Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Χίου   »   Χίος    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

ΙΕΡΕΙΣ ΕΚΛΕΨΑΝ ΛΕΙΨΑΝΟ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΝΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΗΝΑ

imageΈνα κρανίο που εικάζεται ότι ανήκει σε παιδί μάρτυρα κατά τη Σφαγή της Χίου από τους Οθωμανούς το 1822 έκλεψαν ιερείς μεταφέροντας το στην Άνδρο.

Όπως έγινε γνωστό δυο ιερείς, επισκέφθηκαν το Μοναστήρι του Αγίου Μηνά προκειμένου να προσκυνήσουν. Μεταξύ των άλλων στο Μοναστήρι, επισκέφθηκαν και τον ιδιαίτερο χώρο όπου φυλάσσονται λείψανα μεγάλου αριθμού Χιωτών που μαρτύρησαν κατά τη μεγάλη σφαγή της Χίου από τους Οθωμανούς κατά τη μεγάλη σφαγή του 1822.

Στη συνέχεια, όπως διαπιστώθηκε από την ηγουμένη είχε αφαιρεθεί ένα από τα κρανία που εικάζεται ότι ανήκει σε παιδί μάρτυρα και το οποίο εκτίθετο εκτός της προθήκης.

Η Αστυνομία που κινητοποιήθηκε αμέσως εντόπισε τους δυο ιερείς αλλά και το κλεμμένο λείψανο στην Άνδρο.

Για την όλη υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία από την Αστυνομική Διεύθυνση Χίου.

 

 

 

 

 

Πηγή:in.gr

Δημοσιεύθηκε στις 23 September 2018 | 7:07 pm


ΚΛΟΠΗ ΟΣΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΣΦΑΓΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΗΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

imageΣήμερα, η χιακή κοινωνία πληροφορήθηκε από ΜΜΕ την κλοπή ενός από τα κρανία των σφαγιασθέντων από τους Οθωμανούς στη Μονή των Αγίου Μηνά, Βίκτωρος και Βικεντίου της Χίου το 1822. Το κρανίο εικάζεται ότι ανήκε σε μωρό και, μάλιστα, εκτιθόταν εκτός των προθηκών του Οστεοφυλακίου των θυμάτων της σφαγής στη Μονή, το οποίο καθαγίασε σε παρεκκλήσιο επ’ ονόματι των αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων την Τρίτη 15 Απριλίου 1947 ο τότε Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών Παντελεήμων Φωστίνης (1946-1962).

Αν, όμως, ανατρέξουμε στην πλούσια ιστορία της Μονής θα διαπιστώσουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά, που συμβαίνει παρόμοιο γεγονός, κλοπής, δηλαδή, οστών των θυμάτων της σφαγής στη Μονή το Πάσχα του 1822. Πιο συγκεκριμένα, όπως μας πληροφορεί ο Χριστόφορος Καστάνης που διασώθηκε κατά τη σφαγή της Χίου, αλλά στη συνέχεια πουλήθηκε από τους Τούρκους ως σκλάβος στα σκλαβοπάζαρα της Ανατολίας, μερικά από τα κρανία των σφαγιασθέντων στη Μονή του αγίου Μηνά έχοντας πάνω τους τα σημάδια από τα μοχθηρά κτυπήματα των Τούρκων μεταφέρθηκαν από ταξιδιώτες ακόμη και στην Αμερική γιὰ νὰ δείξουν στοὺς καθαροὺς χαρακτῆρας τὴν προδοσία τῶν Τούρκων καὶ τοὺς Εὐρωπαίους συνενόχους τους. Ένα από αυτά τα κρανία, κατά τον Καστάνη, βρισκόταν στην κατοχή κάποιου Dr. Warren στη Βοστώνη των Η. Π. Α. (Καστάνη Χριστοφόρου, «Ιστορία των Σφαγών της Χίου (1822). Η πώληση του συγγραφέως. Φόβοι υποδουλώσεως», (Μετάφραση Μαρία Γ. Γιατράκου), Χιακά Χρονικά, τ. ΙΑ΄, Αθήναι 1979, σσ. 58, 58 υποσ. 1, 63-64). Όπως μας ενημερώνει ο Στυλιανός Βίος, πολλά από τα κρανία τα παρέλαβαν οι Χιώτες του εξωτερικού, οι οποίοι αφού τα επιχρύσωσαν τα τοποθέτησαν στα εικονοστάσιά τους ως ιερά λείψανα (Στυλιανού Βίου, «Επί τη Εκατονταετηρίδι, Η θυσία του Αγίου Μηνά», Η Πρόοδος, Χίος, αρ. φ. 719 (Πέμπτη 15 Μαΐου 1930), σ. 1).

Ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος το 1914 υποστήριξε ότι ήταν επείγουσα ανάγκη να προφυλαχθούν μέσα στο χώρο της Μονής, ακόμη καλύτερα σε σχέση με πρωτύτερα, τα οστά των θυμάτων της σφαγής του 1822 στην Μονή, ώστε να σταματήσουν οι κλοπές τους, λόγω της ιστορικής αξίας τους, από τους ξένους. Εξέφρασε, μάλιστα τότε, την άποψη, ότι τα οστά ἐκτεθειμένα ὄντα καὶ ἐγκαταλελειμμένα εἰς τὴν διάθεσιν τοῦ τυχόντος ἐπισκέπτου, ἀναμφιβόλως μετ’ οὐ πολὺ θὰ ἐκλείψωσι. Διὰ τῆς κατασκευῆς προθηκῶν, πεφραγμένων διὰ πλεκτῶν συρμάτων, θὰ διασωθῶσι τοὐλάχιστον αἱ ὀλίγαι ἐναπομείνασαι κάραι, πρὸς ἀνάμνησιν τῆς τρομερᾶς σφαγῆς. Ὀλίγη καλὴ θέλησις ἀρκεῖ, ἵνα τὸ τοιοῦτον κατορθωθῇ διὰ κοινοῦ ἐράνου, ἀφοῦ μέχρι τοῦδε οὐδὲν ἔπραξαν οἱ ἁρμόδιοι. Σημείωσε, ακόμη, ότι στο Εθνικό Μουσείο σώζονταν τότε δύο κάρες, που είχαν μεταφερθεί από την Μονή του αγίου Μηνά, και πάνω στις οποίες φαίνονταν τα ρήγματα τῆς σπάθης τῶν ἀγρίων σφαγέων. Προσέθεσε το ότι και μερικές άλλες τέτοιες κάρες, που κείτονταν καταγής στο κοιμητήριο της Μονής μέχρι και κάποια έτη πριν το 1914, είχαν εξαφανιστεί (Αντωνόπουλου Κωνσταντίνου Κ. , Τοπογραφία της νήσου Χίου, εν Χίω 1914, σ. 95, υποσ. 1).

Αλλά και ο Στυλιανό Βίος σε άρθρο του το 1930 εξεδήλωσε τη θλίψη του για το ότι, παρόλο που το 1879 είχε κατασκευαστεί με χρηματική δωρεά του Επαμεινώνδα Καράβα το μαυσωλείο, στο οποίο είχε συμπεριληφθεί μεγάλο μέρος από τα ιερά λείψανα των νεκρών στη Μονή του αγίου Μηνά το 1822, και πάλι μερικοί ιερόσυλοι δεν τα άφηναν ήσυχα, μεταφέροντας τα κρανία ιδίως, μακριά από τη Χίο [Βίου Στυλιανού, «Επί τη εκατονταετηρίδι, Η θυσία του Αγίου Μηνά», Η Πρόοδος, Χίος, αρ. φ. 719 (Πέμπτη 15 Μαΐου 1930), σ. 1].

Οι παραπάνω πράξεις των ιεροσύλων έρχονται σε αντίθεση με τη στα- ση που οφείλουν να κρατάνε οι Χιώτες απέναντι στα υπολείμματα της σφαγής του 1822 στη Μονή. Αυτή επιβάλλεται να είναι σύμφωνη με τα εξής λόγια, τα οποία είχε γράψει λίγα χρόνια μετά τη σφαγή ένας διαπρεπής δημοσιογράφος: Φυλάττετε ὦ Χῖοι, ὡς κόρην ὀφθαλμοῦ τὰ κατακερματισθέντα ταῦτα ὀστα τῶν Πατέρων καὶ Ἀδελφῶν σας. Διατηρήσατε ὡς κειμήλια ἱερὰ τὰς κηλιδωθείσας πλάκας ὑπὸ τῶν αἱμάτων αὐτῶν. Καὶ ὅταν ἐπισκέπτωνται τὴν ὡραίαν πατρίδα σας οἱ προστάται τοῦ Τουρκισμοῦ νὰ εἶσθε καταραμένοι ἐὰν δὲν ἀφίνετε τὰς ἀσχολίας σας διὰ νὰ τοὺς τὰ ἐπιδεικνύετε. Ἐξακολουθεῖτε πράττοντες τοῡτο συστηματικῶς… [Πλουμή Γεωργίου Κ. , «Μια επέτειος. Η σφαγή του Αγίου Μηνά», Η Πρόοδος, Χίος, αρ. φ. 6427 (Τρίτη 8 Απριλίου 1952), σ. 1].

Τέλος, πρέπει να αναφέρουμε ότι την αξία των λίγων εναπομεινάντων κρανίων των θυμάτων της σφαγής του 1822 στη Μονή του Αγίου Μηνά την έκανε ακόμη μεγαλύτερη το παρακάτω γεγονός, που ο ίδιος ο Βαχήτ πασάς, Τούρκος διοικητής του νησιού το 1822 αναφέρει στα Ἀπομνημονεύματά του: Όλους που βρέθηκαν μέσα στο μοναστήρι τους αποκεφάλισαν, αφού αιχμαλώτισαν τους πιο νέους και από τα δύο φύλα. Και τα σφαγμένα κεφάλια και τα αυτιά των σκοτωμένων τα έστειλαν στον τοποτηρητή (Βαχήτ πασά) ο οποίος φιλοτιμήθηκε να ανταμείψει με πλούσια δώρα τον ηρωϊσμό και την αφοσίωση των γενναίων στρατιωτών μας, που πολέμησαν για την τιμή και την θρησκεία. Τότε μόνον οι δυστυχισμένοι άπιστοι έμαθαν πράγματι ότι τίποτε δε στέκεται εμπόδιο στην ορμή του αφοσιωμένου στο Ισλάμ, όταν επιτίθεται ενάντια στους άπιστους Χριστιανούς (Τα συμβάντα στη Χίο το 1822 από το χέρι του Βαχίτ πασά, «Μεταφρασθέντα υπό Δ. Ε. Δ.[ανιήλογλου]», Επιμέλεια και απόδοση στη νεοελληνική: Νίκος Μίτσης, Χίος 2007, σσ. 78-80. Η μετάφραση από το Βαχήτ πασά, Απομνημονεύματα πολιτικά του Βαχίτ Πασά, πρέσβεως εν Παρισίοις τω 1802, Ρεΐζ Εφέντη τω 1808, και τοποτηρητού της Χίου τω 1822, Εξ ανεκδότου Τουρκικού ιδιοχειρογράφου ελευθέρως μεταφρασθέντα και σημειώσεσι συνοδευθέντα υπό Δ. Ε. Δ. , Εν Ερμουπόλει Σύρου 1861 [και ανατύπωση Αθήνα 1975], σσ. 82-83˙ Σταματιάδου Επαμεινώνδου, Σαμιακά,  ήτοι  Ιστορία   της  νήσου Σάμου από των παναρχαίων χρόνων μέχρι των καθ’ ημάς, τ. 2, Εν Σάμω 1881, σσ. 260-261˙ Βλαχογιάννη Ιωάννου, Χιακόν Αρχείον, τ. 1, εν Αθήναις 1924, σσ. 282-283. Πρβλ. και Σιμόπουλου Κυριάκου, Πώς είδαν οι ξένοι την Ελλάδα του ’21, δεύτερος τόμος: 1822 – 1823, Αθήνα 1987, σ. 95˙ Φαφαλιού – Δραγώνα Μαρία, Παλιές ιστορίες από τη Χίο, Σειρά: Αίπος αριθ. 13, Αθήνα 22004, σ. 77.).

Βιβλιογραφική πηγή: Καρατζά Κωνσταντίνου Γεωργ. , Η ιστορία της Ιεράς Μονής των Αγίων Μηνά, Βίκτωρος & Βικεντίου της Χίου, Χίος Νοέμβριος 2008. [Δεύτερη έκδοση του βιβλίου, βελτιωμένη και επαυξημένη πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2010].

 

 

ΓΡΑΦΕΙ: Κωνσταντίνος Γεωργ. Καρατζάς

Θεολόγος Καθηγητής στο 1ο ΕΠΑΛ Χίου – ΜΑ Ιστορικής Θεολογίας

Δημοσιεύθηκε στις 23 September 2018 | 6:07 pm


ΚΛΕΙΝΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ

imageΣύμφωνα με ασφαλείς με πληροφορίες της ChiosPress κλείνει οριστικά και η περίπτωση του πρώην Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Κ. Μουσούλη για τον Δήμο Χίου. Η περίπτωση Μουσουρούλη, όπως και η περίπτωση Μιχαηλίδη, προωθούταν το προηγούμενο διάστημα από ομάδα στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι αντιπολιτεύονται τόσο την υποψηφιότητα Βουρνού όσο και την υποψηφιότητα Κάρμαντζη, ως υποψηφιότητες που δε έχουν τα χαρακτηριστικά εκείνα που χρειάζεται η Χίος. Θεωρούν ότι ο μεν Βουρνούς έχει αποτύχει πλήρως στο έργο του στον δήμο και δεν αξίζει νέα θητεία, ενώ ο δε Κάρμαντζης με τον σκληρό πολιτικό λόγο του (Τούρκος Καλός ο Νεκρός Τουρκός), αλλά και τη πολιτική της ρήξης που συνηθίζει να επιλέγει δεν μπορεί να οδηγήσει πολιτικά τη Χίο στη νέα εποχή του «Κλεισθένη», που επιβάλλει δημοτικές αρχές συνεργασίας και συναίνεσης.

 

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα δε θα πρέπει να ξαφνιαστεί κανένας ψηφοφόρος της Νέας Δημοκρατίας, αν δει να στηρίζεται από Γαλάζιους η ενδεχόμενη υπερκομματική υποψηφιότητα του Κ. Τριαντάφυλλου για τον Δήμο Χίου. Μάλιστα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τον μετριοπαθή Τριαντάφυλλο και επιπρόσθετα φαίνεται ότι έχει εκτιμηθεί το πολιτικό έργο του, ως Βουλευτής, κατά τη συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας – ΠΑΣΟΚ.

 

 

ΓΡΑΦΕΙ: Ο ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ

1+1=....

Δημοσιεύθηκε στις 23 September 2018 | 5:56 pm


Ο ΔΗΜΟΣ ΝΟΙΚΙΑΣΕ ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΜΧ

imageΟ Δήμος Χίου νοίκιασε από την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών το κτίριο της επί της οδού οδό Κωνσταντίνου Μονομάχου 1 και Οινουσσών, πιο πάνω από τη Σχολή Μηχανικών. Το συγκεκριμένο κτίριο είναι συνολικής επιφάνειας 1.196,52 τ.μ. (797,68 τ.μ. κύριους χώρους και 398,84 τ.μ. βοηθητικούς χώρους) και η συμφωνία προβλέπει ο δήμος να καταβάλλει στην ΕΜΧ 5.789 ευρώ τον μήνα.

 

Ο Δήμος Χίου θα στεγάσει διοικητικές υπηρεσίες, ενώ τις απαιτούμενες επισκευές θα τις αναλάβει η ΕΜΧ.

 

Δημοσιεύθηκε στις 22 September 2018 | 6:37 pm


ΑΦΙΞΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΕ ΟΙΝΟΥΣΣΕΣ ΚΑΙ ΧΙΟ

imageΣτον εντοπισμό και τη διάσωση πενήντα τριών αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

 

Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος του Λιμενικού εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή νότια - νοτιοδυτικά ν. Βάτου Οινουσσών, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

 

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Χίου.

 

Επίσης το Λιμενικό προχώρησε στον εντοπισμό και τη διάσωση δέκα αλλοδαπών στη θαλάσσια περιοχή  ανατολικά της Χίου.

 image

Δημοσιεύθηκε στις 22 September 2018 | 5:47 pm


ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΘΥΕΛΛΑ

imageΗ Θύελλα οργανώνει και λειτουργεί τμήματα κολύμβησης για ενήλικες. Συγκεκριμένα λειτουργεί τμήματα αποθεραπείας, αποκατάστασης και ενδυνάμωσης. Επίσης τμήματα προετοιμασίας για υποψήφιους ΤΕΦΑΑ, σωμάτων ασφαλείας και ναυαγοσώστες.

Υπεύθυνος είναι ο Α. Πισσίας. Πληροφορίες στο τηλ.: 6946906477.

Δημοσιεύθηκε στις 22 September 2018 | 5:13 pm


ΣΤ. ΚΟΥΤΣΟΔΟΝΤΗΣ: ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΕΦΘΑΣΕ ΕΓΚΑΙΡΩΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΘΗΚΕ ΚΡΥΦΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΙΟΥ

Αυτό είναι το έγγραφο του Λιμεναρχείου Χίου που συντάχθηκε 13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018 για να φθάσει ως τον Δήμο Χίου και να πρωτοκολληθεί την 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018, έκανε ακριβώς 100 ημέρες (!!!)

Που οφείλεται η καθυστέρησή του;

Μήπως στο ταχυδρομείο; Μήπως το έγγραφο έφθασε εγκαίρως στον Δήμο και κρατήθηκε ΚΡΥΦΟ από τον κ. Δήμαρχο Χίου αφού ήταν ο μοναδικός αποδέκτης;;;

Είναι άραγε εντελώς τυχαία η ημερομηνία πρωτοκόλλησης του εγγράφου του Λιμεναρχείου 100 ημέρες μετά; Θεωρώ πως ΟΧΙ. Να γιατί:

1. Την ύπαρξη του επίμαχου εγγράφου του Λιμεναρχείου Χίου την γνωστοποίησα με την αριθ. πρωτ. 19040/18-6-18 εισερχόμενη αίτησή μου προς τους κ.κ. Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Χίου, Αντιδημάρχους Χίου, Συμβούλους Δημοτικών Παρατάξεων Δήμου Χίου, Γενικό Γραμματέα Δήμου Χίου, Επιτροπή Κυκλοφορίας Δήμου Χίου, Επιτροπή Ποιότητας Ζωής Δήμου Χίου, Επιτροπή Διαβούλευσης Δήμου Χίου.

Έλαβε δε και δημοσιογραφική διάσταση το γεγονός της ύπαρξης του εγγράφου του Λιμεναρχείου που κρατιόταν ΚΡΥΦΟ.

 

ΓΡΑΦΕΙ: Σταμάτης Κουτσοδόντης

imageimage

Δημοσιεύθηκε στις 22 September 2018 | 4:52 pm


ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΦΑΡΟ

imageΤην Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 7 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί ο Αγιασμός των τμημάτων του Φάρου Βαρβασίου στην αίθουσα εκδηλώσεών του «Ανδρέας Αξιωτάκης».

Δημοσιεύθηκε στις 22 September 2018 | 4:35 pm


17 ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΒΗΣΕΙ Η ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΜΠΟ

imageΚατεσβέσθη η φωτιά που ξέασπασε νωρίτερα σήμερα σε αγροτική αποθήκη, στην οδό Πρασσακακηδών, στον Κάμπο. Για την κατάσβεση επιχείρησαν 17 πυροσβέστες με 7 οχήματα.

image

Δημοσιεύθηκε στις 21 September 2018 | 11:12 pm


ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΣΤΟΝ ΚΑΜΠΟ

imageΦωτιά έχει ξεσπάσει εδώ και λίγη ώρα σε σε αποθήκη εντός περιβολιού στον Κάμπο. Στο σημείο έχει σπεύσει η Πυροσβεστική για να επιληφθεί της κατάσβεσης.

 

Δημοσιεύθηκε στις 21 September 2018 | 7:48 pm


ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΣΤΟΝ ΟΦΘ Ο ΠΙΣΣΙΑΣ

imageΟ Δ. Πισσίας θα συνεχίσει να φοράει και φέτος το σκουφάκι του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης, που επιστρέφει στην Α1 κατηγορία μετά 20 χρόνια. Στόχος των νεοφώτιστων είναι η παραμονή στην Α1.

 

Δημοσιεύθηκε στις 21 September 2018 | 7:45 pm


ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΙΟΥ: ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΑ ΣΚΥΛΙΑ ΚΑΙ ΗΛΙΟΣ

imageΟ ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΙΟΥ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

 

Τους δύο-τρεις πρώτους μήνες αφού ξεκινήσει το κυνήγι και ενώ ακόμα κρατούν οι ζέστες, βλέπουμε συνεχώς κυνηγούς να πίνουν τον καφέ τους ή να τρώνε στα χωριά μετά το κυνήγι. Ουδέν μεμπτόν!!!

Συγχρόνως όμως βλέπουμε και τα αυτοκίνητα κάποιων απ’ αυτούς με τα σπιτάκια των σκύλων τους παρατημένα ώρες μέσα στον καυτό ήλιο, με τα ζώα μέσα, 3 ή και 4 σκυλιά μαζί στριμωγμένα, χωρίς χώρο να κινηθούν, χωρίς νερό να πιούν, με εντελώς ανεπαρκή αερισμό!!!!

Έχουν ενημερωθεί τα μέλη των δύο Κυνηγετικών Συλλόγων που δραστηριοποιούνται στο νησί  ότι  σύμφωνα με το νόμο 4039/2012 ΦΕΚ Α-15/2-2-2012 και την Εγκύκλιο1969/100521, 14/8/2013 αυτό αποτελεί παθητική κακοποίηση ζώου, και επιφέρει πρόστιμο 30.000 Ευρώ για κάθε ζώο; Έχουν ενημερωθεί ότι η άγνοια νόμου επίσης επιφέρει πρόστιμο;

Οι θηροφύλακες και η Αστυνομία που είναι υπεύθυνοι για την τήρηση των νόμων και γνωρίζουν τη νομοθεσία, μήπως θα έπρεπε να ξεκινήσουν να κάνουν έστω συστάσεις πριν την επιβολή των ανάλογων προστίμων;

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χίου δεν μπορεί να αδιαφορήσει σε ότι συμβαίνει γι αυτό καλεί τα μέλη και των δύο Κυνηγετικών Συλλόγων να συμμορφωθούν με τη νομοθεσία, πριν οι εθελοντές κινήσουν τις νόμιμες διαδικασίες και πράξουν το αυτονόητο.

image

Image and video hosting by TinyPic


 

 

Δημοσιεύθηκε στις 21 September 2018 | 6:09 pm


ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΧΕΙΜΕΡΙΝΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ-ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ Π.Ε.Κ.Ε.Β.

imageΞεκινούν τη λειτουργία τους τα χειμερινά πολιτιστικά τμήματα-εργαστήρια της Π.Ε.Κ.Ε.Β. στο Πνευματικό Κέντρο Βροντάδου:

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ. ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΙ ΖΑΝΝΙΚΟΥ

(Έναρξη μαθημάτων Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου).

ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ: ΑΛΕΚΑ ΓΛΥΚΑ. (Έναρξη μαθημάτων Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου ώρα 16:00).

ΡΥΘΜΙΚΗ- ΕΝΟΡΓΑΝΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

ME ΜΑΡΙΑ ΜΑΛΑΝΤΗ ΚΑΙ ΚΛΑΙΡΗ ΚΑΒΟΥΡΑ

 (Έναρξη μαθημάτων Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου ώρα 18:00).

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΧΟΥΔΑΚΗΣ

(Έναρξη τον Οκτώβριο).

ΚΟΠΤΙΚΗ ΡΑΠΤΙΚΗ

ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΡΚΕΛΛΑ ΚΟΙΝΑΡΗ

ΠΛΕΞΙΜΟ ΜΕ ΒΕΛΟΝΕΣ

ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΤΣΑΡΔΟΥΛΙΑ-ΜΟΥΝΔΡΟΥ

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 22710-92428

Δημοσιεύθηκε στις 21 September 2018 | 5:30 pm


ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Η «ΗΜΕΡΑ ΑΚΡΟΑΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ» ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΘΙΕΡΩΣΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

imageΜε απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Αριστείδη Ανδρικόπουλου, η «ημέρα ακρόασης των πολιτών», που καθιερώθηκε πρόσφατα, επεκτείνεται στις περιφερειακές Υπηρεσίες του Σώματος.

 

Στόχος είναι να αποκεντρωθεί ο θεσμός της «ημέρας ακρόασης των πολιτών», που έτυχε ευρείας κοινωνικής αποδοχής, ώστε να εξασφαλιστεί και σε περιφερειακό επίπεδο η δια ζώσης επικοινωνία μεταξύ των πολιτών και της διοίκησης του Σώματος.  

 

Για το σκοπό αυτό συγκροτούνται τετραμελείς επιτροπές Αξιωματικών στις Γενικές Αστυνομικές Διευθύνσεις Αττικής και Θεσσαλονίκης και σε κάθε Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση της χώρας, οι οποίες θα δέχονται σε ακρόαση πολίτες που επιθυμούν να εκθέσουν θέματα που τους απασχολούν, την τελευταία Πέμπτη κάθε μήνα, κατά το χρονικό διάστημα από 14.00 έως 22.00 ώρας.

 

Όσον αφορά στη σύνθεση των επιτροπών χρέη Προέδρου θα ασκεί ο ανώτερος ή αρχαιότερος Αξιωματικός που υπηρετεί στο Επιτελείο τους, μετά τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή, ενώ ως μέλη θα μετέχουν οι Τμηματάρχες των οικείων Τμημάτων.

 

Η επέκταση της καινοτόμου αυτής δράσης, που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στη χώρα μας, γίνεται με σκοπό να ενδυναμωθεί ο κοινωνικός ρόλος της Αστυνομίας και να ενισχυθεί περαιτέρω η σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης και κατανόησης, μεταξύ Αστυνομίας και πολιτών.

 

Σημειώνεται ότι, το προσεχές χρονικό διάστημα, οι πολίτες θα ενημερωθούν με μέριμνα των Γενικών Αστυνομικών Διευθύνσεων Αττικής και Θεσσαλονίκης, καθώς και των Γενικών Περιφερειακών Αστυνομικών Διευθύνσεων της χώρας για τον τόπο που θα γίνονται δεκτοί προς ακρόαση, καθώς επίσης και τον τρόπο και το χρόνο υποβολής των σχετικών αιτημάτων.

Δημοσιεύθηκε στις 21 September 2018 | 5:09 pm


ΠΡΟΣΤΙΜΟ 20.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΒΙΑΛ

imageΗ Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου προχώρησε στην επιβολή διοικητικών κυρώσεων στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής για παραβάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας στη ΒΙΑΛ.

 

Πιο συγκεκριμένα με την Απόφαση επιβολής κυρώσεων για το Κέντρο Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ στην περιοχή Χαλκειός στο νησί της Χίου, επιβάλλεται πρόστιμο 20.000 ευρώ για τη συνεχιζόμενη πλημμελή λειτουργία του αποχετευτικού συστήματος, την ύπαρξη λυμάτων και στερεών αποβλήτων εντός του Κέντρου και τα οποία καταλήγουν σε γειτονικές ιδιοκτησίες, γεγονός που προκαλεί περιβαλλοντική ρύπανση και κίνδυνο επικείμενης μόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα της περιοχής.

image

Δημοσιεύθηκε στις 21 September 2018 | 4:55 pm


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ - ΓΕΝΝΗΜΑΤA. ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

Σήμερα η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής κ. Φώφη Γεννηματά συνοδευόμενη από κομματικά στελέχη, επισκέφθηκε την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και συναντήθηκε με την Περιφερειάρχη κα. Χριστιάνα Καλογήρου.

 

Στη συνάντηση συζητήθηκε ιδίως το προσφυγικό - μεταναστευτικό και άλλα θέματα που ενδιαφέρουν τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

 

Η κα. Καλογήρου έδωσε ως ενθύμιο στην κα. Γεννηματά αντίγραφο πήλινης πυξίδας του 5ου π.Χ. αιώνα που βρέθηκε στο Ιερό των Καβείρων στη Λήμνο.

image

Δημοσιεύθηκε στις 21 September 2018 | 4:38 pm


Μ. ΣΤΑΘΗΣ: ΝΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ ΑΘΛΗΤΕΣ ΜΑΣ

 photo 12_zpsdfa7d79d.jpgΟ Προπονητής του ΒΑΟ, Μ. Στάθης μίλησε στη ChiosPress για τη νίκη της ομάδας του στο Κύπελλο επί του Λαίλαπα. Συγκεκριμένα δήλωσε: «Ήταν μια νίκη ψυχολογίας για τους μικρούς σε ηλικία αθλητές μας. Η 11αδα μας στον συγκεκριμένο αγώνα αποτελούνταν σχεδόν ολόκληρη από αθλητές κάτω των 18 ετών. Τα παιδιά έδειξαν πάθος και θέληση στον συγκεκριμένο αγώνα, κάτι που αφήνει υποσχέσεις και για τη συνέχεια

 

Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2018 | 8:56 pm


Ο ΣΥΡΙΖΑ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

imageΗ Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Χίου εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για την διαχείριση των κονδυλίων σχετικά με το προσφυγικό-μεταναστευτικό. Οι λόγοι είναι προφανέστατα μικροπολιτικοί και παραπλανητικοί.Επιδιώκεται από την Αντιπολίτευση και τους παρατρεχάμενους της να πλήξουν την αξιοπιστία και την ακεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ και της Κυβέρνησης.

Όπως πάντα εμείς μιλάμε με τα δεδομένα και όχι με συνειδητές ανακρίβειες και ψεύδη. https://left.gr/news/i-apantisi-toy-d-vitsa-ston-varvitsioti-ta-ekatommyria-poy-pairnoyme-apo-tin-ee-ypokeintai-se(1)

Τα χρήματα που παίρνει η χώρα μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση υπόκεινται σε ελέγχους και η ίδια η Κομισιόν επιβεβαιώνει ότι έχουν γίνει όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι  και τόσο τα  Υπουργεία όσο  και η Διαχειριστική Αρχή έχουν αξιολογηθεί με άριστα .

Από την τακτική χρηματοδότηση έχουμε διαθέσιμο ένα συνολικό ποσό 566 εκατ. μέχρι το 2020. Από αυτά τα 566 εκατ., έχουμε ήδη πιστοποιήσει σε δαπάνες το 35%, δηλαδή περίπου 200 εκατ. Ευρώ.

Από την έκτακτη χρηματοδότηση, οι πόροι ήταν 570 εκατ. για το προσφυγικό-μεταναστευτικό, από τα οποία τα 388 εκατ., δηλαδή το 68%, έχουν κατανεμηθεί σε μη κρατικούς οργανισμούς, ενώ τα 182 εκατ. σε κρατικούς φορείς με βασική την έκτακτη χρηματοδότηση που πήρε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για να στήσει πάνω από 40 κέντρα φιλοξενίας. Αυτή τη στιγμή, στην Ελλάδα υπάρχουν 34 κέντρα φιλοξενίας, εκ των οποίων τα 28 είναι από πολύ καλά .

Σε τοπικό επίπεδο διαβάσαμε ανακοίνωση της παγχιακής επιτροπής , στην οποία  γίνεται προσπάθεια για άλλη μια φορά στοχοποιήσης του ΣΥΡΙΖΑ,αλλά αυτή την φορά αφήνοντας άθλια  υπονοούμενα .

Ως ΣΥΡΙΖΑ Χίου δεν διαπραγματευόμαστε με κανέναν την ηθική,την αξιοπρέπεια,την ακεραιότητα και τον ανθρωπισμό μας.Εμείς δεν χρησιμοποιούμε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα όπως είναι αυτό του προσφυγικού-μεταναστευτικού,για να φτιάξουμε το προφίλ του συμπονετικού ανθρωπιστή και τέλος απαιτούμε  αν υπάρχουν  στοιχεία << για οικονομικά ανταλλάγματα των ολίγων  κομματανθρώπων>>,που αναφέρονται στην ανακοίνωση να  τα δηλώσετε γιατί αλλιώς χαρακτηρίζεστε απλά  ως κοινοί συκοφάντες.

ΥΓ. Το ΚΙΝΑΛ Χίου που ακολούθησε λίγη ώρα αργότερα- εντελώς τυχαία από ανθρωπισμό-,την Παγχιακή επιτροπή , καλό είναι να καταλήξει στην δική του πολιτική ταυτότητα και να μην επιλέγει τον άχαρο ρόλο της <<ουράς>>.

Η απάντηση του Δ. Βίτσα στον Μ. Βαρβιτσιώτη: Τα εκατομμύρια που παίρνουμε από την Ε.Ε. υπόκεινται σε ελέγχους

Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2018 | 8:01 pm


ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΛΕΦΤΑ Ο ΝΕΑΜΟΝΙΤΗΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΨΥΔΡΙΑ

imageΣτις διαφημίσεις συνεχίζει να δίνει χρήματα ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ, Π. Νεαμονίτης αντί να κάνει ουσιαστικά έργα προκειμένου να αντιμετωπιστεί η λειψυδρία. Έτσι, μετά τα 2000 ευρώ στον τηλεοπτικό σταθμό της Πατρίδας, δίνει άλλα 1.000 ευρώ στον τηλεοπτικό σταθμό της Αληθείας για προβολή διαφημιστικών σποτ για ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με την κατανάλωση του νερού. Λες και το πρόβλημα είναι η κατανάλωση του νερού από τους πολίτες και όχι οι συνεχείς βλάβες και έλλειψη έργων για εκσυγχρονισμού των μονάδων υδροδότησης ή εγκατάσταση νέων.

Η Δημοτική Αρχή Βουρνου παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις της το 2014 δεν έχει κάνει τίποτα το ουσιαστικό για το υδρευτικό του νησιού. Ευτυχώς που στο νησί υπάρχουν οι αφαλατώσεις και τα έργα προηγούμενων δημοτικών αρχών!

image

Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2018 | 6:36 pm


ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ

imageΤο προηγούμενο διάστημα υπήρχε έντονο παρασκήνιο αναφορικά με ενδεχόμενη υποψηφιότητα του πολιτευτή της Νέας Δημοκρατίας, Στ. Μιχαηλίδη στον Δήμο Χίου. Το ενδεχόμενο αυτό πλέον κλείνει, καθώς φαίνεται ότι ο κ. Μιχαηλίδης θέλει να δοκιμάσει ακόμη μια φορά για την κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας.

 

Το 2015 ο κ. Μιχαηλίδης, που ξεκίνησε τελευταίος τον προεκλογικό αγώνα, καθώς δεν ήταν σίγουρη υποψηφιότητα, τα κατάφερε πολύ καλά, καθώς έλαβε μόλις 673 σταυρούς προτίμησης λιγότερους από τον Ν. Μηταράκη, που τότε είχε πέσει πάνω του ολόκληρο το σύστημα της Νέας Δημοκρατίας για να καταφέρει να εκλεγεί στη Χίο. Επίσης ο Μηταράκης έλαβε έτοιμο κομματικό επιτελείο, ως κληρονομία, από τον Κ. Μουσουρούλη.

 

Από το 2015 έχουν αλλάξει πολλά πράγματα, καθώς αρκετά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας έχουν αποστασιοποιηθεί από τον νυν Βουλευτή για διάφορους λόγους.

image

Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2018 | 5:34 pm


«ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ … ΣΤΙΣ ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΜΑΣ ΡΙΖΕΣ»

imageΤο 18ο Ναυτιλιακό Forum της NAVIGATOR πρόκειται να λάβει χώρα, το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018, στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στο πλαίσιο του  «NAVIGATOR – The Shipping Decision Makers Weekend», το οποίο ταξιδεύει φέτος στο νησί της ναυτοσύνης, τη Χίο, 21-23 Σεπτεμβρίου 2018, αποτελώντας το πρώτο ναυτιλιακό συνέδριο που πραγματοποιείται εκεί.

Στοχεύοντας πάντα στην ανάδειξη και συνέχιση της ιστορίας της ναυτιλίας, τα τελευταία 5 χρόνια, τιμούμε ετησίως νησιά και μέρη της Ελλάδας που έχουν συμβάλλει στην ανάπτυξη της Ναυτιλίας μας, όπως οι Οινούσσες, η Ύδρα, η Λέσβος, η Χίος και ο Πειραιάς. Φέτος, αποφασίσαμε να τιμήσουμε τη Χίο, πραγματοποιώντας τοσο Navigator Forum, όσο και τις υπόλοιπες εκδηλώσεις, στο νησί που αποτελεί τη γενέτειρα πολλών εφοπλιστών, στελεχών και ναυτικών της Ελληνικής Ναυτιλίας και κατ’ επέκταση έναν από τους σημαντικότερους ελληνικούς παραδοσιακούς ναυτότοπους.

Είναι πραγματικά μεγάλη μας χαρά και τιμή το γεγονός ότι η προσπάθεια αυτή έχει βρει μεγάλη ανταπόκριση τόσο από τις Ναυτιλιακές Εταιρείες, την τοπική κοινωνία, τον Ναυτιλιακό Tύπο αλλά και από τους Ναυτιλιακούς Οργανισμούς με τις συμμετοχές να έχουν ξεπεράσει τις 250.

Έχοντας επιτύχει την καθιέρωση ανοιχτού διαλόγου και ενημέρωσης των συμμετεχόντων και φέτος θα συζητηθούν καίρια ζητήματα που απασχολούν την Ναυτιλία σε Εθνικό και Διεθνές επίπεδο, όπως τα Λιμάνια & η Eφοδιαστική Aλυσίδα , η καινοτομία και Τεχνολογία, ο ανθρώπινος παράγοντας και τα soft skills, oι Διεθνείς Κανονισμοί του IMO, η επικοινωνία πλοίου γραφείου αλλά και ο ρόλος της εκπαίδευσης στις νέες προκλήσεις της Ναυτιλίας.

Χαιρετισμός και τοποθέτηση με τίτλο «Τo scrub or not to scrub» θα γίνει από τον Dr. Γιώργο Πατέρα, Managing Director - AEGEUS SHIPPING S.A. & Πρόεδρο – ΝΑΥΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Στο πρώτο πάνελ με τίτλο «Το μέλλον της ναυτιλίας : ο ρόλος της τεχνολογίας, οι περιβαλλοντικές εξελίξεις και οι αλλαγες στο ανθρώπινο δυναμικό» συμμετέχουν οι:

 Έλενα Αθουσάκη, Head of Maritime Sustainable Center  - PwC, Κατερίνα Σκουρτανιώτη, Managing Director - VENLYS Maritime Specialisation Services, Ρομπέρτο Κούστας, Συν - Ιδρυτής & CEO - DEEPSEA TECHNOLOGIES, Κωστής Αχλαδίτης, Managing Director - GOLDEN CARGO & Β’ Αντιπρόεδρος – ΕΒΕΠ, Γιώργος Σκριμιζέας, General Manager - ALLSEAS MARINE S.A., Άννα-Μαρία Κοτρίκλα, Επίκ. Καθηγήτρια Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών - ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ

Στο δεύτερο πάνελ με τίτλο «Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον» συμμετέχουν οι:

Capt. Γιώργος Τσουρης, Πρόεδρος – Chios Marine Club & Operations Manager- BLUE PLANET SHIPPING S.A., Γιώργος Τσαβλίρης, Principal - Tsavliris Salvage Group, Κωστής Αχλαδίτης, Managing Director - GOLDEN CARGO & B’ Αντιπρόεδρος ΕΒΕΠ,  Θεόφιλος Ξενακούδης, Director, Worldwide Business Operations / Managing Director - IRI/The Marshall Islands Registry, Γιώργος Αλεξανδράτος, General Manager – APOLLONIA LINES S.A. & Αντιπρόεδρος  – Ν ΝΑΥΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ,  Γιώργος Ξηραδάκης, Managing Director – XRTC  BUSINESS CONSULTANTS LTD. & Πρόεδρος -  - THE  PROPELLER  CLUB (PORT OF PIRAEUS), Άντζυ Χάρτμαν, Crew Manager - STARBULK S.A. & Πρόεδρος - WISTA HELLAS, Ντίνος Αρκουμάνης, Πρόεδρος του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου – ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ, Γιώργος Γεωργούλης, Πλοίαρχος Ε.Ν., Μέλος Ε.ΔΙ.Π. Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ

Στο τρίτο πάνελ με τίτλο «Οι Νέες προκλήσεις της Ναυτιλίας και ο ρόλος της Εκπαίδευσης» συμμετέχουν οι: Καθηγητής Σεραφείμ Κάπρος, Πρόεδρος Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών - Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Μαρία Λεκάκου, Καθηγήτρια, Κοσμήτορας Σχολής Επιστημών της Διοίκησης, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Μαρία Μακκά, Διευθύντρια ΑΕΝ Χίου, Γιώργος Τσουρής, Πρόεδρος, Chios Marine Club & Ops. Manager- BLUE PLANET SHIPPING S.A., Μιχάλης Φραγκιάς, Πλοίαρχος Ε.Ν., DPA Sun Enterprises LTD, Κώστας Καλαργυρός, Group HR Director, Latsco Shipping Ltd , Γιώργος Γεωργούλης, Πλοίαρχος Ε.Ν., Μέλος Ε.ΔΙ.Π. Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών, Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων του «NAVIGATOR – The Shipping Decision Makers Weekend» θα πραγματοποιηθεί  χιώτικο γλέντι, εκδρομή στα Μαστιχοχώρια και ξενάγηση στο Μουσείο της Μαστίχας και στο Ναυτικό Μουσείο. 

Χορηγοί του NAVIGATOR SHIPPING DECISION MAKERS WEEKEND είναι οι:

MACGREGOR, PALAU INTERNATIONAL SHIP REGISTRY, METROPOLITAN COLLEGE, SUPER ECO TANKERS/BULKERS, MARSHALL ISLANDS – IRI REGISTRIES,

BUREAU VERITAS, THE SWEDISH CLUB, MARITA HELLAS LTD., VENLYS MARITIME SPECIALISATION SERVICES, GOLDEN CARGO, VERNICOS TUGS & SALVAGE, MOORE STEPHENS CHARTERED ACCOUNTANTS A.E., BLUE PLANET SHIPPING LTD, THOMAS MILLER, THE AMERICAN P &I CLUB, VSHIPS, CHARTWORLD SHIPPING CORP., TOTOTHEO MARITIME

Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2018 | 5:08 pm


ΑΙΘΡΙΟΣ ΚΑΙΡΟΣ - ΖΕΣΤΗ

imageΗλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις, και ζέστη θα έχουν μέχρι τις αρχές της νέας εβδομάδας οι κάτοικοι της Χίου. Αναλυτικά στις μεγαλύτερες πόλεις του νησιού θα έχουμε τις εξής καιρικές συνθήκες.

Για την πόλη της Χίου προβλέπεται.

Παρασκευή 21-9-18

Ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις.Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειες διευθύνσεις μέτριοι εντάσεως 3-4 μποφώρ .Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 βαθμούς η ελάχιστη έως 30 βαθμούς η μέγιστη.

Σάββατο  22-9-18

Ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις.Οι άνεμοι θα πνέουν  από Βόρειες διευθύνσεις ασθενείς εντάσεως 2-3 μποφώρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 βαθμούς η ελάχιστη έως 31 βαθμούς η μέγιστη.

Κυριακή  23-9-18

Ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις.Οι άνεμοι θα πνέουν  από ΒΑκές διευθύνσεις μέτριοι εντάσεως 3-4 μποφώρ .Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 βαθμούς η ελάχιστη έως 32 βαθμούς η μέγιστη.

Δευτέρα  24-9-18

Ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις.Οι άνεμοι θα πνέουν  από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς εντάσεως 2-3 μποφώρ .Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 βαθμούς η ελάχιστη έως 30 βαθμούς η μέγιστη.Για την πόλη των Καρδαμύλων προβλέπεται. 

Παρασκευή 21-9-18

Ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις.Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειες διευθύνσεις μέτριοι εντάσεως 3-4 μποφώρ .Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 βαθμούς η ελάχιστη έως 29 βαθμούς η μέγιστη.

Σάββατο  22-9-18

Ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις.Οι άνεμοι θα πνέουν  από Βόρειες διευθύνσεις ασθενείς εντάσεως 2-3 μποφώρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 βαθμούς η ελάχιστη έως 30 βαθμούς η μέγιστη.

Κυριακή  23-9-18

Ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις.Οι άνεμοι θα πνέουν  από ΒΑκές διευθύνσεις μέτριοι εντάσεως 3-4 μποφώρ .Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 βαθμούς η ελάχιστη έως 31 βαθμούς η μέγιστη.

Δευτέρα  24-9-18

Ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις.Οι άνεμοι θα πνέουν  από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς εντάσεως 2-3 μποφώρ .Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 βαθμούς η ελάχιστη έως 30 βαθμούς η μέγιστη.Για το νησί των Ψαρών  προβλέπεται.

Παρασκευή 21-9-18

Ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις.Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειες διευθύνσεις μέτριοι εντάσεως 4-5 μποφώρ .Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 βαθμούς η ελάχιστη έως 30 βαθμούς η μέγιστη.

Σάββατο  22-9-18

Ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις.Οι άνεμοι θα πνέουν  από Βόρειες διευθύνσειςμέτριοι εντάσεως 3-4 μποφώρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 βαθμούς η ελάχιστη έως 31 βαθμούς η μέγιστη.

Κυριακή  23-9-18

Ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις.Οι άνεμοι θα πνέουν  από ΒΑκές διευθύνσεις μέτριοι εντάσεως 3-4 μποφώρ .Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 βαθμούς η ελάχιστη έως 31 βαθμούς η μέγιστη.

Δευτέρα  24-9-18

Ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις.Οι άνεμοι θα πνέουν  από Βόρειες διευθύνσεις μέτριοι εντάσεως 4-5 μποφώρ .Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 βαθμούς η ελάχιστη έως 30 βαθμούς η μέγιστη.


Για τις Οινούσες προβλέπεται.

Παρασκευή 21-9-18

Ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις.Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειες διευθύνσεις μέτριοι εντάσεως 3-4 μποφώρ .Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 βαθμούς η ελάχιστη έως 29 βαθμούς η μέγιστη.

Σάββατο  22-9-18

Ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις.Οι άνεμοι θα πνέουν  από Βόρειες διευθύνσεις ασθενείς εντάσεως 2-3 μποφώρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 βαθμούς η ελάχιστη έως 30 βαθμούς η μέγιστη.

Κυριακή  23-9-18

Ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις.Οι άνεμοι θα πνέουν  από ΒΑκές διευθύνσεις μέτριοι εντάσεως 3-4 μποφώρ .Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 βαθμούς η ελάχιστη έως 31 βαθμούς η μέγιστη.

Δευτέρα  24-9-18

Ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις.Οι άνεμοι θα πνέουν  από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς εντάσεως 2-3 μποφώρ .Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 βαθμούς η ελάχιστη έως 30 βαθμούς η μέγιστη.

image

Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2018 | 5:04 pm


ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ Η ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΜΥΡΣΙΝΙΔΙΟΥ

imageTην 24ην Σεπτεμβρίου πανηγυρίζει η Ιερά Μονή Μυρσινιδίου .

Κυριακή       Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός και  Ιερά Αγρυπνία ώρα 07.00μμ

Δευτέρα       Όρθρος και Θεία Λειτουργία ώρα  07.00πμ

                      Μεθεόρτιος  Εσπερινός ώρα 06.00μμ

Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2018 | 5:00 pm


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΗΛΙΚΟ ΣΥΡΙΟ ΠΡΟΣΦΥΓΑ ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΟΜΑΡ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

imageΟ Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Χίου Ανδρέας Μιχαηλίδης δέχτηκε σήμερα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο τον Μουσταφά Ομάρ, Σύριο πρόσφυγα ο οποίος έγινε γνωστός για τις εξαιρετικές φωτογραφίες του και τη συμμετοχή του σε εκθέσεις φωτογραφίας στη Χίο και την Αθήνα.

Επισκέφτηκαν μαζί τον πρώτο Αντιπρόεδρο της Βουλής Αναστάσιο Κουράκη, από τον οποίο έγινε δεκτός με ιδιαίτερη εγκαρδιότητα.

Στη συνέχεια ξεναγήθηκε από τις υπηρεσίες της Βουλής στις αίθουσες του Κοινοβουλίου και ενημερώθηκε για τη λειτουργία του κοινοβουλευτικού συστήματος στη χώρα μας. Κατόπιν επισκέφθηκε τον Παρθενώνα και το Μουσείο της Ακρόπολης.

Η συνάντηση έγινε σε συνέχεια της υπόσχεσης που είχε δώσει ο Βουλευτής στο Μουσταφά για φιλοξενία του στη Βουλή, κατά την τελευταία έκθεση φωτογραφίας που είχε πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα Τσάκος στη Χίο.

Ο Μουσταφά συνοδευόταν από μέλος του δικτύου επιτροπείας ασυνόδευτων ανηλίκων της Μετάδρασης και φιλοξενείται από τη μεταβατική δομή ασυνόδευτων ανηλίκων της Μετάδρασης στη Χίο.

image

 

Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2018 | 4:29 pm


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ "ΓΑΛΑΖΙΩΝ" ΥΠΟ ΤΟΝ Π. ΒΡΟΥΛΗ

imageΣύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές της ChiosPress συνάντηση «Γαλάζιων» πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα, την οποία κάλεσε ο Π. Βρουλής. Από τη συνάντηση παρέλασαν περίπου 15 άτομα, ενώ κάποιοι δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν λόγω ανειλημμένων προσωπικών υποχρεώσεων και έτσι θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση την επόμενη εβδομάδα.

 

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν οι πολιτικές εξελίξεις σε τοπικό επίπεδο, εν όψει και των αυτοδιοικητικών εκλογών.

image

Δημοσιεύθηκε στις 19 September 2018 | 10:23 pm


Χίος - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Χίος


Φιλικοί ιστότοποι: