Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Λαρίσης   »   Λάρισα    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Μεταθέσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΝΟΜΑΤΑ)

Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνονται οι μεταθέσεις εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γενικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής έτους 2017.
Οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν για τις μεταθέσεις Γενικής Εκπαίδευσης από περιοχή σε περιοχή ανήλθαν σε 4.844. Από τις παραπάνω αιτήσεις ικανοποιήθηκαν 528  (ποσοστό 10,90 %). Για μεταθέσεις σε ΣΜΕΑΕ, ΚΕΔΔΥ και ΕΕΕΕΚ οι αιτήσεις ανήλθαν σε 181 και ικανοποιήθηκαν 102 (ποσοστό 56,35 %).
Οι μετατιθέμενοι οφείλουν να επικοινωνήσουν με τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης, στην οποία υπάγεται η περιοχή μετάθεσής τους, προκειμένου να πληροφορηθούν τα κενά σε σχολικές μονάδες και την προθεσμία υποβολής δήλωσης τοποθέτησης σε αυτές. Μετά την ανακοίνωση της τοποθέτησής τους παρουσιάζονται στις νέες τους θέσεις για ανάληψη υπηρεσίας μέχρι 21-6-2017. Σ’ αυτούς περιλαμβάνονται και οι εκπαιδευτικοί των οποίων η απόσπαση λήγει στις 31-8-2017.
Οι Διευθυντές, Υποδιευθυντές Σχολικών Μονάδων, οι Διευθυντές Διευθύνσεων και οι Σχολικοί Σύμβουλοι αναλαμβάνουν υπηρεσία μετά τη λήξη της θητείας τους.
Oι εκπαιδευτικοί που υπέβαλαν αίτηση μετάθεσης και δεν ικανοποιήθηκε, δεν μετατίθενται είτε διότι δεν υπήρχαν κενές οργανικές θέσεις είτε διότι υπολείπονται των μονάδων μετάθεσης αυτών που μετατίθενται.

Απόφαση μεταθέσεων Γενικής Εκπαίδευσης 2016-2017 

Απόφαση Μεταθέσεων Ειδικής Αγωγής 2016-2017

Απόφαση Μεταθέσεων σε Σχολεία Διαπολιτισμικής Εκπ_σης  

Δημοσιεύθηκε στις 27 April 2017 | 7:37 pm


Οι Θεσσαλοί κτηνοτρόφοι για τη διεπαγγελματική οργάνωση Φέτας

Συνεδρίασε την Τετάρτη 26-04-2017 το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας κτηνοτροφικών συλλόγων & κτηνοτρόφων περιφέρειας Θεσσαλίας και ομόφωνα αποφάσισε τα κάτωθι:
Σε ότι αφορά την σύσταση διεπαγγελματικής οργάνωσης ΦΕΤΑΣ εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για την ευρύτερη αποδοχή των από καιρό θέσεων μας. Δηλώνουμε πως είμαστε πρόθυμοι να συνεργαστούμε με όλους για την σύσταση αυτής της οργάνωσης που αναμφίβολα θα είναι προς την κατεύθυνση να σωθεί ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ που ονομάζεται ΦΕΤΑ.
Για τον ως άνω λόγο ζητάμε από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να πάρει πρωτοβουλία και να κινήσει τις διαδικασίες προς την κατεύθυνση της σύστασης της διεπαγγελματικής οργάνωσης για την ΦΕΤΑ.
Θέλουμε να εκφράσουμε τον προβληματισμό μας σε ότι αφορά τις μειώσεις τιμών (χωρίς κατανοητούς λόγους) από τους Τυροκόμους και τους Γαλακτοβιομήχανους. Η επίσημη αιτιολόγηση είναι τα υψηλά αποθέματα φέτας που έχουν αλλά άραγε ποιος ευθύνεται γι’ αυτό; Και γιατί θα πρέπει ο ταλαιπωρημένος κλάδος μας να χρεωθεί και να δεχθεί ακόμα ένα πλήγμα; Θεωρούμε την κίνηση αυτή αδικαιολόγητη και την καταγγέλουμε.
Επίσης θέλουμε να δηλώσουμε πως δεν οραματιζόμαστε μια διεπαγγελματική οργάνωση ΦΕΤΑΣ στα πρότυπα της διεπαγγελματικής κρέατος που σε 3 χρόνια ζωής δεν έχει επιδείξει κανένα έργο.Οραματιζόμαστε μια διεπαγγελματική οργάνωση για την ΦΕΤΑ με λόγο, έργο και έλεγχο και όχι ένα όργανο χωρίς βούληση.
Τέλος είναι ιδιαίτερα έντονο το τελευταίο διάστημα το πρόβλημα με την κάμπια όπου σε αρκετές περιοχές της Θεσσαλίας έχει εξαφανίσει το πουρνάρι με αποτέλεσμα κυρίως οι αίγες να μην βρίσκουν τροφή και να έχουμε μείωση στο κατσικίσιο γάλα. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα του χειμώνα και η κάμπια της άνοιξης έχουν φέρει σε απόγνωση τους αιγοτρόφους και επιβάλλεται οικονομική ενίσχυση για να μπορέσουν αυτοί οι άνθρωποι να διατηρήσουν τα κοπάδια τους.

Δημοσιεύθηκε στις 27 April 2017 | 7:34 pm


811.000 ευρώ για τις δαπάνες σχολείων σε δήμους της Λάρισας

Την κατανομή του ποσού των 25.000.000 ευρώ, σε όλους τους δήμους της χώρας, για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολειών τους, προβλέπει απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών.
Στους δήμους του νομού Λάρισας θα κατανεμηθεί συνολικά το ποσό των 811.720 ευρώ. Αναλυτικά:
ΑΓΙΑΣ 37.960
ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ  111.200
ΚΙΛΕΛΕΡ 56.760
ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ 427.310
ΤΕΜΠΩΝ 41.830
ΤΥΡΝΑΒΟΥ 75.830
ΦΑΡΣΑΛΩΝ 60.830

Τα ποσά θα καταβληθούν στους δικαιούχους δήμους με χρηματική εντολή του υπουργείου προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Δημοσιεύθηκε στις 27 April 2017 | 7:06 pm


Η Χορωδία του ΜΕΣ Αβέρωφ στη Νέα Μεσημβρία

 Το τμήμα παραδοσιακού τραγουδιού του Μ.Ε.Σ. Αβέρωφ «ο Θετταλός», διαθέτοντας πολύ μεράκι και μεγάλη αγάπη για την παραδοσιακή μουσική του τόπου μας, πλαισιωμένο και από μια μουσική παρέα γυναικών από τη Χάλκη Λάρισας,  την Παρασκευή 28 Απριλίου θα μεταβεί στη Νέα Μεσημβρία του Δήμου Χαλκηδόνας Θεσσαλονίκης, για να συμμετάσχει στο 10ο Χορωδιακό Φεστιβάλ, το οποίο διοργανώνεται στην κεντρική πλατεία της πόλης, που φέρει το όνομα της αλησμόνητης Μεσημβρίας της Ανατολικής Ρωμυλίας, στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας. Η Χορωδία προσκλήθηκε να συμμετάσχει στο Τριήμερο Πολιτιστικών Εκδηλώσεων προς τιμήν της Παναγιάς Μεγαριώτισσας, μετά από τιμητική πρόσκληση που της απηύθυνε η οργανωτική επιτροπή του Φεστιβάλ.
Ο υπεύθυνος και καθοδηγητής του μουσικού αυτού συνόλου, από την ίδρυσή του μέχρι και σήμερα, Γεώργιος Τερζούδης, έχει ετοιμάσει ένα ενδιαφέρον μουσικό πρόγραμμα, το οποίο προσεγγίζει με ιδιαίτερη ευαισθησία παραδοσιακά τραγούδια της Θεσσαλίας, της Ηπείρου και της Θράκης, ώστε η χορωδία να εκπροσωπήσει επάξια της πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας, σε ένα Χορωδιακό Φεστιβάλ, που έχει να παρουσιάσει λαμπρή ιστορία και αξιόλογες συμμετοχές.

Δημοσιεύθηκε στις 27 April 2017 | 6:06 pm


Κόκκαλης: Διευθετούνται τα "κόκκινα" αγροτικά δάνεια

Ανακούφιση σε χιλιάδες Έλληνες αγρότες αναμένεται να δώσει η πρωτοβουλία του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλη Κόκκαλη για την οριστική διευθέτηση όλων των "κόκκινων" δανείων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα και ταλανίζουν σημαντική μερίδα εργαζόμενων στον πρωτογενή τομέα.
Συγκεκριμένα, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης του κ. Κόκκαλη, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σύσκεψη παρουσία όλων των εμπλεκόμενων φορέων με βασικό θέμα συζήτησης τα κόκκινα αγροτικά δάνεια.
Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην αποσαφήνιση και άρση των ερμηνευτικών δυσκολιών σε σχέση με το σχέδιο νόμου «εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών»,  που κατατέθηκε στη Βουλή προς ψήφιση.
Στη σύσκεψη έγινε ξεκάθαρο πως στο ρυθμιστικό πλαίσιο του νόμου, θα υπάγονται και τα βεβαιωμένα αγροτικά δάνεια με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.  Με τις νέες διατάξεις του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης των οφειλών όλοι οι αγρότες θα μπορούν να ρυθμίσουν τα χρέη τους, εφόσον τηρούν βιβλία εσόδων – εξόδων.  Αφορά συνολικά όλους τους πιστωτές τους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα,  Τράπεζες, Εφορίες, ασφαλιστικά Ταμεία.
Βασικός στόχος του νομοσχεδίου είναι μια δίκαιη συμφωνία με όλους, η οποία θα  βασίζεται στις πραγματικές δυνατότητες αποπληρωμής της επιχείρησης. Όσον αφορά στο θέμα των πανωτοκιών που απασχολεί τους φορείς θα εξεταστεί σε δεύτερο χρόνο.
Να σημειωθεί, είχε προηγηθεί σύσκεψη του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ.Βασίλη Kόκκαλη με το ίδιο θέμα των αγροτικών δανείων υπό την Προεδρεία του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης κ. Δραγασάκη.
Μετά το πέρας της σύσκεψης, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης δήλωσε τα εξής: «Σήμερα είναι μία σημαντική ημέρα για χιλιάδες Έλληνες αγρότες, οι οποίοι πλέον θα έχουν τη δυνατότητα να διευθετήσουν ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αυτό του δανεισμού, ώστε να συνεχίσουν με καλύτερες προϋποθέσεις και απρόσκοπτα να παράγουν, να ζουν τις οικογένειές τους και να συνεισφέρουν στην ελληνική κοινωνία και οικονομία.
Στην κατεύθυνση αυτή, η σύσκεψη που είχαμε με εκπροσώπους της Τράπεζας της Ελλάδος και της εταιρείας Ενιαίας Ειδικής Εκκαθάρισης Α.Ε, είχε στόχο την πλήρη εναρμόνιση του νόμου για την εξώδικη ρύθμιση των οφειλών, ενός νομοθετήματος προηγμένου νομικού πολιτισμού, τόσο με τις ανάγκες των αγροτών όσο και με την κανονική εφαρμογή και υλοποίηση των ρυθμίσεων.
Έγινε μια καλή αρχή για την οριστική διευθέτηση των αγροτικών δανείων. Η  ανακούφιση των κτηνοτρόφων και πτηνοτρόφων θα λάβει χώρα με γνώμονα την κοινωνική δικαιοσύνη και με βασικό μέλημα την ελάφρυνση των πραγματικά αδύναμων δανειοληπτών και όχι των στρατηγικά κακοπληρωτών. Είμαστε σε συνεχή επαφή με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ώστε να φέρουμε σε πέρας μία προσπάθεια με ξεκάθαρα κοινωνικό πρόσημο και αναπτυξιακή στρατηγική κατεύθυνση».
Στην σύσκεψη συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι κ.κ. Νικόλαος Μαυραγάνης Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών,  Σταύρος Αραχωβίτης, βουλευτής του Ν.Λακωνίας, Φώτης Κουρμούσης , Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Μητρόπουλος, Ραυτοπούλου Κερασίνα    Συνεργάτιδα Δραγασάκη  Δ/νων Σύμβουλος PQH, Πέτρος Σελέκος, Διευθυντής Νομικών Υπηρεσιών, Ανδρίτσου   Δ/ντρια Τμήματος Εγγυήσεων & Δανείων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, Γεώργιος Πάσχας, Επικεφαλής PQH και ο Μιχάλης Σταγάκης, Επιθεωρητής Τμήματος Εκκαθάρισης - Υπεύθυνος για τα Αγροτικά Δάνεια και η Ιωάννα Γερογιάννη Νομική Σύμβουλος του Υφυπουργού ΥΠΑΑΤ.


Δημοσιεύθηκε στις 27 April 2017 | 6:00 pm


Ημερίδα με θέμα “Βιοχημεία και Υγεία"

Η Ελληνική Εταιρεία Βιοχημείας & Μοριακής Βιολογίας (ΕΕΒΜΒ) και τα Εργαστήρια “Βιοχημείας” του Τμήματος Ιατρικής και  “Δομικής & Λειτουργικής Βιοχημείας” του Τμήματος Βιοχημείας & Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διοργανώνουν ημερίδα με θέμα  “Βιοχημεία & Υγεία: Από το κύτταρο στη θεραπεία”  στο αμφιθέατρο «Ιπποκράτης» του Τμήματος Ιατρικής, στη Βιόπολη Λάρισας, την Παρασκευή 5 Μαΐου 2017, 9:00 - 19:30. Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν θέματα αιχμής στους τομείς της Βιοχημείας και της Μοριακής Βιολογίας με έμφαση στη θεραπευτική τους σημασία και εκτός από μέλη των δύο εργαστηρίων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θα μιλήσουν οι καθηγητές Ν. Καραμάνος (Τμ. Χημείας, Παν. Πατρών), Δ. Κλέτσας (ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος), Γ. Κοντοπίδης (Τμ. Κτηνιατρικής, Παν. Θεσσαλίας), Β. Κωστούρου (ΕΚΕΒΕ Φλέμιγκ),Γ. Μόσιαλος (Τμ. Βιολογίας, ΑΠΘ), Δ. Σγούρας (ΕΙ Παστέρ), Α. Σκορίλας (Τμ. Βιολογίας, ΕΚΠΑ), Γ. Σπυρούλιας (Τμ. Φαρμακευτικής, Παν. Πατρών)καιΑ. Πίντζας, Σ. Ζωγράφος (ΕΙΕ).Η παρακολούθηση των ομιλιών της ημερίδας θα είναι ελεύθερη στο κοινό.

Δημοσιεύθηκε στις 27 April 2017 | 5:58 pm


Στη Λάρισα το Champions League ποδοσφαίρου κωφών

Στη Λάρισα από 2 έως τις 6 Μαΐου θα διεξαχθεί  το Champions League Κωφών.  Στο πλαίσιο αυτής της μεγάλης διοργάνωσης οι διοργανωτές παραχώρησαν σήμερα συνέντευξη τύπου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Πρόκειται για τις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης οι οποίες θα διαγωνισθούν σε τέσσερις ομίλους. Μεταξύ αυτών και   τρεις  ελληνικές.
Στην αναφορά του ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης επεσήμανε ότι «πρόκειται για μια μεγάλη ευρωπαϊκή διοργάνωση στην οποία ο Δήμος Λαρισαίων και η Περιφέρεια Θεσσαλίας συμπαρασταθήκαμε από την πρώτη στιγμή. Έχουμε αγκαλιάσει τη διοργάνωση και μαζί με τους φορείς καλούμε τον κόσμα να συμμετάσχει. Η διοργάνωση αυτή είναι τιμή για την πόλη και θα κάνουμε ότι μπορούμε να στεφθεί με επιτυχία».
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Θανάσης Παιδής ο οποίος τόνισε ότι «υποδεχόμαστε τις ομάδες μιας σημαντικής διοργάνωσης. Τέτοιου  επιπέδου αγώνες βάζουν την Λάρισα στον αθλητικό χάρτη της Ευρώπης. Το μήνυμα των αγώνων είναι «ο άνθρωπος μπορεί να πετύχει τα πάντα»
Ακολούθησε ο πρόεδρος του ΕΑΚ Λάρισας και  εντεταλμένος σύμβουλος αθλητισμού του Δήμου Λαρισαίων Γιώργος Κωσταρόπουλος ο οποίος υποστήριξε ότι ο Δήμος Λαρισαίων θα κάνει τα πάντα για την επιτυχία της διοργάνωσης ενώ απηύθυνε κάλεσμα στους Λαρισαίους να στηρίξουν τη διοργάνωση με την συμμετοχή τους στους αγώνες που θα διεξαχθούν σε γήπεδα του Δήμου. Κάλεσμα έχει γίνει και προς στις Διευθύνσεις Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης και κυρίως τα σχολεία που βρίσκονται κοντά στα γήπεδα όπου θα διεξαχθούν οι αγώνες.
Αρωγοί στην μεγάλη διοργάνωση είναι η ΕΠΣΛ που εκπροσωπήθηκε από τον κ. Λευτέρη Γρηγοριάδη, το ΕΚΑΒ που εκπροσωπήθηκε από την διευθύντρια κ. Βασιλική Αυγέρη, ο Σύνδεσμός Διαιτητών Ποδοσφαίρου Λάρισας με τον κ. Στέλιο Νίτσα και το Αστικό ΚΤΕΛ Λάρισας με τον πρόεδρο του Μιχάλη Σακελλαρίου ο οποίος σημείωσε ότι η μεταφορά των ομάδων για τους αγώνες θα γίνεται δωρεάν.
Από την πλευρά τους ο Λευτέρης Μηνάς, συντονιστής της διοργάνωσης και ο εκτελεστικός διευθυντής της οργανωτικής επιτροπής και ολυμπιονίκης Θανάσης Ρέτζιος ευχαρίστησαν όλους τους φορείς που βοήθησαν και βοηθούν ώστε αυτή η μεγάλη διοργάνωση να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία.
Οι αγώνες θα διεξαχθούν στα γήπεδα, Τερψιθέας, Γιάννουλης, Ελευθερών και Αλκαζάρ. Ο τελικός θα γίνει το Σάββατο 6 Μαΐου στο AEL F.C ARENA. Επίσης θα χρησιμοποιηθούν τα γήπεδα « Γ. Μητσιμπόνας» καθώς και το γήπεδο Νεάπολης Α.
Οι αγώνες θα γίνονται  πρωί από  τις 9  έως και τις 12.30 μ.μ. και το απόγευμα  από τις 4.30  έως και τις 8 το βράδυ.. Η είσοδος έως και το τελικό που θα γίνει στο ΑΕΛ FC ARENA είναι δωρεάν.
ert.gr

Δημοσιεύθηκε στις 27 April 2017 | 5:49 pm


Αρπαξε φωτιά κουζίνα μονοκατοικίας στη Νίκαια - Εγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής

Αναστάτωση προκλήθηκε σήμερα το μεσημέρι σε ιδιοκτήτες μονοκατοικίας στη Νίκαια Λάρισας όταν εκδηλώθηκε φωτιά στην κουζίνα του σπιτιού, από άγνωστη αιτία. Στο σημείο έσπευσαν έγκαιρα δύο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με τέσσερις άνδρες που κατάφεραν να τη σβήσουν αποτρέποντας τα χειρότερα…

Δημοσιεύθηκε στις 27 April 2017 | 5:42 pm


Προστατεύει αποτελεσματικά το ευαίσθητο παιδικό δέρμα

Τα αντηλιακά la roche posay έχουν αγαπηθεί από το αγοραστικό κοινό, επειδή έχουν καταφέρει να συνδυάσουν την αποτελεσματική προστασία από την υπεριώδη ηλιακή ακτινοβολία και τη βαθιά θρέψη του δέρματος. Τα προτιμούν μικροί και μεγάλοι.
Ένα από τα πιο δημοφιλή προϊόντα είναι το ANTHELIOS dermo-pediatrics Lait SPF 50+. Πρόκειται για ένα γαλάκτωμα πολύ υψηλής αντηλιακής προστασίας για παιδιά. Έχει ελάχιστα χημικά φίλτρα και δεν περιέχει καθόλου parabens και χημικά αρώματα. Κυκλοφορεί σε πρακτικές συσκευασίες των 100 και των 300 ml.
Προσφέρει πολύ υψηλή προστασία προσώπου και σώματος UVB SPF 50+ / UVA PPD 39 για την ευαίσθητη παιδική επιδερμίδα. Είναι πολύ ανθεκτικό στο νερό, την άμμο και τον ιδρώτα. Είναι κατάλληλο για το ευαίσθητο παιδικό δέρμα και για άτομα που έχουν δυσανεξία στον ήλιο.


Έχει ρευστή υφή που απλώνεται εύκολα και προστατεύει την ευαίσθητη παιδική επιδερμίδα από τα ηλιακά εγκαύματα και την κυτταρική αλλοίωση από τις ακτίνες UV. Χάρη στην υφή του δεν κολλάει. Είναι ένα γαλάκτωμα, το οποίο δέχονται τα παιδιά χωρίς γκρίνια. Πραστατεύει από ερεθισμούς και τους ρύπους του περιβάλλοντος.
Προσφέρει βέλτιστη προστασία SPF 50+ ενισχυμένη κατά των ακτινών UVA (πιο αυστηρή από τις ευρωπαϊκές συστάσεις) χάρη στο νέο σύστημα φίλτρων που συνδυάζει Mexoryl SX και XL και το ιαματικό νερό της La Roche Posay. Με αυτόν τον τρόπο έχει ταυτόχρονα καταπραϋντική και αντιοξειδωτική δράση, βοηθώντας περισσότερο τα μικρά παιδιά.

Δημοσιεύθηκε στις 27 April 2017 | 4:48 pm


Πρόεδρος του Συλλόγου Τεχνικών Υπαλλήλων Λάρισας επανεξελέγη ο Λάμπρος Ζάρρας

Για τρίτη και συνεχόμενη χρονιά ο κ.Λάμπρος Ζάρρας εκλέχθηκε πρόεδρος του Συλλόγου Τεχνικών Υπαλλήλων Ελλάδας παράρτημα Λάρισας.

Την Τετάρτη στις 26 Απριλίου μετα τις αρχαιρεσίες του συλλόγου πραγματοποιήθηκε και η συγκρότηση του νέου διοικητικό συμβούλιο  του Περιφερειακού Τμήματος Λάρισας.  

Πρόεδρος  επανεκλέχθηκε ο κ. Λάμπρος Ζάρρας , Αντιπρόεδρος ο κ. Γεώργιος Νάτσης , γραμματέας η κα Αθανασία Τσούκα , ταμίας ο κ. Ιωάννης Κακαρδάκης ,γραμματεας οργανωτικού ο κ.Γεώργιος Αποστόλου και λοιπά μέλη οι κ. Ιωάννης Ζάρρας και Δημήτριος Βολιώτης.

Στην πρώτη συνεδρίαση του νέου Δ.Σ. αποφασίσθηκε να γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επιτυχία της 24ωρης Γενικής Απεργίας για την Δευτέρα 1η Μαΐου. Το ΔΣ  καλεί τα μέλη του και κάθε εργαζόμενο να συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις  διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθούν  για την εργατική Πρωτομαγιά.

Δημοσιεύθηκε στις 27 April 2017 | 4:37 pm


Τα νέα προϊόντα έχουν βελτιωμένη σύνθεση

Τα παιδικά αντηλιακά απευθύνονται σε μια ξεχωριστή κατηγορία ατόμων, τα οποία έχουν μεγάλη ευαισθησία στην επιδερμίδα. Αυτό είναι απόλυτα κατανοητό από όλες τις εταιρείες καλλυντικών και δερμοκαλλυντικών, οι οποίες προσπαθούν κάθε χρόνο να βελτιώσουν τα προϊόντα που λανσάρουν στην αγορά και να ικανοποιήσουν σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο βαθμό τους καταναλωτές.
Σκοπός των διαφόρων κλινικών και δερματολογικών ερευνών που γίνονται κάθε χρόνο, είναι να υπάρξει μεγαλύτερη βελτίωση στη σύνθεση αυτών των σκευασμάτων, τα οποία δεν προσφέρουν πλέον μόνο την κλασική προστασία ενάντια στην υπεριώδη ηλιακή ακτινοβολία.


Τα πιο σημαντικά σημεία αφορούν τα φίλτρα των αντηλιακών που πρέπει να είναι φυσικά και να προσφέρουν υψηλή προστασία από τις ακτινοβολίες UVA και UVB. Η αποφυγή όλων των χημικών ουσιών και η αντικατάστασή τους με φυσικά συστατικά, κάνει τα συγκεκριμένα σκευάσματα πιο φιλικά προς το περιβάλλον. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, αφού ο οργανισμός των παιδιών είναι πολύ ευαίσθητος και δεν έχει καμία σχέση με αυτόν των ενηλίκων.
Έτσι, το να απορροφώνται μόνο φυσικές ουσίες από την παιδική επιδερμίδα, είναι κάτι που ικανοποιεί απόλυτα τους γονείς, οι οποίοι θέλουν πάντα το καλύτερο για αυτά. Αυτός είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο οι εταιρείες καλλυντικών κυκλοφορούν αντηλιακά απαλλαγμένα από parabens και χημικά αρώματα, τα οποία συνδυάζουν ενυδατικούς και καταπραϋντικούς παράγοντες, προστατεύοντας από τους ερεθισμούς.
Η ανθεκτικότητα στο νερό και τον ιδρώτα είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο, αφού τα παιδιά παίζουν με τις ώρες στην παραλία και κυλιόνται στην άμμο.

Δημοσιεύθηκε στις 27 April 2017 | 4:31 pm


Προσφυγόπουλα από το Κουτσόχερο στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας

Τη Τετάρτη στις 26 Απριλίου στις 11:00πμ, τριάντα νεαρά κορίτσια 17-21 ετών από το Κέντρο Ανοιχτής Φιλοξενίας του Κουτσόχερου, με τη συνοδεία των μητέρων τους και του εξειδικευμένου προσωπικού του κέντρου, επισκέφθηκαν το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας. Για τη δράση συνεργάστηκαν η Αντιδημαρxία Κοινωνικής Πολιτικής με τη βοήθεια και την καθοδήγηση του προσωπικού του μουσείου.

Το Μουσείο αποτελεί στολίδι και σημείο αναφοράς της πόλης, ενώ τα εκθέματά του καλύπτουν προϊστορικούς χρόνους, κλασική και ρωμαϊκή περίοδο, παλαιοχριστιανικούς και βυζαντινούς χρόνους, καθώς και την περίοδο της οθωμανικής αυτοκρατορίας. Οι προσφυγοπούλες ξεναγήθηκαν στο χώρο του μουσείου με σκοπό να γνωρίσουν την ένδοξη ιστορία και τον πολιτισμό μας, μέσα από την έκθεση των αρχαίων μνημείων και αντικειμένων που διαφυλάσσονται εκεί.

Οι νεαρές έδειξαν μεγάλο ενθουσιασμό με τα αρχαία εκθέματα, ενώ στη συνέχεια είχαν την ευκαιρία να τα ζωγραφίσουν σε μεγάλα χαρτόνια, κάτι που συνέβαλε στην καλύτερη ανάλυση και επεξεργασία των λεπτομερειών των αρχαίων αντικειμένων. 

Δημοσιεύθηκε στις 27 April 2017 | 4:30 pm


Χαρακόπουλος: «Όσοι σκιαμαχούν για χωρισμό Εκκλησίας-Πολιτείας θα αποτύχουν»

«Κάποιοι σκιαμαχούν και επιμένουν ακόμη να μιλούν για διαζύγιο της Εκκλησίας από την Πολιτεία, την ελληνική κοινωνία. Νομίζω δεν θα το πετύχουν. Και η συνάντηση του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας, τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, έβαλε τα πράγματα σε μια τάξη. Για τη ΝΔ δεν συντρέχει κανένας λόγος να υπάρξει αναθεώρηση του άρθρου 3, ούτε βεβαίως του προοιμίου του Συντάγματος, που ρυθμίζουν τις σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας.

Οι ρόλοι είναι διακριτοί. Όσοι μιλούν για χωρισμό Εκκλησίας και Πολιτείας το κάνουν εκ του πονηρού, επιδιώκοντας την περιθωριοποίηση της Ελλαδικής Εκκλησίας». Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος στο Ραδιοφωνικό Σταθμό της Μητρόπολης Πειραιώς στην εκπομπή «Εφ’ όλης της ύλης» και στον δημοσιογράφο κ. Δημήτρη Αλφιέρη με αφορμή τα εγκαίνια του νέου Μελάθρου του Σταθμού, όπου εκπροσώπησε τον πρόεδρο της ΝΔ.

Ο κ. Χαρακόπουλος, που είναι και εισηγητής της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας πρόσθεσε ότι «κάποιοι επιμένουν σε ιδεοληψίες και αναχρονιστικές απόψεις και βάλλουν κατά της Εκκλησίας και κατά της ιστορίας του Έθνους. Και δεν είναι τυχαίο ότι το κάνουν ταυτόχρονα, γιατί αυτά τα δύο πάνε μαζί. Ελληνισμός και Ορθοδοξία είναι μια σχέση αλληλένδετη στο διάβα των αιώνων. Αν κατάφερε ο ελληνισμός να μην γίνει ιστορικό απολίθωμα κατά την τουρκική δουλεία, που αλλού κράτησε και πάνω από 5 αιώνες, όπως στη βόρειο Ελλάδα -η Θεσσαλονίκη θυμίζω απελευθερώθηκε μόλις το 1912, πριν από 105 χρόνια- οφείλεται στο ρόλο της Εκκλησίας που λειτούργησε και ως Κιβωτός Σωτηρίας του Έθνους. Κι αυτό δεν πρέπει να το λησμονούμε»

Σχετικά με την δράση της Μητρόπολης Πειραιώς το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ότι «είναι από τις πρωτοπόρες Μητροπόλεις στην Ελλάδα, στο πολύπλευρο κοινωνικό και ανθρωπιστικό έργο που επιτελεί η Εκκλησία. Ένα έργο που είναι ιδιαίτερα ορατό σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που περνούμε, τα τελευταία χρόνια της κρίσης. Έργο ανθρωπιστικό με τα συσσίτια, με τη στήριξη που παρέχει σε αδύναμους οικονομικά συνανθρώπους μας. Αλλά και πνευματικό έργο, το οποίο στηρίζει τους πιστούς διαχρονικά. Η Μητρόπολη Πειραιώς επιτελεί έργω και λόγω αυτή την αποστολή με τα χιλιάδες γεύματα, την αρωγή που προσφέρει στους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας. Πρόκειται για 6.000 γεύματα καθημερινώς, όπως έχω πληροφορηθεί, και είναι πραγματικά αξιέπαινη η προσπάθεια αυτή. Η Μητρόπολη Πειραιώς και με το λόγο της στηρίζει πνευματικά τους πιστούς, όχι μόνον από τον άμβωνα, αλλά και από τα ερτζιανά, από το Σταθμό της Πειραϊκής Εκκλησίας, που φθάνει στις εσχατιές της χώρας μας και όλου του κόσμου. Έτσι, κάθε ορθόδοξος, στην Αμερική, στην Αυστραλία, στην Ευρώπη, μπορεί να ακούσει τον λόγο του Θεού, μέσα από τη συχνότητα της Πειραϊκής Εκκλησίας». 

Δημοσιεύθηκε στις 27 April 2017 | 4:24 pm


Έκθεση ζωγραφικής Βασίλη Λούγγου στον Μύλο του Παππά

Έκθεση ζωγραφικής του Βασίλη Λούγγου θα εγκαινιαστεί την Πέμπτη 4 Μαΐου στις 20.00 στο Μύλο του Παππά, κεντρικό κτήριο – ισόγεια αίθουσα. Η έκθεση θα διαρκέσει  μέχρι τις 13 Μαΐου με ωράριο λειτουργίας από Δευτέρα-Σάββατο 10:00-22:00, Κυριακή κλειστά. 

Ο Βασίλης Λούγγος γεννήθηκε στο Καλοχώρι Λάρισας το 1976.  Σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Θεσσαλονίκης. Παράλληλα ασχολήθηκε με τη μουσική.  Έχει στο ενεργητικό του ατομικές και ομαδικές εκθέσεις, έγραψε μουσική για το θέατρο και δημιούργησε σκηνικά για θεατρικές παραστάσεις. Έργα του υπάρχουν σε ιδιωτικές συλλογές.

Το φως και το χρώμα είναι αυτά που χαρακτηρίζουν τη δουλειά του, καθώς δημιουργεί μέσω αυτών των στοιχείων την ονειρική ατμόσφαιρα των έργων του. Στα θέματά του συναντάμε τη δροσιά της παιδικής ηλικίας , τη φωτεινότητα των βλεμμάτων μέσα από τη χαρά της συνάντησης, αλλά και το βάρος που συσσωρεύει στα σώματα το πέρασμα του χρόνου και η φθορά της υλικότητας. 

Η μυστική συνήχηση εικαστικής και μουσικής εμπειρίας είναι και το θεμέλιο της τέχνης του. Πίσω από τις τονικότητες και τις αποχρώσεις που χρησιμοποιεί, συναντάμε την ένταση των ήχων της μουσικής του που διαπερνούν την εικαστική του γλώσσα.

Εκθέσεις. 2003 Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο – Λάρισα, 2005   Ανοιχτές Πόρτες Α.Σ.Κ.Τ. Θεσσαλονίκης, 2006   Ανοιχτές Πόρτες Α.Σ.Κ.Τ. Θεσσαλονίκης,.2008   Λαογραφικό Μουσείο Αίγινας.,  2009   Τελόγλειο Ίδρυμα Τεχνών - Θεσσαλονίκη, 2009   ΜΠΟΝΙΚΟΣ gallery - Αθήνα , 2010   Αγγέλων Βήμα Τόπος Συνάντησης Ανατολής και Δύσης – Αθήνα, 2011    Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο – Λάρισα,  2012,   Ο Μύλος των Ξωτικών - Τίικαλα., 2013  Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, 2013  Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο, 2015   myro gallery - Θεσσαλονίκη, 2016    Δημοτική Πινακοθήκη  Λάρισας. 

Δημοσιεύθηκε στις 27 April 2017 | 4:22 pm


Φτιάξτε τη βαλίτσα σας για το μαιευτήριο

Η βαλίτσα μαιευτηρίου θα πρέπει να είναι έτοιμη εγκαίρως, ώστε να μην αγωνιούν οι μέλλοντες γονείς για τέτοιες διαδικασίες την τελευταία στιγμή. Άλλωστε, ο τοκετός δεν είναι μία εύκολη υπόθεση και χρειάζεται ηρεμία.

Μόλις φτάσετε στο μαιευτήριο θα χρειαστεί να κάνετε εισαγωγή. Καλό είναι να έχετε μαζί σας ταυτότητα, το ασφαλιστικό σας βιβλιάριο και το ΑΜΚΑ και αν χρειάζεται το ιατρικό σημείωμα από τον γυναικολόγο σας.

Σε ό,τι αφορά την παραμονή σας στο μαιευτήριο, θα μπορούσατε να πάρετε μαζί σας το ipod ή το mp4 με την αγαπημένη σας χαλαρωτική μουσική και μία φωτογραφική μηχανή ή βιντεοκάμερα για τις πρώτες στιγμές του μωρού. Ακόμα, υγιεινά σνακ που θα σας δίνουν ενέργεια, όπως ξηρούς καρπούς ή αποξηραμένα φρούτα και μπουκαλάκια νερό.

Ένα σπρέι με νερό ή ένα πετσετάκι για να σας βάζουν δροσερές κομπρέσες και έλαια αρωματοθεραπείας, εφόσον τα χρησιμοποιείτε για μασάζ. Τις παντόφλες σας και ένα ζευγάρι καλτσάκια, αν θέλετε να σηκώνεστε από το κρεβάτι. Μία απαλή και ζεστή μακριά ρόμπα, εφόσον θέλετε να βγείτε λίγο έξω στο διάδρομο και μία ζακέτα για να φοράτε επάνω από την πιζάμα ή το νυχτικό σας.

Καλό θα ήταν να έχετε στη βαλίτσα και μία ή δύο φόρμες με κορδόνι ή μαλακό λάστιχο, καθώς και δύο τρία μπλουζάκια (είναι πιθανό να λερωθούν από το γάλα). Οπωσδήποτε θα χρειαστούν δύο σετ πιζάμες ή νυχτικά ή μακριές μπλούζες. Τέλος, θα χρειαστείτε μερικές αλλαξιές από βολικά και βαμβακερά εσώρουχα, μερικά σουτιέν θηλασμού, παντόφλες, παπούτσια, κάλτσες, είδη τουαλέτας και καλλυντικά

Δημοσιεύθηκε στις 27 April 2017 | 3:13 pm


Συντονισμός για την πρόληψη των πυρκαγιών στη Θεσσαλία

Σύσκεψη  του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π) της Π.Ε. Λάρισας, με στόχο τον συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την αντιμετώπιση των πιθανών πυρκαγιών ενόψει του καλοκαιριού πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης δόθηκε βαρύτητα κυρίως στην ετοιμότητα των υπηρεσιών και του εξοπλισμού.
Στη συνεδρίαση συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας, εκπρόσωποι των Δήμων, εκπρόσωποι των εθελοντικών διασωστικών σωμάτων και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας. Τον συντονισμό είχε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Δημήτρης Παπαδημόπουλος ως Πρόεδρος της Πολιτικής Προστασίας, ενώ συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Καλομπάτσιος, ως τακτικό μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου και ο προϊστάμενος του τμήματος Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστος Καραμπούζης. Στη συνεδρίαση επισημάνθηκαν τα εξής:
Κατ αρχήν θα πρέπει να επισημάνουμε ότι η περσινή χρονιά ήταν μία από της καλύτερες χρονιές από την άποψη εκδήλωσης πυρκαγιών. Ελπίζουμε ότι και φέτος θα μας βοηθήσει ο καιρός με τις βροχερές του μέρες. Η αντιπυρική περίοδος στη χώρα μας προσδιορίζεται από 1ης Μαΐου μέχρι 31ης  Οκτωβρίου κάθε έτους.
Την περίοδο αυτή ο πυροσβεστικός μηχανισμός της χώρας θα πρέπει ήδη να είναι έτοιμος από άποψη οργάνωσης και αποτελεσματικότητας, έτσι ώστε να υπάρχει άμεση επέμβαση σε δασικές πυρκαγιές που ενδέχεται να εκδηλωθούν.
Με δεδομένο ότι η πρόκληση δασικών πυρκαγιών από φυσικά αίτια (πτώση κεραυνών) είναι σχετικά μικρή στη χώρα μας, θα πρέπει να επικεντρώσουμε την προσοχή μας σε αίτια που οφείλονται από ανθρώπινες δραστηριότητες.
Τα μέτρα που θα αναφερθούν, από εμάς πρέπει να έχουν ως στόχο συμμετέχουν με τον τρόπο τους και όπως μπορεί ο καθένας στο έργο της καταστολής αλλά και της πρόληψης που είναι ακόμη ποιο αποτελεσματικό.


Τα έργα, οι δράσεις, τα μέτρα πρόληψης και ετοιμότητας που πρέπει να εφαρμοσθούν για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών είναι :
1.Εκτέλεση εργασιών αντιπυρικής προστασίας σε δάση και δασικές εκτάσεις που εμπίπτουν στην κατηγορία των προκατασταλτικών έργων όπως είναι ( βελτίωση - συντήρηση δασικού οδικού δικτύου, συντήρηση / εγκατάσταση δεξαμενών νερού αλλά και πυροφυλακίων , φυτοτεχνικές εργασίες κλπ ) προς διευκόλυνση του έργου της καταστολής.
Υπεύθυνοι : (δασαρχεία – πυροσβεστική – κάποιοι Δήμοι στις ζώνες ευθύνης τους).
2. Μείωση του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς και προστασία από επερχόμενη πυρκαγιά με την απομάκρυνση μέρους η του συνόλου της βλάστησης γύρω από υποδομές και περιοχές ιδιαίτερης αξίας όπως είναι (κατασκηνώσεις , αρχαιολογικοί χώροι, άλση, πάρκα, κενά οικόπεδα, οδικά δίκτυα κτλ), καθώς και στη ζώνη μίξης δασών- πόλεων.
Υπεύθυνοι : (Δήμοι , εξάλλου κάθε έτος τους δίνεται και ένα χρηματικό πόσο – Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Λάρισας & ιδιώτες. Θα πρέπει και οι ίδιοι οι πολίτες να αναλάβουν τις ευθύνες τους )
3. Μέτρα πρόληψης για την αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιάς από την εκτέλεση γεωργικών και άλλων εργασιών περιορισμένης έκτασης στην ύπαιθρο κατά την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου. Υπεύθυνοι : (μονή αρμόδια είναι η πυροσβεστική υπηρεσία και θα εκδίδεται άδεια ανάλογα με τις εκάστου καιρικές συνθήκες).
4. Ενημέρωση του κοινού για την λήψη μέτρων πρόληψης και προστασίας από κινδύνους που προέρχονται από δασικές πυρκαγιές.
Υπεύθυνοι : (από την πολιτική προστασία θα γίνεται ενημέρωση στους πολίτες της Π.Ε. Λάρισας από τα ΜΜΕ) .
5. Έκδοση ημερήσιου χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς ως μέτρο που συμβάλει στην προληπτική οργάνωση και τον κρατικό συντονισμό για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των πυρκαγιών, με την άμεση λήψη πρόσθετων μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας σε περιοχές στις οποίες προβλέπεται υψηλός κίνδυνος, καθώς και στην ενημέρωση του κοινού για την αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια.
Υπεύθυνοι : (από την πολιτική προστασία θα γίνεται άμεση ενημέρωση μέσω email η φαξ καθώς και τηλεφωνική προς τους Δήμους αλλά και στις εθελοντικές οργανώσεις)
6. Προληπτική απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς , δάση και περιοχές ειδικής προστασίας σε ημέρες και ώρες που ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς θεωρείται υψηλός.
Υπεύθυνοι : (πολιτική προστασία. Όταν ο δείκτης επικινδυνότητας είναι 4 και άνω με απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας να γίνεται διακοπή της κυκλοφορίας στους ορεινούς όγκους Όλυμπου, Κίσαβου & Μαυροβουνιου).
7. Συμμετοχή εθελοντικών οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας σε δράσεις επιτήρησης δασών κατά την διάρκεια αντιπυρικής περιόδου για την έγκαιρη επισήμανση δασικών πυρκαγιών.
υπεύθυνοι: Πολιτική προστασία.
Επίσης στη σύσκεψη τονίστηκαν τα εξής:
•  Για μια ακόμη φορά πρέπει να τονίσουμε ότι μοναδική και υπεύθυνη για την κατάσβεση των πιθανών πυρκαγιών είναι η Πυροσβεστική Υπηρεσία.
• Για την θερινή περίοδο 2017 θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην ανεξέλεγκτη καύση των σιτοκαλαμιών από τους αγρότες. Λόγω της δραστικής μείωσης των κονδυλίων για συντηρήσεις αυτοκινήτων – περικοπή καυσίμων κλπ , αλλά και η συνεχής απασχόληση του προσωπικού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας,  ιδιαίτερα όταν ο δείκτης επικινδυνότητας είναι 3 και άνω,  στην κατάσβεση των σιτοκαλαμιών καθιστά αδύνατη την επέμβαση,  όταν απαιτηθεί,  σε πυρκαγιές στους ορεινούς όγκους της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας.
• Στην παρ. 1.6 της εγκυκλίου αναφέρεται ρητά πως πρέπει να γίνει η καύση των σιτοκαλαμιών.
• Η Π. Υ να αναθεωρήσει τα περσινές περιπολίες σε συνεργασία με ένοπλες δυνάμεις και τις εθελοντικές τις περιπολίες.
• Η ΔΕΗ θα πρέπει από τώρα να αρχίσει τους ελέγχους σε ημιορεινές & ορεινές περιοχές στο δίκτυο μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος.
• Οι ένοπλες δυνάμεις όποτε χρειάσθηκαν ανταποκρίθηκαν άμεσα και πρέπει να τους συγχαρούμε δημόσια για αυτό.
• Όσον αφορά τις εθελοντικές οργανώσεις ότι και να πούμε είναι λίγο. Η προσφορά τους είναι δεδομένη και όποτε χρειάσθηκαν ανταποκρίθηκαν άμεσα και αποτελεσματικά. Ειδικά με την πρόληψη όσον αφορά την πυροπροστασία πέρυσι έγιναν αρκετές περιπολίες σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Δημοσιεύθηκε στις 27 April 2017 | 2:29 pm


Eκθεση «Σπουδή στην Οδύσεια» στη Δημοτική Πινακοθήκη

Τιμώντας τη ζωή και το έργο του Νίκου Καζαντζάκη, η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα θα φιλοξενήσει την περιοδική έκθεση «Σπουδή στην Οδύσεια», η οποία θα εγκαινιαστεί στις 5 Μαΐου, στις 20:00 η ώρα. Πρόκειται για αφιερωματική έκθεση στον σπουδαίο Έλληνα λογοτέχνη, η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του «Έτους Νίκου Καζαντζάκη», όπως έχει ανακηρυχθεί το έτος 2017 από το Υπουργείο Πολιτισμού με την αφορμή της συμπλήρωσης 60 χρόνων από το θάνατό του. Σκοπός της έκθεσης είναι η ποικιλότροπη αποτύπωση της εμβληματικής μορφής του Ν. Καζαντζάκη, αλλά και η συμβολή στην προβολή του έργου του μέσα από τη ματιά των σύγχρονων δημιουργών.
Η «Σπουδή στην Οδύσεια» περιλαμβάνει 25 έργα ζωγραφικής, γλυπτικής και μικτής τεχνικής καταξιωμένων καλλιτεχνών αλλά και αποφοίτων και φοιτητών της κατεύθυνσης Γλυπτικής της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, υπό την επιμέλεια του καθ. Έκτορα Παπαδάκη. Τα έργα έχουν δημιουργηθεί με βάση τα εννοιολογικά και πραγματολογικά στοιχεία μίας λέξης που ο κάθε εικαστικός έχει επιλέξει από την «Οδύσεια» του Ν. Καζαντζάκη. Η ιδιαιτερότητα των λέξεων αυτών είναι πως είναι αθησαύριστες, μιας και δεν βρίσκονται σε κανένα λεξικό. Έτσι, συγκροτείται ένα αποτέλεσμα, όπου τα έργα της έκθεσης με τις επιλεγμένες λέξεις αρθρώνουν ένα συλλογικό «Αλφαβητάρι» από το Α έως το Ω. Η έκθεση συμπληρώνεται με προσωπογραφίες του Νίκου Καζαντζάκη, είτε πίνακες είτε γλυπτά πορτρέτα.
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης παράλληλες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σχετικά με τον «ανατρεπτικό» Νίκο Καζαντζάκη.
Η έκθεση θα υλοποιηθεί υπό την αιγίδα της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη, τις Εκδόσεις Καζαντζάκη και το Μουσείο Καζαντζάκη.
Διάρκεια έως 4 Ιουνίου.

Δημοσιεύθηκε στις 27 April 2017 | 2:13 pm


Ειδικά προϊόντα για μικρά παιδιά

Οι νέες ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί από την αλλαγή στον τρόπο ζωής και τους αυξημένους ρυθμούς της καθημερινότητας, είναι εμφανείς σε όλους τους τομείς. Ένας από αυτούς είναι και η προστασία από τον ήλιο από το τέλος της άνοιξης μέχρι τα μέσα του φθινοπώρου. Τα παιδικά αντηλιακά βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για το αγοραστικό κοινό την παραπάνω περίοδο και οι εταιρείες συναγωνίζονται η μία την άλλη για το ποια θα μπορέσει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του καταναλωτικού κοινού.
Τα νέα προϊόντα που κυκλοφορούν, υπόσχονται μια πολυδιάστατη μορφή προστασίας για βρέφη και παιδιά. Τα περισσότερα σκευάσματα νέας γενιάς αποτελούνται σε καθολικό, αν όχι σε πολύ μεγάλο ποσοστό από φυσικά συστατικά. Δεν υπάρχουν χημικές ουσίες, τεχνητά αρώματα, parabens και οινόπνευμα. Οι καλλυντικές εταιρίες υπόσχονται μια σειρά από υπηρεσίες πέρα από την προστασία από τις ακτίνες του ήλιου.
Αυτό κατορθώνεται χάρη στις ενυδατικές και καταπραϋντικές ουσίες, οι οποίες βοηθούν στην ενίσχυση του αμυντικού οργανισμού και προστατεύουν την επιδερμίδα από διάφορες μορφές αλλεργίας, ερεθισμούς και από τους ρύπους του περιβάλλοντος.
Η προστασία από τις ελεύθερες ρίζες και τη φωτογήρανση είναι σημαντική για κάθε τύπο δέρματος. Τα σύγχρονα αντηλιακά έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να είναι εύκολα στην εφαρμογή, αποτελεσματικά και ανθεκτικά όταν έρχονται σε επαφή με το νερό.

Οι εταιρείες έχουν κάνει πολλούς κλινικούς και δερματολογικούς ελέγχους και παρέχουν όλες τις εγγυήσεις για τις δυνατότητες και την ασφάλεια των προϊόντων που λανσάρουν στην αγορά.

Δημοσιεύθηκε στις 27 April 2017 | 1:58 pm


Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου: Το δημόσιο αποφασίζει αν θα γίνει στον Πυργετό πλήρης κόμβος

Η δημιουργία ή όχι πλήρους κόμβου στον Πυργετό είναι ένα ζήτημα που δεν αφορά την εταιρεία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.» δήλωσε στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ η υπεύθυνη επικοινωνίας της εταιρείας Ειρ. Ζαβρίδου. Η κ. Ζαβρίδου ξεκαθάρισε ότι από τον αρχικό σχεδιασμό προβλέπονταν η δημιουργία ημικόμβου στον Πυργετό και όχι η δημιουργία πλήρους κόμβου.
Το 2014, το δημόσιο ζήτησε από την εταιρεία, πρόσθεσε η κ. Ζαβρίδου να γίνει μελέτη για τη δημιουργία πλήρους κόμβου. «Εμείς επί του παρόντος βρισκόμαστε στο στάδιο εκπόνησης της οριστικής μελέτης για πλήρη κόμβο στον Πυργετό. Τι θα γίνει στη συνέχεια θα το αποφασίσει το δημόσιο».
Η υπεύθυνη επικοινωνίας της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.» ξεκαθάρισε επίσης ότι το δημόσιο θα αποφασίσει τελικά αν θα κατασκευαστούν και οι άλλοι δύο κλάδοι στον ημικόμβο του Πυργετού και τι θα γίνει με τις απαλλοτριώσεις που θα χρειαστούν και ποιος τελικά θα αναλάβει την διαδικασία εκτέλεσης των έργων.
Η κ. Ζαβρίδου τέλους εξήγησε ότι με την παράδοση των σηράγγων στα Τέμπη εντοπίστηκαν και κάποια ζητήματα που έχουν σχέση με την ελλιπή σήμανση, ειδικά για την έξοδο προς τα παράλια του ν. Λάρισας, για τα οποία θα γίνουν οι απαιτούμενες επεμβάσεις.
ert.gr

Δημοσιεύθηκε στις 27 April 2017 | 1:50 pm


O Eμπορικός Σύλλογος Λάρισας για τις ενδιάμεσες εκπτώσεις

Σε ανακοίνωση του  Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας αναφέρεται ότι "σύμφωνα με το ν.4177/2013, όπως αυτός τροποποιήθηκε με το ν.4466/2016 και την απόφαση της ΠΕ Λάρισας της 10/3/2017 με αρ.πρωτ.6443 οι ενδιάμεσες εαρινές εκπτώσεις θα πραγματοποιηθούν κατά το διάστημα 2-10 Μαίου 2017, με προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή 7 Μαίου 2017".

Δημοσιεύθηκε στις 27 April 2017 | 1:48 pmΔείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Λάρισα

Φιλικοί ιστότοποι:

www.vimaorthodoxias.gr