Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Αρκαδίας   »   Τρίπολη    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Κλεισθένης 1: Αυτό είναι το νομοσχέδιο για τις εκλογές στους Δήμους και τις Περιφέρειες

aftodikoiksmesaaftodikoiksmesa
Αλέξανδρος Γκόγκας

Προβλέπει την εφαρμογή της απλής αναλογικής στις προσεχείς εκλογές - Δεν περιλαμβάνει ρυθμίσεις για την ψήφο των Ελλήνων που εργάζονται στο εξωτερικό και την τριχοτόμηση της Β' Αθήνας και της περιφέρειας Αττικής - Δείτε ολόκληρο το Σ/Ν και την Αιτιολογική έκθεση

Κατατέθηκε στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας λίγες ώρες πριν πάρει το δρόμο για τη Βουλή το νομοσχέδιο «Κλεισθένης 1».

Το Νομοσχέδιο προβλέπει την εφαρμογή της απλής αναλογικής στις προσεχείς εκλογές στους Δήμους και στις Περιφέρειες, τη διεξαγωγή τοπικών δημοψηφισμάτων, καθώς και αλλαγές που έχουν να κάνουν με τη λειτουργία των Δήμων.

Όπως είναι γνωστό η ΚΕΔΕ έχει εκφράσει την κατηγορηματική της αντίθεσηυ με τις επικείμενες αλλαγές διαμηνύοντας ότι, «η Αυτοδιοίκηση θα αγωνιστεί για να μην διαλυθούν οι Δήμοι, το Κράτος και οι ζωές μας».

Οι κυριότερες αλλαγές

Δημοσιεύθηκε στις 4 July 2018 | 8:19 am


.Τρία σημαντικά έργα για την Αρκαδία με υπογραφή Τατούλη

tatoylis 1Τρείς προγραμματικές συμβάσεις για σημαντικά έργα στην Αρκαδία υπέγραψε τη Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018 ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης. Πρόκειται για την υλοποίηση των έργων «εργασίες αποκατάστασης κτιρίου και περιβάλλοντος χώρου Μετοχίου

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2018 | 1:26 pm


Παραλογγοί - Τριπόταμα.....Η αχαριστία σε όλο της το μεγαλείο.

paralogoiΣτο περιφερειακό Συμβούλιο της 4ης Μαίου,  εγκρίθηκε η υπογραφή προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Γορτυνίας για το έργο «Αποκατάσταση της οδού Παραλογγοί – Τριπόταμα- Καρδαρίτσι και δρόμων που συμβάλλουν σε αυτή» ύψους 2.500.000 ευρώ. Αναμφίβολα ο δρόμος «Τριπόταμα – Παραλογγοί» αποτελεί για τη Γορτυνία και την Αρκαδία μια ανοιχτή πληγή εδώ και δεκαετίες. Πόσοι και πόσοι Νομάρχες, βουλευτές και υπουργοί Αρκάδες (Γορτύνιοι) δεν πέρασαν τόσα χρόνια και έμειναν στα ταξίματα.

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2018 | 5:57 pmΔείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Τρίπολη

Φιλικοί ιστότοποι:

tilegrafima.gr

ekklisiaonline.gr

7news.gr

Nea Smyrni Online

www.vimaorthodoxias.gr