone explicitly designed for security and privacy", created by the makers of GeeksPhone, Silent Circle, and PGP, provided encryption for phone calls, emails, texts, and Internet browsing.[447][448]

Since Snowden's disclosures, Americans used the Internet less for things like email, online shopping and banking, according to an April 2014 poll.[449][450] Also in April 2014, former NSA deputy director Col. Cedric Leighton told the Bloomberg Enterprise Technology Summit in New York City that Snowden's leaks had performed a "significant disservice" to the worldwide health of the Internet by leading Brazil and other countries to reconsider the Internet's decentralized nature. Leighton suggested that nation states' efforts to create their own versions of the Internet were the beginning of the end for the Internet as we know it. "When you have a situation where all of a sudden, everyone goes into 'tribal' mode—a German cloud, a Swiss cloud, or any other separate Internet—they are significant nationalistic attempts," said Leighton. "What happened with Snowden, it's more of an excuse than a policy, it's more of an excuse to re-nationalize the Internet."[451]

In March 2014, The New York Times reported that economic fallout from Snowden's leaks had been a boon for foreign companies, to the detriment of U.S. firms. "It's clear to every single tech company that this is affecting their bottom line," said Daniel Castro, a senior analyst at the Information Technology and Innovation Foundation, who predicted that the United States cloud computing industry could lose $35 billion by 2016. Matthias Kunisch, a German software executive who spurned U.S. cloud computing providers for Deutsche Telekom, said, "Because of Snowden, our customers have the perception that American companies have connections to the NSA." Security analysts estimated that U.S. tech companies had since Snowden collectively spent millions and possibly billions of dollars adding state-of-the-art encryption features to consumer services and to the cables that link data centers.[452]

In July 2014, the nonpartisan New America Foundation summarized the impact of Snowden's revelations on U.S. businesses.[453] The erosion of trust, said the report, has had serious consequences for U.S. tech firms. IT executives in France, Hong Kong, Germany, the UK, and the U.S. confirmed that Snowden's leaks directly impacted how companies around the world think about information and communication technologies, particularly cloud computing. A quarter of British and Canadian multinational companies surveyed were moving their data outside the U.S. Among U.S. companies attributing drops in revenue to, in part, fallout from Snowden's leaks were Cisco Systems, Qualcomm, IBM, Microsoft, and Hewlett-Packard. Proposed laws in more than a dozen foreign countries, including Germany, Brazil, and India, would make it harder for U.S. firms to do business there. The European Union is considering stricter domestic privacy legislation that could result in fines and penalties costing U.S. firms billions of dollars.[454]

In August 2014, Massachusetts-based web intelligence firm Recorded Future announced it had found a direct connection between Snowden's leaks and dramatic changes in how Islamist terrorists interacted online.[455] (In 2010, the privately held Recorded Future received an investment from In-Q-Tel,[456] a nonprofit venture capital firm whose primary partner is the CIA.[457]) Just months after Snowden's 2013 leaks, said Recorded Future, operatives of al-Qaeda and associated groups completely overhauled their 7-year-old encryption methods, which included "homebrewed" algorithms, adopting instead more sophisticated open-source software and newly available downloads that enabled encryption on cellphones, Android products, and Macs, to help disguise their communications.[455]

In September 2014, Seattle-based Deep Web and Dark Web monitoring firm Flashpoint Global Partners published a report that found "very little open source information available via jihadi online social media" indicating that Snowden's leaks impelled al-Qaeda to develop more secure digital communications. "The underlying public encryption methods employed by online jihadists," the report concluded, "do not appear to have significantly changed since the emergence of Edward Snowden. Major recent technological advancements have focused primarily on expanding the use of encryption to instant messenger and mobile communications mediums."[458]

In May 2015, The Nation reported, "The fallout from the Edward Snowden fiasco wasn't just political—it was largely economic. Soon after the extent of the NSA's data collection became public, overseas customers (including the Brazilian government) started abandoning U.S.-based tech companies in droves over privacy concerns. The dust hasn't settled yet, but tech-research firm Forrester estimated the losses may total 'as high as $180 billion,' or 25 percent of industry revenue."[459]

Consumer products

In September 2014, The New York Times credited Apple Inc.'s update of iOS 8, which encrypts all data inside it, as demonstrating how Snowden's impact had begun to work its way into consumer products. His revelations, said The Times, "not only killed recent efforts to expand the law, but also made nations around the world suspicious that every piece of American hardware and software—from phones to servers made by Cisco Systems—have 'back doors' for American intelligence and law enforcement." 
As its CEO Tim Cook explained, Apple "sell[s] devices to people, [which] distinguishes Apple from companies that make a profit from collecting and selling users' personal data to advertisers." The Times situated this development within a "Post Snowden Era" in which Apple would no longer comply with NSA and law enforcement requests for user data, instead maintaining that Apple doesn't possess the key to unlock data on the iPhone. However, since the new security protects information stored on the device itself, but not data stored on Apple’s iCloud service, Apple will still be able to obtain some customer information stored on iCloud in response to government requests. The Times added that Google's Android (operating system) would have encryption enabled by default in upcoming versions "so you won’t even have to think about turning it on," according to Google.[460]

In popular culture

Snowden's passage through Hong Kong inspired a local production team to produce a low-budget five-minute film entitled Verax. The film, depicting the time Snowden spent hiding in the Mira Hotel while being unsuccessfully tracked by the CIA and China's Ministry of State Security, was uploaded to YouTube on June 25, 2013.[461][462]

A dramatic thriller, Classified: The Edward Snowden Story, was scheduled for release on September 19, 2014. The feature-length film, which was crowdfunded to be offered as a free download, was directed by Jason Bourque and produced by Travis Doering. Actor Kevin Zegers played Edward Snowden, Michael Shanks played Glenn Greenwald and Carmen Aguirre played Laura Poitras.[463]
In September 2013, the TV series South Park parodied the Snowden revelations, with Eric Cartman standing in for Snowden. The episode, titled "Let Go, Let Gov," received the highest ratings for the show in two years.[464][465]

In the District of Columbia, the Partnership for Civil Justice Fund (PCJF), a free speech advocacy group, crowdfunded an ad saying "Thank You Edward Snowden" that was featured on the sides of a D.C. city bus for four weeks in late 2013.[466][467] The PCJF said they received enough support from around the world to sponsor partial ads on five more buses in 2014.[468]

Snowden has been featured in video games[469][470] and has an action figure made in his image. Although not endorsed by Snowden, proceeds from the $99 doll are donated to Freedom of the Press Foundation, where he serves on the board of directors.[471][472] In May 2014, Beyond: Edward Snowden, a graphic novel by Marvel Comics writer Valerie D'Orazio, illustrated by Dan Lauer, appeared in both print and digital editions as part a new series from Bluewater Productions, which the publisher said would reveal "stories about the secret and suppressed, the stories 'They' don't want you to know!"[473][474]

In June 2014, The Guardian reported that film director Oliver Stone had bought the rights to Time of the Octopus, a forthcoming novel based on Snowden's life and written by his Russian lawyer, Anatoly Kucherena. Stone said he would use both Kucherena's book and Luke Harding's nonfiction The Snowden Files for the screenplay of his movie, which began production later in 2014.[475] Snowden will be portrayed by American actor Joseph Gordon-Levitt in the biopic Snowden, which is due for release in December 2015.

 
The film trailer for Citizenfour.
On October 10, 2014, Citizenfour, a documentary about Snowden, received its world premiere at the New York Film Festival.[476] Earlier that year, director Laura Poitras told Associated Press she was editing the film in Berlin because she feared her source material would be seized by the government inside the U.S.[477] The two-hour film was shot in various countries, tracing Snowden's time in Hong Kong and including Moscow, where he is currently living with his girlfriend Lindsay Mills.[478] The film was released in the U.S. and Europe to positive reviews,[479] and won the 2015 Academy Award for Best Documentary Feature.[480] During a Reddit "AMA" (Ask Me Anything) in February 2015, Snowden declared, "I don't have a commercial interest in the film."[433]

In October 2014, Killswitch, a film that features Edward Snowden as well as Aaron Swartz, Lawrence Lessig, and Tim Wu received its world premiere at the Woodstock Film Festival, where it won the award for Best Editing. It has since played alongside Citizenfour at the International Documentary Film Festival Amsterdam and has continued an international film festival run. The film probes the efforts of big business to control the Internet, the efforts of government to regulate it, the efforts of hacktivists to free up information worldwide and the consequences.[481][482][483]

In October 2014, Realscreen magazine revealed that a second Edward Snowden documentary, entitled Snowden's Great Escape, was in the works. The film is being coproduced by Germany's Norddeutscher Rundfunk and Denmark’s DR TV, and incorporates two new interviews with Snowden, filmed in Moscow. The film is set to be released in 2015.[484]

On February 9, 2015, electronic pop producer Big Data released a song called "Snowed In" that featured vocals from Weezer frontman Rivers Cuomo from his debut album, 2.0. The song's lyrics, inspired by Snowden, are told from the perspective of the NSA, alternating between inner dialogue and statements made to the press.[485]

On the April 5, 2015 episode of Last Week Tonight with John Oliver, John Oliver interviewed Snowden in Moscow.[486][487] The next day, a bust of Snowden was briefly attached to the Prison Ship Martyrs' Monument in Fort Greene Park in Brooklyn, New York City, before being taken down by city officials. The guerrilla artists responsible are currently unknown.[488][489] Hours after the statue was removed, it was replaced by an ephemeral hologram image of Snowden.[490][491][492]

 πηγήEdward Snowden. Το sequel του “1984” δεν είναι μυθιστόρημα. 

κείμενο : Μάνος Φραγκιουδάκης

Το βιβλίο που θα κατέτασσα ίσως στην πρώτη θέση αυτών που με έχουν συναρπάσει, είναι το “1984”, του Όργουελ και ίσως γι’ αυτό να πιστεύω ότι πρέπει να σας προτείνω το παρακάτω.

Γεια σας. Ονομάζομαι Ed Snowden. Λίγο περισσότερο από ένα μήνα πριν, είχα οικογένεια, ένα σπίτι στον παράδεισο και ζούσα με μεγάλη άνεση. Είχα επίσης τη δυνατότητα, χωρίς κανένα ένταλμα, να έχω πρόσβαση και να διαβάζω τις επικοινωνίες σας. Την επικοινωνία του καθενός ανά πάσα στιγμή. Μια εξουσία που μπορεί να αλλάζει τη μοίρα των ανθρώπων.

harding-669x960
Με αυτές τις λέξεις ξεκίνησε το 2013 μια βροχή αποκαλύψεων. Η ιστορία είναι αρκετά γνωστή. Περιληπτικά, για όσους δεν την έχουν παρακολουθήσει, στις 20 Μαϊου του 2013 ένας υπάλληλος της NSA (Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας των Η.Π.Α.) αφήνει τις διακοπές του στη Χαβάη και μετακινείται στο Χονκ Κονγκ. Κουβαλάει μαζί του τέσσερα laptops με άκρως απόρρητα αρχεία της κυβέρνησης των Η.Π.Α. Δώδεκα μέρες μετά, στο ξενοδοχείο που έχει καταλύσει, φθάνουν οι δημοσιογράφοι της Guardian,Glenn Greenwald και Ewen MacAskill.

Για τέσσερις μέρες, ο Snowden μιλά στην κάμερα των δημοσιογράφων, και στις 5 Ιουνίου το πρώτο βίντεο δημοσιεύεται στο site της Guardian. Σε αυτό το βίντεο αλλά και σε όσα ακολούθησαν ο Snowden μιλάει για την εντολή της κυβέρνησης των Η.Π.Α. προς την Verizon, να παραδοθούν τα τηλεφωνικά αρχεία εκατομμυρίων Αμερικανών. Μιλά για το πρόγραμμα Prism, μέσω του οποίου η NSA μπορεί να έχει πρόσβαση στα δεδομένα των χρηστών της Microsoft, της Google, του Facebook, της Apple, της Yahoo. Αναφέρει και άλλα προγράμματα συλλογής πληροφοριών. Το Tempura, το Upstream και το Xkeyscore.

Συνεργασίες της NSA με υπηρεσίες κατασκοπίας, χωρών όπως το Ισραήλ, η Γαλλία, η Γερμανία και άλλες, δίκτυα με εκατοντάδες servers ανά τον κόσμο στους οποίους αποθηκεύονται δεδομένα όλων των χρηστών του διαδικτύου και πολλές άλλες αποκαλύψεις συνθέτουν το παζλ μιας ιστορίας που δεν έχει ολοκληρωθεί ούτε κατά διάνοια.

Ο Μπαράκ Ομπάμα στις 7 Ιουνίου, δήλωσε ότι  “Δεν μπορείς να έχεις 100% ασφάλεια, και ταυτόχρονα 100% προστασία της ιδιωτικής ζωής και μηδενική ταλαιπωρία”, υποστηρίζοντας ότι απλώς έχει επιτευχθεί η σωστή ισορροπία μεταξύ ιδιωτικής ζωής και ασφάλειας.  Από τη μέρα της πρώτης αποκάλυψης, έχει εξελιχθεί ένα άνευ προηγουμένου κυνηγητό από την κυβέρνηση των Η.Π.Α., για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του Snowden. Καθόλου παράλογο όταν μιλάμε για τη μεγαλύτερη διαρροή απόρρητων πληροφοριών που έγινε ποτέ.

Ο δημοσιογράφος της Guardian Luke Harding, που δούλεψε μαζί με μια μικρή ομάδα συναδέλφων του για την αποκρυπτογράφηση των εξαιρετικά πολύπλοκων αρχείων,ξεκίνησε να γράφει ένα βιβλίο, μετά από προτροπή του διευθυντή του, Alan Rusbridger, στο οποίο διηγείται όσα έχουν συμβεί στην υπόθεση. Ούτε εδώ όμως τα πραγματα είναι απλά. Ενώ ο Hardling έγραφε το βιβλίο offline και σε ασφαλισμένο αρχείο, ξαφνικά διαπίστωσε ότι κάποιος είχε αποκτήσει πρόσβαση στον υπολογιστή του και έσβηνε τις παραγράφους.

Είναι πολλά ακόμη τα σημεία της ιστορίας που έχουν ενδιαφέρον. Το μέρος που έγινε η αποκρυπτογράφηση και η μέθοδος που ακολούθησαν οι δημοσιογράφοι για να μην εντοπιστούν τα αρχεία, τα ίδια τα περιεχόμενα των σκληρών δίσκων του Snowden, και πολλά πολλά άλλα. Η Guardian για αυτές τις αποκαλύψεις κέρδισε το βραβείο Pulitzer για το ρεπορτάζ κοινωνικού ωφέλους. Ο Snowden έχει ζητήσει άσυλο από πάρα πολλές χώρες. Οι περισσότερες του το έχουν αρνηθεί. Αυτή τη στιγμή έχει καταφύγει στη Ρωσία.

Όπως και να ‘χει το βιβλίο του Harding κυκλοφορεί μεταφρασμένο στα ελληνικά από τις εκδόσεις Καστανιώτη, με τίτλο “Φάκελος Σνόουντεν- Η ιστορία του Νο1 Καταζητούμενου Ανθρώπου στον κόσμο” και κατά τη γνώμη μου, αξίζει να το διαβάσετε.

Bonus. Ο Snowden δεν άφησε αδιάφορους και ορισμένους θρησκόληπτους. Το γεγονός ότι έχει γεννηθεί το 1983 και ότι εμφανίστηκε στην επικαιρότητα το 2013, είναι αδιάσειστα στοιχεία ότι είναι ο Αντίχριστος. Είναι πασίγνωστο ότι σύμφωνα με θεωρία του 2006, ο αντίχριστος θα εμφανιστεί επίσημα το 2013, θα είναι 30 χρονών και θα προσπαθήσει να αποκτήσει μεγάλη δημοσιότητα κάνοντας κάτι εντυπωσιακό. Μη γελάσετε. Είναι σοβαρο το θέμα. Με μια αναζήτηση θα δείτε ότι έχει ξεκινήσει ολόκληρος αγώνας για να ενημερωθεί ο κόσμος και να προφυλαχθεί από τον Αντίχριστο Snowden.


 FORIS MC says:
ΓΙΑΤΙ Ο SNOWDEN ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ?

1. Γεννήθηκε το 1983 ,υπάρχει 3πλη ορθόδοξη μαρτυρία οτι ο Αντίχριστος γεννήθηκε τότε.
 

2. Εμφανίσθηκε δημόσια στα 30 του χρόνια, ξαφνικα το 2013(κι έγινε αμέσως παγκοσμίως γνωστός και από τότε δε σταμάτησε να απασχολεί καθημερινως τα ΜΜΕ), οπως ακριβως και ο Χριστός ξεκίνησε το εργο του στα 30 του χρόνια. Για το ξαφνικό της δημόσιας εμφάνισης του μας έχουν μιλήσει Πατέρες της Εκκλησίας οπως και για την εμφάνιση του Αντιχρίστου το 2013 (Πατέρας Μαξιμος – 2006 ) μαζι με την ΘΕΙΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ αυτης της αλήθειας.
 

3. Απο το ονομα του βγαίνει το 666 με σοφό τρόπο.
 

4. Απο το ονομα του EDWARD JOSEPH SNOWDEN προκύπτει λεξαριθμικά 222, που είναι ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ αριθμός για τους Εβραίους ερμηνεύεται ως ΑΡΧΗ ΕΥΛΟΓΙΑΣ και ΕΚΛΕΚΤΟΣ…!!!
 

5. “Iωσηφ” ονομάζονταν αυτός που ενωσε ολες τις φυλές του ΙΣΡΑΗΛ και ηταν άρχοντας της εποχής του και αυτός ξεκίνησε το εργο του στα 30 του χρόνια..
 

6. Απο το κήρυγμα του που ειναι ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑΣ ΤΑΞΗΣ (ΗΠΑ – ΒΡΕΤΑΝΙΑ) και υπόσχεται ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ κτλ κτλ και το οτι ειναι ΑΡΙΣΤΟΣ ΓΝΩΣΤΗΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ καθως για το σφραγισμα θα απαιτηθεί ΥΨΗΛΗ τεχνολογία…!!!

7. Τα γεγονότα γυρω μας αλλα και η αναμονή των Εβραίων για Μεσσία σύντομα..
 

8. Απο πολλά στοιχεία προκύπτει οτι η Β’ΠΑΡΟΥΣΙΑ θα γίνει το 2018, αρα είμαστε ΜΕΣΑ στα 3,5 ετη ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ.
 

9. Την ημέρα γέννησης του (21 Ιουνιου) εχουμε την μεγαλύτερη ημέρα του χρόνου (θερινό ηλιοστάσιο) και ταυτόχρονα μια απο τις ιερότερες εορτές για τους Παγανιστές που έχουν ως επίκεντρο τους την λατρεία του Ηλιου. Αρα και η γέννηση του ΥΙΟΥ της ΑΠΩΛΕΙΑΣ είναι λογικό να γίνει την ημέρα αυτή.
 

10 . Στις 21/6/1983 (ημερα γέννησης Snowden) συνέβη 3πλη Σύνοδος πλήρης ευθυγράμμισης Ηλιου με τους 3 Πλανήτες (Πλούτωνας – Ποσειδώνας – Ουρανός) μεσω των Πλανητών Κρονου – Γη – Δια αντίστοιχα που είναι αρκετά σπάνια αλλα και είχε λεχθεί απο τον γέροντα Βησσαρίωνα στην Αποκάλυψη που του έκανε η Παναγία.Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 31 August 2015 | 2:55 am


Ὅλων τῶν εἶδῶν οἱ …«σωτῆρες» ἀγωνιοῦν γιὰ τὴν …«σωτηρία» μας!!!Βρε παιδιά... τελικά να μετρηθούμε πόσοι είναι οι ελληνόφωνοι ραγιάδες και πόσοι οι ΕΛΛΗΝΕΣ!... Και μετά λέμε πως μας φταίνε μόνο οι πολιτικοί...

Καλλιόπη Σουφλή

Υ.Γ. Για σοβαρευτείτε εκεί στην Κρήτη, γιατί δεν πάτε καθόλου καλά... εγώ ήξερα πως οι Κρητικοί είναι ΕΛΛΗΝΕΣ...! Τι στο διάβολο μετάλλαξη πάθατε;;;

 Ὅλων τῶν εἶδῶν οἱ ...«σωτῆρες» ἀγωνιοῦν γιὰ τὴν ...«σωτηρία» μας!!!4


Βασίλης Κασιμάτης.Εκδότης τοπικής εφημερίδας στο Ρέθυμνο…. 
 Μπήκε στους ΑΝΕΛ το 2012 για να …«υπηρετήσει» την πατρίδα, μέχρι που μαθεύτηκε ότι
αρθρογραφούσε με τάση υπέρ της αυτονομήσεως της Κρήτης και βρέθηκε εκτός.

 Ὅλων τῶν εἶδῶν οἱ ...«σωτῆρες» ἀγωνιοῦν γιὰ τὴν ...«σωτηρία» μας!!!1
Ὅλων τῶν εἶδῶν οἱ ...«σωτῆρες» ἀγωνιοῦν γιὰ τὴν ...«σωτηρία» μας!!!5


Τελικά βρήκε στέγη στον …«πατριωτικό» ΛΑΟΣ, όπου εκτός από υποψήφιος, απέκτησε κι εκπομπή και παρουσία σε άλλες εκπομπές.

 Ὅλων τῶν εἶδῶν οἱ ...«σωτῆρες» ἀγωνιοῦν γιὰ τὴν ...«σωτηρία» μας!!!2Ὅλων τῶν εἶδῶν οἱ ...«σωτῆρες» ἀγωνιοῦν γιὰ τὴν ...«σωτηρία» μας!!!3
Ὅλων τῶν εἶδῶν οἱ ...«σωτῆρες» ἀγωνιοῦν γιὰ τὴν ...«σωτηρία» μας!!!4 
Άλλος ένας …«σωτήρας» που δεν βλέπει την ώρα και την στιγμή να μας σώσει, υπό την προϋποθεση ότι θα εκλεγεί βουλευτής… 

Σίγμα

Πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 31 August 2015 | 2:27 amΔείτε αγγελίες στο Νομό Αττικής

Φιλικοί ιστότοποι:


Translate:
Copyright © 2010-2015 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: