Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Αρκαδίας   »   Τρίπολη    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Η Ένωση Τριπολιτών τίμησε τους Νεομάρτυρες.

20170521 095326 PΤην Κυριακή το πρωί 21 Μαίου η Ένωση Τριπολιτών με πρωτοβουλία του προέδρου της Φώτη Τούντα και των μελών του Δ.Σ ,πραγματοποίησε στην Αγία Αικατερίνη στην Πλάκα την καθιερωμένη θεία λειτουργία και αρτοκλασία για τους Νεομάρτυρες και προστάτες της Τρίπολης Δημήτριο και Παύλο. Τη θεία λειτουργία παρακολούθησαν πολλοί Τριπολίτες και φίλοι της Ένωσης.


Λίγα λόγια για τους Νεομάρτυρες

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2017 | 8:43 pm


Η Παγγορτυνιακή Ένωση τίμησε τον προστάτη της

20170521 100702 PΤο Σάββατο το απόγευμα 20 Μαιου και την Κυριακή το πρωί 21 Μαίου, ανήμερα της εορτής των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης η Παγγορτυνιακή Ένωση γιόρτασε τον πολιούχο και προστάτη της Άγιο Αθανάσιο Χριστιανουπόλεως στο όμορφο παρεκκλήσιο των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο λόφο του Φιλοπάππου, το οποίο αποτελεί μετόχι της Ιεράς Μονής Προδρόμου Γορτυνίας.
Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε Μέγας Εσπερινός και την επόμενη ημέρα, που πανηγύριζε και το παρεκκλήσιο, έγινε Θεία Λειτουργία με αρτοκλασίες υπέρ υγείας όλων.
Τον εσπερινό και τη Θεία Λειτουργία ετέλεσαν ο Ηγούμενος της Μονής Προδρόμου Αρχιμανδρίτης π.Λεόντιος Θεοδωρόπουλος και ο Αρχιμανδρίτης π.Συμεών Συνοδινός, Οικονόμος του Μετοχίου, που εκήρυξε και το Θείο Λόγο. Οι άρτοι ήταν προσφορά της Παγγορτυνιακής Ένωσης.

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2017 | 8:32 pm


Με συμβολισμούς και μηνύματα η εκδήλωση της Εταιρείας Αρκαδικών Γραμμάτων και Τεχνών ...video

20170520 103852 PΤο Σάββατο το πρωί 20 Μαίου στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στην Ακρόπολη ,η Εταιρεία Αρκαδικών Γραμμάτων και Τεχνών (ΕΑΓ&Τ), πραγματοποίησε Επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ των
Σφαγιασθέντων Ποντίων & Πεσόντων στη Μάχη της Κρήτης και Αρτοκλασία υπέρ Υγείας & Ευημερίας
Των όπου Γης Χριστιανών & Ελληνόφωνων Πληθυσμών.

Ήταν μία εκδήλωση μεστή από συμβολισμούς και μηνύματα. Στο τέλος της εκδήλωσης στον χαιρετισμό της η πρόεδρος της ΕΑΓ&Τ Μαρία Γαβρήλου ανέφερε: «Σε έναν χώρο όπου περπάτησαν ο Σοφοκλής και ο Πλάτωνας, δίδαξαν ο Σωκράτης και ο Απόστολος Παύλος και ξαποσταίνοντας από τον πόλεμο, έγραψε τα απομνημονεύματά του ο Μακρυγιάννης , συγκεντρωθήκαμε για να αποδώσουμε τον ελάχιστο φόρο τιμής στους σύγχρονους δικούς μας ήρωες.

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2017 | 8:23 pm


Εξιχνιάστηκαν δώδεκα περιπτώσεις διαρρήξεων- κλοπών και αποπειρών κλοπών σε οικίες στην Αρκαδία και στη Μεσσηνία

astinomia 1Εξιχνιάστηκαν δώδεκα περιπτώσεις διαρρήξεων- κλοπών και αποπειρών κλοπών σε οικίες στην Αρκαδία και στη Μεσσηνία
Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθησαν τρία άτομα
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής
Από την εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει χρήματα και χρυσαφικά, που η συνολική τους αξία ξεπερνά τις -65.000- ευρώ

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, έντεκα (11) περιπτώσεις διαρρήξεων- κλοπών και αποπειρών κλοπών, σε οικίες στην Τρίπολη Αρκαδίας και μία (1) περίπτωση διάρρηξης- κλοπής σε οικία στην Καλαμάτα Μεσσηνίας.
Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν προχθές (20.5.2017) το μεσημέρι, στην Τρίπολη Αρκαδίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, ένας (1) 28χρονος ημεδαπός και δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Γεωργίας, ηλικίας 31 και 41 ετών, αντίστοιχα.

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2017 | 1:24 pm


Εορτή Αγίου Κωνσταντίνου στον οικισμό Αράπηδες Γορτυνίας.

arapidesΣε πολύ όμορφο φυσικό περιβάλλον και σε ένα εξαιρετικά διαμορφωμένο χώρο οι λιγοστοί κάτοικοι του οικισμού της ΔΕ Ηραίας γιόρτασαν τον προστάτη τους Άγιο και παρά τον άστατο καιρό απόλαυσαν τη φύση και το παραδοσιακό φαγητό, έχοντας την ευκαιρία να συναντήσουν φίλους και γνωστούς.Το « Παρών» στην εκδήλωση έδωσε και ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας ο οποίος δήλωσε.

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2017 | 12:43 pmΔείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Τρίπολη

Φιλικοί ιστότοποι:

www.vimaorthodoxias.gr