Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Αιτωλοακαρνανίας   »   Φυτειες    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Δράση απο την ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΣΤΑΚΟΥ: Με θρυμματιστή κλαδιών μετατρέπουν το υλικό σε φυσικό λίπασμα! - [ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ]


         Πληθώρα δράσεων οργανώνονται και πραγματοποιούνται αυτό τον καιρό από την Κοινότητα Αστακού. Η πρόεδρος κα Αρετή Γριτσίπη μας ενημερώνει για τη νεα δράση που πραγματοποιήθηκε σήμερα με την μετατροπή κλαδιών και φύλλων που προέκυψαν από το κλάδεμα των δένδρων - (με μηχάνημα θρυμματιστή κλαδιών)- σε φυσικό λίπασμα και τονίζει:

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΣΤΑΚΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
Μια από τις δράσεις:

    Μετατροπή κλαδιών και φύλλων που προέκυψαν από το κλάδεμα των δένδρων σε λίπασμα.
     Πρέπει να αναπτύξουμε παρόμοιες δράσεις και όχι μόνο με τη συμβουλή επιστημόνων για το περιβάλλον που είναι τόσο επίκαιρο και επιβεβλημένο πλέον για το υπόλοιπο πιθανόν της « ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ»
    Με τη συμβουλή και παρότρυνση του ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΛΙΟΓΙΑΝΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Αρετή Γριτσίπη

ΒΙΝΤΕΟ....


Δημοσιεύθηκε στις 15 October 2019 | 9:51 pm


Σοβαρά τραυματίας ποδηλάτης αστυνομικός μετά από επίθεση σκύλου στη Λυσιμαχία (φωτο)

Το πρωί του Σαββάτου σημειώθηκε άλλο ένα περιστατικό επίθεσης σκύλου σε ποδηλάτη στην περιοχή του Αγρινίου, με δυσάρεστο μάλιστα αποτέλεσμα.

        Συγκεκριμένα ο Λάμπρος Σκουφής ο οποίος είναι υπαστυνόμος και  επικεφαλής της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στο Αγρίνιο, δέχτηκε επίθεση από σκύλο στην περιοχή της Λυσιμαχίας με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά.
         Καθότι αθλητής της ποδηλατικής ομάδας Γ.Π.Σ. Αγρινίου και παρόλο που έφερε πλήρη ποδηλατικό εξοπλισμό δεν κατάφερε να αποφύγει το συντριπτικό κάταγμα στον καρπό και το ράγισμα στην κλείδα και την λεκάνη. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται στο 424 στρατιωτικό νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης........    Χειρουργήθηκε το πρωί της Τρίτης και έχει προγραμματιστεί σε έξι εβδομάδες δεύτερη επέμβαση για αφαίρεση των βιδών ενώ η λάμα θα μείνει μέσα μόνιμα.
         Ο υπαστυνόμος πρόκειται να υποβάλλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου ενώ γίνονται έρευνες για το εάν το σκυλί που προκάλεσε το ατύχημα, έχει ιδιοκτήτη ή οχι.

Χαρακτηριστικες οι εικόνες από τα τραύματα του αστυνομικού:
Δημοσιεύθηκε στις 15 October 2019 | 8:33 pm


Αιτωλοακαρνάνες τα είπαν με τον Αλέξη Τσίπρα στην Πάτρα (φωτο)

Ο Αλέξης Τσίπρας χθες βρέθηκε στην Πάτρα και είχε την ευκαιρία να κάνει μία βραδινή βόλτα ώστε να πιει το ποτό του και να μιλήσει με φίλους του κόμματος.
         Ανάμεσα σε αυτούς και ο πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Αιτωλοακαρνανία, Σταύρος Καραγκούνης, αλλά και άλλοι Αιτωλοακαρνάνες που είχαν την ευκαιρία να τα πουν μαζί του.

          Στο προφίλ του στο facebook ο Σταύρος Καραγκούνης έκανε την ακόλουθη ανάρτηση:
        «Ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε την Αχαΐα ως πρώτη στάση της μεγάλης πορείας προς το λαό. Την πρώτη μέρα αυτής της περιοδείας είδαμε ότι ο κόσμος ανταποκρίνεται στο κάλεσμα για τη συγκρότηση της μεγάλης προοδευτικής και δημοκρατικής παράταξης.......        Ξεκινήσαμε από την Αχαΐα, από το προπύργιο των δημοκρατικών αγώνων. Από τη δυτική Ελλάδα, που πάντα έδινε στην πρώτη γραμμή τις μάχες για ένα καλύτερο αύριο. Τελευταίος σταθμός της περιοδείας αυτής η Πάτρα, από την οποία δεν θα έλειπε η θερμή παρουσία των Αιτωλοακαρνάνων, που στηρίζουμε την προσπάθεια αυτή του Αλέξη Τσίπρα για τη συγκρότηση της μεγάλης προοδευτικής και δημοκρατικής παράταξης, που τόσο έχει ανάγκη η χώρα αυτή τη στιγμή. Προχωράμε…»


Δημοσιεύθηκε στις 15 October 2019 | 8:17 pm


Συνάντηση Κώστα Καραγκούνη με τον Υπουργό Υποδομών κ. Καραμανλή, για σημαντικά ζητήματα υποδομών της Αιτωλοακαρνανίας

       Επεσήμανε ιδιαιτέρως το ζήτημα της ολοκλήρωσης του οδικού άξονα Ακτίου – Αμβρακίας, την σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό, την κατασκευή κόμβου στη θέση «Κόμβος Χαλαζιά» για την περιοχή του Μεσολογγίου, την αναγκαιότητα υλοποίησης του έργου για την κατασκευή κάθετων αξόνων Ακτίου-Αγίου Νικολάου και Λευκάδας-Βόνιτσας και τη χρηματοδότηση του Δήμου Ακτίου –Βόνιτσας με κονδύλι ύψους 2εκ. ευρώ για την βελτίωση του οδικού άξονα Παλαίρου-Πλαγιάς.

         Με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Καραμανλή συναντήθηκε χτες 14/10/2019 ο  Βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Καραγκούνης. Ως αντικείμενο συζήτησης τέθηκαν βασικά ζητήματα της αρμοδιότητας του Υπουργού που αποτελούν εκκρεμότητες για  το νομό Αιτωλοακαρνανίας........

 
          Αναλυτικότερα ο κ. Καραγκούνης κατέθεσε το πάγιο αίτημα της  κάθετης σύνδεσης του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό, ένα έργο που θα δώσει ανάσα πνοής στην πόλη του Αγρινίου. 
         Επίσης τόνισε ότι έργο μείζονος σημασίας είναι και η  κατασκευή κόμβου εισόδου και εξόδου της Νέας Οδού στην θέση «Κόμβος Χαλαζιά» για την περιοχή του Μεσολογγίου. 
       Ακόμη επεσήμανε ιδιαιτέρως το ζήτημα της ολοκλήρωσης του οδικού άξονα Ακτίου – Αμβρακίας, όπου ενημερώθηκε από τον Υπουργό ότι βρίσκεται σε αναμονή η καθαρογραφή της απόφασης από το ΣτΕ ώστε να ξεκινήσουν ξανά και με πιο σύντομους ρυθμούς τα έργα για την υλοποίηση του εν λόγου άξονα. Μιλώντας για την ίδια περιοχή ο κ. Καραγκούνης τόνισε και την αναγκαιότητα της άμεσης υλοποίησης  του έργου που αφορά την κατασκευή  κάθετων αξόνων Ακτίου-Αγίου Νικολάου και Λευκάδας-Βόνιτσας, όπου έχει ήδη ενταχθεί στο Πρόγραμμα ΕΣΠΑ Δυτικής Ελλάδας και έχει δημοπρατηθεί από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών 
        Επίσης ο Βουλευτής συζήτησε με τον Υπουργό την δυνατότητα χρηματοδότησης του Δήμου Ακτίου –Βόνιτσας με κονδύλι ύψους 2εκ. ευρώ για την βελτίωση του οδικού άξονα Παλαίρου-Πλαγιάς, όπου έλαβε διαβεβαίωση από τον κ. Καραμανλή ότι αν υπάρχει υπόλοιπο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων θα ενταχθεί άμεσα σε αυτό, διαφορετικά θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να ενταχθεί στον επόμενο προϋπολογισμό του 2020. 
        Τέλος ο κ. Καραγκούνης αναφέρθηκε και στην ολοκλήρωση του Κόμβου Μενιδίου ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής και απόλυτα εύλογο και δίκαιο, με τον Υπουργό να συμφωνεί ότι το έργο μπορεί να προχωρήσει στην υλοποίηση του από  παραχωρησιούχο εταιρεία.

Δημοσιεύθηκε στις 15 October 2019 | 8:00 pm


ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΡΟΥΦΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΛΑΙΡΟΥ: Μετά την ολοκλήρωση της Ποδηλατικής διαδρομής από την Πάλαιρο ως τον Μύτικα, εκφράζει θερμές ευχαριστίες...


Ο Αχιλλέας Ρούφης πρόεδρος της Κοινότητας Παλαίρου, ο οποίος συνέβαλε με τις ενέργειές του στην ομαλή διεξαγωγή της Ποδηλατικής διαδρομής, αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει:

         Θέλω να εκφράσω τη χαρά μου για την ανταπόκριση του κόσμου στην  ποδηλατική διαδρομή (Πάλαιρος - Μύτικας) που διοργανώθηκε την Κυριακή 13/10/2019 στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου MEDCYCLETOUR. 
        Ιδιαίτερα θα ήθελα να ευχαριστήσω το Α.Τ. Βόνιτσας, το ΕΚΑΒ, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος καθώς και σε όσους συνέλαβαν στην επιτυχία αυτής της εκδήλωσης, ελπίζοντας σε άλλη τέτοιας μορφής εκδήλωση η ανταπόκριση του κόσμου να είναι μεγαλύτερη.!..........
Δημοσιεύθηκε στις 15 October 2019 | 7:22 pm


Διεξήχθη με επιτυχία η Ποδηλατική διαδρομή από την ΠΑΛΑΙΡΟ ως τον ΜΥΤΙΚΑ -[ΦΩΤΟ]          Προχθές Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019 το πρωί διεξήχθη η Ποδηλατική διαδρομή από την Πάλαιρο ως τον Μύτικα, που διοργάνωσε το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και εντάσσεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου «MEDCYCLETOUR: Μεσογειακές Ποδηλατικές Διαδρομές για βιώσιμο παραθαλάσσιο τουρισμό».
            Η διαδρομή συνολικής απόστασης 19 χιλιομέτρων ήταν πολύ όμορφη για τους ποδηλάτες, ενώ και τα όμορφα τοπία της διαδρομής αποζημίωσαν τους συμμετέχοντες. Η εκκίνηση του αγώνα πραγματοποιήθηκε κατά τις 10:00 στην Πάλαιρο και στη συνέχεια οι τερματίσαντες έφτασαν μέχρι τον Μύτικα όπου και πραγματοποιήθηκαν οι απονομές........ ......................................................................

 .........................................................................................
ΦΩΤΟ: Σταύρος Χατζησάββας

Δημοσιεύθηκε στις 15 October 2019 | 6:25 pm


Αποκατάσταση βλαβών στο δίκτυο ύδρευσης από συνεργείο του Δήμου, στο ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ Ξηρομέρου - [ΦΩΤΟ]
Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Βασιλόπουλο Πάνος Πετρονικολός με ανάρτηση του, ενημερώνει:

      Στην άμεση αποκατάσταση ζημιών στο δίκτυο ύδρευσης, σε διάφορα σημεία του χωριού Βασιλόπουλο Ξηρομέρου, προχώρησε το συνεργείο του Δήμου Ξηρομέρου, ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα στην ύδρευση.
     Έτσι το συνεργείο έκανε επεμβάσεις για την αποκατάσταση των διαρροών, ώστε να μην χάνονται πολύτιμες ποσότητες νερού......
Δημοσιεύθηκε στις 15 October 2019 | 3:20 pm


22.133,68 € με τρεις διαταγές πληρωμής για προφορικές εργασίες από την τέως δημοτική αρχή Ξηρομέρου!-Ορίζει Δικηγόρο και δεν δέχεται να πληρώσει o νέος δήμαρχος!

ΑΠΟ MYTIKAS PRESS 

        Άλλες τρεις διαταγές πληρωμής, ύψους 22.133,68 € αυτή την φορά, ήρθαν στον Δήμο Ξηρομέρου και αφορούν προφορικές εργασίες και προμήθειες της τέως δημοτικής αρχής.
        Πρόκειται για το γνωστό φαινόμενο, που ελάμβανε χώρα με μεγάλη συχνότητα, επί σκοπού και συνειδητά, επί της θητείας της τέως δημοτικής αρχής, χωρίς απ' ότι φαίνεται κάποιος από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς να ενοχλείται και να ανησυχεί όταν συνέβαιναν όλα αυτά, αλλά και χωρίς κάποιος από τους τέως διοικούντες να μας εξηγεί για πιο λόγο συνέβαινε όλη αυτή η αδιαφανής διαδικασία.....


      Αφορά την εκτέλεση έργων και προμηθειών με προφορικό τρόπο, με τον στόμα δηλαδή, χωρίς αποφάσεις, χωρίς εγγραφή των αντίστοιχων ποσών στον Προϋπολογισμό, χωρίς εγγραφή στο Τεχνικό Πρόγραμμα, χωρίς πρωτόκολλα παραλαβής, χωρίς επιμετρήσεις, χωρίς τίποτα, δηλαδή μία διαδικασία τελείως στον αέρα που δεν μπορεί να ελέγξει κανείς και τίποτα.

        Μέχρι τώρα έχουμε καταγράψει εργασίες και προμήθειες με αυτό τον τρόπο αξίας 566.929,65 € (δείτε εδώ) και μαθαίνουμε ότι το ποσό είναι πολύ μεγαλύτερο και σιγά σιγά θα αρχίσει να φανερώνεται στο «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» και σύντομα θα σας παρουσιάσουμε την επικαιροποιημένη λίστα, με το ποσό να έχει ξεπεράσει τα 600.000 €.

          Αυτή την φορά η δημοτική αρχή του Δημάρχου κ. Γιάννη Τριανταφυλλάκη, κατόπιν και σχετικής γνωμοδότησης Δικηγόρου και απόφαση της αρμόδιας επί του θέματος Οικονομικής Επιτροπής, αποφάσισε ότι δεν δέχεται να πληρώσει και θα ασκήσει ανακοπή στις διαταγές πληρωμής.

Δείτε εδώ το επίσημο έγγραφο.

Δημοσιεύθηκε στις 15 October 2019 | 2:19 pm


Ξεκίνησε ο καθαρισμός της κοίτης του χειμάρρου στο ΒΑΡΝΑΚΑ - [ΦΩΤΟ]


          Ξεκίνησαν σήμερα το πρωί της Τρίτης 15/10, στα πλαίσια της αντιπλημμυρικής προστασίας λόγω της επικείμενης χειμερινής περιόδου από την Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, μετά από παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής Ξηρομέρου, οι εργασίες καθαρισμού της κοίτης του χειμάρρου στο Βάρνακα.
         Οι παρεμβάσεις που πραγματοποιούνται περιλαμβάνουν καθαρισμό της κοίτης του χειμάρρου, από κάθε είδους φερτά υλικά και βλάστηση για την αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων... 

Δείτε φωτογραφίες του Βασίλη Πολύζου από το σημείο...
Δημοσιεύθηκε στις 15 October 2019 | 12:54 pm


"Πνιγμένο" στα χόρτα το ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙ Ξηρομέρου - [ΦΩΤΟ]


             Αγανάκτηση κυριαρχεί στους κατοίκους του Αρχοντοχωρίου Ξηρομέρου εξαιτίας της κατάστασης απο τα άκοπα χόρτα
        Τις φωτογραφίες, μας τις έστειλε Αναγνώστης με την παράκληση να τις δημοσιεύσουμε, μήπως και κάτι αλλάξει και τονίζει: "Πνιγμένο στα χόρτα το Αρχοντοχώρι εδώ και ένα χρόνο. Ας στείλει ένα συνεργείο η νέα δημοτική αρχή να κόψει τα χόρτα..."...
Δημοσιεύθηκε στις 15 October 2019 | 12:04 pm


Ίδρυση βρεφικού σταθμού στη ΒΟΝΙΤΣΑ - [ΦΩΤΟ]

          Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι μετά από διετίας κοπιαστική προσπάθειας, ο  στόχος ίδρυσης  βρεφικού σταθμού στην πόλη της Βόνιτσας επετεύχθη.
        Από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε το πρόγραμμα χρηματοδότησης του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με σκοπό την ίδρυση νέων τμημάτων βρεφικής, παιδικής και βρεφονηπιακής φροντίδας ξεκινήσαμε και φτιάξαμε το φάκελο ένταξης στο πρόγραμμα. Ήμασταν από τους πρώτους δήμους που επικυρωθήκαμε το πρόγραμμα και τρέξαμε άμεσα τις διαδικασίες.
   Ο χώρος  που δημιουργήθηκε διαθέτει ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες για τη φιλοξενία των βρεφών........


         Περιλαμβάνει αίθουσα παιχνιδιού και σίτισης με ειδικά παιδικά καθίσματα και τραπεζάκια, με σκοπό την ιδιαίτερη φροντίδα και προστασία των βρεφών.
      Όλα τα οικιακά σκεύη είναι καινούργια και πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την υγεία των νηπίων.

       Επίσης  μέσα από το πρόγραμμα χρηματοδότησης του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με σκοπό την ίδρυση νέων τμημάτων βρεφικής, παιδικής και βρεφονηπιακής φροντίδας  δόθηκε η ευκαιρία  να εξοπλιστεί η κουζίνα με ηλεκτρικά είδη για την παρασκευή των βρεφικών  και παιδικών  γευμάτων.
      Στο χώρο υπάρχουν βιβλιοθήκες με εκπαιδευτικά βιβλία και παιχνίδια, ώστε το προσωπικό να συμβάλει στη διαπαιδαγώγηση τους. 
        Επιπροσθέτως εμπεριέχει αίθουσα ύπνου με κούνιες και παρκοκρέβατα  ενώ τα κλινοσκεπάσματα και τα λευκά είδη αγοράστηκαν ειδικά για τα, για να καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες.
           Έχουν φτιαχτεί κατάλληλα διαμορφωμένα μπανάκια με νιπτήρες, αλλαξιέρες και όλα τα απαραίτητα ελεγμένα είδη ευπρεπισμού για την υγιεινή και προστασία των βρεφών!

      Ελπίζουμε αυτή η πρωτοβουλία να θεωρηθεί αρωγός για  να δημιουργήσουμε βρεφικούς σταθμούς και σε άλλες περιοχές του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας  που το έχουν ανάγκη
     Ήδη το ΝΠΔΔ εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Επιχορήγηση των Δήμων και των Νομικών Προσώπων αυτών για προσαρμογή λειτουργούντων Δημοτικών βρεφικών, παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών στις προδιαγραφές του νέου θεσμικού πλαισίου αδειοδότησης σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 99/2017» 
     Μέχρι τα τέλη του 2019  θα ετοιμαστεί η μελέτη δημοπράτησης έτσι ώστε το 2020 να γίνει ο διαγωνισμός και να ξεκινήσει η πλήρη ανακαίνιση των παιδικών σταθμών 
Στόχος μας η μέριμνα, η αγάπη, η διαπαιδαγώγηση και η στοργή τόσο ως προς τα βρέφη, αλλά και ως προς τις οικογένειες τους.

Εκ του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης Δήμου ΑκτίουΒόνιτσας

Ο πρόεδρος 
Αποστολάκης Παντελής Δημοσιεύθηκε στις 15 October 2019 | 11:02 am


Γ΄ΕΘΝΙΚΗ: Πρώτη νίκη για την Α.Ε. Μεσολογγίου, 1-0 το Σούλι Παραμυθιάς (ΒΙΝΤΕΟ)

                  Νίκη με σκορ 1-0 για την Α.Ε. Μεσολογγίου το μεσημέρι της Κυριακής στο ενωσιακό γήπεδο Μεσολογγίου επί του Σουλίου Παραμυθιάς στο πλαίσιο της 4η αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Γ΄Εθνικής κατηγορίας.
        Δείτε στο βίντεο το γκολ, τις καλύτερες φάσεις και τις δηλώσεις του αγώνα Α.Ε. Μεσολογγίου – Σούλι Παραμυθιάς:

ΒΙΝΤΕΟ......

Δημοσιεύθηκε στις 15 October 2019 | 10:06 am


Αργυρό βραβείο εθελοντισμού στην ομάδα Generation Europe – Vonitsa (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)            Την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου στο Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ, στην Αθήνα, διεξήχθη η απονομή των βραβείων «Voluntary Action» για τέταρτη συνεχή χρονιά από το skywalker.gr, υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων. (ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ)

 Τα βραβεία αυτά απευθύνονται σε μη κυβερνητικές οργανώσεις, για την επιβράβευση των εθελοντικών τους δράσεων και κατ’ επέκταση στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών. Στο πλαίσιο της απονομής αυτής, η δράση της ομάδας «GenerationEurope -Vonitsa»* που συντονίζει ο οργανισμός «Euphoria»**, απέσπασε το αργυρό βραβείο στην κατηγορία «Φυσικό και Αστικό Περιβάλλον»........        Μια βράβευση, μια νίκη πολύ σημαντική για τον τόπο μας! Από τη μια πλευρά, οι δράσεις της ομάδας θα γίνονται με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και πιο δυναμικά και φυσικά θα υπάρξουν αποτελέσματα, ευεργετικά για την περιοχή. Απ’την άλλη, με την αναγνώριση αυτή δίνεται το βήμα και σε άλλες περιβαλλοντικές ή μη ομάδες να συσταθούν και να ενεργήσουν, ώστε να διεκδικήσουν το καλύτερο για την περιοχή μας.

Ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά και στην συνονίστρια των νέων την οικονομολόγο Δέσποινα Μακρή. 

*Η ομάδα Generation Europe Vonitsa Ανακύκλωση δραστηριοποιείται στην πόλη της Βόνιτσας με σκοπό την ευαισθητοποίηση των κατοίκων της για την προστασία του περιβάλλοντος και την διάδοση  της ανακύκλωσης των απορριμμάτων. Κύριος στόχος της ομάδας είναι η εγκατάσταση ενός ολοκληρωμένου συστήματος ανακύκλωσης στην πόλη της Βόνιτσας. Η ομάδα αποτελείται από 8 μαθητές ηλικίας 16-17 ετών οι οποίοι συμμετέχουν κάθε χρόνο σε διεθνείς συναντήσεις νεών στα πλαίσια του προγράμματος Generation Europe. Την ομάδα συντονίζουν στελέχη του οργανισμού νεολαίας Euphoria.

** Η Euphoria είναι μια οργάνωση νεολαίας που απευθύνεται σε νέους από αγροτικές περιοχές της Ελλάδας, ντόπιους και μετανάστες. Αποτελείται από νέους που εργάζονται με νέους (youthworkers)  χρησιμοποιώντας μεθόδους μη-τυπικής μάθησης. Ο κύριος στόχος της οργάνωσης είναι να βοηθήσει τους νέους να αναπτυχθούν μέσα από μη τυπική εκπαίδευση και εναλλακτικές μεθόδους προσωπικής και επαγγελματικής ενδυνάμωσης. Η οργάνωση προσφέρει ευκαιρίες στους νέους μέσω ευρωπαϊκών και διεθνών σχεδίων  να αλληλοεπιδράσουν με νέους από άλλες χώρες, να ευαισθητοποιηθούν πάνω στα κοινωνικά θέματα όπως η ισότητα των φύλων, η προστασία του περιβάλλοντος, οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η κοινωνική ένταξη και ενσωμάτωση. Στοχεύει στην κινητοποίηση των νέων και στην διαμόρφωσή τους σε ενεργούς πολίτες ώστε να είναι σε θέση να αναλάβουν πρωτοβουλίες για τη βελτίωση της ζωής τους. (euphoriayouthlab.eu).

Ακολουθήστε τους στα social media
FB page: Generation Europe Vonitsa-Ανακύκλωση
Instagram: @generationeuropevonitsa

Πηγή: ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

Δημοσιεύθηκε στις 15 October 2019 | 9:28 am


Πρώτη προπόνηση με Χάβο στον Παναιτωλικό - [ΦΩΤΟ]

       Ο 50χρονος τεχνικός έπιασε δουλειά στα «καναρίνια» και γνώρισε τους παίκτες της ομάδας.

          Την πρώτη του προπόνηση με τον Παναιτωλικό κάνει αυτή την ώρα ο Μάκης Χάβος, ο οποίος παρουσιάστηκε στους παίκτες της ομάδας. Αμεσοι συνεργάτες του θα είναι οι Λουτσιάνο Ντε Σόουζα και Μπάμπης Μιχαηλίδης, γυμναστής ο Αγγελος Παπανικολάου και προπονητής τερματοφυλάκων ο Βασίλης Κλιάφας....
Κλιάφας.

gazzetta.gr

Δημοσιεύθηκε στις 14 October 2019 | 9:01 pm


Πρόσληψη 20 ατόμων για 5 μεροκάματα στο Δήμο ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ, για το μήνα ΟΚΤΩΒΡΙΟ

             Είκοσι (20) άτομα που θα απασχοληθούν ως εργάτες γενικών καθηκόντων για έως πέντε μεροκάματα το μήνα, ενδιαφέρεται να προσλάβει για τον μήνα Οκτώβριο 2019, ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας, προς κάλυψη των αναγκών των υπηρεσιών του. Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν ηλικία από 18 έως 65 ετών.
             Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στα γραφεία του Δήμου Ακτιου-Βόνιτσας (Δ/νση: Ε. Δεληγιώργη, Βόνιτσα, τηλ: 2643360102) έως και Πέντε (5) ημέρες απο  σήμερα 14/10/2019... 

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ......

Δημοσιεύθηκε στις 14 October 2019 | 7:21 pm


Αττική: Τραγωδία σε παιδικό σταθμό: Αγοράκι 2,5 ετών πνίγηκε από τροφή

Πατέρας του άτυχου παιδιού είναι ένας αστυνομικός

Τον μόλις δυόμιση ετών γιο του έχασε από πνιγμό, αστυνομικός που υπηρετεί στο Τμήμα Διαβατηρίων του Ελευθέριος Βενιζέλος........


Οπως έκανε γνωστό η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, ο 2,5 ετών γιος του πνίγηκε από μια τροφή που έφαγε κι ενώ βρισκόταν στον ιδιωτικό παιδικό σταθμό.Αναλυτικά  η ανακοίνωση της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής:
«Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του συναδέλφου μας, που υπηρετεί στο Τμήμα Διαβατηρίων του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και ο οποίος έχασε το Δυόμιση (2,5) χρονών γιό του.

Ο θάνατος του παιδιού προήλθε από πνιγμό λόγω τροφής και ενώ βρισκόταν σε ιδιωτικό παιδικό σταθμό. Μαζί με την θλίψη και την οδύνη μας, εκφράζουμε και την αγανάκτησή μας για τον τρόπο που αυτή η παιδική ψυχή, η οποία μέρες τώρα έδινε μάχη για την ζωή, περιήλθε σε αυτήν την κατάσταση με συνέπεια να φύγει από την ζωή.
Είμαστε δίπλα στον αγαπημένο μας συνάδελφό και φίλο προκειμένου να του συμπαρασταθούμε με κάθε τρόπο, αφενός για να βρει την δύναμη να αντιμετωπίσει την ανείπωτη τραγωδία και αφετέρου να τιμωρηθεί η εγκληματική αμέλεια των υπευθύνων, αν αυτή υπάρχει, προκειμένου να αποτραπούν στο μέλλον παρόμοια περιστατικά. Το μόνο σίγουρο, είναι πως έφυγε ένας μικρός άγγελος…» 


 https://www.protothema.gr

Δημοσιεύθηκε στις 14 October 2019 | 6:15 pm


19.852,40 € διαταγή πληρωμής για προφορικές εργασίες από την τέως δημοτική αρχή. Ασκεί ανακοπή η νυν δημοτική αρχή και δεν πληρώνει. Ερωτόκριτος Γαλούνης: Επιβάλλεται να πληρωθεί.


Άλλη μία διαταγή πληρωμής, ύψους 19.852,40 € αυτή την φορά, έρχεται στον Δήμο Ξηρομέρου και αφορά προφορικές εργασίες και προμήθειες της τέως δημοτικής αρχής......

Πρόκειται για το γνωστό φαινόμενο, που ελάμβανε χώρα με μεγάλη συχνότητα, επί σκοπού και συνειδητά, επί της θητείας της τέως δημοτικής αρχής, χωρίς απ' ότι φαίνεται κάποιος από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς να ενοχλείται και να ανησυχεί όταν συνέβαιναν όλα αυτά, αλλά και χωρίς κάποιος από τους τέως διοικούντες να μας εξηγεί για πιο λόγο συνέβαινε όλη αυτή η αδιαφανής διαδικασία.

Αφορά την εκτέλεση έργων και προμηθειών με προφορικό τρόπο, με τον στόμα δηλαδή, χωρίς αποφάσεις, χωρίς εγγραφή των αντίστοιχων ποσών στον Προϋπολογισμό, χωρίς εγγραφή στο Τεχνικό Πρόγραμμα, χωρίς πρωτόκολλα παραλαβής, χωρίς επιμετρήσεις, χωρίς τίποτα, δηλαδή μία διαδικασία τελείως στον αέρα που δεν μπορεί να ελέγξει κανείς και τίποτα.

Μέχρι τώρα έχουμε καταγράψει εργασίες και προμήθειες με αυτό τον τρόπο αξίας 566.929,65 € (δείτε εδώ) και μαθαίνουμε ότι το ποσό είναι πολύ μεγαλύτερο και σιγά σιγά θα αρχίσει να φανερώνεται στο «ΔΙΑΥΓΕΙΑ».

Αυτή την φορά η δημοτική αρχή του Δημάρχου κ. Γιάννη Τριανταφυλλάκη, κατόπιν και σχετικής γνωμοδότησης Δικηγόρου και απόφαση της αρμόδιας επί του θέματος Οικονομικής Επιτροπής, αποφάσισε ότι δεν δέχεται να πληρώσει και θα ασκήσει ανακοπή στην διαταγή πληρωμής. Το μέλος της Οικονομικής Επιτροπής και τέως Δήμαρχος κ. Ερωτόκριτος Γαλούνης, υποστήριξε ότι επιβάλλεται ο εργολάβος να εξοφληθεί. 

Δείτε εδώ το επίσημο έγγραφο.

mytikaspress.


Δημοσιεύθηκε στις 14 October 2019 | 5:59 pm


Φρίκη στον Βόλο: Εδεσε πέτρες σε σκύλο και τον πέταξε στη θάλασσα

Στον Αναυρο Βόλου ένας άγνωστος άνδρας έδεσε με σχοινί, πάνω σε ένα σκύλο, πέτρες πλακόστρωσης και στη συνέχεια τον πέταξε στη θάλασσα για να βρει μαρτυρικό θάνατο.
H γυναίκα τηλεφώνησε στο Λιμεναρχείο λίγο πριν από τις 10:00 το πρωί της Κυριακής, όταν είδε τον πνιγμένο σκύλο σε απόσταση 30 με 40 μέτρων από την ακτή.

Ο άτυχος σκύλος, εικονίζονται οι δυο πέτρες / Φωτογραφία: MAGNESIANEWS.GR

Οπως διαπίστωσαν οι Λιμενικοί, ο αδίστακτος δράστης είχε δέσει τα πίσω του πόδια έτσι ώστε να μην μπορεί να κολυμπήσει προς τη ξηρά, ενώ είχε «φορτώσει» και δυο πέτρες πλακόστρωσης. Στο σημείο πήγαν άμεσα λιμενικοί που το φωτογράφισαν και διαπίστωσαν ότι το ζώο συντροφιάς δεν έφερε άλλα εξωτερικά σημάδια βασανισμού.
Ηδη ενημερώθηκε ο Δήμος Βόλου για να εξεταστεί αν ο σκύλος έφερε τσιπ, ενώ η Υπηρεσία Καθαριότητας ανέλαβε την υγειονομική του ταφή. Προανάκριση, για παράβαση του νόμου περί ζώων, διενεργεί το Λιμεναρχείο Βόλου, που αναζητά τον άγνωστο δράστη.
iefimerida.gr

Δημοσιεύθηκε στις 14 October 2019 | 5:41 pm


ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ: Παρουσιάζεται το βιβλίο του Δημήτρη Β. Αλεξανδρή με τίτλο: "Η ΜΑΚΡΥΝΕΙΑ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ- ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ", στην ΑΘΗΝΑ

Η ΠΑΝΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ (ΠΑΝ.ΣΥ) ΚΑΙ Η ΑΙΤΩΛΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (ΑΙ.Π.ΟΕ)

      Σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Β. Αλεξανδρή με τίτλο: "Η ΜΑΚΡΥΝΕΙΑ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ-ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ", έκδοση των Συλλόγων "Γαβαλιωτών Αθήνας και Π.Ε.Σ.Α.Γ",
      την Τετάρτη  16 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 19:00 στην αίθουσα Λόγου και Τέχνης στη Στοά του Βιβλίου Πεσμαζόγλου 5 και Σταδίου (Αρσάκειο Μέγαρο), Αθήνα...ΟΜΙΛΗΤΕΣ :
-Μιλτιάδης Ζαμπάρας: Διδάκτωρ Πολυτεχνικής Σχολής  Πανεπιστημίου Πατρών - Υποδιοικητής Υγειονομικής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων.
-Διονύσιος Μπερερής: Πρ.Σχολικός Σύμβουλος Π.Ε-Συγγραφέας
-Χαράλαμπος Χαραλαμπόπουλος: Επίτιμος Πρόεδρος της Ο.ΣΥ.Ν και της Ε.ΝΑ.Μ-Συγγραφέας 
-Ευάνθης Χατζηβασιλείου: Καθηγητής Νεότερης Ιστορίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και ο 
-Δημήτρης Αλεξανδρής, Αντιπρόεδρος ΠΑΝ.ΣΥ -Συγγραφέας του βιβλίου.

          Την συζήτηση θα συντονίσει ο Παναγιώτης Κοντός Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παρακαλούμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΝΣΥ    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΙ.ΠΟ.Ε

Παναγιώτης Χολής         Παναγιώτης Κοντός


Δημοσιεύθηκε στις 14 October 2019 | 5:41 pm


Πρώτη συνεδρίαση του νέου Συμβουλίου του ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ - Παρασκευή 18.10.2019

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 

           Καλεί σε Τακτική Δημόσια Συνεδρίαση την Δέκατη  Όγδοη  (18η) του Μηνός Οκτωβρίου του έτους 2019 ημέρα Παρασκευή και ώρα 17.00, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου του Λιμενικού Ταμείου (Δημοτικό Κατάστημα), για λήψη Αποφάσεων στα κάτωθι θέματα:

1.-ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΕ ΣΩΜΑ.
2.-ΟΡΙΣΜΟΣ ΝΟΜΙΜΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ.
3.-ΟΡΙΣΜΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΚΑΙ ΤΑΜΙΑ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.
ΝΤΙΝΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ........ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ
Τακτικά Μέλη
1.-Γαλάνης Κωνσταντίνος
2.-Σούλας Βασίλειος
3.-Τσίγκρου Αναστασία
4.-Γαλάτη Κωνσταντίνα
5.-Παπαχαραλάμπους Χαράλαμπος
6.-Ζώγας Νικόλαος 

Αναπληρωματικά Μέλη 
1.-Μάντζαρης Ελευθέριος 
2.-Μακρής Παρασκευάς
3.-Αποστολάκη Σπυριδούλα
4.-Λύσσαρη Μαρία –Ελένη
5.-Αναπληρωτής του Εκάστοτε Λιμενάρχη
6.-Παπαναστάσης Στυλιανός

Δημοσιεύθηκε στις 14 October 2019 | 5:35 pm


Συνεδριάζει την Παρασκευή το Δημοτικό Συμβούλιο Ξηρομέρου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 
O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

            Καλεί σε Τακτική Δημόσια Συνεδρίαση την Δέκατη Όγδοη (18η) του Μηνός Οκτωβρίου του έτους 2019 ημέρα της εβδομάδας Παρασκευή και ώρα 17:30 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Δημοτικό Κατάστημα Αστακού), σύμφωνα με το άρθρο 67  του Ν. 3852/2010, για λήψη Απόφασης στα κάτωθι θέματα:

1.-Άνοιγμα Λογαριασμού Ταμειακής Διαχείρισης στην Τράπεζα Ελλάδος.
2.-Ανανέωση γνωμάτευσης για την νομιμοποίηση εκπροσώπων του Δήμου στην Τράπεζα Ελλάδος........3.-Λήψη απόφασης για την συνεργασία του Δήμου άνευ ανταλλάγματος με την ‘ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ’ .
4.-Αναμόρφωση προϋπολογισμού  χρήσεως 2019.
5.-Λήψη απόφασης για την σύνδεση του Λιμανιού του Πλατυγιαλίου με την Ιόνια Οδό .

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΤΣΑΟΥΝΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ

Δημοσιεύθηκε στις 14 October 2019 | 5:14 pm


Θεολογική Ημερίδα για την αυτοκτονία στο Παναιτώλιο


Η Ιερά Μητρόπολις Αιτωλίας και Ακαρνανίας και το Παράρτημα Αιτωλοακαρνανίας της Πανελληνίου Ενώσεως Θεολόγων, διοργανώνουν Θεολογική Ημερίδα, με θέμα: «Η αυτοχειρία ως πρόκληση προς το σύγχρονο θεολογικό και εκκλησιαστικό λόγο»......

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Ιερό  Ησυχαστήριο των Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης στο Παναιτώλιο, το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 10:30’.

Εισηγήσεις θα αναπτύξουν:

α) ο ελλογιμώτατος κ. Μιλτιάδης Βάντσος, Αναπληρωτής Καθηγητής Χριστιανικής Ηθικής και Βιοηθικής της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης, «Αυτοχειρία: Ο ηθικός προβληματισμός και η χριστιανική προσέγγιση»και

β) ο πρωτοπρεσβύτερος Αθανάσιος Μελισσάρης, Διδάκτωρ Ποιμαντικής Ψυχολογίας, «Η αυτοκτονία και η πρόληψή της από την πλευρά της ποιμαντικής θεολογίας».

Θα ακολουθήσει συζήτηση με το ακροατήριο.

Της Ημερίδος θα προηγηθεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, καθώς και το αρχιερατικό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των κεκοιμημένων μελών του Παραρτήματος Θεολόγων και του Συλλόγου Ιεροψαλτών Αιτωλίας και Ακαρνανίας.


Εκ  του  Γραφείου  Τύπου  και  Επικοινωνίας

της  Ιεράς  Μητροπόλεως
Δημοσιεύθηκε στις 14 October 2019 | 4:52 pm


Θ. Βασιλόπουλος: Η προσφορά της γυναίκας αγρότισσας είναι ανεκτίμητη!

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Αγρότισσας (εορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Οκτωβρίου), ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Θεόδωρος Βασιλόπουλος, εξέδωσε το ακόλουθο μήνυμα: .....
«Η προσφορά της γυναίκας αγρότισσας ανεκτίμητη. Καθημερινά δίνει τον δικό της αγώνα για την επιβίωση, την παραγωγή, την καταξίωση, την αναγνώριση. Ιδιαίτερα στη σημερινή οικονομική συγκυρία, ο ρόλος της γυναίκας αγρότισσας είναι πιο σημαντικός και δύσκολος από ποτέ, καθώς η γυναίκα θα συντηρήσει το σπίτι και την οικογένειά της, θα συμβάλλει καθοριστικά στις ανάγκες της αγροτικής παραγωγής και γενικότερα, θα αποτελεί τη “ψυχή” της αγροτικής κοινότητας στην οποία βρίσκεται. 
Η Ελληνίδα αγρότισσα αποτελεί τη κοιτίδα της κοινωνίας και του πολιτισμού μας. Είναι αυτή που διαιωνίζει τα ήθη και έθιμα, τις παραδόσεις μας διαμέσου της οποίας αναπαράγεται η ιστορία μας από γενιά σε γενιά. 
Αποτελεί ελάχιστη οφειλή προς την αγρότισσα λοιπόν, να αναγνωρίσουμε το έργο και τη συμβολή της και να προσπαθήσουμε όλοι να ενισχύσουμε την ύπαιθρο, βελτιώνοντας το επίπεδο ζωής των κατοίκων της, αλλά και την ίδια την τοπική ανάπτυξη.»

Δημοσιεύθηκε στις 14 October 2019 | 4:48 pm


Συνέντευξη με την ΒΑΣΩ ΣΑΛΤΟΓΙΑΝΝΗ, μια πολλά υποσχόμενη δημοτική τραγουδίστρια, στο AgrinioBestOf.gr

Η Βάσω Σαλτογιάννη είναι μία νέα, πολλά υποσχόμενη φωνή της παραδοσιακής μουσικής. Την συνάντησε η Χρύσα Σπαή απο το AgrinioBestOf.gr στο Αγρίνιο και η δημοτική τραγουδίστρια της μίλησε αποκλειστικά για το ξεκίνημα, τη μέχρι τώρα πορεία της αλλά και για τους στόχους της...
      Η Βάσω Σαλτογιάννη κατάγεται απο τις Φυτείες Ξηρομέρου, ασχολείται επαγγελματικά με το δημοτικό τραγούδι τα τελευταία χρόνια και την έχουμε δεί τα καλοκαίρια σε πολλά πανηγύρια στην περιοχή μας και αλλού. Αγαπάει την παράδοση και προτρέπει τον κόσμο να την στηρίζει. Η Χρύσα Σπαή συναντήθηκε μαζί της στον φιλόξενο χώρο του ΑΘΩΣ ΚΑΦΕ στην Αγία Τριάδα Αγρινίου και μίλησε μαζί της για τους αναγνώστες του AgrinioBestOf.gr

images vs 02
Από πότε τραγουδάτε επαγγελματικά;
Επαγγελματικά ασχολούμαι τρία χρόνια. Από μικρή μου άρεσε το τραγούδι. Ξεκίνησα από το χωριό μου τις Φυτείες. Συγκεκριμενα την πρώτη μου εμφάνιση την έκανα στην Κουβαρά..........


Εχετε κάνει κάποιες σπουδές πάνω στο τραγούδι;
Εχω κάνει σπουδές Βυζαντινής Μουσικής καθώς και ορθοφωνίας. Αλλά κατά κύριο λόγο θεωρούμαι αυτοδίδακτη. Στην οικογενειά μου τραγουδάνε πολύ καλά ο μπαμπάς μου και ο παππούς μου, όχι επαγγελματικά βέβαια. Από εκεί πήρα κάποιες αρχές, αλλά με πολύ δουλειά, πολύ  μεράκι και με το πολύ καλό μουσικό αυτί που έχω (κατά ομολογία συναδέλφων) μπόρεσα και μπορώ να σταθώ επάξια στον επαγγελματικό χώρο του Δημοτικού τραγουδιού.
images 14
Γιατί ασχολήθηκες με το Δημοτικό τραγούδι;
Βασικά αγαπώ όλα τα είδη μουσικής, δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο είδος που ξεχωρίζω, όμως το δημοτικό τραγούδι μου αρέσει και με εκφράζει πιο πολύ. Βέβαια έχω στο ρεπερτοριό μου και πολλά λαικοδημοτικά εκτός των παραδοσιακών δημοτικών τραγουδιών.
Τι πιστεύεις; Αντέχει το δημοτικό τραγούδι στον χρόνο;
Αν και έχει μεταλλαχθεί λίγο σύμφωνα με την μόδα και τις ανάγκες της εποχής, δηλαδή έχει γίνει λαιοκοδημοτικό για να μπορέσει να φέρει την νεολαία πιο κοντά, οφείλω να πώ ότι τα τελευταία χρόνια βλέπω μια στροφή προς το αμιγώς παραδοσιακό δημοτικό τραγούδι. Ο κόσμος ζητάει ξανά παραγγελίες με το κλασσικό δημοτικό. Ετσι έρχεται και η νεολαία πιο κοντά με το παραδοσιακό.
images vs 01
Για να χορέψει κάποιος σε ένα πανηγύρι, πληρώνει κάποιο αντίτιμο;
Στις περισσότερες φορές όχι. Η πίστα είναι ελεύθερη. Σε μερικά χωριά βέβαια κρατάνε ακόμα την σειρά χορού. Αλλά όπως είπαμε τις περισσότερες φορές όταν μας ζητάει κάποιος ένα συγκεκριμένο τραγούδι, εμείς το παίζουμε και όποιος θέλει ανεβαίνει και το χορέυει.
Πού εμφανίστηκες φέτος το καλοκαίρι;
Το καλοκαίρι φέτος ήταν πολύ δυνατό για μένα. Είδα πολύ περισσότερο κόσμο σε όλα τα πανηγύρια που εμφανίστηκα, κάτι που με χαροποίησε ιδιαίτερα. Υπήρξαν επίσης πολύ περισσότερες δουλειές για μας. Οι περιοχές που κινήθηκα ήταν: Ευρυτανία, Αρτα, Αιτωλοακαρνανία, Καρδίτσα, Λαμία, Φωκίδα.
images 05
images 04
Εχεις εκδόσει κάποια τραγούδια;
Εχω εκδόσει δύο τραγούδια, σε στίχους του Κώστα Ναούμη και τα δύο. Η μουσική στο ένα που έχει τον τίτλο «Καμπάνες» είναι του Βαλάντη Θεοδωρόπουλου και στο δεύτερο με τον τίτλο «Είσαι ότι νάναι» στίχοι και μουσική είναι του Κώστα Ναούμη. Για το δεύτερο έχω και βιντεοκλίπ, το οποίο γυρίστηκε στην περιοχή μας, συγκεκριμένα στο CORALI CLUΒ, το οποίο ευχαριστούμε και δημόσια, και ήταν κάτι που άρεσε σε πολύ κόσμο.

Ετοιμάζεις κάτι νέο στον χώρο της δισκογραφίας;
Ναι. Από τον Οκτώβριο ξεκινάω ένα CD με 12 τραγούδια, επανεκτελέσεις σε κάποια αλλά και μερικά καινούργια. Ευελπιστώ να είναι έτοιμο μέχρι τα Χριστούγεννα. Το CD βοηθάει τον καλλιτέχνη γιατί σύμφωνα με τον συνάδελφο Κώστα Πίτσιο είναι η ταυτότητα του τραγουδιστή. Με αυτό θα σε γνωρίσει ο κόσμος, αυτό θα παίξει ενας DJ και με αυτό θα συστηθείς σε κάποια νέα δουλειά.  
Πως τα προλαβαίνεις όλα αυτά; καθότι είσαι και επαγγελματίας λογίστρια αλλά και μαμά με δύο παιδιά.
Όταν αγαπάς κάτι βρίσκεις χρόνο για να το κάνεις. Το τραγούδι το αγαπώ πραγματικά και το κάνω με χαρά. Την λογιστική δουλειά βέβαια την κάνω γιατί από μόνο του το τραγούδι δεν μπορεί να μου καλύψει όλα τα έξοδα.

Ένα μήνυμα για τους αναγνώστες μας
Να έχουμε καλό χειμώνα, υγέια, αγάπη, ευτυχία. Προτρέπω τον κόσμο να πηγαίνει στα πανηγύρια συντηρώντας με την συμμετοχή του την παραδοσή μας.
images 01
images vs 03
images vs 04
images 02
images vs 05
images 06
Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AgrinioBestOf.gr
https://agriniobestof.gr/

Δημοσιεύθηκε στις 14 October 2019 | 12:22 pm


Σφοδρή σύγκρουση 2 ΙΧΕ αυτοκίνητων στην παραλία της Αμφιλοχίας          Σφοδρή σύγκρουση σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας 14 Οκτωβρίου στο τέλος της παραλιακής οδού Ανδρέα Στράτου στην Αμφιλοχία.
             Αυτοκίνητο ΙΧΕ μάρκας VW Golf εξερχόμενο από την οδό Θ. Χαβίνη βγήκε στην παραλιακή Αν. Στράτου και εμβόλισε το διερχόμενο ΙΧΕ OPEL station vagon. Από τη σύγκρουση δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Τα αίτια του τροχαίου ερευνώνται....

Δημοσιεύθηκε στις 14 October 2019 | 11:26 am


Φυτειες - Ειδήσεις και Νέα

Ο καιρός για τους αγρότες - Ant1News

Ο καιρός για τους αγρότες  Ant1News

Δημοσιεύθηκε στις 3 October 2019 | 10:00 am


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Φυτειες

Φιλικοί ιστότοποι: