Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Χίου   >   Χίος    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ο ΔΗΜΟΣ ΧΙΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΕΚΕΒ

12

Ο Δήμος Χίου στέκεται στο πλευρό της ΠΕΚΕΒ, η οποία κάνει μια μεγάλη προσπάθεια ειδικά στο τμήμα Υδατοσφαίρισης. Συγκεκριμένα με απόφαση που υπογράφει ο Στ. Κάρμαντζης  η ΠΕΚΕΒ επιχορηγήθηκε με το ποσό των 3.840,00 ευρώ.

Δημοσιεύθηκε στις 16 July 2020 | 7:41 pm


ΑΣΘΕΝΗΣ ΣΕΙΣΜΙΚΗ ΔΟΝΗΣΗ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ ΠΑΡΑΛΙΑ

Σεισμική δόνηση έντασης 2,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα στα Μικρασιατικά Παράλια, ανατολικά των Οινουσσών.

12

Δημοσιεύθηκε στις 16 July 2020 | 6:54 pm


ΕΚΠΕΜΠΟΥΜΕ ΣΗΜΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ… ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;

12Διαβάζοντας τα νέα μέτρα της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση εξάπλωσης του κορωνοϊου μετά το άνοιγμα των συνόρων καθώς και τις απευθείας πτήσεις με την Μεγάλη Βρετανία, Σουηδία και λοιπές «λοιμοξιογώνες χώρες» για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας μέσω τουρισμού, νοιώθω την ανάγκη να φωνάξω και να πω στους Κυβερνώντες ότι μετά την πετυχημένη "κλεισούρα" λόγω ηθελημένης συμμόρφωσης του Ελληνικού λαού από φόβο για την πανδημία και του προστίμου, την οποία τελικά "καπάρωσαν" ως δική τους επιτυχία, βλέπω ότι από την μια ανοίγουν τα σύνορα σε όλους και  μεγαλώνει ο αριθμός των κρουσμάτων, και από την άλλη βρήκαν την λύση στην αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊου με την ματαίωση των πανηγυριών σε όλη την χώρα ενώ επιτρέπουν τις εμποροπανηγύρεις!

Επίσης σε τοπικό επίπεδο διαβάζω για τα μέτρα που θα παρθούν κατά τον Παγχιακό εορτασμό της Αγίας Μαρκέλλας και εύλογα αναρωτιέμαι, Γιατί στον αύλειο χώρο και στο παρεκκλήσι της Χιοπολίτιδας θα υπάρχουν αυτά τα μέτρα, ενώ στις παραλίες της περιοχής μέρα και νύχτα θα είναι όλοι πατείς με πατώ σε;

Σήμερα διαβάζοντας για τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις που ετοιμάζει ο Δήμος Χίου αναρωτιέμαι πώς θα γίνουν αυτές οι εκδηλώσεις, μέσω τηλεδιάσκεψης; εκεί δεν θα υπάρχει κόσμος; και συμφωνώ απόλυτα με την δήλωση του κυρίου Κάρματζη «Ωστόσο, δεν παύει, να αποτελεί και επιτακτική ανάγκη η στήριξη της τοπικής οικονομίας και ανάπτυξης, η ανάδειξη του πολιτισμού μας και η προβολή της Χίου», αλλά πρέπει κύριε Δήμαρχε η στήριξη να μην είναι μονόπλευρη, να μην ξεχνάτε ότι είναι και τα σωματεία, οι σύλλογοι και οι μουσικοί της Χίου που χρειάζονται στήριξη που λόγω της ματαίωσης των πανηγυριών βρίσκονται σε απόγνωση.  

Τυγχάνει να είμαι πρόεδρος μιας από της πιο ιστορικές ποδοσφαιρικές ομάδες του νησιού μας τον "Λαίλαπα", και η ομάδα οικονομικά "υπάρχει" και βγάζει την χρονιά της από το πανηγύρι που όλα αυτά τα χρόνια διοργανώνουμε με μεγάλη επιτυχία στις 26 Ιουλίου ημέρα εορτής της Αγίας Παρασκευής στο Καστέλο όπου εδρεύει και η ομάδα μας, και το πανηγύρι στηρίζεται όλα αυτά τα χρόνια από τους γείτονες και τους Χιώτες, δεν στηρίζεται και δεν περιμένουμε τους Ευρωπαίους και Αμερικάνους για να γίνει το πανηγύρι μας.

Είναι τρελό και δεν το χωράει ο νους να είναι γενική η απαγόρευση και όχι κατά τόπους και σε περιοχές που υπάρχει έξαρση των κρουσμάτων, τα πανηγύρια στο νησί μας ήταν ο μεγάλος «χορηγός» για κάθε ποδοσφαιρική ομάδα ή σύλλογο.

Ειδικά στο νησί μας που όπως φαίνεται δεν υπήρξε και δεν υπάρχει πρόβλημα με τον κορωνοϊό γιατί να ισχύει αυτή η απαγόρευση, που εκτός των ομάδων και συλλόγων που περιμένουν από τα καλοκαιρινά πανηγύρια να βγάλουν τα έξοδα τους, πλήγει και τους μουσικούς του νησιού που βρίσκονται σε πολύ δεινή οικονομική θέση.

Εκτός και αν σκοπεύουν να ενισχύσουν οικονομικά τα ερασιτεχνικά σωματεία τώρα που πάμε ολοταχώς για το.. 5ο μνημόνιο!  

Από φίλους ναυτικούς που στάθηκαν τυχεροί και ξεμπάρκαραν έμαθα ότι τα αεροπλάνα στις πτήσεις από εξωτερικό προς Αθήνα είναι γεμάτες στο 100% και αν  μπορούσαν οι εταιρείες θα έβαζαν κόσμο και στον χώρο των αποσκευών, το ίδιο συμβαίνει και στα πλοία της ακτοπλοΐας παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των πληρωμάτων, αλλά για την κυβέρνηση το πρόβλημα είμαστε εμείς οι ντόπιοι και όχι οι τουρίστες που τους θέλει για να φέρουν το χρήμα, άσχετα αν φέρνουν μαζί τους και τον κορωνοϊό! 

Απευθύνομαι προς τους τοπικούς άρχοντες ζητώντας τους την πραγματική και άμεση παρέμβαση προς την Κυβέρνηση έτσι ώστε να γίνει επανεξέταση της γενικής απαγόρευσης των πανηγυριών γιατί με την ισχύουσα απαγόρευση κατά πάσα πιθανότητα πολλά σωματεία θα μείνουν για την επόμενη χρονιά στο «ράφι».

Εκπέμπουμε σήμα κινδύνου(ΣΟΣ), ακούει κανείς;;;

 

ΓΡΑΦΕΙ: Στέλιος Κουμπιάς

Δημοσιεύθηκε στις 16 July 2020 | 6:27 pm


ΝΕΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΑ 5 ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: ΧΙΟ, ΛΕΣΒΟ, ΣΑΜΟ, ΛΕΡΟ ΚΑΙ ΚΩ ΠΟΥ ΠΛΗΤΤΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

12

Την παρουσίαση γνωριμίας με την καμπάνια του ΕΟΤ που χρηματοδοτήθηκε με 2 εκ. ευρώ από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου για τα νησιά της Κω, της Χίου, της Λέρου, της Λέσβου και της Σάμου παρακολούθησαν σήμερα οι Υπουργοί Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης και Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης παρουσία της Προέδρου του ΕΟΤ κ. Άντζελας Γκερέκου και του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ κ. Δημήτρη Φραγκάκη, ενώ την παρουσίαση παρακολούθησε από το νησί της Λέρου και ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Μάνος Kόνσολας.

Στην παρουσίαση συμμετείχαν με τηλεδιάσκεψη και οι Δήμαρχοι των 5 νησιών.

Η καμπάνια συνδυάζει τα ξεχωριστά αφηγήματα των νησιών, με 5 περιοχές βιωματικής τουριστικής εμπειρίας, και επιδιώκει την ανάδειξη της πολυμορφίας, δίνοντας παράλληλα έμφαση στην εμπειρία.

Το κάθε νησί έχει να προσφέρει ένα μεγάλο πλούτο διαφορετικών προτάσεων και επιλογών, που καλύπτουν όλα τα γούστα και τις θεματικές περιοχές που αφορούν σε ένα σύγχρονο ταξιδιώτη. Η μοναδικότητα αυτή είναι που προσελκύει τον ταξιδιώτη και τον κάνει να θέλει να επισκεφτεί αυτά τα νησιά.

Κάθε νησί είναι και ένα ιδιαίτερο, μοναδικό αφήγημα. Η Λέσβος συνδέεται με την παράδοση, η Χίος με την εξερεύνηση, η Σάμος με τη φύση και με το φως, η Κως με την ιστορία και η Λέρος με το απέραντο γαλάζιο.

Η επικοινωνία της καμπάνιας του ΕΟΤ στοχεύει στην ενίσχυση της εικόνας των νησιών αυτών τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

12

13

Δημοσιεύθηκε στις 16 July 2020 | 6:07 pm


2η ΓΙΟΡΤΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ ΧΙΟΥ

12

Ο Τσέχος Jiri Kotyza βρίσκεται για δεύτερη φορά στη Χίο. Πριν λίγες μέρες πέρασε απ’ το Πιτυός. «Ήρθα να μάθω πότε θα διοργανωθεί η Γιορτή Κτηνοτροφίας. Ήταν το κορυφαίο event στη Χίο το χρόνο που πέρασε». Η απογοήτευση του μεγάλη όταν πληροφορήθηκε πως για λόγους αποφυγής συνωστισμού οι συνδιοργανωτές Πολιτιστικός Σύλλογος Πιτυούς, Σύλλογος Ποιμένων Χίου και Art Line Advertising συμφώνησαν να ακυρώσουν τη φετινή διοργάνωση.

 Η κοινή μας απόφαση δεν ήταν εύκολη. Ο κίνδυνος κάτι που οργανώθηκε για πρώτη φορά πέρσι να εκληφθεί ως μια ωραία παρένθεση μεγάλος. Μεγαλύτεροι, ωστόσο, οι υγειονομικοί κίνδυνοι απ’ τη συμμετοχή σε ένα γεγονός που δεν έχει δυνατότητα να ορίσει πλαφόν επισκεπτών και κυρίως η περσινή μεγάλη του επιτυχία προδίκαζε για πολλαπλάσια επισκεψιμότητα στη  δεύτερη διοργάνωση του.

Οι παγκόσμιες επιπτώσεις του covid 19 ακυρώνουν για το 2020 την Γιορτή Κτηνοτροφίας και παγώνουν την οργανωτική προετοιμασία που είχε ξεκινήσει ήδη από τις αρχές του έτους.

Οι διοργανωτές παίρνουν το χρόνος τους για να προετοιμάσουν αρτιότερη την Γιορτή το προσεχές καλοκαίρι (23-24-25 & 26 Ιουλίου 2021), αποφασισμένοι από τώρα να την αφιερώσουν στη μνήμη του μεγάλου απόντα, του τσοπανόπουλου Νίκου Αττώνη, που τόσο αναπάντεχα έφυγε από κοντά μας.

Ως τότε, σε ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο στην εμπορική έκθεση «ΠΡΟΤΑΣΗ 2020» που θα πραγματοποιηθεί το Σεπτέμβριο (23-28/9) στο Εκθεσιακό Κέντρο Γ. Καλουτάς, θα ενημερώνουν το κοινό για το σχεδιασμό της 2ης Γιορτής Κτηνοτροφίας και θα δέχονται ιδέες και προτάσεις για τις μελλοντικές διοργανώσεις μιας θεματικής εκδήλωσης που ήδη έχετε αγκαλιάσει.

 

 

Οι διοργανωτές

Πολιτιστικός Σύλλογος Πιτυούς

Σύλλογος Ποιμένων Χίου

Art Line Advertising

ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ:

22710 20014 & 6945-215236

Δημοσιεύθηκε στις 16 July 2020 | 6:03 pm


ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ ΣΤΗ ΧΙΟ ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΗ - ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ

12

Συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χίου, αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για κατοχή, μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

 

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, ο συλληφθείς εντοπίστηκε από αστυνομικούς στην παραπάνω περιοχή και σε έλεγχο που ακολούθησε, διαπιστώθηκε ότι είχε στην κατοχή του, ποσότητα κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης (shisha), βάρους -30- γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε.

 

Κατά την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, προέκυψε ότι ο δράστης είχε προμηθευτεί την παραπάνω ποσότητα ναρκωτικών από περιοχή της Αττικής και την προόριζε για διάθεση σε τρίτους, έναντι χρηματικής αμοιβής.

13

Δημοσιεύθηκε στις 16 July 2020 | 5:45 pm


ΣΥΛΛΗΨΗ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΜΕ 1.500 ΠΑΚΕΤΑ ΜΕ ΛΑΘΡΑΙΑ ΤΣΙΓΑΡΑ

12

Συνελήφθη, χθες στη Χίο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χίου, ημεδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων πραγματοποιήθηκε έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία της συλληφθείσας, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -1.500- πακέτα με τσιγάρα, τα οποία όπως διακριβώθηκε, δεν έφεραν τις προβλεπόμενες ενδεικτικές ταινίες φόρου κατανάλωσης.

13

Δημοσιεύθηκε στις 16 July 2020 | 5:21 pm


ΜΕΤΡΑ ΤΑΞΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΘΕΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΛΙΜΕΝΑ ΧΙΟΥ

12

Για το χρονικό διάστημα από την Παρασκευή 17/07/2020 έως και την Κυριακή 19/07/2020, η παραλιακή οδός του Κεντρικού Λιμένα Χίου και συγκεκριμένα το ρεύμα κυκλοφορίας από Τελωνείο Χίου προς Αεροδρόμιο, από την συμβολή των οδών Κανάρη με Λ. Αιγαίου έως και την αρχή της Κόκκαλη, θα παραμείνει κλειστό, με σκοπό την ασφάλεια του ιδιαίτερα αυξημένου αριθμού πολιτών και τουριστών λόγω της θερινής περιόδου που κάνουν χρήση της παραλιακής  οδού. Οι ώρες που θα παραμείνει κλειστό το ανωτέρω ρεύμα κυκλοφορίας θα είναι περί την 19:00 και μέχρι ώρα 02:00. Από τις ανωτέρω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις εξαιρούνται τα Φ/Γ οχήματα τα οποία φορτοεκφορτώονται στα πλοία που καταπλέουν/αποπλέουν στο λιμένα Χίου. Επιπλέον επισημαίνουμε ότι τα ανωτέρω οχήματα κατά τη διάρκεια της διέλευσης τους να κινούνται αυστηρά με χαμηλή ταχύτητα η οποία ορίζεται στα είκοσι (20)-τριάντα (30) χλμ/ώρα κάνοντας παράλληλα χρήση των φώτων έκτακτης ανάγκης (αλάρμ).

Αναλυτικότερα κατά τις ώρες της μονοδρόμησης απαγορεύεται η είσοδος από την οδό Κουντουριώτη στη Λ. Αιγαίου  και η είσοδος των οχημάτων στην παραλιακή ζώνη  από όλες τις καθέτους των οδών Ροδοκανάκη και Λιβανού. Θα υπάρχει ειδική σήμανση ρύθμισης της κυκλοφορίας με πινακίδες Ρ-7 και υποχρεωτικής πορείας προς μια κατεύθυνση, οι οποίες θα τοποθετούνται σε ευκρινή σημεία και σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ. Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στους οδηγούς που έχουν ήδη σταθμεύσει,  πριν το κλείσιμο του ανωτέρω ρεύματος , εντός αυτού, ώστε να απομακρύνουν τα οχήματά τους εγκαίρως έτσι ώστε να μη χρειαστεί να κινηθούν στο κλειστό από την κυκλοφορία ρεύμα, γεγονός που θα επιφέρει διοικητικές κυρώσεις εις βάρος τους. Σε περίπτωση δε, απομάκρυνσης του οχήματος κατά τη διάρκεια που το ρεύμα κυκλοφορίας θα είναι κλειστό, αυτό θα γίνεται αποκλειστικά μόνο προς την κατεύθυνση από Ξενοδοχείο ΧΑΝΔΡΗΣ προς Τελωνείο.

Επισημαίνεται ότι σε περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης θα επιτρέπεται η διέλευση οχημάτων Πυροσβεστικής, Αστυνομίας, Λιμενικού κλπ κατά τις ώρες μονοδρόμησης της παραλίας.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου αναλαμβάνει την υποχρέωση λήψης των απαραίτητων μέτρων τάξης σε περιοχή ευθύνης του για υλοποίηση των ανωτέρω, ενώ σε περιπτώσεις που κριθεί από την Υπηρεσία μας για  λόγους  ασφάλειας της κυκλοφορίας πολιτών και οχημάτων, τα ανωτέρω  μέτρα τάξης θα τροποποιούνται ή και θα ακυρώνονται.

Επίσης από την Παρασκευή 17/07/2020  έως και την Παρασκευή 24/07/2020,  απαγορεύεται η στάση από οδό  Νεωρείων ως το τέλος της οδού Ελ. Μανίκα (Μπούρτζι) δύο (02) ώρες πριν την άφιξη των πλοίων, όλων των οχημάτων που δεν έχουν σκοπό να επιβιβάσουν και αποβιβάσουν επιβάτες ή αποσκευές που ταξιδεύουν με Ε/Γ-Ο/Γ πλοία, προκειμένου ο συγκεκριμένος χώρος χρησιμοποιηθεί για την αποβίβαση επιβατών των πλοίων. Παρακαλούμε όπως περιορίζεται στο ελάχιστο η παραμονή και η στάση των οχημάτων εκείνων που δεν ταξιδεύουν αλλά μεταφέρουν επιβάτες και αποσκευές .

Οι οδηγοί παρακαλούνται όπως κατά τις ώρες Κ/Π-Α/Π πλοίων να αποφεύγουν τις άσκοπες  μετακινήσεις από και προς το λιμένα προκειμένου υποβοηθηθεί η αποσυμφόρηση του όγκου των κυκλοφορούντων οχημάτων επί της χερσαίας ζώνης λιμένα και η γρηγορότερη εξυπηρέτηση αυτών που ταξιδεύουν ή έχουν σκοπό να παραδώσουν επιβάτες και αποσκευές.

 Οι ιδιοκτήτες Εταιρειών ενοικίασης οχημάτων, ΤΑΞΙ, τουριστικών πρακτορείων, ΚΤΕΛ,  παρακαλούνται για τη διάθεση προσφοράς προς την εξυπηρέτηση του συμπολίτη, ενώ στο πλαίσιο της  κοινωνικής  ευθύνης που τους αντιστοιχεί , να επιδεικνύουν εμπράκτως θετική διάθεση στη συνολική προσπάθεια που πραγματοποιείται από πλευράς Υπηρεσίας μας, για την εύρυθμη λειτουργία της κυκλοφορίας οχημάτων.

Η Αστυνομία/Τμήμα Τροχαίας παρακαλείται για την ενημέρωσή της και όπως συνδράμει με τη μονοδρόμηση της οδού Λάδης τις ώρες κατάπλου και απόπλου των πλοίων και την αποσυμφόρηση στο κέντρο (Πλατεία/Κήπος) της πόλης. Παρακαλούνται οι επιβάτες, οδηγοί αυτοκινήτων, διερχόμενοι πολίτες στο χώρο του λιμένα, όπως εμπιστευτούν και τηρήσουν πιστά τις υποδείξεις των Λιμενικών Οργάνων.

Για το ανωτέρω χρονικό διάστημα (17/07/2020 ως 24/07/2020) και από ώρα 17:30 έκαστης ημέρας , απαγορεύεται η χρήση για στάση - στάθμευση επί του χωμάτινου χώρου (παρκινγκ) πλησίον του Κεντρικού Λιμεναρχείου και όπισθεν γεφυροπλάστιγγας προκειμένου αυτός χρησιμοποιηθεί για την ομαλή φόρτωση των οχημάτων που πρόκειται να ταξιδέψουν με εξαίρεση τους κατοίκους που γειτνιάζουν άμεσα με το χώρο αυτό.

Θεσπίζεται ωράριο για τις φορτοεκφορτώσεις των επιχειρήσεων (μαγαζιών) λιμένα Χίου που θα ισχύει καθημερινά, όλες τις ημέρες της εβδομάδας για τους θερινούς μήνες. Αναλυτικότερα, ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η φορτοεκφόρτωση στις ειδικές θέσεις που έχουν προβλεφθεί καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η φορτοεκφόρτωση εμπορευμάτων σε  οποιοδήποτε άλλο σημείο της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα, κατά το χρονικό διάστημα από 10:30 έως 14:00 καθώς και μετά την 19:00 έκαστης ημέρας και μέχρι την 05:00 της επομένης.

Όσον αφορά τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα επιτρέπεται, κατόπιν ύπαρξης διαθέσιμου χώρου, στην πρόσοψη του κάθε καταστήματος ενοικίασης αυτοκινήτων που δραστηριοποιείται επί της οδού Νεωρείων, η κάθετη στάθμευση οποιοδήποτε σύννομου  οχήματος  και όχι αποκλειστικά μόνο ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου. Η Υπηρεσία μας θα ελέγχει την ύπαρξη ή όχι διαφημιστικών ταμπελών των εταιρειών που πιθανόν εναποθέτονται και θα διαπράττει τα νόμιμα. Για τους σκοπούς της διαδικασίας ενοικίασης των αυτοκινήτων και ως χώρος στάθμευσης των συγκεκριμένων αυτοκινήτων , παραχωρούνται δεκαπέντε(15) θέσεις,  οι οποίες βρίσκονται πλησίον και έμπροσθεν ανοικτού χώρου του καταστήματος «ΜΠΟΥΡΤΖΙ», οι οποίες θα οριοθετηθούν τις  προσεχείς ημέρες από το Δημόσιο Λιμενικό Ταμείο Χίου.

Δημοσιεύθηκε στις 16 July 2020 | 5:00 pm


ΑΓΧΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΝΡΗΣΗ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΕ ΔΟΜΕΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ

12

Πολύ άγχος υπάρχει στο Μαξίμου τις τελευταίες ημέρες, παρά το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παραπαίει. Υπάρχει αγωνία για την πορεία της οικονομίας.

 

Αλλά και μεγάλο στρες με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις που πάνε από το κακό στο χειρότερο και στη γωνία περιμένει και το μεταναστευτικό. Κυρίως υπάρχει άγχος για νέες αντιδράσεις των κατοίκων στις περιοχές με δομές φιλοξενίας.

 

Τα μηνύματα που φθάνουν στην Κυβέρνηση είναι ανησυχητικά. Και κάπως έτσι ο Πρωθυπουργός έδωσε εντολή στον Μηταράκη να κινηθεί προτού τα πράγματα ξεφύγουν.

 

Ωστόσο, οι συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη είπαν ότι το θέμα είναι πολύ σοβαρό για να το χειριστεί ο εν λόγω υπουργός μόνος του.

 

Κάποιοι ευτυχώς στο Μαξίμου έχουν αντιληφθεί ότι ο Μηταράκης δεν τραβάει στα δύσκολα.

 

 

 

 

 

 

Πηγή: lykavitos.gr

Δημοσιεύθηκε στις 16 July 2020 | 4:49 pm


ΤΡΟΧΑΙΟ ΣΤΑ ΚΑΡΔΑΜΥΛΑ ΜΕ ΔΙΚΥΚΛΑ

12

Από το Αστυνομικό Τμήμα Καρδαμύλων Χίου διενεργείται προανάκριση για τροχαίο ατύχημα, που έλαβε χώρα χθες (15-07-2020) σε οδικό δίκτυο, στην ευρύτερη περιοχή των Καρδαμύλων στη Χίο.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, δίκυκλη μοτοσικλέτα οδηγούμενη από ημεδαπό, συγκρούστηκε με έτερη δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε ημεδαπός, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό αμφότερων των δικυκλιστών.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Χίου.

13

Δημοσιεύθηκε στις 16 July 2020 | 4:40 pm


ME 4 IATΡΟΥΣ ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

12

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ. με ιατρικό προσωπικό, ιδιαίτερα δε αυτών που βρίσκονται στα νησιά, προκηρύχθηκαν 81 θέσεις μόνιμων ιατρών στα Νοσοκομεία των 7 Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας.


Οι 16 από αυτές είναι θέσεις Διευθυντών και οι 64 Επιμελητών Α’ και Β’.

Η πλειοψηφία των θέσεων, και πιο συγκεκριμένα οι 49 από τις 81, αφορά Νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. στη νησιωτική Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, για το Γενικό Νοσοκομείο Χίου "Σκυλίτσειο" προκηρύχθηκαν οι εξής θέσεις: 

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΒΑΘΜΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝ
ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΑΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ Β΄ 
1
ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ Β΄ 1
ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΑΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ Β΄ 1
ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΑΣ ή ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ ή ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ ή ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ή ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΑΣ – ΦΥΜΑΤΙΟΛΟΓΙΑΣ ή ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ με αποδεδειγμένη εμπειρία και γνώση στην επείγουσα ιατρική ή εξειδίκευση στη Μ.Ε.Θ. ή ΓΕΝΙΚΗΣ/ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ με αποδεδειγμένη εμπειρία και γνώση στην επείγουσα ιατρική, διάσωση, προνοσοκομειακή περίθαλψη και διαχείριση – διοίκηση – συντονισμό του έργου της εφημερίας (για το Τ.Ε.Π.) ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ Α' 1
 

Πίνακας των θέσεων που προκηρύχθηκαν ανά ΥΠΕ και Νοσοκομείο.

Οι ενδιαφερόμενοι ιατροί μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στην πλατφόρμα esydoctors.moh.gov.gr από τις 27/7/2020 έως τις 17/8/2020.

Δημοσιεύθηκε στις 15 July 2020 | 6:23 pm


ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ: ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

12

Την Κυριακή 19 Ιουλίου 2020 ισχύει το προαιρετικό άνοιγμα των καταστημάτων. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Χίου προτείνει στα μέλη του να διατηρήσουν τα καταστήματα τους κλειστά!

 

Δημοσιεύθηκε στις 15 July 2020 | 6:07 pm


47η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ Ε.Ο.Α.Ε.Ν.

12

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 47ης Γενικής Συνέλευσης του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν)., που πραγματοποιήθηκαν στο νησί του Παπαδιαμάντη την Σκιάθο, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Μαγνησίας, το διήμερο 10 και 11 Ιουλίου 2020.

Στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης, συμμετείχαν Πρόεδροι και μέλη των Διοικήσεων από τα νησιωτικά Επιμελητήρια μέλη του ΕΟΑΕΝ, καθώς επίσης η Γενική Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κα Χριστιάνα Καλογήρου, η Ειδική Γραμματέας Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ, Τ.Σ. & ΕΚΤ κα Νίκη Δανδόλου και ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος.

Τους συνέδρους καλωσόρισαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης και ο Πρόεδρος του Ε.Ο.Α.Ε.Ν. και Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας, κ. Σωτήρης Σκιαδαρέσης, οι οποίοι επισήμαναν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει σήμερα, στην μετά-Covid εποχή, η επιχειρηματική δραστηριότητα και ιδιαίτερα ο τουρισμός στις νησιωτικές περιοχές και τόνισαν  την αναγκαιότητα λήψης μέτρων για να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και να κρατηθούν ζωντανές οι οικονομίες των νησιών, οι οποίες στηρίζονται στον τουρισμό, τις μεταφορές και το εμπόριο, κλάδοι που δέχθηκαν το ισχυρότερο πλήγμα από την πανδημία.

Στην συνέχεια χαιρετισμούς απηύθυναν στους συνέδρους ο Αρχιερατικός Επίτροπος Σκιάθου, Πατήρ Σταματάς, ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού, οι Βουλευτές Μαγνησίας κ.κ. Χρήστος Μπουκώρος και Αθανάσιος Λιούπης και η κα Αικατερίνη Παπανάτσιου, μέσω τηλεδιάσκεψης. Επίσης χαιρετισμούς απηύθυναν η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας κα Δωροθέα Κολυνδρίνη, ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κων/νου Αγοραστού, ο Δήμαρχος Σκοπέλου κ. Σταμάτης Περίσσης και ο Δήμαρχος Σκιάθου κ. Θοδωρής Τζούμας. Επίσης, χαιρετισμό απέστειλε ο Βουλευτής Μαγνησίας κ. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Στο πρώτο θέμα «Εθνική Θαλάσσια Πολιτική και Νησιωτική Επιχειρηματικότητα» η Γενική Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κα Χ. Καλογήρου, παρουσίασε τους βασικούς άξονες του σχεδίου νόμου με τίτλο «Ολοκληρωμένη Θαλάσσια Πολιτική στο Νησιωτικό Χώρο και λοιπές διατάξεις», τονίζοντας ότι βασική τομή του συγκεκριμένου νομοσχεδίου είναι ότι θεσμοθετείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η υποχρέωση του κράτους για κατάρτιση μιας ολοκληρωμένης νησιωτικής πολιτικής, με συγκεκριμένους και σαφείς στόχους αλλά και μέσα χρηματοδότησης. Το τρίπτυχο «Νησιωτικότητα, Θαλάσσια οικονομία, Γαλάζια Ανάπτυξη» αποτελεί δομικό στοιχείο της νησιωτικής πολιτικής, που εισάγεται σε θεσμικό κείμενο κατά τρόπο ολοκληρωμένο, συνεκτικό και ρεαλιστικό. Στο νομοσχέδιο προδιαγράφονται 3 διακριτά χρηματοδοτικά εργαλεία που προβλέπουν χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα ΝΕΑΡΧΟΣ, το πρόγραμμα Χρηματοδότησης Νησιωτικής Επιχειρηματικότητας και το Ταμείο Θαλάσσιας – Γαλάζιας Οικονομίας.

Ακολούθησε η ομιλία του Γενικού Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής, κ. Χ. Τριαντόπουλου, με θέμα «Οικονομική Πολιτική και Νησιωτική Οικονομία», ο οποίος τόνισε ότι ο σχεδιασμός της οικονομικής πολιτικής λαμβάνει υπόψη τόσο τις ιδιαιτερότητες όσο και τις δυνατότητας της νησιωτικής οικονομίας. Η κρίση που προκάλεσε η πανδημία δεν σταμάτησε την νησιωτική μέριμνα, αντιθέτως σχεδιάστηκαν και διατέθηκαν άμεσα επιπλέον πόροι για την στήριξη των νησιών, όπως η επιδότηση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών για να μην διακοπή η διασύνδεση τους. Επισήμανε την ανάγκη συνεργασίας όλων των κοινωνικών και οικονομικών φορέων με την πολιτεία για να επανέλθει η  οικονομία  στην κανονικότητα, ενώ απάντησε σε πολλές τοποθετήσεις και ερωτήσεις συνέδρων σχετικά με την αναγκαιότητα βελτίωσης και απλοποίησης των χρηματοδοτικών εργαλείων στήριξης των νησιωτικών επιχειρήσεων.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Ε.Ο.Α.Ε.Ν., κ. Σ. Σκιαδαρέσης, παρουσίασε το θέμα «Πολιτικές και μέτρα στήριξης της οικονομίας των νησιών για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της πανδημίας», ο οποίος με στοιχεία περιέγραψε το πλήγμα που έχει δεχθεί η οικονομία των νησιών από την πτώση της τουριστικής δραστηριότητας, λόγω της πανδημίας. Τόνισε ότι αυτή τη στιγμή είναι ανάγκη να σχεδιάσουμε τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπίσουμε σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο τις επιπτώσεις στην οικονομία των νησιών μας αλλά και σε δεύτερο επίπεδο να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα, ενώ απαρίθμησε σειρά βραχυπρόθεσμων μέτρων για την ενίσχυση της οικονομίας των νησιωτικών περιοχών, καθώς και μακροπρόθεσμων μέτρων με σκοπό την υιοθέτηση ενός νέου παραγωγικού προτύπου και την μείωση της εξάρτησης της οικονομίας των νησιών από τον τουρισμό.

Η Ειδική Γραμματέας Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ, Τ.Σ. & ΕΚΤ του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κα Ν. Δανδόλου, ανέπτυξε το θέμα της συμβουλής των διαθρωτικών προγραμμάτων στην νησιωτική ανάπτυξη, επισημαίνοντας ότι το 1/5 των πόρων του ΕΣΠΑ 2014-2020, δηλαδή 4,35 δισ. ευρώ περίπου κατευθύνονται στα νησιά. Σήμερα η απορροφητικότητα του προγράμματος αγγίζει το 35%, ενώ μέχρι τέλος του έτους το ποσοστό αναμένεται να φθάσει στο 55-60%, λόγω και των δράσεων που χρηματοδοτεί για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας. Επίσης αναφέρθηκε και στο επόμενο ΕΣΠΑ 2021-2027, αλλά και στο Ταμείο Ανάκαμψης, δύο προγράμματα με σημαντικούς πόρους για την Ελλάδα, που θα χρηματοδοτήσουν μεγάλα έργα υποδομής, αλλά και δράσεις στήριξης της επιχειρηματικότητας στα νησιά.

Στο επόμενο θέμα «Καταδυτικός τουρισμός – πολλαπλά οφέλη» η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, κ. Δ. Κολυνδρίνη, παρουσίασε το υποβρύχιο μουσείο της Περιστέρας, που βρίσκεται στα ανοιχτά της Αλοννήσου. Το ναυάγιο αυτό συνιστά ένα πραγματικό αρχαιολογικό θαύμα και συγκαταλέγεται στην ομάδα των ναυαγίων που υπάρχουν στον Παγασητικό Κόλπο και την περιοχή της Αλοννήσου. Επίσης αναφέρθηκε στις προσπάθειες της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την ανάπτυξη υποβρύχιων μουσείων, με σκοπό την προσέλκυση καταδυτικού τουρισμού και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στην περιοχή.

Τέλος, ο κ. Γεώργιος Ασωνίτης, Ειδικός Επιστήμονας της ΚΕΕΕ και μέλος της Τεχνικής Επιτροπής Insuleur, παρουσίασε το θέμα «Νησιωτική Οικονομία & Πανδημία. Βοηθώντας τα Νησιά στην  δημιουργία Σχεδίων Ανάκαμψης Τουριστικής Οικονομίας» καταθέτοντας σειρά προτάσεων και μέτρων για την ανάκαμψη της τουριστικής οικονομίας στα νησιά.

Στην συνεδρίαση της Παρασκευής 10 Ιουλίου 2020, τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης αποφάσισαν την τροποποίηση άρθρων του καταστατικού του ΕΟΑΕΝ, ενέκριναν τον διοικητικό απολογισμό έτους 2019, καθώς και τον απολογισμό εσόδων-εξόδων 2019 και τέλος ομόφωνα αποδέχθηκαν την πρόταση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά να φιλοξενήσει την προσεχή 48η Γενική Συνέλευση του ΕΟΑΕΝ.

 

 

Δημοσιεύθηκε στις 15 July 2020 | 6:03 pm


ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗ ΧΙΟ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

12Παρασκευή 17/7- Παρασκευή 16/8 Έκθεση Βιβλίου Λιμάνι

Η Έκθεση Βιβλίου γιορτάζει 20 χρόνια στη Χίο και σας προσκαλεί να το γιορτάσουμε όλοι μαζί. Πρόκειται για την μεγαλύτερη γιορτή της φιλαναγνωσίας, στο πλαίσιο της οποίας θα πραγματοποιηθούν πολλές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους! Τα βιβλιοπωλεία της Χίου που θα συμμετέχουν είναι η Πυξίδα, η Γραφίδα και το βιβλιοπωλείο Καμπάνη. Τα εγκαίνια της Έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στις 17 Ιουλίου στις 20:00 στο λιμάνι της Χίου με χαιρετισμό του Δημάρχου και μουσική επένδυση της εκδήλωσης από τον αγαπημένο μας Dj Μανώλη Βερβεράκη και την ομάδα κρουστών BATALA Chios. Η λήξη της Έκθεσης θα πραγματοποιηθεί στις 16 Αυγούστου.

 

Σάββατο 18/7 & Κυριακή 19/7- 1ο Παιδικό Φεστιβάλ Χρωμάτων & Φαντασίας στο Καστρομηνά

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Χίου σας προσκαλεί στο 1ο παιδικό Φεστιβάλ Χρωμάτων & φαντασίας στο Θέατρο Καστρομηνά από τις 17:00 - 22:00 στις 18-19 Ιουλίου. Σας περιμένουν πολλές εκδηλώσεις για τους μικρούς μας φίλους όπως εργαστήρια, φουσκωτά και θεατρικά παιχνίδια και πολλές άλλες εκπλήξεις.

 

Παρασκευή 24/7 & Σάββατο 25/7- ‘Τα ρέστα’- 21:00

Το Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Χίου σας προσκαλεί στη παράσταση του Εργαστηρίου Θεάτρου “Τα ρέστα” του Κώστα Ταχτσή σε σκηνοθεσία Λένιας Ξενάκη, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Οθωμανικό Λουτρό (εντός του κάστρου Χίου) την Παρασκευή 24 & το Σάββατο 25 Ιουλίου στις 21:00. Η είσοδος είναι ελεύθερη αλλά λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων διατίθενται δελτία προτεραιότητας στην υποδοχή του Ομηρείου. Η παράσταση θα περιοδεύσει στη Λαγκάδα, τα Μεστά και την Βολισσό σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.

 

Τετάρτη 29 Ιουλίου Παρουσίαση Βιβλίου Αθηνά Ζαχαρού-Λουτράρη 19:30

Η Ιερά Μητρόπολις Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, ο Δήμος Χίου και οι Εκδόσεις “άλφα πι” σας προσκαλούν στη παρουσίαση του βιβλίου της κα. Αθηνάς Κ. Ζαχαρού-Λουτράρη ‘’Η Πλατεία Βουνακίου Χίου τόπος εκτελέσεων κατά την τουρκοκρατία’’ στη Πλατεία Βουνακίου Χίου στις 19:30. Θα εξαγγείλουν χαιρετισμό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος και ο Δήμαρχος Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης, ενώ για το βιβλίο θα μιλήσουν η κ. Ευτυχία Βλυσίδου, Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, Ιστορικός και η συγγραφέας.

 

Παρασκευή 31/7 Συναυλία Trip-20:30 στο Λιμάνι

Στο πλαίσιο της Έκθεσης Βιβλίου το νεανικό-ροκ μουσικό συγκρότημα Trip θα μας διασκεδάσει για ακόμα μία φορά την Παρασκευή 31 Ιουλίου στις 20:30 στο Λιμάνι!

 

Σάββατο 1/8 Συναυλία Κώστα Μπογιατζή & Πηνελόπης Γκίκα-21:30

Το πρώτο Σάββατο του Αυγούστου πάμε όλοι Καρφά! Μία έντεχνη βραδιά αφιερωμένη στο έντεχνο τραγούδι με ερμηνευτές τους αγαπημένους μας Χιώτες καλλιτέχνες Κώστα Μπογιατζή και Πηνελόπη Γκίκα στον Καρφά στις 21.30.

 

Κυριακή 2/8 Έκθεση Φωτογραφίας Ομάδα Κάστρου

Η Έκθεση Φωτογραφίας που θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο «Απόλλων» στο Κάστρο της Χίου, θα μας ταξιδέψει σε μορφές ψυχαγωγίας από το παρελθόν. Θα διαρκέσει μία εβδομάδα και η θεματολογία της θα αφορά τους τρόπους διασκέδασης/ψυχαγωγίας των κατοίκων της Χίου από τη δεκαετία του 1980 και προγενέστερα. Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

 

Δευτέρα 3/8 - 8/8 Μουσικό Φεστιβάλ Χίου

Το Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο σας προσκαλεί στο Μουσικό Φεστιβάλ Χίου από τις 3 έως τις 8 Αυγούστου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Αυλή Οθωμανικών Λουτρών, στο Μουσείο Μαστίχας και τον Κάμπο. Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

 

Τετάρτη 5/8 Έκθεση Φωτογραφίας από τη Φωτογραφική Λέσχη Χίου

Η Φωτογραφική Λέσχη Χίου θα σας παρουσιάσει την Τετάρτη 5 Αυγούστου έκθεση φωτογραφίας με τίτλο ‘’Χίος’’ στις 20:30 στο Περιβόλι στο Κάμπο.

 

Τετάρτη 5/8 Συναυλία Δημήτρης Λιούντρης-21:30 Καστρομηνάς

Ο αγαπημένος μας καλλιτέχνης Δημήτρης Λιούντρης μας περιμένει στο πολυχώρο Καστρομηνά την Τετάρτη 5 Αυγούστου στις 21:30. Με την συναυλία του “Λαϊκοί Δρόμοι”, ο γνωστός ερμηνευτής θα κάνει ένα αφιέρωμα στο λαϊκό ρεπερτόριο και ιδιαίτερα θα ερμηνεύσει τις επιτυχίες των Χρήστο Νικολόπουλο, Άκη Πάνο και Άκη Κουγιουμτζή.

 

Παρασκευή 7/8 Παρουσίαση Στέφανου Ξενάκη-20:00 Λιμάνι

Στο πλαίσιο της Έκθεσης Βιβλίου με μεγάλη χαρά θα βρίσκεται κοντά μας ο Στέφανος Ξενάκης, γνωστός συγγραφέας χιακής καταγωγής των bestseller ‘’Το Δώρο’’. Θα μας δώσει συμβουλές αυτογνωσίας και αυτοβελτίωσης που θα μας  βοηθήσουν να δούμε τη ζωή με άλλο μάτι! Θα βρίσκεται τη Παρασκευή 7 Αυγούστου στο Λιμάνι.

 

Παρασκευή 7/8-9/8 Έκθεση Εργαστηρίου Βιβλιοδεσίας

Στις 7, 8 και 9 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί Έκθεση Βιβλιοδεσίας και Βιβλιογλυπτών από το Εργαστήρι Βιβλιοδεσίας του Ομηρείου του κ. Στείρου και των μαθητών του στην αίθουσα του Μορφωτικού και Αθλητικού Συλλόγου Άγιος Γεώργιος στο χώρο του Κάστρου από τις 19:00- 22:00.

 

Σάββατο 8 Αυγούστου “ Ο ευτυχισμένος Πρίγκηπας”, Καστρομηνά

Το Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο σας προσκαλεί στη θεατρική παιδική παράσταση ‘’Ο ευτυχισμένος πρίγκιπας” στο Θέατρο Καστρομηνά. Η ώρα της παράστασης θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

 

Σάββατο 8/8 Συναυλία  Κωνσταντίνος Αργυρός

Συναυλία από τον διάσημο τραγουδιστή Κωνσταντίνο Αργυρό με φιλανθρωπικό σκοπό, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Στάδιο, τηρώντας πάντοτε τα μέτρα ασφαλείας και τις αποστάσεις με συγκεκριμένη χωρητικότητα. Ο Αργυρός με την παρουσία του στο νησί μας θα κάνει μία εξαίρεση φέτος καθώς γενικότερα δεν συνηθίζει να κάνει καλοκαιρινές περιοδείες. Τα έσοδα από τη συναυλία θα διατεθούν για την δημιουργία παιδικής χαράς ΑΜΕΑ στη Χίο. Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη διεξαγωγή της συναυλίας θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.

 

Τρίτη 11/8 Ομιλία Κώστα Στοφόρου-20:00 Λιμάνι

Ο Κώστας Στοφόρος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Λατρεύει τη Χίο και για το λόγο αυτό η παρουσία του τιμά το νησί μας. Θα μας μιλήσει για έναν ξεχωριστό και μοναδικό φίλο του ανθρώπου, το καλό βιβλίο στις 11 Αυγούστου 20:00 στο Λιμάνι.

 

Τετάρτη 12/8 -3ο Φεστιβάλ Γεύσεων Λαγκάδας-19:30 Λαγκάδα

Ένα Φεστιβάλ θεσμός που θα πραγματοποιηθεί για τρίτη χρονιά στη Λαγκάδα με θέμα τις τοπικές γεύσεις της Χίου και σημαντικούς ομιλητές όπως η κα. Στέλλα Γιανακάκη από την ΕΜΧ, η κα. Στέλλα Τσιροπινά από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, η Ιζαμπέλα Πεπόνη, διατροφολόγος καθώς και ομιλητές από το Σκυλίτσειο Νοσοκομείο.

 

Εκδήλωση για την αξία της φιλαναγνωσίας με την κ. Μαρία Δουρίδα Μηταράκη:

Η συγγραφέας παιδικών βιβλίων κ. Μαρία Δουρίδα-Μηταράκη θα βρίσκεται μαζί μας σε μία συζήτηση για την ανεκτίμητη αξία του παιδικού βιβλίου. Παράλληλα, θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε το νέο βιβλίο της κ. Μηταράκη και να εμπλακούμε σε ένα ξεχωριστό και όμορφο δρώμενο για μικρούς και μεγάλους με επίκεντρο το βασικό θέμα της ωρίμανσης και της ενηλικίωσης στην πορεία της ζωής.

 

Παρασκευή 17/8 Συναυλία του Μάνου Βασιλάκη στο Πετροκάραβο Βροντάδου-20:00

Ο ανερχόμενος Χιώτης καλλιτέχνης Μάνος Βασιλάκης σε ακόμη μία εμφάνιση του στο Πετροκάραβο Βροντάδου θα ερμηνεύσει το έντεχνο και νεανικό ρεπερτόριο του στις 20:00 στις 17 Αυγούστου!

 

Τετάρτη 19/8 Συναυλία με τον Παντελή Λύκο, Αφανής Ναύτης-21:30

Μία μεγάλη μουσική βραδιά “Σε ήχο έντεχνο” με βασικό πρωταγωνιστή τον αγαπημένο μας ερμηνευτή Παντελή Λύκο μας περιμένει στις 19 Αυγούστου στις 21:30 στον Αφανή Ναύτη. Ο Παντελής Λύκος θα κάνει την εμφάνιση του πλαισιωμένος από έξι μουσικούς σε μία συναυλία στα μονοπάτια της σύγχρονης ελληνικής έντεχνης και έθνικ μουσικής σκηνής… οι παραδοσιακοί ήχοι μπλέκονται με σύγχρονες ενορχηστρώσεις και η εναλλαγή ρυθμών και ήχων έχουν ως σκοπό τη συμμετοχή των θεατών σε ένα ταξίδι μουσικής από το πρώτο λεπτό μέχρι και την αποφώνηση της συναυλίας. Καλή ακρόαση!

 

Κυριακή 23 & Δευτέρα 24/8 ‘’Αχ αυτά τα φαντάσματα-21:00

Η θεατρική ομάδα Χίου θα ανοίξει την αυλαία για δύο παραστάσεις στις 23 και 24 Αυγούστου στις 21:00 στο Θέατρο Καστρομηνά. Ο Τίτλος της παράστασης είναι «Αχ αυτά τα φαντάσματα» του Εντουάρντο ντε Φιλίππο. Η είσοδος είναι δωρεάν.

 

Παρασκευή 28/8 ‘’Χορεύοντας εν πλώ’’  Λιμάνι 21:00

Η ολοκλήρωση των φετινών εκδηλώσεων “Καλοκαίρι με Ασφάλεια στη Χίο” θα πραγματοποιηθεί με μία μουσικοχορευτική εκδήλωση με ακροβατικά εν πλω! Η εκδήλωση “Χορεύοντας εν πλω” θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο, τον Ναυτικό Όμιλο Χίου, το Σύλλογο Αλιέων και τις Σχολές Χορού του νησιού. Την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο Μανώλης Βερβεράκης.

Δημοσιεύθηκε στις 15 July 2020 | 6:01 pm


ΣΤΗ ΦΑΚΑ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΓΙΑ ΔΙΑΡΡΗΞΗ ΣΕ ΕΞΩΚΛΗΣΙ

12

Εξιχνιάστηκε, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χίου, περίπτωση διάρρηξης – κλοπής, που διαπράχθηκε προ πενθημέρου περίπου σε εξωκλήσι στη Χίο.

Για την υπόθεση αυτή ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο (2) αλλοδαποί, ηλικίας 27 και 30 ετών, ενώ διακριβώθηκε η εμπλοκή τους και σε δύο υποθέσεις διάρρηξης - κλοπής -τετελεσμένης και σε απόπειρα- σε οχήματα στη Χίο.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ο 27χρονος και ο 30χρονος, δρώντας από κοινού, μπήκαν στο προαναφερόμενο εξωκλήσι, παραβιάζοντας την είσοδό του με αιχμηρό αντικείμενο και αφαίρεσαν, Ιερά Λειτουργικά Σκεύη, εκκλησιαστικά βιβλία, καθώς επίσης φιάλες με λάδι και νερό, ενώ από παρακείμενο βοηθητικό χώρο αφαίρεσαν πλαστικές καρέκλες.

Κατά την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, προέκυψε επίσης ότι οι δράστες, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, διέρρηξαν από κοινού σταθμευμένο Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο και αφαίρεσαν από το εσωτερικό του μικρό χρηματικό ποσό και διάφορα αντικείμενα, ενώ προσπάθησαν να διαρρήξουν ένα ακόμη σταθμευμένο όχημα, χωρίς ωστόσο να το κατορθώσουν.

Οι δράστες προκάλεσαν παράλληλα φθορές στο εξωκλήσι και στα παραπάνω οχήματα.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους περιλαμβάνει τα αδικήματα της κλοπής, της απόπειρας κλοπής και της πρόκλησης φθορών, ενώ στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, διαρρηκτικά εργαλεία, καθώς και μέρος των κλοπιμαίων.

 

Δημοσιεύθηκε στις 15 July 2020 | 5:55 pm


ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΗΜΕΔΑΠΗ ΣΤΗ ΧΙΟ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΟΔΙΚΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

12

Συνελήφθη, σήμερα στη Χίο, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Χίου, ημεδαπή, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο τροχονομικού ελέγχου διαπιστώθηκε ότι, η συλληφθείσα οδηγούσε δίκυκλη μοτοσικλέτα, στερούμενη άδειας ικανότητας οδήγησης για το συγκεκριμένο όχημα.

12

13

 

Δημοσιεύθηκε στις 15 July 2020 | 5:46 pm


O KATAΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΔΗΚΕΧ

12ΙΟΥΛΙΟΣ 2020

15 : «O ΠΑΠΟΥΤΣΩΜΕΝΟΣ ΓΑΤΟΣ» , Γ. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

16: ΣΚΙΕΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΓΑΜΟ (ΑΜΑΛΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΙΚΕ)

18/19 : ΠΑΙΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

21: « Ο ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΛΕΜΟΝΗΣ ΚΑΙ Η ΟΜΟΡΦΗ ΚΡΕΜΜΥΔΩ» , ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ, Β. ΔΑΛΛΕΣ

23:Ο ΚΗΠΟΣ, ΑΜΑΛΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΙΚΕ

27: «ΟΡΝΙΘΕΣ, Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΥΛΙΩΝ», ΜΑΓΙΚΕΣ ΣΒΟΥΡΕΣ

30: ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ , ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Γ.

 

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2020

1: «Ο ΤΖΑΚ & Η ΦΑΣΟΛΙΑ», ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΤΑΓΑΡΗΣ

2: «Η ΜΙΚΡΗ ΓΟΡΓΟΝΑ» , ΤΕΧΝΟΡΑΣΗ

3: «Ο ΤΖΙΤΖΙΚΑΣ & Ο ΜΕΡΜΗΓΚΑΣ», ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Γ(ΚΑΙ 15/07)

5:ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΛΙΟΥΝΤΡΗΣ (ΔΗΜΟΣ ΧΙΟΥ)

6: «ΤΟ ΠΑΓΚΑΚΙ» , ΑΜΑΛΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΙΚΕ

7: ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ, ΣΚΙΕΣ & ΓΕΛΙΑ

12:GALAXY (ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ)

14: ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΠΥΞ ΛΑΞ(ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΝΟΧ)

18: Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ», ΘΕΑΤΡΟ ΒΟΡΡΑ, ΔΑΛΛΕΣ (και 21/07)

19: Γ. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ(ΠΑΙΔΙΚΟ)

20: «ΔΕΝ ΑΚΟΥΩ, ΔΕ ΜΙΛΑΩ, ΔΕ ΒΛΕΠΩ», ΒΛ. ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ  

21: ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ , ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΑΝ.

22: ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΙΟΥ

23: ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΙΟΥ

24 : ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΙΟΥ

Δημοσιεύθηκε στις 15 July 2020 | 5:42 pm


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Α. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

12

Ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.), Βουλευτής Χίου Δρ. Ανδρέας Μιχαηλίδης και ο Επικεφαλής της Ελληνικής Κοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας στη Δ.Σ.Ο., Βουλευτής Λαρίσης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, συνοδευόμενοι από τον Σύμβουλο της Δ.Σ.Ο. Δρα Κώστα Μυγδάλη, επισκέφθηκαν σήμερα, Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020 την Α.Ε. την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο.

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η Κα Πρόεδρος ενημερώθηκε για τους σκοπούς και τη δραστηριότητα της Δ.Σ.Ο. και έγινε εκτενής συζήτηση επί θεμάτων πολιτικού – θρησκευτικού ενδιαφέροντος και σε σχέση με το επίκαιρο ζήτημα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

 

Επίσης, ενημερώθηκε για τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει η Δ.Σ.Ο. στο προσεχές διάστημα.

 

12

13

Δημοσιεύθηκε στις 15 July 2020 | 5:39 pm


ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΠ

12

Με την παρ. 2 του άρθρου 375 του Ν. 4700/20, ΦΕΚ-127 Α/29-6-20, παρατείνεται έως 31/08/2020 η λήξη για την υποβολή δήλωσης για τον καθορισμό της επιφάνειας ή και της χρήσης ακινήτου περί του υπολογισμού φόρων, τελών και εισφορών προς τους Ο.Τ.Α. Α' βαθμού, όπως αυτή είχε οριστεί με την παρ. 2 του άρθρου 51 του ν. 4647/2019 (Α’ 204).

 

Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας μπορείτε να υποβάλετε ηλεκτρονικά τη δήλωσή σας για τον καθορισμό της επιφάνειας ή και της χρήσης του ακινήτου (ν.4647/2019 άρθρο 51) στη διεύθυνση https://tetragonika.govapp.gr κάνοντας είσοδο με τους κωδικούς του taxis σας.

Περισσότερα στοιχεία, θα βρείτε:

Official Teaser:

https://www.youtube.com/watch?v=zeQ6EXv1hwk

Mini Παρουσίαση:

https://www.youtube.com/watch?v=ZQ7038SyxGs

Οδηγίες Χρήσης:

https://tetragonika.govapp.gr/OdigiesXrisis

Δημοσιεύθηκε στις 15 July 2020 | 5:32 pm


ΣΥΝΘΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ! ΗΡΘΕ ΤΟ ΕΣΤΙΑ ΙΙ

12

Χρηματοδότηση ύψους 91.500.000 ευρώ για το 2020 ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προς το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου για την συνέχιση και αύξηση των θέσεων του στεγαστικού προγράμματος ESTIA II. Στόχος του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου είναι η αύξηση των προσωρινών θέσεων στέγασης από 25.500 στις 40.000 μέχρι το 2021.

 

Παράλληλα, το “Πρόγραμμα ESTIA II-Παροχές σε Χρήμα” ανέρχεται σε 125.000.000 ευρώ, με το Υπουργείο  να θέτει ως στόχο την περιστολή του ποσού εντός του 2021, αφενός με την ουσιαστική μείωση των ροών και αφετέρου με την επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου, ώστε αυτοί που είναι δικαιούχοι των προγραμμάτων αιτούντων άσυλο,  να απολαμβάνουν τα προνόμια για ένα σύντομο χρονικό διάστημα  και όχι για πολλά χρόνια, όπως συνέβαινε στο παρελθόν.

 

Σήμερα, υπεγράφη η τριμερής συμφωνία για την υλοποίηση του προγράμματος ESTIA II μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ - που μέχρι πρότινος το συντόνιζε-, και του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, το οποίο αναλαμβάνει πλέον την διαχείριση του. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που θα ενδυναμώσει το εθνικό σύστημα υποδοχής και θα συμβάλλει στην καλύτερη οργάνωσή του.  Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης, και ο επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, κ. Philippe Leclerc, υπέγραψαν  την συμφωνία επιδότησης, στην οποία εξειδικεύονται οι μεταβατικές διαδικασίες για την ανάληψη της ευθύνης του προγράμματος από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου. Επισημαίνεται ότι η συμφωνία είχε ήδη υπογραφεί ηλεκτρονικά από εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

 

Το πρόγραμμα ESTIA ΙΙ χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ταμεία DG HOME AMIF/EMAS) και μπορούν να συμμετάσχουν σε αυτό νομικά πρόσωπα Δήμων, Διεθνείς Οργανισμοί, Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου και μη κερδοσκοπικές οργανώσεις που εξειδικεύονται στην παροχή κοινωνικών υπηρεσιών. Η συμφωνία που υπογράφτηκε σήμερα είναι προϊόν πολύμηνης διαπραγμάτευσης και στενής συνεργασίας μεταξύ των συμβαλλόμενων, λόγω της πολυπλοκότητας του προγράμματος, αλλά και της κοινής δέσμευσης για την επιτυχία της μετάβασης χωρίς την απώλεια θέσεων φιλοξενίας.

 

Μετά την υπογραφή της συμφωνίας, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης,  προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

“Εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση η χρηματοδότηση του προγράμματος προσωρινής φιλοξενίας αιτούντων άσυλο  ESTIA II και σήμερα υπογράψαμε μαζί με τον Εκπρόσωπο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή την συμφωνία για το πρόγραμμα ESTIA. Παρέχει 25.500 θέσεις φιλοξενίας και στόχος μας είναι να τις  αυξήσουμε το 2021 σε 40.000 θέσεις, ώστε πρώτον  να μειώσουμε το πληθυσμό που βρίσκεται στα ελληνικά νησιά, καθώς η αποσυμφόρηση των νησιών είναι για εμάς μία ουσιαστική προτεραιότητα. Δεύτερον, να μειώσουμε τον αριθμό των δομών που υπάρχουν στην ηπειρωτική Ελλάδα, περιορίζοντας τις επιπτώσεις  της  μεταναστευτικής κρίσης στις τοπικές κοινωνίες. Θέλω να ευχαριστήσω την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ύπατη  Αρμοστεία του ΟΗΕ που έχει διαχειριστεί από την αρχή του προγράμματος το Πρόγραμμα ESTIA και πλέον παραδίδει την διαχείριση του στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, για την πολύ καλή συνεργασία που έχουμε. Επίσης, πολύ σημαντικός μας στόχος είναι, όσων οι αιτήσεις διεθνούς προστασίας γίνουν δεκτές, να μπορέσουμε να τους ενσωματώσουμε με ασφάλεια στην ελληνική κοινωνία απο-ιδρυματοποιώντας τους από το Πρόγραμμα ESTIA και παρέχοντας τις απαραίτητες δεξιότητες, ώστε να μπορούν να μπουν στην αγορά εργασίας”.

 

Ο επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, κ. Philippe Leclerc, δήλωσε τα εξής:

“Αυτή είναι μία πολύ σημαντική στιγμή για την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και την Ελλάδα. Είναι συγκινητικό για εμένα να υπογράφω την συγκεκριμένη συμφωνία γιατί οφείλω να σας πω ότι από το 2016 μας ζητήθηκε από την κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να δημιουργήσουμε 25.000 θέσεις φιλοξενίας σε περίοδο κρίσης, οικονομικής κρίσης και ανθρωπιστικής κρίσης. Και το καταφέραμε αυτό μαζί με τους συνεργάτες μας από τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και τους Δήμους, ώστε να παρέχουμε σε περισσότερους από 17.000 αιτούντες ασύλου και πρόσφυγες την δυνατότητα να επωφεληθούν από τα παρεχόμενα διαμερίσματα σε όλη την Ελλάδα, από την Κρήτη στην Ήπειρο, στην Αττική, την Μακεδονία, και στα νησιά. Οι περισσότεροι από εσάς δεν τους έχετε δει γιατί είναι τόσο καλά ενσωματωμένοι από τις υπηρεσίες που παρέχουμε σε αυτούς, τα παιδιά πηγαίνουν στο σχολείο και έτσι βοηθάμε την Ελλάδα να διασφαλίσει σήμερα ότι υπάρχουν αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης. Είμαστε πολύ υπερήφανοι σήμερα που η Ελληνική Κυβέρνηση εκπληρώνει την δέσμευσή της να αναλάβει τον έλεγχο των 25.000 θέσεων σε όλη την χώρα. Ελπίζουμε και θα βοηθήσουμε  να αυξήσει τις θέσεις αυτές”.

Δημοσιεύθηκε στις 15 July 2020 | 5:04 pm


ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ Ο ΥΔΡΟΒΙΟΤΟΠΟΣ ΣΤΑ ΜΑΓΕΜΕΝΑ. ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ ΠΡΟ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΤΟΥΣ

12

Ο Γ. Μακριδάκης έδωσε στη δημοσιότητα μια καταγγελία για τον υδροβιότοπο στα Μαγεμένα Βολισσού. Εκεί όπου η αδιαφορία του ανθρώπου καταστρέφει το περιβάλλον και οι αρμόδιοι δεν έχουν λάβει μέτρα για να προστατέψουν την περιοχή από την ανθρώπινη ανεύθυνη δραστηριότητα.

 

Αναλυτικά τα όσα έγραψε ο Γ. Μακριδάκης:

«Νομίζω ότι για να βελτιωνόμαστε ως πολίτες κ να δείχνουμε την αγάπη μας για το νησί μας, πρέπει να κάνουμε και την αυτοκριτική μας αλλά κ να επικοινωνούμε κάποια στραβά που μπορούν πολύ εύκολα κ ανέξοδα να αλλάξουν, ώστε να μην ντρεπόμαστε για κάποιες συμπεριφορές κ για κάποιες γωνιές του νησιού, όπως τις έχουμε καταντήσει.
Αυτός είναι ο υδροβιοτοπος στα Μαγεμένα Βολισσού, ο οποίος προστατεύεται από Προεδρικό Διάταγμα κ φιλοξενεί πολλά είδη ζωής αλλά κάποιοι συμπολίτες μας επιμένουν να περνούν από πάνω του με οχήματα 4Χ4 κ να τον καταστρέφουν, να χαλούν την εικόνα της παραλίας κ να ενοχλούν την πανίδα.
Ελπίζω να δημοσιευτεί η ανάρτηση μου αυτή στην ομάδα, για να ενημερωθούν όλοι, διοτι οσοι το κάνουν, πράττουν μάλλον από άγνοια για την σημαντικότητα του τόπου αυτού, κ έτσι όλοι μαζί να προστατεύουμε το νησί μας κ να βάλουμε τέλος σε τέτοιες συμπεριφορές.»

 

Δημοσιεύθηκε στις 15 July 2020 | 2:23 pm


NEA ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

12

Μια νέα καθιστική διαμαρτυρία λαθρομεταναστών πραγματοποιήθηκε πριν από λίγη ώρα στην Πλατεία. Οι λαθρομετανάστες που συγκεντρώθηκαν σήμερα ήταν περισσότεροι από χθες και καλό είναι αρμόδιοι να λάβουν τα μέτρα τους πριν κατέβει όλη η ΒΙΑΛ στην Πλατεία και η κατάσταση ξεφύγει.

 

Δημοσιεύθηκε στις 15 July 2020 | 2:13 pm


ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΤΟ ΥΔΡΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΑΓΙΑΣΜΑΤΩΝ

12

Το υδροθεραπευτήριο Αγιασμάτων της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Χίου ξεκινάει τη λειτουργία του το Σάββατο 18 Ιουλίου σε έναν άνετο χώρο που προσφέρει στους λουόμενους χαλάρωση, ανάπαυση σε ένα ευχάριστο περιβάλλον και κυρίως ιαματική υδροθεραπεία που παρέχει ανακούφιση σε μυοσκελετικές , παθολογικές , δερματικές κ.α παθήσεις.

 

Το προσωπικό θα παρέχει τις υπηρεσίες του στους επισκέπτες του υδροθεραπευτηρίου καθημερινά από τις 9:00 το πρωί έως τις 19:00 το απόγευμα.

 

Μάλιστα φέτος τα Ιαματικά Λουτρά Αγιασμάτων διαθέτουν το ειδικό σήμα λειτουργίας που έχει χορηγηθεί από τον ΕΟΤ .

12

13

Δημοσιεύθηκε στις 15 July 2020 | 1:51 pm


ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΣΤΙΣ ΟΙΝΟΥΣΣΕΣ

12

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά ο Δήμος Οινουσσών την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών οργανώνοντας την δωρεάν εγκατάσταση σύγχρονης Υποδομής Γεωχωρικών Πληροφοριών, που θα βελτιώσει την άσκηση της Διοίκησης και θ’ αναβαθμίσει την ποιότητα της καθημερινότητας των κατοίκων κι επισκεπτών.

 

Η δημιουργία κι εγκατάσταση του Συστήματος Γεωχωρικών Πληροφοριών αποτελεί χορηγία της Εταιρείας GET Geospatial Enabling Technologies. Η Εταιρεία GET έχει ήδη αναπτύξει ηλεκτρονικές πλατφόρμες γεωπληροφοριών σε φορείς Αυτοδιοίκησης της πρωτεύουσας και τώρα στο πλαίσιο δράσης της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης «υιοθετεί» μικρούς νησιωτικούς δήμους αρχής γενομένης από τις Οινούσσες.

 

Η ψηφιακή υποδομή, που δημιουργείται με σχεδιασμό της Δημοτικής Συμβούλου κας Μαρίας Κωνσταντινίδη, αγρονόμου-τοπογράφου ΔΠΜΣ Γεωπληροφορικής, θα υποστηρίξει το Δήμο και τους λοιπούς τοπικούς δημόσιους φορείς, τους πολίτες, αλλά και τους επαγγελματίες καθώς θα παρέχει «έξυπνες» πληροφορίες κοινές για όλους τους κατοίκους, επισκέπτες, εργαζομένους και τουρίστες.

 

Ο Δήμαρχος Οινουσσών Γεώργιος Στ. Δανιήλ ευχαριστεί θερμά τη χορηγό Εταιρεία GET making location matter για την εύστοχη επιλογή της να στηρίξει κι αναδείξει τις ανάγκες, τις δυνατότητες και τις προοπτικές ενός ακριτικού Δήμου και θα συμβάλλει με όλες τις δυνάμεις να τεθεί σ’ εφαρμογή το συντομότερο η χρήση του Λογισμικού Κώδικα, που θα μας φέρει πιο κοντά στο στόχο της «Ψηφιακής Αιγνούσας».

Δημοσιεύθηκε στις 15 July 2020 | 1:45 pm


Ο Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ "ΚΡΑΖΕΙ" ΤΟΝ ΝΟΤΗ ΜΗΤΑΡΑΚΗ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ

12

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο διαδίκτυο (από την ερευνήτρια-αρθρογράφο κα Τασσώ Γαίλα) ο πρώην Αντιδήμαρχος Χίου (και Α΄επιλαχών του συνδυασμού Κ. Μουτζούρη, που συγκέντρωσε περί τους 1.500 σταυρούς προτίμησης) Γ. Παπαδόπουλος  ΄΄κράζει΄΄ τον χιώτη Υπουργό Νότη Μηταράκη, ως αφερέγγυο, για όσα υπόσχεται και δεν κάνει. Μάλιστα, φέρνει ως παράδειγμα προσωπικό του ζήτημα. Προφανώς ο Ν. Μηταράκης είχε υποσχεθεί στήριξη στο ζήτημα αξιοποίησης του Γ. Παπαδόπουλου στην Περιφέρεια (μάλιστα θυμόμαστε τον Περιφερειάρχη Κ. Μουτζούρη να ευχαριστεί δημόσια τον Ν. Μηταράκη για το ζήτημα αυτό σε συνέντευξή του τον προηγούμενο Ιανουάριο στη Χίο), η οποία -ως φάνηκε- δεν ήταν ικανή.Παραθέτουμε κατωτέρω το επίμαχο σημείο της συνέντευξης:

 
Ερώτηση:
<<Σήμερα κ. Παπαδόπουλε,  φέρετε την ιδιότητα του Συμβούλου του Περιφερειάρχη. Σε ποιόν τομέα;>>
Απάντηση:
<<Όχι, δεν ισχύει αυτό. Ο Περιφερειάρχης εξ αρχής, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, θέλησε να με πάρει κοντά του ως Ειδικό Σύμβουλο σε θέματα Πρόνοιας αλλά το Υπουργείο που ανήκω (Δικαιοσύνης) δεν επέτρεψε την απόσπαση. Μας κορόιδεψε και ο Χιώτης Υπουργός κ. Μηταράκης (προφανώς, για τους δικούς του λόγους !).  Έτσι, μέχρι σήμερα μένω ανενεργός και μακριά από τα της Περιφέρειας, όχι με δική μου επιλογή ή υπαιτιότητα.>>

Δημοσιεύθηκε στις 15 July 2020 | 1:07 pm


Χίος - Ειδήσεις και Νέα

Τροχαίο στα Καρδάμυλα - alithia.gr

Τροχαίο στα Καρδάμυλα  alithia.gr

Δημοσιεύθηκε στις 16 July 2020 | 6:01 pm


Μαθαίνω για τα δάση - alithia.gr

Μαθαίνω για τα δάση  alithia.gr

Δημοσιεύθηκε στις 15 July 2020 | 6:29 pm


«Μυροβόλος Χίος» - alithia.gr

«Μυροβόλος Χίος»  alithia.gr

Δημοσιεύθηκε στις 9 July 2020 | 7:00 pm


Λεονταρισμοί… - alithia.gr

Λεονταρισμοί…  alithia.gr

Δημοσιεύθηκε στις 20 June 2020 | 10:00 am


Καρφάς: Τι φταίει; - alithia.gr

Καρφάς: Τι φταίει;  alithia.gr

Δημοσιεύθηκε στις 19 June 2020 | 10:00 am


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Χίος

Φιλικοί ιστότοποι: