Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Φθιώτιδας   »   Λιβανατες    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή Λιβανατες και εμείς θα το προσθέσουμε.


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Λιβανατες

Νίκος Λιόλιος: Ο δήμος Λοκρών είναι πρότυπο
Μια σειρά από ενέργειες που θα βελτιώσουν ακόμη περισσότερο τη εικόνα του Δήμου Λοκρών σε ότι αφορά στην καθαριότητα υλοποιεί η δημοτική αρχή. 
Ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Νίκος Λιόλιος αναλύει στο STAR τις προτεραιότητές του και τι πρόκειται να γίνει το επόμενο διάστημα. 
Δείτε το βίντεο: 

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 16 August 2017 | 3:47 pm


Συνέντευξη του Βουλευτή Φθιώτιδας Ιωάννη Σαρακιώτη στο ΑΠΕ - ΜΠΕ
«Εξ αρχής όσοι ταχθήκαμε στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα, είχαμε επίγνωση του μεγέθους της ευθύνης και των προβλημάτων που θα αντιμετωπίζαμε και από κοινού δίνουμε την μάχη για μία εθνική δικαίωση», αναφέρει μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σαρακιώτης και προσθέτει πως «η κοινή γνώμη θα πρέπει να αντιληφθεί ότι αυτή η δικαίωση, είναι πιο κοντά από ποτέ».

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα του 2ου Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου, που διεξήχθη πρόσφατα στη Λαμία, παρουσία του Πρωθυπουργού, ο κ. Σαρακιώτης τονίζει ότι, ο κεντρικός στόχος του Συνεδρίου, που ήταν να ακουστεί η φωνή της περιφέρειας, επετεύχθη και μάλιστα με αρκούντως ικανοποιητικό τρόπο.

«Ο Πρωθυπουργός, δεν πραγματοποίησε μία τυπική επίσκεψη στη Λαμία, ούτε δεν αναλώθηκε σε διακηρύξεις και εκθέσεις ιδεών που μας είχαν συνηθίσει ορισμένοι στο παρελθόν. Αντίθετα είχε τη δυνατότητα να ακούσει τις ανησυχίες αλλά και τις απόψεις των εκπροσώπων του συνόλου των φορέων, και εστίασε σε εκείνους τους τομείς και τους κλάδους που συνιστούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής και αφετέρου, με απτά στοιχεία ανέδειξε την προσπάθεια που συντελείται τούτη την ώρα», αναφέρει ο βουλευτής Φθιώτιδας.

Ο κ. Σαρακιώτης δηλώνει αισιόδοξος για την πορεία της χώρας και εξηγεί πως «το συναίσθημα αυτό εδράζεται και πηγάζει από τα έως σήμερα πεπραγμένα, υπό συνθήκες ασφυκτικής επιτροπείας, της Κυβέρνησης».

Ερωτηθείς τέλος για τον νόμο του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής σχετικά με τα ΜΜΕ, κατά τη συζήτηση και την ψήφιση του οποίου υπήρξε εισηγητής, ο κ. Σαρακιώτης το χαρακτηρίζει «σημαία» της θεώρησης που έχει η Κυβέρνηση για τον τρόπο που πρέπει να ασκείται ο υγιής και με κανόνες ανταγωνισμός στο ραδιοτηλεοπτικό τομέα και σε αυτόν της διαφήμισης, από τον οποίο και εξαρτάται η βιωσιμότητα και η ανάπτυξη του κλάδου.

«Εμείς», λέει ο κ. Σαρακιώτης, «σε αντίθεση με τα στελέχη της Αντιπολίτευσης και των παρακολουθημάτων της, που κληρωτίδα της διαπλοκής ανεδείκνυε πάντοτε σημαιοφόρους, τέτοιου είδους σημαίες αρεσκόμεθα να κρατάμε και σε αυτόν το δρόμο σκοπεύουμε να πορευθούμε».

Ακολουθεί η συνέντευξη του βουλευτή Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ στον Κυριάκο Θεοδωρακάκο για το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων:

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 16 August 2017 | 3:04 pm


« ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΤΑ… ΜΗΛΑ!»

Από την νέα ενότητα «ΑΤΙΜΗ…ΚΕΝΩΝΙΑ!.»
-Του Μπάμπη Κ.Μώκου.-

*Προδημοσίευση.-

  Βάρεσε η σάλπιγγα αναφορά,μαζεύτηκαν τα φαντάρια ,διέταξε προσοχή
ο λοχίας,έδωσε στα σβέλτα   ανάπαυση ,γιατί ακόμα δεν είχε πιεί καφέ  και είπε:  

-Γιαβρής,γρήγορα στον Συνταγματάρχη .Νυσταγμένος κι’άπλυτος ακόμα
ο  Νικόλας ο Γιαβρής,εκ Μεθάνων ,ήτο ο μόνος σπουδαγμένος στον λόχο.
                       
   Κοινωνικαί επιστήμαι και …μεταπτυχιακό στη… δηλωτή,το τάβλι ,την πόκα ,στο κουμάρι και άλλα … «αίσχιστα… παίγνια , με τα οποία δυστυχώς ασχολούνται παραπλεύρως και …αδοκίμως κατά την διάρκειαν των σπουδών  των οι φοιτηταί!».Εφτά χρόνια φοιτητής στη Θεσσαλονίκη,μέχρι να πάρει εκείνο το έρημο το πτυχίο,  ,τι άλλο να μάθαινε;Στό φοιτηταριό τα πρωτα  3 χρόνια είναι μόρφωση και τα υπόλοιπα… «επιμόρφωση!».
     
Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 11 August 2017 | 10:52 pm


ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ
Σ      Υ       Ν       Δ       Ι       Κ        Α       Τ      Ο
ΣΥΓΚΟΛΛΗΤΩΝ   ΕΡΓ/ΧΝΙΤΩΝ   ΚΑΙ   ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Μ Ε Τ Α Λ Λ Ο Υ    Ν Ο Μ Ο Υ     Φ Θ Ι Ω Τ Ι Δ Α Σ
  ΕΔΡΑ: ΛΑΜΙΑ ΠΛ. ΔΙΑΚΟΥ  ΕΡΓ. ΚΕΝΤ. ΛΑΜΙΑΣ 
 ΑΡ.ΕΓΓΡ.ΒΙΒΛ.ΕΠΑΓΓ.ΣΩΜ.ΠΡΩΤ.ΛΑΜΙΑΣ 46/95   
              EMAIL:  [email protected]
        Τηλ: 6937887924, Fax: 22330-41164

Αρ.Πρωτ.    -100-                                                   ΛΑΡΥΜΝΑ 10/08/2017


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
  

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι

Πάνω από 8 μήνες  έχουμε ενημερώσει Διοίκηση, Διεύθυνση και Κυβέρνηση για την τραγική κατάσταση που βρίσκονται οι εργαζόμενοι στην εργολαβία Καρατσιώλη στην ΛΑΡΚΟ. Όλοι τους είναι ενήμεροι για τις οφειλές των δεδουλευμένων των συναδέλφων, είναι ενήμεροι για την ανασφάλιστη εργασία τους. 

Με βάση αυτή την κατάσταση διεκδικούσαμε και διεκδικούμε τρία απλά πράγματα που ήταν στο χέρι τους, αν ήθελαν, να τα έλυναν άμεσα.
1) Τις ορωκτυπήσεις των εργαζομένων μιας τα μηχανήματα κάρτας ανήκουν στην ΛΑΡΚΟ. 
2) Να εξοφληθούν πρώτα οι εργαζόμενοι και μετά να πάρει τα υπόλοιπα χρήματα η εργολάβος από αυτά που της οφείλει η ΛΑΡΚΟ. 
3) Σε περίπτωση αντικατάστασης εργολάβου να μην μείνουν οι συνάδελφοι άνεργοι .
Παρά την επιμονή μας σε αυτό το δίκαιο αίτημα και παρά τις δεσμεύσεις τους ότι θα το υλοποιούσαν ήρθαμε στο σήμερα με την εξής σειρά και αποτέλεσμα.

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 10 August 2017 | 4:42 pm


ΔΗΜΟΣ ΛΟΚΡΩΝ: Απάντηση σε Αγγελούση για το Κληροδότημα Μιχαλόπουλου

 Με αφορμή ανάρτηση του κ. Αγγελούση στην προσωπική του σελίδα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με το κληροδότημα Μιχαλόπουλου στην Λιβανάτα , οφείλουμε να του θυμίσουμε ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λοκρών, έχουν συζητηθεί οι προτάσεις που υποβάλλονται προκειμένου να βρεθούν οικονομικοί πόροι για εκτέλεση έργων. 

 Επιπλέον για την ορθή ενημέρωση των πολιτών, πληροφορούμε ότι και για το εν λόγω κληροδότημα είχαν υποβληθεί δύο προτάσεις στο πρόγραμμα Leader και λόγω περιορισμένων πόρων του προγράμματος δεν εγκρίθηκαν σ΄εκείνη την φάση. Ο προγραμματισμός μας είναι η επανυποβολή.

 Δυστυχώς στην ανάρτηση του κ. Αγγελούση για ακόμη μια φορά περισσεύει η «υποκρισία» και λυπούμαστε για την έκφραση πολιτικής συμπεριφοράς που επιλέγει  να αντιπολιτευτεί.
Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 10 August 2017 | 1:10 pm


Αριστολατρεία

Του
ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΥ
     Με Προεδρικό Διάταγμα ορίζεται από την κυβέρνηση, ότι η επιλογή σημαιοφόρων  και παραστατών θα γίνεται με κλήρωση και όχι βάσει της επίδοσης – βαθμολογίας και μετά κλήρωση σε περιπτώσεις πληθώρας αρίστων μαθητών.  

Η αξιωματική αντιπολίτευση αντέδρασε λέγοντας, ότι το δικό τους όραμα συνίσταται στο αξιακό τρίπτυχο της αριστείας, της φιλομάθειας και της αξιοκρατίας», τα μικρότερα κόμματα της Βουλής, ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ υποστέλλει τη σημαία της αριστείας»… και ότι «καταργεί την αριστεία αντί να καταργήσει τις παρελάσεις».

     Όλα αυτά που ακούστηκαν και γράφτηκαν, γίνονται σε μία χώρα, που υποτίθεται, ότι είναι ευρωπαϊκή. Το αντίθετο, επικρατεί για δεκαετίες σ’ αυτή την ευρωπαϊκή χώρα με το ιδιόμορφο είδος  κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. 
  
    Η οικογενειοκρατία –νεποτισμός ( από την πολιτική μέχρι τα πανεπιστήμια),  η πελατοκρατία και φυσικά η υποκρισία και ο λαϊκισμός, είναι πολιτικές νοοτροπίες, που οδήγησαν το λαό σε χρεοκοπία, ενώ οι υπεύθυνοι της φτωχοποίησης πλούτισαν, την έβγαλαν καθαρή μέχρι τώρα και συνεχίζουν να «διδάσκουν πολιτική». Πρωταθλητές, όμως, στα χρόνια της αριστολατρείας στη διαφθορά και στην αναξιοκρατία.

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 10 August 2017 | 12:57 pm


5η Μουσική Συνάντηση στην Τραγάνα


Δημοσιεύθηκε στις 10 August 2017 | 12:43 pm


Μεθοδεύσεις του Δημάρχου για την ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής των απορριμμάτων καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ Λαμίας
Η απαξίωση του Δημοτικού Συμβουλίου και οι μεθοδεύσεις του Δημάρχου σε σχέση με την ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής των απορριμμάτων του Δήμου Λαμιέων . 

Όπως είναι γνωστό , μετά την διακοπή της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου στις 13-07-2017, ο Δήμαρχος εμμένοντας στην από καιρό προειλημμένη απόφασή του για ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών της αποκομιδής των απορριμμάτων του Δήμου, παράνομα «παρέκαμψε» την εκ νέου νόμιμη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου και την λήψη απόφασης και με σαθρά νομικά επιχειρήματα παρέπεμψε στην ολιγομελή οικονομική επιτροπή του Δήμου, της οποίας έχει τον απόλυτο έλεγχο, την αρμοδιότητα να αποφασίσει για την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών της αποκομιδής των απορριμμάτων . 

Έτσι, με την υπ’ αριθ. 378/25-07-2017 απόφαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Λαμιέων αποφασίσθηκε η αποκομιδή των απορριμμάτων του δήμου με την διαδικασία της διαπραγμάτευσης χωρίς δημοσίευση σε ιδιώτη εργολάβο. Με την διαδικασία αυτή που επέλεξε ο Δήμαρχος, ανέθεσε απευθείας την σύμβαση σε ιδιώτη επιλογής του, αφού κανένας άλλος οικονομικός φορέας δεν είχε την δυνατότητα να συμμετάσχει στην διαδικασία. Ουσιαστικά με τον τρόπο αυτό, η μόνη προσφορά που υποβλήθηκε έγινε δεκτή με τους όρους του εργολάβου και προς το οικονομικό του συμφέρον, ενώ αντίθετα τα συμφέροντα των δημοτών δεν εξασφαλίσθηκαν . 
Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 10 August 2017 | 12:41 pm


Η ΤΕ ΚΚΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ για τις απολύσεις στη ΛΑΡΚΟ
   Δεν έχει κοπάσει ο απόηχος της κυβερνητικής φιέστας του 2ου Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου στη Λαμία και έγιναν 8 απολύσεις στη ΛΑΡΚΟ από μια εργολαβία. 

   Τα προβλήματα των εργαζομένων στο συγκεκριμένο εργολάβο τα γνώριζαν η κυβέρνηση, οι βουλευτές της Φθιώτιδας και η διοίκηση της επιχείρησης: απλήρωτο και ανασφάλιστο προσωπικό. Τώρα ήρθαν και οι απολύσεις και έκαμαν, πολύ γρήγορα,  θρύψαλα την εικόνα που προσπάθησαν να στήσουν ο πρωθυπουργός με την υπόλοιπη κυβερνητική κουστωδία, οι βουλευτές, τα τοπικά στελέχη των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. 

   Επιβεβαίωσαν επίσης τον καιροσκοπικό, υπονομευτικό και τελικά επικίνδυνο για το εργατικό κίνημα χαρακτήρα του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού που εκφράστηκε από την πλειοψηφία του Σωματείου Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και από το νόθο Εργατικό Κέντρο της  Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας. 

   Δεν μπορούμε επίσης να παραλείψουμε και τη χείρα βοηθείας που έτεινε και η Τοπική Διοίκηση στην καλλιέργεια αυταπατών και αποδοχής της κατάστασης από την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα της περιοχής, ώστε να θεωρούν “εθνική υπόθεση” τα συμφέροντα του κεφαλαίου και να θυσιάζονται γι αυτά.   

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 3 August 2017 | 2:00 am


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΡΚΟ

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΜΙΑΣ

ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ 33/2016

ΕΔΡΑ: ΛΑΜΙΑ

Αριθ. Πρώτ.95                                                  Λαμία 1/8/2017


Τα προβλήματα των εργαζομένων στην εργολαβία Καρατσώλη στην ΛΑΡΚΟ είναι γνωστά εδώ και καιρό, καθώς επανειλημμένα τα έχει θέσει το Συνδικάτο  Μετάλλου Νομού Φθιώτιδας, και παρά τις δεσμεύσεις για λύση του προβλήματος τόσο της Διοίκησης, της διεύθυνσης, του βουλευτή κ. Σαρακιώτη, και του αρμόδιου υπουργού  κ. Σταθάκη. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο για τους εργαζόμενους απλήρωτοι και ανασφάλιστοι,  και μέχρι τώρα λύση δεν βλέπουμε.


Αντίθετα αυτό που βλέπουμε είναι ότι με την ανοχή και την στήριξή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, του αρμόδιου υπουργού κ. Σταθάκη και της διορισμένης κυβερνητικής Διοίκησης της εταιρείας, οι εργαζόμενοι στον συγκεκριμένο εργολάβο  παραμένουν απλήρωτοι, ανασφάλιστοι, και 8 εργαζόμενοι σαν στημένες λεμονόκουπες πετιούνται στον δρόμο αφού ο συγκεκριμένος εργολάβος εγκατέλειψε την εργολαβία  και ο νέος εργολάβος που αναλαμβάνει δεν προτίθεται να συνάψει με τους εργαζόμενους  νέες συμβάσεις εργασίας.


Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 3 August 2017 | 1:42 am


ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ – ΒΕΤΤΑΣ στον ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΣΤΥΛΙΔΑΣ για προγράμματα ενίσχυσης και Ινστιτούτο ελιάς
Επίσκεψη στα πλαίσια των εργασιών του Περιφερειακού Συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στη Λαμία έκαναν στις εγκαταστάσεις του Αγροτικού Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Στυλίδας ο Υπουργός Αγροτικής Πολιτικής κ. Αποστόλου Βαγγέλης και ο Βουλευτής Φθιώτιδας κ. Δημήτρης Βέττας, ο οποίος κατάγεται από τη Στυλίδα.

Ο Αγροτικός Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Στυλίδας είναι ο μεγαλύτερος συνεταιρισμός στην Ελλάδα από άποψη δυναμικότητας που ασχολείται μόνο με την επιτραπέζια ελιά (5000 τον. ελιάς ετησίως), αλλά και από τους μεγαλύτερους συνεταιρισμούς από άποψη μελών (πάνω από 1500 μέλη-παραγωγούς στη δύναμή του), είναι σημείο αναφοράς για την ελαιοκομία στην Ελλάδα, αλλά ιδιαίτερα για την ποικιλία της Κονσερβολιάς είναι ίσως ο μοναδικός πρεσβευτής μας στις διεθνείς αγορές και ειδικά της ΠΟΠ Κονσεβολιά Στυλίδας.

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 3 August 2017 | 1:37 am


Καθαρός Θεολόγος  
Σήμερα το πρωί με φτωχότατη συμμετοχή οικιστών και παντελή ΑΠΟΥΣΙΑ του Δήμου Λοκρών (ο Αντιδήμαρχος κ. Αλέκος Κούρος ούτε τα τηλέφωνά του δεν καταδέχτηκε να σηκώσει) καθαρίσαμε δυο χώρους.

Η πρώτη ομάδα με τα μέλη του ΔΣ μας κυρία Νίκη Λαουτάρη, κυρία Μαρία Τερζοπούλου και άλλες τρεις κυρίες καθάρισαν την παραλία του Θεολόγου μέχρι τον αρχαιολογικό χώρο.

Η δεύτερη ομάδα με τους κυρίους ΜπατάτσιοΚαραίσκο και την πρόεδρο του Συλλόγου μας κυρία Νανά Τσούμα Κακαβούλη καθάρισαν στην απέναντι πλευρά του χώρου απόθεσης απορριμμάτων που ήταν γεμάτος από σκουπίδια που τα είχε σκορπίσει ο αέρας.

Η εικόνα του χώρου απόθεσης ήταν φρικιαστική και προκαλούσε σοκ!

Την αφιερώνουμε στο Δήμο Λοκρών.

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 31 July 2017 | 10:30 pm


ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ: ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΛΑΡΚΟΣ Υ Ν Δ Ι Κ Α Τ Ο
ΣΥΓΚΟΛΛΗΤΩΝ ΕΡΓ/ΧΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Μ Ε Τ Α Λ Λ Ο Υ   Ν Ο Μ Ο Υ   Φ Θ Ι Ω Τ Ι Δ Α Σ
ΕΔΡΑ: ΛΑΜΙΑ ΠΛ. ΔΙΑΚΟΥ ΕΡΓ. ΚΕΝΤ. ΛΑΜΙΑΣ 
ΑΡΙΘ.ΕΓΓΡ. ΒΙΒΛ.ΕΠΑΓΓ.ΣΩΜ.ΠΡΩΤ.ΛΑΜΙΑΣ 46/95 
Fax: 22330-41164
Αρ.Πρωτ. -96- ΛΑΡΥΜΝΑ 31/07/2017«ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΑΞΑΝ»Το Συνδικάτο μας σχεδόν 10 μήνες τώρα βρίσκεται σε κινητοποιήσεις για την κατάργηση του σκλαβοπάζαρου των εργολαβιών στην ΛΑΡΚΟ.
  
Με αφορμή αυτό το κύριο αίτημα των εργαζομένων αναδείξαμε και κάποια άμεσα αιτήματα που προκύπτουν από τα αντεργατικά αποτελέσματα που βιώνουν οι εργαζόμενοι στις εργολαβίες.
  
Αυτά τα αιτήματα είναι:
· Να δοθούν όλα τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους στην εργολαβία Καρατσώλη. 
· Να δοθούν οι ωροκτυπήσεις τους από την ΛΑΡΚΟ, μιας και τα ηλεκτρονικά μηχανήματα κάρτας ανήκουν στην ΛΑΡΚΟ, έτσι ώστε οι εργαζόμενοι να προχωρήσουν σε καταγγελία με στοιχεία για την ανασφάλιστη εργασία που διαπίστωσαν και την διεκδίκηση των οφειλών τους. 
· Σε περίπτωση που αλλάξει εργολάβος, η ΛΑΡΚΟ να διασφαλίσει για λόγους ασφαλείας, ο νέος εργολάβος να πάρει ως προσωπικό το υπάρχον.
Παρά το διάλογο, 8 μηνών και τις δεσμεύσεις της Διοίκησης ότι θα επιλυθούν τα παραπάνω δίκαια αιτήματα. Παρά τις δεσμεύσεις του Υπουργού κ. Σταθάκη την προηγούμενη εβδομάδα, του Βουλευτή κ. Σαρακιώτη και του Προέδρου της ΛΑΡΚΟ ότι θα μεριμνήσουν για το δίκαιο αίτημα των εργαζομένων. Παρά την δέσμευση του Πρωθυπουργού ότι θα προκύψει διάλογος σε οποιαδήποτε απόφαση τους. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο για τους εργαζόμενους.
  
Αύριο 01/08/2017 8 εργαζόμενοι των 580 ευρώ μένουν άνεργοι γιατί δεν τους προσλαμβάνει ο νέος εργολάβος και προσλαμβάνει καινούργιους χωρίς εμπειρία, πιο φθηνούς ακόμη. 

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 31 July 2017 | 9:51 pm


Λαμία: «Το παιδί έκανε πράσινο εμετό, ανέβασε πυρετό, τελείωσε...»
Εισαγγελική παρέμβαση ζητούν οι γονείς του παιδιού - Αρχικά το αγοράκι διακομίστηκε στο νοσοκομείο Λαμίας, όπου οι γιατροί δεν διαπίστωσαν να έχει κάτι σοβαρό
Συντετριμμένοι είναι οι γονείς, οι συγγενείς, αλλά και οι φίλοι από τον άδικο και αιφνίδιο χαμό του 9χρονου στα Καμμένα Βούρλα, που χτύπησε σοβαρά πέφτοντας από το ποδήλατό του.Η οικογένεια που διαμένει στην Αθήνα, είχε ταξιδέψει στην περιοχή Ανάβρα του Δήμου Καμένων Βούρλων, από όπου κατάγεται ο πατέρας, για τις καλοκαιρινές της διακοπές. Μαζί και τα δυο παιδιά της οικογένειας, ηλικίας 15 και 9 ετών.Ο 9χρονος το βράδυ του Σαββάτου και ενώ έπαιζε με τους φίλους του στην πλατεία του χωριού, έπεσε από το ποδήλατο και χτύπησε. 

Το παιδί διακομίστηκε στο νοσοκομείο Λαμίας, όπου από τις εξετάσεις που έγιναν, οι γιατροί δεν διαπίστωσαν να έχει κάτι σοβαρό, ωστόσο παρέμεινε στην Παιδιατρική για παρακολούθηση. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ τα επόμενα 24ωρα η κατάσταση της υγείας του παιδιού επιδεινώθηκε και τελικά την Δευτέρα 24 Ιουλίου αποφασίστηκε εσπευσμένα να μπει στο χειρουργείο, γιατί φέρεται να είχε υποστεί ρήξη εντέρου (πιθανότατα χτυπήθηκε από το τιμόνι του ποδηλάτου όταν έπεσε). 

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 28 July 2017 | 3:38 am


«ΩΠΑ, ΡΕ…ΜΕΓΑΛΕ;!».-

Μπάμπης Κ. Μώκος
    Γέμισε και παλι η Σοφοκλέους από…στοιχειωμένα …αποπλύματα.
Οικονομισάριοι,δευτεροτοκογλύφ οι,απατεώνες,τυχάρπαστοι…φροντιστές
των οικονομικών της χώρας πανηγυρίζουν.«Βγήκαμε στις αγορές!».Καλώς
και …μπράβο μας!.

      Αναθαρήσαμε και ως κυβερνώντες και …διά μιάς,λησμονήσαμε και…
αποκυρήξαμε τις…μετάνοιες,τις…αυταπάτες και τα “Mea Culpa”.Και ξαφνικά μας…πήρε σβάρνα η χαρά και το ρίξαμε στα πανηγύρια. «Βγήκαμε στις αγορές!». (Σιγά μη στάξει η ουρά του…γαιδάρου!). «Τώρα πλέον άνοιξε διάπλατα ο δρόμος προς την ανάπτυξη!».(Σας πιστεύουμε και από την
συγκίνηση μας έχουν πιάσει τα …κλάματα!).

  Μια κυβέρνηση που όταν δεν επιτίθεται στους θεσμούς,επιτίθεται στη νοημοσύνη μας!.Από τα 3 δίς ούτε μισό ευρώ θα πάει στον μέσο πολίτη.

  Ρωτήστε και κανένα στοιχειωδώς ενημερωμένο περί την οικονομία.Ρωτήστε και κάποιον να σας πεί πως και αν αυτό αποτυπώνεται στην πραγματική οικονομία ,στην καθημερινότητα;

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 27 July 2017 | 9:55 pm


Για να μην ξεχνιόμαστε...
Διεθνώς, η επιστημονική βιβλιογραφία και η κοινότητα των πολιτικών αποδέχεται ότι το κόστος δανεισμού μιας εθνικής οικονομίας από τις διεθνείς αγορές (spreads), αντανακλά το βαθμό εμπιστοσύνης της διεθνούς οικονομίας στη δανειζόμενη εθνική οικονομία. 


Στην Ελλάδα τις μέρες αυτές και πάλι τρωγόμαστε, για την έξοδο στις αγορές και το επίπεδο των spreads.


Υπενθυμίζω τα εξής δεδομένα των τελευταίων οκτώ χρόνων:Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 26 July 2017 | 9:27 pm


ΛΑΡΚΟ: Προκήρυξη 24ωρης Απεργίας για την Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017
Σήμερα Δευτέρα 24/07/2017 και ώρα 19:30 πραγματοποιήθηκε έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας (Ε.Κ.Π.Ε.Φ.) με θέμα «Το μέλλον της ΛΑΡΚΟ».

Μετά την ενημέρωση από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που εργάζονται στην ΛΑΡΚΟ, αλλά και μελών της Διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ, σε σχέση με τα σενάρια και την πολιτική που εφαρμόζεται στη ΛΑΡΚΟ για την απαξίωση και το ξεπούλημα της εταιρείας, αποφασίσθηκε ομόφωνα η προκήρυξη 24ωρης Απεργίας για την Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017για τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ. 


Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 24 July 2017 | 10:47 pm


Μετατίθενται οι αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019


  
  
Η μετάθεση των αυτοδιοικητικών εκλογών, που κανονικά προγραμματίζονται να διεξαχθούν τον Μάιο του 2019, πρέπει να θεωρείται δεδομένη, καθώς όπως ενημέρωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News», πρόθεση της κυβέρνησης είναι να αποσυνδεθεί η ημερομηνία διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών με αυτές των ευρωεκλογών.

«Η ταύτισή τους χρονικά αλλοιώνει το χαρακτήρα των αυτοδιοικητικών εκλογών. Άρα είναι εύλογο να μετατεθούν για λίγο», αναφέρει χαρακτηριστικά ο υπουργός, κάτι που για πρώτη φορά είχε πει ο ίδιος σε παλαιότερη συνέντευξή του.  

Στο πλαίσιο της, κατά τα φαινόμενα, ειλημμένης απόφασης της κυβέρνησης η αυτοδιοικητική περίοδος να ξεκινάει από 1η  Ιανουαρίου και όχι 1η  Σεπτεμβρίου, η θητεία των αιρετών θα παραταθεί έως το φθινόπωρο του 2019.


Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 24 July 2017 | 10:09 pm


8ος Ποδηλατικός Γύρος Τραγάνας
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, διοργανώνουμε ποδηλατικό γύρο για όλες τις ηλικίες. 

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 24 July 2017 | 10:08 pmΔείτε αγγελίες στο Νομό Φθιώτιδας

Φιλικοί ιστότοποι:

tilegrafima.gr

ekklisiaonline.gr

7news.gr

Nea Smyrni Online

www.vimaorthodoxias.gr