Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Λαρίσης   »   Λάρισα    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΣΘΕΒ για τις τυροκομικές επιχειρήσεις

Ο Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, διοργανώνει εκπαιδευτικό πρόγραμμα την Τρίτη 26 Ιουνίου και ώρα 17:00 – 21:00 με θέμα: «Κρίσιμα σημεία στρατηγικής πρόσβασης των τυροκομικών επιχειρήσεων στη διεθνή αγορά» στις εγκαταστάσεις του Συνδέσμου.
Στόχος του σεμιναρίου είναι οι ενδιαφερόμενοι κατανοήσουν τις ευκαιρίες, αλλά και τις απαιτήσεις των διεθνών αγορών, ώστε να κάνουν τις σωστές επιλογές και να αποφύγουν πιθανούς κινδύνους, να είναι σε θέση να βρίσκουν και να αξιολογούν νέες αγορές για τα προϊόντα τους, να εντοπίζουν, να αξιολογούν και προσεγγίζουν πελάτες, ώστε να διαμορφώνουν αποτελεσματικές συνεργασίες καθώς και να βελτιώσουν τη διαδικασία πώλησης και εξυπηρέτησης του πελάτη.
Ενδεικτικά στο πρόγραμμα θα αναλυθούν:
•Κρίσιμα σημεία της στρατηγικής των ελληνικών τυροκομικών επιχειρήσεων στις διεθνείς   αγορές
•Παρουσίαση της διεθνούς αγοράς τυριών (ιδιαίτερα της φέτας)
•Πρόσβαση στις ξένες αγορές και ανάπτυξη δικτύου πωλήσεων
•Σχεδιασμός και υλοποίηση Εξαγωγικών
To σεμινάριο απευθύνεται σε στελέχη marketing που δεν έχουν εμπειρία με εξαγωγές και θα ήθελαν να ασχοληθούν, στελέχη πωλήσεων ή άλλων διευθύνσεων στην επιχείρηση που η δραστηριότητά τους σχετίζεται με τις εξαγωγές, ιδιοκτήτες μικρομεσαίων επιχειρήσεων που επιθυμούν να ξεκινήσουν εξαγωγική δραστηριότητα και βοηθούς στελεχών διεύθυνσης εξαγωγών.
Εισηγήτρια του προγράμματος θα είναι η κα Ρούλα Παππά Export Expert με 35ετή εμπειρία στον τομέα των εξαγωγών τροφίμων, 25 χρόνια στον τομέα τυροκομικών προϊόντων ως διευθύντρια εξαγωγών της γαλακτοβιομηχανίας  ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε. Επίσης έχει ασχοληθεί με ολόκληρο το φάσμα των εξαγωγών και ιδιαίτερα με την ανάπτυξη δικτύου πωλήσεων στη διεθνή αγορά.
Για  πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε με τα γραφεία του ΣΘΕΒ μέχρι Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018, τηλ: 2410555507 & e-mail

education@sthev.gr

Δημοσιεύθηκε στις 19 June 2018 | 12:22 pm


«Αντάρτικο» της Λάρισας για τη συγχώνευση του ΤΕΙ με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Το θέμα της συγχώνευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με το ΤΕΙ Θεσσαλίας βρίσκεται στην τελική ευθεία με τον αρμόδιο γραμματέα του υπουργείου Παιδείας κ. Κυπριανό να είναι έτοιμος να καταθέσει την τελική πρόταση που δεν διαφέρει από την πρόταση του απερχόμενου πρύτανη κ. Πετράκου και η οποία μιλά για συγχώνευση μέσω της απορρόφησης του ΤΕΙ...
Προσπάθειες για να χρυσωθεί το χάπι, των αντιδράσεων φορέων της Λάρισας, όπως με τη δημιουργία Γεωπονικής σχολής στη Λάρισα και τη λειτουργία αγροτικού ερευνητικού κέντρου στην Αβερώφειο, δεν φαίνεται να βρίσκουν σύμφωνη την πρυτανεία του ΤΕΙ Θεσσαλίας, το οποίο υποστηρίζει πως ή θα ιδρυθούν και δύο Πολυτεχνικές σχολές στη Λάρισα (Ηλεκτρολόγων και Χημικών μηχανικών) πέρα από τη Γεωπονική, διαφορετικά θα πρέπει το ΤΕΙ να συνεχίσει την αυτόνομη πορεία του. Στο θέμα βέβαια της ίδρυσης πολυτεχνικών τμημάτων αντιδρά η πρυτανεία του πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Βόλο, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί να σπάσει το Πολυτεχνείο σε δύο πόλεις...
Τις προσεχείς ημέρες η δημοτική αρχή Λάρισας αναμένεται να αναλάβει πρωτοβουλία για τη σύγκλιση φορέων, όπως Επιμελητήρια, εμπορικό σύλλογο κλπ προκειμένου να συμπτύξει ένα μέτωπο διεκδίκησης, ενώ φαίνεται ότι οι αντιδράσεις σε Καρδίτσα και Τρίκαλα, σύμφωνα με τον κ. Κυπριανό,  έχουν αμβλυνθεί.
Η πρόταση του υπουργείου Παιδείας μιλά επί της ουσίας για αναβάθμιση των τμημάτων Νοσηλευτικής και Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής σε πανεπιστημιακές σχολές Οικονομικής κατεύθυνσης, αλλά και την κατάργηση τμημάτων όπως των πολιτικών τεχνολόγων μηχανικών, των τεχνολόγων γεωπόνων φυτικής και ζωικής παραγωγής, των τεχνολόγων ηλεκτρολόγων και μηχανολόγων και της πληροφορικής.

Στη θέση τους θα ιδρυθούν τεχνολογικές σχολές 4ετούς φοίτησης, με έμφαση στο περιβάλλον, την ενέργεια, την αγροτεχνολογία και τα ψηφιακά πολυμέσα.
Τα τμήματα αυτά οι φορείς της Λάρισας τα θεωρούν θνησιγενή και βλέπουν πως ο κίνδυνος είναι ορατός η πόλη, από τους 18.000 περίπου φοιτητές, σε λίγα χρόνια να βρεθεί με λιγότερους από 8000, ενώ δεν βλέπει διέξοδο και για λαϊκές οικογένειες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να σπουδάσουν τα παιδιά τους εκτός Λάρισας και είχαν μία διέξοδο με τα τμήματα του ΤΕΙ Θεσσαλίας...


thessaliatv.gr

Δημοσιεύθηκε στις 19 June 2018 | 12:04 pm


Με Ρεμπούτσικα και Πασπαλά αρχίζει το Φεστιβάλ Πηνειού

Αρχίζει την Τετάρτη 20 Ιουνίου το Φεστιβάλ Πηνειού που διοργανώνει ο Δήμος Λαρισαίων – Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών στην κοίτη του ποταμού.
Το σύνολο κρουστών του Μουσικού Σχολείου Λάρισας θα υποδέχεται τους επισκέπτες που θα συναντήσουν τους μικρούς ποδηλάτες της Ακαδημίας Ποδηλασίας του Δήμου Λαρισαίων κι όλοι μαζί θα διασκεδάσουν με τις δεκάδες καλλιτεχνικές και εκπαιδευτικές δράσεις, τις αθλητικές δραστηριότητες και τις συναυλίες.
Η Κεντρική Σκηνή θα ανοίξει στις 9 μ.μ. με τους Akten Tirama για να ακολουθήσουν η Ευανθία Ρεμπούτσικα και η Έλλη Πασπαλά και η διάθεση να απογειωθεί.
Μια συνεργασία με γυναικεία ματιά και ευαισθησία, όπου η κάθε μια δίνει το δικό της ξεχωριστό στίγμα. Ένας μαγικός χορός πλημμυρισμένος από υπέροχες μουσικές και μοναδικές ερμηνείες.
Η Ευανθία Ρεμπούτσικα παρουσιάζει τις πιο αγαπημένες συνθέσεις της. Από το “Αστέρι κι η ευχή”, τις “Μικρές ιστορίες”,  την “Πολίτικη Κουζίνα”, το “Babam ve Oglum”, το “Βirlesen Gonuller” που μας ταξιδεύει στο μακρινό Καζακστάν, στη Ρωσία και στην Κωσταντινούπολη, τον “Συρανό ντε Μπερζεράκ”, τον “Νοτιά” και φυσικά το πρόσφατο “1968” του Τάσου Μπουλμέτη.
Η Έλλη Πασπαλά ερμηνεύει με το δικό της μοναδικό τρόπο τα παλιότερα αλλά και τα νέα τραγούδια της Ευανθίας Ρεμπούτσικα. Αγαπημένη ερμηνεύτρια μεγάλων συνθετών, άλλοτε απογειώνει και μας παρασύρει και άλλοτε καθηλώνει και μας συγκινεί. Μαζί με τις πολυαγαπημένες μελωδίες της Ευανθίας και τη μοναδική ερμηνεία της Έλλης Πασπαλά, μία ομάδα από ταλαντούχους μουσικούς-σολίστες φέρνουν ο καθένας το μοναδικό του στυλ στη συναυλία.
Πριν τη συναυλία, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης θα κηρύξει την επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ.
Όλοι Φεστιβάλ Πηνειού! Ξεκινάμε! Τέσσερις μέρες χαράς και δημιουργίας!
Να μη λείψει κανείς!    
ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018
19:00 Welcome - Σύνολο Κρουστών Μουσικού Σχολείου Λάρισας

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
21:00-00:00 Akten Tirama / Ευανθία Ρεμπούτσικα – Έλλη Πασπαλά
ΣΚΗΝΗ Β΄
19:30-00:00 10 to Go / Hidden in the Basement / The Devil and the Almighty Blues
ΣΚΗΝΗ Γ΄
20:00-23:30  Απόστολος Φωτιάδης / Aggeliki Toubanaki & the Buzz Bastardz

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

έναρξη μετά τις 18:00
ΖΕΝΙΘ – Δράσεις
Leroy Merlin – Do It Yourself Lovers: Μαθαίνω να διακοσμώ το σπίτι μου!
ΙΕΚ Δήμητρα – Info Job / Μαγική Φωτογραφία / Υγεία και Πρόληψη
Λαογραφικό Μουσείο Λάρισας – Ένα αναμνηστικό από τον Πηνειό μιας άλλης εποχής
ΚΔΑΠ Δήμου Λαρισαίων – Ταξίδια αστρικά
Λέσχες Πολιτισμού – Action Painting
Δημιουργική Πόρτα – Ζωγραφίζω, μαγειρεύω και δημιουργώ
Εργαστήρι Καλικατζούρα – Παίζω και δημιουργώ
Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Μήτσιου Center – Ταξίδια στο βυθό της θάλασσας
ΚΔΑΠ Κιβωτός της Σοφίας – Δράσεις για την διαφορετικότητα
Σαν Παραμύθι – Ο μικρός πρίγκιπας αυτοσχεδιάζει / Ο πινόκιο ζωγραφίζει / Ο λιχούδης μαγειρεύει
Κ.Π.Ε. Κισσάβου-Ελασσόνας – Κατασκευές με φυσικά και ανακυκλώσιμα υλικά
Λέσχη Στατικού Μοντελισμού – Γίνε κι εσύ μοντελιστής
Εξάντας ΚοινΣΕπ – Διαδραστική εικαστική εγκατάσταση / 3D printer / Παιδαγωγικές εικαστικές κατασκευές
Φωτογραφική Ομάδα f+ – Camera Obscura installation

έναρξη μετά τις 19:00
Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – ΡομποΤεχνήματα!
Δημοτικός Κουκλοθίασος Τιριτόμπα – Φτιάχνω το δικό μου κουκλοθέατρο
Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας – Αθέατη Πόλη
Ομάδα Έκφραση – Κάτω στον Ποταμό Παίζω και Γελώ
Art Gate – Η Νεράιδα των Παραμυθιών
Play Education – Μικροί Κηπουροί

έναρξη μετά τις 20:00
Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας – Σεμινάριο φωτογραφίας

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

έναρξη μετά τις 18:00
Α.Σ. Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Δύναμη – Παίζω Πινγκ Πονγκ
Α.Σ. Πολυδάμας Παγκρατιαστής – Μαθαίνω για το Παγκράτιο
Α.Σ. Ταεκβοντό Λάρισας – Γνωριμία με το Ταεκβοντό
Όμιλος Αγωνιστικού Μπριτζ – Παίζουμε Μπριτζ στο ποτάμι
Α. Σκακιστική Λέσχη Λάρισας – Γνωριμία με το Αγωνιστικό Σκάκι

έναρξη μετά τις 19:00
Ακαδημία Ποδηλασίας Δήμου Λαρισαίων – Ποδηλατοβόλτα

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

έναρξη μετά τις 18:00
Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός παράρτημα Λάρισας – Δράσεις
Οικολογική Ανακύκλωση Κεντρικής Ελλάδας – Ανακύκλωση Αυτοκινήτου
Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας – Έκθεση «Το Φεστιβάλ Πηνειού μέσα στο χρόνο» / Προσωπικά Portfolio

έναρξη μετά τις 19:00
Ψηφιακό Πλανητάριο – Planetarium on the Go

έναρξη μετά τις 20:00
Αστρονομικός Παρατηρησιακός Όμιλος Λάρισας A-Polaris – Παρατήρηση Πλανήτη Δία, αστέρων, αστρικών σμηνών και Σελήνης


Δημοσιεύθηκε στις 19 June 2018 | 11:45 am


Kλείνει από σήμερα και για δέκα ημέρες τμήμα της οδού Μανδηλαρά

Συνεχίζονται τα έργα ανακατασκευής σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Από σήμερα κλείνει νέο τμήμα της οδού Μανδηλαρά μέχρι και την Πέμπτη 28 Ιουνίου.
Προβλέπεται διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην οδό Μανδηλαρά, από τη συμβολή της με την οδό Παπαναστασίου έως τη συμβολή της με τις οδούς Μεγάλου Αλεξάνδρου – Ηλιοδώρου, λόγω εκτέλεσης εργασιών που περιλαμβάνονται στη δεύτερη φάση της μελέτης του έργου ανακατασκευής της οδού Μανδηλαρά και αντικατάστασης του υπόγειου αγωγού ύδρευσης.
Κατά τη διάρκεια των εργασιών η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται σύμφωνα με πληροφοριακές και ρυθμιστικές πινακίδες.
 
(*) φωτογραφία αρχείου

Δημοσιεύθηκε στις 19 June 2018 | 11:32 am


Τα ΚΔΑΠ ΜΕΑ του Δήμου Λαρισαίων επισκέπτονται το Διαχρονικό Μουσείο

Τα ΚΔΑΠ ΜΕΑ της ΔΗΚΕΛ που εποπτεύονται από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων αναζητώντας συνεχώς νέες δημιουργικές δράσεις αξιοποίησης του απογευματινού χρόνου  και εναλλακτικές προτάσεις για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού   επισκέφθηκαν το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας.

Τα παιδιά και οι εκπαιδευτές ξεναγήθηκαν στο εξαιρετικό και μοναδικό στο είδος του χώρο του Μουσείου, είδαν τα εκθέματα και άκουσαν την ιστορία τους μέσα από προσαρμοσμένες και ευφάνταστες αφηγήσεις των υπεύθυνων αρχαιολόγων της ΕΦ.Α  Λάρισας κ.κ. Νεκταρία Αλεξίου, Ματίνα Παπαναστασούλη και Ασημίνα Τσιάκα. Στη συνέχεια δημιούργησαν με πηλό τα δικά τους έργα, αισθάνθηκαν ότι είναι και τα ίδια μικροί καλλιτέχνες και ενθουσιάστηκαν με το αποτέλεσμα. Η δράση ολοκληρώθηκε με πικ νικ, κουβέντα, χιούμορ και αστεία στον εξωτερικό χώρο του μουσείου.
Μικροί και μεγάλοι ευχαριστήθηκαν τόσο πολύ από τη δράση, ώστε δεσμεύτηκαν να ακολουθήσουν κι άλλες στο μέλλον. Το δίκτυο ΚΔΑΠ – ΚΔΑΠ ΜΕΑ του Δήμου Λαρισαίων ευχαριστεί ιδιαιτέρως τις αρχαιολόγους και την Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων κα. Σδρόλια Σταυρούλα για την πρόσκληση και ανυπομονεί για την επόμενη συνάντηση.
Πληροφορίες για τη λειτουργία και τις δράσεις των ΚΔΑΠ – ΚΔΑΠΜΕΑ:
Δημοτική Κοινωφελής  Επιχείρηση Λάρισας (ΔΗ.Κ.Ε.Λ.), Γαριτσίου & Λευκίππου (Ροδοπούλειο), τ. 2410 661-727, ώρες: 09:00π.μ.– 14:00μ.μ. κα. Χρύσα Παππα.
Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Λαρισαίων, τ. 2410 680-205, ώρες: 09:00π.μ.– 14:00 μ.μ κα. Βάγια Νάτσιου.
Υπενθυμίζεται ότι στα ανωτέρω σημεία γίνεται η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων για την ένταξη στο πρόγραμμα “Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής έτους 2018-2019”. Η διάρκεια των αιτήσεων θα είναι έως 3 Ιουλίου 2018.

Δημοσιεύθηκε στις 19 June 2018 | 11:24 am


Η μουσικοχορευτική παράσταση του Μ.Λ.Σ. Νίκαιας «Θεόκλητος Φαρμακίδης»

Ο Μ.Λ.Σ. Νίκαιας «Θεόκλητος Φαρμακίδης» πραγματοποίησε την μουσικοχορευτική του παράσταση με θέμα: «Της Άνοιξης λουλούδια, της Πασχαλιάς τραγούδια…» και προκάλεσε συγκίνηση και θαυμασμό στο πλήθος του κόσμου που γέμισε ασφυκτικά το Πολιτιστικό Κέντρο της Νίκαιας.

Ο πλουραλισμός των παραδοσιακών φορεσιών και χορών, ο επαγγελματισμός των χορευτών – χορευτριών και, οι σπουδαίοι ερμηνευτές Σάββας Σιάτρας και κ. Χρυσόστομος Μητροπάνος απέσπασαν το πιο θερμό και δυνατό χειροκρότημα των παρευρισκομένων.
Το Δ.Σ. του συλλόγου ευχαριστεί πολύ όλους εκείνους που βρέθηκαν κοντά μας, το χοροδιδάσκαλο κ. Δημήτρη Χατζή, για την επιμέλεια της παράστασης, το Μ.Λ.Σ. Κοζάνης η «Κόζιανη», που συμμετείχε, καθώς και τους εξαίρετους μουσικούς, τον κ. Κωστούλη Κώστα, τον κ. Ρούμπο Θάνο, τον κ. Παπαδημητρίου Κώστα και τον κ. Σαραντινό Βασίλη που πλαισίωσαν την εκδήλωση.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρώην Δήμαρχος Κιλελέρ κ. Κομήτσας Ρίζος, ο υποστράτηγος της Ελληνικής Αστυνομίας – περιφερειακός διευθυντής Θεσσαλίας κ. Τόλλιας Ιωάννης, η Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας κ. Πιλάτου Βασιλική, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Ανυφαντή Ζωή, κ. Φιλιππούλης Κωνσταντίνος, κ. Αγγλοπούλου Όλγα, οι τοπικοί σύμβουλοι Νίκαιας κ. Μιχαλούλη Σίλια και κ. Παναγούλης Κώστας και ο κ. Ακριβούλης Γεώργιος.
Η παράσταση τελούσε υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Κιλελέρ.

Δημοσιεύθηκε στις 19 June 2018 | 11:12 am


Προσφορά στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λαρισαίων

Τρόφιμα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Αντιδημαρχίας  Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων προσέφερε η εταιρεία του  πολιτικού  μηχανικού- εργολάβου κου Λίτσιου Κων/νου.

Τα  τρόφιμα παρέλαβαν  στελέχη του Παντοπωλείου που  ενημέρωσαν τον κ.Λίτσιο για το έργο της Δομής,  επισημαίνοντας την προσπάθεια του Δήμου για τη στήριξη των ευπαθών ομάδων, έτσι ώστε τέτοιες ενέργειες να αποτελέσουν  παράδειγμα προς μίμηση και για άλλες επιχειρήσεις που μπορούν να προσφέρουν.
Το Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι μια από τις Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών του Δήμου Λαρισαίων, χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020 και λειτουργεί προς όφελος των ευπαθών ομάδων πληθυσμού κυρίως αυτών που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, μέσω της παροχής επισιτιστικής και υλικής βοήθειας.
Όσοι επιθυμούν να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή μπορούν να επικοινωνήσουν με το Κοινωνικό Παντοπωλείο στο τηλ:2410255876, Μανωλάκη 9-11 και με τον Συμβουλευτικό Σταθμό του Δήμου στο τηλ:2410-680243

Δημοσιεύθηκε στις 19 June 2018 | 11:05 am


Κηδεύεται στο Αρμένιο ο υποστράτηγος Γκουζής

Σε ηλικία 73 ετών πέθανε χθες το μέλος και τέως πρόεδρος του Παραρτήματος ΕΑΑΣ/Ν Μαγνησίας Υποστράτηγος (Οικονομικού) ε.α. Αθανάσιος Κ. Γκουζής. Η Εξόδιος Ακολουθία θα ψαλεί την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018 στις 11 το πρωί, από τον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Αρμενίου Λάρισας. Παράκληση της οικογένειας του εκλιπόντος αντί στεφάνων τα χρήματα να κατατεθούν στο «Γηροκομείο Αρμενίου» όπως ήταν η εν ζωή επιθυμία του Στρατηγού.

Όπως αναφέρει το Τοπικό Συμβούλιο της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) Ν. Μαγνησίας «με θλίψη ανακοινώνει τον θάνατο – την Κυριακή 17 Ιουνίου 2018- του μέλους μας και επί 12ετίας (2005 – 2017) διατελέσαντος Προέδρου του Παραρτήματος ΕΑΑΣ/Ν. Μαγνησίας Υποστρατήγου (Οικονομικού) ε.α. Αθανασίου Κ. Γκουζή.

Η Εξόδιος Ακολουθία θα ψαλλεί την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018 και ώρα 11.00 από τον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Αρμενίου Λάρισας. Παράκληση της οικογένειας του εκλιπόντος αντί στεφάνων τα χρήματα να κατατεθούν στο «Γηροκομείο Αρμενίου» όπως ήταν η εν ζωή επιθυμία του Στρατηγού.

Το Παράρτημά μας προτίθεται να δρομολογήσει λεωφορείο για να διευκολύνει την κίνηση όσων επιθυμούν να συνοδεύσουν την εκφορά του Στρατηγού. Ώρα αναχώρησης 10.00 την Πέμπτη από το Δημαρχείο Βόλου. Απαραίτητη η κράτηση θέσης! Παρακαλούμε για την έγκαιρη δήλωση θέσεων έως και Τετάρτη 20/6 στο τηλ. 2421028902 (ώρες Γραφείου 10.30-12.30).

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Αθανάσιος Κων/νου Γκουζής γεννήθηκε στο χωριό Αρμένιο του Ν. Λάρισας στις 22 Μαρτίου 1945 από φτωχή αγροτική οικογένεια. Τελειώνοντας το σχολείο εισήχθη στο τμήμα Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.

Ως πτυχιούχος οικονομικών σπουδών κατετάγη κατόπιν εξετάσεων το 1971 ως Αξιωματικός του Οικονομικού στον Στρατό Ξηράς και υπηρέτησε σε όλες τις θέσεις που η Υπηρεσία και το καθήκον τον καλούσε, φτάνοντας στον εν ενεργεία βαθμό του Υποστρατήγου. Αποστρατεύτηκε με πλήρη υπηρεσία το 2004.

Κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του δίδαξε στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ) και έγραψε συγγράμματα για το Λογιστικό της ΣΣΕ καθώς και για το «Δημόσιο Λογιστικό» το οποίο προλόγισε ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Μιχαήλ Στασινόπουλος.

Παντρεμένος επί 54 συναπτά έτη με την κ. Αικατερίνη Γκουζή, το γένος Ζαφειροπούλου, δημιούργησαν μια πολύ όμορφη οικογένεια με 4 παιδιά και 7 εγγόνια.

Από το 2005 έως τον Αύγουστο του 2017 διατέλεσε συνεχώς επί 12ετίας Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ν. Μαγνησίας.

Δημοσιεύθηκε στις 19 June 2018 | 9:48 am


Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου: Ένα ολοκληρωμένο ακαδημαϊκό κέντρο Ιατρικής, Οδοντιατρικής και Επιστημών Υγείας

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου με την ίδρυση το 2013 της πιο προηγμένης Ιατρικής Σχολής και την έναρξη του μοναδικού προγράμματος Οδοντιατρικής στην Κύπρο το Σεπτέμβριο 2017, έχει πλέον εδραιωθεί ως ένα ολοκληρωμένο και αναγνωρισμένο ακαδημαϊκό κέντρο Επιστημών Υγείας και Ιατρικής. Συγκριτικό πλεονέκτημα του πανεπιστημίου η παροχή των πιο ολοκληρωμένων σπουδών στους τομείς της Ιατρικής,  Οδοντιατρικής, Επιστημών Υγείας και Επιστημών Ζωής στην Κύπρο με 22 προγράμματα σπουδών – 10 από αυτά κατά αποκλειστικότητα.

 Η Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου έχει θέσει ως στόχο να δημιουργήσει «γιατρούς νέας γενιάς» με ένα νέο εκπαιδευτικό μοντέλο το οποίο εφαρμόζεται με την χρήση Νέων Τεχνολογιών σε τομείς όπως η ανατομία, η βιολογία και η φυσιολογία μέσω καινοτομικών και πρωτοποριακών προσεγγίσεων που επιτυγχάνεται με τη λειτουργία υπερσύγχρονων εργαστηρίων προσομοίωσης. 

Επιπλέον, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο είναι το πρώτο πανεπιστήμιο σε Κύπρο και Ελλάδα που αξιολογήθηκε από τον έγκυρο, ανεξάρτητο, διεθνή οργανισμό πανεπιστημιακών αξιολογήσεων QS TOP UNIVERSITIES (QS Stars™), κατακτώντας τον υψηλότερο δείκτη "5 Αστέρων" στους τομείς της Διδασκαλίας, των Εγκαταστάσεων/Υποδομών, της Κοινωνικής Ευθύνης, της Διεθνοποίησης και της Προσβασιμότητας/Στήριξης των φοιτητών.

 

Κέντρο Ιατρικής Εκπαίδευσης για Κύπριους, Ελλαδίτες και Διεθνείς Φοιτητές

Το σημαντικό εκπαιδευτικό κλινικό έργο που διατελεί η Σχολή, καθώς και το διεθνώς διακεκριμένο ακαδημαϊκό προσωπικό με αξιόλογη ερευνητική δραστηριότητα είναι τα δυο στοιχεία που προσελκύουν όλο και περισσότερους φοιτητές.

Σημειώνεται πως το ακαδημαϊκό προσωπικό περιλαμβάνει επιστήμονες διεθνούς εμβέλειας, ενώ στους καθηγητές συμπεριλαμβάνονται ο κάτοχος βραβείου Νόμπελ Χημείας 2015, βιοχημικός Tomas Lindahl και ο κάτοχος βραβείου Νόμπελ Χημείας 1988, βιοχημικός Robert Huber.  Επίσης, επίτιμη καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής διατελεί η κάτοχος βραβείου Νόμπελ Χημείας 2009, βιοχημικός Ada Yonath καθώς και ο Δρα Jean-Marie Lehn, κάτοχος βραβείου Νόμπελ Χημείας 2008 .

Το πτυχίο Ιατρικής (Doctor of Medicine, MD) του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου αναγνωρίζεται διεθνώς και αποτελεί τη βάση για συνέχιση μεταπτυχιακών σπουδών.  Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 6 χρόνων και η γλώσσα διδασκαλίας είναι η αγγλική.

Ήδη φοιτητές προερχόμενοι από χώρες όπως τη Γερμανία, την Αυστρία, την Νορβηγία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ιρλανδία, το Ισραήλ, τη Ρωσία, την Νορβηγία, και φυσικά την Ελλάδα και την Κύπρο αποτείνονται για σπουδές στην Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. 

Κλινική Άσκηση

Οι φοιτητές έχουν την ευκαιρία της πρακτικής κλινικής εκπαίδευσης από το πρώτο έτος των σπουδών τους, υπογραμμίζοντας έτσι τη σημασία της εφαρμογής των θεωριών και αναπτύσσοντας περαιτέρω τα επαγγελματικά προσόντα των φοιτητών και τις κλινικές και επικοινωνιακές τους δεξιότητες.

Οι φοιτητές έχουν πρόσβαση σε ιδιωτικά και κρατικά νοσοκομεία σε όλη την Κύπρο, ιδιαίτερα με τα Γενικά Νοσοκομεία Λάρνακας και Λευκωσίας.  Τα τελευταία χρόνια, η Ιατρική Σχολή επέκτεινε το δίκτυο των συνδεδεμένων νοσοκομείων στην Κύπρο, συμπεριλαμβανομένου του Κυπριακού Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής, του Ιδιωτικού Νοσοκομείου Αρεταίειο, του Ιδιωτικού Νοσοκομείου Ιπποκράτειο, του Ιδιωτικού Νοσοκομείου Απολλώνειο και του Γενικού Νοσοκομείου ΙΑΣΩ και ΙΑΣΩ Παίδων στην Ελλάδα.  Συγκριτικό πλεονέκτημα για τους φοιτητές της Ιατρικής Σχολής είναι η αποκλειστική συνεργασία με το American Medical Center και το German Oncology Center για την κλινική άσκηση των φοιτητών.

Επιπρόσθετα, η Ιατρική Σχολή έχει συνεργασίες για καλοκαιρινά προγράμματα πρακτικής εμπειρίας (externships) σε διεθνής φήμης ιδρύματα όπως το Weizmann Institute of Science (Hebrew University), Imperial College London, Barts and the London School of Medicine, Oxford University, University of Pennsylvania, Brown University  και άλλα.

 

Διεθνής Αναγνώριση

Η Ιατρική Σχολή είναι ήδη αναγνωρισμένη και περιλαμβάνεται στο Διεθνή Ιατρικό Οδηγό της FAIMER (Foundation for the Advancement of International Medical Education and Research), ενώ βραβεύτηκε μετά από διαγωνισμό από την Crestron International Awards με δύο πρώτα βραβεία στις κατηγορίες  Best Medical Solution και  Best Educational Installation.

Επιπλέον, η Ιατρική Σχολή έχει εγκριθεί από το Educational Commission for Foreign Medical Graduates (ECFMG).  Με την έγκριση αυτή, οι φοιτητές και απόφοιτοι της Ιατρική Σχολής μπορούν να υποβάλουν αίτηση στο ECFMG για να παρακαθίσουν τις εξετάσεις US Medical Licensing Examination (USMLE) και Πιστοποίηση στις ΗΠΑ.  Η πιστοποίηση από το ECFMG είναι απαραίτητη για την αξιολόγηση των προσόντων των ιατρών που επιθυμούν να συνεχίσουν για μεταπτυχιακές σπουδές, για να αποκτήσουν την ειδικότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες όπως επίσης να αποκτήσουν άδεια άσκησης στις ΗΠΑ .

 

Συνεργασία με το Harvard T.H. Chan School of Public Health

Η Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστήμιου Κύπρου, κατέταξε στο ενεργητικό της ακόμη μια στρατηγική συμφωνία με ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια στο κόσμο, το HarvardΤ.Η. Chan School of Public Health. Η Ιατρική Σχολή θα είναι ο συντονιστής του προγράμματος «Principles and Practice of Clinical Research (PPCR)» που προσφέρεται διαδικτυακά και τα μαθήματα διδάσκονται από καθηγητές του Harvard T.H. Chan School of Public Health. Το πρόγραμμα μπορούν να το παρακολουθήσουν φοιτητές της Ιατρικής, μεταπτυχιακοί φοιτητές Ιατρικής, ακαδημαϊκοί και ερευνητές  με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην κλινική έρευνα  ή την ακαδημαϊκή έρευνα γενικότερα.

Πρώτο Πρόγραμμα Οδοντιατρικής στην Κύπρο

Το ακαδημαϊκό πρόγραμμα της Οδοντιατρικής είναι το πρώτο στην Κύπρο και συνοδεύεται από την λειτουργία ιδιόκτητης Οδοντιατρικής Κλινικής για την άμεση και απρόσκοπτη σύνδεση της θεωρητικής εκπαίδευσης των φοιτητών με τη πρακτική άσκηση. Οι εγκαταστάσεις διαθέτουν προσομοιωτές ασθενών οι οποίοι είναι εξοπλισμένοι με αμέτρητα σενάρια ασθενειών και συμπεριφέρονται όπως ο ανθρώπινος οργανισμός, προσφέροντας εξάσκηση στην «επαυξημένη πραγματικότητα» (augmented reality). Το κάθε εργαστήριο απευθύνεται αποκλειστικά σε 20 σπουδαστές και αυτό για να διασφαλίζεται η ποιότητα της διδασκαλίας, έτσι, σε τελική ανάλυση, ο κάθε φοιτητής έχει τον δικό του ασθενή. 

Ευρύ φάσμα προγραμμάτων Επιστημών Υγείας και Ζωής

Περαιτέρω, πετυχημένα και ευρέως αναγνωρισμένα προγράμματα Επιστημών Υγείας και Ζωής όπως της Λογοθεραπείας, Ακτινοθεραπείας, Φυσικοθεραπείας, Βιολογίας, Βιοιατρικές Επιστήμες, Φαρμακευτικής, Εργοθεραπείας, Διατροφής και Δικαιολογίας, καθώς και της Νοσηλευτικής, έχουν ενισχυθεί σημαντικά από την δημιουργία ενός ευρύτερου ακαδημαϊκού ιατρικού θεσμού.  

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

Στην ιστοσελίδα www.euc.ac.cy

Στο Γραφείο Εισδοχής Φοιτητών τηλ. 00357 – 22713000

ή email: medicine@euc.ac.cy

Δημοσιεύθηκε στις 19 June 2018 | 8:44 am


Απλήρωτοι οι 154 νεοπροσληφθέντες στον Δήμο Λάρισας

Με προειδοποιητική, τρίωρη στάση εργασίας ανά βάρδια ξεκινούν σήμερα τις κινητοποιήσεις τους οι νεοπροσληφθέντες στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Λαρισαίων καθώς παραμένουν απλήρωτοι από τον περασμένο Απρίλιο που προσλήφθηκαν. 

Την απόφαση έλαβε χθες η διοίκηση του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμων ν. Λάρισας μετά από συνέλευση των εργαζομένων στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας. Πρόκειται για 154 εργαζόμενους του Δήμου Λάρισας, οι οποίοι με βάση τα αποτελέσματα της προκήρυξης 3Κ του ΑΣΕΠ προσελήφθηκαν τμηματικά, άλλοι στις αρχές και άλλοι προς τα τέλη του περασμένου Απριλίου, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχουν εξοφληθεί τα δεδουλευμένα τους.

Βαγγέλης Κακάρας (Ελευθερία)

Δημοσιεύθηκε στις 19 June 2018 | 8:12 am


Τέσσερις κηδείες σήμερα Τρίτη

Τέσσερις νεκρώσιμες ακολουθίες, για συνανθρώπους μας που έφυγαν από τη ζωή, θα πραγματοποιηθούν σήμερα στον νομό Λάρισας και πιο συγκεκριμένα στη Λάρισα και τον Πυργετό. 

Δείτε αναλυτικά:

http://thessalianews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=69718:khdeies&catid=51:funeral&Itemid=73

Δημοσιεύθηκε στις 19 June 2018 | 7:53 am


19/06/2018

(8πμ-11μμ):

ΒΑΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ Ασκληπιού 19 τηλ. 2410530990

ΠΑΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ρούσβελτ & Ηπείρου (Τρίγωνη πλατεία, κοντά στο ΙΚΑ) τηλ. 2410621669

ΚΟΥΤΣΟΥΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 31ης Αυγούστου 10& Ογλ (πλατεία Αγ. Βελησσαρίου) τηλ. 2410288078

ΡΩΜΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ιωαννίνων 81 (Αγ. Θωμάς) τηλ. 2410624777

ΚΟΝΤΑΚΟΥ ΖΩΗ 23ης Οκτωβρίου 51 τηλ. 2410281830

ΣΙΑΤΡΑΒΑΝΗΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ Ι. Δραγούμη (έναντι Δημαρχείου) τηλ. 2410532451

ΤΑΖΕ ΕΛΙΝΑ ΑΝ. Τ. Λειβαδίτη & Ουράνη 1 Ν. Πολιτεία (έναντι κλινικής Πατσίδη, πλησίον συγκροτήματος Μυρτίνης) τηλ. 2410619145

Διανυκτερεύει (11μμ-8πμ):

ΜΗΤΡΟΔΗΜΟΣ ΣΠΥΡΟΣ Κραννώνος 5 (Έξι Δρόμοι) τηλ. 2410289401 

Δημοσιεύθηκε στις 19 June 2018 | 7:00 am


Πρωτοσέλιδο 19/6/2018

Πρωτοσέλιδο 19/6/2018

Δημοσιεύθηκε στις 19 June 2018 | 12:00 am


Παιδί χτύπησε στο κεφάλι στο Μύλο του Παππά – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση δημιουργήθηκε σήμερα το απόγευμα στον αύλειο χώρο του Μύλου του Παππά στη Λάρισα, όταν την ώρα του παιχνιδιού ένα παιδάκι έπεσε και χτύπησε στο κεφάλι.
Η ανησυχία προήλθε από την στιγμή που το παιδί λιποθύμησε και άρχισε σύμφωνα με πληροφορίες να κάνεις σπασμούς.
Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ κατέφτασε στο σημείο και παρέλαβε το παιδί το οποίο μεταφέρθηκε σε αρκετά καλή κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο το οποίο εφημερεύει.


onlarissa.gr

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2018 | 9:50 pm


Πλημμύρισαν χωράφια από τη δυνατή βροχή στο Μακρυχώρι

Προβλήματα σε καλλιέργειες δημιούργησε η δυνατή βροχόπτωση που έπεσε σήμερα το απόγευμα σε περιοχές του Μακρυχωρίου.

Η δυνατή βροχή, που έπεφτε συνεχώς για αρκετή ώρα, σύμφωνα με αγρότες που διατηρούν καλλιέργειες στην περιοχή, προκάλεσε πλημμυρικά φαινόμενα, προκαλώντας καταστροφές σε καλλιέργειες.

(*) φωτογραφία αρχείου

ert.gr

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2018 | 9:09 pm


Ο Σύλλογος γυναικών Καλοχωρίου αναβιώνει το έθιμο του Κλήδονα

Ο Σύλλογος γυναικών περιοχής Καλοχωρίου αναβιώνει το έθιμο του Κλήδονα την Κυριακή 24 Ιουνίου 2018 στις 20.30 στην πλατεία Καλοχωρίου.
Συμμετέχουν το χορευτικό τμήμα του συλλόγου γυναικών, το εφηβικό και παιδικό τμήμα του ΜΕΣ Καλοχωρίου και τραγουδούν μέλη του συλλόγου γυναικών.
Συνοδεύει ζωντανή ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής με τους Ρούμπο Νίκο-κλαρίνο, Ρούμπο Θάνο-βιολί, Παπαδημητρίου Κώστα-λαούτο, Σαραντινό Βασίλη-κρουστά και τραγούδι.
Είσοδος Ελεύθερη
Στο τέλος της εκδήλωσης θα μπορέσετε να γευτείτε παραδοσιακά εδέσματα και κρασί, αναψυκτικά.

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2018 | 8:49 pm


Tο Εργατικό Κέντρο για την κινητοποίηση των συνταξιούχων

Κάλεσμα σε όλους τους συνταξιούχους του ν. Λάρισας, να πάρουν μέρος στην πανθεσσαλική συγκέντρωση των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών οργανώσεων, την Τετάρτη 19 Ιούνη 2018 και ώρα 10 π.μ, στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας, απευθύνει μέσω ανακοίνωσης του το Εργατικό Κέντρο Λάρισας.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι το ΕΚΛ "στηρίζει τον αγώνα των συνταξιούχων και των συνεργαζόμενων συνδικαλιστικών οργανώσεών τους, που σταθερά αντιπαλεύουν τις αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης, της Ε.Ε, του ΔΝΤ και του μεγάλου κεφαλαίου, που συνθλίβει τα συνταξιοδοτικά, ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα τους.
Που αγωνίζονται για να εφαρμοστεί από την κυβέρνηση ο νόμος-λαιμητόμος 4387/16, γνωστός ως νόμος Κατρούγκαλου.
* Κανένας επανυπολογισμός, καμία μείωση με την προσωπική διαφορά στις κύριες και επικουρικές μας συντάξεις και κατάργηση του νόμου 4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου).
* Όχι στη μείωση του αφορολόγητου και την περικοπή των οικογενειακών μας επιδομάτων και του ΕΚΑΣ.
* Διεκδικούμε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί, από όλο το αντισυνταξιουχικό – αντιασφαλιστικό νομικό πλαίσιο που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις.
* Ανακεφαλαιοποίηση των ταμείων.
* Να αποδοθούν άμεσα χωρίς αιτήσεις, δικαστήρια και προαπαιτούμενα, ό,τι ακόμα η κυβέρνηση αυθαίρετα παρακρατεί σε κύριες – επικουρικές συντάξεις και την εισφορά αλληλεγγύης".

(*) φωτογραφία αρχείου

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2018 | 8:28 pm


1,7 εκατ. ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα στην Αγιά

Τη έγκριση διάθεσης πίστωσης για ένα νέο έργο αποκατάστασης συνολικού προϋπολογισμού 1.690.000 ευρώ (με ΦΠΑ) για την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας έδωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός. Συγκεκριμένα πρόκειται για το έργο: «Αποκαταστάσεις συρματοκιβωτίων – έργων διευθέτησης χειμάρρων Δήμου Αγιάς».
Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Με σχέδιο και σκληρή δουλειά, προγραμματίζουμε και υλοποιούμε χρήσιμα έργα για τον τόπο. Έργα τα οποία δημιουργούν μόχλευση στην τοπική οικονομία και στηρίζουν θέσεις εργασίας. Συνεχίζουμε καθημερινά το έργο μας μαζί, τους περιφερειακούς συμβούλους και τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στοχεύοντας στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών».

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2018 | 7:51 pm


Εισαγωγή 220 μαθητών στην ΕΠΑ.Σ. Λάρισας του ΟΑΕΔ (Πίνακας)

Ανακοίνωση με την οποία καθορίζονται 6.260 θέσεις για μαθητές και μαθήτριες στις Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) Μαθητείας του ΟΑΕΔ, εξέδωσε ο Οργανισμός.
Δικαίωμα υποβολής αίτησης για φοίτηση σε 32 ειδικότητες έχουν οι κάτοχοι τουλάχιστον ενδεικτικού Α΄Τάξης Επαγγελματικών Λυκείων ή Γενικών Λυκείων και έχουν γεννηθεί τα έτη 1995 - 2002.
Οι αιτήσεις υποψηφιότητας υποβάλλονται από 18/6/2018 έως 31/8/2018 στις Γραμματείες των 50 Επαγγελματικών Σχολών του ΟΑΕΔ κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, ενώ η επιλογή των μαθητών θα πραγματοποιηθεί με βάση το βαθμό Τίτλου Σπουδών και κοινωνικά κριτήρια.
Παράλληλα με την εκπαίδευση, οι μαθητές εντάσσονται σε πρόγραμμα πρακτικής άσκησης και αμείβονται με 17,12 ευρώ ανά ημέρα πρακτικής άσκησης.
Στην ΕΠΑ.Σ. Λάρισας (Ερμογένους 10/Τ.K.41447, τηλ. 2410-564667 564650) κατανέμονται συνολικά 220 θέσεις από τις 560 συνολικά σε όλη τη Θεσσαλία.
Δείτε την κατανομή στον παρακάτω πίνακα:

Με πληροφορίες από workenter.gr

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2018 | 7:30 pmΔείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Λάρισα

Φιλικοί ιστότοποι:

tilegrafima.gr

ekklisiaonline.gr

7news.gr

Nea Smyrni Online

www.vimaorthodoxias.gr