Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Χίου   »   Χίος    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

ΑΙΘΡΙΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΜΕ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΒΟΡΙΑΔΕΣ ΤΟ Σ/Κ

12Ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις και κανονικές θερμοκρασίες, θα έχουν το Σ/Κ που μας έρχεται οι κάτοικοι στο νησί της Χίου. Αναλυτικά:


Για την πόλη της Χίου προβλέπεται.

Παρασκευή 20-9-19 

Ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες.Οι άνεμοι θα πνέουν από Βόρειες διευθύνσεις μέτριοι εντάσεως 3-4 μποφώρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 βαθμούς η ελάχιστη έως 27 βαθμούς η μέγιστη.

Σάββατο 21-9-19 

Ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από Βόρειες διευθύνσεις ισχυροί εντάσεως 5-6 μποφώρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 βαθμούς η ελάχιστη έως 24 βαθμούς η μέγιστη.

Κυριακή 22-9-19 

Ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις.Οι άνεμοι θα πνέουν από Βόρειες διευθύνσεις μέτριοι εντάσεως 4-5 μποφώρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 βαθμούς η ελάχιστη έως 25 βαθμούς η μέγιστη.Για τα Καρδάμυλα προβλέπεται. 

Παρασκευή 20-9-19 

Ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες.Οι άνεμοι θα πνέουν από Βόρειες διευθύνσεις μέτριοι εντάσεως 3-4 μποφώρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 βαθμούς η ελάχιστη έως 26 βαθμούς η μέγιστη.

Σάββατο 21-9-19 

Ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις.Οι άνεμοι θα πνέουν από Βόρειες διευθύνσεις ισχυροί εντάσεως 5-6 μποφώρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 βαθμούς η ελάχιστη έως 23 βαθμούς η μέγιστη.

Κυριακή 22-9-19 

Ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις.Οι άνεμοι θα πνέουν από Βόρειες διευθύνσεις μέτριοι εντάσεως 4-5 μποφώρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 βαθμούς η ελάχιστη έως 24 βαθμούς η μέγιστη.Για το νησί των Ψαρών  προβλέπεται.

Παρασκευή 20-9-19 

Ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες.Οι άνεμοι θα πνέουν από Βόρειες διευθύνσεις ισχυροί εντάσεως 5-6 μποφώρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 βαθμούς η ελάχιστη έως 26 βαθμούς η μέγιστη.

Σάββατο 21-9-19 

Ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις.Οι άνεμοι θα πνέουν από Βόρειες διευθύνσεις πολύ ισχυροί εντάσεως 6-7 μποφώρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 βαθμούς η ελάχιστη έως 23 βαθμούς η μέγιστη.

Κυριακή 22-9-19 

Ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις.Οι άνεμοι θα πνέουν από Βόρειες διευθύνσεις ισχυροί εντάσεως 5-6 μποφώρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 βαθμούς η ελάχιστη έως 24 βαθμούς η μέγιστη.Για τις Οινούσες προβλέπεται.

Παρασκευή 20-9-19 

Ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες.Οι άνεμοι θα πνέουν από Βόρειες διευθύνσεις μέτριοι εντάσεως 3-4 μποφώρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 βαθμούς η ελάχιστη έως 26 βαθμούς η μέγιστη.

Σάββατο 21-9-19 

Ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις.Οι άνεμοι θα πνέουν από Βόρειες διευθύνσεις ισχυροί εντάσεως 5-6 μποφώρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 βαθμούς η ελάχιστη έως 23 βαθμούς η μέγιστη.

Κυριακή 22-9-19 

Ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις.Οι άνεμοι θα πνέουν από Βόρειες διευθύνσεις μέτριοι εντάσεως 4-5 μποφώρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 βαθμούς η ελάχιστη έως 24 βαθμούς η μέγιστη.

12

Δημοσιεύθηκε στις 19 September 2019 | 8:21 pm


ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΙΣ ΑΓΟΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ

12Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στους διαπιστευμένους δημοσιογράφους με θέμα τις άγονες γραμμές, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «για το υπουργείο πλέον οι άγονες γραμμές δεν είναι απλώς μια πολιτική επιδοματικής προσέγγισης, αλλά παίρνει χαρακτήρα ουσιαστικού αναπτυξιακού εργαλείου για τη νέα νησιωτική πολιτική της χώρας» και υπογράμμισε ότι οι νέες προκηρύξεις έχουν σαφή και ποιοτικότερα κριτήρια, κυρίως σε ό,τι αφορά στα πλοία της κατηγορίας Α’ (πλοία νεότερης ηλικίας).

 

Τόνισε ότι έχουν εξασφαλιστεί 540 εκατομμύρια ευρώ για τέσσερα χρόνια ενώ αναφορικά με τις συμβάσεις είπε ότι για την κατηγορία Α’ θα είναι 4 χρόνια, για την 2η κατηγορία, δυο χρόνια και για την 3η κατηγορία, ένα έτος.

 

Με απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, αναμορφώνεται ριζικά το πλαίσιο των άγονων γραμμών της χώρας. Η εισήγηση αυτή έγινε δεκτή στο υψηλότερο επίπεδο, σε συνέχεια της ειδικής σύσκεψης υπό το συντονισμό του Γραφείου Πρωθυπουργού και υλοποιείται με πρωτοβουλία του ΥΝΑΝΠ και την καθοριστική συμβολή των Υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης & Επενδύσεων.

 

Ειδικότερα η απόφαση του κ. ΥΝΑΝΠ προβλέπει τα εξής:

Αύξηση των χρηματοδοτικών πόρων.
Αυξάνεται κατά 45% ο ετήσιος προϋπολογισμός  για τις άγονες γραμμές, με την επέκταση κατά 40 εκατ. Ευρώ της ετήσιας επιχορήγησης των άγονων γραμμών η οποία θα φθάσει πλέον τα 130 εκατ. ευρώ, έναντι 90.7 εκατ. Ευρώ που ήταν ως τώρα. Λαμβάνεται ειδική πρόνοια για την ενσωμάτωση του αυξημένου κόστους για τα νέα καύσιμα από 1/1/2020, στο πλαίσιο προσαρμογής στα νέα περιβαλλοντικά δεδομένα, χωρίς να επιβαρυνθεί ο ωφελούμενος νησιώτης. Να σημειωθεί ότι η προηγούμενη κυβέρνηση είχε δεσμευθεί για την κάλυψη του αυξημένου κόστους των καυσίμων πλην όμως δεν προέβη ποτέ σε κάποια κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση.

 

Ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.).

Η χρηματοδότηση των άγονων γραμμών, πέραν της γενναίας χρηματοδοτικής ενίσχυσης προς όφελος της νησιωτικής χώρας και των νησιωτών, από φέτος εντάσσεται στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ). Οι άγονες γραμμές είναι αναπτυξιακό έργο και ως τέτοιο πλέον χρηματοδοτείται. Επιπροσθέτως,  οι άγονες γραμμές της χώρας χρηματοδοτούνται ως επαναλαμβανόμενη δράση για τα επόμενα έτη, με διασφαλισμένους πόρους και με την αναγκαία ευελιξία για την απρόσκοπτη χρηματοδότηση, αλλά και τη δυνατότητα κάλυψης πρόσθετων ή έκτακτων αναγκών που τυχόν προκύψουν. Το ΥΝΑΝΠ δύναται να αξιοποιεί τους μη διατιθέμενους πόρους για την επαναπροκήρυξη γραμμών, την ικανοποίηση νέων αιτημάτων των νησιών μας κλπ.  

 

«Τέλος» στην επιδοματική προσέγγιση – Έμφαση στον αναπτυξιακό χαρακτήρα.

Για το Υπουργείο πλέον οι άγονες γραμμές δεν είναι απλώς μια πολιτική επιδοματικής προσέγγισης, αλλά παίρνει χαρακτήρα ουσιαστικού αναπτυξιακού εργαλείου για τη νέα νησιωτική Πολιτική που αποκτούμε ως χώρα, με δημιουργία προϋποθέσεων ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής. Αποδεσμεύουμε τον κρατικό προϋπολογισμό και αναβαθμίζουμε τις άγονες γραμμές, ως δημόσια υπηρεσία/ επένδυση που οφείλουμε να παρέχουμε στα νησιά μας, που το έχουν ανάγκη. Σημασία δεν έχει ποιος υλοποιεί το συγκοινωνιακό έργο, αλλά πως εξυπηρετείται ο προορισμός και οι νησιώτες με ασφάλεια και αξιοπιστία.  

 

Ποιοτική διαφοροποίηση του προσφερόμενου μεταφορικού έργου.

Οι νέες προκηρύξεις έχουν σαφή και ποιοτικότερα κριτήρια, κυρίως σε ότι αφορά στα πλοία της Κατηγορίας Α (νεότερης ηλικίας πλοία). Αυτά τα νέα ποιοτικότερα κριτήρια υποστηρίζουν νέα βελτιωμένα μισθώματα. Ταυτόχρονα παρέχεται πλέον η δυνατότητα επέκταση των άγονων γραμμών, όπου και όταν υπάρχει ανάγκη. Αυτό, σε συνδυασμό με την αύξηση των πόρων, είναι ικανό να δημιουργήσει ένα ιδιαίτερα ελκυστικό πακέτο για την προσέλκυση σύγχρονων πλοίων νεότερης ηλικίας.Πρόβλεψη ρήτρας «Πλοίου Αντικατάστασης».

Για πρώτη φορά ενεργοποιείται η ρήτρα για «πλοίο αντικατάστασης» ως ποιοτικό  κριτήριο επιλογής (bonus), για εκείνες τις προσφέρουσες εταιρίες που θα προβλέψουν την άμεση αντικατάσταση του πλοίου, ώστε να καλυφθεί το μεταφορικό έργο που έχουν αναλάβει, στις έκτακτες περιπτώσεις που αδυνατούν να το παρέχουν ως οφείλουν. Το «πλοίο αντικατάστασης» ειδικά σε άγονες γραμμές που θα υπάρχει μόνο ένα πλοίο θα λειτουργεί ως κριτήριο επιλογής.

Δημοσιεύθηκε στις 19 September 2019 | 7:34 pm


Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΧΙΟΥ "ΠΑΝΑΓΙΑ ΝΕΑΜΟΝΗΤΙΣΣΑ" ΑΝΑΖΗΤΕΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ

12Ο Σύλλογος Τριτέκνων Χίου "Παναγία Νεαμονήτισσα" αναζητεί εκπαιδευτικούς διαφόρων ειδικοτήτων για παιδιά Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, ώστε να στελεχώσει το Κοινωνικό του Φροντιστήριο. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 22710 80711 &  6977644099

Δημοσιεύθηκε στις 19 September 2019 | 7:24 pm


ΘΡΗΝΕΙ ΤΟ ΚΙΝΑΛ ΧΙΟΥ

12Η Ν.Ε. του Κινήματος Αλλαγής Χίου με ανακοίνωσή της εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια για τον αδόκητο χαμό του Φώτη Παρλαμά, πατρός του γραμματέα του ΚΙΝΑΛ Χίου, Μιχάλη.

Δημοσιεύθηκε στις 19 September 2019 | 6:48 pm


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΗΤΑΡΑΚΗ - ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ

12Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνάντηση του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Νοτη Μηταράκη και του Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, κ. Μάρκου. 

 

Ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε το υπουργείο, για τη συνέχιση της παραχώρησης χώρων ιδιοκτησίας του ΟΑΕΔ, προκειμένου αυτοί να χρησιμοποιηθούν για την παρασκευή «γευμάτων αγάπης».

 

Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο Μητροπολίτης κ. Μάρκος, τόνισε την ανάγκη συνδρομής του υφυπουργού σε μείζονος σημασίας θέματα που αφορούν στο νησί της Χίου. Συγκεκριμένα, τονίστηκε η ανάγκη υλοποίησης έργων συντήρησης και επισκευής εκκλησιαστικών μνημείων, όπως την  Παλαιοχριστιανική Βασιλική του Αγίου Ισιδώρου αλλά και άλλων σημαντικών μνημείων που στολίζουν το νησί της Χίου και  μαρτυρούν πολιτισμό και ιστορία. 

 

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τον Μητροπολίτη και στα συνταξιοδοτικά θέματα που απασχολούν τους απόμαχους ναυτικούς, ενώ η συνάντηση έκλεισε με τον Μητροπολίτη να εκφράζει τις πατρικές του ευχές για επιτυχία στο έργο του υφυπουργού και την συνέχιση της συνεισφοράς του σε σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τον τόπο του.

Δημοσιεύθηκε στις 19 September 2019 | 6:42 pm


ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΙΟΥ

12Το Εργατικό Κέντρο Χίου καλεί τα σωματεία και τους εργαζόμενους του Ιδιωτικού Τομέα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον χώρο του Εργατικού Κέντρου την Τετάρτη 25/9/2019 στις 18.30 και την Παρασκευή 27/9/2019 στις 18.30 σε εξόρμηση στους χώρους εργασίας και την αγορά της πόλης μας για την ενημέρωση του λαού σχετικά με τη νέα επιχειρησιακή σύμβαση που προωθεί η Νέα Δημοκρατία.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Με το νομοσχέδιο αυτό η κυβέρνηση ικανοποιεί τις ποιο ακραίες απαιτήσεις των πιστωτών αλλά και των μεγάλων εργοδοτών της χώρας.

Η επιλογές της είναι όλες σε βάρος των εργαζομένων. Η κυβέρνηση δημιουργεί επιχειρήσεις δυο ταχυτήτων αυτές που θα τηρούν την ΣΣΕ και αυτές που θα εξαιρούνται. Με αποτελέσματα αρνητικά για τους εργαζόμενους με μειώσεις μισθών και θέσεων εργασίας ειδικά στις επιχειρήσεις που εξαιρούνται από τη τήρηση των συμβάσεων εργασίας λόγο ανταγωνισμού.

 Με το νομοσχέδιο αυτό μεταλλάσσετε το Εργατικό Δίκαιο, από δίκαιο προστασίας του εργαζομένου σε δίκαιο προστασίας των κακόπιστων εργοδοτών. Ένα νομοσχέδιο χωρίς διάλογο, που αποκλείει τους εργαζόμενους από αυτόν τον διάλογο.

Εξαιρεί από τις κλαδικές συμβάσεις τις επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Ειδικά σε μια χώρα σαν τη δική μας με μνημόνια, κόκκινα δάνεια και δεκαετή κρίση.

Ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι στην Ελλάδα σε όλες της διαπραγματεύσεις ο ισχυρός είναι πάντα ο εργοδότης. Με δεδομένο μάλιστα ότι σε  άρθρο του νομοσχεδίου  περιορίζει δραστικά την προσφυγή στη διαιτησία (ΟΜΕΔ).

Στο ίδιο άρθρο δίδεται η δυνατότητα να γίνεται ηλεκτρονική ψηφοφορία μεταξύ των μελών μιας συνδικαλιστικής οργάνωσης για την κήρυξη Απεργίας αλλά με τους όρους που θέτει ο εκάστοτε Υπουργός.

Περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο εξουσιοδοτική διάταξη προς τον Υπουργό να ρυθμίζει κάθε θέμα σχετικά με το μητρώο, ιδίως σε σχέση με την αντιπροσώπευση συνδικαλιστικών οργανώσεων και εργοδοτών. Εξουσιοδοτεί τον Υπουργό να αποφασίζει αν η ΓΣΕΒΕ, ΕΣΕΕ η ΓΣΕΕ και οι κλαδικές οργανώσεις εργοδοτών και εργαζομένων είναι οι πιο αντιπροσωπευτικές και μπορούν  να υπογράφουν τις εθνικές και κλαδικές συμβάσεις. Όλα στο έλεος του Υπουργού μας γυρίσουν σε καθεστώτα που ίσχυαν πριν 50 χρόνια για να  κυριαρχήσουν οι  ισχυροί.

Δίνεται η δυνατότητα η επιχειρησιακή σύμβαση να κυριαρχήσει ακόμα και της εθνικής ειδικά στις επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα.

Ακόμα και αν το επιχειρησιακό σωματείο έχει το σθένος να μην συμφωνήσει τότε ο Υπουργός θα καθορίσει τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια για τις επιχειρήσεις που θα εξαιρούνται.

 Με την νέα ρύθμιση η κυβέρνηση περιορίζει δραστικά την προσφυγή των εργαζομένων στην Υποχρεωτική διαιτησία του ΟΜΕΔ για τη σύναψη συλλογικής σύμβασης εργασίας.

  • Η Ελλάδα δεν μπορεί να μετατραπεί σε χώρα φθηνής και απ’ αξιωμένης εργασίας .
  • Ανάπτυξη δεν γίνεται με μειωμένους μισθούς και απ’ αξιωμένες συμβάσεις.
  • Ανάπτυξη γίνεται με μισθούς που καλύπτουν τις ανάγκες των εργαζομένων και δημιουργία θέσεων εργασίας με αξιοπρεπείς συνθήκες.

Δημοσιεύθηκε στις 19 September 2019 | 6:27 pm


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΝΟΤΗ ΜΗΤΑΡΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΑΝΔΑΛΑ

12Το πρώην Δημαρχείο Αγίου Μηνά επισκέφθηκαν την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019 ο κ. Φιλόδωρος Βιτέλας, διευθυντής και η κ. Ευαγγελία Καλκούνη, στέλεχος του πολιτικού γραφείου Χίου του Υφυπουργού Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμοδίου σε θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Νότη Μηταράκη.  

 

Τους υποδέχτηκε ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε.Αγίου Μηνά και Καμποχώρων κ. Παναγιώτης Μανδάλας και τους ξενάγησε στους ανανεωμένους χώρους του πρώην δημαρχιακού μεγάρου. Η συζήτηση που ακολούθησε επικεντρώθηκε σε θέματα που αφορούν την Πολιτική Προστασία, την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων πρώην ΟΓΑ (νυν ΕΦΚΑ) Δ.Ε.Αγίου Μηνά καθώς και για θέματα καθημερινότητας Δ.Ε Καμποχώρων και Δ.Ε.Αγίου Μηνά.

 

Εκφράστηκε έντονο ενδιαφέρον και καλή διάθεση συνεργασίας, κάτι το οποίο θα φανεί το επόμενο διάστημα.

Δημοσιεύθηκε στις 19 September 2019 | 6:01 pm


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

12Ενημερωτική συζήτηση με σχετική ομιλία για τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με θέμα «σκηνική παρουσία του εκπαιδευτικού και Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Οκτωβρίου στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Χίου στις 6 μ.μ. με ομιλητή τον τέως Δ/ντη Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου κ. Παύλο Καλογεράκη.

 

Δημοσιεύθηκε στις 19 September 2019 | 5:55 pm


ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ: ΠΑΡΘΕΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟ ΧΙΟΥ

12Άλλη μία αθλητική αγωνιστική χρονιά στην επιτραπέζια αντισφαίριση αρχίζει. Πρώτος και παρθενικός σταθμός για την ομάδα του Πανιωνίου ΑΟ Χίου το γήπεδο της Πεύκης. Στην κατηγορία των Παμπαίδων με 2 αγόρια: Κοκκώδης Μιχαήλ - Άγγελος και Καλαϊτζής Βασίλης. Στην κατηγορία Μίνι Παμπαίδων: Κοντόπουλος Απόστολος και Λουρετζάκης Αργύρης. Στην κατηγορία των Μίνι Παγκορασίδων για πρώτη φορά η μικρή Μαρκελλιάννα. Τέλος στην κατηγορία των Παγκορασίδων, 3 κορίτσια που έγραψαν ιστορία για την Χιώτικη επιτραπέζια αντισφαίριση το 2019, μιας και ανέβασαν τη Χίο μας στα ψηλότερα σκαλοπάτια. Ο λόγος για την μοναδική Μπουλά Βασιλική (Βανέσα) που για πρώτη φορά στην Ελλάδα παιδί 4ης Δημοτικού τερμάτισε στη δεύτερη θέση στο ατομικό, και μαζί με τις καταπληκτικές αδελφές Νούρε Άντζελα και Νούρε Φαμπιόλα κατέκτησαν και την 3η θέση στο ομαδικό. Πίσω από όλα αυτά υπάρχει μία Μαέστρος , το όνομα αυτής Ρούλα Λαμπρινίδη.

Δημοσιεύθηκε στις 19 September 2019 | 5:43 pm


ΤΡΟΧΑΙΟ ΜΕ ΜΑΘΗΤΕΣ - ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΑΡΚΕΤΗ ΩΡΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΕ ΑΛΛΟ ΣΥΜΒΑΝ (ΦΩΤΟ)

Σήμερα ένα μηχανάκι με επιβαίνοντες δυο μαθητές εξετράπη της πορείας του, κάτω από άγνωστες συνθήκες, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του συνοδηγού, ο οποίος παρέμεινε για πάνω από μισή ώρα στο οδόστρωμα, καθώς το ασθενοφόρο βρισκόταν σε άλλο συμβάν στον Καρφά.

Το σημερινό γεγονός αναδεικνύει με τον πιο άσχημο τρόπο την ανάγκη στελέχωσης του ΕΚΑΒ και με άλλα πληρώματα.

Ο κυβερνητικός Βουλευτής, Ν. Μηταράκης είναι υπόλογος και πρέπει να ενεργήσει άμεσα, σε αντίθετη περίπτωση αποτελεί συνέχεια της μετριότητας της προηγούμενης κυβέρνησης.

12 13

Δημοσιεύθηκε στις 19 September 2019 | 5:11 pm


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ-ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΝΙΚΟΥ ΝΥΚΤΑ ΣΤΟ Κ.Τ.Ε.Ο ΧΙΟΥ

Τις εγκαταστάσεις του Κέντρου Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων της Δ/νσης Μεταφορών της ΠΕ Χίου επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Μεταφορών & Επικοινωνιών Π.Β.Α., κ. Νίκος Νύκτας. Ενημερώθηκε από τον Δ/ντή Μεταφορών, κ. Παντελή Μονογιούδη και τον Πρ/νο,  κ. Παντελή Χαβιάρα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη λειτουργία του ΚΤΕΟ και γενικότερα της Δ/νσης Μεταφορών ΠΕ Χίου και συζήτησαν διεξοδικά για την επίλυσή τους. Υπήρξε γόνιμος διάλογος και ειλικρινής διάθεση συνεργασίας, με σκοπό την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των κατοίκων της Χίου από τις εν λόγω υπηρεσίες.  

15

Δημοσιεύθηκε στις 19 September 2019 | 4:50 pm


ΚΑΤΑΠΑΤΟΥΝΤΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΑΛ - Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΙ ΚΑΝΕΙ;

Σήμερα, το κοινοτικό συμβούλιο Χαλκειού επισκέφτηκε τον αστυνομικό διευθυντή, κ. Δημήτριο Αυγερινό και του παρέδωσε το παρακάτω έγγραφο. Στο έγγραφο υπάρχει έντονη διαμαρτυρία, καθώς οι μετανάστες έχουν καταπατήσει παράνομα αγροτικές καλλιεργήσιμες εκτάσεις περιξ της ΒΙΑΛ. Στην επιστολή διαμαρτυρίας σημειώνεται «Αναμένουμε (αστυνομία) να πράξουν τα νόμιμα».

Η αστυνομία μπροστά σ’ αυτήν την κατάσταση τι κάνει;

12

Δημοσιεύθηκε στις 19 September 2019 | 4:34 pm


Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΡΟΑ ΕΛΕΥΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

12Ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταναστευτικής Κρίσεως & Αθλητισμού, Δημήτριος Κουρσουμπάς έκανε την παρακάτω δήλωση: "Συνεχίζονται αμείωτες οι μεταναστευτικές ροές στα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Από τις 17.09.19 έως σήμερα εισήλθαν παράνομα στα νησιά πάνω από 1500 (χίλιοι πεντακόσιοι) πρόσφυγες και μετανάστες.

 

Καλούμε για άλλη μια φορά την Κυβέρνηση να εφαρμόσει τα μέτρα που εξήγγειλε και κυρίως την φύλαξη των συνόρων και την αποσυμφόρηση των νησιών, που ακόμα μια φορά βρίσκονται στα όρια της αντοχής τους."

 

Δημοσιεύθηκε στις 19 September 2019 | 4:18 pm


ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΛΗΘΥΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗ ΧΙΟ. ΟΔΗΓΟΥΜΑΣΤΕ ΣΕ ΑΣΦΥΚΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

12Αυτή την εβδομάδα, 255 άτομα έφθασαν στη Χίο, αριθμός μικρότερος από τις 339 αφίξεις της προηγούμενης εβδομάδας, αλλά μεγαλύτερος από τις 112 αφίξεις της αντίστοιχης χρονικής περιόδου του περασμένου έτους. Ο μέσος όρος των ημερήσιων αφίξεων αυτής της εβδομάδας ήταν 36 συγκριτικά με τις 48 της προηγούμενης. Στο Νησί βρίσκονται περισσότεροι από 3.150 πρόσφυγες και μετανάστες διαμένουν στο νησί της Χίου.

 

 

 

 

 

 

 

 

Δημοσιεύθηκε στις 18 September 2019 | 7:29 pm


«ΤΑ ΜΥΡΟΒΟΛΑ ΧΕΙΛΗ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΤΙΟΝ

12Το όνειρο και η προγραμματική δήλωση του πολιτιστικού Συλλόγου ΄΄Άρτιον΄΄ γίνεται πραγματικότητα. Ο πολυβραβευμένος ποιητής, συνθέτης και στιχουργός λάτρης της Χίου (αν και με καταγωγή από την Λέσβο) ΤΑΚΗΣ ΦΑΒΙΟΣ, προσφέρει ένα μεγάλο δώρο.

Τριανταπέντε πρωτότυπα τραγούδια, με θεματολογία εμπνευσμένη από τα νησιά, που γράφει και μελοποιεί εδώ και ένα χρόνο, είναι ήδη έτοιμα με σκοπό να κυκλοφορήσουν σε διπλό cd με τον τίτλο  «Τα Μυροβόλα Χείλη».

Δημοσιεύθηκε στις 18 September 2019 | 7:21 pm


ΧΥΝΟΝΤΑΙ ΤΟΝΟΙ ΝΕΡΟΥ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΣΠΑΣΜΕΝΟ ΑΓΩΓΟ (ΦΩΤΟ)

Τόνοι νερού χύνονται στον δρόμο από σπασμένο αγωγό στην πόλη. Μέχρι αυτή την ώρα οι αρμόδιοι δεν έχουν ενδιαφερθεί, όπως μας κατήγγειλαν πολίτες. Καλό είναι η ΔΕΥΑΧ να επιληφθεί άμεσα.

12 13

Δημοσιεύθηκε στις 18 September 2019 | 7:06 pm


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ Μ.Ε.Ο.Θ 2019-2010

12Ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Όμιλος Θυμιανών ανακοινώνει  το πρόγραμμα λειτουργίας των πολιτιστικών εργαστηρίων & δράσεων για το έτος 2019-2020.

Συγκεκριμένα θα λειτουργήσουν 20 εργαστήρια (Παραδοσιακός χορός, εκμάθηση μουσικών οργάνων, χορωδία ενηλίκων, εφηβική- παιδική χορωδία σε συνεργασία με το ¨Μουσικό Εργαστήρι Νέων Χίου¨του Θεολόγου Μιχελλή,  εργαστήρι Βυζαντινής Μουσικής, μουσικοκινητική, ζωγραφική παιδικό τμήμα & ενηλίκων, γυμναστική παιδικό τμήμα & ενηλίκων, εργαστήρι «πλέξιμο με βελόνες», εργαστήρι εισαγωγής στις αρχές του «ψηφιδωτού», εργαστήρι Κοπτικής & Πατρόν, επεξεργασία Θυμιανούσικης Πέτρας ), Θεατρική ομάδα,  και δράσεις (αιμοδοσία, τμήμα πεζοπορίας, δανειστικό τμήμα Βιβλιοθήκης, εκπαιδευτικά προγράμματα όπως το «Παραμύθι», η «Πορεία στην Ιστορία των Θυμιανών» και «Τα μονοπάτια της Πέτρας») καθώς και εθελοντικές ομάδες εργασίας  (Ομάδα Μόστρας- Καρναβαλιού και ομάδα λαογραφικού Μουσείου).

Τα παραπάνω τμήματα θα λειτουργήσουν από 1 Οκτωβρίου 2019 έως και 31 Μαΐου 2020.

Οι εγγραφές στα Πολιτιστικά Εργαστήρια του Μ.Ε.Ο.Θ θα γίνονται από τη Δευτέρα 23-9-2019 έως και τη Δευτέρα 30-9-2019 και ώρες 18:00- 20:00 στο κτήριο του Μ.Ε.Ο.Θ.

12

Δημοσιεύθηκε στις 18 September 2019 | 6:37 pm


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟΝ ΙΑΣΟΝΑ ΚΑΛΑΜΠΟΚΑ

12Συμπληρώνονται φέτος 75 χρόνια από την απελευθέρωση της Χίου και την αποχώρηση των Γερμανικών στρατευμάτων από τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου στις 10/09/1944. Σε απόδοση φόρου τιμής στον υπολοχαγό Ιάσονα Καλαμπόκα, ο οποίος δολοφονήθηκε λίγες μέρες πριν την απελευθέρωση, ο Δήμος Χίου οργανώνει εκδήλωση τιμής την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 11:00 π.μ. στον χώρο του ανδριάντα του, στην πλατεία Ανδρέα Παπανδρέου.

 

12

Δημοσιεύθηκε στις 18 September 2019 | 6:19 pm


ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 41ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗ ΧΙΟ ΓΙΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΟΔΗΓΗΣΗ ΟΧΗΜΑΤΟΣ

12Συνελήφθη, χθες σε δημοτική οδό στη Χίο, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Χίου, 41χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της επικίνδυνης οδήγησης οχήματος.

Ειδικότερα, ο συλληφθείς εντοπίστηκε από αστυνομικούς να οδηγεί Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο και να προβαίνει σε επικίνδυνους ελιγμούς.

 

 

 

 

Δημοσιεύθηκε στις 18 September 2019 | 5:50 pm


ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 45ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΗ ΧΙΟ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΝΤΑΛΜΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ

12Συνελήφθη, χθες στη Χίο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χίου, ένας αλλοδαπός, ηλικίας 45 ετών, ο οποίος διώκεται με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης, Αρχών Γερμανίας, για το αδίκημα της οργανωμένης ένοπλης ληστείας.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

 

Δημοσιεύθηκε στις 18 September 2019 | 5:31 pm


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΧΙΟΥ ΗΡΑΚΛΗ ΡΕΒΙΝΘΗ

12Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί συνάντηση του Δημάρχου Χίου κ. Σταμάτη Κάρμαντζη με το Διοικητή του Ναυτικού Σταθμού Χίου κ. Ηρακλή Ρεβίνθη. Σε αυτό το πλαίσιο ο Δήμαρχος ενημερώθηκε λεπτομερώς από το Διοικητή για όλα τα θέματα που αφορούν στο Ναυτικό Σταθμό της Χίου, τονίζοντας ότι ο Δήμος θα προσφέρει πάντοτε κάθε δυνατή αρωγή και αλληλεγγύη προς το Πολεμικό μας Ναυτικό. Από την πλευρά του ο Διοικητής ευχαρίστησε το Δήμαρχο και επισφραγίστηκε η αγαστή και αποτελεσματική συνεργασία του Δήμου Χίου με το Πολεμικό Ναυτικό στο νησί μας.

 

Δημοσιεύθηκε στις 18 September 2019 | 5:28 pm


25 ΚΥΝΗΓΕΤΙΚOI ΣΚΥΛΟΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΤΗΚΑΝ – ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΙΛΟΖΩΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΧΙΟΥ

12Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χίου, σοκαρισμένος από όσο συνέβησαν στη Νότια Χίο, καταδικάζει τη δολοφονία 25 και ίσως περισσότερων κυνηγετικών σκύλων και μάλιστα εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Μέχρι σήμερα, ερχόμασταν αντιμέτωποι καθημερινά με την εξόντωση αδέσποτων σκύλων με αυτό τον τρόπο.

Από προχθές, τα όρια έχουν ξεπεραστεί, και το θράσος περισσεύει!

Ελπίζουμε οι αρμόδιες αρχές να αναλάβουν την υπόθεση και να πράξουν τα δέοντα, όπως ορίζει ο Νόμος.

Ελπίζουμε ότι οι δράστες θα βρεθούν, αν και γνωρίζουμε πολύ καλά, ότι είναι σχεδόν αδύνατο.

Ωστόσο, ίσως έχει έρθει η ώρα να γίνει αυστηρότερος έλεγχος σε αυτούς που πωλούν δηλητήρια παρανόμως. Η πρασιγκουρίνη και το υδροκυάνιο είναι υλικά απαγορευμένα προς πώληση, κι όμως έχουν πεθάνει σκυλιά από αυτά.

Έχει, επανειλημμένως, ειπωθεί ότι η φόλα δεν είναι απλώς μία μορφή δολοφονίας ενός ζώου. Η φόλα είναι ένας αργός και επώδυνος θάνατος, που «σερβίρεται» στο ζώο με τη μορφή λιχουδιάς. Αυτό την πλησιάζει απονήρευτο και κουνώντας ευχαριστημένο την ουρά του. Το τέλος γνωστό, αυτή η ουρά θα «σιωπήσει» με τον πιο βάρβαρο τρόπο.

Αυτό που πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους, είναι ότι αυτά τα πλάσματα έχουν δικαίωμα στη ζωή. Αυτό το δικαίωμα πρέπει να το υπερασπιζόμαστε όλοι και να μη μένουμε απαθείς. Πρέπει να γίνουμε η φωνή τους και να διεκδικούμε τόσο τα δικαιώματά τους, όσο και τη δικαίωσή τους σε περίπτωση κακομεταχείρισης ή θανάτου, θυμίζοντας σε όποιον τα απειλεί ότι θα υποστεί τις συνέπειες και καταγγέλλοντας στην αστυνομία το δολοφόνο. Ο Νόμος προβλέπει εξαιρετικά βαριές ποινές σε περίπτωση θανάτου ζώου από φόλα! (έως 5 χρόνια φυλάκιση ή χρηματικό πρόστιμο της τάξεως των 30.000ευρώ).  

Λυπόμαστε θερμά για την απώλεια όλων αυτών των σκύλων κι ελπίζουμε να μην δούμε ξανά τέτοιου είδους πρακτικές.

Ο Σύλλογος βρίσκεται στη διάθεση οποιουδήποτε θεωρεί, ότι ο Σύλλογος μπορεί να του προσφέρει βοήθεια

 

Δημοσιεύθηκε στις 18 September 2019 | 5:14 pm


ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΡΙΨΕΙΣ ΜΠΑΖΩΝ ΣΤΑ ΚΟΥΡΟΥΝΙΑ

Ασυνείδητοι απορρίπτουν παράνομα μπάζα στα Κουρούνια, μολύνοντας το περιβάλλον.

12
dice

Δημοσιεύθηκε στις 18 September 2019 | 5:05 pm


56 ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΑ ΝΕΝΗΤΑ

12Στον εντοπισμό και τη διάσωση πενήντα έξι αλλοδαπών προέβη, πρωινές ώρες σήμερα,  πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2019''.
 
Συγκεκριμένα, το ανωτέρω σκάφος εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή Νένητων, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
 
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των εν λόγω αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Χίου.
 

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2019 | 8:34 pm


Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΥΨΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΤΟ Ι. ΤΑΓΜΑ ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ ΛΙΒΑΔΙΩΝ

12Η εορτή της Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού (14/09), οδήγησε για μια ακόμη φορά τα βήματά μας, στον φιλόξενο και όμορφο χώρο των Ιερών προσκυνημάτων του Ιερού Τάγματος Αγίου Παντελεήμονος (Ι.Τ.Α.Π.) Λιβαδίων.

Εκεί, πριν από περίπου 70 χρόνια ο φλογερός Ιεράρχης, γενναίος πατριώτης και δεινός θεολόγος και ρήτορας, Μητροπολίτης Χίου Παντελεήμων Φωστίνης (+1962), δημιούργησε μια εξαίσια πανδαισία εκ ναιδρίων που αναπαριστάνουν την Αγία Γη (Ιεροσόλυμα) στη Χίο. Στο ίδιο μέρος υπήρξε για δεκαετίες μαθητικός ξενώνας-οικοτροφείο, από παιδιά που ήλθαν από τα σεισμόπληκτα νησιά του Ιονίου αλλά και –αργότερα– από τα χωριά της Βόρειας Χίου (που τότε δεν διέθετε Γυμνάσιο) για να φοιτήσουν στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Ανάμεσα στα προσκυνήματα που δεσπόζουν στον αύλειο χώρο του Τάγματος είναι και αυτό του Τιμίου Σταυρού. Μέσα στο τούτο το ναίδριο βρίσκεται ο ξύλινος Σταυρός, σε φυσικό μέγεθος με εκείνον που σήκωσε και που υψώθηκε επάνω του ο Αρχηγός και Τελειωτής της πίστεώς μας. Τον Σταυρό αυτόν έφερε από τα Ιεροσόλυμα ο Μητροπολίτης Παντελεήμων Φωστίνης και τοποθέτησε εδώ, αποδίδοντας την οφειλόμενη τιμή και προσκύνησή του. Ο ναΐσκος διαθέτει μικρή κλίμακα, που σε οδηγεί λίγο πιο κάτω από την επιφάνεια του εδάφους, φέρει δυο Αγίες Τράπεζες, μια προς τιμήν του Τιμίου Σταυρού και μια προς τιμήν της Αγίας Ελένης, η οποία επέβλεπε την ανόρυξη-εκσκαφή στο σημείο όπου βρέθηκε ο Τίμιος Σταυρός, ενώ πλησίον αυτού βρίσκεται ο μικρός ναΐσκος της Αγίας μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας (από την πάλαι ποτέ ακμάσασα, ομώνυμη αδελφότητα κυριών της περιοχής), που στην νότια πλευρά του και σε επαφή με το ναίδριο του Τιμίου Σταυρού διαθέτει μικρό παράθυρο σε ανάμνηση της οπής όπου η Αγία Ελένη εμψύχωνε τους εργάτες που έσκαπταν για να φέρουν στο φως του ηλίου τον Τίμιο Σταυρό.

Την ημέρα αυτή, κάθε χρόνο, τελείται η αναπαράσταση της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού και ψάλλεται ο παρακλητικός Κανόνας στον Τίμιο Σταυρό.

Το Ιερό Τάγμα Αγίου Παντελεήμονος Λιβαδίων επιτελεί ένα μεγάλο αθόρυβο, πνευματικό και φιλανθρωπικό έργο. Χάρη στις άοκνες προσπάθειες του διοικητικού του συμβουλίου, αλλά και όλων των μελών και φίλων του, έχει κατορθώσει, ακόμη και 57 έτη μετά την κοίμηση του κτήτορα και ιδρυτή του να πορεύεται στα χνάρια που εκείνος έθεσε, τηρουμένων, βεβαίως, των αναλογιών και ιδιαιτεροτήτων της κάθε εποχής.

Κόπος πολύς απαιτήθηκε και χρόνος, ώστε να σώζεται μέχρι σήμερα όρθιο το Τάγμα και τα προσκυνήματά του. Σε αυτό συνέβαλε η αγάπη και ο ένθερμος και ένθεος ζήλος των μελών και του συμβουλίου του. Κτιριακές εγκαταστάσεις, μουσείο εκκλησιαστικών κειμηλίων τεράστιας αξίας, το γραφείο του αοιδίμου Μητροπολίτου Παντελεήμονος, ο κεντρικός Ναός του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου και τα 12 ναίδρια, ο περίβολος, ο τάφος του Μακαριστού Ιεράρχη, όλα έχουν επάνω τους μια πινελιά φροντίδας και μέριμνας.

Στο Ι.Τ.Α.Π. τελούνται συχνά πυκνά Ιερές Ακολουθίες (τουλάχιστον μια φορά το μήνα Θεία Λειτουργία, επιπλέον των όποιων κινητών ή ακίνητων πανηγύρεων και εορτών), ενώ λαμβάνουν χώρα κύκλοι μελέτης Αγίας Γραφής και άλλες δραστηριότητες.

Για τον ΙΤΑΠ έχει συγγράψει και εκδώσει σχετικό τόμο-σύντομο οδοιπορικό ο αείμνηστος Δρ. Θεολογίας, Πρόεδρος του <<Φάρου Βαρβασίου>> και του Ι.Τ.Α.Π., λυκειάρχης Ανδρέας Αξιωτάκης. Ο ίδιος (καθηγητής μου) συνέγραψε και αφιερωματικό τόμο για την προσωπικότητα του Παντελεήμονος Φωστίνη.

Πραγματικά, χαίρομαι ιδιαίτερα όποτε επισκέπτομαι το Ιερό Τάγμα Αγίου Παντελεήμονος Λιβαδίων από την νεαρή μου ηλικία. Γι΄ αυτό και είμαι ήδη απλό μέλος του, από εικοσαετίας και πλέον.

Συγχαίρω όσους αγαπούν και φροντίζουν το Τάγμα και τους χώρους του, τιμώντας με τον τρόπο αυτό έμπρακτα τη μνήμη του μακαριστού Μητροπολίτου Παντελεήμονος Φωστίνη, του διαπρύσιου αυτού κήρυκα και ακάματου κοινωνικού σκαπανέα και Ποιμενάρχη, που ωφέλησε τη Χίο όσο ελάχιστοι και που το πλούσιο έργο του φωτοβολεί μέχρι σήμερα στο ακριτικό και μυροβόλο νησί μας. Είναι δε ο μόνος Ιεράρχης της Μητροπόλεώς μας, που κατέλιπε ολόκληρη την περιουσία του υπέρ της Χίου και που όσα έκαμε στην εποχή του χρησιμοποιούνται διαχρονικά, ευεργετώντας τους συμπολίτες μας ποικιλοτρόπως.-

 

 

Του Γεωργίου Φωτ. Παπαδόπουλου

 

 

 

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2019 | 7:13 pm


Χίος - Ειδήσεις και Νέα

Σε ινδική εταιρεία το αεροδρόμιο της Χίου; - Politischios

Σε ινδική εταιρεία το αεροδρόμιο της Χίου;  Politischios

Πρόταση τα 23 κρατικά περιφερειακά αεροδρόμια να παραχωρηθούν ως μία οντότητα, καθώς στον αεροπορικό κλάδο, το πρόγραμμα της ΝΔ περιλαμβάνει την ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 September 2019 | 4:03 pm


Με μέτρα κατά το δοκούν δεν αντιμετωπίζονται τα προβλήματα της Υγείας - Άμεση στελέχωση του ΕΚΑΒ - 902.gr

Με μέτρα κατά το δοκούν δεν αντιμετωπίζονται τα προβλήματα της Υγείας - Άμεση στελέχωση του ΕΚΑΒ  902.gr

Την πλήρη στελέχωση του ΕΚΑΒ σε ανθρώπινο δυναμικό και υλικό, να σταματήσει η υποστελέχωση του νοσοκομείου, μόνιμες προσλήψεις και να σταματήσει η ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 September 2019 | 12:33 pm


Χίος: Επιχείρηση διάσωσης αλλοδαπών - Εφημερίδα Μακεδονία

Χίος: Επιχείρηση διάσωσης αλλοδαπών  Εφημερίδα Μακεδονία

Επιχείρηση διάσωσης αλλοδαπών από την Πυροσβεστική υπηρεσία και το Λιμενικό Σώμα έγινε λίγο μετά τις 8 μμ σε απόκρημνο σημείο της παραλίας Εμπορειός ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 September 2019 | 5:40 pm


27-29 Σεπτεμβρίου 5ο τουρνουά "Θοδωρής Τριπολίτης" - alithia.gr

27-29 Σεπτεμβρίου 5ο τουρνουά "Θοδωρής Τριπολίτης"  alithia.gr

Στην τελική ευθεία για το 5ο Τουρνουά Μπάσκετ Ανδρών "Θοδωρής Τριπολίτης" εισήλθε ο ΒΑΟΛ Χίου, που με τον τρόπο αυτό τιμά τη μνήμη του αδικοχαμένου ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 September 2019 | 11:13 am


Θανατηφόρο τροχαίο στον Περιφερειακό Χίου-Καρφά - alithia.gr

Θανατηφόρο τροχαίο στον Περιφερειακό Χίου-Καρφά  alithia.gr

Θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα προκλήθηκε στις 9 μμ. της Δευτέρας στον περιφερειακό δρόμο Χίου –Καρφά, όταν 71 χρόνος Φ.Π. ημεδαπός, οδηγός δίκυκλης ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2019 | 8:59 am


Θανατηφόρο τροχαίο στον περιφερειακό του Καρφά - Politischios

Θανατηφόρο τροχαίο στον περιφερειακό του Καρφά  Politischios

Τραγικό τέλος επεφύλασσε για τον αγαπητό στην κοινωνία των Θυμιανών και του Καρφά 71χρονο Φώτη Παρλαμά, η μοίρα. Στις 21:00 το βράδυ της Δευτέρας κι ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2019 | 8:57 am


ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΑ: ΚΩΝ. Ε. ΦΡΑΓΚΟΜΙΧΑΛΟΣ. Ph. D.(Lon.) Το Μελαν(ε)ιός της Χίου - alithia.gr

ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΑ: ΚΩΝ. Ε. ΦΡΑΓΚΟΜΙΧΑΛΟΣ. Ph. D.(Lon.) Το Μελαν(ε)ιός της Χίου  alithia.gr

ΒΩΜΟΣ ΤΗΣ ΑΙΜΑΤΗΡΟΤΕΡΗΣ ΘΥΣΙΑΣ. ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑΣ. Γράφει η Τασσώ Γαΐλα. Ο Μελανιός ή το Μελανιό είναι ένα πολύ μικρό χωριό της ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2019 | 6:37 am


Πόλο: Μεταγραφές και ανανεώσεις στη Χίο - Zougla

Πόλο: Μεταγραφές και ανανεώσεις στη Χίο  Zougla

Έστω και με μεγάλη καθυστέρηση, λόγω της διοικητικής αβεβαιότητας, ο Ναυτικός Όμιλος Χίου προσπαθεί να καταρτίσει... Polo μεταγραφές Χίος ανανεώσεις.

Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2019 | 7:54 pm


Στο 48ο Διεθνές Ράλλυ ΦΙΛΠΑ προϊόντα της Χίου - alithia.gr

Στο 48ο Διεθνές Ράλλυ ΦΙΛΠΑ προϊόντα της Χίου  alithia.gr

Οι συμμετέχοντες στο Διεθνές 48ο Ράλλυ ΦΙΛΠΑ, που θα γίνει στη λίμνη Πλαστήρα, θα μυηθούν στις γεύσεις της Χίου, μέσω των 100 συσκευασιών με τοπικά ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2019 | 4:03 pm


Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για πρόσληψη ψυχολόγου και ψυχιάτρου - Politischios

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για πρόσληψη ψυχολόγου και ψυχιάτρου  Politischios

Το Δ.Σ. της Αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας Κέντρο Παιδιού και Εφήβου, με έδρα τη Χίο, Εγκρεμού 30, καλεί τους υποψηφίους να εκδηλώσουν ενδιαφέρον ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2019 | 1:43 pm


Γεύσεις Χίου στο 48ο Ράλλυ ΦΙΛΠΑ - Politischios

Γεύσεις Χίου στο 48ο Ράλλυ ΦΙΛΠΑ  Politischios

Κοντά στις διοργανώσεις που συντελούν στην προβολή του νησιού και των τοπικών προϊόντων βρίσκεται το Επιμελητήριο Χίου, αφού οι συμμετέχοντες στο ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2019 | 11:43 am


Οι Λαγκαδούσοι τιμούν την Αγία Σοφία τους με ένα μεγάλο πανηγύρι στην ομώνυμη πλατεία του χωριού - Politischios

Οι Λαγκαδούσοι τιμούν την Αγία Σοφία τους με ένα μεγάλο πανηγύρι στην ομώνυμη πλατεία του χωριού  Politischios

Το Αθλητικό Σωματείο Συκιάδας- Λαγκάδας «Η Ένωση» διοργανώνει πανηγύρι, αύριο, Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Αγίας Σοφίας, στη Λαγκάδα, με την ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 September 2019 | 10:56 am


Η Χίος τίμησε την μνήμη των Ελλήνων σφαγιασθέντων της Μικρασίας - Politischios

Η Χίος τίμησε την μνήμη των Ελλήνων σφαγιασθέντων της Μικρασίας  Politischios

Τέτοιες ημέρες το 1922 η ιστορία γράφονταν με τα πιο μελανά χρώματα. Μια ιστορία βαμμένη με το αίμα χιλιάδων Ελλήνων που μετά την κατάρρευση του ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 September 2019 | 11:08 am


Κανονικά τα δρομολόγια από το λιμάνι του Πειραιά - Πρώτο ΘΕΜΑ

Κανονικά τα δρομολόγια από το λιμάνι του Πειραιά  Πρώτο ΘΕΜΑ

Ποια πλοία αναχωρούν το βράδυ του Σαββάτου, με δεδομενη τη μερική βελτίωση των καιρικών συνθηκών.

Δημοσιεύθηκε στις 14 September 2019 | 8:19 pm


BLUE STAR FERRIES: Τροποποιήσεις δρομολογίων λόγω απαγορευτικού - Cyclades24

BLUE STAR FERRIES: Τροποποιήσεις δρομολογίων λόγω απαγορευτικού  Cyclades24

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με δελτίο καιρού της Ε.Μ.Υ., ισχύει απαγόρευση απόπλου, την Παρασκευή 13/09/19, η οποία θα διαρκέσει έως τις απογευματινές ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 September 2019 | 4:34 pm


Ημίμετρα με στόχο την κάλυψη των κενών στο ΕΚΑΒ Χίου - Politischios

Ημίμετρα με στόχο την κάλυψη των κενών στο ΕΚΑΒ Χίου  Politischios

Με ημίμετρα επιχείρησε η διοίκηση του ΕΚΑΒ στην Αθήνα να δώσει λύσεις στο ζήτημα της υποστελέχωσης του τομέα της Χίου. Έτσι μη έχοντας άλλη λύση, έκοψε ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 September 2019 | 3:00 pm


Φωτιά στη Χίο - CNN Greece

Φωτιά στη Χίο  CNN Greece

Ειδήσεις - Φωτιά ξέσπασε στη Χίο το πρωί της Παρασκευής.

Δημοσιεύθηκε στις 13 September 2019 | 11:40 am


Φωτιά ΤΩΡΑ σε Χίο, Χανιά και Μαραθώνα - Newsbomb.gr

Φωτιά ΤΩΡΑ σε Χίο, Χανιά και Μαραθώνα  Newsbomb.gr

Ειδήσεις - Φωτιά : Επί ποδός βρίσκεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία, καθώς το πρωί της Παρασκευής ξέσπασαν φωτιές σε Χανιά, Χίο και Μαραθώνα - Σε «κόκκινο» ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 September 2019 | 11:33 am


Φωτιά στη Χίο - Μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής - Πρώτο ΘΕΜΑ

Φωτιά στη Χίο - Μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής  Πρώτο ΘΕΜΑ

Σε εξέλιξη είναι φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Καμποχώρων στη Χίο. Στο σημείο επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 12 οχήματα, μία ομάδα ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 September 2019 | 11:25 am


Από την προσκύνηση του Ιερού Λειψάνου του Αγ. Ιωάννου στη Χίο - Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Από την προσκύνηση του Ιερού Λειψάνου του Αγ. Ιωάννου στη Χίο  Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Το Ιερό Λείψανο του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, το οποίο φυλάσσεται και τιμάται στην Ιερά Σταυροπηγιακή Μονή Παναγίας του Κύκκου στην Κύπρο ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 September 2019 | 11:20 am


Πυρκαγιά στην Χίο (εικόνες) - Ant1News

Πυρκαγιά στην Χίο (εικόνες)  Ant1News

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής έσπευσαν για την κατάσβεση της. Ρίψεις νερού και απο αέρος.

Δημοσιεύθηκε στις 13 September 2019 | 10:50 am


Χίος και Μικρασία, μοίρα αλληλένδετη... - Politischios

Χίος και Μικρασία, μοίρα αλληλένδετη...  Politischios

Τις ημέρες αυτές πραγματοποιούνται σε όλη την επικράτεια εκδηλώσεις μνήμης για τη θλιβερή επέτειο της Μικρασιατικής Καταστροφής, ένα από τα ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 September 2019 | 9:45 am


Χίος: Η διαμαρτυρία του δημάρχου για τους μετανάστες στον... - Newsit

Χίος: Η διαμαρτυρία του δημάρχου για τους μετανάστες στον...  Newsit

Ο δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης, με επιστολή του στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, διαμαρτύρεται για τον υπεράριθμό πληθυσμό του κέντρου ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 September 2019 | 7:01 pm


Συμμαχία Αξιών: «Η Χίος έχει ανάγκη από μεγάλες συγκλίσεις» - Politischios

Συμμαχία Αξιών: «Η Χίος έχει ανάγκη από μεγάλες συγκλίσεις»  Politischios

Η Χίος έχει ανάγκη από μεγάλες συγκλίσεις και υπερβάσεις για να μην χάσουμε τέσσερα χρόνια, αναμετρώμενοι μεταξύ μας και όχι με τις μεγάλες προκλήσεις που ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 September 2019 | 9:15 pm


Χανιά | Πρεμιέρα με Χίο για το ΝΟΧ - Δείτε όλο το πρόγραμμα - ZarpaNews

Χανιά | Πρεμιέρα με Χίο για το ΝΟΧ - Δείτε όλο το πρόγραμμα  ZarpaNews

Στις 5 Οκτωβρίου θα ξεκινήσουν οι υποχρεώσεις για το Ναυτικό Ομιλο Χανίων ANEK LINES στο πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής κατηγορίας. Πρώτος αντίπαλος για ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 September 2019 | 6:21 pm


Μαύρα σύννεφα στις διοικήσεις των νομικών προσώπων του Δήμου Χίου - Politischios

Μαύρα σύννεφα στις διοικήσεις των νομικών προσώπων του Δήμου Χίου  Politischios

Αντιμέτωπη με το πρώτο σοβαρό πρόβλημα διοίκησης στον Δήμο Χίου, βρίσκεται η Δημοτική Αρχή του Σταμάτη Κάρμαντζη αφού δεν θα μπορούσε να αποτελέσει ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 September 2019 | 10:00 am


Βραβεύτηκαν για τη διαρκή τους αγάπη στη Χίο - Politischios

Βραβεύτηκαν για τη διαρκή τους αγάπη στη Χίο  Politischios

Το ζεύγος Paul και Wil Bierings, βράβευσε ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης, απονέμοντάς τους έπαινο για την ανιδιοτελή τους αγάπη προς το νησί μας, ...

Δημοσιεύθηκε στις 10 September 2019 | 10:00 am


Στις τελευταίες θέσεις η Χίος και το Βόρειο Αιγαίο στην ανακύκλωση - Politischios

Στις τελευταίες θέσεις η Χίος και το Βόρειο Αιγαίο στην ανακύκλωση  Politischios

Η εικόνα είναι γνώριμη σε όλους. Οι κοινοί κάδοι ξεχειλισμένοι, οι μπλε κάδοι γεμάτοι με κάθε είδους σκουπίδια. Στις παραλίες, πλαστικά ποτήρια από καφέ και ...

Δημοσιεύθηκε στις 10 September 2019 | 10:00 am


Τα φθινοπωρινά ακτοπλοϊκά δρομολόγια της Λήμνου | Επιστρέφει το «Νήσος Χίος» - ΛΗΜΝΟΣ FM1OO

Τα φθινοπωρινά ακτοπλοϊκά δρομολόγια της Λήμνου | Επιστρέφει το «Νήσος Χίος»  ΛΗΜΝΟΣ FM1OO

Ανακοινώθηκαν τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια που θα εξυπηρετούν το νησί της Λήμνου έως 31 Οκτωβρίου 2019. Ειδικότερα, σύμφωνα με το ταξιδιωτικό πρακτορείο ...

Δημοσιεύθηκε στις 10 September 2019 | 10:00 am


Χίος: τώρα και προορισμός «χρυσής βίζας»; - alithia.gr

Χίος: τώρα και προορισμός «χρυσής βίζας»;  alithia.gr

Μπορεί να έχουμε μείνει πίσω τουριστικά και να μην αποτελούμε έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό που βουλιάζει από κόσμο 6 μήνες το χρόνο, αλλά ...

Δημοσιεύθηκε στις 8 September 2019 | 10:00 am


Στο… πόδι η Χίος για τον Γιακουμάκη (pics) - ΣΠΟΡ FM 94.6

Στο… πόδι η Χίος για τον Γιακουμάκη (pics)  ΣΠΟΡ FM 94.6

Το «παρών» στη γιορτή του club της Original 21 στη Χίο που γιόρτασε τα 30 του χρόνια έδωσε ο Γιώργος Γιακουμάκης, ο οποίος έζησε μοναδικές στιγμές από ...

Δημοσιεύθηκε στις 8 September 2019 | 10:00 am


Τα κενά εξακολουθούν σε Α και Β Χίου - Το ποσοστό κάλυψης δεν αγγίζει το 35% - AlfaVita

Τα κενά εξακολουθούν σε Α και Β Χίου - Το ποσοστό κάλυψης δεν αγγίζει το 35%  AlfaVita

Χωρίς εκπαιδευτικούς, άδειο πουκάμισο η έγκριση των ολιγομελών τμημάτων.

Δημοσιεύθηκε στις 7 September 2019 | 10:00 am


Αφιέρωμα στους μαχητές του ΔΣΕ στη Χίο. Στο δρόμο για την εκτέλεση… - alithia.gr

Αφιέρωμα στους μαχητές του ΔΣΕ στη Χίο. Στο δρόμο για την εκτέλεση…  alithia.gr

Στις 6 Σεπτέμβρη του 1948 στις πέντε το πρωί το εκτελεστικό απόσπασμα υπό την ευθύνη του επικεφαλής, του Ανθυπασπιστή Πέτρου Πετρίδη στο Γουδί παίρνει ...

Δημοσιεύθηκε στις 6 September 2019 | 10:00 am


Άγρια συμπλοκή στο κέντρο υποδοχής της Χίου: Ήρθαν στα χέρια για το νερό - Τρεις τραυματίες - CNN Greece

Άγρια συμπλοκή στο κέντρο υποδοχής της Χίου: Ήρθαν στα χέρια για το νερό - Τρεις τραυματίες  CNN Greece

Ειδήσεις - Άγρια συμπλοκή ξέσπασε μεταξύ αλλοδαπών στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης στη Χίο .

Δημοσιεύθηκε στις 5 September 2019 | 10:00 am


Χίος: Υποδέχθηκε το μεγαλύτερο ιστιοφόρο της γης - Ναυτικά Χρονικά

Χίος: Υποδέχθηκε το μεγαλύτερο ιστιοφόρο της γης  Ναυτικά Χρονικά

Το Club Med 2 είναι το μεγαλύτερο «εν ζωή» ιστιοφόρο επιβατηγό πλοίο στην γη και μπορεί να φιλοξενήσει 386 επιβάτες και 214 άτομα πλήρωμα. Η κατασκευή ...

Δημοσιεύθηκε στις 5 September 2019 | 10:00 am


Χίος: «Επεισόδιο» με σκάφος του Λιμενικού και τουρκική ακταιωρό - Πρώτο ΘΕΜΑ

Χίος: «Επεισόδιο» με σκάφος του Λιμενικού και τουρκική ακταιωρό  Πρώτο ΘΕΜΑ

Απίστευτο σκηνικό μπροστά σε λουόμενους στα Γρίδια της Χίου.

Δημοσιεύθηκε στις 4 September 2019 | 10:00 am


Στην κατηγορία υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς και σήμερα η Χίος - Politischios

Στην κατηγορία υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς και σήμερα η Χίος  Politischios

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών (www.civilprotection.gr), για ...

Δημοσιεύθηκε στις 4 September 2019 | 9:55 am


Βαρύ πένθος στο Λιμεναρχείο Χίου για τον χαμό του 44χρονου Λιμενικού Γιάννη Ασπρούδη - Politischios

Βαρύ πένθος στο Λιμεναρχείο Χίου για τον χαμό του 44χρονου Λιμενικού Γιάννη Ασπρούδη  Politischios

Έφυγε το μεσημέρι της Τρίτης σε ηλικία 44 ετών ο Χιώτης λιμενικός Γιάννης Ασπρούδης που εδώ και καιρό νοσηλεύονταν δινόντας μάχη για τη ζωή του.

Δημοσιεύθηκε στις 3 September 2019 | 10:00 am


Αλλαγή φρουράς στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου - Politischios

Αλλαγή φρουράς στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου  Politischios

Τη διοίκηση της Περιφερειακής Ενότητας Χίου στον νέο αντιπεριφερειάρχη Παντελή Μπουγδάνο παρέδωσε το πρωί της Δευτέρας ο πρώην αντιπεριφερειάρχης ...

Δημοσιεύθηκε στις 2 September 2019 | 10:00 am


Πέρασαν τον Ατζούν για... δουλέμπορο στη Χίο - Πρώτο ΘΕΜΑ

Πέρασαν τον Ατζούν για... δουλέμπορο στη Χίο  Πρώτο ΘΕΜΑ

Το απίστευτο περιστατικό με πρωταγωνιστές τον Mr Survivor Τούρκο επιχειρηματία, Ατζούν Ιλιτζαλί, και άνδρες του Λιμενικού έγινε στο λιμάνι της Αγίας Ερμιόνης ...

Δημοσιεύθηκε στις 2 September 2019 | 10:00 am


Χίος: Τέλος οι πολιτικοί γάμοι στο δημαρχείο - Πρώτο ΘΕΜΑ

Χίος: Τέλος οι πολιτικοί γάμοι στο δημαρχείο  Πρώτο ΘΕΜΑ

Πώς εξηγεί την απόφασή του ο νέος δήμαρχος Σταμάτης Κάρμαντζης.

Δημοσιεύθηκε στις 2 September 2019 | 10:00 am


Προσλήψεις 18 ατόμων στο Γενικό νοσοκομείο Χίου - Dikaiologitika News | Ειδήσεις Τώρα - Σήμερα - Dikaiologitika News

Προσλήψεις 18 ατόμων στο Γενικό νοσοκομείο Χίου - Dikaiologitika News | Ειδήσεις Τώρα - Σήμερα  Dikaiologitika News

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό εντυπο ασεπ ΣΟΧ.7 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο ...

Δημοσιεύθηκε στις 29 August 2019 | 10:00 am


Χίος: Ο μεγαλύτερος χορός του Αιγαίου - Ήχοι, χρώμα και... - Newsit

Χίος: Ο μεγαλύτερος χορός του Αιγαίου - Ήχοι, χρώμα και...  Newsit

Εκατοντάδες χορευτές χόρεψαν στο λιμάνι της Χίου στην έναρξη του 5ου φεστιβάλ παραδοσιακών χορών της Χίου...

Δημοσιεύθηκε στις 29 August 2019 | 10:00 am


Κικίλιας κατά Στέφανου Χίου - Αγωγή στο Μακελειό - LiFO

Κικίλιας κατά Στέφανου Χίου - Αγωγή στο Μακελειό  LiFO

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, αποφάσισε να προχωρήσει με αγωγή εναντίον του Στέφανου Χίου και της εφημερίδας Μακελειό που εκδίδει.

Δημοσιεύθηκε στις 29 August 2019 | 10:00 am


ΑΣΕΠ: 18 θέσεις στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου - workenter

ΑΣΕΠ: 18 θέσεις στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου  workenter

Με επτά υπαλλήλους ενισχύεται άμεσα το Γενικό Νοσοκομείο Χίου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους από τις 10 έως τις 19 ...

Δημοσιεύθηκε στις 29 August 2019 | 10:00 am


Αρνητική πανελλαδική πρωτιά για τα τμήματα του Παν. Αιγαίου στη Χίο - Politischios

Αρνητική πανελλαδική πρωτιά για τα τμήματα του Παν. Αιγαίου στη Χίο  Politischios

Αλλά μια δεύτερη ανάγνωση στα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν αποτυπώνει την πανωλεθρία όσον αφορά τις βάσεις 2019. Και αυτό γιατί σε 286 ...

Δημοσιεύθηκε στις 28 August 2019 | 10:00 am


Την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου η Χίος τιμά τους Αγίους της - Politischios

Την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου η Χίος τιμά τους Αγίους της  Politischios

Την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου θα τελεστεί Αρχιερατικά και πανηγυρικά, για εικοστόν έκτον κατά σειράν έτος, ο εορτασμός της Ιεράς Συνάξεως των Αγίων της Χίου ...

Δημοσιεύθηκε στις 28 August 2019 | 10:00 am


Χίος: Αυτό είναι το μεγαλύτερο ιστιοφόρο του κόσμου -... - Newsit

Χίος: Αυτό είναι το μεγαλύτερο ιστιοφόρο του κόσμου -...  Newsit

Εντυπωσιακές εικόνες από την άφιξη του κρουαζιεροπλοίου "Club Med 2" στο λιμάνι της Χίου...

Δημοσιεύθηκε στις 27 August 2019 | 10:00 am


Στη Χίο Ιερά Λείψανα του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου - romfea.gr

Στη Χίο Ιερά Λείψανα του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου  romfea.gr

Με κάθε εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια, παρουσία των αρχών και δεκάδων πιστών η Χίος υποδέχθηκε τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου που ...

Δημοσιεύθηκε στις 27 August 2019 | 10:00 am


Νέα δρομική σεζόν με εκκίνηση στον 8ο ημιμαραθώνιο της Χίου - Fosonline

Νέα δρομική σεζόν με εκκίνηση στον 8ο ημιμαραθώνιο της Χίου  Fosonline

Το πρώτο ραντεβού όλο και περισσότερων δρομέων για τη νέα δρομική σεζόν κάθε χρόνο τέτοια εποχή, δίνεται μπροστά από το δημαρχείο στα Θυμιανά της Χίου, ...

Δημοσιεύθηκε στις 27 August 2019 | 10:00 am


Βάσεις 2019 ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ (ΧΙΟΣ) -... - Newsit

Βάσεις 2019 ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ (ΧΙΟΣ) -...  Newsit

ΒΑΣΕΙΣ 2019 ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ (ΧΙΟΣ) ΓΕΛ ΓΕΝIKH ΣΕΙΡΑ ΗΜ. - ΠΑΝ. ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΒΑΣΕΩΝ 2019 - ΜΟΡΙΑ ...

Δημοσιεύθηκε στις 27 August 2019 | 10:00 am


Βάσεις 2019 ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΧΙΟΣ) - ΠΑΝ. ΑΙΓΑΙΟΥ ΓΕΛ... - Newsit

Βάσεις 2019 ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΧΙΟΣ) - ΠΑΝ. ΑΙΓΑΙΟΥ ΓΕΛ...  Newsit

ΒΑΣΕΙΣ 2019 ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΧΙΟΣ) ΓΕΛ ΓΕΝIKH ΣΕΙΡΑ ΗΜ. - ΠΑΝ. ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΒΑΣΕΩΝ 2019 - ΜΟΡΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ: ...

Δημοσιεύθηκε στις 27 August 2019 | 10:00 am


Ώρα μηδέν ή ευκαιρία να απογειωθεί η Χίος; - Politischios

Ώρα μηδέν ή ευκαιρία να απογειωθεί η Χίος;  Politischios

Σύνταγμα, Νόμοι, Δημοκρατική λειτουργία δηλαδή ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ βάλλονται και αμφισβητούνται ευθέως. Εισάγονται καινούργιες και για πρώτη ...

Δημοσιεύθηκε στις 27 August 2019 | 10:00 am


Χίος: Στο φως κύκλωμα που διευκόλυνε την έξοδο παράτυπων αλλοδαπών | naftemporiki.gr - naftemporiki.gr

Χίος: Στο φως κύκλωμα που διευκόλυνε την έξοδο παράτυπων αλλοδαπών | naftemporiki.gr  naftemporiki.gr

Μέλος κυκλώματος είναι, σύμφωνα με το λιμενικό, ο43χρονος αλλοδαπός που συνελήφθη στις 19 Αυγούστου εντός του περίφρακτου χώρου του λιμένα Χίου, ...

Δημοσιεύθηκε στις 27 August 2019 | 10:00 am


Μαρίνα Χίου: Ένας μικρός Φλοίσβος στην καρδιά της πόλης - Politischios

Μαρίνα Χίου: Ένας μικρός Φλοίσβος στην καρδιά της πόλης  Politischios

Πολλά θα μπορούσε κανείς να γράψει για την μαρίνα της Χίου. Σχεδόν τρεις δεκαετίες έχουν παρέλθει από τότε που η Χίος θα γινόταν ένα από τα πρώτα νησιά του ...

Δημοσιεύθηκε στις 26 August 2019 | 10:00 am


Χίος: Επιχείρηση διάσωσης μικρού φλαμίνγκο στην παραλία της Κώμης - Documento

Χίος: Επιχείρηση διάσωσης μικρού φλαμίνγκο στην παραλία της Κώμης  Documento

Ένα μικρό φλαμίνγκο, κλήθηκε να διασώσει στην παραλία της Κώμης ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χίου.

Δημοσιεύθηκε στις 25 August 2019 | 10:00 am


Αυτοί θα διοικήσουν τον Δήμο Χίου - Politischios

Αυτοί θα διοικήσουν τον Δήμο Χίου  Politischios

Τα ονόματα που θα βρεθούν σε θέσεις ευθύνης στη νέα Δημοτική Αρχή από την 1η Σεπτεμβρίου ανακοίνωσε με δελτίο Τύπου προς τα Μ.Μ.Ε. ο νέος Δήμαρχος ...

Δημοσιεύθηκε στις 23 August 2019 | 10:00 am


Χίος: Έκαναν Κλεφτο-Τουρισμό Στο Νησί - www.star.gr

Χίος: Έκαναν Κλεφτο-Τουρισμό Στο Νησί  www.star.gr

Για κλεφτο – τουρισμό φαίνεται ότι είχαν έρθει στην χωρά μας δυο άτομα. Στο στόχαστρο τους σπίτια στο νησί της Χίου απ' όπου έκλεψαν κοσμήματα αξίας ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 August 2019 | 10:00 am


Η Χίος στα χέρια του Σταμάτη Κάρμαντζη - Politischios

Η Χίος στα χέρια του Σταμάτη Κάρμαντζη  Politischios

Σε πανηγυρικό κλίμα και παρουσία σύσσωμων των αρχών της Χίου αλλά και αιρετών που βρέθηκαν στο τιμόνι της διοίκησης του νησιού σε κρίσιμες χρονικά ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 August 2019 | 10:00 am


Χίος: Δύο συλλήψεις αλλοδαπών για εμπρησμό - The TOC

Χίος: Δύο συλλήψεις αλλοδαπών για εμπρησμό  The TOC

Συνελήφθησαν χθες, 14 Αυγούστου 2019, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου, ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 August 2019 | 10:00 am


Χίος: Συνελήφθη μέλος κυκλώματος που διευκόλυνε την διακίνηση μεταναστών - Πρώτο ΘΕΜΑ

Χίος: Συνελήφθη μέλος κυκλώματος που διευκόλυνε την διακίνηση μεταναστών  Πρώτο ΘΕΜΑ

Το «κουβάρι» που οδήγησε στη σύλληψη ενός 25χρονου Παλαιστινίου άρχισε να ξετυλίγεται το περασμένο Σάββατο με την επιχείρηση απεγκλωβισμού ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 August 2019 | 10:00 am


Νεκρός πρόσφυγας από φωτιά κοντά στα Καρδάμυλα Χίου - Η Εφημερίδα των Συντακτών

Νεκρός πρόσφυγας από φωτιά κοντά στα Καρδάμυλα Χίου  Η Εφημερίδα των Συντακτών

Φωτιά σε απόκρυμνη παραλία της Χίου φαίνεται πως είναι η αιτία θανάτου ενός πρόσφυγα ο οποίος βρέθηκε νεκρός από την πυροσβεστική νωρίς το πρωί της ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 August 2019 | 10:00 am


Καταγγελία για απόπειρα απαγωγής 9χρονου στη γιορτή μαστίχας στη Χίο - Πρώτο ΘΕΜΑ

Καταγγελία για απόπειρα απαγωγής 9χρονου στη γιορτή μαστίχας στη Χίο  Πρώτο ΘΕΜΑ

Γονείς κατήγγειλαν ότι ένας άγνωστος προσπάθησε να απαγάγει τον 9χρονο γιο τους κατά τη διάρκεια της γιορτής της Μαστίχας στην περιοχή Αρμόλια, ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 August 2019 | 10:00 am


Όλη η Χίος στο Μουσείο Μαστίχας - Politischios

Όλη η Χίος στο Μουσείο Μαστίχας  Politischios

Κάθε προσδοκία των διοργανωτών ξεπέρασε η συμμετοχή κατοίκων και επισκεπτών της Χίου, στο μεγάλο party διοργανώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο ...

Δημοσιεύθηκε στις 10 August 2019 | 10:00 am


Τα γυρίσματα του νέου της τραγουδιού με τίτλο «Χίος» θα πραγματοποιήσει στο νησί μας Τουρκάλα τραγουδίστρια - Politischios

Τα γυρίσματα του νέου της τραγουδιού με τίτλο «Χίος» θα πραγματοποιήσει στο νησί μας Τουρκάλα τραγουδίστρια  Politischios

Στο πλαίσιο των δράσεων του Φορέα Τουρισμού για την ανάδειξη της Χίου ως πολιτιστικού και τουριστικού προορισμού, ο πρόεδρος Αυγουστής Νεαμονίτης, ...

Δημοσιεύθηκε στις 9 August 2019 | 10:00 am


Χίος: Απόδοση ευθυνών ζητάει ο πατέρας του 19χρονου που σκοτώθηκε από πτώση μπασκέτας - CNN Greece

Χίος: Απόδοση ευθυνών ζητάει ο πατέρας του 19χρονου που σκοτώθηκε από πτώση μπασκέτας  CNN Greece

Ειδήσεις - Να αποδοθούν ευθύνες ζητά ο πατέρας του 19χρονου Σταύρου που έχασε τη ζωή του όταν καταπλακώθηκε από μπασκέτα στη Χίο .

Δημοσιεύθηκε στις 7 August 2019 | 10:00 am


Χίος: 'Κάρφωσε και σκοτώθηκε από τη μπασκέτα' - Τι είπε η μητέρα του 19χρονου - Συνελήφθη μηχανικός - Κοινωνία | News 24/7 - NEWS 24/7

Χίος: 'Κάρφωσε και σκοτώθηκε από τη μπασκέτα' - Τι είπε η μητέρα του 19χρονου - Συνελήφθη μηχανικός - Κοινωνία | News 24/7  NEWS 24/7

Με την διαδικασία του αυτοφώρου συνελήφθη το απόγευμα της Δευτέρας εν ενεργεία μηχανικός του δήμου Χίου, κατηγορούμενος ότι είχε εμπλοκή στο έργο ...

Δημοσιεύθηκε στις 6 August 2019 | 10:00 am


«Μας κοιτάς από ψηλά»: Οδύνη για τον 19χρονο που σκοτώθηκε στη Χίο - Athens Voice Online

«Μας κοιτάς από ψηλά»: Οδύνη για τον 19χρονο που σκοτώθηκε στη Χίο  Athens Voice Online

Λουλούδια, ένα σημείωμα και ένα αναμμένο καντήλι στο γήπεδο μπάσκετ, όπου σκοτώθηκε ο 19χρονος στη Χίο.

Δημοσιεύθηκε στις 6 August 2019 | 10:00 am


Χίος: Συγκλονίζουν οι φίλοι του 19χρονου - «Μας κοιτάς από ψηλά» (pic) - Ethnos

Χίος: Συγκλονίζουν οι φίλοι του 19χρονου - «Μας κοιτάς από ψηλά» (pic)  Ethnos

Ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρήκε τραγικό θάνατο ο 19χρονος φοιτητής στη Χίο όταν έπεσε και τον πλάκωσε ...

Δημοσιεύθηκε στις 6 August 2019 | 10:00 am


Χίος: Βρήκαμε το παιδί πεσμένο σε λουτρό αίματος - Το Βήμα Online

Χίος: Βρήκαμε το παιδί πεσμένο σε λουτρό αίματος  Το Βήμα Online

Συγκλονίζει αυτόπτης μάρτυρας: Ακούσαμε ένα μπαμ και τρέξαμε να δούμε.

Δημοσιεύθηκε στις 5 August 2019 | 10:00 am


Χίος: Θρήνος για τον 19χρονο -Πρόχειρη κατασκευή η μπασκέτα - Athens Voice Online

Χίος: Θρήνος για τον 19χρονο -Πρόχειρη κατασκευή η μπασκέτα  Athens Voice Online

19χρονος έχασε τη ζωή του από πτώση μπασκέτας. Η ποιότητα της κατασκευής ήταν πρόχειρη, αφού η μπασκέτα ήταν μόλις μερικά εκατοστά μέσα στο έδαφος.

Δημοσιεύθηκε στις 5 August 2019 | 10:00 am


Νεκρός 19χρονος στη Χίο από πτώση μπασκέτας - Συνελήφθη ο δήμαρχος - Athens Voice Online

Νεκρός 19χρονος στη Χίο από πτώση μπασκέτας - Συνελήφθη ο δήμαρχος  Athens Voice Online

Τραγωδία στη Χίο με έναν 19χρονο να καταπλακώνεται από μπασκέτα και να χάνει τη ζωή του.

Δημοσιεύθηκε στις 5 August 2019 | 10:00 am


Χίος: Εδώ σκοτώθηκε ο 19χρονος - Τον καταπλάκωσε η μπασκέτα - Athens Voice Online

Χίος: Εδώ σκοτώθηκε ο 19χρονος - Τον καταπλάκωσε η μπασκέτα  Athens Voice Online

Τραγικός θάνατος για 19χρονο στη Χίο, που καταπλακώθηκε από μπασκέτα, με κατοίκους να κάνουν λόγο για «παγίδες θανάτου».

Δημοσιεύθηκε στις 5 August 2019 | 10:00 am


Χίος: Ελεύθερος ο δήμαρχος μετά τον θάνατο 19χρονου σε γήπεδο - Athens Voice Online

Χίος: Ελεύθερος ο δήμαρχος μετά τον θάνατο 19χρονου σε γήπεδο  Athens Voice Online

Ελεύθερος αφέθηκε ο δήμαρχος Χίου μετά τον τραγικό θάνατο 19χρονου ο οποίος καταπλακώθηκε από μπασκέτα.

Δημοσιεύθηκε στις 5 August 2019 | 10:00 am


Μπορεί η μαστίχα Χίου να θεραπεύσει την ανθρωπότητα; - LiFO

Μπορεί η μαστίχα Χίου να θεραπεύσει την ανθρωπότητα;  LiFO

Το ελληνικό προϊόν με τις τρομερές θεραπευτικές ιδιότητες έγινε αφιέρωμα στους New York Times.

Δημοσιεύθηκε στις 31 July 2019 | 10:00 am


Χίος: Βρέθηκαν οι κληρονόμοι για το 1.000.000 ευρώ - CNN Greece

Χίος: Βρέθηκαν οι κληρονόμοι για το 1.000.000 ευρώ  CNN Greece

Ειδήσεις - Βρέθηκαν οι κληρονόμοι για το 1.000.000 ευρώ που άφησε πίσω του ένας ρακένδυτος γέροντας , ο οποίος πέθανε στη Χίο .

Δημοσιεύθηκε στις 31 July 2019 | 10:00 am


Χίος: Βρέθηκαν κληρονόμοι του 90χρονου ρακένδυτου εκατομμυριούχου - Newsbeast.gr

Χίος: Βρέθηκαν κληρονόμοι του 90χρονου ρακένδυτου εκατομμυριούχου  Newsbeast.gr

Λύση δόθηκε στον γρίφο με τους κληρονόμους του 90χρονου που έφυγε από τη ζωή στη Χίο και.

Δημοσιεύθηκε στις 31 July 2019 | 10:00 am


Χίος: 90χρονος τριγυρνούσε για χρόνια ρακένδυτος -Οταν πέθανε βρήκαν 1 εκατ. στην τράπεζα - iefimerida

Χίος: 90χρονος τριγυρνούσε για χρόνια ρακένδυτος -Οταν πέθανε βρήκαν 1 εκατ. στην τράπεζα  iefimerida

Ο θάνατος ενός ηλικιωμένου από τη Χίο, αποκάλυψε μια ασυνήθιστη ιστορία. Ο 90χρονος παρότι έμενε σε ένα ετοιμόρροπο σπίτι και έμοιαζε ρακένδυτος, ...

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2019 | 10:03 pm


Χίος: Αναζητούνται κληρονόμοι για 1.000.000 ευρώ! - CNN Greece

Χίος: Αναζητούνται κληρονόμοι για 1.000.000 ευρώ!  CNN Greece

Ειδήσεις - Μια απίστευτη ιστορία συμβαίνει στη Χίο : Ένας 90χρονος Χιώτης έφυγες πρόσφατα από τη ζωή, αφήνοντας ποσό σχεδόν ενός εκατομμυρίου ευρώ ...

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2019 | 10:00 am


Χίος: Ένα μοναδικό νησί του Αιγαίου - Politischios

Χίος: Ένα μοναδικό νησί του Αιγαίου  Politischios

Το Επιμελητήριο Χίου εκπόνησε αυτό το διαφημιστικό σποτάκι μικρής διάρκειας με στόχο την ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας της Χίου , την προβολή του ...

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2019 | 10:00 am


Χίος: 1 εκ. είχε κρυμμένο ο ρακένδυτος παππούς - Athens Voice Online

Χίος: 1 εκ. είχε κρυμμένο ο ρακένδυτος παππούς  Athens Voice Online

Ποσό σχεδόν ενός εκατομμυρίου ευρώ βρέθηκαν σε τραπεζικό λογαριασμό 90χρονου Χιώτη που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή.

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2019 | 10:00 am


Χίος: Πέντε αλλοδαποί κρατούμενοι έκαναν βασανιστήρια σε ομοεθνή τους μέσα στις φυλακές! - Πρώτο ΘΕΜΑ

Χίος: Πέντε αλλοδαποί κρατούμενοι έκαναν βασανιστήρια σε ομοεθνή τους μέσα στις φυλακές!  Πρώτο ΘΕΜΑ

Συνελήφθησαν πέντε αλλοδαποί που προκάλεσαν σωματικές βλάβες σε 38χρονο ομοεθνή τους μέσα στις φυλακές με αυτοσχέδια μαχαίρια και γκλοπς!

Δημοσιεύθηκε στις 29 July 2019 | 10:00 am


Η Χίος μέσα από τα μάτια των παιδιών - Politischios

Η Χίος μέσα από τα μάτια των παιδιών  Politischios

Λάτρεις της Χίου, και των προϊόντων της, οι ιδρυτές του Myrovolos Chios θέλησαν να προβάλλουν τις ομορφιές του νησιού μας μέσα από τα μάτια των μικρών ...

Δημοσιεύθηκε στις 25 July 2019 | 10:00 am


Χίος: Η βαλίτσα έκρυβε έναν... παράτυπο μετανάστη - Πρώτο ΘΕΜΑ

Χίος: Η βαλίτσα έκρυβε έναν... παράτυπο μετανάστη  Πρώτο ΘΕΜΑ

Νεαρός Σύρος είχε κρύψει στο εσωτερικό της βαλίτσας έναν Ιρανό μετανάστη και επιχείρησε να τον επιβιβάσει στο πλοίο το Σάββατο κάτω από τη μύτη των αρχών ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 July 2019 | 10:00 am


Η Χίος στο «πιάτο» έμπειρων σεφ- γαστρονόμων και επισκεπτών - Politischios

Η Χίος στο «πιάτο» έμπειρων σεφ- γαστρονόμων και επισκεπτών  Politischios

Πέρασε από σαράντα κύματα, κινδύνεψε να ακυρωθεί αλλά ο «επιμένων», Άννα Κλαδιά, πάντοτε νικά και το 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας στο νησί μας είναι πλέον ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 July 2019 | 10:00 am


Η Χίος της Λένας Διβάνη - Athens Voice Online

Η Χίος της Λένας Διβάνη  Athens Voice Online

Η συγγραφέας και καθηγήτρια Νομικής Λένα Διβάνη γράφει για τη δική της Χίο.

Δημοσιεύθηκε στις 12 July 2019 | 10:00 am


Χίος: Οδηγός για αξιοθέατα, παραλίες, φαγητό, διασκέδαση - Athens Voice Online

Χίος: Οδηγός για αξιοθέατα, παραλίες, φαγητό, διασκέδαση  Athens Voice Online

Τα καλύτερα σημεία της Χίου για τις φετινές διακοπές.

Δημοσιεύθηκε στις 12 July 2019 | 10:00 am


Χίος: Αφγανός μετανάστης έσωσε τυφλούς Τούρκους που έπεσαν στο λιμάνι - HuffPost Greece

Χίος: Αφγανός μετανάστης έσωσε τυφλούς Τούρκους που έπεσαν στο λιμάνι  HuffPost Greece

Ηρωική ήταν η παρέμβαση ενός άνδρα - αιτούντος ασύλου - Αφγανικής καταγωγής, ο οποίος έσωσε δύο τυφλούς Τούρκους παραθεριστές που έπεσαν στο λιμάνι ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 July 2019 | 10:00 am


Με δύο Υπουργούς στο νέο Υπουργικό Συμβούλιο η Χίος - Politischios

Με δύο Υπουργούς στο νέο Υπουργικό Συμβούλιο η Χίος  Politischios

Με ισχυρή εκπροσώπηση θα βρεθεί η Χίος σε μία κρίσιμη 4ετία που ξεκινά μεθαύριο με τη συνεδρίαση του πρώτου Υπουργικού Συμβουλίου της κυβέρνησης ...

Δημοσιεύθηκε στις 8 July 2019 | 10:00 am


Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Χίο | Η Εφημερίδα των Συντακτών - Η Εφημερίδα των Συντακτών

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Χίο | Η Εφημερίδα των Συντακτών  Η Εφημερίδα των Συντακτών

Φωτιά ξέσπασε το πρωί της Κυριακής στη Χίο, στην περιοχή του Πυργίου. Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έσπευσαν στην περιοχή ...

Δημοσιεύθηκε στις 30 June 2019 | 10:00 am


Χίος: Εκπληκτικό ταξίδι με άρωμα μαστίχας - Zougla

Χίος: Εκπληκτικό ταξίδι με άρωμα μαστίχας  Zougla

Ξεχωριστό αιγαιοπελαγίτικο νησί, η Χίος, πασίγνωστη για τη μοναδική στον κόσμο μαστίχα της, έχει πολλά κρυμμένα μυστικά που σας καλεί να ανακαλύψετε.

Δημοσιεύθηκε στις 11 June 2019 | 10:00 am


Εκτόξευσε στον θρόνο της Περιφέρειας η Χίος τον Μουτζούρη - Politischios

Εκτόξευσε στον θρόνο της Περιφέρειας η Χίος τον Μουτζούρη  Politischios

Κόντρα σε όλα τα προγνωστικά και με όλα τα στελέχη της τοπικής ΝΟΔΕ και όχι μόνο στο πλευρό της Χριστιάνας Καλογήρου, ο συνδυασμός «Άλμα Ανάπτυξης» ...

Δημοσιεύθηκε στις 2 June 2019 | 10:00 am


Τα χερίσια της Χίου | ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ - Η Καθημερινή

Τα χερίσια της Χίου | ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ  Η Καθημερινή

Στο ταβερνάκι στα Αυγώνυμα, με τα πεντανόστιμα χειροποίητα ζυμαρικά και όσο ντόπιο τυρί τριμμένο από πάνω λαχταράει η ψυχούλα μου, αγναντεύοντας το ...

Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2019 | 10:00 am


Ο ανεξάρτητος συνδυασμός «Χίος Μπροστά» αποτελείται από ανθρώπους που πάνω από όλα βάζουν το καλό της Χίου - Politischios

Ο ανεξάρτητος συνδυασμός «Χίος Μπροστά» αποτελείται από ανθρώπους που πάνω από όλα βάζουν το καλό της Χίου  Politischios

Η Μαρία Λυμπούση είναι γεννημένη στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, είναι παντρεμένη με τον Αντώνη Πιτσιλό και έχουν μία κόρη 6 ετών. Τα τελευταία χρόνια επέλεξε να ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2019 | 10:00 am


Χίος : Επιασε με κάθετη συναγρίδα 15,5 κιλών! (εικόνες) - In.gr

Χίος : Επιασε με κάθετη συναγρίδα 15,5 κιλών! (εικόνες)  In.gr

Αντίκρισα ένα ψάρι τεράστιο, το οποίο δεν μπορούσα να το πιάσω με τα χέρια. Για 15 συνεχόμενα λεπτά πάλευα χωρίς να μπορώ να το δω» λέει ο Εμμανουήλ ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 May 2019 | 10:00 am


Η Δαμασκός και η Χίος | Απόψεις | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ - Η Καθημερινή

Η Δαμασκός και η Χίος | Απόψεις | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ  Η Καθημερινή

Τόσο απλό: «Δίπλα στη σφαγή της Χίου είναι η σφαγή του Διστόμου». Και δεν γίνεται να τεμαχίζεις τη μνήμη και την ιστορία. | Ημερήσια Πολιτική και Οικονομική ...

Δημοσιεύθηκε στις 4 May 2019 | 10:00 am


Χίος: Η μαστίχα, το μουσείο της και τα Μαστιχοχώρια - In.gr

Χίος: Η μαστίχα, το μουσείο της και τα Μαστιχοχώρια  In.gr

Γνωστή παγκοσμίως για το ιδιαίτερο άρωμα και τις ευεργετικές ιδιότητές της, η μαστίχα Χίου είναι άρρηκτα δεμένη με τη φυσιογνωμία και την ιστορική παράδοση ...

Δημοσιεύθηκε στις 3 May 2019 | 10:00 am


Χίος: Με διεθνή εμβέλεια ο φετινός ρουκετοπόλεμος - Ντοκιμαντέρ του National Geographic - CNN Greece

Χίος: Με διεθνή εμβέλεια ο φετινός ρουκετοπόλεμος - Ντοκιμαντέρ του National Geographic  CNN Greece

Ειδήσεις - Χιλιάδες ρουκέτες μετέτρεψαν τον ουρανό της Χίου , το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, σε μέρα, αφού για ακόμη μία χρονιά οι Βρονταδούσοι ...

Δημοσιεύθηκε στις 28 April 2019 | 10:00 am


FRONTEX: Διάσωση 46 προσφύγων κοντά στη Χίο - Το Βήμα Online

FRONTEX: Διάσωση 46 προσφύγων κοντά στη Χίο  Το Βήμα Online

Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα έξι αλλοδαπών προχώρησαν το πρωί άνδρες της FRONTEX οι οποίοι βρισκόντουσαν σε περιπολία στο πλαίσιο της ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 April 2019 | 10:00 am


Χίος: Νέα τραγωδία με πρόσφυγες - Έθνος

Χίος: Νέα τραγωδία με πρόσφυγες  Έθνος

Μια βάρκα, η οποία μετέφερε 38 άτομα, ναυάγησε και ακολούθησαν σκηνές πανικού – Αγνοούνται δύο.

Δημοσιεύθηκε στις 28 March 2019 | 9:00 am


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Χίος

Φιλικοί ιστότοποι: