Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Λαρίσης   »   Λάρισα    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Στη Βουλή οι κακοτεχνίες στο δρόμο Λάρισας – Φαρσάλων

Στη Βουλή φέρνει με ερώτηση του την ανάγκη εξεύρεσης χρηματοδότησης για την αποκατάσταση των κακοτεχνιών στο δρόμο Λάρισας- Φαρσάλων, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Κ. Μπαργιώτας. Οπως αναφέρει στην ερώτηση του » ο οδικός άξονας Λάρισας – Φαρσάλων έχει αφεθεί στη φθορά του χρόνου με πλήθος τροχαίων ατυχημάτων τα τελευταία χρόνια να επιβεβαιώνουν τη θλιβερή εξέλιξη. Όπως πιστοποιούν τα στοιχεία της ελληνικής αστυνομίας, την τελευταία πενταετία τα θανατηφόρα τροχαία ανήλθαν σε 8, τα τροχαία με τραυματίες σε 19 (13 από αυτά με ελαφρύ τραυματισμό και 6 με σοβαρούς), ενώ έγιναν και 72 τροχαία ατυχήματα με υλικές ζημιές. Και ενώ τα τροχαία ατυχήματα είναι δεδομένα, το αρμόδιο Υπουργείο δεν έχει προβεί σε καμία ενέργεια, ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση. Υπήρξαν περιορισμένες παρεμβάσεις της Περιφέρειας, ωστόσο είναι φανερό ότι ο συγκεκριμένος οδικός άξονας πρέπει να αναβαθμιστεί σε ένα σύγχρονο, κλειστό αυτοκινητόδρομο, στα πρότυπα του δρόμου Λάρισας – Τρικάλων. Το οδόστρωμα είναι γεμάτο ρωγμές και λακκούβες, που όταν βρέχει, τα νερά λιμνάζουν με αποτέλεσμα να μην είναι ορατές και να υπάρχει μεγάλος κίνδυνος εκτροπής οχημάτων. Χαρακτηριστικό, εξάλλου, είναι το συμβάν με τις έντονες βροχοπτώσεις του Ιουνίου στην περιοχή των Φαρσάλων, όπου διακόπηκε η ροή της κυκλοφορίας στο συγκεκριμένο οδικό δίκτυο λόγω χειμάρρων που κατέκλεισαν το οδόστρωμα με σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια των οδηγών.
Η αυξημένη κίνηση στο συγκεκριμένο οδικό δίκτυο τα χρόνια της κρίσης, καθώς όλο και περισσότεροι πολίτες και επαγγελματίες επιλέγουν τη συγκεκριμένη διαδρομή ως συντομότερη και οικονομικότερη σε σχέση με την Εθνική Οδό, έχουν προκαλέσει ανεπανόρθωτες φθορές και οι περιορισμένες παρεμβάσεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας είναι προφανές ότι δεν επαρκούν και είναι απαραίτητο ο συγκεκριμένος οδικός άξονας να αναβαθμιστεί σε ένα σύγχρονο, κλειστό αυτοκινητόδρομο, στα πρότυπα του δρόμου Λάρισας – Τρικάλων.»
Ο κ. Μπαργιώτας, μετά και την πρόσφατη επίσκεψή του στο Δημαρχείο Φαρσάλων, καταθέτει ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, με τα ακόλουθα ερωτήματα: α) Που οφείλεται η επισκευαστική αμέλεια από τη στιγμή που το πρόβλημα είναι ήδη σε γνώση του Υπουργείου, β) σε ποιες ενέργειες σκοπεύει να προβεί, ώστε να προληφθούν θανατηφόρα τροχαία, τραυματισμοί και υλικές ζημίες και γ) δεδομένης της αδυναμίας χρηματοδότησης μέσω ΕΣΠΑ για τις απαραίτητες επισκευές στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Λάρισας – Φαρσάλων, αν έχει προβεί σε ενέργειες/επαφές για την εξεύρεση χρηματοδότησης;

Δημοσιεύθηκε στις 20 July 2017 | 7:21 pm


Kανονικά σήμερα το βράδυ η κυκλοφορία στις σήραγγες των Τεμπών

Η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ανακοινώνει ότι σήμερα, Πέμπτη 20/07/2017 η κυκλοφορία μέσω των τριών σηράγγων του τμήματος  Ευαγγελισμός (Χ.Θ. 377+170) –Λεπτοκαρυά (Χ.Θ. 410+360) και στις δύο κατευθύνσεις στις ώρες 22:00 –06:00 θα διεξαχθεί κανονικά και χωρίς αποκλεισμό αφού οι εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης της τρέχουσας εβδομάδας ολοκληρώθηκαν κατά το μεγαλύτερο μέρος τους τις πρωινές ώρες της 20ηςΙουλίου 2017.
Ως εκ τούτου δεν απαιτείται η διακοπή της κυκλοφορίας για σήμερα 20/07/2017 έως αύριο 21/07/2017 (ώρες 22:00 –06:00) και οι οδηγοί του Αυτοκινητόδρομου Αιγαίου θα μπορούν να  εξυπηρετηθούν μέσω των νέων τμημάτων.
Για περισσότερες πληροφορίες οι οδηγοί μπορούν να απευθύνονται στο τηλεφωνικό κέντρο της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου στο τηλέφωνο 2410 741440 καθώς και στην ιστοσελίδα www.aegeanmotorway.gr

Δημοσιεύθηκε στις 20 July 2017 | 6:41 pm


”Goodbye Lenin” από την Κινηματογραφική Λέσχη Νίκαιας

Την επόμενη Τετάρτη 26/7 ,θα προβληθεί στις  9.15΄το βράδυ στον κήπο του Νηπιαγωγείου Νίκαιας, η γερμανική ταινία ”Goodbye Lenin”(2003) σε σκηνοθεσία Βόλφγκανγκ Μπέκερ με τους: Ντάνιελ Μπρουλ, Κάτριν Σας, Φλόριαν Λούκας, Τσουλπάν Καμάτοβα, Μαρία Σιμόν
Βρισκόμαστε λίγο πριν την πτώση του τείχους του Βερολίνου, το φθινόπωρο του 1989. Η οικογένεια Kerner προσπαθεί να τα φέρει βόλτα μετά την «απόδραση» του πατέρα στη Δύση. Τις ιστορικές ημέρες που τα πράγματα αρχίζουν να αλλάζουν, η μαμά Kerner παθαίνει καρδιακή προσβολή και πέφτει σε κώμα. Όταν ξυπνά μερικούς μήνες αργότερα, το τείχος έχει πέσει και το Ανατολικό Βερολίνο έχει ήδη αλλάξει ριζικά. Ο γιος της, ο Alex, προσπαθεί να αποφύγει κάθε σοκ που μπορεί να προκαλέσει χειρότερο κακό στη μητέρα του. Επειδή πάντοτε το Κομουνιστικό Κόμμα ήταν η ζωή της, αποφασίζει να μην της αναφέρει τίποτα και να αναπαραστήσει τον αλλοτινό κόσμο της Λαϊκής Δημοκρατίας, μέσα στα όρια του δωματίου της.
Το Goodbye Lenin είναι η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία στη Γερμανία τα τελευταία χρόνια. Κέρδισε 6 βραβεία, μεταξύ αυτών και εκείνο Καλύτερης Ταινίας για το 2003, στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου, καθώς επίσης και άλλα 9 Γερμανικά. Ακόμα ήταν υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας και για το βραβείο Όσκαρ της ίδιας κατηγορίας.
 Η ταινία του Wolfgang Becker δίνει με ειλικρίνεια την περίοδο της πτώσης του τείχους μέσα από τα μάτια του νεαρού πρωταγωνιστή.
το Goodbye Lenin είναι μια τρυφερή ταινία που αποδεικνύει ότι ακόμα και τα πιο δύσκολο θέμα μπορεί να συγκινήσει αλλά και να φέρει χαμόγελα ταυτόχρονα.

Δημοσιεύθηκε στις 20 July 2017 | 6:30 pm


Στη Βερδικούσια ανήμερα της γιορτής του Προφήτη Ηλία ο Γιώργος Κατσιαντώνης

Με πίστη και θρησκευτική κατάνυξη, τίμησε τον Προφήτη Ηλία στη Βερδικούσια Ελασσόνας ο Βουλευτής Λάρισας της Ένωσης Κεντρώων Γιώργος Κατσιαντώνης.
Παρακολούθησε με ευλάβεια τη θεία λειτουργία που τέλεσε ο Μητροπολίτης Ελασσόνας κ.κ Χαρίτων και αντάλλαξε ευχές με τους κατοίκους της περιοχής και όλους όσους έφτασαν στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία για να τιμήσουν τον προστάτη της Βερδικούσιας.
"Χρόνια πολλά σε όσους γιορτάζουν αλλά και σε όλο τον κόσμο. Ο προστάτης της Βερδικούσιας, Προφήτης Ηλίας να μας ευλογεί σε κάθε βήμα της ζωής μας..." ήταν οι ευχές του Γιώργου Κατσιαντώνη σε όλους...

Δημοσιεύθηκε στις 20 July 2017 | 6:17 pm


43 χρόνια συνεχίζουν να θυμούνται οι Κύπριοι...

Με τις μνήμες να μένουν άσβεστες από την ημέρα της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, καθώς συμπληρώνονται 43 χρόνια από την έναρξη της κατοχής στο βόρειο τμήμα του νησιού, οι Κύπριοι της Λάρισας πραγματοποίησαν σήμερα επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο πεσόντων Ελλαδιτών, με τους εκπροσώπους τους να στέκονται και στην παράδοση του αρχείου για τη σκοτεινή δραστηριότητα της ελληνικής Χούντας την περίοδο του πραξικοπήματος.
«43 χρόνια πέρασαν, και δεν ξεχνούμε τους Ελλαδίτες που πολέμησαν απέναντι στους Τούρκους, με πενιχρά μέσα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Συλλόγου Κυπρίων Λάρισας, Ντίνος Αυγουστή, σημειώνοντας ότι από τους φακέλους που παραδόθηκαν από το Ελληνικό Κοινοβούλιο στο Κυπριακό προσφάτως, σχετικά με το πραξικόπημα της Χούντας στην Κύπρο, λείπουν 11... «Φάκελοι που λένε και αποκαλύπτουν την αλήθεια, οπότε έχουμε μία από τα ίδια» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Στεφάνια κατέθεσαν στο μνημείο των Ελλαδιτών άλλωστε τόσο οι Κύπριοι της Λάρισας και άλλων πόλεων, όσο και εκπρόσωποι πολιτικών και στρατιωτικών φορέων.

thessaliatv.gr (Χρυσόστομος Τρίμμης)

Δημοσιεύθηκε στις 20 July 2017 | 6:14 pm


Ο Ρουμάνος ορειβάτης ευχαρίστησε τους διασώστες-Συγκινητική εκδήλωση στην 8η ΕΜΑΚ

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στην 8η ΕΜΑΚ που βρίσκεται στη Λάρισα, όταν έφθασε εκεί ο Ρουμάνος ορειβάτης Βλάντ Κόζμα που ήταν εγκλωβισμένος στη θέση «Καζάνια» για τέσσερις  ημέρες και  απεγκλωβίστηκε  από άνδρες της 8ης ΕΜΑΚ, έχοντας την βοήθεια και της 2ης  ΕΜΑΚ που εδρεύει στη  Θεσσαλονίκη καθώς και μελών της Ελληνικής Ομάδας  Διάσωσης.
Ο Ρουμάνος  ορειβάτης που λίγα λεπτά νωρίτερα πήρε εξιτήριο από το Γενικό Νοσοκομείο  Λάρισας για προληπτικούς λόγους, είναι καλά στην υγεία του, συνοδευόμενος από τους γονείς του και την κοπελιά του, είναι ελληνίδα, έφθασε στην 8η ΕΜΑΚ για να σφίξει στην αγκαλιά του τους ανθρώπους που τον βοήθησαν να κρατηθεί στη ζωή του κάτω από ακραίες καιρικές  συνθήκες.  Η χαρά του ήταν μεγάλη, τόσο η δική του όσο και των υπολοίπων καθώς μια από τις δυσκολότερες επιχειρήσεις στέφθηκε με επιτυχία, χάρη στην υπερπροσπάθεια των διασωστών που πραγματικά υπέρβαλλαν εαυτούς.
Στη συνάντηση βρέθηκε και ο διοικητής  Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας , πύραρχος Αχιλλέας  Τζουβάρας  ο οποίος δήλωσε ότι  «ήταν μια πολύ δύσκολη περίπτωση διάσωσης από τον Όλυμπο, από το χειρότερο σημείο του Ολύμπου , οι καιρικές συνθήκες επιδείνωσαν την κατάσταση, ένα αίσιο τέλος το οποίο έγινε με την συνδρομή όλων  των συναδέλφων της 8ης  ΕΜΑΚ, τη βοήθεια της 2ης ΕΜΑΚ, την πυροσβεστική Ελασσόνας καθώς επίσης και της Ελληνικής ομάδας Διάσωσης.
Ήταν σε πάνω από 200 μέτρα βάθος στα «Μεγάλα Καζάνια» και τον ανασύραμε πάνω, προς τα κάτω ήταν το χάος δεν οδηγούσε πουθενά, ήταν καλά στην υγεία του, τα παιδιά του άλλαξαν τα ρούχα , του δώσαμε φαγητό και με όλους του κανόνες ασφαλείας τον ανεβάσαμε την Τρίτη.
Το 3ημερο ήταν πάρα πολύ δύσκολο, «πατήσαμε» στο κόκκινο της ασφάλειας όσον αφορά τον καιρό, έδωσα εντολή την Κυριακή να σταματήσουν οι έρευνες, με δυσκολία απομακρυνθήκαμε. Με δυσκολία κατεβήκαμε σε τόσο κάτω και δεν σας κρύβω ότι υπήρχε κίνδυνος ακόμα και για τους διασώστες. Όλα πήγαν καλά, είχαμε αίσιο τέλος, το βουνό θέλει σεβασμό, πρέπει να προσέχουμε και να τηρούμε τους κανόνες ασφαλείας».
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Βλάντ  Κόζμα που δεν μπόρεσε να κρύψει τη χαρά του που βρίσκονταν ανάμεσα σε φίλους που δεν πρόκειται να ξεχάσει ποτέ οι οποίοι του χάρισαν ένα καπέλο της Υπηρεσίας με την ημερομηνία ολοκλήρωσης της επιχείρησης.

Αναλυτικά οι  δηλώσεις τόσο του ίδιου όσου και του Διοικητή της 8ης  ΕΜΑΚ  Λάμπρου Κίτσιου καθώς και  του Πασχάλη  Δρουμπούρα που ήταν ο συνδετικός κρίκος όλες τις ημέρες της δυσκολότερης επιχείρησης  έχουν ως  εξής:
Βλάντ  Κόζμα (Ρουμάνος ορειβάτης) : «Το όνομά μου είναι Βλάντ, ανέβηκα  στην «Σκάλα» και μετά στην προσπάθειά μου να ανέβω στο «Μύτικα» μου έπεσε ο σάκος μου σε ένα λούκι (γύρω στα 50 μέτρα)  κατέβηκα κάτω να τον πάρω και δεν μπορούσα να ανέβω γιατί είχε ήδη ξεκινήσει η βροχή. Έτσι αποφάσισα να πάω λίγο πιο κάτω και ξαφνικά έφτασα πολύ πιο κάτω κοντά στα 200 μέτρα και από εκεί φώναξα τα παιδιά και τους είπα να έρθει κάποιος να με πάρει και αυτοί μου είπαν να καθίσω εκεί και να μην μετακινηθώ».
Πασχάλης Δρομπούρας (πυροσβέστης) : Εμείς τον βρήκαμε χαμηλά γύρω στα 200 μέτρα, είχαμε επικοινωνία μαζί του όλη την ημέρα να μας δώσει πληροφορίες για το που βρίσκεται, του είπαμε να μείνει εκεί χωρίς να κουνηθεί, μας έστειλε φωτογραφίες και μας κατεύθυνε στο σημείο να το εντοπίσουμε.
 Βλάντ Κόζμα (Ρουμάνος  ορειβάτης):  «Αισθανόμουν παγωμένος, έτρεμα, η επικοινωνία ήταν εύκολη γιατί ήμασταν σε στενή επαφή μαζί με τον Πασχάλη για την πρώτη μισή μέρα αλλά μου τελείωνε η μπαταρία και ο Πασχάλης με καθησύχασε λέγοντας ότι ξέρουν που είμαι και θα με βρουν, εγώ μόνο έτρεμα και περίμενα να με βρουν».
Του είπα ότι αργά ή γρήγορα θα τον βγάλουμε από εκεί – του έστειλα φωτογραφίες από μια προηγούμενη διάσωση πριν από τρεις εβδομάδες και προσπαθούσα να του πω ότι ήταν σε πολύ πιο δύσκολο σημείο ο άλλο ορειβάτης και εκείνο το  σώσαμε.
Βλάντ  Κόζμα (Ρουμάνος ορειβάτης) : «Οι δύο  Άρης και Σωτήρης που κατέβηκαν και με πήραν ήταν  φανταστικοί , μου έσωσαν την ζωή, ήταν πολύ δύσκολες οι καιρικές συνθήκες, όλη η ομάδα που με περίμενε ήταν εξαιρετική».
Λάμπρος Κίτσιος (Διοικητής 8ης  ΕΜΑΚ):  «Αυτό που ζήσαμε αυτές τις ημέρες ήταν πρωτοφανές για μας, όλοι είδανε τι έγινε, βάλαμε ένα στοίχημα εκεί επάνω, σώσουμε μια ανθρώπινη ζωή, στήθηκε μια τεράστια επιχείρηση μεγάλης επικινδυνότητας.
Έπρεπε να μετακινούμαστε από τις βάσεις του ΟΑΣΘ (θα ήταν αγένεια να μην τους ευχαριστήσουμε γιατί χωρίς τη συμπαράστασή τους και τη βοήθειά τους δεν θα μπορούσε να γίνει όλο αυτό) , εκεί μαζευόμασταν τα βράδια – στεγνώναμε. Ήταν τεράστια επιχείρηση με την καθοδήγηση του περιφερειάρχη ο οποίος μας παρείχε όλα τα μέσα  για να την στήσουμε.
Οι καιρικές συνθήκες δεν μας επέτρεπαν να «επιχειρήσουμε» και σ’ αυτές τις περιπτώσεις προέχει  η ασφάλεια των διασωστών. Η απόφαση που πήραμε ήταν υψηλού ρίσκου. Θέλω να πω ένα μπράβο στους παλιούς της 8ης ΕΜΑΚ και στα παιδιά της  2ης ΕΜΑΚ Θεσσαλονίκης αλλά και τους εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας διάσωσης που ήταν όλες τις ημέρες επάνω. Στήθηκε μια από τις καλύτερες επιχειρήσεις διάσωσης πανελλαδικά με απόλυτη ασφάλεια. Μπράβο σε όλα τα παιδιά της ΕΜΑΚ που υπερέβαλαν εαυτό».

Η ονομαστική κατάσταση των  υπαλλήλων της 8ης ΕΜΑΚ που συμμετείχαν στη διάσωση του ρουμάνου ορειβάτη  στον Όλυμπο είναι οι παρακάτω:
1.    Λάμπρος Κίτσιος (Διοικητής)
2.    Παναγιώτης Κασκαμπάς (Υποδιοικητής)
3.    Κοβούλης Βασίλειος
4.    Δρουμπούρας Πασχάλης
5.    Κουκουλέτσος Βασίλειος
6.    Αγγελακόπουλος Κων/νος
7.    Γωγουβίτης Αριστείδης
8.    Κυπαρίσης Ιωάννη
9.    Μαυρογιάννης Χρήστος
10.    Βαζάκας Σωτήριος
11.    Καρέλας Αθανάσιος
12.    Πετσιάς Θωμάς
13.    Μούμας Δημήτριος
Η επιχείρηση διάσωσης του Ρουμάνου ορειβάτη προκάλεσε όχι μόνο πανελλήνιο ενδιαφέρον αλλά και παγκόσμιο καθώς ΜΜΕ από πολλές χώρες και την Αμερική επέδειξαν ενδιαφέρον για να ενημερωθούν για όλα αυτά που πραγματοποιήθηκαν από την πρώτη στιγμή έως στο τέλος αυτής της επιχείρησης που είχε αίσιο τέλος.
ert.gr (Ευάγγελος Μητρούσιας)

Δημοσιεύθηκε στις 20 July 2017 | 6:06 pm


Ερμίνα Μαγαλιού: Στην κρίση όλων

Σε επιστολή της Ερμίνας Μαγαλιού, αιρετού μέλους του ΠΥΣΔΕ Λάρισας αναφέροντα τα εξής:  Δεν υπάρχει, νομίζω, δικαστική αίθουσα στην οποία δικάζεται υπόθεση βιασμού γυναίκας που να μην βρεθεί έστω κι ένας που θα ψελλίσει, αν δεν έχει ήδη υποστηριχτεί ως επιχείρημα από τους συνηγόρους του δράστη, ότι το θύμα είναι δήθεν «υπεύθυνο» για το βιασμό του. Ο σεξισμός είναι μια στρεβλή ιδεοληψία, μια απαράδεκτη κατάσταση που κανονικοποιείται, δυστυχώς, στα μυαλά πολλών ατόμων που στερούνται δημοκρατικής παιδείας και δημοκρατικού ήθους. Οι άνθρωποι αυτοί δεν αποδέχονται την ισότητα ως αρχή του συλλογικού βίου και θεωρούν την έμφυλη βία φυσική απόληξη των ανθρώπινων σχέσεων. Η προκατάληψη, όπως δυστυχώς και η στενομυαλιά, είναι ανίκητες....
Ως γυναίκα, λοιπόν, αναπόφευκτα συναισθάνθηκα τη θέση όλων αυτών των γυναικών,  μετά την επίθεση (έμφυλη λεκτική και σωματική βία) που δέχτηκα στο διευρυμένο ΠΥΣΔΕ της Λάρισας, από άνθρωπο αιρετό, που παρότι δεν ανέλαβε καμιά ευθύνη στη διαδικασία κρίσης των Διευθυντών των Σχολικών Μονάδων, ουσιαστικά προσπάθησε να χειραγωγήσει με φωνές και απειλές την απόφαση του συμβουλίου για τη διαδικασία αποκάλυψης των βαθμών. Όλα αυτά δε, τα έκανε ώστε να καταστρατηγηθεί η μυστικότητα της ατομικής κρίσης. Τείνοντας, μάλιστα, επιτακτικά το χέρι του προς το γραμματέα, προσπάθησε να  μου επιβάλει με φωνές (χωρίς, βέβαια, να το επιτύχει) να δηλώσω αυτό που εκείνος εξελάμβανε ότι έλεγα, για να το χρησιμοποιήσει αυθαίρετα και δημαγωγικά στα μικρο-παραταξιακά τους παιχνίδια.
Στον αντίποδα, είπα απλά ότι, μια και  ο νόμος δεν όριζε σαφώς, και καθώς είθισται, στο συμβούλιο δεχτήκαμε αναντίρρητα να είναι παρόντες οι κ.κ. Ρεμπάπης και Κοντελές ως, κατά δήλωσή τους,  μη συμμετέχοντες, εφόσον τίποτα δεν είχαμε να κρύψουμε. Δε θα αποδεχόμασταν, όμως, κατά την αποκάλυψη της βαθμολογίας, μια διαδικασία που δεν οριζόταν από το νόμο και που εκ των υστέρων προσπαθούσε να επιβάλει το νομικά απόν μέλος. Γι’ αυτόν τον λόγο, ο κ. Ρεμπάπης προσπάθησε να εγκλωβίσει το επιχείρημά μου στα μικρο-παραταξιακά του αδιέξοδα και να αποσπάσει από εμένα -χρησιμοποιώντας τη γλώσσα του σώματος, τον τόνο της φωνής και το προστακτικό ύφος- τη δήλωση που έκρινε ότι θα του ήταν συνδικαλιστικά ωφέλιμη. Η στάση και η θέση του ήταν φασιστική και αυταρχική για να την αποδεχτώ και να μην την καταγγείλω. Είναι προφανές ότι κάθε άνθρωπος που σέβεται τον εαυτό του δεν χειραγωγείται και δεν εκφοβίζεται.
Απεναντίας, όποιος  αυτό-προσδιορίζεται αλαζονικά ως ελεγκτής της ηθικής ακεραιότητας των άλλων, φορώντας την πορφύρα του Πόντιου Πιλάτου, δεν καταγράφει μόνον, αλλά και  παρακολουθεί τους άλλους (ως «έτοιμος από καιρό»), προκειμένου να καταδώσει και να διασύρει κατά το συμφέρον του. Δυστυχώς όμως δε μένει μόνο εκεί, γιατί η ολοκληρωτική συμπεριφορά καταλήγει με μαθηματική βεβαιότητα στη βία. Ανερυθρίαστα και αμετανόητα ο κάθε κ. Ρεμπάπης -ή και «πολιτικός» που έλαμψε στο ελληνικό τηλεοπτικό κοινό για τη χειροδικία του- απλώνει και χέρι σε μια αιρετή, μια συναδέλφισσα, μια γυναίκα εκπαιδευτικό που ασκεί τα καθήκοντά της εκεί που εκείνος αρνήθηκε να λάβει μέρος… Μπορεί μέσα στις αγκυλώσεις της ιδεοληψίας του να του είναι πιο εύκολο έτσι… μπορεί μ’ αυτόν τον τρόπο να φέρονται οι «γενναίοι».
Παρόλα αυτά, το καθήκον μού επέβαλε να σταθώ πάνω από την προσωπική μου καταρράκωση, την καταπάτηση της αξιοπρέπειας και του αυτοσεβασμού μου και να  συνεχίσω, από σεβασμό στον κλάδο που με εμπιστεύτηκε ως τρίτο αιρετό μέλος στο Διευρυμένο ΠΥΣΔΕ Λάρισας, τη διαδικασία. Στην ίδια διαδικασία το φυσικά παρόν, αλλά νομικά απόν, μέλος του συμβουλίου, που δεν μετείχε σ’ αυτήν, χωρίς να ζητηθεί μία συγγνώμη, συνέχισε να κάθεται δίπλα μου, να σημειώνει ελεγκτικά και αποδοκιμαστικά κατά την αποκάλυψη των βαθμολογιών και να με απειλεί εκ νέου, λες και δεν του ήταν αρκετό που, πριν σηκώσει την καρέκλα επάνω μου, με είχε ήδη απειλήσει τρεις φορές ότι θα με χτυπήσει.
Δεν ξέρω σε ποια δημοκρατική κοινωνία του σύγχρονου Δυτικού Κόσμου αυτές οι συμπεριφορές μπορούν να γίνουν ανεκτές…. Δεν επιτρέπω στον εαυτό μου να θυματοποιηθεί, γιατί είμαι γυναίκα, είμαι μάνα, και οφείλω να στέκομαι στο ηθικό μου ανάστημα, όπως κάθε γυναίκα που αγωνίζεται για τη θραύση του «γυάλινου τείχους» του σεξισμού. Οφείλω, λοιπόν, να υπερασπιστώ τις κατακτήσεις του γυναικείου κινήματος, τηρώντας το χρέος που έχει κάθε εκπαιδευτικός, δηλαδή να διδάσκει την ισότητα και τον αλληλοσεβασμό, όχι μόνον στα λόγια αλλά και με τα έργα του.
Γι’ αυτό φωνάζω όσο γίνεται πιο δυνατά σε όλους σας ότι δεν επιτρέπω σε κανέναν ούτε να με στοχοποιεί ούτε να ξεπλένει επάνω μου τις πομπές του, κατηγορώντας εμένα για τη δική του αχρειότητα.
 Όχι, κ.κ. των «ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ», δεν «τα ‘θελα», όπως με κατηγορείτε και από πάνω. 
Όπως δεν το θέλει κανείς άνθρωπος που τον βιάζουν ή τον εκβιάζουν – ηθικά, ψυχικά και σωματικά.

Δημοσιεύθηκε στις 20 July 2017 | 5:53 pm


Χαρακόπουλος: Μπορούμε και πάλι να σταθούμε στα πόδια μας!

Στις εορταστικές εκδηλώσεις στον Δρυμό Ελασσόνας για τον πολιούχο του χωριού Προφήτη Ηλία παραβρέθηκε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος. Ο Θεσσαλός πολιτικός αρχικά είχε απαντήσει αρνητικά στην πρόσκληση, λόγω κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων, καθώς θα συζητούνταν επίκαιρη ερώτησή του προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Τόσκα για τα φαινόμενα βίας και τις καταλήψεις δημοσίων και ιδιωτικών κτιρίων από γνωστούς αγνώστους. Ωστόσο, ο κ. Τόσκας δήλωσε «κόλλημα» και δεν προσήλθε στη Βουλή στη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου, και έτσι τελικά κατέστη δυνατόν ο κ. Χαρακόπουλος να συνεορτάσει με τους κατοίκους του Δρυμού.
Μετά τον πανηγυρικό εσπερινό στον οποίο προέστη ο μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων, το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον δήμαρχο κ. Νίκο Ευαγγέλου και συνεργάτες του στελέχη της δημοτικής αρχής, καθώς και τον πρόεδρο της ΔΗΜΤΟ Ελασσόνας της ΝΔ κ. Δημήτρη Δριστέλα είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ευχές, αλλά και προβληματισμούς για την πορεία του τόπου, με κατοίκους του χωριού, όπως και πολίτες που έλκουν καταγωγή από το Δρυμό και ανέβηκαν στο χωριό τους για τη λαμπρή πανήγυρη. Το μήνυμα που εξέπεμψε στις επαφές του ο κ. Χαρακόπουλος είναι ότι «μπορούμε και πάλι να σταθούμε στα πόδια μας και η χώρα να έχει καλύτερο μέλλον αρκεί να κάνουμε σωστές επιλογές, διδαγμένοι από την περιπέτεια του λαϊκισμού».
Ο Λαρισαίος βουλευτής συνεχάρη  για την άρτια διοργάνωση τον Πρόεδρο του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Δρυμού κ. Κώστα Γκουγκουλόπουλο, τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας κ. Παναγιώτη Αρσένη και όλους όσοι εργάστηκαν για την επιτυχία των εκδηλώσεων.

Δημοσιεύθηκε στις 20 July 2017 | 5:50 pm


Κέλλας: Ο χρόνος δεν σβήνει τη θυσία των Κυπρίων αδερφών

«Οι εξελίξεις στο ενεργειακό ζήτημα στέλνουν σαφέστατο μήνυμα ότι η ανεξάρτητη Κύπρος, ως κράτος μέλος της  Ευρωπαϊκής Ένωσης, μπορεί και πρέπει να καθορίζει το μέλλον της ασχέτως βούλησης του τουρκικού παράγοντα».
Τα παραπάνω σημειώνει μεταξύ άλλων ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων  της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας με αφορμή τη “μαύρη” επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.
Σε μήνυμά του επ’ αφορμή των εκδηλώσεων χρέους, μνήμης και τιμής  των αθανάτων ηρώων που έπεσαν για την Κύπρο κατά την τουρκική εισβολή, οι οποίες λαμβάνουν χώρα στη Λάρισα, ο κ. Κέλλας τονίζει τα εξής:
 «Τα 43 χρόνια που έχουν περάσει από τα  μαύρα γεγονότα εκείνου του Ιουλίου του 1974 δεν έχουν αλλοιώσει τίποτα από τις θύμησες, που σημάδεψαν τη ζωή και την ιστορία της Κύπρου.  Είναι χρέος όλων μας να μην αφήσουμε το χρόνο να σβήσει τη θυσία των ηρώων.
Επιτρέψτε μου σ’ αυτό το σημείο κάποιες παρατηρήσεις αναφορικά με την επικαιρότητα, που “ακουμπά” πρωτίστως το Κυπριακό ζήτημα:
Η έκβαση στο ενεργειακό ζήτημα της Κύπρου έχει οδηγήσει την Τουρκία σε δυσμενή διεθνώς θέση, καθώς πέραν των λεονταρισμών σε επικοινωνιακό επίπεδο, οι διεθνείς συμμαχίες που αναπτύχθηκαν οδηγούν σε τουρκική υποχώρηση σε ότι αφορά τις πάγιες παράλογες αξιώσεις των γειτόνων μας.
Οι εξελίξεις αυτές στέλνουν παράλληλα ένα σαφέστατο μήνυμα ότι η ανεξάρτητη Κύπρος, ως κράτος μέλος της  Ευρωπαϊκής Ένωσης, μπορεί και πρέπει να καθορίζει το μέλλον της ασχέτως βούλησης του τουρκικού παράγοντα.
Θα μου επιτρέψετε να τονίσω ακόμη πως ο υποδειγματικός τρόπος με τον οποίο έγιναν οι χειρισμοί από την κυπριακή πλευρά σε ότι αφορά το ενεργειακό, οφείλουν να αποτελέσουν υπόδειγμα και για εμάς του Ελλαδίτες.
Οι Κύπριοι πρώτα σχεδιάζουν, υλοποιούν και μετά ανακοινώνουν –συλλογικά και με συνέχεια και συνέπεια – σε αντίθεση με μας που κάνουμε το αντίθετο, τις περισσότερες φορές μάλιστα, ανεπιτυχώς.
Θερμά συγχαρητήρια για τη διοργάνωση των εκδηλώσεων.
Αιωνία η μνήμη των πεσόντων ηρώων της Κύπρου».

Δημοσιεύθηκε στις 20 July 2017 | 5:48 pm


«Λίφτινγκ» στο οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας - Kαθαρισμός τάφρων και κοπές χόρτων

Σε παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας, καθώς ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε με τον ανάδοχο τη σύμβαση του έργου: «Καθαρισμός - κοπή και διαμόρφωση τάφρου οδικού δικτυού Π.Ε. Λάρισας» προϋπολογισμού 170.000 ευρώ (με ΦΠΑ). με πόρους από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Χρήσιμο έργο για την ασφαλή μετακίνηση των ανθρώπινων κοινοτήτων, το χαρακτήρισε ο Κ. Αγοραστός και σημείωσε την καθημερινή δουλειά που γίνεται από τις Υπηρεσίες τις Περιφέρειας Θεσσαλίας για την καλυτέρευση της καθημερινότητας των πολιτών.

Με το έργο αυτό, προβλέπεται να καθαριστεί και να κοπεί όποιο φυσικό εμπόδιο έχει αναπτυχθεί, η τοποθετηθεί , σε ερείσματα και σε τάφρους, εκατέρωθεν αλλά και σε νησίδες του οδικού δικτύου της Π. Ε. Λάρισας. Αναλυτικά προβλέπεται να γίνουν εργασίες όπως :  
- καθαρισμός ερεισμάτων από οποιαδήποτε φερτά υλικά (επιχώματα) , κοπή χόρτων , κλαδιών , θάμνων , απομάκρυνση  κατεστραμμένων πινακίδων κάθετης σήμανσης και στηθαίων ασφαλείας με ταυτόχρονη αντικατάσταση αυτών .
- καθαρισμός τάφρων από φερτά υλικά , οποιασδήποτε μορφής και απομάκρυνση αυτών,  ιδιαίτερα όταν είναι κοντά σε τεχνικά, για την ομαλή απορροή των υδάτων.
Εφόσον διαπιστωθούν καταστροφές κατά την διαδικασία των εργασιών, στα ερείσματα και στους τάφρους, θα γίνει αποκατάσταση με ασφαλτικό σκυρόδεμα η με οπλισμένο σκυρόδεμα για την ασφάλεια των διερχόμενων αυτοκινήτων.
Οι θέσεις που θα γίνουν οι παραπάνω εργασίες αφορούν όλο το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο της Π. Ε. Λάρισας και η επιλογή - υπόδειξη των περιοχών που θα εκτελεστούν, θα γίνεται αυστηρά από την αρμόδια Υπηρεσία, η οποία είναι και υπεύθυνη για την συντήρηση και αποκατάσταση των ζημιών.
Παρόντες κατά την υπογραφή της σύμβασης ήταν ακόμη ο Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης κ. Χρήστος Λυτροκάπης, ο Προϊστάμενος κ. Χρηστός Καραμπούζης και ο ανάδοχος κ. Καθάριος.

Δημοσιεύθηκε στις 20 July 2017 | 2:38 pm


H γιορτή του Προφήτη Ηλία στη Νεράιδα Λάρισας

Λαμπρά η πανήγυρις του Προφήτου Ηλιού και φέτος στο μεγαλόπρεπο Ιερό Ναό Του στη Λάρισα. Αναρίθμητα πλήθη πιστών συμμετείχαν στον πανηγυρικό Εσπερινό, προκειμένου να υμνήσουν τον πύρινο και Θεόσταλτο Προφήτη και να προσκυνήσουν την ιερά και χαριτόβρυτη εικόνα του. Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, χοροστατώντας στην ακολουθία του πανηγυρικού εσπερινού, μίλησε για το προφητικό έργο και την διπλή χάρη που έλαβε ο Προφήτης Ηλίας από τον Θεό, ενώ την κυριώνυμο ημέρα, προέστη της ευχαριστιακής συνάξεως, ομιλήσαντος του Πρωτοσυγκέλλου, Αρχιμανδρίτου π. Αχιλλίου, περί του ζηλωτού και πυρίπνου Προφήτου της χάριτος. Μετά το πέρας της πανηγυρικής θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η καθιερωμένη Δοξολογία των Κυπρίων και το τρισάγιο των πεσόντων Κυπρίων αδελφών, ενώ βαρυσήμαντο, ιδιαίτερα συγκινητικό και μεστό νοημάτων πολλών λόγο απηύθυνε ο αδελφός του μεγάλου Ήρωα Καταδρομέα Ηλιού Δαλαμάγκα, αξιότιμος κ. Εμμανουήλ Δαλαμάγκας, τον οποίο παρουσίασε δια θερμών λόγων ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κυπρίων του Νομού Λαρίσης κ. Ντίνος Αυγουστής.

Δημοσιεύθηκε στις 20 July 2017 | 2:25 pm


Με τους νέους αγρότες συναντήθηκε ο Θανάσης Παιδής

«Θα πρέπει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να δώσει λύση άμεσα και να δικαιώσει όλους τους επιλαχόντες νέους αγρότες που πληρούν τα κριτήρια της σχετικής προκήρυξης. Ο τρόπος υπάρχει, μην στερείτε από την χώρα μας νέους ανθρώπους που θέλουν να συνεχίσουν να προσπαθούν και να αγωνίζονται στο ασταθές αυτό οικονομικό περιβάλλον, να συνεχίσουν να καλλιεργούν και το κυριότερο να θέλουν να παραμείνουν στην πατρίδα τους».
Σε αυτό συμφώνησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Θανάσης Παιδής και αντιπροσωπεία νέων αγροτών που «κόπηκαν» ή χαρακτηρίστηκαν «επιλαχόντες του προγράμματος», κυρίως από το Δαμάσι και την επαρχία Τυρνάβου, κατά την διάρκεια συνάντησης που είχαν στο γραφείο του πρώτου.   
Όπως ανέφερε ο επιλαχών νέος αγρότης Ορέστης Γρέπος «υπάρχει σαφέστατα ξεκάθαρος εμπαιγμός, μιας και οι μελετητές που συμπλήρωσαν τις αιτήσεις μας, υποστήριζαν πως όσοι συγκεντρώσουν πάνω από 45% θα ενταχθούν στο πρόγραμμα νέων αγροτών. Λίγες μέρες πριν βγουν τα αποτελέσματα, η βάση πήγε το 57.9% με αποτέλεσμα πολλοί νέοι να μην μπουν στο πρόγραμμα και άλλοι να κριθούν ως επιλαχόντες. Μάλιστα σε κάποιες Περιφέρειες της χώρας, όπως σε αυτή της Αττικής, εντάχθηκαν στο πρόγραμμα νέοι αγρότες με ποσοστό μόνο 40%, ενώ στη Θεσσαλία έφτασε το αντίστοιχο στο 58%».
Οι διαμαρτυρόμενοι νέοι αγρότες ζήτησαν την συμβολή του Αντιπεριφερειάρχη Θανάση Παιδή, ενώ καλούν συναδέλφους τους που αντιμετωπίζουν ανάλογο πρόβλημα «να συντονιστούν και να επικοινωνήσουν μαζί τους ώστε να επισκεφθούν διαμαρτυρόμενοι πολιτικούς του νομού και αγροτικούς φορείς, διεκδικώντας την αποκατάσταση της αδικίας».
Ο Θανάσης  Παιδής
Από την πλευρά του ο  κ. Θανάσης  Παιδής, κατανόησε το πρόβλημα και την αγωνία των νέων αγροτών και τους διαβεβαίωσε ότι «σαν Περιφέρεια Θεσσαλίας θα συνδράμουμε με κάθε τρόπο στην εξάλειψη αυτής της αδικίας, ενώ είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με το ΥΠΑΑΤ».
Αναλυτικότερα η δήλωση του κ. Παιδή έχει ως εξής: Το  πρόγραμμα των νέων αγροτών είναι το μοναδικό χρηματοδοτικό εργαλείο που υπάρχει για την ενίσχυση των νέων που εργάζονται στον αγροτικό τομέα και θέλουν να ενισχύσουν την αγροτική τους εκμετάλλευση. Το ενδιαφέρον για ένταξη στο πρόγραμμα αυτό ήταν πολύ μεγάλο στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, ενώ σαν Περιφερειακή Αρχή από την αρχή που είδαμε την μεγάλη αυτή συμμετοχή και το συνεχές ενδιαφέρον των αγροτών, επισημάναμε στο αρμόδιο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ότι ο προβλεπόμενος προϋπολογισμός δεν θα καλύψει τις ανάγκες της Θεσσαλίας. Γι’ αυτό το λόγο ζητήσαμε να αυξηθεί. Δυστυχώς η ανάρτηση των αποτελεσμάτων των δικαιούχων και ο μεγάλος αριθμός των επιλαχόντων ήρθε να επιβεβαιώσει τους φόβους μας. Όπως είναι γνωστό στη Θεσσαλία 480  νέοι αγρότες χαρακτηρίζονται «επιλαχόντες», πράγμα που σημαίνει ότι ενώ πληρούν όλα τα κριτήρια, η μοριοδότησή τους ξεπερνάει την προβλεπόμενη από την προκήρυξη κι έτσι δεν μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα.  Υπάρχουν Περιφέρειες, στις οποίες οι δικαιούχοι συγκεντρώνουν πολύ χαμηλότερη βαθμολογία από υποψήφιους που κατέθεσαν αιτήσεις στην Θεσσαλία και τελικά δεν εντάσσονται στο πρόγραμμα. Ειδικότερα τώρα για την περιοχή της Λάρισας, έναν από τους πιο παραγωγικούς νομούς της χώρας και ιδιαίτερα στον Τύρναβο και το Δαμάσι, όπου αναπτύσσεται εντονότερα η παραγωγική δραστηριότητα, η κατάσταση είναι απελπιστική. Οι επιτυχόντες είναι πολύ λίγοι, ενώ οι περισσότεροι βρίσκονται στην λίστα των επιλαχόντων με τα μόρια τους να είναι πάνω από το όριο που προβλεπόταν στην αρχική προκήρυξη του Υπουργείου. Είναι φυσιολογικό να κυριαρχεί στους νέους αυτούς ανθρώπους το αίσθημα της αδικίας, καθώς βλέπουν συναδέλφους τους να κρίνονται δικαιούχοι ανά την επικράτεια με χαμηλότερη μοριοδότηση από τους ίδιους και σε περιοχές μάλιστα που δεν υπάρχει ούτε κατά διάνοια η παραγωγική δραστηριότητα που αναπτύσσεται στην ευρύτερη περιοχή. Αυτό είναι άδικο και πρέπει άμεσα να αλλάξουν οι συγκεκριμένες προβλέψεις ώστε να γίνει ανακατανομή και μεταφορά των κονδυλίων, ώστε να μη μείνουν εκτός προγράμματος νέοι άνθρωποι που αξίζουν να ενισχυθούν και που μοχθούν καθημερινά, καλλιεργώντας τη γη τους. Η ηλικιακή ανανέωση της ελληνικής γεωργίας και κτηνοτροφίας  πρέπει  να αποτελέσει πραγματικό στρατηγικό αναπτυξιακό στόχο για την ελληνική αγροτική οικονομία».

Δημοσιεύθηκε στις 20 July 2017 | 2:14 pm


Διακοπή νερού την Παρασκευή στην οδό Παπακυριαζή

Η Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης Λάρισας (Δ.Ε.Υ.Α.Λ.) ανακοινώνει ότι την Παρασκευή 21/7/2017 και από ώρα 11:00π.μ. έως 2:00μ.μ. θα γίνει διακοπή νερού στην οδό Παπακυριαζή (από Μ. Αλεξάνδρου έως Ρούσβελτ), λόγω εργασιών αντικατάστασης του αγωγού ύδρευσης στην οδό Μ. Αλεξάνδρου.

Δημοσιεύθηκε στις 20 July 2017 | 2:10 pm


Με επιτυχία η 4η Γιορτή Γλυκού του Συλλόγου Γυναικών Κραννώνα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 4η Γιορτή Γλυκού του Συλλόγου Γυναικών Κραννώνα. Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στον πανέμορφο χώρο του Δημοτικού Σχολείου και διασκέδασε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Ο κ. Γ.Φασέγκας, η κ .Ε.Απρίλη και ο κ. Χ.Καλογιάννης παρασκεύασαν παρουσία του κόσμου τα δικά τους γλυκά αφήνοντας εντυπωσιασμένο το κοινό ,στη συνέχεια αφού δοκίμασαν τα γλυκά που συμμετείχαν βράβευσαν τα καλύτερα .Η Μαρία Λαβαντσιώτη και ο Μπάμπης Χαρίτος από το καλλιτεχνικό σωματείο art gate μας ταξίδεψαν μουσικά ,ενώ το χορευτικό συγκρότημα της Κοιλάδας παρουσίασε χορούς της Θράκης. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Σύλλογος Γυναικών και η Τοπική Κοινότητα Κραννώνα τίμησαν με αναμνηστική πλακέτα, την συμπατριωτισσά τους, Δημοσιογράφο Ευαγγελία Δ.Τσικρίκα για το βραβείο "Ελληνικής Δημοσιογραφίας" του Ιδρύματος Μπότση που της απένειμε στην αρχή του έτους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.Προκόπης Παυλόπουλος. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο Βουλευτής Λάρισας κ. Γ.Κατσιαντώνης, ο Δήμαρχος Κιλελέρ κ. Α.Νασιακόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού κ .Α.Παιδής, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Α.Μπίλλης. ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου κ. Α.Βαρδακούλης, ο Αντιδήμαρχος Κραννώνα-Νίκαιας κ. Χ.Τσιχίτας, ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου κ. Σ.Σωτηρίου, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Κ.Φιλιππούλης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Σ.Καλέτσιος, κ. Ρ.Κομήτσας, κ. Ο.Αγγλοπούλου., κ. Ζ.Ανυφαντή, κ. Γ.Ζαχαριάς, ο πρόεδρος Κραννώνα κ. Κ.Τσιαγκλάνης, η πρόεδρος Αγίου Γεωργίου κ. Γ.Νανούλη, η πρόεδρος Νέας Λεύκης κ. Φ.Μαυρίκη, ο πρόεδρος Ψυχικού κ. Ν.Γκαμπλιάς, ο πρόεδρος Ελευθερών κ. Α.Τόλλιας, ο πρόεδρος Κοιλάδας κ. Π.Νατσίδης, ο πρόεδρος δασκάλων κ. Δ.Παπαποστόλου, ο πρόεδρος ΠΕΔ κ. Δ.Τσούμας και ο ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου κ. Σ.Καραφέριας.Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού Δήμου Κιλελέρ και της Τοπικής Κοινότητας Κραννώνα.

Δημοσιεύθηκε στις 20 July 2017 | 1:55 pm


Καταδίκη του ρασοφόρου και από το Επιμελητήριο Λάρισας

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Λάρισας καταδικάζει έντονα το βανδαλισμό στο μνημείο του Ολοκαυτώματος Εβραίων Μαρτύρων της  πόλης μας και παραμένει σταθερά  και δυναμικά απέναντι σε κάθε πράξη μισαλλοδοξίας.  

Δημοσιεύθηκε στις 20 July 2017 | 1:44 pm


Ταλαιπωρία στον Πλαταμώνα - Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη νέα εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχουν τεθεί σε ισχύ στη νέα εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης και πιο συγκεκριμένα στη σήραγγα Πλαταμώνα.
Πρόκειται για εργασίες συντήρησης - αναβάθμισης των ηλεκτρονικών συστημάτων που έχουν ξεκινήσει από την Τετάρτη και θα ολοκληρωθούν νωρίς το πρωί της Παρασκευής.
Συγκεκριμένα θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων από τον Ανισόπεδο Κόμβο Πλαταμώνα (400ο χιλιόμετρο), έως τον Ανισόπεδο Κόμβο Λεπτοκαρυάς (410ο χιλιόμετρο) του αυτοκινητοδρόμου και στις δύο κατευθύνσεις κυκλοφορίας (προς Αθήνα και προς Θεσσαλονίκη), κατά το χρονικό διάστημα: από ώρα 22.00 μ.μ. έως ώρα 06.00 π.μ. το πρωί της Παρασκευής.
Κατά την διάρκεια των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού, από τον Ανισόπεδο Κόμβο Ευαγγελισμού (377ο χιλιόμετρο) έως τον Ανισόπεδο Κόμβο Λεπτοκαρυάς (410ο χιλιόμετρο).
Υπενθυμίζεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.
Στο πλαίσιο αυτό, οι οδηγοί παρακαλούνται:
    να ενημερώνονται για την κατάσταση του οδικού δικτύου,
    να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση,
    να ακολουθούν πιστά τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας,
    να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες για να ελέγχουν καλύτερα το όχημά τους,
    σε κάθε περίπτωση να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Δημοσιεύθηκε στις 20 July 2017 | 1:32 pm


Στη Βερδικούσια για τον Προφήτη Ηλία ο αντιπεριφερειάρχης Λάρισας

Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον Προφήτη Ηλία στην ορεινή Βερδικούσια Παρέστη ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λάρισας κ. Δημήτρης Παπαδημόπουλος.
Στη φωτογραφία παρέα με τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου κ. Κώστα Τσέτσιλα και τον Περιφερειακό Σύμβουλο και πρώην Κοινοτάρχη του χωριού κ. Γιώργο Σάκκα. Όσο έμπειρος κι αν είναι στα πολιτικά και αυτοδιοικητικά δρώμενα ο Δημήτρης, πάντα με χαρά και προσοχή ακούει τις συμβουλές του ΄΄Πατριάρχη της Αυτοδιοίκησης΄΄ συναδέλφου του Γιώργου Σάκκα.

Δημοσιεύθηκε στις 20 July 2017 | 1:18 pm


Αναγκαίες βελτιώσεις στο γήπεδο Φιλιππούπολης για να αδειοδοτηθεί

Στη βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων του γηπέδου της Φιλιππούπολης στη Λάρισα, προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας καθώς ο Περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση δημοπράτησης του έργου: «Συντήρηση – βελτιώσεις - ηλεκτροφωτισμός στο αθλητικό κέντρο της Φιλιππούπολης  του δήμου Λαρισαίων», προϋπολογισμού 150.000,00 € (με ΦΠΑ). Το έργο υλοποιείται από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και με φορέα υλοποίησης τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας.
Σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός τόνισε τα εξής: «Ο αθλητισμός αποτελεί για την Περιφέρεια Θεσσαλίας φιλοσοφία ζωής και γι’ αυτό όλα αυτά τα χρόνια στηρίζουμε τον αθλητισμό και τους νέους. Παρά την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία, η Περιφέρεια καταφέρνει και εξασφαλίζει πόρους για αθλητικά έργα σε όλη τη Θεσσαλία. Με το έργο αυτό θα πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες εργασίες βελτίωσης του αθλητικού κέντρου της Φιλιππούπολης ώστε να μπορεί να αδειοδοτηθεί για την συμμετοχή της ομάδας στο πρωτάθλημα της Football league».
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Συγκεκριμένα από την μελέτη προβλέπονται να εκτελεστούν οι παρακάτω εργασίες:
α) Δημιουργία χώρων WC σε χώρο διαστάσεων καθαρών 7,65μ x 4,40μ κάτω από την νότια κερκίδα. Θα κατασκευαστούν 2 WC ανδρών, 1 WC γυναικών και 1 WC για ΑμΕΑ.
β) Κατασκευή φρεατίου μηχανοσίφωνα – λιποσυλλέκτη σύμφωνα με τις προδιαγραφές της ΔΕΥΑΛ
γ) Πλήρη κατασκευή νέου οικίσκου για την στέγαση των δημοσιογραφικών θεωρείων (ραδιόφωνο, τηλεόραση) καθώς και χώρο VIP. Οι διαστάσεις του χώρου θα είναι σε κάτοψη 10,00μ x 2,80μ με ύψος 2,90μ.
δ) Μεταλλική κατασκευή εμβαδού περίπου 100μ2 στην μπροστά από την βόρεια κερκίδα για την προστασία των παικτών και των διαιτητών κατά την έξοδό τους από τα αποδυτήρια στον αγωνιστικό χώρ
ε) Επέκταση καθ' ύψος της υφιστάμενης περίφραξης του αγωνιστικού χώρου, από σιδηρά κιγκλιδώματα σε όλο το μήκος τους, ώστε να εξασφαλίζεται συνολικό ύψος περίφραξης 2,5μ και στήριξη της σε σημεία που δεν είναι καλά πακτωμένη
στ) Αντικατάσταση των δύο μεταλλικών θυρών για την είσοδο των φιλάθλων στις κερκίδες (διαστάσεις θύρας περίπου 2,00μ x 3,00μ ύψος) με νέες
ζ) Επέκταση της προστατευτικής περίφραξης, που είναι πάνω στον τοίχο, προς την οδό Αγίας Τριάδας ώστε να μην  βγαίνει η μπάλα στον δρόμο
η) Αποκατάσταση αποσαρθρωμένων σκυροδεμάτων σε διάφορα σημεία στις κερκίδες και προστασία των οπλισμών
θ) Προμήθεια και τοποθέτηση 2 πάγκων αναπληρωματικών (10 θέσεων έκαστος) και 1 πάγκου διαιτητών (4 θέσεων) καθώς και 500 καθισμάτων στην νότια καρκίδα. 
Όλες οι εργασίες θα γίνουν βάσει των ισχυουσών τεχνικών προδιαγραφών (ΕΤΕΠ) και των υποδείξεων της υπηρεσίας.
 

 
 

Δημοσιεύθηκε στις 20 July 2017 | 1:13 pm


To περιφερειακό συμβούλιο Θεσσαλίας αποδοκίμασε τον ρασοφόρο

Στην ομόφωνη αποδοκιμασία του ρασοφόρου που βεβήλωσε το Μνημείο του Ολοκαυτώματος στη Λάρισα προχώρησε το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας στην πρόσφατη συνεδρίασή του την περασμένη Τρίτη 18/07/2017. Συγκεκριμένα αποφάσισε: «Αποδοκιμάζουμε τις παράνομες πράξεις που είναι άσχετες προς τον λόγο αγάπης και πραότητας, αποδοκιμάζουμε το φανατισμό, τη μισαλλοδοξία και το ρατσισμό. Πιστεύουμε και στηρίζουμε τις αρχές της δημοκρατίας, του σεβασμού της ετερότητας, της ισονομίας και ισοπολιτείας για όλους».


Δημοσιεύθηκε στις 20 July 2017 | 1:09 pm


Από τον Τοξότη Λάρισας στον Ολυμπιακό ο 16χρονος Γιώργος Ζαχαράκης

Το μεγάλο άλμα στην καριέρα του έκανε ο νεαρός Λαρισαίος ποδοσφαιριστής Γιώργος Ζαχαράκης, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό Πειραιώς και θα αγωνίζεται στην ομάδα Κ17 του πρωταθλητή Ελλάδας.
Ο 16χρονος επιθετικός προέρχεται από στις ακαδημίες του Τοξότη Λάρισας ενώ φέτος αγωνίστηκε στην ανδρική ομάδα καταφέρνοντας παρά το νεαρό της ηλικίας του, να αναδειχθεί δεύτερος σκόρερ στο πρωτάθλημα.
Η ομάδα του Τοξότη Λάρισας του εύχεται καλή τύχη και κάθε επιτυχία στη νέα του ομάδα.

Δημοσιεύθηκε στις 20 July 2017 | 12:40 pmΔείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Λάρισα

Φιλικοί ιστότοποι:

tilegrafima.gr

ekklisiaonline.gr

7news.gr

Nea Smyrni Online

www.vimaorthodoxias.gr