Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Λαρίσης   »   Λάρισα    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Επίσκεψη της Ρένας Καραλαριώτου στο Γηροκομείο Λάρισας

Με στόχο την εκδήλωση της οφειλόμενης ηθικής και κοινωνικής συμπαράστασης σε εκείνους, που πάντα αξίζουν τον σεβασμό και την αγάπη μας, επισκέφθηκε το Γηροκομείο Λάρισας η Επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Λαρισαίων κ. Ρένα Καραλαριώτου  

Oπως σημειώνεται στο σχετικό δελτίο Τύπου "με τις απαραίτητες ευχές και τη σχετική συζήτηση με όλους μαζί και τον καθένα ξεχωριστά, η κ. Καραλαριωτου δήλωσε: «Συχνά για λόγους φυσικούς, οικονομικούς ή συναισθηματικούς, η οικογένεια γύρω μας γίνεται ακριβοθώρητη καθώς παιρνούν τα χρόνια. Τότε οι ψυχολογικές και σωματικές ανάγκες εξυπηρετούνται σε οίκους ευγηρείας όπου συχνά η μετάβαση και η προσαρμογή δεν είναι εύκολη.
Οι γονείς, ο παππούς κι η γιαγιά που ζουν εκεί, θέλουν τη συντροφιά μας, χρειάζονται το χάδι μας. Το ένιωσα σήμερα, όταν τους επισκέφτηκα στο Γηροκομείο. Ήταν όλοι πρόσχαροι, με όρεξη για ζωή, για γνώση , για ψυχαγωγία. Πρέπει να είμαστε δίπλα τους, προφέροντάς τους κυρίως το "υστέρημα" του χρόνου και της αγάπης μας, όσο συχνότερα μπορούμε , με όλη μας την καρδιά.
"Το γήρας ου γαρ έρχεται μόνον". Εμείς λοιπόν θα κάνουμε αυτό που πρέπει έτσι ώστε να προσθέσουμε μόνο θετικά στοιχεία στο αρχαίο ρητό: καινούργιους φίλους, ψυχαγωγία, φροντίδα , αξιοπρέπεια »
Παράλληλα εξέφρασε την εκτίμησή  και την συμπαράστασή της  στους εργαζόμενους του Ιδρύματος για το αξιόλογο κοινωνικό έργο που επιτελούν, ιδιαίτερα στις δύσκολες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες που βιώνει η κοινωνία μας."

Δημοσιεύθηκε στις 18 December 2018 | 9:40 pm


Β. Κόκκαλης: Ήταν υποχρέωση μας … το κάναμε πράξη

Με αφορμή την επικείμενη ψήφιση της τροπολογίας του ΥΠΟΙΚ την Πέμπτη στη Βουλή για το ακατάσχετο των αγροτικών ενισχύσεων μέχρι 7.500 ευρώ ανά δικαιούχο, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ.Βασίλης Κόκκαλης προέβη στην παρακάτω δήλωση:
«Με την προτεινόμενη ρύθμιση θεσπίζεται η προστασία των άμεσων κοινοτικών ενισχύσεων του Πυλώνα I της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής (ΚΓΠ) από μέσα αναγκαστικής εκτέλεσης, παρακρατήσεις και συμψηφισμούς μέχρι του ποσού των 7.500 ευρώ ετησίως ανά δικαιούχο, κάνουμε πράξη την υποχρέωση μας να στηρίξουμε την μικρομεσαία αγροτιά κι όσους αγρότες επλήγησαν από την οικονομική κρίση.

Κρίνουμε αναγκαία κάθε απόφαση που αποσκοπεί στη διατήρηση της αγροτικής παραγωγικής δραστηριότητας, την ανάπτυξη της υπαίθρου κι έτσι κινηθήκαμε και τώρα. Σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών ξεπεράσαμε όλα τα εμπόδια που προέκυψαν και με αγώνα δρόμου καταφέραμε να φέρουμε την επίμαχη τροπολογία προς ψήφιση την Πέμπτη, ώστε η πλειοψηφία των Ελλήνων παραγωγών να λάβει κανονικά την εκκαθάριση της ενιαίας ενίσχυσης.

Με την ψήφιση του ακατάσχετου ορίου αποδεικνύουμε την πολιτική βούληση της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να σταθεί δίπλα στην αγροτιά και στους ανθρώπους της υπαίθρου. Υπενθυμίζω ότι ανάλογη ρύθμιση, ξεπερνώντας εξίσου ανυπέρβλητα εμπόδια, προχωρήσαμε πριν από λίγο καιρό και με την διευθέτηση των μειονεκτικών χαρτών, ώστε να λάβουν κανονικά την εξισωτική οι δικαιούχοι».      

Δημοσιεύθηκε στις 18 December 2018 | 9:16 pm


"Απαντάμε στην κυβέρνηση με μαζικές πανελλαδικές κινητοποιήσεις"

Να δώσουν μαχητική αγωνιστική απάντηση το επόμενο διάστημα και να επιβάλλουν λύσεις με δυναμικές πανελλαδικά συντονισμένες κινητοποιήσεις τον Γενάρη, καλεί με ανακοίνωσή της τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρο Αραχωβίτη, από την οποία «τίποτε συγκεκριμένο δεν προέκυψε σε σχέση με τα αιτήματά μας, αλλά μόνο γενικές και αόριστες απαντήσεις, σύμφωνα με την εξέλιξη των δημοσιονομικών συνθηκών στο μέλλον».
Στην ανακοίνωσή της αναφέρει:
«Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων χαιρετίζει τους αγρότες της Καρδίτσας που έστησαν μαζικό και δυναμικό μπλόκο στην εθνική οδό Ε-65 και τους αγρότες των Φαρσάλων και της Λάρισας που κινητοποιήθηκαν για τα οξυμένα προβλήματά μας και ως άμεση αγωνιστική απάντηση στους ισχυρισμούς της κυβέρνησης και του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης μετά την συνάντησή μας ότι τα περισσότερα προβλήματα έχουν ήδη λυθεί και ότι πολλά αιτήματά μας είναι υπερβολικά και δημιουργούν "κοινωνικό αυτοματισμό".
Στην προσπάθεια του υπουργού για την επαναφορά του λεγόμενου κοινωνικού αυτοματισμού απαντάμε με την συμμαχία και κοινή δράση με τους εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους.
Το επόμενο διάστημα πριν και μετά τις γιορτές θα πραγματοποιηθούν με ευθύνη των Ομοσπονδιών και των Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Συλλόγων μαζικές συσκέψεις, ενημερώσεις, περιοδείες σε κάθε γεωγραφικό διαμέρισμα της χώρας με στόχο να διεκδικήσουμε αγωνιστικά άμεσα λύσεις για τα δίκαια και ρεαλιστικά αιτήματα επιβίωσης που έχουμε.
Από την συνάντηση με τον κ. Αραχωβίτη τίποτε συγκεκριμένο δεν προέκυψε σε σχέση με τα αιτήματά μας. Μόνο γενικές και αόριστες απαντήσεις, σύμφωνα με την εξέλιξη των δημοσιονομικών συνθηκών στο μέλλον.
Δε δεσμεύτηκε ότι οι βαμβακοπαραγωγοί θα πληρωθούν τον ιδρώτα και τον κόπο τους με βάση τη διεθνή τιμή του προϊόντος και τα εξαιρετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά που έχει η φετινή παραγωγή. Η Διεπαγγελματική δεν λύνει το πρόβλημα ούτε έχει αρμοδιότητα στην τιμή. Άλλωστε όπως σε κάθε διεπαγγελματική, έχουν βάλει τον λύκο να διαπραγματεύεται με το πρόβατο και όλοι γνωρίζουμε το αποτέλεσμα. Το να δηλώνει και μόνο η κυβέρνηση ότι δεν είναι αποδεκτές οι "ανοιχτές τιμές" είναι χωρίς αντίκρισμα, αφού δεν κάνει τίποτα για να σταματήσει αυτό το αίσχος.
Στον προϋπολογισμό που ψηφίζεται δίνουν κονδύλι ύψους 1,1 δισ. ευρώ για αφορολόγητο πετρέλαιο στους εφοπλιστές και επιστροφή φόρου στα καύσιμα σε βιομηχάνους, ιδιωτικές κλινικές, μεγάλα ξενοδοχεία και αεροπορικές εταιρείες. Απαιτούμε αφορολόγητο πετρέλαιο όπως οι εφοπλιστές και δεν δεσμεύτηκε για τίποτα πάνω στο αίτημά μας πέρα από αόριστες υποσχέσεις.
Η κοροϊδία με το ακατάσχετο συνεχίζεται εδώ και 11 μήνες. Κάτω από την πίεσή μας και με τα τρακτέρ στους δρόμους διαρρέουν φήμες για ψήφισή του την Τετάρτη σε ύψος 8.000 ευρώ που δεν μας ικανοποιεί και είναι πίσω από τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης.
Τα ψίχουλα του προγράμματος ήσσονος σημασίας (De Minimis) δεν αναπληρώνουν σε καμιά περίπτωση το χαμένο εισόδημα των αγροτοκτηνοτρόφων, είτε από την τεχνητή μείωση των τιμών για να κερδοσκοπούν οι εμποροβιομήχανοι, είτε από ζημιές στην παραγωγή που δεν ευθύνονται οι παραγωγοί. Και εδώ λάβαμε αόριστες υποσχέσεις για μια σειρά προϊόντα όπως βαμβάκι, όσπρια, ελιές και λάδι και άλλα που πρέπει να καλυφθεί η απώλεια παραγωγής και εισοδήματος.
Η κυβέρνηση προσπαθεί να κάνει τη νύχτα μέρα στο θέμα της άγριας φορολογίας των αγροτών. Όχι μόνο δεν αυξάνεται το αφορολόγητο, αλλά δε δεσμεύτηκε ότι θα ακυρωθεί η ψηφισμένη μείωση του αφορολόγητου κατά 3.000 ευρώ από το 2020 όπως ακυρώθηκε η μείωση των συντάξεων. Συνεχίζουμε να φορολογούμαστε με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης και όχι το πραγματικό εισόδημα. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και μείωση φορολογικών συντελεστών να γίνει σε όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους.
Ψεύδεται ασύστολα στο θέμα του ασφαλιστικού νόμου. Οι εισφορές που πληρώνουμε είναι μεγαλύτερες από τις εισφορές που πληρώναμε στον ΟΓΑ. Οι συντάξεις όχι μόνο δεν αυξήθηκαν με το νόμο Κατρούγκαλου, αλλά εξευτελίστηκαν. Η λεγόμενη εθνική σύνταξη για τον αγρότη και κτηνοτρόφο είναι σήμερα 26 ευρώ, του χρόνου θα είναι 49 ευρώ και θα φτάσει στο όριο της το 2031. Αγρότης που βγαίνει σήμερα στην σύνταξη με 22 χρόνια ασφάλισης στον ΟΓΑ παίρνει ως σύνταξη 330 ευρώ, πολύ μειωμένη ακόμη και από την σύνταξη απόρων του ΟΓΑ. Η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 33% αφορά -σύμφωνα με την δήλωση του ίδιου του κ. Αραχωβίτη- ελάφρυνση για μεγάλους αγρότες. Επιπλέον συνεχίζουμε να πληρώνουμε 6.95% ασφαλιστική εισφορά για την Υγεία και πρόνοια, ενώ έχουν ξεχαρβαλώσει το δημόσιο σύστημα Υγείας και πρόνοιας προς όφελος των ιδιωτικών κλινικών.
Στο αίσχος του σημερινού ΕΛΓΑ η πρόθεσή τους είναι να εντάξουν επιπλέον ζημιογόνα αίτια για ασφάλιση με αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και ανοίγουν το δρόμο για τις ιδιωτικές εταιρείες στην αγροτική ασφάλιση. Η κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, από το 2011 δεν έχουν δώσει ούτε ένα ευρώ στον ΕΛΓΑ, ενώ έπρεπε να συνεισφέρουν 30-35 εκατ. ευρώ τον χρόνο. Έτσι τα λειτουργικά έξοδα του ΕΛΓΑ, η μισθοδοσία κ.λπ. καλύπτονται από τις ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών, κατά τα άλλα ο υπουργός ισχυρίζεται ότι ο ΕΛΓΑ είναι δημόσιος. Βιάζει την πραγματικότητα όταν λέει ότι εξασφάλισε η κυβέρνηση την ταχύτερη καταβολή των αποζημιώσεων. Αποζημιωνόμαστε ένα χρόνο μετά τις ζημιές μπορεί και περισσότερο, ενώ πληρώνουμε προκαταβολικά τα χρήματα στον ΕΛΓΑ. Για ζημιές του 2018 εδώ και 10 μήνες και μετέπειτα δεν έχουν βγει καν τα πορίσματα του ΕΛΓΑ και τελειώνει το έτος, φανταστείτε πότε θα αποζημιωθούμε.
Ξεκάθαρα ζητήσαμε για τους δασικούς χάρτες να λυθούν τα ζητήματα με ευθύνη των κρατικών υπηρεσιών και χωρίς καμιά επιβάρυνση για τους δικαιούχους. Να δοθεί η αναγκαία παράταση για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.
Δεν μας ικανοποιούν οι απαντήσεις του υπουργού και για όλα τα άλλα αιτήματα που του θέσαμε. Κατασχέσεις και πλειστηριασμοί χωραφιών και μηχανημάτων ήδη γίνονται και το γνωρίζει καλά. Η ρύθμιση των δανείων που έκαναν είναι χωρίς αντίκρισμα. Είμαστε η μόνη χώρα που πληρώνουμε για να γίνουν οι δηλώσεις του ΟΣΔΕ. Πρέπει άμεσα να καταργηθεί το χαράτσι του ΕΝΦΙΑ.
Κανένας ουσιαστικός έλεγχος δεν γίνεται στο ισοζύγιο του γάλατος και οι αθρόες εισαγωγές είναι το κλειδί που οδηγεί τις βιομηχανίες στη συνεχή κατρακύλα της τιμής από τον παραγωγό. Απαιτούμε να γίνει η νομιμοποίηση των σταβλικών εγκαταστάσεων δωρεάν για τους κτηνοτρόφους.
Η νέα ΚΑΠ της ΕΕ θα είναι σε ακόμη χειρότερη κατεύθυνση με μεγάλη μείωση των ενισχύσεων. Δεν πήραμε καμιά συγκεκριμένη απάντηση για τη σύνδεση των ενισχύσεων με την φυτική παραγωγή και το ζωικό κεφάλαιο, αλλά και να μην υπάρχει καμιά περικοπή των ενισχύσεων με κατάργηση των έμμεσων και άμεσων περιορισμών στην παραγωγή. Η κυβέρνηση που δήθεν κόπτεται για την προστασία των μικρομεσαίων αγροτών πέταξε από το πρόγραμμα απονιτροποίησης όλους τους μικρούς-φτωχούς αγρότες ως 120 στρέμματα, καθώς και ολόκληρες περιοχές που έπρεπε να έχουν ενταχθεί.
Για την απόσταξη τσίπουρου από τους αμπελοκαλλιεργητές δεν δεσμεύτηκε ότι θα παραμείνει ως έχει το καθεστώς των διήμερων και τα επόμενα χρόνια.
Τέλος, η κυβέρνηση έχει την πρώτη ευθύνη για τα αγροτοδικεία, που ασταμάτητα συνεχίζουν την ποινικοποίηση των αγώνων που είναι δικαίωμα μας να κάνουμε, αλλά στοχεύουν και στην τρομοκράτηση όσων αγωνίζονται με εξοντωτικές ποινές. Έχει και την ευθύνη για να σταματήσει άμεσα το αίσχος των αγροτοδικείων.
Καμιά εμπιστοσύνη στο ό,τι οι δημοσιονομικές συνθήκες που συνδιαμορφώνουν η κυβέρνηση και τα επιτελεία της ΕΕ στη ζούγκλα της κερδοφορίας, να διαμορφωθούν προς όφελός μας.
Καλούμε τους συναδέλφους αγρότες και κτηνοτρόφους να δώσουν μαχητική αγωνιστική απάντηση το επόμενο διάστημα και να επιβάλλουν λύσεις με δυναμικές πανελλαδικά συντονισμένες κινητοποιήσεις τον Γενάρη».

902.gr

Δημοσιεύθηκε στις 18 December 2018 | 8:50 pm


Νίκη "ανάσα" στην Κρήτη για τα κορίτσια της ΑΕΛ

Μεγάλη βαθμολογική ανάσα ήταν για την ΑΕΛ η νίκη στην Κρήτη απέναντι  στον αξιόμαχο Εργοτέλη, μέσα στο Μαρτινέγκο.
Οπως σημειώνεται στο σχετικό δελτίο Τύπου "η ομάδα του Ηρακλείου μπήκε πολύ δυνατά στον αγώνα προσπαθώντας να  πάρει τους πρώτους βαθμούς στο πρωτάθλημα και απείλησε την ΑΕΛ με  ορισμένες στημένες φάσεις. Μετά το 1ο δεκάλεπτο η ΑΕΛ ισορρόπησε τον  αγώνα και πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων προσπαθώντας να  δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στην αντίπαλη εστία.

Μετά τις  χαμένες ευκαιρίες της Νεοφύτου και Στυμονιάρη τελικά η ΑΕΛ άνοιξε το  σκορ στο 29' με την Σρετένοβιτς που πλάσαρε εύστοχα. Η ΑΕΛ μπορεί να  έδωσε λίγο χώρο στον αντίπαλο όμως συνέχιζε να προσπαθεί να σημειώσει  και δεύτερο τέρμα κάτι που τελικά δεν κατάφερε παρά τις μεγάλες  ευκαιρίες των Σρετένοβιτς και Στυμονιάρη, με αποτέλεσμα το ημίχρονο να  τελειώσει με το αδύναμο 0-1.
Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΛ θέλοντας να διασφαλίσει το σημαντικό για  αυτήν αποτέλεσμα έδωσε μεγάλη βαρύτητα στην άμυνα με αποτέλεσμα ο  αντίπαλος να πάρει την κατοχή και να πιέζει την άμυνα της ΑΕΛ, χωρίς  όμως να καταφέρει να δημιουργήσει πολλές δύσκολες καταστάσεις μπροστά  από την εστία της Αρζουμανίδου η οποία ήτανε έτοιμη όποτε χρειάστηκε.
Για την ΑΕΛ, Βασίλη Πάνος
Ξεκίνησαν: Αρζουμανίδου, Σκοτεινιώτη Γ., Αρκουλή, Σωτηριάδη,  Παυλοπούλου, Κόντου, Σκωτεινιώτη Κ., Σρετένοβιτς, Τσούκα, Νεοφύτου,  Στυμονιάρη
Αλλαγές: Καπιτζήκα, Σιάχου, Τσιάρα, Κατσιάνα
Πρόκειται για μία πολύ σημαντική νίκη εν όψη της συνέχειας. Μία νίκη  που συνοδεύτηκε με καλή εμφάνιση αντίθετα με την προηγούμενη εβδομάδα  στον αγώνα με τα Τρίκαλα όπου η ομάδα στάθηκε άτυχη και η καλή  εμφάνιση δεν έφτανε για να συλλεχθεί κάποιος βαθμός. Όσο αναφορά τον  αγώνα με την Γλυφάδα δεν θα μπορούσε να γίνει κανένα σχόλιο με όλα όσα διαδραματίστηκαν εντός αλλά και εκτός αγωνιστικών χώρων που δεν τιμούν  καμία ομάδα... με την ΑΕΛ να εύχεται να μην της ξανά οριστούν διαιτητές που αγνοούν βασικούς κανονισμούς και κάνουν λάθη που μόνον  σε Παιδικά πρωταθλήματα γίνονται.
Εξαιρετική η διαιτησία της αναμέτρησης που είχε αρκετές δύσκολες φάσεις.
Εξαιρετική όμως ήτανε και η φιλοξενία της ομάδας της Κρήτης με την  διοίκηση της ΑΕΛ να τους ευχαριστεί θερμά όλους για όλα και ιδιαιτέρως  τον φίλο Γιάννη με καταγωγή από την Λάρισα.
Αυτός ήταν και ο τελευταίος αγώνας για το 2018. Τις επόμενες ημέρες η  ομάδα θα ρίξει ρυθμούς εξαιτίας και της διακοπής του πρωταθλήματος με  τον επόμενο επίσημο αγώνα να είναι στις 6 Ιανουαρίου του νέου έτους,  στο Αλκαζάρ στο ντέρμπι με την Καρδίτσα."

Δημοσιεύθηκε στις 18 December 2018 | 8:25 pm


Αυξήθηκαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων το Νοέμβριο – Η εικόνα στη Θεσσαλία

Συνεχίζει την ανοδική της πορεία η ελληνική αγορά αυτοκινήτου.

Με βάση τα πρωτογενή στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και την επεξεργασία του ΣΕΑΑ, οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών το μήνα Νοέμβριο υπήρξαν αυξημένες κατά +5,7% ως προς το μήνα Νοέμβριο του 2017.
Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων για την περιφέρεια Θεσσαλίας. Ειδικότερα τον περασμένο μήνα οι ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων και μοτοσικλετών ήταν 292 έναντι 223 τον αντίστοιχο μήνα του 2017.
Αναλυτικά:
Επιβατικά αυτοκίνητα 194 (2018) – 149 (2017)
Ελαφρά φορτηγά 28 (2018) – 21 (2017)
Μοτοσικλέτες 70 (2018) – 53 (2017)
Συνολικά, στο ενδεκάμηνο Ιανουαρίου - Νοεμβρίου 2018 οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών είναι αυξημένες κατά +18,6%ως προς το αντίστοιχο διάστημα του 2017.
Σημειώνεται ακόμη πως η αγορά αυτοκινήτου κατά το ενδεκάμηνο του 2018 κινήθηκε-61,8% χαμηλότερα ως προς το μέσο όρο προ κρίσης (2000-2009).
 

Δημοσιεύθηκε στις 18 December 2018 | 8:04 pm


Στον δήμαρχο Αγιάς ο Σύλλογος Τρίτεκνων Λάρισας

Αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Τρίτεκνων Ν. Λάρισας συναντήθηκε σήμερα με τον δήμαρχο Αγιάς κ. Αντώνιο Γκουντάρα στο γραφείο του στην Αγιά.
Από τους τριτέκνους  συμμετείχαν ο Δημήτρης Γκόβαρης (πρόεδρος), Ντίνος Μακάς (έφορος Δ.Σ.), η Τσακνάκη Ευδοξία  (εκπρόσωπος-συντονίστρια του συλλόγου στό δήμο Αγιάς καθώς και το μέλος του συλλόγου Βαλάρη Χαρίκλεια.
Στον δήμαρχο δόθηκε υπόμνημα με αιτήματα των τριτέκνων  και έγινε συζήτηση σε πολύ θετικό κλίμα για τα προβλήματα που απασχολούν τους τρίτεκνους καθώς και για το δημογραφικό πρόβλημα. Ο δήμαρχος ήταν θετικός στην μείωση των δημοτικών τελών στους τριτέκνους, (κατά 50% όπως ισχύει και για τις άλλες ευπαθείς ομάδες του δήμου Αγιάς και έχει εγκριθεί από το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αγιάς με προγενέστερη απόφαση).
Να σημειωθεί ότι ο δήμος Αγιάς ήταν ο πρώτος δήμος από το Νομό Λάρισας που παρείχε την μείωση τελών ύδρευσης στους τρίτεκνους μετά από την ψήφιση του Νόμου 4368/2016.
Ο σύλλογος τριτέκνων θα συνεχίσει τις επαφές σε τοπικό επίπεδο και τους υπόλοιπους φορείς ενόψει της περιόδου των εορτών με σκοπό την ελάφρυνση του καθημερινού κόστους διαβίωσης μιας πολυμελούς οικογένειας.
 

Δημοσιεύθηκε στις 18 December 2018 | 7:42 pm


Η αποστολή της ΑΕΛ για το ματς κυπέλλου με τον Απόλλωνα Πόντου

Τον Απόλλωνα Πόντου αντιμετωπίζει αύριο (19/12 -19:30 - COSMOTE SPORT 1 HD), εκτός έδρας η ΑΕΛ για το Κύπελλο Ελλάδας.
Στην αποστολή μετέχουν οι παρακάτω ποδοσφαιριστές: Κρίστινσον, Παιτέρης, Γρομητσάρης, Ζίζιτς, Τριποτσέρης, Καρανίκας, Μπάλλας, Χοτζάλι, Πίτι, Κούνιτς, Νούνιτς, Νούσιος, Λεοζίνιο, Σαχίτι, Μπάμης, Χαλάτσης, Μιλοσάβλιεβιτς και Ντέλετιτς.

Δημοσιεύθηκε στις 18 December 2018 | 7:17 pm


Πληρωμές για τους αγρότες - Εξόφληση βασικής ενίσχυσης και εξισωτική

«Κλείδωσε» για την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου η εξόφληση της βασικής ενίσχυσης και της πράσινης ενίσχυσης, με την προϋπόθεση ότι αύριο το βράδυ θα «περάσει» η τροπολογία για το ακατάσχετο.

Επίσης, ο ΟΠΕΚΕΠΕ, σύμφωνα με τις πληροφορίες, είναι έτοιμος να πληρώσει την εξισωτική αποζημίωση του 2018 την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου, ύψους κοντά στα 240 εκατ. ευρώ.
Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με τον σχεδιασμό, η πληρωμή του υπολοίπου της βασικής ενίσχυσης είχε προγραμματιστεί για αύριο, Τετάρτη, αλλά προκειμένου να ισχύσει πρώτα το ακατάσχετο, θα καθυστερήσει μία ημέρα.

agro24.gr

Δημοσιεύθηκε στις 18 December 2018 | 6:51 pm


Χαρακόπουλος: Οι συντάξεις κινδυνεύουν και από το δημογραφικό...

«Η επίσκεψή σας στη Βουλή συμπίπτει με την κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία που είναι η ψήφιση του προϋπολογισμού της χώρας και παραδοσιακά ενέχει χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης στην εκάστοτε κυβέρνηση». Με αυτά τα λόγια ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος υποδέχθηκε στη Βουλή 50 μέλη του 4ου ΚΑΠΗ και 50 μέλη του 5ου ΚΑΠΗ Λάρισας.
Ο Θεσσαλός πολιτικός, που ως αντιπρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής για το Δημογραφικό ασχολήθηκε επισταμένως με το πρόβλημα, είπε προς τα μέλη των ΚΑΠΗ ότι «καθώς όλοι είστε συνταξιούχοι και αγωνιάτε για τις συντάξεις σας, θέλω με ειλικρίνεια να σας πω ότι πέραν των διαβεβαιώσεων που κατά καιρούς ακούτε, οι συντάξεις εξαρτώνται από την πορεία της οικονομίας και την αύξηση της απασχόλησης. Μια χώρα με περισσότερους παππούδες από εγγόνια δεν μπορεί να έχει ασφαλές μέλλον! Αν τα επόμενα χρόνια δεν υπάρξει ένα άλμα προς τα εμπρός στην οικονομία, έτσι ώστε να επιστρέψουν οι περισσότεροι από τους 350-500 χιλιάδες νέους με προσόντα, που εγκατέλειψαν τη χώρα για να βρουν δουλειά στο εξωτερικό, τότε μην έχουμε αυταπάτες ότι είναι εγγυημένες οι συντάξεις σε βάθος χρόνου. Αν δεν ανοίξουν δουλειές, θέσεις πλήρους απασχόλησης, αν δεν γίνουν επενδύσεις, αν δεν υπάρξει φιλικό προς τις επενδύσεις κλίμα, από που θα βρουν λεφτά τα ασφαλιστικά ταμεία να πληρώνουν συντάξεις;
Το δημογραφικό, αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα για την ανάσχεση της πληθυσμιακής μας συρρίκνωσης, θα έχει δραματικές συνέπειες στο ασφαλιστικό, το σύστημα υγείας, την πορεία της οικονομίας αλλά και την εθνική μας υπόσταση. Ελπίζω, το πόρισμα στο οποίο καταλήξαμε να υιοθετηθεί όχι μόνο από την επόμενη κυβέρνηση αλλά από τις κυβερνήσεις των επόμενων χρόνων, προκειμένου να αναστραφεί η δημογραφική μας κάμψη και να ατενίσουμε με περισσότερη αισιοδοξία το μέλλον».

Δημοσιεύθηκε στις 18 December 2018 | 6:37 pm


Χουντής από Λάρισα: Η χώρα σε μεταμνημονιακή επιτήρηση

Στη Λάρισα βρίσκεται σήμερα ο ευρωβουλευτής της ΛΑΕ Νίκος Χουντής όπου στο πλαίσιο της περιοδείας του παραχώρησε συνέντευξη τύπου στο ξενοδοχείο «Μετροπόλ» και αναφέρθηκε στην σημερινή κατάσταση της χώρας και στις ευρωεκλογές, ζητώντας από τους πολίτες να εκφράσουν την θλίψη και τη δυσαρέσκεια τους για τα όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη.
Ο κ. Χουντής επιτέθηκε στις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και των μνημονιακών κομμάτων της χώρας, σημειώνοντας ότι η χώρα μας εξακολουθεί να είναι σε μεταμνημονιακή επιτήρηση και αυτό όπως υποστήριξε «φαίνεται από τον προϋπολογισμό ο οποίος αντιλαϊκός και μνημονιακός».
«Στις ευρωεκλογές οι πολίτες καλούνται να εκφράσουν την θλίψη και την απογοήτευση για της πολιτικές που ακολουθήθηκαν και δείχνουν μιζέρια, μείωση μισθών, συντάξεων, πολιτικές που εξυπηρετούν τράπεζες και πολυεθνικές».
Σε ότι αφορά τις κινητοποιήσεις των αγροτών δήλωσε ότι η ΛΑΕ στηρίζει τον αγώνα των αγροτών και χαρακτήρισε δίκαια τα αιτήματα των αγροτών που αφορούν το κόστος παραγωγής, αφορολόγητο πετρέλαιο, προστασία αγροτικών προϊόντων και ΚΑΠ. Αμέσως μετά επισκέφθηκε το μπλόκο των αγροτών που έχει στηθεί στον αυτοκινητόδρομο Ε65 στην Καρδίτσα.

ert.gr

Δημοσιεύθηκε στις 18 December 2018 | 6:24 pm


Με τη Μαρέβα Μητσοτάκη η Χριστίνα Κατσιαντώνη

Στο χριστουγεννιάτικο κάλεσμα της Μαρέβας Μητσοτάκη ανταποκρίθηκε η Χριστίνα Σαμόλαδου, σύζυγος του βουλευτή Λάρισας της ΝΔ. Γιώργου Κατσιαντώνη.

Στο σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρονται τα εξής:

Η θερμή ανταπόκριση της συζύγου του Βουλευτή Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Κατσιαντώνη, Χριστίνας Σαμόλαδου, στο Χριστουγεννιάτικο κάλεσμα της Μαρέβας Μητσοτάκη, στο ξενοδοχείο New Hotel στην Αθήνα, αποτυπώθηκε στα χαμόγελα των δύο κυριών, που όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες είχαν πολλά να πουν....
Η Μαρέβα Μητσοτάκη κάθισε για αρκετή ώρα στο τραπέζι που βρισκόταν η σύζυγος του Γιώργου Κατσιαντώνη, συμμετέχοντας στην πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση που είχε ανοίξει με τη Βίβιαν Αβραμοπούλου, σύζυγο του Ευρωπαίου Επιτρόπου, καθώς και με τις κυρίες των Βουλευτών, Χρήστου Σταϊκούρα, Σίμου Κεδίκογλου και  Κώστα Τσιάρα, για την επιχειρηματικότητα και την κίνηση στην αγορά, αφού ως γνωστόν η Χριστίνα Σαμόλαδου είναι Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ελασσόνας με ενεργή δράση σε όλο το  Νομό Λάρισας.
Ιδιαίτερα ζεστή, ήταν η συνάντηση της συζύγου του Βουλευτή Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας και με τη Νατάσα Καραμανλή.... όπου βρήκαν πολλά κοινά, ως συντοπίτισσες, αφού και οι δύο έχουν τις ρίζες τους, σε οικογένειες Βλάχων της ιστορικής Σαμαρίνας.

Δημοσιεύθηκε στις 18 December 2018 | 6:07 pm


Πάνδημο το τελευταίο αντίο στον Δημήτρη Γκουντόπουλο

Πάνδημο ήταν το τελευταίο αντίο που είπαν εκατοντάδες συγγενείς και φίλοι στον πρώην πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λάρισας Δημήτρη Γκουντόπουλο ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 62 ετών. Η νεκρώσιμη ακολουθία τελέστηκε σήμερα το μεσημέρι στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στη Λάρισα.
Ο Δημήτρης Γκουντόπουλος ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία με την είδηση του θανάτου του να σκορπά θλίψη.
Αφήνει πίσω του τη σύζυγό του, παιδιά, εγγόνια, γονείς, αδέλφια και ανίψια.

(*) φωτογραφίες από tinealarissa.gr

Δημοσιεύθηκε στις 18 December 2018 | 5:50 pm


Εγκρίθηκαν νέα έργα 697.000 ευρώ για την Π.Ε. Λάρισας

Εγκρίσεις τευχών δημοπράτησης και αποτελέσματα διαγωνισμών για έργα συνολικού προϋπολογισμού 697.551,72 ευρώ για την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός επεσήμανε τα εξής: «Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας στεκόμαστε με σεβασμό και ενδιαφέρον δίπλα στους ανθρώπους της υπαίθρου, δίνοντας λύσεις σε ζητήματα που άπτονται της καθημερινότητας τους.

Σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας και τους Περιφερειακούς Συμβούλους σχεδιάζουμε και υλοποιούμε έργα χρήσιμα, έργα ουσίας για τους πολίτες του νομού Λάρισας.  Με τα έργα αυτά ενισχύουμε την ασφάλεια στις μετακινήσεις των ανθρώπινων κοινοτήτων και στη μεταφορά των προϊόντων, ενώ παράλληλα στηρίζουμε θέσεις εργασίας και δημιουργούμε μόχλευση στην τοπική οικονομία και κοινωνία».
Αναλυτικότερα τα έργα έχουν ως εξής:
- Έγκριση αποτελέσματος διαγωνισμού του έργου «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΑΤΟΤΗΤΑΣ – ΑΡΣΗ ΚΑΤΑΠΤΩΣΕΩΝ Π. Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ  2018 – 2019 ΝΟΤΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ», Προϋπολογισμού: 200.000 ευρώ με ΦΠΑ
- Έγκριση αποτελέσματος διαγωνισμού του έργου «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΑΤΟΤΗΤΑΣ – ΑΡΣΗ ΚΑΤΑΠΤΩΣΕΩΝ Π. Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ  2018 – 2019 ΒΟΡΕΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ», Προϋπολογισμού: 200.000 ευρώ με ΦΠΑ
- Έγκριση αποτελέσματος διαγωνισμού του έργου «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ  ΕΙΣΟΔΟΥ  Δ.Δ.  ΒΑΣΙΛΙ  ΔΗΜΟΥ  ΦΑΡΣΑΛΩΝ», Προϋπολογισμού: 270.000 ευρώ.
- Έγκριση δαπάνης του έργου: «Βελτίωση  ηλεκτροφωτισμού  κόμβων  στο  οδικό  δίκτυο  Π.Ε.  Λάρισας,  2017 – 2018», Προϋπολογισμού:  27.551,72 ευρώ/

Δημοσιεύθηκε στις 18 December 2018 | 5:41 pm


Τουρνουά βόλεϊ για την ενίσχυση του "Χαμόγελου του Παιδιού"

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Ερμής Αγιάς και το τμήμα βόλεϊ, διοργανώνουν το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου τουρνουά βόλεϊ στο κλειστό της Αγιάς (10 π.μ.-8 μ.μ.), αφιερωμένο στο «Χαμόγελο του Παιδιού».
Ένα τουρνουά χαράς αλλά και αλληλεγγύης για το «Χαμόγελο του Παιδιού» στο οποίο θα συμμετέχουν ομάδες από το νομό Λάρισας, με σκοπό να υπάρξει προσφορά σ΄ έναν σύλλογο με σημαντική προσφορά στην Ελλάδα.
Το τουρνουά θα παρακολουθήσει ο ομοσπονδιακός τεχνικός των ομάδων beach volley κ. Ηλίας Ζωλασταθιάδης, τεχνικός της ομάδας του Αίαντα Ευόσμου, ενώ από την Trekking Hellas θα υπάρχει χώρος για αναρρίχηση, τοξοβολία και flying fox.
Παράλληλα ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Αγιοκάμπου θα προσφέρει μετά από κλήρωση ανάμεσα στους συμμετέχοντας, δύο τριήμερα παραμονής στα λαρισινά παράλια.
Το τουρνουά είναι υπό την αιγίδα της ΕΟΠΕ και στην εκδήλωση θα βραβευτούν ο πρόεδρος της ΕΣΠΕΚΕΛ Πατσιούρας Αστέριος και ο εκπρόσωπος της ΕΟΠΕ Μπεκιάρης Βασίλειος για την πολυετή προσφορά τους στο χώρο του ελληνικού Βόλλεϋ

Δημοσιεύθηκε στις 18 December 2018 | 5:30 pm


O περιφερειάρχης υπέγραψε τους επικαιροποιημένους χάρτες των αναδασμών

Στη Διεύθυνση Δασών στάλθηκαν σήμερα οι επικαιροποιημένοι ψηφιοποιημένοι χάρτες των αναδασμών και των αναδιανομών μετά την υπογραφή τους από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό. Πρόκειται για σημαντική εξέλιξη προκειμένου ο ΟΠΕΚΕΠΕ να λάβει πλέον από τη Διεύθυνση Δασών τους επικαιροποιημένους χάρτες για να προχωρήσει η πληρωμή των αγροτών.
Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός τόνισε: «Σήμερα υπογράψαμε και επικυρώσαμε τους ψηφιοποιημένους χάρτες των αναδασμών και των αναδιανομών που είχε εκπονήσει η ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε. και τα αποστέλλουμε στο αρμόδιο τμήμα της Διεύθυνσης Δασών τόσο για την Π.Ε. Λάρισας όσο και για την Π.Ε. Μαγνησίας. 
Από εκεί και πέρα η Διεύθυνση Δασών θα στείλει τους επικαιροποιημένους χάρτες με τους αναδασμούς και τις αναδιανομές στον ΟΠΕΚΕΠΕ για να πληρωθούν οι αγρότες.
Ολοκληρώσαμε αυτή τη διαδικασία, σύμφωνα με τη συμφωνία που επιτύχαμε με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αραχωβίτη. Υπάρχουν, όμως, και άλλα προβλήματα που αφορούν  τους δημοτικούς αναδασμούς και τα δημοτικά κτήματα.
Παρ’ όλο που δεν είμαστε αρμόδιοι για την επίλυση αυτών των ζητημάτων, είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε, προκειμένου να ληφθούν όλα ομαδοποιημένα από κάθε περιοχή.
Υπάρχουν, ακόμη, προβλήματα χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης και με τους αναδασμούς του 1910 που εντασσόταν στο Περιφερειακό Θεσσαλικό Ταμείο. Επίσης υπάρχουν προβλήματα στο Μεγάλο Μοναστήρι, στη Νέα Λεύκη και στο Συκούριο και χρειάζεται η ενεργοποίηση των Δήμων για την επίλυση των συγκεκριμένων θεμάτων».

Δημοσιεύθηκε στις 18 December 2018 | 5:18 pm


Δωρεάν μαθήματα κολύμβησης σε παιδιά δημοτικών σταθμών

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και η Δ/νση Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών Δράσεων ανακοινώνουν την έναρξη δωρεάν μαθημάτων εκμάθησης κολύμβησης για τα φιλοξενούμενα  παιδιά των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Λαρισαίων, ηλικίας 4  ετών και άνω.
Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται τις ημέρες Τρίτη και Πέμπτη και ώρες 15:00  -16:00  στο Κολυμβητήριο Νέας Πολιτείας.
Οπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της δημοτικής αρχής "καλούνται όσοι γονείς ενδιαφέρονται για τα δωρεάν μαθήματα να κάνουν αίτημα συμμετοχής στον Παιδικό Σταθμό που φιλοξενούνται.
Σημειώνεται ότι τα μαθήματα θα ξεκινήσουν μετά τις διακοπές των εορτών."

Δημοσιεύθηκε στις 18 December 2018 | 5:09 pm


Πάνω από 1,6 εκατ. οι αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα

Περισσότερα από 1.600.000 νοικοκυριά έχουν υποβάλει μέχρι σήμερα αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα κι έχουν ξεπεραστεί τα 750 εκατομμύρια ευρώ που τους αναλογούν.
Αυτά προκύπτουν με βάση τα πρώτα στοιχεία που έδωσε ο Αναστάσιος Τάγαρης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ.
Όπως είπε, στις 21 Δεκεμβρίου θα κλείσει η πλατφόρμα, μετά θα γίνει έλεγχος, οπότε ενδεχομένως να εξαιρεθούν κάποιες περιπτώσεις. «Θα δούμε πού ακριβώς θα κλείσει το ποσό κι ο αριθμός των ατόμων που τελικά δικαιούνται το μέρισμα» σημείωσε χαρακτηριστικά μιλώντας ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Δημοσιεύθηκε στις 18 December 2018 | 3:04 pm


Ημερίδα δράσεων πρόληψης και εκπαίδευσης από το ΕΚΑΒ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες ημερίδα, στα πλαίσια της ¨Εβδομάδας Πρόληψης και Εκπαίδευσης¨ του ΕΚΑΒ, η οποία ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του Διευθυντή του ΕΚΑΒ Ηρακλείου κ. Δημητρίου Βουρβαχάκη (Ιατρού Αναισθησιολόγου) και του Ευάγγελου Κελλαράκη (Διασώστη – Πλήρωμα Ασθενοφόρου) του ΕΚΑΒ Ηρακλείου, που έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο δυστύχημα, στη διάρκεια μετακίνησης τους για υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος σε πολίτες.
Διοργανωτές της ημερίδας ήταν τα ΕΚΑΒ Λάρισας και Βόλου, η Εθελοντική Ομάδα Άμεσης Επέμβασης Πολιτικής Προστασίας Δήμου Αγριάς, εκπρόσωποι της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, ενώ συμμετείχαν οι εθελοντές/ριες  της λέσχης ειδικών δυνάμεων, πολίτες, αστυνομικοί και πυροσβέστες.

Δημοσιεύθηκε στις 18 December 2018 | 2:43 pm


Η ΠΕΔ Θεσσαλίας παρέδωσε ειδικό όχημα 4Χ4 στην 8η ΕΜΑΚ

Ένα όχημα 4Χ4 μεταφοράς προσωπικού και υλικών ορειβατικής ομάδας το οποίο θα χρησιμοποιεί για της επιχειρησιακές ανάγκες της η 8η ΕΜΑΚ, παρέδωσε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία η ΠΕΔ Θεσσαλίας.
Η εκδήλωση παράδοσης – παραλαβής πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.
Το όχημα παρέλαβε ο Διοικητής της 8ης ΕΜΑΚ Επιπυραγός κ. Λάμπρος Κίτσος, παρουσία του Περιφερειακού Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας Αρχιπύραρχου κ. Κωνσταντίνου Σκούπρα.
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας – Ταξίαρχος κ. Βασίλειος Καραπιπέρης, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Λάρισας – Πύραρχος κ. Ζήσης Μπρούζας , ο Αρχιμανδρίτης π. Αχίλλειος ως εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κκ Ιερώνυμου , ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Απόστολος Μπέμπης , αξιωματικοί και πυροσβέστες της 8ης ΕΜΑΚ.
Εκτός του Προέδρου της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας κ. Γ. Κωτσού την Π.Ε.Δ.Θ εκπροσώπησαν ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης , η ΓΓ της Π.Ε.Δ.Θ. κ. Ρένα Καραλαριώτου , ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Κωνσταντίνος Κολλάτος , ο κ. Ρίζος Κομήτσας πρώην Πρόεδρος της Π.Ε.Δ.Θ ,ο κ.  Κωνσταντίνος Καλαμπαλίκης μέλος του Δ.Σ. της Π.Ε.Δ.Θ και ο Διευθυντής της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας κ.  Δημήτριος Τσούμας.
Το κόστος του μεταχειρισμένου οχήματος ανέρχεται στο ποσόν των 13.000 ευρώ  (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.). Είναι τετρακίνητο, φέρει ασύρματα τηλέφωνα, χειροκίνητο περιστροφικό προβολέα καθώς και φάρο με σειρήνα.
Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας παρέδωσε τα κλειδιά του οχήματος στον Περιφερειακό Διοικητή Π.Υ. Θεσσαλίας και στον Διοικητή της 8ης ΕΜΑΚ και παρέλαβε τιμητική πλακέτα για την ευγενική χορηγία της Π.Ε.Δ. εκ μέρους της 8ης ΕΜΑΚ.

Στον χαιρετισμό του κατά την διάρκεια της εκδήλωσης ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας – Δήμαρχος Μουζακίου κ. Γιώργος Κωτσός ανέφερε τα εξής:
«Τα ζητήματα της πολιτικής προστασίας θα απασχολούν όλο και πιο έντονα την κοινωνία μας, καθώς εισήλθαμε πλέον σε περίοδο εμφάνισης έντονων φυσικών φαινομένων δυστυχώς και στη χώρα μας!
Η σωστή προετοιμασία και η απαιτούμενη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων στην κατεύθυνση κατ’ αρχήν της πρόληψης και στη συνέχεια της αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών είναι ιδιαίτερα καθοριστικοί παράγοντες στον περιορισμό των ζημιών και στην αποφυγή δυσάρεστων αποτελεσμάτων.
Προς αυτή την κατεύθυνση η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει αναπτύξει συνεχείς επαφές με όλες τις κρατικές υπηρεσίες.
Όμως, η συνεργασία που υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια με την Πυροσβεστική, οφείλω να τονίσω ότι είναι υποδειγματική!
Εμείς οι αυτοδιοικητικοί την θεωρούμε ίσως τον πιο δεκτικό και συνεργάσιμο μηχανισμό που διαθέτει το ελληνικό κράτος.
Στην Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας θέλουμε να ισχυροποιήσουμε ακόμη περισσότερο αυτή την άριστη σχέση που υπάρχει μεταξύ μας, γι’ αυτό και αποφασίσαμε να προσφέρουμε στην 8η ΕΜΑΚ το ειδικό όχημα 4Χ4.
Είναι μια συμβολική κίνηση, η οποία αποδεικνύει την βούληση της Τ.Α., παρά την μεγάλη οικονομική στενότητα λόγω κρίσης, να συμβάλλει με όποιες δυνάμεις διαθέτει στην στήριξη των δυνάμεων πολιτικής προστασίας.
Ωστόσο, πρέπει να επισημάνω ότι επιβάλλεται η ουσιαστική παρέμβαση της κεντρικής διοίκησης για να αντιμετωπιστούν στον απαιτούμενο βαθμό οι πολλές ελλείψεις των Υπηρεσιών σε ότι αφορά την τεχνική υποστήριξη και τον εξοπλισμό τους.
Από τη πλευρά μας έχουμε καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση στην κυβέρνηση να υπάρξει πρόβλεψη στο ΕΣΠΑ και στα ΠΕΠ για ειδικό μέτρο που θα αφορά στη χρηματοδότηση ζητημάτων πολιτικής προστασίας.

Ελπίζουμε σύντομα να υπάρξει θετική ανταπόκριση από τα συναρμόδια Υπουργεία.
Υπογραμμίζω ότι η αναδιοργάνωση της πολιτικής προστασίας στη χώρα μας, εκ των πραγμάτων τέθηκε σε απόλυτη προτεραιότητα μετά την πλημμύρα στη Μάνδρα και την πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής, όπου πολλοί συνάνθρωποί μας βρήκαν τραγικό θάνατο, χάθηκαν ολόκληρες περιουσίες και καταστράφηκε το φυσικό περιβάλλον.
Οποιαδήποτε καθυστέρηση, η ολιγωρία στην αντιμετώπιση του συγκεκριμένου τεράστιου ζητήματος εγκυμονεί τον κίνδυνο επανάληψης μιας νέας τραγωδίας στην πατρίδα μας, με απρόβλεπτες διαστάσεις.
Ως Τοπική Αυτοδιοίκηση, με κάθε πρόσφορο τρόπο πιέζουμε καιρό τώρα την κεντρική εξουσία να αναλάβει επιτέλους άμεσα όλες τις εκ του νόμου απορρέουσες επιχειρησιακές ευθύνες που της αναλογούν!
Μέχρι τότε, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε και κάνουμε σήμερα εμείς, είναι να βρισκόμαστε συνεχώς σε επαφή και στενή συνεργασία με όλες τις Υπηρεσίες πολιτικής προστασίας προκειμένου να διατηρείται σε υψηλό επίπεδο η ετοιμότητα επέμβασης των δυνάμεων που διαθέτουμε, όπου και όποτε αυτό απαιτηθεί».

Δημοσιεύθηκε στις 18 December 2018 | 2:34 pm


Σε ρόλο διπλωμάτη μαθητές του 5ου Γυμνασίου Λάρισας - Διακρίσεις σε πανελλήνια συνάντηση

Για 3η συνεχόμενη χρονιά οι μαθητές του 5ου Γυμνασίου Λάρισας παίρνουν μέρος και διακρίνονται στην Πανελλήνια μαθητική προσομοίωση του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου: «Μαθητές σε ρόλο Διπλωμάτη» που διοργάνωσε η Κοιν.Σ.Επ. «ΡΟΗ», με σκοπό εκπαιδευτικό, κοινωνικό και φιλανθρωπικό στη Θεσσαλονίκη.
Η 3η Πανελλήνια μαθητική προσομοίωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου «Μαθητές σε Ρόλο Διπλωμάτη» έχει τεθεί υπό την αιγίδα των:α) Περιφερειακό Κέντρο Πληροφόρησης των Ηνωμένων Εθνών για την Ευρώπη, β) Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, γ) Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (πρώην Μακεδονίας και Θράκης), δ) Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και ε) Δήμου Θεσσαλονίκης.
Έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα σχετικά με την προστασία και προάσπιση των δικαιωμάτων του ανθρώπου, καθώς και τη γνωριμία και εξοικείωσή τους με ζητήματα εφαρμογής των σχετικών διεθνών Συμβάσεων του ΟΗΕ. Προς αυτό το σκοπό δημιουργήθηκαν διάφορες Επιτροπές, που λειτουργούν στο πλαίσιο των διεθνών πράξεων προστασίας των δικαιωμάτων του ανθρώπου. Σε αυτές οι μαθητές εκπαιδεύονται στις σημαντικότερες συμβάσεις του ΟΗΕ που έχουν κυρωθεί με τυπικούς νόμους από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του εσωτερικού ελληνικού δικαίου και υπερισχύουν από κάθε άλλη αντίθετη διάταξη νόμου.
Παράλληλα οι μαθητές εξοικειώνονται στα ζητήματα εφαρμογής των διεθνών πράξεων από τα κράτη μέρη, μαθαίνουν να υπερασπίζονται τα δικαιώματα του ανθρώπου, να δέχονται τα επιχειρήματα των άλλων, να σέβονται τις απόψεις των άλλων κρατών και να αναπτύσσουν την κατάλληλη επιχειρηματολογία, προκειμένου να πείσουν για τις θέσεις τους. Επίσης γνωρίζουν τη διαδικασία των Επιτροπών, τη διαδικασία ενός διεθνούς forum, τη διπλωματία όπως αυτή εφαρμόζεται στο πλαίσιο ενός διεθνούς οργανισμού, βασισμένη σε κανόνες διεξαγωγής γόνιμου διαλόγου και στην καλλιέργεια του σεβασμού σε επίπεδο αντιλογίας.
Πήραν μέρος οι μαθητές: Αραμπατζή Θεοδώρα, Βουμπάρη Μαρία, Δημοβέλη Ιωάννα, Καρακίτσιου Χριστίνα, Καραχάλιου – Βλιτσάκη Ασημίνα, Λάμαρη Βαρβάρα, Ντάβαρη Λουκία, Ντόστας Θεόδωρος, Πετρενίτη Μαρία, Πετσέτα Ευαγγελία, Σκεντέρη Δάφνη, Τοκμακίδου Αναστασία (από τη Γ τάξη του Γυμνασίου) και η Πατσιούρα Σοφία (από τη Β τάξη του Γυμνασίου).
Διακρίθηκαν οι:
•    Πατσιούρα Σοφία,μαθήτρια της Β’ τάξης του 5ου Γυμνασίου Λάρισας, που απέσπασε το βραβείο του καλύτερου Αγορητή στην Επιτροπή για την εξάλειψη όλων των μορφών Διακρίσεων σε βάρος των Γυναικών, υπερασπίζοντας τα Δικαιώματα των ηλικιωμένων γυναικών.
•    Πετρενίτη Μαρία μαθήτρια της Γ’ τάξης του 5ου Γυμνασίου Λάρισας, που απέσπασε «εύφημη μνεία» στην Επιτροπήγια τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία, όσον αφορά στο δικαίωμά τους στην εργασία και την απασχόληση.
•    Σκεντέρη Δάφνη,μαθήτρια της Γ’ τάξης του 5ου Γυμνασίου Λάρισας, που απέσπασε «εύφημη μνεία» στην Επιτροπή γιατα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία, όσον αφορά στο δικαίωμά τους στην ισότητα απέναντι στον νόμο.
Στο πλαίσιο της διασχολικής συνεργασίας 5ου Γυμνασίου Λάρισας και 5ου Λυκείου Λάρισας στην ομάδα συμμετείχε και η Κοσμάνου Ιωάννα, μαθήτρια Α τάξης του 5ου Λυκείου –υπεύθυνη καθηγήτρια για το Λύκειο η κ. Γιαννακάκη Αρχοντία. Η μαθήτρια πήρε «εύφημη μνεία»στην Επιτροπή για την Εξάλειψη των Διακρίσεων σε Βάρος των Γυναικών: Καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών.
Η συμμετοχή στην προσομοίωση έγινε σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Γυμνασίου Λάρισας.
Την προετοιμασία και τη στήριξη των μαθητών είχαν οικαθηγητές: Δεληζώνα Ζωή, φιλόλογος (Διευθύντρια), Καρρά Αποστολία, φιλόλογος και Κατσαβός Ιωάννης, Αγγλικής Φιλολογίας.

Δημοσιεύθηκε στις 18 December 2018 | 2:20 pm


Λάρισα - Ειδήσεις και Νέα

Η αποστολή της ΑΕΛ για Καλαμαριά - Ποδόσφαιρο - Κύπελλο Ελλάδας - Λάρισα - ΣΠΟΡ FM 94.6

Η αποστολή της ΑΕΛ για Καλαμαριά - Ποδόσφαιρο - Κύπελλο Ελλάδας - Λάρισα  ΣΠΟΡ FM 94.6

Τους 18 παίκτες που συμπεριέλαβε στην αποστολή της Λάρισας, η οποία ολοκλήρωσε την προετοιμασία της για τον αυριανό εκτός έδρας αγώνα με τον Απόλλωνα ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 December 2018 | 9:24 pm


Μαθήματα κολύμβησης για τα παιδιά των παιδικών σταθμών | Ειδήσεις, νέα για Λάρισα | Θεσσαλία Τηλεόραση - Θεσσαλία TV

Μαθήματα κολύμβησης για τα παιδιά των παιδικών σταθμών | Ειδήσεις, νέα για Λάρισα | Θεσσαλία Τηλεόραση  Θεσσαλία TV

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και η Δ/νση Παιδικών Σταθμών & Εκπαιδευτικών Δράσεων ανακοίνωσαν την έναρξη δωρεάν μαθημάτων εκμάθησης ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 December 2018 | 6:01 pm


Χωρίς Κολοβέτσιο με Λάρισα - News Pao

Χωρίς Κολοβέτσιο με Λάρισα  News Pao

Ο Δημήτρης Κολοβέτσιος συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο και θα πρέπει να λείψει σε ένα από τα επόμενα τέσσερα ματς του ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 December 2018 | 5:09 pm


Εκτός με Λάρισα ο Κολοβέτσιος - Ποδόσφαιρο - Super League - Παναθηναϊκός - ΣΠΟΡ FM 94.6

Εκτός με Λάρισα ο Κολοβέτσιος - Ποδόσφαιρο - Super League - Παναθηναϊκός  ΣΠΟΡ FM 94.6

Ο Δημήτρης Κολοβέτσιος δηλώθηκε να εκτίσει την ποινή του, για τις τέσσερις κίτρινες κάρτες που συμπλήρωσε, στο ματς του Παναθηναϊκού με την ΑΕΛ.

Δημοσιεύθηκε στις 18 December 2018 | 4:58 pm


Στα «λευκά» Λάρισα, Τρίκαλα, Κοζάνη (pics & vids) - gazzetta.gr

Στα «λευκά» Λάρισα, Τρίκαλα, Κοζάνη (pics & vids)  gazzetta.gr

Plus: Κοινωνία - Χριστουγεννιάτικο είναι το σκηνικό σε πολλά μέρη της Ελλάδας. Τα χιόνια έχουν σκεπάσει τα πάντα, δημιουργώντας μια παραμυθένια ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 December 2018 | 3:41 pm


Αυτοί είναι οι 65 Λαρισαίοι του ΚΙΝΑΛ που ζήτησαν αυτόνομη κάθοδο στο δήμο Λάρισας – Τι υποστηρίζουν - onlarissa.gr

Αυτοί είναι οι 65 Λαρισαίοι του ΚΙΝΑΛ που ζήτησαν αυτόνομη κάθοδο στο δήμο Λάρισας – Τι υποστηρίζουν  onlarissa.gr

Ως μία συνεργασία που «σήμερα στερείται προοπτικής, είναι ανεδαφική, αλλοιώνει τη φυσιογνωμία και στοχεύει στον εγκλωβισμό και τη λεηλασία του Κινήματος ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 December 2018 | 1:51 pm


«Ποντικοί» τρύπωσαν σε δημοτικό σχολείο στη Λάρισα - Πρώτο ΘΕΜΑ

«Ποντικοί» τρύπωσαν σε δημοτικό σχολείο στη Λάρισα  Πρώτο ΘΕΜΑ

Οι διαρρήκτες έκλεψαν μια οθόνη υπολογιστή και μια φωτογραφική μηχανή - Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους.

Δημοσιεύθηκε στις 18 December 2018 | 1:40 pm


Θετικό κλίμα για την τουριστική κίνηση στη Λάρισα - Larissanet.gr

Θετικό κλίμα για την τουριστική κίνηση στη Λάρισα  Larissanet.gr

Με πληρότητες που αγγίζουν το 80% κατά μέσο όρο κάνουν “ποδαρικό” στα ξενοδοχεία της ηπειρωτικής Ελλάδας τα φετινά Χριστούγεννα. Το κλίμα είναι θετικό ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 December 2018 | 12:57 pm


Λάρισα: Νέα επίθεση σε Πηλαδάκη - SDNA

Λάρισα: Νέα επίθεση σε Πηλαδάκη  SDNA

Συνεχίζεται η κόντρα της ΠΑΕ ΑΕΛ με τον άλλοτε ιδιοκτήτη της ομάδας, Κώστας Πηλαδάκη, με αφορμή το γήπεδο της ομάδας και την κακή κατάσταση του ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 December 2018 | 12:25 pm


Το έστρωσε στο Λιβάδι Ελασσόνας! ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ | Ειδήσεις, νέα για Λάρισα | Θεσσαλία Τηλεόραση - Θεσσαλία TV

Το έστρωσε στο Λιβάδι Ελασσόνας! ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ | Ειδήσεις, νέα για Λάρισα | Θεσσαλία Τηλεόραση  Θεσσαλία TV

Στο Λιβάδι της Ελασσόνας το έχει στρώσει για τα καλά. Χιονίζει από χθες το βράδυ. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Πρωινη Εφημεριδα Λιβαδιου. Το έστρωσε στο Λιβάδι ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 December 2018 | 11:58 am


«Μια Χριστουγεννιάτικη αγκαλιά για την Κένυα» στη Λάρισα | larissanet.gr - H Νέα Εφημερίδα της Λάρισας - Larissanet.gr

«Μια Χριστουγεννιάτικη αγκαλιά για την Κένυα» στη Λάρισα | larissanet.gr - H Νέα Εφημερίδα της Λάρισας  Larissanet.gr

Η Ομάδα Εξωτερικής Αποστολής Φοιτητών/τριών Ιατρικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου και το Δήμο ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 December 2018 | 10:23 am


Ο Αρχηγός ΓΕΣ σε Μονάδες σε Βόλο και Λάρισα | Ειδήσεις, νέα για Θεσσαλία | Θεσσαλία Τηλεόραση - Θεσσαλία TV

Ο Αρχηγός ΓΕΣ σε Μονάδες σε Βόλο και Λάρισα | Ειδήσεις, νέα για Θεσσαλία | Θεσσαλία Τηλεόραση  Θεσσαλία TV

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, πραγματοποίησε χθες Δευτέρα επισκέψεις σε Σχηματισμούς και Υπηρεσίες του ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 December 2018 | 10:00 am


«Υψηλή προστιθέμενη αξία για τη Λάρισα από το Πανελλήνιο Συνέδριο Μαθηματικών» | larissanet.gr - H Νέα Εφημερίδα της Λάρισας - Larissanet.gr

«Υψηλή προστιθέμενη αξία για τη Λάρισα από το Πανελλήνιο Συνέδριο Μαθηματικών» | larissanet.gr - H Νέα Εφημερίδα της Λάρισας  Larissanet.gr

«Θέλουμε να διοργανώσουμε ένα συνέδριο με καινοτομίες, σημαντικές επιστημονικές ανακοινώσεις, στρογγυλά τραπέζια πάνω σε θέματα επικαιρότητας και αιχμής ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 December 2018 | 9:18 am


Βροχερός σήμερα ο καιρός στη Λάρισα – Πότε φτιάχνει, τί θα γίνει τα Χριστούγεννα - thenewspaper.gr

Βροχερός σήμερα ο καιρός στη Λάρισα – Πότε φτιάχνει, τί θα γίνει τα Χριστούγεννα  thenewspaper.gr

Βροχή θα έχουμε σήμερα Τρίτη στη Λάρισα, στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας, με τον καιρό όμως να βελτιώνεται τις επόμενες ημέρες και να έχουμε άνοδο της ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 December 2018 | 8:31 am


Λάρισα: Σήμερα το «τελευταίο αντίο» στον Δ. Γκουντόπουλο - Larissanet.gr

Λάρισα: Σήμερα το «τελευταίο αντίο» στον Δ. Γκουντόπουλο  Larissanet.gr

Θλίψη στον επιχειρηματικό κόσμο και στους επαγγελματίες της περιοχής έχει προκαλέσει ο θάνατος του Δημήτρη Γκουντόπουλου, επί 12 χρόνια προέδρου του ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 December 2018 | 7:16 am


Ξεκίνησε την λειτουργία του το «Παραδοσιακό Χωριό» στη Λάρισα (φωτο) - onlarissa.gr

Ξεκίνησε την λειτουργία του το «Παραδοσιακό Χωριό» στη Λάρισα (φωτο)  onlarissa.gr

Άνοιξε τις …πύλες του το Παραδοσιακό Χωριό στη Λάρισα και συγκεκριμένα στην πλατεία Ταχυδρομείου όπου συμμετέχουν διάφοροι συνεταιρισμοί. Ως στιγμής ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 December 2018 | 8:03 pm


Παρθενικοί αγώνες πινγκ-πονγκ στη Λάρισα - Ελευθερία

Παρθενικοί αγώνες πινγκ-πονγκ στη Λάρισα  Ελευθερία

Πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα και συγκεκριμένα στο γυμναστήριο του 5ου Γυμνασίου Λάρισας το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Βόρειας Ελλάδας(Β τοπικής ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 December 2018 | 7:43 pm


Όταν η διαβούλευση μετατρέπεται σε … ανέκδοτο | Ειδήσεις, νέα για Λάρισα - Θεσσαλία TV

Όταν η διαβούλευση μετατρέπεται σε … ανέκδοτο | Ειδήσεις, νέα για Λάρισα  Θεσσαλία TV

Όταν η διαβούλευση μετατρέπεται σε … ανέκδοτο. Στις 12.38 το μεσημέρι της Δευτέρας 17 Δεκεμβρίου ειδοποιηθήκαμε για τη συνεδρίαση της Δημοτικής ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 December 2018 | 6:55 pm


Οι υποψήφιοι με το ΚΙΝΑΛ στη Λάρισα - Ελευθερία

Οι υποψήφιοι με το ΚΙΝΑΛ στη Λάρισα  Ελευθερία

Τους δέκα από τους 11 συνολικά υποψηφίους βουλευτές στον νομό Λάρισας για τις επερχόμενες εθνικές εκλογές, ενέκρινε χθες η Κεντρική Επιτροπή του Κινήμ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 December 2018 | 5:00 pm


Περιοδεία στη Λάρισα κλιμακίου της ΛΑΕ Με Χουντή - Πετράκο - Ελευθερία

Περιοδεία στη Λάρισα κλιμακίου της ΛΑΕ Με Χουντή - Πετράκο  Ελευθερία

Επίσκεψη στη Λάρισα θα πραγματοποιήσουν αύριο Τρίτη 18 Δεκεμβρίου, ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ) Νίκος Χουντής και το μέλος της ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 December 2018 | 4:45 pm


ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αυτοκίνητο παρέσυρε πεζή γυναίκα στη Λάρισα - Epoli.gr

ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αυτοκίνητο παρέσυρε πεζή γυναίκα στη Λάρισα  Epoli.gr

Τροχαίο ατύχημα με παράσυρση πεζού, έλαβε χώρα νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας στην περιοχή του Αγίου Αχιλλίου στη Λάρισα, σύμφωνα με το onlarissa.

Δημοσιεύθηκε στις 17 December 2018 | 3:42 pm


Λάρισα: Αυτές είναι οι παιδικές χαρές που αναμορφώνονται - Larissanet.gr

Λάρισα: Αυτές είναι οι παιδικές χαρές που αναμορφώνονται  Larissanet.gr

Νέες αναμορφωμένες παιδικές χαρές, με σύγχρονα όργανα και εξοπλισμό και με έμφαση στην ασφάλεια και στην προσβασιμότητα των ΑμεΑ.

Δημοσιεύθηκε στις 17 December 2018 | 3:30 pm


Ξεκίνησε η Γιορτή Μελιού στη Λάρισα (φωτ.) - Larissanet.gr

Ξεκίνησε η Γιορτή Μελιού στη Λάρισα (φωτ.)  Larissanet.gr

Στο πλαίσιο της Γιορτής Μελιού, θα πραγματοποιηθεί ημερίδα για ενημέρωση και πληροφόρηση των καταναλωτών με τίτλο «Οι μέλισσες θεραπεύουν»

Δημοσιεύθηκε στις 17 December 2018 | 2:39 pm


Η Λάρισα ανακοίνωσε τον Σετσέροβιτς - To10.gr

Η Λάρισα ανακοίνωσε τον Σετσέροβιτς  To10.gr

Παίκτης της Λάρισας είναι ο Αντνάν Σετσέροβιτς με τους βυσσινί να ανακοινώνουν την απόκτηση του για τα επόμενα 2,5 χρόνια.

Δημοσιεύθηκε στις 17 December 2018 | 2:20 pm


Ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ στη Λάρισα | larissanet.gr - H Νέα Εφημερίδα της Λάρισας - Larissanet.gr

Ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ στη Λάρισα | larissanet.gr - H Νέα Εφημερίδα της Λάρισας  Larissanet.gr

Την χριστουγεννιάτικη εκδήλωση διοργανώνει την ερχόμενη Πέμπτη στο κέντρο «Φρούριο» η ΝΟΔΕ Λάρισας.

Δημοσιεύθηκε στις 17 December 2018 | 1:48 pm


Λάρισα: Πρεμιέρα αγροτικών κινητοποιήσεων | naftemporiki.gr - naftemporiki.gr

Λάρισα: Πρεμιέρα αγροτικών κινητοποιήσεων | naftemporiki.gr  naftemporiki.gr

Κινητοποιήσεις ξεκίνησαν τη Δευτέρα οι αγρότες που συντάσσονται με την πανελλαδική επιτροπή των μπλόκων στη Λάρισα, καθώς πραγματοποιούν παράσταση ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 December 2018 | 1:44 pm


Στη Λάρισα για 2,5 χρόνια ο διεθνής Βόσνιος Σεσέροβιτς - SDNA

Στη Λάρισα για 2,5 χρόνια ο διεθνής Βόσνιος Σεσέροβιτς  SDNA

Ενίσχυση στη μεσαία γραμμή για τη Λάρισα, με τον Αντνάν Σεσέροβιτς να έχει ήδη υπογράψει σύμφωνα με πληροφορίες συμβόλαιο 2,5 ετών. Φτάνει στην Ελλάδα ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 December 2018 | 1:03 pm


Στη Λάρισα αύριο Ν. Χουντής και Θ. Πετράκος - Larissanet.gr

Στη Λάρισα αύριο Ν. Χουντής και Θ. Πετράκος  Larissanet.gr

Ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ) Νίκος Χουντής και το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και υπεύθυνος Αγροτικής Πολιτικής της ΛΑΕ Θανάσης ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 December 2018 | 11:29 am


Σε κακή κατάσταση ο αγωνιστικός χώρος στη Λάρισα (pics) - ΣΠΟΡ FM 94.6

Σε κακή κατάσταση ο αγωνιστικός χώρος στη Λάρισα (pics)  ΣΠΟΡ FM 94.6

Σε πολύ κακή κατάσταση είναι ο αγωνιστικός χώρος του «AEL FC Arena», όπου αγωνίζεται η ομάδα της Λάρισας με την ΑΕΚ.

Δημοσιεύθηκε στις 17 December 2018 | 11:16 am


Οικονόμου: Η Λάρισα έβαλε περισσότερη δύναμη από εμάς - sports.in.gr

Οικονόμου: Η Λάρισα έβαλε περισσότερη δύναμη από εμάς  sports.in.gr

Ο Μάριος Οικονόμου δεν ήταν ευχαριστημένος από τον ένα βαθμό που πήρε η ΑΕΚ στην αναμέτρηση με τη Λάρισα και τόνισε ότι ο στόχος ήταν η νίκη. Ωστόσο ο ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 December 2018 | 10:20 am


Διαρρήκτες μπήκαν σε σχολικό συγκρότημα στη Λάρισα - onlarissa.gr

Διαρρήκτες μπήκαν σε σχολικό συγκρότημα στη Λάρισα  onlarissa.gr

Στόχος διαρρηκτών έγινε το Σαββατοκύριακο το σχολικό συγκρότημα του 19ου και 24ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας στη συνοικία της Χαραυγής. Σύμφωνα με ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 December 2018 | 9:28 am


Νέες προσλήψεις πτυχιούχων για τη Λάρισα ανακοίνωσε η Όλυμπος - Thessaliaeconomy.gr

Νέες προσλήψεις πτυχιούχων για τη Λάρισα ανακοίνωσε η Όλυμπος  Thessaliaeconomy.gr

Σε νέο κύμα προσλήψεων προχωράει στη Λάρισα η Γαλακτοβιομηχανία Όλυμπος, καθώς η επιχείρηση βρίσκεται σε διαρκή διαδικασία ανάπτυξης και επενδύσεων ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 December 2018 | 7:47 am


Καλαϊτζίδης για τη νίκη με τη Λάρισα, τον Ολαϊτάν και την ενίσχυση - MetroSport.gr

Καλαϊτζίδης για τη νίκη με τη Λάρισα, τον Ολαϊτάν και την ενίσχυση  MetroSport.gr

Ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης είχε κάθε λόγο να είναι χαρούμενος για τη νίκη-ανάσα κόντρα στον Απόλλωνα Λάρισας. Ο έμπειρος κόουτς στη συνέντευξη Τύπου ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 December 2018 | 8:45 pm


Νίκη με ανατροπή για τον Οικονόμο | ΑΕΛ, Λάρισα, Ειδήσεις Όλα Εδώ - SportLarissa

Νίκη με ανατροπή για τον Οικονόμο | ΑΕΛ, Λάρισα, Ειδήσεις Όλα Εδώ  SportLarissa

Αγωνιζόμενος με απαράμιλλο πάθος, ο Οικονόμος Τσαριτσάνης επικράτησε χθες στο «Γεώργιος Μητσιμπόνας» του Απόλλωνα Μακρυχωρίου με 2-1 και έκλεισε με ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 December 2018 | 8:43 pm


Έκλεψε Ι.Χ. στη Λάρισα και συνελήφθη στην Φθιώτιδα - Πρώτο ΘΕΜΑ

Έκλεψε Ι.Χ. στη Λάρισα και συνελήφθη στην Φθιώτιδα  Πρώτο ΘΕΜΑ

Ενώ περιπολικά και μοτοσικλετιστές «χτένιζαν» την εθνική οδό αναζητώντας το κλεμμένο αυτοκίνητο εντοπίστηκε να περνά τα διόδια της Πελασγίας.

Δημοσιεύθηκε στις 16 December 2018 | 8:01 pm


Έ«Χ»ασε μεγάλη ευκαιρία για νίκη η Λάρισα - In.gr

Έ«Χ»ασε μεγάλη ευκαιρία για νίκη η Λάρισα  In.gr

Οι βυσσινί έμειναν στο 0-0 με την ΑΕΚ έχοντας δοκάρι και μεγάλη ευκαιρία στο 93' με τον Μπαργκάν.

Δημοσιεύθηκε στις 16 December 2018 | 7:19 pm


Κόλλησαν στο «0» Λάρισα και ΑΕΚ - Newsbeast.gr

Κόλλησαν στο «0» Λάρισα και ΑΕΚ  Newsbeast.gr

Σε ένα ματς που δεν περνάει τη βάση από πλευράς ποιότητας, η ΑΕΚ κόλλησε στον πολύ κακό αγωνιστικό χώρο του AEL FC Arena και το 0-0 με την ΑΕΛ ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 December 2018 | 7:19 pm


Λάρισα: Έρχονται βροχές και νέα πτώση της θερμοκρασίας - Larissanet.gr

Λάρισα: Έρχονται βροχές και νέα πτώση της θερμοκρασίας  Larissanet.gr

Βροχές και καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδα και μαζί με επικράτηση των βορείων ανεμών θα σημειωθεί σημαντική πτώση ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 December 2018 | 5:21 pm


Η 11αδα της ΑΕΚ κόντρα στη Λάρισα - sports.in.gr

Η 11αδα της ΑΕΚ κόντρα στη Λάρισα  sports.in.gr

Οι επιλογές του Μαρίνου Ουζουνίδη για το αρχικό σχήμα της ΑΕΚ στο AEL FC Arena.

Δημοσιεύθηκε στις 16 December 2018 | 4:45 pm


ΑΕΚ: Η ενδεκάδα για Λάρισα - Newsbomb.gr - NewsBomb

ΑΕΚ: Η ενδεκάδα για Λάρισα - Newsbomb.gr  NewsBomb

Γνωστή έγινε η 11άδα της ΑΕΚ, με την οποία θα ξεκινήσει την αναμέτρηση με τη Λάρισα στο "AEL FC Arena". Διαβάστε περισσότερα στο Onsports.gr ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 December 2018 | 4:12 pm


Με δίδυμο Πόνσε-Λιβάγια η ΑΕΚ κόντρα στη Λάρισα - SDNA

Με δίδυμο Πόνσε-Λιβάγια η ΑΕΚ κόντρα στη Λάρισα  SDNA

Με τον Πόνσε μοναδικό προωθημένο και τον Μάρκο Λιβάγια να βρίσκεται πίσω του αποφάσισε να παρατάξει ο Μαρίνος Ουζουνίδης την ΑΕΚ κόντρα στη Λάρισα.

Δημοσιεύθηκε στις 16 December 2018 | 4:04 pm


Οι δέκα υποψήφιοι για το Κίνημα Αλλαγής στη Λάρισα - onlarissa.gr

Οι δέκα υποψήφιοι για το Κίνημα Αλλαγής στη Λάρισα  onlarissa.gr

Οι υποψήφιοι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής δόθηκαν από το κόμμα στην δημοσιότητα: Δείτε τους υποψηφίους στο νομό Λάρισας και σε όλη τη Θεσσαλία:.

Δημοσιεύθηκε στις 16 December 2018 | 3:48 pm


Super League: Τα «φώτα» σε Λάρισα και ΟΑΚΑ - Η Εφημερίδα των Συντακτών

Super League: Τα «φώτα» σε Λάρισα και ΟΑΚΑ  Η Εφημερίδα των Συντακτών

Η δοκιμασία της ΑΕΚ απέναντι στην ΑΕΛ και το ντέρμπι Παναθηναϊκού – Ατρόμητου ξεχωρίζουν στο πρόγραμμα της Super League. Νωρίς το μεσημέρι ο ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 December 2018 | 1:51 pm


Έρχονται 40 + 16 σημεία δωρεάν ισχυρού wifi στη Λάρισα - Larissanet.gr

Έρχονται 40 + 16 σημεία δωρεάν ισχυρού wifi στη Λάρισα  Larissanet.gr

Στα σκαριά εφαρμογή που θα δίνει πληροφορίες στον επισκέπτη για τα αξιοθέατα και τους χώρους στάθμευσης.

Δημοσιεύθηκε στις 16 December 2018 | 10:54 am


Με το Novasports.gr σε Λάρισα και Πειραιά - novasports.gr

Με το Novasports.gr σε Λάρισα και Πειραιά  novasports.gr

Ακούστε σε ηχητική μετάδοση τις αναμετρήσεις της ΑΕΛ με την ΑΕΚ (17:15 Novasports2HD) και του Ολυμπιακού με τη Λαμία (19:30 Novasports1HD), για τη 14η ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 December 2018 | 9:03 am


Τι είναι η "έξυπνη πόλη" και πώς μπορεί η Λάρισα να γίνει μία; - onlarissa.gr

Τι είναι η "έξυπνη πόλη" και πώς μπορεί η Λάρισα να γίνει μία;  onlarissa.gr

Του Λευτέρη Παπαστεργίου. Ολοένα και μεγαλώνει η κουβέντα για τις «έξυπνες πόλεις». Το παράδειγμα των γειτονικών Τρικάλων αλλά και οι εξελίξεις σε ολόκληρη ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 December 2018 | 8:23 am


Ένα Mikel διαφορετικό από τ' άλλα ετοιμάζεται στη Λάρισα - Δείτε φωτογραφίες - onlarissa.gr

Ένα Mikel διαφορετικό από τ' άλλα ετοιμάζεται στη Λάρισα - Δείτε φωτογραφίες  onlarissa.gr

Η πασίγνωστη, στα πέρατα του κόσμου πια, αλυσίδα cafe, Mikel που ξεκίνησε από τη Λάρισα, εξαπλώθηκε σε όλη την Ελλάδα, αλλά και σε αρκετές χώρες του ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 December 2018 | 8:02 am


Εορταστικές εικόνες στη Λάρισα (φωτ.) - Larissanet.gr

Εορταστικές εικόνες στη Λάρισα (φωτ.)  Larissanet.gr

Το βράδυ μάλιστα ο στολισμός μαγνητίζει τις ματιές, αλλά και τα φωτογραφικά κλικ…

Δημοσιεύθηκε στις 15 December 2018 | 8:52 pm


ΑΕΚ: Νοκ άουτ ο Μάνταλος από τη Λάρισα - SPORT24

ΑΕΚ: Νοκ άουτ ο Μάνταλος από τη Λάρισα  SPORT24

Πρόβλημα της τελευταίας στιγμής με τον Μάνταλο, που λόγω τραυματισμού έμεινε εκτός αποστολής από το αυριανό (16/12) ματς στην Λάρισα. - SPORT 24 ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 December 2018 | 3:25 pm


Ποιοί «κλειδώνουν» για το βουλευτικό ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ στη Λάρισα (ΟΝΟΜΑΤΑ) - Larissanet.gr

Ποιοί «κλειδώνουν» για το βουλευτικό ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ στη Λάρισα (ΟΝΟΜΑΤΑ)  Larissanet.gr

Αύριο αναμένονται οι ανακοινώσεις για το μεγαλύτερο μέρος των ψηφοδελτίων, με τα οποία το Κίνημα Αλλαγής θα διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών στις ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 December 2018 | 10:00 am


Κάλεσμα ΟΓΕ για το συλλαλητήριο στη Λάρισα - Larissanet.gr

Κάλεσμα ΟΓΕ για το συλλαλητήριο στη Λάρισα  Larissanet.gr

Κάλεσμα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο κατά του προϋπολογισμού, το οποίος διοργανώνεται την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου και ώρα 7.00 μ.μ. στην Κεντρική ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 December 2018 | 9:22 am


Λάρισα: Γρομητσάρης ή Ακόστα ο αντί – Καρανίκας - SDNA

Λάρισα: Γρομητσάρης ή Ακόστα ο αντί – Καρανίκας  SDNA

Ένας εκ των Χρήστου Γρομητσάρη ή Νόε Ακόστα θα είναι ο αντικαταστάτης του Νίκου Καρανίκα στον εντός έδρας αγώνα που θα δώσει η Λάρισα την Κυριακή ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 December 2018 | 8:30 am


Παραλειπόμενα από τη συγκέντρωση Δ. Κουρέτα στη Λάρισα (φωτ.) - Larissanet.gr

Παραλειπόμενα από τη συγκέντρωση Δ. Κουρέτα στη Λάρισα (φωτ.)  Larissanet.gr

Με χαλαρό στυλ ο υποψήφιος περιφερειάρχης Δημήτρης Κουρέτας παρουσίασε θέσεις και υποψήφιους απόψε στη Λάρισα.

Δημοσιεύθηκε στις 14 December 2018 | 11:19 pm


Λάρισα: Έπαιξε 24 λεπτά και... τέλος ο Φρίουι - SDNA

Λάρισα: Έπαιξε 24 λεπτά και... τέλος ο Φρίουι  SDNA

Πέρασε και δεν ακούμπησε ο Σάμι Φρίουι από τη Λάρισα, με τους "βυσσινί" να ανακοινώνουν τη λύση της συνεργασίας τους.

Δημοσιεύθηκε στις 14 December 2018 | 10:21 pm


Το μπάντμιντον στη Λάρισα ανεβαίνει... - Larissanet.gr

Το μπάντμιντον στη Λάρισα ανεβαίνει...  Larissanet.gr

Με τη συμμετοχή 17 αθλητών αυτή την Κυριακή η Χαραυγή Λάρισας θα λάβει μέρος στο Περιφερειακό Προκριματικό Πανελληνίου Πρωταθλήματος Α΄ Φάσης, ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 December 2018 | 2:28 pm


Λάρισα: Στο νοσοκομείο μαθητής που κατάπιε καπάκι από στυλό - iefimerida

Λάρισα: Στο νοσοκομείο μαθητής που κατάπιε καπάκι από στυλό  iefimerida

Ένα απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα το πρωί της Παρασκευής σε δημόσιο λύκειο της Λάρισας.

Δημοσιεύθηκε στις 14 December 2018 | 1:20 pm


Λάρισα: Οι αστυνομικοί “κούφαναν” τη γυναίκα με την απάντησή τους – Απίθανα πράγματα λίγο πριν τα Χριστούγεννα! - Newsit

Λάρισα: Οι αστυνομικοί “κούφαναν” τη γυναίκα με την απάντησή τους – Απίθανα πράγματα λίγο πριν τα Χριστούγεννα!  Newsit

Μεγαλύτερη έκπληξη από τις εικόνες, προκάλεσαν τα λόγια των αστυνομικών. Η γυναίκα που τους πλησίασε στη Λάρισα, προσπαθούσε να πιστέψει στα αυτιά της.

Δημοσιεύθηκε στις 14 December 2018 | 12:28 pm


ΣΥΡΙΖΑιοι από Λάρισα «ανεβαίνουν» σήμερα στη Θεσσαλονίκη - Larissanet.gr

ΣΥΡΙΖΑιοι από Λάρισα «ανεβαίνουν» σήμερα στη Θεσσαλονίκη  Larissanet.gr

Κινητοποιήθηκαν Λαρισαίοι, μέλη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ, τις προηγούμενες ημέρες ώστε σήμερα το απόγευμα να βρίσκονται στο «Παλαί ντε Σπορ» της ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 December 2018 | 10:18 am


Συνέλαβαν τους ληστές της οικογένειας στη Λάρισα - Πρώτο ΘΕΜΑ

Συνέλαβαν τους ληστές της οικογένειας στη Λάρισα  Πρώτο ΘΕΜΑ

Ακριβώς τέσσερις μήνες μετά το εφιαλτικό ξημέρωμα της 13ης Αυγούστου για τον 53χρονο επιχειρηματία, τη σύζυγό του και τα τρία παιδιά τους, η υπόθεση ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 December 2018 | 9:40 am


Διαβάστε στη larissanet: Παντού δωρεάν wifi στη Λάρισα - Larissanet.gr

Διαβάστε στη larissanet: Παντού δωρεάν wifi στη Λάρισα  Larissanet.gr

Με πρώτο θέμα και τίτλο «Παντού δωρεάν wifi στη Λάρισα» κυκλοφορεί αυτή την Παρασκευή η Larissanet. Όλα τα σημεία υψηλών ταχυτήτων wifi στο κέντρο της ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 December 2018 | 11:58 pm


Λάρισα: Απειλή αφαίρεσης βαθμών για οφειλές στον Άγγελο Αναστασιάδη - Πρώτο ΘΕΜΑ

Λάρισα: Απειλή αφαίρεσης βαθμών για οφειλές στον Άγγελο Αναστασιάδη  Πρώτο ΘΕΜΑ

Η λαρισινή ομάδα καλείται να εξοφλήσει πλήρως τον νυν ομοσπονδιακό τεχνικό, καθώς, σε διαφορετική περίπτωση, θα της αφαιρεθούν τρεις βαθμοί από την ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 December 2018 | 9:44 pm


Γιορτή και ημερίδα μελιού στη Λάρισα - AgroNews

Γιορτή και ημερίδα μελιού στη Λάρισα  AgroNews

Ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Λάρισας, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, διοργανώνει την παραδοσιακή γιορτή μελιού στο κέντρο της πόλης (πλατεία ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 December 2018 | 8:18 pm


Κινητοποιήσεις με τα τρακτέρ τους σε Καρδίτσα και Λάρισα - 902.gr

Κινητοποιήσεις με τα τρακτέρ τους σε Καρδίτσα και Λάρισα  902.gr

Δυναμικές κινητοποιήσεις με τρακτέρ και με αιχμή τη χαμηλή τιμή στο βαμβάκι αποφάσισαν οι αγρότες της Καρδίτσας και της Λάρισας, σε μαζικές συσκέψεις που ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 December 2018 | 10:50 am


"Μία ακόμη χαμένη ευκαιρία για την Λάρισα" | larissanet.gr - H Νέα Εφημερίδα της Λάρισας - Larissanet.gr

"Μία ακόμη χαμένη ευκαιρία για την Λάρισα" | larissanet.gr - H Νέα Εφημερίδα της Λάρισας  Larissanet.gr

Αναφορικά με την απόφαση του ΚΙΝΑΛ να στηρίξει την υποψηφιότητα Καλογιάννη στο δήμο Λαρισαίων ο κ. Βασίλης Μίχος σε δήλωσή του επισημαίνει: "Η ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 December 2018 | 9:23 pm


Στη Λάρισα ο Πάνος Καμμένος - Larissanet.gr

Στη Λάρισα ο Πάνος Καμμένος  Larissanet.gr

Στη Λάρισα θα βρίσκεται κατά τη διάρκεια της αυριανής ημέρας ο υπουργός Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος. Ο κ. Καμμένος λίγο πριν τις 9 το πρωί θα επισκεφθεί την.

Δημοσιεύθηκε στις 12 December 2018 | 8:05 pm


Victoria Cinemas Λάρισα: Η ανακαίνιση που συναρπάζει! (φωτ.) - Larissanet.gr

Victoria Cinemas Λάρισα: Η ανακαίνιση που συναρπάζει! (φωτ.)  Larissanet.gr

Ο κινηματογράφος αποτελούσε ανέκαθεν εδώ και πολλά χρόνια έναν από τους αγαπημένους τρόπους ψυχαγωγίας των Λαρισαίων.

Δημοσιεύθηκε στις 12 December 2018 | 1:57 pm


Λάρισα: Συνελήφθη 74χρονος με πέντε καταδίκες - Larissanet.gr

Λάρισα: Συνελήφθη 74χρονος με πέντε καταδίκες  Larissanet.gr

Συνελήφθη, χθες (11-12-2018) το πρωί στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, ένας 74χρονος, διότι σε βάρος του εκκρεμούν ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 December 2018 | 1:19 pm


Τροχαίο ατύχημα έξω από τη Λάρισα - Larissanet.gr

Τροχαίο ατύχημα έξω από τη Λάρισα  Larissanet.gr

Τροχαίο ατύχημα καταγράφηκε το πρωί της Τετάρτης έξω από τη Λάρισα.

Δημοσιεύθηκε στις 12 December 2018 | 12:02 pm


Σύγκρουση αυτοκινήτων στη Λάρισα: Ένας τραυματίας - Πρώτο ΘΕΜΑ

Σύγκρουση αυτοκινήτων στη Λάρισα: Ένας τραυματίας  Πρώτο ΘΕΜΑ

Το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις 22:30, στην οδό Καρδίτσης.

Δημοσιεύθηκε στις 12 December 2018 | 8:44 am


Λάρισα: Λιποθύμησε...ο τυχερός που κέρδισε 250.000 ευρώ! - Newsbomb.gr - NewsBomb

Λάρισα: Λιποθύμησε...ο τυχερός που κέρδισε 250.000 ευρώ! - Newsbomb.gr  NewsBomb

Επίσκεψη σε γιατρό χρειάστηκε ο μεγάλος τυχερός από τη Λάρισα για να συνέλθει από το ξαφνικό, αλλά ευχάριστο σοκ των 250.000 ευρώ. Ο Λαρισαίος τυχερός ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 December 2018 | 7:27 pm


Ημερίδα στη Λάρισα για την Επιχειρηματικότητα των Νέων - Larissanet.gr

Ημερίδα στη Λάρισα για την Επιχειρηματικότητα των Νέων  Larissanet.gr

To Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας διοργανώνει ημερίδα με θέμα “Επιχειρηματικότητα Νέων & τα προσόντα που χρειάζονται για την εργασία τους σε ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 December 2018 | 1:17 pm


Απίστευτη υπόθεση στη Λάρισα: Εστειλε φυλακή τον εραστή της για βιασμό επειδή... τον ζήλευε! - Πρώτο ΘΕΜΑ

Απίστευτη υπόθεση στη Λάρισα: Εστειλε φυλακή τον εραστή της για βιασμό επειδή... τον ζήλευε!  Πρώτο ΘΕΜΑ

«Του έκανα μήνυση για να τον συνετίσω» είπε χαρακτηριστικά στο Δικαστήριο εξεταζόμενη ως μάρτυρας, η 21χρονη Ρουμάνα.

Δημοσιεύθηκε στις 11 December 2018 | 11:05 am


Λάρισα: Τέλος τα εισιτήρια 1 και 5 ευρώ - SDNA

Λάρισα: Τέλος τα εισιτήρια 1 και 5 ευρώ  SDNA

Από 20 ευρώ θα διατίθενται τα εισιτήρια του προσεχούς αγώνα της Λάρισας με την ΑΕΚ, ενώ η ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοίνωσε ότι καταργεί τα εισιτήρια των 1 και 5 ευρώ.

Δημοσιεύθηκε στις 11 December 2018 | 9:29 am


Η Λάρισα πολιτιστικός προορισμός - Ελευθερία

Η Λάρισα πολιτιστικός προορισμός  Ελευθερία

Η πρώτη μεγάλη προσπάθεια για την ανάδειξη των πολιτιστικών υποδομών της Λάρισας καθώς και η διασύνδεση των πολιτιστικών φορέων της έγινε με τη διεκδί...

Δημοσιεύθηκε στις 10 December 2018 | 10:16 pm


Ξέσπασε εμφύλιος στη Λάρισα - Τι ζητάει από τον Κούγια η ΠΑΕ - Politis News

Ξέσπασε εμφύλιος στη Λάρισα - Τι ζητάει από τον Κούγια η ΠΑΕ  Politis News

Συνεδρίασε εκτάκτως το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ ΑΕΛ, μετά την απόφαση του Αλέξη Κούγια να «πετάξει» τα δελτία των ποδοσφαιριστών στην ΚΕΔ, ...

Δημοσιεύθηκε στις 10 December 2018 | 7:54 pm


Αρωμα Χριστουγέννων στη Λάρισα - Ελευθερία

Αρωμα Χριστουγέννων στη Λάρισα  Ελευθερία

Με το άναμμα των φώτων στα χριστουγεννιάτικα δέντρα συνεχίζονται οι εορταστικές εκδηλώσεις και στις συνοικίες της Λάρισας. Χθες βράδυ στην πλατεία Ανα...

Δημοσιεύθηκε στις 10 December 2018 | 3:10 pm


Λάρισα: Τον τρόμο έζησε ηλικιωμένη - θύμα ληστείας - Newsbomb.gr - NewsBomb

Λάρισα: Τον τρόμο έζησε ηλικιωμένη - θύμα ληστείας - Newsbomb.gr  NewsBomb

Στιγμές τρόμου έζησε μία ηλικιωμένη γυναίκα στο σπίτι της, σε διαμέρισμα στη Λάρισα. Σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa.gr, το περιστατικό συνέβη στη ...

Δημοσιεύθηκε στις 10 December 2018 | 10:00 am


Σε ρυθμούς κινητοποιήσεων οι αγρότες στη Λάρισα - ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ

Σε ρυθμούς κινητοποιήσεων οι αγρότες στη Λάρισα  ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ

Σε ρυθμούς κινητοποιήσεων βρίσκονται οι αγρότες, που συντάσσονται με την επιτροπή των μπλόκων, καθώς στη Λάρισα αποφασίστηκε το πρόγραμμα των ...

Δημοσιεύθηκε στις 9 December 2018 | 6:52 pm


Λάρισα: Έκλεψαν το «θείο βρέφος» από τη φάτνη στην πλατεία - Ο Φιλελεύθερος

Λάρισα: Έκλεψαν το «θείο βρέφος» από τη φάτνη στην πλατεία  Ο Φιλελεύθερος

Για πρώτη φορά φέτος –και πολλοστή τα τελευταία χρόνια– άγνωστοι αφαίρεσαν την κούκλα που αναπαριστά το «θείο βρέφος» από τη φάτνη, η οποία βρίσκεται ...

Δημοσιεύθηκε στις 9 December 2018 | 10:00 am


Λάρισα: Διαμέρισμα τυλίχθηκε στις φλόγες - Newsbomb.gr - NewsBomb

Λάρισα: Διαμέρισμα τυλίχθηκε στις φλόγες - Newsbomb.gr  NewsBomb

Φωτιά εκδηλώθηκε σε διαμέρισμα στο ημιυπόγειο πολυκατοικίας της Λάρισας και συγκεκριμένα στην οδό Αργυροκάστρου, όταν από άγνωστη αιτία το σπίτι, στο ...

Δημοσιεύθηκε στις 9 December 2018 | 10:00 am


Στη Λάρισα το συνέδριο της Μαθηματικής Εταιρείας (φωτ.) - Larissanet.gr

Στη Λάρισα το συνέδριο της Μαθηματικής Εταιρείας (φωτ.)  Larissanet.gr

Η Λάρισα 20 χρόνια μετά το 1999 ανέλαβε και πάλι τη διοργάνωση του Πανελληνίου Συνεδρίου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας για το 2019.

Δημοσιεύθηκε στις 8 December 2018 | 10:28 pm


Λάρισα: Μετωπική σύγκρουση αυτοκινήτων - Τρία άτομα στο νοσοκομείο - Newsbomb.gr - NewsBomb

Λάρισα: Μετωπική σύγκρουση αυτοκινήτων - Τρία άτομα στο νοσοκομείο - Newsbomb.gr  NewsBomb

Τροχαίο ατύχημα στην επαρχιακή οδό Λάρισας – Αγιάς, στο ύψος του περιφερειακού στο Γερακάρι, έγινε σήμερα (8/12/2018) πριν από λίγο. Σύμφωνα με τις ...

Δημοσιεύθηκε στις 8 December 2018 | 10:00 am


Αρχαιολογική διαδρομή 14 σημείων στη Λάρισα - Ελευθερία

Αρχαιολογική διαδρομή 14 σημείων στη Λάρισα  Ελευθερία

Αρχαιολογική διαδρομή, με οδηγούς ανάγλυφα σημάδια στο έδαφος που θα απεικονίζουν το σύμβολο του αλόγου και θα οδηγούν τους επισκέπτες σε 14 μνημεία ...

Δημοσιεύθηκε στις 5 December 2018 | 10:00 am


Έρχεται ομιλία Φιλ. Σαχινίδη στη Λάρισα - Larissanet.gr

Έρχεται ομιλία Φιλ. Σαχινίδη στη Λάρισα  Larissanet.gr

Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες ώστε την προσεχή Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου και ώρα 7.00 μ.μ., να πραγματοποιηθεί στη Λάρισα η ομιλία του Φίλιππου Σαχινίδη, ...

Δημοσιεύθηκε στις 3 December 2018 | 10:00 am


Λάρισα: Ψώνισε ρούχα με κλεμμένη κάρτα αναλήψεων - Larissanet.gr

Λάρισα: Ψώνισε ρούχα με κλεμμένη κάρτα αναλήψεων  Larissanet.gr

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας εξιχνιάστηκε περίπτωση κλοπής που διαπράχθηκε στη Λάρισα και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 30χρονης.

Δημοσιεύθηκε στις 30 November 2018 | 10:00 am


Λάρισα: «Έφυγε» ένας από τους πρωτοπόρους του bodybuilding - Larissanet.gr

Λάρισα: «Έφυγε» ένας από τους πρωτοπόρους του bodybuilding  Larissanet.gr

Έφυγε από τη ζωή ξαφνικά, από παθολογικά αίτια, ένας από τους πρωτοπόρους του bodybuilding στη Λάρισα, ο Δημήτρης Μπαρμπαγιάννης. Μεγάλες του ...

Δημοσιεύθηκε στις 29 November 2018 | 10:00 am


Κινηματογραφική ληστεία στη Λάρισα -Μπήκε με κουκούλα, απείλησε με όπλο και έφυγε με 10.000 ευρώ - iefimerida

Κινηματογραφική ληστεία στη Λάρισα -Μπήκε με κουκούλα, απείλησε με όπλο και έφυγε με 10.000 ευρώ  iefimerida

Ληστεία έγινε νωρίς το πρωί σε υποκατάστημα τράπεζας στον Αμπελώνα της Λάρισας. Οπως αναφέρει το larissanet.gr ένας άνδρας με καλυμμένα τα ...

Δημοσιεύθηκε στις 27 November 2018 | 10:00 am


Θρήνος για το χαμό 33χρονου στη Λάρισα - Newsbomb.gr - NewsBomb

Θρήνος για το χαμό 33χρονου στη Λάρισα - Newsbomb.gr  NewsBomb

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 33 ετών ο Γεώργιος Ζαφειρούλης, μετά από σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε. Ο εκλιπών αφήνει πίσω την ...

Δημοσιεύθηκε στις 27 November 2018 | 10:00 am


Συναγερμός στην Πυροσβεστική: Φωτιά σε διαμέρισμα στη Λάρισα – Απεγκλώβισαν ηλικιωμένη - Πρώτο ΘΕΜΑ

Συναγερμός στην Πυροσβεστική: Φωτιά σε διαμέρισμα στη Λάρισα – Απεγκλώβισαν ηλικιωμένη  Πρώτο ΘΕΜΑ

Η φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τις 7 το απόγευμα της Δευτέρας – Η πυροσβεστική κλήθηκε να απεγκλωβίσει μια ηλικιωμένη γυναίκα που δεν μπορούσε να βγει από το ...

Δημοσιεύθηκε στις 26 November 2018 | 10:00 am


Η Λάρισα... φορά τα γιορτινά της (φωτ.) | larissanet.gr - H Νέα Εφημερίδα της Λάρισας - Larissanet.gr

Η Λάρισα... φορά τα γιορτινά της (φωτ.) | larissanet.gr - H Νέα Εφημερίδα της Λάρισας  Larissanet.gr

Λίγες ώρες απομένουν από την επίσημη... έναρξη της εορταστικής περιόδου στη Λάρισα.

Δημοσιεύθηκε στις 26 November 2018 | 10:00 am


Drag queen από τη Λάρισα πρωταγωνιστεί σε γερμανικό ντοκιμαντέρ - Πρώτο ΘΕΜΑ

Drag queen από τη Λάρισα πρωταγωνιστεί σε γερμανικό ντοκιμαντέρ  Πρώτο ΘΕΜΑ

Το όνομά της είναι Lil.Botox, ζει στη Λάρισα και είναι ανερχόμενη drag queen.

Δημοσιεύθηκε στις 25 November 2018 | 10:00 am


Αυτοκίνητο συγκρούστηκε με μοτοσικλέτα στη Λάρισα - Larissanet.gr

Αυτοκίνητο συγκρούστηκε με μοτοσικλέτα στη Λάρισα  Larissanet.gr

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν τα μεσάνυχτα στη Λάρισα.

Δημοσιεύθηκε στις 24 November 2018 | 10:00 am


Λάρισα: Μετωπική σύγκρουση αυτοκινήτου με βαν - 9 τραυματίες - Κοινωνία | News 24/7 - NEWS 24/7

Λάρισα: Μετωπική σύγκρουση αυτοκινήτου με βαν - 9 τραυματίες - Κοινωνία | News 24/7  NEWS 24/7

Στο σημείο έσπευσαν οχήματα της Πυροσβεστικής και μέλη της ΕΜΑΚ και οι τραυματίες οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο.

Δημοσιεύθηκε στις 24 November 2018 | 10:00 am


Όλη η Λάρισα μια γιορτή - Larissanet.gr

Όλη η Λάρισα μια γιορτή  Larissanet.gr

Μελίνα Ασλανίδου στο άναμμα των φώτων, LOCOMONDO και show στον πάγο για την έναρξη του Πάρκου των Ευχών - Αλλάζουμε χρόνο με Πέννυ Μπαλτατζή + ...

Δημοσιεύθηκε στις 24 November 2018 | 10:00 am


Εκδήλωση του Κ. Μπαργιώτα αύριο στη Λάρισα - Larissanet.gr

Εκδήλωση του Κ. Μπαργιώτα αύριο στη Λάρισα  Larissanet.gr

Μετά τις επιτυχημένες εκδηλώσεις στην Αθήνα, ο βουλευτής Λάρισας του Κινήματος Αλλαγής Κωνσταντίνος Μπαργιώτας πραγματοποιεί αύριο Παρασκευή και ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 November 2018 | 2:07 pm


Εξιχνιάστηκαν τρεις κλοπές με δράστη 44χρονο στη Λάρισα - Πρώτο ΘΕΜΑ

Εξιχνιάστηκαν τρεις κλοπές με δράστη 44χρονο στη Λάρισα  Πρώτο ΘΕΜΑ

Στην κατοχή του δράστη βρέθηκαν τα laptop που είχε κλέψει και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους.

Δημοσιεύθηκε στις 22 November 2018 | 10:00 am


Μεγάλη στρατιωτική άσκηση στη Λάρισα (φωτ. & βίντεο) - Larissanet.gr

Μεγάλη στρατιωτική άσκηση στη Λάρισα (φωτ. & βίντεο)  Larissanet.gr

Ικανοποίηση για τα αποτελέσματα της μεγάλης ευρωπαϊκής στρατιωτικής άσκησης «Multilayer 2018», η οποία είχε να κάνει με τη διαχείριση κρίσεων, επικράτησε ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 November 2018 | 10:00 am


Λάρισα: Απεβίωσε 59χρονος - Larissanet.gr

Λάρισα: Απεβίωσε 59χρονος  Larissanet.gr

Απεβίωσε ο Βησσάριος Μακρής σε ηλικία 59 ετών. Ο εκλιπών αφήνει πίσω παιδιά, εγγονή, αδέλφια και ανίψια. Η κηδεία του θα τελεστεί σήμερα Πέμπτη και ώρα ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 November 2018 | 10:00 am


Λάρισα: Ντύνουν δένδρα με μπουφάν για όσους έχουν ανάγκη - Larissanet.gr

Λάρισα: Ντύνουν δένδρα με μπουφάν για όσους έχουν ανάγκη  Larissanet.gr

Ραντεβού ανθρωπιάς δίνουν κάτοικοι της Λάρισας στην κεντρική πλατεία, σήμερα το απόγευμα, σε μια πρωτότυπη πρωτοβουλία συμπαράστασης στους ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 November 2018 | 10:00 am


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Λάρισα

Φιλικοί ιστότοποι: