1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
 2. Μικρές αγγελίες
 3. Συνομιλία (chat)
 4. Καιρός
X Τηλεόραση:
 1. ΕΡΤ 1
 2. ΕΡΤ 2
 3. ΕΡΤ 3
 4. Βουλή
Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Φθιώτιδας   »   Λιβανατες    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή Λιβανατες και εμείς θα το προσθέσουμε.


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Λιβανατες

Ε.Ε.Ε.Π.Φ Λαμίας: Εκδήλωση ενημέρωσης και εκπαίδευσης πολιτών σε δεξιότητες Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης
Σύμφωνα με στατιστικές έρευνες, η Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) από παρευρισκόμενους πολίτες-πρώτους ανταποκριτές αυξάνει την επιβίωση του θύματος >60%. Δυστυχώς όμως, εφαρμόζεται μόλις σε 1 από τις 5 περιπτώσεις εξωνοσοκομειακής καρδιακής ανακοπής. Εκπαιδεύοντας περισσότερους πολίτες στην καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση αλλά και στην χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή 100.000 ζωές θα μπορούσαν να σωθούν κάθε χρόνο σε όλη την Ευρώπη. Τα ποσοστά εφαρμογής ΚΑΡΠΑ από παρευρισκόμενους σε περιπτώσεις καρδιακής ανακοπής ποικίλουν σημαντικά, από πολύ χαμηλά (Ισπανίας 12% / Γερμανία 15%), μέχρι πολύ υψηλά (Ολλανδία 61% / Σουηδία 59%). Η Ελλάδα δυστυχώς συγκαταλέγεται στις χώρες με τα μικρότερα ποσοστά.


Η 16η Οκτωβρίου έχει ορισθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μετά από εισήγηση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης, ως 

  
<< Ευρωπαϊκή Μέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς >>.


Για την ημέρα αυτή, η Ελληνική Εταιρία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας (Ε.Ε.Ε.Π.Φ) Λαμίας, διοργανώνει εκδήλωση ενημέρωσης και εκπαίδευσης των πολιτών σε δεξιότητες Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) με ελεύθερη είσοδο.


Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων στο  Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων (Λεωνίδου 11, 2ος όροφος), από τις 10:00πμ-14:00μμ, με την στήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Λαμιέων.


Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 9 October 2015 | 4:40 pm


Ανακοίνωση του Βουλευτή Φθιώτιδας της ΝΔ και Συντονιστή Οικονομικών Υποθέσεων, Χρήστου Σταϊκούρα
Ο Συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων, Βουλευτής Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, για τα 8 πιο κραυγαλέα ψέματα που είπε ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησής του, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:


Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 9 October 2015 | 1:34 pm


Σε ποιες Επιτροπές της Βουλής συμμετέχουν οι Βουλευτές Φθιώτιδας  
Στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης θα συμμετέχει ο συντοπίτης μας νεοεκλεγείς Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Σαρακιώτης, μετά τη συγκρότηση των Διαρκών Κοινοβουλευτικών Επιτροπών στην όποια προχώρησε η Βουλή.

Η συγκεκριμένη Επιτροπή είναι αρμόδια για τα Υπουργεία: α) Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, β) Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και γ) Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.
 
Στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων θα συμμετέχει ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχελής Θανάσης. Η Διαρκής Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων είναι αρμόδια για τα Υπουργεία: α) Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και β) Πολιτισμού και Αθλητισμού.
 
Στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων θα συμμετέχουν ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ, Βέττας Δημήτρης και ο Βουλευτής Φθιώτιδας της ΝΔ, Σταϊκούρας Χρήστος. Η Διαρκής Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων είναι αρμόδια για το Υπουργείο Οικονομικών.

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 9 October 2015 | 12:41 am


Αγώνας Α.Π.Ο. ΑΤΑΛΑΝΤΗ - Α.Ο. ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ το Σαββατο | Νίκη 0-1 για τον Α.Π.Ο. ΑΤΑΛΑΝΤΗ μέσα στο Καλαπόδι

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ
2015-16

 Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ 


   
        Α.Π.Ο. ΑΤΑΛΑΝΤΗ   -   Α.Ο. ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ     
 

 Γήπεδο Μεγαπλατάνου 

 10-10-2015  ώρα 4:00 μ.μ. 
 
 
Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 8 October 2015 | 9:49 pm


Απίστευτες περιπτώσεις διαφθοράς και φοροδιαφυγής


  
Εργολάβος στη Φθιώτιδα πληρώθηκε 12 εκ. ευρώ για ένα τούνελ που έγινε σε λάθος σημείο και η ΕΕ ζητάει τώρα πίσω τα χρήματα.
Το δαιμόνιο και η πονηριά της φυλής μπορούν να οδηγήσουν, ορισμένες φορές, σε απίστευτες περιπτώσεις φοροδιαφυγής, διαφθοράς ή διαπλοκής.
Ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής, λόγω της θέσης του έχει βρεθεί κάμποσες φορές μπροστά σε εξωφρενικές και ευφάνταστες περιπτώσεις.
«Η διαφθορά είναι διάχυτη στην ελληνική κοινωνία και για να καταπολεμηθεί απαιτείται πάνω απ' όλα πολιτική βούληση, κάτι που δεν υπάρχει. Το κόστος της φτάνει τα 33 δισ. ευρώ ετησίως, συνεπώς αν για 10 χρόνια δεν είχαμε φαινόμενα διαφθοράς, θα είχε εκλείψει το δημόσιο χρέος της χώρας» δήλωσε ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής.
Ο ίδιος σε δημόσια συζήτηση, χθες το βράδυ, με τη δημοσιογράφο Μαργαρίτα Πουρνάρα στο βιβλιοπωλείο «Ιανός», κατέθεσε την εμπειρία του επί του θέματος και αφηγήθηκε μερικά από τα χαρακτηριστικότερα περιστατικά κακοδιοίκησης, αδιαφάνειας και ατασθαλιών στον δημόσιο τομέα που έχει συναντήσει μέχρι τώρα στην 11χρονη θητεία του.
Διαβάστε μερικές απίστευτες ιστορίες:
Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 8 October 2015 | 6:52 pm


ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΡΓΑ, ΦΘΑΝΟΥΝ ΠΙΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΕΣ ΑΝΤΕΓΚΛΗΣΕΙΣ


[ Του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΟΥΡΟΥ ]


Ακούσαμε σήμερα στη Βουλή το κ. Θεοδωράκη να προτείνει την αναμόρφωση του Σωφρονιστικού Συστήματος, γενικά και αόριστα, χωρίς κάποια συγκεκριμένη πρόταση ή πρόγραμμα.

Η αντιπολίτευση με τέτοιες γενικόλογες τοποθετήσεις είναι εύκολη, πλην όμως ελάχιστης κοινοβουλευτικής αξίας. 

Πόσο μάλλον όταν οι κοινοβουλευτικοί μας εκπρόσωποι, στην πλειονότητά τους, δεν έχουν καν επισκεφθεί τις φυλακές για να διαπιστώσουν ιδίοις όμασι τα προβλήματα.

Η "κοινωνία αξιών" αντίθετα, έκανε πολλές επισκέψεις στα σωφρονιστικά ιδρύματα (στην ουσία δεν υπάρχει ελπίδα σωφρονισμού σε αυτές τις απάνθρωπες φυλακές, από τις οποίες βγαίνεις χειρότερος απ' ότι μπήκες) και διαπίστωσε επί τόπου τα προβλήματα, μίλησε με τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, τους φύλακες, τους εθελοντές που προσφέρουν κοινωνικό έργο και το υποστηρικτικό προσωπικό.

Με βάση την διευρυμένη διαμεσολάβηση που έκαναν τα εξειδικευμένα στελέχη της, από τον Δεκέμβριο ήδη του 2014, διαμόρφωσε την παρακάτω ολοκληρωμένη πρότασή της για την πλήρη αναδιάρθρωση του σωφρονιστικού και μάλιστα την κατέθεσε και στον αρμόδιο υπουργό δικαιοσύνης τον κ. Παρασκευόπουλο. 

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 8 October 2015 | 5:57 pm


Εκδρομή-Προσκύνημα στην Τήνο από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αταλάντης "Η ΠΡΟΟΔΟΣ"
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αταλάντης "Η ΠΡΟΟΔΟΣ" διοργανώνει 2μερη εκδρομή-προσκύνημα στην Τήνο το Σάββατο και Κυριακή 17 και 18 Οκτωβρίου 2015.

Έξοδα εκδρομής 90 Ευρώ με όλα πληρωμένα.

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 8 October 2015 | 5:37 pm


Ανακοίνωση ΕΑΜ για τις εκλογές ανάδειξης αντιπροσώπων στη Διοίκηση της ΛΑΡΚΟ
ΕΑΜ 
8/10/2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

  Όπως έχει κοινοποιηθεί σε όλους σας, την Πέμπτη 15/10/2015 θα πραγματοποιηθούν εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων στη Διοίκηση της ΛΑΡΚΟ.

    Μέσα από αυτές τις εκλογές οι εργαζόμενοι αναδεικνύουν 2 συνδικαλιστές από όλα τα εργοτάξια της ΛΑΡΚΟ. Σκοπός και υποχρέωση των συνδικαλιστών που εκλέγονται είναι να μεταφέρουν στην εργοδοσία (Διοίκηση) άμεσα τα αιτήματα των εργαζομένων και να μεταφέρουν στους εργαζόμενους άμεσα τους σχεδιασμούς και τις αποφάσεις της εργοδοσίας. 

    Αυτός ο θεσμός, αν οι συνδικαλιστικές παρατάξεις που είναι εκλεγμένες έχουν ταξικό προσανατολισμό , αν υπερασπίζονται τα συμφέροντα των εργαζομένων και δεν είναι κυβερνητικές – εργοδοτικές, μπορεί να αποτελέσει όπλο στα χέρια των εργαζομένων , βεβαίως και όταν παράλληλα τα Σωματεία έχουν ταξικό προσανατολισμό.

    Από αυτή την άποψη αξίζει να σημειώσουμε  πως αυτός ο θεσμός τελευταία φορά που αξιοποιήθηκε για τα συμφέροντα των εργαζομένων ήταν την 10ετια του 80 που οι εργαζόμενοι έστελναν κομμουνιστές και τα Σωματεία είχαν ταξικό προσανατολισμό.

    Από τότε μέχρι και σήμερα ο κυβερνητικός – εργοδοτικός συνδικαλισμός που εκλέγει εκπροσώπους στη Διοίκηση αξιοποιείται από τις εκάστοτε Κυβερνήσεις και Διοικήσεις για να περάσουν τις αντεργατικές επιλογές τους , με αντάλλαγμα τις   βεβαίως τις δημόσιες και πελατειακές σχέσεις των εκάστοτε συνδικαλιστών και  παρατάξεών.
  
Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 8 October 2015 | 5:14 pm


Στη Γραμματεία του Προεδρείου της Βουλής ο Γιάννης Σαρακιώτης
Στο νέο Προεδρείο της Βουλής εξελέγη ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιάννης Σαρακιώτης, μετά από την μυστική ψηφοφορία που έλαβε χώρα στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων.

Από την αρχή στα βαθιά φαίνεται να βρέθηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιάννης Σαρακιώτης, ο οποίος εξελέγη (με 208 ψήφους υπέρ) στη Γραμματεία του Προεδρείου της Βουλής των Ελλήνων.

Αναλυτικά στο νέο Προεδρείο εκλέχτηκαν:

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 8 October 2015 | 3:59 pm


Ο Χρήστος Σταϊκούρας στο ΕΝΑ για Μεϊμαράκη και Προϋπολογισμό
Ο Βουλευτής Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υφυπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, στο ΕΝΑ Κεντρικής Ελλάδας για τις εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ, τη στήριξή του στον κ. Μεϊμαράκη και τον Προϋπολογισμό και τις Προγραμματικές Δηλώσεις της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ.  


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:


Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 8 October 2015 | 12:41 am


Αιτήσεις για το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι του Δήμου Λοκρών
Φέτος, το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι επιστρέφει δυναμικά και δημιουργικά. 

Σκοπός μας είναι να απευθυνθούμε σε όλους όσους ενδιαφέρονται να εκφραστούν μέσα από τις διάφορες μορφές της τέχνης.

Σε πρώτη φάση θα λειτουργήσουν τα εξής τμήματα:
 • Φωτογραφίας
 • Ζωγραφικής
 • Αγγειοπλαστικής
 • Κατασκευής κοσμήματος
 • Κατασκευής ψηφιδωτού
 • Παλαίωσης και αναπαλαίωσης αντικειμένων με την μέθοδο της πατίνας και άλλες τεχνικές
Τα τμήματα μπορούν να παρακολουθούν άτομα κάθε ηλικίας, αρχάριοι ή προχωρημένοι.
Το κόστος συμμετοχής για κάθε τμήμα είναι το συμβολικό ποσό των 15 ευρώ/μήνα και 25 ευρώ/μήνα εάν κάποιος ενδιαφέρεται να παρακολουθήσει δύο τμήματα.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το τμήμα της επιλογής τους, με τα στοιχεία τους και τηλέφωνο επικοινωνίας.

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 7 October 2015 | 11:11 pm


Μαλεσίνα: Αυτοκτόνησε 55χρονος με 3 παιδιά
Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Μαλεσίνας στη Λοκρίδα...

Ο 55χρονος άνδρας είχε φύγει το πρωί από το σπίτι του για δουλειές και όταν δεν επέστρεψε το μεσημέρι η οικογένειά του ανησύχησε.

Φίλοι και συγγενείς άρχισαν να ψάχνουν, ενώ για το περιστατικό ενημερώθηκε και η αστυνομία. Μάλιστα δόθηκε σήμα σε όλα τα περιπολικά του νομού να έχουν τεταμένη την προσοχή τους για τον εντοπισμό του αυτοκινήτου του 55χρονου.

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 7 October 2015 | 10:46 pm


ΕΑΒ: ΠΥΛΩΝΑΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΚΛΩΤΣΟΣΚΟΥΦΙ


[ Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΦΡΑΝΤΖΗ ]

Έχουν  περάσει 40 χρόνια από την  ίδρυση  της  Ελληνικής  Αεροπορικής  Βιομηχανίας (ΕΑΒ) όπου και γιορτάστηκαν φέτος στο χώρο της  Βιομηχανίας  στην Τανάγρα με  έναν  σύντομο  απολογισμό  από την  Διοίκηση της  Εταιρείας.

Σε  κάθε  δημόσια εμφάνιση  της  Διοίκησης,  της  ηγεσίας των  Ενόπλων  Δυνάμεων, αλλά και  των  πολιτικών  αρχών , τονίζεται  η τεράστια   προσφορά της   Εταιρείας
- Στην  επιχειρησιακή  ετοιμότητα  των πτητικών μέσων των  Ενόπλων  Δυνάμεων.
-Την  ετήσια  συντήρηση  και τεχνική υποστήριξη  των  πυροσβεστικών  αεροσκαφών.
-Την συμμετοχή  σε ερευνητικά προγράμματα με της  μεγαλύτερες  ευρωπαϊκές  βιομηχανίες.
-Την υιοθέτηση μιας  δυναμικής  πολιτικής  εξωστρέφειας  της  Εταιρείας  που ως υποκατασκευαστής των μεγαλύτερων  βιομηχανιών  αεροναυπηγικής   την έχει αναδείξει σε εξαγωγικό  φορέα  που με την  εισροή  συναλλάγματος  συμβάλει στην  οικονομική ανάπτυξη της  χώρας.
-Όλοι αναγνωρίζουν και παραδέχονται δημόσια όλα αυτά τα επιτεύγματα και πολλά ακόμη που δεν μπορούν να συμπεριληφθούν σε ένα σύντομο άρθρο. Όπως: Απασχόληση, εκπαίδευση, επικοινωνίες, περιφερειακή ανάπτυξη στηρίζονται στους εργαζόμενους της ΕΑΒ που όλα αυτά τα χρόνια με αυταπάρνηση  και πατριωτισμό πρόσφεραν τον  καλύτερο εαυτό τους για την  επίτευξη της αποστολής της  Εταιρείας.

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 7 October 2015 | 1:59 pm


Τεράστια χασισοφυτεία σε δύσβατη περιοχή στον Άγιο Κωνσταντίνο
Περισσότερα από χίλια δενδρύλλια ινδικής κάνναβης εντόπισε η αστυνομία σε δύσβατη περιοχή αναμεσα στα Καμένα Βούρλα και τον Άγιο Κωνσταντίνο στο ύψος του Ασπρονερίου.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν  άνδρες της A & B ΟΠΚΕ της Δ.Α. Φθιώτιδας της Β ΟΠΚΕ της Δ.Α. Βοιωτίας και της Ασφάλειας Λαμίας.

Η επιχείρηση ξεκίνησε τα ξημερώματα με τους άνδρες της ΟΠΚΕ πάνοπλους, με αλεξίσφαιρα γιλέκα και ασπίδες να κάνουν έφοδο για να εντοπίσουν τους καλλιεργητές αν αυτοί βρίσκονταν εκεί.

Από τις έρευνες προέκυψε πως δεν υπήρχε κανείς και αμέσως μετά οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας άρχισαν να ξεριζώνουν τα δενδρύλλια και να τα μετρούν. Η φυτεία απλώνεται σε 4 επίπεδα, τα δενδρύλλια που ξεριζώθηκαν είναι 1024 και έχουν ύψος από 1,5  ώς και  3 μέτρα.

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 7 October 2015 | 8:22 am


«PACTA SUNT SERVADA»


[ Του ΜΠΑΜΠΗ ΜΩΚΟΥ ]

               
Οι Γραφές το λένε ολοκάθαρα: «Ω γέγραπται,γέγραπται!». Οι λατινομαθείς «Pacta  sunt servada»: Δηλάδή, τα συμφωνημένα πρέπει να τηρούνται.
    
Η κοινωνική περιδίνηση ολότελα αλλοπρόσαλη.Η ελπίδα να… σφαδάζει, πνέουσα τα λοίσθια. Το popolo σε απόγνωση και… τιμωρητική αναμονή για ό,τι έρχεται. Καταιγίδα, ανεμοστρόβιλλος κι’ όποιος ζήσει …θα μολογήσει!

Τέλειωσαν και οι εκλογές, ρυθμίστηκαν τα βουλευτικά προκαταρκτικά, βγήκαν οι selfies (άλλο φρούτο κι’ ετούτο) και οι δια δευτέραν φοράν νεοκυβερνώντες ολοκάθησαν στα εδρανα, αναμένοντας τον αρχηγό και τις προγραμματικές δηλώσεις.
   
Προέκυψε και ο αρχηγός με άλλον…αέρα εξ Αμερικής και απεριφράστως εδήλωσε ότι «καιροί ου μαινετοί». Και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ  και μόνον αυτός, με όσα πρεσβεύει  και κατά πώς λογίζει τον κυβερνητισμό μπορεί να …αντι σταθεί, λέει, στο μνημόνιο. (Εκείνος εξακολουθεί να το λέει συμφωνία!).
  
Και έμπλεος ενθουσιατικής αριστεροφροσύνης  σαν αυτή  του περασμένου Ιανουαρίου διακήρυξε, ως συνήθως εμφατικά, διαθέσεις για παράλληλα προγράμματα, για ισοδύναμα, αντίδοτα, αντίρροπα και για τον …κακό μας τον φλάρο. Υπάρχει όμως μια διαφορά: Ο ΣΥΡΙΖΑ του Ιανουαρίου ήταν αριστερά. Τώρα δεν είναι. Μοιάζει κάπως, λέει ότι είναι,αλλά δεν είναι.
  
Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 7 October 2015 | 7:51 am


Η Λαϊκή Σεισπείρωση Μακρακώμης για τη μεταλλική γέφυρα Παλιουρίου
Για το ζήτημα της διάλυσης της μεταλλικής γέφυρας Σπερχειού οικισμού Παλιουρίου, κοντά στο Καστρί, η Λαϊκή Συσπείρωση σημειώνει τα παρακάτω:


Θεωρούμε απαράδεκτη την καταστροφή τής μεταλλικής γέφυρας Παλιουρίου, επειδή αποτελεί ιστορικό μνημείο.


Αποτελούν σοβαρό λάθος του δήμου η απουσία γνώμης της Αρχαιολογικής Υπηρεσία και η έλλειψη μελέτης.


Είναι προκλητικός ο χειρισμός της Δημοτικής Αρχής ώστε με πρόχειρο διαγωνισμό για να πουληθεί η γέφυρα ως παλιοσίδερα.


Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 7 October 2015 | 7:38 am


Σπουδαία εμφάνιση και πολλές διακρίσεις στο 22ο Κύπελλο Β.Ευβοϊκού για τον Ν.Ο.Αταλάντης
Σπουδαία εμφάνιση όλων των ιστιοπλόων του ΝΟ Αταλάντης, με πολλές διακρίσεις στο 22ο Κύπελλο Β. Ευβοϊκού που διεξήχθη το Σαββατοκύριακο στη Λίμνη Ευβοίας.

Ο Π. Λαμπρινίδης με το Delfin και πλήρωμα τη Μαρία Παπουτσή ήταν 1ος στον αγώνα ανοικτής θάλασσας. 

Ο Ηλίας Τσαπάρας 1ος στα Laser 4.7 και 1ος στον Ευβοϊκό, ο Άγγελος Τσαπάρας 3ος στα Laser 4.7 και 2ος στον Ευβοϊκό. 

Ο Ηρακλής Χρυσικός 2ος στα optimist Ευβοϊκού. 

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 6 October 2015 | 5:32 pm


Δήλωση Χρήστου Σταϊκούρα για την εκλογή Πρόεδρου στη ΝΔ
Δήλωση του Βουλευτή Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Χρήστου Σταϊκούρα, σχετικά με την εκλογή Πρόεδρου στη Νέα Δημοκρατία:

«Η Ελλάδα, από τις αρχές του 2015, με Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ υπό τον κ. Α. Τσίπρα, «λιμνάζει» βυθιζόμενη, αναλώνοντας χρόνο και πόρους, σε ένα ευρύτερο περίγυρο υψηλών κινδύνων.

Η ανεπάρκεια της Κυβέρνησης να διαχειριστεί το υψηλής αβεβαιότητας εσωτερικό και εξωτερικό περιβάλλον, αναδεικνύει τον σημαντικό ρόλο που έχει για τη χώρα η Νέα Δημοκρατία.

Η Νέα Δημοκρατία, το Ελληνικό Κόμμα της Κεντροδεξιάς, με τον διαχρονικά δικαιωμένο ιδεολογικό και πολιτικό πυρήνα της, αυτόν του ριζοσπαστικού, του κοινωνικού φιλελευθερισμού και της κοινωνικής οικονομίας της αγοράς. 

Η Νέα Δημοκρατία που πρεσβεύει και υπηρετεί την αρμονική ισορροπία οικονομικής αποτελεσματικότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης, για την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης, της απασχόλησης και της κοινωνικής συνοχής.

Η Νέα Δημοκρατία, που τα τελευταία 41 χρόνια, πέρα από τις δημιουργικές κριτικές αλλά κυρίως τις σκόπιμες «υποτιμήσεις» του ρόλου της, έχει την πιο επωφελή για τη χώρα συμμετοχή στη μεταπολιτευτική δημόσια ζωή, συγκριτικά με τα άλλα πολιτικά κόμματα.


Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 6 October 2015 | 1:05 pm


Πέτρος Θεοτοκάτος live στο Caldo Cafe-Bar στην Αταλάντη


Ο Πέτρος Θεοτοκάτος, ιδιαίτερος εκπρόσωπος της ελληνόφωνης ροκ σκηνής που αγαπήθηκε με το ντεμπούτο άλμπουμ του «Το πιστόλι στο πιάτο» και το εμβληματικό «Θα χαθώ», συνεχίζει τις ζωντανές εμφανίσεις ανά την Ελλάδα, λίγο μετά την κυκλοφορία του 7ουάλμπουμ του..


Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 6 October 2015 | 9:35 am


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ


Δημοσιεύθηκε στις 5 October 2015 | 6:09 pm


Έτοιμοι να πάρουν τα όπλα οι κάτοικοι του Προσκυνά Λοκρίδας


Έτοιμοι να πάρουν τα όπλα οι κάτοικοι του Προσκυνά Λοκρίδας


Τα απανωτά κρούσματα κλοπών έχουν θορυβήσει αλλά και αγανακτήσει τους κατοίκους του τοπικού διαμερίσματος του Δήμου Λοκρών Προσκυνά.
6 σπίτια ανοιγμένα και λεηλατημένα μέσα σε 10 μέρες είναι πολλά , σχολιάζει ο πρόεδρος του Τ.Δ. Προσκυνά, Γ. Γιανάρας σημειώνοντας πως στην τελευταία επιδρομή των αγνώστων έπεσε και ο ίδιος θύμα αφού το σπίτι του ήταν ένα από αυτά που διέρρηξαν το Σάββατο οι άγνωστοι.
Ακούμε για αστυνόμευση αλλά δεν την βλέπουμε,ίσως θα πρέπει και εμείς να στραφούμε σε ιδιωτική φύλαξη όπως έκαναν οι γείτονές μας στην Κυρτώνη για να γλυτώσουμε, τόνισε ο κος Γιαννάρας.


ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ:


Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 5 October 2015 | 5:51 pm


Λαμπρός εορτασμός της Παναγίας της Οδηγήτριας στην Τιθορέα

  
  
  
    "Παρθενική" Πανήγυρις για την Θεομητορική Μονή της Παναγίας Οδηγήτριας Τιθορέας , που εορτάζει και πανηγυρίζει την Έφορο, Προστάτιδα, Τροφό και Βοηθό πάντων των παναγιόφιλων πιστών.
  


  Με τη δέουσα λαμπρότητα και μοναστική μεγαλοπρέπεια τελέστηκαν οι πανηγυρικές ακολουθίες της Συνάξεως της Κυρίας Θεοτόκου της Οδηγητρίας προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ταλαντίου και Λοκρίδος κ.κ. Νεκταρίου του και Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής μας, συμπαραστατουμένου υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Φιλοθέου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Πενταπόλεως κ.κ. Ραφαήλ.

  Πλήθη πιστών συνέρευσαν στην Ιερά Μονή μας από νωρίς το πρωί της Κυριακής , ώστε να προσκυνήσουν την Εφέστιο και Θαυματουργό εικόνα της Παναγίας μας.
  


   
      Κατά τη διάρκεια του "κοινωνικού" , ο Σεβ. Καθηγούμενος κ.κ. Νεκτάριος απηύθυνε εόρτιο κηρυκτικό λόγο στους παρευρισκομένους πιστούς, λέγοντας πως, σήμερα εορτάζει το ιερότερο πρόσωπο της ανθρωπότητας , η Παναγία μας. Η Κυρία Θεοτόκος είναι αυτή που κατέχει την πιο υψηλή και κοντινή θέση στον ουρανό . Ο θρόνος Της βρίσκεται δίπλα από τον θρόνο του Θεού, "την υψηλοτέρα των ουρανών" , ψάλλουμε στο μεγαλυνάριό Της. Η Παναγία μας είναι Αυτή , που την ξεχώρισε ο Θεός για να ξεχρεώσει το ανθρώπινο γένος το προπατορικό αμάρτημα, "την λυτρωσαμένην ημάς εκ της κατάρας".  Με την μητρική Της ιδιότητα περιβάλλει και περιφρουρεί τον καθένα πιστό που θα προστρέξει σ' Αυτήν. Η Κυρία Θεοτόκος η Οδηγήτρια είναι Αυτή που θα οδηγήσει με ασφάλεια τον καθένα από εμάς στο απάνεμο και γαλήνιο λιμάνι της σωτηρίας μας.

        Προέτρεψε ο Σεβ. Καθηγούμενος κ.κ. Νεκτάριος τους πιστούς να αναρωτηθούν, ποιος από εμάς δεν Της απηύθυνε λογο ικετευτικό και παρακλητικό και δεν βρήκε λύση στο αίτημά του; Ποιος από εμάς δεν δάκρυσε ενώπιόν Της και δεν βρήκε λύση, ίαση, δεν άντλησε δύναμη και κουράγιο από την ολόφωτη μορφή Της;   

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 5 October 2015 | 1:07 pm


Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε ……


Νέες μητέρες, νέοι γονείς ,


Τα σχολεία άνοιξαν και μας κατακλύζει η αγωνία για το αν θα μπορέσουμε να καλύψουμε τις επιπλέον ανάγκες των παιδιών μας με τις λίστες των σχολικών και όλες τις άλλες εξωσχολικές δραστηριότητες (ξένες γλώσσες, αθλητισμό, κ.α).


Μια αγωνία που καθημερινά μεγαλώνει για όλους εμάς που στερούμαστε όλο και πιο πολλά και μόλις που καταφέρνουμε να τα βγάλουμε πέρα. Μια αγωνία που γιγαντώνεται όταν σκεφτόμαστε τη ζωή και το μέλλον των παιδιών μας, βλέποντας:


·      Να βάζουν «στη λοταρία» το δικαίωμα των προνηπίων στην προσχολική αγωγή ή να αποφασίζουν στο όνομα της «ισότητας» τον αποκλεισμό όλων των προνηπίων από τα νηπιαγωγεία, στέλνοντας τα, αν βρουν θέση, στους ήδη υπερφορτωμένους με τεράστια προβλήματα λειτουργίας παιδικούς σταθμούς.


·      Να στοιβάζουν τα παιδιά μας σε τάξεις με 27-30 μαθητές ανά τάξη, να λειτουργούν τα ολοήμερα σαν παιδοφυλακτήρια, όπως – όπως με «προσωρινά μπαλώματα» για να καλύψουν τις χιλιάδες ελλείψεις εκπαιδευτικών, αδιαφορώντας για την καθαριότητα, την συντήρηση και την ασφάλεια των σχολικών κτιρίων.


·      Να μας ζητάνε να βάζουμε όλο και πιο βαθιά το χέρι στη τσέπη ή να «βάλουμε ένα χεράκι βοηθείας», όπου μπορούμε, για να καλύπτουμε «ανάγκες» λειτουργίας του σχολείου φορτώνοντας στις πλάτες μας όσα το κράτος και οι δήμοι οφείλουν να καλύπτουν.


ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ!

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΣΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!


Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 4 October 2015 | 11:04 pm


Η ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙΟΥ! ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΛΑΪΚΗ ΑΝΑΓΚΗ.


Νέες μητέρες, νέοι γονείς.


Αυτό το διάστημα οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί φιλοξενούν βρέφη και νήπια. Αγωνία, ανασφάλεια κι ερωτηματικά έχουν δημιουργηθεί για τα νέα ζευγάρια, τις λαϊκές οικογένειες, για μια θέση στον παιδικό σταθμό, αλλά και για τις συνθήκες λειτουργίας του.


Σύμφωνα με την τελευταία απογραφή του 2011, τα παιδιά από 6 μηνών έως και 4,5 ετών ξεπερνούν τις 450.000. Είναι προφανές ότι όχι μόνο δεν καλύπτονται όλα αυτά τα παιδιά αλλά από τις αιτήσεις που γίνονται κάθε χρόνο, μένουν απ’ έξω χιλιάδες. Ο αριθμός των παιδιών που εντάχθηκαν μόνο στο πρόγραμμα μέσω ΕΣΠΑ ανέρχονται σε 81.003, ενώ έγιναν 106.885 έγκυρες αιτήσεις στο σύνολο των 121.683 αιτήσεων. Εκτός έμειναν συνολικά 25.882 παιδιά (από τις έγκυρες αιτήσεις). Τα στοιχεία αυτά δεν αποτυπώνουν ούτε στο ελάχιστο την πραγματική κατάσταση και το μέγεθος του προβλήματος.


Τι θα γίνουν λοιπόν τα υπόλοιπα νήπια, που μένουν εκτός του προγράμματος μέσω ΕΣΠΑ;Ένας γονιός ή συγγενής πρέπει να παραμείνει στο σπίτι και να τα προσέχει ή να μπει το χέρι στην τσέπη προκειμένου να πληρωθούν τα τροφεία στους δημοτικούς ή τα δίδακτρα στους ιδιωτικούς σταθμούς.


Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 4 October 2015 | 11:02 pmΔείτε αγγελίες στο Νομό Φθιώτιδας

Φιλικοί ιστότοποι:


Translate:
Copyright © 2010-2015 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: