1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
X Τηλεόραση:
  1. ΕΡΤ1
  2. ΕΡΤ2
  3. ΕΡΤ3
  4. ΑΝΤ1
  5. ΑΛΦΑ
  6. ΣΚΑΪ
  7. Βουλή
Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Φθιώτιδας   »   Λιβανατες    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή Λιβανατες και εμείς θα το προσθέσουμε.


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Λιβανατες

Συνάντηση Βουλευτών και φορέων των ΟΤΑ και με εκπροσώπους σωματείων των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας στη Χαλκίδα
Ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. του Νομού Φθιώτιδας Ιωάννης Σαρακιώτης, ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. του Νομού Βοιωτίας Νικόλαος Θηβαίος, οι Βουλευτές ΣΥ.ΡΙΖ.Α. του Νομού Ευβοίας Γιώργος Ακριώτης, Ζωή Λιβανίου και Αναστάσιος Πρατσόλης και ο Βουλευτής Ν.Δ. του Νομού Φθιώτιδος Χρήστος Σταϊκούρας, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση των σωματείων των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ προς τους βουλευτές των Νομών Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Κοζάνης και Καστοριάς, πραγματοποίησαν σύσκεψη με τους εκπροσώπους των εργαζομένων της εταιρείας, στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας στη Χαλκίδα, όπου είχαν την ευκαιρία γόνιμης ανταλλαγής απόψεων επί όλων των ζητημάτων που αφορούν στην πορεία και το μέλλον της ΛΑΡΚΟ. 

   
Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος Κώστας Μπακογιάννης, ο Δήμαρχος Λοκρών Νικόλαος Λιόλιος και ο Δήμαρχος Ορχομενού Λουκάς Υπερήφανος.

Οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη κ.κ. Βουλευτές και εκπρόσωποι της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης ενημερώθηκαν διεξοδικά για όλα τα προβλήματα της εταιρείας από εκπροσώπους σωματείων των εργαζομένων της και συγκεκριμένα του Σωματείου Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ ΛΑΡΥΜΝΑ (ΣΕΛ), της Ένωσης Εργαζομένων Εταιρίας «ΛΑΡΚΟ» Α.Ε. Μεταλλεία Εύβοιας, του Σωματείου Εργαζομένων Μεταλλωρύχων ΛΑΡΚΟ ο «ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ», του Σωματείου Εργαζομένων στα Λιγνιτωρυχεία  Καστοριάς &  Σερβίων -  Κοζάνης της Εταιρίας «ΛΑΡΚΟ» Α.Ε. και του Συνδικαλιστικού Σωματείου Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Α.Ε. (Αθήνας), που εκπροσωπήθηκαν στη συνάντηση.

  
Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 9 February 2016 | 4:04 am


Εκδήλωση του Πνευματικού-Πολιτιστικού Σύλλογού «Άγιοι Ανάργυροι» Αταλάντης
                ΣΥΛΛΟΓΟΣ             
«ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ» ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ
            35200 ΑΤΑΛΑΝΤΗ

 

                            Αταλάντη 08-02-2016

 

  Αριθμ. Πρωτ.:   2


                                                    ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ         Ο Πνευματικός-Πολιτιστικός Σύλλογος «Άγιοι Ανάργυροι» Αταλάντης καλεί τα Μέλη και τους φίλους του σε Τακτική Γενική Συνέλευση, στην Αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Ναού των Αγίων Θεοδώρων (στον Άγιο Αθανάσιο), στις 14 Φεβρουαρίου 2016, ημέρα Κυριακή και ώρα 5:00 το απόγευμα, με θέματα:

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 9 February 2016 | 1:39 am


Αταλάντη 92 - Πανζελιακός [14/ΦΕΒ/2016]


Δημοσιεύθηκε στις 9 February 2016 | 12:07 am


Σταϊκούρας: Η πολιτεία μπορεί να δώσει προσωρινές, τουλάχιστον, σημαντικές «ενέσεις» ρευστότητας στην ΛΑΡΚΟ
Ερώτηση στη Βουλή και προς τον Υπουργό Οικονομικών, κατέθεσε ο Βουλευτής Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Χρήστος Σταϊκούρας, σχετικά με την επιστροφή φόρου στη ΛΑΡΚΟ.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της Ερώτησης:

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 8 February 2016 | 9:15 pm


Επίσκεψη ΑΝΕΛ Φθιώτιδας στο Υπουργείο Τουρισμού
Την Παρασκευή 05/02/16 πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Τουρισμού συνάντηση εργασίας μεταξύ του Συντονιστή Φθ/δας κ. Ανδρέα Κολοκυθά, της πολιτευτή Φθ/δας κ. Χαρούλας Δεληκούρα, με την Αν. Γενική Γραμματέα του ΕΟΤ κ. Ευρυδίκης Κουρνέτα. Επίσης συμμετείχε για θέματα της περιοχής του και ο τ. Πολιτευτής Φωκίδας κ. Νικόλαος Κουτρούμπας.

  
Η συνάντηση αυτή είχε ως κύριο θέμα την στήριξη του τουρισμού στον νομό Φθιώτιδας με βάση τον ιαματικό τουρισμό. Αναλύθηκε πλήρως η φθίνουσα πορεία του, αλλά και η ουσιαστική κατάσταση εγκατάλειψης που επικρατεί στις κρατικές υποδομές που άλλοτε ήταν ο κινητήριος μοχλός ανάπτυξης της περιοχής μας. Επιπλέον αναδείχθηκαν και οι επιλογές εκπαιδευτικού, ιστορικού, αλλά και θρησκευτικού τουρισμού, αναφέροντας ενδεικτικά  το αστεροσχολείο Υπάτης, το χωριό Μαυρίλο με την ιστορική του εκκλησία και τον αναστηλωμένο μπαρουτόμυλο, την Ι.Μ. Αγάθωνος, το κάστρο-μουσείο της Λαμίας κλπ. 
  

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 8 February 2016 | 8:30 pm


Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Λοκρών [12/ΦΕΒ/2016 ]
                                            

Δ Η Μ Ο Σ  ΛΟΚΡΩΝ                                          Αταλάντη  1/2/2016

Γ Ρ Α Φ Ε Ι Ο  Π Ρ Ο Ε Δ Ρ Ο Υ               

                                                                        Αριθμ. Πρωτ.: 1172

                                      


Π  Ρ  Ο  Σ  Κ  Λ  Η  Σ  Η

ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ Νο 2/2016

ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΛΟΚΡΩΝ


ΠΡΟΣ
Τον κ. Δήμαρχο και τα Μέλη

του Δημοτικού Συμβουλίου   


       

       Καλείστε, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν 3852/10,  στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων στο Δημοτικό Κατάστημα Αταλάντης (Πλατεία Δημαρχείου), την 12η Φεβρουαρίου 2016  ημέρα Παρασκευή  και ώρα 19,00 μ.μ. με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:


Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 8 February 2016 | 2:08 pm


Η τομή στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο


[ Του ΓΙΑΝΝΗ ΣΑΡΑΚΙΩΤΗ ]


Πολύς λόγος γίνεται για τη μεταρρύθμιση στο ραδιοτηλεοπτικό πεδίο, τις αρμοδιότητες του ΕΣΡ, την αρχιτεκτονική του Νόμου 4339/2015, τη λειτουργία των ανεξάρτητων αρχών.


Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Kυβέρνηση επιχειρούν αυτή την περίοδο να σταματήσουν την διαιώνιση του καθεστώτος ανομίας στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο με τους τηλεοπτικούς σταθμούς να λειτουργούν εδώ και 25 χρόνια με -άκουσον, άκουσον- προσωρινές άδειες, με άναρχο και ουσιαστικά ανέλεγκτο τρόπο και με το ΕΣΡ να καρκινοβατεί στην αδράνεια και την απαξίωση. Ένα ΕΣΡ που θωρακίζεται με τη συναινετική του συγκρότηση και ενισχύεται ουσιαστικά στον ελεγκτικό του ρόλο. Οι ανεξάρτητες αρχές, όπως το ΕΣΡ, καθιερώνονται θεσμικά στο Σύνταγμα το οποίο όμως και προτάσσει κατά το πνεύμα του και το γράμμα του την ουσιαστική και λειτουργική τους ανεξαρτησία και όχι την αδρανοποίησή τους μπροστά στο φάσμα της διαπλοκής, των ισορροπιών και του πολέμου συμφερόντων.


Η αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών σε καθεστώς διαφάνειας μέσω προκήρυξης διεθνούς διαγωνισμού είναι μονόδρομος σε μία προηγμένη πολιτεία, κάτι που λυσσαλέα πολεμά η ΝΔ και μέρος της αντιπολίτευσης, οι οποίοι αποτελούν τους βασικούς υπαιτίους του άναρχου ως σήμερα τοπίου και της παρακώλυσης κάθε σοβαρής τομής και αξιολόγησης στο χάος των συχνοτήτων.


Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 8 February 2016 | 1:46 pm


Οι Απόκριες στην Άμφισσα
Σε ρυθμό αποκριάτικης προετοιμασίας η Άμφισσα, με τους εθελοντές της να δίνουν και φέτος δυναμικό παρόν.


Μέχρι στιγμής το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:


Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 8 February 2016 | 6:38 am


Δωρεάν Test Pap (Τεστ Παπ) από το Κέντρο Υγείας Αταλάντης [ΦΕΒ-ΜΑΡ/2016]
Στα πλαίσια των προληπτικών προγραμμάτων που πραγματοποιούνται στο Κέντρο Υγείας Αταλάντης μετά από πρωτοβουλία της διευθύντριας του Κ.Υ. κ. Μαρίας Γεωργοπούλου, ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με το πρόγραμμα πρόληψης του καρκίνου του τραχήλου και της μήτρας θα πραγματοποιηθούν δωρεάν δειγματοληψίες Test Pap (Τεστ Παπ).


Σύμφωνα με το πρόγραμμα τα Test Pap (Τεστ Παπ) θα πραγματοποιηθούν στις:

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 8 February 2016 | 6:23 am


ΤΑ 10 ΣΥΝΗΘΕΣΤΕΡΑ ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΣΧΕΣΗ


[ Της ΖΩΗΣ ΖΕΡΒΑ ]Πολλές φορές αλλιώς μπαίνουμε , αλλιώς παρουσιαζόμαστε κι αλλιώς βγαίνουμε από μια σχέση .

Λογικό είναι να αλλάζουμε στην πάροδο του χρόνου όχι όμως και να γινόμαστε αγνώριστοι.
Κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός όπως και κάθε σχέση .

Είναι ένα ταξίδι που μας καλεί να ανακαλύψουμε τον εαυτό μας και τον σύντροφό μας και να βρούμε έναν τρόπο να λειτουργούμε αρμονικά δημιουργώντας όμορφες στιγμές και κοινές αναμνήσεις .

Ας δούμε όμως τα 10 συνηθέστερα λάθη που οδηγούν τη σχέση μας στην καταστροφή της .

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 7 February 2016 | 2:39 am


ΛΑΡΚΟ: Ανακοίνωση ΕΑΜ για την προγραμματισμένη σύσκεψη της Δευτέρας
Εργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο

( Συνδικαλιστική παράταξη που συσπειρώνετε στο ΠΑΜΕ και 
εκπροσωπείται στο Δ.Σ. του Σωμ. Εργαζ. ΛΑΡΡΚΟ στην Λάρυμνα. )  

                                                                                                           

 05/02/2016


         Την Δευτέρα 08/02/2016 στις 11:00 π.μ. στο Εργ. Κέντρο Εύβοιας, με πρωτοβουλία των  -5- Σωματείων της ΛΑΡΚΟ, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη Βουλευτών, Τοπικής Διοίκησης, Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών με θέμα «πορεία της ΛΑΡΚΟ».


Η τακτική  που ακολουθούν οι άλλες παρατάξεις στα Σωματεία εξυπηρετεί την στρατηγική της κυβέρνησης. 

Αντί να πάνε σε άμεσες Γ.Σ και να γίνει υπόθεση των εργαζομένων το πρόβλημα, τα Σωματεία καλούν κόμματα και κρατικούς φορείς που τις θέσεις τους τις γνωρίζουμε από την πολιτική που στηρίζουν και υλοποιούν  στην πράξη.


Τολμούν να παρουσιάζουν με την τακτική τους σαν σωτήρες όχι μόνο αυτούς που έχουν εφαρμόσει από οποιοδήποτε μετερίζι την πολιτική που βιώνουμε αλλά μέχρι και στην εγκληματική, φασιστική, ναζιστική Χ.Α επιθυμούν να δώσουν βήμα.

      
Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 5 February 2016 | 2:50 pm


Σταϊκούρας: «Οι κυβερνητικές ιδεοληψίες μπλοκάρουν τις αποκρατικοποιήσεις και ακυρώνουν τις επενδύσεις»

Δήλωση του Συντονιστή Οικονομικών Υποθέσεων και Βουλευτή Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Χρήστου Σταϊκούρα, μετά την κατάθεση Ερώτησης από 53 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με την εξέλιξη του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της περιουσίας του Δημοσίου.

  
Ο Συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, μαζί με 52 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, κατέθεσαν Ερώτηση στη Βουλή σχετικά με την εξέλιξη του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης περιουσίας του Δημοσίου.


Για το θέμα αυτό, ο κ. Σταϊκούρας έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Οι αποκρατικοποιήσεις, όπως έχει πολλές φορές αποδειχθεί, μπορούν να συμβάλουν στην εισαγωγή τεχνογνωσίας, στον εκσυγχρονισμό και στην αύξηση της αποτελεσματικότητας των επιχειρήσεων, στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και στην ενίσχυση της εξωστρέφειας της οικονομίας.


Παράλληλα, μπορούν να έχουν και ταμειακά οφέλη, συντελώντας στον περιορισμό των δανειακών αναγκών του Δημοσίου και, τελικά, στη μείωση του δημοσίου χρέους.


Δυστυχώς όμως, τα πεπραγμένα της Κυβέρνησης είναι πενιχρά. Κυβέρνηση η οποία, και σε αυτό το πεδίο, είναι “εγκλωβισμένη” ανάμεσα στις ιδεοληψίες της, στις αντιφάσεις της και στην επιδείνωση του μακροοικονομικού περιβάλλοντος που η ίδια προκάλεσε.


Συγκεκριμένα, τα έσοδα από αποκρατικοποιήσεις το 2015 υστερούν τόσο έναντι του 2014 όσο και έναντι των αρχικών αλλά και των μεταγενέστερων, δυσμενέστερων, εκτιμήσεων για το 2015:

  
Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 5 February 2016 | 2:38 pm


ΣΤΑΜΆΤΗΣΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ - ΠΑΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
Κατά εκατοντάδες έδωσαν το αγωνιστικό παρών οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι αγρότες, οι συνταξιούχοι, οι νέοι στην απεργιακή συγκέντρωση των ταξικών συνδικάτων που έγινε στην Πλ. Πάρκου στη Λαμία στις 4 του Φλεβάρη 10.30 το πρωί.  

Στη βόρεια είσοδο της πόλης είχαν προσυγκέντρωση οι απεργοί από τη Λοκρίδα, την Ανατολική Φθιώτιδα και γεωργικά μηχανήματα από το μπλόκο της Ανθήλης. Από εκεί με πορεία κατέληξαν στην κεντρική πλατεία της Λαμίας εισπράτοντας την επιδοκιμασία και το χειροκρότημα όσων συναντούσαν και όσων ήταν ήδη συγκεντρωμένοι εκεί. 

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 5 February 2016 | 4:09 am


Νεκρή πόλη η Αταλάντη... 
Πόλη φάντασμα θύμιζε σήμερα η Αταλάντη, όπου σύσσωμος ο εμπορικός και επαγγελματικός κόσμος συμμετείχε στη πανελλαδική απεργία. 
  
  
   
   
Τέτοια συμμετοχή δεν υπήρξε ποτέ άλλοτε, αφού άγγιξε το 95 %! 

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 4 February 2016 | 8:51 pm


Δυναμικό παρών των Λοκρών Αγροτών στο Σύνταγμα!!!

Οι 300 της Λοκρίδας, επάξιοι εκπρόσωποι του αγροτικού κόσμου στο συλλαλητήριο
  Τριακόσιοι αγρότες από τη Λοκρίδα είναι η συμμετοχή των αγροτικών μπλόκων που πλέον έχουν γεμίσει την Ελλάδα στο μεγαλειώδες συλλαλητήριο των πολιτών κάθε κοινωνικής και επαγγελματικής ομάδας.

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 4 February 2016 | 8:49 pm


ΒΡΑΔΙΑ ΖΩΝΤΑΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΟΝ "ΠΛΑΤΑΝΟ"


Δημοσιεύθηκε στις 4 February 2016 | 1:42 pm


Tι και γιατί διεκδικούμε με τον αγώνα μας
Ανάλυση των αιτημάτων της μικρομεσαίας αγροτιάς
  
  
Α. Για το Ασφαλιστικό


Στο κυβερνητικό σχέδιο για το Ασφαλιστικό, σε ό,τι αφορά στους μικρομεσαίους αγρότες, προβλέπεται σταδιακή αύξηση του συντελεστή των ασφαλιστικών εισφορών του σημερινού ΟΓΑ κι από το 7% που είναι σήμερα, σχεδόν θα τριπλασιαστεί και θα φτάσει στο 20% το 2019. Επιπλέον, αυξάνεται η εισφορά για την Υγεία από το 2,5% στο 6,95%, ενώ θα υπάρχει και εισφορά 0,5% για την Αγροτική Εστία, με αποτέλεσμα η συνολική επιβάρυνση για σύνταξη - Υγεία να είναι 27,45%. Αυτό σημαίνει ότι από 753 ευρώ το χρόνο που πληρώνει σήμερα ο αγρότης, ο οποίος είναι ασφαλισμένος στην 1η κατηγορία, το 2019 θα πληρώνει 1.544 ευρώ. Το συνολικό ποσό εισφορών για την αγροτική οικογένεια θα πολλαπλασιάζεται αν πρέπει να ασφαλιστεί στον ΟΓΑ η γυναίκα αγρότισσα και άλλα ενήλικα μέλη της.


Κι αυτό ανεξάρτητα από το εισόδημά του αγρότη - θα πληρώσει αυτό το ποσό ακόμα κι αν έχει μπει μέσα την προηγούμενη χρονιά - αφού η κατώτερη εισφορά επιβάλλεται με βάση ένα κατώτερο τεκμαρτό εισόδημα, που ανέρχεται στα 5.625,6 ευρώ. Συγκεκριμένα, η κατώτερη εισφορά επιβάλλεται επί του 80% του κατώτερου μισθού εργαζόμενου πάνω από 25 χρόνων, το οποίο σήμερα είναι 586 ευρώ. Το 80% είναι 468,8 ευρώ το μήνα και πολλαπλασιαζόμενο επί 12 μήνες φτάνει στις 5.625,6 ευρώ (586 x 80% = 468,8 x 12 = 5.625,6).


Εμείς απορρίπτουμε όλα αυτά τα μέτρα και ζητάμε:

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 2 February 2016 | 10:13 pm


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΠΛΟΚΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΠΛΟΚΩΝ

                                                        


Η κυβερνητική εκστρατεία συκοφάντησης της ξεσηκωμένης μικρομεσαίας αγροτιάς, βρήκε «νέα έκφραση» με τους διάφορους χαρακτηρισμούς για «μπλε», «μαύρους», «κόκκινους» αγρότες, που δεν δέχονται τον διάλογο που προτείνει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.


Τη σκυτάλη πήρε η ΝΔ εμφανιζόμενη ως «προστάτης της αγροτιάς» με δηλώσεις ότι επεισόδια σε αγροτικές κινητοποιήσεις  δημιουργούν άνθρωποι της κυβέρνησης.  Ότι και να κάνει όμως δεν μπορεί να κρύψει τη συμφωνία της με τη στρατηγική της κυβέρνησης που εκφράστηκε στην ψήφιση του 3ου μνημονίου, προαπαιτούμενα του οποίου είναι το ασφαλιστικό και το φορολογικό κι ότι η δίκη της συγκυβέρνηση έκανε την αρχή.


Η κυβέρνηση τα «παπαγαλάκια» της και η ΝΔ, ας καταλάβουν επιτέλους ότι οι μικρομεσαίοι αγρότες δεν πρόκειται κάνουν πίσω. Δεν χρειάζονται «προστάτες». Ούτε θα δεχτούν τον προσχηματικό  διάλογο για να συμφωνήσουν στα αντιλαϊκά μέτρα,  κυβέρνησης, της ΚΑΠ της ΕΕ και των κάθε είδους συνεταίρων της. Δεν πρόκειται να διαλέξουμε το σχοινί που θα μας κρεμάσει.  


Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 2 February 2016 | 3:57 pm


ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ «ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΑΓΡΟΤΕΣ»;
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΠΛΟΚΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΓΙΑ ΤΟ «ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΑΓΡΟΤΗΣ»

Ενώ τα μπλόκα του αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς δυναμώνουν και κλιμακώνουν πολύμορφα τη δράση τους, καλά κρατούν οι παρελάσεις των «φιλών» των αγροτών (κυβερνώντων  περιφερειαρχών, τεχνοκρατών, επιστημόνων επιμελητηρίων κλπ),  που σε «συγχορδία» με τους μεγαλοαγρότες επιχειρηματίες «ανακάλυψαν την Αμερική» στο όνομα του «κατά κύριο επάγγελμα αγρότης», λες και βρήκαν τη «μαγική συνταγή» για τη λύση των προβλημάτων της αγροτικής παράγωγης.

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 2 February 2016 | 3:39 pm


Ψήφισμα ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας για κινητοποιήσεις αγροτών
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ                              Λαμία, 01/02/2016
ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ                                                   Αρ. πρωτ: 42
Δ/νση: Λεωνίδου 6 & Πατρόκλου
ΛΑΜΙΑ – 35100
τηλ.: 22310 27368 , fax : 22310 24428
Ε-mail : [email protected]

Προς : 
1. Πρωθυπουργό της Ελλάδας,κ. Τσίπρα 
2. Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης,κ. Κατρουγκαλο 
3. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,κ. Αποστόλου 
4. Υπουργό Οικονομικών,κ. Τσακαλώτο 
5. Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης,κ. Κουρουπλή 
 
Κοιν: 
1. ΚΕΔΕ 
2. ΠΕΔ Χώρας 
3. Δήμοι Στερεάς Ελλάδας 
4. ΜΜΕ

ΨΗΦΙΣΜΑ – ΑΠΟΦΑΣΗ
του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας
για τις κινητοποιήσεις των αγροτών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας συνεδρίασε, σήμερα την 1η Φεβρουαρίου 2016, ημέρα Δευτέρα και ώρα 10:00 π.μ. στα Γραφεία της Π.Ε.Δ., στη Λαμία, μετά την με αρ. πρωτ.: 26/26-01-2016 πρόσκληση του κου Υπερήφανου Λουκά, Δημάρχου Ορχομενού και Προέδρου του Δ.Σ., σε νόμιμη απαρτία, διότι από τα είκοσι ένα (21) μέλη ευρέθησαν παρόντα δεκατρία (13).

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 2 February 2016 | 2:58 pm


Τροπολογία για παράταση της προθεσμίας διόρθωσης κτηματολογικών εγγραφών
Ψηφίστηκε η ρύθμιση για την παράταση της προθεσμίας διόρθωσης κτηματολογικών εγγραφών μετά από σχετική Τροπολογία-Προσθήκη στο σ/ν του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας «Ρύθμιση θεμάτων μεταθέσεων οπλιτών, μέριμνας προσωπικού και άλλες διατάξεις», που πρότειναν και κατέθεσαν με πρωτοβουλία τους, από το Νομό Φθιώτιδος, ο Βουλευτής και δικηγόρος Ιωάννης Αθ. Σαρακώτης και Βουλευτές άλλων νομών της χώρας.Σε συνέχεια της πραγματοποιηθείσας την 26η-1-2016, συνάντησης εργασίας του Βουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α. του Νομού Φθιώτιδος και δικηγόρου κ. Ιωάννη Σαρακιώτη και των συναδέρφων του δικηγόρων και Βουλευτών ΣΥ.ΡΙΖ.Α. των Νομών Κυκλάδων και Μεσσηνίας, αντίστοιχα, κ. Αντώνη Συρίγου και κας. Παναγιώτας Κοζομπόλη-Αμανατίδη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιάννη Τσιρώνημε κύριο αντικείμενο την προώθηση ρύθμισης για παράταση της προθεσμίας διόρθωσης κτηματολογικών εγγραφών, κατόπιν των προβλημάτων, που είχαν ανακύψει σε πολλές περιοχές της χώρας, λόγω εκπνοής της τασσομένης εκ του νόμου σχετικής προθεσμίας με κίνδυνο την απώλεια του δικαιώματος ιδιοκτησίας των αληθών δικαιούχων πολλών ακινήτων υπέρ του Δημοσίου, ψηφίστηκε τελικώς - ταχύτατα - η ρύθμιση για περαιτέρω παράταση της προθεσμίας διόρθωσης αρχικών κτηματολογικών εγγραφών μετά από σχετική Τροπολογία-Προσθήκη στο σ/ν του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας «Ρύθμιση θεμάτων μεταθέσεων οπλιτών, μέριμνας προσωπικού και άλλες διατάξεις»,που πρότειναν και κατέθεσαν, την 27η-1-2016, οι συνυπογράφοντες Βουλευτές ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 2 February 2016 | 4:56 am


ΑΓΩΝΑΣ: Α.Π.Ο. ΑΤΑΛΑΝΤΗ - Α.Ο. ΚΑΛΑΠΟΔΙ


Δημοσιεύθηκε στις 2 February 2016 | 1:08 am


Ανακοίνωση ΕΑΜ ΛΑΡΚΟ

ΕΑΜ                                                                                                30 ΓΕΝΑΡΗ 2016

ΛΑΡΚΟ   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣυναδέλφισσες, συνάδελφοι,


Η περίοδος των ψεύτικων καθησυχαστικών ωραίων λόγων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της Διοίκησης της ΛΑΡΚΟ, η περίοδος των κάλπικων δηλώσεων πως στο λεξιλόγιό τους δεν υπάρχουν οι λέξεις «απολύσεις και περικοπές μισθών» τελείωσε.

  
Ζητούν και αυτοί, όπως και όλοι οι προηγούμενοι, το μάρμαρο να το πληρώσουμε οι εργαζόμενοι. Το περιβόητο επιχειρηματικό σχέδιο που ετοίμαζε η κυβέρνηση και η Διοίκηση για να γίνει η ΛΑΡΚΟ «ανταγωνιστική και βιώσιμη» αρχίζει να πραγματοποιείται και ξεκινούν από εμάς απαιτώντας το αίμα μας.

  
Η Διοίκηση κατ’ εντολή της κυβέρνησης της Τρίτη 26/1/2016 κάλεσε τους Προέδρους των Σωματείων της επιχείρησης και τους ανακοίνωσε πως για να «σωθεί» η ΛΑΡΚΟ πρέπει να θυσιαστούμε στο βωμό της  με απολύσεις, περικοπές μισθών και δικαιωμάτων.


Πιο συγκεκριμένα, τους είπε πως ρευστό υπάρχει ως τον Απρίλιο. Έτσι θα πρέπει να δεχθούμε την αναστολή του επιδόματος παραγωγής για 6-8 μήνες και απολύσεις στις εργολαβίες. Αλλιώς  θα σταματήσει την παραγωγή, θα δουλέψει με μειωμένες παραγωγικές μονάδες με ότι αυτό συνεπάγεται για τους εργαζόμενους. Επίσης τους είπε πως στις 11/2 θα υπάρξει νέα συνάντηση με τα Σωματεία για να δώσουν εγγράφως τις αποφάσεις τους.

  
Κάτω από αυτή της εξέλιξη πραγματοποιήθηκε ΔΣ στο Σωματείο και Συντονιστικό όλων των Σωματείων της ΛΑΡΚΟ.


Η πρόταση του ΕΑΜ και στις δύο συνεδριάσεις ήταν:

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 1 February 2016 | 11:27 pm


Εθελοντική Αιμοδοσία στη Δ.Κ. Λιβανατών


Δημοσιεύθηκε στις 31 January 2016 | 1:24 amΔείτε αγγελίες στο Νομό Φθιώτιδας

Φιλικοί ιστότοποι:


Translate:
Copyright © 2010-2015 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: