1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
X Τηλεόραση:
  1. ΕΡΤ1
  2. ΕΡΤ2
  3. ΕΡΤ3
  4. ΑΝΤ1
  5. ΑΛΦΑ
  6. ΣΚΑΪ
  7. Βουλή
Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Φθιώτιδας   »   Λιβανατες    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή Λιβανατες και εμείς θα το προσθέσουμε.


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Λιβανατες

Συνάντηση Σαρακιώτη με τον Πρόεδρο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων

Συνάντηση του Βουλευτή του Νομού Φθιώτιδος Ιωάννη Σαρακιώτη με τον Πρόεδρο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων Κώστα Βαρλαμίτη

   
  
  
Με τον Πρόεδρο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων κ. Κώστα Βαρλαμίτη συναντήθηκε την 26η-05-2016, ο Βουλευτής του Νομού Φθιώτιδος Ιωάννης Σαρακιώτης.  


Κατά τη συνάντηση ο κ. Σαρακιώτης ενημερώθηκε από τον κ. Βαρλαμίτη για το θέμα της καταβολής σε δικαιούχους ποσών αποζημιώσεων από σειρά απαλλοτριώσεων, που έχουν πραγματοποιηθεί στην περιοχή του Νομού Φθιώτιδος, αλλά και για τις τελευταίες εξελίξεις και το σχεδιασμό του Ταμείου για την άμεση αξιοποίηση του ακινήτου ιδιοκτησίας του στην Αρκίτσα Φθιώτιδας και συγκεκριμένα του ξενοδοχειακού συγκροτήματος CALYPSO CLUB.


Ειδικά σε ό,τι αφορά το μείζον ζήτημα της αξιοποίησης του CALYPSO CLUB, ο κ. Βαρλαμίτης αναφέρθηκε στις συστηματικές προσπάθειες που καταβάλλει το Ταμείο για την εξεύρεση ενδιαφερόμενων επενδυτών και εν γένει βιώσιμων λύσεων για την επαναξιοποίηση του εν λόγω ακινήτου, που υπήρξε ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά συγκροτήματα στην Ελλάδα και επί σχεδόν δύο δεκαετίες παραμένει εγκαταλελειμμένο στερώντας την περιοχή από ένα σημαντικότατο τουριστικό κεφάλαιο.


Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 27 May 2016 | 8:18 pm


Εκδήλωση στη μνήμη των εκτελεσθέντων από τους Ιταλούς Φασίστες
Εκδήλωση στη μνήμη των εκτελεσθέντων πατριωτών της περιοχής μας από τα Ιταλικά στρατεύματα κατοχής στη θέση «Περιβολάκια» , πραγματοποίησε ο Δήμος Λοκρών.

«Η σημερινή ημέρα , είναι ημέρα ιστορικής μνήμης και δεν έχει μόνο χαρακτήρα επετείου αλλά αποτελεί ηθικό και ιστορικό δίδαγμα όχι μόνο τοπικού χαρακτήρα αλλά πανελλήνιου και ευρωπαϊκού. Χρέος των Ευρωπαϊκών λαών είναι να μην ζήσουμε ξανά  τέτοιες ημέρες.» τόνισε ο Δήμαρχος κ. Νικόλαος Λιόλιος στην ομιλία του.
  
Σε μια σεμνή και συγκινητική τελετή ο  Δήμος Λοκρών τίμησε τους ήρωες που έπεσαν στο όνομα της Πατρίδας και της Ελευθερίας. Η τελετή ξεκίνησε με επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησαν κατάθεση στεφάνων από τους επίσημους προσκεκλημένους και τους φορείς.  
Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 27 May 2016 | 7:44 pm


Επιστολή Σαρακιώτη για τις Γαλάζιες Σημαίες στο νομό Φθιώτιδας
Την απορία του εκφράζει ο Βουλευτής Ν. Φθιώτιδος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Γιάννης Σαρακιώτης, μέσω επιστολής του για το θέμα των γαλάζιων σημαιών στις παραλίες και τις μαρίνες της περιοχής της Φθιώτιδος και δη της επαρχίας Λοκρίδος.


Απευθυνόμενος στηνΕλληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, η οποία διά της Εθνικής Επιτροπής Αξιολόγησης (Ε.Ε.Κ.), προβαίνει στην κατάρτιση εκθέσεως η οποία, εν συνεχεία, όπως προβλέπεται και από την προκαθορισμένη διαδικασία, αποστέλλεται στην αντίστοιχη επιτροπή του Ιδρύματος για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Foundation for Environmental Education – F.E.E.), που διενεργεί και την τελική κρίση, ζητά να μάθει τους λόγους βάσει των οποίων οδηγήθηκαν στα προσφάτως δημοσιευθέντα αποτελέσματα.


Ο κ. Σαρακιώτης αναφέρεται στο γεγονός της μείωσης του αριθμού των ακτών της Φθιώτιδας και συγκεκριμένα του Δήμου Λοκρών, που έλαβαν γαλάζια σημαία το τρέχον έτος σε σύγκριση με αυτόν του 2015, ζητώντας να του γνωστοποιηθούν οι επιμέρους λόγοι εξαιτίας των οποίων παραλίες, όπως αυτές των Λιβανατών (Κυανή Ακτή και Σχοινιάς), της Σουβάλας Αρκίτσας και του Λιβριχιού Αρκίτσας, δεν έλαβαν και φέτος την  επιβράβευση της γαλάζιας σημαίας, μιας και δεν συντελέσθηκε τίποτε ικανό για να μεταβάλλει ριζικά την εικόνα που είχαν το προηγούμενο έτος. 

  
Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 26 May 2016 | 10:18 pm


Σταϊκούρας: «Τα ‘’ΘΑ’’, τα ‘’συνεχή αφηγήματα’’ και η ‘’δημιουργική ασάφεια’’ της Κυβέρνησης κοστίζουν πολύ ακριβά στη χώρα»Ο Συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Φθιώτιδος κ. Χρήστος Σταϊκούρας, για τη συνέντευξη Τύπου του οικονομικού επιτελείου της Κυβέρνησης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
«Το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης επιμένει στη διαμόρφωση εικονικής πραγματικότητας για την οικονομία της χώρας.
 
Στη σημερινή συνέντευξή του πανηγύρισε για ακόμη μία φορά, παρά το γεγονός ότι η Κυβέρνηση που δήθεν διαπραγματευόταν ‘’σκληρά’’ και ‘’πολεμούσε’’ τα Μνημόνια σήμερα τα εφαρμόζει πλήρως και πρόθυμα, χωρίς ηθικές αναστολές και ιδεολογικές συντεταγμένες.
 
Αδιαφορώντας για το ότι μέχρι σήμερα φόρτωσε 9 δις ευρώ μέτρα τους πολίτες και οδήγησε στην απώλεια 21 δις ευρώ εθνικού πλούτου, δηλαδή απώλεια 5.000 ευρώ το χρόνο για κάθε νοικοκυριό.
 
Αδιαφορώντας για το ότι η επτάμηνη καθυστέρηση ολοκλήρωσης της αξιολόγησης επέβαλε νέα φορολογικά βάρη ιδιαίτερα στα πιο αδύναμα οικονομικά στρώματα της κοινωνίας, πρόσθεσε νέες επώδυνες και ταπεινωτικές υποχρεώσεις στη χώρα, όπως είναι το ταμείο αποκρατικοποιήσεων, επέβαλε μόνιμα μνημόνια με τον ‘’κόφτη’’ και φούσκωσε τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Κράτους προς τους ιδιώτες.
 
Αποσιωπώντας τη βελτίωση του προφίλ του χρέους που έγινε τα τελευταία χρόνια (διπλή αναδιάρθρωση με ‘’κούρεμα’’ χρέους, επιμήκυνση, χαμηλότερα επιτόκια και περίοδος χάριτος) και τη ‘’ρήτρα υπέρβασης των στόχων’’ που υλοποιήθηκε το 2014 (‘’κοινωνικό μέρισμα’’, μείωση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών).
 
Αλήθεια, όμως, γιατί το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης θριαμβολογεί;
 
Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 26 May 2016 | 10:09 pm


Πρόσκληση των Μελών του Α.Π.Ο. "ΑΤΑΛΑΝΤΗ" σε Τακτική Γενική Συνέλευση
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
Α.Π.Ο. "ΑΤΑΛΑΝΤΗ"
   
   
Έχοντας υπ’ όψιν :

Α. Τις διατάξεις του από 13-06-1968 Καταστατικού του Σωματείου,
    τις από 30-01-2002 & 16-05-2006 τροποποιήσεις του.

Β. Την από 25-05-2016 Απόφαση του Δ.Σ. του Σωματείου.
   

Κ Α Λ Ο Υ Μ Ε

Τα μέλη του Σωματείου σε Τακτική Γενική Συνέλευση τη Δεύτερα 30-05-2016  και ώρα 19:30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου.
  

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

1. Διοικητικός & οικονομικός απολογισμόςαπό 01-06-2015 έως 30-05-2016. 
2. Έγκριση έκθεσης Ελεγκτικής Επιτροπής. 
3. Προτάσεις και τοποθετήσεις μελών. 
4. Αύξηση ή οχι του αριθμού των μελών Δ.Σ. 
5. Αρχαιρεσίες σύστασης νέου Δ.Σ.

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 26 May 2016 | 5:50 pm


Συνάντηση Σαρακιώτη - Παπαγιάννη για την προοπτική ίδρυσης και λειτουργίας Ανώτερης Δραματικής Σχολής
Συνάντηση του Βουλευτή του Νομού Φθιώτιδος Ιωάννη Σαρακιώτη με τον Ιδρυτή και Διευθυντή της πρώτης στην Ελλάδα Ανώτερης  Δημοτικής Σχολής Δραματικής Τέχνης του Δήμου Αγ. Βαρβάρας, έγκριτο ηθοποιό και σκηνοθέτη, Δημήτρη Παπαγιάννη, με θέμα την προοπτική ίδρυσης και λειτουργίας Ανώτερης Δραματικής Σχολής στο Νομό Φθιώτιδας.

Την Πέμπτη, 25/05/2016, ο Βουλευτής του Νομού Φθιώτιδος Ιωάννης Σαρακιώτης είχε την ιδιαίτερη χαρά και τιμή να συναντηθεί και πάλι με τον επί σειρά ετών φίλο, σπουδαίο ηθοποιό και σκηνοθέτη, αλλά και Ιδρυτή και Διευθυντή της πρώτης στον Ελλαδικό χώρο Ανώτερης Δημοτικής Σχολής Δραματικής Τέχνης, κ. Δημήτρη Παπαγιάννη

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 26 May 2016 | 5:27 pm


Τρόφιμα σε 4.390 οικογένειες από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
Τρόφιμα σε 4.390 άπορες οικογένειες και άστεγους των 25 δήμων της διένειμε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο στήριξης των ευπαθών ομάδων και κατοίκων που έχουν ανάγκη.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, ολοκλήρωσε την Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας & του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας για  την παροχή 57.700 κιλών τροφίμων σε άστεγους και άπορους.

Με αφορμή την ολοκλήρωση της διανομής τροφίμων, ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα στήριξης των ανθρώπων που χρειάζονται βοήθεια, χωρίς γραφειοκρατία και αξιοπρέπεια. 

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 26 May 2016 | 1:46 pm


Γαλάζιες Σημαίες: Μείον 4 για το Δήμο Λοκρών!

Ανακοινώθηκαν οι ακτές και οι μαρίνες της Ελλάδας που βραβεύτηκαν με «Γαλάζια Σημαία» για το 2016


 
 
Οι ακτές που παίρνουν φέτος «Γαλάζια Σημαία» είναι 430 και με αυτό τον αριθμό-ρεκόρ η χώρα διατηρείται στην 3η θέση παγκοσμίως, όσον αφορά στις βραβευμένες ακτές, ανάμεσα σε 50 χώρες. 

Πρώτος στην Ελλάδα αναδείχθηκε φέτος, με 52 σημαίες, ο νομός Χαλκιδικής. 

Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε φέτος 3.462 ακτές, 660 μαρίνες και 21 τουριστικά σκάφη σε όλο τον κόσμο (η βράβευση σκαφών πραγματοποιείται για πρώτη φορά από το ίδρυμα).
   

Στερεά Ελλάδα
   
Περισσότερο στα οικονομικά των Δήμων και στις αλλαγές στις προϋποθέσεις που ορίζονται, οφείλεται η φετινή απουσία της γνωστής πλέον σε όλους Γαλάζιας Σημαίας από τις παραλίες της Στερεάς.
    
Η Φωκίδα αναδεικνύεται πρωταθλήτρια με 8 βραβευμένες παραλίες. 

Η Φθιώτιδα έχασε 4 από τις 7 που είχε πέρσι και οι 4 ανήκουν στον Δήμο Λοκρών.

Δείτε αναλυτικά τις παραλίες που βραβεύονται για το 2016 με το ειδικό σήμα που καταδεικνύει καθαρότητα νερών αλλά και οργάνωση παραλίας:

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 26 May 2016 | 1:02 pm


«Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση 1,5 χρόνο Μετά»

Πρόσκληση


Σας προσκαλώ στην ανοικτή συνάντηση φίλων το Σάββατο 28 Μαΐου 2016 στις 7 μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, στο Διοικητήριο της Περιφέρειας στην Χαλκίδα (Λ.Χαϊνά 93), για μια συζήτηση με θέμα «Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση 1,5 χρόνο Μετά».

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 26 May 2016 | 12:45 pm


Η Δ/ντρια του Κ.Υ.Αταλάντης στον FM-1 για το περιστατικό με τη κακοποιημένη γραμματέα του γιατρού

  
  
  
Πάθη και έρωτες του παρελθόντος που δεν είχαν καλή κατάληξη φέρνει στις μνήμες η υπόθεση μιας σχέσης που ξεκίνησε ωραία αλλά κατέληξε με πολύ πόνο, χτυπήματα,καυτό σίδερο και χειροπέδες. Υπόθεση που συνταράζει σήμερα την περιοχή της Αταλάντης και είναι θέμα συζήτησης πανελλαδικά.

Η Δ/ντρια του Κ Υ Αταλάντης όπου κατέφυγε ξημερώματα η 45χρονη μίλησε στον FM-1 και σύμφωνα με την μαρτυρία της κας Γεωργοπούλου που γνώριζε και τους δύο εμπλεκόμενους ποτέ δεν φανταζόταν τί είχε συμβεί, γιαυτό και αρχικά πίστεψε πως η γυναίκα είχε πέσει θύμα αδίστακτων ληστών. 

Τα τραύματα ήταν επώδυνα, ιδιαίτερα τα εγκαύματα αλλά δεν έθεταν σε κίνδυνο τη ζωή της γυναίκας, ενώ η γιατρός ενημέρωσε από την πρώτη στιγμή την Αστυνομία:


Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 25 May 2016 | 4:58 pm


Αταλάντη: Γιατρός χτύπησε και «σιδέρωσε» την γραμματέα του για... παράλληλο δεσμό!


Γιατρός κατηγορείται ότι «σιδέρωσε» την 45χρονη γραμματέα του με την οποία διατηρούσε ερωτικό δεσμό - Προσπάθησε επί ματαίω να παραπλανήσει τις Αρχές 
Σοκ έχει προκαλέσει στη τοπική κοινωνία της Αταλάντης η είδηση πως ένας γιατρός χτύπησε και προκάλεσε εγκαύματα δεύτερου βαθμού με ηλεκτρικό σίδερο στη γραμματέα του, σε χέρια, πόδια, πλάτη ακόμη και στο τριχωτό της κεφαλής!. 

Ο 52χρονος γιατρός που διατηρούσε ιατρείο στην Αταλάντη, υποψιάσθηκε ότι η γραμματέας του είχε παράλληλο δεσμό και έτσι κυριολεκτικά την σιδέρωσε με ατμοσίδερο προκαλώντας της εγκαύματα δεύτερου βαθμού σε χέρια πόδια πλάτη ακόμη και στο τριχωτό της κεφαλής.


Σύμφωνα με τα στοιχεία, το περιστατικό φέρεται να έχει εξελιχθεί το βράδυ της Κυριακής προς τη Δευτέρα. 

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 25 May 2016 | 2:07 pm


Επιδότηση Συμμετοχής Μελών του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας στην 50η Πανελληνια Έκθεση Λαμίας
Με γνώμονα την υποστήριξη της επίδειξης και προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών των μελών του, το Επιμελητήριο Φθιώτιδας θα επιδοτήσει και φέτος τα συμμετέχοντα μέλη του στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας που θα πραγματοποιηθεί από τις 11 έως τις 19 Ιουνίου 2016
  
Σύμφωνα με την με αρ. 4/23-5-2016 απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου το Επιμελητήριό μας θα επιδοτήσει τις συμμετοχές των μελών του ως εξής:
  
Εσωτερικοί χώροι του Α, Β΄ και Γ΄ κτιρίου  καθώς και Εξωτερικοί - υπαίθριοι χώροι της εκθέσεως.
   
Για τα περίπτερα ανεξαρτήτως τ.μ. (μεγέθους) που θα χρησιμοποιηθούν από όλων των νομικών μορφών επιχειρήσεις  - μέλη μας θα δοθεί επιδότηση ποσού 200,00 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2016 | 9:51 pm


«ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ…ΠΑΡΤΗΣ»!..


[ Του ΜΠΑΜΠΗ ΜΩΚΟΥ ]


 «…Σαν τα σκουλήκια,κάθε φτέρνα
      όπου μας έβρει μας πατεί.
      Δειλοί ,μοιραίοι κι’άβουλοι αντάμα,
      προσμένουμε ίσως κάποιο θαύμα!».-

                                                  Κ.Βάρναλης
                                       (Από τους «Μοιραίους»)

        
 Ινστροχτουρικές …σοφιστείες και …καμώματα. Σόλικοι,κατά πάγια πλέον κομματική λογική, ενδοτονώμενοι από θορυβώδεις …υπηρέτες σας, νεόκοπους αυθάδεις… παλλαμακιστές. Ναρκισιστικά… κολακολάγνοι εως πασίδηλης πλέον… γελοιότητας. Εθελόδουλοι  ,πιστοί εφαρμοστές καθ’  υπαγόρευσιν έξωθεν λογιστικής θεώρησης. Ανερυθρίαστοι ,απερολόητοι, ανομολόγητοι ,επιβάλοντες  στην καθημαγμένη χώρα ζωή… λίσχρα .Η διαχείρηση της τάχα διελκυστίνδας με τους έξω ,πασπαλισμένη και σκόπιμα ,όμορφα περιτυλιγμένη επικοινωνιακά ,όπως πάγια.Και στο… φινάλε…τοξική δημαγωγία και …ευρωραγιαδισμός!.
     
Αναίσχυντοι υπαγορευτές του σύνδρομου της Στοκχόλμης, με την κοινωνική πυξίδα τρελλαμένη, σαλταρισμένη.Αυταπατηθέντες (!) …κυνηγοί κεφαλών,πότε διακηρύσσοντες …ισοδύναμα, πότε …αντίρροπα. (καινούργιο αυτό!).

H πραγματική ,η καθαρή οικονομία… ημιθανής. Οι επαγγελματίες σε…παράκρουση. Το ανακεφαλαιωμένο, δίς, με λεφτά του πολίτη, τραπεζικό σύστημα με την…κάνουλα ερμητικά κλειστή ,μη… παρέχον ,μα κατά  τα άλλα …σφόδρα και βάναυσα…επισπεύδον. Το κοινοβούλιο  χαλκείο –εκμαγείο ψηφισμάτων και ιδίως… περίεργων τροπολογιών. Κατα τα λοιπά… «απογειονώμαστε» - «εκτοξευόμαστε»!.

Η ζωή του Ελληνα  δύσβατη, κακοτράχαλη. Μοναδική ,η εκτόξευση της αγωνίας ,της απελπισίας, της μιζέριας του. Κατά τα λοιπά ..τραγέλαφος…ιλαροτραγωδία και για τον κόσμο, μέγγενη, τσεκούρι, ξύλο…ανελέητο, αναίσχυντη εξαχρείωση.                                                                                   
Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2016 | 5:14 pm


Ανακοίνωση Σωματείων ΛΑΡΚΟ για τη συνάντηση με Σκουρλέτη
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΛΑΡΚΟ

· Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ ΛΑΡΥΜΝΑ (ΣΕΛ)

· Ένωση Εργαζομένων Εταιρίας «ΛΑΡΚΟ» Α.Ε. Μεταλλεία Εύβοιας

· Σωματείο Εργαζομένων Μεταλλωρύχων ΛΑΡΚΟ ο «ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ»

· ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ & ΣΕΡΒΙΩΝ

· Συνδικαλιστικό Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Α.Ε. (ΑΘΗΝΑ)24/05/2016                                                 ΑΡ. ΠΡΩΤ.: - 116


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  
 Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,


Χθες (23-05-2016) πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον κ. Σκουρλέτη, όπου συζητήσαμε τα παρακάτω θέματα:


Φ.Π.Α.:  Υπάρχουν περίπου 10.000.000 Φ.Π.Α μέχρι και τον 9ο /2015 ελεγμένα και πιστοποιημένα στην Εφορία.

Ρωτήσαμε τι γίνεται με αυτά; Η απάντησή του ήταν ότι μόλις τελειώσει η αξιολόγηση και μπουν χρήματα στα ταμεία του κράτους θα επιστραφεί ο Φ.Π.Α στη ΛΑΡΚΟ.

Πέρα όμως από τον Φ.Π.Α υπάρχουν και 4.000.000 Ε.Φ.Κ. και ούτε από αυτά έχουμε πάρει τίποτα πίσω.  

Ο ΦΠΑ κάθε μήνα υπολογίζεται 1.200.000 περίπου προς επιστροφή. Δηλαδή περίπου 9.000.000  επιπλέον των 10εκ. που αναφέραμε παραπάνω.


 ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ:   Η Ε.Ε. ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ έχει παραπέμψει το θέμα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Ο Υπουργός μας είπε ότι : « Έχει παραπεμφθεί το θέμα στο ευρωπαϊκό δικαστήριο και ότι η Κυβέρνηση και η Διοίκηση κάνουν ότι μπορούν . Προσπαθούμε να τις προσβάλουμε. Δεν θέλουμε να υπάρξει αρνητική εξέλιξη. Δεν είναι άμεση η εφαρμογή τους τώρα αλλά θα πάρει πάνω από ένα 6μηνο.».


Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2016 | 3:47 pm


Σταϊκούρας: «Η “επίδραση Τσίπρα - Βαρουφάκη” είναι οδυνηρή για τη χώρα και τους πολίτες»
Σχετικά με τις εκθέσεις του Δ.Ν.Τ. για τη βιωσιμότητα του χρέους και των Lisbon Council και Berenberg Bank, ο Συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, και βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

  
«Οι εκθέσεις του Δ.Ν.Τ. για τη βιωσιμότητα του χρέους και των Lisbon Council και Berenberg Bank, σε συνέχεια άλλων πρόσφατων εκθέσεων της Ε.Ε. και της Ε.Κ.Τ., επιβεβαιώνουν το τεράστιο κόστος της δήθεν ‘’ηρωικής διαπραγμάτευσης’’ και της ανερμάτιστης διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στην ελληνική οικονομία και κοινωνία.

Εξαιτίας των εσφαλμένων διαπραγματευτικών χειρισμών της Κυβέρνησης, η οικονομία επέστρεψε στην ύφεση όπου και παραμένει. Το Α.Ε.Π. συρρικνώθηκε και σημαντικός δυνητικός πλούτος απωλέσθηκε, δημόσια έσοδα χάθηκαν, η δημοσιονομική θέση της χώρας επιδεινώθηκε, αποκρατικοποιήσεις δεν πραγματοποιήθηκαν και μια νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών απαιτήθηκε.


Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2016 | 3:27 pm


ΟΛΕΣ οι αλλαγές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Το προσχέδιο του ν/σ του ΥΠ.ΕΣ.Δ.Α. για την Αυτοδιοίκηση
Ολόκληρο το προσχέδιο του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, που ρυθμίζει θέματα Ο.Τ.Α.

To 70σέλιδο προσχέδιο, χωρίζεται σε 7 Κεφάλαια και 150 Άρθρα, όπου ορίζονται: 

- Κεφάλαιο Πρώτο: Ζητήματα οργάνωσης και λειτουργίας Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και Ο.Τ.Α. 
- Κεφάλαιο Δεύτερο: Ρυθμίσεις θεμάτων Δημοσίων Υπαλλήλων, προσωπικού Ο.Τ.Α. και Νομικών Προσώπων. 
- Κεφάλαιο Τρίτο: Θέματα οικονομικής λειτουργίας, εσόδων και λειτουργίας Ο.Τ.Α. 
- Κεφάλαιο Τέταρτο: Ζητήματα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. 
- Κεφάλαιο Πέμπτο: Ρυθμίσεις θεμάτων των εκλογικής διαδικασίας. 
- Κεφάλαιο Έκτο: Προσαρμογή των διατάξεων του Ν. 344/1976 στο νέο τρόπο κατάρτισης των ληξιαρχικών πράξεων. 
- Κεφάλαιο Έβδομο: Λοιπές διατάξεις. 

Επισυνάπτεται σε μορφή .pdf ολόκληρο το προσχέδιο του σχεδίου νόμου:

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2016 | 3:30 am


Μεγάλα ονόματα του μπάσκετ το Σάββατο στην Αμφίκλεια
Γιάννης Ιωαννίδης, Θεόδωρος Παπαλουκάς, Μπάνε Πρέλιεβιτς, Ευθύμης Ρετζιάς, Άγγελος Κορωνιός, Ντίνος Αγγελίδης, Γιάννης Σιούτης, Νίκος Μπουντούρης, Γιάννης Γιαννούλης και αρκετοί άλλοι θα παρευρεθούν στο φιλικό για φιλανθρωπικό σκοπό που διοργανώνει ο Α.Σ.ΑΡΗΣ Αμφίκλειας, με τον Σύλλογο Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδας.

Σας περιμένουμε όλους
το Σάββατο 4 Ιουνίου 
και ώρα 19:00 
στο Κλειστό Γυμναστήριο
της Αμφίκλειας!

Γενική είσοδος 5 ευρώ.

Τα έσοδα από τις προσκλήσεις θα διατεθούν στο φιλόπτωχο ταμείο του Ι.Ν.ΕΙΣ.Θ Αμφίκλειας για την ενίσχυση των απόρων της περιοχής μας.

Τις προσκλήσεις αυτή την εβδομάδα μπορείτε να τις προμηθευτείτε την Τετάρτη και την Παρασκευή και ώρες 19:00-21:00 στο Κλειστό Γυμναστήριο της Αμφίκλειας.

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 24 May 2016 | 2:36 am


Σεισμός 3.9 R δυτικά της ΑταλάντηςΣεισμική δόνηση εντάσεως 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 9:25΄ το πρωί της Κυριακής στην περιοχή της Λοκρίδας.
Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 22 May 2016 | 1:22 pm


Τεχνική Σύσκεψη στον Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Οίτης για νέο πρόγραμμα CLLD/LEADER

  


Η Αναπτυξιακή Φθιώτιδας Α.Ε. Ο.Τ.Α, στα πλαίσια του σχεδιασμού του Τοπικού Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης για την Π.Ε Φθιώτιδας και Π.Ε Ευρυτανίας, πραγματοποίησε την Τετάρτη 18 Μαΐου 2016 και ώρα 11:00, Τεχνική Σύσκεψη με θέμα την «Παρουσίαση του Μέτρου 19: CLLD/LEADER και διατύπωση απόψεων σχετικά με τον συντονισμό και την κοινή δράση των τοπικών φορέων στον σχεδιασμό και την υλοποίηση της τοπικής στρατηγικής για την Π.Ε Φθιώτιδας και την Π.Ε Ευρυτανίας».
 
Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στον Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Οίτης , με τη παρουσία των στελεχών του Φορέα, του Διευθυντή Ευρωπ. Προγραμμάτων κ. Λεωνίδα Ράπτη και των στελεχών της Ο.Τ.Δ της «Φθιωτικής Αναπτυξιακής Α.Ε».
 
Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 19 May 2016 | 6:15 pm


Το Λιμεναρχείο στη Σκάλα Αταλάντης και τα παράδοξα της Κτηματικής Υπηρεσίας
Αναφορά προς το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας κατέθεσε ο βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σάρακιωτης για το θέμα της υποβάθμισης του Λιμενικού σταθμού Σκάλας Αταλάντης.  

Με την υπάρχουσα οργανική δύναμη είναι αδύνατον να αστυνομεύεται πλήρως η περιοχή δικαιοδοσίας του ενώ την καλοκαιρινή περίοδο παρατηρείται αυξημένη προσέλευση λουομένων και  ταυτόχρονα θα πρέπει να ελέγχει την παράνομη αλιευτική δραστηριότητα αλλά και τα παράνομα εκτελούμενα έργα στον αιγιαλό και την παραλία.

Για να μπορέσει να ανταποκριθεί σε αυτές τις ανάγκες πρέπει να στελεχωθεί άμεσα με το προβλεπόμενο προσωπικό, σημειώνει ο βουλευτής.

Θετική χαρακτηρίζει την  παρέμβαση του βουλευτή μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του FM-1 ο δήμαρχος Λοκρών Νίκος Λιόλιος.  

Όμως προσθέτει, χρειάζεται μία ακόμη παρέμβαση των βουλευτών  για την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου η οποία τα τελευταία χρόνια έχει αναλάβει τον ρόλο του τιμωρού της Αυτοδιοίκησης σε θέματα που έχουν σχέση με την παραλία και τον αιγιαλό.  

Δεν μπορούμε  να μετακινήσουμε ούτε μια ντουζιέρα, δεν είμαστε αυτοδιοίκηση,δηλώνει απογοητευμένος ο κος Λιόλιος:

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 19 May 2016 | 1:09 pm


Απίστευτοι κυβερνητικοί χειρισμοί οδηγούν τους δήμους και τους αιρετούς στην οικονομική αγχόνη
Με το άρθρο 38 παρ. 1 του απ-ασφαλιστικού νόμου 4387/2016 ΦΕΚ 85/12-5-2016, η κυβέρνηση αφαιρεί από τους Δήμους της χώρας, ποσοστό πόρων ίσο με το 5,88% του ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ κόστους μισθοδοσίας τους.

Συγκεκριμένα επιβαρύνει, με 13,33% επί των πάσης φύσης αποδοχών του προσωπικού, τη δαπάνη μισθοδοσίας, αφού εισάγει για πρώτη φορά συνταξιοδοτική δαπάνη σε βάρος του εργοδότη, δηλαδή του Δήμου και κάθε νομικού προσώπου αυτού.

Επίσης με το άρθρο 97 το ποσοστό της επικουρικής ασφάλισης που καταβάλει ο Δήμος αυξάνεται από 3% σε 3,5%, ενώ η παρακράτηση για το κλάδο υγείας μειώνεται (!!!) με την παρ. 1 του άρθρου 41 από 12,5% σε 4,55%. Δηλαδή προκύπτει συνολική επιβάρυνση 13,33+0,5-7,95= 5,88%. Και επειδή οι ΚΑΠ σήμερα καλύπτουν μέρος μόνο της συνολικής δαπάνης μισθοδοσίας, η περικοπή αυτή είναι εξαιρετικά μεγάλη και θα πλήξει καίρια πολλούς δήμους.

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 18 May 2016 | 1:57 pm


Επιστολή Γ.Σαρακιώτη, προς τον Υπουργό Ναυτιλίας, για το Λιμενικό Τμήμα Σκάλας Αταλάντης
Με επιστολή του προς τον Υπουργό Ναυτιλίας ο βουλευτής Γιάννης Σαρακιώτης θέτει υπόψη του Υπουργείου τα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας του Γ’ Λιμενικού Τμήματος Σκάλας Αταλάντης

Με το υπ’αριθμ. Πρωτ. 3107/ 13.05.2016 Υπόμνημα/επιστολή του του προς τον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Δρίτσα, που απέστειλε την Παρασκευή, 13/05/2016, ο βουλευτής Ν. Φθιώτιδος, Γιάννης Σαρακιώτης, θέτει υπόψη του Υπουργείου τα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας που αντιμετωπίζει το Γ’ Λιμενικό Τμήμα της Σκάλας Αταλάντης και ζητά την άμεση ενίσχυσή του με ανθρώπινο δυναμικό προκειμένου, όπως αναφέρει, να καταστεί δυνατή η ομαλή και εύρυθμη λειτουργία του.


Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής-υπομνήματος του βουλευτή προς τον κ. Υπουργό:


Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 18 May 2016 | 12:41 am


Ερώτηση Χρ.Σταϊκούρα, στη Βουλή, για το ωράριο λειτουργίας των Τελωνείων.
Ο Συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, κατέθεσε, σήμερα,την υπ’ αριθ. πρωτ. 5418/17.05.2016 Ερώτηση στη Βουλή σχετικά με το ωράριο λειτουργίας των Τελωνείων.


Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης:


Ερώτηση

προς το Υπουργείο Οικονομικών


Αθήνα, 17 Μαΐου 2016


Θέμα: Ωράριο λειτουργίας των Tελωνείων.


Σε όλες τις χώρες του κόσμου, η προώθηση των εξαγωγών θεωρείται μία εκ των ύψιστων προτεραιοτήτων της εθνικής οικονομικής πολιτικής. Η προώθηση της εξωστρέφειας της οικονομίας πρέπει να αποτελεί ένα βασικό πυλώνα της οικονομικής πολιτικής, ιδιαίτερα κατά την περίοδο της κρίσης που διανύει η χώρα μας, για την ανάπτυξη όλης της οικονομίας και τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης.

                  
Για το σκοπό αυτό το Νοέμβριο του 2012, στο πλαίσιο της Εθνικής Στρατηγικής Ανάπτυξης των Εξαγωγών, ανακοινώθηκε η έναρξη υλοποίησης του Οδικού Χάρτη Διευκόλυνσης Εξωτερικού Εμπορίου με είκοσι τέσσερις (24) διακριτές δράσεις, ο οποίος είχε σαν κύριο στόχο την απλοποίηση όλων των τελωνειακών και προ-τελωνειακών διαδικασιών, με στόχο τη μείωση του κόστους (κατά 20% έως το 2015) και του χρόνου πραγματοποίησης μιας εξαγωγής (κατά 50% ως το 2015) και ως εκ τούτου τη διευκόλυνση των επιχειρήσεων να αναπτύξουν, με μεγαλύτερη ευκολία, διασυνοριακή εμπορική δραστηριότητα.

          
Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 18 May 2016 | 12:35 am


Επιτυχιών συνέχεια για το Μέγα Αλέξανδρο

Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Καράτε στο Βόλο
Με εμπειρίες και μετάλλια επέστρεψε από το Βόλο και το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Knock down που έγινε την Κυριακή 15 Μαΐου, ο Αθλητικός Σύλλογος Πολεμικών Τεχνών «Μέγας Αλέξανδρος».

Σε ένα δύσκολο πρωτάθλημα, όπου επιτρεπόταν η πλήρη επαφή, οι αθλητές μας έδειξαν πολύ καλά στοιχεία και δύναμη, καθοδηγούμενοι από τον δάσκαλό τους Βασίλη Κατρούλη.
  
Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 17 May 2016 | 6:49 pmΔείτε αγγελίες στο Νομό Φθιώτιδας

Φιλικοί ιστότοποι:


Translate:
Copyright © 2010-2015 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: