Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Χίου   »   Χίος    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Γ. ΣΠΙΛΑΝΗΣ: ΑΓΝΟΙΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ, ΕΜΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΙ ΒΕΡΜΠΑΛΙΣΜΟΙ ΑΝΕΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ, ΔΕΝ ΒΟΗΘΟΥΝ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ

12Η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ απόλυτα συνεπής με τις προεκλογικές και μετεκλογικές δηλώσεις της- ότι θα συμβάλει με τις δυνάμεις της για τα προβλήματα που χρονίζουν- παρουσίασε έγκαιρα, χωρίς αιφνιδιασμούς, προτάσεις για επεξεργασία, όμως για άλλη μια φορά βρήκε την πόρτα κλειστή. Στον κόσμο της αριστείας που ζούμε, είναι προβληματικό και μεμπτό, από ότι φαίνεται, να έχεις επεξεργαστεί και να καταθέτεις τεκμηριωμένες προτάσεις.

Είναι πραγματικά απογοητευτικό όχι μόνο μην να έχουν θέσεις και συγκεκριμένες προτάσεις όλοι εκείνοι που λόγω θέσης όφειλαν να έχουν, αλλά να μην «προλαβαίνουν» καν να επεξεργαστούν ακόμα και την έτοιμη τροφή. Τους περισσεύει όμως ο επαναστατικός βερμπαλισμός. Αυτά συμβαίνουν σε όποιους συγχρωτίζονται με …μόνιμους επαναστάτες. Δηλώνουν με πολύ αυτοπεποίθηση δημόσια ότι δεν υπάρχουν χρήματα για την ανάπτυξη. Όταν η αλήθεια είναι ότι δεν έχουν απορροφηθεί σημαντικά κονδύλια, όπως 7 εκατ.€ στον τακτικό προϋπολογισμό, 38εκ € ταμειακά υπόλοιπα στο ΠΔΕ από Εθνικούς Πόρους (κατά δήλωση του κ. Βαλσαμίδη, που υπερηφανεύτηκε για την …. αναποτελεσματικότητα της διακυβέρνησης Καλογήρου) και 200 εκ. € που παραμένουν στα αζήτητα από το ΕΣΠΑ, όπως επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά και στη πρόσφατη επίσκεψη των εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Περιφέρεια.

Ποσά που κινδυνεύουν να χαθούν, σύμφωνα με την «απειλή» του Πρωθυπουργού στη πρόσφατη συνάντηση με τους Περιφερειάρχες, όταν μίλησε για την ανάγκη για αποτελεσματικότητα και έργο. Αλλά δεν ιδρώνει το αυτί κανενός.

Είναι καιρός να εμπεδώσουμε ότι ανάπτυξη δεν είναι να μοιράζεις χρήματα στην εκλογική σου πελατεία, χωρίς πρόγραμμα και χωρίς πολλές-πολλές διαδικασίες. Οι πρακτικές αυτές μας έχουν οδηγήσει όχι μόνο σε πτώχευση της χώρας ολόκληρης, αλλά ειδικά ως Περιφέρεια κυριολεκτικά στον πάτο της ΕΕ από πλευράς ανταγωνιστικότητας, παραγωγής, απασχόλησης και εισοδήματος.

Δεν μπορούμε πια να συνεχίζουμε να σφυρίζουμε …..επαναστατικά τραγούδια, ούτε να κρυβόμαστε πίσω από το μεταναστευτικό.

Απαιτείται όραμα, στόχοι, διαβούλευση, σχέδιο, συνεργασίες και οργάνωση της δουλειάς. Τίποτα από αυτά δεν έχουμε δει από την Περιφερειακή Αρχή μέχρι τώρα.

Από τις προτάσεις που καταθέσαμε εμείς είναι μεταξύ άλλων :

Μια σειρά παρεμβάσεων στα κρίσιμα σημεία της παραγωγικής διαδικασίας σημαντικών προϊόντων (πχ. λάδι, κρασί, αρωματικά φυτά, μέλι κλπ).

Ένα διαφορετικό πρόγραμμα στον τουρισμό που να υπερβαίνει την αποτυχημένη εκ του αποτελέσματος και επαναλαμβανόμενη σημερινή πολιτική προβολής.

Και τέλος, αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για τα ΑΜΕΑ που θα περιλαμβάνει δράσεις για χρηματοδότηση από τον προϋπολογισμό . Δράσεις που δεν έγιναν δεκτές, και ας μην είχαν προλάβει να στεγνώσουν οι δηλώσεις συμπαράστασης με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας για τα Άτομα με ειδικές Ανάγκες

Προτάσεις που, όπως φαίνεται, δεν έχουν θέση στον σχεδιασμό της Περιφερειακής Αρχής. Σχεδιασμός που καθυστερεί επειδή περιμένει να εκδώσει το Υπουργείο Εσωτερικών την εγκύκλιο για σύνταξη επιχειρησιακού σχεδίου της Περιφέρειας. Τόσο υψηλή αυτοδιοικητική αγωνιστικότητα.

Προς το παρόν όμως, και με ευθύνη και άλλων παρατάξεων πέραν αυτής του Περιφερειάρχη, αφήσαμε για το απώτερο μέλλον το χτίσιμο ενός προϋπολογισμού, που να σχηματοποιεί έστω σε αρχικό στάδιο το πλαίσιο των παρεμβάσεων της νέας Περιφερειακής Αρχής. Αναβάλαμε για άλλη μια φορά τις αποφάσεις για σημαντικά θέματα όπως το Σχέδιο Δράσης του Τουρισμού και την τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος, αφού δεν δημιουργήθηκε η ελάχιστη συναίνεση μετά από λάθη και του Προεδρείου. Λες και έχουμε χρόνο για χάσιμο.

Η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ έχει τη δύναμη να κάνει προτάσεις που μπορούν να βγάλουν την Περιφέρεια από το τέλμα. Δεν έχει όμως τη δύναμη να τις επιβάλει. Επομένως ας περιμένουμε.

Σε ότι αφορά την προσωπική επίθεση της κας Αντωνέλλη στον επικεφαλής της παράταξης, που έρχεται μετά από ανάλογη επίθεση του κ.Χατζηκομνηνού στο προηγούμενο ΠΣ, μάλλον σχετίζεται με τον εκνευρισμό που τους δημιουργεί το γεγονός ότι η παράταξη μας έχει προτάσεις και ασκεί κριτική ουσίας αναδεικνύοντας τις δικές τους αδυναμίες. Καλό είναι να μάθει οτι προϋπολογισμός σημαίνει πάντα : στη βάση ενός προγράμματος" και όχι "μοιράζουμε" τώρα τα λεφτά και μετά θα δούμε το πρόγραμμα ". Εκτός αν αυτό που θέλει να μας πει είναι ότι "η πολιτική που θέλει να υλοποιήσει η αρχή Μουτζούρη απλά είναι χωρίς πρόγραμμα»?

Επίσης καλό είναι να μην ξεχνά η κα Αντωνελλη που κόπτεται για την Δημοκρατία ότι καμία εντολή άσκησης της πολιτικής του δεν έδωσε ο λαός στον κ. Μουτζουρη. Του έδωσε 10 συμβούλους και τον υποχρέωσε, ως επικεφαλής της περιφερειακής εκτελεστικής εξουσίας, σε συνεργασίες μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο που παραμένει, έστω και κολοβωμένο από την «Νέα Δημοκρατία» της κας Αντωνέλλη, το αποφασιστικό όργανο. .

 

 

ΓΡΑΦΕΙ: Γ. ΣΠΙΛΑΝΗΣ

 

Δημοσιεύθηκε στις 6 December 2019 | 7:23 pm


2ο ΕΚΘΕΤΗΡΙΟ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ – TRUST ME I AM LOCAL!

Από σήμερα οι επισκέπτες του νησιού που φθάνουν στο Αεροδρόμιο της Χίου θα εξοικειώνονται με τα τοπικά προϊόντα μας, καθώς είναι πλέον έτοιμο το 2ο Εκθετήριο Τοπικών Προϊόντων που κατασκευάσθηκε από το Επιμελητήριο Χίου. Με το μήνυμα “Trust me I am Local” φιλοδοξεί να γνωρίσει στους επισκέπτες τα εξαιρετικής ποιότητας τοπικά προϊόντα και να τους "προτρέψει" να τα προμηθευτούν από τα καταστήματα του νησιού μας. To Επιμελητήριο Χίου πιστό στην στόχευσή του για προώθηση και ανάπτυξη της τοπικής επιχειρηματικότητας σχεδιάζει ήδη την επόμενη δράση προβολής τοπικών προϊόντων αυτή τη φορά στην Αθήνα . Σύντομα θα υπάρχει αναλυτική ενημέρωση επ αυτού.

12

Δημοσιεύθηκε στις 6 December 2019 | 6:56 pm


ΕΣΠΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΕΚΣΚΑΦΩΝ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΕΩΝ ΣΤΗ ΧΙΟ

12Εσπερίδα με θέμα: «Εφαρμογή της εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων Εκσκαφών, Κατασκευών & Κατεδαφίσεων στην Π.Ε. Χίου», διοργανώνεται την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου, ώρα έναρξης 18.00, στο Ομήρεια Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου.

 

Η Εσπερίδα συδιοργανώνεται από την ΑΝΑΚΕΜ Α.Ε. και την Νομαρχιακή Επιτροπή Χίου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας / Τμήμα Βορειανατολικού Αιγαίου, υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Χίου.

 

Στόχος είναι μέσα από τις εργασίες της εσπερίδας να ενημερωθούν οι αιρετοί, τα στελέχη της δημόσιας διοίκησης και της αυτοδιοίκησης, οι κατασκευαστικές εταιρείες, οι μηχανικοί, οι επιχειρηματίες και ο ευρύτερος πληθυσμός, για τις προβλεπόμενες από το θεσμικό πλαίσιο διαδικασίες, όσον αφορά στην διαχείριση των ΑΕΚΚ (μπάζα) που παράγονται στα ιδιωτικά και δημόσια έργα.

 

Η Εσπερίδα περιλαμβάνει ανάλυση του θεσμικού πλαισίου και των υποχρεώσεων των παραγωγών αποβλήτων στα ιδιωτικά και δημόσια έργα, καθώς και παρουσίαση της διαδικασίας ανακύκλωσης των ΑΕΚΚ.

Η ΑΝΑΚΕΜ Α.Ε. είναι ένα από τα πρώτα εγκεκριμένα Συλλογικά Συστήματα Εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων Εκσκαφών, Κατασκευών & Κατεδαφίσεων της Θεσσαλονίκης, με μετόχους τεχνικές κατασκευαστικές εταιρείες. Υπό την αιγίδα της ΑΝΑΚΕΜ Α.Ε. λειτουργούν συνολικά 60 μονάδες ανακύκλωσης σε 10 Περιφέρειες, στις 26 Περιφερειακές Ενότητες (Νομούς) Θεσσαλονίκης, Σερρών, Ημαθίας, Πέλλας, Πιερίας, Κιλκίς, Χαλκιδικής, Έβρου, Ξάνθης, Δράμας, Καβάλας, Ροδόπης, Κοζάνης, Φλώρινας, Καστοριάς, Ιωαννίνων, Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Φωκίδας, Λαρίσης, Λέσβου, Χίου, Χανίων, Λασιθίου, Ζακύνθου και Κεφαλληνίας,
Συνεργάζεται με φορείς και αναδόχους περισσότερων από 1500 δημόσιων και ιδιωτικών τεχνικών έργων, αριθμός που αυξάνεται σημαντικά κάθε χρόνο.

12

Δημοσιεύθηκε στις 6 December 2019 | 6:51 pm


ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ Α΄ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΑΠΙΝΙΔΩΤΗ

12Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο πρώτων βοηθειών και χρήσης αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή για τους υπαλλήλους του Δήμου από το ΕΚΑΒ Χίου σε συνεργασία με το Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Χίου. Το σεμινάριο έλαβε χώρα στις 3 Δεκεμβρίου στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Χίου.

Πιο συγκεκριμένα, το σεμινάριο διήρκησε πέντε ώρες και περιλάμβανε εκτός από τις θεωρητικές γνώσεις και πρακτική εξάσκηση με την βοήθεια των εκπαιδευτών του ΕΚΑΒ, οι οποίοι έχουν μεγάλη επαγγελματική και εκπαιδευτική εμπειρία. Ο σκοπός του σεμιναρίου ήταν η ενημέρωση και η γνώση για την άμεση αντιμετώπιση  ενός περιστατικού τόσο με την παροχή πρώτων βοηθειών όσο και με την χρήση του απινιδωτή. 

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι τα ατυχήματα μπορούν να συμβούν οπουδήποτε, ειδικότερα όμως στους χώρους εργασίας όπου οι ώρες παραμονής καθώς και οι επιβαρύνσεις, τόσο οι σωματικές όσο και οι ψυχολογικές, είναι περισσότερες. Πολλές φορές οι χώροι εργασίας είναι εφοδιασμένοι με κυτία πρώτων βοηθειών όπως απινιδωτές. Ωστόσο, αυτό δεν είναι επαρκές όταν δεν υπάρχει εκπαιδευμένο άτομο στην εφαρμογή τεχνικών πρώτων βοηθειών. Γι αυτό το λόγο η  γνώση πρώτων βοηθειών είναι πολύ σημαντική καθώς στην κυριολεξία μπορεί να  σώσει ανθρώπινες ζωές είτε στο χώρο εργασίας είτε στην προσωπική ζωή.

Βασική προτεραιότητα του Δήμου Χίου είναι η ασφάλεια και η προστασία της υγείας των πολιτών και γι αυτό το λόγο θα ακολουθήσουν και άλλες παρόμοιες εκπαιδευτικές και ενημερωτικές δράσεις.

12

12

 12

Δημοσιεύθηκε στις 6 December 2019 | 6:22 pm


ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΩΝ ΜΕΣΩ ΤΕΒΑ

12Στο πλαίσιο εφαρμογής του επισιτιστικού προγράμματος-Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας Απόρων/(ΤΕΒΑ) που υλοποιεί το Υπουργείο Εργασίας και Κοιν. Αλληλεγγύης και τοπικά συντονίζει ο Δήμος Χίου, θα διανεμηθούν τις επόμενες ημέρες, από τον Δήμο Χίου, πορτοκάλια από την Δευτέρα 9/12/19 έως και τη Τετάρτη 11/12/2019. Οι δικαιούχοι μπορούν να προσέρχονται στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Χίου (περιφερειακός δρόμος πόλης, περιοχή <<Καστρομηνάς>>) για την παραλαβή τους, κατά το ακόλουθο πρόγραμμα: Δευτέρα 9/12/19 και ώρα 10.30΄–14.00΄ και 17.00-20.00, Τρίτη 10/12/19 και ώρα 09.00΄-14.00΄ και 17.00-20.00.Οι δικαιούχοι θα πρέπει να προσέρχονται με την Αστυνομική τους Ταυτότητα και το έντυπο ένταξής τους στο πρόγραμμα ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης), όπου πρέπει να έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα ΤΕΒΑ). Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από το Κοιν. Παντοπωλείο Δήμου Χίου, στα τηλ.: 2271351753 και 2271351754.

12

12

 12

Δημοσιεύθηκε στις 6 December 2019 | 6:19 pm


ΣΦΟΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΝΟΔΕ ΧΙΟΥ ΣΤΟΝ Α. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

12Η Νομαρχιακή Επιτροπή Χίου της Ν.Δ. εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Τις τελευταίες ημέρες στη Χίο είμαστε μάρτυρες ενός θαύματος!! Ο τοπικός Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Α Μιχαηλίδης μετά από 4 χρόνια προσφυγικής/μεταναστευτικής κρίσης επι Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, επιτέλους εμφανίστηκε και μάλιστα κάνει και βαρύγδουπες δηλώσεις!!! Δηλώνει λοιπόν ότι αντιτίθεται στη δημιουργία κλειστών δομών (!!!) και κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία για αποτυχία στη διαχείριση της κρίσης αυτής…

Αντέξαμε 4 χρόνια την τραγελαφική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα πρέπει να αντέξουμε άλλα 4 τουλάχιστον χρόνια την τραγελαφική αντιπολίτευση ενός κόμματος το οποίο συμπεριφέρεται σα να μην κυβέρνησε ποτέ. Εμείς απλά να θυμίσουμε τις καταστροφικές πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ περί μη θαλάσσιων συνόρων, τις δηλώσεις Μουζάλα τον Νοέμβριο του 2016 περί καινούριου camp και κέντρου κράτησης στη Χίο, τις δηλώσεις Τόσκα τον Μάιο του 2017 περί δημιουργίας ΠΡΟΚΕΚΑ στο Αεροδρόμιο των Ολύμπων, τις αόριστες δηλώσεις Βίτσα τον Οκτώβριο του 2018 για αποσυμφόρηση των νησιών, την κατ΄ επανάληψη επίρριψη ευθυνών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για μη συνεργασία στα επιπόλαια και επικίνδυνα σχέδιά σας κλπ.

Η κοινωνία της Χίου ζει από κοντά όλη αυτή την κρίση και θυμάται όλες τις ανακολουθίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας παρέλαβε κυριολεκτικά ένα κράτος με διαλυμένη οικονομία, με μηδενική προοπτική ανάπτυξης, έρμαιο των ΜΚΟ, με σημαντικές εκκρεμότητες στην εξωτερική πολιτική και με το όνομα της χώρας μας να κυκλοφορεί ως ανέκδοτο στα διεθνή δρώμενα. Με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και κυρίως αδιάκοπη εργασία έχουμε αντιστρέψει το κλίμα στους περισσότερους τομείς μόλις σε 4 μήνες. Ακόμα και στο τεράστιο αυτό ζήτημα της μεταναστευτικής/προσφυγικής κρίσης, στο λίγο διάστημα που είμαστε κυβέρνηση έχουμε καταφέρει να βγάλουμε τη χώρα από την απομόνωση στην οποία την είχατε καταδικάσει και να φέρουμε το ζήτημα ως προτεραιότητα σε όλα τα διεθνή φόρα, επιζητώντας μια διεθνή λύση, κάτι το οποίο σταθερά καταφέρνουμε.

Επομένως μην αγχώνεστε, και αυτή η τεράστια ανορθογραφία της κυβέρνησής σας θα διορθωθεί δεόντως. Στο μεταξύ καλύτερα να κάνετε την αυτοκριτική σας και να συνηθίσετε τα έδρανα της αντιπολίτευσης

 

12

12

 12

Δημοσιεύθηκε στις 6 December 2019 | 5:26 pm


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΙΟΥ ΜΕ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΠΟ

Ο Δήμαρχος Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης συναντήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο Χίου με τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΟ κ. Σταύρο Τριτσώνη και  κ.  Δημήτρη Κολυβά, τους οποίους συνόδευσαν ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Χίου κ. Κώστας Νικολαϊδης , ο Γενικός Γραμματέας κ. Στρατής Φεργαδιώτης μαζί με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Χίου κ. Παντελή Ρούλη και από τον κ. Γιώργο Κουκούλα από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας ΕΠΟ. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην αρτιότερη διεξαγωγή ποδοσφαιρικών αγώνων καθώς και ζητήματα εκπαίδευσης και υποδομών. Ο Δήμαρχος Χίου επεσήμανε ότι ο αθλητισμός αποτελεί ένα σημαντικό πυλώνα παιδείας και ως εκ τούτου θα υποστηριχθούν προσπάθειες ανάδειξης και αναβάθμισής του σε τοπικό επίπεδο. Σε αυτό το πλαίσιο μείζονα θέση κατέχει και η διαιτησία, με ζητούμενο δικαιότερους αγώνες από καταρτισμένους διαιτητές.

12

Δημοσιεύθηκε στις 6 December 2019 | 5:16 pm


ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΑΓΑΠΗΣ 2019

12

Δημοσιεύθηκε στις 5 December 2019 | 7:47 pm


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ‘’ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ-ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ 2020’’

12Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου εξέδωσε Πρόσκληση, με την οποία καλεί τους Αθλητικούς Συλλόγους-Σωματεία και Φορείς του Βορείου Αιγαίου για την συμμετοχή τους στο ‘’Σχέδιο Δράσης-Αθλητισμός 2020’’, το οποίο με τη σειρά του θα αποτελέσει τμήμα του «Επιχειρησιακού Προγράμματος 2020» της Π.Β.Α.

Η Πρόσκληση Ενδιαφέροντος και το Έντυπο Υποβολής Αίτησης έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου . (link: www.pvaigaiou.gov.gr/σχέδιο-δράσης/αθλητισμός/).

Για περισσότερες πληροφορίες για το ‘’Σχέδιο Δράσης Αθλητισμού 2020’’   οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Αθλητισμού & Πολιτισμού  και στα τηλέφωνα 22513-53913,914 & 22513-52122.

Η υποβολή των προτάσεων θα πρέπει να ολοκληρωθεί έως τις 20 Δεκεμβρίου 2019, ώρα 15:00μ.μ. ηλεκτρονικά στο e-mail: [email protected]

Δημοσιεύθηκε στις 5 December 2019 | 7:36 pm


ΑΠΗΓΑΓΑΝ 19 ΜΕΛΗ ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑΝΚΕΡ ΤΗΣ NAVIOS ACQUISITION ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΦΡΑΓΚΟΥ

12Πειρατές απήγαγαν 19 μέλη του πληρώματος του τάνκερ VLCC, Nave Constellation (κατασκευής 2010), το οποίο ανήκει στο στόλο της Navios Maritime Acquisition, συμφερόντων της Αγγελικής Φράγκου.

Το περιστατικό, σύμφωνα με την εταιρεία παροχής συμβουλών ασφαλείας Dryad Global, συνέβη κοντά στη Νιγηρία, στις 3 Δεκεμβρίου, όταν πειρατές επιτέθηκαν στο χωρητικότητας 297,000-dwt πλοίο, και αποχώρησαν παίρνοντας μαζί τους 19 μέλη του πληρώματος (18 Ινδούς και έναν Τούρκο). Υπάρχουν ενδείξεις ότι υπάρχουν στο πλοίο ακόμη επτά μέλη του πληρώματος.

Το δεξαμενόπλοιο βρισκόταν 26 ναυτικά μίλια από τον τερματικό σταθμό της Egina, νότια του νησιού Bonny.

Η διαχειρίστρια εταιρεία Anglo-Eastern και η Navios επισήμαναν ότι η εγκληματική συμμορία πήρε μαζί της 19 από τα μέλη του πληρώματος ως ομήρους, ενώ επτά ναυτικοί παρέμειναν στο πλοίο και είχαν την εντολή να μεταφέρουν το δεξαμενόπλοιο σε ασφαλή θέση για να περιμένουν την άφιξη ενός πλοίου υποστήριξης. Δεν σημειώθηκε ρύπανση ή βλάβη στο τάνκερ.

 

 

 

 

 

Πηγή: mononews.gr/

Δημοσιεύθηκε στις 5 December 2019 | 7:30 pm


ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ «ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΥ ΟΥΔΕΤΕΡΟΥ» - ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΔΟΓΜΑΤΟΣ

12H   Τουρκία σε καθημερινή βάση εγείρει αξιώσεις έναντι της Ελλάδας και ενισχύει τις ένοπλες δυνάμεις της, την στιγμή που η Ελλάδα «δεν διεκδικεί» τίποτα. Οι δικές μας ένοπλες δυνάμεις αντί να αναβαθμίζουν  το αξιόμαχό τους  ασχολούνται με hotspots και να μοιράζουν συσσίτια. Η εποχή του Ερντογάν  μάλλον φτάνει προς το τέλος της , και  το «δυτικό» πρόσωπο της Τουρκίας θα συνεχίσει να υφίσταται και  στην διάδοχη  εποχή,  με την παράλληλη βέβαια τακτική της για την «διασφάλιση των εθνικών της δικαίων».

Σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις τον Ερντογάν θα διαδεχθεί στον θώκο του ο «επιτήδειος ουδέτερος» Αχμέτ Νταβούτογλου. Ο  όρος  «επιτήδειος ουδέτερος» (Evasive Neutral) προήλθε από τον Αμερικανό πανεπιστημιακό Frank G. Weber σε βιβλίο που κάνει  εκτενή αναφορά για τη στάση της Τουρκίας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Είναι μαθηματικά αποδεδειγμένο ότι η πολιτική των κανονιοφόρων και των γεωτρυπάνων  απέβη αποδοτική διπλωματικά  για την Τουρκία  που θα εξακολουθεί να ζητά ανταλλάγματα με  τα γνωστά παζάρια της χρησιμοποιώντας ως «νέο χαρτί» και το μεταναστευτικό.

Ως γνωστό, η Ελλάδα έχει σταθερή θέση στην οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και το δικαίωμα εκμετάλλευσης του βυθού  στον θαλάσσιο χώρο πέραν από τα χωρικά μας ύδατα, ενώ η Τουρκία υποστηρίζει ότι τα νησιά του Αιγαίου δεν έχουν υφαλοκρηπίδα και επιδιώκει τη διμερή διαπραγμάτευση, παραβλέποντας το Διεθνές Δίκαιο

 Με την αναμενόμενη αλλαγή ηγεσίας στην Τουρκία, τα θέματα αυτά θα τεθούν επί τάπητος  με αντάλλαγμα το μεταναστευτικό. Θα επιχειρήσει δηλαδή η γείτων  χώρα  ένα παζάρι στη βάση της συναλλαγής και καθώς η Ευρώπη εδώ και χρόνια έχει μετατρέψει τη συναλλαγή σε πολιτική πρακτική, τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται επικίνδυνα για την Ελλάδα

Ενώ αναμένεται κορύφωση της όξυνσης με την Τουρκία, εμείς ακολουθούμε να ασκούμε ως χώρα μία ηττοπαθή πολιτική. Οι αντοχές του ελληνισμού δοκιμάζονται καθημερινά σε Αιγαίο, Θράκη και Κύπρο.

Τα μαθήματα στις στρατιωτικές σχολές διδάσκουν ότι η παραμέληση της άμυνας  μιας χώρας,  της δημιουργεί ευάλωτη θέση. Διδάσκουν επίσης ότι το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων ενισχύεται και από ένα λαό που είναι προετοιμασμένος για όλα. Το δόγμα «εάν επιθυμείς ειρήνη προετοιμάσου για πόλεμο».(Si vis pacem, para bellum) που έλεγαν οι Ρωμαίοι, ισχύει διαχρονικά ως αξίωμα Η πολεμική μας μηχανή μπορεί να αντιμετωπίσει και τον τουρκικό στρατό- παρά την πλύση εγκεφάλου που έχουμε υποστεί ως έθνος ότι υπερτερεί η Τουρκία .Πρέπει να σταματήσει  αν υπάρχει η παραπάνω εντύπωση.. Μπορούμε να καταφέρουμε πολλά και να βελτιώσουμε την θέση μας έναντι της Τουρκίας στο διεθνές στερέωμα. αν επαναδιατυπώσουμε ως χώρα την ρητορική μας και επαναπροσδιορίσουμε το στρατιωτικό μας δόγμα.

 

 

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ

Δημοσιεύθηκε στις 5 December 2019 | 6:57 pm


Η ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΧΙΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΤΗΣ

Η Κινηματογραφική Λέσχη Χίου συνεχίζει τις προβολές της, την Παρασκευή 06-12-2019 και ώρα 2030 στο Ομήρειο Π.Κ.Δ.Χ. με την νορβηγική ταινία ‘Τι θα πει ο κόσμος’.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ

Νορβηγία/Γερμανία/Σουηδία/Γαλλία/Δανία

Διάρκεια: 106'

Σκηνοθεσία: Ιράμ Χακ

Πρωταγωνιστούν: Μαρία Μαζντάχ, Αντίλ Χουσαΐν

Μετά το “I am yours”, η σκηνοθέτης Ιράμ Χακ εμφανίζεται με ένα αυτοβιογραφικό κοινωνικό δράμα.

Μια έφηβη πακιστανικής καταγωγής ζει στη Νορβηγία. Εκτός σπιτιού, κάνει ό,τι κάθε Νορβηγίδα έφηβος, αλλά μέσα στο σπίτι, με την οικογένειά της, παριστάνει την τέλεια Πακιστανή κόρη. Ώσπου ο πατέρας της την βρίσκει μέσα στο δωμάτιό της με ένα αγόρι. Για να ξεπλύνει την ατίμαση που νιώθει, στέλνει την κόρη του, χωρίς τη θέλησή της, σε συγγενείς στο Πακιστάν, που ουσιαστικά είναι για την κοπέλα μια άγνωστη χώρα. Στην προσπάθειά της να επιβιώσει εκεί και να βρει την ταυτότητά της, έρχεται αντιμέτωπη με τις αντιθέσεις της ελευθερίας και της παράδοσης, της αγάπης για την οικογένεια και το δικαίωμα της προσωπικής επιλογής, του δυτικού πολιτισμού στον οποίο έχει μεγαλώσει και του ανατολικού με τον οποίο βεβιασμένα καλείται να γαλουχηθεί. Τραγική φιγούρα και ο πατέρας της που αμφιταλαντεύεται ανάμεσα στην αγάπη για το παιδί του και στο τι θα πει ο κόσμος.

 

12

Δημοσιεύθηκε στις 5 December 2019 | 6:49 pm


ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΦΟΔΙΑΖΕ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΜΕ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΕΙΣ «ΜΕΤΑΤΡΑΥΜΑΤΙΚΟΥ ΣΤΡΕΣ» ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΟΥΝ ΩΣ «ΕΥΑΛΩΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ»

12Με την παράνομη χορήγηση βεβαιώσεων - γνωματεύσεων «μετατραυματικού στρες» σε αιτούντες άσυλο, είχε συγκροτηθεί εγκληματικό δίκτυο στη Μυτιλήνη, το οποίο και αποκαλύφθηκε μετά από πολύμηνες έρευνες της Ελληνικής Αστυνομίας.

Μέχρι τώρα έχουν ταυτοποιηθεί 538 περιπτώσεις.

Για κάθε περίπτωση οι εμπλεκόμενοι λάμβαναν ποσά από 550 έως 950 ευρώ.

Με τη βεβαίωση – γνωμάτευση οι αιτούντες άσυλο χαρακτηρίζονταν από την υπηρεσία ασύλου ως «ευάλωτα πρόσωπα» και τόσο οι ίδιοι όσο και οι οικογένειες τους απολάμβαναν επιπλέον δικαιωμάτων προστασίας και συνδρομής.

Για την εμπλοκή τους στο εγκληματικό δίκτυο έχουν ταυτοποιηθεί πέντε άτομα και συγκεκριμένα αλλοδαπός και τέσσερις ημεδαποί, στους οποίους περιλαμβάνονται ψυχολόγος και δύο δικηγόροι.

Το τελευταίο διάστημα συνελήφθησαν στη Μυτιλήνη τρεις από τους ανωτέρω εμπλεκομένους.

Τις γνωματεύσεις υπέγραφε καταχρηστικά η συλληφθείσα ψυχολόγος, χωρίς να έχει σχετικό δικαίωμα, σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, κεντρική μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή, φορητοί σκληροί δίσκοι αποθήκευσης δεδομένων, φορητές συσκευές αποθήκευσης δεδομένων (usb), το χρηματικό ποσό των (4.615) ευρώ και πλήθος εγγράφων και ιδιόχειρων σημειώσεων.

Σε βάρος των εμπλεκόμενων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, διευκόλυνση παράνομης διαμονής υπηκόων τρίτων χωρών στην ελληνική επικράτεια κατ’ επάγγελμα και από κερδοσκοπία, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Την υπόθεση χειρίστηκε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης, με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί όλο το εύρος της δραστηριότητας του εγκληματικού δικτύου.

12

12

 12

Δημοσιεύθηκε στις 5 December 2019 | 6:38 pm


ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΑΠΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟ

12Σε έκτατη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα 5.12.2019 στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Κωνσταντίνου Μουτζούρη και τους Δημάρχους Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη, Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρο, Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη, Ανατολικής Σάμου Γιώργο Στάντζο και Δυτικής Σάμου Αλέξανδρο Λυμπέρη  αποφασίστηκε ομόφωνα να μη λειτουργήσουν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και των παραπάνω Δήμων την Τετάρτη 11.12.2019 με αιτήματα:

  • • Όχι επιπλέον δομές στα νησιά Λέσβο , Χίο και Σάμο.
  • • Αποτελεσματική φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων μας.
  • • Άμεση και μαζική αποσυμφόρηση των νησιών μας.
  • • Έλεγχο των ΜΚΟ.

Καλούνται όλοι οι φορείς των παραπάνω Δήμων να συμμετάσχουν την ίδια μέρα με αντίστοιχες κινητοποιήσεις.

12

12

 12

Δημοσιεύθηκε στις 5 December 2019 | 6:04 pm


ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΝΑΛ Η Ε. ΤΣΟΥΡΗ

12Η Ελπίδα Τσουρή αποχώρησε από το ΚΙΝΑΛ, το οποίο αποδυναμώνεται συνεχώς. Η Νομαρχιακή Επιτροπή Χίου του ΚΙΝΑΛ εξέδωσε ανακοίνωση πριν από λίγη ώρα και ευχαριστεί την κα. Τσουρή για την προσφορά της στο κόμμα.

Η Ε. Τσουρή εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής του ΠΑΣΟΚ το 2000, ούσα η πρώτη γυναίκα που εξελέγη βουλευτής στο Β. Αιγαίο και διατήρησε το αξίωμα της βουλευτού για 12 χρόνια. Ενώ διατέλεσε υφυπουργός στο Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας και Υφυπουργός Υγείας και Πρόνοιας.

 

Η επιστολή παραίτησης της Ε. Τσουρή:

«Σύντροφοι, όπως γνωρίζετε, συμπεριλαμβάνομαι στους 153 βουλευτές, που σήκωσαν, μέχρι τέλους, το βάρος δύσκολων αποφάσεων, τις οποίες χρειάστηκε να πάρει το ΠΑΣΟΚ στις πιο δύσκολες στιγμές της χώρας, καταβάλλοντας κόστος, που δεν του αναλογούσε, αλλά και πληρώνοντας, στο ακέραιο, τα εγκληματικά λάθη της προηγούμενης διακυβέρνησης.

Πλήρωσα αυτή την επιλογή μου, καταβάλλοντας και τεράστιο προσωπικό κόστος, αφού τότε ήμασταν μετρημένοι στα δάχτυλα όσοι υπερασπιζόμασταν δημόσια τις επιλογές μας.

Είχα πει όμως, από τον Νοέμβρη του 2011 -και είχα δεχθεί τότε σκληρή κριτική- ότι το ΠΑΣΟΚ, πλέον, δεν ακούγεται από την κοινωνία και ότι οφείλει να απευθυνθεί σ’ αυτήν, με ειλικρίνεια, αυτοκριτική και γενναιότητα, καταθέτοντας, παράλληλα, την πρότασή του, για την επόμενη μέρα.

Από τότε, μαζί με το 5-6% του ελληνικού λαού, παρακολουθούσα, ως απλός, αλλά ενεργός πολίτης, τις εξελίξεις, ελπίζοντας και προσδοκώντας ότι μπορούσαμε να υπερβούμε τον κακό μας εαυτό και να απαντήσουμε στα αγωνιώδη ερωτήματα όσων περίμεναν να ακούσουν ολοκληρωμένη πολιτική πρόταση. Αντί γι’ αυτό, έβλεπα συμφωνίες κορυφής, τήρηση εσωκομματικών ισορροπιών, διανομή αξιωμάτων και συμβιβασμούς στον ελάχιστο κοινό παρονομαστή. Έβλεπα πρόθεση μικροκομματικής και ιδιοτελούς διαχείρισης και όχι ρήξης με τα κακώς κείμενα του παρελθόντος, αλλά και σύνθεσης, με στόχο το μέλλον.

Έβλεπα να απομακρύνονται, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, κορυφαία στελέχη και τα εναπομείναντα να αδυνατούν να καταθέσουν και να εκφράσουν συνολικά τον χώρο, που, ιστορικά, αποτέλεσε τη μεγάλη προοδευτική παράταξη, με κορύφωση το τραγικό, κατά την άποψή μου αποτέλεσμα των τελευταίων εθνικών εκλογών.

Από τότε, αντί να ληφθεί το μήνυμα, να υπάρξει συστράτευση και φυγή προς τα εμπρός, επανήλθαμε στην εσωστρέφεια, αναλωθήκαμε σε συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, απαντούσαμε σε προσωπικά, υπαρξιακά ερωτήματα της ηγεσίας και οδηγηθήκαμε σε μια κοινωνική εκδήλωση, που κάποιοι βάφτισαν συνέδριο ΠΑΣΟΚ, στο οποίο κυριάρχησαν οι, προς κάθε κατεύθυνση, απειλές της προέδρου και …. το ραντεβού της με την ιστορία … το 2021! Κάποιοι βλέπουν τον ίσκιο τους και νομίζουν ότι είναι το μπόι τους.

Κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα, σε πολλές στιγμές και για πολλά θέματα είχα διαφωνήσει, μη θέλοντας όμως να προκαλέσω ζημιά στον χώρο, σιώπησα, τουλάχιστον δημόσια.

Πλέον, στη μεγάλη κατηφορική πορεία που έχει ξεκινήσει, δεν θέλω και δεν προτίθεμαι να είμαι συμμέτοχος, έστω δια της σιωπής μου. Συνεργός στο έγκλημα κατά του ΠΑΣΟΚ, στο οποίο μπήκε και επίσημη σφραγίδα, στο πρόσφατο συνέδριο-παρωδία, δεν θα είμαι. Δεν θέλω να συμμετέχω στη χορηγία του χώρου, προς ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Και δεν θα νομιμοποιήσω όσους και όσα θυμίζουν και διαιωνίζουν τις χειρότερες στιγμές διαχείρισης ενός μικρομάγαζου, – που, όμως, τους βολεύει και υπάρχει μόνο για να εξυπηρετεί προσωπικές στρατηγικές και λογιστικές διευθετήσεις. Δεν μου το επιτρέπει η οικογενειακή και προσωπική μου ιστορία και ο απεριόριστος σεβασμός μου σε όσους και όσες στήριξαν τον χώρο.

Μετά από πολλή περίσκεψη και με λύπη, διευκολύνοντας και την Πρόεδρο και τη “μηδενική ανοχή” της στην αντίθετη άποψη, -την οποία αντίθετη άποψη προσωπικά υπερασπίζομαι και δεν πρόκειται να εκχωρήσω σε κανέναν και για κανένα λόγο -, σας παρακαλώ να κάνετε αποδεκτή την παραίτησή μου, από μέλος του ΚΙΝΑΛ.

Παραμένω στο χώρο της κεντροαριστεράς και, ίσως, οι δρόμοι μας συναντηθούν ξανά, κάτω από πιο γόνιμες συνθήκες.

Ευχαριστώ για τη συμπόρευση, στις δύσκολες στιγμές και εύχομαι καλή δύναμη.

 

Δημοσιεύθηκε στις 4 December 2019 | 11:12 pm


ΜΕ ΑΜΕΙΩΤΗ ΕΝΤΑΣΗ ΟΙ ΑΦΙΞΕΙΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

12Στον εντοπισμό σαράντα πέντε αλλοδαπών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Χίου, στην περιοχή Παναγιάς Οινουσσών, οι οποίοι είχαν αποβιβαστεί επί της ακτής, ενώ συνελήφθη μεταξύ αυτών ο 22χρονος χειριστής της λέμβου.
 
Επίσης, στον εντοπισμό τριάντα τεσσάρων  αλλοδαπών προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Χίου, στον Καρφά, οι οποίοι είχαν αποβιβαστεί επί της ακτής, ενώ συνελήφθη μεταξύ αυτών ο 46χρονος χειριστής της λέμβου.
 
Ακόμη Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα δύο αλλοδαπών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος. Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά Παναγιάς Οινουσσών, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
 

12

12

 12

Δημοσιεύθηκε στις 4 December 2019 | 7:52 pm


ΣΥΛΛΗΨΗ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥ ΓΙΑ ΛΑΘΡΑΙΑ ΚΑΠΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΣΤΗ ΧΙΟ

13Στη σύλληψη ενός 28χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε κατά τον κατάπλου του πλοίου της γραμμής στο λιμένα Χίου, εντοπίστηκαν εντός των χειραποσκευών του ανωτέρω, ογδόντα  πακέτα τσιγάρων.

Δημοσιεύθηκε στις 4 December 2019 | 7:31 pm


ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 700 ΘΕΣΕΩΝ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΩΝ

12Ο Frontex, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής, προχωρά σε προσλήψεις σύμφωνα με προκήρυξη αναζήτησης προσωπικού που εξέδωσε. Μετά την προκήρυξη 700 θέσεων συνοριακών φρουρών από την Frontex η ΕΕ θα αποκτήσει το πρώτο της ένστολο τμήμα. Αυτό θα είναι και το πρώτο προσωπικό που θα προσληφθεί απευθείας στην Frontex, καθώς μέχρι σήμερα οι δυνάμεις της αποτελούνταν αποκλειστικά από αποσπασμένους των λιμενικών και αστυνομικών υπηρεσιών από τα κράτη μέλη.
Στόχος του νέου αυτού σώματος που δημιουργείται, των συνοριακών φρουρών, θα είναι η υποστήριξη ανά πάσα στιγμή των κρατών μελών που αντιμετωπίζουν προκλήσεις στα εξωτερικά τους σύνορα.

Αναζητούνται υποψήφιοι με εμπειρία στον τομέα της επιβολής του νόμου (σε σώματα όπως αστυνομία, τελωνεία, συνοριοφυλακή και ακτοφυλακή), σε υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, στον τομέα της διαχείρισης κρίσεων με πολιτικά μέσα, σε στρατιωτικές ή αντίστοιχες υπηρεσίες (εν ενεργεία και συνταξιούχους). Κάθε υποψήφιος πρέπει να μιλά αγγλικά σε ενδιάμεσο επίπεδο (B2). Οι συνοριοφύλακες του Frontex θα εργάζονται στις περιοχές των επιχειρήσεων στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ. Μπορεί επίσης να εργάζονται σε τρίτες χώρες, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν υπογράψει συμφωνία περί καθεστώτος με την ΕΕ. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής, στους επιλεγμένους υποψηφίους θα προσφερθεί πενταετής σύμβαση εργασίας με δοκιμαστική περίοδο εννέα μηνών. Όλοι οι επιλεγμένοι αξιωματικοί θα λάβουν μέρος σε βασική εκπαίδευση διάρκειας έως έξι μηνών και θα υποβληθούν σε δοκιμές ετοιμότητας για να αξιολογηθεί το κατά πόσο είναι έτοιμοι να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους.

Το χρονοδιάγραμμα για τις προσλήψεις έχει ως εξής: Τον Μάρτιο του 2020 θα γίνει η επιλογή των επιτυχόντων ενώ από τον Μάιο έως και τον Νοέμβριο 2020 θα γίνει η εκπαίδευση τους ενώ τον Ιανουάριο του 2021 θα ξεκινήσουν υπηρεσία.


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν το φυλλάδιο της Frontex  ΕΔΩ  και να  επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Frontex για  να συμπληρώσουν την  ΑΙΤΗΣΗ

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για όσους ενδιαφέρονται είναι 16 Δεκεμβρίου 2019 στη  σελίδα της FRONTEX.

Δημοσιεύθηκε στις 4 December 2019 | 7:13 pm


ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΣΚΥΛΩΝ – ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ

Σύμφωνα με το άρθρο 5 του Ν. 4039/2012 «Υποχρεώσεις ιδιοκτητών δεσποζόμενου ζώου συντροφιάς», ο ιδιοκτήτης δεσποζόμενου ζώου συντροφιάς υποχρεούται να μεριμνά για τη σήμανση και την καταγραφή του ζώου του, καθώς και για την έκδοση βιβλιαρίου υγείας μέσα σε προθεσμία δύο μηνών από τη γέννηση αυτού, καθώς και να τοποθετεί σε εμφανές σημείο του περιλαίμιου του ζώου μεταλλική κονκάρδα, η οποία παρέχεται από τους κτηνιάτρους κατά την πραγματοποίηση του αντιλυσσικού εμβολιασμού του.

Ο κυνηγετικός σκύλος, ο ιδιοκτήτης του οποίου επιθυμεί να εκδώσει άδεια θήρας, οφείλει να έχει εν ισχύι εμβολιασμό λύσσας. Η ισχύ του εμβολιασμού αποδεικνύεται από το βιβλιάριο υγείας ή το διαβατήριο του σκύλου, όπου φαίνεται η ημερομηνία, το εµβολιακό σκεύασµα που έχει χρησιμοποιηθεί και η υπογραφή και η σφραγίδα του κτηνιάτρου [άρθρο 5 παρ. 7 της ΚΥΑ 331/10301/25-1-2013 (ΦΕΚ 198 Β΄) όπως αυτή προστέθηκε με το άρθρο 1 παρ. 3 της ΚΥΑ 3941/120925/2013 (ΦΕΚ 2642 Β΄)].

Α.  Διοικητικές κυρώσεις Ν. 4039/2012 

α) Μη κατοχή ενημερωμένου βιβλιαρίου υγείας του κυνηγετικού σκύλου σε οποιαδήποτε μετακίνηση του ζώου επισύρει πρόστιμο 300 ευρώ.

β) Παράλειψη εμπρόθεσμης σήμανσης (τσιπ) και καταγραφής του κυνηγόσκυλου ή της δήλωσης απώλειας τους επισύρει πρόστιμο 300 ευρώ.

γ) Απουσία εν ισχύι εμβολιασμού λύσσας (ισχύς εμβολίων 1 έτος) και μη τοποθέτηση της μεταλλικής κονκάρδας που προβλέπεται επισύρει διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ. Η χορήγηση μεταλλικής κονκάρδας ένδειξης αντιλυσσικού εμβολιασμού είναι υποχρέωση του κτηνιάτρου σύμφωνα με το άρθρο 5 παρ. 1α του ν. 4039/2012 όπως τροποποιήθηκε με το ν. 4235/2014.

δ) Παράλειψη προσκόμισης στον οικείο Δήμο του αντιγράφου του πιστοποιητικού ηλεκτρονικής ταυτοποίησης επισύρει διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ.

ε) Αφαίρεση του μέσου ηλεκτρονικής σήμανσης από τον ιδιοκτήτη ή άλλο πρόσωπο ή κτηνίατρο επισύρει διοικητικό πρόστιμο 3.000 ευρώ και αφαίρεση άδειας επαγγέλματος του κτηνιάτρου.

στ) Η καθοιονδήποτε τρόπο άρνηση ή παρακώλυση του ελέγχου που πραγματοποιούν τα αρμόδια όργανα βεβαίωσης των παραβάσεων κατά την άσκηση των καθηκόντων ελέγχου καθώς και η μη παροχή ή η παροχή ψευδών, ελλιπών ή/και ανακριβών πληροφοριών και στοιχείων επισύρει διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ.

Αρμόδια όργανα βεβαίωσης των παραβάσεων είναι οι υπάλληλοι:

  • της Ελληνικής Αστυνομίας,
  • της Δασικής Υπηρεσίας,
  • των Τελωνείων,
  • των Σταθμών Υγειονομικού Κτηνιατρικού Ελέγχου (ΣΥΚΕ),
  • του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής
  • και οι ιδιωτικοί φύλακες θήρας (θηροφύλακες) των κυνηγετικών οργανώσεων.

ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΥΜΕ ότι από τους παραβάτες των διατάξεων περί ηλεκτρονικής σήμανσης των ζώων προβλέπεται η αφαίρεση της άδειας θήρας  (άρθρο 5 παρ. 5).

Β. Ποινικές κυρώσεις άρθρο 20 Ν. 4039/2012 

α) Η έλλειψη ενημερωμένου βιβλιαρίου υγείας ή διαβατηρίου τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός έτους και χρηματική ποινή από 5.000 έως 15.000 ευρώ. (άρθρο 5 παρ. 1γ).

β) Ο βασανισμός, η κακοποίηση, η κακή και βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε είδους ζώου, καθώς και οποιαδήποτε πράξη βίας κατ’ αυτού, όπως ιδίως η δηλητηρίαση, το κρέμασμα, ο πνιγμός, το κάψιμο, η σύνθλιψη και ο ακρωτηριασμός  τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός έτους και χρηματική ποινή από 5.000 έως 15.000 ευρώ (άρθρο 16α).

Στις παραπάνω περιπτώσεις α) και β, σε περίπτωση υποτροπής, οι χρηματικές ποινές, που προβλέπονται διπλασιάζονται.

γ) Οι παραβάτες της διάταξης της περίπτωσης β΄ της παραγράφου 8 του άρθρου 5, δηλ. η  αφαίρεση του μέσου ηλεκτρονικής σήμανσης από τον ιδιοκτήτη του ζώου συντροφιάς (με σκοπό να αποτραπούν φαινόμενα εγκατάλειψης ζώου) ή από άλλο πρόσωπο ή από κτηνίατρο (με σκοπό την αποτροπή παράνομου σκοπού). καθώς και η κλοπή οποιουδήποτε ζώου συντροφιάς τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι έξι μηνών και χρηματική ποινή μέχρι τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ, ενώ η κλοπή κυνηγετικού σκύλου ή σκύλου βοήθειας τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι ένα έτος και χρηματική ποινή από πέντε χιλιάδες (5.000) μέχρι οκτώ χιλιάδες (8.000) ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες:

–  ΠΙΝΑΚΑΣ Διοικητικών κυρώσεων και προστίμων του Ν. 4039/2012

– Έντυπο βεβαίωσης παραβάσεων ν. 4039/2012. Εγκύκλιος 124398/2038/29-6-2015 (ΑΔΑ: 77ΥΠ465ΦΘΗ-ΝΘΗ)

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: dasarxeio.com

Δημοσιεύθηκε στις 4 December 2019 | 6:16 pm


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΟΑΕΝ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Χ. ΘΕΟΧΑΡΗ

12Συνάντηση τριμελούς αντιπροσωπείας του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΑΕΝ με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη για ζητήματα των νησιωτικών περιοχών, διεξήχθη τη Δευτέρα 2/12 στο Υπουργείο Τουρισμού. Στη συνάντηση που έγινε σε συνέχεια της αντίστοιχης με τον Υφυπουργό Τουρισμού κ. Μάνο Κόνσολα, συμμετείχαν ο Πρόεδρος του ΕΟΑΕΝ κ. Σωτήρης Σκιαδαρέσης, ο Οικονομικός Επόπτης κ. Δημήτρης Συξέρης και το μέλος του Δ.Σ κ. Αθανάσιος Ζλατούδης.

Ο Πρόεδρος του ΕΟΑΕΝ, τόνισε στον Υπουργό την σημασία που έχει για την ανάπτυξη, η τουριστική εκπαίδευση και επιμόρφωση επαγγελματιών και εργαζομένων και ζήτησε την ενίσχυση του θεσμού. Ο κ. Σκιαδαρέσης, παρουσίασε αναλυτικά στον Υπουργό τις θέσεις του ΕΟΑΕΝ για το συγκεκριμένο θέμα, για τις οποίες ο κ. Υπουργός έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς είναι τεκμηριωμένες και άκρως ρεαλιστικές. Ο Πρόεδρος ανέφερε επίσης μια σειρά από επιμέρους ζητήματα που αφορούν την τουριστική ανάπτυξη σε νησιά και παραθαλάσσιες περιοχές, όπως την αναγκαιότητα κατάργησης του τέλους διανυκτέρευσης, τις απαραίτητες ρυθμίσεις για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις (τ.Air BnB) κ.α

Ο κ. Συξέρης παρουσίασε την δυναμική των ειδικών μορφών τουρισμού (Ιαματικός, Γαστρονομικός, Θαλάσσιος) και την αναγκαιότητα για εξειδικευμένη προβολή τους σε Ελλάδα και εξωτερικό, καθώς και την διάθεση των νησιωτικών Επιμελητηρίων να συμβάλουν στις σχετικές προσπάθειες του Υπουργείου και του ΕΟΤ.

Ο κ. Ζλατούδης αναφέρθηκε στην πρόταση του ΕΟΑΕΝ για θεσμοθέτηση του θεσμού του «Τοπικού Συνοδού-Ξεναγού» και την συμβολή του στην προώθηση της ιστορίας και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών κάθε περιοχής στους τουρίστες.

Ο Υπουργός ζήτησε την ενεργή συμμετοχή του ΕΟΑΕΝ σε μια σειρά ενέργειες και δράσεις για την βελτίωση του Τουριστικού Προϊόντος της Χώρας, κάτι που αποδέχτηκε αμέσως η αντιπροσωπεία του ΕΟΑΕΝ, δηλώνοντας στον κ. Θεοχάρη πως θα υποβληθούν μια σειρά εξειδικευμένων προτάσεων στο Υπουργείο το προσεχές διάστημα.

Δημοσιεύθηκε στις 4 December 2019 | 5:10 pm


Η "ΑΓΟΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΓΟΝΙΜΗ" ΣΤΙΣ ΟΙΝΟΥΣΣΕΣ

12Φιλικό για τους τουρίστες με κινητικές δυσκολίες σχεδιάζει να μετατρέψει το ακριτικό νησί ο Δήμος Οινουσσών συμμετέχοντας στο πρόγραμμα ηλεκτρονικής ενημέρωσης των ΑΜΕΑ, που υιοθετεί και παρουσιάζει η Οργάνωση Άγονη Γραμμή Γόνιμη. Στην πρώτη συνάντηση εργασίας, που πραγματοποιήθηκε χθες στις Οινούσσες, οι συνεργάτες της «Άγονης Γραμμής Γόνιμης» κ. Μάγδα Μουτζούρη και κ. Στυλιανός Λαπαρίδης κατέγραψαν ο,τιδήποτε εμποδίζει την αυτόνομη διακίνηση και διαβίωση των ατόμων με αναπηρίες και γενικότερα των εμποδιζόμενων ατόμων κυρίως σε δημόσιους χώρους και κτίρια (όπως σκαλοπάτια, δάπεδα με απότομες κλίσεις, χώροι πολύ μικρών διαστάσεων κλπ). Στόχος του προγράμματος, στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος είναι να καταστούν οι χώροι των καταστημάτων -αρχικά της παραλίας-, ενδιαιτήσεων, παραλιών κλπ φιλικοί, προσεγγίσιμοι και ασφαλείς για όλες τις κατηγορίες των χρηστών με την χρήση π.χ. δαπέδων με ομαλές κλίσεις και χωρίς σκαλοπάτια, μηχανικών μέσων, κατάλληλης σήμανσης, προσιτών και εύκολων στη χρήση μηχανισμών χειρισμού άνετων και χωρίς κινδύνους χώρων κλπ διευκολύνοντας έτσι την αυτόνομη διακίνηση και διαβίωση όλων των χρηστών. Επόμενο βήμα είναι η εισαγωγή όλων των προσβάσιμων σημείων και χώρων σε ειδική διαδικτυακή πλατφόρμα (app) της εταιρείας Microsoft, ώστε να επιλέγονται οι Οινούσσες για διακοπές φιλικές σε άτομα με κινητικές δυσκολίες. Επίσης , τονίστηκε ότι η εγκατάσταση των seatracks στις παραλίες Χατζαλή και Αγ. Γιάννη θα δημιουργήσει άλλη μια σημαντική υποδομή για όσους αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα. Ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Δανιήλ διαβεβαίωσε ότι στις συγκεκριμένες παραλίες θα δοθεί προτεραιότητα, ώστε να είναι έτοιμες το καλοκαίρι για τα ΑΜΕΑ (ομπρέλες, πλατφόρμα κλπ). Επιπροσθέτως εξετάζονται κι άλλα σημεία προκειμένου να βελτιωθεί η προσβασιμότητα και θα ενταχθούν στον προσεχή σχεδιασμό.

12

12

 12

Δημοσιεύθηκε στις 4 December 2019 | 5:05 pm


ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΤΕΟ

12Mετά από επτά έτη παύσης του Δημοσίου Κ.Τ.Ε.Ο. επαναλειτουργεί για τεχνικούς ελέγχους ελαφρών και βαρέων οχημάτων. Η έναρξη λειτουργίας θα γίνει την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου και ώρα 11:00.

Δημοσιεύθηκε στις 4 December 2019 | 4:46 pm


ΠΑΓΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ: ΠΡΙΝ ΑΛΕΚΤΟΡΑ ΦΩΝΗΣΑΙ

12Η Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Πριν αλέκτορα φωνήσαι

Πριν προλάβουν ακόμη να διαψευστούν ότι τα «κλειστά» κέντρα θα είναι ..και ολίγον ανοικτά, ήλθε νέα διάψευση με την υπογραφή του Υπουργού κ. Χρυσοχοίδη .

Σε επιστολή του προς την ΕΕ δηλώνει ότι τα νέα «κλειστά» υπερκέντρα στα νησιά θα λειτουργούν παράλληλα με τα ήδη υπάρχοντα ΚΥΤ.

Δηλαδή ΚΑΙ ΒΙΑΛ ΚΑΙ Μόρια ΚΑΙ Βαθύ ΚΑΙ υπερκέντρο των 7000+ σε κάθε νησί.

Αυτά για να μην λένε πάλι κάποιοι ότι άλλα μας υποσχέθηκαν αλλά στο τέλος βρεθήκαμε πάλι ξεγελασμένοι και εξαπατημένοι!

12

12

 12

Δημοσιεύθηκε στις 4 December 2019 | 4:30 pm


ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΙΣ ΟΙΝΟΥΣΣΕΣ

12Πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και ο Δήμος Οινουσσών ετοιμάζει μια ξεχωριστή χριστουγεννιάτικη αγκαλιά για τα παιδιά του νησιού. Ένα γραφικό χριστουγεννιάτικο παιδικό χωριό ανοίγει την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019 στις 6 μ.μ. στο cine «Ιωνία» και για ένα μήνα περιμένει όλα τα παιδιά του νησιού και όσα έρθουν για τις γιορτές να παίξουν, να διασκεδάσουν και να χαρούν δωρεάν με παιχνίδια, φουσκωτά κάστρα, σπιτάκια, μια αρένα survivor-fortnite, έναν παιδότοπο για τα μικρότερα παιδιά και άλλες διακοσμητικές συνθέσεις. Στο χριστουγεννιάτικο παιδικό χωριό θα πραγματοποιηθούν διάφορα εορταστικά δρώμενα, face painting και άλλες εκπλήξεις, που θα δώσουν χαρά και θα δημιουργήσουν μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα.

12

12

 12

Δημοσιεύθηκε στις 4 December 2019 | 4:18 pm


42 ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΙΣ ΟΙΝΟΥΣΣΕΣ

12Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα δύο αλλοδαπών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος.
Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος του Λιμενικού εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Παναγιάς Οινουσσών, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους  προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Χίου.
 

12

12

 12

Δημοσιεύθηκε στις 3 December 2019 | 8:23 pm


Χίος - Ειδήσεις και Νέα

Μια θέση στον ήλιο… - alithia.gr

Μια θέση στον ήλιο…  alithia.gr

Δημοσιεύθηκε στις 7 December 2019 | 7:06 am


Rebranding Chios - Politischios

Rebranding Chios  Politischios

Δημοσιεύθηκε στις 28 November 2019 | 10:00 am


Παναθηναϊκός - Χίος 12-11 - SDNA

Παναθηναϊκός - Χίος 12-11  SDNA

Δημοσιεύθηκε στις 27 November 2019 | 10:00 am


To TEDx έφτασε στη Χίο! - alithia.gr

To TEDx έφτασε στη Χίο!  alithia.gr

Δημοσιεύθηκε στις 20 November 2019 | 10:00 am


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Χίος

Φιλικοί ιστότοποι: