Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Φθιώτιδας   »   Καμενα Βουρλα    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ - Αξιοπρέπεια και Σεβασμός στο Δημότη

Γράφει ο Οικονομολόγος Γιάννης Σκούφιας – 17.1.2020

«Εμείς δεν υποσχόμαστε. Δεσμευόμαστε. Και δεν έχουμε σκοπό, αλλά ούτε και τη δυνατότητα να σας κοροϊδέψουμε. Να υφαρπάξουμε σήμερα την ψήφο σας και να την αξιοποιήσουμε μετά τις εκλογές ως λευκή επιταγή. Εμείς στηριζόμαστε σε εσάς. Στη δική σας εμπιστοσύνη. Γι αυτό για εμάς αυτοδυναμία δεν σημαίνει ασυδοσία και αλαζονεία. Σημαίνει δέσμευση ….… ».
Αυτά, όπως ίσως καταλάβατε, ήταν οι εξαγγελίες του κ. Συκιώτη και των ανθρώπων της παράταξής του, πριν από τις εκλογές της 26ης Μαίου 2019 για να υφαρπάξει την ψήφο μας.

Και σήμερα τι διαπιστώνουμε ;
Ο κ. Συκιώτης και η παράταξή του, κρύβονται πίσω από το 56% και συνεχίζουν να δρουν απέναντι στα θέλω της κοινωνίας μας.

Συνεχίζουν να μας ταίζουν κουτόχορτο ότι θα κάνουν … θα … θα … θα … Λαμβάνουν αποφάσεις κόντρα στη θέλησή μας [ πχ Δημοτικά Τέλη ] ενώ για αυτά που εμείς θέλουμε να γίνουν [τα αυτονόητα για την καλυτέρευση της καθημερινότητάς μας] κάνουν πως δεν ακούν. Αυτή η κατάσταση πρέπει να τερματιστεί. Πρέπει να τους σπρώξουμε να εργαστούν ! [αφού δεν μπορούμε να τους αντικαταστήσουμε για τα επόμενα 4 χρόνια]

Και επειδή εγώ, δεν ανήκω στους «σταλεγάηδες», αλλά στους πολίτες της πράξης [ενεργούς πολίτες] και ως έχων έννομο συμφέρον, έκανα ΕΝΣΤΑΣΗ για την ΑΚΥΡΩΣΗ της απόφαση του ΔΣ όσον αφορά την υπερβολική αύξηση των Δημοτικών Τελών.
Το κείμενο αυτό, λόγω της ειδικής συνεδρίασης του ΔΣ στις 20/1/2020 με θέμα την ψήφιση του Προϋπολογισμού Έτους 2020, θεώρησα σκόπιμο να το αναρτήσω blog προς ενημέρωσή σας. Δεν μπορώ να γνωρίζω αν θα γίνει δεκτή ή θα απορριφθεί η ένστασή μου. Πιστεύω ότι τα επιχειρήματά μου είναι τεκμηριωμένα πάνω σε νόμους της πολιτείας [ έτσι δεν είναι κα πρόεδρος του ΔΣ ;]

Σε τυχόν αυθαίρετη απόρριψη [ λόγω μπάρμπα στη κορώνη ] θα υπάρξει και συνέχεια …

--------------------------

Δημοσιεύθηκε στις 18 January 2020 | 7:48 am


Διπλό Δημοτικό Συμβούλιο την Δευτέρα 20/1/2020

«Πρόσκληση ειδικής συνεδρίασης ∆ηµοτικού Συµβουλίου»

Παρακαλείσθε όπως προσέλθετε στη δηµόσια ειδική συνεδρίαση του ∆ηµοτικού Συµβουλίου που θα διεξαχθεί στο ∆ηµοτικό Κατάστηµα, αίθουσα συνεδριάσεων ∆ηµοτικού Συµβουλίου (Αγίου Παντελεήµονος 8 – 35008 Καµένα Βούρλα) στις 20 Ιανουαρίου 2020, ηµέρα ∆ευτέρα και ώρα 18.00 µ.µ. , για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στο συνηµµένο θέµα της ηµερήσιας διάταξης.

Η Πρόεδρος του ∆ηµοτικού Συµβουλίου
Μπήτα Γεωργία

Θέμα : Ψήφιση του προϋπολογισµού και του Ολοκληρωµένου Πλαισίου ∆ράσης του ∆ήµου Καµένων Βούρλων, έτους 2020

---------------------------------------

«Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου»

Καλείσθε να προσέλθετε στη δημόσια τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 20 Ιανουαρίου 2020, ημέρα Δευτέρα και ώρα 19.00 μ.μ., για να συζητήσουμε και λάβουμε απόφαση στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου
Μπήτα Γεωργία

Θέματα:
1. Έγκριση πρακτικών προηγούμενων συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Καμένων Βούρλων
2. Ορισμός μελών της επιτροπής κατάρτισης του Μητρώου Αρρένων τρέχοντος έτους (άρθρο 18 Ν.2119/1993)
3. Ορισμός Εκπροσώπων του Δήμου στην ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας, για την επικαιροποίηση του Μητρώου Προσώπων που θα συγκροτούν τις επιτροπές διαγωνισμού των έργων
4. Ορισμός αναπληρωτή τακτικού μέλους στο Διοικητικό Συμβούλιο του Φο.Δ.Σ.Α. Στερεάς Ελλάδας Α.Ε.
5. Ορισμός επιτροπών παραλαβής προμηθειών των Παιδικών Σταθμών έτους 2020
6. Ορισμός μελών επιτροπής βεβαιώσεων καλής εκτέλεσης, παραλαβής αντικειμένου τμηματικών ή συνολικών συμβάσεων παροχής υπηρεσιών που δεν παράγουν έργο για το 2020
7. Ορισμός μελών Επιτροπής καθορισμού τιμήματος εκποίησης κινητών πραγμάτων του Δήμου και αγοράς ακινήτων για το 2020
8. Επιτροπή βεβαίωσης παραλαβής ανταλλακτικών- ελαστικών και εργασιών επισκευής υπηρεσιακών αυτοκινήτων- οχημάτων για το έτος 2020
9. Συγκρότηση επιτροπής παρακολούθησης και παραλαβής προμηθειών του Δήμου σύμφωνα με τις διατάξεις 221 παρ. 11 περ. β του Ν. 4412/2016
10. Υποβολή αίτησης χρηματοδότησης του Δήμου Καμένων Βούρλων στην πρόσκληση με κωδικό Χ, του Υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο «Κατασκευή, επισκευή, συντήρηση και εξοπλισμός εγκαταστάσεων καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς»
11. Αυτοδίκαια προσωρινή και οριστική παραλαβή του έργου «Εγκατάσταση Επεξεργασίας λυμάτων οικισμού Μώλου»

Οι φάκελοι των θεμάτων θα βρίσκονται στο γραφείο της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κας Μπήτα Γεωργίας, προς ενημέρωση των Συμβούλων

Δημοσιεύθηκε στις 18 January 2020 | 7:35 am


Στα Καμένα Βούρλα ο Υπουργός Υγείας – “Θα λειτουργήσει το Κέντρο Υγείας”

Ο Υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας βρέθηκε σήμερα Πέμπτη 16/1/2020 στη Λαμία και συγκεκριμένα στο Νοσοκομείο Λαμίας προκειμένου να εγκαινιάσει την Μονάδα Τεχνητού Νεφρού.

Στις δηλώσεις που έκανε ανέφερε ότι έχει ενημερώσει και προσωπικά τον Δήμαρχο Δήμου Καμένων Βούρλων κ. Γιάννη Συκιώτη ότι το προσεχές διάστημα θα λειτουργήσει το Κέντρο Υγείας στα Καμένα Βούρλα (με γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, προσωπικό, σύστημα εφημεριών ενώ θα υπάρχει και σταθμός ΕΚΑΒ) και μάλιστα θα παραβρεθεί και ο ίδιος ο Υπουργός για το λόγο αυτό.

Ο Δήμαρχος κ. Συκιώτης ευχαρίστησε και προσωπικά από κοντά τον Υπουργό Υγείας κ. Κικίλια σε κατ’ ιδίαν συζήτηση που είχαν για αυτή την θετική εξέλιξη και έδωσαν το ραντεβού στα Καμένα Βούρλα.

fonografos.net

Δημοσιεύθηκε στις 18 January 2020 | 7:28 am


Ανακοίνωση Λαϊκής Συσπείρωσης Καμένων Βούρλων, Για την αύξηση των δημοτικών τελών


Στη κοινωνία που ζούμε όπως συνέβαινε πριν έτσι και τώρα, όλα τα δυσβάσταχτα βάρη για τα δημόσια έσοδα και την κερδοφορία των επιχειρήσεων τα φορτώνουν στις πλάτες του λαού.


Σε αυτή την κατεύθυνση εξελίσσεται η κυβερνητική πολιτική, ακολουθώντας τις οδηγίες της Ε.Ε, με τους καθηλωμένους μισθούς πείνας, την δυσβάσταχτη φορολογία και τους έμμεσους φόρους που δυσκολεύουν την λαϊκή οικογένεια να προμηθευτεί τα απαραίτητα για μια αξιοπρεπή ζωή.


Στην ίδια κατεύθυνση και ως μέρος της αντιλαϊκής πολιτικής λειτουργούν οι Δήμοι, οπως και ο Δήμος των Κ. Βούρλων, που οι διοικήσεις τους πρόθυμα ακολουθούν αυτές τις πολιτικιές,


Η διοίκηση του Δήμου Καμένων Βούρλων, πιστή στις κατευθύνσεις της τωρινής, αλλά και όλων των κυβερνήσεων, που θέλουν την Τοπική Διοίκηση σαν ένα ακόμη πεδίο κερδοφορίας για το μεγάλο κεφάλαιο, αποφάσισε στη συνεδρίαση του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου την αύξηση των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού για τις κατοικίες κατά 64%και για τα καταστήματα κατά 107%.

Αντί να φροντίζει για μια ολοκληρωμένη δημοτική υπηρεσία καθαριότητας, χωρίς εργολάβους και κέρδη τρίτων, αντί να διεκδικεί από τον κρατικό προυπολογισμό και το κράτος που μας ξεζουμίζει φορολογικά, πράτει το αντίθετο.


Με πρόσχημα τα διαρκώς μειούμενα, χρόνο με το χρόνο, έσοδα του δήμου από τα ανταποδοτικά τέλη, απόρροια της δυσκολίας όλων και περισσότερων δημοτών και μικρών επιχειρήσεων να «τα φέρουν βόλτα», αλλά και της αποφυγής είσπραξης από τους μεγαλοοφειλέτες, αποφάσισε την αύξηση των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού -σε επίπεδα υψηλότερα από γειτονικούς δήμους-  με τον σίγουρο τρόπο είσπραξης μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.


Παρουσιάζει, μάλιστα, η πλειοψηφία ένα δυσθεώρητο ποσό οφειλών, άνω των 3 εκατομμυρίων ευρώ, εντάσσοντας σε αυτό και τα έξοδα ηλεκτροδότησης και το ηλεκτρικό ρεύμα που καταναλώνουν αντλιοστάσια, εγκαταστάσεις βιολογικών καθαρισμών κι αντλίες γεωτρήσεων του δήμου.


Με το ιδεολόγημα της «ιδιωτικής πρωτοβουλίας» δηλαδή της κερδοσκοπίας, που παρουσιάζεται ως φάρμακο « δια πάσα νόσο», δώθηκαν τα ιαματικά νερά σε ιδιώτη με αποτέλεσμα να στερούνται αυτό το αγαθό που απλόχερα μας προσφέρει η φύση, τόσο οι δημότες μας όσο και οι υπόλοιποι συνανθρωποί μας.
Παράλληλα παραχωρεί από το 2020 την  ανακύκλωση σε ιδιώτη και παραδίδει σε εργολάβο την καθαριότητα των δημοτικών καταστημάτων-γραφείων.

Δηλαδή τα λαϊκά νοικοκυριά και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις του δήμου μας θα πληρώνουν τα αυξημένα δημοτικά τέλη για υπηρεσίες που θα μπορούσαν να παρέχονται από τον δήμο μας με πολύ χαμηλότερο κόστος, μόνο και μόνο για να κερδίζουν κάποιοι εργολάβοι και μονοπωλιακοί όμιλοι που θησαυρίζουν από τα σκουπίδια.


Ο νόμος για τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ βαθαίνει τη μετατροπή της Τοπικής Διοίκησης σε μηχανισμό του αστικού κράτους. Μεταφέρει σε αυτήν, χωρίς τα απαραίτητα κονδύλια, ένα σωρό καθήκοντα και υπηρεσίες που ήταν υποχρεωμένο να παρέχει το ίδιο στο λαό.


Ο κάθε δήμος παρέχει όλες αυτές τις υπηρεσίες αυξάνοντας τέλη και φόρους ή τις ιδιωτικοποιεί φορτώνοντας, επίσης, το κόστος στο δημότη. Την τελευταία δεκαετία μειώθηκε η κρατική χρηματοδότηση κατά 62%, ενώ αυξήθηκαν τα «ίδια» έσοδα των δήμων. Δηλαδή αυτά που πληρώνουν τα λαϊκά στρώματα. Από τα 100 ευρώ έσοδα της Τοπικής Διοίκησης τα 30 είναι από το κράτος και τα 70 από «ίδια» έσοδα.


Ως Λαϊκή Συσπείρωση καλούμε το λαό της περιοχής μας να αναλογιστεί αν όλα αυτά γίνονται για το «καλό» του και τι όφελος μπορεί να έχει, όταν ο δήμος του μετατρέπεται σε χορηγό της κερδοφορίας λίγων επιχειρηματικών ομίλων και εργολάβων. Να συνειδητοποιήσει ότι αυτοί που επέλεξε ως Δημοτική Αρχή, και πριν και τώρα, στρέφονται ενάντια στα πραγματικά συμφέροντά του. Να απαιτήσει μαζί μας γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης προς την Τοπική Διοίκηση κι επαρκή στελέχωση των υπηρεσιών του δήμου με προσωπικό με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας.ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ 20/12/2019


Δημοσιεύθηκε στις 13 January 2020 | 6:37 am


Καμ. Βούρλα: Άμεση απάντηση στα παράπονα κατοίκων του Μώλου

Για απαξίωση του Μώλου έκανε λόγο στον FΜ-1 κάτοικος της ΔΕ απαριθμώντας μία σειρά ενεργειών που έχουν υποβαθμίσει την περιοχή .

Η κα Βασιλείου αναφέρθηκε στην καθυστέρηση της λειτουργίας του σιδηροδρομικού σταθμού Μώλου , στο κλείσιμο της τράπεζας στην περιοχή στην υποβάθμιση της Αστυνομικής δύναμης.

Άμεση ήταν η απάντηση του Αντιδημάρχου Κώστα Παταργιά ο οποίος μέσα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του FM-1 έδωσε τις απαντήσεις για την μη λειτουργία του ΣΣ Μώλου όπου όπως εξήγησε εκκρεμεί η σύνδεση της αποχέτευσης κάτι που προγραμματίζεται το αμέσως επόμενο διάστημα.

Παράλληλα υπεραμύνθηκε των προσπαθειών του Δήμου για κάθε ΔΔ και Δε τονίζοντας πως η Δημοτική Αρχή δεν θα ήθελε την υποβάθμιση καμιάς περιοχής.

lamiafm1.gr

Δημοσιεύθηκε στις 8 January 2020 | 7:17 am


Θεοφάνεια 2020 - Αφού δεν βούταγε κανένας να πιάσει τον Σταυρό, βούτηξε ο Πάτερ...

Με κάθε λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια στο Καινούργιο Φθιώτιδας, στην παραλία του Καινούργιου, μπροστά από τις κατασκηνώσεις της Αγίας Αικατερίνης.

Ο τοπικός εφημέριος Ιωάννης Ελευθερίου, (κατά κόσμο ΠαπαΓιάννης) είδε και απόειδε αφού δεν είχε κανένας το θάρρος να βουτήξει να πιάσει το Σταυρό γιατί το κρύο ήταν τσουχτερό και χιόνιζε σχεδόν... ως άλλωστε προβλέπει το έθιμο αλλά και το τελετουργικό, και βούτηξε ο ίδιος και τον έπιασε.

Και του χρόνου! Πάντα Άξιος Πάτερ !
Ιδού και το φωτογραφικό υλικό …Δημοσιεύθηκε στις 6 January 2020 | 5:27 pm


Πάνω από μισό μέτρο χιόνι στην Καρυά Καμένων Βούρλων - Δείτε εντυπωσιακές εικόνες

Ξεπέρασε το μισό μέτρο το χιόνι στον ορεινό οικισμό Καρυά των Καμένων Βούρλων και μόλις το μεσημέρι της Τρίτης (31/12) δύο μεγάλα μηχανήματα του Δήμου Καμένων Βούρλων κατόρθωσαν να φτάσουν στο χωριό και να ανοίξουν τους δρόμους.

Οι χειριστές του Δήμου υπερέβαλαν εαυτό ανοίγοντας αρχικά το δρόμο τη Δευτέρα με το πρώτο χιόνι της «Ζηνοβίας» από πάνω προς τα κάτω, όταν όμως το απόγευμα επιχείρησαν να προσεγγίσουν και πάλι το χωριό, περίπου δύο χιλιόμετρα πριν φτάσουν σε αυτό, το χιόνι τους έφραξε στην κυριολεξία το δρόμο.

Από νωρίς το πρωί της Τρίτης, δύο μηχανήματα αυτή τη φορά, το ένα πίσω από το άλλο κατάφεραν να φτάσουν μετά από επίπονη προσπάθεια στο κέντρο του χωριού.

Διαβάστε όλο το άρθρο και δείτε και το σχετικό video στο lamiareport.gr

Δημοσιεύθηκε στις 1 January 2020 | 8:38 am


Ευχές για το ΝΕΟ ΕΤΟΣ

Γράφει ο Οικονομολόγος Γιάννης Σκούφιας – 31/12/2019

Φίλοι μου αναγνώστες του blog,
ως κάτοικος αυτού του τόπου διαπιστώνω καθημερινά ότι όπου και αν στρέψω το βλέμμα μου η ποιότητα της ζωής μας μοιάζει με εκείνη … παιδιών ενός κατώτερου θεού.
Τι φταίει;
Είναι ο γιαλός στραβός ή εμείς στραβά αρμενίζουμε;
Η απάντηση – κατά την γνώμη μου – είναι ότι εμείς στραβά αρμενίζουμε γιατί έχουμε επιλέξει ως τρόπο σκέψης και δράσης να αδιαφορούμε για την έννοια ΚΟΙΝΟ ΑΓΑΘΟ.

Ως ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ έχουμε εγκλωβιστεί σε μια λογική να βλέπουμε το δένδρο - προσωπικό συμφέρον - και να χάνουμε το δάσος - κοινό συμφέρον.

Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε το αυτονόητο: «Το προσωπικό συμφέρον είναι άμεσα συνδεδεμένο με το κοινό συμφέρον». Αυτή η κοντόφθαλμη τακτική μας είναι που έκανε τα μικρά προβλήματα να γίνουν … γόρδιοι δεσμοί και να αποκτήσουν και ονοματεπώνυμο. Και αυτοί οι «γόρδιοι δεσμοί» δεν λύνονται με το να συνεχίσουμε να κινούμαστε στην οδό της ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ, πρέπει να ακολουθήσουμε την οδό της ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ, διότι …
Στην οδό της ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ κινούνται μόνο ΑΠΑΘΕΙΣ ΠΟΛΙΤΕΣ οι οποίο: Δεν σκέφτονται, δεν αντιδρούν, λειτουργούν ως οπαδοί ή υπήκοοι και εθίζονται σε μια άκριτη και παθητική συμμόρφωση που όχι σπάνια ταυτίζεται με έναν επικίνδυνο φαταλισμό.
Στην οδό της ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ κινούνται μόνο ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ οι οποίοι: Κρίνουν, αξιολογούν, αποδέχονται, αμφισβητούν, προσαρμόζονται, συμμετέχουν και αντιστέκονται. Πολίτες που νιώθουν και δρουν ως υποκείμενα των εξελίξεων ανεξαρτήτως ιδεολογικών αποχρώσεων και πολιτικών προτιμήσεων. Πολίτες που ΔΕΝ αγωνίζονται «περί πάρτης», ΔΕΝ το παίζουν Πόντιοι Πιλάτοι, ΔΕΝ εθελοτυφλούν, ΔΕΝ είναι στρουθοκάμηλοι! Είναι Άνθρωποι

Εύχομαι, λοιπόν, το ΝΕΟ ΕΤΟΣ να αλλάξουμε τρόπο σκέψης και να ακολουθήσουμε την οδό της ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ, διότι :
 •  Όσο παραμένουμε, ως κοινωνία, εγκλωβισμένοι σε παρωχημένα ιδεολογήματα και πολιτικοκοινωνικές αντιλήψεις του παρελθόντος,
 •  Όσο αρεσκόμαστε στο μύθο, τις κολακείες και τις κούφιες υποσχέσεις,
 •  Όσο υμνούμε ως δήθεν χαρισματικούς τους αλλοπρόσαλλους και τους αριβίστες,
 •  Όσο οχυρωνόμαστε πίσω από το «ωχ αδερφέ» και το «δε βαριέσαι», αποποιούμενοι ατομικές και συλλογικές ευθύνες,
 •  Όσο αναμασάμε χιλιοειπωμένα πράγματα, επειδή δεν είμαστε σε θέση να αρθρώσουμε έναν πειστικό και συγκροτημένο λόγο για το παρόν και το μέλλον μας,
 •  Όσο αδυνατούμε να ακολουθήσουμε το παράδειγμα εξελιγμένων σύγχρονων κοινωνιών
 • Ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο δεν υπάρχει. Μην έχουμε αυταπάτες !

Και ως επίλογο θέλω να σας θυμίσω αυτά που ο Περικλής είχε πει στον «Επιτάφιο»:
 •  «Όποιος αδιαφορεί για τα πολιτικά πράγματα του τόπου του, δεν είναι φιλήσυχος, αλλά άχρηστος, αχρείος Πολίτης» και
 •  «Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς – αλλά, επίσης, εκείνος που, ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων, επάνω στους οποίους άρχει»

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

------------------------------------------

Δημοσιεύθηκε στις 31 December 2019 | 11:53 am


ΑΥΞΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ

Σε ότι αφορά την αναπροσαρμογή των τελών στο Δήμο.

Οι πολιτικές που υπηρετούνται μέσα από την λογική της ανταποδοτικότητας των τελών και του ισοσκελισμού, ουσιαστικά φορολογούν τους πολίτες απευθείας και προετοιμάζουν το έδαφος για να περάσουν σε ιδιώτες όλες τις υπηρεσίες του δήμου.

Ο νόμος που ετοίμασε ο ΣΥΡΙΖΑ και τον τροποποίησε η ΝΔ κατέστησε την οικονομική επιτροπή τον μοναδικό παίκτη στους Δήμους, με τους περισσότερους δημοτικούς συμβούλους να ψελλίζουν και να κοιτάζουν «άβουλοι κι ωραίοι».

Το ποιος θα είναι ο διαχειριστής δεν νομίζω ότι θα έχει κανένα αποτέλεσμα για τους δημότες, πέραν του κοινωνικού αυτοματισμού και της ανθρωποφαγίας, στρέφοντας την μια κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης.

Θα πρέπει να σας θυμίσω ότι τα πολλά χρέη είναι λίγων, θυμίζοντας και τα παρακρατημένα και από τους τρεις δήμους που συνιστούν το δήμο Καμένα Βούρλα που τα ξέχασαν.

Γιάννης Φραγκούλης
Καμένα βούρλα

Δημοσιεύθηκε στις 31 December 2019 | 10:30 am


το βράδυ στο λιμάνι το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου 8/12/2019

Φωτό αναγνώστη


Δημοσιεύθηκε στις 27 December 2019 | 11:05 pm


Πρόσκληση - Καζανομαγειρέματα στον Άγιο Κωνσταντίνο

Ο Σύλλογός μας των Ερασιτεχνών Αλιέων Αγίου Κωνσταντίνου Φθιώτιδας ΕΝΑΛΙΟΣ ΔΑΦΝΟΥΝΤΑΣ μαζί με τη Δημοτική Ενότητα και Συλλόγους του Αγίου Κωνσταντίνου διοργανώνουν τα "Καζανομαγειρέματα" που θα γίνουν στην κεντρική πλατεία του Αγίου Κωνσταντίνου το απόγευμα του Σαββάτου 28 Δεκεμβρίου.

Στην εκδήλωση περιλαμβάνονται παραδοσιακό βράσιμο προβατίνας σε καζάνια, δωρεάν σερβίρισμα προβατίνας και κρασιού, κάλαντα και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, χορευτικό πρόγραμμα για όλους, προσφορά παραδοσιακών εδεσμάτων κλπ.

Η εκδήλωση είναι ανοικτή για όλους τους κάτοικους του Αγίου Κωνσταντίνου και για όλους τους κάτοικους και επισκέπτες της ευρύτερης περιοχής μας.

Για το Σύλλογο Ερασιτεχνών Αλιέων
Κων. Σγούρας

Δημοσιεύθηκε στις 26 December 2019 | 11:53 am


Πρόσκληση ... Αναζητώντας τις Ρίζες (13)

Σας προσκαλούμε να περάσουμε μαζί το απόγευμα του τελευταίου Σαββάτου του χρόνου, όπως κάνουμε δεκατρία συνεχή χρόνια με αναφορές στην τοπική ιστορία και προτάσεις για το μέλλον.
Αποχαιρετώντας τον παλιό χρόνο και υποδεχόμενοι τον καινούργιο.

ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.

ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ…ΤΙΣ ΡΙΖΕΣ (13)

Εισηγήσεις
1.Διακοπές στα Καμένα Βούρλα.
Θεολόγου Ανδρέας, Σύμβουλος τουρισμού .
2.Θεματικός Τουρισμός στην περιοχή μας.
Τσίρκα Αντιγόνη, Δικηγόρος.
3.Το ναυάγιο των Λιχάδων. Μια βυθισμένη ιστορία στα νερά του Ευβοϊκού.
Βερόπουλος Δαμιανός, Εκπαιδευτής αυτοδυτών.
4.Επιχείρηση WASHING: Η ανατίναξη της γέφυρας του Ασωπού.
Δρ Κουνούκλας Πέτρος, Αρχαιολόγος .

Συμμετέχουν:
1. Δημοτική χορωδία Μαλεσίνας
2. Χορευτικό του Ομίλου Παράδοσης-Λαογραφίας Καμένων Βούρλων.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Δημοσιεύθηκε στις 24 December 2019 | 12:47 pm


Ευχές ...


Δημοσιεύθηκε στις 24 December 2019 | 7:10 am


Στον Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονα στα Καμένα Βούρλα ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ. Συμεών

Στη λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων βρέθηκε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ.,κ. Συμεών όπου χοροστάτησε στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα που γέμισε από κόσμο.

Αναφέρει η Μητρόπολη Φθιώτιδας για την επίσκεψη

Ο Ευλαβής λαός της πόλεως των Καμένων Βούρλων μετ’ αισθημάτων σεβασμού και πλείστης χαράς και αγαλλιάσεως, υποδέχεται σήμερον και ενθρονίζει τον Επίσκοπό του εις το κέντρον της καρδιάς του, επί τη ευκαιρία της ευλογητής παρουσίας της Υμετέρας προσκυνητής ημίν Σεβασμιώτητος, δια πρώτην φοράν από της Εκλογής και Ενθρονίσεως του, ενταύθα.

Με αυτά τα υψηλά λόγια, τα οποία εκπήγασαν από το περίσσευμα της αγαπώσης καρδίας του, ο πολιός σεβάσμιος και δεινός χειριστής του λόγου, Προϊστάμενος της Ενορίας του Αγίου Παντελεήμονος Καμένων Βούρλων, Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Χριστοφόρος Κολοκυθάς, υποδέχθηκε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Συμεών στην πόλη των Καμένων Βούρλων, την Κυριακή (Προ της Χριστού Γεννήσεως) 22 Δεκεμβρίου, ε.ε.

Ο Μεγαλοπρεπής Ιερός Ναός, ήταν κατάμεστος από ευσεβείς πιστούς της πόλεως, και πολλά μικρά παιδιά, τα οποία μέσα από την παιδική τους καρδιά αναφώνησαν με τους μεγαλυτέρους πιστούς και με έκδηλα τα αισθήματα του ενθουσιασμού το ΑΞΙΟΣ στον Σεβασμιώτατο.

«Το βλέμμα των παιδιών είναι ο παράδεισος», υπογράμμισε συγκινημένος ο Σεβασμιώτατος.


Δείτε όλες τις φωτογραφίες και διαβάστε όλο το άρθρο στο fonografos.net

Δημοσιεύθηκε στις 24 December 2019 | 7:03 am


Μέσα Γενάρη ανοίγει το ΚΥ Καμένων Βούρλων. Σε νέα εποχή ο Δήμος

Γράφτηκε από τον/την Όλγα Λαθύρη

Την λειτουργία του Κέντρου Υγείας Καμένων Βούρλων και μάλιστα στην ανατολή του νέου έτους, επιβεβαίωσε ο δήμαρχος Καμένων Βούρλων Γιάννης Συκιώτης.

Όπως τόνισε σε συνέντευξή του στον star fm , αυτή τη φορά θα ξεκινήσει τη λειτουργία του με οργανόγραμμα, προσλήψεις ιατρών, τον αναγκαίο αριθμό νοσηλευτών και την επιστροφή ιατρικού εξοπλισμού από το νοσοκομείο Λαμίας. Μάλιστα αναμένεται να ανακοινώσει το γεγονός, ο ίδιος ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, για το Κέντρο Υγείας Καμένων Βούρλων, που θα αποτελεί σύμφωνα με τον κ. Συκιώτη ένα πρότυπο αστικό Κέντρο Υγείας. Στην συνέντευξ'ή του ο κ. Συκιώτης αναφέρθηκε στα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και γιατί η απώλεια του "Φιλόδημου", δεν θα επηρεάσει τον Δήμο του.

Διαβάστε όλο το άρθρο και δείτε το σχετικό video στο tvstar.gr

Δημοσιεύθηκε στις 19 December 2019 | 9:10 am


Το Πρόγραμμα Δι@ύγεια στο Δήμο μας - Και η απόφαση του ΔΣ για τα Τέλη Ύδρευσης – Άρδευσης - Αποχέτευσης !

Γράφει ο Οικονομολόγος Γιάννης Σκούφιας – 16/12/2019

Το Πρόγραμμα Δι@ύγεια έχει αναδειχθεί σε διεθνές επίπεδο ως βέλτιστη πρακτική προώθησης της διαφάνειας και της ανοικτής διακυβέρνησης δηλ. την υποχρεωτική ανάρτηση νόμων και πράξεων των κυβερνητικών, διοικητικών και αυτοδιοικητικών οργάνων στο Διαδίκτυο.

Στην Ελλάδα το Πρόγραμμα Δι@ύγεια δημιουργήθηκε με το νόμο 3861/13.7.2010 και ορίζει ότι καμιά απόφαση δεν εκτελείται αν δεν αναρτηθεί στον δικτυακό τόπο diavgeia.gov.gr ώστε να αποκτήσει έναν μοναδικό Αριθμό Διαδικτυακής Ανάρτησης (ΑΔΑ) δηλ. την ταυτότητά της.

Έτσι, έστω με καθυστέρηση, αποκτήσαμε και εμείς οι Έλληνες Πολίτες το δικαίωμα πρόσβασης στα έγγραφα, τις διαδικασίες και τις πράξεις των φορέων άσκησης Δημόσιας εξουσίας και κατ’ επέκταση την τήρηση της νομιμότητας και τη χρηστή δημόσια διοίκηση.

Κάνοντας χρήση αυτού του δικαιώματός μου, ως δημότης του Δήμου Καμένων Βούρλων, βρήκα τις εισηγήσεις της Οικονομικής Υπηρεσίας και τα πρακτικά των αποφάσεων της Οικονομικής Επιτροπής σχετικά τους προϋπολογισμούς των Υπηρεσιών [α] Καθαριότητας-Ηλεκτροφωτισμού _ Πρακτικό 20/2019/26.11.19 και [β] Ύδρευσης-Άρδευσης-Αποχέτευσης _ Πρακτικό 21/2019/3.12.19.

Μελέτησα σε πρώτη φάση την [β] περίπτωση και επειδή πολλά παράδοξα με προβλημάτισαν, έκανα μια αίτηση στο Δήμο με την οποία ζητώ απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα. [όπως ορίζουν το ΣΥΝΤΑΓΜΑ και ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ].
Αν πράγματι έχω δίκιο τότε η απόφαση του ΔΣ είναι ΑΚΥΡΗ.

Αυτή μου την ενέργεια θεώρησα σκόπιμο να την γνωστοποιήσω μέσω του blog σε εσάς τους αναγνώστες – δημότες για να έχετε μια εικόνα για τον προϋπολογισμό της Υπηρεσίας Ύδρευσης-Άρδευσης και Αποχέτευσης και τι «έντεχνα» απεκρύβει από τους Δημοτικούς Συμβούλους και κατ’ επέκταση και από εμάς τους Δημότες.

Περιεχόμενο Αίτησης
Ιστορικό
Η Οικονομική Υπηρεσία εισηγήθηκε στην Οικονομική Επιτροπή την «Μη Αναπροσαρµογή των Τελών Ύδρευσης-Άρδευσης-Αποχέτευσης για το έτος 2020». Η ΟΕ έκανε αποδεκτή την πρότασή [Πρακτικό 21/2019/3.12.19] και αποφάσισε να την εισάγει στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη λήψη απόφασης. Το ΔΣ σε τακτική συνεδρίασή στις 10/12/2019 αποφάσισε ομοφώνως να κάνει αποδεκτή την εισήγησή για ΜΗ Αναπροσαρμογή Τελών.

Επισημάνσεις και Ερωτήματα προς Οικονομική Υπηρεσία
1) Στον κωδ. 6211 προβλέπεται για δαπάνη ρεύματος το 2020 = 254.000,00 € ενώ το 2018 = 366.718,00 δλδ μείωση 112.718 ή -30,74%. Στον ίδιο κωδικό για την Υπηρεσία Καθαριότητας-Φωτισμού προβλέπετε για το 2020 = 470.000 € ενώ το 2018 = 121.963,32 δηλ. αύξηση 348.036,68 ή + 285,36% [τα δεδομένα του 2018 είναι απολογιστικά και έχουν ελεγχθεί από τον Ορκωτό Λογιστή κ. Μακρή]
 •  Με τι δεδομένα υποστηρίζετε αυτή την αντίθετη πρόβλεψή σας ;
2) Το άθροισμα των ΕΞΟΔΩΝ δεν είναι 755.660,00 € αλλά 749.660,00 €
Το άθροισμα των ΕΣΟΔΩΝ δεν είναι 680.186,00 € αλλά 1.951.136,00 €
 •  Γιατί αυτά τα λάθος αθροίσματα σε επίσημο έγγραφο με το οποίο οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κλήθηκαν να πάρουν απόφαση ;
3) Με τα δικά σας αθροίσματα ΔΕΝ υπάρχει ισοσκέλιση, τα ΕΞΟΔΑ είναι μεγαλύτερα από τα ΈΣΟΔΑ κατά 75.474,00 € ή -9,99%.
 •  Μήπως η πρόβλεψή σας για μείωση του αντιτίμου ρεύματος έχει σχέση με το να κρατήσετε τη διαφορά μικρότερη του 10% για να μην εισηγηθείτε αύξηση τελών ; Αυτή ήταν δική σας επιλογή ή δεχθήκατε πιέσεις από την αιρετή διοίκηση ;
4) Με τα σωστά αθροίσματα πάλι ΔΕΝ υπάρχει ισοσκέλιση αλλά εδώ τα ΕΣΟΔΑ είναι μεγαλύτερα από τα ΈΞΟΔΑ κατά 1.201.476,00 € ή +160,27%.
 •  Μήπως η απόκλιση των 1.201.476,00 € είναι Πρόβλεψη ΜΗ είσπραξης απαιτήσεων ΠΟΕ και γι αυτό το αφαιρείται από τα προϋπολογιζόμενα έσοδα του 2020 ;
 •  Αν ΝΑΙ, γιατί αφού το αποκρύψατε από την έγγραφη εισήγησή σας δεν δώσατε τις απαραίτητες διευκρινήσεις στη συνεδρίαση του ΔΣ ;
5) Αν το 1.201.476,00 € αφορά Πρόβλεψη Επισφαλών Απαιτήσεων ΠΟΕ, προκύπτουν επί πλέον ερωτήματα:
 •  Έχετε τεκμηριωμένες αποδείξεις ότι το 1.201.476,00 € είναι ανεπίδεκτο είσπραξης δλδ οριστική ΖΗΜΙΑ και αφαιρείται το ποσόν από τα ΕΣΟΔΑ του 2020 ;
 •  Έχετε ενημερώσει το ΔΣ ποιους δημότες [φυσικά ή νομικά πρόσωπα] έχετε εντάξει στην κατηγορία των επισφαλών και για ποιο λόγο τον καθένα ;
 •  Έχετε τηρήσει τις εκ του νόμου προβλεπόμενες διαδικασίες πριν την ένταξη στην κατηγορία των επισφαλών ;
Επίλογος
Για όλα τα ανωτέρω, η Οικονομική Υπηρεσία, πρέπει να δώσει πειστικές απαντήσεις π ρ ι ν την παρέλευση 15 ημερών από την πρωτοκόλληση της αίτησής μου και επί πλέον να αναρτήσει στο Δι@ύγεια τη λίστα με τους Επισφαλείς Χρεώστες, ώστε να ενημερωθούμε και εμείς οι συνεπείς δημότες που πληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας, ποιοι συμπολίτες μας αδυνατούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.

Αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά μου εντός της προθεσμίας των 15 ημερών [αρθ. 227 ν. 3852/2010] θα αναγκαστώ [α] να προσβάλω την απόφαση του ΔΣ στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και [β] να καταγγείλω τους εργαζόμενους στην Οικονομική Υπηρεσία για παραπλάνηση των Δημοτικών Συμβούλων στη λήψη αποφάσεων και για μη εφαρμογή όσων ορίζει ο ν. 3861/2010 - Πρόγραμμα Δι@ύγεια για διαφάνεια και ανοικτή διακυβέρνηση.

-----------------------
ΥΣΤ
1. Πριν αρχίσουν οι άσπονδοι φίλοι μου τις «επιθέσεις» τους, δηλώνω για μια ακόμα φορά ότι δεν στρέφομαι κατά προσώπων α λ λ ά πράξεων.
2. Είναι καιρός στο Δήμο μας να αρχίσει να λειτουργεί η Δημοκρατία. Στο διηνεκές και όχι περιστασιακά. Και σ’ αυτό, τον πρώτο λόγο τον έχουμε εμείς οι πολίτες. Με την ενεργό αντίδρασή μας σε κάθε παρεκτροπή της εκτελεστικής εξουσίας. Κάθε μέρα. Με υπευθυνότητα. Είναι δημοκρατικό μας δικαίωμα. Διαφορετικά γινόμαστε και οι ίδιοι μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης.

-----------------------

Συνημμένα
α) Πρακτικό ύδρευσης
β) Ανταποδοτικά Τέλη ΥΔΡΕΥΣΗΣ

Δημοσιεύθηκε στις 16 December 2019 | 10:45 am


Στασιμότητα στην Αξιοποίηση των Ιαματικών πηγών που την ευθύνη την έχει το ΤΑΙΠΕΔ

Πανελλήνιος σύλλογος ιαματικών πηγών και λουτροπόλεων Ελλάδας.
www.loutropoleis.com .έδρα θεσσαλονίκη Ιβήριδος 9 τκ 54351 .
[email protected]

Προς ΤΑΙΠΕΔ Θέμα: Στασιμότητα στην Αξιοποίηση των Ιαματικών πηγών που την ευθύνη την έχει το ΤΑΙΠΕΔ

Γραφείο Πρόεδρου η και αρμόδιο Γραφείο .

Πληροφορηθήκαμε ότι τα λουτρά στα Καμένα Βούρλα βρίσκονται και κυρίως το συγκρότημα των λουτρών που είναι το Γαλήνη βρίσκετε σε κατάσταση στασιμότητας.

Το συγκρότημα Γαλήνη που έχει και τα Λουτρά μέχρι στιγμής η πηγή δεν αναγνωρίστηκε και 2ον η προκήρυξη εκ μέρους του ΤΑΙΠΕΔ για την αξιοποίηση όλης της περιοχής δεν καρποφόρησε.

Σήμερα πληροφορηθήκαμε ότι βγαίνει προς πώληση τμηματικά προς αξιοποίηση με αποτέλεσμα όλο το συγκρότημα να μην μπορεί να λειτουργήσει και ανάπτυξη του θεραπευτικού μας τουρισμού στην περιοχή να βρίσκεται σε άθλια κατάσταση.

Καλούμε το Υπουργείο οικονομικών και το ΤΑΙΠΕΔ να τερματίσουν αυτές τις εκκρεμότητες και μάλιστα σε όλες οι ιαματικές πηγές της περιοχής όπως είναι και η Θερμοπύλες που θα πρέπει να αξιοποιηθούν εδώ και τώρα. Υπάρχουν ακόμα εκκρεμότητες για τα λουτρά Αιδηψού όπως και τα λουτρά της Κύθνου αλλά κι άλλες Λουτροπόλεις.

Ζητούμε σαν πανελλήνιος σύλλογος ιαματικών πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας να βρεθούν άμεσες λύσεις προκειμένου οι λουτροπόλεις να αρχίσουνε να λειτουργούν και όχι να κλείνουν όπως τα λουτρά Πλατύστομου και τα λουτρά του δήμου Βόλβης Λουτρά Απολλωνίας για διαφορετικούς λογούς. Θα περιμένουμε την απάντηση σας.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου
Ο πρόεδρος
Ανέστης Αναστασιάδης
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 12.12.2019

Υ.Γ. ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ Το ΤΑΙΠΕΔ
διαθέτει ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο ακινήτων εντός των οποίων υπάρχουν ιαματικές πηγές. Το μεγαλύτερο μέρος του χαρτοφυλακίου βρίσκεται γεωγραφικά στο νομό Φθιώτιδας και περιλαμβάνει τα ακίνητα: Ι.Π. Θερμοπυλών, Ι.Π. Λουτρόπολης Καμμένων Βούρλων, Ι.Π. Camping Καμμένων Βούρλων, Ι.Π. Υπάτης και Ι.Π. Πλατυστόμου. Επιπλέον, στο ΤΑΙΠΕΔ ανήκει το ακίνητο των Ι.Π. Κύθνου και το συγκρότημα του Υδροθεραπευτηρίου Αιδηψού.

Δημοσιεύθηκε στις 12 December 2019 | 6:23 am


Δήμος Καμένων Βούρλων: Επείγουσα ενημέρωση πολιτών

Ο Δήμος Καμένων Βούρλων σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Καμένων Βούρλων διοργανώνει ενημέρωση για τους τρόπους προφύλαξης και προστασίας των πολιτών από φαινόμενα παραβατικότητας και απάτης.

Η σχετική ενημέρωση:

ΕΠΕΙΓΟΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Αύριο Πέμπτη 12/12/2019 στις 11.00 π.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο Καμένων Βούρλων, θα γίνει ενημέρωση από την Αστυνομία σχετικά με την ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ προσοχή που πρέπει να έχουμε όλοι μας αυτές τις μέρες λόγω εορτών και ιδιαίτερα για την ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ των ηλικιωμένων ατόμων.

Ανάλογη ενημέρωση θα γίνει και στις άλλες δημοτικές Ενότητες του Δήμου. ΜΩΛΟΣ 9.30 ΣΤΟ ΚΑΠΗ……ΑΓΙΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9,00 ΣΤΟ ΚΕΠ

fonografos.net

Δημοσιεύθηκε στις 11 December 2019 | 12:41 pm


14 χρόνια κάθειρξης στον αρχηγό του διεθνούς κυκλώματος ναρκωτικών

Ποινές με αναστολή στα υπόλοιπα εννέα μέλη της συμμορίας που κάθησαν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων…

Μαραθώνια ήταν η συνεδρίαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λαμίας για την εκδίκαση της υπόθεσης σύστασης ομάδας εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό την καλλιέργεια και τη συγκομιδή ναρκωτικών ουσιών, που είχε αποκαλυφθεί τον Ιούλιο του 2018 μετά από επιχειρήσεις των αστυνομικών σε Καμένα Βούρλα και Ελευθεροχώρι.

Η δίκη είχε διακοπεί τον περασμένο Οκτώβρη όταν και κατέθεσε ο ένας εκ των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, που ήταν η υπηρεσία που είχε φέρει στο φως τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Για την υπόθεση κατηγορούνταν δέκα (10) άτομα εκ των οποίων τέσσερις κάτοικοι Καμένων Βούρλων, δύο Λαμίας, ένας Καινουρίου, ένας κάτοικος Ελευθεροχωρίου, ένας Χαλκίδας και ένας Περάματος Ρεθύμνου. Τελικά από τους κατηγορούμενους που κάθησαν στο εδώλιο, μόνο ο ένας εξ αυτών θα παραμείνει στη Φυλακή (συνολικά είχαν προφυλακιστεί εφτά άτομα), καθώς το Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για τη σύσταση συμμορίας, αφού μετέτρεψε την κατηγορία περί εγκληματικής οργάνωσης.

Πρόκειται για τον Αλβανό υπήκοο κάτοικο Καμένων Βούρλων, ο οποίος είχε προφυλακιστεί στις Φυλακές Κορυδαλλού και θα συνεχίσει μέχρι την έκτιση ποινή κάθειρξης 14 χρόνων και 4 μηνών, μιας και στην έφεση του δε δόθηκε αναστέλλουσα δύναμη.

Αντίθετα στους υπόλοιπους κατηγορούμενους δόθηκε αυτή η δυνατότητα και έτσι οι άλλοι έξι που είχαν προφυλακιστεί, θα περιμένουν από τα σπίτια τους την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Οι κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν ήταν κατά περίπτωση καλλιέργειας και διακίνησης ουσιών, άμεση συνέργεια σε καλλιέργεια και διακίνηση σε βαθμό πλημμελήματος από εξαρτημένα άτομα.

Να σημειώσουμε ότι στην Ελληνίδα (ομογενή) από τα Καμένα Βούρλα επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 4 ετών και στον ξάδερφό της που μένει Λαμία και είχε προφυλακιστεί στο ΚΚ Δομοκού, ποινή φυλάκισης 4 ετών και 4 μηνών με 3ετη αναστολή. Επίσης στον τρίτο Έλληνα της συμμορίας και Λαμιώτη του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της τοξικομανίας (μόνο σε αυτόν) και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 5 μηνών.

Για τα υπόλοιπα μέλη της συμμορίας οι ποινές που μοίρασε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ήταν από 3 χρόνια ποινή φυλάκισης μέχρι 5 χρόνια κάθειρξης. Ειδικά με ποινή κάθειρξης τιμωρήθηκαν οι τέσσερις Αλβανοί που μένουν σε Ελευθεροχώρι, Καινούριο, Πέραμα Ρεθύμνου και Καμένα Βούρλα, στους οποίους επεβλήθη και ο περιοριστικός όρος της εμφάνισης στο ΑΤ της περιοχής κατοικίας τους, δύο φορές το μήνα. Επιπλέον στον τελευταίο είχαμε και την υποχρέωση καταβολής εγγύησης 3.000 ευρώ.

Τι δήλωσαν οι συνήγοροι υπεράσπισης

Οι Συνήγοροι Υπεράσπισης των κατηγορουμένων Δημήτριος Κρούπης, Βασίλειος Παπιώτης και Αργυρώ Καραφέρη, μετά την διήμερη ακροαματική διαδικασία εκφράζοντας την ικανοποίηση τους μας δήλωσαν ότι οι εντολείς τους δικαιώθηκαν ηθικά και νομικά, αφού η κατηγορία περί συμμετοχής και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση σε βαθμό κακουργήματος μετεβλήθη στο πλημμέλημα της σύστασης συμμορίας. Επιπλέον οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν αθώοι για την καλλιέργεια μίας φυτείας στην περιοχή της Φθιώτιδας καθώς δεν απεδείχθη η οιαδήποτε συμμετοχή τους. Οι ισχυρισμοί μας οι οποίοι είχαν υποβληθεί ήδη από το στάδιο της τακτικής Ανάκρισης έγιναν δεκτοί από το Δικαστήριο ,οι ποινές που επιβλήθηκαν κρίνονται απόλυτα δίκαιες σύμφωνα με τον βαθμό συμμετοχής εκάστου εκ των εντολέων μας.

lamiareport.gr

Δημοσιεύθηκε στις 11 December 2019 | 6:34 am


Πρόσκληση σε Bazaar


Δημοσιεύθηκε στις 9 December 2019 | 6:38 am


Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου 10/12/2019

Γραφείο: Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου
Δ/νση: Αγ. Παν/νος 8- 35008 Καμένα Βούρλα
Τηλ.: 2235350029, 2235350037
E mail: [email protected]

Καλείσθε να προσέλθετε στη δημόσια τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 10 Δεκεμβρίου 2019, ημέρα Τρίτη και ώρα 19.00 μ.μ., για να συζητήσουμε και λάβουμε απόφαση στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου
Μπήτα Γεωργία

ΘΕΜΑΤΑ
1. Έγκριση πρακτικών προηγούμενων συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Καμένων Βούρλων
2. Κατανομή Δ΄ δόσης της τακτικής επιχορήγησης έτους 2019 στις Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Καμένων Βούρλων
3. Αναπροσαρμογή τελών και δικαιωμάτων καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού
4. Μη αναπροσαρμογή τελών ύδρευσης- άρδευσης – αποχέτευσης
5. Εξουσιοδότηση προσώπου για την κίνηση του Λογαριασμού Ταμειακής Διαχείρισης στην Τράπεζα Ελλάδας
6. Τεχνικό πρόγραμμα Δήμου Καμένων Βούρλων έτους 2020
7. Συμμετοχή του Δήμου Καμένων Βούρλων στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» στον άξονα προτεραιότητας «Κοινωνικές και πολιτιστικές υποδομές και δραστηριότητες των Δήμων» με τίτλων «Κατασκευή, επισκευή, συντήρηση και εξοπλισμός εγκαταστάσεων καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς»
8. Έγκριση 1ου Συγκριτικού πίνακα της μελέτης «Μελέτη Αποχέτευσης Ακαθάρτων οικισμού Αγίου Κων/νου Δήμου Μώλου Αγίου Κων/νου και επέκτασης ΕΕΛ Καμένων Βούρλων»
9. Υποβολή πρότασης χρηματοδότησης στο Ε.Π. «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» 2014-2020»
10. Έγκριση σχεδίου προγραμματικής σύμβασης για την υποβολή πρότασης και υλοποίησης του έργου «Έργα δικτύων αποχέτευσης και Ε.Ε.Λ. Αγίου Κων/νου Δήμου Καμένων Βούρλων»
11. Έγκριση Σχεδίου Σύμβασης Διαδημοτικής Συνεργασίας (άρθρο 99 Ν. 3852/2010) με το Δήμο Μακρακώμης για την επίβλεψη του έργου: «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΪΑΣ Δ.Ε. ΜΩΛΟΥ, Δ.Ε. ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΩΛΟΥ - ΑΓ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 2017-2018 (Α’ ΦΑΣΗ)»
12. Έγκριση Σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης (άρθρο 100 Ν. 3852/2010) με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την υλοποίηση του έργου: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΛΟΓΩ ΚΑΘΙΖΗΣΗΣ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΠΡΑΝΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΕΙ ΤΟΝ ΑΓ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΑΓΝΑΝΤΗΣ ΑΠΌ Χ ΑΡΧΗ = 400116, Ψ ΑΡΧΗ = 4289469 ΕΩΣ Χ ΠΕΡΑΣ = 402486, Ψ ΠΕΡΑΣ = 4285258»
13. Έγκριση Σχεδίου Σύμβασης Διαβαθμιδικής Συνεργασίας (άρθρο 99 Ν. 3852/2010) με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την επίβλεψη του έργου: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΓΩΓΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟΥ Τ.Κ. ΑΓ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ»
14. Λήψη απόφασης για Έγκριση υποβολής πρότασης στον Άξονα Προτεραιότητας: «ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ», στο πλαίσιο της «Πρόσκλησης IΧ» του Προγράμματος: «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΡΑΜΠΩΝ ΚΑΙ ΧΩΡΩΝ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΑΜΕΑ ΣΕ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ»
15. Λήψη απόφασης σχετικά με τη δυνατότητα υλοποίησης και λειτουργίας ΣΜΑ σύμφωνα με το άρθρο 228 του Ν. 4555/2018 (ΦΕΚ Α΄133)

Οι φάκελοι των θεμάτων θα βρίσκονται στο γραφείο της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κας Μπήτα Γεωργίας, προς ενημέρωση των Συμβούλων

Δημοσιεύθηκε στις 8 December 2019 | 6:51 am


“Τα παιδιά για τα παιδιά” – Δράση προσφοράς από τον ΝΕΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ

Και φέτος ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καμένων Βούρλων “Νεανικός Παλμός” αποδεικνύει την ευαισθησία του και συνεχίζει την κοινωνική προσφορά του μέσω από τα μέλη και τους φίλους του!

Για άλλη μια χρονιά συλλέγουμε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.
Φέτος τα τρόφιμα θα πάνε στο Ορφανοτροφείο Θηλέων Λαμίας. Αρωγοί μας σε αυτή μας την προσπάθεια όλοι οι συμπολίτες μας, τα μέλη μας και κυρίως τα παιδιά που μαθαίνουν τις έννοιες του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης.

Η συλλογή θα γίνει μέχρι και την Παρασκευή 20/12 στα Σχολεία, στο και στα κρεοπωλεία Ανάγνου και Το Χασάπικο.

Συλλέγουμε:
γάλα – λάδι – αλεύρι – χυμούς – κρέας –
ψωμί τοστ – μπισκότα – ζυμαρικά –
πατατάκια – όσπρια – μαρμελάδες –
είδη καθαρισμού & είδη καθημερινής υγιεινής

fonografos.net

Δημοσιεύθηκε στις 5 December 2019 | 6:23 am


Για το σοβαρό θέμα των αυξήσεων στα τέλη...

Επιστολή αναγνώστη

Σε μια εποχή που τα φέρνει ο περισσότερος κόσμος δύσκολα πέρα στα οικονομικα του, οι αυξήσεις που προτείνονται από τη διοίκηση του δήμου, της τάξης του 70%, είναι ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΕΣ.

Ειναι ομως απορίας αξιο πως καταφερε ο Δήμος τα τελευταία χρόνια να ξαναχρεώσει το ταμείο..; Όταν έχει πάρει κοντά στα 2.500.000 για ληξιπρόθεσμες οφειλές από το κράτος, που έδωσε λεφτά σε όσους δήμους είχαν τέτοιες οφειλές. Αν αθροίσουμε και τα ποσά που ξεχρεώθηκαν επί Τετριμίδα, σημαίνει ότι δεν υπήρχαν πια σοβαρές οφειλές πέραν των δανείων. Που κι αυτά σύμφωνα με τα λεγόμενα των διοικούντων, και για όσους παρακολουθούμε τις αποφάσεις των Δ.Σ., είχαν ρυθμιστέι σε περισσότερεςκαι ελαφρύτερες δόσεις και ήταν άρα πιο εύκολα τα πράγματα στην ισοσκέλιση εσόδων – εξόδων.

Τελικά από όσα έχουν κατάκαιρούς αποκαλυφθεί, οι αιτίες είναι 3: ΣΠΑΤΑΛΕΣ (εδώ ερμηνεύονται κατα το δοκούν..), ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ Οικονομικής διαχείρησης και ΑΠΡΟΘΥΜΙΑ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ από οφειλέτες.

Για όλα αυτά που έχουν αναφερθεί σε πολλά Δημοτικά Συμβούλια,ο κ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ απαντά με καταγγελίες εναντίον της Αντιπολίτευσης. Παραδείγματα πολλά: φταίει ο Τσώμος που κάνει ενστάσεις για αποφάσεις και έργα (δεν είχε όμως δίκιο για τις σπατάλες σε μελέτες π.χ. LED, ή στις απευθείας αναθέσεις συνδέσεων στο Μώλο;), ο Βούλγαρης (πόσα λεφτα θα μας στοιχίσει όμως ο Επιστημονικός Συνεργάτης, ποσα τα καύσιμα που το χρεός έχει εκτιναχθεί πανω απο 500.000, πόσα μας στοιχίσανε οι προμήθειες σε κολλητούς με εκατοντάδες χιλιάδες;), φταίει ο Μακρυνίτσας που έκανε ενστασεις για το Προυπολογισμό (πόσες φορές έφερνε στοιχεία ότι είναι πλασματικός, κρυβονται τα μεγάλα ελλείματα και οδηγείται σε χρεοκοπία και αναγκαστικές αυξήσεις ο Δήμος;), φταίει ο Φλωράκης που έλεγε για τα εικονικά τιμολόγια στα λιπάσματα με 400 ευρώ το σακί, φταίει ο Παντράς που κατάγγειλε ότι χρεώνονταν τιμολόγια στο Μώλο για απόφραξη σε δρόμο που δεν είχε αγωγό, έφταιγε Φακίρης αλλά και ο ...Παταργιάς που καταψήφιζαν για το χαμηλό τίμημα στο λιμάνι, και για την απευθείας ανάθεση των συνδέσεων στο Μώλο ενώ ήθελαν να γίνει διαγωνισμός για να γίνουν όλες οι συνδέσεις,εφταιγε ο Νικολόπουλος που έλεγε συνέχεια γιατι δεν εισπράτονται τα τελη ακινητης περιουσίας στα περισσότερα τμήματα του δήμου, έφταιγε ο Τρίγκας που έλεγε για τα διαφορα τέλη που έχουνε χρόνια να εισπραχτουνε…

Σιγουρα θα ξεχνάω πολλά ακόμα, αλλά δε πρέπει να ξεχνάμε την αύξηση των ανεισπραχτων οφειλών κατά 1.000.000 μέσα σε 2 μόλις χρόνια (2016-18 νομίζω), δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι δεν έγινε ΚΑΝΕΝΑ, ΜΑ ΚΑΝΕΝΑ ΕΡΓΟ 5 χρόνια τώρα, ώστε να πει καποιος: Ε , δε παει στο καλό, χρεώθηκαμε, αλλά τα λεφτά πήγανε σε έργα!.... Δε πρεπει να ξεχνάμε ότι «καταφεραν» μέσα σε 3-4 χρόνια να διαλύσουν (αυτοί είπαν στους προέδρους των χωριών ότι είναι διαλυμένα) τα απορριμματοφορα που πάρθηκαν το 2014...Δε πρεπει να ξεχνάμε ότι σταμάτησαν την ανακύκλωση που μας γλύτωνε από σκουπίδια (30 ευρώ ο τόνος), και κατάργησαν το μεγάλο φορτηγό-πρέσσα που πήγαινε τα σκουπίδια στο ΧΥΤΑ ενώ τώρα πανε 3-4 απορριμματοφορα, άρα καταλαβαίνετε ποσο στοιχιζουν τα καυσιμα, οι βλάβες, οι εργατοωρες...Δε πρεπεί να ξεχναμε τέλος ότι εν μέσω τετοιας οικονομικής κρίσης, δίνονταν λεφτά για να αγοραστεί αυτοκίνητο για τις μεταφορές του Δημάρχου και αλλάχτηκε πληρως η επίπλωση του γραφείου του Δημάρχου...

Θα πει κάποιος, πηρανε 58%, σκασμός. Το χουν γραψει πολλες φορές. Σε ένα βαθμό σωστά, αφού καποιοι από τους δημότες που τους εδωσαν την απολυτη πλειοψηφία, τα γνώριζαν όλα τα προηγούμενα, και οι υπόλοιποι οφείλαν να ενημερωθούν πριν ψηφίσουν. Αρα η ευθυνη είναι μοιρασμένη στους διοικούντες και στους ψηφοφορους τους που είχαν δείγμα γραφής 5 χρόνων!

Η αδικία είναι ότι τις μεγάλες συξήσεις θα τις πληρώσουμε και οι υπόλοιποι (το 42 %).

Δημοσιεύθηκε στις 2 December 2019 | 12:58 pm


Το Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ, το ΕΣΠΑ και ο Δήμος Καμένων Βούρλων

Γράφει ο Οικονομολόγος Γιάννης Σκούφιας – 29/11/2019

Όπως γνωρίζουμε από τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμος Καμένων Βούρλων έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ για να υλοποιήσει 3 έργα :
[α] Έργο ΤΗΛΕΜΕΤΡΙΑΣ [1.500.000 €]
[β] Έργο ΨΗΦΙΑΚΑ ΥΔΡΟΜΕΤΡΑ [3.775.000 €]
[γ] Έργο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Α/Κ [1.050.000 €]

Χθες, όμως, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκος, από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΔΕ - Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας - αποκαθήλωσε το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ, το οποίο αφορά την χρηματοδοτική κάλυψη πληθώρας έργων υποδομών για τους δήμους όλης της χώρας με πόρους από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων [ΕΤΕπ] και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων [ΤΠ&Δ] και αποπληρωμή από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων[ΠΔΕ].

Τι είπε ο υπουργός κ. Θεοδωρικάκος για το Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ
1. H δανειακή σύμβαση μεταξύ ΕTΕπ και ΤΠκΔ για το πρόγραμμα είναι 134 εκ. €
2. Ο ΣΥΡΙΖΑ ενέταξε στη δανειακή Σύμβαση έργα/δράσεις ύψους 1,235 δις € για 502 έργα
3. Έργα/δράσεις ύψους 1,101 δις € πρέπει να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ δηλ. στα 13 ΠΕΠ [Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα] και στα 7 ΤΕΠ [Τομεακά Επιχειρησιακά Προγράμματα] διαφορετικά λόγω μη επαρκούς χρηματοδότησης δεν θα μπορέσουν να εκτελεστούν.

Τι δεν είπε ο υπουργός κ. Θεοδωρικάκος
4. Τα έργα/δράσεις του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ χρηματοδοτούνται στο 100%
5. Για τα έργα/δράσεις των ΠΕΠ και ΤΕΠ του ΕΣΠΑ η χρηματοδότηση ακολουθεί συγκεκριμένους κανόνες. Στα περισσότερα απαιτείται και ΙΔΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ του δικαιούχου (χρηματοδότηση από δικά του χρήματα) που θα πρέπει να προηγηθεί για να ακολουθήσει η εκταμίευση της επιδοτούμενης χρηματοδότησης.

Τι θα συμβεί στο Δήμο Καμένων ΒΟΎΡΛΩΝ
6. Αν τα 3 έργα προϋπολογισμού 6.325.000 € παραμείνουν στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ, τα πράγματα θα κυλήσουν ομαλά και κάποια στιγμή θα εκτελεστούν.
7. Δεν μπορεί, όμως, να παραμείνουν και τα 3 διότι θεωρώ απίθανο ο ΔΚΒ να πάρει 6,3 εκ. € από τα 137 εκ. € που θα πρέπει να επιμεριστούν στους 325 Δήμους της Χώρας.
8. Αν δεν παραμείνουν και ενταχθούν στα ΠΕΠ / ΤΕΠ η υλοποίηση τους εξαρτάται από το αν απαιτείται η όχι ΙΔΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ.
9. Αν απαιτείται ίδια συμμετοχή, ο Δήμος δεν μπορεί να ανταποκριθεί διότι [α] το Αποθεματικό του είναι σε οριακό σημείο για την επιβίωσή του [= 1.007.504,50] και [β] δεν μπορεί να συνάψει Δάνειο λόγω υπέρβασης του κανόνα δανειοδότησης των Δήμων [Δ= 2.406.598,16 ή σε ποσοστό 61,83% όταν ο νόμος προβλέπει μικρότερο του 60% των Τακτικών Εσόδων]

Ποιος ευθύνεται για την κακή οικονομική κατάσταση του ΔΚΒ ;
10. Την ευθύνη φέρνει εξ ολοκλήρου η διοίκηση του κ. Συκιώτη διότι 5+ χρόνια δεν φρόντισε να ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΙΣ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ [Ανταποδοτικά Τέλη] και να ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ [Λειτουργικό Κόστος] αυτό δηλ. που κάνει ο κάθε ένας μας στο σπίτι του.
11. Και εδώ πλανάται ένα μεγάλο ερωτηματικό : Γιατί ;
12. Δεν ξέρει πώς να το κάνει; Δεν μπορεί να το κάνει; ή Δεν θέλει να το κάνει;
13. Αυτή είναι και η αιτία [δηλ. η ίδια συμμετοχή] που ο κ. Συκιώτης δεν φροντίζει να ενταχθεί ο ΔΚΒ σε προγράμματα για εκτέλεση έργων υποδομής που θα λύσουν χρόνιες παθογένειες και τα οποία θα δώσουν μεγάλη προστιθέμενη αξία στο τόπο μας. Προτιμά να ψάχνει για 100% χρηματοδοτούμενα προγράμματα με τα οποία θα γίνουν έργα αμφιβόλου προστιθέμενης αξίας.

-----------------------------------

Δημοσιεύθηκε στις 30 November 2019 | 7:35 am


Καμενα Βουρλα - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Καμενα Βουρλα

Φιλικοί ιστότοποι: