Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Φθιώτιδας   »   Λιβανατες    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή Λιβανατες και εμείς θα το προσθέσουμε.


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Λιβανατες

«Η…ΚΑΝΟΝΙ ΚΟΤΗΤΑ…!».-

Του
ΜΠΑΜΠΗ ΜΩΚΟΥ
 Τον μήνα  (Ιούνιο) «Preriol» 1794 , δεύτερο μήνα της Γαλλικής επανάστασης,η δυνατή τριανδρία  της τότε Επιτροπής Κοινής Σωτηρίας (Σαιν Ζύστ,Κουτόν και Ροβερσπιέρος),αποφασίζουν ότι πρέπει να επιταχύνουν την διαδικασία εκκαθάρισης των εχθρών της επανάστασης.Εξη χρόνια μετα την πτώση της Μοναρχίας,υπάρχει ήδη το Επαναστατικό Δικαστήριο,όπως και νόμοι αρκετά αυστηροί.Υπάρχει λοιπόν καταφανέστατη η επιδίωξη ενός καθεστώτος.Για τούτο και εισηγούνται στην Εθνοσυνέλευση τον «Νόμο Περί Υπόπτων».Οτι μπορεί κάποιος να οδηγείται στον θάνατο,χωρίς κατηγορία,χωρίς απολογία,χωρίς υπεράσπιση.Ψηφίσεται ο νόμος και μέσα σε ενάμισυ μήνα πάνω από 1500 άνθρωποι οδηγούνται στην λαιμητόμο και θανατώνονται χωρίς καμμιά κατηγορία,ενώπον πλήθους που ζητωκραυγάζει.Οι εκτελέσεις με καταγγελίες, αθεμελίωτες και καταδικαστικές,κάτι που όπως μας λέει η ιστορία αυτό επαναλήφθηκε πολλές φορές  σε πολλά μέρη  στον αντίποδα της Δημοκρατίας.

    Ελλάδα 2018.Ανίχνευση σκάνδαλου  NOVARTIS,με καταγγελίες εναντίον πολιτικών προσώπων .Μπορεί κανείς να συγχέει καθ’υπερβολήν την Ροβεσπιερική περίοδο με την επικρατούσα πολιτική κατάσταση στη χώρα μας;Υπάρχει παραλληλία η ταύτιση; Όχι βεβαίως,αλλά υπάρχει ένα βαθύ ,καθ’υποψίαν πνεύμα στον πυρήνα τους.Προφανώς τα πράγματα έχουν αλλάξει.Γκιλοτίνα σήμερα δεν υπάρχει.Υπάρχει όμως το Character Assassination=Δολοφονία χαρακτήρων.Καθώς ο βίαιος λόγος της καταγγελίας είναι μια αντιδημοκρατική πράξη γιατί αναιρεί το δικαίωμα του άλλου ,αφ’ενός να υπερασπιστεί τον εαυτό του,αφ’ετέρου  σε ισότιμη σχετικά βάση,σε πλαίσιο δικαίου,στο πλαίσιο του νόμου.Η εξουσία δεν μπορεί να είναι ερμηνεύτρια των νόμων.Ερμηνεύτρια είναι η Δικαιοσύνη.Προφανής η αναγκαιότητα εφαρμογής των θεσμών και όχι η ενότητα εξουσίας και δικαιοσύνης.Σε αντίθετη περίπτωση ,προκύπτει αναιτιολόγητη,ατεκμηρίωτη ,ασύδοτη και ελεύθερη η -παντοίω τρόπω- επιδίωξη καταστολής η εξόντωσης του πολιτικού αντιπάλου.Ομως χωρίς τον αλληλοσεβασμό Δημοκρατική λειτουργία δεν υπάρχει.
  
Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 21 February 2018 | 11:38 pm


ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΟΓΕ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 21 ΦΛΕΒΑΡΗ 2018
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ’ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟ ΒΙΟΣ 
ΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ 

Οι γυναίκες της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) καλούμε όλες τις γυναίκες μισθωτές, αυταπασχολούμενες της πόλης και της υπαίθρου, τις νέες γυναίκες και τις συνταξιούχους να συμμετέχουμε μαζικά στοσυλλαλητήριο που οργανώνει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας έξω από την Εφορεία Λαμίας στις 21 Φλεβάρη, ενάντια στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς σε βάρος των λαϊκών νοικοκυριών.

Απευθυνόμαστε σε εσένα :

που είσαι μισθωτή ή άνεργη και προσπαθείς να τα βγάλεις πέρα κάθε μήνα με τα ψίχουλα του κατώτατου ή  “υποκατώτατου” μισθού ή της μερικής απασχόλησης 

που είσαι αυταπασχολούμενη και ζεις καθημερινά με το βραχνά της επιβίωσης  έχοντας τους υπέρογκους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές να σε πνίγουν 

που είσαι συνταξιούχος και η πετσοκομμένη σύνταξή σου δε φτάνει ούτε για να καλύψει τις στοιχειώδεις ανάγκες υγείας και πρόνοιας που είσαι αναγκασμένη να τις ακριβοπληρώνεις.

που είσαι νέα μητέρα και δυσκολεύεσαι να καλύψεις ακόμα και τις βασικές ανάγκες της οικογένειας και των παιδιών σου

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 21 February 2018 | 11:14 pm


Ανακοίνωση Σωματείων ΛΑΡΚΟ για τη Γενική Συνέλευση στην Αθήνα
         ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΛΑΡΚΟ
Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ ΛΑΡΥΜΝΑ (ΣΕΛ)
Ένωση Εργαζομένων Εταιρίας «ΛΑΡΚΟ» Α.Ε. Μεταλλεία Εύβοιας
Σωματείο Εργαζομένων Μεταλλωρύχων ΛΑΡΚΟ ο «ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ»
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ & ΣΕΡΒΙΩΝ
Συνδικαλιστικό Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Α.Ε. (ΑΘΗΝΑ)

Αρ. Πρωτ.: -- 100-                                16-02-2017


 Πραγματοποιήθηκε χθες 15-02-2018 , στα κεντρικά γραφεία της ΛΑΡΚΟ, Σύσκεψη με θέμα: «ΛΑΡΚΟ – Κρατικές ενισχύσεις».

Στη Σύσκεψη παραβρέθηκαν :

Οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ : Καραναστάσης Απόστολος – Βέττας Δημήτριος – Μιχελής Αθανάσιος – Σαρακιώτης Ιωάννης – Θηβαίος Νικόλαος – Πρατσόλης Αναστάσιος και Ακριώτης Γεώργιος.
Ο Βουλευτής Ν.Δ Σταϊκούρας Χρήστος - Ο Βουλευτής ΛΑΟΣ Μίχος Νικόλαος
Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Μπακογιάννης Κων/νος
Ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Σπανός Φάνης
Οι Δήμαρχοι: ΛΟΚΡΩΝ Λιόλιος Νίκος – ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ Υπερήφανος Λουκάς – ΔΙΡΦΥΩΝ ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ Ψαθάς Γιώργος.

Τονίσαμε για μια ακόμα φορά ότι οι κρατικές ενισχύσεις κλείνουν τη ΛΑΡΚΟ και ότι χρειάζεται πλέον πολιτική βούληση για να απεγκλωβιστούμε από αυτή την κατάσταση.

Οι θέσεις μας είναι: Συνέχιση Λειτουργίας της Εταιρίας – Εξασφάλιση Όλων των Θέσεων Εργασίας – Διατήρηση Όλων των Κεκτημένων –


Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 16 February 2018 | 6:12 pm


Γενική Συνέλευση για ΛΑΡΚΟ στην Αθήνα | Σφίγγει ο κλοιός για την εταιρία
Δύο ώρες κράτησε  η γενική συνέλευση των σωματείων των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ και της διοίκησης, η οποία έγινε παρουσία των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, δημάρχων, του Περιφερειάρχη Στερεάς, Κώστα Μπακογιάννη και βουλευτών από Εύβοια και Φθιώτιδα.

Κύριο θέμα συζήτησης ήταν η εξασφάλιση της βιωσιμότητας της ΛΑΡΚΟ και η εξεύρεση λύσης ώστε να μην δοθούν τα 165 ε. ευρω που ζητά η Ε.Ε. για κρατικές ενισχύσεις που δόθηκαν στο παρελθόν και κρίθηκαν παράνομες. 

Στη συνέλευση παραβρέθηκαν οι δήμαρχοι Νίκος Λιόλιος, Λουκάς Υπερήφανος, Γιώργος Ψαθάς, και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αν. Πρατσόλης, Γ.Ακριώτης, Θ.Μιχελής, Δ.Βέτας, Ν.Θηβαίος, Απ.Καραναστάσης, Ι.Σαρακιώτης, της ΝΔ Χρ.Σταϊκούρας και ο ανεξάρτητος βουλευτής Ν.Μίχος

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 16 February 2018 | 6:06 pm


Δεν θα λειτουργήσουν την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί
Ενημερώνουμε τους δημότες ο Δήμος Λοκρών συμμετέχει στις κινητοποιήσεις  που συνδιοργανώνονται από  ΚΕΔΕ, ΠΟΕ –ΟΤΑ και εργαζομένους στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς  απέναντι στην απαξίωση και τη συρρίκνωση των Δημοτικών Παιδικών σταθμών  που επιχειρείται με την επικείμενη ψήφιση νομοθετικής διάταξης που προβλέπει την ένταξη των παιδιών ηλικίας τεσσάρων ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση. 

Στο πλαίσιο αυτό    δεν θα λειτουργήσουν την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου   οι Δημοτικοί Παιδικοί σταθμοί του Δήμου Λοκρών .

 Η ΚΕΔΕ , η ΠΟΕ –ΟΤΑ και οι εργαζόμενοι στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς με κοινή τους επιστολή προς τον πρωθυπουργό μεταξύ άλλων επισημαίνουν ότι :

 Η απόφαση της κυβέρνησης να εντάξει τα παιδιά ηλικίας τεσσάρων ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις :

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 16 February 2018 | 4:16 pm


Ανακοίνωση Λαϊκής Συσπείρωσης Μακρακώμης για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Δήμο
Για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Δήμο μας η Λαϊκή Συσπείρωση Μακρακώμης τοποθετείται ως εξής:  

   Παρότι γνωρίζουμε το ρόλο των δήμων στο νομοθετικό πλαίσιο που υπάρχει και φυσικά τη σχέση τους με την υλοποίηση των πολιτικών του ταξικού κράτους, ως δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση Μακρακώμης, δίνουμε μεγάλη σημασία στη λειτουργία τους με δεδομένο ότι οφείλουν και πρέπει να εξυπηρετούν λαϊκές ανάγκες (καθαριότητα, ύδρευση, δημοτικός φωτισμός κ.ά.).

   Μας ενδιαφέρει, οι δήμοι, να λειτουργούν με διαφανείς και αδιάβλητες διαδικασίες και να αξιοποιούν και το τελευταίο ευρώ προς όφελος των δημοτών. Τουλάχιστον, σε αυτήν την κατεύθυνση πιέζουμε αγωνιζόμενοι, μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε.

   Στο Δήμο Μακρακώμης, τα γεγονότα και συγκεκριμένες καταγγελίες δημιουργούν σοβαρά ερωτηματικά για τον τρόπο διαχείρισης των οικονομικών του Δήμου. Ερωτηματικά που πλανώνται χρόνια τώρα, και με άλλες δημοτικές αρχές, αναδεικνύοντας μια προβληματική κατάσταση που ταιριάζει στη λαϊκή ρήση... "παλιά μου τέχνη κόσκινο".

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 15 February 2018 | 4:49 pm


Ποιος υπουργός έπαιξε «κρυφτούλι» με τον Μπακογιάννη;
  
«Οκτώ χρόνια στην αυτοδιοίκηση νόμιζα ότι τα είχα δει όλα. Λάθος....», γράφει ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, ο οποίος δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που βίωσε χθες μαζί με εκπροσώπους και άλλων φορέων από τη Φθιώτιδα, στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Ο Κώστας Μπακογιάννης μαζί με άλλους εκπροσώπους φορέων από τη Φθιώτιδα ήταν καλεσμένος χθες του Υπουργού Οικονομίας σε μια σημαντική σύσκεψη στο Υπουργείο για το μέλλον της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας.

Όταν όμως πήγαν στο ραντεβού με τον Υπουργό ενημερώθηκαν ότι ο κ. Παπαδημητρίου έπρεπε εκτάκτως να πάει Μαξίμου, «ξέρετε συμβαίνουν αυτά...», είπαν οι συνεργάτες του Υπουργού. Η σύσκεψη για την ΠΕΛ έγινε με τον Γενικό Γραμματέα και τους συνεργάτες του.

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 15 February 2018 | 4:44 pm


Συνάντηση Σαρακιώτη με νέο Γενικό Περιφερειακό Αστ. Δ/ντη Στερεάς Ελλάδας


Το νέο Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Στερεάς Ελλάδας Υποστράτηγο Μιλτιάδη Πουρσανίδη είχε την ευκαιρία να συναντήσει ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης

Ο κ. Σαρακιώτης συνεχάρη τον κ. Πουρσανίδη για την ανάληψη των καθηκόντων του, ευχόμενος παράλληλα καλή επιτυχία.

  
Όπως υπογράμμισε ο Βουλευτής, οι προκλήσεις είναι αρκετές για τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας και είναι βέβαιος ότι ο νέος προϊστάμενός της θα ανταποκριθεί πλήρως σε αυτές συνεχίζοντας το επιτυχημένο έργο του προκατόχου του

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 14 February 2018 | 9:38 pm


Την Κυριακή το 40ήμερο μνημόσυνο του Παναγιώτη ΚουτσοπίνηΤην Κυριακή (18/02/2018) στις 09.30 το πρωί θα γίνει το 40ήμερο μνημόσυνο του γιατρού Παναγιώτη Κουτσοπίνη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, στη Λαμία. 

Διαβάστε τις λεπτομέρειες παρακάτω από το γραφείο τελετών "ΠΑΝΤΕΛΗΣ"
 

Δημοσιεύθηκε στις 14 February 2018 | 6:13 pm


Γιάννης Σαρακιώτης: «Καθήκον μας η υπεράσπιση του κράτους δικαίου»


Ομιλία του Βουλευτή Φθιώτιδας Γιάννη Σαρακιώτη στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών
Στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών παρευρέθηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Γιάννης Σαρακιώτης το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Νίκο Βούτση

Χαιρετίζοντας τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης, ο κ. Σαρακιώτης μετέφερε εκ μέρους της Εθνικής Αντιπροσωπείας την εκτίμηση και την αναγνώριση προς το δύσκολο έργο, το οποίο επιτελεί η Ένωση Διοικητικών Δικαστών. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στην ομιλία του:


Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 12 February 2018 | 5:04 pm


Αποφάσεις ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας για Πανεπιστήμιο Στερεάς και Τηλεοπτικά Κανάλια

Ομόφωνη απόφαση για την εκκίνηση της διαδικασίας εκπόνησης της μελέτης τεκμηρίωσης της αναγκαιότητας ίδρυσης Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας -  Ανάληψη πρωτοβουλίας της ΠΕΔ για την κάλυψη όλων των περιοχών της Στερεάς Ελλάδας με σήμα των Περιφερειακών τηλεοπτικών καναλιών
Την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018 συνεδρίασε το Διοικητικό της Συμβούλιο της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας, στα γραφεία της στη Λαμία, με βασικά θέματα την εκκίνηση της διαδικασίας εκπόνησης της μελέτης τεκμηρίωσης της αναγκαιότητας ίδρυσης Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας και την ανάληψη πρωτοβουλίας, εκ μέρους της ΠΕΔ, για την κάλυψη όλων των περιοχών της Στερεάς Ελλάδας με σήμα των Περιφερειακών τηλεοπτικών καναλιών.

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ και Δήμαρχος Ορχομενού, κ. Υπερήφανος, αναφερόμενος στο θέμα του Πανεπιστημίου είπε: «Στο πλαίσιο της προηγούμενης συνεδρίασης προβλέψαμε ειδικό κονδύλι στον προϋπολογισμό μας για την εκπόνηση μελέτης τεκμηρίωσης της αναγκαιότητας ίδρυσης Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που δύναται να ενσωματώσει το εν λόγω ίδρυμα. Όπως όλοι γνωρίζετε η διαδικασία μεταρρύθμισης της τριτοβάθμιας εκπαίδευση βρίσκεται σε εξέλιξη και θα πρέπει να κινηθούμε γρήγορα και αποφασιστικά για να αποδείξουμε και εμπράκτως ότι η ίδρυση του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για εμάς. Σας καλώ λοιπόν να προβούμε άμεσα στην ανάθεση της σχετικής μελέτης τεκμηρίωσης της αναγκαιότητας ίδρυσης του Πανεπιστημίου και να ορίσουμε έναν ακαδημαϊκό, ως συντονιστή της διαδικασίας».

Τα Μέλη συμφώνησαν στην άμεση ανάληψη ενεργειών για να υπάρξει άμεση προετοιμασία, ενώ μετά από πρόταση του Δημάρχου Λαμιέων, κ. Σταυρογιάννη, το Σώμα αποφάσισε ομόφωνα να ορίσει ως συντονιστή τον κ. Γιάννη Πανούση, πρώην καθηγητή Εγκληματολογίας στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε. του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος έχει διατελέσει Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θράκης και μέλος της Διοικουσών Επιτροπών των Πανεπιστημίων Πελοποννήσου και Ιονίου.

Επίσης μετά από εισήγηση του Προέδρου της Επιτροπής Παιδείας, κ. Λιόλιου, αποφασίστηκε η ενδυνάμωση της Επιτροπής με την προσθήκη νέων μελών, ενώ αρραγές ήταν το μέτωπο για την προάσπιση της απρόσκοπτης συνέχισης της λειτουργίας του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας και η προστασία του από κάθε ενέργεια υποβάθμισης ή αποδυνάμωσης.

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 9 February 2018 | 2:43 pm


Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Λοκρών για την απώλεια του Ευάγγελου Χίνη
Ο Δήμαρχος Λοκρών Κος .Νικόλαος Ελ. Λιόλιος και το Δημοτικό Συμβούλιο πληροφορούμενοι την ξαφνική απώλεια του Ευάγγελου Χίνη, στενού συνεργάτη του Δημάρχου εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια προς την οικογένεια του και τους φίλους του.

Ο Ευάγγελος Χίνης, καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, αγάπησε τη γενέτειρα της συζύγου του, το Καλαπόδι και ευρύτερα την περιοχή της Αταλάντης. 

Από το 2000 πρόσφερε τις γνώσεις του και την εμπειρία του σε διάφορους τομείς στον Δήμο Αταλάντης. Από το 2011, στον Καλλικρατικό Δήμο Λοκρών υπήρξε άμισθος σύμβουλος του Δημάρχου Κου Νικολάου Λιόλιου και με τις γνώσεις του και τις ενέργειες του συνέβαλλε στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων. 

Στον τομέα της εκπαίδευσης συνέβαλλε στην δημιουργία του Ανοιχτού Δημοτικού Πανεπιστημίου του Δήμου Λοκρών αφού ήταν ιδρυτικό μέλος και μέλος της Διοικούσας  Επιτροπής του Πανεπιστημίου. 

Επίσης στο τομέα του πολιτισμού σημαντική ήταν η συμβολή του στη δημιουργία του Μουσείου του Καλαποδίου. 
  
Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 8 February 2018 | 2:23 pm


Ερώτηση Χρ. Σταϊκούρα για τη ΛΑΡΚΟ
Ο Βουλευτής Φθιώτιδας κ. Χρήστος Σταϊκούρας, κατέθεσε την υπ’ αρίθμ. 3151/02.02.2018 Ερώτηση στη Βουλή, σχετικά με προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΛΑΡΚΟ.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης:
  
Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 3 February 2018 | 9:00 pm


1,9 εκατ. ευρώ σε Δήμους ...για την εξόφληση υποχρεώσεων
Ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ενέκρινε επιχορηγήσεις συνολικού ποσού ύψους 1.916.529,43 ευρώστους Δήμους της χώρας και τα νομικά πρόσωπα αυτών, αποκλειστικά για την εξόφληση υποχρεώσεών τους.

Ειδικότερα, από το Πρόγραμμα ΑΚΣΙΑ (19η Απόφαση), επιχορηγούνται οιδήμοι της χώρας που αναφέρονται στον ακόλουθο πίνακα, με το ποσό συνολικού ύψους 829.260,55 ευρώ, αποκλειστικά και μόνο για την εξόφληση υποχρεώσεών τους που προέρχονται από δικαστικές αποφάσεις και διαταγές πληρωμής, που έχουν καταστεί τελεσίδικες έως 31/7/2017. Η διαδικασία που οφείλουν να ακολουθήσουν οι επιχορηγούμενοι Δήμοι και οι σχετικές προϋποθέσεις για την εξόφληση των συγκεκριμένων υποχρεώσεων, ορίζεται στην υπ’ αριθμ. 30307/11-09-2017 απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών.


 Με χρέωση του λογαριασμού του Υπουργείου Εσωτερικών που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με τον τίτλο «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Δήμων», στο πλαίσιο του Προγράμματος Αυτοδιοίκηση Κοινωνική Συνοχή - Ισόρροπη Ανάπτυξη (ΑΚΣΙΑ), το εν λόγω ποσό αποδίδεται ως εξής:
   
Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 3 February 2018 | 2:33 pm


ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΟΚΡΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ
Ο Δήμαρχος  Λοκρών κ. Νικόλαος Λιόλιος συμμετείχε στην Συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ στα γραφεία της Ένωσης στις Βρυξέλλες και στην Υπογραφή από Έλληνες Δημάρχους της Δήλωσης «Συμμαχία για τη Συνοχή»  σε ειδική τελετή η οποία πραγματοποιήθηκε, παρουσία του Πρόεδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών,Karl Heinz Lambertz.

Με την ευκαιρία της συμμετοχής του στην τελετή ο κ. Λιόλιος υποστήριξε οτι η πολιτική συνοχής μπορεί και πρέπει να αποτελεί την κύρια επενδυτική πολιτική της ΕΕ. 

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, η πολιτική συνοχής θα αποφέρει σαφή πρόσθετα οφέλη με τη μορφή της δημιουργίας θέσεων εργασίας, βιώσιμης ανάπτυξης και σύγχρονων υποδομών, της άρσης των δομικών φραγμών, της ενίσχυσης του ανθρώπινου κεφαλαίου κι εν τέλει της βελτίωσης της ποιότητας διαβίωσης των πολιτών. 

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 1 February 2018 | 5:44 pm


ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΜΩΛΟΥ ΑΓ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Με τις ψήφους των «ανταρτών της», αλλά και της παράταξης του κ. Παταργιά, η διοίκηση του δήμου μας πέρασε κατά πλειοψηφία τον πιο κακοδουλεμένο, πρόχειρο και οπωσδήποτε αντιλαϊκό Προϋπολογισμό των τελευταίων ετών. 

Ο Προϋπολογισμός του 2018 βάζει ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, υλοποιώντας στο ακέραιο την κυβερνητική και ευρωενωσιακή πολιτική που παίρνει από τους πολλούς και τα δίνει στους λίγους και ισχυρούς. 

Προϋπολογίζει να εισπράξει φέτος από το λαό περισσότερα από πέρσι. 

Τόσο από τα ανταποδοτικά τέλη, όσο και από τους υπόλοιπους φόρους μέσω λογαριασμών ΔΕΗ κ.ά.  

Χαρακτηριστικό είναι ότι το 78% των εσόδων του προέρχεται από τη φορολογία των λαϊκών νοικοκυριών, ενώ τα έργα είναι ανύπαρκτα, επειδή είναι ακόμα περισσότερο μειωμένη η χρηματοδότησή τους από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. 

Η κοινωνική πολιτική της δημοτικής αρχής πάει χέρι-χέρι με την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και εξαντλείται στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας (βλέπε τουριστικό καταφύγιο Κ. Βούρλων), που επισφραγίζεται με την ψήφιση και αυτού του προϋπολογισμού. 

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 1 February 2018 | 4:54 pm


Έξαρχος Φθιώτιδας: Σύλληψη για τραυματισμό σε παράνομο κυνήγι
Συνελήφθη 32χρονος ημεδαπός στον Έξαρχο Φθιώτιδας, κατηγορούμενος για πρόκληση σωματικών βλαβών από αμέλεια, παράβαση νομοθεσίας περί όπλων και περί θύρας

Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψε ότι ο συλληφθείς τραυμάτισε, με κυνηγετικό όπλο, 49χρονο αλλοδαπό, κατά τη διάρκεια παράνομης θύρας στην ανωτέρω περιοχή


Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, συνελήφθη χθες (29-01-2018) το μεσημέρι στην περιοχή Έξαρχος Φθιώτιδας, 32χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για πρόκληση σωματικών βλαβών από αμέλεια, παράβαση νομοθεσίας περί όπλων και περί θύρας.

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 30 January 2018 | 5:05 pm


Απάντηση Σταϊκούρα σε ΣΥΡΙΖΑ και Καραναστάση
Οι πολίτες γνωρίζουν, σε ό,τι με αφορά, ότι ήμουν και είμαι διαχρονικά συνεπής στις θέσεις μου για τα τοπικά ζητήματα. Θέσεις τις οποίες διατυπώνω δημόσια, γραπτά και προφορικά.

Αντιθέτως, κυβερνητικοί συνάδελφοί μου άλλα δεσμεύονται να κάνουν, και άλλα τα τελευταία τρία χρόνια πράττουν. 

Τελευταίο «κρούσμα», η κατάργηση του Υποθηκοφυλακείου / Κτηματολογικού Γραφείου Αταλάντης, παρά τις περί αντιθέτου διαβεβαιώσεις, παρουσία θεσμικών παραγόντων και πολιτών, στις συνεχείς συσκέψεις και τις «εν κρυπτώ» από την Αξιωματική Αντιπολίτευση συναντήσεις στη Βουλή.  

Οι  πολίτες όμως έχουν κρίση, νοημοσύνη και δε διαθέτουν «κοντή μνήμη».

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 23 January 2018 | 11:01 pm


ΟΧΙ από Δήμο Λοκρών στη μετεγκατάσταση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αταλάντης
Κάθετα αντίθετος είναι ο Δήμος Λοκρών στη μετεγκατάσταση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αταλάντης από την καρδιά της πόλης στις εγκαταστάσεις του Αυτοκινητοδρόμου, σύμφωνα με σχετικό έγγραφο που κοινοποιήθηκε στις 19 Ιανουαρίου.

Σε σχετικό έγγραφό του ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Νικόλαος Λιόλιος υποστηρίζει ότι, η συγκεκριμένη κίνηση κρύβει εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων (βλέπε ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.) και υποβαθμίζει το σημαντικό ρόλο της υπηρεσίας για τους πολίτες του Δήμου.

Αναλυτικά στο έγγαφό του ο Δήμαρχος Λοκρών αναφέρει:
«Σε συνέχεια του ανωτέρω σχετικού το οποίο και επισυνάπτουμε , δηλώνουμε την κάθετη αντίθεση μας και καταγγέλλουμε την μεθόδευση της μετεγκατάστασης του Π.Κ Αταλάντης . 
Θεωρούμε ότι η μετεγκατάσταση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου από την πόλη της Αταλάντης στις εγκαταστάσεις επί του Αυτοκινητοδρόμου ΠΑΘΕ , υποβαθμίζει σοβαρά τις υπηρεσιακές δυνατότητες του κλιμακίου και δυσχεραίνει το έργο του που πρωτίστως είναι η προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών . 
Με την μεθόδευση αυτή θεωρούμε ότι εξυπηρετούνται ιδιωτικά συμφέροντα καθώς ο μόνος ωφελούμενος είναι η εταιρία ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. η οποία παρεμπιπτόντως συνεχίζει να μην συμμορφώνεται πλήρως με τα προβλεπόμενα  στην σύμβαση παραχώρησης. 
Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση την πρόθεση του Δήμου Λοκρών να αντιδράσει με δυναμικές κινητοποιήσεις  καθώς και να προβεί   στην άσκηση  κάθε νομίμου  δικαιώματός.»
 
Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 23 January 2018 | 10:32 pm


Απάντηση στην ΔΗΜ.ΤΟ της Ν.Δ του Δήμου Λοκρών για το... «κλείσιμο του Κτηματολογικού Γραφείου Αταλάντης»
Κι όμως υπάρχει…

Με αφορμή τις ανακοινώσεις, που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, αναφορικά με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για το Εθνικό Κτηματολόγιο, θεωρούμε σκόπιμη την ενημέρωση των πολιτών της Λοκρίδας και όχι μόνο, για τα κάτωθι ζητήματα:

1) Μέχρι και σήμερα οι πολίτες της Λοκρίδας πληρώνουν την ανικανότητα και την ανεπάρκεια όσων ενεπλάκησαν στην κτηματογράφηση της περιοχής στα μέσα της δεκαετίας του ’90. Χιλιάδες λάθη στις αποτυπώσεις εξωθούν εδώ και 15 χρόνια στις αίθουσες των δικαστηρίων τους συμπολίτες μας, προκειμένου να διορθώσουν παραλείψεις και σφάλματα, για τα οποία δεν ευθύνονται.

2) Ο αρμόδιος Υπουργός Γιώργος Σταθάκης, αφού ενημερώθηκε από τους Βουλευτές του Νομού Φθιώτιδας για τις ιδιαιτερότητες και τα προβλήματα που εκκρεμούν προς επίλυση στο Κτηματολογικό Γραφείο Αταλάντης, δεσμεύτηκε ενώπιον τους και ενώπιον του Δημάρχου Λοκρών Νίκου Λιόλιου ότι αυτό δε θα κλείσει, αν δεν ολοκληρωθεί πρώτα η διαδικασία περαίωσης των αρχικών εγγραφών στην περιοχή και δε διορθώσουν οι πολίτες τα σφάλματα στα ακίνητά τους.

3) Τα χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ο Δήμος Λοκρών δεν υπέστη καμία υποβάθμιση. Αντιθέτως, οφείλουμε ενδεικτικά να θυμίσουμε ότι, με το νέο οργανόγραμμα του Ε.Φ.Κ.Α., το υποκατάστημα της Αταλάντης έχει διευρύνει τις αρμοδιότητές του και εξυπηρετεί πολύ μεγαλύτερο αριθμό ασφαλισμένων. Οι πολίτες γνωρίζουν σε ποιους οφείλεται αυτή η κατάκτηση.

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 23 January 2018 | 9:51 pm


Κυρτώνη Φθιώτιδας: Πυροβόλησε 39χρονη με καραμπίνα

Συνελήφθη 39χρονος ημεδαπός στην Κυρτώνη Φθιώτιδας, κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος συνομήλικής του αλλοδαπής
 
Κατασχέθηκαν (2) κυνηγετικά όπλα
Συνελήφθη, χθες (27-12-2017) αργά το βράδυ στην Κυρτώνη Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λοκρών, ένας 39χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παραβάσεις νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα χθες βραδινές ώρες, μεταφέρθηκε τραυματισμένη αρχικά στο Κέντρο Υγείας Αταλάντης και ακολούθως στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, όπου και παραμένει νοσηλευόμενη, μία 39χρονη υπήκοος Βουλγαρίας, η οποία έφερε τραύματα από σκάγια σε διάφορα σημεία του σώματός της.

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 29 December 2017 | 4:09 pm


Ανακοίνωση της Επιμελητηριακής Κίνησης "ΦΘΙΑ"
Μετά το πέρας της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη του νέου ΔΣ του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, ως Επιμελητηριακή Κίνηση «ΦΘΙΑ», θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συναδέλφους που μας στήριξαν με την ψήφο τους. 

Η προεκλογική περίοδος χαρακτηρίστηκε από ιδιαίτερη ένταση και πραγματοποιήθηκε μέσα σε ένα έντονα πολωτικό κλίμα. 

Παρουσιάσαμε το σημαντικό έργο που πραγματοποιήθηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια και τοποθετηθήκαμε με συγκεκριμένες προτάσεις και σχεδιασμό για την επόμενη μέρα, για ένα καλύτερο και δυνατότερο επιμελητήριο προς όφελος των πολλών. 

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 22 December 2017 | 6:05 pm


ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ από το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ του ΔΗΜΟΥ ΛΟΚΡΩΝ
Και φέτος ο Δήμος Λοκρών δια μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου όπως κάθε χρόνο από την σύστασή του, διανέμει τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε 350 οικογένειες και άτομα σε όλες τις δημοτικές και τοπικές κοινότητες του Δήμου Λοκρών. 

Αναλυτικά διατέθηκαν:        900 κιλά χοιρινό κρέας
                                          180 κιλά κουραμπιέδες
                                          560 κιλά γάλα
                                          220 κιλά ρύζι 
                                          220 κιλά όσπρια

Σε πολύτεκνες οικογένειες δόθηκαν επίσης 150 κιλά αλέυρι, 150 κιλά ζάχαρη, 40 συσκευασίες μπισκότα, 15 κουτιά δημητριακά, 40 βάζα μαρμελάδες.
    
Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 22 December 2017 | 5:39 pm


Ομιλία Σταϊκούρα στο 11ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας

Ομιλία του βουλευτή Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Χρήστου Σταϊκούρα στο 11ο Συνέδριο του Κόμματος για τη θεματική ενότητα «Οικονομία: Από τη μιζέρια στις νέες δουλειές»:

Κυρίες και Κύριοι Σύνεδροι, φίλες και φίλοι, ολοκληρώνουμε με επιτυχία τις δημοκρατικές διαδικασίες του 11ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας. Διαδικασίες πολιτικής ουσίας, που έλαβαν χώρα σε βεβαρημένο εσωτερικό και εξωτερικό περιβάλλον. Εσωτερικό, που χαρακτηρίζεται από το οικονομικό τέλμα, την κοινωνική μιζέρια και την εθνική παρακμή. Εξωτερικό, που χαρακτηρίζεται από γενικευμένη ρευστότητα και αβεβαιότητα, από ευρωπαϊκή αμηχανία απέναντι στις μεγάλες προκλήσεις και από συνεχείς αλλαγές των παγκόσμιων γεωπολιτικών συσχετισμών. Αυτές οι προβληματικές και ταχύτατα μεταβαλλόμενες οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες, καθιστούν μεγαλύτερες τις απαιτήσεις των πολιτών από τη Νέα Δημοκρατία.

Άλλωστε, αυτό δεν γίνεται για πρώτη φορά. Πάντα στα δύσκολα, η πολιτική λύση αναζητείται από τη Νέα Δημοκρατία. Το Κόμμα που «γεννήθηκε» σε κρίσιμες συνθήκες από τον Εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή και τους άξιους συνεργάτες του. Και το οποίο, έκτοτε, ανταποκρίθηκε με επιτυχία, ουσιαστικά και πρωταγωνιστικά, στην ιστορική πρόσκληση και αποστολή. Οικοδόμησε τη σύγχρονη Δημοκρατία. Σχεδίασε, υλοποίησε και εδραίωσε την ευρωπαϊκή θέση της χώρας. Αύξησε τον πλούτο της, βελτιώνοντας το βιοτικό επίπεδο και την ευημερία των πολιτών. Κατά τις τέσσερις και πλέον δεκαετίες απέδειξε, ως Κυβέρνηση υπό τις ηγεσίες των Κωνσταντίνου Καραμανλή, Γεωργίου Ράλλη, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, και ως Αξιωματική Αντιπολίτευση υπό τις ηγεσίες των Ευάγγελου Αβέρωφ, Μιλτιάδη Έβερτ και Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ότι με τα μεγάλα «ΝΑΙ» και τα μεγάλα «ΌΧΙ», μπορεί να υπηρετεί με ευθύνη την πατρίδα και τους πολίτες της. 

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 18 December 2017 | 5:45 pmΔείτε αγγελίες στο Νομό Φθιώτιδας

Φιλικοί ιστότοποι:

tilegrafima.gr

ekklisiaonline.gr

7news.gr

Nea Smyrni Online

www.vimaorthodoxias.gr