Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Φθιώτιδας   >   Καμενα Βουρλα    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Θα μας επηρεάσει αυτό το χαμηλό βαρομετρικό? Θα έρθει η πολυπόθητη βροχή?

Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του φαινομένου …


Δημοσιεύθηκε στις 19 April 2024 | 1:11 pm


Περιβαλοντικές δράσεις και παιχνίδια στο Δημοτικό Σχολείο με τον Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας

Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο Δημοτικό Σχολείο Καμένων Βούρλων

Την Δευτέρα 15 Απριλίου 2024, οι μαθητές των Α’, Β’, Γ’, Δ’ & ΣΤ’ τάξεων του Δημοτικού Σχολείου Καμένων Βούρλων του Δήμου Καμένων Βούρλων, συμμετείχαν στις περιβαλλοντικές δράσεις (προβολή βίντεο & παρουσίασης, παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού, μπάσκετ με ανακυκλώσιμα υλικά, κ.ά.) που πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο τους από στελέχη του Περιφερειακού Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας AE με στόχο την ενημέρωση-ευαισθητοποίηση των μαθητών και την προώθηση της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια οργανωμένη παρουσίαση και βίντεο σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος μέσω της ορθής διαχείρισης των απορριμμάτων, της ανακύκλωσης, της κομποστοποίησης, της επαναχρησιμοποίησης, της διαλογής στην πηγή και άλλων πρακτικών φιλικών προς το περιβάλλον. Παράλληλα, ήρθαν σε επαφή με δύσκολες έννοιες όπως είναι οι Χώροι Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ), οι Χώροι Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ), οι Μονάδες Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) κ.ά.
Επίσης, οι μαθητές συμμετείχαν με ιδιαίτερο ενθουσιασμό στο παιχνίδι του ‘’κρυμμένου θησαυρού των σκουπιδιών’’, ανακαλύπτοντας πως τα ίδια τα ‘’σκουπίδια’’ είναι ένας ‘’κρυμμένος θησαυρός’’ καθώς με τη σωστή διαχείρισή τους μπορούν να ωφελήσουν τόσο το περιβάλλον όσο και τον ίδιο τον άνθρωπο (υγεία, οικονομία κ.ά.).

Επιπλέον, τα παιδιά έπαιξαν μπάσκετ με ανακυκλώσιμα υλικά κατανοώντας στην πράξη τη συμβολή της επαναχρησιμοποίησης στην προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και στην ανάπτυξη δεξιοτήτων, όπως είναι η φαντασία, η δημιουργικότητα κ.ά..

Οι μαθητές μέσα από τις παραπάνω δράσεις και μέσω του βιωματικού τρόπου που προσφέρει το παιχνίδι, είχαν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με διάφορα περιβαλλοντικά προβλήματα που απειλούν τον πλανήτη και με πρακτικές προστασίας του περιβάλλοντος και ορθολογικής διαχείρισης των απορριμμάτων, συνειδητοποιώντας την ατομική τους ευθύνη και προτείνοντας εναλλακτικές λύσεις που θα ωφελούσαν το περιβάλλον.

Ο ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας ΑΕ επιβράβευσε την προσπάθεια των μαθητών δωρίζοντάς τους χάρακες, μολύβια, γόμες, ξύστρες, τσάντες & καπέλα ενώ παράλληλα διένειμε ενημερωτικό υλικό με πρακτικές συμβουλές για την ανακύκλωση & την κομποστοποίηση ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στον αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος από τους «μελλοντικούς πολίτες» που είναι οι μαθητές.

Βασικός στόχος είναι η συνάντηση αυτή να αποτελέσει το έναυσμα ώστε οι μαθητές να συνειδητοποιήσουν την περιβαλλοντική τους ευθύνη προχωρώντας σε καθημερινές δράσεις και πρακτικές φιλικές προς το περιβάλλον και να μεταδώσουν στους οικείους τους τα οφέλη της ανακύκλωσης (συσκευασιών, τροφίμων, λαμπτήρων, ηλεκτρικών συσκευών, ρούχων κ.ά.) εξασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτόν την εξοικονόμηση μη ανανεώσιμων πρώτων υλών, φυσικών πόρων και ενέργειας.

Ο ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας ΑΕ θα συνεχίσει να ενισχύει τις πρωτοβουλίες για περιβαλλοντικές δράσεις με στόχο την ενημέρωση – ευαισθητοποίηση των πολιτών, και ιδιαίτερα των μαθητών, σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων.

Δημοσιεύθηκε στις 17 April 2024 | 5:41 am


Καθαρισμός οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Καμένων Βούρλων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου έτους 2024

Ο Δήμος Καμένων Βούρλων σας ενημερώνει, ότι βάσει της Πυροσβεστικής Διάταξης 20/2023, οι ιδιοκτήτες, νομείς, επικαρπωτές, μισθωτές και υπομισθωτές υποχρεούνται να προβούν σε καθαρισμό έως 30 Απριλίου 2024 και τη συντήρηση καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου ήτοι από 1η Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου 2024, των κάτωθι χώρων :

α) Τα οικόπεδα και τους ακάλυπτους χώρους, που βρίσκονται σε περιοχές εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων,
β) Τα οικόπεδα και τους ακάλυπτους χώρους, που βρίσκονται σε περιοχές εντός ορίων οικισμών χωρίς εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο,
γ) Των εκτάσεων που βρίσκονται εντός ακτίνας 100 μ. από τα όρια των περ. "(α)" και "(β)" του παρόντος και
δ) Των εκτός σχεδίου γηπέδων με κτίσμα

1. Ο απαιτούμενος καθαρισμός περιλαμβάνει:
α. Υλοτομία και απομάκρυνση των ξερών και σπασμένων δέντρων και κλαδιών, καθώς και των κλαδιών που βρίσκονται σε άμεση επαφή με κτίσμα.
β. Απομάκρυνση της καύσιμης φυτικής ύλης που βρίσκεται στην επιφάνεια του εδάφους όπως ενδεικτικά το φυλλόστρωμα, τα ξερά χόρτα και τα κατακείμενα ξερά κλαδιά.
γ. Αποκλάδωση της βάσης της κόμης των δέντρων και αύξηση του ύψους έναρξής της από την επιφάνεια του εδάφους, ανάλογα με την ηλικία και το είδος του δέντρου.
δ. Αραίωση της θαμνώδους βλάστησης ως προς την κάλυψη του εδάφους.
ε. Απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών, αναφλέξιμων, εκρήξιμων ή εύφλεκτων υλικών, αντικειμένων και απορριμμάτων.

2. Οι υπόχρεοι οφείλουν να μεριμνούν για την ασφαλή συλλογή και μεταφορά όλων των υπολειμμάτων καθαρισμού. Απαγορεύεται η εγκατάλειψη, η απόρριψη ή η ανεξέλεγκτη διαχείρισή τους.
Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων στην εκπλήρωση της υποχρέωσης καθαρισμού και συντήρησης καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, επιβάλλεται ή καταλογίζεται αντίστοιχα εξ’ ολοκλήρου στον/στους υπόχρεους από τον Δήμο:
α. πρόστιμο πενήντα (50) λεπτών του ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, με ελάχιστο ποσό τα διακόσια (200) ευρώ,
β. δαπάνη του αυτεπάγγελτου καθαρισμού του χώρου και απομάκρυνσης των υλικών.

Δημοσιεύθηκε στις 13 April 2024 | 8:41 am


Μεταφορά του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.) Καμένων Βούρλων εντός του χώρου του Δημαρχείου


Από την ερχόμενη Δευτέρα 15.04.2024 λόγω προγραμματισμένων εργασιών ανακαίνισης και εκσυγχρονισμού, το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.) της Δημοτικής Κοινότητας Καμένων Βούρλων, μεταφέρεται προσωρινά εντός του χώρου του Δημαρχείου (Αγ. Παντελεήμονος 8) έως ότου ολοκληρωθούν οι εργασίες, ώστε να εξυπηρετούνται απρόσκοπτα οι συναλλασσόμενοι δημότες. 

Για την πρόσβασή σας στο Κ.Ε.Π. θα εισέρχεστε από την κεντρική είσοδο του Δημαρχείου.

Δημοσιεύθηκε στις 13 April 2024 | 8:39 am


Αγίος Κωνσταντίνος - Bρήκε …. χειροβομβίδες σε αποθήκη….

Δεν μπορούσε να πιστέψει ο 47χρονος τι βρήκε στην παλιά αποθήκη….

Χειροβομβίδες εντόπισε ένας 47χρονος σε παλιά αποθήκη στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου Φθιώτιδας.

Ο άντρας ήθελε να κάνει κάποιες εργασίες όπου σύμφωνα με το ρεπορτάζ του www.fonografos.net εντόπισε δύο χειροβομβίδες παλαιού τύπου.

Άμεσα κάλεσε τις Αρχές για την προβλεπόμενη διαδικασία εξουδετέρωσης και απομάκρυνση τους.

Δημοσιεύθηκε στις 11 April 2024 | 3:12 pm


Δημοτική Επιτροπή - Πρόσκληση - 09/04/2024

Δημοσιεύθηκε στις 9 April 2024 | 8:24 am


Καμένα Βούρλα: Διακοπή νερού για 4 ώρες


Ενημέρωση από τον Δήμο Καμένων Βούρλων για την διακοπή νερού στα Καμένα Βούρλα

“Την Τρίτη 09.04.2024 θα πραγματοποιηθεί νέα διακοπή νερού στα Καμένα Βούρλα στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Γερασίμου Βασιλειάδη, Αγίου Παντελεήμονος και Κωνσταντινουπόλεως από τις 10:00 το πρωί έως τη 14:00 το μεσημέρι.”

Δημοσιεύθηκε στις 9 April 2024 | 8:20 am


Φωτιά στα Καμένα Βούρλα: Κινητοποίηση της πυροσβεστικής στην Καρυά

Φωτιά ξέσπασε σε οικισμό στα Καμένα Βούρλα σήμερα (04.04.2024) το μεσημέρι.

Συναγερμό σήμανε στην πυροσβεστική για πυρκαγιά που ξέσπασε σε οικισμό της Καρυάς σε υψόμετρο 800 μέτρων στα Καμένα Βούρλα Φθιώτιδας. Η φωτιά έχει ξεσπάσει σε αγροτολιβαδική έκταση κοντά σε δάσος και σπεύδουν στο σημείο 7 οχήματα.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Καμένων Βούρλων, Ηλία Κυρμανίδη «η φωτιά έχει αναπτυχθεί σε δύο μέτωπα, ο άνεμος αυτή τη στιγμή δεν είναι έντονος, τα μέτωπα της φωτιάς βρίσκονται μέσα σε αγρολιβαδική έκταση».

Ήδη, ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής από τον Άγιο Κωσταντίνο, τη Λαμία και την Αμφίκλεια κατευθύνονται στην περιοχή ενώ, σύμφωνα με τον κ. Κυρμανίδη «αν δεν προλάβουμε την φωτιά το επόμενο διάστημα, πολύ κοντά βρίσκεται δάσος και αν φτάσει εκεί τότε τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα».

Από πλευράς Δήμου έχουν τεθεί σε ετοιμότητα υδροφόρα και μηχάνημα έργου.

Δημοσιεύθηκε στις 5 April 2024 | 8:48 am


Κανονισμός Πυροπροστασίας ακινήτων εντός & πλησίον δασικών εκτάσεων

Η Κ.Υ.Α: ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/55904/2019/19-05-2023 (ΦΕΚ Β΄3475/24-05-2023) αφορά την εφαρμογή του Κανονισμού Πυροπροστασίας Ακινήτων εντός και πλησίον δασικών εκτάσεων

Στοχεύει στην προστασία της ζωής και της ακίνητης περιουσίας των πολιτών και προϋποθέτει, για την επιτυχία του, την από κοινού με τον Δήμο πραγματοποίηση όλων των προβλεπόμενων ενεργειών προληπτικής πυροπροστασίας και των αντίστοιχων ενεργητικών και παθητικών μέτρων, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Ποια ακίνητα – οικόπεδα αφορά η εφαρμογή της νέας διάταξης;
Αφορά ακίνητα – οικόπεδα που βρίσκονται:σε δάση, δασικά οικοσυστήματα ή δασικές εκτάσεις
σε χορτολιβαδικές εκτάσεις που βρίσκονται επί ημιορεινών, ορεινών και ανώμαλων εδαφών είτε
είναι δημόσιες, είτε είναι αναγνωρισμένες ως ιδιωτικές.
σε πεδινές χορτολιβαδικές εκτάσεις (μη ορεινές ή ημιορεινές)
εν όλω ή εν μέρει εντός ακτίνας 300 μέτρων από τα όρια των δασικών εκτάσεων
βρίσκονται μέσα σε περιαστικό πράσινο και σε κηρυγμένες δασωτέες ή αναδασωτέες εκτάσεις
μέσα σε πάρκα και άλση πόλεων

Για το λόγο αυτό, οι ιδιοκτήτες των ακινήτων εντός των οποίων έχουν ανεγερθεί κτίρια και εμπίπτουν του πεδίου εφαρμογής της ανωτέρω εγκυκλίου, υποχρεούνται να συντάξουν και μετά να
προσκομίσουν στον δήμο Καμένων Βούρλων (σε δυο αντίγραφα) τα ακόλουθα:
1. Έντυπο Αξιολόγησης Επικινδυνότητας και Τεχνική Έκθεση αρμοδίου τεχνικού επιστήμονα το οποίο θα πρέπει να έχει συνταχθεί μέχρι 31.3.2024.
2. Δήλωση Εφαρμογής των μέτρων Πυρασφάλειας.
Τα εν λόγω δικαιολογητικά πρέπει να κατατεθούν σε έντυπη μορφή μέχρι 30-04-2024 στο πρωτόκολλο του Δήμου, προκειμένου να καταρτιστεί το Ειδικό Μητρώο μέχρι την λειτουργία της ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας.
Κατόπιν αρμόδια τριμελής επιτροπή του Δήμου θα προβεί κατά την αντιπυρική περίοδο σε αυτοψίες- δειγματοληπτικούς ελέγχους.

Δημοσιεύθηκε στις 4 April 2024 | 8:39 am


Πρωταθλητής ο ΑΟ Καινούριου στον 1ο όμιλο

Στον 1ο όμιλο της Β΄ Φθιώτιδας, το Καινούριο νίκησε τον Δαφνησιακό Αρκίτσας εντός έδρας με 4-1 για την 22η και τελευταία αγωνιστική κι έκοψε πρώτο το νήμα. Η ομάδα του Γιάννη Καραμανώλη κατέκτησε το πρωτάθλημα με 51 βαθμούς και τη νέα αγωνιστική περίοδο θα συμμετάσχει στην Α΄ Φθιώτιδας. Μετά το τέλος του παιχνιδιού στήθηκε γλέντι στην πλατεία του χωριού για την άνοδο της ομάδας στην πρώτη κατηγορία μετά από 28 χρόνια.


Δημοσιεύθηκε στις 1 April 2024 | 1:20 pm


Τα γυρίσατε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά?

Μία ώρα μπροστά θα γυρίσουν, τα ξημερώματα της Κυριακής (31/03), οι δείκτες των ρολογιών και έτσι από 03:00 π.μ. θα δείξουν 04:00 π.μ. αφού μπαίνει σε εφαρμογή η θερινή ώρα μέχρι και την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου, σύμφωνα με την οδηγία 2000/84 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης της 19ης Ιανουαρίου 2001.

Δημοσιεύθηκε στις 31 March 2024 | 7:02 am


Διακοπή νερού στα Καμένα Βούρλα την Δευτέρα 01.04.2024

Την Δευτέρα 01.04.2024 στην Δημοτική Κοινότητα Καμένων Βούρλων θα πραγματοποιηθεί προγραμματισμένη διακοπή νερού στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Γερασίμου Βασιλειάδη, Αγίου Παντελεήμονος και Κωνσταντινουπόλεως από τις 08:00 το πρωί έως τη 13:00 το μεσημέρι.

Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.



Δημοσιεύθηκε στις 31 March 2024 | 6:55 am


Πρόσκληση ... Όμιλος Παράδοσης-Λαογραφίας Καμένων Βούρλων

Καλλιεργώντας τη μνήμη και πολεμώντας τη λήθη σας καλούμε να αναβάλετε τον καφέ σας για λίγα λεπτά αύριο το μεσημέρι και να είστε μαζί με τους χορευτές μας.



Δημοσιεύθηκε στις 24 March 2024 | 10:30 pm


Δήμος Καμένων Βούρλων: Το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821

Πρόγραμμα εορτασμού 25ης Μαρτίου και προσκλήσεις ειδικής και τακτικής συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καμένων Βούρλων

Ο Δήμος Καμένων Βούρλων γνωστοποίησε το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821.

Το πρόγραμμα:
Για την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου προγραμματίσθηκαν και θα γίνουν στον Δήμο Καμένων Βούρλων, οι εξής εορταστικές εκδηλώσεις:
Γενικός Σημαιοστολισμός όλων των Δημοσίων, Δημοτικών Καταστημάτων, Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ), Τραπεζών και οικιών από της ογδόης πρωινής ώρας της 23ης Μαρτίου μέχρι και της δύσης τον ηλίου της 25ης Μαρτίου 2024
Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων, Δημοτικών Καταστημάτων, των Καταστημάτων ΝΠΔΔ και Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 23ης και 25ης Μαρτίου 2024

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024
Δημοτική Κοινότητα Καμένων Βούρλων- έδρα τον Δήμου
10.00: Προσέλευση επισήμων και είσοδος σημαίας στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα
10.30: Τέλεση επίσημης Δοξολογίας και εκφώνηση τον Πανηγυρικού της ημέρας από τον μαθητή της Γ τάξης του Γυμνασίου Καμένων Βούρλων κ. Άγγελο Μπίστα
10.45 : Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο Ηρώων και Κατάθεση στεφάνων :
Τήρηση ενός λεπτού σιγής στην μνήμη των ένδοξων νεκρών. Εθνικός ‘Υμνος από τους μαθητές.
11.30 :Μαθητική παρέλαση (Η παρέλαση Θα ξεκινήσει από τη συμβολή της οδού Δημ. Καραολή με την οδό Γερασίμου Βασιλειάδη και Θα τερματίσει στη συμβολή των οδών 25ης Μαρτίου με την οδό Γερασίμου Βασιλειάδη. Κατά τη διάρκεια της παρέλασης απαγορεύεται η στάθμευση οχημάτων ένθεν και ένθεν σε όλο το μήκος τον οδοστρώματος επί τον συγκεκριμένου τμήματος τη Γερασίμου Βασιλειάδη. Για αυτό το λόγο από ώρα 08.00 μέχρι 12.00 Θα υπάρξει εκτροπή πορείας των οχημάτων από τις οδούς Δημ. Καραολή και 25ης Μαρτίου αντίστοιχα. Θα παρελάσουν τμήματα τον Δημοτικού Σχολείον , τον Γυμνασίου και τον Λυκείου Καμένων Βούρλων, καθώς και τον Συλλόγου «ΤΙΤΑΝΕΣ»)

Ορίζεται Τελετάρχης ο Κωνσταντίνος Αυλακιώτης, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής Γυμνασίου Καμένων Βούρλων

Δείτε όλες τις λεπτομέρειες στο fonografos.net

Δημοσιεύθηκε στις 23 March 2024 | 7:38 am


Πρόσκληση σε εκδήλωση

Η ομάδα μας είναι στην ευχάριστη θέση να σας προσκαλέσει στην εκδήλωση που διοργανώνει σας περιμένουμε όλους να διασκεδάσετε

Δημοσιεύθηκε στις 19 March 2024 | 8:34 pm


Δημοτική Επιτροπή - Πρόσκληση - 19/03/2024

Δημοσιεύθηκε στις 16 March 2024 | 9:09 pm


Ιδρύεται Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων στα Καμένα Βούρλα

... και όχι μόνο ...


Στο 2ο Thermopylae forum η τέταρτη ενότητα που είχε να κάνει για τον Τουρισμό έκρυβε πολλές εκπλήξεις για την περιοχή των Καμένων Βούρλων και όχι μόνο…

Στη συζήτηση που έλαβαν μέρος μεταξύ άλλων και ο Διευθύνων Σύμβουλος, Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. Δημήτρης Πολίτης ο οποίος μας ενημέρωσε ότι πολύ σύντομα ολοκληρώνονται οι γραφειοκρατικές διαδικασίες για να μπορέσει ο επενδυτής να προχωρήσει στα σχέδια του για τα Καμένα Βούρλα, αμέσως μετά έλαβε το λόγο ο εκπρόσωπος της εταιρίας MITSIS GROUP Δημήτρης Αμούντζιας ο οποίος μας “αποκάλυψε” ότι μέχρι και Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων θα ιδρυθεί στη Λουτρόπολη και όχι μόνο!

Τη συζήτηση συντόνισε ο Δημοσιογράφος Γιώργος Παπασταμούλος

Δημοσιεύθηκε στις 12 March 2024 | 7:06 pm


Μπαράζ βανδαλισμών στα Καμένα Βούρλα – Έριξαν μπογιές στην είσοδο του δημαρχείου

Μπαράζ βανδαλισμών το τελευταίο διάστημα στα Καμένα Βούρλα.

Άγνωστοι δράστες προκαλούν ζημιές σε δημόσια περιουσία κάνοντας ακόμα και απόπειρες εμπρησμού. 

Τελευταίο τους χτύπημα ήταν το δημαρχείο όπου χθες Δευτέρα, πέταξαν μπογιές στην είσοδό του. 

Μέσα από το Star ο δήμαρχος Καμένων Βούρλων Ηλίας Κυρμανίδης κάνει έκκληση να σταματήσουν οι βανδαλισμοί.

Δείτε όλες τις φωτογραφίες και το σχετικό video στο tvstar.gr

Δημοσιεύθηκε στις 7 March 2024 | 8:37 am


Απορρίφθηκε η προσφυγή Τραχανά ...

Δημοσιεύθηκε στις 6 March 2024 | 9:19 pm


Πρόσκληση - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ

Οι Σύλλογοι της Δημοτικής ενότητας Καμένων Βούρλων σας προσκαλούμε να γιορτάσουμε μαζί και φέτος τις Απόκριες, με κέφι, γιορτινή διάθεση, χαρά και χορούς!

Σας περιμένουμε όλους!



Δημοσιεύθηκε στις 4 March 2024 | 8:26 am


Το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε και επίσημα τον Επενδυτή για τον ΕΟΤ στα Καμένα Βούρλα!

ΤΑΙΠΕΔ: Ανακήρυξη ως Προτιμητέου Επενδυτή της εταιρείας «INMO PARCK INVEST S.A.» για την αξιοποίηση της Ιαματικής Πηγής & Κάμπινγκ Κονιαβίτη

Αναφορά για επένδυση παραπάνω από 200 εκατομμύρια έρχεται στα Καμένα Βούρλα σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ!!!Δημιουργία πολυτελούς ξενοδοχείου, κατοικιών, μαρίνας, εγκαταστάσεων ευεξίας και καταστημάτων στο παλιό καμπιγκ του ΕΟΤ στα Καμένα Βούρλα και όχι μόνο!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου, κατά τη συνεδρίαση του σήμερα, Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024, αποφάσισε:
Την ανακήρυξη της εταιρείας «INMO PARCK INVEST S.A.», ως προτιμητέου επενδυτή για την αξιοποίηση του ακινήτου «Ιαματική Πηγή & Κάμπινγκ Κονιαβίτη».
Εξετάστηκε η βελτιωμένη οικονομική προσφορά της εταιρείας «INMO PARCK INVEST S.A.», που είχε κατατεθεί στις 15.02.2024 για την αξιοποίηση του ακινήτου «Ιαματική Πηγή & Κάμπινγκ Κονιαβίτη», και ανακηρύχθηκε ως Προτιμητέος Επενδυτής.

Το ακίνητο έχει συνολική έκταση 593.061,75 τμ και αποτελείται από δύο περιοχές (Α και Β). Σύμφωνα με τους όρους του Διαγωνισμού, προβλέπεται πώληση της περιοχής Α και μακροχρόνια μίσθωση διάρκειας 50 ετών της περιοχής Β.

Το τίμημα, που προσέφερε η εταιρεία INMO PARCK INVEST SA είναι σε παρούσα αξία:
Για την περιοχή Α: 9.338.842,98 ευρώ.
Για την περιοχή Β: 1.679.341,76 ευρώ.
Ο επενδυτής αναμένεται να υλοποιήσει τα επόμενα έτη σημαντικές επενδύσεις, αξίας τουλάχιστον 200 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση και την αξιοποίηση του ακινήτου, του παραλιακού μετώπου και των ιαματικών πηγών, με τη δημιουργία πολυτελούς ξενοδοχείου, κατοικιών, μαρίνας, εγκαταστάσεων ευεξίας και καταστημάτων. Οι επενδύσεις συνάδουν με τη μελέτη ΕΣΧΑΔΑ που έχει εκπονηθεί, ενώ ο επενδυτής προτίθεται να ακολουθήσει μια βιώσιμη αναπτυξιακή στρατηγική, με ισχυρό «πράσινο» αποτύπωμα για την ευρύτερη περιοχή.

Η περιοχή Α είναι γεωτεμάχιο εκτός σχεδίου με έκταση 520.515,65 τμ και έχει μέτωπο στη θάλασσα που ανέρχεται σε περίπου 1.200 μέτρα. Σύμφωνα με τη μελέτη ΕΣΧΑΔΑ που έχει εκπονηθεί προβλέπεται χρήση Τουρισμού – Αναψυχής, ήτοι τουριστικά καταλύματα, ειδικές τουριστικές υποδομές και λοιπές τουριστικές εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης των Ιαματικών Πηγών, τουριστικοί λιμένες, κατοικία προσωπικού εγκαταστάσεων, εμπορικά καταστήματα, καταστήματα παροχής υπηρεσιών, κοινωνική πρόνοια, αθλητικές εγκαταστάσεις, πολιτιστικές εγκαταστάσεις, θρησκευτικοί χώροι, περίθαλψη, χώροι συνάθροισης κοινού, εστίαση, αναψυκτήρια, κέντρα διασκέδασης και αναψυχής, στάθμευση, εγκαταστάσεις εκθεσιακών χώρων, ελικοδρόμιο, εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων κλπ.

Η περιοχή Β είναι γεωτεμάχιο εκτός σχεδίου με έκταση 72.546,10 τετραγωνικών μέτρων, το οποίο περιλαμβάνει και τις δύο ιαματικές πηγές (Μύλος και Καλλυντικά). Η ιαματική πηγή Καλλυντικών είναι αναγνωρισμένη. Η περιοχή Β καθορίζεται ως περιοχή ανάδειξης των ιαματικών πηγών και σύμφωνα με την μελέτη ΕΣΧΑΔΑ ορίζονται ειδικές χρήσεις, ήτοι χώροι προσωπικής υγιεινής, αποδυτήρια, φυλάκιο, κυλικείο, δεξαμενές, αντλιοστάσια κλπ καθώς και υπαίθριος χώρος στάθμευσης.

Μετά την προσκόμιση της Εγγυητικής Επιστολής Προτιμητέου Επενδυτή και των δικαιολογητικών που προβλέπονται στην από 21.04.2023 Πρόσκληση Υποβολής Προσφορών ο Προτιμητέος Επενδυτής θα ανακηρυχθεί Πλειοδότης και θα ακολουθήσει ο προβλεπόμενος προσυμβατικός έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο, προ της υπογραφής των εγγράφων της σύμβασης.

Δημοσιεύθηκε στις 29 February 2024 | 8:43 pm


Καμενα Βουρλα - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Καμενα Βουρλα