Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Αρκαδίας   »   Τρίπολη    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

ΑΡΚΆΔΕΣ ΔΑΦΝΗΣ ΥΜΗΤΤΟΥ Παλαιά Βουλή «Η ΑΡΚΑΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821»

Σάρωση 20180915 4 1024x768Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και τα Αρκαδικά Σωματεία Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος – Τεγεατικός Σύνδεσμος – Ένωση Τριπολιτών Αττικής – Σύλλογος Αρκάδων Δάφνης-Υμηττού, οργανώνουν την εκδήλωση «Η ΑΡΚΑΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821» την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου στην Παλαιά Βουλή και ώρα 7μ.μ.
Οι ομιλητές: Ηλίας Γιαννικόπουλος, Ουρανία Αναγνωστοπούλου και Θανάσης Κυριαζόπουλος.
Θα ζωντανέψουν τόπους και πρόσωπα απ’ όλη την Αρκαδία, που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην Επανάσταση του 1821.
Ιστορικό ντοκιμαντέρ: Σωτ. Λαμπρόπουλος
Παραδοσιακό τραγούδι με τον Χρήστο Μυλωνά

Δημοσιεύθηκε στις 15 September 2018 | 5:01 pm


Έργα της Περιφέρειας στην Αρκαδία.

erga periferia«Ασφαλτόστρωση του δρόμου προς Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής περιοχής περιοχής Δραμπάλας Ακόβου» στην Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου υπέγραψε επίσης τη δημοπράτηση των έργων «Συντήρηση του δρόμου προς Δόξα Δήμου Γορτυνίας από τη συμβολή της Εθνικής Οδού Τρίπολης – Λαγκαδίων – Πύργου», «Συντήρηση – ασφαλτόστρωση δρόμων που συμβάλλουν στην επαρχιακή οδό Καρύταινα – Παλαιόκαστρο – Ριζοσπηλιά» και «Άρση καταπτώσεων και εργασίες αποκατάστασης κατεστραμμένων τμημάτων στην οδό Άγιος Ιωάννης – Ασσώματοι Δήμου Βόρειας Κυνουρίας» στην Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας.

Δημοσιεύθηκε στις 5 September 2018 | 8:46 am


Εγκαινιάστηκε ο δρόμος Φωκιανός - Κυπαρίσσι

IMG 9567Ένα ακόμη μεγάλο έργο στην Πελοπόννησο είναι γεγονός και φέρει τη σφραγίδα του Πέτρου Τατούλη

Εγκαινιάστηκε ο δρόμος Φωκιανός - Κυπαρίσσι

«Το μεγάλο έργο του δρόμου Φωκιανός – Κυπαρίσσι θα αποτελέσει σημείο αναφοράς και την αιχμή του δόρατος για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την τελετή εγκαινίων του δρόμου, την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018μ και πρόσθεσε «αυτό ήταν το όραμά μας, αυτή ήταν η δέσμευσή μας στους πολίτες και αυτό κάναμε πράξη».
«Ήταν μια προσπάθεια πολλών χρόνων και ένα αίτημα πολλών δεκαετιών της τοπικής κοινωνίας» συνέχισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και σημείωσε ιδιαίτερα ότι «πολλοί το είχαν τάξει στο παρελθόν κόμματα, Κυβερνήσεις, πολιτικοί, χωρίς ποτέ να το υλοποιήσουν. Χαίρομαι γιατί έγινε επί των ημερών μου, του Δημάρχου Μονεμβασίας και του Δημάρχου Νότιας Κυνουρίας και συνέδεσε το Φωκιανό με το Κυπαρίσσι, την Κυνουρία με το Ζάρακα».

Δημοσιεύθηκε στις 4 September 2018 | 10:01 am


Ο Δήμαρχος Τρίπολης για τα αποτελέσματα της σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου: Ενδυνάμωση και Αναβάθμιση για την Τρίπολη

dimarxioΜετά την σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου την Πέμπτη (30/08) με κύριο θέμα την οριστική παραχώρηση των κτηρίων του πρώην Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Τρίπολης στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την υλοποίηση του συγκεκριμένου εγχειρήματος, ο Δήμαρχος Τρίπολης κ.Δημήτρης Παυλής παραχώρησε συνέντευξη στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης, δίνοντας όλες τις λεπτομέρειες για όσα ειπώθηκαν.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του Υπουργού Επικρατείας Χριστόφορου Βερναρδάκη, του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού, του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας, Γιώργου Γιαννόπουλου, του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Αθανάσιου Κατσή, του Δημάρχου Τρίπολης Δημήτριου Παυλή, του υποδιοικητή της 6ης ΥΠΕ Μίλτου Ζαμπάρα και του διοικητή του νοσοκομείου Τρίπολης Πέτρου Τομάρα.

Δημοσιεύθηκε στις 3 September 2018 | 10:50 am


Εύη Τατούλη: Υπεγράφη η απόφαση που βάζει τη Νότια Κυνουρία στον παγκόσμιο χάρτη του καταδυτικού τουρισμού

DSC 1067 1024x768Την υπογραφή της απόφασης για την δημιουργία του πρώτου καταδυτικού πάρκου στην Ελλάδα, στον Τυρό της Νότιας Κυνουρίας, από τον αρμόδιο υπουργό κ. Γιώργο Σταθάκη ανακοίνωσε η Αντιπρόεδρος της ΕΕ Γυναικών και πολιτευτής Αρκαδίας με την ΝΔ Εύη Τατούλη, στην ομιλία της στη Γιορτή της Θάλασσας, των Ναυτικών και του Ψαρά στον Τυρό.

Η κα Τατούλη εξήρε στην ομιλία της τις άοκνες προσπάθειες τόσο των πολιτών και των τοπικών επιχειρήσεων που στήριξαν την πρωτοβουλία, όσο και των τοπικών αρχών υπογραμμίζοντας ότι η Νότια Κυνουρία μπαίνει στον ευρωπαϊκό χάρτη του καταδυτικού τουρισμού. Μετά την υπογραφή της ΚΥΑ, και αφού το έργο έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ για την Πελοπόννησο, θα ξεκινήσει άμεσα η υλοποίησή του σημείωσε η κα Τατούλη, ενώ ευχαρίστησε τον δήμαρχο Χαράλαμπο Λυσίκατο ο οποίος της επέτρεψε να κάνει η ίδια την ανακοίνωση.

Δημοσιεύθηκε στις 3 September 2018 | 10:29 am


«Ο Πλωτάρχης Νικόλαος Πανάγος έχει τεθεί στο Πάνθεον των ηρώων της πατρίδας μας»

πλοταρχισΠέτρος Τατούλης «Μόνη ανυπέρβλητη αξία η βαθιά πίστη και αγάπη στην πατρίδα»

«Ο Πλωτάρχης Νικόλαος Πανάγος έχει τεθεί στο Πάνθεον των ηρώων της πατρίδας μας»

«Πάνω απ’ όλα σε αυτό τον τόπο, η μόνη ανυπέρβλητη αξία, ανεξάρτητα από το πώς τοποθετείται ο καθένας, είναι η βαθιά πίστη και η αγάπη στην πατρίδα. Αυτό είναι το δίδαγμα και το μήνυμα του ηρωικού θανάτου του Πλωτάρχη Νικολάου Πανάγου. Γι’ αυτό ζούμε όλοι μας» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την τελετή επιστροφής και ταφής των οστών του Πλωτάρχη Νικολάου Πανάγου, το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2018 στην Πραγματευτή Κυνουρίας, Αρκαδίας.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημείωσε ακόμα ότι «σήμερα εκτελούμε ένα χρέος που έμεινε ανεκπλήρωτο για 54 χρόνια, απέναντι σε έναν ήρωα της πατρίδας μας, σε έναν ήρωα από το μεγάλο Πάνθεον των ηρώων των ενόπλων δυνάμεων, από το Πάνθεον των ανδρών και των ηρώων του Ναυτικού μας».

Δημοσιεύθηκε στις 2 September 2018 | 10:54 am


Τρίπολη - Ειδήσεις και Νέα

Με οπαδούς του ο Παναθηναϊκός στην Τρίπολη

  1. Με οπαδούς του ο Παναθηναϊκός στην Τρίπολη  Η Εφημερίδα των Συντακτών
  2. Πήρε εισιτήρια για Τρίπολη ο Παναθηναϊκός!  Sportime (Σάτιρα) (Δελτίο Τύπου) (Ιστολόγιο)
  3. Με οπαδούς ο Παναθηναϊκός στην Τρίπολη  Notosport (Δελτίο Τύπου)
  4. Full coverage

Δημοσιεύθηκε στις 24 September 2018 | 7:36 pm


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Τρίπολη


Φιλικοί ιστότοποι: