Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Λαρίσης   »   Λάρισα    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα «Μαθηματικά και Τεχνολογία» στη Λάρισα

Το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018 πραγματοποιήθηκε επιστημονική ημερίδα με θέμα «Μαθηματικά και Τεχνολογία» στο αμφιθέατρο του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας που διοργάνωσε τo  παράρτημα Λάρισας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας  με  την  ευκαιρία  συμπλήρωσης  των 100 χρόνων λειτουργίας της Ε.Μ.Ε και  την  ανακήρυξη  του  2018 ως  <<  Έτος  Μαθηματικών >>.

Η ημερίδα περιλάμβανε τρεις εισηγήσεις που είχαν σαν στόχο να προβάλουν την παρουσία και την χρησιμότητα των μαθηματικών σε κάθε έκφανση του κόσμου γύρω μας.

Η πρώτη εισήγηση αφορούσε τις επιρροές στα κοινωνικά δίκτυα και αναπτύχθηκε από τους κ. Ιωάννη Αντωνίου, Καθηγητή του τμήματος Μαθηματικών του Α.Π.Θ. και κ. Ευάγγελο Ιωαννίδη (Phd). Τα Δίκτυα είναι κλάδος των Μαθηματικών που αναπτύχθηκε ραγδαία τα τελευταία χρόνια, κυρίως λόγω της Ανάπτυξης του Παγκόσμιου Ιστού, των Κοινωνικών Δικτύων και της άνευ προηγούμενου παραγωγής Δεδομένων με διαρκώς αυξανόμενο ρυθμό. Στην εισήγηση διερευνήθηκαν τρία βασικά προβλήματα διάδοσης γνώσης εντός δικτύων επικοινωνίας: 1) Πως επηρεάζεται η διάδοση γνώσης από την παρουσία ψευδών απόψεων σε δίκτυα με αναξιόπιστους δίαυλους επικοινωνίας 2) Πως επηρεάζεται η διάδοση γνώσης από τον τρόπο που επικοινωνούν μεταξύ τους τα μέλη του δικτύου και  3) Πως επηρεάζεται η διάδοση γνώσης από τον τρόπο τοποθέτησης ειδημόνων στο δίκτυο επικοινωνίας.

Ακολούθησε η εισήγηση του κ. Παναγιώτη Μπαμίδη, Αν. Καθηγητή στο Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. με θέμα το νευρωνικό δίκτυο του εγκεφάλου. Στην εισήγηση παρουσιάστηκε η σύγχρονη αντίληψη για το δομικό και λειτουργικό δίκτυο του εγκεφάλου.

Τελευταία παρουσιάστηκε η εισήγηση του κ. Χαράλαμπου Μπράτσα με θέμα το σημασιολογικό δίκτυο της παγκόσμιας γνώσης. Ο παγκόσμιος ιστός είναι ένα ανοιχτό σύστημα διασυνδεδεμένων πληροφοριών και πολυμεσικού περιεχομένου, που επιτρέπει στους χρήστες του Διαδικτύου να αναζητήσουν πληροφορίες μεταβαίνοντας από ένα έγγραφο στο άλλο. Η Εξέλιξη του Παγκόσμιου Ιστού τα ανοικτά δεδομένα σε συνδυασμό με το μεγάλο όγκο δεδομένων που παράγονται σήμερα έχουν δημιουργήσει νέες προκλήσεις στον τομέα της εκπαίδευσης, της διαφάνειας, της διακυβέρνησης και της δημοσιογραφίας. Στην εισήγηση αναδείχθηκε πως το σημασιολογικό δίκτυο και η δημιουργία εννοιολογικών γράφων μπορεί να δώσει απαντήσεις σε αυτές τις προκλήσεις μέσω της δημιουργίας ενός ανοικτού δικτύου παγκόσμιας γνώσης η οποία λειτουργεί με τροπική Λογική.

Στην ημερίδα παραβρέθηκαν o  Aντιδήμαρχος  Τεχνικών  Έργων  κ.  Σούλτης  Γεώργιος ,ο  Πρόεδρος  της  ΑΔΕΔΥ  κ.  Παπαποστόλου  Δημήτριος , σχολικοί  σύμβουλοι ,  εκπαιδευτικοί  ,  φοιτητές  αλλά  και  απλοί  πολίτες.

Το Παράρτημα Λάρισας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας εκφράζει τις ευχαριστίες του, σε όλους όσους παραβρέθηκαν στην ημερίδα  καθώς και  τον Δήμο Λαρισαίων και  τις  υπηρεσίες  του για την  ηθική  και  υλική  συμπαράστασής  τους    στην  πραγματοποίηση  της  εκδήλωσης

Δημοσιεύθηκε στις 25 February 2018 | 2:08 pm


Οδηγίες του Δήμου Λαρισαίων στους γονείς λόγω της απεργίας στους βρεφονηπιακούς σταθμούς

Κάλεσμα στους γονείς των παιδιών που πηγαίνουν σε βρεφονηπιακούς σταθμούς να καλέσουν τον αντίστοιχο σταθμό το πρωί της Δευτέρας, απευθύνει ο Δήμος Λαρισαίων, στο πλαίσιο της απεργίας που έχει προκηρύξει ο ΠΟΕ-ΟΤΑ αύριο, Δευτέρα.

«Από τον Δήμο Λαρισαίων ανακοινώνεται ότι για αύριο Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμων ν. Λάρισας έχει προκηρύξει απεργία για τους εργαζόμενους στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησης της ΠΟΕ – ΟΤΑ.

Καλούμε τους γονείς των παιδιών, προκειμένου να αποφύγουν την ταλαιπωρία, να επικοινωνήσουν το πρωί της Δευτέρας με τους παιδικούς σταθμούς για να ενημερωθούν για το βαθμό λειτουργίας της κάθε δομής», σημειώνει η ανακοίνωση του Δήμου.

Δημοσιεύθηκε στις 25 February 2018 | 1:42 pm


Έκοψαν πίτα οι γυναίκες της ΑΕΛ

Σε μία λιτή αλλά όμορφη εκδήλωση την Πέμπτη το βράδυ, η Γυναικεία  ομάδα ποδοσφαίρου της ΑΕΛ έκοψε την πίτα της για το 2018. Η κοπή της  πίτας πραγματοποιήθηκε σε μία ζεστή ατμόσφαιρα στο γνωστό Cafe-bar  "ΟΞΥΓΟΝΟ", με αρκετούς φίλους της ομάδας να δίνουν το παρών.

Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν ο διεθνής Λαρισαίος ποδοσφαιριστής Βαγγέλης  Μόρας για την προσφορά του στον αθλητισμό όπως και για το ήθος του και  το κοινωνικό του έργο. Ο πρόεδρος του Σωματείου Γιώργος Νάκας παρέδωσε  το αναμνηστικό στον διεθνή ποδοσφαιριστή, δίνοντας παράλληλα τις ευχές  του στις αθλήτριες της ομάδος αλλά και στον βραβευόμενο για το μέλλον  του ποδοσφαιρικό ή μη. Ο Βαγγέλη Μόρας με τη σειρά του ευχαρίστησε το  Σωματείο για την βράβευση αυτή και απευθυνόμενος στις αθλήτριες της  ΑΕΛ τόνισε την μεγάλη σημασία της σκληρής δουλειάς και της επιμονής  στον αθλητισμό.

Στην συνέχεια βραβεύτηκε ο Χρυσός υποστηρικτής της Γυναικεία ομάδας,  το Κέντρο αποκατάστασης "ANIMUS-Κυανός Σταυρός" για την μεγάλη του  προσφορά στην ομάδα. Το αναμνηστικό παρέλαβε ο κος Ιωάννης Νταβέλης  από την έφορο του τμήματος κα Αθανασία Τσακνάκη. Ο κος Νταβέλης  ευχαρίστησε και αυτός με τη σειρά του το Σωματείο και ευχήθηκε υγεία  σε αθλητές και γονείς.

Τελευταία βράβευση ήταν αυτή των αθλητριών της ΑΕΛ, Παναγιώτα  Βλασιάδου και Σοφία Σακελλάρη, για την συμμετοχή τους στην  προκριματική φάση της Εθνικής Κορασίδων για το UEFA U17 Womens  Championship 2017. Τα αναμνηστικά παρέδωσε στις δύο νεαρές αθλήτριες ο  παλαίμαχος της ΑΕΛ Ηλίας Σελιώνης που εκπροσώπησε στην εκδήλωση τον  σύλλογο παλαιμάχων ΑΕΛ, ο οποίος στις δηλώσεις του αφού συνεχάρη τις  δύο νεαρές αθλήτριες για τις επιτυχίες τους, ανέφερε το πόσο  εντυπωσιασμένος είναι από το θέαμα που προσφέρει η Γυναικεία ομάδα  στους αγώνες της όπως και με τις ικανότητες ορισμένων παικτριών της  ομάδας.

Μετά τις βραβεύσεις ακολούθησε η κοπή της πίτας με τις αρχηγούς της  ΑΕΛ, Δήμητρα Ρήγα, Γιόβαννα Σρετένοβιτς και Φαίδρα Λόγου να παίρνουν  τον λόγο και αφού ευχήθηκαν σε όλο τον κόσμο υγεία έδωσαν στον κόσμο  την υπόσχεση ότι η ομάδα θα πετύχει τους στόχους της. Στο ίδιο κλίμα  κινήθηκε και ο προπονητής της ομάδας Νίκος Γκαλίτσιος ο οποίος εκτός  από υγεία ζήτησε και την στήριξη του κόσμου ο οποίος φέτος δεν είναι  τόσο κοντά στην ομάδα όσο θα έπρεπε και όσο της αξίζει.

Η βραδιά όμως δεν τελείωσε εκεί. Στην συνέχεια ακολούθησε ζωντανό  μουσικό πρόγραμμα με την Σέντερ Φορ της ομάδας Μαρία Σπυροπούλου, η  οποία κατέπληξε τους πάντες και με τις φωνητικές της επιδόσεις. Ο  χορός και το τραγούδι κράτησε μέχρι αργά με τους θαμώνες του  καταστήματος να μένουν απόλυτα ευχαριστημένοι από τον τρόπο με τον  οποίο εξελίχθηκε η βραδιά.

Το Σωματείο της ΑΕΛ αφού αρχικά ευχαριστήσει όλους όσους τίμησαν με  την παρουσία τους την εκδήλωση του τμήματος, νιώθει την ανάγκη να  ευχαριστήσει και όλους όσους συνέβαλαν στην διοργάνωση της εκδήλωσης  ξεκινώντας με τον Μέγα χορηγό της ομάδας την εταιρία OPEN CARE, το  Cafe-bar ΟΞΥΓΟΝΟ για την υπέροχη φιλοξενία στον χώρο, το  ζαχαροπλαστείο JELO του κου Γιάννη Γκλαρογιάννη για τις πίτες του όπως  και τους φίλους της ομάδας Νίκο Κούτρα για το φωτορεπορτάζ και Μάριο  Αμαρλαριώτη για την βοήθειά του στην τέλεση της εκδήλωσης.

Δημοσιεύθηκε στις 25 February 2018 | 10:35 am


Συννεφιά και βροχές σήμερα στη Λάρισα

Άστατος θα είναι ο καιρός και την Κυριακή στη Λάρισα.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες και στα βόρεια τοπικές βροχές και παροδικές ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά προβλέπονται για σήμερα στην περιοχή της Θεσσαλίας. Σταδιακά από το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα βόρεια, όπου πιθανόν αργά τη νύχτα να είναι τοπικά ισχυρές.

Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και σταδιακά από το απόγευμα ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και από το βράδυ στα ανατολικά έως 7 μποφόρ.

Τέλος η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια, η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Δημοσιεύθηκε στις 25 February 2018 | 9:16 am


Τρεις κηδείες σήμερα στη Λάρισα

Τρεις οι νεκρώσιμες ακολουθίες σήμερα Κυριακή στην περιοχή της Λάρισας.

-Απεβίωσε ο Χρήστος Σιμιτζής σε ηλικία 73 ετών. Η κηδεία του θα τελεστεί σήμερα στις 12.00 μ. από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου Λάρισας.

-Σε ηλικία 84 ετών απεβίωσε η Ευαγγελία Γκουζιώνη. Η κηδεία της θα τελεστεί σήμερα στις 2.00 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίων Δώδεκα Αποστόλων Νερομύλων Αγιάς.

-Σε ηλικία 90 ετών απεβίωσε η Ζωή Παπαστεργίου. Η κηδεία της θα τελεστεί σήμερα στις 12.00 μ. από τον Ιερό ναό Αναστάσεως του Λαζάρου στο Νέο Κοιμητήριο Λάρισας.

Δημοσιεύθηκε στις 25 February 2018 | 9:05 am


Αμερικανοί στην 110 Π.Μ. για εξάμηνες κοινές ασκήσεις στα μη επανδρωμένα

Το πρώτο τεστ για την ενδεχόμενη αξιοποίηση της 110 Πτέρυγας Μάχης στη Λάρισα ως «βάση» του ΝΑΤΟ αναμένεται να αποτελέσει «άσκηση συνεκπαίδευσης» Ελλήνων και Αμερικανών στρατιωτικών. 

Δεκάδες αξιωματικοί και τεχνικό προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ θα αφιχθούν στη Λάρισα, στις αρχές Μαρτίου, με την 110 ΠΜ να αποτελεί - σύμφωνα με πληροφορίες  - βάση τους για το επόμενο εξάμηνο. 

Εξελιγμένα αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (MQ-1 και MQ-9) που αποτελούν την αιχμή του δόρατος στις στρατιωτικές επιχειρήσεις είναι αυτά που θα επιχειρήσουν από κοινού με τα ελληνικά μη επανδρωμένα, στο πλαίσιο συνεκπαίδευσης.

Ελευθερία

Δημοσιεύθηκε στις 25 February 2018 | 8:57 am


25/02/2018

(8πμ-11μμ):

ΞΥΠΟΛΙΑ ΓΕΩΡΓΙΑ Ίωνος Δραγούμη –Κεντρική πλατεία  (Δημαρχείο) τηλ. 2410258114

ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΣ Βενιζέλου 138 τηλ. 2410252563

ΔΑΛΙΑΝΑΣ ΘΑΝΟΣ 31ης Αυγούστου 27 (Γενικό Νοσοκομείο, έναντι 6ου Δ.Σχολείου) τηλ. 2410534888

ΓΑΪΤΑΝΗ ΣΤΑΜΑΤΙΑ Αλ. Παναγούλη 91 (πλησίον Σ/Μ Σκλαβενίτης) τηλ. 2410286122

ΓΑΤΟΥΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ Αλ. Παναγούλη & Παπακυριαζή (πλατεία Ταχυδρομείου) τηλ. 2410287253

ΜΗΝΑ ΧΡΥΣΑ Βόλου 142 (200μ. από το οικογενειακό κέντρο ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ) τηλ. 2410571035

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΛΑΖΑΡΟΣ Ηρ. Πολυτεχνείου 209 (πλατεία ΑΤΑ) τηλ. 2410533990

ΧΟΛΕΒΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Υψηλάντου 2 (πλατεία Εθνικής αντιστάσεως, Αγ. Κων/νος) τηλ. 2410236566 

Διανυκτερεύει (11μμ-8πμ):

ΤΣΙΜΠΟΥΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Κουμουνδούρου 22 τηλ. 2410535514

Δημοσιεύθηκε στις 25 February 2018 | 7:00 am


Λάρισα: Σε ποιες περιοχές θα γίνει διακοπή ρεύματος την Κυριακή

Πρόγραμμα πολύωρων διακοπών ρεύματος στη Λάρισα με στόχο τη συντήρηση του δικτύου ανακοίνωσε για την Κυριακη 25 Φεβρουαρίου ο ΔΕΔΔΗΕ.

Οι διακοπές αφορούν περιοχές της πόλης της Λάρισας που αφορούν τις οδούς που αναφέρονται στο παρακάτω πρόγραμμα:

Από 8 έως 11 πμ: Δρόμοι πόλης Λάρισας: Οδός Βραϊλα Αρμένη, Φιλικής Εταιρίας, Καραθάνου από Θέτιδος έως Κουμουνδούρου, Ζαρμάνη από Κρανώνος έως Καραθάνου, Σκουφά, Γαρέφη, Ηροδότου, Πρασίδου, Ξενοφώντος, Aγησιλάου, Ζαϊμη, Κρανώνος από Καραθάνου έως Ζαρμάνη, Καλλιθέας από Αθηνάς έως Κρανώνος, Στουρνάρα, Κασσάνδρας, Θέτιδος από Τζαβέλα έως Καραθάνου, Παλαιστίνης από Καραθάνου έως Τζαβέλα (Πάροδος).

Από 11 πμ μέχρι 2:30 μμ: Δρόμοι πόλης Λάρισας: Οδός Σαράντα Μαρτύρων από Ιουλιανού έως Αγιάς, Χρυσοχόου από Αγιάς έως 25ης Μαρτίου, Ικάρων, Αμπελακίων, Σεφέρη από Πυθαγόρα έως Πλούτωνος, Νικηταρά από Χρυσοχόου έως Ηρ. Πολυτεχνείου, Αιόλου από Αγιάς έως Γούναρη, Γούναρη από Χρυσοχόου έως Ηρ. Πολυτεχνείου, Θεοτοκοπούλου από Νικηταρά έως Ριζοπούλου, Κιλκής, Σαλαμίνος από Μητροπολίτου Αμβροσίου έως Χρυσοχόου, Τερτίπη, Λαχανά.

Δημοσιεύθηκε στις 24 February 2018 | 11:23 pm


Μπάσκετ: Έχασε το θεσσαλικό ντέρμπι η ΑΕΛ

Ήττα για την ΑΕΛ στο θεσσαλικό ντέρμπι με 75-65 από τον ΑΣ Καρδίτσας στο κλειστό γυμναστήριο της Νεάπολης για την 19η αγωνιστική ημέρα της Α2 Εθνικής κατηγορίας.

Σ’ ένα ματς που είχε όλα εκείνα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν ένα ντέρμπι, οι βυσσινί πάλεψαν, προσπάθησαν αλλά η αστοχία και κάποια λάθη στα τελευταία λεπτά της στέρησαν τη νίκη.

Το ματς άρχισε ισορροπημένα, με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ . Η ΑΕΛ πήρε προβάδισμα με 7-5, αλλά οι φιλοξενούμενοι βάζοντας την μπάλα κοντά στο καλάθι κατάφερα να προηγηθούν με 12-11. 

Οι βυσσινί βρίσκοντας σκορ από τον Τσιαβέ ξαναπήρε το «πάνω χέρι» στο σκορ με 19-15 και 21-19 1:50’’ πριν το τέλος της περιόδου. Στο διάστημα αυτό όμως οι φιλοξενούμενοι με τρία σερί τρίποντα και ισάριθμα λάθη της λαρισινής ομάδας, «έκλεισαν» το 10λεπτο προηγούμενοι με 28-21.

Με 3 πόντους του Τζόρτζεβιτς η Καρδίτσα έφτασε στο +10 (31-21). Η ΑΕΛ βελτιώνοντας την άμυνά της κατάφερε να μειώσει σε 37-36 2:05’’ πριν το ημίχρονο, το τέλος του οποίου βρήκε τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με 48-41.

Σε όλη την 3η περίοδο η ομάδα της Καρδίτσας είχε το προβάδισμα, η ΑΕΛ στο τέλος πλησίασε στον πόντο, 58-57, σκορ που ολοκληρώθηκε το δεκάλεπτο.

Η ΑΕΛ ισοφάρισε 60-60, αλλά στο χρονικό σημείο αυτό οι παίκτες του Χρήστου Χασανίδη έχασαν τρεις ευκαιρίες να πάρουν το προβάδισμα και την ψυχολογία με το μέρος τους, γεγονός που δεν άφησαν ανεκμετάλλευτη οι φιλοξενούμενοι. Έκαναν ένα σερί 7-0, προηγήθηκαν 67-60, προβάδισμα που κράτησαν μέχρι το τέλος και το τελικό 75-65.

Τα δεκάλεπτα: 21-28, 41-48, 57-58, 65-75.

ΑΕΛ (Χασανίδης): Βλαχούλης 3(1), Σαριμπαλίδης 3(1), Καμάρας 6, Παπαχρήστος 2, Φιλιππόπουλος 2, Ναούμης 9(2), Κονδυλόπουλος, Κνέζεβιτς 8(1), Γκιουλέκας 8(1), Τσιαβές 24(4).

ΑΣ Καρδίτσας (Τζήμας): Τζόρτζεβιτς 18, Ψαρόπουλος 10(3), Μαυρογιάννης 10(2), Παππάς 3(1), Καμαριώτης 6, Παπαδόπουλος 2, Τριχόπουλος 3(1),

Δηλώσεις

Χρήστος Χασανίδης: «Συγχαρητήρια στην Καρδίτσα για τη νίκη και της εύχομαι καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών μου. Είπαμε πως έπρεπε να διορθώσουμε κάποια λάθη που κάναμε στα προηγούμενα ματς όπως τα αμυντικά ριμπάουντ και τα λάθη και σε μεγάλο βαθμό τα καταφέραμε. 

Αυτό που μας στοίχισε ήταν ένα 2λεπτο στο οποίο κάναμε 4 λάθη και δεχθήκαμε αιφνιδιασμούς. Ήταν ένα πολύ ωραίο ματς και ελπίζω να το απόλαυσαν οι φίλαθλοι που ήρθαν στο γήπεδο».

Γιάννης Τζήμας: «Σ’ ένα καταπληκτικό γήπεδο, το δικό μας γήπεδο, με κόσμο της ΑΕΛ που ήρθε στο γήπεδο και ο οποίος θα πρέπει να στηρίζει και το μπάσκετ έγινε ένα πραγματικό θεσσαλικό ντέρμπι. 

Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ΑΕΛ για την προσπάθεια που κάνει να τελειώσει το πρωτάθλημα με αξιοπρέπεια, όπως ταιριάζει σε μια μεγάλη ομάδα με μεγάλη ιστορία. Πρέπει να βρει τον δρόμο της και τον ρόλο της στο μπάσκετ. Μπράβο στην διοίκηση, το τεχνικό τημ και στους παίκτες.

Για μας ήταν η δεύτερη σερί νίκη και αυτό δεν ήταν καθόλου εύκολο. Η ΑΕΛ έπαιξε με περίεργα σχήματα, στο πρώτο ημίχρονο ο Τσιαβές έβαλε απίστευτα τρίποντα και αυτά μας δυσκόλεψαν.

Ωστόσο σε όλο το ματς ελέγξαμε τα ριμπάουντ, είχαμε το προβάδισμα και κατακτήσαμε δίκαια τη νίκη».

Δημοσιεύθηκε στις 24 February 2018 | 9:08 pm


Στην υποδοχή της εικόνας της Παναγίας της Κοιλάδας ο Κατσιαντώνης

Με τιμή και ευλάβεια υποδέχτηκε ο Βουλευτής Λάρισας  της  Ένωσης Κεντρώων Γιώργος Κατσιαντώνης  μαζί με πλήθος πιστών, την εφέστιο εικόνα της Παναγίας των Κοιλαδαίων, που είχε κλαπεί το Σεπτέμβριο του 2017 από το Προσκυνητάρι της.

Ο Γιώργος Κατσιαντώνης ακολούθησε  την  περιφορά της  Ιερής εικόνας της Παναγίας, από την είσοδο του χωριού παρουσία του ιερού κλήρου της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου,  αλλά και του Πατέρα Αδάμ Κιτσικούδη που αποτελεί τη θρησκευτική ψυχή της Κοιλάδας, στέλνοντας  το χαρμόσυνο μήνυμα της επιστροφής του κειμηλίου της πίστης στη θέση του.

"Για άξιους ανθρώπους που τιμούν την ορθόδοξη πίστη και την εκκλησία ως «σημαία» της πατρίδας μας" έκανε λόγο ο Βουλευτής Λάρισας αναφερόμενος στον Αχιλλέα και στην Αικατερίνη Λυγγέρα , που προσκόμισαν την Άγια εικόνα, και που αποτελούν σημαντικούς δωρητές και ευεργέτες της ενορίας, καθώς ανέλαβαν για δεύτερη φορά το συνολικό κόστος συντήρησης και ανακατασκευής.

Δημοσιεύθηκε στις 24 February 2018 | 8:17 pm


Πυρκαγιά σε αυλή εργοστασίου έξω από τη Λάρισα

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι στον αύλειο χώρο εργοστασίου στην επαρχιακή οδό Λάρισας-Τυρνάβου.

Συγκεκριμένα, στον χώρο καίγοντας λάστιχα και άλλα αντικείμενα, με την πυροσβεστική να επεμβαίνει για την κατάσβεση της φωτιάς.

*Εικόνα αρχείου

Δημοσιεύθηκε στις 24 February 2018 | 7:55 pm


Υπό την αιγίδα της NASA το 2o Φεστιβάλ Αστρονομίας και Αστροφυσικής στον Όλυμπο

Στον θεσσαλικό Όλυμπο με επίκεντρο το πανέμορφο χωριό του Κοκκινοπηλού θα πραγματοποιηθεί και φέτος τoν  Ιούνιο  το 2o Φεστιβάλ Αστρονομίας και Αστροφυσικής.

Αυτή τη φορά το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της ΝASA space Greece και του Οργανισμού «Βιομιμητισμός Ελλάδος Έρευνα και Καινοτομία», με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του δήμου Ελασσόνας και της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών. Για την διοργάνωση του Φεστιβάλ συζήτησαν σε πρόσφατη συνάντησή τους ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Θανάσης Παιδής με την εκπρόσωπο της ΝASA space Greece και του Οργανισμού «Βιομιμητισμός Ελλάδος Έρευνα και Καινοτομία», κ. Κλεοπάτρα Αλαμανταριώτου.        

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι περισσότεροι από 100 μαθητές-εισηγητές, προσκεκλημένοι καθηγητές από σχολεία, Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και ερευνητικά κέντρα, μιλήσανε για την αστρονομία, την αστροφυσική και το διάστημα, και οι συμμετέχοντες ξεπεράσανε τους τετρακόσιους. Στον ορεινό οικισμό Κοκκινοπηλός στην Ελασσόνα, σε υψόμετρο 1.160 οι συμμετέχοντες θα συζητήσουν  για το διάστημα και θα ανιχνεύσουν το απέραντο Σύμπαν. Ταυτόχρονα θα γίνει προσπάθεια να υπάρξει και σύνδεση με τον διεθνή διαστημικό σταθμό σε πραγματικό χρόνο και να μεταφερθεί η γνώση και οι εμπειρίες από τον διαστημικό σταθμό. Στο πλαίσιο των δράσεων στον Όλυμπο, θα γίνουν ακόμη εργαστήρια αστρονομίας, περιήγηση-ορειβασία και θεματική ξενάγηση στο βουνό, έκθεση στεροσκοπικών φωτογραφιών του διαστήματος και παρατήρηση με τηλεσκόπια στους πρόποδες του Ολύμπου, που διοργανώνεται με τη στήριξη της Αστρονομικής Εταιρίας Λάρισας.

Η εθνική εκπρόσωπος της διοργάνωσης του ΝΑΣΑ space της Ελλάδος και ταυτόχρονα ιδρύτρια του Βιομιμητισμού Ελλάδος Έρευνα και Καινοτομία Κλεοπάτρα Αλαμανταριώτου υποστήριξε πώς είναι σημαντικό να αφυπνίσουμε  ανθρώπους κάθε ηλικίας για την γνώση του διαστήματος και διαστημικών τεχνολογιών.

Ο π. αντιπεριφερειάρχης, Θανάσης Παιδής, από την πλευρά του τόνισε πως «η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει αυτήν την προσπάθεια από την πρώτη στιγμή», σημειώνοντας πως «θα γίνει προσπάθεια το φεστιβάλ να γίνει θεσμός». Χαρακτήρισε την περιοχή του Κοκκινοπηλού και ευρύτερα του θεσσαλικού Ολύμπου «ιδανική για την διοργάνωση τέτοιων ημερίδων» και κάλεσε τους τοπικούς φορείς και τους κατοίκους της περιοχής «να αγκαλιάσουν όπως και πέρυσι το Φεστιβάλ και να υποδεχθούν με θέρμη τους φιλοξενούμενους». 

Δημοσιεύθηκε στις 24 February 2018 | 7:32 pm


46χρονος Λαρισαίος κρεμάστηκε στο σπίτι του

Ένας 46χρονος Λαρισαίος βρέθηκε κρεμασμένος στο σπίτι του στην περιοχή του Αλκαζάρ το Σάββατο.

Τον 46χρονο βρήκε η μητέρα του, η οποία τηλεφώνησε στην αστυνομία ενημερώνοντας για το τραγικό περιστατικό.

Η αστυνομία απέκλεισε το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

Δημοσιεύθηκε στις 24 February 2018 | 4:01 pm


Χαρακόπουλος: Η Ελλάδα να ανακτήσει την ισχύ της!

«Προφανώς και η Ευρώπη δεν επιδεικνύει την επιβεβλημένη αλληλεγγύη στην Ελλάδα στο προσφυγικό-μεταναστευτικό, καθώς αρκετές χώρες αρνούνται να μοιραστούν το βάρος, στο πλαίσιο της μετεγκατάστασης, έστω και λίγων μεταναστών. Ωστόσο, είναι δυσάρεστο να ελέγχεται η κυβέρνηση από την ΕΕ γιατί δεν απορροφά ευρωπαικούς πόρους για την αντιμετώπιση του προβλήματος».

Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος στη σύσκεψη με φορείς της Λέρου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, που συγκάλεσε ο δήμαρχος κ. Μιχάλης Κόλιας.
ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ...
Ο Θεσσαλός πολιτικός αναφέρθηκε «στα λάθη και τις παραλήψεις της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, όπως στις καθυστερήσεις απονομής ή όχι του ασύλου που γιγαντώνει το πρόβλημα στα νησιά. Ακόμη και στη Λέρο, όπου το πρόβλημα δεν έχει τις εκρηκτικές διαστάσεις άλλων νησιών, οι μετανάστες είναι σήμερα το 10% του πληθυσμού. Εκτός, λοιπόν, της φύλαξης των συνόρων και της εφαρμογής της συμφωνίας επανεισδοχής μεταναστών στην Τουρκία -για την συνεπή υλοποίηση της οποίας χρειάζεται η άσκηση πίεσης και από την ΕΕ-, σημασία έχει και τι μηνύματα στέλνεις κάθε φορά στην απέναντι μεριά. Δυστυχώς, το πρώτο διάστημα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με την πολιτική των “ανοικτών συνόρων” και τους “μετανάστες που λιάζονται” έδωσε την εντύπωση ότι εδώ είμαστε “ξέφραγο αμπέλι”. Η ΝΔ έχει μια ολοκληρωμένη πολιτική για την συνολική αντιμετώπιση του μεταναστευτικού που παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Χίο».
ΕΙΚΟΝΑ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ
Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία του στη Λέρο και τα Δωδεκάνησα, «η ενσωμάτωση των οποίων ήταν η τελευταία φορά που η Ελλάδα μεγάλωσε. Κι αυτό έχει αξία να το τονίζουμε σήμερα, που οι εξ ανατολών γείτονές μας έφτασαν να αμφισβητούν ακόμη και κατοικημένα νησιά. Ασχέτως αν αυτό εντάσσεται σε μια πλειοδοσία κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, ενόψει των προεδρικών εκλογών στην Τουρκία, θα πρέπει να το λάβουμε σοβαρά υπόψη. Το επισημαίνω αυτό γιατί πέραν της μακροχρόνιας στρατηγικής της Τουρκίας, το γεγονός ότι η κλιμάκωση της επιθετικότητας εκδηλώνεται τώρα, οφείλεται στην εικόνα αδυναμίας που εκπέμπει η χώρα λόγω της κρίσης. Θα πρέπει, λοιπόν, η Ελλάδα γρήγορα να ξεπεράσει την οικονομική κρίση και να ανακτήσει την ισχύ της πριν οδηγηθούμε σε άλλου είδους κρίσεις».
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, που χαρακτήρισε τη σύσκεψη με τους φορείς «άσκηση διακυβέρνησης», υπογράμμισε ότι «το όραμα για το νησί, που για δεκαετίες ταυτίστηκε με το κρατικό θεραπευτήριο ψυχασθενών και σήμερα επιβαρύνεται από το hotspot των μεταναστών, δεν μπορεί να είναι άλλο από την τουριστική ανάπτυξη. Προϋπόθεση γι’ αυτό είναι η πολιτεία να κάνει πράξη τη συνταγματική επιταγή για την ιδιαίτερη μέριμνα στη νησιωτικότητα».
Νωρίτερα, ο τομεάρχης της ΝΔ, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Μάνο Κόνσολα και την πρόεδρο της ΔΗΜΤΟ της ΝΔ κ. Κατερίνα Εμμανουήλ, είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Λέρου κ. Μιλτιάδη Κόλια.

Δημοσιεύθηκε στις 24 February 2018 | 2:24 pm


Απεργιακό κάλεσμα για κλείσιμο παιδικών σταθμών στη Λάρισα

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμων νομού Λάρισας σε ανακοίνωσή του καλεί τους υπαλλήλους των παιδικών σταθμών να συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση της ερχόμενης Δευτέρας που στρέφεται εναντίον του νομοσχεδίου που προβλέπει την υποχρεωτική εκπαίδευση νηπίων από τα 4 έτη. Στο σχετικό κάλεσμα αναφέρονται τα εξής:
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εμπαίζει γονείς και εργαζόμενους με την δήθεν καθιέρωση της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής αγωγής.
Χωρίς τις απαραίτητες δομές, χωρίς προσλήψεις προσωπικού, χωρίς πρόβλεψη στον προϋπολογισμό για χρηματοδότηση, στην πραγματικότητα υπονομεύει ένα πάγιο αίτημα να αναλάβει το κράτος υποχρεωτικά την προσχολική εκπαίδευση των παιδιών στην ηλικία 4-6.
Την Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου φέρνει εσπευσμένα προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους των παιδικών σταθμών του ν. Λάρισας να συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση τη Δευτέρα 26/2/2018(όπου δεν κλείνουν οι Δήμαρχοι)
Αποφασίζουμε επίσης και προκηρύσσουμε  στάση εργασίας για το σύνολο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από τις 11.00 το πρωί έως το τέλος της πρωινής βάρδιας.
Συγκέντρωση 11.00μμ στο Δημαρχείο Λάρισας.

Δημοσιεύθηκε στις 24 February 2018 | 1:44 pm


Οι πρώτοι χαιρετισμοί στον Αγιο Νικόλαο Λαρίσης

Την ακολουθία των Πρώτων Χαιρετισμών της Θεοτόκου παρακολούθησε πλήθος πιστών χθες το απόγευμα στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λαρίσης. Στη σχετική ενημέρωση της Μητρόπολης αναφέρονται τα εξής:

Με κατάνυξη και ιερό δέος οι πιστοί χριστιανοί συμπροσευχήθηκαν στην κατανυκτική ιερά ακολουθία των Πρώτων Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου, στον περικαλλή Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Λαρίσης, την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018, το απόγευμα, όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος και έψαλλε τους χαιρετισμούς της Υπερμάχου Στρατηγού του γένους μας, Κυρίας Θεοτόκου μπροστά στην ιερά εικόνα της Θεομήτορος. Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος μίλησε στους πιστούς για το ιερό πρόσωπό της Θεοτόκου και τις πολλές ευεργεσίες της στο ανθρώπινο γένος.

"Η Παναγία μας απόψε, τόνισε χαρακτηριστικά, προσφέρεται ως ένα σωτηριολογικό πρόσωπο διότι κατεργάζεται την σωτηρία μας. Αδάμ επανόρθωσις και ανάκλησις, ως ακούσαμε απόψε, η ίδια, μας μεταφέρει εκεί που έγινε η πρώτη παράβαση, δηλαδή στον παράδεισο και το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνουμε εμείς μετά την παράβαση είναι η μετάνοια." Στην συνέχεια ανέλυσε τον όρο μετάνοια, λέγοντας πως η μετάνοια κατά τους πατέρες προϋποθέτει την προσοχή και την νήψη. Αυτά τα δύο στοιχεία, αυτές οι δύο μεγάλες αρετές συνιστούν την αληθινή μετάνοια.

Η Παναγία μητέρα μας, κατέληξε στον λόγο του ο σεπτός Ποιμενάρχης, μας εμπνέει σε αυτά τα δύο σημεία, στο να μην είμαστε απρόσεχτοι στην ζωή μας και ράθυμοι, αλλά σαν τους νηπτικούς πατέρες της πίστεώς μας, να προσέχουμε στην βιοτή μας, να αγωνιζόμαστε, να καθαριζόμαστε από τα φθοροποιά πάθη και να οδηγούμαστε με τις δραστικότατες πρεσβείες της Παναγίας μας, στην μετάνοια και τον αγιασμό και από το κατ' εικόνα στο καθ' ομοίωσιν.

Δημοσιεύθηκε στις 24 February 2018 | 1:04 pm


Ενταση στον Κορυδαλλό για τη μεταγωγή Γιαγτζόγλου στις φυλακές Λάρισας

Έκρυθμο παραμένει το κλίμα στις φυλακές Κορυδαλλού, εδώ και μερικές ώρες. Κρατούμενοι πήραν τα κλειδιά από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και κατέλαβαν τους χώρους, ενώ αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης, σύμφωνα με το ΑΠΕ, επιβεβαιώνει λιτά όμως, ότι υπάρχει «ζήτημα» στις φυλακές Κορυδαλλού, χωρίς όμως να ανακοινώνονται προς το παρόν περισσότερες πληροφορίες.
Όλα ξεκίνησαν με την μεταγωγή του κρατουμένου Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου, ο οποπιος παραμένει προφυλακισμένο για θέματα τρομοκρατίας, για τις κατηγορίες που αφορούν την αποστολή τρομοδέματος στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, καθώς και εκείνων που είχαν βρεθεί στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ΕΚΑΜ μπήκαν σήμερα το πρωί στο κελί του Γιαγτζόγλου για να τον μεταφέρουν, γεγονός που προκάλεσε τις αντιδράσεις κρατουμένων, οι οποίοι φώναζαν συνθήματα και εν συνεχεία τους πήραν τα κλειδιά!
Ο 29χρονος κρατούμενος είχε μεταχθεί από τις φυλακές Λάρισας, στις οποίες κρατείται, στον Κορυδαλλό, προκειμένου να δώσει το «παρών» σε δίκη που επρόκειτο να διεξαχθεί στην Αθήνα, για παλαιότερη υπόθεση.
Η δίκη αναβλήθηκε και ο Γιαγτζόγλου άρχισε απεργία πείνας, με αίτημα να παραμείνει στις φυλακές Κορυδαλλού.

thepressroom.gr

Δημοσιεύθηκε στις 24 February 2018 | 12:50 pm


Κινηματογραφική προβολή στο Δημοτικό Θέατρο Τυρνάβου

Προβολή της γαλλικής ταινίας Καμίλ Κλοντέλ (Camille Claudel) θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 εβρουαρίου 2018 στις 7.00μμ στο Δημοτικό Θέατρο Τυρνάβου με είσοδο ελεύθερη για όλους.
Η αληθινή ιστορία της Καμίλ Κλοντέλ που στα δεκαεπτά της χρόνια θέλησε να ασχοληθεί με τη γλυπτική είχε μια πολυτάραχη σχέση με τον Ροντέν και τελικά κατέληξε στο φρενοκομείο.

Δημοσιεύθηκε στις 24 February 2018 | 12:39 pm


Δεκατέσσερα νέα τμήματα στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας από το 2019

Δύο νέα τμήματα, εννέα Κέντρα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, καθώς και προγράμματα δια βίου μάθησης, προβλέπεται να ιδρυθούν στο Βόλο, ενόψει του σχεδιασμού του νέου Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που προωθεί το υπουργείο Παιδείας (Για τη Λάρισα προβλέπονται έξι νέα τμήματα).
Σύμφωνα με το σχέδιο, ιδρύονται στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας το 2018 και τίθενται σε λειτουργία το ακαδημαϊκό έτος 2019-20 τα εξής νέα 14 Τμήματα:
Τμήμα Πολιτισμού και Δημιουργικών Βιομηχανιών, ΒΟΛΟΣ
Τμήμα Γλωσσών και Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας, ΒΟΛΟΣ
Τμήμα Χρηματοοικονομικής Λογιστικής και Τραπεζικής, ΛΑΡΙΣΑ
Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, ΛΑΡΙΣΑ
Τμήμα Γεωργικών και Κτηνοτροφικών Τεχνολογιών, ΛΑΡΙΣΑ
Τμήμα Δημόσιας Υγείας, ΛΑΡΙΣΑ Τμήμα Νοσηλευτικής, ΛΑΡΙΣΑ
Τμήμα Επιστημών Ενέργειας και Περιβάλλοντος, ΛΑΡΙΣΑ
Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας, ΛΑΡΙΣΑ
Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων, ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Τμήμα Διαχείρισης Φυσικών Πόρων και Βιοοικονομίας, ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Τμήμα Φυσικοθεραπείας, ΛΑΜΙΑ
Τμήμα Φυσικής, ΛΑΜΙΑ
Τμήμα Επιστήμης των Υλικών, ΛΑΜΙΑ
Διετή προγράμματα
Ιδρύεται στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και τίθεται σε λειτουργία το Ακαδημαϊκό έτος 2019-20 το Κέντρο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης το οποίο προσφέρει ενδεικτικά τα παρακάτω Διετή Προγράμματα Εκπαίδευσης σε αποφοίτους Λυκείου με απευθείας εισαγωγή χωρίς κατατακτήριες εξετάσεις:
Βόλος: Ελαιοκομίας και Ελαιουργίας, Τουριστικών επαγγελμάτων, Ξεναγών, Σχεδιαστών και Γραφιστικής, Τεχνικών Ηλεκτρολογίας, Τεχνικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Εργοδηγών Τεχνικών Έργων, Συντήρησης Έργων Τέχνης, Τεχνικών Εικονοληψίας και Ηχοληψίας
Λάρισα: Τεχνικών Γεωργίας Ακριβείας, Γαλακτοκομίας και Τυροκομίας, Τεχνικών Ιατρικών Εργαστηρίων, Τεχνικών Ηλεκτρολογίας, Τεχνικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Εργοδηγών Τεχνικών Έργων,Υπαλλήλων Λογιστηρίου
Καρδίτσα:Συσκευασίας και Συντήρησης Τροφίμων, Κατεργασίας Ξύλου και Επίπλου, Ζωοτεχνίας Τρίκαλα: Τουριστικών επαγγελμάτων, Οδηγών Βουνού
Λαμία: Βοηθών Φυσιοθεραπευτών, Τεχνικών.
Από το 2019 το Κέντρο Καινοτομίας στο Βόλο
Παράλληλα, ιδρύονται στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας το 2018 και τίθενται σε λειτουργία το ακαδημαϊκό έτος 2019-20 το Κέντρο Έρευνας Καινοτομίας και Ανάπτυξης «ΙΑΣΩΝ», το οποίο διαθέτει τα παρακάτω Ινστιτούτα τα οποία αναπτύσσουν την ερευνητική τους δραστηριότητα στις υποδομές του ΠΘ:
Ινστιτούτο Καινοτομίας και Ανάπτυξης , Ινστιτούτο Ασιατικών και Ανατολικών Σπουδών , Ινστιτούτο Ψηφιακού Πολιτισμού και Τεχνολογιών Επικοινωνίας και Εκπαίδευσης, Ινστιτούτο Ευφυούς Παραγωγής, Ινστιτούτο Βιοιατρικής Έρευνας και Τεχνολογίας, Ινστιτούτο Νευροεπιστημών,, Ινστιτούτο Γενετικής Βελτίωσης Ζώων,, Ινστιτούτο Κινησιολογίας, Ινστιτούτο Νανοτεχνολογίας.

magnesianews.gr

Δημοσιεύθηκε στις 24 February 2018 | 12:01 pm


Χειροπέδες σε 25χρονο για κάνναβη και αφορολόγητα τσιγάρα

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι στη Λάρισα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας, ένας 25χρονος, διότι βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν μία νάιλον συσκευασία με μικροποσότητα κάνναβης και τέσσερα πακέτα τσιγάρων, χωρίς την ειδική ένσημη ταινία φορολόγησης.

Δημοσιεύθηκε στις 24 February 2018 | 11:32 amΔείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Λάρισα

Φιλικοί ιστότοποι:

tilegrafima.gr

ekklisiaonline.gr

7news.gr

Nea Smyrni Online

www.vimaorthodoxias.gr