Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Χίου   »   Χίος    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

ΗΤΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΟΧ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΟΚ

12Την ήττα γνώρισε από τον σήμερα από τον ΠΑΟΚ ο ΝΟΧ με 12-6. Σύμφωνα με το φύλλο αγώνα: "Στο 3.12 πριν από το τέλος του β' οκταλέπτου αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα ο Νο 11 του ΝΟ Χίου Νίνο Βλάζεβιτς, γιατί μετά από απόφαση των διαιτητών και ενώ βρισκόταν στον πάγκο του, πέταξε ένα μπουκάλι νερό".

ΠΑΟΚ - ΝΟ ΧΙΟΥ Astra Airlines 12-6

Οκτάλεπτα: 3-1, 2-2, 4-1, 3-2.

ΠΑΟΚ (Πάνος Βέργος): Τζωρτζάτος, Σαρησάββας 1, Ζάτοβιτς 2, Κόχειλας Ν., Κουλούρης, Βοζίκης, Κεχαλάρης, Καρούντζος 4, Παυλίδης Χρ., Σολεϊμανιπάκ 1, Χαραλαμπόπουλος 2, Μουρατίδης 1, Μανθογιάννης, Τάτσης 1, Παπαδομανωλάκης.

ΝΟ ΧΙΟΥ Astra Airlines (Μάκης Μικέδης): Γρηγοριάδης, Μιμίδης Στ. 3, Καρακούρος 1, Τζελάτης, Παππάς, Μιμίδης Μ., Κανδιόγλου, Μόκκας, Σωτηριάνος, Γαβαλάς Σπ., Βλάζεβιτς 1, Ντούλος 1, Καρακούρος, Κόλλιας, Γδύσης.

 

 

 

 

 

ΓΡΑΦΕΙ: Γ. ΚΟΡΑΚΗΣ

Δημοσιεύθηκε στις 17 November 2018 | 8:24 pm


ΚΑΡΦΩΝΕΙ ΤΟΝ ΒΟΥΡΝΟΥ Ο ΑΜΥΓΔΑΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΣΤΟΝ ΤΕΤΤΕΡΗ - Η ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙ;

12Σάλος έχει προκληθεί για ακόμη μια φορά με τις τακτικές που μεταχειρίζεται η Δημοτική Αρχή Βουρνού και συγκεκριμένα με την αποκάλυψη της ChiosPress ότι έγινε ανάθεση 1.000 ευρώ στον πρώην Σύμβουλο του Βουρνού, Μ. Τέττερη για εργασίες συντήρησης στο site του ΚΕΔ. To ζήτημα, ωστόσο, έχει πολύ μεγαλύτερο βάθος, καθώς την ίδια στιγμή ο κ. Τέττερης εργάζεται στην ΕΤΑΧ, με πολύ ύψηλό μηνιαίο μεικτό μισθό.

 

Πριν από λίγη ώρα θέση για το θέμα πήρε ο Πρόεδρος της ΕΤΑΧ, Ι. Αμύγδαλος, ο οποίος καρφώνει τον Μαν. Βουρνού για την ανάθεση στον Μ. Τέττερη. Ο κ. Αμύγδαλος δεν είναι απλά ένας Δημοτικός Σύμβουλος του Μαν. Βουρνού, αλλά ανήκει στην τριανδρία (μαζί με τους Στρ. Γδύση και Δ. Καράλη), οι οποίοι το 2014 πήραν από το χέρι τον Μαν. Βουρνού, προτείνοντάς τον για Δήμαρχο Χίου. Συνεπώς τα όσα δήλωσε αποκτούν ειδικό βάρος και επιβεβαιώνει τις πληροφορίες ότι έχει απομακρυνθεί από τις πολιτικές του Μαν. Βουρνού και δε θα είναι υποψήφιος μαζί του στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Ο κ. Αμύγδαλος είναι ο μόνος δημοτικός σύμβουλος του Μαν. Βουρνού που δεν έλαβε ποτέ χρήματα μέσα από τον Δήμο, ενώ έβαλε πλάτη στην ΕΤΑΧ τη στιγμή που κανείς δεν ήθελε να αναλάβει λόγω των χρεών που είχε.

 

Συγκεκριμένα ο κ. Αμύγδαλος δήλωσε για την υπόθεση της ανάθεσης στον Μ. Τέττερη: «Είναι λάθος του Δήμου που έκανε ανάθεση στον Μ. Τέττερη για τη συντήρηση του site ked.chios.gov.gr, ειδικά όταν όλοι γνωρίζουν ότι η ΕΤΑΧ μπορεί να βοηθήσει τον Δήμο σε θέματα νέων τεχνολογιών εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

 

Από τη δήλωση του κ. Αμύγδαλου προκύπτει κάτι πολύ σοβαρό, ότι με την ανάθεση που υπογράφει ο κ. Γδύσης γίνεται διασπάθιση δημοσίου χρήματος! καθώς εφόσον ο κ. Τέττερης εργάζεται και πληρώνεται από την ΕΤΑΧ θα μπορούσε να είχε κάνει ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ τις εργασίες συντήρησης στο site ked.chios.gov.gr.

 

Η Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου τι κάνει; Θα επιτρέψει την ανάθεση ενώ το έργο μπορούσε να γίνει Δωρεάν;

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 1000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΟΥ ΒΟΥΡΝΟΥ Μ. ΤΕΤΤΕΡΗ

 

Δημοσιεύθηκε στις 17 November 2018 | 6:04 pm


ΑΙΤΗΣΗ ΒΙΤΣΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΒΙΑΛ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ

12Η Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: 
Ο κ.Βίτσας με την αίτησή του για παράταση της λειτουργίας της ΒΙΑΛ για άλλα δύο χρόνια, δείχνει ξεκάθαρα τον απαξιωτικό τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τις τοπικές κοινωνίες των νησιών.
Ερχεται να μοιράσει καθρεφτάκια στους ιθαγενείς μιλώντας για ανταποδοτικές παροχές ,την στιγμή που δεν έχουν δοθεί ακόμη οι παλιές αποζημιώσεις (και αυτές με πάρα πολλές εξαιρέσεις) προς τους πολύπαθους κατοίκους των καμποχώρων .
Είναι γνωστή πια η εκβιαστική μεθοδολογία των "ευαίσθητων ανθρωπιστών" .Αφήνουν τα πράγματα να εξελιχθούν απο μόνα τους οριακά μέχρι την τελευταία στιγμή , δημιουργώντας την τεχνητή συνθήκη της αναγκαιότητας για τις καταστροφικές επιλογές τους.
Το σήριαλ είναι χιλιοπαιγμένο. Επικαλούμενοι τον "υπέρμετρο ανθρωπισμό τους " θα προβάλουν ως επιχείρημα τον επερχόμενο χειμώνα και τις δύσκολες καιρικές συνθήκες ,ώστε να εργαλειοποιήσουν το συναίσθημα απέναντι στην σκληρή πραγματικότητα που οι ίδιοι έχουν δημιουργήσει για τους κομπάρσους του έργου ,τους μετανάστες .
Συνεχίζουν να κοροιδεύουν ασύστολα τους νησιώτες. Την μία επικαλούνται την ανθρωπιά τους ,αλλά δεν διστάζουν απο την άλλη να τους αποκαλέσουν φασίστες μόλις αυτοί αντιδράσουν στα αυτονόητα.
Με την 754/2018 απόφασή του (μετά απο τις επανειλλημένες πιέσεις και τους αγώνες της παγχιακής επιτροπής αγώνα) , το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε την μη συνέχιση της παραχώρησης της ΒΙΑΛ .
Το μήνυμα που πρέπει να δοθεί στο υπουργείο από το δημοτικό συμβούλιο κατά την σημερινή συνεδρίαση πρέπει να είναι ξεκάθαρο, όπως πολλές φορές έχουμε ζητήσει στο παρελθόν.
Αμεση αποσυμφόρηση του νησιού, μόνο καταγραφή ,καμία μόνιμη παραμονή ,φύλαξη των συνόρων μας.

Δημοσιεύθηκε στις 17 November 2018 | 4:49 pm


Ο ΦΙΛΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΙΜΑ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΟΣΩΝ ΣΥΝΕΒΑΛΑΝ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ

12Την Κυριακή 25/11/2018 ο ΦΙΛΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΧΙΟΥ τιμά την μνήμη όσων με κάθε τρόπο συνέβαλαν στην καταξιωμένη δημιουργική του πορεία στη διάρκεια των 100 χρόνων της παρουσίας και δράσης του στη Χίο με Αρχιερατικό Μνημόσυνο στον  Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της πόλης μας κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας.

Δημοσιεύθηκε στις 17 November 2018 | 4:44 pm


1000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΟΥ ΒΟΥΡΝΟΥ Μ. ΤΕΤΤΕΡΗ

 photo 12_zpstv6sroup.pngΓια ακόμη μια φορά η Δημοτική Αρχή Βουρνού δεν κρατά ούτε τα προσχήματα, καθώς προχώρησε σε ανάθεση ύψους 1000 ευρώ στον πρώην Σύμβουλο του Βουρνού, Μ. Τέττερη. Τα 1000 ευρώ αφορούν τη συντήρηση - αναβάθμιση της ιστοσελίδας ked.chios.gov.gr.

Ο κ. Τέττερης είχε προσληφθεί ως ειδικός σύμβουλος του Μαν. Βουρνού και στη συνέχεια απομακρύνθηκε, καθώς ο Δήμαρχος Χίου, θεώρησε ότι χρειαζόταν περισσότερο τις υπηρεσίες επικοινωνιολόγου, ωστόσο εκ τότε ο κ. Τέττερης έχει πάρει και άλλες φορές χρήματα από τον Δήμο μέσω παροχής υπηρεσιών στο κομμάτι της πληροφορικής.

12

Δημοσιεύθηκε στις 16 November 2018 | 7:12 pm


ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

12Το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Χίου "Σκυλίτσειο", ενημερώνει ότι, την Τρίτη, 20 Νοεμβρίου, 09:00 - 13:00, θα πραγματοποιηθεί Εθελοντική Αιμοδοσία με την υποστήριξη του Σωματείου Εργαζομένων στο Πυροσβεστικό Σώμα Νομού Χίου, στο χώρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

image

Δημοσιεύθηκε στις 16 November 2018 | 6:53 pm


ΑΝΗΛΙΚΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ΒΙΑΣ ΕΚΛΕΨΑΝ ΚΙΝΗΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΑΣ

12Συνελήφθησαν, χθες στη Χίο, μετά από άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χίου, δύο αλλοδαποί, ηλικίας 17 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη ληστείας.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, οι συλληφθέντες, δρώντας από κοινού και με τη χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν κινητό τηλέφωνο από την κατοχή 21χρονης αλλοδαπής.

Ακολούθως, οι δράστες συνεπλάκησαν με 21χρονο αλλοδαπό, τραυματίζοντάς τον με τα χέρια τους στο πρόσωπο και τράπηκαν σε φυγή.

Το προαναφερόμενο κινητό τηλέφωνο βρέθηκε στο πλαίσιο των ερευνών και κατασχέθηκε.

 

image

Δημοσιεύθηκε στις 16 November 2018 | 5:58 pm


ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ 45Η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

12Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ ΧΙΟΥ για την επέτειο του Πολυτεχνείου:

Σαρανταπέντε χρόνια μετά, θυμόμαστε και τιμούμε την εξέγερση του Νοέμβρη, ενάντια στην αμερικανοκίνητη χούντα.  Θυμόμαστε και τιμούμε τους αγώνες και τις θυσίες των αγωνιστών του Πολυτεχνείου,  γιατί το παράδειγμα του ξεσηκωμού εκείνου είναι ζωντανό ακόμα και σήμερα, και θα παραμένει για πάντα ζωντανό. Ο αγώνας για την Ελευθερία, για την ενδυνάμωση της Δημοκρατίας,  για την προάσπιση των κοινωνικών, πολιτικών, εργασιακών δικαιωμάτων δεν σταματά ποτέ.

Θυμόμαστε το Πολυτεχνείο όπως και τη Νομική, αλλά και  κάθε τόπο θυσίας και μαρτυρίου ανδρών και γυναικών, που φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν, εξορίστηκαν από το χουντικό καθεστώς,  υπερασπιζόμενοι  ανώτερες αξίες και ιδανικά.

Θυμόμαστε τον αντιδικτατορικό αγώνα, αντλούμε δύναμη και έμπνευση για τους δικούς μας αγώνες. Γιατί σήμερα, που βγαίνουν ξανά από το σκοτάδι, στην Ευρώπη και στη χώρα μας, οι νοσταλγοί της χούντας, του φασισμού, του ναζισμού, του εθνικισμού, της ξενοφοβίας, σκορπίζοντας το μίσος τους ενάντια στο διαφορετικό,  ενώ άλλοι κηρύττουν τη λήθη και προσπαθούν να αναθεωρήσουν το παρελθόν, θεωρώντας ξεπερασμένα τα εργασιακά δικαιώματα και τα κοινωνικά κεκτημένα, η αντίσταση στα σχέδιά τους είναι υποχρέωσή μας.

Ο καλύτερος φόρος τιμής  για την υπεράσπιση των αγώνων των εξεγερμένων του Πολυτεχνείου, των νεκρών, των εξόριστων, των φυλακισμένων και βασανισμένων, είναι να  πιάσουμε το νήμα και να αγωνιστούμε για μια καλύτερη ζωή για όλες και όλους, για Ελευθερία, Δημοκρατία, κοινωνική Δικαιοσύνη.

image

 

Δημοσιεύθηκε στις 16 November 2018 | 5:50 pm


ΑΓΩΝΕΣ ΔΡΟΜΟΥ ΘΥΣΙΑΣ ΑΙΠΟΥΣ 2018

12Ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Βροντάδου, σε συνεργασία με την Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Χίου Σάμου, διοργανώνει το Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018 αγώνα δρόμου ανάβασης του Αίπους με την επωνυμία: “Δρόμος Θυσίας Αίπους 2018”, για μαθητές και μαθήτριες Ε΄ και Στ΄ Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου αλλά και για ενήλικες και την πεζοπορική διαδρομή  “Μονοπάτι Θυσίας Αίπους 1912”, στα χνάρια των πρωταγωνιστών της μάχης του Αίπους το ξημέρωμα της 15ης Νοεμβρίου 1912.

  • ● «Δρόμος Θυσίας Αίπους 2018»

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

9:00 - 10:00 π.μ.: Συγκέντρωση αθλητών στην πλατεία του Ομίλου, στον Άγιο Γεώργιο Βροντάδου για την εγγραφή και προετοιμασία των συμμετεχόντων. Επίσκεψη αθλητών και γονέων αθλητών στο Μουσείο του Φ.Ο.Β. και στην έκθεση ενθυμημάτων κειμηλίων της Μάχης του Αίπους.

10:00π.μ.: Μεταφορά στο χώρο εκκίνησης των αγώνων.

10:30π.μ.: Εκκίνηση αγώνα. Τερματισμός στο Μνημείο Πεσόντων Αίπους Απονομή επάθλων και αναμνηστικών στους αθλητές.

12:00: Επιστροφή

Τα αναμνηστικά στους 6 πρώτους νικητές των αγωνισμάτων έχουν φιλοτεχνηθεί όπως και όλες τις προηγούμενες διοργανώσεις, από την συντοπίτισσα καλλιτέχνιδα κ. Δέσποινα Καλαγκιά.

  • ● “Μονοπάτι Θυσίας Αίπους1912”

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

9:00 π.μ.: Προσέλευση των ενδιαφερομένων με ιδιωτικά μέσα στο τμήμα της οδού Πεσόντων 200 μέτρα περίπου πριν τον Ι.Ν. Αγ. Μακαρίου που υπάρχει η δυνατότητα στάθμευσης οχημάτων. Εκεί θα υπάρχει και η γραμματεία της διοργάνωσης στην οποία θα μπορούν να παραδοθούν προσωπικά αντικείμενα τα οποία θα παραδοθούν στο τέλος της ανάβασης. Υπενθυμίζουμε ότι για συμμετοχή χωρίς προβλήματα απαιτείται στοιχειώδης εξοπλισμός όπως παπούτσια πεζοπορίας και σακίδιο πλάτης για νερό, μπουφάν, γυαλιά, φωτογραφική μηχανή κλπ.

09:30 - 10:30π.μ.: Πεζοπορία κατά μήκος της διαδρομής Πραντούνικα Βρυσάκια Καστέλι Μνημείο Πεσόντων Αίπους, όπου οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν τον τερματισμό και την απονομή επάθλων αναμνηστικών στους αθλητές του αγώνα “Δρόμος Θυσίας2018”,

12:00: Επιστροφή

Για τον καλύτερο σχεδιασμό και συντονισμό της δράσης παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή αναφέροντας το ονοματεπώνυμο, το τηλέφωνό και τον αριθμό των ατόμων που θα συμμετέχουν, είτε στο email του ΦΟΒ                       ( f [email protected]) είτε στα τηλέφωνα 6972828236 & 6977945900 μέχρι την Πέμπτη 15-11-2018.

Επίσης ο Φ.Ο.Β. Συμμετέχει στο «Μνημόσυνον των Πεσόντων επί του Αίπους το 1912 δια την απελευθέρωσιν της Χίου» που τελείται από τον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Βροντάδου την Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018 και περιλαμβάνει:

7:00π.μ.: Θεία Λειτουργία, Μνημόσυνο και Τρισάγιο στη μνήμη των Πεσόντων, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Γεωργίου Βροντάδου.

11:00π.μ.: Τρισάγιο στη μνήμη των Πεσόντων και κατάθεση στεφάνων στο

μνημείο του Αίπους.

Δημοσιεύθηκε στις 16 November 2018 | 5:17 pm


ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΚΟΡΔΕΛΙΟ

12Ο Προοδευτικός Όμιλος Λαγκάδας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Συκιάδας διοργανώνουν εκδρομή στο Κορδελιό με αφορμή την πρόσκληση που απευθύνθηκε από την Karsiyaka SESKEM KORUSU (Δημοτική Χορωδία Κορδελιού) και τον Διοικητικό Διευθυντή της κο Ismail Erkan στους δύο συλλόγους, για να παρουσιάσουν με τις χορωδίες και τα χορευτικά τους συγκροτήματα ένα αφιέρωμα στο ελληνικό λαϊκό τραγούδι.

Στην εκδήλωση που θα παρουσιαστεί στο Deniz Baykal Cultur Merkezi, στο Κορδελιό το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου στις 8 το βράδυ, εκτός από τους δύο διοργανωτές συλλόγους συμμετέχουν με τα χορευτικά τους τμήματα ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Καρδαμύλων και ο Μορφωτικός Σύλλογος Πυργίου.

Την εκδήλωση και την προετοιμασία των τμημάτων επιμελούνται οι υπεύθυνοι των τμημάτων όλων των συλλόγων, η μουσικός Νεκταρία Μπουκιστιάνου και ο χοροδιδάσκαλος Δημήτρης Κασμάς με μια πολυπληθή παρέα χορωδών και χορευτών, με πολύ κέφι και καλή διάθεση εργάζεται ακούραστα καθώς μπαίνουμε στην τελική φάση της προετοιμασίας. Οι χορωδίες και τα χορευτικά θα πλαισιωθούν από ορχήστρα με Χιώτες μουσικούς.

Θα παρουσιαστούν πασίγνωστα ελληνικά τραγούδια όπως Φραγκοσυριανή, Τα παιδιά του Πειραιά, Ζορμπάς , Σήκω χόρεψε Συρτάκι κ.α.

Η όλη αποστολή είναι ανοικτή προς το Χιώτικό Κοινό καθώς μπορούν να ταξιδέψουν μαζί με τους συλλόγους όσοι ενδιαφέρονται και για πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στο Αίπος Travel και στα τηλ : 22710 29607.

image

Δημοσιεύθηκε στις 16 November 2018 | 5:02 pm


OΠΑΔΟΣ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΛΑΪΚΟY ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΒΕΜΠΕΡ

12Την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Κομισιόν, ως εκπρόσωπος της Κεντροδεξιάς, έλαβε ο Γερμανός Μανφρεντ Βέμπερ , με ποσοστό γύρω στο 80%, όπως αναμένετο άλλωστε, παίρνοντας 492 από τις 619 ψήφους. Τις άλλες 127 ψήφους πήρε ο πρώην πρωθυπουργός τη; Φιλανδίας Αλεξάντερ Στουμπ. Ο Βέμπερ είναι 46 ετών ενώ ο Στουμπ 50. Την υποψηφιότητα Βέμπερ στήριξε μεταξύ άλλων και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος μετά το τέλος της ψηφοφορίας, δήλωσε στον Γιάννη Παπαδημητρίου της Deutche Welle "ότι πρόκειται για έναν πολιτικό - που έχει αποδείξει την ικανότητά του να οικοδομεί ευρύτερες  συμμαχίες και είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να ηγηθεί της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε μία δύσκολη συγκυρία»

. Ο Βέμπερ είναι μέλος των πρόσφατα ηττηθέντων στις τοπικές εκλογές της Βαυαρίας, Χριστιανοκοινωνιστών και συγκαταλέγεται ότι ανήκει στην φιλοευρωπαϊκή πτέρυγα της παρατάξεώς του,  την οποίαν θα σύρει πιθανότητα προς τα δεξιά.. Έχει και ιστοσελίδα ο Βέμπερ, στην οποία τονίζει  πόσο πιστός Καθολικός είναι και πόση σημασία έχει γι’ αυτόν η προάσπιση των χριστιανικών αξιών, ενώ στις προτεραιότητες του συγκαταλέγεται η προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε και η αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης.

Ωστόσο δεν είναι τόσο μακρινό το 2015 που καταφέρετο κατά της Ελλάδος και κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα κατηγορώντας τον ότι είναι...κομμουνιστής. Τον Απρίλιο του 2015 προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων στην Ελλάδα , όταν είχε υποστηρίξει το Grexit, Είχε χαρακτηρίσει  «ρεαλιστική» επιλογή το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδος από το ευρώ. Μιλώντας στην Αυστριακή εφημερίδα Standard  είχε πει «Σήμερα υπάρχουν περισσότερες σοβαρές συζητήσεις για ένα Grexit, Σήμερα ολόκληρη η ευρωζώνη είναι εναντίον της Ελλάδος. Η Γερμανία δεν είναι απομονωμένη. Η Ελλάδα είναι απομονωμένη»

Το Μαίο του 2015 σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Rhrinisxhe Post , είχε σταλεί τελεσίγραφο για μεταρρυθμίσεις ή   δημοψήφισμα: «Οι Έλληνες θα πρέπει να αποφασίσουν  αν στην έσχατη περίπτωση επιθυμούν πραγματικά να εγκαταλείψουν την Ευρωζώνη ή αν επιθυμούν να εφαρμόσουν και άλλες μεταρρυθμίσεις» προσθέτοντας ότι το ζήτημα ήταν αν η Ελλάδα, ήταν αντιμέτωπη με χρεωκοπία -και στην περίπτωση που αυτό συμβεί -, αν θα υπήρχε έξοδος της από την Ευρωζώνη ή όχι,

Ο Βέμπερ έχει εξαιρετικές σχέσεις με τον ακροδεξιό καγκελάριο της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς και δηλώνει ανοικτός στις δυνατότητες συνεργασίας με ευρωσκεπτικιστές , όπως ο ηγέτης της Λέγκας του Βορρά στην Ιταλία Ματέο Σαλβίνι. Αλλά και  με τον εθνικιστή ηγέτη του κυβερνώντος κόμματος στην Πολωνία, Γιαροσλάβ Καζανίσκι και τον  ακροδεξιό και αντιδημοκρατικό πρωθυπουργό  της Ουγγαρίας Βίκτωρα Όρμπαν.  Ειδικά για τον τελευταίο , η στάση του Βέμπερ είναι αμφιλεγόμενη. Αν και στο Ευρωκοινοβούλιο υπερψήφισε την έκθεση Σαρτζετίνι για την εκκίνηση της διαδικασίας του άρθρου 7, κατά της Ουγγαρίας σχετικώς με την παραβίαση των αξιών της Ε.Ε ,από την άλλη αντιτάχθηκε στην αποπομπή του από το Ευρωπαϊκό Λαίκό Κόμμα

Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης είχε χαρακτηρίσει τον Αλέξη Τσίπρα, «αριστερό Ορμπαν της Μεσογείου».Κατά τα άλλα υπερψήφισαν μαζί με τον «δεξιό Όρμπαν της Ουγγαρίας » τον Βέμπερ ως υποψήφιο πρόεδρο της Κομισιόν. Να δούμε πως θα τα βγάλει πέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης με το συνοθύλλευμα ακροδεξιών, εθνικιστών και ευρωσκεπτικιστών, μέσα στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό  κόμμα, που θέλει να υπερψηφιστεί στις ερχόμενες Εκλογές , του Μαϊου  2019.

 

 

Γράφει ο Ηλίας Φύλλας

 

 

image

Δημοσιεύθηκε στις 16 November 2018 | 4:52 pm


ΙΕΡΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΕΛΕΗΜΟΝΟΣ ΣΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΧΙΟΥ "ΖΩΡΖΗΣ ΜΙΧΑΛΗΝΟΣ"

12Με κάθε εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και μέσα σε κλίμα ιδιαίτερα συγκινητικό, εορτάστηκε, την προηγούμενη Δευτέρα (12/11 ε.ε.), η μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Ελεήμονος, στο ομώνυμο παρεκκλήσιό του, εντός του Γηροκομείου Χίου <<Ζωρζής Μιχαλήνος>> στον Κάμπο.

            Στον όροφο του ιδρύματος και σε αυτόνομο χώρο, ο οποίος μετασκευάστηκε σε ένα όμορφο και περιποιημένο χώρο θείας λατρείας, με την ευγενική χορηγία ευλαβών ανθρώπων που συνδράμουν το ίδρυμα ποικιλοτρόπως, τελέσθηκε Όρθρος και Θεία Λειτουργία μετ΄ αρτοκλασίας από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Νεκτάριο Επιτροπάκη και τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρεσβύτερο π. Ιωάννη Βορριά, Εφημέριο του Ι. Ναού Μεταμορφώσεως Σωτήρος Χριστού Βαρβασίου. Μετέλαβε των Αχράντων Μυστηρίων σχεδόν το σύνολο των τροφίμων του ιδρύματος.

            Για μια ακόμη φορά διαπιστώσαμε από κοντά το αξιόλογο έργο που επιτελείται στο ίδρυμα, την ευγένεια και προθυμία του προσωπικού που υπηρετεί και τα αισθήματα αγάπης και εκτίμησης που τρέφουν όλοι οι τρόφιμοι και οι επισκέπτες στο πρόσωπο του δραστήριου Δ/ντη του κ. Ευάγγελου Σταμούλη. Στον εορτασμό παρέστη και ο Πρόεδρος του Ιδρύματος κ. Δημήτριος Σαρρής, δικηγόρος.

            Η επιλογή της ιερής μορφής του Αγίου Ιωάννου του Ελεήμονος δεν ήταν τυχαία, για την ονοματοδοσία του ιερού παρεκκλησίου του ιδρύματος.

Ο Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων γεννήθηκε στην Αμαθούντα της Κύπρου (η Αμαθούς, ήταν η σημερινή Παλαιά Λεμεσός). Ήταν γιος του άρχοντα Επιφανίου και της Ευκοσμίας και έζησε στα χρόνια του Βασιλιά Ηρακλείου (615 μ.Χ.).
Όταν μεγάλωσε, νυμφεύθηκε και απέκτησε παιδιά, τα οποία ανέθρεψαν με τη σύζυγό του σαν αληθινοί χριστιανοί γονείς. Γρήγορα, όμως, η γυναίκα του και τα παιδιά του πέθαναν. Ο Ιωάννης είχε μεγάλη περιουσία και του έγιναν πολλές προτάσεις να κάνει καινούργια οικογένεια. Όμως τις απέρριψε όλες, απαντώντας: «Νομίζω, προς όλους είμαι οφειλέτης. Και δεν το νομίζω μόνο. Είμαι. Διότι οι χριστιανοί έχουμε αλληλεγγύη. Δεν το λέει ο Παύλος; Εἴμεθα μέλη αλλήλων. Αφού, λοιπόν έχω τη δυνατότητα να δώσω στους αδελφούς μου, άρα είμαι και υποχρεωμένος να δώσω. Να γιατί εργάζομαι και δε θα πάψω να το κάνω. Η περιουσία μου δεν μπορεί να είναι ανώτερη απ' αυτά τα χρέη μου».
Για τη λαμπρότητα της ζωής του, ο Ιωάννης έγινε Αρχιεπίσκοπος Αλεξανδρείας. Διέπρεψε σαν πνευματική λυχνία στην πατριαρχεία πολλά χρόνια και έκανε πολλά θαύματα. Επειδή δε μοίραζε πλουσιοπάροχα στους φτωχούς την ελεημοσύνη ονομάστηκε Ελεήμων. Είχε καταστεί τόσο σεβάσμιος, ώστε και αυτοί οι ειδωλολάτρες τον σέβονταν. Ιδιαίτερα σημείωνε μεγάλη ευσπλαχνία έναντι των ανήμπορων και ανυπεράσπιστων γερόντων. Ίδρυσε πτωχοκομείο, γηροκομείο, οικοτροφείο. Τελικά, ειρηνικά παρέδωσε την μακάρια ψυχή του στο Θεό το 620 μ.Χ. Και είναι μακάρια η ψυχή του, διότι ο Κύριος λέει: «Μακάριοι οἱ ἐλεήμονες, ὅτι αὐτοὶ ἐλεηθήσονται» (Ματθ. Ε', 7). Μακάριοι, δηλαδή, είναι οι ευσπλαχνικοί στη δυστυχία του πλησίον, διότι αυτοί θα ελεηθούν από το Θεό.

            Ευχόμαστε και του χρόνου με υγεία, να εορτάζεται ο Άγιος. Να δίδει δύναμη ο Θεός σε όσους εργάζονται στο ίδρυμα και σε όσους ενεργούν και προσφέρουν ποικιλοτρόπως και από διαφορετική σκοπιά καθένας σε αυτό και για αυτό. Στους δε τροφίμους να χαρίζει υπομονή και ελπίδα, αλλά και την ικανοποίηση παντός προς σωτηρίαν της ψυχής των αιτήματος.- 

 

 

Του Γεωργίου Φωτ. Παπαδόπουλου

 

Δημοσιεύθηκε στις 16 November 2018 | 4:33 pm


ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ ΣΤΗΝ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΗΣ ΧΙΟΥ

12H εξαγορά της Hellenic Seaways (HSW) από την Attica πριν από περίπου τρείς μήνες και η δημιουργία μονοπωλίου φέρνει τα πρώτα σοβαρά προβλήματα στην ακτοπλοϊκή γραμμή από τον Πειραιά.

 

Συγκεκριμένα η αντικατάσταση του Νήσος Ρόδος από το πολύ μικρότερο Διαγόρας δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στη διακίνηση των εμπορευμάτων, καθώς το Διαγόρας διαθέτει μόλις 42 θέσεις για φορτηγά, θέσεις που μοιράζονται μεταξύ Χίου και Λέσβου. Έτσι, αρκετές φορές πολλά φορτηγά μεταφορικών εταιρειών της Χίου μένουν στο λιμάνι του Πειραιά, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα σε κάποιες επιχειρήσεις.

 

Η αρχική ενημέρωση της εταιρείας ήταν ότι το Διαγόρας, που μέχρι πρότινος εξυπηρετούσε την άγονη γραμμή, θα έμενε στη γραμμή Πειραιάς – Χίος – Λέσβος μέχρι το τέλος του έτους, ωστόσο νεότερη ενημέρωση αναφέρει ότι η πλοιοκτήτρια εταιρεία προτίθεται να το κρατήσει μέχρι το τέλος Μαρτίου.

 

Ενώ όλα αυτά συμβαίνουν οι αρμόδιοι φορείς της Χίου και οι Βουλευτές του νησιού δεν έχουν προχωρήσει στη παραμικρή διαμαρτυρία, αφού είναι απασχολημένοι με άλλα επουσιώδη θέματα.

image

Δημοσιεύθηκε στις 16 November 2018 | 4:27 pm


ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΜΠΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ "ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ"

12Το Σάββατο, 10 Νοεμβρίου, διεξήχθη στην αίθουσα του Φάρου στο Βαρβάσι μια ενδιαφέρουσα ημερίδα για τον Κάμπο με τίτλο "Προστασία και ανάπτυξη". Διοργανωτής η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού. Η Ελληνική Εταιρεία τα τελευταία χρόνια με μπροστάρηδες το ζεύγος Λυδία και Κώστα Καρρά και την συμπατριώτισσά μας Αλεξάνδρα Προκοπίου έχουν δείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον τους για τον Κάμπο. 

Είναι προφανές ότι, έναυσμα για την συγκεκριμένη πρωτοβουλία ήταν οι κινητοποιήσεις των κατοίκων του Κάμπου που έλαβαν χώρα πριν λίγες εβδομάδες με αφορμή τα ειδοποιητήρια της εφορίας. Θα έλεγα μάλιστα ότι αν δεν ανέκυπτε αυτό το θέμα ο Κάμπος δεν θα ερχόταν στο προσκήνιο.

Δόθηκε για άλλη μια φορά η ευκαιρία να εκφραστούν ανησυχίες, προβληματισμοί αλλά και θαυμασμός για αυτό το όμορφο τμήμα του τόπου μας. Μοναδικό και ομορφότερο ακόμα και από την Τοσκάνη το χαρακτήρισε ο ιδιοκτήτης του πρωτότυπου αγροκτήματος "Αμφίκαια" στον Παρνασσό Κώστας Μώρος. 

Ακούστηκαν πολλά και σημαντικά αλλά την καρδιά των παρευρισκομένων άγγιξαν οι Γιώργης Μαστοράκης και Βαγγέλης Ξύδας οι οποίοι περιέγραψαν την υφιστάμενη κατάσταση και τα λάθη που οδήγησαν σε "κακοποίηση" του Κάμπου. Ο Γιώργης μάλιστα Μαστοράκης μάλιστα κατέληξε λέγοντας: «επιτέλους ας ξεκινήσουμε και από τα μικρά και ας ακολουθήσουν και τα μεγάλα φτάνει να γίνει αρχή».

Έχω την άποψη ότι δεν έχουμε συνειδητοποιήσει πως ο  Κάμπος, εκτός από την ομορφιά του, αποτελεί από μόνος του μια "ιστορική βιβλιοθήκη" για την Χίο που την απαρτίζουν: η αρχιτεκτονική του, τα περιβόλια του, οι καλλιέργειές του, οι αγορές των προϊόντων του, η ιδιοκτησία των κτημάτων του κλπ. Ιστορική βιβλιοθήκη την οποία "σελίδα-σελίδα" καταστρέφουμε, πολίτες και πολιτεία είτε από ενέργειες είτε από παραλείψεις μας.

Επίσημα έχει και την στάμπα από την Ευρώπη ότι συμπεριλαμβάνεται στα επτά απειλούμενα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς. 

Τούτων δοθέντων, για την ριζοσπαστική επίλυση των συσσωρευμένων προβλημάτων επιμένω στην άποψη που εξέφρασα και στην ημερίδα: όσα δάκρυα και να ρίξουμε, όσες αποφάσεις διεθνών οργανισμών και να επιτύχουμε, ημερίδες και συνέδρια να πραγματοποιήσουμε η ελληνική πολιτεία θεωρώ απίθανονα προχωρήσει από μόνη της στην δημιουργία του νομοθετικού πλαισίου σωτηρίας, αέναης και βιώσιμης ανάπτυξης του μυροβόλου Κάμπου μας. 

Έχουμε την δυνατότητα να αναλάβουμε πρωτοβουλίες, να προχωρήσουμε μόνοι μας. Γνωρίζουμε καλά τους κινδύνους και τις απειλές, γνωρίζουμε και την θεραπεία. Συνεπώς, ας ετοιμάσουμε το συντομότερο την πρότασή μας σε ένα σχέδιο νομοθετικής πρωτοβουλίας που θα την συνοδεύει μια ολοκληρωμένη, κοστολογημένη και πλήρως "αιτιολογημένη έκθεση" για τον ξεχωριστό και μοναδικό Κάμπο της Χίουκαι ας απαιτήσουμε την υιοθέτησή της από την κυβέρνηση. Τώρα είναι καλή η περίοδος. Έχει η Χίος τον τρόπο να το επιτύχει.

 

 

 

ΓΡΑΦΕΙ: Σταύρος Μιχαηλίδης

Υποναύαρχος (ε.α.) Λ.Σ.

Δημοσιεύθηκε στις 16 November 2018 | 4:11 pm


ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΕΚ

12Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Χίου , την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου στις 18,00, κάλεσε τους προέδρους των Σωματείων-Μελών της, σε έκτακτη συνέλευση. Το θέμα συζήτησης αφορούσε στα Προγράμματα Λ.Α.Ε.Κ. και τη νέα Εγκύκλιο. Οι πρόεδροι ενημερώθηκαν για τις αλλαγές της Εγκυκλίου καθώς και για τις βασικές παραμέτρους των προγραμμάτων.

image

Δημοσιεύθηκε στις 16 November 2018 | 4:08 pm


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

12Με πρωτοβουλία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και ειδικότερα του Τμήματος Χημείας και του Τμήματος Φαρμακευτικής και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018 στις 19:00 στη μεγάλη αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημίου 30) εκδήλωση με θέμα «Η ανάπτυξη του αγροδιατροφικού τομέα στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου μέσα από την ερευνητική συνεργασία με το ΕΚΠΑ».

Το αντικείμενο της εκδήλωσης είναι μια ευρεία επισκόπηση και συζήτηση πάνω στη μεγάλη αξία της επιστημονικής έρευνας και των σχετικών προγραμμάτων ως προς την ανάπτυξη του αγροδιατροφικού τομέα στα νησιά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε συνεργασία με το ΕΚΠΑ αναπτύσσει ερευνητικά προγράμματα για το λάδι, το μέλι, τα υποπροϊόντα της οινοποίησης και τα αρωματικά φυτά, προκειμένου με επιστημονική τεκμηρίωση και ταυτοποίηση να αξιοποιηθούν αποτελεσματικότερα τα αγαθά των νησιών του Βορείου Αιγαίου, με άμεσο όφελος στην παραγωγή, τους παραγωγούς και το εισόδημά τους.

 

image

Δημοσιεύθηκε στις 16 November 2018 | 4:04 pm


EΠΑΝΑΛΗΨΗ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΟΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΙΣ ΟΙΝΟΥΣΣΕΣ

12Tην προσεχή Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 13.30 η τηλεόραση της ΕΡΤ3 θα επαναπροβάλλει το επιτυχημένο αφιέρωμα στις Οινούσσες της εκπομπής της «Κυριακή στο Χωριό».

image

Δημοσιεύθηκε στις 16 November 2018 | 4:00 pm


ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΩΝ ΜΕΙΩΜΕΝΩΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ ΦΠΑ

12Ψηφίστηκε η πράξη νομοθετικού περιεχομένου που αφορά την παράταση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα πέντε νησιά, αποδεικνύοντας στην πράξη την δέσμευση του Πρωθυπουργού για διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά που έχουν πληγεί περισσότερο από την προσφυγική κρίση.

image

Δημοσιεύθηκε στις 16 November 2018 | 3:52 pm


ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ ΝΕΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ

12Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου έκανε παρέμβαση στον αρμόδιο Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη για τα θέματα που αφορούν στις εξετάσεις υποψηφίων οδηγών, καθώς και στην ανανέωση των αδειών οδήγησης κατόχων ηλικίας άνω των 74 ετών.

Συγκεκριμένα, η Περιφερειάρχης επεσήμανε τα κοινωνικά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί, καθόσον από την 1η Οκτωβρίου δεν διενεργούνται εξετάσεις για απόκτηση άδειας οδήγησης.

Τέθηκαν, επίσης, τα προβλήματα που προκαλούνται από το γεγονός ότι με πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση οι κάτοχοι άδειας οδήγησης άνω των 74 ετών, για την ανανέωση της άδειας οδήγησης υποχρεούνται να περνούν ξανά τη διαδικασία των πρακτικών εξετάσεων όπως οι νέοι οδηγοί.

Η κα. Καλογήρου στη σχετική επιστολή της υπογράμμισε τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις που επιφέρουν οι νέες νομοθετικές ρυθμίσεις στους πολίτες και ιδίως στον κλάδο των εκπαιδευτών και ζήτησε την άμεση παρέμβαση του αρμόδιου Υπουργού για την επίλυση του θέματος.

 

image

Δημοσιεύθηκε στις 16 November 2018 | 3:46 pm


Ο ΚΟΦΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΗΣΗ ΣΑΡΡΗ ΣΕ CAMP ΤΗΣ ΕΟΚ

12Στο FIBA CAMP παμπαίδων U14 της Ε.Ο.Κ. που θα διεξαχθεί στο Τσοτύλι Κοζάνης 15-18 Νοεμβρίου 2018 επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει την Τ.Ε. Χίου ο ΣΑΡΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Κοφινά. Σε ανακοίνωση της ομάδας οι προπονητές  και το ΔΣ της ομάδας του εύχονται καλή επιτυχία και πολλά συγχαρητήρια σε αυτόν και την οικογένεια του.

 

Δημοσιεύθηκε στις 15 November 2018 | 10:05 pm


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ Δ.Σ.

12Με μια ανακοίνωση καταπέλτη για τους συνδικαλιστές του ΚΚΕ και τον γνωστό συνδικαλιστή του ΠΑΣΟΚ και δημοτικό σύμβουλο, Στέλιο Καμπούρη η ανεξάρτητη παράταξη «Πρωτοβουλία Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών» τους ξεμπροστιάζει. Συγκεκριμένα καταγγέλλει ότι εντός του Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου συνεργάστηκαν (ψηφίζοντας ο ένας τον άλλον κατά τη συγκρότηση του Δ.Σ. σε σώμα) για να διατηρήσουν τις θέσεις στο προεδρείο του Δ.Σ., ωστόσο στη συνέχεια για μικροπολιτικούς λόγους οι συνδικαλιστές του ΚΚΕ καταγγέλλουν το ΠΑΣΟΚ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

%MCEPASTEBIN%

Συνάδελφοι, η θρασύτητα, η σπίλωση συνειδήσεων, η ‘’λασπολογία’’, αλλά και η έλλειψη επιχειρηματολογίας, χαρακτηρίζουν πλέον στο ακέραιο την Α.Σ.Ε., που στηρίζεται από το ΠΑ.ΜΕ.! Αν είναι δυνατόν!!! Ασκούν κριτική στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. με το οποίο συνεργάστηκαν στο επίπεδο του συλλόγου μας, ώστε να διατηρήσουν την πρωτοκαθεδρία!!! Εκτός και αν θέλουν, με αυτόν τον τρόπο να ομολογήσουν, ότι συμφωνούν με τη μνημονιακή ρητορική των συνεργατών τους (ΔΗ.ΣΥ.), στο Δ.Σ. του συλλόγου μας!!! Θα θέλαμε να γνωρίζουμε, αν τα κεντρικά του Κ.Κ.Ε., έχουν λάβει γνώση για αυτήν την συμπόρευσή τους με τη ΔΗ.ΣΥ.(ΠΑ.ΣΟ.Κ.)!!! Το περασμένο καλοκαίρι, άραγε, ενημέρωσαν το στέλεχός τους κ. Παφίλη, που ήρθε για διακοπές στο νησί μας, για αυτήν την ανομολόγητη πράξη τους; Αν δεν έχουν ενημερώσει είναι σίγουρα ‘’γιαλαντζί’’ αριστεροί! Αν έχουν ενημερώσει τότε σίγουρα βρισκόμαστε μπροστά σε μία παράταξη μνημονιακή σε λανθάνουσα μορφή!!! Μιλούν εκείνοι για επιχειρηματολογία χαμαιτυπείου, που έχουν σχεδόν μετατρέψει το κτίριο του συλλόγου μας σε τέτοιου είδους οίκημα!!! Αναρωτιόμαστε, υπάρχει κάποιος κομματικός συνοδοιπόρος τους, που να μην έχει κλειδί εισόδου στο χώρο του ‘’Οίκου Χίου Διδασκάλου’’; Όποιος ή όποια διαφωνεί μαζί τους, εκφράζει ρατσιστικό λόγο!!! Σας ρωτάμε λοιπόν συνάδελφοι, εκείνος ή εκείνη που έχει αντίθετη άποψη από οποιονδήποτε άλλον, είναι ρατσιστής ή μήπως ρατσιστής είναι εκείνος που δεν αναγνωρίζει στον άλλον το δικαίωμα της άποψής του;;; Τους ενοχλεί το γεγονός, πως είμαστε παράταξη ξεκάθαρη, απέναντι σε όλους τους συναδέλφους και όχι ‘’πρόβατα σε σφαγή’’, απέναντι στις οποιεσδήποτε ορέξεις των παλαιοκομματικών μηχανισμών! Θα συνεχίσουμε το δίκαιο αγώνα μας μακριά από οποιαδήποτε μικροκομματική εξάρτηση!!! Τέλος, θέλουμε να αναφερθούμε σε εσάς συνάδελφοι αναπληρωτές! Κατά βάθος, όλοι οι κομματικοί μηχανισμοί σας θέλουν μόνιμους αναπληρωτές!!! Να νοιώθετε ότι τους έχετε ανάγκη, να σας εξυπηρετούν ΄’δήθεν’’ και εσείς να τους το ξεπληρώνετε με την ψήφο σας!!! Αντισταθείτε!!! Το ξέρουμε ότι κάποιες φορές προσπαθούν να σας τρομοκρατήσουν!!! Μην τους φοβάστε!!! Η ψήφος σας είναι σημαντική και εμπεριέχει δύναμη ανυπολόγιστη!!!

Δημοσιεύθηκε στις 15 November 2018 | 9:42 pm


ΜΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΤΟΝ ΠΑΟΚ Ο ΝΟΧ

12Με πλήρες πρόγραμμα (5η αγωνιστική) συνεχίζεται το Σάββατο (17/11) το 33ο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης Α1 Εθνικής κατηγορίας Ανδρών. Αναλυτικά:

*Λαιμός, ΝΟΒ 14.00 ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ – ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ (Κυράνης Κ., Βόσικας)

Απευθείας τηλεοπτική μετάδοση από την ΕΡΤ

*Ποσειδώνιο 15.00 ΠΑΟΚ – ΝΟ ΧΙΟΥ Astra Lines (Μπιράκης, Κουρτίδης)

*Εθνικό Πειραιά 16.00 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΟΦΘ ΝΕΟΤΕΧ (Θωμάς, Χατζηγούλας)

*Εθνικό Χανίων 16.00 ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ – ΕΘΝΙΚΟΣ (Κουρέτας, Μοίραλης)

*Δημοτικό Γουδή 18.00 ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ – ΑΟ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ (Σταυρίδης, Μπουδραμής)

*Δημοτικό Περιστερίου 19.00 ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ – ΥΔΡΑΪΚΟΣ (Πολυχρονόπουλος, Κατσώνης)

 

Η Βαθμολογία

Σωματείο         Αγώνες Νίκες Ισοπ. Ήττες Τέρματα Βαθμοί

1.ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 5           5        0        0        66-20      15

2.ΥΔΡΑΪΚΟΣ      5           3        1        1        56-40      10

3.ΝΟ ΒΟΥΛ /ΝΗΣ 4         3        0        1        35-27      9

-.ΝΟ ΧΑΝΙΩΝ     4          3        0        1        45-38      9

5.ΑΟ Π. ΦΑΛΗΡΟΥ 4       2        0        2        26-33      6

-.ΑΠΟΛΛΩΝ       4          2        0        2        26-34      6

....................................................................................................................................

-.ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ 4        2        0        2        27-36      6

8.ΕΘΝΙΚΟΣ         4         1        1        2       22-32      4

...................................................................................................................................

9.ΠΑΟΚ              4        1         0        3       31-29     3

-.ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ 4      1         0        3       30-31     3

-.ΝΟ ΧΙΟΥ Astra L. 4     1         0        3       34-41     3

12.ΟΦΘ ΝΕΟΤΕΧ   4      0         0        4       21-58     0

Επόμενη αγωνιστική (25/11): ΟΦΘ ΝΕΟΤΕΧ – Απόλλων Σμύρνης, ΝΟ Χίου Astra Lines – Ολυμπιακός, Υδραϊκός – ΠΑΟΚ, ΝΟ Χανίων – ΓΣ Περιστερίου, Εθνικός – ΑΝΟ Γλυφάδας, ΑΟ Παλαιού Φαλήρου – ΝΟ Βουλιαγμένης

Σκόρερ

15 Ίρβινγκ (Υδραϊκός), 11 Μοσκόφ (Απόλλων), 10 Γούνας (Ολυμπιακός), Μιμίδης Στ. (ΝΟ Χίου Astra Lines), Χατζηκυριακάκης (ΝΟ Χανίων), 9 Αλιχανίδης Μ. (ΟΦΘ ΝΕΟΤΕΧ), Γιαννόπουλος (ΑΝΟ Γλυφάδας), Πρέκας (Υδραϊκός), Νάστραν (ΝΟ Χανίων), Στελάτος (Υδραϊκός)

Δημοσιεύθηκε στις 15 November 2018 | 8:35 pm


ΝΕΟ Δ.Σ. ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ

12Την Τετάρτη 14/11/2018 συνήλθε η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Χίου για να εκλέξει σύμφωνα και με το καταστατικό της τα μέλη του νέου ΔΣ της.

Αφού διαπιστώθηκε  η νόμιμη απαρτία, η Γ.Σ προχώρησε σε ψηφοφορία, από την οποία προέκυψε η εκλογή των κάτωθι :

Νικολαίδης Νίκος

Πουλάδας Μιχάλης

Σαραντινός Σταμάτης

Χαβιάρα Θεοδώρα

Καλαφάτη Αλέκα

Μανωλάκη Σοφία

Γιαννάς Γεώργιος

 

Αναπληρωματικά μέλη 

Φιαμεγκού Μαρία

Βαμβούρης Θεόδωρος 

Οι ως άνω θα απαρτίζουν το νέο ΔΣ της Ένωσης, το οποίο θα συγκροτηθεί σε σώμα τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο καταστατικό.

 

Δημοσιεύθηκε στις 15 November 2018 | 8:15 pm


ΜΠΑΡΑΖ ΣΥΛΛΗΨΕΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

12Συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Χίου, ένας αλλοδαπός, ηλικίας 37 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από τα στοιχεία της έρευνας, ο 37χρονος είχε στην κατοχή του μία νάιλον συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης (χασίς).

Ακόμη συνελήφθησαν, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χίου, τρεις  αλλοδαποί, ηλικίας 23, 24 και 29 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από τα στοιχεία της έρευνας, οι συλληφθέντες είχαν στην κατοχή τους τρεις νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη (χασίς), συνολικού βάρους -8,1- γραμμαρίων.

image

 

Δημοσιεύθηκε στις 15 November 2018 | 7:46 pm


ΕΚΤΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ Ο 34ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΣΕ ΓΚΡΕΜΟ

Εκτός κινδύνου βρίσκεται ο 34χρονος, Γ.Ψ., ο οποίος χθες έπεσε από ύψος πολλών μέτρων σε γκρεμό, κοντά στην παραλία των Γλάρων. Ο νεαρός άνδρας έχει σπάσει τον αστράγαλο του ποδιού του, ενώ έχει τραυματιστεί στην σπονδυλική στήλη. Επίσης έχει εκδορές σε αρκετά σημεία το σώματός του.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 34ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΑΠΑΤΗΣΕ ΚΑΙ ΕΠΕΣΕ ΣΕ ΓΚΡΕΜΟ

12

Φωτογραφία από την επίχείρηση διάσωσης της Πυροσβεστικής

Δημοσιεύθηκε στις 15 November 2018 | 6:49 pm


Χίος - Ειδήσεις και Νέα

Σπιτικές Προτάσεις: Χίος

  1. Σπιτικές Προτάσεις: Χίος  Αγώνας της Κρήτης
  2. Full coverage

Δημοσιεύθηκε στις 12 November 2018 | 4:50 pm


Αυτή η Χίος μας αξίζει

  1. Αυτή η Χίος μας αξίζει  alithia.gr (Δελτίο Τύπου)
  2. Full coverage

Δημοσιεύθηκε στις 24 October 2018 | 9:17 pm


Γιόρτασε το ποδόσφαιρο και η Χίος

  1. Γιόρτασε το ποδόσφαιρο και η Χίος  alithia.gr (Δελτίο Τύπου)
  2. Full coverage

Δημοσιεύθηκε στις 24 October 2018 | 8:57 pm


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Χίος

Φιλικοί ιστότοποι: