Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Λαρίσης   »   Λάρισα    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Τρείς κηδείες το Σάββατο στη Λάρισα

Τουλάχιστον τρεις κηδείες σήμερα Σάββατο 18 Αυγούστου 2018 στη Λάρισα. θα πρέπει να σημειωθεί ότι γίνονται και κηδείες οι οποίες δεν λαμβάνουν δημοσιότητα από τον Τύπο.

Πιο συγκεκριμένα:

ΕΙΡΗΝΗ ΚΟΥΖΕΛΕΑ

ΕΤΩΝ 80

Η κηδεία θα γίνει σήμερα στις 10.30 π.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Αχιλλίου στη Λάρισα.

ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΣΟΦΙΤΗ

ΕΤΩΝ 94

Η κηδεία θα γίνει σήμερα στις 10.30 π.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου (Παλαιά Εθνική Οδός Λάρισας – Θεσσαλονίκης) στη Λάρισα.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΦΟΥΚΑΛΑ

ΕΤΩΝ 97

Η κηδεία θα γίνει στις 12.00 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στην Αγιά.

Δημοσιεύθηκε στις 18 August 2018 | 9:32 am


Κλέφτες από τη Λάρισα "διέπρεπαν" στη Θεσσαλονίκη

Στη δημοσιότητα δόθηκαν, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίες, οι φωτογραφίες τεσσάρων ατόμων, οι τρεις εκ των οποιων συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου, καθώς κατηγορούνται ότι προσποιούμενοι υπαλλήλους της ΔΕΗ εξαπατούσαν ηλικιωμένους, έμπαιναν στα σπίτια τους και τους έκλεβαν.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η δράση τους εντοπίζεται στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, και κυρίως στο κέντρο της πόλης και την Καλαμαριά.

Οι τρεις συνελήφθησαν στις 10 Αυγούστου 2018 για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια άπαξ και κατ’ εξακολούθηση στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους:

1) ( επ) ΑΛΚΟ (ον) Γεώργιο του Ιωάννη και της Αρετής, γεν. 1984 στην Αττική

2) (επ) ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟ (ον) Αναστάσιο του Αθανασίου και της Δήμητρας, γεν 1984 στο Βόλο

3) (επ) ΚΑΜΠΕΡΗ (ον) Παναγιώτη του Κωνσταντίνου και της Ευγενίας, γεν. 1991 στη Λάρισα

4) (επ) ΜΕΛΕΤΗ (ον) Ιωάννη του Αργυρίου και της Αθανασίας, γεν. 1992 στη Λάρισα

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι (6) μηνών, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων, καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής αυτών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Για παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στα τηλέφωνα 2310-388320, 2310-388324 και 2310-388328. Εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της συνομιλίας.

Δημοσιεύθηκε στις 18 August 2018 | 9:07 am


Τα 14 χλμ που θα συνδέσουν τα παράλια Λάρισας - Βόλου

Η οδική σύνδεση του παραλιακού άξονα της Θεσσαλίας, αποτελεί ένα από τα 8 συνολικά έργα που η Περιφέρεια Θεσσαλίας ζήτησε την ένταξή τους στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Υποδομών. 

Η οδική σύνδεση των δύο νομών, Λάρισας και Βόλου αποτελεί ένα αίτημα δεκαετιών ενώ μετά την ολοκλήρωση των μελετών με 1,7 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας μπορεί να χρηματοδοτηθεί το πρώτο τμήμα του έργου από το Κεραμίδι Μαγνησίας έως τον Ρακοπόταμο Λάρισας.

O νέος δρόμος θα έχει μήκος 14 χλμ εκ των οποίων 5,5 στην Μαγνησία και 8,5 στο νομό Λάρισας. Ένα μέρος του θα βασιστεί στον σημερινό χωματόδρομο καθώς και σε ένα μικρό ασφαλτοστρωμένο τμήμα το οποίο θα βελτιωθεί. 

Η μελέτη προβλέπει μεταξύ άλλων, ανισόπεδους κόμβους σε Κεραμίδι, Σκλήθρο, Ρακοπόταμο, δύο γέφυρες 100 και 95 μέτρων, οπλισμένα επιχώματα, τοίχους αντιστήριξης κ.λ.π.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 26 εκ. ευρώ.

«Δεν αφήσαμε το έργο στο έλεος της τύχης» σημειώνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κων. Αγοραστός, προσθέτοντας ότι «ολοκληρώσαμε τις μελέτες και διεκδικούμε τη χρηματοδότηση ενός μέρους του έργου. Δίνουμε λύσεις σε προβλήματα που θα μπορούσαν ευκολότερα να λυθούν στο παρελθόν λόγω της επαρκούς χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων».

Λ.Ε. με πληροφορίες από Βαγγέλη Κακάρα (Ελευθερία)

Δημοσιεύθηκε στις 18 August 2018 | 6:28 am


Έξι συλλήψεις από αστυνομική επιχείρηση στη Λάρισα

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκε σήμερα (17-08-2018) τις πρωινές ώρες στο νομό Λάρισας εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση.

Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας και συμμετείχαν αστυνομικοί της Διμοιρίας Υποστήριξης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Λάρισας, της Ομάδας Ελέγχου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) Λάρισας, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, καθώς και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας. 

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, συνελήφθησαν (6) άτομα και συγκεκριμένα:

- Τρία (3) άτομα, ηλικίας από 22 έως 25 ετών, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών,

- Ένα (1) άτομο, ηλικίας 39 ετών, διότι σύμφωνα με έγγραφο της Στρατολογικής Υπηρεσίας Θεσσαλίας, έχει κηρυχθεί ανυπότακτο,

- Δύο (2) άτομα, ηλικίας 61 και 45 ετών, για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν:

(120) έλεγχοι σε οχήματα,

(3) νομότυπες έρευνες σε οικίες,

(130) έλεγχοι ατόμων και

(10) προσαγωγές ατόμων. 

Κατασχέθηκαν συνολικά μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης και ναρκωτικών δισκίων, (23) πακέτα τσιγάρων, χωρίς την ένσημη ταινία φορολόγησης, ενώ βεβαιώθηκαν (45) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. 

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Δημοσιεύθηκε στις 17 August 2018 | 9:33 pm


Στις 21:30 μέσω ΕΡΤ το Απόλλων Σμύρνης-ΑΕΛ

Η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος ανακοίνωσε το πλήρες πρόγραμμα των πρώτων δύο αγωνιστικών της Super League, για την αγωνιστική περίοδο 2018-19.

Αναλυτικά:

1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Σάββατο 25/8

Παναιτωλικός-Ατρόμητος 19:15 (ΕΡΤ)

ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης 19:15 (NOVA)

Απόλλων Σμύρνης-Λάρισα 21:30 (ΕΡΤ)

ΑΕΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 21:30 (NOVA)

Κυριακή 26/8

Ξάνθη-Παναθηναϊκός 19:15 (ΕΡΤ)

Πανιώνιος-ΟΦΗ 19:15 (NOVA)

Ολυμπιακός-Λεβαδειακός 21:30 (NOVA)

Δευτέρα 27/8

Λαμία-Άρης 21:30 (ΕΡΤ)

2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Σάββατο 1/9

Παναθηναϊκός-Λαμία 19:15 (ΕΡΤ)

Ατρόμητος-Ξάνθη 21:30 (ΕΡΤ)

Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ 21:30 (NOVA)

Κυριακή 2/9

Άρης-Λάρισα 19:15 (ΕΡΤ)

Πανιώνιος-ΠΑΟΚ 19:15 (NOVA)

Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα 21:30 (NOVA)

Δευτέρα 3/9

Λεβαδειακός-Απόλλων Σμύρνης 21:30 (NOVA)

Παναιτωλικός-ΟΦΗ 21:30 (ΕΡΤ)

Δημοσιεύθηκε στις 17 August 2018 | 6:54 pm


Χαρακόπουλος: "Θα σηκώσουμε και πάλι ψηλά την Ελλάδα"

«Το φετινό καλοκαίρι στιγματίστηκε από την ανείπωτη τραγωδία της φονικής πυρκαγιάς, που στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες συνανθρώπους μας. Μαύρισε η ψυχή μας! Αυτό, λοιπόν, το καλοκαίρι εθνικής μελαγχολίας, που βύθισε τη χώρα στο πένθος, ήρθε κάτι ανέλπιστο να μας ξαναδώσει ελπίδα. Τα παιδιά μας που σηκώνουν την ελληνική σημαία, οι αθλητές μας που αυτές τις μέρες ανεβαίνουν στο βάθρο της επιτυχίας μάς χάρισαν εθνική ανάταση και αισιοδοξία. Απέδειξαν ότι ο ελληνισμός έχει ψυχικά αποθέματα και πλούσιο ανθρώπινο δυναμικό που μπορεί και πάλι να σηκώσει την Ελλάδα ψηλά! Αρκεί να πορευτούμε με πίστη στις δυνάμεις μας, με σχέδιο και αυτοπεποίθηση!». Τα παραπάνω τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, χαιρετίζοντας το Αντάμωμα των απανταχού Σαρανταποριτών, που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία του χωριού.

Ο Θεσσαλός πολιτικός σημείωσε ότι «τα Ανταμώματα που αυτές τις μέρες γίνονται σε όλη την ελληνική επαρχία είναι μια ευκαιρία να ξαναβαφτιστούμε στην παράδοση, να ξαναβρούμε τις ρίζες μας και να αντλήσουμε δύναμη από αυτές. Άλλωστε, το δίδαγμα από το ιστορικό Σαραντάπορο, από όπου ουσιαστικά ξεκίνησε η εποποιία των βαλκανικών πολέμων του 1912-13 που διπλασίασαν την Ελλάδα και απελευθέρωσαν τη Μακεδονία μας, είναι ένα: αυτό της εθνικής ενότητας! Με εθνική ενότητα μεγαλουργήσαμε ως έθνος, ενώ όποτε ενδώσαμε στο σαράκι του εθνικού διχασμού υποστήκαμε εθνικές συμφορές, όπως η μικρασιατική καταστροφή».

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι «τα Ανταμώματα είναι και μια ευκαιρία να βρεθούμε με τους ξενιτεμένους μας, που γυρίζουν στη γενέτειρά τους, στη γενέθλια γη. Ιδιαίτερα η παρουσία των νέων παιδιών, που στα χρόνια της κρίσης αναγκάστηκαν να φύγουν στο εξωτερικό για να βρουν ευκαιρίες απασχόλησης, είναι μια υπόμνηση του χρέους μας να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για την επάνοδό τους στην πατρίδα. Τους το οφείλουμε!»,

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος συνεχάρη «τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Σαρανταπόρου κ. Γιάννη Βαίτση, τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Θωμά Ράπτη και όλους όσοι εργάστηκαν για το Αντάμωμα των απανταχού Σαρανταποριτών. Να είμαστε καλά και του χρόνου και κάθε χρόνο να ανταμώνουμε!».

Δημοσιεύθηκε στις 17 August 2018 | 6:48 pm


Επεισόδιο και συλλήψεις με Γ. Δημητρακόπουλο και Γ. Μιχαλόπουλο

Συνελήφθη το πρωί της Παρασκευής ο πρώην ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Δημητρακόπουλος όταν πήγε να επισκεφθεί τη μητέρα του.

Στην οικογένεια Δημητρακόπουλου ανήκει ο τίτλος της εφημερίδας «Ελευθερία» της Λάρισας, αλλά ο ίδιος έχει αποκληρωθεί από τη μητέρα του με την οποία, ωστόσο, διατηρεί καλές σχέσεις.

Όταν ο κ. Δημητρακόπουλος επιχείρησε να επισκεφθεί την 88χρονη μητέρα του που φυλάσσεται από ιδιωτική εταιρεία ασφαλείας, άνδρας της οποίας ενημέρωσε τον διευθύνοντα σύμβουλο της εφημερίδας Ελευθερία. Το στέλεχος της εφημερίδας με τη σειρά του ενημέρωσε την αστυνομία άνδρες της οποίας συνέλαβαν τον κ. Δημητρακόπουλο, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει γίνει γνωστό γιατί συνέβη αυτό.

Ο κ. Δημητρακόπουλος με τη σειρά του υπέβαλε μήνυση για ψευδή καταμήνυση κατά του διευθύνοντος συμβούλου της εφημερίδας, Γιώργου Μιχαλόπουλου, με αποτέλεσμα και αυτός να συλληφθεί.

Το ιστορικό της διαμάχης

Η δικαστική διαμάχη του πρώην ευρωβουλευτή με τη μητέρα του ξεκίνησε όταν ανοίχθηκε η διαθήκη του γιου του ιδρυτή της εφημερίδας Γιώργου Δημητρακόπουλου, Παναγιώτη. Ο εκλιπών με τη διαθήκη του είχε κληροδοτήσει το 55% της επιχείρησης στην σύζυγό του Δανάη και το άλλο 45% στον γιο του Γιώργο.

Ο τελευταίος, ευρωβουλευτής εκείνη την εποχή, έχοντας νομικό κώλυμα, εκχώρησε στην μητέρα του το τιμάριό του στην εφημερίδα, «προσωρινά» όπως ανέφερε στα δικαστήρια, με «δωρεά εν ζωή» -πράξη η οποία πραγματοποιήθηκε σε συμβολαιογραφείο της πόλης. Μετά τις εθνικές εκλογές του 2007 στις οποίες κατήλθε ως υποψήφιος στην Λάρισα και δεν εξελέγη, ζήτησε την επιστροφή του μεριδίου του αλλά η μητέρα του αρνήθηκε να του το επιστρέψει. Αιτία το διαζύγιό του αλλά κυρίως ο δεύτερος γάμος του με τον οποίο η Δανάη Δημητρακοπούλου διαφωνούσε εξ αρχής...

Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι πρωτοδίκως ο Γιώργος Δημητρακόπουλος δικαιώθηκε αλλά έχασε την υπόθεση σε δεύτερο βαθμό και οριστικά στον Άρειο Πάγο το 2013.

Πηγή: protothema.gr

Δημοσιεύθηκε στις 17 August 2018 | 12:56 pm


Η ΔΕΥΑΛ θα προσλάβει 56 άτομα

Προσλήψεις στην ΔΕΥΑ Λάρισας . Την τελική λίστα των φορέων που θα λάβουν μέρος στην συνέχεια της προκήρυξης 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ για τις 757 προσλήψεις σε ανταποδοτικές υπηρεσίες δήμων, Νομικών Προσώπων ΟΤΑ και ΔΕΥΑ δημοσιεύει κατ’ αποκλειστικότητα η aftodioikisi.gr.

Πρόκειται 28 δήμους, 13 ΔΕΥΑ και δύο Συνδέσμους Διαχείρισης αποβλήτων. Οι περισσότερες προσλήψεις θα γίνουν στην ΔΕΥΑ Ρόδου (100) και ακολουθούν:

-Δήμος Κηφισιάς: 93

-Δήμος Δέλτα: 72

-ΔΕΥΑ Λάρισας: 56

-Δήμος Πειραιά: 49

-Δήμος Βριλησσίων: 48

Η λίστα

Αναφορικά με τις ειδικότητες, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, θα προσληφθούν:

Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση

Βιολόγοι

Γεωλόγοι

Διοικητικοί

Μηχανικοί περιβάλλοντος

Πολιτικοί μηχανικοί

Οικονομολόγοι

Τεχνολογική Εκπαίδευση

Διοικητικοί

Διοικητικού – Οικονομικού

Λογιστές

Μηχανικοί Η/Υ

Μηχανικοί Δομικών Έργων

Τεχνολόγοι Περιβάλλοντος

Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Διοικητικού – Λογιστικού

Ηλεκτρολόγοι

Ζυγιστές

Εργοδηγοί

Μηχανοτεχνίτες

Μνημοτεχνικοί διαφόρων ειδικεύσεων

Τεχνικοί διαφόρων ειδικεύσεων

Οδηγοί απορριμματοφόρων

Οδηγοί φορτηγών

Χειριστές Η/Υ

Δημοσιεύθηκε στις 17 August 2018 | 9:09 am


Περιθάλπει αδέσποτο και διαμαρτύρεται

Απο το Ομόλιο Λάρισας η επιστολή διαμαρτυρίας του φιλόζωου αναγνώστη μας:

“Αυτός ο μεγαλόσωμος αλλά σκελετωμένος σκύλος ζει εκεί. Σε ποιο Δήμο ανήκει αυτή η περιοχή?

Άραγε υπάρχει στην περιοχή κάποια μέριμνα για αδέσποτα ζώα όπως ορίζει ο νόμος? Το δημοτικό κυνοκομείο Λάρισας δεν έχει αρμοδιότητα στην περιοχή όπως με ενημέρωσε ενώ ο δήμος Τεμπών τι ακριβώς πράττει; 

Αυτή την εποχή πραγματοποιούν εκδηλώσεις στην περιοχή που σημαίνει ότι πολλά μάτια έχουν δει και δυστυχώς προσπεράσει αυτό το σκυλί.

Τι έχει να περιμένει άραγε? Το κορμί του λιώνει από πείνα ή από κάποια πάθηση?

Υπάρχει κάποιος στην περιοχή που να μπορεί να μεταφέρει τον σκύλο σε έναν κτηνίατρο να κάνει τουλάχιστον εξετάσεις αίματος?

Ελπίζω στην δική σας βοήθεια για να δημοσιοποιηθεί το θέμα και να κινητοποιηθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Τεμπών αν και εφόσον υπάρχουν ώστε να εκλείψουν τα αδέσποτα από τους δρόμους.

 Ευχαριστώ και ελπίζω στην άμεση κοινοποίηση του θέματος όπως καθημερινά ενημερώνομαι από την ηλεκτρονική σας εφημερίδα έγκυρα και έγκαιρα”.

Δημοσιεύθηκε στις 17 August 2018 | 8:47 am


Τέσσερις κηδείες σήμερα Παρασκευή

Τέσσερις νεκρώσιμες ακολουθίες, για συνανθρώπους μας που έφυγαν από τη ζωή, θα πραγματοποιηθούν σήμερα στον νομό Λάρισας και πιο συγκεκριμένα στη Λάρισα και τη Μελιβοία.

Δείτε αναλυτικά:

http://thessalianews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=71304:khdeies&catid=51:funeral&Itemid=73

Δημοσιεύθηκε στις 17 August 2018 | 7:37 am


Για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατηγορούνται μάνα και γιος για τον θάνατο του αβάπτιστου

Σε οικογενειακή τραγωδία εξελίχθηκε η απόφαση της μητέρας να ζητήσει από τον 15χρονο γιο της να κάνει μπάνιο στο μωρό της οικογένειας, ένα αβάπτιστο κοριτσάκι μόλις 17 μηνών. Το καυτό νερό προκάλεσε εγκαύματα α’ και β’ βαθμού στο σώμα του μωρού που εσπευσμένα μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας όπου κατέληξε, μετά από καρδιακή ανακοπή. 

Το δράμα της οικογένειας από τα Τρίκαλα δεν τελείωσε εκεί καθώς με εισαγγελική παρέμβαση απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες, της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου σε βάρος των γονέων αλλά και της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, σε βάρος του 15χρονου. Όλοι τους συνελήφθησαν τα ξημερώματα για να αφεθούν τελικά ελεύθεροι χθες το απόγευμα αφού πρώτα οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Λάρισας. Η τελευταία πράξη του δράματος, η νεκρώσιμος ακολουθία, θα τελεσθεί αφού προηγηθεί σήμερα η ιατροδικαστική εξέταση που παραγγέλθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να διευκρινισθούν τα αίτια θανάτου του μωρού.

Ελευθερία

Δημοσιεύθηκε στις 17 August 2018 | 7:20 am


ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας κατά ΝΔ για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

Ανακοίνωση κατά της ΝΔ εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας.

Αναλυτικά:

Τέτοιον καταιγισμό ψεύδους, κύριοι της Ν.Δ., μόνο μια φορά ακόμη έχει ζήσει η ανθρωπότητα, σε μια πολύ μαύρη εποχή…

Αφού καταφέρατε και διαλύσατε τα ασφαλιστικά ταμεία, πετσοκόψατε 11 φορές τις συντάξεις, καταβαραθρώσατε τους μισθούς, φτάσατε την ανεργία στο 28% και διαλύσατε κάθε ίχνος εργασιακών σχέσεων, καταστρέψατε τους μικρομεσαίους και κάθε προσπάθεια υγιούς επιχειρηματικότητας υπέρ μιας κρατικοδίαιτης κάστας ημετέρων, έρχεστε σήμερα νομίζοντας πως η κοινωνία έχει πάθει αμνησία και προσπαθείτε με ασύστολα ψεύδη να κάνετε αντιπολίτευση. 

Ένα από τα τελευταία ψέματά σας αφορά τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα ταμεία.  

Διατείνεστε ότι οι οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία αυξήθηκαν κατά 2 δισ. ευρώ σε ένα τρίμηνο και οι οφειλέτες κατά 205 χιλιάδες, ωστόσο η πραγματικότητα σας διαψεύδει.

Αποσιωπάτε πως από το σύνολο των 1.392.138 οφειλετών στα πρώην ταμεία που διαχειρίζεται το ΚΕΑΟ, οι 1.095.606 (ποσοστό 78,6%) δημιούργησαν οφειλές πριν από το 2015 και οι οφειλές τους σήμερα αντιστοιχούν στο 96,8% των συνολικών οφειλών.

Στο πρώτο εξάμηνο του 2018, 15.816 ασφαλισμένοι δημιούργησαν για πρώτη φορά οφειλές ύψους 26.142.777 ευρώ. Δηλαδή μόλις το 0,08% επί του συνόλου.

Ε όχι και να κουνάτε το δάχτυλο στην κυβέρνηση για οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία που κατά το μεγαλύτερο ποσοστό δημιουργήθηκαν κατά το διάστημα των δικών σας κυβερνήσεων!

Ξεχνάτε φυσικά να αναφέρετε τη «φοβερή επιτυχία» του νόμου Δένδια, στον οποίο εντάχθηκαν μόλις 3 επιχειρήσεις! Αυτά τα προβλήματα, μεταξύ πολλών άλλων, ήλθε να θεραπεύσει η διαδικασία του εξωδικαστικού συμβιβασμού, με αποτέλεσμα, μέχρι το τέλος Ιούνη 2018, με το νέο νόμο, να έχουν ενταχθεί  175 επιχειρήσεις ή επαγγελματίες.

Αυτή είναι η πραγματικότητα και δεν μπορεί να αλλάξει, όσα ψεύδη και να επιστρατεύσετε, κύριοι  της Ν.Δ.»…

Δημοσιεύθηκε στις 16 August 2018 | 9:49 pm


Χαρακόπουλος: "Με εθνική αυτοπεποίθηση να ατενίσουμε το μέλλον"

«Κάθε φορά που βρίσκομαι εδώ στη Σαμαρίνα και στη Μεγάλη Παναγιά, που ευλαβούνται ιδιαιτέρως οι Βλάχοι, εδραιώνεται ακόμη περισσότερο η πεποίθησή μου ότι όσο κι αν οι καιροί αλλάζουν, εντούτοις, οι βασικές σταθερές του ελληνισμού, όπως είναι η πίστη του,  διατηρούνται αλώβητες. Και αυτό καλό είναι να το αντιληφθούν και όλοι αυτοί που επιζητούν να επιβάλουν τις ιδεοληψίες τους δια της πλαγίας και να μας αποκόψουν από τις ρίζες και τις παραδόσεις μας». Τα παραπάνω τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά την αρχιερατική λειτουργία στην οποία χοροστάτησε ο μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαυίδ και τον παραδοσιακό χορό τσιάτσιο, που ακολούθησε στον περίβολο της επιβλητικής εκκλησίας της Σαμαρίνας.

Ο Θεσσαλός πολιτικός, είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει ευχές με μετακινούμενους κτηνοτρόφους που ανέβασαν τα κοπάδια τους για να ξεκαλοκαιριάσουν στην Πίνδο, αλλά και με πολλούς Λαρισαίους Βλάχους που έλκουν καταγωγή από τη Σαμαρίνα και βρέθηκαν εκεί για τις καλοκαιρινές διακοπές τους.  

Στη δήλωσή του ο Μάξιμος Χαρακόπουλος επισήμανε ακόμη ότι «σε δίσεκτους καιρούς, όπως αυτούς που διανύουμε τα τελευταία χρόνια, κατά τα οποία αντιμετωπίζουμε προβλήματα κάθε τύπου, που δημιουργούν μια ασφυκτική ατμόσφαιρα για τους πολίτες και ένα αίσθημα απαισιοδοξίας, εκείνο που χρειάζεται είναι να ξαναβρούμε το νήμα της ελπίδας, που μας σήκωνε κάθε φορά ορθούς απέναντι σε απειλές. 

Το φως της ελπίδας βρίσκεται στις γόνιμες παρακαταθήκες της παράδοσής μας, στις ζωογόνες δυνάμεις της πίστης μας, στο ισχυρό αίσθημα των δυνατοτήτων μας, όπως εκδηλώθηκε στο διάβα των αιώνων. Μόνον υπ’ αυτό το πρίσμα της εθνικής αυτοπεποίθησης θα μπορέσουμε να ατενίσουμε με αισιοδοξία το μέλλον. Η απόπειρα που επιχειρείται να κατεδαφιστούν όλες οι αξίες μας, στο όνομα μιας δήθεν προόδου, το μόνο που επιτυγχάνει είναι η επιτάχυνση της αποσύνθεσης και της διάλυσης. Κι αυτό γίνεται όλο και περισσότερο κατανοητό πλέον από τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών».

Δημοσιεύθηκε στις 16 August 2018 | 7:43 pm


Χόρεψε τον "Τσιάτσιο" στη Σαμαρίνα ο Γιώργος Κατσιαντώνης

Αργά και περπατητά, πιασμένος χέρι- χέρι με όσους μπήκαν στο μεγάλο κύκλο, ο Βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κατσιαντώνης έσυρε μαζί τους τον "Τρανό Χορό" στη Σαμαρίνα Γρεβενών.

Παρακολούθησε με θρησκευτική κατάνυξη την αρχιερατική θεία λειτουργία στον ιερό ναό της «Παναγίας της Μεγάλης» , και αμέσως μετά έστειλε το δικό του μήνυμα μέσα από τη συμμετοχή του στο τελετουργικό του Μεγάλου Χορού που έγινε με λαμπρότητα και απόλυτη θρησκευτικότητα στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας και του παλιού σχολείου.

"Η συμμετοχή στον Τρανό Χορό όλων των κατοίκων της Σαμαρίνας, και των επισκεπτών που ήρθαν από όλα τα μέρη της Θεσσαλίας και της Ελλάδας, η ένωση όλων μας με δεμένα τα χέρια σε δυο δυνατούς και σφιχτούς κύκλους αντικατοπτρίζει τη δύναμη και την ενότητά μας ως Έλληνες. Η σημαία μας κυματίζει περήφανη, ο Βλαχόφωνος Ελληνισμός ανέκαθεν, ορθώνει επιβλητικά τα στήθια του στους αγώνες του Έθνους, στη διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Με αξιοπρέπεια, ήθος και ψυχή κοιτάζει στο αύριο, πορευόμενος σε μία χώρα που δοκιμάζεται καθημερινά, αλλά που με στυλοβάτες τους ίδιους τους Έλληνες, την Ορθόδοξη πίστη τους, και την τεράστια ιστορία τους, δεν μπορεί παρά να στέκεται ψηλά και να μη λακίζει στα αδιέξοδα".

Δημοσιεύθηκε στις 16 August 2018 | 7:40 pm


Απόλλων Λάρισας: Παρελθόν ο Καπελιάνης

Σύντομη η θητεία του Χρήστου Καπελιάνη στον Απόλλωνα Λάρισας με τον Έλληνα γυμναστή να ενημερώνει πως δεν θα συνεχίσει στο προπονητικό τιμ των κυανολευκων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της διοίκησης της ομάδας: «Η διοίκηση της ΠΑΕ Απόλλων Λάρισας σεβόμενη απόλυτα τους λόγους, ιδίως επαγγελματικούς, που οδήγησαν τον γυμναστή κ. Χρήστο Καπελιάνη, στο να αποχωρήσει από την ομάδα μας, θέλει να τον ευχαριστήσει δημοσίως, για τα όσα πρόσφερε, έστω στο μικρό διάστημα της παρουσίας του και να του ευχηθεί ότι καλύτερο, με υγεία, για την συνέχεια”.

Η προσωπική δήλωση του Χρήστου Καπελιάνη: «Παρά το γεγονός ότι είχα όλη την καλή διάθεση να βοηθήσω και να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στην ΠΑΕ Απόλλωνα Λάρισας, προσωπικοί και κυρίως επαγγελματικοί λόγοι με αναγκάζουν να αποχωρήσω. Ευχαριστώ πολύ τη διοίκηση του Απόλλωνα και προσωπικά τον κ. Μαντζανα για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου και εύχομαι καλή επιτυχία στην ομάδα”.

Δημοσιεύθηκε στις 16 August 2018 | 6:33 pm


ΕΣΠΑ: Λίστα πιστοποιημένων συμβούλων από το Επιμελητήριο Λάρισας

Με αφορμή τα τελευταία περιστατικά εξαπάτησης επαγγελματιών, μελών του, το Επιμελητήριο Λάρισας και η Αναπτυξιακή του εταιρεία ανακοινώνουν την δημιουργία μητρώου πιστοποιημένων συμβούλων για την εκπόνηση και υλοποίηση προγραμμάτων ΕΣΠΑ.

Σε σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρεται ότι "η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για δυνητικούς συμβούλους θα δημοσιοποιηθεί στις 20 Αυγούστου του τρέχοντος μηνός.

Υπάρχουν σοβαρές εταιρίες στη Λάρισα που μπορούν να τρέξουν τέτοια πρότζεκτ. Σε λίγο τα μέλη μας μετά την ολοκλήρωση του Μητρώου θα μπορούν να αναζητήσουν εξειδικευμένους τοπικούς συμβούλους.

Επίσης έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα από εταιρείες της Αθήνας που έναντι 100 ευρώ δίνουν πληροφορίες σχετικά με το ΕΣΠΑ. Ενημερώνουμε τα μέλη μας ότι για οπουδήποτε πληροφορία σχετικά με τα προγράμματα ΕΣΠΑ να απευθύνονται στην Αναπτυξιακή Εταιρεία του Επιμελητηρίου. 

Απευθυνθείτε στο τηλέφωνο: 2410-255388

Ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας Επιμελητηρίου Λάρισας (ΑΕΕΛ)

Δημήτρης Παπαλέξης"

Δημοσιεύθηκε στις 16 August 2018 | 5:36 pm


Ξεκίνησε το παζάρι στα Φάρσαλα (ΦΩΤΟ)

Ξεκίνησε η παραδοσιακή πανήγυρη των Φαρσάλων που διαρκεί 8 ημέρες. Πρόκειται για ένα θεσμό της πόλης των Φαρσάλων που έχει διάρκεια πάνω από 400 χρόνια. Ο θεσμός αυτός δίνει ζωή στην πόλη, που φημίζεται και για τον χαλβά της και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας της.

Έπειτα από το απογευματινό μπουρίνι που «χτύπησε» τα Φάρσαλα, τα μικροπροβλήματα που προέκυψαν από την έντονη βροχόπτωση αποκαταστάθηκαν πλήρως και τελικώς το παζάρι άνοιξε τις πύλες του ξανά προσελκύωντας πλήθος κόσμου όπως συμβαίνει κάθε χρόνο.

Πηγή: ifarsala.gr

Δημοσιεύθηκε στις 16 August 2018 | 5:30 pm


Εθιμοτυπική επίσκεψη του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Θεσσαλίας στον Δήμαρχο Αργιθέας

Με τον Δήμαρχο Αργιθέας, κ. Λάμπρο Τσιβόλα, συναντήθηκε τη Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας Υποστράτηγος Ιωάννης Τόλιας, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Αργιθέας κ. Κατσιάνης Γεώργιος και ο Τοπικός Αστυνόμος Ανθηρού Δήμου Αργιθέας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, καθώς και ζητήματα συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Αργιθέας και της Ελληνικής Αστυνομίας με στόχο την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών και την καλύτερη εξυπηρέτηση στην καθημερινότητά τους.

Δημοσιεύθηκε στις 16 August 2018 | 3:05 pmΔείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Λάρισα

Φιλικοί ιστότοποι: