1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
Τηλεόραση:
  1. ΝΕΤ
  2. ΕΤ3
  3. ALPHA
  4. ΣΚΑΙ
Γρήγορες Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Φθιώτιδας   »   Λιβανατες    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή: Λιβανατες και εμείς θα το προσθέσουμε.

Καρπούς αποδίδει ο προσωπικός αγώνας του Κουτσογιαννακόπουλου για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Στερεάς στις επιδοτούμενες δράσεις των Ευρωπαϊκών ΠρογραμμάτωνΟ Βουλευτής Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Κουτσογιαννακόπουλος, έλαβε απάντηση σχετικά με ερώτηση που είχε καταθέσει, τόσο στο Υπουργείο Οικονομικών, όσο και στο Υπουργείο Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας. 

Η ερώτηση, έφερνε για μία ακόμη φορά στο προσκήνιο το ζήτημα της μη συμμετοχής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στις επιδοτούμενες δράσεις των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.


Από τη μεριά του, το Υπουργείο Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, παρείχε ενδελεχή ενημέρωση στον κ. Κουτσογιαννακόπουλο, τόσο για τα κριτήρια με τα οποία έγινε η κατάταξη της Στερεάς Ελλάδας στις περιφέρειες μετάβασης, όσο και για την προοπτική ενίσχυσης της με επιπρόσθετους πόρους. 

Συγκεκριμένα, επεσήμανε ότι για την περίοδο 2014 – 2020 η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος θα διαχειριστεί 105 εκ ευρώ περισσότερα, φτάνοντας έτσι τα 328,6 εκ. ευρώ (σε όρους δημόσιας δαπάνης), διαβεβαιώνοντας παράλληλα για την εισροή και αξιοποίηση πρόσθετων κονδυλίων. Κατέστησε δε σαφές στον Βουλευτή Φθιώτιδος, ότι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος δεν θα εξαιρεθεί από καμία δράση των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών και Επενδυτικών Ταμείων, ιδιαίτερα για εκείνες που σχετίζονται άμεσα με την απασχόληση και την καταπολέμηση της φτώχειας.
   
Ακολουθεί η απάντηση του Υπ. Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας:Παράλληλα ο κ. Κουτσογιαννακόπουλος, στα πλαίσια συνάντησης με τον καθ’ ύλην αρμόδιο για θέματα απασχόλησης Υφ. Εργασίας, κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη και τον Προϊστάμενο Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», κ. Παναγιώτη Οικονομάκο, έλαβε τη διαβεβαίωση ότι στο ΕΣΠΑ της νέας περιόδου η Στερεά Ελλάδα και ως εκ τούτου η Φθιώτιδα, θα ενταχθούν ανεξαιρέτως σε όλα τα προγράμματα απασχόλησης του Υπ. Εργασίας, καθώς επίσης και στο σύνολο των δράσεων καταπολέμησης της φτώχειας.Κρίνεται δε σκόπιμο να αναφερθεί ότι προηγουμένως ο κ. Κουτσογιαννακόπουλος, μέσω επιστολής του προς το Διοικητή του ΟΑΕΔ, διατύπωσε εντόνως την ένσταση του για τον άδικο τρόπο αντιμετώπισης της περιοχής και τον αποκλεισμό της από τα προγράμματα ΤΟΠΣΑ και ΤΟΠΕΚΟ, ζητώντας παράλληλα να του γνωστοποιηθούν οι λόγοι για τους οποίους ελήφθη η απόφαση και κατ’ επέκταση τη διόρθωση αυτής της στρέβλωσης.


Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής του κ. Κουτσογιαννακόπουλου προς το Διοικητή του ΟΑΕΔ, κ. Θεόδωρο Αμπατζόγλου:

 «Κύριε Διοικητά, 
Για μια ακόμη φορά η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, τίθεται εκτός των προγραμμάτων τα οποία εκπονούνται και υλοποιούνται από τον Οργανισμό σας. Το πλέον πρόσφατο «κρούσμα» είναι, ότι έχει αποκλειστεί και από τα προγράμματα ΤΟΠΣΑ και ΤΟΠΕΚΟ. 
Ο αποκλεισμός αυτός κ. Διοικητά μας είναι ακατανόητος και αδιανόητος, καθώς μου είναι αδύνατον να αντιληφθώ ποια η διαφορά των ανέργων της Φθιώτιδος και της υπόλοιπης Στερεάς Ελλάδος από τους ανέργους των λοιπών περιφερειών. 
Είναι δυνατόν να υπάρχει διαφοροποιημένο κριτήριο, είναι δυνατόν να υπάρχουν δύο είδη ανέργων Α & Β κατηγορίας; 
Παρακαλώ κ. Διοικητά, ενημερώστε με σχετικά τόσον για τους λόγους αποκλεισμού, αλλά κυρίως τι πρέπει να γίνει ώστε να αποκατασταθεί η εξαιρετικά δυσάρεστη και άδικη αυτή στρέβλωση!»


Συνοψίζοντας τα παραπάνω, καθίσταται σαφές ότι η αναπτυξιακή τροχιά που οφείλει να διατρέξει η Στερεά Ελλάδα και κατ' επέκταση η Φθιώτιδα, όπως επίσης και η προώθηση ζωτικής σημασίας δράσεων, αποτελούν συνεχή αγωνία και ταυτόχρονα μείζονα διακυβεύματα, που μπορούν να διεκδικηθούν ρεαλιστικά και ακολούθως να υλοποιηθούν ουσιαστικά, μόνο μέσα από τη συνεπή και αποτελεσματική κοινοβουλευτική δραστηριότητα. 


Δημοσιεύθηκε στις 31 July 2014 | 3:04 pm


Μεταπολίτευση ή Παλινόρθωση;

[Του Γιώργου Καρανάσιου]

Το μεγαλύτερο μέτρο της Δημοκρατίας δεν είναι ο βαθμός ελευθερίας, ούτε ο βαθμός ισότητας, αλλά μάλλον ο βαθμός συμμετοχής.    
Alain de Benoist, Γάλλος φιλόσοφος

   Πριν λίγες μέρες γιορτάσαμε την επέτειο της ¨Μεταπολίτευσης¨ , τα 40 χρόνια κοινοβουλευτισμού, όχι όμως και της Δημοκρατίας, παρά την κάποια πρόοδο σε κοινωνικό επίπεδο, αφού ο εκδημοκρατισμός ήταν και είναι το ζητούμενο.      
                  

   Η περίφημη Μεταπολίτευση, φαίνεται, να είχε ως σύνθημα, ¨ να αλλάξουμε τα πάντα, για να μην αλλάξουμε τίποτα¨. Μία Παλινόρθωση του άθλιου προδικτατορικού πολιτεύματος με νέες τεχνικές, φυσικά και με νέα τζάκια, πρόσωπα ¨εκσυγχρονισμένων παλιών ιδεών¨  μέσα στο παιχνίδι του δικομματισμού. Πολλά δυναμικά υπολείμματα της χούντας γίνονται γρήγορα ¨ημέτεροι¨, δυναμικοί κομματικοί φίλοι του νέου πολιτικού συστήματος.
 


   Αν εξαιρέσει κάποιος τις αρχικές μεταβολές στο πολιτικό σύστημα, όπως, την κατάργηση του αναγκαστικού νόμου 509/47, τη νομιμοποίηση του ΚΚΕ και την αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης, στα υπόλοιπα κοινωνικά συστήματα, οικονομία, πολιτισμός κ.ά. στο επίπεδο της κρατικής ιδεολογίας, τα πράγματα παρέμειναν ίδια και δε βοήθησαν στον ουσιαστικό  εκδημοκρατισμό της δημόσιας ζωής.   


   Για να διατηρηθεί 40 χρόνια αυτή η παντοδύναμη κρατική εξουσία, έπρεπε τα ΜΜΕ ( ενημέρωση, ελεύθερη έκφραση ) να προπαγανδίζουν αφενός προς όφελος του εκσυγχρονισμένου παρασιτικού και κομπραδόρικου κεφαλαίου, των επιχειρηματικών ελίτ της χώρας και των πολιτικών τους φίλων, αλλά και προς το άλλο σημαντικό μέτωπο εκείνης της περιόδου, το μέτωπο του  Ψυχρού  Πολέμου.   

  
   Οι καλοί φίλοι συμφερόντων, οι ελληνικές και ξένες επιχειρηματικές ελίτ ανταπέδωσαν αυτό στην ελληνική πολιτική ελίτ με πολιτικά μέσα, όπως η ένταξη στην ΕΟΚ, όσο και με χρηματοοικονομικά μέσα δάνεια, εξαγορά χρεοκοπημένων επιχειρήσεων με όποιο κόστος, κ.ά.          


   Έτσι, η ¨πρόοδος της Μεταπολίτευσης¨ με το εξευρωπαϊσμένο μακιγιάζ, το ¨ χρυσό¨ περίβλημα με το οποίο έχει επιχειρηθεί να καλυφθεί η περίοδος της Μεταπολίτευσης, παίρνει τις πραγματικές του διαστάσεις, όταν  διατηρεί τις σταθερές παραδοσιακές παθογένειες, όπως το πελατειακό σύστημα με το ατομικό συμφέρον των πατρώνων, των συντεχνιών και των ισχυρών ομάδων συμφερόντων και την αναπαραγωγή του πολιτικού συστήματος με τους ίδιους μηχανισμούς και τα ίδια πρόσωπα. Το πελατειακό κράτος, από την στιγμή, που μεταλλάσσει τον πολίτη σε πελάτη του εκάστοτε πολιτικού κόμματος (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και τελευταία η ΔΗΜΑΡ), αυτόματα στρέφεται κατά του δημοκρατικού πολιτεύματος.


   Προστέθηκαν, όμως και νέες παθογένειες. Η εξάπλωση της καταναλωτικής ιδεολογίας έπρεπε να γίνει πράξη με τη διευρυμένη κατανάλωση, για να μην νιώθουν ¨οι πελάτες, ψηφοφόροι αποτυχημένοι και ανολοκλήρωτοι καταναλωτές¨.  Ο αχαλίνωτος καταναλωτισμός, η προσφορά δανείων με δελεαστικά επιτόκια και ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής εξασφάλιζαν ¨κοινωνική και πολιτική σταθερότητα¨. Αλλά ο ¨πολίτης¨, μ’ αυτή την καταναλωτική παιδεία, που μαθήτευσε από τους πολιτικούς του, έγινε ακόμη και ¨επενδυτής¨, παίζοντας στο χρηματιστήριο.


   Το πλήρες δέσιμο του Πολίτη μ’ έναν νέου τύπου ¨πολίτη¨, του πελάτη, του καταναλωτή, του ψηφοφόρου, του οπαδού, του επενδυτή, δημιούργησε την κουλτούρα του σκυλάδικου, του Lifestyle, της Μυκόνου, που ισοπέδωσε την κοινωνία. Η κρίση ήταν αναπόφευκτη. Πρώτα ιδεολογική, αξιακή, μετά οικονομική.  
  
   Εκεί που έχει χαθεί κάθε έλεγχος μέχρι σήμερα, είναι η διαπλοκή της πολιτικής ελίτ με τα ΜΜΕ από τα πρώτα χρόνια της Παλινόρθωσης, του παλιού πολιτικού συστήματος, πιο δυναμικά, όμως, με την εξάπλωση της ιδιωτικής τηλεόρασης, τη δύναμη της εικόνας. Έτσι δημιουργείται το ¨τρίγωνο της εξάρτησης ¨, τα συστημικά ΜΜΕ με τους μιντιάρχες, που  δημιουργούν  δυνατούς ομίλους συμφερόντων για καλύτερο έλεγχο των πολιτών – επιχειρηματίες, εργολάβοι, εφοπλιστές, τραπεζίτες και λοιπά αρπαχτικά ( κάποιοι έχουν και ιδιωτικές τράπεζες για γρήγορο ξέπλυμα )  και το υπαλληλικό τους πολιτικό προσωπικό μέσα στη βουλή και έξω απ’ αυτή ( βιτρίνα της εξουσίας ).


   Η κρίση αντί να συνετίσει το τρίγωνο της διαπλοκής ( κάποιοι έπρεπε να έχουν κλείσει ), λόγω της μεγάλης απώλειας διαφημιστικών εσόδων, λιγοστών δημόσιων έργων και λόγω νομοθεσίας, που την γράφουν κανονικά, αντίθετα, με ευκολία  παίρνουν διαρκώς δάνεια και εντείνουν, δυναμικά την υποστήριξή τους στους δανειστές, τρόικα. Οι τραπεζίτες  δανείζουν τα ΜΜΕ από τις ανακεφαλαιοποιημένες τράπεζες, για να ελέγχουν συνεχώς τις συνειδήσεις των πελατών-πολιτών, τώρα που η κρίση έχει ταράξει τις παλιές συνταγές χειραγώγησης των πολιτών.


   Ταυτόχρονα οι κυβερνώντες, διαλύουν πραξικοπηματικά την κρατική ΕΡΤ, πρώην κομματικό δημιούργημά τους,  και αποκτούν τον πλήρη έλεγχο μαζί με τα ιδιωτικά ΜΜΕ, γιατί τώρα δε συμφέρει η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ,  που θέλει τον ανάλογο πολιτικό χρόνο, ως ισχυρή αντιπολίτευση στο κρατικό κανάλι, δεν συμφέρει, ακόμη, γιατί υπάρχει και η αλλαγή πλεύσης των πρώην δικών τους συνδικαλιστών. 


   Ιδιωτικά μαγαζιά τα ΜΜΕ με κρατικά χρήματα από τις ανακεφαλαιοποιημένες τράπεζες, που πληρώνει ο πολίτης. Γνωρίζουν, ότι το ξένο κεφάλαιο, ως καλός φίλος θα ανταποδώσει και πάλι την άριστη, απροκάλυπτη και προπαγανδιστική υποστήριξη. Ο τρόπος απλός, στον κατάλληλο χρόνο, θα κουρέψουν τα κόκκινα δάνεια των μιντιαρχών, όπως θα γίνει με τα χρέη των κομμάτων με την καλή τράπεζα - Σάλλα και την κακή τράπεζα, που θα πληρώσουν τα σπασμένα των συνεχιζόμενων πάρτι, οι ¨χρήσιμοι ηλίθιοι¨ ή αλλιώς, οι ¨του μαζί τα φάγαμε¨.


   Δεν άφησαν στην τύχη και τους ¨καλούς μαθητές¨, καταναλωτές,  πελάτες, ψηφοφόρους, οπαδούς, πρώην επενδυτές, που δημιούργησαν στα 40 χρόνια κρατικής εξουσίας και μαθητείας. Οι ευφυείς ομάδες συμφερόντων  του κρατούντος μπλοκ οικονομικής και κοινωνικής εξουσίας, αφού πρώτα αποδιοργάνωσαν, ό,τι έχει σχέση  με την ευρύτερη  έννοια της Παιδείας ( την εσωτερική καλλιέργεια ) και την έννοια του Πολίτη, στη συνέχεια αναπαρήγαγαν μέσα από την κρατική ιδεολογία, αριστοτεχνικά την ιδεολογία του ρατσισμού, του εθνικισμού και του εκφοβισμού ( εγκληματικότητα, εθνική ταυτότητα δραστών, μακεδονικό, Ίμια, προδοσίες, κ.ά. ), διεγείροντας  και καθοδηγώντας τα ανθρώπινα ένστικτα ( βία, απειλή, εξαγορά, δωροδοκία, πελατειακή πρακτική, ψέμα, κ.ά. ).


   Κατέφυγαν στον εύκολο και σίγουρο τρόπο, στο λαϊκισμό δια των ενστίκτων, στην λεγόμενη ενστικτώδη αγελαία διαδικασία, για να διατηρούν την πολιτική εξουσία. Απέφευγαν και αποφεύγουν για λόγους προφανείς, να διαπαιδαγωγήσουν το λαό σε διαδικασίες οργάνωσης και λειτουργίας, με λογικές διαδικασιών Δημοκρατίας, που απαιτεί συμμετοχή, συναπόφαση  και συνευθύνη για αυτά που αποφασίζονται, αλλά περισσότερα, για αυτά που παραλήφτηκαν.


    Έχουν αντιληφθεί ακόμη, την ανεπάρκεια και την προσωρινότητα του υπαλληλικού τους πολιτικού προσωπικού και ετοιμάζουν συνεχώς νέα πολιτικά μαντριά, νέα πολιτικά σχήματα ως εφεδρείες, προπαγανδίζοντας και ανακυκλώνοντας έντεχνα την πολιτική πραμάτεια τους με την ιδεολογική ταυτότητα, που προετοίμασαν καλά στις τέσσερις δεκαετίες. Αυτή η τακτική, αφενός, διέσπασε την κοινωνία, αφετέρου, ενίσχυσε ακραίες απόψεις από την αναζωογόνηση εθνικισμών,  έφερε στο πολιτικό προσκήνιο ακροδεξιά και φασιστικά κόμματα, που φόβισαν ακόμη και τους ίδιους τους αρχιτέκτονες και χρηματοδότες, εγχώριους και ξένους.


    Το ιδανικό σχέδιο, θα ήταν, να παραδώσουν, προσωρινά, το σάπιο σύστημά τους σε κάποιον πολιτικό αντιπολιτευτικό οργανισμό, που θα δυσφημήσει τη χώρα τραγωδία, πάλι ως ¨Τιτανικό¨,  δεν θα στείλει  τους διαπλεκόμενους στη δικαιοσύνη, δεν θα ερευνήσει για τα κλοπιμαία, τα δάνεια και τη διαπλοκή, κ.ά. δικαιωμένοι και εξαγνισμένοι θα χρειαστούν, οι διαπλεκόμενοι αρχιτέκτονες, άλλα 40 χρόνια επιπλέον σκληρής και βάρβαρης ¨Παλινόρθωσης¨.


   Μέχρι τώρα, η κοινωνία έχει νικηθεί κατά κράτος από το σκληρό πυρήνα της διαπλοκής και μαζί και η Δημοκρατία στο τόπο που γεννήθηκε. Θα συνεχίζει να το επιτρέπει η μη συμμετοχή των πολιτών, ή θα ξυπνήσει και θα οργανωθεί θεσμικά και θα εξαφανίσει το δυνάστη ;


ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 

Δημοσιεύθηκε στις 31 July 2014 | 2:00 pm


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΧΡΥΣΟΒΕΡΓΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΩΝ ΛΥΚΕΙΑΚΩΝ ΤΑΞΕΩΝ ΛΑΡΥΜΝΑΣ ΜΕ ΤΟ Γ. Λ. ΜΑΡΤΙΝΟΥ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                    Λάρυμνα 28/07/2014

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ                                         Αριθ. πρωτ.: 44

ΝΟΜΟΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΛΟΚΡΩΝ

ΤΟΠ. ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ  ΛΑΡΥΜΝΑΣ                          


                                                                 Προς


1.    Δήμαρχο Λοκρών

2.    Πρόεδρο Δ. Σ. Δήμου Λοκρών

3.    Επικεφαλείς Δημοτικών Παρατάξεων


ΘΕΜΑ: «ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΛΥΚΕΙΑΚΩΝ ΤΑΞΕΩΝ ΛΑΡΥΜΝΑΣ ΜΕ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ     ΜΑΡΤΙΝΟΥ»


     Κ.κ. Δήμαρχε, Πρόεδρε,


     Σας έχουμε γνωστοποιήσει και γνωρίζετε ότι με απόφαση του Υφυπουργού Παιδείας αριθ. πρωτ.:99838/44 /27-06-2014 δεν ανακαλείται ούτε αναστέλλεται όπως τα προηγούμενα χρόνια η εφαρμογή της απόφασης 71336/Δ4 /24-06-2011 περί συγχώνευσης των Λυκειακών Τάξεων Λάρυμνας με το Γενικό Λύκειο Μαρτίνου και αυτό σημαίνει ότι από το Σεπτέμβριο το συγκεκριμένο σχολείο μας, παύει να λειτουργεί με γνωστές αρνητικές συνέπειες για μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς και όλους τους κατοίκους της Λάρυμνας γενικότερα.
Για τους λόγους αυτούς σας ζητήσαμε να προκηρυχθεί άμεσα έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να αποφασίσει – γνωμοδοτήσει ότι είναι αντίθετο με την εν λόγο συγχώνευση και να ζητά την ανάκληση της απόφασης 71336/Δ4 /24-06-2011 επειδή δεν εξέλειπαν οι λόγοι για τους οποίους είμαστε αντίθετοι τα προηγούμενα χρόνια και επειδή ο αριθμός των μαθητών στα χρόνια που έρχονται θα είναι αυξητικός γιατί εκτός των άλλων οι 230 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που έγιναν στην εταιρεία ΛΑΡΚΟ οι οποίοι, οι περισσότεροι από αυτούς θα κατοικήσουν στον οικισμό ΛΑΡΚΟ - Λάρυμνας, θα συμβάλει σημαντικά σε αυτό.


     Παράλληλα προβήκαμε σε διαβήματα διαμαρτυρίας σε Υπηρεσιακούς ή Πολιτικούς παράγοντες για τη ρύθμιση του θέματος και ζητήσαμε συνάντηση με τον αρμόδιο Υφυπουργό η οποία όμως ακόμα δεν κατέστη δυνατή, όχι με ευθύνη δική μας.

  
       Επανερχόμενοι και επειδή με απόφαση ο αρμόδιος Υφυπουργός σε σχετικές ρυθμίσεις για άλλα σχολεία τα οποία δημοσιεύονται στο ΦΕΚ 1944/ 18-07-2014 β΄ τεύχος, ζητάμε στο άμεσο Δημοτικό Συμβούλιο να συζητηθεί το θέμα μας ώστε να δοθεί η ανάλογη με το αίτημά μας γνωμοδότηση η οποία δεν είναι δυνατόν να αγνοηθεί από τον Υφυπουργό και τους άλλους Υπηρεσιακούς παράγοντες. Επίσης ζητάμε να γίνουν ενέργειες από το Δήμο για να ορισθεί συνάντηση με τον Υπουργό και Υφυπουργό Παιδείας.

   
     Πιστεύοντας και ελπίζοντας ότι θα ενεργήσετε σύμφωνα με την άποψη όλων των κατοίκων της Λάρυμνας, αναμένουμε τις ενέργειές σας.                                               ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΛΑΡΥΜΝΑΣ
                                                                        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ


                                                                     Μ. ΧΡΥΣΟΒΕΡΓΗΣ

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2014 | 8:35 pm


Δρακόντειο "πόθεν έσχες" για το Δημόσιο έρχεται με το πολυνομοσχέδιοΕκτεταμένο πόθεν έσχες χωρίς εξαιρέσεις για όλους όσοι έχουν οποιαδήποτε δυνητική επαφή με δημόσιο χρήμα περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο, με το οποίο αυστηροποιούνται και οι ποινές φτάνοντας σε δεκαετή κάθειρξη και χρηματικό πρόστιμο μέχρι ένα εκατομμύριο ευρώ. 

Με τις νέες διατάξεις του υπουργείου Δικαιοσύνης συγκροτείται και ειδική Επιτροπή Ελέγχου δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης, η οποία θα ελέγχει τις δηλώσεις όλων των πολιτικών προσώπων, από τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς κομμάτων μέχρι τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη όλων των επιτροπών διαγωνισμών προμηθειών και παροχής κρατικών υπηρεσιών.

Η Επιτροπή Ελέγχου θα αποτελείται από δύο αντιπροέδρους της Βουλής, που όπως επισημαίνεται θα ενεργούν υπό τον θεσμικό τους ρόλο και όχι ως εκπρόσωποι των κοινοβουλευτικών ομάδων, δύο ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς και έναν υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και η λειτουργία της θα είναι ανεξάρτητη.

Ειδικότερα: Υπόχρεος που παραλείπει να υποβάλει δήλωση ή υποβάλει ανακριβή ή ελλιπή δήλωση τιμωρείται με φυλάκιση και χρηματική ποινή έως 100.000 ευρώ. Εάν ο υπόχρεος τελεί το αδίκημα με σκοπό την απόκρυψη περιουσιακού στοιχείου που απέκτησε ωφελούμενος της ιδιότητάς του, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών και χρηματική ποινή από 10.000 έως 500.000 ευρώ. Αν η συνολική αξία της αποκρυπτόμενης περιουσίας υπερβαίνει συνολικά τις 300.000 ευρώ, τότε τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι 10 έτη και χρηματική ποινή από 20.000 – 1 εκατ. ευρώ.

Εάν διαπιστωθεί ότι η παράλειψη υποβολής δήλωσης ή υποβολή ανακριβούς δήλωσης οφείλεται σε αμέλεια επιβάλλεται χρηματική ποινή, ενώ το δικαστήριο εκτιμώντας τις περιστάσεις μπορεί να κρίνει την πράξη ατιμώρητη. Ποινή φυλάκισης και χρηματική ποινή προβλέπεται και για τρίτο πρόσωπο, το οποίο εν γνώσει του συμπράττει στην υποβολή ανακριβούς δήλωσης.

Οι δηλώσεις πόθεν έσχες θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω ενιαίας ειδικής εφαρμογής και θα υπόκεινται σε ηλεκτρονική επεξεργασία από ειδική βάση δεδομένων, που θα προβαίνει σε μέθοδο ανάλυσης επικινδυνότητας.

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2014 | 12:40 pm


Πυρκαγιά στη βιομηχανία Atlas Taips (Λάντζης) της Λοκρίδας


Πρόλαβαν τα χειρότερα εργαζόμενοι και πυροσβέστες

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε χθες βράδυ σε μια από τις καλύτερες βιομηχανίες της Φθιώτιδας, την Atlas Taips (Λάντζης), που εδρεύει στην Αταλάντη.
 

Συναγερμός σήμανε στις 9 παρά 10 χθες βραδυ στο εργοστάσιο της Atlas Taips στην Αταλάντη όταν εκδηλώθηκε φωτιά στο τμήμα επαλείψεων των φίλμς. Ευτυχώς που τα συστήματα του εργοστασίου λειτούργησαν άμεσα και η πυροσβεστική έφτασε όσο πιο γρήγορα μπορούσε. Στο εργοστάσιο μόλις πληροφορήθηκε το συμβάν, έφτασε από την Λαμία και ο νέος αντιπεριφερειάρχης Θύμιος Καραΐσκος.

Στην περιοχή έσπευσαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις. 10 οχήματα της Πυροσβεστικής από Λαμία και Αταλάντη έφτασαν στο σημείο με 24 πυροσβέστες και το αποτέλεσμα της άμεσης κινητοποίησης φάνηκε πολύ γρήγορα. Η φωτιά περιορίστηκε και η ζημιά μικρής έκτασης αφορά μόνο δύο μηχανήματα του συγκεκριμένου τμήματος του εργοστασίου.

Ευτυχώς, αρχικά οι εργαζόμενοι του εργοστασίου με δικά τους πυροσβεστικά μέσα, δεν άφησαν τη φωτιά να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και στη συνέχεια οι πρώτοι πυροσβέστες που έφτασαν ρίχτηκαν στη μάχη και "έπιασαν" τη φωτιά πριν αυτή επεκταθεί και σε άλλες πτέρυγες του εργοστασίου.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο παλιό τμήμα του εργοστασίου και όχι στο καινούργιο, ωστόσο υπήρχαν εύφλεκτα υλικά και στον ευρύτερο χώρο των εγκαταστάσεων υπήρχαν ακόμα και δεξαμενές προπανίου.

Η πρώτη εκτίμηση για τα αίτια μιλά για υπερθέρμανση καλωδίων. 

Δεν θέλουμε να σκεφτούμε τι θα γινόταν αν η φωτιά είχε επεκταθεί σε άλλες πτέρυγες και σε άλλα σημεία του εργοστασίου.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Atlas Taips είναι μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες του νομού, με αντικείμενο την παραγωγή ταινιών συσκευασίας, προστασίας και οδοσήμανσης, αυτοκόλλητων ταινιών και χαρτοταινιών (masking tapes).

Απασχολεί πάνω από 200 εργαζόμενους και το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής της το εξάγει σε διάφορες χώρες.

lamiareport / lamiafm1

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2014 | 12:35 pm


Στην αντεπίθεση 8 "γαλάζιοι" Δήμαρχοι κατά των... "ανεξάρτητων"

Μονομαχίες Δημάρχων με «φόντο» την ΚΕΔΕ - Άρχισαν τα όργαναΧαμός στην ΚΕΔΕ, με 8 "γαλάζιους" Δημάρχους να απαντούν στην «Πρόσκληση για μια Νέα Αυτοδιοίκηση», που απηύθυναν την προηγούμενη εβδομάδα Δήμαρχοι, οι οποίοι εξελέγησαν, είτε ως ανεξάρτητοι, είτε με τη στήριξη Κομμάτων.

«Ο ανεξάρτητος Μπουτάρης δήλωνε σε κομματική εκδήλωση του ΠΑ.ΣΟ.Κ., λίγο πριν την τελική ευθεία για τις Δημοτικές Εκλογές, ότι είναι πιο "Πασόκος" από τους "Πασόκους"», επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους, με την οποία «βάλλουν» και κατά του Δημάρχου Αθηναίων, Γ. Καμίνη, διερωτώμενοι «με ποια κομματικά επιτελεία και πόσες φορές συναντήθηκε, τι διαπραγματεύθηκε μαζί τους και εάν αληθεύει, ότι ζήτησε να μοιραστούν ψηφοδέλτιά του από τοπικές επιτροπές συγκεκριμένων Κομμάτων»...


«Η ανεξαρτησία προϋποθέτει την ειλικρίνεια», αναφέρουν οι "γαλάζιοι", απαντώντας στο κείμενο με το οποίο Δήμαρχοι, όπως ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης και Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, υποστηρίζουν πως «στις πρόσφατες Εκλογές αποδοκιμάστηκαν όλες οι αποχρώσεις κομματικών ψηφοδελτίων και κομματικής χειραγώγησης των πολιτών και τα ανεξάρτητα ψηφοδέλτια θριάμβευσαν, από τη μια άκρη της Χώρας έως την άλλη, ανατρέποντας κατεστημένα πολλών ετών».

«Τα αποτελέσματα των Εκλογών απέδειξαν, ότι οι πολίτες ψήφισαν με βάση αυτοδιοικητικά και όχι κομματικά κριτήρια. Το αίτημα για "διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια της Αυτοδιοίκησης και μια Αυτοδιοίκηση ανεξάρτητη από πολιτικά κόμματα και την Κρατική χειραγώγηση" είναι σωστό και κοινώς αποδεκτό» τονίζουν οι οκτώ Δήμαρχοι, που συνεχίζουν, ότι οι δύο συγκεκριμένοι Δήμαρχοι δηλώνουν ανεξάρτητοι, αλλά εκφράζουν Κεντροαριστερές θέσεις και έχουν σχέσεις με συγκεκριμένα κομματικά επιτελεία...

Και καταλήγουν πως «σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία, αυτό που απαιτείται δεν είναι γενικόλογα πολιτικά κείμενα, που προσπαθούν να λειτουργήσουν ως "κολυμπήθρα του Σιλωάμ", αλλά σοβαρές, στοχευμένες και ολοκληρωμένες προτάσεις για την Αυτοδιοίκηση».

Την ανακοίνωση - απάντηση υπογράφουν οι Δήμαρχοι Φλώρινας Ιωάννης Βοσκόπουλος, Άργους - Μυκηνών Δημήτριος Καμπόσος, Πύλου - Νέστορος Δημήτριος Καφαντάρης, Ασπροπύργου Νικόλαος Μελετίου, Κεφαλληνίας Αλέξανδρος Παρίσης, Σιθωνίας Ιωάννης Τζίτζιος, Παλαιού Φαλήρου Διονύσιος Χατζηδάκης και Κατερίνης Σάββας Χιονίδης.

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2014 | 4:23 am


Ο Α.Π.Σ. ΚΗΦΙΣΣΟΣ ΧΟΡΕΥΕΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014
Τον ετήσιο χορό του διοργανώνει και φέτος η ομάδα του Κηφισσού Κ. Τιθορέας την Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014 στο προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Κ. Τιθορέας με τους: Γιάννη Τσαπρούνη, Γιώργο Βέλλιο, Βίκυ Πανταζή, στο κλαρίνο ο Μάγκας και κιθάρα Γιώργος Μπάλιος
 
Θα υπάρχουν ψητό αρνί σούβλας 20 ευρώ το κιλό, άφθονη παγωμένη μπύρα Amstel 2,50 ευρώ κ.α. ΧΟΡΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ! Τιμή Εισόδου 5 ευρώ. Σας περιμένουμε!


Φιλικά

Το Δ.Σ. Α.Π.Σ. ΚΗΦΙΣΣΟΣ

Δημοσιεύθηκε στις 29 July 2014 | 10:06 pm


Μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης ζητά πάλι η Ε.Μακρή-Θεοδώρου

 
Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών για τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης κατέθεσε η Βουλευτής Φθιώτιδας κα Ε.Μακρή-Θεοδώρου, μαζί με συναδέλφους της στη Βουλή (αρ.πρωτ.1464/28-7-2014). 

Αναφερόμενοι ιδιαίτερα στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, τους άνεργους, τους ανασφάλιστους υπερήλικες, τους χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους, τους τρίτεκνους και πολύτεκνους, τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, ζήτησαν από τον κο Χαρδούβελη ουσιαστικά τη μείωση του Ε.Φ.Κ., ώστε να μειωθεί η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης. 

Επιπλέον, ζήτησαν από τον υπουργό να μάθουν τους λόγους της περσινής αποτυχίας του μέτρου καταβολής του επιδόματος θέρμανσης και αν φέτος προτίθεται το αρμόδιο υπουργείο να καταβάλει το εν λόγω επίδομα και με ποια διαδικασία. 

Σε παλιότερη ερώτησή της(αρ.πρωτ.:5662/09.01.2013) η Βουλευτής Φθιώτιδας είχε επαναλάβει το αίτημα της μείωσης του συντελεστή στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης για άμεση μείωση στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, είχε ζητήσει τη λήψη περαιτέρω μέτρων ενίσχυσης των νοικοκυριών για τη θέρμανση, ενώ παράλληλα είχε απευθυνθεί στους κ.κ. Υπουργό των Οικονομικών και Υπουργό Ανάπτυξης προκειμένου να δοθούν οι κατάλληλες λύσεις με σκοπό την ελάφρυνση των πολιτών. Δημοσιεύθηκε στις 29 July 2014 | 4:00 pm


19ο Τουρνουά Beach- Volley ΅«Πέτρος Καλογερόπουλος»


Το 19ο Τουρνουά Beach- Volley «Πέτρος Καλογερόπουλος», διοργανώνουν στη Σκάλα Αταλάντης, από 7 έως 10 Αυγούστου, ο Ν.Ο. Αταλάντης και ο Α.Σ. Λοκρός.

Oι αγώνες είναι αφιερωμένοι στη μνήμη του Πέτρου Καλογερόπουλου ο οποίος υπήρξε από τους πρωτεργάτες της καθιέρωσης του Τουρνουά.

Οι προκριματικοί αρχίζουν την Πέμπτη 7 Αυγούστου και οι τελικοί ανδρών και γυναικών θα διεξαχθούν το απόγευμα της Κυριακής 10 Αυγούστου.
 

Συμμετοχές έως 4 Αυγούστου, τηλ.: 6977097728.

Δημοσιεύθηκε στις 29 July 2014 | 2:11 pm


ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ - ΑΙΑΝΤΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ

- ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΑΙΧΜΗ -

Ο Καλλιτεχνικός Οργανισμός μας θα παρουσιάσει την θερινή περίοδο μεγάλη θεατρική παραγωγή με την τραγωδία του Σοφοκλή «ΑΝΤΙΓΟΝΗ». 

Την Τετάρτη 30  ΙΟΥΛΙΟΥ στις 9.15 στο Αιάντειο Δημοτικό Θέατρο Αταλάντης.


Φέτος δεν θα μπορούσε να είναι άλλο το έργο που θα παρουσιάσουμε, εκτός απ’ αυτό το κορυφαίο έργο της Ελληνικής Δραματουργίας.Η θυσία της ηρωίδας του υπογραμμίζει την ηθική στάση του ανθρώπου απέναντι στη σκληρή πραγματικότητα που χαρακτηρίζει την εποχή μας κυρίως στη χώρα μας.


Το θεατρικό ανέβασμα της «Αντιγόνης» σήμερα αποτελεί καίρια παρέμβαση στην επικαιρότητα. Είναι η ακοίμητη συνείδηση που αντιστέκεται και καταγγέλλει. Στα τραγικά αδιέξοδα του καιρού μας η Αντιγόνη δεν κομίζει έτοιμες λύσεις. Απλά αντιτάσσει στα αδιέξοδα τον αγώνα, την αξιοπρέπεια και την ανθρωπιά. Μιαν άλλη στάση ζωής. Είναι το ιλαρόν φως και η αχτίδα ( «ακτίς αελίου») της ελπίδας.


Ένα επιτελείο εκλεκτών ηθοποιών του θεάτρου δοκιμασμένων στο είδος και μία ομάδα άριστων συνεργατών, στηρίζουν την πρόταση που προβάλλει η παράστασή μας και κυρίως ο μεγάλος μας ποιητής Σοφοκλής, χωρίς παρεμβάσεις που αλλοιώνουν την ουσία του έργου του.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:

Μετάφραση: Κώστας Πολιτόπουλος, 
Σκηνοθεσία: Γιάννης Νικολαΐδης, 
Μουσική: Σταμάτης Παπαδάκης, 
Σκηνικά: Μιχάλης Αγγελάκης, 
Κοστούμια: Όλγα Σχοινά, 
Φωτισμοί: Στέφανος Κομιανός, 
Βοηθός σκηνοθέτη: Σπύρος Κωνσταντούλας
 Ο Δρόμος για τη Θήβα

 Αντιγόνη η Αγία

Κοιτούσα τις Θηβαίες στο λεωφορείο.


Δεν έμεινε καμιά «Αντιγόνη», μόνο «Ισμήνες» έρημες και χαμογελαστές μέσα στη θλίψη τους. Και η διαδρομή του «Οιδίποδα» απούσα-χωρίς επιστροφή.


Ομίχλη στη βιομηχανική περιοχή, εγκαταλελειμμένα εργοστάσια που γράφουν «πωλείται» και «ενοικιάζεται», γεμάτη η Εθνική οδός που πάει για τη «Θήβα».


Και η πορεία του Οιδίποδα γεμάτη ερωτήματα και ερωτηματικά που μένουν αναπάντητα, που δεν αντέχουν πια καν να ρωτήσουν πώς φτάσαμε στο σταυροδρόμι για τη «Θήβα την Εφτάπυλη», που δεν της μένει ούτε μια πύλη ν’ ανοίξει για να μπει κανείς. Κάποια Ισμήνη του θλιβερού λεωφορείου για τη Θήβα, άνοιξε το κινητό της ν’ απαντήσει-όχι βέβαια στη Σφίγγα!


Αχ Αντιγόνη… τι γύρευες μόνη στη Θήβα την Εφτάπυλη… χωρίς αποσκευές!


Η Ισμήνη που απόμεινε είναι γεμάτη…συσκευές!


-Αντιγόνη με τα μάτια στραμμένα στα χνάρια σου, ψάχνω να σε βρω για να συντηρήσεις τα όχι μου…Δεν αντέχω τα «μάλιστα» που μου’ μαθαν να λέω…


Τα τείχη έπεσαν, η Θήβα χάθηκε, η Αντιγόνη είναι Νεκρή και οι «Θηβαίοι» που την αρνήθηκαν ψάχνουν να βρούνε στήριγμα.


Την είπαν Αγία, την είπαν Αρετή, Τόλμη, Ελευθερία κι ο καθένας ψάχνει να της δώσει ένα όνομα και τις διαστάσεις που του λείπουν και ονειρεύεται…


Και ο δρόμος για τη «Θήβα», συνεχίζεται…

  
Είμαστε ΟΛΟΙ συνυπεύθυνοι…


   Γιάννης ΝικολαΐδηςΔημοσιεύθηκε στις 29 July 2014 | 1:28 pm


Απέναντι σε Βενιζέλο και η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Φθιώτιδας!


Την Τρίτη, 22 Ιουλίου 2014, η Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Φθιώτιδας συνεδρίασε με κεντρικό θέμα την απόφαση της Κ.Π.Ε. για διεξαγωγή ιδρυτικού συνεδρίου της κεντροαριστεράς και την προοπτική του κόμματος.
 
Αποτελεί κοινή διαπίστωση η βαθιά εσωστρέφεια και η συνεχιζόμενη εκλογική συρρίκνωση, που μας οδήγησε στην τέταρτη θέση με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.  
 
Παράλληλα όμως, οι επιτυχίες της παράταξής μας στους μαζικούς φορείς αλλά και η αποδοχή μας από το 8% του εκλογικού σώματος, μας στέλνει ένα ελπιδοφόρο μήνυμα ότι η παράταξή μας, εξακολουθεί να αποτελεί μια αξιόπιστη λύση πολιτικής σταθερότητας με στελέχη έτοιμα να δώσουν τον όποιο αγώνα για την υποστήριξη των συμφερόντων της κοινωνίας και του πολίτη ειδικότερα.
 
Αποτελούν όμως απαραίτητες προϋποθέσεις η άσκηση αυτοκριτικής και ο επαναπροσδιορισμός της πολιτικής μας κατεύθυνσης, ώστε να είμαστε πάλι ικανοί να εκφράσουμε τον δημοκρατικό κόσμο της χώρας με στόχο την επαναφορά της μεγάλης δημοκρατικής παράταξής μας στη θέση που της αξίζει, δηλαδή του κυρίαρχου πόλου της κεντροαριστεράς.
 
Κάθε απόφαση για ευρύτερες συνεργασίες του ΠΑ.ΣΟ.Κ. με τις υπόλοιπες δυνάμεις της κεντροαριστεράς οφείλει να είναι αποτέλεσμα μιας μεγάλης δημοκρατικής και συμμετοχικής πορείας ενός κομματικού συνεδρίου το οποίο θα εκφράσει τις απόψεις της κοινωνικής βάσης του κόμματος και όχι τις αποφάσεις κάποιων μικρών κομματικών ελίτ που έχουν ως αυτοσκοπό την κατάληψη θέσεων εξουσίας, ως συμπλήρωμα της δεξιάς ή της αριστεράς.
 
Με αίσθηση ευθύνης απέναντι στην ιστορία του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος και σεβασμό στην κοινωνική βάση που το αποτελεί και αποδεδειγμένα το στηρίζει, αποφασίσαμε ομόφωνα την αίτηση για διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
 
Για την Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Φθιώτιδας
 
Ο Γραμματέας
Χρήστος Μπώκος


Δημοσιεύθηκε στις 29 July 2014 | 11:47 am


ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ: ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΤΑΒΕΡΝΑΣ ''ΜΕΡΕΝΤΙΤΗΣ'' - ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΙΑΣ ΕΠΟΧΗΣ.

Με μια νοσταλγική χαρμολύπη πληροφορηθήκαμε το κλείσιμο της ταβέρνας ''ΜΕΡΕΝΤΙΤΗΣ''. 

Ο πάντα γελαστός Μήτσος παρέδωσε τα κλειδιά του ιστορικού του μαγαζιού σε νέα διεύθυνση και χαράζει τώρα μια νέα πορεία στη ζωή του, αυτή του συνταξιούχου. 

Χαιρόμαστε, γιατί ήρθε ο καιρός να ξεκουραστεί επί τέλους αυτός ο ακάματος επαγγελματίας, λυπόμαστε όμως γιατί η ''φυγή'' του Μήτσου σηματοδοτεί και το τέλος μιας ολόκληρης εποχής για αρκετές γενιές Δαδιωτών. 

Εκεί, μέσα στο μαγαζί το χειμώνα αλλά και κάτω απ´ τον ίσκιο των μουριών το καλοκαίρι ανδρώθηκαν γενιές και γενιές νέων και εργαζομένων που ενδιαφέρονταν για τα τοπικά αλλά και τα εθνικά ζητήματα. Με συγκινητική νοσταλγία αναπολώ τις ατέλειωτες συζητήσεις, μέχρι τις πρωινές ώρες για όλα τα θέματα της επικαιρότητας κυρίως όμως για θέματα του χωριού μας. Δε θα ´ταν υπερβολή, αν λέγαμε πως όλες οι προοδευτικές εξελίξεις που άλλαξαν τη μοίρα του χωριού μας, κυρίως τα πρώτα μεταπολιτευτικά χρόνια, είχαν σαν κέντρο το μαγαζί του Μερεντίτη. Εκεί με πρωτοπόρο το δάσκαλο Λουκά Σκουφά συγκεντρωνόμαστε όλοι οι νέοι και συζητούσαμε, διαφωνούσαμε, βρίσκαμε εύκολες λύσεις ή σκοντάφταμε σ´ αδιέξοδα.      

Από κει ξεκίνησε η δημιουργία του πρωτοποριακού για τα χρόνια εκείνα (1974) Συλλόγου Νέων Αμφίκλειας, και εκεί εκκολάφτηκαν και καρποφόρησαν αργότερα οι μεγάλες προοδευτικές αλλαγές στα δημοτικά πράγματα που έδωσαν μια νέα δυναμική στον τόπο μας. Κι ο Μήτσος πάντα εκεί, να μας συντροφεύει με το μόνιμο χαμόγελό του, να μας ανέχεται με την ιώβεια υπομονή  του να μας συμβουλεύει και να μας συγκρατεί απ´ τις υπερβολές της ηλικίας. Γιατί ο Μήτσος δεν ήταν ο τυπικός ταβερνιάρης. ´Ηταν αναπόσπαστο μέλος της παρέας και ο έμπιστος φίλος όλων που ήξερε τα μυστικά και τα προβλήματα του καθενός.

Κι αργότερα, όταν τα χρόνια άρχισαν να περνούν, εκεί στο ίδιο μαγαζί γιορτάσαμε τις χαρές μας, τους γάμους, τα βαφτίσια των παιδιών μας, κι εκεί πάλι - γιατί ο καιρός τα φέρνει κι αυτά - δεχτήκαμε τα συλλυπητήρια για το χαμό των δικών μας. Πώς λοιπόν να μη νοιώθουμε πως με το κλείσιμο του μαγαζιού του Μήτσου τελειώνει και μια εποχή για πολλούς που ξεκίνησαν νέοι μ´ ορμή κι ενθουσιασμό για τη ζωή και τώρα, σε μια παράλληλη ζωή με το μαγαζί, εξηντάρισαν και συνειδητοποιούν πως το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους έχει πια περάσει. Ανάμεσα σ´ αυτούς κι εγώ.
    
Γι αυτό θέλω από καρδιάς να ευχαριστήσω το φίλο Μήτσο για τα όσα μας πρόσφερε τόσα χρόνια, τόσα πολλά που ούτε ο ίδιος ξέρει και να του ευχηθώ να έχει μια ήρεμη ζωή κοντά στην οικογένειά του, στην αγαπητή του σύζυγο Ελένη που μαζί υποδειγματικά δούλεψαν και πορεύτηκαν όλ´ αυτά τα χρόνια, στα αξιαγάπητα και δουλευτάρικα στο ίδιο πόστο παιδιά του και στα εγγόνια του. Μια ήρεμη και με υγεία ζωή που σίγουρα θα τη διανθίζει συνεχώς με νέες δημιουργικές δραστηριότητες, γιατί ο Μήτσος είναι άνθρωπος της δουλειάς και της προκοπής. 
                        
Ο ΦΙΛΟΣ ΣΟΥ
ΝΙΚΟΣ  ΖΥΓΟΥΡΟΣ
28.07.2014

Δημοσιεύθηκε στις 29 July 2014 | 10:46 am


Αμφίκλεια: Ταβέρνα ΜΕΡΕΝΤΙΤΗΣ - Τέλος εποχής


Λοιπόν, ούτε λίγο ούτε πολύ πέρασαν 41 ολόκληρα χρόνια... κάποια στιγμή όλα τελειώνουν. 

Εκ μέρους της οικογένειας μου, σας ευχαριστούμε ολόψυχα που όλα αυτά τα χρόνια μας στηρίξατε και μας καθιερώσατε! 

Προσπαθήσαμε να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης σας. Από αύριο η ταβέρνα μας αλλάζει χέρια και περνάει σε αυτά των οικογενειών του Κώστα και του Λουκά με τις θερμότερες ευχές μας! 

Εμείς όπως ήρθαμε με ήθος και αξιοπρέπεια έτσι ακριβώς αποχωρούμε! 

Σας ευχαριστούμε και πάλι όπως επίσης και όλους τους συναδέλφους μας. 

Καλή αντάμωση και πάντα στηρίζουμε τα μαγαζιά του τόπου μας....


Δημοσιεύθηκε στις 29 July 2014 | 10:36 am


Δήμου Λοκρών: Ανακοίνωση για πρόληψη επιπτώσεων υψηλών θερμοκρασιών και καύσωνα

    
       ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

             ΔΗΜΟΣ  ΛΟΚΡΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
      ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
                                                                        
                  Αταλάντη 28/7/2014


ΘΕΜΑ: «Πρόληψη των επιπτώσεων από την εμφάνιση υψηλών θερμοκρασιών και καύσωνα».


Για τα δεδομένα των κλιματολογικών συνθηκών της χώρας μας, ο καύσωνας αποτελεί εποχιακό φαινόμενο που παρατηρείται κατά τους θερινούς μήνες.
Στο πλαίσιο αυτό σας αποστέλλουμε οδηγίες για τα μέτρα προφύλαξης.
Προληπτικά μέτρα αντιμετώπισης παθολογικών καταστάσεων από υψηλές θερμοκρασίες.
Όταν η θερμοκρασία του περιβάλλοντος ξεπεράσει ορισμένα όρια ανεκτά από τον ανθρώπινο οργανισμό σε συνέργια με ορισμένους άλλους παράγοντες (υγρασία, άπνοια κ.λ.π. ), δημιουργούνται παθολογικές καταστάσεις ποικίλου βαθμού βαρύτητας, που μπορούν να οδηγήσουν σε κωματώδη κατάσταση αλλά και στο θάνατο. Τα αρχικά συμπτώματα μπορεί να είναι: δυνατός πονοκέφαλος, ατονία, αίσθημα καταβολής, τάση για λιποθυμία, πτώση της αρτηριακής πίεσης, ναυτία, έμετοι και ταχυπαλμία. Το σύνδρομο της θερμοπληξίας, εκδηλώνεται με: αυξημένη θερμοκρασία του σώματος, σπασμούς, εμέτους, διάρροια, διαταραχή της πηκτικότητας του αίματος, απουσία εφίδρωσης. Μπορεί ακόμη να επέλθει έμφραγμα του μυοκαρδίου. Επακολουθεί κωματώδης κατάσταση και θάνατος.

Η θεραπεία των ατόμων που παρουσιάζουν τα παραπάνω συμπτώματα όταν η θερμοκρασία του περιβάλλοντος είναι υψηλή, πρέπει να γίνεται κατά προτίμηση σε νοσηλευτικά ιδρύματα, αλλά ως πρώτες βοήθειες μέχρι τη διακομιδή τους σε αυτά, θα πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα μέτρα ελάττωσης της θερμοκρασίας του σώματος: πλήρης έκδυση από τα ρούχα, τοποθέτηση παγοκύστεων ή κρύων επιθεμάτων στον τράχηλο, τις μασχάλες και τη βουβωνική περιοχή, εμβάπτιση σε μπανιέρα με κρύο νερό κ.λ.π.

Τα μέτρα για την πρόληψη της εμφάνισης συμπτωμάτων κατά τον καύσωνα είναι τα εξής:

1. Αποφυγή έκθεσης στο ηλιακό φως. Αναζήτηση σκιερών και δροσερών σημείων. Προτίμηση στα ανοικτόχρωμα και ελαφρά ρούχα με ανοικτό λαιμό, κάλυψη κεφαλής ( χρησιμοποίηση καπέλου, ομπρέλας κ. λ. π.).

2. Αποφυγή βαριάς σωματικής εργασίας, ιδιαίτερα σε μέρη που συνυπάρχουν υψηλή θερμοκρασία με υγρασία, καθώς και κάτω από τον ήλιο.

3. Ιδιαίτερη προσοχή στη διατροφή, όπως:

• Πρόσληψη άφθονων υγρών, κατά προτίμηση νερού και φυσικών χυμών.
• Αποφυγή των οινοπνευματωδών ποτών.
• Ολιγοθερμική δίαιτα, που θα περιλαμβάνει κυρίως λαχανικά και φρούτα πάσης φύσεως, με περιορισμό των λιπαρών.

4. Συχνά λουτρά με καταιωνιστήρες ( ντους ).

5. Τα βρέφη και τα παιδιά να ντύνονται όσο γίνεται πιο ελαφρά. Ειδικά για τα βρέφη είναι προτιμότερο τα χέρια και τα πόδια τους να είναι ελεύθερα και να μην τυλίγονται σε πάνες. Όταν κάνει ζέστη να προσφέρονται συχνά εκτός από το γάλα ( μητρικό ή άλλο) και υγρά όπως νερό κ. λ. π.

6. Περισσότερη προσοχή να δοθεί στις καλούμενες ομάδες υψηλού κινδύνου του καύσωνα, που είναι:

• Όλα τα άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών
• Όλα τα άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα, όπως καρδιοπάθειες, νεφροπάθειες, πνευμονοπάθειες, ηπατοπάθειες, σακχαρώδη διαβήτη κ.λ.π.
• Όλα τα άτομα που για καθαρά ιατρικούς λόγους παίρνουν φάρμακα για τα χρόνια νοσήματά τους, όπως π.χ. τα διουρητικά, τα αντιχολινεργικά, τα ψυχοφάρμακα, τα ορμονούχα (συμπεριλαμβανομένης της ινσουλίνης και των αντιδιαβητικών δισκίων). Ιδιαίτερα κατά την περίοδο των υψηλών θερμοκρασιών περιβάλλοντος θα πρέπει να συμβουλεύονται το γιατρό τους για την ενδεχόμενη τροποποίηση της δοσολογίας.

7. Οι χώροι εργασίας πρέπει να διαθέτουν κλιματιστικά μηχανήματα ή απλούς ανεμιστήρες, κατά προτίμηση οροφής. Το ίδιο ισχύει και για τα ιδρύματα, που περιθάλπουν νεογνά, βρέφη, παιδιά, ηλικιωμένους και άτομα με ειδικές ανάγκες.

8. Τα μέσα μαζικής μεταφοράς πρέπει να φροντίζουν για την καλή λειτουργία του κλιματισμού τους, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού.
ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ  2233081015 -2233023707

Δημοσιεύθηκε στις 28 July 2014 | 5:48 pm


Ερώτηση Κυριακάκη - Σταθά για τη Συγχώνευση Λυκειακών Τάξεων Λάρυμνας με ΓΕΛ Μαρτίνου


Η κυβέρνηση συνεχίζοντας την μνημονιακή πολιτική της επιτίθεται στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών. Μέσα από την υποχρηματοδότηση της Παιδείας, τις απολύσεις εκπαιδευτικών, τις καταργήσεις ή συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων με λογιστικά και μόνο κριτήρια και μια σειρά άλλων αποφάσεων που υλοποιούνται εμποδίζει τη μόρφωση των μαθητών και δυσχεραίνει τη λειτουργία των σχολείων.


Στα πλαίσια αυτά, με την 71336/Δ4/24-6-2011 (ΦΕΚ 1575/τβ’/27-6-2011) Υπουργική απόφαση με θέμα «Συγχωνεύσεις Σχολικών Μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης», αποφασίστηκε η συγχώνευση των Λυκειακών Τάξεων του Γυμνασίου Λάρυμνας με το ΓΕΛ Μαρτίνου( Περ/κη Δ/νση Εκπ/σης Στερεάς Ελλάδας).


Για τη συγκεκριμένη συγχώνευση υπήρξαν αντιδράσεις που εκφράστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λοκρών, όπου ανήκουν οι παραπάνω σχολικές μονάδες, και αποφασίστηκε (4/36/2012 Απόφαση Δ.Σ) η διατήρηση τους ως είχαν. Απόφαση που έγινε δεκτή από το Υπουργείο και ανεστάλη η υλοποίηση της απόφασης  περί συγχώνευσης για τα προηγούμενα σχολικά έτη (2012-2014).


Σε πρόσφατη απόφαση του Υφυπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων, με αρ.Πρωτ.99838/Δ4/27-06-2014, στην παρ.Γ ‘ με την οποία ανακαλείται η 71336/Δ4/24-06-2011 Υπουργική Απόφαση με θέμα: «Συγχωνεύσεις Σχολικών Μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαιδευσης»  οι Λ.Τ. Λάρυμνας δεν συμπεριλαμβάνονται στις Σχολικές Μονάδες των οποίων ανακαλείται  η συγχώνευση τους με το ΓΕΛ. Μαρτίνου.Με αφορμή τα παραπάνω στο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας της 16-7-2014, αντιπροσωπεία κατοίκων της Λάρυμνας, αφού προσδιόρισε πως η λειτουργία του σχολείου δεν επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του κράτους, καθώς το κόστος λειτουργίας καλύπτεται από τη ΛΑΡΚΟ, και επεσήμανε την επικινδυνότητα του δρόμου Λάρυμνας- Μαρτίνου, ζήτησε τη στήριξη των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου. Όλες οι πτέρυγες του Περιφερειακού Συμβουλίου τάχθηκαν υπέρ της διατήρησης της λειτουργίας του σχολείου εμμένοντας στη θέση που είχαν εκφράσει και πριν από 3 χρόνια που προέκυψε το συγκεκριμένο ζήτημα.


Επειδή η συγχώνευση των Λ.Τ Λάρυμνας με το ΓΕΛ Μαρτίνου δεν γίνεται με παιδαγωγικά κριτήρια αλλά με λογιστικά και μόνο , δεδομένου ότι στις συγκεκριμένες τάξεις φοιτούν 37 μαθητές, οι κτιριακές υποδομές καλύπτουν τις ανάγκες λειτουργίας τους και τα έξοδα αυτής (πλην μισθών των εκπαιδευτικών) βαρύνουν εξ’ ολοκλήρου τη Μεταλλευτική  Εταιρία,


Επειδή το κακό οδικό δίκτυο Λάρυμνας- Μαρτίνου είναι ημιτελές με τμήμα χωματόδρομου και θέτει σε κίνδυνο την ασφαλή μεταφορά των μαθητών,


Επειδή οι συγκεκριμένες+ Λ.Τ αποτελούν βασική μονάδα πνευματικής ανάπτυξης με ικανοποιητικό αριθμό εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και η συγχώνευση τους  θα συντελέσει στην περαιτέρω υποβάθμιση του οικισμού  και


Επειδή η ύπαρξη των Λ.Τ. στη Λάρυμνα αποτελεί ειδική περίπτωση και συντελεί στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, δεδομένου ότι εκτός από τα παιδιά των εργαζομένων  στο σχολείου φοιτούν και άλλοι μαθητές της Λάρυμνας αμβλύνοντας όποιες διαφορές, και η υλοποίηση της παραπάνω απόφασης θα οδηγήσει σε απορρύθμιση του κοινωνικού ιστού,


Ερωτάται ο κ. Υπουργός

.       Με βάση ποια παιδαγωγικά, πλην άλλων, κριτήρια αποφασίστηκε και δρομολογείται η συγχώνευση αυτή;

.       Τι ενέργειες προτίθεται να κάνει, λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω και δείχνοντας την απαραίτητη  κοινωνική ευαισθησία, ώστε να εξαιρέσει τις Λυκειακές τάξεις του Γυμνασίου Λάρυμνας από το μέτρο της συγχώνευσης;


Οι ερωτώντες βουλευτές 
Κυριακάκης Βασίλης
Γιάννης Σταθάς

Δημοσιεύθηκε στις 28 July 2014 | 5:36 pm


Διευκρινήσεις στην Μακρή-Θεοδώρου για τις άδειες παραγωγών υπαίθριου εμπορίουΣτη Βουλευτή Φθιώτιδας κα Ελένη Μακρή-Θεοδώρου απάντησε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας σχετικά με τις ζητούμενες διευκρινήσεις (ερ.αρ.πρωτ.:196/18-06-2014) για τις άδειες υπαίθριου εμπορίου σε παραγωγούς μετά την ψήφιση του Ν.4264/2014.

Ειδικότερα, στο έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου προς τη Βουλευτή (αρ.πρωτ.B13-9) αναφέρεται ρητά πως όλες οι υφιστάμενες άδειες πωλητών υπαίθριου εμπορίου, στάσιμου και πλανόδιου -συμπεριλαμβανομένων και των αδειών σε παραγωγούς οι οποίοι δεν κατέχουν άδεια λαϊκής αγοράς, που είχαν εκδοθεί πριν την εφαρμογή του- ανεξάρτητα εάν έληξε η ισχύς τους, εξακολουθούν να ισχύουν μέχρι της συνταξιοδότησης των δικαιούχων, εφόσον διατηρούν την ιδιότητα του παραγωγού, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Εν συνεχεία, στην ερώτηση της κας Μακρή για τη δυνατότητα διεύρυνσης του καταλόγου των πωλούμενων ειδών των παραγωγών στις υφιστάμενες άδειες υπαίθριου εμπορίου, η διοίκηση του Υπουργείου απαντά καταφατικά, με την προϋπόθεση ότι η σχετική αίτηση του ενδιαφερόμενου στην αρμόδια εκδούσα αρχή πληροί τους όρους και τις προϋποθέσεις επέκτασης της άδειας. 

Επιπλέον, ο κος Γιακουμάτος μαζί με τις ανωτέρω διευκρινήσεις απέστειλε στην κα Μακρή και το έγγραφο (αρ.πρωτ.:K1-929/10.06.2014) που έχει αποσταλεί στις αρμόδιες υπηρεσίες, των προβλεπόμενων διατάξεων για περιπτώσεις:

· εκκρεμουσών αιτήσεων πωλητών υπαίθριου εμπορίου,  
· διάθεσης –υπό προϋποθέσεις- προϊόντων ορισμένων κατηγοριών παραγωγών, χωρίς να απαιτείται ιδιαίτερη άδεια και  
· συμμετοχής σε εμποροπανηγύρεις.

Δημοσιεύθηκε στις 28 July 2014 | 5:26 pm


Αναφορά Κυριακάκη για το παράπλευρο οδικό δίκτυο ΕΟ Τραγάνα - Προσκυνά

Αίτημα Τοπικών Κοινοτήτων Τραγάνας & Προσκυνά για την ολοκλήρωση του παράπλευρου οδικού δικτύου εκατέρωθεν του Εθνικού αυτοκινητοδρόμου.

Σύμφωνα με επισυναπτόμενα υπομνήματα των τοπικών κοινοτήτων Τραγάνας & Προσκυνά  του Δήμου Λοκρών,  επισημαίνονται σειρά επικίνδυνων προβλημάτων  λόγω της διέλευσης  Ι.Χ και φορτηγών από τα χωριά Τραγάνα και Προσκυνά, ως συνέπεια της λειτουργίας των διοδίων (μετωπικών και παράπλευρων) του κόμβου Τραγάνας και της προσπάθειας των διερχόμενων οχημάτων να τα αποφύγουν, καθώς και του κλεισίματος της εξόδου προς τις παραλίες του Θεολόγου.  


Η μη καταλληλότητα των χαρακτηριστικών των συγκεκριμένων δρόμων( πλάτος και υπόστρωμα) για το αυξημένο κυκλοφοριακό φορτίο το οποίο δέχονται, εγκυμονεί κινδύνους για την κατοικημένη περιοχή, ιδιαίτερα κατά την καλοκαιρινή περίοδο που στους δρόμους κινούνται πεζοί, κάτοικοι και επισκέπτες.

Στα υπομνήματα αναφέρονται αναλυτικά τα προβλήματα και προτείνονται παρεμβάσεις  με τις οποίες ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος τροχαίων ατυχημάτων.


Σε πρόσφατο δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας (ΛΑΜΙΑΚΟΣ Τύπος 23/7/2014) αναφέρονται δηλώσεις του Δημάρχου Λοκρών σύμφωνα με τις οποίες:  «η κατασκευή παράδρομου που θα παρακάμπτει την Τραγάνα και τον Προσκυνά, ώστε να μη διέρχονται φορτηγά μέσα από τους οικισμούς, είναι μόλις 800 μέτρων και αν επιτραπεί μπορεί και ο Δήμος Λοκρών να τον κατασκευάσει».Η κατασκευή του παράδρομου αποτελεί μια σοβαρή εκκρεμότητα και είναι επιτακτική ανάγκη να παρθούν άμεσα μέτρα για την ασφάλεια των κατοίκων και των μετακινήσεων.


Επισυνάπτονται τα υπομνήματα


Παρακαλούμε για την απάντηση και τις ενέργειές σας και να μας ενημερώσετε σχετικά.


Αθήνα 28/07/2014


Οι καταθέτοντες βουλευτές

Κυριακάκης Βασίλης


Ευγενία Ουζουνίδου

Δημοσιεύθηκε στις 28 July 2014 | 5:01 pm


Επιστολή ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΛΟΚΡΩΝ για το ΚΤΕΛ ΑταλάντηςΠΡΟΣ:

ΔΗΜΑΡΧΟ ΛΟΚΡΩΝ

κ. Δήμαρχε, 

Ένα σοβαρό πρόβλημα που απασχολεί κατοίκους της περιοχής Αταλάντης είναι ότι το ΚΤΕΛ δεν σταθμεύει στον κόμβο Αταλάντης για επιβίβαση και αποβίβαση επιβατών με αποτέλεσμα για να εξυπηρετηθούν να μεταβαίνουν στο κόμβο Λιβανάτας.

Σε παλαιότερο ΔΣ μας απασχόλησε το ζήτημα πάρθηκαν σχετικές αποφάσεις, έγιναν διάφορες ενέργειες ώστε να λυθεί το ζήτημα.

Επειδή τελευταία δεχθήκαμε παράπονα ότι το πρόβλημα δεν έχει λυθεί και το ΚΤΕΛ εξακολουθεί να μη σταματά στον κόμβο Αταλάντης, ρωτάμε να μας ενημερώσετε αν αυτό ισχύει και αν ναι τι μέτρα θα πάρετε για να λυθεί το ζήτημα.


ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΟΥΣΣΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΥΔΡΙΩΤΗΣ

Δημοσιεύθηκε στις 28 July 2014 | 4:54 pm


Επιστολή ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΛΟΚΡΩΝ για το Λύκειο Λάρυμνας

ΠΡΟΣ:
1.  ΔΗΜΑΡΧΟ ΛΟΚΡΩΝ                
2.  ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΣ ΔΗΜΟΥ ΛΟΚΡΩΝ


Κ.κ.  Δήμαρχε, Πρόεδρε,


Με την από 3/7/14 επιστολή μας σας θέσαμε το πρόβλημα της συγχώνευσης των Λυκειακών Τάξεων Λάρυμνας με το ΓΕΛ Μαρτίνου και ζητούσαμε να μας ενημερώσετε σε ποιες ενέργειες θα προβείτε ώστε να αποτραπεί αυτή η εξέλιξη, να ανακληθεί η γνωστή απόφαση του 2011 και να μετονομαστούν σε Λύκειο Λάρυμνας.


Παρακολουθώντας το ζήτημα και τα διάφορα γενόμενα βλέπουμε ότι ο καιρός περνά, οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί και πολιτικοί παράγοντες μας παίζουν πινγκ – πονγκ, ο Υφυπουργός ακόμη δεν έχει δεχθεί συνάντηση που ζητά η κοινότητα Λάρυμνας και ο ΣΓ&Κ Λυκειακών Τάξεων Λάρυμνας και το πρόβλημα παραμένει.


Επειδή ο αρμόδιος Υφυπουργός λαμβάνοντας υπ’ όψιν του γνωμοδοτήσεις Δημοτικών Συμβουλίων, παρόμοιες με το σχετικό αίτημα του λαού της Λάρυμνας, με απόφαση που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 1944/18-7-14 Δεύτερο Τεύχος (την οποία σας αποστείλαμε ηλεκτρονικά) έκανε σχετικές ρυθμίσεις σε άλλες περιοχές της χώρας και επειδή στα χρόνια που πέρασαν ανακλήθηκαν αρκετές σχετικές αποφάσεις,  ζητάμε:


Να συζητηθεί το ζήτημα στο ΔΣ της 31/7/14 ώστε με απόφασή του να γνωμοδοτήσει θετικά, περί μη συγχώνευσης των Λυκειακών Τάξεων Λάρυμνας κλπ, όπως και τις περασμένες χρονιές ώστε να αναγκαστούν όλοι οι αρμόδιοι να μην αγνοήσουν την θέληση της τοπικής κοινωνίας, γιατί δεν εξέλιπαν οι λόγοι ύπαρξής του που μέχρι σήμερα προβάλουν οι γονείς, γιατί είναι ένα σχολείο με πολλούς μαθητές που στα επόμενα χρόνια θα αυξηθούν, γιατί επιτέλους, δικαιούται η εργατική τάξη και τα παιδιά της που με τον ιδρώτα και το αίμα στηρίζουν την βαριά βιομηχανία Λάρκο και άλλες παραγωγικές μονάδες του χώρου (ιχθυοτροφεία, αμμοβολές) να έχουν σχολείο στον τόπο τους.  
ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

         ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΟΥΣΣΗΣ

       ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΥΔΡΙΩΤΗΣ


Ο ΤΟΠΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΛΑΡΥΜΝΑΣ
  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Δημοσιεύθηκε στις 28 July 2014 | 4:42 pm


ΔΗΜΟΣ ΛΟΚΡΩΝ: ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗΣ    ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ   
3ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗΣ
2014Δημοσιεύθηκε στις 28 July 2014 | 2:49 pm


Οι Δήμοι που «έστηναν» μελέτες και «λεηλατούσαν» το ΕΣΠΑ

«Στημένες» μελέτες και Κοινοτικά Προγράμματα εκατομμυρίων Ευρώ, από το ΕΣΠΑ, αφορά το «μεγάλο κόλπο», στο οποίο φέρονται να εμπλέκονται Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης & Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.) 4 Δήμων, σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής».

  
Συγκεκριμένα, το φερόμενο ως σκάνδαλο έχει να κάνει με την εγκατάσταση συστημάτων τηλεχειρισμού συστημάτων ύδρευσης και αποχέτευσης στις «επίμαχες» Δ.Ε.Υ.Α., που σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, είναι και ο λόγος που δεν έχουν απογραφεί μέχρι σήμερα.

Τα πορίσματα - φωτιά των κλιμακίων του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης για το μεγάλο αυτό «κόλπο» κινητοποίησαν τις Εισαγγελικές Αρχές, οι οποίες ερευνούν τις υποθέσεις αυτές και σε αρκετές περιπτώσεις έχει ξεκινήσει ήδη η δικαστική διαδικασία.

Υψηλόβαθμα στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης υποστηρίζουν πως, οι συγκεκριμένες Δημοτικές Επιχειρήσεις, λόγω της κακοδιαχείρισης σε Κοινοτικά Προγράμματα, των υπέρογκων αμοιβών των εργαζομένων σ' αυτές, αλλά και των αδιαφανών προσλήψεων, αρνούνται να απογραφούν.

Το φερόμενο ως σκάνδαλο, που αφορά στον τηλεχειρισμό συστημάτων ύδρευσης, έχει «πρωταγωνιστή» υπάλληλο του Υπουργείου Ανάπτυξης, 15 Δ.Ε.Υ.Α., εκ των οποίων οι τέσσερις (Καβάλας, Άρτας, Χαλκίδας και Χανίων) δεν έχουν απογραφεί στη βάση δεδομένων του Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλ. Διακυβέρνησης και ελέγχονται από τις Εισαγγελικές και Δικαστικές Αρχές, για τη νομιμότητα των αναθέσεων των μελετών, αλλά και των έργων.

«Πέτρα του σκανδάλου» φέρεται να είναι Προϊστάμενος στην Ειδική Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος του Υπ. Ανάπτυξης, ο οποίος «προμήθευε» μελέτες για έργα συστημάτων τηλεχειρισμού σε 15 Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης & Αποχέτευσης και 4 Δήμους σε ολόκληρη τη Χώρα, την τελευταία 10ετία, προβάλλοντας τη θέση του στο Υπουργείο, από την οποία ελέγχεται εάν εξασφάλιζε ή επιτάχυνε τη διαδικασία χρηματοδότησης των έργων.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το νόμιμο οικονομικό όφελος, μόνο από την πληρωμή των μελετών, από το 2004 μέχρι σήμερα, ανέρχεται στις 400.000 Ευρώ, ενώ η Εφορία έχει ξεκινήσει ελέγχους στους τραπεζικούς λογαριασμούς του εν λόγω υπαλλήλου και της συζύγου του, για ποσά που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν από τα εισοδήματά τους.

Δημοσιεύθηκε στις 27 July 2014 | 9:45 pm


ΤΟΥΡΝΟΥΑ 5Χ5 ΤΟ.ΣΥ.Ν. ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ


Ολοκληρώθηκε και φέτος, με τον μεγάλο τελικό, το τουρνουά ποδοσφαίρου 5Χ5 που για 7η φορά διοργάνωσε το ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΕΩΝ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ, από 14 -26 Ιουλίου 2014.


Η εμπειρία και η καλή οργάνωση από πλευράς ΤΟΣΥΝ, είναι οι κύριες αιτίας συμμετοχής πολλών ομάδων από την ευρύτερη περιφέρεια, όπως και για το ανεβασμένο επίπεδο της διοργάνωσης, που διεξάγεται στις φιλόξενες (για όλες τις ηλικίες) αθλητικές εγκαταστάσεις του Γυμνασίου και Λυκείου Αμφίκλειας.
 
Η διοργάνωση αποτελεί πραγματική γιορτή, ιδιαίτερα για την νεολαία, αν και απολαμβάνει της καθολικής αποδοχής από όλους η οποία και εκφράζεται με παρουσία στις κερκίδες. Οι χορηγοί και οι δωροθέτες είναι από τους βασικούς συντελεστές της επιτυχίας του τουρνουά. Το νεανικό μουσικό συγκρότημα (μαθητές) όπως και οι παιδικές ομάδες ποδοσφαίρου που προηγήθηκαν του τελικού αγώνα, έδωσαν ένα ξεχωριστά ευχάριστο και ποιο "επίσημο" χρώμα στην ποδοσφαιρική βραδιά.

Ο φετινός τελικός κρίθηκε στα penalties και φυσικά αναλυτικές λεπτομέρειες και ότι άλλο σχετικό θα ανακοινωθεί από τους διοργανωτές, όπως συνηθίζεται.

Δ. Καλπύρης
Αμφίκλεια

Δημοσιεύθηκε στις 27 July 2014 | 5:22 pm


ΠΕΤΡΟΣ ΘΕΟΤΟΚΑΤΟΣ live στην Τραγάνα Φθιώτιδος

ΙΧΩΡ Beach Bar
Σάββατο 2 Αυγούστου 2014Από τους ιδιαίτερους εκπροσώπους της ελληνικής ροκ σκηνής, με πολύχρονη παρουσία στο χώρο, ο Πέτρος Θεοτοκάτος θα εμφανιστεί με τη μπάντα του στο ΙΧΩΡ Beach Bar στην παραλία Τραγάνας το Σάββατο 2 Αυγούστου.


Από το «πιστόλι στο πιάτο» και το αγαπημένο «θα χαθώ» μέχρι τη «βόμβα στον ουρανό» και τα καινούργια τραγούδια που ετοιμάζει αυτόν τον καιρό στο στούντιο, αλλά και διασκευές από την ελληνική και ξένη ροκ σκηνή σε μία αυγουστιάτικη ηλεκτρική ροκ βραδιά!!!Links to Youtube


(Θα χαθώ)


(Δική μας η νύχτα)


(Βόμβα στον ουρανό)Info

ΙΧΩΡ Beach BarΠαραλία Τραγάνας,ΦθιώτιδαΤηλ.: 697 274 9183

 Σάββατο 2 Αυγούστου 2014Ώρα έναρξης 23:00Είσοδος ελεύθερη

Δημοσιεύθηκε στις 27 July 2014 | 12:56 am


Νέα διαμαρτυρία στον Προσκυνά - Παρόντες και βουλευτές (video-φωτό)

Παρολίγον επεισόδια μεταξύ των διαδηλωτών
και των αυτοκινητιστών 


Άμεσα συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό προκειμένου να προωθηθεί η κατασκευή του εναπομείναντος τμήματος του παραδρόμου της Εθνικής οδού Αθηνών Λαμίας στο ύψος της Τραγάνας, που θα λύσει οριστικά το πρόβλημα της διέλευσης των βαρέων οχημάτων μέσα από το χωριό του Προσκυνά, δεσμεύτηκαν οι βουλευτές που βρέθηκαν στη νέα κινητοποίηση των κατοίκων της περιοχής.

Στη νεότερη διαμαρτυρία απειλήθηκαν και επεισόδια μεταξύ των διαδηλωτών και των αυτοκινητιστών που ακινητοποιήθηκαν λόγω της ολιγόλεπτης διακοπής της κυκλοφορίας από τους συγκεντρωμένους κατοίκους.

lamiastar

Δημοσιεύθηκε στις 26 July 2014 | 4:12 pm


ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΗΝ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΗ απογευματινή απειλή του καιρού για έντονο μπουρίνι δεν πραγματοποιήθηκε και παρά την μικρή αναστάτωση η λειτουργία του Εσπερινού και η αρτοκλασία στις 25.07.2014 και στο εκκλησάκι της ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ στην Αμφίκλεια, τελέστηκαν κατά τα καθιερωμένα.
 
ΔΙΚ

Δημοσιεύθηκε στις 26 July 2014 | 2:26 am
Translate:
Copyright © 2010-2014 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: