Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Αρκαδίας   »   Τρίπολη    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Εύη Τατούλη: Οι γυναίκες μπορούν να κάνουν την διαφορά

28056396 577003619319622 5403194094819130936 nΜία σημαντική και ιδιαίτερα επιτυχημένη εκδήλωση με θέμα την «Γυναικεία Επιχειρηματικότητα» πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το βράδυ στο Γαλλικό Ινστιτούτο από την Ευρωπαϊκή Ένωση Γυναικών(EUW) -ελληνικό τμήμα- με την συμμετοχή της κυρίας Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη, της επιτετραμμένης της πρεσβείας των ΗΠΑ Kate Marie Byrnes και της προέδρου της EUW κυρίας Αφροδίτης Μπλέτρα, την οποία συντόνισε η Αντιπρόεδρος της EUW και πολιτευτής Αρκαδίας με την Νέα Δημοκρατία, Εύη Τατούλη. Παρουσιάστηκαν σημαντικές πτυχές για την γυναικεία επιχειρηματικότητα με κορυφαία την τοποθέτηση της Μαρέβα Γκραμπόφσκι- Μητσοτάκη η οποία αναφέρθηκε στις προσωπικές της εμπειρίες για την σημασία της γυναικείας επιχειρηματικότητας στην Περιφέρεια. Η κυρία Τατούλη υπογράμμισε μάλιστα στην ενότητα αυτή τις πρωτοβουλίες που έχουν λάβει συμπατριώτισσές της στην Αρκαδία μέσα από συλλόγους και ομαδικές συνεργασίες.

Δημοσιεύθηκε στις 25 February 2018 | 2:52 pm


Δεκάδες έργα για την Αρκαδία εγκρίθηκαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο

odika erga870- 5εκ.580 χιλιάδες ευρώ. για το λιμάνι της Πλάκας Λεωνιδίου
- 2εκ.500 χιλιάδες ευρώ. για το δρόμο Τριπόταμα-Παραλογγοί

Μία σειρά έργων για την Αρκαδία πήραν «πράσινο φως» και μάλιστα ομόφωνα στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου της 14ης Φεβρουαρίου
.
Έργα που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών στις περιοχές που θα γίνουν, ενώ πολλά εξ αυτών συμβάλλουν στην αναπτυξιακή προοπτική και στην τουριστική αναβάθμιση του τόπου μας μάς τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας ενώ συμπλήρωσε λέγοντας .
«Σε δύσκολες εποχές που το χρήμα δεν «ρέει», κατόπιν πρωτοβουλιών και με τη συνεχή προσπάθεια του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, βρίσκουμε πόρους και υλοποιούμε έργα, βάσει του σχεδιασμού μας αλλά και κατόπιν αιτημάτων των συμπατριωτών μας».
Αναλυτικά τα έργα που εγκρίθηκαν
- Βιολογική καταπολέμηση της σφήκας της καστανιάς. Σε συνεργασία με το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο θα γίνει εισαγωγή εντόμων από την Ιταλία για να καταπολεμηθεί η σφήκα που έχει προκαλέσει μεγάλες καταστροφές στις καστανιές της Αρκαδίας. Το ποσό ανέρχεται στις 15.500 ευρώ.
Από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων
-Δημητσάνα-Παλαιοχώρι-Μονή Φιλοσόφου 300 χιλιάδες ευρώ.
- Τοίχος Αντιστήριξης στην είσοδο της Καστάνιτσας 70 χιλιάδες ευρώ.
- Σταυροδρόμι-Αετορράχη 300 χιλιάδες ευρώ.
- Κοντοβάζαινα- Μονή Κλειβωκάς 100 χιλιάδες ευρώ.
-Προς Προφήτη Ηλία 100 χιλιάδες ευρώ.
Από το πρόγραμμα Πυροπλήκτων
-Ύδρευση και Πυρασφάλεια Μαυρογιάννη –Κουβέλια-Καλτεζιές-Ιερά Μονή Καλτεζών-Αγριακόνα- προϋπολογισμός έργου 880 χιλιάδες ευρώ.
-Υπολειπόμενες εργασίες Κεραστάρι –Αραχαμίτες 150 χιλιάδες ευρώ.
Επίσης έγινε αποδοχή των παρακάτω χρηματοδοτήσεων:
- Για το λιμάνι της Πλάκας Λεωνιδίου 5εκ.580 χιλιάδες ευρώ.
- Για το δρόμο Τριπόταμα-Παραλογγοί 2εκ.500 χιλιάδες ευρώ.

Από ιδίους πόρους της ΠΕ Αρκαδίας

-Προμήθεια αντλητικού συγκροτήματος για προϋπάρχουσα αρδευτική γεώτρηση στην ΤΚ Μαγούλας Δ.Τρίπολης, ποσό 20 χιλιάδες ευρώ.
-Προμήθεια αντλητικού συγκροτήματος σε γεώτρηση που υλοποίησε η Περιφέρεια στην ΤΚ Μανθυρέας Δ.Τρίπολης, ποσό 22.200 χιλιάδες ευρώ.
-Προμήθεια δομικών υλικών για την αποπεράτωση του Πνευματικού Κέντρου στην ΤΚ Οχθίων Δ.Γορτυνίας, ποσό 10 χιλιάδες ευρώ.
-Εργασίες ανάπλασης και διαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων στην ΤΚ Καστρίου Δ.Βόρειας Κυνουρίας, ποσό 135 χιλιάδες ευρώ.
-Εργασίες διαμόρφωσης εισόδου και ολοκλήρωση ανάπλασης κοινόχρηστων χώρων στην ΤΚ Ωριάς Δ. Βόρειας Κυνουρίας, ποσοό 110 χιλιάδες ευρώ.
-Γεώτρηση στην περιοχή της Ασέας για ενίσχυση και επέκταση του αρδευτικού έργου παραπόταμου Αλφειού-Γουδάνη, ποσό 20.300 ευρώ.
-Κατασκευή στέγης και εργασίες συντήρησης του κτιρίου της ΔΤΕ ΠΕ Αρκαδίας, ποσό 50 χιλιάδες ευρώ.
-Προμήθεια υλικών για την κατασκευή δικτύου ύδρευσης της ΤΚ Ωριάς Δ.Βόρειας Κυνουρίας, ποσό 14 χιλιάδες ευρώ.
-Προμήθεια αυτόματων ηλεκτρονικών υδροληψιών άρδευσης σε ΤΚ του πρώην Δήμου Βαλτετσίου, ποσό 21 χιλιάδες ευρώ.

Τέλος, εγκρίθηκε το ποσό των 49.600 ευρώ για προστασία εγκαταστάσεων οδοφωτισμού και φωτεινής σηματοδότησης στην ΠΕ Αρκαδίας.

Δημοσιεύθηκε στις 23 February 2018 | 9:36 am


Δωρεάν εξετάσεις για καρκίνο μαστού και τραχήλου της μήτρας σε όλες τις γυναίκες της Αρκαδίας.

1418036299823000082Σε συνεργασία του Παναρκαδικού Νοσοκομείου, του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας και της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδος καθώς και με τη συνδρομή και της Περιφέρειας Πελοποννήσου-ΠΕ Αρκαδίας θα γίνουν δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για καρκίνο μαστού και τραχήλου της μήτρας σε όλες τις γυναίκες της Αρκαδίας.
Η δράση θα ξεκινήσει από την Κυνουρία και στη συνέχεια στις άλλες περιοχές της Αρκαδίας.

Δημοσιεύθηκε στις 23 February 2018 | 9:12 amΔείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Τρίπολη

Φιλικοί ιστότοποι:

tilegrafima.gr

ekklisiaonline.gr

7news.gr

Nea Smyrni Online

www.vimaorthodoxias.gr