1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
X Τηλεόραση:
  1. ΕΡΤ1
  2. ΕΡΤ2
  3. ΕΡΤ3
  4. ΑΝΤ1
  5. ΑΛΦΑ
  6. ΣΚΑΪ
  7. Βουλή
Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Φθιώτιδας   »   Λιβανατες    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή Λιβανατες και εμείς θα το προσθέσουμε.


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Λιβανατες

Συμμετοχή της Π.Ε.Δ. στο 7ο ACRO QUALITY FESTIVAL και το 4ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ Ελληνικού Γάλακτος και Τυριού
Τη Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016 πραγματοποιήθηκε η 11η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας στα γραφεία της, στη Λαμία. Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. και Δήμαρχος Ορχομενού, κ. Λουκάς Υπερήφανος, αφού καλωσόρισε τα μέλη, κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης.

Στο πλαίσιο της εισήγησης του πρώτου θέματος ανέφερε: «Ο νέος νόμος 4412/16  που αφορά “Δημόσιες Συμβάσεις Έργων, Προμηθειών και Υπηρεσιών” και έχει τεθεί σε ισχύ από τις 8/8/2016 αλλάζει άρδην το τοπίο σε ότι αφορά την ανάθεση και εκτέλεση των δημοσίων συμβάσεων και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να εφαρμοστεί από τις Υπηρεσίες μας χωρίς να υπάρχει μια εύλογη μεταβατική περίοδος. Στο πλαίσιο αυτό σας καλώ να συνταχθούμε με την απόφαση της ΚΕΔΕ που ζητά την αναστολή εφαρμογής, για τους δήμους της χώρας, του νόμου αυτού έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2017 και σε κάθε περίπτωση μέχρι την έκδοση του συνόλου των υπουργικών αποφάσεων και προεδρικών διαταγμάτων που προβλέπονται από τις εξουσιοδοτικές διατάξεις και των διευκρινιστικών εγκυκλίων και υποδειγμάτων εγγράφων, που προβλέπονται από τον ίδιο το νόμο». 

Το Διοικητικό Συμβούλιο μετά από διαλογική συζήτηση που έριξε φως σε ορισμένες ασάφειες και κακοτεχνίες του νέου νόμου αποφάσισε ομόφωνα να συνταχθεί με την πρόταση της ΚΕΔΕ.
    
Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 31 August 2016 | 12:05 am


Κάλεσμα στους αγρότες για το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη
Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, θα συμμετάσχει στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί, το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Αριστοτέλους, στη Θεσσαλονίκη, μ’ αφορμή τα εγκαίνια της ΔΕΘ.

Καλούμε τους μικρομεσαίους αγρότες να πάρουν, μαζικά και δυναμικά, μέρος στο συλλαλητήριο, μαζί με τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους συμμάχους μας στον κοινό αγώνα  κατά της πολιτικής που φτωχοποιεί το λαό  για να πολλαπλασιάζει τα κέρδη του μονοπωλιακού κεφαλαίου. 

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 30 August 2016 | 11:43 pm


Έρχονται Μητρώο Εργαζομένων & Βάση Δεδομένων Υπηρεσιών OTAΤη δημιουργία Μητρώου Ανθρώπινου Δυναμικού των Φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο του ΥΠΕΣΔΑ του τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση. 
Το Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού ΟΤΑ αποτελεί τη βάση δεδομένων που περιλαμβάνει τα στοιχεία για το ανθρώπινο δυναμικό των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, τις πληρωμές που διενεργούνται κ.α. Παράλληλα δημιουργείται και Βάση Δεδομένων Οργανισμών Εσωτερικής Υπηρεσίας Ο.Τ.Α.
Συγκεκριμένα, στο άρθρο 121 του νομοσχεδίου του ΥΠΕΣΔΑ περιγράφεται το τι θα περιλαμβάνει και πώς θα λειτουργεί το ΜΑΔ-ΟΤΑ:
Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 29 August 2016 | 8:01 am


Η Αμφίκλεια αναγνωρίζει και επιβραβεύει τους πνευματικούς της εργάτεςΜε μια απλή, αλλά συναισθηματικά θετικά φορτισμένη τελετή, το Λύκειο Αμφίκλειας σε συνεργασία με τα Γενικά Αρχεία του Κράτους και μέσω αυτών η τοπική κοινωνία, τίμησε τον παλιό μαθητή του, Γεωπόνο, συγγραφέα, ερευνητή, άοκνο, αλλά και σεμνό πνευματικό εργάτη, για την συνολική συγγραφική προσφορά του στην γενέτειρα.

Οι ομιλητές ανέλυσαν το πολύτιμο για τον τόπο συγγραφικό έργο του αγαπητού Γιάννη Σκορδά και το επικοινώνησαν στο πολυπληθές και με έντονο το ενδιαφέρον ακροατήριο, δείχνοντας παράλληλα και για μια ακόμα φορά, ότι οι Σχολικές μονάδες τις κωμόπολης δεν περιορίζουν τις δραστηριότητές τους στις αίθουσες διδασκαλίας. 

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 29 August 2016 | 7:40 am


Σε δημόσια διαβούλευση το ν/σ για τους ΟΤΑ | Δείτε τα 144 άρθρα
Σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση, έδωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης το νομοσχέδιο «ΑΥΤΟΤΕΛΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ Ο.Τ.Α., ΡΥΘΜΙΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ Ο.Τ.Α. ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ», συνοδευόμενο από την αιτιολογική έκθεση.

Με ανακοίνωση του, ο υπουργός Π. Κουρουμπλής, «καλεί τους κοινωνικούς εταίρους και κάθε ενδιαφερόμενο να συμμετάσχουν καταθέτοντας προτάσεις, προκειμένου να βελτιωθούν οι διατάξεις του νομοσχεδίου. Η δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 20:00, δεδομένου ότι έχει προηγηθεί εκτενής προδιαβούλευση (διάρκειας περίπου δύο μηνών) με όλους τους αρμόδιους κοινωνικούς εταίρους».

Το νομοσχέδιο στη συνέχεια θα κατατεθεί στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής και θα τεθεί σύμφωνα με πληροφορίες για ψήφιση στην Ολομέλεια του Σώματος, εντός του Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 27 August 2016 | 11:04 am


Συνεδριάζει την Τετάρτη η Οικονομική Επιτροπή Δήμου Λοκρών
Δ Η Μ Ο Σ  Λ Ο Κ Ρ Ω Ν                               

Αταλάντη     22 /8/2016


Αριθ. Πρωτοκόλλου: 10124

Π  Ρ  Ο  Σ  Κ  Λ  Η  Σ  Η

ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ Νο 20/2016

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΥ ΛΟΚΡΩΝ


ΠΡΟΣ

                                            1.   κ. Δημήτριος Τσοχαντάρης

                                            2.   κ. Αναστάσιος Θεοχάρης

                                            3.   κ. Βασίλειος Καρατράντος

                                            4.   κ. Γεώργιος Σταθουλόπουλος

                                            5.   κ. Ιωάννα Παπαγεωργίου

                                            6.   κ. Βασιλική Σίμου-Παλαιολόγου


Τακτικά Μέλη Οικονομικής  Επιτροπής Δήμου Λοκρών

ΕΔΡΕΣ ΤΟΥΣ               Καλείστε, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 75 του Ν 3852/10 στην ΤΑΚΤΙΚΗ συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Λοκρών , που θα πραγματοποιηθεί, στο Δημοτικό Κατάστημα Αταλάντης (Πλατεία Δημαρχείου) ,την  31η Αυγούστου  2016,   ημέρα Τετάρτη  και  ώρα  19.30  μ.μ. ,  με τα παρακάτω θέμα ημερήσιας διάταξης :

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 27 August 2016 | 10:31 am


Διπλή συνεδρίαση (ειδική και τακτική) του Δημοτικού Συμβουλίου Λοκρών την Τετάρτη 31/8
Δ Η Μ Ο Σ  ΛΟΚΡΩΝ 

Γ Ρ Α Φ Ε Ι Ο  Π Ρ Ο Ε Δ Ρ Ο Υ 
  
Αταλάντη  22/8/2016

Αριθ. Πρωτοκόλλου: 10126
                                      


Π  Ρ  Ο  Σ  Κ  Λ  Η  Σ  Η

ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ Νο 9/2016

ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΛΟΚΡΩΝ

ΠΡΟΣ

Τον κ. Δήμαρχο και τα Μέλη

του Δημοτικού Συμβουλίου   


Καλείστε, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν 3852/10,  στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων στο Δημοτικό    Κατάστημα Αταλάντης (Πλατεία Δημαρχείου), την 31η Αυγούστου  2016  ημέρα  Τετάρτη και  ώρα  20.30  μ.μ.  με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

Θέμα 1ο : Απολογισμός  οικονομικού έτους 2010 πρώην Δήμου Οπουντίων .

                                         (Εισηγητής ο Διευθυντής  Δ.Ο.Υ. Κος. Παναγιώτης Αγγελής)


Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 27 August 2016 | 10:22 am


Προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος το Σάββατο 27/08/2016
 Ο Δήμος Λοκρών ενημερώνει τους δημότες του ότι το Σάββατο 27/08/2016 και ώρα 9.00 π.μ έως 10.30 πμ., θα πραγματοποιηθεί προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος από την Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε σε όλη την πόλη της Αταλάντης και στα χωριά Μεγαπλάτανος, Γουλέμι, Καλαπόδι, Έξαρχος και Ζέλι.

Δημοσιεύθηκε στις 24 August 2016 | 3:10 pm


Φιλικός Αγώνας: ΑΠΟ ΑΤΑΛΑΝΤΗ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Κ-20)


Δημοσιεύθηκε στις 24 August 2016 | 1:34 pm


Ανακοίνωση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για το θέμα της ελονοσίας
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, μετά το θόρυβο που προκλήθηκε σε σχέση με την «Καραντίνα των Δήμων Χαλκιδέων και Θηβαίων λόγω ελονοσίας», με σκοπό την πλήρη καταγραφή και αποτύπωση των πραγματικών διαστάσεων του θέματος διευκρινίζει τα εξής:

1. Από το 2012 έως σήμερα  έχει καταγραφεί ένα και μοναδικό εγχώριο περιστατικό ελονοσίας στα όρια της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

2. Το περιστατικό καταγράφηκε τον Αύγουστο του 2015, στην Αλβανία και αφορά σε ξένο υπήκοο.

3. Το ΚΕΕΛΠΝΟ, που έχει την αποκλειστική, βάσει του νόμου, ευθύνη για τη διαχείριση του ζητήματος, εκτιμά, για το συγκεκριμένο περιστατικό, ότι θα πρέπει να ληφθούν προληπτικά  μέτρα μεταξύ των περιοχών Μουρικίου και Λουκισίων όπου κινήθηκε ο ξένος υπήκοος.

4. Για αυτό το λόγο το ΚΕΕΛΠΝΟ σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας αποφάσισε ό,τι  κατά το τρέχον διάστημα στις «επηρεαζόμενες περιοχές από ελονοσία» μεταξύ άλλων περιοχών της Ελλάδας ανήκουν:

- Η Τ.Κ. Λουκισίων του Δήμου Χαλκιδέων και όχι ο Δήμος Χαλκιδέων συνολικά.

- Η Τ.Κ. Μουρικίου (Μουρίκι και Πλατανάκια) του Δήμου Θηβαίων και όχι ο Δήμος Θηβαίων συνολικά.

5. Η πρακτική αυτή ακολουθείται κυρίως για τη διευκόλυνση των υπηρεσιών αιμοδοσίας στη λήψη των αντίστοιχων μέτρων για την ασφάλεια του αίματος, με ειδικό ενδιαφέρον στους επαναπατριζόμενους ταξιδιώτες από τις περιοχές αυτές και σαφώς δεν πρέπει να γεννά καμία περαιτέρω ανησυχία.

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 22 August 2016 | 2:41 pm


42ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ ΣΤΗ ΛΑΡΥΜΝΑ


Δημοσιεύθηκε στις 22 August 2016 | 1:52 pm


Επιστολή για την λειτουργία του Δήμου και του Δ.Σ., και για τα προβλήματα του Δήμου Μώλου - Αγ.Κων/νου
Προς τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας


Αγαπητέ κύριε Γκικόπουλε

Ως οπαδός της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Μώλου - Άγιου Κωνσταντίνου και ως κάτοικος των Καμένων Βούρλων θεωρώ απαραίτητο να σας ενημερώσω για την λειτουργία του Δήμου, του Δημοτικού Συμβούλιου και τα προβλήματα των κατοίκων που δεν παίρνουν απάντηση. Στα τελευταία δημοτικά συμβούλια έχει ψηφιστεί από την πλειοψηφία του δημοτικού συμβούλιου η προκήρυξη για την παραχώρηση του αλιευτικού καταφυγίου σε ιδιώτες, χωρίς το καταφύγιο να διαθέτει ούτε καν άδεια.

Επίσης ψηφίστηκε η έγκριση της μελέτης του ΒΙΟΚΑ Αγίου Κωνσταντίνου η οποία εγείρει πολλά ερωτήματα κυρίως όσον αφορά την διαδικασία που ακολουθήθηκε στον τρόπο εύρεσης του γηπέδου κατασκευής αλλά και στην δυσκολία που υπάρχει να αδειοδοτηθεί και τρίτη απορροή στην παραλιακή ζώνη από τα Κ. Βούρλα μέχρι τον Λογγό καθώς υπάρχουν ήδη δύο (του ΒΙΟΚΑ Κ. Βούρλων και του παλιού Λεβέντη, σήμερα Intrakat). 
H δημιουργία ΒΙΟΚΑ στον Αγ. Κων/νο είναι ζωτικής σημασίας για τον τόπο και δεν χωράει άλλη καθυστέρηση. 
Παρ’ όλα αυτά δημιουργούνται αμφιβολίες αν αυτή τη φορά θα καταφέρει να πάρει έγκριση περιβαντολλογικών όρων ώστε να κατασκευαστεί το έργο μιας και οι μελετητές επιλέγουν η απορροή να γίνει μέσω ανοιχτού τύπου αγωγό μέσω ενός ρέματος στη θάλασσα –μεταφέροντας έτσι και ενδεχόμενες οσμές.

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 19 August 2016 | 2:35 pm


Έρχονται τα νέα ΚΕΠ: Σε ποιους απευθύνονται – Πώς θα λειτουργούν
Το Σεπτέμβριο πρόκειται να ξεκινήσουν τη λειτουργία του τα Κέντρα Κοινότητας, τα νέα ΚΕΠ που θα απευθύνονται πρωτίστως σε οικονομικά αδύναμους, σε 245 δήμους της χώρας με πληθυσμό άνω των 10.000 κατοίκων. Θα απευθύνονται, κυρίως, στις ευάλωτες, οικονομικά και κοινωνικά ομάδες πολιτών, όπως άστεγοι, άποροι, ΑμΕΑ, Ρομά, μετανάστες,  λειτουργώντας ως δομές συμπληρωματικές των Κοινωνικών Υπηρεσιών των αντίστοιχων δήμων.

Συγκεκριμένα, ωφελούμενοι είναι οι πολίτες που διαβιούν στην περιοχή παρέμβασης των «Κέντρων Κοινότητας», και κατά προτεραιότητα άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, παιδιά που βιώνουν καταστάσεις αποκλει− σμού, οι ωφελούμενοι του Προγράμματος «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα», καθώς και μετανάστες, ΑμεΑ, Ρομά και γενικότερα ευπαθείς ομάδες πληθυσμού όπως περιγράφονται στο «Εθνικό Στρατηγικό πλαίσιο για την Κοινωνική Ένταξη».

Παράλληλα ανάλογα με τις ιδιαίτερες τοπικές ανάγκες και περιστάσεις, η δράση κάθε «Κέντρου Κοινότητας» δύναται να εστιάζει περισσότερο σε μια ή περισσότερες ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, χωρίς ωστόσο να αποκλείονται οι υπόλοιπες.

Η εξυπηρέτηση των ωφελούμενων θα γίνεται μέσω ηλεκτρονικού συστήματος καταγραφής το οποίο θα διασυνδέεται με τα αντίστοιχα συστήματα συνεργαζόμενων φορέων και υπηρεσιών που εφαρμόζουν προγράμματα σε εθνικό, περιφερειακό ή τοπικό επίπεδο.

Συγκεκριμένα, μέσω ενός ενιαίου γεωπληροφοριακού συστήματος, ο πολίτης θα μπορεί να εγγράφεται απευθείας στο μητρώο ωφελουμένων το οποίο θα επικοινωνεί με τα άλλα δύο μητρώα, των φορέων πρόνοιας και των προγραμμάτων.

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 18 August 2016 | 1:39 pm


Με διαδικασίες εξπρές Α∆ΕΙΟ∆ΟΤΗΣΗ Υ∆ΑΤΟ∆ΡΟΜΕΙΟΥ στο λιμένα ΑΓ. ΚΩΝ/ΝΟΥ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ∆ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ    
ΝΟΜΟΣ ΦΘΙΩΤΙ∆ΑΣ

∆ΗΜΟΣ ΜΩΛΟΥ - ΑΓΙΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ   


 Αρ. Πρωτ.:9441

Ηµεροµηνία:5/8/2016 

 
      ΘΕΜΑ: Απευθείας ανάθεση εργασίας ΄΄ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Α∆ΕΙΟ∆ΟΤΗΣΗΣ Υ∆ΑΤΟ∆ΡΟΜΕΙΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΑΓ. ΚΩΝ/ΝΟΥ ΄΄  
                                                          


                                                       Ο ∆ΗΜΑΡΧΟΣ 


    Έχοντας λάβει υπόψη: 
1. Τις διατάξεις του άρθρου 209 του Ν.3463/06 (∆.Κ.Κ)
2. Τις διατάξεις της παρ.13 του άρθρου 20 του Ν.3731/08. 
3. Τις διατάξεις του άρθρου 83 του ν.2362/1995 (ΦΕΚ 247 Α). 
4. Την υπ΄ αριθ.  35130/739/09.08.2010 (ΦΕΚ 1291/11.8.2010 τεύχος Β) απόφαση  Υπ. Οικονοµικών.
5. Τις διατάξεις του άρθρου 1 παρ.5 Π∆ 28/80 και της υπ΄ αριθµ. 29113/00, ΦΕΚ-1111 Β΄ απόφασης του   Υπουργού ΥΠΕΣ∆∆Α σύµφωνα µε τις  οποίες δεν  συντάσσονται  µελέτες γενικά για υπηρεσίες αξίας  µέχρι      2.934,70 ευρώ.
6. Την ανάγκη του ∆ήµου για την παροχή των ανωτέρω υπηρεσιών.
7. Την προσφορά της εταιρείας ΄΄Hellenic Seaplanes S.A.΄΄
8. Τις εξασφαλισµένες πιστώσεις του προϋπολογισµού τρέχοντος έτους του ∆ήµου στο Κ.Α. 30.7425.0005.
9. Τη διάθεση της πίστωσης από την Οικονοµική Επιτροπή µε την 18/391/2016 σχετική απόφασή της.
10. Την αριθ. 396/2016 ΑΑΥ µε πίστωση 24.600,00 €.
11. Την Τεχνική περιγραφή εργασιών που συντάχτηκε από την Τεχνική µας Υπηρεσία.

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 18 August 2016 | 1:09 pm


Αυγουστιάτικη Πανσέληνος 2016
Στο πλαίσιο του επιτυχημένου θεσμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με στόχο την εξοικείωση του κοινού με την πολιτιστική μας κληρονομιά μέσα στο ξεχωριστό περιβάλλον των μνημείων και των μουσείων στο φως του φεγγαριού, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φθιώτιδος και Ευρυτανίας διοργανώνει πολιτιστικές εκδηλώσεις  σε συνεργασία με φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλους φορείς, την Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016, με ελεύθερη είσοδοστο κοινό, στο Αρχαιολογικό Μουσείο στο Κάστρο Λαμίας, στο Βυζαντινό Μουσείο Φθιώτιδας στην Υπάτη, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αταλάντης καθώς και στην Ακρόπολη της Πρόερνας στο Νέο Μοναστήρι.


Το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων έχει ως εξής:


Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 12 August 2016 | 12:05 pm


ΔΗΜΟΣ ΛΟΚΡΩΝ: Απάντηση σε ανάρτηση της «ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ» σχετικά με επιχορηγήσεις Συλλόγων
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                 
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΝΟΜΟΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΛΟΚΡΩΝ 

              Αταλάντη, 4/08/2016

Θέμα: Απάντηση σε ανάρτηση της «ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ» σχετικά με επιχορηγήσεις Συλλόγων


       Η  ανάρτηση της μείζονος αντιπολίτευσης σε μέσο μαζικής δικτύωσης καταρχήν απαξιώνει τον θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου διότι αυτού του είδους η αντιπολίτευση στηλιτεύει και υπονομεύει την Συνταγματικά κατοχυρωμένη μορφή Διοίκησης του πρωτοβάθμιου ΟΤΑ.

     Είναι γεγονός ότι μόνιμα καταβάλλονται προσπάθειες  εκ μέρους της μείζονος αντιπολίτευσης, για δημιουργία εντυπώσεων και μηδενισμό της προσπάθειας της Δημοτικής Αρχής και των υπηρεσιών, τόσο για την καθημερινή διαχείριση των θεμάτων των πολιτών αλλά και για τον σχεδιασμό και την εφαρμογή των προτάσεων, που δημιουργούν ένα καλύτερο μέλλον για τον Δήμο Λοκρών.

    Η τακτική που χρησιμοποιούν σκοπό έχει να στοχοποιεί μονίμως αρνητικά  την λειτουργία του Δήμου Λοκρών μη δημιουργικά, κάνοντας αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση. Ψάχνουν να βρουν το δένδρο κι έχουν χαθεί στο δάσος. Και βέβαια δεν έχουν καταθέσει καμία δημιουργική πρόταση που να προάγει το κοινό καλό όλο αυτό το χρονικό διάστημα. 
  
Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 5 August 2016 | 12:58 pm


Παροχή φαρμακευτικών ειδών στα Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων της Στερεάς Ελλάδας
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Λεωνίδου 6 & Πατρόκλου – 35100 , ΛΑΜΙΑ

                     Λαμία, 3 Αυγούστου 2016

                                               

         

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Στο πλαίσιο της 6ης/2016 Συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας, το Σώμα όντας ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένο σε ανθρωπιστικά θέματα, αποφάσισε ομόφωνα την παροχή φαρμακευτικών ειδών στα τρία (3) Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων στην Περιφέρειά μας (Θερμοπύλες, Ριτσώνα και Οινόφυτα) συνολικής αξίας 10.000 €.

Η συγκεκριμένη ενέργεια εντάσσεται στη δέσμη κοινωνικών παρεμβάσεων για την υποστήριξη και την ανακούφιση των συνανθρώπων μας, που αποφασίστηκε να υλοποιήσει η Π.Ε.Δ., σύμφωνα με το εγκεκριμένο σχέδιο δράσης της.

Η παράδοση των φαρμάκων στα κατά τόπους Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:


Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 5 August 2016 | 12:36 pm


Ο καλός παίχτης - Αναγνώρισε το παιχνίδι του


[ Της ΖΩΗΣ ΖΕΡΒΑ ]


Ο παίχτης είναι ένα είδος που λατρεύεις να μισείς και μισείς να αγαπάς. ένα είδος που ευδοκιμεί εποχές φλερτ αν και είναι διαχρονικό και παντός καιρού. 

Ενας υπέροχος σύντροφος στο παιχνίδι του φλερτ και ενδεχομένως όταν και εάν  φτάσετε στο στάδιο της σχέσης να είναι και ένας άψογος σύντροφος και αυτό γιατί αν και  παίζει για το παιχνίδι χωρίς να επενδύει καθόλου συναίσθημα  απευθυνόμενος στον δικό σου συναισθηματικό κόσμο, ποτέ δεν θα σου τάξει και δεν θα σου πει ψέμματα, αυτό που βλέπεις αυτό παίρνεις, (ε, να πω και τα θετικά τους).

Τα βασικά χαρακτηριστικά του :

Είναι γοητευτικός, αυθάδης, κοφτός, θρασύς, σε σημείο που θα μπορούσες να τον χαρακτηρίσεις και αγενή για να το θέσω κομψά ... αλλά, είναι και προσαρμόσιμο είδος, αν το απαιτούν οι περιστάσεις, ή τα όρια που θέτεις (μπορεί να γίνει ευγενικός, δεν είπαμε ότι είναι γαϊδούρι, έχει καλούς τρόπους, παίχτης είναι ο άνθρωπος ), έχει έναν αέρα μυστηρίου που σε συναρπάζει ... ναι είναι και συναρπαστικός, έχει όλο το πακέτο!!!!

θα τον αναγνωρίσεις εύκολα .

Είναι κοινωνικός όμως τόσο όσο,με τεράστια αυτοπεποίθηση και ιδέα για τον εαυτό του (χαλάλι του ), θα σου πει με τον πιο φυσικό τρόπο το πιο "χυδαίο" πράγμα για να βάλει την ιδέα του σεξ στο μυαλό σου (και θα το καταφέρει ). Έχει πάντα τις καλύτερες ατάκες έτοιμες και δεν θα αφήσει τίποτα αναπάντητο ... αν για λίγο δείξει μια αμηχανία είναι φτιαχτή, μην μασήσεις, σε κάνει να νιώσεις και λίγο καλά με τον εαυτό σου, χτίζει προφίλ. Ξέρει να διασκεδάζει (και σίγουρα θα περάσεις όμορφα μαζί του , τόσο όσο θα σου επιτρέψουν τα όρια που θα θέσει), είναι έξυπνος και το ξέρει. Όμως τώρα το ξέρεις και εσύ και είσαι προετοιμασμένη .

τα κολπάκια του :

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 5 August 2016 | 12:30 pm


21ο τουρνουά Beach Volley «Πέτρος Καλογερόπουλος» στη Σκάλα Αταλάντης
Από 10 έως 14 Αυγούστου ο Ν.Ο Αταλάντης και ο Α.Σ Λοκρός διοργανώνουν το 21ο τουρνουά Beach Volley <Πέτρος Καλογερόπουλος> στη Σκάλα Αταλάντης.

Το τουρνουά γίνεται στη μνήμη του Πέτρου Καλογερόπουλου, που ήταν από τους πρωτεργάτες της καθιέρωσης των αγώνων.

Οι τελικοί θα γίνουν την Κυριακή στις 14 Αυγούστου το απόγευμα, με απονομή επάθλων στους νικητές. 

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 5 August 2016 | 12:22 pm


Αναφορά Σταϊκούρα στη Βουλή σχετικά με τα προβλήματα λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας  
Αναφορά κατέθεσε στη Βουλή, ο Βουλευτής Φθιώτιδας με τη Νέα Δημοκρατία κ. Χρήστος Σταϊκούρας, σχετικά με τα προβλήματα στη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας με συνημμένο Δ,Τ. που εξέδωσε η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Νομού Φθιώτιδας - Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Φ.  

Αναφορά
προς το Υπουργείο Υγείας
Τετάρτη, 3 Αυγούστου 2016
Θέμα: Προβλήματα στη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας
Σε συνέχεια Ερωτήσεων (354/19.10.2015 – 411/21.10.2015 – 1451/26.11.2015 -1656/3.12.2015 – 1657/3.12.2015 – 2166/30.12.2015 – 2302/13.1.2016 – 2303/13.01.2016 – 3966/15.3.2016 – 6975/13.7.2016) και κατόπιν 14 αναβολών στη συζήτηση (4.4.2016, 11.4.2016, 18.4.2016, 22.4.2016, 6.5.2016, 13.5.2016, 23.5.2016, 30.5.2016,10.6.2016, 17.6.2016, 24.6.2016, 1.7.2016, 11.7.2016 και 18.7.2016) της 708/28.3.2016 Επίκαιρης Ερώτησής μου, σχετικά με το θέμα της λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, έρχεται  η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Νομού Φθιώτιδας - Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Φ. - (επισυνάπτεται σχετικό Δελτίο Τύπου), να επιβεβαιώσει την αγωνία και τους προβληματισμούς του Ιατρικού Προσωπικού για το παρόν και το μέλλον του Νοσοκομείου.
Παρακαλώ για την αξιολόγηση του επισυναπτόμενου Δελτίου Τύπου και την ενημέρωσή μου για τις άμεσες ενέργειες που προτίθεται να αναλάβει το Υπουργείο Υγείας για την αντιμετώπιση των αναφερόμενων προβλημάτων.
Ο Βουλευτής
Χρήστος Σταϊκούρα

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 3 August 2016 | 4:31 pm


Εκδηλώσεις του ΚΚΕ σε Σκάλα Αταλάντης, Μακρακώμη και Στυλίδα
Στα πλαίσια της πολιτικής δραστηριότητας της ΤΕ Φθ/δας του ΚΚΕ που είναι σε εξέλιξη αυτή την περίοδο, πραγματοποιούνται οι παρακάτω εκδηλώσεις:

Η ΚΟΒ  Αταλάντης διοργανώνει εκδήλωση, Παρασκευή 5 Αυγούστου στις 8.30 μ.μ, στην  Σκάλα Αταλάντης ( Λιμάνι). Θα παρουσιαστεί η πρόταση του ΚΚΕ «ΕΝΙΑΙΟ 12ΧΡΟΝΟ. Σχολείο του σήμερα και του αύριο. Το σχολείο που έχει ανάγκη ο λαός».  Ομιλητής  ο Τάσος Χρονάς, μέλος της επιτροπής περιοχής Ανατ. Στερεάς και Εύβοιας του ΚΚΕ. 

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 2 August 2016 | 7:05 pm


Ο Σαρακιώτης για τις καταστροφές αγροτοκαλλιεργειών από αγριόχοιρους στη Φθιώτιδα και τη Λοκρίδα


  

Κατάθεση Κοινοβουλευτικής Ερώτησης, με πρωτοβουλία του Βουλευτή του Νομού Φθιώτιδος Γιάννη Σαρακιώτη, αναφορικά με τις σημαντικές καταστροφές αγροτικών καλλιεργειών από αγριόχοιρους στο Νομό Φθιώτιδος και άλλους νομούς και τη μη αποζημίωση των πληγέντων αγροτών.

Με κοινοβουλευτική ερώτηση, που κατατέθηκε χθες 28-07-2016 στη Βουλή, με πρωτοβουλία του βουλευτή του Ν. Φθιώτιδος Γιάννη Σαρακιώτη, την οποία συνυπογράφουν ακόμη δέκα κυβερνητικοί βουλευτές, τίθενται υπόψη των συναρμοδίων Υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, οι μεγάλες καταστροφές, που έχουν προκαλέσει αγριόχοιροι σε εκτεταμένες καλλιέργειες πολλών περιοχών του Νομού Φθιώτιδας, αλλά και άλλων νομών, και η μη αποζημίωση των πληγέντων αγροτών ιδίως ορεινών περιοχών, οι οποίοι εκ του λόγου αυτού υφίστανται μεγάλη απώλεια εισοδήματος. 

Το πρόβλημα, που εκτίθεται αναλυτικά στο κείμενο της κατατεθείσας ερώτησης, αποδίδεται στην, για διάφορους λόγους, σημαντική αύξηση του πληθυσμού των αγριόχοιρων σε συγκεκριμένες περιοχές, ενώ, όπως αναπτύσσεται, επιτείνεται από το γεγονός ότι η ισχύουσα νομοθεσία σήμερα δεν καλύπτει οικονομικά τις καταστροφές που υφίστανται παραγωγοί από τα αγριογούρουνα παρά μόνο αυτές σε περιοχές υπαγόμενες στη Συνθήκη RAMSAR, στις οποίες δεν περιλαμβάνονται, ωστόσο, οι πληγείσες περιοχές του Νομού Φθιώτιδος όπως και στην πλειοψηφία τους πολλές άλλες περιοχές ανά την ελληνική επικράτεια.   

Τέλος, ζητείται από τους αρμόδιους Υπουργούς να τοποθετηθούν επί του θέματος ως προς το εάν προτίθενται να λάβουν άμεσα, και ποια ακριβώς μέτρα, για την επίλυση του σοβαρού αυτού προβλήματος, που θίγει σοβαρά τα εισοδήματα παραγωγών κυρίως σιτηρών, οπωροκηπευτικών και οσπρίων στη Φθιώτιδα σε περιοχές της Λαμίας, της Μακρακώμης, του Δομοκού και της Λοκρίδας (βλ. Έξαρχος, Κυρτώνη, Ζέλι, Γουλέμι) αλλά και σε άλλους νόμους. 

Ακολουθεί αναλυτικά το κείμενο της Ερώτησης του Βουλευτή:
  
Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 1 August 2016 | 3:21 pm


Παιδική χαρά - Παγίδα για παιδιά στον Αγ. Ιωάννη Αταλάντης
Σας στέλνω ενδιαφέρον φωτογραφίες από προβληματικές κούνιες με ραγίσματα, με κίνδυνο τραυματισμός παιδιών μήπως και ενδιαφερθεί κάποιος υπεύθυνος.... 
    
Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 1 August 2016 | 12:10 pmΔείτε αγγελίες στο Νομό Φθιώτιδας

Φιλικοί ιστότοποι:

www.vimaorthodoxias.gr


Translate:
Copyright © 2010-2015 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: