Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Χίου   »   Χίος    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΑ ΝΕΝΗΤΑ

12Ο Σύλλογος Δασοπροστασίας και Δασοπυρόσβεσης Δ. Ιωνίας Χίου συνδιοργανώνει με το Ν.Π.Δ.Δ. Δήμου Χίου Συναυλία Αφιέρωμα στους μεγάλους λαϊκούς δημιουργούς: Άκη Πάνου, Σταύρο Κουγιουμτζή και Χρήστο Νικολόπουλο την Τετάρτη 24 Αυγούστου 2019 και ώρα 21:30 μ.μ στον Άγιο Τρύφωνα Νενήτων. Θα ερμηνεύσουν ο Δημήτρης Λιουντρης και η Αθήνα Βελισσάρη με 5μελη ορχήστρα.

 

Δημοσιεύθηκε στις 20 July 2019 | 7:00 pm


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΚΥΝΗΓΙΟΥ 2019 – 2020 ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ

12Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Χίου «Άρτεμις» ενημερώνει τα μέλη του ότι εντός των ημερών αναμένεται η έκδοση της ρυθμιστικής κυνηγιού για την κυνηγετική περίοδο 2019 – 2020. Επίσης αναμένονται και τα ΦΕΚ τα οποία θα καθορίσουν τα τέλη αδειών θήρας για την νέα κυνηγετική περίοδο.

Λόγω της αλλαγής της κυβέρνησης προβλέπεται να υπάρξει μια καθυστέρηση στην έκδοση των ρυθμιστικών αποφάσεων αφού θα πρέπει οι νέοι υπουργοί να ενημερωθούν ώστε να ακολουθήσει η έκδοση των σχετικών αποφάσεων.

Επειδή φέτος θα γίνει σε πολλές άδειες αλλαγή βιβλιαρίου λόγω έλλειψης χώρου θεώρησης (φύλλα) παρακαλούνται τα μέλη μας να προσέλθουν στα γραφεία του συλλόγου  ώστε να υπάρξει προετοιμασία και να ενημερωθούν για τυχών ενέργειες που πρέπει να γίνουν για να αποφευχθούν οι άσκοπες καθυστερήσεις.

Παρακάτω σας παραθέτουμε τα δικαιολογητικά που χρειάζονται ανά περίπτωση για ενημέρωση και προετοιμασία.

Αντικατάσταση βιβλιαρίου θήρας

2 φωτογραφίες μικρές έγχρωμες πρόσφατες (τύπου αστυνομικής ταυτότητας)

Δελτίο κατοχής όπλου φωτοτυπία και από τις δύο πλευρές (στο όνομα του ατόμου που θέλει να εκδώσει άδεια θήρας) ή Βεβαίωση Αστυνομίας (ότι μπορεί να φέρει όπλο)

Αστυνομική Ταυτότητα

Παλιό βιβλιάριο θήρας

Κάτοχοι Άσπρου βιβλιαρίου θήρας :

Δελτίο κατοχής όπλου φωτοτυπία και από τις δύο πλευρές(στο όνομα του ατόμου που θέλει να εκδώσει άδεια θήρας) ή βεβαίωση Αστυνομίας 2

Αστυνομική Ταυτότητα (τύπου αστυνομικής ταυτότητας)

Νέοι Κυνηγοί:

Δελτίο κατοχής όπλου φωτοτυπία και από τις δύο πλευρές(στο όνομα του ατόμου που θέλει να εκδώσει άδεια θήρας) ή Βεβαίωση Αστυνομίας

2 φωτογραφίες μικρές έγχρωμες (τύπου αστυνομικής ταυτότητας)

Βεβαίωση εξετάσεων νέου κυνηγού (από την Δ/νση δασών Χίου)

Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας(από τον Δήμο ή τα Κ.Ε.Π) ή εκκαθαριστικό εφορίας

Κυνηγοί που έχουν δηλωμένο σκύλο στο βιβλιάριο θήρας τους από προηγούμενη χρονιά:

Βιβλιάριο υγείας του σκύλου(να είναι σε ισχύ το εμβόλιο της λύσσας )

Ηλεκτρονικό σημείωμα ταυτοποίησης του σκύλου.

Σε περίπτωση που ο σκύλος έχει μεταβιβαστεί σε άλλο ιδιοκτήτη να προσκομισθούν αντίγραφα της μεταβίβασης.

Σε περίπτωση που ο σκύλος έχει αποβιώσει το βιβλιάριο του σκύλου υπογεγραμμένο από το κτηνίατρο που θα βεβαιώνει το θάνατο του ζώου.

Το βιβλιάριο υγείας του σκύλου να φέρει υπογραφή και σφραγίδα του Δήμου.

Ωράριο λειτουργίας γραφείου

Δεύτερα, Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή 08:00 – 13:00

Τετάρτη 14:00 – 19:00

 

Δημοσιεύθηκε στις 19 July 2019 | 8:59 pm


ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ

12Το Αστικό Κτελ Χίου Α.Ε. ενημερώνει ότι την ΔΕΥΤΕΡΑ  22/7/2019 θα εκτελεστούν δρομολόγια Κυριακής, και από το ΣΑΒΒΑΤΟ 20/7/2019 και κάθε Σάββατο μέχρι 24/8/2019 θα εκτελούνται δρομολόγια  δημοτικών χώρων στάθμευσης (Ν.Ο.Χ.-ΦΑΡΚΑΙΝΑ-ΚΑΛΟΥΤΑ).

Δημοσιεύθηκε στις 19 July 2019 | 8:47 pm


ΕΝΤΟΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΧ ΓΙΑ Υ.Α. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

12Η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου διαμαρτύρεται εντόνως για την υπ’ αριθμ. 1098/155084 υπουργική απόφαση βάσει της οποίας η απελθούσα Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ λίγες μέρες προ των εκλογών προέβη στην τροποποίηση του τρόπου  εφαρμογής του Προγράμματος Στήριξης των Μικρών Νησιών του Αιγαίου Πελάγους.

Είναι προκλητικό ότι την 1η Ιουλίου -6 μόλις ημέρες πριν από τις εκλογές- ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κος Σταύρος Αραχωβίτης και ο Υφυπουργός κος Βασίλειος Κόκκαλης, χωρίς καμία προηγούμενη διαβούλευση – ενημέρωση, προέβησαν στην υπογραφή υπουργικής απόφασης με μόνο στόχο την εξυπηρέτηση συμφερόντων τρίτων

 

Δημοσιεύθηκε στις 19 July 2019 | 8:43 pm


ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

12

Οργισμένος είναι ο Γιώργος Καραμανής από τις συνεχείς ζημιές σε παραλίες της Χίου. Ο κ. Καραμανής σχολίασε:

"Αφού το seatrac πέρυσι κατάφερε και πέρασε όλα τα test αντοχής, οι ασυνείδητοι στο νησί μας πλέον, δυστυχώς, εξαντλούν κάθε σενάριο καταστροφής εξοπλισμού των παραλιών μας.

Στη Δασκαλόπετρα έχουμε τοποθετήσει φωτιστικά - χελώνες για να φωτιστεί η παραλία. Κάποιος πιθανότατα χρειάστηκε τα καλώδια...

Στην Αγία Φωτεινή, οι αντίστοιχες χελώνες χρησιμεύουν και ως σκαλοπάτια, για τους λουόμενους που βαριούνται να περπατήσουν μέχρι τα σκαλιά. Κρίμα που δεν αντέχουν...

Στον Καρφά φαίνεται πως κάποιος χρειάστηκε μια ομπρέλα στη θάλασσα και... Ξέχασε να την επιστρέψει...

Τελευταίο περιστατικό στο Καστέλο, όπου κάποιος διάβασε την πινακίδα "δωρεάν wifi" και θεώρησε ότι... Μπορεί να το πάρει και στο σπίτι του.

Δε θα αναφερθώ σε μικρότερες φθορές, νομίζω πως αυτές είναι ενδεικτικές. Δυστυχώς το νησί μας και η κοινωνία μας, χρειάζεται περισσότερα από ένα αεροδρόμιο για να αποκτήσει τουρισμό..."

 

Δημοσιεύθηκε στις 19 July 2019 | 8:35 pm


Γ. ΣΠΙΛΑΝΗΣ: ΧΩΡΙΣ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΣΤΟΝ ΑΥΤΟΜΑΤΟ

12Μια φαινομενικά τυπική συνεδρίαση της Επιτροπής Τουρισμού της Περιφέρειας μπορεί να βγάλει λαβράκια επιβεβαιώνοντας τα όσα δημοσιοποιούμε εδώ και πέντε χρόνια σχετικά με τη φιλοσοφία της Περιφερειακής Αρχής. Θα πείτε ότι αυτά δεν έχουν πλέον σημασία, αφού η σημερινή ηγεσία της Περιφέρειας απέρχεται σε λίγες εβδομάδες, εκτός από την επικεφαλής κα Καλογήρου που ουσιαστικά …….απήλθε ήδη με τον ορισμό της ως ΓΓ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. Θεωρώ ότι έχουν σημασία όχι μόνο για πολιτικό καταλογισμό ευθυνών στα πρόσωπα που διεκδικούν νέους πολιτικούς ρόλους, αλλά κυρίως για την επισήμανση πρακτικών που δημιουργούν προβλήματα και δεν παράγουν αποτέλεσμα υπέρ του κοινωνικού συνόλου, γιατί σχεδιάστηκαν για να λειτουργήσουν μόνο και μόνο υπέρ μικροπολιτικών πελατειακών συμφερόντων. Πρακτικές που πρέπει να εξαφανιστούν στη νέα περίοδο που ξεκινά τη 1η Σεπτεμβρίου.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση που αφορούσε «δαπάνες του προγράμματος τουριστικής προβολής έτους 2019», η κριτική για μη διαφάνεια, αναποτελεσματικότητα και εξυπηρέτηση πελατειακών-εκλογικών συμφερόντων σε βάρος του συλλογικού συμφέροντος έγκειται:

Στο γεγονός ότι στο πρόγραμμα τουριστικής προβολής οι «πολιτιστικές, αθλητικές και γαστρονομικές εκδηλώσεις» που τελικά εντάχθηκαν και απορρόφησαν το μεγαλύτερο μέρος του προϋπολογισμού, μόνο έμμεση σχέση έχουν με την τουριστική προβολή.

Στο γεγονός ότι και οι εκδηλώσεις που χρηματοδοτήθηκαν -μέσα στις οποίες υπάρχουν και ιδιαίτερα αξιόλογες- δεν αποτέλεσαν αφορμή για τη διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος, της τουριστικής εικόνας και της τουριστικής προβολής της περιφέρειας όπως φαίνεται από το έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό που παραμένουν στη λογική προηγούμενων δεκαετιών, αφήνοντας καθηλωμένο τον τουρισμό στα νησιά μας.

Στον τρόπο με τον οποίο κατενεμήθηκαν οι πόροι των πολιτιστικών, αθλητικών και γαστρονομικών εκδηλώσεων, χωρίς δημοσιότητα και σαφώς διατυπωμένα κριτήρια.

Στο ότι οι υπόλοιπες δράσεις του προγράμματος έχουν πολύ μικρή απορρόφηση εξ αιτίας της έλλειψης σαφών κατευθύνσεων από την πολιτική ηγεσία

Στο ότι σημαντικό μέρος των καταχωρήσεων (και από άλλους πόρους της Περιφέρειας) κατευθύνθηκαν στη προβολή της Περιφέρειας …….. μέσα στην ίδια την Περιφέρεια αφού χρηματοδότησαν περιφερειακά ΜΜΕ για να προβάλουν το νέο τουριστικό λογότυπο της Περιφέρειας, του «αστερισμού των νησιών του Β.Αιγαίου»

Στην αδυναμία εκτέλεσης δράσεων τουρισμού σε Σάμο, Ιακρία και Φούρνους αφού η Περιφερειακή Αρχή δεν φρόντισε έγκαιρα να αναθέσει τα σχετικά καθήκοντα σε υπάλληλο της ΠΕ Σάμου και είχε «αφήσει» τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου να υλοποιεί τα δικά του σχέδια, εκτός του οποιουδήποτε σχεδιασμού.

Η επόμενη μέρα στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου δεν μπορεί να έχει τα ίδια χαρακτηριστικά, γιατί το χάσιμο μιας ακόμη τετραετίας δεν το αντέχει η οικονομία και η κοινωνία των νησιών μας.

Η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ πιστεύει ότι η προϋπόθεση για την αλλαγή πορείας στη Περιφέρεια είναι η συνεργασία μέσα και έξω από το Περιφερειακό Συμβούλιο αξιοποιώντας την εφαρμογή της απλής αναλογικής, ο ουσιαστικός αναπτυξιακός σχεδιασμός -σε αντίθεση με την υλοποίηση του «ότι και αν προκύψει»- και η διαφάνεια σε όλες της διαδικασίες σχεδιασμού και υλοποίησης έργων υποδομής και άλλων αναπτυξιακών δράσεων.

Προς αυτή τη κατεύθυνση η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ έχει καταθέσει προς τον νέο Περιφερειάρχη συγκεκριμένες προτάσεις για το πως μπορούν να αξιοποιηθούν οι αρμοδιότητες και οι χρηματοδοτικές δυνατότητες της Περιφέρειας ώστε το όραμα για μια βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη των νησιών μας να γίνει πράξη μέσα από ένα αποκεντρωμένο, αποτελεσματικό και διαφανές σύστημα διακυβέρνησης. Η προγραμματική συμφωνία για ανατροπή των πρακτικών που ακολουθούνται μέχρι σήμερα αποτελεί προϋπόθεση για την αναγκαία αλλαγή πορείας και η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ θα υπηρετήσει αυτήν την αρχή με μόνο στόχο την εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος των πολλών και όχι προσωπικών στρατηγικών.

 

ΓΡΑΦΕΙ: Γιάννης Σπιλάνης

Δημοσιεύθηκε στις 19 July 2019 | 8:27 pm


ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΟΛ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ Π.Ε. ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓ. ΜΑΡΚΕΛΛΑΣ

12Σε σειρά υποστηρικτικών δράσεων προς τους προσκυνητές της Αγίας Μαρκέλλας θα προχωρήσει το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χίου την Κυριακή 21 Ιουλίου παραμονή της εορτής της Αγίας.

Συγκεκριμένα ειδικά προς τούτο συνεργεία θα προσφέρουν νερό και αναψυκτικά στους πεζοπόρους προσκυνητές και θα διανέμουν ενημερωτικό υλικό αντιπυρικής προστασίας στα διερχόμενα αυτοκίνητα. Τα συνεργεία θα βρίσκονται από τις 19.00 της Κυριακής στα ακόλουθα σημεία: Γιαννάκι, Κόμβος Σιδηρούντας, μετά τη Βολισσό.

Δημοσιεύθηκε στις 19 July 2019 | 7:08 pm


ΠΕΣΝΑΤ ΧΙΟΥ: ΑΡΧΙΣΑΝΕ ΤΑ «ΟΡΓΑΝΑ» ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ!

12Η Παγχιακή Ένωση Συνταξιούχων Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

 

"Με το «καλημέρα» ο νέος υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κος Πλακιωτάκης, μας δείχνει καθαρά την πρόθεση του σε ο,τι αφορά προς τα πού κλίνει η ζυγαριά, άσχετα αν έχει δηλώσει ότι «Δεν είμαι ούτε με τους εφοπλιστές ούτε με τους ναυτικούς – Είμαι με όλους».

Κύριε υπουργέ,  με τα «θέλω» σας, όπως διαβάσαμε στα ΜΜΕ « ο κύριος υπουργός είναι σαφές ότι θέλει να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ εφοπλιστών και ναυτεργατών ώστε να βρεθεί λύση και να επιτραπεί η σύναψη ατομικών συμβάσεων εργασίας όπως γίνεται στο εξωτερικό. Υπό τις συνθήκες αυτές οι Έλληνες εφοπλιστές έχουν πει ότι θα φέρουν περισσότερα πλοία στην ελληνική σημαία, η οποία έχει περί τα 750 σε σύνολο 5.000 ελληνόκτητων»,   θέλετε να επιτραπεί η σύναψη ατομικών συμβάσεων εργασίας, καταργώντας την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (Σ.Σ.Ε).  Αυτό που τελικά εξυπηρετείτε είναι, μόνο η πάγια συγκεκριμένη απαίτηση για τις συμβάσεις και τα συμφέροντα των εφοπλιστών. Δεν είστε με όλους λοιπόν, είστε με τους εργοδότες και δυστυχώς δεν μας κάνει καμιά εντύπωση για σας και τη κυβέρνησή σας. Άλλωστε συνεχίζετε το καταστροφικό έργο των προκατόχων σας του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί  το μέλλον των νέων παιδιών στη θάλασσα θα είναι κουτσουρεμένοι μισθοί με τις ατομικές συμβάσεις, ακόμα πιο κουτσουρεμένες συντάξεις.

Κύριε υπουργέ, θέλετε όπως κατά καιρούς διαβάζαμε στα ΜΜΕ, δηλώσεις και από Χιώτες εφοπλιστές έχοντας σαν καραμέλα την κρίση, να ζητούν την ναυτολόγηση Ελλήνων ναυτικών (κατώτερα πληρώματα) με μισθούς πείνας λιγότερα ακόμη και από τους Φιλιππινέζους ναυτικούς ?????. Ξεχνάνε φαίνεται αυτοί οι εφοπλιστές κι εσείς φυσικά σε ποιανών τις πλάτες, το φιλότιμο και την αυταπάρνηση μεγαλούργησαν με το να ταξιδεύουν τα καράβια τους.

Συνεχίστε λοιπόν κύριε υπουργέ, διατηρώντας στο ακέραιο το αντεργατικό θεσμικό πλαίσιο των προηγούμενων κυβερνήσεων και ενισχύοντάς το παραπέρα με νέα αντεργατικά μέτρα, καθώς και με τις πλάτες του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού που κατοικοεδρεύει στην «πλειοψηφία» της διοίκησης της ΠΝΟ με την παρέα του κου Χαλά,(ελέω και του καλπονοθευτικού πλειοψηφικού συστήματος του ν.330, ακόμα και βασιλικών διαταγμάτων).

Είναι καθαρό σε μας, είτε τους απόμαχους, είτε τους εν ενεργεία, πως οι εφοπλιστές  έχουν κηρύξει για τα καλά τον «πόλεμο» στα εναπομείναντα δικαιώματα των ναυτικών. Πρέπει επίσης να γίνει καθαρό στους «πάντα ευκολόπιστους και πάντα προδομένους» συναδέλφους μας, πως οι εφοπλιστές δε μας δίνουν δουλειά, ούτε ταΐζουν τις οικογένειές μας. Τους δουλεύουμε, τους δουλέψαμε, τους χτίζουμε τα καράβια τους κι αυτοί που βλέπουν καταλαβαίνουν πολύ καλά τι εννοώ. Δε θα μας πετάξουν όμως για ένα κομμάτι αρμυρό ψωμί.

Για να αυξήσουν παραπέρα την ήδη τρελή κερδοφορία τους, επιχειρούν να ικανοποιήσουν τον διακαή πόθο τους, που είναι η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΣΣΕ) σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, η επιβολή ελαστικών μορφών απασχόλησης, η επέκταση της «μαύρης» ανασφάλιστης εργασίας, το χτύπημα της συνδικαλιστικής εκπροσώπησης.

Τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους: η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αναμασούσε τα περί «επαναφοράς των ΣΣΕ από τον Αύγουστο του 2018», στα ποντοπόρα και μεσογειακά φορτηγά, στα οποία έχουν να ανανεωθούν οι ΣΣΕ από το 2010, ενώ οι εφοπλιστικές ενώσεις, με πρώτη και καλύτερη την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, αρνούνται ακόμα και κάθε διαπραγματευτική συνάντηση.

Σε ο,τι αφορά τη διεκδίκηση των ναυτικών για ΣΣΕ με ικανοποιητικές αυξήσεις και προστασία των δικαιωμάτων τους, κύριε υπουργέ μας «υπενθυμίσατε» πως «όλοι θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η χώρα περνάει ειδικά τα τελευταία δέκα χρόνια μία δύσκολη δημοσιονομική περίοδο». 

Η «δυσκολία» κύριε υπουργέ αφορά βέβαια μόνο τους εν ενεργεία ναυτικούς, και φυσικά τους απόμαχους των οποίων οι συντάξεις κατακρεουργήθηκαν επί κυβερνήσεως σας (Ν.Δ – ΠΑΣΟΚ), αφού για τους εφοπλιστές είναι έτοιμα τα νέα πακέτα προνομίων και χρηματοδότησης, ακόμα και για την ανανέωση του στόλου τους.

Είναι πλέον φανερό ότι κανείς υπουργός και καμιά κυβέρνηση δεν νοιάστηκε και ούτε νοιάζεται για τον ναυτικό εν ενεργεία και απόμαχο που πρόσφερε και εξακολουθεί να προσφέρει τα μέγιστα στην Ελληνική οικονομία και κοινωνία, και καλό θα ήταν να μην κρύβεστε πλέον πίσω από το δάκτυλό σας λέγοντας την αλήθεια στους εν ενεργεία και απόμαχους ναυτικούς, αλλά τολμάει κανείς????.

Τελειώνοντας κύριε υπουργέ θα θέλαμε να υπενθυμίσετε στον «δικό μας» κ. Μηταράκη, να μην ξεχάσει να μας πει πάλι πως η Πολιτεία μας χρωστά!!!, Καταλάβαμε τι μας χρωστάτε!!!!, Να μας πάτε στον πάτο με τις ατομικές συμβάσεις.

Ας τα βλέπουν αυτά οι συνάδελφοι και ας ετοιμάζονται όλοι μπαρκαρισμένοι και ξέμπαρκοι στη ζωή, να απαντήσουμε και να υπερασπίσουμε τα συμφέροντά μας."

Δημοσιεύθηκε στις 19 July 2019 | 6:19 pm


ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΑΝΟΙΚΤΑ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΠΛΟΙΟ ΠΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΟΠΛΑ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ (ΒΙΝΤΕΟ)

12Την εμφάνισή του ανοικτά της Χίου έκανε το πλοίο Antigua and Barbuda, το οποίο σύμφωνα με το «Aegeanhawk» μεταφέρει όπλα και πυρομαχικά στη Μέση Ανατολή και πιθανότατα στη Σαουδική Αραβία.

Δημοσιεύθηκε στις 19 July 2019 | 6:01 pm


ΣΥΛΛΗΨΗ ΕΝΟΣ ΑΤΟΜΟΥ ΓΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

12Συνελήφθη, χθες στη Χίο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χίου, μία ημεδαπή ηλικίας 36 ετών, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

 

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, βρέθηκε στην κατοχή της 36χρονης και κατασχέθηκε μία χάρτινη συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης (χασίς).

 

Δημοσιεύθηκε στις 19 July 2019 | 5:52 pm


ΣΥΛΛΗΨΗ 36ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

12Συνελήφθη, χθες στη Χίο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χίου, ένας ημεδαπός ηλικίας 36 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, πραγματοποιήθηκε έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του 36χρονου, στο πλαίσιο της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

μεταλλικό κουτί που περιείχε μικροποσότητα ναρκωτικής ουσίας,

πλαστική συσκευασία που περιείχε ποσότητα (200 ml) ναρκωτικής ουσίας σε υγρή μορφή και

-20- ναρκωτικά χάπια.

Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χίου.

 

Δημοσιεύθηκε στις 19 July 2019 | 5:47 pm


ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΕΖΩΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΚΕΛΛΑΣ

12Εν όψει της εορτής της Αγίας Μαρκέλλας στη Χίο και δεδομένου ότι η κίνηση των οχημάτων και των πεζών προσκυνητών θα είναι αυξημένη, ειδικότερα κατά το διήμερο 21 και 22 Ιουλίου 2019, η Διεύθυνση Αστυνομίας Χίου συνιστά σε οδηγούς και πεζούς, που πρόκειται να κινηθούν προς το προσκύνημα, να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή, προς αποφυγή πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.

Ειδικότερα συνιστάται στους οδηγούς:

Να κινούνται με μικρές ταχύτητες, ιδιαίτερα όταν συναντούν πεζούς.

Να φορούν τη ζώνη ασφαλείας ή το προστατευτικό κράνος, αντίστοιχα.

Να μην προβαίνουν σε αντικανονικά προσπεράσματα.

Να μην παραβιάζουν την προτεραιότητα.

Να κινούνται στο δεξιό άκρο της οδού.

Να μην οδηγούν έχοντας καταναλώσει αλκοόλ.

Να μη σταθμεύουν τα οχήματά τους σε σημεία που να καθιστούν δυσχερή την κυκλοφορία των λοιπών αυτοκινήτων και τη διέλευση λεωφορείων και οχημάτων έκτακτης ανάγκης.

Επίσης συνιστάται στους πεζούς προσκυνητές:

Να κινούνται στο άκρο της οδού, σε μονό στοίχο και αντίθετα προς την κατεύθυνση των οχημάτων.

Κατά τη μετακίνησή τους, τις νυχτερινές ώρες, να έχουν μαζί τους φακό και να φέρουν ρούχα ανοιχτόχρωμα ή με αντανακλαστικά στοιχεία.

Η Διεύθυνση Αστυνομίας Χίου ζητά τη συνεργασία και την κατανόηση όλων, για προβλήματα που ενδεχομένως θα προκύψουν και ενημερώνει τους πολίτες ότι η παρουσία των αστυνομικών, τόσο στον χώρο του Ιερού Ναού, όσο και στο οδικό δίκτυο, θα είναι εμφανής και συνεχής.

 

Δημοσιεύθηκε στις 19 July 2019 | 4:41 pm


ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ

12

Για το Σάββατο 20/07/2019 και την Κυριακή 21/07/2019, η παραλιακή οδός του Κεντρικού Λιμένα Χίου και συγκεκριμένα το ρεύμα κυκλοφορίας από Τελωνείο Χίου προς Αεροδρόμιο, από την συμβολή των οδών Κανάρη με Λ. Αιγαίου έως και την αρχή της Κόκκαλη, θα παραμείνει κλειστό, με σκοπό την ασφάλεια του ιδιαίτερα αυξημένου α-ριθμού πολιτών και τουριστών λόγω της θερινής περιόδου που κάνουν χρήση της παραλιακής οδού. Οι ώρες που θα παραμείνει κλειστό το ανωτέρω ρεύμα κυκλοφορίας θα είναι για το Σάββατο 20/07/2019 μετά τον απόπλου του Ε/Γ-Ο/Γ «ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ» Ν.Πειραιά 12396 περί την 21:00 και μέχρι ώρα 01:00 της 21-07-2019 και για την Κυριακή 21-07-2019 περί ώρα 21:30 μετά τον απόπλου του Ε/Γ-Ο/Γ «ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ» Ν.Πειραιά 12396 και μέχρι ώρα 23:30. Αναλυτικότερα κατά τις ώρες της μονοδρόμησης απαγορεύεται η είσοδος από την οδό Κουντουριώτη στη Λ. Αιγαίου και η είσοδος των οχημάτων στην παραλιακή ζώνη από όλες τις καθέτους των οδών Ροδοκανάκη και Λιβανού. Θα υπάρχει ειδική σήμανση ρύθμισης της κυκλοφορίας με πινακίδες Ρ-7 και υποχρεωτικής πορείας προς μια κατεύθυν-ση, οι οποίες θα τοποθετούνται σε ευκρινή σημεία και σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ. Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στους οδηγούς που έχουν ήδη σταθμεύσει, πριν το κλείσιμο του ανωτέρω ρεύματος , εντός αυτού, ώστε να απομακρύνουν τα οχή-ματά τους εγκαίρως έτσι ώστε να μη χρειαστεί να κινηθούν στο κλειστό από την κυκλοφορία ρεύμα, γεγονός που θα επιφέρει διοικητικές κυρώσεις εις βάρος τους. Σε περίπτωση δε, απομάκρυνσης του οχήματος κατά τη διάρκεια που το ρεύμα κυκλοφορίας θα είναι κλειστό, αυτό θα γίνεται αποκλειστικά μόνο προς την κατεύθυνση από Ξενοδοχείο ΧΑΝΔΡΗΣ προς Τελωνείο.Επισημαίνεται ότι σε περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης θα επιτρέπεται η διέλευση οχημάτων Πυροσβεστικής, Αστυνομίας κλπ κατά τις ώρες μονοδρόμησης της παραλίας. Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου αναλαμ-βάνει την υποχρέωση λήψης των απαραίτητων μέτρων τάξης σε περιοχή ευθύνης του για υλοποίηση των ανωτέρω, ενώ σε περιπτώσεις που κριθεί από την Υπηρεσία μας για λόγους ασφάλειας της κυκλοφορίας πολιτών και οχημά-των, τα ανωτέρω μέτρα τάξης θα τροποποιούνται ή και θα ακυρώνονται.

Επίσης από την Παρασκευή 19/07/2019 έως και την Παρασκευή 26-07-2019, απαγορεύεται η στάση από οδό Νε-ωρείων ως το τέλος της οδού Ελ. Μανίκα (Μπούρτζι) δύο (02) ώρες πριν την άφιξη των πλοίων, όλων των οχημάτων που δεν έχουν σκοπό να επιβιβάσουν και αποβιβάσουν επιβάτες ή αποσκευές που ταξιδεύουν με Ε/Γ-Ο/Γ πλοία,

προκειμένου ο συγκεκριμένος χώρος χρησιμοποιηθεί για την αποβίβαση επιβατών των πλοίων. Παρακαλούμε όπως περιορίζεται στο ελάχιστο η παραμονή και η στάση των οχημάτων εκείνων που δεν ταξιδεύουν αλλά μεταφέρουν επι-βάτες και αποσκευές. Οι οδηγοί παρακαλούνται όπως κατά τις ώρες Κ/Π-Α/Π πλοίων να αποφεύγουν τις άσκοπες με-τακινήσεις από και προς το λιμένα προκειμένου υποβοηθηθεί η αποσυμφόρηση του όγκου των κυκλοφορούντων ο-χημάτων επί της χερσαίας ζώνης λιμένα και η γρηγορότερη εξυπηρέτηση αυτών που ταξιδεύουν ή έχουν σκοπό να παραδώσουν επιβάτες και αποσκευές. Οι ιδιοκτήτες Εταιρειών ενοικίασης οχημάτων, ΤΑΞΙ, τουριστικών πρακτορείων, ΚΤΕΛ, παρακαλούνται για τη διάθεση προσφοράς προς την εξυπηρέτηση του συμπολίτη, ενώ στα πλαίσια της κοινω-νικής ευθύνης που τους αντιστοιχεί , να επιδεικνύουν εμπράκτως θετική διάθεση στη συνολική προσπάθεια που πραγματοποιείται από πλευράς Υπηρεσίας μας, για την εύρυθμη λειτουργία της κυκλοφορίας οχημάτων. Η Αστυνο-μία/Τμήμα Τροχαίας παρακαλείται για την ενημέρωσή της και όπως συνδράμει με τη μονοδρόμηση της οδού Λάδης τις ώρες κατάπλου και απόπλου των πλοίων και την αποσυμφόρηση στο κέντρο (Πλατεία/Κήπος) της πόλης. Παρακα-λούνται οι επιβάτες, οδηγοί αυτοκινήτων, διερχόμενοι πολίτες στο χώρο του λιμένα, όπως εμπιστευτούν και τηρήσουν πιστά τις υποδείξεις των Λιμενικών Οργάνων.

Για το ανωτέρω χρονικό διάστημα (19-07-2019 ως 26-07-2019) και από ώρα 17:30 έκαστης ημέρας , απαγορεύεται η χρήση για στάση - στάθμευση επί του χωμάτινου χώρου πλησίον του Κεντρικού Λιμεναρχείου και όπισθεν γεφυρο-πλάστιγγας προκειμένου αυτός χρησιμοποιηθεί για την ομαλή φόρτωση των οχημάτων που πρόκειται να ταξιδέψουν με εξαίρεση τους κατοίκους που γειτνιάζουν άμεσα με το χώρο αυτό.

Υπενθυμίζεται ότι ισχύει ωράριο για τις φορτοεκφορτώσεις των επιχειρήσεων λιμένα Χίου , όλες τις ημέρες της ε-βδομάδας για τους θερινούς μήνες. Αναλυτικότερα, ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η φορτοεκφόρτωση στις ειδικές θέσεις που έχουν προβλεφθεί καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η φορτοεκφόρτωση εμπορευμάτων σε οποιοδήποτε άλ-λο σημείο της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα, κατά το χρονικό διάστημα από 10:30 εως 14:00 καθώς και μετά την 19:00 έ-καστης ημέρας και μέχρι την 05:00 της επομένης.

Όσον αφορά τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα επιτρέπεται, κατόπιν ύπαρξης διαθέσιμου χώρου, στην πρόσοψη του κάθε καταστήματος ενοικίασης αυτοκινήτων που δραστηριοποιείται επί της οδού Νεωρείων, η κάθετη στάθμευση οποιο-δήποτε σύννομου οχήματος και όχι αποκλειστικά μόνο ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου. Η Υπηρεσία μας θα ελέγχει την ύπαρξη ή όχι διαφημιστικών πινακίδων των εταιρειών που πιθανόν εναποθέτονται και θα διαπράττει τα νόμιμα. Για τους σκοπούς της διαδικασίας ενοικίασης των αυτοκινήτων και ως χώρος στάθμευσης των συγκεκριμένων αυτοκινή-των , παραχωρούνται δεκαπέντε(15) θέσεις, οι οποίες βρίσκονται πλησίον και έμπροσθεν ανοικτού χώρου του κατα-στήματος «ΜΠΟΥΡΤΖΙ», οι οποίες θα οριοθετηθούν τις προσεχείς ημέρες από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χίου. Επι-σημαίνεται ότι οι θέσεις εκεί θα είναι διαθέσιμες για τα προς ενοικίαση οχήματα μόνο δύο (02) ώρες πριν τους κατά-πλους και απόπλους των Ε/Γ πλοίων και μέχρι πέρας αναχώρησης επιβατών.

Επιπρόσθετα , για λόγους ασφαλείας και επιχειρησιακής ετοιμότητας, απαγορεύεται από την Παρασκευή 19-07-2019 και μέχρι νεωτέρας, η στάθμευση των οχημάτων πλησίον των θέσεων που είναι πλαγιοδετημένα τα Υπηρεσιακά σκά-φη του Λ.Σ. και Π.Ν. Οι συγκεκριμένες θέσεις όπως και οι θέσεις περιμετρικά του κτιρίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου συντόμως θα καθοριστούν και θα σηματοδοτηθούν κατά συγκεκριμένο και προβλεπόμενο τρόπο ώστε να είναι ξεκά-θαρο ποιες θέσεις θα είναι διαθέσιμες για την εξυπηρέτηση του κοινού.

7. Τοπικά Μ.Μ.Ε. που κοινοποιείται η παρούσα παρακαλούνται όπως συνδράμουν στην προβολή του θέματος και ενη-μέρωση του κοινού με έμφαση στο να υπάρχει υπομονή και κατανόηση από την πλευρά του ταξιδιώτη . Η Υπηρεσία μας σε κάθε περίπτωση εφαρμόζει τα νόμιμα και προβλεπόμενα, επισημαίνει δε την ανάγκη πνεύματος συνεργασίας και καλής διάθεσης αποφυγής προβλημάτων με τελικό αποδέκτη την εξυπηρέτηση του ταξιδιώτη, του Έλληνα Πολίτη, του επισκέπτη , του τουρίστα.

8. Επισημαίνουμε ότι τυχόν διοικητικές κυρώσεις κατά των παραβατών, θα επιβάλλονται με βάση το Άρθρο 296 του Γενικού Κανονισμού Λιμένα Χίου..-

 

Δημοσιεύθηκε στις 19 July 2019 | 4:25 pm


ΔΕΝ ΥΠΟΥΡΓΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΕΓΙΝΕ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

12Ανακοινώθηκαν σήμερα  οι Τομεάρχες και  οι Αναπληρωτές Τομεάρχες της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, για την παρακολούθηση του Κυβερνητικού έργου. Ο Βουλευτής Χίου Ανδρέας Μιχαηλίδης, μπορεί να μην υπουργοποιήθηκε, αλλά τώρα ορίσθηκε   Αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας.

Δημοσιεύθηκε στις 18 July 2019 | 7:59 pm


ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΛΕΦΩΝΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ

12Ο Δήμος Χίου ενημερώνει τους δημότες και ιδιαίτερα τους ωφελούμενους του Κοινωνικού Φαρμακείου Δήμου Χίου, ότι το τηλέφωνο επικοινωνίας της δομής άλλαξε.

Τα νέα τηλέφωνα της δομής είναι: 2271351750 και 2271351751.

Δημοσιεύθηκε στις 18 July 2019 | 6:29 pm


ΒΡΑΒΕΥΕΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΤΟΥ EUROCLASSICA

12Ο Δήμος Χίου, στο πλαίσιο διεξαγωγής του ετησίου παγκόσμιου φιλολογικού συνεδρίου Euroclassica – Ομηρική Ακαδημία, απέδωσε τιμητικές διακρίσεις σε επιστήμονες που συμμετέχουν στο συνέδριο.

 ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

1) PAUL PIETQUIN, καθηγητής των Πανεπιστημίων Unamur και Liege Βελγίου για τη μεγάλη επιστημονική, ερευνητική, συγγραφή και προσφορά του στα κλασικά γράμματα, στη γλώσσα, την Ιστορία, τον Πολιτισμό.

2) MARCELA RISTIRTO, Ελληνίστρια και Ομηρίστρια Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αργεντινής. Με πολύτιμη προσφορά στο ομηρικά, κλασικά γράμματα, την ελληνική γλώσσα και τον πολιτισμό.

3) SILVIA SUSANA RITA REYES, Ομηρίστρια και καθηγήτρια κλασικών σπουδών, με αρίστη ελληνομάθεια και προσφορά στα ελληνικά γράμματα και τον πολιτισμό. Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αργεντινής.

4) ΚΑΤΣΕΛΑΚΗ ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ, Προϊσταμένη Τμήματος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Επικοινωνίας, Δ/νση Αρχαιολογικών Μουσείων Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για την ανεκτίμητη προσφορά της στα γράμματα και στον Πολιτισμό.

5) ΕΛΕΝΗ ΡΑΠΤΗ, Διευθύντρια στη Γενική Δ/νση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς για την πολύτιμη προσφορά της στον τομέα του πολιτισμού και των Γραμμάτων και τη διαφύλαξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

6) ΤΖΑΜΑΡΓΙΑΣ ΤΑΚΗΣ, καθηγητής του Τμήματος Επιστημών και Αγωγής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών – Σκηνοθέτης, για την πολύτιμη συμβολή του στα γράμματα, στις θεατρικές σπουδές, στον πολιτισμό.

7) ΜΑΡΙΑ ΜΠΟΥΚΟΥΡΑ, Φιλόλογος του Πανκύπριου Γυμνασίου Λευκωσίας, για την πολύτιμη προσφορά της στην κλασική παιδεία, στα γράμματα και στον πολιτισμό.

8 ) ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Γ. ΣΤΑΜΑΤΗΣ, καθηγητής του Παν/μίου Αθηνών και της Κύπρου, για την πολύτιμη προσφορά του στα ελληνικά γράμματα και τον ελληνικό πολιτισμό.

Δημοσιεύθηκε στις 18 July 2019 | 6:11 pm


ΜΗΛΟΝ ΤΗΣ ΕΡΙΔΟΣ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΙΚΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΧΙΟΥ

12Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ChiosPress στον Συνδυασμό Μουτζούρη λαμβάνει τούτη την ώρα ένα σκληρό brad e fair για τη θέση του χωρικού αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Χίου. Το brad e fair διεξάγεται μεταξύ του Π. Βρουλή και του Π. Μπουγδάνου, που αμφότεροι είναι ανυποχώρητοι. Ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες της ChiosPress, τούτη την ώρα τον πρώτο λόγο έχει ο Π. Βρουλής, ο οποίος όπως όλα δείχνουν θα είναι ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Χίου.

 

Από εκεί και πέρα ο Κ. Μουτζούρης έχει να λύσει ακόμη ένα γόρδιο δεσμό, ο οποίος έχει να κάνει με τις απαιτήσεις του Συνδυασμού Χριστόφα σε ό,τι αφορά το μοίρασμα των θέσεων. Συγκεκριμένα απαιτούν να λάβουν σημαντικές θέσεις σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, κάτι που από τους συμβούλους του Κ. Μουτζούρη κρίνεται ως απαράδεκτο, αφού οι θέσεις που θα μείνουν για τους ίδιους θα είναι ελάχιστες, αφού κάποιες θέσεις θα πρέπει να λάβει και ο Συνδυασμό Σπιλάνη για να συμμαχήσει.

 

Ελπίδα του Κ. Μουτζούρη είναι η δέσμευση Θεοδωρικάκου για νομοθετική ρύθμιση που θα δίνει πλειοψηφία μέσω της οικονομικής επιτροπής στον Περιφερειάρχη.

 

Γράφει: ο Σχολιαστής

1+1=….

 

Δημοσιεύθηκε στις 18 July 2019 | 5:52 pm


ΠΑΓΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ: ΑΣΤΟΧΕΣ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ

12Η Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Οι άστοχες στα πλαίσια του ορθού πολιτικού λόγου, δηλώσεις του κ.Χρυσοχοίδη απο την Μόρια, "εξαγνίζουν" και συγκαλύπτουν τις καταστροφικές πολιτικές της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στο μεταναστευτικό για τα νησιά μας .

Τις πολιτικές που στoιβάζουν σε μεταλλικά κουτιά ανθρώπινες ψυχές στα νησιά μας, τις πολιτικές που κάνουν τα δουλεμπορικά κυκλώματα να αλωνίζουν και να πλουτίζουν. 
Είναι πράγματι λυπηρό να δείχνει συμβιβασμένη ήδη η νεα κυβέρνηση με την απαράδεκτη κατάσταση στα νησιά ,παγιώνοντας την κατάσταση με την εξαγγελία κατασκευής νέου χότ σποτ στην Σάμο χρησιμοποιώντας προσχηματικά την αναγκαία ούτως η άλλως καλυτέρευση συνθηκών διαμονής του εξαιρετικά μεγάλου αριθμού μεταναστών στο νησί. Μεταθέτει στο μέλλον την νωπή προεκλογικά εξαγγελθείσα αποσυμφόρηση των νησιών ,ενώ θέλει να παγιώσει την πολύμηνη παραμονή μεταναστών ,αφού οι αιτήσεις ασύλου θα συνεχίζουν να εξετάζονται στα νησιά. 
Κάνει αποδεκτό τον παράνομο και αντισυνταγματικό γεωγραφικό περιορισμό στα νησιά. (πόρισμα Δικ.συλλόγου Χίου)
Μένει προσηλωμένη στην "συμφωνία' Τουρκίας -ΕΕ που μόνο την Τουρκία ευνοεί αφού και χρηματοδοτείται απο αυτήν, αλλά την εφαρμόζει και αλα καρτ θέτοντας σε ομηρία τα νησιά μας ελέγχοντας τις μεταναστευτικές ροές κατά το δοκούν.
Σημειωτέον ότι απο την εφαρμογή αυτής της συμφωνίας και μετά μόνο το 20% των υπό επιστροφή μεταναστών "δέχεται" πίσω στο έδαφός της η Τουρκία. 
Αλλωστε οι δηλώσεις του κου Αβραμόπουλου μετά την πρόσφατη σύσκεψη δείχνουν ότι όλα εξαρτώνται απο την καλή θέληση (των γειτόνων μας;).
"Θα είμαστε στο πλευρό της Ελλάδας και της κυβέρνησης. Μπορεί να είμαι Ευρωπαίος Επίτροπος, αλλά ο νους μου είναι στην πατρίδα μου. Η συνεργασία με την Τουρκία είναι απαραίτητη. Με καλή πρόθεση και συνεργασία θα έρθουν και τα καλά αποτελέσματα" *1
Διαφαίνεται απο τις πρώτες κινήσεις λοιπόν ότι τα νησιά θα εξακολουθήσουν να είναι το ανάχωμα-φυλακή εξυπηρετώντας όλους τους άλλους (Ευρώπη πρώτιστα,Τουρκία ,κυκλώματα διακινητών, ύποπτες ΜΚΟ κλπ) εκτός απο τα νησιά μας.
Δυστυχώς τα κολαστήρια στην Μόρια , στην ΒΙΑΛ και στο Βαθύ , γίνονται αποδεκτά σαν χώροι παραμονής σε άθλιες συνθήκες.
Τα νησιά μας πρέπει να δέχονται μόνο όσο φορτίο τους αναλογεί σ αυτό το ευρωπαικό πρόβλημα ,ακριβώς όπως κάθε άλλο μέρος που βρίσκεται σε ευρωπαικό έδαφος. Σ αυτά πρέπει να γίνεται μόνο καταγραφή και ταυτοποίηση.
Οι νησιώτες θα συνεχίσουν να διεκδικούν τα αυτονόητα .

1*
https://www.alphafreepress.gr/2019/07/15/politikh/metanasteytiko-nd-syskepsi-sto-maksimou-fylaksi-synoron-peripolies-kai-xorigisi-asylou/

 

Δημοσιεύθηκε στις 18 July 2019 | 4:47 pm


ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΔΡΟΜΟΥ ΛΟΓΩ ΕΡΓΩΝ

12Η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε.Χίου ανακοινώνει ότι από την Πέμπτη 18/07/2019 και για τις επόμενες 7 μέρες, θα εκτελούνται εργασίες συντήρησης του οδοστρώματος από την αρχή της Αρχιεπισκόπου Μακαρίου (Φανάρια Βαξάλη) μέχρι το Κτίριο του ΙΚΑ (οδός Ράμνης). Για το λόγο αυτό ο δρόμος θα παραμένει κλειστός από τις 7.00 π.μ μέχρι τις 5.00 μ.μ.

 

Τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας η διέλευση θα πρέπει να γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή.

 

Δημοσιεύθηκε στις 18 July 2019 | 4:13 pm


ΣΤΙΒΟΣ: ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ

12Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΧΙΟΥ-ΣΑΜΟΥ, συγχαίρει θερμά τους αθλητές και τις αθλήτριες των Σωματείων της ΕΑΣ ,  για τις επιτυχίες τους στο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ-ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Α, που έγινε στη Χαλκίδα το Σάββατο 13 Ιουλίου και την Κυριακή 14 Ιουλίου 2019:

1ος         ΚΡΙΤΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ      ΑΣ ΕΦΗΒΟΣ                        5000Μ.ΒΑΔΗΝ   25.28.87

3ος         ΜΠΟΡΟΖΑΝ ΓΚΕΟΡΓΚΕ    ΑΣ ΕΦΗΒΟΣ                       5000Μ.ΒΑΔΗΝ   31.25.27

3η          ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ ΙΩΑΝΝΑ    ΠΑΓΧΙΑΚΟΣ ΓΣ     80Μ.                                    10.52

3η          ΔΟΝΤΑ ΟΥΡΑΝΙΑ                             ΠΑΓΧΙΑΚΟΣ ΓΣ     ΣΦΑΙΡΟΒΟΛΙΑ    11.20

4η          ΣΚΟΥΦΑΛΟΥ ΜΑΡΙΑ         Φ.Ο.ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ             600Μ                                   1.45.56

5η          ΜΑΝΑΛΟ ΤΖΑΪΡΑ                             ΑΣ ΕΦΗΒΟΣ                        ΜΗΚΟΣ                5.25

6ος         ΜΑΝΩΛΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ      ΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ Χ.            300Μ.ΕΜΠΟΔΙΑ 43.06

8η                                                                      Φ.Ο.ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ             4Χ300Μ.                             3.03.72

               (ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ Μ.ΚΑΛΙΤΣΗ Α-ΤΣΙΓΚΟΥ Ε-ΣΚΟΥΦΑΛΟΥ Μ)

9ος         ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ      Φ.Ο.ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ             ΣΦΑΙΡΟΒΟΛΙΑ    12.21

9η          ΣΤΑΥΡΙΑΝΟΥ ΜΑΡΙΑ         ΠΑΓΧΙΑΚΟΣ ΓΣ     1000Μ.                               3.15.99

10ος      ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡ.             ΑΣ ΕΦΗΒΟΣ                        ΕΞΑΘΛΟ                              2949 ΒΑΘΜΟΙ             

10ος      ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΜΑΡΙΟΣ         Φ.Ο.ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ             ΑΚΟΝΤΙΣΜΟΣ     36.81

10η        ΤΣΟΚΟΥ ΜΑΡΙΑΝΝΑ                        ΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ Χ.            ΣΦΑΙΡΟΒΟΛΙΑ    10.13

10ος      ΠΑΠΠΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ        ΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ Χ.            300Μ.                                 39.98

11η        ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΡΙΑ     Φ.Ο.ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ             150Μ.                                 20.16

15η        ΦΟΥΤΑΚΗ ΖΗΝΟΒΙΑ                        Φ.Ο.ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ             ΥΨΟΣ                                  1.45

19η                                                                    ΑΣ ΕΦΗΒΟΣ                        4Χ80Μ.                42.59

               (ΑΠΟΣΤΟΛΗ Ε-ΜΑΝΑΛΟ ΤΖ-ΣΙΔΕΡΑΚΗ Κ-ΒΟΛΙΚΑ Α)

22ος      ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔ.               ΠΑΓΧΙΑΚΟΣ ΓΣ     80Μ.                                    9.97

23ος      ΚΟΚΟΛΙΑΣ ΣΤΕΛΙΟΣ                         ΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ Χ.            1000Μ.                               2.58.84

23η        ΤΣΙΓΚΟΥ ΕΛΕΝΗ                Φ.Ο.ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ             600Μ.                                 1.54.37

28η        ΣΙΔΕΡΑΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ        ΑΣ ΕΦΗΒΟΣ                        150Μ.                                 20.68

Δημοσιεύθηκε στις 18 July 2019 | 4:09 pm


ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 20ΧΡΟΝΗ ΣΤΗ ΧΙΟ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΟΔΙΚΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

12Συνελήφθη, σήμερα στη Χίο, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Χίου, μία ημεδαπή ηλικίας 20 ετών, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Πιο συγκεκριμένα, η 20χρονη εντοπίστηκε, κατά τη διάρκεια τροχονομικού ελέγχου, να οδηγεί δίκυκλο μοτοποδήλατο στερούμενη, όπως διακριβώθηκε, άδειας ικανότητας οδήγησης για το συγκεκριμένο όχημα.

Δημοσιεύθηκε στις 18 July 2019 | 4:03 pm


ΜΕΤΑ ΑΠΟ 24 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΣΔΟΕ

12Μετά από 24 χρόνια καταργείται, με Προεδρικό Διάταγμα, το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) και συνίσταται στο υπουργείο Οικονομικών Γενική Γραμματεία Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας.

Το Προεδρικό Διάταγμα 84/2019 που δημοσιεύθηκε χθες στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Στη νέα Γενική Γραμματεία μεταφέρονται ως σύνολο αρμοδιοτήτων, θέσεων, προσωπικού και εποπτευόμενων φορέων η Διεύθυνση Φορολογικής Πολιτικής της Γενική Διεύθυνση Οικονομικής Πολιτικής (ΓΔΟΠ) του υπουργείου Οικονομικών, η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας, η Ειδική Γραμματεία του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος και η αυτοτελής Διεύθυνση Ερευνών Οικονομικού Εγκλήματος.

 Όπως αποσαφηνίζεται στο Προεδρικό Διάταγμα, η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας και η Ειδική Γραμματεία του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος καταργούνται.

Η Διεύθυνση Ερευνών Οικονομικού Εγκλήματος η οποία έχει ως αποστολή τη διενέργεια ερευνών, προκαταρκτικής εξέτασης ή προανάκρισης για την εξακρίβωση τέλεσης μείζονος ποινικής απαξίας φορολογικών εγκλημάτων που προβλέπονται από τον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας, διατηρείται αν και παραμένει άγνωστο το εάν ο Εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος θα εξακολουθήσει να έχει την καθοδήγηση και το συντονισμό λειτουργίας της υπηρεσίας.

Με το ίδιο Προεδρικό Διάταγμα η Γενική Γραμματεία του υπουργείου Οικονομικών και η αντίστοιχη θέση του Γενικού Γραμματέα καταργούνται. Υπάγονται δε εφεξής στον υπουργό Οικονομικών το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Σχεδίασης Εκτάκτου Ανάγκης, το Αυτοτελές Τμήμα Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, το Αυτοτελές Τμήμα Νομοθετικής Πρωτοβουλίας, η Αυτοτελής Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού και Οργάνωσης η Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών.

 

 

Αλεξιάδης: Το καλύτερο δώρο σε φοροφυγάδες

«Tο καλύτερο δώρο, σε φοροφυγάδες-λαθρέμπορους και άλλους οικονομικούς εγκληματίες» είναι η κατάργηση του ΣΔΟΕ που ανακοίνωσε η ΝΔ, όπως δήλωσε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Πειραιά, Τρύφων Αλεξιάδης, σημειώνοντας ότι θέτει «σε κίνδυνο τις σημαντικές υποθέσεις φοροδιαφυγής-λαθρεμπορίου και οικονομικού εγκλήματος που βρίσκονται τώρα στις αρμοδιότητές του».

«Η κατάργηση του ΣΔΟΕ που ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση ΝΔ είναι μία από τις πολλές αποδείξεις για την κρυφή ατζέντα της ΝΔ, για την οποία o ΣΥΡΙΖΑ προειδοποίησε προεκλογικά», αναφέρει ακόμα ο κ. Αλεξιάδης, ο οποίος τονίζει ότι «η εκδικητική μανία πολιτικών στελεχών, που κλήθηκαν από το ΣΔΟΕ για να απολογηθούν οι ίδιοι ή συγγενικά-φιλικά τους πρόσωπα, τα οποία είχαν εμπλακεί σε μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής, τώρα πλέον αναδεικνύεται με τον χειρότερο δυνατό τρόπο».

Στη δήλωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι «το ΣΔΟΕ υπήρξε για πολλά χρόνια η αιχμή του φορολογικού μηχανισμού, με πολλές και σημαντικές επιτυχίες και ξεκίνησε τον έλεγχο της περίφημης λίστας LAGARDE καθώς και πολλών άλλων υποθέσεων. Παρά τις προσπάθειες ορισμένων, παρέμεινε εκτός ΑΑΔΕ στην πρόσφατη αναδιάρθρωση και ενισχύθηκε σημαντικά με προσωπικό και αρμοδιότητες».

Όπως υπογραμμίζει, «η κατάργηση του ΣΔΟΕ είναι το καλύτερο δώρο, σε φοροφυγάδες-λαθρέμπορους και άλλους οικονομικούς εγκληματίες, θέτει, δε, σε κίνδυνο τις σημαντικές υποθέσεις φοροδιαφυγής-λαθρεμπορίου και οικονομικού εγκλήματος που βρίσκονται τώρα στις αρμοδιότητες του. «Η κατάργηση του ΣΔΟΕ, η μεταφορά των αρμοδιοτήτων του σε έναν ασαφή οργανισμό και η αφαίρεση της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων από το υπουργείο Οικονομικών είναι τα πρώτα βήματα μιας κυβέρνησης που αναδεικνύουν σαφείς πολιτικούς στόχους και αποδεικνύουν την άγνοια στοιχειωδών λειτουργιών στο ευαίσθητο υπουργείο Οικονομικών, το οποίο πρέπει να ενισχύσει και όχι να αποδυναμώσει τις φορολογικές και τελωνειακές υπηρεσίες του», προσθέτει.

«Μέσα και έξω από τη Βουλή, θα αναδείξουμε με κάθε πολιτική δυνατότητα τις επικίνδυνες αυτές αποφάσεις και ελπίζουμε μέσα από ουσιαστικό διάλογο να ανατρέψουμε τέτοιου είδους αποφάσεις», καταλήγει ο κ. Αλεξιάδης.

 

 

 

 

 

 

Πηγή: in.gr

Δημοσιεύθηκε στις 18 July 2019 | 3:55 pm


ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Η Χρ. Καλογήρου βρίσκεται από χθες στη Χίο και είχε συνάντηση με τους περιφερειακούς συμβούλους τους συνδυασμού της, καθώς και με υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους του συνδυασμού της.

12

Η Χρ. Καλογήρου, που πλέον θα είναι Γενική Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής, θα μιλήσει απόψε σε εκδήλωση στο Κάστρο για τελευταία φορά με την ιδιότητα της περιφερειάρχη, καθώς θα παραιτηθεί για να αναλάβει Γενική Γραμματέας. Περιφερειάρχης μέχρι τη λήξη της θητείας του απερχόμενου περιφερειακού συμβουλίου θα αναλάβει ο Θ. Βαλσαμίδης. Η κα Καλογήρου θα διατηρήσει τη θέση της περιφερειακής συμβούλου στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο, καθώς δεν υπάρχει ασυμβίβαστο με τη θέση της Γεν. Γραμματέως.

 

Έτσι, προκύπτει και μια ενδιαφέρουσα συνύπαρξη με τον Κ. Μουτζούρη, αφού ως Γενική Γραμματέας είναι η πολιτική προϊστάμενος του Κ. Μουτζούρης. Ας ελπίσουμε τη μεταξύ τους πολιτική αντιπαράθεσή να μην την πληρώσουν τα νησιά, αν και η κα Καλογήρου στη συνάντησή της χθες το βράδυ με τους εν Χίω Περ. Συμβούλους του Συνδυασμού της είπε ότι το σωστό θα το στηρίζει.

 

Δημοσιεύθηκε στις 18 July 2019 | 3:43 pm


ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΒΑΡΡΟΪΚΗΣ ΑΚΑΡΙΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΧΙΟΥ

12Ο Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Χίου προσκαλεί τα μέλη του και λοιπούς μελισσοκόμους της περιοχής για ομαδική καθολική καταπολέμηση της βαρροϊκής ακαρίασης (παράσιτο βαρρόα) κατά το διάστημα 1 έως 10 Αυγούστου 2019. Το μετρό αυτό κρίνεται απαραίτητο για την προστασία των μελισσιών της Χίου.

 

 

 

 

 

 

 

 

Δημοσιεύθηκε στις 18 July 2019 | 3:07 pm


ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ Η ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ ΛΑΓΚΑΔΑ

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε άμεσα η φωτιά που ξέσπασε σε χωράφι στην Λαγκάδα. Στο σημείο έφτασαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις.

12

Δημοσιεύθηκε στις 18 July 2019 | 1:35 pm


Χίος - Ειδήσεις και Νέα

Έτοιμος ο... Στυλιανός - alithia.gr

Έτοιμος ο... Στυλιανός  alithia.gr

Οπως ενημερώνει ο Αντιδήμαρχος Ματθαίος Φαφαλιός η επισκευή στο καΐκι Στυλιανός ολοκληρώθηκε.Ο ίδιος συγχαίρει τον καραβομαραγκό Στρατή Μαθιούδη ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 July 2019 | 6:47 am


Σεισμοί στην Ελλάδα: O φονικός σεισμός της Χίου, το ρεκόρ των 8 Ρίχτερ της Ρόδου, οι σεισμοί στην Αττική (βίντεο) - Pronews

Σεισμοί στην Ελλάδα: O φονικός σεισμός της Χίου, το ρεκόρ των 8 Ρίχτερ της Ρόδου, οι σεισμοί στην Αττική (βίντεο)  Pronews

Ο σεισμός στη Μαγούλα θύμισε σε όλους πως βρισκόμαστε όπου οι σεισμοί είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι με την περιοχή. Άλλωστε η Ελλάδα κατέχει την πρώτη ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 July 2019 | 5:02 pm


Γιορτάστηκε ο Άγιος των Εμπόρων - alithia.gr

Γιορτάστηκε ο Άγιος των Εμπόρων  alithia.gr

Τον προστάτη τους Προφήτη Ηλία γιόρτασαν οι έμποροι της Χίου στο μικρό εκκλησάκι της οδού Ψυχάρη. Προσκυνώντας την παλιά εικόνα των εμπόρων, όπως ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 July 2019 | 9:22 am


Οι Λαρισαίοι «εραστές της ασφάλτου» και λάτρεις των Chopper μας βάζουν στα "άδυτά" τους (φωτο) - onlarissa.gr

Οι Λαρισαίοι «εραστές της ασφάλτου» και λάτρεις των Chopper μας βάζουν στα "άδυτά" τους (φωτο)  onlarissa.gr

Του Μαρίνου Τζώτζη. Η ιστορία των φίλων των Μηχανών τύπου Chopper, ξεκινά στην Ελλάδα το 1993 από τη Θεσσαλονίκη με την ίδρυση του Chopper Riders ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 July 2019 | 8:01 am


Πολιτιστικό καλοκαίρι στις Οινούσσες – Πρόγραμμα εκδηλώσεων - Chios news

Πολιτιστικό καλοκαίρι στις Οινούσσες – Πρόγραμμα εκδηλώσεων  Chios news

Το πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Οινουσσών, λοιπών τοπικών φορέων και σωματείων για το καλοκαίρι 2019, άνοιξε στις 15 Ιουλίου με τις ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 July 2019 | 12:43 am


Π. Λαμπρινούδης, πολιτευτής ΚΙΝΑΛ: Μεταναστευτικό – μια από τα ίδια - Chios news

Π. Λαμπρινούδης, πολιτευτής ΚΙΝΑΛ: Μεταναστευτικό – μια από τα ίδια  Chios news

Μια από τα ίδια τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για το προσφυγικό από την νεοεκλεγείσα κυβέρνηση Μητσοτάκη. Στην ουσία δεν διαφέρουν και πολύ από αυτά που ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 July 2019 | 9:54 pm


5 νησιά της Ελλάδας με τα ομορφότερα χωριά - Pronews

5 νησιά της Ελλάδας με τα ομορφότερα χωριά  Pronews

Ποια είναι άραγε τα πέντε νησιά με τα ωραιότερα χωριά της Ελλάδας; Μια επιλογή που αξίζει να τη λάβει σοβαρά υπ' όψιν του κανείς προτού σχεδιάσει τις ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 July 2019 | 7:32 pm


Η Χίος αποχαιρετά - προς το παρόν- τις περιπατητικές διαδρομές - Politischios

Η Χίος αποχαιρετά - προς το παρόν- τις περιπατητικές διαδρομές  Politischios

Στην απόρριψη ενός από τα πιο σημαντικά έργα, του δικτύου πεζοπορικών διαδρομών προχώρησε η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Βορείου ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 July 2019 | 3:10 pm


Κοινωνικά | Ευχαριστήριο Γηροκομείου Χίου - Politischios

Κοινωνικά | Ευχαριστήριο Γηροκομείου Χίου  Politischios

Η Διοικούσα Επιτροπή ,οι τρόφιμοι και το προσωπικό του Γηροκομείου Χίου “ZΩΡΖΗΣ Γ. ΜΙΧΑΛΗΝΟΣ” ευχαριστούμε θερμά την κ.Νικολαϊα (Νίκη) Ζύμαρη ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 July 2019 | 1:39 pm


Από τα παράταιρα τείχη στα σκουπίδια, τα χόρτα και τις γενουάτικες καλαμιές - Politischios

Από τα παράταιρα τείχη στα σκουπίδια, τα χόρτα και τις γενουάτικες καλαμιές  Politischios

Αισιοδοξία και χαμόγελα στους κατοίκους της Χίου δημιούργησε η τοποθέτηση της Βρονταδούσαινας Λίνας Μενδώνη στη θέση της Υπουργού Πολιτισμού της ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 July 2019 | 11:27 am


Συνάντηση Τσιάρα – Μηταράκη για το Δικαστικό Μέγαρο Χίου – Εγκρίθηκε χρηματοδότηση ύψους 200.000 ευρώ - Dikastiko.gr

Συνάντηση Τσιάρα – Μηταράκη για το Δικαστικό Μέγαρο Χίου – Εγκρίθηκε χρηματοδότηση ύψους 200.000 ευρώ  Dikastiko.gr

Share on FacebookShare on Twitter. Με τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, συναντήθηκε ο υφυπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδιος ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 July 2019 | 1:47 pm


Στη Χίο γιόρτασε τη νέα της θέση η Χρ. Καλογήρου - Politischios

Στη Χίο γιόρτασε τη νέα της θέση η Χρ. Καλογήρου  Politischios

Παρόλο που η Χίος ήταν το νησί που έπαιξε τον πιο καθοριστικό ρόλο στη μη επανεκλογή της Χριστιάνας Καλογήρου, αφού εκτόξευσε τον Κώστα Μουτζούρη ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 July 2019 | 11:18 am


Ανακοίνωσε Χίο και Κατσούλη ο Σπαρτιατικός! - APELA.gr

Ανακοίνωσε Χίο και Κατσούλη ο Σπαρτιατικός!  APELA.gr

Ο Στέφανος Χίος προπονητής στο ανδρικό και στο εφηβικό τμήμα και ο Γιάννης Κατσούλης στο παιδικό και στις ακαδημίες.

Δημοσιεύθηκε στις 18 July 2019 | 1:00 am


Η Χίος τίμησε τους λάτρεις του Ομήρου - Politischios

Η Χίος τίμησε τους λάτρεις του Ομήρου  Politischios

Ο Δήμος Χίου, στο πλαίσιο διεξαγωγής του ετησίου παγκόσμιου φιλολογικού συνεδρίου Euroclassica – Ομηρική Ακαδημία, επέδωσε τιμητικές διακρίσεις σε ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 July 2019 | 9:20 pm


Το Πολιτιστικό Καλοκαίρι των Οινουσσών - Politischios

Το Πολιτιστικό Καλοκαίρι των Οινουσσών  Politischios

Με μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις και θεατρικές παραστάσεις πλαισιώνεται το φετινό πολιτιστικό καλοκαίρι του Δήμου Οινουσσών, το οποίο εγκαινιάστηκε τη ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 July 2019 | 3:36 pm


Τα πολλά κάστρα της Ν.Δ. και τα εναπομείναντα του ΣΥΡΙΖΑ, Της Τάνιας Γεωργιοπούλου - Η Καθημερινή

Τα πολλά κάστρα της Ν.Δ. και τα εναπομείναντα του ΣΥΡΙΖΑ, Της Τάνιας Γεωργιοπούλου  Η Καθημερινή

Η μεγάλη άνοδος των ποσοστών της Νέας Δημοκρατίας σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες της χώρας, ακόμα και σε εκείνες –ελάχιστες– που δεν εξασφάλισε την ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 July 2019 | 7:34 am


"Η θάλασσα κι ο ουρανός έχουν τo ίδιο χρώμα, η Σκούνα και ο Λιβανός θα μπουν στο ίδιο χώμα" - alithia.gr

"Η θάλασσα κι ο ουρανός έχουν τo ίδιο χρώμα, η Σκούνα και ο Λιβανός θα μπουν στο ίδιο χώμα"  alithia.gr

"Η θάλασσα κι ο ουρανός έχουν το ίδιο χρώμα η Σκούνα και ο Λιβανός θά μπουν στο ίδιο Χώμα"Το είπε η Σκούνα στον μεγάλο Λιβανό. Πολλά και διάφορα έχουν ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 July 2019 | 6:13 am


Χίος: Συλλήψεις δύο γιατρών που πωλούσαν βεβαιώσεις σε μετανάστες για άσυλο (pics) - Dikaiologitika News

Χίος: Συλλήψεις δύο γιατρών που πωλούσαν βεβαιώσεις σε μετανάστες για άσυλο (pics)  Dikaiologitika News

Δύο γιατροί στη Χίο συνελήφθησαν σήμερα Τρίτη 16 Ιουλίου με την κατηγορία ότι παρείχαν πλαστά πιστοποιητικά σε μετανάστες προκειμένου να διευκολυνθούν ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 July 2019 | 9:05 pm


Η Χίος τιμά την Αγία των μικρασιατών προσφύγων - Politischios

Η Χίος τιμά την Αγία των μικρασιατών προσφύγων  Politischios

Λαμπρός θα είναι και φέτος ο εορτασμός της μνήμης της Αγίας Παρασκευής στο Καστέλλο. Ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Μητροπολίτη ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 July 2019 | 3:19 pm


Xαίρε Χίος... χαριτωμένη - alithia.gr

Xαίρε Χίος... χαριτωμένη  alithia.gr

Μια φωτογραφία ίσον χίλιες λέξεις.Ένας Χιώτης ίσον ο θάνατος του...ψυχαναλητή.Δράστης της λήψης της οδηγικής συμπεριφορά συμπολίτη μας ο Μιχάλης ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 July 2019 | 3:08 pm


Στο Βόρειο Αιγαίο το 8o διεθνές συνέδριο στρατηγικού καινοτόμου μάρκετινγκ και τουρισμού - alithia.gr

Στο Βόρειο Αιγαίο το 8o διεθνές συνέδριο στρατηγικού καινοτόμου μάρκετινγκ και τουρισμού  alithia.gr

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής διοργανώνει για 8η χρονιά το διεθνές Συνέδριο Στρατηγικού Καινοτόμου Μάρκετινγκ και Τουρισμού ICSIMAT 2019 σε ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 July 2019 | 2:20 pm


Χίος: Δωρεά 16 πυροσβεστικών στολών από τον δήμο Ρίτζφιλντ... - Newsit

Χίος: Δωρεά 16 πυροσβεστικών στολών από τον δήμο Ρίτζφιλντ...  Newsit

Ο δήμος του Ρίτζφιλντ Νέας Ιερσέης δώρισε στους εθελοντές δασοπυροσβέστες των Μεστών Χίου δεκαέξι ζεύγη πυροσβεστικών στολών για τις ανάγκες τους.

Δημοσιεύθηκε στις 16 July 2019 | 12:28 pm


Ιακ. Αμύγδαλος: «Πραγματική ευκαιρία για την οικονομία της Χίου το Αγροτικό Leader» - Politischios

Ιακ. Αμύγδαλος: «Πραγματική ευκαιρία για την οικονομία της Χίου το Αγροτικό Leader»  Politischios

Το όνομά του είναι ταυτόσημο με την επιτυχία που σημειώνει η «Μπύρα Χίου» εντός κι εκτός των γεωγραφικών συνόρων του νησιού. Ο Ιάκωβος Αμύγδανος ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 July 2019 | 11:42 am


Danik: Αποδομώντας μουσικά τον Στέφανο Χίο! - Το Κουτί της Πανδώρας

Danik: Αποδομώντας μουσικά τον Στέφανο Χίο!  Το Κουτί της Πανδώρας

Ο Danik - κατά κόσμον Στέφανος Δανιηλίδης - δίνει την πρώτη του συνέντευξη με αφορμή τα βιντεάκια του που έγιναν viral και χάρισαν το γέλιο σε ολόκληρη την ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 July 2019 | 10:53 am


Η Χίος στο «πιάτο» έμπειρων σεφ- γαστρονόμων και επισκεπτών - Politischios

Η Χίος στο «πιάτο» έμπειρων σεφ- γαστρονόμων και επισκεπτών  Politischios

Πέρασε από σαράντα κύματα, κινδύνεψε να ακυρωθεί αλλά ο «επιμένων», Άννα Κλαδιά, πάντοτε νικά και το 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας στο νησί μας είναι πλέον ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 July 2019 | 5:41 pm


Ο Αντώνης Ζερβάκης στην ΑΛΗΘΕΙΑ TV. Ο… Ταξίαρχος του Στ. Κάρμαντζη πιστεύει στην ενεργό… γήρανση - alithia.gr

Ο Αντώνης Ζερβάκης στην ΑΛΗΘΕΙΑ TV. Ο… Ταξίαρχος του Στ. Κάρμαντζη πιστεύει στην ενεργό… γήρανση  alithia.gr

Τον γνωρίσαμε σε επιτελικές θέσεις της 96 ΑΔΤΕ. Μετά την αποστρατεία του ο Ταξίαρχος ε.α. Αντώνης Ζερβάκης έγινε γνωστός ως ο επιτελικός νούς του Σταμάτη ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 July 2019 | 10:52 pm


Δημήτρης Μουτάφης: Με την καρδιά στη Βόρεια Χίο και στην Αγία Μαρκέλλα - Eθνικός Κήρυξ

Δημήτρης Μουτάφης: Με την καρδιά στη Βόρεια Χίο και στην Αγία Μαρκέλλα  Eθνικός Κήρυξ

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Βορειοχωριτών Χίου «Το Πελίναιον», Δημήτρης Μουτάφης, μιλάει στο «Περιοδικό» του «Ε.Κ.» για την ζωή του, αλλά και τη ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 July 2019 | 12:11 am


Τεράστια ζήτηση κι ελάχιστη προσφορά εκτοξεύουν τα ενοίκια στη Χίο - Politischios

Τεράστια ζήτηση κι ελάχιστη προσφορά εκτοξεύουν τα ενοίκια στη Χίο  Politischios

Η ενοικίαση ακινήτων στη Χίο ανέκαθεν αποτελούσε ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα καθώς τόσο η παλαιότητα των κτιρίων όσο και το υψηλό αντίτιμο ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 July 2019 | 9:18 am


Η Χίος της Λένας Διβάνη - Athens Voice Online

Η Χίος της Λένας Διβάνη  Athens Voice Online

Η συγγραφέας και καθηγήτρια Νομικής Λένα Διβάνη γράφει για τη δική της Χίο.

Δημοσιεύθηκε στις 12 July 2019 | 6:03 pm


Χίος: Οδηγός για αξιοθέατα, παραλίες, φαγητό, διασκέδαση - Athens Voice Online

Χίος: Οδηγός για αξιοθέατα, παραλίες, φαγητό, διασκέδαση  Athens Voice Online

Τα καλύτερα σημεία της Χίου για τις φετινές διακοπές.

Δημοσιεύθηκε στις 12 July 2019 | 10:00 am


Χίος: Αφγανός μετανάστης έσωσε δύο Τούρκους τυφλούς που έπεσαν στο λιμάνι - Κοινωνία | News 24/7 - NEWS 24/7

Χίος: Αφγανός μετανάστης έσωσε δύο Τούρκους τυφλούς που έπεσαν στο λιμάνι - Κοινωνία | News 24/7  NEWS 24/7

Οι δύο Τούρκοι έκαναν διακοπές στο νησί. Ανασύρθηκαν από έναν αιτούντα άσυλο Αφγανικής καταγωγής που βρέθηκε εκείνη τη στιγμή στο λιμάνι. Στελέχη του ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 July 2019 | 10:00 am


Επίκεντρο της Τεχνικής Κολύμβησης για 4 μέρες η Χίος - alithia.gr

Επίκεντρο της Τεχνικής Κολύμβησης για 4 μέρες η Χίος  alithia.gr

Τη μεγαλύτερη σε συμμετοχή αθλητική διοργάνωση φιλοξενεί από το απόγευμα της Τετάρτης 10 Ιουλίου 2019 μέχρι και την Κυριακή 14 Ιουλίου το νησί της Χίου ...

Δημοσιεύθηκε στις 10 July 2019 | 10:00 am


Χίος: Η... πιρουέτα του πλοίου "Πελαγίτης" στο λιμάνι του... - Newsit

Χίος: Η... πιρουέτα του πλοίου "Πελαγίτης" στο λιμάνι του...  Newsit

Η μανούβρα του φορτηγού πλοίου Πελαγίτης και οι ελιγμοί του επιβατηγού Διαγόρα στο λιμάνι της Χίου...

Δημοσιεύθηκε στις 10 July 2019 | 10:00 am


Χίος: Αυξάνονται οι αφίξεις μεταναστών-Πάνω από 2.200 στο νησί | naftemporiki.gr - naftemporiki.gr

Χίος: Αυξάνονται οι αφίξεις μεταναστών-Πάνω από 2.200 στο νησί | naftemporiki.gr  naftemporiki.gr

Περισσότεροι από 2.200 πρόσφυγες και μετανάστες διαμένουν αυτή τη στιγμή στη Χίο, σύμφωνα με το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους ...

Δημοσιεύθηκε στις 10 July 2019 | 10:00 am


Γαλάζια πρωτιά της Χίου σε ολόκληρο το Αιγαίο - Politischios

Γαλάζια πρωτιά της Χίου σε ολόκληρο το Αιγαίο  Politischios

Την μεταστροφή του εκλογικού σώματος της Χίου προς τη Νέα Δημοκρατία επιβεβαίωσαν το πρωί της Δευτέρας τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών.

Δημοσιεύθηκε στις 8 July 2019 | 10:08 am


Αποτελέσματα Εθνικών Εκλογών 2019: Ποιοι εκλέγονται στη Χίο - Newsbeast.gr

Αποτελέσματα Εθνικών Εκλογών 2019: Ποιοι εκλέγονται στη Χίο  Newsbeast.gr

Διπλάσιο ποσοστό σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε στην εκλογική περιφέρεια της Χίου η Νέα.

Δημοσιεύθηκε στις 8 July 2019 | 10:00 am


Προσλήψεις στο δημόσιο: Νέες θέσεις εργασίας στις παιδικές κατασκηνώσεις του Δήμου Χίου - Pagenews.gr

Προσλήψεις στο δημόσιο: Νέες θέσεις εργασίας στις παιδικές κατασκηνώσεις του Δήμου Χίου  Pagenews.gr

Προσλήψεις στο δημόσιο: Ο Δήμος Χίου προχώρησε στην προκήρυξη 31 νέων θέσεων εργασίας με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.

Δημοσιεύθηκε στις 8 July 2019 | 10:00 am


Αποτελέσματα εθνικών εκλογών 2019: Μπροστά η ΝΔ στην Περιφέρεια Χίου - Newsbeast.gr

Αποτελέσματα εθνικών εκλογών 2019: Μπροστά η ΝΔ στην Περιφέρεια Χίου  Newsbeast.gr

Στην Περιφέρεια Χίου η ΝΔ προηγείται με 45,45% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει 22,64%...

Δημοσιεύθηκε στις 7 July 2019 | 10:00 am


Έτσι θα υποδεχθεί η Χίος το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τεχνικής Κολύμβησης; - Politischios

Έτσι θα υποδεχθεί η Χίος το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τεχνικής Κολύμβησης;  Politischios

Ξεκινά την προσεχή Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019 και θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 14/7 το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κατηγοριών Τεχνικής Κολύμβησης, που ...

Δημοσιεύθηκε στις 7 July 2019 | 10:00 am


Η Χίος ψήφισε ξανά... Χιώτη Βουλευτή - Politischios

Η Χίος ψήφισε ξανά... Χιώτη Βουλευτή  Politischios

Με σημαντική διαφορά από τον Σταύρο Μιχαηλίδη κατάφερε τελικά να επανεκλεγεί στη θέση του Βουλευτή Χίου ο Νότης Μηταράκης. Μετά από μία σκληρή μάχη ...

Δημοσιεύθηκε στις 7 July 2019 | 10:00 am


Χίος Ενσωμάτωση 18% | Στο 48% η Νέα Δημοκρατία, στο 20% ο ΣΥΡΙΖΑ - Politischios

Χίος Ενσωμάτωση 18% | Στο 48% η Νέα Δημοκρατία, στο 20% ο ΣΥΡΙΖΑ  Politischios

Συγκεντρωτικά Χίου στο 18% της ενσωμάτωσης (27/150 Ε.Τ.): Νέα Δημοκρατία 47,90%, ΣΥΡΙΖΑ 19,86%, Κίνημα Αλλαγής 16,91%, ΚΚΕ 4,17%, Χρυσή Αυγή 2 ...

Δημοσιεύθηκε στις 7 July 2019 | 10:00 am


Μ. Οθωνας: Μεταναστευτικό και Τουρισμός τα κυριότερα προβλήματα της Χίου - alithia.gr

Μ. Οθωνας: Μεταναστευτικό και Τουρισμός τα κυριότερα προβλήματα της Χίου  alithia.gr

Κάλεσμα στους Χιώτες να ψηφίσουν εκείνους που γνωρίζουν τα προβλήματα του τόπου και θα αγωνιστούν για αυτά, απεύθυνε σε συνέντευξη τύπου ο διευθυντής ...

Δημοσιεύθηκε στις 5 July 2019 | 10:00 am


ΠΡΟΣΟΧΗ! Η Χίος στην ομάδα υψηλού κινδύνου για πυρκαγιά - alithia.gr

ΠΡΟΣΟΧΗ! Η Χίος στην ομάδα υψηλού κινδύνου για πυρκαγιά  alithia.gr

Ο Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και ισχύει για αύριο Παρασκευή 05 Ιουλίου 2019.Υψηλός ...

Δημοσιεύθηκε στις 4 July 2019 | 8:51 pm


Π.Λαμπρινούδης:"Μοναδικό μου μέλημα το καλό της Χίου" - alithia.gr

Π.Λαμπρινούδης:"Μοναδικό μου μέλημα το καλό της Χίου"  alithia.gr

Με το χέρι στην καρδιά καλώ όσους πιστεύουν σε μένα όλα αυτά τα χρόνια, να με στηρίξουν προκειμένου να δουλέψουμε για την Χίο μας». Αυτό το μήνυμα έστειλε ...

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2019 | 10:00 am


«Βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη το στοίχημα για τη Χίο» - Politischios

«Βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη το στοίχημα για τη Χίο»  Politischios

Άνθρωπος της αγοράς και από τους λίγους που υποστηρίζουν ότι ο ιδιωτικός τομέας αποτελεί τη βάση της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Ο συντονιστής ...

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2019 | 10:00 am


Πυρκαγιά στην περιοχή του Πυργίου στα μαστιχοχώρια της Χίου - Η Αυγή

Πυρκαγιά στην περιοχή του Πυργίου στα μαστιχοχώρια της Χίου  Η Αυγή

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου και των εθελοντών σπεύδουν στην ευρύτερη περιοχή του Πυργίου, λόγω της πυρκαγιάς που σημειώθηκε ...

Δημοσιεύθηκε στις 30 June 2019 | 10:00 am


«Δεσμεύομαι να είμαι η δυνατή φωνή της Χίου στην Αθήνα» - Politischios

«Δεσμεύομαι να είμαι η δυνατή φωνή της Χίου στην Αθήνα»  Politischios

Λίγες μέρες πριν τις εθνικές εκλογές, ο Νότης Μηταράκης, μιλά στον «Πολίτη», για όλους και για όλα: τη Χίο και το σχέδιο των 4+1 πυλώνων, τη θητεία ως ...

Δημοσιεύθηκε στις 30 June 2019 | 10:00 am


"Η φωτιά σε αφορά" από τον Δήμο Χίου και το wwf Eλλάς - alithia.gr

"Η φωτιά σε αφορά" από τον Δήμο Χίου και το wwf Eλλάς  alithia.gr

Ο Δήμος Χίου σε συνεργασία με τη WWF Ελλάς και λοιπούς φορείς του νησιού κατά τη φετινή αντιπυρική περίοδο έχει προγραμματίσει δράσεις ενημέρωσης ...

Δημοσιεύθηκε στις 28 June 2019 | 2:34 pm


Συνεργασίες, η Χίος στο επίκεντρο και το σχέδιο της επόμενης μέρας, τα βασικά σημεία της συνέντευξης Μηταράκη στο Ράδιο Αλήθεια - alithia.gr

Συνεργασίες, η Χίος στο επίκεντρο και το σχέδιο της επόμενης μέρας, τα βασικά σημεία της συνέντευξης Μηταράκη στο Ράδιο Αλήθεια  alithia.gr

Την ανάγκη να βγει η Χίος στο προσκήνιο και να παίξει πολιτικό ρόλο, τόνισε ο Νότης Μηταράκης, υποψήφιος βουλευτής Χίου και πρώην Υπουργός, στην ...

Δημοσιεύθηκε στις 28 June 2019 | 10:00 am


Στο κόκκινο η Χίος για υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς - Politischios

Στο κόκκινο η Χίος για υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς  Politischios

Στην κατηγορία 4 (πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς) βρίσκεται εδώ και τρεις ημέρες το νησί μας με την Περιφερειακή Ενότητα Χίου να εφιστά την ...

Δημοσιεύθηκε στις 27 June 2019 | 10:00 am


Σε νέα γραφεία η Κιβωτός του Κόσμου στη Χίο - alithia.gr

Σε νέα γραφεία η Κιβωτός του Κόσμου στη Χίο  alithia.gr

Η Κιβωτός του Κόσμου Αιγαίου ενημερώνει τους φίλους - συμπαραστάτες και όλο τον κόσμο της Χίου, προκειμένου να εκτελέσει αποτελεσματικότερα το κοινωνικό ...

Δημοσιεύθηκε στις 27 June 2019 | 10:00 am


Νέα παράταση στον μειωμένου ΦΠΑ σε Λέρο, Λέσβο, Κω, Σάμο και Χίο - Η Καθημερινή

Νέα παράταση στον μειωμένου ΦΠΑ σε Λέρο, Λέσβο, Κω, Σάμο και Χίο  Η Καθημερινή

Την παράταση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα πέντε νησιά του Αιγαίου και συγκεκριμένα σε Λέρο, Λέσβο, Κω, Σάμο και Χίο έως τις 31 Δεκεμβρίου 2019 ...

Δημοσιεύθηκε στις 26 June 2019 | 10:00 am


745.122 ευρώ για εκσυγχρονισμό της γραμμής παραγωγής τσίχλας Χίου - alithia.gr

745.122 ευρώ για εκσυγχρονισμό της γραμμής παραγωγής τσίχλας Χίου  alithia.gr

Σημαντικές επενδύσεις, που αφορούν τόσο τον εκσυγχρονισμό/επέκταση των παραγωγικών τους μονάδων όσο και τη δημιουργία νέων προϊόντων, ...

Δημοσιεύθηκε στις 26 June 2019 | 10:00 am


Και στη Χίο συναυλία του Β. Παπακωνσταντίνου; - alithia.gr

Και στη Χίο συναυλία του Β. Παπακωνσταντίνου;  alithia.gr

Ακόμη δεν είναι βέβαιο, ωστόσο οι φίλοι του Βασίλη Παπακωνσταντίνου, αρκετά χρόνια μετά την τελευταία του συναυλία στο νησί μας, μπορούν να ελπίζουν ότι ...

Δημοσιεύθηκε στις 25 June 2019 | 10:00 am


Αυτές είναι οι δύο γυναίκες υποψήφιες του ΚΙΝΑΛ στη Χίο - alithia.gr

Αυτές είναι οι δύο γυναίκες υποψήφιες του ΚΙΝΑΛ στη Χίο  alithia.gr

Από το ΚΙΝΑΛ στη Χίο δόθηκαν στη δημοσιότητα τα βιογραφικά σημειώματα των δύο υποψηφίων γυναικών στις Εθνικές Εκλογές του 2019 στο Νομό μας, μιας ...

Δημοσιεύθηκε στις 25 June 2019 | 10:00 am


Το Κέντρο Πρόληψης Χίου κατά της χρήσης του χασίς - alithia.gr

Το Κέντρο Πρόληψης Χίου κατά της χρήσης του χασίς  alithia.gr

Το Κέντρο Πρόληψης Χίου ναυτίλος στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών (26 Ιουνίου), θέλοντας να παρέχει υπεύθυνη και επιστημονική ...

Δημοσιεύθηκε στις 25 June 2019 | 10:00 am


Δήλωση Α. Μιχαηλίδη για τα δημόσια έργα στη Χίο 2015-2019 - alithia.gr

Δήλωση Α. Μιχαηλίδη για τα δημόσια έργα στη Χίο 2015-2019  alithia.gr

Όλοι γνωρίζουν ότι τα προηγούμενα χρόνια η κατάσταση στη Χίο στον τομέα των δημοσίων έργων χαρακτηριζόταν από μεγαλεπήβολους σχεδιασμούς οι οποίοι ...

Δημοσιεύθηκε στις 24 June 2019 | 10:00 am


Πρώτη προεκλογική συνέντευξη στην ΑΛΗΘΕΙΑ για υποψήφιους βουλευτές Χίου - alithia.gr

Πρώτη προεκλογική συνέντευξη στην ΑΛΗΘΕΙΑ για υποψήφιους βουλευτές Χίου  alithia.gr

Με την αντίστροφη μέτρηση για τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου να έχει ξεκινήσει, σήμερα στην τηλεόραση της «Α» παρουσιάζεται η πρώτη προεκλογική ...

Δημοσιεύθηκε στις 24 June 2019 | 10:00 am


Επιθεωρητής Εργασίας στη Χίο κατακεραυνώνει στέλεχος της ΝΔ: Με αυτές τις χυδαίες εκφράσεις ... - Documento

Επιθεωρητής Εργασίας στη Χίο κατακεραυνώνει στέλεχος της ΝΔ: Με αυτές τις χυδαίες εκφράσεις ...  Documento

Με επιστολή του στα ΜΜΕ ο Επιθεωρητής Εργασίας Δημήτρης Φραγκομίχαλος σπάει τη σιωπή του για το περιστατικό με το πολιτικό στέλεχος της Ν.Δ. στη Χίο ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 June 2019 | 10:00 am


Χίος: Εντοπισμός και διάσωση 31 αλλοδαπών από το Λιμενικό - Voria

Χίος: Εντοπισμός και διάσωση 31 αλλοδαπών από το Λιμενικό  Voria

Πλοίο ανοιχτής θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή του Εμπορειού, στα νότια της Χίου, φουσκωτό σκάφος με τους 31 επιβαίνοντες.

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2019 | 10:00 am


Αναχώρησαν από τη Χίο με… χείριστη εντύπωση οι πρώτοι Κύπριοι τουρίστες - Politischios

Αναχώρησαν από τη Χίο με… χείριστη εντύπωση οι πρώτοι Κύπριοι τουρίστες  Politischios

Για να σε μαγέψει ένας τόπος, τόσο ώστε να θέλεις να τον επισκεφθείς ξανά, παίζουν ρόλο πολλοί παράγοντες συνδυαστικά. Σίγουρα το πρώτο που πρέπει να ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2019 | 10:00 am


Μετά από μια δεκαετία leader στην Χίο - alithia.gr

Μετά από μια δεκαετία leader στην Χίο  alithia.gr

Ενημερωτική εκδήλωση για το Leader,διοργανώνει ο Δήμος Χιου και η ΕΤΑΧ, την Τετάρτη 26 Ιουνίου στις 6.00 μ.μ. στο Ομήρειο.Πρόκειται για ένα από τα πρώτα ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2019 | 10:00 am


32 Χιώτες δημιουργούν την επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Χίου - Politischios

32 Χιώτες δημιουργούν την επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Χίου  Politischios

Με σύνθημα «Εμείς αποφασίζουμε για τη ζωή μας» άνθρωποι από τον χώρο της αριστεράς και προοδευτικοί συσπειρώνονται δημιουργώντας την επιτροπή ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2019 | 10:00 am


Χίος: «Στόλιζε» το μαγαζί του με βάζα γεμάτα χασίς - Πρώτο ΘΕΜΑ

Χίος: «Στόλιζε» το μαγαζί του με βάζα γεμάτα χασίς  Πρώτο ΘΕΜΑ

Εντοπίστηκαν δέκα γυάλινα βάζα και 14 νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους δυο κιλών και 400 ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 June 2019 | 10:00 am


Κ. Μουτζούρης: «Από 1η Σεπτεμβρίου η Χίος θα αποφασίζει για τον εαυτό της» - Politischios

Κ. Μουτζούρης: «Από 1η Σεπτεμβρίου η Χίος θα αποφασίζει για τον εαυτό της»  Politischios

Από το νησί που τον εκτόξευσε στον θρόνο της Περιφέρειας επέλεξε να ξεκινήσει τις μετεκλογικές του επισκέψεις, ο νέος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2019 | 10:00 am


Χίος: Εκπληκτικό ταξίδι με άρωμα μαστίχας - Zougla

Χίος: Εκπληκτικό ταξίδι με άρωμα μαστίχας  Zougla

Ξεχωριστό αιγαιοπελαγίτικο νησί, η Χίος, πασίγνωστη για τη μοναδική στον κόσμο μαστίχα της, έχει πολλά κρυμμένα μυστικά που σας καλεί να ανακαλύψετε.

Δημοσιεύθηκε στις 11 June 2019 | 10:00 am


Σύνδεση με Πάτμο και Μύκονο αποκτά η Χίος - Politischios

Σύνδεση με Πάτμο και Μύκονο αποκτά η Χίος  Politischios

Ξεκινούν από την προσεχή Δευτέρα 10 Ιουνίου, τα θερινά δρομολόγια των πλοίων που θα διαρκέσουν μέχρι και τα μέσα Σεπτεμβρίου. Στο πρόγραμμα ...

Δημοσιεύθηκε στις 8 June 2019 | 10:00 am


Χίος: Ιερέας πέταξε κέρματα σε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για τη Μακεδονία - Voria

Χίος: Ιερέας πέταξε κέρματα σε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για τη Μακεδονία  Voria

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης βρισκόταν στην εκκλησία παριστάμενος σε 40ήμερο μνημόσυνο προσωπικού και πολιτικού του φίλου.

Δημοσιεύθηκε στις 2 June 2019 | 10:00 am


Χίος: Ιερέας πέταξε κέρματα σε βουλευτή | Ελλάδα | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ - Η Καθημερινή

Χίος: Ιερέας πέταξε κέρματα σε βουλευτή | Ελλάδα | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ  Η Καθημερινή

Ιερέας αμέσως μετά το τέλος της θείας λειτουργίας φορώντας ακόμα τα άμφια, μέσα στην εκκλησία στο χωριό Φλατσιά της Χίου, επιτέθηκε στο βουλευτή του ...

Δημοσιεύθηκε στις 2 June 2019 | 10:00 am


Εκτόξευσε στον θρόνο της Περιφέρειας η Χίος τον Μουτζούρη - Politischios

Εκτόξευσε στον θρόνο της Περιφέρειας η Χίος τον Μουτζούρη  Politischios

Κόντρα σε όλα τα προγνωστικά και με όλα τα στελέχη της τοπικής ΝΟΔΕ και όχι μόνο στο πλευρό της Χριστιάνας Καλογήρου, ο συνδυασμός «Άλμα Ανάπτυξης» ...

Δημοσιεύθηκε στις 2 June 2019 | 10:00 am


Η Χίος εκλέγει τον δήμαρχό της - Politischios

Η Χίος εκλέγει τον δήμαρχό της  Politischios

Χωρίς προβλήματα ξεκίνησε από τις 7 το πρωί της Κυριακής η διεξαγωγή της β' φάσης της εκλογικής διαδικασίας με στόχο την ανάδειξη του Δημάρχου Χίου αλλά ...

Δημοσιεύθηκε στις 2 June 2019 | 10:00 am


Στ. Κάρμαντζης: «Η Χίος την Κυριακή έχει την ευκαιρία να πάει μπροστά» - Politischios

Στ. Κάρμαντζης: «Η Χίος την Κυριακή έχει την ευκαιρία να πάει μπροστά»  Politischios

Για την ευκαιρία που έχουν οι Χιώτες την Κυριακή να αλλάξουν σελίδα, μίλησε στην κάμερα του politischios.gr ο υποψήφιος Δήμαρχος Χίου Στ. Κάρμαντζης, λίγο ...

Δημοσιεύθηκε στις 31 May 2019 | 10:00 am


Σταμάτης Κάρμαντζης: "η Χίος δεν έχει χρόνο για πειράματα"- συνέντευξη στην ΕΡΑ - ΕΡΤ

Σταμάτης Κάρμαντζης: "η Χίος δεν έχει χρόνο για πειράματα"- συνέντευξη στην ΕΡΑ  ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο: Facebook · Twitter · LinkedIn; Pinterest. «Ευχαριστούμε τους συμπολίτες και τις συμπολίτισσες μας για την πρωτιά που μας έδωσαν.

Δημοσιεύθηκε στις 31 May 2019 | 10:00 am


Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία: Κτηματαγορά με μέλλον για ομογενείς και ξένους (audio) - ert.gr - ΕΡΤ

Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία: Κτηματαγορά με μέλλον για ομογενείς και ξένους (audio) - ert.gr  ΕΡΤ

Στην αγορά ακινήτων των νησιών του Βορείου Αιγαίου, δηλαδή της Χίου, της Λέσβου, της Σάμου και της Ικαρίας ήταν αφιερωμένη η εκπομπή «Η Ελλάδα στον ...

Δημοσιεύθηκε στις 30 May 2019 | 10:00 am


Οι περιφερειακοί σύμβουλοι που εκλέχθηκαν στη Χίο και οι πρωτιές - Politischios

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι που εκλέχθηκαν στη Χίο και οι πρωτιές  Politischios

Μοναδικοί … παλιοί γνώριμοι του Περιφερειακού Συμβουλίου εκ μέρους της Χίου θα είναι οι Παντ. Μπουγδάνος και Γ. Αργυρούδη. Αναλυτικά τις 11 θέσεις που ...

Δημοσιεύθηκε στις 30 May 2019 | 10:00 am


Την Κυριακή η Χίος αλλάζει σελίδα - Politischios

Την Κυριακή η Χίος αλλάζει σελίδα  Politischios

Αγαπημένοι, συμπατριώτισσες και συμπατριώτες! Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου, για την αγάπη και την στήριξη σας όλα αυτά τα χρόνια που είστε ...

Δημοσιεύθηκε στις 30 May 2019 | 10:00 am


Το 1ο εκλογικό αποτέλεσμα της Χίου - Politischios

Το 1ο εκλογικό αποτέλεσμα της Χίου  Politischios

Στη δημοσιότητα δόθηκε το πρώτο εκλογικό αποτέλεσμα που αφορά στον ενιαίο Δήμο Χίου. Πρόκειται για το 123 Β εκλογικό τμήμα (3o Γυμνάσιο Χίου) στο οποίο ...

Δημοσιεύθηκε στις 26 May 2019 | 10:00 am


Ο ανεξάρτητος συνδυασμός «Χίος Μπροστά» αποτελείται από ανθρώπους που πάνω από όλα βάζουν το καλό της Χίου - Politischios

Ο ανεξάρτητος συνδυασμός «Χίος Μπροστά» αποτελείται από ανθρώπους που πάνω από όλα βάζουν το καλό της Χίου  Politischios

Η Μαρία Λυμπούση είναι γεννημένη στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, είναι παντρεμένη με τον Αντώνη Πιτσιλό και έχουν μία κόρη 6 ετών. Τα τελευταία χρόνια επέλεξε να ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2019 | 10:00 am


«Η Χίος χρειάζεται στιβαρή παρουσία στην Περιφέρεια» - Politischios

«Η Χίος χρειάζεται στιβαρή παρουσία στην Περιφέρεια»  Politischios

Στέλεχος της πρώτης γραμμής, ο Φιλόδωρος Βιτέλλας, συνεργάτης και σύμβουλος αρκετών βουλευτών της Χίου, εξηγεί στον «π» τους λόγους που τον ωθούν να ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 May 2019 | 10:00 am


Χίος : Επιασε με κάθετη συναγρίδα 15,5 κιλών! (εικόνες) - In.gr

Χίος : Επιασε με κάθετη συναγρίδα 15,5 κιλών! (εικόνες)  In.gr

Αντίκρισα ένα ψάρι τεράστιο, το οποίο δεν μπορούσα να το πιάσω με τα χέρια. Για 15 συνεχόμενα λεπτά πάλευα χωρίς να μπορώ να το δω» λέει ο Εμμανουήλ ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 May 2019 | 10:00 am


Μια... Χίος άλλαξε μορφή μέσα σε έξι χρόνια, του Γιώργου Λιάλιου - Η Καθημερινή

Μια... Χίος άλλαξε μορφή μέσα σε έξι χρόνια, του Γιώργου Λιάλιου  Η Καθημερινή

Ουδέν κρυπτόν υπό τον... ευρωπαϊκό δορυφόρο. Καθώς η ακρίβεια των αεροφωτογραφιών βελτιώνεται και οι μέθοδοι επεξεργασίας των δεδομένων εξελίσσονται, ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 May 2019 | 10:00 am


Η Χίος τίμησε τους νεκρούς του Ολοκαυτώματος του Μελανιούς - Politischios

Η Χίος τίμησε τους νεκρούς του Ολοκαυτώματος του Μελανιούς  Politischios

Παρουσία των αρχών του νησιού και με πάνδημη συμμετοχή των κατοίκων του, τιμήθηκαν το πρωί της Κυριακής στο Μελανιός, οι νεκροί που θυσιάστηκαν κατά ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 May 2019 | 10:00 am


Οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Χίου με τον Γιάννη Καραβασίλη - ΕΡΤ

Οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Χίου με τον Γιάννη Καραβασίλη  ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο: Facebook · Twitter · LinkedIn; Pinterest. Ο συνδυασμός “Χίος Μπροστά”, με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Χίου Γιάννη Καραβασίλη.

Δημοσιεύθηκε στις 6 May 2019 | 10:00 am


Η Δαμασκός και η Χίος | Απόψεις | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ - Η Καθημερινή

Η Δαμασκός και η Χίος | Απόψεις | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ  Η Καθημερινή

Τόσο απλό: «Δίπλα στη σφαγή της Χίου είναι η σφαγή του Διστόμου». Και δεν γίνεται να τεμαχίζεις τη μνήμη και την ιστορία. | Ημερήσια Πολιτική και Οικονομική ...

Δημοσιεύθηκε στις 4 May 2019 | 10:00 am


Χίος: Η μαστίχα, το μουσείο της και τα Μαστιχοχώρια - In.gr

Χίος: Η μαστίχα, το μουσείο της και τα Μαστιχοχώρια  In.gr

Γνωστή παγκοσμίως για το ιδιαίτερο άρωμα και τις ευεργετικές ιδιότητές της, η μαστίχα Χίου είναι άρρηκτα δεμένη με τη φυσιογνωμία και την ιστορική παράδοση ...

Δημοσιεύθηκε στις 3 May 2019 | 10:00 am


Εντυπωσιακός για άλλη μια χρονιά ο ρουκετοπόλεμος στον Βροντάδο Χίου - In.gr

Εντυπωσιακός για άλλη μια χρονιά ο ρουκετοπόλεμος στον Βροντάδο Χίου  In.gr

Όπως κάθε Πάσχα έτσι και φέτος, τηρήθηκε ο ρουκετοπόλεμος στο Βροντάδο της Χίου το έθιμο κατά το οποίο το βράδυ της Ανάστασης χιλιάδες αυτοσχέδιες ...

Δημοσιεύθηκε στις 28 April 2019 | 10:00 am


Χίος: Με διεθνή εμβέλεια ο φετινός ρουκετοπόλεμος - Ντοκιμαντέρ του National Geographic - CNN Greece

Χίος: Με διεθνή εμβέλεια ο φετινός ρουκετοπόλεμος - Ντοκιμαντέρ του National Geographic  CNN Greece

Ειδήσεις - Χιλιάδες ρουκέτες μετέτρεψαν τον ουρανό της Χίου , το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, σε μέρα, αφού για ακόμη μία χρονιά οι Βρονταδούσοι ...

Δημοσιεύθηκε στις 28 April 2019 | 10:00 am


Χίος: Η πρώτη Ανάσταση με τον «ιπτάμενο» ιερέα (vid) - Voria

Χίος: Η πρώτη Ανάσταση με τον «ιπτάμενο» ιερέα (vid)  Voria

Έκλεψε πάλι την παράσταση - Κουνήθηκαν οι πολυέλαιοι της εκκλησίας και οι πιστοί χτύπησαν τα στασίδια συμμετέχοντας στη χαρμόσυνη είδηση.

Δημοσιεύθηκε στις 27 April 2019 | 10:00 am


Το National Geographic στη Χίο - Γυρίζει ντοκιμαντέρ για το έθιμο του ρουκετοπόλεμου - Ethnos

Το National Geographic στη Χίο - Γυρίζει ντοκιμαντέρ για το έθιμο του ρουκετοπόλεμου  Ethnos

Το National Geographic έχει στείλει συνεργείο στη Χίο καθώς πραγματοποιεί γυρίσματα για το εντυπωσιακό και διεθνώς διάσημο πασχαλινό έθιμο με τον ...

Δημοσιεύθηκε στις 26 April 2019 | 10:00 am


Χίος: Ερευνάται θάνατος ντελιβερά μετά από καβγά - Τα Νέα Οnline

Χίος: Ερευνάται θάνατος ντελιβερά μετά από καβγά  Τα Νέα Οnline

Ο 57χρονος οδηγός που εργαζόταν σε πιτσαρία πάτησε κατά λάθος με τη μηχανή του πάνω σε νωπό τσιμέντο που έστρωνε εργολάβος στην περιοχή των ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 April 2019 | 10:00 am


Χίος Μπροστά: οι 12 αρχές του συνδυασμού του Γ. Καραβασίλη - ΕΡΤ

Χίος Μπροστά: οι 12 αρχές του συνδυασμού του Γ. Καραβασίλη  ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο: Facebook · Twitter · LinkedIn; Pinterest. “Βασισμένοι στις αρχές της διαφάνειας, της συλλογικής λειτουργίας και των δημοκρατικών ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 April 2019 | 10:00 am


Οι 11 + 1 αρχές του συνδυασμού "Χίος Μπροστά" - Politischios

Οι 11 + 1 αρχές του συνδυασμού "Χίος Μπροστά"  Politischios

Τις βασικές αρχές πάνω στις οποίες θα κινηθεί τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά έδωσε στη δημοσιότητα ο συνδυασμός «Χίος Μπροστά», τονίζοντας ότι ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 April 2019 | 10:00 am


FRONTEX: Διάσωση 46 προσφύγων κοντά στη Χίο - Το Βήμα Online

FRONTEX: Διάσωση 46 προσφύγων κοντά στη Χίο  Το Βήμα Online

Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα έξι αλλοδαπών προχώρησαν το πρωί άνδρες της FRONTEX οι οποίοι βρισκόντουσαν σε περιπολία στο πλαίσιο της ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 April 2019 | 10:00 am


Χίος Μπροστά - Politischios

Χίος Μπροστά  Politischios

«Δεν σταματάμε να διεκδικούμε ένα καλύτερο αύριο ανεξαρτήτως του προσώπου που θα εκλεγεί δήμαρχος». Μπορεί να κατέλαβε την τέταρτη θέση, στους ...

Δημοσιεύθηκε στις 2 April 2019 | 5:00 pm


Και το όνομα αυτής... "Χίος μπροστά" - Politischios

Και το όνομα αυτής... "Χίος μπροστά"  Politischios

Με το σύνθημα "Χίος Μπροστά" και περιστοιχισμένος από τον Αρχιτέκτονα Γιώργο Καλλέργη και τον Διδάσκοντα του Πανεπιστημίου Αιγαίου Γιώργο Μελέκο, ...

Δημοσιεύθηκε στις 31 March 2019 | 10:00 am


Χίος: Νέα τραγωδία με πρόσφυγες - Έθνος

Χίος: Νέα τραγωδία με πρόσφυγες  Έθνος

Μια βάρκα, η οποία μετέφερε 38 άτομα, ναυάγησε και ακολούθησαν σκηνές πανικού – Αγνοούνται δύο.

Δημοσιεύθηκε στις 28 March 2019 | 9:00 am


Χίος: Διάσωση 36 προσφύγων – Αγνοούνται δύο - Το Βήμα Online

Χίος: Διάσωση 36 προσφύγων – Αγνοούνται δύο  Το Βήμα Online

Στελέχη του Λιμενικού Σώματος περισυνέλεξαν 36 μετανάστες από την παραλία Μερσινίδη ανατολικά της Χίου, τα ξημερώματα.

Δημοσιεύθηκε στις 28 March 2019 | 9:00 am


Βυθίστηκε στο σκοτάδι η Χίος εξαιτίας black out - Politischios

Βυθίστηκε στο σκοτάδι η Χίος εξαιτίας black out  Politischios

Στο σκοτάδι βυθίστηκε η Χίος, εξαιτίας black out που σημειώθηκε λίγο μετά τις 10 το βράδυ της Πέμπτης. Από άγνωστη αιτία σχεδόν σε όλο το νησί διακόπηκε η ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 March 2019 | 9:00 am


Από τη Χίο των 20 ημερών στη Χίο των 4 εποχών - Politischios

Από τη Χίο των 20 ημερών στη Χίο των 4 εποχών  Politischios

Το σχέδιο του για την τουριστική ανάπτυξη της Χίου παρουσίασε το απόγευμα της Πέμπτης ο συνδυασμός «Συμμαχία Αξιών» του υποψηφίου Δημάρχου Κώστα ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 March 2019 | 9:00 am


Χίος: 1130 γονείς ζητούν με εξώδικο τη μη λειτουργία Δομών Εκπαίδευσης προσφύγων στα σχολεία - Η Καθημερινή

Χίος: 1130 γονείς ζητούν με εξώδικο τη μη λειτουργία Δομών Εκπαίδευσης προσφύγων στα σχολεία  Η Καθημερινή

Με εξώδικο που έστειλαν στους διευθυντές των σχολείων της Χίου, καθώς και στους διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκ... | Ημερήσια Πολιτική και ...

Δημοσιεύθηκε στις 4 October 2018 | 10:00 am


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Χίος

Φιλικοί ιστότοποι: