1. Ειδήσεις & Τοπικά νέα
  2. Μικρές αγγελίες
  3. Συνομιλία (chat)
  4. Καιρός
X Τηλεόραση:
  1. ΝΕΡΙΤ 1
  2. ΝΕΡΙΤ PLUS
  3. ΕΤ3
  4. Βουλή
Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Φθιώτιδας   »   Λιβανατες    »    Ειδήσεις & Τοπικά ΝέαΠαρακαλώ προτείνετέ μας κάποιο rss-feed νέων για την πόλη/περιοχή: Λιβανατες και εμείς θα το προσθέσουμε.

ΕΝΑ “ΟΧΙ”.... ΜΕ ΘΕΤΙΚΟ ΠΡΟΣΗΜΟ! - ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΠΟΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΜΙΛΑΜΕ;

Με αφορμή το κείμενο των “προθύμων στο ΝΑΙ” Αυτοδιοικητικών παραγόντων

[ Του ΝΙΚΟΥ ΣΤΟΥΠΗ ]
    
Φίλε και φίλη Συμπολίτη Στερεο- Ελλαδίτη

Σε μια δύσκολη για την χώρα και τους Πολίτες συγκυρία, όλοι οφείλουμε, με νηφαλιότητα και ευθύνη, με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα,  να παρακολουθούμε τις εξελίξεις αλλά και να  συνδράμουμε ο καθένας με τον τρόπο του και την θεσμική του δυνατότητα στην απρόσκοπτη πορεία της χώρας μας , της Ελλάδας, και του λαού της προς την πρόοδο ,την ευημερία, και την κοινωνική δικαιοσύνη.


Σε αυτή την σημαντική συγκυρία, όλοι οφείλουμε,  μακριά από τα όποια μικροπολιτικά διαχωριστικά ψευτοδιλήμματα του χθες και με καθαρή φωνή να ζητήσουμε, να απαιτήσουμε και να επιβάλλουμε, δυστυχώς το αυτονόητο, την διασφάλιση δηλ. μιας πορείας που:

  
Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2015 | 7:40 pm


ΛΕΝΕ "ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ" ΚΑΙ ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙΤΕ;;;
Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι

    
Η παράταξή μας θα απαντήσει στην προηγούμενη ανακοίνωση της ΔΑΚΕ με τα πολλά ψέματα που σέρβιρε στους εργαζόμενους αλλά μας πρόλαβαν τα γεγονότα και η νέα ανακοίνωση της ΔΑΚΕ. Θα επανέλθουμε όμως μετά το πέρας του δημοψηφίσματος με πολλές αποκαλύψεις.   

Οι συνάδελφοι της ΔΑΚΕ γράφουν στην ανακοίνωσή τους ότι η νέα κυβέρνηση χρεοκόπησε τη  χώρα!!!  μα η χώρα δε  χρεοκοπεί  σε πέντε μήνες, η χώρα χρεοκόπησε με τα πέντε χρόνια του μνημονίου.
   
Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει σπαταλήσει αυτές τις μέρες τεράστια ποσά για να μην φανεί η ταραχή στα χρηματιστήρια. Πολλά περισσότερα από αυτά που θα έδινε για την Ελλάδα.  

Ξέρουν καλά τι τους περιμένει αν νικήσει το «Όχι». Ξέρουν πως το «Όχι» δε διώχνει την Ελλάδα από την Ευρώπη αλλά δρομολογεί νέες καταστάσεις. 

Αν μπορούσαν να διώξουν την Ελλάδα χωρίς ζημία θα το είχαν κάνει. 

Δε σπαταλούν χιλιάδες ώρες συσκέψεων, άγχους και διαπραγματεύσεων από φιλευσπλαχνία, αυτοί που δε  δίστασαν να κόψουν τη σύνταξη γερόντων. 

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2015 | 5:27 pm


ΔΗΜΟΣ ΛΟΚΡΩΝ: Πρόγραμμα Ψηφοφορίας Δημοψηφίσματος 2015

  
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΛΟΚΡΩΝ
Αταλάντη 2-7-2015ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΟΚΡΩΝ

Έχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις:

α) Των παραγράφων 1 και 2 του άρθρου 39 του Π.Δ. 26/2012 ( ΦΕΚ 57/2012 Τεύχος Α΄) « Κωδικοποίηση σ’ ενιαίο κείμενο των διατάξεων της νομοθεσίας για την εκλογή βουλευτών».

β) Του άρθρου 21 παρ. 1 του Ν.4023/2011 « Διεύρυνση της Άμεσης και Συμμετοχικής Δημοκρατίας με τη Διενέργεια Δημοψηφίσματος» ( Α΄220).

2. Το Π.Δ. 38/2015 ( Α΄63/28-6-2015) με το οποίο σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 44 παρ.2 του Συντάγματος προκηρύχθηκε δημοψήφισμα.

3. Την με αριθ. Πρωτ: 88606/1774/30-6-2015 Προκήρυξη του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φθιώτιδας.

Γνωστοποιούμε ότι
Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2015 | 9:48 pm


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Ν.ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ


Αριθ. Πρωτ. 35                                         Λαμία 2/7/2015


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Τις τελευταίες ώρες, μια σειρά από επιχειρηματικούς ομίλους στον κλάδο των κατασκευών που δραστηριοποιούνται στο Νομό μας στην κατασκευή δημοσίων έργων (ΕΡΓΟΣΕ, Ε65), αξιοποιώντας το κλίμα φόβου που διαμορφώνεται με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μετά το κλείσιμο των τραπεζών, εντείνουν την επίθεση στους εργαζόμενους και προωθούν τους αντεργατικούς τους σχεδιασμούς. Σε αυτά τα πλαίσια, και η εργοδοσία της κατασκευαστικής εταιρείας που εκτελεί το έργο στη σήραγγα Καλλίδρομου δεν έχασε την ευκαιρία να επιτεθεί στα κεκτημένα δικαιώματα των εργαζομένων. Έχει βγάλει ήδη τους συναδέλφους σε υποχρεωτική άδεια, και τους οικοδόμους σε άδεια άνευ αποδοχών.

Δεν μπορούν να μας βγάζουν σε υποχρεωτική άδεια και άνευ αποδοχών με το έτσι θέλω. Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να το δεχτεί!

ΑΡΚΕΤΑ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ, ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΤΩΣΑΜΕ

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2015 | 9:40 pm


ΔΝΤ: Έκθεση - ΣΟΚ για τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας - Απαιτείται δάνειο 52 δισ. έως το 2018 και haircut στο χρέος

Η Ελλάδα χρειάζεται τουλάχιστον μια χρονική παράταση της αποπληρωμής των δανείων που έχει λάβει από την Ευρώπη

  
Νέο δάνειο τουλάχιστον 52 δισ. ευρώ έως το 2018 και γενναία ελάφρυνση του χρέους χρειάζεται η Ελλάδα, όπως προειδοποιεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, στη σχετική έκθεσή του για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους που δημοσιοποίησε σήμερα.

Στην έκθεσή του ΔΝΤ, υπό τον τίτλο "Greece - Preliminary draft debt sustainability analysis", τονίζεται πως η Ελλάδα έχει τεράστιες χρηματοδοτικές ανάγκες για τα επόμενα χρόνια, οι οποίες μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2018 ανέρχονται στα 51,9 δισ. ευρώ

Το ΔΝΤ επιμένει για νέο γύρο ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, ενώ καθιστά επιτακτική την ανάγκη για χρονική επιμήκυνση της αποπληρωμής των δανείων που έχει λάβει από την Ευρώπη η Ελλάδα.

Όπως επισημαίνεται, αυτό είναι το ελάχιστο που απαιτείται για την Ελλάδα. 

Όπως προειδοποιούν οι τεχνοκράτες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ακόμη και με πρωτογενές πλεόνασμα στο 2,5% και ανάπτυξη του ελληνικού ΑΕΠ της τάξης του 1%, το ελληνικό χρέος χρειάζεται κούρεμα (haircut).

Το ΔΝΤ προειδοποιεί για μεγάλη επιδείνωση των συνθηκών της ελληνικής οικονομίας και αναγνωρίζει πως η χώρα δεν θα είναι σε θέση να εξυπηρετήσει το χρέος της για τα επόμενα τουλάχιστον τρία χρόνια. 

Δεδομένου του εύθραυστου του χαρακτήρα της δυναμικής του ελληνικού χρέους, οι τεχνοκράτες της Ουάσιγκτον προτείνουν παρεμβάσεις όπως:
- παράταση της περιόδου χάριτος για την αποπληρωμή των δανείων.  
- χορήγηση νέων δανείων για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας τουλάχιστον έως το 2018.
Πιο συγκεκριμένα, το ΔΝΤ μέσω της έκθεσής του (ημερομηνίας 26 Ιουνίου) εισηγείται πως η Ελλάδα θα πρέπει να λάβει μια 20ετή περίοδο χάριτος προτού ξεκινήσει να αποπληρώνει το χρέος, αλλά και οι τελικές πληρωμές χρέους να μην πραγματοποιηθούν νωρίτερα από το 2055
  
Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2015 | 8:34 pm


Χωρίς διόδια το Σαββατοκύριακο - Εκπτώσεις σε ΚΤΕΛ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ

  
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, ανακοινώνει ότι, προκειμένου να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις των πολιτών για το δημοψήφισμα της ερχόμενης Κυριακής, θα είναι δωρεάν, χωρίς καταβολή διοδίων, οι διελεύσεις επιβατικών Ιδιωτικής Χρήσης και δικύκλων οχημάτων, σε όλους τους μεγάλους αυτοκινητόδρομους της Χώρας και στη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου, καθ' όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου 4 και 5 Ιουλίου 2015 και χωρίς διόδια οι διελεύσεις στην Αττική οδό την Κυριακή 5 Ιουλίου 2015.

Ειδικότερα, θα είναι δωρεάν,
Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2015 | 7:38 pm


Με μεγάλη επιτυχία το 3ο ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ στην Αθήνα

"Αντάμα τρώμε, πίνουμε & λιανοτραγουδάμε"
  
  
          Η ακένωτη Λαϊκή Παράδοση την οποία υπηρετούμε στερρώς και αδιαπραγμάτευτα, αναδεικνύει τη σύζευξη, την ένωση, το αντάμωμα.    
       

          Αυτό το μοίρασμα είναι η ουσία της ύπαρξης και πορείας του Ελληνισμού ανά τους αιώνες. Ασφαλώς ό,τι μας δόθηκε από τους προγόνους μας είναι πολύτιμη κληρονομιά. Ανά πάσα στιγμή μπορείς να την απορρίψεις, να την αρνηθείς, μπορείς όμως και να την γνωρίσεις.      


          Με αυτό το μήνυμα αγάπης και ελευθερίας για τη Ρουμελιώτικη παράδοση, οι 13 συνδιοργανωτές Σύλλογοι της Ρούμελης:


Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2015 | 7:17 pm


Μήνυμα του πρ.Βουλευτή Φθιώτιδας των ΑΝΕΛ, Θοδωρή Χειμάρα, για το δημοψήφισμα


Την Κυριακή λέμε ΟΧΙ  στην άδικη πρόταση των δανειστών μας και στα νέα και άδικα μέτρα που αυτή θέλει να μας επιβάλει.
 
Προσδοκούμε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση.
 
Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2015 | 7:09 pm


Νέα δήλωση του Βουλευτή Φθιώτιδας της ΝΔ, Χρήστου Σταϊκούρα, για το Δημοψήφισμα

   
Ο κ. Πρωθυπουργός, τα κόμματα της συγκυβέρνησης και η Χρυσή Αυγή αποφάσισαν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος με πυρήνα ένα ουσιαστικά άστοχο και θολό ερώτημα.

Πρόκειται για μια λάθος απόφαση.

Λάθος και ως προς το περιεχόμενό της και ως προς το χρόνο λήψης της.

Οι αρνητικές επιδράσεις της στην οικονομία και στην κοινωνία έχουν ήδη αρχίσει, με οδυνηρό τρόπο, να εμφανίζονται.

Η χώρα έχει εισέλθει σε φάση υψηλών αναταράξεων.

Η στρατηγική επιλογή της συμμετοχής της χώρας μας στην ενοποίηση της Ευρώπης, η οποία επετεύχθη με πρωτεργάτη τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και τη βαθμιαία συμβολή της πλειονότητας των κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων, τίθεται σε αμφισβήτηση.

Οι όποιες μέχρι σήμερα αδυναμίες στην αρχιτεκτονική και στη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν δικαιολογούν, σε καμία περίπτωση, την ταλάντευση για την ορθότητα του στρατηγικού προσανατολισμού.

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2015 | 7:02 pm


Ψήφισμα-Απόφαση ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας για το δημοψήφισμαΜετά από ένα παραγωγικό διάλογο – μέσα από τον οποίο εκφράστηκαν οι απόψεις όλων των παρατάξεων αλλά και προσωπικά ορισμένων Δημάρχων – μελών της ΠΕΔ – ολοκληρώθηκε η Έκτακτη Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε υπό το πρίσμα των πολιτικών εξελίξεων και μπροστά στην διεξαγωγή του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015. 

Στην τοποθέτηση του ο Πρόεδρος κ. Λουκάς Υπερήφανος αναφέρθηκε στο γενικότερο κλίμα προβληματισμού που επικρατεί στη Χώρα  και στην ανάγκη η Τοπική Αυτοδιοίκηση να έχει μια ενιαία στάση υπέρ της παραμονής στην Ευρωπαϊκή και νομισματική Ένωση. Στην τοποθέτησή του τόνισε: «Αυτή τη κρίσιμη ώρα η αυτοδιοίκηση θα πρέπει να είναι ενωμένη υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ. Έχουμε υποχρέωση προς τους πολίτες μας να κρατηθούμε μακριά από τα κόμματα και τις σκοπιμότητες. Η θέση μας επιβάλλεται να είναι ξεκάθαρη. Πρέπει να σεβαστούμε τόσο το ρόλο μας όσο και τις ανάγκες των πολιτών  μας. Θα πρέπει όλοι να καταλάβουν πως σε περίπτωση απομάκρυνσής μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση οι Δήμοι θα καταρρεύσουν. Οι κρίσιμες υπηρεσίες που εξασφαλίζουν την ομαλότητα στην καθημερινότητα θα πάψουν να είναι αυτονόητες, τα έργα θα σταματήσουν και φυσικά η χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ, που δίνει τόσες λύσεις στα προβλήματά μας, θα εκλείψει». Καταλήγοντας ο κ. Υπερήφανος επεσήμανε: «Για το καλό των Δημοτών και των Δήμων μας θα πρέπει όλοι με μια φωνή να πούμε ΝΑΙ στη συνέχιση της διαπραγμάτευσης, ΝΑΙ στην Ευρώπη, ΝΑΙ στο ευρώ και να ταχθούμε ξεκάθαρα υπέρ του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου».

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2015 | 6:40 pm


ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ: Εόρτασε ο Ιερός Ναός της Τίμιας Ζώνης

  
Ο μέσα στις βελανιδιές Ιερός Ναός της Τίμιας Ζώνης, ο οποίος είναι Εξωκλήσι της Ενορίας του Αγίου Βλασίου Αμφίκλειας, γιορτάστηκε σήμερα 02.07.2015 όπως κάθε χρόνο. 
 
Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2015 | 5:29 pm


Παρέμβαση Καραμανλή: Την Κυριακή λέμε ΝΑΙ στο ευρώ - Σφάλλουν όσοι νομίζουν ότι το ΟΧΙ ενισχύει την θέση της Ελλάδος

Αντιμετωπίζουμε ιστορική πρόκληση και η έκβασή της θα εξαρτηθεί από τη δική μας επιλογή υπογράμμισε ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής

  

Ηχηρή παρέμβαση στις ραγδαίες και εξαιρετικά κρίσιμες στιγμές που βιώνει τα τελευταία 24ωρα η Ελλάδα έκανε για πρώτη φορά και ύστερα από πέντε χρόνια αποχής ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Καραμανλής, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, καθώς όπως είπε «όσοι καλοπροαίρετα νομίζουν ότι ψηφίζοντας «όχι» ενισχύουν τη διαπραγματευτική θέση της χώρας σφάλλουν και σφάλλουν σοβαρά».

«Την Κυριακή λέμε «ναι» στην Ευρώπη» υπογράμμισε ο Καραμανλής αναφέροντας ότι «έρχονται κάποιες στιγμές, στις οποίες διακυβεύονται πάρα πολλά σε λίγες ημέρες».
«Αντιμετωπίζουμε ιστορική πρόκληση και η έκβασή της θα εξαρτηθεί από τη δική μας επιλογή.
Προφανώς οι εταίροι μας έκαναν σφάλματα σοβαρά στην αντιμετώπιση της κρίσης.
Όπως επίσης λάθη κάναμε κι εμείς.
Όποτε αντιμετωπίσαμε τις προκλήσεις με ενότητα πετύχαμε.
Όποτε διχαστήκαμε αποτύχαμε.
Η πραγματικότητα αυτή δεν μεταβάλει τη ζωτική ανάγκη της Ελλάδας για παραμονή στην ευρωπαϊκή οικογένεια» τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος σημείωσε πως η έξοδος από την ευρωπαϊκή οικογένεια θα ήταν επιζήμια για τους πιο αδύναμους».

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2015 | 3:34 pm


Επιστολή προς τους Νέους


01.06.2015
Υπάρχει ελπίδα; Υπάρχει προοπτική;
Ναι. Αρκεί να γίνει αντιληπτό από την νέα γενιά. Γιατί οι μεγαλύτεροι, στο σύνολο τους, κατέστρεψαν την χώρα, είτε σαν πολιτικοί είτε σαν συνδικαλιστές είτε αδιαφορώντας και παρακολουθώντας από τον καναπέ. Οι 45ανταρηδες και πάνω είτε ενεργά είτε παθητικά οδηγούν την χώρα στον μεσαίωνα.
Η ελπίδα βρίσκεται στους νέους, βρίσκεται στο να καταστεί αντιληπτό το βρώμικο παιχνίδι που παίζουν οι ανεπάγγελτοι επαγγελματίες πολιτικοί.
Ο Γιανναράς το λέει καλυτέρα: Όμως, εδώ και δεκαετίες, η πολιτική έχει ολοφάνερα αποπολιτικοποιηθεί. Είναι πια ολοκληρωτικά εμπορευματοποιημένη, λειτουργεί με τους όρους της αγοράς, τις μεθόδους του μάρκετινγκ. Δεν σκοπεύει στην εξυπηρέτηση των κοινωνικών αναγκών, αποβλέπει μόνο στον εντυπωσιασμό των αφελών και των μικρονοϊκών, να αποσπάσει την ψήφο τους με διαφημιστικά τεχνάσματα. Ακόμα και οι ιδεολογικές διαφοροποιήσεις των κομμάτων έχουν εξαλειφθεί, οι άλλοτε φανατισμένοι αντίπαλοι που αντάλλασσαν μύδρους και παθιασμένες αλληλοκατηγόριες, μπορούν πια και να συγκυβερνούν αλληλοπροστατεύοντας αμοιβαία τις ατιμίες τους.
Επτά (7) σημεία που πρέπει να καταλάβουν οι νέοι

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2015 | 11:46 pm


Δήλωση Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής , Γιώργου Κελαϊδίτη

    
Παρακολουθώντας με λύπη και αγωνία τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών που έρχονται να καταφέρουν ανεπανόρθωτο πλήγμα στον πρωτογενή τομέα της χώρας μας, ο οποίος ήδη βρίσκεται σε μεγάλη δυσχέρεια, οφείλουμε όλες οι δυνάμεις αυτού του τόπου να παλέψουμε προκειμένου να μη κινδυνέψει ο βασικότερος ίσως πυλώνας ανάπτυξης και εξόδου από την κρίση της Ελλάδας μας.

  
Οι έκτακτες συνθήκες οι οποίες άδειασαν τα ταμεία που χρηματοδοτούν τις αγροτικές επιδοτήσεις και τις αγροτικές επενδύσεις, η πρόσφατη παράλυση του τραπεζικού μηχανισμού, αλλά και η επαπειλούμενη ρήξη με τον Ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας, η οποία μπορεί να προκύψει παρά την θέληση κανενός μέσα στο απρόβλεπτο περιβάλλον που διαμορφώνεται, απειλούν αναμφισβήτητα τον υπό ανασυγκρότηση και σε ανάκαμψη πρωτογενή μας τομέα.

   

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2015 | 6:42 pm


Δήλωση Κοτρωνιά για το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου


Κάποιες φορές στη ζωή μας βρισκόμαστε μπροστά σε σοβαρά διλλήματα. Διλλήματα που συνδέονται με αποφάσεις ζωής, με αποφάσεις που μπορεί να μην είμαστε σίγουροι αν τελικά. πρέπει να τις πάρουμε.
    
Σε κάθε περίπτωση όμως πρέπει, αφαιρώντας τα περιττά, να κρίνουμε τα ουσιώδη και με βάση αυτά να προχωράμε.
    
Την Κυριακή πιστεύω ότι μέσα μας πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι οποία απόφαση και να πάρουμε θα είναι δύσκολη για την κοινωνία μας.
    
Η διαφορά βρίσκεται στο βάρος των επιπτώσεων και και στην κοινωνική και εθνική προοπτική.
    
Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2015 | 6:34 pm


ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ: Πρόγραμμα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

  
Η Δημόσια Βιβλιοθήκη Αμφίκλειας, με χαρά σας ανακοινώνει την έναρξη εργαστηρίου εκπαιδευτικής ρομποτικής, που θα λάβει μέρος τον Ιούλιο 2015 στο παιδικό τμήμα της βιβλιοθήκης.
 
Σκοπός του προγράμματος αυτού είναι η αρχική γνωριμία των νέων παιδιών με τις βασικές αρχές σχεδιασμού, κατασκευής και προγραμματισμού ρομποτικών μηχανισμών.
 
Η βιβλιοθήκη στοχεύει σταδιακά στην μόνιμη δημιουργία ενός σύγχρονου εργαστηρίου εκπαιδευτικής ρομποτικής, όπου θα πραγματοποιούνται μαθήματα καθ” όλη τη διάρκεια του έτους, σε μαθητές όλων των ηλικιών, γνωρίζοντας τα πολλαπλά οφέλη που αποφέρουν τέτοιες δράσεις όπως:

Απόκτηση γνωστικών δεξιοτήτων από αντικείμενα:
 
Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2015 | 6:06 pm


Η πολιτική των νάνων

  
Εδώ που τα λέμε, γιατί περιμένουμε να καταλάβει τα capital controls ένας άνθρωπος ο οποίος, αν και απόφοιτος του Πολυτεχνείου, δεν ήξερε τη διαφορά μονοξειδίου και διοξειδίου του άνθρακα; Θα μπορούσαμε να περιμένουμε κάτι περισσότερο από μια κυβέρνηση της οποίας ο υπουργός Επικρατείας νόμιζε ότι οι Πολωνοί ήταν σύμμαχοι των Γερμανών στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο; Αναμέναμε καλύτερη διαχείριση των κοινών από έναν άνθρωπο που ήθελε εξόρυξη των... υδατανθράκων του Αιγαίου; Τι μπορούμε να περιμένουμε από μια κυβέρνηση που επαίρεται ότι θα κάνει το νέο Κούγκι και ακόμη και ο «καθηγητής ουάου» των Οικονομικών αγνοεί ότι στο Κούγκι οι ανήμποροι έγιναν παρανάλωμα του πυρός; 

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2015 | 5:59 pm


NOA: Πρόγραμμα Κολύμβησης-Ιστιοπλοϊας

  
Την Πέμπτη 2 Ιουλίου ξεκινά το πρόγραμμα <<Παιδί κ Θάλασσα>> που εδώ και 30 χρόνια διοργανώνουν ο ΝΟ Αταλάντης και ο Δήμος Λοκρών.

Το πρόγραμμα Κολύμβησης απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας  5-15 ετών, διαρκεί 2 μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, καθημερινά εκτός από Σαββατοκύριακο στη Σκάλα.

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2015 | 4:54 pm


Δήλωση του Δημάρχου Μώλου-Αγ.Κωνσταντίνου, Ιωάννη Συκιώτη, για το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015

  
Σε αυτή την τόσο κρίσιμη χρονική συγκυρία για τη χώρα σαν δημοτική αρχή άλλα και σαν πολίτες παρακολουθούμε με ψυχραιμία τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, εξελίξεις που ίσως καθορίσουν την μοίρα των επόμενων γενεών. Είναι χρέος πρωτίστως στα παιδιά μας να συνδράμουμε ο καθένας με τον δικό του τρόπο στην πρόοδο και ευημερία του τόπου μας. Μία Ευρωπαϊκή πορεία που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον Α βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης και την πρόοδο του Δήμου μας, του Δήμου Μώλου - Αγ Κων/νου. Ο λόγος είναι ότι η Ευρώπη μέσω των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων (ΕΣΠΑ) χρηματοδότησε και χρηματοδοτεί δράσεις και έργα σημαντικά, πολλών εκατομμυρίων ευρώ, σε όλη τη χώρα και στο Δήμο μας βελτιώνοντας έτσι την καθημερινότητα όλων και φυσικά των δημοτών μας και αποτελεί το βασικότερο εργαλείο ανάπτυξης και ευημερίας του τόπου μας, του Δήμου Μώλου- Αγ Κων/νου. Ο Δήμος μας και συνολικά η αυτοδιοίκηση οφείλει να μείνει μακριά από μικροπολιτικά συμφέροντα και κομματικούς χρωματισμούς. Παράλληλα, με αποφασιστικότητα οφείλει να απαιτήσει τη διασφάλιση της χώρας στη ζώνη του Ευρώ, στο Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι και στην ανάδειξη του γεωστρατηγικού ρόλου της χώρας μας.

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 30 June 2015 | 10:55 pm


Δήλωση του Βουλευτή Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας Χρ. Σταϊκούρα

  
«Ήρθα για να προσθέσω και τη δική μου φωνή στο κάλεσμα της κοινωνίας των πολιτών, υπέρ της διατήρησης του Ευρωπαϊκού προσανατολισμού της χώρας.

Ενός προσανατολισμού, που παρά τις ατέλειες του Ευρωπαϊκού οικοδομήματος, έχει αποφέρει, τις τελευταίες δεκαετίες, θετικά αποτελέσματα για τη χώρα.

Αυτός ο σταθερός προσανατολισμός της χώρας, σήμερα, τίθεται σε κίνδυνο από την ανεύθυνη επιλογή της Κυβέρνησης να προχωρήσει στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Η επιλογή αυτή δείχνει έλλειμμα ηγεσίας για την υπεράσπιση της λειτουργίας της χώρας στον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 30 June 2015 | 10:46 pm


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΤΡΑΓΑΝΑΣΗ ΟΓΕ Λοκρών χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις των γονέων του Νηπιαγωγείου Τραγάνας.

Εμείς οι γυναίκες της ΟΓΕ πιστεύουμε πως η 2χρονη υποχρεωτικήΠροσχολική Αγωγή είναι αναγκαία και για το παιδί και για την οικογένεια. Είναι ώριμη ανάγκη της κοινωνίας μας. Στο χέρι μας είναι να την υπερασπιστούμε, μαζί γονείς και παιδαγωγοί!


Συμπαραστεκόμαστε και συντασσόμαστε στον αγώνα σας για τα δικαιώματα των παιδιών σας-των παιδιών μας. Συνεχίστε μέχρι την τελική δικαίωση των αιτημάτων σας. Σ’ αυτόν τον αγώνα υπάρχει και δύναμη και αισιοδοξία γιατί έχετε μαζί σας το μέλλον! Και το μέλλον, αυτό το φωτεινό μέλλον που θα έρθει οπωσδήποτε, χρειάζεται τα χέρια και τα μυαλά των παιδιών μας.


Εμείς οι γυναίκες τις ΟΓΕ σας στηρίζουμε και καλούμε τους αρμόδιους φορείς να δουλέψουν για την επίλυση των προβλημάτων σας και ζητάμε:


Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 30 June 2015 | 1:18 pm


5 Ιούλη: ψηφίζουμε ΟΧΙ στα μνημόνια, τη λιτότητα και τους εκβιασμούς

   
Στο δημοψήφισμα της Κυριακής 5 Ιούλη 2015, ο κόσμος της εργασίας και ο Ελληνικός λαός καλούνται να δηλώσουν την απόφασή τους, να πουν ΟΧΙστα μνημόνια, ΟΧΙ στη λιτότητα, ΟΧΙ στους εκβιασμούς που εκπορεύονται από το διεθνές, το ευρωπαϊκό και το ντόπιο πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο.


Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, η νεολαία και ο λαός μας, για 5 χρόνια πλήρωσαν ακριβά τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που επέβαλαν οι δανειστές και η τρόικα και εφάρμοσαν πιστά οι ντόπιοι υπηρέτες τους. Μάτωσαν κυριολεκτικά προκειμένου να πληρώνεται ένα άδικο, απεχθές και ταξικό χρέος. Ένα χρέος που φορτώθηκε στις πλάτες του λαού για να σωθούν οι τράπεζες και να διατηρηθεί η κερδοφορία και τα προνόμια του μεγάλου κεφαλαίου.

Παρόλα αυτά, αγωνίστηκαν σκληρά, βγήκαν σε δρόμους και σε πλατείες, ενάντια στα μνημόνια, στη λιτότητα, στην εξαθλίωση, στον αυταρχισμό και στις αντιδημοκρατικές εκτροπές.

Δεν ξεχνούν επίσης ότι η εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών για 5 χρόνια οδήγησαν:
Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 30 June 2015 | 1:13 pm


Επιστολή Λαϊκής Συσπείρωσης

Επιστολή προς Δήμαρχο Λοκρών, για τα προβλήματα του παλαιού δημοτικού σχολείου Λάρυμνας, απέστειλε η Λαϊκή Συσπείρωση.

                             29/6/2015


ΠΡΟΣ:

1.    ΔΗΜΑΡΧΟ ΛΟΚΡΩΝ

2.    ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΣ ΔΗΜΟΥ ΛΟΚΡΩΝ
Κύριε   Δήμαρχε, Πρόεδρε,

  
        Γνωρίζετε αρκετό καιρό ότι στο παλιό δημοτικό σχολείο Λάρυμνας υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στη στέγη του η οποία έχει καθίσει. Hοροφή έχει ρωγμές με αποτέλεσμα να εισέρχονται νερά στις αίθουσες και να δημιουργούνται ζημιές σε αυτές και τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις.


Εάν συνεχισθεί αυτή η κατάσταση είναι βέβαιο ότι σε λίγο διάστημα θα καταρρεύσει ολοκληρωτικά  η στέγη, η οροφή και το σχολείο θα αχρηστευθεί.


Διαβάστε περισσότερα »»» »»» »»» »»» »»» »»» »

Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2015 | 12:46 pm


Φιλικοί ιστότοποι:


Translate:
Copyright © 2010-2015 FreeList.gr - Ελλάδα
Επικοινωνήστε μαζί μας στο Email: